بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 20 آبان 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مبحث مکان سوم به عنوان یکی از مباحث روز دنیا گفت: هر اندازه مکان های سوم ما با زیست بوم فرهنگی و تعالی انسانی همراه تر باشند، محیط خانه و محل کار نیز محیط سالم تری خواهد بود و در این مسیر یکی از ایده های مورد توجه این بود که کتابخانه می تواند این مکان سوم باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، جلسه هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور دوشنبه 19 آبان ماه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعظم بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی جعفری نژاد رییس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور، فاطمه فهیم نیا عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، هوشنگ مرادی کرمانی، مهری پری رخ، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و جمعی از معاونان و مدیران نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.

سید عباس صالحی با تبریک اعیاد ربیع و قدردانی از اقدامات صورت گرفته در نهاد کتابخانه های عمومی کشور به بیان نکاتی درباره مسائل روز کتابخانه های عمومی پرداخت و گفت: در آستانه روز کتابدار و هفته کتاب، از مجموعه همکاران مان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور و به طور ویژه کتابداران عزیز که با همت و تلاش خود پشتیبان اصلی این نهاد فرهنگی بودند تشکر می کنم. یکی از نکاتی مهمی که در گزارش ارائه شده از فعالیت نهاد مشخص بود، موضوع کرونا و اقتضائات آن در فعالیت کتابخانه ها است. اینکه چگونه می توان از تهدیدات کرونا کاست و بر فرصت های ایجاد شده افزود.

وی افزود: اگر چه در ابتدا تصور همگان و به خصوص عزیزان ما در وزارت بهداشت و درمان این بود که شیوع این بیماری هم ممکن است مانند بحث سیل که با وجود خسارات فراوان چند ماهی همراه ما باشد و پس از مدتی با گرم شدن هوا از بین می رود، اما با این طول کشیدن و خشونت رو به افزایش این ویروس، باید خودمان را برای یک شرایط ویژه در حوزه های مختلف زندگی اجتماعی از جمله حوزه کتابخانه ها آماده کنیم. در گزارش ارائه شده از سوی عزیزان در نهاد تجربه ها و پیشنهادات خوبی ارائه شد، اما باید آن را به یک برنامه مشخص تبدیل کرد تا مسیری برای کتابخانه در زیست کرونایی در سال 1400 داشته باشیم.

لزوم توجه به تهدیدات و فرصت های دوران کرونا

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم توجه تهدید زدایی و فرصت آفرینی در شرایط حاکم بر کشور گفت: از جنبه تهدید زدایی اشاره شد که ما حوزه مصرف فرهنگی و به خصوص زیست ما در کتابخانه ها مانند در تعداد اعضا، تعداد مراجعه و حضور در کتابخانه هیچ کدام آمار قابل توجهی نبوده و این خطر وجود دارد که ما با کاهش همین میزان موجود در دوران کرونا و پس از کرونا هم مواجه شویم. از سوی دیگر در جلسات گذشته هم مطرح بود که ما نیاز به مکان های سوم داریم برای با آرامش و رشد و تعالی انسان. این بحث امروز در جهان مطرح است که در کنار خانه و محل کار مکان های سومی هم داشته باشیم تا از بروز اختلال در محیط خانه و محل کار هم جلوگیری شود.

صالحی ادامه داد: هر اندازه مکان های سوم ما با زیست بوم فرهنگی و تعالی انسانی همراه تر باشند، محیط خانه و کارگاه و کارخانه هم محیط سالم تری خواهد بود و در این مسیر یکی از ایده های مورد توجه این بود که کتابخانه می تواند این مکان سوم باشد. اما با یک نوع بازسازی کاربری که در گذشته هم به عنوان تبدیل کردن کتابخانه ها به مکان های فرهنگی چند منظوره با محوریت کتاب مطرح کرده بودم.

تحقق عدالت فرهنگی با ارائه ایده هایی نو برای دوره کرونا

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی از تجربیات نهاد در این حوزه گفت: به نظر می آید که ما باید فهرستی را از تهدیداتی که این جریان کرونا می تواند برای ما داشته باشد تهیه کنیم که یکی از آن می تواند مهاجرت افراد از فضای کتابخانه به فضای مجازی در دوران کرونا و پس از آن باشد و بهره گیری افراد از فضای کتابخانه کمتر شود. از سوی دیگر فرصت هایی که می توان آفرید را نیز فهرست کرد. به نظر می رسد دوستان در این ماه ها نمونه هایی از این فرصت را چشیده و تجربه کرده اند.

وی در ادامه به تجربیات حاصل شده در آموزش و پرورش در فعالیت های دوران کرونایی خود اشاره کرد و گفت: بحث راه اندازی شبکه شاد با همه نقاط ضعف، دستاوردهای خوبی برای حفظ کلاس درس، دانش آموز و معلم داشته است؛ به همین تناسب آیا ما نیز می توانیم یک شبکه گسترده مانند شاد داشته باشیم و کتابخانه محوری را در فضای مجازی ترویج کنیم و رابطه ای را با مجموعه قابل توجهی از مخاطبان به وجود بیاوریم که حتی آن کتابخانه روستایی هم فرصت حضور را پیدا کند؟ شبکه شاد با همه نقص ها، فرصت هایی ایجاد کرده که یک معلم در استان سیستان و بلوچستان هم امکان دیده شدند داشته باشد. در گذشته چنین شرایطی فراهم نبود اما امروز با این اقدام هم عدالت آموزشی در فراگیر و هم در فرادهنده وجود دارد که می توان با ایده های مشابه و تلفیق آنها برنامه ای را برای فعالیت در دوران کرونا تهیه کنیم.

کتابخانه ها به مثابه عناصر هویت بخشی شهری

وی با اشاره نقش مهم کتابخانه ها در ایجاد مکان سوم در زندگی اجتماعی گفت: ما به مکان حقیقی نیاز داریم و حتما نباید آن را از زندگی اجتماعی حذف کرد؛ در عین اینکه فضای مجازی ارزش و اهمیت خود را دارد، اما باید به یک بُعد ترکیبی از مکان حقیقی و مکان مجازی دست پیدا کنیم. چرا که این بُعد ترکیبی است که می تواند اثرگذار باشد، اما اگر بخواهد به حذف مکان حقیقی منجر شود طبعا هم در حوزه خانه اول، هم در حوزه خانه دوم و هم سوم، گرفتار اختلالات ارتباطی می شویم.

وی با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در حوزه فضا و مکان در فعالیت های کتابخانه های عمومی گفت: نهاد به دو حوزه احیاء کتابخانه های مرکزی و اتمام پروژه های بالای 70 درصد پیشرفت، توجه ویژه ای داشته است. در حوزه کتابخانه های مرکزی دوستان این مدل فعلی را شروع کردند و ان شاءلله عزیزان سازمان برنامه بودجه کمک خواهند کرد تا کتابخانه مرکزی در هر شهر به عنوان یکی از عناصر مهم هویت بخشی شهری مطرح باشد؛ همان گونه که میدان اصلی یک شهر هویت آن شهر محسوب می شده است. حُسن کتابخانه های مرکزی این است که با تبدیل شدن به یک الگوی عالی می تواند در کتابخانه های کوچک روستایی نیز ادامه پیدا کند. این مجموعه ای که در کتابخانه های مرکزی بجنورد، مشهد، یزد و سایر کتابخانه های مرکزی در حال شکل گیری است، می تواند باقیات الصالحات این دوره باشد.

صالحی درباره پروژه های بالای 70 درصد نیز گفت: تاکیدات معاون رئیس جمهور، هم دوستان سازمان برنامه و بودجه و هم در فضای خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید داریم که اگر بتوان این پروژه ها را تا سال 1400 به نقطه ای رساند، اتفاق بزرگی در این حوزه رخ خواهد داد.

تلاش برای تقویت بودجه و معیشت کتابداران

سید عباس صالحی به بیان نکاتی درباره بودجه نهاد پرداخت و گفت: یکی از دغدغه هایی که در بحث بودجه هم در هیات امنا و هم در فضای بیرونی مطرح است، بحث حقوق کارکنان نهاد است. البته انصافا تفاوتی که حقوق کتابداران در طی 6 سال حضور جناب آقای مختارپور در نهاد ایجاد شده بسیار چشمگیر بوده است و این تغییرات از سال 1392 تا کنون به صورت مستند موجود است. بر این اساس در این دوره زحمات بسیاری کشیده شده تا در شأن کتابداران و در حد مقدورات نهاد این اتفاق رخ دهد، اما امسال مطرح شدن بحث افزایش مابقی 50 درصد، فضا را به سمتی برد که توضیحات نشان داد که همه دستگاه ها این درصد را بر اساس توان و مقدورات خود برای کارکنان فراهم کردند و بودجه اضافه ای به این دستگاه ها تزریق نشد.

وی افزود: طبعا یک مطالبه ای در فضای نهاد کتابخانه های عمومی به وجود آمده که همه دست به دست هم بدهیم این فضا را به سمت پاسخگویی ببریم؛ اشاره شد که امسال بخشی از افزایش حقوق صورت گرفت و تلاش می کنیم در سال 1400 با حمایت مجلس و دولت شرایط بهتری ایجاد کنیم تا 50 درصد را مشابه دستگاه های دیگر در سال آینده دنبال کنیم. همچنین تلاش کنیم موضوع تأمین اعتبار برای اتمام پروژه های بالای 70 درصد را هم به همین صورت پیگیری و انجام شود.

لزوم بهره مندی از ظرفیت کتاب های دیجیتال در کتابخانه ها

صالحی با تأکید بر استفاده از ظرفیت کتاب های الکترونیک در کتابخانه های عمومی گفت: ما در حوزه کتاب های دیجیتال یک فرصت پیش رو داریم، اما از طرف دیگر موانعی حقوقی نیز در این حوزه وجود دارد. چراکه تصور و قصد ناشر از فروش نسخه الکترونیکی کتاب خود این است که یک نسخه از آن را به فروش برساند تا یک فرد و در نهایت افراد خانواده آن فرد از آن استفاده کنند. اما بارگزاری کردن این آثار در یک گستره وسیع از نظر تجاری و اقتصادی برای آنها به صرفه و قابل توجیه نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: باید بررسی کنیم که چطور می می توانیم از ظرفیت کتاب های دیجیتال برای ارائه در کتابخانه های عمومی بهتر استفاده کنیم. اگر بتوانیم با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، کمیسیون فرهنگی مجلس و نهاد کتابخانه ها بتوانیم یک قالبی از لحاظ حقوق مادی و معنوی ناشر ایجاد کنیم، گام مهمی برای پیشبرد این هدف و فراگیری استفاده از این آثار در کتابخانه ها ایجاد کرده ایم .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
شنیده ها حاکی از آن است که محمدجواد مرادی نیا مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی (اداره کتاب) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سمت خود استعفا کرده و قصد دارد به بخش دیگری از ارشاد منتقل شود.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمدجواد مرادی نیا 17 دی ماه 96 با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی (اداره کتاب) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد، اما شنیده ها حاکی از آن است که او از مدتی پیش استعفا کرده و قرار است به جای سیدآبادی به بخش دفتر مطالعات و برنامه ریزی این وزارتخانه برود.

علی اصغر سیدآبادی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد سلامی هم که مدتی است در محل کار خود حاضر نشده، از مسئولیت خود کناره گرفته است. با این حساب شنیده ها از جابه جایی مرادی نیا به جای سیدآبادی به دفتر مطالعات و برنامه ریزی ارشاد خبر می دهد.

نکته قابل تامل اینکه با وجود اینکه تنها هفت ماه به پایان کار دولت باقی مانده و دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی (اداره کتاب) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مهم ترین دفاتر محسوب می شود چرا چنین جابه جایی های اتفاق می افتد؟

دفتر توسعه کتاب و کتاب خوانی، عهده دار ممیزی و صدور مجوز نشر کتاب است و به این دلیل با حساسیت های زیادی روبه روست. مدیرکل این دفتر با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب می شود و به نظر می رسد در این تغییرات باید کمی با تامل قدم برداشت تا این جابه جایی ها ضربه زننده نباشد.

این جابه جایی در روزهای آتی محتمل و فعلا در حد شنیده هاست. با این حال، مدیران بالادستی وزارت ارشاد، ممکن است با توجه به پایان دولت دوازدهم در نیمه نخست سال 1400 از این کار صرف نظر کنند و دست به تغییرات نزنند. چرا که فرد جایگزین باید چند ماهی به فراز و فرود کار واقف شده و بعد امور ممیزی کتاب را که از حساس ترین بخش های وزارت ارشاد است، پیگیری کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قره شیخلو با بیان اینکه برنامه هایی که بودجه پنج میلیارد تومانی به آنها اختصاص می یابد در هجدهمین جلسه ستاد راهبردی حفظ قرآن کریم مصوب شدند، گفت: راه اندازی سامانه متمرکز حفظ قرآن و تربیت مربی ازجمله این برنامه ها است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

مهدی قره شیخلو در گفتگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان درباه مصوبات و خروجی هجدهمین جلسه ستاد راهبردی حفظ قرآن کریم، اظهار کرد: در این جلسه که روز گذشته (یکشنبه، 18 آبان ماه) با حضور حجت الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، دستور این جلسه تصویب برنامه هایی بود که بودجه پنج میلیارد تومانی بخش حفظ به آنها اختصاص خواهد یافت.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه این برنامه های زیرساختی در شش سرفصل مطرح و درباره آنها جمع بندی نهایی شد، ادامه داد: پیشنهادات دبیرخانه با حداقل تغییرات جزئی به تصویب رسید و مقرر شد این برنامه ها به کمیته تخصیص در شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام شود تا بعد از تایید نهایی برای عقد تفاهم نامه و اجرایی شدن آنها اقدام کنیم.

وی درباره این سرفصل ها تصریح کرد: راه اندازی سامانه متمرکز با موضوع حفظ قرآن در کشور ، تربیت مربی، تولید محتوای قرآنی برای حوزه پیش دبستانی و مهدهای کودک، انجام برخی مطالعات لازم در حوزه حفظ و ... ازجمله این سرفصل ها است که دستگاه های مختلف در اجرای آنها با ستاد راهبردی حفظ قرآن کریم همکاری می کنند. برای مثال در حوزه تربیت مربی برای حوزه های علمیه، دانشگاه ها و آموزش و پرورش سهمیه تعیین و در بحث گفتمان سازی قرآنی، بودجه ای برای رادیو و سیمای قرآن مصوب شده است .

قره شیخلو با بیان اینکه برنامه های مختلف در بازه های زمانی متنوع اجرا می شود، گفت: برخی از آنها طی دو سه ماه آینده به سرانجام می رسد و برخی دیگر به زمان بیشتری برای اجرا و انجام نیاز دارند، از این رو، برای هر طرح به تناسب محتوا باید زمان قطعی اجرا تعیین و ابلاغ شود. به نظر می رسد تا هفته آتی جلسه کمیته تخصیص درباره این برنامه برگزار شود.

وی با اشاره به نخستین تجربه برگزاری مسابقات کشوری قرآن کریم به صورت مجازی، بیان کرد: این تجربه که به دلیل شیوع کرونا از روز گذشته آغاز و در بخش خواهران آغاز شده، محاسنی همچون کاهش هزینه ها و رفت و آمدها را در پی دارد و مدل جدیدی است که می تواند منشا تحولات شود. شرایط ناشی از شیوع کرونا این فرصت را به ما داد تا از ابزارهای روز بیشتر استفاده کنیم و در صورت توفیق این تجربه از سال های آتی هم از این مکانیزم بهره می گیریم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف تاکید کرد: زیرساخت های ما کامل نیست و مواجهه ناگهانی با بحران کرونا و ضرورت استفاده از فضای مجازی در اجرای طرح و برنامه ها، فرصت ایجاد این زیرساخت ها را فراهم کرد تا با توجه به اینکه ما قصد تعطیل کردن مسابقات را نداشتیم از ظرفیت های جدید بهره بگیریم. از این رو، از روز گذشته چهل و سومین دوره مسابقات کشوری در بخش خواهران را به صورت مجازی آغاز کرده ایم و در بخش برادران نیز مراکز استانی برنامه ها را ضبط می کنند که در دو روز گذشته در 16 استان این کار انجام شده و داوری این رقابت ها همزمان با پخش از 24 آبان تا سوم آذرماه از سیمای قرآن، انجام می شود.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در انتهای سال و به صورت مجازی، گفت: چون قرار بود این رقابت ها در فروردین 99 برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا لغو شد، تعداد شرکت کنندگان مشخص شود و کمیت قابل افزایش و کاهش نیست مگر آنکه شرکت کننده ای خود به دلایل شخصی از حضور انصراف دهد. تجربه برگزاری مجازی مسابقات کشوری به ما برای مسابقات بین المللی کمک خواهد کرد.

قره شیخلو در پایان خاطرنشان کرد: باید یک دوره برگزار شود تا نقاط قوت و ضعف تجربه برگزاری مجازی این رقابت ها مشخص شود و بتوانیم به مدلی واحد در برگزاری برسیم برای مثال شاید تصمیم بگیریم که یک دوره حضوری و یه دوره مجازی این مسابقات را برگزار کنیم اما تا تجربه نخست صورت نگیرد، نمی توان به جمع بندی و تصمیم گیری رسید.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
هرچند بخت با این گروه جوان یار بود و در طول اجراهای خود با اقبال تماشاگران رو به رو شدند اما آنان نیز مانند دیگر همکاران خود از شر کرونا در امان نماندند و این ویروس ذره بینی، دو بار گریبان آنان را گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : بانی فیلم

مرتضا جلیلی دوست از کارگردان های جوان تئاتر است که سال گذشته نمایش دریم لند را در چند نوبت اجرا کرد و هر بار با استقبال تماشاگران رو به رو شد. او بهمن سال گذشته دور تازه ای از اجراهای این نمایش را به صحنه برده بود که با تعطیلی تئاتر مواجه شد.

بعد از چند ماه وقفه و مدتی سردرگمی، با شروع فعالیت سالن های تئاتر تصمیم داشت از 18 مهر ماه بار دیگر این نمایش را روی صحنه بیاورد که باز هم گرفتار تعطیلی تئاتر و سینما شد.

حالا که ابلاغیه تازه ای برای بازگشایی سالن های تئاتر منتشر شده، او با انتقاد از موارد مطرح شده در این ابلاغیه می گوید ما تئاتری ها که دلقک دربار نیستیم که در هر زمان و مکانی بتوانیم اجرا کنیم!

این کارگردان جوان به ایسنا می گوید: اسفند سال گذشته در حالیکه هنوز بخشی از اجراهای ما باقی مانده بود، با تعطیلی تئاتر رو به رو شدیم. بعد از مدتی بلاتکلیفی، با شروع دوباره اجراها، با سالنی دیگر رایزنی کردیم و دوباره تمرین های مان را از سر گرفتیم و دو ماه تمرین کردیم ولی در آستانه اجرا ی مان باز هم تئاتر تعطیل شد و مثل برخی گروه های دیگر این بلا دوباره بر سر ما نازل شد.

او اضافه می کند: حالا هم حتی اگر بخواهم با این شرایط، نمایشم را اجرا کنم، نمی توانم چون در این چند ماه تعطیلی تئاتر، بازیگران نمایش من مشغول کارهای اداری شدند چراکه هیچ راهی برای امرار معاش نداشتند و حالا در تمام ساعت های اداری سر کار هستند. بنابراین نمی توانیم نمایش مان را طوری روی صحنه ببریم که اجرایش تا قبل از ساعت 6 عصر به پایان برسد.

جلیلی دوست تاکید می کند: با تعطیلی تئاتر در شرایط فعلی مشکلی نداریم اما به این شرط که عمومی باشد نه اینکه فقط سینما و تئاتر را شامل شود.

او یادآوری می کند: از 13 مهر ماه که تئاتر و سینما دوباره تعطیل شد، عملا همه فعالیت ها ادامه داشت و آمار مبتلایان هر روز بالاتر رفت بنابراین اگر قرار باشد به طور مثال تمام فعالیت ها برای مدت معینی تعطیلی شود، با جان و دل می پذیریم اما وقتی جریان عادی زندگی ادامه دارد و فقط سینما و تئاتر تعطیل می شوند، طبیعتا نه تنها آمار مبتلایان به کرونا پایین نمی آید بلکه فقط دست اندرکاران این دو شاخه ضربه می خورند.

جلیلی دوست با اشاره به موارد مندرج در ابلاغیه جدید وزارت ارشاد مبنی بر اینکه فعالیت سالن های سینما و تئاتر تا قبل از ساعت 18 بلامانع است، می گوید: ابلاغیه جدید یعنی قرار است تئاتر از بین برود چون تئاتر بدون تماشاگر بی معناست. مخاطبی که عادت کرده بعد از ساعت 6 و 7 عصر به تماشای تئاتر بیاید، در ساعت های اداری، چنین کاری نمی کند.

این کارگردان جوان اضافه می کند: بعد از بازگشایی تئاتر در چند ماه گذشته، مخاطبانی بودند که در این وضعیت هم به تماشای تئاتر می آمدند و این نشان می دهد که هم تئاتر جزیی از زندگی آنان شده و هم به معنای این است که آنها شغل و منبع درآمدی داشته اند که توانسته اند بلیت بخرند ولی همین تماشاگران در ساعت های اداری، در مشاغل خود حضور دارند و نمی توانند به تماشای تئاتر بیایند. بنابراین خیلی بعید است که سالن ها قبل از ساعت 6 عصر مخاطب داشته باشند. بخصوص که در این مدت دانشگاه ها هم غیرحضوری شده اند و حتی مخاطب دانشجو هم نخواهیم داشت.

