بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 21 آبان 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شهادت یکی از نمادهای همزیستی در تمام مناطق جفرافیایی ایران است، گفت: کردستان در طول دفاع مقدس با 200کیلومتر مرز مشترک با عراق همواره خط مقدم دفاع از کشور بوده و شهادت 25هزار شهید از سراسر ایران در این استان در کنار نثار پنج هزار شهید کرد نشان داد که شها ت حلقه اتصال مذاهب و اقوام ایرانی است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه طرح سه شنبه های تکریم، پانزدهمین هفته از این طرح به صورت ارتباط زنده تصویری با حضور سید عباس صالحی و تجلیل از خانواده شهید ماموستا ارکان قدیمی از کردستان برگزار شد .

در ابتدا این ارتباط زنده تصویری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ادای احترام به خانواده شهید ترور ماموستا قدیمی اظهار داشت: یکی از مهم ترین ویژگی های ایران عزیز وحدت بین اقوام و مذاهب در تمام مناطق جفرافیایی کشور است، اگر شهادت را به عنوان عالی ترین فضلیت معنوی و انسانی بشناسیم در این کشور قطرات خون مذاهب مختلف در کنار هم ریخته و باهم عجین شد تا ایران برای همیشه ماندگار بماند.

وی ادامه داد: وجود 11هزار شهید اهل سنت در کنار شهیدان شیعه نشان می دهد که این خون ها چگونه به یک اقیانوس تبدیل شده است، یکی از مناطق که جلوه زیبای از همزیستی حول محور شهادت را به نمایش گذاشته کردستان است، این استان در چهل سال گذشته از زمان انقلاب و پس از آن در مبارزه با گروه های ترو ریستی و تکفیری همیشه در صحنه بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: کردستان در طول دفاع مقدس با 200کیلومتر مرز مشترک با عراق همواره خط مقدم دفاع از کشور بوده و شهادت 25هزار شهید از سراسر ایران در این استان در کنار نثار پنج هزار شهید کرد نشان داد که شها ت حلقه اتصال مذاهب و اقوام ایرانی است .

صالحی یادآور شد: در چهل سال گذشته ایران قربانی تروریست بوده و جای جای میهن اسلامی ما رد پای خشونت طلبان تروریست دیده می شود، وجود 17هزار شهید ترور اعم از زن، مرد، کودک، نوجوانان و جوانان و پیرمردان بی گناه از ابتدای انقلاب تا کنون که شمار زیادی از آنها در کردستان عزیز به شهادت رسیدند نشان روشنی از مظلومیت مردم ایران است.

وی با اشاره به نقش و جایگاه ماموستا قدیمی شهید ترور کردستان افزود: ماموستا ارکان قدیمی یکی از شهیدان ترور کردستان است که با مظلومیت در مقابل چشمان همسر و فرزند خود به شهادت رسیده و این یک داستان غم انگیزی است که هیچگاه از حافظه خانوا ده این شهید بیرون نمی رود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این شهید آن طوری که در فضای روایت زندگی او می خوانیم تعلقات دینی خاصی داشته و به دین و خانواده توجه زیادی می کرده و اینها نمادهایی هستند که تبدیل به جوانه شده و این جوانه ها نهایتا به یک بوستان در هر منطقه تبدیل می شود .

حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه این ارتباط زنده تصویری با ارائه گزارشی از برگزاری طرح ملی سه شنبه های تکریم در سراسر کشور گفت: تاکنون 4400 جلسه برای تکریم شهدا در سراسر کشور دز طول چهارده هفته برگزار شده است. با توجه به اهتمام ویژه وزیر محترم به این طرح مرحله دوم نیز باتوجه به تاکید ایشان از هفته وحدت آغاز به کار کرد .

وی در مورد تجلیل از شهید ترور ماموستا قدیمی نیز خاطرنشان کرد: استان کردستان همیشه به عنوان استان مهمان نواز، غیور و ولایت پذیر شناخته می شود. باتوجه به هفته وحدت نیز امروز میزبان یک خانواده شهید از این استان هستیم.

در ادامه این ارتباط زنده تصویری عبیدالله رستمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان تصریح کرد: این استان بیش از 2500 مسجد و 600 کانون فرهنگی هنری مساجد در سطح شهر و روستا وجود دارد که توانسته برنامه های فرهنگی، هنری و مذهبی زیادی را برگزار کند .

وی با بیان اینکه 80 کانون فرهنگی هنری در مساجد شهرستان های مریوان و سروآباد فعال است، افزود: کانون های مساجد خدمات تاثیرگذاری در حوزه های مختلف و در مناطق صفر مرزی استان ارائه می کنند که از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است .

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از حمایت های فرمانداران و روحانیت شهرستان های مریوان و سروآباد از برنامه های حوزه فرهنگ و هنر قدردانی و اضافه کرد: کتاب تقریب کردستان در دست تدوین است که امیدواریم با حمایت های وزارت متبوع و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور این خدمت شایسته را در آینده نزدیک روانه بازار نشر کنیم .

رستمی با اشاره به جشنواره خیابانی مریوان نیز خاطرنشان کرد: این جشنواره همیشه با تعداد انبوهی از مردم و با امنیت کامل در نقطه صفر مرزی برگزار شده است، البته این دوره از جشنواره باتوجه به شیوع ویروس کرونا به صورت پراکنده برگزار می شود تا برای کسی مشکلی پیش نیاید .

وی همچنین با اشاره به برنامه های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در کردستان تصریح کرد: برگزاری ویژه برنامه آیین فتوت، تجلیل از مروجان ادبیات پایداری در راستای ترویج فرهنگ و ادبیات پایداری، برگزاری عصر شعر و داستان پایداری و توزیع پنج هزار پوستر و تقویم دیواری مزین به نام و تصویر شهدای دفاع مقدس استان از جمله برنامه های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در این استان شهیدپرور بود .

ماموستا شیرزادی امام جمعه شهر مریوان نیز در ادامه این ارتباط زنده تصویری با بیان اینکه شهدا همیشه زنده هستند، اظهار کرد: مریوان شهر شهیدپرور است و همیشه از ارزش های انقلاب اسلامی حفاظت کرده است.

وی افزود: مریوان به سهم خود شهدای انقلاب، دفاع مقدس و ترور دارد. البته در این دوران کرونا نباید شهدای سلامت را فراموش کنیم که در جبهه ی دیگر تمام توان خود را گذاشته و در مریوان نیز پزشکان و کادر درمانی با همه وجود در صف مقدم ایستاده اند.

در پایان این ارتباط زنده تصویری برادر شهید ماموستا ارکان قدیمی نیز با اشاره به مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی که امروز گریبان کشور را گرفته است، گفت: تمام مردم کشور در این شرایط موجود باید در کنار همدیگر و تحت زعامت رهبر معظم انقلاب تلاش کنند تا از این بحران هم سربلند بیرون بیاییم .

در خاتمه این دیدار از مادر و همسر شهید ارکان قدیمی با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد .

شهید ارکان قدیمی متولد اول فروردین 1362 در روستای گوشخانی بود که 23 تیرماه سال 97 گروه های تروریستی، وی را در مقابل چشمان همسر و فرزند خردسالش به شهادت رساندند .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

خبرگزاری میزان - آئین رونمایی از کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی تألیف حجت الاسلام علی شیرازی نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه، که با همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی شهدای مدافع حرم و انتشارات خط مقدم منتشر و به بازار نشر رسیده است، ساعت 18 چهارشنبه 21 آبان 99 با حضور خانواده سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و سخنرانی سردار سرتیپ پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه، آیت الله سید احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد و دیگر مسئولین لشکری و کشوری در تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار می شود.

این مراسم با رعایت تمامی شیوه نامه های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا در تالار سوره حوزه هنری در تهران خیابان سمیه، تقاطع خیابان حافظ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

به گزارش زرین خبر، مهدی عیسی زاده امروز در جلسه کارگروه اشتغال و رفع موانع تولید شهرستان میاندوآب در سخنانی با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران و با بیان اینکه فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران، سرداران جنگ اقتصادی هستند که در دهه چهارم و پنجم چراغ اقتصاد را روشن نگه داشته اند، اظهار کرد: به دلیل برخی موانع، میاندوآبی ها در سایر استان ها و شهرستان ها سرمایه گذاری می کنند در حالی که با برخی اقدامات می توان آنها را به سرمایه گذاری در شهرستان ترغیب کرد.
نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه گذاری که می خواهد در این شهر سرمایه گذاری کند، حمایت کرد، گفت:مسئولان استانی باید توجه ویژه به میاندوآب داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه میاندوآب نسبت به مجموعه استان دچار عقب ماندگی شده است که این فاصله باید کم شود، افزود: به میاندوآب نیز به چشم سایر شهرها نگاه شود تا پا به پای آنها رشد کند.
عیسی زاده با اشاره به اینکه در این شهر متاسفانه یک هتل در تراز این شهرستان نداریم و میهمانان در سایر شهرها اسکان می یابند و این شایسته نیست، تصریح کرد: یکی از سوالات بنده از وزیر ارشاد این است که چرا میاندوآب سینما ندارد.
نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی افزود:از سرمایه گذاری که می خواهد از جیب خود برای این شهر هزینه کند و سینما و ... ایجاد کند، حمایت کنیم.
وی هم چنین به مشکلات شهرک صنعتی میاندوآب اشاره کرد و گفت: شهرک صنعتی میاندوآب شایسته این شهر نیست و نیاز به شهرک بزرگتری و وسیع تری داریم.
عیسی زاده با بیان اینکه برخی از اقلام داریم که در گمرگ نیازمند ترخیص هستند، افزود: برخی محدودیت ها و موانع اداری زائد در راه سرمایه گذاران و مسائل مرتبط اقتصادی مانند دام و... باید رفع شود.
نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تامین اجتماعی نباید در عرصه اقتصادی سرمایه گذار و شرکت های اقتصادی را گرفتار و معطل کند، افزود: پیگیر مسائل بوده و دنبال حل مشکلات هستیم،باید به فکر جوانان بیکار بود.
وی با بیان اینکه خواسته ما از مسئولان مربوطه استانی، رفع موانع و مشکلات سرمایه گذاران در شهرستان است، افزود: باید برخی اختیارات استانی به مدیران شهرستانی تفویض شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود.

لزوم توجه به فناوری های نوین در تمامی زمینه ها

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه باید موانع سرمایه گذاری رفع شود، گفت: در سطح استان در عموم زمینه ها، جای خالی استفاده از فناوری های نوین دیده می شود و بیشتر سنتی است که جوابگو نیست.
نادر صادقی افزود:در زمینه کشاورزی امروز در سایر استان ها با کمترین هزینه با استفاده ازتکنولوژی بیشترین بهره وری را دارند.
وی با تاکید بر اینکه اینترنت اشیا یکی از مقوله هایی است که می تواند مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: بخش خصوصی در زمینه های مختلف باید به سمت استفاده از تکنولوژی روز برود تا سرعت افزایش و هزینه ها کاهش یابد.
صادقی تصریح کرد: جوانان را می توان به سمت ایجاد استارت آپ ها سوق داد و با حمایت و هدایت درست زمینه اشتغال آنها را فراهم آورد.

پتانسیل و ظرفیت بی نظیر میاندوآب

فرماندار میاندوآب نیز در این جلسه گفت: میاندوآب از پتانسیل های خاص و ویژه ای نسبت به دیگر شهرستانهای استان برخوردار است که زمینه خوبی را برای توسعه در حوزه های کشاورزی، صنعت و گردشگری فراهم می کند.
حسام شیرازه محبت افزود: میاندوآب جزو چهار دشت حاصلخیز کشور است که از لحاظ زراعی رتبه دوم و از لحاظ پرورش دام سبک و سنگین رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: در زمینه صنعت نیز شهرک صنعتی میاندوآب جزو معدود شهرک های فعال استان می باشد، اقداماتی نیز در جهت ایجاد شهرک نهال و شهرک کشت گلخانه ای انجام شده است ولی متاسفانه در بحث شهرک گلخانه ای در مرکز مطالعات کشاورزی با 800 هکتار زمین همکاری لازم از سوی جهاد کشاورزی استان دیده نمی شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ زرین خبر

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با انتشار پیامی به مناسبت سالروز تولد علامه اقبال لاهوری، گفت: شاعرانگی اقبال لاهوری، مرهون دو نکته مهم است، اول عشق به زبان فارسی و دیگر عشق به اسلام.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در متن پیام ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مناسبت سالروز تولد علامه اقبال لاهوری، آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

هر که پیمان با هوالموجود بست

گردنش از بند هر معبود رست

مومن از عشق است و عشق از مومنست

عشق را ناممکن ما ممکن است

روز اقبال لاهوری، شاعر بزرگ پارسی گوی را باید به همه علاقه مندان به زبان و ادب فارسی تبریک گفت. این شاعر بزرگ با خلق اشعاری به زبان فارسی، سهم بزرگی در تثبیت سخنان حکمت آموز به زبان فارسی دارد.

شاعرانگی اقبال لاهوری، مرهون دو نکته مهم است اول عشق به زبان فارسی و دیگر عشق به اسلام. در اشعار این شاعر سترگ، رد پای عشق به حضرت حق و عشق به مخلوق موج می زند. شاعری که با الهام از قرآن، توانست مفاهیم انسانی و مؤمنانه را در قالب نظم به بشر هدیه کند.

اقبال لاهوری رشته پیوند ایران و پاکستان را مستحکم کرد و هنوز اشعارش در محافل علمی و ادبی می درخشد. این روز را به هر دو ملت ایران و پاکستان و همه علاقه مندان به زبان فارسی تبریک می گوییم.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

ابراهیمی ترکمان در وبینار مشکلات جهان معاصر: نفرت پراکنی، افراط گرایی، تروریسم، اسلام هراسی ، اقدام قبیح نشریه فرانسوی و سخنان گستاخانه رییس جمهور فرانسه در حمایت از انتشار تصاویر موهن به پیامبر(ص) را نمونه ای از جهالت مدرن دانست.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در وبینار مشکلات جهان معاصر: نفرت پراکنی، افراط گرایی، تروریسم، اسلام هراسی که با همکاری شیخ الاسلام الله شکور پاشازاده، رییس اداره مسلمانان قفقاز و سازمان همکاری های اسلامی به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: جهل در متون اسلامی اغلب در برابر عقل به کار برده می شود. به این معنی که فقدان اندیشه و تعقل، منجر به جهالت می شود و جهالت می تواند آثار زیانباری را پدید آورد. با این معنی از جهل می توان گفت که حتی عالمان هم ممکن است دچار جهل شوند و حضرت علی ابن ابیطالب (ع) در این باره، می فرمایند: رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ، وَ عِلْمُهُ مَعَهُ لَا ینْفَعُهُ. .

وی افزود: در عصر کنونی، علی رغم رشد فزاینده علم در جهان، جهل نیز رشد کرده است و البته از جهل بدوی به جهالت مدرن تبدیل شده است؛ یعنی جهالت در عین دانستن. پیدایش گروه های افراط گرا در جوامع جهان، نمونه این جهالت است. جهالتی که می تواند آینده بسیار تلخی را رقم بزند.

جهالت مدرن عامل دوری انسان از معنویت و اخلاق است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جهالت مدرن در عصر کنونی اظهار کرد: آتش زدن قرآن مقدس، ترسیم و انتشار کاریکاتور موهن از نبی مکرم اسلام(ص) در زمانی که دنیا گرفتار درد مشترک ناشی از بیماری کوید 19 است، آیا غیر از جهالت مدرن است؟ امروز که بشر از نظر تکنولوژی، رشد فزاینده ای کرده است و عرصه های دانش را یکی پس از دیگری در نوردیده است، پس چرا نتوانسته جهالت را از میان بردارد؟ عامل اصلی این است که غفلت، سبب شده است تا معنویت و اخلاق سیر قهقرایی داشته باشد.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: غزالی، غفلت را بیماری می داند و معتقد است برای هشیار ساختن شخص غافل به دلیل نیاز نیست، بلکه به علت نیاز داریم. علتی باید به وجود آید تا غفلت زدایی کند. این علت، توجه دادن به معنویت و اخلاق است.

وی همچنین، بیان کرد: امروز، توجه روزافزون به فضای مجازی، انسان را نه تنها در خانه از خانواده جدا کرده بلکه او را از خودش نیز جدا کرده است و کمتر فرصت می کند درباره خودش اندیشه کند در صورتی که خداوند متعال می فرماید: وَفِی أَنْفُسِکمْ ۚ أَفَلَا تُبْصِرُونَ (الذاریات 21) پس برای رفع جهالت مدرن ابتدا باید انسان را با خودش آشتی داد و معنویت و اخلاق را به او چشاند. آنها باید بچشند تا بفهمند؛ من لم یذق لم یدر .

ابراهیمی ترکمان به اقدامات قبیح یک نشریه فرانسوی و سخنان گستاخانه رییس جمهور فرانسه در حمایت از انتشار تصاویر موهن به رسول اکرم(ص) اشاره کرد و گفت: کشور فرانسه را ببینید چقدر از گذشتگان خود دور افتاده است. روزگاری دانش حقوق در فرانسه بالید و بسیاری از کشورها در قانون نویسی خود به اتخاذ از قوانین فرانسوی روی آوردند. متأسفانه، امروز دولت در آن کشور، خود، خصومت پراکنی می کند.

وی در پایان سخنانش، خاطرنشان کرد: یک کار زشتی توسط نشریه ای انجام شده و رییس دولت به جای آن که با جریحه دار کننده احساسات یک و نیم میلیارد انسان، مقابله کند از او دفاع می کند، آیا این جهل مدرن نیست؟ اگر امروز کشورهای اسلامی از کنار چنین اقدام موهنی بگذرند، فردا دیگر نمی توانند در برابر توهین های دیگر بایستند، دولت فرانسه باید هزینه این رفتار ناشایست خود را بپردازد.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
حسین جمالی پژوهشگر و کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه می توان از تجارب کشورهای دیگر در زمینه حل مشکلات در دوران کرونا بهره گرفت از لزوم همفکری هنرمندان و مسئولان در جهت رفع معضلات گفت.

به گزارش افکارنیوز ،

حسین جمالی نویسنده و کارگردان تئاتر درباره وضعیت این روزهای تئاتر و آسیب های ناشی از تعطیلی های مکرر و بلاتکلیف بودن اجراها گفت: همه می دانیم که در حال حاضر مساله جان مردم و خود اهالی تئاتر از همه چیز مهم تر است، اما مساله معیشت هم در این میان مطرح می شود که متأسفانه در بسترسازی برای حل مسایل اقتصادی مردم ضعیف عمل کرده ایم.

وی ادامه داد: تئاتر ما نیز از این قضیه مستثنی نیست به خصوص که این هنر همیشه از لحاظ اقتصادی بدنه کم جان و ضعیفی داشته و تنها برای گذران حداقل های زندگی مناسب بوده است و هنرمندان ما تنها می توانستند روزگارشان را با تئاتر سپری کنند. تصمیم گیری برای حل مسایل معیشتی هنرمندان نباید کار پیچیده ای باشد چون شاهد هستیم بسیاری از کشورهای دیگر در این زمینه راه حل های مناسبی ارائه داده اند و ما هم کافی است که فقط بخواهیم که این کار را انجام دهیم.

این کارگردان و پژوهشگر تئاتر افزود: در 6 ماه اول سال نمایش های اندکی اجرا شده اند بنابراین هزینه ای برای تئاتر نشده است. این بودجه برای اهالی تئاتر است و در شرایط فعلی می توان برایش تصمیم گیری های جدیدی انجام داد و مسئولان فرهنگی ما می توانند تصمیماتی اتخاذ کنند تا این پول وارد چرخه زندگی هنرمندان شود.

در جامعه ای که کیفیت اهمیت ندارد و ما بر مبنای کمیت و شوآف جلو می رویم، وضعیت تئاتر ما محکوم به سقوط است و کرونا تنها این وضعیت را تسریع کرده استجمالی با گلایه از بی اهمیت بودن فعالیت ها و مشاغل تئاتری برای دولت، عنوان کرد: در طول این بحران مساله موردتوجه این است که هنرمندان ما تلاش داشتند ثابت کنند پویا و فعال هستند اما کسی علاقه ای به دیدن شان نشان نداده و ندیده که قشری از جامعه علاقه به خدمات رسانی و آگاهی سازی به جامعه دارند و محتوای فرهنگی تولید می کنند؛ محتوایی که یک شهر برای زنده ماندن به آن احتیاج است. با این وجود همیشه بین اهالی تئاتر با مسئولان فرهنگی ما یک احساس غریبگی وجود داشته است. ما به جای اینکه از مسئولان بشنویم، تلاشی در جهت رفع مشکلات هنرمندان می کنند و یا اینکه چطور با همفکری مسایل را آسیب شناسی و برطرف کنیم بیشتر از آنها می شنویم که بودجه ندارند و نمی توانند کاری برای حل معضلات انجام دهند. این قشر صادقانه و سخاوتمندانه عمر خودشان را صرف تولید کار هنری می کنند اما از حداقل های اجتماعی برخوردار نیستند.

وی با اشاره به مشکلاتی چون بیمه و نبود سوبسید و تسهیلات برای هنرمندان یادآور شد: معتقدم قبل از اینکه درباره باز شدن یا نشدن تئاترها صحبت کنیم به این مساله بپردازیم که اصلاً ضرورت وجود تئاتر در کشور را می فهمیم؟ اصلاً اگر هنر تئاتر فعال باشد یا نه، تاثیری در زندگی مردم دارد؟ نکند کاری که ما در طول این سال ها انجام می دادیم کار بیهوده ای بوده و بقیه مردم دنیا نیز در اشتباه بودند که تئاتر کار می کردند؟ متاسفانه بحث اصلی نباید این باشد که تئاترها باز بشود یا نشود. فرض را بر این بگذاریم که تا سال آینده تئاترها تعطیل هستند و این بلاتکلیفی و دیده نشدن اهالی تئاتر بزرگترین ظلمی است که به آنها می شود.

جمالی افزود: مساله ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که ما نمی توانیم به راحتی یک نویسنده، کارگردان، بازیگر یا هر هنرمند دیگری را جایگزین کنیم چون اگر آن فرد مایوس و ناامید شود دیگر نمی توان برای به دست آوردن یک آرتیست آماده و خلاق سرمایه گذاری کرد. این پتانسیل و روحیه حضوری که دارد از دست می رود، در سال های آینده هنر ایران را با مشکل مواجه می کند. در جامعه ای که کیفیت اهمیت ندارد و ما بر مبنای کمیت و شوآف جلو می رویم، وضعیت تئاتر ما محکوم به سقوط است و کرونا تنها این وضعیت را تسریع کرده است.

وی با اشاره به نقش موثر هنرمندان در آگاهی رسانی به جامعه متذکر شد: الان بهترین موقع است که بفهمیم اهالی هنر ما تا چه اندازه می توانند با دولت تعامل داشته و برای بهبود وضعیت کمک کننده باشند. اگر این مساله را درک نکنیم باعث از بین رفتن پتانسیلی خواهیم بود که جایگزینی برای آن وجود ندارد. تئاتر می تواند برای بالا بردن کیفیت زندگی در جامعه بسیار کمک کننده باشد اما به نظر می رسد این مساله اهمیتی برای مسئولان ندارد.

