بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 11 آبان 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران پیامی صادر کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام سیدعباس صالحی به این جشنواره آمده است:

فرهنگ در سرزمین ما با نگرش ها و باورهای مردم پیوندی ناگسستنی دارد و فراز و نشیب های گوناگون در سیر تاریخی این دیار از گذشته تا امروز، تنوع و تکثر فرهنگی را به عنوان یکی از مهمترین شاخص های ایران اسلامی رقم زده است .

موسیقی نواحی یکی از جلوه های گویا و غنی از این تنوع و تکثر است که در جای جای سرزمین مان، مردمان فرهنگ مدار با آواها و نواهای خود، آن را حفظ کرده اند و امروز نیز جوانان مشتاق و علاقه مند این هنر، حافظ و امیدبخش تداوم این میراث فرهنگی و موسیقیایی هستند .

جشنواره موسیقی نواحی ایران رویدادی است که ضرورت و اهمیت داشته های فرهنگی و موسیقی نواحی ایران اسلامی را یادآوری و تأکید می کند و بخشی از ظرفیت ها و نمونه های این موسیقی را بیان و امکانی را برای معرفی بیشتر این موسیقی و پویایی آن در جامعه امروز فراهم می آورد .

سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در شرایط فراگیری ویروس کرونا متناسب با اقتضائات شرایط کنونی، به صورت آنلاین و آفلاین برگزار می شود. مشاهده اجرای آثار گروه ها و هنرمندان حاضر در جشنواره در فضای مجازی از یک سو و از سوی دیگر ضبط و مستندسازی موسیقی نواحی و اجراهای هنرمندان امکانی فراهم آورده که علاقه مندان بیشتری در آینده آن ها را به تماشا بنشینند .

برگزاری جشنواره ای که از یک سو نشان دهنده ی تنوع آداب و رسوم کشور و از دیگر سو خود نشانه ای از وحدت وهمبستگی است، به ویژه در ایام مبارک هفته وحدت، اتفاق خجسته ای است. فرصتی که اهمیت یکی بودن و یکی شدن را برای فایق آمدن بر سر مشکلات باز می گوید .

از هنرمندان فرهیخته موسیقی که با جشنواره همراهی می کنند و همکاران سختکوش معاونت امور هنری و دست اندرکاران برگزاری جشنواره صمیمانه قدردانی می کنم و سلامت و توفیق هنرمندان گرامی را آرزومندم .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی درگذشت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی صبح امروز بر اثر بیماری کرونا درگذشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت این مسئول در استان آذربایجان شرقی را تسلیت گفت.

در متن پیام تسلیت سیدعباس صالحی آمده است:

خبر درگذشت مدیر توانا و متعهد، مرحوم محمد محمدپور مدیرکل فقید فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و از جانبازان دوران دفاع مقدس موجب تاسف و تاثر عمیق گردید.

آن مرحوم از جمله مدیران فرهنگی کاردان و سختکوشی بود که در دوران مسئولیت خویش همواره منشاء اثر و خالصانه در خدمت اهالی فرهیخته فرهنگ و هنر به ویژه هنرمندان خطه آذربایجان بود.

اینجانب فقدان این همکار تلاشگر را به خانواده آن مرحوم و مدیران و کارکنان عزیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صمیمانه تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید، رحمت واسعه و همنشینی با اولیاء الله و برای بازماندگان معزز صبر و اجر خواستارم.

گفتنی است، محمد محمدپور متولد 1347 سلماس و کارمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

وی در جبهه های حق علیه باطل حضور داشته و در عملیات کربلای پنج به درجه رفیع جانبازی نائل آمده بود.

محمدپور دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته روانشناسی عمومی از دانشگاه تبریز بوده و دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی و دارای پروانه تخصصی از سازمان نظام روان شناسی کشور بود.

ریاست هیئت مدیره و مدیریت عامل موسسه علمی، فرهنگی و هنری هجرت سلماس ، مدیریت مرکز مشاوره و راهنمایی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، ریاست کتابخانه مرکزی و عضویت در هیئت امنای کتابخانه ملی تبریز ،معاونت فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیریت اجرایی چهارمین و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز ، مشاور فرهنگی و هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ،مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران اداره کل ، مدیریت روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، مدیریت موزه مقبره الشعرا و تدریس در مراکز آموزشی از جمله در دانشگاه شهید مدنی، مدیریت اجرایی جشنواره فیلم رحمت و جشنواره سفرنامه نویسی رضوی از دیگر سوابق وی است .

وی همچنین مولف دو کتاب سیری در مفاهیم وکلید واژه های فرهنگ و هنر و کنکاشی پیرامون عزت نفس بوده و فعالیتهای فرهنگی، مطبوعاتی، پژوهشی و ترجمه فراوانی را در کارنامه ی خود داشت .

محمد محمدپور از سال 1395 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی بود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
بعثه مقام معڟم رهبری و سازمان حج و زیارت در محکومیت توهین به پیامبر (ص) بیانیه ای صادر کردند.

به گزارش ایسنا، در این بیانیه که به صورت مشترک از سوی سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و علی رضا رشیدیان، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان حج و زیارت صادر شده آمده است:

بسم الله الرحمان الرحیم

خداوند در قرآن مجید می فرماید: وَإِذْ قَالَ عِیسَی ابْنُ مَرْیَمَ یَا بَنِیٓ إِسْرَآئِیلَ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ مُصَدِّقًا لِمَا بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِنْ بَعْدِی اسْمُهُٓ أَحْمَدُ ۖ فَلَمَّا جَآءَهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ قَالُوا هَٰذَا سِحْرٌ مُبِینٌ

[یاد کن] هنگامی که عیسی بن مریم گفت: ای بنی اسرائیل! به یقین من فرستاده خدا به سوی شمایم، تورات را که پیش از من بوده، تصدیق می کنم، و به پیامبری که بعد از من می آید و نامش احمد است، مژده می دهم. ولی هنگامی که [احمد] دلایل روشن برای آنان آورد، گفتند: این جادویی است آشکار!! (صف 6)
این روزها در ادامه توطئه های استکبار جهانی، توهین های سردمداران جاهلیت مدرن به موعود عیسی علیه السلام و اسوه انسانیت و آزادگی پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله و سلم را شاهدیم.

مستکبران عالم و خفاشانی که به تاریکی جهل دل سپرده اند، نمی توانند خورشید عالم تاب اسلام و گسترش انوار آن را ببینند و به اسلام هراسی و توهین به کتاب وحی و پیام آور کرامت انسان روی آورده اند.

اینان چهره کریه خود را پشت شعارهای آزادی و حقوق بشر پنهان کرده اند اما در حقیقت تنها به دنبال تکاثر و کسب قدرت بیشترند و آزادی واقعی و حقوق انسان ها برای آنان ارزش ندارد و این مدعا را در رفتارهای ظالمانه خود با جلیقه زردها و سیاهپوستان به روشنی اثبات کرده اند. اینان در تقابل مظلومان عالم و حاکمان ظالم همواره جانب ستمگران کودک کش را گرفته اند. تردیدی نیست که اگر عیسی مسیح سلام الله علیه امروز در میان ما بود در مقابل او که تفکر حاکمان بی عقلی چون مکرون را قبول نداشت می ایستادند و بی شک در زمان بازگشت حضرت مسیح بر روی زمین در جبهه دشمنان ایشان جای خواهند گرفت.

خادمان ضیوف الرحمان در بعثه مقام معڟم رهبری مدظله العالی و سازمان حج و زیارت ضمن برائت از تفکر کودک کشان، اراجیف از بن محکوم اسلام هراسان را تقلایی بی ثمر می دانند که: یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ (آنان) می خواهند نور خدا را با دهان هایشان خاموش کنند در حالی که خدا کامل کننده نور خود است، گرچه کافران خوش نداشته باشند. (صف آیه8)

از خدای بزرگ تعقل و بازگشت از راه خطا، برای این منحرفان از فطرت الهی خواستاریم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف 7 رویکرد این سازمان در یک سال اخیر و آخرین جزئیات برگزاری چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسینم، "مهدی قره شیخلو" رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از ظهر امروز (10 آبان) در نشست خبری ارائه گزارشی از فعالیت های یک ساله مرکز امور قرآنی و چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که در ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف برگزار شد، گفت: یک هفته دیگر، یک سال می شود که در این سمت در سازمان اوقاف و امور خیریه فعالیت می کنم.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته گفت: در وهله اول، فعالیت های زیرساختی را مدنظر قرار دادیم. در ابتدا بحث شفاف سازی وظایف قرآنی سازمان اوقاف مطرح بود که با اذن رئیس سازمان وظایف بازنگری و در 18 بند ابلاغ شد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه دومین فعالیتمان اصلاح و ارتقای نیروی انسانی مرکز قرآنی بود، افزود: این فعالیت در در دو حوزه انجام شد؛ حوزه نخست نیروهایی بودند که از واحد های دیگر سازمان به مرکز امور قرآنی آمدند و دومین حوزه نیز دوستانی ا ند که از خارج سازمان به جمع ما اضافه شدند؛ با فعالیت در این دو حوزه وضعیت منابع انسانی ارتقای خوبی پیدا کرده است.

قره شیخلو فعالیت بعدی در مرکز امور قرآنی را اصلاح ساختار عنوان کرد و گفت: در خصوص اصلاح ساختار، مذاکرات اولیه انجام شده است.

وی ادامه داد: فعالیت بعدی یکسان سازی پرداخت های مالی بود که به صورت دو آیین نامه به مرکز و استان ها ابلاغ شد؛ در گذشته شاهد بودیم که پرداخت ها به صورت سلیقه ای انجام می شد.

پرهیز از تصدی گری در فعالیت های قرآنی

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه بازوهای اجرایی ما استان ها هستند، تأکید کرد: ارتقای سطح تعامل مرکز با استان ها فعالیت بعدی بود که گام های خوبی را در این زمینه برداشتیم و ارتباطمان را با استان ها ارتقا دادیم.

قره شیخلو پرهیز از تصدی گری در فعالیت های قرآنی را از دیگر فعالیت های مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در یک سال گذشته عنوان کرد و افزود: با وجود چند هزار مؤسسه، دیگر دستگاه هایی مثل ما نباید تصدی گری انجام دهند؛ امسال بنا داریم برنامه های اجرایی را از طریق مؤسسات انجام دهیم و این سیاست اعمال شده که سازمان در انجام مأموریت ها تصدی گری نداشته باشد.

ارتقای سطح قاریان و حافظان در سطح کشور

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه یکی از مأموریت های ما بحث آموزش است، افزود: منظور ما از آموزش، آموزش های حرفه ای و تخصصی است؛ حضور جناب آقای بحرالعلوم در این بخش از مرکز، نوید خبرهای خوبی را می دهد. ما در دو جهت این آموزش ها را برگزار می کنیم؛ نخست ارتقای سطح قاریان و حافظان در سطح کشور ، دوم توجه به استعدادها و نوجوانان قرآنی.

وی با تأکید بر حمایت از جلسات تخصصی قرآنی، یادآور شد: به سطح دانش قرآنی پرسنل و خانواده هایشان در قسمت آموزش نیز توجه شده است. در بحث آموزش، ستاد راهبری حفظ را داریم که مسئولیتش با سازمان اوقاف است که هفته آینده نیز جلسه این ستاد با حضور ریاست ستاد یعنی حجت الاسلام خاموشی برگزار خواهد شد.

ایجاد نظام های یکپارچه در طرح ملی حفظ

قره شیخلو با بیان اینکه کار اصلی ستاد راهبری حفظ ایجاد نظام های یکپارچه در تمام زمینه ها است، گفت: دو کمیته علمی و نظارتی اخیرا به عنوان بازوهای ستاد تشکیل شده است که از ظرفیتشان استفاده خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: در بحث مسابقات قرآنی، ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی تشکیل شده که مسئولیتش با سازمان اوقاف است که آیین نامه، اعضا و کمیته های این ستاد به روزرسانی شده است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه تصمیم به اصلاح سند مسابقات گرفته شده است، تأکید کرد: طرح ساماندهی داوران قرآنی را در دستور کار قرار داد ه ایم؛ در 40 سال گذشته جای خالی این کار حس شده است؛ طرح این کار آماده شده و امیدواریم اجرایش را در 6 ماه دوم سال داشته باشیم.

وی در خصوص برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در سال جاری، گفت: مرحله شهرستانی و استانی مسابقات سراسری در 6 ماه نخست سال برگزار شد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به ثبت نام 15 هزار و 209 نفر در این مسابقات، افزود: 6 هزار و 860 نفر از شرکت کنندگان از برادران و 11 هزار و 369 نفر از شرکت کنندگان از خواهران بوده اند که از این تعداد 2 هزار و 79 برادر 2 هزار 84 خواهر به مرحله استانی راه یافتند.

قره شیخلو با بیان اینکه برای مرحله استانی 160 داور خواهر و برادر و 58 ناظر خواهر و برادر داشته ایم، گفت: ما در انتخاب داوران 98 درصد از ظرفیت استان ها استفاده کردیم؛ در این مسابقات فقط پنج مورد اعتراض از استان ها داشته ایم که به آن ها رسیدگی شد.

وی ادامه داد: برای بحث مسابقات کشوری 230 شرکت کننده برادر در مرحله ملی و 6 گروه مدیحه سرایی و 149 شرکت کننده خواهر با یکدیگر رقابت می کنند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه از 18 آبان مسابقات خواهران به صورت غیر حضوری برگزار می شود، گفت: امسال کرونا خیلی چیزها را تحمیل کرد و با اوج کرونا در نهایت تصمیم به برگزاری غیر حضور گرفته شد.

قره شیخلو افزود: در بخش برادران با هماهنگی هایی که با صدا و سیما در 31 استان گرفته شد، ظرف یک هفته در صدا و سیماهای استانی شرکت کنندگان حضور می یابند و مسابقات ضبط می شود و از 8 آذرماه به مدت یک هفته این تلاوت ها از شبکه قرآن پخش می شود و داوری نیز به صورت زنده است.

افزایش جوایز برگزیدگان قرآنی

وی در مورد جوایز مسابقات سراسری قرآن تصریح کرد: جوایز نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، این افزایش ها از 25 درصد تا 150 درصد خواهد بود. معتقدم هنوز هم جا دارد که جوایز ارتقا یابد؛ مثلاً در سال گذشته جایزه نفر اول حفظ کل 10 میلیون تومان بود که امسال به 25 میلیون تومان افزایش یافت.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه با توجه به رشته های مختلف، 64 نفر منتخب را خواهیم داشت، تأکید کرد: 660 میلیون تومان مبلغ برای جوایز در نظر گرفته شده است.

وی درباره برگزاری مسابقات بین المللی در سال جاری گفت: این مسابقات به صورت غیر حضوری و اواخر امسال برگزار می شود که جزئیاتش را در آینده ای نزدیک اعلام می کنیم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به کاهش هزینه ها در برگزاری مسابقات امسال، تأکید کرد: با توجه به این کاهش هزینه ها پیشنهاد تأسیس صندوق حمایت از نخبگان قرآنی داده شد که در مراحل اجرایی است و امیدواریم تا قبل از مسابقات بین المللی این صندوق افتتاح و راه اندازی شود.

قره شیخلو با بیان اینکه سازمان اوقاف در ستاد عالی وظیفه نظارت بر مسابقات سایر دستگاه ها را نیز دارد، گفت: ما نگاهمان به این نظارت، نظارت حمایتی است؛ شاید برخی نگاهشان ضعف گیری باشد؛ من خواهش می کنم که دستگاه ها در این بخش ما را همراهی کنند.

نگاه زیرساختی و شفاف سازی در حوزه ستادی

وی با بیان اینکه فعالیت های رسانه ای در حوزه قرآنی باید بیشتر شود، افزود: تولید 50 برنامه با عنوان ستاره ها را در شبکه قرآن را در دستور کار قرار دادیم که به معرفی نخبگان قرآنی پرداخت؛ برنامه های دیگری برای معرفی چهره های قرآنی و وقف قرآنی داریم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: شاید می توان گفت در این یک سال نگاهمان زیرساختی و شفاف سازی در حوزه ستادی بوده است؛ همان طور که یک سال قبل هم گفتم، نتایج کار ما باید خودش را از سال 1400 نشان دهد.

قره شیخلو تأکید کرد: از سال آینده جهش خوبی قابل مشاهده خواهد بود؛ البته نیاز به کمک همه مردم و بویژه جامعه قرآنی داریم؛ جامعه قرآنی باید به میدان بیایند و از این ظرفیتشان برای توسعه فعالیت های قرآنی استفاده کنیم.

قره شیخلو خاطرنشان کرد: اگر زیرساخت های برگزاری مسابقات به صورت فضای مجازی تقویت شود، شاید بتوانیم از این شیوه به عنوان شیوه اصلی بهره مند شویم چون صرفه جویی خوبی در هزینه ها دارد البته برگزاری حضوری محسّنات خودش را دارد ولی به نظر می رسد ما باید روی دو شیوه برگزار کنیم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در پایان خاطرنشان کرد: برآورد هزینه مسابقات به صورت حضوری برای مرحله کشوری 2 میلیارد و 800 میلیون تومان است که با توجه به شرایط پیش آمده تبدیل به غیر حضوری شد که یک میلیارد کاهش یافت؛ در کل نسبت به سال گذشته بیش از 50 درصد کاهش داشته ایم؛ در سال 98 هزینه ها 4/5 میلیارد تومان بوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرکل هنرهای تجسمی تاکید کرد دوسالانه ملی سرامیک پایان راه نیست بلکه آغاز راهی است تا بینال های هنری و بینال های هنرهای تجسمی در کشور شکل بگیرد و احیا شوند.

