بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 7 آبان 99
عصر دوشنبه در جلسه شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیینی از محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل پیشین حوزه وزارتی تکریم و مهدی محمدی به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل جدید حوزه وزارتی معرفی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : سبز البرز خبرگزاری شبستان خبرگزاری کار ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این آیین گفت: از اینکه آقای احمدی جمع ما را ترک می کنند متاسف هستیم. ایشان در این مدت 3 سال در حوزه وزارتی اقدامات چشمگیری داشتند .

وی افزود: آقای احمدی دارای ویژگی هایی هستند که برای همه ملموس و محسوس است و این ویژگی ها نشان داد که انتخاب ایشان برای این سمت درست و مناسب بوده است .

صالحی ادامه داد: سعه صدر و حسن تعامل از ویژگی های بارز آقای احمدی است. نوع کار در حوزه وزارتی به گونه ای است که با تمام سازمان ها و نهادهای درون سازمانی و برون سازمانی دارای تعامل است و سعه صدر یکی از ویژگی هایی است که هر فردی که در این مسئولیت قرار می گیرد باید واجد آن باشد .

وی در عین حال تصریح کرد: حسن تعامل و ارتباط حسنه که رضایت نسبی حداکثری را ایجاد کند کار آسانی نیست و آقای احمدی در این مدت و در حد مقدورات وزارتخانه این فضا را ایجاد کردند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: درایت و جدیت توامان از دیگر ویژگی های آقای احمدی است که ترکیب این دو ویژگی در این 3 سال کاملا مشهود و ملموس بود و گره بسیاری از کارها را گشود .

وی رعایت حرمت و کرامت افراد، مراجعان و امانت داری در نقل قول ها را از دیگر ویژگی های شخصیتی مشاور وزیر و مدیرکل پیشین حوزه وزارتی برشمرد و ادامه داد: آقای احمدی از جمله افرادی بودند که برای وصل کردن آمده بودند و برای ایجاد آرامش در فضای وزارتخانه همانند دیگر معاونان و مدیران زحمات و خدمات بسیاری داشتند .

صالحی در ادامه سخنان خود به حضور مهدی محمدی به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل جدید حوزه وزارتی اشاره کرد و گفت: آقای محمدی هم دارای ویژگی های شخصیتی خوبی هستند که از آن جمله می توان به ترکیبی از جوانی و پختگی همراه با شناخت کامل از حوزه های ستادی و استانی وزارتخانه اشاره کرد .

وی افزود: آقای محمدی همچنین به واسطه اینکه دبیر هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی هستند با معاونت ها، سازمان ها و بخش های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشنایی کامل دارند و ارتباطات سازمانی و فراسازمانی ایشان قابل توجه است .

صالحی ادامه داد: سعه صدر و حسن تعامل هم از ویژگی هایی است که در آقای محمدی وجود دارد و نحوه تعامل ایشان در هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی، تعامل حداکثری و جلب رضایت مجموعه های مختلف بوده است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: آقای محمدی هم مانند آقای احمدی دارای درایت هستند. به عنوان مثال در موضوع اتحادیه های قرآنی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به نتیجه نرسید و تعارض های زیادی در این مورد وجود داشت، با تلاش های آقای محمدی و همکاری معاونت قرآن و عترت مسیر آبرومندی برای وزارتخانه و جامعه قرآنی فراهم شد.

وی تاکید کرد: از همه معاونان و مدیران انتظار دارم همانند گذشته با حوزه وزارتی در دوران جدید همکاری، همدلی و همراهی داشته باشند .

صالحی تاکید کرد: آقای محمدی با حفظ سمت دبیری هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی، به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی مشغول به کار می شوند، زیرا دبیری این هیات، پست سازمانی محسوب نمی شود و دو شغله بودن به شمار نمی آید و اشراف ایشان به موسسات فرهنگی اقتضا می کند در این سمت هم ماندگار باشند .

از ابتدای مسئولیت امور را متکی به فرد و سلیقه نکردم

در ادامه این آیین محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل پیشین حوزه وزارتی گفت: خدای بزرگ را سپاسگزارم که مرا مصدر خدماتی قرار داد که توانستم با پذیرفتن مسئولیت های خطیر، در مسیر حق و عدالت الهی در حد توانم خدمتگزار نظام و جامعه پیرامون خود باشم. نیز، ابراز سپاس دارم از وزیر کاردان و لایق که با ادب و رفتار صمیمانه مرا قرین محبت ها و گذشت های خود قرار داد. همچنین از همکاران خدوم خود سپاسگزارم .

وی در ادامه گفت: جلسه امروز با سخن سعدی در بوستان پیوندی روشن دارد: قضا کشتی آنجا که خواهد برد/ اگر ناخدا جامه بر تن درد

الناس یدبر و الله یقدر

احمدی ادامه داد: از زمان انتصاب به مدیریت حوزه وزارتی، از رهنمودهای جناب آقای وزیر 7 شاخص را برای عملکرد خود تعریف کردم که آن را از لوازم و ضروریت های مشاور وزیر و مدیرکلی حوزه وزارتی می دانم و تلاش کردم در این چارچوب حرکت کنم .

احمدی گفت: حاکمیت سیستم بر حوزه وزارتی اولین شاخص بود. از بدو پذیرش مسئولیت بر آن شدم تا امور را متکی به فرد و سلیقه نکنم. اینکه مدیری همه امور را متکی به خود کند به طوریکه در غیاب او سیستم پیش نرود اصلا مدیریت قوی و کارآمد نیست. به همین منظور با تقسیم مسئولیت و مشارکت ارکان مختلف حوزه توانستم به این مهم دست بیابم .

احمدی افزود: تعامل اخلاقی با بدنه وزارتی اعم از معاونان، روسای سازمان ها و پرسنل و مراجعین اعم از اصحاب فرهنگ و هنر شاخص دوم بود. یکی از نیازهای اساسی حضور در منصب مدیرکلی حوزه در این وزارتخانه به سبب جنس ذی نفعان و همچنین وظایف محوله به این دستگاه، داشتن نگاه اخلاقی توام با روحیه تعامل و مدارا و سعه صدر است که حقیر کوشیدم به وسع خویش در این مسیر گام بردارم .

وی اقتدار بدون خشونت را شاخص سوم برشمرد و تاکید کرد: اصحاب فرهنگ و هنر از یک سو و پرسنل خدوم وزارتخانه از سوی دیگر، از مدیران این دستگاه انتظار اقتدار و دفاع از حقوق مسلم شان دارند. در عین حال این اقتدار نه از راه ابلاغ و بخشنامه و دستور و اعمال قوه قهریه، بلکه از طریق تعامل، اقناع و گفت و گو و به قول معروف مدیریت دل امکان پذیر است که بنده هم سعی کردم از روش دوم بهره بگیرم .

احمدی گفت: پیگیری توام با نتیجه ویژگی چهارم بود. با توجه به حجم گسترده کارها و تنوع و تکثر فعالیت های وزارتخانه و همچنین انتظارات و درخواست های بسیار زیاد از سوی سایر نهادها، پیگیری و به سرانجام رساندن امور امری دشوار است که خوشبختانه در این دوره با تقویت این حوزه با رویکرد نتیجه گیری از پیگیری ها و اتمام و حل مساله اقدامات قابل توجهی صورت گرفت .

وی اعتماد سازی را شاخص پنجم برشمرد و گفت: این ویژگی رکن اصلی سرمایه اجتماعی است. در شرایطی که به دلایل گوناگون که مجال آن در این مجلس نیست، اعتماد عمومی در تمام سطوح با کاهش چشمگیری مواجه است. در این میان اعتماد سازی میان اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان گروه مرجع و دستگاه دولتی از ضروریات است و لازمه این مهم اعتماد سازی میان مسئولان و دست اندرکاران وزارتخانه است که خوشبختانه در این مدت بر این سیاق عمل کردیم .

احمدی ادامه داد: صداقت شاخص ششم بود. آنچه مردم نسبت به مسئولان نظام در قضاوت خود معیار مهمی می دانند میزان صداقت مسئولان در مواجهه با انتظارات و درخواست های مردم است و همینطور پرسنل ما هم از ما مدیران انتظار برخورد صادقانه دارند که خوشبختانه در دوره اخیر و با رویکرد اخلاق مدارانه وزیر محترم و معاونان ایشان شاهد تحقق این مهم بودیم .

وی رازداری را شاخص هفتم برشمرد و ادامه داد: تنوع و گستردگی فعالیت های فرهنگی و هنری و اقتضائات فضای پیرامونی آن موجب می شود تا بعضا با مشکلات، مخاطرات و برخی انحرافات ناخواسته مواجه شویم. همچنین گلایه ها، شکایات و دلخوری هایی که بخش مهمی از آن ها ناشی از سوء تفاهم های سطحی و یا سختگیری های فراقانونی است. در این میان لازمه برطرف کردن این اختلافات و کاهش اصطکاک میان بخش های مختلف رازداری و صبوری است که حقیر تلاش کردم در این خصوص امانتدار صادقی برای وزیر محترم، معاونان، روسای سازمان ها و مدیران عزیز وزارتخانه و نیز اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر باشم .

احمدی در پایان گفت: اکنون که بعد از سه سال همکاری همدلانه و خاطره انگیز با شما بزرگواران جمع صمیمانه و ارزشمند شما را به قصد خدمت فرهنگی در خارج از مرزهای کشور عزیزمان ترک می کنم، ضمن طلب حلالیت و عذر تقصیر، از خداوند منان توفیق یکایک شما دوستان نازنین را خواستارم .

تلاش می کنم دغدغه های وزیر را برطرف کنم

در ادامه این آیین مهدی محمدی مشاور وزیر و مدیرکل جدید حوزه وزارتی در آستانه هفته وحدت با تبریک آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) و اعیاد پیش رو و آرزوی سلامتی و تندرستی برای نایب برحق ایشان مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) گفت: در وهله اول وظیفه خود می دانم از حسن اعتماد وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی در سپردن این مسئولیت خطیر تشکر کنم .

محمدی به مدت حضور بیش از 8 ساله خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی اشاره کرد و گفت: من و مدیران وزارتخانه با یکدیگر آشنا هستیم و خوشبختانه در این سال ها شناخت کاملی نسبت به روحیات هم پیدا کرده ایم و امیدوارم با استعانت از خداوند متعال و رهنمودهای وزیر محترم و کمک و یاری معاونان، روسای سازمان ها و مدیران کل ستادی و استانی و موسسات در انجام این وظیفه سربلند باشم .

مشاور وزیر و دبیر هیات رسیگی به امور مراکز فرهنگی افزود: چون از پدرم آموخته ام که قدردان زحمات کسانی باشم که با تعالیم خود مرا به این نقطه رسانده اند، بر خود لازم می دانم از وزرای پیشین این وزارتخانه که افتخار همکاری با ایشان را داشتم یاد کنم. استاد عزیزم دکتر حسینی که مسئولیت دبیری هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی را به من سپردند و مدتی بعد بنده را به سمت مشاور وزیر منصوب کردند وآقای دکتر جنتی که زحمات بسیاری کشیدند و از ایشان نکات ارزنده ای آموختم، بسیار سپاسگزارم و همین طور از آقای دکتر صالحی امیری هم ذکر خیر و یاد می کنم.

محمدی در پایان گفت: امیدوارم بتوانم در مسئولیت جدید در محضر وزیر محترم شاگردی کرده و دغدغه های ایشان در حوزه ها و بخش های مختلف را برطرف کنم .

در بخشی از این آیین متن لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به محمدمهدی احمدی و متن لوح تقدیر اعضای شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدیرکل پیشین حوزه وزارتی از سوی همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این لوح ها را به احمدی اهدا کرد.

همچنین متن حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به مهدی محمدی به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی توسط صالحی به وی اعطا شد.

متن لوح اعضای شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است :

اوقات خوش آن بود که با دوست به سر رفت

باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود

عزیز گرانقدر جناب دکتر محمد مهدی احمدی

دشواری های فعالیت در عرصه خطیر فرهنگ و مسائل و مصائب مترتب بر آن، جز با رویکرد همدلانه و تعامل سازنده جناب عالی با معاونان و مدیران دستگاه بزرگ فرهنگی کشور تسهیل نمی شد .

در سال های مسئولیت جناب عالی در اداره کل حوزه وزارتی، نگاه دلسوزانه و مدارا مدارتان، همواره گره گشا و پیش برنده امور بود و سعه صدر، گشاده رویی و شوخ طبعی به هنگامتان، لحظاتی شیرین و خاطراتی ماندگار در ذهن و ضمیر جمعی ما به جا گذاشت .

اکنون که زمینه ادامه خدمات فرهنگی جناب عالی در خارج از کشور فراهم آمده و جمع دوستان را برای مدتی ترک می کنید، به پاس ارج نهادن به زحمات و تلاش های مجدانه تان در سال های اخیر، این لوح تقدیر را به رسم یادبود تقدیم حضورتان می کنیم .

از درگاه خداوند متعال تدوام توفیقات جناب عالی توام با سلامتی و تندرستی تان را خواستاریم .

اعضای شورای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

همچنین در متن لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیرکل پیشین وزارتخانه آمده است:

همکاری مستمر و همراهی دلسوزانه جنابعالی در دوره مسئولیت اداره کل حوزه وزارتی، موجب گردید تا شاهد هماهنگی و تعامل حداکثری مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیشبرد اهداف والای فرهنگی کشور باشیم.

سعه صدر، تعامل و حسن برخورد در کنار درایت و پیگیری، از صفات بارز دوران مسئولیتتان بود که پیمودن مسیر خدمت در دستگاه بزرگ فرهنگی کشور را برای اینجانب و همکاران سختکوشم تسهیل کرد.

وظیفه خود می دانم از تلاش های خاصانه و مساعی مجدانه جنابعالی صمیمانه قدردانی کنم. از خداوند منان تداوم توفیقاتتان را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی مسالت دارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن تشریح بررسی های کمیسیون متبوع خود گفت که این جلسه با حضور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : خبر ویژه شفقنا

غلامرضا منتظری در گفت و گو با ایسنا، در خصوص جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در ابتدای جلسه امروز کمیسیون فرهنگی، عزیزان از نهاد کتابخانه های عمومی کشور حضور پیدا کردند و دبیرکل و معاونین این نهاد گزارشی از عملکرد و وضعیت نهاد کتابخانه ها به اعضای کمیسیون ارائه کردند، در ادامه مشکلات و مسائل مرتبط با حوزه کتاب و کتابداران مطرح شد و در پایان مقرر شد قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی کشور بر اساس طرح پیشنهادی نهاد کتابخانه ها در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد و اقدامات لازم برای رفع مشکلات در این حوزه صورت پذیرد.

وی افزود: همچنین مقرر شد جلسات مشترکی میان این نهاد و کمیسیون برگزار شود و همچنین نشستی مشترک میان کمیسیون فرهنگی، نهاد کتابخانهها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های مربوطه شکل بگیرد تا در آن نشست مشکلات و مباحث نهاد کتابخانه ها مورد بررسی قرار بگیرد.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: در ادامه، نشست مشترکی با عزیزان از مجمع تقریب مذاهب اسلامی داشتیم، با حضور دبیرکل مجمع و معاونین وی مروری بر وضعیت جهان اسلام و انتظاراتی که از مجلس در خصوص موضوع تقریب مذاهب اسلامی وجود دارد داشتیم، در ادامه ریاست دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی گزارشی از ماموریت و اهداف دانشگاه مذاهب اسلامی ارائه کردند و در پایان نشست مدل مفهومی تقریب مذاهب اسلامی که از سوی مجمع در اختیار اعضای کمیسیون قرار گرفت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و بنا شد مدیریت مجمع انتظارات خودرا به صورت مکتوب به کمیسیون فرهنگی اعلام کنند.

وی در پایان اظهار کرد: همچنین مقرر شد میان کمیته های تخصصی کمیسیون فرهنگی با مجمع نشست های هدفمندی با هدف گسترش قلمرو تقریب مذاهب اسلامی در حوزه های فرهنگی، ورزشی و هنری برگزار شود تا بتوانیم از ظرفیت سازمان ها و نهادهای مربوطه در این خصوص بهره ببریم، همه ما با توجه جایگاه مهم تقریب مذاهب اسلامی در اندیشه حضرت امام (ره) و رهبری معظم انقلاب موظف هستیم به استحکام محورهای تقریب مذاهب اسلامی بیفزاییم و از هرگونه جدایی و تفرقه در این حوزه جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی اهانت های تندروهای غربی و امانوئل مکرون؛ رئیس جمهور فرانسه را به ساحت مقدس پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به شدت محکوم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : تجارت آنلاین پرس شیعه سراج24 خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری مهر ، سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی اهانت های تندروهای غربی و امانوئل مکرون؛ رئیس جمهور فرانسه را به ساحت مقدس پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به شدت محکوم کرد.

در این پیام آمده است:

جامه سیه کرد کفر نور محمد رسید /طبل بقا کوفتند ملک مخلد رسید

مقام ازلی و ابدی حضرت محمد صلی الله علیه و آله مقامی است والاتر و برتر از درک محدود به زمان و مکان بشریت؛ آن چنان که از معنای نام بلندش پیداست سزاوار چنین مقامی جز ستودن نیست. به راستی حد محمد را چه کسی جز خدا می تواند درک کند؟

ز احمد تا احد یک میم فرق است /جهانی اندر این یک میم غرق است

ساحت مقدس آن صاحب خلق عظیم را که به عیادت توهین کنندگان بیمارش می شتافت و ظلم کنندگان به خویش را می بخشید خدشه ای وارد نشود از این که تنی چند از گرفتاران غربت غربیه و اشراق ندیدگان ظلمت نشین دهان و قلم کثیف خود را به توهین به او بگشایند. تاریخ گواه است که تا چه حد دنیای امروز مرهون تمدن بی مانند اسلامی است.

سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن محکوم کردن اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام؛ حضرت محمد صلی الله علیه و آله اعلام می کند که این گونه توهین های پی در پی که به بهانه واهی آزادی بیان در کشور فرانسه و توسط رئیس جمهور اسلام ستیز آن انجام می شود نه تنها جایگاه رفیع دین اسلام و پیامبر عظیم الشانش را مکدر نخواهد کرد بلکه سبب محکم تر شدن اتحاد مسلمانان دنیا حول محور مقام خاتمیتش خواهد شد.

کد خبر 5057878

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مهدی رمضانی با اشاره به افزایش 63 درصدی مشارکت کنندگان در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی ضمن تشریح برنامه های ایام هفته کتاب، به افتتاح 53 باب کتابخانه عمومی در این ایام اشاره کرد و گفت: این کتابخانه ها شامل 46 افتتاح جدید و 7 باب کتابخانه بازگشایی هستند که در مجموع 17 هزار مترمربع فضا به کتابخانه ها افزوده می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نشست خبری معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد روز سه شنبه 6 آبان ماه، با حضور مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد، هادی آشتیانی، مدیرکل امور فرهنگی نهاد، علی اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت ها نهاد و مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد، در کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.

مهدی رمضانی در این نشست با اشاره به شرایط ویژه حاکم بر کشور به واسطه شیوع بیماری کرونا، درباره روند برگزاری برنامه های سالانه در نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: از جمله برنامه های سالانه ما در نهاد برگزاری سه نشست خبری به مناسبت هفته کتاب، جشنواره کتابخوانی رضوی و سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور بود که بنا داشتیم همزمان با سالروز تأسیس نهاد، مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی یزد را نیز برگزار کنیم که متأسفانه شیوع این بیماری این فرصت را از ما گرفت و برای بهره برداری از آن فاصله ایجاد کرده است. اما به دنبال فرصت مناسبی هستیم تا این کتابخانه به زودی خدمت رسانی خود را به مردم یزد آغاز کند.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد با تأکید بر توجه نهاد به ارتقاء همزمان شاخص های کیفی و کمی در دهمین دوره از برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی ، درباره میزان مشارکت عمومی در در 4 دوره اخیر این جشنواره گفت: درحالی که در سال 95 تعداد شرکت کنندگان 235 هزار و 382 نفر بود، این تعداد در سال 96 به 648 هزار و 228 نفر رسید. این جشنواره در سال 97 نیز 858 هزار و 695 نفر شرکت کننده داشت که در سال 98 به یک میلیون و 364 هزار شرکت کننده در مجموع بخش های مکتوب و الکترونیک رسید. اما در دهمین دوره یعنی در سال 1399 با توجه به برگزاری این جشنواره به صورت مجازی، شاهد مشارکت یک میلیون و 306 هزار نفر بودیم.

وی درباره میزان رشد مشارکت در این جشنواره طی چهار سال اخیر نیز گفت: آمار نشان می دهد مشارکت در این جشنواره از سال 95 به 96 حدود 2.5 برابر، از سال 96 به 97 حدود 32 درصد، 97 به 98 حدود 59 درصد و با توجه به برگزاری دهمین دوره به صورت تماما الکترونیک، تعداد شرکت کنندگان در سال 99 در قیاس با شرکت کنندگان بخش الکترونیک در سال 98 ، افزایش 63 درصدی را تجربه کرده است.

ویژگی های دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی

مهدی رمضانی در ادامه درباره وجوه متمایز این دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی توضیح داد: بر اساس برنامه پیش بینی شده برای این رویداد فرهنگی، امسال شخصیت امام هادی (ع) به موضوعات محوری این جشنواره افزوده و آثاری حول شخصیت ایشان به عنوان منبع جشنواره معرفی شد. البته برنامه های ویژه ای برای این دوره درنظر داشتیم که شیوع بیماری کرونا و برگزاری مجازی این جشنواره، مانع از اجرایی شدن آنها شد.

وی با اشاره به تلاش ویژه نهاد برای هویت بخشی به کتابخانه های عمومی گفت: در این دوره تلاش شد کتابخانه ها به عنوان واحد اصلی نهاد دارای هویت باشند و به این منظور جوایزی نیز در سطح کتابخانه ای اهدا می شود که این موضوع موجب افزایش قابل توجه میزان جوایز خواهد شد. تمام فرآیند این دوره از جشنواره به صورت الکترونیک برگزار و تلاش شد در رشته های موجود در جشنواره مانند فعالیت های گروهی حول محور کتاب تنوع ایجاد شود؛ در این دوره امکان شرکت همه علاقه مندان در همه سطوح و گروه های سنی فراهم شد و کار تولید کتاب گویا نیز با کیفیت بهتری انجام شد. همچنین با هم افزایی صورت گرفته میان نهاد و سایر دستگاه ها و استفاده از ظرفیت پیامرسان هایی چون گپ زمینه های جدیدی برای افزایش مشارکت عمومی ایجاد شد.

معاون توسعه کتابخانه های و ترویج کتابخوانی نهاد با تأکید بر پرهیز از آمارسازی در اجرای این رویداد فرهنگی که به نام امام رضا(ع) مزین شده، گفت: تمام تلاش خود را کردیم تا کیفیت کار را حفظ کنیم که این تلاش در انتخاب و معرفی کتاب های ارائه شده به عنوان منابع جشنواره نمود داشته است.

سهم بالای مشارکت بانوان در جشنواره رضوی

مهدی رمضانی با اشاره به اینکه برگزاری الکترونیک این دوره از جشنواره باعث افزایش سرعت در روند داوری شد، گفت: 53 درصد از شرکت کنندگان در این جشنواره یعنی 694 هزار نفر را بانوان و 47 درصد یعنی 612 هزار نفر را آقایان تشکیل دادند. همچنین 67 درصد در رده سنی جوانان و بزرگسالان و 8 درصد خردسالان بودند که در مجموع 87 درصد از شرکت کنندگان اعضای کتابخانه ها 8 درصد کتابداران و 5 درصد هم افرادی از سایر سازمان ها (افرادی که عضو کتابخانه نبودند) بودند.

وی با اعلام پایان فرآیند برگزاری دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: جشنواره به پایان رسیده و داوری ها هم انجام شده و آماده مراسم اختتامیه هستیم؛ بنا داشتیم تا در شرایط مناسب این جشنواره را به صورت حضوری برگزار کنیم، اما با ادامه پیدا کردن شرایط کرونایی در کشور، این مراسم را ذیل برنامه های هفته کتاب در دو سطح ملی و کتابخانه ای برگزار خواهیم کرد. با وجود اشکالات احتمالی در برگزاری هر رویدادی ما تمام تلاش خود را برای ارتقاء کیفیت برگزاری این جشنواره بکار می بندیم؛ چرا که این جشنواره بزرگ ترین برنامه کتابخوانی در مورد علی ابن موسی الرضا (ع) از سوی نهاد برگزار می شود که نیازمند حمایت و گسترش است.

اهتمام برای استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد درباره تمهیدات نهاد برای ادامه فعالیت های کتاب محور در دوران شیوع بیماری و تعطیلی کتابخانه های عمومی گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری به منظور ادامه یافتن فعالیت های کتاب محور پویش های متعددی مانند پویش نقاشی ما کرونا را شکست می دهیم برگزار شد که 11 هزار و 78 اثر به دبیرخانه ارسال شد. بر اساس امتیازدهی های صورت گرفته 712 نفر در این پویش امتیاز عالی دریافت کردند و در نهایت 678 نفر به عنوان برگزیده نهایی معرفی شدند که جوایزی به آنها اهدا شد. همچنین برگزاری پویش هر خانه یک کتابخانه ، هر کتابدار یک کتاب ، اقتراح ماسک ، کتابخوان عاشورایی پویش خادم ارباب کیست؟ برگزار شد می تواند فضای جدیدی در حوزه کتابخوانی ایجاد کند.

وی با تأکید بر اهتمام نهاد بر استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی برای ارائه برنامه ها و خدمات گفت: برگزاری کلاس های متعدد در فضای اسکای روم، شکل گیری محافل ادبی و برگزاری جلسات آنها در استان های مختلف، برگزاری برنامه های مختلف به مناسبت ایام ماه محرم مانند سوگواره ده شب ده محفل و وبینار بین المللی مرثیه سرایی در ایران و هند و همچنین برنامه های به مناسبت هفته دفاع مقدس مانند بانوان راوی حماسه ، کرسی آزاد اندیشی زنان، سبک زندگی و دفاع مقدس و برخی دیگر از جمله نمونه های استفاده از فضای مجازی برای ادامه برنامه ها در نهاد بوده است.

مهدی رمضانی در ادامه با اشاره به تأثیرات شیوع بیماری کرونا در حوزه کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: عدم برگزاری نمایشگاه کتاب در ابتدای سال، تعطیلی بسیاری از برنامه های فرهنگی کتاب محور، افزایش فشار اقتصادی به ناشران و سایر فعالان در حوزه کتاب از جمله خساراتی بود که در حوزه کتاب و کتابخوانی ایجاد شد. در این میان تلاش کردیم به اندازه توان و بضاعت خودمان امکاناتی برای علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی فراهم کنیم که از آن جمله می توان به انعقاد تفاهمنامه با نرم افزار طاقچه اشاره کرد که طی آن 212 نفر از اعضای فعال کتابخانه های عمومی به این نرم افزار متصل شدند و تلاش داریم در ادامه نیز درباره خدمت رسانی در فضای مجازی با محوریت کتاب اقدامات خوبی صورت گیرد.

افزایش 17 هزار متر مربعی فضای کتابخانه ای در کشور

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در ادامه به تشریح برخی از مهم ترین برنامه های نهاد در هفته کتاب پرداخت و گفت: هفته کتاب امسال نیز متأثر از شرایط کرونا است و برنامه ملی روز 24 آبان که هر سال در گرامیداشت کتاب، کتابخانه و کتابدار با حضور کتابداران برگزار می شد، اما متأسفانه تا کنون طبق شرایط و بر اساس ابلاغیه ها بعید است که بتوانیم به شکل گذشته آن را برگزار کنیم. سال گذشته برای اولین بار این برنامه را از تهران خارج کردیم و در شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران برگزار کردیم و امسال نیز بنا داشتیم در شیراز پایتخت کتاب ایران برنامه ای را برگزار کنیم، اما این امکان متأسفانه تا الان فراهم نشده و با توجه به اینکه پایتختی شیراز برای یک سال دیگر تمدید شده، امیدواریم سال آینده برنامه را در این شهر برگزار کنیم.

رمضانی در ادامه به افتتاح کتابخانه های عمومی همزمان با هفته کتاب اشاره کرد و گفت: در ایام هفته کتاب 53 باب کتابخانه عمومی در سطوح مختلف روستایی تا شهری و سیار افتتاح می شود که شامل 46 افتتاح جدید و 7 باب کتابخانه بازگشایی خواهد بود. همچنین افتتاح یک کتابخانه تخصصی کودک نیز در شهرستان فردیس استان البرز افتتاح خواهد شد؛ چرا که ما به لحاظ فضای اختصاصی تلاشی جدی برای بالا بردن سهم کودک و نوجوان در کتابخانه ها داریم. با افتتاح این کتابخانه ها در مجموع افتتاح کتابخانه ها، 17 هزار مترمربع فضا به کتابخانه ها افزوده می شود.