کارگردان نمایش چل گیس ادامه داد: ما به کسی می گوییم مسئول که پاسخگو باشد پس اگر کسی پاسخگو نیست اصلاً مسئول نیست. البته توقع نداریم در شرایط امروز هم صددرصد بازدهی داشته باشند و درست عمل کنند اما می توانیم از تجارب کشورهای دیگر بهره ببریم. به عنوان نمونه چندی پیش شاهد بودیم که سم مندس با همکاری نتفلیکس، صندوقی را برای حمایت از هنرمندان تئاتر لندن تشکیل می دهد چون تئاتر برای مردم انگلیس مهم است و برایشان اهمیت دارد پس باید به فکرش بود تا کیفیتش پایین نیاید. ما هم می توانیم از این تجربیات یاد بگیریم و خلاق باشیم.

وی در پایان صحبت هایش متذکر شد: می توانیم از همفکری و تعامل با هنرمندان در شوراهایی که برای پیگیری مطالبات آن ها تشکیل می شود، استفاده کنیم تا طرح و ایده هایشان را مطرح کنند. با تشکیل چنین جلساتی حتی در ستاد مقابله با کرونا، هم راه کارهایی برای رفع مشکلات معیشتی و هم برنامه هایی برای کاربردی بودن تئاتر در این شرایط مطرح می شود اما متاسفانه اسم تئاتر فقط زمانی به میان می آید که می خواهند خبر تعطیلی آن را اعلام کنند. در حالی که تعطیلی تئاتر می تواند فرصت خوبی باشد برای برنامه ریزی بعد از تعطیلی و اینکه بدانیم باید چه کنیم و برای چه چیزی آماده باشیم.

عکس کنار خبر از رضا جاویدی و مربوط به نمایی از اجرای نمایش احتمال اشتباه به کارگردانی حسین جمالی است.

لینک خبر :‌ افکار نیوز

گروه فرهنگی: یکی از خبرنگاران شناخته شده حوزه موسیقی با انتشار ویدیویی از یک نوازنده برجسته ساکسیفون خبر از مهاجرت او داد.

نوازندگی در خیابان

در این پست مجازی که با هشتگ #سونامی_مهاجرت_اهالی_موسیقی منتشر شده، آمده بود که نوازنده برجسته ساکسیفون، ایمان جعفری پویان به ترکیه مهاجرت کرده است. اما نکته غم انگیز این پست این بود که نشان می داد این نوازنده سرشناس دور از وطن وضع مالی بدی دارد و این روزها برای گذران زندگی در خیابان های استانبول ساز می زند.

سونامی عشق

ایمان جعفری پویان، نوازنده، آهنگساز و خواننده چهل ونه ساله از سال 1369 فعالیت حرفه ای خود را به عنوان نوازنده آغاز کرده است. او که ابتدا تنها در زمینه نوازندگی کلارینت تبحر داشت، به دلیل علاقه به موسیقی جز از سال 1377 نوازندگی ساکسیفون را نیز آغاز کرد و در پی آن اولین گروه بیگ بند موسیقی جز بعد از انقلاب را به نام ایماژ تشکیل داد. ایمان جعفری پویان که علاوه بر نوازندگی، آهنگسازی نیز می کند، سال 1395 آلبوم سونامی عشق را با صدای خودش منتشر کرد.در کارنامه ایمان جعفری پویان عضویت در ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی، عضویت در ارکستر سمفونیک صداوسیما به رهبری محمد بیگلری پور و نادر مرتضی پور، عضویت در ارکستر سمفونیک فرهنگ سرای بهمن به رهبری شریف لطفی و حضور و اجرا در گروه های مختلف ارکسترال، ارکستر بادی، پاپ، راک و... به عنوان نوازنده سولیست کلارینت و ساکسیفون جلوه بیشتری دارند.

سونامی مهاجرت

ایمان جعفری پویان البته تنها نوازنده و موزیسین مطرحی نیست که در روزهای اخیر خبر مهاجرت شان رسانه ای شده است. پیش از این نوازنده که سابقه نوازندگی در ارکسترهای محمدرضا و همایون شجریان، فرهاد فخرالدینی، علیرضا افتخاری، علیرضا قربانی، رضا یزدانی، محسن یگانه، رضا صادقی، ناصر چشم آذر و بزرگان دیگری را دارد، در ماه های اخیر بسیاری از خوانندگان و موزیسین های کشور از جمله مانی رهنما، هومن نامداری و فرشاد حسامی مهاجرت کرده اند. خوانندگانی چون مهراد جم و مهدی مدرس نیز در دو هفته اخیر خبر مهاجرت شان را اعلام کرده بودند.رسانه های مجازی ساعاتی پیش خبر مهاجرت حدیثه تهرانی و کیان مقدم را نیز اعلام کردند. حدیثه تهرانی که با بازی در سریال خوش نشین ها به کارگردانی سعید آقاخانی شناخته می شود، با انتشار کلیپی اعلام کرد همراه همسر خواننده اش کیان مقدم از ایران مهاجرت کرده است.این اخبار تلخ و ناراحت کننده در شرایطی منتشر می شوند که بحران شیوع کرونا باعث تعطیلی کنسرت ها و اجراهای زنده موسیقی شده و از نظر اقتصادی اهالی موسیقی را در وضعیت بسیار نامطمئن و بی ثباتی قرار داده است. البته در روزهای اخیر حرف و حدیث هایی هم درباره ارتباط چهره های تازه مهاجرت کرده با شماری از سایت های شرط بندی که در ترکیه فعالیت می کنند، مطرح شده است.

همه چی آرومه

محمد اله یاری، مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره انتشار اخبار و شایعاتی درباره ارتباط سخت گیری های ارشاد با مهاجرت برخی خوانندگان و موزیسین ها در هفته های اخیر، این موضوع را به تأکید تکذیب می کند و می گوید که این مسائل و شایعات رخدادهای طبیعی هستند که مربوط به امروز و دیروز نمی شود و سالیان سال است که موسیقی ما با آن مواجه است.محمد اله یاری می گوید: راجع به این مسائل همواره اخبار زیادی وجود داشته و از این به بعد هم وجود خواهد داشت. فرض کنید هنرمندی به همراه همسرش اخیرا به کشور ترکیه مهاجرت کرده است. هنرمندی که اتفاقا از خوانندگان خوشنام کشورمان بوده و هیچ وقت هم مسأله ای در رابطه با مجوز انتشار نداشته است. اما می بینیم که این هنرمند به یک باره مهاجرت می کند. مهاجرتی که ممکن است به جهت دلزدگی از مجموع شرایط باشد.

لینک خبر :‌ بهار نیوز
ستاد ملی مقابله با کرونا در مصوبه جدید خود اعلام کرد که برگزاری کنسرت با شرایطی خاص ممکن است.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، ستاد ملی مقابله با کرونا در مصوبه جدید خود اعلام کرد که برگزاری کنسرت با شرایطی خاص ممکن است؛ در این باره با محمد اله یاری مدیر دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت وگو کردیم.

وی به خبرنگار ما گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا انجام مشاغل ردیف های دو، سه و چهار را تا ساعت 18 مجاز دانسته است. فعالیت های هنری هم مشمول مشاغل ردیف دو تا چهار می شوند.

اله یاری ادامه داد: برگزاری اجرا های صحنه ای بستگی به این دارد که سالن ها و شرکت ها تقاضای برگزاری کنسرت خود را به دفتر موسیقی ارائه کنند. رعایت دستورالعمل های ستاد ملی کرونا، ملاک برگزاری فعالیت های هنری است.

پیشتر مسقف نبودن سالن یکی از شرایط لازم برای برگزاری کنسرت بود؛ اما ظاهراً دیگر مسقف نبودن، جزو شرایط برگزاری کنسرت نیست. دو هفته قبل برگزاری کنسرت در جزیره کیش به دلیل شیوع کرونا لغو شد.

بیشتر بخوانید

برگزاری کنسرت های موسیقی متوقف شد

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
زندگی در دوران کرونا ادامه دارد ولی به سختی و این سخت تر شدن به معنای آن است که باید بیشتر از قبل حواسمان به همنوعان باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خبر آنلاین ساعت24 آفتاب نیوز شریان انتخاب اینتیتر

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: محمود نظرعلیان بازیگر باتجربه با بیان این مطلب به جوان گفت: سال قبل و پیش از شیوع کرونا در کار های مختلفی حضور داشتم و ازجمله آن ها فیلم پوست برادران ارک بود ولی بعد از کرونا، کاری نکردم، چون هم پیشنهادات کاری کم شده و هم خطرات ابتلا به کرونا در پشت صحنه ها بالاتر است. بازیگر چند کیلو خرما برای مراسم تدفین ادامه داد: ستاد کرونا درباره ادامه تولیدات نمایشی هشدار داده است ولی عوامل پروژه ها نیز گرفتاری های مالی دارند و می دانند اگر کار نکنند ممکن است دردسرهای شان در زندگی بیشتر شود، از همین رو خطر را به جان می خرند و جلوی دوربین می روند. نظرعلیان تأکید کرد: تقریباً تمامی مشاغل امکان استفاده از ماسک را دارند ولی بازیگران مجبورند جلوی دوربین بدون ماسک ظاهر شوند که این، خودش خطر ابتلا را بالا می برد، به بیان بهتر یکی از خطرناک ترین مشاغل در دوران کرونا، بازیگری است.

بازیگر سمفونی نهم افزود: در کشور ما متولیان فرهنگ و هنر از ابتدای سال مدام وعده وعید حمایت از هنرمندان را داده اند که در عمل تا این تاریخ فقط در حد حرف باقی مانده است و بسیاری از هنرمندان گرفتاری های اقتصادی متعدد دارند و، چون رؤسا یا هیئت مدیره های خانه سینما و خانه تئاتر افراد قدرتمندی نیستند که بتوانند با رایزنی، تسهیلات را به سمت هنرمندان بیاورند، پس نتیجتاً مشکلات هنرمندان ادامه دارد.

بازیگر تمشک و سیزده59 خاطرنشان کرد: تقریباً تمامی اصناف در کشور ما، متولی ای دارند که به امورشان رسیدگی می کند. نگاهی کنید به سازمان نظام پزشکی یا سازمان نظام مهندسی که چگونه همه جوره از اعضایشان حمایت می کنند و آن را مقایسه کنید با بی تفاوتی هیئت مدیره خانه سینما نسبت به اعضا که حتی از توضیح درباره اتفاقات انتخابات خود هم سر باز می زند. انتظار از وزارت ارشاد به عنوان سیاستگذار دولتی حیطه هنر بیشتر از اینهاست و دلمان می خواست ارشاد که دلش می خواهد همه صدور مجوز ها تحت نظرش باشد، حالا مسئولیت بیکاری و گرسنگی هنرمندان را هم تقبل کند. این بازیگر 70ساله ابراز امیدواری کرد: باید دست به دعا برداریم و از خدا بخواهیم که شرایط سخت زندگی را برایمان ساده تر کند، چون با افزایش شمار مبتلایان به کرونا مطمئناً شرایط برای فعالیت های شغلی به مراتب سخت تر و پرخطرتر می شود و معیشت بسیاری از افراد جامعه به مخاطره خواهد افتاد. ای کاش مدیران فرهنگی بیشتر به فکر هنرمندان باشند و خدا هم کمک کند تا هر چه زودتر از شر این ویروس منحوس رهایی پیدا کنیم.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
کمی بیش از یک ماه از متنی که اداره کل هنرهای تجسمی با تیتر ارگان های سفارش دهنده مجسمه های شهری، مشورت بگیرند نمی گذرد که نصب تعدادی از سردیس های چهره های ایرانی که در جریان دومین سمپوزیوم مجسمه سازی مفاخر معاصر ایران ساخته شده بودند خبرساز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

اعتمادآنلاین| سحر آزاد- نصب 22 سردیس از مفاخر ایرانی در محوطه خانه هنرمندان در روزهای اخیر نه تنها در فضای مجازی بلکه در برخی از رسانه های رسمی نیز واکنش هایی برانگیخت که تازه ترین آنها انتقاد علی اعطا یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران است.

جریان از این قرار است که تیرماه سال جاری دومین سمپوزیوم مجسمه سازی مفاخر ایران (ویژه هنرمندان معاصر) از سوی سازمان زیباسازی تهران با هدف ایجاد زمینه مشارکت فعال هنرمندان مجسمه ساز و به منظور تجلیل از مقام مفاخر فرهنگی و هنری ایران برگزار شد.

چند ماه پس از آن مراسم رونمایی و نصب 22 سردیس دومین سمپوزیوم مجسمه سازی از چهره هایی همچون عباس کیارستمی، علی حاتمی، علی نصیریان، داوود رشیدی، پرویز فنی زاده، محمدعلی کشاورز، جمیله شیخی، پرویز تناولی، مجید انتظامی و... در روز 11 آبان در خانه هنرمندان برگزار شد که در آن محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، فرزاد طالبی معاون فرهنگی و هنرهای شهری این سازمان، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان، عباس مجیدی رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران و... حضور داشتند.

هنوز چند روزی از این جریان نگذشته بود که واکنش ها به میزان شباهت این سردیس ها با چهره های واقعی این مفاخر در فضای مجازی آغاز شد و برخی از خبرگزاری ها نیز گزارشی در این زمینه نوشتند از جمله ایسنا که با عباس مجیدی رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران و کسی که سردیس جمیله شیخی، بازیگر، را در همین سمپوزیوم ساخته است صحبت کرد: ممکن است بعضی از پرتره ها دارای ضعف هایی باشند، ولی کارها به طور کلی دارای کیفیت نسبتاً خوب و در حد قابل قبولی هستند زیرا برای ساخت آنها یک زمینه مطالعاتی وجود داشته و روی برگزاری این سمپوزیوم کنترل هایی نیز صورت گرفته است. البته آثار می توانستند بهتر از این ساخته شوند؛ مشروط به اینکه زمان، مکان و فضای بیشتری در اختیار هنرمندان قرار داده می شد.

جنجال بر سر عینک کیارستمی

یکی از بیشترین انتقادها متوجه سردیس عباس کیارستمی بود که بدون عینک نصب شده بود. عطا صحرایی سازنده این سردیس در گفت وگو با هنرآنلاین گفت، از طریق فراخوان در این رویداد شرکت کرده و ساکن مشهد است.

به گفته او، پس از آنکه اسامی مجسمه سازان برای شرکت در این سمپوزیوم مشخص شد، قرعه کشی صورت گرفت تا مشخص شود هر یک از آنها قرار است چهره کدام یک از این مفاخر را بسازند که قرعه او به نام عباس کیارستمی، فیلمساز شناخته شده ایرانی، افتاد.

او درباره عینکی که خبرساز شد چنین گفته است: من این مجسمه را با عینک ساختم و آن قدر روی این مساله حساس بودم که سه بار فریم های مختلف را ساختم تا نزدیک ترین شکل به عینک کیارستمی را داشته باشد. این عینک قابل برداشتن از روی چهره بود و در پایان کار نیز ذکر کردم که باید جداگانه قالب گیری شود. اما ظاهراً در زمان قالب گیری، این عینک گم شده و مجسمه بدون عینک ساخته شده است.

صحرایی در بخش دیگری از این گفت وگو به مشکل قالب گیری نیز اشاره کرده: من همیشه قالب گیری آثارم را خودم انجام می دهم، اما در سمپوزیوم قرار بود هنرمندان فقط مدولاژ کار را انجام دهند و سپس قالب گیری آثار بر اساس مناقصه به گروه دیگری واگذار شود. متاسفانه این کار بر اساس اینکه چه کسانی هزینه کمتری دریافت می کنند انجام شد و مرحله قالب گیری که حساسیت زیادی دارد و کار نهایی بر اساس آن ساخته شده و در شهر قرار می گیرد به کسانی واگذار شد که قیمت پایین تری پیشنهاد کرده بودند.

انتقاد یکی از اعضای شورای شهر

علاوه بر کاربران فضای مجازی و گزارش رسانه ها، در تازه ترین واکنش رسمی به این موضوع علی اعطا عضو شورای شهر تهران روز 18 آبان در صفحه توییتر خود چنین نوشت: از محوطه پارک هنرمندان رد می شدم. توجهم به سردیس های نصب شده از بزرگان هنر در محوطه این پارک جلب شد. سردیس هایی که غالبا شباهتی به چهره های واقعی نداشت! رسمی زیبا و ایده ای اصیل، قربانی طراحی نامناسب و اجرای غلط شده است.

او در ادامه این توییت آورده است: کج سلیقگی در ساخت سردیس و تندیس برای ما که قدرت قلم ابوالحسن خان صدیقی در ساخت مجسمه های فردوسی و سعدی و ابن سینا در برابر دیدگان ماست، مایه تاثر است. نگاه کنید به تندیس های ساخته شده از سردار شهید سلیمانی در برخی شهرها که مشابهت سهل است، حداقل تناسب های لازم را ندارند. دیدم برخی اهل هنر و رسانه ها نیز، نسبت به موضوع واکنش نشان داده اند. به عنوان یک عضو شورا و البته، دانش آموخته دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، که 7 سال از دوران دانشجویی خود را در این دانشکده سپری کرده ام، توقع تدبیر بیشتر از مدیران دارم.

داستانی که تکرار می شود

البته این اولین بار نیست که رونمایی و نصب تندیس ها یا سردیس هایی از مفاخر و چهره های ملی خبرساز شده است. مهرماه امسال سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشتی به ایسنا از تندیس های ساخته شده برای سردار شهید قاسم سلیمانی در شهرهای مختلف انتقاد کرد: قریب سالی می گذرد از پرواز علمدار دوران، از قهرمانِ ملی و مردستان فروتن همروزگارمان شهید حاج قاسم سلیمانی، در این یک سال گوئیا می خواهیم بخشی از کاستی های گذشته را جبران کرده و قدرشناسی خود را از این شهید بزرگوار نشان دهیم. پاره ای ازین قدرشناسی ها در قالب ساخت تندیس یادمان نمود می یابد. در شهرهای مختلف یکی پس از دیگری از تندیس هایی رونمایی می شود که بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمی انگیزد. تندیس هایی که گاه بهانه تاختن دشمن و عیب جویی منکران می شود.

اگر باز هم کمی به عقب برگردیم، بهار 98 پس از درگذشت جمشید مشایخی بازیگر شناخته شده ایرانی سردیسی از او در نزدیکی محل سکونتش نصب شد که انتقادها را برانگیخت و حتی سردیس بار دیگر به کارگاه مجسمه سازی بازگشت تا این بار به درستی به اتمام برسد.

بیانیه های نوشته شده اما بدون کاربرد

با اینکه از یک سو اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده دار رسیدگی به امور تجسمی کشور از جمله مجسمه سازی است و دوسالانه مجسمه سازی را نیز قرار است آذرماه امسال با همکاری انجمن مجسمه سازان برگزار کند، اما مجسمه های شهری حیطه ای است که متولی ای همچون شهرداری دارد که سازمان زیباسازی شهر تهران به عنوان بخشی از این نهاد در قالب سمپوزیوم یا سفارش به هنرمندان، اقدام به ساخت و نصب مجسمه از جمله تندیس و سردیس می کند.

با این حال به نظر می رسد انتقادها و واکنش هایی که به دنبال ساخت تندیس ها و سردیس های نامناسب در سطح شهر صورت گرفت اداره کل هنرهای تجسمی را بر آن داشت تا مهرماه امسال در متنی که برای رسانه ها ارسال کرد خواستار هماهنگی در این زمینه شود و به بیانیه های موجود در این زمینه اشاره کند.

این متن که با تیتر ارگان های سفارش دهنده مجسمه های شهری، مشورت بگیرند در سایت وزارت ارشاد موجود است به نقل از هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی آورده است: از حدود 60 سال پیش تاکنون 4 آیین نامه مبنی بر نحوه نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمه ها و یادمان ها در میدان ها و اماکن عمومی داشته ایم که همگی به عنوان قانون الزام آور است.

مظفری با استناد به این قوانین عنوان کرده که طبق این مهم، ساخت، اجرا و نصب هرگونه مجسمه، دیوارنگاره و نقش برجسته در فضای شهری باید با مجوز شورای نظارت بر نصب مجسمه ها صورت گیرد.

به گفته او، اعضای شورای نظارت بر ساخت و نصب مجسمه های شهری در این آیین نامه ها عبارت اند از: معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل هنرهای تجسمی، نماینده وزارت کشور، نماینده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نماینده انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، نماینده فرهنگستان هنر، یک نفر از استادان برجسته هنرهای تجسمی با معرفی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهردار شهری که به عنوان محل نصب مجسمه پیشنهاد شده، 2 نفر از صاحب نظران عرصه فرهنگ، نماینده بنیاد شهید و نماینده وزارت مسکن و شهرسازی.

مظفری در بخش پایانی صحبت هایش از آثار نصب شده در برخی از شهرهای ایران انتقاد کرد: متاسفانه آثاری که در این چند وقت در فضای برخی شهرهای ایران شاهد بودیم از منظر هنری، درخور و شایسته نبوده اند و تنها تعداد اندکی از آثار قابل دفاع بودند و الباقی از ساختار تکنیکی و جذابیت بصری و توانمندی سازنده برای خلق و اجرای یک اثر هنری برخوردار نبودند.

اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی کمی بیش از یک ماه قبل بر ضرورت توجه به این بیانیه ها و مشاوره در این زمینه تاکید کرده است که سازمان زیباسازی شهر تهران نیز خود را متولی مجسمه های شهری می داند.

در این میان انتقاد یکی از اعضای شورای شهر تهران که نهادی ناظر بر عملکرد شهرداری محسوب می شود نیز می تواند گویای این موضوع باشد که مجسمه های شهری همچنان در کشاکش میان متولیان این هنر هستند و تا زمانی که هماهنگی و تعاملی میان وزارت ارشاد و شهرداری برقرار نشود و نظارت درستی در این زمینه صورت نگیرد احتمالاً همچنان باید منتظر خبرساز شدن برخی از مجسمه های شهری در آینده باشیم.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
میدیا فرج نژاد آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی است و اعتقاد دارد که این روزها در دفتر موسیقی وزارت ارشاد چیزی جز رکود و انفعال دیده نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : منجیل خبر باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، امروز که در بیستمین روز از آبانِ 1399 قرار داریم، حدود 9 ماه است که تمام کنسرت های موسیقی تعطیل شده و شیوع ویروس کرونا در این مدت، بیشترین لطمه ها را به موسیقی ایران زده است. پیش از شیوع ویروس کرونا، اوضاع اهالی موسیقی چندان خوب نبود، اکنون و با شیوع کرونا اوضاع نزدیک به فاجعه است. در این میان اما مسئولان دولتی تقریبا هیچ برنامه ای برای حمایت از اهالی موسیقی در دستور کار ندارند.

در واکنش به این اوضاع و در اعتراض به بی برنامه بودنِ نهادهای فرهنگی و هنری به خصوص دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میدیا فرج نژاد - آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی یادداشتی تند و اعتراضی نوشته که آن را برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است.

در ادامه متن این یادداشت را می خوانید:

این روزها حال موسیقی در کشور ما مثل بسیاری از هنرهای دیگر بد است و هیچ فریادرسی هم برای هر هنری باشد برای موسیقی نیست.

در حقیقت در کشتیِ هنر که اقتصادش نیز مثل محتوی آن در حال غرق شدن است، آخرین مسافری که در لیست نجات نامش دیده می شود بی تردید موسیقی است.

