بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 30 مهر 99
تفاهمنامه همکاری معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور افزایش سطح آگاهی های عمومی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی امضا شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، این تفاهمنامه روز سه شنبه در سومین روز از هفته نیروی انتظامی به امضای علی اصغر کار اندیش معاون وزیر و رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردار احمد نوریان رسید .

براساس این گزارش، از آن جایی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران امنیت و فرهنگ دو نهاد اثرگذار در رشد و بالندگی کشور و جامعه پذیری نسل های حال و آینده مبتنی بر آموزه های اسلام ناب محمدی (ص) به شمار می آیند، این تفاهمنامه امضا شد .

همچنین امنیت، بسترهای لازم برای فعالیت های فرهنگی و تعالی جامعه را در مسیر دفاع از ارزش های انقلاب ایجاد می کند و فرهنگ، از طریق درونی سازی ارزش ها و هنجارها، زمینه های حذف بسترهای ناامنی و رفتارهای مخاطره آمیز و ایجاد بصیرت، مقاومت و تاب آوری جامعه در برابر هجمه های فرهنگ بیگانه را فراهم می کند، بر این اساس همکاری و تعامل دو نهاد فرهنگ و امنیت امری ضروری به نظر می رسد .

از این رو تفاهمنامه میان معاونت اجتماعی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی (اداره کل مشارکت عمومی) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایندگی (کمیته پدافند غیر عامل فرهنگی) منعقد شد .

موضوعات این تفاهمنامه شامل پیشگیری از آسیب های اجتماعی و افزایش احساس امنیت در جامعه و ایجاد زمینه های فرهنگی لازم، به منظور اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه، ارتقاء اعتماد عمومی با بهره گیری از ظرفیت های موجود فرهنگی و هنری است .

هم افزایی، مشارکت و همکاری متقابل ناجا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت احساس امنیت حوزه فرهنگ و هنر، ترویج مبانی قانون پذیری و انضباط اجتماعی در بین آحاد جامعه و اصحاب فرهنگ، هنر و گروه های مخاطب از دیگر اهداف امضای این تفاهمنامه به شمار می رود .

در مراسم امضای تفاهم نامه معاون اجتماعی نیروی انتظامی، معاون حقوقی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاور معاون وزیر در امور پدافند غیر عامل حضور داشتند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام توئیتری خود نوشت: بی دولتی در منطقه، طرح مشترک اسرائیل و حامیان آمریکایی اش و تخریب قوای سه گانه در ایران پیش درآمد این طرح است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا آخرین خبر

سید عباس صالحی عصر امروز در حساب توئیتری خود نوشت: بی دولتی در منطقه، طرح مشترک اسرائیل و حامیان آمریکایی اش است، از لبنان و لیبی تا سوریه و عراق. توهین و تخریب و فروپاشی قوای سه گانه در ایران پیش درآمد این طرح است. ناخواسته در این دام قرار نگیریم.

سباه نمایی و هجمه ها علیه دولت این روزها شدت بیشتری گرفته و برخی بی محابا و بدون توجه به شرایط کنونی کشور، برطبل تخریب کوبیده و تمام تلاش خود را بکار گرفته اند تا چهره ای منفی از دولت نشان دهند؛ این حرکت ها به فضای مجازی نیز سوق یافته و آنجا نیز به شکل های مختلف خدمات دولت مورد بی مهری قرار گرفته و سیاه نمایی قوت بیشتری می گیرد؛ حال آنکه شرایط کنونی کشور به یکدلی تمامی قوا و همراهی مردم با دولت نیازمند است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نقش وقف در توسعه ملی نباید فراموش شود، گفت: وقف نیازمند نیازسنجی های منطقه ای و ملی است، هراندازه وقف را به نیازهای محله ای، منطقه ای و ملی نزدیک کنیم سنت وقف بیشتر استمرار می یابد، نقش وقف در توسعه منطقه ای، ملی و فراتر از آن مهم است و حال که در گام دوم انقلاب اسلامی هستیم با این نگاه می توان به صورت فردی، اجتماعی و زیرساختی در حوزه وقف آثار گره گشایی را شاهد بود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعداظهر امروز در همایش یاوران وقف که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد با اشاره به اینکه برخی سنت ها در عرب قبل از اسلام وجود داشت و اسلام سعی کرد دامنه وقف را توسعه دهد، اظهار داشت: وقف بعد از ظهور اسلام به اندازه ای متحول شد که هریک از صحابه پیامبر حتی پس از مرگ یک درخت را به عنوان وقف از خود به جای گذاشتند.

وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) با وقف یک سنت اجتماعی را در جامعه مسلمانان ایجاد کرد، در واقع در تربیت اخلاقی و اجتماعی پیامبر(ص) وقف نقش بسیار مهمی داشت، در همین راستا امام علی(ع) نیز در حوزه وقف و همچنین تاسیسات موقوفه ای اقدامات شایانی داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: آنچه وقف را در تعالیم اسلامی و طول 23 سال بعثت پیامبر اکرم(ص) تا این میزان متحول کرد جوهره وقف بود. از زوایه ویژگی های فردی وقف اهمیت دارد زیرا وقف روح انسان را به سمت تعالی صیقل می دهد، انسان با وقف از بخل و تنگ نظری دور و در مقابل به سمت نوع دوستی و هستی دوستی نزدیک می شود.

صالحی یادآور شد: وقف سکوی پرتاب رسیدن به اخلاق فاضله است. تاثیرات اجتماعی وقف هم بسیار زیاد است و محورهای متعددی برای این امر می توان در نظر گرفت. اگر توازن اجتماعی و تعدیل ثروت یکی از ویژگی های جامعه انسانی است یکی از حوزه ها در این مسیر وقف است، زیرا گردش اختیاری ثروت را ایجاد می کند، درواقع وقف یک دریچه برای محرومیت زدایی به شمار می آید.

وی افزود: کارکرد دیگر اجتماعی وقف همبستگی اجتماعی و نزدیک کردن قلب ها به هم است، در سفرنامه ابن بطوطه آمده است در سوریه یک نفر برای آزادی مسیحیانی که به این سرزمین آمده و اسیر شده و امکان بازگشت نداشتند موقوفه ای احداث کرده بود . همچنین در میراث جاویدان نیز دکتر شهیدی گفته است عموزاده ای داشتم که به یزد سفر می کرد و در یکی از سفرهای خود در استفاده از آب انبار اختلافی بین یک یهودی و مسلمان رخ داده بود و نهایتا فرد مسلمان از آنجایی که صیغه نامه وقف برای این مکان قرائت نشده بود آب انبار وقف یهودیان و وعده ساخت یک آب انبار برای مسلمانان داده بود .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اینکه وقف یک قدرت همبستگی اجتماعی دارد و می تواند جو امع مختلف را به هم وصل کند برکسی پوشیده نیست، حوزه زیست اجتماعی و زیست بوم انسان یکی از کارکردهای مهم وقف است.

صالحی با بیان اینکه نقش وقف در توسعه ملی نباید فراموش شود، خاطرنشان کرد: پیشرانی تمدن اسلامی با وقف بود، در پاره ای از مقاطع تاریخی چون دوره صفویه وقف در توسعه ملی ایران بسیار نقش دارد، نقش وقف در توسعه منطقه ای، ملی و فراتر از آن مهم است و حال که در گام دوم انقلاب اسلامی هستیم با این نگاه می توان به صورت فردی، اجتماعی و زیرساختی در حوزه وقف آثار گره گشایی را شاهد بود.

وی با اشاره به سند ارتقای وقف گفت: در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی سعی کردیم وقف را با زندگی اجتماعی پیوند دهیم و از این رو سندهای زیادی در حوزه سلامت، محیط زیست، امدادرسانی، حوزه آب و ... داشته و این سند در شورای فرهنگ عمومی تصویب و امروز رونمایی شد، در تلاش هستیم در این سندها ارتباط میان بخشی بین دستگاه های اجرایی و مردم نهاد ایجاد شود که اتفاقاتی که برای حیات اجتماعی چون وقف مهم است شتاب بیشتری پیدا کند.

صالحی ابراز داشت: وقف نیازمند نیازسنجی های منطقه ای و ملی است، هراندازه وقف را به نیازهای محله ای، منطقه ای و ملی نزدیک کنیم سنت کاری وقف بیشتر ادامه پیدا می کند چون محصول وقف برای مردم مشهود است، گاهی ما منتظر هستیم واقف به سمت وقف بیاید اما اینکه به این سمت برویم که چه نیازهایی را در بخش های مختلف داریم کمک می کند تا این فرصت فراهم شود تا خیرین، مردم و دستگاه ها در کنار هم قرار بگیرند، در این راستا هراندازه مصادیق عینی تر باشد مسائل با زمینه بهتر در بین همگان نهادینه می شود.

وی بیان کرد: گسترش انجمن ها و تشکل های مردم نهاد در موضوعات خاص نیز از کارکردهای دیگر سند وقف است، در برخی حوزه ها چون سلامت، مدرسه و... جریان واقفین هرچه سریع تر باشد محصول آن را زودتر می بینیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: فضای الگودهی به واقفان نیز مهم است، جریان الگوسازی وقف به توسعه کمی و کیفی وقف کمک می کند و این الگوها و نمادها در شکل متکثری در حال نمایان شدن است.

سازمان اوقاف به دنبال همکای با سایر دستگاه ها برای ارتقای وقف است

در ادامه این همایش حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه واقفان با خدا معامله می کنند، گفت: یاد و خاطره واقفان را گرامی می داریم و دست گرم آنها را می فشاریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با ارائه گزارشی از اقدامات این سازمان اظهار کرد: در این دوره کوتاه مدیریتی علاوه بر تلاش برای چابک سازی سازمان و اهتمام به نیت واقفان، در حوزه زنجیره های مواد غذایی و کشاورزی و تجهیزات پزشکی نیز ورود کرده ایم. به همین منظور تفاهم نامه هایی با وزارت خانه های بهداشت، مسکن و شهرسازی، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش و همچنین جهاد دانشگاهی مبادله شده است.

خاموشی با اشاره به فعالیت بقاع متبرکه در ایام محرم گفت: 500 هزار هیئت در اماکن روباز بقاع متبرکه و امامزادگان برای برپایی عزای سیدالشهدا و ایام صفر جانمایی شدند.

امضای تفاهم نامه جهاد دانشگاهی و اوقاف برای محصولات دامی و کشاورزی

در بخش پایانی این مراسم حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به امضای تفاهم نامه بین جهاد دانشگاهی و سازمان اوقاف و امور خیریه در موضوع محصولات دامی و کشاورزی گفت: در این تفاهم نامه سعی کردیم به موضوع فناوری تولید جنین های مرغوب دامی و همچنین رفع وابستگی به محصولات دامی بپردازیم.

وی ادامه داد: از آنجا که بخش قابل توجهی از محصولات دامی چون کره، گوشت و... به کشور وارد می شود به سمت فناوری تکثیر نژادهای مرغوب از دام ها رفته ایم، البته در زمینه تجاری سازی این دام ها نیازند منابع بودیم که با تفاهم نامه با سازمان اوقاف توانستیم به سمت خودکفایی در تولید محصولات دامی و تکثیر سریع دام برویم.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در بخش دیگری از تفاهم نامه به سمت تولید بذرهای کشاورزی رفتیم که بسیاری از آنها وارداتی و عمدتا گران قیمت هستند، اتفاقات خوبی در این زمینه در حال رخ دادن است، این محصولات که با عنوان بذرهای هیبریدی معروف است با کمک های رهبر معظم انقلاب و سازمان اوقاف در حال تولید است و در این فناوری به نتایج خوبی رسیدیم.

گفتنی است در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس جهاد دانشگاهی از سند ترویج فرهنگ وقف در کشور، پوستر جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری، سایت کتابخانه تخصصی وقف و فراخوان همایش وقف و سلامت رونمایی شد.

همچنین در این مراسم با حضور سید عباس صالحی از واقفین برتر کشور که از جمله می توان به واقف برگزیده استان کرمان یعنی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد تجلیل به عمل آمد.

لازم به ذکر است در این مراسم از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم رئیس کارگروه سند ارتقاء وقف به حجت الاسلام خاموشی و حکم دبیری آن به حجت الاسلام عادل ابلاغ شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در هفتصد و چهل و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر اینکه عوامل مختلفی در کاهش و یا افزایش جمعیت تاثیرگذار است، گفت: در مقوله جمعیت عوامل متعددی موثر است و بخش قابل توجهی از این عوامل فرافرهنگی است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این جلسه که با موضوع بحث و بررسی درباره پیش نویس سند جمعیت برگزار شد، با تاکید بر این مطلب افزود: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی به دلیل اهمیت مقوله جمعیت به شکل وسیع تری به این موضوع پرداخته است.

وی گفت: در مقوله جمعیت عوامل متعددی دخیل است و بخش قابل توجهی از این عوامل فرافرهنگی است و در تهیه پیش نویس سند جمعیت هم به موضوعات اقتصادی، اجتماعی و ... اشاره شده و حتما فرهنگ در این مسیر تنها راه حل نیست، ولی باید در حل مساله حضور و دخالت داشته باشد.

عضو شوای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیش نویس سند جمعیت ادامه داد: اعضای محترم شورای فرهنگ عمومی با دقت بیشتری به این پیش نویس توجه داشته باشند و نظرات خود درباره بخش های مختلف آن را ارائه دهند تا بتوانیم آن را نهایی و مصوب کنیم.

وی به طرح تعالی جمعیت و خانواده مجلس شورای اسلامی هم اشاره کرد و افزود: این طرح شامل 10 فصل است و بخش قابل توجهی از آن به موضوعات و عوامل اقتصادی، اداری، بیمه ای و ... در مقوله جمعیت اشاره کرده و یک فصل آن به فرهنگ اختصاص دارد و اعضای شورای فرهنگ عمومی کشور این طرح را هم لازم است که به طور دقیق مطالعه کنند تا بتوانیم با همکاری یکدیگر چند طرح قوی تر و با ضمانت اجرایی روشن تر در زمینه جمعیت تدوین و تصویب کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برخی از موضوعات مورد اشاره به پیش نویس سند جمعیت اشاره کرد و گفت: در این زمینه اطلاع رسانی برای مدیران میانی کشور که نقش موثر و ملموسی در بسیاری از دستورالعمل ها دارند ضرروی است. همچنین به تولید و توزیع مناسب محتوای انگیزشی هم در این حوزه نیاز داریم.

وی در عین حال تصریح کرد: فرهنگ جلب کمک های خیران در بخش ازدواج و باروری هم از اهمیت زیادی برخوردار است و باید آن را مورد نظر داشت و باید جریان کمک های خیران را به سمت موضوع باروری فعال تر کنیم. تقویت آموزش ها و مشاوره های موثر در حوزه باروری و تقویت فعالیت نهادهای مردمی در افزایش باروری با هدف تعالی خانواده هم از دیگر نکات مورد توجه است.

در ابتدای این جلسه سردار عبدالرضا آزادی معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین گزارشی از مجموعه اقدامات این سازمان در حوزه جمعیت ارائه کرد.

وی گفت: در این سازمان تلاش کردیم در زمینه جمعیت ابتدا وضعیت موجود را توصیف و تدابیر مقام معظم رهبری را در این حوزه دریابیم و علل وضعیت موجود را بررسی کنیم.

آزادی ادامه داد: در این حوزه اقدامات و راهبردهایی صورت گرفته است که از آن جمله می توان به تاسیس، توسعه و تقویت مهد مساجد با هدف کمک به والدین شاغل، ترویج تولید محصولات غذایی مرتبط با کشاورزی به صورت محدود در منزل، تهیه و تدوین بسته های فرهنگی آموزشی اصول و مشاوره با هدف افزایش جمعیت ویژه زوج های جوان، تشکیل کارگاه های آموزشی پیش، حین و پس از ازدواج، برگزاری جشنواره ها و تقدیر و تشویق و معرفی خانواده های چند فرزند و یا زوج های جوان دارای فرزند در محلات، آموزش اولیای دانش آموزان با رویکرد تاثیر خانواده بزرگ در سلامت و موفقیت از طریق مدارس در محلات، تشکیل شبکه رسانه جمعیت، تشکیل ستاد ویژه تامین اقلام اولیه بارداری و تولد نوزاد در محلات، تشکیل ستاد کمک به ازدواج آسان و تامین جهیزیه و اقلام ازدواج و ... اشاره کرد.

وی به راهبردهای این حوزه هم اشاره کرد و گفت: از جمله این راهبردها آگاه سازی و ایجاد باور در خانواده ها به ویژه زوج های جوان نسبت به فرزندآوری، کمک به کاهش طلاق در جامعه، کمک با افزایش تاب آوری و تحکیم خانواده و مطالبه تحقق سیاست های کلی جمعیت از دولت است.

در بخش دیگری از این جلسه خزعلی رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گزارشی درباره محورها و پیشنهادها در حوزه جمعیت ارائه کرد.

همچنین در این جلسه ناهیدی مشاور وزیر بهداشت در امور زنان و خانواده و برکاتی مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی در این زمینه ارائه کردند.

برکاتی گفت: درباره اقلامی که به طور رایگان برای پیشگیری از بارداری توزیع می شد، دستورالعملی با مشورت 84 انجمن علمی تهیه کردیم که در تابستان 98 نهایی، مهر 98 ابلاغ و در دی سال 98 اجرایی شد.

وی در عین حال تصریح کرد: بعد از این دستورالعمل اقلام رایگان قطع شد و در حال حاضر در هیچ یک از مراکز خدمات سلامت اقلام رایگان نداریم.

برکاتی در ادامه گزارشی از مجموعه اقدامات این وزارتخانه در حوزه بررسی سقط های غیر قانونی و همچنین غربالگری ارائه کرد.

در بخش دیگری از این جلسه منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گزارشی درباره طرح پیشنهادی تعالی جمعیت و خانواده ارائه کرد.

وی گفت: این طرح شامل 10 فصل است. فصلی از آن شامل تعریف گروه های هدف به صورت تخصصی و عمومی است. فصل دوم آن در حوزه فرهنگ سازی است. فصل دیگر آن تسهیلات اقتصادی و اشتغال است.

منتظری ادامه داد: فصل پنجم تسهیلات مرتبط با آموزش و پژوهش، فصل ششم امور بیمه ای و مسائل مالی، فصل هفتم تسهیلات حوزه بهداشت و درمان، فصل هشتم تسهیلات حوزه رفاهی و خدماتی، فصل نهم کاهش میزان طلاق و فصل دهم درباره ضمانت اجرایی است.

در بخش دیگری از این جلسه عابدینی مسئول تدوین سند جمعیت گزارشی از روند تدوین پیش نویس سند جمعیت ارائه کرد.

در پایان این جلسه برخی از اعضا نظرات و پیشنهادهای خود درباره پیش نویس سند جمعیت را ارائه کردند و مقرر شد اعضای شورایا فرهنگ عمومی سند پیشنهادی جمعیت را مطالعه و نظرات و پیشنهادهای نهایی خود را ارائه دهند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به شیوع کرونا و وضعیت اقتصادی کشور، به تبیین چگونگی کمک وقف به مردم در این شرایط پرداخت و گفت: هزار و 86 موقوفه درمانی برای مقابله با کرونا فعال است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

حجت السلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفت وگو با ایکنا، با بیان اینکه در شرایط کنونی که مردم با مشکلات اقتصادی و کرونا مواجه هستند، وقف می تواند نقش مهمی را در کمک به جامعه ایفا کند، گفت: در این مدت سعی کردیم نیات واقفان مبنی بر اطعام را به سمت غذای خشک سوق دهیم.

وی افزود: همچنین در ایام محرم و صفر برای واقفانی که قید روضه خوانی و پخت غذا در نیتشان برای وقف وجود داشت، سعی کردیم هنگام پخت غذا روضه خوانی انجام و غذا ها در بیمارستان ها و حاشیه شهر ها توزیع شود؛ لذا نیت اطعام به سمت و سوی تهیه و توزیع بسته های غذایی و بهداشتی با نیت تبرعات عام سوق داده شد.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی درباره کمک اوقاف به درمان کرونا نیز گفت: بیش از هزار و 86 موقوفه درمانی زیر نظر سازمان اوقاف و امور خیریه در حال حاضر زیر بار درمان کرونا قرار دارند که شامل 200 بیمارستان می شود. تمامی بیمارستان های وقفی نیز در استان تهران و سایر مراکز در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

وی بیان کرد: سازمان اوقاف از تمامی مجموعه های دانش بنیان حوزه سلامت که مورد تأیید وزارت بهداشت بوده اند حمایت کرده است. البته سعی کردیم به حوزه تجهیزات پزشکی و تأمین و به روزرسانی آن ها نیز وارد شویم. هنوز به حوزه دارو وارد نشده ایم، اما اگر به ما ابلاغ کنند این کار را انجام می دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی تأکید کرد: تجهیزات پزشکی باید به روز شوند. در این راستا تجهیزات تخت های بیمارستانی تابع وزارت بهداشت و موقوفات درمانی به روز شده اند. برای مثال با شیوع کرونا در جنوب تهران یک مجموعه نوساز وقفی درمانی کاملاً تجهیز و به منظور مقابله به کرونا فعال شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، یادآور شد: نهاد وقف مردمی است و فرهنگ خود را حفظ کرده و پیش رفته است. در موضوع وقفیات ما تابع نیت واقف و وقفنامه هستیم. بیش از 800 نیت وقف را مشخص کرده و درخت واره آن ها را ترسیم کرده ایم. در این راستا 15 نیت اصلی را شناسایی کرده ایم که هر سال وقف های جدید براساس این نیات را گزارش می کنیم.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن

ابراهیمی ترکمان در اجلاس مشورتی کشورهای عضو کنفرانس اسلامی با تأکید بر اینکه سکوت در برابر استکبار، خیانت به دنیای اسلام است، گفت: سازمان کنفرانس اسلامی به وظیفه خود در قبال فتوای علما در تحریم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی عمل کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در اجلاس مشورتی کشورهای عضو کنفرانس اسلامی که به میزبانی سازمان دیانت ترکیه برگزار شد، با تأکید بر اینکه جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به اتحاد و همبستگی نیاز دارد، گفت: جهان اسلام امروزه در برابر چالش هایی چون جهل، تفرقه، خشونت، افراط گرایی، اشغال گری، قتل و غارت و آزار بیگناهان و مظلومان به نام دین و مذاهب قرار گرفته در حالی که ادیان از این حرکت ها، مبری هستند.

وی ادامه داد: این حرکت ها توسط گروه های تروریستی که از سوی استکبار جهانی آمریکا و صهیونیسم پشتیبانی می شوند، صورت می گیرد تا چهره اسلام را در دنیا تخریب کنند و مبانی اسلامی را به تحریف بکشانند.

ابراهیمی ترکمان سکوت در برابر ظلم را مشارکت با ظالمان دانست و اظهار کرد: استکبار به دنبال ترویج موج اسلام هراسی، مسلمان هراسی و ایران هراسی است و سکوت مجامع بین المللی عامل ادامه ظلم دولت های استکبار خواهد بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: ما باید بتوانیم در برابر این چالش ها در سایه انتشار ویروس کرونا با یک اراده جدی مقاومت کنیم که این مهم مستلزم همکاری همه کشورهای عضو کنفرانس های اسلامی است.

وی همچنین، افزود: باید رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری همراه با مراکز و نهادهای فرهنگی و مؤسسات دینی و دانشگاهی در کشورهای اسلامی، این مسئولیت را به عهده گیرند و در این میان، نقش علماء بیشتر از همه مؤثرتر خواهد بود.

ابراهیمی ترکمان از فلسطین به عنوان مسئله مشترک جهان اسلام یاد کرد و سکوت جوامع بین المللی در برابر ظلم استکبار را خیانت به امت اسلامی و آرمان فلسطین دانست.

آزادسازی فلسطین با نقشه راه مقام معظم رهبری

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقشه راه مسأله فلسطین از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ما باید برای آزادسازی فلسطین از نقشه راه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) استفاده کنیم. یک، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین اباواجدادی خود. دو، برگزاری انتخابات با مشارکت مردم اصلی فلسطین؛ اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی. سه، تشکیل نظام سیاسی منتخب اکثریت براساس رفراندوم. چهار، تصمیم گیری از سوی نظام سیاسی منتخب اکثریت برای سایر ساکنین در فلسطین اشغالی که مردم اصلی آن محسوب نمی شوند.

ابراهیمی ترکمان در ادامه سخنانش، تأکید کرد: لازم است در برابر هر گونه خشونت و جریانات افراطی و تکفیری به خصوص در جهان اسلام مقاومت کنیم تا جهانی مملو از امنیت و صلح به وجود آوریم.

وی با اشاره به طرح پیشنهادی رییس جمهوری کشورمان با موضوع جهان عاری از خشونت و مبارزه با افراطی گری گفت: امیدواریم این ایده، با همت و اراده همه کشورهای جهان محقق شود و شاهد جهانی عاری از خشونت و افراط گرایی باشیم.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: با اینکه اسلام یک حرکت و نهضت معنوی و اخلاقی است، اما بدون شک اگر بخواهیم انسان متکامل را بسازیم باید کل طرح اسلامی را در نظر بگیرم؛ تصویری که در رابطه با اخلاق، اقتصاد و فرهنگ است.

وی یادآور شد: بی شک اقتصاد یک عامل مهمی است و مقام معظم رهبری در اجلاس بانک توسعه اسلامی اشاره کردند که توسعه اقتصادی جزء مهمی از طرح احیای اسلامی و محوری از محورهای خیزش اسلامی است تا بتوانیم جهان اسلامی با عزت و استقلال که حقوق امت اسلامی را رعایت کند، را بسازیم.

ابراهیمی ترکمان در پایان سخنانش، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای تحقق اهدافی که سازمان همکاری های اسلامی جهت ایجاد آینده روشنی برای جامعه اسلامی دنبال می کند، اعلام کرد.

انتهای پیام/ص

15:20 - 1399/07/29 / شماره : 758612 / تعداد نمایش : 188

air.ir/ZrqYRbr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تهران - ایرنا - رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، انجام نیت واقفان را اولویت اصلی این سازمان عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : نصیر نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه اوقاف ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی روز سه شنبه در آیین رونمایی از سند ارتقای فرهنگ وقف افزود: قدردان واقفان، خیرین و نیکوکاران هستیم.

وی با گرامیداشت فرارسیدن هفته وقف(24 مهر تا دوم آبان ماه) و تبریک آن به واقفان و همکاران سازمان اوقاف اظهار داشت: از دیگر برنامه های سازمان اوقاف چابک سازی و نیز مشارکت و تعامل هر چه بیشتر با مراکز دانش بنیان است.

خاموشی همچنین با قدردانی از رسانه های عرصه وقف و دستگاهها و وزارتخانه ها گفت: از دیگر اقدامات سازمان اوقاف در شرایط کرونایی تولید و توزیع بیش از یک میلیون بسته غذایی بین نیازمندان است.

رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه تهیه هر بسته غذایی حدود 300 هزار تومان هزینه در برداشته، افزود: طی این مدت همچنین 15 میلیون ماسک و 6 میلیون لیتر مواد شوینده نیز در بقاع متبرکه تولید و توزیع شده است.

به گزارش ایرنا، در مراسم سند ارتقای فرهنگ وقف، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز جمعی از مسئولان حضور داشتند.

این مراسم به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به تشریح برنامه ای سازمان پرداخت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران-مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه از ثبت بیش از 600 وقف جدید در یک سال گذشته خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

به گزارش سرویس دین وزندگی ، حجت الاسلام سید محمدکاظم موسوی متقی در گفتگو با خبرگزاری رضوی با بیان اینکه دهه وقف فرصتی برای تکریم و تجلیل از سنت حسنه وقف، یادگار ماندگار نیاکان و گذشتگان است ، گفت : تلاش ما این است در این دهه که سنت حسنه وقف را بیش از پیش به مردم معرفی کنیم تا آثار ، خدمات و برکات نهاد وقف در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و عمران و آبادانی شهرها به جامعه را معرفی و اعتماد مردم به وقف و سازمان اوقاف را بالا ببریم. وی ادامه داد : یکی از برنامه های ثابت که هر ساله در دهه وقف برگزار می شود، همایش تکریم از واقفین جدید است که امسال به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار خواهد شد .
حجت الاسلام موسوی متقی بیان کرد : این همایش هرساله به صورت ملی و با جمعیت 500 نفره از استان ها برگزار می شد که امسال به دلیل شیوع کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی به صورت ارتباط تصویری با استان ها برگزار خواهد شد.
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد : همایش یاوران وقف امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت ویدئو کنفرانسی با 31 استان برگزار می شود و در این مراسم از 35 نفر واقف در استان های مختلف و 20 نفر از اصحاب وقف یعنی متولیان و مدیران موقوفات و کسانی که در ترویج فرهنگ وقف تلاش می کنند تجلیل می شوند که کمتر از 10 نفر از آنها در مراسم تهران حضور دارند و بقیه در استان های مختلف هستند .

ثبت بیش از 600 وقف جدید در کشور
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه از آبان 98 تاکنون (دهه وقف پارسال) بیش از 600 وقف در کشور ثبت شده است گفت: برخی از این وقف ها بسیار شاخص است و با موضوعات و نیاز روز جامعه گره خورده است .حجت الاسلام سید محمدکاظم موسوی متقی با اشاره به تاریخ وقف در کشور گفت : وقتی تاریخ وقف را مرور می کنیم قدیمی ترین آنها مربوط به 700 تا 800 سال قبل برمی گردد. وی تصریح کرد : در دوره های صفوی ، سلجوقی ، قاجار و پهلوی اول و دوم واقفان با توجه به نیاز روز جامعه وقف می کردند به طور مثال در دوره قاجاریه بهداشت عمومی بسیار مهم بود و حمام های عمومی در این دوره بسیار وقف شد. موسوی ادامه داد : در دوره صفویه بحث علم و دانش مورد توحه بوده است و حوزه های علمیه و مدارس در شهرهای مختلف در این دوره وقف شدند، مساجد در قرون مختلف مورد توجه بودند بطور مثال گوهرشاد در دوره سلجوقیان وقف شده است. مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه در کل کشور 190 هزار موقوفه ثبت شده است بیان داشت : با توجه به نیاز روز جامعه امروز ازدواج ، اشتغال ، تولید علم و فناوری و مبارزه با آسیب های اجتماعی است و دو ماه قبل واقفی 9 واحد مسکونی را وقف کرد و شرط کرد که زوج های جوان بدون منزل دو سال در این واحد ها بمانند و اگر کسی بچه دار شد این زمان تمدید شود .

نشست های تخصصی با استادان و نخبگان برای ترویج وقف
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین اظهار کرد: نشست های تخصصی با حضور استادان، فرهیختگان و نخبگان به صورت تخصصی در هر حوزه و با هدف تولید علم و ارائه راهکار برای برنامه های بعدی سازمان اوقاف برگزار می شود . حجت الاسلام موسوی متقی تصریح کرد : این جلسات با حضور کمتر از 10 نفر از کارشناسان با رعایت پروتکل های بهداشتی در موضوعات مختلف همچون موسسات خیره و نهاد وقف ، موسسات قرآنی، روابط عمومی ها ، موضوعات اقتصادی و .. برگزار می شود. حجت الاسلام موسوی متقی ادامه داد: به طور مثال موقوفه های قرآنی سهمی کمتر از 2 درصد در کشور دارند و نسبت به دیگر نیات کمتر هستند اما با جلسات برگزار شده اتفاق های خوبی افتاد همچون وقف های مشارکتی که نمونه آن در خراسان رضوی رقم خورد.
حجت الاسلام موسوی متقی گفت: یکی دیگر از برنامه های دهه وقف تولیداتی است که با همکاری صدا وسیما ، فضای مجازی و بصورت مکتوب در حوزه وقف منتشر می شود که مهر مانا و حس مشترک از این برنامه هاست .

به گزارش سرویس دین وزندگی ، حجت الاسلام سید محمدکاظم موسوی متقی در گفتگو با خبرگزاری رضوی با بیان اینکه دهه وقف فرصتی برای تکریم و تجلیل از سنت حسنه وقف، یادگار ماندگار نیاکان و گذشتگان است ، گفت : تلاش ما این است در این دهه که سنت حسنه وقف را بیش از پیش به مردم معرفی کنیم تا آثار ، خدمات و برکات نهاد وقف در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و عمران و آبادانی شهرها به جامعه را معرفی و اعتماد مردم به وقف و سازمان اوقاف را بالا ببریم. وی ادامه داد : یکی از برنامه های ثابت که هر ساله در دهه وقف برگزار می شود، همایش تکریم از واقفین جدید است که امسال به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار خواهد شد .
حجت الاسلام موسوی متقی بیان کرد : این همایش هرساله به صورت ملی و با جمعیت 500 نفره از استان ها برگزار می شد که امسال به دلیل شیوع کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی به صورت ارتباط تصویری با استان ها برگزار خواهد شد.
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد : همایش یاوران وقف امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت ویدئو کنفرانسی با 31 استان برگزار می شود و در این مراسم از 35 نفر واقف در استان های مختلف و 20 نفر از اصحاب وقف یعنی متولیان و مدیران موقوفات و کسانی که در ترویج فرهنگ وقف تلاش می کنند تجلیل می شوند که کمتر از 10 نفر از آنها در مراسم تهران حضور دارند و بقیه در استان های مختلف هستند .

ثبت بیش از 600 وقف جدید در کشور
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه از آبان 98 تاکنون (دهه وقف پارسال) بیش از 600 وقف در کشور ثبت شده است گفت: برخی از این وقف ها بسیار شاخص است و با موضوعات و نیاز روز جامعه گره خورده است .حجت الاسلام سید محمدکاظم موسوی متقی با اشاره به تاریخ وقف در کشور گفت : وقتی تاریخ وقف را مرور می کنیم قدیمی ترین آنها مربوط به 700 تا 800 سال قبل برمی گردد. وی تصریح کرد : در دوره های صفوی ، سلجوقی ، قاجار و پهلوی اول و دوم واقفان با توجه به نیاز روز جامعه وقف می کردند به طور مثال در دوره قاجاریه بهداشت عمومی بسیار مهم بود و حمام های عمومی در این دوره بسیار وقف شد. موسوی ادامه داد : در دوره صفویه بحث علم و دانش مورد توحه بوده است و حوزه های علمیه و مدارس در شهرهای مختلف در این دوره وقف شدند، مساجد در قرون مختلف مورد توجه بودند بطور مثال گوهرشاد در دوره سلجوقیان وقف شده است. مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه در کل کشور 190 هزار موقوفه ثبت شده است بیان داشت : با توجه به نیاز روز جامعه امروز ازدواج ، اشتغال ، تولید علم و فناوری و مبارزه با آسیب های اجتماعی است و دو ماه قبل واقفی 9 واحد مسکونی را وقف کرد و شرط کرد که زوج های جوان بدون منزل دو سال در این واحد ها بمانند و اگر کسی بچه دار شد این زمان تمدید شود .

نشست های تخصصی با استادان و نخبگان برای ترویج وقف
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین اظهار کرد: نشست های تخصصی با حضور استادان، فرهیختگان و نخبگان به صورت تخصصی در هر حوزه و با هدف تولید علم و ارائه راهکار برای برنامه های بعدی سازمان اوقاف برگزار می شود . حجت الاسلام موسوی متقی تصریح کرد : این جلسات با حضور کمتر از 10 نفر از کارشناسان با رعایت پروتکل های بهداشتی در موضوعات مختلف همچون موسسات خیره و نهاد وقف ، موسسات قرآنی، روابط عمومی ها ، موضوعات اقتصادی و .. برگزار می شود. حجت الاسلام موسوی متقی ادامه داد: به طور مثال موقوفه های قرآنی سهمی کمتر از 2 درصد در کشور دارند و نسبت به دیگر نیات کمتر هستند اما با جلسات برگزار شده اتفاق های خوبی افتاد همچون وقف های مشارکتی که نمونه آن در خراسان رضوی رقم خورد.
حجت الاسلام موسوی متقی گفت: یکی دیگر از برنامه های دهه وقف تولیداتی است که با همکاری صدا وسیما ، فضای مجازی و بصورت مکتوب در حوزه وقف منتشر می شود که مهر مانا و حس مشترک از این برنامه هاست .

لینک خبر :‌ خبرگزاری رضوی

خبرگزاری ایسنا: کدام یک از مدیران فرهنگی از همکاران من خبر دارند که یکی در خانه شال می دوزد و دیگری ترشی می اندازد و می فروشد، یکی از اسنپ سردرآورده و یکی دیگر از آژانس املاک، یکی پرستار بچه شده و یکی دیگر میوه خشک می کند... این است عاقبت بچه هایی که درس تئاتر خواندند؟!

این جملات بخشی از درددل های الهام شعبانی، بازیگر تئاتر و طراح لباس است.

او که از وضعیت نابسامان هنرمندان این رشته اندوهگین و عصبی است، در گفتگو با ما گلایه های خود را از بلاتکلیفی هنرمندان تئاتر، اقتصاد لرزان این هنر و ضعف مدیریت ها مطرح کرد.

شعبانی در آغاز با انتقاد از تعطیلی تئاتر و سینما گفت: ما هم می دانیم وضعیت کشورمان چقدر خطرناک است، ما هم خبر داریم هر روز آمار مبتلایان به کرونا بالاتر می رود ولی آیا این خطرات فقط در تئاتر و سینما وجود دارد؟! آیا درهیچ فضا و مراسم دیگری ویروس کرونا منتقل نمی شود؟!

او تاکید کرد: کسی با تعطیلی مشکل ندارد ولی به این شرط که عمومی باشد نه اینکه این وسط فقط زورشان به هنرمندان برسد در حالیکه همه مشاغل به کار خود ادامه می دهند و از آن بدتر محدودیتی برای سفر هم قائل نمی شوند و دور روز تعطیلی که باشد، همه به جاده می زنند و در این بین، فقط هنرمندان تئاتر هستند که زندگی شان روی هواست.

این بازیگر سپس انتقادات خود را متوجه مدیران فرهنگی کرد و افزود: کسی که بر صندلی مدیریت تکیه می زند باید مسئولیت پذیر و متعهد باشد ولی سوال من این است، مدیر قبلی تئاتر چرا به محض بالا گرفتن مشکلات، استعفا داد؟ مگر می شود کار را نیمه کاره رها کرد؟ مگر منِ بازیگر می توانم وسط اجرای نمایش، به خاطر فروش پایین، از بازی کردن کناره گیری کنم؟!

شعبانی با گلایه از عملکرد مدیر فعلی مرکز هنرهای نمایشی افزود: مدیر تئاتر چرا با ستاد مقابله با کرونا جلسه نمی گذارد؟ چرا به آنان توضیح نمی دهد که هنرمندان تئاتر از بیکاری و بی پولی به مرز جنون و افسردگی رسیده اند؟ چرا آنان را قانع نمی کند که تمام پروتکل های بهداشتی در تئاتربیش از هر جای دیگری رعایت می شود؟ چرا به آنان نمی گوید که فقط با تعطیلی تئاتر که دردی دوا نمی شود؟! وظیفه مدیر تئاتر است که در این وضعیت اضطراری، با سازمان برنامه و بودجه یا دولت رایزنی کند و برای هنرمندان تئاتر حقوق ایام بیکاری بگیرد. مدیریت یعنی رسیدگی به این امور.

بازیگر نمایش قند خون اضافه کرد: به عنوان یکی از اعضای خانواده تئاتر می گویم که وظیفه مدیر مرکز هنرهای نمایشی پیگیری این امور است و مدیریت یعنی پذیرش این مسئولیت ها نه اینکه مدام با اصناف گوناگون جلسه بگذارند و فقط بگویند چشم ؟! این همه چشم که در 7 ماه مدیریت شان گفتند بالاخره به کجا رسید؟ کی عملی می شود؟ چه دردی از ما دوا کرد؟

او با اشاره به ابتلای قادر آشنا مدیر اداره کل هنرهای نمایشی به کرونا افزود: خبر داده اند که آقای آشنا کرونا گرفته. از بیماری هر کسی نارحت می شوم. حالا هم با اینکه از مدیریت ایشان گله مند هستم، امیدوارم زودتر سلامتی شان را به دست آورند ولی این امید را هم دارم که دست کم در این دوران خانه نشینی و قرنطینه، کمی به وضعیت بچه های تئاتر فکر کنند، در تمام مدتی که ایشان و دیگر شاغلان، حقوق ماهانه خود را دریافت می کرده اند، بخش زیادی از خانواده تئاتر بدترین روزها را سپری کرده اند.

این بازیگر اضافه کرد: همه تئاتری ها که مشهور نیستند که برای کار در سریال دعوت شوند. بسیاری از هنرمندان تئاتر فقط از این راه زندگی می کنند و حالا ماه هاست که هیچ درآمدی نداشته اند، آن هم در بدترین شرایط اقتصادی. ولی کدام یک از مدیران فرهنگی خبر دارند که بچه های تئاتری چه شب هایی را با فریادهای بی صدا صبح کرده اند، می دانند چند ازدواج به خاطر شرایط سخت اقتصادی به طلاق رسیده است. مدیرانی که حقوق ماهانه خود را دریافت می کنند که از دل بچه های تئاتر خبر ندارند.

این طراح لباس با ابراز تاسف از تبعیض هایی که در تعطیلی مشاغل در دوران کرونایی وجود دارد، ادامه داد: اگر سینما و تئاتر تعطیل است، چرا کارمندان تمام زیر مجموعه های وزارت ارشاد در محل کار خود حاضر می شوند؟ آیا کرونا فقط در سالن های سینما و تئاتر منتقل می شود؟!

شعبانی با اشاره به شفاف سازی های مالی که در این مدت صورت گرفته که به موجب آن مشخص شده است هر گروه نمایشی چه مبلغی کمک هزینه دریافت کرده ، ادامه داد: اگر اهل شفاف سازی هستند، همان طور که لیست کمک هزینه ها را منتشر کردند، مشخص کنند که بودجه امسال تئاتر در چه بخش هایی هزینه شده است.

این هنرمند افزود: اوایل سال از طرف بنیاد مستضعفان و به واسطه خانه تئاتر کارت هدیه ای 1 میلیون تومانی به اعضای خانه تئاتر اهدا شد. به جز آن سبد کالایی هم از طرف شهرداری در نظر گرفته شد ولی واقعا چه کسی می تواند هشت ماه با این کمک ها زندگی کند؟!

شعبانی با اشاره به پروژه گذر هنر که حد فاصل بین تئاتر شهر و تالار وحدت است، اضافه کرد: در این فضا پیرمردها و پیرزن ها می نشینند و گپ می زنند. گاهی هم بچه ها توپ بازی می کنند ولی می شد در این فضا که اسمش گذر هنر است، غرفه هایی برای هنرمندان تئاتر در نظر بگیرند؛ غرفه هایی برای اجرای نقالی، خیمه شب بازی، نمایش عروسکی یا اینکه در این فضای باز نمایش های خیابانی اجرا شوند. مساله اقتصادی یک چیز است و افسردگی ناشی از بیکاری یک چیز دیگر ولی می شد با این شیوه، دست کم افسردگی تئاتری ها را کمتر کنند.

او از وضعیت ممیزی به عنوان دیگر مشکل هنرمندان تئاتر صحبت کرد و توضیح داد: خود من برای اجرای نمایشم چهار بار بازبینی رفتم تا اینکه مجوز گرفتم و قرار شد از 20 فروردین اجرایم را آغاز کنم که تئاتر تعطیل شد. در صورتی که شخصا 40 میلیون تومان از جیب، گذاشته بودم. ولی چه کسی پاسخگوست؟! بعد از بازگشایی تئاتر هم امکان اجرا نداشتم چون شیوه اجرایی من به گونه ای است که هفت هشت نفر باید زیر حریر بازی کنند که در وضعیت کرونایی، شدنی نیست ولی آیا هیچ خسارتی نباید به من پرداخت شود؟!

این بازیگر ابراز تاسف کرد: وقتی جلوی اجرای یک نمایش گرفته می شود، یعنی منبع درآمد یک گروه قطع شده است. اینها نکاتی است که هرگز به آن توجه نمی شود. خود من اگر الان در پروژه های تصویری نبودم، چه باید می کردم؟!

الهام شعبانی در پایان سخنان خود گفت: اگر قرار به تعطیلی تئاتر است، خب بگویند که ما هم تکلیف خود را بدانیم، دنبال کار دیگری برویم وتئاتر شهر را هم موزه کنیم.

لینک خبر :‌ برترین ها
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با برگزاری سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پیامی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با شروع بخش های مختلف جشنواره موسیقی جوان، پیامی را منتشر کرد.

در پیام محمد اله یاری آمده است:

جشنواره ملی موسیقی جوان فرصت مغتنمی برای بیان احساسات و عواطف لطیف جوانان است و امکان شناخت بهتر وضعیت موسیقی و ظرفیت های هنرمندان و جوانان و اجرای آثارشان را فراهم می کند.

این جشنواره با محوریت موسیقی نواحی، دستگاهی و کلاسیک که بنیان و اعتبار فرهنگی دارند، بستر مناسبی است تا داشته های ارزشمند هنری جوانان بیان و با نگاه و نظر استادان و هنرمندان پیشکسوت صیغل یابد. جوانانی که جریان آینده موسیقی کشور با حضور و هنر آنان پیش می رود.

جشنواره ملی موسیقی جوان راهی روشن به آینده موسیقی ایران است که به شایستگی می تواند هویت فرهنگی، دینی و موسیقایی ما و پویایی جوانان را در موسیقی ارائه کند. اعتبار و جایگاه جشنواره با مشارکت و همراهی استادان شاخص موسیقی در داوری و روند منظم برگزاری جشنواره تثبیت شده است.

چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان علی رغم شیوع ویروس کرونا با استقبال و اشتیاق هنرمندان جوان با شیوه ای دیگر برگزار می شود و تجربه ای متفاوت را در این رویداد رقم می زند.

فرصت را مغتنم می شمارم و از تلاش های دبیر محترم جشنواره، داوران فرهیخته و همکارانم در دبیرخانه و ستاد اجرایی و پشتیبانی جشنواره قدردانی می کنم.

کد خبر 5053027

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کشوادی گفت: چرا اول مترو را تعطیل نمی کنند و بعد سراغ تئاتر بیایند تا ما هم دلخوش باشیم که در تعطیلی ها جزو اولین ها نیستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : شفاف بولتن نیوز افکار نیوز

ساشا کشوادی کارگردان تئاتر درباره وضعیت این هنر در این روز ها به خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: با توجه به شرایط موجود، گروه ما نه تنها ضرر نکرده، بلکه با 22 میلیون فروش رکورد خوبی را در 9 شب ابتدایی از خود به جا گذاشته است. طبیعتا به خاطر سختی کار، تعداد بازیگر ان و ساعت تمرین، آسیب روحی که متوجه بازیگر ها می شود بیشتر از ضرر مالی است.

وی افزود: دومین بار است که به هنرمندان کار اولی اعتماد می کنم و خوشبختانه جواب خوبی گرفته ام و از بازی آن ها راضی هستم. کاراولی ها انعطاف پذیری بالایی دارند و به حرف کارگردان خوب گوش می کنند.

کشوادی تشریح کرد: معمولا نمایش های طولانی مدت در شب های اول اجرا استقبال زیادی ندارند، زیرا مردم تبلیغ کلامی را بیشتر دوست دارند، در نتیجه زمانی برای دیدن نمایش می آیند که از دوستان خود تعریف آن را شنیده باشند؛ و من از روز دهم به بعد منتظر تماشاچی هستم. قطعا در 9 شب بعدی اجرا ضرر خواهیم کرد چون انسجام گروه، تیزر و پلن های تبلیغاتی از بین رفته است. کار گروه ما ضرر زیادی نداد، ولی پتانسیل سود خوب را داشت که وضعیت پیش آمده جلوی این اتفاق را گرفت.

وی درباره تست کرونای بازیگران مرگ مشکوک گفت: 35 بازیگری که در نمایش مرگ مشکوک ایفای نقش می کنند به دو گروه تقسیم می شوند که به صورت مجزا و در روز های متفاوت روی صحنه می روند. همگی تست کرونا دادیم و الحمدالله جواب منفی بوده است؛ در صورتی که اگر در خیابان 35 نفر را به صورت رندم جدا کنیم قطعا یکی از آن ها ناقل کروناست.

این کارگردان در انتقاد به تعطیلی تئاتر بیان کرد: چرا اول مترو را تعطیل نمی کنند و بعد سراغ تئاتر بیایند تا ما هم دلخوشی داشته باشیم و بدانیم همیشه در تعطیلی ها اولین نیستیم. چرا کافه ها باز هستند، ولی تئاتری که همه دستورالعمل ها را رعایت کرده است باید تعطیل باشد؟ در صورتی که تماشاچی تئاتر یه لحظه ماسکش را درنمی آورد.

این کارگردان تئاتر درباره رعایت دستورهای اجرایی در سالن گفت: مسئولین سالن دیوار چهارم قبل از ورود تماشاچی کل سالن را ضد عفونی می کنند و هنگام ورود به دستانشان الکل زده می شود و اگر ماسک نداشته باشند به صورت رایگان ماسک دریافت می کنند و اگر در طول اجرا ماسک را دربیاورند تذکر می گیرند.

وی افزود: خیلی تلخ است که گروهی سه ماه تمرین کنند و نزدیک اجرا تعطیل شوند. بچه های اجرا از لحاظ ذهنی اذیت می شوند؛ شنبه تمرین کردیم که برای یکشنبه اجرا داشته باشیم، ولی شب اعلام کردند که تعطیلی تئاتر ادامه دارد. اگر واقعا مشکل اصلی کرونا، تئاتر باشد با تعطیلی یک هفته ای مشکل حل نخواهد شد؛ پس از ابتدا بگویند که یک ماه مراکز فرهنگی تعطیل هستند و ما را از بلاتکلیفی نجات دهند.

کارگردان مرگ مشکوک درباره موضوع این نمایش گفت: مرگ مشکوک یک طنز اجتماعی و روایت گر ماجرای یک باغ وحشی است که نگهبان آن به قتل می رسد. این نگهبان که به آقا ذبیح معروف است قبلا همه حیوانات را اذیت کرده تا اینکه کشته می شود و بازپرس همه ی حیوانات را بازجویی می کند که هر کدام از آن ها در حین بازجویی از مشکلات خود هم حرف می زنند.

وی افزود: چهار پنج سال پیش خیلی نگران تئاتر بودیم شاید یکی از دلایل آن کیفیت پایین کار ها و یکی هم سختگیری زیاد نسبت به متن ها و نمایش نامه های تئاتر بود. به مرور ممیزی ها خیلی کمتر شد و تماشاچی با وجود وضعیت سخت معیشتی برای دیدن تئاتر وقت می گذاشت، ولی الان سیاست هایی بکار گرفته می شود که هر بار باید نمایش خوانده و مجوز صادر شود. امسال متنی که 20 بار روی صحنه اجرا داشته است و حتی یک ممیزی نداشت، الان با 9 ممیزی مواجه شده است.

کشوادی در پایان تصریح کرد: در مرگ مشکوک شعر رضا یزدانی را می خوانیم که مجوز دارد و در کنسرت هایش اجرا می شود، ولی برای نمایش ما می گویند که متن شعر سیاسی است و ممیزی زدند. با وجود این سیاست ها اهالی تئاتر دلسرد می شوند و وقتی نویسنده می خواهد متنی بنویسد دائم باید به فکر ممیزی ها باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

شهاب شریفی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون تعطیلی دوباره سالنهای تئاتر به دلیل شیوع بیماری کرونا گفت: از نظر من هم سلامتی جامعه در اولویت قرار دارد اما باید دید با بسته شدن سالنهای تئاتر که در سه ماهه بعد از بازگشایی هم تماشاگر چندانی نداشتند تا چه سلامتی را به جامعه بر می گرداند.

وی در همین راستا ادامه داد: بدون شک هیچکدام از ما راضی نیستیم که هنرمندان و تماشاگران تئاتر به بیماری کرونا مبتلا شوند اما نکته آنجاست که آیا بیرون از محیط سالن نمایش همه چیز بهداشتی بوده و تمامی پروتکلها رعایت می شوند؟ طبیعتا آنچه مشخص است آن است که اگر با تعطیلی مشکل کرونا حل می شود ما باید شاهد تعطیلی تمامی مراکز و مشاغل پرخطر باشیم.

طراح صحنه نمایش جیرجیرک با اشاره به لطمات فراوانی که تئاتر طی ماه های گذشته متحمل شده اضافه کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که تعطیلی یکباره سالنهای تئاتر به قشر عرصه نمایش زده این است که ما هیچ برنامه ریزی درستی را در پیش نداریم. به فرض مثال قرار است از یکشنبه اجرایمان شروع شود و حتی برای آن بلیت هم می فروشیم اما شنبه صبح اعلام می کنند که یک هفته دیگر تعطیل شده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: تصور کنید که یک گروه جوان تئاتری با سختی تمام هزینه های تبلیغات را فراهم می کند و بنا به یک برنامه ریزی برای جذب مخاطب شروع به تبلیغ می کند اما به یکباره با سه هفته تعطیلی روبرو می شود، بدون شک تمامی آنچه تا آن زمان تبلیغ کرده نابود شده و دوباره باید وارد فاز تبلیغات شود که آن هم هزینه بردار است.

مجری طرح نمایش عناصر خودسر افزود: از نظر من اگر می خواهند تئاتر را تعطیل کنند کمی زودتر اطلاع دهند و یا بگویند تا تاریخی مشخص تئاتر تعطیل است، اینکه تعطیلات را هفتگی و در دقیقه نود اعلام می کند علنا سرمایه یک گروه تئاتری را نابود می کند، از سویی سالنها هم متضرر می شوند و تمامی برنامه ریزی هایشان به هم می ریزد.