مرتضا جلیلی دوست در پایان می گوید: بعید به نظر می رسد که بتوان فعالیت دیگر اصناف را بعد از ساعت 18 کنترل کرد و فقط تئاتر و سینما برای چندمین بار قربانی می شوند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
فعالان صنفی جامعه هنری معتقدند؛ محدودیت های اعمال شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، توجهی به ماهیت هنر و فعالیت هنری نداشته اند و حتی در این زمینه مشورتی نیز از صنوف هنری نگرفته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

هنرآنلاین: محدویت های جدیدی که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده و از امروز 20 آبان ماه تا 20 آذرماه اعمال خواهد شد، یکی از مناقشه برانگیزترین تصمیماتی است که از شروع همه گیری کرونا توسط این ستاد گرفته شده است. محدودیت هایی که بیش از راهکاری برای مبارزه به شیوع این بیماری، بیشتر شبیه کم توجهی به آن است. اگرچه طی مدت 9 ماه گذشته از شروع همه گیری کرونا این ستاد، تلاش های قابل تقدیری در مهار این بیماری داشته و امروز باید قدردان مدافعان سلامت بود. اما این تصمیم جدید در جای خود نقدهای فراوانی دارد که در گزارش پیش رو از زاویه دید برخی از نمایندگان صنوف هنری به آن خواهیم پرداخت.

اساسا ماهیت ارائه یک اثر هنری به مخاطبان در رسانه های مختلف هنری در همه دنیا، مبتنی بر اوقات فراغت است، یعنی زمانی که مخاطب در طول روز از فعالیت خود فارغ شده تا بتواند زمانی را برای استفاده از محتوای هنری داشته باشد. این موضوع بدان معنی نیست که رسانه های هنری تنها جنبه سرگرمی دارند؛ بلکه هنر در زمان فراغت از روزمرگی ها می تواند به مخاطب لذت زیبایی و مفهوم را از طریق اثر هنری ارائه دهد. همین تعریف ساده که شاید در روزهایی که عموم مردم نیاز به مفری برای دورشدن از احوال کسالت بار شرایط کرونایی دارند، مسئله ای است که در محدویت های جدید از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا مورد توجه قرار نگرفته است.

از سویی دیگر با جمعیت کثیری از هنرمندان روبرو هستیم که در 9 ماه اخیر بیشترین آسیب را از وضعیت بحرانی فعلی دیده اند که شاید بیش از رزق شان که در این روزها با تهدید روبرو است، احوال شان به سبب عدم مواجهه با مخاطبان شان آسیب دیده است.

همین دو مسئله نشان از آن دارد که در ساختار مدیریت کشور، هنر که از گذشته تا کنون به عنوان بازوی فرهنگ به ایفای نقش پرداخته و در تمامی دوران ها، بار خلاهای بی سامانی و سوءمدیریت ها را به دوش کشیده هنوز برای مسئولین قابل شناخت و فکر و تعمق نیست. آنکه هنر به عنوان یک شغل در این روزگار هنوز در کشور ما شناخته نشده و هنوز قانون گذاران از ماهیت و ایفای نقش آن در جامعه چیزی نمی دانند خود گواه جفایی است که سال ها به هنر شده است.

اما اینکه یک نهاد که در پی ایجاد شرایطی برای مهار یک بیماری همه گیر است برای جامعه تصمیمی بگیرد امری ازشمند است، اما اگر این نهاد بدون گفتمان و شناخت از ماهیت فکری و فرهنگی جامعه، چنین تصمیمی بگیرد در جای خود دچار اشکال است.

اینکه ستاد ملی کرونا ساعت 18 را ساعت تعطیلی صنوف مختلف تعیین کرده، بدون آنکه از ماهیت مشاغل جامعه هنری همچون، سینماها، تئاترها، کنسرت ها، گالری ها، موزه ها و آموزشگاه ها خبر داشته باشد و حتی برای چنین تصمیمی، باب گفتگو با صنوف هنری را باز نکند تا با راهکاری درست تصمیم گیری و قانونی وضع کند، مسئله ای است که نشان می دهد "شغل هنری جایی در میان معادلات کشور ندارد!". موضوعی که برخی از نمایندگان صنوف هنری در این گزارش به ابعاد آن پرداخته اند.

تئاتر را جزء کدام یک از مشاغل درنظر گرفته اند؟

ایرج راد رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر در گفت وگو با هنرآنلاین، درخصوص مصوبه ستاد ملی مبارزه کرونا مبنی بر فعالیت های فرهنگی تا ساعت 18 گفت: به نظر من زمان تعیین شده به این منظور، ساعت مناسبی برای تماشای تئاتر نیست. شاید پیش از این سئانس های مازادی در روزهای خاص و تعطیل برای برخی از نمایش ها در نظر گرفته شده باشد اما معمولاً پیش از ساعت 18 مخاطبی به منظور تماشای نمایش به تماشاخانه ها نخواهد آمد. صبح ها که به هیچ عنوان زمان مناسبی به این منظور نیست و حداقل نمایش ها باید حدود ساعت پانزده اجرای خود را آغاز کنند که تا ساعت اعلام شده از سوی ستاد ملی مدیریت کرونا اجرای آن ها به پایان برسد که این ساعت به اعتقاد من زمان مناسبی نیست؛ چراکه به ندرت تماشاگری به سالن های نمایش خواهد آمد.

او در ادامه افزود: ساعت کار اغلب مشاغل تا ساعت 14:30 و 15 است که در این شرایط شاغلان فرصت آن را ندارند که به تماشای نمایش بنشینند ضمن اینکه این زمان برای مابقی افراد هم مناسب نیست چراکه آگاه هستیم که ساعت 14:30 که ادارات تعطیل می شوند شاهد ترافیک سنگینی هستیم و در این حجم تردد، فردی که شاغل هم نباشد به دشواری ممکن است خود را به سالن های نمایشی برساند. علاوه بر اینکه در این ساعت قانون طرح ترافیک نیز برقرار است. بر این اساس حتی در صورتی که اهالی تئاتر هم راضی به اجرای آثار خود در این زمان باشند، مخاطبی به منظور تماشای آثارشان نخواهند آمد.

راد با بیان اینکه مدیریت ستاد ملی مبارزه با کرونا به منظور تصویب دستورالعمل صادر شده با هیئت مدیره خانه تئاتر و هنرمندان هیچگونه مشورتی نداشته است، اظهار کرد: اگر قرار باشد نمایشی به صحنه بیاید باید فعالان این عرصه در دسته گروه یک که شامل مشاغل ضروری است و امکان فعالیت پس از ساعت 18 را دارند، قرار گیرد تا مخاطبان امکان حضور در سالن های نمایش را داشته باشند در غیر این صورت به معتقدم امکان فعالیت سالن های نمایش پیش از ساعت 18 امکان پذیر نیست.

او در پاسخ به این پرسش که چرا ستاد ملی کرونا پیش از مشاوره با هنرمندان ساعت نامتعارفی را به منظور فعالیت اهالی این عرصه در نظر گرفته است، تصریح کرد: این مسئله ناشی از نبود آشنایی و آگاهی آن ها نسبت به تئاتر، مقوله هنر نمایش، تماشاگر، تولیدکنندگان و اجراکنندگان آن است و نمی دانم این حرفه را جزء کدام یک از مشاغل درنظر گرفتند؟ چراکه تئاتر همچون بانک یا مرکز خرید نیست که مردم در چنین ساعت نامناسبی به آن مراجعه کنند.

ایرج راد درباره تصمیم و اقدام هیئت مدیره خانه تئاتر به عنوان یک صنف در این خصوص عنوان کرد: تاکنون به منظور این اقدام مذاکره ای نداشته ایم چراکه بارها و بارها درباره تئاتر و اهالی این هنر گفته شده اما در نهایت اینگونه تصمیم گیری شده است. اما به نظرم باید نمایش ها از ساعت 19 به بعد که خیابان ها خلوت تر است و امکان اجرا و جذب مخاطب وجود دارد با رعایت پروتکل های بهداشتی به صحنه آیند. ضمن اینکه تئاتر یک هنر زنده است و زمانی که بازیگران نمایش هم به صحنه می آیند این امکان را ندارند که از ماسک استفاده کنند و فاصله میان شان را رعایت کنند، اما این هنرمندان از روی ناچاری به دلیل اینکه در موقعیت نامناسب معیشتی قرار دارند ممکن است به نوعی خود را به آب و آتش زده و حاضر به انجام این کار باشند و از این رو باید ساعت مناسبی برای اجرای نمایش ها در نظر گرفته شود که حداقل بدانند با ریسک انجام شده، نمایش شان از سوی تماشاگران دیده می شود. نه اینکه آثار برای تعداد اندک و محدودی مخاطب به صحنه برود.

رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر در ادامه گفت: در صورت اجرای آثار نمایشی در این شرایط باید هنرمندان مورد حمایت قرار گیرند و صندلی هایی که به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی خالی است و بلیت هایی که به این منظور فروخته نمی شود برایشان جبران شود.

او در پایان صحبت هایش یادآور شد: ما نمی توانیم به اهالی تئاتر اعلام کنیم که در شرایط حاضر نمایش هایشان را به صحنه آورند، اما ما نیز از اجرای گروه هایی که موافق این شرایط هستند که نمایش های خود را به صحنه آورند جلوگیری نمی کنیم. تنها چیزی که ما می توانیم عنوان کنیم آن است که ساعت به تصویب رسیده زمان مناسبی به منظور اجرای نمایش نیست، ضمن اینکه حتماً باید کمک و حمایتی مالی با در نظر گرفتن پروتکل های بهداشتی از گروه ها صورت گیرد.

کم شدن ساعت کار گالری و ازدحام جمعیت

الهه جواهری، رئیس انجمن نگارخانه داران، درباره نحوه فعالیت گالری ها در این ایام گفت: در سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا، فعالیت گالری ها بسیار محدود شده است. تعدادی از آنها همچنان تعطیل هستند و گالری های فعال نیز به جهت رعایت نکات بهداشتی محدودیت های زیادی برای بازدید از نمایشگاه ها اعمال کرده اند تا افراد اندکی هم زمان در فضای گالری حضور داشته باشند. به همین دلیل فعالیت آنها مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نمی کند.

جواهری درباره دستورالعمل جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا، مبنی بر محدودیت فعالیت ها تا ساعت 18 گفت: درباره این مسئله از انجمن نگارخانه داران به عنوان یک صنف نظرخواهی نشد، اما با توجه به شرایط سختی که برای همه وجود دارد باید تا حد امکان از دستورالعمل ها تبعیت کرد تا امکان کنترل بیماری فراهم شود.

او با اشاره به اینکه زمان فعالیت گالری ها معمولا عصر است و نمی توان ساعت کار آنها را کمتر کرد، افزود: فعلا برنامه ای برای تغییر ساعت کاری گالری ها نداریم و آنها فعالیت عادی خود را خواهند داشت، زیرا مخاطبان با تعیین وقت قبلی و به تعداد محدود به گالری مراجعه می کنند و در صورت کم کردن ساعات بازدید، ممکن است ازدحامی بیشتری به وجود آید.

جواهری افزود: در چند ماه گذشته هیچ حمایتی از گالری ها نشد و مانند بسیاری از مشاغل و مردم جامعه، گالری ها و هنرمندان نیز با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه شدند. با این حال بیشتر گالری ها سعی کردند با برگزاری نمایشگاه های آنلاین و فروش مجازی آثار، رونقی اندک و محدود در جامعه هنری ایجاد کنند.

جان افراد به نانی هم که می خورند بستگی دارد

رضا موسوی زاده عضو هیات مدیره خانه موسیقی درباره تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: قطع به یقین هیچ کدام از اعضای هیئت مدیره خانه موسیقی از این موضوع مطلع نبودیم البته ممکن است آقای نوربخش به عنوان مدیرعامل خانه موسیقی در جلسات شنیده باشند اما اعضای هیئت مدیره هیچ خبری از این موضوع نداشتند و ما هم بسیار مورد مواخذه قرار می گیریم که خانه موسیقی چه صیانتی می تواند برای افراد حاضر در این مجموعه فراهم کند که چنین اتفاقاتی رخ ندهد.

او ادامه داد: واقعیت این است که بر روی مسائل مختلف باید کارشناسی صورت گیرد به خصوص اینکه ما در جامعه مشاغل عادی و خاص داریم؛ به عنوان مثال اصولا ساعت کاری آموزشگاه های موسیقی از ساعت 18 است و ما زمانی فعالیت می کنیم که کار افرادی که به ما مراجعه می کنند، تعطیل شده است. بنابراین این چه کارشناسی است که بدون اینکه خاص بودن این شغل را در نظر بگیرد، برای خودشان یک تصمیمی را می گیرند و از هیچ صنف و اتحادیه ای نیز نظر نمی پرسند. معتقدم این ضعف است که از سوی صنوف مختلف یک عضو هیئت مدیره به ستاد کرونا در زمینه تصمیم گیری ها مشورت نمی دهد و اصولا از صنوف هم نظرخواهی نمی شود.

وی افزود: موضوع دیگر این است که به طور کلی کلاس های گروهی آموزشگاه های موسیقی قطعا باید تعطیل شود؛ اما کلاس های فردی را نباید لغو کنند. البته تمام این تصمیمات به این دلیل است که ویروس کرونا مهار شود اما جان افراد به نانی که می خورند نیز بستگی دارد. من موزیسین که نمی توان کنسرت یا تولید آلبوم داشته باشم، زمانی که کلاس هایم را هم تعطیل کنم، نان شب خودم را از چه طریقی تأمین کنم.

او تاکید کرد: خواهش من این است که از افرادی که در هیئت مدیره خانه موسیقی حضور دارند نیز مشورتی صورت گیرد تا این موضوع حل و فصل شود.

حذف هنر از زندگی مردم

سید جمال ساداتیان عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان سینمای ایران در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره تصمیم ستاد ملی کرونا مبنی بر بازگشایی سالن های سینمایی و فعالیت سالن ها تا ساعت 18 گفت: به نظرم کسانی که این تصمیم را گرفتند، آشنایی زیادی با وضعیت سینما ندارند، چرا که افرادی که متخصص امر نیستند هم می دانند که مردم بعد از ساعت 18 و فارغ شدن از تحصیل و کار به سینما می روند و در بهترین حالت در شرایط عادی این زمان بین ساعت 19 تا 21 است. با توجه به شرایط حال حاضر به دلیل همه گیری کرونا و با وجود آنکه این روزها به دلیل نبود مخاطب و شرایط نامناسب، فیلم خوبی هم روی پرده سینماها نرفته است، اگر بخواهیم شرایط خوب را در نظر بگیریم باز هم ساعت 18 به بعد مردم تمایل به رفتن سینما دارند.

او ادامه داد: می دانیم که تصمیم جدید ستاد ملی کرونا و این بازگشایی، تاثیری نخواهد داشت. در حالت عادی ساعت 18 به بعد زمان رونق سینماست و الان باز شدن با این شرایط چندان مناسب نیست و بیشتر به نظر می رسد که ستاد ملی کرونا به نوعی رفع تکلیف کرده است. مردم زندگی طبیعی خود را می کنند و نیازها باید حل و فصل شوند که این نیازها در درجه نخست ارزاق و مسائل دیگر هستند و هنر و سرگرمی تقریبا در زمان کرونا توسط مسئولین از سبد زندگی مردم حذف شده است.

این تهیه کننده سینما همچنین افزود: آمار رسمی می گوید ما روزانه میانگین بین 400 تا 500 نفر فوتی داریم و آمار غیررسمی از رقم بالاتری خبر می دهد، بنابراین شرایط نرمال نیست. در این شرایط چطور می توان مردم را تشویق به رفتن سینما کرد، شرایط بحرانی است و باید فعلا دست نگه داشت. با پایان یافتن این شرایط بحرانی شاید بتوان با تمهیداتی چرخه هنر را به گردش درآورد.

ساداتیان با بیان این که در شرایط عادی هم سالن های سینمایی به غیر از ایام تعطیل به شکل کامل پر نمی شدند، درباره خطر ابتلا به کرونا در سالن های سینما اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به این که سالن ها باید از نصف ظرفیت خود استفاده کنند و مخاطب چندانی هم به سالن ها نمی آید، این فاصله گذاری بیشتر شده است. سینما چندان در این چند ماه تحرک نداشته است و بعید می دانم کسی با بازگشایی سالن ها به سینما بیاید و به کرونا مبتلا شود؛ با وجود اینکه تمامی پروتکل های بهداشتی در سالن ها هم رعایت می شوند.

او همچنین بیان کرد: هنر و سرگرمی را نمی شود از مردم گرفت، چون همانطور که به تغذیه جسم نیازمندیم به تغذیه روح و روان نیز نیاز داریم و سینما سرگرمی خوبی است، هرچند که فیلم های متفکرانه نداریم، اما همین سرگرمی ها در سبد مردم جایگاه دارند. باید پذیرفت که این روزها در شرایط بحرانی قرار داریم که زمان جنگ و در دهه 60 نیز آن را تجربه کرده ایم. در آن زمان به دلیل بمباران ها سالن های سینما بسته شد و بعد از جنگ بار دیگر روال طبیعی خود را پیدا کردند. امروز نیز سینماها با یک رخوت چندماهه مواجه شده اند و قطعا پس از بازگشایی از آن استقبال می شود، البته باید تنوع بیشتر شود تا از این رکود خارج شوند. خیلی به این معتقد نیستم که سالن های سینما بسته می مانند. هرچند کرونا باعث شد تکلیف وی او دی ها مشخص شود اما هرکدام کارکرد خودشان را دارند.

تهیه کننده "متری شش و نیم" درباره فعالیت گروه های تولیدی نیز گفت: کرونا باعث بیکاری جمع بسیاری از صنف سینما شده است و وضعیت بدی وجود دارد. از سوی دیگر دولت به دلیل مشکلاتی که دارد، چندان کمک حال صنوف نشد، بنابراین باید کار ادامه داشته باشد و مانند صنوف دیگر با تمهیداتی به این چرخه ادامه داد. ما به مردم نمی توانیم بگوییم که در خانه بمانید، اما تولیدی برای سرگرمی آن ها وجود نداشته باشد. باید به هردلیلی تولید داشت، چرا که به نسبت آن امور اقتصادی اعضای صنف نیز برآورده می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین

مسعود طیبی کارگردان، نویسنده و مدرس تئاتر در گفتگو با مهر درباره شرایط نامناسبی که این روزها تئاتر با آن دست به گریبان است، گفت: در شرایط عادی و پیش از کرونا هنرمندان از وضعیت معیشتی متعادلی برخوردار نبودند اما به قول معروف آب باریکه ای بود که متاسفانه با این اپیدمی، در حال حاضر علاوه بر وضعیت ناپایدار و نامشخص بیمه هنرمندان، وضعیت درآمد آنها از کسب و کار اصلی شان یعنی تئاتر تقریباً به صفر رسیده و ناگزیر به مشاغل دیگری نظیر دستفروشی ، ترشی فروختن، مسافرکشی، باربری و... روی آورده اند تا شاید با وجود حداقل درآمد و حداقل ایمنی، فقط مخارج روزمره خود را تامین کنند که البته در این شرایط اقتصادی همین مشاغل نیز تامین کننده مخارج نیست.

وی ادامه داد: امیدوارم مدیران ارشد فرهنگ و هنر کشور برای معیشت هنرمندان تئاتر چاره ای بیندیشند. مثلاً می توان هنرمندان را شامل حال بیمه بیکاری کرد یا حداقل دستمزد را به عنوان کارکنان غیررسمی وزارت ارشاد برایشان در نظر گرفت و برای تامین منابع آن با مراکزی که درآمد بیشتری دارند، برنامه ریزی و هم اندیشی کرد. مدیران می توانند چارچوبی در نظر بگیرند تا هنرمندانی که به طور معقول به چرخه کسب و کار تئاتر وارد شده اند و میزان یا سال های معینی فعالیت در زمینه تخصص خود در تئاتر داشته اند، شامل حال این حداقل دستمزد باشند. تعریف این چارچوب ها نیازمند همفکری مدیران ارشد و تصمیم سازان با اهالی تئاتر است.

طیبی افزود: با امید به آینده، آرزو می کنم مدیران ارشد تئاتر برای ساختار درآمدی هنرمندان در دوران پساکرونا و با اتکا به تجربه تلخ این دوران برنامه ریزی و تعریفی درست و جامعی ایجاد کنند چرا که اگر ما در این دوران همه گیری با معضل تعطیلی و درآمد صفر مواجهیم پس از پایان این تراژدی تلخ مشکل جدیدی در عرصه تئاتر بروز می کند؛ رقابت های ناسالم و همچنین کیفیت بیش از پیش پایین آثار نمایشی، چرا که محدودیت سالن های موجود در سطح کشور رقابت نابرابر و تنشی مضاعف به گروه ها برای امکان حضور در صحنه نمایش وارد می کند.

طیبی با اشاره به آسیب هایی که تعطیلات مقطعی به تئاتر وارد می کند، بیان کرد: همه مکان های پرتردد و فضاهایی که تجمع انسانی در آن ها انجام می شود، دشمنان خطرناک ما برای انتقال ویروس ناشناخته کووید 19 محسوب می شوند اما به جرات می توانم بگویم با وجود دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی مرتبط با تماشاخانه های دولتی و خصوصی در صورت نظارت سختگیرانه برای رعایت حداکثری این پروتکل ها، سالن های تئاتر مکان امن تری از سفرها، مهمانی های خانوادگی، رستوران ها، کافی شاپ ها و سایر فعالیت های اجتماعی گروهی هستند.

این کارگردان تئاتر افزود: چون طبق پروتکل های مربوطه در سالن تئاتر، به دلیل بسته بودن صندلی های ردیف جلو، فاصله اجتماعی مجاز میان مخاطبان و بازیگران از یک سو و نیز به دلیل امکان استفاده یک در میان از صندلی ها، فاصله مجاز اجتماعی میان خود مخاطبان نیز از سوی دیگر رعایت می شود. علاوه بر این، مخاطبان تئاتر رو در روی هم نیز قرار ندارند. همچنین، الزام و نظارت قطعی مدیران سالن ها بر استفاده مخاطبان از ماسک در طول زمان نمایش نیز از خطر ابتلا می کاهد . درباره پلاتوها نیز باید مدیران تئاتر نظارت بیشتری بر تمهیدات بهداشتی این مکان ها اعمال کنند از جمله تقویت تهویه پلاتوها و نیز آموزش فرهنگ تمرین هنرمندان حتی با استفاده از ماسک که می تواند، امنیت بیشتری را برای هنرمندان و مخاطبان ایجاد کند.

