بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 17 آبان 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محسن جوادی معاون امور فرهنگی این وزارتخانه را به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری اولین دوسالانه جشنواره ملی چاپ و نشر منصوب کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن حکم سیدعباس صالحی خطاب به محسن جوادی آمده است:

نظر به تخصص، دانش و شایستگی های جنابعالی به موجب این حکم به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری اولین دوسالانه جشنواره ملی چاپ و نشر (شامل بیستمین دوره چاپ و چهارمین دوره نشان شیرازه) منصوب می شوید.

امید است با تدوین و اعمال سیاستگذاری های هدفمند و کارآمد در ارتقای کیفی، فنی، زیبایی شناختی و پاسداشت زبان رسمی و بومی در حوزه کتاب آرایی و بسته بندی های چاپی، بستر پرنشاط رقابت و ارج گذاری فراهم آید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران در نامه ای خطاب به وزیر ارشاد و رئیس رسانه ملی خواستار تعلیق پروژه های سینمایی و تلویزیونی شد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ سایت های دیگر : تجارت آنلاین

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان صدا و سیما درخواست کرد با توجه به شیوع کرونا هرچه سریع تر نسبت به توقف پروژه های سینمایی اقدام کنند. این در حالی است که بسیاری از اهالی تئاتر و صنوف مختلف سینمایی به دلیل کم کاری و تعطیلی پروژه ها نسبت به تنگنا های اقتصادی و به خطر افتادن معیشت خانواده هایشان ابراز نگرانی می کنند.

دکتر علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در نامه ای خطاب به صالحی وزیر ارشاد و علی عسگری رئیس صدا و سیما، درخواست کرد با توجه به ابتلای تعدادی از هنرمندان و بازیگران به کرونا و با توجه به لزوم حفظ سرمایه های فرهنگی و هنری کشور، نسبت به تعطیلی پروژه های سینمایی و تلویزیونی به مدت دو هفته اقدام کنند.

چند ماه از شیوع و اپیدمی ویروس کرونا در همه دنیا از جمله کشورمان می گذرد و افراد زیادی یا شغل خود را از دست داده اند یا به دلیل ایجاد محدودیت ها و الزام مراعات شیوه نامه های بهداشتی بخش قابل توجهی از درآمدشان نسبت به ایام قبل از همه گیری این ویروس کم شده است. فعالیت در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری از سینما و تلویزیون تا تئاتر و موسیقی و هنر های تجسمی تحت تاثیر این شیوع گسترده دچار کاهش چشمگیر و حتی تعطیلی کامل شده اند. از یک سو فعالان گستره فرهنگ و هنر که وجود تماشاگر برایشان حکم هوای تنفسی را دارد، به دلیل لزوم مراعات و اعمال دستورالعمل ها و همکاری با دستگاه های مسئول در محدود و کنترل کردن بیماری کرونا مجبورند فعالیت هایشان را یا تعطیل کنند یا به حداقل برسانند و از سوی دیگر طولانی شدن مدت زمان این شیوع وسیع باعث شده است که معیشت و تأمین حداقل های مورد نیاز خانواده های فعالان فرهنگی و هنری تحت تاثیر کم شدن و گاه صفر شدن درآمد های آن ها با چالش ها و مشکلات جدی مواجه گردد. نقایص بسیار زیادی که در مسیر شناسایی و توزیع کمک های معیشتی دستگاه های مسئول وجود دارد باعث شده نه تنها این کمک ها به دست افراد مورد نظر نرسد بلکه این کمک ها در میان افرادی که از نظر مالی متمول محسوب می شوند، توزیع شود. قضیه کمک های دولتی به خانه سینما و اعتراضاتی که از طرف اعضای صنوف مختلف نسبت به نحوه شناسایی و توزیع این کمک ها از سوی مسئولان خانه سینما صورت گرفت، یک نمونه از این دست اتفاقات و سوءمدیریت هاست.
از طرفی دیگر ادامه پیدا کردن برخی پروژه های تلویزیونی و سینمایی و به گوش رسیدن اخبار ناخوشایند مبتلا شدن برخی چهره های هنری و حتی اعلام خبر درگذشت آن ها بر اثر ابتلا به ویروس کرونا مسئله ای است که لزوم نظارت سختگیرانه بر این پروژه ها و حتی در صورت نیاز تعطیل کردن آن ها را طلب می کند. بزرگی این خطر با استناد به دو مسئله قابل لمس است؛ اول درگذشت مرحوم کریم اکبری مبارکه بازیگر سینما و تلویزیون بر اثر ابتلا به ویروس کرونا حین فیلمبرداری سریال جشن سربرون که چند روز پیش اتفاق افتاد و مسئله دوم بالا رفتن آمار و ارقام مبتلایان و مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا.

واقعیت این است که غلبه بر وضعیت نگران کننده کنونی و در عین حال مدیریت مسئله به نحوی که کمترین آسیب به زندگی و معیشت فعالان فرهنگی و هنری برسد، نیازمند یک دستورالعمل کلی است که ضمن ایجاد وحدت رویه در بین دستگاه های مسئول و جلوگیری از چندپارگی، نحوه و مسیر تأمین نیاز های معیشتی و اقتصادی هنرمندان را تدبیر کند. عبور از این تعلیق مدیریتی صورت نمی گیرد، مگر اینکه جلسه ای با حضور مسئولان و نمایندگان صنوف مختلف برگزار و بر اساس واقعیات روی زمین و نه احتمالات غیرملموس تصمیمات عملیاتی اتخاذ گردد. همچنین لازم است برای نظارت بر حسن اجرای تصمیمات و تکرار نشدن تجارب ناموفق قبلی، یک تیم نظارتی قوی جهت رصد و پایش تصمیمات از تخصیص، توزیع و اجرای دقیق مصوبات تعیین شود تا کمک ها به دست خانواده های هدف برسد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
وزیر بهداشت در نامه ای خطاب به رئیس سازمان صداوسیما بر تولید سریال های جدید با رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد و آن را در شرایط کرونا تاثیرگذار و مفید دانست.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، طی روزهای اخیر و بحث از مرگ مرحوم کریم اکبری مبارکه بر اثر بیماری کرونا ، برخی آن را به حضور در سریال جشن سربرون ارتباط دادند و خواستار تعطیلی پروژه های سینمایی و تلویزیونی شدند. حتی در این باره زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان صدا و سیما درخواست کرد که با توجه به شیوع کرونا ، هرچه سریع تر نسبت به توقف پروژه های سینمایی اقدام کنند که با واکنش هنرمندان و فیلمسازان روبرو شد.

در نهایت امروز سعید نمکی وزیر بهداشت، در نامه ای به دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی با توجه به ضرورت نیاز شبکه های مختلف به تولید برنامه ها و سریال های سرگرم کننده و ترغیب مردم به خانه ماندن، بر تولید سریال های جدید با رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد و آن را در شرایط کرونا تاثیرگذار و مفید دانست.

پیش از این نیز رئیس جمهور بر لزوم ساخت برنامه های جدید و سرگرم کننده در رسانه ملی در شرایط کرونا تاکید کرده بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رایزنی با مجموعه ای از فروشگاه ها و مراکز فرهنگی و رفاهی برای ارائه خدمات به دارندگان هنرکارت در جریان است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۷

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به مشکلات جامعه فرهنگ و هنر کشور پس از شیوع کرونا گفت: با توجه به محدودیت فعالیت های مراکز فرهنگی و هنری، با پیگیری های انجام شده در دولت پرداخت کمک هزینه ایام بیکاری ناشی از شیوع ویروس کرونا به اعضای صندوق در قالب هنرکارت محقق شد. براین اساس طی روزهای پیش رو؛ کمک هزینه معیشتی به حساب متصل به هنرکارت اهالی فرهنگ و هنر واریز خواهد شد .

سیدحسین سیدزاده با اعلام این خبر گفت: از زمان آغاز ثبت نام هنر کارت تاکنون بیش از 60 هزار نفر از اعضای صندوق در سامانه هنرکارت ثبت نام کرده اند و برای بیش از 32 هزار نفر از ثبت نام کنندگان از سوی بانک عامل افتتاح حساب شده است که به مناسبت میلاد رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) کمک هزینه ایام بیکاری کرونا به حساب آن ها واریز می شود .

وی تصریح کرد: هنرکارت، کارت هویتی اعضای صندوق اعتباری هنر محسوب می شود و از این پس خدمات صندوق در قالب این کارت که عضو شبکه بانکی کشور است به هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران عضو ارائه می شود.

سیدزاده درباره دریافت هنرکارت افزود: با همراهی بانک عامل هنرکارت برای اعضا صادر و طی چند مرحله توزیع خواهد شد و متعاقباً اطلاعات تکمیلی درباره جزییات دریافت این کارت از طریق ارسال پیامک اطلاع رسانی می شود.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در پایان گفت: رایزنی با مجموعه ای از فروشگاه ها و مراکز فرهنگی و رفاهی برای ارائه خدمات به دارندگان هنرکارت در جریان است

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

ابوذر ابراهیمی ترکمان ، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیامی به دکتر عثمان بابری رئیس دانشگاه کابل ضمن محکوم کردن این جنایت تروریستی عنوان داشت: حادثه تروریستی کابل نشانه بزدلی مخالفان صلح است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،درپیام ابوذر ابراهیمی ترکمان ، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دکتر عثمان بابری رئیس دانشگاه کابل آمده است؛

جناب آقای دکتر عثمان بابری

رئیس محترم دانشگاه کابل

با سلام و احترام

بار دیگر دست جنایتکاران تروریست و دشمنانِ علم و فرهنگ، جوانان آینده ساز افغانستان را نشانه رفت و تعدادی از اساتید و دانشجویانِ شریف افغانستان را به خاک و خون کشید.

این جنایت تروریستی و به شهادت رساندن تعدادی از نخبگان علمی و دانشگاهی کشور دوست و برادر افغانستان، نشانه بزدلی و حقارت جنایتکارانی است که صلح و ثبات در افغانستان را نشانه رفته و مرتکب چنین جنایات ناجوانمردانه ای بر علیه ملت مظلوم و استوار افغانستان می شوند.

اینجانب با اندوه فراوان ضمن محکوم نمودن حادثه تروریستی دانشگاه کابل، مراتب تسلیت عمیق خود را به دولت و ملت شریف افغانستان، اهالی علم و فرهنگ و جنابعالی اعلام نموده و از درگاه ایزد منان تسلای خاطر بازماندگان را مسئلت می نمایم.

در پایان با آرزوی شفای عاجل برای مجروحان این رویداد تأثر انگیز و صلحی توام با امنیت کامل در کشور افغانستان، آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را برای تقویت هر چه بیشتر همکاری های علمی فرهنگی دو کشور اعلام می نمایم.

انتهای پیام/م

15:49 - 1399/08/14 / شماره : 759444 / تعداد نمایش : 125

air.ir/ZrqyMbr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
حمیدرضا نعیمی، کارگردان تئاتر گفت: امیدوارم که امسال اصلا جشنواره برگزار نشود و بودجه آن را به تئاترهایی که قرار است روی صحنه بروند اختصاص دهند؛ تئاتر تنها هنری است که به گل نشسته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۷ سایت های دیگر : عصر هامون شعار سال

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ احسان رستمیان _ او به عنوان بازیگر، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر سال هاست که در این عرصه خاک صحنه خورده است و امروز در جایگاهی قرار گرفته که شاگردان بسیاری را تربیت کرده است.

حمید رضا نعیمی کار تئاتر را با بازیگری شروع می کند و به دلیل علاقه زیاد به نوشتن، امروزه جز نمایشنامه نویسان مطرح این حوزه به شمار می آید و جوایز بسیاری را برای این کار به دست آورده است. نمایش سقراط با بازی درخشان فرهاد آییش و کارگردانی نعیمی، چندین بار در تالار وحدت اجرا شد و با استقبال فراوانی روبرو گشت.

با حمیدرضا نعیمی در خصوص حال و احوال این روزهای تئاتر هم کلام شده ایم...

دانا: با توجه به پیشینه و قدمت ادبیات در ایران و مشاهیری که در طول تاریخ داشته ایم، الان می بینیم که در نمایشنامه نویسی متاسفانه اسامی زیادی نداریم که بتوانیم به عنوان نمایشنامه نویس قهار و خوب از آنها یاد کنیم.

نعیمی: من یک سوال از شما می پرسم؛ وقتی که به یونان باستان می رسیم که تمام شاهکارهایشان را الان در دانشگاه ها درس می دهیم یا زمانی که دانشجو بودیم می خواندیم، کلا چند نمایشنامه نویس در تاریخ 2500 ساله نمایشنامه نویسی این ملت می توانید اسم ببرید؟ بیشتر از 15 نفر نمی شوند.

15 نمایشنامه نویس برای تاریخ یک ملت کافی است همانطور که یک حافظ، یک فردوسی و سعدی برای یک ملت کافیست.

من و شما وقتی امروز حرف می زنیم، اینهمه براساس بحث تاویل و دراماتورژی به سراغ بازخوانی آثار گذشتگان می رویم یعنی هنوز آن آثار قابلیت طرح، بحث و اندیشه در دنیای امروز را دارند.

بعد از چخوف، گورکی، بولگاکف، گوگول و یکی دو نفر دیگر می توانید نام 2 نمایشنامه نویس روسی دیگر اسم ببرید؟ آیا این فقر و غنای ادبیات روس است یا نه؛ چخوف برای تاریخ ادبیات یک کشور و حتی کل بشریت کافی است؟

نروژ ایبسن را دارد، تا 15 سال قبل که انتشارات نیلا آثار یک نویسنده دیگر از نروژ به اسم یونفوسه را ترجمه و به ما معرفی کرد، ما تنها درام نویس تاریخ نروژ را که می شناسیم هنریک ایبسن است.

ایبسن بعد از ویلیام شکسپیر مقام دوم در نمایشنامه نویسی جهان را دارد؛ می دانید که رتبه بندی براساس این است که کدام درام نویسان در تمام دنیا و در طول سال آثارشان روی صحنه می رود؛ مقام اول بیشترین تعداد اجرا در جهان مربوط به شکسپیر و بعد از آن به هنریک ایبسن مربوط می شود؛ پس یک ایبسن یا شکسپیر برای تاریخ یک کشور و بشریت کافی است.

تئاتر در کشور ما هنری بی فایده است که فقط باید تحملش کرد

دانا: چرا امروزه برای درام نویسی به سراغ اساتید این رشته نمی روند تا اصول نمایشنامه نویسی را بیاموزند؟ اکثر نمایشنامه نویسان امروز ما به خصوص، بعد از یکی دو سال فعالیت در تئاتر به عنوان بازیگر یا کارگردان به خود اجازه می دهند بدون فراگرفتن دانش درام نویسی به این کار بپردازند؟

نعیمی: تاریخ درام نویسی ما به 100 سال پیش برمی گردد که برای اولین با ر به زبان فارسی میرزا آقا تبریزی نمایشنامه نوشت که چند اثر از او به جا مانده است و بسیار با ارزش هستند. ما در این 100 سال به اندازه کافی درام نویس داشته ایم، یعنی بهرام بیضایی به تنهایی برای یک کشور کفایت می کند، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی،یلفانی، خلج، محمود استاد محمد، نصرات الله نویدی، رضا رهبر و... هر کدام برای ادبیات نمایشی یک کشور کافی هستند.

بعد از انقلاب هم در کنار این نام های بزرگ افرادی را داریم که بسیار آثار ارزشمندی نوشته اند؛ مانند قطب الدین صادقی، رضا صابری، محمدرضا زندی، هواس پلوک، محمد چرم شیر، حمید امجد، حمیرضا آذرنگ، ایوب آقاخانی، علیرضا نادری، بهزاد فراهانی و... چقدر اسم برایتان ببرم؟ ما خیلی درام نویس داریم، اصلا فقر درام نداریم و مشکل تئاتر ما اصلا درام نیست.

وقتی که نگاه می کنیم می بینیم اتفاقا به اندازه کافی درام نویس داریم، دولت های ما متاسفانه علاقه ای به تئاتر ندارند، این یک واقعیت است؛ تئاتر در کشور ما هنری بی فایده است که فقط باید تحملش کرد، برای همین است که این همه سالن بی کیفیت و بی خاصیت داریم. می دانید کشور آلمان از نظر مساحت یک چهارم کشور ما ایران است اما بیش از3300 سالن تئاتر دارد، چرا؟ چون هرچه که از آموزش و فرهنگ می خواهد به دست بیاورد را از طریق تئاتر انجام می دهد.

بعد از انقلاب نه تنها نمایشنامه نویسی ما افول نکرده بلکه بهتر هم شده است

کشور اتریش وقتی در جنگ جهانی دوم نابود شد، از آمریکا وام بسیار کلانی گرفت تا زیر ساخت های اقتصادی اش را بسازد اما تمام آن پول را خرج ساخت تئاتر و اپرا کرد؛ وقتی امریکایی ها به آن ها گفتند که این پول را به شما دادیم تا زیرساخت های اقتصادیتان را بازسازی کنید چرا آن را خرج این تالارها کردید؟ آنها گفتند ما اگر این ها را داشته باشیم، به شکوفایی اقتصادی هم می رسیم؛ این تفاوت بین تفکر 2 دولت و سیاست است.

اعتقاد من این است که بعد از انقلاب نه تنها نمایشنامه نویسی ما افول نکرده بلکه بهتر هم شده است، نمونه مشخصش این است که می توانم نام حداقل 50 نمایشنامه بعد از انقلاب را ببرم که از نظر ساختاری برابری با استانداردهای جهانی می کنند؛ این آثار نشان دهنده این است که ما در درام نویسی به بلوغ رسیده ایم؛ ما در زمینه جنگ آثار درخشانی داریم، در کمدی های انسانی آثار خوبی داریم، ما در نمایشنامه های ایرانی به تالیف رسیده ایم؛ اگر امروز به شما بگویند ایرانی ترین آثار را نام ببرید شما سریع آثار استاد بیضایی را نام می برید.

خیلی از نویسنده های خوب ما گرفتار فقر می شوند و این باعث می شود که نتوانند به خوبی گذشته کار کنند. ما شاهکارهای نمایشنامه نویسی مان را به راحتی از دست می دهیم و کنارشان می گذاریم، علیرضا نادری و حمید امجد الان کجا هستند؟

من وقتی به تک تک درام هایی که بعد از انقلاب نوشته شده اند و روی صحنه می روند، نگاه می کنم، سر تعظیم فرود می آورم و اعتقاد دارم که دارم نویسی ما دارای جایگاه بسیار با احترامی است؛ در هر میز کارشناسانه ای من تعدادی از آثار بزرگ درام نویسی بعد از انقلاب را معرفی می کنم و حاضرم با هر منتقدی صحبت کنم و ثابت کنم بسیاری از نمایشنامه های ما با بزرگترین آثار جهانی برابری می کنند و بابت همین بسیار حالم خوب است.

چند هزار خانواده تئاتری در کشور داریم که الان معیشت زیر صفر دارند

دانا: الان مشکل اصلی تئاتر چیست؟ آیا از طرف دولت حمایت نمی شود، خود هنرمندان ممکن است مشکلاتی داشته باشند و یا این که مردم توجهی به این هنر ندارند؟

نعیمی: قبل از انقلاب یک عزم جدی از سوی وزارت فرهنگ و هنر برای گسترش تئاتر وجود داشت به همین دلیل کسانی که تئاتر تحصیل می کردند و یا حتی به صورت تجربی کار کرده بودند که به عنوان مدرس شناخته می شدند از سوی دولت انتخاب می شدند و با بودجه خوبی که برایشان در نظر می گرفتند آنها را به شهرهای دیگر در سراسر ایران می فرستادند تا شاگردان زیادی را پرورش دهند و تئاتر را در سراسر کشور گسترش دهند.

همزمان با این مساله می بینیم که برای سالن های تئاتر هزینه های بسیار زیادی می شد، همانطور که می دانید تئاترشهر، تالار هنر، تالار وحدت، تئاتر سنگلج در تهران همگی در زمان پیش از انقلاب ساخته شدند و همینطور در شهرهای مختلف نیز این اتفاق افتاد؛ آیا مسئولان ما بعد از انقلاب عزم جزمی برای گسترش و زنده نگاه داشتن تئاتر داشته اند؟ به جرات می توان گفت خیر؛ چون تئاتر را نمی فهمیده اند و خودشان مشتری تئاتر نبوده اند.

همین الان اگر به سراغ نمایندگان مجلس برویم و از تمام نمایندگان بپرسید تا به حالا تئاترشهر رفته اید؟ تا به حال یک تئاتر را با خانواده دیده اید؟ از نظر بسیاری از مسئولان ما تئاتر یک هنر ضاله و اضافی است.

من خجالت می کشم بگویم این نماینده من در مجلس است که بگوید این قدر مشکل داریم که تئاتر برایمان دغدغه نیست.

چند هزار خانواده تئاتری در کشور داریم که الان معیشت زیر صفر دارند، وقتی مسئول ما هیچ شناختی از تئاتر ندارد پس من هم هیچ انتظاری ندارم؛ سالن سازی نداریم، دانشگاه های بی رویه برای گرفتن دانشجو داریم در حالی که هیچ فکری برای بازار کار آنها نشده است، آموزشگاه های بی حساب و کتاب زیادی وجود دارد در حالی که نه سینمای ما گنجایش اینهمه هنرجو را دارد و نه تئاتر؛ پس همه این ها دست به دست هم می دهند که وضعیت تئاتر مناسب و مساعد نباشد.

کاش اینگونه بود که بگویند اشکالی ندارد مردم نان نداشته باشند اما باید سریال، فیلم و تئاتر خوب باشد که بتوانند ببینند، موسیقی خوب بشنوند اما چون این افراد شخصیت فرهنگی نیستند، به فرهنگ و هنر هم اهمیت نمی دهند.

