بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 19 آبان 99
تشکل های صنعت چاپ و مصرف کنندگان کاغذ استان های کشور در نامه ای خطاب به عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار مستثنی شدن این صنف از تصمیم جدید دولت در ایجاد محدودیت های جدید کرونایی شدند. اشاره این صنف به مصوبه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر کاهش ساعت کار برای مشاغل غیرضرور پایتخت و دیگر مراکز استان ها و شهرهای پرجمعیت است که قرار است از روز سه شنبه 20 آبان ماه تا 20 آذر به مدت یک ماه اجرا شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : فردای کرمان

بر این اساس کلیه مشاغلی که در گروه های شغلی 2 و 3 و 4 قرار دارند، مشمول این قانون شده و از ساعت 18 به بعد هر روز اجازه فعالیت نخواهند داشت. در این مدت تنها مشاغل گروه اول که در ردیف گروه شغلی ضروری معرفی شده اند، مجاز به ادامه فعالیت خود پس از ساعت تعیین شده خواهند بود. به این ترتیب طی یک ماه آینده تنها مشاغل گروه یک شامل مراکز درمانی، داروخانه ها، امداد و نجات، آتش نشانی، آمبولانس ها و سرویس های ارائه دهنده خدمات عمومی به مردم مانند آب و برق و تلفن و مراکز ارائه دهنده مواد غذایی مانند سوپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای بعد از ساعت 18 اجازه فعالیت خواهند داشت.

در فهرست تعیین شده گروه های شغلی، خدمات چاپ دیجیتال، چاپ و فعالیت های خدماتی وابسته به چاپ در گروه 2 قرار دارند که براساس محدودیت های جدید ستاد مقابله با کرونا از روز سه شنبه قادر به ادامه فعالیت پس از ساعت 18 نخواهند بود. این در حالی است که فعالیت کلیه مشاغل وابسته به صنعت چاپ از جمله روزنامه ها از عصر هر روز تا نیمه های شب برای چاپ روز بعد ادامه خواهد داشت. پیش از این هم در تاریخ 11 فروردین سال جاری ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت نشریات چاپی به صورت کاغذی را تا پایان محدودیت های مربوط به کرونا در آن زمان ممنوع اعلام کرده بود.

به دنبال این اقدام، نشریات ناچار به محدود کردن صفحات خود و روی آوردن به نسخه های آنلاین شدند و درنهایت این اقدام منجر به عدم تمدید قراردادهای بسیاری از روزنامه نگاران ازسوی مدیران روزنامه ها شد. بر همین اساس روز گذشته تشکل های صنعت چاپ و مصرف کنندگان کاغذ استان های کشور و واحدهای چاپی که در زمینه محصولات تولید ماسک، دستکش، بسته بندی الکل و لیبل های انواع تولیدات پزشکی و لوازم پزشکی فعالیت می کنند در نامه ای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار مستثنی شدن این صنف از تصمیم جدید دولت در ایجاد محدودیت های جدید کرونایی شدند. در همین راستا، غلامرضا شجاع، نماینده تشکل های صنعت چاپ و مصرف کنندگان کاغذ استان های کشور در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به پروتکل بهداشتی جدید در ارتباط با مشاغل گروه 2 و 3 که از 20 آبان ماه اجرایی می شود ، گفت: براساس این پروتکل مشاغل مختلف گروه 2 و 3 باید از ساعت 18 عصر به بعد تعطیل باشند.

وی افزود: متاسفانه در صدور این گونه پروتکل های بهداشتی و تعطیلی های مشاغل و حرف مختلف بدون مشورت با نهادهای صنفی تصمیم گیری می شود، بنابراین برخی نکات درباره فعالیت شغل های مختلف نادیده گرفته می شود.

شجاع تصریح کرد: برای نمونه در این پروتکل گفته شده است که فعالیت های چاپ و چاپخانه ها نیز باید تا ساعت 18 ادامه داشته باشد. این در حالی است که صدها چاپخانه در داخل کشور و در استان تهران تازه ساعت 16 عصر کار خود را آغاز می کنند و اساسا تا قبل از این ساعت امکان فعالیت ندارند. برای نمونه چاپخانه هایی که در امر چاپ روزنامه و مطبوعات فعال هستند از این دسته اند و شب کار هستند؛ چراکه فایل روزنامه تازه عصر به دست آنها می رسد تا برای فردا چاپ شود.

وی ادامه داد: در این راستا ما در نامه ای مکتوب این موضوع را یادآور شده و با ارسال به وزرای بهداشت، فرهنگ و ارشاد و صمت خواسته ایم تا چاپخانه هایی را که در چاپ روزنامه فعال هستند، از این پروتکل مجزا کنند؛ چراکه در غیر این صورت از 20 آبان ماه به بعد ما هیچ روزنامه ای در کشور نخواهیم داشت.

مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان ادامه داد: در سوی دیگر ماجرا چاپخانه هایی هستند که به تولید ماسک، دستکش، بسته بندی الکل، مواد ضد عفونی و مواد دارویی و بهداشتی مرتبط با کرونا می پردازند، فعالیت این چاپخانه ها نیز با توجه به شرایط موجود شبانه روزی است؛ بنابراین باید این گروه نیز مستثنی شوند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

سرهنگ عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، از برگزاری اختتامیه هجدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس در هفته کتاب، کتابخوان و کتابدار خبر داد و اظهار داشت: آیین اختتامیه این رویداد مهم فرهنگی روز دوشنبه، 26 آبان ماه همزمان با هفته کتاب، کتابخوان و کتابدار در محل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.

وی درخصوص جزئیات این مراسم عنوان کرد: اختتامیه هجدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردار سرتیپ بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس از منتخبین این دوره تجلیل خواهد کرد که به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

اختتامیه کتاب سال دفاع مقدس مجازی است

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: آثار داوری شده در این دوره کتاب سال دفاع مقدس مربوط به سال های 1395 و 1396 است؛ دبیرخانه جایزه از پایان سال 1396 فعالیت های خود را آغاز کرده و دبیرعلمی این رویداد را محمد قاسم فروغی جهرمی برعهده داشته است.

بایرامی افزود: اولین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس در سال 1372 برگزار شده و امروز در آستانه برگزاری هجدهمین دوره آن هستیم؛ هفده دوره گذشته این رویداد فراز و نشیب های زیادی داشته است و در هر دوره ای موفقیت ها حاصل شده، اما ضعف هایی نیز داشته ایم. در دوران گذشته این رویداد، مراسم اختتامیه با حضور برخی از روسای جمهور کشور و فرماندهان عالی کشور برگزار شده، اما این دوره به دلیل بیماری کرونا و تاکیدات ستاد ملی مبارزه با کرونا، مراسم اختتامیه به تعویق افتاد درحالی که قرار بود اختتامیه در ماه های پایانی سال 1398 برگزار شود.

دو هزار و 961 عنوان کتاب به دبیرخانه رسید/ 26 اثر منتخب شدند

وی به انتشار فراخوان این رویداد در اردیبهشت ماه سال 1397 اشاره کرد و تصریح کرد: ما در اردیبهشت ماه سال 1397 فراخوان هجدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس را برای ناشران و نویسندگان منتشر کردیم و همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، فعالیت مربوط به جمع آوری بخشی از کتب را انجام دادیم و از همه ظرفیت ها برای شناسایی کتاب های منتشر شده دفاع مقدس در سال های 1395 و 1396 استفاده شد. در تیرماه 1397 جلسات گروه های هیجده گانه داوری صورت گرفت؛ در این دوره دو هزار و 961 عنوان کتاب از 303 ناشر به دستمان رسید که 80 عنوان کتاب به مرحله نهایی رسیدند و نهایتاً 26 اثر شایسته و برگزیده معرفی شدند که تجلیل می شوند.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: در مراسم اختتامیه هجدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس سعی خواهیم کرد با همه ناشران و نویسندگان که امکان حضور را به دلیل شیوع ویروس کرونا نخواهند داشت ارتباط تصویری برقرار کنیم و به نمایندگی دو نفر از هیئت داوران و منتخب حضور خواهند داشت؛ این مراسم به صورت آنلاین در سراسر کشور برقرار خواهد بود تا همه نویسندگان کشورمان در این مراسم حضور داشته باشند.

جوایز متناسب با تورم افزایش داشته است

بایرامی تاکید کرد: بخاطر تاکیدات ستاد ملی مبارزه با کرونا امکان برگزاری اجتماع وجود ندارد درحالی که این آمادگی وجود داشت تا مراسم اختتامیه با حفظ کامل فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد و برگزیدگان در مراسم حضور داشته باشند، اما بخش نامه ستاد ملی مبارزه با کرونا علت تغییر رویکرد برنامه بود چراکه ما قصد نداریم خلاف این بخش نامه عمل کرده باشیم لذا محدودیت هایی را در برنامه اختتامیه اعمال کردیم.

وی درخصوص جوایز هجدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس گفت: نویسندگان و ناشران برگزیده لوح تندیس و جوایز نقدی جشنواره را دریافت خواهند کرد گرچه هیچ جایزه مادی نمی تواند جبران زحمتی که نویسندگان و ناشران متحمل می شوند باشد چراکه آن ها عمل بزرگی را انجام می دهند که ابعاد فرهنگی خواهد داشت، اما مبالغ جوایز این جشنواره متناسب با تورم افزایش داشته است.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ آقای خبر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر تئاتر آنلاین اعتماد آنلاین سینما پرس

حسین عاطفی بازیگر و کارگردان باسابقه تئاتر ایران طی یادداشتی گلایه آمیز از عضویت در خانه تئاتر و صندوق اعتباری هنر انصراف داد.

به گزارش مهر، حسین عاطفی هرچند در سال های اخیر کمتر نامش شنیده می شد اما از جمله هنرمندان باسابقه و موفق تئاتر ایران است که تحصیلات آکادمیک خود را در دانشکده هنرهای دراماتیک سپری کرده و از اعضای گروه تئاتر بازی بوده که در مقام کارگردان و بازیگر فعالیت های مستمر و تأثیرگذاری داشته است.

عاطفی در دوران فعالیت خود در عرصه تئاتر در تالار محراب و انجمن نمایش حضور داشته و در زمینه حمایت از تئاتر و هنرمندان جوان تئاتر در استان تهران تلاش های بسیاری داشته است.

وی چند سالی است که در عرصه تئاتر فعالیت نمی کند اما برای هنرمندانی که در تئاتر سابقه بالایی دارند چهره ای فراموش نشدنی است. این هنرمند باسابقه طی یادداشتی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده، از عضویت در خانه تئاتر و صندوق اعتباری هنر انصراف داد.

در این یادداشت درباره دلایل این تصمیم نیز اشاره ای کوتاه و انتقادی شده است.

عاطفی در یادداشت خود خطاب به مدیرعامل خانه تئاتر چنین نوشته است:

خدای مهربان

هنرمند گرامی جناب آقای گیل آبادی

مدیرعامل محترم خانه تئاتر

با سلام

سال هاست کار تئاتر نمی کنم و در گوشه ای از این مملکت روزگار می گذرانم و لزومی برای عضویت در خانه تئاتر نمی بینم و همچنین عضویت در صندوق اعتباری هنر.

بر خود لازم می دانم جهت اطلاع دوستان شریف تئاتری خودم که برای دریافت کمک بسیاربسیار ناچیزی باید در خانه تئاتر به صف بایستند و در صندوق اعتباری هنر مظلومانه در مقابل بی هنران قرار بگیرند تا حقوق به حق خود را دریافت کنند بگویم که: بنده عضو این دو مجموعه نیستم.

از این پس قرار گرفتن نام اینجانب در عضویت این دو مجموعه کاری ناپسند و غیراخلاقی است. با سکوت اعلام می کنم عدم عضویت در این دو مکان باعث آرامش اینجانب و خانواده ام می شود. خوش باشید.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
معاون نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای مدت زمان صدور مجوز بازی را 7 روز کاری بیان کرد و گفت: ما صدور مجوز کمتر از 7 روز هم زیاد داشته ایم و در طولانی ترین زمان، صدور مجوز برای یک بازی سه هفته طول کشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

گروه تفریح و نشاط؛ سعیده اسدیان: بسیاری از بازی سازان بازی های موبایلی و کامپیوتری همواره از مشکلات موجود در مسیر دریافت مجوز برای بازی ها گلایه دارند و می گویند رفتار سلیقه ای و زمان بر بودن نظارت ها مشکل ساز است.

به همین جهت با عقیل منصوری، معاون نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای به گفت و گو نشستیم تا پاسخگوی گلایه های بازی سازان باشد و در خصوص روند نظارت بر بازی ها بیشتر برایمان توضیح دهد.

وی در گفت و گو با خبرنگار فارس درخصوص اعتراض بازی سازان به روند دریافت مجوز و اعمال سختگیری های بیش از حد از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای اظهار داشت: روزانه تعداد زیادی بازی موبایلی و کامپیوتری به دست ما می رسد که در یک فرآیند زمانی حداقلی اقدام به صدور مجوز برای آنها می کنیم.

صدور مجوز برای بازی های موبایلی و کامپیوتری حداقل 7 روز و حداکثر 3 هفته زمان می برد

منصوری مدت زمان صدور مجوز بازی را 7 روز کاری بیان کرد و گفت: این زمان بسته به پیچیدگی های یک بازی و یا اصلاحات مورد نیاز آن تغییر می کند. ما صدور مجوز کمتر از 7 روز هم زیاد داشته ایم و در طولانی ترین زمان، صدور مجوز برای یک بازی سه هفته طول کشیده که آن هم به دلیل اعتراض بازی ساز و انجام مجدد فرآیندهای اداری بوده است.

معاون نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای با بیان اینکه طی یک سال گذشته صدور مجوز 4 یا 5 بازی از میان صدها بازی طولانی شده است، گفت: گاهی اوقات بازی سازان خودشان در پروسه دریافت مجوز نقش دارند. یک زمان به بازی ساز می گوییم فلان مورد در بازی باید اصلاح شود، طبیعتاً اگر بازی ساز دو ماه زمان بگذرد و برای اصلاح این مورد اقدام نکند صدور مجوزش هم با تأخیر صورت می گیرد. در واقع برخی بازی سازان ترجیح می دهند مشکل به وجود آمده را به جای اصلاح، از طریق کانال های دیگری پیگیری کنند که همین موضوع زمان بر می شود اما نباید آن را به پای ما نوشت.

خیلی از بازی سازان بوده اند که به محض ابلاغ مشکل به دنبال اصلاح رفتند و به سرعت هم مجوز خود را دریافت کردند.

اقدام سلیقه ای نداریم

وی با بیان اینکه ما در این معاونت هیچ اقدام سلیقه ای انجام نمی دهیم، گفت: تمامی تصمیمات بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و آئین نامه نظام رده بندی سنی (مصوب جلسه 666 مورخ پنجم مردادماه 95، شورای فرهنگ عمومی کشور) انجام می گیرد، ضمن اینکه دستورالعمل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که یک مورد آن مربوط به سال 95 و مورد دیگر مربوط به دی ماه سال 98 است ساز و کار صدور پروانه انتشار بازی را مشخص کرده است.
معاون نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای افزود: برابر اطلاع در دوره های قبل اجرای این دستورالعمل ها به صورت کامل ملاک عمل قرار نمی گرفته مگر در موارد خاص اما طی یک سال گذشته ما همه را به یک چشم می بینیم و فرآیند صدور مجوز ثابت و استاندارد است و به همه دوستان هم اعلام کرده ایم قانون برای همه یکسان است، حتی روی سایت بنیاد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم این دستورالعمل ها وجود دارد.

منصوری ادامه داد: مهمترین بخش، شورای رده بندی سنی است که اعضای آن توسط وزیر ارشاد مشخص شده اند که شامل برخی افراد حقیقی و برخی افراد حقوقی می شوند.

حضور نماینده بازی سازان در جلسات شورای رده بندی سنی

برابر اظهارات همکاران قدیمی تر در دوره های قبلی جلسات شورا با وقفه برگزار می شد یا به صورت منظم برگزار نمی شد اما در حال حاضر به صورت منظم جلساتی در طول هر ماه تشکیل می شود. اعضای شورا هم بعضاً افراد قدیمی هستند. در هر صورت قانون برای همه یکسان است و روند صدور مجوزها علیرغم حجم بسیار زیاد بازی هایی که به ما می رسد کوتاه بوده است.

معاون نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در پاسخ به این سؤال که چرا یک نفر از بازی سازان به عنوان نماینده در این جلسات حاضر نمی شود، گفت: وزیر ارشاد در دستورالعمل صدور پروانه انتشار بازی ها اجازه داده اند که یک نفر به عنوان بخش خصوصی و نماینده بازی ساز ها در این جلسات حاضر شوند که الان آن فرد وجود دارد و نگاهش با نگاه بازی سازان همراه است و اگر نیازی به اصلاح باشد همان فرد نگاه ما را اصلاح می کند، البته بازی ساز ها می گویند یک نفر به پیشنهاد ما در جلسات حاضر شوند. به شخصه مخالفتی با این موضوع ندارم ولی بنیاد ملی بازی های رایانه ای فقط مجری دستورالعمل های ابلاغی است.

در هر صورت با نگاه حمایتی، این درخواست بازی سازان را با حضور نماینده شان، در جلسات رده بندی مطرح کردیم و جمع بندی اعضای شورا این شد که اگر یک بازی اصطلاحاً به مشکل برخورد کرد، از خود تولید کننده همان بازی دعوت می کنیم تا در صورتی که اعتراضی دارد در جلسه حاضر شود و از بازی خود دفاع کند. در دستورالعمل هم امکان اعتراض به رأی شورا برای بازی سازان دیده شده است و در همین مدت طی 2 فقره به اعتراض بازی سازان رسیدگی شد.

توجه ویژه کمیته فیلترینگ به گزارش های مردمی

منصوری در خصوص عدم رعایت رده بندی سنی در بازی های ارائه شده از سوی برخی مارکت ها گفت: از آنجایی که برخی از مارکت ها سهم عمده ای در توزیع بازی ها دارند معمولاً عمده توجه و نگاه های نظارتی و حتی حمایتی به سمت همان مارکت معطوف است. ما سعی کردیم این نگاه را اصلاح کنیم و در همین راستا با مدیر عامل مارکت های دیگر جلساتی به صورت حضوری یا مجازی برگزار و در آن جلسات عنوان کردیم شدت و ضعف این نظارت ها و حمایت ها قطعاً یکسان نیست، ما به دنبال اصلاح این موضوع هستیم اما مارکتی که سهم عمده ای در توزیع بازی ها دارد طبعاً توجه بیشتری هم به آن می شود.

وی در پاسخ به این سؤال که در صورت بروز تخلف و عدم حذف بازی نامناسب از سوی مارکت ها چه برخوردی با آنها می شود، گفت: کمیته فیلترینگ منتظر گزارش کسی نمی مانند و خودشان مطابق گزارش های مردمی به طور مستقیم وارد می شوند. مواردی را داشته ایم که پرونده اش سر و صدا کرد و بازی شاکی خصوصی داشته است.

دادستانی و دستگاه قضایی از ما گزارش کارشناسی خواستند و ما فقط گزارش ها را ارائه کردیم. در واقع باید بگویم تا امروز نگاه ما بیشتر حمایتی بوده تا نظارتی و در مواقع فیلتر یک بازی، متناسب با همکاری بازی ساز با بنیاد، ما نیز از همه ظرفیت ها برای رفع فیلتر آن استفاده کرده ایم که در این مسیر همکاری خوب و درک مناسبی را از سوی کمیته فیلترینگ شاهد بوده ایم.

فرآیند تعیین رده سنی برای بازی ها

معاون نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای با بیان اینکه رده بندی سنی در همه کشورها انجام می شود، گفت: معمولاً محتوای حاوی خشونت، ناهنجاری های اخلاقی و ترس و ... در تمام نظام های رده بندی جزو محتواهای آسیب رسان شناخته می شود اما شدت و ضعف آنها با یکدیگر متفاوت است اما همه کشورها این محتواها را آسیب رسان تلقی می کنند و بر همین اساس هم بازی ها رده بندی سنی می شوند.

بر اساس آئین نامه رده بندی سنی بازی ها که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و به طور مرتب هم به روز می شود معیارهایی مثل موارد فوق یا دخانیات، محتواهای خلاف قانون اساسی، محتواهای ترغیب کننده به ارتکاب جرم و ... نیز مورد بررسی قرار می گیرد، مثلاً در ذیل معیار خشونت، موضوعاتی مانند تهدید، قتل، شکنجه و ... بررسی می شود.
به عنوان یک مثال جزئی، در بررسی بازی ها اگر خشونتی اتفاق بیفتد ابتدا بررسی می شود که این خشونت علیه انسان صورت گرفته یا غیر انسان یا شامل نوعی از خشونت محیطی می شود. در گام بعدی صریح یا ضمنی بودن خشونت و سپس اشکال مختلف آن اعم از کودکانه، فانتزی یا واقعی بودن پدیده بررسی می شود.

دفعات تکرار پدیده خشونت آمیز مذکور، میزان خون مرتبط با آن خشونت، امتیاز گرفتن یا نگرفتن بازیکن از خشونت اعمال شده یا اعمال شدن خشونت نسبت به فرد آسیب پذیر و... از جمله سایر شاخص های جزئی تر است که بررسی می شود، البته معمولا ًوجود خشونت هایی از این دسته، اگر موجب ممنوعیت نشوند، باعث افزایش رده سنی بازی رایانه ای خواهند شد، شما ببینید فقط در معیار خشونت چقدر جزئیات وجود دارد. بر همین اساس هم ممکن است یک بازی برای یکی از رده های بالای 7 سال تا بالای 18 سال رده بندی شود.

در پروسه بررسی بازی ها گیمرها شروع به بازی می کنند و گاهی تا 150 ساعت از بازی فیلم تهیه می شود. بعد گیمر به تحلیلگر گزارش می دهد مثلاً در دقیقه 20 بازی، شاخص الف ملاحظه شد. ممکن است تحلیلگر فیلم بازی را ببیند و نظر گیمر را تائید یا رد کند، سپس نتیجه را به شورای رده بندی ارسال می کنیم. این شورا تمامی ویدئوهای مرتبط با بازی را می بیند و نظرات کارشناسی را می شنود. گاهی رده سنی طبق همان چیزی که تحلیلگر و کارشناس ارائه داده اند باقی می ماند گاهی تغییر می کند.

نگاه ویژه به بازی سازان مشمول خدمت سربازی

منصوری در خصوص تفاهم نامه بنیاد ملی بازی های رایانه ای با معاونت اجتماعی ناجا گفت: این تفاهم نامه بخش های حمایتی خوبی را در بر دارد، مثلا ًبازی سازی که تخصص دارد لازم نیست دو سال خدمت وظیفه را در شرایط غیر تخصصی مرتبط با بازی سازی انجام دهد بلکه می تواند در ایام خدمت سربازی، به فعالیت تخصصی بازی سازی خود (تحت شرایط خاص مورد توافق) ادامه دهد.

ناجا در حال حاضر در حوزه بازی های رایانه ای ورود داشته و بازی گشت پلیس 1 و 2 جزو پرمخاطب ترین و پر دانلودترین بازی ها بوده است و طبعا بازی سازان می توانند در ایام خدمت وظیفه خود، در چنین حوزه هایی ورود کنند.

از آنجایی که می توان از ظرفیت بازی های رایانه ای برای آموزش، تغییر رفتار یا حتی کنترل بزهکاری استفاده کرد انتظار داشتن چنین نتایجی از تفاهم نامه مذکور دور از ذهن نیست، به صورت کلی نگاه بنیاد در همه اقدامات منجمله تفاهم نامه با ناجا، نگاه حکمرانی و حمایتگرانه است.

واردات و کنترل بازار بازی عزم همگانی را طلب می کند

وی در ادامه گفت: گاهی در جرائد و رسانه ها می بینیم که نوشته شده نهادهای تخصصی کشور در خواب هستند و فلان بازی مشکل دار در حال توزیع است، اگر لازم باشد جوابی بدهیم به این نکته اشاره می کنیم که بنیاد ملی بازی های رایانه ای در حوزه نظارتی خود بازی ها را رده بندی کرده و محتوای مناسب را در اختیار خانواده ها و جامعه قرار می دهد، اما اینکه بخواهیم فقط بنیاد را عامل مؤثر بدانیم اشتباه است.