وی یادآور شد: در حال حاضر فروش بلیت از طریق گیشه و به صورت کاغذی ممنوع است که البته امیدوارم مقدمه ای باشد برای کمک به حفظ محیط زیست و حرکت به سوی حذف بلیت کاغذی برای همیشه و ترویج فرهنگ خرید اینترنتی که البته در این رابطه نیز باید سایت های فروش بلیت از بسترهای مناسب و کاربری راحت تری برخوردار باشند لذا، هر طور محاسبه کنید، سالن های تئاتر نمی تواند بیشتر از رستوران ها، کافی شاپ ها ، مسافرت ها، مهمانی های خانوادگی و سایر فعالیت های اجتماعی گروهی خطرناک باشد.

کارگردان نمایش فقط چهل روزه بودم تصریح کرد: اگر در یک نسبت منطقی بررسی کنیم میزان افرادی که در تئاتر و سینما به این بیماری مبتلا شده اند بسیار کمتر از سایر مشاغل دولتی و آزاد و سایر فعالیت های خانوادگی و اجتماعی گروهی است ولی سوال این است آیا ادارات، کارخانه ها و بانک ها خطرناک نیستند که تعطیل نمی شوند؟ آیا اهالی تئاتر نیاز به گردش مالی و کسب درآمد برای زندگی ندارند؟

طیبی در پایان صحبت هایش متذکر شد: از نظر من تلاش برای کشف راه های ممکن، بهتر است از غر زدن و تزریق ناامیدی بیشتر به بدنه کسب و کار تئاتری مان و همچنین بدنه جامعه. در طول تاریخ حتی بیماری نظیر طاعون هم نتوانسته روند اندیشه ورزی و تولید فکر را متوقف کند بنابراین در دنیای امروز که دانش و قدرت بشر پیشرفت قابل توجهی کرده است، به جای دست روی دست گذاشتن باید دست به دست هم دهیم و راه های تازه ای را برای زنده نگه داشتن تئاتر که شغل و کسب و کار ماست، بیندیشیم.

لینک خبر :‌ تازه ترین ها
برخی از مدیران تماشاخانه های خصوصی درباره طرح فعالیت تئاتر پیش از ساعت 18 می گویند: از آنجا که خیلی از مخاطبان تئاتر شاغل یا دانشجو هستند، نمی توانند در این ساعت از روز به تماشای تئاتر بیایند و در نتیجه با طرحی از پیش شکست خورده مواجه هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

به گزارش خبرنگار ایلنا، با افزایش چشم گیر آمار مبتلایان و درگذشتگان کرونا در کشور، دور جدیدی از محدودیت ها در دستور کار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفته است. در جدیدترین ممنوعیت های ابلاغ شده، قرار است از بیستم آبان طرح ممنوعیت فعالیت اماکن و مشاغل (به جز گروه یک) در تهران و سایر شهرها اعمال شود.

با اینکه نزدیک به دو ماه از تمدید هفته به هفته تعطیلی تئاتر می گذرد، اما با این مصوبه به نظر می رسد امکانی برای فعالیت های نمایشی قبل از ساعت شش عصر فراهم شده است.

روز گذشته قادر آشنا (مدیرکل هنرهای نمایشی) درباره امکان فعالیت تئاترها پیش از ساعت شش عصر به ایلنا گفت: در پی شرایط جدیدی هم که با طرح موضوع ممنوعیت ها پیش آمده، طی دو روز گذشته پیگیری هایی انجام دادم که آیا امکان پذیر است که ساعت اجرای تئاتر را جابه جا کرده و با عقب کشیدن آغاز اجرای نمایش ها، آثار قبل از ساعت 18 به صحنه بروند؟ چون سیاست کلی طرح این است که غروب ها، شهرها و مراکز استان ها خلوت شوند، ما هم پیگیری می کنیم تا بر همین اساس برنامه ها را پیش ببریم. در این راستا، با مدیران سالن های تئاتر هم جلسه خواهیم داشت تا بررسی کرده و ببینیم چطور می توانیم برای این یک ماهی که ممنوعیت فعالیت ها از ساعت 18 به بعد خواهد بود، یکی دو ساعت زمان اجرای تئاترها را به عقب ببریم.

اما برای تماشاخانه های خصوصی که مدت هاست با بحران تعطیلات اجباری سالن های استیجاری شان دست و پنجه نرم می کنند، انتخاب این ساعات نامتعارف برای اجرا، چندان خوش نیامده و معتقدند نه تنها گروه تئاتری و مخاطبی به تماشای تئاتر در ساعات صبح تا ظهر تن نمی دهد که این تصمیم شبیه به راهکاری برای شانه خالی کردن دولت از عمل به تعهداتش در برابر تعطیلی طولانی مدت سالن ها و جبران خسارات آنهاست.

شاهین چگینی که عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تماشاخانه های ایران است درباره طرح اجرای تئاتر پیش از ساعت 18 به ایلنا، می گوید: من فکر می کنم این اتفاق که مطرح شد، در واقع مصادره مطلوب مصوبه ای دیگر بود. آمدند محدودیت ساعتی برای فعالیت مشاغلی دیگر مانند پاساژها و مغازه داران ایجاد کنند، در آن نام تئاتر و سینما را هم ذکر کردند و مسئولان وزارت ارشاد آن را اینگونه تفسیر کردند که پس تئاتری ها قبل از ساعت شش عصر می توانند کار کنند. در صورتی که همه می دانند طبق عادتی ده ها ساله، قبل از ساعت شش در تئاتر و سینما و فعالیت های مشابه، خبری نیست.

چگینی خاطرنشان می کند: تئاتری که تا ساعت شش تماشاگرش را از سالن تخلیه کرده و در آن را قفل کرده باشد، باید ساعت چهار بعد از ظهر به تماشاگر ورود بدهد؛ درحالی که خیلی از مخاطبان شاغل یا دانشجو هستند و نمی توانند در این ساعت از روز به تماشای تئاتر بیایند. بنابراین بعید می دانم اساسا چنین اتفاقی شدنی باشد. برای همین معتقدم این رویکرد وزارت ارشاد، یک اشتباه تاکتیکی بود یا تعمدی که بگویند در سالن تئاتر را بازکردیم و از خود رفع مسئولیت کنند، یا دلایلی دیگر دارد...

این تماشاخانه دار یادآور می شود: مضاعف اینکه این نوع حرف ها، گرفتاری های حقوقی هم برای ما به دنبال دارد؛ خیلی وقت ها از تصمیمات دوستان مان در وزارت ارشاد گلایه دارم که پیامدهای تصمیم گیری آنها را ما باید به طور شخصی جبران کنیم. اغلب تماشاخانه داران مستاجرند و صاحبخانه اگر بداند سالن به دستور دولت تعطیل است شاید در تخفیف اجاره کنار بیاید، اما اگر قبل از ساعت شش سالن اجازه بازگشایی داشته باشد اما نه گروهی در این ساعت اجرا برود و نه تماشاگری به سالن بیاید، چطور باید به صاحب ملک توضیح دهیم که مشتری به سالن نمی آید؟ باید از ما در برابر وضعیتی که در آن گرفتاریم حمایت کنند.

چگینی با تاکید بر اینکه تماشاگر در همان ساعات همیشگی از همان تیر ماه که اجازه بازگشایی سالن ها را دادند به تئاتر نمی آمد، چه برسد با تغییر نامتعارف ساعت اجرا می گوید: معتقدم اینکه الان بخواهیم با رعایت همان پروتکل ها و قبل ساعت شش و تنها با یک اجرای تئاتر، در سالن ها را باز کنیم و انتظار تماشاگر داشته باشیم، عملا ناشدنی است که تنها نتیجه اش ایجاد چالش های بیشتر خواهد بود.

مهدی علی نژاد مدیر تماشاخانه مهرگان هم با تاکید بر اینکه تئاتر شغلی نیست که بتواند قبل از ساعت شش عصر فعالیت کند به ایلنا می گوید: تازه از این ساعت به بعد است که کار نمایش شروع می شود. فکر می کنم دولت این بازه زمانی را در اختیار تئاتری ها گذاشته تا فقط مسئولیت تعطیلی ها را از سر خود باز کند. اگرنه این زمان اجرا برای ما هیچ تاثیر و فایده ای نخواهد داشت چون نه گروه برای اجرا و نه مخاطب در این ساعات برای تماشای تئاتر به سالن نمی آیند. به طور کلی با توجه به اینکه در دوره اوج بیماری از نظر تعداد مبتلایان و درگذشتگان کرونا هستیم، قاعدتا بازگشایی سالن ها کاری بیهوده است.

اطمینان از عدم حضور مخاطب در سالن تئاتر در ساعاتی از روز که به آن عادت ندارد، فصل مشترک صحبت مدیران تماشاخانه های خصوصی در برابر طرح فعالیت سالن ها پیش از ساعت شش عصر است.

آرش رضایی مدیر تماشاخانه آژمان هم با تائید این نگاه به ایلنا می گوید: خانواده تئاتر تا امروز ضربه شدیدی از تعطیلی اجباری ناشی از شیوع کرونا خورده است و این طرح جدید که می گوید تئاترها می توانند تنها از صبح تا شش عصر فعالیت کنند، ضربه سخت تری خواهد بود. مهم ترین دلیلش هم این است که فعالیت گروه های تئاتری تازه بعد از ساعت شش شروع می شود. ضمن اینکه هیچیک از گروه های اجرایی کسی سئانس اول را برای اجرا دوست ندارند و ساعات دیرتر به دلیل پرمخاطب تر بودن، مورد پسند هنرمندان است.

رضایی هم به وضعیت تماشاگران تئاتر اشاره کرده و می گوید: مخاطبان تئاتر اکثرا دانشجو و شاغل اند و پیک کاری تئاتر تازه از ساعت شش به بعد شروع می شود. آنقدر این پیشنهاد عجیب است که ما اجرای تئاتر از صبح تا ساعت شش عصر را به چشم یک شوخی نگاه می کنیم. چون در این صورت گروه ها باید از ساعت 7 صبح تمرین کنند و اجرا از ساعت 12 ظهر باشد.

این تماشاخانه دار معتقد است که انداختن مشکل اصلی شیوع بیماری بر گردن فعالیت های هنری از جمله تئاتر و انتخاب راهکارهایی مانند ممنوعیت فعالیت بعد از ساعت 18، اشتباهی بزرگ است. او ادامه می دهد: تا همین الان هم همه محدودیت ها برای تئاتر بوده و بیشترین ضربه را شاغلان آن خورده اند. درحالی که مشکل اصلی نه در تئاتر، که در بازار و مشاغل دیگر است. تئاتر نمی تواند آنقدر آسیب جدی به گسترش بیماری بزند. ما بیشتر آسیب دیده ایم به خصوص اینکه به نظر می رسد دست کم تا پایان سال با کرونا به همین شدت درگیر هستیم.

رضایی با اشاره به اینکه به اعتقاد او، فعالیت تئاتر پیش از ساعت شش عصر طرح شکست خورده ای است ، تصریح می کند: متاسفانه کاری از دست مان در برابر تصمیم های گاه عجولانه برنمی آید. با این شرایط فکر می کنم نه تنها به روزهای خوش مان نزدیک نمی شویم که اتفاق های بدتری هم در راه است و می ترسم این دوری از فرهنگ و هنر مسئولان، منجر به تعطیلی همیشگی تئاتر شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

فهیمه پناه آذر- روزنامه نگار

بعد از مدت ها تعطیلی سالن های سینما و تئاتر با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است فعالیت های فرهنگی و هنری آغاز شود و بازگشایی سالن های تئاتر و سینما از 20 آبان اجرایی می شود اما نکته قابل توجه تصمیم این ستاد است؛ که عنوان کرده، سالن های سینما و تئاتر می توانند براساس مصوبه تا ساعت 18فعالیت کنند. این تصمیم در حالی مصوب و اجرایی می شود که تمامی اجراهای تئاتری بعد از ساعت 18 بوده و حالا باید گروه های نمایشی بعد از سال ها ساعت اجراهای خود را تغییر دهند و با وضعیت موجود مشخص نیست که تماشاگران تئاتر تا چه اندازه از نمایش هایی که در این شرایط خاص اجرا می شوند؛ استقبال خواهند کرد؟ در چند روز اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا براساس تصمیمات خود اجازه بازگشایی به سالن های تئاتر و سینمایی داده اما عنوان کرده فعالیت سالن ها می تواند تا ساعت 18 باشد؛ موضوعی که بسیاری از هنرمندان و تماشاخانه داران آن را یک شوخی عنوان کردند و معتقدند ای کاش در این ستاد با مشورت هنرمندان تصمیم ها گرفته می شد.

تعهد به رعایت پروتکل ها و افزایش ساعت اجرا
قادر آشنا، مدیر مرکز هنرهای نمایشی درباره این تصمیم به همشهری می گوید: با آمدن ویروس کرونا محدودیت هایی در کشور ایجاد شده که این محدودیت ها در یک بسته کلی دیده می شود که همه ما به آن آگاه هستیم اما با توجه به فعالیت سالن های نمایشی از ساعت 18 به بعد؛ واقعیت این است که در 3 روز گذشته تلاشمان این بوده که ساعت فعالیت سالن های تئاتری را افزایش دهیم. قادر آشنا که خود مدتی گرفتار ویروس کرونا شده، اضافه می کند: گفت وگوهایی را داشته ایم و امیدوارم تا از روز شنبه هفته آینده که فعالیت های تئاتری آغاز می شود ساعت فعالیت تئاتر در محدودیت های جدید تعیین شده افزایش پیدا کند تا هم هنرمندان راحت تر بتوانند نمایش خود را اجرا کنند و هم مخاطبان بتوانند از اجراهای نمایشی بهره ببرند. آشنا همیشه بر رعایت پروتکل های اجرایی مصوب تأکید داشته و به جز مدیر مرکز هنرهای نمایشی، هنرمندان نیز اذعان دارند که در سالن های نمایشی پروتکل ها به خوبی رعایت می شود، اما در هفته های تعطیلی تنها جایی که تعطیل شده؛ سالن های نمایشی بوده و دیگر مراکز و مشاغل این تعطیلی را رعایت نکرده اند. آشنا تأکید می کند که باز هم در جلسات استدلال های خود را مبنی بر افزایش ساعت فعالیت تئاتر آورده ایم و متعهد می شویم که شیوه نامه های بهداشتی را شدیدتر از قبل رعایت کنیم.

از فرصت ها استفاده کنیم
البته سالن های دولتی همچون تئاترشهر آمادگی خود را برای اجرای آثار نمایشی قبل از ساعت 18 اعلام کرده اند. ابراهیم گله دارزاده که به تازگی مدیریت تئاترشهر را برعهده گرفته، عنوان کرده است: مجموعه تئاتر شهر آمادگی از سرگیری فعالیت های اجرایی را دارد ولی طبعا آغاز فعالیت آن وابسته به تصمیم گروه های نمایشی است. تعدادی از گروه های نمایشی آمادگی اجرا دارند ولی شاید با ساعت مشخص شده، مسئله داشته باشند چون به هر حال ساعت محدودکننده ای است. قطعا نظر گروه ها بسیار مهم است چون آنها هستند که باید تصمیم بگیرند آیا در این ساعت، آمادگی ملاقات با مخاطب را دارند. وی همچنین می گوید: این هم تجربه ای است و از امروز براساس ابلاغیه جدید، با گروه های در نوبت اجرا گفت وگو می کنیم تا به یک برنامه ریزی برسیم. من نیز معتقدم ای کاش ساعت مشخص شده در این ابلاغیه، محدودیت کمتری داشت و به ساعت های متعارف تئاتر نزدیک تر بود. با این حال باید از همین فرصت ها هم استفاده کرد چون خوب نیست تماشاگران را از تئاتر محروم کنیم.

تماشاخانه های خصوصی همچنان ضرر می کنند
علاوه بر سالن های بخش دولتی، تماشاخانه های خصوصی نیز با بازگشایی دوباره می توانند فعالیت خود را شروع کنند. اما به گفته برخی مدیران، این شروع بدون حمایت مرکز هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد نتیجه ای ندارد. شاهین چگینی یکی از مدیران تماشاخانه خصوصی در گفت وگویی که با همشهری داشته، عنوان کرده: بسیاری از تماشاخانه های خصوصی اجاره ای هستند و اگر فعالیت خود را آغاز کنند با توجه به هزینه گروه های نمایشی و باز شدن سالن ها آنقدر فروش ندارند که بتوان از پس هزینه ها برآمد و با توجه به هزینه سالن، تماشاخانه داران بدون حمایت باز هم دچار خسارت می شوند. به نظر می رسد با توجه به فعالیت 70درصد این تماشاخانه ها وزارت ارشاد باید تکلیف حمایت از سالن ها را به زودی اعلام کند.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تهران- ایرنا- تئاتر از شاخه های حوزه فرهنگ و هنر در هفته جاری با اتفاقات متعدد روبه رو بود که از مهمترین آنها می توان به رایزنی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ برای افزایش ساعت فعالیت هنرمندان تئاتر تا جشنواره ها و اجراهای برخط اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : امروز نیوز خبرگزاری پانا بانی فیلم

همزمان با پشت سرگذاشتن نیمه آبان ماه و ورود به دومین ماه تعطیلی مجدد فعالیت هنرمندان تئاتر و تماشاخانه ها به سبب شیوع موج سوم و گسترش فاجعه بار ویروس کرونا در کشور از یک سو و از سوی دیگر نزدیک شدن به فصل برگزاری اغلب جشنواره ها و رویدادهای تئاتری کشور که در نیمه دوم هر سال شاهد اجرایی شدن آنها هستیم، اعلام آغاز مجدد فعالیت هنرمندان تئاتر از 20 آبان ماه مانند دمیدن نسیم امیدبخشی به کالبد فعالان و دست اندکاران عرصه تئاتر کشور به شمار می رود.

هر چند در اطلاعیه ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر فعالیت مراکز فرهنگی و هنری تا ساعت 18، این مساله را برای هنرمندان تئاتر که غالبا فعالیت خود را بعد از ساعت 18 آغاز و تا ساعات ابتدایی شب ادامه می دادند، با تناقض مواجه کرده است اما از سوی دیگر قول مدیران و دست اندرکاران عرصه تئاتر کشور مبنی بر تعامل و همکاری با مدیریان بالادستی برای افرایش ساعت کار و فعالیت هنرمندان تئاتر بار دیگر شوق شروع مجدد فعالیت هنرمندان نمایش را در آینده نزدیک با تاکید بر رعایت حداکثری شیوه نامه های بهداشتی میان خانواده تئاتر کشور ایجاد کرده است.

آنچنان که به سبب نزدیک شدن به اوج فعالیت های جشنواره ای تئاتر کشور که غالبا در نیمه دوم سال است، هنرمندان و مسئولان دست در دست هم تلاش می کنند تا با ارائه راه کارهای خلاقانه بتوانند برنامه ها و رویدادهای تئاتری کشور را در روزها و ماه های پیش رو، زیر سایه سنگین ویروس کرونا برنامه ریزی و اجرایی کنند.

در همین راستا از گوشه و کنار ایران خبر فعالیت های اهالی این هنر در عرصه های مختلف تولید، اجرا و جشنواره ها به گوش می رسد.

از مهمترین رویدادها و اتفاقات این هفته می توان به رایزنی مدیر کل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای افزایش ساعت فعالیت هنرمندان تئاتر، انتشار فراخوان بیست وسومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، قطعی شدن برگزاری برخط جشنواره تئاتر مقاومت، معرفی هیات انتخاب آثار صحنه ای جشنواره تئاتر مقاومت، رونمایی از نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، اکران برخط دو نمایش هفت خوان کودکان و قصه های سفر پرماجرای کشتی نوح ، نهایی شدن برگزاری جشنواره تئاتر تک نفره دیوار به شکل برخط، دو انتصاب در سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر، اعلام مهلت ارسال آثار در دو بخش جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک و رخدادهای دیگر اشاره کرد.

اگر پیگیری بی وقفه اخبار ویروس کرونا کمتر زمانی برای رصد اخبار تئاتر برای شما باقی گذاشته در گزارش پیش رو مهمترین اخبار این حوزه را در بازه زمانی 12 تا 19 آبان ماه 1399 مرور کنید.

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی اهالی تئاتر در دور نخست از سرگیری اجرای آثار نمایشی گفت: با استناد به آن کارنامه موفق تلاش و رایزنی می کنیم ساعت فعالیت هنرمندان تئاتر را افزایش دهیم.

هم زمان با اعلام بازگشایی مجدد فعالیت های فرهنگی و هنری در تهران از 20 آبان برای گروه هایی که در شاخه سوم مشاغل و حرفه های اجتماعی کشور قرار می گیرند موجی از خوش بینی میان هنرمندان عرصه تئاتر نیز به وجود آمد. اما آنچه به عنوان چشم اسفندیار این برنامه مورد نقد هنرمندان عرصه تئاتر قرار گرفته است، ساعت اعلام شده فعالیت ها آنهاست که طبق گفته مسئولان حداکثر تا ساعت 18 عنوان شده است. در حالیکه براساس شیوه برنامه های تئاتری در کشور عموماً فعالیت هنرمندان تئاتر و تماشاخانه ها تازه از ساعت 18 به بعد آغاز می شود.

آشنا در گفت وگو با ایرنا گفت: در جلسات متعددی که با مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین اداره کل ارشاد استان تهران و ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم همواره درباره لزوم اهمیت فعالیت هنرمندان تئاتر به ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد خانواده آن ها به گفت وگو پرداختیم. در تمام این گفت وگوها بر ملاحظات رعایت شیوه نامه های بهداشتی و امکانات متفاوتی که فعالیت هنرمندان تئاتر همواره با آن گره خورده است بارها مورد اشاره قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر نباید فراموش کنیم کرونا در کشور به شدت افزایش یافته و وقتی خبر درگذشت 459 نفر از هم وطنان عزیزمان را می شنویم باعث می شود دامنه فعالیت های خود را بر محور احتیاط بیشتر و رعایت موارد جلوگیری از شیوع این ویروس استوار کنیم.