هنری که هیچ زمانی روی دوش دولت ها سوار نبود و هیچ زمانی از بیت المال بودجه آنچنانی دریافت نکرد و هیچگاه به چشم {هنری قابل تقدیر} از آن یاد نشد؛ مگر از شکل مناسبتی و صداوسیمایی آن. البته روشن است هنر مناسبتی هم چه کارکردی داشته و دارد.

حال در همین روزهای سیاه که هر روز می بینیم تعداد کثیری از هموطنان ما از بین می روند و اقتصاد با سرعت هر چه تمام تر سفره مردم را تنگ تر می کند، آیا نباید به هنر بیشتر پرداخت تا شاید بتواند گوشه ای از دردهای جامعه اش را بازگو کند؟ آیا وظیفه هنر و هنرمند موسیقی این نیست که صدای مردم روزگار خودش باشد؟ یا به نظر مسئولان حوزه موسیقی، وظیفه این هنر تنها ایجاد فضای شادی و تفریح است؟

اجازه بدهید بی پرده تر صحبت کنم تا کمی از دردهای اهالی موسیقی را بازگو کرده باشم و برای این مهم مجبورم مسئول مربوطه را مخاطب قراربدهم.

جناب آقای اله یاری
مدیرکل دفتر موسیقی

سال هاست برایم به عنوان عضوی از خانواده موسیقی سوال است که شرح شغلی شما و دیگر دوستانی که تکیه بر این مسند زده بودند دقیقا چیست؟ آیا شما پشت میز ریاست نشسته اید برای حل مشکلات ما اهالی موسیقی و یا آنجا تشریف دارید برای اطمینان حاصل کردن از اینکه موسیقی کشور طبق خواسته های روسای بالادستی تان حرکت می کند؟ یا هر دو؟

زیرا آنچه ما می بینیم چیزی نیست جز رکود وانفعال از سازمانی که شما مدیریت کل دفترش را بر عهده دارید و ما موسیقی اش را.

برادر عزیز !

بحث من صرفا نقد شما نیست که نه در حوصله من است و نه شما. سنگ خودم را هم به سینه نمیزنم که خیلی پیشتر از دوره ریاست شما در این موسیقی بوده ام و بعد از دوره ریاست جنابعالی هم خواهم بود مثل تمام همکاران و اساتید و پیشکسوتانم.

می خواهم کمی دقت بفرمایید!

به ارتزاق همان هنرمندانی که نزدیک به یک سال است هیچ منبع درآمدی ندارند، به سفره های مدرسان موسیقی که این روزها برای تهیه اندک مایحتاج خانواده هایشان هم دچار مشکل هستند. به آن هنرمندانی که سال هاست در موسیقی نواحی بدون داشتن پول درمان در بسترِ بیماری مانده اند و نگرانند در صورت درگذشتشان امکان تسویه حساب با بیمارستان را دارند یا نه. به آن فعالان موسیقی که برای اینکه نان سر سفره شان باشد مجبور به فروش سازهایشان شدند. به آن ناشران شریفی که بی توجه به جریان تجاری موسیقی ( که ناشران آثار تجاری اتفاقا بسیار هم رابطه خوبی با اتاقی که امروز جنابعالی در آن هستید داشته اند) تلاش می کنند با هر بدختی که شده راهشان را ادامه دهند و چراغشان در حال خاموش شدن است.
توجه شما را جلب می کنم به اینکه سال هاست حقوق مادی و معنوی مان رعایت نمی شود و هم مسندان شما هیچ یک کاری از پیش نبردند نتوانستند قدمی در این باره بردارند.

راستی آقای اله یاری، حواستان هست که در این دوران سخت برخی هنرمندان بدون چشم داشت مالی و بر حسب وظیفه تلاش می کنند تا آثاری را تولید و منتشر کنند برای این که باری از دوش مردم بردارند و حال بهتری برایشان ایجاد کنند؟ چه کمکی کرده اید تا این حداقل هم نخشکد؟ سعی کرده اید حمایتی بکنید؟ در مورد مبحث اجراهای آنلاین چطور؟ چطور در مقابل کسانی به بهانه نشان دادن ساز در بستر فضای مجازی از انجام کنسرت های آنلاین جلوگیری کردند ایستادگی کردید؟

حواستان به شورای شعرتان هست؟ دقت کرده اید چه چیزهایی مجوز می گیرد و چه چیزهایی را با برچسب های مختلف رد می کنند؟ پیشنهاد می کنم یک بار بنشینیم تا برایتان تعدادی از این ترانه های دارای مجوز را پخش کنم. بعد برایتان تعدادی از غزل هایی را که شورای شعرتان رد کرده اند بخوانم. به این عزیزان که برخی شان هم تازه از راه رسیده اند و در شورای شعرتان نشسته اند یادآوری کنید آنجا هستند به عنوان کارشناس فنی اشعار، فقط همین !

واقعا با چه معیارهایی در حال کارشناسی هستند؟! از قضا برخی شان می خواهند انتقام یک عمر عدم موفقیت هایشان را از جهان موسیقی بگیرند! ما اهالی موسیقی به اندازه کافی سختی تحمل می کنیم و نیازی نیست در این روزهای سیاه دردمان را بیشتر کنند.

درباره شورای شعر و عملکردشان بحث بسیار است، حتما با ذکر نمونه ها و مدارک، در یادداشتی جداگانه عملکرد این شورا را بررسی خواهم کرد. شاید برای شما هم بد نباشد تا بتوانید به عنوان یک مدیر چشم انداز بهتری از محیط درونی سازمانتان داشته باشید.

جالب است نه؟ تعداد سالن های کنسرت را می گویم! تعداد سالن هایی که در 10 سال گذشته برای اجرای موسیقی ساخته شده اند.

اصلا چند سالن خصوصی موسیقی در این کشور داریم؟ به راستی حق موسیقی اینقدر کم است؟

شما مدیریت این مجموعه را به عهده دارید و فکر می کنم خدمت به اهل هنر، خاصه اهالی مظلوم موسیقی افتخار بزرگی است که نسیب هر کسی نمی شود. در این زمان باقی مانده از دوره مدیریت تان خواهش می کنم بیشتر به دردهای اهالی موسیقی بپردازید. این عزیزان اگر اعتراضی نمی کنند از مظلومیتشان است و از محجوبیت شان و نه از سر بی دردی. هنوز زمان دارید!

با احترام
فرج نژاد

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : جهان نیوز شریان

داوود نامور در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون محدودیت های جدید در قبال تئاتر و فعالیت این هنر تا ساعت 18 گفت: این طرح هیچ فرقی با تعطیلی تئاتر ندارد و من معتقدم این طرح به نوعی از سر باز کردن هنر نمایش از دوش مسئولین فرهنگی است، اگر نه همه می دانند که مخاطب تئاتر هیچگاه قبل از ساعت 18 به تماشای این هنر نمی نشیند.

وی در همین رابطه ادامه داد: تئاتر هنری نیست که بتوان در کنار سایر مشاغل برایش تصمیم گرفت، از نظر من تصمیم گیری کلی برای همه مشاغل و کنار هم قرار دادن آن ها در یک طرح اشتباه است، زیرا مخاطبان واقعی تئاتر تا قبل از ساعت 18 مشغول کار و زندگی خود هستند و بعد از ظهر خود را برای این هنر اختصاص می دهند، با این وضع هنر تئاتر را می توان همچنان تعطیل اعلام کرد.

مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو با نقد طرح جدید محدودیت ها در قبال تئاتر ادامه داد: طرح جدید و عدم فعالیت بعد از ساعت 18 عجیب است، مگر کرونا و ویروس آن زمانبندی دارد که بگوییم تا قبل از ساعت 18 نیست و بعد از آن می آید. اگر بنا به تعطیلی است باید یک تعطیلی مشخص و کلی انجام شود، با این طرح ها همه چیز به مرز نابودی و ورشکستگی می رود. اعلام کردند که تا ساعت 12 شب همه جا تعطیل است، من به مدیران فرهنگی می گویم که به ما اجازه دهند که ساعت 12 شب به بعد اجرا داشته باشیم، زیرا مخاطبش بیشتر از قبل از ساعت 18 است.

وی در همین رابطه تصریح کرد: تصمیمات عجیب اخیر پیرامون فعالیت تئاتر و سینما نشان می دهد که در ستاد ملی مبارزه با کرونا و نهاد های مربوطه هیچ فردی به تئاتر و سینما نرفته است، و اگر نه به خوبی مشخص است که تئاتر قبل از ساعت 18 اتفاقی محال است. زیرا نه گروه اجرایی و نه مخاطب می توانند در چنین ساعتی به اجرا و تماشای نمایش بپردازند. مشخص است که تصمیم گیرندگان در قبال تعطیلی تئاتر هیچ ربطی به این هنر ندارند.

این تهیه کننده و کارگردان تئاتر با اشاره به نیاز تئاتر به مخاطب اظهار کرد: به فرض محال گروه نمایشی تصمیم به اجرای اثر در ساعت قبل از 18 بگیرد، وقتی یک تئاتر مخاطب نداشته باشد و هیچ فروشی عائد گروه نشود روی صحنه نبردن آن بهتر است. در کل تصمیمات اخیر در قبال تئاتر کاملا بدون فکر و برنامه بوده است.

وی درباره برنامه های آتی تماشاخانه نوفل لوشاتو ادامه داد: این تماشاخانه تا به ثبات رسیدن وضعیت هیچ اجرایی را روی صحنه نخواهد داشت، زیرا علنا در این شرایط اجرا کردن شکست محض و قطعی است. گروه ها ماه ها تمرین و هزینه می کنند و نمی شود دقیقا در شب اجرا تئاتر را دوباره یک هفته تعطیل کرد، تا وقتی که یک برنامه ریزی اصولی پیش پای تئاتر نگذارند ترجیح بنده اجرا نرفتن در تماشاخانه نوفل لوشاتو است.

نامور در همین راستا افزود: ما طی سه ماه بازگشایی تئاتر در سال جاری هیچ آماری از ابتلا به کرونا نداشتیم، پروتکل ها کامل رعایت شد و این اتفاق از هر دو سمت تماشاگر و گروه اجرایی صورت گرفت، پس این هنر در زمان فعالیت خود هیچ خطری محسوب نمی شد، اما متاسفانه زور برخی فقط به تئاتر و سینما می رسد و راس پیکان تعطیلی ها این دو رشته را هدف می گیرد.

وی اظهار کرد: ما نمی توانیم ناامید باشیم، امیدواریم به زودی وضعیت بهبود پیدا کند. امیدواریم که با محدودیت های جدید و رعایت واقعی آن توسط مشاغل تا پایان آذر شاهد بازگشایی واقعی تماشاخانه های تئاتر باشیم.

عضو انجمن تماشاخانه داران خصوصی با اشاره به وضعیت ناامیدکننده معیشت اهالی تئاتر افزود: باور کنید که اوضاع خیلی خراب است، بچه های تئاتر مشغول مسافرکشی و دست فروشی شده اند، بسیاری از بازیگران جوان ما را می بینم که پرستاری از سالمندان را انجام می دهند و بسیاری هم در کافه ها مشغول به کار شده اند. طبیعتا شغل عار نیست، اما اینکه یک بازیگر و یا کارگردان تئاتر بنایی کند، به کارگری برود و یا در فروشگاه ها فروشنده باشد نشان دهنده اقتصاد فلج هنر تئاتر است.

وی در همین رابطه ادامه داد: متاسفانه مشکلات معیشتی در تئاتر پیر و جوان نمی شناسد، این اتفاقات هم از روی ناچاری است، به دلیل نبود پول و دستمزد تئاتری مجبور به حضور در سایر مشاغل شده اند و هیچ حمایتی هم از آن ها نشده و نخواهد شد. باورتان نمی شود که بسیاری از بزرگان تئاتر که بردن نامشان درست نیست هم این روز ها به مشاغل دیگری روی آورده اند، برخی فست فوود کار می کنند و برخی کلا این هنر را کنار گذاشته اند.

مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو با گلایه از وضعیت فعلی تماشاخانه های خصوصی افزود: متاسفانه طی ماه های گذشته شاهد تعطیلی بسیاری از تماشاخانه های خصوصی بوده ایم، این اتفاق فاجعه است، تماشاخانه های خصوصی طی سال ها فعالیت به جایگاه کنونی رسیده اند، در صورت تعطیلی آن ها به سختی و حتی غیر ممکن است که بتوان بار دیگر این بخش را زنده کرد.

نامور در همین رابطه خاطرنشان کرد: موضوع اصلی اینجاست که مسئولین فرهنگی تماشاخانه های خصوصی را نمی خواهند، در صورتی که بار بزرگی از دوش تئاتر دولتی برداشته بود، در صورت ادامه این روند تا پایان سال تئاتر خصوصی به طور کامل نابود می شود و ما دوباره گذشته باز می گردیم، به زمانی که کلا چند تماشاخانه دولتی وجود داشت که برای اجرا در آن ها باید ماه ها و سال ها در انتظار نشست. روندی که با وضعیت فعلی مدیریت فرهنگی بعید نیست به آن برسیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
مدیر کل دفتر مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته کتاب را فرصتی مغتنم برای ترویج کتاب و فرهنگ کتابخوانی در جامعه ایرانی برشمرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران کیوسک خبر خبرگزاری دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، علی فریدونی با اشاره به اهمیت و تاثیر هفته کتاب بر فرهنگ کتابخوانی در میان عموم افراد جامعه گفت: جامعه ایرانی بنا به دلایل متعددی از قبیل مباحث جامعه شناختی، روانشناسی، مسائل اقتصادی، اجتماعی و... دچار کم توجهی به کتاب و کتابخوانی شده است، به همین دلیل این مناسبت ها فرصتی برای تبلیغ و ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور است.

مدیر کل دفتر مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در هفته کتاب فرصتی پیش می آید تا با کمک رسانه ها به گونه ای فرهنگ سازی شود که عموم افراد جامعه و به ویژه خانواده ها صرف نظر از مشکلات و مباحث متعدد به موضوع کتاب و کتابخوانی اهمیت دهند. از این رو، برگزاری جشنواره ها، رویدادها و نمایشگاه ها پیرامون این مقوله بسیار حائز اهمیت است.

فریدونی ادامه داد: علاوه براین، برگزاری چنین رویدادی ضمن اینکه ریشه در باورهای فرهنگی و اندیشه های معنوی ما ایرانیان دارد، فرصت مناسبی برای رشد و گسترش اندیشه و وسعت فکر افراد تلقی می شود که قطعا موضوع مهمی است و باید به آن پرداخته شود.

وی درباره برنامه های هفته کتاب دفتر مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی توضیح داد: از حدود سه سال پیش دو برنامه را به صورت ویژه با همکاری ستاد هفته کتاب دنبال می کنیم. امسال هم در سومین دوره برگزاری برنامه های هفته کتاب رونمایی از جدیدترین آثار منتشرشده توسط ناشران و نویسندگان اقلیت های دینی و همچنین، برگزاری نشست آشنایی با وضعیت بازارهای مبادله رانت و نقش طرح های حمایتی ترجمه که به صورت مجازی برگزار خواهد شد، را در راس فعالیت ها قرار داده ایم.

فریدونی در ادامه صحبت هایش ویژگی بارز این برنامه ها را مشارکت صاحبان اثر و تشکل های اقلیت های دینی دانست و گفت: هدف از انجام این برنامه ها، فعالیت های ترویجی و تبلیغی است که جنبه آموزشی دارد. بر این اساس تلاش داریم در راستای اعتلای فرهنگ عمومی کشور گام موثری برداریم.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : برترین ها وبگاه خبری قلم

گروه فرهنگی: هرساله در حوزه های مرتبط با کتاب شاهد برپایی جوایز مختلفی هستیم که شاید یکی از مشهورترین آنها را بتوان جایزه ادبی جلال آل احمد دانست؛ جایزه کتاب سال هم در جایگاهی مشابه قرار دارد، هرچند که هم عمر برپایی اش به مراتب بیشتر است و هم حوزه های بیشتری را حتی در گستره بین المللی شامل می شود؛ بااین حال هیچ جایزه ای به اندازه جایزه جلال توجه اهالی رسانه و فعالان عرصه ادبیات را به خود جلب نکرده اند. رویدادی که سیزدهمین دوره آن اواخر پاییز جاری به کار خود پایان می دهد؛ البته زمان دقیق آن با توجه به شرایطی که کرونا سبب شده هنوز اعلام نشده است.

جایزه ای که با گرامیداشت یاد جلال بنا نهاده شد

برگزاری نخستین دوره این جایزه ادبی به سال 1387 بازمی گردد، برپاکنندگان جایزه به سبب تأثیری که جلال آل احمد بر ادبیات فارسی معاصرگذاشته، چه به لطف ترجمه هایی که برای پیشبرد هرچه بیشتر ادبیات کشورمان با معرفی آثار بزرگانی همچون آلبر کامو انجام داد و چه حتی کمک به گسترش بیشتر شعر نو نیمایی و حمایت از شاعرانی همچون شاملو و دیگر جوانان آن روزگار.از همین رو نه تنها اسم جایزه با نام جلال گره خورد، بلکه تاریخ برگزاری مراسم اختتامیه این رویداد ادبی را هم برابر با یازدهم آذرماه، زادروز این ادیب و روشنفکر کشورمان قرار دادند. اما نکته ای که از همان ابتدا توجه اهالی کتاب و رسانه را به این جایزه جلب کرد در نظر گرفتن 110 سکه برای صاحبان آثار برگزیده در حوزه های اعلام شده بود. انتخاب جوایزی اینچنینی دردیگر نقاط جهان هم سابقه دارد و موجب جلب توجه هرچه بیشتر اهالی کتاب و ادبیات به آنها می شود؛ از آن جمله هم می توان به جایزه آسترید لیندگرن یکی از معتبرترین جوایز بین المللی در رشته ادبیات کودک و نوجوان اشاره کرد. قبل از آنکه به سراغ ادامه مطلب که همان جایزه جلال است برویم بد نیست که نکته ای هم درباره این جایزه پنج میلیون کرونی کشور سوئد که برابر با 800هزار دلار امریکاست بگوییم.امسال هوشنگ مرادی کرمانی از جمله نامزدهای این رویداد ادبی است که بعد از نوبل ادبی از آن به عنوان گران ترین جایزه ادبی جهان یاد می کنند؛ حالا باید قدری منتظر بمانیم و ببینیم موفق به کسب جایزه ای که پیش تر هم از جمله نامزدهای آن بوده می شود یا نه. بازگردیم به جایزه جلال و شهرتی که توانست از همان ابتدا کسب کند؛ با اینکه قیمت سکه در سال نخست برپایی اش خیلی کمتر از بهای امروزش، چیزی حدود 205 هزار تومان بود اما به هر حال 110 سکه، آنقدر جایزه قابل توجهی بود که داوران را در معرفی آثار برگزیده ناچار به انتخاب های دست به عصاتری کند؛ آنچنان که برخی حواشی و از سویی افزایش تورم درنهایت کاهش 70 درصدی میزان سکه ها را در دوره وزارت علی جنتی، وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را رقم زد و مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی، نهادی که برپایی جایزه را بر عهده داشت هم دلیل آن را همتراز شدن جایزه جلال با جایزه کتاب سال عنوان کرد که آن زمان برابر با 30 سکه بود که البته گفته بیراهی هم نبود.حتی تأکید شد وقتی جایزه نشان درجه یک ملی برابر با 100 سکه است نمی توان برای جایزه جلال 110 سکه در نظر گرفت. ازجمله نویسندگان خوش شانسی که طی دوره های نخست برگزاری جایزه جلال موفق به دریافت آن 110 سکه شدند می توان به منصور انوری برای رمان چند جلدی جاده جنگ در دوره چهارم اشاره کرد.

سنگینی شرایط اقتصادی بر جایزه جلال

بااین حال شرایط اقتصادی منجر به آن شد که آن 30 سکه هم به جایزه نقدی یکصد میلیون تومانی تغییر پیدا کند تا برگزارکنندگان جایزه جلال قادر به عملی ساختن تعهد خود در برابر برگزیدگان بشوند و تعطیلی جایزه رقم نخورد. از سوی دیگر بااینکه برگزارکنندگان جایزه جلال اغلب با این گفته روبه رو شده اند که انتخاب های گزینشی دارند اما در دوره هایی هم شاهد انتخاب نویسندگان همچون ابوتراب خسروی، بابت رمان ملکان عذاب بوده ایم؛ نویسنده ای که سال هاست فارغ از نگاه های سیاسی و حزبی رایج به کاری جدی در عرصه ادبیات مشغول است. بااین حال به نظر تنوع چندانی میان هیأت داوران و هیأت علمی این جایزه دیده نمی شود؛ هرچند که از این مسأله هم نمی توان غافل شد که حداقل در حیطه جغرافیای خودمان با کمتر جایزه ای روبه رو هستیم که نتیجه داوری های آنان، رضایت همه گروه های فکری را به دنبال داشته باشد؛ حالا فرق چندانی هم ندارد که جایزه در حیطه دولتی ها قرار بگیرد یا جوایز خصوصی.اما همان طور که ابتدا نیز اشاره شد جایزه کتاب سال هم یکی از مطرح ترین جوایزی است که متولی برپایی اش دولت است و شاید جالب باشد که بدانید جایزه جلال هم اصلاً از دل کتاب سال بود که برآمده و هویتی مستقل پیداکرده است. فراخوان این جایزه که بخش داخلی آن به سی و هشتمین دوره برگزاری اش رسیده مردادماه گذشته اعلام عمومی شد. جایزه ای که بنا بر اساسنامه اش باهدف حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی ایران، حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن ماه پیش رو برگزار می شود.اما نکته قابل توجه این است که به نسبت بهتری میان اهالی اعتبار کسب کرده، آن چنان که درمیان برگزیدگان و شایستگان تقدیر دوره های مختلف آن می توان به اسامی افرادی همچون ترانه علیدوستی و مهشید نونهالی رسید. چند سالی است که دیگر کتاب های حوزه ادبیات به دلیل برگزاری جایزه جلال در این رویداد عرصه کتاب بررسی نمی شوند. البته طی سال جایزه های دیگری همچون جشنواره کتاب و رسانه و همچنین شعر فجر هم برگزار می شوند که بعدتر درباره آنها هم خواهیم گفت.

