بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 3 آبان 99
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: بعد از انقلاب حدود 200 فیلم کودک و نوجوان تولید شده که نشان می دهد سینمای کودک و نوجوان ایران بخش مهمی از سینمای ایران بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲ سایت های دیگر : امروز نیوز شورای عالی انقلاب فرهنگی شعار سال

در آیین اختتامیه سی وسومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، گفت: سینمای کودک و نوجوان ایران بخش مهمی از سینمای ایران است. بعد از انقلاب حدود 200 فیلم کودک و نوجوان تولید شده که نشان می دهد چگونه سینمای کودک و نوجوان بخش مهمی از تاریخ سینمای ایران بوده و هست.

وی افزود: در سال 98 9 فیلم کودک و نوجوان اکران شد. بخش مهمی از کسانی که در سینمای ایران به عنوان برجستگان شناخته می شوند افرادی هستند که در سینمای کودک و نوجوان فعال بوده اند و از آنان نام ها و آوازه های ملی و جهانی در خاطره ها داشته و داریم.

صالحی تأکید کرد: امسال سینمای کودک تحت سایه کرونا بود و جشنواره هم با همین فضا در تماس. هم موضوعاتی از بیماری کرونا را در بخش کرونا روایت مشاهده کردیم و هم تحت تأثیر این فضا اتفاقاتی رقم خورد که می تواند نقطه شروع اتفاقات تازه برای سینمای ایران باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: افزوده شدن داوران به تعداد بینندگان کودک و نوجوان در خانه ها و فرصتی که از طریق فضای جدید برای امکان ارتباط فراملی پدید آمد و فضای جدید برای ورود به بازارهای جهانی بخشی از این اتفاقات است. به نظر می رسد این تجربه ها گرچه در سایه تهدید پدید آمد اما فضایی فرصت ساز را برای سینمای ایران رقم زد.

صالحی خاطرنشان کرد: از همه عوامل برگزاری جشنواره سی وسوم فیلم کودک تشکر ویژه کرد.

در ادامه این مراسم پیام ویدئویی وزیر بهداشت خطاب به برگزارکنندگان جشنواره پخش شد.

وزیر بهداشت در این پیام گفت: تشکر ویژه دارم که کرونا یکی از بحث های اصلی این جشنواره بود. کووید 19 صرفاً یک پدیده بهداشتی نبود. یکی از گروه هایی که به شدت تحت تأثیر این پدیده منحوس قرار گرفتند کودکان و نوجوانان بودند. فاصله گذاری اجتماعی برابر انزوا برای کودکان است. دور شدن از مدرسه یعنی دور شدن از هم بازی ها و دور شدن از فضای اجتماع. جشنواره فیلم کودک و نوجوان در این شرایط توانست یک بار دیگر این نشاط را به خانواده ها و کودکان بازگرداند تا انزوای ناشی از کرونا به حداقل برسد.

وی افزود: یکی از کارهای مهم برگزارکنندگان علاوه بر رعایت پروتکل ها و استفاده از فضای مجازی، انتخاب شعار هر خانه یک سینما برای جامعه محور کردن سینما از کارهای خلاقانه ای بود که به بهترین شکل انجام شد. تشکر ویژه دارم از همه برگزارکنندگان. برای همه کودکان و نوجوانان سرزمینم آرزوی تندرستی و نشاط دارم.

رئیس سازمان سینمایی سخنران بعدی مراسم بود که در سخنانی کوتاه گفت: از همه سینماگرانی که چراغ این حوزه را زنده نگه داشته اند تشکر می کنم. درجه توسعه هر کشور میزان تولیدات فرهنگی و هنری برای کودکان و نوجوانان است که نشان دهنده توجه به آینده کشور است. از برگزارکنندگان این رویداد تشکر می کنم که با پایمردی و دقت نظر این رویداد را برگزار کردند. به خصوص که خوشبختانه هم از نظر کمی و هم کیفی شاهد پیشرفت آثار در این جشنواره بودیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سی وسومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در حالی به کار خود پایان داد که مجید مجیدی چهار پروانه زرین دریافت کرد و بچه گرگ های دره سیب بهترین فیلم جشنواره انتخاب شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، سی وسومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان پس از 5 روز برگزاری به صورت فیزیکی و مجازی، امشب جمعه 2 آبان ماه با برگزاری آئین اختتامیه در مجموعه عباس آباد تهران به کار خود پایان داد.

این مراسم که به دلیل ملاحظات بهداشتی با حداقل مدعوین برگزار شد، به صورت زنده از بسترهای ارتباطی جشنواره در فضای مجازی و نیز شبکه رادیویی نمایش پخش شد.

آئین اختتامیه جشنواره سی وسوم فیلم های کودکان و نوجوانان رأس ساعت 18:50 با پخش سرود ملی و قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط قاری نوجوان آغاز شد.

اجرای این اختتامیه آنلاین را محمدرضا مقدسیان منتقد و کارشناس سینما برعهده داشت.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی از مدیران حاضر در محل برگزاری این مراسم بودند.

علیرضا تابش: این مراسم نه اختتامیه که افتتاح یک مسیر تازه است

علیرضا تابش دبیر سی وسومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان به عنوان اولین سخنران این مراسم با قرائت متنی خطاب به کودکان، نوجوانان، سینماگران و همکاران خود در برگزاری این رویداد، مراتب سپاس و تشکر خود در مسیر برگزاری نخستین جشنواره سینمایی آنلاین تاریخ ایران ابراز کرد.

وی افزود: مسیری را پیمودیم که نه تنها کسی تجربه نکرده بود که بسیاری آن را نابخردانه می دانستند اما امروز با استقبال مخاطبان کودک و نوجوان حس شیرین تشکیل خانواده ای بزرگ با عنوان خانواده صنعت تصویر و برگزاری چهارمین المپیاد نوجوانان خستگی برایمان نمانده است.

تابش تأکید کرد: این مراسم را نه اختتامیه که نقطه عطف و افتتاح مسیری تازه می دانیم.

وی افزود: با توجه به ظرفیت بالای ویدئوی درخواستی، از این پس سینمای کودک و این سامانه ها فصل جدید از روابط دو طرفه را آغاز خواهند کرد. سامانه ها می توانند صدای مخاطب را به گوش سینماگران برسانند و از سوی دیگر سینماگران با تأمین محتوای لازم می توانند سهم تولیدات داخلی در سبد مصرفی مخاطبان را بالا ببرند.

دبیر جشنواره فیلم کودک تأکید کرد: باید و ضروری است که بیش از پیش به مخاطبان گوش فرادهیم و از آن ها بیاموزیم که بی تردید در ادامه به آن عمل خواهیم کرد. هر عمل نخست ضعف هایی دارد که تا پیش از این قدم نخست و دیکته، مشخص نبود. می توانستیم با انفعال در برابر کرونا این جشنواره را تعطیل کنیم اما وظیفه دینی و ملی خود می دانستیم که هم اعلام کنیم سینما زنده است و هم در کنار مجاهدان سلامت ما نیز از انفعال دوری کنیم. اکنون هم با اشتیاق به سال های آینده چشم دوخته ایم.

وی در بخش دیگر از وزرای ارشاد، ارتباطات و بهداشت و دیگر نهادها و مجموعه هایی که در برگزاری این رویداد نهایت همکاری و همراهی را داشته اند تقدیر و تشکر کرد.

معرفی برگزیدگان بخش بین الملل

در ادامه و پیش از معرفی برگزیدگان بخش بین الملل، رائد فریدزاده مدیر این بخش به ارائه گزارشی درباره برگزاری این بخش در شرایط کرونایی پرداخت.

برگزیده سیفژ ؛ فیلم فریتزی از آلمان

در ادامه رضا صافی به نمایندگی از داوران بخش سیفژ برگزیده این بخش را فریتزی به کارگردانی رالف کوکوال از کشور آلمان معرفی کرد. برگزیده این بخش از کشور آلمان در قالب یک پیام تصویری از برگزارکنندگان جشنواره فیلم های کودک و نوجوان این تقدیر و تشکر کرد.

در ادامه مراسم پیام تصویری رئیس شورای شهر اصفهان و شهردار این شهر به عنوان شهر میزبان این رویداد، پخش شد.

رائد فریدزاده در بخشی از توضیحات خود درباره فرآیند داوری آثار در بخش بین المللی به این نکته اشاره کرد که داوری آنلاین نسبت به داوری حضوری این امتیاز را داشت که داوران زودتر به جمع بندی نهایی می رسیدند.

برگزیده فیلم های کوتاه پویانمایی؛ قدم یازدهم

مریم کشکولی نیا از هنرمندان باسابقه حوزه انیمیشن سازی برای انیمیشن کوتاه قدم یازدهم برگزیده بخش بهترین فیلم کوتاه پویانمایی شد که پروانه زرین او را دخترش که در محل برگزاری مراسم حاضر بود دریافت کرد.

در ادامه ویدئویی از پیام های چهره های بین المللی خطاب به برگزارکنندگان جشنواره فیلم کودک ایران و هنرمندان این حوزه پخش شد.

برگزیده فیلم کوتاه داستانی؛ روزه تابستانی

در ادامه عبدنور زیان برای فیلم روزه تابستانی به عنوان برنده پروانه زرین بهترین فیلم داستانی کوتاه معرفی شد. هم معرفی برگزیده این بخش توسط داوران بین الملل به صورت ویدئویی انجام شد و هم برگزیده این بخش در پیامی ویدئویی از داوران تشکر کرد.

نکته عجیب پخش زنده این مراسم، پخش پیام های داوران و برگزیدگان بین المللی جشنواره بدون زیرنویس فارسی بود!

برگزیده بهترین دستاورد فنی یا هنری در مسابقه بین الملل؛ انیمیشن لوپتو

جایزه بهترین دستاورد فنی یا هنری در بخش مسابقه بین الملل به عباس عسگری کارگردان انیمیشن سینمایی لوپتو اهدا شد. عسگری پس از دریافت این جایزه گفت: این جایزه متعلق به همه دوستان من در کرمان است که کمک کردند این انیمیشن ساخته شود و امیدوارم زودتر از شر این ویروس خلاص شویم تا بتوانیم باردیگر در سینما فیلم ببینیم.

بهترین بازیگر فیلم های بلند بخش بین الملل؛ روح الله زمانی (خورشید)

در ادامه ایرج طهماسب به عنوان یکی از داوران بخش بین الملل برگزیده پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر بخش بین الملل را روح الله زمانی بازیگر فیلم سینمایی خورشید معرفی کرد.

روح الله زمانی پس از دریافت این جایزه گفت: برای گرفتن این جایزه بسیار خوشحالم و ممنون از همه شما.

بهترین فیلمنامه بخش بین الملل؛ آن سوی رودخانه

در بخش بهترین فیلمنامه مسابقه سینمای بین الملل جایزه اصلی به فیلم آن سوی رودخانه از کشور هندوستان اهدا شد.

رایزن فرهنگی سفارت هند در ایران برای دریافت جایزه این فیلم روی صحنه حاضر شد و در سخنانی کوتاه دریافت این جایزه را باعث افتخار خود دانست و برای ارتباط نزدیک دو کشور ابراز امیدواری کرد.

بهترین کارگردان بخش بین الملل؛ مجید مجیدی (خورشید)

در بخش بهترین کارگردانی مسابقه بین الملل جایزه اصلی به مجید مجیدی برای کارگردانی فیلم سینمایی خورشید رسید.

مجیدی بعد از دریافت پروانه زرین این بخش، جایزه اش را به جامعه سلامت، پرستاران و پزشکانی که برای سلامت کشور از جان خود گذشته اند اهدا کرد و گفت: مطمئن باشید که ما قدر شما را می دانیم و برای اینکه عملی هم نشان دهیم، همه پروتکل ها را جدی تر رعایت می کنیم و امیدوارم به زودی رفتن کووید 19 از دنیا را جشن بگیریم.

وزیر ارشاد: سینمای کودک بخش مهمی از تاریخ سینمای ایران است

سخنرانی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش بعدی برنامه بود. وی در این بخش گفت: سینمای کودک و نوجوان ایران بخش مهمی از سینمای ایران است. بعد از انقلاب حدود 200 فیلم کودک و نوجوان تولید شده که نشان می دهد چگونه سینمای کودک و نوجوان بخش مهمی از تاریخ سینمای ایران بوده و هست.

وی افزود: در سال نودوهشت 9 فیلم کودک و نوجوان اکران شد. بخش مهمی از کسانی که در سینمای ایران به عنوان برجستگان شناخته می شوند افرادی هستند که در سینمای کودک و نوجوان فعال بوده اند و از آنان نام ها و آوازه های ملی و جهانی در خاطره ها داشته و داریم.

صالحی تأکید کرد: امسال سینمای کودک تحت سایه کرونا بود و جشنواره هم با همین فضا در تماس. هم موضوعاتی از بیماری کرونا را در بخش کرونا روایت مشاهده کردیم و هم تحت تأثیر این فضا اتفاقاتی رقم خورد که می تواند نقطه شروع اتفاقات تازه برای سینمای ایران باشد. افزوده شدن داوران به تعداد بینندگان کودک و نوجوان در خانه ها و فرصتی که از طریق فضای جدید برای امکان ارتباط فراملی پدید آمد و فضای جدید برای ورود به بازارهای جهانی بخشی از این اتفاقات است. به نظر می رسد این تجربه ها گرچه در سایه تهدید پدید آمد اما فضایی فرصت ساز را برای سینمای ایران رقم زد.

وزیر ارشاد در پایان از همه عوامل برگزاری جشنواره سی وسوم فیلم کودک تشکر ویژه کرد.

بهترین فیلم بخش بین الملل؛ خورشید

در ادامه ایرج طهماسب برگزیده پروانه زرین بهترین فیلم بخش بین الملل را معرفی کرد. جایزه بهترین فیلم در بخش بین الملل با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به فیلم خورشید به تهیه کنندگی مجید مجیدی و امیر بنان اهدا شد.

مجیدی حین دریافت دومین پروانه زرین خود از دست وزیر ارشاد، با تشکر از نیما جاویدی و دیگر عوامل فیلم خورشید گفت: حل معضل کودکان کار همت بالایی را می طلبد که همه کشورها مثل کشور ما باید در این زمینه اقدام کنند. این بچه ها باید کار کنند. هم باید برای آن ها بستر کار مفید را فراهم آوریم و هم در بخش آموزش باید به فکر آن ها باشیم.

جایزه ویژه هیأت داوران بخش بین الملل؛ فریدون نجفی (بچه گرگ های دره سیب)

برای اهدای جایزه ویژه هیأت داوران بخش بین الملل هم ویدئویی از ایرج طهماسب پخش و فریدون نجفی برای کارگردانی بچه گرگ های دره سیب به عنوان برنده این جایزه معرفی شد.

نجفی حین دریافت این جایزه با حضور وزیر ارشاد، ضمن اهدای آن به عوامل فیلمش از دشواری تولید فیلم های مستقل سخن گفت و از تهیه کننده فیلمش مجید برزگر تشکر کرد.

فیلم برگزیده داوران کودک و نوجوان در بخش بین الملل؛ فریتزی

داوران کودک و نوجوان جشنواره سی وسوم از کشورهای مختلف، جایزه اصلی خود در میان آثار این بخش را به فیلم فریتزی از کشور آلمان اهدا کردند.

رائد فریدزاده مدیر بخش بین الملل پس از اهدای جایزه پایانی این بخش ابراز امیدواری کرد که خیلی زود تهدید کرونا برطرف شود و سال آینده با همان شور و حال همیشگی بتوانیم در کنار زاینده رود گرد هم بیاییم.

معرفی برگزیدگان مسابقه سینمای ایران

علیرضا تابش در اولین بخش معرفی برگزیدگان مسابقه سینمای ایران در توضیح 4 جایزه ای که به انتخاب دبیر اهدا می شود گفت: از سال گذشته جدای از جوایزی که داوران برای برگزیدگان بخش مسابقه سینمای ایران اهدا می کنند. 4 جایزه به تشخیص دبیر جشنواره در راستای تشویق سینماگران کودک به فضای عرضه و تبلیغ و جذب مخاطب، اهدا می شود.

بهترین فیلم کرونا روایت؛ ملاقات آخر

در ادامه مراسم اختتامیه، گزارشی ویدئویی از برگزاری بخش کروناروایت پخش و فیلم کوتاه ملاقات آخر به کارگردانی محمدمهدی فکریان به عنوان برگزیده این بخش با رأی هیأت داوران مسابقه سینمای ایران، معرفی شد. جایزه این بخش شب پیش در مراسمی جداگانه اهدا شده بود.

چگونه وقت کشی کردم ساخته لوک استیو پانوویچ و قهرمانان در خانه بمانید به کارگردانی تودور نیکلف دو نامزد دیگر این بخش بودند.

جوایزه ویژه دبیر؛ حسین قناعت (سلفی با رستم)، رقیه توکلی (مهران) محمدحسین صادقی ( لوپتو )

در ادامه و با حضور علیرضا تابش دبیر جشنواره سی وسوم ، به دلیل حضور مداوم و مستمر در سینمای کودک و تلاش برای پیوند میراث فرهنگی ایران با سینما جایزه ویژه دبیر جشنواره به حسین قناعت برای فیلم سلفی با رستم اهدا شد.

قناعت پس از دریافت این جایزه گفت: من فیلم هایم را برای اکران در سالن می سازم و امیدوارم خیلی زود با رفتن ویروس کرونا مجدد بتوانیم شاهد حضور کودکان و خانواده ها در سالن های سینما باشیم.

در ادامه به دلیل توجه ویژه به فرهنگ مقاومت و برداشت ملموس مردمی و قابل فهم برای نسل امروز جایزه ویژه دبیر به رقیه توکلی برای فیلم مهران اهدا شد. توکلی حین دریافت این جایزه با لهجه یزدی از همسر و خانواده اش تشکر کرد.

همچنین با اعلام علیرضا تابش، به دلیل نگاه ویژه به کسب و کار و استفاده حداکثری از ظرفیت های هنر پویانمایی جایزه ویژه دبیر به محمدحسین صادقی برای تهیه و تولید پویانمایی لوپتو اهدا شد.

امین زاده جانشین تهیه کننده به نمایندگی از عوامل برای دریافت این جایزه روی صحنه حاضر شد.

ارائه گزارش درباره برگزاری چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان از سوی دبیر جشنواره بخش بعدی مراسم اختتامیه بود.

برگزیده بخش وب سری؛ علی درخشی ( کووید 19)

با اعلام مهدی خرمیان از اعضای هیأت داوران جشنواره، علی درخشی کارگردان مجموعه کووید 19 به عنوان برگزیده بخش وب سری معرفی شد.

ابوالحسنی تهیه کننده این مجموعه انیمیشن کوتاه، برای دریافت این جایزه روی سن حاضر شد و در سخنانی کوتاه از سیرصعودی اهمیت وب سری ها در آینده و تأثیر آن بر مخاطبان کودک و نوجوان گفت.

کاکاچی ساخته جمال اسکویی، ناشناس ساخته جعفر صیادی و نخود نخود به کارگردانی رضا واعظی و محمد زارع دیگر نامزدهای این بخش بودند.

بهترین فیلم کوتاه پویانمایی؛ قدم یازدهم

جایزه بهترین فیلم کوتاه پویانمایی در بخش مسابقه ملی به انیمیشن کوتاه قدم یازدهم ساخته مریم کشکولی نیا اهدا شد.

بعله ! مهین جواهریان، زاک و زیک اسماعیل جباری و من ایرانی ام علیرضا کاویان راد دیگر نامزدهای این بخش بودند.

بهترین فیلم کوتاه داستانی؛ شوفر

در ادامه جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی در بخش مسابقه ملی به فیلم کوتاه شوفر به کارگردانی رضا نجاتی اهدا شد.

جبران می کنم جمال احمدی، سیاهی خورشید عالمی، نگار نجف زاده، شهر عسل محمدمعین روح الامینی و گاومیش ابراهیم اشرف پور دیگر نامزدهای این جایزه بودند.

بهترین فیلم بلند داستانی؛ پیله و پروانه (محمد صانعی نژاد)

در ادامه با اعلام حبیب اسماعیلی از اعضای هیأت داوران پروانه زرین بخش بهترین فیلم بلند داستانی به محمد صانعی نژاد کارگردان پیله و پروانه اهدا شد.

صانعی نژاد حین دریافت این جایزه گفت: من اصلاً قرار نبود پیله و پروانه را بسازم اما بعد از تجربه ساخت این فیلم، تصمیم دارم بعد از این تنها فیلم کودک و نوجوان بسازم.

شماره 29 به کارگردانی هادی رحیمی خواص دیگر نامزد دریافت این جایزه بود.

فیلم برگزیده یونیسف؛ بعد از اتفاق (پوریا حیدری اوره / شهاب حسینی)

نماینده یونیسف در ایران و یکی از اعضای هیأت داوران بخش یونیسف در ویدئویی فیلم برگزیده یونیسف از میان فیلم های جشنواره سی وسوم را اعلام کرد.

هیأت داوران این بخش ضمن تقدیر از فیلم خورشید مجید مجیدی جایزه اصلی خود را به فیلم بعد از اتفاق به کارگردانی پوریا حیدری اوره تقدیم کرد.

شهاب حسینی تهیه کننده این فیلم با همراهی پوریا حیدری اوره برای دریافت این جایزه روی سن جشنواره حاضر شدند. حیدری اوره در سخنانی کوتاه از داوران یونیسف و شهاب حسینی تشکر کرد و جایزه خود را به روح خانم صدیقه کیانفر از بازیگران این فیلم اهدا کرد.

شهاب حسینی هم گفت: خیلی خوشحالم که در جمع شما هستم. پوریا به من لطف دارد اما همه کارهای فیلم را خودش انجام داده و فکر می کنم جایزه ای که امشب دریافت کرد به دلیل نیت صادقانه خودش و بازیگر دوست داشتنی فیلم مان یعنی روح الله بود. کودکان آینده ساز هستند و امیدوارم هرچه می گذرد بیشتر به فکرشان باشیم و بیشتر برای شان کار کنیم.

وزیر بهداشت: جشنواره کودک انزوای ناشی از کرونا را کاهش داد

در ادامه پیام ویدئویی دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت خطاب به برگزارکنندگان جشنواره پخش شد.

وزیر بهداشت در این پیام گفت: تشکر ویژه دارم که کرونا یکی از بحث های اصلی این جشنواره بود. کووید 19 صرفاً یک پدیده بهداشتی نبود. یکی از گروه هایی که به شدت تحت تأثیر این پدیده منحوس قرار گرفتند کودکان و نوجوانان بودند. فاصله گذاری اجتماعی برابر انزوا برای کودکان است. دور شدن از مدرسه یعنی دور شدن از هم بازی ها و دور شدن از فضای اجتماع. جشنواره فیلم کودک و نوجوان در این شرایط توانست یک بار دیگر این نشاط را به خانواده ها و کودکان بازگرداند تا انزوای ناشی از کرونا به حداقل برسد.

وی افزود: یکی از کارهای مهم برگزارکنندگان علاوه بر رعایت پروتکل ها و استفاده از فضای مجازی، انتخاب شعار هر خانه یک سینما برای جامعه محور کردن سینما از کارهای خلاقانه ای بود که به بهترین شکل انجام شد. تشکر ویژه دارم از همه برگزارکنندگان. برای همه کودکان و نوجوانان سرزمینم آرزوی تندرستی و نشاط دارم.

بهترین دستاورد فنی و هنری؛ کیوان مقدم (خورشید)

در ادامه حبیب اسماعیلی از اعضای هیأت داوران، کیوان مقدم طراح صحنه فیلم خورشید را به عنوان برگزیده پروانه زرین بهترین دستاورد فنی و هنری بخش مسابقه سینمای ایران معرفی کرد.

مسعود سخاوت دوست برای موسیقی بچه گرگ های دره سیب و هومن بهمنش برای فیلمبرداری خورشید دو نامزد دیگر این بخش بودند.

بهترین بازیگر؛ محمدرضا عالی ور (بچه گرگ های دره سیب)

پریوش نظریه از اعضای هیأت داوران جشنواره سی وسوم محمدرضا عالی ور بازیگر فیلم بچه گرگ های دره سیب را به عنوان برگزیده پروانه زرین بهترین بازیگر بخش مسابقه سینمای ایران معرفی کرد.

محمدرضا عالی ور که با لباس محلی چهارمحال بختیاری روی سن حاضر شد حین دریافت جایزه خود ضمن تشکر از عوامل فیلم و داوران جشنواره، قطعه ای بختیاری را خواند که با استقبال حاضران مواجه شد.

صالح ملک تبار برای پیله و پروانه ، شمیلا شیرزاد برای خورشید و باسط رضایی برای مهران دیگر نامزدهای این بخش بودند.

بهترین فیلمنامه؛ فریدون نجفی (بچه گرگ های دره سیب)

فرهاد توحیدی عضو هیأت داوران برگزیده پروانه زرین بهترین فیلمنامه را فریدون نجفی برای بچه گرگ های دره سیب معرفی کرد.

نجفی حین دریافت این جایزه گفت: من تا به امروز با فیلم هایم 11 پروانه زرین از جشنواره گرفته ام. این پروانه را به گروهم اهدا می کنم که در این شرایط سخت برای ساخت این فیلم همراهم بودند.

خورشید با فیلمنامه مشترک مجید مجیدی و نیما جاویدی و مهران با فیلمنامه رقیه توکلی دو نامزد دیگر این جایزه بودند.

جایزه زاون قوکاسیان ؛ خورشید (مجید مجیدی)

هیأت داوران جایزه زاون قوکاسیان نیز جایزه ویژه خود را به فیلم خورشید ساخته مجید مجیدی اهدا کردند.

مجیدی هنگام دریافت این جایزه از زنده یاد قوکاسیان و نقش او در جریان نقد سینمای ایران یاد کرد و گفت: خوشحالم که این جایزه را به نام زاون دریافت کردم.

جایزه شهید بهنام محمدی؛ مهران (رقیه توکلی)

در ادامه جایزه شهید بهنام محمدی با اعلام حمیدرضا مدقق از اعضای هیأت داوران به رقیه توکلی کارگردانی فیلم مهران اهدا شد.

بهترین کارگردان؛ مجید مجیدی (خورشید)

ابراهیم فروزش از اعضای هیأت داوری جشنواره بهترین کارگردان بخش ملی جشنواره را هم مجید مجیدی کارگردان فیلم خورشید معرفی کرد.

فریدون نجفی برای بچه گرگ های دره سیب و رقیه توکلی برای مهران دو نامزد دیگر دریافت این جایزه بودند.

مجیدی هنگام دریافت چهارمین پروانه زرین خود در این مراسم از اهمیت توجه به استعدادهای جوان و توجه به سینماگران جوان گفت و افزود: در حل بسیاری از مسائل و مشکلات کشور سینماگران می توانند کمک کننده باشند کمااینکه در تمام این سال ها این کار را کرده اند.

وی در ادامه افزود: من طبق مسئولیت اجتماعی خود سال ها است با برخی دوستان درگیر پرونده ای بوده و هستیم. سال ها پیش دختری توسط یک نوجوان به قتل رسید. متأسفانه خانواده شکوری در این حادثه داغ دار شدند. طبق تلاش های رخشان بنی اعتماد و پرویز پرستویی و دیگرانی که در این سال ها تلاش کردند، خواهش من هم از خانواده شکوری که قصاص حق قطعی و مسلمشان است، از این تریبون می خواهم که ببخشند. همانطور که بزرگان دین ما گفته اند لذتی که در گذشت هست، در انتقام نیست. از اصحاب رسانه می خواهم بدون حاشیه این درخواست من را منعکس کنند. با احترام دست این خانواده را می بوسم و می خواهم که از این جوان بگذرند.

در ادامه ویدئویی از بزرگداشت کامبوزیا پرتوی پخش شد.

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی سخنران بعدی مراسم بود که در سخنانی کوتاه گفت: از همه سینماگرانی که چراغ این حوزه را زنده نگه داشته اند تشکر می کنم. درجه توسعه هر کشور میزان تولیدات فرهنگی و هنری برای کودکان و نوجوانان است که نشان دهنده توجه به آینده کشور است. از برگزارکنندگان این رویداد تشکر می کنم که با پایمردی و دقت نظر این رویداد را برگزار کردند. به خصوص که خوشبختانه هم از نظر کمی و هم کیفی شاهد پیشرفت آثار در این جشنواره بودیم.

بهترین فیلم؛ بچه گرگ های دره سیب (مجید برزگر)

فریدون عموزاده خلیلی از اعضای هیأت داوران جشنواره برگزیده پروانه زرین بهترین فیلم را معرفی کرد. جایزه این بخش به فیلم بچه گرگ های دره سیب به تهیه کنندگی مجید برزگر اهدا شد.

مجید برزگر تهیه کننده این فیلم سینمایی با همراهی بازیگران نوجوان فیلمش برای دریافت این جایزه روی سن حاضر شدند و در حضور رئیس سازمان سینمایی این جایزه را دریافت کردند.

برزگر با تشکر از دبیر جشنواره برای جسارت برگزاری این رویداد گفت: امیدوارم جشنواره سی وچهارم در شرایط بهتری برگزار شود و این جایزه مهم را به همه بچه های کشور اهدا می کنم و امیدوارم آینده درخشانی داشته باشند.

خورشید به تهیه کنندگی مجید مجیدی و امیر بنان و مهران به تهیه کنندگی محمد پیرهادی دو نامزد دیگر دریافت این جایزه بودند.

جایزه ویژه هیأت داوران؛ مهین جواهریان ( بعله !)

پریوش نظریه عضو هیأت داوران جشنواره جایزه ویژه این هیأت را به نام مهین جواهریان برای فیلم کوتاه بعله ! اعلام کرد.

جواهریان از چهره های پیشکسوت حوزه انیمیشن پس از دریافت این جایزه گفت: در همه این سال ها آنچه برایم مهم بوده این است که در این بارش اطلاعات که در فضای مجازی رخ می دهد، بتوانم نقطه کوچکی از ذهن بچه ها را به ادبیات، گرافیک و موسیقی ایرانی متوجه کنم. فکر می کنم اگر کودکی شاد باشد بسیار سلامت است و اگر سلامت باشد آینده کشور را خواهد ساخت.

جایزه ویژه داوران کودک و نوجوان؛ بازیگوش ها (نادره ترکمانی)

اهدای جایزه به فیلم برگزیده مخاطبان کودک و نوجوان از میان فیلم های اکران شده به صورت آنلاین در ایام جشنواره پایان بخش آئین اختتامیه بود.

فیلم بازیگوش ها به کارگردانی نادره ترکمانی این جایزه را از آن خود کرد.

ترکمانی هنگام دریافت این جایزه گفت: در شرایط کرونایی شاید برخی فکر می کردند بهتر است جشنواره برگزار نشود، اما بسیار خوشحالم این رویداد برگزار شد. امیدوارم فیلم بازیگوش ها در اکران آنلاین بتواند موردتوجه خانواده قرار بگیرد.