آشنا با اشاره به کارنامه موفق فعالیت هنرمندان تئاتر در ابتدای تیرماه 1399 بعد از تعطیلی چهار ماهه از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور از ابتدای اسفند 1398 تا پایان خرداد 1399 گفت: باتوجه به ساعات متفاوت فعالیت هنرمندان تئاتر در تماشاخانه ها و میزبانی از مخاطبان که عموماً ساعاتی بعد از ساعت 18 شروع شده و تا ساعت های ابتدایی شب ادامه دارد در تعامل و گفت وگو با مدیرکل ارشاد استان تهران، استانداری و همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا بر این مسئله تاکید داشته ایم که بتوانیم با رعایت بیشتر و حداکثری شیوه نامه های بهداشتی حتی اگر شده چیزی حدود یک یا دو ساعت بیشتر از ساعت 18 اجازه فعالیت به هنرمندان تئاتر داده شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص انتشار فراخوان بیست وسومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، گفت: این فراخوان در دو بخش و شیوه متفاوت و با مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند منتشر شد.

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط جاری و برگزار نشدن مسابقه تئاتر صحنه ای و مسابقه تئاتر میدانی و خیابانی جشنواره، بخش های جشنواره در دو بخش و در سال جاری برگزار خواهد شد، افزود:

ترغیب نمایشنامه نویسان به خلق آثار ارزشمند نمایشی، تقویت رویکرد پژوهش محور در خلق نمایشنامه های موضوعی، بررسی موشکافانه موضوعات و رویدادها و زندگی نامه شخصیت های دفاع مقدس و تأثیر آن بر جامعه، پرداختن به نظریه مقاومت و تأثیرات آن در سبک زندگی جوامع و همچنین بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر قهرمان و نکوداشت مقاومت جوانان و مردم شهر در کنار رزمندگان اسلام از مهم ترین اهداف برگزاری این جشنواره به شمار می رود.

دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت از برگزاری این جشنواره به صورت برخط خبرداد.

دبیر این جشنواره با اعلام این خبر گفت: با توجه به شرایط کرونایی کشور، ما از ابتدا برای برگزاری جشنواره با دو برنامه ریزی متفاوت پیش رفتیم. گرچه پاک کردن صورت مسئله و برگزار نکردن جشنواره راحت ترین تصمیم بود، به احترام تئاتر و هنرمندان سخت کوش تئاتر کشور برآن شدیم تا جایی که می توانیم و با پیش فرض های متفاوت نسبت به برگزاری جشنواره هفدهم و به نتیجه رسیدن زحمات هنرمندان، اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی افزود:

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در پایان گفت: برگزاری بخش خیابانی و محیطی با توجه به باز بودن فضا و مکان های اجرایی، با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی به صورت زنده برگزار خواهد شد.

با حکم حمید نیلی دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، اعضای هیات انتخاب آثار بخش صحنه ای این جشنواره متشکل از و معرفی و منصوب شدند.

هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.

نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با حضور اعضای هیات مدیره بنیاد فرهنگی روایت فتح رونمایی و معرفی شد.

این نشان که تلفیق نماد خنده و گریه در تئاتر و دو رنگ قرمز و سبز است، توسط طراح و گرافیست جوان کشور طراحی شده و عنوان این نشان نیز توسط خوشنویس کشور نگاشته شده است.

انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح به عنوان مرکز تخصصی هنرهای نمایشی، وظیفه و رسالت ترویج ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را از طریق هنر نمایش بر عهده دارد.

فیلم نمایش هفت خوان کودکان به نویسندگی و کارگردانی از تولیدات مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب طرح نمایش نما در فضای مجازی اکران شد.

نمایش هفت خوان کودکان ویژه کودکان 5 تا 12 سال است و هنرمندانی همچون و در آن ایفای نقش می کنند.

در خلاصه این نمایش آمده است؛ یک گروه نمایشی به طور اتفاقی با دو کودک به نام های ازل و ابد که از دل زمان آمده اند، آشنا می شوند و از سوی آن ها به دل زمان می روند تا هفت خوان رستم را روایت کنند و لشگر ایران را از دست دیو سفید نجات دهند.

همچنین فیلمِ نمایش قصه های سفر پرماجرای کشتی نوح از تولیدات سال 1398 مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کارگردانی در پایگاه اینترنتی نمایش نما اکران شد.

این نمایش برگرفته از داستان کشتی نوح و مناسب کودکان پنج سال به بالا است. نمایش قصه های سفر پرماجرای کشتی نوح روایتگر داستان حضرت نوح و فرمان خداوند برای ساختن کشتی و سوار کردن جفت های مختلف حیوانات در آن، ماجراها و اتفاق هایی که تحت تأثیر شیطنت های شیطان، میان حیوانات در کشتی رخ داده، نگارش کتیبه قانون زندگی در کنار هم از سوی حضرت نوح و در نهایت رسیدن به خشکی است.

ودر این نمایش نقش آفرینی کرده اند.

علاقه مندان می توانند فیلم نمایش های هفت خوان کودکان و قصه های سفر پرماجرای کشتی نوح را تا پایان آبان 1399 در پایگاه مجازی نمایش نما کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نشانی th.kpf.ir تماشا کنند.

جشنواره تئاتر تک نفره آنلاین دیوار با شعار تئاتر به مثابه جان، ضرورت، نان ... از یکم تا دهم دی ماه به صورت برخط (پخش از طریق یکی از پلتفرم های داخلی) برگزار می شود.

به گفته دبیر این دوره از جشنواره،

جشنواره محدودیت موضوعی ندارد اما آثاری با موضوع مواجهه جهان امروز با پدیده کرونا اولویت خواهند داشت.

بازبینی آثار از طریق فایل ویدئویی و یا اجرای زنده (به انتخاب گروه اجرایی) از 15 تا 20 آذرماه 1399 انجام خواهد شد.

دبیر جشنواره تئاتر فجر در گام سی ونهم؛ طی دو حکم جداگانه را به عنوان مدیر دبیرخانه و دستیار دبیر و را به عنوان مدیر هنری سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی کرد.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در سال جاری برگزار می شود.

طبق اعلام ستاد برگزاری هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک مهلت ارسال آثار برای شرکت در ارزیابی نهاییِ دو بخش نمایش های خیابانی و محیطی و نمایش های عروسکی سنتی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک تا 14 دی است.

پیش از این اسامی 25 طرح و ایده پذیرفته شده در بخش نمایش های خیابانی و محیطی و 14 طرح و ایده پذیرفته شده در بخش نمایش های عروسکی سنتی اعلام شد و گروه های نمایشی پذیرفته شده تا تاریخ 14 دی فرصت دارند برای شرکت در ارزیابی نهایی اقدام کنند.

بخش نمایش های خیابانی و محیطی با مدیریت و بخش نمایش های عروسکی سنتی با مدیریت برگزار می شود.

در راستای رعایت شیوه نامه های بهداشتی و صیانت از سلامت گروه های نمایشی و مخاطبان، بیشتر بخش های هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران -مبارک در اسفندماه سال جاری به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین جهاد دانشگاهی و موسسه کمک به توسعۀ فرهنگ و هنر گفت: همکاری این دو مجموعه می تواند، منشاء اثر دربسیاری از واحدها در کشور باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : آقای خبر

به گزارش ایسنا، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در این مراسم که صبح امروز در سالن کنفرانس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و با حضور مهندس امین عارف نیا، مدیرعامل موسسه "کمک به توسعۀ فرهنگ و هنر" از موسسات تابعه ی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به سابقۀ فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: غالب فعالیت های جهاد دانشگاهی از روز نخست، در حوزۀ فرهنگی بوده است. جهاد دانشگاهی ارتباطات فرهنگی بسیار خوبی با نهادهای متولی فرهنگ کشور، از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد و همواره یکی از اعضای شورای فرهنگ عمومی بوده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: جوانان امروز علاقۀ بیشتری به زمینه های مختلف هنری نشان می دهند و ساختار منعطف جهاد می تواند بسیار کمک کننده باشد. جهاد دانشگاهی علاوه بر ظرفیت های فرهنگی و هنری، ارتباطات گسترده ای در حوزه رسانه، دسترسی مطلوب به نبض فرهنگ و هنر کشور دارد و همین نکته یکی از موضوعات قابل توجه و اساسی در این تفاهم نامه است.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی، تنها سازمانی است که دو خبرگزاری دارد؛ هیچ سازمان دیگری در کشور نیست که دو خبرگزاری غیردولتی داشته باشد. اگر بخواهیم قدمت را هم لحاظ کنیم، ایسنا سال گذشته بیست ساله شد و ایکنا هم در آستانۀ بیست سالگی ست. هم چنین، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) هم یکی از معتبرترین مراکز نظرسنجی در کشور است و شاید یکی از تفاوت های سازمان جهاد دانشگاهی با با بسیاری از نهادها در همین باشدکه جهاد ساختارهای ابلاغی ندارد و ساختارش مبتنی بر نیازها و رویدادها شکل می گیرد.

علیزاده در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس این تفاهم نامه جهاد دانشگاهی می تواند پایگاه های جدیدی را در کشور و با یاری موسسه کمک به توسعۀ فرهنگ و هنر خارج از محدودۀ خود و با هدف پیش برد هرچه بیشتر فعالیت های گوناگون فرهنگی و هنری ایجاد کند.

در ادامه، مهندس امین عارف نیا، مدیرعامل موسسۀ کمک به توسعه فرهنگ و هنر ضمن قدردانی از معاونت جهاد دانشگاهی بیان کرد: ما از دوران دانشجویی جهاد دانشگاهی را به عنوان نهادی علمی -فرهنگی می شناسیم. از دیرباز، وجه غالب فعالیت های جهاد در حوزه های علمی و فرهنگی بوده و همیشه هم موفق و تاثیرگذارعمل کرده است. هرچند در حال حاضر و با وجود کرونا، تاحدودی فعالیت های فرهنگی و هنری را به محاق رفته و کار در این حوزه را با اختلال مواجه شده است، اما همان طور که از نام موسسۀ کمک به توسعه فرهنگ و هنر هویداست، تمرکز این نهاد بیشتر بر کمک به توسعۀ فعالیت های فرهنگی و هنری ست.

عارف نیا در ادامه به چندین مورد از فعالیت های قابل اجرا در همکاری این دو مرکز اشاره کرد و گفت: در برخی حوزه های فرهنگی و هنری، می توان با ارائۀ خدمات مشاوره، از علاقه مندان به سرمایه گذاری در این حوزه ها برای استان های مختلف کمک گرفت. برای مثال، وزارت ارشاد در سال های اخیر، پروژۀ ایجاد گذرگاه های فرهنگ و هنر را در شهرهای مختلف و با همکاری شهرداری ها در دستور کار داده است و در بسیاری از شهرها، این گذرگاه ها ایجاد شده اند.

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر ضمن ابراز امیدواری از همکاری با جهاد دانشگاهی، گفت: ایجاد زمینه هایی برای مشارکت جوانان و دانشجویان علاقه مند به فعالیت های فرهنگی-هنری برای حضور در این عرصه و درآمدآفرینی، جزء کارهایی است که می توان با تمرکز، آن را به منصۀ اجرا درآورد. تصور موسسۀ کمک به توسعۀ فرهنگ و هنر این است که با همکاری جهاد دانشگاهی بتواند در مجتمع های فرهنگی و هنری، مراکز نوآوری و خلاقی را ایجاد کند، و با جذب استارت آپ ها و افرادی که مایلند در حوزه های فرهنگی-هنری مثل، هنرها سنتی، صنایع دستی، مد و لباس، هنرهای تصویری، هنرهای دیجیتال و حتی گردشگری کار کنند، از تمام ظرفیت ها، فضاها و امکانات موجود، بهرۀ کافی و لازم را ببرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
108 روز از ابلاغ ماده واحده سند ملی هنرهای تجسمی می گذرد؛ مشخص نیست در این مدت چه روندی طی شده است و فرایند تدوین این سند در چه مرحله ای قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : منجیل خبر بلاغ مازندران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، درست 108 روز قبل بود که اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور ماده واحده فرآیند و مرجع تدوین سند ملی هنرهای تجسمی را که در جلسه پنجم ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور به تصویب رسیده بود، ابلاغ کرد؛ ابلاغی که گرچه با تأخیری چشمگیر همراه بود اما می توانست گامی نویدبخش در فضای کنونی هنرهای تجسمی کشور باشد.

مطابق با این سند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است در راستای اجرای اقدام ملی 14 ذیل راهبرد کلان 9 نقشه مهندسی فرهنگی کشور، سند ملی هنرهای تجسمی را با رعایت چارچوب تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ تدوین کند.

تدوین چنین سندی به خودی خود می تواند واجد محسّنات و کارکردهای مثبت متعددی در عرصه هنرهای تجسمی کشور باشد؛ ازجمله تنقیح و شفافیت اصول، موازین و راهبردهای کلیدی و مقتضی به منظور حرکت در میدان هنرهای تجسمی کشور ، هدفمند شدن فعالیت ها و اقدامات برنامه ریزی شده در این حوزه و... از این رو لازم است همه بازیگران و کنشگران اصلی و فرعی شاغل در این عرصه در راستای تدوین و تحقق مفاد مندرج در این سند اهتمامی جدی و شایسته را مصروف سازند.

با تمام این اوصاف، در حال حاضر 108 روز از ابلاغ ماده واحده سند ملی هنرهای تجسمی توسط معاون اول رئیس جمهور می گذرد؛ با این وجود مشخص نیست در طول 108 روز اخیر چه روندی در ارتباط با این سند طی شده است و اساساً فرایند تدوین آن چه پیشرفتی داشته و هم اکنون در چه مرحله ای قرار دارد.

این در حالی است که قریب به 3 ماه پیش، هادی مظفری؛ مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با یکی از رسانه ها اعلام کرد که با دستور معاون اول رئیس جمهوری، برنامه ریزی و تدوین سند ملی تجسمی نیز در دستور کار قرار گرفته اما هنوز جلسات آن شروع نشده و گفت وگوها به بعد موکول شده است. حال مشخص نیست آیا پس از گذشت قریب به 3 ماه از این موضع گیری مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی، جلسات مربوط به تدوین این سند برگزار شده یا اینکه به کلی به دست فراموشی و بی اعتنایی سپرده شده است؟

نکته معتنابه و حائز اهمیت در مقطع کنونی این است که تدارک و آماده سازی این سند باید به مطالبه جدی و پیوسته اهالی فرهنگ و هنرهای تجسمی کشور تبدیل شود تا مسیر کنونی پیشروی در سپهر هنرهای تجسمی از ابهام، عدم شفافیت و بی برنامگی فعلی خارج و در راستای هرچه روشن تر شدن و هدفمندسازی اقدامات و فعالیت ها جهت پیدا کند.

حال باید دید آیا تدوین این سند مهم و راهبردی نیز مثل انبوه کارهای نیمه تمام دولت در عرصه فرهنگ و هنر به سرنوشتی مبهم و نامعلوم دچار خواهد شد یا اینکه بالاخره دولت می تواند در واپسین سال تصدیگری خود بر عرصه فرهنگ و هنر گامی مثبت و رو به جلو در این عرصه بردارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
صدری گفت:امسال جشنواره از طریق فضای مجازی به خانه مردم آمد و مخاطبان ما در خارج از کشور، جشنواره را دنبال می کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : افکار نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در حالی برگزار شد که ویروس کرونا بر این فستیوال هم تاثیر گذاشت. پیش از این تعداد زیادی از هموطنان کرمانی، از نزدیک کنسرت های جشنواره نواحی را دنبال می کردند، اما امسال مخاطبان این کنسرت ها از طریق صفحات مجازی برنامه ها را دنبال می کنند.

بیشتر بخوانید:

جشنواره موسیقی نواحی چشم انداز خوبی دارد

درباره این دوره از جشنواره موسیقی نواحی با احمد صدری دبیر این فستیوال گفت وگو کردیم که به خبرنگار ما گفت: به دلیل شرایطی که به واسطه شیوع کرونا ایجاد شد، تمامی فعالیت های اجتماعی و هنری آن هم در قالب جشنواره به شکل متفاوتی ظهور و بروز پیدا کرد. از این رو جشنواره موسیقی نواحی به شکل محدودی از تمامی اقوام ایرانی دعوت کرد. البته از تمامی اقوام ایرانی نمایندگانی به جشنواره آمدند اما امکان این نبود که تعداد گروه های اجرا کننده مانند دوره گذشته باشند.

صدری افزود: در سال های گذشته جشنواره با حضور مخاطبان موسیقی نواحی برگزار می شد؛ تعداد زیادی از تماشاگران به کنسرت ها می آمدند و فضای بی نظیری رقم می خورد. با توجه به این که اجرا ها آنلاین پخش می شد، خبری از ارتباط نزدیک مخاطب و هنرمندان، وجود نداشت. طبیعتا با این شرایط کمی از سطح کار ها و هیجانات کم شده بود. نزدیکی هنرمند با مخاطب اتمسفری ایجاد می کند که در کیفیت کار نیز اثر دارد.

دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ادامه داد: درست است که ارتباط نزدیک مخاطب و هنرمند، ممکن نبود، اما با اکران آنلاین اتفاقات ویژه و مهمی در جشنواره امسال رخ داد. امسال جشنواره از طریق فضای مجازی به خانه مردم آمد و تمام مردم توانستند از این جشنواره بهره ببرند. به این ترتیب وسعت فستیوال به پهنای ایران بلکه از آن هم بزرگتر شد. حتی مخاطبان ما در خارج از کشور، جشنواره را دنبال می کردند.

وی درباره پوشش جشنواره موسیقی نواحی از طریق شبکه جهانی جام جم اظهار کرد: امسال شبکه جهانی جام جم بخشی از برنامه های ما را به صورت زنده پوشش تصویری داد. این برای نخستبن بار اتفاق افتاد که یک شبکه سیما جشنواره را مستقیم پخش کرد. علاوه بر این صدای جمهوری اسلامی خیلی پای کار بود. ما دو برنامه 25 دقیقه ای درباره این جشنواره در طول هفته در رادیو فرهنگ با عنوان نیستان داشتیم. مصاحبه های فراوانی از رادیو پخش می شدو البته حضور صدا و سیما در جشنواره ها هم باعث رشد و گسترش مخاطبان می شود.

صدر درباره کیفیت این دوره از جشنواره موسیقی نواحی بیان کرد: بخش های اجرایی جشنواره نواحی، امسال به بهترین شکل فعالیت های خود را انجام دادند. کرمان به طور پیوسته چند سالی میزبان جشنواره بوده است و تجربه خوبی برای میزبانی فستیوال دارد. مخصوصا استاندار کرمان تمام قد پشت کار ایستاد. همچنین تمامی دستگاه های اجرایی استان با ما همکاری کامل داشتند. شاید در دو دوره پیش از این چنین همکاری و هماهنگی میان دستگاه ها نبود، اما امسال و دوره قبل هماهنگی بین دستگاه ها به بهترین شکل انجام شد.

وی ادامه داد: میزبانی کرمان در دوره های بعد، در حیطه اختیارات معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. امسال دو استان برای میزبانی اعلام آمادگی کرده اند، اما استاندار کرمان محکم ایستاد و اعلام کرد که خواهان میزبانی جشنواره است. مدیران معاونت هنری و وزارت ارشاد به این نتیجه رسیدند که امسال هم کرمان میزبان جشنواره باشد. برای سال های آینده نیز انتخاب میزبان در اختیار مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران معاونت هنری است.

صدری در پایان گفت: نوازندگان جشنواره هنرمندان حرفه ای هستند. آن ها به موسیقی اقوام ایرانی تسلط دارند؛ بنابراین حاضران در این دوره از جشنواره، صاحب تالیفاتی در زمینه فعالیت هنری هستند. شرکت کنندگان هم به کار خود آگاه بودند، هم به خوبی نوازندگی را می دانستند، هم آنچه ما به عنوان علم و عمل می شناختیم، در سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی دیده شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

شاهین چگینی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون طرح جدید فعالیت تماشاخانه های تئاتر تا ساعت 18 عصر گفت: در ابتدا بگویم که تعطیلی تئاتر برای ما اتفاقی است که ماه های گذشته هم با آن درگیر بوده ایم پس شرایط جدید اتفاق عجیبی برای اهالی تئاتر نیست. اما این طرح عجیب است، به واقع چه توقعی می توان داشت؟ آیا اهالی تئاتر می توانند در چنین ساعاتی فعالیت کنند و آیا مخاطب تئاتر می تواند در این ساعات به تماشای تئاتر بنشیند؟.

وی در همین راستا ادامه داد: طی ماه های گذشته با فاصله گرفتن از روزهای اولیه شیوع بیماری کرونا جلسات بسیاری را با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کار و همچنین نهادهای مربوطه در قبال وضعیت تئاتر داشته ایم، ما گلایه های خود را به مدیران فرهنگی کرده ایم اما متاسفانه انگار نسبت به هنر تئاتر نوعی از بی تفاوتی وجود دارد که آزار دهنده است.

عضو هیات مدیره انجمن تماشاخانه داران خصوصی اظهار کرد: نکته قابل تاملی که تماشاخانه داران و اهالی تئاتر نسبت به آن معترض هستند تبعیض موجود در اعمال محدودیت ها است، به فرض مثال قوانینی برای تعطیلات و محدودیت ها اعمال می شود اما تنها تئاتر و سینما به رعایت آن الزام دارند و ما به راحتی در سطح شهر می بینیم که بسیاری از مشاغلی که در رده بندی محدودیت ها قرار گرفته اند به فعالیتشان ادامه می دهند.