در واقع بحث قاچاق بازی ها یک موضوع بین بخشی است، ما در برابر ورود بازی های غیرمجاز بی تفاوت نیستیم اما متأسفانه افراد سودجو هم منافع مالی برایشان در اولویت است. خاطرم هست چند وقت پیش یکی از این افراد می گفت اگر من فلان بازی را نفروشم نصف درآمدم از بین می رود در حالی که می دانم چه بازی مخربی است و در بیشتر کشورهای جهان هم ممنوع شده است!بحث واردات و کنترل بازار بازی عزم همگانی را طلب می کند و پلیس، صدا و سیما، گمرک و سایر ارگان های متولی، حتی شهرداری ها و آموزش و پرورش (که برابر سند سیاست های حاکم بر برنامه ملی بازی های رایانه ای مصوب شورای ملی فضای مجازی به ریاست رئیس جمهوری در سال 1394 موظف به همکاری هستند) باید به این موضوع ورود کنند.

ماهانه 300 تا 400 بازی رده بندی می شوند

معاون نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در ادامه در خصوص تأثیر کرونا بر وضعیت بازی ها گفت: کرونا قابل پیش بینی نبود و همه چیز به خصوص صنعت بازی را تحت تاثیر قرار داد اما خوشبختانه این صنعت بر خلاف صنایع دیگر در ایام کرونا دچار پیشرفت شد.

منصوری در خصوص اینکه آیا در این ایام بازی هایی با محوریت خانواده، داشتید، گفت: بازی ساز ها به این سمت حرکت کرده اند اما باید بدانیم که ساخت بازی زمان زیادی می برد، در حال حاضر بازی های زیادی داریم که قابل توصیه به خانواده ها است.

از جمله اقدامات معاونت آموزش بنیاد این بود که با آموزش و پرورش وارد تعامل شده تا بازی های خوب را به خانواده ها معرفی کند. در همین اساس هم بنیاد فراخوان منتشر کرد که بازی هایی که تمایل به معرفی دارند حتما ثبت نام کنند تا اگر با آموزش و پرورش روی مصادیق به این نتیجه برسیم این بازی ها معرفی می شوند، یا مثلاً در حوزه مدیریت مصرف یکی از واحدهای تازه تاسیس ما که اسفند ماه 98 کار خود را آغاز کرد اقدامات خوبی را در دست دارد ضمن اینکه معاونت آموزش بنیاد هم در حوزه سواد رسانه ای خانواده ها سلسله اقداماتی را انجام داده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته 5 هزار بازی موبایلی رده بندی شدند، گفت: ماهانه 300 تا 400 بازی رده بندی می شوند و با توجه به حجم بازی هایی که برای دریافت پروانه انتشار به سمت ما می آید باید بگویم که افزایش تولید داشته ایم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یکی از صدابرداران شناخته شده حوزه موسیقی و تئاتر با انتشار یادداشتی از عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجه با هنرمندان فعال حوزه های تئاتر و موسیقی طی روزهای کرونایی انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، آیدین الفت از مدرسان و صدابرداران شناخته شده حوزه موسیقی و تئاتر که طی سال های اخیر به عنوان طراح صدا، ناظر ضبط و مهندسی صدا چندین پروژه موسیقایی و تئاتر حضور فعالی داشته با انتشار یادداشتی از عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجهه با نحوه فعالیت هنرمندان دو حوزه تئاتر و موسیقی طی روزهای کرونایی به شدت انتقاد کرد.

در یادداشت آیدین الفت آمده است:

کم کم به مراسم یک سالگی کرونا نزدیک می شویم. مراسمی که همه در آن با کوله باری از خستگی، ناامیدی، بی برنامگی، بی هدفی، با لباس های ضدعفونی شده و با صورت هایی با چند لایه ماسک جراحی، به آن ملحق خواهیم شد. تنها خشنودی ما زنده بودن است و حواسمان نیست تفاوت بسیاری بین زنده بودن و زندگی کردن است.

نظر من این است که برای مبارزه با شیوع کرونا و یا هر بیماری ویروسی دیگری، اولین ابزار ماسک و مواد ضدعفونی نیست . اولین نیاز فرهنگ مبارزه است، فرهنگ بهداشت است، فرهنگ رفتار اجتماعی است و فرهنگ یاری رساندن و یاری گرفتن است. وقتی فرهنگ نباشد جاده های بسته با ازدحام مردم باز می شوند، رستوران های بسته به خاطر لحظه ای خوشی باز می شوند، مهمانی ها برگزار می شود، جشن ها گرفته می شود و الی آخر.

نظر من این است که برای مبارزه با شیوع کرونا و یا هر بیماری ویروسی دیگری، اولین ابزار ماسک و مواد ضدعفونی نیست . اولین نیاز فرهنگ مبارزه است، فرهنگ بهداشت است، فرهنگ رفتار اجتماعی است و فرهنگ یاری رساندن و یاری گرفتن است برای من جالب این است که اولین حرکت دولتمردان برای مبارزه با کرونا بستن مراکز فرهنگی است. انگار که مرکز شیوع این بیماری تنها مراکز فرهنگی است. در حالی که مراکز فرهنگی مرکز آموزش مبارزه، یاد دادن نحوه برخورد و محل آموختن الگویی برای تربیت جامعه در این مبارزه همگانی است. در این نحوه عملکرد مراکز گسترش فرهنگ بسته می شود اما رستوران ها باز است، پاساژها باز است، مراکز خرید باز است و آنچه که ربطی به فرهنگ ندارد باز است.

به عنوان مدیر یک مرکز مهم آموزشی در کشور سؤال من این است اگر مسأله تجمع و تردد است که چگونه است که این مراکز باز هستند، اگر تجمع محدود با رعایت اصول و پروتکل های بهداشتی مجاز است که رسالت مراکز فرهنگی به عنوان مراکز گسترش فرهنگ و آموزش دهنده نحوه برخورد با این بیماری باید در درجه اول فعالیت باشند. نه اولین جا برای بستن، تهدید و پلمپ.

فرض بگیریم به دلایلی که از حد فهم من خارج است باید مراکز فرهنگی بسته و مراکز تجاری باز باشند. چرا هیچ کمک و تمهیدی برای حمایت از مراکز فرهنگی و آموزشی دیده نشده است؟! البته در رسانه ها گفته می شود که وام می دهیم و کمک می کنیم و غیره. ما به عنوان یک مجموعه آموزشی که زیر نظر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور فعالیت می کند تا به حال هیچ کمکی از آن سازمان و یا هر سازمان دیگری دریافت ننموده ایم. بعد از درج اخبار حمایتی بارها به سازمان های ذی ربط مراجعه نموده ایم و در نهایت همین چند روز پیش گفتند یک وام 5 میلیون تومانی بوده و تمام شده است! اولاً چگونه این وام بدون خبر تمام شده و ثانیاً آیا 5 میلیون تومان می تواند کمک به 9 ماه بیکاری و کم کاری یک مرکز آموزشی بزرگ و مهم کند؟!

اینجانب به عنوان مدیر یکی از استودیوهای خصوصی که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند پس از وعده چند روز پیش مسئولین برای دریافت وام 100 میلیون تومانی مکرراً در حال پیگیری هستم اما تا کنون هیچ خبری از هیچ وامی نشده است. این در حالی است که می گویند این وام باید با بهره پس داده شود. به نظر شما آیا وام و آن هم بهره دار چگونه می تواند چاره این 9 ماه ما باشد؟ کمکی که مراکزی همچون ما نیاز داریم. کمک بلاعوض است. مگر خود شما دستور به تعطیلی نمی دهید، پس چطور باید مخارج تعطیلی توسط خود ما تأمین شود؟! از سودهایمان و یا اختلاس های میلیاردی مان ؟! مخارج کارکنان، اجاره فضا و هزینه های گوناگون مگر به این سادگی تأمین می شود که برنامه ریزان محترم تعطیلی ها منت دادن وام، که آن هم البته جز یک خبر جرایدی دیگر هیچ خبری از آن نیست را با بهره و سود می دهند.

به تازگی یک مرکز بزرگ فرهنگی به نام تئاتر مستقل تهران تعطیل شده و جواب مسئولان سکوت است و از آن جالب تر که مدت هاست که اغلب هنرمندان نیز سکوت اختیار کرده اند. در موسیقی علاوه بر نت ها سکوت ها نیز ثبت می شود. احوالات امروز ما نیز چون یک موسیقی سوگوارانه در حال ثبت شدن است. آن اتفاقی که برای تئاتر مستقل تهران افتاد به زودی برای این قشر آسیب پذیر می افتد و به لطف کرونا تنها نت ثبت شده سکوت است.

پس از 8 ماه از زندگی کردن به زنده بودن رسیده ایم. حال به زودی با این ضربه مهلک اقتصادی به جامعه فرهنگ پرور و بدون تدبیر و ارشاد فرهنگ، از زنده بودن هم باز خواهیم ایستاد و تاریخ ثبت خواهد کرد که در دوران وبا ، سفلیس ، آنفولانزای خوکی و کرونا جهان چگونه، کشورها چگونه، شهرها چگونه و خانه ها چگونه مدیریت شدند...

کد خبر 5066161

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیرکل هنرهای نمایشی از امکان جابه جایی ساعت اجرای آثار پیش از شش عصر گفته و در مورد بودجه تئاتر می گوید: شاید در نگاه سازمان مدیریت و برنامه ریزی این ایده تداعی شود که با کاهش فعالیت های تئاتری در سال شیوع کرونا، بودجه این حوزه را کاهش دهند. اما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاقا برعکس، نگاهی حمایتی وجود دارد و به طور کامل در جریان کار هستند که اگر تئاتر صحنه ای اجرا نمی شود، بالاخره برای فضای مجازی آثاری تولید می شوند و بنابراین وزارتخانه خودش در مقام مطالبه گر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : کیوسک خبر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیر صعودی آمار ابتلا به کرونا، با آغاز دور جدیدی از محدودیت ها همراه بوده است؛ هرچند تئاتر و سایر فعالیت های هنری بیشتر از سایر مشاغل، از همان روزهای ابتدایی اسفند سال گذشته تعطیل شده و این تعطیلات اجباری مستمر تا تیر هم ادامه داشت و پس از آن هم با هر بار اوج گیری بیماری، کرکره تئاترها پایین کشیده شد. با این حال، در جدیدترین ممنوعیت های ابلاغ شده قرار است از بیستم آبان طرح ممنوعیت فعالیت اماکن و مشاغل (به جز گروه یک) در تهران و سایر شهرها اعمال شود. به همین بهانه، با قادر آشنا (مدیرکل هنرهای نمایشی) درباره امکان فعالیت تئاترها پیش از ساعت شش عصر و همچنین موارد دیگری مانند فعالیت جشنواره های فجر و مقاومت در این زمان و مساله کاهش بودجه تئاتر گفتگو کردیم.

با توجه به اینکه به تازگی موضوعی برای اعمال محدودیت های جدید کرونایی در تهران و سایر شهرها از بیستم آبان مطرح شده که قرار است ممنوعیت تردد و فعالیت مشاغل از ساعت 18 به بعد اعمال شود، در صورت امکان فعالیت تئاترها قبل از این ساعت، رویکردهای اداره کل هنرهای نمایشی نسبت به آن چطور خواهد بود؟

در این ایام بحرانی ما باید بتوانیم خودمان را متناسب با بروز هر شرایط جدیدی آماده کنیم و جلو برویم تا کار تعطیل نشود. از زمان مطرح شدن تعطیلی تئاتر به دلیل شیوع کرونا، پیگیری های متعددی انجام دادیم و جلسات زیادی با دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای حسینی معاون محترم وزیر و مجموعه های دیگر، مثل دکتر زالی و استاندار محترم تهران داشتیم و در این جلسات تشریح می کردیم که تئاتر نه یک وسیله تفنن، که یک شغل است و تئاتری ها آن را برای امرار معاش و زندگی نیاز دارند. بنابراین باید آن را به عنوان شغل ببینیم و مواجهه با آن هم به همین شکل باشد و نمی شود شغل بخشی از جامعه درازمدت تعطیل باشد چون آنها که به این حرفه مشغول اند بیکار می شوند و باید تامین شوند. بنابراین این نظر کلی ما بود. اما این رویکرد ما، خدای ناکرده به معنی مقابله با دستورات دولت یا وزارت بهداشت نبوده. ما تلاش می کنیم خواسته های خودمان را بر اساس شرایط بیان کنیم؛ در عین آنکه گفتگو و مذاکره می کنیم و حرف هایمان را به صورت کارشناسی مطرح می کنیم، در عین حال به نظرات قانونی که به ما ابلاغ می شود هم تمکین خواهیم کرد.

در پی شرایط جدیدی هم که با طرح موضوع ممنوعیت ها پیش آمده، طی دو روز گذشته پیگیری هایی انجام دادم که آیا امکان پذیر است که ساعت اجرای تئاتر را جابه جا کرده و با عقب کشیدن آغاز اجرای نمایش ها، آثار قبل از ساعت 18 به صحنه بروند؟ چون سیاست کلی طرح این است که غروب ها، شهرها و مراکز استان ها خلوت شوند، ما هم پیگیری می کنیم تا بر همین اساس برنامه ها را پیش ببریم. در این راستا، با مدیران سالن های تئاتر هم جلسه خواهیم داشت تا بررسی کرده و ببینیم چطور می توانیم برای این یک ماهی که ممنوعیت فعالیت ها از ساعت 18 به بعد خواهد بود، یکی دو ساعت زمان اجرای تئاترها را به عقب ببریم.

آمار صعودی مبتلایان و جان باختگان کرونا، چشم اندازی ناخوشایند از اوج گرفتن بیماری در اواخر پاییز و زمستان دارد. اما به نظر می رسد جشنواره های ملی و بین المللی تئاتر، مانند مقاومت و فجر با روتین گذشته، برنامه ریزی و کار می کنند و خیلی مناسبات شرایط کرونایی در آن دیده نشده است. ستاد و جلساتی به طور ویژه این مساله را پیگیری می کند؟

هم آقای حسین مسافرآستانه و هم آقای حمید نیلی و هم مدیران/ دبیران هر جشنواره دیگری، قطعا به شرایط ویژه کشور توجه دارند. در همین راستا هم در چند سطح برنامه ریزی کرده ایم که اگر به شرایطی برسیم که حتی با ظرفیت 50 درصد صندلی های سالن، امکان اجرای حضوری نمایش ها را نداشته باشیم، قطعا از امکان فضای مجازی برای برگزاری مطلوب جشنواره استفاده کنیم. برای همین الان در حال ارتقای سایت ایران تئاتر به عنوان یک پلتفرم پیشرفته هستیم که بتواند به شکل آفلاین و آنلاین هم زمان چند اجرا را پوشش داده و پخش کند. توسعه زیرساخت های آن به طور حرفه ای انجام شده و خوشحالم که بگویم این کار در مراحل پایانی بارگذاری است. ضمن اینکه مدنظر داریم که حتما از ظرفیت سایر پلتفرم ها هم برای این کار استفاده کنیم. گفتگویی با همراه اول داشته ایم و روبیکا هم مشتاق است در این زمینه با ما همکاری کند. اولا این امید و آرزو را داریم که ویروس کرونا هرچه سریع تر از بین برود اما در کنارش، رعایت شیوه نامه ها بهداشتی برای حفظ جان و سلامتی هنرمندان و مخاطبان تئاتر برای ما در اولویت اول و تامین معاش آنها در اولویت دوم قرار دارد. معتقدم جشنواره تئاتر فجر هم با سال ها سابقه باید برگزار شود، چراکه خیلی از هنرمندان که مدت هاست مشغول کار نیستند از طریق جشنواره آثارشان را ارائه می کنند و از کمک های دولتی بهره مند می شوند. اما در نهایت، قطعا جمیع جهات را در نظر می گیریم تا کمترین آفت را داشته باشیم. اگر این تمهیدات بیان نمی شود هم، باید بدانید جلسات تخصصی به طور مداوم از سوی دبیران جشنواره ها مانند جشنواره بین المللی تئاتر فجر برگزار می شود و این ملاحظات را مدنظر داریم که هم آسیبی متوجه کسی نشود و هم بتوانیم کار را در حد شرایط معمول جلو ببریم.

در طول سال های اخیر شاهد کاهش سال به سال بودجه تئاتر بوده ایم. اکنون نگرانی های عمده ای برای کاهش چشم گیر بودجه تئاتر در سال آینده به بهانه تعطیلی کرونایی آثار صحنه ای وجود دارد. این نگرانی ها را تا چه اندازه به جا می دانید؟

شاید در نگاه سازمان مدیریت و برنامه ریزی این ایده تداعی شود اما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاقا برعکس، نگاهی حمایتی وجود دارد و به طور کامل در جریان کار هستند که اگر تئاتر صحنه ای اجرا نمی شود، بالاخره برای فضای مجازی آثاری تولید می شوند و بنابراین وزارتخانه خودش در مقام مطالبه گر است. در تلاش هستیم که این نگرانی برطرف شود و به جد دنبال این مساله هستیم و گفتگوهای هفتگی در این زمینه داریم و امیدواریم شاهد کاهش بودجه تئاتر در سال آینده نباشیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

سمیرا باباجانپور

روزهای ناخوش تئاتر کودک در سالن های خالی غرب تهران، نشان از بحرانی می دهد که دامن این هنر نمایشی را گرفته است. هرچقدر طی این سال ها مدیران هنری منطقه برای توسعه این هنر نمایشی تلاش کردند و منطقه 5 به عنوان پاتوق اصلی نمایش های کودک و نوجوان معرفی شده است، اما 8 ماه بیکاری مطلق اعضای گروه های نمایشی، نگرانی های زیادی به همراه داشته است. کرونا بازیگران خوش ذوق را از روی صحنه نمایش، پشت فرمان ماشین های مسافرکشی نشانده است.

باید چاره ای اندیشید. روزهای بحران زده پیش رو همه مشاغل را با چالش اقتصادی روبه رو کرده است. با این وجود، برخی از شغل ها در حال از بین رفتن هستند. وقتی پای صحبت کارگردان های جوانی می نشینیم که به طور حرفه ای سال ها است نمایش کودک را روی صحنه برده اند و آنها از بیکاری مطلق حرف می زنند و از نبود حمایت گلایه می کنند، نباید به این فکر کنیم که چاره ای نیست. فکر و اندیشه جمعی نباید بگذارد کمر فرهنگ وهنر زیر سایه این بیماری خم شود.

تئاتردر فضای پررونق مجازی
حمایت از گروه های نمایشی و ورود آنها به فضای مجازی اگرچه با قانون تئاتر که همان تماشاگر حضوری است، جور درنمی آید اما این روزها بهترین راه برای روشن نگاه داشتن این چراغ بی فروغ همین فضای پر رونق آنلاین است. امروز بسیاری از برنامه ها به صورت آنلاین در حال برگزاری است. سخنرانی آنلاین، تدریس آنلاین و... تئاتر آنلاین هم می تواند یک روش جدی و خلاقانه باشد به شرطی که حمایت های لازم را کسب کند و ارزش و اعتبار آن کاسته نشود.
هرچند که تئاتر آنلاین نمی تواند جای تئاتر را بگیرد ولی می تواند امکانی باشد که نفس این هنر نمایشی بند نیاید و هنرمندان این عرصه، خانه نشین نشوند. غرب تهران به ویژه بخش فرهنگی وهنری منطقه 5 طی یک دهه گذشته در زمینه اجرای نمایش های کودکانه بسیار موفق بوده است. تلاش و زحمت هنرمندان جوان، این روزها به حمایت و چاره اندیشی مسئولان نیازمند است.

تعطیلی یک تجربه موفق
بیش از 15 سال از فعالیت فرهنگسرای فردوس در زمینه تئاتر و نمایش کودک می گذرد. تجربه موفقی که موجب شده تا این فرهنگسرا به قطب نمایش کودک غرب تهران تبدیل شود. در این مدت، نمایش کودک در 2 زمان صبح و عصر اجرا می شد اما این فعالیت هنری موفق به یکباره با شیوع ویروس کروناوتعطیلی ناشی از آن، دستخوش تغییرات جبران ناپذیری شده است. سحر حاجی غنی زاده ، مسئول واحد نمایش فرهنگسرای فردوس، در این باره بیشتر توضیح می دهد: اجراهای مستمر و موفق گروه های نمایشی کودک در سالن های نمایش منطقه 5، یعنی در سالن فرهنگسرای فردوس و مجتمع فرهنگی و هنری نور ، کودکان و نوجوانان زیادی را روی صندلی های نمایش نشاند اما این تجربه موفق به یکباره تعطیل شد و به سبب حفظ فاصله فیزیکی و رعایت پروتکل های بهداشتی کاری نمی توان برای جان گرفتن آن انجام داد. استقبال شهروندان و مدارس و مهدکودک ها سبب شده بود تا میزان درآمد سالانه از این نمایش ها در سالن فردوس چیزی در حدود 300 میلیون تومان باشد. درآمدی که به ناگاه از جیب گروه های نمایشی حذف شده است و آنها را خانه نشین کرده است.

سحر حاجی غنی زاده /مسئول واحد نمایش

حضور 30 کارگردان تئاتر در فرهنگسرا
مسئول واحد نمایش فرهنگسرای فردوس، درباره بحرانی که سالن های خالی نمایش را تهدید می کند، می گوید: تقریباً 30 کارگردان تئاتر کودک با ما در ارتباط بودند که سالانه 5 تا 6 نمایش را روی صحنه می بردند. گروه های حرفه ای که اکنون بیکار شده اند. حضور در فضای مجازی به پشتوانه و حمایت لازم دارد ومتأسفانه زیرساخت های این حضور هم فراهم نیست. حاجی غنی زاده در ادامه می گوید: فرهنگسرای آی تی دوره های فیلمبرداری نمایش را برگزار کرد تا نمایش ها را برای پخش آنلاین آماده کند ولی سازمان فرهنگی و هنری تنها می تواند هزینه یک جلسه را پرداخت کند. کارگردان ها چندان راغب نبودند چون نیروی حمایتی برای ضبط نمایش ها وجود نداشت. او درباره اجرای موقت نمایش در سالن فردوس می گوید: از تیرماه مجوز اجرای نمایش با حداقل تماشاگر را دریافت کردیم. ولی متأسفانه موج سوم کرونا دوباره همه جا را تعطیل کرد.

روزگار ناخوش گروه های نمایشی
امیر قاسمی بیش از 6 سال است که به طور حرفه ای در زمینه کارگردانی تئاتر کودک فعالیت می کند. اودرباره رونق سالن های نمایش در منطقه 5 می گوید: خوشبختانه خانواده ها در منطقه یک، 2 و 5 به نمایش دیدن اهمیت می دهند. کودکان پای ثابت سالن ها هستند و استقبال مناسب موجب شده تا کارگردان ها شور و شوق بیشتری برای انجام کارهای جدید داشته باشند. متأسفانه این روزها گروهای نمایشی روزگار خوشی ندارند. اینکه کرونا روی همه مشاغل تأثیر گذاشته، صحیح است.
اما باید بگویم که برخی مشاغل در حال از بین رفتن و یا محو شدن هستند. هنر و فعالیت های هنری بیشترین ضربه را در زمان بحران خورده است. او از نبود حمایت های لازم از فعالیت های هنری در این روزها می گوید: حمایت نمی شویم وتکلیفمان نیز روشن است. گویی همه چیز رها شده تا خودش، خودش را ترمیم کند. در میان همه هنرها، تئاتر ضربه زیادی خورده است. چون تئاتر بدون حضور تماشاگر مفهومی ندارد. با این حال، هیچ فکر جمعی برای بحران این بخش نشده است. حتی ساده ترین روش های حمایت های مالی و معنوی نیز انجام نشده است.

15 نفر در گروه تئاتری که امیر قاسمی سرپرستی آن را برعهده دارد، فعالیت می کنندو همه این افراد اکنون بیکار شده اند و ماه هاست حقوقی دریافت نکرده اند. قاسمی می گوید: حداقل چراغ تئاتر را روشن نگه داریم. با روش های خلاقانه در فضاهای باز با رعایت کامل و تعداد کمتر مخاطب کار ادامه پیدا کند. در این مدت با همکاری اعضای گروه در باغ فرهنگسرای نیاوران ، نمایش کودک را دوباره اجرا کردیم با حداقل تماشاچی و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، بی شک درآمدزایی خاصی نداشت اما بچه ها بیکار نبودند و دوباره همه جا تعطیل شده است. البته نمی گویم نباید تعطیل شود. منظورم این است که پشت این تعطیلی های مکرر باید برای مشاغل آسیب پذیر چاره اندیشی شود.

ضرورت حمایت مراکز فرهنگی
در یک سالی که گذشت، بیش از 6 کار روی صحنه برده اند و جزو گروه های فعال نمایش کودک درپایتخت انتخاب شده اند. قاسمی می گوید: بیمه همکاران عضو صندوق اعتباری هنر 3 ماه پرداخت شد، ولی پس از این درآمدی نیست که بقیه بیمه را پرداخت کنیم. 8 ماه بیکاری، بسیاری از همکارانمان را به سوی مشاغل دیگر حتی کارگری و مسافرکشی کشانده است. شاید باورش سخت باشد، ولی این اتفاق افتاده است.
او درباره اجرای نمایش های آنلاین می گوید: این کار به بستر و فضای مناسبی احتیاج دارد. دوربین خوب، امکانات صدا و... به راحتی در اختیارمان قرار نمی گیرد. باید خودمان دوربین اجاره کنیم، خودمان دکور بسازیم. برای نمایش آنلاین هم باید یک اسپانسری داشته باشیم که بتوانیم درآمد کسب کنیم. یعنی ارگان فرهنگی و مرکزی این نمایش را بخرد و سپس پخش کند.