به گزارش خبرنگار مهر ، یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک عصر شنبه 10 آبان با رعایت پروتکل های ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی و هیربد همت آزاد دبیر این دوسالانه برگزار شد.

سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران در فضای مجازی درباره این دوسالانه گفت: سفال و سرامیک ریشه در فرهنگ و تاریخ ما دارد که از مردمان کوچه بازار تا هنرمندان عارف و آگاه به آن دل مشغول بوده اند. تنوع بازمانده از گذشته آثار متعدد رنگین و ارزشمند از آثار کاربردی که در خانه ها یافت می شده تا آثار زینت بخش اماکن مقدس بوده که گستره فراگیر هنر سفال و سرامیک را در زندگی جاری ایران نشان می دهد.

وی بیان کرد: نمایشگاه سفال و سرامیک که بعد از 9 سال وقفه، کار خودش را مجدداً آغاز کرده است به وضوح نشان می دهد که ایران امروز در حوزه هنرمندان به عنوان منابع انسانی هنر و به خصوص هنرمندان جوان کشور توانمند و سرمایه داری است.

حسینی با اشاره به رویکرد این دوره دوسالانه ملی سرامیک، یادآور شد: هنرمندانی که با شناخت سنت ها و ارزش هایی که در هنر کاربردی گذشته و هنرهای تزئینی برآمده از سفال و سرامیک با معانی که دغدغه امروز آنهاست، توانسته اند آثاری بی آفرینند که می تواند مثال زدنی باشد و نشان هنده آینده بسیار درخشانی است که ما می توانیم در این عرصه هنری داشته باشیم.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: اگر میراث گذشته با توان امروز را در کنار هم قرار دهیم خواهیم دید که سفال و سرامیک هم از منظر کاربردی و هم از منظر هنری باید در کانون توجه قرار بگیرد و آثار درخشانی در این هنر پدید آید که هم زندگی امروزی ما را با کاربردش زیبا و رنگین کند و هم می تواند معرف فرهنگ و هنر و تاریخ ما در جهان باشد.

بینال سرامیک ؛ آغاز راهی برای برپایی دیگر بینال های هنرهای تجسمی

هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در این مراسم که به صورت مجازی برای عموم برگزار شد، با اشاره به عنوان خودکاوی در یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران و ابراز خوشحالی برای افتتاح این دوسالانه پس از 9 سال، گفت: هیربد همت آزاد و انجمن سفال و سرامیک، تلاش های یک ساله برای برپایی این دوسالانه داشتند که از آنها تشکر می کنم.

وی بیان کرد: علاوه بر این خوشحالی، غمی هم وجودمان را فراگرفته که نمی توانیم در روز افتتاحیه میزبان هزاران نفر در نمایشگاه دوسالانه باشیم و علاقمندان شاهد زحمت دوستان هنرمند باشند. البته در روزهای آتی با رعایت پروتکل های بهداشتی امیدواریم بتوانیم با طولانی تر کردن زمان نمایشگاه و برنامه ریزی های صورت گرفته، شاهد حضور علاقمندان برای بازدید از نمایشگاه باشیم.

مدیرکل هنرهای تجسمی تاکید کرد: این پایان راه نیست، آغاز راهی است که همه ما تلاش می کنیم بینال های هنری و بینال های هنرهای تجسمی یعنی تخصصی ترین بخش هنر در کشور شکل بگیرد و مجدداً احیا شود و امیدواریم در روزهای آینده شاهد برپایی بینال های مجسمه و نقاشی خواهیم بود.

دوسالانه سرامیک نمایشی از بلوغ یک رسانه و بالندگی هنرمندان است

هیربد همت آزاد دبیر یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران نیز در سخنانی با اشاره به شکل گیری این دوسالانه در شرایط سخت اقتصادی و مشکلات اجتماعی ناشی از تحریم ها و بیماری کرونا ، گفت: برگزاری دوسالانه ملی سرامیک در چنین شرایطی امری غیرمنطقی جلوه می کرد اما آن چیزی که انجمن هنرمندان سفالگر ایران و کارگروه اجرایی دوسالانه را مصمم کرد که حتماً این دوسالانه را در زمان مقرر خودش برگزار کنند، کارکرد اجتماعی دوسالانه بود که فراتر از کارکردهای هنری آن بود.

وی تاکید کرد: ایجاد فضای شور، امید و نشاط در میان هنرمندان و مخاطبان شان، مهمترین دستاورد این دوسالانه است که جز با همدلی و همراهی هنرمندان و مدیران میسر نمی شد. امیدواریم بتوانیم در شرایط بهتر و سفیدتر، نقد و تحلیلی از دستاوردهای این دوسالانه را شاهد باشیم.

همت آزاد در پایان گفت: تصور من این است که یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران، نمایشی از بلوغ یک رسانه و بالندگی هنرمندان آن است.

کد خبر 5061205

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک مرکز تئاتر دیگر از بخش خصوصی، یعنی یکی از همان هایی که مدیریت وزارت مربوط، به وجود و فعالیتشان می بالید، پس از هشتمین ماه جولان دهی ویروس مرگبار، با انتشار متنی غمناک، اعلام کرد که پس از یک دهه حیات، دیگر امکان نفس کشیدن ندارد و کرکره را پایین کشید.

در چند هفته ی گذشته هم هنرمندان بسیاری در مصاحبه هایی با رسانه ها، ازجمله ایسنا، نسبت به وضعیت بحرانی هنر نمایش، هشدار دادند؛ هشدارهایی که این پرسش را به ذهن متبادر می کند که آیا وضعیت این روزگار تئاتر را نمی شد بهتر از این مدیریت کرد؟

زمانی که شیوع ویروس کرونا به تعطیلی های اجباری انجامید، مدام گفته می شد که کارگران روزمزد جزو قشرهایی هستند که بیشترین آسیب را از این تعطیلی ها متحمل می شوند. واقعیت این است که تقریبا از هنرمندان تئاتر، روزمزدتر در عرصه ی هنر نداریم. حال تصورش را بکنید، هنرمندانی که بابت هر شبی که به صحنه می رفتند دستمزد دریافت می کردند، حالا که بیش از هشت ماه است این امکان را هم از دست داده اند، چگونه به امرار معاش می پردازند؛ آن هم در شرایطی که در همین بازه ی زمانی، رشد نجومی قیمت ارز و طلا موجب شده است، قیمت و هزینه ی همه ی اجزای زندگی، چندین برابر شود.

چند روز پیش وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با روزنامه ی جام جم گفت: چند سال گذشته در تهران گاهی در یک شب 100 نمایش روی صحنه رفته است. این هم نشان دهنده یک مسیر قابل توجه در حوزه توسعه هنرهای نمایشی محسوب می شود. از نظر تعداد تماشاگر هم رشد بسیار مطلوبی داشته ایم و از 2 میلیون نفر در سال 92 به 8میلیون و 200هزار نفر در سال 97 رسیده ایم . گذشته از اینکه خود این موضوع هم قابل بررسی است که آیا وضعیت تئاتر ایران در سال 77 یا حتا 87 بهتر بوده است یا 97، موضوع اصلی این است که درباره ی وضعیت تئاتر در سال 99 کرونازده چه موقعی قرار است صحبت شود؟

البته چندی پیش در سومین جلسه ی شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد، 35 میلیارد تومان حق بیمه 6 ماهه نسخت امسال برای 75 هزار عضو صندوق اعتباری هنر از تمامی رشته ها، پرداخت شده است. این یعنی نفری چهار ملییون تومان حمایت؛ رقمی که البته خود این هم قابل بحث است. ازسوی دیگر گفته شد که تا آخر شهریور ماه مجموع تسهیلات درخواستی در حوزه ی فرهنگ و هنر، 683 میلیارد تومان بوده که 287 میلیارد تومان از آن پرداخت شده است. گذشته از اینکه آیا پرداخت وامی را که قرار است با بهره بازگردانده شود، برای هنرمندانی که در افق پیش رو هم به صحنه رفتن و حقوق روزمزد دریافت کردن را برایشان دست کم تا یک سال پیش رو نمی توان متصور بود، حمایت می توان تصور کرد یا نه، فکرش را بکنید که در جریان این حمایت ها هم هنرمندان تئاتر متوجه شدند، نداشتن حقوق ثابت و کد کارگاهی، مانع بزرگ سر راهشان است.

در همان نشست که در آن تاکید شده میزان خسارت کرونا به عرصه ی فرهنگ و هنر بالغ بر هزار میلیارد تومان بوده که پرداخت تنها 35 میلیارد تومان حق بیمه و 287 میلیارد تومان وام اعلامی هم در برابر این رقم هزار میلیارد تومانی، خود جای تامل است، معاون محترم امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرده است: در 6 ماه اول سال 1398، سه هزار و 208 عنوان تئاتر مجوز اجرا کسب کرده، در حالی که در مدت مشابه سال جاری 435 عنوان نمایش که عمدتاً نمایش های خیابانی و محیطی هستند مجوز فعالیت کسب کرده اند و در واقع اجرای تئاتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته 75 درصد کاهش داشته است.

گذشته از اینکه این مجوزها الزاما به معنای روی صحنه رفتن نبوده است، چون همواره تماشاخانه ها و سینماها جزو اولین جاهایی بوده اند که حتا با وجود فعالیت همه ی مشاغل دیگر، تعطیل شده و بعضا به توقف چندباره ی یک اجرا مجبور شده اند، در ادامه گفته شده است که از اسفندماه 98 تا اردیبهشت ماه سال جاری، 11هزار و 500 هنرمند در رشته های نمایشی فعالیتی نداشته و 80 تماشاخانه خصوصی به واسطه ی مشکلات ناشی از شیوع کرونا ماه ها تعطیل بوده اند. این یعنی یک حجم بیکاری گسترده .

حال پرسش بعدی این است که آیا صحت دارد که چون معاونت های دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برخلاف معاونت هنری، دارای ردیف مستقل در لایحه ی بودجه هستند، سالانه تنها حدود یک سوم بودجه ی معاونت هنری که حوزه های پربدهی چون تئاتر و موسیقی را در بر می گیرد، ازسوی مقام بالادستی به این معاونت تخصیص می یابد و مابقی، صرف مخارجی چون امور وزارتی و دیگر مواردی چون پرداخت اضافه کاری پرسنل می شود؟

برآورد هزینه ای سال 99 برای برنامه حمایت و گسترش هنرهای نمایشی 84 میلیارد و 11 میلیون تومان بوده و در سال 98 نیز 82 میلیارد و 322 میلیون تومان. تا آذر ماه سال 98، یعنی با گذشت سه چهارم از سال، طبق گفته ی مدیران وقت تئاتر، تنها حدود 20 درصد از بودجه ی در نظر گرفته شده، داده شده بود و درنهایت هم بدهی مرکز هنرهای نمایشی به گروه های تئاتری در سال 98، در ماه های گذشته از سال 99 تسویه شد.

پس پرسش اساسی در این میان این می شود که بودجه ی تئاتر دقیقا کجاست و صرف چه اموری می شود؟

تئاتری که این روزها هنرمندانش، جزو سخت روزگارترین ها در عرصه ی شاغلان به امر مقدس هنر هستند. تئاتری که بنیاد مستضعفان کارت هدیه ی یک میلیون تومانی به هنرمندانش تخصیص داد...

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

مدیر تئاتر مستقل تهران اعلام کرد، با توجه به مشکلات پیش آمده ی ناشی از شیوع کرونا و نبود حمایت های لازم این کمپانی و تماشاخانه آن تعطیل شد.

مصطفا کوشکی در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، از تصمیم به تعطیلی کمپانی و تماشاخانه تئاتر مستقل تهران که فعالیتی متمایز از دیگر تماشاخانه های خصوصی داشت و در چند سال گذشته یکی از پرمخاطب ترین سالن های تئاتری تهران بود، خبر داده است.

او در این یادداشت نوشته است:

لطفا برای تئاتر مستقل تهران ابراز تأسف نکنید

من مصطفا کوشکی، کارگردان و مدیر تئاتر مستقل تهران این یادداشت را به تاریخ 10 آبان 1399 در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار می دهم با هدف ثبت در حافظه تاریخی رسانه ها و مطبوعات که سندی باشد در بین برگ های کتاب قطور تعطیلی و توقف اماکن فرهنگی – هنری کشور.

تئاتر مستقل تهران در سال های آغازین دهه 90 با تمام کمبودها و سختی ها بنا شد و این تازه سرآغاز راه و حداقل کوشش ما بود برای جامه عمل پوشاندن به رویای تاسیس کمپانی (شرکت/مؤسسه) تئاتر در ایران، آن هم پس از چندین دهه ممانعت و رخوت؛ تا امکان و مجالی باشد که هر گروه تئاتر فعال، مکانی در اختیار داشته باشد که بتواند تمرین کند، داشته هایش را آموزش بدهد و تجربیاتش را به اجرا درآورد.

خوشبختانه کمپانی تئاتر مستقل تهران به این مهم دست یافت، چندسال تجربه اندوخت و با وجود تمام کاستی ها و ناملایمات راه را برای گروه های دیگر نیز هموار ساخت. اما متاسفانه امروز در ماه های پایانی قرن، باید اعلام کنیم به دلیل عدم حمایت و سنگ اندازی های فراوانِ بدخواهان، سرنوشت تاریخی تئاترهای خصوصی پیشرو ایران در ابتدای قرن، بار دیگر رخ نشان داده، گریبان گیر شده و این کمپانی جز تعطیلی امکانی پیش روی خود نمی بیند.

اینکه چه عزمی وجود داشت که شکل گیری اصولی کمپانی های تئاتر در ایران به ثمر ننشیند موضوع بحث نیست، اما روشن است که در ایران، امکان تحقق این امر خطیر وجود دارد و دیر یا زود مسیر خود را از لابه لای دست های آلوده مسدود کنندگان فرهنگ و هنر پیدا خواهد کرد.

چون ققنوس برخواهیم خواست

با احترام: مصطفا کوشکی با همراهی هستی حسینی، مهدی کوشکی، شهروز دل افکار، باقر سروش، نازآفرین کاظمی، مینو سیدجلالی و جمع بزرگی از نویسندگان، کارگردانان، طراحان و بازیگران گروه تئاتر مستقل تهران.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی با انتشار پیامی درگذشت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی را تسلیت گفت.

به گزارش تئاتر آنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی هنری رودکی، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی درگذشت محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی را تسلیت گفت.

در پیام مهدی افضلی آمده است:

خبر درگذشت زنده یاد دکتر محمدپور، مدیرکل فقید و پرتلاش فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، موجب تأثر و تأسف شد؛ اینجانب ضایعه درگذشت این جانباز والامقام را به خانواده گرامی، جامعه فرهنگی و هنری و مردم شریف و فرهنگ دوست استان آذربایجان شرقی تسلیت می گویم.

از درگاه خداوند بزرگ برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان شکیبایی و تندرستی خواهانم.

لینک خبر :‌ تئاتر آنلاین
گزارش مالی سی وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و بیست ودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر منتشر شد؛ گزارش هایی که هم نکته های جالب توجه برای اهالی تئاتر دارد و هم چند ابهام.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰ سایت های دیگر : بانی فیلم منجیل خبر قدس آنلاین روزان ایران اکونومیست

به گزارش ایسنا، روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در راستای سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر شفاف سازی اطلاعات، گزارش مالی سی وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و بیست ودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر را که در سال 1398 برگزار شده اند، منتشر کرد.

در جدول مالی جشنواره فتح خرمشهر که به دبیری حمیدرضا آذرنگ بود، اشاره شده که حدود 715 میلیون تومان جمع کل هزینه های جشنواره بوده، این در حالی است که شهرام کرمی - مدیرکل پیشین هنرهای نمایشی - به ایسنا گفته بود، معمولا نقش اداره کل در این جشنواره حمایتی است و هزینه ها برعهده استان است، اما به دلیل همراهی نکردن مسئولان استانی، اداره کل هنرهای نمایشی مجبور به تامین بخش زیادی از بودجه این جشنواره شده بود.

دراین جدول برای بخش ستادی و اعضای هیات انتخاب و داوری تعداد افراد مشخص است، ولی در بخش های دیگر مثل هزینه های اسکان تعداد مهمانان مشخص نشده است. نکته جالب توجه 85 میلیون تومان هزینه برای ایاب و ذهاب مهمان ها و داورها و تجهیزات فنی است و در کنارش بیش از 88 میلیون تومان هزینه برای تبلیغات و تهیه تندیس ها!

اما بخش دیگر این گزارش شفاف سازی مربوط به جشنواره سی وهشتم تئاتر فجر است. این گزارش برخلاف آنچه برای جشنواره سی وهفتم منتشر شد دارای جزئیات زیاد در سرفصل هاست، آنقدر که به نظر می رسد برای بعضی هزینه ها یک "عنوان" تعریف شده است؛ مثل طراحی و تولید سایت جامع جشنواره و دیگر رسانه ها، طراحی گرافیک و هویت بصری !