از جوایز انتظار معجزه نداشته باشیم

ابراهیم حسن بیگیدبیر علمی سیزدهمین دوره جایزه جلال نوشت: امسال شاهد همزمانی سیزدهمین دوره جایزه جلال با چهل سالگی دفاع مقدس هستیم، از همین رو آثار برتر 40 سال ادبیات داستانی دفاع مقدس با داوری اهالی رسانه انتخاب و در اختتامیه جایزه جلال معرفی و تقدیر خواهند شد که آن را می توان عمده ترین تفاوت این دوره با سال های قبل دانست. اما بگذارید نکته ای هم درباره روند داوری ها بگویم؛ برخلاف برخی گلایه ها نگاه های حزبی یا گزینشی در این رویداد ادبی جایی ندارد هرچند که به هرحال برگزاری هیچ رویداد ادبی یا حتی هنری در شرایطی نخواهد بود که رضایت همه را به دنبال آورد. یکی از نکاتی که نه تنها درباره جایزه جلال، بلکه درباره دیگر جوایز هم شنیده می شود این است که برخلاف جوایز خارجی تأثیری در فروش ندارند.به عنوان فردی که سال هاست در عرصه نویسندگی مشغول فعالیت است معتقدم شرایط در کشور ما به گونه ای است که تنها به صرف برپایی جوایز ادبی نمی توان به اثرگذاری آنها به شکل جوایز خارجی امیدوار شد. در کنار برپایی جوایز دولتی و خصوصی نیازمند انجام یکسری برنامه ریزی های هدفمند در راستای گسترش سرانه مطالعه هستیم. از سوی دیگر اهالی رسانه هم باید به این نکته بپردازند که چه ضعف هایی در جوایز ما وجود دارد که مانع کسب اعتبار همگانی آنها میان علاقه مندان کتاب و اهالی ادبیات شده! برخی می گویند چرا جایزه جلال دولتی است؟ ای کاش این دوستان قدری تأمل کنند و از خود بپرسند در شرایط فعلی کدام تشکل، NGO یا حتی جایزه می تواند بدون حمایت پابرجا بماند؟من هم موافق مستقل جوایز هستم اما بحث سر این است که برای تحقق این مسأله نیازمند بهبود زنجیره ای از عوامل مؤثر در عرصه کتاب هستیم؛ از شرایط اقتصادی گرفته تا سرانه مطالعه. در شرایطی که حتی فارغ از مشکلات اقتصادی فعلی، تلویزیون ما به عنوان رسانه ملی جایگاهی برای کتاب قائل نیست چطور می توان انتظار تغییر داشت؟ هرچند که نباید ناامید شد و باید چراغ برپایی جوایز دولتی و خصوصی را تا بهبود تدریجی و دستیابی به اثرگذاری هایی همچون رویدادهای خارجی روشن نگاه داشت.

لینک خبر :‌ بهار نیوز

فاطمه امین الرعایا
تنها 3 روز تا آغاز بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران باقی مانده است. امسال هم مانند سال های گذشته، همزمان با این ایام، طرح فصلی پاییزه کتاب نیز برگزار می شود. با وجود سابقه قابل توجه طرح های فصلی فروش کتاب، همچنان برخی از کتابفروشی ها معتقدند باید در برخی از جنبه های این طرح بازنگری شود.
دهم بهمن سال 1394 بود که سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجرای فاز دوم طرح کتابفروشی به وسعت ایران با نام عیدانه کتاب خبر داد. اما طرح کتابفروشی به وسعت ایران چه بود؟ در حقیقت طرح توزیع یارانە کتاب از طریق کتابفروشان با هدف تقویت جریان توزیع و فروش کتاب از طریق چرخە حرفه ای و اصولی نشر، در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت و نخستین دورە اش با عنوان کتابفروشی به وسعت ایران در پاییز سال 94 اجرا شد.
این طرح آبان ماه همان سال با هدف تشویق مردم به حضور در کتابفروشی ها و خرید کتاب و کمک به این واحدهای فرهنگی از طریق یارانه ای که توسط وزارت ارشاد برای اجرای این طرح اختصاص داده شده بود، برگزار شد که با استقبال خوبی هم از سوی مردم روبه رو شد. به گفته مدیرعامل وقت موسسه خانه کتاب این طرح در هفته کتاب سال 95 انجام شد و زمان اجرای آن حدود دو هفته به طول انجامید و در فاز اول آن 215 کتابفروشی ثبت نام کردند که از حدود 105 کتابفروشی در قالب یارانه حمایتی برای فروش کتاب هایشان با تخفیف، حمایت شد. به گفته او، در مدت اجرای این طرح 14 هزار و 435 نفر توانستند با استفاده از مزیت موجود در این طرح، کتاب های خودشان را از کتابفروشی های یاد شده خریداری کنند.
حالا حدودا 5 سال از اولین دوره طرح های فصلی کتاب می گذرد. در طرح پاییزه کتاب امسال 817 کتابفروشی از سراسر کشور اعلام آمادگی کرده اند که در مقایسه با طرح تابستانه کتاب 99 افزایش 6درصدی مشارکت کتابفروشی ها را به همراه داشت.
در پانزدهمین دوره طرح های یارانه حمایتی از کتابفروشان، از تعداد کل کتابفروشی های عضو طرح، 629کتابفروشی در مراکز استان و 188کتابفروشی در سایر شهرهای استان ها برای حضور در طرح پاییزه کتاب99 ثبت نام کرده اند.
در این روزهای کرونایی کتابفروشان و ناشران متحمل ضرر و زیان های بسیاری شده اند، البته پیش از این هم کتابفروشی ها اوضاع خوبی نداشتند. هر از چند گاهی خبر بسته شدن یک کتابفروشی به گوش می رسید. حالا در این اوضاع ممکن است طرح پاییزه بتواند کمکی هر چند اندک به این حلقه از زنجیره کتاب باشد. ناصر میرباقری، مدیر انتشارات فرهنگ و هنرگویا درباره طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) به ابتکار گفت: وجود و برگزاری چنین طرح هایی هم به خریداران کتاب کمک می کند که بار هزینه شان کمتر شود و هم گردش مالی در کتابفروشی ها ایجاد می کند. یعنی در فاصله ای که طرح تخفیف فروش کتاب برگزاری می شود، فروش ما نیز افزایش یافته و بهتر می شود.
وی درباره مقدار بودجه اختصاصی کتابفروشی ها در طرح های فصلی فروش کتاب گفت : مبلغی که در ایام برگزاری طرح های فروش کتاب به کتابفروشی ها اختصاص پیدا می کند مناسب است، اما اگر مقداری بیشتر شود شرایط ما نیز بهتر خواهد شد.
مدیر انتشارات فرهنگ و هنرگویا همچنین عنوان کرد: اگر تعداد دفعات برگزاری طرح را نیز افزایش دهند مشکلی ایجاد نمی شود، از این جهت که فاصله بین طرح ها زیاد است. حتی در شرایط کنونی و وجود بیماری کرونا می توان این طرح را دوبار در هر فصل برگزار کرد یا در قالب مناسبت های مختلف نیز چنین طرح های تخفیف برگزار شود.
وی با اشاره به این که وجود تخفیف هایی که در ایام برگزاری طرح های فصلی فروش کتاب به مخاطبان داده می شود آن ها را دلگرم کرده و انگیزه ای برای خرید ایجاد می کند بیان کرد: سرمایه ای که در مدت زمان اجرای طرح فصلی فروش کتاب به کتابفروشی های کوچک و محلی باز می گردد می تواند به ماندگاری و دوام آن ها کمک کند.
همچنبن وجیهه کریمی زاده مدیر کتاب فروشی خانه کتاب اردکان شهرستان اردکان استان یزد، درباره طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) به ابتکار گفت: وجود طرح هایی همچون پاییزه کتاب ضروری است و با توجه به افزایش قیمت کتاب در این ایام سبب می شود کتاب خوان ها بتوانند حداقل فصلی یکبار کتاب های مورد نیاز خود را خریداری کنند.
وی افزود: یکی از مشکلات طرح های فصلی این است که پس از اجرای آن تقریبا یک هفته با رکود مواجه می شویم ولی در کل طرح خوبی است و خوانندگان کتاب بسیار از آن استقبال می کنند.
او با اشاره به این که طرح تابستانه کتاب به خوبی برگزار شد و با درخواست ما برای کتابفروشی افزایش بودجه نیز داشتیم، اظهار کرد: برگزار شدن طرح های فروش کتاب با این فاصله زمانی و در هر فصل مناسب است اما لازم بود میزان اعتباری که به مخاطبان تعلق می گیرد بیشتر شود که این موضوع در طرح پیش رو (پاییزه کتاب 99) انجام شده است.
مدیر کتاب فروشی خانه کتاب اردکان اجرای طرح فصلی فروش کتاب را عامل موثر در بقای کتابفروشی های کوچک و محلی دانست و گفت: استقبال مخاطبین در طرح فصلی فروش کتاب به صورت حضوری بیشتر از غیر حضوری و اینترنتی است؛ حداقل درباره کتابفروشی ما چنین بود.
طرح پاییزه کتاب 99 همزمان با هفته کتاب برگزاری خواهد شد. لازم به ذکر است، بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
یک ناشر گفت: عملکرد وزارت ارشاد در این دوران به گونه ای بوده که انگار نه انگار کرونا آمده و باعث لطمات بسیاری به صنعت نشر کتاب شده است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان معرفت در گفت وگو با خبرنگار کیهان با بیان مطلب فوق افزود: وزارت ارشاد، امسال هم طرح های بهاره و پاییزه خود را مثل سال های گذشته برگزار کرد در حالی که با توجه به شرایط خاصی که شیوع کرونا برای ناشران ایجاد کرده، باید طرح های گسترده تری برای ایجاد رونق در این زمینه ایجاد می شد، اما این وزارتخانه هیچ گونه اقدامی نکرده است.
وی افزود: با توجه به عدم برگزاری بسیاری از همایش ها و برنامه هایی مثل نمایشگاه بین المللی کتاب هزینه های وزارت ارشاد، امسال بسیار کمتر از سال های قبل بود، انتظار می رفت این کاهش هزینه، در زمینه های دیگری که به سود نشر کشور باشد صرف شود. مثلا بارها گفته اند که نمایشگاه کتاب تهران به طور مجازی برگزار می شود، اما هیچ کاری صورت نگرفته است.
این ناشر ادامه داد: من معتقدم به جای دادن وام که واقعاً دردی را دوا نمی کند باید به سمت بالا بردن تحریک مخاطب برای خرید کتاب می رفتیم. معمولا 10 درصد از نقدینگی ناشران، در نمایشگاه کتاب تهران تأمین می شد، امسال که این نمایشگاه برگزار نشد، وزارت ارشاد باید از راه های دیگری جبران می کرد، مثلا از طریق دادن کاغذ به صورت اعتباری یا بالاتر بردن اعتبار طرح ها؛ وقتی اعتبار طرح ها بالا برود به طور مستقیم به نفع مخاطب و به طور غیرمستقیم به سود نشر است.
حقی در پایان تصریح کرد: من به عنوان یک ناشر به عملکرد وزارت ارشاد در دوران شیوع کرونا نمره مردودی می دهم. چون وزارت ارشاد قدرت و امکاناتی داشت و می توانست به سود نشر و مخاطب کار کند. اما گویا کرونایی وجود ندارد و هیچ اقدامی صورت نگرفته است!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
ایوب دهقانکار در نشست خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب، برنامه ها و رویدادهای این دوره از هفته کتاب را تشریح کرد.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، نشست خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور ایوب دهقانکار دبیر هفته کتاب و مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و اهالی رسانه، امروز 20 آبان ماه در سالن زنده یاد عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دهقانکار گزارشی از وضعیت فعالیت ها و برنامه های هفته کتاب و میزان مشارکت دستگاه ها و نهادها ارائه کرد و گفت: فعالیت های این دوره از هفته کتاب از طرف مجموعه های متنوع و متکثری انجام خواهد شد. تعدادی از فعالیت ها از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری و ستاد هفته کتاب انجام می شود و سایر فعالیت ها در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیر مجموعه های وابسته و سازمان ها و نهاد های مرتبط انجام خواهد شد. همچنین، سایر وزارتخانه ها که رسالت مستقیمی در حوزه کتاب، کتابخوانی و ترویج کتابخوانی ندارند اما با توجه به رسالت و مسئولیت اجتماعی مجدانه فعالیت هایی در این هفته انجام خواهند داد. سایر فعالیت ها نیز از سوی انجمن های علمی، صنفی و سازمان های مردم نهاد و اشخاص حقیق و حقوقی برگزار می شود.

دهقانکار با تاکید بر اینکه همه فعالیت های این دوره از هفته کتاب پیوست استانی خواهند داشت، گفت: مشارکت گسترده دستگاه ها و فعالیت های استان ها از ویژگی های بارز این هفته خواهد بود. اشتراک گذاری برنامه ها از دیگر رویکردهای ما در هفته کتاب بیست و هشتم خواهد بود. با این نگاه؛ با توجه به شأن اجرایی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به دنبال اشتراک سازی برنامه ها و و ظرفیت سنجی هستیم. رویکرد گفتمان سازی با هدف ایجاد موج و جریان سازی برنامه های هفته کتاب در طول سال، رویکرد دیگری است که براساس آن، فعالیت ها را محدود به این هفته نکنیم و ظرفیت های مغفول را شناسایی و ظرفیت های بالقوه را به بالفعل ترسیم کنیم.

دبیر هفته کتاب ادامه داد: شیوع ویروس کرونا برای ما به عنوان مجری برگزاری هفته کتاب نگرانی هایی را ایجاد کرده است. پیش بینی می شد این ویروس باعث کاهش میزان مشارکت و استقبال از هفته کتاب شود اما خوشبختانه نه تنها با کاهش رو به رو نشدیم بلکه میزان مشارکت ها بسیار قابل توجه است. انجمن های صنفی، علمی و اجتماعی و تشکل ها در حوزه ترویج کتابخوانی، فعالانه در این هفته حضور چشمگیری خواهند داشت و این اتفاق ما را به این نتیجه خواهد رساند که هفته کتاب سیر تکاملی و تحولی خود را می گذارند و از قالب یک رویداد دولتی خارج می شود یا در حال خارج شدن است. این منظر که نهاد و تشکل ها به صورت خودجوش برنامه هایی را تدارک دیده اند در انس هر چه بیشتر مردم با کتاب کمک کننده خواهد بود.

او افزود: ویروس کرونا را باید به یک فرصت تبدیل کنیم و نباید تصور کنیم که این ویروس به حدی قوی است که بتواند نگرش ها و ارزش های را تغییر دهد بلکه این ویروس فقط باعث تغییر روش ها و ابزار هاست. به این صورت که وقتی درباره کتاب مجازی یا فعالیت های مجازی صحبت می کنیم هدف کتاب و کتابخوانی است و تغییر صرفا در شیوه رواج کتابخوانی ایجاد شده است.

دهقانکار با بیان اینکه برنامه های این دوره از هفته کتاب به صورت مجازی برگزار می شود، گفت: برنامه های حضوری هم با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود. فراگیرترین برنامه هفته کتاب بیست و هشتم، برگزاری طرح پاییزه کتاب99 است. با توجه به برگزاری طرح تابستانه کتاب99، موج خوبی در کشور ایجاد شد و مردم به خوبی از این طرح استقبال کردند و این تجربه نشان می دهد استقبال مردم از پاییزه به نحو چشم گیری افزایش پیدا کند. از این جهت که در 105 کتابفروشی جدید برای نخستین بار به طرح پاییزه کتاب پیوستند. طبق آمار تاکنون 820 کتابفروشی در این طرح مشارکت کردند. با همکاری و مساعدت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش خواهیم کرد فرآیند تسویه حساب با کتابفروشی های عضو این طرح در سریع ترین زمان ممکن صورت بگیرد.

ارسال بیش از 800 اثر به جشنواره کتاب و رسانه

دبیر هفته کتاب با اشاره به سایر برنامه هایی که از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در هفته کتاب برگزار می شود، گفت: سومین دوره مسابقه کتابخوانی پوپک دانا و نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه از دیگر برنامه هایی است که در این هفته برگزار می شود. نقش رسانه ها در این دوره از جشنوره کتاب و رسانه پررنگ تر از دوره های گذشته است. همچنین در این دوره بخش های ویژه دفاع مقدس ، سواد رسانه ای و شهروند خبرنگاران را به جشنواره اضافه کردیم و با توجه به شرایط موجود، آثار خوبی برای جشنواره ارسال شده و استقبال خوبی از آن شده است به طوری که طبق درخواست اهالی رسانه مهلت ارسال آثار دو بار تمدید شد. همچنین تاکنون بیش از 800 اثر برای جشنواره ارسال شده است با توجه به اینکه در این دوره به جای 9اثر در هر بخش، اهالی رسانه باید در هر بخش سه اثر ارسال کنند. لذا رویکرد تیم اجرایی به این صورت بود که اصحاب رسانه ابتدا خودشان به ارزیابی آثارشان بپردازند و در نهایت در هر بخش سه اثر برای جشنواره ارسال کنند.

او ادامه داد: امسال همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب، سالگرد پانزدهمین سال تاسیس خبرگزاری کتاب ایران را نیز خواهیم داشت. اهدا کتاب به کتابخانه های علامه طباطبایی و آیت الله سیستانی، برگزاری 33 نشست تخصصی با همکاری نهادها و انجمن ها با بیش از 90 سخنران، افتتاح مرکز اسناد موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، تجلیل از نویسندگان و اهل قلم، گرامی داشت زاد روز پدید آورندگان متولد تیر ماه تا آبان ماه از برنامه های هفته کتاب است.

دهقانکار در مورد افتتاح مرکز اسناد موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: بعد از طی فرآیند ادغام موسسات زیر مجموعه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آرشیو ارزشمندی از سه موسسه فراهم شد که در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران یک طبقه را به مرکز اسناد اختصاص دادیم.

شهرداری مشهد در طرح پاییزه کتاب مشارکت می کند

دهقانکار عنوان کرد: شهرداری مشهد در طرح پاییزه کتاب مشارکت می کند و معادل یارانه اختصاص یافته به طرح پاییزه کتاب از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یارانه ای به این طرح اختصاص می دهد. همچنین، 800 برنامه از سوی استان ها در هفته کتاب انجام می شود.

دبیر هفته کتاب با اشاره به شاخص های آماری سرانه مطالعه کتاب در کشور گفت: شاخص های سرانه مطالعه متفاوت است؛ برخی مطالعه کتاب های درسی، دانشگاهی، قرائت قرآن، ادعیه مناجات، روزنامه و کتاب های صوتی را در سرانه مطالعه در نظر نمی گیرند. تنها به میزان مطالعه آزاد توجه می کنند، طبق آخرین آمار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میزان سرانه مطالعه 12 دقیقه در کشور است. برای پاسخ به میزان آمار مطالعه کتابخوانی در کشور باید ابتدا مشخص کنیم شاخص ها و معیار ما چیست. کشورهایی که سرانه مطالعه بالایی دارند شاخص های متفاوتی هم دارند. قاعدتا بحث پیمایش و پژوهش به تعداد شرکت کنندگان و و ابزارها بستگی دارد. من موافق این نظر نیستم که مردم ما کتابخوان نیستند چرا که ریشه تمدن ایرانی اسلامی ما ثابت کرده است که مردم با کتاب و کتابخوانی بیگانه نیستند اما امکان دسترسی آن ها به کتاب کم است باید تلاش کنیم کتاب بهتر به دست مخاطب برسد.

او افزود: مطالعه و خواندن فرآیند ذهنی و روان شناختی است؛ باید مشخص کنیم چه تعریفی از مطالعه داریم. این امر از سوی مراکز علمی و پژوهشی قابل تعریف است. همچنین، شیوه دریافت و پردازش اطلاعات در افراد متفاوت است و مقاله ها و کتاب های زیادی در این حوزه در کشور منتشر شده است.

روح دفاع مقدس در تمام فعالیت های هفته کتاب وجود دارد

دهقانکار با تاکید بر اینکه تم اکثر برنامه های هفته کتاب بر محور چهل سالگی دفاع مقدس بوده و هست، گفت: در جشنواره ها، برنامه ها و نشست های نقد و بررسی و معرفی کتاب به موضوع چهل سالگی دفاع مقدس توجه ویژه ای شده است. به عنوان مثال؛ بخش ویژه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد به چهل سالگی دفاع مقدس اختصاص پیدا کرده است. به عبارتی روح دفاع مقدس در تمام فعالیت های ما در این دوره از هفته کتاب و سال های آتی وجود دارد.

آدرس کتابفروشی هادر مسیریاب ها اطلاع رسانی می شود

دبیر هفته کتاب درباره شیوه برگزاری کتابگردی در این دوره از هفته کتاب توضیح داد وگفت: به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی، به جای کتابگردی کتابفروشی ها را به خانه مردم ببریم. برای این مسئله همکاری و مشارکت سه جانبه میان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، معاون فناوری وزارت ارتباطات و شورای اسلامی شهر تهران انجام می شود که طبق آن قرار است آدرس کتابفروشی های تهران و شهرستان در مسیریاب های بلد و نشان اطلاع رسانی شود.

او در مورد رویکردهای این دوره از هفته کتاب گفت: نام گذاری هفته کتاب، سمبل هایی هستند که ملاک عمل ما قرار می گیرند و در این دوره، طبق نظر اعضای شورای سیاست گذاری هفته کتاب به جای نام گذاری ایام هفته کتاب، رویکردهای این هفته را مشخص و اعلام کردیم.

دهقانکار با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در تهران و استان ها گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت فیزیکی و حضوری منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا است و به تشخیص این ستاد، نمایشگاه کتاب به صورت فیزیکی در مناطق یا استان های امن و ایمن برگزار می شود در غیر این صورت به صورت مجازی برگزار می شود. بعد از برگزاری هفته کتاب به صورت جدی تری وارد فاز اجرایی نمایشگاه مجازی کتاب تهران خواهیم شد. برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب فرصتی فراهم می کند تا شهروندانی که امکان حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را نداشتند از بستر و پلت فرمی که تهیه شده در نمایشگاه مجازی کتاب حضور داشته باشند.

دهقانکار در پایان گفت: امیدواریم در برنامه مشارکتی با نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در شهرها و روستاها و مناطقی که کتابفروشی ندارند از ظرفیت کتابخانه ها استفاده کنیم و کتاب هایی که شامل یارانه 20درصدی در طرح پاییزه کتاب99 می شوند را در این کتابخانه ها عرضه تا مردم از آنها بهره مند شوند.

تشریح برنامه های پایتخت کتاب ایران در هفته کتاب

در ادامه نشست خبری هفته کتاب که مدیران استانی فارس به صورت مجازی در برنامه حضور داشتند؛ احمدی زاده ضمن گرامیداشت بیست و هشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی، گفت: عنوان پایتختی کتاب ایران پس از چندین دوره به شیراز رسید که دارای پیشینه و آوازه درخشانی در پایتختی فرهنگی ایران است.

او با بیان اینکه مهمترین عملکردها و رویکردها در شیراز همکاری نهادهای شهری در ترویج کتابخوانی است، افزود: بازسازی قدیمی ترین کتابخانه شیراز و ایجاد شبکه شهروندان کتابخوان و دوستداران کتاب و ایجاد باغ کتاب گام های بلندی است که دستگاه های مسئول در این مسیر برداشتند.

معاون استاندار فارس در ادامه گفت: از همه دستگاه های فرهنگی استان و نهاد های غیر فرهنگی انتظار داریم با نگاه فرهنگی کمک کنند تا در این هفته برنامه های مهمی داشته باشیم. بیست و هشتمین هفته کتاب امسال از شیراز به عنوان پایتخت کتاب ایران با شعار مانایی و دانایی آغاز می شود. در این روز، برنامه های متنوعی از جمله 27 برنامه عمده در کنار برنامه های جانبی پیش بینی شده است که می تواند در این مسیر شیراز را به عنوان مهمترین پایگاه ادبی ایران نشان دهد. همچنین، مهمترین پروژه هفته کتاب در استان فارس کلنگ زنی کتابخانه شهر صدرا است که در 4500 متر مربع و 4100 متر زیربنا قرار است تا پایان سال 1400 به بهره برداری برسد.