وی با اشاره به نبود برنامه ریزی در تئاتر امروز اضافه کرد: شخصا در حال حاضر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بیشتر از پنچ پروژه مشارکت دارم، اما نکته آنجاست که برای هیچکدام از این پروژه نمی توانیم برنامه ریزی کنیم، آینده پیش روی ما برای اجرای آثار کاملا تیره و تار است و متاسفانه هیچ نهادی هم پاسخگوی ضرر ما نیست.

طراح صحنه نمایش هجوم در همین راستا تاکید کرد: به عنوان مثال یک گروه تئاتری برای ساخت دکور و یا سایر موارد صحنه ای برآوردی را در نظر می گیرد، اما با توجه به وضع اقتصادی موجود هر روز قیمت تمام شده آن برآورد افزایش می یابد، این در حالی است که با سالن نمایش وارد قرارداد شده و راهی جز اجرا بردن اثر ندارد، لذا باید در نهایت با چندین برابر قیمت اولیه اثر را اجرایی کند.

وی نبود حمایت از نسل جوان در وضعیت فعلی را ناگوار خواند و افزود: سال پیش در چنین زمانی سلبریتی ها و چهره های سینمایی سالنهای تئاتر را پر کرده بودند، حال که تئاتر اجرا کردن از لحاظ مالی و جسمی ریسک زیادی دارد همه این چهره ها زیر پای تئاتر را خالی کرده اند و تنها جوانان به راهشان ادامه می دهند. صحبت اینجاست که حالا که جوانان پای این هنر ایستاده و از جانشان مایه می گذارند باید از آنها حمایت کرد.

طراح صحنه و مجری طرح نمایش حصار ادامه داد: شخصا در پروژه ای حضور داشته ام که از اسفند ماه سال گذشته متوقف شده است، این اثر باید در یکی از تماشاخانه های خصوصی که تاکنون تعطیل بوده روی صحنه برود، ما تمامی هزینه ها را متقبل شده ایم اما ماه ها از زمان اجرایمان می گذرد و تئاتر همچنان تعطیل است، چه کسی به واقع می خواهد ضرر مالی و زمانی که بر کل گروه وارد شده را پرداخت کند؟.

وی تعطیلی یک جانبه تئاتر را ناعادلانه خواند و اظهار کرد: ما یا تئاتر را می خواهیم یا نه، اگر هر روز آن را تعطیل می کنیم باید برایش گزینه جایگزین داشته باشیم، چرا در میان تمامی مشاغل تعطیلات صرفا گریبان تئاتر و سینما را گرفته است، اگر در فهرست محدودیت ها برخی مشاغل قرار دارند چطور آنها می توانند به کارشان ادامه دهند؟. وضعیت تئاتر پیش از تعطیلات کرونایی هم چندان جالب نبود که حالا بخواهد شاهد تغییری اساسی شود.

شریفی با اشاره به تمرین گروه های جوان برای اجرای آثارشان در شرایط فعلی خاطرنشان کرد: شخصا در چند گروه هستم که مشغول تمرین هستند، همه این گروه ها قرار بود مهر و آبان اجرا بروند اما تعطیلات گریبان آنها را گرفته است، نکته آنجاست که تا کی باید تمرین کنند و چه کسی هزینه این تمرینات را متقبل می شود؟ اگر هم بخواهند تمرین را متوقف کنند شدنی نیست زیرا تئاتر هنری پویا و نیازمند تمرینات منسجم تا زمان اجراست. در این میان نکته جالب آنجاست که با وجود وضعیت اسفبار تئاتر مدیران فرهنگی بر برگزاری جشنواره تئاتر فجر اصرار دارند، چطور می شود جشنواره را برگزار کنیم وقتی که کلیت تئاتر تعطیل است، از نظر من برگزاری سمبلیک یک جشنواره برای هنری که ماه ها تعطیلی را پشت سر گذاشته اقدامی بیهوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تهران- ایرنا- مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابتلا به بیماری کرونا و داشتن علائم خفیف، قرنطینه کرد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از اداره کل هنرهای نمایشی، نتیجه آزمایش کرونا قادر آشنا اواخر هفته گذشته، بدون بروز علائم آشکار این بیماری، مثبت اعلام شد. مدیرکل هنرهای نمایشی از ابتدای هفته جاری در قرنطینه خانگی به سر می برد. حال عمومی این مدیر هنری رضایت بخش است و علائم این بیماری همچنان به صورت خفیف در او وجود دارد.

ویروس کرونا موسوم به کوید 19 اواسط ماه دسامبر 2019 (اذر 98) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه 21 اسفند 98 در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه همه گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، ارزیابی های این سازمان ویروس کرونا را همه گیر جهانی شناسایی و اعلام می کند.

این بیماری تا لحظه تنظیم خبر بیش از 40 میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است که از این تعداد بیش از یک میلیون و یکصدهزار نفر درگذشته اند. در ایران نیز که شواهدی از ابتلا به بیماری از دوم اسفند 98 گزارش شد، تاکنون بیش از 534 هزار نفر مبتلا شده و بیش از 30 هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری درگذشتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شیوه نامه اعطای تسهیلات قرض الحسنه معاونت امور هنری با عاملیت صندوق کارآفرینی امید منتشر شد.

شیوه نامه اعطای تسهیلات قرض الحسنه معاونت امور هنری (موضوع تبصره 18 قانون بودجه کل کشور) با ذکر جزئیات شرایط مربوط به حوزه نمایش منتشر شد.

این شیوه نامه در راستای اعطای تسهیلات با کارمزد 4 درصد با عاملیت صندوق کارآفرینی امید به منظور ایجاد انگیزه برای کارآفرینان و با هدف تثبیت فرصت های شغلی و حمایت از فعالان هنری تنظیم شده است.

متقاضیان مشمول این شیوه نامه شامل کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی بخش های خصوصی و تعاونی در حوزه فعالیت های اقتصاد هنر دارای مجوز رسمی یا فعالیت شاخص و مورد تایید حوزه های تخصصی ادارات کل این معاونت شامل نمایش ، آموزش ، موسیقی ، تجسمی و مد و لباس است.

مشمولین بخش نمایش شامل موارد زیر است:

1- گروه هایی که دارای مجوز نمایش بوده و اجرای آن ها متوقف شده است. (در حال اجرا)

2- گروه هایی که در حال آماده سازی برای اجرا بوده و فعالیت آن ها متوقف شده است. (در حال تولید)

3- گروه های خیابانی، آیینی و تعزیه که براساس قرارداد و توافق جداگانه (نهادهای عمومی) آماده اجرا بوده اند.

4- گروه ها و کانون های سرگرمی های نمایشی که مجوز اجرا و تولید دریافت کرده و یا در مسیر دریافت بوده اند.

5- تماشاخانه های دارای اجرای عمومی مستمر (در شش ماهه دوم سال 1398)

سامانه الکترونیکی برخط مستقر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرس www.tohfeh.farhang.gov.ir برای اجرا و نظارت بر حسن اجرای برنامه های موضوع این تفاهم نامه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در آن، تمام اطلاعات مربوط به مراحل پذیرش، بررسی و پرداخت تسهیلات به طرح های موضوع این شیوه نامه ثبت شده است.

پی دی اف شیوه نامه اعطای تسهیلات قرض الحسنه معاونت امور هنری پیوست خبر شده است.

شیوه نامه اعطای تسهیلات قرض الحسنه معاونت امور هنری با عاملیت صندوق کارآفرینی امید

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
مسئولان فکر می کنند ما دورهمی کار می کنیم و هر زمان که صلاح دانستند، می توانند کارمان را تعطیل کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : اصلاحات پرس ایران اکونومیست بانی فیلم

این جمله را اوشان محمودی می گوید؛ یکی دیگر از کارگردان های جوان تئاتر که در آستانه اجرای نمایشش با اطلاعیه تعطیلی مراکز فرهنگی رو به رو شده است.

او که دانش آموخته تئاتر است، قرار بود از 27 مهر ماه نمایش پینوکیو را روی صحنه ببرد و حالا در گفتگو با ایسنا گلایه ها و دل نگرانی های خود را درباره وضعیت بلاتکلیف تئاتر و آینده مبهم این حوزه بیان می کند.

محمودی که قصد داشت نمایش خود را در تماشاخانه ایرانشهر اجرا کند، مانند دیگر هنرمندان تئاتر معتقد است تنها با تعطیلی سینما و تئاتر نمی توان تغییری جدی بر کاهش آمار مبتلایان به کرونا ایجاد کرد.

او در این زمینه توضیح می دهد: اگر قرار به تعطیلی است، باید همه جا تعطیل شود و همه خانه نشین شوند. آن زمان است که می توان به کاهش آمار امید داشت ولی الان با این شرایط، هیچ اتفاقی نمی افتد. فقط این تصمیم گیری ها نشان می دهد گویی زاویه ای با فرهنگ و هنر وجود دارد.

این کارگردان با اشاره به موارد مندرج در اطلاعیه های تعطیلی مکان های فرهنگی و هنری ادامه می دهد: دراطلاعیه ها اعلام می کنند محل های تجمع مانند سینما، تئاتر، مراکز فرهنگی و کافه و رستوران تعطیل شوند. کافه ها و رستوارن ها که باز هستند. ضمن اینکه اتفاقا از زمانی که تئاتر باز شد، تنها جایی است که به قطعیت می توان گفت به رعایت تمام پروتکل ها پایبند است، ولی الان چه شد؟ در این سه هفته تعطیلی تئاتر و سینما، آمار مبتلایان به کرونا چه تغییری کرد؟!

محمودی می گوید: وزارت ارشاد کم کاری می کند. چرا به استانداری و ستاد مقابله با کرونا توضیح نمی دهند که این تعطیلی هفتگی چقدر به هنرمندان تئاتر ضربه وارد می کند. چرا آنان را مجاب نمی کنند که پروتکل های بهداشتی در هیچ مکانی به اندازه تئاتر رعایت نمی شود.

او اضافه می کند: به نظرم خود مسئولان وزارتخانه هم این شرایط را می دانند ولی تعمدا پیگیری نمی کنند چون به سیستم سوءاستفاده کردن از یکسری ماجراها عادت کرده اند. حالا اگر در یک مکان پرت سالنی افتتاح شده بود، حتما در آن مراسم شرکت و سخنرانی می کردند ولی امروز که روز مشکلات است، خبری از آنان نیست.

محمودی با ابراز تاسف از اینکه متاسفانه در کشور ما وضعیت پاسخگویی به صفر رسیده، می گوید: هیچ کسی قبول مسئولیت نمی کند. در همین ماجراهای اخیر هیچ کس پیگیر کار گروه هایی که همینطور بلاتکلیف مانده اند، نیست و بعد موضوع اجرای آنلاین را مطرح می کنند در صورتی که اصلا زیرساخت هایش را نداریم. حتی اگر داشتیم، آیا آن زیرساخت ها را رایگان در اختیار منِ دانشجو قرار می دهند؟ معلوم است که نمی دهند!

این کارگردان جوان با اعتقاد بر اینکه تئاتر فقط برای عده خاصی، شغل به حساب می آید، تصریح می کند: در کشور ما جز عده ای نور چشمی، تئاتر، شغل اشخاص دیگری نیست و هیچ برنامه ای هم برای بهبود این وضعیت وجود ندارد. یکسری اتفاقات مانند بیمه و اینها افتاده ولی اصلا کافی نیست ضمن اینکه همان ها هم مشکلات و محدودیت های خود را دارد.

او با اشاره به شرایط دشوار اجرای تئاتر یادآوری می کند: در حالت عادی که کرونایی وجود ندارد، باید برای متن نمایشی، مجوز بگیرید و به سالن درخواست بدهید. معمولا پاسخ سالن ها این است که تا دو سال آینده جا ندارم چون نوبت را برای نورچشمی ها نگه می دارند و ما چاره ای نداریم جز سالن خصوصی. در این وضعیت اگر بچه پولدار باشیم که سریع کارت می کشیم و کیفیت سالن و اینها برایمان مهم نیست و اگر هم نباشیم، کلی ماجرا خواهیم داشت. در نتیجه ما هیچ شغلی به اسم تئاتر نداریم چون هیچ نظمی نیست و متاسفانه هیچ بزرگتری هم وجود ندارد که دست جوان ترها را بگیرد.

محمودی که سال گذشته همین نمایش را در تالار مولوی روی صنه برده و امسال قصد بازتولید آن را داشته است، با تشریح روندی که در این مدت طی کرده است، ادامه می دهد: آبان گذشته با همه سختی هایی که بود، در تالار مولوی اجرا رفتیم ولی قصد داشتیم امسال نمایش را در تماشاخانه ایرانشهر بازتولید کنیم. دو هفته به شروع اجرا، از طرف سالن گفتند می توانید اجرایتان را آغاز کنید. این رفتار تماشاخانه برایم جالب بود چون تاریخ نامه برای 10 روز پیش بود. یعنی از آن زمان تصمیم خود را گرفته بودند ولی چیزی به ما اعلام نکردند.

او اضافه می کند: بازیگرم سر سریال بود و به ناچار از تعداد اجراها کم کردم. قرار بود 27 مهر شروع به اجرا کنیم. 24 ساعت پیش از جلسه فنی مان، گفتند اجراها برای یک هفته تعطیل شده است. همان روز قرار بود سایت فروش را باز کنیم که باز نکردیم. قرار شد خبر بدهند و خبری نشد جز سه هفته تعطیلی که معلوم نیست تا کی ادامه پیدا کند.

محمودی ادامه می دهد: دو تا از بازیگرانم سر کار سینمایی می روند. خدا را شکر که سینما وضعیت بهتری دارد اما از کجا معلوم اگر یک ماه دیگر اجراها برقرار شود، این دو بازیگر بتوانند در تمرین حاضر شوند. از کجا معلوم لوکیشن آنان خارج از شهر نباشد. بازیگر دیگرم مشهدی است و فقط به خاطر این نمایش درتهران و دور از خانواده مانده و حالا حق دارد از این شرایط شاکی باشد.

این دانشجوی تئاتر با تشریح ضررهایی که این بلاتکلیفی به گروه های تئاتری وارد می کند، می افزاید: همین الان با اینکه پول بازیگران را پرداخته ام، 30 میلیون ضرر می کنیم . به چه دلیل دارم اجرا می کنم وقتی هیچ سودی هم ندارد، فقط به دلیل عشقی است که دارم و اینکه نمی خواهم چراغ این هنر خاموش شود. این را وظیفه خود می دانم، حتی در بدترین شرایط.

محمودی با تاکید بر اینکه گروه های تئاتری برای اجراهایشان برنامه ریزی می کنند، اضافه می کند: مسئولان فکر می کنند مردم روی هوا هستند و دورهمی کار می کنند! در صورتی که ما 13 ماه برای همین کار تمرین کردیم و زمان گذاشتیم. در چند جشنواره شرکت کردیم و کلی اتفاقات خوب برای نمایش مان افتاد ولی ته همه اینها چه شد با یک تصمیم غلط از سوی دیگران، هم این کار وارد حاشیه می شود و هم کلی پیامد منفی دارد.

او با ابراز تاسف از وضعیت دشوار اقتصادی می گوید: شاید در این شرایط، تئاتر اولویت هزارم تماشاگران باشد ولی برای کسانی که این هنرتنها منبع درآمدشان است، اولویت اول است. ضمن اینکه با تعطیلی جریان های فرهنگی، حیات چندین شغل به خطر افتاده است. نمونه هایش وضعیت دردناک سالن های خصوصی، پلاتوها و حتی کافه ها و بوفه هایی است که در مجاورت سالن های نمایش یا در سالن های سینما کسب درآمد می کردند.

محمودی در پاسخ به این پرسش که به عنوان یک جوان تئاتری چه پیشنهادی برای بهبود این وضعیت دارید، می گوید: ایرانِ ما سرشار از سرمایه و بودجه است ولی لازم است مسئولان کمی هم ما را ببینند. مگر صدا و سیما شبکه نمایش ندارد. قرار نیست این شبکه مدام فیلم پخش کند. چه ایرادی دارد که فضا و بودجه ای برای پخش تئاتر هم در نظر بگیرند. پس چه زمانی می خواهند وظایف فرهنگی خود را انجام دهند. در حالیکه با این شیوه می توانیم هر شب اجرای زنده تئاتر داشته باشیم.

او توضیح می دهد: صدا و سیما خیلی می تواند به ما کمک کند چون سیستم پخش زنده دارد و به جای پخش این همه فیلم تکراری که شاید دیگر تماشاگری هم نداشته باشد، با تبلیغاتی درست می تواند از جوانان تئاتری حمایت کند و چه جذاب است که تماشاگران در سراسر کشور از این امکان برخودار شوند و بتوانند آثار نمایشی یکدیگر را ببینند.

محمودی در پایان با تاکید بر اینکه باید از محدودیت های فعلی بهترین استفاده را بکنیم، ابراز تاسف می کند: ولی هیچ کس چنین نمی کند و حالا فقط از یک چیز ناراحتم، در حالت عادی، هر روز باید برای گرفتن سالن، دوندگی کنیم ولی همین که قرار قطعی گذاشته شد و چک ضمانت دادیم، دیگر هیچ کس پیگیر کارمان نیست. در حالیکه گاهی یک تماس یا یک پیگیری ساده، می تواند گروه ها را دلگرم کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

خبرگزاری میزان - پس از شیوع بیماری کرونا از اسفند ماه گذشته اکثریت مشاغل فرهنگی و هنری کشور با مشکلات فراوانی روبرو شدند، در همان ابتدای راه سینما و تئاتر نزدیک به 5 ماه تعطیل شدند تا علنا فاجعه هنری در کشور شروع شود.

از سویی عرصه ادبیات و چاپ و نشر هم از این قاعده مستثنا نبود، شاید در آن روز های ابتدایی عرصه کتاب چندان مشکل بزرگی را تجربه نمی کرد و مشکلات همیشگی خود همچون قیمت کاغذ و پایین بودن سرانه مطالعه را پشت سر می گذاشت، اما با شروع سال جدید دغدغه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران موضوعی بسیار مهم شد.

با توجه به شیوع موج اول بیماری کرونا برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در زمان همیشگی خود یعنی اردیبهشت ماه از همان ابتدای سال منتفی شد، اما فعالان عرصه نشر همچنان امیدوار به برگزاری این رویداد در فصل گرما و تابستان سال جاری بودند.

از سویی مسئولین نمایشگاه کتاب تهران نیز جسته گریخته از احتمال بالای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در تابستان خبر می دادند، حتی ایوب دهقانکار از آمادگی کامل شورای برگزاری و همچنین مصلی امام خمینی (ره) برای میزبانی از این دوره از نمایشگاه کتاب تهران خبر داده بود، اما بار دیگر همه چیز دستخوش تغییر شد.

شهریور ماه سال جاری بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور کامل برگزاری فیزیکی نمایشگاه کتاب تهران را به صورت رسمی منتفی اعلام کرد، از سویی شورای برگزاری هم بر این خبر صحه گذاشت و برگزاری این دوره از مهمترین رویداد ادبی کشور ملغی شد.

اهالی نشر، اما در این میان بیشترین ضربه را از اخبار منتشره خوردند، بدون شک فارغ از بحث نمایشگاهی و فرهنگی، نمایشگاه کتاب تهران بهترین مکان برای فروش محصولات ادبی بود و عدم برگزاری آن بسیاری از ناشران را با مشکلات فراوانی روبرو کرد، آن هم وقتی که به دلیل کمبود کاغذ در بازار نشر با هزینه های بالا با چاپ آثار به استقبال نمایشگاه کتاب تهران رفته بودند.

چندی نگذشت که اخباری مبنی بر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران منتشر شد، این خبر در حالی منتشر می شد که پیش از آن بسیاری از مسئولین برگزاری نمایشگاه کتاب از امکان پذیر نبودن این اتفاق خبر داده بودند، اهالی نشر هم برگزاری مجازی نمایشگاهی به بزرگی نمایشگاه کتاب تهران را علنا بی فایده و غیرممکن می خواندند.

با این وجود مسئولین برگزاری نمایشگاه کتاب با تغییر روندی تازه اصرار بر برگزاری این نمایشگاه به صورت مجازی در آبان ماه سال جاری داشتند، این خبر شاید در مقابل تعطیلی فیزیکی این نمایشگاه اتفاق بزرگی نبود، اما باز هم برای برخی از ناشران کورسوی امیدی را روشن کرده بود.

حال تنها چند روز تا شروع آبان ماه سال جاری باقی مانده و از برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب تهران هم هیچ خبری نیست، از طرفی مسئولین برگزاری و شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران هم به هیچ وجه پاسخگوی رسانه ها نیستند، به طور معمول این نمایشگاه با نشستی پیش از برگزاری نمایشگاه پیش روی رسانه ها قرار می گرفت، اما تاکنون خبری از چنین نشستی هم نیست.

از سویی با توجه به آخرین خبر منتشر شده از سوی روابط عمومی نمایشگاه کتاب تهران، به نظر می رسد که مسئولین این رویداد ادبی قصد برگزاری مجازی نمایشگاه را در دی ماه امسال دارند، اما هنوز هیچ خبر رسمی از آن ها اعلام نشده است. گرچه این خبر بیان می کند که ناشران تا دی ماه می توانند برای حضور در نمایشگاه اقدام کنند که خود نشان دهنده برگزاری نمایشگاه در این تاریخ است.

مشخص نیست که در شرایط فعلی که وضعیت بازار نشر و چاپ به واسطه شیوع بیماری کرونا تا این حد خراب شده برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی آن هم وقتی که تا دوره بعدی آن کمتر از پنج ماه زمان مانده چه لزومی دارد، مشخص نیست که مسئولین این نمایشگاه چرا به هیچ وجه پاسخگوی ناشران و اهالی رسانه نیستند.

بدون شک با اعلام هر خبر از سوی شورای سیاست گذاری و روابط عمومی نمایشگاه کتاب تهران، ناشران برنامه ریزی بلند مدتی را انجام می دهند، اما حالا که برگزاری این نمایشگاه به احتمال بالا در آبان ماه هم منتفی شده چرا این مسئولین خبر رسمی نسبت به انتقال زمان برگزاری و یا منتفی شدن کامل آن را نمی دهند.

وضعیت کتاب و کتابخوانی طی سال های گذشته با مشکلات فراوانی روبرو بوده است، شاید بخشی از این اتفاق به جامعه و عدم تمایل آن به مطالعه و یا قیمت تمام شده کتاب باز گردد، اما باید دید مسئولین این بخش تا چه حد باعث دلزدگی جامعه و ناشران از حضور در عرصه کتاب و ادبیات بوده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
لایحه الحاق بخشی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن و تجارت با مخالفت نمایندگان مجلس مواجه شده است و با این اوصاف، همچنان واگذاری وجه صنعتی چاپ به صمت، در هاله ای از ابهام است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، چندی پیش در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بحث لایحه الحاق بخشی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صمت که بر اساس آن قرار بود مراحل صدور، مجوز، نظارت و انحلال مراکز چاپخانه ها به وزارت صمت واگذار شود، با حضور کارشناسان و مسئولانی از وزارت ارشاد و صمت بررسی و بحث های تخصصی مطرح شد. در این نشست که 27مهرماه برگزار شد، اعضای کمیسیون بر این باور بودند که اگر این لایحه تصویب شود، وزارت ارشاد تنها می تواند نظارت محتوایی بر حوزه چاپ و نشر داشته باشد و در نهایت کمیسیون از دلایل مطروحه توسط کارشناسان قانع نشد بنابراین از دستور کار خارج شد.

این خبر برای بسیاری از چاپخانه داران که از زمان طرح این لایحه امید داشتند بتوانند از خدمات و مزایای وزارت صنعت، معدن و تجارت استفاده کنند، ناامیدی هایی را به همراه داشت؛ خصوصا که بعد از دست به دست شدن این لایحه در دولت و مجلس شورای اسلامی، گویا قرار است بار دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه بخش های مربوط به صنعت چاپ را پوشش دهد.

صنعت چاپ در بسیاری از کشورهای توسعه یافته در میان پنج صنعت نخست قرار دارد اما در کشور ما این صنعت هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است و با اینکه بیش از یک قرن از ورود آن به کشور می گذرد، اما با مشکلات ریز و درشتی دست و پنجه نرم می کند که رفع آن ها نیازمند عزمی جهادی از سوی دولتمردان و مجلس شورای اسلامی است.

در طول سالیان مختلف، کاهش نقدینگی در میان چاپخانه داران، قوانین دست و پا گیر و برخی موازی کاری ها ، رکود کاری و پایین آمدن حجم سفارش ها از مشکلات مستمر اهالی این صنف به شمار آمده و در کنار این موارد، اجرا نشدن معافیت های مالیاتی به یکی از آسیب های جدی صنعت چاپ تبدیل شده است؛ این در حالی است که باید عدالت مالیاتی اتفاق بیفتد و چاپخانه ها خیال شان راحت باشد که ممیز اداره مالیات براساس سلیقه کاری انجام نمی دهد. در کنار همه این موارد، موضوعاتی مانند گران شدن مواد اولیه و فرسودگی و قدیمی شدن دستگاه ها و ماشین های چاپ نفس فعالان این حوزه را به شماره انداخته است.

سرگردانی بین دو متولی یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزرات صنعت، معدن و تجارت نیز در سال های اخیر همواره دغدغه اصلی فعالان این حوزه بوده است و با اعلام نظر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی باید دید در نهایت چه اقدامی قرار است اجرایی شود.

فرآیندهای صنعتی و برآیندهای فرهنگی
در این زمینه مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به جلسه برگزار شده و نتایج آن به ایبنا توضیح داد: روز یکشنبه (27 مهر) جلسه ای در کمیسیون فرهنگی مجلس برای بررسی لایحه واگذاری وجه صنعتی چاپ به وزارت صمت برگزار شد، البته این لایحه در دور قبلی مجلس هم به این کمیسیون و کمیسیون صنعت ارجاع داده و بررسی شده بود شده بود و نتیجه بررسی موضوع در هر دو کمیسیون، مثبت بود.

وی ادامه داد: این لایحه در کمیسیون صنعت، عینا پذیرفته شده و در کمیسیون فرهنگی نیز با رعایت یکسری اصلاحات و تغییراتی پذیرفته شده بود، اما در دوره جدید مجلس بنا براین شده بود که لایحه در کمیسیون فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و به همین دلیل از نمایندگان دو وزارتخانه دعوت شده بود به کمیسیون بیایند و از لایحه دفاع کنند.

دانش با اشاره به اهداف تهیه و تنظیم این لایحه توضیح داد: پیش از این هم بارها عنوان شده بود که هدف از تدوین و تقدیم لایحه این بود که چون صنعت چاپ وجه صنعتی پررنگی دارد برای پیشرفت صنعتی و فنی خود نیاز دارد در جایگاهی قرار گیرد که بتواند موقعیت های فنی، صنعتی و اقتصادی خود را به شکل مستقیم تر، بارز تر و ارگانیک تر با متولی خود برقرار کند.

وی یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این جهت که بُعد صنعتی و اقتصادی ندارد و صرفا بر مباحث فرهنگی متمرکز است این قابلیت را ندارد که به همه ابعاد فنی، صنعتی و اقتصادی ماجرا بپردازد و به آن کمک کند.