برای دوره سی وهشتم جشنواره که بخاطر تعداد زیاد گروه های انصراف دهنده از این رویداد رکورددار و ثبت شده در تاریخ تئاتر کشور خواهد بود، حدود 6 میلیارد تومان هزینه شده است در حالی که هزینه دوره قبل از آن یعنی دوره سی وهفتم 6 میلیارد و 500 میلیون تومان اعلام شده بود.

سال گذشته و در بحبوحه افزایش گروه های انصرافی، نادر برهانی مرند - دبیر جشنواره - اعلام کرد که بخشی از بودجه به سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان اهدا خواهد شد ولی دست کم در این جدول مشخص نشده که آیا این کمک اهدا شده است یا خیر و اگر شده، چقدر بوده است. همچنین پس از انصراف گروه های خارجی در روزهای نزدیک به جشنواره، قرار بود هزینه ای که برای حمل و نقل بار این گروه ها به کشور پرداخت شده از خود گروه ها بازپس گرفته شود ولی به نظر می رسد این اتفاق نیفتاده، چرا که در جدول 453 میلیون تومان برای روادید و بلیت 53 نفر در بخش ملل و 240 میلیون تومان برای هزینه گمرکی، ترخیص بار، حمل و نقل و ایاب و ذهاب آن ها درج شده است. همچنین حدود 290 میلیون تومان هم به عنوان حق الزحمه چهار گروه بخش ملل خرج شده است!

این دو جدول اطلاعات قابل تامل دیگری هم دارند که جزئیات آن ها در لینک های زیر رویت می شود.

جشنواره تئاتر خرمشهر

جشنواره تئاتر فجر

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
هزینه های انجام شده برگزاری سی وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و بیست ودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در سامانه شفاف سازی سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، در راستای سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر شفاف سازی اطلاعات، گزارش مالی سی وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و بیست ودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر که در سال 1398 برگزار شده اند، منتشر شد.

گزارش های شفاف سازی حوزه های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انتشار، ابتدا از سوی معاونت ها به کمیته شفاف سازی وزارتخانه ارائه و پس از بررسی و تایید در کمیته، توسط مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می شود.

فایل پی دی اف گزارش مالی سی وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و بیست ودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر پیوست خبر شده است.

*مدیر بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شد

مهدی آشنا مدیر بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر شد. حسین مسافرآستانه دبیر سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر در حکمی مهدی آشنا را به عنوان مدیر بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر این رویداد معرفی کرد.

در متن حکم حسین مسافرآستانه خطاب به مهدی آشنا چنین آمده است: با نظر به تجربیات ارزشمند و شایستگی جنابعالی در خصوص هنرهای تجسمی مرتبط با تئاتر؛ شما را به عنوان مدیر بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر منصوب می نمایم. امیدوارم با آگاهی، خلاقیت و توفیقات الهی در انجام امور محوله موفق باشید.

عضویت در انجمن عکاسان ایران، انجمن عکاسان مطبوعات ایران، فدراسیون جهانی عکاسی فیاپ (FAIP) فرانسه، انجمن عکاسان تئاتر، انجمن آسیفا و... بخشی از کارنامه کاری مهدی آشناست. مدیریت اجرایی بخش عکس سی وششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، دبیری بخش عکس بیست وسومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، مدیریت بخش عکس دومین جشنواره فیلم و عکس راه آهن، مدیریت بخش عکس اولین جشنواره بین المللی الف، دبیری بخش نگاه هنرمند سومین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران، دبیری بخش پوستر و عکس هفدهمین، هجدهمین، نوزدهمین، بیستمین و بیست ویکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی، دبیری بخش عکس و پوستر سومین جشنواره تئاتر شهر، دبیری بخش پوستر و عکس پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت و... بخش دیگری از فعالیت های او در حوزه اجرایی است.

این عکاس خبری، تئاتر، سینما و تلویزیون داوری های متعدد در جشنواره های مختلف هنری را نیز در کارنامه دارد. سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار خواهد شد.

*پیام تسلیت مدیرعامل بنیاد رودکی برای درگذشت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی

مدیرعامل بنیاد رودکی درگذشت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی را تسلیت گفت. در پیام مهدی افضلی آمده است: خبر درگذشت زنده یاد دکتر محمدپور، مدیرکل فقید و پرتلاش فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، موجب تأثر و تأسف شد؛ اینجانب ضایعه درگذشت این جانباز والامقام را به خانواده گرامی، جامعه فرهنگی و هنری و مردم شریف و فرهنگ دوست استان آذربایجان شرقی تسلیت می گویم. از درگاه خداوند بزرگ برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان شکیبایی و تندرستی خواهانم .

*اجرای مختلفیم در آذر ماه

نمایش مختلفیم به نویسندگی و کارگردانی آرمان شیرالی قراراست آذر ماه در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه برود. این گروه که 9 ماه است مشغول تمرین این نمایش هستند، بیش از پیش نگران اجرا و هزینه های گروه هستند.

آرمان شیرالی طی یادداشتی خواهان محقق شدن رسالت تاریخی خانواده تئاتر شده است. آنچه در ادامه می آید یادداشت این کارگردان است:
یاران، وقتی صدای حادثه خوابید بر سنگ گور من بنویسید: - یک جنگجو که نجنگید، اما...، شکست خورد. (مرحوم نصرت رحمانی)
اهالی و دوستان تیٔاتر! کسانی که خود را دایه دار تیٔاتر می دانند و دیگر دوستانی که مصاحبه کردند و در این وانفسای تعطیلی تیٔاتر، سر در لاک خود فرو بردند و...، بدانند؛ ما آفت مزرعه خویشیم که صاحبان زمین بایر خود را رها کرده ایم تا...!!! مگر در مدتی که چراغ تیٔاتر دوباره سوسوی خود را برافراشت، حمایتی از اهالی تیٔاتر صورت گرفت!؟ دوستان فرهیخته ای (!) که گاه در کافه ها و آموزشگاه های خود دیده می شدند، آیا پول یک وعده نرفتن به کافه خود را صرف خریدِ یک بلیت تیٔاتر نموداند!؟ از کدام هنر حرف می زنیم؟ تقاضای کدام کمک و یاری از چه کسانی را داریم؟
دوستانی که در این شرایط دست از تلاش برنداشتند و با جان و مالِ خویش و خویشاوندانشان ریسک کردند، اول از همه از سوی خود تیٔاتری ها تحریم شدند!!!

رنج امثال ما، که ماه ها در پارک و کوه و طبیعت با سختی های گوناگون دست از تلاش برنداشتیم، همین مصاحبه های پدرسالارانه اهالی تیٔاتر است که به اندازه یک بلیت حاضر به حمایت نبودند؛ حالا هم در حال جهت گیری های سیاسی و سهم خواهی های آتی هستند و... . من به شخصه آموختم، توکلْ همیشه به خدا باشد و هرچه مسیر سخت تر می شود قوی تر جلو بروم؛ خدا را شکر می کنم. و امیدوارم بجای انتشارِ این دل نوشته ی من، برای چند لحظه رسالت خود را در این روزهای سرنوشت ساز که همان سوسوی کم فروغِ تئاتر که ممکن است به خاموشی برسد، سر از لاک خود درآورده، فکر کنند و شعارهای مردم پسند خود را رها کرده و رسالت تاریخی خودشان را برای رشد و تعالی تئاتر در این برهه از زمان به منصه یظهور برسانند و در کنار ما جوانان و دیگر خانواده ی بزرگ تئاتر حضور عملی بیابند.

*مهلت ارسال آثار به جشنواره تئاتر نگاه تمدید شد

به دلیل استقبال گروه های نمایشی و حمایت از متقاضیان در شرایط کرونا یی، مهلت ثبت نام و ارسال آثار این جشنواره تا 26 آبان ماه 99 تمدید شد. بنابر این گزارش؛این جشنواره با محوریت شناسایی استعدادهای برتر تئاتر و گسترش نگاه خلاقانه و مبتکر در حوزه هنرهای نمایشی برگزار می شود.

علاقه مندان می توانند ضمن مطالعه فراخوان این جشنواره با مراجعه به سایت www.hayaiee.com نسبت به ثبت نام در جشنواره و ارسال آثار خود تا 26 آبان ماه 99 نسبت به ثبت نام و ارسال اثار خود اقدام کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ماهان راد گفت: به نظر من زیاده خواهی و گاهاً جاه طلبی دوستان ما باعث می شود که کشور های دیگر را برای خود مناسب بدانند و راه پیشرفت را در آن کشور ها ببینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حاشیه های این روز های بازار موسیقی را می توان در خروج برخی از هنرمندان یا خوانندگان داخل کشور نام برد که برخی از آن ها در سال های اخیر به کمک فضای مجازی یا همکاری با تهیه کنندگان سرشناس و آهنگسازان به نام در زمره پر مخاطب ترین خوانندگان سال های اخیر قرار می گیرند.

ترکیه، کانادا و برخی کشور های دور و نزدیک مأمنی برای هنرمندان و خوانندگانی شده است که این روز ها قصد مهاجرت از ایران را دارند که به دور از گیر و گرفتاری ها و محدودیت های موسیقی یا تهیه کنندگان سفت و سخت به حرفه خودشان بپردازند و کسب درآمدی داشته باشند.

شهوتی که برای شهرت بیشتر به جان بسیاری از اهالی موسیقی افتاده و کشور های دیگر را باغ سبزی برای ادامه راه خود می بینند و راهی می شوند. در همین راستا میلاد ماهان راد که سابقه تهیه کنندگی هنرمندان مطرحی، چون رضا صادقی، آرش و مسیح، علی یاسینی و ... را دارد، در پاسخ به این سوال دلیل مهاجرت هنرمندان و خوانندگان گفت: به نظر من زیاده خواهی و گاهاً جاه طلبی دوستان ما باعث می شود که کشور های دیگر را برای خود مناسب بدانند و راه پیشرفت را در آن کشور ها ببینند. در واقع ترکیه، کانادا و باقی کشور ها مامنی برای خوانندگان شده است، اما این موضوع همیشه به آن ها کمک نمی کند، اکثراً با این کار پشت پا به تلاش های خودشان و افراد نزدیکشان می زنند و ثمره فعالیت های قبلی خود را تا حدود زیادی از بین می برند.

مدیرعامل موسسه فرهنگی لیما به شنو گفت: برخی برای کسب درآمد بیشتر حاضرند به محبوبیتی که دارند پشت پا بزنند و خود را به هر سختی که شده در موقعیتی قرار دهند تا پول بیشتری به دست آورند. یعنی به عبارتی شهوت شهرت در آن ها بیشتر از محبوبیت بین مخاطبان است.

وی در مورد حساسیت ها و سختی دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: هر چند سختی هایی در این مسیر وجود دارد، اما این حد از بزرگنمایی در این خصوص را درست نمی دانم، ما برای گرفتن مجوز ساخت یک موسیقی دچار محدودیت های خاصی نیستیم و در واقع در بسیاری از موارد دفتر موسیقی وزارت ارشاد با ما نهایت همکاری را می کنند که باید از آن ها تشکر هکنیم و به آن ها خسته نباشید بگوییم، اما به هر حال قوانینی وجود دارد که باید آن ها را رعایت کرد. وزارت ارشاد برای رونق بخشیدن به هنر و ارتقای فرهنگ از هیچ کمکی فروگذار نمی کند و مطلع هستم که برای سهولت در این بخش ها اقداماتی در حال انجام است.

میلاد ماهان راد که رکورد تعداد برگزاری کنسرت در سال های اخیر را در اختیار دارد، به بیمه تأمین اجتماعی برای هنرمندان حوزه موسیقی اشاره کرد و اضافه کرد: بیمه برای هنرمند از الزامات است. در همین بازار کساد کسب و کار و شیوع ویروس کرونا خیلی از هنرمندانمان بیکار شدند و بالاجبار برای گذران زندگی خود مجبور شدند ساز خود را بفروشند تا امرار معاش کنند.

وی در رابطه با محدودیت هایی که در ترانه اعمال می شود، اذعان داشت: گاهی اوقات لازم است برای بهتر شنیده شدن یک قطعه موسیقی در متن آن دست برد و آن را شکل قابل پذیرش تر و برای مخاطب قابل فهم تر کرد.

میلاد ماهان راد در پایان در مورد بازگشت این خوانندگان و پذیرش آن ها اعلام کرد: برگشتن یا ماندن برای هر کدام از دوستان یک تصمیم شخصی است، اما اگر بخواهند برگردند و در چارچوب های قانونی کشور فعالیت کنند، برداشت من این است که وزارت ارشاد کمک و شرایط را مساعد می کند و من به عنوان یکی از تهیه کنندگان این عرصه برای همراهی و کمک در این خصوص مشکلی نخواهم داشت و تمام آنچه که در توانم هست را انجام می دهم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
مدیر تماشاخانه آژمان از وضعیت تماشاخانه های خصوصی در دوران تعطیلی و شیوع بیماری کرونا و آینده نامعلوم آن ها صحبت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

سجاد داغستانی نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری صبا گفت: به نظر من وضعیت تئاتر امروز ایران شبیه به یک بیمار در کما است که گاهی سطح هوشیاری آن به واسطه فعالیت های قابل ستایش و کم و بیشی که توسط تعدادی از دوستان تئاتری انجام می شود، بیشتر می شود اما بلافاصله با تعطیلی هایی که ستاد ملی کرونا و دولت مصوب می کنند دوباره به حالت قبل بازمی گردد و به زندگی نباتی خود ادامه می دهد.

او با اشاره به ورشکستگی تماشاخانه های خصوصی در دوران کرونا بیان کرد: ملک بیشتر تماشاخانه های خصوصی، استیجاری و اجاره بهایی که بابت این املاک توسط بخش خصوصی به مالکان این تماشاخانه ها پرداخت می شود بسیار زیاد است. در کنار این اجاره بها، باید بیکار شدن کارمندان و عوامل این تماشاخانه ها را در نظر گرفت.

مدیر تماشاخانه آژمان افزود: هزینه هایی که از قبل برای اجراها از گروه های مختلف دریافت شده بود، حالا با تعطیلی اجراها باید به این گروه ها بازگردانده شود. همه این هزینه و بدهی ها در کنار حمایت نکردن دولت از تماشاخانه ها که قرار می گیرد به چیزی جز ورشکستگی این مراکز فرهنگی و هنری که بارِ بخش عمده ای از تئاتر ایران را به دوش می کشند نمی انجامد.

او با تاکید بر اینکه دولت در دوران کرونا حمایت واقعی و عملی از تماشاخانه های خصوصی نکرده است، گفت: حمایت های ریالی از گروه های نمایشی موضوع قابل بحثی است که در دوران های مختلف از گروه های مختلف انجام شده است و معمولا اعتراض هایی نیز نسبت به تقسیم ناعادلانه آن وجود داشته است، اما تقریبا حمایتی از تماشاخانه های خصوصی تاکنون انجام نشده و به جز یک مبلغ ناچیز که به تماشاخانه ها پرداخت شد که حتی معادل اجاره بهای یک ماهِ این مجموعه ها نبود، بیشتر وعده هایی بی عمل بوده است.

داغستانی خاطرنشان کرد: پیشنهادهای مختلفی توسط مدیریت جدید اداره کل هنرهای نمایشی برای حمایت از گروه ها و تماشاخانه ها برنامه ریزی و ارائه شده که متاسفانه تاکنون محقق نشده اند و تمام تماشاخانه داران و اعضای انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی امیدوار هستند که حداقل به زودی یکی از این ایده ها و وعده ها محقق شوند.

کارگردان نمایش پس از برخورد جسم سخت در پایان بیان کرد: متاسفانه هیچ ایده ای برای ادامه فعالیت تماشاخانه های خصوصی به شکل معمول و مرسوم تئاتر وجود ندارد و در صورتی که حمایت دولت از این بنگاه های خصوصی انجام نشود به هیج عنوان امکان ادامه فعالیت برای این مراکز وجود نخواهد داشت. در ابتدای پیدایش و شیوع ویروس کرونا، بعضی از تماشاخانه ها ایده های جدیدی را برای ارائه در قالب های جدید امتحان کردند که متاسفانه همانند ایده های هنری دیگر در دوران کرونا با شکست مواجه شد.

صادق سیادت

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان در حالی با معرفی برگزیدگان این رویداد برگزار شد که دبیر هنری این رویداد از پیشنهاد طراحی جایزه ای به نام محمدرضا شجریان در دوره های آتی سخن گفت.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی، چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با معرفی برگزیدگان بخش های موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک جمعه شب نهم آبان ماه در قالب یک رویداد آنلاین در تالار وحدت به کار خود پایان داد. در این دوره از جشنواره 2 هزار و 350 خواننده و نوازنده در گروه های سنی الف، ب و ج و در شاخه های موسیقی دستگاهی، کلاسیک و نواحی به رقابت پرداختند.

در ابتدای این مراسم که به دلیل بیماری کرونا بدون حضور داوران و شرکت کنندگان جشنواره و به صورت آنلاین از طریق صفحه اینستاگرام انجمن موسیقی ایران پخش می شد، پیام دکتر عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط سیدعباس سجادی مجری مراسم قرائت شد.

از اینکه جشنواره جوان را در روزهای کرونایی تعطیل نکردید، ممنونم!

در ادامه، پیام حسین علیزاده آهنگساز و نماینده بخش موسیقی ایرانی در چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان پخش شد.