اهدا کتاب به مدارس کم برخوردار و مناطق عشایری و روستایی شهر شیراز

صابر سهرابی از دیگر میهمانانی که به صورت ویدئو کنفرانس در این برنامه حضور داشت، گفت: این دوره از پایتختی کتاب که به شیراز رسید خوشبختانه با همدلی همه دستگاه ها و حمایت های همه جانبه استانداری این مهم بعد از 5 سال تلاش محقق شد و بسیاری از شهرهای استان فارس به عنوان دوستدار کتاب شناخته شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه شهر شیراز برنامه های متنوعی را پیش بینی کرده است و همدلی دستگاه ها از جمله شهرداری نهایت همکاری را در این رابطه در پی داشت، افزود: اداره کل کتابخانه های عمومی استان و کانون پرورش فکری هم به همراه بخش خصوصی مسیری را فراهم کرده که امسال هریک از این دستگاه ها برنامه های متعددی داشته باشند.

او در تشریح برنامه های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در هفته کتاب، اعلام کرد: روز اول بیست و هشتمین هفته کتاب با حضور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر هفته کتاب در شهر شیراز کلنگ احداث کتابخانه شهر صدرا به زمین زده خواهد شد.

او به برگزاری آیین کتابگردی در شیراز و بازدید از کتابخانه شهید آیت الله دستغیب اشاره کرد و گفت: دیگر برنامه هایی که با همکاری دستگاه های اجرایی داریم، با توجه به شعار دانایی و مانایی روزهای بعد تنظیم شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از اهدا کتاب به مدارس کم برخوردار و مناطق عشایری و روستایی شهر شیراز خبر داد و افزود: در جریان بیست و هشتمین هفته کتاب از نویسندگان و مروجان کتاب نیز تجلیل می شود.

او به گسترش برنامه کاربردی تلفن همراه قاصدک در هفته کتاب به میزبانی پایتخت کتاب ایران هم اشاره کرد و گفت: این برنامه کاربردی با قابلیت های بسیار به همراه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، نشست کتاب و جامعه با حضور مروجان کتاب و تقدیر از چاپخانه داران استان، اجرای نمایش های خیابانی با موضوع کتاب و نشست های مجازی، نامگذاری یک میدان به نام کتاب در شیراز جزئی از برنامه های هفته کتاب در استان فارس است.

در این نشست، احمد احمدی زاده معاون سیاسی اجتماعی استانداری فارس، صابر سهرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، روح الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس و مرتضی جعفری رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به صورت ویدئو کنفراس حضور داشتند.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
وزارت ارشاد باید جایگزین نمایشگاه کتاب را اعلام کنتد اما بعد از گذشت 8 ماه گمانه زنی ها از عدم برگزاری نمایشگاه در اردیبهشت سال 1400 خبر می دهد.

به گزارش تیتربرتر ؛ نمایشگاه کتاب تهران یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور کشور که فرصت عرضه آسان کتاب و معرفی تازه های نشر را فراهم می کند که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا همانند دیگر برنامه های فرهنگی برگزار نشد و قرار است نمایشگاه مجازی کتاب برگزار شود.

برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب که از ابتدای سال جاری موضوع آن در میان صنف نشر ایران پررنگ بود و نیز با توجه به تجربه های صورت پذیرفته و در دست اجرای برگزاری این رویداد در سایر نمایشگاه های جهان اتفاقی مبارک و انکار ناپذیر برای بقای صنعت نشر در ایران به شمار می رود که با مکمل شدن آن به کمک های یارانه ای مجموعه وزارت ارشاد برای حمایت از خرید کتاب می تواند سال کرونا زده نشر را به کام ناشران و عاشقان کتاب شیرین تر کند.

در این راستا معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی در روز سه شنبه 25 شهریور ماه، موسسه تازه تاسیس خانه کتاب و ادبیات را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب کرد.

ضرر و زیان های اپیدمی کرونا به بازار نشر در ایران ادامه دارد، بعد از تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه هایی را برای جبران یا کاهش اثرات این ضرر و زیان ها در دست اجرا قرار داد، برنامه هایی چون برگزاری تابستانه و پاییزه کتاب ، تسهیلات 12 درصدی و احیانا تسهیلات 4 درصدی و حالا نیز که در شرف برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی است.

اگر چه وزارت فرهنگ و ارشاد در این میان مدعی شده است که بودجه های طرح های فصلی و خرید کتاب را نیز افزایش داده اما نمی توان چندان امید داشت که این اقدامات توانسته باشد بخشی ار خسارات و ضرر و زیان ناشی از تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران را جبران کرده باشد.

در حالی که هنوز نخستین تجربه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب شکل اجرایی به خود نگرفته و چند و چون آن مشخص نیست، با پیش بینی های جهانی در زمینه ادامه دار بودن شیوع کرونا حداقل تا یک سال آینده حالا احتمال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت ماه سال آینده بسیار اندک است. در این زمینه زمزمه هایی نیز به گوش می رسد که ناشران را نگران کرده است. نگرانی که شاید با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا حدودی برطرف شود و یا بیش از گذشته خود را به نمایش بگذارد.

مطالب مرتبط:

علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه به تسنیم می گوید: حقیقت این است که ما تاکنون برای برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال آتی جلسه ای برگزار نکرده ایم، اما قاعدتاً با توجه به شرایطی که کرونا بر جامعه و جهان ایجاد کرده است و به نظر می رسد که تا سال آینده نیز ادامه داشته باشد، شاید نتوانیم نمایشگاه کتاب را در دوره سی و چهارم نیز برگزار کنیم.

وی ادامه داد: ما برای برگزاری نمایشگاه سی و سوم نیز هفته ها منتظر تصمیم گیری ستاد کرونا بودیم و تمام جوانب امر را بررسی کردیم. در زمینه برگزاری دوره آتی نیز به نظر می رسد باید زودتر جلساتی برای بررسی این موضوع در معاونت داشته باشیم تا بتوانیم تکلیف برگزاری نمایشگاه در سال آتی را نیز مشخص کنیم. اگر قرار است برگزار نشود، راه های جایگزین آن بررسی شود و اگر قرار است برگزار شود شرایط برگزاری مشخص شود.

قاعدتا برگزار نشدن نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت 1400 شوک بزرگی به بدنه نشر ایران خواهد بود. مخاطبانی که به دلیل عدم ارتباط مستقیم به راحتی در حال از بین رفتن هستند و خسارت های جبران ناپذیری که روز به روز به نشر وارد می شود ، قطعا تاثیرات خود را در سال آینده بیشتر نمایان می کند و خب طبیعتا بسیاری از ناشران از زنجیره نشر خارج خواهند شد.

باید دید در صورتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این نتیجه برسد که نمایشگاه کتاب تهران را نمی توان برای سال آینده نیز برگزار کرد، می تواند خسارات وارده را به حداقل برساند و جایگزین مشخص ، معتبر و ملموسی را برای آن در نظر بگیرد؟

مقدمات شرکت ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوی مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام شد. نمایشگاه کتاب تهران به دلیل کرونا لغو شد.

ناشران متقاضی حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران ضروری است نسبت به افتتاح حساب در بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل نمایشگاه مجازی کتاب تهران اقدام کنند.

مجوز نشر برای حضور در این نمایشگاه باید تا پایان دی ماه سال جاری معتبر باشد و ناشران ملزم اند برای کنترل اطلاعات کتاب های خود به سامانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مراجعه و نسبت به اعلام وصول کتاب ها اقدام کنند. زمان ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و در راستای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، توصیه های وزارت بهداشت مبنی بر ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از برگزاری هرگونه تجمع در سطح کشور، شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران، برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را در سال جاری لغو کرد.

در راستای تحقق سیاست های حمایتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جامعه نشر کشور، نمایشگاه مجازی کتاب تهران در سال جاری برگزار خواهد شد و این نمایشگاه جایگزین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نخواهد بود.

به نظر می رسد تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب نشان داده است که این رویداد می تواند در ایران موفق باشد، اگرچه فروش 100 میلیون تومانی رقم بسیار ناچیزی برای یک نمایشگاه کتاب به شمار می رود، اما باید توجه داشت که این نمایشگاه با حضور تنها 30 ناشر و پنج هزار عنوان کتاب برگزار شده است، قطعاً اگر مشارکت ناشران بیشتر باشد و تعداد عناوینی که عرضه می شوند، بیشتر ، در رقم نهایی فروش کتاب تاثیرگذاری بیشتری را شاهد خواهیم بود.

اینکه وزارت ارشاد در تصمیمات آتی خود برای برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی چه خواهد کرد و با چه برنامه ای به این رویداد توجه نشان خواهد داد، هنوز مشخص نیست . اما نتیجه هر چه باشد، برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی چه توسط بخش خصوصی و چه بخش دولتی به نظر می رسد بر اوضاع اقتصادی نامناسب صنعت نشر در سال های اخیر به ویژه در سال جاری که با کرونا و تبعات آن پیوند خورده است، تأثیرگذار خواهد بود.

گردآورنده: الهام خلیلی خو

آنچه دیگران می خوانند:

لینک خبر :‌ تیتر برتر
ایوب دهقانکار در نشست خبری هفته کتاب از رویکرد دفاع مقدسی برنامه های این هفته خبر داد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا امسال تلاش می کنیم کتابفروشی ها را به خانه های مردم ببریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : رادیو فرهنگ بسیج پرس

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، نشست خبری بیست وهشتمین دوره هفته کتاب صبح امروز (سه شنبه) با حضور ایوب دهقانکار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و معاونان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در تالار عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

دهقانکار درباره اقدامات و برنامه های هفته کتاب سازمان ها و نهاد ها برای هفته کتاب اظهار داشت: علاوه بر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری برنامه های هفته کتاب، از مجموعه ها و نهاد های متنوع و متکثر، برنامه های قابل توجهی برای این هفته، پیش بینی شده است؛ ازجمله از سوی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراکز استان ها و وزارتخانه های مختلف. همچنین انجمن ها، تشکل ها و اشخاص حقیقی نیز برنامه های متنوعی را برگزار می کنند که مجموعا در استان ها بیش از 800 برنامه پیش بینی شده است.

وی با اشاره به رویکرد های موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در هفته کتاب ادامه داد: تشکیل کمیته محتوایی، ویژگی بارز هفته کتاب امسال است. چند رویکرد در هفته کتاب در این کمیته تعریف شده است. نخست اشتراک سازی که براساس این رویکرد با توجه به شأن اجرایی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، تلاش شده تا از ظرفیت سایر نهاد ها برای برگزاری برنامه های هفته کتاب استفاده شود. ظرفیت سنجی، دیگر رویکرد این کمیته است که براساس آن، تلاش شده تا ضمن شناسایی ظرفیت ها، ظرفیت سازی هایی نیز انجام شود. در نهایت رویکرد گفتمان سازی با هدف ایجاد موج و جریان سازی برنامه های هفته کتاب در طول سال، رویکرد دیگری است که براساس آن، دنبال تبدیل ظرفیت های بالقوه به بالفعل و ترسیم چشم انداز ها کوتاه و بلند مدت هستیم.

مشارکت انجمن های صنفی و گروه های مردمی در هفته کتاب

دهقانکار با اشاره به تاثیر گذاری ویروس کرونا بر برنامه های هفته کتاب، ادامه داد: هرچند پیش بینی می شد تا ویروس کرونا موجب کاهش میزان مشارکت و استقبال از هفته کتاب شود، اما خوشبختانه برخلاف این پیش بینی میزان مشارکت ها بسیار قابل توجه بوده است. تاثیر گذاری ویروس کرونا نباید به عنوان تهدید برای تغییر ارزش ها یعنی اهمیت و جایگاه کتاب و کتابخوانی، تلقی شود؛ بلکه این ویروس فقط باعث تغییر روش ها و ابزارهاست. انجمن های صنفی، تشکل ها و گروه های مردمی فعال در حوزه ترویج کتابخوانی، فعالانه و خودجوش در این هفته حضور خواهند داشت. این میزان مشارکت به معنای شکل گیری جریان خروج هفته کتاب از قالب یک رویداد دولتی است.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: اکثر برنامه های هفته کتاب در قالب مجازی با حضور حداقل افراد و رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی، برگزار خواهد شد. گسترده ترین برنامه هفته کتاب، اجرای طرح پاییزه کتاب است. با توجه به برگزاری مطلوب تابستانه کتاب، شاهد افزایش میزان مشارکت کتاب فروشان در طرح پاییزه هستیم به طوری که 105 کتاب فروشی جدید به طرح های حمایتی پیوسته اند. امیدواریم در آینده نیز کتاب فروشی های بیشتری به این طرح بپیوندند. تاکنون در مجموع 820 کتاب فروش در طرح پاییزه مشارکت کرده اند.

دهقانکار با اشاره به زمان تسویه حساب با کتاب فروشان طرح پاییزه افزود: امید واریم همانند طرح تابستانه با مساعدت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اسرع وقت با کتاب فروشان عضو پاییزه تسویه حساب شود.

مشارکت شهرداری مشهد در پاییزه 99

مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به مشارکت شهرداری مشهد در برگزاری طرح پاییزه کتاب افزود: شهرداری مشهد معادل یارانه و اعتبار طرح پایزه که از سوی معاونت امور فرهنگی تخصیص پیدا کرده است، در برگزاری طرح در خراسان رضوی مشارکت می کند.

وی درباره دیگر برنامه های موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در هفته کتاب بیان کرد: جشنوراه پوپک دانا، جشنواره کتاب و رسانه از دیگر برنامه های هفته کتاب است. براساس اعلام دبیر جشنواره کتاب و رسانه با توجه به افزایش بخش های جدید دفاع مقدس و شهروند خبرنگار استقبال از این رویداد قابل توجه بوده و نزدیک به 800 اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال و در مرحله اولیه داوری از ظرفیت فعالان حوزه رسانه استفاده شده است که با توجه به میزان استقبال مهلت ارسال اثر دوبار تمدید شد.

دهقانکار افزود: برگزاری جشن تولد 15 سالگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نیز در هفته کتاب امسال با برنامه های متنوع برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: اهدا کتاب به کتابخانه های علامه طباطبایی و آیت الله سیستانی، برگزاری 33 نشست تخصصی با بیش از 90 سخنران، افتتاح مرکز اسناد موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از دیگر برنامه های هفته کتاب است. با توجه به میزان استقبال بالای نهاد های مشارکت کننده برنامه ها در گام نخست گلچین شده اند. تجلیل از نویسندگان و اهل قلم، گرامی داشت زادروز پدید آورندگان متولد بین تیر تا آبان از برنامه های هفته کتاب است.

وی با بیان این مطلب که برنامه های هفته کتاب پیوست استانی قابل توجهی دارد، افزود: افتتاح هفته کتاب در شیراز، پایتخت کتاب ایران با همراهی قابل توجه مدیر کل و معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس 24 آبان ، روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار برگزار خواهد شد.

کتابگردی با رعایت پروتکل های بهداشتی

دهقانکار در بخش پرسش و پاسخ اهالی رسانه و در پاسخ به خبرنگاران درباره برگزاری نمایشگاه های کتاب گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب چه در تهران و چه در سایر استان ها صرفاً منوط به نظر ستاد ملی مقابله با کرونا خواهد بود. اگر ستاد مقابله با کرونا مصلحت بداند که برخی از استان ها از ویروس کرونا امن و ایمن هستند، نمایشگاه کتاب به شکل فیزیکی در آن استان ها برگزار خواهد شد و گرنه به شکل مجازی برگزار خواهند شد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره نمایشگاه مجازی افزود: هفته پس از اتمام بیست وهشتمین دوره هفته کتاب اطلاع رسانی های مستمر و منظمی درباره برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب انجام خواهد شد، کمااینکه در حال حاضر شرایط اولیه ثبت نام ناشران برای شرکت در نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شده است.

وی در پاسخ به برنامه افتتاحیه و اختتامیه این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: برنامه های خوبی از افتتاحیه تا اختتامیه هفته کتاب برگزار خواهد شد. به رسم مراسم هرساله هفته کتاب، آغاز رویداد کتاب محور در پایتخت کتاب ایران و اختتامیه آن نیز، مراسم روز کتاب گردی است. طی برگزاری جلسه ای که برای روز کتاب گردی انجام شد، با توجه به ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا، تصمیم گرفتیم که با حفظ رویکرد روز کتاب گردی، این بار کتاب فروشی ها را به خانه مردم ببریم.

ثبت آدرس کتاب فروشی های کشور در نقشه

در این راستا، یکی از اقدامات خوبی که بر این اساس شکل گرفته، مشارکت چندجانبه میان معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، معاونت فناوری وزارت ارتباطات و شورای شهر تهران است که آن، بارگذاری نقشه کتاب فروشی های تهران و شهرستان ها در مسیریاب های موجود بله و نشان است. اطلاعات تمامی کتاب فروشی های سراسر کشور در اختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته که در نقشه تهران برای اطلاع رسانی شهروندان از موقعیت جغرافیایی کتاب فروشی ها بارگذاری خواهد شد.

دهقانکار درباره اسناد و مدارک موجود که در آرشیو موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران قرار خواهد گرفت، توضیح داد: عامل پیروزی در آینده، عبرت گرفتن از گذشته است. با فرایند ادغام و جابجایی موسسات خانه کتاب ادبیات ایران، آرشیو ارزشمندی از ویدیوها، اسناد و مدارکی به جا مانده است که می تواند در برنامه ریزی های آینده به عملکرد این موسسات کمک کند. بعضاً این اسناد دارای ارزش تاریخی هستند، اما لزوماً هم اسناد تاریخی نیستند و در مرکز آرشیو موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نگه داری خواهند شد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در پاسخ به برنامه های دفاع مقدس در برنامه های هفته کتاب پیش رو عنوان کرد: تم اکثر برنامه های بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، دفاع مقدس بوده و هست. موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هم در هفته دفاع مقدس که گذشت و هم در ایام هفته کتاب برنامه های خوبی دارد. همچنین بخش ویژه دو رویداد، جایزه جلال آل احمد و نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه، دفاع مقدس است. البته نباید توجه به بحث دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را صرفا در این گونه رویداد ها مورد اهمیت قرار بدهیم؛ بلکه باید در تمامی فعالیت های در طول سال این مهم را در اولویت قرار بدهیم.

افزایش سرانه مطالعه با دسترس پذیر کردن کتاب

دهقانکار همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون سنجش سرانه مطالعه و میزان سرانه مطالعه در کشور خاطرنشان کرد: سنجش سرانه مطالعه در کشور ها براساس شاخص های متفاوتی انجام می شود. برخی از کشور ها دعا، مناجات و مطالعه کتاب های درسی و دانشگاهی که جنبه اجباری دارند را جزء شاخص سرانه مطالعه حساب نمی کنند. سرانه مطالعه باید با شاخص های مورد ارزیابی همان کشور ها مورد سنجش قرار بگیرد، اما در ایران که شاخص مد نظر، مطالعه آزاد است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: سرانه مطالعه طبق آخرین آمار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، 12 دقیقه است. برخی معتقدند که مردم ایران، کتابخوان نیستند، اما من این نظر را قبول ندارم؛ چراکه مردم ایران بر طبق پیشینه تاریخی و دینی با کتاب بیگانه نیستند. نکته مورد توجه این است که کتاب در تمام نقاط کشور به شکل یکسان و دردسترس قرار ندارد، پس باید تمام تلاش خود را بکنیم که کتاب را به شیوه ای آسان تر و دسترس پذیرتر در اختیار مردم کشور قرار بدهیم.

وی در پایان در پاسخ به سوالی دیگر درباره سیاست گذاری های موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای ارتقاء فروش اینترنتی و دسترسی تمام مردم کشور به کتاب گفت: در این راستا، چند فعالیت صورت گرفته که از جمله آن می توان به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب است که فرصتی برای معرفی کتاب و استفاده از طرفیت های موجود به علاقه مندان این حوزه که امکان حضور در نمایشگاه فیزیکی کتاب تهران را ندارند، می دهد.

دهقانکار افزود: مورد دیگر، برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی است که با توجه به تجربه خوبی که در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصادف با تعطیلات سال نو صورت گرفت، پویشی با مشارکت پلت فرم های کتاب محور به راه افتاد که در این پویش، 236 هزار نسخه کتاب توسط مردم خریداری شد. در تلاش هستیم تا با انجام این گونه فعالیت ها بتوانیم خلاء دسترسی مردم به کتاب و کتابخوانی را جبران کنیم.

گفتنی است احمد زاده، معاون سیاسی امنیتی استانداری استان فارس، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مسئولان اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس در ارتباط زنده برنامه این هفته در شیراز را تشریح کردند.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
سینماپرس: بهروز بقایی بازیگر سینما و تلویزیون گفت:متأسفانه اوضاع فرهنگ و هنر و بالاخص سینما در این ایام هیچ خوب نیست و وضعیت زندگی اهالی سینما و هنرمندان بسیار نابسامان است و مسئولان سینمایی هم بی دغدغه فقط نظاره گر این اتفاقات تلخ هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : هشدار نیوز

بازیگر فیلم های سینمایی پرواز پنجم ژوئن و به وقت خماری در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بی تردید وظیفه تمامی نهادها و دستگاه های فرهنگی و هنری به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی و... رسیدگی به مطالبات و رسیدگی به امور زندگی هنرمندان است؛ مدیران باید وجدان و شرافت کاری، دغدغه مندانه در پی حل معضلات عدیده سینما باشند اما متأسفانه چنین چیزی را شاهد نیستیم!

این سینماگر اوضاع سینما را بسیار بغرنج دانست و تأکید کرد: شاید در این ایام به دلیل گسترش ویروس کرونا ما شاهد تعطیلی و عدم استقبال مردم از فیلم ها هستیم اما نکته آنجا است که متأسفانه چند سالی است سینما دیگر با استقبال گسترده ای از سوی آحاد افراد جامعه روبرو نمی شود.

بقایی با بیان اینکه علت عدم استقبال مردم از فیلم های سینمایی نیز به مسئولان باز می گردد اظهار داشت: سینما با حضور تماشاگر معنا پیدا می کند و بدون تماشاگر زنده نیست. قشر عظیمی از تماشاگران مخاطبانی هستند که تصویر خود را در فیلم ها نمی بینند و به همین علت هم کمتر از فیلم هایی که به صورت سری دوزی تولید و اکران می شوند استقبال می کنند!

وی در پایان این گفتگو افزود: من امیدوارم مسئولانی اداره سینمای کشور را در دست بگیرند که اولاً قصدشان ترویج اندیشه در سینما باشد و در گام بعدی برای اهالی زحمتکش سینما دلسوزانه و دغدغه مندانه تلاش کنند و حداقل سعی شان بر این باشد که بخشی از آلام زندگی آن ها را تسکین دهند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱

حبیب اسماعیلی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون بازگشایی سینما ها و فعالیت آن ها تا ساعت 18 گفت: تجربه سال های گذشته سینما نشان می دهد که مردم به هیچ وجه قبل از ساعت 18 سینما نمی روند، به شخصه مخالف سرسخت بازگشایی سینما با محدودیت های فعلی هستم.