دانش با بیان اینکه در واقع یکی از اهداف اصلی این بود که صنعت چاپ به جایگاه واقعی خود برسد، گفت: هدف این بود که چاپ بتواند دغدغه های خود را مثل بحث تامین مواد اولیه، دریافت تسهیلات مقتضی و شرکت بهتر و مستقیم تر در مناسبات صنعتی منطقه ای و جهانی دنبال کند. از سوی دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بتواند بر مناسبات فرهنگی این موضوع مثل نظارت بر محصولات فرهنگی شامل کتاب، نشریات و... بپردازد و هزینه و انرژی که صرف موضوعات فنی و صنعتی می کند بر موضوعات فرهنگی متمرکز کند.

وی ادامه داد: در واقع فرایندهای چاپ یک فرایند صنعتی است ولی برآیندهای آن فرهنگی است، از این رو در این لایحه تلاش شد تقسیم وظایفی صورت بگیرد و آنچه که مربوط به صنعت است، وزارت صنعت و آنچه مربوط به فرهنگ است وزارت فرهنگ دنبال کند و این لایحه با همین دیدگاه تنظیم و تقدیم مجلس شد.

دانش با اشاره به دلایل مخالفت نمایندگان کمیسیون فرهنگی با این لایحه یادآور شد: علت نپذیرفتن، عمدتا به این دلیل بود که می گفتند این لایحه موجب مدیریت دوگانه می شود و بلاتکلیفی فضا را برای اهل چاپ و چاپخانه داران بیشتر می کند؛ علاوه بر آن نیز اهرم نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دستشان می گیرد.

خارج شدن اهرم نظارتی از وزارت ارشاد دلیل اصلی مخالفت
به گفته دانش، نمایندگان معتقد بودند که آنچه در حال حاضر اهرم و ابزار اصلی وزارت فرهنگ در موضوع نظارت های فرهنگی است، همین موضوع مجوزهایی است که برای تاسیس چاپخانه و فعالیت های چاپخانه ای صادر می کند و اگر این اهرم از دستش خارج شود و به عهده وزارتخانه دیگری گذاشته شود، وزارت فرهنگ دیگر نمی تواند آن وظیفه ذاتی خودش را در رصد کردن مناسبات فرهنگی در مباحث مختلف از جمله زبان فارسی، طراحی ها ادامه دهد و روی آن ها متمرکز شود؛ زیرا تاسیس در دست وزارتخانه دیگری است ولی بحث محصولاتی که از چاپخانه ها بیرون می آید در دست وزارتخانه دیگری است و این دو همخوانی ندارند.

وی با بیان اینکه در جلسه دفاعیه برای نمایندگان توضیح دادیم، مایل ایم ارتباطی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برقرار می کند، شبیه رابطه ای باشد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با وزارت صمت دارد باشد، گفت: ما توضیح دادیم که مجوز کارخانه هایی که محصولات خوراکی و بهداشتی تولید می کنند، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می شود؛ ولی نظارت بر محتویات بهداشتی و خوراکی در این کارخانه ها به عهده وزارت بهداشت است و سال ها است این رابطه بدون اینکه به وزارت صنعت و وجه صنعتی آن و به نظارت های بهداشتی وزارت بهداشت آسیب بزند برقرار است.

دانش تاکید کرد: ما اعلام کردیم مایل ایم در صنعت چاپ هم همین تقسیم وظیفه صورت بگیرد و مناسبات تاسیسی و صنعتی ماجرا را وزارت صنعت برعهده بگیرد و نظارت های فرهنگی و مجوزهای فرهنگی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عهده بگیرد و این امکان در وزارتخانه مهیا شود که بازرس ها و مراجع نظارتی ما بتوانند، مثل مکانیسمی که برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش بینی شده است به جایگاه هایی که محصولات چاپی تولید می شوند، دسترسی قانونی داشته باشند و بتوانند هر چندوقت یک بار، سر زده نظارت های خود را اعمال کنند.

وی با بیان اینکه این مثال هم مورد تایید اعضای کمیسیون فرهنگی قرار نگرفت، عنوان کرد: همان طور که گفتم به دلیل مدیریت دوگانه و خارج شدن اهرم نظارتی از وزارت فرهنگ به این لایحه رای مثبت ندادند و اکنون در این زمینه، نتیجه گیری در قبال این موضوع از تصمیمات حوزه کلان وزارتخانه و همچنین بعد از نظر تخصصی بخش حقوقی وزارتخانه اعلام می شود.

اکنون مشخص نیست اجرایی شدن اصلاح لایحه بند 16 ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صنعت چاپ که صنعتی گسترده، فراگیر و همه جانبه است، چه نتیجه ای به همراه خواهد داشت.

اما امید است که صنعت چاپ برای حل دغدغه ها و مشکلات ریز و درشتی که فعالان این حوزه را درگیر خود کرده، بتواند در تعاملی با دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت یک بار دیگر، مسیر پویایی و رونق اقتصادی حرکت کند.

اما آیا اکنون که مشکلات مختلف صنعت چاپ را احاطه کرده است می توان امیدوار بود که تدوین قوانین و لوایح مناسب راه تنفسی برای چاپخانه داران باز کند؟ آیا می توان امید داشت که وجه صنعتی چاپ بالاخره در وزارت صمت به رسمیت شناخته شود و فعالان این حوزه هم بتوانند از مزایا و خدماتی که سایر صنایع از آن بهره مند می شوند منتفع شوند؟

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، چندی پیش در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بحث لایحه الحاق بخشی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صمت که بر اساس آن قرار بود مراحل صدور، مجوز، نظارت و انحلال مراکز چاپخانه ها به وزارت صمت واگذار شود، با حضور کارشناسان و مسئولانی از وزارت ارشاد و صمت بررسی و بحث های تخصصی مطرح شد. در این نشست که 27مهرماه برگزار شد، اعضای کمیسیون بر این باور بودند که اگر این لایحه تصویب شود، وزارت ارشاد تنها می تواند نظارت محتوایی بر حوزه چاپ و نشر داشته باشد و در نهایت کمیسیون از دلایل مطروحه توسط کارشناسان قانع نشد بنابراین از دستور کار خارج شد.

این خبر برای بسیاری از چاپخانه داران که از زمان طرح این لایحه امید داشتند بتوانند از خدمات و مزایای وزارت صنعت، معدن و تجارت استفاده کنند، ناامیدی هایی را به همراه داشت؛ خصوصا که بعد از دست به دست شدن این لایحه در دولت و مجلس شورای اسلامی، گویا قرار است بار دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه بخش های مربوط به صنعت چاپ را پوشش دهد.

صنعت چاپ در بسیاری از کشورهای توسعه یافته در میان پنج صنعت نخست قرار دارد اما در کشور ما این صنعت هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است و با اینکه بیش از یک قرن از ورود آن به کشور می گذرد، اما با مشکلات ریز و درشتی دست و پنجه نرم می کند که رفع آن ها نیازمند عزمی جهادی از سوی دولتمردان و مجلس شورای اسلامی است.

در طول سالیان مختلف، کاهش نقدینگی در میان چاپخانه داران، قوانین دست و پا گیر و برخی موازی کاری ها ، رکود کاری و پایین آمدن حجم سفارش ها از مشکلات مستمر اهالی این صنف به شمار آمده و در کنار این موارد، اجرا نشدن معافیت های مالیاتی به یکی از آسیب های جدی صنعت چاپ تبدیل شده است؛ این در حالی است که باید عدالت مالیاتی اتفاق بیفتد و چاپخانه ها خیال شان راحت باشد که ممیز اداره مالیات براساس سلیقه کاری انجام نمی دهد. در کنار همه این موارد، موضوعاتی مانند گران شدن مواد اولیه و فرسودگی و قدیمی شدن دستگاه ها و ماشین های چاپ نفس فعالان این حوزه را به شماره انداخته است.

سرگردانی بین دو متولی یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزرات صنعت، معدن و تجارت نیز در سال های اخیر همواره دغدغه اصلی فعالان این حوزه بوده است و با اعلام نظر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی باید دید در نهایت چه اقدامی قرار است اجرایی شود.

فرآیندهای صنعتی و برآیندهای فرهنگی
در این زمینه مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به جلسه برگزار شده و نتایج آن به ایبنا توضیح داد: روز یکشنبه (27 مهر) جلسه ای در کمیسیون فرهنگی مجلس برای بررسی لایحه واگذاری وجه صنعتی چاپ به وزارت صمت برگزار شد، البته این لایحه در دور قبلی مجلس هم به این کمیسیون و کمیسیون صنعت ارجاع داده و بررسی شده بود شده بود و نتیجه بررسی موضوع در هر دو کمیسیون، مثبت بود.

وی ادامه داد: این لایحه در کمیسیون صنعت، عینا پذیرفته شده و در کمیسیون فرهنگی نیز با رعایت یکسری اصلاحات و تغییراتی پذیرفته شده بود، اما در دوره جدید مجلس بنا براین شده بود که لایحه در کمیسیون فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و به همین دلیل از نمایندگان دو وزارتخانه دعوت شده بود به کمیسیون بیایند و از لایحه دفاع کنند.

دانش با اشاره به اهداف تهیه و تنظیم این لایحه توضیح داد: پیش از این هم بارها عنوان شده بود که هدف از تدوین و تقدیم لایحه این بود که چون صنعت چاپ وجه صنعتی پررنگی دارد برای پیشرفت صنعتی و فنی خود نیاز دارد در جایگاهی قرار گیرد که بتواند موقعیت های فنی، صنعتی و اقتصادی خود را به شکل مستقیم تر، بارز تر و ارگانیک تر با متولی خود برقرار کند.

وی یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این جهت که بُعد صنعتی و اقتصادی ندارد و صرفا بر مباحث فرهنگی متمرکز است این قابلیت را ندارد که به همه ابعاد فنی، صنعتی و اقتصادی ماجرا بپردازد و به آن کمک کند.

دانش با بیان اینکه در واقع یکی از اهداف اصلی این بود که صنعت چاپ به جایگاه واقعی خود برسد، گفت: هدف این بود که چاپ بتواند دغدغه های خود را مثل بحث تامین مواد اولیه، دریافت تسهیلات مقتضی و شرکت بهتر و مستقیم تر در مناسبات صنعتی منطقه ای و جهانی دنبال کند. از سوی دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بتواند بر مناسبات فرهنگی این موضوع مثل نظارت بر محصولات فرهنگی شامل کتاب، نشریات و... بپردازد و هزینه و انرژی که صرف موضوعات فنی و صنعتی می کند بر موضوعات فرهنگی متمرکز کند.

وی ادامه داد: در واقع فرایندهای چاپ یک فرایند صنعتی است ولی برآیندهای آن فرهنگی است، از این رو در این لایحه تلاش شد تقسیم وظایفی صورت بگیرد و آنچه که مربوط به صنعت است، وزارت صنعت و آنچه مربوط به فرهنگ است وزارت فرهنگ دنبال کند و این لایحه با همین دیدگاه تنظیم و تقدیم مجلس شد.

دانش با اشاره به دلایل مخالفت نمایندگان کمیسیون فرهنگی با این لایحه یادآور شد: علت نپذیرفتن، عمدتا به این دلیل بود که می گفتند این لایحه موجب مدیریت دوگانه می شود و بلاتکلیفی فضا را برای اهل چاپ و چاپخانه داران بیشتر می کند؛ علاوه بر آن نیز اهرم نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دستشان می گیرد.

خارج شدن اهرم نظارتی از وزارت ارشاد دلیل اصلی مخالفت
به گفته دانش، نمایندگان معتقد بودند که آنچه در حال حاضر اهرم و ابزار اصلی وزارت فرهنگ در موضوع نظارت های فرهنگی است، همین موضوع مجوزهایی است که برای تاسیس چاپخانه و فعالیت های چاپخانه ای صادر می کند و اگر این اهرم از دستش خارج شود و به عهده وزارتخانه دیگری گذاشته شود، وزارت فرهنگ دیگر نمی تواند آن وظیفه ذاتی خودش را در رصد کردن مناسبات فرهنگی در مباحث مختلف از جمله زبان فارسی، طراحی ها ادامه دهد و روی آن ها متمرکز شود؛ زیرا تاسیس در دست وزارتخانه دیگری است ولی بحث محصولاتی که از چاپخانه ها بیرون می آید در دست وزارتخانه دیگری است و این دو همخوانی ندارند.

وی با بیان اینکه در جلسه دفاعیه برای نمایندگان توضیح دادیم، مایل ایم ارتباطی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برقرار می کند، شبیه رابطه ای باشد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با وزارت صمت دارد باشد، گفت: ما توضیح دادیم که مجوز کارخانه هایی که محصولات خوراکی و بهداشتی تولید می کنند، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می شود؛ ولی نظارت بر محتویات بهداشتی و خوراکی در این کارخانه ها به عهده وزارت بهداشت است و سال ها است این رابطه بدون اینکه به وزارت صنعت و وجه صنعتی آن و به نظارت های بهداشتی وزارت بهداشت آسیب بزند برقرار است.

دانش تاکید کرد: ما اعلام کردیم مایل ایم در صنعت چاپ هم همین تقسیم وظیفه صورت بگیرد و مناسبات تاسیسی و صنعتی ماجرا را وزارت صنعت برعهده بگیرد و نظارت های فرهنگی و مجوزهای فرهنگی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عهده بگیرد و این امکان در وزارتخانه مهیا شود که بازرس ها و مراجع نظارتی ما بتوانند، مثل مکانیسمی که برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش بینی شده است به جایگاه هایی که محصولات چاپی تولید می شوند، دسترسی قانونی داشته باشند و بتوانند هر چندوقت یک بار، سر زده نظارت های خود را اعمال کنند.

وی با بیان اینکه این مثال هم مورد تایید اعضای کمیسیون فرهنگی قرار نگرفت، عنوان کرد: همان طور که گفتم به دلیل مدیریت دوگانه و خارج شدن اهرم نظارتی از وزارت فرهنگ به این لایحه رای مثبت ندادند و اکنون در این زمینه، نتیجه گیری در قبال این موضوع از تصمیمات حوزه کلان وزارتخانه و همچنین بعد از نظر تخصصی بخش حقوقی وزارتخانه اعلام می شود.

اکنون مشخص نیست اجرایی شدن اصلاح لایحه بند 16 ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صنعت چاپ که صنعتی گسترده، فراگیر و همه جانبه است، چه نتیجه ای به همراه خواهد داشت.

اما امید است که صنعت چاپ برای حل دغدغه ها و مشکلات ریز و درشتی که فعالان این حوزه را درگیر خود کرده، بتواند در تعاملی با دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت یک بار دیگر، مسیر پویایی و رونق اقتصادی حرکت کند.

اما آیا اکنون که مشکلات مختلف صنعت چاپ را احاطه کرده است می توان امیدوار بود که تدوین قوانین و لوایح مناسب راه تنفسی برای چاپخانه داران باز کند؟ آیا می توان امید داشت که وجه صنعتی چاپ بالاخره در وزارت صمت به رسمیت شناخته شود و فعالان این حوزه هم بتوانند از مزایا و خدماتی که سایر صنایع از آن بهره مند می شوند منتفع شوند؟

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

فرآیندهای صنعتی و برآیندهای فرهنگی

خارج شدن اهرم نظارتی از وزارت ارشاد دلیل اصلی مخالفت

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی بیان کرد روند تولیدات تنها توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا امکان توقف دارد و ما تابع تصمیم این ستاد هستیم.

به گزارش خبرگزاری موج، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی اعلام کرد: تصمیم گیری درباره روند کار پروژه هایی که در این روزها مشغول فیلمبرداری و تولید هستند برعهده ستاد ملی کرونا است.

در پی مبتلا شدن چند بازیگر به کرونا در روزهای گذشته، اظهارات و نگرانی های مطرح شد که بیماری به دیگر اعضای گروه های فیلمبرداری هم منتقل شده باشد و تعداد بیشتری از هنرمندان درگیر بیماری کوید شوند. این در حالی است که برخی از رعایت نشدن پروتکل ها در حین کار هم می گویند و همه این ها در کنار هم این سوال ها را به وجود آورد که در شرایط وخیم فعلی ناشی از شیوع کرونا آیا نظارتی بر پروژه های در حال تولید سینما و شبکه نمایش خانگی وجود دارد؟ و آیا وقتی اکران چندان جدی وجود ندارد، لزومی بر تولید، آن هم در روزهای اوج کرونا هست؟

پیگیری ها نشان داد که از هیچ دستگاه و نهاد مربوطی مثل خانه سینما یا سازمان سینمایی نظارت خاصی اتفاق نمی افتد.

در این باره سعید رجبی فروتن - معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی - به ایسنا پاسخ داد: در طبق اعلامی که اردیبهشت ماه داشتیم تولیدات سینمایی با رعایت دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا مقابل دوربین می روند و ضروری است کلیه فعالیت ها براساس ضوابط اعلام شده ی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره واحدهای تولیدی انجام پذیرد و مسئولیت رعایت این ضوابط با تهیه کنندگان است.

او افزود: ضمن آنکه اعلام کردیم ایجاد شرایط برای رعایت دستورالعمل ها اعم از موارد مربوط به رفت و آمد گروه و فاصله گذاری حین فعالیت در زمره حقوق همکاران هر پروژه است که اطمینان داریم تهیه کنندگان محترم نسبت به اجرای آن ها اهتمام لازم را خواهند داشت.

رجبی فروتن همچنین گفت: در صورتی که ضوابط یادشده رعایت نشود، هر یک از همکاران می توانند مراتب را برای رسیدگی فوری به اداره کل نظارت بر تولید و یا خانه سینما اطلاع دهند تا ضمن رسیدگی، تصمیم درباره ادامه یا توقف فعالیت پروژه مورد نظر صورت پذیرد.

وی در عین حال تاکید کرد: روند تولیدات تنها توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا امکان توقف دارد و ما تابع تصمیم این ستاد هستیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
یک کارگردان محکوم امنیتی در گفت وگوی خود با رسانه وابسته به بیگانگان پروانه های ساخت و نمایش سازمان سینمایی را فاقد ارزش دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : سینما پرس شهید نیوز مشرق نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با انتشار خبر مصاحبه مهناز محمدی که به عنوان محکوم امنیتی در سال 1388 شناخته شده بود با رادیوفردا، نگاه های اصحاب رسانه جلب این نکته شد که چگونه یکی از کارگردانان محکوم امنیتی کشور توانسته است فیلمی که سرشار از ترسیم فضای کدر و مفلوک از ایران است را بسازد و راهی جشنواره های خارجی کند؟ جواب این پرسش یک جمله است: خواب زدگی مدیران سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

مهناز محمدی 3 بار سابقه بازداشت و محکومیت دارد که در دومین بار به جرم حضور فعال در فتنه 1388 و تبلیغ و اجتماع و تبانی علیه نظام به 5 سال حبس قطعی محکوم شد.

اینطور که گزارش ها نشان می دهد همراه با این کارگردان احسان رسول اف یکی دیگر از محکومین امنیتی نیز همکاری کرده است و با این حساب یک تیمی که علناً علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به فعالیت های فرهنگی دست زده اند، بار دیگر فیلم ساختند و آن را به فضای فرهنگی خارجی منتقل کردند.

اما چند نکته مهم در اینجا لازم بذکر است. اول اینکه فیلم وی با عنوان مادر-پسر معرفی شده است در حالی که در رسانه ها فیلمی به این نام که پروانه ساخت و نمایش گرفته باشد معرفی نشده است. آخرین پروانه نمایشی که برای این کارگردان صادر شده است فیلمی به عوان سکوت طولانی است که با پیگیری خبرنگار تسنیم از سازمان سینمایی معلوم شد که فیلم مذکور همین فیلم سکوت طولانی است که در پروانه صادره از سوی سازمان نام قبلی آن در پرانتز اعلام شده است.

حالا کارگردان فیلم مادر-پسر یا سکوت طولانی در گفتگوی خود با رادیو فردا، پروانه ساخت و نمایش همین سازمان که برای فیلمش صادر شده است را فاقد ارزش خوانده است. این نکته مایه آبروریزی برای سازمانی است که از در عطوفت بیجا با چنین افرادی وارد می شود و بعد هم همین افراد بعد از آنکه خرشان از پل رد شد، با پوزخندی به وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران علیه نظام مواضع صریح می گیرند و با رادیوهای وابسته به گفتگو می پردازند و در حقیقت به ریش وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران می خندند.

نکته دیگر که البته باید در گزارش مفصلی و به صورت جداگانه به آن پرداخت این است که سازوکار حضور فیلم های ایرانی در جشنواره های خارجی چگونه است که هر فیلمی که به صرف اینکه در ایران ساخته شده باشد و جواز ساخت داشته باشد، با هر محتوا و مضمونی می تواند در هر جشنواره ای که دلش خواست حاضر شود؟ آیا وزارت ارشاد اجازه حضور این فیلم را در جشنواره های خارجی داده است؟ با فرض اینکه فیلم مادر-پسر هنگام تولید با فیلمنامه ای متفاوت از آنچه ساخته شده است فیلم خود را تولید کرده باشد، اثر مذکور بعد از یکبار دیدن روشن می شود که از چه محتوا و مضمونی برخوردار است پس چطور پروانه نمایش برای آن صادر شده و در عین حال اجازه حضور در جشنواره های خارجی را پیدا کرده است؟

آیا سازمان سینمایی برای این مسأله بسیار مهم که در فضای بین المللی و فرهنگی جهان نقش بسزایی در معرفی تصویر درست و مثبت از ایران دارد تصمیمی گرفته است؟

جا دارد که هنرمندانی که هر فیلمی که از طرف ایران وارد جشنواره های خارجی می شود را نماینده و سفیر فرهنگی ایران معرفی می کنند، اینجا پاسخگو باشند که آیا فیلمی که تصویری لجن و چرک از کشور را نشان می دهد، واقعاً نماینده آبرو و حیثیت کشور است؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینما جریان | دبیر جشنواره بین المللی سینماحقیقت گفت: جهان آنلاین یعنی خروج از بن بست که همین نوید زنده بودن سینما را به ما می دهد. سینمایی که هنوز با تمام سختی ها سرپا و ماندگار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا

محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دبیر جشنواره بین المللی سینماحقیقت در بازدید از خانه اجرایی جشنواره، درباره برپایی برخط جشنواره فیلم کودک و جشنواره های سینمایی در سال جاری با توجه به شرایط کرونایی جامعه، گفت: شاید برپایی جشنواره مجازی مانند گذشته خیلی جذاب نباشد و نشود مثل گذشته از جشنواره ها لذت برد، اما این مسئله ای است که تحت تأثیر بیماری کرونا و پاندامی به وجود آمده است که به نوعی دورهمی را از همه ما گرفته است.

دبیر جشنواره بین المللی فیلم های مستند: سینماحقیقت، در ادامه اظهار داشت: جهان آنلاین یعنی خروج از بن بست که همین نوید زنده بودن سینما را به ما می دهد. سینمایی که هنوز با تمام سختی ها سرپا و ماندگار است.

او خاطر نشان کرد: امیدوارم ما نیز در جشنواره بین المللی سینماحقیقت و با نمایش آثار جدید سینمای مستند، بتوانیم به استمرار شوق و امید در این حوزه کمک کنیم.

سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان از 27 مهر تا 2 آبان به شیوه مجازی و به دبیری علیرضا تابش برگزار می شود.

لینک خبر :‌ سینما جریان
گروه استان ها-دبیر سی و سومین جشنواره فیلم کودکان در برابر انتقادات به انتقال خانه جشنواره از اصفهان به تهران گفت: همه ما باید مطابق قوانین رفتار کنیم و با توجه به شرایطی که امروز با آن مواجه هستیم منع رفت و آمد مهمترین اصل پاره کردن زنجیرکروناست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : ندای اصفهان

علیرضا تابش در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار داشت: برگزاری مجازی سی و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان مسیر جدیدی است که صنعت سینمای ایران به آن وارد شد و تقریبا کل جشنواره از طریق رسانه های مجازی پوشش می یابد. خوشبختانه تاکنون نیز گزارش نگران کننده ای دریافت نکردیم و برنامه ها طبق روال در حال پیشروی است.

وی افزود: همکاران ما در ستاد جشنواره تا پاسی از شب به کار مشغول و پاسخگوی نیاز و مشکلات مردم در سراسر کشور هستند. کارگاه های مجازی جشنواره و نشست های مشترک بدون بروز مشکلی در حال برگزاری است و همچنین پخش فیلم ها مطابق روز اول از طریق سامانه های پخش مجازی در حال اکران است.

دبیر سی و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان با بیان اینکه افتتاحیه امسال تجربه ای متفاوت و لذت بخش بود گفت: همکارانمان در ستاد اصفهان زحمات بسیاری را متحمل شدند و نتیجه کار و تلاش شبانه روزی این افراد را می توان در برگزاری منظم آیین افتتاحیه مشاهده کرد.

وی اضافه کرد: تعداد فیلم های امسال نسبت به سال گذشته با رشد 20 درصدی همراه بود، برای مثال در جشنواره پارسال تعداد فیلم های پذیرفته شده در بخش سینمای ایران 7 مورد بود که امسال این تعداد به 11 مورد افزایش یافته است البته فیلم های دیگری هم بودند که به دلیل شرایط فنی نتوانستد به جشنواره امسال راه یابند.

تابش با بیان اینکه اجباری در اکران مجازی فیلم ها وجود نداشت گفت: اکران مجازی فیلم های امسال منوط به میل و نظر سازندگان آثار بود و اگر کسی مشکلی در پخش برخط فیلم ها می دید می توانست از نمایش فیلم خود به صورت مجازی خودداری کند. البته ما امیدواریم پس از پایان جشنواره دیگر فیلم های سینمایی نیز مجوز اکران آنلاین را دریافت کنند و در فیلم ها شاهد تنوع ژانرها نیز باشیم. شیوع ویروس کرونا سبب شد تجارب خوبی را در زمینه پخش مجازی فیلم ها کسب کنیم و با بررسی مشکلات آن، دیگر سازندگان نیز به اکران مجازی سازه های خود تشویق شوند.

وی ادامه داد: جای ژانر کودک و نوجوان در اکران آنلاین فیلم ها خالی است و امیدواریم با صحبت هایی که با سامانه های نمایش فیلم کردیم، شاهد اکران آنلاین فیلم های سینمایی و پویانمایی ها باشیم. البته تصمیم گیرنده های نهایی در این زمینه خود تهیه کنندگان و سازندگان فیلم ها هستند. برخی از فیلم ها و پویانمایی های این دوره از جشنواره در حال بازاریابی برای حضور در جشنواره های خارجی هستند و هنوز تصمیمی بر نمایش مجازی فیلم های خود ندارند.