پوریا شش پری کارگردان تئاتر:
سراهای محله فرصت خوبی برای توسعه تئاتر محلی است

پوریا شش پری ، کارگردان جوانی است که در حوزه تئاتر کودک و نوجوان فعالیت می کند. او می گوید: پیش از این هم در بیشتر سالن هایی که برای نمایش می رفتیم، هر روز از تعداد مخاطبان کم می شد. وضعیت اقتصادی مردم جوری شده است که برای کنترل مخارج، نخستین چیزی را که از سبد خانواده حذف می کنند، کالای فرهنگی است. از سویی، هزینه ها و دستمزدهای فعالیت های نمایشی افزایش پیدا کرده است. ما برای اینکه بتوانیم تئاتر کودک را همچنان پر شور نگاه داریم، باید مورد حمایت قرار بگیریم. خوشبختانه مردم غرب تهران به این موضوع اهمیت می دهند. سالن های فرهنگسرای فردوس معمولاً رونق خوبی دارد. بااین حال زمانی که هزینه یک نمایش با قیمت بلیت و دریافتی عوامل آن جور درنیاید، مخاطب ریزش پیدا می کند.
این کارگردان جوان ازمحتوای بعضی از تئاترهای کودکانه که در سالن های خصوصی نمایش داده می شود، گله می کند و می گوید: بعضی از نمایش های کودک برای جلب مخاطب و فروش بیشتر طوری طراحی می شوند که باب طبع والدین هستند. دیالوگ ها و حرکات شاید مناسب سن یک کودک نباشد. کودک اگر می خندد، تنها به این دلیل است که پدر و مادرش می خندند. ولی چیزی از نمایش دریافت نمی کنند. فکر می کنم نسبت به وسعت منطقه 5 و جمعیت آن، سالن های نمایش زیادی ندارد. به غیر از فرهنگسرای فردوس، خانه فرهنگ نورو کانون پرورش فکری جای دیگری فعال نیست. این در حالی است که بسیاری ازسراهای محله منطقه 5 از آمفی تئاترهای خوبی برخوردار هستند. این سراهای محله می توانند محل خوبی برای نمایش های کودک باشند. افرادی که دغدغه فرهنگی دارند هم می توانند حمایت کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
محمد دشتگلی مدیر عامل پردیس تئاتر شهرزاد، از مشکلات تماشاخانه ها و عدم حمایت دولت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، چند روز پیش بود که مصطفی کوشکی مدیر عامل تئاتر مستقل تهران ، از تعطیلی این مجموعه خبر داد. حدود نه ماه است که کرونا مهمان نحس خانه هایمان و منجر به تعطیلی اجباری تئاتر ها و سایر مراکز فرهنگی و هنری شده است. حال ما با محمد دشتگلی مدیر عامل پردیس تئاتر شهرزاد، در خصوص مشکلات تماشاخانه ها گفت و گو کرده ایم.

محمد دشتگلی مدیر عامل پردیس تئاتر شهرزاد، درباره تعطیلی تماشاخانه تئاتر مستقل تهران به خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: امیدوارم که این اتفاق برای تماشاخانه دیگری نیفتد؛ از 101 سالن تئاتر شهر تهران 49 تماشاخانه خصوصی است و بار اصلی اجرا های خوب و فاخر به دوش تماشاخانه های خصوصی با عمر پنج ساله افتاده است. من برای تعطیلی تماشاخانه تئاتر مستقل تهران که به دلیل پرداخت هزینه اجاره قادر به ادامه کار نشد، متاسفم.

او در خصوص مصوبات آخرین نشست مدیران تماشاخانه ها با قادر آشنا مدیر کل مرکز هنر های نمایشی، اظهار کرد: در آخرین نشست مقرر شد که تا اول آذر 99 حمایت جدی از تماشاخانه ها صورت نگیرد و همه مدیران تماشاخانه ها امضا کردند که تماشاخانه های خصوصی را تعطیل کنند. شاید مسئولان هم با تعطیلی آنها خوشحال شوند و نفس راحت بکشند. اول آذر ماه تکلیف تعطیلی دسته جمعی تماشاخانه ها مشخص می شود.

اجاره پردیس شهرزاد ماهی چهارصد میلیون تومان است

او ادامه داد: حدود نه ماه است که درگیر کرونا هستیم و حدود شش ماه است که دولت تعطیلی اجباری برای تماشاخانه های خصوصی را اعلام کرده است. مجموعه پردیس تئاتر شهرزاد تا سال 1400 از مالک اجاره شده است و مالک آن، هر شش ماه یک بار اجاره را پیشاپیش تحویل می گیرد. مبلغ هر ماه اجاره به همراه هزینه های جاری و حقوق پرسنل چهارصد میلیون تومان است و ما با مالک مجموعه در تعامل هستیم مبنی بر اینکه این پردیس هیچ درآمدی ندارد؛ با وجود اینکه این تماشاخانه ناخواسته و به دستور دولت بسته شده است، تاکنون نزدیک 6 میلیارد تومان به موجر پرداخت شده است و سالی چهار میلیارد تومان باید اجاره اینجا را بدهیم. بجز پنج الی شش نمایش بالای 95 درصد نمایش های اجرا شده در پردیس تئاتر شهرزاد در شرایط غیر از کرونا به فروش کامل نمی رسد؛ در شرایط کرونا و با فاصله گذاری اجتماعی و پنجاه درصدی سالن که دیگر هیچ.

مجموع کمک مالی دولت به 16 تماشاخانه، سیصد میلیون تومان بود!

دشتگلی در خصوص وام سیصد میلیونی مرکز هنرهای نمایشی به هر یک از تماشاخانه های خصوصی نیز گفت: مرکز هنرهای نمایشی سیصد میلیون تومان وام به هر تماشاخانه نداده و به شانزده تماشاخانه قیمت های مختلفی کمک مالی کرده است که جمعاً به سیصد میلیون می رسد! بیشترین کمک مالی به تماشاخانه های نوفل لوشاتو ، تئاتر مستقل تهران و تماشاخانه شهرزاد بوده است که به هر یک چهل میلیون تومان و در دو قسط بیست میلیون تومانی اعطا شد. این در صورتی است که چهل میلیون تومان مبلغ اعطایی دولت در قبال هزینه های ماهی چهارصد میلیون تومان شهرزاد چیزی نیست و حتی به هزینه آب و برق و حقوق کارکنان نمی رسد. شاید این کمک چهل میلیون تومانی برای تماشاخانه های خصوصی کوچک با ظرفیت پنجاه صندلی خوب باشد، ولی برای تماشاخانه هایی بزرگی مثل ما هیچ است. قادر آشنا، مدیر کل هنر های نمایشی علی رغم محدودیت ها به تماشاخانه های کوچک پنج میلیون تومان کمک کرده است؛ البته مبالغ متفاوت است از پنج میلیون شروع می شود و به ده میلیون، پانزده میلیون و به چهل میلیون می رسد.

او درباره نقش وزارت ارشاد در حل این معضلات گفت: به نظر می رسد وزارت ارشاد صیانت جدی از تماشاخانه های خصوصی به عمل نیاورده و تنها در این نه ماه وعده داده است که وام صد میلیونی با بهره 4 درصد پرداخت می کند. البته تاکنون هیچ تماشاخانه ای هیچ پولی دریافت نکرده است. وزارت ارشاد گفته که دولت مبلغ چهار میلیارد تومان برای بخش های آسیب دیده کرونا در نظر گرفته است؛ حالا چه مقدار برای حل مشکلات تماشاخانه های خصوصی در نظر گرفته شده مشخص نیست؛ چون در معاونت هنری ارشاد تنها هنر های نمایشی نیست و بخش های گوناگونی مانند موسیقی، هنر های تجسمی، گالری ها و ... هم هستند.

دشتگلی در ادامه بیان کرد: گلایه من به عنوان مدیر تماشاخانه این است که بخش حاکمیتی و دولتی در پنج سال گذشته از بخش خصوصی که پنجاه درصد تماشاخانه های استان تهران را در اختیار دارد، هیچ حمایتی نکرده است. آنان امنیت روانی و شغلی تماشاخانه های خصوصی را تامین نکرده اند، پرسنل ما کمتر از یک میلیون و نیم بیمه بیکاری دریافت کرده اند. آیا در 9 ماه با کمتر از یک و نیم میلیون تومان می شود، زندگی کرد؟ ریاست جمهوری در شعارهایش دغدغه فرهنگ و هنر را داشت، ولی گویا ارشاد در حد حرف این دغدغه را دارد؛ چون تا به حال هیچ اقدامی صورت نگرفته است. سوال من از وزارت ارشاد این است که آیا وزارت ارشاد فقط وظیفه صدور مجوز را بر عهده دارد و باید به عنوان یک مبصر با خط کش بالاسر تماشاخانه ها باشد؟! بخش خصوصی به حمایت و تعامل بیشتر دولت نیاز دارد.

کمک مرکز هنرهای نمایشی به تئاتری ها، وظیفه است نه لطف

او ادامه داد: باید شوارای حمایت، تخصیص اعتباری برای تئاتر در نظر بگیرد. وظیفه مرکز هنر های نمایشی کمک و حمایت از تئاتری هاست، من اسم آن را لطف نمی گذارم. جالب اینجاست که خبر را با ابهام اعلام می کنند و شما و دیگری فکر می کنید به هر تماشاخانه مبلغ سیصد میلیون پرداخت شده است! در صورتی که مجموع پرداخت ها به شانزده تماشاخانه سیصد میلیون شده است. این مبلغ حمایتی کارشناسی نبود؛ چون کوچکی و بزرگی تماشاخانه در آن در نظر گرفته نشده بود؛ مثلاً تماشاخانه نوفل لوشاتو با دو سالن با نزدیک 220 صندلی و تماشاخانه شهرزاد با 700 صندلی به هر دو چهل میلیون داده شد. ممکن است چراغ تماشاخانه های خصوصی با این وضعیت خاموش شود. ما می دانیم که در شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی هستیم، اما بیشتر از شعار ها و وعده ها ناراحت هستیم. کاش از اول می گفتند ما نمی توانیم از شما حمایت کنیم، چون در این صورت هر تماشاخانه فکری به حال خود می کرد. مالک مجموعه ما هم وقتی اخبار مطبوعات مبنی بر وام سیصد میلیونی را می خواند، معترض نمی شد که چرا اجاره من را نمی دهید؟!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حسین صفری با اشاره به این که بیست وهشت دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران تاثیر خود را گذاشته است، اظهار کرد: علی رغم این که فعالیت های اجتماعی مان محدود است ولی در پی این هستیم تا تمام ایران به رنگ هفته کتاب درآید و زنگ کتاب و کتابخوانی در کل ایران نواخته شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب، حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و مدیر کمیته هماهنگی سازمان ها، نهادها و استان های هفته کتاب، بیان کرد: امسال با توجه به وجود بیماری کووید 19 به طور طبیعی بخشی از فعالیت ها در حوزه سازمان ها، نهادها، استان ها و به طور کلی مجموعه ها و نمایشگاه ها به صورت مجازی برگزار و اجرا می شود.

وی افزود: به محض این که از سوی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر هفته کتاب ابلاغیه صادر شد شروع به برنامه ریزی کرده و مکاتباتی را با ادارات کل استان ها انجام دادیم. حتی اروند، کیش، جنوب کرمان، سازمان ها و نهادهای همکار که حدود 152 سازمان را شامل می شود را رصد و شناسایی کرده و با آن ها مکاتبه کردیم و برنامه های مورد نظرشان در هفته کتاب را درخواست کردیم.

او با اشاره به این که نگاه ما این است که در هفته کتاب کل ایران رنگ این هفته را بگیرد، گفت: علی رغم این که فعالیت های اجتماعی مان محدود است ولی در پی این هستیم تا تمام ایران به رنگ هفته کتاب درآید و زنگ کتاب و کتابخوانی در کل ایران نواخته شود. بر این اساس برای اولین بار با کل وزرا، ستاد کل نیروهای مسلح و شهردار تهران مکاتبه ای از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد؛ البته در کنار این کار با سازمان ها و مجموعه های متعددی که برنامه داشتند نیز مکاتبه صورت گرفت.

مدیر کمیته هماهنگی سازمان ها، نهادها و استان های هفته کتاب همچنین اظهار کرد: نکته جالب توجه برای من این بود که این بیست وهشت دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران تاثیر خود را گذاشته است و بسیاری از سازمان ها امسال زودتر از ما سراغ این هفته رفته و به فراخور شرایط امروز که فعالیت ها بیشتر مجازی است نشست ها و گفت وگوهایی را برای هفته کتاب به صورت مفصل برنامه ریزی کردند.

وی افزود: با توجه به این که ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها سرفصل هایی برای اجرای بخش هایی در هفته کتاب دارند، امسال بلااستثنا همه سازمان ها و نهادها دارای برنامه بوده و پیشگام هستند. فکر می کنم در این دوره از هفته کتاب شاهد برگزاری پررنگ تر و بیشتر تر برنامه هایی در سازمان ها، نهادها و مناطق مختلف کشور هستیم که البته این امر نیز تلاش بیست وهشت دوره گذشته هفته کتاب است.

صفری ضمن بیان این که واقعیت این است که اگر چه بیماری کرونا محدودیت هایی را ایجاد کرد اما سبب ساز اتفاقات خوبی نیز بود که یکی همین توجه بیشتر به فضای مجازی و موضوع اطلاع رسانی است، اظهار کرد: یکی از موارد مهم در اطلاع رسانی همین مکاتباتی را شامل می شود که شاید برای ما عادی است اما وقتی با وزیر و مقام عالی یک مجموعه مکاتبه می کنیم تا سلسله مراتب پایین تر نیز به آن امر توجه کرده و در هفته کتاب حداقل این زنگ کتاب در وزارت خانه ها زده می شود.

او در ادامه بیان کرد: بر همین اساس برنامه های خوبی را از وزارتخانه ها داشتیم، با انجمن های صنفی ناشران و ویراستاران تا انجمن کودک و انجمن آموزشی و دانشگاهی، و درواقع با حوزه نشر و کسانی که به نوعی با این حوزه در ارتباط اند مکاتباتی را انجام دادیم و بسیاری از برنامه هایشان نیز اخذ شده است. برنامه هایی را که خودشان به تنهایی نمی توانند برگزار کنند و قابل مشارکت است با حمایت معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، و به گونه ای با همکاری هم برنامه را تدوین و تببین می کنیم تا هم بتوانیم مشارکت داشته باشیم و هم آن برنامه ها بر اساس محورها و شعار هفته کتاب صورت پذیرد.

مدیر کمیته هماهنگی سازمان ها، نهادها و استان های هفته کتاب ضمن بیان این که با توجه به شعار بیست وهشتمین دوره هفته کتاب، دانایی؛ مانایی به نظر من نقش همدم بودن کتاب در این روزها پررنگ شده است، گفت: موضوع فضای مجازی نیز در این ایام پررنگ تر شد؛ در این صورت اطلاع رسانی قوی تری نیز انجام می شود. شاید اگر کار فیزیکی داشتیم درگیر اجتماعات شده و از فضای مجازی غافل می شدیم ولی در حال حاضر چون پایه کار را بر فضای مجازی گذاشته ایم این اتفاق رخ داده و برنامه های مفصلی با محوریت فضای مجازی سمت ما آمده و از بیست وچهارم تا سی ام آبان ماه عملی می شود.

او درباره نحوه اجرای برنامه در استان های مختلف بیان کرد: استان هایی که کمتر درگیر این بیماری هستند به صورت محدود و با رعایت پروتکل های بهداشتی امکان برگزاری برخی برنامه ها به صورت حضوری را نیز فراهم کرده اند. از آنجایی که در صدد هستیم افتتاحیه هفته کتاب را در استان فارس پایتخت کتاب برگزار کنیم، احتمالا در این شهر نیز برنامه ای ویژه داشته باشیم ولی عمده فعالیت استان ها بر بستر فضای مجازی است؛ از نشست های مختلف نقد و قصه گویی تا برنامه های رونمایی کتاب و رفتن خدمت نویسندگان و پیشکسوتان نشر از دیگر برنامه های استان ها و سازمان های سراسر کشور است.

وی افزود: همچنین بناست تا بتوانیم در این ایام سایت اهدای کتاب را فعال کرده و هم اهدا دهنده داشته باشیم و هم اهدا گیرنده؛ امیدواریم بتوانیم این کار را بسط دهیم؛ بخش توزیع معاونت اقتصاد و فرهنگ نیز این کار را پیگیری کرده و شروع می کنیم؛ اگرچه در طول سال به طور مرتب این فعالیت ها انجام می شود.

حسین صفری در پایان گفت: ما هفته کتاب را برای ایران دیدیم و تنها این هفته را معطوف به پایتخت نکرده ایم؛ همچنین تمرکز بیشتر را بر سازمان ها، استان ها و نهاد ها گذاشتیم و آنها نیز از پیش برای هفته کتاب برنامه داشتند.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب، حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و مدیر کمیته هماهنگی سازمان ها، نهادها و استان های هفته کتاب، بیان کرد: امسال با توجه به وجود بیماری کووید 19 به طور طبیعی بخشی از فعالیت ها در حوزه سازمان ها، نهادها، استان ها و به طور کلی مجموعه ها و نمایشگاه ها به صورت مجازی برگزار و اجرا می شود.

وی افزود: به محض این که از سوی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر هفته کتاب ابلاغیه صادر شد شروع به برنامه ریزی کرده و مکاتباتی را با ادارات کل استان ها انجام دادیم. حتی اروند، کیش، جنوب کرمان، سازمان ها و نهادهای همکار که حدود 152 سازمان را شامل می شود را رصد و شناسایی کرده و با آن ها مکاتبه کردیم و برنامه های مورد نظرشان در هفته کتاب را درخواست کردیم.

او با اشاره به این که نگاه ما این است که در هفته کتاب کل ایران رنگ این هفته را بگیرد، گفت: علی رغم این که فعالیت های اجتماعی مان محدود است ولی در پی این هستیم تا تمام ایران به رنگ هفته کتاب درآید و زنگ کتاب و کتابخوانی در کل ایران نواخته شود. بر این اساس برای اولین بار با کل وزرا، ستاد کل نیروهای مسلح و شهردار تهران مکاتبه ای از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد؛ البته در کنار این کار با سازمان ها و مجموعه های متعددی که برنامه داشتند نیز مکاتبه صورت گرفت.

مدیر کمیته هماهنگی سازمان ها، نهادها و استان های هفته کتاب همچنین اظهار کرد: نکته جالب توجه برای من این بود که این بیست وهشت دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران تاثیر خود را گذاشته است و بسیاری از سازمان ها امسال زودتر از ما سراغ این هفته رفته و به فراخور شرایط امروز که فعالیت ها بیشتر مجازی است نشست ها و گفت وگوهایی را برای هفته کتاب به صورت مفصل برنامه ریزی کردند.

وی افزود: با توجه به این که ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها سرفصل هایی برای اجرای بخش هایی در هفته کتاب دارند، امسال بلااستثنا همه سازمان ها و نهادها دارای برنامه بوده و پیشگام هستند. فکر می کنم در این دوره از هفته کتاب شاهد برگزاری پررنگ تر و بیشتر تر برنامه هایی در سازمان ها، نهادها و مناطق مختلف کشور هستیم که البته این امر نیز تلاش بیست وهشت دوره گذشته هفته کتاب است.

صفری ضمن بیان این که واقعیت این است که اگر چه بیماری کرونا محدودیت هایی را ایجاد کرد اما سبب ساز اتفاقات خوبی نیز بود که یکی همین توجه بیشتر به فضای مجازی و موضوع اطلاع رسانی است، اظهار کرد: یکی از موارد مهم در اطلاع رسانی همین مکاتباتی را شامل می شود که شاید برای ما عادی است اما وقتی با وزیر و مقام عالی یک مجموعه مکاتبه می کنیم تا سلسله مراتب پایین تر نیز به آن امر توجه کرده و در هفته کتاب حداقل این زنگ کتاب در وزارت خانه ها زده می شود.

او در ادامه بیان کرد: بر همین اساس برنامه های خوبی را از وزارتخانه ها داشتیم، با انجمن های صنفی ناشران و ویراستاران تا انجمن کودک و انجمن آموزشی و دانشگاهی، و درواقع با حوزه نشر و کسانی که به نوعی با این حوزه در ارتباط اند مکاتباتی را انجام دادیم و بسیاری از برنامه هایشان نیز اخذ شده است. برنامه هایی را که خودشان به تنهایی نمی توانند برگزار کنند و قابل مشارکت است با حمایت معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، و به گونه ای با همکاری هم برنامه را تدوین و تببین می کنیم تا هم بتوانیم مشارکت داشته باشیم و هم آن برنامه ها بر اساس محورها و شعار هفته کتاب صورت پذیرد.

مدیر کمیته هماهنگی سازمان ها، نهادها و استان های هفته کتاب ضمن بیان این که با توجه به شعار بیست وهشتمین دوره هفته کتاب، دانایی؛ مانایی به نظر من نقش همدم بودن کتاب در این روزها پررنگ شده است، گفت: موضوع فضای مجازی نیز در این ایام پررنگ تر شد؛ در این صورت اطلاع رسانی قوی تری نیز انجام می شود. شاید اگر کار فیزیکی داشتیم درگیر اجتماعات شده و از فضای مجازی غافل می شدیم ولی در حال حاضر چون پایه کار را بر فضای مجازی گذاشته ایم این اتفاق رخ داده و برنامه های مفصلی با محوریت فضای مجازی سمت ما آمده و از بیست وچهارم تا سی ام آبان ماه عملی می شود.

او درباره نحوه اجرای برنامه در استان های مختلف بیان کرد: استان هایی که کمتر درگیر این بیماری هستند به صورت محدود و با رعایت پروتکل های بهداشتی امکان برگزاری برخی برنامه ها به صورت حضوری را نیز فراهم کرده اند. از آنجایی که در صدد هستیم افتتاحیه هفته کتاب را در استان فارس پایتخت کتاب برگزار کنیم، احتمالا در این شهر نیز برنامه ای ویژه داشته باشیم ولی عمده فعالیت استان ها بر بستر فضای مجازی است؛ از نشست های مختلف نقد و قصه گویی تا برنامه های رونمایی کتاب و رفتن خدمت نویسندگان و پیشکسوتان نشر از دیگر برنامه های استان ها و سازمان های سراسر کشور است.

وی افزود: همچنین بناست تا بتوانیم در این ایام سایت اهدای کتاب را فعال کرده و هم اهدا دهنده داشته باشیم و هم اهدا گیرنده؛ امیدواریم بتوانیم این کار را بسط دهیم؛ بخش توزیع معاونت اقتصاد و فرهنگ نیز این کار را پیگیری کرده و شروع می کنیم؛ اگرچه در طول سال به طور مرتب این فعالیت ها انجام می شود.

حسین صفری در پایان گفت: ما هفته کتاب را برای ایران دیدیم و تنها این هفته را معطوف به پایتخت نکرده ایم؛ همچنین تمرکز بیشتر را بر سازمان ها، استان ها و نهاد ها گذاشتیم و آنها نیز از پیش برای هفته کتاب برنامه داشتند.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مرصاد نیوز: نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه فرهنگ یک امر تدریجی است، گفت: ما نیاز به یک بازنگری در حوزه فرهنگ داریم و اولین اقدام این است که باید نوع نگاه متولیان، دولتمردان و مسئولان به عرصه فرهنگ تغییر پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : راه دانا

غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، اظهار داشت: فرهنگ به عنوان مهمترین عامل توسعه و تحول هر جامعه ای محسوب می شود، چون فرهنگ با حوزه اندیشه ها ارتباط دارد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: زمانی که اندیشه ها ارتقاء پیدا کند جامعه به توانایی، رشد وبالندگی می رسد.وقتی می گوییم فرهنگ "فر" به معنی شکوه "هنگ" به معنی بالا، رشد و بالندگی است پس هر گاه سخن از فرهنگ است، سخن از رشد، پیشرفت و کمال است البته اگر سرچشمه فرهنگ زلال باشد این رشد اتفاق می افتد و گرنه اگر فرهنگ سرچشمه وخاستگاه اش خدایی نکرده آلوده باشد می تواند اسباب سقوط جامعه شود.