وی در همین رابطه تاکید کرد: صحبت اهالی تئاتر این است که اگر قرار بر قرنطینه و یا اعمال محدودیت است، این محدودیت باید با نظارت همراه باشد و اگر نه هیچ کنترلی بر بیماری صورت نخواهد گرفت.

چگینی با اشاره مشکلات فراوان معیشتی اهالی تئاتر اضافه کرد: در حال حاضر بسیاری از هنرمندان تئاتر با مشکلات عدیده معیشتی روبرو هستند و متاسفانه هیچ حمایتی از آنها نمی شود، از سویی بلاتکلیفی موجود در قبال تعطیلات هفتگی وضعیت تئاتری ها را بدتر از گذشته کرده است.

وی با اشاره به رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی توسط تماشاخانه های تئاتر اظهار کرد: ما به هیچ وجه نمی خواهیم آسیب وارده از بیماری کرونا را نادیده بگیریم اما مسئله آنجاست که واقعا در طی سه ماه فعالیت تئاتر پروتکلها به شدت و با سخت گیری فراوان در تماشاخانه ها رعایت می شد. کاش مدیران فرهنگی و افرادی که برای تعطیلات برنامه ریزی کرده و تصمیم می گیرند در ایام بازگشایی به سالنهای تئاتر سر می زدند تا از نزدیک شاهد رعایت درست پروتکلهای بهداشتی می بودند.

مدیر تماشاخانه خصوصی مشایخی ادامه داد: بنا به پروتکلهای بهداشتی تمامی نمایشهای اجرا شده در تابستان امسال ملزم به رعایت تخصیص پنجاه درصد ظرفیت خود بودند، با این وجود مخاطبی که به تماشای تئاتر نشست بسیار کمتر از این مقدار بود و همین مقدار هم بهداشت را به طور دقیق رعایت می کرد و ما خوشبختانه از بین هنرمندان و تماشاگران شاهد هیچ گزارشی مبنی برای ابتلای افراد به بیماری کرونا نبودیم.

وی با اشاره به تعطیلی اکثریت تماشاخانه های خصوصی تئاتر افزود: متاسفانه نبود مدیریت مناسب باعث شد تا با نبود حمایت درست اکثریت تماشاخانه های خصوصی ورشکسته و بعضا تعطیل شوند، به تازگی هم تماشاخانه موفق مستقل تعطیل شد، این اتفاق به شدت ناراحت کننده است، زیرا فعالیت و موفقیت تماشاخانه های خصوصی نتیجه زحمت ده ساله در این عرصه است، خود ما شاهد این بوده ایم که بیشترین فعالیت تئاتر در طی یکسال منوط به فعالیت همین تماشاخانه های خصوصی بوده و هم اکنون به سادگی تمامی این دستاورد و موفقیت را از دست داده ایم.

چگینی ادامه داد: طی سال گذشته بنا به آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شصت درصد اجراها در بخش خصوصی اتفاق افتاده است، حال چگونه این بخش تا این حد به حال خود رها شده است؟. این بخش بخشی نبود که به راحتی از بین برود، اما سهل انگاری و بی تفاوتی بخش خصوصی تئاتر را به مرز نابودی کشانده است، بخشی که در صورت نابودی به سختی بتوان نبود آن را جبران کرد.

وی با اشاره به الزام ورود بخش دولتی و حمایتی به بخش خصوصی تئاتر اضافه کرد: اگر قرار بر حمایت از بخش خصوصی است امروز باید وارد عمل شویم، تا دیر نشده باید به داد بخش خصوصی تئاتر رسید تا این بخش در وضعیت حداقلی خود قرار گیرد.

این فعال عرصه تئاتر ادامه داد: اگر هم اکنون حمایتی از تئاتر شود می توان برای فعالیت آن در سال آینده امیدوار بود، و اگر نه به تئاتر در سال جاری هیچ امیدی نیست. در وضعیت فعلی به یک سیاست گذاری درست برای حفظ تئاتر برای آینده نیاز داریم، در غیر این صورت سال آینده چیزی به نام تئاتر نخواهیم داشت.

چگینی با اشاره به اشتباه در برگزاری جشنواره های تئاتر تصریح کرد: امروز تئاتر به طور کامل زمین خورده است، ما بارها اعلام کردیم که به جای برگزاری جشنواره ها بودجه آن را به بدنه تئاتر تزریق کنیم تا تئاتری ها بتوانند زنده بمانند. مگر ماحصل برگزاری یک جشنواره در وضعیتی که تئاتر مخاطب ندارد چیست؟

وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: وقتی همه تماشاخانه تعطیل هستند ما می خواهیم جشنواره را در چه محلی برگزار کنیم و اصولا چه لزومی بر این برگزاری هست؟ آیا برگزاری جشنواره تئاتر در شرایطی که تمامی اهالی تئاتر به وضع ناراحت کننده ای امرار معاش می کنند جایز است؟. بهتر است که به جای هدر دادن بودجه و ارائه بیلان کاری توسط مدیران فرهنگی به صورت واقعی به فکر تئاتر باشیم و دردش را دوا کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
نماینده مردم فریمان و سرخس و بخش های احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر هنرمندان در شرایط کرونا آسیب ببیند باید صندوق بیمه هنرمندان از آنها حمایت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

سید احسان قاضی زاده هاشمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، در خصوص حمایت از هنرمندان تئاتر و سینمای کشور گفت: در مورد هنرمندان سینما و تئاتر دو موضوع در شرایط کرونا مطرح می شود، یکی ادامه پروژه های سینمایی و دیگری حمایت از هنرمندان است، شرایط صنعت سینمایی کشور به لحاظ تولیدات سینمایی در اوضاع مطلوبی قرار ندارد و با توجه به نزدیکی به جشنواره فیلم فجر، تعداد پروژه های سینمایی به شدت کاهش یافته است در این بین ناگفته نماند وعده های وزارت فرهنگ و ارشاد در جهت تسهیلات سینمایی عملا محقق نشده است.

نماینده مردم فریمان و سرخس و بخش های احمدآباد و رضویه در مجلس افزود: در حوزه فرهنگی و هنری وزیر این وزارتخانه و سازمان سینمایی کشور باید تلاش های خود را در جهت حمایت از هنرمندان تئاتر و سینما عرضه کنند، در کنار آن ضرر و زیان مالی که به صنعت سینمایی و حوزه نمایشی کشور وارد شده را جبران کنند.

وعده های بی رنگ حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد از هنرمندان

وی ادامه داد: در اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری با ادامه دار شدن تعطیلی حوزه سینما و تئاتر کشور وعده هایی از طرف وزارت ارشاد ارائه شد که متاسفانه رنگ عمل به خود نگرفت و در حد چند خبر رسانه ای در سرتیتر رسانه ها قرار گرفت، وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان متولی اصلی صنعت سینما و تئاتر کشور وظیفه حمایت از هنرمندان در تمام عرصه ها را دارد.

قاضی زاده هاشمی در ادامه به برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کرونا اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد مشخص کند امسال جشنواره فیلم فجر برگزار می شود یا خیر؟ اگر تصمیمی برای برگزاری جشنواره است از هم اکنون اعلام و برنامه ریزی این مراسم را پایه گذاری کنند، در غیر این صورت چه حمایت هایی خواهد داشت برای صنعت سینما و حوزه نمایشی کشور تا کمتر آسیب ببیند همچنین باید مشخص کند که چه زمانی قرار است به وعده های داده شده از تسهیلات تا حمایت هنرمندان در اوضاع کرونایی جامه عمل بپوشاند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: مجلس یازدهم مثل ادوار گذشته حامی هنرمندان است و در هر شرایطی پیگیر مطالبات آنها خواهد بود.

وی در ادامه به تعطیلی پروژه های سینمایی اشاره و اظهار کرد: تعطیلی مطلق پروژه های هنری عملا امکانپذیر نیست ، با اجرای فاصله گذاری هوشمندانه و آزمایش های مداوم که در طول انجام کار صورت می گیرد باید به تولیدات سینمایی و تلویزیونی ادامه بدهیم، گاهی کار هنرمندان در حین انجام وظیفه مثل بازیگری نمی توانند از ماسک استفاده کنند باید وزارت فرهنگ و ارشاد و وزارت بهداشت ضابطه بندی در این راستا داشته باشند.

باکمبود محصولات نمایشی مواجه خواهیم شد

قاضی زاده هاشمی در مورد تعطیلی پروژه های هنری گفت: اگر تمام پروژه های سینمایی و تلویزیونی کشور را تعطیل کنیم بدون شک در آینده با کمبود محصولات تولیدی در عرصه نمایشی مواجه خواهیم شد، اگر تمام فعالیت های سینمایی کشوری پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند دلیلی بر تعطیلی این پروژهای سینمایی وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

نماینده مردم فریمان و سرخس و بخش های احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر هنرمندی در این شرایط آسیب ببیند باید صندوق بیمه هنرمندان از آنها حمایت کند هنرمندان اکنون بیش از هر زمان دیگری به حمایت های این صندوق نیازمند است./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
در حالی که وزارت ارشاد پس از 8 ماه هنوز جایگزین نمایشگاه کتاب را برگزار نکرده است، گمانه زنی ها از عدم برگزاری نمایشگاه در سال آتی خبر می دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، ضرر و زیان های اپیدمی کرونا به بازار نشر در ایران ادامه دارد، بعد از تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه هایی را برای جبران یا کاهش اثرات این ضرر و زیان ها در دست اجرا قرار داد، برنامه هایی چون برگزاری تابستانه و پاییزه کتاب ، تسهیلات 12 درصدی و احیانا تسهیلات 4 درصدی و حالا نیز که در شرف برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی است.

اگر چه وزارت فرهنگ و ارشاد در این میان مدعی شده است که بودجه های طرح های فصلی و خرید کتاب را نیز افزایش داده اما نمی توان چندان امید داشت که این اقدامات توانسته باشد بخشی ار خسارات و ضرر و زیان ناشی از تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران را جبران کرده باشد.

در حالی که هنوز نخستین تجربه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب شکل اجرایی به خود نگرفته و چند و چون آن مشخص نیست، با پیش بینی های جهانی در زمینه ادامه دار بودن شیوع کرونا حداقل تا یک سال آینده حالا احتمال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت ماه سال آینده بسیار اندک است. در این زمینه زمزمه هایی نیز به گوش می رسد که ناشران را نگران کرده است. نگرانی که شاید با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا حدودی برطرف شود و یا بیش از گذشته خود را به نمایش بگذارد.

علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه به تسنیم می گوید: حقیقت این است که ما تاکنون برای برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال آتی جلسه ای برگزار نکرده ایم، اما قاعدتاً با توجه به شرایطی که کرونا بر جامعه و جهان ایجاد کرده است و به نظر می رسد که تا سال آینده نیز ادامه داشته باشد، شاید نتوانیم نمایشگاه کتاب را در دوره سی و چهارم نیز برگزار کنیم.

وی ادامه داد: ما برای برگزاری نمایشگاه سی و سوم نیز هفته ها منتظر تصمیم گیری ستاد کرونا بودیم و تمام جوانب امر را بررسی کردیم. در زمینه برگزاری دوره آتی نیز به نظر می رسد باید زودتر جلساتی برای بررسی این موضوع در معاونت داشته باشیم تا بتوانیم تکلیف برگزاری نمایشگاه در سال آتی را نیز مشخص کنیم. اگر قرار است برگزار نشود، راه های جایگزین آن بررسی شود و اگر قرار است برگزار شود شرایط برگزاری مشخص شود.

قاعدتا برگزار نشدن نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت 1400 شوک بزرگی به بدنه نشر ایران خواهد بود. مخاطبانی که به دلیل عدم ارتباط مستقیم به راحتی در حال از بین رفتن هستند و خسارت های جبران ناپذیری که روز به روز به نشر وارد می شود ، قطعا تاثیرات خود را در سال آینده بیشتر نمایان می کند و خب طبیعتا بسیاری از ناشران از زنجیره نشر خارج خواهند شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پیش بینی 800 برنامه با محوریت کتاب به مناسبت بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری هفته کتاب، علی غیاثی ندوشن (مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) درباره اهمیت هفته کتاب و لزوم توجه به آن در سراسر کشور عنوان کرد: معتقدم که بسیاری از برنامه هایی که در هفته کتاب اجرا می شود بهتر است که در طول سال برگزار شود.

وی با بیان اینکه هفته کتاب فرصت مغتنمی است تا فعالان حوزه کتاب شاهد بازخورد فعالیت های خود باشند، ادامه داد: این هفته فرصتی است تا نویسندگان، ناشران، کتابفروشان و دستگاه های فرهنگی متولی حوزه کتاب و همه حوزه هایی که با کتاب در ارتباط هستند نتیجه کارها و فعالیت خود را مشاهده کنند.

وی همچنین با اشاره به برنامه های پیش بینی شده برای هفته کتاب گفت: اجرای بسیاری از برنامه هایی که سال های قبل تجربه برگزاری آن را داشتیم امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا به شکل قبلی امکان پذیر نیست و بخشی از این فعالیت ها امکان اجرا ندارند و شکل بخش عمده دیگر برنامه ها تغییر کرده است.

وی افزود: بخشی از این برنامه ها امکان اجرا دارند، برخی برنامه های قبلی با تغییر رویکرد و تغییر شکل در فضای مجازی برگزار می شود و در برخی مناطقی که کمتر مشکل داریم و می توانیم با رعایت اصول بهداشتی برنامه داشته باشیم.

غیاثی ندوشن با بیان اینکه 800 برنامه مختلف با موضوع کتاب در استان های مختلف همزمان با هفته کتاب انجام می شود، عنوان کرد: در سال های گذشته تعداد این برنامه ها به لحاظ کمی بیشتر بود اما امسال به دلیل شرایط ویژه بسیاری از برنامه ها قابل اجرا نیست.

وی با توضیح درباره عناوین برنامه ها گفت: حدود 55 نمایشگاه کتاب در مناطقی که امکان عرضه کتاب در فضای سر باز وجود دارد در سراسر کشور پیش بینی شده است، همچنین قرار است 52 برنامه رونمایی کتاب برای استان های کشور در هفته کتاب انجام شود.

غیاثی ندوشن با اشاره به برنامه اهدای کتاب ادامه داد: کتاب هایی که از ناشران و نویسندگان توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خریداری می شود در این طرح به کتابخانه های مدارس، مساجد، دانشگاه ها، زندان ها و سایر اماکن عمومی به صورت منسجم در کشور اهدا می شود و 82 برنامه اهدای کتاب برای این هفته پیش بینی شده است.

وی همچنین درباره برگزاری مسابقات کتابخوانی توضیح داد: قرار است همزمان با هفته کتاب 86 مسابقه کتابخوانی در حوزه های مختلف کتاب های عمومی، علمی، دینی و کودک و نوجوان در سراسر کشور برگزار شود.

عضو شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران همچنین از پیش بینی برنامه های کتابخوانی برای این هفته خبر داد و گفت: قرار است کتاب های مختلفی همزمان با هفته کتاب با همکاری نهادهای مرتبط با حوزه فرهنگ خوانده شود و 11 برنامه کتابخوانی در استان های کشور انجام خواهد شد.

غیاثی ندوشن یادآور شد: در راستای تجلیل و تقدیر از نویسندگان و اهل قلم و خادمان کتاب نیز 91 برنامه برای هفته کتاب امسال در استان های کشور در نظر گرفته شده است که بخش عمده آن ها با استفاده از شبکه های مجازی خواهد بود و طیف گسترده ای از فعالان حوزه نشر و کتاب را در بر می گیرد.

وی با اشاره به برنامه هایی که در حوزه هنر برای هفته کتاب در نظر گرفته شده است نیز گفت: نمایشنامه خوانی و اجرای نمایش های خیابانی با موضوع کتاب و مطالعه نیز یکی دیگر از برنامه های ما است که بخشی از آن ها در فضای مجازی به نمایش گذاشته می شود و قرار است 28 مورد از این برنامه اجرا شود.

غیاثی ندوشن در بخش دیگر صحبت های خود از دیدار و ملاقات با نویسندگان و ناشران پیش کسوت استان ها به عنوان برنامه های دیگر این هفته نام برد و یادآور شد: با هدف ارج نهادن به خدمات آن ها در طول سال های مختلف 62 برنامه همزمان با هفته کتاب در قالب دیدارهای حضوری و مجازی پیش بینی شده است.

مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه های ترویجی کتابخوانی و مطالعه گفت: 55 نشست نقد و بررسی تخصصی با موضوع کتاب برای این هفته در نظر گرفته شده است که تقریبا اکثر این نشست ها به صورت مجازی خواهد بود.

وی با بیان اینکه 71 برنامه تبلیغاتی و اطلاع رسانی درباره کتاب و هفته کتاب نیز از دیگر عناوین این برنامه ها است، خاطرنشان کرد: این برنامه ها می تواند چهره شهر و فضای کلی استان ها را نسبت به کتاب و کتابخوانی تغییر دهد و در هماهنگی با نهادهای شهری کارهای خوبی انجام شده است.

غیاثی ندوشن یادآور شد: 38 مورد جلسه داستان خوانی و قصه گویی با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان و برخی از تشکل های صنفی فعال در حوزه کتاب کودک برای هفته کتاب پیش بینی شده است.

وی با اشاره به کارگا ه های آموزشی متنوع با موضوع کتاب گفت: در این هفته آموزش ناشران و خادمان کتاب را داریم تا کیفیت چاپ و نشر کتاب ارتقا دهیم و ترکیبی از کارگاه های تخصصی و فنی و فرهنگی و ترویجی برای این هفته در نظر داریم.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
مجید باشعور گفت: اگر کسی در شرایط کنونی بخواهد به صنعت نشر وارد شود انجام آن برایش مقرون به صرفه نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : اکو بورس

مجید باشعور، مدیر مسئول انتشارات تایماز، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره تاثیر فضای مجازی بر افزایش سرانه مطالعه در شرایط کنونی، گفت: فضای مجازی تاحدی در میزان سرانه مطالعه کشور موثر بود چراکه بسیاری از ناشران کتاب هایشان را در صفحه اینستاگرامشان معرفی می کنند و می فروشند؛ همان کاری که مشاغل دیگر نیز انجام می دهند.

بیشتر بخوانید

استقبال ناشران از فروش آنلاین کتاب

وی افزود: اما تاثیر فضای مجازی بر سرانه مطالعه تاحدی نبوده است که در میزان فروش ناشران تاثیر بگذارد. اگر کسی در شرایط کنونی بخواهد به صنعت نشر وارد شود و با عنوان ناشر فعالیت کند، انجام آن برایش مقرون به صرفه نخواهد بود. چون مسیر صنعت نشر کاملا مشخص است و بازدهی زیادی ندارد.

مدیر مسئول انتشارات تایماز ادامه داد: ناشران همواره به پخش کنندگان کتاب و کتابفروشی ها تخفیف می دادند اما اکنون این تخفیف به مصرف کننده داده می شود و کتاب هایشان را با تخفیف در فضای مجازی می فروشند. در کلیت قضیه ناشران تغییری ایجاد نشده است این مسئله در صنعت نشر اهمیت دارد که چه میزان نیاز به مطالعه در کشور ایجاد می شود. تا تقاضایی برای کتاب وجود نداشته باشد وضع به همین ترتیب خواهد بود و کار دیگری نمی توان کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
هومان حسن پور می گوید؛ هفته کتاب فرصتی تا هر نهاد گزارش عملکرد خود را ارائه و آن را با فعالیت های سال گذشته خود مقایسه کند تا مشخص شود برای چالش های روبه رو چه تمهیداتی لازم است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

هومان حسن پور رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به برنامه های اتحادیه همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: اتحادیه امسال هم برنامه های مختلفی در هفته کتاب دارد که مانند سال گذشته حول محور آشتی مردم با کتاب فروشی ها است و به بازدید از کتاب فروشی ها مرتبط است.

وی افزود: درباره حضور در کتاب فروشی ها، برنامه ای در اتحادیه تنظیم شده بود که با دستورات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا کارگروه ویژه هفته کتاب اتحادیه مشغول انجام تغییراتی در آن است.

حسن پور با بیان اینکه متناسب با محدودیت های فعلی یا محدودیت های احتمالی آتی، کتاب فروشان می توانند علاوه بر تماس حضوری با ارتباطات تلفن و اینترنتی مایحتاج مخاطبان را تامین کنند، عنوان کرد: این اتحادیه فروش کتاب توسط کتاب فروشان، چه به شکل حضوری و چه با استفاده از سفارش های تلفنی و از طریق فضای مجازی را متضمن تعادل صنعت نشر و تقویت تمام اضلاع آن می داند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع کتاب و کتاب خوانی گفت: کتاب، همدمی مناسب و مفید است و لازم است دائم این موضوع را یادآور شویم؛ آن چنان که در کشورهای توسعه یافته یکی از ملاک های مهم توسعه فرهنگی کتاب خوانی است؛ بنابراین برگزاری هفته ای با عنوان کتاب حتماً ضرورت دارد.

حسن پور با بیان اینکه کرونا نشان داد، کتاب سالم ترین مونس و همدم است، یادآور شد: این نکته در فاصله نه چندان دور اثبات خواهد شد و بعدها جامعه شناسان از مضرات بعضی همدمان ناخواسته خانواده ها در این دوران بسیار سخن خواهند گفت؛ لذا لازم است به این بُعد از قضیه یعنی دوستی کتاب توجه ویژه شود.

وی همچنین خطاب به مدیران و مسئولان فرهنگی تاکید کرد: هفته کتاب فرصتی است تا مشکلات اهالی کتاب تحلیل شوند و علاوه بر آن، هر نهاد گزارشی از فعالیت ها و عملکرد حود دهد که بر اساس تحلیل های سال گذشته چه اقداماتی انجام داده و برای چالش های روبه رو چه تمهیداتی دارد.