در متن پیام حسین علیزاده آمده بود:

"جوان ها به ما انرژی مضاعف می دهند که همچنان این جشنواره را ادامه دهیم. این جشنواره کمبودها و حسن های زیادی دارد که با هم فکری و نظر همه دوستان شرکت کننده می توانیم جشنواره را به حالت ایده آل برسانیم. واقعاً جای تبریک و تشکر دارد که انجمن موسیقی ایران در این شرایط جشنواره را برگزار کرد و اجازه نداد روند برگزاری جشنواره متوقف شود.

من در مرحله اول نسبت به اجراها انتقاد داشتم و کیفیت اجراها برای من رضایت بخش نبود ولی جالب است که شرکت کنندگان بخش نهایی در این مدت کوتاه توانسته بودند پیشرفت کنند و کیفیت خوبی را از خودشان ارائه بدهند. ما در قضاوت ها گاهی حیف مان می آمد که فقط سه برنده اعلام کنیم و به همین خاطر در برخی از بخش ها تعداد برندگان بیشتری را اعلام کردیم.

واقعیت این است که همه بچه ها وقتی به مرحله نهایی می رسند برنده هستند. یک شرایطی پیش می آید که همه نمی توانند برنده این جشنواره باشند ولی قصد ما اعلام برنده یا بازنده نیست. هدف حضور جوان ها در این جشنواره و کسب تجربه است. به هر حال جشنواره امسال در زمینه خلاقیت نتایج بسیار خوبی داشته است، من خودم راغب هستم که بخش خلاقیت را به عنوان یکی از بخش های عمده جشنواره در نظر بگیریم تا بچه ها از خودشان اثر خلق کنند. به نظرم اگر ما این بخش را گسترش بدهیم نتایج بهتری خواهیم گرفت.

گاهی در جشنواره استعدادهای عجیب و غریبی پیدا می شوند که ما می گوئیم ای کاش استاد یا معلم ای ن جوان ها را می دیدیم و به آن ها می گفتیم مثلاً در این مسائل دقت بیشتری کنند. بچه ها از ابتدا باید درست آموزش ببینند چون تصحیح کردن تکنیک بچه ها، بسیار سخت تر و حتی غیرممکن است. از اول باید با مشاوره خوب، معلم های خوب انتخاب کنند. از تمام معلمینی که در سراسر کشور زحمت می کشند و شاگردان به این خوبی تربیت می کنند ممنون هستم. دست همه را می فشارم و به آن ها خسته نباشید می گویم.

ساختار جشنواره موسیقی جوان متحول می شود؟

امیدوارم جشنواره در آینده برنامه هایش را طوری پیش ببرد که بتواند در یک سمیناری از معلمین سراسر کشور دعوت کرده و آن ها را هماهنگ کند تا جشنواره به نتایج بهتری برسد. پیشنهاد من برای دوره های بعد، تحول در جشنواره است که امیدوارم این مسئله را بتوانیم با هماهنگی مسئولین انجمن موسیقی پیش ببریم. ایران یک کشور پهناور و با فرهنگ های بسیار متنوع است، من همیشه فکر می کنم ایران یک جغرافیایی از جهان است چون آدم های مختلف از نژادها، فرهنگ ها و زبان های متفاوت در ایران حضور دارند. در کنار هم قرار گرفتن این ها برای جشنواره بسیار غنی است.

یکی دو دهه پیش وقتی پیشکسوت ها از بین می رفتند جایگزینی برای آن ها نداشتیم و افسوس می خوردیم. فکر می کردیم این ساز و موسیقی حتی ممکن است از تاریخ حذف شود ولی این جشنواره باعث شد که یک بازسازی صورت بگیرد. الآن نوازندگان در سنین پایین به سراغ سازهایی می روند که قبلاً نمی رفتند.

شعار جشنواره برای موسیقی نواحی، اتحاد و همبستگی است، ما برای موسیقی نواحی هیچ نگرانی نداریم که در آینده چه خواهد شد. به نظرم ما در موسیقی نواحی شاهد یک تولد دوباره هستیم. آن موسیقی که در کشور جریان دارد، موسیقی کلاسیک یا سنتی ایرانی، موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی نواحی است. این سه موضوع در جشنواره اهمیت دارد. واقعاً در این دوران نتایج خوبی داده است. من از زبان دوستان کلاسیک می شنوم که پیشرفت ها زیاد بوده است. نکته جالب دیگر اینکه اکثریت شرکت کنندگان در تمام رشته ها از شهرستان ها هستند و این مسئله نشان می دهد که همه راغب شده اند.

در این شرایط، موسیقی روح ما را قوی می کند. شرایط، شرایط جالبی نیست و ما مدام خبرهای ناگوار می شنویم. موسیقی یکی از هنرهایی است که ما می توانیم به آن پناه ببریم. جوان ها الآن بیشتر در منزل و دور از امکانات هستند و ممکن است تجربه نداشته باشند که چه کار کنند. ممکن است از نظر نوازندگی و تکنیک یک انحرافاتی پیش بیاید. پیشنهاد من به جوانان این است که در این شرایط حتی از دور هم که شده با کسانی که لازم است مشورت کنند و همیشه فکر کنند که دارند زیر نظر استاد کار می کنند. امیدوارم این دوران زودتر تمام شود. "

در ادامه پیام سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایش در آمد.

یادی از خسرو آواز ایران در اختتامیه جشنواره چهاردهم

یکی از بخش های ویژه آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، یادبود خسروی آواز ایران بود که در این بخش برخی از داوران جشنواره نظیر حسین علیزاده، حمیدرضا نوربخش، محمدرضا درویشی، داریوش پیرنیاکان، بهروز همتی، علی اصغر شاه زیدی ، داوود گنجه ای و حسین بهروزی نیا از محمدرضا شجریان گفتند و یاد این استاد بزرگوار را گرامی داشتند.

سخنران بعدی که برای ایراد سخن به روی سن آمد، هومان اسعدی دبیر چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان بود که برای هشتمین سال پیاپی دبیری این جشنواره را برعهده داشت.

دبیر جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: پیش از هر چیز بر خود واجب می دانم که یادی کنم از بزرگمرد جاودانه موسیقی ایران زمین، استاد محمدرضا شجریان، که ما نیز در نهمین دوره از جشنوارۀ ملی موسیقی جوان افتخار میزبانی و همراهی ایشان به عنوان عضو شوراهای تخصصی را داشتیم، ولی متأسفانه در ادامه کار تقدیر یارمان نبود. از طرف خودم و استادان و همکاران گرانقدرم به جامعۀ موسیقی و ملت ایران عمیقاً تسلیت عرض می کنم. با مهر آمد و با مهر رفت، و تا مهر باقی ست و تا صوت و سامعه و هنر و انسانیت باقی ست یاد و نام و صدای ملکوتی اش باقی و جاودان خواهد ماند.

اسعدی ادامه داد: امیدوارم در آینده و در زمان مقتضی جایزه ای ویژه به نام و یاد استاد محمدرضا شجریان، به گونه ای که شایسته و درخورِ شأن و منزلتِ این بزرگمرد تاریخ موسیقی ایران و جهان باشد، در همین جشنواره یا رویدادهای مشابه تدارک دیده شود. البته همان طور که مستحضرید، به دلیل شرایط جهانی و عالمگیرِ کرونا، در این دوره از جشنواره با وضعیت پیچیده و پُر چالشی مواجه بودیم، همچنین رویدادهای مشابه در جهان هم با چالش هایی از همین قبیل روبه رو بوده اند. اما، علی رغم تمام این پیچیدگی ها، با حمایت و همکاری مسئولین محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همکاران عزیزم در انجمن موسیقی ایران و به ویژه استادان گرانقدر، این دوره از جشنواره نیز به طور شایسته ای برگزار شد.

وی افزود: ما امسال بیشترین تعداد شرکت کننده را جذب کنیم (حدود 2400 شرکت کننده) که از تمامی ادوار پیشین جشنواره تعداد بیشتری بوده است و این مهم حاکی از بارقه های امیدی ست که علی رغم این وضعیت، امید به زندگی و نقش موسیقی در تحمل این شرایط و امیدبخشی به آینده قابل توجه بوده است. در مرحلۀ نهایی نیز شاهد اجراهای بسیار درخشان و چشم گیری بودیم. به تمامی عزیزان شرکت کننده تبریک عرض می کنم، چه کسانی که اسامی شان به عنوان برگزیده اعلام می شود و چه کسانی که در مرحلۀ نخست شرکت کردند. همین که امید و عشق به زندگی و موسیقی را زنده نگه داشتند به آنها تبریک عرض می کنم، از تلاش های ارزشمندشان قدردانی می کنم و برای همگی شان آرزوی موفقیت های روزافزون دارم... از نظر ما همه برنده هستند.

به امید روزهایی بهتر، هم برای موسیقی و هم برای مردم ایران و جهان

اسعدی در بخش پایانی صحبت های خود بیان کرد: از استادان عزیز و بزرگواری که در قالب هیئت های محترم داوری، شوراهای تخصصی، و مشاوران در این دوره از جشنواره و در طی این سال ها، صمیمانه و خالصانه با ما همکاری کردند. همین طور از مسئولین محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل محترم دفتر موسیقی، به ویژه معاون محترم امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و همین طور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، سپاسگزاری می کنم که به ما این امکان را دادند تا این جشنواره را بدان سان که با همکارانم در انجمن موسیقی ایران صلاح دانستیم علی رغم این شرایط و دشواری ها برگزار کنیم که امیدوارم نتیجۀ رضایت بخشی حاصل شده و در آینده هم در شرایطی بهتر و مطلوب تر، و رفع این بیماری، این جشنواره کماکان تداوم و استمرار یابد.

وی در ادامه قدردانی های خود افزود: از علی ثابت نیا مدیر امور اجرایی جشنواره و مدیر عامل مانجمن موسیقی ایران و همکاران گرانقدرم در ستاد جشنواره صمیمانه سپاسگزاری می کنم که با زحمات و حمایت های بی دریغ شان در این ایام، و با تمهیدات و تدابیری خردمندانه در این شرایط طاقت فرسا، توانستند این بار را به سرمنزل مقصود برسانند. همین طور از مدیرعامل محترم بنیاد رودکی و دیگر همراهان و مسئولینی که به ما امید و دلگرمی دادند و همکاری و حمایت کردند نیز قدردانی می کنم. امیدوارم سال آینده در همین سالن، و همین صندلی های تالار رودکی و تالار وحدت، دگرباره حضور پُر شور موسیقیدانان و مخاطبان را شاهد باشیم. به امید روزهایی بهتر، هم برای موسیقی و هم برای مردم ایران و جهان

پس از صحبت های اسعدی متن پیام محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد به چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به مخاطبان ارائه شد.

چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی برگزار شد.

کد خبر 452653

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
علیرضا اسماعیلی، از تصویب 4 میلیارد تومان اعتبار برای برگزاری پاییزه کتاب سال 1399 از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره میزان اعتبار طرح پاییزه کتاب 99 بیان کرد: اعتبار طرح پاییزه کتاب 99 که همزمان با هفته کتاب برگزار می شود، 4 میلیارد تومان تعیین شده است.

وی با اشاره به افزایش اعتبار کلی طرح در مقایسه با طرح مشابه سال گذشته افزود: در مقایسه با پاییزه سال 1398، اعتبار کلی پاییزه امسال، افزایش دو برابری را نشان می دهد و هنوز برای افزایش اعتبار در طول طرح تصمیم گیری نشده است.

ثبت نام پاییزه کتاب 1399 تا 15 آبان ماه ادامه دارد و بعد از گذشت پنج روز از اغاز ثبت نام، 636 کتاب فروشی برای مشارکت در این طرح اعلام آمادگی کرده اند.

پاییزه کتاب99 همزمان با هفته کتاب از 24 تا 30 آبان ماه در سراسر کشور برگزار می شود. سقف خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب99، با افزایش 25درصدی از 150هزار تومان به 200 هزار تومان رسیده است و خریداران می توانند از 20 درصد یارانه خرید کتاب تا سقف 200هزار تومان در این طرح بهره مند شوند.

علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره میزان اعتبار طرح پاییزه کتاب 99 بیان کرد: اعتبار طرح پاییزه کتاب 99 که همزمان با هفته کتاب برگزار می شود، 4 میلیارد تومان تعیین شده است.

وی با اشاره به افزایش اعتبار کلی طرح در مقایسه با طرح مشابه سال گذشته افزود: در مقایسه با پاییزه سال 1398، اعتبار کلی پاییزه امسال، افزایش دو برابری را نشان می دهد و هنوز برای افزایش اعتبار در طول طرح تصمیم گیری نشده است.

ثبت نام پاییزه کتاب 1399 تا 15 آبان ماه ادامه دارد و بعد از گذشت پنج روز از اغاز ثبت نام، 636 کتاب فروشی برای مشارکت در این طرح اعلام آمادگی کرده اند.

پاییزه کتاب99 همزمان با هفته کتاب از 24 تا 30 آبان ماه در سراسر کشور برگزار می شود. سقف خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب99، با افزایش 25درصدی از 150هزار تومان به 200 هزار تومان رسیده است و خریداران می توانند از 20 درصد یارانه خرید کتاب تا سقف 200هزار تومان در این طرح بهره مند شوند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
آمارهای خانه کتاب نشان می دهد که عناوین کتاب در مهر ماه سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته بیش از 40 درصد کاهش داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰ سایت های دیگر : امروز نیوز خبر گزاری رسا

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، این ادعا که اقتصاد نشر در میان سایر حوزه های دیگر فرهنگ بیشترین آسیب را در طول یک سال گذشته و به صورت مشخص از 8 ماه گذشته تاکنون متحمل شده است، ادعای چندان نادرستی نیست؛ زیرا به جرأت می توان گفت کتاب و کتابخوانی در یکسال گذشته با مشکلات بیشتری نسبت به سال های قبل از آن روبرو بوده است.

این مشکل البته که جهانی است و تنها به ایران محدود نمی شود. همین حالا در اغلب کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه که موج جدید کرونا به راه افتاده است و قرنطینه های احتمالی حاکم خواهد شد ، کتابفروشان و ناشران نگران از تعطیلی های دوباره و صدمات غیرقابل جبران به اقتصاد نشر هستند.

در ایران نیز که نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری تعطیل شد و این احتمال وجود دارد که برای سال آتی نیز با توجه به ریشه کن نشدن ویروس کرونا احتمال برگزاری نمایشگاه کتاب وجود نداشته باشد، ناشران با ضررهای ریز و درشت اقتصادی روبرو شده اند. به این باید بی مهری و کم لطفی چندین ساله مخاطب به کتاب و کتابخوانی و رشد سرسام آور بهای کاغذ، چاپ و مرکب و سایر مواد اولیه چاپ کتاب را نیز افزود.

مشکلاتی که حالا در نیمه دوم سال رفته رفته خود را در شمارگان کتاب های منتشر شده، تعداد عناوین چاپ شده و ... نشان می دهد. ناشرانی که ترجیح می دهند کتاب های خود را به چاپخانه نفرستند و بیش از این متضرر نشوند.

آمارهای نشر نیز برخلاف میل مسئولان این کاهش شمار انتشار کتاب در سال جاری را به خوبی نشان می دهد. بر این اساس اگرچه از ابتدای اردیبهشت ماه که نشر تازه شروع به کار کرد، تاکنون شمار عناوین منتشر شده کتاب کاهش های بسیار چشمگیر نداشته است ، اما بر کسی پوشیده نیست که انتشار کتاب در 100 نسخه و 200 نسخه به چه معنا است؟

با این حالا در مهرماه نیز به مانند دو تا سه ماه گذشته با ریزش عناوین منتشر شده روبرو بوده ایم. بر اساس آمارهای مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در مهرماه سال جاری پنج هزار و 88 عنوان کتاب منتشر شده است که از این تعداد 3 هزار و 785 عنوان تالیف و هزار و 1030 عنوان ترجمه بوده است.

همچنین شمار کتاب های چاپ اول 3 هزار و 191عنوان و شماره تجدید چاپی ها هزار و 897 عنوان بوده است. شمارگان کل کتاب های منتشر شده در مهرماه سال جاری شش میلیون و 623 هزار و 751 نسخه بوده است.

در میان رده های دیویی منتشر شده در مهر ماه ، ادبیات با 1064 عنوان در صدر قرار دارد.که 754 عنوان کتاب در حوزه ادبیات تالیفی و 310 عنوان ترجمه هستند. پس از ادبیات کمک آموزشی با 921 عنوان و کودک و نوجوان با 715 عنوان قرار دارند.

اما مقایسه آمار نشر در مهر ماه سال جاری با بازه زمانی مشابه سال گذشته یعنی مهر 98 نشان از کاهش بیش از 40 درصدی عناوین در سال جاری دارد. چرا که در مهر سال گذشته 9 هزار و 145 عنوان کتاب منتشر شده است.

در عین حال شمارگان کل کتاب های منتشر شده در مهر ماه سال14 میلیون و 941 هزار و 293 نسخه بوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با صدو پیام، درگذشت محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر تازه ترین ها خبرگزاری پانا خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در متن پیام ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران آمده است:

بازگشت همه به سوی اوست

با نهایت تاسف و تأثر درگذشت همکار عزیزمان جناب آقای دکتر محمد محمدپور را که از مدیران و سربازان شایسته سنگر فرهنگ و از یادگاران 8 سال دفاع مقدس بودند به خانواده محترم آن مرحوم و کلیه همکاران گرامی به ویژه همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان آذربایجان شرقی تسلیت عرض نموده و از خداوند بزرگ برای آن سفرکرده، غفران واسعه الهی و برای کلیه بازماندگان محترم صبری جمیل و اجری جزیل مسئلت می نمایم.