آئین اختتامیه سی وسومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان با تقدیر و تشکر پایانی علیرضا تابش دبیر این رویداد از کلیه عوامل جشنواره، در ساعت 21:45 به پایان رسید.

کد خبر 5054794

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت امیر سرتیپ دوم حسین علی مصوری رئیس اسبق مرکز پژوهش های دفاع مقدس نزاجا و از پیشکسوتان، فرماندهان و جانبازان دوران دفاع مقدس را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام تسلیت سید عباس صالحی آمده است:

خانواده محترم مصوری

عروج شهادت گونه جانباز سرافراز اسلام، امیر سرتیپ دوم مصوری را به شما عزیزان و دوستان و علاقه مندان آن یادگار دوران دفاع مقدس صمیمانه تسلیت می گویم.

جایگاه علمی و فرهنگی این رزمنده جان بر کف ارتش جمهوری اسلامی ایران در کسوت ریاست سابق مرکز پژوهش های دفاع مقدس در کنار وجود ارزشمند او به عنوان سند زنده دفاع از کیان این مرز و بوم همواره مورد ارج و احترام بوده و خواهد بود.

از خداوند متعال برای آن عزیز سفر کرده علو درجات و همنشینی با اولیاءالله و برای بازماندگان مکرم به ویژه همسر محترمشان سرکار خانم نبیلی که از همکاران خدوم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، صبر و اجر مسالت دارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مهدی محمدی هفته آینده پس از تودیع محمدمهدی احمدی، جای او را در مدیرکلی حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گیرد تا احمدی روانه مادرید، پایتخت اسپانیا شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : تجارت آنلاین

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمدمهدی احمدی 15 آبان ماه به جای علی رضا اسماعیلی، مشاور اجرایی کنونی معاون فرهنگی راهی اسپانیا شده و رسما به عنوان رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا فعالیت خود را آغاز می کند.

بر اساس این گزارش، مهدی محمدی هفته آینده پس از تودیع و معارفه با احمدی جای او را در مدیرکلی حوزه وزارتی می گیرد و فعالیتش را ادامه می دهد. محمدی 22 تیرماه 99 با حکم سید عباس صالحی به عنوان رئیس ستاد برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت معرفی شده بود.

در کارنامه او مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی هم دیده می شود.

احمدی از نیمه آبان رسما کار خود را در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید آغاز خواهد کرد.

پیش از این علیرضا اسماعیلی رایزن ایران در مادرید اسپانیا بود ولی او در حال حاضر پس از اتمام ماموریتش در ایران حضور داشته و به عنوان مشاور اجرایی محسن جوادی در معاونت فرهنگی مشغول به کار است.

مراسم تکریم و معارفه احمدی و محمدی هفته آتی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رضا صادقی می گوید زندگی جامعه موسیقی از نظر معیشتی بعد از هفت ماه بیکاری در حال فروپاشی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : برترین ها صراط نیوز خبر خودرو بهار نیوز وبگاه خبری قلم

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری صبا ، رضا صادقی با انتشار یک متن در صفحه شخصی اش از اوضاع نابه سامان زندگی اهالی موسیقی گلایه کرد.

او با بیان این که زندگی خیلی ها در این صنف در حال فروپاشی است، نوشت: نمیدونم دقیقا باید روی صحبتم با کدوم مسئول باشه، اداره ارشاد میگه ستاد مبارزه با کرونا، اونا میگن یکی دیگه و هر کسی به یکی دیگه پاس میده. پس میگم آقایون مسئولین. جامعه موسیقی الان بیش از هفت ماه بیکارن، همه مشاغل با رعایت پروتکل های بهداشتی حتی شده نصف و نیمه مشغول به کارن و امروز آمار کشته ها به 250 نفر در روز رسیده، حداقل این اجازه رو به بخش موسیقی می دادید که مثل بقیه با رعایت پروتکل بهداشتی به زندگی برگرده.

این خواننده پاپ در ادامه این متن با اشاره به بیکار شدن نوازنده ها نوشت: آقایون! نوازنده هایی که نه بیمه هستن و نه حمایت میشن، زندگیشون در معرض فروپاشیه، دارن ساز میفروشن، میدونین یه نوازنده سازش و بفروشه یعنی چی؟ هرچند، وقتی موسیقی ما هنوزم بین “حرام و مکروه” حق اظهارنظر نداره، نمیدونم باید به کی پناه برد. این موسیقی همش هم لباسای فیک و فارسی با لهجه حرف زدن و موی مش کرده نیست به خدا ... . حرف هم بزنیم یا تهدید به ممنوعیت می شیم یا کلا بی جواب می مونیم .. این موسیقی همش هم هنرمندای با ماشین مدل بالای قسطی نیست، یه عده هم هستن که سخت می گذره زندگی روزمره براشون، انگار برای نمایندگان مجلس، اهل موسیقی جزیی از مردم نیستند که یک بار هم برای درد اونا صدای فریادشون بلند بشه...

رضا صادقی در پایان این متن از سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری و رفع مشکل معیشتی خانواده موسیقی را درخواست کرد.

بعد از شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه سال گذشته کنسرت های موسیقی به حالت تعطیل درآمده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
رئیس دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن با اشاره به برگزاری جلسه توجیهی دو کمیته علمی پژوهشی و نظارت و ارزیابی طرح ملی حفظ قرآن گفت: مهم ترین محورهایی که در این جلسه به بحث گذاشته شد، فرهنگ سازی در زمینه حفظ قرآن، لزوم توجه مردم و مسئولان به این موضوع و یافتن راهکارهایی برای جلب توجه عموم به حفظ قرآن بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲

محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگو با ایکنا، با اشاره به تشکیل دو کمیته در ستاد راهبری طرح ملی حفظ گفت: این دو کمیته برای پیشبرد اهداف دبیرخانه ستاد، راه اندازی شد و افراد باتجربه و صاحب نظر در عرصه فعالیت های قرآنی در آن عضویت دارند.

وی با اشاره به برگزاری اولین جلسه این دو کمیته به صورت مشترک در تاریخ 30 مهرماه گفت: این جلسه توجیهی به منظور هماهنگی بیشتر بین اعضا برگزار شد. در ابتدای این جلسه مختصری از تاریخچه ستاد راهبری طرح ملی حفظ و ابلاغیه هایی همچون سند ملی حفظ قرآن و اقدامات اجرایی دستگاه هایی عضو تبیین شد.

بحرالعلوم تصریح کرد: در بخش دیگری از این جلسه، دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم، نکاتی را بیان کرد و پس از آن اعضای کمیته ها و حاضران در جلسه نیز به بیان نکات خود پرداختند. مهم ترین محورهایی که به بحث گذاشته شد، فرهنگ سازی در زمینه حفظ قرآن، لزوم توجه مردم و مسئولان به موضوع حفظ و یافتن راهکارهایی برای جلب توجه عموم به این مقوله بود.

وی اظهار کرد: همچنین در بخشی از این جلسه در مورد روش های حفظ قرآن و لزوم نظارت جدی بر فعالیت های دستگاه ها مباحثی مطرح شد. نهایتا مقرر شد جلسات کمیته ها از هفته آینده به صورت مجزا برگزار شود. در اولین گام مقرر شد شرح وظایف کمیته ها مورد بازنگری قرار گیرد و پس از آن در کمیته علمی و پژوهشی در مورد پروپوزال های فراخوان استانداردسازی روش های حفظ قرآن تصمیم گیری شود.

معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در کمیته نظارت نیز در مورد آئین نامه نظارت بر روند فعالیت ها و اقدامات دستگاه های اجرایی و مؤسسات مردمی در زمینه حفظ قرآن تصمیم گیری خواهد شد.

وی از عموم صاحب نظران در زمینه حفظ قرآن برای مشارکت در این زمینه دعوت کرد و گفت: هیچ منعی برای حضور صاحب نظران در این جلسات نخواهد بود و امیدواریم بتوانیم از نظرات اهل نظر بیشتر استفاده کنیم.

بحرالعلوم در مورد زمان بندی برگزاری جلسات کمیته ها نیز بیان کرد: در اواخر هفته آینده، شاهد برگزاری جلسه کمیته علمی پژوهشی هستیم و به دلیل اینکه در شروع کار، نیازمند دستورالعمل ها و آئین نامه هایی هستیم، جلسات به تعداد بیشتر و با فاصله کمتری برگزار خواهد شد.

وی در پایان به حمایت و مطالبه گری رسانه ها از طرح هایی همچون طرح ملی حفظ قرآن کریم تأکید کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران -ایرنا- رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بقاع متبرکه یکی از بهترین اماکنی است که می تواند از همه کسانی که می خواهند نهضت قرآن آموزی را در کشور توسعه دهند و رونق ببخشند، میزبانی کند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی افزود: قاریان و پیشکسوتانی که در عرصه قرآنی دارای سابقه هستند و گروه مرجعی برای کارهای قرآنی به شمار می روند، در بقاع متبرکه حضور به هم رسانند تا کرسی های تلاوت در این اماکن شکل بگیرد.

وی با اشاره به اینکه 2 هزار مرکز از بقاع متبرکه می تواند برای محافل قرآنی اختصاص یابد، تصریح کرد: اگر بخواهیم حلقه های قرآنی در جغرافیای ایران فعالیت کنند، بقاع متبرکه یکی از بهترین اماکنی است که می تواند از قاریان، مدرسان قرآن، گروه های مردمی و همه کسانی که می خواهند نهضت قرآن آموزی را در کشور توسعه دهند و رونق ببخشند، میزبانی کند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: توقع داریم تا این کرسی ها با حضور و قرائت قاریان بین المللی ایرانی شکل بگیرد تا سبب جذب نوجوانان و جوانان به فعالیت های قرآنی شود.

خاموشی با تاکید بر برپایی کرسی های حفظ و ترجمه و تفسیر آیات، افزود: در تفسیر قرآن باید مفسرین و محققین خوب در حوزه و دانشگاه ایراد سخن داشته باشند تا از این طریق از وجه آیات قرآنی برای مردم کشف الغنا کنند؛ البته ذکر این نکته لازم است که تفسیر کار اهل بیت (ع) است، چون می فرماید: وَمَا یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلاَّ اللّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ بنابراین آنها هستند که باید اصل تفسیر قرآن را مطرح کنند.

وی ادامه داد: عالمان ما در طول تاریخ تفسیرهایی را که نوشته اند، از لغت شروع کرده اند و کم کم به جملات عربی و گزاره ها سوق پیدا کرد؛ سپس به سمت نگاه روایی و تفسیر روایی توجه داشتند و در دوران اخیر هم تفسیر آیه به آیه که زبردست ترین آنها تفسیر مرحوم علامه طباطبایی است ظهور کرد که تفسیر وزین المیزان را می توانیم به عنوان یک طراز معرفی کنیم.

رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه در سال های اخیر سعی شده با نگارش تفسیر نورالثقلین و تفسیر البرهان گامی قوی تر برداشته شود، تصریح کرد: محققین زیادی در این زمینه کار کرده و مجموعه روایات تفسیری را جمع آوری کرده اند که امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد.

خاموشی با اشاره به استفاده از امامزادگان و بقاع متبرکه برای فعالیت های قرآنی، گفت: فعالان عرصه قرآنی اگر فضا، سالن یا امکانات زیرساختی و سخت افزاری می خواهند، همه موجود است؛ اگر ما صحبت از قرآن و اهل بیت (ع) داریم، همین مکان محل رسیدن به این موضوع است.

وی همچنین با اشاره به تفسیر آیات 38 تا 40 سوره مبارکه احزاب، در این بخش به مباحثی همچون سختی های رسالت و تبلیغ دین از سوی پیامبر (ص) پرداخت و خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) برای اینکه مردم را به سمت ایمان سوق دهد، مشقت زیادی را متحمل شد.

رئیس سازمان اوقاف با تاکید بر تنوع در تفسیر، افزود: در حال حاضر مستمعین آگاهی شان بیشتر از گذشته است؛ یک مبلغ باید به ابعاد مختلف دین آشنا باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مهلت نام نویسی بیمه تکمیلی ویژه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه کشور تا هفتم آبان تمدید شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، نام نویسی بیمه درمان تکمیلی ویژه نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر که از 22 مهر در سراسر کشور آغاز شده است، تا ساعت 24 روز چهارشنبه 7آبان تمدید شد.

اعضای صندوق اعتباری هنر در سراسر کشور می توانند با مراجعه به صفحه شخصی خود در تارنمای صندوق به نشانی www.honarcredit.ir نسبت به ثبت نام و بهره مندی از خدمات بیمه تکمیلی اقدام نمایند.

براین اساس متقاضیان جدید می توانند با انتخاب یکی از طرح ها (امید، آرامش و رفاه)، افراد تحت تکفل خود را نیز در همان طرح ثبت نام کنند و اعضایی که بیمه تکمیلی فصل تابستان آنها از سوی صندوق تمدید شد با پرداخت حق بیمه از خدمات طرح فعلی خود بهره مند می شوند.

قرارداد بیمه تکمیلی از 99/07/01 لغایت 1400/06/31 معتبر است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، نام نویسی بیمه درمان تکمیلی ویژه نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر که از 22 مهر در سراسر کشور آغاز شده است، تا ساعت 24 روز چهارشنبه 7آبان تمدید شد.

اعضای صندوق اعتباری هنر در سراسر کشور می توانند با مراجعه به صفحه شخصی خود در تارنمای صندوق به نشانی www.honarcredit.ir نسبت به ثبت نام و بهره مندی از خدمات بیمه تکمیلی اقدام نمایند.

براین اساس متقاضیان جدید می توانند با انتخاب یکی از طرح ها (امید، آرامش و رفاه)، افراد تحت تکفل خود را نیز در همان طرح ثبت نام کنند و اعضایی که بیمه تکمیلی فصل تابستان آنها از سوی صندوق تمدید شد با پرداخت حق بیمه از خدمات طرح فعلی خود بهره مند می شوند.

قرارداد بیمه تکمیلی از 99/07/01 لغایت 1400/06/31 معتبر است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

احمد علی محسن زاده از برگزاری سی وچهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی طی روز جمعه (9 آبان ماه) به صورت وبینار و منطقه ای خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، احمد علی محسن زاده، رایزن فرهنگی کشورمان در پرتوریا با اعلام این خبر، بیان کرد: به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان، برگزاری سی وچهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به صورت وبینار و منطقه ای با محوریت این نمایندگی در کشورهای جنوب آفریقا صورت می گیرد.

وی با اشاره به شرکت و سخنرانی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی و شخصیت های تأثیرگذار آفریقای جنوبی در این کنفرانس بین المللی، گفت: سخنرانان حول محور موضوع همکاری های اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا به ایراد سخن خواهند پرداخت.

محسن زاده تأکید کرد: این کنفرانس به مناسبت هفته وحدت با هماهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و همکاری رایزنان فرهنگی کشورمان در زیمبابوه و تانزانیا، برگزار می شود.

وی در پایان سخنان خود، خاطرنشان کرد: کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی طی روز جمعه (9 آبان ماه) مصادف با سی ام اکتبر و دوازدهم ربیع الاول رأس ساعت 14:00 به وقت آفریقای جنوبی و 15:30 به وقت ایران در پرتوریا برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ص

11:22 - 1399/07/30 / شماره : 758641 / تعداد نمایش : 96

air.ir/ZrqtSbr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
کوروش نریمانی معتقد است به رسمیت نشناختن تئاتر به عنوان شغل ریشه تمامی مشکلات و معضلاتی است که در مقاطع و شرایط مختلف برای هنرمندان تئاتر از جمله شرایط کرونایی، وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲ سایت های دیگر : تازه ترین ها بانی فیلم تئاتر آنلاین

به گزارش خبرنگار مهر ، کوروش نریمانی نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر همچون دیگر هنرمندان این حوزه در شرایط کرونایی فعلی چشم انداز روشنی برای تئاتر ندارد اما او دلیل این امر را کرونا و شیوع این ویروس و تعطیلی فعالیت های تئاتری نمی داند.

نریمانی معتقد است مشکل تئاتر و هنرمندان تئاتر ما ریشه ای تر از زمانی است که کرونا آن ها را به تعطیلی کشانده؛ مشکل اساسی به رسمیت نشناختن تئاتر به عنوان یک شغل است.

وی طی یادداشتی که برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است، درباره وضعیت و شرایط تئاتر و هنرمندان این عرصه و فقدان سیاست فرهنگی و هنری از سوی مدیران، مسئولان و تصمیم گیرندگان نکاتی را مطرح کرده است که در ادامه می خوانید:

ما فیل بودیم در تاریکی!

در دهه هفتاد، وقتی برای اولین یا دومین بار برای اجرای نمایشی به یک سفر خارجی رفته بودیم، پلیس فرودگاه با دیدن پاسپورت های ما یکی یکی درنگ می کرد و به چهره هایمان زُل می زد. حس خوبی نداشتیم و نمی دانستیم این زُل زدن به صورت هر کداممان برای چیست؟ فرصتی هم نبود که از نفر جلویی مان که از گیت بازرسی عبور می کرد بپرسیم جریان چیست؟ امّا بعد خیلی زود فهمیدیم.

درست زمانی که به قرنی تازه پا می گذاریم، هنوز بعد از چند دهه، شغل ما به رسمیّت شناخته نشده است. در کلام و گفتار، شاید! در اخبار ریز و درشت، شاید! در هنگامه ناسزا گفتن و ناروا بستن، شاید! امّا آنجا که صحبت از حق و حقوقی در میان است، نه! وقتی پلیس پرسید: شغلتان چیست؟ و ما هر کدام به فراخور حرفه مان پاسخ دادیم: نویسنده یا کارگردان یا بازیگر یا هر حرفه دیگری که در تئاتر داشتیم. پلیس بلافاصله با تعجب می پرسید: پس اینجا چرا در پاسپورتتان چیزی به عنوان حرفه شما ثبت نشده است؟ و ما تازه متوجه موضوعی به این سادگی و در عین حال تلخ و گزنده می شدیم که هویّت حرفه ای ما را انکار می کرد و ما شاید سرخوشانه از آن غافل بودیم!

حالا، درست زمانی که به قرنی تازه پا می گذاریم، هنوز بعد از چند دهه، شغل ما به رسمیّت شناخته نشده است. در کلام و گفتار، شاید! در اخبار ریز و درشت، شاید! در هنگامه ناسزا گفتن و ناروا بستن، شاید! امّا آنجا که صحبت از حق و حقوقی در میان است، نه!!

در تمام این سال ها، دولتمردان و مجلس نشینان و مسئولان و شهرداران و مدیران ریز و درشت، حرفه تئاتر برایشان ناشناخته و گنگ و نامفهوم بوده . علی رغم اینکه خودشان و اهل و عیال و اطرافیانشان - دست کم از طریق تلویزیون های درشت منازلشان - اغلب ما را گاهی حتی بیشتر از بستگان خود دیده اند و می شناسند! علی رغم اینکه برای زندگی خصوصی و سرنوشت شخصی بازیگرانمان، بیشتر از پدران و مادرانمان کنجکاو و نگرانند! امّا برای حق و حقوق اجتماعی مان، نه!!

حالا مردم کوچه و بازار، حرفه ما را به رسمیّت می شناسند، امّا دولتمردان و مجلس نشینان و شهرداران و مدیران ریز و درشت، انگار در یک حواس پرتی عمدی و جمعی، ترجیح داده اند تا ابد حرفه ای به نام تئاتر یا اصولاً هویّتی حقوقی به نام هنرمند به ذهن شان خطور نکند! و ما چه کنیم که دولتمردان و مجلس نشینان و شهرداران و مدیرانمان، کمتر از مردم کوچه و بازار با هنر و تئاتر و فرهنگ آشنایند؟ به چه زبانی می شود به آن ها گفت که بخش اعظم ناکارآمدی تصمیمات و مناسبات و دستوراتتان، ناشی از عدم درک لطافت و ظرافت و ضرورت هنر و فرهنگ است؟ و کجاست آنجا که قرار است به این بیگانه پنداری رسمی اهل هنر و فرهنگ پایان بدهد؟!

حالا در میانه بلوایی که ویروس ویرانگر کرونا به جان زندگی مان انداخته، تازه عمق و ریشه این نابسامانی و غفلت و نامهربانی در به رسمیّت نشناختن تئاتر به عنوان یک شغل رسمی و مشخص، خودش را نشان می دهد. تازه این پرده ی کهنه کنار زده شده و عمق فاجعه دارد خود را نشان می دهد. حالا می شود بهتر فهمید که نادیده گرفته شدن تئاتر به عنوان یک حرفه، ریشه بسیاری از مصائبی است که بر اهل این هنر رفته و حالا در بحبوحه این بیماری نفس گیر، گریبان اهالی تئاتر و فرهنگ را گرفته است. حالا دیگر حتی باز شدن سالن های تئاتری هم، شاید چندان دردی دوا نکند و تنها آبی باشد بر آتش دلِ عاشقِ طایفه ای که جز نیکی و صلاح و بهبودی برای وطن و هموطنانش نخواست و نمی خواهد.

مادام که تئاتر، به عنوان یک حرفه شناسنامه دار و مشخص به رسمیت شناخته نشود، تا زمانی که به مسئولان نباورانیم که فارغ التحصیلان دانشکده ها و دانشگاه های ریز و درشتی که برپا کرده اند، صاحب شغلی به نام تئاتر اند ، همین آش است و همین کاسه. این کف مطالبه ما هنرمندان تئاتری بایستی می بود. این حق قانونی و شهروندی را خیلی وقت ها پیش بایستی مطالبه می کردیم و نکردیم.

شاید ما زیادی مهربان بودیم. شاید ما زیادی بیگانه به نظر می آمدیم. فیلی بودیم در تاریکی، که باید به روشنایی می آمدیم تا دیده شویم. خوب هم دیده شویم.

کد خبر 5054516

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
محمد اللهیاری در گفت وگو با یک برنامه رادیویی مهاجرت مهراد جم را بی ارتباط با سایت های شرط بندی که در خارج از ایران فعالیت دارند، نمی داند.

محمد اللهیاری، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در گفت وگو با یک برنامه رادیویی درباره دلایل مهاجرت مهراد جم صحبت کرد.

اللهیاری که با مصطفی امامی در رادیو ایران صحبت می کرد گفت: این خواننده در یک سال گذشته همه مجوزهایش را گرفته و مشکلی برای دریافت مجوز نداشته است.

وی در ادامه گفت: سایت های شرط بندی به حیطه خواننده های ما ورود می کنند و توجه آنها را به درآمدهای آنچنانی جذب می کنند و این مثل یک سراب است و واقعیت این است که مخاطب اصلی خواننده در داخل کشور است و ممکن است این تصمیم عجولانه در کوتاه مدت عایدی برای او داشته باشد اما حتما در بلندمدت پشیمانی به دنبال خواهد داشت.

در روزهای گذشته مهراد جم که در یک سال گذشته در عرصه موسیقی پاپ مطرح شده بود با انتشار تصاویری از مهاجرت خود به یک کشور همسایه خبر داد.

او که در یکی دو سال گذشته توانسته بود برای خود طرفدارانی پیدا کند و در چندین برنامه تلویزیونی ویژه شب عید هم حضور فعالی داشت، با انتشار تصاویری از حضورش در کنار یک اینفلوئنسر جنجالی از مهاجرت خود خبر داده بود.

لینک خبر :‌ 55آنلاین
زهرا شایانفر درباره خسارت های جبران ناپذیر تعطیلی سالن های تئاتر و مهاجرت هنرمندان این حوزه به سوی فعالیت های تصویری و تدریس توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲

زهرا شایانفر نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا درباره خسارت های وارد شده به نمایش هایی که به علت شیوع کرونا اجرای آن ها نیمه کاره مانده است، توضیح داد: به طور کلی وقتی نمایشی آماده و تمرین می شود تا روی صحنه برود برای تمام اعضای گروه هزینه ای را در بردارد. حتی اگر کارگردان یا تهیه کننده هزینه تولید یک اثر نمایشی را پرداخت کرده باشد، به افراد گروه که لحظاتی را در مرحله تمرین بوده اند به لحاظ روحی خسارت وارد می کند و هزینه هایی دارد که همیشه در ذهن آن ها باقی می ماند.

وی افزود: این خسارت های روحی هرگز جبران نمی شوند و باید فکری برای جبران این پایین آمدن روحیه هنرمندان تئاتر بشود. زمانی که اجراها برای یک هفته تعطیل می شوند و این تعطیلی برای یک یا 2 هفته تمدید می شود و گروه ها مدام در بی خبری برای ادامه اجراهای خود هستند، اولین خسارتی که به آن ها وارد می شود هزینه تبلیغات است زیرا در حالت عادی اگر 2 روز میان اجراها تعطیلی وجود داشته باشد گروه باید برای شروع دوباره هزینه زیادی را متحمل شود تا به مخاطب خود بگوید که همچنالن این نمایش روی صحنه است. با این تعطیلی های هفتگی آن هم در این شرایط، نمایش ها چگونه می توانند به صحنه بازگردند آنهم وقتی هیچ خسارتی نیز به آن ها پرداخت نمی شود؟

این کارگردان با اشاره به تعطیلی های دایم سالن های تئاتر گفت: شاهد باز بودن کافه ها و رستوران ها در سطح شهر هستم و تنها تئاتر و سینما است که تعطیل می شوند و هرگز کسی به ما نگفت این تعطیلی چقدر خسارت به شما وارد کرده است و قصد داریم این خسارات را به شما پرداخت کنیم. ما بچه های تئاتر به خواست خود نمایش ها را تعطیل نکرده ایم بلکه دستور این تعطیلی ها از جای دیگری آمده است و باید این خسارت ها را محاسبه و پرداخت کنند اما متاسفانه برای اجراهایی که متوقف شدند هیچ خسارتی پرداخت نشده است. در کنار 2 ماه پایانی سال گذشته، تا به امروز 6 ماه است که این وضعیت تعطیلی ادامه دارد.

در حال از دست دادن سرمایه های کاربلد و حرفه ای هستیم

وی افزود: با این وضعیت پیش آمده شاهد مهاجرت هنرمندان تئاتر به سمت کار تصویر و تدریس هستیم که 99 درصد این افراد به علت بیکاری که در حال حاضر دچار آن هستند وارد این شغل ها شده اند. این خسارت را نیز چطور قرار است جبران کنند؟ علاوه بر خسارتی که به زندگی و شغل این افراد وارد شده است، خسارت بزرگتری به ماهیت تئاتر وارد می شود زیرا این هنر در حال از دست دادن سرمایه های کاربلد و حرفه ای خود است. شما نمی تواند کرکره یک مغازه را پایین بکشید و توقع داشته باشید این مغازه دوام بیاورد. قطعا کارکنان این مغازه به حرفه دیگری می پردازند.

این نویسنده درباره حمایت مسئولان در حوزه تئاتر بیان کرد: اطلاعیه ای منتشر شده بود که بهای نصف صندلی های سالن را که خالی هستند به گروه پرداخت می کنند اما من از کسی نشنیده ام که این هزینه را دریافت کرده باشد. یک سامانه را وزارتخانه برای دریافت وام معرفی کرده بود و من نیز در آن ثبت نام کردم ولی هیچ اتفاقی نیفتاد و درباره زمان اعطای این وام نیز هیچ اطلاع رسانی صورت نگرفت. شرایط اخذ این وام کمی پیچیده بود به این شکل که حتما فرد دریافت کننده باید عضو خانه تئاتر باشد و همچنین باید عضو صندوق اعتباری هنر نیز باشد که پس از بررسی این موارد تازه وام به هنرمندان تعلق گیرد. من تصورم این است که این طرح ها سرانجام ندارند زیرا بعد از گذشت هفت ماه باید پیغامی از این سامانه به دست من می رسید اما حتی دریغ از یک پیام که شما واجد شرایط نیستید.

کارگردان و نویسنده نمایش برج های خاموش درباره فعالیت های شخصی خود عنوان کرد: درحال حاضر کار جدیدی ندارم و فقط یکی از نمایشنامه هایم تکمیل شده است اما احتیاج به بازنویسی دارد و با توجه به فضای خاصی که روایت می کند در اولین فرصت آن را روی صحنه می برم. همچنین روابط عمومی نمایش غرب حقیقی را پذیرفته ام که اجرای آن در تئاتر مستقل شروع شده بود اما به علت این دو هفته تعطیلی اجرای آن متوقف شده است.

به گفته وی، اگر این شرایط درست شود علاقه دارد برج های خاموش را دوباره روی صحنه ببرد.

شایانفر در پایان گفت: من به تئاتر ایمان دارم و می دانم که از این شرایط سخت سربلند بیرون خواهد آمد اما باید بدانیم که تعطیل کردن آن راه چاره نیست و باید یاد بگیریم در شرایط غیرقابل پیش بینی چگونه عمل کنیم و البته که راه آن را پیدا خواهیم کرد و تئاتر نیز مسیر خود را حتما پیدا می کند. این هنر مانا در طول قرن ها همراه بشر باقی مانده است و در حال حاضر با این شرایط سخت به حیات خود ادامه می دهد، زمانی که این روزهای سخت به پایان برسد روسیاهی برای آن هایی باقی می ماند که در این روزها پشت تئاتر را خالی کرده اند.

افسانه ساده قمصری

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
بدون شک نیمه نخست امسال سخت ترین روزهای جامعه موسیقی بود و خوانندگان و موزیسین ها امیدوار هستند با بهبود شرایط و کم شدن ویروس کرونا، شرایط برای اجراهای مجدد صحنه ای با حضور مخاطبان علاقه مند به موسیقی فراهم شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲

سرویس موسیقی هنرآنلاین: جامعه موسیقی کشور مانند دیگر عرصه های هنری، سال 1399 را با ویروس کرونا آغاز کرد. اکنون که وارد هشتمین ماه سال شده ایم، فعالیت های موسیقایی همچنان در سایه کرونا قرار دارد و برابر با دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا، برگزاری فیزیکی اجراهای موسیقی ممنوع است.

تعدادی از خوانندگان و موزیسین ها کشور نسبت به توقف اجراهای زنده معترض هستند و اعتقاد دارند که می شود کنسرت ها را با حضور حداقلی مخاطبان در سالن های کنسرت و همچنین رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرد تا جامعه موسیقی بیشتر از این لطمه نبیند.

در مقابل، عده ای دیگر با رویه ستاد ملی مبارزه با کرونا موافق هستند و مخالفت خود را با برگزاری کنسرت در شرایط کنونی اعلام می کنند. به هرحال، بدون شک نیمه نخست سال سخت ترین روزهای جامعه موسیقی بود و خوانندگان و موزیسین ها امیدوار هستند با بهبود شرایط و کم شدن ویروس کرونا، شرایط برای اجراهای مجدد صحنه ای با حضور مخاطبان علاقه مند به موسیقی فراهم شود.