تماشاگر تئاتر مخاطب خاص است و با تماشاگر سینما و تلویزیون فرق می کند

آیا می دانید که در کشوری مانند آلمان برای تئاتری ها مقرری سالانه در نظر گرفته اند؟ یعنی حتی اگر یک گروه کار هم نکند باز هم برای آنها دستمزد در نظر گرفته می شود، آنها اینگونه به فرهنگ و هنرشان بها می دهند چون می دانند تئاتر چه گوهر نابی است؛ آنها روی فرهنگشان کار کرده اند به همین دلیل وقتی در چنین شرایطی به مردمشان می گویند مسافرت نروید تقریبا 80درصد از مردم به حرف مسئولین گوش می دهند اما در کشور ما کافی است بگویند 2 روز تعطیل است، آن وقت بروید و فیلم هایی که از جاده های منتهی به شمال هستند را ببینید.

هنرهایی می توانند آرام آرام اندیشه را به میان مردم برگردانند که با دیالوگ سروکار دارند و یکی از آنها تئاتر است که متاسفانه مسئولان ما به تئاتر اهمیتی نمی دهند؛ شما اگر نگاه کنید می بینید تیراژ کتاب های ما 500 یا 1000 عدد است، اگر به کشور همسایه مان ترکیه نگاه کنید می بینید که یک کتاب 3 میلیون نسخه از آن چاپ شده، این یعنی ترکیه 3 میلیون کتابخوان دارد و ما 500 نفر.

وای به حال ملتی که نسبت به تاریخش بی تفاوت باشد، یونان هر چه دارد از 2500 سال پیش دارد، در عصر اخیر هیچ ندارد اما کاری کرده است که هالیوود براساس کتاب ایلیاد ادیسه آنها هنوز فیلم می سازد، آنها یک کتاب دارند و دنیار را مسحور خودشان می کنند اما ما که این همه کتاب و اساطیر داریم هیچ کاری نمی کنیم.

نماینده مجلس ما دست فرزندش را نمی گیرد که او را ببرد یک اثر نمایشی مناسب با سنش را ببیند اما حاضر است دست زن و بچه اش را بگیرد و فیلم های مبتذل سینما را ببینند که بسیاری از آنها برای سن بچه اصلا مناسب نیست، این یعنی نماینده های ما با فرهنگ و هنر غریبه اند.

من اعتقاد دارم که عزم جزمی از سوی مسئولان برای گسترش تئاتر وجود ندارد چون خودشان مخاطب تئاتر نیستند و تئاتر را نمی شناسند؛ بودجه ای برای تئاتر صرف نمی کنند چون اساسا علاقه ای به بحث و دیالوگ ندارند.

اینکه می گویید تماشاگر تئاتر کم شده است من اعتقادم بر این است که تماشاگر تئاتر مخاطب خاص است و با تماشاگر سینما و تلویزیون فرق می کند، آن کسی که تلویزیون تماشا می کند همان برنامه را می خواهد، برنامه تلویزیون حکم شکلات را دارد، شکلات تا زمانی مزه دارد که در دهان است. تلویزیون ما برنامه ها و سریال های سطحی و ساده انگارانه ای می سازد اما در کشورهای دیگر می بینیم که چقدر سریال ها و برنامه های قدرتمند می سازند و با همین سریال ها مردم را در خانه نگاه می دارند؛ ما یک شبکه نمایش خانگی هم داریم که آن هم ضعیف است، در واقع همه چیزمان به همه چیزمان می آید.

اصلا نباید انتظار داشته باشیم که مردم کوچه و بازار بیایند و تئاتر ببینند. آنها همان کسانی هستند که با یک بسته تخمه با لذت به تماشای فوتبال می نشینند. همان آدم آیا می رود کتاب بخواند؟

اشتباه است که انتظار داشته باشیم همه مردم به دیدن تئاتر بیایند

دانا: یعنی شما معتقدید تئاتر برای همه مردم نیست و قشر خاصی باید تئاتر ببینند؟ مگر تئاتر برای این نیست که مردم را به اندیشیدن تشویق کند؟

نعیمی: تئاتر برای تشویق به اندیشیدن است اما نه برای همه مردم؛ قرار نیست همه مردم اهل اندیشه و تفکر و تحلیل های فلسفی و سیاسی باشند. مردم باید به صورت عادی زندگیشان را بکنند، به تفریحاتشان برسند، هیچ لزومی ندارد که همه مردم اندیشمند باشند. در تمام دنیا مردم به همین شکل هستند، مگر در کشورهای خارجی همه اهل مطالعه و اندیشه هستند؟ خیر اصلا اینطور نیست. باید آداب شهرنشینی و تمدن را به مردم یاد داد اما نباید به آنها بگوییم همه باید اندیشمند باشند.

اشتباه است که انتظار داشته باشیم همه مردم به دیدن تئاتر بیایند، می شود مردم را با گونه های عام تئاتر سرگرم کرد اما لازم نیست به همه مردم بگوییم فلان تئاتر را ببینند، برخی نمایشنامه ها برای طبقه عادی جامعه نوشته نشده است و از درک آنها خارج است اما یک هنرمند واقعی کسی است که طوری بنویسد و اثرش را کارگردانی کند که اگر یک تماشاگر با سطح دانش پایین هم در سالن حضور داشته باشد به اندازه خودش از دیدن آن نمایش بهره مند شود و مخاطب خاص هم به چیزهایی که می خواهد برسد.

وقتی که من امروز می نشینم و می خواهم نمایشنامه بنویسم به این حرف شکسپیر که می گوید داستان بگویید فکر می کنم و سعی می کنم در تمام نمایشنامه هایم داستان داشته باشم، چون تمام مردم دنیا در تمام سطوح ادراک داستان شنیدن و دیدن را دوست دارند، آن وقت در قالب این داستان مقداری از فهم و دانش خودم را می گنجانم و این قسمت از نمایشنامه بدون این که بخواهم در داستان ساری و جاری می شود. باید خوراک مناسب به هر کسی بدهیم، چرا فکر می کنیم همه مردم باید در یک سطح باشند و همه مثل هم فکر کنند و تئاتر ببینند و کتاب بخوانند.

مردم عادی تلویزیون دارند، سینما دارند و می توانند بروند چارچنگولی ببینند، هزارپا و تگزاس را ببینند. خیلی از مردم واقعا از دیدن فیلمی مانند درباره الی لذت نمی برند، مردم عادی از دیدن هامون لذت نمی برند. دیدن فیلم طبیعت بی جان سهراب شهید ثالث چه لذتی برای عامه مردم دارد؟ ما باید به هرکسی متناسب با خودش، خوراک مناسب فکری بدهیم.

آموزشگاه های ما اغلب کلاشی و کلاهبرداری می کنند

دانا: در مورد اهمیت دانشگاه ها و آموزشگاه های بازیگری مقداری صحبت کنیم. به نظر می رسد این مراکز تنها کاری که می کنند این است که هنرجویان را به پروژه های مختلف در قبال دریافت هزینه ای معرفی کنند و عملا هیچ آموزش مفیدی در این مراکز صورت نمی گیرد. چرا کارگردانان سینما به تماشای تئاتر نمی روند تا از بازیگران توانمند تئاتر برای پروژه هایشان استفاده کنند؟

نعیمی: اساسا گرانترین هنر دنیا، هنر بازیگری است؛ چون ابزار بازیگر روح و جسم او است. بازیگری شعبده بازی نیست بلکه جادوگری است، برای من بازیگری فقط مهارت نیست بلکه هنر است. شعبده باز وقتی در برابر شما می خواهد برنامه اجرا کند تنها می تواند شما را سرگرم کند اما وقتی یک جادوگر را می بینید مسحور او می شوید. برای همین است که شما در برابر بازی رابرت دنیرو در فیلم گاو خشمگین و... با دهان باز و حیرت نگاه می کند، چون شما با یک جادوگر طرف هستید.

آموزشگاه ها و دانشگاه های بازیگری در کشور ما فقط شعبده بازی را به هنرجویان آموزش می دهند، آنها به هیچ وجه قادر نیستند اصول اولیه و مبانی بازیگری را به هنرجو آموزش دهند، می دانید چرا؟ چون اول از همه باید تست بگیرند که آیا آن شخص به درد بازیگری می خورد یا نه که بعد از آن تحت تعلیم قرار بگیرد. اما آموزشگاه های ما بدون هیچ اصولی هر کس که بخواهد را ثبت نام می کنند چرا؟ چون می خواهند پول بگیرند؛ این کلاشی و کلاهبرداری است.

آن چیزی که تحت عنوان آموزش بازیگری در آموزشگاه ها و دانشگاه های ما اتفاق می افتد فقط یک شوخی است و هیچ حساب و کتابی برای ثبت نام وجود ندارد.

تئاتر تنها هنری است که به گل نشسته است

دانا: به نظر شما در زمان شیوع ویروس کرونا از ابتدا تا به حال، وضعیت تئاتر درست مدیریت شده است؟

نعیمی: من که الان در مقابل شما هستم در تمام دانشگاه های ایران تدریس کرده ام، آیا الان می توانم ثابت کنم که شغل من درام نویسی و کارگردانی است؟ خیر چون هنوز تئاتر شغل نیست. شغل من هنوز به رسمیت شناخته نشده است؛ متاسفانه زمان قبل از انقلاب هم تئاتر را به عنوان شغل به رسمیت نمی شناختند؛ تازه الان بعد از 100 سال حضور تئاتر در ایران 3 وزارتخانه به این نتیجه رسیده اند که تئاتر را هم به عنوان شغل بپذیریم اما هنوز تصویب نشده است. آیا در این زمان کرونا من بیمه بیکاری دارم؟ خیر.

8 ماه از شروع شیوع کرونا در ایران می گذرد اما هنوز وزیر ارشاد و معاونت هنری ارشاد نتوانسته اعلام کند چه برنامه ای برای زندگی و معیشت اهالی تئاتر دارد، زندگی تئاتری ها با اهالی موسیقی و سینما فرق دارد؛ در این مدت اهالی موسیقی و سینما باز هم فعالیت داشته اند اما اهالی تئاتر کاملا بیکار بوده اند، اهالی سینما و تلویزیون توانسته اند راهکاری برای کار کردن در این شرایط پیدا کنند و خوب هم پیش رفته اند اما تئاتر چه کرده است؟ هیچ.

تئاتر تنها هنری است که به گل نشسته است، من یقه مسئولان را می چسبم و می گویم که شما ما را فراموش کرده اید، حتی به عنوان یک انسان و شهروند.

مسئولانی که هیچ کاری برای این هنرمندان نمی کنند باید استعفا بدهند

سازمان برنامه و بودجه باید یک بودجه محترمانه در اختیار وزارت ارشاد قرار می داد و وزارت ارشاد هم باید آن را در اختیار مرکز هنرهای نمایشی تا بتوانند آن را به هنرمندان بپردازند. باید به تئاتری ها کمک کنند که معیشتشان دچار خسران نشود و بتوانند زنده بمانند بعد انتظار کار کردن از ما باشند.

بسیاری از هنرمندان شریف تئاتر در این چند ماه برای تامین معیشتشان به کارهایی دست می زنند که حتی گفتنش هم شرم آور است و مسئولانی که هیچ کاری برای این هنرمندان نمی کنند باید استعفا بدهند. پیش بینی من از این وضعیت برای تئاتر اصلا خوب نیست.

امیدوارم که امسال اصلا جشنواره برگزار نشود

دانا: با همه این اوصاف، در مورد نحوه برگزاری جشنواره تئاتر فجر امسال با توجه به شیوع کرونا و تجربه شخصیتان چه راهکاری دارید؟

نعیمی: شنیدم که آقای مسافرآستانه دبیر جشنواره فجر گفتند که امسال بخش بین المللی از جشنواره حذف شده است، امیدوارم که امسال اصلا جشنواره برگزار نشود و بودجه آن را به تئاترهایی که قرار است روی صحنه بروند اختصاص دهند. پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و تئاتر را دوباره زنده کنند، نباید بگذارند این ارتباط قطع شود؛ وجود تئاتر پویا و فعال در یک کشور به معنای میزان آزادی بیان در آن کشور است. لطفا نگذارید که این زنجیر پاره شود.

در ادامه بخش های مهمی از صحبت های حمیدرضا نعیمی که ممکن است در متن مصاحبه نیامده باشد، در این ویدیو قابل مشاهده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی درباره وضعیت جسمانی محمدتقی محیط و حسین علی حسینی (هر دو نوازنده چگور و خواننده) گفت که اکنون در بیمارستان بستری و در حال بهبود هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۶ سایت های دیگر : خبر فوری فردای کرمان

به گزارش ایسنا، دو هنرمند نواحی از گروه شاهسون که در اختتامیه جشنواره موسیقی نواحی به اجرا پرداخته بودند، در مسیر بازگشت به منزل خود در ساوه دچار سانحه رانندگی شده اند. به نظر می رسد که این دو هنرمند به علت تصادف اتومبیلشان با یک تریلی در وضعیت جسمانی خوبی به سر نمی برده اند.

احمد صدری - دبیر جشنواره - در مصاحبه با ایسنا درباره وضعیت کنونی جسمانی این دو هنرمند بیان کرد: این دو هنرمند پس از پایان اجرای خود در جشنواره موسیقی نواحی تصمیم به بازگشت به محل سکونت خود گرفتند. علی رغم اینکه به آنها اصرار کردیم که در شب حرکت نکنند و بازگشت خود را به صبح موکول کنند، نپذیرفتند و متأسفانه دچار سانحه تصادف شدند.

او ادامه داد: این دو هنرمند اکنون در بیمارستان 9 دی منظریه واقع در خمینی شهر بستری هستند و در شرایط جسمانی بهتری به سر می برند.

صدری در پایان درباره حمایت مالی برای تأمین هزینه های درمان این دو هنرمند گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر گاه که مشکل جسمانی برای هر کدام از هنرمندان نواحی به وجود بیاید در کنار آنهاست. اکنون هم به همین صورت خواهد بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
از هنرمندان حوزه موسیقی نواحی به عنوان سرمایه های ملی و فرهنگی یاد می شود؛ سرمایه هایی که خود در مضیقه هستند. مشکلات گاه تا حدی پیش می رود که این هنرمندان در سکوت و انزوا دنیا را ترک می کنند بدون اینکه فرصتی برای اشاعه هنر خود به دیگری داشته باشند و بدین ترتیب شاخه ای مهم از هنر موسیقی نواحی کشور خاموش می شود.

ایسنا به بهانه برگزاری سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی با یکی از این هنرمندان این عرصه به گفت وگو نشسته است.

حبیب الله قادر آتشگر دارای نشان درجه یک هنری است. او از چهره های سرشناس موسیقی نواحی سیستان است و سرپرستی گروه موسیقی حسینا را بر عهده دارد. این هنرمند تا به حال بارها در جشنواره های موسیقی داخلی و خارجی شرکت داشته است.

آتشگر که امسال برای بار سوم در جشنواره موسیقی نواحی شرکت کرده است، درباره اهمیت این رویداد برای هنرمندان حوزه نواحی بیان می کند: برگزاری این جشنواره برای هنرمندان نواحی کمک مهمی است، آنها با حضور در این جشنواره فرصت اجرای کارهای خود را دارند. از طرفی در حالت عادی هنرمندان نواحی به مردم معرفی نمی شوند و توجه خاصی به آنها صورت نمی گیرد ولی اگر اینگونه جشنواره ها حداقل سالی دو بار هم برگزار شوند، باعث دلگرمی هنرمندان خواهد شد.

از او سوال می کنیم که پس از حضور هنرمندان حوزه نواحی در این جشنواره، تا چه حد به آنها رسیدگی می شود؟ پاسخ می دهد: هنرمندان هرگز فراموش نمی شوند ولی کسانی که در وزارت ارشاد هستند و مسئولیت فرهنگی دارند باید بدانند که هنرمندان نواحی منبع درآمدی ندارند و کارشان هنر آنها است. هنرمندان انتظار دارند بیمه شوند، یک درآمد ماهیانه داشته باشند و از آنها تقدیر شود. اگر مسئولان واقعا به فکر هنرمندان باشند، باید انتظارات آنها را برآورده کنند و آنها را که سال ها برای هنر موسیقی نواحی زحمت کشیده اند را تقدیر و به آنها نشان درجه یک هنری اعطا کنند.

در شرایط کنونی که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان اجراهای زنده از هنرمندان نواحی گرفته شده است، آیا کمکی از طرف دولت به هنرمندان این حوزه صورت گرفته است؟

آتشگر در پاسخ به این پرسش ایسنا عنوان می کند: قبلا یکسری از هنرمندان بیمه شدند ولی پس از یکی دو سال به دلیل اینکه نتوانستند از پس هزینه های آن برآیند، انصراف داده اند. اکنون هم که منبع درآمدی برای هنرمندان نواحی وجود ندارد، کمکی به آنها صورت نگرفته است مگر اینکه چنین جشنواره هایی برگزار شود که حق الزحمه ای به آنها پرداخت شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دو هنرمند شرکت کننده در سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی در مسیر بازگشت از شهر کرمان به سمت محل سکونتشان در شهر ساوه دچار سانحه رانندگی شدند.

دامون شش بلوکی پژوهشگر و ازعضو شورای علمی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متاسفانه با خبرشدم استاد محمدتقی محیط و استاد حسین علی حسینی که به همراه استاد محمد عزیزی (از گروه شاهسون) جهت اجرای برنامه در جشنواره موسیقی نواحی به کرمان آمده بودند در مسیر بازگشت به محل سکونتشان در ساوه دچار سانحه رانندگی شده اند.

وی افزود: این سانحه به دلیل تصادف اتومبیل این عزیزان با یک دستگاه تریلی بوده است. طبق آخرین تماسی که بنده داشتم استاد محمدتقی محیط و حسین علی حسینی به علت وخامت حال با هلیکوپتر به بیمارستان 9 دی منظریه خمینی شهر اصفهان منتقل و استاد عزیزی در بیمارستان اردستان تحت عمل جراحی قرار گرفته است. این در حالی است استاد حسین علی حسینی در ناحیه مغز دچار لختگی خون شده که پزشکان امیدوارند این لختگی زیاد نباشد تا بتوانند به راحتی عمل جراحی را انجام دهند. اما درباره استاد محیط که هم اکنون در حالت کما قرار دارد باید به این نکته اشاره کنم که این هنرمند از ناحیه لگن و دنده دچار شکستگی شده و هنوز هم به هوش نیامده است.

شش بلوکی بیان کرد: اجرای این دو هنرمند ایل شاهسون، یکی از بهترین اجراهای دوره سیزدهم جشنواره موسیقی نواحی بود که دارای ساختارهای فنی و ویژه ای بود که تاکنون کمتر مخاطبی شاهد چنین اجراهای قدرتمندی بوده و می توان گفت که حضور این دو هنرمند بزرگ ایل شاهسون که به اعتقاد بنده از بهترین ها هستند یکی از نقاط قوت جشنواره امسال بود. شرایطی که اگر چه می تواند برای همه دارای ارزش های زیادی باشد اما بد نیست بدانید همین عزیزان در حوزه دریافت مستمری و ماجراهای مرتبط با صندوق اعتباری هنر به قدری دارای مشکل هستند که چنین اتفاقات ناگواری برایشان دلم را آزرده می کند.

این پژوهشگر ضمن ارائه توضیحانی از پیشینه فعالیت های هنری هنرمندان سانحه دیده در عرصه های بین المللی و ملی گفت: از هنرمندان و هنردوستان و عزیزان تقاضای دعا برای سلامتی این دو هنرمند عزیز داریم و از عزیزان مسئولی که در این مناطق یاد شده حضور دارند می خواهم به نمایندگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آنها عیادت و موجبات دلگرمی آنها را فراهم کنند که قطعاً هنرنمایی آن ها در جشنواره موسیقی نواحی ایران یک ارزش واقعی به معنا و مفهوم واقعی کلمه بود. به هر حال گمان می کنم در این شرایط یک تماس تلفنی هم می تواند شرایط روحی مناسبی را برای خانواده این هنرمندان فراهم کنند.

کد خبر 5064447

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
با گذشت یک ماه از تعطیلی سالن های تئاتر، به نظر می رسد تدبیر مدیران فرهنگی برای راهکارهای حمایتی از هنرمندان این عرصه نیز تعطیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ سایت های دیگر : آقای خبر

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، تعطیلی مداوم و یا فعالیت نصفه و نیمه! این خلاصه ای از وضعیت اجراهای تئاتر در سال 1399 تاکنون است.

سالن های تئاتر نیز همچون بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری از تبعات منفی شیوع کرونا بی نصیب نماندند. با این تفاوت که اگر در سایر مشاغل و محدودیت ها، اندکی روزنه امید و یا شیوه های جایگزین برای جبران وجود داشت، اما اهالی تئاتر در این مدت هر چه زدند به در بسته خوردند و جز بیکاری و ممنوعیت چیزی نصیبشان نشد؛موضوعی که بیش از هر چیز به بی تدبیری مدیران دولتی و فقدان برنامه ای جامع برای اهالی تئاتر بازمی گردد و نتیجه اش بیکاری و اوضاع نامطلوب هنرمندان این عرصه است.

اهالی تئاتر در عُسر و حرج!

هفته گذشته بود که مدیر امور استان های اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگویی رادیویی با اعلام این که 95 درصد از فعالان تئاتر در ایران مستأجر هستند، عنوان کرد: متأسفانه گروه های تئاتری در ماه های اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا بیکار شده اند و هنوز خسارت های مالی آن ها جبران نشده است.

محمدرضا الوند با اشاره به این که اکثر فعالان تئاتر حداقل سرمایه مالی ممکن را در اختیار ندارند، اظهار داشت: اکثر بازیگران و فعالان تئاتر اگر یک خودرو داشتند، حتماً برای تأمین هزینه های زندگی در پلتفرم های تاکسی اینترنتی مشغول می شدند.