روحش شاد و یادش گرامی باد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در متن پیام ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران آمده است:

بازگشت همه به سوی اوست

با نهایت تاسف و تأثر درگذشت همکار عزیزمان جناب آقای دکتر محمد محمدپور را که از مدیران و سربازان شایسته سنگر فرهنگ و از یادگاران 8 سال دفاع مقدس بودند به خانواده محترم آن مرحوم و کلیه همکاران گرامی به ویژه همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان آذربایجان شرقی تسلیت عرض نموده و از خداوند بزرگ برای آن سفرکرده، غفران واسعه الهی و برای کلیه بازماندگان محترم صبری جمیل و اجری جزیل مسئلت می نمایم.

روحش شاد و یادش گرامی باد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی درگذشت محمد محمدپور را به دلیل ابتلا به بیماری کرونا تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری مهر ، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی درگذشت محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی را تسلیت گفت.

محمدپور که به ویروس کرونا مبتلا شده بود، پس از انتقال به بخش مراقبت های ویژه، صبح امروز 10 آبان به دیار حق شتافت. وی در سال 1347 متولد شد و در عملیات کربلای پنج به درجه جانبازی نائل آمد.

مشروح متن پیام جوادی در ادامه می آید:

انا الله و انا الیه راجعون

خبر درگذشت دکتر محمد محمدپور؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان آذربایجان شرقی موجب تأسف و تأثر مجموعه همکاران در معاونت امور فرهنگی و مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. این جانباز هشت سال دفاع مقدس یکی از مدیران وظیفه شناس و متعهد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که در دوران حضور چهار ساله اش در این سمت به توفیقات خوبی دست یافت.

اینجانب ضمن تسلیت به خانواده محترم ایشان و نیز دوستان و همکاران وی در استان آذربایجان شرقی، از خداوند مهربان طلب رحمت و مغفرت و علو درجات را برای وی آرزومندم و برای بازماندگان آن مرحوم صبر جمیل و اجر جزیل مسالت می کنم.

کد خبر 5060486

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
وزارت فرهنگ و ارشاد دعوا را از مصاحبه کردن به سمتِ بی مهری با تولیدکنندگان و تهیه کنندگانی برده، بهانه جدیدی که این بار با "دیرین دیرین" کلید خورده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۱ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین شاخص نیوز شعار سال

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، چند ماهی است که مسئولین وزارت ارشاد اسلامی و به طور خاص سازمان سینمایی در مصاحبه هایشان بطور مکرر ادعای حمایت از رسانه های صوت و تصویر و برنامه های نمایش خانگی می کنند و موانع بر سر راه این رسانه ها را نتیجه ورود دیگر نهادهای حاکمیتی همچون صدا و سیما به این حوزه اعلام می کنند.

بعنوان مثال در سال گذشته و پس از صدور بخشنامه ای از سوی رئیس قوه قضاییه خطاب به قضات محاکم که مرجع استعلام برنامه های شبکه نمایش خانگی را سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی متعلق به صدا و سیمای جمهوری اسلامی عنوان کرده بودند.

مهدی طباطبایی نژاد معاون وقت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی وزارت ارشاد در مصاحبه با رسانه ها و در واکنش به این بخشنامه واگذاری حوزه شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما را منجر به کاهش تولیدات در این حوزه و همچنین بروز مشکلات جدی در عرضه آن ها عنوان کرد.

این رویه در سال جاری به کرّات ادامه داشت و معاون وقت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی به طور دوره ای در مصاحبه هایی خلع یدِ ارشاد از صدور مجوز را به معنای پایان تولید در شبکه نمایش خانگی قلمداد می کرد. با تغییر معاون سابق، سعید رجبی فروتن معاون جدید نیز با محض منصوب شدن در یادداشتی با تاختن به صدا و سیما بار دیگر به حمایت همه جانبه ارشاد و سازمان سینمایی از تولیدکنندگان شبکه نمایش خانگی اشاره کرد.

اما چندی پیش خبر رسید که وزارت ارشاد به روشنی جلوی تولیدات خارج از تلویزیون سنگ اندازی می کند و قصد دارد دعوای خود با سایر دستگاه های دولتی و حاکمیتی را بر سر تهیه کنندگان آثار نمایشی آوار کند. ماجرا از این قرار است که طبق پروتکل از پیش تعیین شده، همه فیلم ها و سریال ها و برنامه های ترکیبی و در VOD ها برای تبلیغات شهری بر روی بیلبوردها نیاز به تأییدیه ای از سوی وزارت ارشاد دارند.

شنیده ها حاکی از آن است که برنامه هایی همچون (دیرین دیرین) که برای تولید از راه قانونی اقدام کرده و مجوز ساترا را کسب کرده اند، برخلاف آنچه مسئولین وزارت ارشاد ادعا می کردند از سوی این وزارتخانه مورد بی مهری و بی توجهی قرار گرفته و مجوز تبلیغات شان تنها به گناه رعایت مسیرهای قانونی صادر نمی شود.

این در حالی است که همانطور که پیش از این بیان شد مسئولین وزارت ارشاد و سازمان های تابعه شان بارها ادعای همراهی و همدلی با این برنامه ها را داشته اند و حالا در مقام عمل به نظر می رسد همین رسانه ها و برنامه های تولیدی شان را قربانی جنگ قدرتی کرده اند که با صدا و سیما دارند.

امید است وزارت ارشاد به عنوان یکی از متولیان اصلی مسأله فرهنگ با پرهیز از این کشمکش ها تلاش واقعی خود را در جهت تقویت شبکه نمایش خانگی کند و اهتمام و توجهش به این حوزه را در عمل اثبات کند تا تا این طفل نوپا در ابتدای مسیر پرفراز و نشیبی که پیش رو دارد با این دست موانع روبرو نگردد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینماپرس: شفیع آقامحمدیان گفت: بی تردید هر عقل سلیمی می داند که در این روزهای کرونایی باید جلوی برگزاری جشنواره های سینمایی بی خاصیت و فاقد استراتژی مشخص گرفته شود؛ اصلاً پرسش اساسی این است که جشنواره هایی که هیچ خاصیتی نداشته و ندارند و تأثیری در جامعه نمی گذارند چرا باید برگزار شوند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۱ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم سینمایی فرار از جهنم و راننده سفیر در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: به عقیده بنده نیاز است هرچه سریع تر فکری درست اندیشه شود تا جلوی برخی تجمعات و اقدامات زائد و خطرآفرین در سینما گرفته شود. در این راستا نیاز است در وهله اول مراکز قانونی و دولتی قدم جلو بگذارند. دولت باید مردم را تشویق به رفتارهایی برای مقابله با کرونا کند تا کرونا دفع شود، همچنین مراکز وابسته به دولت نیز باید این مسأله را رعایت کنند.

وی سپس با بیان اینکه مراکز دولتی نباید جشنواره برگزار کنند تصریح کرد: وقتی هر روز آمار متوفیان اینقدر بالا می رود و آمارها نشان می دهد که ویروس منحوس کرونا روزانه تا 3 برابر جنگ تحمیلی جان هم میهنان مان را می گیرد چرا باید ریسک کرد و با برگزاری جشنواره های بی خاصیت این آمار را صعودی نمود؟ دولتمردان باید فکر اساسی کنند برای این جشنواره ها؛ همه ما به خوبی می دانیم که اغلب این جشنواره ها یک شوی بی خاصیت هستند و به خصوص وقتی مردم در این روزهای کرونایی از آن ها استقبال نمی کنند برگزاری شان هیچ معنایی ندارد.

این سینماگر خاطرنشان کرد: پر واضح است وقتی چنین مشکلی به صورت اپیدمی پیدا می شود باید یک فکر درست برای برون رفت از آن بشود، باید اندیشه ای هوشمندانه سینما را از این وضعیت نجات دهد. بنده معتقدم مدیران سینمایی باید اکران آنلاین را جدی بگیرند! ما در وهله اول باید برای این سیستم فکر درست و حسابی بکنیم و چاره ای بیندیشیم تا ارتباط مردم با فضای آنلاین بیشتر شود.

آقامحمدیان با تأکید بر اینکه مهمترین نکته این است که باید قوانین جدی برای استفاده از این سیستم ها وضع شود اظهارداشت: مدیران فرهنگی و سینمایی باید سینما را ورشکستگی نجات دهند؛ یکی از اقدامات اساسی در این راستا آن است که باید بخش آنلاین گسترش پیدا کند. ما تجربه ها را پشت سر گذاشته ایم و حالا باید قانون مند عمل کنیم. دنیا در حال حاضر درگیر ویروس کرونا است اما کشورهای پیشرفته مشکل ما را ندارند و حساب شده پیش می روند. چرا که در این کشورها سلیقه مدیران اعمال نمی شود و همه برنامه ریزی برای نجات یک بخش دارند اما ما جزیره ای عمل می کنیم و عملکرد جزیره ای خسارت جدی به همراه دارد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
همایون فربد با اشاره به تعطیلی طولانی مدت سینماها در روزهای شیوع ویروس کرونا تأکید کرد که این تعطیلی برنامه ریزی مالی سینمادارها را بهم ریخت و باعث شد برخی سینمادارها نتوانند با پخش کننده ها تسویه حساب کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۱

همایون فربد مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا و عواقبی که برای سینما در پی داشت باعث شد که چرخه اقتصادی سینمایی از حرکت بایستد و این اتفاق به ضرر همه اهالی سینما شد که سینماداران نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

فربد تصریح کرد: طبق آخرین اطلاعاتی که از سینماهای مجموعه کورش دارم می دانم که این مجموعه مبلغ فروش فیلم ها را با صاحبان آثار تسویه کرده اند و از اینکه چه سینماهایی این تسویه حساب را انجام نداده اند اطلاعی ندارم اما اگر سینمایی نتوانسته با پخش کننده فیلم تسویه حساب کند قطعاً سوءنیتی نبوده و همه می دانیم که شیوع ویروس کرونا چه بلایی بر سر سینما آورده و آن ها هم قطعاً به دلیل مشکلات ناشی از این اتفاق برنامه ریزی مالی شان بهم خورده و نتوانسته اند مبالغ فروش را تسویه کنند.

او افزود: قطعاً هیچ سینماداری نمی خواهد مقروض باشد ولی می بینیم که شرایط به هیچ وجه مساعد نیست و در اکثر سینماها شاهد تعدیل نیرو هستیم. قطعاً سینمادارها برنامه ریزی هایی برای پرداخت پول پخش کننده ها داشته اند که متأسفانه با تعطیلی طولانی مدت سینماها برنامه ریزی مالی آن ها بهم خورده و این اتفاق را به همراه داشته است. با توجه به شرایطی که شاهد هستیم به نظر من سینمادارها و صاحبان آثار هر دو حق دارند و فکر می کنم با تعاملی دو طرفه می توان به حل شدن این مشکل امیدوار بود.

مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر در ادامه درباره حمایت های صورت گرفته از سینماها در روزهای شیوع کرونا، گفت: از سوی انجمن سینماداران اقلام بهداشتی در اختیار ما گذاشته شد که مورد استفاده قرار گرفت اما برای ایمن تر شدن فضا خودمان در کنار حمایت های انجمن سینماداران اقداماتی داشتیم و سینماهای مجموعه کورش از گروه صنعتی گلرنگ دستگاه های ضدعفونی تهیه کردند.

فربد درباره میزان فروش فیلم ها گفت: پس از بازگشایی سینماها در روزها ابتدایی که فیلم شنای پروانه اکران می شد فروش نسبتاً خوبی را شاهد بودیم و تقریباً 50 درصد سالن پر می شد اما با کنار رفتن شنای پروانه وضعیت فروش فیلم ها نامساعد شد و در حال حاضر فیلمی بر پرده سینما نیست که بخواهیم به فروش بالای آن امیدوار باشیم. مردم به مرور نسبت به ایمن بودن فضای سالن های سینما اطمینان پیدا می کردند و فکر می کنم در حال حاضر اگر فیلم خوبی اکران شود می توان فروش خوبی را پیش بینی کرد.

او در پایان گفت: اکران در این شرایط برای هر فیلمی با ضرر مالی همراه خواهد بود اما به نظر من با تمهیداتی باید به رونق سینماها کمک کرد. تعطیلی سینماها در شرایطی که رستوران ها، کافه ها و دیگر اماکن به فعالیت خود ادامه می دهند منطقی نیست و بهتر است تجدید نظری درباره این تعطیلی ها صورت گیرد چرا که مطمئناً سالن های سینما و تئاتر با توجه به رعایت نکات بهداشتی کمترین خطر را در شیوع ویروس کرونا دارند.

سینمادارها همایون فربد پردیس سینمایی هروی سنتر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
مهدی بزرگمهر با اشاره به اینکه امروز معضلات و مشکلات بسیاری در سینمای ایران وجود دارد، تأکید کرد که با ناکارآمدی هیأت مدیره خانه سینما در دوره گذشته امروز هیچ وزارتخانه ای مسئولیت حل مشکلات هنرمندان را بر عهده نمی گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۱ سایت های دیگر : شعار سال

مهدی بزرگمهر موسیقی دان و آهنگساز سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: خانه سینما در حل اصلی ترین و ابتدایی ترین نیازهای وجودی خود عاجز است و ساختار این نهاد صنفی یک ساختار بهم ریخته و بلاتکلیف است که شبیه یک کلاف سردرگم شده است.

بزرگمهر تصریح کرد: هیأت مدیره سابق خانه سینما اساسنامه را زیر پا گذاشت و هیأت مدیره جدید باید موضع خود را نسبت به اساسنامه خانه سینما مشخص کند. اگر قرار است این هیأت مدیره به اساسنامه پایبند باشد تکلیف کاملاً مشخص است و باید این هدف اعلام شود که عملکرد هیأت مدیره بر اساس اساسنامه خواهد بود. متأسفانه هیأت مدیره قبلی با زیر پا گذاشتن این اساسنامه همه چیز را بهم زد و همه اهالی سینما در یک سردرگمی بزرگ به سر می برند.

او افزود: در سال های گذشته قرار بر این شد که صنوف خانه سینما در وزارت کار ثبت شوند و امروز می بینیم با این عملکرد هم وزارت کار احساس مسئولیتی نسبت به اهالی سینما ندارد و مشکلی از مشکلات سینماگران حل نشده است. با ثبت صنوف خانه سینما در وزارت کار امروز سینماگران نه از وزارت کار می توانند مطالبات خود را پیگیری کنند و نه وزارت فرهنگ؛ دیگر هیچ یک از وزارت خانه ها مسئولیتی بابت سینماگران بر عهده نمی گیرند.

آهنگساز مجموعه تلویزیونی کلاه پهلوی در ادامه اظهاراتش، گفت: اگر امروز یک سینماگر برای رسیدگی به حقوقش به وزارت کار مراجعه کند باید برای رسیدگی و شکایت یک کارفرما معرفی کند و وقتی هیچ کارفرمایی وجود ندارد به مطالباتش رسیدگی نمی شود و در واقع مراجعه اش به وزارت کار غیر قانونی است. کسانی که هنرمندان را مجبور به ثبت صنوفشان در وزارت کار کرده اند هیچ اطلاعی از ساز و کارهای موجود ندارند و مسیری اشتباه را در برابر سینمای ایران قرار داده اند که می بینیم در بدترین شرایط ممکن که شیوع ویروس کرونا آن را به وجود آورده، امروز هیچ نهاد، سازمان و وزارت خانه ای مسئولیت اعضای خانه سینما را بر عهده نمی گیرد.

بزرگمهر تأکید کرد: ساماندهی صنوف و جلوگیری از این بلبشو کار سخت و پیچیده ای نیست. ساده ترین کار پذیرش مسئولیت اجرای اساسنامه خانه سینما است که راه را برای همه مشخص می کند. هیأت مدیره نباید سلیقه ای عمل کند و باید بر اساس یک اصول عملکردش را تنظیم کند تا هیأت مدیره بعدی هم بتواند مسیر او را در پیش گرفته و در نهایت حل معضلات خانه سینما به یک نتیجه مشخص برسد.

او در پایان خاطرنشان کرد: اگر ساز و کار قبلی خانه سینما امروز در این نهاد صنفی حاکم بود حداقل می دانستیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف به رسیدگی به مشکلات سینماگران است اما امروز که 9 ماه از شیوع ویروس کرونا می گذرد هیچ وزارت خانه ای مسئولیت نمی پذیرد و این وضعیت وحشتناک که نمی دانیم مشکلمان را کجا حل کنیم، حاصل ناکارآمدی دوستان در هیأت مدیره خانه سینما است.