کاهش چشمگیر شهرهای فاقد کتابخانه در سال های اخیر

وی با اشاره به دوره مدیریت علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: در دوره مدیریت آقای مختارپور هر سال بیش از 100 باب کتابخانه به مجموع آمار کتابخانه ها اضافه شده که این 100 باب با آدرس های مشخص قابل احصا هستند. در مورد شهرهایی که فاقد کتابخانه بوده اند نیز توفیقات خوبی حاصل شده است و تعداد این شهرهای فاقد کتابخانه که ابتدای دوره مدیریتی اخیر 250 شهر بود امروز به 120 شهر رسیده که در این شهرها پروژه های فعالی نیز وجود دارد و با ورود به سال 1400 و افتتاح کتابخانه های جدید در این شهرها، این عدد کاهش خواهد یافت تا به صفر برسد و دیگر در کشور شهر فاقد کتابخانه نداشته باشیم.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی ضمن اشاره به آغاز برنامه های هفته کتاب و تجدید میثاق با امام و شهدا در حرم مطهر امام خمینی (ره) گفت: این برنامه امسال نیز برگزار می شود اما به صورت محدود، ضمن اینکه مراسم تجلیل از برگزیدگان ملی و استانی کتابخانه های عمومی که شامل کتابداران، اعضای کتابخانه ها، مروجان، خدمت گزاران کتابخانه ها، خیرین و انجمن های برتر در سراسر کشور استانی و شهرستانی در ایام هفته کتاب برگزار می شود. ما چند مدل را بررسی کرده ایم و مدل فراگیر و اثربخش در هفته کتاب اجرا می شود. در کنار آن برنامه های استانی را نیز برگزار می کنیم.

وی ادامه داد: بنا داریم همچون سال های گذشته برنامه ملی هفته کتاب از یکی از شبکه های سیما به صورت زنده پخش شود. همچنین رونمایی از شبکه پژوهشگران و متخصصان نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آغاز طرح مأموریت کتابخانه های من از سلسله مراحل تدوین سند برنامه ریزی راهبری نهاد، برگزاری محفل مجازی شاعران کودک و نوجوان، برگزاری نشست آموزشی با موضوع خواندن و مشاوره خوانندگان، اختتامیه جشنواره رضوی، رونمایی از اپلیکیشن جامع مسابقات کتابخوانی نهاد و اعلام عمومی روز دریافت کتابهای اهدایی که ذیل پویش اهدای کتاب، اهدای آگاهی از دیگر برنامه های ما در ایام هفته کتاب است.

همچنین پایان این مراسم با رونمایی از پوستر بیست و هشتمین دوره هفته کتا ب در نهاد کتابخانه های عمومی کشور همراه بود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در وبینار بررسی 25 سال گفت وگو و همکاری مشترک، وضعیت حال و چشم انداز آینده گفت وگو را عنصری مهم برای بکارگیری عقلانیت و دوری از خشونت دانست و گفت: عقلانیت و اعتدال دو شاخصه اصلی ادیان است و غرب منشأ افراط گرای دینی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در وبینار بررسی 25 سال گفت وگو و همکاری مشترک، وضعیت حال و چشم انداز آینده که به مناسبت بزرگداشت بیست وپنجمین سالگرد آغاز گفت وگوهای مرکز گفت و گوی ادیان و فرهنگ ها و شورای جهانی کلیساها، برگزار شد، گفت: در ابتدای این وبینار مایلم از مرحوم حضرت آیت الله تسخیری(ره) یاد کنم که یکی از پایه گذاران این گفت وگوها بوده اند. گفت وگوهایی که خوشبختانه امروزه شاهد اثرگذاری و توسعه آن بخصوص در زمینه همکاری و همدلی پیروان ادیان هستیم.

ابراهیمی ترکمان افزود: افراط گرایی دینی و نقطه مقابل آن یعنی بی اجر و ارزش کردن ادیان و تاختن به مقدسات دینی، حمله به اماکن مذهبی و نفرت پراکنی که متاسفانه امروز در برخی کشورها بویژه فرانسه شاهد آن هستیم هر دو تیغه یک قیچی هستند و سعی در محو کامل دین این موهبت الهی که بشر را از گمراهی می راند، دارند. خوشبختانه دو شاخصه اصلی یعنی عقلانیت و اعتدال، پیروان راستین ادیان را از افتادن در ورطه افراط و تفریط نگاه داشته است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت وگو را عنصر مهمی برای به کارگیری عقلانیت و دوری از خشونت دانست و تأکید کرد: ما از گفت وگو با شما در سال های گذشته همواره استقبال کرده ایم و معتقدیم برای هر دوی ما مفید بوده است و اکنون پس از گذر از دوران گذشته امیدوارم برای آینده، گفتگوها را هدفمندتر از گذشته، پیش ببریم.

وی در سخنانش، تأکید کرد: گفتگوهایی برای یافتن راه حل رفع بحران ها و مشکلات پیش روی بشریت می تواند چشم انداز تأثیرگذاری را ترسیم کند. چشم اندازی که بشر را به صلح نزدیک تر می کند و دشمنی و عداوات را در میان بشریت به انزوا بکشاند؛ این روز را دور نمی بینم و به الطاف خداوندی امیدوارم. دست دوستی و مودت و همکاری ما همواره به سوی دوستانمان دراز است.

دینی که به عقلاینت دعوت می کند، ابتدا راه خشونت را می بندد

وی جوهر اصلی ادیان الهی را دعوت به خداپرستی دانست و گفت: این دعوت دارای دو شرط اساسی است. یکی باور قلبی و دیگری ظهور آثار خداپرستی در عمل یک فرد مؤمن. امروز مشکل اساسی در میان دین باوران، تبدیل باورها و اعتقادات به عمل است. بد عملی یا بی عملی، هر دو می تواند دین را در حّد حفظ ظاهر تنزل دهد.

ابراهیمی ترکمان اضافه کرد: توصیه های معنوی و اخلاقی در ادیان برای همین است که انسان های باورمند مسیر رو به تکامل را طی کنند. در این جوهر اصلی، هیچ اختلافی بین اسلام و مسیحیت نیست و این پایه اشتراکات است و به قدری استحکام دارد که می تواند تفاوت های جزئی را در درون خود هضم کند.

وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: افراط گرایی و گرایش به خشونت به معنی حذف دیگران، هیچگاه در دین اسلام و مسیحیت پذیرفته نشده است. زیرا دینی که به عقلاینت دعوت می کند ابتدا راه خشونت را می بندد، چه آنکه خشونت زمانی پدید می آید که عقلانیت کنار رود.

ابراهیمی ترکمان اظهار کرد: نمونه بارز این همدلی را می توان در پاسخ مثبت رهبران دینی جهان به نامه اینجانب مشاهده کرد. نامه جنابعالی به عنوان دبیر کل اجرایی شورای جهانی کلیساها و دیگر نهادهای مسیحی هم راستا به رییس جمهور آمریکا در دفاع از مردم ایران و مخالفت با تحریم های نامشروع و ظالمانه از ثمرات این همکاری است که مجددا تشکر و قدردانی خود را ابراز می دارم.

وی از تهیه سند مشترک شورای جهانی کلیساها و شورای پاپی گفت وگوی ادیان واتیکان با عنوان خدمت به یک جهان مجروح از طریق همبستگی بین ادیان: یک دعوت مسیحی برای تامل و عمل در دوران کوید-19 و پس از آن ابراز خرسندی کرد و گفت: شباهت های بسیار زیادی در این سند با آموزه های اسلامی یافتم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این بیست و پنج سال و در خلال 9 دور گفتگوهای به عمل آمده موفقیت های زیادی حاصل شده است. در این مدت نسبتا طولانی بنایی با شکوه و مستحکم برپا گشته که پایه های آن بر اعتماد به یکدیگر، اشتراکات وسیع، اراده طرفین بر توسعه شناخت متقابل و همچنین همکاری در زمینه های مختلف استوار شده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درپایان سخنان خودافزود: ما نیز معتقدیم که پیمودن این راه آسان نبوده و اصولا امر گفتگو متکی به آداب و اخلاقی است. باور دینی ما خوب شنیدن را موجب بشارت پروردگار و پرسش نیکو را نیمی از دانش دانسته است.

در بخش پایانی این وبینار بین المللی، تقدیرنامه مشترک صاحب نظران و اندیشمندانی که در طول این 25 سال در برگزاری و اجرای این گفت وگوها مشارکت داشته اند، به امضای رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرکل اجرایی شورای جهانی کلیساها رسید.

انتهای پیام/ص

15:17 - 1399/08/06 / شماره : 758939 / تعداد نمایش : 113

air.ir/ZrqHXbr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در مراسم اهدای جایزه بنیاد البرز گفت: علم سرچشمه قدرت است. اگر می خواهیم در دنیا و آخرت قوی باشیم باید به علم و تربیت عالم رجوع کنیم.

به گزارش ایکنا، همایش ملی دانش آموزی پنجاه و هشتمین سال اهدای جایزه بنیاد البرز امروز سه شنبه ششم آبان ماه، با هدف تشویق دانش آموزان برتر کشور و تقدیر از آنان، با حضور حجت الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت الاسلام علی اکبری، نماینده ولی فقیه در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس و به صورت همزمان در تهران و 20 مرکز استان برگزار شد.

حجت الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در این همایش طی سخنانی اظهار کرد: علم نور است. خداوند در قرآن کریم می فرماید: أَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللّه فِی قَلْبِ مَنْ یشآء ؛ علم نوری است که خدا در قلب هر که بخواهد قرار می دهد. در عین حال کسی که هستی را درک می کند و بیناست با آن که که درکی از آن ندارد برابر نیست؛ قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الْأَعْمی وَ الْبَصِیرُ . علم سرچشمه تقوا و ترس از خداست و ترس به خشیت خدا مربوط است؛ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِینَ یَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ . علم سرچشمه زهد است، زاهد کسی است که دنیاطلب نباشد. حیات دنیا چیزی جز متاع دنیوی نیست و کسی که دنیاطلبی می کند از علم بهره زیادی نبرده است. خداوند می فرماید علم جای دیگری است؛ وَمَا هَٰذِهِ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوَانُ ۚ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ .

وی افزود: علم سرچشمه ایمان است، انسان های عالم مؤمن اند و انسان های جاهل ایمان ندارند. علم سرچشمه قدرت نیز هست، اگر می خواهیم در دنیا و آخرت قوی باشیم باید عالم باشیم؛ عَلَّمَهُ شَدِیدُ الْقُوَی . دیروز فیلمی را به بنده نشان دادند که ژاپن در حال آزمایش قطاری است که سرعت آن چند برابر بیش از سرعت هواپیماست. بشر این توانایی ها را دارد و باید بخواهیم و تلاش کنیم علم مان افزون شود؛ وَ قُلْ رَبِّ زِدْنی عِلْماً . علم همچنین سرچشمه صبر و شکیبایی و پیشرفت های مادی است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در این مسیر باید مراقب تلف شدن زمان و عمرمان باشیم. اکنون که همه چیز به واسطه شیوع بیماری مجازی شده است، از جمله کتابخانه ها، آزمایشگاه ها و مراکز آموزشی و ... خوب است از این فرصت برای جهش جریان دانش استفاده کنیم. کاری که عالم انجام می دهد، جست وجو کردن و یافتن خیرات و برکات و راه های تکامل است و کار دانشمند، تفکر و تعقل است. ما باید از روخوانی در علم فاصله بگیریم و به تولید روی بیاوریم. آینده از آن شما نوجوانان و جوانان است.

خاموشی با تأکید بر اینکه پیشرفت های علمی، نقطه زن نسبت به آسیب ها و مصائب است، ادامه داد: در سازمان اوقاف از سال ها قبل این سیاست مدنظر بوده که وقف در خدمت تولید علم قرار گیرد. کارهای زیادی انجام شده، همکاری های بسیاری صورت گرفته و نیز جوایز این همایش همه ساله افزایش پیدا کرده است. امیدواریم روزی فرابرسد که سرآمد جوایز علمی کشور جایزه بنیاد البرز باشد.

دعوت واقفان به وقف علمی

وی با توصیه به واقفان مبنی بر توجه بیشتر به وقف علمی، اظهار کرد: پیش از این شاهد وقف علمی تجهیزات پزشکی بودیم که منجر به تولیداتی در حوزه پزشکی و ساخت ایمپلنت های استخوانی و پروتز های مفاصل شد که کیفیت آنها در حد نمونه های خارجی است و قابلیت استفاده در نیازهای درمانی دارد. در آینده ای نزدیک نیز اصلی ترین فاز کارخانه در این حیطه احداث می شود که کارخانه ای بزرگ در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی در جمهوری اسلامی خواهد بود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه رهبری تأکید کردند جریان علم باید ما را از تحریم خارج کند، گفت: باید به سمت بومی سازی دانش حرکت کنیم. در پتنت های رده های چهارم و پنجم اوقاف می تواند حمایت و همکاری داشته باشد. همان گونه که اخیراً در تولید جنین گاوی که جهاددانشگاهی کار بسیار مفخم و عالمانه ای انجام داده، ما نیز همکاری هایی با آنها داشته ایم. فاز یک این کار آغاز شده و پروژه ای بسیار اقتصادی است و تحریم ها را دور می زند.

حجت الاسلام علی اکبری، نماینده ولی فقیه در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، نیز در این مراسم خطاب به دانش آموزان برگزیده این همایش اظهار کرد: موفقیت کنونی شما تجربه مغتنم و قیمتی است که حاصل جمع انتخاب و هدف گذاری صحیح و برنامه ریزی مناسب و تلاش و مجاهدت و منهای تنبلی و سستی و غرور و ضرب در توکل و توسل به خداوند است. این موفقیت می تواند با همت مضاعف حفظ، تکرار و تکثیر شود و ارتقا پیدا کند.

وی ادامه داد: این موفقیت علمی می تواند در عرصه های دیگری مانند اخلاق، تندرستی و فعالیت های اجتماعی تکثیر شود و الگویی برای بهره مندی در سایر عرصه ها شود، اما یک خطر بسیار بزرگ کسی را در مسیر موفقیت است تهدید می کند و آن غرور و خودشیفتگی است. این در کنار هر موفقیتی قرار گیرد انسان را دچار سقوط می کند. غرور نتیجه درشت نمایی است، لذا درست نمایی و به اندازه دیدن انسان را رشد و از سقوط نجات می دهد. انسان باید تمرین کند خود مشوق خود باشد و نیز بتواند خود را تنبیه کند، همان طور که امام رضا(ع) می فرماید: اَلْمُؤْمِنُ اَلَّذِی إِذَا اَحْسَنَ اِسْتَبْشَرَ وَ إِذَا اَسَاءَ اِسْتَغْفَرَ؛ مؤمن کسی است که چون نیکی کند شاد گردد و چون بدی کند استغفار نماید . تشویق دیگران مکمل در این مسیر باید باشد.

علی اکبری افزود: با داشتن نعمت جوانی فرد می تواند به همه آرزوهایی که دارد برسد، نعمت جوانی، نعمت مادر نسبت به سایر نعمت هاست و البته ماندگار نبوده و زود از دست می رود. شما می توانید با داشتن جوانی به آرزوهای بزرگ علمی، معنوی، اجتماعی و ... دست پیدا کنید. قدر جوانی را برای برقراری ارتباطی نزدیک و دوستانه و شیرین با خالق بدانید. تجربه شیرین ارتباط با اولیای خدا و انسان های کامل و بزرگان و عالمان، تجربه های خاص دوران جوانی است. خطری که جوان را در اینجا تهدید می کند این است که انسان دچار غفلت نسبت به خود شود و مواظبت از فکر و دل نداشته باشد. شیطان و شیاطین جوانان را طواف می کنند تا یک جایی از طریق ورودی های وجود او که چشم و گوش اوست در فکر او رخنه کند.

روحیه انقلابی

وی با تأکید بر اینکه احسان به پدر و مادر و خضوع و خشوع و خاکسار بودن در برابر آنها و نیز رعایت ادب علمی از راه های میان بر برای مقابله با این خطرات است، گفت: داشتن روحیه انقلابی نیز در این مسیر بسیار کمک کننده است. روحیه انقلابی یعنی موفقیت های شخصی خود را مقدمه و پایه برای موفقیت های ملی و جهانی و بزرگ قرار دهید و اسیر هدف های شخصی نشوید و به خیر برای بشر فکر کنید و در واقع آرزوهای خود را به خواسته های الهی گره بزنید.

در ادامه، حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در سخنانی بیان کرد: در این دوره گزینش و انتخاب برگزیدگان براساس سنوات پیشین و کارنامه علمی آموزشی فرهنگی و پژوهشی دانش آموزان انجام گرفت و برترین ها در مرحله اول برای ارزیابی نهایی به مرحله بعد راه یافتند و نهایتاً با توجه به کارنامه علمی آموزشی و فرهنگی دانش آموزان، 51 نفر به عنوان برگزیدگان این دوره همایش انتخاب شدند.

یادآوری می شود، شرکت کنندگان در این همایش، دانش آموزان فارغ التحصیل پایه های نهم مقطع متوسطه اول و دوازدهم مقطع متوسطه دوم در رشته های ریاضی فیزیک، تجربی، علوم انسانی، فنی و حرفه ای و کاردانش هستند. در این دوره از 51 نفر از برگزیدگان که معرفی شده از سوی ادارات کل آموزش و پرورش استان های سراسر کشور بودند تقدیر شد. همچنین در این همایش از 26 دانش آموز مقطع متوسطه اول، 25 نفر دانش آموز مقطع متوسطه دوم تقدیر شد که 24 منتخب از استان های کشور بودند. مبلغ جایزه هر نفر 50 میلیون ریال به همراه تندیس همایش و لوح تقدیر است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
یک کارگردان تئاتر از خطر مهاجرت هنرمندان این حوزه به دلیل تنگناهای معیشتی و روانی که در این شرایط با آن روبرو هستند، گفت.

به گزارش خبرنگار مهر ، صدرا صباحی نویسنده و کارگردان تئاتر که اجرای نمایش اسطرلاب 1/1 وی در تئاتر مستقل تهران به دلیل تعطیلات کرونایی و مشخص نبودن برنامه ای از پیش اعلام شده برای از سرگیری فعالیت های هنری، سه هفته است متوقف شده، در یادداشتی از خطر مهاجرت هنرمندان و تنگنایی که در این چند ماه با آن روبرو شده اند، گفت.

در یادداشت صباحی آمده است:

متاسفانه اگر با همین وضع پیش برویم خوشبینانه ترین اتفاق پیش رو، مهاجرت هنرمندان به اقصی نقاط جهان خواهد بود. با وضعیت پیش رو سال 1400 موج مهاجرت هنرمندان هنرهای نمایشی به هزار دلیل واضح رخ خواهد داد. معاندت پیش گرفته شده با هنر و علی الخصوص تئاتر حتی اگر در ابتدای امر (که هیچ هم بعید نیست) به نفع طرف قوی تر تمام شود، در ادامه ماجرا از هزار سمت و وَجه چرکش بیرون می زند و به طور قطع ضررش هزاران بار بیشتر از منفعتش است.

مهاجرت هنرمند ضرری برای شخص او ندارد، بلکه لطمه به بدنه تئاتر ایران وارد می کند و حوزه تئاتر با این اتفاق به تباهی کامل و مطلق نزدیک خواهد شد که کمترین تبعات آن نابودی هزار و یک صنف وابسته به تئاتر و سینما و تضعیف دوهزار و دو صنف شناور این عرصه است.

وقتی یک جوان یا نوجوان به سمت این حرفه می رود شاید رایحه قرمه سبزی تمام جمجمه اش را پر کرده باشد، ولی وقتی با آگاهی از تمام احتمالات، خطر راه را با عشق و علاقه انتخاب می کند و سال ها جان می کند و پوست می اندازد در این راه، مثل هر زحمت کش دیگری در سرتاسر جهان حق مسلم اوست که سَر، بالا بگیرد و بگوید شغلش تئاتر است با شرایطی که به وجود آورده اید با هزاران افسرده و بیکار جدید چه می کنید؟ مهاجرت گروهی خوشبینانه ترین اتفاق ماجراست! بارها این اتفاق برای تئاتری ها افتاده که بعد از جوابِ سوالی در مورد اینکه شغلشان چیست باز از آن ها پرسیده شده که نه، شغلی که از آن پول در می آوری، چیست؟

شاید برای کسانی که فعال حوزه تئاتر نباشند کمی اغراق شده به نظر آید ولی تمامی تئاتری ها می توانند اثبات کننده این ادعاها باشند که یک تئاتر معمولی برای هر دقیقه خروجی اجرایی یک الی پنج ساعت تمرین شده است، یعنی یک نمایش یک ساعته در بهترین حالت 60 و در حالت ایده آل 300 ساعت تمرین داشته است، که عدد ساعت ها تقسیم بر 2 تعداد جلسات لازم برای تمرین را در پلاتوهای خصوصی با ساعتی 50 هزار تومان به دست می آورد.

چگونه این همه تلاش بی مزد قرار است، ثمر دهد؟ تئاتر با اقلیت بودنش و هزاران خصلت خاصه خود، در همه جای دنیا با کمک های دولتی سرپاست و ربطی به کسوت ندارد و با گذر زمان هم مسایلش حل نمی شود و خود بحثی طولانی می طلبد که چند روز پیش کوروش نریمانی با انتشار یادداشتی به بررسی آن پرداخت.

خودتان را گول نزنید، پرداخت سالانه یک سبد کالا به هنرمندان حتی از صدقه هم توهین تمیزتر است و حمایت محسوب نمی شود که آمار نپذیرندگان این سبد کالاها گواهی است بر توهین آمیز بودنش .

هنر حاصل دورهمی و خوشگذرانی نیست، همت بلند گروهی و فردی یک گروه را می طلبد. بماند که هر فرایند گروهی اجزای ثابتی از قبیل ایاب و ذهاب و پذیرایی و غیره دارد که حتی در لاکچری ترین گروه ها از ربّ النوع نان و پنیر نمی تواند فراتر رود.

وقتی یک جوان یا نوجوان به سمت این حرفه می رود شاید رایحه قرمه سبزی تمام جمجمه اش را پر کرده باشد، ولی وقتی با آگاهی از تمام احتمالات، خطر راه را با عشق و علاقه انتخاب می کند و سال ها جان می کند و پوست می اندازد در این راه، مثل هر زحمت کش دیگری در سرتاسر جهان حق مسلم اوست که سَر، بالا بگیرد و بگوید شغلش تئاتر است، در واقع شغلی داشته باشد! ولی وقتی مناسبات رسمی فراهم نباشد...

از همه شکوه ها و ناله ها که بگذریم با نگاهی ساده به آمار خروج فارغ التحصیلان چند ده هزار نفری این رشته و مواجهه با واقعیتِ پیوستن به تعداد کمتر از انگشتان یک دست به بدنه حرفه ای تئاتر در هر سال، یک واقعیتِ حتم پیش روی هر مخاطبی گذاشته می شود و آن هم این است که به زودی هزاران نفر از پیش افسرده به بیکاری و فقر مطلق می رسند و هزار اتفاق در پیش است که خوشبینانه ترین آن موج دوم مهاجرت هنرمندان بعد از انقلاب اسلامی خواهد بود.

این نوشتار سعی ندارد جلودار این فرایند باشد، حتی اگر بخواهد هم نمی تواند. بلکه صرفاً گواهی خواهد بود برای تاریخ که در عین مستند و روشن بودن واقعه و در عین شفاف سازی بزرگان تا کوچک ترین عضو خانواده، باز هم کک، کسی را نگزید و تاریخ راه خود را طی کرده و خواهد کرد.

کد خبر 5056706

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
هنرمندان مدام غر می زنند! ؛ جمله ای است تکراری که شاید قدمت آن به دوره های خیلی دورتر از زمان حال بازگردد اما محتوایش در طول سال های متمادی تغییر چندانی نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران هشدار نیوز حامیان ولایت

آفتاب نیوز :

از یک نگاه این جمله درست است، کافی است مدت کوتاهی با این گروه، سر و کار داشته باشید، اما نکته اینجاست چرا این جماعت مدام غر می زنند.

دوران کرونا با همه تلخی ها و سختی هایش، همچون آینه ای، برخی از ایرادهای مان را به ما نشان داد و شاید بتوان پاسخ این پرسش تاریخی را در این مقطع زمانی بیش از هر دوره دیگری یافت.

از زمان شیوع این ویروس که منجر به تعطیلی فعالیت ها و مکان های هنری شد، هنرمندان زیادی این نواقص را گوشزد کردند و به تازگی نیز کیومرث مرادی، پاسخی مبسوط به این پرسش تاریخی داده است.

این کارگردان و مدرس تئاتر که چندی پیش پرفورمنسی از نمایشنامه آنتیگونه اثر مشهور سوفوکل را به صورت آنلاین اجرا کرد

مرادی که معتقد است در هولناک ترین زمانِ زیستِ هنر تئاتر به سر می بریم، با برشمردن مشکلات اساسی در ساختار فرهنگ و هنر ما که سبب شده مقوله هنر به عنوان شغل قلمداد نشود، توضیح داد که چرا هنرمندان ما همیشه به غر زدن، متهم شده اند.

ترسی که در همه کشورها ریشه دوانده

او در آغاز درباره تجربه اجرایی خود این گونه سخن گفت: از زمان شیوع کرونا در بسیاری از کشورها کارگردانان و بویژه کارگردانان هنری اثری از خود یا نمایشنامه ای از دیگران را به صورت آنلاین اجرا کرده اند و حتی برخی دیگر، نمایش های خود را به صورت رایگان یا با قیمتی که از سوی تماشاگر تعیین شده است، بر یوتیوب قرار داده اند و هر تماشاگر بسته به علاقه و شرایط اقتصادی خود، مبلغی را بابت تماشای آن نمایش پرداخته است.

او ادامه داد: جریان غالب تئاتر در اروپا می کوشد با چنین اقداماتی، زیست این هنر را تداوم ببخشد تا سنت تئاتر دیدن در دوران کرونا از میان نرود و رابطه تماشاگر و تئاتر خدشه دار نشود.

این کارگردان در تشریح اهداف خود از این اجرای آنلاین گفت: تئاتر خصوصی ما این روزها بشدت تحت فشار است. بسیاری از تماشاخانه های خصوصی باید اجاره بپردازند و این در حالی است که هیچ درآمدی ندارند. متاسفانه ما هم عادت بدی داریم و آن اینکه خیلی زود به شرایط تازه خو می گیریم و وضعیت قبلی را به فراموشی می سپاریم. بنابراین این نگرانی جدی وجود دارد که عادت تماشای تئاتر در ما از بین برود و گسستی عمیق بین سالن های تئاتر و تماشاگر ایجاد شود.

مرادی با بیان تفاوت عادت های زیستی ما در دوران پیش و پس از کرونا، افزود: برخی از این تفاوت ها خوب است مانند پایبندی بیشتر به بهداشت ولی از سوی دیگر بی اعتمادی تماشاگران به سالن های تئاتر و سینما، خطری است که در همه کشورها احساس می شود.

جمعیت بزرگی که دیده نمی شوند

او در پاسخ به این پرسش که آیا شکل آنلاین می تواند جایگزینی هرچند موقت برای شکل صحنه ای تئاتر باشد، با قاطعیت گفت: خیر!

مرادی در این زمینه توضیح داد: اجرای هر نمایش صحنه ای، دست کم برای 25 تا 50 نفر ایجاد اشتغال می کند. هرچند روی صحنه تئاتر فقط بازیگران دیده می شوند ولی پشت صحنه، گروهی پرشمار اعم از کارگرانی که دکور می سازند، مدیر صحنه، مجری گریم، دستیاران، خیاط ، مسئولان نور و صدا، آهنگساز، عکاس، مشاور رسانه ای تا متصدی گیشه و سایت فروش بلیت و ... همه اینها به واسطه اجرای یک نمایش، ارتزاق می کنند. یعنی طیفی از هنرمندان چندین رشته همراه با عواملی دیگر درگیر تولید تئاتر می شوند و حالا اشتغال و زندگی همه آنان به خطر افتاده است.