تعطیلی فراگیر سالن های نمایشی و شرایط شکننده گروه های تئاتری در شرایطی رقم خورده است که هنرمندان تئاتر امیدی هم ر پروژه های تلویزیونی و سینمایی ندارند. در این روزها کاری جز گلایه از دست آنها بر نمی آید. گلایه هایی که با توجه به بی برنامگی و انفعال مدیریت تئاتر، وارد و به حق به نظر می رسد.

سفره خانه هایی که باز بودند و تماشاخانه هایی که تعطیل!

پیش از این حمیدرضا نعیمی بازیگر و کارگردان تئاتر در این باره به خبرگزاری آنا گفته بود: وزیر ارشاد، معاونت هنری و مدیران تئاتر تاکنون هیچ برنامه روشنی برای تئاتر اعلام نکرده اند. چند شعار دادند که بعداً معلوم شد بخشی از این شعارها اصلاً واقعی نیست. یکی از این شعارها این بود که دولت برای خسارت های کرونا به تئاتر بودجه قابل توجهی را در نظر گرفته است.

وی در ادامه عنوان کرده بود: در زمانی که سالن های تئاتر با رعایت شرایط بهداشتی کار خود را آغاز کرده بودند، برای آگاه سازی مردم نسبت به چگونگی حضور در سالن های سینما و تئانر و حمایت از اجراها نیز اقدامی نشد. بعضی شب ها وقتی از کنار برخی رستوران ها، سفره خانه ها و کافی شاپ ها رد می شوم و می بینم افراد بدون رعایت شیوه نامه های بهداشتی و ماسک کنار هم نشسته اند و قلیان می کشند. ظاهراً این رستوران ها و قلیان ها خطری برای سلامتی مردم ندارد اما تئاتر، و سینما خطرناک است!

پویا امینی هم که شهریور امسال در نمایش جیرجیرک؛ نسخه پاراجانف به کارگردانی آرش سنجابی ایفای نقش کرده بود در این باره به خبرنگار آنا گفت: وقتی بحث اعلام شیوه نامه های بهداشتی و تعامل با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد، همه ما منتظر اتفاقات ویژه ای بودیم، اما دیدیم که آنها کاری انجام نمی دهند.

این بازیگر تئاتر اظهار کرد: آنچه اتفاق افتاد، بیشتر همت خود سالن دارها و گروه های تئاتری بود. آنها در عین حال که حواسشان به رعایت این شیوه نامه ها هست، نمایش ها را نیز روی صحنه می برند. جا دارد یک دست مریزاد به همه آنها گفته شود، اما متأسفانه آن مسئولانی که باید در این قضیه ورود می کردند خیلی از خودشان حمیّت و دلسوزی نشان ندادند تا جلو بیایند و یک گوشه کار را بگیرند.

باور کنید تئاتر یک شغل است!

با وجود اوضاع نامناسب تئاتر، به نظر می رسد سیاستگذاران فرهنگی و مدیران کلان کشور، همچنان به مقوله هنرهای نمایشی به عنوان یک فعالیت تفننی و صرفاً هنری نگاه می کنند. این درحالی است که اهالی تئاتر سال هاست که در تلاشند تا این حقیقت را در ذهن مدیران و افکار عمومی جا بیندازند که تئاتر علاوه بر وجوه هنری یک شغل و راهی برای معیشت آنهاست.

شاید ادامه فعالیت های تئاتری در فضای مجازی، سفارش فیلم تئاتر و تله تئاتر، نمایشنامه خوانی های آنلاین با ترکیبی از بازیگران جوان و چهره و ... می توانست به کالبد در حال احتضار تئاتر اندک جانی بدهد، اما شوربختانه فعلاً از چنین طرح هایی خبری نیست و شاهد رکود کامل دراین عرصه هستیم.

با این حالا باید منتظر ماند و دید پیکره نحیف و در معرض نابودی تئاترکشور جان تازه ای خواهد گرفت و یا این که همچنان در مسیر زوال به راه خود ادامه می دهد.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۴

فرهنگ امروز/ احسان زیورعالم

روز گذشته وزارت ارشاد نسبت به انتشار هزینه های دو جشنواره 38 فجر و 22 دوره تئاتر مقاومت اقدام می کند. هرچند به نظر می رسد انتشار این هزینه ها در راستای شفاف سازی در وزارت ارشاد باشد اما گمان نگارنده آن است که انتشار جدول مذکور بیشتر محصول افزایش درخواست ها و مطالبه جمعی بوده است؛ چرا که از برگزاری جشنواره فجر بیش از 9 ماه گذشته و دولت در اما و اگرهای برگزاری دوره 39 فجر با چالش های اساسی مواجه است؛ از تعطیلی های مکرر و ادامه دار ناشی از کرونا در جهان تئاتر ایران گرفته تا تعطیلی تماشاخانه های به اصطلاح خصوصی.
با این حال جدول انتشاریافته توسط اداره کل هنرهای نمایشی و فراتر از آن معاونت هنری حاوی اطلاعات جالبی است که بررسی ریاضی آنها می تواند چشم انداز تازه ای به کارکرد مالی فجر داشته باشد. برخلاف گزارش سال 1397 که سرشار از گنگی و ردیف های خالی بود، این بار اما با جدولی منبسط تر روبروییم. هرچند همانند تمام شفافیت های نیمه کاره معاونت هنری، جزییات حذف شده است. برای مثال اگر آمده است که کمک هزینه در بخش مسابقه فجر رقمی برابر با 585میلیون تومان بوده اما مشخص نیست هر یک از 22 گروه شرکت کننده چه میزان دریافتی داشته اند. نبود چنین جزییاتی به ما اجازه نمی دهد ملاکی برای پرداخت ها داشته باشیم. اینکه آیا نمایش ها براساس متر و معیار مشخصی از کمک هزینه های تولید بهره مند شده اند؟ یا آنکه نمایشی که پیش تر با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی تولید شده است، نسبت به آثار فاقد حمایت کمک هزینه برابر یا بیشتری گرفته است یا طبق یک عدالت، کمتر مورد حمایت قرار گرفته است؟ ما از پاسخ به این پرسش ها مبراییم چون نمی توان داده های لازم را از جدول کسب کنیم اما نکات مهم دیگری قابل استخراج است.
طبق رقم نهایی جدول برای تئاتر فجر سی وهشتم مبلغی برابر با 6 میلیارد و 56 میلیون تومان هزینه شده است که تقریبا 20 درصد بیشتر از بودجه تولید تئاتر در سال 1398 را شامل می شود. طبق این ارقام می شود بودجه تئاتر فجر را به پنج دسته تقسیم کرد: داوری ، کمک هزینه گروه ها ، جوایز ، اداری و هزینه برگزاری . طبق داده های موجود، اداره کل هنرهای نمایشی برای داوری آثار فجر رقمی برابر با 214 میلیون و 850 هزار تومان هزینه کرده است. این رقم برای 34 نفر هزینه شده که یعنی هر داور به طور متوسط در فجر 6 میلیون و 300 هزار تومان هزینه داشته است. هر چند در پاره ای موارد با افزایش دستمزد داوران روبروییم اما در این بخش در نهایت یک ثبات دستمزدی وجود دارد. در دوره های گذشته هزینه داوری 4 درصد از بودجه فجر را به خود اختصاص داده است اما در این دوره 3.5 درصد کاهش نشان می دهد.
در ظاهر مهم ترین رقم برای جامعه هنری، رقم کمک هزینه است و اساسا رقم های جانبی چندان دیده نمی شود. طبق جدول منتشرشده، یک میلیارد و 184 میلیون و 600 هزار تومان سهم تولید نمایش ها بوده. نمایش ها در چند بخش صحنه ای، خیابانی، گونه های دیگر و به علاوه فجر روی صحنه رفته اند که تعدادشان برابر با 64 گروه است. به عبارتی به هر گروه به طور متوسط رقمی برابر با 18 میلیون و 500 هزار تومان اختصاص یافته که با احتساب هر نمایش، دو اجرا می توان گفت فجر برای تولید هر اجرا رقم 9 میلیون و 250 هزار تومان هزینه کرده است که رقم قابل توجهی است. این در حالی است که برای تولید یک نمایش در تئاتر شهر برای 30 شب با احتساب کمک هزینه 30 میلیون تومانی، هر اجرا یک میلیون تومان حمایت دریافت می کند. به زبان ساده تر، هر تک اجرای حاضر در فجر 1398 برابر با هزینه تولید 9 اجرا در همان سال است. سهم هزینه تولید نمایش ها 19.55درصد از کل بودجه تئاتر فجر است. این نکته را هم باید خاطرنشان کرد که مشخص نیست با کناره گیری تعداد قابل توجهی از گروه ها، آیا بودجه فجر به نمایش های باقیمانده اختصاص یافته یا آنکه کمک هزینه گروه های انصرافی به هیچ عنوان هزینه نشده است.
بخش سوم هزینه های فجر جوایز است؛ جایی که لبخندها و اشک ها را رقم می زند. عددی که برای جوایز فجر در نظر گرفته شده برابر با 331 میلیون تومان برای 64 نفر است. شاید در وهله نخست این خبر از بی عدالتی در توزیع جوایز بخش های سینما و تئاتر دهد؛جایی که پروژه های رانتی سینمایی برای بازیگران و عواملش جوایز آب ونان دارتری دارد اما برای تئاتر وضعیت بغرنج است. با این حال، به ازای هر نفر برنده، رقمی برابر با 5 میلیون و 171 هزار هزینه شده است. کافی است این رقم را با جشنواره های موسیقی یا سینما و حتی تجسمی مقایسه کنید. فارغ از اینها، جوایز تنها 5.4 درصد بودجه تئاتر فجر را به خود اختصاص داده است و در کمال ناباوری باید گفت، سهم هنرمندان از بودجه فجر در مجموع کمی بیش از 25 درصد است.
در واقع بیشترین هزینه های فجر در امور اداری صرف می شود. در مدیریت فجر و بخش دبیرخانه ای رقم 939 میلیون و 738 هزار تومان برای کارآفرینی 393 نفر هزینه شده است. به عبارتی به ازای هر یک نفر رقمی برابر با 2 میلیون و393 هزار تومان هزینه شده است. حالا برای درک فاجعه هزینه کرد در بخش انسانی کافی است این گونه حساب کنیم، تولید یک نمایش در فجر برابر با دستمزد 4 نفر است. بدون شک یک نمایش با تعدادی بیشتر از 4 نفر در جشنواره حاضر می شود. با احتساب یک کارگردان، دو بازیگر و یک نویسنده، می توان دید چه تعداد جای خالی وجود دارد. حال هزینه دستمزدهای اداری فجر برابر با تولید 98 نمایش است. به زبان ساده آنکه نیروهای دبیرخانه ای و ستادی فجر از تولیدکنندگان نمایش ها بیشتر منتفع شده اند. با این حال سهم ستاد فجر از بودجه 15.5درصد است.
عمق فاجعه هزینه های فجر اینجا بیشتر روشن می شود؛ جایی که مشاهده می کنیم 4میلیارد و 31 میلیون تومان صرف هزینه های جانبی فجر شده است؛ هزینه هایی چون اسکان، چاپ، تبلیغات و به عبارت ساده تر مواردی که به سادگی قابل حذف بوده اند. برای مثال در شرایطی که می شد بخش بین الملل را حذف کرد 52 غیرایرانی پولی برابر با 452 میلیون تومان روی دست فجر هزینه گذاشته اند؛ به عبارت ساده تر هر نفر 8میلیون و 600 هزار تومان. تنها یک میلیون کمتر از تولید یک اجرا و دقیق تر آنکه با پول هزینه شده می شد 49 اجرای دیگر تولید کرد. مهم تر آنکه بخش بین الملل بدون مستندات، کماکان برای جامعه هنری هیچ دستاوردی به همراه نداشته است. هزینه 4 نمایش حاضر در فجر برابر با 292 میلیون تومان بوده است که میانگین هر اجرا برابر با 73 میلیون است. هر اجرای خارجی 4 برابر اجرای ایرانی پول به دست آورده است و این منهای هزینه 452 میلیون تومانی است. رقم دیگری که برای گروه های خارجی هزینه شده است، 240 میلیون تومان در حوزه گمرکی بوده است تا در مجموع برای خارجی ها 986 میلیون و 256 هزار تومان هزینه شود. 16.28درصد بودجه برای غیرایرانی ها که در برابر 25 درصد ایرانی ها یک عدد فاجعه به حساب می آید. چهار گروه که از لحاظ کیفی نمی توان آنها را هم تراز اجراهای داخلی دانست.
مهم تر آنکه رقم هزینه های جانبی با رقم بودجه تولید نمایش ها در سال 98 چندان تفاوتی ندارد. یعنی می شد با حذف کامل هزینه های جانبی فجر، یک سال دیگر تئاتر ایران را منتفع کرد. بخشی که 66.45 درصد بودجه فجر را درست در خود بلعیده است. پیش تر درباره کوچک شدن فجر به کرات گفته بودم. بیشتر هزینه های صورت گرفته ناشی از بزرگی بی حدوحصر و خارج از توان تئاتر ایران است. با کوچک کردن فجر و خارج کردن از سیستم بروکراتیک بی خاصیتش می شود بودجه تئاتر فجر را در خود تئاتر هزینه کرد. شاید در این روزگار عسرت که تماشاخانه ها یکی یکی بسته می شوند و هنرمندان سنگ به شکم می بندند، بیشتر دریابیم در فجر چگونه بیت المال را اسراف کرده ایم.

روزنامه اعتماد

لینک خبر :‌ فرهنگ امروز
پیروز ارجمند پژوهشگر و کارشناس مسائل فرهنگی هنری با اشاره به سنتی شدن فرآیند بودجه بندی برای فرهنگ و هنر، از مدیران فرهنگی کشور خواست تا در روش های مدیریتی خود تجدیدنظر کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۴ سایت های دیگر : امروز نیوز بانی فیلم مرآت

پیروز ارجمند آهنگساز و مدرس دانشگاه که طی دوره های مختلف فعالیت خود علاوه بر فعالیت در عرصه های مختلف آهنگسازی و نوازندگی مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده داشته است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فرآیند فعلی تخصیص بودجه به فعالیت های فرهنگی و هنری در کشور گفت: قبل از هر نکته ای درباره موضوع مهم بودجه فرهنگ و هنر که معتقدم نیازمند تامل و تفکر بیشتری روی جزییات آن هستیم، لازم است به یک نکته خیلی خیلی مهم تر اشاره کنم و آن فرآیند سنتی بودجه بندی در این بخش است که وقتی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نهادهای دیگر به مجلس شورای اسلامی ارائه می شود، در شرایطی کاملاً از قبل تعیین شده و سنتی به سرفصل هایی مشخص محدود است و در بسیاری از موارد پیش آمده این شیوه موجب جذب یا حتی دفع اعتباراتی شود که از واقعیت جریان فرهنگ در کشور بسیار دور است.

وی افزود: این شیوه ای که به آن اشاره کردم در بودجه فصل پنچ، نمود عینی تری هم دارد و لازم است هرچه زودتر نسبت به رفع معایب و مشکلات آن به فکر راه چاره ای باشیم تا بتوانیم از فضای سنتی به سمت بودجه بندی مدرن و بر اساس ساختار اقتصادی کشور گام برداریم.

ارجمند تأکید کرد: متاسفانه آنچه فارغ از بودجه های ارزیابی و نظارت در بدنه دولت ها پیرامون موضوع فرهنگ و هنر مورد نظر است، بحث بودجه فصل 5 یا به اصطلاح مدیریتی بودجه های حمایتی است که در تعریف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش اعظمی از آن به صندوق اعتباری هنر و بخش ناچیزی هم به موسسات و مجموعه هایی می رسد که به قدری این سهم ناچیز و کم است که نمی توان حتی درباره آن اظهارنظر کرد.

تا چه زمانی می خواهیم در مدار سنتی بودجه بندی باقی بمانیم؟

مدیر اسبق مرکز موسیقی حوزه هنری بیان کرد: به اعتقاد من این نوع بودجه بندی که در حوزه فرهنگ و هنر کشور اتفاق افتاده نه تنها هیچ سودی برای این بخش مهم نداشته بلکه ماجرا را به سمتی هدایت کرده که در بسیاری از مواقع کرامت اهالی فرهنگ و هنر را نیز زیر سئوال برده است. مثلاً در همین موضوع مهم تامین اجتماعی آیا مستمری بعد از بازنشستگی هنرمندان و اهالی فرهنگ که آن هم با هزاران اما و اگر اتفاق می افتد، در شأن و شخصیت فعالان فرهنگ و هنر این کشور هست؟

ماجرا باید به سمتی هدایت شود که در مباحث زیرساختی عرصه فرهنگ و هنر، جشنواره ها فارغ از حمایت های الزامی دولت ها که جزو وظایف آنهاست، تبدیل به رویدادهایی سرمایه پذیر شوند. اتفاقاً در همین چارچوب است که دولت با آماده سازی زیرساخت ها بدون نگاه صدقه ای، شرایطی را فراهم می کند که ماجرای بودجه در شکل نظام مند و موثرتری هدایت شود وی ادامه داد: آیا واقعاً این مبالغ پرداختی می تواند کفاف تامین هزینه های زندگی آن ها را بعد از دوران بازنشستگی بدهد؟ از سوی دیگر آیا این درست است که هنرمند شریفی که در عرصه های مختلف فرهنگ و هنر به سهم خود خدمات شایان توجهی را ارائه داده فقط ماهانه 180 هزار تومان به عنوان حمایت دریافت کند!؟ ببینید این هایی که اشاره می کنم فقط بخشی از مشکلات ریز و درشت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که قطعاً می تواند در ارتباط با موضوع بودجه مورد توجه و بازنگری اساسی قرار گیرد. آخر تا کی باید عرصه فرهنگ و هنر در این چارچوب سنتی بودجه بندی به حرکت در مسیر خود آن هم در این وانفسای مشکلات اقتصادی کشور ادامه دهد؟

ارجمند گفت: قطعاً و حتماً آنچه در شرایط بودجه ای فرهنگ و هنر کشور می توانیم درباره آن حرف بزنیم، کرامت و شان هنر و فرهنگ این سرزمین است. پس لازم است هرچه زودتر در فکر تغییر اساسی نظام بودجه بندی در بخش فرهنگ و هنر باشیم.

وی افزود: در نوع بودجه بندی مدرنی که به آن اشاره داشتم می توان به موضوع برگزاری جشنواره ها هم جور دیگری نگاه کرد. اینکه این رویدادها در حوزه نظام مسائل اقتصادی شان می توانند تبدیل به رویدادهایی خودگردان به لحاظ اقتصادی شوند. یعنی ماجرا به سمتی هدایت شود که در مباحث زیرساختی عرصه فرهنگ و هنر، جشنواره ها فارغ از حمایت های الزامی دولت ها که جزو وظایف آن هاست، تبدیل به رویدادهایی سرمایه پذیر شوند. اتفاقاً در همین چارچوب است که دولت با آماده سازی زیرساخت ها بدون نگاه صدقه ای، شرایطی را فراهم می کند که ماجرای بودجه در شکل نظام مند و موثرتری هدایت شود. شرایطی که متاسفانه تا به امروز کمتر شاهد آن بوده ایم و به قدری هم درباره آن حرف زدیم و صحبت شده است که دیگر نمی دانیم به چه زبانی ماجرا را تفهیم کنیم.

انتقاد از عملکرد فعلی فرهنگسراها و ارتباط آن با بودجه

این مدرس دانشگاه در ادامه صحبت های خود به موضوع تخصیص بودجه به برخی نهادها از جمله فرهنگسراها اشاره کرد و توضیح داد: به اعتقاد من دوری از نگاه فرهنگسرایی یکی دیگر از مولفه های مهمی است که از این پس می توانیم در مباحث مربوط به بودجه فرهنگ و هنر روی آن تمرکز کنیم. البته اگرچه ماجرای فرهنگسراها در ابتدا شروع خوبی داشت اما بعدها دیدیم به دلیل همان نگاه سنتی در بودجه بندی، ماجرا به سمتی رفت که فرهنگسراها نه تنها تاثیری در جریان فعالیت های فرهنگی هنری کشور ندارند بلکه تبدیل به زائده ای شده اند که هیچ دردی را دوا نمی کنند و فقط محملی برای پرداخت حقوق کارمندی در مجموعه های مختلف شده است.

ما بودجه را به صورت خوشه ای تزریق کرده و فضا را به سمتی برده ایم که گویی ریختن یک سطل پر از آب در بیابانی بزرگ است. در حالی که کشورهای توسعه یافته همین سطل آب را در گلدانی با حجم محدود می ریزند تا این گلدان به مرور زمان تبدیل به گلخانه ای با محصولات مختلف شود مدیرکل اسبق دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: من همچنان معتقدم بودجه های حمایتی و اساساً هر نوع بودجه ای که به مجموعه های فرهنگی هنری کشور به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلق می گیرد، باید برنامه محور باشد، باید در مسیر درستی هزینه شود و این هزینه ها هم جز به جز به صورت روشن هزینه کرد آن ها مشخص باشد.

وی افزود: شما مطمئن باشید با مدیریت درست، اصولی و نظام مند هزینه کرد بودجه فرهنگ و هنر بخش خصوصی هم به درستی و فارغ از هیاهوهای رایج راغب به سرمایه گذاری در این بخش شده و به تقویت زیرساخت ها کمک می کند. جالب است به یک نکته اشاره کنم که بودجه فرهنگی ما اگرچه با توجه به ساختار فعلی باید افزایش پیدا کند، اما همین بودجه از میزان بودجه فرهنگی که در بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای شرقی از جمله ژاپن به فعالیت های فرهنگی هنری تعلق می گیرد بیشتر است.

ارجمند ادامه داد: تفاوت عملکرد آن ها در صرف بودجه با ما در این است که ما بودجه را به صورت خوشه ای تزریق کرده و فضا را به سمتی برده ایم که گویی ریختن یک سطل پر از آب در بیابانی بزرگ است. در حالی که کشورهای توسعه یافته همین سطل آب را در گلدانی با حجم محدود می ریزند تا این گلدان به مرور زمان تبدیل به گلخانه ای با محصولات مختلف شود.