خانه سینما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت کار مهدی بزرگمهر هیأت مدیره خانه سینما

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
پرسشی که پیش می آید این که چرا شاهد این میزان نوسان در موضع گیری درباره پروژه های سینمایی و تلویزیونی در دوران کرونا از سوی شماری از مجموعه های صنفی هستیم؟! ماجرا به اقتصاد سینما و نیاز اهالی سینما به کسب درآمد برای حفظ حداقل های زندگی شان در این دوران بازمی گردد...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

پس از درگذشت کریم اکبری مبارکه، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، موجی از واکنش ها از سوی اهالی سینما و نهادهای صنفی حوزه سینما از لزوم رعایت استانداردهای سخت گیرانه بهداشتی تا لزوم تعطیلی پروژه ها تا زمان فروکش کردن پروژه های سینمایی و سریال ها را در پی داشته که برخی صنوف پیش از این در دو مقطع به کلی مواضع متفاوتی در پیش گرفته بودند؛ موضع گیری های متناقضی که عمدتاً متاثر از تبعات اقتصادی در پیش گرفتن مستمر استانداردهای سخت گیرانه در این عرصه است.

به گزارش تابناک ؛ طوری با پدر من رفتار کرده بودند که انگار ایشان عامدانه قصد حضور در پروژه (سریال مجلس سربرون) را نداشته و این موضوع پدرم را خیلی ناراحت کرده بود، تا جایی که شب قبل از فوت که در بیمارستان بودند از برادرم خواسته بودند عکسی از ایشان برای گروه تولید فرستاده شود تا بدانند در بیمارستان بستری شده است! ؛ این بخشی از اظهارات تازه فرزند مرحوم کریم اکبری مبارکه، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون است که به تازگی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشته و فوتش منجر به موجی از واکنش ها شده است.

شماری از سینماگران از جمله گروهی از بازیگران نسبت به تبعات تداوم پروژه های سینمایی و تلویزیونی در این شرایط هشدار داده اند و شماری از صنوف کلیدی سینما، خواستار محصولات فیلم ها و سریال ها تا کاهش چشمگیر شمار مبتلایان به کرونا در راستای تامین امنیت جانی اهالی سینما شده اند؛ خواسته ای که معقول به نظر می رسد، چون اگر به پشت صحنه این تولیدات سر زده باشید، درمی یابید که رعایت پروتکل های بهداشتی در تولیدات سینمایی تقریباً ناممکن است و چک کردن دمای بدن یا استفاده از ماسک که طبیعتاً در هنگام گریم یا جلوی دوربین شدنی نیست، نمی تواند مانع از شیوع کرونا شود.

اساساً بستر خلق بسیاری از آثار هنری به ویژه پشت صحنه فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی و محصولات شبکه نمایش خانگی به شکل اجتناب ناپذیری، با حضور انبوهی از هنرمندان و تکنیسین ها همراه است؛ فیلمبردار، صدابردار، نورپرداز و کارگردان به همراه دستیاران شان به اجبار پشت دوربین حضور دارند و به این گروه طراح صحنه و لباس و دستیاران شان، گریمور و دستیارانش و... افزوده می شوند که مجموعه این عوامل در پشت صحنه، گاهی تا سی نفر در سر صحنه و ده ها تن در اتاق های مجاور همراه می شود که به آماده سازی گریم و لباس و... مشغولند.

در هفته های ابتدایی شیوع کرونا، برخی صنوف سینمایی موضع گیری هایی را درباره تعطیلی پروژه های سینمایی داشتند و در این زمینه حتی در مجموعه اطلاع رسانی هایی اسامی پروژه هایی که فعال هستند را مطرح کردند که مناقشه برانگیز شد. مدتی بعد ماجرا به کل تغییر کرد و نه تنها این پیگیر و هسته فعال در آن منحل شد، بلکه حتی برخی از صنوف سینمایی رویکرد معکوسی در پیش گرفتند و در اطلاعیه هایی به عدم صدور پروانه ساخت برای فیلم های سینمایی و سریال ها در دوران شیوع کرونا که برای مدت تولید در این دوره رخ داده بود، نیز به شدت اعتراض کردند.

حال همان صنوف سینمایی، مواضع حتی شدیدتر گرفته اند و دوباره خواستار تحدید پروژه های سینمایی و برخی صنوف دیگر خواستار رعایت اصول بهداشتی شده اند. پرسشی که پیش می آید این که چرا شاهد این میزان نوسان در موضع گیری درباره پروژه های سینمایی و تلویزیونی در دوران کرونا از سوی شماری از مجموعه های صنفی هستیم و چرا بر سر تعطیلی پروژه های سینمایی چنین کشمکشی راه افتاده است؟! ماجرا به اقتصاد سینما و نیاز اهالی سینما به کسب درآمد برای حفظ حداقل های زندگی شان در این دوران بازمی گردد.

به جز گروه محدودی از تهیه کنندگان، کارگردان ها و جمعی از بازیگران و فیلمبرداران، اغلب اهالی سینما دستمزد بالایی ندارند و به همین دلیل پس انداز قابل توجهی نیز ندارند. با توجه به کاهش شمار پروژه ها در دوران کرونا، پس انداز بسیاری از سینماگران نیز رو به پایان است و به همین دلیل، پس از هر تعطیلی دوره ای در این ایام، آنها تحت فشار مالی قرار می گیرند و مجبورند همچون دیگر مشاغل با وجود مخاطرات کرونا فعالیت داشته باشند؛ بنابراین وقتی صنوف به سمت تعطیلی پروژه ها می روند، گروهی از اعضای صنوف به متولیان صنوف فشار می آورند و این تحدید فعالیت ها شکننده می شود. این وضعیت و تداوم تولید می تواند سیلی از قربانیان را از میان اهالی سینما نیز در میان درگذشتگان بر اثر کرونا تبدیل کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
درگذشت یک بازیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا که گفته می شود در سر صحنه تولید یک سریال به این ویروس مبتلا شده، بار دیگر زنگ خطر را درباره جدی گرفتن رعایت پروتکل های بهداشتی در تولیدات سینمایی و تلویزیونی به صدا درآورد.

روزنامه کیهان پیش از این نسبت به خطرات شایع در صحنه تولید فیلم ها و سریال ها در دوران بیداد کرونا هشدار داده بود، اما درگذشت کریم اکبری مبارکه، از بازیگران بی حاشیه سینما و تلویزیون، بار دیگر لزوم نظارت جدی تر بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در محل تصویربرداری این گونه پروژه ها را مورد تاکید قرار داد.
پیش از این نیز برخی از بازیگران، مثل مهران رجبی، لاله اسکندری و... در هنگام حضور در صحنه تصویربرداری آثار سینمایی و تلویزیونی به ویروس کرونا مبتلا شده بودند و کریم اکبری مبارکه نیز قربانی ضعف نظارت بر رعایت نکات بهداشتی در این گونه تولیدات شد. خانواده مرحوم اکبری مبارکه روز گذشته در حاشیه تشییع پیکر این بازیگر نسبت به عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی در صحنه سریالی که این بازیگر در آن حضور داشت و منجر به ابتلا به کرونا و فوت وی شد، معترض بودند.
این اتفاق باید مدنظر رئیس سازمان سینمایی و همچنین مدیران صدا و سیما قرار بگیرد تا نظارت لازم برای اجرای دستورالعمل های بهداشتی در پروژه های تولید آثار سینمایی و تلویزیونی صورت بگیرد؛ در غیراین صورت باز هم باید انتظار قربانی شدن بازیگران و عوامل تولید این آثار را داشته باشیم.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
جشنواره فیلم کوتاه تهران در سال 1398، با چالش فروش اینترنتی بلیط برای آثار اکران شده روبرو بود و در سال 1399، چالش برخورد با ویروس کرونا به سراغش آمده و این گزارش، به صورت مختصر به تصمیمات اتخاذشده دبیرخانه رویداد و واکنش ها به آنها پرداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

به گزارش پایگاه خبری گیتی آنلاین، جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در سالهای اخیر به علت ازدیاد جمعیت و صف های طولانی برای تماشای آثار در سانس های مختلف، تحت فشار قرار داشت که ساز و کاری بیاندیشد تا علاقمندان به حوزه فیلم کوتاه بتوانند با طیب خاطر، بیننده آثار راه یافته به جشنواره فیلم کوتاه تهران باشند تا اینکه در نهایت، در سال 1398، تصمیم بر این شد که بلیط فروشی اینترنتی را برای تسهیل در روند حضور مخاطبان در ایام نمایش فیلمها برگزیند و از سوی دیگر، با احتساب مبلغی اندک به عنوان هزینه خریداری بلیط، تماشاگران جشنواره تخصصی فیلم کوتاه تهران را به تقبل هزینه برای تماشای فیلم کوتاه عادت دهند همانند اتفاقی که در زمان اکران بسته های فیلم کوتاه در گروه سینمایی هنر و تجربه می افتاد و جدا از این، در وهله اول، خواست فیلمسازان کوتاه بود که خانوارهای ایرانی، فیلم کوتاه را به مثابه یک کالای هنری در نظر بگیرند تا بدین صورت، چرخ اقتصادی فیلم کوتاه به راه بیافتد و کارگردانان و تهیه کنندگان حوزه فیلم کوتاه بتوانند حداقل سهم اندکی از هزینه ساخت آثار بعدی شان را از این طریق به دست بیاورند.

لازم به ذکر است که در روزهای نخست پیش از برپایی دوره سی و ششم، برخی فیلمسازان کوتاه و تماشاگران به مخالفت با بلیط فروشی اینترنتی پرداختند هر چند با گذر زمان و مشاهده ساز و کارهای بلیط فروشی اینترنتی در روند دوره سی و ششم، به مرور از مخالفت ها کاسته شد و در پایان دوره سی و ششم، دیگر به ندرت به گوش می رسید.

هر چند بلیط فروشی اینترنتی به علت اینکه نخستین آزمایش ها را بدین شکل در قالب یک جشنواره با همراهی سایت سینماتیکت پشت سر می گذاشت، دچار برخی نقصان ها بود و یکی از آنها، عدم ارائه اطلاعات تکمیلی درباره آثار در سایت سینماتیکت بود و تماشاگران هیچ اطلاعاتی نمی توانستند راجع به اثر کسب کنند که رغبت برای خرید بلیط سانس مورد نظر نمایند یا گاهی، طبق زمانبندی اعلام شده، در بستر فروش اینترنتی بلیط، فرآیند بلیط فروشی به خصوص برای آثار بخش سانس ویژه آغاز نمی شد که سردرگمی مخاطبان را در پی می داشت.

بلیط فروشی اینترنتی اتفاق خوبی بود که از لحاظ کارکرد توانست در سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت به خوبی قابلیت هایش را نشان بدهد و نقصان های مرتبط به بستر فروش اینترنتی در جشنواره مذکور به حداقل رسید که نباید تاثیر تجربیات حاصل از جشنواره فیلم کوتاه تهران را در این مسیر از یاد برد.

لازم به ذکر است که در سال 1399، بلیط فروشی اینترنتی سایت سینماتیکت می توانست به شکل خوبی و با مدیریت بهتر حاصل از تجربیات دو جشنواره گذشته در سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به مخاطبان، اهالی رسانه و فیلمسازان خدمت رسانی کند که با شیوع ویروس کرونا، تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری در اقصی نقاط جهان و گسترش موج های دوم و سوم ویروس کرونا در استان های ایران و تعطیلی های چند ماهه و گاهی مقطعی سینماهای کشور، طریقه حضورش در این دوره با ابهام مواجه است.

گفتنی است؛ جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز از آسیب ویروس کرونا مصون نماند و در نهایت، به مقتضیات دوران شیوع ویروس کرونا تن داد و تصمیم به برپایی آنلاین برنامه های جانبی دوره سی و هفتم گرفت؛ تصمیمی که فقط مختص این رویداد نیست و به دیگر جشنواره های فیلم های ایران نیز سرایت کرده است و شامل سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان و چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت می شود.

سیدصادق موسوی دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه در پاسخ به پرسش رضا پورزارعی خبرنگار روزنامه هنرمند راجع به اکران اینترنتی آثار توضیح می دهد که این اتفاق نخواهد افتاد زیرا "به دلیل نگرانی از انتشار آثار و قاچاق شدن فیلم ها بنا نداریم آثار را در بستر اینترنت یا پلتفرم های داخلی پخش کنیم. حفظ امنیت فیلم های ایرانی بسیار برای ما مهم است و با فعالان این حوزه صحبت کردیم و فهمیدیم که هیچ مکانیزمی برای حفظ امنیت وجود ندارد. به همین دلیل جشنواره را به تاخیر انداختیم و پخش فیلم های ایرانی منوط به بازگشایی سینماست و هر زمان ستاد ملی کرونا اعلام کرد سالن های سینما باز هستند و مردم می توانند با ظرفیت 50 درصد به سینماها مراجعه کنند، آن زمان جشنواره را در بخش ایرانی و خارجی برگزار خواهیم کرد. نمی دانم چه زمانی است اما امیدوارم هرچه زودتر باشد." بنابراین، همانطور که مشاهده می کنید شیوع ویروس کرونا، معادلات جشنواره سی و هفتم را به هم ریخته است بدین صورت که علی رغم شیوع ویروس کرونا به علت حفظ و صیانت از آثار سینماگران ایرانی و خارجی، امکان عملی اکران اینترنتی وجود ندارد و از سوی دیگر، تا زمانی که ستاد مبارزه با کرونا، پایان محدودیت ها را اعلام نکند، تماشاگران فیلم کوتاه نمی توانند به تماشای ساخته های سال گذشته سینمای فیلم کوتاه ایران بنشینند و از کم و کیف وضعیت رشد سینماگران در فاصله زمانی بین دو جشنواره فیلم کوتاه آگاه شوند.

در نتیجه، در این روزها که هنوز زمزمه های ادامه تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری به گوش می رسد و پخش آثار سینماگران ایرانی و خارجی در جشنواره فیلم کوتاه تهران منوط به بازگشایی سینماها است، می توان به مشاهده نشست های تخصصی جشنواره فیلم کوتاه تهران اکتفا کرد که با اجرای رامتین شهبازی نویسنده و منتقد سینما برگزار می شود و مدیران جشنواره ها و هنرمندان ایرانی و خارجی ساعتی به گفتگو با او می نشینند و تجربیات خویش را از حضور در رویدادهای گوناگون با مخاطبان برخلاف سالهای گذشته بدون هیچ گونه ثبت نام و پرداخت شهریه برای نشست ها در فضای مجازی به اشتراک می گذارند.

خبرنگار گیتی آنلاین: فرزاد جمشیددانایی

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
نماینده دادستان گفت: به نظر می رسد محمد امامی به جای دفاع ماهوی کارهای بازیگری می کند و در نتیجه محتوای کلیپی که منتشر کرده اند کاملاً کذب است.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم ، نهمین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد امامی و 33 تن دیگر از پرونده بانک سرمایه با یادآوری مفاد مواد 193 و 194 قانون آئین دادرسی از سوی قاضی مسعودی مقام آغاز شد.

قاضی جلسه با اشاره به اینکه آقای کریمی فارسی وکیل مدافع محمد امامی در جلسه دفاع حضور نداشت، از حسین ولی زاده وکیل مدافع امیررضا فرزان راد خواست تا در جایگاه ویژه قرار گیرد و خطاب به او گفت: متهم امیررضا فرزان راد حسب محتویات پرونده و کیفرخواست مستند به شکایت بانک سرمایه شرکت توسعه ساختمان سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت تدبیرگران اطلس و نیز جوابیه های بانک مرکزی گزارش ضابطین دادگستری، گزارش های سازمان بازرسی، ردیابی های صورت گرفته اظهارات مطلعین، گزارش تحقیق و تفحص مجلس از بانک سرمایه، گزارشهای بانک سرمایه و همچنین سایر مدارک و مستندات پرونده متهم است به مشارکت در اعمال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت با سیدمحمد امامی در تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ 4هزار و 535 میلیارد و 740 میلیون ریال از بانک سرمایه و همچنین مشارکت با سیدمحمد امامی در تحصیل مال نامشروع به میزان 900 میلیارد ریال و معاونت در ارائه گزارش خلاف واقع در خصوص جعل اسناد رسمی در خصوص املاک لواسان بزرگ و کوچک از طریق معرفی کارشناسان به محمد امامی برای تمهید به منظور ارائه گزارش خلاف واقع، آقای فرزان راد مطلع است اما در دادگاه حضور نیافته است، هر دفاعی دارید اعلام بفرمایید.

در ادامه ولی زاده وکیل متهم فرزان راد گفت: من وکیل تسخیری متهم هستم و در تمام جلسات دادرسی حضور داشته ام تا امروز فقط صاحب خطابه گویی از سوی سایر اصحاب بوده ام. این موضوع را با توجه به جرم اخلال عمده در نظام پولی اعلام می کنم که براساس وضع قانون موجود در سال 1369 که برمبنای دغدغه های روز وضع شد حفاظت از ارزشهای اقتصادی در سه حوزه تولید، عرضه و مصرف است، من اطلاعی از وضعیت موکلم ندارم و برادر ایشان که از متهمین پرونده است هیچ ملاحظه و آگاه سازی در اختیار قرار نداده است اما در کیفرخواست که به صورت توصیفی گزارش شده است بنابرگفته نماینده دادستان حضور موکل من در قسمت بانک سرمایه است.