مسئولان فقط بازیگران را می بینند

او گفت: همین که به مسئولان هنری از مشکلات جامعه تئاتری می گویی، بی درنگ پاسخ می دهند بازیگران که همه سر سریال و فیلم سینمایی هستند ولی اصلا به این نکته حیاتی فکر نمی کنند همه عوامل تئاتر که بازیگران نیستند ، آن خیل عظیم پشت صحنه تئاتر را نمی بینند . ضمن اینکه همه بازیگران تئاتر هم که در پروژه های تصویری کار نمی کنند. تئاتر برای بسیاری از آنان، تنها منبع درآمد است.

کارگردان نمایش خواب در فنجان خالی با انتقاد از اینکه در حوزه تئاتر خیلی اندیشمندانه رفتار نشده است، خاطرنشان کرد: بنابراین پاسخ پرسش شما خیر است، تئاتر آنلاین نمی تواند پاسخگوی این گروه از عوامل تئاتر باشد.

ترس سنتی صدا و سیما از چیزهایی ساختگی

او در ادامه سخنان خود ابراز تاسف کرد: از گفتن این جملات بسیار غمگینم ولی فکر می کنم تنها یک نهاد می توانست و می تواند به تئاتر و موسیقی کمک کند و آن هم صداو سیماست که نمی دانم چه مشکلی با این حوزه ها دارند. البته من بی اعتنایی آنان را به حساب نبودِ اشرافِ کافی بر این حوزه ها می گذارم.

مرادی تاکید کرد: چه ایرادی دارد که تلویزیون ما با این همه شبکه ای که دارد، هفته ای یک یا چند بار نمایش و برنامه های زیبا در حوزه تئاتر و موسیقی پخش کند ولی متاسفانه در مدیریت صدا و سیما نوعی اضطراب و ترس سنتی از چیزهای ساختگی وجود دارد که برایم بسیار عجیب است.

این هنرمند با بیان اینکه هنوز هم دیر نشده و صدا و سیما می تواند پا پیش بگذارد، افزود: این همه نمایشنامه نویس خوب با متن های درخشان داریم، چه ایرادی دارد که این نمایشنامه نویسان متون خود را در تلویزیون بخوانند و درباره آنها صحبت کنند، می دانید این شیوه چقدر به پیشرفت فرهنگی ما کمک می کند.

او ادامه داد: اگر درِ صدا و سیما به روی هنرمندان تئاتر و موسیقی باز شود، نه تنها اشتغال این هنرمندان سر و سامانی می یابد بلکه برنامه های این رسانه هم از نظر کیفی و تنوع، رشد قابل توجهی پیدا می کند و دیگر نگران از دست رفتن تماشاگر نیستیم و در واقع یک بازی دو سر برد است.

مرادی در پاسخ به این پرسش که چه کسی باید این موضوع را پیگیری کند، توضیح داد: خانه تئاتر. البته می دانم چند بار درخواست و نامه داده اند ولی جوابی از آن سمت نیامده است. در صورتی که شبکه فاخری مانند شبکه چهار می تواند در این زمینه پیشقدم شود. ضمن اینکه هر شبکه گروه فرهنگ و ادب، علمی و ... دارد و همه اینها تحت نظارت مدیران خود هستند که می توانند براحتی پا پیش بگذارند و با همفکری هنرمندان تئاتر وارد عمل شوند. اما ظاهرا نوعی بی اعتمادی وجود دارد و این موضوع غم انگیز است.

واقعیت تلخی که مدام به صورت مان می خورد

این کارگردان با ابراز تاسف از این که تلاش های سالیان برای تعریف تئاتر به عنوان شغل به نتیجه نرسیده و هنرمندان کماکان درگیر مسایلی مانند بیمه و نظیر آن هستند، یادآوری کرد: از دوره اصلاحات تا به امروز این دغدغه بوده که تئاتر به عنوان شغل تعریف شود ولی هنوز به نتیجه نرسیده است و حتی موسسه ای که برای سر و سامان دادن به اموری مانند بیمه تاسیس شده، خودش هم دچار مساله است.

او ادامه داد: مادامی که هنر در ذهن دولتمردان ما به عنوان یک کار دوم یا سوم دیده شود و برای اشتغال این بدنه، برنامه ای نداشته باشیم، وضع همین است.

مرادی خاطرنشان کرد: تا زمانی که ساختارهای فکری و اجرایی را در حوزه فرهنگ و هنر تغییر ندهیم، هر روز نظاره گر این حفره های بزرگ هستیم و در وضعیتی مانند کرونا بار دیگر همه این واقعیت های تلخ، به صورت مان می خورد و خود را نشان می دهد.

فاجعه ای که خود را در خانه هنرمندان نشان داد

کارگردان رازها و دروغ ها با اشاره به مشکلات جدی خانه هنرمندان ایران که این مکان را تا مرز اعلام ورشکستگی برد، یادآوری کرد: این فاجعه خود را در ماجرای خانه هنرمندان ایران نشان داد. چراکه این مکان در دوران کرونا هم تعطیل شد و نتوانست هیچ برنامه ای برگزار کند و ناگهان متوجه شد هیچ پولی دریافت نمی کند و حتی در پرداخت حقوق کارکنانش دچار مشکل است. اینجا بود که زنگ خطر بزرگ به صدا در آمد؛ تا وقتی ساختار درستی نداشته باشی و بودجه ات وابسته به فعالیت اجرایی باشد، وضعیت همین است.

ماجرای یک ناکامی تاریخی

او ابراز تاسف کرد : دولتمردان باور دارند که هنرمندان مدام نق می زنند و این نگرش از جهتی درست است چراکه این خیل بزرگ، همواره در دریافت حقوق شهروندی و قانونی خود ناکام مانده اند. این حقیقتی است که باید پذیرفته شود حتی اگر آن را نق زدن یا غر زدن تلقی کنیم.

این مدرس تئاتر با بیان اینکه همواره در شرایط سخت، کمک هایی مُسکن وار به جامعه هنری تزریق شده ولی این وضعیت هرگز به طور اصولی درمان نشده است، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد تا وقتی بودجه دارد، می تواند این مسکن ها را تزریق کند اما در موقعیت دراماتیکی مانند وضعیت فعلی، اولین مکانی که بودجه آن قطع می شود، همین وزارتخانه است و این چنین است که همان آب باریکه هم به روی هنرمندان بسته می شود.

لزوم تغییرات جدی در ساختار وزارت ارشاد

مرادی با تاکید بر اینکه بسیاری از ساختارهای وزارت ارشاد نیازمند تغییرات اساسی است، متذکر شد: در چنین وضعیت دشواری، همه سازمان های مربوط به فرهنگ و هنر که پیش از به موازات وزارت ارشاد از فعالیت های هنری حمایت می کردند، خود را عقب کشیده اند؛ سازمان فرهنگی هنری شهرداری، حوزه هنری و ... هر یک چه کرده اند و اینجاست که هنرمندان احساس تنهایی عمیقی می کنند.

او اضافه کرد: در این وضعیت، حتی از نهادهای متولی فرهنگ و هنر نمی توانیم انتظار حمایت داشته باشیم، تنها به این دلیل که همان ماجرای ساختار اینجا هم وجود دارد. به این معنا که بودجه فرهنگ و هنر در قبال تولید اثر یا برگزاری جشنواره پرداخت می شود و زمانی که تئاتری تولید و جشنواره ای برپا نشود، مکانیزمی برای پرداخت این بودجه تعریف نشده است.

مرادی که چندین سال در خارج از کشور تحصیل کرده است، ادامه داد: در وضعیت فعلی هنرمندان تئاتر اروپا و آمریکا که عضو سندیکا هستند، از چند جا حقوق دریافت می کنند چراکه آنان حق بیمه ماهانه ای پرداخت کرده اند که در چنین مواردی به کارشان می آید. یعنی این ساختار برای آنان تعریف شده است ولی ما این ساختار را نداریم و از مزایای آن هم بهره مند نمی شویم.

نیازمند درمان اصولی هستیم نه مُسکن

کارگردان نمایش شکلک با اشاره به برخی کمک ها که از ابتدای امسال انجام شده است، یادآوری کرد: در نبود ساختار درست، خیرانی پیدا می شوند و مثلا کارت هدیه یک میلیون تومانی از طرف نهادی پرداخت می شود یا سبد کالایی به اعضای خانه تئاتر تعلق می گیرد ولی اینها همان مُسکن ها هستند در حالیکه این بیماری جدی نیازمند درمان ریشه ای است.

کیومرث مرادی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: شاید مسئولان هنری هم علاقه مند به کمک باشند ولی وقتی چنین اولویتی برایشان تعریف نشده، برنامه ای برایش ندارند و این گونه است که در مدام بر همین پاشنه می چرخد.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
رئیس انجمن صنفی تماشاخانه های ایران با اشاره به وضعیت بلاتکلیفی خانواده تئاتر در برابر ادامه فعالیت شان در شرایط کرونا و تعطیلی هایی که هفته به هفته تمدید می شود، می گوید: اگر بدانیم با برنامه منسجمی طرفیم، طبیعتا تحمل می کنیم اما این بلاتکلیفی از همه چیز آزار دهنده تر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

شاهین چگینی (رئیس انجمن صنفی تماشاخانه های ایران) درباره آخرین پیگیری های این انجمن درباره جبران خسارات سالن های خصوصی از تعطیلی های مربوط به شروع کرونا به خبرنگار ایلنا گفت: برای تحقق کمک هزینه های دولتی به تماشاخانه ها در این چند ماه، دو مسیر را پیگیری کردیم تا به نتیجه برسد؛ یکی از این راه ها از طریق وزارت کار بود.
او تشریح کرد: بنا شده بود وامی از طریق وزارت کار به تماشاخانه های خصوصی تعلق بگیرد که بر همین اساس خانم حیدری (معاون تامین منابع وزارت ارشاد)، حسب نامه درخواست ما، نامه ای را به دکتر منصوری معاون وزیر کار ارسال کرد و تماشاخانه ها به این وزارتخانه معرفی شدند. آقای دکتر منصوری هم از ما خواست تا هر تماشاخانه به طور مجزا درخواستش را به وزارت کار ارسال کند که همه آنها را در قالب یک پرونده در اختیارشان قرار دادیم و منتظر نتیجه هستیم.
چگینی خاطرنشان کرد: مسیر دوم از طریق خود وزارت ارشاد بود. طی جلسه ای که با آقای قبادی (مشاور اجرایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) داشتم، ایشان گفتند سایت تحفه را راه اندازی کرده اند و عمده هدف شان این است که جامعه تئاتر (با اولویت تماشاخانه ها) بتوانند وامی حمایتی از صندوق کارآفرینی امید دریافت کنند و نظر ایشان این بود که این وام احتمالاً سریع تر از تسهیلات وزارت کار به دست مدیران تماشاخانه ها می رسد که مبلغ آن 100 میلیون تومان با بهره 4 درصد و 6 ماه تنفس خواهد بود که ممکن است در شرایط خاص افزایش پیدا کند. به هرحال سایت تحفه اکنون راه اندازی شده و از تماشاخانه های عضو انجمن خواستیم تا در آن ثبت نام کنند و امیدواریم هرچه زودتر تحقق پیدا کند.
رئیس انجمن صنفی تماشاخانه های ایران با اشاره به تعطیلی مجدد سالن های تئاتر به دلیل اوج گرفتن بیماری و تمدید هفته به هفته آن که شرایط را برای تماشاخانه های خصوصی سخت تر کرده است، گفت: ما دوباره بلاتکلیف مانده ایم و نمی دانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد. در حالی که همه مشاغل به فعالیت شان ادامه می دهند، تعطیلی تئاتر و سینما هفته به هفته تمدید می شود و این آسیب رسان است. البته ظاهراً سینماداران به طور خودخواسته سینماها را تعطیل کردند چون شرایط اکران به گونه ای بوده که با استقبال تماشاگر مواجه نشدند و ظاهراً به همین دلیل انجمن تهیه کنندگان و خانه سینما به این نتیجه رسیدند که سینما با وضعیت فعلی متقاضی چندانی ندارد. اما تئاتر با همین وضعیت کج دار و مریز به فعالیت هایش ادامه می داد.
چگینی با اشاره به اینکه اکنون جلوی بلیت فروشی در سایت های فروش بلیت تئاتر گرفته شده و تماشاخانه ای نمی تواند کار کند، یادآور شد: هرچند اوضاع تئاتری ها از تیر ماه و بازگشایی سالن ها خوب نبود، اما همان تعداد هنرمند و سالن داری که می توانستند در این شرایط به کارشان ادامه دهند هم حالا خانه نشین شده اند.
او تصریح کرد: دولت در این 8 ماهی که از زمان شیوع کرونا می گذرد که کاری در راستای جبران خسارت انجام نداده اما از این به بعد امیدوارم اگر تئاتر را تعطیل هم می کنند به فکر خسارت و ضرر و زیان هنرمندان هم باشند.
این تماشاخانه دار با اشاره به اینکه ریسک ابتلا به کرونا در سالن های تئاتر بیشتر از سایر اماکن و مشاغل پرجمعیت نیست، گفت: حتی اگر اجراهای پرفروش تئاتر تهران را هم در نظر بگیریم باز تعداد مخاطبان شان آنقدری نیست که ریسک و خطر حضور تماشاگران در آن بیشتر از سایر فضاهای عمومی باشد. شاید در طول یک سال تنها چهار یا پنج بار اتفاق بیفتد که نمایشی تمام صندلی هایش در طول اجرا پر باشد اگرنه عمده آثار، دو تا سه هفته و با میانگین ظرفیت نیمی از سالن اجرا می رفتند.
چگینی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه از تیرماه و بازگشایی سالن های تئاتر، همه پروتکل های بهداشتی رعایت می شد و سالنی نبود که این موارد را رعایت نکند. ولی متاسفانه اولین جایی که تعطیل می کنند و بر ادامه تعطیلی اش هم پافشاری دارند سالن های تئاتر است. نمی دانم توجیه منطقی شان چیست که کافی شاپ ها و رستوران ها علی رغم دستور تعطیلی، در غیاب نظارت کافی، عمدتاً باز هستند و به کارشان ادامه می دهند اما برای سالن های تئاتر سختگیری بیشتری می شود؟ این برای ما جای سوال است.
او با تاکید بر اینکه بلاتکلیفی بدترین چیزی است که در این مدت نصیب خانواده تئاتر شده است، گفت: شاید همه مردم ایران متفق القول حاضر باشند یک ماه خانه بنشیند، هیچ کاری نکنند و نان و پنیر بخورند اما بعد از آن بتوانند به شرایط عادی زندگی برگردند، اما متاسفانه در این هشت ماه نه قرنطینه اصولی انجام شده و نه برنامه ریزی دقیقی برای ادامه کسب وکارها پیش بینی شده و برای همین هم این وضعیت بلاتکلیفی به وجود می آید.
رئیس انجمن صنفی تماشاخانه های ایران یادآور شد: آنچه بیشتر از همه آسیب زاست این حجم و اندازه از بلاتکلیفی است که ما پایان هر هفته باید منتظر باشیم که آیا قرار است به ما اعلام کنند که فعالیت مان را در هفته آتی از سر بگیریم یا در سالن ها را ببندیم؟ این بلاتکلیفی جلوی هر نوع برنامه ریزی را می گیرد و تبدیل به امری فرسایشی می شود که نتیجه اش ناامیدی است. بدترین اتفاق ممکن این است که عده ای در این شرایط کم بیاورند و امکان ادامه فعالیت نداشته باشند؛ کما اینکه این اتفاق افتاده و اکثر مدیران تماشاخانه های خصوصی نمی دانند باید چه کار کنند. آیا باید صبر کنند؟ تا کی باید منتظر بمانند؟ آیا از آنها حمایت خواهد شد یا نه؟ همه اینها معنی همان بلاتکلیفی است که نمی دانیم باید چه کار کنیم و متاسفانه کسی هم نیست که به ما بگوید برنامه ریزی و پلانی برای تئاتر ریخته شده و ما هم در کنار آن قرار داریم.
چگینی با بیان اینکه اگر بدانیم با برنامه منسجمی طرفیم، طبیعتا تحمل می کنیم اما این بلاتکلیفی از همه چیز آزاردهنده تر است. گفت: مانند جزیره ای در گوشه ای افتاده ایم که نمی دانیم آینده مان چیست. خب، طبیعی است ناامیدی ای ایجاد می شود که می تواند آسیب های جدی به تئاتر وارد کند. آسیب هایی که اگر برای شان فکری نشود بخشی از آن جبران ناپذیر خواهد بود. بنابراین نیاز است که درایت و مدیریتی پشت این مسئله قرار بگیرد و اول از همه، وضعیت بلاتکلیفی خانواده تئاتر، من جمله تماشاخانه ها را، برطرف کند.
او همچنین در بخش دیگری از صحبت هایش درباره انتخابات این انجمن گفت: انتخابات هیئت مدیره جدید انجمن صنفی تماشاخانه های ایران روز چهارشنبه 7 آبان سال 1399 برگزار می شود. هرچند که خیلی سخت توانستیم زمان این مجمع را تعیین کنیم چون وزارت کار برپایی مجامع را به خاطر شرایط کرونا محدود کرده بود اما چون تعداد اعضای انجمن ما زیر 20 نفر هستند تحت شرایط خاص و با رعایت پروتکل های بهداشتی اجازه برگزاری این مجمع را برای انتخابات هیئت مدیره جدید به ما دادند. ضمن اینکه بازه زمانی قانونی که باید در آن انتخابات هیئت مدیره برگزار می شد را به دلیل شیوع کرونا پشت سر گذاشته بودیم.
چگینی ادامه داد: مشکل دیگری که در برپایی مجمع با آن برخورد کردیم این بود که یک سری از سالن ها علی رغم چندین سال فعالیت هنوز مجوز قطعی به دست شان نرسیده است. بخشی از این مشکل ناشی از کم کاری خود مدیران سالن ها بوده که به اندازه کافی مسئله را پیگیری نکرده بودند و بخشی از آن به شرایط سخت اعطای مجوز از سوی دولت برمی گشت که با وجود گذشت چند سال از فعالیت سالن ها مجوزها صادر نشده بود. برای اینکه این مجوزها مشکلی برای انتخابات هیئت مدیره و برپایی مجمع انجمن ایجاد نکند، طی جلسه ای که با آقای قبادی داشتم از ایشان خواستم که برای چند سالنی که این مشکل را دارند موافقتی اصولی صادر کنند تا این تماشاخانه ها 6 ماه مجوز فعالیت موقت بگیرند و بتوانند بعداً برای دریافت مجوز دائمی اقدام کنند.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
داوری مرحلۀ نهایی بخش کلاسیک چهاردهین جشنواره ملی موسیقی جوان به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری فارس، نادر مرتضی پور، از اعضای هیئت داوران بخش موسیقی کلاسیک در خصوص کیفیت آثار نوازندگان کنترباس توضیح داد: اجراها را بررسی کردم و با تمام جوانب، بسیار خوب بود. واقعاً همت زیادی می خواهد که در این شرایط، نوازنده بتواند در نواختن ساز، تمرین و حفظ کردن قطعات تمرکز داشته باشد.

وی در خصوص تأثیر کرونا بر اجراها گفت: به نظرم شیوع ویروس کرونا بر کیفیت اجراها تأثیر می گذارد و زمانی که اطراف هنرمند خواسته یا ناخواسته خبرهایی در رابطه با کرونا باشد، حتماً بر کیفیت اجراها و بیشتر بر تمرکز و جزییاتی از نوازندگی تأثیر می گذارد.

جشنواره باید در طول سال استمرار داشته باشد

مرتضی پور در خصوص نقش جشنواره در طول سال عنوان کرد: در اولین جلسه ای که دکتر اسعدی، دبیر جشنواره را ملاقات کردم، خدمت ایشان عرض کردم دفتر جشنواره باید فعال باشد. برای مثال اگر داوری 30 اثر را گوش کردم، نکاتی را برای خودش یادداشت کند و این ها را در شش ماهه دوم سال به شرکت کنندگان منتقل کند، نظر داوران با آن ها در میان گذاشته شود. جشنواره باید در طول سال استمرار داشته باشد و کارشناسان و داوران حضور فعال داشته باشند.

نسبت به سال قبل بهتر شده اند

مجید سینکی داور بخش فلوت در خصوص آثار مرحله نهایی گفت: شرکت کنندگان سال به سال بهتر می شود و جشنواره حقیقتاً کمک می کند در آینده فلوتیست های خیلی خوبی داشته باشیم. هر بار که اجراها را می شنویم، نسبت به سال قبل بهتر شده اند.
وی در ادامه گفت: به نظرم در شرایط کرونا فرصت بسیار خوبی شد تا شرکت کنندگان در منزل بیشتر و با خیال راحت تمرین کنند. فکر می کنم ویروس کرونا تأثیری بر کیفیت اجراها نداشته است.

سینکی به نوازندگان فلوت توصیه کرد: با تمرکز و دقت، خودشان را برای آینده آماده کنند. واقعیت این است که در هر ارکستری در مقابل هر تعداد ویُلن بسته به ارکستر، بین 30 تا 60 ویُلن ممکن است وجود داشته باشد، اما در مقابل آن یک یا دو فلوت وجود دارد و طبیعتاً نوازندگان باید فوق العاده باشند که یکی از آن دو نفر باشند.
او در پایان خاطرنشان کرد: فکر می کنم برای سال های آینده اگر شرایطی مهیا شود که این بخش هم به صورت آنلاین برگزار شود بهتر است. یعنی در لحظه باشد و این در لحظه بودن به نظرم تأثیر بهتری بر نوازندگان دارد.

شاهد رشد و پیشرفت آن ها هستیم

ابراهیم لطفی از اعضای هیئت داوران در بخش ویلن در خصوص نقاط قوت و ضعف اجراها گفت: امسال تعداد بیشتری از شهرستان ها شرکت کرده بودند. طبق روال هر سال، از اجراهای بسیار ضعیف تا بسیار قوی و حتی درخشان داشتیم و درمجموع اجراها راضی کننده بود.

وی بیان کرد: برخی از شرکت کنندگان برای چندمین بار است که در جشنواره شرکت می کنند و شاهد رشد و پیشرفت آن ها هستیم. برخی سال های قبل ضعیف تر بودند ولی امسال رشد کرده بودند. هدف جشنواره موسیقی جوان انگیزه دادن به جوان ها و رشد آنهاست.

لطفی اظهار داشت: همین که جوان ها ساز را زمین نمی گذارند و رابطه با کارشان را حفظ می کنند باارزش است. اگر هنرجوها قبلاً به صورت حضوری به کلاس می رفتند، الآن باید به صورت آنلاین آموزش ببینند. اگر قرار باشد شرایط کرونا ادامه دار باشد، باید با همین روش ادامه دهیم. حتی شاید لازم باشد بخش داوری آثار هم از راه دور انجام شود.

اجراها حقیقتاً باکیفیت و خوب بود

کریم قربانی از داوران بخش ویُلنسل درباره کیفیت اجراها گفت: امسال رپرتوار سخت تری را به شرکت کنندگان دادیم و فکر می کردیم برای آن ها سخت باشد، ولی وقتی اجراها را گوش کردیم متوجه شدیم این استعداد را داشتند که این رپرتوار را به خوبی اجرا کنند. با توجه به آنچه که در سه بخش شنیدیم، احساس می کنم اگر سال گذشته پیشرفت شرکت کنندگان 70 درصد بود، امسال به 90 درصد رسیده است.

وی تأثیر ویروس کرونا بر جشنواره موسیقی جوان را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: کسانی که در ارکسترها کار می کردند در این مدت به خاطر کرونا اجرا نداشتند و بیشتر تمرکزشان روی تمرین بود. اجراها حقیقتاً باکیفیت و خوب بودند.
قربانی درباره نحوۀ برگزاری این دوره عنوان کرد: در برگزاری جشنواره به مشکل نخوردیم و اگر سال دیگر شرایط همچنان خاص باشد، باید به همین شکل عمل کنیم. در مرحله اول آثار را شنیدیم و در مرحله دوم پیشرفت شان را مشاهده کردیم.

مراسم اختتامیۀ چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان روز جمعه نهم آبان ماه، ساعت 9 شب از صفحۀ اینستاگرام انجمن موسیقی ایران، هفدانگ، موسیقی ما، و صفحۀ انجمن موسیقی ایران در آپارات به صورت آنلاین پخش می شود.

*******************************

پوشش هزینه های درمانی پیشکسوت موسیقی نواحی

با پیگیری های بعمل آمده از سوی خانه موسیقی ایران پوشش هزینه های درمانی علی غلامرضایی آلماجوقی(پیشکسوت موسیقی شمال خراسان) انجام شد.

با پیگیری های بعمل آمده از سوی خانه موسیقی ایران پوشش هزینه های درمانی علی غلامرضایی آلماجوقی(پیشکسوت موسیقی شمال خراسان) انجام شد.

به گزارش سایت خانه موسیقی، علی غلامرضایی آلماجوقی(بخشی شمال خراسان) اوایل مهر ماه سال جاری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد. خانه موسیقی از ابتدای بروز بیماری و عارضع مغزی پیگیر حال ایشان بوده و از نزدیک به وضعیت درمانی رسیدگی کرده است و با پیگیری های به عمل آمده پوشش هزینه های درمانی پیشکسوت موسیقی شمال خراسان انجام شد.

حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی) در تماس تلفنی با خانواده علی آلماجوقی جویای احوال این هنرمند شد و از عارضه پیش آمده ابراز تاسف کرده و اعلام کرد جهت پوشش هزینه های پزشکی و مراحل درمانی آلماجوقی مذاکراتی با صندوق اعتباری هنر انجام گردید و با همکاری مسئولان این هزینه ها پرداخت شد.

نوربخش در گفتگوی تلفنی ضمن قدردانی از مقام هنری استاد علی آلماجوقی ایشان را یکی از سرمایه های هنری ایران برشمرد و برای او آرزوی سلامتی کرد.

بخشی علی غلامرضایی آلماجوقی متولد 1310 و ساکن روستای آلماجوق قوچان است. وی شاگرد بخشی مشهور شمال خراسان، حسین یگانه بوده که در دوتار نوازی و آواز و روایتگری داستان ها پیرو سبک این هنرمند است.

سال 1392 در جشن خانه موسقی با حضور هنرمندان پیشکسوت در تالار وحدت از علی غلامرضایی آلماجوقی به پاس یک عمر تلاش در حوزه موسیقی نواحی تقدیر شد و این هنرمند تندیس خانه موسیقی را از محمدرضا شجریان، ریاست وقت شورایعالی خانه موسیقی و داود گنجه ای قائم مقام خانه دریافت کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ترک جوش گفت: مدیران و مسئولان فرهنگی ما از مدیریت فقط شوآف و نمایش دادن آن را آموخته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین

حسین ترک جوش کارگردان تئاتر و سینما، در خصوص وضعیت فعلی تئاتر در گفت و گو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: وضعیت هنر در کشور ما از حد قرمز گذشته است و نیاز به تنفس جدید همراه مدیریت جدید داریم؛ مدیریتی که بتواند امید را به جامعه هنری بازگرداند. اما با شرایط حاکم بعید می دانم حالا حالا ها مدیر کاربلدی به رأس امور هنری بیاید.

وی افزود: هنرمندان تنها قشری هستند که در این وضعیت پیش آمده، مورد ظلم قرار گرفته اند و تنها قشری هستند که برایشان فرقی نمی کند کرونا باشد یا نباشد. در هر شرایطی هنرمندان در میدان حضور خواهند داشت تا خدمات رسانی کنند.

ترک جوش در خصوص وعده مسئولان و کمک به حوزه تئاتر بیان کرد: همانطور که مشخص است باید مدیریت بحران کنند؛ اما مدیران و مسئولان ما از مدیریت فقط شوآف و نمایش دادن آن را آموخته اند. به یاد ندارم در چند سال اخیر اتفاق هنری را رقم زده باشند. راه حل پیشنهادی من این است که از صفر تا صد مدیران فعلی باید تغییر کنند و مدیریت را به کاربلد ها بسپارند.

ترک جوش در خصوص کار های آتی خود گفت: چندسالی است که به خاطر شرایطی که برای من در تئاتر ایجاد کرده اند، از تئاتر خداحافظی کرده ام و در حال حاضر بعد از فیلم جدایی، فیلم انبار را برای اکران در هنر و تجربه در دست دارم. امیدوارم هرچه زودتر به اکران این فیلم نزدیک شویم و افتخارات جهانی این فیلم بیش از پیش جلو برود. در نظر دارم به زودی اولین فیلم سینمایی ام به نام تَشنُج را کلید بزنم.

انتهای پیام /

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ضمن اعتراض به استمرار تعطیلی فعالیت های تئاتری ذیل محدودیت های کرونایی، تصریح کرد اداره کل مخالف تعطیلی تئاتر و سالن های تئاتری است.