به موضوع تجمیع بودجه های فرهنگی کشور بیشتر فکر کنیم

وی با انتقاد از شیوع روش تزریق خوشه ای بودجه در حوزه های مختلف فرهنگی هنری کشور تصریح کرد: در حال حاضر همه می دانیم که در همه ادارات و مجموعه های مختلف اقتصادی و غیراقتصادی بودجه های فرهنگی تخصیص داده می شود، اما آیا می دانیم نتیجه تزریق این بودجه ها چیست؟ آیا واقعاً این هزینه های هنگفتی که به اسم فعالیت فرهنگی و هنری در مجموعه های مختلف تزریق می شود، کارکرد فرهنگی و اجتماعی حتی در میان کارکنان همان مجموعه ها داشته اند؟ پس می توان چنین نتیجه گرفت که موضوع تجمیع بودجه های فرهنگی باید بسیار موردتوجه قرار گیرد تا پراکندگی توزیع بودجه حداقل در دست دو تا سه نهاد فرهنگی باشد. وگرنه اگر بخواهیم با همین دست فرمان فعلی در عرصه فرهنگ و هنر حرکت کنیم کاری جز اتلاف سرمایه انجام نداده ایم.

این مدیر باسابقه فرهنگی افزود: اساساً من بر این باورم بودجه فرهنگ باید به خلق ارزش و تولید سرمایه اجتماعی بیانجامد. به معنای دقیق تر بودجه فرهنگ و هنر باید به سمت خلق ارزش ها و کاهش معضلات اجتماعی هدایت شود. حال با در نظر گرفتن اوضاع کنونی جامعه این پرسش مطرح می شود که آیا در به انجام رساندن این نکاتی که اشاره کردم موفق بوده ایم؟ آیا واقعاً بودجه هنگفتی که تا به امروز در حوزه فرهنگ و هنر صرف شده به غیر از موارد انگشت شمار به این اهداف دست پیدا کرده است؟

در حال حاضر همه می دانیم که در همه ادارات و مجموعه های مختلف اقتصادی و غیراقتصادی بودجه های فرهنگی تخصیص داده می شود، اما آیا می دانیم نتیجه تزریق این بودجه ها چیست؟ آیا واقعاً این هزینه های هنگفتی که به اسم فعالیت فرهنگی و هنری در مجموعه های مختلف تزریق می شود، کارکرد فرهنگی و اجتماعی حتی در میان کارکنان همان مجموعه ها داشته اند؟ ارجمند در بخش دیگری از صحبت های خود به فقدان مدیریت فرهنگی در کشور اشاره کرد و گفت: اشکال دیگری که بی ارتباط با موضوع بودجه هم نیست مباحث مربوط به انتصاب مدیران فرهنگی است که متاسفانه ما در این زمینه با اشکالات و کمبودهای فاحشی رو به رو هستیم. یعنی بسیاری از مدیران فرهنگی فعلی نه آگاهی به علوم مدیریتی مرتبط با فرهنگ و هنر دارند و نه اساس آشنایی با مقوله اقتصاد خلاق دارند.

وی افزود: این شرایط در حالی است که مدیریت درست، موجب شده کشوری مانند ژاپن بخش عمده ای از درآمدهای اقتصادی خود را در حوزه فرهنگ و هنر مدیریت کند. یعنی چیزی شبیه به کلیدواژه ای چون رایت کالاهای فرهنگی . کلیدواژه ای بسیار مهم که به اعتقاد من مد نظر رهبر انقلاب هم هست و ایشان همواره بر موضوع صادرات فرهنگی از کشوری چون جمهوری اسلامی ایران به دنیا تاکید داشته و دارند. جالب اینجاست که علیرغم همه این تاکیدات ارزشمند و جذابیت ها و بسترهایی که مباحث فرهنگ و هنر می تواند در صادرات فرهنگی نقش بسزایی ایفا کند اما باز شاهد کمترین میزان تخصیص بودجه و پس از آن شکوفایی اقتصاد خلاق هستیم.

این کارشناس مسائل فرهنگی هنری اذعان کرد: تردید ندارم که رهبر انقلاب با اشراف کامل به فرآیند فعالیت های فرهنگی هنری کشور در همین سخنرانی اخیرشان روی موضوع فرهنگ در کنار دو موضوع اقتصاد و امنیت تمرکز کردند. اما متاسفانه چون اغلب مدیران فرهنگی ما آشنایی کاملی با فرهنگ و هنر ندارند بنابراین در هزینه کرد نیز با مشکل مواجه شده و ما اینچنین شاهد بلعیده شدن بودجه فرهنگ و هنر در فعالیت هایی هستیم که به هیچ عنوان هدف مند نیستند.

وی افزود: ما در این شرایط نامطلوب نتوانسته ایم به معنای واقعی کلمه در حوزه فرهنگ و هنر مزیت های رقابتی برای خود ایجاد کنیم. اصلاً در همین چند سال اخیر کدام مدیر فرهنگی را می شناسید که به دلیل عدم کفایت و فقدان پیشرفت اقتصادی در کارهای زیرمجموعه خود بازخواست شود؟ متاسفانه شرایط فعلی به گونه ای است که موضوع ارزش آفرینی و دیگر عناوینی که به کار بردم تبدیل به کلیدواژه هایی شده است که فقط در مصاحبه ها و پژوهش های دانشگاهی از آن استفاده می شود و این یعنی اینکه باید در انتصاب مدیران فرهنگی تجدید نظر کنیم. شرایطی که به سهم خود می تواند به ماجرای بودجه نیز ارتباط پیدا کند و موجب رونق جدی در عرصه فرهنگ و هنر با حضور افراد متخصص و سرمایه پذیر شدن فعالیت های فرهنگی هنری کشور شود. موضوعی که در مباحث مربوط به بودجه بندی نیز قطعاً تاثیرات خود را بر جای می گذارد.

کد خبر 5063676

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- اعضای شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی، رویکردهای این دوره از هفته کتاب را اعلام کردند.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، محورهای مفهومی زیر به عنوان رویکردهای این دوره از هفته کتاب انتخاب شدند.

1 - کتاب، کتابخانه، کتابدار، پایتخت کتاب
2 - کتاب و جامعه پردازی با مروجان کتاب
3 - کتاب، دانایی و توانایی
4 - کتاب، سبک زندگی و جامعه سالم
5 - کتاب، سرمایه اجتماعی و فضای مجازی
6 - پویندگی با کتاب و کتابفروشی
7 - کتاب، باورمندی دینی و خودسازی معرفت

براساس این گزارش، بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است که این رویکردها، اسامی روزهای هفته کتاب نیستند.

در سال 1372 خورشیدی 24 آبان به عنوان روز کتاب و کتاب خوانی تعیین شد. در سال های گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نام گذاری شده است.
نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال 1372 با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد.

در هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه ها، و استان های کشور نمایشگاه ها و جشن های کتاب و سخنرانی در موضوع چاپ و نشرِ کتاب برگزار می شود.

نخستین جلسه شورای سیاست گذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران (6آبان ماه) به ریاست محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حضور اعضای این شورا به صورت حضوری و ویدئوکنفرانس در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار 24 آبان ماه تا 30 آبان ماه برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۷

مرتضی کاردر روزنامه نگار

طرح تخفیف پاییزه کتاب از 24 تا 30 آبان همزمان با هفته کتاب برگزار می شود تا رونق بخش کتابفروشی ها در روزهای طولانی کرونا باشد.
بنابر آمار پایگاه اطلاع رسانی طرح پاییزه کتاب، تا پنجشنبه 15 آبان 780 کتابفروشی در سراسر ایران برای شرکت در طرح پاییزه ثبت نام کرده اند که در مقایسه با طرح تابستانه مشارکت بیشتری است. تعداد کتابفروشی های تهرانی شرکت کننده در طرح 119 کتابفروشی است و 661 کتابفروشی شهرستانی نیز در طرح ثبت نام کرده اند. آمارهای دوره های گذشته نشان می دهد استقبال از طرح های تخفیف فصلی در شهرستان ها بیشتر از تهران بوده و کتابفروشی های بزرگ شهرستان همواره پیشتازان مشارکت در طرح بوده اند. مهلت ثبت نام تا 17 آبان تمدید شده است و امید می رود شمار کتابفروشی های شرکت کننده در طرح به بیش از 800 کتابفروشی برسد.
خبرخوب برای دوستداران کتاب این است که سقف یارانه هر فرد از 30 هزار تومان به 40 هزار تومان افزایش یافته و هر فرد می تواند تا سقف 200 هزارتومان کتاب با تخفیف 20درصدی خریداری کند. اگرچه با توجه به افزایش قیمت کتاب در ماه های گذشته، افزایش 50 هزارتومانی سقف خرید چندان چشمگیر نیست، اما به هر حال همین که پس از چند دوره سقف خرید افزایش یافته، قدری امیدبخش است.
یکی از مشکلات همیشگی طرح های فصلی در دوره های اخیر تسویه حساب دیرهنگام با کتابفروشی های عضو طرح بوده است. گاه پیش آمده که فصل بعد رسیده و طرح جدید برگزار شده، اما طرح قبلی هنوز تسویه نشده. به گفته آزاده بلندنظر، معاون فرهنگ و کتاب مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت و گو با ایبنا، طرح تابستانه کتاب99 در بازه زمانی 10روز پس از پایان طرح تسویه شد و برای طرح پاییزه نیز با توجه به شرایط اقتصادی کتابفروشان، معاون امور فرهنگی، قول مساعدت داده اند. بنا بر آنچه در پایگاه اطلاع رسانی طرح آمده است طرح پاییزه نهایتاً تا یک ماه پس از برگزاری تسویه خواهد شد.
یکی دیگر از مشکلات طرح های تخفیف فصلی پایان زودهنگام یارانه کتابفروشی ها بوده است. طرح هنوز به میانه نرسیده بود که کتابفروشی ها می گفتند یارانه شان تمام شده و مراجعه کنندگان باید کتاب ها را بدون تخفیف خریداری کنند. به گفته آزاده نظربلند در طرح تابستانه 2نوبت اعتبار طرح با همراهی معاونت، افزایش پیدا کرد، اما برای طرح پاییزه کتاب، تصمیم بر این شده تا اعتبار کلی دریافت کنیم و بعید می دانم اعتبار پانزدهمین دوره طرح های حمایتی افزایش داشته باشد. مجموع یارانه ای که معاونت فرهنگی وزارت ارشاد به طرح اختصاص داده 4میلیارد تومان است، باشد که پس از افزایش اعتبار فعلی یارانه کتابفروشی ها تمام نشود و همه دوستداران کتاب بتوانند تا روز آخر برگزاری طرح از یارانه استفاده کنند.
با توجه به ادامه وضعیت کرونایی و اوج گرفتن موج سوم کرونا قابلیت ثبت خریدها به صورت غیرحضوری نیز وجود دارد؛ البته به شرطی که کتابفروشی ها نیز امکان خرید غیرحضوری را فراهم کرده باشند.
از آنجا که بنابر وعده های معاونت فرهنگی و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران قرار است نمایشگاه کتاب99 به صورت غیرحضوری در آذرماه برگزار شود، برگزاری موفقیت آمیز طرح پاییزه در تعیین وضعیت کتابفروشان و بازار نشر در ماه های آینده تأثیر بسیار خواهد داشت. به نظر می رسد بیست و هشتمین دوره هفته کتاب نیز در روزهای کرونایی که بسیاری از برنامه های سال های گذشته لغو شده ، چشم به طرح پاییزه دوخته است. البته با وجود اینکه یک هفته بیشتر تا آغاز هفته کتاب نمانده است، فقط شعار هفته کتاب اعلام شده و هنوز خبری از رونمایی پوستر هفته کتاب یا اعلام تفصیلی برنامه های هفته نیست. دانایی، مانایی شعار بیست و هشتمین هفته کتاب است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
دبیر اجرایی جایزه ادبی جلال آل احمد با اشاره به سختی ها و دشواری های این دوره از جایزه می گوید که اختتامیه، نهایتاً پذیرای 40 نفر از نامزدها و اهالی رسانه خواهد بود. تازه اگر با این شیوه برگزاری موافقت شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۷ سایت های دیگر : منجیل خبر مشرق نیوز پایگاه خبری نما تابش کوثر

بهروز جلالی، دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس گفت: داوری ها در چهار گروه در جریان است و در حوزه ادبیات دفاع مقدس، منتظر مشخص شدن نمایندگان رسانه ها هستیم.

به 40 رسانه نامه نوشته ایم که نمایندگانشان را برای حضور در داوری 40 سال ادبیات دفاع مقدس معرفی کنند، اما هنوز تعدادی از آن ها مشخص نشده اند.

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات خانه کتاب، درباره خبرنگاران و افراد فعال در رسانه ها که قرار است در خصوص 40 سال ادبیات داستانی مقدس از فهرست موجود انتخاب کنند، گفت: فقط نمایندگان روزنامه ها و خبرگزاری های رسمی برای مشارکت در داوری این حوزه دعوت شده اند و افرادی که در رسانه های غیررسمی مثل کانال ها و صفحات مجازی حضور دارند، هرگز در این بخش داوری نخواهند کرد.

جلالی با بیان اینکه فهرست کتاب های دفاع مقدس از خانه کتاب دریافت شده و کامل است، اظهار داشت: البته چند نفر مثل رئیس کتابخانه دفاع مقدس حوزه هنری، بنیاد حفظ آثار یا رئیس مرکز اسناد بنیاد شهید هم در این بخش به ما کمک خواهند کرد که به خاطر تسلط آن ها بر آثار ادبی دفاع مقدس دعوت شده اند.

وی زمان برگزاری مراسم پایانی جایزه جلال را قطعی ندانست و با اعلام این که اختتامیه در یکی از روزهای دهه دوم یا سوم آذر برگزار می شود، گفت: درباره شکل اختتامیه هنوز تصمیم گیری نشده است. ما دو پیشنهاد کاملاً غیرحضوری و حداقل حضور را به معاونت فرهنگی و خانه کتاب و ادبیات داده ایم و منتظریم این دو نهاد تصمیم بگیرند. با توجه به شیوع رو به رشد بیماری و تعطیلی تمام برنامه های فرهنگی، ممکن است اختتامیه جایزه جلال به صورت آنلاین و بدون حضور نامزدها و برگزارکنندگان در پلتفرم های موجود در فضای مجازی برگزار شود. این احتمال هم هست که معاونت فرهنگی اجازه دهد تا ما در یک سالن 200 نفره، مراسم اختتامیه را با حضور کم تر از 40 نفر و با رعایت فاصله اجتماعی برگزار کنیم. طبق پیشنهاد ما، مهمانان این مراسم، فقط نامزدها و تعدادی از اهالی رسانه خواهند بود.

دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه جلال آل احمد ادامه داد: در هر صورت با رسانه ملی مذاکره شده که مراسم پایانی جایزه به صورت زنده یا با فاصله خیلی کمی از زمان برگزاری روی آنتن تلویزیون برود.

جلالی درباره مشکلات داوری این دوره هم گفت: بعضی از داوران ما در شهرستان ها سکونت دارند و به دلیل محدودیت های تردد، ناگزیریم، کارها را برایشان بفرستیم و جلسات داوری را به صورت ویدیوکنفرانس برگزار کنیم. البته حسن این دوره آن است که داوران ما کتابخوان ترند و تقریبا نسبت به همه آثار منتشر شده در دوره بررسی جایزه جلال، حضور ذهن و تسلط کافی دارند.

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات خانه کتاب در خصوص زمان داوری ها و نزدیک بودن اعلام نامزدها به هنگام اختتامیه هم اظهار داشت: در سال های قبل برای گرم نگه داشتن تنور جایزه، نتایج داوری ها به مراسم پایانی بسیار نزدیک بود. امسال، کارها در زمان جلوتر انجام می شود و شاید زودتر از سال های گذشته، نامزدهای بخش های پنج گانه (رمان، داستان کوتاه، نقد ادبی، مستندنگاری و 40 سال ادبیات دفاع مقدس) معرفی شوند.

جلالی تعداد آثار بررسی شده جایزه جلال در دوره جدید را 818 رمان، 342 مجموعه داستان کوتاه، 76 اثر در حوزه نقد ادبی و 474 اثر در قالب مستندنگاری اعلام کرد.

وی همچنین آثاری که شرایط آیین نامه ای ندارند و امکان داوری آنها نیست را 162 اثر اعلام کرد.

دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه جلال، آثار احصاء شده در بخش ویژه 40 سال ادبیات داستانی حوزه دفاع مقدس را 2323 عنوان کتاب دانست و در پایان گفت: در تلاش هستیم پایان نامه های دانشگاهی که با موضوع ادبیات داستانی دفاع مقدس هم در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری تحقیق و پژوهش شده را هم توسط اساتید این حوزه بررسی کنیم و اگر اثر شایسته ای احصا شد، از آن تجلیل کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
آزاده نظر بلند از ثبت نام 780 کتاب فروش از سراسر کشور برای مشارکت در پانزدهمین دوره طرح های حمایتی خبر داد.

آزاده نظر بلند، معاون کتاب و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره میزان مشارکت کتاب فروشان در طرح پاییزه کتاب 99 بیان کرد: با پایان مهلت ثبت نام، در مجموع 780 کتاب فروش از سراسر کشور برای مشارکت در طرح پاییزه کتاب اعلام آمادگی کردند.

وی افزود: پاییزه کتاب در تهران با 119 کتاب فروش تهرانی برگزار می شود.

پاییزه کتاب 99 همزمان با هفته کتاب، از 24 آبان ماه در سراسر کشور برگزار می شود. بنابه اعلام معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاییزه کتاب که پانزدهمین دوره طرح های حمایتی محسوب می شود، مبلغ 4میلیارد تومان پیش بینی شده است.

سقف خرید هر خریدار در طرح پاییزه کتاب، با افزایش 25درصدی در مقایسه با تابستانه کتاب99 از 150هزار تومان به 200هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

کتاب دوستان می توانند از 20درصد یارانه خرید تا سقف 200هزار تومان در این طرح بهره مند شوند.

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در طرح تابستانه ظرف مدت 11 روز کاری با 773 کتابفروشی تسویه حساب کرد.
کتاب فروشان سراسر کشور از 5 تا 15 آبان ماه برای ثبت نام در سایت tarh.ketab.ir فرصت داشتند.

آزاده نظر بلند، معاون کتاب و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره میزان مشارکت کتاب فروشان در طرح پاییزه کتاب 99 بیان کرد: با پایان مهلت ثبت نام، در مجموع 780 کتاب فروش از سراسر کشور برای مشارکت در طرح پاییزه کتاب اعلام آمادگی کردند.

وی افزود: پاییزه کتاب در تهران با 119 کتاب فروش تهرانی برگزار می شود.

پاییزه کتاب 99 همزمان با هفته کتاب، از 24 آبان ماه در سراسر کشور برگزار می شود. بنابه اعلام معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاییزه کتاب که پانزدهمین دوره طرح های حمایتی محسوب می شود، مبلغ 4میلیارد تومان پیش بینی شده است.

سقف خرید هر خریدار در طرح پاییزه کتاب، با افزایش 25درصدی در مقایسه با تابستانه کتاب99 از 150هزار تومان به 200هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

کتاب دوستان می توانند از 20درصد یارانه خرید تا سقف 200هزار تومان در این طرح بهره مند شوند.

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در طرح تابستانه ظرف مدت 11 روز کاری با 773 کتابفروشی تسویه حساب کرد.
کتاب فروشان سراسر کشور از 5 تا 15 آبان ماه برای ثبت نام در سایت tarh.ketab.ir فرصت داشتند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: چاپ کتاب با مضمون مجاهدت های کادر درمان یکی از اقداماتی است که می تواند در زنده نگه داشتن خصلت های انسان دوستانه کادر درمان هم برای نسل امروز و هم برای آیندگان موثر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۶ سایت های دیگر : آقای خبر فرهنگ وهنر

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، بیان داستان و روایت از اتفاقات در حال جریان همیشه ابزاری برای جادوانه ساختن روایت ها از آن رویدادهاست. شیوع کرونا و در پی آن مجاهدت کادر درمان یکی از همین رویدادهایی است که بایستی به خوبی توسط هنرمندان و خاصه نویسندگان مورد توجه قرار بگیرد و روایت شود تا به امید الهی بعد از رخت بستن این ویروس منحوس از زندگی مردم، این روایات برای آیندگان باقی بماند. در همین راستا به سراغ ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران رفتیم تا از او درباره مجاهدت های کادر بپرسیم.

ایوب دهقانکار در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا با اشاره به نقش مهم و بی بدلیل کادر درمان در مقابله با ویروس کرونا، گفت: در واقع فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی جزو فرهنگ اصیل ایرانیان است که دیروز در دوران هشت سال دفاع مقدس و امروز در لباس پرستاری تجلی یافته است.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه کادر درمان به تاسی از رزمندگان دوران دفاع مقدس به کمک مردم آمده اند و در این میان از هیچ تلاشی دریغ نکرده اند، اظهار کرد: امروز فرهنگ ایثارگری و همنوع دوستی در حوزه پزشکی کشورمان به نمایش درآمده و در واقع همین فرهنگ توانسته در زمان های بحرانی، مشکلات کشور را به میزان قابل توجهی کاهش دهد؛ لذا همین فرهنگ ایثارگری و ازخودگذشتگی در دوران دفاع مقدس رمز موفقیت و پیروزی بر دشمن بود.