وی افزود: در جلسات پیشین از عقبه فرزان راد به عنوان فعال اقتصادی توضیح داده شد آیا با وضع قوانین باید با برخوردهای شدت گرایانه و نگاه مجرمانه فعالان اقتصادی را از پذیرش ریسک محروم کنید. امامی و فرزان راد در عزل و نصب مدیران بانک سرمایه اعمال نظر کرده اند، خرده بر نظام بانکی ما نیست؟ آیا این که عده ای را به عنوان متهم مطرح کنیم پوششی برای گم کردن نامهای اصلی پرونده بانک سرمایه نیست؟ موکل من در سال 91 از کشور خارج شده است حال در تسهیلات اخذشده منتسب به محمد امامی در کیفرخواست عنوان شده که موکل من با امامی مشارکت داشته است. ما باید معیار کلان و عمده را مورد بررسی قرار دهیم که فراتر از استعلام قاضی از بانک مرکزی است. در کیفرخواست عبارت ملاحظات سیاسی درباره موکل من استفاده شده است، این سؤال مطرح می شود که در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی ملاحظات سیاسی وجود دارد، همچنین در جلسه قبل گفته شد چمدانهای پول از ایران خارج و تحویل فرزان راد شده و به خواست امامی به حساب فلان بازیگر و فلان کارگردان پول واریز شده است، ادله موجود را برای نسبت جرم به فرزان راد کافی نمی دانم. من دسترسی کامل به روابط فرزان راد و امامی ندارم و درخواست دارم ادله نماینده دادستان در خصوص اتهام فرزان راد اعلام شود.

در ادامه و با اعلام قاضی جلسه رسول قهرمانی برای ارائه توضیحات به جایگاه آمد.

وی در ابتدا گفت: درباره اقدامات تیم رسانه ای آقای امامی این توضیح الزامی است که ما اجازه استفاده از آزادی را به آقایان و خانم های رسانه ای داده ایم. حالا موضوعاتی مطرح است؛ اول اینکه آقایان چطور توانستند جلسات دادگاه را ضبط کنند، ثانیاً محمد امامی در جلسات دادگاه سکانس های نمایشنامه هایی را که دیگران نوشته اند اجرا می کند و دیگران آن را در قالب کلیپ منتشر می کنند، امامی در کلیپ گفته در کیفرخواست نام افرادی مطرح شده از جمله خانم شیخی که به آنها از سوی امامی رشوه پرداخت شده است در حالی که منظور عوض شیخی است، همچنین گفته شده که امامی به توسلی عضو هیئت مدیره بانک سرمایه رشوه پرداخت کرده است.

قهرمانی تأکید کرد: ما کیفرخواست را بررسی کردیم و هیچ گاه چنین چیزی نبوده است. آقای امامی، شما رشوه هایی را که به آقای زاهدی پرداخت کرده اید توضیح دهید. همچنین در کلیپ گفته شده که آقای امامی به بازرس بانک سرمایه یعنی آقای معظمی پول داده، ولی آقای امامی، آقای معظمی پیک موتوری شرکت تصویرگستر پاسارگاد بوده است.

وی افزود: در ردیابی ها به پولی رسیدیم که به حساب آقای آشوری رفته است، یک شرکتی به نام پاژتجارت توس دارد و اسنادی داریم که حاکی از نقش آقای امامی در آن شرکت است. وکیلی به نام آقای محمودی زاده فعالیت می کند که در بازجویی ها گفت برای شرکتهای تیم آقای فرزان راد و با هماهنگی فردی به نام محمد ارشدی ورشکستگی گرفته اند، چند شرکت هم برای آقای امامی بود از جمله شرکت پاژتجارت کیش را هم اعلام کرد و گفت، امامی را به آقای آشوری مدیرعامل شرکت معرفی کردم، ما تا الآن کیفرخواست صادر نکرده ایم و در حال بررسی آن هستیم. به نظر می رسد محمد امامی به جای دفاع ماهوی کارهای بازیگری می کند و در نتیجه محتوای کلیپی که منتشر کرده اند کاملاً کذب است.

در ادامه نماینده دادستان در پاسخ به وکیل مدافع فرزان راد گفت: آقای وکیل اعلام کردند که فعالان اقتصادی باید قدرت ریسک داشته باشند، بحث ما درباره فرزان راد این است که او در بانکهای مختلف صلاحیت اخذ وام نداشته و حتی در جاهایی اسناد ارائه شده برای مردم بوده و او سند بنیاد شهید و یا سند آقای الف را جعل کرده است. فعالیت اقتصادی مبتنی بر توانمندی است. حسابها گردش مالی نداشتند وکیل مدعی است آقای فرزان راد سال 91 از کشور خارج شده و امکان این را که بخواهد کارشناس معرفی کند نداشته است اما در پیامهای مبادله شده بین امامی و فرزان راد می بینیم که او یک تیم کارشناسی را به محمد امامی معرفی کرده و همان افراد ملک لواسان را تا 500 درصد گران نمایی کردند و کارمندان فرزان راد برنامه ها را برای امامی پیش بردند.

قهرمانی ادامه داد: ما در روابطی که امامی با افراد داشت به شخصی به نام محمد ارشدی برخوردیم که از پیامهای امامی و فرزان راد و در خصوص معرفی مدیر بانک از سوی آقای غندالی، امامی به فرزان اعلام می کند که ارشدی در بانک است و نکات جالبی در خصوص فعالیت ارشدی برای تأیید شخص مورد نظر غندالی از سوی مسئولان وجود دارد، حتی امامی در یک درخواست از فرزان می خواهد که یکصد میلیون تومان به حساب ارشدی واریز شود. امامی شماره حساب آقای توسلی یک کارگردان و مقدس زاده از مدیران شرکت توسعه ساختمان را اعلام می کند و فرزان به حساب آنها پول واریز می کند اینها نشان از دخالت فرزان دارد.

قهرمانی ادامه داد: ما درخصوص بخش شرکتها آقای امامی را نمی بینیم، اینجا گروه فرزان فعالیت دارد مانند محمدتقی روحی که بی بضاعتان را برای ثبت شرکتها می آورد. فرشاد فرزان و فریدون نیازناک از نزدیکان و کارمندان امیررضا فرزان هستند.

در ادامه ولی زاده وکیل متهم فرزان راد گفت: نباید تحلیل هایی مانند اینکه روحی و دولتشاهی برای فرزان راد کار می کنند را مصادره به مطلوب کنیم اگر به دنبال منشأ پول کثیف هستیم چه لزومی است که پول از کشور خارج شود و دوباره از خارج به داخل وارد شود. از دادگاه می خواهم که در این باره یک تحقیق انجام شود.

قاضی گفت: موضوع قیر و ضمانتنامه بانکی است.

وکیل گفت: بحث خروج وجوه از ایران است.

قاضی پرسید: ضمانتنامه به چه کسی می رسد؟

وکیل گفت: به ذی نفع. امامی که گفت 180 هزار تن قیر خریداری شده است صحبت اینجاست؛ پولی که فرزان راد به حساب کسانی به خواست امامی واریز کرده منشأ کثیف دارد.

قاضی دوباره گفت: موضوع ضمانتنامه است.

وکیل ادامه داد: موضوع تشکیک مطرح شده است.

قاضی گفت: آقایان می گویند ضمانتنامه است، محصول ضمانت شده قیر است و از کشور خارج شده است، حالا شما می گویید خروج چه چیزی؟

وکیل گفت: خروج وجوه ناشی از فروش قیر.

در ادامه نماینده دادستان اظهار کرد: با این ضمانتنامه ها پولی به صورت مستقیم گرفته نشده است، کالاهایی در قالب گندم، فولاد، گوشت و قیر بوده است. گوشت و گندم در داخل کشور به فروش رفته و پول آنها را به مهدی محمدی دادند که او از طریق صرافی خارج کرده است. محمدی همچنین قیر را وارد بندر و از کشور خارج کرده و به افراد متعددی از جمله فردی هندی تبار فروخته است. پولهای حاصل از فروش را به دستور فرزان به محل های مختلف می برده است من به مزاح از شغل رب فروشی امامی یاد نکردم، امامی در زمان ازدواج خود خانه 60متری داشته که به علت بدهی فروخت او رب و پارچه فاستونی می فروخته و پس از ورود به بانک وضع مالی اش این طور می شود، می دانست که اگر به حسابش بنشینند حساب بانکی او متورم و حساسیت زا می شود و به همین دلیل پول را به خارج می فرستاده است. کسانی که پول را خارج و ضمانتنامه ها را پیگیری می کردند الآن متهم پرونده هستند از جمله آقای پرویز نسترن تهرانی که کارمند فرزان است و با امامی کار می کرد.

در ادامه وکیل فرزان راد گفت: صرف دستور دادن برای من ابهام دارد و این که امور مالی را در داخل و خارج از ایران آقای فرزان انجام می داد منظور ما شدت و ضعف است.

قاضی پرسید: شدت و ضعف چه چیزی؟

وکیل فرزان راد ادامه داد: ارتکاب عمل مجرمانه.

قاضی گفت: مواد 126 و 125 درباره مقاومت و معاشرت و مشارکت چه می گوید؟ نیازی نیست عناوین یکسان باشند اخلال عمده در نظام اقتصادی تعریف شده است. ماده 5 آئین نامه استجازه و تبصره ماده یک آن هم وجود دارد قانونگذار به مقام قضایی واگذار کرده تا ارزیابی کند و مقام قضایی هم استعلام می کند.

پس از آن وکیل درخواست دسترسی به اسناد و مدارک را داد که با اعلام قاضی قرار شد در اختیار او قرار بگیرد.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رییس سازمان سینمایی، در پیام تسلیت درگذشت محمد محمدپور، او را مدیری معرفی کرد که با روحیه ای همدلانه، همواره در خدمتگزاری عرصه فرهنگ کوشا بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰ سایت های دیگر : تجارت آنلاین تیک

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، حسین انتظامی، رییس سازمان سینمایی، در پیامی، درگذشت محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی را تسلیت گفت.

در پیام انتظامی آمده است:

با نهایت تاسف و تاثر مطلع شدیم برادر عزیزمان آقای محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی به رحمت حق شتافت. آن فقید سعید با روحیه ای همدلانه، همواره در خدمتگزاری عرصه فرهنگ کوشا بود و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. اینجانب، فقدان این همکار عزیز را به همکاران گرامی ام در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانواده ایشان تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال غفران و رحمت الهی برای این مرحوم و صبر و بردباری برای بازماندگان محترم خواستارم.

5757

کد خبر 1449832

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
هیات مدیره انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما در بیانیه ای "ضمن ابراز تاسف شدید از فجایع پیش آمده در این روزها ؛ مجددا و مجدا خواستار رفع سریع موانع پیش روی حمایت های بیمه ای و اقتصادی از بدنه ی زحمتکش و بی پناه سینما و نیز رعایت حداکثری پروتکل های تنظیم شده بهداشتی در تولیدات تصویری است."
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری صبا خبرگزاری برنا بانی فیلم

در متن این بیانیه که در اختیار ایسنا قرار گرفته، خطاب به همکاران شان در صنعت فیلم ایران ، مدیران ، سیاست گذاران و صاحبان بنگاه های تولید آثار فرهنگی آمده است: "انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما که با انتشار بیانیه ای در تاریخ اول اسفند ماه سال نود و هشت، یعنی یک روز پس از اعلام رسمی شیوع بیماری کرونا در ایران؛ ضمن اعلام خطر جدی خواستار رعایت پروتکل های مقابله با کرونای وزارت بهداشت ، توسط آحاد صنفی انجمن و دیگر صنوف صنعت فیلم ایران در تمامی مراحل تولید آثار شده بود؛ خود پیشگام تاسیس ستاد مبارزه با کرونای خانه سینما گشت و با همیاری و اتحاد صنوف دیگر خانه سینما در فاصله ی اسفند ماه تا شش اردیبهشت سال جاری با اراده ای سخت و فعالیتی گسترده در شبکه ای متعهد و هوشمند از همکاران صنفی، توانست مستندات و دستاوردهای مفید و موثری در مرحله ی اولیه اوج همه گیری بیماری کرونا بدست آورد.
آنچه شد تا ستاد کرونای خانه سینما اعلام انحلال کند، خود قصه ای ست پر آب چشم.

اما اینکه پس شش ماه از تاریخ انحلال این ستاد ؛ مجموعه ای از تصمیم گیران و ذی نفوذان هیات مدیره خانه سینما، سازمان سینمایی ، وزارت کار ، صندوق اعتباری هنر و ... هنوز اراده ای و دستاوردی برای حل مشکلات اقتصادی شاغلین صنعت فیلم ایران نداشته اند، محل سوالی بزرگ و نکته ای تاسف برانگیز و عملا خطرناک است.
اینکه پس از درگذشت تلخ و عبرت آموز همکاران و اساتیدمان دکتر اکبر عالمی و کریم اکبری مبارکه و نیز ابتلای چندین و چند تن از اعضای شناخته شده ی سینما از جمله اعضای انجمن خودمان ، سکوتی تلخ و منفعلانه تصمیم سازان کلان فرهنگی کشور را فرا گرفته مایه ی تلخ کامی و چه بسا شرمساری ست.
دوستان آگاه و دلسوخته و عزیزان نا آگاه و بی عاطفه ، انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما ضمن ابراز تاسف شدید از فجایع پیش آمده ی در این روزها ؛ مجددا و مجدا خواستار رفع سریع موانع پیش روی حمایتهای بیمه ای و اقتصادی از بدنه ی زحمتکش و بی پناه سینما و نیز رعایت حداکثری پروتکل های تنظیم شده بهداشتی در تولیدات تصویری است. .
بدیهی ست که چون همیشه ؛ مسئولیت آسیب های جبران ناپذیر به تن و جان و روان نیروی کار این صنعت با متولیان و تصمیم گیران است که ناگفته پیداست، تاریخ درباره آنان دیر یا زود قضاوتی سخت خواهد کرد.
یاران ، ما ضمن آرزوی حصول سلامتی روزافزون برای همکاران بیماران مان و خانواده محترم شان ، مصرانه خواستار به رسمیت شناختن موج دوم و سهمگین تر کرونا در کشور و نیز در تولیدات صنعت فیلم ایران هستیم و مشفقانه از صنوف متحد خود و نیز آحاد صنفی سینمای بزرگ ایران؛ می خواهیم که باری دیگر با اتحاد و آگاهی صنفی در مقابل ، عافیت طلبی ، تجاهل و به بازی گرفته شدن جان همکاران و خانواده هاشان عکس العمل نشان داده و قویا در پیگیری مطالبات خود از جمله اعمال سیاست های حمایتی اقتصادی ،معیشتی و درمانی ویژه دوران بحران کرونا ، اعطای بیمه ی بیکاری و نیز رعایت دقیق و وسواس گونه پروتکل های پیشگیری از کرونا در تولیدات تصویری ایران ، همت بورزند.

با آرزوی سلامتی و پیروزی
هیات مدیره انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما
دهم آبان ماه نود و نه
تهران

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
محمد خُدادی در پیامی درگذشت محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی را به فعالان فرهنگی و رسانه ای این استان تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

در پیام محمد خُدادی آمده است:

انا لله و انا الیه راجعون

خبر درگذشت محمد محمدپور ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی ، موجب تالم شد.

اینجانب، درگذشت این مدیر توانمند و متعهد فرهنگی که سالیانی چند از عمر خود را در جبهه های نبرد حق علیه باطل سپری کرده و به مقام رفیع جانبازی نیز نائل آمده بود را به خانواده محترم او، اصحاب ارجمند فرهنگ و هنر و به ویژه فعالان فرهنگی و رسانه ای این استان تسلیت گفته و از درگاه خداوند متعال برای وی، مغفرت الهی و برای بازماندگان صبر و اجر آرزو دار م.

زنده یاد محمد محمدپور که متولد 1347 در شهرستان سلماس است و طی سال های اخیر خدمات ارزشمندی را به جامعه فرهنگ، هنر و رسانه استان آذربایجان شرقی ارائه کرده بود ، صبح امروز به علت ابتلا به بیماری کرونا، دار فانی را وداع گفت.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
گروه استان ها- رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان غربی گفت: با آغاز همه گیری کرونا در استان هنرمندان آسیب دیده از کرونا شناسایی و اسناد و مدارک آنان به اداره کل ارشاد فرستاده شده که تاکنون هیچ گونه حمایت مادی و معنوی از هنرمندان نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه ، اوایل اسفندماه سال گذشته وقتی زمزمه تعطیلی ناشی از کرونا آغاز شد، چراغ سالن های تئاتر نیز با شیوع این ویروس منحوس خاموش و به تعطیلی کشانید و همین امر باعث بالا رفتن نگرانی اهالی تئاتر شد، در این راستا برخی فعالان عرصه نمایش، مشکلات تئاتر را ناشی از کم رنگ بودن نقش حمایتی مسئولان می دانند.

تئاتر یکی از ارکان تحول آفرین جامعه محسوب می شود و اهمیت آن به حدی است که تمامی کشورها پس از مدتی، تقلا برای بازگرداندن این هنر متعالی و اجرای دوباره آن مطابق با شرایط جدید را آغاز کردند، بی مهری نسبت به تئاتر در کشور ما سابقه طولانی دارد و هنرمندان آن همیشه به این مسئله اعتراض داشته اند.

این وضعیت برای عده ای از هنرمندان که معیشتشان از طریق تئاتر بوده ناگوار است، عده ای هم که صرفاً به دید امرار معاش به آن نگاه نمی کردند به لحاظ دلی حال خوشی ندارند چرا که هنرمندان تئاتر دوست دارند کار کنند و روی صحنه بروند.