نگاهی به عملکرد دفتر موسیقی و بنیاد رودکی

دراین بین و با وجود تمام مشکلات، زیرمجموعه های معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ازجمله دفتر موسیقی و بنیاد رودکی تلاش کردند جریان موسیقی در کشور را زنده نگه دارند.

بنیاد رودکی در شش ماه نخست سال جاری کنسرت هایی را با حضور خوانندگان و گروه های مطرح موسیقی سنتی و کلاسیک به صورت آنلاین برگزار کرد تا حمایت خود را از موزیسین ها و خوانندگان کشور اعلام کند و امیدوار است در شش ماه دوم سال نیز بتواند باز هم کنسرت هایی را به صورت آنلاین در تالار وحدت و رودکی برگزار کند. دفتر موسیقی نیز در شش ماه نخست سال جاری به فعالیت های خود در زمینه صدور مجوز آلبوم، نماهنگ و تک آهنگ ادامه داد.

دفتر موسیقی در شش ماه نخست سال به یک هزار و 695 تک آهنگ، 135 اثر تصویری یا نماهنگ، 159 آلبوم مجوز انتشار صادر کرد. همچنین با توجه به عدم برگزاری اجراهای صحنه ای در شش ماه اول امسال به دلیل شیوع کرونا، در این مدت مجوز 16 عنوان برنامه اجرای صحنه ای با 30 اجرا از سوی دفتر موسیقی صادر شد که این اجراها به صورت آنلاین برای علاقه مندان پخش شد.

در حوزه موسیقی سنتی 48 آلبوم و 91 تک آهنگ، در موسیقی پاپ 46 آلبوم و 1212 تک آهنگ، در موسیقی کلاسیک 14 آلبوم و 39 تک آهنگ، در موسیقی نواحی 10 آلبوم و 53 تک آهنگ، در بخش تلفیقی 39 آلبوم و 292 تک آهنگ و در موسیقی کودک دو آلبوم و 8 تک آهنگ مجوز انتشار را دریافت کرده اند، که این نشان می دهد با وجود فراوانی تک آهنگ ها در موسیقی پاپ، موسیقی سنتی ساز و کار منسجمی در حوزه انتشار آلبوم ها داشته است. 38 مجوز نیز برای انتشار کتاب صوتی صادر شد.

بررسی مقایسه ای با روند صدور مجوز در سال گذشته

این در حالی است که در شش ماه اول سال 1398 یک هزار و 78 تک آهنگ، 127 نماهنگ، 161 آلبوم و 270 عنوان اجرای صحنه ای از دفتر موسیقی مجوز گرفت که در بخش آلبوم ها پاپ 30، سنتی 60، کلاسیک 9، محلی 19 و تلفیقی 43 اثر تولید شده اند که در بخش پاپ رشد بیشتری در سال جاری مشاهده می شود. همچنین در تولید تک آهنگ در همین بازه زمانی در سال گذشته تعداد پاپ 765، سنتی 64، کلاسیک 18، محلی 27 و تلفیقی 204 اثر تولید شده اند که در همه بخش ها افزایش دیده می شود.

آلبوم هایی که مجوز گرفتند

در قسمت شاخص ترین آثار بخش های مختلف، در بخش موسیقی پاپ در شش ماه نخست سال، از میان آلبوم های پاپ که مجوز انتشار گرفته اند، می توان به "سیب هوس" به آهنگسازی و خوانندگی امیر عظیمی، "تک گویی" به آهنگسازی و خوانندگی سیروان خسروی، "آدمای شب زده" به آهنگسازی و خوانندگی کاوه یغمایی و "دوراهی" به آهنگسازی و خوانندگی امیرعباس گلاب اشاره کرد.

همچنین بیشترین مجوز را در بخش پاپ به ترتیب افشین آذری با یازده اثر، سینا سرلک با ده اثر و پدرام بهزادی فر با هفت اثر دریافت کرده اند که همه آن ها در قالب تک آهنگ بوده است.

در بخش سنتی از میان آثاری که مجوز انتشار گرفته اند باید به آلبوم های "آیینه" به خوانندگی و آهنگسازی جواد طیرانی بطحایی، "نهان" به خوانندگی حسین علیشاپور و آهنگسازی یاسمین رحمتی، "هم نفسی با خدا" به خوانندگی و آهنگسازی علیرضا فولادی و "با من بخوان" به خوانندگی علیرضا قربانی و آهنگسازی حسام ناصری اشاره کرد.

بیشترین مجوز را در بخش موسیقی سنتی در بخش تک آهنگ علی دهکردی با هفت اثر و علیرضا گلبانگ با سه اثر دریافت کرده اند.

در بخش موسیقی کلاسیک از میان شاخص ترین آلبوم های منتشرشده می توان به آلبوم های "کنسرت بزرگداشت پرویز تناولی" به آهنگسازی کریستف رضایی، مازیار یونسی و پیمان یزدانیان، "مشتاق گل" به آهنگسازی هوشنگ کامکار و "نوروز آیینه " به آهنگسازی فردین خلعتبری اشاره کرد.

در بخش موسیقی تلفیقی نیز می توان به آلبوم ها و تک آهنگ هایی چون "از روزهای نبودن" به خوانندگی سالار عقیلی و آهنگسازی هومن دهلوی، "ایستگاه" به خوانندگی امید نعمتی و آهنگسازی مهیار علیزاده، " آغوشی خیالی" به خوانندگی علی یاری و حسین (ایرج) خواجه امیری اشاره کرد.

بنیاد رودکی و مجموعه کنسرت های آنلاین

بنیاد رودکی نیز در شش ماه نخست سال کنسرت های آنلاین متعددی برگزار کرد؛ ازجمله اجرای پرواز همای، گروه وزیری با حضور کیوان ساکت و وحید تاج، کنسرت دونوازی سامان احتشامی و عمران فروزش، گروه رستاک، کنسرت همایون شجریان به همراه ارکستر ملی ایران به رهبری بردیا کیارس، علیرضا قربانی، سالار عقیلی و حریر شریعت زاده. بنیاد رودکی همچنین در این مدت اولین دوره کنسرت آنلاین موسیقی ردیف- دستگاهی با اجراهای گروه نوازی با کلام را برگزار کرد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
سارا حدادی نائب رییس کانون روابط عمومی و تبلیغات خانه تئاتر و کارشناس ارشد ارتباطات به دلیل تعطیلی دنباله دار تئاتر در دوران کرونا و آسیب اطلاع رسانی قطره چکانی طی یادداشتی از روند مدیریتی ابراز تاسف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲ سایت های دیگر : شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران

صدمات ناشی از شیوع ویروس کرونا ، نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان تبعات اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی زیادی برای جوامع انسانی در برداشته است ، اما نداشتن امنیت شغلی در بین اهالی هنر علی الخصوص هنرمندان تئاتر که فاقد در آمد ثابت شغلی هستند ، مساله ی بسیار مهمی است که انگار از دید مدیران مغفول مانده است ، اگر چه صندوق اعتباری هنر ، خانه تئاتر و حتی خیرین دست به دست هم داده اند تا فشار این بحران را به حداقل برسانند اما مدیریت بحران از نهاد دیگری می بایست صورت بگیرد ، هر چند اگر در رسانه ها تورقی بزنید اخباری مبنی بر دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه از صاحبان مشاغل و بنگاه های فرهنگی به چشم می خورد اما انگار همیشه هنر نمایش در این بررسی ها فراموش شده اند .

روند تبلیغات و اطلاع رسانی تئاتر در روزهای بحران زده ی کرونایی برای اهالی تئاتر هر روز سخت تر و سخت تر می شود و هیچ گاه از سوی مدیران کل و مسئولین ارتباطات تئاتر دیده نشده است ، کانون روابط عمومی و تبلیغات خانه تئاتر طی جلسه ای در هفته ی ارتباطات با مدیر کل هنرهای نمایشی سعی بر آن داشت تا نقاط بحران اطلاع رسانی و ارتباطات تئاتر را بر شمارد تا اصلاحی در این روند صورت گیرد ، اما انگار گوش مدیران یا از این مصائب پر است و جایی برای شنیدن حرف تازه نیست یا دلیلی برای توجه به بحران های اهالی تئاتر نمی بینند ، شاید هم همچنان در توییت های متعدد وزیر محترم ارشاد اسلامی جایی برای تئاتر یافت نمی شود .

یک هفته ی دیگر قطره چکانی به تعطیلات سال ن های تئاتر اضافه شد ، اما فراموش نکنید فروش بلیت های نمایش هایی که در تلاش اند با زحمت فراوان چراغ تئاتر را در این روزها روشن نگاه دارند با حجم بی اعتمادی مخاطبین به سالن های تئاتر به دلیل گسترش ویروس ، سرد شدن هوا ، آلودگی هوا و همچنین عدم مدیریت بحران جهت قرنطینه ی شهرها پیش از تعطیلات و مسافرت به جا یا نه به جای تعداد کثیری مسافر در میان شهرهای کشور و انتشار ویروس ؛ کار ساده ای نیست و هر گروه نمایش برای هر بار باز و بسته شدن سامانه های بلیت فروش و اطلاع رسانی مجدد مبنی بر به روی صحنه رفتن یا نرفتن نمایش اش بر صحنه ی تئاتر ، جان بر لب می شود همچنین هزینه های هنگفتی در این روزهای کم مخاطب به گروه های نمایشی متحمل می شود ، فراموش نکنیم هر گروه نمایش براساس فاصله گذاری اجتماعی اثر خود را به روی صحنه می برند و عملا با حذف روند تبلیغات کاغذی ، عدم حمایت در تبلیغات محیطی از سوی مراکز زیربط ، هزینه های بالای تبلیغات مجازی و افت شدید مخاطب و از همه مهم تر حذف جدی تئاتر از سبد خرید خانوار به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی می توان با قاطعیت اعلام کرد هنرمندان تئاتری فرقی با جان باختگان کرونایی ندارند ، گویی آدم های عمودی در کنار آدم های افقی زیست می کنند ، زیستی نباتی فاقد واکنش های شناختی و سوال اینجاست آیا مدیرانی که به قولی پشت میزهای خود با اسپری های الکل و ماسک های چند لایه نشسته اند در اغما به سر می برند ؟

کرونا فریب بزرگ قرن بود ، فریبی بزرگ تر امیدی که روز به روز جایش را به فسردگی و بی جانی اهالی تئاتر می دهد ، پیش تر شاید به غلط تصور می کردیم ارتباطاتِ موثر راه گشای مشکلات است اما فراموش کردیم تاثیر پذیری این ارتباط را سنجشی جز تلاش و امید اهالی تئاتر تعیین می کند و صدای دادخواهی ، اعتراض و تثبیت جایگاه حقیقی هنرمندان و علی الخصوص فعالین حوزه ی ارتباطات ِ تئاتر همواره مغفول مانده است انگار باید باور کنیم که دیر یا زود وقت دست شستن از زیستن تئاتر بر این صحنه های سرزمین می رسد . "

تئاتر از سوم اسفند ماه هزار و سیصد و نود و هشت به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شد و بازگشایی های موقت و تعطیلی های مجدد و اطلاع رسانی قطره چکانی اسیب بزرگی به روند بقای هنرنمایشی زده که گویا لطمات آن نه تنها جبران پذیر نیست بلکه مدیریتی برای آسیب کمتر در این عرصه نمی شود .

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
صندوق آبادی درباره جزئیات برنامه ریزی اولیه برای برگزاری سیزدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۱

علی اشرف صندوق آبادی خوشنویس نام آشنای کشور که امسال به عنوان دبیر سیزدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر از سوی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده است، در اولین گفت وگوی رسانه ای خود به خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: نگاه بنده در وهله اول این است که به کمک شورای سیاست گذاری و کادر داوران، جشنواره امسال را پرشکوه تر از سال های گذشته برگزار کنیم.

وی افزود: در این دوره و با توجه به شرایط، با دو راهکار پیش می رویم؛ راهکار اول اینکه فرض می کنیم کرونایی وجود ندارد و با تمام قدرت و بهره گیری از ایده ها، بخش فیزیکی جشنواره را طراحی می کنیم و در راهکار دوم، با در نظر گرفتن شیوع کرونا، تمام این فعالیت ها را در فضای مجازی هم خواهیم داشت. البته باید تاکید کنم که این تصمیمات به جو کلی جامعه بستگی دارد و اجرا کردن آن ها وابسته به شرایط است و برخی از کار ها در حیطه اختیارات ما نیست.

صندوق آبادی درباره نقد هایی که به انتخاب یک خوشنویس برای جشنواره تجسمی فجر بیان شده و گفته می شود نگاه کلاسیک هنرمند این رشته، هنر های نو را تحت تاثیر قرار می دهد گفت: بنده قبل از اینکه خوشنویس باشم، نقاش بوده ام و به سبب حضور چند ساله در این عرصه، با تمامی هنر ها آشنا هستم.

وی افزود: اینکه گمان کنیم نگاه کلاسیک یک هنر سنتی هنر های زیرشاخه ای را تحت تاثیر قرارمی دهد، اشتباه است. در همین رشته هم بسیاری از هنرمندان جوان آثاری خلق کرده اند که مملو از خلاقیت است. از طرفی شورای سیاست گذاری این جشنواره متشکل از بزرگان هر رشته است و بنده هم با همفکری و تصمیم گیری این شورا کار ها را پیش خواهم برد.

گفتنی است سیزدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر از 18 الی 30 بهمن ماه در فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تعطیلی پی در پی تئاتر که هر هفته به شکل قطره چکانی اطلاع رسانی می شود، سبب سردرگمی بسیاری از هنرمندان این رشته شده و همین وضعیت باعث شد تا گروه اجرایی نمایش در انتظار گودو هم از ادامه اجرای نمایش خود منصرف شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ سایت های دیگر : بانی فیلم سینما خانه

به گزارش ایسنا، در وضعیت دشوار کرونایی که کمتر گروه حرفه ای حاضر به اجرای نمایش شد، امیررضا کوهستانی، هنرمندی که نمایش هایش در بسیاری از کشورهای جهان روی صحنه رفته است، با تعدادی از بازیگران شناخته شده تئاتر نمایش در انتظار گودو را بر اساس متن مشهور ساموئل بکت اجرا کردند.

این گروه برای تضمین سلامت خود و تماشاگران، این اثر نمایشی را در فضای باز باغ کتاب به صحنه بردند تا خطرات ناشی از حضور افراد در فضاهای سر بسته از بین برود و این نمایش با رعایت پروتکل های بهداشتی به مدت 21 شب اجرا شد.

با این حال بعد از انتشار اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعطیلی سالن های سینما و تئاتر، این نمایش نیز از اجرا بازماند.

هرچند همه هنرمندان تئاتر و سینما پیش بینی می کردند تعطیلاتی که در آغاز گفته می شد یک هفته است، بیش از اینها به طول بینجامد، گروه اجرایی این نمایش همانند دیگر همکاران شان سه هفته منتظر بازگشایی ماندند و در این مدت، پیگیری های آنان برای از سرگیری اجرای این نمایش که در فضای باز اجرا می شد، به نتیجه ای نرسید.

وضعیت بلاتکلیف بازگشایی تئاتر و سینما از یک سو و از سوی دیگر سرد شدن هوا ، سبب شد که این گروه فعلا قید اجرای نمایش خود را بزنند و به همان 21 شب اجرا بسنده کنند. این در حالی است که این نمایش با استقبال تماشاگران رو به رو شده بود و حالا گروه اجرایی اعلام کرده اند که پول بلیت تماشاگرانی که امکان دیدن نمایش را پیدا نکرده اند، از طریق پشتیبانی سایت آرت سیت(سایت فروش بلیت نمایش) پس داده می شود.

نمایش در انتظار گودو با کارگردانی امیررضا کوهستانی و بازی لیلی رشیدی، الهام کردا، مهین صدری، مونا احمدی و خزر معصومی اجرا می شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : راه دانا موسیقی ایرانیان

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ موسیقی و هنرهای تجسمی ، جمعی از مدیران آموزشگاه های موسیقی کشور در پی دستور توقف فعالیت های تعدادی از آموزشگاه ها توسط بازرسان ستاد ملی مقابله کرونا نامه سرگشاده ای را خطاب به سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد ارسال کردند.

در متن این نامه که رونوشت آن به مدیرعامل خانه موسیقی، مدیرکل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ارسال شده، آمده است:

جناب آقای حسینی

معاون محترم هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

با سلام و احترام

مستحضر هستید که از زمان شروع بیماری کرونا و محدودیت هایی که به ناگزیر در جهت کنترل این بیماری انجام شد، لطمات جبران ناپذیری به کلیه مشاغل و صنوف جامعه وارد آورد.

با توجه به اینکه مشاغل و فعالیت صنوف هنری، به ویژه موسیقی از حساسیت و ناپایداری بیشتری برخوردار است، میزان خسارت وارد آمده به این صنف بیشتر و جبران خسارت وارده امکان پذیر نمی باشد و برای ترمیم این خسارت به مدت زمان بسیار زیادی نیازمند است که با دورنمای موجود در وضعیت جامعه و حتی پس از عادی شدن وضعیت به سهولت امکان پذیر نیست.

حدود 9 ماه از نابسامانی کار آموزشگاه های موسیقی می گذرد. در طی این مدت تعداد زیادی از مدیران آموزشگاه ها مجبور به انحلال واحد آموزشی خود شده اند و بقیه هم با مشکلات و سختی های فراوان روزگار گذرانده اند که با طولانی تر شدن این وضعیت و عدم رسیدگی حداقلی به شرایط آنان، قطعاً تعداد زیادی ناچار به انحلال خواهند شد. از سوی دیگر مدرسین موسیقی نیز به دلیل حق التدریسی بودن، در این دوره از حداقل در آمد محروم شده اند و در تامین اجاره مسکن و معاش دچار مشکلات جدی شده اند.

آموزشگاه موسیقی نیازمند تبلیغات و فعالیت مستمر می باشد. در شرایط فعلی و با ارائه تصمیمات غیر کارشناسانه مسئولین مرتبط در این خصوص، کورسوی امیدی که برای ادامه فعالیت این صنف باقی مانده بود به یاس و ناامیدی تبدیل می شود.

جای تعجب است در شرایطی که مترو، اتوبوس رانی درون شهری، بازار، پاساژهای تجاری، ادارات، وزارتخانه ها، رستوران ها و بسیاری از صنوفی که با تعداد زیادی مخاطب فعالیت عادی خود را دنبال می کنند، کلاس های موسیقی که همگی به صورت تک نفره و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و پیشگیرانه (اتاق های مجزا، ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده مرتب از الکل و صابون، ضد عفونی کردن محیط و ...) و با حداقل مخاطب و فقط جهت ادامه حیات و پیشگیری از تعطیلی کامل برگزار می شود، بر اساس تصمیم گیری های غیر کارشناسانه به صورت متناوب و پیوسته تعطیل می شوند.

برای ما جای سوال است که آیا ستاد کرونا در این خصوص از معاونت هنری، دفتر موسیقی و یا مرکز آموزش و توسعه فعالیت های هنری مشاوره گرفته است؟ اگر پاسخ مثبت است این مشاوره نادرست که حاصلی جز تعطیلی کامل آموزشگاه های موسیقی در پی ندارد، توسط کدام بخش ارائه شده است؟ و اگر در این خصوص مشاوره نگرفته اند چرا نهادهای یاد شده نسبت به این تصمیم گیری غیر کارشناسانه واکنشی نشان نداده اند؟

این مکاتبه با اعتقاد به اینکه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمانی کوتاه نسبت به دست یابی به نتایج مثبت و مستثنی شدن آموزشگاه های موسیقی از تعطیلی های مکرر، اقدام عاجلی را در پیش خواهد گرفت، انجام شده است.

امضا کنندگان نامه ضمن اعلام مراتب سپاس و تشکر بابت کوشش و مساعدت حضرت عالی جهت رفع مشکلات این صنف، خواهان شفاف سازی در این خصوص و پیگیری جدی جهت سامان دادن به وضعیت این صنف آسیب پذیر جهت جلوگیری از وارد آمدن خسارات بیشتر به آموزشگاه های موسیقی هستند و انتظار دارند در بازه های زمانی که ستاد کرونا تصمیم به تعطیلی و اعمال محدودیت می گیرد کلاس های تک نفره با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی (اطلاعیه 27 فروردین) به کار خود ادامه دهند و همچنین انتظار دارند معاونت هنری در اسرع وقت از نتایج اقدامات خود آگاهشان نماید.

همچنین در صورتی که اقدام در خصوص رفع مشکلات تا حصول نتیجه مثبت از حوزه فعالیتی آن معاونت خارج است، لطفاً اعلام نموده تا با مراجع مرتبط مکاتبات لازم انجام شود.

با ارادت و احترام مجدد.

امضاکنندگان این نامه عبارتند از؛ کامران همت پور، محمد مهدی باطنی، میترا ابراهیمی، ینا ذکایی، علیرضا اصغری، چکاوک یغمایی، محمد نراقی، آرمین حسینی، امین بیات، فرهاد زالی، حمید قنبری، مهشید خیرالدین، سجاد تنها، سید حجت پزشکیان، سیاوش سحابی، فرخ خدابنده لو، امیر رحمانی، مریم قائمی، فاطمه امان آبادی، وحید صابری، مهدی میرزایی، علیرضا ولی زاده، فاطمه دیبا، لطفعلی سیلانی، حسین قاسم پور، کاوه کشاورز، سارا زاویه، شرمین مهدیزاده، مرضیه سامعی، فاطمه کاهه، احمد رضا خواه، بهزاد عصاره پور، بهزاد قضات و روزبه رحیمی، مسعود آرامش، پانیذ فریوسفی، میر مردانه، پژمان مشعوف، علی رحیمیان، وحید خسروی، علی احمدیان، بهرنگ آزاده، محسن پور بخت، مسعود پور بخت، پیمان گودرزی، مادح فقیه، حسین حراج زاده، علی صحفی، پژمان صاعدی، داریوش حجازی، المیرا واثق نیا، منوچهر فیروزی، بهاره مهدوی، بابک بنی حسینی، غلامرضا رضایی، محمد طیبی جبل، حسن آزاده فر، شهرام صارمی.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
سومین جلسه شورای سیاست گذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر چهارشنبه 30 مهرماه برگزار شد. در این جلسه درباره چگونگی بخش بین الملل جشنواره با توجه به شرایط شیوع بیماری کرونا گفت وگو شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی در این جلسه خلاصه ای از وضعیت جشنواره ارایه کرد و گفت: اطلاع رسانی فراخوان بخش های رقابتی و غیررقابتی که با نظر اعضای محترم شورا و دبیر جشنواره تدوین شد، انجام گرفت .

او ادامه داد: در تاریخ اول آبان ماه نیز سایت آماده ثبت اطلاعات شرکت کنندگان خواهد بود، متقاضیان تا 15 آذر ماه فرصت ثبت اطلاعات خود در این سامانه را دارند، بعد از این تاریخ تمامی آثار ارسالی ثبت شده بررسی خواهند شد .

اردوان جعفریان مدیر کمیته بین الملل سی و ششمین جشنواره که در این جلسه حاضر بود، گزارشی از روند فعالیت بخش بین الملل ارائه کرد و گفت: با تجربه سال گذشته و با در نظر گرفتن شرایط شیوع کرونا در جهان امسال مطالعات و بررسی هایی برای چگونگی حضور گروه های بین الملل در جشنواره انجام شده است و پس از نهایی شدن تعامل و گفت وگوها، وضعیت بخش بین الملل برای جشنواره امسال مشخص می شود.

مجید کیانی، محمد سریر، حسن ریاحی، شاهین فرهت، نادر مشایخی و محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی اعضای شورای سیاست گذاری این دوره جشنواره هستند و حسن ریاحی دبیر سی و ششمین دوره جشنواره است .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- فراخوان سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر( طوبای زرین) از سوی ستاد برگزاری جشنواره اعلام شد .

به گزارش روابط عمومی سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، فراخوان سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر (طوبای زرین) با رویکرد گفت وگوی هنرها؛ آفرینش تجسمی نوین با نگاهی بین رشته ای منتشر شد.

در متن این فراخوان آمده است:

شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر اعلام کرد: جشنواره در ده رشته هنری تصویرسازی، خوشنویسی، سرامیک، عکاسی، کاریکاتور و کارتون، طراحی گرافیک، مجسمه، نقاشی، نگارگری و رسانه های هنری جدید (ویدئوآرت، پرفورمنس آرت و چیدمان) برگزار می شود. هنرمندان علاقه مند می توانند طبق ضوابط جشنواره در رشته های یادشده آثار خود را ارائه کنند .

در این فراخوان برای امکان دادن به بروز خلاقیت هنرمندان آزاد اعلام شده است و همچنین رویکرد جشنواره .
ستاد برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر از هنرمندان دعوت می کند در خلق اثر خود به موارد پیشنهادی زیر توجه کنند

تکنیک و شیوه ارائه اثر، آزاد است .
ثبت نام، تقاضای شرکت و ارسال تصویر آثار فقط از طریق وب سایت جشنواره به نشانی www.fajrtajasomi.ir امکان پذیر است .
هنرمندان رشته های عکاسی و هنرهای جدید، برای کسب اطلاعات بیشتر، به فراخوان های تخصصی این دو رشته در سایت جشنواره مراجعه نمایند .
در رشته های نقاشی، نگارگری و خوشنویسی، حداکثر اندازۀ یک ضلع از آثار 200 سانتی متر باشد .
فضای قابل ارائه در نمایشگاه برای آثار رشته های مجسمه سازی، سرامیک، مجموعه عکس و هنرهای جدید، حداکثر 300 300 300 سانتی متر است .
در رشته عکاسی هنرمندان می توانند با آثاری در قالب تک عکس یا یک مجموعه شرکت کنند؛ آماده سازی آثار برای ارائه بر عهده جشنواره است.
در رشته طراحی گرافیک، فقط پوستر پذیرفته می شود. هنرمندان باید فایل jpg در اندازه 70 100 سانتی متر را به سایت جشنواره ارسال کنند. آماده سازی آثار برای ارائه بر عهده جشنواره است.
در رشته های کاریکاتور و تصویرسازی هنرمندان باید فایل jpg در اندازه 50 70 سانتی متر را به سایت جشنواره ارسال کنند. شرکت کنندگان در صورت تمایل می توانند، اصل آثار خود را پس از داوری به دبیرخانه جشنواره ارائه دهند. ابعاد کارهای ارسالی آزاد است .
حجم هر فایل ارسالی در تمامی رشته ها، حداقل یک و حداکثر شش مگابایت و در قالب jpg می باشد.
هنرمندان می توانند مختصری از سوابق هنری (حداکثر تا 300 کلمه) و تصویر سه اثر از آثار قبلی خود را در سایت بارگذاری نمایند. گفتنی است که ارسال این موارد الزامی نمی باشد.
در صورت لزوم و به منظور کمک به درک بهتر اثر هنری در مرحله داوری، متقاضیان می توانند در هنگام ثبت نام بیانیه هنری خود (Statement) را برای تشریح ایده اثر ارسال کنند (حداکثر تا 300 کلمه). گفتنی است که ارسال این متن الزامی نمی باشد (به جز در رشته هنرهای جدید و مجموعه عکس در رشته عکاسی).

در مرحله اول فایل آثار بررسی می شود و در مرحله دوم اصل آثار به جشنواره ارائه و انتخاب نهایی انجام می گردد.
در رشته های تصویرسازی، عکاسی، طراحی گرافیک و کاریکاتور، نیاز به ارسال اصل آثار در مرحله دوم نیست و انتخاب برای نمایشگاه، در یک مرحله انجام می پذیرد.
در ارائه اصل آثار در مرحله دوم انتخاب، کیفیت ارائه و نمایش آثار (پاسپارتو، قاب، پرینت و ...) اهمیتی ویژه دارد .

شرکت در جشنواره برای همه هنرمندان و علاقه مندان آزاد و به معنای پذیرش ضوابط و رأی هیئت داوران است .
هر هنرمند فقط می تواند در دو رشته و حداکثر با 3 اثر هنری در هر رشته شرکت کند .
آثار ارسالی نباید در جشنواره های پیشین هنرهای تجسمی فجر به نمایش درآمده باشند .
برگزیدگان جشنواره های هنرهای تجسمی جوانان دوره های 25 و 26 و 27 ، جشنواره های هنرهای تجسمی فجر دوره های 11 و 12 ، پنجمین دوسالانه خوشنویسی و یازدهمین دوسالانه سرامیک، پس از ثبت نام در سایت جشنواره، آثار آنها بدون انتخاب اولیه و با هماهنگی دبیر، مستقیما به نمایشگاه راه پیدا می کند و پس از نمایش، همراه سایر آثار برای برگزیده شده در این دوره جشنواره، داوری نهایی خواهند شد.
ارسال و حمل و نقل اثر به نمایشگاه و دریافت آن پس از پایان نمایشگاه، بر عهده هنرمند است .
دبیرخانه جشنواره حق استفاده از آثار را در رسانه ها، تبلیغات فرهنگی و نمایش در داخل و خارج از کشور، با ذکر نام هنرمند خواهد داشت .
دبیرخانه جشنواره هیچ گونه مسئولیتی در قبال هرگونه مخدوش شدن آثاری که از طریق پست ارسال می شوند، نخواهد داشت. ( شکستن شیشه، شکستن قاب، آسیب اصل اثر و ...)
تصمیم گیری درباره مسائل پیش بینی نشده، به عهده دبیر جشنواره است .
نحوه برگزاری جشنواره، تابع دستورالعمل های وزارت بهداشت و ستاد کرونا می باشد.

شورای سیاستگذاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر همچنین جوایزی برای نفرات برگزیده در نظر گرفته است. در هر رشته، بر اساس رای هیئت داوران، یک نفر برگزیده و تندیس طوبای زرین، لوح افتخار و مبلغ 150 میلیون ریال جایزه نقدی اهدا خواهد شد .
10 هنرمند برگزیده با در نظر گرفتن امتیازات مربوطه برای سفر مطالعاتی به شهرک هنرمندان فرانسه (Cite des Arts) ، به شورای انتخاب هنرمندان معرفی می شوند تا براساس ضوابط، شرایط و زمان بندی اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به این سفر مطالعاتی اعزام شوند .
در هر رشته از یک نفر تقدیر شده و لوح افتخار و مبلغ 50 میلیون ریال جایزه نقدی اهدا می شود .
به تمام هنرمندان راه یافته به نمایشگاه، گواهی شرکت و کتاب جشنواره اهدا خواهد شد .
تمامی هنرمندان راه یافته به جشنواره، به عضویت مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر درخواهند آمد .