اصحاب فرهنگ از اولین صنوفی بودند که فعالیت خود را تعطیل کردند

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه باید قدردان متولیان حوزه سلامت و کادر درمان کشورمان باشیم، افزود: اصحاب فرهنگ و هنر کشور در راستای قدردانی از زحمات کادر درمان کشور در ایفای مسوولیت اجتماعی خود و عمل به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا خوش درخشیدند و باید پذیرفت که اولین صنوفی که به دعوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تعطیلی فعالیت های خود به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا لبیک گفتند و هموطنان را به در خانه ماندن تشویق کردند اصحاب فرهنگ و هنر بودند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تصریح کرد: تمکین اصحاب فرهنگ و هنر از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا یکی از اقدامات ارزنده و شایسته ای است که در جهت تقدیر از زحمات کادر درمان صورت گرفته است؛ چراکه همیاری با کادر درمان برای تضعیف و شکست ویروس کرونا موثر ترین فعالیت فرهنگی و انسانی است.

دهقان کار ضمن تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری، گفت: کادر درمان امروز بیش از هر زمان به یاری و تعامل با مردم نیازمند است؛ وقتی می گوییم در خانه می مانیم، نه تنها هیچ منافاتی با کسب علم و دانش ندارد بلکه فرصتی مغتنم برای کسب آگاهی و دانش افزایی و سلامت روح است.

استفاده از تمام ظرفیت موجود برای تقدیر هنرمندان از کادر درمان

وی تجلیل و تقدیر از کادر درمان را از وظایف مهم مردم و مسئولان عنوان کرد و ادامه داد: در این برهه از زمان به واسطه شیوع ویروس کرونا و ظهور و به اثبات رسیدن روحیه اخلاص، ازخودگذشتگی، همنوع دوستی و ایمان این قشر از جامعه برای همگان، ضرورت دارد که مسئولان و به خصوص متولیان عرصه هنر کشور به میدان آمده و با بهره مندی از تمام ظرفیت های موجود در تحقق این مسئله مهم کوشا باشند.

وی گفت: به عنوان مثال چاپ کتاب با مضمون مجاهدت های کادر درمان یکی از اقداماتی است که می تواند در زنده نگه داشتن خصلت های انسان دوستانه کادر درمان هم برای نسل امروز و هم برای آیندگان موثر باشد.

روحیه دادن به متولیان حوزه سلامت از وظایف مهم نهادهای فرهنگی است

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، اقدام متولیان فرهنگسرای اندیشه در خصوص راه اندازی جشنواره فصل همدلی در خصوص تقدیر و تجلیل از متولیان حوزه سلامت و کادر درمان کشور را اقدامی ارزشمند و حرکت فرهنگی ارزیابی و خاطرنشان کرد: اکنون روحیه دادن به کادر درمان به یکی از وظایف مهم نهادهای فرهنگی تبدیل شده که به راه اندازی جشنواره فصل همدلی، متولیان فرهنگسرای اندیشه به نحو حسن در پی محقق کردن اهداف و وظایفشان هستند.

انتهای پیام/4139/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
قرار است برنامه های اعلام شده از سوی وزارت ارشاد برای هفته کتاب، در فضای مجازی برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ سایت های دیگر : خبر گزاری رسا جام جم

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار نشد. در ادامه آن سایر رویدادهای ادبی هم به فضای مجازی رفت؛ از جمله آنها می توان به شب شعرهایی اشاره کرد که انجمن های ادبی در فضای مجازی برگزار کردند.

اولین جشنواره ای که در فضای مجازی برگزیدگانش را معرفی کرد، جشنواره خاتم بود. پس از آن جشنواره های قلم زرین که همزمان با روز قلم برگزار می شود، اختتامیه جام باشگاه های کتابخوانی و شعر و داستان جوان سوره هم از دیگر جوایز ادبی بودند که به همین شیوه برگزیدگانشان را معرفی کردند.

حالا هفته کتاب که از مهمترین رویدادهای ادبی در سال است، پیش روی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد. دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه های خود را برای هفته کتاب اعلام کرده است؛ از جمله آنها می توان به تقدیر از مروجان کتابخوانی و نامه به نویسندگان اشاره کرد. این برنامه ها در کنار برنامه های کتابخوانی در فضای مجازی برگزار می شوند. این در حالی است که نهادهای دیگر فرهنگی هنوز برنامه های خود را برای هفته کتاب اعلام نکردند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از وقوع حادثه تروریستی حمله به دانشگاه کابل اظهار تاسف کرد.

به گزارش ایلنا، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از وقوع حادثه تروریستی حمله به دانشگاه کابل اظهار تاسف کرد.

در متن این بیانیه آمده است:

حادثه غم انگیز حمله به دانشجویان در کلاس درس و محیط دانشگاه که در ادامه حملات قبلی به فضاهای آکادمی و درسی رخ داد نشان دهنده نفرت تروریست ها و اربابان آنها از آگاهی و دانایی است. دانشگاه خاستگاه توسعه و رشد است و حمله به آن در واقع برای متوقف کردن روند توسعه و رشد کشور افغانستان است. به ویژه آنکه این حمله در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب رخ می دهد. این حمله در واقع انتقام از کتاب، قلم و سطرهای نوشته بر کاغذ است. اما دانشجویان عزیز این دانشگاه با کتاب و درس مسیر تعالی افغانستان را هموارتر و آینده ای روشن تر برای کودکان آن خواهند ساخت.

با عرض تسلیت به خانواده های محترم داغدار و عموم مردم افغانستان به ویژه استادان و دانشجویان دانشگاه کابل، از خداوند منّان برای درگذشتگان این حادثه تلخ رحمت و مغفرت خواهانیم .

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سینماپرس: سیروس الوند کارگردان سینما در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی گفت: آنچه به سینمای ایران ضربه زده ویروس کرونا نیست بلکه مسئولان بی دغدغه و غیرمتخصصی است که برای سینما تصمیم گیری می کنند! مسئولانی که نفس سینما را جدی نگرفته و باعث شده اند سینمای ایران روز به روز بیشتر دچار افت شود و به همین علت است که ما حتی قبل از شیوع و گسترش ویروس کرونا هم شاهد کاهش شدید مخاطب در سینما بودیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۷ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی دست های آلوده و رستگاری در هشت و بیست دقیقه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه اگر کرونا هم نباشد در سینما امنیتی وجود ندارد. باید فرصت درست در عرضه آثار باشد تا سینما روی پای خودش بایستد اما این فرصت ها قبل از کرونا هم از بین رفته بود.

الوند با بیان اینکه فروش پایین فیلم ها و عادت مردم برای تماشای فیلم در خانه بسیار آسیب زننده است اظهار داشت: متأسفانه سیستم شبکه نمایش خانگی مردم را بد عادت و آن ها را به خانه نشینی برای تماشای فیلم ترغیب کرده است. این بسیار ناراحت کننده است که مردم عادت رفتن به سینما را فراموش کنند.

این سینماگر خاطرنشان کرد: اینکه ما بخواهیم همه مشکلات دامنه دار سینمای ایران را به گردن کرونا بیندازیم اصلاً درست نیست! ما سال ها است در سینمای ایران شاهد مشکلات ریز و درشت و متعددی هستیم که هیچ یک از مدیران سینمایی علیرغم وعده های شان آن ها را برطرف نکردند. ما با مسأله قاچاق فیلم در سینمای ایران روبرو هستیم. دانلود غیرقانونی و فقدان قانون کپی رایت آسیب جدی به سینمای ایران وارد کرده و متأسفانه مسئولان دست روی دست گذاشته و فقط نظاره گر این مسأله هستند.

وی یادآور شد: ما حتی قبل از انقلاب هم همواره تأکید داشتیم دولت و حکومت باید سینما را صنعت تلقی کند چرا که اگر به عنوان صنعتی که محتوای فرهنگی دارد به سینما نگاه شود به خودی خود بخش عمده ای از مشکلات هنرهفتم برطرف می گردد. بنده طی 52 سالی که در این کار هستم خیلی پیگیر شدیم که سینما، صنعت تلقی شود؛ مدیران هم همواره وعده می دادند که دغدغه ما را پیگیری می کنند اما هرگز چنین چیزی عملی نشد!

کارگردان فیلم های سینمایی مزاحم و برگ برنده با تأکید بر اینکه سینما هر روز تنهاتر و بی یاورتر و بی پشتیبان تر از گذشته می شود متذکر شد: ما باید آگاه باشیم، سینمایی که رانتش مردم باشند سینمایی موفق است. سینمایی که سفارش کار را از مخاطب بگیرد سینمایی درست است اما در کشور ما این گونه نیست. بنده معتقدم رسانه ها می توانند کمک بزرگی برای فیلمسازان باشند و به آن ها بگویند که باید چه فیلمی بسازند چرا که رسانه ها به عنوان یک جامعه آماری و اطلاع رسانی بهتر از ما اطلاع دارند که مثلاً در این شرایط مردم دنبال آثار فرهنگی هستند یا تفریحی یا حتی ناسیونالیستی و... یا مجموعه ای از همه این موارد!

این فیلمساز در همین راستا تصریح کرد: بنده باز هم تکرار می کنم، درست است که کرونا همه مناسبات سینما را بر هم زده اما اگر کرونا برود باز هم سینمای ما رها شده و بی پشتیبان و بی حامی جدی است مگر اینکه مسئولان کنار بروند و تصمیم گیری برای سینما دست خود اهالی سینما باشد چون آن ها کارشان سینما است و بهتر از مسئولان بی تخصص می دانند باید برای رشد و اعتلای سینما چه کاری انجام دهند.

الوند در پایان این گفتگو افزود: چه کسی از سینماگرانی که سال ها سابقه دارند بهتر می توانند برای سینما تصمیم گیری کنند؟ من امیدوارم به زودی اداره سینما به دست سینماگران دغدغه مند و سینه سوخته سپرده شود تا شاید از این رهگذر بتوان بخشی از مشکلات متعدد که بر سر راه سینما است را برداشت!

لینک خبر :‌ سینما پرس
معاون برنامه ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران با اشاره به درخواست این ستاد مبنی بر توقف پروژه های سینمایی تا اطلاع ثانوی، گفت: از وزارت ارشاد درخواست کردیم که تا اطلاع ثانوی پروژه های سینمایی متوقف شود؛ تا زمانیکه هم میزان بیماری کاهش یابد و هم پروتکل خاصی برایشان از سوی معاونت بهداشتی تدوین شود.

دکتر علی ماهر در گفت و گو با ایسنا، درباره درخواست ستاد کرونای تهران مبنی بر اعمال محدودیت بر پروژه های سینمایی گفت: به دنبال درخواست انجمن بازیگران و بررسی های ستاد کرونای تهران، مشخص شد که تعداد زیادی از بازیگران و از جمله تعدادی از بازیگران معروف متاسفانه درگیر بیماری کووید_19 شدند.

وی افزود: عمدتا از آنجایی که در فضای اتاق گریم، این افراد مجبورند در فضایی بسته قرار گیرند و با وسایلی که می تواند آلوده باشد و برای همه استفاده می شود، به کرونا مبتلا شوند و بیماری انتقال یابد. در عین حال بازیگران در صحنه های فیلمبرداری نمی توانند از پوشش ماسک استفاده کنند و طبیعتا در معرض خطر انتقال بیماری قرار می گیرند.

ماهر ادامه داد: مهمتر از همه این است که امکانات لازم را در فضای پروژه های فیلمبرداری نداریم. طبق صحبت هایی که با این دوستان داشتیم، چندین پروژه سینمایی را برای ما مثال زدند که تهیه کننده حتی امکانات اولیه مانند ماسک، الکل و مواد ضدعفونی کننده را هم تهیه نکرده است. بر همین اساس در موقعیت فعلی از وزارت ارشاد درخواست کردیم که تا اطلاع ثانوی پروژه های سینمایی متوقف شود تا زمانیکه هم میزان بیماری کاهش یابد و هم پروتکل خاصی برایشان از سوی معاونت بهداشتی تدوین شود.

ماهر گفت: درخواست مان از وزیر ارشاد مطرح شده و این پروژه ها هم زیر نظر وزارت ارشاد است که آن ها باید در این زمینه ورود کنند.

در نامه فاطمه معتمدآریا - رییس انجمن بازیگران سینمای ایران خطاب به دکتر علیرضا زالی - فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران آمده است: همانگونه که در اخبار شنیده و شاهد بوده اید در روزهای اخیر تعدادی از بازیگران کشورمان به دلیل حضور در صحنه های فیلمبرداری دچار بیماری کرونا شده و در بیمارستان و یا منزل تحت مداوا و مراقبت قرار گرفته اند و متاسفانه زنده یاد کریم اکبری مبارکه یکی از بهترین بازیگران پیشکسوت بر اثر ابتلا به همین بیماری از میان ما رفت.

در حال حاضر تعدادی از پروژه های سینمایی و تلویزیونی در حال تولید و فیلمبرداری هستند و بر طبق گفته تهیه کنندگان این آثار تمامی پروتکل های بهداشتی در محل فیلمبرداری رعایت می شود، اما باید توجه داشت که فقط و فقط بازیگران، بدلکاران و هنروران هستند که هنگام گریم و زمانی که مقابل دوربین هستند نمی توانند از ماسک استفاده کنند و امکان رعایت فاصله اجتماعی هم ندارند.

شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران از مسئولین ذیربط در سازمان سینمایی، سازمان صدا و سیما، وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا انتظار دارد با توجه به اعلام شرایط فراتر از هشدار و بالا رفتن آمار مبتلایان و جان باختگان این بیماری و صدور دستورالعمل های ویژه مربوط به مشاغل و تجمعات پرخطر ، به سرعت در خصوص سلامت فعالان در فیلم و سریال های در حال فیلمبرداری به خصوص هنرمندان مقابل دوربین که بسیار آسیب پذیر بوده و شرایط نگران کننده ای دارند، تدابیری اتخاذ نموده و همچون برخورد با دیگر مشاغل و تجمعات پرخطر، رسما آن را را ابلاغ فرموده و ضمانت های اجرایی آن را نیز تامین نمایند.

مسلما با عملکردی یکپارچه و پذیرش عمومی دستورالعمل های بهداشتی، سلامت اجتماعی شکل خواهد گرفت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش نما، مرتضی شایسته، دبیر شورای صنفی نمایش پیرامون تعطیلی سینماها تا پایان آبان ماه سال 99 گفت: به امید خدا روز یکشنبه هفته جاری تصمیمات نهایی شورای صنفی نمایش جهت چگونگی ادامه روند اکران آثار سینمایی بعد از تعطیلات اخیر سالن های سینما گرفته خواهد شد.

وی درباره حضور نهادهای سینمایی در ستاد ملی مبارزه با کرونا و تاثیر این نهادها در تصمیم گیری نهایی تعطیلات اخیر افزود: متاسفانه در ستاد ملی مبارزه با کرونا هیچ فرد سینمایی برای تصمیم گیری حضور ندارد، البته در ستاد کرونای سازمان سینمایی افرادی همچون غلامرضا موسوی حضور دارند، اما تصمیم گیری نهایی در قبال تعطیلات تنها در ستاد اصلی مبارزه کرونا صورت می گیرد و تنها فردی که می تواند در آن ستاد حضور و تاثیری داشته باشد شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تصمیم گیری نهایی توسط وی صورت می گیرد.

دبیر شورای صنفی نمایش درباره شرایط اکران عموم آثاری که برای حضور در اسکار 2020، اکران موقت می شوند اظهار کرد: دو فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی و درخت گردو به کارگردانی محمدحسین مهدویان برای حضور در اسکار 2020 در دو استان مرکزی و کردستان به صورت محدود به مدت یک هفته اکران شده اند.

وی در همین راستا ادامه داد: اکران محدود این آثار صرفا برای واجد شرایط شدن آن ها برای حضور در اسکار بوده و در اکران عمومی این آثار که سال آینده رخ می دهد تاثیری ندارد و این دو فیلم می توانند در حالت طبیعی خود همچون سایر فیلم ها اکران شوند.

وی درباره روند اکران آثاری که به دلیل تعطیلات کرونایی تعطیل شده اند تاکید کرد: این آثار می توانند بدون اینکه به کارشان پایان دهند تا پایان سال 99 به اکرانشان ادامه دهند، این کمکی بوده که شورای صنفی نمایش به چنین آثاری که ممکن است براثر تعطیلات ضربه خورده باشند ارائه شده است.

شایسته با اشاره به تعطیلی برخی سالن های سینما به دلیل شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: متاسفانه سالن های سینما و سالن داران وضعیت خوبی را پشت سر نمی گذارند، طبق آخرین آمار ارائه شده سه سالن سینمایی شهر تهران شامل سینما مرکزی، سینما فردوسی و سینما عصر جدید به طور کامل تعطیل شده اند.
منبع: میزان

لینک خبر :‌ پایگاه خبری نما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۷

خبرگزاری میزان - شاید سال گذشته در چنین روزی بدبین ترین هوادار سینما هم خیال تعطیلاتی طولانی مدت را برای سینمای کشور نمی کرد، سینمایی که هرچند انتقادات فراوانی با خود به همراه داشت، اما کج دار و مریز به راه خود ادامه می داد.

سینمای کشور طی دهه گذشته با مشکلات فراوانی روبرو بوده است، طیف آثار تولیدی سینما در مجموع به دو نوع اثر کمدی و سینمای اجتماعی تقسیم می شد، سینمایی که در بخش کمدی به فکر گیشه و جذب مخاطب بود و از سویی سینمای اجتماعی که تماما تلاش خود را برای بازنمایی گا ها سیاه وضعیت روز می کرد.

سینمای کمدی بفروش با سعی بر حضور چهره های تکراری، فیلمنامه های گا ها سخیف و شوخی های دم دستی با نگاه صرف به گیشه به تولید آثاری می پرداخت که نه تنها تاثیری در فرهنگ اجتماعی نداشتند بلکه در اکثریت مواقع ضد فرهنگ بودند.

در نقطه مقابل سینمای به ظاهر اجتماعی قرار داشت، سینمایی که بیشتر خودش را معطوف به دریافت جایزه های بین المللی می دید و هیچ ترسی از سیاه نمایی بیش از حد هم نداشت، سینمایی که لفظ اجتماعی را تنها برای نشان دادن درد و بدبختی خرچ می کرد.

شاید در دو وجه ماجرا سینما مسیر اشتباهی را در پیش گرفته بود، سینمای کمدی ایران در سال های گذشته شاهد آثاری قابل اعتنا بوده است، آثاری همچون اجاره نشین ها ، همسر ، دو نفر و نصفی ، مهمان مامان ، ارثیه بی بی ، خواستگاری از جمله آثاری بودند که در قالب سینمای کمدی سویه های اجتماعی فراوانی را با خود به همراه داشتند.

از سوی دیگر سینمای اجتماعی هم شاهد آثاری بود که صرفا به سیاه نمایی نمی پرداختند، پرنده کوچک خوشبختی ، نفس عمیق ، وقتی همه خوابیم ، هامون ، نیاز ، مصائب شیرین ، آژانس شیشه ای ، ارتفاع پست از جمله آثاری بودند که با پرداختن به مقوله های اجتماعی آن ها را از ابعاد خاصی مورد بررسی قرار می دادند.

حال سینما نزدیک به 10 ماه تعطیلی را تجربه می کند، شاید بازگشایی سینما ها در تابستان سال جاری را نتوان در این چرخه این تعطیلات قرار داد، اما آمار فروش سینما ها طی سه ماه تابستان نشان داد که وضعیت سالن ها با دوران تعطیلات فرق چندانی نداشته است.

در این بین سازمان سینمایی، نهاد های مربوطه و خانه سینما به عنوان بانیان اصلی سینما کاملا منفعل عمل کرده اند و شاید تنها بتوان از طریق خود هنرمندان سینما به آینده این هنر امیدوار بود، سینمایی که می تواند دوران تعطیلات کرونا را به عنوان یک فرصت در نظر گیرد، فرصتی برای فاصله های گرفتن از کلیشه های مرسوم سینمای کمدی و اجتماعی.

سینمای کشور دوران سختی را پشت سر گذاشته است، سینمایی که در دوران شیوع بیماری کرونا شاهد تعطیلی و ورشکستگی اکثریت سالن ها بوده است، سینمایی که عواملش در معیشت دچار مشکلات فراوانی شده اند و حال بعد از ماه ها گذشت از بیماری همچنان و با وجود خطر ابتلا به کرونا سر پروژه ها حاضر می شوند.

به نظر می رسد که سینمای کشور به طور کامل سال 99 را از دست داده باشد، برگزاری و یا عدم برگزاری جشنواره فیلم فجر هم فرق چندانی در مسیر اصلی سینما ایجاد نخواهد کرد، زمانه فعلی بهترین زمان برای الک کردن و تسویه افرادی است که به تولید آثار بی کیفیت پرداخته اند، شاید سینمای سال 1400 با تولیداتی تازه بتواند دوران افول این هنر در دهه نود را کمی التیام بخشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۶ سایت های دیگر : سینما پرس

غلامحسین لطفی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، درباره آخرین فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: بنده قبل از ایام بیماری کرونا و تعطیلی سینماها هم کاری نداشتم، چه انتظاری می رود که امروز وقتی اکثریت آثار تولیدشان متوقف شده سر کار خاصی باشم.

وی در همین راستا ادامه داد: پیش از شیوع بیماری کرونا چندین پیشنهاد داشتم اما متاسفانه نقش ها خوب نبودند و از سویی ارزش این را نداشت که از قزوین محل سکونتم به تهران بیایم و دستمزدی را دریافت کنم که سالها قبل دریافت می کردم.

بازیگر فیلم سینمایی خفه گی وضعیت معیشت بازیگران در ایام کرونا را وخیم خواند و اظهار کرد: واقعیت امر اوضاع در حدی فاجعه بار است که نمی توان تصویری درست از آن ارائه داد، بدون شک همه چیز برای ما بازیگران پیشکسوت تمام شده است، آن زمان که سینما روی پا بود همه نقشها بین چند تن تقسیم می شد، حالا که کلا سینما تعطیل شده است.