هنرمندان آذربایجان غربی پس از شیوع ویروس کرونا کار خود را تعطیل نکرده و از ظرفیت فضای مجازی استفاده و کار خود را انجام دادند، اما بعید می دانیم هنری که همیشه شعار زنده بودن و ارتباط مستقیم با تماشاگر را سر داده است بتواند این گونه به تماشاگر و هنرمند لذت بدهد.

هنرمندان تئاتر در بدترین شرایط پای تئاتر ایستادند

وی عنوان کرد: تئاتر قبل از کرونا نیز شرایط خوبی نداشت و مسئولان به این هنر و هنرمندان تئاتر بی اهمیت بوده و هستند و در این بازه زمانی نیز هیچ حمایتی از سوی مسئولان انجام نشده است.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان غربی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم به گزارش عملکرد انجمن هنرهای نمایشی استان در نیمه نخست امسال پرداخت و اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا در کشور و همزمان در استان، عملکرد هنرهای نمایشی قابل قبول بوده و کارهای هنری در فضای مجازی انجام شده است.

وی تصریح کرد: برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی در خانه بمانیم به صورت استانی در شهرستان ارومیه در راستای پویش در خانه بمانیم با رویکرد طنز در دو بخش اجراهای ملودرام و نمایشنامه نویسی کوتاه فروردین و اردیبهشت امسال با استفاده از ظرفیت های فضای مجازی، از جمله اقدامات انجمن هنرهای نمایشی استان است.

برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی در میاندوآب با هدف فرهنگ سازی در حوزه سلامت

رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان غربی تصریح کرد: همچنین برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی در شهرستان میاندوآب با هدف فرهنگ سازی در حوزه سلامت نیز از دیگر عملکرد این انجمن بود.

وی همچنین انتشار فراخوان نخستین جشنواره تئاتر تک به صورت شهرستانی در بوکان را از دیگر عملکرد این انجمن دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت فضای مجازی برگزاری جشنواره نمایشنامه نویسی در تکاب، جشنواره نمایشنامه نویسی کرونا و جامعه در نقده به صورت منطقه ای و انتشار فراخوان سی و دومین جشنواره تئاتر استانی انجام شد.

خاک پور با اشاره به اینکه برگزاری کلاس های آموزش بازیگری در تابستان با رعایت پروتکل های بهداشتی و فضای مجازی انجام شد، گفت: برگزاری ورکشاپ بازیگری در نقده، برگزاری کلاس آموزش نویسندگی مبانی نمایشنامه نویسی در مهاباد و همچنین ورکشاپ بازیگری در سلماس در این مدت از طریق فضای مجازی برگزار شد.

وی عنوان کرد: با آغاز همه گیری کرونا، هنرمندان آسیب دیده از کرونا شناسایی و اسناد و مدارک آنان به اداره کل ارشاد فرستاده شده که تاکنون هیچگونه حمایت مادی و معنوی از هنرمندان نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت مقام برتر بازیگری مرد در جشنواره های بین المللی تائور مینا ایتالیا و کشور هنگ کنگ توسط بختیار پنجه ای از مهاباد کسب شده است.

انتهای پیام/7548/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه استان ها- سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کاروانسرای تاریخی گنجعلیخان کرمان آغاز به کار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کاروانسرای تاریخی گنجعلیخان کرمان آغاز به کار کرد.

در آیین آغاز به کار سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه این جشنواره از امروز دهم تا سیزدهم آبان ماه جاری به مدت چهار شب در کاروانسرای تاریخی گنجعلیخان کرمان برگزار و اجراها و به صورت زنده از فضای مجازی پخش می شود اظهار داشت: جشنواره از مرزهای جغرافیایی کشور فراتر رفته و در دنیا می توانند به صورت زنده نظاره گر اجرای هنرمندان باشند .

وی با اشاره به اینکه برگزاری سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در استان کرمان ظرفیت بسیار مهمی برای دیده شدن و معرفی ظرفیت های موسیقی ایران در دنیا است و افزود: موسیقی نواحی بخشی از فرهنگ و هنر استان کرمان است و باید به آن اهمیت داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه این جشنواره با دو رویکرد اجراها و مستند اجرا می شود گفت: تلاش شده تا از ظرفیت تمام علاقمندان به موسیقی نواحی در کشور استفاده شود .

وی با اشاره به اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان حضوری مشاهده کردن آثار به هیچ عنوان وجود ندارد افزود: در هیچ شرایطی اجازه تراکم جمعیت را نخواهیم داد تا سلامتی مردم و هنرمندان حفظ شود.

علیزاده با اشاره به اینکه از 11 استان کشور در این جشنواره شرکت می کنند و یک هنرمند موسیقی نواحی نیز از کشور افغانستان است گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه ساز در دوره سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی به دلیلی که باعث تجمع افراد و علاقمندان می شود برگزار نخواهد شد.

وی ادامه داد: در طول برگزاری جشنواره موسیقی نواحی مستندهایی از زندگی و نوازندگی هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی در سراسر کشور تولید می شود که پس از جشنواره در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد .

در این آیین پیام سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران توسط مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان قرائت شد. در این پیام آمده است:

فرهنگ در سرزمین ما با نگرش ها و باورهای مردم پیوندی ناگسستنی دارد و فراز و نشیب های گوناگون در سیر تاریخی این دیار از گذشته تا امروز، تنوع و تکثر فرهنگی را به عنوان یکی از مهمترین شاخص های ایران اسلامی رقم زده است.

موسیقی نواحی یکی از جلوه های گویا و غنی از این تنوع و تکثر است که در جای جای سرزمین مان، مردمان فرهنگ مدار با آواها و نواهای خود، آن را حفظ کرده اند و امروز نیز جوانان مشتاق و علاقه مند این هنر، حافظ و امیدبخش تداوم این میراث فرهنگی و موسیقیایی هستند.

جشنواره موسیقی نواحی ایران رویدادی است که ضرورت و اهمیت داشته های فرهنگی و موسیقی نواحی ایران اسلامی را یادآوری و تأکید می کند و بخشی از ظرفیت ها و نمونه های این موسیقی را بیان و امکانی را برای معرفی بیشتر این موسیقی و پویایی آن در جامعه امروز فراهم می آورد.

سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در شرایط فراگیری ویروس کرونا متناسب با اقتضائات شرایط کنونی، به صورت آنلاین و آفلاین برگزار می شود. مشاهده اجرای آثار گروه ها و هنرمندان حاضر در جشنواره در فضای مجازی از یک سو و از سوی دیگر ضبط و مستندسازی موسیقی نواحی و اجراهای هنرمندان امکانی فراهم آورده که علاقه مندان بیشتری در آینده آن ها را به تماشا بنشینند.

برگزاری جشنواره ای که از یک سو نشان دهنده ی تنوع آداب و رسوم کشور و از دیگر سو خود نشانه ای از وحدت وهمبستگی است، بویژه در ایام مبارک هفته وحدت، اتفاق خجسته ای است. فرصتی که اهمیت یکی بودن و یکی شدن را برای فایق آمدن بر سر مشکلات باز می گوید.

از هنرمندان فرهیخته موسیقی که با جشنواره همراهی می کنند و همکاران سختکوش معاونت امور هنری و دست اندرکاران برگزاری جشنواره صمیمانه قدردانی می کنم و سلامت و توفیق هنرمندان گرامی را آرزومندم.

انتهای پیام/511/ ز

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سیزدهمین جشنواره موسیقی کرمان در حالی آغاز به کار می کند که بنا بر اعلام ستاد مبارزه با کرونا اجراهای این جشنواره بدون حضور تماشاگر برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰

به گزارش ایسنا، قرار بود سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی از روز شنبه 10 آبان ماه به صورت آفلاین و آنلاین کار خود را با حضور تماشاگران محدود آغاز کند ولی با توجه به اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر محدودیت ها، گروه های شغلی 2، 3 و 4 در استان کرمان، سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی کرمان از 10 الی 13 آبان بدون حضور تماشاگر در این استان برگزار خواهد شد.

همچنین صبح امروز شنبه 10 آبان ماه نشست خبری این رویداد در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان برگزار شد.

محمدرضا علیزاده (مدیرکل ارشاد استان کرمان) در بخشی از این نشست درباره مزایای آنلاین بودن جشنواره توضیح داد: امسال با توجه به شرایط کرونا تلاش کردیم کسانی که علاقه مند به حضور در جشنواره موسیقی نواحی هستند، از طریق فضای مجازی از این جشنواره استفاده کنند. امسال حضور فیزیکی علاقمندان را در جشنواره نداریم و برنامه ها با حضور مردم برگزار نمی شود و از طریق صفحات مجازی می توانند برنامه ها را دنبال کنند. از طرف دیگر در مورد مهمان های جشنواره نیز قاعدتاً ریزش بسیار زیادی داشتیم. هر ساله تقریباً هنرمندان، معاونان اجرایی و اصحاب رسانه در این جشنواره به عنوان مهمان حضور داشتند، اما در جشنواره امسال نهایتاً 40 نفر مهمان خواهیم داشت که به نحوی برنامه ریزی شده این افراد در رفت و آمد باشند، یعنی برنامه ها ضبط، پخش و اجرا می شود و پس از آن به شهرشان برمی گردند و در هیچ شرایطی تراکم جمعیتی نخواهیم داشت. در کل حدود 35 نفر مهمان در این جشنواره حضور دارند که 12 نفرشان از استان کرمان هستند و مابقی از سایر شهرها و استان های کشور خواهند بود.

احمد صدری دبیر جشنواره هم در این نشست گفت: موسیقی نواحی آینۀ تمام نمای فرهنگ و زندگی ایرانیان است. در سال های گذشته از هنرمندان و پیشکسوتان موسیقی نواحی کشور نیز دعوت می کردیم که در کنار ما حضور داشته باشند اما در این دوره به جهت شرایطی که وجود دارد و طبق اعلام مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا، استان کرمان جزو مناطق پرخطر کشور است، تصمیم گرفتیم از تعداد کمتری دعوت کنیم که در این جشنواره حضور داشته باشند. از هنرمندان نسل دوم دعوت کردیم تا خطر کمتری متوجه هنرمندان موسیقی شود.

او تأکید کرد: این دوره از جشنواره با محوریت آواز و دوبیتی خوانی برگزار می شود. هر منطقه از ایران موسیقی نواحی خاص خودش را دارد که بسیار زیبا اجرا می شود. به دلیل شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه ساز در دوره سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی به دلیل اینکه باعث تجمع افراد و علاقه مندان می شود برگزار نخواهد شد. در طول برگزاری جشنواره موسیقی نواحی مستندهایی از زندگی و نوازندگی هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی در سراسر کشور تولید می شود که پس از جشنواره در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.

در راستای برگزاری سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی، سید عباس صالحی، وزیر ارشاد هم پیامی را خطاب به این جشنواره منتشر کرده است.

در متن این پیام آمده است: فرهنگ در سرزمین ما با نگرش ها و باورهای مردم پیوندی ناگسستنی دارد و فراز و نشیب های گوناگون در سیر تاریخی این دیار از گذشته تا امروز، تنوع و تکثر فرهنگی را به عنوان یکی از مهمترین شاخص های ایران اسلامی رقم زده است.

موسیقی نواحی یکی از جلوه های گویا و غنی از این تنوع و تکثر است که در جای جای سرزمین مان، مردمان فرهنگ مدار با آواها و نواهای خود، آن را حفظ کرده اند و امروز نیز جوانان مشتاق و علاقه مند این هنر، حافظ و امیدبخش تداوم این میراث فرهنگی و موسیقیایی هستند.

جشنواره موسیقی نواحی ایران رویدادی است که ضرورت و اهمیت داشته های فرهنگی و موسیقی نواحی ایران اسلامی را یادآوری و تأکید می کند و بخشی از ظرفیت ها و نمونه های این موسیقی را بیان و امکانی را برای معرفی بیشتر این موسیقی و پویایی آن در جامعه امروز فراهم می آورد.

سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در شرایط فراگیری ویروس کرونا متناسب با اقتضائات شرایط کنونی، به صورت آنلاین و آفلاین برگزار می شود. مشاهده اجرای آثار گروه ها و هنرمندان حاضر در جشنواره در فضای مجازی از یک سو و از سوی دیگر ضبط و مستندسازی موسیقی نواحی و اجراهای هنرمندان امکانی فراهم آورده که علاقه مندان بیشتری در آینده آن ها را به تماشا بنشینند.

برگزاری جشنواره ای که از یک سو نشان دهنده ی تنوع آداب و رسوم کشور و از دیگر سو خود نشانه ای از وحدت وهمبستگی است، به ویژه در ایام مبارک هفته وحدت، اتفاق خجسته ای است. فرصتی که اهمیت یکی بودن و یکی شدن را برای فایق آمدن بر سر مشکلات باز می گوید.

از هنرمندان فرهیخته موسیقی که با جشنواره همراهی می کنند و همکاران سختکوش معاونت امور هنری و دست اندرکاران برگزاری جشنواره صمیمانه قدردانی می کنم و سلامت و توفیق هنرمندان گرامی را آرزومندم.

سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به دبیری احمد صدری و به میزبانی کرمان از شنبه 10 آبان آغاز می شود و تا سه شنبه 13 آبان ادامه دارد. علاقمندان می توانند اجراها را از طریق صفحه اینستاگرام جشنواره موسیقی نواحی و انجمن موسیقی استان کرمان، و صفحه جشنواره در سامانه آپارات مشاهده کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
اصفهان- ایرنا- دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: باید همدلی و همراهی یکدیگر در جهت ارتقا و بالندگی هرچه بیشتر فرهنگ عمومی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است در گستره کشور گام برداریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۱۰ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین اقتصاد آینده استانداری اصفهان خبرگزاری برنا

به گزارش ایرنا، سید محمدرضا موالی زاده شامگاه روز شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی اصفهان در سالن جلسات استانداری افزود: در استان اصفهان به لحاظ پشتیبانی استاندار و نماینده ولی فقیه در استان شورای فرهنگ عمومی چابک و فعالی را شاهد هستیم.

وی شورای فرهنگ عمومی را پارلمان و مجلس فرهنگی توصیف و تصریح کرد: به هر میزان شخصیت های حقیقی و حقوقی عضو این پارلمان فعال تر شرکت کنند این مجموعه غنی تر خواهد شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: هریک از استان ها تجارب خاصی دارند که می توان در شورای فرهنگ عمومی از این تجارب استفاده کرد.

وی اضافه کرد: در شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان از کارگروه های تخصصی این شورا رونمایی شد که نشان می دهد اعضای این شورا مانند یک مجلس کارگروه هایی تشکیل دادند تا هرکدام وظایفی را دنبال کنند.

وی فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی را نوعی فرهنگ عمومی دانست و گفت: بخشی از این موضوع به حوزه باورها و بایدها باز می گردد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: کرونا سبب شد دید وسیع تری نسبت به سرنوشت مشترک اجتماعی پیدا کنیم در این راستا جهانیان باید به بخش های مختلف در راستای فروکش کردن کرونا کمک کنند.

وی اظهارداشت: برای نخستین بار است که سازمان بهداشت جهانی از یک ویروس به عنوان پاندمی و همه گیری یاد می کند این در حالی است که در گذشته بیماری های اندمیک و منطقه ای داشتیم.

موالی زاده با اشاره به اینکه گونه های دیگری از ویروس کرونا مانند بیماری سارس و مرس وجود داشت، افرود: بنابراین هرچقدر به مهلک بودن این ویروس و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن بیشتر واقف شویم و احساس مسئولیت کنیم می توانیم زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم.

استاندار اصفهان با بیان اینکه در جلسه شورای فرهنگ عمومی باید سه مقوله در دستور کار قرار بگیرد، گفت: ضرورت استمرار و نگهداشت فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی احساس می شود.

عباس رضایی تصریح کرد: از مصادیق نگهداشت فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی، ایثار، شهادت، خیر بودن، از خودگذشتگی و مسائل اجتماعی می توان نام برد.

وی اظهار کرد: همچنین ضرورت استمرار نگهداشت فرهنگ های اصیل به عنوان مساله مهم نظریه پردازان نظام جمهوری اسلامی باید مدنظر قرار بگیرد.

استاندار اصفهان گفت: باید سربازان جبهه نرم به نفوذ فرهنگی مدنظر رهبر معظم انقلاب توجه ویژه داشته باشند.

وی ایجاد فرهنگ پایداری جامعه در ابعاد مختلف را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: به عنوان مثال رعایت پروتکل های بهداشتی به عنوان فرهنگ باید مدنظر قرار بگیرد زیرا جامعه امروز ما نمی تواند دور از یکدیگر باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان اظهارداشت: استان اصفهان سال گذشته رتبه دوم برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی را در سطح کشور کسب کرده است.

حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی ادامه داد: تصویب و ابلاغ سند راهبردی ارتقای کارکرد مساجد و حسینیه ها، تدوین و تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی کارگروه فضای مجازی، تشکیل شورای توسعه قرآن و عترت از جمله فعالیت ها و تصمیمات شاخص این شورا در سال گذشته بوده است.

در پایان این جلسه و با حضور استاندار، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از تابلوی کارگروه های تخصصی شورای فرهنگ عمومی رونمایی شد.

شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد.

14 آبان ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران روز شورای فرهنگ عمومی نامگذاری شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه آسیا


روزنامه اطلاعات


روزنامه آرمان ملی


روزنامه ایران


روزنامه بهار