به گزارش خبرنگار مهر ، تعطیلی های سالن های تئاتر به صورت هفته به هفته ادامه دارد و هر هفته شرایط معیشتی هنرمندان تئاتر وخیم تر می شود. ستاد مقابله با کرونا بدون توجه به اینکه فعالیت های تئاتری با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی یکی از کم خطرترین فعالیت های جامعه بودند، مهر تعطیلی را بر نام تئاتر زده است.

محسن حسن زاده مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد درباره موضع این اداره کل نسبت به تمدید تعطیلی فعالیت های تئاتری، به خبرنگار مهر گفت: به جد پیگیر موضوع هستیم و معتقدیم که سالن های تئاتر باید بازگشایی شوند و اصرار داریم که این نگاه باید در ارکان کلی جامعه تسری پیدا کند که تئاتر یک شغل است و تفنن نیست.

وی با بیان اینکه معتقدیم از شرایط فعالیت بهداشتی سالن های تئاتر در 4 ماه گذشته می شد به عنوان یک الگوی جهانی استفاده کرد، متذکر شد: وزارت بهداشت و کارشناسانش می توانستند از این موقعیت بهره برداری و آن را به عنوان یک الگو معرفی کنند. ما به راحتی از این دستاورد که با همت هنرمندان به ویژه هنرمندان جوان به دست آمد، گذشتیم.

حسن زاده یادآور شد: زمانی که اراده بر بازگشایی تئاتر شد و اداره کل هنرهای نمایشی از ابتدای سال پیگیر آن بود، به رونق تئاتر بسیار امیدوار بودیم و تمام تلاش و برنامه مان در این راستا بود و این اتفاق داشت رخ می داد، حتی بسیاری از هنرمندان منتقد که به بازگشایی سالن ها انتقاد داشتند خودشان ترغیب به شروع فعالیت و تولید اثر هنری شدند.

مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی تأکید کرد: معتقدیم هنر تئاتر فعال ترین هنر در 4 ماه شروع فعالیت بود و با توجه به شرایط خاصی که نسبت به سایر هنرها داشت مانند حضور زنده عوامل و مخاطبان، به بهترین شکل توسط هنرمندان و مدیران تماشاخانه ها مدیریت شد و سالن های تئاتر می توانست به عنوان یک الگو در رابطه با رعایت پروتکل های بهداشتی و مقابله با کرونا معرفی شود و به تثبیت جایگاه تئاتر کمک کند.

وی تصریح کرد: متأسفانه فقدان نظارت و نگاه کارشناسانه به موضوع تعطیلی های اصناف و مشاغل درگیر کرونا باعث شده تا هنرمندان نجیب تئاتر ضربه بزرگی ببینند. ما هم اعتقاد داریم که باید نگاه کارشناسانه برگردد و باید سالن های تئاتر به فعالیت خود ادامه دهند. بازگشایی مجدد سالن های تئاتر و فعالیت های تئاتری از سوی معاونت هنری و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد پیگیری می شود.

کد خبر 5057493

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سامان خلیلیان مدیر دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی گفت: این روزها خطر بیخ گوش هنرمندان تئاتر و در قلب آن هم هنرمندان تئاتر خیابانی است که ارتزاقشان همه از جشنواره ها و فعالیت های خیابانی و میدانی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : قدس آنلاین

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، از اسفند ماه سال گذشته که مراکز فرهنگی و هنری و دیگر مراکز پر خطر به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور تعطیل شد تنها امسال به مدت حدود یک ماه دو مرتبه فعالیت های فرهنگی هنری کشور از سر گرفته شد و دو مرتبه مراکزی مثل سالن های فرهنگی و هنری تئاتر، سینما ، موسیقی، مراکز آموزشگاهی هنری و کلاس های ازاد و سایر بخش های پر خطر براساس پروتکل ها تعطیل شد.

در همان زمان کوتاه بازگشایی مجدد سالن ها هم ما شاهد رونق تئاتر و سینما نبودیم اما هنرمندان تلاششان را کردند که چراغ تئاتر و سینما کم فروغ نباشد و به ویژه گروه های نمایشی جوان با انرژی مضاعفی کارها را شروع کردند اما متأسفانه باز هم شاهد تعطیلی به دلیل شیوع مجدد کرونا و وخیم شدن اوضاع تهران و برخی دیگر شهرها بودیم به طوریکه دو مرتبه سالن ها تعطیل شد و همه در یک شوک تعطیلی فرو رفتند.

بماند که همان بازگشایی مجدد هم دردی از کسی دوا نکرد چرا که مردم از حضور در سالن های تئاتر و سینما می ترسیدند و برای امنیت جانی حتی با وجود رعایت همه پروتکل ها باز هم بذر امید را در دل ها نکاشت اما با این وجود یک روزنه ای برای امیدواری های آتی شد به طوریکه خود هنرمندان کم کم به وجد آمده و شروع به کارهایی کردند که بهرحال تق و لق چرخ تئاتر را می گرداند از اجرای نمایش های خیابانی در مراسم های مختلف با رعایت پروتکل ها تا اجراهای صحنه ای و همینطور فراخوان برپایی جشنواره های مختلف از جمله فجر که البته آن هم هنوز برپایی اش در هاله ای از ابهام است.

خیلی ها در این مدت دست به فعالیت های آنلاین تئاتر و سینما زدند، فیلم تئاتر تولید کردند و اجراهای آنلاین گذاشتند و خوشبختانه هم قدری موفق بود اما هنوز چنین چیزی برای مواقع بحران بین هنرمندان جا نیافتاده و مقاومتی در ارتباط با آن وجود دارد. سامان خلیلیان یکی از مدیران تئاتر خیابانی کشور است که داور جشنواره های مختلف در سراسر کشور بوده و به عبارتی سرد و گرم تئاتر را چشیده است. وی مدیر دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی کشور است و این روزها به شدت ابراز نگرانی از چرخه معیوب و از کار افتاده ای دارد که همه را انگشت به دهان گذاشته و این ابهام را ایجاد کرده که در این مدت چه باید کرد تا بلکه بخشی از این جامعه مأیوس و ناامید به کار بیافتد و درآمدی هم برایشان ایجاد شود.

در ارتباط با وضعیت تئاتر خیابانی کشور و فعالیت های دفتر تئاتر خیابانی با سامان خلیلیان به گفت وگو نشستیم که در ادامه می خوانید:

*به عنوان سوال نخست بفرمایید که این روزها با وجود تعطیلی تئاتر مشغول چه فعالیت هایی هستید؟

فعالیت های خودم که در کاخ گلستان فعلا به دلیل تعطیلات کرونا یی متوقف شده اما در اداره هنرهای نمایشی پیگیر فعالیت های تئاتر خیابانی هستیم ، هر چند که تئاتر هم فعلا تعطیل است.

اما در حال حاضر درگیر دو جشنواره هستیم تا کارهایشان را ردیف کنیم. یکی مرحله بازخوانی طرح و ایده های تئاتر سردار آسمانی است که سال گذشته پس از شهادت سردار اولین مسابقه آن برگزار شد و امسال هم فراخوان دومین دوره آن را دادیم، همزمان اگر عمری خدا بدهد درگیر جشنواره نور موضعی تئاتر استان ایلام هم هستیم این جشنواره هم با همکاری شرکت توزیع برق استان ایلام به صورت مجازی طراحی شده است و موضوعش کلا در رابطه با شرایط بهینه استفاده از برق است

در حال حاضر این جشنواره هم آثارش ارسال نهایی شده و ما هم تیم انتخاب آثار هستیم من و آقای سیروس همتی، مرتضی هواسی و مالک آبسالان این فعالیت را برعهده داریم.

*مسابقه تئاتر سردار آسمانی قرار است به صورت مجازی یا حضوری برگزار شود؟

البته دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی به مناسبت پاسداشت نام و یاد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در سه بخش نمایش های صحنه ای، خیابانی و محیطی و نمایش نامه نویسی، به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، دی ماه سال جاری در کرمان برگزار می شود. همه شرایط برای برپایی حضوری یا مجازی آن در بسته مشخصی فراهم است و همه چیز به کرونا بستگی دارد و مسئولان در آن شرایط تصمیم نهایی را می گیرند.

من در این زمینه در جایگاهی نیستم که بخواهم صحبت کنم اما به طور کلی نگاه ما نه فقط به تئاتر سردار بلکه تمامی رویدادها فراخوان هایش داده شده ، باید ما هم جلوتر برویم و ببینیم شرایط برای برپایی هر رویدادی چطور خواهد بود.

*فکر میکنید بهترین تمهید الان در این شرایط برای تئاتر چیست؟

ببینید در حال حاضر شرایط کرونا یی آنقدر در تهران و 43 شهر دیگر بحرانی است که ما در دسته سوم دسته بندی کرونا یی که قرار داریم تعطیل شده ایم، این روند ممکن است با وخامت اوضاع به دسته های دوم و اول نیز برسد و همه را درگیر تعطیلی کند. متأسفانه این روند هم رو به رشد است و دیگر کار از رعایت کردن گذشته است. حال رعایت هم که بکنیم امکان درگیری ما با کرونا وجود دارد.

در عرصه تئاتر تلاش داریم حداقل در هر شکل به فضای مجازی پناه ببریم چرا که نمی توان تئاتر را متوقف کرد هر چند که تعطیلی باشد باز هم باید راهی پیدا کرد

تلاش داریم در عرصه تئاتر حداقل در هر شکل به فضای مجازی پناه ببریم و بهرحال کار و تئاتر را نمی توان متوقف کرد هر چند که تعطیلی باشد باز هم باید راهی پیدا کرد.

شاید خیلی از مسئولان این روزها آنقدر دغدغه های کلان تر داشته باشند که نوبت به هنرمندان تئاتر نرسد اما واقعیت این است که خودمان حداقل در این جامعه هنری باید جلو برویم امیدوارم فراخوان هایی که برای کارهای تئاتر داده شده، به هر شکل امکان برگزاری پیدا کنند حال به هر نوع و شرایطی که باشد فرقی نمی کند بلکه طوری باشد که یک منبع درآمدی برای هنرمندان و ادامه فعالیت تئاتر شود.

*وضعیت هنرمندان تئاتر خیابانی به چه صورت است بهرحال شما از نزدیک با آنها ارتباط دارید؟

شرایط امروز از یک طرف بحث تولید محتوا و از سوی دیگر امرار معاش هنرمندان مطرح است واقعا حوزه تئاتری خیابانی و بچه های تئاتر خیابانی این روزها دچار بحران هستند ، همه درگیری دارند واقعا بچه ها ارتزاقشان به این اجراها وابسته بود هم اجراهای خیابانی و هم جشنواره هاف من نمیدانم چطور می شود کاری کرد که این وضعیت جبران مافاتی شود اما الان اوضاع خوب نیست.

شاید الان بپرسید چه اتفاقی از سوی اداره هنرهای نمایشی می افتد بهرحال همه بخش ها در اداره کل هنرهای نمایشی از آقای آشنا تا دیگران همه تلاش می کنیم اتفاقی مالی برای هنرمندان بیافتد و پوشش خوبی برای هنرمندان شود. اما واقعیت این است که وقتی چیزی همینطور ادامه پیدا کند، دیگر اندوخته ای هم برای جایی نمی ماند و جبرانش از بضاعت ها خارج می شود این بضاعت اداره کل هم خیلی زیاد نیست که عقب افتادگی هفت ماه هنرمندان را جبران کند ، اصلا هم نمی تواند و از پسش برنمی آید! از سوی دیگر هم صحبت ما این است که بخشی مراکز دولتی موظفی دارند که می بایست کمک کنند اما خود هنرمندان هم باید کاری بکنند چرا که امرار معاش چیزی نیست که الان دولت از پس هر ماهش بر بیاید.

*بخش خصوصی تا قبل از کرونا در عرصه تئاتر فعال شده بود چطور الان هیچ نقشی ندارد؟

بله متاسفانه بخش خصوصی هم بالکل خود را از کار تئاتر کنار کشیده است و اصلا پای کار نیست اگر قبلا برنامه ریزی و کمکی می شد کار مشترکی با همکاری بخش دولتی و خصوصی صورت می گرفت و خصوصی ها هم حمایت می کردند اما الان عملا اینطور نیست چرا که درگیر خودشان را درگیر نمی کنند و می گویند به اندازه کافی درگیری دارند . متأسفانه همه چیز دست به دست هم داده تا این بحران شکل بگیرد و فقط فکر میکنم باید دعا کنیم و چشم انتظار باشیم تا با رعایت مسائل بهداشتی به دور از کرونا بمانیم، وگرنه این کرونا همه چیز را با خود خواهد برد و تئاتر را هم نابود میکند.

متأسفانه الان می بینیم که آسیب پذیر ترین قشر هنرمندان تئاتر هستند و این خیلی دردناک است که بگویم به این نتیجه رسیدم که هنر هیچ معنا یا جایگاهی در تأثیرگذاری اجتماعی و مسائل مربوط به خود در برابر سیاست مداران ندارد. این تلاطم خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم دچار مشکل کرده است، اینکه اصلا ما چه هستیم؟ وقتی گردونه اقتصادی وجود ندارد و یک هنرمند حتی نمی تواند یک وام بگیرد که از پس هزینه های آن بر بیاید ، چطور باید زندگی کند و با تلاطم های روحی و جسمی خود کنار بیاید وقتی پولی در جیبش نیست!

هیچ تولیدی دیگر در تئاتر نیست پس گردش اقتصادی وجود ندارد این آسیب روحی برای همه وارد می کند. وضعیت واقعا خوب نیست حتی اگر این چند ماه هم کارها باز می ماندند اصلا امیدوار کننده نبود، همین نگرانی مربوط به بیماری یک طرف و عدم درآمدزایی اقتصادی به خاطر نیامدن و استقبال نکردن مردم از کارها از سوی دیگر شرایط را اصلا جلو نمی برد و هنرمندان را امیدوار نمی کرد.

*شما به مردم حق نمی دهید که برای تأمین و گذران زندگی شان فعالیت هایی مثل تئاتر و سینما را حذف کنند؟

چرا بهرحال وقتی وضعیت اقتصادی در این چند ماه خراب شده عملا اولین چیزهایی که به ذهن هر کسی می رسد تا حذف کند، آنهایی است که به نظرش غیر ضروری اند و بنابراین اینجاست که ارتزاق اولویت پیدا می کند. متأسفانه همیشه فرهنگ و هنر مهجور بودد چرا که کالای غیر ضروری محسوب می شدده است، حتی در شرایط باز بودن هم در این ایام عملا گردش اقتصادی کارها نداشتند، حتی مخاطب نبود و سالن ها خالی می شد ، هنر خریدار ندارد و متأسفانه کسی این وسط به مولف اثر فکر نمی کند اینکه هنرمندی با این همه مشقت اثری تولید کرده تا به درد رشد فکری مخاطب بخورد اصلا خریداری ندارد.

بهرحال همه این حرف ها دردنامه هایی است که من می گویم. امیدوارم سریع تر از این وضعیت بحرانی عبور کنیم و روحیه و نشاط به جامعه و بچه های هنرمند در این شرایط سخت برگردد همه چیز بهبود پیدا کند و خود ما هم از این امر در امان نیستیم با همین شرایط جلو می رویم و همه مان حالمان خوب نیست وقتی من هنرمند تولید اثر نکنم همه دچار مشکل می شوند حتی ارباب رسانه ای که از این طریق قلم می زند هم شرایط کاریش اش به وفق مراد نخواهد بود.

*به نظرتان با این شرایط جشنواره فجر امسال برگزار می شود؟

ببینید هیچ چیز مشخص نیست یکی از بخش هایی که اتفاقا به تازگی در فجر فراخوان داده، بخش دیگرگونه های اجرای است که امیدوارم این بخش بسط پیدا کند این بخش در فراخوان مورد توجه اکید قرار گرفته که با توجه به شرایط کرونا یی به نظرم بدرد وضعیت ما می خورد یعنی کارهایی که همه متفاوت از حالت عادی تئاتر است و می توانیم از آنها در این دوره استفاده کنیم.

دیگر گونه ها اسمش روی خودش است یعنی شرایط نامتعارف که مکان خاصی ندارد و امکانات ویژه ای می طلبد با استفاده از تکنولوژی و فناوری قابل کار است، همین نگاه را دنیا نسبت به تئاتر پیدا کرده اند و به سمتش رفته اند که تئاترهای آنلاین داشته باشند و ما هم باید فکر کنیم به اینها.

به نظرم اگر رویکرد جدی در جشنواره بین المللی تئاتر فجر برای بهره گیری از شکل های جدید تئاتر باشد و جا و مکانش در این فراخوان دیده شده و می شود و امکان سنجی های مناسب صورت بگیرد هنرمندان می توانند از این شرایط استفاده کنند تا نزدیک ترین تولید تئاتر را به شرایط امروز تئاتر و جامعه داشته باشند.

*نکته پایانی؟

به نظرم اگر با این همه بحران بتوانیم از وضعیت فوق بگذریم می توانیم طبق برنامه ریزی هایی که کردیم و با مجوز ستاد کرونا مجوز اجرای تئاتر خیابانی را بگیریم بنابراین مترصد یک فرصت هستیم تا در هفته آتی به بعد شرایطی پیش بیاید که با رعایت پروتکل ها بتوانیم به طور مثال در هفته وحدت کارهایی خیابانی داشته باشیم امیدواریم این شرایط فراهم شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت (پنجم آبان ماه) با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت امور هنری و اعضای هیات مدیره موسسه هنرمندان پیشکسوت برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : سبز البرز هنر آنلاین خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی رییس هیات امنای موسسه هنرمندان پیشکسوت در این جلسه گفت: حضور سیدمحمد طباطبایی در موسسه هنرمندان پیشکسوت هم زمان با بحران شیوع کرونا بود و این مساله باعث شد خیلی از اتفاقات با دشواری مواجه شود و پیشنهادهای زیادی که آقای طباطبایی برای هیات مدیره داشت به طور کامل به سرانجام نرسید. باید از آقای طباطبایی تشکر کنم که در این ماه ها در کنار ما بود و امیدوارم آقای حسینی پور با اراده پولادینی که دارد با قوت و پشتکار بتواند امور را پیش ببرد .

مهدی افضلی، رییس هیات مدیره موسسه نیز درباره حضور طباطبایی در موسسه هنرمندان پیشکسوت گفت: سیدمحمد طباطبایی در طول سال های گذشته همیشه منشأ خدمات ارزنده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است. درعین حال نیکنام حسینی پور نیز بر اساس ویژگی هایی که دارد می تواند وجوهی را که در دوره های قبلی مدیریت موسسه به آنها کمتر توجه شده بود پوشش دهد و در آینده نزدیک اتفاقات خوبی در موسسه هنرمندان پیشکسوت رخ می دهد .

افضلی ادامه داد: با توجه به استعفای آقای طباطبایی، سوابق و تجربه های چند نفر در هیات مدیره برای انتخاب مدیرعامل بررسی شد و در نهایت هیات مدیره بر اساس توان مدیریتی افراد و شناختی که از ساز و کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند، انتخاب نهایی را انجام داد .

طباطبایی نیز با بیان این که خدمت کردن به هنرمندان پیشکسوت بزرگ ترین افتخاری بوده که در این چند ماه کسب کرده است، گفت: هنرمندان نازنینی در این موسسه هستند که تا پیش از حضور در موسسه آنها را نمی شناختم و خدمت کردن به آنها از هر عبادتی بالاتر است. هنرمندان عضو این موسسه اغلب مشکلات مهمی دارند و حمایت های موسسه می تواند موجب امیدواری شود .

وی با اشاره به فعالیت های خود در مدت حضورش در موسسه هنرمندان پیشکسوت گفت: یکی از خواسته های هنرمندان آن بود که این موسسه در ساختار اداری ارتقا پیدا کند که اقدامات اولیه برای اینکه موسسه زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد، انجام شد. از دیگر اقدامات ارزشمندی که در این دوره انجام شد توجه به تاریخ شفاهی هنر بود. هنرمندان موسسه هنرمندان پیشکسوت تاریخ زنده هنر معاصر هستند و بر این اساس ما توانستیم طرح تاریخ شفاهی هنر را آغاز کنیم که تدوین کتاب ها و برنامه های رادیویی آغاز شده است .

حسینی پور مدیرعامل جدید موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز ضمن تشکر از حسن اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور هنری و هیات مدیره موسسه گفت: هنرمندان جزو سرمایه های اجتماعی هستند و در این شرایط کرونایی باید حواسمان بیشتر به هنرمندان باشد. اگر از هنرمندان انتظار داریم آرام بخش دردهای مردم در این شرایط سخت باشند، چه کسی باید به دردهای خود هنرمندان رسیدگی کند؟ به ویژه آنکه ذات هنر انجام فعالیت های جمعی است و در شرایط کرونا و قرنطینه امکان فعالیت هنرمندان بسیار کم شده است. بنابراین باید شیوه های جدیدی برای فعالیت آنها اتخاذ کنیم.

وی تصریح کرد: یکی از لذت بخش ترین اقدامات بنده در دوره مسئولیت خانه کتاب تکریم نویسندگان و اهالی نشر در سراسر کشور بود، در میان اقوام و استان ها نویسندگان خوبی داشتیم و امید است با همین تجربه بتوانیم در چارچوب اساسنامه قدم های خوبی برداریم. در دوران فعالیت خود تلاش می کنم موسسه را در چارچوبی که اساسنامه، هیات امنا و هیات مدیره آن مشخص می کند پیش ببرم و قطعاً رسیدگی به حوزه رفاهی هنرمندان در اولویت خواهد بود و برای این امر خواستار همکاری معاونت امور هنری و اعضای هیات مدیره هستم.

گفتنی است در پایان این مراسم سید مجتبی حسینی معاون امور هنری پس از تقدیر از سید محمد طباطبایی، حکم مدیرعاملی جدید موسسه هنرمندان پیشکسوت را به نیکنام حسینی پور اهدا کرد.

حسن ریاحی، مریم معترف، محسن علی اکبری (هر سه نفر از اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت) و مهدی افضلی و سید حسین سیدزاده(مدیرعامل صندوق اعتباری هنر) اعضای هیات مدیره موسسه هستند .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نشست مشترک دفتر موسیقی با هیات مدیره مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری با حضور حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری و محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی برگزار شد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک دفتر موسیقی با هیات مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری با حضور حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری، محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی و چند نفر از اعضای هیات مدیره این مجمع روز شنبه سوم آبان ماه برگزار شد.

برگزاری کنسرت ها با شیوه های جدید در شرایط کرونا، بررسی روند قیمت گذاری بلیت های کنسرت (در صورتی که ستاد ملی کرونا اجازه برگزاری بدهد) و تعامل و همکاری بهتر مدیران سالن های اجرای صحنه ای با تهیه کنندگان از جمله محورهای مورد گفتگو در این جلسه بود.

در این جلسه مقرر شد هیات مدیره به کمک سایر اعضای مجمع درباره قیمت گذاری بلیت اجراهای صحنه ای با در نظر گرفتن عوامل مختلف به پیشنهاد مشترکی برسند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
مجری جایزه جلال به کرات خود را تنها، مجری قانون برگزاری این جایزه عنوان کرده است در حالی که عملا سیاست گذاری برای این جایزه را بر عهده داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : امروز نیوز روزنامه سپهر

خبرگزاری تسنیم - حمید روشن ضمیر| جایزه جلال آل احمد که حالا می توان آن را پرحاشیه ترین رویداد ادبی سال ایران نیز نامید، با انتخاب دبیر و اعضای هیات علمی و برپایی نخستین نشست خبری در دوره تازه، روند اجرایی را آغاز کرده است. اما چرا به این جایزه می توان عنوان پرحاشیه ترین رویداد ادبی سال را داد؟ پاسخ ساده است. هیچ رویداد ادبی در ایران فارغ از میزان محبوبیت و تاثیرگذاری، به اندازه این جایزه محل توجه و بازتاب رسانه ای در طول دوره قبل و بعد از برگزاری اش نیست.

از انتخاب دبیر تا هیات علمی و داوران و انتخاب نامزدهای دریافت جایزه و در نهایت اعلام برگزیدگان و چرایی این انتخاب و اظهارنظرهای برگزیدگان همواره محل توجه و نقد و حاشیه های مطبوعاتی و رسانه ای و نیز بحث و نظر در فضای ادبی ایران بوده است. عمده نقد و نظرها و کشدار شدن و پرحاشیه بودن این رویداد به این مساله باز می گردد که این جایزه با بیش از ده دوره برگزاری هنوز نتوانسته شخصیت خود را به دست بیاورد و به نام خود ثبت کند.

مجری این جایزه به کرات در هشت سال گذشته خود را تنها، مجری و اجرا کننده قانون برگزاری این جایزه عنوان کرده است در حالی که عملا سیاست گذاری برای این جایزه را نیز بر عهده داشته است.

اما درباره شخصیت این اتفاق و رویداد که مورد توجه این یادداشت نیز است باید کمی بیشتر صحبت کرد.

نخستین مساله در شخصیت بخشی به یک جایزه ادبی در ترتیب عواملی است که دست در دست هم این رویداد را شکل می دهند. جایزه جلال در هشت دوره برگزاری خود در دولت فعلی نشان داده که توجه و اعتنایی به فضای ادبی غالب در جامعه ایران و انقلاب اسلامی ندارد. آثار مورد توجه و مورد اقبال در میان جامعه ادبی و مخاطبان آنها برای او کمترین محل اعتنا را دارد. او تنها و تنها خود را بر پایه سلیقه داورانش ساخته که این داوران نیز به طور مشخص در سیکلی تکراری و بسته انتخاب می شوند و برخی از آن ها در میان اهالی ادبیات برای حضور در این رویداد دارای اعتنای بالایی نیستند. داوران و حاضران در شکل دهی به این رویداد در نتیجه به جای مستقل بودن، خواسته یا ناخواسته به طور مشخص نمایندگی کردن از بدنه فکری دولت را نمایندگی کرده اند و جالب تر اینکه نه ایده ای برای دفاع از این رویکرد دارند و نه در مقام این انتصاب طوری رفتار می کنند که آن بدنه راضی باشد.

نکته بعدی در شخصیت داشتن یک جایزه سازوکاری است که برای آن باید متصور بود. جایزه ادبی جلال هیاتی علمی دارد که سالانه با حکم بالاترین مقام فرهنگی دولت انتخاب می شوند. انتخاب و پیشنهاد اعضای هیات علمی هیچگاه سازوکار مشخص و تعریف شده ای نداشته و در این مساله به بیان کلیاتی بسنده شده است. و در نتیجه خروجی این هیات علمی نیز هیچگاه نه امری تاثیرگذار بوده و نه درباره آن گزارشی اقناعی منتشر شده است.

در کنار این موضوع به ظاهر هیات علمی تنها وظیفه انتخاب داوران را دارد و جایگاه سیاستگذاری درباره جایزخ ای که عنوان انقلاب اسلامی را نیز بر خود می بیند برای خود متصور نیست، کما اینکه در این سالها هیچگاه این هیات علمی درباره برآیند دوره ای که منتسب به آن است اظهار نظر نکرده است. دبیر نیز منتخب همان مقام ارشد فرهنگی دولت است که ذکر شد و او نیز در برابر هیات علمی برای خود وجهه ای بالاتر از یکی از اعضا متصور نیست.

جدای از این موارد این جایزه به عنوان مهمتین جایزه ادبی سالانه انقلاب اسلامی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی حکم تاسیس و اجرا دارد، درباره جهت گیری فکری خود برای انتخاب آثار برگزیده نیز به برخی کلیات بسنده کرده است که هیچگاه از سوی هیچ مقامی درباره آنها تفسیری روشن ارائه نشده است و همین مساله باب تاویل و تفسیر و خوش آمد و بدآمد رسانه ای را برای انتخاب های این جایزه باز کرده است. اگر این جایزه در موارد متعددی برای خود وجهه پاسخگویی را قائل بود و درباره فرآیند های منجر به انتخاب به صدور بیانیه های رسمی فکر می کرد و اجازه نمی داد اظهار نظر در این زمینه را داوران با خوش آیند و بدآیند خود در رسانه ها پیش ببرند، شخصیت حرفه ای این رویداد شکل ویژه ای به خود می گرفت.

چنین است که جایزه ای برخواسته از بدنه دولت که مدعای مستقل بودن داشته نه تنها مستقل نبوده و نشده که توسط همان مقام ایجاد کننده سال به سال بیشتر از داشتن شخصیت مستقل فاصله گرفته و به رویدادی کم اهمیت و فرسایشی در سپهر ادبیات داستانی انقلاب اسلامی مبدل شده است که اتفاقا بر خلاف نظر مسئولان اجرایی آن هیچ کتابفروش، ناشر و مخاطب کتابی برای آن و برگزیدگانش هیچ برنامه و تدارک ویژه ای ندارد و محلی از اعتبار برایش متصور نیست.

این فرجام تلخ نگاه دولتی و اداری به رویدادی است که قرار بود مهمترین رویداد سالانه ادبی ایران و انقلاب اسلامی باشد.

با این تقدیر و با وجود اذعان بر انجام برخی اصلاحات در روند این جایزه که این جایزه با شخصیت خدشه دار شده فعلی بیشتر مورد پسند دست اندرکاران برگزاری آن است تا رویدادی که بتواند اقبال عمومی لااقل اهل ادبیات را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دومین جلسه کارگروه ویژه حضور فاخر صنعت نشر کشور در نمایشگاه های بین المللی کتاب و محصولات فرهنگی در عرصه فضای مجازی با هدف توانمندسازی صنعت نشر بین الملل کشور و حضور در نمایشگاه های مجازی کتاب با حضور نمایندگان دستگاه های اجرای، نهادهای فرهنگی و تشکل های عضو، در محل خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر ایرانا سراج24

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در راستای اجرای مصوبه نشست هجدهم کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاه های بین المللی کتاب که به ریاست دکتر صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در تیرماه1399 برگزار گردید، دومین جلسه کارگروه ویژه حضور فاخر صنعت نشر کشور در نمایشگاه های بین المللی کتاب و محصولات فرهنگی در عرصه فضای مجازی با هدف توانمندسازی صنعت نشر بین الملل کشور برای حضور فاخر و در تراز فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و معرفی درخورشان و شایسته فرهنگ مکتوب کشور در عرصه بین الملل در بستر فضای مجازی، به ریاست حجت الاسلام محمد اسدی موحد و با دبیری ایوب دهقانکار و حضور مدیران و نمایندگان مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی فضای مجازی کشور، صدا و سیما، معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی، دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه کشور، جامعه المصطفی العالمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مجمع تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، اتحادیه جهانی ناشران مسلمان، موسسه فرهنگی بین المللی ابرار معاصران، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران (آشنا) در محل سالن زنده یاد عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
در آغاز این جلسه حجت الاسلام و المسلمین اسدی موحد، ضمن تبریک حلول ماه ربیع الاول و اعیاد خجسته ربیع المولود، با مروری کوتاه بر روند شکل گیری کارگروه و جلسات کارشناسی برگزار شده در راستای بررسی زمینه های محتوایی و فنی حضور فاخر نمایندگان صنعت نشر کشور در نمایشگاه های بین المللی کتاب و محصولات فرهنگی در عرصه فضای مجازی، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران که با ابلاغ معاون محترم فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایوب دکتر دهقانکار ، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در دستور کار این کارگروه قرار گرفته است، عملا صحنه آزمون عملی برای سنجش میزان آمادگی صنعت نشر کشور برای حضور فاخر در نمایشگاه های مجازی بین المللی کتاب خواهد بود.
وی در ادامه ضمن تبیین گستره دسترسی ها و ارتباطات فرهنگی بین المللی رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور بر ضرورت معرفی نمایشگاه مجازی کتاب تهران به وزارتخانه های فرهنگ، تشکل های نشر و ناشران کشورهای مختلف در اقصی نقاط جغرافیای فرهنگی بین المللی تاکید و بهره مندی از ظرفیت فضای مجازی برای تقویت وجه بین المللی نمایشگاه مجازی کتاب تهران را گامی مهم در راستای توسعه و عمق بخشی به دیپلماسی فرهنگی کشور ارزیابی و آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی های فرهنگی و سایر نهادهای مرتبط در عرصه فرهنگ بین الملل را برای توسعه و رونق بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران و به مشارکت گرفتن ناشران و فعالان صنعت نشر بین الملل کشورهای مختلف برای حضور در این رویداد مهم فرهنگی بین المللی در فضای مجازی را اعلام کرد.
در ادامه این نشست دهقانکار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر کارگروه، ضمن تشکر و قدردانی از حُسن مشارکت نهادهای عضو کارگروه، گزارشی از نحوه شکل گیری و برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب برخی از کشورها ازجمله چین، آلمان، اندونزی و ایتالیا در ایام شیوع جهانی بیماری کرونا، ارائه و بیان کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران با بهره گیری از تجربیات به دست آمده از حضور نهادهای فرهنگی، تشکل های نشر و ناشران شرکت کننده در نمایشگاه های مجازی یاد شده و با بسیج تمام امکانات فنی، زیرساختی، نرم افزاری، سخت افزاری و بهره مندی از توانمندی های محتوایی دستگاه های فرهنگی، تشکل های نشر و از همه مهمتر بضاعت فرهنگی ناشران کشور در عرصه فرهنگ مکتوب و با هدف جبران بخشی از آسیب و زیان های ناشی از شیوع ویروس کرنا و افول رونق بازار نشر کشور در ایام کرونا و عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در دستور کار این کارگروه قرار گرفته و در مدت سه ماه گذشته با سازماندهی و تشریک مساعی که فی ما بین نهادهای دولتی و تشکل های صنعت نشر در این کارگروه صورت پذیرفته، بخش قابل توجهی از مقدمات زیرساختی، فنی و محتوایی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران آماده شده است.
در ادامه حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره اقدامات و برنامه ریزی ها و هماهنگی انجام شده توسط کارگروه با محوریت خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان ستاد عملیاتی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران ارائه و از همکاری و همراهی تمامی نهادهای عضو کارگروه و سایر نهادهای مرتبط غیرعضو کارگروه، تقدیر تشکر و ضمن تقاضای تداوم همکاری و تشریک مساعی به وجود آمده، نوید برگزاری یک نمایشگاه فاخر و در تراز بضاعت فرهنگی کشور و همسنگ آوازه جهانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را در سایه این همدلی و حسن مساعدت به وجود آمده برای برگزاری این نمایشگاه، داده و بیان داشتند همکاران ایشان در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در یک برنامه کاری فشرده و متمرکز در بیش از دو ماه گذشته با جلب همکاری و تقسیم کار فی مابین نهادهای فرهنگی و تشکلهای صنعت نشر کشور خصوصا اتحادیه ناشران تهران و اتحادیه تعاونی های ناشران کشور(آشنا) که نقش اصلی در برگزاری نمایشگاه فیزیکی را عهده دار بوده اند، بخش عمده ای از مقدمات لازم برای برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی در عرصه فضای مجازی را آماده سازی و فراهم نموده اند.
پس از سخنان معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، نمایندگان نهادها و تشکلهای عضو کمیته، پیشنهادات و نقطه نظرات خود را جهت پیشبرد بهینه امور و تسریع در روند تصمیم سازی و تصمیم گیری بیان و در خاتمه مقرر گردید بر اساس تقسیم کاری که به عنوان مصوبه این جلسه به تمامی نهادها و تشکلهای عضو، ابلاغ خواهد شد، ادامه کار تا زمان رونمایی از پلتفرم الکترونیکی نمایشگاه مجازی کتاب تهران و درحین برگزاری این نمایشگاه مجازی کتاب، با محوریت خانه کتاب و ادبیات ایران و همکاری و همراهی تمامی نهادهای عضو سایر دستگاه های اجرایی مرتبط به امر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که در ایام برگزاری نمایشگاه فیزیکی به حدود هفتاد دستگاه اجرایی، نهاد فرهنگی و تشکل بخش غیردولتی بالغ می شود، در دستورکار نهادهای عضو کارگروه قرار داشته و گزارش عملکرد آن ها به دبیرخانه کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاه های بین المللی کتاب برای انعکاس وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مبادی ذیربط ارسال شود؛ همچنین حاضران در جلسه بر بهره گیری از فرصت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای تقویت وجه بین المللی نمایشگاه کتاب تهران تاکید و پیشنهاداتی را ارائه کردند که در غالب مصوبات نشست دوم به نهادهای عضو توسط ریاست کارگروه ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در راستای اجرای مصوبه نشست هجدهم کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاه های بین المللی کتاب که به ریاست دکتر صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در تیرماه1399 برگزار گردید، دومین جلسه کارگروه ویژه حضور فاخر صنعت نشر کشور در نمایشگاه های بین المللی کتاب و محصولات فرهنگی در عرصه فضای مجازی با هدف توانمندسازی صنعت نشر بین الملل کشور برای حضور فاخر و در تراز فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و معرفی درخورشان و شایسته فرهنگ مکتوب کشور در عرصه بین الملل در بستر فضای مجازی، به ریاست حجت الاسلام محمد اسدی موحد و با دبیری ایوب دهقانکار و حضور مدیران و نمایندگان مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی فضای مجازی کشور، صدا و سیما، معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی، دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه کشور، جامعه المصطفی العالمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مجمع تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، اتحادیه جهانی ناشران مسلمان، موسسه فرهنگی بین المللی ابرار معاصران، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران (آشنا) در محل سالن زنده یاد عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
در آغاز این جلسه حجت الاسلام و المسلمین اسدی موحد، ضمن تبریک حلول ماه ربیع الاول و اعیاد خجسته ربیع المولود، با مروری کوتاه بر روند شکل گیری کارگروه و جلسات کارشناسی برگزار شده در راستای بررسی زمینه های محتوایی و فنی حضور فاخر نمایندگان صنعت نشر کشور در نمایشگاه های بین المللی کتاب و محصولات فرهنگی در عرصه فضای مجازی، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران که با ابلاغ معاون محترم فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایوب دکتر دهقانکار ، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در دستور کار این کارگروه قرار گرفته است، عملا صحنه آزمون عملی برای سنجش میزان آمادگی صنعت نشر کشور برای حضور فاخر در نمایشگاه های مجازی بین المللی کتاب خواهد بود.
وی در ادامه ضمن تبیین گستره دسترسی ها و ارتباطات فرهنگی بین المللی رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور بر ضرورت معرفی نمایشگاه مجازی کتاب تهران به وزارتخانه های فرهنگ، تشکل های نشر و ناشران کشورهای مختلف در اقصی نقاط جغرافیای فرهنگی بین المللی تاکید و بهره مندی از ظرفیت فضای مجازی برای تقویت وجه بین المللی نمایشگاه مجازی کتاب تهران را گامی مهم در راستای توسعه و عمق بخشی به دیپلماسی فرهنگی کشور ارزیابی و آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی های فرهنگی و سایر نهادهای مرتبط در عرصه فرهنگ بین الملل را برای توسعه و رونق بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران و به مشارکت گرفتن ناشران و فعالان صنعت نشر بین الملل کشورهای مختلف برای حضور در این رویداد مهم فرهنگی بین المللی در فضای مجازی را اعلام کرد.
در ادامه این نشست دهقانکار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر کارگروه، ضمن تشکر و قدردانی از حُسن مشارکت نهادهای عضو کارگروه، گزارشی از نحوه شکل گیری و برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب برخی از کشورها ازجمله چین، آلمان، اندونزی و ایتالیا در ایام شیوع جهانی بیماری کرونا، ارائه و بیان کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران با بهره گیری از تجربیات به دست آمده از حضور نهادهای فرهنگی، تشکل های نشر و ناشران شرکت کننده در نمایشگاه های مجازی یاد شده و با بسیج تمام امکانات فنی، زیرساختی، نرم افزاری، سخت افزاری و بهره مندی از توانمندی های محتوایی دستگاه های فرهنگی، تشکل های نشر و از همه مهمتر بضاعت فرهنگی ناشران کشور در عرصه فرهنگ مکتوب و با هدف جبران بخشی از آسیب و زیان های ناشی از شیوع ویروس کرنا و افول رونق بازار نشر کشور در ایام کرونا و عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در دستور کار این کارگروه قرار گرفته و در مدت سه ماه گذشته با سازماندهی و تشریک مساعی که فی ما بین نهادهای دولتی و تشکل های صنعت نشر در این کارگروه صورت پذیرفته، بخش قابل توجهی از مقدمات زیرساختی، فنی و محتوایی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران آماده شده است.
در ادامه حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره اقدامات و برنامه ریزی ها و هماهنگی انجام شده توسط کارگروه با محوریت خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان ستاد عملیاتی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران ارائه و از همکاری و همراهی تمامی نهادهای عضو کارگروه و سایر نهادهای مرتبط غیرعضو کارگروه، تقدیر تشکر و ضمن تقاضای تداوم همکاری و تشریک مساعی به وجود آمده، نوید برگزاری یک نمایشگاه فاخر و در تراز بضاعت فرهنگی کشور و همسنگ آوازه جهانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را در سایه این همدلی و حسن مساعدت به وجود آمده برای برگزاری این نمایشگاه، داده و بیان داشتند همکاران ایشان در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در یک برنامه کاری فشرده و متمرکز در بیش از دو ماه گذشته با جلب همکاری و تقسیم کار فی مابین نهادهای فرهنگی و تشکلهای صنعت نشر کشور خصوصا اتحادیه ناشران تهران و اتحادیه تعاونی های ناشران کشور(آشنا) که نقش اصلی در برگزاری نمایشگاه فیزیکی را عهده دار بوده اند، بخش عمده ای از مقدمات لازم برای برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی در عرصه فضای مجازی را آماده سازی و فراهم نموده اند.
پس از سخنان معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، نمایندگان نهادها و تشکلهای عضو کمیته، پیشنهادات و نقطه نظرات خود را جهت پیشبرد بهینه امور و تسریع در روند تصمیم سازی و تصمیم گیری بیان و در خاتمه مقرر گردید بر اساس تقسیم کاری که به عنوان مصوبه این جلسه به تمامی نهادها و تشکلهای عضو، ابلاغ خواهد شد، ادامه کار تا زمان رونمایی از پلتفرم الکترونیکی نمایشگاه مجازی کتاب تهران و درحین برگزاری این نمایشگاه مجازی کتاب، با محوریت خانه کتاب و ادبیات ایران و همکاری و همراهی تمامی نهادهای عضو سایر دستگاه های اجرایی مرتبط به امر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که در ایام برگزاری نمایشگاه فیزیکی به حدود هفتاد دستگاه اجرایی، نهاد فرهنگی و تشکل بخش غیردولتی بالغ می شود، در دستورکار نهادهای عضو کارگروه قرار داشته و گزارش عملکرد آن ها به دبیرخانه کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاه های بین المللی کتاب برای انعکاس وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مبادی ذیربط ارسال شود؛ همچنین حاضران در جلسه بر بهره گیری از فرصت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای تقویت وجه بین المللی نمایشگاه کتاب تهران تاکید و پیشنهاداتی را ارائه کردند که در غالب مصوبات نشست دوم به نهادهای عضو توسط ریاست کارگروه ابلاغ خواهد شد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران
کارگروه ویژه حضور فاخر صنعت نشر کشور در نمایشگاه های بین المللی کتاب و محصولات فرهنگی در عرصه فضای مجازی

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
پنج سالی از اجرای طرح های تشویقی تخفیف خرید فصلی کتاب می گذرد که خوشبختانه استقبال از این طرح ها نشان از آن دارد که بسیاری از علاقه مندان کتاب با این طرح آشنایی کامل دارند و با اعلام زمان و اطلاع رسانی به موقع به خرید کتاب های مورد علاقه شان ترغیب می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷

سرور هادیان/

پنج سالی از اجرای طرح های تشویقی تخفیف خرید فصلی کتاب می گذرد که خوشبختانه استقبال از این طرح ها نشان از آن دارد که بسیاری از علاقه مندان کتاب با این طرح آشنایی کامل دارند و با اعلام زمان و اطلاع رسانی به موقع به خرید کتاب های مورد علاقه شان ترغیب می شوند.

امسال اطلاع رسانی طرح پاییزی این گونه اعلام شد که کتاب فروشی های سراسر کشور می توانند از روز دوشنبه (5آبان) تا پنجشنبه (15آبان) با مراجعه به سامانه اینترنتی tarh.ketab.ir نسبت به نام نویسی در طرح پاییزه کتاب 1399 اقدام کنند اما متأسفانه این اطلاع رسانی موجب سردرگمی بسیاری از علاقه مندان به خرید کتاب شد.

ریحانه کاشانی یکی از علاقه مندان به کتاب می گوید: من در سه طرحی که هر ساله اجرا می شود، کتاب های مورد علاقه ام را خریداری می کنم امروز به کتاب فروشی رفتم اما متوجه شدم این طرح با وجود اعلام برگزاری به هفته کتاب موکول شده که به اعتقاد من این اطلاع رسانی اشتباه سبب مشکلات زیادی برای ما اهالی کتاب خوان شده است.

حمید رضایی مهندس عمران که مشغول انتخاب و خرید کتاب رمان است، می گوید: علاقه من بیشتر در حوزه ادبیات داستانی است و در طرح هایی که گذاشته می شود، معمولاً ترغیب به خرید کتاب های مورد علاقه ام در حوزه ادبیات داستانی می شوم.

او توضیح می دهد: اجرای این طرح ها را از طریق پیامک کتاب فروشی که همیشه از آن کتاب هایم را خریداری می کنم، مطلع می شوم و به نظر من این طرح و به خصوص شرایط کرونا که رفت و آمدها کمتر و مدت زمان حضور افراد در منزل بیشتر است، فضای خوبی را برای مطالعه فراهم می کند که می توان از طرح پاییزی کتاب و تخفیف آن بهره برد اما گویا اطلاع رسانی در تغییر تاریخ مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.

**طرح کتاب و کد ملی

فرزانه فرهادزاده، خانه دار نیز می گوید: به همراه فرزندانم برای استفاده از طرح پاییزه به کتاب فروشی آمده ایم. هر کداممان با کد ملی دارای تخفیف کتاب هستیم که همین موضوع سبب امکان خرید بیشتر کتاب را برایمان فراهم آورده است.

این مادر اهل مطالعه بیان می دارد: دختر کوچکم دبستانی است و کتاب های کودک و نوجوان تازه منتشر شده را برایش انتخاب کرده ایم و پسرم نیز دانشجوست و کتاب های مورد علاقه اش در حوزه مدیریت است و خودم نیز علاقه مند به کتاب های روان شناسی هستم، اما متوجه شدم تاریخ اطلاع رسانی اشتباه است و به اعتقاد من این اشتباه سبب شد زمان زیادی برای رفت و آمد هدر برود، همچنین در شرایط کنونی که واقعاً بیرون آمدن از خانه با دلهره همراه است این اشتباه قابل چشم پوشی نیست.

**طرح پاییزی کتاب چه زمانی است؟

به سراغ مدیر شهر کتاب مشهد می روم، وی درباره طرح پاییزی کتاب می گوید: هر سال همزمان با هفته کتاب طرح پاییزی کتاب اجرا می شود و امسال نیز از 24 آبان ماه به مدت هشت روز این طرح برای علاقه مندان به کتاب برگزار خواهد شد.

ابراهیم بالاپژوه می افزاید: متأسفانه طی خبری زمان اجرای این طرح 5 الی 15 آبان اعلام شد که با اجرای آن در سال های گذشته مغایرت داشت که مانند گذشته اجرای این طرح همزمان با هفته کتاب است.

وی خاطرنشان می سازد: مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، سقف خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب99 با افزایش 25درصدی را از 150هزار تومان به 200هزار تومان اعلام کرده است و این در حالی است که خریداران می توانند از 20 درصد یارانه خرید کتاب تا سقف 200هزار تومان برخوردار شوند.

وی تأکید می کند: این اعتبار همان تخفیفی است که ما به مشتری هایمان می دهیم و وزارت ارشاد برای هر کتاب فروشی نسبت به تعداد مشتری و سابقه ای که در اجرای طرح های قبلی دارد در نظر می گیرد که براساس آن اعتبار، به مشتری ها تخفیف می دهیم.

مدیر شهر کتاب مشهد با اشاره به این نکته که این طرح شناخته شده است، بیان می دارد: حدود پنج سال از اجرای نخستین طرح می گذرد و به نظر می رسد طرح قابل قبولی بین کتاب خوان هاست که علاقه مندان به کتاب منتظر اجرای این طرح در فصل ها هستند. بالاپژوه تصریح می کند: این طرح ها در فروردین به نام طرح بهارانه و مرداد ماه به نام طرح تابستانه کتاب و یک بار نیز در آبان ماه در هفته کتاب، تحت عنوان طرح پاییزه کتاب برگزار می شود.

پرمخاطب ترین ها!

وی بیشترین استقبال در این طرح را انتخاب کتاب هایی در زمینه ادبیات اعلام می کند و می افزاید: کتاب ها در زمینه ادبیات شامل کتاب های رمان و مجموعه ادبیات داستانی، شعر و... مورد استقبال مخاطبان زیادی است و در رتبه بعدی کتاب هایی در حوزه روان شناسی فردی، خانوادگی و کودک، مدیریت، بازاریابی و همچنین فلسفه مخاطب زیادی دارند و از طرفی حوزه کودک و نوجوان نیز در این طرح همیشه از استقبال زیادی برخوردار بوده است.

مدیر شهر کتاب مشهد در خصوص کتاب هایی که شامل این طرح می شوند نیز بیان می دارد: این طرح ها فقط شامل کتاب می شود و به سایر محصولات تعلق نمی گیرد. البته در طرح های گذشته تفکیک وجود داشت که کتاب حتماً ایرانی و یا کتاب ترجمه شده باشد اما در حال حاضر این طرح شامل همه کتاب ها می شود و 20 درصد تخفیف به آن تعلق می گیرد.

وی در ادامه اظهار می دارد: البته لازم به ذکر است کتاب هایی که دارای شابک وزارت ارشاد و کد 13 رقمی و مجوز هستند، شامل این طرح می شوند و سایر کتاب ها مانند کتاب های لاتین و اورجینال در این تخفیف قرار نخواهند گرفت.

وی در ادامه بیان می دارد: امیدواریم کرونا و همچنین احتمال اعمال بیشتر محدودیت ها، موجب اختلال یا کنسل شدن آن نشود و این طرح اجرا شود.

ابراهیم بالاپژوه در پاسخ به این پرسش که تاکنون استقبال از اجرای طرح های کتاب با وجود مشکلات چگونه بوده است؟ می گوید: اگرچه تاکنون این طرح ها از استقبال خوبی برخوردار بوده است اما مشکلی که در طرح پاییزی امسال نسبت به طرح های قبل وجود دارد، بحث تشدید کرونا و شیوع موج سوم آن است که مردم درگیر آن شده اند و همین موضوع در استقبال طرح پاییزی کتاب مؤثر است.

مدیر شهر کتاب تأکید می کند: همچنین به علت تورم اقتصادی و جهش قیمت های سایر اقلام، قدرت خرید مردم به شدت پایین آمده است و به طور قطع خرید کتاب جزو اولویت ها قرار نخواهد گرفت.

اولویت های این روزها

وی با اشاره به این نکته که شاید با تشویق و تخفیف بتوانیم مردم را به خرید کتاب متمایل کنیم، اظهار می دارد: مشکلات اقتصادی برای تشویق مردم به خرید کتاب، کار را سخت تر می کند و مردم نیز با توجه به شرایط اقتصادی مخارج را براساس اولویت هایشان مدیریت می کنند.

وی تصریح می کند: اگرچه خانواده هایی هستند که تحت هر شرایطی به خرید کتاب اهمیت می دهند و حتی خرید یک کتاب ارزان قیمت برای فرزندانشان را در سبد کالایشان قرار می دهند و معتقدند همانند جسم، تأمین و تهیه غذای روح ضروری است.

بالاپژوه در پایان خاطرنشان می سازد: به علاقه مندان کتاب که با این طرح آشنا و اهل کتاب هستند و همچنین منتظر شروع طرح هستند یادآور می شوم که خریدشان را به روزهای آخر طرح به تعویق نیندازند و سعی کنند که طی چند روز اول خرید کتاب مورد علاقه شان را انجام دهند.

وی توضیح می دهد: اعتبار هر کتاب فروشی محدود است و مؤسسه خانه کتاب برای هر کتاب فروشی سقف اعتباری را تعریف کرده است که بتواند این کار را انجام دهند و متأسفانه در روزهای پایانی با توجه به اتمام بودجه در نظر گرفته شده، ممکن است این اعتبار پایان پذیرد و امکان تخفیف 20 درصدی مقدور نباشد و در نهایت 10 درصد از طرف خود کتاب فروشی امکان تخفیف وجود داشته باشد. از این رو از علاقه مندان کتاب می خواهیم در روزهای ابتدایی طرح مراجعه کنند تا هم کتاب مورد علاقه شان موجود باشد و هم تخفیف طرح پاییزی کتاب برایشان اجرا شود.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : ایران مراسم نیوز

حمید خلیلی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون وضعیت امروز عرصه نشر گفت: عوامل متعددی در کنار هم قرار گرفته که ضرر ناشران را به دنبال داشته است البته یکی از مهمترین این عوامل پایین بودن سرانه مطالعه در کشور است و این یعنی بخشی از زنجیره چرخه نشر دچار آسیب شده، اما با تمام کمی ها و کاستی صنعت نشر خود را با این مشکلات هماهنگ کرده بود که در این میان وجود بیماری کرونا بر چالش های موجود افزوده شد.

وی در همین راستا ادامه داد: افزایش قیمت کاغذ شرایط را بسیار سخت و طاقت فرسا کرد البته پیگیری ها برای دریافت تسهیلات دولتی از سوی اتحادیه ناشران نیز انجام شده و کاغذ هم دریافت شده، اما حقیقت امر این است که تسهیلات داده شده جوابگوی نیاز و یا عاملی که بتواند تا حدودی جبران خسارات های ناشی از مشکلات ناشران را داشته باشد نیست.

خلیلی گلایه ای هم نسبت به مراحل وام ها و تسهیلات ارائه شده در حوزه نشر داشت و افزود: هریک از تسهیلات ارائه شده مراحل اداری و بروکراسی پیچیده و بلندی را دارد همین امر توان و انرژی ناشر را می گیرد و سود حاصل از این تسهیلات نیز دیر به ناشران می رسد.

وی تاثیر مشکلات بر روند فعالیت ناشران را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: اگرچه ناشران فعالیت های فرهنگی انجام می دهند، اما بخشی از مراحل فعالیت آن ها اقتصادی است و سرمایه در گردش موجود سبب می شود تا ناشران در منگنه تولید و بازگشت سرمایه قرار بگیرند چنانچه ناشر سرمایه نداشته باشد قطعا ادامه تولید کتاب و فرهنگ با نقصان روبرو خواهد شد، مشکلات اقتصادی بازگشت سرمایه را با مشکل مواجه کرده است در عین حال باید در نظر داشت که دولت نمی تواند تنها یک تنه به تولید کتاب همت کند و وجود انتشارات متعدد و خصوصی یکی از مهمترین نکاتی خواهد بود که در حوزه نشر باید به آن توجه شود.

مدیر انتشارات شهید کاظمی تاکید کرد: مشکلات اقتصادی به حدی برای ناشران جدی است که برخی اقدام به تعدیل نیرو کرده اند و عده ای دیگر نیز در شرایطی قرار دارند که در حال انحلال انتشاراتی های خود هستند در عین حال همچنان تعداد مخاطبان کم است و مشکلات اقتصادی شرایط را برای ادامه کار سخت کرده از سوی دیگر قیمت مواد اولیه بسیار بالا است و تولید و تهیه کتاب بسیار سخت شده است، باید در نظر داشت که کتاب های تولید شده برای نمایشگاه کتاب همچنان در انبار ها مانده و همه این ها یعنی اینکه حقوق کارمندان انتشاراتی ها به سختی تامین می شود و این یعنی اضمحلال نشر که خطری مشخص برای فرهنگ است.

خلیلی تصریح کرد: قیمت کاغذ در بازار آزاد چند برابر و کاغذ دولتی هم که به صورت تسهیلات داده می شود نیز میزانش بسیار کم است در این میان مساعدت بیشتر مسئولان فرهنگی امری ضروری و اثرگذار است.

مدیرانتشارات شهید کاظمی حضور در فضای مجازی را راهکار دیگر ناشران در شرایط کنونی دانست و بیان کرد: با گسترش روز افزون بیماری کرونا و محدودیت های متعدد تعداد زیادی از ناشران به دنبال راه های جایگزین برای نمایشگاه کتاب تهران و جبران خسارت ها هستند لذا وارد فضای مجازی شدند و در ادامه تلاش داشتند تا کتاب های خود از این طریق و با دادن امتیازات ویژه به مخاطبان ارائه کنند، اگرچه تعداد خوانندگان کتاب باز هم نسبت به گذشته کاهش یافته اما تلاش ناشران در این زمینه بسیار بوده و توانستند تا حدودی به فروش کتاب های خود بپردازند، تنها کتابفروشان بودند که ضررهایشان را نتوانستند جبران کنند.

وی وضعیت کتاب فروشی ها را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: کتابفروشی ها نیز بخاطر وضعیت بد نشر و کاهش چشم گیر مخاطبان به مشکلات متعددی برخوردند و بسیاری از آنان به کار خود خاتمه دادند و برچیده شدند البته شکل گیری، طرح هایی به نام طرح پاییزه و طرح تابستانه رویکرد های ارزشمندی بودند که برای رفع بحران نشر در طول این هشت ماه به کار گرفته شدند.

وی در همین راستا ادامه داد: افزایش سهمیه کتاب کتابفروشی ها خصوصا در هنگام قرار دادن طرح های مختلف تابستانه، پاییزه و حتی بهاره برای کمک به حوزه نشر و کتاب فروشی ها بکار گرفته شده، ولی از آنجا که اینها طرح های مدت دار هستند و تنها بخش کوچکی از ضرر فعالان عرصه نشر را تامین می کنند لذا برای رهایی از مشکلات باید به دنبال زیر ساختی در جهت پیدایش یک راه حل باشیم.

خلیلی پیرامون نمایشگاه مجازی کتاب تهران خاطر نشان کرد: فضای مجازی تا حدودی به حوزه نشر کمک کرده است، اما اظهار نظردر مورد موفقیت برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی از اکنون غیر ممکن خواهد بود، زیرا من معتقدم که توانایی های این حوزه باید به مرحله آزمایش گذاشته شود در غیر این صورت نمی توان پیرامون این مقوله اظهار نظر کرد در عین حال نمایشگا ه های کتاب در فضای مجازی پیش از این در قالب فعالیت چند ناشر و به صورت کوچک برگزار شده که در جای خود ارزنده بوده و موفق عمل کرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم پایگاه خبری گسترش نیوز

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ فرهنگ عمومی ، قیمت کاغذ در بازار آزاد امروز هم با کاهش مجدد روبرو بود و به 380 هزار تومان رسید. به نظر می رسد بازار کاغذ از ابتدای سال جاری تاکنون سوار بر موج حاشیه ها و هیجانات است و مدام با افزایش و کاهش قیمت روبرو می شود. از سوی دیگر کاغذ عمده مصرف کنندگان خود را کههمان ناشران و چاپخانه داران هستند دو سالی است از دست داده است و دیگر کمتر از این صنف که مشتریان پر و پاقرص کاغذهای خارجی بوده اند، خریدارانی در بازار آزاد مشاهده می شود. هر چند با توجه به عذدم تخصیص ارز برای کاغذ فرهنگی در سال جاری به نظر می رسد در صورت توجه نکردن به تولید داخلی دیر یا زود این مشتریان روانه بازار آزاد خواهند شد و آن زمان است که به یکباره با انفجار در قیمت ها مواجه شویم.

اما قیمت گذاری در بازار کاغذ تابع چه عواملی است؟ آیا اساسا نظارتی بر قیمت ها در بازار آزاد وجود دارد؟ چگونه است که یک جنس در یک هفته با افزایش یا کاهش 70 هزار تومانی در قیمت ها مواجه می شود؟

احمد شریفان، نائب رئیس انجمن فروشندگان کاغذ و مقوا، در این زمینه به تسنیم می گوید: کاهش قیمت کاغذ در روزهای اخیر در بازار آزاد به دلیل تعطیلی ادارات در شهرستان ها به دلیل کرونا بوده است، از سوی دیگر با وجود اینکه در فصل چاپ سررسید و تقویم هستیم؛ ولی تقاضایی برای کاغذ در بازار وجود ندارد و این خود یکی دیگر از علت های کاهش قیمت است.

وی افزود: اما کلا در بازار کاغذ ، قیمت گذاری تابع هیجانات است ، اکنون نیز نوعی توقف و رکود در بازار کاغذ وجود دارد که ناشی از رکود حاکم بر بازار کلی کشور است طبیعتا در این میان انتخابات امریکا نیز نقش دارد. بنابراین در این بازار تاجری که نیاز به پول دارد جنس خود را ارزان می فروشد و تاجری که نیاز ندارد ، جنسش را نمی فروشد.

شریفان با اشاره به نرخ گذاری در بازار آزاد گفت: متاسفانه نرخ گذاری دست یک ارگان یا نهاد خاصی نیست، در حالیکه باید این کار را وزارت صمت بر عهده داشته باشد. اکنون تاجر خود اقدام به قیمت گذاری می کند و این خود یکی از دلایل بحران در بازار کاغذ است.

وی با اشاره به اینکه واردات در دست وزارت صمت است و وزارت صمت باید بر مبنای قیمت تمام شده اقدام به قیمت گذاری کاغذ کند، گفت: وقتی نظارتی نباشد همیشه عده ای هستند که از آب گل آلود ماهی بگیرند.

شریفان که پیش از این نیز از احتکار کاغذ در بازار توسط عده ای از تاجران خبر داده بود، ادامه داد: اکنون کالاهایی از سال گذشته وارد شده اند که یا در گمرک مانده و یا به هر شکل وارد بازار نشده است. اما به یقین قبل از گران شدن دلار محموله های بسیاری وارد کشور شده است.

وی گفت: ارگان های نظارتی نیز معمولا در این بازار کار خود را بدرستی انجام نمی دهند، در دوره ای فردی را به عنوان سلطان کاغذ گرفتند ولی آن فرد هیچ ارتباطی به بازار کاغذ نداشت، شاید در دوره ای با لابی گری توانسته بود محموله هایی را به کشور وارد کند اما در بازار کاغذ نقشی نداشت. اکنون مافیایی در بازار کاغذ ایران وجود دارد که حتی به پولشویی نیز اقدام می کند.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری صبا

خبرگزاری صبا: حامد جعفری مدیرعامل گروه هنر پویا در روز جهانی انیمیشن از مشکلات موجود برای این بخش سینمایی می گوید.

حامد جعفری مدیرعامل گروه هنر پویا به بهانه هفت آبان ماه، روز جهانی انیمیشن در گفتگو با ما گفت: پویانمایی ایران به لحاظ کیفیت به حد قابل قبولی رسیده است و توان رقابت با بسیاری از آثار بین المللی را دارد، اما همچنان سهم و وزن سینمای کودک و نوجوان و به ویژه انیمیشن از حمایت های فرهنگی هنری، شایسته و مناسب نیست.

این تهیه کننده با اشاره به اهمیت روز انیمیشن بیان کرد: روز جهانی انیمیشن فرصت مناسبی است تا همه ما و حتی مدیران فرهنگی و نهادهای متولی در این باره تامل کنیم که با چه میزان از توجه و سرمایه گذاری مادی و معنوی در حوزه پویانمایی به این نقطه رسیده ایم. البته ما و همه فعالان عرصه پویانمایی در کشور، هیچ گاه معطل حمایت یا اقدام این و آن نمانده ایم و از این پس هم معطل نخواهیم ماند و تلاش می کنیم که راه خود را باز کنیم و با قوت مسیر رشد انیمیشن در ایران را ادامه دهیم.

جعفری افزود: بنا به مشاهدات میدانی و مذاکراتی که در بازارهای مختلف با فعالان این حوزه و استودیوها و کمپانی های مختلف داشته ام، در تمام دنیا دولت ها از حوزه انیمیشن و آثار کودک و نوجوان حمایت های متعدد، ویژه و موثری دارند چراکه تاثیرات عمیق فرهنگی انیمیشن بر گروه کودک و نوجوان می تواند راهگشای بسیاری از معضلات و مشکلات آینده جوامع باشد.

انیمیشن در دنیا کمپانی محور است

تهیه کننده انیمیشن های شاهزاده روم در پاسخ به این پرسش که آیا زیرساخت های لازم برای رقابت با غول های انیمیشن سازی دنیا در ایران وجود دارد یا خیر، گفت: اگر کمی به تاریخچه این گونه سینمایی نگاه کنیم، می بینیم که کمپانی های بزرگ دنیا، در این حوزه سال های زیادی تجربه کسب کرده اند. البته باید توجه داشته باشیم که سینمای انیمیشن کمپانی محور است و همچون آثار تلویزیونی تهیه کننده محور و یا آثار سینمای رئال کارگردان محور نیست. مردم هم آثار انیمیشن را به نام کمپانی های سازنده آن ها می شناسند چون انیمیشن یک تولید جمع محور و مبتنی بر رسوب تجربیات است و سال ها اجرای پروژه ها، اصلاح مسیر و اجرای پروژه های بعدی رخ می دهد و رفته رفته روش ها اصلاح می شوند تا در نهایت به بهترین ساختار برای مراحل مختلف یک پروژه که از ایده و طرح تا عرضه آن را شامل می شود دست یابیم. واضح است که دنبال کردن چنین مسیری خارج از یک کمپانی سخت تر و دست نیافتنی تر است.

جعفری ادامه داد: با این مقدمه متوجه می شویم که اگر بخواهیم آثار یک کمپانی با 80-90 سال قدمت را در رقابت با آثار مجموعه ای که 10 سال سابقه دارد مقایسه کنیم، قطعا مقایسه درستی انجام نداده ایم اما باید بپذیریم که جوانان کشورمان با تکیه بر تجربیاتی که به دست آورده اند و داده های منتشر شده از سوی کمپانی های مختلف که در اختیارشان قرار گرفته است، تلاش های بسیاری کرده اند و سرعت پیشرفت زیادی هم دارند.

تهیه کننده انیمیشن فیلشاه افزود: اما اگر بخواهیم به این سوال جواب دهیم که چرا حجم و کیفیت تولیدات هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است، باید بگوییم این موضوع دلایل مختلفی دارد؛ یک بخش به این بازمی گردد که حجم سرمایه گذاری در کل سینمای کودک و نوجوان و به ویژه انیمیشن مناسب نیست و یک بخش دیگر نیز به ضعف های تیم های تولیدکننده در قصه پردازی، روایت، فیلمنامه، ضعف های زیرساختی، فنی و هنری برمی گردد که شرح و توضیح آن کمی طولانی خواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت کار گروهی در تولید یک انیمیشن گفت: کار ساخت انیمیشن سینمایی به گونه ای است که نمی توان به تنهایی آن را پیش برد و یا فردمحور عمل کرد و متاسفانه بسیاری از ما هنوز کار تیمی را به درستی نیاموخته ایم و اینجاست که کار بسیار سخت و پیچیده هم آهنگی بین بخشی ها و تیم های پیش تولید، تولید، پساتولید و عرضه پیش روی استودیو قرار می گیرد. در کنار کار گروهی، موضوع نظم نیز بسیار مهم است چراکه نظم اساس کار تیمی است و به تقویت آن کمک می کند و این موضوع در هنر پویا به طور جدی دنبال می شود.

انیمیشن سینمایی بخشی از واقعیت سینمای امروز ایران است

مدیرعامل گروه هنر پویا با اشاره به ساختار غلط جشنواره ملی فیلم فجر و کم توجهی آن به حوزه انیمیشن گفت: ما شاید جزو معدود تجربه هایی هستیم که سه بار در جشنواره ملی فیلم فجر با فیلم های سینمایی انیمیشنی حضور یافته ایم و باید بپذیریم که وقتی شاهزاده روم در جشنواره سی و سوم آمد، یک اتفاق تازه ای بود و مورد توجه جشنواره قرار گرفت، اما در ادامه سازوکار درستی در جشنواره برای سینمای انیمیشن تعبیه نشد و لذا می بینیم که 2، سه سال بعد اتفاقی برای فیلشاه در جشنواره رخ داد که خیلی عجیب و غریب بود. ما به دعوت رسمی دبیر جشنواره ملی فیلم فجر، انیمیشن فیلشاه را برای جشنواره ارسال کردیم و به تشخیص هیات انتخاب جشنواره، حایز شرکت در بخش مسابقه سینمای ایران شدیم، اما علی رغم آنکه این جشنواره توسط دولت و سازمان سینمایی برگزار می شود و براساس قانون، دبیر جشنواره موظف است آیین نامه های مدون را اجرایی کند، اما این فیلم سینمایی انیمیشن که در بخش مسابقه است و مطابق آیین نامه باید داوری شود، از داوری کنار گذاشته می شود و حتی مورد قضاوت داوران محترم قرار نمی گیرد.

وی ادامه داد: این درحالی است که در همه جای دنیا عرف است که مستقل از رقابت در بخش هایی مثل تهیه، کارگردانی، صداگذاری، موسیقی، تدوین و...، یک جایزه ویژه هم برای انیمیشن سینمایی در نظر می گیرند اما متاسفانه امروز شرایط به نحوی است که همه این اتفاقات دست به دست هم می دهند تا تولیدکنندگان فیلم های مستقل در سینمای انیمیشن عموما انگیزه کافی برای ارایه آثار خود به جشنواره ملی فیلم فجر را ندارند چون توجهی از سمت سیاستگذاران و مجریان این جشنواره نمی بینند لذا به نظرم باید ساختار و سیاست جشنواره یک بار با یک ریل گذاری درست تغییر کند و جشنواره ملی فیلم فجر بپذیرد که انیمیشن سینمایی بخشی از واقعیت سینمای امروز ایران است.

این تهیه کننده سینما گفت: در دنیا وقتی می خواهند حوزه ای به جریان اثرگذار و قالب تبدیل شود، حمایت ها را به گونه ای معطوف به آن حوزه می کنند که سرمایه گذاری سرمایه گذاران با موفقیت همراه شود و گردش مالی مقرون به صرفه ای برای آن حوزه رخ دهد. سرمایه گذاری حاکمیت ها و دولت ها هم عموما در همین مسیر رخ می دهد لذا بنده معتقدم اگر گردش مالی موثر در حوزه انیمیشن ایران اتفاق بیافتد، همه متوجه می شوند که ژانر کودک، ژانر پرفروشی برای سینمای ایران است و انیمیشن دریچه ای برای ورود به این ماجرا محسوب می شود که حتی می تواند راه سینمای ایران را به اکران های بین المللی نیز باز کند. تجربه تولید و نمایش موفق شاهزاده روم و فیلشاه در ایران و اکران های سراسری فیلشاه در چند کشور دیگر همچون فدراسیون روسیه، لبنان، قزاقستان و ... نشانه هایی بر همین مدعاست.

تهیه کننده انیمیشن سینمایی بچه زرنگ درباره وضعیت تولید اثر جدید گروه هنر پویا گفت: هنوز فرایند تولید اثر به کلی به اتمام نرسیده است و ما هم زمان با برخی مراحل تولید، مراحل مختلف پست پروداکشن را نیز سپری می کنیم.

وی در مورد اکران بچه زرنگ نیز گفت: در این فضای متاثر از بیماری کرونا، تمایل نداشتیم با عجله فیلم را آماده نمایش کنیم در نتیجه درباره زمان اکران آن هم باید منتظر ماند و دید شرایط به چه نحو پیش می رود. به علاوه ما تاکید داریم که اگر قرار است سینماها باز شوند و بچه ها به سینما بیایند، شرایط به گونه ای باشد که حداقل از ناحیه سلامت شان اطمینان خاطر داشته باشیم. به هرحال همانطور که ما روی محتوای سالم برای بچه ها تاکید می کنیم، روی سلامت بچه ها و محیط سالم برای تماشای فیلم نیز تاکید داریم.

جعفری در انتها بیان کرد: ان شاالله به زودی کودکان بتوانند بدون دغدغه کرونا به سینما بیایند و به تماشای بچه زرنگ و باقی آثاری که همکارانمان برای کودک و نوجوان تدارک می بینند، بنشینند و لذت ببرند.

لینک خبر :‌ برترین ها
محمدحسین فرح بخش با اشاره به بیانیه صاحبان آثار سینمایی که در اعتراض به عدم تسویه حساب سینمادارها منتشر شده تأکید کرد که بی توجهی اتحادیه صنف تهیه کنندگان به مشکل صاحبان آثار یک دروغ است چرا که اتحادیه صنف تهیه کنندگان تا امروز اقدامات لازم را برای حل این مشکل انجام داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷

محمدحسین فرح بخش تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: عدم تسویه حساب سینماداران با پخش کننده ها کاری قبیح و نادرست است که به هیچ عنوان نمی توان از این کار دفاع کرد و حق کاملاً با صاحبان آثار است. آن ها از سال گذشته تا امروز پول فروش فیلمشان را نگرفته و ارزش این پول نسبت به زمان اکران فیلم بسیار کاهش پیدا کرده است.

فرح بخش تصریح کرد: حتماً اعتراض و شکایت حق صاحبان آثار است اما در بیانیه ای که از سوی این دوستان منتشر شده، صاحبان آثار به این نکته اشاره کرده اند که اتحادیه صنف تهیه کنندگان علی رغم یکپارچه شدن هیچ اقدامی برای حل این مشکل نداشته است. این یک دروغ مطلق است که در این بیانیه مطرح شده چرا که اگر امروز قرار بر این شده سازمان سینمایی مبلغ فروش فیلم ها را به پخش کننده ها پرداخت کند و این مبلغ را به صورت وام برای سینماداران در نظر بگیرد حاصل تلاش اتحادیه صنف تهیه کنندگان بوده است اما متأسفانه این دوستان بدون هیچ اطلاعی از اقدامات اتحادیه صنف تهیه کنندگان، در بیانیه خود تأکید دارند که هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

او افزود: اقدامات لازم برای حل این مشکل از سوی اتحادیه صنف تهیه کننده انجام شده اما اگر تا امروز مبلغ فروش فیلم ها تسویه نشده است به مراحل قانونی اجرایی شدن این کار از سوی سازمان سینمایی برمی گردد که متأسفانه روند پیشروی آن بسیار کند و زمانبر است ولی مطمئناً با توجه به اینکه همه کارهای قانونی انجام شده به زودی با طی کردن آخرین مراحل قانونی مبلغ فروش فیلم ها با صاحبان آثار تسویه شود.

این تهیه کننده در پایان گفت: این حمایت که از سوی سازمان سینمایی صورت می گیرد به این شکل است که سازمان سینمایی میزان بدهی سینماداران را با پخش کننده ها تسویه می کند و مبالغ بدهی هر سینمایی را به صورت وام برای آن سینما در نظر می گیرد که سینمادارها باید این مبلغ را به مرور پرداخت کنند.

محمدحسین فرح بخش کرونا سینمادارها

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
مهدی فخوری با اشاره به اینکه بدهی سینما اریکه ایرانیان به صاحبان آثاری که سال گذشته اکران شدند پرداخت شده است، تأکید کرد که این کوتاهی از سوی انجمن سینماداران بوده که به نظر می رسد آن ها پول را هنوز به حساب تهیه کننده ها واریز نکرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷

مهدی فخوری مدیر سینما اریکه ایرانیان در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: سینما اریکه ایرانیان از ماه آبان، آذر و دی ماه سال گذشته بدهی هایی داشته که ما حدود سه ماه پیش این بدهی ها را پرداخت کردیم اما این پول به حساب انجمن سینماداران واریز شد و به نظر می رسد انجمن نسبت به پرداخت این بدهی ها اقدامی نکرده است.

فخوری تصریح کرد: ما پس از اعتراض صاحبان آثار نسبت به عدم تسویه حساب سینماداران مبلغ بدهی را با فاکتور به انجمن پرداخت کردیم اما طبق تماسی که چند پخش کننده با سینما داشته اند نسبت به عدم پرداخت بدهی اعتراض داشته اند و از این تماس ها من به این نتیجه رسیدم که به نظر می رسد انجمن سینماداران همچنان پول را پرداخت نکرده است.

او افزود: این مشکل پیش تر وجود نداشت و ریشه چنین معضلی را در شیوع ویروس کرونا می دانم. من شخصاً حدود 8 ماه است که بیکار هستم و در این 8 ماه فقط در ماه تیر 28 روز سینمای اریکه ایرانیان باز بود که هیچ استقبالی صورت نگرفت و فکر می کنم در این شرایط اگر تصمیم به بازگشایی بگیریم باز هم هیچ استقبالی صورت نمی گیرد. اکثر فیلم های خوبی که انتظار داریم در این شرایط بتوانند اکران موفقی داشته باشند میلی به اکران ندارند و فیلم هایی که بر پرده سینماها می روند نیز فروش چندانی ندارند.

مدیر سینما اریکه ایرانیان در پایان تأکید کرد: سازمان سینمایی در این مدت بارها وعده حمایت از سینماها داده که متأسفانه هیچ اتفاقی نیفتاده و تا امروز به ما فقط 10 بسته ماسک و 100 ژل دست داده شده است. متأسفانه خبری از وام 4 درصدی که وعده داده شده بود نیست. من از چند همکار در سینماهای دیگر نیز پرسیدم و آن ها نیز هیچ مبلغی به عنوان وام حمایتی دریافت نکرده اند. البته من از همه سینماهای کشور خبر ندارم و باید بگویم که برای سینمای ما و چند سینمای دیگر که جویا شدم فعلاً هیچ حمایتی از سوی سازمان سینمایی صورت نگرفته است.

خبرنگار: علی ناصری

مهدی فخوری بدهی سینماداران سینما اریکه ایرانیان

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تعطیلی بلند مدت سینماها در کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا مشکلات بسیاری را گریبانگیر اهالی سینما کرد و در این بین تمهیداتی مثل اکران آنلاین، سینما ماشین، بازگشایی سینماها با نهایتاً 50 درصد ظرفیت و... برای عبور از این معضل اجرایی شدند که همه این طرح ها آنطور که باید نتوانستند به کمک سینما آمده و مشکلات ایجاد شده را رفع کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، با ادامه تعطیلی سینماها و البته عدم اطلاع رسانی درست درباره بازگشایی کوتاه مدت باعث شده تا سینمای ما علاوه بر مشکلات اقتصادی فراوان که عاملی تهدید کننده برای همه سینماگران است، خطری دیگر را نیز متوجه خود بداند.

علاوه بر مشکلات اقتصادی خطر از بین رفتن فرهنگ و عادت فیلم دیدن در سینماها مسأله بسیار مهمی است که با توجه به تعطیلی طولانی مدت باید به آن توجه شود و با آسیب شناسی دقیق و تمهیدات لازم جلوی فاصله گرفتن مردم از سالن های سینما را گرفت.

با توجه به این خطر جدی در گفت وگو با دو سینماگر راهکارهای احتمالی را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می خوانید:

حبیب اسماعیلی: سالن های سینما از دیگر اماکن عمومی امن تر هستند / تعطیلی سینماها زندگی افراد بسیاری را نابود می کند

حبیب اسماعیلی تهیه کننده سینما و مدیرعامل رسانه فیلمسازان در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: خطر سینما رفتن در قیاس با دیگر کارها مثل خرید کردن در فروشگاه ها یا رفت وآمد در مترو برای ابتلا به بیماری کرونا بسیار کمتر است و نمی دانم چرا هر بار در اولین واکنش به اوج گیری شیوع کرونا در کشور تصمیم به تعطیلی سینماها گرفته می شود.

اسماعیلی تصریح کرد: پس از بازگشایی سینماها در بسیاری مواقع حتی 10 درصد سالن ها هم پر نمی شد و این میزان در یک سالن شرایطی را فراهم می کند که مردم با فاصله بسیار زیاد از هم بنشینند و با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی تقریباً هیچ خطری مخاطبان را تهدید نمی کند.

او افزود: نزدیک به 7 ماه است که کشور ما با ویروس کرونا درگیر است و به نظر می رسد که مدت بیشتری باید با این ویروس زندگی کنیم پس باید به دنبال فراهم کردن شرایطی باشیم که زندگی خود را به زیستن با این ویروس وفق دهیم چرا که قطعاً با رویکرد تعطیلی برای سینماها و دیگر مشاغل وضعیت اقتصادی فاجعه ای دیگر به بار می آورد. ادامه تعطیلی ها سینماداران را مجبور به تعدیل نیرو می کند و تعطیلی پروژه های سینمایی را در پی دارد که قشر عظیمی بیکار می شوند و این بیکاری برای دولت هم مشکل آفرین است.

تهیه کننده فیلم سینمایی سرکوب در ادامه تأکید کرد: متأسفانه سینما در سال های اخیر با معضلات بسیاری مواجه بوده و مسائلی مثل ساخت فیلم با پول های کثیف، مردم را هم نسبت به آثار سینمایی بدبین کرده و بسیاری دیگر لزومی به خرید بلیت سینما یا نسخه اصل فیلم ها برای حمایت از سینما نمی بینند. نمی توان به دلیل وجود فساد در یک پروژه این مشکل را به کل سینما تعمیم داد و به آن اینگونه بدبین بود. افراد بسیاری هستند که تنها از راه سینما امرار معاش می کنند و فیلم های بسیاری با بودجه شخصی ساخته می شوند که به موفقیت در گیشه امید دارند و عدم اکران فیلم ها سرمایه های بسیاری را نابود می کند.

این تهیه کننده در ادامه اظهار داشت: مشکلات در کشور آنقدر زیاد است که برنامه ای برای رسیدگی به مشکلات سینما وجود ندارد پس نمی توان چندان به حمایت دولت امید داشت و باید شرایطی وجود داشته باشد که سینما به چرخه اقتصادی خود ادامه دهد و این مهم با تعطیلی سینماها به هیچ وجه امکانپذیر نیست. متأسفانه نهادهای مختلف فرهنگی مدام برای هم شاخ و شانه می کشند و به جای همدلی و همراهی با هم برای یکدیگر مشکل ایجاد می کنند. صداوسیما می تواند با همراهی با سینما مردم را از بی خطر بودن سالن ها مطمئن و بازگشایی سینماها را اطلاع رسانی کند اما متأسفانه به جای این کار حتی در شرایطی که سینماها باز بودند می شنیدیم که در تلویزیون خبرهایی از تعطیلی سینماها مطرح می شد.

اسماعیلی در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: بهتر است سازمان سینمایی در این شرایط به وعده های حمایتی اش عمل کند و همه نهادها و ارگان ها اعم از صداوسیما و شهرداری به کمک سینما بیایند و در بحث تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی درباره بازگشایی سالن ها، در کنار سینما قرار بگیرند. مطمئناً در این شرایط با همدلی و همراهی است که می توان مشکلات را کنار زد و بهتر است اختلافات را کنار بگذاریم. تعطیلی تولید و اکران باعث ایجاد افسردگی در قشری بزرگ می شود که به نظر من پیامدهای مخربی برای جامعه خواهد داشت.

این تهیه کننده در پایان گفت: امیدوارم دولت و دیگر نهادها نگاهی ویژه برای حمایت از افرادی که سرمایه شان را وارد عرصه فرهنگ و هنر کرده اند، داشته باشد چرا که این افراد در این وضعیت نابسامان اقتصادی کار ارزشمندی انجام داده اند و نباید شرایطی فراهم شود که آن ها هم برای فرار از خطر شکست مالی به خرید و فروش دلار و کارهایی از این دست فکر نکنند.

امیرحسین شریفی: خیلی ها از بازگشایی سینماها بی خبر بودند / صداوسیما اطلاع رسانی نمی کند

امیرحسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: سینما کاملاً رها شده و به برای هیچ یک از مسئولان اعم از مسئولان دولتی و غیر دولتی سینما اهمیتی ندارد و به همین دلیل هیچ حمایت و برنامه ای برای نجات آن در این شرایط بحرانی وجود ندارد.

شریفی تصریح کرد: بهتر بود اکران فیلم ها و فعالیت سینماها خیلی زودتر آغاز می شد و ادامه پیدا می کرد. وقتی همه مشاغل به فعالیت خود ادامه می دهند و مکان های خطرناک تری مثل متروها، بازار و پاساژها در روز میزبان مراجعه کننده های بسیاری هستند دلیل بسته بودن سینماها را نمی توانم درک کنم. سینماها در شرایط عادی به طور میانگین حدود 20 تا 25 درصد سالن هایشان پر بود و فاصله گذاری اجتماعی با فاصله بسیار بیشتر از آنچه که مدنظر ستاد مبارزه با کرونا است، رعایت می شود و همه سینماها هم پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند؛ پس سینماها نسبت به دیگر اماکن عمومی بی خطرتر هستند و لزومی برای تعطیلی آن ها احساس نمی شود.

این تهیه کننده در ادامه گفت: اکران فیلم ها باید ادامه پیدا می کرد و سینما نباید از سبد فرهنگی مردم حذف می شد. با توجه به شرایطی که امروز در جامعه می بینیم و فعالیت مستمر افراد در حرفه های مختلف تعطیلی سینماها، اهالی سینما را در شرایطی قرار می دهد که نمی توانند به امرار معاش بپرازند و این تبعات بسیار بدی برای سینما و جامعه خواهد داشت.

او افزود: بی اهمیت بودن سینما زندگی بسیاری از سینماگران را به نابودی کشانده و افراد بسیاری که روزی شان را از این راه کسب می کردند امروز بیکار و در شرایطی بسیار بد هستند.

تهیه کننده فیلم سینمایی ضیافت در ادامه با انتقاد از عملکرد صداوسیما گفت: متأسفانه رسانه ملی هم با سینما همراه نیست و درباره بازگشایی سینماها اصلاً اطلاع رسانی نکرد و افراد بسیاری هستند که حتی از بازگشایی سینماها بی خبر بوده و تصورشان بر این است که هنوز سینماها تعطیل هستند. از طرفی قشری که از بازگشایی سینماها خبر دارد نیز درباره ایمن بودن سالن ها دچار تردید است و بسیاری از اینکه به سینما بروند ترس دارند. از زمانی که من در سینما کار کرده ام تا امروز هیچ زمانی به اندازه امروز وضعیت سینما وخیم و وحشتناک نبوده؛ سینماگران امروز جزو افرادی هستند که در جامعه طرد شده اند و هنرمندان بسیاری را می شناسم که به کار کردن با ماشین در آژانس های اینترنتی روی آورده اند.

شریفی در پایان اظهار داشت: بهتر است مسئولان به سینما اهمیت بدهند و بدانند که توجه به این قشر بسیار مهم است. تنها افراد اندکی در سینما هستند که در این شرایط قادر به امرار معاش بوده و واقعاً اکثر افراد دچار مشکلات مالی شده اند. امیدوارم هر چه زودتر کرونا در کشور ریشه کن شود و شرایط عادی به جامعه و سینما بازگردد.

صداوسیما سینما حبیب اسماعیلی امیرحسین شریفی

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
جواد فرحانی با اشاره به اینکه کیفیت سریال های شبکه نمایش خانگی به عوامل تولید سریال ها مربوط است تأکید کرد که صداوسیما هیچ نقشی در کیفیت آثار ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷

جواد فرحانی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: تلویزیون در 40 سال انقلاب آثار درخشان بسیاری ساخته که واقعاً قابل دفاع هستند و همچنان می توانند دیدنی باشند. امروز بحث اصلی در مورد سریال سازی به مسائلی مثل بودجه مربوط می شود.

فرحانی تصریح کرد: بسیاری از منتقدان به صدور مجوزهای شبکه نمایش خانگی از سوی تلویزیون، صداوسیما و وزارت ارشاد را مقابل هم قرار می دهند و این در حالی است که واقعاً فرقی نمی کند صدور مجوزها بر عهده تلویزیون باشد یا وزارت ارشاد، اگر کمی دقت داشته باشیم متوجه می شویم که 80 درصد مدیران تلویزیون در شورای صدور پروانه ساخت وزارت ارشاد هستند و در این شرایط وقتی افراد در هر دو سازمان با هم تفاوتی ندارند، چه فرقی می کند وزارت ارشاد مجوزها را صادر یا تلویزیون؟

او افزود: صدور مجوزها از سوی سازمان صداوسیما به نظام مندتر شدن شرایط کمک می کند و نمی توان انتظار داشت که در این شرایط کیفیت ها تغییر کنند چرا که کیفیت به سازنده ها مربوط است و تلویزیون در شبکه نمایش خانگی سیاستی برای تغییر کیفیت نمی تواند اعمال کند. چارچوب ها برای سریال سازی در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی مشخص است؛ شبکه نمایش خانگی در سال های اخیر کم کم فراگیرتر شده و به رقیبی جدی برای تلویزیون تبدیل شده است، پس برای این رسانه هم در بحث محتوایی باید تمهیداتی در نظر گرفته می شد.

تهیه کننده سریال دل در ادامه تأکید کرد: صدور مجوز سریال ها از سوی سازمان صداوسیما یک تصمیم در سطح بالای مدیریت کشور است و اینکه برخی می گویند چرا وزارت ارشاد کم کاری می کند و اجازه می دهد این اتفاق رخ دهد فقط بازی رسانه های زرد است. مهم نیست شبکه نمایش خانگی با تلویزیون چه تعاملی در تولید دارد، مهم بودجه ای است که فراهم می شود و باید دید پلتفرم های نمایش سریال ها چه تعاملی با تلویزیون خواهند داشت و چه افرادی در شوراها حضور دارند.

این تهیه کننده تصریح کرد: فرقی ندارد مجوز از وزارت ارشاد صادر شود یا صداوسیما، قصه خوب و بودجه مناسب است که یک سریال را می سازد. با فعالیت بیشتر VODها دیگر بخش خصوصی در شبکه نمایش خانگی وجود ندارد؛ همانطور که در تلویزیون هیچ تهیه کننده ای وجود ندارد و همه تهیه کننده ها در واقع مجری طرح هستند، در شبکه نمایش خانگی نیز همینطور است. مدیران پلتفرم ها با تلویزیون در ارتباط هستند و از زمانی که انحصار VODها به وجود آمده بخش خصوصی هم از بین رفته و امروز فیلیمو و نماوا هستند که با تلویزیون و سرمایه دارها تعامل دارند و تصمیم می گیرند چه اثری ساخته شود و در نهایت تهیه کننده ها که با این پلتفرم ها کار می کنند در واقع مجری طرح سریال های نمایش خانگی هستند.

فرحانی در پایان اظهار داشت: صدور مجوز از سوی صداوسیما و کنار رفتن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسأله چندان مهمی نیست و این همه جار و جنجال را درباره این موضوع نمی فهمم. مسائل مهم تر و جدی تری وجود دارد که باید به آن ها رسیدگی شود؛ امیدوارم تلویزیون بتواند شبکه نمایش خانگی را گسترش دهد، پلتفرم ها را مدیریت کند و شرایطی فراهم شود که بخش خصوصی نیز بتواند برای سریال سازی وارد این عرصه شود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صداوسیما شبکه نمایش خانگی جواد فرحانی سریال دل

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
مدیران سینمایی کشور با رویکردی منفعلانه همچنان برگزاری جشنواره ها را بر ساماندهی سینمای در حال ورشکستگی ترجیح می دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا تداوم تعطیلی سالن های سینما در حالی رخ داده است که در سه ماهه اول سال 99 هم سالن های سینما به صورت کامل تعطیل بودند و فقط در سه ماه تابستان شاهد بازگشایی سینماها و اکران چند فیلم بودیم؛ روندی که البته گسترده نبود و با توجه به عدم اکران فیلم های پرمخاطب، آورده ای برای گیشه نداشت.

اکران در شرایط کرونایی؛ مولودی که زود جوانمرگ شد

در این شرایط سازمان سینمایی هم برنامه مدوّنی برای حمایت از حوزه اکران ندارد. هفته گذشته مرتضی شایسته سخنگوی شورای صنفی نمایش بدون این که اشاره ای به لزوم اتخاذ یک سیاست یکپارچه و یا رایزنی با ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی سینماها نداشته و تنها اظهار کرده است: تمام سینماها پروتکل های بهداشتی را به طور صد در صد رعایت می کنند از همین رو جا دارد از مالکان، مدیران و کارکنان سینما تشکر کنم. سینما جای پاکیزه ای است و نکات بهداشتی در آنجا رعایت می شود و امیدوارم این موضوع به گوش مسئولان برسد.

این گفته ها را می توان گواهی بر این موضوع دانست که سازمان سینمایی در ماه های اخیر، همچنان همان روند سنتی و همیشگی برای اکران فیلم ها را دنبال کرده و طرح نو و راهگشایی در این زمینه ندارند.

بر این اساس و با توجه به ادامه تعطیلی سینماها، مشکلات فعالان این حوزه به ویژه کارکنان سینماها ادامه خواهد یافت. آن هم در شرایطی که بنا به گفته اغلب سینماداران، تعداد زیادی از سالن های سینما به مرز ورشکستگی رسیده است.

اصرار بر برگزاری جشنواره ها در شرایط کرونایی

اما در شرایطی که سازمان سینمایی توان یا اراده برنامه ریزی برای اکران درست و فارغ از نگرانی برای مخاطبان را ندارد، شاهد تلاش برای برگزاری جشنواره های گوناگون سینمایی به صورت ترکیبی (آنلاین و فیزیکی) هستیم.

هفته گذشته سی و سومین جشنواره فیلم های کودک و نوجوان در تهران و اصفهان برگزار شد. رویدادی که بخش عمده آن به صورت آنلاین بود اما به هر ترتیب برگزاری آن هزینه هایی را در برداشت که می توانست صرف حمایت از بخش های آسیب دیده سینما شود.

از سوی دیگر با صدور حکم محمدمهدی طباطبایی نژاد به عنوان دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر و اظهار نظر او مبنی بر این که جشنواره با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و 50درصد ظرفیت سالن ها برگزار خواهد شد، مشخص شد که مدیران سازمان سینمایی همچنان به برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به صورت نیز اصرار دارند.

به این ترتیب در شرایط نامطلوب شیوع ویروس کرونا شاهد ادامه تولیدات سینمایی و تلاش فیلمسازان برای رساندن فیلم ها به جشنواره هستیم.

معمولاً همه ساله از اوایل شهریورماه بحث تولیدات سینمایی که قصد حضور در جشنواره فیلم فجر را دارند پررنگ می شود. در کنار فیلم هایی که از ماه های پیش مراحل آماده سازی را طی کرده و آماده ارائه به دبیرخانه جشنواره هستند، هر سال شاهد تکاپوی فیلم سازان و عوامل برای آغاز فیلم برداری در این ایام هستیم.

امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا، این روند با تغییرات و محدودیت های عمده ای همراه بود. به طوری که بسیاری از پروژه های سینمایی با چند مرحله توقف مواجه شدند و با فراز و نشیب به کار خود ادامه دادند.

مواضع جدید دبیر جشنواره فیلم فجر؛عقب نشینی از قطعیت پیشین؟

با این حال طباطبایی نژاد دو روز پیش و در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها با اعلام این مطلب در حال حاضر تصمیم قاطع و جدی برای جشنواره فیلم فجر گرفته نشده است افزود: اما تمام تلاش و امید ما برای این است که این جشنواره امسال برگزار شود.

وی همچنین تأکید کرد که در صورتی که جشنواره برگزار شود قطعاً غیرآنلاین خواهد بود زیرا امکان برگزاری آنلاین جشنواره به دلیل تهدید و امکان سرقت آثار فیلمسازان وجود ندارد.

طباطبا یی نژاد همچنین گفت که تصمیم گیری درباره برگزاری یا عدم برگزاری جشنواره فیلم فجر از عهده دبیر خارج است و باید شورای سیاست گذاری جشنواره درباره آن تصمیم بگیرد. البته تصمیم گیری ما نیز با مشورت و هماهنگی با ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود. در هر حال در صورتی که جشنواره برگزار شود، با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی خواهد بود. امکان برگزاری جشنواره در سال آینده همزمان با جشنواره جهانی فیلم فجر نیز وجود دارد که در حال حاضر نمی توان در مورد آن پاسخ قطعی داد.

به این ترتیب در گفتگوی جدید دبیرجشنواره فیلم فجر در مقایسه با مواضع روزهای اول قرار گرفتن در این جایگاه، شاهد پررنگ شدن رگه هایی از تردید هستیم؛ با این حال طباطبایی نژاد ترجیح داده است با اعلام نکردن تصمیم قطعی برای برگزاری یا عدم برگزاری جشنواه امسال و حواله دادن آن به شورای سیاستگذاری راه را برای تصمیمات بعدی باز بگذارد.

حال باید دید که مدیران سینمایی چه زمانی از انفعال خارج شده و با تدبیری مناسب، ساماندهی سینماهای در حال ورشکستگی را به جریان تولید و برگزاری جشنواره ها ترجیح می دهند.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷

فهرست به روزرسانی شده بدهی سینماهای کشور به دفاتر پخش از اکران سال98 به مبلغ 293میلیاردو130 میلیون ریال منتشر شد. به گزارش همشهری، پیرو لیست منتشرشده در 13شهریورماه و اعلام مغایرت برخی دفاتر پخش، لیست اصلاح شده به همراه 3جدول شامل فهرست بدهی سینماهای کشور، فهرست بدهی سینماها به تفکیک دفتر پخش و فیلم و فهرست بدهی سینماهای حوزه هنری منتشر شد. مهلت دریافت این تسهیلات که از سوی سازمان سینمایی تامین شده است، تا هفته آینده تمدید شده و آخرین فرصت مراجعه سینماداران بدهکار به صندوق اعتباری هنر برای دریافت وام 4درصدی طبق جداول جهت تسویه با فیلم ها خواهد بود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
امیر سمواتی با اشاره به مراودات غلط و مشکوکی که در پروژه های مشکوک به پول کثیف وجود دارد تأکید کرد که برای جلوگیری از پیگیری پول های جابجا شده در این پروژه ها بخشی از دستمزد نوشته نشده بازیگران و برخی عوامل به صورت نقد در چمدان و پاکت جابجا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : شعار سال خبرگزاری برنا

به گزارش عصرهامون ، امیر سمواتی تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: مبارزه با فساد در سینما تا امروز نتیجه ای ملموس نداشته و اوضاع هر روز بدتر می شود. مشکل اصلی ما این است که حرفه تهیه کنندگی را مثل کارگردانی یک حرفه تخصصی نمی دانیم و هر کس که پول داشته باشد می تواند وارد این عرصه شده و فیلم بسازد.
سمواتی تصریح کرد: تهیه کنندگی در سینمای ما نوعی کار مدیر تولید است و تا زمانی که جایگاه خود را پیدا نکند ما با این مشکلات مواجه خواهیم بود. تهیه کنندگی یک حرفه تخصصی است و هر کس که از راه رسید نباید به دلایلی غیر از تخصص وارد این عرصه شود.
او افزود: سرمایه های بادآورده یا حتی افراد پولداری که شاید بابت سرمایه شان زحمت کشیده اند نباید به صرفاً به دلیل پولدار بودن تهیه کننده شوند. ورود افراد نامتخصص به این عرصه آسیب های جدی به سینما می زند و متأسفانه افراد در کانون تهیه کنندگان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هم تفاهم و تعامل ندارند تا در یک برنامه ریزی دقیق جلوی این اتفاقات را بگیرند. اختلافات موجود باعث شده تا نه در مقابل فساد قدرت مقابله داشته باشیم و نه مدیریتی بر ورود تهیه کنندگان، به همین دلیل این اختلاف به نفع افراد سوءاستفاده گر که به دنبال پولشویی هستند تمام شده است.
تهیه کننده فیلم سینمایی نفس عمیق در ادامه اظهار داشت: برخی با این توجیه که سینما یک صنعت است، ورود تهیه کنندگان نامتخصص را توجیه می کنند اما سینما تنها صنعت نیست، سینما یک هنر صنعت است که باید به بعد هنری اش حتی در تهیه کنندگی نیز توجه شود. می توان با افراد مختلف در حوزه تولید مشارکت داشت اما مشارکت باید تعریف شود و فضایی ایجاد شود که افراد با پولی منطقی در شرایطی ایمن بتوانند وارد سینما شوند و اصطلاحاً چرخ سینما به شکل سالمی بچرخد. ما شاهد فیلمسازی افرادی هستیم که فیلم قبلی شان شکست خورده اما باز هم فیلم می سازند و کسی به این وضعیت مشکوک توجهی ندارد.

سمواتی تصریح کرد: وقتی فیلم یک تهیه کننده شکست می خورد، همین فرد تا 10 سال نمی تواند فیلم بسازد اما عجیب است که با چند بار شکست خوردن تهیه کننده ها باز هم پشت سر هم فیلم می سازند. چطور می توان به این وضعیت شک نکرد و ردپای پولشویی را ندید. من بارها شنیده ام هنوز تهیه کننده هایی وجود دارند که دستمزد بازیگر و دیگر عوامل که شاید مبلغ دستمزدشان بالا باشد را به صورت نقد در پاکت و چمدان می دهند. پول ها از کانال هایی جابجا می شوند که امکان پیگیری ندارد و قوه قضاییه اگر می خواهد جدیتی در این موضوع داشته باشد و جلوی پولشویی را بگیرد باید به این نکات توجه داشته باشد.
این تهیه کننده درباره دلایل پولشویی در سینما گفت: وقتی ورود به سینما هیچ تخصصی نیاز ندارد و می توان پول هایی بلاتکلیف در آن خرج کرد و کسی نظارتی بر آن ندارد و به این طریق می توان از مالیات معاف شد و ژست کار فرهنگی گرفت، چرا افراد سودجو و منفعت طلب به سینما نیایند؟ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابزار مقابله با پول کثیف را ندارد و قوه قضاییه باید به این موضوع با جدیتی بیشتر ورود کند. قوه قضاییه و وزارت ارشاد باید بر مراودات موجود در سینما نظارت داشته باشند و ضوابطی تأیین شود که این مراودات غلط از بین بروند.
سمواتی در پایان تصریح کرد: مراودات غلط بسیاری وجود دارد که به تولید در سینما آسیب های جدی وارد کرده است. در پروژه های مشکوک به پول کثیف تهیه کننده ها علاوه بر دستمزدشان وسایلی مثل ماشینی گرانقیمت هم دریافت می کنند که کسی از آن ها خبر ندارد. تهیه کننده ای که برای کارش احترام قائل باشد به هیچ وجه حاضر به این کار نیست و این اتفاقات مختص تهیه کنندگانی است که با رانت و پول بدون داشتن تخصص وارد سینما شده اند. ما نیاز به نگاهی تخصصی به تهیه کنندگی هستیم و افرادی که شخصیت فرهنگی ندارند و به عنوان تهیه کننده در سینما فعالیت می کنند آسیب های فرهنگی بسیاری به ما وارد می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ عصر هامون
یکی از امضاکنندگان بیانیه ی اعتراض به عدم پرداخت حق پخش فیلم ها به صاحبان آثار، پیرامون پرداخت نشدن بدهی صاحبان آثار از اکران سال 98 با اشاره به وقت تلف کردن سازمان سینمایی، موضوع طلب صاحبان آثار را بروکراسی اداری ارشاد می داند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶

به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید خانی (تهیه کننده و پخش کننده سینما) درباره نامه تهیه کنندگان پیرامون عدم پرداخت حق پخش فیلم ها به صاحبان آثار گفت: معمولا روال به این شکل بود که بعد از آنکه فیلم اکران می شد به فاصله دو سه ماه بعد پول صاحبان فیلم ها پرداخت می شد. همه سینماداران هم به حساب اینکه اکران نوروز فروش خوبی خواهند داشت روی زمان بندی برگرداندن پول در آن زمان حساب کرده بودند اما با شیوع ویروس کرونا در اسفند سال گذشته طلب تمام فیلم های آن تاریخ باقی ماند.

وی در ادامه گفت: فیلم "مطرب" شاید بیشترین آسیب را از این ناحیه دید چراکه فروش بسیار بالایی در گیشه داشت ولی فیلم های "چشم و گوش بسته" و "زیر نظر" هم جزو فیلم هایی هستند که از سینماها طلبکارند. ما هم سه فیلم "هزارتو" و "مسخره باز" و "جهان با من برقص" را داشتیم که هنوز طلب هایشان از سینماها پرداخت نشده است.

این تهیه کننده سینما افزود: این طلب بالای 20 میلیارد تومان است و اگر کشور گرفتار بیماری کرونا نمی شد این پول پرداخت می شد اما متاسفانه این موضوع باعث شده که سینماداران هم با مشکلات زیادی روبرو باشند. یکی از مزیت های سمفا همین است که از مبدا سهم هر طرف جداگانه محاسبه و پرداخت می شود ولی فیلم هایی که طلبکار هستند قبل از راه اندازی سمفا اکران شده بودند.

خانی ادامه داد: در این مدت هم وزارت ارشاد به خاطر وضعیت سینماها گفت طلب صاحبان آثار را می دهم اما در یک پروسه ی اداری خسته کننده و بی نتیجه؛ تا امروز اتفاقی نیفتاده است. طبیعی است این وسط صاحبان آثار بیشترین ضربه را خوردند چراکه با تورم افسارگسیخته ای که اتفاق افتاده، ارزش پولی که قرار است پرداخت شود بسیار کم شده و دیگر نمی توان با آن پول کاری کرد.

وی در ادامه گفت: این تاخیر در پرداخت در روند تولیدات سینمایی هم تاثیر می گذارد. با رشد سرسام آور دستمزدها و هزینه های تولید یک فیلم دیگر نمی شود فیلم با استانداردهای سابق تهیه کرد. در این مدت چندین جلسه با رئیس سازمان سینمایی، خانه سینما، معاونت نظارت و ارزشیابی، صندوق هنر و انجمن سینماداران برگزار شد که خروجی هیچ کدام از جلسات تا امروز نتیجه بخش نبوده است.

وی با اشاره به توجیه سینماداران در باب پرداخت نکردن حق صاحبان فیلم گفت: توضیح سینماداران در توجیه پرداخت نکردن حق پخش فیلم به صاحبان آثار این است که کرونا باعث بهم ریختن کسب و کارشان شده است. این وسط وقتی ارشاد اعلام کرد پول را آن ها پرداخت می کنند موضوع دچار مشکل شد. اگر ارشاد این حرف را نمی زد شاید تا امروز این پول به دست صاحبان آثار می رسید و دیگر درگیر این بروکراسی اداری نمی شدیم. الان ارشاد برای پرداخت پول های صاحبان آثار از سینماداران بدهکار وثیقه می خواهد که برخی از آن ها این وثیقه را ندارند و درنهایت بسیاری از این دست مسائل درون سازمانی باعث شده تا امروز طلب سینماگران تسویه نشود.

خانی با اشاره به تعامل انجمن سینماداران گفت: انجمن صنفی سینماداران تا امروز تلاش بسیاری برای این کار کرده است ولی چون تعداد سینماها زیاد است جمع شدن آن ها کار سختی است. ما هم تصمیم گرفتیم برای ادامه کار وکیل اختیار کنیم تا از طریق طرح شکایت در محاکم قضایی راه حل قانونی برای این مشکل پیدا کنیم.

وی با اشاره به شیوه سنتی قرارداد میان پخش کنندگان و سینماداران گفت: این قرارداد تیپ از قدیم وجود داشته است و بر اساس همان روال هم تا امروز ادامه داشت و روال طبیعی اش آن است که بعد از دو هفته باید پول را پرداخت کنند. بیشتر مبنای کار میان سینماداران و تولیدکنندگان و پخش کنندگان اعتماد و بده بستان کاری است تا سینما به حیات خودش بتواند ادامه دهد. البته سینماداران هم از اتفاق تلخ کرونا آسیب دیدند و آن ها هم تا حدودی حق دارند ولی این موضوع دلیل نمی شود صاحب فیلم که برای تولید یک فیلم سرمایه اش بیش از 3 سال درگیر است؛ گرفتار این کشمکش ها شود و نتواند حقش را بگیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
فهرست به روزرسانی شده بدهی سینماهای کشور به دفاتر پخش از اکران 98 به مبلغ 293 میلیارد و 130 میلیون ریال منتشر شد.

به گزارش ایلنا، پیرو لیست منتشر شده در 13 شهریور ماه و اعلام مغایرت برخی دفاتر پخش، لیست اصلاح شده به همراه سه جدول شامل فهرست بدهی سینماهای کشور، فهرست بدهی سینماها به تفکیک دفتر پخش و فیلم و فهرست بدهی سینماهای حوزه هنری منتشر شد.

مهلت دریافت این تسهیلات که ازسوی سازمان سینمایی تامین شده است تا هفته آینده تمدید شده و آخرین فرصت مراجعه سینماداران بدهکار به صندوق اعتباری هنر برای دریافت وام 4 درصدی طبق جداول جهت تسویه با فیلم ها خواهد بود.

فهرست بدهی سینماهای کشور

فهرست بدهی کل سینماهای حوزه هنری به دفاتر پخش

فهرست بدهی سینما های کشور به تفکیک دفتر پخش و فیلم

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری صبا خبر خودرو خبرگزاری برنا

خبرگزاری صبا: فیلم سینمایی لاله ساخته اسدالله نیک نژاد، اثری جنجالی است که پس از هشت سال فراز و فرود، هنوز اکران نشده است.

فیلم سینمایی لاله به کارگردانی اسدلله نیک نژاد، درباره زندگی لاله صدیق قهرمان اتومبیل رانی ایران است و چالش ها و مشکلاتی را که این راننده با آن ها مواجه بوده به تصویر کشیده است.

فیلمنامه این فیلم اولین بار در سال 91 بر اساس نوشته یک فیلمنامه نویس آمریکایی نوشته شد که با مخالفت های علی مطهری نماینده وقت تهران در مجلس شورای اسلامی روبرو شد. همچنین بودجه 2 و نیم میلیاردی تومانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز که در آن زمان برای سرمایه گذاری در این فیلم پیش بینی شده بود، شکایت این نماینده مجلس را برانگیخت و همچنین سوژه فیلم را غیرمنطبق با جامعه ایران دانست.

سرانجام کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در همان سال با ساخت فیلم سینمایی لاله به شرط در نظر گرفتن نکات مطرح شده درباره فیلمنامه موافقت کرد و تولید آن را مشروط بر ایجاد تغییرات دانست.

با انصراف گروه تولیدی اولیه و اسپانسرهای خارجی از ادامه ساخت این فیلم، حاشیه ها دو چندان شد. در راستای این تغییرات، پروانه پرتو جایگزین علیرضا سبط احمدی برای تهیه کنندگی این فیلم شد. همچنین سال ها بعد و پس از توقف طولانی تولید این فیلم، برای فیلمبرداری 40 درصد باقی مانده، تورج منصوری جای پروانه پرتو را گرفت.

جالب است بدانید پیش تولید فیلم سینمایی لاله چهار ماهه انجام شد، اما هشت سال طول کشید که ساخت آن به اتمام برسد و دست تقدیر لاله را تا اواسط سال 98 با خود کشاند. در آن روزها تدوین فیلم توسط حسن ایوبی و با حضور کامل نیک نژاد انجام می شد چراکه زبان فیلم انگلیسی است و لازم بود کارگردان اثر سر تدوین حضور مستمر داشته باشد.

فیلم لاله در همان سال فرم ثبت نام حضور در سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر را پر کرد تا اولین نمایش رسمی آن با دوبله فارسی در این رقابت باشد که درنهایت به آن رقابت هم نرسید.

حال با گذارندن تمام آن سختی ها، سرانجام وقت اکران شد اما نگاه خشمگین ویروس کرونا دامن این فیلم را هم گرفت تا سرانجامِ آن باز هم در هاله ای از ابهام فرو رفت.

این فیلم که قبل از شیوع ویروس کرونا قرار بود در نوروز 99 اکران شود با تعطیلی سینماها در پی شیوع بیماری کووید 19 از اکران جا ماند.

گرچه تورج منصوری مرداد سال 99 اعلام کرد که به زودی زمان نمایش لاله در سینماها مشخص می شود ولی فعلا خبری از اینکه این فیلم سه تهیه کننده ای و جنجال برانگیز، کی اکران می شود و آیا اصلا قرار است اکران شود یا نه، در دست نیست. ضمنا گفته می شود، به دلیل مسایل فنی فیلم، اکران پرده ای مناسب آن است نه اکران آنلاین.

لینک خبر :‌ برترین ها

دبیر انجمن سینماداران با اشاره به اعتراض برخی از تهیه کنندگان مبنی بر پرداخت نشدن مطالباتشان تأکید کرد وام پیشنهادی سازمان سینمایی به سینماداران برای این امر هنوز پرداخت نشده است.

محمدرضا صابری دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران در گفت وگو با مهر، در واکنش به اعتراض برخی از تهیه کنندگان درباره پرداخت نشدن طلب هایشان از سوی سینماداران هم گفت: به تازگی هفت نفر از تهیه کنندگان سینما بیانیه ای منتشر کرده اند که تا امروز طلب های آن ها پرداخت نشده است. به عنوان دبیر انجمن سینماداران ضمن عذرخواهی از این دوستان باید بگویم، بارها به رییس سازمان سینمایی و دوستان خوب مان در اتحادیه تهیه کنندگان سینما اعلام کرده ایم که این حق طبیعی دوستان تهیه کننده است که پول اکران فیلم های خود را دریافت کنند، سازمان سینمایی در همین راستا به سینماداران پیشنهاد پرداخت وام برای پرداخت طلب تهیه کنندگان را داد اما متاسفانه این وام ها هنوز پرداخت نشده است و به هیچ عنوان قرار نیست که حق تهیه کنندگان را پرداخت نکنیم.

صابری ادامه داد: هفته گذشته روز چهارشنبه 30 مهر ماه، با دوستانی که از سینماداران طلب دارند در حضور مدیرعامل خانه سینما جلسه ای داشتیم تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم، امیدواریم طی 2 هفته آینده این وام به سینماها پرداخت شود تا بتوانیم طلب های تهیه کنندگان را پرداخت کنیم.
سخنگوی انجمن سینماداران در ادامه با اشاره به استمرار تعطیلی سینماها در کشور گفت: پیشنهادی از سوی شورای صنفی نمایش به سازمان سینمایی ارائه شده است که براساس آن جلسه ای برگزار شد و در آن جلسه به کارگروهی رسیدیم. اعضای این کارگروه تا امروز 2 جلسه برگزار کرده اند و همه هدف این کارگروه این است که بسته حمایتی را که به نفع سینماها و فیلم های خوب باشد آماده و ارائه کنیم.
9 ماه است که سالن های سینما به صورت نیمه تعطیل هستند و اتفاق بدی که برای فیلم شنای پروانه و خوب بد جلف 2 رخ داد، سبب شد تا هیچ کدام از صاحبان فیلم ها حاضر نباشند فیلم خود را برای اکران ارائه کنند. مگر اینکه تدابیری در نظر گرفته شود که بتوان از اکران فیلم ها حمایت کردوی بیان کرد: متاسفانه 9 ماه است که سالن های سینما به صورت نیمه تعطیل هستند و اتفاق بدی که برای فیلم شنای پروانه و خوب بد جلف 2 رخ داد، سبب شد تا هیچ کدام از صاحبان فیلم ها حاضر نباشند فیلم خود را برای اکران ارائه کنند. مگر اینکه تدابیری در نظر گرفته شود که بتوان از اکران فیلم ها حمایت کرد.
سخنگوی انجمن سینماداران تاکید کرد: در بسته پیشنهادی که به سازمان سینمایی ارائه شده است، همه موارد موردنظر پیش بینی شده است. معتقدم تنها راهی که می تواند سینماها باز بماند این است که فیلم خوب اکران شود تا مخاطب به نوعی مجاب شود تا از منزل بیرون آمده و برای فیلم دیدن به سینما برود.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر در حق سینما ظلم می شود، چرا که یکی از بهترین مکان هایی که پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند، سالن های سینما هستند، که بازرس های سازمان سینمایی و دوستانی که در ستاد ملی کرونا هستند، این امر را تایید می کنند، چرا که هیچ نکته مبهم و یا نکته ای که باعث تذکر برای سینماها در مورد رعایت پروتکل های بهداشتی شود، وجود ندارد.
صابری با تأکید بر اینکه سازمان سینمایی می خواهد که این بسته پیشنهادی را مورد توجه قرار دهد، توضیح داد: این مساله را باید یادآور شوم که سینماداران در حال حاضر به دنبال سود نیستند، اما این را هم باید بدانیم که هرکسی یک توانی دارد، 9 ماه است که تمام تلاش خود را کرده ایم که مجبور به تعدیل کارمندان و یا بسته شدن سینماها نشویم. واقعاً ما سینماداران به دنبال سود نیستیم و به دنبال این هستیم که حداقل سالن سینماها بتوانند هزینه های پرسنلی و آب و برق خود را تامین کنند.

دبیر انجمن سینماداران بیان کرد: از سازمان سینمایی می خواهیم که در این زمینه ما را یاری کند، در حال حاضر 6 هزار و 200 کارمند مستقیم سینماها وجود دارند که باید تامین هزینه شوند.
وی در پایان در پاسخ به اینکه وقتی اولین مکانی که ستاد کرونا تعطیل می کند، سالن های سینما است و در چنین شرایطی تهیه کنندگان راضی به اکران فیلم های خود نمی شوند، توضیح داد: در همین راستا با تعدادی از استانداران استان های مختلف صحبت کرده ایم و آن ها پذیرفته اند که سینماها هیچ مشکلی ندارد و آن 15 بندی که ستاد ملی کرونا به عنوان پیش شرط برای ما در نظر گرفته بود اجرا می شود. طی بررسی های انجام شده سینما کمترین خطر و آسیب را برای مردم دارد. اگر یک درصد می دانستیم که سینما یک درصد هم برای مردم خطر دارد، به دنبال باز شدن سینماها نبودیم. البته این را هم باید بگویم در صورت باز شدن سینماها با اکران چنین فیلم هایی نمی توان چراغ سینماها را روشن نگه داشت. این فیلم ها در شرایط عادی نیز مخاطب نداشتند. متاسفانه به این دلیل که فیلم های پرمخاطب و گیشه برای اکران اعلام آمادگی نمی کنند، مجبور به اکران این فیلم ها هستیم. باید انگیزه ای باشد که مخاطب به سینما بیاید و این انگیزه تنها با همکاری و همراهی تهیه کنندگان و البته سازمان سینمایی امکان پذیر است.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
تهران- ایرنا- کمیته رتبه بندی پایگاه های خبری با اعلام نتایج اولیه رتبه بندی دور چهارم، فرصتی 10 روزه برای اعلام نظر مدیران مسئول شرکت کننده در رتبه بندی در نظر گرفت.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، مدیران مسئول پایگاه های خبری شرکت کننده در دور چهارم رتبه بندی می توانند در صورت اعتراض به نتایج اولیه، مستندات خود را حداکثر تا تاریخ 16آبان ماه به نشانی rotbehbandi4@gmail.com ارسال کنند.

نتایج نهایی دور چهارم رتبه بندی پایگاه های خبری پس از جلسه بررسی مستندات مدیران مسئول و ارزیابی مجدد توسط کمیته به صورت عمومی اعلام خواهد شد.

پیش از این نتایج خوداظهاری ها در سه مرحله توسط اعضای کمیته رتبه بندی ارزیابی و راستی آزمایی شده است.

کمیته رتبه بندی پایگاههای خبری توجه به نکات زیر را ضروری می داند:

1.نتایج اولیه بر اساس حروف الفبا و بدون رده بندی بوده و ضرایب رسانه های استانی، تخصصی و اختصاصی در آن اعمال نشده است.

2.نتایج اولیه شامل ارزیابی و راستی آزمایی مستندات ارسالی خوداظهاری ارسالی پایگاههای خبری توسط کمیته رتبه بندی است و صرفا در صورتی که مدیران مسئول شرکت کننده در رتبه بندی معتقدند برخی مستندات که قبلا ارسال کرده اند لازم است مجددا بررسی شود نسبت به ارائه توضیحات و ارسال مجدد آن اقدام کنند.

3.با توجه به اینکه رعایت ماده18 قانون مطبوعات یکی از شروط مصرح در شیوه نامه رتبه بندی بوده است در صورتی که در ستون توضیحات به این فقدان اشاره شده است لطفا نسبت به اصلاح آن اقدام شود تا نام آن پایگاه خبری در نتایج نهایی منتشر شود.

4.با توجه به اینکه ارزیابی انجام شده بر اساس عملکرد پایگاه خبری در سال 98 است، اگر آن پایگاه خبری در سال جاری غیرفعال و یا نیمه فعال بوده باشد در زمره پایگاه های خبری مشمول ماده 16 قانون مطبوعات قرار می گیرد؛ در این وضعیت ضروری است نسبت به فعالیت مستمر اهتمام ویژه صورت گیرد.

5. در این دوره از رتبه بندی امتیاز منفی "نداشتن آرشیو" و "به روز نبودن صفحه اول" که جمعا 6 امتیاز منفی داشت از نتایج حذف شد.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، استاد دانشگاه، روزنامه نگار و مدرس دانشگاه به عنوان اعضای هیات علمی کمیته رتبه بندی پایگاه های خبری تعیین شده اند.

مدیران مسئول پایگاه های خبری الف و سیتنا به عنوان 2 عضو نماینده مدیران مسئول پایگاه های خبری عمومی و تخصصی و سردبیران پایگاه های خبری شفقنا و انصاف به عنوان 2 عضو دیگر کمیته رتبه بندی که از سوی مدیران 20 رسانه برتر دور سوم انتخاب شده اند.

براساس اعلام روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، علاقه مندان برای مشاهده نتایج اولیه چهارمین رتبه بندی پایگاه های خبری می توانند روی لینک زیر کلیک کنند:

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز روز گذشته در نشستی رسانه ای ضمن تشریح جزئیات چهارمین دوره رتبه بندی پایگاه های خبری و توضیح این طرح و نقش رسانه ها، در محل معاونت مطبوعاتی، رتبه بندی رسانه ها را فرصتی برای آسیب شناسی و تقویت آنها در جهت رشد و ارتقا دانسته بود.

ارزیابی و رتبه بندی پایگاه های خبری، براساس فرم های خوداظهاری و نظر کارشناسی کمیته هفت نفره متشکل از اساتید ارتباطات و نمایندگان منتخب مدیران مسئول پایگاه های خبری اعلام می شود.
نتایج رتبه بندی پایگاه های خبری بعد از نهایی شدن به مانند همیشه در سایت معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می شود.
تاکنون چندین مرحله رتبه بندی توسط معاونت مطبوعاتی در خصوص روزنامه ها و مجلات، پایگاههای خبری و سایت ها و همچنین خبرگزاری ها انجام و نتایج آنها از طریق همین سایت اطلاع رسانی شده است.
روند رتبه بندی نشریات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری در دولت تدبیر و امید تغییرات مثبتی را شاهد بود و در جریان آن ضوابط و قانون و از همه مهمتر تدوین شیوه نامه مربوط به رتبه بندی هر بخش از رسانه ها، ابه دقت مورد توجه قرار گرفت.

از طرفی هم درادامه موضوع شفاف سازی ، عملکرد، اقدامات، فعالیت ها، دریافت و پرداخت ها و هزینه های مالی جشنواره ها، نمایشگاه ها و همه رویدادهای فرهنگی و هنری و... در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بطور کامل در سایت اصلی وزارتخانه و همچنین سایت های معاونت ها و زیر مجموعه های آن منتشر و اطلاع رسانی شده و علاوه بر آن نیز از طریق رسانه ها به افکار عمومی هم اطلاع رسانی شده و خواهد شد.
هم از ابتدای ورود و قبول مسئولیت به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه در دولت دوازدهم همواره بر شفاف سازی، گفت وگو، تعامل با دیگران، قانونمند کردن فعالیت ها و اقدامات، اهتمام و توجه به رسانه های مجازی و مکتوب و توجه به همه استانها با توجه به برقراری عدالت فرهنگی و تکیه بر شعار ایران تهران نیست تاکید و در نشست ها، جلسات، دیدارهای جداگانه ای با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه نیز بر استمرار آن تاکید داشته و دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دنیای اقتصاد : هر سال ماجرای حذف معافیت مالیاتی فعالان فرهنگی و هنری در روزهای نزدیک به 15 آذرماه، یعنی آخرین مهلت قانونی دولت برای تقدیم لایحه بودجه به مجلس داغ می شود. موضوعی که اغلب با کلید واژه مالیات سلبریتی ها در شبکه های اجتماعی و حتی رسانه های رسمی بازتاب پیدا کرده و عمدتا یادآور دستمزدهای میلیاردی برخی از ستاره های سینما یا موسیقی و... است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : فصل اقتصاد فصل تجارت

معمولا در بلبشوی دعواهای مالیاتی بر سر درآمدهای نجومی سلبریتی ها، طیف بزرگی از فعالان فرهنگی و هنری که از قضا جمعیت بسیار بزرگی از جامعه شاغلان فرهنگی و هنری هستند، نادیده می مانند. گو اینکه هیجان برخی فعالان اقتصادی و اجتماعی برای گرفتن مالیات از چند ده نفر از سلبریتی های هنری، دامنگیر درآمدهای غیرنجومی و حتی گاه ناچیز دیگر هنرمندان و فعالان این حوزه می شود که از این مجموعه رسانه ها را باید نام برد که در دشوارترین شرایط اقتصادی کشور برای بقای خود می جنگند و حالا در کنار مشکلات اقتصادی چندین ساله، بحران کرونا و... باید برای وضعیت مالیاتی هم بجنگند.

11 ماه و 3 روز پیش دکتر محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: فعالیت های انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری در لایحه بودجه سال 99 مشمول معافیت 100 درصدی مالیاتی هستند. درواقع دولت با چنین تصمیمی، بنا داشت تا از کسب وکارهای فرهنگی در شرایط دشوار اقتصادی پارسال حمایت کند. نکته این بود که با شیوع کرونا و بحران اقتصادی ناشی از آن از ابتدای سال 99، وضعیت اقتصادی کسب وکارهای فرهنگی در کشور بیش از پیش آسیب دید. همه حوزه های فرهنگی از جمله سینماها، تئاترها، گالری ها، کنسرت ها، آموزشگاه ها، نشرها و البته رسانه ها شاید شدیدترین بحران های اقتصادی را تجربه کردند. بحرانی که همچنان دامنگیر کسب وکارهای فرهنگی است و به طور میانگین 65 تا 90 درصد بازارشان را از میان برده است. به هر روی در یک سوی ماجرا برخی دستگاه های دولتی قرار دارند که برای جبران کسری بودجه خود، دوست دارند مالیات ها را افزایش دهند و در سوی دیگر نیز رسانه هایی که به ویژه در چند سال اخیر با مشکلات بسیار بزرگ اقتصادی دست و پنجه نرم کرده اند. سال گذشته در وانفسای همین کلنجارها، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه هایی جداگانه به معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی نوشت: باتوجه به اینکه خطر تهاجم فرهنگی و توطئه های نفوذ و استحاله فرهنگی دشمنان انقلاب به طور مداوم گوشزد می شود، لزوم حمایت همه جانبه از فعالیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای ضروری بوده و باتوجه به تاثیرات منفی اقتصادی و اجتماعی ناشی از این اقدام بر نخبگان کشور، دستور فرمایید معافیت های مالیاتی موضوع بند (ل) یاد شده همچون گذشته برقرار بوده و از هرگونه اقدام در جهت حذف آن جلوگیری به عمل آید. اما این تاکیدها و انذارها چندان کارگر نیفتاده است که در چنین وضعیتی، پیش نویس لایحه ای از سوی دولت نوشته شده و در هیات وزیران بررسی خواهد شد که براساس آن، معافیت مالیاتی فعالان فرهنگی و هنری از جمله رسانه ها لغو می شود. درواقع براساس تصمیم دولت و در صورت تصویب نهایی این لایحه، بند ل ماده 139 قانون مالیات های مستقیم، به این شکل تغییر خواهد کرد: درآمد مشمول مالیات ابرازی حاصل از فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های ذی ربط)، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شوند، درمورد اشخاص حقوقی معادل یک میلیارد و دویست و پنجاه میلیون ریال و در مورد اشخاص حقیقی دویست و پنجاه میلیون ریال در هر سال از پرداخت مالیات معاف است. این تغییر به آن معنی است که بنگاه های رسانه ای فعال در کشور که در دشوارترین شرایط اقتصادی قرار دارند و برای بقای خود به بحران برخورده اند، باید مالیات بپردازند. این تصمیم که احتمالا باتوجه به مشکل کسری بودجه دولت، بیش از پیش مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است درصورت تصویب نهایی در دولت، برای تبدیل شدن به قانون راهی مجلس خواهد شد.

در مصوبه 27 بهمن سال 1380 مجلس شورای اسلامی در احکام قانونی مربوط به نظام پرداخت مالیات، در بند ل ماده 139 قانون مالیات های مستقیم آمده بود: فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود، از پرداخت مالیات معاف هستند.

روز گذشته در گزارشی با تیتر مانع مالیاتی توسعه رسانه که در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر شد، رقم واقعی فرار مالیاتی در کشور 100 هزار میلیارد تومان برآورد شد و در این گزارش نوشته شد که با این وجود بعید است حذف معافیت مالیاتی از فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی برای دولت به درآمدی حدود 100 میلیارد تومان هم برسد. این موضوع به دلیل این است که فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی درآمدزایی چندانی ندارند و نیز جزو فعالیت های انتفاعی محسوب نمی شوند. کل درآمد مالیاتی از گروه رسانه و مطبوعات درصورت اخذ مالیات در برابر رقم فرار مالیاتی ناچیز است. با این تفاسیر اگر دولت به خاطر این رقم کم اقدام به اجرای این قانون کند، اثر قابل توجهی بر رسانه ها و مطبوعات خواهد گذاشت. به این ترتیب اثر پررنگ و قابل توجه این قشر که درحال حاضر و در دوران کرونایی نقش مهمی در اطلاع رسانی و تحلیل اخبار و اطلاعیه ها دارند، کمرنگ خواهد شد و سبب می شود بسیاری از مطبوعات فعالیت خود را متوقف کنند؛ درحالی که این تعطیلی در شرایط فعلی به نفع دولت و مردم نخواهد بود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
اتاق فکر مشترک برای تعامل و همکاری بیش از پیش میان سازمان دارالقرآن الکریم و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تشکیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۶

به گزارش ایکنا، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه مدیران ارشد این معاونت روز گذشته، پنجم آبان ماه، با حضور در سازمان دارالقرآن الکریم با رئیس و مدیران این سازمان قرآنی دیدار و گفت و گو کردند.

این دیدار با هدف تحکیم روابط این دو مجموعه قرآنی و تثبیت تعاملات سازنده بین دو نهاد برگزار شد. طی چند ماه گذشته سازمان دارالقرآن و معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد همکاری های سازنده ای در موضوعات مختلف همچون تشکیل اتحادیه مدغم و برگزاری انتخابات این اتحادیه داشته اند.

ارائه راهکارهای تعامل همه جانبه در زمینه ایجاد چارچوبی مشخص و منسجم در حوزه های قرآنی دیگر هدف مهم برگزاری این دیدار بود. همچنین، بنابر تأکید حجت الاسلام والمسلمین اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن، تمامی تدابیر و برنامه ریزی ها و اقدامات معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد طی یک سال گذشته روحیه تعامل و مشارکت با سایر نهادهای قرآنی داشته و به همین منظور سازمان دارالقرآن نیز همین روش و سیاست را در پیش گرفته است.

اخوان صباغ با بیان اینکه باید به عنوان دو مجموعه اثرگذار قرآنی تعامل داشته و خود را به عنوان یک مجموعه منسجم درنظر بگیریم، گفت: ساختارهای تشکیلاتی نباید مانع انسجام دو مجموعه شود؛ گرچه خط کشی های قانونی در انجام وظایف وجود دارد، اما علی رغم همه این مسائل باید به صورت یکپارچه حرکت کنیم.

همچنین، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، نیز با بیان اینکه از ابتدای حضور خود در معاونت قرآن و عترت به دنبال همکاری و تعامل با دیگر نهادهای قرآنی بوده ام، اظهار کرد: به شدت از منازعاتی که گه گاه در عرصه های قرآنی پیش می آید، ناراحت شده و از آن دوری می کنیم.

در ادامه برگزاری این دیدار بنا بر این شد که اتاق فکر مشترکی برای تعامل و همکاری بیش از پیش میان سازمان دارالقرآن الکریم و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شود که به همین منظور محمدمهدی عزیززاده از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و سیدجعفر صادقی از سوی سازمان دارالقرآن مأمور به ایجاد این اتاق فکر شدند. از جمله مسائلی که در این اتاق فکر بررسی می شود، همکاری دو نهاد قرآنی در حوزه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی همکاری در برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم، اجرای برنامه های مختلف در حوزه فضای مجازی و... خواهد بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
شیراز- ایرنا- کرونا از هر دری وارد می شود، هم سلامت مردم را هدف گرفته و هم معیشتشان را، این موضوع برای کسب و کارهای هنری که اقتصادشان در تعامل مردم و بر پایه حضور آنان بنا شده، وضعیت را دشوارتر کرده است، اعطای تسهیلات از روز نخست مهم ترین راهکار یاری رسانی به این مشاغل آسیب دیده بوده است؛ اما با رسیدن زمان بازپرداخت، سختی ها هم فزونی یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۷ سایت های دیگر : جماران باشگاه خبرنگاران جوان

از ابتدای شیوع، تنها اعداد و ارقام بوده اند که خسران ها را یادآوری کرده اند. از آن زمان که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اعلام کرد تعطیلی کسب و کارها از جمله آموزشگاه های هنری، فعالیت های حوزه تئاتر و سینما، عرصه نشر و بسیاری دیگر از اقشار فرهنگی که حتی پیش از کرونا نیز به سختی روزگار می گذراندند، بیش از یکصد میلیارد ریال به حوزه فرهنگ، هنر و رسانه خسارت وارد کرده است، 6 ماه می گذرد.

این آمار و ارقامی است که در 2 ماه نخست اعلام و در همان آغاز گفته شد که جبران این میزان ضرر و زیان از طریق منابع استانی امکان پذیر نیست.
در طول ماه ها درگیری با کرونا، وضعیت استان فارس در حالت هشدار یا قرمز بوده است و بسیاری از فعالیت های هنری در زمینه های مختلف یا به صورت کامل تعطیل بوده اند و یا در فواصل زمانی اندک موفق شده اند نفسی بکشند و دوباره با اوج گیری شیوع، بناچار محدود شده اند.

آنچه به نظر می رسد، فعالیت های مجازی در عرصه هنر همچون دیگر حوزه ها مانند آموزش و پرورش مورد استقبال مخاطبان قرار نگرفته است، در اثبات این سخن باید به حیات نیم بند مجموعه های مختلف در این دوران اشاره کرد. پیامی نیز چندی پیش در همین زمینه در صفحات فرهنگی مجازی فارس انتشار یافت که در آن، درباره ادامه فعالیت های فرهنگی و هنری هشدار می داد.

در این پیام که از سوی برخی هنرمندان با عنوان "خطر جدی در کمین مدیران، مدرسان و کارکنان آموزشگاه ها وموسسات فرهنگی هنری کشور" منتشر شده، آمده است: "شرایط سخت فعالیت های فرهنگی و هنری خسارات زیادی را به این حوزه تحمیل کرده است. دولت تسهیلاتی را برای کمک به مراکز آسیب دیده در نظر گرفت. برخی مدیران با تلاش زیاد توانستند تسهیلات ارایه شده را جذب و بخشی از خسارات و بدهی های ماه های گذشته را پرداخت کنند؛ اینک اما عمده مدیران متعهد به پرداخت اقساط ماهیانه و بدهی های معوق خود گشتند و درصورت مواجه شدن با تعطیلات پیش رو و رسیدن به شرایط سخت تر مالی بعید نیست با چک های برگشتی و... روبه رو شوند و تحت تعقیب های قضایی قرارگیرند. این مهم منجر به تعطیلی بیشتر موسسات فرهنگی هنری و مراکز آموزشی خواهد شد و وضعیت معیشتی جمع کثیری از مدرسان وکارکنان این مجموعه ها را به خطر خواهد انداخت. اگر مسئولین ذیربط به این موضوع نپردازند به زودی با این فاجعه روبرو خواهیم شد. پیشگیری هزینه کمتری نسبت به درمان دارد."

این در حالی است که اصلی ترین عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالان این حوزه اعطای تسهیلات بوده است.

صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس در همین زمینه به ایرنا گفت: بیماری کرونا، خسارت بسیاری به هنرمندان، فرهنگ وران و سرمایه گذاران فرهنگ و هنر وارد آورده است، با توجه به این موضوع، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همگام با دولت برای کمک به کسب و کارهای آسیب دیده، اقدام به اعطای تسهیلات کرده و امیدواریم با تداوم این روند در ماه های پیش رو، بار دیگر رونق به فعالیت های فرهنگی و هنری بازگردد.

وی افزود: اگر از فرهنگ و هنر پشتیبانی و حمایت مالی و مادی نشود، با شکست مواجه خواهیم شد، به همین دلیل، هم نرخ بهره بانکی کاهش یافته و هم دریافت تسهیلات همراه با تنفس آسان تر شده و این مهم ترین اقدامی است که در شرایط کنونی صورت گرفته است.

سهرابی در این زمینه به جدیدترین اقدام وزارت ارشاد که اعطای تسهیلات با کارمزد 4درصد با عاملیت صندوق کارآفرینی امید است اشاره کرد و هدف این برنامه را ایجاد انگیزه برای کارآفرینان و تثبیت فرصت های شغلی و حمایت از فعالان هنری دانست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ابراز داشت: مشمولان تسهیلات صندوق کارآفرینی امید همه اشخاص حقیقی و حقوقی بخش های خصوصی و تعاونی را در بر می گیرد که در حوزه اقتصاد هنر دارای مجوز رسمی یا فعالیت شاخص و مورد تایید بخش های تخصصی هستند.

او با اشاره به اینکه سقف تسهیلات پرداختی به هر متقاضی یک میلیارد ریال با کارمزد 4 درصد با احتساب تنفس و دوره بازپرداخت 60 حداکثر ماهه است، اظهار داشت: میزان کل این تسهیلات که با اصلاح تفاهم نامه تبصره 18 سال 97 ویژه بحران کرونا اصلاح شد، 224 میلیارد تومان است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس عنوان کرد: راه چاره از ابتدای راه تا امروز تعیین مبالغی به صورت تسهیلات کرونا بوده است. در فارس نیز یک هزار و 649 نفر از فعالان فرهنگی و هنری برای برخورداری از این امکان به بانک های عامل معرفی شده اند.

از سوی دیگر، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس در گفت وگو با ایرنا درباره خطر احتمالی تعطیلی مشاغل فرهنگی بر اثر کرونا ابراز داشت: اعطای تسهیلات با بهره کم و متناسب با شرایط کرونایی در اختیار متقاضیان مشاغل فرهنگی و هنری قرار گرفته است.

کیوان نیازی با اشاره به اینکه محدودیت های فارس در طول بازه زمانی هشت ماهه با توجه به شرایط شیوع بیماری کم و زیاد شده است، افزود: بسیاری در دورانی که محدودیت ها کاهش یافت، دوباره وارد حوزه فعالیت شدند؛ اما با هشدار دوباره مجددا دشواری هایی در کسب و کار آنان ایجاد شد.

او اظهار کرد: ارائه تسهیلات تنها راه حلی بود که می شد با آن در میان مدت به یاری این مشاغل شتافت، در اوایل شیوع کرونا نیز اهالی فرهنگ و هنر در همین زمینه درخواست هایی داشتند که با جلساتی که با اداره کل فرهنگ و ارشاد برگزار شد، میزان خساراتشان برآورد شد و مشکلات بعدی آن ها نیز در جلسات ستاد کرونا اعلام و پیگیری شده است.

نیازی با تاکید بر اینکه نحوه عملکردها در زمان بحران باید تغییر یابد، گفت: ضروری است هنرمندان روش های جدیدی را برای ارائه خدمات خود تعریف کنند؛ همانگونه که برای مثال آموزش رسمی به حوزه مجازی انتقال یافته است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس اظهار کرد: امروز وبینارهای بزرگی با استفاده سیستم های جدید تعریف می شود و حتی کنسرت های بسیاری از این طریق برگزار شده است؛ به هر روی باید در عرصه فرهنگ و هنر نیز از هر فرصتی بهره جست.

نیازی ادامه داد: امروز تعداد مبتلایان به بیماری کرونا فزونی یافته و وضعیت مطلوب نیست؛ از همین رو امکان اینکه بتوان اقدامات دیگری در حوزه رونق کسب و کارهای هنری صورت داد وجود ندارد؛ قطعا راهکارهای مختلفی هست که باید برای آن برنامه ریزی کرد، در همین زمینه چنانچه هنرمندان مایل به برگزاری جلسه هم اندیشی باشند، این امکان فراهم است.

آنچه مشخص است، در وضعیت کنونی راهکار کوتاه مدت و حتی میان مدت ارائه وام به فعالان مشاغل فرهنگی و هنری است تا بتوانند دستکم بخشی از مشکلاتشان را حل کنند؛ اما با توجه به آنکه پیش بینی می شود کرونا به این زودی ها رفتنی نیست، باید تدابیر دیگری به ویژه درباره معیشت هنرمندان و اهالی فرهنگ اندیشید تا بازپرداخت همین تسهیلات به مشکلی تازه بدل نشود.

اعطای مجوز برگزاری کنسرت بدون تماشاچی در فضای مجازی در مکان های کمترشناخته شده همچون باغ ها یا برخی بناهای تاریخی، خرید محصولات هنری تجسمی از سوی اداره ها و سازمان ها برای اعطای هدیه یا موارد دیگر، ایجاد بازارهای مجازی فروش صنایع دستی و هنری و نیز برگزاری مداوم جلسات با فعالان آسیب دیده در این زمینه و ارائه راهکار در سطح استانی و کلان، شاید بتواند تا پایان بحران کرونا مرهمی بر زخم های هنرمندان باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه شهروند


روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه آرمان ملی



روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه ابرار


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه اعتماد


روزنامه وطن امروز