دبیر سی و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در برابر انتقادات به انتقال خانه جشنواره از اصفهان به تهران واکنش نشان داد و گفت: همه ما باید مطابق قوانین رفتار کنیم و با توجه به شرایطی که امروز با آن مواجه هستیم، منع رفت و آمد مهمترین اصل برای پاره کردن زنجیره انتقال بیماری کرونا است؛ بنابراین نیاز داریم رفت و آمدها و تجمعات را تا حد امکان کاهش دهیم. مهمانان خارجی جشنواره امسال از کشورها و شهرهای خود به صورت مجازی با ما ارتباط برقرار می کنند و همچنین کارگاه های بین المللی نیز بدون حضور فیزیکی علاقه مندان و از طریق سامانه های نمایش مجازی برگزار می شوند.

وی افزود: داوری بخش بین الملل امسال نیز بدون حضور فیزیکی داوران انجام می شود و لینک فیلم های جشنواره برای داوران ارسال می شود تا نظرات و کارشناسی های خود را به صورت مجازی بیان کنند. البته ما امیدوار به بهبود اوضاع هستیم و آرزو می کنیم سال آینده جشنواره مطابق با دوره های قبلی برگزار شود.

تابش خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره تنها در حد نمایش چند فیلم و برگزاری تعدادی کنفرانس مطبوعاتی نیست؛ بلکه در طول برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، هنرمندان و سازندگان آثار باید امکان اقامت در شهر میزبان را داشته باشند که قبول این مهم توسط شهر اصفهان ریسک بالایی را به همراه دارد و طبیعی است که مسئولان ستاد مبارزه با کرونا در استان اصفهان حاضر به انجام این ریسک نخواهند شد.

وی با بیان اینکه جشنواره علاوه بر مسئولیت در برابر حفظ آثار سازندگان و هنرمندان، مسئولیت سلامت آنها را نیز عهده دار است گفت: از اصلی ترین دلایلی که شورای برنامه ریزی جشنواره رای به برگزاری مجازی جشنواره سی و سوم داد، لزوم رعایت اصل فاصله گذاری اجتماعی بود. همچنین مسئولان جشنواره نمی توانستند پاکیزگی و بهداشتی بودن محیط وسائل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس ها و هواپیماها را تضمین کنند.

دبیر سی و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان اضافه کرد: برگزاری مجازی جشنواره، آزمون خوبی برای بررسی وضعیت زیرساخت های اینترنتی و ارتباطی کشور بود و دستاوردهایی نیز به همراه داشت. همچنین بسیاری از مشاغلی که در طول دوره برگزاری جشنواره به صورت مرتب نیازمند رفت و آمد بودند نیز به صورت دورکاری انجام می شود و دیگر نگرانی هایی از این دست نخواهیم داشت. کودکان و خانواده ها نیز فیلم ها را در خانه های خود تماشا می کنند و نقد و نظر خود را به سمع و نظر ما و سازندگان آثار می رسانند.

وی با اشاره به اینکه شعار جشنواره امسال ارتباط مستقیمی با حال و هوای این روزهای کرونایی کشور دارد، گفت: هر خانه یک سینما و هر کودک یک داور، شعاری است که در جشنواره امسال باید عملی شود. مخاطبین ما در خانه های خود در حال تماشای فیلم ها هستند و اگر اکران فیلمی را ازدست دادند می توانند در یک روز دیگر و در سامانه نمایش مجازی دیگری به تماشای فیلم مورد نظر خود بنشینند.

تابش ادامه داد: کودکان و نوجوانان علاقه مند به داوری در جشنواره امسال نیز تا 25 مهرماه فرصت ثبت نام داشتند و این عزیزان با دریافت کدهای تخفیف رایگان می توانند فیلم های این دوره از جشنواره را تماشا کنند و نظرات خود را برای ما ارسال کنند.

انتهای پیام/174/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ابتلای تعدادی از هنرمندان و بازیگران سینما در روزهای گذشته به بیماری کرونا باعث شد این پرسش شکل بگیرد که آیا باید در این شرایط تصویربرداری فیلم ها و سریال ها متوقف شود یا می توان با تغییر سبک زندگی به ادامه فعالیت ها خوش بین بود؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، موج سوم بیماری کرونا این روزها در کشور تصاویر تلخی را در تاریخ کشور ثبت می کند. ابتلای روزانه هزاران نفر به این بیماری و رکوردشکنی در تعداد فوتی ها باعث شده کشور در وضعیت قرمز و هشدار در این زمینه به سر ببرد.

در روزهای گذشته خبر ابتلای بیماری برخی از بازیگران از جمله محمدرضا گلزار و نوید محمدزاده و لاله اسکندی باعث شد باز هم این پرسش شکل بگیرد که آیا در حال حاضر تولید آثار سینمایی و فعالیت در این عرصه مهم است یا سلامتی افراد؟

روزانه در تهران و شهرهای مختلف کشور پروژه های مختلف تلویزیونی و سینمایی در حال تصویربرداری است. آمار ابتلای هنرمندان پشت دوربین و بازیگران بالاتر از اعلام رسمی برخی رسانه ها است.

کرونا در جشنواره فیلم کودک!

در روزهایی که برگزاری جشنواره فیلم کودک در تهران و اصفهان در حال انجام است، خبرها از ابتلای یکی از کارگردانان حاضر در بخش مسابقه به این ویروس حکایت می کند که با وجود کامل نشدن مراحل درمان در جشنواره شرکت کرده است. اتفاقی که خبر از پنهان کاری برخی هنرمندان از ابتلای خودشان به این ویروس می دهد.

ضدفرهنگ سازی در میان سلبریتی ها

روز گذشته مصطفی جلالی فخر، پزشک و منتقد سینمایی، در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به این موضوع نوشته است: ظاهرا سلبریتی ها فکر می کنند ماسک و فاصله اجتماعی، باعث افت کلاس آن ها می شود. عکس ها و فیلم های زیادی دیده ایم که آن ها بی پروا در کنار هم ایستاده اند و معمولا مدعی یک لحظه برداشتن ماسک برای عکس اند؛ که اگر دروغ نباشد، باز هم خطاست. برخی هم احساس خودقهرمان پنداری می کنند و کلا ماسک نمی زنند که یعنی ما اینیم! مهران رجبی تا مرز وخامت حال هم رفت و خوشبختانه خوب شد و حالا می گوید تا خودم کرونا نگرفتم نفهمیدم. او در مصاحبه ی اخیرش به اشتباه خود در برداشتن ماسک برای عکس با مردم اعتراف کرده و از همه خواهش کرده خیلی مراقب باشند. تصور کنید گلزار و محمدزاده تا قبل از بروز علائم، چند روز ناقل بوده اند و اولی مشغول بازی در سریال عاشقانه و دومی در فیلم شب، داخلی دیوار بوده و خدا می داند ناخواسته، چند نفر را مبتلا یا ناقل کرده اند؛ به همین راحتی و تلخی! دومینوی همه گیری از یک ضربه آغاز می شود و به خاطر همین سهل انگاری های مرگبار است که صدرنشین مرگِ کرونا در جهانیم.

وی در ادامه می نویسد: وقتی مردم می بینند که هنرمندان ماسک را دون شان خود می دانند، دچار خطای راهبردی خودآزار می شوند. وزارت ارشاد هم نه تنها صدور بی رویه تولید فیلم را به دلیل کرونا کنترل نکرده، بلکه هیچ نظارتی و واکنشی نسبت به پروتکل های بهداشتی توسط سینماگران ندارد. حیف است هنرمندانی که حضورشان می تواند مفید باشد، به دلیل بی توجهی به پیشگیری، هم جان خود و همکاران شان را به خطر می اندازند و هم باعث ضدفرهنگ سازی در جامعه می شوند.

صحبت های جلالی فخر حاکی از نوعی جریان ضد فرهنگ در میان هنرمندان است که در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی در زمان تصویربرداری با سهل انگاری جان خود و دیگران را به خطر می اندازند. اگر به طور میانگین در هر پروژه نزدیک به 50 نفر مشغول فعالیت باشند، جمعیت بسیاری در عرصه سینما و تلویزیون در خطر ابتلا به این بیماری هستند.

کارگروهی که منحل شد

در همان روزهای نخست شیوع بیماری کرونا کارگروهی در خانه سینما و زیر نظر سینماگران برای مدیریت بحران این بیماری تشکیل شد که بیانیه ها و اطلاعیه هایی را در همان مقطع پیرامون تعطیلی پروژه های سینمایی منتشر کرد. کارگروهی که با فروکش کردن بیماری در اردیبهشت امسال تعطیل شد و امروز ضرورت وجود آن بیش از گذشته احساس می شود.

دانش اقباشاوی (کارگردان سینما و سخنگوی این کارگروه) با اشاره به تعطیل شدن کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما به ایلنا گفت: این کارگروه در تاریخ 6 اردیبهشت طی بیانیه ای منحل شد. در آن زمان ستاد ملی کرونا تمام تولیدات سینمایی را ممنوع اعلام کرده بود. بعد از تصمیم دولت و سازمان سینمایی و سازمان صداوسیما به تبع ستاد ملی کرونا که اعلام کردند تولید آثار نمایشی از سر گرفته شود، کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما هم اعلام انحلال کرد.

وی در ادامه گفت: در بازه زمانی خرداد تا شهریور که کمی از شدت شیوع بیماری کم شد پروژه های مختلفی شروع به کار کردند و حتی خودم در همین بازه و با رعایت پروتکل های بهداشتی فیلم ساختم. تهیه کننده کارمان خیلی خوب حمایت کرد و در طول مراحل کار پزشک استخدام کردند که در کنار گروه باشند و لحظه به لحظه تمام مراحل را سعی کردیم رعایت کنیم. دفترچه ای را همان زمان کارگروه مبارزه با بیماری کرونا در سینمای ایران تدوین کردیم که تمامی مراحل ساخت فیلم در زمان کرونا به خوبی نوشته شده بود و دستورالعمل خوبی بود که حتی ما در فیلمی که ساختیم با توجه به مطالب دفترچه کار را پیش بردیم. مثلا یکی از چیزهایی که در آن دفترچه بود چگونگی رعایت فاصله افراد در صحنه فیلمبرداری بود. یا نحوه استفاده درست از دستکش و ماسک و مواد ضدعفونی کننده. حتی جای نشستن کارگردان و منشی صحنه پشت ویزور هم به خوبی توضیح داده شده بود و همه اینها می تواند در تمامی مراحل فیلمبرداری به عنوان الگو رعایت شود.

وی در پایان گفت: متاسفانه امروز شاهد اوج گیری مجدد بیماری هستیم که همین اتفاق باعث شده هنرمندان سینما هم به بیماری گرفتار بشوند و اگر چاره ای برای مهار این بیماری صورت نگیرد پیش بینی می شود به زودی پروژه ها تعطیل شود.

باید بپذیریم که از کرونا شکست خوردیم

حسین کرمانپور (مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور و رئیس اورژانس بیمارستان سینا) با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در موج سوم به ایلنا گفت: در طول هشت ماه حضور کرونا در کشور و انجام انواع سیاست ها در این مسیر؛ واقعیت این است که نظام سلامت و نظام مدیریت کشور در برابر این بیماری شکست خوردند. باید این حقیقت را تمام مردم و مسئولین بپذیرند که امروز کشور در برابر بیماری کرونا شکست خورده و هیچ کدام از شعارها و حرف ها و زحماتی که تا امروز کشیده شده نتیجه ای نداشته است. اگر به این مرحله برسیم که شکست هایمان را بپذیریم آنوقت می توانیم راه جدیدی برای مبارزه با این ویروس پیدا کنیم. اما اگر بخواهیم با همان روش قبل و بدون پذیرش این شکست به راه ادامه دهیم شاهد فاجعه بزرگتری خواهیم بود که زنگ خطر آن امروز خیلی واضح به صدا درآمده است. از فردای روزی که شکست هایمان در تحقق شعار تو خالی کرونا را شکست می دهیم را باور کنیم آنگاه تمامی افراد از کادر پزشکی و پرستاری تا مردم کوچه و بازار تا افراد صاحب نفوذ در جامعه و خبرنگاران و مسئولان جامعه همگی سبک زندگی جدیدی را آغاز خواهند کرد که پیش از آن انجامش ندادند.

نیاز به برنامه ریزی بلندمدت داریم

وی در ادامه گفت: امروز مدیریت کشور به علم و تعقل بیشتر از شعار نیاز دارد. کرونا با چهار عمل اصلی قابل کنترل شدن است. حفظ فاصله گذاری اجتماعی، شستن دست ها، درمان موثر و کنترل بیماران بستری شده چهار عمل اصلی برای قطع کردن زنجیره انتقال این بیماری است. این چهار راه حل یک معنای ساده بیشتر ندارد و آن هم تغییر سبک زندگی مردم است. چیزی که با برنامه ریزی و آموزش و اراده جمعی قابل دسترسی است. ما امروز دچار فقدان برنامه ریزی طولانی مدت برای کنترل این بیماری هستیم. تعطیلی یک هفته و دو هفته که دردی را دوا نمی کند. باید از الان تا یک سال آینده برنامه مدون و دقیقی برای تغییر سبک زندگی مردم و کنترل بیماری داشته باشیم. توان بیمارستانی کشور فراتر از ظرفیت موجود در حال تلاش است و ما بارها اعلام کردیم که تا یک جایی می توان این موضوع را اداره کرد و باید فکر عاجل برای آن کرد.

کرمانپور در ادامه گفت: ما از روز اول و از طرف سازمان نظام پزشکی نامه ای را خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال کردیم و تاکید کردیم ستاد ملی مبارزه با کرونا نباید در وزارت بهداشت باشد. خواهش ما پذیرفته شد و در سطح دولت تشکیل شد. ما البته در آن نامه تاکید کردیم این ستاد باید در سطح سران قوا تشکیل شود و تمامی ارکان نظام از قوه مجریه و مقننه و قضائیه در این موضوع ورود کنند. ما با یک مسئله ملی روبرو هستیم و باید نسبت به آن با تمام قوا وارد شویم. امروز هم با وجود اینکه 30 هزار نفر از هموطنانمان را از دست دادیم و 30 هزار خانوار داغدار شدند و بیش از 200 نفر شهید حوزه سلامت که همگی جزو نخبگان و متخصصان بودند را از دست دادیم باز هم برای پیدا کردن راه حل و برنامه ریزی برای کنترل بیماری دیر نیست. ما در این مسیر نیروهای متخصصی را از دست دادیم که هر کدام بیش از 30سال تجربه با ارزش پزشکی را همراه داشتند. مگر می شود با پول این افراد را جایگزین کرد؟ چقدر باید نخبه از دست بدهیم تا به یک تصمیم درست برسیم؟

رویه غلط صداوسیما در انتقال مفاهیم مبارزه با کرونا

وی با انتقاد از رویه برنامه سازی در صداوسیما گفت: صداوسیما هنوز تکلیفش با این بیماری مشخص نیست. در یک برنامه شاهد حضور چندین نفر بدون رعایت پروتکل ها هستیم و در برنامه ای دیگر مجری و مهمان هر دو ماسک می زنند. وقتی حرف از رسانه ملی می زنیم مردم هم این برنامه ها و این رویه چند پهلو را نگاه می کنند و نتیجه اش می شود اینکه در خیابان هم چند دستگی در رعایت این بیماری شاهد هستیم.

کرمانپور با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا میان هنرمندان سینما و احتمال تعطیلی فعالیت های سینمایی گفت: امروز دیگر نمی توان جایی را تعطیل کرد. تجربه ثابت کرده تعطیلی راه حل مبارزه با این بیماری نیست. ما باید زندگی در شرایط کرونایی را یاد بگیریم. از طرفی نمی توان پروژه های سینمایی و تلویزیونی را تعطیل کرد چراکه تولیدات هنری برای اوقات فراغت مردم لازم است و تلویزیون اگر یک روز نتواند سریالی پخش کند نمی تواند در این مسیر به وظایف خود به خوبی عمل کند. مشکلی که باعث شده است هنرمندان ما مثل باقی مردم گرفتار این بیماری شوند خطاهایی است که در اثر طولانی شدن زمان رعایت رخ می دهد. رعایت نکات بهداشتی برای یک ماه کار راحتی است. اما وقتی این پروسه هشت ماه طول می کشد طبیعی است که در برخی جاها با مشکل روبرو می شود. بسیاری از سینماگران برای مشورت با من تماس می گیرند و من هم مواردی که باید در زمان تصویربرداری رعایت کنند به آن ها می گویم.

در زمان تصویربرداری چه کارهایی بکنیم که ویروس منتقل نشود؟

وی در ادامه گفت: یکی از نکاتی که باید در سبک جدید زندگی کرونایی در نظر گرفت این است که از این به بعد در بودجه بندی ساخت فیلم های سینمایی باید هزینه هایی که کار در این شرایط به گروه تحمیل می کند را هم در نظر گرفت. از طرفی داشتن یک ناظر بهداشت جدی که هم مجذوب رفتارهای ستاره های سینمایی نشود و هم بتواند به خوبی تذکر داده و بر اجرای درست پروتکل ها نظارت کند نیاز هر پروژه ای است. یکی از اشتباه هایی که همه ما در طول این مدت انجام می دهیم کنار زدن ماسک و خوردن خوراکی و غذا در محیط سربسته است. این بزرگترین اشتباهی است که موجب می شود ناخواسته به این بیماری دچار شویم. مصرف مواد غذایی در محیط های کاری مانند پروژه های تصویربرداری باید در محیط باز انجام شود.

کرمانپور در پایان افزود: بسیاری از هنرمندانی که به این بیماری دچار شدند به دلیل بی احتیاطی خودشان نبوده و گاهی حتی تمام جوانب احتیاط را رعایت کردند اما وقتی در یک جمع کاری حضور دارند ناخودآگاه به این بیماری مبتلا می شوند. ابزارهای کاری مانند هاش اف که در زمان تصویربرداری استفاده می شود، می تواند منتقل کننده ویروس باشد. باید در استفاده از این ابزارها رعایت کرد که این نیازمند هزینه های بیشتری است در تولید یک فیلم. در زمان گریم یا تعویض لباس باید تمام وسایل استریل شود تا ویروس منتقل نشود و همه اینها باید زیر نظر ناظر پزشکی گروه فیلمبرداری انجام شود.

گزارش: علی نعیمی

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
آیت ملک نیا با اشاره به اینکه همچنان اعتماد مردم برای حضور در سالن های سینما جلب نشده، تأکید کرد که در این شرایط فرقی ندارد چه فیلمی اکران می شود و فیلم های خارجی نیز نمی توانند به کمک سینما بیایند اما در شرایط عادی قطعاً اکران فیلم های خارجی کمک کننده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

آیت ملک نیا مدیر سالن های سینمای موزه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: اکران فیلم های خارجی در این شرایط نمی تواند به کمک سینماها بیاید چرا که متأسفانه هنوز مخاطبان از امن بودن سالن های سینما اطمینان حاصل نکرده و ترجیح می دهند فعلاً به سینما نیایند؛ قطعاً در این شرایط فرقی نمی کند چه فیلمی اکران شود.

ملک نیا تأکید کرد: این در حالی است که مطمئناً سالن های سینما امن ترین مکان در بین مکان های عمومی هستند چرا که تمام پروتکل های بهداشتی در سالن های سینما رعایت می شود و مردم نیز در سالن ها با فاصله از هم به تماشای فیلم می نشینند. تمام نکات بهداشتی با بیشترین دقت رعایت شده و هیچ خطری مخاطبان را تهدید نمی کند اما متأسفانه مسأله اصلی اعتمادی است که مردم باید پیدا کنند و هنوز این اعتماد به وجود نیامده است.

او افزود: برای جلب اعتماد مردم نیاز است که شهرداری و صدا و سیما با تبلیغات گسترده ای که می توانند داشته باشند به کمک سینما بیایند. پس از حاصل شدن این اعتماد است که می توان درباره کیفیت و نوع فیلم ها صحبت کرد، تا زمانی که سینما مخاطب ندارد فرقی ندارد چه فیلمی اکران می شود و فیلم های خارجی هم نمی توانند کاری انجام دهند چرا که اولویت چیز دیگری است.

مدیر سالن های سینمای موزه در ادامه اظهار داشت: پس از جلب اعتماد مردم، صحبت درباره اکران فیلم های خارجی به کیفیت این آثار مربوط می شود. من نمی دانم فیلم های خارجی چگونه تهیه می شوند اما معمولاً بحثی که درباره آن ها وجود داشته به کیفیت این آثار مربوط بوده و مخاطبان ایرانی نیاز دارند که فیلم ها را با بالاترین کیفیت ببینند و قطعاً مسئولان نیز باید فیلم های خارجی را با بیشترین کیفیت تهیه کنند. اگر کیفیت لازم وجود داشت قطعاً در شرایط عادی اکران فیلم های خارجی کمک کننده است چرا که باعث ایجاد رقابت می شود و پیش تر هم تجربه اکران این فیلم ها نتیجه خوبی داشته و رقابت خوبی بین فیلم های ایرانی و فیلم های خارجی به وجود آمده است.

ملک نیا با اشاره به عدم استقبال مردم از فیلم های سینمایی در روزهای اوج گیری شیوع بیماری کرونا، گفت: در این وضعیت فیلم هایی مثل شنای پروانه و خوب، بد، جلف 2 که با هدف کمک به سینما اکران شده اند بیشترین ضرر را متحمل شده و واقعاً صاحبان این آثار ریسک بالایی را پذیرفتند و باید از آن ها حمایت بیشتری صورت گیرد.

او در پایان تأکید کرد: متأسفانه این روزها که شرایط مدام در حال تغییر است و وضعیت مدام بدتر می شود، تصمیم گیری ها لحظه ای است و نمی توان پیش بینی دقیقی از آینده داشت. خواهش من از رسانه ها این است که به کمک وزارت فرهنگ بیایند تا وزارت فرهنگ بتواند با قدرتی بیشتر در کنار سینماها باشد. متأسفانه حوزه فرهنگ و هنر بیشتر ضرر را در روزهای کرونا متحمل شد و با وجود اینکه در سینماها شاهد رعایت تمام پروتکل های بهداشتی هستیم مردم همچنان از حضور در سالن ها پرهیز می کنند و باید برای جلب اعتماد مردم به کمک وزارت فرهنگ رفت. در این روزهایی که سینماها در سال 99 فعالیت خود را آغاز کرده اند تمام پروتکل های بهداشتی رعایت شده و مخاطبان با فاصله در حالیکه ماسک به صورت دارند فیلم می بینند.

موزه سینما آیت ملک نیا اکران فیلم های خارجی سالن های موزه سینما

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
چرا سینماها برای نمایش فیلم تعطیل است اما برای جشنواره کودک باز! چه سودی در این جشنواره است که می بایست جان کودکان و نوجوان را به خطر بیاندازد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : شهرآٰرا نیوز

به گزارش مشرق ، در حالی که بر اساس بخشنامه های صادره شده و اعلام رسمی سازمان سینمایی، با توجه به وضعیت خطرناک کرونا، سه هفته است سینماهای تهران تعطیل شده، بنیاد سینمایی فارابی اقدام به برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در شرایط پرخطر فعلی کرده است.

این جشنواره از عصر دیروز در سینما فرهنگ تهران با حضور حداکثری درحال برگزاری است و نمایش فیلم ها بر اساس جدول اعلام شده صورت می گیرد و نشست های خبری پی در پی در حال انجام است.

جدا از این اینکه چقدر لزوم چنین جشنواره ای در این روزهای پرخطر نیاز است و اساسا چرا به شیوه آنلاین برگزار نمی شود این سوال بوجود آمده که فرق نمایش فیلم ها در جشنواره کودک با نمایش عادی سینماها در چیست؟ چرا سینماها برای نمایش فیلم تعطیل است اما برای جشنواره کودک باز! چه سودی در این جشنواره است که می بایست جان کودکان و نوجوان را به خطر بیاندازد!

آیا مسئولان بنیاد سینمایی فارابی می دانند متحمل چه هزینه سنگین و بی بازگشتی در اوج کرونا می شوند؟ یا دلایل پشت پرده آنقدر کافی است که بیشتر از سلامت مخاطبان جشنواره است!

احتمالا پاسخ برگزارکنندگان جشنواره کودک رعایت پروتکل های بهداشتی است، آیا با رعایت این پروتکل ها نمی شود بقیه سینماها باز شود یا رانتی است که ستاد مبارزه با کرونا به جشنواره کودک داده است؟

منبع: کانال سینما ایده آل

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : روز پلاس

نماینده دادستان در دادگاه امامی گفت که امامی با پول های هنگفتی که به برخی از بازیگران داده باعث شده است تا نظام دستمزد بازیگران در سینما تغییر پیدا کند.
به گزارش تسنیم، صحبت های تازه متهم اقتصادی بانک سرمایه در دادگاه دیروز او، نشان می دهد که ماجرای ارتباط این فساد بزرگ با سینمای ایران تمام نمی شود و هر بار این هنر و صنعت بی سرپناه کشور سنگر مناسبی برای حالت تدافعی گرفتن امامی می شود.

امامی دست بردار از این نیست که خود را تهیه کننده و عضو خانواده فرهنگ، هنر و رسانه بداند، زیرا همانطور که در گزارش های قبل از نیز گفته شد حیثیت و اعتبار سینما و هنر بهترین نردبان برای بالا رفتن از آن و رسیدن به منزلت مناسبی بود.

امامی که خود را تهیه کننده معرفی کرده است با وارد کردن پول ها به سینما جدای از آلوده کردن آن و اهالی آن، منجر به وارد کردن یک ویروس دیگر نیز شد: تغییر قواعد و قوانین دستمزدهای بازیگران و عوامل سینمایی.

بازیگرانی که ره صد ساله را یک شبه طی کردند

با ورود پول های هنگفت به دنیای سینما دستمزدهای بازیگرانی که به عنوان مثال تا دیروز برای بازی در یک فیلم سینمایی دستمزد 100 میلیون تومانی قبول می کردند، به ارقام میلیاردی برسد و از اینجا به بعد بود که با بالارفتن توقعات و ایجاد فضای نامتعارف اقتصادی در سینما، نظام دستمزها چنان تغییر کرد که اگر یک تیم سازنده بخواهد با بضاعت مختصر و سالم سرمایه خود فیلم بسازد باید نگران این باشد که چگونه با بازیگری که تا دیروز 100 میلیون تومان می گرفته است روبرو شود؟

اینگونه عده ای راه صدساله را یک شبه طی کردند و سالار و سلطان سینمای ایران شدند درحالی که دیگر بازیگران هنوز اندر خم یک کوچه اند.

قماربازان نیاگارا و لاس وگاس نتیجه را به سینما آوردند

اما این تمام ماجرا نبود زیرا بالارفتن نامتعارف دستمزدهای بازیگران سینما باعث شد که بستر مناسبی برای ورود دیگر پول های کثیف به سینما شود. بهانه ای خوب برای سرمایه دارانی شد که پول های قمارخانه های نیاگارا و لاس وگاس را که نمی توان عددشان را روی کاغذ نوشت، وارد میدان سینمای بیچاره کنند و پول های کثیفشان را با عنوان پرداخت به بازیگران محترم و گران قیمت سینمای ایران خرج کنند.