وی بیان کرد: بر اساس فرهنگ انقلاب اسلامی که با الهام از اندیشه امام و مقام معظم رهبری است، فرهنگ مبداء همه ی خوشبختی هاست، اگر سرچشمه آن پاک باشد زیر بنای تمام تحولات را باید فرهنگ قلمداد کرد ولی در مقام عمل آنچه که ما شاهد هستیم به عرصه فرهنگ به اندازه نظر توجه نمی شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: وقتی ما منابع و اعتبارات فرهنگی را نگاه می کنیم سازمان ها ودستگاه هایی که مسئولیت فرهنگی دارند، منابع و اعتباراتشان با مأموریتشان خیلی انطباق ندارد، این سبب می شود که حوزه فرهنگ از یک مظلومیتی به جهت امکانات برخوردار باشد.

وی تصریح کرد: ما وقتی سخن از اهمیت است از فرهنگ سخن می گوییم، ولی وقتی به مقام عمل که می رسیم به اندازه اهمیت نظری در عمل به حوزه فرهنگ توجهی نداریم، من تا آنجایی که یادم هست حضرت امام و مقام معظم رهبری کارنامه فرهنگی دولت ها خیلی به حد انتظارشان نبوده است.

وی بیان کرد: مجموعه اینها نشان می دهد ما نیاز به یک بازنگری در حوزه فرهنگ داریم و اولین اقدام این است که باید نوع نگاه متولیان، دولتمردان و مسئولان به عرصه فرهنگ تغییر پیدا کند.

منتظری گفت: ما باید فرهنگ را به عنوان یک عنصر تحول آفرین باور داشته باشیم و نه فقط در مقام نظر، و الزامات استفاده از ظرفیت های فرهنگی را هم فراهم کنیم.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی افزود: الان منابع را نگاه کنید یک جایی پروژه عمرانی است، پروژه های عمرانی، کالبدی و فیزیکی رشدش محسوس و قابل احصا و کمیّت پذیر است اما حوزه فرهنگ خیلی کمیت پذیر نیست.

وی گفت: ما نمی توانیم بگوییم اگر یک حرکت فرهنگی انجام شد، اثراتش را سریع اندازه گیری کنیم، فرهنگ یک امر تدریجی است، تدریجی شکل می گیرد، تدریجی متحول می شود و تدریجی هم تغییر پیدا می کند

وی تصریح کرد: گاهی مواقع برخی از برنامه ریزان تا سخن از حمایت در عرصه فرهنگ می شود می گویند خروجی تان کجاست و این را به کار می برند؛ درست است، به هر جهت تلاش فرهنگی، برنامه ریزی فرهنگی، محصولات فرهنگی، کار فرهنگی باید برون داد وخروجی داشته باشد اما نمی توان این را با پروژه های عمرانی مقایسه کنیم.

منتظری گفت:به نظرم در برنامه های پیش رو به ویژه در تخصیص اعتبار منابع، باید حوزه فرهنگ را به گونه ای پیش بینی کنیم که مدیران دغدغه مسائل اعتبار و منابع خیلی نداشته باشند؛ نمی خواهم بگویم حوزه فرهنگ همه اش پول و اعتبار است، اینطوری نیست اما حداقل ها نیاز هست.

وی افزود: چند روز پیش خدمت دوستان موسسه شهرستان ادب بودیم با یک کارنامه بسیار درخشان، اما متأسفانه به جهت منابع واعتبارات با مشکل مواجه اند؛ مدیریت محترم موسسه می گفت که معمولا در حوزه فرهنگ وقتی می خواهند با ما صحبت کنند کار را بر مبنای بودجه نباید تنظیم کنیم ما باید ببینیم این کار چقدر بودجه می خواهد؛ عکسش باید نگاه کنیم. نگاه صرفاً بودجه محوری در فرهنگ خوب نیست ولی حداقل ها را باید پیش بینی کنیم.

وی تصریح کرد: مهمترین رکن فرهنگ ما فرهنگ عمومی است. فرهنگ عمومی سرآغاز تحولات فرهنگ در بخش های مختلف است؛ ما فرهنگ کلاسیک، فرهنگ عامه، فرهنگ عمومی داریم اما فرهنگ عمومی حوزه ای است که همه ی نهاد ها وسازمان ها در آن مسئولیت دارند و به تعبیر مقام معظم رهبری اصلاح فرهنگ جامعه از اصلاح فرهنگ عمومی است.

وی گفت: اخلاق، صرفه جویی، پایبندی به قوانین و مقررات و سبک زندگی در فرهنگ عمومی است؛ لذا فرهنگ عمومی حوزه بسیار حساس ومهمی است به همین دلیل در سراسر کشور ما شورای فرهنگ عمومی داریم واین شوراها اگر با راهبردهای هدفمند پیش بینی شوند می توانند مبداء تحولات فراوانی شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ مرصاد
سینماپرس: پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت: کفگیر هنرمندان پیشکسوت به ته دیگ خورده و هیچ کس به فکر معضلات متعدد ما نیست! این باعث شرم است که نسل بنده که جزو پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر کشور محسوب می شویم تنها ماهانه مبلغ 150 هزارتومان به عنوان حقوق دریافت می کنیم و حتی بیمه جامعی نداریم که هزینه های درمان مان را پرداخت کند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

بازیگر فیلم های سینمایی ناخدا خورشید و ناصرالدین شاه آکتور سینما در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: آیا این باعث بهت و حیرت مردم نمی شود که بدانند بنده به عنوان یک بازیگر پیشکسوت حتی بیمه نیستم!؟ مردم همیشه فکر می کنند هنرمندان در پول و ثروت غرق هستند اما متأسفانه این چنین نیست و وضعیت زندگی ما بسیار بغرنج تر از چیزی است که بتوان تصور کرد!

وی یادآور شد: بنده سال های سال اصلاً از طرف خانه سینما بیمه نشده بودم تا اینکه زمانی که زنده یاد داود رشیدی ریاست انجمن بازیگران سینمای ایران را بر عهده گرفتند به خانم مریلا زارعی گفتند که به بنده کارت طلایی بدهند که آن هم تنها برای مدتی محدود استفاده شد و دیگر تمدید نشد!

این سینماگر سپس با طرح این پرسش که سازمان سینمایی، موسسه هنرمندان پیشکسوت و... چه کاری برای ما انجام داده اند؟ اظهار داشت: بعد از سال ها موسسه هنرمندان پیشکسوت بنده را بیمه کرد اما آن بیمه هم فاقد کارآیی لازم است. به عنوان مثال بنده حدود 5-6 ماه قبل عمل آنژیوپلاستی انجام دادم که هنوز هزینه آن را به من برنگردانده اند! چند وقت پیش هم که برای انجام کاری به بیمارستان مراجعه کرده بودم به من گفتند بیمه شما هنوز با ما قرارداد امضا نکرده است و من مجبور شدم برای 4 شب بستری شدن رقم سرسام آور و هنگفتی را از جیب پرداخت کنم!

معصومی سپس خطاب به مدیران فرهنگی و هنری دولت اظهار داشت: آقایان شما اصلاً ما را بیمه نکنید! این بهتر است تا اینکه بیایید و در ظاهر ما را بیمه کنید اما در باطن این بیمه تان نه تنها هیچ دردی از ما درمان نکند بلکه گره ای به گره های زندگی مان اضافه کند و مجبور باشیم ماه ها برای گرفتن حق و طلب مان از اینجا به آنجا برویم و دست آخر هم چیزی نصیب مان نشود!

بازیگر فیلم های سینمایی گل های داودی و جهیزیه ای برای رباب متذکر شد: مسئولان هیچ از خود سوأل می کنند که ما باید چطور زندگی کرده و روزگار بگذرانیم؟ اگر کسی دستش به دهنش نرسد چه باید بکند؟ خیلی این اتفاقات تلخ است. بی شک اولین درخواست ما از مسئولان فرهنگی و هنری دولت سیزدهم بیمه است. من اگر ارث پدر نداشتم باید چه کنم؟ آن بدبختی که ندارد چه باید بکند؟ همانطور که عرض کردم ما همین حالا هم کفیگرمان به ته دیگ خورده است!

این بازیگر پیشکسوت در خاتمه اظهاراتش با قدردانی از مردم که همیشه به هنرمندان مهر می ورزند گفت: خوشبختانه ما مردم شریفی داریم که قدرمان را می دانند اما متأسفانه کسانی که باید قدرمان را بداند نمی داند. متأسفم، متأسفم از اینکه خیلی از هنرمندان هستند که نیاز به کمک های فوری مالی دارند و در تأمین معاش روزانه شان دچار مشکلات جدی هستند اما هیچ تدبیر و اهتمامی برای برون رفت از این وضعیت اسفبار و بغرنج از سوی مسئولان فرهنگی و هنری و دستگاه های دولتی صورت نمی گیرد!

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: رضا توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون گفت: چرا باید اجازه دهیم جان هنرمندان فرهیخته برای تولید یک سری پروژه از بین برود؟ گویا جان اهالی سینما برای هیچ کس مهم نیست و به همین علت هم ما شاهد تولید پروژه های سینمایی و تلویزیونی و شیوع و گسترش ویروس کرونا در پشت صحنه این آثار هستیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

بازیگر فیلم های سینمایی خیلی دور، خیلی نزدیک و آخرین شناسایی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: گویا برای عده ای از مسئولان و مدیران و افراد صاحب سرمایه درک شرایط موجود به خوبی اتفاق نیفتاده و به همین علت هم می بینیم که مثل گذشته رفتار می کنند و سعی دارند به غلط همه چیز را عادی جلوه دهند. این در حالی است که کرونا با کسی شوخی ندارد و با جان انسان ها معامله می کند.

این سینماگر با بیان اینکه از ابتدای شیوع ویروس منحوس کرونا تا همین حالا برای حدود 4-5 پروژه از شهرستان های مختلف با بنده تماس گرفتند اظهار داشت: نکته قابل تأمل آنجا است که همه عزیزانی که تماس می گیرند تأکید دارند که پروتکل های بهداشتی در پشت صحنه فیلم ها و سریال ها رعایت می شود. اما آیا چنین چیزی امکان دارد؟ بی تردید آنچه باید در پروژه ها اتفاق بیفتد انجام نمی شود و به همین علت هم بسیاری از هنرمندان پروژه ها را در این ایام کرونایی قبول نمی کنند.

توکلی تصریح کرد: آنچه جای بحث، تعمق و تفکر دارد این است که چرا در این بحران کرونا پروژه ها همچنان مانند ایام عادی می توانند تولید شوند؟ بی تردید همه ما می دانیم که شرایط روز به روز بحرانی تر و سخت تر می شود و به قیمت از بین رفتن انسان های شریف نباید اجازه داد که این پروژه ها تولید شوند. آنچه همه هنرمندان انتظار دارند این است که مسئولان فرهنگی برخورد قاطعانه تری با تهیه کنندگان پروژه ها داشته باشند چرا که خبرهایی که از پشت صحنه پروژه های مختلف سینمایی و تلویزیونی به گوش می رسد اصلاً خوب نیست و نشان از وخیم بودن اوضاع دارد.

وی متذکر شد: از خانه سینما گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مراکز و نهادهای فرهنگی برای ارزش نهادن به جان هنرمندان و اهمیت دادن به حوزه فرهنگ باید تصمیمی قاطع راجع به تعطیلی پروژه های سینمایی و تلویزیونی بگیرند و نباید اجازه دهند بیش از این همه چیز به صورت باری به هر جهت پیش برود.

توکلی در خاتمه این گفتگو با تأکید بر اینکه مسئولان فرهنگی در این روزهای کرونایی به فکر گرسنگی و بیکاری هنرمندان باشند خاطرنشان کرد: اگر هنرمندان غم نان نداشته باشند مجبور نمی شوند در این ایام کرونایی به خواسته غلط برخی افراد تن در بدهند و جان خودشان و عزیزان شان را در خطر انداخته و مشغول به کار شوند. بنده امیدوارم مسئولان فرهنگی در این ایام کرونایی به فکر بیکاری و گرسنگی گسترده هنرمندان باشند و بخشی از دردها و آلام زندگی آن ها را تسکین دهند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
مالک پردیس سینمایی شهرک با عمدی دانستن ادامه تعطیلی سینماها از سوی برخی سینماگران، اعلام کرد فقط تا نوروز 1400 می تواند منتظر بازگشایی سینماها بماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، از اوایل اسفندماه 98 تاکنون، سینماها جز در زمانی کوتاه که آن هم با استقبال مردم مواجه نشد، در شرایط تعطیلی به سر برده اند. از اوایل مهرماه نیز با بالا رفتن آمار مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا، مجددا سینماها تعطیل شده و بازگشایی آن ها تا زمانی نامعلوم به تعویق افتاده است .

این در حالی است که حتی در روزهای بازگشایی سینماها، اغلب آثار با هدف حضور در اکران آنلاین به اکران سینمایی رسیدند زیرا دو هفته نمایش سینمایی، به عنوان شرط ورود به اکران آنلاین تعیین شده بود .

امیرپدرام علیزاده مالک پردیس سینمایی شهرک در گفتگو با صبا درباره تداوم تعطیلی سینماها گفت: به نظر من دلیل اصلی این روند، کرونا نیست و من بدنه سینما را دلیل این کار می دانم. سینماگران ابزار رسانه ای قوی دارند و پروپاگاندا و تبلیغات فیلم بلدند، می توانند کاری بکنند که فیلمی 40 میلیارد تومان بفروشد. می توانند، ولی در حال حاضر کاری نمی کنند.

وی افزود: سینماگران و هنرمندان که دسترسی دارند، قبل از کرونا برای بیلبورد فیلمشان از شهردار نامه می گرفتند و روی رییس جمهور تاثیر داشته و دارند، در این شرایط هم می توانستند تاثیر بگذارند و اجازه ندهند سینما در گروه شغلی 3 قرار بگیرد اما شما یک مصاحبه از سینماگران و هنرمندان دیدید که بگویند سینما امن است؟ یک فیلم یک دقیقه ای دیدید که بسازند و در آن بگویند سینما امن است؟

علیزاده با اشاره به رعایت پروتکل های بهداشتی در سینما ادامه داد: اصلا کسی نمی داند که طبق آمار وزارت بهداشت و ارشاد، در داخل سالن سینما فقط 9 درصد امکان ابتلا به کرونا هست. با وجودی که در سینما با کمترین آسیب مواجهیم، ولی اولین جایی که بسته می شود، سینماست.

وی تاکید کرد: رستوران که بیشترین آلودگی و احتمال ابتلا در آن وجود دارد، باز است، اما سینما که فاصله گذاری دارد و در آن مردم با یکدیگر تماس ندارند به عنوان اولین مکان بسته می شود. الان سینما و استخر یکی در نظر گرفته شده است. لیگ کشتی برگزار شده، ولی سینما تعطیل شده است.

علیزاده نظر خود را درباره چرایی اقدام نکردن سینماگران این گونه بیان کرد: تحلیل من این است که بعضی از صاحبان فیلم که سالن هم دارند، در بسته بودن سینماها بی تاثیر نیستند. هدف این است که یک سری سینماها تعطیل شوند تا آن هایی که سینماهای خوب دارند، بمانند و در نهایت خودشان مردم را به سینما برمی گردانند.

وی افزود: خواهید دید، چند ماه دیگر که هدف آن ها محقق شد، ناگهان همه رسانه ها، اینستاگرام، بیلبوردها و تلویزیون پر از تبلیغات می شود که سینما امن است و مردم بیایند.

علیزاده اظهار کرد: من به پخش کننده فیلمی پیشنهاد کردم سهم 50 درصدی اش را از قیمت بلیت بدهم تا قیمت بلیت رایگان شود و با تبلیغات مردم را به سینما برگردانیم. آن موقع آمار کرونا پایین بود و می شد مردم را بیاوریم. پخش کننده طوری با من برخورد کرد که من خجالت کشیدم. غیرمستقیم گفت به من چه ربطی دارد! آن فیلم بعدا به اکران آنلاین رفت.

مالک پردیس سینمایی شهرک گفت: من اکثر کارمندان را مرخص کردم، ولی تعدادی را نگه داشتم و حقوق شان را پرداخت می کنم. بعضی از کارکنان مثل مسئول فنی، تاسیسات و نگهبان را نمی توانیم تعدیل کنیم. من از اسفند ماه تا امروز، 3 ملک فروخته ام تا هزینه اینجا را هم بدهم ولی خیلی از سینماداران این امکان را ندارند.

وی ادامه داد: بخشی از سینما را تغییر کاربری دادم و خواستم در تئاتر سرمایه گذاری کنم، البته آن هم هنوز تعطیل هست. دیگر نمی توانم ادامه بدهم. اگر سینما تا عید امسال باز نشود، کل سالن ها را تخریب و به رستوران تبدیل می کنم.

علیزاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر کمک های دولتی به سینماداران عنوان کرد: چیزهایی مصوب شد، ولی به ما داده نشد. ابتدا نمی خواستم کمک 10 میلیونی به ازای هر پرده سینما را بگیرم ولی خودشان اصرار کردند. وقتی برای ثبت نام رفتیم، اینقدر شرایط سخت گذاشتند و سنگ جلوی پای ما گذاشتند که معنایش این بود که نمی خواهند بدهند.

وی افزود: اعلام کردند که مبلغی هم برای تسویه بدهی با صاحبان آثار کمک می کنند. برای آن هم 4 بار از ما آمار گرفته اند، ولی هنوز ضوابطش را نداده اند. واقعا برای بعضی از پخش کننده ها که مشکل دارند و بدهکارند، ناراحتم که نمی توانیم پولشان را بدهیم.

علیزاده در پایان گفت: من در همین ایام کرونا بیش از 200-300 میلیون تومان خرج کردم و بعضی حساب هایی که مانده بود و حساب برخی فیلم ها را تسویه کردم. دکور سینما را عوض کردم و تجهیزات را به روز کردم، ولی سینماها راه نیفتاد.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
سینماپرس: قطب الدین صادقی کارگردان تئاتر گفت: بازیگر تئاتری را می شناسم که این روزها به دلیل بیکاری در این عرصه، برای کارگری به خانه مردم می رود!

به گزارش سینماپرس ، تعطیلی مکرر نمایش ها در پی شیوع ویروس کرونا، مشکلات زیادی را برای اهالی تئاتر به وجود آورده است. این تعطیلی ها از یک سو و گرانی و تورم از سوی دیگر امان اهالی تئاتر را بریده است. اگر درد دل بسیاری از خانواده های هنر مظلوم را بشنوید، برایتان این سوال پیش می آید که با این مشکلات اقتصادی آنان چگونه و از چه راهی پول در می آورند. غم نان برخی از آنان را مجبور کرده که کارگر خانه مردم شوند تا به رزق و روزی حلال برسند. در این باره با دو تن از پیشکسوتان تئاتر گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید:

قطب الدین صادقی نویسنده، مترجم و کارگردان تئاتر درباره اوضاع این روزهای تئاتر کشورمان گفت: تئاتری وجود ندارد؛ تئاتر در این کشور مرده است و در حال حاضر در قبرستان است. تئاتر و سینما در کشور ما مرده اند و همه کارها بی کیفیت شده اند و ملودرام های بی کیفیت با موضوع عاطفی و بی سر و ته را در نمایش خانگی می سازند. این بسیار فلاکت بار است و هیچ کس خود را صاحب این هنرها نمی داند. دولت خود را به کوچه علی چپ زده و برایش اهمیتی ندارد هنرمندان از کجا درآمد دارند، پول اجاره خانه را از کجا تامین می کنند و هزینه زندگی زن و بچه را از کجا به دست می آورند.

وی افزود: من اسم نمی برم، ولی یک بازیگر تئاتر که دارای مدرک فوق لیسانس تئاتر است از من خواست برایش کار پیدا کنم و من به او گفتم که کاری نیست. او گفت که یک هفته است در خانه خانمی کارگری می کند!

در خصوص اینکه چرا سالن های تئاتر بسته هستند و وسایل حمل و نقل عمومی که کانون شیوع ویروس کرونا هستند از فعالیتشان کاسته نمی شود، گفت: دولت نمی تواند مترو و بعضی مراکز درآمدی مردم را تعطیل کند؛ چون اقتصادمان روزمره است و اگر مردم امروز کار نکنند فردا چیزی برای خوردن نخواهند داشت. من به اهالی تئاتر حق می دهم از تعطیلی ها گلایه داشته باشند، ولی بسته شدن تنها مربوط به مراکز هنری نبوده و حتی مراکز مذهبی مانند مسجد و زیارتگاه را هم بسته اند و این یعنی محل تجمع را بسته اند. در همه دنیا اینگونه است؛ در فرانسه و اسپانیا مقررات منع عبور و مرور وضع کرده اند که ارتباطات را قطع کنند.

دولت آلمان به هنرمندانش نفری 5 هزار یورو داد

صادقی از اعمال نفوذ دولت روی فرهنگ و هنر گفت: دولت می تواند روی کنسرت ها، آموزشگاه ها و مراکز هنری اعمال نفوذ کند ولی روی سایر قشرها و صنف ها به دلیل تامین هزینه های زندگی قادر به اعمال نفوذ نیست. هنر و فرهنگ، هنوز به شکل ضرورت در کشور ما در نیامده و اولین خاکریزی است که فتح می شود و تاوانش را ما هنرمندان می دهیم؛ در جامعه ای زندگی می کنیم که فرهنگ به اندازه نان اهمیت ندارد.

وی افزود: روز اولی که آلمان به دلیل شیوع کرونا قرنطینه شد، دولتش به هر هنرمند 5 هزار یورو داد. در اینجا به مردم یک میلیون وام چهاردرصدی می دهند!

وی درباره لزوم سرمشق گرفتن از بزرگان در دوران سخت بیان کرد: زمانی که گالیله روی نظریه نجومی اش در فلورانس کار می کرد، طاعون آنجا را فرا گرفته و در کوچه ها از کشته پشته ساخته بود. گالیله در چنین شرایطی حتی یک ساعت خانه و کارش را رها نکرد. مثال دیگر، داستایوفسکی است که مغروض بود و از روسیه به سوئیس رفت و در غربت و بی پول بود. او مرتب به سنت پترزبورگ می رفت تا برایش پول بفرستند. بعد از 15 روز که توانایی پرداخت پول صاحب هتل را نداشت، صرعش هم برگشته بود. هر یک از این موارد می تواند ما را تا یک ماه فلج کند اما درست داستایوفسکی در این شرایط شاهکار دیگری را نوشت. بنابراین ما باید در شرایط سخت کار کنیم؛ اگر نکنیم همین گونه می مانیم. در دربار سلطان محمود غزنوی هم چهارصد شاعر ریزه خوار سفره سلطان بودند و از او طلا و نقره می گرفتند. اما شاهنامه فردوسی به 104 زبان زنده دنیا ترجمه شد. شکسپیر هم در دوره ای که لیرشاه را می نوشت همه در زندان شورش کرده بودند. پس همه بزرگان در سختی بوده و کار کرده اند و دلیل ماندگاریشان این بود که بزرگ تر از مشکلاتشان ظاهر شدند.

عروسک گردانی که ساختمان تمیز می کند!

محمد دشتگلی نویسنده و کارگردان تئاتر نیز درباره روی آوردن اهالی تئاتر به شغل های کاذب گفت: من یکی از عروسک گردانان تئاتر را می شناسم که با داشتن مدرک فوق لیسانس تئاتر، پس از تعطیلی اجراهای نمایشی، برای گذران زندگی کارگر خدماتی شده است. وقتی از دستمزدش پرسیدم به من گفت دستمزد چهار طبقه تمیز کردن راه پله های منزل مسکونی هفتاد هزار تومان است. این بسیار دردناک است که فوق لیسانس تئاتر کارگر منازل مسکونی شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین برترین ها سینما پرس

غلامرضا موسوی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، در قبال محدودیت های جدید اعمال شده برای فعالیت سینما ها تا ساعت 18 گفت: طبیعتا با فعالیت تا ساعت 18 می توان از یک روز کامل استفاده کرد منتها مشکل آنجاست که سالن های سینما اکثرا تعطیل هستند و وضعیت فعلی فعالیت تا این ساعت برای آن ها هیچ فرقی با تعطیلی دائم ندارد.

وی در همین راستا ادامه داد: کارگروه کرونای معاونت سینمایی عملا یکسری از دستورالعمل ها را برای افرادی که می خواهند به تولید فیلم بپردازند اعمال کرد، طبیعتا عمل به این اتفاق باعث شد تا ما در آثار سینمایی با مشکلی به نام کرونا روبرو نباشیم. در قبال سالن های سینما هم پنجاه درصد ظرفیت لحاظ شد و خوشبختانه گزارشی از ابتلا به ما نرسید.