وی با اشاره به ادامه برخی تولیدات با وجود ادامه پاندمی کرونا اذعان کرد: شما بگویید که عوامل پشت صحنه وقتی خانواده دارند و باید خرج زندگی را بدهند چرا نباید سر کار بروند؟ قطعا همه عوامل سینمایی وبرخی بازیگران می دانند که سر کار رفتن در این شرایط بازی با جان خودشان است اما مرگ چاره ای هم باقی مانده است؟.

بازیگر سریال ترش و شیرین در همین رابطه تاکید کرد: برخی می گویند که ادامه تولیدات خطر دارد، این پیش بینی عجیبی نیست، خود ما هم می دانیم که خطرناک است، اما آیا تعطیلی تولیدات مشکلی را حل می کند، آیا اگر تمامی تولیدات متوقف شوند نهادی وجود دارد که از هنرمندان بیکار حمایت کند؟.

وی ادامه داد: متاسفانه کرونا طی ماه های گذشته نه تنها کم نشده بلکه چندین برابر هم شده است، حال چاره جویی را باید از مسئولین فرهنگی خواست و اگر نه که هنرمندان شاغل این رشته هستند و برای معیشت مجبورند که سر کار بروند.

لطفی با اشاره به انفعال نهادهای فرهنگی افزود: من متوجه نمی شوم که وقتی نزدیک به ده ماه از یک مشکل گذشته چرا هنوز هیچ تصمیم درستی برای بهبود وضعیت هنر گرفته نشده است، آیا با تعطیلی سینما و تئاتر بیماری از بین می رود؟ آن هم وقتی که تمامی مراکز همچون پاساژها و رستوران ها به کارشان ادامه می دهند؟.

این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: انتظار می رود که مسئولین فرهنگی بالاخره فکری به حال این وضعیت بکنند، می گویند صحبت از برگزاری جشنواره فیلم فجر است، آیا این برگزاری جز برای پر کردن بیلان کاری مدیران فرهنگی است؟ اگر می توان جشنواره را برگزار کرد چرا نمی توان به داد سینما رسید؟ من از مسئولین فرهنگی می خواهم که به داد سینما برسند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
صباغ زاده کارگردان سینما با انتقاد از کمک نکردن دولت به سینما گفت: سینما نیاز به کمک دارد همه فرهنگ دوستان همه هنر دوستان باید کمک کنند تا چراغ سینما خاموش نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
مهدی صباغ زاده در برنامه شهر فرنگ شبکه خبر با بیان این مطلب افزود: متاسفانه در شرایط کرونا دولت هیچ کمکی به سینما نکرد و متاسفانه شرایط به گونه ای دارد پیش می رود که این تصور پیش می آید که می خواهند کلا صنعت سینما و سینما ها را تعطیل و چراغش را خاموش کنند.

او گفت: سینما با آن پرده عریض و نفس تماشاگران ویژگی ها و جذابیت های خاص خودش را دارد و فیلم ها باید اول در سالن سینما اکران شود بعد در پلتفرم های دیگر مثلا نمایش خانگی یا آنلاین.

این کارگردان سینما با اشاره به هزینه چند میلیاردی ساخت هر فیلم سینمایی گفت: نمایش آنلاین فیلم های خوب به هیچ وجه سرمایه تهیه کننده و عاملان دیگر را برنمی گرداند ضمن این که به نظر می رسد بخشی از عدم استقبال از سالن سینما ها هم در این شرایط متاثر از همین اکران آنلاین باشد.

صباغ زاده با اشاره به مشکلات پخش آنلاین فیلم ها از جمله سرقت گفت: من مخالف اکراین آنلاین نیستم، اما اول باید در سالن ها باز باشد و دولت کمک کند تا با رعایت همه پروتکل ها و مسائل بهداشتی، تماشاگران علاقه مند امکان دیدن فیلم را در سالن های سینما پیدا کنند، بعد فیلم به صورت آنلاین یا هر شکل دیگر نمایش داده شود.

محمدرضا لطفی منتقد سینما نیز با اشاره به حمایتش از اکران آنلاین فیلم های سینمایی گفت: البته منظورش از اکراین آنلاین آن چیزی نیست که الان دارد اتفاق می افتد، چون برای فیلم ها تبلیغات مناسبی صورت نمی گیرد و از طرف دیگر موضوع سرقت و مسائل دیگر هم هست که به نظر می رسد هیچ اراده ای برای حل آن ها وجود ندارد.

لطفی با اشاره به هراس سالن دار ها از اکران آنلاین گفت: اکران آنلاین قرار است در این شرایط به ادامه چرخه اکران فیلم ها کمک کند، اما متاسفانه سالن دار ها به چشم رقیب به اکران آنلاین نگاه می کنند در حالی که این گونه نیست و تماشاگر مختار است که به سینما برود یا فیلم را در گوشی موبایلش ببیند ما نمی توانیم مخاطبان را مجبور کنیم یکی را انتخاب کنند.

او با اشاره به تاثیر به سزای کیفیت فیلم در فروش آن چه سالن ها چه در نمایش آنلاین گفت: در شرایط کرونا باید در کوتاه مدت امکان اکران آنلاین کاملا فراهم می شد و قطعا فیلم های خوب در این پلتفرم بیشتر می فروختند، و در بلند مدت هم بعد از کرونا، حداقل یک پلتفرم جدیدی داشتیم که می توانستیم فیلم های تجربی یا فیلم هایی که امکان اکران عمومی در سالن ها را پیدا نمی کردند آنجا نمایش دهیم و از طرف دیگر دولت هم در این مدت باید به سینمادار ها کمک می کرد.

لینک خبر :‌ شبکه خبر
تهیه کننده سینما به باید ها و نباید هایی که در پساکرونا می تواند سینما و فرهنگ و هنر را نجات دهد، اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ سایت های دیگر : پیام مازند سینما پرس

سعید خانی تهیه کننده و پخش کننده سینما، درباره اتفاق ویژه ای که می تواند در مدیریت سینما برای خروج از بحران کرونا بیفتد، در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: احتمالاً تا یک سال آینده که شاید کرونا از بین برود، وضعیت سینما همین است. تا آن زمان این دولت رفته و باید منتظر دولت بعدی باشیم و ببینیم چقدر سینما برای آن ها اهمیت دارد. امیدوارم افرادی بیایند که درک درستی از بحران ایجاد شده در بخش هنر داشته باشند.

وی افزود: در خصوص سینما، بحث تبلیغات و اطلاع رسانی درست با هدف اینکه یکی از سالم ترین مکان ها برای حضور مخاطب است، مهم خواهد بود؛ متأسفانه فضایی ایجاد شده که انگار سینما مکان امن بهداشتی (به لحاظ کرونا) برای فیلم دیدن نیست.

تهیه کننده دوزیست ادامه داد: اکران چند فیلم خوب و مخاطب پسند می تواند به سینمای پس از کرونا کمک فراوانی کند. رایزنی و ایجاد همکاری با تلویزیون در بخش تبلیغات هم یکی از راهکار های مهمی است که مدیریت جدید باید انجام دهد تا سینما به عنوان مکانی که می تواند حال جامعه را خوب کند، به روز های اوجش برگردد.

این پخش کننده سینما اظهار کرد: وزارت ارشاد در این بحران می گوید پول نداریم! امیدوارم مدیریت جدیدی که سرکار می آید شعار حمایت از فرهنگ و هنر را در حد حرف باقی نگذارد و بتواند با رایزنی با رئیس جمهور یا هر مقام تاثیرگذار دیگری، بودجه مناسبی را تامین کند. این قدر پول در این مملکت ریخت و پاش می شود، آیا نباید بخشی از آن در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یک از ارکان اصلی هر جامعه ای هزینه شود؟!

خانی گفت: سینما سال ها برای پرورش نیروی انسانی مستعد در همه بخش ها (فنی، بازیگری و کارگردانی) تلاش و هزینه کرد و وقت گذاشت و به نتایج خوبی رسید. اگر همتی برای نگه داشتن، حمایت و مراقبت از این قشر نشود به شغل های دیگری روی خواهند آورد و این برای هنر تأثیرگذاری مانند سینما اتفاق خوبی نیست.

تهیه کننده من بیان کرد: متاسفانه سینما و در کل هنر مانند مرده ای شده که هرکه از راه می رسد لگدی به آن می زند. مقصر بخشی از این موضوع خودمان هستیم و بخش بیشتر آن بر عهده مسئولی است که باید برود و از حقوق سینما محافظت کند. اینکه سینما پول ندارد را همه می دانیم؛ اما اینکه مسئول امر چگونه و با چه روش درست و همیشگی، بودجه را تامین کند مهم است.

او تصریح کرد: مدیران باید به این درک برسند که حوزه فرهنگ و هنر چقدر می تواند در روند پیشبرد اهداف یک مملکت تاثیرگذار باشند. اگر به این درک برسیم به طور قطع مشکلات مرتفع خواهد شد.

تهیه کننده لونه زنبور تاکید کرد: بحران کرونا آمد و مانند سیل حوزه فرهنگ و هنر را از بین برد. اگر دوستان در این مدت راهکار های بهتری، برنامه ریزی و پیاده می کردند آنقدر آسیب نمی دیدیم. امیدوارم اتاق فکری همراه با مدیریت صحیح تشکیل شود و شرایط به نفع سینما تغییر کند.

این تهیه کننده گفت: بچه های سینما هم باید اختلافاتشان را کنار بگذارند و برای پیروزی سینما و گذر از این بحران یکدل شوند؛ اگر سینما نباشد اختلاف هم معنایی نخواهد داشت. با ایجاد راهکار های مقابله با بحران از سوی مدیریت فرهنگی و چند موردی که به آن اشاره کردم، می توان به آینده سینما امیدوار بود. البته در کل آینده بسیار خوب و روشنی را برای سینما متصور هستم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سامانه های VOD این روزها با این پرسش روبرو هستند که چرا در شرایط فعلی که چاره ای جز اکران آنلاین پیش روی سینماگران نیست، از انحصار ایجاد شده سوءاستفاده می کنند و با رفتارهای سلیقه ای امکان رشد مناسب در این حوزه را می گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ سایت های دیگر : بورسنا آی سی تی نیوز

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از اتفاقات مهمی که سینمای ایران در زمان شیوع ویروس کرونا نسبت به آن آگاه شد اکران آنلاین بود. در روزهایی که سینمای ایران به خاطر شیوع ویروس کرونا نیمه تعطیل بود و با گذشت چند ماه از سال نتوانسته بود سالن های سینما را بازگشایی کند، استفاده از ظرفیت VODها برای اکران آنلاین آثار راه حل مناسبی بود که راه را برای ورشکسته نشدن سینمای ایران هموار کرد.

در فروردین 99 فیلم خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا به عنوان نخستین فیلم وارد چرخه نمایش از طریق پلتفرم های مطرح VOD شد و رفته رفته آثار مطرح دیگری نیز از این طریقه به نمایش درآمدند. اتفاقی که در کنار حسن هایی که برای صاحبان آثار داشت دارای معایبی هم بود. انتشار سریع نسخه غیرقانونی فیلم در فضای مجازی و پخش از شبکه های ماهواره ای امکان فروش مناسب را از فیلم ها می گرفت. از طرفی ترافیک حضور فیلم ها در اکران آنلاین باعث شده بود در یک حرکت انتحاری شاهد فیلم سوزی باشیم که ناشی از عدم برنامه ریزی مناسب برای چیدمان اکران در پلتفرم ها بود. در واقع به واسطه اینکه تنها دو سامانه مطرح VOD وارد کارزار اکران آنلاین شدند دیگر هیچ نظارتی بر نحوه رفتار آن ها صورت نگرفت.

این اقدام بدون برنامه باعث شد بعد از مدتی اعتراض سینماگران و صاحبان آثار نسبت به نحوه رفتار مدیران پلتفرم های مطرح VOD رسانه ای شود. برخی از سینماگران از رفتارهای سلیقه ای که ناشی از انحصار VODها در اکران آنلاین است گلایه کرده و از اینکه مجبور هستند فیلم هایشان را با رقم های ناچیز در اختیار سامانه های پخش آنلاین بگذارند انتقاد کردند.

تعداد پلتفرم ها باید بیشتر شود

در همین رابطه محمدحسین فرح بخش (تهیه کننده سینما) با اشاره به اینکه باید از ظرفیت اکران آنلاین به نحوی استفاده کرد که به بیراهه نرود به ایلنا گفت: سینمای ایران در شرایطی است که به خاطر ویروس کرونا سالن های سینما یا تعطیل هستند و یا اگر هم تعطیل نباشند صدا و سیما طوری خبر می دهد که انگار تعطیل است. در این شرایط کسی از سینماها استقبال نمی کند در حالی که سینما یکی از مکان های بی خطر به لحاظ شیوع ویروس کرونا است. در چنین شرایطی اکران آنلاین یک فرصت است که می تواند بخشی از خسارت های فیلم ها را جبران کند. اما در شرایط عادی که سینماها ظرفیت جذب مخاطب را دارند و با فرض تمام شدن ویروس کرونا باید برای اکران آنلاین فکر کرد و برای ادامه فعالیت آن برنامه ریزی کرد. اگر برای اکران آنلاین برنامه ریزی نکنیم بعد از ریشه کن شدن کرونا باز هم به سینما آسیب خواهد زد.

وی با اشاره به وجود انحصار اکران آنلاین که در اختیار دو پلتفرم است، گفت: پلتفرم های زیادی برای پخش آثار سینمایی وجود دارد اما برای خرید و پخش آثار پیش قدم نمی شوند. به قول شعری: گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه چیست؟ وقتی به غیر از این دو پلتفرم مطرح بقیه برای خرید و اکران جلو نمی آیند، طبیعی است که خودبه خود انحصار شکل بگیرد. اگر بخواهم در مقیاس سالن های سینما مثال بزنم، پلتفرم هایی مثل نماوا و فیلیمو مثل پردیس کورش هستند در مقابل یک سالن سینما در یکی از شهرستان های کم جمعیت. هر دو سالن سینما هستند، اما ظرفیت جذب مخاطب کورش کجا و بقیه سینماها کجا. اما سینماگران هم نسبت به این انحصاری که شکل گرفته و نحوه قیمت گذاری پلتفرم ها هم حق دارند و درست می گویند. دولت باید دیگر پلتفرم ها را هم تقویت کند تا بازار انحصار از دست این دو VOD خارج شود. وقتی تنوع پلتفرم ها وجود داشته باشد آنوقت عرصه رقابت هم بالا می رود و خدماتی که ارائه می دهند هم بهتر خواهد شد.

تهیه کنده زنها فرشته اند2 با اشاره به اکران آنلاین این فیلم گفت: زنها فرشته اند2 در شرایط عادی یک فیلم 15 میلیاردی بود و می توانست در گیشه فروش بسیار بالایی داشته باشد ولی با شرایط فعلی چاره ای جز اکران آنلاین نداشتیم که باز هم در این شرایط جزو چهار فیلم پرفروش آنلاین بود. در شرایط عادی قطعا به این زودی فیلم را برای پخش در اکران آنلاین به پلتفرم ها نمی دادم.

وی در پایان گفت: اکران آنلاین برای 70 درصد تولیدات سینمای ایران فرصت مناسبی است. یکسری از فیلم ها هستند که وقتی اکران عمومی می شوند برای سالن های سینما فقط ضرر به همراه دارند. ولی اکران آنلاین برای این دست فیلم ها می تواند خیلی مفید باشد. به نظرم باید بعد از کرونا این دسته بندی و تقسیم بندی فیلم ها برای اکران سینماها و اکران آنلاین شکل بگیرد. البته این به معنای دخالت دولت نیست. دولت نباید در این زمینه ها دخالت کند. دولت تنها باید زیرساخت های مناسب رشد پلتفرم ها و گسترش پهنای باند اینترنت را فراهم کند تا شاهد رقابت عادلانه در VODها باشیم.

انحصار VODها ادامه مسیر انحصار سینماداران

صحبت های حسین فرح بخش درباره انحصار در عرصه اکران آنلاین موضوعی است که از جانب دیگر فیلمسازان نیز مطرح می شود. مهرداد خوشبخت (کارگردان فیلم سینمایی آبادان یازده60 ) که به تازگی اکران آنلاینش آغاز شده است، با اشاره به انحصار در حوزه پخش آنلاین فیلم ها به ایلنا گفت: یک زمانی از اینکه سینماداران تبدیل به مافیا شده و انحصار اکران در اختیار عده ای معدود بود گلایه می کردیم، امروز باید حواسمان باشد که VODها تبدیل به مافیای اکران آنلاین نشوند. انحصار در این حوزه باعث شده است پلتفرم ها روی فیلم ها قیمت گذاری کنند و چون می دانند که صاحبان آثار چاره ای جز اکران در این پلتفرم ها ندارند هر طور که می خواهند رفتار می کنند.

وی در ادامه گفت: بنابراین به نظر می رسد باید یک جایی جلوی این انحصار گرفته شود تا اکران آنلاین و ظرفیت خوبی که برای سینمای ایران ایجاد کرده است به بیراهه نرود.

صاحبان پلتفرم ها می گویند یا ما یا هیچ کس!

انحصار VODها برای اکران آنلاین در بعضی مواقع موجب اختلاف با مالکان آثار نیز می شود. اشکان رهگذر (کارگردان انیمیشن آخرین داستان ) در شهریور 99 فیلمش را در یک پلتفرم گمنام اکران آنلاین کرد. دلیل این تصمیم از سوی رهگذر و مالکان انیمیشن آخرین داستان رفتارهایی است که از سوی صاحبان دو پلتفرم مطرح با آن ها و فیلمشان صورت گرفت.

رهگذر در این باره به ایلنا گفت: ما از اسفند سال گذشته مذاکره را برای ورود به اکران آنلاین شروع کردیم و دو پلتفرم معروف این روزها برخورد خیلی خوبی با ما نداشتند و با این دیدگاه که چون با انیمیشن طرف هستند، می خواستند با یک عدد بسیار بسیار جزئی فیلم را قرار داد ببندیم و تمام حقوق آن را تا مدت 10 سال صاحب شوند. این برخورد از انحصار ناشی می شود. اینکه فرض را بر این بگذارند که یا ما یا هیچ کس؛ خیلی فرضیه حرفه ای نیست. ما در کشورهای دیگر هم فیلم را بر بستر VOD اکران می کنیم و همه جای دنیا یکسری قوانین وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. وقتی با یک ساختار مشخص که برای همه فیلم ها برابر است روبرو باشیم و بر اساس بازدید از فیلم و درصد مشخصی قرارداد منعقد شود قطعا این سوءتفاهم ها شکل نمی گیرد. ولی در این دو پلتفرم داخلی این موضوع خیلی سلیقه ای انجام می شود و چون انحصار نسبی وجود دارد، فضا را به سمتی می برند که هر چه میل خودشان باشد فارغ از زحمت و جایگاه فیلم ها با آن برخورد کنند.

باج خواهی از صاحبان فیلم

رفتارهای سلیقه ای موضوعی است که از جانب فیلمسازان دیگر در انتقاد به پلتفرم های اکران آنلان مطرح می شود. داریوش احمدیان (کارگردان سینمای کودک) نیز با اشاره به رفتارهای سلیقه ای در اکران آنلاین از سوی پلتفرم ها به ایلنا گفت: متاسفانه پلتفرم های VOD به واسطه اینکه می دانند صاحبان آثار راه دیگری برای نمایش فیلمشان جز مراجعه به آن ها ندارند؛ در خرید فیلم ها رقم های بسیار پایینی را مطرح می کنند.