وی در همین راستا ادامه داد: حتی در بازگشایی اول سینما در سال 99 سینما ها از سانس ساعت 18 آغاز به کار می کردند، زیرا سینماداران می دانستند که سینما قبل از این ساعت به هیچ وجه مخاطب نخواهد داشت. البته به نظر من وضعیت فعلی برای کرونا هم جالب نیست، زیرا ما همه مشاغل را در یک ساعت محدود جمع کرده ایم و این خودش باعث شلوغی بیشتر در یک محدوده زمانی خاص خواهد شد.

مدیر موسسه پخش رسانه فیلمسازان با تاکید بر تقسیم بندی سینما برای فعالیت در عصر و شب تاکید کرد: بدون شک همه سینماگران هم با تمام وجود می خواهند که بیماری کرونا ریشه کن شود، اما سوال اینجاست که با چنین طرحی کمکی به وضعیت فعلی کرونا خواهد شد و از سویی وضعیت سینما و سینماداران به چه سمت می رود. اگر سینما برای مسئولین فرهنگی مهم است باید فکری درست به حال آن بکنند و اگر نه این هنر آینده روشنی در پی نخواهد داشت.

وی با اشاره به تعطیلی دائم بسیاری از سینما ها اضافه کرد: تعطیلی سینما ها خسارات غیرقابل جبرانی را به بار خواهد آورد، طی ماه های گذشته و از اسفند ماه سال پیش سینماداران، تهیه کنندگان و اهالی سینما ضرر های بزرگی را متحمل شده اند، متاسفانه در این بین هیچ کمکی هم به سینماگران نشده است. ما اگر می خواهیم سینما با وضعیت فعلی پیش برود باید به فکر حمایت از سینماگران هم باشیم، نمی شود تنها سینما را تعطیل کنیم، اما هیچ فکری برای معیشت سینماگران نداشته باشیم.

این تهیه کننده سینما درباره احتمال توقف تولید آثار سینمایی اضافه کرد: وقتی سینمایی وجود ندارد چرا باید تولیدات داشته باشیم، ماه هاست که سینما تعطیل شده و من دلیل ادامه تولیدات را متوجه نمی شوم، اگر سیستم اکران آنلاین درستی وجود داشت شاید می شد به ادامه تولیدات فکر کرد، اما وقتی سینما تعطیل شده چرا باید اثری تولید شود؟.

اسماعیلی با اشاره به صف طولانی اکران در سال جاری تاکید کرد: در حال حاضر تعداد بیشماری از آثار تولید شده و در صف اکران قرار دارند، ما در سال آینده برای اکران همین آثار هم به مشکل برخواهیم خورد، چرا باید با ادامه تولیدات این صف را طولانی تر کنیم؟. ادامه تولیدات تنها ترافیک اکران در سال آینده را در پیش دارد، به نظر من ادامه تولیدات عجولانه و بدون برنامه ریزی است.

وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: ادامه سینما در سال جاری تماما به شرایط کرونا بستگی دارد، اگر کرونا با همین فرمان جلو برود که امیدی به سینمای سال 99 نیست، مگر اینکه اتفاقی افتاده و ویروس از بین برود. همه ما خسته ایم و امیدواریم که فرجی شده و همه ما از این سختی و درد خلاص شویم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان سینمای ایران می گوید اگر مسئولین به فکر سینما رفتن مردم هستند ساعت مناسبی را برای آن انتخاب نکرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

سرویس سینمایی هنرآنلاین : محمد احمدی تهیه کننده و عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان سینمای ایران در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره تصمیم ستاد ملی کرونا مبنی بر بازگشایی سالن های سینمایی و فعالیت سالن ها تا ساعت 18 گفت: برای سینماها این اتفاق تأثیر خوبی ندارد، چون مخاطبان سینما عمدتاً بعد از این ساعت است که فرصت می یابند تا به تماشای آثار سینمایی بنشینند و به سالن های سینمایی بیایند.

او ادامه داد: درواقع بازگشایی سالن های سینمایی تا پیش از ساعت 18 فرقی با تعطیلی سالن ها ندارد. اگر قرار باشد که سینماها باز شوند باید تفاوتی با دیگر مشاغل در بازگشایی و زمان استفاده داشته باشند، مثلاً ساعت 18 به بعد باشد چرا که پیش از این ساعت کسی به سالن سینما نمی رود و در این شرایط که مخاطبان کمتری تمایل به رفتن داخل سالن ها دارند این اتفاق بسیار کمتر خواهد شد. اگر مسئولین به فکر سینما رفتن مردم هستند ساعت مناسبی را برای آن انتخاب نکرده اند.

احمدی در پاسخ به این سؤال که آیا برای این تصمیم گیری در ستاد ملی کرونا از اصناف سینمایی نماینده ای در این جلسه حضور داشته است یا خیر، بیان کرد: تا جایی که من اطلاع دارم از بچه های سینما در این شورا کسی حضور نداشته است و برای این تصمیم گیری با صنوف سینمایی صحبت نشده است.

این تهیه کننده سینما ادامه داد: نسبت به این تصمیم گیری بدبین نیستم، اما به نظرم در زمینه فعالیت سالن های سینمایی تصمیم گیرندگان اطلاع کافی نداشتند و همه صنوف را به یک چشم نگاه کرده اند. ای کاش از افراد متخصص به سینما در این جلسه کمک می گرفتند و درباره این موضوع نظر می خواستند و بعد نسبت به آن تصمیم گیری می کردند.

احمدی همچنین درباره بازگشایی سالن ها در شرایط حال حاضر نیز اظهار کرد: به نظرم اتفاقی برای سالن ها رخ نخواهد داد. شاید در روزهای تعطیل مخاطبی وجود داشته باشد، اما به دلیل شیوع کرونا مردم خیلی به سالن ها نمی روند و حتی نمی دانند که سالن ها باز هستند. متأسفانه تبلیغی در این ایام نسبت به باز بودن سالن ها صورت نگرفت. فکر می کنم حتی اگر درباره همین ساعت هم تبلیغات خوب و مؤثری صورت بگیرد می توان به حیات سینما امید داشت. من به عنوان تهیه کننده در این ایام فیلم سینمایی "قتل عمد" را به روی پرده فرستادم، ازآنجایی که مخاطب اطلاعی نسبت به باز بودن سالن های سینمایی نداشت حتی مخاطبان حرفه ای و سینمارو هم نمی دانستند که سالن ها باز هستند و با وجود رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی در هر سئانس شاید یکی دو نفر مخاطب ما بودند. ساعتی که برای باز بودن سالن ها در نظر گرفته شده است، ساعت بسیار بدی است که با یک تحقیق کوچک متوجه آن می شدند. در مواقع عادی مردم در این ساعت به سالن ها نمی آیند الان که شرایط کاملاً متفاوت است.

او در خاتمه درباره امکان و خطر ابتلای مخاطبان در سالن های سینما گفت: اگر نکات بهداشتی رعایت شود به نظرم خطر آن از سوپرمارکت سر کوچه هایمان کمتر خواهد بود، چون فاصله گذاری و رعایت نکات بهداشتی در سالن ها مدنظر قرار می گیرد. در بین سئانس سالن ها ضدغفونی می شوند، ضمن این که مخاطبان در داخل سالن باید از ماسک استفاده کنند که فکر می کنم بعید است این اتفاق رخ دهد، هرچند تضمینی وجود ندارد، اما شرایط در سالن ها مناسب است و مردم می توانند با رعایت نکات بهداشتی به زندگی عادی برگردند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : سینما پرس

خبرگزاری میزان - برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر یکی از چالش های مهم پیش روی سینما و اهالی آن در زمانه ای است که سینمای کشور در بدترین شرایط خود طی دهه های گذشته قرار گرفته است، سینمایی که جشنواره فیلم فجر می تواند آن را از رکود فعلی خارج کند.

از سویی شاید برگزاری بدون برنامه ریزی این جشنواره خطری دوباره برای اهالی سینما و همین طور تماشاگران آن باشد، از سویی برگزاری بزرگترین رویداد سینمایی کشور به صورت مجازی چندان مناسب نیست، از سویی قاچاق آثار سینمایی امکان آنلاین برگزار کردن این فستیوال را گرفته است، امکانی که البته پیشتر از آن چرخه اکران آنلاین را با ورشکستگی روبرو کرد.

برگزاری جشنواره فیلم فجر به نوعی دو سویه متفاوت از خود بروز می دهد، شاید برگزاری جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم بتواند بار دیگر شور از دست رفته این هنر را برگرداند، اما شاید از سوی دیگر با نقدهای فراوانی نسبت به سلامت سینماگران و همچنین تماشاگران آن روبرو شود.

البته با توجه به موفقیت های اخیر در قبال واکسن بیماری کرونا، امیدهایی برای برگزاری این جشنواره به وجود آمده و اگر به فرض مثال این واکسن تا دی ماه به مرحله عملیاتی برسد شاید بتوان این جشنواره را برگزار کرد، البته در این صورت هم چالش بزرگ حضور آثار و همچنین رساندن آنها در زمان کم باقی مانده اتفاقی است که نمی توان به راحتی از آن عبور کرد.

برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در سال جاری امکانی سخت اما شاید شدنی باشد، البته مسئولین سینمایی طی ماه های گذشته از بیماری کرونا تصمیم گیری های درستی برای نجات سینما در بحران از خود بروز نداده اند و باید دید آیا می توانند برای برگزاری این جشنواره راهکار درستی ارائه دهند یا خیر.

سینمای کشور طی سال اخیر با چالشی عجیب به نام کرونا روبرو شده است، چالشی که نه تنها در سطح سلامت جامعه بلکه در عرصه فرهنگ هم لطمات جبران ناپذیری را وارد آورده است.

با تعطیلی طولانی مدت سینما ها از اسفند ماه گذشته تمامی معادلات سینمایی بر هم خورد، از دست دادن اکران نوروزی، از دست دادن اکران بهار سینمای سال 99، لغو جشنواره جهانی فیلم فجر، شکست اکران سینما ماشین و اکران آنلاین، شکست اکران تابستانه با وجود بازگشایی سینما ها و حالا بار دیگر تعطیلی سینما ها از جمله اتفاقاتی است که سینما در سال 99 با آن ها روبرو بوده است.

از سویی در این میان برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر یکی از دغدغه های مهم عرصه هنر هفتم محسوب می شود، برگزاری جشنواره های که موافق و مخالفان فراوانی دارد، برخی برگزاری جشنواره فیلم فجر را راه نجاتی برای سینما از دست رفته سال 99 می دانند و برخی نیز این اتفاق را با توجه به تعطیلی سینما ها و خطرات احتمالی از شیوع بیشتر بیماری کرونا رد می کنند.

حال با گذشت از مهر ماه و نزدیک شدن به نیمه های آبان ماه هنوز خبری از انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر نیست، فراخوانی که به طور معمول باید در این زمان منتشر می شد، در ابتدای سال و عوض شدن دبیر جشنواره، مسئولین شورای سیاست گذاری و دبیر جشنواره از برگزاری قطعی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر خبر می دادند.

با ادامه دار شدن شیوع بیماری کرونا، اما همه چیز تغییر کرد تا حدی که سید مهدی طباطبایی نژاد دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر از احتمال برگزاری جشنواره فیلم فجر در بهار سال 1400 و احتمال تلفیق آن با جشنواره جهانی فیلم فجر خبر داد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱

فهیمه پناه آذر- روزنامه نگار

پس از گذشت یک ماه از تعطیلی سالن های تئاتر و سینما که به صورت هفتگی تعطیلی آنها اعلام می شد، زمان بازگشایی دوباره سالن های سینما و تئاتر فرارسید، اما این فعالیت منوط به این است که سالن های تئاتر و سینما مانند دیگر اماکن فرهنگی و غیرفرهنگی تا ساعت 18باز باشند؛ محدودیتی که نه تنها چاره ساز نبود، بلکه باعث شد که گروه های نمایشی و سینماداران بیشتر سردرگم و بلاتکلیف شوند. این بازگشایی مجدد دیگر مانند بازگشایی تیر ماه نیست؛ نه مخاطبان علاقه ای دارند برای تماشای تئاتر صبح یا ظهر را انتخاب کنند یا در میانه روز برای تماشای فیلم های تکراری و کیفیت پایین بلیت تهیه کنند و وارد سالن سینما شوند و نه تماشاخانه داری ترجیح می دهد با توجه به وضعیت استیجاری خود درهای سالن را باز کند. سینماداران هم که از عهده هزینه های اولیه خود مانده اند، هیچ فیلم جدیدی برای اکران ندارند.

فعالیت سینما تا ساعت 18منطقی ندارد
با نگاهی به سایت های فروش بلیت همچون سینماتیکت، سینماهایی چون چارسو، فرهنگ، موزه سینما و بهمن و برخی از پردیس ها و سالن های سینمایی در شهرهای دیگر، سانس هایی را تا ساعت 18برای فروش مشخص کرده اند، اما هیچ بلیت فروشی در آن دیده نمی شود و سینمادارها تأکید دارند که وقتی در شرایط عادی رونق سینماها از ساعت 18به بعد بوده، چگونه می توانند فیلم جدید معرفی کنند یا سانسی برای تماشای فیلم اختصاص دهند.
امین جعفری، مدیر سایت سینما تیک به همشهری می گوید: کاملاً منطقی است که سینماداران از این موضوع استقبال نمی کنند. پلتفرم های سایت های فروش بلیت مشکلی برای فروش در هر سانسی که مشخص شود، ندارند و ممکن است در شهرهای دیگر هم فروش بلیت داشته باشند، اما نکته مهم این است که سینماداران و تهیه کنندگان موافق اکران فیلم ها در این ساعت ها نیستند؛ چراکه اوج حضور تماشاگران سینما و تماشای فیلم از ساعت 18به بعد است.

دیگر دغدغه مردم، خرید بلیت نیست
جعفری در ادامه با عنوان این مطلب که در گذشته فعالیت های سالن های سینما از غروب تا 12شب بود، توضیح می دهد: وقتی سالن ها در این ساعت و در روزهای شیوع کرونا نیز فعالیت داشتند، نسبت به گذشته مخاطبان کمتری داشتیم و حالا که ساعت به 18رسیده، به طور حتم هیچ فردی استقبال نمی کند. هم اکنون دغدغه مردم خرید بلیت و تماشای فیلم نیست.

مشکل عمده، نبود فیلم جدید و خوب است
البته مشکل فعلی فقط فعالیت های سالن های سینما تا ساعت 18نیست، بلکه فیلمی هم وجود ندارد که با اکرانش بتوان حداقل مخاطب سالن سینما را جذب کرد. محمدرضا صابری، سخنگوی انجمن سینماداران در این باره به همشهری می گوید: متأسفانه تصمیمی که گرفته و مصوب شده از سوی افرادی است که هیچ شناختی نسبت به سینما و تئاتر ندارند. علاوه بر ساعت مصوب که همخوانی و هماهنگی با فعالیت سالن های سینمایی ندارد، ما مشکل دیگری نیز داریم. مشکل ما نبود فیلم خوب است.
بعد از اکران فیلم های خوب، بد، جلف ، شنای پروانه و زن ها فرشته اند2 و شکستی که این فیلم ها در گیشه خوردند، دیگر هیچ تهیه کننده ای حاضر به اکران فیلم جدید خود نیست. فیلم هایی که هم اکنون اکران می شوند هم مخاطبی ندارند؛ چراکه همه می دانند اگر این فیلم ها در شرایطی که کرونا نبود، به نمایش درمی آمد، مخاطبان از آن استقبال نمی کردند. مشکل عمده نبود فیلم خوب است. تهیه کنندگان در این شرایط، ریسک نمی کنند.

سازمان سینمایی زودتر حمایت خود را اعلام کند
صابری در ادامه توضیح می دهد: چه در شورای صنفی نمایش باشیم و چه عضو انجمن سینماداران، درخواستمان از سازمان سینمایی این است که شرایط حمایتی را فراهم کند. حمایت از سینماداران و پخش کنندگان و تهیه کنندگان می تواند راه را برای اکران فیلم های جدید و خوب باز کند. اگر این حمایت از پخش کننده ها و تهیه کنندگان صورت گیرد به طور حتم سینماداران نیز حمایت می شوند.
صحبت ها و جلساتی با سازمان سینمایی صورت گرفته و امیدواریم سازمان، حمایت خود را به زودی اعلام کند. صابری یادآور می شود: هم اکنون هیچ پخش کننده و سینماداری به دنبال سود نیست. تلاشمان این است که حداقل چراغ سالن های سینمایی را روشن نگه داریم. سالن های سینما تعطیل یا باز باشند، هزینه های جاری خود را دارند و هم اکنون درصدد رفع هزینه های اولیه هستیم. سینما جزو مشاغلی است که آسیب جدی خورده است.

از دست دادن نیروهای متخصص
البته سخنگوی انجمن سینماداران به موضوع دیگری نیز اشاره می کند و آن از دست دادن نیروهای متخصص و آموزش دیده است. وی در این باره می گوید: از دهه 80نیروهای تحصیلکرده و متخصص جذب شدند و یک سری نیرو نیز آموزش داده شد. در 9 ماه تعطیلی سینما، آسیب خطرناکی که می تواند وارد شود، از دست دادن این نیروهای آموزش دیده و متخصص است.

گروه های نمایشی ترجیح دادند برای اجرا نروند
علاوه بر فروش نرفتن بلیت های سینما، سایت های فروش تئاتر نیز منتظر تصمیمات جدید هستند. همیشه سالن های تئاتر بعد از غروب چراغ هایشان روشن می شد و حداقل ساعت اجرای یک نمایش، 18بود و سانس های اجرا تا ساعت 22طول می کشید. حالا این قانون و تصویب آن، هیچ سودی برای گروه های نمایشی و سالن دارها ندارد.

اجرایی وجود ندارد که فروش داشته باشیم
سایتی همچون تیوال بلیت هیچ نمایشی را برای فروش نگذاشته و دلیلش این است که هیچ گروه نمایشی از این تصمیم استقبال نکرده است. محمد عمروآبادی، مدیر سایت تیوال به همشهری می گوید: همیشه و در این سال ها مخاطب تئاتر ما بلیت خود را برای سانس های 18به بعد خریداری می کند؛ حتی اگر گروه های نمایشی نیز موافق اجرا در این شرایط فعلی باشند به طور حتم تماشاگری در سانس های صبح و ظهر ندارند. این موضوع مورد استقبال قرار نگرفته است. سایت تیوال در هر لحظه آماده است که خدمات خود را ارائه دهد، اما در 2روز گذشته هیچ گروه نمایشی نخواسته اجرای نمایش داشته باشد؛ فقط یک گروه قرار بود در تالار مولوی ساعت 16به اجرا برود که آنها نیز منصرف شدند؛ چون در این کار منطقی وجود ندارد و به نفع گروه های نمایشی و تماشاخانه دارها نیست.

30سینما، وام 4درصدی می گیرند
30سینما برای دریافت وام، جهت پرداخت بدهی دفاتر پخش از اکران 98به صندوق کارآفرین امید معرفی شدند. به گزارش همشهری، با گذشت 9 ماه از سال، تهیه کنندگان و پخش کننده ها که سال گذشته فیلم های خود را اکران کردند موفق به دریافت پول های فروش خود نشده اند و این موضوع در هفته های گذشته با انتقادهای زیادی روبه رو بود. سازمان سینمایی از مدت ها قبل وعده همراهی با سینمادارها را داده بود تا در روزهای کسادی فعالیت سینماها، طلب صاحبان فیلم ها پرداخت شود.حال روابط عمومی سازمان سینمایی، فهرستی از اسامی 30سینمای کشور را منتشر کرده که دیروز، 20آبان ماه برای دریافت وامی در مجموع با رقم حدود 13میلیارد تومان به صندوق کارآفرین امید معرفی می شوند. این سینماها برای دریافت وام 4درصدی مجموعا به مبلغ 131میلیارد و 850میلیون ریال به صندوق امید معرفی می شوند. در آخرین فهرست منتشر شده، مبلغ 293میلیارد و 130میلیون ریال اعلام و در قالب 3 جدول با ذکر جزئیات منتشر شد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
مدیر پردیس سینمایی آزادی با اشاره به رعایت شدید پروتکل های بهداشتی در سالن، سینما را دارای اهمیتی راهبردی برای اوقات فراغت مردم دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : راه دانا

سجاد نوروزی مدیر پردیس سینمایی آزادی در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا درباره تعطیلی سینماها و آسیبی که به حرفه سینماداری خورده است، گفت: در 9 ماهی که از گسترش این بیماری در کشور می گذرد سینماها تقریبا 6 ماه تعطیل بوده است. من دلیل تعطیلی سینماها را نمی فهمم و به نظرم در هر بررسی علمی و غیرعلمی، سینما هیچ نقشی در رشد و گسترش کرونا نداشته است.

وی افزود: بهترین راهکار از نظر علمی، داشتن سقف بیشتر از 6 متر، تهویه مداوم، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی است که در مجموع، ابتلا را به صفر می رسانند. آقای حریرچی هم چند شب پیش در تلویزیون همین نکات را در قالب اسلاید نشان می داد که همه این ها در سینماها هست.

این مدیر سینما با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی در پردیس سینمایی آزادی، عنوان کرد: ما در زمان باز بودن سینماها، هیچ کس را بدون ماسک به داخل سینما راه نمی دادیم. تب سنجی هم انجام می دادیم که اگر کسی کوچکترین علایمی داشت، راه ندهیم. همچنین مواد ضدعفونی کننده هم در محل درب ورودی گذاشته بود.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که در مقابل شخصی که احیانا پس از آغاز نمایش فیلم، ماسکش را درمی آورد چه اقدامی انجام می شد، گفت: همه چیز با دوربین مداربسته چک و به وی تذکر داده می شد. در سینما، همه موارد بهداشتی به شدت رعایت می شد. تاکید می کنم امن ترین جای کشور که تا حالا ابتلایی نیز در آن گزارش نشده، سینما بوده است.

مدیر پردیس سینمایی آزادی گفت: با این وجود تنها جایی که اعمال قانون شده، سینما است. من خیلی خوشحالم که الان کمی سختگیری انجام شده، اما ستاد کرونا طی این ماه ها فقط راجع به فرهنگ، هنر و مذهب محدودیت گذاشته و زورش به این ها رسیده است. در کل خیابان بهشتی به عنوان یکی از اصلی ترین شریان های پایتخت تنها 2 مکان دارای محدودیت کرونایی بودند: مصلای تهران و سینما آزادی، این در حالی است که اگر بخواهیم به صورت علمی، قرنطینه را رعایت کنیم، چارچوب های مشخصی دارد و همه اجتماعات باید کنترل شود؛ شامل وسایل حمل ونقل عمومی، پاساژها و مسافرت ها. اگر به چارچوب کلی رسیدیم و سینما در آن جا می گرفت، تعطیلی مورد پذیرش است. حتی در این صورت هم دولت باید مثل همه کشورهای دنیا، به مشاغل خاص سوبسیدهای حمایتی بدهد.

مدیر سینما آزادی با اشاره به وضعیت استقبال مخاطبان از فیلم ها در دوره گشایش سینما گفت: ما از ابتدا با 50 درصد ظرفیت سینما را باز کردیم ولی با ادامه رشد تلفات روزانه مردم استقبال نکردند و فقط یک یا 2 درصد از ظرفیت سالن پر می شد.

نوروزی با اشاره به وضعیت اقتصادی این سینما اظهار کرد: این روند تا جایی ادامه پیدا کرد مجموع فروش شهریور سینما آزادی به 20 میلیون تومان در یک روز نرسید.