عضو کارگروه کرونا معاونت سینمایی در همین راستا ادامه داد: در بخش تولید و اکران خوشبختانه در تابستان سال جاری مشکل خاصی مبنی بر ابتلا به کرونا گزارش نشد و خوشبختانه همه چیز تا حد ممکن به صورت عادی پیش رفت، از نظر من قرارگیری سینما در رده بندی محدودیت ها کار درستی نبود، اما با قرارگرفتن این هنر در این رده ما هم مجبور به تبعیت از دستورالعمل ها و تعطیلات شدیم.

وی با اشاره کوتاه بودن مدت تولید آثار سینمایی اضافه کرد: در آثار سینمایی کوتاه و بلند با توجه به مدت زمان محدود و کم پروسه تولید ما کمتر با مشکلاتی از قبیل ابتلا عوامل به کرونا روبرو بودیم و اکثریت بحث هایی که امروز در قبال تولیدات به وجود آمده در مورد آثار سریالی است، زیرا در این آثار افراد بیشتری حضور دارند و همینطور پروسه تولید و فیلمبرداری زمان بسیار بیشتری را می طلبد که طبیعتا میزان خطر را بالا می برد.

این تهیه کننده سینما و تلویزیون در همین رابطه ادامه داد: ما از تمامی همکاران و تهیه کنندگان سینمایی درخواست کردیم تا دستورالعمل های بهداشتی و پروتکل ها را به درستی رعایت کنند، خوشبختانه تا امروز هم گزارشی مبنی بر ابتلا به کرونا دریافت نکرده ایم. در این بین رعایت تمامی عوامل هم می تواند در کاهش خطر در تولیدات کمک کننده باشد.

وی در قبال درخواست ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر تعطیلی تولیدات تصویری افزود: من مخالف تعطیلی تولیدات البته به صورت کوتاه و محدود نیستم، اگر این تعطیلات بتواند در کاهش تعداد مبتلایان کمکی کند شخصا با آن موافقم، طبیعتا این تصمیم برای سلامت مردم گرفته شده است، اما این اتفاق در کوتاه مدت ممکن است، اما اگر این تعطیلات طولانی مدت شود بدون شک در معیشت همکاران سینمایی مشکلات فراوانی ایجاد می کند.

موسوی ادامه داد: عوامل پشت صحنه سینما به این شغل نیاز دارند و باید با درآمد حاصل از آن خرج زندگی و خانواده خود را بدهند، اگر ما بخواهیم تولیدات تصویری را به صورت بلند مدت تعطیل کنیم باید به فکر حمایت از این صنف باشیم. اگر حمایتی وجود ندارد این تعطیلات صرفا می تواند کوتاه مدت باشد، صنف سینما نزدیک به 5 هزار عضو دارد که اگر هر خانواده را 4 نفر تصور کنیم حداقل بیست هزار نفر خانواده سینما را تشکیل می دهند، ما نمی توانیم بدون در نظر گرفتن کمک هزینه تولیدات را به مدتی طولانی تعطیل کنیم.

وی با اشاره به نبود شرایط مالی مناسب از سوی خانه سینما برای حمایت از اهالی سینما خاطرنشان کرد: خانه سینما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هزینه حمایت از این تعداد فعال در صنف سینما را ندارد، از نظر من بخش دولتی در صورتی که می خواهد تعطیلی بلند مدت را لحاظ کند باید به فکر جبران خسارت حاصله از این تعطیلی هم باشد. مسئولین فرهنگی باید به صورت جدی فکری به حال معیشت اهالی سینما بکنند، زیرا این تعطیلات خسارات فراوانی به بدنه سینما وارد خواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

گروه فرهنگ و هنر – در حالی که تئاتر و سینما، سومین دوره تعطیلی خود را پس از شیوع ویروس کرونا می گذراند، روز گذشته با وجود محدودیت های دوباره مشاغل گوناگون اعلام شد که سالن های سینما و تئاتر می توانند از 20 آبان فعالیت شان را مجدد آغاز کنند اما تنها تا ساعت 18!
زمانی که در اسفندماه اعلام شد که کشور درگیر کرونا شده است، اولین اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلیق کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری کشور بود. بنابراین فعالیت تمامی سینماها و سالن های تئاتر تعطیل شد، تعطیلی که حدودا 4 ماه طول کشید. در این مدت البته راهکارهایی برای اجرای فعالیت ها به صورت آنلاین اندیشیده شد اما از آنجا که زیرساخت های مناسب چندان فراهم نبود، نتوانست جلوی خسارت های بی شمار فعالان این صنف ها را بگیرد و تنها کمی از شدت آن کاست. بعد از آغاز مجدد فعالیت های فرهنگی و هنری سینماها و سالن های تئاتر با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی کارشان را با نیمی از ظرفیت آغاز کردند. اما همچنان مراجعه مردم به سالن های سینما بسیار کمتر از انتظار بود. البته اوضاع سالن های تئاتر کمی بهتر بود. تا اینکه دوباره در میانه تابستان شاهد تعطیلی دوباره سالن های سینما و تئاتر بودیم. همان زمان بسیاری از فعالان این دو حوزه انتقادهای بسیاری به این تعطیلی ها و پیامدش در ایجاد بی اعتمادی مخاطبان وارد کردند. به هر صورت فعالیت مجدد سالن های سینما و تئاتر از سر گرفته شد تا اینکه با اوج گرفتن موج سوم شیوع ویروس کرونا سالن های تئاتر و سینما از 18 مهر برای سومین بار بسته شدند. حالا پس از گذشت یک ماه بنابر اعلام وزارت ارشاد سالن های سینما و تئاتر می توانند دوباره فعالیت شان را از سر بگیرند، اما با شرایطی خاص! در پی مصوبه روز گذشته، 17 آبان ماه ستاد ملی مدیریت کرونا مبنی بر ممنوعیت فعالیت مشاغل 2، 3 و 4 از ساعت 18 هر روز از 20 آبان، همایون امیرزاده، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پاسخ به این پرسش که آیا با این مصوبه مکان های فرهنگی و هنری برای فعالیت بازگشایی می شوند؟ بیان کرد: جزئیات ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه های اعلام شده به این معناست که تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری که در زمره مشاغل گروه های سه و چهار قرار می گرفتند از این پس با مصوبه جدید امکان فعالیت دارند.
او افزود: در حال حاضر فعالیت های فرهنگی و سالن های سینما و تئاتر می توانند براساس این مصوبه تا ساعت 18 فعالیت کنند چون قرار براین نیست که مثلا قهوه ه خانه ها باز باشند ولی سینما بسته باشد. ضمن اینکه وزیر بهداشت هم اخیرا اعلام کردند که پروژه های تصویری فعالیت خود را انجام دهند. بنابراین از تاریخ درج شده در مصوبه امروز ستاد ملی کرونا (20 آبان) فعالیت های فرهنگی و هنری و سالن های سینما و تئاتر پس از یک وقفه طولانی از سر گرفته می شود،چرا که شامل رفع محدودیت ها شده اند.
اما تعطیلی چندباره سینما و تئاتر آسیب های بسیاری به این هنرها وارد می کند. ایمان افشاریان، نویسنده و کارگردان تئاتر درباره آسیبی که تعطیلی فعالیت های تئاتری به بدنه تئاتر کشور وارد کرده است، گفت: معتقدم اگر دولت اعلام کند که تئاتر برای طولانی مدت تعطیل است، این مسئولیت و وظیفه را پیدا می کند که از اهالی تئاتر حمایت کند و چون نمی خواهد این کار را انجام دهد، ترجیح می دهد که تعطیلی تئاتر و سینما به صورت مقطعی اعلام شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ گروه حرفه ای قادر به آماده سازی یک اثر نمایشی نیست و اصلاً منطقی هم نیست چون برای حداقل یکی شدن دخل و خرج تئاتر نیاز به فروش بلیت و تماشاگر داریم، پس الان که تماشاگری وجود ندارد، تئاتری هم وجود ندارد. البته بحران ها و معضلاتی که در تئاتر وجود دارد، زیاد ارتباطی به بحران کرونا ندارد چون آنقدر مشکلات عدیده ای در نچرخیدن چرخ تئاتر وجود دارد که کرونا تنها این مشکلات را عیان تر کرده است.
سل به اسپانسر شد و اسپانسر هم بدون وجود بازیگر چهره حاضر به سرمایه گذاری در کار نیست. چرخه معیوبی در تئاتر ما جریان دارد که زیاد ارتباطی به کرونا ندارد. از زمانی که در تئاتر خصوصی سازی اتفاق افتاده است دولت فراموش کرده که اجرای خصوصی سازی احتیاج صددرصد به سوبسید دارد و در همه دنیا هم اتفاق می افتد.
کارگردان فرانکنشتاین متذکر شد: معتقدم در این شرایط هم تئاتر باید کلاً تعطیل شود چون تئاتر با نفس تماشاگر زنده است و اگر جادوی حضور تماشاگر در صحنه نباشد آن اجرا موفق نخواهد بود. تئاتر آنلاین و تله تئاتر هم مشتقات تئاتر هستند و عملی کردنشان در این شرایط بد نیست و شاید بتوانند به عنوان یک جایگزین معرفی شوند و با عناوین تازه ای مثل کرونا تئاتر که مناسب این دوران است، فعالیت کنند اما این به معنای روشن نگاه داشتن چراغ تئاتر نیست. چون همین اتفاقات باعث می شود خیال دولت راحت شود و بگوید حالا که تئاتر تعطیل نیست پس وظیفه ای هم در قبال حمایت از آن وجود ندارد.
وی با ابراز تاسف از اینکه چندین ماه است هنرمندان تئاتر درآمدی نداشته اند، بیان کرد: در چنین شرایطی تئاتر باید با اختصاص سوبسیدهای دولتی کاملاً تعطیل شود چون کرونا با کسی شوخی ندارد و شاهد هستیم روزانه بیشتر از 400 نفر در حال مرگ هستند. این آمار به معنای یک فاجعه انسانی است و شبیه همان طاعون و وبایی است که قرن ها قبل جان هزاران انسان را گرفت و تنها ظاهرش مدرن شده است.
افشاریان بیان کرد: وقتی به عنوان بازیگر روی صحنه هستید و تعداد تماشاگر به اندازه مورد انتظارتان نیست، حالتان بد می شود چه برسد به اینکه بدانید، قرار است تنها نصف ظرفیت سالن بلیت فروشی شود که در این شرایط آن نصف ظرفیت هم پر نخواهد شد پس انگیزه مناسبی برای روی صحنه رفتن نخواهید داشت. از طرف دیگر از کجا می دانیم هرکدام از عوامل نمایش و یا مخاطبانی که کنار هم نشسته اند، ناقل بیماری نیستند؟ چون این امکان وجود دارد که هرکس با وجود اینکه نکات بهداشتی را هم رعایت می کند، به بیماری مبتلا یا ناقل باشد. ما برای بیرون آمدن از این معضل نیاز به قرنطینه کامل داریم تا شاید بتوانیم باز هم مثل روزهایی که خیلی از ما دور است و قبلاً تجربه کرده ایم دوباره کنار یکدیگر در خیابان راه برویم و فعالیت مان را از سر بگیریم.
با توجه به وضعیت نابه سامانی که به واسطه شیوع کرونا در حوزه فرهنگ و هنر تشدید هم شده است، نمی دانیم مسئولان امر در نهایت قصد دارند چگونه این بحران را مدیریت کنند و اهالی هنر همچنان در سردرگمی هستند که آیا این کشتی به سلامت به ساحل آرامش می رسد یا خیر؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
بازیگر سریال "خانه امن" مخالف تعطیلی پروژه های سینمایی و تلویزیونی است؛ این زکات آن روزهایی است که ما در رفاه و امنیت کامل از شهرت مان استفاده می بردیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : آقای خبر منجیل خبر اصفهان امروز آنلاین برترین ها خبر خودرو

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، هفته های نزدیک به عید نوروز و رونقِ سریال های تلویزیونی، صدایِ برخی که انگار همنوای آن سوی مرزها بودند، بلند شد که پروژه ها را متوقف کنید! حتی شایعه تعطیل شدن این سریال و آن سریال و کرونایی شدن عوامل کارهای تلویزیونی را به راه انداختند.

کرونایی شدنِ برخی از بازیگران که البته با سینمایی ها شروع شد و به سریال "جشن سربرون" رسید، صداها را بلندتر کرد. در صورتیکه بارها در پشت صحنه سریال های تلویزیونی شاهد رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی بوده ایم که خودِ مبتلایان هم اذعان نکرده اند حتماً در جریان فیلمبرداری سریال مربوطه، کرونا گرفته اند.

بعضاً انتقاداتی هم از سویِ کسانی مطرح می شد که رونقِ سریال های خانگی و حتی بیشتر دیده شدن شبکه های ماهواره ای را به شبکه های تلویزیون ایران ترجیح می دهند. فریادها و انتقادها از روزِ درگذشت مرحوم کریم اکبری مبارکه بازیگر کاربلد سینما و تلویزیون بیشتر شد اما نه به نفع آقای بازیگر! که اگر این طور بود در روزگارِ حیات برای امرار معاش و حضور فعال در پروژه های مختلف برای او و امثالهم، قدم هایی برمی داشتند.

حتی به نامه نگاری با وزیر بهداشت رسید که او در نامه ای به رئیس رسانه ملی ساخت سریال ها و برنامه های تلویزیونی جدید را بلامانع دانست و تأکید کرد: با توجه به ضرورت نیاز شبکه های مختلف به تولید برنامه ها و سریال های سرگرم کننده و ترغیب مردم به خانه ماندن، تولید سریال های جدید با رعایت پروتکل های بهداشتی در شرایط کرونا تاثیرگذار و مفید است.

فارغ از این هجمه ها، برخی از هنرمندان سیما، حاضر به توقف نشدند تا کارها بدون وقفه جلو برود و دوربین های خود را خاموش نکردند. کما اینکه سریال هایی ساخته شده و روی آنتن است و کارهایی هم در حال فیلمبرداری اند. این هنرمندان در برابر فشار برخی از دوستان و همکاران شان در خانه سینما که با انتشار بیانیه هم صدا با رسانه های خارج نشین عمل کردند در مقابل خاموش کردن دوربین هایشان مقاومت کرده اند.

فیلم گفت وگوی امین زندگانی با تسنیم

یکی از این هنرمندان که به توقف پروژه های تلویزیونی و سینمایی انتقاد دارد امین زندگانی است. او در جریان میزگردِ سریال "خانه امن" ترجیح داد ابتدای صحبت هایش را با این نکته آغاز کند و در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم چنین گفت: قبل از اینکه وارد بحث سریال شوم چند جمله ای برای واکنش های اخیر برای تولیدات سریال و سینما یکسری از عزیزان همکار که مشخص نیست در داخل یا خارج از کشورند راجع به تعطیل شدن کارهای فرهنگی نظراتی دارند که باعث شیوع ویروس کرونا می شود داشته باشم. فکر می کنم هر جنگی ارتش و سپاه خودش را دارد.

بازیگر سینما و تلویزیون در بخش دیگری از صحبت های خود به این نکته اشاره کرد: این زکات آن روزهایی است که ما در رفاه و امنیت کامل داشتیم از شهرت مان استفاده می بردیم و از اینکه در شغلی که دوست داریم فعالیت و کار می کنیم لذت می بردیم. شاید خیلی ها به حرف های من واکنش نشان دهند و بگویند حرف شاید احمقانه ای است اما من فکر می کنم ارزش مادیات آنقدری نیست که بخواهیم صرفاً به خاطر پول، وارد این خطر جانی بشویم.

وی با اشاره به قشر آسیب پذیر در حرفه سینما، تئاتر و تلویزیون، افزود: یک قشر آسیب پذیر در حرفه سینما، تئاتر و تلویزیون بسیار زیاد است. شاید فقط بازیگران اند که چند ماهی می توانند بدون کار دوام بیاورند اما بقیه این قشر درآمد ماهیانه شان در حقیقت با توجه به مشکلات اقتصادی که وجود دارد کفاف خود آن ماه را نمی دهد و تعطیلی پروژه ها می تواند لطمه بسیارجبران ناپذیری را به بدنه فرهنگی این کشور بزند.

زندگانی خاطرنشان کرد: همین طوری ما بدلیل عدم حمایت ها در این چند ساله میدان را به کشورهای همسایه داده ایم که نه کارهایشان محتوا دارند و نه به فرهنگ مان نزدیک است. حتی فرهنگ به دور از ما را به صورت خوراک فرهنگی تحویل نسل جوان ما می دهد که قافیه را ببازد. فکر می کنم بچه هایی که در VODها، تلویزیون و سینما مشغول تولید محتوا هستند، فداکارانه وارد این عرصه شده اند و به واقعوظیفه مان است که این قدم ها را برداریم.

او افزود: من به شدت با تعطیل شدن کارهای سریال و سرگرمی مخالفم برای اینکه مردم ما حق دارند سرگرم بشوند و ما الان باید پاسخگوی کارکردن در حرفه ای باشیم که دوستش داشتیم و داریم. در آن موفق بودیم و مثل سربازی که در جنگ نمی توانیم به او بگوییم نجنگ، ممکن است اتفاقی برایت بیفتد، اینجا هم نمی توانیم به خودمان بگوییم مریض می شویم و خطر ما را تهدید می کند.

زندگانی در پایان خاطرنشان کرد: باید به همه عزیزانی که در این راستا فعالیت می کنند چه رسانه ای ها که خبرها را رصد می کنند و چه کسانی که در بخش تولید محتوا فعالیت دارند دستمریزاد گفت. مثل یک سپاه از مردم شان حمایت می کنند و در دوران قرنطینه و خانه نشینی برایشان تولید محتوا می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش عنوان کرد که اعضای این شورا نسبت به ساعت تعیین شده از سوی ستاد ملی کرونا برای فعالیت سینما ها معترض هستند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش درباره خروجی جلسه امروز 18 آبان ماه گفت: در جلسه امروز درباره مسایل مختلف سینما بحث شد، ولی مسأله مهمتر اعلام بازگشایی سینما ها و فعالیت آن ها تا ساعت 18 بود.

وی افزود: در جلسه امروز اعضای شورا نسبت به این قضیه معترض بودند و اعلام کردند که سینما ها از ساعت 14 یا 16 تازه فعالیتش را آغاز می کند لذا ما از آقای انتظامی رییس سازمان سینمایی خواهش کردیم که سینما ها از صبح تا ساعت 14 تعطیل باشند، اما از سوی دیگر از ساعت 14 تا 22 فعالیت خود را آغاز کنند.

شایسته در پایان گفت: در این جلسه آقای فرجی به عنوان نماینده سازمان سینمایی حضور داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
جلسه امروز شورای صنفی نمایش با محوریت بازگشایی مجدد سینما ها از 20 آبان برگزار شد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری موج افکار نیوز خبرگزاری برنا

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، جلسه امروز شورای صنفی نمایش با محوریت بازگشایی مجدد سینما ها از 20 آبان برگزار شد.

در جلسه امروز درباره مسائل مختلفی بحث و گفت و گو شد که مهمترین آن اعلام بازگشایی سینما ها و فعالیت آن ها تا ساعت 18 بود. اعضای شورا اعلام کردند که فعالیت سینما ها از ساعت 14 یا 16 رونق می گیرد. در نتیجه از حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی خواهش کردند که سینما ها از صبح تا ساعت 14 تعطیل باشند و از ساعت 14 تا 22 فعالیت کنند.

در این جلسه محمدرضا فرجی به عنوان نماینده سازمان سینمایی هم حضور داشت و شاهد بحث ها و گفتگو ها بود.

گفتنی است طبق جدیدترین تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا، سینما ها از بیستم آبان از صبح تا ساعت 18 عصر اجازه فعالیت دارند و پس از آن باید تعطیل باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
عبدالله علیخانی گفت: در این تعطیلات کرونایی، بیش از همه سینما های بخش خصوصی ضرر می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، تعطیل شدن سالن های سینما به علت شیوع ویروس کرونا و مخاطب هراسی از حضور در سالن ها برای فیلم دیدن، در حال تبدیل شدن به جریانی مهم، تأثیرگذار و خطرناک در ادامه روند کلی سینماست.

عبدالله علیخانی بازرس انجمن سینماداران درباره آخرین وضعیت سالن های سینما و تعطیلی دائمی برخی از آن ها، در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: پس از بازگشایی سالن ها و ادامه فعالیت ها باید دید کدام سینما ها تعطیلی دائمی خواهند داشت؛ اما در کل سالن های سینما وضعیت خوبی ندارند و اوضاع کارشان به شدت پیچیده و نامعلوم است.

وی افزود: بیشتر فشار ها روی بخش خصوصی است؛ وگرنه برای سینما های دولتی که پول پشت آن هاست هیچ اتفاقی نمی افتد و پس از بازگشایی هم به کار خود ادامه می دهند. این بخش خصوصی است که باید درگیر مشکلات و هزینه ها باشد و در این وضعیت به آینده امیدی نداشته باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
علی سرتیپی - از سینمادارهای تهران - اعلام کرد که با اعمال محدودیت زمانی در فعالیت سینماها، سالن های تحت اختیار خود را بازگشایی نخواهد کرد.

این پخش کننده و سینمادار در گفت وگویی با ایسنا درباره بازگشایی سینماها و امکان فعالیت تا ساعت 18 بیان کرد: سینماها را باز نمی کنیم چون اصلا کارکردی ندارد. زمان کاری سالن های سینما دقیقا برعکس چیزی است که اعلام شده و تازه از ساعت 18 به بعد مردم به سینما می روند. اگر قرار باشد همان موقع ببندیم چه فایده ای دارد، این کار شبیه یک شوخی است.

او افزود: این نوع تصمیم گیری برای کار سینما اصلا حرفه ای نیست و به نظر می رسد فقط یک دستورالعمل بدون حساب و کتاب وجود دارد. ضمن اینکه مشخص است وزارت ارشاد هم هیچ اعمال نظری ندارد.

سرتیپی مدیریت پردیس ها و سالن های سینمایی کورش، ایران مال، هروی، گالریا و شکوفه را در تهران برعهده دارد که به گفته او فعلا بسته می مانند.

روز گذشته17 آبان ماه در ستاد ملی مدیریت کرونا ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه های 2، 3 و 4 که سالن ها سینما هم جزو آن می شوند، از ساعت 18 هر روز از 20 آبان تا 20 آذر مصوب شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: مدیرعامل مؤسسسه تصویر شهر می گوید که با توجه به سانس های بسیار بدی که برای بازگشایی سینماها انتخاب شده است، ترجیح می دهیم که سینماها را باز نکنی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم بانی فیلم روزنامه کیهان

به گزارش سینماپرس ، مصوبه جدید ستادملی مبارزه با کرونا مبنی بر فعالیت سینماهای کشور از 20 آبان تا ساعت 18، به نظر می رسد که سینماها از فروش مناسبی برخوردار نخواهند بود.

امروز نیز جلساتی میان سینماداران در حال برگزاری است تا تصمیم خود را برای ادامه فعالیت بگیرند. یکی از مجموعه های سینمایی تهران نیز سینماهایی است که زیر نظر مؤسسه تصویر شهر در حال فعالیت است. پردیس های سینمایی ملت، راگا، رازی، تماشا و آزادی که سهم قابل توجهی را در فروش سینماهای تهران دارند.

هاشم میرزاخانی مدیر عامل این نهاد فرهنگی در مصاحبه با تسنیم در این باره گفت: در واقع با این مصوبه ستاد ملی کرونا باید گفت که سینماها باز نشده است. همانطور که می دانیم بیشترین فعالیت سینماهای کشور بعد از غروب و دقیقاً بعد از ساعت 18 است. در این فصل که روزها کوتاه شده است مخاطبین سینما برای تماشای فیلم در ساعات شب تمایل دارند که در این صورت عملاً هیچ فروشی نخواهیم داشت.

بنابراین با توجه به اینکه این شکل از فروش و فعالیت مقرون به صرفه به نیست سینما را باز نمی کنیم. البته بازگشایی سینماها تنها معطوف به ساعت کار نیست بلکه در حال حاضر فیلم خوبی برای اکران نیست و در صورتی می توانیم سینماها را باز کنیم که فیلم خوب هم برای اکران باشد. این دو عامل دست به دست هم داده است تا در حال حاضر اقدام به بازگشایی سینماها نکنیم.

وی درباره تصمیم جدید ستاد کرونا گفت که این اقدام ستاد کرونا نیز به نظرم بیشتر مفری برای این است که بگویند از سینما و فرهنگ حمایت کرده اند در حالی که در این مدت 9 ماهه دولت کمترین حمایت را از سینماها کرده است. درباره بحث وام هم باید بگویم که در حال حاضر ما هیچ وامی را از سازمان سینمایی نگرفتیم و البته تا آنجا که من اطلاع دارم نه تنها ما بلکه دیگر سینماهای کشور نیز یک ریال نگرفته اند و مدام در حال پاسکاری میان صندوق اعتباری هنر و بانک توسعه تعاون ایم.