وی در ادامه گفت: قبلا برای نمایش در پلتفرم های خانگی میزان سود از یک فیلم بر اساس کلیک بود ولی با شیوع کرونا و وضعیت فعلی، پلتفرم ها درصد بسیار کمی از فروش را با صاحب فیلم شریک می شوند که اصلا به صرفه نیست. رفتاری که پلتفرم ها در پیش گرفتند نوعی باج خواهی است که اصلا درشان کار فرهنگی و سینما نیست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵

گروه فرهنگ و هنر – این روزها، روزهای خوشی برای کشور نیست. تقریبا تمام نقاط کشور به شدت درگیر شیوع این ویروس هستند و هر روز آمار قربانیان ویروس کرونا بالاتر می رود. در این میان چند روزی است که تعداد هنرپیشگانی که مشغول به کار هستند و به این بیماری مبتلا شده اند نیز افزایش پیدا کرده است، موضوعی که حالا مورد اعتراض بسیاری از عوامل دست اندرکار قرار گرفته و خواستار توقف تمامی پروژه های ساخت فیلم و سریال در کشور شده اند.
اوایل اسفند بود که ورود ویروس کرونا به کشور به صورت رسمی تایید شد. از آن پس وزارت فرهنگ و ارشاد برای چندین ماه کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری را به حالت تعلیق درآورد. همان ایام بود که خانه سینما برای جلوگیری از ابتلای اهالی صنعت تصویر و خانواده هایشان، پیشنهاد تعطیلی موقت فیلمسازی را مطرح کرد. به هر صورت برای چندین ماه فعالیت بسیاری از پروژه های سینمایی متوقف شد اما پس از گذشت چندین ماه، از آنجا که مشخص شد به زودی ویروس کرونا از کشور نخواهد رفت، ساخت برخی فیلم ها و سریال ها از سر گرفته شد. اما کار کردن در چنین شرایطی با همکاری یک گروه تولید بزرگ چندان هم کم خطر و کم استرس نبود.
چندی پیش خبر ابتلای نوید محمدزاده، رضا گلزار و لاله اسکندری که البته مشخص نبود کدام شان در پروژه ساخت فیلم و سریال شرکت داشتند دوباره این نکته را حائز اهمیت کرد که میزان نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی بر گروه های سینمایی چقدر است؟ آیا اصلا دستگاه یا صنفی در این زمینه مسئول است؟
درست است که مختصات بیماری کووید19 به گونه ای است که به طور قطع نمی توان اعلام کرد، قربانی آن، دقیقا چگونه و چه زمان پذیرای این ویروس منحوس شده است، اما قطع به یقین یکی از راهکارهای اساسی برای جلوگیری از انتقال این بیماری، بارها و بارها پرهیز از اجتماعات گروهی و فعالیت های دسته جمعی عنوان شده است؛ شرایطی که با ذات ساخت یک پروژه تلویزیونی آن هم از نوع پربازیگرش همخوانی چندانی ندارد. همین امر موجب شد که صدای اعتراض عوامل گوناگون گروه های فیلم سازی به ادامه فعالیت پروژه های ساخت فیلم های سینمایی و سریال ها بلند شود. سرانجام روز 13 آبان، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان صدا و سیما درخواست کرد با توجه به ابتلای تعدادی از هنرمندان و بازیگران به کرونا و با توجه به لزوم حفظ سرمایه های فرهنگی و هنری کشور نسبت به تعطیلی پروژه های سینمایی و تلویزیونی به مدت دو هفته اقدام کنند. در این باره تاکید شده بود که فاطمه معتمد آریا، رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران، پیش از این طی مکاتبه ای با دکتر علیرضا زالی نسبت به ابتلای هنرمندان به کرونا اظهار نگرانی کرده بود. معتمدآریا در نامه خود به زالی نوشته بود: در روزهای اخیر تعدادی از بازیگران کشورمان به دلیل حضور در صحنه های فیلمبرداری دچار بیماری کرونا شده و در بیمارستان یا در منزل تحت مداوا و مراقبت قرار گرفته اند و متاسفانه زنده یاد اکبری مبارکه یکی از بهترین بازیگران پیشکسوت نیز در حالی که مشغول ایفای نقش در یک سریال بود بر اثر ابتلا به همین بیماری از میان ما رفت. در حال حاضر تعدادی از پروژه های سینمایی و تلویزیونی در حال تولید و فیلمبرداری هستند و بر طبق گفته تهیه کنندگان این آثار تمامی پروتکل های بهداشتی در محل فیلمبرداری رعایت می شود، اما باید توجه داشت که فقط و فقط بازیگران، بدلکاران و هنروران هستند که هنگام گریم و زمانی که مقابل دوربین هستند نمی توانند از ماسک استفاده کنند و امکان ر عایت فاصله اجتماعی هم ندارند.
شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران با ابراز احساس خطر بسیار جدی، از حضرتعالی و اعضای محترم ستاد ملی مبارزه با کرونا انتظار دارد با توجه به اعلام شرایط فراتر از هشدار و بالا رفتن آمار مبتلایان و جان باختگان و سلامت فعالان در فیلم ها و سریال های در حال فیلمبرداری به خصوص هنرمندان مقابل دوربین که بسیار آسیبب پذیر بوده و شرایط نگران کننده ای دارند، تدابیری اتخاذ نموده و همچون برخورد با دیگر مشاغل و تجمعات پرخطر، رسما آن را ابلاغ فرموده و ضمانت های اجرایی آن را نیز تامین کنند .
با این همه، اصرارها بر ساخت سریال ها و پروژه های تصویری برای تلویزیون و شبکه نمایش خانگی و همچنین فیلم های سینمایی که در هر نوبت فیلمبرداری، جمعیت انبوهی از عوامل را دور هم می کشاند، ادامه دارد؛ این در حالی است که با فرض رعایت تمام پروتکل های بهداشتی سر صحنه، شاید بتوان این انتظار را هم داشت که با صرف هزینه ای بیشتر و طولانی تر کردن مدت زمان ساخت، کاهش تعداد نفرات در پشت صحنه ها و همچنین تعطیلی مقطعی در هفته هایی که بیماری به اوج خود می رسد را شاهد باشیم؛ اتفاقی که از منظر برخی سازندگان از جمله منوچهر هادی فعلا غیرممکن به نظر می رسد. هادی که ساخت سریال دل را در زمان شیوع کرونا به پایان رساند و این روزها هم سر صحنه تصویربرداری فصل دوم از سریال عاشقانه است، از جمله افرادی است که به همراه همسرش یکتا ناصر (بازیگر) یک بار به کرونا مبتلا شدند. او چندی قبل در اظهار نظری تاکید کرده بود، به بهانه دلسوزی و نگرانی برای اهالی فیلم و سریال؛ کسانی که توصیه می کنند سریال ها متوقف شود، آیا تمهیدی برای معیشت اهالی سینما و ... هم در نظر گرفته اند؟ آیا فکر می کنید ما نگران جان و سلامتی خود نیستیم؟ آیا از سینماگران اگر کسی مبتلا به کرونا شده و یا از دنیا رفته او را به زور سرکار آورده اند یا تهدید شده اند؟ اول باید مسائل مالی هنرمندان حل شود و بعد صحبت از تعطیلی کارها شود .
حالا هیات مدیره جامعه اصناف سینمایی تشکیل شورایی از متخصصان و نمایندگان صنوف برای حمایت از اعضای صنوف را در دستور کار قرار داد. در بیانیه ای که خانه سینما روز گذشته منتشر کرد، آمده است: دامنه شیوع ویروس کرونا به صحنه های فیلمبرداری رسیده است. عوامل انسانی انواع تولیدات صنعت تصویر کشور اعم از داستانی، مستند و انیمیشن در تولید آثار سینمایی، سریال، فیلم کوتاه و غیره در خطر هستند. جان تک تک نیروهای فیلمسازی بالاخص اعضای خانه سینما برای ما اهمیت دارد و در مقابل آنان مسئول هستیم. لذا به واسطه همین تعهد دستگاه های سیاست گذار، سرمایه گذار و تولیدکننده انواع صنعت تصویر را در قبال کسانی که در حرفه های مختلف فیلمسازی فعال هستند به ویژه اعضای خانه سینما پاسخگو می دانیم. هیات مدیره خانه سینما توجه به توصیه های ستاد مدیریت بیماری کرونا در کشور و رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی در کلیه پروژه ها را برای حفظ جان تمامی عوامل انسانی الزامی دانسته و در همین راستا و بنا به وظیفه ذاتی خود که حمایت از اعضای جامعه اصناف سینمایی کشور است، تشکیل شورایی از متخصصان و نمایندگان صنوف در زمینه های مختلف فیلمسازی را در دستور کار خود قرار داده است.
این شورا با بررسی شرایط و امکانات لازم و همراهی ستاد مدیریت بیماری کرونا در کشور اصول و تمهیدات شایسته را برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در میان عوامل فیلمسازی وضع خواهد کرد و خانه سینما مراکز و افراد ذیربط را موظف به اجرای آن و راهکارهای تبیین شده می داند. قطعاً حفظ سلامتی اعضای خانه سینما همراه با توجه به مشکلات حرفه ای و معیشتی آنان، با دقت و حساسیت لازم مورد نظر خواهد بود.
حالا باید دید آیا همچنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما با بی تفاوتی نسبت به سلامت و معیشت هنرمندان از کنار این اعتراض ها گذر می کنند یا سرانجام تمهیدی جدی برای این دغدغه اندیشیده می شود؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
این وضعیت مخاطره انگیز می تواند با مقاومت بازیگران برای حضور در پروژه ها همراه شود، چون شرایط کنونی مصداق فورس ماژور است و آن ها با تکیه بر شرایط فورس ماژور تا زمان فروکش کردن شیوع کرونا می توانند در پروژه ها حضور نیابند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۴

پس از آنکه فرمانده عملیات مدیریت بحران بیماری کرونا در پایتخت در نامه هایی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما، از آنها خواست با توجه به عدم امکان حفظ سلامت در پروژه های تصویری بنا بر اقتضائات این مشاغل تولید فیلم ها و سریال ها برای دو هفته تعطیل شوند، تصور می شد این تصمیم به زودی اجرایی شود اما تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده و دوربین های فیلمبرداری هنوز خاموش نشده اند.

به گزارش تابناک ؛ هرچند درگذشت کریم اکبری مبارکه، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون بر اثر کرونا که در سریال مجلس سربرون مشغول بود به انکار تهیه کننده این پروژه همراه شد، او تاکید کرد، این بازیگر و دیگر عوامل این پروژه، نظیر لاله اسکندری ممکن است در جای دیگری به کرونا مبتلا شده باشند که البته با پاسخ نوید اکبری، فرزند مرحوم اکبری همراه شد و او خطاب به نجاریان تهیه کننده این سریال نوشت: درس اولی که باید یاد گرفته باشید صداقته... طبق اطلاعات دقیق خانم لاله اسکندری کرونا داشته اند و دو روز شما با تب ایشان رو به اجبار سر صحنه آوردید. آقای نادر فلاح دو بار کرونا گرفتند و الان در خانه قرنطینه هستن... طراح لباس دچار کرونا شده. یکی از دستیاران صحنه آلوده بوده... دو تا از گریمورهاتون یک خانم و یک آقا آلوده شده بودند.

در نهایت این حادثه منجر به علنی شدن ابعاد ماجرا و شکل گیری موجی در صنوف سینمایی برای توقف این وضع شد. شمار چهره ها و عوامل پروژه های سینمایی، که گروهی به کرونا مبتلا شده اند، کم نیست و رو به فزونی گذاشته؛ هرچند بیشتر ابتلای نوید محمدزاده و محمدرضا گلزار به کرونا دیده می شود تا عوامل پشت صحنه که برای افکارعمومی کمتر شناخته شده هستند. با این حال عوامل پشت صحنه، که قدرت کمتری برای نه گفتن دارند و امنیت شغلی شان به سادگی می تواند به خطر بیفتد، خود را در موضع مخالفت با تعطیلی پروژه ها نیز قرار نمی دهند.

اساساً بستر خلق بسیاری از آثار هنری به ویژه پشت صحنه فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی و محصولات شبکه نمایش خانگی به شکل اجتناب ناپذیری، با حضور انبوهی از هنرمندان و تکنیسین ها همراه است؛ فیلمبردار، صدابردار، نورپرداز و کارگردان به همراه دستیاران شان به اجبار پشت دوربین حضور دارند و به این گروه طراح صحنه و لباس و دستیاران شان، گریمور و دستیارانش و... افزوده می شوند که مجموعه این عوامل در پشت صحنه، گاهی تا سی نفر در سر صحنه و ده ها تن در اتاق های مجاور همراه می شود که به آماده سازی گریم و لباس و... مشغولند.

علاوه بر این، بازیگران از زمان حضور در پشت صحنه و تکیه بر صندلی گریم، دیگر امکان ماسک زدن ندارند و پس از گریم نیز برای حفظ راکد گریم در زمان فیلمبرداری سکانس ها، امکان استفاده از ماسک تا پایان روز کاری و پاک کردن گریم را ندارند؛ بنابراین محیط فیلمسازی جان بازیگران را بیش از هر گروهی در طول ساخت فیلم ها و سریال ها با مخاطره جدی مواجه می کند. با این اوصاف، طرح موضوعاتی نظیر حضور پزشک در پروژه های تولیدی آدرس غلط است و جای شکی نیست که دست کم ابتلای بازیگران در پروژه ها اجتناب ناپذیر است و از این منظر، واکنش فاطمه معتمدآریا، رئیس صنف بازیگران قابل درک بود.

او در تداوم درخواست محسن امیریوسفی، رئیس کانون کارگردانان و مجموعه واکنش های صنفی، در نامه ای به علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بحران بیماری کرونا در پایتخت، خواستار اندیشیدن تدابیری همچون برخورد با دیگر مشاغل پرخطر شد که همان پیشنهاد رئیس کانون کارگردان مبنی بر تعطیلی دو هفته ای پروژه های سینمایی برای حفظ سلامت اهالی سینماست. البته این درخواست مطلوب نظر گروهی از کارگردانان و تهیه کنندگان نیست و واکنش هیات مدیره خانه سینما نیز صرفاً تشکیل کمیته ای برای رعایت تدابیر بهداشتی بود و با تعطیلی پروژه های سینمایی و تلویزیونی تا زمان فروکش کردن موج کنونی شیوع کرونا، همراهی نکردند.

این حوادث منجر شد، علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بحران بیماری کرونا در پایتخت، در نامه هایی به رئیس سازمان صداوسیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از این دو مقام مسئول بخواهد با توجه به عدم امکان رعایت ملاحظات کرونا در این پروژه ها، این پروژه ها برای دو هفته تعطیل شود. با این حال با گذشت یک روز از این نامه ها که آنی به این مقام ها ارسال شده اند بررسی های تابناک حکایت از آن دارد که پروژه ها همچنان فعال هستند و دوربین های فیلمبرداری هنوز خاموش نشده اند؛ وضعیتی مخاطره انگیز که می تواند با مقاومت بازیگران برای حضور در پروژه ها همراه شود، چون شرایط کنونی مصداق فورس ماژور است.

فورس ماژور / Force Majeure یا قوه قهریه، اصطلاحی در حقوق فرانسه است که معنای عام و خاص دارد. فورس ماژور در معنای عام، هر حادثه غیرقابل اجتنابی است که مانع اجرای تعهد شخص متعهد شود، اما در معنی خاص، حادثه ای ناشی از نیرو های طبیعی است که غیر قابل اجتناب و در عین حال غیرقابل پیش بینی است. در مواد مختلفی از قانون مدنی همچون 227، 229، 387، 1212 و... این مفهوم، ضمنی آمده و احکام خاصی را بیان کرده است.

البته اگر طرفین شرط کنند، در صورت بروز حادثه، متعهد همچنان مسئول است و باید یا تعهد را انجام دهد یا خسارت را تمام و کمال بپردازد، این توافق معتبر است. این شرط که به اصطلاح شرط تضمین نامیده می شود، به نظم عمومی ارتباطی ندارد و توافق طرفین در آن خصوص محترم شمرده شده و مورد حمایت قانون است؛ اما چنین توافقی میان صاحبان فیلم ها و عوامل فیلم ها بسته نشده و آنها با تکیه بر شرایط فورس ماژور، می توانند تا زمان فروکش کردن شیوع کرونا در پروژه ها حضور نیابند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
هیات مدیره جامعه اصناف سینمایی تشکیل شورایی از متخصصان و نمایندگان صنوف برای حمایت از اعضای صنوف را در دستور کار قرار داد.

به گزارش صبا ، هیات مدیره جامعه اصناف سینمایی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که تشکیل شورایی از متخصصان و نمایندگان صنوف برای حمایت از اعضای صنوف را در دستور کار قرار داده است.

متن بیانیه بدین شرح است: دامنه شیوع ویروس کرونا به صحنه های فیلمبرداری رسیده است. عوامل انسانی انواع تولیدات صنعت تصویر کشور اعم از داستانی، مستند و انیمیشن در تولید آثار سینمایی، سریال، فیلم کوتاه و غیره در خطر هستند.

جان تک تک نیروهای فیلمسازی بالاخص اعضای خانه سینما برای ما اهمیت دارد و در مقابل آنان مسئول هستیم لذا بواسطه همین تعهد دستگاه های سیاستگذار، سرمایه گذار و تولیدکننده انواع صنعت تصویر را در قبال کسانی که در حرفه های مختلف فیلمسازی فعال هستند بویژه اعضا خانه سینما پاسخگو می دانیم.

هیات مدیره خانه سینما توجه به توصیه های ستاد مدیریت بیماری کرونا در کشور و رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی در همه پروژه ها را برای حفظ جان تمامی عوامل انسانی الزامی دانسته و در همین راستا و بنا به وظیفه ذاتی خود که حمایت از اعضای جامعه اصناف سینمایی کشور است، تشکیل شورایی از متخصصان و نمایندگان صنوف در زمینه های مختلف فیلمسازی را در دستور کار خود قراد داده است.

این شورا با بررسی شرایط و امکانات لازم و همراهی ستاد مدیریت بیماری کرونا در کشور اصول و تمهیدات شایسته را برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در میان عوامل فیلمسازی وضع خواهد کرد و خانه سینما مراکز و افراد ذیربط را موظف به اجرای آن و راهکارهای تبیین شده می داند.

قطعا حفظ سلامتی اعضای خانه سینما همراه با توجه به مشکلات حرفه ای و معیشتی آنان، با دقت و حساسیت لازم مورد نظر خواهد بود.

هیات مدیره خانه سینما جامعه اصناف سینمایی کشور

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
درحال حاضر آنچه که ضرورتش احساس می شود تدوین یک برنامه ریزی کرونایی در اتاق فکر مرکز سیمافیلم است، شبکه ها و کنداکتور نمی توانند خالی بمانند و از سویی دیگر نمی دانیم این بیماری تا چه زمانی با ما همراه است. اینها مواردی است که باید با حضور کارشناسان خبره و متخصص در مرکز سیما فیلم یا معاونت سیما بررسی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۴

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، در پی ابتلا و درگذشت چند تن از هنرمندان سینما و تلویزیون که همزمان با فیلمبرداری پروژه های هنری اتفاق افتاد، نگرانی نسبت به افزایش ابتلا و تهدید عوامل تولید به درگیر شدن به ویروس کرونا قوت گرفت.

این در حالی است که پیش از این نیز بسیاری از اهالی سینما و کارشناسان نسبت به تعطیلی و توقف تولیدات سینمایی و تلویزیونی هشدار داده بودند، تا این که صبح امروز، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان صدا و سیما درخواست کرد با توجه به شیوع کرونا هرچه سریع تر نسبت به توقف پروژه های سینمایی اقدام کنند.

بر این اساس زالی در نامه ای خطاب به صالحی وزیر ارشاد و علی عسگری رییس صدا و سیما درخواست کرد با توجه به ابتلای تعدادی از هنرمندان و بازیگران به کرونا و با توجه به لزوم حفظ سرمایه های فرهنگی و هنری کشور نسبت به تعطیلی پروژه های سینمایی و تلویزیونی به مدت دو هفته اقدام شود.

سلامتی مردم و هنرمندان بر هر امر دیگری ارجح است

در همین راستا، محسن علی اکبری، تهیه کننده قدیمی سینما و تلویزیون با اشاره به ضرورت حفظ سلامتی مردم و در الویت بودن آن بر هر امر دیگری گفت: بحث سلامت برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و حفظ سلامتی بخشی از جامعه هنرمندان را هم در برمی گیرد. اگر قرار است گروه ها و شغل هایی که بالای ده نفر هستند تعطیل شوند طبیعتاً سینما و تلویزیون هم باید از این قوانین تبعیت کنند.

وی در ادامه افزود: واقعیت این است که در اغلب پروژه های تولیدی تعداد عوامل بیش از ده نفر است و هر کاری هم کنیم تیم های ما کمتر از 10 نفر نمی شوند و بعضاً برخی از پروژه ها به ویژه سریال های تاریخی و ... تا 200 _ 300 نفر عوامل دارند که مدیریت کردن آنها مسئله است.

در شرایط کرونایی چه باید کرد؟

به گفته این تهیه کننده، درحال حاضر آنچه که ضرورتش احساس می شود تدوین یک برنامه ریزی کرونایی در اتاق فکر مرکز سیمافیلم است. واقعیت این است که شبکه ها و کنداکتور نمی توانند خالی بمانند و از سویی دیگر نمی دانیم این بیماری تا چه زمانی با ما همراه است. اینها مواردی است که باید با حضور کارشناسان خبره و متخصص در مرکز سیما فیلم یا معاونت سیما بررسی شود.

علی اکبری در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: شناختی هم که من از دکتر شاه آبادی دارم این است که ایشان هم به شدت دنبال این هستند که سلامتی هنرمندان تضمین شود و خطری از جانب تولیدات تلویزیونی این عزیزان را تهدید نکند و حدالامکان شاهد اتفاقات اخیر که در برخی از پروژه های سینمایی و تلویزیونی رخ داده، نباشیم.

نیازمند یک برنامه ریزی مدون در قالب کوتاه مدت و میان مدت هستیم

این تهیه کننده قدیمی سینما تاکید کرد: اگر بحث اتاق فکری که مد نظر من است اجرایی شود و اتفاق بیفتد شاید بتوانیم یک برنامه ریزی مدون در قالب کوتاه مدت و میان مدت داشته باشیم و یک سری آیتم ها و مجموعه هایی را تولید کنیم که با ریسک کمتر و پرسوناژ کمتر همراه باشد و از طرفی هم آنتن از برنامه خالی نمی ماند و از یک سوی دیگر توانسته ایم این اطمینان لازم را به جامعه هنری بدهیم که خطری متوجه آنها نیست.

وی ادامه داد: به طور مثال شاید بتوان امثال برنامه های مهران مدیری و رامبد جوان، تئاترهای دو و سه نفره شکل داد و یا حتی می توان قصه هایی را در قالب سریال های خانوادگی که با کرونا مواجه هستند، تعریف کرد. در واقع به نوعی می توانیم یک سریال 100 قسمتی با 4 5 پرسوناژ را تعریف کنیم که هم جذابیت لازم را داشته باشد و هم با ایمنی بیشتر در تولید همراه باشد. در عین حال با یک گروه کمتر و محدودتر کار را تولید کنیم و با همان تیم 10 نفره بتوانیم برنامه هایی را تولید کنیم که همگام با داشتن جذابیت های لازم بحث پیشگیری ها و قوانین کرونایی را هم رعایت کرده باشد و هم آنتن خالی نمانده باشد و هم سلامتی جامعه هنری را تضمین کرده باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی گفت: هفته کتاب به عنوان نقطه عطف فعالیت های کتابخوانی در سراسر کشور اهمیت بسزایی دارد؛ نامگذاری یک هفته به نام ترویج کتاب و کتابخوانی و بیان شعار واحد، همه کتابخانه ها و مراکز کتابخوانی را ذیل چتر واحد به ترویج فعالیت کتابخوانی ترغیب می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۴

حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفت و گو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران درباره نقش، جایگاه و اهمیت هفته کتاب در ترویج کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: هفته کتاب به عنوان نقطه عطف فعالیت های کتابخوانی در سراسر کشور اهمیت بسزایی دارد؛ نامگذاری یک هفته به نام ترویج کتاب و کتابخوانی و بیان شعار واحد، همه کتابخانه ها و مراکز کتابخوانی را ذیل چتر واحد به ترویج فعالیت کتابخوانی ترغیب می کند.