رییس جشنواره: هادی مظفری/ شورای سیاستگذاری: محسن حسن پور، ابراهیم حقیقی، امیر راد، سید مسعود شجاعی طباطبایی، بهمن شریفی، طاهر شیخ الحکمایی، حبیب الله صادقی، علی اشرف صندوق آبادی، فرزاد فرجی، علی قلمسیاه، جاسم غضبانپور، حسن موریزی نژاد/ دبیر: علی اشرف صندوق آبادی/ دبیر هنری و کیوریتور نمایشگاه چاپ دستی: احمد وکیلی/ دبیر اجرایی: عبدالرحیم سیاهکارزاده
بخش های جشنواره تجسمی فجر در دوره سیزدهم نیز به شرح زیر اعلام شده است:
نمایش آثار برگزیده جشنواره (طوبای زرین) .
نمایش گزیده ای از آثار ارایه شده در نگارخانه های کشور (چارسوی هنر) .
فراخوان مقالات و برگزاری همایش های تخصصی .
تجلیل از مفاخر هنرهای تجسمی .

محل برگزاری این رویداد فرهنگستان هنر، موسسه فرهنگی و هنری صبا است و هنرمندان می توانند برای ارتباط با دبیرخانه دائمی جشنواره هنرهای تجسمی فجر با راه های زیر در تماس باشند.
نشانی دبیرخانه تهران، خیابان کارگر شمالی، بالاتر از بلوار کشاورز، خیابان صدوقی، پلاک 17 است و شماره های تماس 66946910 و 66946911 هستند.
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بهمن ماه سال 1399 برگزار خواهد شد .

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور ارائه تسهیلات به ناشران این بار از طریق سامانه تحفه اقدام می کند. متقاضیان برای دریافت وام باید در این سامانه ثبت نام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۳ سایت های دیگر : ملیت شعار سال پایگاه خبری نما خبر 24 خبرگزاری برنا عصر هامون

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در راستای ارائه تسهیلاتی دیگر به ناشران کشور در پی لطمات کرونا و برگزار نشدن نمایشگاه فیزیکی بین المللی کتاب تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این بار تحفه ای جدید برای اهالی نشر دارد.

این بسته حمایتی در راستای طرحی است که پیش تر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن جوادی معاون فرهنگی او اعلام کرده بودند. از این رو وام هایی با سود 4 درصد برای ناشران در نظر گرفته شده و مدتی است در حال پرداخت است.

این گزارش اضافه می کند، متقاضیان با ورود به سامانه تحفه (سامانه ثبت درخواست تسهیلات حمایتی فعالان و صاحبان کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانه ای) می توانند طرح خود را ارائه کرده و وام هایی از پایه 100 میلیون تومان دریافت کنند؛ اگرچه این وام می تواند بیشتر هم باشد.

روند کار هم این گونه است که متقاضی برای دریافت این وام 4 درصدی ثبت نام می کند و بر اساس شاخص هایی که وجود دارد، جلسه کارگروه که متشکل از علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی، نمایندگان صنف و چند کارشناس است، تشکیل می شود. بر اساس درخواست و طرحی که متقاضی ارائه کرده تسهیلات در قالب وام 4 درصدی از 100 تا 250 میلیون تومان پرداخت می شود.

این افزایش دو و نیم برابری البته در صورت مجاب شدن کاگروه تشکیل شده است و در این صورت متقاضی می تواند بیش از 100 میلیون تومان تسهیلات دریافت کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دولت آبادی گفت: تیراژ کتاب بیش از 50 درصد افت، ولی در مقابل، قیمت کتاب ها تا 50 درصد افزایش داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲

احمد دولت آبادی مدیر انتشارات نگارتابان درباره علت گرانی کتاب به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: تیراژ کتاب بیش از 50 درصد افت ولی در مقابل، قیمت کتاب ها تا 50 درصد افزایش داشته است که بخشی از این افزایش قیمت، از گرانی کاغذ نشات می گیرد. همچنین ملزومات چاپ، شرایط اقتصادی جامعه و شرایط گرانی و درآمد ها تاثیر بسزایی در قیمت کتاب دارند.

وی افزود: کاغذی که اتحادیه توزیع کرده است و همچنان توزیع می شود، به دست اکثر انشاراتی ها رسیده و من از دوستان نشنیده ام کاغذ دریافت نکرده باشند؛ همچنین بنده هم چند مرحله کاغذ دولتی دریافت کرده ام.

این ناشر درباره کاهش میزان تیراژ کتاب گفت: ناشران دخالتی در کاهش میزان تیراژ کتاب نداشته اند و این موضوع به خودی خود اتفاق افتاده است. در نتیجه کاغذ دولتی برای چاپ کتاب کافی است، منتهی ممکن است میزان کاغذ ارسالی از طرف اتحادیه برای ناشران دانشگاهی که تیراژ بالایی از کتب درسی را ارائه می دهند کافی نباشد.

دولت آبادی درخصوص نمایشگاه آنلاین افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا در تمامی نقاط جهان که ایران هم مستثنی از این ماجرا نیست، احتمال برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی وجود دارد که هم اکنون نیز تعداد زیادی از ناشران کتاب، فروش مجازی را شروع کرده و تبلیغات خود را در این زمینه بیشتر کرده اند. اگر صدا و سیما در این زمینه تبلیغات انجام دهد استقبال از این بستر به مراتب افزایش خواهد داشت. در فضای مجازی تبعیضی نمی توان قائل بود، زیرا مخاطب انتخاب می کند که چه کتابی و از چه ناشری بخرد. ناشران ضربه زیادی را در این باره متحمل شده اند که فروش آنلاین می تواند آرام بخش و تاثیر گذار باشد.

وی همچنین گفت: برگزاری نمایشگاه فقط برای مدتی نه چندان زیاد می تواند کمک کننده باشد؛ باید فکری اساسی کرد و مخاطب کتاب را افزایش داد که این موضوع با پائین آوردن قیمت کتاب رابطه مستقیم دارد.

مدیر انتشارات نگارتابان در پایان تصریح کرد: متاسفانه در رسانه ها آنقدر که باید برای کتاب تبلیغ نمی شود؛ برای مثال در رادیو، شبکه ای تحت عنوان رادیو کتاب نداریم در صورتی که برای مسائل دیگر وجود دارد؛ همچنین در تلویزیون برای ورزش چندین شبکه فعالیت دارند که معمولا یک مجری و چند کارشناس در آن صحبت می کنند که باز هم برای کتاب این شرایط فراهم نشده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
شنیده ها حاکی از آن است حسین علی سالاری معاون اداری و مالی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به زودی به بخش دیگری از وزارت ارشاد منتقل خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲ سایت های دیگر : بلاغ مازندران منجیل خبر فرهنگ وهنر

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، حسین علی سالاری معاون اداری و مالی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به زودی جای خود را به فرد دیگری می دهد.

بر اساس این گزارش، شنیده ها حاکی از آن است سالاری پس از حدود 4 ماه و اندی به بخش دیگری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل خواهد شد.

حسینعلی سالاری پیش از این مسئولیت معاونت اداری مالی موسسه خانه کتاب را عهده دار بود، او در دوران انتقال و ادغام موسسات، مدتی نیز سرپرست خانه کتاب شد.

وی همچنین، معاونت ذی حسابی سازمان سینمایی، معاونت اداری مالی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، مدیریت اداری مالی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و معاونت ذی حسابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه کاری خود دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

دبیر جایزه جلال آل احمد که یک جایزه ادبی دولتی است،امروز 30 مهر، گفت این جایزه در داوری آثار نگاه سیاسی ندارد ، ولی اگر نویسنده ای از خط قرمز نظام گذشته باشد، ممکن است تصمیم دیگری برایش بگیریم .

به نقل از فارس، ابراهیم حسن بیگی، دبیر علمی جایزه جلال آل احمد، همچنین با بیان این که خیریتی در جایزه دادن به عده ای اپوزیسیون و مخالف وجود ندارد، گفت: ما در داوری ها جمیع جهات را در نظر می گیریم و اجازه می دهیم آثار منتقد هم برگزیده شود، مگر این که خط قرمزها را رعایت نکرده باشد.

دبیر جایزه دولتی جلال توضیح نداد که این خطوط قرمز چه هستند و منظور از عده ای مخالف چه کسانی هستند، اما تأکید کرد که در داوری، پس از دقت به ادبیات اثر، به نویسنده اثر دقت می کنیم.

در این نشست خبری، بهروز راضی جلالی، دبیر اجرایی جایزه، نیز درباره تأثیرگذار نبودن این جایزه در فضای ادبی و نیز بازار کتاب ایران گفت: تأثیر یک رویداد ادبی، یک موضوع لحظه ای و آنی نیست، بلکه تدریجی است. روند تدریجی هم به شیوه ای که فعلا جوایز ادبی برگزار می شود، بستگی دارد.

امسال سیزدهمین دوره این جایزه قرار است برگزار شود که ابتدا با در نظر گرفتن 110 سکه طلا برای برندگان گران ترین جایزه کتاب لقب گرفته بود، اما در چند دوره اساساً برنده ای در زمینه ادبیات داستانی نداشت و سپس از میزان سکه ها نیز کاسته شد.

شمار قابل توجهی از نویسندگان مستقل ایران از منتقدان برگزاری این جایزه دولتی و شیوه برگزاری آن هستند./

لینک خبر :‌ روزنامه آسیا نیوز
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جلسه با نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس برای واگذاری بخشی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت توضیحاتی ارایه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ایبنا، چندی پیش در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بحث لایحه الحاق بخشی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صمت که بر اساس آن قرار بود مراحل صدور، مجوز، نظارت و انحلال مراکز چاپخانه ها به وزارت صمت واگذار شود، با حضور کارشناسان و مسئولانی از وزارت ارشاد و صمت بررسی و بحث های تخصصی مطرح شد. در این نشست که 27مهرماه برگزار شد، اعضای کمیسیون با رد لایحه، آن را از دستور کار خارج کردند.

در این زمینه مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به جلسه برگزار شده و نتایج آن توضیح داد: روز یکشنبه (27 مهر) جلسه ای در کمیسیون فرهنگی مجلس برای بررسی لایحه واگذاری وجه صنعتی چاپ به وزارت صمت برگزار شد، البته این لایحه در دور قبلی مجلس هم به این کمیسیون و کمیسیون صنعت ارجاع داده و بررسی شده بود شده بود و نتیجه بررسی موضوع در هر دو کمیسیون، مثبت بود.

وی ادامه داد: این لایحه در کمیسیون صنعت، عینا پذیرفته شده و در کمیسیون فرهنگی نیز با رعایت یکسری اصلاحات و تغییراتی پذیرفته شده بود، اما در دوره جدید مجلس بنا براین شده بود که لایحه در کمیسیون فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و به همین دلیل از نمایندگان دو وزارتخانه دعوت شده بود به کمیسیون بیایند و از لایحه دفاع کنند.

دانش با اشاره به اهداف تهیه و تنظیم این لایحه توضیح داد: پیش از این هم بارها عنوان شده بود که هدف از تدوین و تقدیم لایحه این بود که چون صنعت چاپ وجه صنعتی پررنگی دارد برای پیشرفت صنعتی و فنی خود نیاز دارد در جایگاهی قرار گیرد که بتواند موقعیت های فنی، صنعتی و اقتصادی خود را به شکل مستقیم تر، بارز تر و ارگانیک تر با متولی خود برقرار کند.

وی یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این جهت که بُعد صنعتی و اقتصادی ندارد و صرفا بر مباحث فرهنگی متمرکز است این قابلیت را ندارد که به همه ابعاد فنی، صنعتی و اقتصادی ماجرا بپردازد و به آن کمک کند.

دانش با بیان اینکه در واقع یکی از اهداف اصلی این بود که صنعت چاپ به جایگاه واقعی خود برسد، گفت: هدف این بود که چاپ بتواند دغدغه های خود را مثل بحث تامین مواد اولیه، دریافت تسهیلات مقتضی و شرکت بهتر و مستقیم تر در مناسبات صنعتی منطقه ای و جهانی دنبال کند. از سوی دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بتواند بر تقویت نظارت و بازرسی تولید، صادرات، واردات، و ترخیص محصولات چاپی بیفزاید و هزینه و انرژی که صرف موضوعات فنی و صنعتی می کند بر موضوعات فرهنگی متمرکز کند.

وی ادامه داد: در واقع فرایندهای چاپ یک فرایند صنعتی است ولی برآیندهای آن فرهنگی است، از این رو در این لایحه تلاش شد تقسیم وظایفی صورت بگیرد و آنچه که مربوط به صنعت است، وزارت صنعت و آنچه مربوط به فرهنگ است وزارت فرهنگ دنبال کند و این لایحه با همین دیدگاه تنظیم و تقدیم مجلس شد.

دانش با اشاره به دلایل مخالفت نمایندگان کمیسیون فرهنگی با این لایحه یادآور شد: علت نپذیرفتن، عمدتا به این دلیل بود که می گفتند این لایحه موجب مدیریت دوگانه می شود و بلاتکلیفی فضا را برای اهل چاپ و چاپخانه داران بیشتر می کند؛ علاوه بر آن نیز اهرم نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دستشان می گیرد.

خارج شدن اهرم نظارتی از وزارت ارشاد دلیل اصلی مخالفت

به گفته دانش، نمایندگان معتقد بودند که آنچه در حال حاضر اهرم و ابزار اصلی وزارت فرهنگ در موضوع نظارت های فرهنگی است، همین موضوع مجوزهایی است که برای تاسیس چاپخانه و فعالیت های چاپخانه ای صادر می کند و اگر این اهرم از دستش خارج شود و به عهده وزارتخانه دیگری گذاشته شود، وزارت فرهنگ دیگر نمی تواند آن وظیفه ذاتی خودش را در رصد کردن مناسبات فرهنگی در مباحث مختلف از جمله محتوا، زبان فارسی و طراحی ها ادامه دهد و روی آن ها متمرکز شود؛ زیرا تاسیس در دست وزارتخانه دیگری است ولی بحث محصولاتی که از چاپخانه ها بیرون می آید در دست وزارتخانه دیگری است و این دو همخوانی ندارند.

وی با بیان اینکه در جلسه دفاعیه برای نمایندگان توضیح دادیم، مایل ایم ارتباطی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برقرار می کند، شبیه رابطه ای باشد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با وزارت صمت دارد باشد، گفت: ما توضیح دادیم که مجوز کارخانه هایی که محصولات خوراکی و بهداشتی تولید می کنند، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می شود؛ ولی نظارت بر محتویات بهداشتی و خوراکی در این کارخانه ها به عهده وزارت بهداشت است و سال ها است این رابطه بدون اینکه به وزارت صنعت و وجه صنعتی آن و به نظارت های بهداشتی وزارت بهداشت آسیب بزند برقرار است. این روال اکنون در حوزه صنعت نساجی و یا صنعت تولید وسایل دیداری/شنیداری هم جاری است. وزارت صنعت صدور مجوز تاسیس کارگاه ها و کارخانه های نخ ریسی و نساجی و واحدهای خیاطی را بر عهده دارد، ولی نظارت بر نوشتار و طرح لباس ها با وزارت فرهنگ است؛ همچنان که صدور مجوز کارخانه های تولید یا مونتاژ وسایل سمعی بصری با وزارت صنعت است، ولی متولی محصولات فرهنگی تولیدشده یا پخش شده از این وسایل، مانند فیلم و موسیقی، با وزارت فرهنگ است.

دانش تاکید کرد: ما اعلام کردیم مایل هستیم در صنعت چاپ هم همین تقسیم وظیفه صورت بگیرد و مناسبات تاسیسی و صنعتی ماجرا را وزارت صنعت برعهده بگیرد و نظارت های فرهنگی و مجوزهای فرهنگی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عهده بگیرد و این امکان در وزارتخانه مهیا شود که بازرس ها و مراجع نظارتی ما بتوانند، مثل مکانیسمی که برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش بینی شده است به جایگاه هایی که محصولات چاپی تولید می شوند، دسترسی قانونی داشته باشند و بتوانند نظارت های خود را اعمال کنند.

وی با بیان اینکه این مثال هم مورد تایید اعضای کمیسیون فرهنگی قرار نگرفت، عنوان کرد: همان طور که گفتم به دلیل برداشت مفهوم مدیریت دوگانه و خارج شدن اهرم نظارتی از وزارت فرهنگ از این لایحه، به آن رای مثبت ندادند و اکنون در این زمینه، نتیجه گیری در قبال این موضوع از تصمیمات حوزه کلان وزارتخانه خواهد بود که با نظر تخصصی بخش حقوقی وزارتخانه همراه است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در حاشیه نشست جایزه جلال آل احمد گفت: با انجام مقدماتی چون رصد نمایشگاه های مجازی خارجی، روش های برگزاری و ... به نظر می رسد که بتوانیم نمایشگاه مجازی کتاب تهران را اواخر آذرماه برگزار کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

به گزارش خبرنگار ایکنا، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در حاشیه نشست خبری سیزدهمین جایزه جلال آل احمد گفت: با انجام مقدماتی چون رصد نمایشگاه های مجازی خارجی، روش های برگزاری و... به نظر می رسد که بتوانیم نمایشگاه مجازی کتاب تهران را اواخر آذرماه برگزار کنیم.

ایوب دهقانکار درباره زمان و نحوه این نمایشگاه اظهار کرد: نبود اطلاع رسانی در این زمینه، دال بر منفعل بودن مؤسسه و معاونت فرهنگی در قبال این رویداد فرهنگی نیست، زیرا در این زمینه در دنیا هیچ تجربه ای وجود ندارد؛ به همین دلیل تمام دقتمان را می کنیم که همه جانبه نگری در برگزاری آن رعایت شده باشد.

وی افزود: روز گذشته اولین گام در زمینه شرکت و ثبت نام ناشران در نمایشگاه مجازی کتاب برداشته شد و ما جلسات بسیار گسترده و فشرده ای با متخصصان، همچنین صنوف نشر، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و ... داشتیم و تقریباً در تمامی نمایشگاه مجازی کشور های مختلف شرکت کردیم. حضور ما هم منفعلانه نبوده است و سعی کردیم شرکت کننده فعالی باشیم و نحوه برگزاری نمایشگاه را رصد و بررسی کنیم. البته بعضی از کشورها در این زمینه اعلام شکست کردند زیرا نتوانستند به اهداف خود دست یابند.

دهقانکار با اشاره به تفاوت کشورمان با سایر کشورها در برگزاری نمایشگاه کتاب، گفت: ما یک تفاوت اساسی با سایر کشور ها داریم و آن اینکه علاوه بر نمایشگاه کتاب، باید پیوست فروشگاهی هم داشته باشیم و ابلاغیه ای که از معاونت فرهنگی به مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام شد این بود که نمایشگاه مجازی کتاب به گونه ای برگزار شود که بخشی از خسارت های نمایشگاه جبران شود.

وی تصریح کرد: اگر بنا بود صرفاً نمایشگاه برگزار شود، کارمان بسیار ساده بود، اما چون قرار است فروشگاه مجازی هم برپا شود، روش های گوناگون از جمله 14 روش اجرا بررسی شده و از این میان به یک روش مارکت پلیسی (MARKET PLACY) است که در نشست جداگانه ای جزئیات آن اعلام خواهد شد. البته آنچه ذهن ما را در نمایشگاه کتاب مجازی معطوف به خود کرده، بخش غیرمجازی آن از جمله تحویل کالا، ارسال به مشتری و ... است، اما در پلتفرم آن مشکل چندانی نخواهیم داشت. بنابراین با انجام این اقدامات، به نظر می رسد بتوانیم نمایشگاه مجازی کتاب تهران را اواخر آذرماه برگزار کنیم.

دهقانکار با اشاره به هفته کتاب جمهوری اسلامی، گفت: همزمان با هفته کتاب، طرح پاییزه کتاب را نیز خواهیم داشت. ما مصمم هستیم که این طرح را برگزار کنیم تا در این شرایط سخت به کتابفروشان کمک اقتصادی شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات، در نشست خبری سیزدهمین دوره جایزه جلال آل احمد ضرورت واکاوی دقیق ادوار مختلف این رویداد را ضروری دانست و از آغاز بین المللی شدن جایزه جلال در پی همکاری مجریان با انجمن های ادبی پاکستان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری سیزدهیمن دوره جایزه جلال آل حمد امروز چهارشنبه (30 مهر ماه) با حضور ایوب دهقانکار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، بهروز جلالی، معاون دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و ابراهیم حسن بیگی، دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه جلال در تالار مرحوم عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

دهقانکار، برگزاری سیزدهمین دوره جایزه جلال آل احمد را نخستین برنامه اجرایی دفتر شعر و ادبیات موسسه اعلام کرد و گفت: تلاش می کنیم به گونه ای عمل کنیم تا برای ادوار آتی این رویداد ثمر بخش باشد، از جمله برنامه ها برای این دوره، واکاوی عمیق آثار برگزیده و نامزد های ادوار پیشین جایزه جلال، برای بهره مندی کارشناسان و علاقه مندان است. شرط اقدام موثر، برای جایزه جلال، این است که شناخت دقیق و موشکافانه این رویداد را داشته باشیم در نتیجه این بررسی دقیق است تا یک گام رو به جلو حرکت کنیم. در گام نخست 600 اثر حوزه ادبیات داستانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.

وی با اشاره به نگاه دوم به جایزه جلال در موسسه جدید معاونت امور فرهنگی ادامه داد: نگاه دوم معطوف به ترسیم افق بین المللی برای این جایزه ادبی است. برای تحقق این نگاه در گام نخست در این دوره همکاری با انجمن های ادبی پاکستان شکل گرفته است.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: دینی برگردن ما است که باید ادا شود. با توجه به غنای فرهنگی، قطعا توسعه دیپلماسی فرهنگی از طریق شعر، ادبیات و کتاب است؛ بنابراین تصمیم گرفته شد، تا پیوست منطقه ای برای جایزه جلال تعیین شود.

دهقانکار، درباره برنامه های دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: با توجه به فرآیند ادغام سه موسسه زیر مجموعه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کردیم انتظارات به حق از موسسه جدید را در نظر داشته باشیم و ادغام در برگزاری رویداد های موسسه های پیشین موجب خلل و توقف ایجاد نکند و تغییر رو به جلو و مثبت داشته باشیم.

وی دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران را پر کارترین بخش معرفی کرد و درباره دیگر اقدامات مناسبتی موسسه، ادامه داد: همزمان با برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس از نظر محتوایی اقدامات قابل توجهی انجام شد؛ علاوه براین نشست های نقد و بررسی کتاب با حضور پدیدآورندگان به فراخور مناسبت برگزار شد.

جایزه جلال بین دو طیف خصوصی و دولتی اعتبار دارد
حسن بیگی دبیر علمی جایزه جلال را دارای اعتبار در بین بخش خصوصی و دولتی دانست و بیان کرد: در ادوار مختلف جایزه جلال هرگز لحظه ای اهمال و کوتاهی نکردیم و یا به سمت رابطه های دوستی و یا حب و بغض نرفتیم همچنین حساسیت های بالایی در جریان داوری وجود داشته است. به نظر می رسد، خروجی هیچ جشنواره ای رضایت همه را تامین نمی کند چراکه در مباحث هنری خط کش و شاقول، نمی توان تعریف کرد. همه تلاش کردند. در ادوار مختلف داوران تلاش کردند به بهترین نتایج دست پیدا کنند و نظر جمعیت حداکثری را جلب کنند؛ برای دوره سیزدهم نیز این رویکرد وجود دارد.

ارسال 1691 اثر به دبیر خانه جایزه جلال
جلالی، جایزه اجرایی جایزه جلال، اعتبار جایزه ادبی جلال را نتیجه زحمات مدیران ادوار گذشته دانست و گفت: اعتبار جایزه جلال همچنین مرهون توجه ناشران و موسسات فعال در حوزه ادبیات است. باید از همه ناشران برای همراهی با دبیر خانه جایزه جلال به ویژه در وضعیت فعلی و شیوع ویرو کرونا تشکر کنم. آثار در حداقل زمان ارسال شد و بیش از 90 درصد کتاب ها در سه نسخه به دستمان رسید. فرایند اجرایی این دوره از جایزه جلال هرچند با شیوع کرونا مواجه بودیم، از سه ماه قبل با تشکیل دبیر خانه آغاز شد.

دبیر اجرایی جایزه جلال با اشاره به آثار ارسالی به دبیر خانه گفت: در مجموع 1691 اثر شامل 814 اثر در بخش داستان بلند، 334 اثر در بخش داستان کوتاه، 470 اثر دربخش مستند نگاری و 73 اثر در بخش نقد ارسال شده است.

وی با تشکر از همراهی رسانه ها با برگزار کنندگان جایزه جلال، سهم اهالی رسانه در این دوره از جایزه را فراتر از انتشار اخبار این رویداد اعلام کرد و بیان کرد: بخش افزوده شده به سیزدهمین دوره جایزه جلال، مربوط به کتاب های 40 سال گذشته در حوزه ادبیات دفاع مقدس و داوری این بخش برعهده اهالی رسانه است؛ بنابراین فهرست آثار در اختیار آن ها قرار می گیرد و اگر اهالی رسانه نیز پیشنهاد داشتند در این فهرست قرار می گیرد. در مرحله دوم، سه نفر از اهالی رسانه، سه نفر از پیشکسوتان حوزه دفاع مقدس و سه نفر از داوران جایزه جلال آثار را بررسی و در نهایت 20 اثر معرفی خواهد شد.

جلالی درباره سلامت داوری این دوره از جایزه جلال قول داد و افزود: اسامی داوران تا قبل از پایان مراحل داوری رسانه ای نخواهد شد اما با هدف پذیرش مسئولیت داوران در مقابل افکار عمومی، اسامی آن ها منتشر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری سیزدهیمن دوره جایزه جلال آل حمد امروز چهارشنبه (30 مهر ماه) با حضور ایوب دهقانکار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، بهروز جلالی، معاون دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و ابراهیم حسن بیگی، دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه جلال در تالار مرحوم عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

دهقانکار، برگزاری سیزدهمین دوره جایزه جلال آل احمد را نخستین برنامه اجرایی دفتر شعر و ادبیات موسسه اعلام کرد و گفت: تلاش می کنیم به گونه ای عمل کنیم تا برای ادوار آتی این رویداد ثمر بخش باشد، از جمله برنامه ها برای این دوره، واکاوی عمیق آثار برگزیده و نامزد های ادوار پیشین جایزه جلال، برای بهره مندی کارشناسان و علاقه مندان است. شرط اقدام موثر، برای جایزه جلال، این است که شناخت دقیق و موشکافانه این رویداد را داشته باشیم در نتیجه این بررسی دقیق است تا یک گام رو به جلو حرکت کنیم. در گام نخست 600 اثر حوزه ادبیات داستانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.

وی با اشاره به نگاه دوم به جایزه جلال در موسسه جدید معاونت امور فرهنگی ادامه داد: نگاه دوم معطوف به ترسیم افق بین المللی برای این جایزه ادبی است. برای تحقق این نگاه در گام نخست در این دوره همکاری با انجمن های ادبی پاکستان شکل گرفته است.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: دینی برگردن ما است که باید ادا شود. با توجه به غنای فرهنگی، قطعا توسعه دیپلماسی فرهنگی از طریق شعر، ادبیات و کتاب است؛ بنابراین تصمیم گرفته شد، تا پیوست منطقه ای برای جایزه جلال تعیین شود.

دهقانکار، درباره برنامه های دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: با توجه به فرآیند ادغام سه موسسه زیر مجموعه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کردیم انتظارات به حق از موسسه جدید را در نظر داشته باشیم و ادغام در برگزاری رویداد های موسسه های پیشین موجب خلل و توقف ایجاد نکند و تغییر رو به جلو و مثبت داشته باشیم.

وی دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران را پر کارترین بخش معرفی کرد و درباره دیگر اقدامات مناسبتی موسسه، ادامه داد: همزمان با برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس از نظر محتوایی اقدامات قابل توجهی انجام شد؛ علاوه براین نشست های نقد و بررسی کتاب با حضور پدیدآورندگان به فراخور مناسبت برگزار شد.

جایزه جلال بین دو طیف خصوصی و دولتی اعتبار دارد
حسن بیگی دبیر علمی جایزه جلال را دارای اعتبار در بین بخش خصوصی و دولتی دانست و بیان کرد: در ادوار مختلف جایزه جلال هرگز لحظه ای اهمال و کوتاهی نکردیم و یا به سمت رابطه های دوستی و یا حب و بغض نرفتیم همچنین حساسیت های بالایی در جریان داوری وجود داشته است. به نظر می رسد، خروجی هیچ جشنواره ای رضایت همه را تامین نمی کند چراکه در مباحث هنری خط کش و شاقول، نمی توان تعریف کرد. همه تلاش کردند. در ادوار مختلف داوران تلاش کردند به بهترین نتایج دست پیدا کنند و نظر جمعیت حداکثری را جلب کنند؛ برای دوره سیزدهم نیز این رویکرد وجود دارد.

ارسال 1691 اثر به دبیر خانه جایزه جلال
جلالی، جایزه اجرایی جایزه جلال، اعتبار جایزه ادبی جلال را نتیجه زحمات مدیران ادوار گذشته دانست و گفت: اعتبار جایزه جلال همچنین مرهون توجه ناشران و موسسات فعال در حوزه ادبیات است. باید از همه ناشران برای همراهی با دبیر خانه جایزه جلال به ویژه در وضعیت فعلی و شیوع ویرو کرونا تشکر کنم. آثار در حداقل زمان ارسال شد و بیش از 90 درصد کتاب ها در سه نسخه به دستمان رسید. فرایند اجرایی این دوره از جایزه جلال هرچند با شیوع کرونا مواجه بودیم، از سه ماه قبل با تشکیل دبیر خانه آغاز شد.

دبیر اجرایی جایزه جلال با اشاره به آثار ارسالی به دبیر خانه گفت: در مجموع 1691 اثر شامل 814 اثر در بخش داستان بلند، 334 اثر در بخش داستان کوتاه، 470 اثر دربخش مستند نگاری و 73 اثر در بخش نقد ارسال شده است.

وی با تشکر از همراهی رسانه ها با برگزار کنندگان جایزه جلال، سهم اهالی رسانه در این دوره از جایزه را فراتر از انتشار اخبار این رویداد اعلام کرد و بیان کرد: بخش افزوده شده به سیزدهمین دوره جایزه جلال، مربوط به کتاب های 40 سال گذشته در حوزه ادبیات دفاع مقدس و داوری این بخش برعهده اهالی رسانه است؛ بنابراین فهرست آثار در اختیار آن ها قرار می گیرد و اگر اهالی رسانه نیز پیشنهاد داشتند در این فهرست قرار می گیرد. در مرحله دوم، سه نفر از اهالی رسانه، سه نفر از پیشکسوتان حوزه دفاع مقدس و سه نفر از داوران جایزه جلال آثار را بررسی و در نهایت 20 اثر معرفی خواهد شد.