میرزاخانی درباره مشکلات سینماداران در این مدت بیان کرد که سینماها در این مدت ضرر بسیار زیادی کرده اند و کارکنان زیادی در سینماها کار و شغل خود را از دست داده اند. البته مؤسسه تصویر شهر در این مدت تمام تلاشش بر این بوده است که به کارکنانش آسیبی نزند و برای همین تمام نیروهای ما حفظ شدند. مجموعه کارکنان بخش نمایش و اکران سینمایی کشور نزدیک به 5 هزار نفرند؛ واقعاً دولت برای حمایت از این اعضا در این مدت چه کرده است؟

برای اخذ وامی که گفته اند باید سند گذاشته شود که مانند سنگ بزرگی است که نشان از نزدن دارد. آنچه که درباره کمک و حمایت قبوض مصرفی سینماها گفته شده است نیز بیشتر مانند حرف بوده است. در یک کلام شعارهای خیلی خوبی داده شد اما عمل نکردند.

وی در پایان بیان کرد که بنابراین این بخش از فرهنگ و هنر کشور در شرایط بسیار وخیمی قرار دارد و باید هرچه زودتر فکری به حال سینماهای کشور کنند. با این شرایط کرونایی اگر واقعاً به دنبال نظام سلامتیم، فکری برای تعلیق و مدیریت برخی از بخش ها مانند حمل و نقل کنیم که وضعیت بسیار اسفناکی دارند. در فضای مجازی شاهدیم که در این شرایط مردم به چه صورت در مترو و اتوبوس ها حاضر می شوند. آیا در سینماها نیز اینگونه نبود و دستورالعمل های بهداشتی به طور کامل همراه با فاصله گذاری انجام می شد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: شفاف سازی وزارت ارشاد درباره کمک های مالی که در سال 98 به اشخاص حقیقی کرده نام یک کارگردان سینما را پیش رو می گذارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸ سایت های دیگر : مشرق نیوز پایگاه خبری نما

به گزارش سینماپرس ، این کارگردان سینما که سالهاست فیلمی روی پرده نداشته، سه سال قبل پروانه فیلمنامه ای با عنوان توطئه فامیلی را گرفت که بنا بود با نام توطئه خانوادگی به تولید برسد.

این کارگردان خسرو ملکان نام دارد که نزدیک به نیم میلیارد(دقیقا 499.8میلیون تومان) بابت پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر، از ارشاد کمک دریافت کرده است.

خسرو ملکان ازجمله کارگردانان نضج یافته در سینمای پس از انقلاب است که آخرین بار نزدیک به پانزده سال قبل کمدی مادرزن سلام را روی پرده داشت؛ فیلمی که بارها از تلویزیون هم پخش شده است.

ملکان کار سینمایی را از ابتدای دهه شصت خورشیدی با حسن سنتوری/زخمه آغاز کرد با بازی مهدی فخیم زاده که حال و هوای علی سنتوری مهرجویی هم بی شباهت به همین زخمه نبود.

شب شکن از دیگر کارهای سینمایی ابتدایی خسرو ملکان بوده که با بازی بهروز به نژاد و چنگیز وثوقی(برادر بهروز) با مضمون زندگی یک معتاد تولید شد و ازجمله آثار پرفروش دهه شصت بود.

طوبی و تماس (هر دو با بازی پروانه معصومی) و عروسی مهتاب ازجمله کارهای سینمایی ملکان و پیک سح و تعطیلات نوروزی از مشهورترین سریالهایی هستند که ملکان ساخته است.

بخشی از فهرست کمکهای 98 ارشاد که نام خسرو ملکان در آن دیده میشود

*سینماروزان

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: مرجان اشرفی زاده کارگردان سینما در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی گفت: در پیک بحران کرونا پروژه های سینمایی و تلویزیونی مستثنی نیستند و باید موقتاً تعطیل شوند چرا که خطر بیماری و مرگ جان دست اندرکاران پروژه ها را تهدید می کند و مدیران بالادستی موظف هستند تا ضمن جبران ضرر و زیان تهیه کنندگان و سرمایه گذاران، آن ها را برای تعطیلی موقت پروژه ها همراهی نمایند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

کارگردان فیلم سینمایی آبجی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود:طبیعتاً هنرمندان بخشی از افراد جامعه هستند و حفظ سلامت خود و خانواده های شان جدا از مسأله معیشت اهمیت بسیار دارد اما 2 نکته است که ماجرا را سخت کرده از یک طرف تعطیلی همه مشاغل باعث می شود نیاز به خوراک تصویری در این ایام بیشتر باشد و بنابراین تلویزیون یا پلتفرم ها باید به حیات شان ادامه دهند و برای سرگرمی مردم تولید داشته باشند و در این وضعیت بحرانی فضای سرگرم کننده ای برای خانواده ها ایجاد کنند.

وی ادامه داد: اما متأسفانه رعایت پروتکل های بهداشتی در پروژه های سینمایی و تلویزیونی هم امری نشدنی است. اصولاً در برنامه سازی هایی از جنس کار ما چنین تدبیری نمی توان اندیشه کرد و به همین علت هم ما شاهد مبتلا شدن بخشی از هنرمندان خوب سینما و تلویزیون به این ویروس هستیم.

اشرفی زاده سپس در پاسخ به این سوأل که به عقیده شما مسئولان و سیاست گذاران کلان عرصه فرهنگ و هنر برای برون رفت از این بحران و به خصوص بیکاری گسترده هنرمندان که باعث شده تا از تأمین معاش روزانه خود عاجز بمانند، چه تدبیری باید اندیشه کنند اظهارداشت: متأسفانه ما همیشه گروهی را داریم که مشغول به کار نیستند اما الآن در این بحران کرونا این وضعیت حادتر از گذشته خود را نشان داده است.

این سینماگر خاطرنشان کرد: مسأله ناامنی شغلی و مالی عرصه فرهنگی و هنری مسأله ای جدی است که متأسفانه هیچ گاه به آن توجه نمی شود. مسئولان رسماً توجهی به مسأله امنیت شغلی و معیشتی هنرمندان ندارند و بالعکس گاهی هم در این خصوص عملکردی معکوس دارند و همین قضیه اخذ مالیات از هنرمندان نمونه آن است. بی تردید این قبیل تصمیم گیری ها و اتفاقات تبعات بسیار بدی دارد.

کارگردان فیلم ویدیویی نامه های خیس تأکید کرد: در هر صورت متأسفانه همیشه افرادی از چهره های مطرح فرهنگی و هنری در تنگنا بودند اما تعدادشان از این کمتر بود اما حالا طیف بیشتری درگیر هستند. به هر رو الگوهایی در کشورهای پیشرفته وجود دارد که به وضعیت زندگی مردم و هنرمندان شان توجه بهتری می کنند و بی تردید مسئولان می توانند از این الگوها برای بهبود اوضاع استفاده کنند. از سوی دیگر مسئولان تدبیری برای بیمه بیکاری سینماگران داشته باشند.

وی در پایان این گفتگو افزود: متأسفانه ما علیرغم وعده های مکرر مسئولان هنوز بیمه بیکاری نداریم و این در حالی است که مسأله بیمه بیکاری و امنیت شغلی برای ما بسیار مهم است و امیدوارم این بحران کرونا علتی باشد برای اینکه مسئولان هرچه سریع تر تدبیری عاجل برای تأمین بیمه بیکاری هنرمندان داشته باشند چرا که حتی اگر این ویروس هم از بین برود شاید در آینده اتفاقات هولناک دیگری زندگی ما را تهدید کند که داشتن بیمه بیکاری در این خصوص بسیار موثر است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
درحالی 214 نفر برای حضور درانتخابات نماینده مدیران مسئول درهیأت نظارت برمطبوعات ثبت نام کرده اندکه به نظر می رسدرقابت میان چند چهره باشد. اتفاق این دوره عدم حضور حسین انتظامی درانتخابات است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : دیار آفتاب آرا نیوز ایران مراسم نیوز روزنامه خراسان

در حالی 214 نفر برای حضور در انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیأت بر مطبوعات ثبت نام کرده اند با این حال به نظر می رسد طبق سالیان گذشته رقابت میان چند چهره محدود باشد و با توجه به عدم شرکت حسین انتظامی گزینه مدنظر اصولگرایان شانس خوبی برای پیروزی در این انتخابات داشته باشد.

انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات دو روز دیگر در تاریخ 20 ابان برگزار خواهد شد. این دوره از انتخابات به دلیل شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار خواهد شد و معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد روز گذشته برای نظارت در این انتخابات از پلیس فتا و مرکز ماهر دعوت شده است تا انتخابات در صحت و سلامت برگزار شود

این دوره از انتخابات یک ویژگی هم دارد و آن عدم حضور حسین انتظامی است که هشت دوره پیاپی و 16 سال نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بود و حتی زمانی که خود در سمت معاونت مطبوعاتی حضور داشت باز هم نامزد این پست شده بود و با حمایت های دولتی رأی آورده بود با اینحال وی در این دوره اعلام کرده است در انتخابات شرکت نخواهد کرد. شاید این مسئله به دلیل حضور وی در سمت رایزنی فرهنگی ایران در خارج کشور بعد از پایان مسئولیت وی در سازمان سینمایی ارشاد باشد.

در این دوره از انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات طبق اعلام دبیر هیأت نظارت بر مطبوعات بیش از 300 نفر از مدیران مسئول رسانه ها ثبت نام کرده بوده که در نهایت 214 نفر از آنها تأیید صلاحیت شدند که به نظر این تعداد برای انتخاب تنها یک نفر مقداری زیاد باشد و نگاهی به اسامی نامزدهای محترم نشان میدهدکه احتمالاً بسیاری از آنها در روزهای اتی و روز انتخابات به نفع نامزدهای اصلی کناره گیری خواهند کرد و از این طریق ائتلاف و جو روانی را برای کسب رأی نامزد اصلی فراهم می کنند.

در انتخابات این دوره رقابت اصلی میان نامزدهای رسانه های اصولگرا و اصلاح طلب است و مهدی رحمانیان مدیرمسئول روزنامه شرق به ماننددوره قبل نامزد شده است؛ همچنین بیژن مقدم مدیر مسئول الف هم که سابقه زیادی در رسانه دارد در این دوره نامزد شده است؛ هر چند اشخاصی مثل پدرام پاک آئین و حسن کربلایی هم در این انتخابات حضور دارند اما به نظر می رسد رقابت اصلی میان دو چهره سرشناس یعنی مقدم و رحمانیان باشد خصوصاً اینکه روز گذشته جمعی از مدیران مسئول رسانه های اصلی و صاحب نفوذ کشور تحت عنوان ائتلاف بزرگ رسانه ها از نامزدی بیژن مقدم در انتخابات هیئت نظارت بر مطبوعات سال 1399 حمایت کردند و این مسئله باعث شانس بالای وی در این انتخابات خواهدشد هر چندیکی از نامزدها هم با انتقاداز حضور رحمانیان و پاک آئین به دلیل اتصال به بدنه دولتی و وزارت ارشاد خواهان تعویق انتخابات شده که به نظر می رسد با آن موافقت نشود.

انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه جامع رسانه های کشور به نشانی e-rasaneh.ir از ساعت 10 صبح تا 16 روز سه شنبه 20 آبان ماه 1399 برگزار می شود و در صورت عدم احراز اکثریت مطلق مدیران مسئول در مرحله اول، نوبت بعدی آن پس از دو هفته در روز سه شنبه مورخ 4 آذرماه 1399 در همان بازه زمانی برگزار خواهد شد و سه هزار نفر از مدیران مسئول قرار است نماینده خودرا برای هیأت نظارت بر مطبوعات انتخاب کنند.

کد خبر 5067172

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
نویسنده و خبرنگار پیشکسوت معتقد است جشنواره کتاب و رسانه در وهله اول باید به فکر رشد علمی و فکری خبرنگاران حوزه کتاب باشد و سواد علمی خبرنگاران را ملاک اصلی سنجش قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹

محمدهاشم اکبریانی، نویسنده، پژوهشگر تاریخ شفاهی نشر و روزنامه نگار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره جایگاه و اهمیت کار خبرنگار حوزه کتاب در فضای رسانه ای کشور گفت: رسانه ها در گذشته محدود به رسانه های مکتوب و تصویری(رادیو و تلویزیون) بودند و خبرنگاران حوزه کتاب در نشریات و یا صداوسیما نقش بسیار موثری ایفا می کردند. حتی اگر از سواد چندانی هم بهره مند نبودند، نوشته هایشان برای مردم خواندنی بود. درحال حاضر اوضاع بسیار متفاوت شده است و با حضور و ظهور فضای مجازی و شبکه های مختلف، تمام افراد و کتابخوانان عادی به نوعی خبرنگار حوزه کتاب به شمار می آیند.

وی با اشاره به تعریف شکل گرفته از خبرنگاری حوزه کتاب بیان کرد: اگر خبرنگاری کتاب را نقد کتاب بدانیم، بسیاری از مردم در شبکه های مجازی به نوعی این کار را انجام می دهند؛ بنابراین در شرایط موجود، وظیفه و مسئولیت خبرنگاران رسانه ای خیلی بیشتر از قبل شده است. خبرنگاران کتاب در خبرگزاری ها، نشریات کاغذی و رسانه های تصویری، باید خود را از این نوع اطلاع رسانی حوزه کتاب در فضای مجازی متمایز کنند.

اکبریانی درباره ویژگی های متمایز کننده خبرنگاران حرفه ای کتاب با شبه خبرنگاران این حوزه در فضای مجازی عنوان کرد: لازمه این کار نیز دو نکته است، نخست؛ افزایش سطح سواد، تا خواننده احساس کند نسبت به آن مطالبی که در فضای مجازی وجود دارد، دانستی های بیشتر و جدیدتری یاد می گیرد و نکته دوم، ایجاد تشکل صنفی برای خبرنگاران حوزه کتاب است که بر اساس آن، تجربیات خود را به یکدیگر منتقل کنند، مشکلات یکدیگر را بشناسند، برطرف کنند و نهادی ایجاد کنند که در حوزه کتاب بتواند به جامعه خدماتی چون نقد، معرفی و تحلیل مسائل حوزه کتاب را ارائه کند.

این نویسنده ادامه داد: خبرنگار کتاب امروز با خبرنگار دیروز کاملا متفاوت است. تا زمانی که سطح علمی خود را افزایش ندهد و تشکلی هم برای خبرنگاران کتاب شکل نگیرد، فکر می کنم که خبرنگاری کتاب در ایران کاری از پیش نبرد.

به گفته این فعال فرهنگی، امر خبرنگاری در این چندسال با توجه به دلایلی چون بسته بودن فضای کاری، مشکلات مالی و... روبه افول رفته و براین اساس، خبرنگاری عمومی و خبرنگاری تخصصی حوزه کتاب رشدی نکرده و ضعیف شده است.

اکبریانی با اشاره به تاثیرگذاری عملکرد جشنواره هایی چون کتاب و رسانه بر ارتقاء فعالیت و سطح کیفی خبرنگاران حوزه کتاب گفت: متاسفانه جشنواره ها نیز نتوانسته اند که مسئولیتی که در قبال این حوزه دارند را به انجام برسانند. فعالیت جشنواره ها باید به گونه ای باشد که موجب رشد علمی و فکری خبرنگاران حوزه کتاب شود، اما اینطور نیست و اگر بخواهیم مقایسه ای میان خبرنگاران حرفه ای کتاب و فعالیت فعالان کتاب در فضای مجازی انجام بدهیم، تفاوت چشم گیری وجود ندارد. دلیل آن هم ناتوانی جشنواره ها در به انجام رساندن مسئولیت هایشان است.

پژوهشگر تاریخ شفاهی نشر مهم ترین عامل برای تمایز فعالیت خبرنگاران حرفه ای کتاب از شبه خبرنگاران این حوزه در فضای مجازی را رشد علمی دانست و افزود: خبرنگار کتاب باید از این حوزه اطلاعات کافی و وافی داشته باشد و کتاب را نیز صرفا در ابعاد خودش و بخش انتشارات خلاصه نکند؛ یعنی تمامی حلقه های این چرخه را بشناسد، به آن ها احاطه داشته باشد و بتواند اطلاعات جدیدی به مخاطبان خود بدهد. بنابراین قدم اول ارتقاء سطح علمی خبرنگار است و اگر جشنواره های رسانه ای از جمله جشنواره کتاب و رسانه می خواهد که در این زمینه موثر باشد، باید به این امر توجه کنند که خبرنگاران برای فعالیت در حوزه کتاب از استانداردهای لازم برخوردارند یا خیر.

وی افزود: اگر خبرنگار این حوزه، استانداردهای لازم کار را نداشت، باید او را موظف کنیم که سطح علمی خود را ارتقاء بدهد وگرنه اطلاعات عادی و معمولی را می توان از مردم در فضای مجازی و معرفی کتاب ها و تحلیل های عامیانه شان گرفت. معیار اصلی، افزایش سطح سواد است که باید توجه ویژه ای به آن شود. البته ناگفته نماد که برگزاری جشنواره کتاب و رسانه قطعا می تواند بر ارتقاء سطح کیفی کار خبرنگاران موثر باشد.

این روزنامه نگار معتقد است که اگر خبرنگار احساس کند که این جشنواره، رویداد معتبری است و در میان خبرنگاران و رسانه ها جایگاه و ارزش دارد، طبیعتا برای به دست آوردن جایگاه خود در آن تلاش می کند. از طرفی دیگر جشنواره ها هم باید مبنا و و سنجش کار خبرنگاران حوزه کتاب را سطح سواد خبرنگار قرار بدهند. اما اگر جشنواره ها در جامعه خبرنگاری اعتباری نداشته باشند، قطعا کارکرد موثر خود را نخواهد داشت و به هدفی که در نظر دارد، نخواهد رسید.

اکبریانی در پایان سخنانش گفت: خبرنگاران حوزه کتاب دوره ای به دنبال تشکیل یک نهاد و تشکب بودند که صرفا خبرنگاران این حوزه که در رسانه ها مشغول بودند را در برمی گرفت. اگر مسئولان جشنواره کتاب و رسانه این نکته را مدنظر قرار بدهند که یک نهاد مستقل و غیردولتی برای خبرنگاران این حوزه تشکیل بدهند و یا از ایجاد آن نهاد حمایت کنند، قطعا گام موثری در جهت پیشرفت برداشته اند.

محمدهاشم اکبریانی، نویسنده، پژوهشگر تاریخ شفاهی نشر و روزنامه نگار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره جایگاه و اهمیت کار خبرنگار حوزه کتاب در فضای رسانه ای کشور گفت: رسانه ها در گذشته محدود به رسانه های مکتوب و تصویری(رادیو و تلویزیون) بودند و خبرنگاران حوزه کتاب در نشریات و یا صداوسیما نقش بسیار موثری ایفا می کردند. حتی اگر از سواد چندانی هم بهره مند نبودند، نوشته هایشان برای مردم خواندنی بود. درحال حاضر اوضاع بسیار متفاوت شده است و با حضور و ظهور فضای مجازی و شبکه های مختلف، تمام افراد و کتابخوانان عادی به نوعی خبرنگار حوزه کتاب به شمار می آیند.

وی با اشاره به تعریف شکل گرفته از خبرنگاری حوزه کتاب بیان کرد: اگر خبرنگاری کتاب را نقد کتاب بدانیم، بسیاری از مردم در شبکه های مجازی به نوعی این کار را انجام می دهند؛ بنابراین در شرایط موجود، وظیفه و مسئولیت خبرنگاران رسانه ای خیلی بیشتر از قبل شده است. خبرنگاران کتاب در خبرگزاری ها، نشریات کاغذی و رسانه های تصویری، باید خود را از این نوع اطلاع رسانی حوزه کتاب در فضای مجازی متمایز کنند.

اکبریانی درباره ویژگی های متمایز کننده خبرنگاران حرفه ای کتاب با شبه خبرنگاران این حوزه در فضای مجازی عنوان کرد: لازمه این کار نیز دو نکته است، نخست؛ افزایش سطح سواد، تا خواننده احساس کند نسبت به آن مطالبی که در فضای مجازی وجود دارد، دانستی های بیشتر و جدیدتری یاد می گیرد و نکته دوم، ایجاد تشکل صنفی برای خبرنگاران حوزه کتاب است که بر اساس آن، تجربیات خود را به یکدیگر منتقل کنند، مشکلات یکدیگر را بشناسند، برطرف کنند و نهادی ایجاد کنند که در حوزه کتاب بتواند به جامعه خدماتی چون نقد، معرفی و تحلیل مسائل حوزه کتاب را ارائه کند.

این نویسنده ادامه داد: خبرنگار کتاب امروز با خبرنگار دیروز کاملا متفاوت است. تا زمانی که سطح علمی خود را افزایش ندهد و تشکلی هم برای خبرنگاران کتاب شکل نگیرد، فکر می کنم که خبرنگاری کتاب در ایران کاری از پیش نبرد.

به گفته این فعال فرهنگی، امر خبرنگاری در این چندسال با توجه به دلایلی چون بسته بودن فضای کاری، مشکلات مالی و... روبه افول رفته و براین اساس، خبرنگاری عمومی و خبرنگاری تخصصی حوزه کتاب رشدی نکرده و ضعیف شده است.

اکبریانی با اشاره به تاثیرگذاری عملکرد جشنواره هایی چون کتاب و رسانه بر ارتقاء فعالیت و سطح کیفی خبرنگاران حوزه کتاب گفت: متاسفانه جشنواره ها نیز نتوانسته اند که مسئولیتی که در قبال این حوزه دارند را به انجام برسانند. فعالیت جشنواره ها باید به گونه ای باشد که موجب رشد علمی و فکری خبرنگاران حوزه کتاب شود، اما اینطور نیست و اگر بخواهیم مقایسه ای میان خبرنگاران حرفه ای کتاب و فعالیت فعالان کتاب در فضای مجازی انجام بدهیم، تفاوت چشم گیری وجود ندارد. دلیل آن هم ناتوانی جشنواره ها در به انجام رساندن مسئولیت هایشان است.

پژوهشگر تاریخ شفاهی نشر مهم ترین عامل برای تمایز فعالیت خبرنگاران حرفه ای کتاب از شبه خبرنگاران این حوزه در فضای مجازی را رشد علمی دانست و افزود: خبرنگار کتاب باید از این حوزه اطلاعات کافی و وافی داشته باشد و کتاب را نیز صرفا در ابعاد خودش و بخش انتشارات خلاصه نکند؛ یعنی تمامی حلقه های این چرخه را بشناسد، به آن ها احاطه داشته باشد و بتواند اطلاعات جدیدی به مخاطبان خود بدهد. بنابراین قدم اول ارتقاء سطح علمی خبرنگار است و اگر جشنواره های رسانه ای از جمله جشنواره کتاب و رسانه می خواهد که در این زمینه موثر باشد، باید به این امر توجه کنند که خبرنگاران برای فعالیت در حوزه کتاب از استانداردهای لازم برخوردارند یا خیر.

وی افزود: اگر خبرنگار این حوزه، استانداردهای لازم کار را نداشت، باید او را موظف کنیم که سطح علمی خود را ارتقاء بدهد وگرنه اطلاعات عادی و معمولی را می توان از مردم در فضای مجازی و معرفی کتاب ها و تحلیل های عامیانه شان گرفت. معیار اصلی، افزایش سطح سواد است که باید توجه ویژه ای به آن شود. البته ناگفته نماد که برگزاری جشنواره کتاب و رسانه قطعا می تواند بر ارتقاء سطح کیفی کار خبرنگاران موثر باشد.

این روزنامه نگار معتقد است که اگر خبرنگار احساس کند که این جشنواره، رویداد معتبری است و در میان خبرنگاران و رسانه ها جایگاه و ارزش دارد، طبیعتا برای به دست آوردن جایگاه خود در آن تلاش می کند. از طرفی دیگر جشنواره ها هم باید مبنا و و سنجش کار خبرنگاران حوزه کتاب را سطح سواد خبرنگار قرار بدهند. اما اگر جشنواره ها در جامعه خبرنگاری اعتباری نداشته باشند، قطعا کارکرد موثر خود را نخواهد داشت و به هدفی که در نظر دارد، نخواهد رسید.