اینگونه بازیگران سینمای ایران بدون اینکه خبر داشته باشند وسیله شستن پول های کثیف شدند. سرمایه داران پول های مشکوک هنوز با ادعای عشق به فرهنگ و هنر ایران زمین پول های کثیف را وارد سینما و نمایش خانگی می کنند و با ژست فرهنگی گرفتن ضمن شستن پول های کثیف، جز خرج کردن و پر کردن جیب سینماگرانی که وضع مالی چندان بدی ندارند، کار دیگری نمی کنند.

همان نکته ای که نماینده دادستان در جلسه قبلی دادگاه امامی گفت که اگر امامی با پول هایش به سینما واقعاً خدمت کرده بود و به عنوان مثال برای حل مشکلات معیشتی هنرمندان کاری کرده بود و یا سینما ساخته بود و سینماهای کهنه را نوسازی کرده بود، امروز با او با این شدت برخورد نمی شد. اما نه تنها امامی بلکه دیگر سرمایه داران گردن کلفت تازه کار سینمای ایران نیز برای درمان دردهای اقتصادی سینما کاری نکردند و تنها جیب ثروتمندان را پر پول تر کردند.

بازیگران غفلت نکنند

بنابراین باید بازیگران و هنرمندان در جریان باشند که در صورت غفلت، مانند بازیگران سریال شهرزاد، دستمایه پولشویی سرمایه گذاران مشکوکی واقع می شوند که سر سوزنی برای آنان ارج و قرب قائل نیستند و تنها به فکر شستن حاصل قمار و اختلاس های بزرگ اقتصادی کشورند.

سازمان سینمایی نیز که در حال حاضر تکلیفش با مسأله نمایش خانگی روشن نشده است باید موضع خود را نسبت به ورود پول های هنگفت با منشأ نامعلوم روشن کند و تا دیر نشده و سروکله یک متهم دیگر در سینمای ایران پیدا نشده است، راه ورود پول های کثیف به سینمای ایران بسته شود تا بیشتر از این آبروی سینمای ایران جلوی مردم ایران نرود.

از سوی دیگر اگر سرمایه داران جدید سینمای ایران واقعاً نگران سینمای ایران و خدمت به فرهنگ و هنر این کشورند، بدانند که کار برای کمک و رفع مشکلات سینمای ایران فراوان است. زیرا دم خروس بیرون زده است و قسم حضرت عباس (ع) دیگر فایده ای ندارد.

وضعیت نابسامان سرمایه گذاری در نمایش خانگی و عدم نظارت و برنامه ریزی با بهانه خصوصی سازی در سینمای ایران باعث شده است که بستر مناسب و آماده برای پولشویی در سینمای ایران فراهم شود. سرمایه داران مشکوک جایی را هدف گرفتند که آنان را به سرعت به هدفشان رساند و علتش چیزی جز ولنگاری در حوزه نظارت برای سینمای ایران نبود و نیست.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
کرونا در حالی برای سومین هفته در مهرماه سال جاری سالن های سینما را به تعطیلی کشانده است که خبر ابتلای چهره های هنری این پرسش را مطرح می کند که چرا با وجود جلوگیری از نمایش و بسته شدن سالن ها، تولید و ساخت آثار سینمایی باعث تشدید افزایش ابتلای چهره های سینمایی به کرونا شده است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

اعتمادآنلاین| ادامه چرخه تولید پروژه های سینمایی در پی اخبار مربوط به ابتلای چهره های هنری همچون نوید محمدزاده و محمدرضا گلزار به کرونا در حالی مورد توجه قرار گرفته که تعطیلی سالن های سینما و تئاتر انتقاد فعالان این حوزه را نسبت به وضعیت معیشت و محدودیت در نمایش آثارشان برانگیخته است.

افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا و هشدارهای مسئولان در مورد توجه هرچه بیشتر به پروتکل های بهداشتی در چند هفته اخیر شدت بیشتری گرفته است. در همین حال با وجود اینکه از زمان شیوع کرونا در ایران خبرهایی مبنی بر ابتلای هنرمندان به این بیماری در صفحات مجازی خودشان یا در رسانه های رسمی منتشر می شد، در روزهای اخیر خبر ابتلای 2 بازیگر شناخته شده توجه مردم را به خود جلب کرده است؛ از جمله ابتلای محمدرضا گلزار که در سریال گیسو به کارگردانی منوچهر هادی مشغول بازی بود. البته در تیرماه سال جاری خود هادی و همسرش، یکتا ناصر، نیز در صفحات اینستاگرامی شان از ابتلا به کرونا خبر دادند.

گلزار در گفت وگوی تلفنی با برنامه تی وی پلاس درباره وضعیت خود گفت، بعد از چند روز قرنطینه در منزل درد شدیدی در ریه ام احساس کردم و بعد از اسکن ریه پزشکان متوجه شدند فضای بیشتری از ریه ام درگیر شده و باید در بیمارستان معالجاتم را انجام بدهم هرچند حالم بهتر شده، اما به این معنی نیست که کاملاً خوبم. با این حال وضعیتم خیلی نگران کننده نیست.

نوید محمدزاده بازیگر سینما هم با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: کرونا ببین من خیلی روز های سختی گذروندم این دو هفته ام روش.

این خبرها در حالی طی یکی 2 روز اخیر مورد بازدید گسترده بسیاری از کاربران فضای مجازی قرار گرفته است که سالن های سینما و تئاتر برای سومین هفته پیاپی در مهرماه سال جاری تعطیل شده اند. تعطیلی مجدد آنها پس از آن صورت گرفته که فعالیت خود را بعد از چهار ماه تعطیلی از تیرماه سال جاری آغاز کرده بودند.

تعطیلی تولید و نمایش

در واقع سالن های تئاتر و سینما در کنار دیگر مشاغل و کسب وکارها در زمستان سال گذشته و پس از شیوع ویروس کرونا، برای جلوگیری از گسترش هرچه بیشتر این بیماری تعطیل شدند. حتی در همان ماه های ابتدایی شیوع کرونا، کارگروه مدیریت بحران ویروس کرونا اسفندماه 98 در خانه سینما طی گزارشی بر تعطیلی پروژه های سینمایی تاکید کرد و با انتشار فهرستی از پروژه های متوقف شده و در حال تولید خبر داد.

27 اسفندماه نیز همایون اسعدیان، رئیس وقت هیات مدیره خانه سینما، در گفت وگویی به ایسنا گفت: تشکیل ستاد بحران کرونا در خانه سینما دستاوردی داشت که اغلب پروژه هایی که نیاز فوری و ضروری برای فیلمبرداری نداشتند متوقف شدند و در برخی سریال های مناسبتی هم شرایط پزشکی در پشت صحنه برای ادامه کار فراهم شد.

البته این همه ماجرا نبود و دانش اقباشاوی، سخنگوی کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما، پنجم فروردین از ادامه فعالیت پروژه های سینمایی انتقاد کرد و به ایسنا گفت: به دلیل تعطیلات نوروز برخی تصور کرده اند بعد از هفته اول وضعیت عادی می شود و تصمیم دارند پروژه هایشان را از سر گیرند، در حالی که طبق اعلام وزارت بهداشت، اوج شیوع ویروس کرونا از تاریخ 5 تا 15 فروردین خواهد بود. بر همین اساس و در ادامه دستور ستاد ملی مبازره با کرونا، اکیداً خواستار تعطیلی تمام تجمعات از جمله تولیدات تصویری هستیم.

او البته به این موضوع نیز اشاره کرد که در همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا برخی از پروژه های تصویری کار خود را متوقف کردند، اما پروژه های دیگری با فشار شدید تهیه کننده یا مدیران ناگزیر از ادامه کار شده اند.

در اوایل اردیبهشت سال جاری نیز کارگروه مدیریت بحران کرونای خانه سینما در بیانیه ای از انحلال این کارگروه به دلیل برخی ناهماهنگی ها خبر داد.

بی توجهی به وضعیت معیشتی

طی این چند ماهی که درهای سالن های سینما و تئاتر با وجود فروش بلیت تنها برای نیمی از گنجایش سالن باز بوده است، اهالی سینما و تئاتر تلاش کردند با شیوه هایی همچون سینماماشین یا اجرای تئاتر در فضاهای باز بر ظرفیت نمایش آثار خود بیفزایند، اما با تعطیلی دوباره سالن ها در ماه جاری برخی از هنرمندان تئاتر نسبت به نادیده گرفتن وضعیت معیشتی خود انتقاد کردند؛ از جمله لیلی رشیدی.

او مشغول بازی در نمایش در انتظار گودو در فضای باز باغ کتاب بود که به دلیل تعطیلی تئاتر و سینما از اجرای این نمایش باز ماند. رشیدی با اشاره به این موضوع که تئاتر می تواند خود را با شرایط روز و وضعیت اجتماعی هماهنگ کند، به ایسنا گفته است: تئاتر شغل ماست و باید بتوانیم مانند دیگر مشاغل، به فعالیت مان ادامه بدهیم. عوامل تئاتری بسیار پرشمار هستند. گرچه فقط بازیگران به واسطه حضور روی صحنه دیده می شوند ولی پشت صحنه تئاتر هم افراد زیادی مشغول به کار هستند و حالا شغل همه آنان به خطر افتاده و منبع درآمدشان رو به نابودی است.

رشیدی همچنین عنوان کرد، این بی انصافی است که تئاتر را جزو مشاغل آسیب دیده در دوران کرونا به حساب نمی آورند.

پریسا مقتدی، مدیر تماشاخانه سنگلج ، نیز درباره تاثیر این تعطیلی ها بر تئاتر و سالن های نمایش به اعتمادآنلاین گفته بود: آنچه در تصمیم تعطیلی ها نادیده گرفته می شود چرخه اقتصادی و امرار معاش حوزه های فرهنگی به خصوص تئاتر، سینما و موسیقی است که هنر جمعی هستند. فقط به این موضوع توجه شده است که این هنرها تاثیرات فرهنگی دارند و در شرایط فعلی که جان مردم در خطر است بهتر است به جان آنها توجه کنیم و با تامل به تاثیرات فرهنگی بنگریم؛ اما واقعیت این است که بخش دیگری از فعالیت های فرهنگی امرار معاش افرادی است که با تولید کالاهای فرهنگی انجام می شود و در تعطیلی هایی که صورت می گیرد این موضوع کلاً مغفول مانده است.

البته سینمایی ها نیز درباره این وضعیت اظهارنظرهایی کرده اند همچون عبدالله علیخانی، تهیه کننده، سینمادار و بازرس انجمن سینماداران. او درباره وضعیت معیشتی این انجمن گفته است: هر سال امیدی به اکران عید بود تا بتوانیم بدهی ها را بدهیم و حداقل چرخ سالن ها بچرخد که به ویروس کرونا و جریان دشوار اقتصادی برخوردیم و وضعیت نابسامانی به وجود آمد. کارکنان سینماها را که نمی توان بیرون کرد و زمانی که وضعیت سینماها خوب شد فردی عادی را سر جای آنها گذاشت، چون کارشان تخصصی است. آنها هم در شرایط فعلی مانند بقیه گرفتاری های خودشان را دارند و حقوق شان کفاف زندگی شان را نمی دهد، اما در کل بیشترین فشار روی صاحبان سینماست.

کمی پیش از آن مهدی فخوری مدیر پردیس سینمایی اریکه ایرانیان در تیرماه سال جاری به برنا گفته بود: متاسفانه از همان روزهای اول که سینماها فعالیت خود را آغاز کردند و سینمای اریکه ایرانیان باز شد استقبال خوبی نداشتیم. هیچ گاه میزان مخاطبان سانس های ما به 50 درصد سالن نرسید و معمولاً به طور میانگین نهایتاً 10 درصد سالن پر می شد. در سینمای ما عملاً به جای یک صندلی در میان در بسیاری مواقع هر 10 صندلی یک نفر می نشست.

تعطیلی سالن ها، ادامه تولیدها

حالا در هفته های اخیر در حالی سالن های تئاتر و سینما و نمایش آثار هنری باز هم به دلیل شیوع کرونا متوقف شده است که تولید پرژه های سینمایی، تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی همچنان ادامه دارد. با اینکه مشخص نیست ابتلای چهره های سینمایی همچون نوید محمدزاده و محمدرضا گلزار حین کار صورت گرفته است یا نه، اما همین موضوع بحث هایی را به میان کشیده است؛ از جمله اینکه تعطیلی سالن ها در شرایطی که روزبه روز آمار کرونا بالاتر می رود کفایت می کند یا اینکه اصرار بر تولید و فعالیت این گروه ها که به غیر از بازیگران، تعداد زیادی را نیز در پشت دوربین به همراه دارند باید با دقت و وسواس بیشتری صورت گیرد.

اگرچه این موضوع به معنای جلوگیری از توقف پروژه های در دست تولید نیست، اما تعطیلی در نمایش آثار از یک سو و نبود نظارت بر نحوه به کارگیری پروتکل های بهداشتی در حین تولید از سوی دیگر می تواند موجب انتقادهای بیشتری در آینده شود.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
علیرضا تابش؛ دبیر سی وسومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان از بخش کرونای این جشنواره، لزوم توجه به امر پیشگیری و سلامت در محتوای فیلم ها و تمهیدات بنیاد فارابی برای نجات سینما از بحران کرونا گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

به گزارش گروه روی خط رسانه خبرگزاری برنا، شیوع کرونا رویدادهای فرهنگی را به تعطیلی کشاند و تمهید برگزارکنندگان جشنواره های فرهنگی برگزاری آنلاین آن ها بود. تصمیمی که برای اولین بار انجام می شود و اما اگرهای بسیاری دارد. اولین رویداد هنری که این تصمیم را اجرایی کرد، جشنواره فیلم کودک و نوجوان است. در همین راستا و به دلیل شرایط موجود بخش کرونا هم به این جشنواره اضافه شده است. به همین جهت گفت وگویی داشتیم با علیرضا تابش؛ دبیر این جشنواره که در ادامه می خوانید.

با توجه به اضافه شدن بخش کرونا در دوره سی و سوم از جشنواره فیلم کودک و نوجوان؛ آیا این جشنواره می تواند فتح بابی برای حضور نهادهای دیگری که در حوزه فرهنگ فعال نیستند، مانند وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و غیره در این عرصه و استفاده از مدیوم سینما برای تولید محتوا جهت فرهنگ سازی باشد؟

امسال با شروع کرونا و دعوتی که سازمان نظام پزشکی از نهادهای سینمایی و مدیران جشنواره ها به عمل آورد پخش کرونا به جشنواره های سینمایی کشور اضافه شد. این خود دستاوردی در زمینه دیده شدن و ترویج فیلم های حوزه سلامت است. این اقدام بی نظیر بوده و تاکنون سابقه نداشته است. اولین جشنواره سینمایی که این بخش را اضافه کرده هم جشنواره فیلم کودک و نوجوان است. این مسئله از دو جهت حائز اهمیت است؛ یکی فیلم هایی با موضوع کرونا از خارج از کشور به جشنواره رسیده اند و دوم فیلم های ایرانی با موضوع سلامت و کرونا که در جشنواره سی و سوم حضور دارند. همین طور بخشی از المپیاد فیلمسازی نوجوانان به موضوع کرونا اختصاص پیدا کرده است. ما در فراخوانی که منتشر کردیم از نوجوانان ایرانی خواستیم که ایده های خود با موضوع کرونا را با ما در میان بگذارند.اقدامی که در حوزه المپیاد فیلمسازی نوجوانان با موضوع کرونا انجام گرفت، طلیعه ای برای تولید فیلم هایی با موضوع سلامت است. همینطور چراغ راهی برای توجه بیشتر فیلمسازان به حوزه سلامت به خصوص پیشگیری از بروز بیماری ها محسوب می شود. کرونا اهمیت مسئله پیشگیری را برای ما یادآور شد. باید در نظر داشت که آموزش پروتکل ها را با زبان هنر بهتر و شیوا تر می توان انجام داد.

به ویژه اینکه فیلم هایی که با موضوع سلامت و برای آموزش تولید می شوند، معمولا سعی در انتقال مستقیم پیام دارند اما استفاده از جشنواره هایی نظیر جشنواره کودک می تواند فیلمسازان را ترغیب کند که ابتدا با هدف سرگرمی برای کودکان فیلم بسازند و در خلال آن پیام های حوزه سلامت را نیز منتقل کنند.

بله، انتظاری هم که از جشنواره های سینمایی می رود، توجه به وجه سرگرم کننده بودن فیلم ها است. طبعاً در خلال سرگرم کننده بودن در مدیوم های مختلف اعم از فیلم کوتاه، انیمیشن و فیلم های بلند، می توان پیام ها و آموزش ها در حوزه های مختلف را انتقال داد. استفاده از این شیوه می تواند تاثیر بسزایی بر کودک و نوجوان داشته باشد. من به عنوان دبیر جشنواره بسیار خرسندم که اولین جشنواره ای هستیم که فیلم های با موضوع کرونا را به نمایش می گذاریم. امیدوارم تاثیر خود را در جامعه هنری و مخاطبین داشته باشد.

یکی از ویژگی های جشنواره حضور آماتورها و حرفه ای ها در کنار یکدیگر است. این مسئله چقدر می تواند برای کسانی که برای اولین بار می خواهند فیلم بسازند انگیزه بخش باشد تا جشنواره را بستری برای ارائه و دیده شدن فیلم هایشان ببینند؟

یکی از مهم ترین ویژگی های جشنواره فیلم کودک و نوجوان این است که آثار کسانی که برای بار اول فیلم می سازند و حتی در المپیاد شرکت می کنند در کنار فیلمسازان حرفهای دیده می شود.

در مورد اسکرین فی یا حق نمایش که در این دوره از جشنواره به آن توجه شده است، توضیح بدهید.

فیلم های سینمایی که پخش می شوند سه بار بیشتر تکرار نخواهد داشت و بابت این نمایش هم اسکرین فی یا حق نمایش دریافت می کنند. همین طور صددرصد درآمد حاصل از فروش آثار در پلتفرم ها به صاحبان آثار تعلق می گیرد. این اقدام می تواند باعث فرهنگ سازی در حوزه حق نشر و کپی رایت باشد. کرونا مسیر جدیدی را پیش روی جامعه هنری و جشنواره های سینمایی قرارداد این مسیر غیرقابل برگشت است. طبیعتاً برگزاری آنلاین جشنواره برای بار اول نقص هایی خواهد داشت اما مخاطبان و فیلمسازان در یک آرایش جدید رسانه ای با محصولات فرهنگی مواجه می شوند.

چالشی که در زمینه اکران آنلاین برای فیلمسازان به وجود آمد سرقت فیلم ها بود .ادامه این روند اکران آنلاین و برگزاری آنلاین جشنواره ها می تواند باعث شود تا نهاد قانونگذار و سازمانی که مسئولیت اجرا و نظارت را بر عهده دارد، توجه بیشتری به مسئله کپی رایت نشان دهند؟ به این جهت که احساس نیاز به حضور قانونی قوی تر و بازدارنده در حوزه کپی رایت این روزها بیشتر احساس می شود.

مسئله سرقت آثار هنری در همه جوامع وجود دارد. وظیفه ما به عنوان متولیان سینما این است که در جایگاه صیانت از آثار سینمایی با پلیس فتا و نهادهای ذیربط همکاری داشته باشیم تا برخوردهای لازم با متخلفین صورت گیرد. وجه مهم دیگر توجه به امر فرهنگ سازی است. گروه سنی کودک و نوجوان قشر مناسبی برای فرهنگ سازی در این زمینه است. به همین جهت ما باید بیشتر به این نسل توجه کنیم و مصرف درست آثار فرهنگی را به آنها آموزش دهیم.

با ادامه پیدا کردن روزهای کرونایی چه برنامه ریزی بلند مدتی برای نجات سینما از بحران دارید؟

بنیاد سینمایی فارابی در وجه حمایتی خود چند میلیارد وام به سالن دارها و صاحبان سینما اختصاص داد. همچنین وام هایی هم به فیلمسازان و تهیه کنندگانی که فیلم های خود را اکران آنلاین کردند تعلق گرفت این ها مجموعه کارهایی است که در حمایت از سالن دارها و فیلمسازان شده است. این روند ادامه پیدا خواهد کرد. علاوه بر این ما طرحی تحت عنوان حمایت از فیلمنامه نویسان داشتیم. فراخوانی برای طرح اقتباسی داشتیم که در طی آن تلاش کردیم تا تولید آثار در حوزه اقتباس جدی تر گرفته شود. بخش دیگری که از نوروز امسال آغاز کردیم عرضه فیلم های بازرگانی بنیاد سینمایی فارابی بود که در اختیار پلتفرم ها قرار گرفت و این روند ادامه پیدا خواهد کرد. از همه مهم تر تدبیری برای برگزاری اکران آنلاین فیلم های سینمایی بود که وظیفه ما مانند فارابی بود که در این حوزه پیش قدم شود. اوضاع کرونا زنجیره ای سینما را در همه حوزه ها اعم از اکران حضور بین الملل و غیره تحت تاثیر خود قرار داده است ما امسال از پخش کننده ها حمایت کردیم که به صورت آنلاین در بازار کنه 2020 و بازار پکن و شانگهای حضور داشته باشند.

منبع: خبرگزاری سلامت

علیرضا تابش کرونا دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
بر اساس جزئیات مصوبه کمیسیون اقتصادی دولت برای اصلاح قانون مالیات های مستقیم که در حال بررسی و تصویب در هیأت وزیران است، معافیت مالیاتی هنرمندان، سلبریتی ها و فعالیت های هنری و فرهنگی حذف و برای آن سقف تعیین شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، معافیت مالیاتی هنرمندان و فعالیت های فرهنگی و هنری در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم حذف و برای آن سقف تعیین شد.

در پیش نویس این لایحه که وزیران بررسی می کند، آمده است:

بند (ل) ماده 139 به شرح زیر اصلاح میشود.
ل- درآمد مشمول مالیات ابرازی حاصل از فعالی تهای انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های ذیربط)، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شوند، در مورد اشخاص حقوقی معادل یک میلیارد و دویست و پنجاه ریال و در مورد اشخاص حقیقی دویست و پنجاه میلیون ریال در هر سال از پرداخت مالیات معاف است.

همچنین وزارت اقتصاد در پیش نویس قبلی فعالیت های تا سقف یک میلیارد ریال را معاف از مالیات دانسته بود.

به گزارش فارس، طبق قانون مالیات های مستقیم در حال حاضر فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذی ربط) ، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شوند، از پرداخت مالیات معاف است.

انتهای پیام/ب

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یک حقوقدان انتخاب منوچهر شاهسواری برای بار سوم به عنوان مدیرعامل خانه سینما را خلاف اساسنامه این نهاد دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، در حالی که شامگاه 28 مهرماه منوچهر شاهسواری برای بار سوم به عنوان مدیرعامل خانه سینما در جلسه هیات مدیره این اتحادیه صنفی انتخاب شد، اما هنوز خبری رسمی از این انتخاب منتشر نشده است و از دیشب از دو سو منتقدان و مویدان این انتخاب در حال اظهارنظر در فضای مجازی هستند.

در همین رابطه مهدی کوهیان حقوقدان حوزه رسانه در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا این انتخاب را مغایر با اساسنامه خانه سینما دانست و در این باره گفت: تبصره 3 ماده 37 اساسنامه خانه سینما که در سایت این نهاد قابل مشاهده است از محدودیت تجدید انتخاب مدیرعامل برای دو دوره متوالی صحبت می کند.

وی ادامه داد: البته این تبصره محل سوال است؛ ممکن است حقوق دان هایی نظر بر 2 دوره داشته باشند و تعداد دیگری از حقوق دان ها نظر بر 3 دوره داشته باشند. این محل اختلاف است.

این حقوق دان در توضیح جمله خود بیان کرد: بعضی به اصطلاح حقوقی، تفسیر موسع می کنند و می گویند تجدید یعنی یک دوره انتخاب شده و دو دوره نیز می تواند تجدید شود، اما در حقوق عمومی و جایی که درباره تحدید قدرت صحبت می شود و می خواهد با این محدودیت ها، اجازه تمرکز قدرت داده نشود، باید تفسیر مضیق انجام دهیم یعنی باید با مضیقه به نفع رای دهندگان تفسیر کنیم.

کوهیان درباره مرجع تفسیر اساسنامه خانه سینما گفت: اگر در خود اساسنامه چیزی ذکر نشده باشد، مرجع تفسیر، مجمع عمومی خانه سینماست. دیدم بعضی گفته اند که باید وزارت ارشاد اساسنامه را تفسیر کند، در صورتی که این موضوع به وزارت ارشاد ربطی ندارد و نمی تواند در این موضوع دخالت کند.

وی بیان کرد: خود اصناف تشکیل دهنده مجمع عمومی به عنوان عالی ترین رکن خانه سینما، باید اختلاف در تفسیر را حل کنند و مصوبات مجمع عمومی برای همه فصل الخطاب است.

این تهیه کننده سینما در تشریح دلایل مخالفت خود با این انتخاب اظهار کرد: اصلا چرا باید ما تن به انتخابی بدهیم که بعدها محل اما و اگر باشد و ممکن است محدودیت هایی را برای خانه سینما به همراه داشته باشد. برخورد با خانه سینما به دلایل واهی، سابقه دارد. این انتخاب ممکن است بهانه ای به دست کسی بدهد تا محل فشار جدیدی به خانه سینما باشد.

کوهیان تصریح کرد: فارغ از این که ممکن است در این موضوع حقوقی، حقوق دان های مختلف نظرات مختلفی داشته باشند، می گویم تصمیمی گرفته نشود که محل فشار جدیدی به خانه سینما و اصناف آن بشود.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
همکاران محمدرضا گلزار و نوید محمدزاده اعلام می کنند که حال عمومی این دو بازیگر خوب است، اما خبر ابتلای آن ها به کرونا با واکنش های متفاوتی همراه بوده است.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته خبرهای بیشتری از مبتلا شدن هنرمندان و حتی مدیران هنری به کرونا منتشر شده است که آخرین مورد هم، به قادر آشنا - مدیرکل هنرهای نمایشی - مربوط می شود ولی این خبرها درباره بازیگرانِ مطرح بیشتر واکنش داشته و این نگرانی را به وجود می آورد که آیا همکاران دیگر آن ها در پروژه هایی که مشغول کار بودند هم مبتلا شده اند یا خیر.

این نگرانی را لاله اسکندری هم عنوان کرده و بعد از اعلام مثبت شدن تستش نوشت: نگران دوستان و همکاران خوبم در سریال در حال فیلمبرداریم هستم که در چند روز گذشته همراهم بودند و من بی اطلاع از داشتن کرونا در کنارشان بودم. و همین نگرانی هاست که بر انجام نظارت و نیز حمایت از پروژه های در حال فیلمبرداری برای رعایت پروتکل ها تاکید می کند.

پیگیری های ایسنا نشان می دهد که در این باره اقدام خاصی برای نظارت بر فیلم ها و اینکه پروتکل های بهداشتی چقدر رعایت می شوند انجام نمی شود. پیگیری از اتحادیه تهیه کنندگان هم حاکی از این است که صرفا همه چیز بر مبنای توصیه است چون هر تهیه کننده می داند اگر یکی از عواملش به کرونا مبتلا شوند با چه مشکلاتی روبرو می شود.