جلالی درباره سلامت داوری این دوره از جایزه جلال قول داد و افزود: اسامی داوران تا قبل از پایان مراحل داوری رسانه ای نخواهد شد اما با هدف پذیرش مسئولیت داوران در مقابل افکار عمومی، اسامی آن ها منتشر خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

جایزه جلال بین دو طیف خصوصی و دولتی اعتبار دارد

ارسال 1691 اثر به دبیر خانه جایزه جلال

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تابفروشی های سراسر کشور می توانند از دوشنبه (5آبان) تا پنج شنبه (15آبان) با مراجعه به سامانه اینترنتی tarh.ketab.ir نسبت به ثبت نام در طرح پاییزه کتاب 1399 اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سقف خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب99، با افزایش 25درصدی از 150هزار تومان به 200هزار تومان رسیده است و خریداران می توانند از 20 درصد یارانه خرید کتاب تا سقف 200هزار تومان در این طرح بهره مند شوند.

کتابفروشی های عضو طرح های قبلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، برای تایید شرکت در طرح پاییزه کتاب99 نیاز به ثبت نام مجدد ندارند و کافی است با مراجعه به پنل کاربری خود شرایط شرکت در طرح را تایید و اطلاعات خود را کنترل و ویرایش کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سقف خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب99، با افزایش 25درصدی از 150هزار تومان به 200هزار تومان رسیده است و خریداران می توانند از 20 درصد یارانه خرید کتاب تا سقف 200هزار تومان در این طرح بهره مند شوند.

کتابفروشی های عضو طرح های قبلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، برای تایید شرکت در طرح پاییزه کتاب99 نیاز به ثبت نام مجدد ندارند و کافی است با مراجعه به پنل کاربری خود شرایط شرکت در طرح را تایید و اطلاعات خود را کنترل و ویرایش کنند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سازمان سینمایی در پاسخ به پرسش خبرگزاری ایلنا از مصوبه های جدید این سازمان برای کمک به هنرمندان آسیب دیده از کرونا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۳ سایت های دیگر : ساعت24

به گزارش خبرنگار ایلنا، در طول هشت ماه گذشته که کشور درگیر بیماری کرونا است، به فراخور توانایی بودجه سازمان سینمایی کمک هایی برای رفع نیازهای هنرمندان و صاحبان مشاغل در این حوزه در نظر گرفته شده. کمک هایی که اگرچه کم اما این امیدواری را ایجاد می کند که هنرمندان نسبت به آینده شغلی خود بعد از ریشه کن شدن کرونا امیدوارتر باشند. با پایان سی و سومین جشنواره فیلم کودک بازهم این سوال مطرح شد که در شرایط فعلی و شیوع کرونا آیا بهتر نبود هزینه های برگزاری جشنواره ها خرج امور شغلی و معیشتی هنرمندان شود؟ موضوعی که پیشتر نیز در گزارشی با عنوان چرا بودجه جشنواره های سینمایی خرج معیشت هنرمندان نمی شود؟/ تغییر ردیف بودجه منتظر اقدام دولت و مجلس به آن پرداخته شد. پس از این گزارش سازمان سینمایی با ارائه پاسخی پیرامون موضوع مطرح شده در خبرگزاری ایلنا، به این گزارش واکنش نشان داد.

در پاسخ سازمان سینمایی به پرسش خبرگزاری ایلنا آمده است: سازمان سینمایی حمایت از معیشت سینماگران را از طریق خانه سینما انجام می دهد. بودجه جشنواره ها باید در سرفصل خودش هزینه شود که البته جابه جایی در حد اختیارات رییس سازمان دیده شده که انجام می گیرد.

برای برپایی جشنواره ها خصوصا در دوره های اخیر صرفه جویی زیادی می شود که این کنترل هزینه ها برای سال جاری بیشتر از قبل است ضمن آنکه سعی شده جذب مالی بیشتری صورت گیرد. با انتشار صورت هزینه های جشنواره های پیش رو، صحت این ادعا روشن خواهد شد.

یکی از وجوه جشنواره ها استعدادیابی و رقابت است و محل دیده شدن تلاش بخش زیادی از عوامل سینما. همچنین محرکی برای به حرکت درآمدن چرخ تولید سینما که به طبع آن عوامل هم مشغول به کار می شوند و این در تامین معیشت آن ها تاثیر گذار است.

در شرایط کرونا که همه دچار آسیب شدند سعی شده در کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما بخشی از این زیان جبران شود و مصوبات متعددی در این خصوص نهایی شده است.

پاسخ سازمان سینمایی به این پرسش نشان می دهد برگزاری جشنواره های سینمایی جزو اولویت های دولت به حساب می آید و پس از آن باید به معیشت هنرمندان توجه صورت گیرد. شاید از همین روی بود که در جشنواره فیلم کودک اصفهان بخشی از مسئولیت اجتماعی جشنواره در قالب رقم 500 میلیون تومانی به خانواده کم بضاعت اصفهان اختصاص یافت. حرکتی که نشان می دهد می توان روی اعتبار و هدف گذاری های برگزاری جشنواره ها در کنار صرفه جویی در هزینه ها به موضوعاتی از این دست هم نگاه ویژه ای داشت تا شاید کمی از رنج بیکاری و سختی معیشت هنرمندان در این دوران کاسته شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سینماپرس: سیدصادق موسوی دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران تأکید کرد که این جشنواره در شرایط فعلی عملاً برگزار نمی شود و آغاز آن از هفتم آبان ماه محدود به آغاز ورکشاپ های مجازی است.

به گزارش سینماپرس ، سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران, دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در گفتگو با مهر درباره شرایط برگزاری این دوره از جشنواره بیان کرد: بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغ وزارت ارشاد، شورای سیاستگذاری جشنواره تصمیم گرفت بخش اکران های جشنواره به زمان بازگشایی سینماها در تهران موکول شود. بر همین اساس هم بخش بین الملل و هم بخش ملی به تعویق افتاد، تا روزگاری که دوباره کرونا فروکش کند و سینماها باز شود. در آن زمان هم با پنجاه درصد مخاطبان به نمایش آثار می پردازیم.

وی افزود: از آنجایی که جشنواره در بخش بین المللی تقویم خاص جهانی دارد، مقرر شد هفت آبان ماه آغاز به کار کند. با توجه به اینکه با مدرسان بین المللی برای برگزاری ورکشاپ ها و نشست های علمی از چند ماه قبل توافق شده بود، این بخش از جشنواره به شکل آنلاین از هفتم آبان ماه آغاز به کار می کند. پنج روز اول مدرسان خارجی و پنج روز دوم مدرسان داخلی محتوای آموزشی ارائه می دهند، این محتوا به صورت آنلاین برای هنرجویان و علاقه مندان به سینما در سراسر کشور قابل استفاده خواهد بود و به زودی جدول این آموزش ها منتشر می شود.

آثار ایرانی به صورت آنلاین به نمایش درنمی آیند چون هیچ کدام از پلتفرم ها نمی توانند امنیت آثار را تأمین کنند هیچ مکانیزم فنی در این رابطه وجود ندارد موسوی توضیح داد: تغییری که ما داریم این است که برای پرهیز از تجمع، از روز هفتم آبان ماه فقط بخش آموزش و ورکشاپ به شکل آنلاین برگزار خواهد شد و این دوره 10 روزه خواهد بود. ضمن اینکه ما از همه صاحبان آثار خارجی اجازه گرفته ایم که فیلم هایشان را در شبکه های محلی به نمایش بگذاریم، چون نمی شود با آی پی خارجی به فیلیمو یا نماوا وصل شد. بنابراین آن ها نگرانی برای سرقت و قاچاق آثار خود ندارند. تمام صاحبان آثار خارجی پذیرفته اند که در جشنواره فیلم کوتاه تهران به شکل آنلاین رقابت کنند. ولی اینکه چه زمانی جشنواره برگزار شود به شرایط عمومی ایران و جهان بستگی دارد. ما هم منتظر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.

وی افزود: آثار ایرانی به صورت آنلاین به نمایش درنمی آیند چون هیچ کدام از پلتفرم ها نمی توانند امنیت آثار را تأمین کنند هیچ مکانیزم فنی در این رابطه وجود ندارد البته این موضوع مختص به ایران نیست حتی نتفلیکس هم قادر به صیانت از آثار نیست.

به گفته موسوی، محل نمایش آثار سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سینماهای فرهنگ، باغ فردوس، موزه سینما و دوازده سالن پردیس سینمایی ایران مال خواهد بود.

دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران بیان کرد: با موضوعاتی که عنوان کردم عملاً جشنواره برگزار نمی شود ما هیچ کار مغایر با پروتکل های بهداشت جهانی انجام نمی دهیم و مطلقاً هیچ بخش حضوری نداریم. در هفتم آبان ماه فقط یک سری ورکشاپ ها به صورت آنلاین آغاز می شود. ما نخواستیم در این شرایط جشنواره برگزار کنیم و خودمان از این موضوع انصراف دادیم و اطلاع رسانی کردیم.

موسوی در پایان اظهار کرد: ما هیچ افتتاحیه و اختتامیه ای هم نخواهیم داشت. در تاریخ مشخص شده یعنی هفتم آبان ماه فقط بخش ورکشاپ ها به صورت آنلاین برگزار می شود. بخش حضوری به زمانی می افتد که شرایط بهتر شود این شرایط ممکن است دو هفته دیگر یا دو ماه دیگر پیش بیاید. اگر هم اختتامیه ای داشته باشیم این موضوع بعد از اکران فیلم های ایرانی خواهد بود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
اصفهان-دبیر سی و سومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان گفت: سی و سومین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان ونوجوانان، امکان ارتباط دنیای کودکان و بزرگسال را به شکل مستقیم و بی واسطه فراهم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲ سایت های دیگر : امروز نیوز سبز البرز

به گزارش خبرنگار مهر ، سی و سومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان که تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا در شرایط خاص و با حضور محدود در پردیس موسیقی، تئاتر باغ کتاب برگزار شد در شامگاه دوم آبان ماه به کار خود پایان داد.

دبیر سی و سومین جشنواره فیلمهای کودکانان و نوجوانان شامگاه جمعه در آئین اختتامیه سی و سومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان، با اشاره به برگزاری تردیدآمیز این دوره از جشنواره اظهار داشت: برای رسیدن به این لحظه از تردیدها و ابهامات فراوان عبور کردیم و این مسیر برایمان ناشناخته بود.

علیرضا تابش با اشاره به اینکه در این نوع جشنواره ها ما همواره تلاش کردیم بدون واسطه بین دنیای کودکان و بزرگسالان پیوند دهیم، افزود: این جشنواره ثابت کرد که وی او دی ها (VOD) می توانند به طور مستقیم و بی واسطه نظر سینماگران را به مخاطبان منتقل کند.

وی با تاکید بر اینکه باید گوش شنوای کودکان باشیم، بیان داشت: لازم است از کودکان و نوجوانان بیاموزیم و این مسیر را با قوت ادامه دهیم.

سناریوی تعطیلی و برخورد منفعلانه با جشنواره سی و سوم فیلم کودکان و نوجوانان

دبیر سی و سومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان اشاره ای هم به سناریوی تعطیلی و برخورد منفعلانه با جشنواره سی و سوم فیلم کودکان و نوجوانان توسط برخی افراد داشت و افزود: وظیفه ملی ما ایجاب می کرد که تلاش خود را برای زنده نگه داشتن امید و نشاط انجام دهیم و با ترکیب نمایش فیلم به شکل آنلاین و فیزیکی این دوره از جشنواره را نیز برگزار کنیم.

تابش از حمایت هوشنگ مرادی کرمانی و ایرج طهماسب هم برای پیوستن به دو پویش جشنواره قدردانی کرد و گفت: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی کشور، وزیر بهداشت و درمان، وزیر فناوری اطلاعات، شهردار تهران، شهردار اصفهان و دبیر مقابله با کرونا که در برگزاری سی و سومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان ما را یاری کردند، تشکر می کنم.

گفتنی است (VOD) که مخفف برنامه ویدئویی درخواستی ضبط شده است، یکی از مجموعه خدمات قابل ارائه از طریق IPTV است و این امکان را ایجاد می کند که فیلم های سینمایی، سریال های تلویزیونی، مستندهای جذاب، برنامه های آموزشی و غیره در اختیار کاربران قرار گیرد و در صفحه ای که برای نمایش لیست این ویدئوها به کاربر تعبیه می شود، تمهیداتی مثل جست و جو بر اساس نام فیلم، بازیگران، کارگردان و غیره قرار می گیرد.

همچنین IPTV سیستمی را توصیف می کند که در آن با استفاده از پهنای باند وسیع اینترنت، خدمات تلویزیون دیجیتال ارائه می شود.

کد خبر 5054885

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
فیلم سینمایی سازهای ناکوک با محرومیت از اکران در سینماها به دلیل کرونا، از 30 مهر وارد مدار اکران آنلاین شد و در کمتر از 24 ساعت، نسخه قاچاق فیلم توسط چند سایت غیرمجاز و همچنین در فضای تلگرام در دسترس عموم قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲ سایت های دیگر : سینما جریان خبرگزاری ایمنا

اعتمادآنلاین| فیلم سینمایی سازهای ناکوک با محرومیت از اکران در سینماها به دلیل کرونا، از 30 مهر وارد مدار اکران آنلاین شد و در کمتر از 24 ساعت، نسخه قاچاق فیلم توسط چند سایت غیرمجاز و همچنین در فضای تلگرام در دسترس عموم قرار گرفت.

علی حضرتی کارگردان این فیلم با اعلام این خبر به اعتمادآنلاین گفت: لازم به توضیح نیست که این مشکلِ همه تهیه کنندگان سینماست که در بحران کنونی، حتی شانس بازگشت بخشی از سرمایه خود را از طریق پلتفرم ها نیز از دست می دهند. اینکه سایتی، به طور رایگان تولیدات سینمای ایران را به حراج می گذارد و هیچ مرجعی در این زمینه دغدغه برخورد ندارد، جز تعمدی برای نابودی جریان تولید در سینما، چه تعریف دیگری دارد؟

او ادامه داد: واضح است کسی به داد سینمای ایران نمی رسد و رسانه ملی نیز خیال فرهنگ سازی در این مورد ندارد. پس چاره ای نیست جز تلاش متحدانه و پبگیر خود سینماگران برای اشاعه این آگاهی و ترغیب همکاران و سینمادوستان به حمایت از یکدیگر.

علی حضرتی در پایان تاکید کرد: این، نه یک درخواست شخصی، بلکه یک درخواست صنفی است از همه تهیه کنندگان و صنوف تألیفی در سینمای ایران، که با حمیّت و جدّیت از موجودیت این سینما و جریان تولید آن و حقوق همکاران خود حمایت کنند و اجازه ندهند که هر راهی پیش روی سینمای ایران باز می شود، به بن بست کشانده شود.

در فیلم سازهای ناکوک به تهیه کنندگی فرشته طائرپور، بازیگرانی همچون هنگامه قاضیانی، غزل شاکری و حامد کمیلی بازی می کنند.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
مدیر اجرایی سی وسومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان گفت: در توافق نامه 5 ساله ای که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، اعلام شده اصفهان محل دائمی برگزاری جشنواره کودک و نوجوان است و در این خصوص جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲

ایمان حجتی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در اصفهان پیرامون جوانب مختلف برگزاری سی و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان و برگزاری نشست های خبری فیلم ها در تهران اظهار کرد: زمانی که در حال برنامه ریزی برای جشنواره امسال بودیم، ازآنجایی که ماهیت چنین جشنواره ای با حضور و اجتماع و همواره با سفر هنرمندان به شهر اصفهان همراه است بوده و این ماهیت پروتکل های بهداشتی امسال همخوانی ندارد، دو راه پیش روی ما قرار داشت، نخست آنکه این جشنواره را همچون بسیاری از جشنواره های داخلی و خارجی برگزار نکنیم و راه دوم آن بود که خود را با شرایط تطبیق داده و با شرایط موجود این جشنواره را اجرا کنیم.

مدیر اجرایی سی وسومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان ادامه داد: طبیعتاً راه نخست ساده تر بود اما هنگامی که فراخوان ارسال آثار داده شود متوجه شدیم به طور میانگین نسبت به دوره قبل با 20 درصد رشد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره مواجه بودیم که در صورت لغو برگزاری جشنواره امسال، بخشی از این آثار فرصت حضور در دوره بعد را به دلیل اکران عمومی از دست می دادند و این نخستین اتفاق ناخوشایند این تصمیم می شد.

برگزاری جشنواره با پرهیز از سفر و اجتماع

وی با بیان آنکه تصمیم برگزاری جشنواره با توجه به شرایط کرونا یی و به این شکل تصمیم درست تری بوده است، تصریح داشت: برگزاری جشنواره در شرایط کنونی جامعه نیازمند رعایت کامل و تطبیق با تمامی پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در استان اصفهان بوده است که پرهیز از سفر و اجتماعات، یکی از مهم ترین موارد این دستورالعمل ها است و ما هرساله شاهد حضور هرساله بسیاری از صاحبان آثار و هنرمندان منتخب در اصفهان بوده ایم.

حجتی اضافه کرد: به دلیل آنکه که اغلب هنرمندان در تهران سکونت دارند و از آنجایی بستر برگزاری جشنواره هم به صورت برخط است وکودکان از تمام نقاط ایران می توانند از این جشنواره استفاده کنند، نشست های خبری در تهران برگزار شد و این مشکلی بود که برای اصفهان به وجود آمد و ما باید پذیرای این مشکل می بودیم چرا که سلامت همه از جمله مردم، مهمانان، سینماداران، خبرنگاران وغیره برای ما مهم است.

مدیر اجرایی سی وسومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان خاطرنشان کرد: در طول برگزاری جشنواره حتی یک سفر هم انجام نگرفته و گروه اصفهان در این شهر و گروه تهران در پایتخت مستقر بوده اند که به صورت هماهنگ و مجازی به فعالیت می پرداختند.

وی با بیان دلایل عدم برگزاری نشست های خبری آثار این دوره از جشنواره به صورت برخط به میزبانی اصفهان به عنوان محل اصلی برگزاری جشنواره گفت: نشست دبیر جشنواره به صورت برخط برگزار شد اما از آن جایی که چند اثر سینمایی به دلیل عدم رضایت صاحبان اثر مبنی بر اجازه نمایش برخط، به صورت محدود در سینما ساحل اصفهان و سینما فرهنگ تهران نمایش داده شد که در این بازه سؤالات اصحاب رسانه و منتقدان اصفهانی را به صورت مجازی در اختیار همکارانمان در تهران در نشست خبری قرار می دادیم.

طبق توافق نامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان محل دائمی جشنواره است

حجتی در ادامه با بیان آنکه در دنیا جشنواره های به نام شهرها شناخته می شوند و نام جشنواره کودک بدون اصفهان معنایی ندارد، تأکید کرد: امسال در پوستر جشنواره مشاهده می کنیم که نام اصفهان در عنوان اصلی جشنواره ذکرشده است و در توافق نامه 5 ساله ای که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، اعلام شده اصفهان محل دائمی برگزاری جشنواره کودک و نوجوان است و در این خصوص جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

میزان توفیق جشنواره در اهداف خود

مدیر اجرایی سی وسومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان اذعان کرد: باید به جشنواره ها یک نگرش منطقی وجود داشته باشد و به نظر می رسد اصلی ترین هدف هر جشنواره فیلم، توسعه فیلم سازی در عرصه مد نظر خود است، در واقع جشنواره یک نوع محرک برای هنرمندان است، از آنجایی که از سال های دور بحث کودک و نوجوان برای مردم، مدیران شهری و استانی یک موضوع برجسته بوده و هست و اصفهان به عنوان نخستین شهر دوستدار کودک در ایران به زودی نشان آن را دریافت خواهد کرد، بحث فیلم سازی در این حوزه یک امر مهم محسوب می شود.

چرا امسال جشنواره در اصفهان بی خانمان شد

وی با بیان علت لغو میزبانی پردیس سینمایی سیتی سنتر اصفهان به عنوان خانه جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان گفت: در بازه زمانی برنامه ریزی های ما برای جشنواره امسال اتفاقات بسیاری رخ داد و برنامه ها را با تغییرات جدی مواجه کرد، در برنامه ریزی های اولیه که سینماها با مجوز 40 درصد ظرفیت مشغول به فعالیت بودند، بنا بود اکران محدود در خانه جشنواره در اصفهان داشته باشیم که به دنبال شرایط ناشی از تشدید شیوع بیماری کرونا و تعطیلی سینماها، این برنامه لغو شد اما در هفته برگزاری جشنواره سینماهای شهراصفهان فعالیت خود را آغاز کردند.

حجتی با اشاره به فراز و نشیب های بسیار در طول برگزار جشنواره و تأثیر آن در برنامه ریزی های و اجرای جشنواره ابراز کرد: به دلیل نیازی که برای حضور خبرنگاران تخصصی حوزه سینما و همچنین داوران اصفهانی احساس شد، اکران کاملاً محدود برای این دو گروه و حتی کمتر ظرفیت اعلامی برگزار شد و از آن جایی که همین اکران های محدود نیازمند اخذ مجوزهای خاص خود بوده و بحث نزدیک بودن به دبیرخانه جشنواره و همچنین کلونی های جمعیتی هم مطرح بود محل اکران ها تغییر یافت.

انتهای پیام/63106/ج30/و

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
اسامی نامزد های بخش سینمای ایران در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اعلام شد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،اسامی نامزد های مسابقه سینمای ایران جشنواره سی و سوم طی یک نشست زنده توسط علیرضا تابش دبیر جشنواره اعلام شد.

دبیر جشنواره در ابتدای این نشست با اشاره به اولین تجربه برپایی جشنواره برخط در کشور، از شهرداری اصفهان برای دو اقدام حمایتی از منطقه بنت سیستان و بلوچستان و حمایت 500 میلیون تومانی از مناطق کم برخوردار اصفهان تشکر کرد و نامزد های این جشنواره را در بخش های کروناروایت، وب سری و مسابقه سینمای ایران اعلام کرد و متذکر شد نامزد های بخش بین الملل اعلام نمی شود و جوایز این بخش فردا در اختتامیه جشنواره اهدا خواهد شد.

نامزد های بخش کرونا روایت

1-چگونه وقت کشی کردم / لوک استیو پانوویچ

2-قهرمانان در خانه بمانید/ تودور نیکلف

3-ملاقات آخر/ محمدمهدی فکریان

نامزد های بخش وب سری

1-کاکاچی/ جمال اسکویی

2- کووید 19/ علی درخشی

3- ناشناس/ جعفر صیادی

4- نخود نخود/ رضا واعظی و محمد زارع

نامزد های بخش فیلم های پویانمایی کوتاه

1- بعله! / مهین جواهریان

2- زاک و زیک/ اسماعیل جباری

3- قدم یازدهم/ مریم کشکولی نیا

4- من ایرانی ام/ علیرضا کاویان راد

نامزد های بخش فیلم های داستانی کوتاه

1- جبران می کنم/ جمال احمدی

2- سیاهی/ خورشید عالمی، نگار نجف زاده

3- شوفر/ رضا نجاتی

4- شهر عسل/ محمدمعین روح الامینی

5- گاومیش/ ابراهیم اشرف پور

نامزد های بخش فیلم های بلند داستانی

1- پیله و پروانه/ محمد صالحی نژاد

2- شماره 29/ هادی رحیمی خواص

بهترین دست آورد های فنی و هنری

1- بچه گرگ های دره سیب/ موسیقی: مسعود سخاوت دوست

2- خورشید/ طراحی صحنه: کیوان مقدم

3- خورشید/ فیلمبرداری: هومن بهمنش

بهترین بازیگر

1- بچه گرگ های دره سیب/ محمدرضا عالی ور

2- پیله و پروانه/ صالح ملک تبار

3- خورشید/ شمیلا شیرزاد

4- مهران/ باسط رضایی

بهترین فیلمنامه

1- بچه گرگ های دره سیب/ فریدون نجفی

2- خورشید/ مجید مجیدی، نیما جاویدی

3- مهران / فرشاد رضایی، رقیه توکلی

بهترین کارگردان

1- بچه گرگ های دره سیب/ فریدون نجفی

2- خورشید/ مجید مجیدی

3- مهران/ رقیه توکلی

بهترین فیلم سینمایی

1- بچه گرگ های دره سیب/ مجید برزگر

2- خورشید/ مجید مجیدی، امیر بنان

3- مهران/ بنیاد سینمایی فارابی به تهیه کنندگی محمد پیرهادی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
برخی اعضاء نسبت به عدم امضای صورت جلسه خودداری ورزیدند و به این شکل اعتراض خودشان را نسبت به اصرار بر تداوم مدیریت کنونی خانه سینما بیان کردند. این وضعیت باعث شد که دورنمای چندان روشنی پیرامون این نهاد صنفی وجود نداشته باشد.

مدیرعامل خانه سینما در حالی برای سومین بار انتخاب شد که نه تنها برای انتخاب مجدد شاهسواری اجماعی میان اعضای هیات مدیره وجود نداشته، بلکه این نشست به واسطه اتفاقاتی که پیش از آن رخ داده بود، به تنش کشیده شد و در نهایت مدیرعامل خانه بدون اجماع انتخاب شد؛ وضعیتی که تبعاتش برای صنوف سینمایی در سال های آینده بیش از پیش عیان خواهد شد و وضعیتی مخاطره آمیز را برای فعالان سینمای ایران رقم می زند.

به گزارش تابناک ؛ نظر به دانش سینمایی، سوابق ارزنده و تجربیات قابل تحسین شما در مدیریت امور صنفی و باستناد مصوبه هیات مدیره خانه سینما و بموجب این حکم، جنابعالی را بعنوان مدیر عامل "جامعه اصناف سینمایی" منصوب می نمایم. ابراز امیدواری می شود مانند گذشته، در سامان بخشی به امور رفاهی سینماگران و همچنین ارتقای جایگاه اجتماعی "خانه سینما" در سیاست های فرهنگی کشور، موفق و موید باشید. این متن حکم انتصاب محمدعلی نجفی رئیس هیات مدیره خانه سینما برای مدیرعاملی منوچهر شاهسواری است.

این حکم پس از نشست پرتنش هیات مدیره خانه سینما صادر شد؛ نشستی که در آن با نتیجه 4 به 3 منوچهر شاهسواری برای سومین دوره به عنوان مدیرعامل خانه سینما انتخاب شد. شاهسواری در دوره هیات مدیره سیزدهم خانه سینما جانشین رضا میرکریمی و در دوره هیات مدیره چهاردهم خانه سینما نیز برای یک دوره دیگر برای همین پست انتخاب شد و حالا انتخابش برای دوره پانزدهم مناقشه برانگیز شده و حتی نشست هیات مدیره را نیز به چالش کشیده است.

نشست پیشین هیات مدیره خانه سینما

این چالش سوای اختلاف برخی اعضای هیات مدیره خانه سینما با مدیرعامل کنونی که از دوره پیشین پابرجا بود، به تفسیر اساسنامه خانه سینما نیز مربوط می شود. مطابق با تبصره 3 ماده 37 اساسنامه خانه سینما، تجدید استخدام مدیر عامل حداکثر برای دو دوره متوالی بلامانع است که تمرکز بر این گزینه را با منع قانونی مواجه خواهد نمود و با توجه به اتفاقات اخیر، می تواند واکنش قانونی برخی صنوف را در پی داشته باشد و با این اوصاف خانه سینما هیچ گاه مدیرعاملی برای بیش از دو دوره متوالی نداشته است.

با این حال بنابر تفسیری چون شاهسواری در دوره نخست به طور کامل این منصب را در اختیار نداشته، می تواند این دوره را مدیریت کند و بنابر تفسیری چون لفظ تجدید برای دو دوره آمده، به باور برخی این منزله تداوم بیش از دو دوره علاوه بر دوره اول مدیرعاملی است. محمدرضا مویینی چهره ای بود که بدون آنکه مسئولیتی در هیات مدیره داشته باشد و بدون اطلاع شماری از اعضای هیات مدیره، به نشست جنجالی انتخاب مدیرعامل خانه سینما دعوت شده بود و تفسیر حقوقی خاصی را از اساسنامه خانه سینما مطرح کرد.

از دیگر مدعوین این جلسه محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل اسبق خانه سینما و از چهره های بانفوذ سینمای ایران بود. عسگرپور که اکنون دبیر جشنواره جهانی فجر است، سابقه کنترل اوضاع در دشوارترین دوران این نهاد صنفی یعنی زمانی که دولت احمدی نژاد این نهاد صنفی را به تعطیلی کشاند، برعهده داشت. او در این دوره توانست تمامی چهره های موثر سینما را برای حفظ نهاد صنفی خانه سینما متحد نگه دارد و در نهایت این اتحاد منجر به عقب نشینی جریانی شد که در پی تعطیلی جامعه اصناف سینمای بود و خانه سینما بازگشایی شد.

عسگرپور پس از این کرسی مدیریت را تحویل داده و حالا با گذشت چند سال و با توجه به تفرق صنفی که شکل گرفته، با اصرار اعضای هیات مدیره خانه سینما برای پذیرش مجدد مدیرعاملی خانه سینما به نشست هیات مدیره آمده بود. در این نشست پس از طرح تفاسیری درباره امکان انتخاب مجدد شاهسواری، مشخص شد که فضا تغییر کرده و عسگرپور از اعضای هیات مدیره خداحافظی کرد و با گلایه مندی از این رفتار عجیب، این جلسه را ترک کرد اما این پایان ماجرا نبود.

چهار عضو هیات مدیره خانه سینما به ابقای شاهسواری برای دوره سوم رای دادند و سه عضو به شدت مخالفت کردند و در نهایت فضا آنچنان به تنش کشید که کار تا مرز درگیری فیزیکی بین محمدعلی نجفی رئیس هیات مدیره خانه سینما و یکی از اعضای هیات مدیره پیش رفت. همچنین برخی اعضاء نسبت به عدم امضای صورت جلسه خودداری ورزیدند و به این شکل اعتراض خودشان را نسبت به اصرار بر تداوم مدیریت کنونی خانه سینما بیان کردند. این وضعیت باعث شد که دورنمای چندان روشنی پیرامون این نهاد صنفی وجود نداشته باشد.

از اتفاقات قابل تامل، حضور رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی در نشست هیات مدیره خانه سینما برای انتخاب مدیرعامل و موضع گیری در این زمینه بود که به نقدها درباره تبدیل شدن خانه سینما به عنوان نهادی مستقل در سال های دور به شعبه ای از دولت تشدید می کند. انتظار می رفت دست کم در این نشست نماینده دولت حضور نداشت و این تصمیم کلیدی با تشریفاتی که نشان از استقلال عمل و رای خانه سینما داشت، رخ می داد.