اکبریانی در پایان سخنانش گفت: خبرنگاران حوزه کتاب دوره ای به دنبال تشکیل یک نهاد و تشکب بودند که صرفا خبرنگاران این حوزه که در رسانه ها مشغول بودند را در برمی گرفت. اگر مسئولان جشنواره کتاب و رسانه این نکته را مدنظر قرار بدهند که یک نهاد مستقل و غیردولتی برای خبرنگاران این حوزه تشکیل بدهند و یا از ایجاد آن نهاد حمایت کنند، قطعا گام موثری در جهت پیشرفت برداشته اند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : ساعت24 55آنلاین

در نشست خبری معاون مطبوعاتی ارشاد تأکید شد

شرق: مرحله اول مهم ترین انتخابات مرتبط با مدیران مسئول نشریات ایران در حالی قرار است فردا برگزار شود که همچنان تکلیف اصل ابتدایی مخفی بودن رأی مشخص نیست و ممکن است در این دوره هم مانند دوره های گذشته، آرای رأی دهندگان مخفی نباشد. انتخابات هیئت نظارت بر مطبوعات، هر دو سال یک بار به منظور انتخاب نماینده مدیران مسئول رسانه های کشور در هیئت نظارت بر مطبوعات انجام می شود. هجدهمین دوره این انتخابات فردا (سه شنبه 20 آبان ) از ساعت 10 تا 16 و نوبت بعدی آن پس از دو هفته در روز سه شنبه مورخ چهارم آذر 1399 در همان بازه زمانی برگزار خواهد شد. بر اساس اطلاعات رسمی، در انتخابات امسال چهارهزار و 44 نفر از مدیران مسئول رسانه های کشور مجاز به شرکت در هجدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات هستند که می توانند از بین 163 نامزد، گزینه مدنظر خود را انتخاب کنند. صبح دیروز نشست خبری این انتخابات با حضور محمد خدادی ، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. خدادی در این نشست دیدگاه این معاونت را نسبت به مدیران رسانه، نحوه برگزاری و فضای حاکم بر انتخابات تشریح کرد و انتخابات را محل رقابت بر بستر رفاقت دانست. در همین نشست البته معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پرسش شرق درباره لزوم مخفی بودن آرا که یکی از دغدغه های شرکت کنندگان در این انتخابات است، پاسخی شفاف نداد.
چرا آرای مدیران مسئول مخفی نیست؟
اگرچه شفافیت و مسئولیت پذیری از بنیان های یک نظام مردم سالار است، اما مسئله رأی دهی و محتوای رأی شهروندان معمولا مستثنا از این قاعده است و امروزه رأی گیری مخفی از ملزومات اساسی انتخابات های آزاد و منصفانه دانسته می شود؛ زیرا از تأثیر ارعاب و تهدید بر رأی دهندگان می کاهد. علاوه بر این در تعریف انتخابات، یکی از شرایط انتخابات مخفی بودن رأی است که می گوید در جریان و پس از انتخابات باید همه انتخاب کنندگان اطمینان داشته باشند که اینکه به چه کسی رأی داده اند، مخفی می ماند. این موضوع در حتی بند سوم ماده 21 اعلامیه جهانی حقوق بشر هم آمده است: اراده مردم می بایست اساس حاکمیت دولت باشد؛ چنین اراده ای می بایست در انتخاباتی حقیقی و ادواری اعمال شود که مطابق حق رأی عمومی باشد که حقی جهانی و برابر برای همه است. رأی گیری از افراد می بایست به صورت مخفی یا به طریقه ای مشابه برگزار شود که آزادی رأی را تأمین کند . این اصل ابتدایی دموکراسی البته سال هاست در انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات رعایت نمی شود و رأی مدیران مسئول مخفی نیست. دیروز و در نشست خبری معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، همین موضوع از سوی خبرنگار شرق مطرح شد و خدادی در توضیح گفت: نه رأی شفاف است و نمی تواند مخفی باشد. به چه دلیلی مخفی باشد؟ نتیجه آرا که مشخص می شود و اینکه بگوییم این چند هزار نفر به چه کسی رأی دادند، حساسیت یا تقاضایی ندارد، اما کسی می تواند تقاضا کند و بپرسد چه افرادی به او رأی دادند . در ادامه خدادی در پاسخ به این پرسش که اما همین موضوع ممکن است بر آرای شرکت کنندگان تأثیر بگذارد و از طرفی این شفافیت با بنیاد انتخابات یعنی مخفی بودن آرا در تضاد است، نیز گفت: به شرط اینکه نسبت به موضوع حساسیت باشد یا نیاز به مراقب داشته باشد {ولی تا الان حساسیتی در این زمینه وجود نداشته است} .
ضمانت می کنم هر کس برنده شود
حامی همه رسانه ها خواهد بود
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری دیروز خود توضیحاتی درباره روند برگزاری هجدهمین انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات هم ارائه کرد و گفت: ضمانت می کنم هر کس برنده انتخابات شود، حامی همه رسانه ها خواهد بود . خدادی در این نشست گفت: این انتخابات دو سال یک بار برگزار و نفر برگزیده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات معرفی می شود. این انتخابات فرصتی است که خانواده رسانه یک بار دیگر کنار هم قرار بگیرند و یک فضای همبستگی، همدلی و هم افزایی شکل گرفته و در بستر رفاقت به رقابت بپردازند . او با بیان اینکه ماهیت رسانه اساسا فداشدن و تپیدن قلب برای مردم است گفت: رسانه در ایران منبعث از فرهنگ ما و آیین و اعتقادات ماست و پایه ای اساسا انسانی داد و معنا و حضورش تپیدن قلبش برای انسان هاست و این کار را تا حد فدای جان برای آرمان های اعتقادی انجام می دهند . بخش دیگری از سخنان معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد به نحوه برگزاری انتخابات و توضیحاتی درباره تعداد کاندیداها اختصاص داشت که خدادی از افزایش تعداد کاندیداها خبر داد و گفت: در هجدهمین دوره این انتخابات نسبت به دوره گذشته شاهد رشد بیشتری در تعداد کاندیداها هستیم به طوری که
214 نفر امسال نامزد شده اند و از میان آنها 111 نفر مدیرمسئول رسانه های الکترونیکی و 103 نفر از رسانه های مکتوب هستند. همچنین 32 نفر از کاندیداها زن و مابقی مرد هستند که تعداد خانم های شرکت کننده در کاندیداتوری انتخابات این دوره رشد قابل توجهی داشته است . او در ادامه با اشاره به اینکه با احتساب آخرین انصراف ها از کاندیداتوری در هجدهمین دوره این انتخابات، تا 9:30 صبح روز یکشنبه 163 نفر باقی ماندند، گفت: انتخابات هجدهمین دوره انتخاب نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، روز سه شنبه بیستم آبان به صورت الکترونیکی برگزار می شود و چهارهزارو 44 نفر واجد رأی دادن هستند . بخش دیگری از سخنان خدادی درباره سلامت انتخابات و نظارت بر آن بود که در توضیح این موضوع گفت: آنچه برای ما از این انتخابات باقی می ماند روح همدلی و همبستگی خانواده رسانه است. در نوع مواجهه با جریان رسانه هم به طور حتم ما مکلفیم انصاف را رعایت کنیم و تمام تلاش مان را کرده و خواهیم کرد تا فضای همکاری را نهادینه کنیم و بذر رفاقت را بیفشانیم و از آن محصولی بگیریم که امروز در فضای رسانه ای کشور می بینید. همان طور که در فضای سخت کاغذ ما توانستیم با همین همکاری، مشکلات تحمیل شده را به حداقل برسانیم. در بُعد نظارت هم از پلیس فتا دعوت کردیم که نظارت جامع بر فرایند رأی گیری داشته باشد تا غفلتی از طرف ما صورت نگیرد . خدادی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره شایعه حمایت معاونت مطبوعاتی از یک کاندیدای خاص گفت: شنیدن شایعات برای من متولی ضرورت دارد، اما جوابش ساده است؛ حمایت از کاندیدای خاص در بدنه معاونت تخلفی آشکار است و تقاضا دارم گمانه ها را جای اطلاعات قرار ندهید و برداشتی را بدون استناد، ارائه ندهید. هر مستندی قطعا منجر به اقدام خواهد شد و آمادگی رسیدگی را داریم .

در نشست خبری معاون مطبوعاتی ارشاد تأکید شد

شرق: مرحله اول مهم ترین انتخابات مرتبط با مدیران مسئول نشریات ایران در حالی قرار است فردا برگزار شود که همچنان تکلیف اصل ابتدایی مخفی بودن رأی مشخص نیست و ممکن است در این دوره هم مانند دوره های گذشته، آرای رأی دهندگان مخفی نباشد. انتخابات هیئت نظارت بر مطبوعات، هر دو سال یک بار به منظور انتخاب نماینده مدیران مسئول رسانه های کشور در هیئت نظارت بر مطبوعات انجام می شود. هجدهمین دوره این انتخابات فردا (سه شنبه 20 آبان ) از ساعت 10 تا 16 و نوبت بعدی آن پس از دو هفته در روز سه شنبه مورخ چهارم آذر 1399 در همان بازه زمانی برگزار خواهد شد. بر اساس اطلاعات رسمی، در انتخابات امسال چهارهزار و 44 نفر از مدیران مسئول رسانه های کشور مجاز به شرکت در هجدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات هستند که می توانند از بین 163 نامزد، گزینه مدنظر خود را انتخاب کنند. صبح دیروز نشست خبری این انتخابات با حضور محمد خدادی ، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. خدادی در این نشست دیدگاه این معاونت را نسبت به مدیران رسانه، نحوه برگزاری و فضای حاکم بر انتخابات تشریح کرد و انتخابات را محل رقابت بر بستر رفاقت دانست. در همین نشست البته معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پرسش شرق درباره لزوم مخفی بودن آرا که یکی از دغدغه های شرکت کنندگان در این انتخابات است، پاسخی شفاف نداد.
چرا آرای مدیران مسئول مخفی نیست؟
اگرچه شفافیت و مسئولیت پذیری از بنیان های یک نظام مردم سالار است، اما مسئله رأی دهی و محتوای رأی شهروندان معمولا مستثنا از این قاعده است و امروزه رأی گیری مخفی از ملزومات اساسی انتخابات های آزاد و منصفانه دانسته می شود؛ زیرا از تأثیر ارعاب و تهدید بر رأی دهندگان می کاهد. علاوه بر این در تعریف انتخابات، یکی از شرایط انتخابات مخفی بودن رأی است که می گوید در جریان و پس از انتخابات باید همه انتخاب کنندگان اطمینان داشته باشند که اینکه به چه کسی رأی داده اند، مخفی می ماند. این موضوع در حتی بند سوم ماده 21 اعلامیه جهانی حقوق بشر هم آمده است: اراده مردم می بایست اساس حاکمیت دولت باشد؛ چنین اراده ای می بایست در انتخاباتی حقیقی و ادواری اعمال شود که مطابق حق رأی عمومی باشد که حقی جهانی و برابر برای همه است. رأی گیری از افراد می بایست به صورت مخفی یا به طریقه ای مشابه برگزار شود که آزادی رأی را تأمین کند . این اصل ابتدایی دموکراسی البته سال هاست در انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات رعایت نمی شود و رأی مدیران مسئول مخفی نیست. دیروز و در نشست خبری معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، همین موضوع از سوی خبرنگار شرق مطرح شد و خدادی در توضیح گفت: نه رأی شفاف است و نمی تواند مخفی باشد. به چه دلیلی مخفی باشد؟ نتیجه آرا که مشخص می شود و اینکه بگوییم این چند هزار نفر به چه کسی رأی دادند، حساسیت یا تقاضایی ندارد، اما کسی می تواند تقاضا کند و بپرسد چه افرادی به او رأی دادند . در ادامه خدادی در پاسخ به این پرسش که اما همین موضوع ممکن است بر آرای شرکت کنندگان تأثیر بگذارد و از طرفی این شفافیت با بنیاد انتخابات یعنی مخفی بودن آرا در تضاد است، نیز گفت: به شرط اینکه نسبت به موضوع حساسیت باشد یا نیاز به مراقب داشته باشد {ولی تا الان حساسیتی در این زمینه وجود نداشته است} .
ضمانت می کنم هر کس برنده شود
حامی همه رسانه ها خواهد بود
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری دیروز خود توضیحاتی درباره روند برگزاری هجدهمین انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات هم ارائه کرد و گفت: ضمانت می کنم هر کس برنده انتخابات شود، حامی همه رسانه ها خواهد بود . خدادی در این نشست گفت: این انتخابات دو سال یک بار برگزار و نفر برگزیده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات معرفی می شود. این انتخابات فرصتی است که خانواده رسانه یک بار دیگر کنار هم قرار بگیرند و یک فضای همبستگی، همدلی و هم افزایی شکل گرفته و در بستر رفاقت به رقابت بپردازند . او با بیان اینکه ماهیت رسانه اساسا فداشدن و تپیدن قلب برای مردم است گفت: رسانه در ایران منبعث از فرهنگ ما و آیین و اعتقادات ماست و پایه ای اساسا انسانی داد و معنا و حضورش تپیدن قلبش برای انسان هاست و این کار را تا حد فدای جان برای آرمان های اعتقادی انجام می دهند . بخش دیگری از سخنان معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد به نحوه برگزاری انتخابات و توضیحاتی درباره تعداد کاندیداها اختصاص داشت که خدادی از افزایش تعداد کاندیداها خبر داد و گفت: در هجدهمین دوره این انتخابات نسبت به دوره گذشته شاهد رشد بیشتری در تعداد کاندیداها هستیم به طوری که
214 نفر امسال نامزد شده اند و از میان آنها 111 نفر مدیرمسئول رسانه های الکترونیکی و 103 نفر از رسانه های مکتوب هستند. همچنین 32 نفر از کاندیداها زن و مابقی مرد هستند که تعداد خانم های شرکت کننده در کاندیداتوری انتخابات این دوره رشد قابل توجهی داشته است . او در ادامه با اشاره به اینکه با احتساب آخرین انصراف ها از کاندیداتوری در هجدهمین دوره این انتخابات، تا 9:30 صبح روز یکشنبه 163 نفر باقی ماندند، گفت: انتخابات هجدهمین دوره انتخاب نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، روز سه شنبه بیستم آبان به صورت الکترونیکی برگزار می شود و چهارهزارو 44 نفر واجد رأی دادن هستند . بخش دیگری از سخنان خدادی درباره سلامت انتخابات و نظارت بر آن بود که در توضیح این موضوع گفت: آنچه برای ما از این انتخابات باقی می ماند روح همدلی و همبستگی خانواده رسانه است. در نوع مواجهه با جریان رسانه هم به طور حتم ما مکلفیم انصاف را رعایت کنیم و تمام تلاش مان را کرده و خواهیم کرد تا فضای همکاری را نهادینه کنیم و بذر رفاقت را بیفشانیم و از آن محصولی بگیریم که امروز در فضای رسانه ای کشور می بینید. همان طور که در فضای سخت کاغذ ما توانستیم با همین همکاری، مشکلات تحمیل شده را به حداقل برسانیم. در بُعد نظارت هم از پلیس فتا دعوت کردیم که نظارت جامع بر فرایند رأی گیری داشته باشد تا غفلتی از طرف ما صورت نگیرد . خدادی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره شایعه حمایت معاونت مطبوعاتی از یک کاندیدای خاص گفت: شنیدن شایعات برای من متولی ضرورت دارد، اما جوابش ساده است؛ حمایت از کاندیدای خاص در بدنه معاونت تخلفی آشکار است و تقاضا دارم گمانه ها را جای اطلاعات قرار ندهید و برداشتی را بدون استناد، ارائه ندهید. هر مستندی قطعا منجر به اقدام خواهد شد و آمادگی رسیدگی را داریم .

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
مشاور وزیر ارشاد و دبیر هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی گفت: با توجه به اینکه از شرایط حضور مؤسسات قرآنی در انتخابات هیئت مدیره و بازرسی اتحادیه های استانی، دارا بودن پروانه فعالیت معتبر است، طی نامه ای از سوی دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی خواسته شد تا مؤسسات به این مهم در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش ایکنا، با توجه به شرایط کنونی کشور و دستورالعمل ها و هشدارهای مکرر ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا مبنی بر فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی و اعلام ممنوعیت هرگونه تجمع و خطرساز بودن برگزاری انتخابات حضوری هیئت مدیره اتحادیه های مؤسسات قرآنی استان ها، هنوز تصمیم گیری قطعی درباره زمان برگزاری مجامع عمومی اتحادیه ها به صورت حضوری، الکترونیکی یا نیمه حضوری گرفته نشده است.

اما چون شرط حضور در این انتخابات، مؤسسات دارای مجوز و پروانه فعالیت هستند، دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر آن داشت تا طی نامه ای به حجت الاسلام اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد و نیز مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری مؤسسات قرآن و عترت، خواستار تذکر در این باره شود.

بنابر گفته مهدی محمدی، مشاور وزیر ارشاد و دبیر هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی، هنوز در خصوص اینکه انتخابات به صورت الکترونیکی یا حضوری برگزار شود، تصمیم گیری قطعی نشده و قرار است طی جلسات آینده، با حضور صاحب نظران این عرصه با رفع اختلاف نظرها به توافقاتی برسیم.

وی ادامه داد: از شرایط لازم و مهم شرکت مؤسسات در مجامع عمومی و انتخابات هیئت مدیره و بازرسی اتحادیه های استانی، دارا بودن پروانه فعالیت معتبر است، اما برخی از مدیران مؤسسات به دلیل شرایط پیش آمده از کرونا، به دنبال تمدید پروانه فعالیت یا ثبت تغییرات و دریافت پروانه فعالیت نرفته اند، لذا از آنها خواسته شد تا در اسرع وقت نسبت به تمدید آن اقدام کنند.

محمدی در پاسخ به این سؤال که آیا تمهیدات لازم برای این تمدید از سوی معاونت قرآن و عترت و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی استان ها و همچنین سازمان دارالقرآن الکریم در نظر گرفته شده است؟ گفت: بله، طی نامه ای از آنها خواسته شده تا در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به درخواست مؤسسات درباره تمدید پروانه فعالیت ها یا ثبت تغییرات و سهولت در روند صدور تمدید پروانه فعالیت ها، اقدام کنند.

یادآور می شود، مقرر شد انتخابات اتحادیه های مؤسسات قرآنی استان ها در زمان مناسب و با تمهیدات لازم، در شرایطی یکسان و متمرکز به صورت حضوری یا الکترونیک در یک روز در تمامی استان ها برگزار شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
طی بیست ودومین جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هشت مؤسسه برای آغاز فعالیت رسمی، موافقت اصولی دریافت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

به گزارش ایکنا، بیست ودومین جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز گذشته، 17 آبان ماه با حضور اعضا در محل این معاونت برگزار شد.

بنابر گفته حمیدرضا شیخ ویسی، معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی این جلسه پرونده دو مؤسسه نورالحسین از زنجان و فرشته های آسمانی از تهران بررسی و مورد تصویب قرار گرفت و همچنین سه پرونده نیز برای رفع نقص و تکمیل اطلاعات به استان ها بازگردانده شد.

همچنین طی این جلسه نیز هشت مؤسسه چون شفاءالصدور، شفق، مشکات و موعود عارفان از اصفهان در حوزه آموزش تخصصی و تبلیغ و ترویج، مؤسسه مقربون از قم در حوزه آموزش تخصصی و مشاوره، و مؤسسه حضرت خدیجه(س) از قزوین در حوزه آموزش عمومی برای آغاز فعالیت رسمی، موافقت اصولی دریافت کردند.

یادآور می شود، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجج اسلام محمدعلی خسروی، سیدمصطفی حسینی، همچنین عباس سلیمی، محمدعلی خواجه پیری، مهدی محمدی، مرتضی خدمتکار، سیدفخرالدین اسماعیلی و حمیدرضا شیخ ویسی از جمله اعضای این هیات هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: کتابخانه نرجه تا پایان امسال به بهره برداری می رسد و بعد از چندین سال انتظار، اهالی این شهر کتابخانه دار می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین ، تاکستان اگرچه بزرگترین و پرجمعیت ترین منطقه تات نشین ایران و درواقع جهان و زادگاه برخی از بزرگان زبان و ادب فارسی است، به دلیل واقع شدن در فاصله ای طولانی از مرکز استان (قزوین)، جغرافیای خشک و پراکندگی روستاها، از حداقل های امکانات در حوزه کتابخوانی برخوردار است.

فاصله طولانی تا مرکز استان موجب شده است تا جمعیت این شهر توان دسترسی به کتابخانه های قزوین را نداشته باشند، این درحالی است که شهرهای خرمدشت، اسفرورین، نرجه، ضیاء آباد و نیکویه این شهرستان نیز با فاصله زیاد از یکدیگر و تعداد فراوان روستا از خدمات فرهنگی به خصوص کتابخانه محروم هستند.

با این حساب، ساخت کتابخانه برای شهرهای این شهرستان که تنها 7 باب کتابخانه فعال دارد، به یک اولویت تبدیل شده است. از این رو ساخت کتابخانه نرجه (پروژه نیمه کاره 15 ساله) به عنوان پاسخ به یک نیاز و مطالبه عمومی، در دستور کار قرار گرفت و حالا به گفته احمد لشگری رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان، کتابخانه عمومی شهر نرجه تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

لشگری در گفت وگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به فعالیت 7 بابت کتابخانه در شهرستان تاکستان، گفت: در حال حاضر 7 باب کتابخانه با 150 هزار نسخه کتاب در این شهرستان در حال فعالیت است و بیش از 10 هزار عضو فعال از خدمات این کتابخانه ها بهره مند می شوند.

نرجه مرکز کتابخوانی می شود
وی بیان کرد: شهرستان تاکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، بافت جمعیتی و شغل اکثریت مردم امکان دسترسی کمتری به مرکز استان دارد این در حالی است که تاکستان جزو مناطق کمتر توسعه یافته در استان قزوین است. این محرومیت در شهرهای این شهرستان نیز بیشتر است، از این رو کمبود برخی از امکانات نظیر کتابخانه کاملا طبیعی است.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: این در حالی است که در طی سالیان گذشته بارها تلاش شده است تا پروژه های ساخت کتابخانه در این شهرستان اجرایی شود که به دلیل کمبود اعتبارات به سرانجام نرسیده است.

لشگری گفت: مهم ترین پروژه این سال ها کتابخانه عمومی نرجه است که امسال به بهره برداری می رسد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان عنوان کرد: شهر نرجه به دلیل قرارگیری در مرکزیت تعداد زیادی از روستاهای این بخش می تواند مرکز خدمات فرهنگی و کتابخانه ای در این ناحیه باشد و قطعا ساخت و بهره برداری از این کتابخانه می تواند در رشد شاخص های آماری کتاب و کتابخوانی در شهرستان تاکستان و استان قزوین اثرگذار باشد.

لشگری افزود: علاقمندی مردم این شهر به فعالیت های فرهنگی به خصوص حوزه کتاب و کتابخوانی و مشارکت گسترده ای که دارند، شاهدی بر این مدعاست.

چشم انداز 1400 در حوزه کتابخانه محقق نمی شود
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان با اشاره به تعداد کتابخانه های موجود در این شهرستان گفت: بر اساس سند چشم انداز 1400 تا این سال باید به تعداد 17 باب کتابخانه در این شهرستان برسیم که تا رسیدن به این عدد راه طولانی در پیش داریم.

لشگری بیان کرد: اعتباراتی که به منظور توسعه کتابخانه ها و رونق بخش کتاب و کتابخوانی به این اداره اختصاص پیدا می کند بسیار ناچیز است که در شرایط اقتصادی موجود اجرای پروژه های عمرانی را بسیار دشوار کرده است.

وی افزود: توسعه کتابخانه ها و سهولت در دسترسی کتاب مطالبه جدی مردم این مناطق است که امیدواریم با همراهی مسئولین استانی بتوانیم به بخشی از این نیاز موجود پاسخ بگوییم.

کتابخانه سیار تنها راهکار رساندن کتاب به روستاهای تاکستان است
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: با وجود جمعیت زیاد روستاهای این منطقه امکان حضور این افراد در مرکز شهرستان و شهرها وجود ندارد با این حال این وظیفه ماست که کتاب این ابزار فرهنگی اثرگذار را به دست مردم برسانیم.

لشگری تصریح کرد: دغدغه اصلی ما در این شهرستان روستاهاست که برخی از این روستاها با شهر فاصله زیادی دارند و تنها راهکار رساندن کتاب به این مناطق استفاده از کتابخانه سیار است.

وی گفت: در این خصوص رایزنی های فراوانی انجام شده است تا یک دستگاه مینی بوس یا اتوبوس در اختیار ما گذاشته شود تا بتوانیم با تجهیز آن کتابخانه سیار را راه اندازی کنیم اما فعلا نیازمند اعتبارات جدی هستیم.

روستائیان تاکستان از خدمات مجازی کتابخانه ها استفاده می کنند
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: شیوع بیماری کرونا به ما نشان داد که حتی با وجود مسافت فیزیکی می توانیم محتوای کتاب و خدمات فرهنگی خود را به دست مخاطبین برسانیم و با وجود اینکه نخستین تجربه در این ابعاد در نهاد کتابخانه ها بود، اما به اذعان بسیاری از مخاطبین می توانیم بگوییم عملکردی موفق داشته ایم.