وی درباره بازگشایی های نصفه نیمه تاکید کرد: بازگشایی به این شکل با تعطیلی هیچ فرقی ندارد. در هر صورت نگهداری از ساختمان و تجهیزات هزینه بر است حتی اگر سینما بسته هم باشد، تعدادی نیرو برای نگهداری ساختمان احتیاج داریم.

این مدیر فرهنگی درباره بازگشایی سینماها گفت: فیلمی نیست که نمایش بدهیم. در زمان بازگشایی هم فقط آقای فرحبخش ایثار کرد و فیلم زن ها فرشته اند 2 را آورد. جز این، فیلم پرفروش دیگری نداشتیم.

نوروزی با اشاره به اهمیت نهاد سینما گفت: طبق آمارهای وزارت ارشاد، پردیس سینمایی آزادی سالانه بین یک تا یک ونیم میلیون مخاطب داشته است، آیا مجموعه نهادهای تصمیم گیر متوجه اهمیت راهبردی نهادی که توانسته یک میلیون نفر را در یک کلان شهر سرگرم کند، هستند؟

وی ادامه داد: اگر مجموعه حاکمیت، الان سینما را به عنوان یک ویترین و یک مزیت نسبی برای جامعه ایرانی و حاکمیت ملی ایران نسبت به خاورمیانه و دنیا لحاظ نکند، با ادامه این روند این مولفه مهم را از دست خواهد داد.

مدیر پردیس آزادی اضافه کرد: با این هزینه های چند برابر شده، همه سینماها به روزرسانی و تعمیرات تجهیزات خودشان را به تعویق انداخته اند و کلی بدهی بالا آورده اند. فرض کنیم چند ماه دیگر کرونا رفت آیا سینماهای کشور توان این را دارند مثل سابق به مخاطبان خود سرویس بدهند؟

نوروزی در پایان گفت: تعمیرات و به روزرسانی بالاخره باید انجام شود. یک یا 2 سال طول می کشد تا سینما دوباره سر پا شود. ممکن است در این فرآیند مخاطب از دست برود و سرگرم چیز دیگری شود. آن موقع بعد باید هزاران میلیارد تومان خرج کنیم تا بتوانیم اوقات فراغت 4-5 میلیون نفر را در چارچوب موازین خود ساماندهی کنیم.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
30 سینما برای دریافت وام جهت پرداخت بدهی دفاتر پخش از اکران 98 (امروز سه شنبه 20 آبان) به صندوق کارآفرین امید معرفی می شوند.

به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، فهرست این سینماها که مدارک خود را به صورت کامل در فرصت اعلام شده تحویل صندوق اعتباری هنر داده اند برای دریافت وام 4 درصدی مجموعا به مبلغ 131 میلیارد و 850 میلیون ریال به صندوق امید معرفی می شوند.

بدیهی است سایر سینماهای متقاضی نیز با رفع نقص و ارائه مدارک و وثایق معرفی خواهند شد.

در آخرین فهرست منتشر شده از سوی سازمان سینمایی بدهی سینماهای کشور به دفاتر پخش از اکران 98 مبلغ 293 میلیارد و 130 میلیون ریال اعلام و در قالب سه جدول با ذکر جزییات منتشر شد.

اسامی سینماهایی که امروز ( سه شنبه)99/8/20 جهت دریافت وام معرفی می شوند

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
پس از گذشت بیش از یک ماه، زمان بازگشایی دوباره سینماها رسیده ولی با توجه به محدویت ساعت کار سالن ها و نبود فیلم جدید، سالن های انگشت شماری در تهران فعالیت خود را از سر گرفته اند.

به گزارش ایسنا، تیرماه امسال که سالن های سینمایی پس از چهار ماه تعطیلی بازگشایی شدند، شور و انگیزه بیشتری برای فعالیت وجود داشت، ولی امروز 20 آبان ماه که پس از حدود یک ماه سینماها مجاز به شروع کار شده اند، فقط در چند سینما سانس هایی برای اکران همان فیلم های چند وقت قبل باز شده است.

درواقع تا لحظه انتشار این گزارش نزدیک به 6 سینما در تهران مثل چارسو، فرهنگ، موزه سینما و بهمن سانس هایی را تا ساعت 18 برای فروش مشخص کرده اند. این در حالی است که خیلی از سینمادارها تاکید دارند که وقتی در شرایط عادی رونق سینماها از ساعت 18 به بعد بوده، چطور باید در این شرایط سینمای خود را دایر کنند؟ همچنین علی سرتیپی هم که مدیریت چند پردیس سینمایی از جمله کورش، ایران مال و گالریا را برعهده دارد، گفته بود که این نوع بازگشایی یک شوخی است.

در این باره محمدرضا صابری - دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران - به ایسنا گفت: مشکل فعلی ما فقط محدودیت ساعت نیست، بلکه فیلم هم هست و اینکه ما اصلا با کدام فیلم سینماها را باز کنیم؟ در این شرایط عمده ترین مشکل ما ویروس مرموز کرونا و بعد از آن نداشتن فیلم است که متاسفانه بعد از 9 ماه از شیوع این ویروس و تاثیر بر مشاغل مختلف از جمله سینما، تهیه کننده ها فیلمی را اکران نمی کنند.

او افزود: ما به ریاست سازمان سینمایی گفتیم که باید شرایطی فراهم شود تا دغدغه و نگرانی تهیه کنندگان تا حدودی رفع شود، چون نه همکاران سینمادار من و نه دوستان تهیه کننده هیچکدام به دنبال سود نیستند و اصلاً سودی وجود ندارد که بخواهند به دنبال آن باشند. ما می خواهیم بیشتر از این ضرر نکنیم چون 9 ماه است که از جیب هزینه می کنیم و بیشتر از این توان نداریم.

وی با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که فیلم خوب در سینماها اکران شود درباره اینکه قرار بود پس از بازگشایی فیلم دینامیت اکران شود ولی وقتی چنین محدودیت ساعتی در نظر گرفته شده آن هم منتفی می شود گفت: دینامیت و چند فیلم دیگری که برای اکران آن ها رایزنی کرده بودیم، وقتی می توانند اکران شوند که بسته حمایتی سازمان سینمایی نیز فراهم شود که هنوز به نتیجه نرسیده است. درواقع این محدودیت ساعت در مشاغل یک بحث جدید است و مهم تر از آن برای ما این است که فیلم اکران شود.

صابری درباره بسته حمایتی سازمان سینمایی توضیح داد: پیشنهادی در شورای صنفی نمایش مطرح و در جلسه ای با ریاست سازمان سینمایی (حسین انتظامی) هم تقریباً قطعی شده بود و به ستاد کرونا سازمان سینمایی برای تصویب ارجاع داده شد مبنی براینکه سازمان سینمایی سالن ها را برحسب درجه ای که دارند با درصدهای متفاوت مینیمم گارانتی کند که هنوز اعلام نشده و فکر می کنم به دنبال تامین منابع مالی آن باشند. اما نکته بعدی هم ساعت کاری است که در نظر گرفته شده و بویژه در این شرایط کسی در این بازه زمانی (از صبح تا ساعت 18) به سینما نمی آید.

وی یادآوری کرد: پیش از شیوع کرونا تا ساعت 17 بلیت نیم بها می فروختیم ولی باز هم در این ساعت مخاطب چندانی نداشتیم. در کرونا هم که تقریباً بیشتر روزها بلیت ها نیم بها بودند، اما توفیقی حاصل نشد به همین دلیل هم مشخص است که نتیجه بازگشایی در این ساعت چه خواهد بود.

صابری در پایان تاکید کرد: در حال حاضر دو مجموعه لوتوس مال و و صبامال در دو نقطه از تهران (خیابان کارگر جنوبی و نازی آباد) آماده بهره برداری هستند که شرایط خیلی خوبی دارند، اما باید یک فیلم خوب اکران شود که بتوانند کار را شروع کنند. همچنین به جرات تاکید می کنم که سالن های سینما در حال حاضر یکی از امن ترین مکاهای عمومی هستند و پروتکل های بهداشتی با جدیت در آن ها رعایت می شود و پیش تر هم کارشناسان ستاد کرونا به طور متداوم بازرسی داشتند و مشکلی وجود نداشت. بنابراین به عنوان دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران از سازمان سینمایی می خواهم که به داد سالن های سینما برسد و با این وضعیت حیف است روند سالن سازی که در مال های بزرگ راه افتاده بود، متوقف شود و انگیزه ها از بین برود.

به گزارش ایسنا، فیلم های سینمایی که اکنون در تهران اکران می شوند، آقای سانسور ، بی حسی موضعی ، پیشی میشی و آبادان یازده 60 هستند و برخی سینماهایی که حتی در چند سانس محدود اقدام به باز کردن سانس برای فروش کرده اند نیز متعلق به نهاد یا ارگانی دولتی هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سید ضیاء هاشمی تهیه کننده باسابقه سینما ضمن مخالفت با بازگشایی سینماها به هر قیمتی، تأکید کرد در شرایط کرونایی بهترین بستر عرضه فیلم نمایش در وی اودی هاست؛ به شرط رفع انحصار!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : سینما پرس هنر نیوز روزنامه ابتکار

سید ضیاء هاشمی تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پروژه های سینمایی خود گفت: در حال حاضر فیلم سینمایی آینده به کارگردانی امیر پورکیان را آماده نمایش دارم که هنوز برنامه ای برای اکران آن ندارم. همچنین فیلم سینمایی موافقت اصولی به کارگردانی امیر پورکیان در دست دارم که در مرحله تدوین است، البته این را هم باید بگویم که تا پایان سال هیچکدام از این فیلم ها را اکران عمومی نمی کنم.

وی درباره دلیل این تصمیم توضیح داد: متاسفانه شرایط فعلی شرایط مناسبی برای اکران فیلم نیست، برخی از دوستان معتقدند که نباید سینماها حتی یک روز هم تعطیل شود و باید به هر قیمتی سینماها را باز نگه داشت، من چندان به این طرز فکر اعتقادی ندارم. ما در شرایط ویژه ای هستیم و باید به خاطر داشته باشیم که جان مردم عزیزتر از کل سینمای ایران است و نباید جان مردم را به خطر بیاندازیم.

این تهیه کننده سینما بیان کرد: درست است که می گویند رستوران ها باز است و مردم از آن استقبال می کنند، اما باید این را به خاطر داشته باشیم که درصد مرگ بر اثر کرونا افزایش پیدا کرده و این مساله بسیار مهم است. به همین دلیل نباید بیشتر از این جان مردم را به خطر اندازیم.

هاشمی ادامه داد: اقتصاد سینمای ایران از راه گیشه تأمین می شود و به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از اهالی سینما بیکار شده اند و حتی برخی از آن ها برای امرار معاش سراغ مسافرکشی رفته اند! دولت باید فکری برای این شرایط ویژه داشته باشد، البته این دولت برایش کلیت هنر به خصوص سینما و تئاتر در اولویت قرار ندارد و این نگاه در بین مدیران فعلی نیز دیده می شود.

وی ادامه داد: نگاهی به آمار و ارقام فروش سینماها نشان می دهد امسال هیچکدام از فیلم ها فروش چندان مناسبی نداشته اند چرا که تبلیغات مناسبی هم در این زمینه صورت نگرفت. البته این مساله هم بیشتر به دلیل دشمنی دیرینه تلویزیون با سینما است و سال ها است تلویزیون و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر سر تبلیغات فیلم های در حال اکران با هم مشکل دارند.

تهیه کننده فیلم سینمایی شوکران بیان کرد: در حال حاضر صلاح نمی دانم که فیلم ها در سینماها اکران شوند، چرا که جز فیلم سوزی نتیجه دیگری ندارد، البته برخی از دوستان می گویند که باید فیلم مخاطب پسندی را در سینما اکران کنیم تا مخاطب به سینما کشیده شود، شخصاً معتقدم این نوع نگاه هم اشتباه است و نباید چنین کاری کرد. فیلم پرفروش یعنی حضور مردم در سینما و حضور مردم در سینما در چنین شرایطی تنها جان مردم را بیشتر به خطر می اندازد.

وی ادامه داد: اگر فیلم ها در سینماها اکران نشوند، می توانند اکران آنلاین در وی اودی ها داشته باشند که این مساله نیز خود با مشکلاتی مواجه است. مثل اینکه با نمایش فیلم در این پلتفرم ها به سرعت در شبکه های ماهواره ای نمایش داده می شود.

این تهیه کننده سینما تاکید کرد: متاسفانه وی اودی ها در معرض انحصار یک عده آدم خاص که احتمالاً به دنبال رانت هستند، قرار دارند. اما در صورتی که شرایط مناسبی فراهم شود می توان از این پلتفرم ها استفاده کرد. اگر نتوانستیم از وی اودی های داخلی استفاده کنیم، می توانیم فیلم خود را سایت های خارجی نیز نمایش دهیم.

هاشمی در پایان گفت: برای حمایت مردم، حاضر هستیم که فیلم ها را در وی اودی ها نمایش دهیم تا جان مردم به خطر نیفتد.

کد خبر 5036199

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دکتر محمدرضا بهمنی گفت: اگر سواد رسانه ای بتواند انتخاب گری درستی داشته باشد، در سالم سازی رسانه و انتقال الگوی حکمرانی نوین کمک کننده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری حوزه

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا ، دکتر محمدرضا بهمنی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحلیل خود از مباحث مطرح شده را ارائه داد و اظهار کرد: نسبت حکمرانی جامعه مدنی و رسانه از ضروریات امروز جامعه ما می باشد. اگر سواد رسانه ای بتواند انتخاب گری درستی داشته باشد، در سالم سازی رسانه و انتقال الگوی حکمرانی نوین کمک کننده است؛ اما واضح است که امروز مخاطب صرفاً مصرف کننده نیست، کاربر نیز هستند و اتفاقاً کاربرانی که اصالتاً رسانه ای نیستند ولی رفتار و کارکرد رسانه ای دارند.

وی افزود: سواد رسانه ای غیر از ارتقای توان مخاطبان در مصرف رسانه ای، لازم است به حوزه توان افزایی کاربران در حوزه رسانه ای نیز کمک کند. نکته دیگر اینکه امروز با توجه به تحولات فضای مجازی نمی توان قلمرو های حکمرانی را در قالب چارچوب مرز های جغرافیایی تعریف کرد. فراتر از حاکمیت، مجموعه حکمرانی را هم باید ببینیم، چراکه آنجا رفتار های رسانه ای رخ می دهد و خود حاکمیت ها نیز نیاز به ارتقای سواد رسانه ای برای مواجهه با رسانه های خارج از مرز ها دارند.

عضو شورای علمی سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی با بیان اینکه امروزه رفتار کارگزاران در حوزه حکمرانی مهم است، تصریح کرد: مدل مطلوب این است که موضوع سواد رسانه ای را به لایه کارگزاران ببریم.

وی با تأکید بر توجه به نقش بازیگران اصلی در زمینه سواد رسانه ای و اطلاعاتی، گفت: می توان به نقش سواد رسانه ای در حوزه کارگزاران بیشتر و بهتر پرداخت، همچنین این موضوع درباره اصحاب رسانه نیز دارای اهمیت است و البته که مردم یکی از بازیگران کلیدی هستند که باید به آن نیز به طور جدی توجه کرد.

بهمنی با اشاره به سه لایه ای که می توان برای تنظیم مناسبات بین بازیگران اصلی مرتبط با موضوعات حکمرانی و سواد رسانه ای برشمرد، اظهار کرد: لایه نخست مرتبط با مناسبات مردم با مردم است. در واقع فضای مجازی هم برای ارتباطات مردم چالش بوده است و هم فرصت. لایه بعد مردم و حاکمیت هستند و لاسه سوم به حوزه حاکمیت ها با یکدیگر بازمیگردد. ما در هر سه این لایه ها سواد رسانه ای را داریم.

وی خاطرنشان کرد: اینکه مردم را به عنوان بازیگران جدی تعریف کنیم درست است، یا اینکه درباره فضای مصرف رسانه ای و بستر های رسانه ای سخن بگوییم درست است، اما اگر کمی فراتر برویم نیاز به یک ارتقای مفهومی داریم تا موضوع را به لایه توانایی همزیستی انسانی در گروه های انسانی و قلمرو های حکمرانی ببریم.

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
محمد خدادی معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد گفت: در روزهای کرونا کمک های مستقیم و غیرمستقیمی به رسانه ها داشتیم و چندی پیش 19 میلیارد به عنوان یارانه به حساب رسانه ها واریز کردیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، محمد خدادی درباره بسته حمایتی معاونت مطبوعاتی در ایام کرونا به رسانه ها گفت: ما استمهال بانک، بیمه، مالیات را داشتیم که خوشبختانه به آن عمل شده است.

وی ادامه داد: دو وام تحت عنوان کارآفرینی و وام 12 درصد بود که دوستان در سامانه ثبت نام کردند و به آنها تعلق گرفت.

معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز افزود: ما هر ماه یارانه مطبوعات را واریز کردیم و از بهمن تا الان هر ماه این یارانه واریز شده است.

وی در ادامه بیان داشت: همین الان هم 19 میلیارد یارانه به حساب رسانه ها ریختیم. یعنی ما یکسری کمک مستقیم کردیم که شامل کاغذ و یارانه است و یکسری کمک های غیر مستقیم کردیم که شامل وام می شود و کمک های حمایتی مان نیز استمهال های بیمه و مالیات است.

خدادی با اشاره به تسهیلات جدید معاونت مطبوعاتی نیز گفت: بهتر است همین تسهیلاتی که نام بردم تقویت شود و بعد به سراغ سایر برنامه ها برویم.

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
معاون مطبوعاتی کشور با اشاره به لزوم تصویب لایحه نظام خبرنگاری گفت: تا زمانی که لایحه نظام خبرنگاری مصوب و سازمان دهی نشود، اوضاع خبرنگاران سامان پیدا نمی کند1
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : عصر اترک

محمد خدادی در گفت گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به لزوم حمایت های صنفی از خبرنگاران اظهار کرد: اگر رفتار سایر مشاغل را بررسی کنید می بینید که هر صنفی، خودش از فعالان آن صنف حمایت می کند.

وی افزود: ما برای افزایش حمایت ها از این صنف، قانون نظام صنفی رسانه را داشتیم اما متأسفانه همین قانون هم با اعتراضات فعالان رسانه مواجه بود؛ دقیقاً همین رویه اعتراضات در زمان توزیع کاغذ هم اتفاق افتاد که از ابتدای توزیع، انتقادات به نحوه اجرای آن هم شروع شد.

خدادی یادآور شد: برای برخورد با هر موضوعی دو رویکرد که بیشتر نداریم، یا کل فرآیند را متوقف کنیم که در مورد قانون نظام صنفی این اتفاق افتاد؛ یا اجرا کنیم و بعد اصلاحاتی بر آن اعمال کنیم؛ تا زمانی که لایحه نظام خبرنگاری مصوب و سازمان دهی نشود، اوضاع خبرنگاران سامان پیدا نمی کند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر مشکل ما، حمایت از خبرنگاران نیست بلکه فقدان شناسایی درست آنهاست؛ مگر ما چند خبرنگار در کشور داریم که جدای از رسانه های فعال، معاونت مطبوعاتی باید پنج هزار خبرنگار آزاد را بیمه کند! 4 هزار و 44 مدیر مسئول فعال هم در کشور حضور دارند و هر کدام هم تعدادی خبرنگار را بیمه کرده اند، با این ارقام مگر چند خبرنگار دیگر در کشور می ماند که بیمه نشده اند اما با این وجود ما باز هم می شنویم که تعداد زیادی خبرنگار ادعا می کنند بیمه نشده اند!

وی ادامه داد: متأسفانه ما در یک دوره ای بر فضای کمی رسانه تأکید کرده ایم و تعداد زیادی خبرنگار و رسانه به کشور اضافه کردیم؛ این موضوع هم گویا برایمان لذت بخش بوده است؛ حالا همین نگاه کمی گرایی به خود رسانه ها منتقل شده است و رسانه ها فکر می کنند اگر 50 صفحه مطلب تولید کنند، موفقند؛ حال اینکه این میزان مطلب چقدر مفید است و به کار چه کسی می آید، خدا می داند!

خدادی بیان کرد: 13 هزار نفر در کشور مدعی رسانه هستند و هر کدام توقع متفاوتی از معاونت مطبوعاتی دارند، در مورد ضریب انتشار رسانه به ما ایراد می گیرند که چرا این ضریب باید عدد 50 درصد باشد؛ ضریب 50 درصد یعنی یک روزنامه در ماه 15 روز منتشر نشود؛ آیا کمتر از این میزان درست است؟ در دهلی نو روزنامه ها طی سال تنها دو روز منتشر نمی شوند؛ در حالی که نه یارانه ای دریافت می کردند و نه کاغذ.

معاون مطبوعاتی کشور گفت: رسانه های موفق دنیا بر مدار عرضه و تقاضا مدیریت می شوند، رسانه های ما فروش را به صورت کلی کنار گذاشته اند و تنها متکی به یارانه و تبلیغات هستند؛ انگار فراموش کرده اند که زمانی آگهی جذب رسانه می شود که مخاطب داشته باشند؛ باید بررسی کرد که چند درصد رسانه های ما با نگاه به مخاطب مطلب تولید می کنند و تیتر می زنند.

وی افزود: متأسفانه رسانه های ما در مرحله خبر مانده اند، باید دیگر خبر را به شبکه های اجتماعی سپرد و وارد فرآیند های تحلیلی بعد از خبر شد؛ چه لزومی دارد رسانه ها چیزی که مردم می دانند را دوباره بازگو کنند، آنها باید بر انتشار مطلبی تمرکز داشته باشند که مردم نمی دانند.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حجت الاسلام والمسلمین دکتر ارزانی از برگزاری 4400 جلسه تکریم خانواده شهدا در سراسر کشور طی 14 هفته اجرای طرح ملی سه شنبه های تکریم خبر داد و گفت: دور جدید این طرح از امروز و از خطه شهیدپرور کردستان آغاز می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی در پانزدهمین هفته از طرح ملی سه شنبه های تکریم که امروز (سه شنبه 20 آبان ماه) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق ارتباط زنده تصویری با خانواده شهید ماموستا ارکان قدیمی در شهرستان مریوان استان کردستان برگزار شد با بیان اینکه همه استان کردستان را به عنوان خطه ای مقاوم در برابر دشمنان انقلاب اسلامی و گروه های تکفیری می شناسند، اظهار کرد: مردم کردستان همیشه با غیرتمندی از انقلاب اسلامی و وطن دفاع کرده اند.

رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه با تشکر ویژه از دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای 14 هفته حضور پیاپی در نشست سه شنبه های تکریم به منظور تقدیر از خانواده شهدا گفت: الحمدالله این 14 نشست به لطف وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی در 14 استان انجام گرفت که طی آن خدمت خانواده شهدا بودیم.

وی اضافه کرد: دور جدید از طرح ملی سه شنبه های تکریم از امروز به همراه تقدیر از خانواده شهید ماموستا ارکان قدیمی در استان کردستان آغاز شده است.

دکتر ارزانی در ادامه با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خودشان از خانواده شهدا و برادر شهید هستند، گرفت: ایشان همیشه توجه ویژه ای به خانواده شهدا دارد که حضور پیاپی شان در نشست های سه شنبه های تکریم نشانه ای از این حرکت است.