به گفته حسن پور، مشکلاتی مانند تهیه کاغذ فرهنگی ناشران برای ماه های آتی جدی است که دست اندرکاران فرهنگی کشور باید به آن دقت کنند. همچنین؛ بساط گستران به شکل سیستماتیک و بی مهابا بر ادامه حیات کتاب فروشان می تازند و احکام بعضاً سبک برای امتخلفین و تکثیرکنندگان غیرمجاز کتاب چرخه نشر را رو به اضمحلال می برد.

وی یادآور شد: این افراد با اقداماتشان ریشه مولف و ناشر و اهل کتاب را با هم می زنند، همچنین تکثیر فایل های پی دی اف در سایت ها و کانال ها حقوق مولف و ناشر را همزمان ضایع می کند و این ها همه مسائلی هستند که در سال های قبل مطرح شده اند و امروز اهالی کتاب در هفته کتاب منتظر اعلام نتایج برخورد با آن ها هستند.

هومان حسن پور رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به برنامه های اتحادیه همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: اتحادیه امسال هم برنامه های مختلفی در هفته کتاب دارد که مانند سال گذشته حول محور آشتی مردم با کتاب فروشی ها است و به بازدید از کتاب فروشی ها مرتبط است.

وی افزود: درباره حضور در کتاب فروشی ها، برنامه ای در اتحادیه تنظیم شده بود که با دستورات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا کارگروه ویژه هفته کتاب اتحادیه مشغول انجام تغییراتی در آن است.

حسن پور با بیان اینکه متناسب با محدودیت های فعلی یا محدودیت های احتمالی آتی، کتاب فروشان می توانند علاوه بر تماس حضوری با ارتباطات تلفن و اینترنتی مایحتاج مخاطبان را تامین کنند، عنوان کرد: این اتحادیه فروش کتاب توسط کتاب فروشان، چه به شکل حضوری و چه با استفاده از سفارش های تلفنی و از طریق فضای مجازی را متضمن تعادل صنعت نشر و تقویت تمام اضلاع آن می داند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع کتاب و کتاب خوانی گفت: کتاب، همدمی مناسب و مفید است و لازم است دائم این موضوع را یادآور شویم؛ آن چنان که در کشورهای توسعه یافته یکی از ملاک های مهم توسعه فرهنگی کتاب خوانی است؛ بنابراین برگزاری هفته ای با عنوان کتاب حتماً ضرورت دارد.

حسن پور با بیان اینکه کرونا نشان داد، کتاب سالم ترین مونس و همدم است، یادآور شد: این نکته در فاصله نه چندان دور اثبات خواهد شد و بعدها جامعه شناسان از مضرات بعضی همدمان ناخواسته خانواده ها در این دوران بسیار سخن خواهند گفت؛ لذا لازم است به این بُعد از قضیه یعنی دوستی کتاب توجه ویژه شود.

وی همچنین خطاب به مدیران و مسئولان فرهنگی تاکید کرد: هفته کتاب فرصتی است تا مشکلات اهالی کتاب تحلیل شوند و علاوه بر آن، هر نهاد گزارشی از فعالیت ها و عملکرد حود دهد که بر اساس تحلیل های سال گذشته چه اقداماتی انجام داده و برای چالش های روبه رو چه تمهیداتی دارد.

به گفته حسن پور، مشکلاتی مانند تهیه کاغذ فرهنگی ناشران برای ماه های آتی جدی است که دست اندرکاران فرهنگی کشور باید به آن دقت کنند. همچنین؛ بساط گستران به شکل سیستماتیک و بی مهابا بر ادامه حیات کتاب فروشان می تازند و احکام بعضاً سبک برای امتخلفین و تکثیرکنندگان غیرمجاز کتاب چرخه نشر را رو به اضمحلال می برد.

وی یادآور شد: این افراد با اقداماتشان ریشه مولف و ناشر و اهل کتاب را با هم می زنند، همچنین تکثیر فایل های پی دی اف در سایت ها و کانال ها حقوق مولف و ناشر را همزمان ضایع می کند و این ها همه مسائلی هستند که در سال های قبل مطرح شده اند و امروز اهالی کتاب در هفته کتاب منتظر اعلام نتایج برخورد با آن ها هستند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران-ایرنا- فهرست کتاب های رسیده به سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از سوی دبیرخانه این رویداد ادبی منتشر شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، فهرست کتاب های رسیده به سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در چهار گروه رمان و داستان بلند، مستندنگاری، نقد ادبی و مجموعه داستان کوتاه (بر اساس حروف الفبای نام ناشر) دسته بندی شده اند. طبق روال دوره های گذشته، اطلاعات مربوط به آثار منتشرشده در سال 1398 از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مرجع رسمی اعلام آمار کتاب های منتشر شده، دریافت شده است. همچنین همزمان با انتشار فراخوان، طی مکاتباتی با مراکز نشر، فراخوان جایزه اطلاع رسانی شده بود.

بر اساس اعلام دبیرخانه، فهرست کتاب های دریافت شده از طریق قابل دسترسی است.

بر پایه این خبر، داوری آثار از میان کتاب هایی که در سال 1398 برای نخستین بار در یکی از حوزه های رمان و داستان بلند، مستندنگاری، نقد ادبی و مجموعه داستان کوتاه در ایران منتشر شده باشند، انجام می شود.

جایزه ادبی جلال آل احمد یک جایزه ادبی دولتی است که به منظور معرفی آثار برگزیده ادبیات داستانی در ایران پایه گذاری شده و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 نخستین دوره خود را در سال روز تولد آل احمد آغاز کرد. این جایزه از آن سال بدون وقفه ادامه داشته و هر سال هم زمان با سالروز تولد جلال آل احمد، با انتخاب کتاب های برگزیده به کار خود پایان می دهد.

اعضای هیئت علمی این جایزه در سال جاری هستند و ابراهیم محمد حسن بیگی به عنوان دبیر علمی و به عنوان دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده اند.
تصویب شیوه نامه اجرایی و نیز انتخاب هیئت داوران چهار بخش داستان بلند و رمان، داستان کوتاه، نقد ادبی و مستندنگاری از عمده ترین وظایف هیئت علمی جایزه ادبی جلال آل احمد است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : خبر آنلاین تیک اینتیتر

سینماسینما ، کیوان کثیریان
انتخاب فیلم مجید مجیدی به عنوان نماینده ایران برای آکادمی اسکار اصلا دور از انتظار نبود. در سالی که به دلیل شیوع ویروس کرونا وضعیت اکران فیلم در تمام دنیا سروسامانی ندارد و بسیاری از فیلم های ایرانی در انتظار فروکش کردن بحران کرونا و بازگشایی سالن های سینما، به سر می برند، انتخاب فیلم برای اسکار از میان گزینه های موجود کار دشواری به نظر نمی رسید.
دو فیلم خورشید و درخت گردو که به مدد اکران یک هفته ای در گوشه ای از ایران واجد شرایط شدند در کنار فیلم یلدا ساخته مسعود بخشی به عنوان جدی ترین گزینه ها مطرح شدند. البته که مشخص نیست آیا این امکان اکران یک هفته ای برای همه فیلم های متقاضی بطور عادلانه وجود داشته و فیلم ها خود علاقه مند به استفاده از این فرصت نبوده اند یا این فرصت و مجوز نمایش فقط برای این دو فیلم خاص به صورت ویژه صادر و فراهم شده است.
در هرصورت هریک از این سه فیلم واجد امتیازاتی بودند که قابل توجه است.
مسعود بخشی در یلدا به تنش های دراماتیک در یک موقعیت پیچیده اما آشنای انسانی -قتل و قصاص- پرداخته، محمدحسین مهدویان تصویر یک فاجعه انسانی -بمباران شیمیایی سردشت- در جنگ هشت ساله را با پروداکشن سنگین، دستمایه درخت گردو قرار داده و از سوی دیگر مجیدی در خورشید تلاش کرده به همان حس و حال و فضای فیلم های موفقش بازگردد که نزدیک شدن به دنیای کودکان فرودست و مهاجر و مشکلاتشان از مولفه های مشترک آن فیلم هاست.
با توجه به اینکه حضور موفق در جشنواره های جهانی و داشتن پخش کننده بین المللی از جمله فاکتورهای مهم انتخاب فیلم برای اسکار به حساب می آیند، طبیعتا درخت گردو که هنوز حضور بین المللی را تجربه نکرده، شانس چندانی از سوی هیات انتخاب نداشته است.
فیلم های جنایت بی دقت شهرام مکری و دشت خاموش احمد بهرامی نیز با وجود حضور موفق در بخش های دیگر جشنواره ونیز و یکی دو جشنواره دیگر به دلیل اکران نشدن در ایران، شانسی برای قرار گرفتن در گزینه های پیش روی هیات انتخاب نداشتند. که در این میان دشت خاموش جایزه مهم بهترین فیلم بخش افق ها را گرفت. و خب، فیلم شیطان وجود ندارد محمد رسول اف نیز با وجود گرفتن خرس طلایی برلین که تا اینجا مهم ترین جایزه سال 2020 سینمای ایران محسوب می شود، به دلایل گوناگون و فرامتنی تکلیفش با هیات انتخاب روشن است.
فیلم یلدا اما با موفقیت های پرشمار و قابل توجه بین المللی که مهم ترین آنها جایزه بزرگ جشنواره طراز اول ساندنس بود می توانست گزینه ای بسیار جدی و قابل توجه باشد. گرچه با توجه به حضور نام مجید مجیدی، انتخاب هر فیلمی جز خورشید از سوی هیات انتخاب بعید به نظر می رسید.
از دیگر سو حضور فیلم مجیدی در بخش مسابقه جشنواره ونیز و کسب یک جایزه بازیگری و البته سخنان او در نشست فیلمش در ونیز تاثیر مهمی در نظر هیات انتخاب داشته است. طبیعتا سابقه یک بار نامزدی مجیدی در اسکار 1997 و جوایز بین المللی پرشمار چند فیلم او در این انتخاب موثر بود.
البته از یاد نبریم در طول دوران فیلمسازی مجیدی، معمولا هرگاه او فیلم قابل اعتنایی ساخته، به عنوان نماینده ایران به آکادمی معرفی شده و بقیه فیلم ها شانسی برای انتخاب نداشته اند. از میان ده فیلم بلند مجیدی، خورشید ششمین فیلم اوست که این موقعیت را پیدا می کند.
به هرحال مجیدی علاوه بر آنکه از جمله فیلمسازان ایرانی تقریبا شناخته شده در عرصه بین المللی محسوب می شود، سینماگر مورد توجه و مقبول حاکمیت کشور هم هست و همواره عادت به توجهات ویژه دارد.
سینمای ایران مثل هر کشور دیگری با توجه به کیفیت تولیداتش در برخی ادوار، شانس چندانی برای موفقیت های بزرگ ندارد اما در هرحال باید بهترین فیلم خود را ارسال کند. به نظرم امسال هم از همان سال هاست. البته امیدوارم بهترین اتفاق ها برای خورشید و سینمای ایران بیفتد.

لینک خبر :‌ سینما سینما
تهیه کننده سینما درباره ادامه فعالیت سینما به شکل روزانه تا عصر گفت: امکان بازگشت حتی یک درصد از سرمایه صاحبان فیلم در این طرح وجود ندارد. در دوران کرونا، سینما حتی اگر تا 12 شب هم باز باشد، جوابگو نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، فعالیت مراکز هنری و فرهنگی از جمله سالن های سینما قرار است از 20 آبان و البته به شکلی خاص و این بار تا ساعت 18 هر روز آغاز به کار کند.

اما همین نحوه بازگشایی و اکران فیلم ها آن هم در سینماهایی که طبیعتاً عمده فروششان متوجه ساعات شب است، مورد اقبال اهالی سینما قرار نگرفته و سر و صداهایی را نسبت به این تصمیم گیری درپی داشته است. علاوه بر فیلمسازان که مثل چند ماه اخیر مایل نیستند آثارشان را به سالن ها بیاورند، پخش کنندگان و سینماداران نیز به نظر توافقی بر این ماجرا نشان نمی دهند.

داریوش بابائیان که از تهیه کنندگان و پخش کنندگان سینماست در این باره به خبرگزاری آنا گفت: به نظرم این نحوه بازگشایی سینماها یک تصمیم پوچ است که لرزه بدتری به بدنه سینما نیز وارد می کند.

دولتی ها می خواهند از خودشان سلب مسئولیت کنند

وی ضمن اشاره به فعالیت چند ماه گذشته سینما در دوران کرونا یادآور شد: حتی در بازه زمانی اخیر نیز خانواده ها حاضر نبودند سری به سالن ها بزنند چه برسد به الان؛ حتی اگر سالن هایی هم باز بود مخاطبش نهایتا جوان بیکار یا سربازی و دختر پسری بود که سعی می کردند برای گذران وقتشان سری به سینما بزنند وگرنه کسی به سالن ها نمی رود.

مدیر سابق سینما صحرا اضافه کرد: الان هم اعلام می کنند که سینماها اجازه دارند روزانه تا ساعت 18 به اکران فیلم ها بپردازند، درحالیکه در حالت عادی نیز سینما در صبح و روز رونقی ندارد و اوج کاری همه سینماها به ساعات پایانی و شب برمی گردد.

وی همچنین اعتقاد داشت: لابد دولت می خواهد با اعلام چنین طرح هایی از خودش برای حمایت احتمالی از سینماها سلب مسئولیت کند تا با این ایده ها مدعی شود که حقوق و این همه مخارج سینما را خود ما تأمین کنیم.

شما بگو 12 شب؛ باز هم خبری از بازگشت سینما نیست

مدیرعامل دفتر پخش شکوفافیلم با اشاره به اینکه چنین طرح هایی اشتباه است و مورد اقبال هم قرار نمی گیرد، گفت: برخی الکی طرح می گذارند! درحالیکه امکان بازگشت یک درصد سرمایه صاحبان فیلم در این طرح وجود ندارد. من اینطور بگویم که در دوران کرونا، سینما حتی اگر تا 12 شب هم باز باشد، جوابگو نخواهد بود.

تهیه کننده چهار اصفهانی در بغداد درباره تمایل صاحبان آثار سینمایی برای اکران عمومی فیلم هایشان نیز یادآور شد: بخش خصوصی سراغ نمایش فیلمش نمی رود چون مطمئن است که در این دوران به شدت ضربه خواهد خورد و هیچ عایدی نصیبش نمی شود.

بابائیان ادامه داد: ما فیلم ها و نهادهای دولتی داریم که همین الان آثار بسیاری دارند که آماده اکران است اما آیا حاضر می شوند آنها را وارد اکران کند؟ خیر! چون می داند به ضررشان است و به قول معروف در این وضعیت جوری به زمین می خورند که دیگر نمی توانند از جا بلند شوند.

خروجی امروز اکران سینما هزینه است و نه برگشت مالی

وی اضافه کرد: حتی فیلم هایی که سر و شکل هنروتجربه و یا تله فیلم دارند نیز اگر تصمیم به اکران در همین طرح جدید بازگشایی سینماها بگیرند، به روزهای خوشی گرفتار نخواهند شد. بنابراین من اعتقادی به این جور بازگشایی ندارم.

بابائیان در عین حال در مورد مشکلات سینمای آنلاین نیز یادآور شد: مگر قاچاق فیلم و دانلودهای غیرقانونی می گذارد که این طرح به سرانجامی برسد. متأسفانه عمده فیلم هایی که وارد پلتفرم های اینترنتی شده اند حداکثر در روز دوم قاچاق و به طور گسترده توزیع می شوند. اینطور هم به راحتی فیلم و سرمایه فیلمساز نابود می شود.

این تهیه کننده در نهایت با رد فعالیت سینماها در شرایط بدون مخاطب کرونایی گفت: فعلاً اکران سینما به جز ضرر برای صاحبان فیلم و سینماداران عایدی نخواهد داشت. سینمادار چطور می تواند با این همه خرج، اقدام بازگشایی سالن ها کند درحالیکه شاهد عدم رجوع مخاطب باشد. خروجی امروز اکران سینما هزینه است و نه برگشت مالی.

انتهای پیام /4143/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
محمد قنبری بازگشایی سینماها تا ساعت 18 را فاقد توجیه اقتصادی برای صاحبان سینماها می داند و معتقد است مسئولان برای برخی مشاغل باید استثناء قائل شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

محمد قنبری مدیر پردیس سینمایی مگامال در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: سینما رفتن برای مردم نوعی سرگرمی است و مخاطبان فیلم ها در اوقات فراغت خود وقتی که کارهای روزمره شان را انجام داده اند یا از سر کار به خانه رفته اند برای تفریح به سینما می روند. با تصمیم جدیدی که گرفته شده و سینماها از ساعت 18 به بعد باید تعطیل باشند هیچ اتفاق مثبتی به لحاظ اقتصادی برای سینماها رخ نمی دهد.

قنبری تصریح کرد: در شرایط عادی هم سینماها پیش از ساعت 18 مراجعه کننده چندانی نداشتند و قطعاً در این زمان کمتر کسی حاضر است بلیت بخرد و به سینما برود. این تصمیم به هیچ وجه منطقی نیست؛ در این شرایط بعید می دانم صاحبان آثار نیز حاضر به اکران فیلمشان باشند و احتمالاً تنها چند فیلمی که قبلاً اکران شده اند نمایش داده می شوند که قطعاً مخاطبی نخواهند داشت.

او افزود: وقتی نه فیلم مناسبی اکران شده و نه زمان مناسبی برای فعالیت سینماها در نظر گرفته شده، بازگشایی سینماها بیشتر شبیه به یک شوخی است که با تعطیلی هیچ فرقی ندارد. برای هیچ سینمایی بازگشایی در شرایطی که کسی حاضر به خرید بلیت و حضور در سالن ها نیست، منطقی و به صرفه نخواهد بود. به نظر من بهتر است مسئولانی که درباره فعالیت مشاغل در روزهای شیوع کرونا تصمیم می گیرند برای برخی مشاغل مثل سالن های سینما و تئاتر استثناء قائل شوند.

مدیر پردیس سینمایی مگامال در پایان اظهار داشت: پردیس سینمایی مگامال قطعاً در این شرایط تعطیل خواهد بود و طبق صحبت هایی که با منوچهر محمدی مدیر مجموعه داشتم علاوه بر پردیس سینمایی مگامال، تعطیلی پردیس سینمایی زندگی و احیاناً دیگر سینماهای حوزه هنری ادامه دارد چرا که بازگشایی در این شرایط هیچ توجیه اقتصادی ندارد و بعید می دانم دیگر سینماها حاضر به بازگشایی باشند.

پردیس سینمایی مگامال تعطیلی سینماها کرونا محمد قنبری بازگشایی سینماها

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

محمدناصر احدی- روزنامه نگار

سینماها بعد از یک ماه تعطیلی از امروز می توانند فعالیت شان را از سر بگیرند، اما مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، سینماها تنها می توانند تا ساعت 18هر روز باز باشند که همین موضوع نارضایتی دست اندرکاران پخش و نمایش فیلم را به دنبال داشته است. معمولا سانس های قبل از ساعت 16را اصطلاحاً سانس مرده می گویند و با دستور جدید ستاد مدیریت کرونا سینماها تنها 2ساعت بعد از پایان سانس مرده امکان فعالیت دارند که مسلما آن هم در وضعیت فعلی شیوع شدید کرونا استقبال زیادی را برنمی انگیزد. این تصمیم در حالی اتخاذشده که سالن های سینما حتی در روزهای پیش از این تعطیلی یک ماهه نیز مشتری زیادی نداشتند و حتی سینماروهای حرفه ای نیز در شرایطی که حضور در اماکن عمومی سربسته امکان ابتلا به کووید 19را افزایش می دهد، از دیدن فیلم در سالن سینما استقبال نمی کردند. به نظر می رسد شرایط اقتصادی سینما دلیل اصلی صدور اجازه بازگشایی مجدد سینما در روزهایی باشد که بر تعداد قربانیان کرونا افزوده شده است. اما از سوی دیگر محدود کردن ساعت فعالیت سینماها تا ساعت 6عصر نشان می دهد که وضعیت کرونا در جامعه اصلا عادی نیست و مسئولان تصمیم گیرنده برای کاستن از فشار انتقادات درباره حمایت نکردن از فعالان رشته های هنری و فرهنگی که معاش شان به خطر افتاده چنین تصمیمی را اتخاذ کرده اند. با تنی چند از فعالان عرصه پخش و نمایش فیلم درباره این موضوع گفت وگو کرده ایم که در ادامه می خوانید.

این دستور نشان دهنده نشناختن سینماست

سعید خانی، تهیه کننده و مدیر شرکت پخش خانه فیلم ، درباره این مصوبه ستاد کرونا می گوید: این تصمیم خنده دار و کمدی است و نشان دهنده این است کسانی که این تصمیم را گرفته اند درک درستی از سینما ندارند. کاش در ستاد ملی کرونا از هر حوزه ای افراد آشنا به آن حوزه حضور داشتند تا چنین تصمیماتی گرفته نمی شد.
پخش کننده ها و نمایش دهنده های فیلم مدت 9 ماه است که درآمدی نداشته اند و دولت هم منابع مالی کافی برای حمایت از سینماگران ندارد. فقط در حوزه تولید، آن هم به واسطه شبکه نمایش خانگی، اوضاع کمی بهتر است.
اوضاع خوب نیست و درک درستی از بحران در هنر و سینما وجود ندارد. این مشکل مختص سینمای ایران نیست و تمام دنیا گرفتار شده، اما در اینجا کار زیرساختی نشده و بچه های سینما از حداقل ها هم محروم هستند. وی راه حل خروج از این مشکل را چنین بیان می کند: در کوتاه مدت، دولت باید از طریق مجاری ای مانند صندوق هنرمندان کمک کند، اما در بلندمدت، کرونا تلنگری به سینما بود تا بدانیم وقتی شرایط سینما خوب است، با کار بازرگانی از طریق خانه سینما یا اتحادیه تهیه کنندگان، صندوقی برای عبور از شرایط بحرانی تأسیس کنیم. درصورت تأسیس چنین صندوقی، بچه های سینما می توانند وابستگی شان به دولت را کم کنند و مستقل شوند. باید از این وضعیت درس بگیریم و اختلافات مان را کنار بگذاریم و در کنار هم باشیم. این بحران باید ما را بزرگ کند و از آن درس بگیریم. با کار بازرگانی در زمانی که سینما وضع خوبی دارد، می توانیم در شرایط بحرانی به سینما پول تزریق کنیم. خانی در خاتمه می گوید: شرایط بحرانی باعث می شود که نیروهای انسانی سینما جذب کارهای دیگر شوند و زحمت و هزینه ای که برای آنها شده است از دست برود. نسل های جدید خوش فکر هستند و باید به آنها میدان داد تا اتفاقات خوبی برای سینما بیفتد.

با ادامه تعطیلی، بازگرداندن تماشاگران به سینما مشکل است

حبیب اسماعیلی، تهیه کننده و پخش کننده قدیمی سینما، در واکنش به این تصمیم می گوید: از 3 2سال قبل از کرونا، مردم دیگر صبح ها کمتر به سینما می رفتند و سانس های صبح معمولا به فیلم های کودکان و اکران مدارس اختصاص داشت و سینما رفتن رسما از 4بعدازظهر به بعد معنا پیدا می کرد.
با این شیوه بازگشایی فقط می خواهند سر سینما منت بگذارند که به شما اجازه فعالیت داده شده است. باز بودن سالن سینما هزینه دارد و پول آب، برق، گاز، تلفن و حقوق پرسنل با این شیوه فعالیت تامین نمی شود. اگر قرار است از ازدحام خیابان ها کاسته شود، بهتر است بعضی مشاغل صبح ها فعالیت کنند و مشاغلی مانند سینما، تئاترها و کنسرت ها از عصر تا ساعت 12شب برقرار باشند.
اسماعیلی معتقد است چنانچه به سینماها اجازه فعالیت داده شود و فیلم های خوبی روی پرده باشد، مردم از سینما رفتن استقبال می کنند: همین حالا، با این همه کشته، آخر هفته ها یا بین تعطیلی ها مردم به سفر می روند و جاده ها بند می آید، رستوران ها و کافی شاپ ها درصورت باز بودن مشتری دارند و پاساژها هم خالی از جمعیت نیستند.
همه اینها نشان می دهد که بعضی ها با این تصمیمات قصد دارند سینما را بزنند و دست هایی در کار است تا سینماها بسته باشند؛ مثلا چند وقت پیش دستوری آمد که فعالیت در سریال های تلویزیونی ایراد ندارد، اما تولید در سینما باید تعطیل شود! مگر چه فرقی بین عوامل این پروژه ها هست؟ کرونا فعلا با ما هست و باید با آن زندگی کنیم. تبعات تعطیلی سینماها در بلندمدت گریبانگیر خود دولت خواهد شد که باید به نیروهای بیکارشده سینما، بیمه بیکاری بدهد. آیا دولت توانایی چنین کاری را دارد؟
البته معتقد نیستم اگر سینماها باز شود در سینماها ازدحام خواهد شد، ولی همین اندک تماشاگرانی که به سالن ها خواهند آمد، باعث می شوند که آب باریکه سینماها قطع نشود. اسماعیلی به نکته ای اشاره کرد که این روزها حتی کارگردانان بزرگ جهان هم درباره آن دغدغه دارند: قطع ارتباط تماشاگران با سینما درست نیست و چنانچه این روند ادامه پیدا کند، وصل دوباره تماشاگران به سینما بسیار مشکل خواهد بود. دولت باید از اکران فیلم های خوب حمایت کند تا تهیه کنندگان جرات کنند فیلم شان را نمایش دهند؛ در غیراین صورت، کسی رغبتی به اکران فیلمش نشان نمی دهد و سینما در درازمدت ضرر زیادی خواهد کرد. اگر با تعطیلی سینما اوضاع درست می شد، در ماه های قبل که سینماها تعطیل بود، این اتفاق می افتاد و تعداد کشته ها اینقدر زیاد نمی شد.

ضرورت حمایت دولت از سینمای کوچک مستقل

عبدالله علیخانی، تهیه کننده سینما و مالک سینما عصر جدید ، می گوید با وجود اینکه سینما عصر جدید از امروز شروع به کار نمی کند، احتمالا بعد از یک هفته با این مصوبه شروع به کار خواهد کرد: ما قبل از کرونا هم تا ساعت 5 4عصر مشتری نداشتیم و بعد از کرونا هم، در روزهایی که باز بودیم، تازه از ساعت 6عصر به بعد چند مشتری به سینما می آمدند. سینما عصر جدید مثل سینماهای خیابان انقلاب یا ولیعصر مشتری گذری ندارد و مشتری ما از خانه که راه می افتد می داند می خواهد به سینما عصر جدید برود.
سینمای ما در طرح ترافیک قرار دارد و این زمان خیلی برای ما مناسب نیست. با این حال، اگر سینماها امروز باز شوند، 4 3 ماه طول می کشد تا کمی اوضاع بهتر شود، ولی اگر 4 3 ماه دیگر باز شوند، ممکن است یک سال طول بکشد تا تماشاگران به سالن بیایند.
به گفته علیخانی، از ابتدای امسال، در روزهایی که سینما عصر جدید باز بوده در بهترین حالت، 3سالنِ این سینما فقط 10مشتری داشته؛ یعنی تقریبا هر سالن 4 3 نفر. علیخانی درباره میزان ضرر و زیان این سینما در دوران کرونا می گوید: سینما عصر جدید از بهمن سال گذشته تا امروز چیزی حدود 250 میلیون تومان ضرر داده است؛ البته ضرردهی ما 3 2سال قبل از کرونا شروع شده، ولی به این حد نرسیده بود و رقم آن به حدود 40میلیون تومان می رسید.
هم اکنون، تنها راه کمک به سینماهای کوچک و مستقل مثل ما این است که دولت از ما حمایت کند تا حداقل ضرر ندهیم و بتوانیم سر پا بمانیم، ولی در درازمدت باید با کارهایی مثل بازسازی سالن سینما به فکر تغییرات اساسی باشیم تا بتوانیم مشتریان مان را که جذب پردیس های سینمایی شده اند، بازگردانیم.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
با گذشت بیش از 4 دهه از فعالیت سینمای ایران با رویکرد نظام جمهوری اسلامی هنوز به روشنی مشخص نسیت شرایط فیلمی که از ایران در مراسم اسکار حضور پیدا می کند چیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : آقای خبر بسیج پرس

گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس رسول حسنی؛ مراسم اسکار بدون تردید یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی جهان است که حضور در آن و کسب مجسمه اسکار آرزوی هر فیلم سازی است و طبعا برای سینمای ما نیز اعتبار کسب خواهد کرد. گذشته از این که همه رویدادهای سینمایی متاثر از مناسبات سیاسی کشور برگزار کننده است که مراسم اسکار نیز از این قاعده مستثنی نیست نباید منکر ایجاد بستری برای تعامل سینماگران با دیگر هنرمندان شد.

در اینکه ایران به عنوان کشوری پیشرو در حوزه سینما باید حضوری فعال و موثر در رویدادهای سینمایی جهان داشته باشد شکی نیست اما ملاک و معیار این حضور چیست؟ هیچ فیلمسازی نمی تواند بگوید که تنها دغدغه شخصی خود را به فیلم تبدیل کرده و میل دارد اثرش به هر جشنواره ای که دوست دارد بفرستد.

هر فیلم با هر نگاه و دغدغه ای که ساخته شده به هر حال کشور ایران را نمایندگی می کند و در قضاوت مخاطبان چنین آثاری نسبت به ایران اثرگذار خواهد بود. به همین دلیل هر فیلمی که در ایران ساخته شده و پروانه نمایش گرفته نمی تواند گزینه مناسبی برای حضور در رویدادهای سینمایی باشد. با این مقدمه واضح است که حضور در رویدادی مهم چون اسکار از حساسیت بالاتری برخوردار است، به خصوص اینکه آمریکا کشور برگزار کننده است.

در نود و سومین مراسم اسکار در سال 2021 فیلم سینمایی خورشید ساخته مجید مجیدی به عنوان نماینده ایران انتخاب شد، اثری تلخ، تکان دهنده و بدور از سیاه نمایی و شعارزدگی که دنیای تیره کودکان کار را به تصویر کشیده است. در فیلم خورشید خبری از طراوت بچه های آسمان نیست. اما همچنان تلاش برای رهایی و عدم تسلیم و جنگ نوجوانی پر از آرزو و امید را شاهد هستیم که در اینجا شکل پررنگ تری به خود گرفته است.

هر چند خورشید نمونه ای کامل از فیلمی دغدغه مند است که یک مسئله اجتماعی مهم را مطرح می کند اما نمی تواند نماینده خوبی برای ایران در مراسم اسکار باشد. حال آنکه در لیست نهایی هیات معرفی فیلم به مراسم اسکار اثر قابل تامل درخت گردو ساخته محمدحسین مهدویان نیز به چشم می خورد.

البته به دلایل موضوعی، بعید نبود که درخت گردو از سوی مسئولان مراسم اسکار پذیرفته نشود اما دست کم این حسن را داشت که ما با این اثر موضع خود را مشخص کنیم. خورشید اگر چه اثر قابل تحسینی است و احتمالا در اسکار 93 نیز پذیرفته شود، اما این حضور به لحاظ راهبرد فرهنگی آورده ای برای سینمای ایران نخواهد داشت.

نام مجیدی به تنهایی برای ایران اعتبار است، او در همه آثارش قهرمانانی آرمان گرا، انقلابی، جهان شمول و ایرانی خلق کرده است که هر کدام می تواند الگویی برای مخاطب باشد، شاید جغرافیای قهرمانان مجیدی محدود باشد اما به شدت اینجایی و باور پذیر است با این همه خورشید همه آن چیزی است که بتواند ایران اسلامی را در چنین شرایطی نمایندگی کند. درخت گردو به دلیل اشاره مستقیم به حمله شیمیایی رژیم بعث به ایران و حمایت دولت های غربی از صدام می توانست در جایگاه خود احقاق حق قربانیان حملات شیمیایی باشد.

انتهای پیام/ 161

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
عبدالله علیخانی معتقد است که سینما رفتن با تعطیلی طولانی مدت سینماها رو به فراموشی است و بازگشایی سالن های سینما در هر شرایط یک اتفاق خوشایند است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: در این شرایط که سینماها مدتی طولانی تعطیل بوده یا در وضعیتی خاص به فعالیت خود ادامه دادند و دوباره تعطیل شدند بازگشایی سینماها به هر شکل و بهانه ای اتفاق مثبت و خوبی است چرا که امروز سینمای ما را خطر فراموشی تهدید می کند و تعطیلی بیشتر از این آسیبی جدی به همراه دارد و آن اینکه مردم سینما رفتن را کاملاً فراموش می کنند.

علیخانی خاطرنشان کرد: بازگشایی سینماها تا ساعت 18 قطعاً نمی تواند اتفاقی خوب به لحاظ اقتصادی برای سینماها به همراه داشته باشد اما اگر سازمان سینمایی طبق وعده هایش از سینماها حمایت کند می توان همین روشن بودن چراغ سینماها را به فال نیک گرفت.

او افزود: اکثر سینماها تا ساعت 17 یا 18 بلیت چندانی نمی فروشند، اکثراً سالن ها خالی هستند و غروب است که معمولاً مردم به سینما می روند اما همین که گفته می شود سینماها باز هستند و به فعالیت خود ادامه می دهند باعث می شود تا سینما فراموش نشود و در حالیکه هیچ دستاورد مالی برای سینمادارها و سینماگران در این بازگشایی وجود ندارد، این بازگشایی باعث می شود مردم دوباره به سینما رفتن فکر کنند و این اتفاق اذهان را برای فیلم دیدن در سینماها پس از ماه ها تعطیلی آماده می کند.

این تهیه کننده در ادامه گفت: تنها دستاوردی که این تصمیم می تواند داشته باشد همین آماده سازی اذهان برای رفتن به سینما است. در ساعاتی که برای فعالیت سینماها مشخص شده جوانان را می توان مخاطبان سینما دانست که ممکن است از سوی جوانان استقبالی هم از فیلم ها صورت بگیرد. ما اگر قرار بود چند ماه بعد با فروکش کردن موج کرونا شاهد بازگشایی سینماها باشیم باید دورانی را به عنوان دوران آماده سازی مردم برای رفتن به سینما پشت سر می گذاشتیم و با این تصمیم این دوران را به این شکل پشت سر می گذاریم و پس از فروکش کردن این موج ذهن مردم آمادگی حضور در سالن ها را دارد.

علیخانی در پایان تأکید کرد: سینما رو به فراموشی بود و بهتر است از این تصمیم استقبال کنیم تا جلوی فراموش شدن سینما گرفته شود.

تعطیلی سینماها عبدالله علیخانی کرونا بازگشایی سینماها

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : تازه نیوز اصفهان امروز آنلاین

مرتضی شایسته در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون طرح جدید فعالیت سینما ها تا ساعت 18 گفت: شورای صنفی نمایش از همان ابتدا مخالف این طرح و چگونگی ارائه و انجام آن بوده و این گلایه و مخالفت را با حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی هم مطرح کرده است.

وی در همین راستا ادامه داد: طبق صحبت هایی که میان شورای صنفی نمایش و سازمان سینمایی صورت گرفته، حسین انتظامی در حال مذاکره و گفت وگو برای تغییر در طرح فعلی است و امیدواریم که این تغییر به زودی صورت گیرد، پیگیری های سازمان سینمایی و مذاکره با ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه دارد و ما تلاش می کنیم تا این طرح را تغییر دهیم.

دبیر شورای صنفی نمایش با تاکید بر اشتباه بودن طرح فعالیت سینما ها تا ساعت 18 اضافه کرد: درخواستی که شورای صنفی نمایش داشته و آن را به سازمان سینمایی هم انتقال داده این است که سینما ها بتوانند از ساعت 14 تا 22 فعالیت داشته باشند، زیرا در غیر صورت فعالیت آن ها فایده ای نخواهد داشت.

وی با نقد طرح فعالیت سینما ها ادامه داد: طرح جدید به طور کامل اشتباه است، زیرا مخاطب سینما صبح و یا تا قبل از ساعت 18 مشغول زندگی و کار است و علنا به سینما نمی آید، این طرح نشان می دهد که در میان اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا فردی که با سینما آشنایی داشته باشد حضور ندارد در غیر این صورت به هیچ وجه سینما هم شامل عدم فعالیت بعد از ساعت 18 نمی شد.

این تهیه کننده سینما با ابراز نارضایتی فیلمسازان و سینماداران از طرح جدید محدودیت های کرونایی افزود: علنا تمامی سینماگران از اکران فیلمشان در چنین شرایط امتناع می کنند و تمامی سینماداران هم اعلام کردند که در صورت انجام این طرح سینماهایشان را باز نخواهند کرد و کلا به تعطیلی دائم فکر می کنند، البته این را هم بگویم که بازگشایی سینما هایی که کامل تعطیل می کنند بسیار سخت است، زیرا این سالن ها تمامی پرسنل خود را مرخص کرده اند و پروسه فعالیت مجددشان بسیار سخت و زمان بر خواهد بود.

وی با اشاره به صف بلند آثار در انتظار اکران برای دوران پساکرونا خاطرنشان کرد: در وضعیت فعلی طبیعی است که بسیاری از سینماگران راضی به اکران فیلمشان نباشند، به همین دلیل طبعا ما شاهد صف بلندی از فیلم ها خواهیم بود، اما خوشبختانه شورای صنفی اکران برنامه ریزی های بلندمدتی انجام داده و بعد از پایان کرونا مشکلی در اکران آثار به وجود نخواهد آمد و سینما دچار فیلمسوزی نمی شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰

تهران (پانا)- مسئول روابط عمومی سازمان سینمایی می گوید جشنواره فیلم فجر به هیچ عنوان نمی تواند به صورت آنلاین برگزار شود زیرا امکان قاچاق فیلم ها وجود دارد.

امسال زندگی مردم تمام جهان به علت شیوع ویروس کرونا با مشکل مواجه شده است و اولین راهکاری که وزارت بهداشت برای جلوگیری از این مریضی دارد ماندن در خانه و دوری از مکان های عمومی است، از طرفی جشنواره های سینمایی جایی برای گرد هم آمدن اصحاب رسانه، اهالی سینما و عموم مردم هستند و تنها راهی که برای جلوگیری از شیوع این ویروس در این مکان ها به ذهن می رسد عدم برگزاری جشنواره ها یا برگزاری آنها به صورت آنلاین است.

پیش از این بخشی از جشنواره فیلم های کودک و نوجوان در ایران و جشنواره ونیز به صورت آنلاین و بخشی از آن با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت فیزیکی برگزار شدند، حال سوال اینجاست که امسال مهم ترین رویداد فرهنگی کشورمان یعنی جشنواره فیلم فجر برگزار خواهد شد یا خیر و اگر این اتفاق می افتد به چه صورت خواهد بود.

مسعود نجفی، مسئول روابط عمومی سازمان سینمایی در گفت وگو با پانا درباره احتمال برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: اردیبهشت جلسه ای در خصوص ها جشنواره ها برگزار شد که بر اساس آن تصمیم گرفته شد جشنواره جهانی فیلم فجر به تعویق بیفتد. جشنواره کودک به صورت برخط برگزار شد. بخشی از جشنواره فیلم کوتاه هم برگزار شده است و جشنواره سینما حقیقت آذر برگزار خواهد شد. اکنون تمام سینماها به علت شیوع ویروس کرونا تعطیل اند و فیلم ها اکران آنلاین می شوند، اما نمی توان جشنواره فیلم فجر را نیز به آن صورت برگزار کنیم.

نجفی می گوید نمی توان به صورت قطعی گفت که چه اتفاقی رخ خواهد داد و جشنواره فجر به چه صورت برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: فعلا تصمیمی برای نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر گرفته نشده اما آنچه مشخص است عدم برگزاری این جشنواره به صورت آنلاین است زیرا احتمال قاچاق فیلم های سینمایی وجود دارد.

مسئول روابط عمومی سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: در روزهای آینده جلسه ای برای مشخص کردن تکلیف این جشنواره برگزار خواهد شد و تصمیمات گرفته شده اطلاع رسانی می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : خبر آنلاین تیک برترین ها

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر، یک
این طرح با مخالفت حداکثری از سوی اهالی سینما مواجه شده و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست چرا که سالن ها قرار است در ساعتهایی باز باشند که اصولا ساعات مرده و کم مخاطب سینماهاست. از آنجایی که مردم به خاطر مشغله هایی که در طول روز دارند، معمولا ساعات عصر و شب را برای رفتن به سینما انتخاب می کنند اما با اجرایی شدن این طرح، عملا فرصت رفتن به سینما را از دست خواهند داد.
دو
از طرف دیگر، تجربه اکران چند فیلم در دوران شیوع کرونا (از اسفند پارسال تا کنون) نشان داده که هر فیلمی اکران شود به خاطر محدودیت ها به هیچ عنوان نمی تواند پرفروش شود یا لااقل هزینه تولیدش را در بیاورد. بنابراین به نفع صاحبان فیلم هم نخواهد بود و بعید می دانم تهیه کننده ای حاضر شود فیلمش را در این شرایط قربانی کند. چه اینکه در اوایل تابستان که سینماها بدون محدودیت و تا پاسی از شب مشغول به فعالیت بودند نیز از فیلمها استقبال زیادی نشد و تماشاگران ترجیح می دادند در خانه فیلم ببینند.
سه
با شیوع کرونا و تعطیلی اجباری سالن های سینما، بسیاری از کارکنان این صنف بیکار شدند. اگر این طرح به خاطر حمایت از این قشر مطرح شده نیز اشتباه است چون شاید آنها به کارشان بازگردند اما وقتی تماشاگری نباشد و بالطبع، درامدی عاید صاحب سینما نشود؛ او با کدام پول می تواند حقوق کارکنان و قبض آب و برق و گاز و سایر هزینه ها را بپردازد؟
پ.ن: به نظر می رسد اجرای این طرح مصداق ضرب المثل معروفِ روغن ریخته را نذر امامزاده کردن است و سینماها بسته بمانند بهتر خواهد بود!

لینک خبر :‌ امروز نیوز
در نگاه نخست، شاید دادن بیانه های تعطیلی پروژهای تصویری از روی دلسوزی و صرف حفظ سلامت بازیگران و عوامل تولید داده شده است؛ ولی خبرهای درگوشی حکایت از داستان و ماجرای پشت پرده دیگری دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ سایت های دیگر : سپاس عصر هامون دیار آفتاب

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ این روزها خبر و قصه تکراری اهالی فرهنگ و هنر، بدون شک تعطیلی های مکرر سینماها و مراکز فرهنگی در این روزها و ماه های کرونایی است که منجر به ورشکستگی و یا بلاتکلیفی اکثر مدیران این مراکز شده است.

وقتی از سوی ستاد ملی مبازره با کرونا دستور تعطیلی چند باره فعالیت های فرهنگی هنری داده می شود، از طرفی باید به فکر معیشت این افراد نیز باشیم؛ چرا که اکثر سینماگران، تئاتری ها و اهالی موسیقی شغلی رسمی برای آن ها تعریف نشده تا مشکلات بیکاری این چند ماهه آن ها به نحوی با بیمه برطرف شود. از سویی عدم استقبال مردم برای رفتن به سینما و تئاتر حتی با رعایت پروتکل های بهداشتی در ایام مجاز، عملا این پروژها و مراکز را به تعطیلی کشانده است.

در این بین اهمیت و جایگاه تلویزیون در ایام کرونا بیش از گذشته به چشم می آید؛ رسانه ملی با پخش برنامه ها و سریال های متعدد در این روزها وظیفه بیشتری در قبال سرگرمی مردم برعهده دارد.