فضاسازی صورت پذیرفته که منتقدین شرایط چند سال اخیر مدیریت خانه سینما که کلامی بر زبان بیاورند را به منزله دشمنان اصناف جا می زنند، باعث شده این مسائل تاکنون به شکل علنی مطرح نشود اما فضای کنونی جامعه اصناف سینمای ایران در بلندمدت به این شکل پیش نخواهد رفت. به نظر می رسد حفظ خانه سینما در سال های آینده نیاز به مدیریتی قوام یافته تر از آنچه در چند سال اخیر شاهدش بودیم، نیازمند است؛ اما آیا در چنین اوضاعی چنین انتظاراتی بیش از حد خوشبینانه نیست؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
آیین اختتامیه چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان در مرکز نوآوری صبا برگزار شد و برگزیدگان این دوره المپیاد در دو بخش ایده و فیلم معرفی شدند.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، آیین اختتامیه چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان اول آبان ماه در مرکز نوآوری صبا در تهران برگزار شد.
بر اساس این خبر، در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، تیزری از روند برگزاری این دوره المپیاد پخش شد و هستی نصیری نوازنده، موسیقی آغازین برنامه را به صورت زنده اجرا کرد.

علیرضا تابش دبیر جشنواره در مراسم پایانی المپیاد چهارم طی سخنانی عنوان کرد: این آغاز، راه المپیاد است و تازه راه خود را شروع کرده است. سال گذشته برای مهین جواهریان بزرگداشت گرفتیم و امسال برای دو عزیز دیگر (ابراهیم فروزش و کامبوزیا پرتوی) بزرگداشت برگزار خواهیم کرد. این کار با این هدف صورت می گیرد که شما با راه این عزیزان آشنا شوید. حس و حالی که شما در این دوره با اساتید داشتید، خوب بود. اما این حس مانند سال ها گذشته نیست اما وجد آقای حسن پور و تلاش آقای رمضانی و دیگران را دیدم.
او در ادامه اظهار داشت: هدف اصلی المپیاد استعدادیابی است و ادامه این راه در انجمن سینمای جوانان صورت می گیرد و به طور حرفه ای وارد این عرضه می شوید. اگر شما سینما را رها کنید، ما شما را رها نمی کنیم، می خواهیم شما بعد از فیلمساز شدن برای حمایت گرفتن سوی ما بیایید و به سمت سینمای حرفه ای حرکت کنید و به مدارج بالاتر برسید. امیدوارم امیدی که شما در این دوره به ما دادید، ادامه دار باشد و پرنشاط ادامه دهید.

حبیب ایل بیگی؛ دبیر المپیاد در این مراسم بیان کرد:روزی که قرار شد المپیاد را آنلاین برگزار کنیم تصور این شور و هیجان را نداشتیم اما اتفاق خوبی بود که در برگزاری این المیپاد افتاد. انرژی نوجوانان به ما توان بیشتری داد تا حتی اگر کرونا هم اجازه برگزاری مراسم به ما ندهد، برنامه را به صورت برخط ادامه دهیم و خللی در برگزاری ایجاد نشود. از همکارانم در انجمن سینمای جوان تشکر می کنم که این المپیاد را برگزار کردند. با یک سوم همکاران در سال گذشته المپیاد را برگزار کردیم. برای همه آرزوی سلامت دارم.
مدیر المپیاد فیلمسازی نوجوانان اظهار داشت: ما هنوز برای برگزاری المپیاد نهادی نداریم. اگر امکانی فراهم شود که این فقط یک رویداد نباشد و نوجوانان با استعداد با دوره ها در طول سال به محتوای موثر دسترسی داشته باشند اتفاق خوبی می افتد. جواد هاشمی و منتورها و مربیان دیگر تا لحظه آخر با بچه ها کار می کردند. امیدوارم این روند ارتباط ادامه پیدا کند.
او گفت: می توان بچه ها را جمع کرد و هر چند وقت یک بار با آن ها در ارتباط بود. قرار شد شرایط تولید هر هشت ایده با نظارت اساتید و همکاری شورای سیاست گذاری فراهم شود. کم و کیف آن هنوز مشخص نیست، اما ایده ها با حمایت ساخته می شوند. ما در فارابی اگر فیلمسازان به درجه سنی نرسیده و مدارج را طی نکرده باشند، از آنها حمایت نمی کنیم بلکه باید پخته شوند. امیدوارم از میان شما نوجوانان فیلمسازان خوبی وارد سینمای کودک و نوجوان شود. واقعیت این است که ما در این حوزه کمبود فیلمساز جوان داریم.

در این مراسم برای اهدای جوایز نوجوانان شرکت کننده حضور نداشتند و مربیان آن ها این جوایز را تحویل گرفتند؛

***برگزیدگان چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان کشور

جوایز بخش فیلم:
_ مدال برنز تعلق گرفت به ریحانه تاتاری برای فیلم کرونا دم در خانه در کمین است از گرگان عضو گروه عاشق که از نواب محمودی برای دریافت مدال المپیاد دعوت شد.

_ مدال برنز تعلق گرفت به مهشاد سعادت برای فیلم ای کاش مدرسه ما از شهر پردیس عضو گروه مارول؛ از بیژن میرباقری دعوت شد برای دریافت مدال المپیاد.

_مدال نقره تعلق گرفت به پوکابد رحمانی برای فیلم جادوی خواندنی از قزوین عضو گروه حافظ، از عادل تبریزی دعوت شد برای دریافت مدال.

_مدال نقره تعلق گرفت به ایلیا رمضانی برای فیلم فضای زندگی از بوشهر عضو گروه سینمایی، از حافظ آهی دعوت شد برای دریافت مدال .

جوایز بخش ایده:
_مدال برنز تعلق گرفت به ایده گروهی آپدیت از گروه مارول به سرپرستی بیژن میزباقری و فریبرز آهنین.

_مدال برنز تعلق به ایدگرفت به گروهی همسایه از گروه حافظ به سرپرستی سیروس حسن پور و عادل تبریزی.
_مدال برنز تعلق گرفت به ایده گروهی سیمرغ از گروه پیام ها به سرپرستی ابوالفضل جلیلی و میر عباس خسروی نژاد.

_مدال برنز تعلق گرفت به ایده گروهی بازمانده از گروه بچه زرنگ به سرپرستی حامد جعفری و تی یام یابنده.
_مدال برنز تعلق گرفت به ایده گروهی رکاب از گروه باحال ها به سرپرستی مهین جواهریان و شهلا پور آرین.
_مدال نقره تعلق گرفت به ایده گروهی شکلات از گروه عاشق، منتور: سیدجواد حسینی و مربی: نواب محمودی- برای ایده درخشان طرح درست به موضوع: توجه به تنهایی و اندوه نسل نوجوان و توجه به همدلی.
_مدال نقره تعلق گرفت به ایده گروهی ایده سرگین غلطان از گروه هم سینمایی، منتور: وحید گلستانو مربی: حافظ آهی- بخاطر نگاه کاملا نو و تازه به محیط زیست و توجه به موضوع کمتر دیده شده به بخشی از آلودگی زیست محیطی.
_مدال طلا تعلق گرفت به ایده گروهی هاف تایم از گروه نقاب ، منتور: غلامرضارمضانی و مربی: مهدی رضایی- بخاطر طراوت ایده، جسارت در بیان و شخصیت های اکتیو.
_مدال طلای چهارمین المپیاد فیلمسازی کشور در بخش فیلم تعلق گرفت به انیمیشن کاج به کارگردانی خانم معصومه توتاخانه از مراغه عضو گروه عاشق از هاشمی دعوت شد برای دریافت مدال.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش تازه ترین ها به نقل از ستاد اطلاع رسانی جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر ضمن حضور در سینما فرهنگ، خانه اجرایی جشنواره و بازدید از نحوه اکران محدود و رعایت پروتکل های بهداشتی در جشنواره فیلم کودک و نوجوان، گفت: به همه همکارانم در بنیاد سینمایی فارابی و ستاد جشنواره خسته نباشید و خدا قوت می گویم زیرا خط شکن بودند و در شرایط دشواری این جشنواره را برگزار کردند.

وی افزود: توقعی از برگزاری جشنواره با شرایط فعلی، نبود اما خوشحالم که بحمدالله جشنواره مورد استقبال قرار گرفته است. همین که این چراغ روشن ماند و جشنواره با اخلال مواجه نشد، به نظر من شایسته قدردانی و تقدیر است.

دبیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به اهمیت جشنواره فیلم کودک و نوجوان در سینمای ایران، یادآور شد: سینمای کودک و نوجوان، سینمای آینده است. کشوری که آینده نداشته باشد، جایی برای زندگی نیست و بچه های ما آینده ما را می سازند. مهم ترین و جذاب ترین پدیده رسانه ای برای کودک و نوجوان، فیلم است و فیلم های کودک و نوجوان جایگاه ملی و معتبری برای آینده کشور ما دارند. از این جهت همکاران مان را که این چراغ را روشن نگه داشتند، تحسین می کنم و امیدوارم که مجموع این شرایط رضایت اهالی سینما را هم در پی داشته باشد.

طباطبایی نژاد درباره تاثیر برگزاری جشنواره کودک و نوجوان و دیگر رویدادهای فرهنگی پیش رو در نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر، توضیح داد: طبیعتاً برگزاری جشنواره کودک و نوجوان و تجربه دوستان ما در این جشنواره و دیگر رویدادهای فرهنگی مانند جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران و جشنواره بین المللی سینماحقیقت کمک خواهد کرد تا ما بتوانیم جشنواره فیلم فجر را نیز با رعایت همه پروتکل های بهداشتی برگزار کنیم. از همه مهم تر تجربه جشنواره فیلم های کودک و نوجوان برای ما راه گشا خواهد بود، به این جهت که اکران برخط و محدود فیزیکی را کنار هم دارد. ما از ابتدای امسال جلسات مشترکی بین دبیران جشنواره های مهم داخلی برگزار شد و امیدوارم که بتوانیم از تجارب یکدیگر استفاده کنیم و با هم فکری، چراغ سینما را (در بخش های مختلف اعم از جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان که خوشبختانه در حال برگزاری است، جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشنواره بین المللی سینماحقیقت که جایگاه مهمی دارند و در نهایت جشنواره فیلم فجر که تقویم سینمای ایران را ورق می زند) روشن نگاه داریم.

سینما زنده است و در این شرایط به حرکت خود ادامه می دهد

دبیر جشنواره فیلم فجر درباره نحوه برگزاری جشنواره های پیش رو عنوان کرد: همه دوستان تلاش می کنند اما هر کدام از جشنواره ها شرایط خودشان را دارند؛ مثلاً جشنواره سینماحقیقت می تواند به طور کامل به صورت برخط برگزار شود اما این امکان برای جشنواره فیلم فجر وجود ندارد. جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان ترکیبی از برگزاری برخط و حضوری را در پیش گرفت و جشنواره فیلم کوتاه تهران هم همین روش را پیش رو دارد. مجموعه این تجربه ها به ما کمک می کند که بتوانیم در یک زیست کرونایی چراغ سینما را روشن نگه داریم. انشاءالله ما بتوانیم فعالان ما در حوزه سینما و مخاطبین را هم به اینکه سینما زنده است و در این شرایط، محکم به مسیر خود ادامه می دهد، امیدوار کنیم.

طباطبایی نژاد در پایان تاکید کرد: جشنواره فیلم فجر، رویدادی ملی برای گرامیداشت ایام پیروزی انقلاب اسلامی ایران است و از این جهت بسیار مهم است که چراغ این جشنواره روشن باشد. امیدواریم که با رعایت پروتکل های بهداشتی و بهره گیری از قوانین اعلام شده توسط ستاد ملی کرونا در آن مقطع، جشنواره فیلم فجر برگزار شود اما اکنون نمی توانم نظر قطعی درباره شیوه برگزاری آن بدهم زیرا شرایط قابل پیش بینی نیست.

سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به شکل مجازی از 27 تازه ترین ها تا 2 آبان به دبیری علیرضا تابش برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ تازه ترین ها
در حالی که اکران سینماها کاملاً تعطیل و سالن های سینمایی نیز در رکود کامل هستند، روند تولیدات سینمایی همچنان ادامه دارد و مدیران این حوزه نیز بر برگزاری جشنواره های سینمایی اصرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ سایت های دیگر : سینما پرس آقای خبر

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، با توجه به افزایش قابل توجه و تأسف برانگیز تعداد مبتلایان و فوتی های ناشی از بیماری کرونا در هفته گذشته، به نظر می رسد تعطیلی سالن های سینما در هفته های آینده نیز ادامه داشته باشد.

به این ترتیب با توجه به تعطیلی کامل سینماهای تهران و برخی شهرهای بزرگ از دوازدهم مهرماه سال جاری مدت این محدودیت، به یک ماهه خواهد رسید.

این اتفاق در حالی رخ داده است که در سه ماهه اول سال 99 هم سالن های سینما به صورت کامل تعطیل بودند و فقط در سه ماه تابستان شاهد بازگشایی سینماها و اکران چند فیلم بودیم؛ روندی که البته گسترده نبود و با توجه به عدم اکران فیلم های پرمخاطب، آورده ای برای گیشه نداشت.

بی خیال، مثل مدیران سینمایی!

اما تعطیلی سینماها در حالی رقم می خورد که سازمان سینمایی هم برنامه مدوّنی برای حمایت از حوزه اکران ندارد. یکشنبه هفته جاری (بیست و هفتم مهرماه) سخنگوی شورای صنفی نمایش با اشاره به این که فعلاً فیلم جدیدی به ناوگان اکران اضافه نمی شود افزود: امیدواریم کرونا کمی فروکش کند تا ما بتوانیم درباره فیلم ها تصمیم بگیریم. از همین رو اکران فیلم هایی که قرار بود طی چند روز آینده به نمایش دربیاید، عقب می افتد.

مرتضی شایسته در صحبت های خود هیچ اشاره ای به لزوم اتخاذ یک سیاست یکپارچه و یا رایزنی با ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی سینماها نداشته و تنها اظهار کرده است: تمام سینماها پروتکل های بهداشتی را به طور صد در صد رعایت می کنند از همین رو جا دارد از مالکان، مدیران و کارکنان سینما تشکر کنم. سینما جای پاکیزه ای است و نکات بهداشتی در آنجا رعایت می شود و امیدوارم این موضوع به گوش مسئولان برسد.

این گفته ها را می توان چکیده ای از مواضع و فعالیت های سازمان سینمایی در قبال اکران آثار تولید شده دانست. جایی که با گذشت 9 ماه از آغاز شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن، هنوز همان روند سنتی و همیشگی برای اکران فیلم ها را دنبال کرده و طرح نو و راهگشایی در این زمینه ندارند.

به این ترتیب با توجه به ادامه تعطیلی سینماها، مشکلات عدیده فعالان این حوزه به ویژه کارکنان سینماها ادامه خواهد یافت. آن هم در شرایطی که بنا به گفته اغلب سینماداران، تعداد زیادی از سالن های سینما به مرز ورشکستگی رسیده و چاره ای جز تعدیل نیروهای خود نداشته اند.

اکران نیم بند و بی اثر تابستانه

در مقطعی که سالن های سینما بازگشایی شده بودند(ابتدای تیرماه تا اوایل مهرماه سال جاری)، مشاهدات عینی و نظر اغلب کارشناسان حاکی از این بود که شیوه نامه های بهداشتی در سالن های سیتما تا حد زیادی رعایت می شوند. به عبارت دیگر،حضور مردم در سینما به نسبت سایر اماکن عمومی و تفریحات دسته جمعی همچون پاساژگردی، رستوران، سفرهای تفریحی و... خطرات کم تری داشته است هرچند رویکرد عمومی این بود که حضور مردم در سینماها تشویق و حمایت نشود ؛ از جمله صداوسیما ترجیح داد در این زمینه سکوت پیشه کند. در نتیجه، تلویزیون از پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلم ها و یا برنامه هایی که رفتن مردم به سینما را تشویق کند پرهیز کرد.

به این ترتیب، جریان اکران نصفه و نیمه به حال خود رها شد و شیوه اکران آنلاین هم با وجود استقبال در روزهای اول و تبلیغات فراوان، مورد حمایت جدی قرار نگرفت.در ماه های اخیر فقط شاهد اکران های پراکنده و ناشی از تصمیم شخصی فیلمسازان بودیم بدون آنکه بسترهای لازم و مورد نیاز به صورتی یکپارچه فراهم شود.

اکران تعطیل، اما جشنواره ها برقرار است!

اما از سوی دیگر در همین شرایط که سازمان سینمایی توان یا اراده برنامه ریزی برای اکران درست و فارغ از نگرانی برای مخاطبان را ندارد، شاهد تلاش برای برگزاری جشنواره های گوناگون سینمایی به صورت ترکیبی (آنلاین و فیزیکی) هستیم.

سی و سومین جشنواره فیلم های کودک و نوجوان در اصفهان که از بیست و هفتم مهرماه در تهران و اصفهان کار خود را آغاز کرده بود فردا به پایان می رسد. رویدادی که بخش عمده آن به صورت آنلاین برگزار شد اما به هر ترتیب برگزاری آن هزینهایی را در برداشت که میتوانست صرف حمایت از بخش های آسیب دیده سینما شود.

از سوی دیگر مدیران سازمان سینمایی همچنان به برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به صورت نیز اصرار دارند.دو هفته پیش و با صدور حکم محمدمهدی طباطبایی نژاد به عنوان دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر، بحث برگزاری یا عدم برگزاری این رویداد فرهنگی به پرسش اصلی علاقه مندان به سینما تبدیل شد.

این اتفاق در حالی رقم خورد که مسئولان ستاد مقابله با کرونا بر احتمال افزایش تعداد مبتلایان در ماه های آینده و تجربه یک پاییز و زمستان سخت تأکید کرده اند. با توجه به این شرایط، به نظر می رسید برگزاری جشنواره فیلم فجر امسال نیز همچون بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری دیگر یا لغو شود و یا به صورت مجازی و برخط برگزار شود.

بااین حال طباطبایی نژاد در اولین گفتگوی رسانه ای خود به این موضوع این چنینی واکنش نشان داد: تا الآن قرار ما بر این است که جشنواره فیلم فجر به شکل محدود و کاملاً رعایت شده با حداکثر پروتکل های بهداشتی برگزار شود. البته منظور از محدود این نیست که حجم جشنواره کوچک شود، بلکه برپایی آن را با همان رعایت پروتکل ها و 50 درصد ظرفیت سالن ها مدنظر داریم.

تولیدات ادامه دارد حتی درشرایط حاد کرونایی

اما این همه ماجرا نیست چراکه با وجود شرایط مبهم اکران در ماه های آینده، روند تولید آثار سینمایی نیز همچنان ادامه دارد.مشخص نیست که فیلمسازان بر اساش چه سازوکاری دل به گیشه و احتمال نمایشآثارشان بسته اند.

علاوه بر این، در این وضعیت نامطلوب هر روز اخباری از ابتلای برخی بازیگران و عوامل سینما (و البته تلویزیون) به گوش می رسد که شاید آخرین نمونه های آن ابتلای محمدرضا گلزار و نوید محمدزاده دو بازیگر مشهور به این بیماری بود. آن هم در شرایطی که در روزهای گذشته گلزار درگیر حضور در سریال نمایش خانگی منوچهر هادی و محمدزاده نیز مشغول بازی در فیلم شب، داخلی، دیوار به کارگردانی وحید جلیلوندبود. موضوعی که می تواند سایر بازیگران و عوامل این آثار را نیز با خطر مواجه کند. این اتفاق برای لاله اسکندری بازیگری سریال در حال ساخت جشن سربرون هم رخ داده و نگرانی های زیادی را نیز به وجود آورده است.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
در این روز ها که در پیک سوم شیوع ویروس کرونا قرار داریم، با وجود تعطیلی برخی مشاغل بسیاری نیز مجبورند مشغول به کار باشند. در چنین شرایطی برخی از بازیگران این روز ها ترجیح می دهند در خانه بمانند، اما به هر روی ساخت فیلم ها و سریال ها در حال انجام است، گرچه بسیاری از صاحبان این فیلم ها می گویند که تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند، اما در چند روز اخیر خبر ابتلای سه بازیگر مشغول به کار نگرانی ها را تشدید کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ سایت های دیگر : روزنامه ابتکار

شعار سال : اوایل اسفند بود که ورود ویروس کرونا به کشور به صورت رسمی تایید شد. از آن پس وزارت فرهنگ و ارشاد برای چندین ماه کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری را به حالت تعلیق درآورد. همان ایام بود که خانه سینما برای جلوگیری از ابتلای اهالی صنعت تصویر و خانواده هایشان، پیشنهاد تعطیلی موقت فیلمسازی را مطرح کرد. به هر صورت برای چندین ماه فعالیت بسیاری از پروژه های سینمایی متوقف شد، اما پس از گذشت چندین ماه، از آنجا که مشخص شد به زودی ویروس کرونا از کشور نخواهد رفت، ساخت برخی فیلم ها و سریال ها از سر گرفته شد. اما کار کردن در چنین شرایطی با همکاری یک گروه تولید بزرگ چندان هم کم خطر و کم استرس نبود. کاوه قهرمان، کارگردان فیلم سینمایی لحظه ای و دیگر هیچ که ساخت فیلمش همزمان شده بود با روز های کرونایی درباره سختی شرایط کار گفت: در فصل بهار وقتی فیلمبرداری را آغاز کردیم کرونا شدت گرفت و بعد از 10 روز از شروع فیلمبرداری همزمان با دستورِ تعطیلی کار ساخت پروژه های سینمایی، لحظه ای و دیگر هیچ اولین پروژه ای بود که کار ساختش متوقف شد، چون فیلمبرداری در یک فضای داخلی انجام می شد و خیلی خطرناک بود. بعد که کرونا کمی فروکش کرد فیلمبرداری را آغاز و در خردادماه کار ضبط آن را تمام کردیم.

وی افزود: کرونا برای ما اخلالی در روند تولید ایجاد نکرد، ولی استرس زیادی به ما وارد شد و واقعاً اذیت کننده بود. ما به عنوان مسئول پروژه، افراد حاضر در پروژه و... هرکدام به شکلی استرس داشتیم ضمن اینکه نسبت به سلامت افراد هم تعهد داشتیم. فیلمسازی به طور عادی استرس دارد و این موضوع به لحاظ روانی کار را سخت تر کرده بود. ما سعی کردیم پروتکل های بهداشتی را به شکل جدی رعایت کنیم و خدا را شکر هیچکدام از عوامل دچار بیماری نشدند.

مسعود امینی تیرانی، مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما نیز درباره شرکت در ساخت آثار سینمایی گفت: متاسفانه به دلیل اینکه شرایط سینمای ایران و البته جامعه، به گونه ای نیست که بتوان تصمیم درستی را برای ادامه کار ها گرفت، نمی توان گفت چه زمانی می توان پروژه های مختلف سینمایی را کلید زد. در حال حاضر امنیت جانی بازیگران و دیگر عوامل فیلم ها به دلیل شیوع بیماری کرونا در خطر است چرا که عوامل فیلم ها معمولاً در فضا های خاص و سر بسته مشغول به کار هستند که این مساله درصد ابتلا را بالا می برد.

وی ادامه داد: تاکید می کنم، بسیاری از سینماگران در پروژه هایی با ریسک بالا مشغول به کار هستند و این مساله کار کردن را سخت کرده است.

امینی تیرانی گفت: مگر چقدر از جامعه سینماگران حمایت می شود که به خواسته شخصی خود از پذیرش پروژه ها در شرایط فعلی بپرهیزند؟ چراکه سینماگران نیز نیازمند درآمد و امرار معاش هستند. به همین دلیل همه به هر دلیلی مجبور به پذیرش کار در شرایط فعلی هستیم. البته این را باید بگویم که همه پروژه هایی که در حال حاضر مشغول به کار هستند، پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند تا درصد خطر ابتلا به ویروس را کاهش دهند. اما مساله این است که سینمای ما در این موارد اقدام جدی نکرده و در گذشته و در شرایط عادی نیز درباره رعایت پروتکل های بهداشتی ضعیف عمل کرده است.

اما در چند روز گذشته خبر ابتلای نوید محمدزاده، رضا گلزار و لاله اسکندری که البته مشخص نیست کدام شان در پروژه ساخت فیلم و سریال شرکت داشتند دوباره این نکته را حائز اهمیت کرد که میزان نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی بر گروه های سینمایی چقدر است؟ آیا اصلا دستگاه یا صنفی در این زمینه مسئول است؟ پیگیری ایسنا از سازمان سینمایی به نتیحه نرسیده، ولی پرس و جو از صنف تهیه کننده ها نشان می دهد که ستاد ویژه ای مثل گذشته یا مسئول مشخصی وجود ندارد و فقط به تهیه کننده ها توصیه می شود که با حضور پزشک به شدت بر رعایت پروتکل ها دقت شود چرا که بیمار شدن حتی یک نفر در گروه به کل یک پروژه و سلامتی بقیه می تواند آسیب بزند.

پیگیری های نشان می دهد که در این باره اقدام خاصی برای نظارت بر فیلم ها و اینکه پروتکل های بهداشتی چقدر رعایت می شوند انجام نمی شود. پیگیری از اتحادیه تهیه کنندگان هم حاکی از این است که صرفا همه چیز بر مبنای توصیه است، چون هر تهیه کننده می داند اگر یکی از عواملش به کرونا مبتلا شوند با چه مشکلاتی روبه رو می شود.

همچنین از آنجا که پیش تر کارگروهی ویژه کرونا برای فیلم ها وسریال های در حال ساخت در خانه سینما وجود داشت، محمدعلی نجفی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما، درباره پیگیری های این نهاد صنفی برای نظارت بر کیفیت رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: در دو ماه گذشته با توجه به وجود برخی مشکلات تمام تلاش ما بر این بود که مدیرعامل خانه سینما را انتخاب کنیم، چون برای انجام هر کار اجرایی باید مدیرعامل خانه سینما مشخص باشد و این انتخاب درنهایت با رای اکثریت اعضای هیئت مدیره انجام شد. حالا از این پس برنامه هایی که داریم دنبال می شوند.

همچنین سعید رجبی فروتن، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در این باره گفت: بر طبق اعلامی که اردیبهشت ماه داشتیم تولیدات سینمایی با رعایت دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا مقابل دوربین می روند و ضروری است کلیه فعالیت ها براساس ضوابط اعلام شده ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره واحد های تولیدی انجام پذیرد و مسئولیت رعایت این ضوابط با تهیه نندگان است.

او افزود: ضمن آنکه اعلام کردیم ایجاد شرایط برای رعایت دستورالعمل ها اعم از موارد مربوط به رفت و آمد گروه و فاصله گذاری حین فعالیت در زمره حقوق همکاران هر پروژه است که اطمینان داریم تهیه کنندگان محترم نسبت به اجرای آن ها اهتمام لازم را خواهند داشت. در صورتی که ضوابط یادشده رعایت نشود، هر یک از همکاران می توانند مراتب را برای رسیدگی فوری به اداره کل نظارت بر تولید و یا خانه سینما اطلاع دهند تا ضمن رسیدگی، تصمیم درباره ادامه یا توقف فعالیت پروژه مورد نظر صورت پذیرد. روند تولیدات تنها توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا امکان توقف دارد و ما تابع تصمیم این ستاد هستیم. اما در کنار نظارت بر پروژه ها بحث تولید و سرمایه هم در میان است که در این شرایط رابطه مستقیمی می توانند با هم داشته باشند. یکی دیگر از تهیه کننده هایی که این روز ها با گروهش مشغول کار است نیز با بیان اینکه هزینه ای که گروه برای کار در این ایام متحمل می شود بسیار زیاد و گاهی به ماهانه 100 تا 150 میلیون تومان می رسد تا پروتکل ها به بهترین شکل رعایت شوند، می گوید: هر آنچه انجام می شود توسط خود گروه هاست و نه تنها نظارت بلکه حتی حمایتی هم از سوی سازمان سینمایی نمی شویم. اما به هر حال نمی توانیم کار را تعطیل کنیم، چون علاوه بر اینکه به هر حال این روز ها می گذرد و تولیداتی برای عرضه باید وجود داشته باشد، نمی توان به سادگی همه چیز را متوقف کرد، چون افراد زیادی فقط با همین پروژه هاست که پس از ماه ها تعطیلی روزگار می گذرانند و درامدی دارند. کار هایی هستند که حتی تا هزار نفر ممکن است از کنار آن پروژه سینمایی یا سریال شبکه نمایش خانگی ارتزاق کنند.

با توجه به تمامی این موارد حالا باید از وزرات ارشاد و صدا و سیما پرسید که چه زمانی قرار است بر رعایت پروتکل های بهداشتی در گروه های سازنده نظارتی بیشتر صورت بگیرد؟

شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ابتکار،تاریخ انتشار:1آبان1399،کدخبر:164660،www.ebtekarnews.com

لینک خبر :‌ شعار سال
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، از ارزیابی خود تا به این لحظه درباره حضور آثار سینمایی در این رویداد گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین سینما خانه راه دانا اینتیتر خبر 24

سید محمد مهدی طباطبایی نژاد دبیر سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر، حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره ارزیابی خود تا به این لحظه پیرامون تعداد فیلم های حاضر در جشنواره امسال گفت: در این مورد نگرانیم؛ سال گذشته در بخش فیلم های سینمایی حدود 80 فیلم داشتیم که از بین آن ها 22 فیلم انتخاب شدند. امسال در بخش مستند بلند نگرانی وجود ندارد؛ اما در بخش سینمایی در بهترین شرایط و آن قدر که من تا به این لحظه آمار فیلم هایی را دارم که تولیداتشان تمام شده و به جشنواره می رسند، این آمار یک سوم سال گذشته است. البته ممکن است شرایط فرق کند و فیلم هایی که پارسال آماده شدند ولی به فجر 38 نرسیدند، به فجر 39 برسند.

او درباره تجربه ای که از بخش فیزیکی جشنواره کودک و نوجوان به دست آمده و اعمال آن برای برگزاری جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: طبیعی است از روزی که برای برگزاری جشنواره کودک برنامه ریزی می شد، ریسک ها را می دانستیم و پیش بینی می کردیم در این شرایط کرونایی ممکن است نمایش سینمایی (فیزیکی) استقبال فراگیر نداشته باشد. نیت عمده ما این بود که چراغ جشنواره کودک و نوجوان به عنوان یکی از مهمترین جشنواره های سینمایی کشور روشن بماند که خوشبختانه به لطف دوستان این اتفاق افتاد.

او افزود: بحث دوم در جشنواره کودک نمایش آنلاین بود که تجربه جدیدی به حساب می آمد و نگرانی های خودش را داشت؛ اما خوشبختانه با همکاری هایی که دوستانمان در فیلیمو، نماوا و تیوا داشتند این تجربه هم به شایستگی در حال انجام است. البته ضعف ها و قوت ها را می بینیم. در اجرای جشنواره فیلم تهران شرایطمان تقویت می شود و برای جشنواره سینما حقیقت از این تجربه ها استفاده می کنیم.