همچنین از آنجا که پیش تر کارگروهی ویژه کرونا برای فیلم ها وسریال های در حال ساخت در خانه سینما وجود داشت، پیگیر شدیم که آیا چنین اموری در خانه سینما پیگیری می شوند که محمدعلی نجفی - رییس هیات مدیره خانه سینما - به ایسنا گفت: در دو ماه گذشته با توجه به وجود برخی مشکلات تمام تلاش ما بر این بود که مدیرعامل خانه سینما را انتخاب کنیم چون برای انجام هر کار اجرایی باید مدیرعامل خانه سینما مشخص باشد و این انتخاب در نهایت با رای اکثریت اعضای هیات مدیره انجام شد. حالا از این پس برنامه هایی که داریم دنبال می شوند.

اما در کنار نظارت بر پروژه ها بحث تولید و سرمایه هم در میان است که در این شرایط رابطه مستقیمی می توانند با هم داشته باشند.

در این روزها فیلم سینمایی شب، داخلی، دیوار به کارگردانی وحید جلیلوند در حال فیلمبرداری بود که در پی ابتلای نوید محمدزاده بازیگر نقش اول فیلم، فیلمبرداری این پروژه به مدت چند روز متوقف شد.

البته اعلام شده که حال عمومی این بازیگر مساعد است و مراحل درمان را در قرنطینه خانگی طی می کند تا پس از بهبودی کامل برای از سرگیری فیلمبرداری سر صحنه حاضر شود.

نوید محمدزاده پس از اینکه از مبتلا شدن خود به کرونا خبر داد، در صفحه شخصی اش نوشت: در تئاتر به ما یاد دادن بازیگر در حین کار، حق نداره مریض بشه. از تمام همکاران درجه یک خودم بابت تاخیر پیش اومده عذرخواهی می کنم. قول میدم قوی برگردم، جبران کنم.

اما همین خبر و پیش از آن، مبتلا شدن محمدرضا گلزار جدا از نظارت و میزان رعایت پروتکل ها، بحث های دیگری را هم مطرح کرده است.

دکتر مصطفی جلالی فخر - منتقد سینما - در این باره نوشته است: خبر ابتلای محمدرضا گلزار و نوید محمدزاده و لاله اسکندری به کرونا زنگ هشداری است که خیلی وقت پیش به صدا درآمده است، اما به دلیل عدم شهرت قربانیان به گوش نمی رسید. سینمای ایران به مرز تعطیلی رسیده و تولیدات سال قبل پشت درهای بسته مانده اند. اکران آنلاین هم در اکثر موارد به فیلم های مهجور و خاک خورده و بی مخاطب محدود شده و یک روزه قاچاق می شوند. با این وجود تا دو هفته قبل 70-80 پروانه ساخت فیلم صادر شده و حدود 10 فیلم و سریال در حال ساخت هستند. سینمای ایران بی نیاز از اکران، عطش ساخت دارد، چرایش بحث دیگری است الان نکته مهمتر این است که هنگام ساخت آنها، عملاً پروتکل ها رعایت نمی شوند اما به دلیل ضرورت معیشت خیلی ها مجبور به خطر پذیری اند. وزارت ارشاد هم ترجیح می دهد وارد گود نظارت و توبیخ و تنبیه نشود.

از طرفی ظاهراً سلبریتی ها فکر می کنند ماسک و فاصله اجتماعی باعث افت کلاس آن ها می شود. عکس ها و فیلم های زیادی دیده ایم که آنها بی پروا در کنار هم ایستاده اند و معمولاً مدعی "یک لحظه برداشتن ماسک" برای عکس هستند. اگر دروغ نباشد باز هم خطا است. برخی هم احساس خود قهرمان پنداری می کنند و کلاً ماسک نمی زنند. مهران رجبی تا مرز وخامت حال هم رفت و خوشبختانه خوب شد و حالا می گوید تا خودم کرونا نگرفتم نفهمیدم. او در مصاحبه اخیرش به اشتباه خود در برداشتن ماسک برای عکس با مردم اعتراف کرده و از همه خواهش کرده خیلی مراقب باشند. تصور کنید گلزار و محمدزاده تا قبل از بروز علائم چند روز ناقل بودند و خدا می داند ناخواسته چند نفر را مبتلا یا ناقل کرده اند؛ دومینوی همه گیری از یک ضربه آغاز می شود و به خاطر همین سهل انگاری های مرگبار است که صدرنشین مرگ کرونا در جهانیم.

این منتقد همچنین با اشاره به هنرمندانی که پروتکل ها و ماسک زدن را خیلی رعایت نمی کنند، ادامه داده است: وقتی مردم می بینند که هنرمندان محبوب و مشهورشان، ماسک را دون شأن خود می دانند دچار خطای راهبردی خودآزار می شوند. وزارت ارشاد هم نه تنها صدور بی رویه تولید فیلم را به دلیل کرونا کنترل نکرده، بلکه هیچ نظارتی و واکنشی نسبت به پروتکل های بهداشتی توسط سینماگران ندارد. حیف است هنرمندانی که حضورشان می تواند مفید باشد به دلیل بی توجهی به پیشگیری هم جان خود و همکارانشان را به خطر می اندازند و هم باعث ضد فرهنگ سازی در جامعه می شوند.

این نوع اظهارات در شرایطی مطرح می شود که به هر حال وضعیت معیشت بسیاری از اهالی سینما در نبود قوانین حمایتی و بیمه بیکاری ایجاب می کند که کار و تولید تعطیل نشود. این در حالی است که بسیاری از همین پروژه ها با خرج های اضافی تری نسبت به گذشته در حال انجام هستند.

در این باره هومن کبیری - تهیه کننده" گیسو" - با بیان اینکه حال گلزار بهتر است و دیگر عوامل این مجموعه هم خوب هستند، به ایسنا می گوید: در همین روزها کار را 6 روز با توجه به وضعیت جامعه و برای رعایت بیشتر تعطیل کردیم، چون می دانیم بیماری هر یک از عوامل روند تولید را کند می کند و هزینه ها نیز بالاتر می روند، البته الان فیلمبرداری همچنان ادامه دارد چرا که به هر حال چنین شرایطی به کل جامعه جهانی تحمیل شده و باید خود را با آن وفق دهیم.

او البته تاکید می کند: اصولاً نظارت در بخش خصوصی به این شکل (از سوی سازمان یا دستگاهی مرجع) بی معنی است چون سرمایه گذاری زیر سوال می رود. کسی که تهیه کنندگی یا سرمایه گذاری فیلمی را در این شرایط برعهده دارد، باید جنبه های بهداشتی و رعایت پروتکل ها را نیز لحاظ کند. ما در گروه خود پزشک و پرستار داریم و علاوه بر رعایت پروتکل ها هر سه روز تست از گروه گرفته می شود. البته از گروه های دیگر اطلاعی ندارم ولی این خواسته ی ماست و بخاطر سلامتی عوامل خودمان و اینکه بتوانیم کار را به سرانجام برسانیم مجبور هستیم همه چیز را رعایت کنیم.

یکی دیگر از تهیه کننده هایی که این روزها با گروهش مشغول کار است نیز با بیان اینکه هزینه ای که گروه برای کار در این ایام متحمل می شود بسیار زیاد و گاهی به ماهانه 100 تا 150 میلیون تومان می رسد تا پروتکل ها به بهترین شکل رعایت شوند، می گوید: هر انچه انجام می شود توسط خود گروه هاست و نه تنها نظارت بلکه حتی حمایتی هم از سوی سازمان سینمایی نمی شویم. اما به هر حال نمی توانیم کار را تعطیل کنیم چون علاوه بر اینکه به هر حال این روزها می گذرد و تولیداتی برای عرضه باید وجود داشته باشد، نمی توان به سادگی همه چیز را متوقف کرد چون افراد زیادی فقط با همین پروژه هاست که پس از ماه ها تعطیلی روزگار می گذرانند و درامدی دارند. کارهایی هستند که حتی تا هزار نفر ممکن است از کنار آن پروژه سینمایی یا سریال شبکه نمایش خانگی ارتزاق کنند.

با وجود این اظهارات، ایسنا در حال پیگیری از سازمان سینمایی است تا روند ساخت فیلم ها و نظارت و حمایت آن ها در این شرایط بررسی شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ فرهنگ عمومی ،خوشنویسی و خطاطی جزو دیرینه ترین هنرهای ایرانی است و ریشه در ذات قزوین و اهالی آن دارد و باید از آن در مسیر توسعه اقتصادی این دیار بهره گرفت.

به گفته بسیاری از هنرمندان، قزوین با همه پیشینه ارزشمندی که در این حوزه دارد امروز در جایگاه پایتختی خوشنویسی ایستاده اما هنوز رنگی از این پایتختی در معابر شهری مشاهده نمی شود.

اقتصاد نابسامان هنر اگرچه سال هاست که هنرمندان را خانه نشین کرده، اما خوشنویسان به واقع بیش از دیگران دچار آسیب هستند،این هنرمندان که سال ها بدون هیچ گونه چشمداشتی برای اعتلای هنر خوشنویسی تلاش کرده اند و حالا خوشنویسی با کمک آنها جایگاه خود را یافته است اما دیگر یادی از آنها نمی شود.

از خوشنویسان بزرگ معاصر هم می توان از استاد زنده یاد ابوالحسن محصص مستشاری نام برد که خوشنویسی قزوین به دست او دوباره زنده شد و هم اکنون قزوین شاهد خوشنویسان بنامی است که هرکدام مستقیم یا با واسطه شاگرد او بوده اند.

در حال حاضر نیز خوشنویسان بزرگ و مطرح بین المللی در این شهر مایه افتخار جامعه هنری اند که در هیچ جشنواره ای، جای نام قزوین را خالی نگذاشته اند، از این رو قزوین قطب بزرگ خوشنویسی به شمار می آید و به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران معرفی شده است.

به اعتقاد برخی از هنرمندان قزوینی ،هرچند عنوان پایتخت خوشنویسی ایران زیباست اما نباید در چهارچوب نام بماند بلکه باید متولیان شهر و موسسات فرهنگی با هم اندیشی و طرح دقیق و کارشناسی، زمینه تحقق این عنوان را فراهم کنند تا گردشگران در بدو ورود با دیدن معماری زیبای شهر و طراحی مفهوم زندگی در کالبد روح شهر با پایتخت خوشنویسی بیشتر آشنا شده و لذت ببرند.

این عده معتقدند، حتی در چیدمان و طراحی مبلمان و معابر شهری قزوین نیز خبری از خط خوش هنرمندان قزوینی دیده نمی شود و ساختمانی در قزوین به نام خوشنویسی نامگذاری نشده است، تالار و نگارخانه ای تخصصی برای این هنر در قزوین وجود ندارد و انجمن خوشنویسان استان قزوین هنوز درگیر تامین مایحتاج اولیه برای زنده نگاه داشتن این هنر است.

پایتخت خوشنویسی ایران، نگارخانه تخصصی خوشنویسی ندارد

رییس انجمن خوشنویسان استان قزوین با بیان اینکه خوشنویسان قزوینی از لحاظ میزان کمی و کیفی تولید آثار، جزو برترین های کشور هستند، گفت: هنگامی که قصد تماشای آثار هنرمندان معاصر را داشته باشیم باید به هنرکده شخصی خوشنویسان مراجعه کنیم که این موضوع چندان شایسته و درخور هنر خوشنویسی معاصر نیست.

میرحیدر موسوی افزود: اگرچه قزوین با عنوان پایتخت خوشنویسی ایران شناخته می شود اما به واقع هنرمندان خوشنویس قزوینی از حداقل امکانات مورد نیاز برای توسعه کمی و کیفی آثار خود بی بهره هستند، تا جایی که حتی مکانی ثابت و مشخص برای به نمایش گذاشتن آثار خوشنویسان قزوینی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: جامعه هنری شایسته قزوین امروز جایگاه در خور و در شان خود ندارد و نیاز است تا مسوولان استانی و ملی نگاه ویژه ای به این بخش در استان قزوین داشته باشند.

موسوی تصریح کرد: امروز افتخار می کنیم که انجمن خوشنویسان قزوین جزو برترین انجمن های تاسیس شده در کشور است و از سال 1350 تا کنون بیش از 200 هنرمند از این انجمن فارغ التحصیل شده و امروز به عضویت رسمی این انجمن درآمده اند.

این هنرمند قزوینی اضافه کرد: در حال حاضر 20 مدرس و تعداد زیادی هنرجوی ثابت در این انجمن فعالیت می کنند و 15 استاد خوشنویس قزوینی توانستند گواهی انجمن خوشنویسان ایران را کسب کنند.

فرزندان پایتخت خوشنویسی ایران باید با خوشنویسی آشنا شوند

رییس انجمن خوشنویسان استان قزوین گفت: یکی از مهم ترین دغدغه های حال حاضر ما اهمیت آشنایی و رونق خوشنویسی در کشور است چون امروز فرزندان شهر ما با خوشنویسی غریبه هستند که در این خصوص نیازمند حمایت مسوولان هستیم.

موسوی اضافه کرد: اساتید خوشنویسی تا به امروز با حداقل ها اقدام به آموزش کرده اند و تلاش عاشقانه آنها موجب شده تا امروز شاهد استاد شدن تعداد زیادی از جوانان باشیم که بدون سابقه بوده است.

وی افزود: در حال حاضر شهریه کلاس های خوشنویسی 50 درصد هزینه واقعی بوده و با تلاش همین اساتید، انجمن خوشنویسی قزوین به شعبه نمونه کشوری مبدل شده است.

رییس انجمن خوشنویسان استان قزوین با بیان اینکه اقتصاد در هنر رونق ندارد، اظهار داشت:متاسفانه هر سال وضعیت معیشتی مردم ضعیف تر می شود که همین مساله آسیب زیادی را به هنرمندان وارد کرده چون وقتی فشار اقتصادی روی خانواده ها باشد اولین صرفه جویی که در خانواده ها صورت می گیرد بخش فرهنگی خانواده است.

موسوی تصریح کرد:خوشنویسی مقوله ای است که خرید و فروش زیادی ندارد و تنها درآمد خوشنویسان از محل آموزش ها تامین می شود که به واسطه شیوع این بیماری و فشارهای اقتصادی همین میزان درآمد نیز کاهش جدی یافته است.

این هنرمند قزوینی با اشاره به برگزاری جشنواره دوسالانه خوشنویسی در قزوین، افزود: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا ششمین دوره این جشنواره برگزاری نمی شود و در شرایط عادی در خصوص برگزاری این جشنواره تصمیم گیری خواهد شد.

پایتخت خوشنویسی ایران، خالی از المان های شهری خوشنویسی است

عضو شورای مرکزی انجمن خوشنویسان کشور و هنرمند خوشنویس قزوینی گفت: متاسفانه نسبت به المان های شهری و تبلیغ خوشنویسی در شهر قزوین که پایتخت خوشنویسی ایران بوده، کار چندانی صورت نگرفته است.

استاد مهرزاد محصص مستشاری افزود: ما از پایتخت خوشنویسی ایران انتظار داریم که قلب خوشنویسی کشور باشد این در حالی است که متاسفانه وقتی یک گردشگر وارد شهر می شود هیچ مکان و المان خاصی در این خصوص مشاهده نمی کند.

وی اظهار داشت: استان های اصفهان، شیراز و تبریز نیز در حوزه خوشنویسی عملکرد خوبی داشتند و توانستند جایگاه خاصی را برای خود ایجاد کنند.

محصص خاطرنشان کرد: قزوین موزه هنرهای معاصر ندارد در حالی که با ظرفیت های تاریخی موجود در استان قزوین به راحتی می توان یکی از خانه های تاریخی را به موزه هنرهای خوشنویسی تبدیل کرد.

جایگاه هنرمندان خوشنویس بزرگ داشته شود

این عضو شورای مرکزی انجمن خوشنویسان کشور و هنرمند قزوینی افزود: خوشنویسی به عنوان هنری اصیل و بومی قلمداد می شود که در آن هنرمند تلاش دارد یک متن را با حفظ ارزش های زیبایی شناختی نگارش کند،این هنر تنها مختص ایران نیست و سرزمین های اسلامی به ویژه ایران از رتبه و منزلت ویژه ای در آن برخوردار هستند.

محصص اضافه کرد: با وجود جایگاه ویژه خوشنویسی کشور و به خصوص استان قزوین در بحث خوشنویسی نتوانسته ایم برای هنرمندان فعال در این رشته حداقل ها را فراهم کنیم و به واقع شان و جایگاه این هنر را گرامی نداشته ایم.

این هنرمند قزوینی افزود: امروزه متاسفانه ارتباطات ما برای توسعه خوشنویسی بسیار ضعیف است درحالیکه در گذشته نه چندان دور، بسیاری از خوشنویسان بزرگ قزوینی مانند میرعماد حسنی خوشنویس پرآوازه و بزرگترین خوشنویس در خط نستعلیق در دوران صفویه کارهای زیادی را برای توسعه این رشته انجام داده اند.

وی گفت: میر عماد حسنی خوشنویسی را به اوج خود رساند و در آن زمان در دربار جایگاه ویژه ای کسب کرد؛ او با همین رویکرد توانست کاری کند که در آن زمان خوشنویسی در مکتب خانه ها آموزش داده شود و جزو دروس بسیار با اهمیت قرار گیرد، این در شرایطی است که هنوز ما نتوانسته ایم آموزش خوشنویسی را جزو دروس مدارس قرار دهیم.

تولیدات خوشنویسان در انبارها خاک می خورد

استاد خوشنویسی در قزوین که بیش از 40 سال به این هنر پرداخته است، گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که سال ها در حوزه خوشنویسی با آن مواجه هستم و بارها در خصوص آن اقداماتی انجام داده ایم مساله تولید آثار خوشنویسان و در نهایت خاک خوردن این تولیدات در انبارهاست چون اقتصاد خوشنویسی در کشور تقویت نشده است.

احمد ابوطالبیان افزود: آثار بنده بارها در نمایشگاه ها و حراجی های کشورهای مختلف به فروش رسیده است ولی عمدتا در پایتخت خوشنویسی، برنامه ای برای به نمایش گذاشتن و فروش آثار و تولیدات خوشنویسان قزوینی وجود ندارد.

این هنرمند قزوینی اظهار داشت: طی سال های اخیر، هنر خوشنویسی از نظر فردی در قزوین و کشور بسیار ارتقا پیدا کرده و فعالیت های مستمر و شایانی در سطح استان به خصوص در انجمن خوشنویسی اتفاق افتاده و جایگاه این هنر با برگزاری جشنواره های بزرگ نظیر دوسالانه خوشنویسی تا حد زیادی ارتقا یافته است.

ابوطالبیان افزود: در مقابل سیاست هایی که باید بر هنر خوشنویسی در حوزه اقتصاد هنر حاکم باشد بسیار ضعیف بوده است، به عنوان مثال در ازای هر جشنواره و همایش بزرگ خوشنویسی بیش از 2 هزار اثر بدون اینکه انتفاعی برای تولیدکننده داشته باشد تولید می شود و در نهایت بلا استفاده باقی می ماند.

وی گفت: باید برای ساماندهی، استفاده و بهره برداری از این آثار راهکاری اندیشیده شود، تا مجموع آثار تولید شده در اقتصاد هنر وارد شود و هنرمندان بتوانند از تولیدات خود امرار معاش کنند.

سرمایه گذاران در حوزه اقتصاد هنر وارد شوند

ابوطالبیان تاکید کرد: این جریان نشان از این دارد که یا خوشنویسان به بازار اقتصادیِ علاقه مندانِ آثار خود دسترسی پیدا نکرده اند، یا ما نتوانسته ایم سیاست هنری سرمایه گذاران و علاقه مندان که دارای تمکن مالی هستند و در حوزه اقتصاد هنر فعالیت می کنند را شناسایی و به کارگیری کنیم.

وی افزود: طبیعتا با شکوفایی اقتصاد هنر، هنر هم شکوفا خواهد شد چون در چهار دهه گذشته، سیاستگذاری درستی در بخش اقتصادی این هنر انجام نشده است و ثمره همین تصمیم گیری های غلط موجب شده، خوشنویسی امروز در رکود و ورشکستگی قرار گیرد.

این هنرمند قزوینی خاطر نشان کرد: همه جهان خریدار آثار هنری هستند و امروز نیاز است تا ما در حوزه ورود خریداران جدید و تقویت ارتباط با هنر جهان وارد شویم، تا خریداران بزرگ و مجموعه داران داخلی و خارجی با یک تقویم دقیق، آثار هنری را خریداری کنند که رعایت این موارد می تواند باعث رونق اقتصاد هنر شود .

خوشنویسان قزوینی مورد حمایت قرار می گیرند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه هنر خوشنویسی دارای چند بعد است، گفت: یکی از ابعاد مهم این هنر کاملا ایرانی بودن آن است که موجب شده تا جایگاه ویژه ای در بین هنرمندان ایرانی داشته باشد اما بعد دیگر این هنر، توجه به اندیشه ها و اعتقادات مذهبی است که این هنر را اسلامی می کند.

محمد حسین اسماعیلی افزود: هنر خوشنویسی به معنی واقعی کلمه هنر ایرانی و اسلامی است و به همین دلیل مردم، اقبال زیادی به این هنر دارند و خط زیبا و خوش را به عنوان یکی از محسنات هر فرد محسوب می کنند.

وی اظهار داشت: همه این ابعاد موجب شده تا خوشنویسی جایگاه ویژه ای در قزوین داشته باشد و خوشبختانه هنرمندان برجسته ای در استان قزوین در حال فعالیت هستند که در تلاشیم با برنامه ریزی هایی بتوانیم نیازها و دغدغه های خوشنویسان استان قزوین را شناسایی و ساماندهی کنیم.

اسماعیلی تصریح کرد: تلاش ما این است که در این مسیر حرکت های مثبت و ارزنده ای داشته باشیم و با برگزاری دوره های مختلف و کارگاه های آموزشی برای کودکان و نوجوانان بتوانیم شان و جایگاه پایتختی خوشنویسی کشور را حفظ کنیم.

وی اضافه کرد: اولویت ما حمایت از این هنرمندان است و در تلاشیم تا با تامین اعتبارات برخی از دغدغه های موجود در این حوزه را مرتفع کنیم.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
ایسنا/مرکزی موضوع خانه هنرمندان استان مرکزی این روزها به بحث داغی در میان برخی اهالی این عرصه تبدیل شده است و از گوشه و کنار فرهنگی و هنری استان زمزمه هایی درخصوص این خانه به گوش می رسد ، 13 مهرماه نیز استاندار مرکزی در نشستی با جمعی از مسئولان فرهنگی استان، مسائل و مشکلات این خانه را مورد بررسی قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

اما مسئله خانه هنرمندان استان مرکزی چیست؟ چرا طی سال های اخیر کسی سراغی از این خانه نمی گرفت و چرا هنرمندان استان مرکزی نباید جایی برای اجماع و سر و سامان یافتن داشته باشند؟

مدیرعامل خانه هنرمندان استان مرکزی در پاسخ به این چراها به ایسنا گفت: مجوز خانه هنرمندان استان مرکزی در سال 1389 صادر شد و تا سال 90 و 91 مقرر شد که مکانی به عنوان خانه هنرمندان از سوی شهرداری اراک اختصاص یابد، ولی مدیرکل وقت میراث فرهنگی از فعالیت این خانه ممانعت کرد.

شهاب الدین طالبی تصریح کرد: با وجود آنکه تمام امور برای راه اندازی خانه و اختصاص مکان به انجام رسیده بود و حتی چک مکان نیز امضا شده بود، اما مانع شدند و عملا فعالیت خانه هنرمندان استان مرکزی تا امسال در هاله ای از ابهام قرار گرفت ولی با شیوع بیماری کرونا و ضرورت حمایت از هنرمندان، داستان فعالیت این خانه مجددا مطرح شد.

مجوز سال 90 اخذ شد/مدیرکل وقت ارشاد از فعالیت خانه ممانعت کرد

وی با بیان اینکه برای تمام صنوف پس از خسارت کرونا موضوع حمایت مطرح شد، اما هنرمندان در این وادی از هر گونه حمایتی بی نصیب ماندند، به همین دلیل برخی هنرمندان درصدد جلب حمایت ها برآمدند، افزود: مطمئنا برای فعالیت خانه هنرمندان آمادگی داریم، خانه دارای مجوز از سال 1390 است، اما اخیرا برخی از هنرمندان که از وجود این مجوز مطلع نبودند در صدد پیگیری امور هنرمندان برآمدند، اما با توجه به اینکه خانه اعضای هیات مدیره جدید ندارد، باید در ابتدای امر مجمع عمومی تشکیل شود، از دل آن اعضای هیات مدیره انتخاب شوند تا خانه به صورت رسمی وارد پیگیری امور هنرمندان شود.

طالبی با اشاره به تماس تلفنی با مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی گفت: سجادی در این تماس اعلام کرد که آیا خواهان ادامه فعالیت خانه هستید یا لغو مجوز صورت گیرد، که تاکید داشتم باید از این مجوز اخذ شده و موجود، حتما استفاده شود.

در پی تشکیل انجمن های هنری هستیم

وی اظهار کرد: فعالیت خانه هنرمندان منوط به وجود مکان و اعضای هیات مدیره است تا به نام خانه امور هنرمندان را پیگیر باشند، طبق اساس نامه خانه باید مجمع عمومی برگزار شود و پس از آن نیز اعضای هیات مدیره انتخاب شوند، اما در حال حاضر تنها انجمن عکاسان و خوشنویسان در استان به صورت مشخص فعالیت دارند و باقی هنرمندان انجمن یا صنف خاصی ندارند که باید انجمن ها تشکیل شوند تا پس از برگزاری مجمع عمومی، اعضای هیات مدیره از دل این مجمع خارج و سپس امور هنرمندان دنبال شود. به همین دلیل در وهله اول به دنبال تاسیس تشکل ها و انجمن های هنری هستیم.

وی با اشاره به اینکه مسلما تاسیس این انجمن ها درگیر پروسه اداری و زمان خواهد شد، اما کار به همت هنرمندان بستگی دارد که مراحل ثبت را پیگیری کنند، افزود: در کنار ثبت انجمن، امکان دریافت نمایندگی تشکل های ملی بود، اما به هرحال اخذ این نمایندگی هم درگیری های خاص خود را دارد که بهتر است فعلا مراحل ثبت انجمن ها دنبال شود.

مدیرعامل خانه هنرمندان استان مرکزی در خصوص حمایت های صورت گرفته از هنرمندان و این خانه از سوی ارشاد بیان کرد: در سال های ابتدایی اخذ مجوز خانه حمایتی صورت نگرفت و حتی برخی از مسئولان از نامه نگاری برای خانه امتناع می کردند و به نظر می رسد در حال حاضر هم نگاه حمایتی وجود ندارد چراکه تاکنون حرکتی در راستای فعالیت این خانه نشده است.

تصدی گری ارشاد کاهش یابد

وی تاکید کرد: برخی از مسئولان اعلام کردند که از انجمن های هنری ارشاد در این خانه استفاده شود، اما انجمن های ارشاد در واقع انجمن هایی با افراد انتسابی هستند به عنوان مثال برای انجمن نمایش مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم می زند درحالی که خانه هنرمندان تلاش می کند که همه چیز براساس انتخاب از سوی هنرمندان باشد چراکه وامدار بودن افراد باعث می شود امور به سرانجام نرسد.