سعید نمکی وزیر بهداشت، در نامه ای به دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی با توجه به ضرورت نیاز شبکه های مختلف به تولید برنامه ها و سریال های سرگرم کننده و ترغیب مردم به خانه ماندن، بر تولید سریال های جدید با رعایت دستورالعمل های بهداشتی تاکید کرد و آن را در شرایط کرونا تاثیرگذار و مفید دانست.

پیش از این نیز رئیس جمهور بر لزوم ساخت برنامه های جدید و سرگرم کننده در رسانه ملی در شرایط کرونا تاکید کرده بود.

با شروع موج سوم کرونا و شیوع بیشتر این بیماری در جامعه و اخبار متعدد از ابتلای برخی بازیگران و عوامل تولید فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی، هیات مدیره خانه سینما، شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران، شورای مرکزی کانون کارگردانان در بیانه هایی خواستار تعطیلی هرچه زودتر تمام پروژه های تصویری شدند.

از طرفی برخلاف نظر خانه سینما و مراکزی که شروع به دادن بیانه های مختلف کرده اند، اگر پروژه ها و سریال های مختلف تلویزیونی که با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی سر صحنه مشغول به کاراند، متوقف شوند، برای مردمی که در خانه تنها سرگرمی شان دیدن همین سریال ها و برنامه هاست، داستان ویژه ای تدارک دیده ایم؟ علاوه بر سرگرمی مردم، معیشت بسیاری از بازیگران و عوامل تولید همین برنامه ها نیز با تعطیلی این سریال ها به خطر می افتد.

برخی از بازیگران و کارگردان های سینما و تلویزیون نیز نظرات متفاوتی با بیانیه های خانه سینما داشتند؛ امین زندگانی ، بازیگر سینما و تلویزیون دراین خصوص اظهار داشت: وقتی وارد جنگی ویروسی به نام کرونا می شویم و این توقع که تولید محتوای فرهنگی را تعطیل کنیم خنده دار و به دور از دوراندیشی و عقل سلیم است. مثل این می ماند که به کادر درمانی و پزشکی بگوییم کارتان خطرناک است و بروید خانه و کار نکنید. الان وقت جنگیدن ما است و سپاه بهداشت و درمان در یک خط و سپاه فرهنگی در خط دیگر موظفند مردم و هموطنان عزیزی که در دوران قرنطینه خودخواسته و قرنطینه اعلام شده در خانه بمانند را سرگرم کنند.

زندگانی در ادامه می گوید: این زکات آن روزهایی است که ما در رفاه و امنیت کامل داشتیم از شهرت مان استفاده می کردیم و از اینکه در شغلی که دوست داریم فعالیت و کار می کنیم لذت می بردیم. شاید خیلی ها به حرف های من واکنش نشان دهند و بگویند حرف شاید احمقانه ای است اما من فکر می کنم ارزش مادیات آنقدری نیست که بخواهیم صرفاً به خاطر پول، وارد این خطر جانی بشویم .

منوچهر هادی ، کارگردان سینما و تلویزیون نیز بعد از بیانیه چند صنف خانه سینما و درخواست توقف فیلمبرداری ها تا پایان پیک کرونا گفت: از گوشه و کنار صحبت از تعطیلی پروژه های سینمایی، نمایش خانگی و تلویزیونی می شود. به بهانه دلسوزی و نگرانی برای اهالی فیلم و سریال. کسانی که توصیه می کنند کارها متوقف شود، آیا تمهیدی برای معیشت عوامل سینما و... هم در نظر گرفته اند؟ آیا فکر می کنید ما نگران جان و سلامتی خود نیستیم. آیا از سینماگران اگر کسی مبتلا به کرونا شده و یا از دنیا رفته او را به زور سر کار آورده اند یا تهدید شده اند؟

نخیر همه این عزیزان عقل و شعور دارند و به خواست و میل خودشان هست که کار می کنند و اکثر آنها مجبورند برای گذران زندگی و معیشتشان در این شرایط هولناک سلامت خودشان را به خطر بیندازند و کار کنند .

عزیزان دلسوز اول مسایٔل مالی هنرمندان حوزه تصویر را حل کنید بعد پیشنهاد تعطیلی پروژه ها را بدهید. البته که این وظیفه دولت و مسیٔولین هست ولی از آنجا که ایشان هیچ مسیٔولیتی جز توصیه به زدن ماسک ندارند، که آن را هم باید خودمان خریداری کنیم بیخیالشان می شویم، یعنی شدیم، مدتهاست. پس ما را به حال خودمان بگذارید اگر هم عمرمان به دنیا نبود، نبود مگر مهم است؟

در نگاه نخست، شاید دادن بیانه های تعطیلی پروژهای تصویری از روی دلسوزی و صرف حفظ سلامت بازیگران و عوامل تولید داده شده است؛ ولی خبرهای درگوشی حکایت از داستان و ماجرای پشت پرده دیگری دارد.

متاسفانه برخی بازیگران و کارگردان های سینما و تلویزیون به بهانه کرونا، برای حضور در پروژه ها و سریال های تلویزیونی دستمزد بالاتری از رسانه ملی طلب می کنند و اصطلاحا دارند از آب گل آلود ماهی می گیرند. حتی برخی از همان کارگردان هایی که خواستار تعطیلی پروژه ها شده اند، با مراجعه به مدیران تلویزیون پیشنهاد ساخت سریال با برآوردهایی دو سه برابر گذشته داده اند. شاید پشت پرده دلسوزی این بیانه ها، در عمل باج خواهی عده ای است که این وسط فقط به فکر پرکردن جیب خودشان هستند.

انتهای پیام/

مصطفی پورکیانی

لینک خبر :‌ راه دانا
مدیر مسئول روزنامه صبح نو گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات که جمعی است شامل نهادهای مختلف از جمله مجلس، دولت، قوه قضائیه و نماینده مدیران مسئول، جدای از اینکه نهاد ناظر بر مطبوعات و رسانه های رسمی است باید خودش را در این حوزه هم مسئول بداند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

سعید آجرلو مدیر مسئول روزنامه صبح نو در گفت و گو با خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، گفت: رسانه ها در وضعیت فعلی با توجه به قدرت گرفتن شبکه های اجتماعی و رسانه های غیر رسمی، رسانه های رسمی و مخصوصا رسانه های مکتوب زیر سنگین ترین فشارها و اصطلاحا زیر ضرب سنگین شبکه های اجتماعی قرار گرفتند و رسانه های غیر رسمی به شدت به آنها حمله می کنند.

وی ادامه داد: این شبکه های اجتماعی موجب شده تا همه افراد با وسیله های شخصی خودشان تبدیل به یک رسانه شده و پیامشان را صادر کنند.

آجرلو در ادامه نیز بیان داشت: حرکت جمعی رسانه ها، حرکت دولت و حرکت نهادهای مستقل حاکمیتی برای اینکه بتوانند رسانه های رسمی را زنده نگه داشته و به آنها قدرت بخشند و از این طوفان به سلامت عبورش دهند دارای سستی و ضعف های زیادی است. جدای از اینکه وزارت فرهنگ باید در این مورد مسئولیتی مستقل داشته باشد در سایر نهادها نیز این مشکل را داریم.

وی با بیان اینکه رقابتی هم درون رسانه های دولتی و غیر دولتی و مستقل وجود دارد، بیان داشت: این موارد وضعیت رسانه های مستقل و غیر دولتی را سخت و سخت تر می کند. با توجه به این اوصاف فکر می کنم هیئت نظارت بر مطبوعات که جمعی است شامل نهادهای مختلف از جمله مجلس، دولت، قوه قضائیه و نماینده مدیران مسئول، جدای از اینکه نهاد ناظر بر مطبوعات و رسانه های رسمی است باید خودش را در این حوزه هم مسئول بداند.

وی ادامه داد: از این جهت نماینده مدیران مسئول در این هیئت جدای از کارها و مسئولیت های روتینی که دارد و برآمده از درکش از رسانه ها است، باید نگاه همدلانه داشته و سایر افرادی که آنجا هستند را در این جهت آگاهی دهد، فکر می کنم در بخش کمک به رسانه های مختلف باید بتواند آنها را همراهی کند و عزمی بوجود بیاورد تا مشکلاتشان حل شود.

آجرلو در ادامه نیز بیان داشت: سیستم فعلی ربطی به دولت و معاونت مطبوعاتی فعلی ندارد و اساسا سیستم حمایت از رسانه ها و اداره رسانه ها در صدر است و دولت دارای معایب بسیاری است و از نظر ساختاری گرچه کارهایی شده تا عاقلانه تر باشد اما هنوز راه دارد و سلیقه های سیاسی بر رویه های قانونی و کیفی برتری دارد.

وی همچنین عنوان داشت: آقای انتظامی نماینده مدیران مسئول در مطبوعات بودند و در این دوره از انتخابات شرکت نکردند. حتما او و سایر رسانه ها به دنبال فردی خواهند بود که هم آنها را درک کند و هم اینکه قدرت تعامل با نهاد حاکمیتی و وزارت ارشاد داشته باشد و بتواند رابطه ای دو سویه برقرار کند. اگر دوستان این ویژگی ها را در بین این کاندیداها تشخیص دهند نباید درنگ کنند و باید از آنها حمایت کنند. گرچه این افرادی که در صحنه هستند سعی کردند این شعارها و فضاها را ایجاد کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

علی اصغر شفیعیان مدیر مسئول انصاف نیوز از کاندیداتوری انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات، انصراف داده است؛ هر چند انصراف او در سامانه ی وزارت ارشاد ثبت شده نیست. اعتراض او به نابرابری وضعیت رقابت، به ویژه به نفع دو کاندیدای مطرح آن بوده است.

او در یادداشت اعلام انصراف خود نوشت:

علی رغم این که از روز شنبه اعتراض خود به نابرابر بودن این رقابت و دسترسی دو کاندیدای اصلی به بانک اطلاعات رای دهندگان را در نامه به وزیر ارشاد اعلام کردم، اما هیچ واکنشی به آن نشان داده نشده است.

این رقابت باید لغو می شد تا زمینه ی رقابت سالم و برابر برای همه فراهم شود و از هم اکنون نتیجه ی آن مشخص است لذا از رقابت انصراف می دهم البته امروز – دوشنبه – در مهلت مقرر نرسیدم که این انصراف را در سامانه ثبت کنم.

آمده بودم که بگویم:

1. نماینده ی روزنامه ها یا پایگاه های خبری؟

سال هاست جمعی از روزنامه ها که دیگر تیراژی ندارند در حال تعیین تکلیف برای رسانه ها هستند و در برابر رسانه های آنلاین مقاومت می کنند. این را چه در ممانعت از اجرایی شدن قانون آگهی های دولتی برای سایت های خبری می بینیم و چه در بی عدالتی در زمان توزیع یارانه های فرهنگی.

چرا باید در حالی که تیراژ روزنامه ها روی هم به تعداد بازدید یکی از سایت های خبری هم نمی رسد، همچنان روزنامه ها میدان دار حوزه ی رسانه در کشور باشند؟ نتیجه ی این نگاه های عقب مانده، خروج مرجعیت خبری به بیرون کشور شده است؛ نگاهی که به مدیران پیر و خسته القاء شده و آنان نمی دانند چه تولید محتوا و چه بازدید، سال هاست که از روزنامه ها به رسانه های آنلاین کوچ کرده است.

2. رسانه ی دولتی تعطیل باید گردد!

این ایده ی من است که رسانه های دولتی مانع جدی رشد حوزه ی خصوصی رسانه ها در کشور و در واقع معضل اساسی فضای رسانه ای ما هستند.

برای همین اگر روزی پایم به هیات نظارت بر مطبوعات برسد با صدور مجوز برای رسانه ی نهادهای دولتی (دولت به معنای عام) مخالفت خواهم کرد و اساس از این ایده دفاع می کنم که رسانه های دولتی را باید تعطیل یا واگذار کرد. حداکثر یک رسانه ی دولتی مثلا ایرنا بنماند برای این که خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران باشد؛ یعنی روابط عمومی همه ی دستگاه ها.

3. راه بازگشت مرجعیت خبری به داخل کشور

می توانیم مرجعیت خبری را به داخل کشور برگردانیم، حتی با دست خالی، با ایده و توان داخلی، با اعتماد به نیروهایی که با نگاهی نو بتوانند اعتمادها را به رسانه های داخلی برگردانند.

بسیاری از رسانه های موجودمان دچار خودسانسوری شده اند، ذوق روزنامه نگارانمان را کور کرده اند، مخاطب را از خود بریده اند، به روزمرگی افتاده اند. بخشی از رسانه های امروزمان تصور می کنند با نقش روابط عمومی دستگاه ها می توانند خدمت کنند! بخشی هم خود را جای احزاب پوزسیون یا اپوزسیون گذاشته اند و در واقع ارگان جریان های سیاسی اند. از همه بدتر، بخشی هم که باج خواهی می کنند یا فیک نیوز هستند.

ما به یک انقلاب رسانه ای نیازمندیم؛ انقلابی که تنها بر اساس اصول حرفه ای و اخلاقی رفتار کنند. در آن صورت ضعف فضای رسانه ای ایران قابل ترمیم است.

با احترام – علی اصغر شفیعیان – 19 آبان ماه 1399

نامه ی یک کاندیدا به وزیر ارشاد: انتخابات را عقب بیاندازید

انتهای پیام

لینک خبر :‌ انصاف نیوز
نمایش راز ویلای متروک پس از 3 روز اجرا در پردیس تئاتر مستقل مشهد، 10 روز تعطیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

امیری|به گزارش شهرآرانیوز، جواد رحیم زاده، نویسنده و کارگردان نمایش راز ویلای متروک ، با بیان اینکه 3 روز از اجرای این نمایش ویژه نوجوانان گذشته بود، گفت: ما از نظر اجرا و مسائل بهداشتی سالن هیچ مشکلی نداشتیم و نمایش را با 50 درصد حضور تماشاگران اجرا کردیم. اما به ما گفتند فعلا تا 10 روز اجرای نمایش تعطیل باشد تا بعد ببینیم اوضاع چطور پیش می رود.

به گفته رحیم زاده، استقبال از نمایش بسیار خوب بود و هیچ کس فکر نمی کرد تماشاچیان تا این حد متقاضی اجرای نمایش باشند: به هر حال در این شرایط، همه به ویژه کودکان و نوجوانان به دلیل درخانه ماندن، حوصله شان سررفته است. از همین رو وقتی آغاز اجرای نمایش را اعلام کردیم، استقبال بسیار خوبی شد. حتی الان هم که اجرا پایان یافته است، تماس هایی از سوی پدر و مادرها داریم که زمان اجرای دوبار نمایش را می پرسند.

راز ویلای متروک یکی از 3 نمایشی است که رحیم زاده آن ها را پیش از به وجود آمدن وضعیت کرونا، برای اجرا آماده کرده است. به گفته او راز ویلای متروک قرار بود اسفندماه 98 اجرا شود که به شرایط کرونا برخورد و اجرای آن به تعویق افتاد. او دراین باره توضیح می دهد: از آنجا که این نمایش آماده اجرا بود، خانواده عوامل نمایش را دور هم جمع کردیم و جلسه ای گذاشتیم و با رضایت آن ها 20 روز تمرین کردیم. اجرا هم با شرایط خیلی خوبی آغاز شد، اما متأسفانه بیش از 3 روز طول نکشید.

رحیم زاده با بیان اینکه وضعیت کرونا شرایط را برای همه مردم جهان سخت کرده است، وضعیت را برای جامعه هنری سخت تر می داند. به گفته او دلیلش این است که تئاتر به عنوان شغل رسمیت ندارد و همه چشم ها به سوی اداره ارشاد است، اما از سمت آن ها حمایتی نمی شوند: همان طور که اجرای نمایش ما پس از 10 روز نامعلوم است، حمایت متولیان و مسئولان هم نامعلوم است.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
گروه استان ها - با شروع کرونا و متضرر شدن اقشار مختلف، سینماداران از آن جمله اقشاری بودند که ضرر بسیار زیادتری را متحمل شدند و آسیب هایی که به این افراد وارد شده است تا مدت ها بعد از کرونا نیز باقی می ماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، با ورود غیرمنتظره و ناشناخته ویروس کرونا به عرصه زندگی، بسیاری از مشاغل و هنرها از تب وتاب رونق افتاده و به تعطیلی مطلق رسیدند.

هنر هفتم چند دهه ای است در کشور رونق خود را از دست داده و با چاره اندیشی هایی هم که گاه وبیگاه برای آن می شود باز هم جایگاه قبلی خود را به دست نیاورده است.

در شرایط کساد بازار فیلم و سینما، سینماداران بیش از هر قشر دیگری متضرر، گلایه مند و کم درآمد شده بودند، اکنون نیز با شیوع ویروس کرونا و ضرورت رعایت فاصله اجتماعی و عدم تجمع، ضربه ای جدی تر بر پیکر بی جان صنعت سینما وارد شده است.

در این راستا با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت وگو کردیم.

ابراهیم شریفی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: اوایل شیوع کرونا و تعطیلی کار هنرمندان، اعلام خسارت تسهیلات کرونا برای اهالی سینما از جمله سینمادارن، بخش تئاتر، آموزشگاه ها و شرکت های سینمایی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد اما با وجود پیگیری های مکرر، تاکنون کمکی انجام نشده است.

وی با بیان اینکه سینماداران قشری هستند که بیشترین آسیب را از کرونا دیدند، افزود: مردم رغبتی به استفاده از سینما در شرایط کرونایی ندارند و در صورت درخواست فیلم از تهیه کنندگان فیلم ارسال نمی کنند زیرا به فروش نمی رود و درآمدی ندارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: سازمان سینمایی برای رونق سینماها طرحی را اجرا کرد که در این طرح روزهای شنبه تا چهارشنبه بلیط نیم بها و پنجشنبه و جمعه تمام بها فروخته شود و 50 درصدی که سینمادار باید به تهیه کننده بدهد را وزارتخانه تقبل کند اما با این حال سینماها رونق نگرفت و مردم استان اقبالی به این مقوله نشان ندادند.

شریفی با بیان اینکه همزمان با بازگشایی اصناف و ادارات، سینماها نیز بازگشایی شد، عنوان داشت: اقبال عمومی نسبت به سینما محدود بود و با شیوع کرونا نیز کاهش چشمگیری داشت و با اینکه اکنون جزو اماکن تعطیل نیستند استقبالی از آ ن ها نمی شود، مردم درخواستی نسبت به رفتن به سینما ندارد.

وی با اشاره به چهار سینما در استان، تصریح کرد: سینما بهمن شهرکرد مدتی برای تبدیل شدن به پردیس فعال نبود و تا هفته آینده تجهیزات آن به طور کامل نصب می شود اما دو سینمای شهرستان بروجن نیز در زمان کرونا تعطیل بودند و همچنان غیرفعالند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود تا حدود دو سال بعد از کرونا آسیب های آن تاثیرگذار باشد و هنرمندان به خصوص در بخش سینما وضعیت درآمدی مطلوب نداشته باشند به همین دلیل تلاش می کنیم حمایت هایی برای این قشر از وزارتخانه مطالبه و در اختیارشان قرار دهیم.

شریفی از هزار و 500 هنرمند عضو صندوق اعتباری هنر در استان خبر داد و گفت: در قالب این صندوق از هنرمندان حمایت می شود و کارت شتاب آن برای هنرمندان صادر شده و یک میلیون و 500 هزار تومان در یک مرحله به تعدادی از هنرمندان که جزو 35 هزار نفر مرحله اول حمایت کشوری بودند تعلق گرفت و مابقی نیز در مرحله دوم تا یک ماه آینده انجام می شود.

انتهای پیام/7540/ ت

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دزفول- نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی کتابخانه های تخصصی در حوزه های مختلف در شهرستان دزفول از طریق رایزنی با وزارت فرهنگ و ارشاد در حال پیگیری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرنگار مهر ، سید احمد آوایی صبح امروز دوشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی که در محل مصلای امام علی ( ع) برگزار شد، اظهار کرد: در دیداری که با وزیر فرهنگ و ارشاد صورت گرفت خواستار تجهیز کتابخانه های عمومی شهرستان، راه اندازی کتابخانه تخصصی قرآن و تفسیر در شهرستان برای استفاده کانون جلسات قرآن شهرستان دزفول شدیم که امیدوار هستیم این مطالبات به زودی محقق شوند.

وی هجوم اخبار منفی و نادرست را یکی از تهدیدهای جامعه برشمرد و افزود: گاهی برخی اخبار نادرست حتی تا رده های بالای مسئولان نیز باعث بروز سوءتفاهم و مشکلاتی می شود؛ عده ای نیز با اخبار نادرست به دنبال اختلاف انداختن بین مسئولان و مردم و گاه ایجاد اختلاف بین گروه های مختلف مردم هستند که باید در خصوص این آسیب اجتماعی آگاه و هوشیار باشیم.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی باید در این زمینه تلاش کند تا عموم مردم جامعه و خواص از تبعات منفی این اخبار نادرست مصون شوند.

آوایی در ادامه کم کاری مدیران، فساد مالی و قوانین غلط را مرض های موجود در سیستم اداری کشور و عاملی برای بیکاری جوانان دانست و گفت: تحریم های ظالمانه آمریکا نیز از عوامل اصلی بروز برخی مشکلات اقتصادی و بیکاری است.

وی بالا رفتن سن ازدواج را زمینه ساز فساد و بروز بزهکاری در جامعه برشمرد و تأکید کرد: لازم است در زمینه ترویج فرهنگ ازدواج آسان در جامعه اقداماتی انجام شود و خانواده ها نیز سخت گیری های نا به جا را که مانع ازدواج جوانان می شود، کاهش دهند؛ همچنین شایسته است شورای فرهنگ عمومی شهرستان در این خصوص طرح و پیشنهاد بدهد و بنده نیز از نظرات این شورا استفاده خواهم کرد و تلاش می کنم سخنگوی اعضای شورای فرهنگ عمومی دزفول در مجلس شورای اسلامی باشم.

کد خبر 5067258

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

روزنامه اطلاعات


روزنامه آرمان ملی


روزنامه قدس


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه بهار