وی در ادامه با بیان اینکه 4400 جلسه در قالب سه شنبه های تکریم به منظور تجلیل از خانواده های شهدا در سراسر کشور برگزار شده است ، گفت: انرشاءالله طرح ملی سه شنبه های تکریم را با جدیت بیشتر دنبال خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، در این نشست لوح تقدیری از سوی سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مادر و همسر ماموستا ارکان قدیمی از شهدای استان کردستان تقدیم شد.

همچنین، تابلوی یادبود به باران قدیمی، دختر شهید ارکان قدیمی تقدیم شد.

این گزارش می افزاید، لوح تقدیری از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ماموستا مصطفی شیرزادی امام جمعه مریوان در پایان این نشست اعطا شد.

گفتنی است، طرح ملی سه شنبه های تکریم از 15 هفته قبل به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سراسر کشور آغاز شده است و هر هفته به تقدیر از خانواده شهدای شاخص در محلات و مناطق و شهرهای مختلف اختصاص دارد.

پایان پیام/ 397

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
شیراز- ایرنا- نشست خبری اعلام برنامه های هفته کتاب، درواقع نشستی ملی به میزبانی شیراز، پایتخت کتاب ایران بود که اگر کرونا نبود، احتمالا در آرامگاه حافظ یا سعدی برگزار و برای دیگر خبرنگاران در سراسر ایران پخش می شد یا اخبارش روی خروجی رسانه های شیراز می رفت؛ اما آنچه در عمل رخ داد حذف خبرنگاران شیراز پایتخت کتاب و میدان داری خبرنگاران در پایتخت سیاسی بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : ریواس جنوب

شیراز در حالی پایتخت کتاب ایران نامیده شد که نمی توان از نقش رسانه ها و خبرنگارانی غافل شد که در حوزه فرهنگی تمام فعالیت های کوچک و بزرگ این شهر را مربوط به یار مهربان در خبرها، مصاحبه ها و گزارش هایشان منعکس کردند.

نقش خبرنگاران حتی در تمدید این عنوان برای شیراز تا شهریور 1400 شایان توجه بود؛ چراکه زمینه ارتباط فرهنگوران و کتاب دوستان را با وزارت ارشاد فراهم و شیوع کرونا را دلیل محرومیت مردم شیراز از برنامه های پیش بینی شده برای پایتختی کتاب ایران اعلام کردند.

چه بسا کتابفروشانی که در این مدت اخیر از کرونا متضرر شدند و باز هم قلم رسانه دست آن ها را در دست مسوولان گذاشت تا از تسهیلاتی که برایشان در نظر گرفته شده است، مطلع شوند؛ همچنین تلاش برای معرفی کتاب های تازه رسیده و تهیه گزارش از پستی ها و بلندی های صنعت نشری که در این روزها حال خوشی ندارد، مرهون تلاش های دوستداران فرهنگ در حوزه رسانه است.

با رسیدن هفته کتاب، درست زمانی که کرونا بیش از هر روز و ساعت و زمانی دیگر در شیراز و فارس روزانه قربانی می گیرد، احساس کردیم که کتاب می تواند حال مردم را کمی خوش تر کند و به قول حافظ با "دل خونین لب خندان" را تصویر کردیم تا در جشنی مردمی که برای کتاب و کتابخوان ها برگزار می شود، شرکت جوییم و شهر را از این رویداد مطلع سازیم.

اما ماجرا به همین سادگی ها هم نبود، شیوع بیش از پیش کرونا در شیراز، تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی و هراس از شرکت در جلسات خبری که جان خبرنگاران را تهدید می کند، سرانجام مسوولان را ناگزیر کرد که نشست رسانه ای اعلام برنامه های بیست وهشتمین هفته کتاب و کتاب خوانی جمهوری اسلامی ایران را به صورت مجازی هم برگزار کنند.

خبرنگاران، طی روزها بسیار عنوان کردند که بنا بر اعلام وزارت بهداشت وضعیت چنان است که عبور و مرورشان در شهر با خطر همراه خواهد بود و همچنین از نمونه های موفق برگزاری نشست های خبری مجازی مثلا در شورای اسلامی شهر شیراز یا دانشگاه شیراز یاد کردند تا مسوولان تشویق شوند.

در دعوتنامه این برنامه خبری عنوان شده بود که نشست خبری اعلام برنامه های هفته کتاب "با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مدیرکل امور کتابخانه های استان فارس، سرپرست اداره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس و معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز سه شنبه 20 آبان ماه 1399 ساعت 10 صبح در سالن همایش کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می شود و حضور مجازی خبرنگاران نیز امکان پذیر است."

سالن همایش کتابخانه رئیسی اردکانی در زیرزمینی بدون پنجره و تهویه طبیعی قرار دارد؛ اما گویا تنها فضای موجود برای برگزاری نشست مجازی بوده است؛ به همین دلیل بیشتر خبرنگاران فرهنگی به صورت مجازی و از طریق نرم افزار اسکای روم، راس ساعت در جلسه حضور داشتند؛ بماند که چقدر زمان برد ارتباط با مرکز برقرار شود و چقدر صدا قطع و وصل شد و چقدر از حرف ها را نشنیدیم.

سرانجام پس از سخنرانی مسوولان، نوبت به پرسش و پاسخ رسید. در تماس با روابط عمومی حاضر در جلسه، عنوان کردیم که امکان ارتباط را برای پرسش از مسوولان فراهم کنند، در پاسخ عنوان شد که حضور خود را اعلام کنید و با زدن علامت دست در گوشه سمت چپ صفحه، اپراتور را آگاه کنید که قصد پرسش دارید.

با آنکه خبرنگار ایرنا هم در فضای چت نرم افزار نام برده و هم با استفاده از علامتی که برای اعلام بازکردن میکروفن در نظر گرفته شده، اعلام کرد که قصد پرسش دارد، مسوولان هیچ وقعی به این خواسته ننهادند.

نشست تهران تمام شد و پرسش ما از مدیرعامل خانه کتاب ناگفته ماند؛ این در حالی است که خبرنگاران تهرانی حاضر در جلسه نه تنها از مدیرعامل خانه کتاب سوال پرسیدند که به صورت مجازی از مسوولان شیراز هم پرسش هایی کردند و آن ها نیز با گشاده رویی پاسخ گفتند.

در این زمان گمان کردیم که نشست ادامه دارد و می توانیم سوال بپرسیم، مجددا در بخش چت اعلام کردیم که از مسوولان حاضر در جلسه سوال داریم؛ اما ناگهان آن ها از جا برخاستند و برای گرفتن عکس یادگاری با پوستر هفته کتاب جلو دوربین صف کشیدند.

یک نفر از آن میان گفت که خبرنگار ایرنا سوال دارد. مسوولان در حالی که داشتند صندلی هایشان را سر جایش می گذاشتند گفتند سوال خود را بپرسید؛ اما صدا وصل نشد و در حالیکه اپراتور حتی دو دقیقه هم صرف رفع مشکل نکرد، نشست تمام شد و ارتباط هم قطع.

مساله اصلی اینجاست که مسوولان همانگونه که شیفته دیدن پیش شماره 912 بر روی صفحه گوشی های موبایلشان شان هستند، به خبرنگاران پایتخت سیاسی هم علاقه بیشتری دارند و وقتی پای آنان در میان باشد، حرمت میزبانی را چنان به جا می آورند که اصلا صاحب خانه را فراموش می کنند.

برنامه های بیست و هشتمین هفته کتاب در شیراز، همچون همیشه با تجلیل از نویسندگان و مروجان کتاب و چاپخانه داران اجرا خواهد شد.

مهمترین برنامه این هفته، خبر کلنگ زنی کتابخانه شهر صدرا بود که در دوره پنجم پایتختی کتاب با عنوان شهر دوستدار کتاب ایران معرفی شد؛ افزون بر این آیین کتابگردی در شیراز، بازدید از کتابخانه بازسازی شده شهید آیت الله دستغیب که قدیمی ترین کتابخانه این شهر به شمار می رود، اهدای کتاب به مدارس کم برخوردار و مناطق عشایری و روستایی شهر شیراز، برگزاری نمایشگاه مجازی با استفاده از نرم افزار موبایلی قاصدک، اجرای نمایش های خیابانی با موضوع کتاب، نامگذاری یک میدان با نام کتاب در شیراز و نیز رونمایی از کتاب های نویسندگان برگزار خواهد شد.

افتتاح پنج کتابخانه در استان فارس، نخستین سالن مطالعه استاندارد در شهر شیراز، برگزاری طرح سفیر کتاب و نشست سینماکتاب نیز از دیگر برنامه های این رویداد عنوان شده است.

بیست و هشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی از 24 تا 30 آبان ماه جاری برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
درگذشت ناگهانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و بستری شدن سرپرست تازه منصوب شده این تشکیلات به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، نگرانی کارکنان دولتی را به همراه داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

به گزارش آژانس خبری تبریزمن به نقل از ترجمان صبح، چندی پیش به دنبال درگذشت ناگهانی محمد محمدپور، مدیرکل فقید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، علی پیروزمنش به عنوان سرپرست این مجموعه منصوب شد.

با گذشت دو روز از این انتصاب، علی پیروزمنش نیز به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده و خبر می رسد که برخی از مسئولان دفتری و کارکنان این اداره کل نیز به دلیل بیماری کووید 19 در منزل یا بیمارستان بستری هستند.

انتشار این اخبار موجب نگرانیهای برخی از پرسنل و حتی اهالی فرهنگ و هنر را در پی داشته که برای انجام امور اداری خود به این مجموعه رفت و آمد می کنند.

براساس این گزارش، گفته می شود ادارات و سازمان های دیگر نیز کم و بیش با نگرانی شیوع کرونا در بین کارکنان خود روبرو هستند با اینحال علی رغم انتشار اخباری مبنی بر آغاز دورکاری پرسنل اداری، هنوز هیچ دستورالعملی در این خصوص به ارگان های دولتی ابلاغ نشده و کارمندان را با سردرگمی مواجه ساخته است.

کارمندان نهادهایی مانند دانشگاه های استان هم با ارسال پیام های مشابه با عنوان اینکه دانشجویان و اساتید دانشگاهی از ابتدای سال جاری بصورت دورکاری تحصیل می کنند، الزام به حضور تمام پرسنل در ایام فوران کرونا غیرقابل توجیه است.

در این مورد تاکنون استانداری آذربایجان شرقی و فرمانداری تبریز هیچگونه واکنشی نشان نداده اند.

لینک خبر :‌ تبریزمن
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های فرهنگی قرآن و عترت خوزستان گفت: طرح های زیرساختی استان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دریافت بودجه ارسال شده؛ اما تاکنون پاسخی نداشتیم، این در حالی است که برنامه های زیرساختی برای پیش برد امور مؤسسات مهم هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۱

سیده مریم موسوی زاده، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های فرهنگی قرآن و عترت خوزستان در گفت وگو با ایکنا بیان کرد: در حال پایش مؤسسات قرآنی هستیم. در مرحله اول پایش مؤسسات دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی و در مرحله بعد مؤسساتی که مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند، پایش می شوند.

وی گفت: این پایش ها میدانی است و با شاخص هایی که طراحی شده مؤسسات فعال از غیر فعال مشخص می شوند و در نهایت از نتیجه آن برای کمک ها و برنامه ها استفاده می شود. استان خوزستان دارای 180 مؤسسه است و باید مشخص شود که آیا این مؤسسات فعال هستند یا اینکه تعدادی از آن ها صرفاً روی کاغذ تشکیل شده و تعدادی دیگر نیز نیمه فعال هستند.

موسوی زاده اظهار کرد: در حال راه اندازی پلتفرمی برای مؤسسات هستیم که بتوانند از آن طریق ثبت نام ها و کارهای دیگر را انجام دهند، برنامه نوشته شده و آماده است و منتظر تأیید وزارت ارشاد هستیم تا به ظهور و بروز برسد. منتظر هزینه طرح هستیم، به ما قول داده بودند که از طرح های استانی از سه میلیاردی که باقی مانده است، حمایت شود، اما متأسفانه تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های فرهنگی قرآن و عترت خوزستان عنوان کرد: برای تعیین تکلیف سه میلیارد تومان، زمانی منتظر بودند که اتحادیه مدغم و یکپارچه مستقر شود و شکل گیرد که این اتفاق افتاد، اما هنوز سه میلیارد تومان در هاله ای از ابهام باقی مانده است. تعلل کردند که مدیرعامل مستقر شود که مستقر نیز شد. این جریان سه میلیارد طرح های استانی هیچ دخل و تصرفی به اتحادیه فعلی ندارد و قطعاً هر دو اتحادیه گذشته؛ یعنی اتحادیه تشکل ها و اتحادیه مؤسسات قرآنی باید پاسخگو باشند که متأسفانه تاکنون پاسخگو نبوده اند و جواب قانع کننده ای به مدیران عامل اتحادیه های استانی داده نشده است. مطالبه سه میلیارد را داریم تا حداقل بتوانیم برنامه های زیرساختی مان را به سرانجام برسانیم. برنامه های زیرساختی برای مؤسسات مهم هستند و در آینده می توانند به پیشرفت مؤسسات کمک کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
هنرمند اندیمشکی در خصوص موسیقی بانوان گفت: بی توجهی مسئولان نسبت به کسب مقام و فعالیت های متعدد بانوان در موسیقی سبب کناره گیری و دلسرد شدن آنها در این عرصه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

کیمیا پیغان برگزیده جشنواره ملی موسیقی جوان کشور در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز ، گفت: مجموعه ای از عوامل مختلف مانند بی توجهی مسئولان نسبت به کسب مقام و فعالیت های متعدد بانوان در موسیقی و تشویق نکردن آنها از جمله دلایل کناره گیری آنان محسوب می شود.

او افزود: در رشته ویولن یک سال فعالیت داشتم که مقام اول را در استان کسب کردم، اما بعد از آن به علت گرایش به نوا های محلی در رشته کمانچه فعالیت خود را ادامه دادم و پس از مدتی به فراگیری ردیف های موسیقی کلاسیک ایرانی پرداختم.

پیغان عنوان کرد: به علت علاقه خود و خانواده به موسیقی 4 سال است که به صورت حرفه ای در رشته ساز کمانچه محلی و سنتی فعالیت می کنم.

این هنرمند اندیمشکی بیان داشت: امسال در جشنواره ملی موسیقی جوان مقام دوم را کسب کردم و در سال های گذشته، رتبه اول سی و هشتمین مسابقات دانش آموزی سراسر کشور و همچنین رتبه سوم سی و هفتمین دوره این مسابقات و رتبه اول مسابقات فرهنگی هنری خوزستان را به صورت 3 سال پیاپی کسب کرده ام.

او گفت: هیچکدام از مسئولان به ویژه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیمشک از زحمات کشیده شده برای اعتلای فرهنگ این شهرستان در عرصه موسیقی تقدیر نکرده اند که این بی توجهی ها عامل دلسرد شدن علاقمندان این هنر است و اندیمشک در عرصه موسیقی دارای ظرفیت های بسیاری است، انتظار می رود بستری فراهم شود تا نوازنده ها دیده شوند و با فرهنگ سازی مناسب، جذب بیشتر بانوان در این رشته صورت گیرد.

انتهای پیام/م

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سید جواد اشکذری - روزنامه نگار نویسنده و کارگردان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

کرونا، ویروس خطرناکی است اما نه برای برخی از مدیران. چون خطرناک تر از این ویروس، بی تفاوتی آن هاست. بی تفاوتی آن ها از کاشت سال ها زحمت هنرمندان است که با بی فکری و بی خردی به تباهی نزدیک می شود.
مدیرانی که سال ها سخن از بی پولی و نبود بودجه می زدند، الآن نقل کلامشان، ویروس خطرناک کروناست. آن هایی که در سال های گذشته با افتخارات هنرمندان تئاتر، عکس یادگاری می گرفتند و بیانیه افتخار امضا می کردند، چرا با حال زار هنرمند یکی نمی شوند؟ چرا این قدر بی تفاوت اند؟ ریشه این بی تفاوتی چیست؟ پیگیری ابتدایی حقوق هنرمندان خیلی کار دشواری به شمار می آید؟ مگر هنر دورکاری می طلبد که کرونا ، فرصتی برای استراحت برخی از سیاست گذاران و مدیران تئاتر شده است؟ چرا مدیران فرهنگی هنری مشهد و استان پشت کرونا پنهان شده اند؟

کرونا بهانه است
ویروس، بی تفاوتی خودماست که سال ها در بدنه مدیریتی تئاتر این شهر ریشه کرده است که برخلاف بیماری کرونا، باید ماسک را برداریم و فریاد بزنیم: چه بلایی بر سر اقتصاد پویای تئاتر مشهد آمده است؟
قطعا آخرین سال دهه نود، نقطهِ پایانِ خوبی برای اقتصاد پویای تئاتر مشهد نیست! یک دهه تلاش برای ایجاد یک ضرورت. ضرورت یک نیاز. ضرورت صف در مقابل گیشه تماشاخانه های تئاتر. ضرورت رونق چرخه تولید و اجرا. ضرورت احیا و افتتاح تماشاخانه های خصوصی. ضرورت تکریم تماشاگران و ایجاد انگیزه نمایشگران و بسیاری از ضرورت هایی که همه را کنار هم قرار داد.
اما این روزها که کرونا تماشاخانه ها را به تعطیلی کشانده و تئاتر کمرنگ شده است، کسی در فکر حفظ انگیزه هنرمندان نیست.
بر فرض چشمانمان را ببندیم و چند فریم، زمان را جلوتر برانیم. 1400. پردیس باشکوه تئاتر مشهد. همه دور هم جشن گرفته ایم تا این مرکز بزرگ اقتصاد تئاتر افتتاح شود. اما آیا بعد از این همه رخوت در تئاتر مشهد و نبود برنامه ریزی مدیران در تولید تئاتر، می توان دل بست و امید داشت که تئاترهای با کیفیتی روی صحنه بروند؟! آیا نباید همان طور که امکانات سخت افزاری مهم است، به حال نیروی انسانی هنر هم اهمیت بدهیم؟ چه کاری را مدیران برای وضعیت روح و روان هنرمندان انجام داده اند؟ آیا این وقفه در اجراهای تئاتر و بی برنامگی مدیران، صدمه ای به تئاتر مشهد در آینده نخواهد زد؟ چرا فکری به حال آینده تئاتر نمی کنیم تا آنچه کاشته ایم را به خوبی بتوانیم برداشت کنیم؟ چرا شورای سیاست گذاری تئاتر مشهد و استان برای 1400 تشکیل نمی شود؟ حتی به صورت آنلاین و معدود؟! آیا انتخابات سیاسی سال آینده و بی انگیزه بودن در بدنه مدیریت، منشأ این بی تفاوتی است؟ چرا از تماشاخانه های خصوصی که رو به تعطیلی هستند، حمایت نمی شود؟ چرا هیچ برنامه ای برای تئاتر آنلاین و نیز آموزش نداریم؟ چرا کسی مقابل فعالیت های کاسبگرانه آموزشی غیرقانونی و بدون مجوز را نمی گیرد؟ آیا آموزشگاه های تئاتر را از خانواده تئاتر می دانند، چرا حمایتی شفاف و درستی از آن ها نمی شود؟ چرا فعالیت های تئاتر هم مجازی و هم حقیقی بسیاری از استان ها و شهرهای دیگر از مشهد و خراسان رضوی بیشتر است؟! مگر فقط کرونا گریبانگیر این شهر است؟! ظاهرا کرونا بهانه
است!

- خواب طولانی متولیان تئاتر مشهد
یک زمانی از نهاد و ادارات موازی تئاتر دم می زدیم و به عنوان یک معضل سخن می گفتیم ولی امروز باید از نبود متولی تئاتر در مشهد انتقاد کنیم. کانون هنرمندان مشهد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد و انجمن هنرهای نمایشی مشهد که مدتی قبل تعطیل شدند و اداره تئاتر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی هم امسال. اداره تئاتری که تعطیل شد و طبق قانون وجود خارجی ندارد و انجمنی که عملا فعالیتی ندارد و حتی پیگیر مشکلات هنرمندان نیست.
معاونت هنری و سینمایی ارشاد استان به عنوان تنها متولی تئاتر مشهد هم کمتر سری به هنرمندان می زند و از معدود اجراهای تئاتر مشهد کمتر حمایتی می کند. جلسه ای اگر می گذارد، فقط مربوط می شود به شورای نظارت. دیداری اگر هست از پروژه پردیس تئاتر شهر مشهد است نه دیدار و تماسی با هنرمندان! چرا برخلاف بیشتر استان ها، هیچ خبری از برگزاری جشنواره تئاتر استانی نیست؟! چرا خبری شفاف از حضور هنرمندان در رویدادهای مهم تئاتر منعکس نمی شود؟ با توجه به این برنامه ریزی ضعیف، آیا تئاتر مشهد می تواند امیدی به حضور نماینده هایش در جشنواره ملی تئاتر فجر 99 داشته باشد؟
به هرحال باید کمتر بگوییم و کمتر سخن از مشکلات تئاتر مشهد به میان بیاوریم که شاید متولیان تئاتر از خواب طولانی بیدار شوند.

کم کاری در برگزاری انتخابات انجمن نمایش
در این شرایط سخت، نبود و کمبود انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی به شدت محسوس است. انجمن، تشکلی خصوصی برخاسته از هنرمندان تئاتر مشهد است که می تواند در این شرایط سخت، پلی میان هنرمندان و نهادهای مختلف از جمله اداره فرهنگ و ارشاد استان باشد. از هفتم تیر امسال که مأموریت انجمن به پایان رسید، سرپرستی برای انجمن انتخاب کردند که تاکنون از انعکاس امضای حکم او هیچ خبری منتشر نشده است و باز هم انجمن با اما و اگرهای فراوانی روبه روست. انجمنی که از متولیان برگزاری جشنواره استانی است! انجمنی که باید پیگیر حق و حقوق هنرمندان آسیب دیده تئاتر مشهد باشد! انجمنی که باید در این شرایط بد اقتصادی، معوقه ها و بدهکاری هایش را پرداخت کند! انجمنی که باید پاسخگو باشد! انجمنی که فعالیت هایش را فراموش کرده است!
به طورحتم در این شرایط، انتخابات انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی باید خیلی سریع به صورت آنلاین برگزار شود. تجربه ای که مدیران استان در انتخاباتی چون خانه مطبوعات و رسانه های استان داشته اند و رویه جدید و غیرقابل انجامی نیست. متأسفانه از هفتم تیر تا کنون در برگزاری انتخابات کم کاری شده است و برگزار نشدن آن با چراهای فراوانی از سوی اهالی هنر روبه روست. به طورحتم هیچ توجیهی برای تأخیر و برگزار نشدن انتخابات انجمن نمایش نیست، به جز بی تفاوتی که در زیر ماسک ها پنهان است.
... و در نهایت شعری از شاعر بزرگ کشورمان، اوحدی؛

نیست در آبگینه آتش و آب/ باده شان رنگ می دهد، دریاب
باده نیز اندر اصل خود آبیست/ کآفتابش فروغ بخشد و تاب

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز

روزنامه مردم سالاری


روزنامه آسیا


روزنامه شهروند


روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه آرمان ملی


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه بهار


روزنامه کیهان