لشگری افزود: در ایام شیوع بیماری با وجود تعطیلی کتابخانه ها همکاران ما در کتابخانه های عمومی شهرستان حضور داشتند و با تهیه کلیپ ها و برنامه های مجازی معرفی کتاب، برگزاری مسابقات و نمایشگاه های اینترنتی و راه اندازی پویش های کتابخوانی اجازه ندادند تا فروغ کتاب و کتابخوانی کمرنگ شود.

موکب مجازی اربعین دستاورد بزرگ فرهنگی ایام محرم در تاکستان است
وی بیان کرد: شهرستان تاکستان به دلیل قرار گیری از محل عبور زائرین اربعین هر ساله با موکب های متعدد میزبان زائرین ابا عبدالله الحسین (ع) بود که بخشی از این موکب ها به ارائه خدمات فرهنگی می پرداختند.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: امسال که به دلیل شیوع بیماری کرونا امکان زیارت زائرین فراهم نبود توانستیم در یک تجربه شیرین موکب مجازی اربعین را راه اندازی کنیم.

لشگری افزود: در این ایام موکب مجازی اربعین در بخش های مختلف خاطره گویی اربعین، معرفی کتاب، قصه گویی، شعرخوانی، مداحی و روضه سرایی و برپایی مسابقات مختلف شبانه روزی فعال بود که توانست خدمات فرهنگی را در فضای مجازی به علاقمندان ارائه کند.

وی افزود: همچنین در این زمان 7 نمایشگاه کتاب در محل کتابخانه های عمومی این شهرستان تشکیل شد و نمایشگاه هایی نیز به صورت مجازی برگزار گردید که مورد استقبال خوب کتابخوانان این شهرستان قرار گرفت.

یادآوری می شود، استان قزوین دارای 60 باب کتابخانه عمومی است که بیش از 70 هزار نفر در این کتابخانه ها عضویت دارند و از 984 هزار و 247 نسخه کتاب موجود در کتابخانه های عمومی استان بهره مند می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین ، تاکستان اگرچه بزرگترین و پرجمعیت ترین منطقه تات نشین ایران و درواقع جهان و زادگاه برخی از بزرگان زبان و ادب فارسی است، به دلیل واقع شدن در فاصله ای طولانی از مرکز استان (قزوین)، جغرافیای خشک و پراکندگی روستاها، از حداقل های امکانات در حوزه کتابخوانی برخوردار است.

فاصله طولانی تا مرکز استان موجب شده است تا جمعیت این شهر توان دسترسی به کتابخانه های قزوین را نداشته باشند، این درحالی است که شهرهای خرمدشت، اسفرورین، نرجه، ضیاء آباد و نیکویه این شهرستان نیز با فاصله زیاد از یکدیگر و تعداد فراوان روستا از خدمات فرهنگی به خصوص کتابخانه محروم هستند.

با این حساب، ساخت کتابخانه برای شهرهای این شهرستان که تنها 7 باب کتابخانه فعال دارد، به یک اولویت تبدیل شده است. از این رو ساخت کتابخانه نرجه (پروژه نیمه کاره 15 ساله) به عنوان پاسخ به یک نیاز و مطالبه عمومی، در دستور کار قرار گرفت و حالا به گفته احمد لشگری رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان، کتابخانه عمومی شهر نرجه تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

لشگری در گفت وگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به فعالیت 7 بابت کتابخانه در شهرستان تاکستان، گفت: در حال حاضر 7 باب کتابخانه با 150 هزار نسخه کتاب در این شهرستان در حال فعالیت است و بیش از 10 هزار عضو فعال از خدمات این کتابخانه ها بهره مند می شوند.

نرجه مرکز کتابخوانی می شود
وی بیان کرد: شهرستان تاکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، بافت جمعیتی و شغل اکثریت مردم امکان دسترسی کمتری به مرکز استان دارد این در حالی است که تاکستان جزو مناطق کمتر توسعه یافته در استان قزوین است. این محرومیت در شهرهای این شهرستان نیز بیشتر است، از این رو کمبود برخی از امکانات نظیر کتابخانه کاملا طبیعی است.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: این در حالی است که در طی سالیان گذشته بارها تلاش شده است تا پروژه های ساخت کتابخانه در این شهرستان اجرایی شود که به دلیل کمبود اعتبارات به سرانجام نرسیده است.

لشگری گفت: مهم ترین پروژه این سال ها کتابخانه عمومی نرجه است که امسال به بهره برداری می رسد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان عنوان کرد: شهر نرجه به دلیل قرارگیری در مرکزیت تعداد زیادی از روستاهای این بخش می تواند مرکز خدمات فرهنگی و کتابخانه ای در این ناحیه باشد و قطعا ساخت و بهره برداری از این کتابخانه می تواند در رشد شاخص های آماری کتاب و کتابخوانی در شهرستان تاکستان و استان قزوین اثرگذار باشد.

لشگری افزود: علاقمندی مردم این شهر به فعالیت های فرهنگی به خصوص حوزه کتاب و کتابخوانی و مشارکت گسترده ای که دارند، شاهدی بر این مدعاست.

چشم انداز 1400 در حوزه کتابخانه محقق نمی شود
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان با اشاره به تعداد کتابخانه های موجود در این شهرستان گفت: بر اساس سند چشم انداز 1400 تا این سال باید به تعداد 17 باب کتابخانه در این شهرستان برسیم که تا رسیدن به این عدد راه طولانی در پیش داریم.

لشگری بیان کرد: اعتباراتی که به منظور توسعه کتابخانه ها و رونق بخش کتاب و کتابخوانی به این اداره اختصاص پیدا می کند بسیار ناچیز است که در شرایط اقتصادی موجود اجرای پروژه های عمرانی را بسیار دشوار کرده است.

وی افزود: توسعه کتابخانه ها و سهولت در دسترسی کتاب مطالبه جدی مردم این مناطق است که امیدواریم با همراهی مسئولین استانی بتوانیم به بخشی از این نیاز موجود پاسخ بگوییم.

کتابخانه سیار تنها راهکار رساندن کتاب به روستاهای تاکستان است
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: با وجود جمعیت زیاد روستاهای این منطقه امکان حضور این افراد در مرکز شهرستان و شهرها وجود ندارد با این حال این وظیفه ماست که کتاب این ابزار فرهنگی اثرگذار را به دست مردم برسانیم.

لشگری تصریح کرد: دغدغه اصلی ما در این شهرستان روستاهاست که برخی از این روستاها با شهر فاصله زیادی دارند و تنها راهکار رساندن کتاب به این مناطق استفاده از کتابخانه سیار است.

وی گفت: در این خصوص رایزنی های فراوانی انجام شده است تا یک دستگاه مینی بوس یا اتوبوس در اختیار ما گذاشته شود تا بتوانیم با تجهیز آن کتابخانه سیار را راه اندازی کنیم اما فعلا نیازمند اعتبارات جدی هستیم.

روستائیان تاکستان از خدمات مجازی کتابخانه ها استفاده می کنند
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: شیوع بیماری کرونا به ما نشان داد که حتی با وجود مسافت فیزیکی می توانیم محتوای کتاب و خدمات فرهنگی خود را به دست مخاطبین برسانیم و با وجود اینکه نخستین تجربه در این ابعاد در نهاد کتابخانه ها بود، اما به اذعان بسیاری از مخاطبین می توانیم بگوییم عملکردی موفق داشته ایم.

لشگری افزود: در ایام شیوع بیماری با وجود تعطیلی کتابخانه ها همکاران ما در کتابخانه های عمومی شهرستان حضور داشتند و با تهیه کلیپ ها و برنامه های مجازی معرفی کتاب، برگزاری مسابقات و نمایشگاه های اینترنتی و راه اندازی پویش های کتابخوانی اجازه ندادند تا فروغ کتاب و کتابخوانی کمرنگ شود.

موکب مجازی اربعین دستاورد بزرگ فرهنگی ایام محرم در تاکستان است
وی بیان کرد: شهرستان تاکستان به دلیل قرار گیری از محل عبور زائرین اربعین هر ساله با موکب های متعدد میزبان زائرین ابا عبدالله الحسین (ع) بود که بخشی از این موکب ها به ارائه خدمات فرهنگی می پرداختند.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: امسال که به دلیل شیوع بیماری کرونا امکان زیارت زائرین فراهم نبود توانستیم در یک تجربه شیرین موکب مجازی اربعین را راه اندازی کنیم.

لشگری افزود: در این ایام موکب مجازی اربعین در بخش های مختلف خاطره گویی اربعین، معرفی کتاب، قصه گویی، شعرخوانی، مداحی و روضه سرایی و برپایی مسابقات مختلف شبانه روزی فعال بود که توانست خدمات فرهنگی را در فضای مجازی به علاقمندان ارائه کند.

وی افزود: همچنین در این زمان 7 نمایشگاه کتاب در محل کتابخانه های عمومی این شهرستان تشکیل شد و نمایشگاه هایی نیز به صورت مجازی برگزار گردید که مورد استقبال خوب کتابخوانان این شهرستان قرار گرفت.

یادآوری می شود، استان قزوین دارای 60 باب کتابخانه عمومی است که بیش از 70 هزار نفر در این کتابخانه ها عضویت دارند و از 984 هزار و 247 نسخه کتاب موجود در کتابخانه های عمومی استان بهره مند می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین ، تاکستان اگرچه بزرگترین و پرجمعیت ترین منطقه تات نشین ایران و درواقع جهان و زادگاه برخی از بزرگان زبان و ادب فارسی است، به دلیل واقع شدن در فاصله ای طولانی از مرکز استان (قزوین)، جغرافیای خشک و پراکندگی روستاها، از حداقل های امکانات در حوزه کتابخوانی برخوردار است.

فاصله طولانی تا مرکز استان موجب شده است تا جمعیت این شهر توان دسترسی به کتابخانه های قزوین را نداشته باشند، این درحالی است که شهرهای خرمدشت، اسفرورین، نرجه، ضیاء آباد و نیکویه این شهرستان نیز با فاصله زیاد از یکدیگر و تعداد فراوان روستا از خدمات فرهنگی به خصوص کتابخانه محروم هستند.

با این حساب، ساخت کتابخانه برای شهرهای این شهرستان که تنها 7 باب کتابخانه فعال دارد، به یک اولویت تبدیل شده است. از این رو ساخت کتابخانه نرجه (پروژه نیمه کاره 15 ساله) به عنوان پاسخ به یک نیاز و مطالبه عمومی، در دستور کار قرار گرفت و حالا به گفته احمد لشگری رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان، کتابخانه عمومی شهر نرجه تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

لشگری در گفت وگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به فعالیت 7 بابت کتابخانه در شهرستان تاکستان، گفت: در حال حاضر 7 باب کتابخانه با 150 هزار نسخه کتاب در این شهرستان در حال فعالیت است و بیش از 10 هزار عضو فعال از خدمات این کتابخانه ها بهره مند می شوند.

نرجه مرکز کتابخوانی می شود
وی بیان کرد: شهرستان تاکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، بافت جمعیتی و شغل اکثریت مردم امکان دسترسی کمتری به مرکز استان دارد این در حالی است که تاکستان جزو مناطق کمتر توسعه یافته در استان قزوین است. این محرومیت در شهرهای این شهرستان نیز بیشتر است، از این رو کمبود برخی از امکانات نظیر کتابخانه کاملا طبیعی است.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: این در حالی است که در طی سالیان گذشته بارها تلاش شده است تا پروژه های ساخت کتابخانه در این شهرستان اجرایی شود که به دلیل کمبود اعتبارات به سرانجام نرسیده است.

لشگری گفت: مهم ترین پروژه این سال ها کتابخانه عمومی نرجه است که امسال به بهره برداری می رسد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان عنوان کرد: شهر نرجه به دلیل قرارگیری در مرکزیت تعداد زیادی از روستاهای این بخش می تواند مرکز خدمات فرهنگی و کتابخانه ای در این ناحیه باشد و قطعا ساخت و بهره برداری از این کتابخانه می تواند در رشد شاخص های آماری کتاب و کتابخوانی در شهرستان تاکستان و استان قزوین اثرگذار باشد.

لشگری افزود: علاقمندی مردم این شهر به فعالیت های فرهنگی به خصوص حوزه کتاب و کتابخوانی و مشارکت گسترده ای که دارند، شاهدی بر این مدعاست.

چشم انداز 1400 در حوزه کتابخانه محقق نمی شود
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان با اشاره به تعداد کتابخانه های موجود در این شهرستان گفت: بر اساس سند چشم انداز 1400 تا این سال باید به تعداد 17 باب کتابخانه در این شهرستان برسیم که تا رسیدن به این عدد راه طولانی در پیش داریم.

لشگری بیان کرد: اعتباراتی که به منظور توسعه کتابخانه ها و رونق بخش کتاب و کتابخوانی به این اداره اختصاص پیدا می کند بسیار ناچیز است که در شرایط اقتصادی موجود اجرای پروژه های عمرانی را بسیار دشوار کرده است.

وی افزود: توسعه کتابخانه ها و سهولت در دسترسی کتاب مطالبه جدی مردم این مناطق است که امیدواریم با همراهی مسئولین استانی بتوانیم به بخشی از این نیاز موجود پاسخ بگوییم.

کتابخانه سیار تنها راهکار رساندن کتاب به روستاهای تاکستان است
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: با وجود جمعیت زیاد روستاهای این منطقه امکان حضور این افراد در مرکز شهرستان و شهرها وجود ندارد با این حال این وظیفه ماست که کتاب این ابزار فرهنگی اثرگذار را به دست مردم برسانیم.

لشگری تصریح کرد: دغدغه اصلی ما در این شهرستان روستاهاست که برخی از این روستاها با شهر فاصله زیادی دارند و تنها راهکار رساندن کتاب به این مناطق استفاده از کتابخانه سیار است.

وی گفت: در این خصوص رایزنی های فراوانی انجام شده است تا یک دستگاه مینی بوس یا اتوبوس در اختیار ما گذاشته شود تا بتوانیم با تجهیز آن کتابخانه سیار را راه اندازی کنیم اما فعلا نیازمند اعتبارات جدی هستیم.

روستائیان تاکستان از خدمات مجازی کتابخانه ها استفاده می کنند
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: شیوع بیماری کرونا به ما نشان داد که حتی با وجود مسافت فیزیکی می توانیم محتوای کتاب و خدمات فرهنگی خود را به دست مخاطبین برسانیم و با وجود اینکه نخستین تجربه در این ابعاد در نهاد کتابخانه ها بود، اما به اذعان بسیاری از مخاطبین می توانیم بگوییم عملکردی موفق داشته ایم.

لشگری افزود: در ایام شیوع بیماری با وجود تعطیلی کتابخانه ها همکاران ما در کتابخانه های عمومی شهرستان حضور داشتند و با تهیه کلیپ ها و برنامه های مجازی معرفی کتاب، برگزاری مسابقات و نمایشگاه های اینترنتی و راه اندازی پویش های کتابخوانی اجازه ندادند تا فروغ کتاب و کتابخوانی کمرنگ شود.

موکب مجازی اربعین دستاورد بزرگ فرهنگی ایام محرم در تاکستان است
وی بیان کرد: شهرستان تاکستان به دلیل قرار گیری از محل عبور زائرین اربعین هر ساله با موکب های متعدد میزبان زائرین ابا عبدالله الحسین (ع) بود که بخشی از این موکب ها به ارائه خدمات فرهنگی می پرداختند.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تاکستان گفت: امسال که به دلیل شیوع بیماری کرونا امکان زیارت زائرین فراهم نبود توانستیم در یک تجربه شیرین موکب مجازی اربعین را راه اندازی کنیم.

لشگری افزود: در این ایام موکب مجازی اربعین در بخش های مختلف خاطره گویی اربعین، معرفی کتاب، قصه گویی، شعرخوانی، مداحی و روضه سرایی و برپایی مسابقات مختلف شبانه روزی فعال بود که توانست خدمات فرهنگی را در فضای مجازی به علاقمندان ارائه کند.

وی افزود: همچنین در این زمان 7 نمایشگاه کتاب در محل کتابخانه های عمومی این شهرستان تشکیل شد و نمایشگاه هایی نیز به صورت مجازی برگزار گردید که مورد استقبال خوب کتابخوانان این شهرستان قرار گرفت.

یادآوری می شود، استان قزوین دارای 60 باب کتابخانه عمومی است که بیش از 70 هزار نفر در این کتابخانه ها عضویت دارند و از 984 هزار و 247 نسخه کتاب موجود در کتابخانه های عمومی استان بهره مند می شوند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین
خبرگزاری کتاب ایران

خبرنگار ایبنا

نرجه مرکز کتابخوانی می شود

چشم انداز 1400 در حوزه کتابخانه محقق نمی شود

کتابخانه سیار تنها راهکار رساندن کتاب به روستاهای تاکستان است

روستائیان تاکستان از خدمات مجازی کتابخانه ها استفاده می کنند

موکب مجازی اربعین دستاورد بزرگ فرهنگی ایام محرم در تاکستان است

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
گروه استان ها- دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: بیش از 70 کتابخانه در کشور 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم تا بهار 1400 به بهره برداری برسد و بقیه کتابخانه ها در آینده افتتاح می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۹ سایت های دیگر : تابناک قم قم نیوز قم نا

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم ، علیرضا مختارپور شامگاه یکشنبه در حاشیه آیین افتتاح کتابخانه عمومی شهدای نوبهار قم اظهار داشت: برنامه ریزی و توسعه فضاهای کتاب خوانی مورد تأکید کتابخانه های عمومی کشور است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتاب خوانی افزود: با برنامه ریزی صورت گرفته تلاش می شود همه مردم به صورت عادلانه به کتابخانه دسترسی داشته باشند.

وی بیان کرد: در کشور با معیار جهانی تعداد کتابخانه ها فاصله داریم، پروژه های مختلفی در سراسر کشور در حال اجرا است و در این هفته 30 کتابخانه جدید افتتاح می شود که سرآمد آن کتابخانه شهدای نوبهار قم است که افتتاح شد.

مختارپور عنوان کرد: علاوه بر اینکه تعداد کتابخانه ها باید به یک عدد مطلوب برسد، از نظر توزیع در نقاط مختلف کشور به نحوی که همه شهروندان به کتابخانه دسترسی داشته باشند با مشکل روبه رو هستیم که یکی از علت های آن مشکلات مالی است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور تصریح کرد: برخی از پروژه ها متوقف شده است، بیش از 70 کتابخانه در کشور 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم تا بهار 1400 به بهره برداری برسد و بقیه کتابخانه ها در آینده افتتاح می شود.

وی خاطرنشان کرد: از ظرفیت خیران در همه پروژه ها استفاده می شود و همچنین از سرمایه دولتی استفاده می کنیم، تلاش می کنیم کتابخانه عمومی مرکزی قم تا دهه فجر افتتاح شود که دارای ظرفیت بسیار خوبی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رسانه ها باید به طور مستمر خواسته های صنفی خود را مطالبه کنند

مصوبه ای که روزنامه ها را تعطیل می کند

هنرمندان موسیقی نواحی حمایت نمی شوند | به برخی پیشکسوتان مستمری 250 هزار تومانی می دهند!

بستری 187 بیمار در 24 ساعت! | شمار قربانیان کرونا به 1356 نفر رسید

سردار معروفی: 1000 تخت در اختیار بیماران کرونا قرار می دهیم

مرگ 458 بیمار در 24 ساعت | حال 5561 بیمار وخیم است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

فردای کرمان – مینا قاسمی: حدود دو ماه قبل و، پیش از آنکه فاز سوم شیوع کرونا آغاز شود، فعالیت های فرهنگی و هنری در کرمان، با رعایت پروتکل های بهداشتی امورات خود را از سر گرفتند و چند تئاتر به مرحله ی اجرا نیز رسیدند؛ اما با شیوع بی رحمانه ی بیماری کرونا در استان، اجراها یکی پس از دیگری در حالی لغو شدند که برخی از آن ها مرحله ی آماده سازی دکور را هم تمام کرده بودند.

نمایش بوف کور به نویسندگی مهرداد بهراد و کارگردانی محمدرضا حیدری که قرار بود در تاریخ 10 آبان ماه در سالن علی معلم به اجرا برسد، به گفته ی کارگردان اثر، تراکت های آن حدود در تیراژ حدود شش هزار برگ چاپ شده بود که در لحظه ی آخر، خبردار شدیم نمایش لغو شده است.

وی در تشریح اثر این روزهای کرونایی بر فعالیت های هنری خود به فردای کرمان گفت : برای اجرای نمایش بوف کور که قرار بود 10 آبان به روی صحنه برود، شبی 600 هزار تومان با سالن قرارداد بسته بودم و نزدیک به شش هزار تراکت چاپ کرده بودم. پذیرفته بودیم که با شرکت 50 درصدی تماشاچیان که 50 درصد به ما ضرر می زد هم کار را به اجرا برسانیم؛ اما نمی دانم چگونه است در حالی که بسیاری از مشاغل داشتند با رعایت پروتکل های بهداشتی کارشان را انجام می دادند، کار ما تئاتری ها تعطیل شد. گروه ما هشت بازیگر اصلی دارد و هشت بازیگر بازی ساز (گروه حرکت) و با احتساب عوامل پشت صحنه، نزدیک به 30 نفر هستیم. سه ماه برای این اجرا تمرین کرده بودیم و تمام عوامل که رده ی سنی از 18 سال تا 52 سال را در بر می گیرند، هم برای رعایت تمام نکات مربوط به سرایت بیماری کرونا و هم به خاطر رعایت حال دیگران، با اینکه هیچ علائم مشکوکی هم نداشتند، مدت ها خودشان را در قرنطینه نگه داشته و از زندگی خودشان برای این کار گذاشتند .

او افزود: برای شب های اجرا هم مقرر بود هرشب تمام عوامل نمایش، تب سنجی شوند و در صورت کوچک ترین علائمی حتی سرماخوردگی، فرد موظف بود پیگیری کند و اگر مشکلی بود خود را قرنطینه کند، که خدا را شکر هیچ مشکلی برای ما از این لحاظ پیش نیامد. حالا اما من مانده ام و یک بدهی 17، 18 میلیونی که با هزینه شخصی و با قرض توانستم آن را جور کنم، متاسفانه در حال حاضر بلاتکلیف هستیم. این نمایش که توسط دکتر مهرداد بهراد نوشته شده است، در مدت زمان یک ساعت و 30 دقیقه قرار بود اجرا شود که به دلیل طراحی صحنه خاصی که دارد، تا جایی که من اطلاع دارم اولین بار است اتفاق می افتد؛ این نمایش دارای شیوه ی اجرایی خاصی است که در آن تمام نورپردازی های نمایش توسط بازیگران انجام می شود و از بیرون نوری به کار اضافه نمی شود. کاری کاملا تجربی است و به لحاظ نوع نورپردازی و طراحی صحنه اجرای ویژه ای است.

حیدری خاطرنشان کرد: به هرحال زندگی ما دارد از راه تئاتر می گذرد و زندگی ما تئاتر است. حتی کسانی هم که به صورت تفنّنی به تئاتر می پردازند هم نمی توانند خودشان را جدا از این هنر بدانند. حال آن که با توجه به شرایط حاضر، به عقیده ی من، تئاتر الگوی بسیار مناسبی برای رعایت پروتکل های بهداشتی است و می تواند برای جامعه یک جنبه ی آموزشی داشته باشد، و حتی می تواند به جامعه امید بدهد.

حیدری گفت: به نظر من تعطیلی تئاتر، اصلا تصمیم درستی نیست، چرا که مردم دارند با عدم رعایت پروتکل ها به زندگی شان ادامه می دهند. و اتفاقا تئاتر همان جایی است که مردم یاد می گیرند به پروتکل ها احترام بگذارند. در صورتی که مثلا در رستوران ها چنین الزاماتی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: جامعه ی تئاتر دارد فلج می شود و این، باید دغدغه ی مسئولین فرهنگی ما باشد. ما از کسی کمک نخواستیم، هزینه نخواستیم و دست مان هم پیش کسی دراز نیست. فقط می خواهیم جلوی پای ما سنگ نیندازند. این که مدتی کشور تعطیل شود طبیعتا موضوع پر کردن اوقات بیکاری و فراغت هم اهمیت پیدا می کند. تئاتر می تواند به آموزش رعایت موارد بهداشتی، و یادگیری روش های صحیح مقابله با کرونا در سطح استان و سطح کشور بپردازد و سهم قابل توجّهی در این مورد داشته باشد. از این رو، امیدوارم ستاد کرونا درباره ی اجراهای تئاتر در سطح شهر، تصمیم درستی بگیرد . /م

لینک خبر :‌ فردای کرمان

روزنامه آسیا



روزنامه راه مردم


روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه آرمان ملی


روزنامه رسالت


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه ابرار


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه بهار


روزنامه افکار