طالبی با تاکید بر اینکه امیدواریم که ارشاد به کمک خانه هنرمندان بیاید، چراکه قطعا خانه در مقابل ارشاد نیست، گفت: خانه می تواند از تصدی گری ارشاد بکاهد و امور را راسا دنبال کند و در این راستا ارشاد باید با آغوشی باز فعالیت این خانه را بپذیرد، اگر این حمایت از سوی ارشاد باشد هنرمندان این شهر و استان به فکر مهاجرت به پایتخت نمی افتند چنانکه امروز بخشی از هنرمندان این خطه در تهران مشغول کار هستند.

مدیرعامل خانه هنرمندان استان مرکزی تصریح کرد: فعالیت و حمایت از خانه هنرمندان می تواند به تربیت مدیران هنری کمک کند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باید از دل هنرمندان برخاسته باشد چراکه اگر یک مدیر از بدنه هنر انتخاب شود با اشراف بر دغدغه هنرمندان می تواند اثربخشی بهتری داشته باشد.

اما در این بین چند سوال وجود دارد؛ اول اینکه طالبی پس از هشت سال هنوز مدیرعامل این خانه است یا خیر؟

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در این خصوص به ایسنا گفت: خانه هنرمندان استان مرکزی در سال 1390 مجوز خود را دریافت کرد، اما هشت سال فعال نبوده است.

موضوع احیای خانه است

سید احمد سجادی با بیان اینکه اخیرا موضوع احیای خانه مطرح شده، تصریح کرد: تعدادی از هنرمندان استان درصدد ایجاد خانه هنرمندان برآمدند که به آنها اعلام شد، مجوز این خانه وجود دارد. در ادامه به شهاب الدین طالبی که همچنان به لحاظ قانونی مدیرعامل این خانه است، اما هشت سال فعالیت نداشته، اعلام شد که اگر تمایلی به فعالیت خانه وجود ندارد مجوز لغو شود که او بر فعالیت و احیای این خانه تاکید داشت به همین دلیل در حال حاضر فقط مسئله احیای خانه مطرح است که باید اعضای هیات مدیره نیز تغییر کنند و کار در چارچوب درست و قانونی طی شود.

سوال بعدی اینست که دلیل هشت سال عدم فعالیت خانه هنرمندان چیست؟

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی که جواب قطعی برای این سوال ندارد، در خصوص فعالیت این خانه بیان کرد: دلیل اینکه چرا طی هشت سال اخیر خانه هنرمندان با وجود اخذ مجوز در سال 1390 غیرفعال بوده است را نمی توان به طور قطع بگویم. متاسفانه در استان مرکزی ظرفیت های فرهنگی سال های تعطیل بوده است که در این خصوص علاوه بر خانه هنرمندان می توان به رویدادها و جشنواره های مختلف مانند نمایشگاه کتاب، جشنواره هنرهای تجسمی، انجمن مد و لباس و ... اشاره کرد درحالی که نباید اجازه تعطیلی یا معطل ماندن این ظرفیت ها را داد.

حجت الاسلام عباس دانشی گفت: راه اندازی خانه هنرمندان، گذر فرهنگ و هنر و پارک هنرمندان در استان ها در سال های گذشته ابلاغ شده است که در این راستا جلسات متعددی تشکل شده و اخیرا هم تعدادی از هنرمندان در صدد فعالیت مجدد خانه و پیگیری امور آن هستند.

ضرورت مطالبه گری اهالی فرهنگ و هنر

وی افزود: آنچه مسلم است مطالبه گری اهالی فرهنگ و هنر است. پروژه های عمرانی، اقتصادی، بهداشتی و درمانی به دلیل اینکه همواره مورد مطالبه مردم است بیشتر مورد توجه مسئولان قرار می گیرند، اما در حوزه فرهنگ و هر نیز اهالی این حوزه نیز باید مطالبه گری جدی داشته باشند و قطعا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیگیر حقوق اهالی فرهنگ و هنر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، شهردار اراک نیز به ایسنا گفته بود: رسالت شهرداری حمایت از فرهنگ و هنر است و در این راستا فضایی مناسب برای خانه هنرمندان در خیابان شهید رجایی در نظر گرفته شده است.

این روزها حال هنرمندان نیز به مانند دیگر اقشار جامعه خوب نیست، کرونا دنیای جدید را رقم زده و مشقت ها را بیشتر کرده است، هنرهای مختلف و هنرمندان بخشی از بستر فعالیتی خود را به واسطه کرونا از دست داده اند و شاید بیش از هر زمان دیگری این روزها نیازمند حمایت و نگاه ویژه باشند و قطعا وجود خانه و فضایی که امور آنها را پیگیری کند می تواند قدری آلام آنها را تسکین ببخشد، به همین دلیل باید فارغ از هر نگاهی، صرفا برای حفظ و احیای مجدد هنر این خطه، هنرمندان را یاریگر بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ایسنا/خراسان رضوی یک کارگردان تئاتر انتظارات و خواسته های خود از استاندار جدید استان در زمینه فرهنگ و هنر را تشریح کرد و گفت: باید بگویم که تا هنرمندان نتوانند مشکلات خود، فضای داخلی حوزه هنر و به خصوص تئاتر را حل کنند، استاندار جدید نیز نمی تواند کمک قابل توجهی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰

محمد جهان پا در گفت وگو با ایسنا در خصوص انتظارات فرهنگی و هنری این صنف از استاندار جدی اظهار کرد: استاندار قبلی که در حوزه فرهنگی هنری حضور پررنگی نداشتند و تنها با برگزاری جلساتی با مسئولین ارشاد اسلامی خراسان و برخی از دوستان هیچ اتفاق نتیجه بخشی را برای این عرصه رقم نزدند. البته به عقیده من حضور استاندار جدید نیز اتفاق خاصی را در عرصه فرهنگ و هنر مشهد به خصوص تئاتر رقم نخواهد زد و شرایط تغییری نخواهد کرد؛ نزدیک به هفت ماه است که تئاتر در این شهر تعطیل شده است و هیچ کدام از مسئولین این حوزه پیگیری در مورد هنرمندان این حوزه نداشته اند.

وی افزود: بسیاری از فعالان حوزه فرهنگ و هنر در این شرایط دچار مشکلات اقتصادی شده اند و هیچکس این افراد را درک نکرده است. در کشور ما و مخصوصا شهر مشهد هنر شغل محسوب نمی شود تا هنرمند بتواند به لحاظ قانونی برخی از مسائل کاری خویش را پیگیری کند.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: این اتفاقات برای فردی مانند من که نزدیک به 20 سال در این حوزه فعال هستم، دلسردی و یاس شدیدی را به وجود آورده است؛ به همین دلیل ترجیح می دهم دیگر تئاتر کار نکنم؛ چراکه ما به هیچ عنوان نه توسط مسئولین و نه حتی توسط مردم دیده نشدیم.

جهان پا خاطرنشان کرد: اوضاع تئاتر در کشور بسیار با بحران روبه رو است، افراد زیادی در سراسر کشور مانند طراحان، نویسندگان، کارگردانان و بازیگران زیادی از این طریق امرار معاش داشتند و زندگی می کردند که در حال حاضر به این افراد ضربه زیادی وارد شده است و به عقیده من ورود استاندار جدید نیز باعث تغییر زیادی در این حوزه و تاثیرگذاری خاصی نخواهد شد.

وی بیان کرد: به نظر می رسد که اهالی فرهنگ و هنر این استان در اولویت نیستند و این مورد کاملا مشهود است؛ شرایط پیش آمده من را به عنوان یکی از اهالی فرهنگ و هنر در این استان به قدری ناامید کرده است که دیگر علاقه ای به ادامه کار ندارم، تنها اتفاق مثبتی که در این چند ماه اخیر برای اهالی فرهنگ و هنر رخ داده پرداخت بیمه سه ماه اول سال بوده است.

این کارگردان تئاتر اضافه کرد: اما خواهش دارم به خاطر جوانانی که تحصیل کرده این رشته هستند و به امید کار در شهر خودشان سال ها زحمت کشیده اند، مسئولین ارشاد با برگزاری جلساتی طرح هایی را مطرح کرده و به تصویب برسانند که پس از چندین ماه تعطیلی به دلیل شیوع بیماری کرونا حداقل چند تله تئاتر در شبکه خراسان برای پخش در ایام مختلف ضبط شود تا بازیگران تئاتر بتوانند با بازی در این تئاترها درآمدی داشته باشند.

جهان پا در راستای این پیشنهاد تشریح کرد: باید گفت مسئولین می توانستند هم چنین طرح هایی را برنامه ریزی کنند و بودجه ای را در نظر گیرند تا در این چند ماه تعطیلی کارهای تحقیقاتی، علمی و حتی آموزشی در این حوزه انجام شود و مبلغ پرداختی بابت این فعالیت ها بتواند مشکلی را از فعالین این حوزه حل کند.

وی ادامه داد: در نتیجه مسئولین می توانستند با برنامه ریزی و طرح هایی که در وضعیت کرونا انعطاف پذیری داشت مانند آموزش تئاتر به صورت مجازی که در این مدت بهترین فرصت برای این کار بود و با فراهم کردن استانداردهای لازم به هنرمندان این حوزه کمک کنند.

این کارگردان تئاتر عنوان کرد: افرادی که از هزینه زندگی خود کاستند و برای ساخت سالن های تئاتر هزینه کردند به این امید که بتوانند به تئاتر این شهر کمک کرده و انگیزه ای به فعالین این حوزه تزریق کنند، در حال حاضر مقروض بوده و با اجاره بهاهای سنگینی نیز رو به رو هستند و مسئولی نیز پاسخگوی این افراد نیست.

جهان پا ابراز کرد: تمام امید ما این است که هنر و فعالیت ما روزی به عنوان یک شغل به حساب آید و اگر این اتفاق برای ما رخ دهد قطعا بسیاری از مسائل مربوط به این حوزه راحت تر پیگیری خواهد شد. یکی از دلایل وجود مشکل در این حوزه عدم وجود گروه و انجمن درستی است تا در مورد این مسائل به فعالین این حوزه کمکی کند.

وی اضافه کرد: در اصل نبود یک سخنگو نیز باعث شده است که در مقابل درخواست استاندار، این صنف نتواند با آمارهای دقیق از حقوق فعالین این حوزه حمایت کند تا برای مسئولین افرادی که تنها از طریق این حوزه امرار معاش می کنند شناسایی و معرفی شوند تا در این شرایط پیش آمده از لحاظ اقتصادی مورد حمایت قرار گیرند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: باید گفت که در این حوزه آنقدر ضعف داریم که حتی در صورت درخواست استاندار نمی توانیم خواسته هایمان را مطرح کنیم، حتی در صورت برگزار جلسه برای رفع برخی از موارد آنقدر سخن های بی راه داریم که نمی توانیم به درستی مطالبه داشته باشیم؛ چراکه ما از ابتدا درست مطالبه کردن را آموزش ندیده ایم. در این راستا نباید تنها به فکر خود و گروه شخصی مان باشیم بلکه در این خصوص باید به منافع یک جمع بزرگ بیندیشیم و خود را نیز جزئی از این جمع بزرگ بدانیم.

جهان پا گفت: تا فعالین حوزه فرهنگ و هنر به خصوص تئاتر این موارد را آموزش نبینند تغییر مدیریت در استان به راحتی و بدون هیچ دغدغه ای رخ خواهد داد؛ چراکه فردی مانند استاندار متوجه می شود که هیچ اتحادی بین افراد در این حوزه وجود ندارد تا بتوانند مطالبه گری داشته باشند که این مورد از بزرگترین نقص های ماست.

وی تشریح کرد: متاسفانه در چند سال گذشته از فعالیت ها و اقدامات اداره ارشاد خراسان می توان فهمید که هنرمندان کوچکترین اهمیتی برای آن ها ندارند، در صورتی که خاک این شهر خاک هنرمندخیزی است و هنرمندان در این شهر به هر نحوی که شده به فعالیت می پردازند.

این کارگردان تئاتر ابراز کرد: مشهد در زمینه فرهنگ و هنر به خصوص تئاتر پس از تهران حرف اول را می زند و هنرمندان این عرصه بسیار پر کار هستند به این صورت که تا قبل از شیوع کرونا در 365 روز از سال در این شهر تئاتر اجرا می شده است و این مورد برای همه واضح است؛ زمانی که مدیران و مسئولان مربوطه هیچ زحمتی برای این حوزه نکشیده باشند و اتفاقات هنری در این شهر بدون حتی یک ریال خرج کردن از سمت آن ها اجرا شود دیگر برای مسئولین تفاوتی ندارد.

جهان پا افزود: باید بگویم که که تا ما نتوانیم مشکلات خودمان و فضای داخلی این حوزه را حل کنیم، استاندار جدید نیز نمی تواند به ما کمکی کند؛ با دوراندیشی، طراحی های خوب، اقدامات درست و عقلانی می توان از رخداد برخی از بحران ها در این حوزه جلوگیری کرد، اما برای آخرین حرف باید بگویم که این اتفاقات از حافظه تاریخی هیچ کدام از ما پاک نخواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
علیرضا سلیمانی می گوید: بزرگداشت و مدرک هنری به چه درد می خورد؟! این مدارک برای ما نان و آب نمی شود. از من گذشته اما من به فکر جوانانی هستم که با هزار سختی موسیقی را یاد گرفته اند. کمترین اتفاق این است که برای آن ها شغل ایجاد کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰ سایت های دیگر : برترین ها اعتماد آنلاین شعار سال موسیقی ایرانیان

به گزارش خبرنگار ایلنا، موسیقی مقامی و فولکوریک هر منطقه از ایران بخشی از هویت و گذشته اقدام مختلفی هستند که اگرچه بخش زیادی از آنها تحریف شده یا از میان رفته، اما بخش های باقی مانده از طریق آموزش سینه به سینه به امروز رسیده است. اما این نسل که عموما در استان ها و شهرستان ها و روستاهای دورافتاده ساکن هستند دل چرکین از بی توجهی مسئولان، گوشه ی انزوا برگزیده و به اجراهای گاه و بی گاه خود دل خوش هستند. علیرضا سلیمانی، فرزند زنده یاد حاج قربان سلیمانی (مقام دان و مقام خوان منطقه شمال خراسان- شهر قوچان، روستای علی آباد) یکی از بخشی ها و دوتانوازان پیشکسوت منطقه است. او سال ها پیش با همراهی پدرش در آلبوم شب، سکوت، کویر با صدای استاد محمدرضا شجریان دوتار نواخته است.

سلیمانی که در دوران حیات حاج قربان، با همراهی او چند کنسرت خارج از کشور برگزار کرده، سال 1397 از سوی وزارت ارشاد نشان درجه یک هنری (معادل دکترا) دریافت کرده است. سلیمانی در گفتگو با ایلنا درباره وضعیت بخشی های منطقه خراسان در دوران کرونا گفت: موسیقی عمر دراز و صبر ایوب می خواهد. با دست خالی نمی توان فعالیت کرد و هنرمندان موسیقی نواحی اگر مورد حمایت ارشاد نباشند، نمی توانند ادامه دهند. واقعا بدون حمایت های مالی از سوی نهادهای فرهنگی، فعالیت فعالان موسیقی نواحی مختلف به جایی نمی رسد و زحماتشان بی نتیجه خواهد بود؛ زیرا اغلب آن ها غم نان و دغدغه کسب درآمد دارند. بدتر اینکه خیلی از جوانان مناطق مختلف که در خراسان نیز تعدادشان کم نیست، تحصیلکرده هستند و بابت کاری که می کنند و هنری که دارند، درس خوانده اند اما حالا شغلی ندارند و دستشان خالی است.

حال که کل کشور گرفتار کروناست ، شما و دیگر بخشی های منطقه شمال خراسان چه می کنید؟

شما بهتر از من می دانید که بیماری کرونا همه کارها و فعالیت ها را تعطیل کرده است. البته فعالان و هنرمندان موسیقی مناطق مختلف پیش از کرونا هم اوضاع خوبی نداشتند، اما کرونا میهمان ناخوانده و بیگانه ای بود که از راه رسید، یقه مردم را گرفت، همه فعالیت ها و اجتماعات را تعطیل کرد و وضعیت بدی برایمان رقم زد. واقعا نمی دانم از کدام مشکلات بگویم زیرا هنر تعطیل است و هنرمندان هم خانه نشین. همگی به ناچار کارشان را تعطیل کرده اند و شرایط بسیار بد و بغرنجی دارند.

موسیقی بخشی از زندگی است و خوراک روح است اما شغل نیست به این دلیل که باعث کسب درآمد نمی شود

این مشکل برای کسانی که شغل دوم ندارند، خیلی حادتر است. مسئولان اداره ارشاد خراسان شمالی و شهر قوچان از شما سراغی گرفته اند؟

آسمان سراسر یک رنگ است و باید بگویم هیچ حمایتی وجود ندارد. چه الان و چه قبلا کسی از ما سراغی نگرفته و واقعا جای تاسف است که هیچ حمایتی از هنرمندان موسیقی نواحی وجود ندارد. اینکه می گویید برخی از هنرمندان موسیقی نواحی شغلشان موسیقی است، درست است. من از موسیقی و موسیقی دان ها حمایت می کنم، اما به نظرم یک هنرمند نباید درآمدش را فقط از راه موسیقی کسب کند و نانش را از این راه درآورد. موسیقی بخشی از زندگی است و خوراک روح است اما شغل نیست به این دلیل که باعث کسب درآمد نمی شود. بسیاری از افراد خودشان را از در و دیوار موسیقی آویزان کرده اند، نتیجه ی این کار چیست. پس هنرمند باید شغل خودش را داشته باشد و در کنار آن به موسیقی بپردازد.

شغل شما چیست، می دانیم که همواره شاگرد داشته اید؟

کار من کشاورزی است اما بله موسیقی هم یاد می دهم. کلاس های من اینگونه نیست که افراد را ثبت نام کنم و مانند دیگران از علاقمندان پول و شهریه بگیرم. در خانه من به روی همه باز است و هرکس بیاید به او خدمت می کنم. نان و چای اش را نیز می دهم و کمکش می کنم بی آنکه ریالی از او دریافت کنم.

در خانه ام به روی همه باز است و هرکس بیاید به او خدمت می کنم. نان و چای اش را نیز می دهم و کمکش می کنم و آموزشش می دهم، بی آنکه ریالی از او دریافت کنم

در دوران کرونا هم کلاس ها برگزار می شود؟

نه؛ در چند ماه گذشته که بلای کرونا دامنگیرمان شده، کلاسی برگزار نکرده ام و از دور هم نمی توان به آموزش و یادگیری موسیقی پرداخت. هرکس از در حیاط منزلم وارد شود می گویم باباجان فعلا معذورم. واقعا کار دیگری نمی توان کرد و چاره ای جز این نیست. نه فقط من باقی دوستان نیز با این مشکلات مواجهند.

به عنوان هنرمندی که عمرش را صرف موسیقی منطقه اش کرده، بگویید برای حل این مشکلات چه باید کرد؟

موسیقی عمر دراز و صبر ایوب می خواهد. با دست خالی نمی توان فعالیت کرد و هنرمندان موسیقی نواحی اگر مورد حمایت ارشاد نباشند، نمی توانند ادامه دهند. واقعا بدون حمایت های مالی از سوی نهادهای فرهنگی، فعالیت فعالان موسیقی نواحی مختلف به جایی نمی رسد و زحماتشان بی نتیجه خواهد بود؛ زیرا اغلب آن ها غم نان و دغدغه کسب درآمد دارند. بدتر اینکه خیلی از جوانان مناطق مختلف که در خراسان نیز تعدادشان کم نیست، تحصیلکرده هستند و بابت کاری که می کنند و هنری که دارند، درس خوانده اند اما حالا شغلی ندارند و دستشان خالی است و نمی دانند چه کنند. خدا گواه است برای برخی از افرادی که به خانه ام می آیند، دلم می سوزد، بس که جوان و مستعد هستند و کاری جز موسیقی بلد نیستند. موسیقی هم که نان ندارد. بدبختی بزرگتر ما بیماری کرونا است که چون بلا بر سر ما نازل شده و همچنان وجود دارد و آن مقدار فعالیت های معدود را نیز مختل کرده است. به نظرم مسئولان باید در چنین شرایطی که پایانش مشخص نیست، فکری به حال اهالی موسیقی بکنند. از طرفی تورم اقتصادی و گرانی ها مشکل دیگری است آنهم در شرایطی که برخی از مردم و هنرمندان شغل ندارند یا به دلیل بد بودن شرایط نمی توانند کار کنند. مسئولان می گویند برای حل مشکل کرونا در خانه بمانید، اما نمی گویند برای امرار معاش و گذران زندگی چه باید بکنیم. من مردی 75 ساله ام و اگر کار نکنم زندگی خودم و خانواده ام نمی گذرد. اگر بخواهم کار کنم نیز کاری از دستم برنمی آید به این دلیل که دستمزد کارگر روزی 150 هزار تومان است. باور کنید درآمدم به اندازه ای نیست که حقوق کارگر را بپردازم.

شما و همکارانتان که در مرکز هستید و با مسئولان و وزیر ارشاد در تماس و ارتباطید، این لطف را بکنید و پیام بچه های نواحی را به گوش آن ها برسانید. همه جوانان هنرمند منطقه ما دست خالی هستند. از ما که گذشته اما آن ها جوانی شان را صرف موسیقی می کنند و این گذر عمر شوخی بردار نیست. جوان ها زمانی که سن شصت سال را بگذرانند، متوجه خواهند شد که جریان چیست اما عمر رفته بازنمی گردد. جوانی موهبتی الهی است و جوانان ما از آن لذت نبرده اند زیرا مشکلات زیادی دارند.

فقط جوانان مورد کم بی توجهی نیستند، پیشکسوتان هم گلایه دارند. درعوض ارشاد سعی می کند با بزرگداشت ها بخشی از مشکلات آنها را مرتفع کند.

بزرگداشت و مدرک هنری به چه درد می خورد؟! این مدارک برای ما نان و آب نمی شود. من برای خودم نمی گویم و از من گذشته، بلکه به فکر نوجوانان و جوانانی هستم که با هزار سختی موسیقی را یاد گرفته اند. کمترین اتفاق این است که برای آن ها شغل ایجاد کنیم. بچه هایی که به جای کار هنری دنبال کارگری می روند توانی برای کار هنری ندارند. در این میان متاسفانه اغلب اساتید هم ترک موسیقی کرده اند و فعالیتی ندارند که این هم به وضعیت معیشتی آن ها ارتباط دارد. کسب معاش زندگی از همه چیز سخت تر است و نداشتن معیشت از هر چیزی بدتر. حضرت امیرالمونین(ع) در اینباره می فرماید: زمانی که فقر و گرسنگی از دری وارد شد، ایمان از در دیگر می رود. من به شما می گویم اگر پیگیر موسیقی مقامی نباشیم و برای بهبود وضعیت آن تلاش نکنیم پنج سال دیگر به مطربی تبدیل خواهد شد.

از ویژگی های حاج قربان و هم نسلان ایشان بگویید. اینگونه به نظر می رسد که آن بزرگان در تاریخ موسیقی این سرزمین تکرار ناپذیرند.

واقعیت این است که این افراد از نسل بخصوصی بودند. گویا آن شیری که آن ها خورند و آن نانی که خورند و آن هوایی که استشمام می کردند، دیگر وجود ندارد. افرادی چون حاج قربان و آقای شجریان توسط موسیقی با خدا صحبت می کردند. می توانم در اینباره مثال بزنم. حدود ده، دوازده سال قبل، (پس از فوت حاج قربان) دو خانم که مادر و دختر بودند به روستای علی آباد آمدند و مدتی میهمان ما شدند. این ماجرا گذشت و آن ها رفتند تا اینکه امسال، روز عید، اول صبح حدود ساعت هشت بود که خانمی تماس گرفت. آن خانم همان دختر بود که ده سال قبل با مادرش میهمان ما بودند. او سلام و احوالپرسی که کرد متوجه شدم گریه می کند. دلیل ناراحتی ایشان را پرسیدم و گفتم چه اتفاقی افتاده که اینقدر پریشان هستید. او گفت مادرم مریض است و وضعیت بدی دارد و دکترها جوابش کرده اند، اما با آن حال بد به من گفته با علیرضا سلیمانی تماس بگیر و بگو برایم شمعی بر مزار حاج قربان روشن کند. عصر همان روز شمعی برداشتم و به مقبره حاج قربان رفتم. اتفاقا باران هم می بارید. گفتم حاجی من نمی دانم الان در چه حالی؟ اما سفارشی دارم و با گریه ماجرا را گفتم. به والله قسم دختر آن خانم روز دوم تماس گرفت و پرسید آیا بر مزار حاج قربان شمع روشن کردی؟ گفتم بله. گفت: حال مادرم خوب شد! این اتفاقات خیلی گفتنی نیست. آن هنرمندان گذشته نفس مردم بودند. هنرمندان ما باید احترام داشته باشند. گفتنی هایی از این دست بسیار است اما مجال نیست.

بزرگداشت و مدرک هنری به چه درد می خورد؟! این مدارک برای ما نان و آب نمی شود

اگر موضوعی ناگفته مانده، درباره اش توضیح دهید.

انشالله خداوند عاقبت همه ما را به خیر کند و بزرگان گذشته ما را بیامرزد. به مسئولان نیز خیر دهد و امیدوارم برای موسیقی و جوانان ما کاری کنند، بلکه سرانجامی یابند و دستشان جایی بند شود و شرمنده خانواده و این روزگار نباشند. آن ها زحمت کشیده اند و زن و بچه و پدر و مادر دارند. پدر و مادرها با سختی بسیار فرزندانشان را تا به اینجا رسانده اند و حال روا نیست همان بچه ها شرمنده والدینشان باشند. زمانی نان خشک و نان جو داشتیم اما حالمان خوب بود و سرحال و دلخوش بودیم. الان همه چیز داریم اما از فردا می هراسیم و ترس به دلمان افتاده است. همه همینطور هستند. اگر هم همه چیز داشته باشند و بی نیاز باشند، باز هم از فردا می ترسند و نگرانند. موسیقی مقامی ما متعلق به امروز نیست، اقوامی آمده و رفته اند تا موسیقی مقامی شکل گرفته و به دست ما رسیده است. موسیقی مقامی هویت ماست. من نمی توانم بگویم موسیقی ترکمن و بوشهری یا آذری، به این دلیل که این موسیقی ها یک باغ گل هستند و نباید بگذاریم پژمرده شوند. خانه من نیز مال مردم است و قدم همه میهانان به روی چشم ماست.

گفتگو: وحید خانه ساز

عکس: پریچهر ژیان

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران

روزنامه جوان


روزنامه آسیا


روزنامه سایه


روزنامه اطلاعات


روزنامه خراسان


روزنامه آرمان ملی


روزنامه ایران


روزنامه ابرار


روزنامه بهار


روزنامه افکار


روزنامه وطن امروز