معاون پیشین ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی ادامه داد: گمان می کنم کاری که دوستان ما در جشنواره کودک و نوجوان کردند و ریسکی که انجام شد و نتیجه ای که داشت، قابل تحسین است و همین که ما این چراغ را روشن نگه داشتیم و جشنواره به مسیر خودش ادامه داد و وقفه ای در آن اتفاق نیفتاد و همه ضوابط بهداشتی به درستی و شایستگی رعایت شد، تحسین برانگیز بود. باید به همه دوستان به ویژه علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی که تلاش کرد این مسیر به درستی و شایستگی طی شود، تبریک و خداقوت بگویم.

وی درباره چرایی اولویت قرار گرفتن تعطیلی سینما ها به علت کرونا در صورتی که به نسبت دیگر مشاغل محیطش امن و بهداشتی تر است، بیان کرد: سینما در شرایطی برای مخاطب جذاب است که نیاز های اولیه اش برآورده شده باشد. اساساً سینما محصول جامعه مدرن است در شرایطی که جامعه ای درگیر سلامت، تأمین نیاز های ضروری و ... است، منطقی است که سینما اولویت تعطیلی نباشد. اینکه مدام اصرار کنیم مخاطب به سینما برود امر پسندیده ای خواهد بود، چون مجموعه امن و سالمی را فراهم کردیم؛ اما اینکه مخاطب انتخاب کند اولویتش کدام باشد در حوزه اختیار خودش است. مهم این است که رسانه ما بخصوص رسانه ملی به ما کمک کند تا مخاطب باور کند، با یک مکان امن مواجه است.

طباطبایی نژاد گفت: دو نکته وجود دارد؛ یکی اینکه خود سینما، ضرورت اول مخاطب در شرایط کرونایی نیست. دوم اینکه ما هم توسط رسانه ملی تلاش نکردیم تا به مخاطب بگوییم با شرایط امن مواجهیم. اگر تبلیغ و اطلاع رسانی درستی می کردیم که در شرایط ایمنی به سینما می روید، به نتیجه های بهتری می رسیدیم. سینماگری هم که به زعم خود فیلم پر فروش ساخته حاضر نیست فیلمش را در چنین شرایطی اکران کند.

طباطبایی نژاد در پایان عنوان کرد: در شرایطی که ممکن است قرنطینه خانگی مردم را خسته کرده باشد. یک محیط امن که می تواند آن ها را از خستگی در بیاورد سینماست. البته که باید دعا کنیم و منتظر بمانیم شرایط خوب شود تا سینما به صورت طبیعی و خودجوش در سبد انتخاب مردم بیاید؛ چون ما نمی توانیم به زور سینما را در سبد انتخاب مردم ببریم حتی اگر بهترین فیلم ها را اکران کنیم. به عنوان نمونه مگر در شروع بازگشایی سینما بهترین فیلم ها را نیاوردیم، ولی نشد و اتفاقی که باید بیفتد نیفتاد. در کل چندین علت برای رونق گرفتن سینما ها مهم است که اصلی ترین آن رخت بر بستن همین ویروس منحوس کرونا خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
در دوره ای که به دلیل کرونا، می شد تمام تمرکز را روی دو سالن محدود سینما و برنامه های تبلیغاتی تلویزیونی گذاشت، بازهم شاهد رخوت عمیقی در این دو بخش هستیم تا همان گزاره تاریخی عدم جذب مخاطب توسط جشنواره کودک، این بار قوی تر از همیشه مطرح شود که چطور جشنواره، لااقل در این دوره نتوانست تهدید را تبدیل به فرصت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ سایت های دیگر : مشرق نیوز شعار سال

به گزارش فرهیختگان ، شاید کمتر کسی فکرش را هم می کرد که در روزهای اوج پیک سوم کرونا که منجر به تعطیلی تهران و برخی کلانشهرها شده، جشنواره فیلم کودک و نوجوان، در دو شهر تهران و اصفهان برگزار شود. تا پیش از جشنواره کودک، تنها جشنواره فیلم مقاومت به صورت کاملا محدود برگزار شد اما برگزاری جشنواره ای مانند کودک در روزهایی که تمام سینماهای تهران تعطیل است آن هم با اعلام الگوبرداری از جشنواره ونیز، حقیقتا تعجب آور است.

البته که جشنواره کودک امسال در مقایسه با سال های گذشته تفاوت های بسیاری داشته. تمام سینماهای مردمی در تهران و اصفهان حذف شده که مشخص نیست اگر شیوع کرونا تا این اندازه نبود آیا بازهم شاهد سینماهای مردمی بودیم یا خیر. تنها سینما فرهنگ در تهران و سیتی سنتر در اصفهان، فیلم های جشنواره را نمایش می دهند. دیگر خبر از آن مسافرت های چندروزه هنرمندان و اهالی رسانه به اصفهان نیست و رسانه ای های تهران در سینما فرهنگ و اهالی رسانه و هنرمندان اصفهانی هم در نصف جهان به تماشای فیلم می نشینند. برخی فیلم ها در پلتفرم های اینترنتی نمایش داده شده و این طور خبررسانی شده که کودکان، نوجوانان و پیگیران سینمای کودک از داخل خانه هم می توانند آثار جشنواره کودک را تماشا کنند تا جایی که یکی از شعارهای این دوره جشنواره کودک، هر خانه، یک سینما است.در ادامه این گزارش به برخی از شاخصه های جشنواره امسال کودک خواهیم پرداخت تا ببینیم چه تفاوت هایی با دوره های قبلی خود دارد.

رکود؛ همچنان دامنگیر جشنواره بین المللی 33ساله

همواره این انتقاد ضمیمه جشنواره کودک بوده که نتوانسته مخاطبانی پیگیر و پروپاقرص برای خود فراهم کند. در سال 96 اعلام شد سینماهای مردمی جشنواره که تنها در اصفهان بودند، به صورت رایگان فیلم ها را نمایش می دهند. این اقدام تبلیغاتی خوب سبب شد تمام سینماها پر شده و تقریبا هیچ صندلی خالی ای وجود نداشته باشد. کار حتی به چندین سانس فوق العاده برای هر شب هم کشید. در سال 97، قیمت بلیت را 5هزار تومان اعلام کردند که موجب افت شدید مخاطب شد و سالن ها تقریبا نیمه خالی بودند. برای سال گذشته هم بلیت های 8هزار تومانی برای فیلم های سینماهای مردمی در نظر گرفته شد که یک رکود تمام عیار در سینماها حاکم شد به طوری که در اکثریت قریب به اتفاق سانس ها، تعداد مخاطبان یک فیلم از انگشتان دو دست نیز فراتر نمی رفت.

حالا امسال که سینماهای مردمی رخت بربسته، تنها دو سینما مسئولیت نمایش فیلم ها را برعهده دارند. پردیس سیتی سنتر اصفهان که درواقع بزرگ ترین پاساژ نصف جهان است و از امکاناتی نظیر هایپراستار بزرگ، شهربازی، فودکورت و رستوران، شهر کتاب، چندصد باب مغازه و پارکینگ رایگان برخوردار است، خالی تر از دوره های گذشته بوده و استقبال چندان چشمگیری از آن به عمل نیامد.

در سینما فرهنگ تهران نیز اوضاع چندان خوشایند نیست. برخی از رسانه ای ها در چهارمین روز جشنواره اعلام کرده اند هنوز کارت جشنواره آنها صادر نشده است. بنابراین در غیاب تماشاگران عادی و احیانا برخی رسانه ها، تنها عوامل فیلم ها هستند که می توانند به این سینما تردد داشته باشند که این عوامل نیز برای تماشای فیلم خود و حضور در نشست خبری بعد از فیلم در سینما فرهنگ حاضر می شوند. خالی بودن سالن نمایش فیلم در فرهنگ به اندازه ای توی ذوق می زند که وقتی سیدجواد هاشمی برای تماشای فیلم خود (تورنادو 2: جزیره فضایی) به این سینما رفت، از تعداد زیاد صندلی های خالی فرهنگ متعجب شد و این نکته را در نشست خبری بعد از فیلم نیز به زبان آورد. در نظر بگیرید فیلم هاشمی را می توان جزء شاخص ترین اثر جشنواره این دوره دانست که در بخش رقابتی هم حضور دارد و خاطره خوبی از قسمت اول این فیلم، همراه تماشاگر است اما با این حال، اهالی رسانه و دیگر حاضران کم تعداد سینما فرهنگ بازهم استقبالی از آن به عمل نیاوردند. حالا در نظر بگیرید اوضاع برای فیلم های گمنام بخش رقابتی و دیگر بخش های جنبی و آثار کوتاه و پویانمایی به چه وضع اسفباری ختم خواهد شد.

یعنی یک جشنواره جهانی که عمده تیم خبری و رسانه ای آن در تهران متمرکز است و هر فیلم نیز عوامل بسیاری داشته و درکنار این، چندین مدعو خارجی هم دارد، از پرکردن سالن نمایش یک فیلم در منطقه خوش آب وهوای تهران مستاصل است. اگر در ادوار قبلی جشنواره بود، این ادعا مطرح بود که سینماهای مردمی با مشکلاتی درجهت پرکردن تمام صندلی هایش مواجه هستند اما اکنون که تمام امکانات جشنواره تنها در یک سینما فرهنگ خلاصه شده، چرا جشنواره نتوانسته حتی یک سالن این سینما را به صورت یکی درمیان برای تماشای فیلم پر کند؟

علاوه بر سالن های خالی جشنواره در تهران و اصفهان، بازتاب این رویداد فرهنگی که درحال حاضر، مهم ترین رویداد فرهنگی کشور طی روزهای اخیر است، در مطبوعات و دیگر رسانه ها بسیار اندک است. رسانه های ولو سینمایی، اشارات چندانی به این اتفاق ندارند و در اتفاقی کم سابقه، رسانه ملی هم ترجیح داده موضعی چراغ خاموش درقبال برگزاری جشنواره داشته باشد. در ادوار گذشته برخی سرمایه های گروه کودک تلویزیون ازجمله عموپورنگ، ململ و... ویژه برنامه هایی به مناسبت جشنواره کودک تهیه و حتی لوکیشن و استودیوی کار خود را به اصفهان منتقل می کردند اما این برنامه ها امسال، همان روال عادی خود را دنبال کرده و انگارنه انگار که جشنواره ای درحال برگزاری است.

در سطح شهر نیز نشانه چندانی از نمادهای جشنواره کودک به چشم نمی خورد. تنها در برخی خیابان های مرکزی اصفهان، برخی المان های مربوط به جشنواره کودک نصب شده و دیگر هیچ خبری از حیات شهری جشنواره را نمی توان مشاهده کرد.

در دوره ای که به دلیل کرونا، می شد تمام تمرکز را روی دو سالن محدود سینما و برنامه های تبلیغاتی تلویزیونی گذاشت، بازهم شاهد رخوت عمیقی در این دو بخش هستیم تا همان گزاره تاریخی عدم جذب مخاطب توسط جشنواره کودک، این بار قوی تر از همیشه مطرح شود که چطور جشنواره، لااقل در این دوره نتوانست تهدید را تبدیل به فرصت کرده و از امکان کوچک شدن اجتناب ناپذیر جشنواره، به نفع خود و انتقادهایی که هرساله از این رویداد می شود، بهره ببرد؟

فیلم هایی که آنلاین نمایش داده نمی شوند

یکی از محورهایی که مسئولان جشنواره امسال تا پیش از برگزاری، خیلی روی آن مانور دادند، بخش آنلاین جشنواره امسال بود. صحبت آنها این بود که آثار جشنواره امسال روی پلتفرم های نماوا، فیلیمو و تلویزیون تعاملی تیوا نمایش داده می شود و اگرچه سینماهای مردمی نخواهند داشت اما دوستداران سینمای کودک می توانند آثار این دوره را در خانه تماشا کنند.

اقدامی در ظاهر مثبت که مخاطرات بسیاری نیز داشت. اصلی ترین دغدغه چنین طرحی، قاچاق فیلم و لو رفتن آن در فضای مجازی بود. برخی رسانه های غیررسمی حتی ادعا کردند با صاحبان آثار موافقت شده درصورت قاچاق آثارشان تا 35میلیون تومان خسارت به صاحبان آن آثار تعلق خواهد گرفت؛ گزاره ای که به دلیل مسجل نبودن، نمی توان راجع به آن سخن گفت.

اما با آغاز جشنواره مشخص شد نمایش آنلاین شامل 11فیلم مهم بخش رقابتی نمی شود و تنها فیلم های بلند سینمایی که در بخش مسابقه حضور ندارند، فیلم های کوتاه، انیمیشن ها و برخی فیلم های خاطره انگیز سالیان قبل جشنواره کودک در این پلتفرم ها قابل نمایش هستند. فیلم های بلند 10هزار تومان و دیگر آثار نیز 5هزار تومان قیمت گذاری شده اند. فرصت تماشای آثار نیز 8ساعت خواهد بود.

اینکه آثار بخش مسابقه جشنواره کودک که خورشید مجیدی نیز یکی از آنهاست، در اکران آنلاین حضور ندارد، اتفاقی عقلانی و درجهت پرهیز از قاچاق است اما چرا مسئولان جشنواره مدام پیش از آغاز این رویداد عنوان می کردند آثار این دوره از جشنواره به صورت اینترنتی هم قابل مشاهده است؟ وقتی مهم ترین بخش جشنواره در اکران آنلاین حضور ندارد، نمایش دیگر بخش ها که در اکران حضوری ولو با بلیت رایگان نیز کسی را به سالن ها نمی فرستاد، چه محلی از اعراب می تواند داشته باشد؟ تازه مخاطب برای تماشای این بخش ها، باید بلیت های 5 و 10هزار تومانی خریداری کند.

این شکل تبلیغات که منحصرا برای این دوره از جشنواره کودک در نظر گرفته شد، چندان درست بیان نشد و سطح انتظارات را از نمایش آنلاین آثار این دوره بالا برد که اگر آثار بخش مسابقه نمایش داده می شد و آن آثار مورد قاچاق واقع نمی شد، آن زمان می توانستیم از این اتفاق به عنوان دستاورد مهم جشنواره این دوره نام ببریم اما درحال حاضر این اتفاق تنها به آیتمی تبدیل شده برای پرکردن رزومه اقدامات این دوره.

اصفهان؛ مهره تشریفاتی جشنواره

خیلی جالب است که این جشنواره به نام اصفهان است و به گفته مسئولان برگزاری، تمام سینماگران جهان، این جشنواره را به نام اصفهان می شناسند اما تمام تصمیم گیری ها و حالا امسال فرآیند اجرایی آن در تهران و توسط فارابی درحال انجام است.

تا سال گذشته، به واسطه حضور سینماگران در اصفهان و وجود سینماهای مردمی در این شهر، این طور تصور می شد که بخشی از امور اجرایی توسط اصفهانی ها درحال انجام است اما امسال که ماهیت حقیقی جشنواره کودک نمایان شده، دست فارابی به عنوان مالک تمام عیار صفرتاصد این جشنواره از سیاستگذاری تا اجرا عیان گشته است. حتی کاخ جشنواره نیز به جای سیتی سنتر اصفهان، فرهنگ تهران درنظر گرفته شده و فیلم های جشنواره با حضور کارگردان و عوامل اجرایی در این سینما نمایش داده شده و حتی نشست های خبری فیلم ها نیز در سینما فرهنگ انجام می شود. سهم اصفهان هم یک سالن برای اصحاب رسانه و هنرمندان این شهر است که با کارت جشنواره می توانند بروند و فیلم های این دوره را تماشا کنند!

این مساله سال هاست که توسط مدیریت فرهنگی اصفهان مورد اعتراض واقع شده و به جایی هم نرسیده است. سهم اصفهان در برگزاری جشنواره، تنها به لحاظ جغرافیایی محدودشده و در موارد کمرنگی چون داوران نوجوان و مواردی از این دست، سهم چندانی در پروسه اجرایی و مخصوصا سیاستگذاری جشنواره نداشته و تمام تصمیم گیری ها و حتی تیم خبری جشنواره در دست تهران و فارابی است.

در باب ضرورت های برگزاری جشنواره

با این توصیف هایی که از جشنواره امسال به عمل آوردیم، باز به همان پرسش کلیدی می رسیم که ضرورت برگزاری چنین جشنواره ای چه بود؟ وقتی مردم قرار نیست تولیدات جدید سینمای کودک کشور را ببینند، وقتی سینماگرانی بیرون از آثار شرکت کننده در این رویداد حضور ندارند، وقتی هیچ جریان سازی از این اتفاق در محدوده کشور و حتی پایتخت رقم نخورده، پس برگزاری جشنواره کودک امسال چه منفعتی داشت؟

اینکه چنین رویدادی باید در تاریخ مقرر خود برگزار شود و قرار نبود هیچ دستاوردی از این محل برای سینمای کودک به دست بیاید، پس چه الزام و اصراری به برگزاری آن بود؟ سینماهای پایتخت هم اکنون حدود 20روز است که تعطیل هستند، در این بین آمدند و برای برگزاری جشنواره در این شرایط حاد کرونایی، یک سینما را باز کردند؛ آیا چنین الزامی ضروری بود؟ با این حرکت چه حمایتی از سینمای کودک به عمل آمد؟ تا پیش از این، یکی از انتقادهایی که به جشنواره کودک می شد، عدم حمایت از پروسه تولید در این ژانر بود؛ اتفاقی که هنوز هم از سطح همکاری فارابی در تولید که آن هم شامل بسیاری از فیلم ها در تمامی ژانرها می شود، فراتر نرفته است.

نمونه نقدش هم موجود است: تا پیش از تعطیلی سینماها، فیلم پیشی میشی روی پرده بود که با تعطیلات فعلا 20روزه سینماها، به محاق رفت. جشنواره کودک چه تدبیری برای احیای این فیلم انجام داده یا می دهد؟ مدیرعامل فارابی پیش تر در گفت وگویی و در انتقاد به عدم تخصیص هزینه های جشنواره کودک به بحران معیشتی هنرمندان عنوان کرده بود: هزینه این جشنواره ها از محل جشنواره تامین می شود و وقتی جشنواره ای برگزار نشود معنایش آن نیست که آن بودجه را بگیریم و در بخش دیگر هزینه کنیم. همین چند روز پیش بود که برخی اخبار غیررسمی از جشنواره فیلم کوتاه تهران سخن گفتند و اینکه قرار است بخشی از بودجه این جشنواره به معیشت سینماگران این حوزه اختصاص یابد. بنابراین چطور آن جشنواره می تواند از محل برگزاری جشنواره به رفاه سینماگرانش برسد اما جشنواره ای مانند کودک یا فجر نمی توانند؟

فارغ از اینکه چقدر این سخن مدیرعامل فارابی درست است و آیا واقعا نمی شود چنین هزینه ای را در بخش دیگر هزینه کرد، باید به این حقیقت رجوع کنیم که برگزاری جشنواره در چنین روزهایی و با این ابعادی که در اصفهان و تهران برشمردیم، چه آورده ای برای سینمای ایران، هنرمندان حوزه سینمای کودک و اصلا همان فیلم های حاضر در جشنواره دارد؟ جز یک سلسله کارهای کلیشه ای از افتتاحیه تا اختتامیه که میان چند فیلم بدون تماشاگر برگزار می شود و در روز پایانی هم چند فیلم جایزه می گیرند و عده ای هم به فرآیند داوری اعتراض می کنند.

اگر استدلال برگزارکنندگان، الزام به برگزاری سالانه این رویداد تحت هر شرایطی است که هیچ، اما اگر بخواهند از درون آن به دنبال آورده ای برای سینمای ایران، سینمای کودک یا حتی مخاطبان این سینما باشند، خیلی حرف وجود دارد چون اصلا آورده ای از این محل به هیچ کدام از این طرف ها حواله نشده که حالا مسئولانش بخواهند ژست آن را بگیرند.

جشنواره ای که می شناختیم، جشنواره ای که هست

جشنواره کودک و نوجوان امسال هم مانند تمام سال های اخیر، با موجی از انتقادها آغاز شد و ادامه یافت. عده ای حضور جشنواره را یک غنیمت برای روزگاری می دانند که هیچ حمایتی از سینمای کودک نمی شود و حالا حضور این جشنواره را به مثابه چراغی می دانند که اگرچه خیلی وقت است به سوسوزدن افتاده اما فضای این ژانر را روشن نگه داشته است.در مقابل، منتقدان پرتعداد این جشنواره به کارکرد و راندمان این جشنواره اشاره کرده و آن را در اندازه محفلی برای دورهمی و خرج بی دلیل بودجه های دولتی متهم می کنند. بودجه هایی که به اعتقاد بسیاری از منتقدان، می تواند در بخش های دیگری از سینمای کودک نظیر فرآیند تولید، اکران و... هزینه شده و دستاوردهای به مراتب بهتر و ارزشمندتری از جشنواره به دست آورد.

علیرضا خمسه که در کارنامه خود تجربه حضور در چندین کار کودک را داشته و با جشنواره فیلم کودک نیز آشنایی کاملی دارد، دربرابر این پرسش که چرا جشنواره کودک به چنین روزی افتاده، به فرهیختگان گفت: بخشی از این اتفاق، تقصیر خود ما هنرمندان است و البته مسئولانی که نتوانستند آن نگاه جدی و حرفه ای را به کار در این حوزه برای مخاطبان نهادینه کنند. الان سالهاست که این نگاه وجود دارد کسی که در سینما کودک بازی می کند، چون پیشنهاد دیگری در حوزه های دیگر نداشته، آمده و در فلان کار کودک بازی کرده است درحالی که این نگاه و این گونه تفکر، اصلا حرفه ای نیست و سینمای کودک هم مانند دیگر ژانرهای سینمایی، استقلال و هویت خاص خود را دارد و نباید آن را با چنین ابزارهایی کوچک و کم اهمیت خطاب کرد.

این بازیگر در ادامه افزود: ما زمانی می توانیم درمورد یک جشنواره کودک حرفه ای و پربازده صحبت کنیم که سیکل تولیدی خوبی در این حوزه داشته باشیم. مانند جشنواره فجر که ما با انبوه تولیدات در این حوزه روبه رو هستیم، بنابراین جشنواره ای پربار و جریان ساز داریم. در سینمای کودک، عملا چنین تولیداتی نداریم و اصلا حمایتی از فرآیند تولید نمی شود که بخواهیم انعکاسش را در جشنواره کودک شاهد باشیم به همین دلیل است که این جشنواره در دوره هایی، حکم تشریفات را داشت اگرچه معتقدم شرایط کنونی جشنواره، در مواردی از دوره های قبلی اش بهتر است مثل برخی شاخصه های کیفی برگزاری ولی از اینکه این اتفاق در دوره هایی حکم انجام وظیفه را داشت هم نمی توان گذشت.

علیرضا خمسه در پایان عنوان کرد: الان تمام سهم حمایت از تولیدات کودک به همان وامی بازمی گردد که فارابی دراختیار تهیه کنندگان قرار می دهد و به همین دلیل، تهیه کنندگان حرفه ای که در این سینما مشغول به کار باشند، خیلی کم هستند. این اتفاق اجازه نمی دهد سینمای کودک به سیکل حرفه ای تولید نزدیک شود. در حوزه اکران و پخش هم همه از سر شکم سیری به این سینما نگاه می کنند و نتیجه این جشنواره و این ژانر می شود همین چیزی که طی این سال ها وجود داشته. طبیعی است که در چنین شرایطی اگر در متن قضیه نباشی، خیلی بهتر است.

این صحبت های خمسه درحالی مطرح می شود که سینمای کودک سال هاست از نداشتن تهیه کنندگان تخصصی رنج می برد. در حوزه کارگردانی باز وضعیت بهتر است و ما کمتر از انگشتان یک دست، کارگردان تخصصی در حوزه کودک داریم که همین تعداد را در حوزه تهیه کنندگان نداریم. در دوره ای مانند دهه 60 و ابتدای دهه 70 به دلیل بسیاری از محدودیت هایی که سر درام های اجتماعی و خانوادگی وجود داشت، برخی از این سینماگران به سمت سینمای کودک آمده و سبب بارور کردن این ژانر شدند. پس از رفع این محدودیت ها، آن سینماگران به ژانر اصلی خود بازگشتند و سینمای کودک خالی از نام های بزرگ شد و این وضعیت تا امروز نیز ادامه یافته است.

پژمان بازغی از دیگر هنرمندانی است که علاقه بسیاری به آثار حوزه کودک دارد و اگر فیلمنامه خوبی در این حوزه به او پیشنهاد شود، در پذیرش آن تردید نمی کند. بازغی که طی سالیان اخیر و با اجرای کودک شو ، علاقه مندی به حضور در کارهای کودک را بار دیگر به اثبات رسانده، به فرهیختگان گفت: نمی توان خیلی محکم درمورد جشنواره کودک تعریف یا انتقاد کرد. نمی توان تعریف کرد چون در برخی تصمیم گیری ها، نقصان هایی دارد که در تمام این سال ها تکرار شده و نمی توان انتقاد کرد چون همین رویداد اگر برگزار نشود، به معنای خاموشی تقریبی جریان کودک در سینمای ماست.

بازغی در پاسخ به این پرسش که اصلی ترین نقصان جشنواره کودک را چه می داند، گفت: اصلی ترینش، حمایت هایی است که از فیلم های این حوزه انجام نمی دهند. سینمای کودک اکنون در حوزه متولی، اشکالات بسیاری دارد. این جشنواره که از قدرت اجرایی خوبی برخوردار است باید با شورای صنفی نمایش جلسات مختلفی انجام دهد و به این نتیجه برسد که لااقل برای فیلم های منتخب خود، یک اکران طلایی در زمانی درست داشته باشد. الان می بینیم که آثار برگزیده جشنواره کودک، تنها در همان مراسم اختتامیه تجلیل می شوند و دیگر جشنواره به آینده آنها کاری ندارد درحالی که می توان با یک سلسله برنامه ریزی ها، حداقل اکران سینمای کودک را سروسامان داد و آن را برای مخاطب جدی تر کرد.

این بازیگر در پایان گفت: خانواده ها باید سینما را برای فرزندان شان جدی تر پیگیری کنند. برای فیلمساز کار در سینمای ملودرام و خانوادگی با کار در سینمای کودک فرقی ندارد چه بسا کار در سینمای کودک سخت تر هم باشد اما اگر جریان هایی مانند جشنواره کودک، جدیت بیشتری در حوزه نمایش فیلم های کودک انجام دهند و شرایط اکران این فیلم ها بهتر شود، خانواده ها هم استقبال خوبی از آن به عمل خواهند آورد و درنتیجه، سیکل تولیدات حوزه کودک با تغییراتی مواجه می شود که آثار آن در جشنواره کودک نمایان خواهد شد و خیلی از این مواردی را که الان در قالب انتقاد از این جشنواره عنوان می کنیم در آن زمان مشاهده نخواهیم کرد.

حمایتی که پژمان بازغی به آن اشاره کرده، ازجمله مطالبات به حقی است که طی سالیان اخیر به کرات از جشنواره کودک خواسته شده است. اتفاقی که قرار بود زمینه هایش با ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره در اصفهان قوت بگیرد اما مشخص نیست چرا این دبیرخانه شکل نمی گیرد. قرار بود اکران کودک سروسامانی بگیرد اما مشخص نیست جشنواره کودک به عنوان تنها متولی جدی این حوزه که بودجه نیز دراختیار دارد، چرا تاکنون از اجرایی کردن آن سر باز زده است. اتفاقی که بروکراسی خاصی را هم نمی طلبد و لااقل امروز به واسطه گسترش ناوگان سینمایی کشور، به راحتی قابل تحقق است. شاید جشنواره کودک این طور می اندیشد که این کار، امری فراتر از وظایف یک جشنواره است که هیچ جشنواره ای در جهان هم به آن ورود نکرده اما قدرمسلم آنکه اگر جشنواره کودک بتواند به این مهم که مطالبه هنرمندان بسیاری است، ورود کند، نه تنها سبب رونق و توزیع نظام مند آثار حوزه کودک می شود بلکه چرخه کمی و کیفی فستیوال نیز رونق گرفته و بسیاری از انتقادها به این رویداد نیز از میان می رود.

به قول علیرضا خمسه؛ بارها و سال ها درمورد جشنواره کودک صحبت کردیم که تمام شان به گنجینه تاریخ و بایگانی سپرده شد، کاش این بار عزمی واقعی در مسئولان سینمایی و کادر تصمیم گیر جشنواره کودک وجود داشته باشد که برای یک بار، شهامت اجرایی کردن این راهکار را به کار ببندند و حیاتی دوباره به این گونه سینمایی مظلوم ببخشند.

* نویسنده: مجتبی اردشیری، روزنامه نگار

لینک خبر :‌ فرهیختگان
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اگر تاکنون برنامه جامع فعالیت های قرآنی در فضای مجازی (سند قرآن و فضای مجازی) اجرا نشده، به دلیل ابلاغ نشدن آن از سوی شورای عالی فضای مجازی است، گفت: در جلسه اخیر مقرر شد که شورای توسعه فرهنگ قرآنی نامه ای را به ما ابلاغ کند تا پس از آن اجرا شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

سند قرآن و فضای مجازی، که باید از این پس آن را با نام برنامه جامع فعالیت های قرآنی در فضای مجازی بشناسیم، از جمله اسناد مهم عرصه فعالیت های قرآنی است که انتظار می رفت در دوران کرونایی - که بسیاری از فعالیت های حضوری هم به صورت مجازی پیگیری شده است - به مرحله اجرا دربیاید.

موضوعی که ایکنا تاکنون چند بار پیگیر آخرین وضعیت آن بوده است. در آخرین مورد گزارشی با عنوان اجرایی سازی سند قرآن و فضای مجازی شاید پس از 1400 منتشر و هرچه بر این سند گذشته بود مرور شد. گزارشی که منجر به واکنش خاصی از سوی مسئولان کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم نشد.

بیشتر بخوانید: اجرایی سازی سند قرآن و فضای مجازی شاید پس از 1400 منشأ اختلافات در عرصه فعالیت های قرآنی کجاست

عبدالهادی فقهی زاده، دبیر کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن، در مورد آخرین وضعیت این سند گفت: قبل از حضورم در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیت هایی در زمینه سند قرآن و فضای مجازی صورت گرفته بود که این اقدامات در نهایت منجر به ارائه سند در اوایل سال 96 به شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای تصویب نهایی شد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: پس از حضور در معاونت در آبان ماه 96، اقدامات انجام شده در مورد سند جمع بندی و بررسی های کارشناسی آن صورت گرفته بود. بعد از رفت و برگشت های بسیار سند و مقدمه چینی های مختلف، خوشبختانه عنوان سند از سند قرآن و فضای مجازی به برنامه جامع فعالیت های قرآنی در فضای مجازی تغییر کرد و در نهایت در مردادماه 97 و در چهلمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب نهایی رسید.

فقهی زاده به ارسال این سند به شورای عالی فضای مجازی اشاره و اظهار کرد: چند روز بعد از تصویب سند در شورای توسعه و در شهریورماه 97، برای تصویب در شورای عالی فضای مجازی به ریاست دکتر خوراکیان ارسال کردیم، جلسه ای هم برگزار شد و خودم حضور داشتم تا از طرح دفاع کنم. با وجود حضور ما و دفاع جدی و با تعدیل برخی پیشنهادهایی که آنها داشتند، مقرر شد که سند نهایی، و نتیجه آن ابلاغ شود تا وارد مرحله اجرا شویم. بارها ابلاغ سند را پیگیری کردیم، اما هنوز به صورت رسمی و مصوب به ما ابلاغ نشده است.