وی با اشاره به این که هفته کتاب شور و نشاطی سراسری در کشور ایجاد می کند، گفت: یکی از اهداف کانون های فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور راه اندازی، ساماندهی و تجهیز کتابخانه های مساجد است که با تاسیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آغاز شد. ارتقای سطح علمی و فرهنگی اقشار جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان، آشنایی با مفاهیم و اصول اسلامی و ارتقاء فرهنگ عمومی از جمله دیگر اهداف کانون های مساجد را شامل می شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و نهضت مطالعه مفید، رونق بخشیدن به کتابخانه های مساجد کشور، احیای نقش کتابخانه های مساجد در اعتلای فرهنگ عمومی، تقویت فعالیت های مردمی و خودجوش کتابداران نیز سایر اهداف ویژه کانون های فرهنگی هنری و کتابخانه های مساجد کشور است که در بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار می گیرد.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور همچنین بیان کرد: پیرامون بهبود وضعیت نشر کتاب از جمله کارهای محوری در مساجد در قالب طرح شنبه های کتاب مساجد درحال انجام است که در بستر فضا مجازی، معرفی کتاب های برتر به اعضای کانون های مساجد که بیش از دومیلیون وسیصد هزار نفر را در برمی گیرد، انجام می شود. از آنجایی که اقدام به خرید فیزیکی کتاب وجود ندارد سعی شده در قالب اپلیکیشن های کتاب، آثاری با تخفیف ارائه شود تا استقبال عمومی نسبت به کتاب بیشتر شود.

حجت الاسلام والمسلمین ارزانی درباره برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد در هفته کتاب اظهار کرد: همه مراکز کتاب و کتابخانه ها برنامه های متنوعی در این خصوص دارند، ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز با محوریت کتابخانه های مساجد برنامه های متعددی در راستای توسعه کتابخانه ها و ترویج فرهنگ مطالعه پیش رو دارد که از جمله آن می توان به برگزاری مسابقات کتابخوانی، تشویق و ترغیب اعضای کانون ها برای شرکت در طرح های ملی حوزه کتاب و کتابخوانی از جمله جام باشگاه های کتابخوانی، جشنواره روستاها وعشایر دوست دار کتاب و جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان اشاره کرد.

وی ضمن اشاره به این که طرح ملی شنبه های کتاب مساجد نیز یکی از برنامه های مدنظر کانون فرهنگی هنری مساجد در هفته کتاب است، گفت: این طرح باید در کانون های فرهنگی و هنری فعال استان، بالاخص کانون های دارای کتابخانه، به صورت مستمر تا پایان سال جاری برگزار شود. همچنین هر استان باید مراسم شنبه های کتاب را با محوریت کانون های مجری منتخبِ طرح شنبه های کتاب با حضور مسئولین استانی در راستای جریان سازی فعالیت ها تا پایان هفته کتاب برگزار کند .

وی افزود: افتتاح رواق کتاب از طریق ارتباط ویدئو کنفرانسی با استان چهارمحال و بختیاری (استان معین رواق کتاب) توسط ستاد مرکز و افتتاح رواق کتاب به صورت نمادین با حضور مسئولین استانی در سایر استان ها نیز از جمله برنامه های مرتبط با طرح ملی شنبه های کتاب مساجد است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری مسابقه کتابخوانی جهت ترغیب اعضای کانون ها نسبت به مشارکت گسترده در مسابقات کتابخوانی موجود در سامانه از جمله زنی که پیامبر بود ، جاذبه حسینی و امام حسین (ع) را از دیگر برنامه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور دانست و گفت: همچنین در این هفته آموزشی سراسری برای کتابداران جهت اطلاع رسانی پیرامون ثبت اطلاعات کتابدار در سامانه و شرکت کتابدار در دوره های آموزشی برگزار می شود.

او همچنین بیان کرد: تکمیل بانک اطلاعات کتابخانه ها نیز از دیگر برنامه های هفته کتاب است. در این راستا برنامه های چون بازدید میدانی یا ارتباط تصویری با کتابخانه های برتر استان (با رعایت پروتکل های بهداشتی)، ثبت و بروزرسانی اطلاعات هویتی کتابخانه در سامانه بچه های مسجد، مستندسازی از فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی (عکس، فیلم و ...) و ارسال گزارش به ستاد استان چهارمحال و بختیاری(استان معین رواق کتاب) انجام می شود.

عضو شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با بیان این که اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در برنامه خلاصه نویسی کتاب شرکت کرده و بهترین خلاصه و یادداشت های خود از کتاب های جذاب و خواندنی را در سامانه بچه های مسجد بارگذاری کنند اظهار کرد: اجرای طرح سطح بندی کتابخانه ها، تکریم فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی، تکریم فعالان حوزه کتاب (کتابداران، اعضای کتابخانه، خیرین کتاب، ناشرین، نویسندگان، مروجان کتابخوانی و...) در قالب طرح سه شنبه های تکریم نیز تا پایان هفته کتاب برگزار می شود.

حبیب رضا ارزانی درپایان گفت: امروزه با توجه به شیوع بیماری کرونا بهترین راهکار در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی، معرفی کتاب و فروش کتاب در بستر فضای مجازی است.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
گروه استان ها- حال و روز فرهنگ و هنر خراسان شمالی خوب نیست و شرایط گروه های هنری و فرهنگی استان مثل شرایط کرونایی٬ قرمز و حاد است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۴

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد ٬ شیوع کرونا در استان خراسان شمالی از همان روزهای نخست با حاد ترین شکل ممکن اتفاق افتاد و مدت ها است استان خراسان شمالی در زمره استان های قرمز کرونایی است.

در این میان و در کنار بیکاری قشر زیادی از کسب و کارهای کوچک و کم درآمد٬ اصحاب فرهنگ و هنر خراسان شمالی نیز آسیب های زیادی را متحمل شدند. مدت ها است سینماهای استان که تا قبل از کرونا نیز حال و روز خوبی نداشتند٬ تعطیل شده٬ کلاس ها هنری به حالت تعلیق درآمده و درآمد اهالی فرهنگ و هنر استان٬ صفر شده است.

سینمایی که 100 میلیون ضرر کرده و 6 میلیون وام گرفت

آرش ضرغامی از سینما داران استان خراسان شمالی که با کارآفرینی و ایجاد شغل در سینمای خود توانسته بود برای 16 نفر کار ایجاد کند٬ اظهار داشت: سینماهای استان از نخستین روزهای کرونا تعطیل شد و بیش از 8 ماه از رکود فرهنگ و هنر استان می گذرد.

وی افزود: در دوره ای که کرونا تقریبا کم شده بود هم توانستیم سینماها را باز کنیم و این در حالی است که باید بدهی های گذشته را نیز تسویه می کردیم. سالن های سینما در صورت بازگشایی هم دیگر تماشاگر ندارند و مسئولان استان باید فکر عاجلی بکنند.

وی ادامه داد: هنرمندان تئاتر و موسیقی استان هم حال و روز مشابهی دارند و تئاترهای استان تعطیل شده. در کنار ضرر مالی این ماجرا٬ فرهنگ و هنر استان سال ها باید تلاش کند تا ضررهای معنوی و فرهنگی این رویداد را جبران کند.

برای دیدار با استاندار 2 سال است منتظریم

حامد عالمی پور کارگردان تئاتر استان خراسان شمالی که دارای عناوین متعدد ملی و بین المللی است٬ با انتقاد از عدم توجه مسئولان فرهنگی و استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: مدت ها است برای ملاقات با استاندار خراسان شمالی اعلام درخواست کردم و هنوز هیچ نتیجه ای نگرفته ام.

وی افزود: در این شرایط کرونایی که هنرمندان کارشان را تعطیل کرده و خانه نشین شدند٬ چه راه علاجی برای هنر استان وجود دارد؟ آیا مسئولان فرهنگی استان به فکر هنرمندانی که در این دوران بیکار شدند هستند؟

عالمی پور با اشاره به بی توجهی مسئولان خراسان شمالی به مقوله فرهنگ و هنر تا پییش از کرونا٬ گفت: رسانه ها٬ مدیران فرهنگی و مدیران سیاسی استان هیچ توجهی به فرهنگ و هنر استان ندارند. برای فلان جشنواره یا فلان مسابقه ورزشی میلیاردها تومان هزینه می شود ولی برای هنرمندان هیچ هزینه و وقتی نمی گذارند.

قلی پور از هنرمندان موسیقی مقامی استان نیز با تاکید بر این نکته که تعطیل شدن مراسمات٬ هنرمندان خراسان شمالی را خانه نشین کرده است٬ اظهار داشت: برخی از هنرمندان استان درآمد روزانه خود را از همین هنر کسب می کردند که آن هم بسیار کم و ناچیز بود ولی اکنون همین وضعیت هم تعطیل شده است. مسئولان باید با تسهیلات خوب و کم بهره٬ به داد هنر استان برسند.

چه کسی باید پاسخگوی هنرمندان استان باشد؟

وحید نمازی مدیرکل حوزه هنری خراسان شمالی نیز در یادداشتی٬ با انتقاد از عملکرد مدیران استان در حمایت از هنرمندان استان در دوران کرونا٬ اظهار داشت: واقعیت این است که مثلاً در استان خراسان شمالی، تعداد زیادی هنرمند زندگی می کنند که هیچ کسب و کاری به جز هنر خود ندارند و تنها منبع معیشتشان، هنرشان است. متأسفانه شاهد هستیم که در این ایام که کرونا، باعث شده بسیاری از پروتکل ها و رفتارهای اجتماعی ما عوض شود، این قشر هنرمند که حرفه شان هنر است، با بی مهری مواجه شده و گویی به کل فراموش شده اند.

وی افزود: سوال جدی که مدیران و مسئولان بالادستی و اجرایی باید به آن پاسخ دهیم این است: حال که سینماها، سالن های تئاتر، آموزشگاه ها، نگارخانه ها، کانون های هنری و ... تعطیل اند یا با پروتکل های جدی مواجه هستند، معیشت هنرمندانی که شغلی غیر از هنر ندارند از کجا تأمین می شود؟

مدیر حوزه هنری خراسان شمالی ادامه داد: برای برگزاری یک اجرای هنری، از نیروی خدماتی تا مهندس صدا و صدابردار و برنامه گذار و ... گاه تا پنجاه نفر دست به دست هم می دهند تا یک گروه ده یا20 نفره بتوانند با خیال راحت به روی صحنه بروند. برای اجرای یک تئاتر، از نویسنده و کارگردان تا طراح صحنه و لباس و تهیه کننده و گروه موسیقی و بسیاری مشاغل تخصصی دیگر هستند که باید کارشان را درست انجام دهند تا کار چند بازیگری که روی صحنه می آیند و مخاطبان آنها را می بینند، به درستی شکل گیرد و به قول معروف به چشم بیاید. در سینما همین طور است.

وی تصریح کرد: یک سوال کلیدی که باید در این حوزه به طور جدی به آن پرداخته شود این است: در شرایطی که ستاد ملی مبارزه با کرونا در پایتخت و ستادهای استانی تمام تلاش خود را انجام می دهند و از بستر صدا و سیما تلاش می کنند تا نکات بهداشتی و مراقبتی را به شکل مستقیم گوش مردم برسانند، نمی شد و یا بهتر نبود از ظرفیت هنرمندان حرفه ای (نه فقط هنرمندان ساکن تهران) خصوصاً در استان ها، که با ظرفیت های فرهنگی استان محل سکونت خود آشنا هستند و شیوه های اثرگذاری بر ذهن هم استانی های خود را بهتر می شناسند، بهره برداری می شد؟

نمازی گفت: من٬ مسئول هنری هستم که خود باید پاسخ دهنده باشم، ولی قبل از آن باید در قبال چیزی که دریافت کرده ام پاسخگو باشم که متأسفانه به رغم همه وعده های داده شده، از ابتدای سال تا به امروز اعتبار خاصی تخصیص داده نشده و در تقسیم وظایف ستاد مبارزه با کرونا هم حتی برای فرهنگ سازی و حمایت از جامعه هنری چیزی در نظر گرفته نشده است! و تقریباً می توان گفت: هنر و هنرمندان پر!

مدیر حوزه هنری خراسان شمالی با بیان اینکه هنرمندان رسالت خود را هیچ گاه فراموش نمی کنند٬ گفت: هر چند این قشر از جامعه هیچ گاه رسالت خودشان را فراموش نکرده اند و به صورت خودجوش کارهای بزرگی را رقم زده اند و آثار متعدد هنری مانند پوستر، تصویرسازی، شعر، تئاتر و... تولید کرده، انواع مسابقات و دوره های آموزشی و از همه مهم تر، جشنواره بین المللی و اقدامات متعددی برگزار کردند که کمتر کسی بدان توجه داشتند!

انتهای پیام/311/ ت

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دنیای اقتصاد : در حالی که اوضاع تئاتر به ویژه در تهران با روزهای بسیار دشواری روبه رو شده و بسیاری از فعالان این هنر با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، پروژه های راه اندازی و افتتاح سالن های نمایش همچنان در سراسر کشور در حال انجام است. از تابستان امسال در تهران چند تماشاخانه جدید افتتاح شده و تقریبا در همین بازه زمانی نیز چند سالن اجرای تئاتر در دیگر شهرهای کشور نیز به مرحله بهره برداری رسیده اند. خبر افتتاح سالن های تازه در حالی منتشر می شود که در هفته گذشه، تئاتر مستقل تهران به علت مشکلات مالی ناشی از تعطیلات کرونایی اعلام تعطیلی کرد و مدت هاست که فعالان این بازار از ادامه تعطیلی سالن ها و روی صحنه نرفتن گروه های نمایشی گله مند هستند. آیا این تماشاخانه های جدید، روی اجرا را به چشم خواهند دید؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵

بزرگ ترین آمفی تئاتر روباز غرب کشور در شهریورماه به مناسبت هفته دولت افتتاح و به بهره برداری رسید. این آمفی تئاتر شهرستان کامیاران از زمان تصویب، اجرا و ساخت پروژه، یک سال و نیم زمان برد و از نظر زمانی یکی از سریع ترین آماده سازی های پروژه های حوزه فرهنگ و هنر در چند دهه اخیر کشور بوده است.آمفی تئاتر روباز کامیاران با بودجه یک میلیارد و 370 میلیون تومانی در استان کردستان که قطب نمایش خیابانی و میدانی کشور است، ساخته شده و ظرفیت پذیرش یک هزار تماشاگر را دارد.

پلاتو و سالن بازسازی شده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان نیز همزمان با هفته دولت در شهریور ماه با حضور سرپرست فرمانداری و تعدادی از هنرمندان این شهرستان افتتاح شد. بازسازی سالن نمایش با ظرفیت 92 صندلی و پلاتوی تمرین و اجرا با ظرفیت 40صندلی، هزینه ای بالغ بر 258 میلیون تومان داشته است.

اوایل شهریور ماه سال جاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران از افتتاح سالن بلک باکس تئاتر نوشهر با زیربنای یکصدمتر مربع و ظرفیت بیش از 70تماشاگر که قابلیت افزایش به یکصد تماشاگر را دارد، خبر داد. به گفته او 140میلیون تومان برای احداث و تامین تجهیزات این سالن از سوی ارشاد استان هزینه شده است. این پروژه در مدت 32روز به سیستم صوتی، اتاق تعویض لباس، اتاق فرمان، اتاق گریم و 6 شبکه نوری مجهز شده است.

همزمان با فرا رسیدن هفته دولت و در راستای تقویت و توسعه زیر ساخت های فرهنگی و هنری شهرستان اشتهارد، سالن نمایش مرحوم استاد عزت الله انتظامی در محل فرهنگسرای ملاصدرای اشتهارد، افتتاح و به بهره برداری رسید.

این پروژه از محل اعتبارات استانی در سال 1394 کلید خورده و روند ساخت آن آغاز شد که طی سال های اخیر و با جذب اعتبارات لازم و همچنین جذب مشارکت بخش خصوصی، این سالن تکمیل و در شهریور ماه امسال به بهره برداری رسید. این سالن دارای 100 متر مربع زیربنا و ظرفیت 40 نفر تماشاگر است. سالن مرحوم استاد عزت الله انتظامی، تنها سالن تمرین و اجرای تخصصی تئاتر در شهرستان اشتهارد است.

کیوان حبیبی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان قزوین در گفت وگو با هنرآنلاین از ساخت پلاتویی در مجتمع فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی با ظرفیت هفتاد نفر با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خبر داد که این پلاتو هنوز به بهره برداری نرسیده است.

عملیات ساخت سالن بلک باکس بوستان شهر اراک 28 مهرماه، همزمان با بزرگداشت روز اراک با حضور جمعی از مسوولان در بوستان پارک شهر آغاز شد.

این سالن در فضایی به وسعت یک هزار و 500 مترمربع احداث می شود. 30 میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه فرهنگی پیش بینی شده و امید می رود که عملیات اجرایی آن برای روز اراک سال آینده به پایان رسیده و آماده بهره برداری شود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
اهواز- ایرنا – مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در پی انتشار پیامی در فضای مجازی مبنی بر وجود رانت در ارایه تسهیلات به هنرمندان از سوی این اداره کل با رد این مدعا، ازسازمان های نظارتی و سازمان بازرسی استان دعوت کرد تمام پرونده های تسهیلات مربوط به هنرمندان استان را بررسی و در صورت مشاهده هر گونه تخلفی آن را اعلام نمایند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۵ سایت های دیگر : امید خوزستان افق روز

روز گذشته پیامی با موضوع اعتراض برخی هنرمندان نسبت به چگونگی توزیع تسهیلات و پرداخت وام مشاغل خانگی میان هنرمندان استان خوزستان منتشر شد، نگارندگان این پیام مدعی بودند که در این حوزه رانتی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار پیگیری این موضوع توسط محمد جوروند، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان شدند.

محمد جوروند روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره چگونگی توزیع این تسهیلات اظهار داشت: از سازمان های نظارتی و سازمان بازرسی استان دعوت می کنیم تمامی پرونده های تسهیلات مربوط به هنرمندان استان را به صورت دقیق و تک تک بررسی کنند تا مشخص شود آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مانع دریافت وام توسط هیچ یک از هنرمندان شده یا این که به کسی رانت خاصی داده یا خیر؟

وی با تاکید بر این که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچگونه دخالتی در معرفی هنرمندان برای دریافت تسهیلات ندارد توضیح داد: هر کسی پرونده و مدارک لازم برای دریافت تسهیلات را ارایه دهد قطعا می تواند وام دریافت کند اما اگر هنرمندی پرونده و مدارک ناقصی دارد قطعا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نمی تواند برای او کاری کند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان پولی در اختیار ندارد بلکه تسهیلات مختلف به ما اعلام می شود و ما نیز آن ها را به هنرمندان اعلام می کنیم و در حال حاضر نیز اداره کل ارشاد اسلامی اعلام می کند هر هنرمندی قصد دریافت تسهیلات دارد به اداره کل ارشاد خوزستان مراجعه کند.

وی بیان کرد: پیامی که در فضای مجازی منتشر شده از طرف یک هنرمند است که 2 هفته قبل معاون هنری سینمایی اداره کل ارشاد اسلامی خوزستان با وی تماس گرفت و از او خواست برای دریافت وام مدارک خود را بیاورد اما این هنرمند 10 روز پس از آن تماس با مدارک ناقص به اداره کل مراجعه می کند که لیست نخست هنرمندانی که پرونده آن ها تکمیل بود ارسال شد و قرار بود وی را در لیست دوم جای داده شود.

جوروند تاکید کرد: ما پرونده همه هنرمندانی که مراجعه می کنند به صورت لیست آماده میکنیم و برای طی شدن روند مراحل دریافت وام به بانکها ارسال میکنیم.

وی توضیح داد: سه دسته وام شامل وام مشاغل خانگی، وام مشاغل آسیب دیده از کرونا و وام تحفه (سامانه تسهیلات حمایتی فرهنگ و هنر) برای هنرمندان در نظر گرفته شده است که تاکنون در زمینه وام مشاغل اسیب دیده از کرونا استان خوزستان جزو چهار استان کشور بوده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: 19 طرح پشتیبان به مبلغ 17 میلیارد ریال برای اشتغال زایی 53 نفر به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال شده که هر 19 طرح مورد موافقت قرار گرفتند و 14 میلیارد ریال آن تصویب شده است، در حال حاضر همه 19 طرح به بانک معرفی شدند که تا این لحظه نیز سه میلیارد و400 میلیون ریال وام پرداخت شده است.

وی گفت: در سامانه تسهیلات حمایتی فرهنگ و هنر یا همان تحفه سه طرح برای حمایت فعالیت هنرمندان و اشتغال زایی برای 25 نفر به مبلغ 28 میلیارد ریال به بانک ارسال شد.

جوروند گفت: در زمینه صندوق کارآفرینی امید نیز74 میلیارد ریال تسهیلات با نرخ 4 درصد به ما تخصیص داده شده است که از همه هنرمندانی که خواستار دریافت این وام هستند دعوت می کنیم برای دریافت آن به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنند.

وی بیان کرد: سال گذشته همین شخص منتشر کننده این پیام اعتراضی در فضای مجازی، از طریق بنیاد فارابی تهران وام اعطا شد اما وی قادر به پرداخت اقساط خود نبوده است و از ما خواسته با بانک صحبت کنیم و برای او استمهال کنیم که بنده شخصا با رییس بنیاد فارابی تهران تماس گرفتم و پس از رفع مشکل نامه امهال وام برای او گرفته شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه راه مردم


روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه مردم سالاری


روزنامه آرمان ملی


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه ابرار


روزنامه شرق