وی در پاسخ به این سؤال که اجرای سند، منوط به تأیید شورای عالی فضای مجازی است یا تصویب در شورای توسعه برای اجرای آن کفایت خواهد کرد؟ گفت: این ابلاغ باید از طریق شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد. هر لحظه ممکن است در غیاب یا با حضور ما تغییراتی در سند به وجود بیاورند که مد نظر ما نباشد، اما به هر حال مکلف به اجرای آن خواهیم بود.

فقهی زاده تصریح کرد: اخیراً در جلسه ای که بین کمیسیون ها و با هماهنگی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی تشکیل شد، مقرر شد تا دوستان در شورای توسعه فرهنگ قرآنی به معاونت قرآن و عترت، نامه را ارسال کنند تا طی آن وارد اجرای اقدامات و راهبردهای سند شویم و منتظر ابلاغ شورای عالی فضای مجازی نباشیم.

دبیر کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن با تأکید بر اینکه مقرر شده است تا پیگیر تصویب نهایی سند از طریق شورای عالی فضای مجازی باشیم، گفت: اگر این نامه از طرف شورای توسعه فرهنگ قرآنی دریافت شود، دلایل قانع کننده ای خواهیم داشت تا منتظر ابلاغ رسمی سند نهایی از طریق شورای عالی فضای مجازی نباشیم. پس از دریافت نامه ابلاغ شورای توسعه، کارگروهی در کمیسیون تشکیل خواهد شد تا با جدیت وارد فاز اجرا شویم.

فقهی زاده در پاسخ به اینکه وارد شدن به فاز اجرا زمان بر خواهد بود یا باید در سال های آتی منتظر آن باشیم، گفت: حتماً امسال و در ایام کرونا این اتفاق خواهد افتاد. با این وجود همه چیز منوط به اجازه ای است که از طریق شورای توسعه دریافت کنیم. اگر این نامه حتی تا دو هفته دیگر هم به ما ابلاغ شود، زمان خوبی برای ورود به فاز اجرایی تا پایان سال باقی خواهد بود. گفت وگوهای مقدماتی برای اجرای سند در آن کارگروه صورت گرفته و در ادامه اقدامات در ذیل برخی راهبردها اولویت بندی خواهد شد تا پس از آن وارد فاز اجرا شویم.

گفت وگو از تیمور کاکایی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
الهام بهروزی: فرهنگ یکی از ارکان اصلی جامعه ایرانی را تشکیل می دهد؛ جامعه ای که از تمدنی کهن و پشینه فرهنگی غنی برخوردار است اما امروز به دلیل تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های اشتباه فرهنگ این زادبوم در حصار بی توجهی ها احاطه شده است تا جایی که توسعه اقتصادی و دیگر عرصه ها بر توسعه فرهنگی ترجیح داده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۰۲

الهام بهروزی

فرهنگ یکی از ارکان اصلی جامعه ایرانی را تشکیل می دهد؛ جامعه ای که از تمدنی کهن و پشینه فرهنگی غنی برخوردار است اما امروز به دلیل تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های اشتباه فرهنگ این زادبوم در حصار بی توجهی ها احاطه شده است تا جایی که توسعه اقتصادی و دیگر عرصه ها بر توسعه فرهنگی ترجیح داده شده است. این در حالی است به عقیده کارشناسان فرهنگی، توسعه عرصه های گوناگون جامعه بدون توسعه فرهنگ نه می تواند مدوام و پایدار باشد و نه می تواند در جهت خودشکوفایی و تکامل انسانی موثر واقع شود.

بدیهی است یکی از دلایل اصلی توسعه نیافتگی فرهنگی در کشور به بحث نبود و کمبود امکانات و زیرساخت ها برمی گردد؛ به گونه ای که با یک نگاه اجمالی به داشته ها و زیرساخت های فرهنگی متوجه می شویم که رشد سرانه فرهنگی در ایران سانتی متری است نه متری که این نشانگر بی اهمیت بودن مقوله فرهنگ در نزد دولتمردان و سیاست گذاران است. متاسفانه استان بوشهر از زمره استان های محرومی است که با وجود جای دادن ثروت های خدادادی چون نفت و گاز در خود اما در بعد زیرساخت های فرهنگی همچنان فقیر است؛ هرچند در سال جاری با اهتمام متولیان فرهنگی سرانه فضای فرهنگی در سراسر استان در مقایسه با سال 92، پنج هزار و 500 متر افزایش یافته است اما این افزایش، در مقابل نیازها و مطالبات جامعه فرهنگی و هنری استان ناچیز است.

این در حالی است که در این استان مناطق ادب خیز و هنرپروری متعددی جای گرفته که گاه به دلیل فقر امکانات و شرایط سخت معیشتی بسیاری از هنرمندان چشم از استعدادها و توانایی های کم نظیر خود برمی دارند و از دنیا هنر فاصله می گیرند که این به معنی استعدادمرگی و خلاقیت کشی است. یکی از مناطقی که در حوزه شعر، تئاتر و سرود در این استان همواره حرفی برای گفتن داشته است، شهر آبدان در شهرستان دیر است.

این شهر که در خود هنرمندان مستعدی را پرورش داده است، سال هاست که از نبود امکانات و زیرساخت های فرهنگی رنج می برد؛ هرچند حدود هشت سال پیش مجتمع فرهنگی هنری این شهر کلنگ زنی شد اما پیشرفت این پروژه به دلیل واگذاری به مجموعه ای غیر از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر بسیار کند پیش رفت ولی به دنبال اعتراض هنرمندان آبدانی و پیگیری های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در نهایت از سال گذاشته این پروژه به این اداره واگذار شد که خوشبختانه در مدت یک سال مراحل تکمیلی ساخت خود را پشت سر گذاشت و با مجهز شدن به ابزار، وسایل و سایر تجهیزات قرار بود که در هفته دولت سال جاری به بهره برداری برسد اما این اتفاق نیفتاد و همین بدعهدی در گشایش این مجتمع فرهنگی هنری بار دیگر صدای اعتراض هنرمندان و هنردوستان آبدانی را درآورد.

مسوول کمیسیون عمران شورای اسلامی آبدان در این خصوص به بامداد جنوب گفت: حدود هشت سال از کلنگ زنی این سالن می گذرد. معدود هنرمندانی هم که در این فضای بدون امکانات نفس می کشند و همه سعی تلاش خود را می کنند تا قامت خمیده فرهنگی را در این بخش ایستاده نگه دارند، بارها فریاد تظلم خواهی خود را در مناسبت های مختلف و در دیدار با مسوولان سر دادند اما با همه این ها افتتاح این مجتمع همچنان امروز و فردا می شود.

حبیب اعتمادی خواه در ادامه با اشاره به اینکه حقیقتا از بعد از انقلاب اسلامی فعالیت های فرهنگی در آبدان جان گرفت، افزود: تا جایی که ت ئ اتر در این شهر رونق گرفت حتی به شهرها و روستاهای اطراف هم رسید. افزون بر آن، سرودهای انقلابی، شعر، قصه نویسی و... هم در این منطقه رشد کرد و بسیاری از هنرمندان و شاعران اینجا در این سال های در جشنواره های مختلف مقام های برتر را از آن خود کردند. البته بیشتر این فعالیت ها هم در فضای مدرسه و کانون های فرهنگی بسیج رخ می داد ولی افراد با گذشت زمان و با پایان دوره تحصیلی خود چون فضایی برای تداوم هنرشان وجود نداشت، به آن کم کم بی توجه شده و آن را به باد فراموشی می سپردند.

وی با گلایه از تعلل طولانی مدت افتتاح مجتمع فرهنگی آبدان یا همان تالار هنر ترصیح کرد: این پروژه هفت سال در اختیار کارفرمایی بود که سنخیتی با فرهنگ و هنر نداشت ولی با درایت فرماندار شهرستان از سال گذشته به متولی اصلی خودش یعنی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد که خوشبختانه منجر به تحول و تکمیل پروژه شد و آماده بهره برداری شده است.

اعتمادی خواه با اشاره به اینکه طبیعتا سنگ بنای توسعه و پیشرفت در هر جامعه ای وجود زیرساخت هاست، گفت: قطعا وقتی این امکانات فراهم شود ریل گذاری اولیه انجام شده و این یعنی ایجاد فضای انگیزشی و رقابتی برای اهالی فرهنگ که معمولا بدون چشم داشتی دارند، کار می کنند. بدون شک بهره برداری از این تالار موجب دلگرمی اهالی هنر می شود و نقطه عطفی برای شروع مجدد کارهای فرهنگی و فضایی برای خلق و آفرینش هنرهای زنان و مردان آبدانی تا دوباره هنر خود را به رخ بکشند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ و هنر متاسفانه در این بخش متولی ندارد، افزود: خواسته بحق اهالی فرهنگ ایجاد نمایندگی و راه اندازی خانه فرهنگ و هنر در این شهر است تا فعالیت های فرهنگی این دیار سروسامان بگیرد و نیروها و پتانسیل فرهنگی شهر شناسایی شود، کارگاه های آموزشی متعدد و هدفمند در راه اشاعه فعالیت های هنری برگزار شود و حال ناخوش هنر این شهر دوباره خوش شود.

معاون فرهنگی ستاد نماز جمعه آبدان و مجری برنامه های ملی مذهبی هم در خصوص اعتراض جامعه هنری آبدان به تعلل در گشایش مجتمع فرهنگی هنری این شهر به بامداد جنوب گفت: حدود هشت سال از ساخت اولین سالن اجتماعات یا همان تالار فرهنگ و هنر در آبدان می گذرد. همین سکوت و انفعال و حتی مهاجرت فعالان فرهنگی و هنری از شهر خود گویاترین اعتراض به وضعیت فعلی و بی توجهی به امور فرهنگی هنری در شهر است .

غلامرضا تاجیک در ادامه در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه راه اندازی این تالار چقدر به ارتقای فرهنگ و هنر این خطه کمک می کند، توضیح داد: گروه های هنری آبدان پس از انقلاب تا اواخر دهه هشتاد در منازل شخصی، مساجد و بسیج تمرین می کردند و در مدارس تئاترها اجرا می شد که همین نبود فضای مناسب برای تمرین و اجرا موجب دلسردی و خاموشی چراغ تئاتر و بسیاری از هنرها در آبدان شده است . بی شک راه اندازی این سالن می تواند به این چراغ روشنایی دوباره دهد .

وی با اشاره به عملکرد خوب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در زمینه ساخت و تکمیل این پروژه در یک سال اخیر بیان کرد: بی شک نبود زیرساخت لازم، انگیزه ها را سلب می کند و هنرمندان به جای تلاش دو چندان در ارتقا فرهنگ عمومی، روی خود سرمایه گذاری می کنند و دقت می گذارند، به این معنا که در دوره ها و کارگاه های مختلف و انجمن های نمایشی سایر شهرها شرکت می کنند و به لحاظ شخصی افتخارآفرینی می کنند اما در شهر شاهد یک حرکت فرهنگی یا هنری عمومی نخواهیم بود .

تاجیک همچنین در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه انتظار شما از مسوولان فرهنگی و استانی در حوزه فرهنگ و هنر چیست، گفت: توقع می رود سالنی را که به نظر تکمیل شده، زودتر در اختیار شهروندان قرار دهند و این را پایه دیگر زیرساخت های لازم در این شهر بدانند، ما نیازمند پلاتوی تئاتر و یک مجموعه فرهنگی کامل تر برای فعال شدن انجمن های مختلف فرهنگی و هنری هستیم . چون این تالار به تنهایی پاسخگوی نیازهای جامعه فرهنگی و هنری ما نیست. همچنین خانه فرهنگ یا نمایندگی فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز آبدان برای اعتلای دوباره فعالیت های فرهنگی گذشته در این شهر است .

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه حمایت مادی و معنوی لازم در این سال ها از هنر و هنرمندان در آبدان انجام نشده است، تصریح کرد: باید با انرژی و وقت دوچندان برای جبران این کاستی ها تلاش شود، شاید وجود این تالار فرهنگ و هنر و دادن اختیارات بیشتر به خود جامعه فرهنگی و هنری برای مدیریت آن و برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزشی متعدد بتواند بار دیگر هنرمندان و استعدادهای نهفته هنری این دیار را بیدار سازد .

این فع ال فرهنگی در پایان یادآور شد: از معاون عمرانی استانداری، سازمان برنامه و بودجه و استاندار و هر شخص و نهاد تاثیرگذاری می خواهیم که اندک کمبودهای موجود سالن را پیگیری و همت کنند تکمیل کنند تا زودتر این سالن در اختیار اهالی آبدان قرار بگیرد که به گفته نماینده ولی فقیه در استان به دلیل برگزاری برنامه های مذهبی باشکوه بسیار خوب؛ مدینه الرسول جنوب کشور خوانده شده است.

مدیر سایت خبری گلدانو هم در خصوص مطالبه همشهریان خود در زمینه راه اندازی این تالار به بامداد جنوب گفت: پیام های زیادی از سوی هنرمندان و مردم در این سال ها برای اختصاص یک مکان به آن ها داشته ایم . سالن اجتماعات بیشتر از هنرمندان؛ نیاز خود مسوولان بخش و شهر است تا بتوانند میزبان شایسته ای برای مدیران شهرستان و استان و احیانا کشور باشند . بدون شک بهره برداری زودتر از سالن، کف خواسته های هنرمندان است تا بتوانند با استفاده از این زیرساخت و نشان دادن توانمندی خود در رشته های هنری مختلف، مدیران را به ساخت مجموعه فرهنگی کامل تر و پلاتو در شهر مجاب کنند .

ابراهیم جاگرانی با بیان اینکه همچنین امروز خانه فرهنگ برای سر و سامان دادن هنرمندان و احیای دوباره رشته های گردگرفته ای چون تئاتر در آبدان از ضروریات است، افزود: آبدان در شب شعر و شروه، در تئاترهای جدی و طنز و حتی موسیقی و نقاشی از دیرباز حرف برای گفتن داشته است اما نبود یک سالن به عنوان حداقل انجام و ارائه کار هنری، این ظرفیت ها و استعدادها را خاموش کرده است.

در ادامه این گزارش مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در خصوص دلیل افتتاح نشدن این تالار در هفته دولت به بامداد جنوب گفت: این مجتمع بر اساس برنامه ریزی قبلی قرار بود از طریق ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهور در هفته دولت افتتاح شود که با توجه به تراکم افتتاح پروژه ها در سراسر کشور، این مهم در ماه آینده یعنی آبان ماه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

فاطمه کرمپور در ادامه در معرفی این پروژه توضیح داد: مجتمع فرهنگ آبدان دارای ساختمانی به مساحت 633/9 مترمربع است که 913/5 متر مربع محوطه و 167/5 متر طول دیوارکشی دارد. سیستم صوت، سیستم تصویر، ویدئو پروژکتور، سیستم نور تخصصی، پرده، صندلی، موکت و کفپوش، دکتور سن و بدنه، آکوستیک اتاق فرمان، درهای آکوستیک دار، مسیریاب کف و سیستم سرمایش از تجهیزات این مجتمع به شمار می رود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه آبدان و هنرمندان مستعد و برجسته، افتتاح این مکان فرهنگی هنری می تواند علاوه بر ایجاد فضایی استاندارد برای فعالیت هنرمندان این منطقه، موجب شناسایی استعدادهای بکر این منطقه و اعتلای هنر این شهر شود، تصریح کرد: بدیهی است زیرساخت یکی از موضوعات مهم در حوزه فرهنگ و هنر است که توجه و اهمیت به این بخش می تواند رشد و ارتقای فرهنگ را به همراه داشته باشد. مجتمع فرهنگی آبدان یکی از پروژه هایی است که افتتاح آن نقش مهمی در این راستا دارد.

در پایان این گزارش یادآوری می شود، بنا بر عقیده صاحب نظران حوزه فرهنگ، بی توجهی به مقوله فرهنگ و زیرساخت های فرهنگی روند رشد و توسعه یک جامعه را کند و با اختلال مواجه می کند؛ از همین رو باید نگاه ویژه ای به مقوله فرهنگ شود و این باور را که توسعه پایدار و پویا از مسیر توسعه فرهنگی گذر می کند، در برنامه ریزی ها و سیاست های کلان به منصه ظهور رساند . ناگفته نماند تحقق برنامه ها در زمینه رشد و توسعه فرهنگی نیازمند تعامل و همفکری تمامی ارگان ها و نهادهای مرتبط و همچنین پرهیز از موازی کاری و هدررفت سرمایه در این مسیر است.

لینک خبر :‌ بامداد24
مهاباد- ایرنا- معاون سازمان سینمایی کشور گفت: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون 56 هزار صندلی به ظرفیت سینماهای کشور اضافه شده است.

رمضان علی حیدری خلیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال 1392 در مجموع 318 سالن سینمای فعال در کشور وجود داشت که اکنون این تعداد به 638 سالن رسیده است.

وی اضافه کرد: با وجود افزایش سالن ها هنوز هم از مجموع یک هزار شهر کشور تنها 200 شهر دارای سالن سینماست که وضعیت مطلوبی برای این هنر صنعت محسوب نمی شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به صنعت سینما گفت: هم اکنون با ورود بخش خصوصی 300 سالن سینما در مناطق مختلف کشور در دست احداث است.

حیدری خلیلی افزود: 78 شهرستان در مناطق مختلف کشور که دارای مجتمع فرهنگی هنری هستند با حمایت امور سینمایی صاحب سالن سینما شدند و امکان اکران فیلم های سینمایی در این شهرستان ها نیز مهیا شده است.

وی با اشاره امضای 27 تفاهم نامه همکاری پردیس سینمایی با شهرداران گفت: از مجموع تفاهم نامه ها 26 مورد با شهرداری ها بسته شده و تنها در استان خوزستان و در شهر اندیمشک این طرح با کمک بخش خصوصی راه اندازی می شود.

وی اضافه کرد: طبق این تفاهم نامه ها، پردیس های سینمای امید در این شهرها پس از واگذاری به پیمانکار طی مدت 6 ماه احداث می شود و برای احداث هر کدام از آنها هفت میلیارد ریال از سوی سازمان سینمایی کشور و پنج میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداری ها اختصاص پیدا می کند.

حیدری خلیلی اظهار داشت: طرح "پردیس های سینمایی امید" به همت دولت برای احداث سالن های سینما در شهرهای مختلف کشور اجرا می شود و می تواند نقش مهمی در ایجاد سالن های سینمایی کوچک، متوسط و بزرگ در شهرهای پرجمعیت بدون سینما داشته باشد.

"رمضانعلی حیدری خلیلی" معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه "علی تاجیک" مدیر عملکرد و امور استان های سازمان سینمای کشور برای امضای تفاهم نامه ساخت پردیس سینمای امید در مهاباد به این شهرستان سفر کرده بودند.

شهرستان مهاباد با 240 هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بعد از راه اندازی سامانه کارا از ابتدای سال، حدود هزار و 784 پرونده تشکیل شده که شامل همه مشاغل فرهنگی و هنری است. تاکنون 31 میلیارد تومان از طریق بانک های عامل به متقاضیان تسهیلات پرداخت شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری فارس سبز البرز

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، یوسف امینی در نشست تبیین لایحه حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری سطح شهر، اظهار کرد: امید داریم آن دست از طرح هایی که در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه تصویب می شود، افزایش پیدا کند؛ زیرا در دوران شیوع ویروس کرونا فعالیت های هنری دچار آسیب جدی شدند.
وی افزود: با توجه به شرایط خاص در سال جاری عمده رویکرد ما برای حمایت از فعالیت های هنری را از بعد تسهیلاتی در سه حوزه آن تعریف کردیم. ابتدای آن صندوق اعتباری هنر و هنرمندان است که از سال گذشته تاکنون حدود سه هزار 439 نفر از هنرمندان استان عضو این صندوق شدند و از این تعداد هزار و 567 نفر بیمه تامین اجتماعی و 795 نفر نیز از بیمه تکمیلی برخوردارند.
قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: در 6 ماهه ابتدای سال جاری برای 95 نفر از هنرمندان، از محل صندوق اعتباری هنر، تسهیلات در نظر گرفته شده که این افراد آن را دریافت کرده اند. همچنین در حال حاضر حدود 360 نفر در نوبت رسیدگی قرار دارند و تا پایان سال شامل این تسهیلات خواهند شد.
امینی ادامه داد: دومین حوزه حمایت ها، سامانه کارا است که برای حمایت از مشاغل آسیب پذیر از کرونا صورت گرفته است که بخشی از آن شامل هنرمندان می شود. از ابتدای سال که این سامانه راه اندازی شده حدود هزار و 784 پرونده تشکیل شده که شامل همه مشاغل فرهنگی و هنری می شود. تاکنون 31 میلیارد تومان از طریق بانک های عامل به متقاضیان تسهیلات پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: سامانه تحفه نیز سومین مورد است که با محوریت بانک آینده، نقش حمایت از هنر را به عهده دارد و در این بخش نیز در 6 ماهه ابتدایی سال جاری حدود 23 میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره 18 به هنرمندانی که کسب و کاری را معرفی کردند پرداخت شده است.
کمک به هنرمندان آسیب دیده از کرونا، فقط به صورت خرید خدمت
در ادامه این جلسه محمدرضا محمدی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، تاکید کرد: تقسیم بندی های لازم برای اختصاص کمک ها از ابتدای مصوبه انجام شد و این کمک ها از محل اعتباراتی که تحت قالب خرید خدمت برای کمک کردن به حوزه فرهنگ و هنر آسیب دیده از بحث کرونا اختصاص داده شده بود، تامین شد.
وی اضافه کرد: در این راستا کارگروه و جلساتی برگزار شد تا نهایتا به تقسیم بندی نوع حمایت از حوزه سینما، نمایش، آموزشگاه های آزاد و نگارخانه ها دست پیدا کنیم.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: حوزه نگارخانه ها اولین جایی بود که کمک ها به آن صورت گرفت و در طول دو هفته اخیر گزارش چند مورد از برگزاری نگارخانه هایمان را برای حمایت گزارش داده ایم.
محمدی تصریح کرد: با توجه به ابلاغ استانداری برای بازگشایی سینماها، برخی از مجموعه های سینمایی ما با توجه به شرایط اقتصادی پای کار نیامدند؛ زیرا برای آن صرفه اقتصادی نداشت. به عنوان مثال در حال حاضر مجموعه سینما سیمرغ زمان زیادی است که تعطیل بوده و مجموعه سینما پیروزی در حال بازسازی است.
وی با بیان اینکه تا به این لحظه مجموعه سینمایی اطلس اعلام آمادگی نکرده تا تعاملی داشته باشد و قراردادی را با شهرداری منعقد کند، ادامه داد: با این حال در حال حاضر قراردادهای همکاری ما با مجموعه های سینمایی آفریقا، هویزه و گلشن بسته شده است.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: کمک های لحاظ شده به اصحاب هنر فقط به صورت خرید خدمت خواهد بود و به صورت مستقیم به هنرمندان کمکی صورت نمی گیرد.

غزاله شهیدی

لینک خبر :‌ شهرداری مشهد
حجت الاسلام آزادیخواه گفت: استان همدان قطب پویانمایی کشور است و فعالانی در این حوزه وجود دارند که می توانند در انیمیشن، فیلم و سایر بخش ها کمک های خوبی به کل کشور داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حجت الاسلام احد آزادی خواه گفت: در دیداری که مجمع نمایندگان استان همدان و استاندار همدان با صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم مهمترین موضوعات و مسائل فرهنگی استان همدان در حوزه رویدادهای فرهنگی و هنری مورد بحث و گفتگو قرار گرفت .

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: در این جلسه علاوه بر لزوم حمایت از فعالیت گروههای فرهنگی و هنری و بیمه تکمیلی هنرمندان، موضوع مهم تقویت زیرساخت های فرهنگی استان و چند پروژه و مجتمع فرهنگی شهرستانهای همدان مورد بحث و بررسی و بر تسریع در روند اجرای پروژه های فرهنگی تاکید شد .

وی گفت: همچنین چهار شهر همدان، ملایر، نهاوند و کبودرآهنگ از استان همدان بر اساس ارزیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان شهرخلاق انتخاب و معرفی شدند .

حجت الاسلام آزادی خواه با بیان اینکه از ابتدای مجلس دوزادهم به دنبال نگاه تعاملی و مساله محور با وزرای مختلف دولت هستیم، خاطرنشان کرد: مهم ترین مطالبه مردم استان در مورد تفویض اختیارات در حوزه وقف است، متاسفانه روند سند زدن برای املاک وقفی با مشکلات زیادی روبه رو است .

وی ادامه داد: در کانون های فرهنگی هنری مساجد برنامه ها به خوبی پیش می رود، اما آنچه در مورد این استان مغفول مانده حوزه پویانمایی است. در این حوزه استان همدان یک قطب است و فعالانی در این حوزه وجود دارند که می توانند در انیمیشن، فیلم و سایر بخش ها کمک های خوبی به کل کشور داشته باشند.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حوزه مطبوعات نیز جریان سازی خوبی وجود داشته و رسانه ها سعی می کنند به آرامش جامعه کمک کنند.

وی گفت: در حوزه تئاتر نیز ظرفیت های خوبی در استان داریم که می تواند یک مرجع در حوزه هنر باشد، تقویت این حوزه و به ویژه کمک به جوانان فعال در این حوزه بسیار مهم است.

پایان پیام/ 579

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
شهردار اصفهان در برنامه تلویزیونی هشت بهشت گفت: کمتر کسی باور می کرد جشنواره را بتوانیم در این شرایط برگزار کنیم اما خوشبختانه این اتفاق امروز رقم خورده است.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان ؛ قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان در گفتگوی تلویزیونی با برنامه هشت بهشت اظهار کرد: در بستر جدید امسال جشنواره، همه کودکان و نوجوانان می توانند آثار جشنواره را ببینند که این امر در کنار بیان مشکلات حوزه کودکان، شادی و نشاط خانوادگی را تقویت می کند. همچنین تعاملات فرهنگی بین شهرهای ایران و جهان را تقویت می کند. اثر دیگر این جشنواره، این است که سینما به عنوان یک ابزار برای رفع مشکلات اجتماعی، فرهنگی و هنری مردم بیان دغدغه می کند. برای برگزاری این جشنواره تمام تلاشمان را کردیم و خوشبختانه این اتفاق بسیار خوب رقم خورد.

شهردار اصفهان افزود: در جشنواره امسال 124 اثر در بخش بین الملل شرکت کردند و تقریبا در همه بخش ها استقبال به طور میانگین بیش از 20 درصد رشد داشته است. چهارمین المپیاد فیلم سازی نوجوانان نیز همزمان با این جشنواره برگزار شد و آن ها نیز برنامه اجرا می کنند که مخاطبان آن ها نیز 4 برابر افزایش پیدا کرد. زمانی که مدیریت شهری اصفهان تفاهمنامه نشان شهر دوستدار کودک را در وزارت کشور با یونیسف امضا کرده، این شهر به عنوان اولین شهر ایران به این عنوان دست پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: امیدوارم اصفهان به عنوان عضو ثابت شبکه شهرهای دوستدار کودک در این جشنواره بتواند بر نشاط جامعه تاثیر بگذارد و خلاقیت و استعداد کودکان در زمینه فیلمسازی شکوفا شود. در حال حاضر نزدیک به 1000 داور کودک و نوجوان فیلم ها را داوری می کنند که این اتفاق خلاقیت و نوآوری آن ها را به دنبال دارد.

نوروزی در ادامه به طرح هم پیوندی با شهر بنت اشاره کرد و گفت: پارسال در جریان سیل سیستان و بلوچستان به این شهر رفتیم که مقرر شد طرح هم پیوندی با شهر بنت در شهرستان نیک شهر استان سیستان و بلوچستان داشته باشیم. این طرح را به دیگر کلانشهر های ایران پیشنهاد دادیم که تصویب شد. در برنامه های جنبی جشنواره امسال، برخی از هنرمندان اصفهانی را به این شهر فرستادیم و در این شهر برنامه های شاد برای کودکان اجرا می شود.

وی اضافه کرد: امروز به همراه رئیس شورای شهر به بیمارستان تخصصی کودکان امام حسین (ع) رفتیم. در این بیمارستان از طریق مدار دیجیتالی تلویزیون در بستر مجازی با تمام کودکان بیمار بیمارستان صحبت کردیم که برای آن ها اثر گذار بود.

شهردار اصفهان در ادامه عنوان کرد: برنامه های ما در بلوچستان، بیمارستان و ... در جریان است تا بگوییم در شرایط سخت نیز زندگی جاری است. هیچ عاملی نباید باعث توقف در کار شود و باید مقاومت کرد. قرار گذاشتیم تا با کاهش هزینه ها در جشنواره که به حدود 500 میلیون تومان رسیده است امکاناتی را برای کودکان مناطق کم برخوردار تهیه کنیم تا آن ها نیز بتوانند از فرصت هایی که وجود دارد، استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: حضور جشنواره در بنت سیستان و بلوچستان یک اقدام انسانی و اخلاقی بود و معتقدیم که باید بتوانیم از این فرصت ایجاد شده برای کودکان این شهر، بر اساس طرح هم پیوندی استفاده کنیم. ما نباید تنها در غم آن ها شریک باشیم و به دنبال این هستیم که اکنون که شادی در اصفهان وجود دارد، این شادی به بنت هم منتقل شود و یک همزیستی اجتماعی است.

نوروزی با اشاره به تفاوت جشنواره امسال با سال گذشته گفت: سال گذشته به جز سینماهای شهر، سینمای سیار نیز داشتیم. پارسال این جشنواره آثار دیگری نیز به شهر بخشیده بود و ظرفیت تمام هتل ها تکمیل بود اما امسال کار جدیدی انجام شد که قابل تصور نبود. بسیاری معتقد بودند که جشنواره امسال نباید برگزار شود اما این اتفاق رقم خورد. دو سال پیش طی توافق با معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی بنا شد دبیرخانه دائمی این جشنواره در اصفهان باشد که باید از این دست آورد پاسداری کنیم.

وی ادامه داد: کسی نباید دغدغه این را داشته باشد که اگر سینما رونق پیدا کند، موجب آسیب اجتماعی می شود بلکه سینما یکی از ابزارهای رفع آسیب های اجتماعی و توسعه کشور است. باید به دغدغه کودکان توجه و آن ها را رفع کنیم چراکه آن ها آینده سازان ما هستند. باید سعی کنیم لبخند همیشه بر لب کودکان ما باشد و اگر آن ها شاد باشند، خانواده ها نیز این چنین خواهند بود.

اصفهان شهردار اصفهان کرونا جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا