بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 29 مهر 99
تهران –ایرنا- وزیرفرهنگ وارشاد اسلامی در توئیتی گفت: روایت تحریم، قصه مظلومیت ملت ایران در عین عزت و مقاومت است.

به گزارش ایرنا، عباس صالحی در این توئیت نوشت: اگر این درد و رنج را بازگو نکنیم، دشمنان ایران، تاریخ را به گونه ای دیگر روایت خواهند کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با مجمع نمایندگان استان همدان با بیان اینکه همدان استمرار تاریخی ایران بزرگ اسلامی است، گفت: همدان از نظر فرهنگی، تاریخی و تمدنی در حوزه های مختلف حرف های زیادی برای گفتن دارد، این استان در هریک از حوزه های ذکر شده می تواند نماد و پرچمی برای کشور به شمار بیاید، حضور شخصیت هایی چون بوعلی سینا، باباطاهر و ... باعث شده که این استان ظرفیت بالایی برای کارهای منطقه ای، ملی و بین المللی داشته باشد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی ظهر امروز در این دیدار با بیان اینکه همدان استمرار تاریخی ایران بزرگ اسلامی است، اظهار داشت: همدان از نظر فرهنگی، تاریخی و تمدنی در حوزه های مختلف حرف های زیادی برای گفتن دارد، این استان در هریک از حوزه های ذکر شده می تواند نماد و پرچمی برای کشور به شمار بیاید، حضور شخصیت هایی چون بوعلی سینا، باباطاهر و ... باعث شده که این استان ظرفیت بالایی برای کارهای منطقه ای، ملی و بین المللی داشته باشد.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی دغدغه ها بسیار است و اولین مشکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان های وابسته موضوع بودجه است، سهم این وزاتخانه در بودجه عمومی سال 99 تنها بیست و پنج صدم درصد از بودجه کل کشور بوده و این در شرایطی است که ما هزینه های جاری و تملک دارایی ها را نیز داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گلایه از این تخصیص بودجه تاکید کرد: باتوجه به وسعت سرزمینی، هویت فرهنگی و دینی مردم و همچنین انقلاب فرهنگی که در این کشور رخ داده است این میزان بودجه با حجم انتظارات به حق مردم فاصله زیادی دارد. این حوزه در مقایسه با سایر حوزه ها که به صورت سیال به پیش می رود متفاوت است، بنابراین در خصوص بودجه فرهنگی نیازمند یک اصلاح ساختاری بوده و اگر به دنبال امنیت پایدار هستیم باید حوزه فرهنگ را در یابیم.

صالحی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات وزارتخانه متبوع حوزه نیروی انسانی است، در سال 1370 مصوب سازمان امور اداری استخدامی 4500 کارمند برای این وزارتخانه بوده که در حال حاضر با کاهش 1500 نفری به 3هزار نفر کاهش پیدا کرده است، اگرچه سیاست چابک سازی دولت در این 20سال مدنظر بوده اما این اتفاق باعث شده است که ما در بسیاری از حوزه ها نیروی کار نداشته باشیم، البته با رایزنی های صورت گرفته با رئیس جمهور و پیگیری ایشان از طریق سازمان امور اداری استخدامی قدری از مشکل مرتفع شده است.

وی با اشاره به موضوع پروژه های نیمه تمام در حوزه فرهنگ به عنوان دغدغه دیگر این حوزه گفت: وزارتخانه متبوع تا به امروز درگیر 200 پروژه ناتمام است، البته در بسیاری از سازمان های وابسته همچون نهادکتابخانه ها 300 پروژه نیمه تمام را شاهد هستیم. این نیمه کاره ماندن پروژه ها از یک سو استهلاک و از سوی دیگر نارضایتی و به دنبال خود مطالبه گری را به همراه دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه استان همدان به عنوان یک استان فرهنگی باید در حوزه مفاخر جدی تر گرفته شود، تصریح کرد: این اتفاق به عنوان یک رویکرد از سوی ما مدنظر بوده است، زیرا همدان باید مفاخر خود را به جامعه معرفی کند، البته در این زمینه طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر می تواند به این استان نیز کمک کند، براساس این طرح شهرهایی که ریشه تاریخی و فرهنگی دارند و این مهم تا عصر معاصر نیز کشانده شده است می توان از این فرصت استفاده و هویت تازه ای برای معرفی خود به نمایش بگذارند.

صالحی خاطرنشان کرد: براساس این طرح سعی داریم امکانات منطقه ای و ملی را بسیج کرده و با هم افزایی بیشتر بین شهرها به سمت جلو حرکت و در برای رشد و تعالی فرهنگی کشور کمک کنیم.

وی در خصوص بیمه هنرمندان نیز گفت: در بیمه هنرمندان و همچنین بیمه تکمیلی آنها تا سقف دو برابر افزایش داشته ایم، البته همکاران ما در صندوق اعتباری هنر با سفرهای استانی خود در تلاش هستند تا هنرمندانی که امکان ثبت نام از طریق سامانه و سایت را نداشته اند، به صورت حضوری امور مربوط به بیمه این عزیزان را انجام دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه پژوهش های ملی و استانی را نیز مهم برشمرد و افزود: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اتفاقات خوبی را رقم زده و در حال تعامل با بخش های دیگر هم هستیم.

صالحی در خصوص درخواست نمایندگان استان همدان مبنی بر تاسیس بنیاد سید جمال الدین اسدآبادی نیز گفت: درخواست تاسیس بنیاد منوط به نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند در مسیر تاسیس موسسه چندمنظوره به اسم این شخصیت برجسته اقدام کند، سید جمال الدین اسدآبادی مبداء جریان بیداری اسلامی است و هراندازه به این شخصیت پرداخته شود به مثابه پرداختن به موضوع بیداری اسلامی خواهد بود.

وی سرعت بیشتر در اتمام پروژه های عمرانی در حال ساخت را وعده داد و گفت: در مورد پردیس سینمایی که در استان همدان مدنظر است باید بخش خصوصی ورود پیدا کند زیرا سازمان سینمایی در بخش بودجه خود در حال آماده سازی سینماهای امید در استان ها است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با اشاره به اهمیت هدفمند کردن بودجه های فرهنگی یادآور شد: در ستاد مهندسی فرهنگی با تشکیل کمیته تلفیق برنامه و بودجه فرهنگ با مسئولیت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، جلساتی داشته ایم که امیدواریم در برنامه هفتم و موضوعات مرتبط تاثیرگذار باشد.

از ابتدای سال 96 چهارده باب کتابخانه در استان همدان تاسیس شده است

در ادامه این جلسه علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه برخی کتابخانه های استان ها متاسفانه با محرومیت روبه رو هستند، گفت: در سال 100 هزار عنوان کتاب چاپ می شود که اگر بخواهیم به هر کتابخانه فقط 3عنوان را ارائه کنیم مبلغی بالغ بر 100میلیارد تومان در سال می شود.

وی ادامه داد: نهاد کتابخانه ها ماهیانه مبلغ 15میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه دریافت می کند و این در حالی است که ما در کل کشور ماهیانه 39 میلیارد تومان پرداخت حقوق به پرسنل بدون احتساب 50درصد مصوب حقوق کارکنان دولت را داریم، در حال حاضر از محل ماده 64 شهرداری ها از سوی مجلس شورای اسلامی نیز کمک هایی به نهاد می شود. البته نیم درصد سهم شهرداری ها برای تخصیص به کتابخانه های عمومی چندین سال است که با مشکلاتی روبرو بوده که این امر هم نیازمند مساعدت بیشتر است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور تعداد کتابخانه های تاسیس شده در استان همدان از ابتدای سال 96 تا به امروز را 14 باب اعلام کرد و افزود: از این میان 6 کتابخانه با مشارکت های مردمی احداث شده است. همچنین سه کتابخانه با پیشرفت بالای 70درصد داریم که نیازمند 2میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل است، از سوی دیگر 3کتابخانه زیر 70درصد پیشرفت نیز وجود دارد که 11میلیارد اعتبار برای تکمیل آن نیاز است.

کانون های فرهنگی هنری مساجد همدان تا پایان سال به 700کانون می رسد

همچنین حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در ادامه این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت های کانون ها در استان همدان تصریح کرد: خوشبختانه در این استان تا به امروز 594 کانون به ثبت رسیده است که در تلاش هستیم تا پایان سال جاری این تعداد را به 700 کانون ارتقا دهیم، در کانون های این استان 35173نفر عضو و 11200 فعالیت در شش ماه اول سال به ثبت رسیده است.

وی تعداد کتابخانه های کانون های این استان را 337باب اعلام کرد و گفت: علاوه بر این تعداد 10 کتابخانه رو باز و 2کتابخانه مخزن دار نیز تا پایان سال اضافه خواهد

نیروی انسانی و حفظ ساختمان دو مشکل اساسی در استان ها است

در بخش دیگری از این جلسه علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی، مجلس و امور استان ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: پروژه های عمرانی استان در حال پیگیری و مناقصه های مربوط به آنها در حال برگزاری است، در مورد پردیس سینمایی این استان نیز بخش خصوصی یا سازمان سینمایی از محل اعتبارات ملی اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در استان همدان مجتمع های استانی است، در این مجتمع ها یا مشکل نیروی انسانی و یا حفظ ساختمان ها را داریم، در موارد اجاره مجتمع ها هم شرایط اقتصادی سخت و تقاضا کم است و در این بخش نیازمند کمک های دولتی هستیم.

تاسیس بنیاد سید جمال الدین اسدآبادی یک ضرورت است

سیدسعید شاهرخی استاندار همدان نیز در بخش دیگری از این جلسه با بیان اینکه این استان به عنوان پایتخت شخصیت های فرهنگی بسیار غنی است، گفت: شخصیت های فرهنگی، هنری و علمی در این استان بسیار زیاد است، در این میان نگاه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بنیاد بوعلی سینا شایسته تقدیر است.

وی تاسیس بنیاد سید جمال الدین اسدآبادی را یک ضرورت دانست و افزود: علاوه بر حوزه های فرهنگی و هنری باید به بخش عمرانی نیز توجه کرد، البته در حوزه چالش های فرهنگی هنری نیازمند تسهیل بیشتری هستیم.

استان همدان قطب پویانمایی کشور است

در ادامه این جلسه حجت الاسلام احد آزادیخواه رئیس مجمع نمایندگان استان همدان نیز با بیان اینکه از ابتدای مجلس دوزادهم به دنبال نگاه تعاملی و مساله محور با وزرای مختلف دولت هستیم، خاطرنشان کرد: مهم ترین مطالبه مردم همدان در مورد تفویض اختیارات در حوزه وقف است، متاسفانه روند سند زدن برای املاک وقفی با مشکلات زیادی روبه رو است.

وی ادامه داد: در کانون های فرهنگی هنری مساجد برنامه های به خوبی پیش می رود، اما آنچه در مورد این استان مغفول مانده حوزه پویانمایی است، در این حوزه استان همدان یک قطب است و فعالانی در این حوزه وجود دارند که می توانند در انیمیشن، فیلم و سایر بخش ها کمک های خوبی به کل کشور کنند.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حوزه مطبوعات نیز جریان سازی خوبی داشته و رسانه ها سعی می کنند به آرامش جامعه کمک کنند و در عین حال با مردم و دولت نیز همراه هستند.

آزادیخواه در پایان گفت: در حوزه تئاتر نیز ظرفیت های خوبی در استان داریم که می تواند یک مرجع در حوزه هنر باشد، تقویت این حوزه و به ویژه کمک به جوانان فعال در این حوزه بسیار مهم است.

گفتنی است در این جلسه آقایان احد آزادیخواه(ملایر)، حمیدرضا حاجی بابایی(همدان)، هادی بیگی نژاد(ملایر)، محمد مهدی مفتح(تویسرکان)، کیومرث سمدی واله(اسدآباد)، علیرضا شهبازی(نهاوند)، حسن لطفی(رزن)، احمد حسین فلاحی(همدان) و عیسی جعفری(کبودر آهنگ) به عنوان نمایندگان استان همدان به بیان دیدگاه ها و مشکلات فرهنگی حوزه های خود پرداختند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
بیش از 120 فعال جوان حوزه تئاتر طی نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای نمایشی خواستار رسیدگی به شرایط فعلی تئاتر و فعالیت های تئاتری شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : سینما پرس روزنامه جوان آنلاین تئاتر آنلاین

به گزارش خبرنگار مهر ، تئاتر طی دهه های گذشته همیشه با شرایط سخت دست و پنجه نرم کرده و معضل بودجه همواره گریبان تئاتر و فعالان آن را گرفته است اما این روزها شرایط سخت و تیره تر شده است؛ کرونا نفس تئاتر را به شماره انداخته و گویا قصد دارد در آماری که ارائه می دهد نام تئاتر را هم به عنوان یکی از قربانیان خود در لیست قرار دهد.

با به شماره افتادن نفس تئاتر، معیشت و زندگی بسیاری از فعالان تئاتر از پیشکسوت گرفته تا جوان به خطر افتاده و هر روز این خطر پررنگ تر می شود.

در حالی که فعالیت ها و مشاغل دیگر پابرجا هستند و حتی مشاغل پرخطر به کار خود ادامه می دهند این تئاتر است که تعطیل شده و گویا کاری از دست مدیران و تصمیم گیرندگان فرهنگی و هنری برای جلوگیری از این تعطیلی و توقف بر نمی آید.

در شرایطی که تئاتر ناامیدتر از گذشته شده و یأس و ناامیدی بر چهره فعالان تئاتری نقش بسته، بیش از 120 فعال جوان تئاتر نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای نمایشی نوشته اند تا شاید از این طریق بتوانند شاهد اقدامی عاجل و تأثیرگذار از سوی آنها باشند.

در این نامه چنین آمده است:

خطاب به مسئولین تئاتر یا وزیر فرهنگ و ارشاد و مدیرکل هنرهای نمایشی؛

در این بیغوله تاریک اجتماعی و اقتصادی، در این روزهای سخت گذر و بی تکرار، که بودنمان را آمارِ مرگ تراز می کند؛ بی حرفِ اضافی آنچه بیشابیش جلوه می کند رخوت و گریز و کمبود است. بی حضوری و انزوا ما را به سیاه چاله کور تعلیق وامی گذارد و محافظه کاری و انفعال، صورت نمادین خشونت را پنهان می کند.

تئاتر، هنر جمعی رو به افولی که توانش در حضور است حالا در پی تنهایی ها و تاریکی ها کم جان و بی فروغ شده؛ و آنچه بیش از پیش در این هشت ماه اخیر رُخ عیان کرده بی کفایتی مدیران تئاتر است؛ مدیرانی که نه در گرفتن حق و حقوق تئاتری ها قدمی برداشته اند و نه در حمایت از احوال نامراد این روزهای این قشر.

حال که احوال مان در گرو آمار و ارقام است و کنترل ویروس از دست گریخته، مدیریت قاطع و کنش مند می تواند از تعطیلی دائم تئاتر با وجود بازگشایی موقت، جلوگیری کند. آنچه در بندهای پیش رو می آید شاید همه مطالبات گروه های متضرر را بیان نکند اما آغازی ست بر گفت وگو و مشورت بین گروه ها و مسئولین.

امضای این نامه غیررسمی، توسط گروه های نمایشی فعال و مستقل، تایید شخص یا گروه خاصی نیست و تنها به نفع هنر تئاتر خواهد بود.

1. خواهان بازگشایی مجدد اجراهای تئاتر هستیم تا در این میان گروه هایی که در طی چند ماه تعطیلی نمایشی را آماده کرده اند و یا در حال اجرا بوده اند به اجرای خود ادامه دهند.

2. در صورت بازگشایی مجدد، از طرف منابع معتبر و موثق به مخاطبان تئاتر این اطمینان داده شود که در فضای تماشاخانه با وجود ماسک و ضد عفونی کردن سالن و فاصله گذاری و ظرفیت 50 درصدی بلیت فروشی این ویروس منتقل نخواهد شد. این مهم با اطلاع رسانی در رسانه ها و خبرگزاری ها تایید شود.

3. حمایت بی قید و شرط از تماشاخانه ها و مجموعه های تئاتری برای جلوگیری از ورشکستگی و تعطیلی دائم این مجموعه ها، با پرداخت وام و حمایت های غیرمالی.

4. تضمین عدم تعطیلی مجدد اجراها از طرف ستاد ملی کرونا با این شرط که تمام گروه های اجرایی و تماشاخانه ها موظف به رعایت سفت و سخت پروتکل ها خواهند بود. در صورت تعطیلی و بازگشایی چندباره و مقطع، با ریزش مخاطب و دل زدگی گروه ها تمایلی به اجرا رفتن نخواهیم داشت.

5. اجرای تئاتر در یک هفته یا 2 هفته شکل نمی گیرد و هزینه های تولید تنها معطوف به دوره ی اجرا نیست. تمرین تئاتر از 3 ماه تا 1 سال متغیر است و در طول تمرین اجاره ی پلاتو و خورد و خوراک و رفت و آمد نیز دخیل است.

6. اعطای وام و حمایت مالی بدون پروسه های اداری زجرآور از طرف نهادهای دولتی تئاتر برای اجراهایی که در دوره ی کرونا به روی صحنه رفته اند یا متوقف شده اند.

7. برگزاری جلسه ای با حضور گروه های متضرر توسط مدیران و مسئولان تئاتر و مشورت با گروه ها برای ادامه ی روند اجرا.

8. تبلیغات رایگان مجازی و محیطی و رسانه ای برای اجراهای روی صحنه. نمایش هایی که در این دوره اجرا می روند بر این باورند که چراغ تئاتر حتی بدون بازگشت مالی باید روشن نگاه داشته شود تا مخاطب دوباره اعتماد از دست رفته اش جلب شود.

9. اختصاص تخفیف دولتی در قالب اعطای بلیت رایگان به تماشاگران تئاتر و پرداخت هزینه ی بلیت از طرف نهادها به گروه های اجرایی. در این دوره بسیاری به خاطر درآمد کم و عدم درآمد باثبات تئاتر را گزینه ی نهایی قرار می دهند.

10. در صورت عملی شدن و اجرایی کردن این بندها، گروه ها در امنیت مالی و جانی نسبی به اجرای خود خواهند پرداخت و بی اعتنایی و عدم رسیدگی و عدم حمایت از طرف دستگاه های مرتبط، این پیام را منتقل خواهد کرد که بازگشایی مجدد موقتی ست و گروه ها نیز تمایلی به اجرا نخواهند داشت.

کد خبر 5051570

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت ارشاد گفت: سامانه تحفه برای اعطای تسهیلات 4 درصدی، آماده دریافت اطلاعات هنرمندان آسیب دیده از کروناست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : افکار نیوز

افسر موموندی مدیر دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ثبت نام هنرمندان آسیب دیده در سامانه کرونا ساماندهی و پرداخت تسهیلات به آنان به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: طی برنامه ریزی هایی که انجام شد، تمامی ثبت نام کنندگان پیامکی برای ثبت نام در سامانه کارا و دریافت تسهیلات دریافت کردند.

وی افزود: ما موظف بودیم که مشخصات افراد آسیب دیده را در اختیار وزارت کار قرار دهیم. به همین منظور این اطلاعات در سامانه کارا پالایش شد. اما از آنجایی که بخش گسترده ای از فعالان فرهنگ و هنر فاقد کارگاه و محل کار مخصوص هستند، لذا ما بخشی از اطلاعات خود را از طریق صندوق اعتباری هنر، آموزشگاه های فرهنگ و هنر و... جمع آوری کردیم. باتوجه به اینکه می دانستیم بخشی از این اطلاعات ممکن است صحیح یا حتی اطلاعات تعداد زیادی از هنرمندان در دسترس نباشد، لذا از ثبت نام کنندگان خواستیم که خودشان اطلاعاتشان را در سامانه کارا ثبت کنند.

موموندی با بیان اینکه طبق آمار تا هفته گذشته مبلغ 700 میلیارد تومان به آسیب دیدگان بخش فرهنگ و هنر اختصاص یافت توضیح داد: از این مبلغ حدود 300 میلیارد تومان به 42 درصد از آسیب دیدگان کرونایی پرداخت شد. این تسهیلات و کمک ها به تمامی اقشار فرهنگ و هنر اعم از کتابفروشی ها، انتشارات، حوزه هنر، اهالی رسانه و... داده شد.

وی ادامه داد: البته طبق استاندارد ها و روال های جهانی، معمولا اهالی فرهنگ و هنر به صورت خصوصی کار می کنند. به همین دلیل دریافت کمک مادی و... برای این قشر از جامعه کمی متفاوت تر است. به طور مثال آموزشگاه موسیقی ما کلا 6 میلیون تسهیلات دریافت کرد، زیرا اکثر مربیان این آموزشگاه به صورت شخصی فعالیت می کنند که نام آن ها هم در سامانه جدا بوده است. تعدادی زیادی از آموزشگاه ها و اماکن هنری با چنین مشکلی مواجه هستند.

مدیر دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت ارشاد گفت: باتوجه به اینکه کسب و کار های فرهنگی هنری بیش از سایر کسب و کار ها متوجه آسیب و خسارت هستند، قرار بر این شده که یک شیوه نامه اختصاصی برای ادامه حمایت ها از این قشر تنظیم شود. ممکن است در بخش هایی از حوزه فرهنگ و هنر بهبود های اندکی را شاهد باشیم، اما در حوزه تئاتر و سینما همچنان دچار مشکل هستیم که باید اقدام اساسی انجام شود.

وی افزود: طبق تفاهم نامه ای که بین وزارت ارشاد، سازمان برنامه و بودجه و صندوق کارآفرینی امید منعقد شد، ازهفته گذشته فراخوان اعطای تسهیلات با کارمزد 4 درصد از طرف معاونت های مختلف وزارت ارشاد اعلام شده است.

موموندی تاکید کرد: سامانه کارا هنوز متوقف نشده و سامانه تحفه هم برای همین تسهیلات 4 درصدی آماده دریافت اطلاعات متقاضیان می باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یوسفی گفت: از نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای توسعه زیر ساخت ها و همچنین اصلاح قانون تأسیس پشتیبانی خواهیم کرد چرا که توسعه فرهنگ کتابخوانی توسعه جامعه به شما رمی رود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور ، عباس حسین زاده ، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان به منظور بررسی مشکلات کتابخانه های عمومی با مجتبی یوسفی، نماینده مردم شهرستان های اهواز، باوی، حمیدیه و کارون دیدار و گفتگو کرد.

در این نشست، مجتبی یوسفی با اشاره به مشکلات و مسائل کتابخانه های عمومی گفت: مشکلات دستگاه های فرهنگی به ویژه کتابخانه های عمومی در دوران اشتغال به کار در مجموعه فرمانداری اهواز تا به امروز معطوف به مباحث نیم درصد درآمد شهرداری ها است و این مشکل را می توان با استفاده از ظرفیت مجلس شورای اسلامی برای همیشه حل کرد.

وی ادامه داد: از نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای توسعه زیر ساخت ها و همچنین اصلاح قانون تأسیس پشتیبانی خواهیم کرد. چرا که توسعه فرهنگ کتابخوانی توسعه جامعه به شمار می رود. کتابخانه های عمومی متعلق به عموم مردم هستند و از هیچ کمکی برای حل مشکلات کتابخانه های عمومی دریغ نخواهیم کرد.

در ابتدای این جلسه، عباس حسین زاده ، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان ضمن ارئه گزارشی از وضعیت و شاخص های کتابخانه های عمومی در حوزه انتخابیه اهواز، باوی، کارون و حمیدیه عنوان داشت: حل مسائل و مشکلات کتابخانه های عمومی، مطالبه اعضا و به ویژه قشر جوان و نوجوان است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان افزود: با تامین منابع مالی کتابخانه های عمومی می توان کیفیت و سطح ارائه خدمات به مردم را نیز ارتقاء داد. افزایش سرانه مطالعه و گسترش فضای کتابخانه ای یک مسئولیت مهم در جهت توسعه استان است که با همیاری مردم و عزم جدی مسئولین به ویژه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قابل اجرا است.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، ایجاد مراکز افق در بقاع متبرکه را یکی از مطلوبترین فعالیت ها در این سازمان طی سال های اخیر برشمرد و گفت: این روزها که کشور در شرایط خاص اقتصادی و بهداشتی به سر می برد، ارائه خدمات اجتماعی در بقاع متبرکه، بسیار پرقوت و روان در حال انجام است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : نصیر نیوز خبرگزاری تسنیم دولت خبرگزاری مهر پرس شیعه

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان اوقاف، حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل درباره تاثیرگذاری آسیب های اجتماعی بر اثرگذاری فعالیت های فرهنگی در جامعه اظهار کرد: نقطه اشتراک همه عرصه های فرهنگی و اجتماعی این است که امروزه برای پیشبرد اهداف فرهنگی لازم است به امور زیربنایی آن بپردازیم؛ بسیاری از این امور زیربنایی تحت عنوان آسیبهای اجتماعی، راه را بر هرگونه اثربخشی کارهای فرهنگی بسته اند.

وی ادامه داد: تا زمانیکه آسیب های اجتماعی ادامه داشته باشد، فعالیتهای فرهنگی، کم اثر خواهد بود، لذا مبارزه با آسیب های اجتماعی و ادامه فعالیت های فرهنگی در بقاع متبرکه، نیازمند طرح و برنامه ای است که مطابق با ساختار مردمی سیستم مدیریتی بقاع متبرکه باشد و علاوه بر گستردگی در سطح کشور و ظرفیتهای فیزیکی و مالی با داشتن جایگاه معنوی، بتواند در شناسایی و رفع آسیبهای اجتماعی منطقه پیرامونی خود، نقش ایفاء کرده و مؤثر واقع شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در خصوص ایجاد مراکز افق در بقاع متبرکه گفت: یکی از مطلوبترین فعالیت ها در سازمان اوقاف و امور خیریه طی سال های اخیر، ایجاد مراکز افق در بقاع متبرکه بود؛ این روزها که کشور در شرایط خاص، چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ بهداشتی به سر میبرد، ارائه خدمات اجتماعی از بقاع متبرکه، بسیار پرقوت و روان آغاز شده است.

عادل تصریح کرد: ظرفیت بی نظیر مردمی که به عنوان هیئت امنا و خدام امامزادگان با سازمان اوقاف در حال همکاری هستند و از طرفی عشق و علاقه وافری که قاطبه ملت عزیزمان از روی اعتقاد به امامزادگان دارند، زمینه برنامه ریزی و اجرا را در حوزه های گسترش عدالت اجتماعی، رسیدگی به نیازمندان، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و همچنین آموزش و توسعه سبک زندگی ایرانی و اسلامی فراهم ساخته است، لذا مراکز افق به عنوان مراکز اجتماعی و فرهنگی و قرآنی بقاع متبرکه شکل گرفت و فعالیتهای آن در هر سه بخش تعریف شد و اکنون با استقبالی که از سوی متولیان امر صورت پذیرفت، به شدت در حال رشد است.

وی با بیان اینکه خدمت به مردم از مقدس ترین امور است، تاکید کرد: در حوادثی مثل سیل، زلزله یا کرونا نقش آفرینی امامزادگان و بقاع متبرکه در جامعه، بسیار ضروری خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : پرس شیعه خبرگزاری تقریب

معاون اوقافی، حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتگویی از تعامل سازنده سازمان اوقاف با قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر د اد و گفت:سال گذشته حدود 640 موقوفه در کشور شناسایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین امرالله حسنی نیا؛ معاون حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف در گفت وگویی درباره آخرین آمار شناسایی موقوفات اظهار کرد: بخشی از فرآیند شناسایی موقوفات وابسته به اسناد مخفی در ادارات ثبت است که کارهای مربوطه انجام می شود و سال گذشته حدود 640 موقوفه در کشور شناسایی شد.

وی افزود: براساس اسناد و مدارکی که در اداره ثبت داریم، چیزی حدود 90 درصد موقوفاتی که پلاک آنها در این اداره موجود است، شناسایی و به ثبت رسیده است، اما همان طور که مستحضر هستید دامنه وقف باز است و بعضاً مردم زمینی را وقف می کنند و اصلاً به سازمان اوقاف نیز مراجعه نمی کنند و بعد از مدتی نیز از دنیا می روند و ورثه مالک اصلی، به دنبال کارهای اداری می روند و ما در این زمینه نیز کارهای خوبی را انجام داده ایم که مربوط به همان ارائه آگهی و غیره است.

معاون حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف تصریح کرد: در سال گذشته همایشی را با حضور تمامی قضاتی که درگیر پرونده های وقفی هستند، برگزار کردیم که اتفاقاً نتایج خوبی را نیز در پی داشت و همین موضوع موجب وحدت رویه نیز شد و از طرفی مسائلی درباره حقوق وقفی در همایش مطرح و به بحث و گفتگو گذاشته شد.

وی درخصوص اهمیت توافق بین سازمان اوقاف و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: درحال حاضر حدود 50 درصد از املاک وقفی هنوز سندی ندارند، لذا انعقاد این تفاهم نامه با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، حرکت مثبتی در زمینه اخذ سند بود که می توان به عنوان تحول از آن یاد کرد و همکاران هر ماه گزارش می گیرند که روند اخذ سند چگونه پیش رفته است و این اقدام به طور ویژه درحال انجام است.

لینک خبر :‌ دولت
سینماپرس: روح الله جعفری کارگردان و پژوهشگر تئاتر با اشاره به منفعل بودن وزارت ارشاد در زمینه حمایت از هنرمندان در دوران کرونا یکی از راه های رسیدگی به وضعیت معاش هنرمندان را پرداخت بیمه بیکاری دانست.

به گزارش سینماپرس ، روح الله جعفری نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر با اشاره به بلاتکلیفی هنرمندان تئاتر همزمان با تمدید چندباره تعطیلی سالن های نمایش به بهانه فراگیری ویروس کرونا به مهر گفت: با صراحت باید اعلام کرد دستورالعمل غیرکارشناسی و غیرکاربردی و پر از تکلّف و آمرانه بازگشایی سالن های تئاتر که از اول تیر امسال لازم الاجرا شد، بعد از گذشت 123 روز، به شکست ختم شده است. این شکست حتمی و پیش بینی آن اَظهر مِن الشمس بود، چراکه این دستورالعمل ضمانت اجرایی نداشت. این شکست محصول تفکر مدیریتی است که هیچ شناختی از فرهنگ و هنر و هنرمند و کالای فرهنگی در این سرزمین ندارد.

وی ادامه داد: بارها گفته و باز می گویم تا دیر نشده باید مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده، دست از مدیریت قومی و قبیله ای و جزیره ای و ارجح دانستن سلیقه بر تخصص و پیروی نکردن از قانون در عرصه فرهنگ و هنر بردارند تا بتوان گام های اولیه را برای جبران شکست های پی در پی که نتایج آن غم انگیز بوده، برداشت و راه را برای ایجاد دموکراسی در جامعه هموار کرد. تا زمانی که اصرار و پافشاری بر این است که در بر همین پاشنه بچرخد، وضع رقت بار به وجود آمده در عرصه فرهنگ و هنر و آنچه که بر هنرمند تحمیل شده، نه تنها تغییری نمی کند، بلکه روز به روز بدتر و وخیم تر هم می شود.

رئیس جمهور 8 سال صدای مظلومیت فرهنگ و هنر را نشنید!

این پژوهشگر تئاتر متذکر شد: در این مدت، رییس جمهور که گاه و بی گاه در سخنرانی های انتخاباتی خود از فرهنگ دم می زد، حتی یک کلمه درباره خسران جبران ناپذیر معنوی و مادی که کرونا به اصحاب فرهنگ و هنر وارد کرده، سخن به زبان نیاورده است. او که شعار تبلیغاتی اش دولت فرهنگی و نه فرهنگ دولتی برای برگزیده شدن در انتخابات دوره یازدهم و دوازدهم ریاست جمهوری بود، نه تنها در این نزدیک به هشت سال، صدای مظلومیت خانواده فرهنگ و هنر را نشنید، بلکه کوچک ترین مطالبات برحق این خانواده را هم دنبال نکرد.

کارگردان ریچارد سوم اجرا نمی شود عنوان کرد: بسیار دردآور و غم انگیز است، وزیر ارشاد که خود در ستاد ملی مبارزه با کرونا حضور دارد و عضو آن است و همچنین مسئول کمیته اطلاع رسانی این ستاد هم است، به دلیل آنکه اشراف و تخصصی بر مقوله فرهنگ و هنر ندارد و هم درد با مردم و خانواده فرهنگ و هنر نیست و دغدغه حل مشکلات آن ها را هم ندارد، فقط به عنوان یک فرد ناظر، خبر از اطلاعیه هایی می دهد که این ستاد صادر می کند و در نهایت، در حوزه تحت امر خود می گوید که آنها را باید اجرا و دنبال کرد. او به جای آنکه خود و تیم زیرمجموعه اش تأثیری بر بحران به وجود آمده داشته باشد، دائماً با اتخاذ تصمیم های غلط، بحران آفرینی می کند.

جعفری تصریح کرد: عمق فاجعه بسیار زیاد است. باعث تأسف است که وزیر ارشاد به جای آنکه دغدغه فرهنگ و هنر و هنرمند و ایجاد تسهیل برای ارائه کالاهای فرهنگی به مردم را داشته باشد، از افتخارات خود در این دوره به تعداد لینک های کار شده در خبرگزاری ها، آن هم در هفته دولت که در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما حضور به عمل رسانده بود اشاره می کند. آیا از این منفعل تر و از این بدتر هم می شود؟ اگر به این پرسش با نگاه و استدلالی عقلانی بخواهیم پاسخ دهیم، جواب منفی است.

وی با اشاره به صدور اطلاعیه های تعطیلی تئاتر به صورت هفته به هفته افزود: دولت نقشه راه عملیاتی برای برون رفت از وضع موجود را ندارد و در برابر هر بحران ایجاد شده، منفعل است. این انفعال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیرمجموعه آن هم به وضوح به چشم می آید و وجود دارد. مشت نمونه خروار است. در اطلاعیه هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد برای تعطیلی مراکز فرهنگی و سالن های نمایش صادر می کند، کوچک ترین نشانه ای از مدیریت راهبردی دیده نمی شود. این اطلاعیه ها و تمدید آن ها به صورت هفتگی است و کمتر از چند ساعت مانده به اینکه مهلت تعطیلی اعلام شده قبلی تمام شود، دوباره صادر می شود! در هیچ کجای دنیا این بی تدبیری و بی خردی، آن هم در عرصه فرهنگ و هنر دیده نمی شود.

این مدرس تئاتر ابراز کرد: نحوه صدور این اطلاعیه ها دال بر بی اهمیت دانستن مقوله فرهنگ و هنر و خانواده دلسوز این عرصه است که برای روشن نگه داشتن چراغ هنر، صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته و کار به جایی رسیده که کارد به استخوانش نفوذ کرده است. مدیریت و برنامه ریزی امور فرهنگی در وهله اول یک علم است و نیاز به آموزش دارد و بعد تخصص به حساب می آید که متأسفانه به این مهم در کشور ما بهایی داده نمی شود.

تعطیلات برادوی چگونه اعلام شد؟

وی تأکید کرد: در آمریکا مرکز اصلی تئاتر، برادوی است. در برادوی 41 سالن تئاتری وجود دارد. مدیر اصلی این مجموعه بزرگ در اسفند سال گذشته اعلام کرد که به دلیل شیوع ویروس کرونا در آمریکا، سه ماه همه سالن ها تعطیل می شود. او پس از مدت زمان کوتاهی که گسترش کرونا در آمریکا زیاد شد، اعلام کرد شش ماه و بعد اعلام کرد تا پایان سال میلادی 2020 این تعطیلی ها تمدید می شود و وقتی وضع وخیم تر از قبل شد، دوباره اعلام کرد که چون باید هدف اصلی ما بها دادن به جان انسان ها و مراقبت از آن باشد، این تعطیلی ها تا 30 مِی 2021 (9 خرداد 1400) ادامه پیدا می کند و تمدید می شود.

جعفری ادامه داد: حال، با عقل سلیم می توان مقایسه و سنجش کرد که علم و تخصص مدیریت و برنامه ریزی امور فرهنگی چه نقش و جایگاهی در پیشبرد برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت، آن هم از جنس فرهنگی در بحران به وجود آمده که جان شریف انسان را نشانه رفته، می تواند داشته باشد. آمار مرگ و میر بر اثر شیوع و گسترش و ابتلا به کرونا در کشور بسیار بالا است. مردم در همه استان ها و شهرهای ایران با این ویروس دست و پنجه نرم می کنند. امکانات پزشکی بسیار محدود است. کادر محترم و شریف پزشکی در این بیش از هفت ماه، برای درمان بیماری تحمیل شده به انسان ها از جان مایه گذاشته و متأسفانه روز به روز تحلیل می روند. در این مدت، بسیاری از خانواده ها که علاوه بر اثر اوضاع اقتصادی ناپایدار و متزلزل موجود، سفره شان کوچک و کوچک تر شده، شاهد از دست دادن عزیزانشان هستند و گویا این روند صعودی مرگ و میر تمامی هم ندارد. در این اوضاع و احوال، حال خانواده فرهنگ و هنر هم خوب نیست و این خانواده هم که برآمده از جامعه و از جنس مردم است، پشت و پناهی ندارد. اگر دولت به فکر مردم باشد، باید از همه توان خود استفاده کند تا جلوی گسترش بیش از پیش کرونا را در کشور بگیرد. این مهم شدنی است، به شرط آنکه جان شریف انسان، نه فقط در حرف و در قالب دادن شعار، بلکه در عمل مهم تلقی شود.

کارگردان اسب های پشت پنجره گفت: یکی از کارهایی که باید به جد دنبال شود، تعطیلی نقطه به نقطه مشاغل و نه فقط مراکز فرهنگی و سالن های نمایش و کنترل عبور و مرور و جابه جا شدن انسان در هر کوی و برزن و هر استان و هر شهری است که باعث شکسته شدن زنجیره به هم پیوسته پاندمی کرونا می شود. انجام این کار نیاز به آن دارد که دولت برای مردم هزینه کند و این هزینه در بلندمدت عین فایده است. برای آن که بتوان از وضعیت اسف بار فعلی رها شد، دولت باید به وضعیت معاش مردم و همچنین به تأمین و ایجاد بهداشت روح و روان و در یک کلام، تضمین مایحتاج ضروری آنها بپردازد.

وی در پایان صحبت هایش متذکر شد: یکی از راه های رسیدگی به وضعیت معاش هنرمندان و دیگر مردم جامعه در این ایام، اختصاص بیمه بیکاری به هر شهروند و دادن وام های بلاعوض و همچنین اختصاص وام هایی با بازپرداخت بسیار کم به مردم است. در این ایام وقتی به لحاظ مادی هر شهروند تأمین باشد، دیگر برای حفظ بقای خود و خانواده اش و تهیه قوت لایموت به بیرون از خانه نمی آید و نتیجه آن می شود که در یک بازده زمانی مشخص، زنجیره به هم پیوسته شکل دهنده پاندمی کرونا از هم گسسته می شود. آن چه که گفتم، یکی از راه های تأثیرگذار در فائق شدن بر این ویروس است. امیدوارم تا خیلی زود دیر نشده، مسئولان و مدیران تصمیم گیرنده از شعارهای دهان پُرکن و عوام فریبانه دست بردارند و بر مدار عقلانیت حرکت کنند تا بتوانند بر شرایط بحرانی به وجود آمده فائق آیند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران - ایرنا- معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان پیام داد و نوشت: تالار رودکی با اشتیاق برای این جشنواره لحظه شماری می کرد اما دلتنگی های خود را در این روزهای کرونای بخاطر سلامتی عزیزانمان تاب میآوریم.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان، در پیام آماده است: جویای زندگی و مشتاق شکوفایی اند جوان چهره های موسیقی ایران زمین که در خطوط این روزگار ناخوش احوالِ ناشی از کرونا، نت به نت امید و انتظار را مشق می کنند و به آموختن نشسته اند تا گرد فراموشی را از میراث معظم موسیقی برخیزانند. تجسم این تصمیم می تواند جشنواره ی موسیقی جوان باشد که به اشتیاق و اراده ی جوانان مستعد، ارجمندی موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک را یادآور است و مصمم است که جایگاه و پایگاه این هنر کهن را قوام و دوام بخشد.

تکریم میراث نامیرای دیروز به مدد بازآفرینی و تحول و نگاه معطوف به فردا با میل به روزآمدی هنر از مؤلفه های این جشنواره است که به روشنی مؤید حال و احوال آموزش موسیقی و تبلور بایدها و نبایدهای این عرصه است. با خود می اندیشم شاید سرنوشت این جشنواره با معرفی منتخبانی مستعد به قضاوت اساتید و تشویق و ترغیبی از جانب متولیان امر منتهی می شود اما این میدان چنان بزرگ است که بایسته است نهادهای دیگری در دشواری پیش روی، فرصت آفرین و نشاط بخش، به مراقبت و مؤانست و مهر، نوازنده یِ جوانان شریف موسیقی باشند و دل و جان بسپارند که هر قدمی که امروز برداریم در قلم فردائیان فراموش نخواهد شد.

تالار رودکی اگر چه به اشتیاق این اتفاق را لحظه شماری می کرد اما به ناگریز و به دلتنگی روزهای دوری را تاب می آوریم و با آرزوی تندرستی اهالی جوان موسیقی و اساتید ارجمند، دورادور در آیینه ی شبکه های ارتباطی مخاطبِ هنرنمایی ارجمندان حاضر در این دوره از جشنواره خواهیم بود و به درود برای ایشان زمزمه می کنم: مرا هزار امید است و هر هزار تویی

چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

جشنوارۀ ملی موسیقی جوان به مثابه آزمونی هنری است که امکانی برای ارزیابی وضعیت کمی و کیفی آموزش موسیقی در کشور فراهم می کند.

این رویداد طبق تعاریف بین المللی یک مسابقۀ موسیقایی است و در سه بخش موسیقی دستگاهی ایران، موسیقی کلاسیک، و موسیقی نواحی ایران برگزار می شود.

در بخش موسیقی دستگاهی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای تار، تنبک، دف، سنتور، سه تار، عود، قانون، کمانچه، نی، در بخش موسیقی کلاسیک نوازندگان سازهای اُبوا، پیانو، ترومبون، ترومپت، فلوت، کلارینت، کنترباس، گیتار، ویلن، ویلنسل، ویولا، هورن و در بخش موسیقی نواحی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبه ای از مناطق مختلف کشور به رقابت خواهند پرداخت.

همچنین، در حوزۀ موسیقی دستگاهی، بخشی برای حفظ کل ردیف موسیقی ایرانی و بخشی نیز با عنوان بخش ویژۀ موسیقی دستگاهی: آفرینش در تکنوازی در نظر گرفته شده است.

این جشنواره در قالب سه گروه سنی الف (15 تا 18 سال، متولدین سال های 1381 تا 1384)، ب (19 تا 23 سال، متولدین سال های 1376 تا 1380) و ج (24 تا 29 سال، متولدین سال های 1370 تا 1375) برگزار می شود.

مرحلۀ نهایی داوریِ چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی با حمایت دفتر موسیقیِ معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط انجمن موسیقی ایران در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
پدرام طاهریان می گوید: در تمام دنیا سیاست مداران با اهل فرهنگ و هنر رابطه خوبی ندارند اما این موضوع در کشور ما جدی تر است. هنرمندان کشورهای دیگر این قابلیت را دارند که حاکمیت امورشان را خود به دست گیرند اما هنرمندان در ایران چنین قدرتی ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، با طولانی شدن بحران کرونا مشکلات و مصائب مردم و اقشار مختلف هم بیشتر و جدی تر شده است. حال با گذشت 9 ماه از بحران کرونا می توان گفت که این اپیدمی همه گیر و به دلیل عدم وجود حمایت های دولتی بسیاری از مشاغل هنری حالتی نیمه تعطیل پیدا کرده و برخی نیز تعطیل شده اند. در این میان شاید موسیقی آسیب های بیشتری دیده باشد زیرا طی 9 ماه به جز چند کنسرت و اجرای آنلاین، به طور مطلق کنسرتی برگزار نشده و این اتفاق نوازندگان را دچار آسیب های عدیده کرده است. تا آنجا که برخی از آن ها به فروختن سازهای خود در فضای مجازی تن داده اند. مشکلات و مصائب اهالی موسیقی مختص به نوازندگان نیست و آموزشگاه ها نیز طی چند ماه گذشته شرایط بغرنجی را پشت سر گذاشته اند و همچنان با مشکلات عدیده مواجهند. در اوائل بحران کرونا بود که آموزشگاه های موسیقی به مدت چند ماه کاملا تعطیل شدند و پس از آن قرار شد با رعایت پروتکل ها و اصول بهداشتی فعالیت خود را از سر گیرند که این اتفاق نیز دردی از حال آموزشگاه داران و مدرسان دوا نکرد زیرا این بار هنرجویان و والدین شان بودند که به دلیل ترس از کرونا در کلاس ها حضور نیافتند و درنهایت اعتراض و انتقاد برخی از اهالی موسیقی، آموزشگاه داران و مدرسان بلند شد.

پدرام طاهریان یکی از فعالان عرصه موسیقی است که علاوه بر فعالیت های اجرایی و رهبری ارکستر سمفونیک رسانه هنر ، در زمینه تدریس و آموزش هم فعال است. او که نسبت به عدم توجه مسئولان به وضعیت آموزشگاه ها طی چند ماه گذشته گلایه مند است، در گفتگوی پیش رو از مصائب و مشکلات موجود در بخش موسیقی گفت.

آموزشگاه موسیقی شما امروز چه وضعیتی دارد؟

بنا به شرایط و بحران موجود آموزشگاه ما مدت زمانی طولانی تعطیل بود و می توان گفت به نوعی با این وضعیت کنار آمده ایم با این حال دو هفته است آموزشگاه تعطیل است. نمی دانم در نهایت چه اتفاقی قرار است بیفتد و اوضاع چگونه خواهد شد زیرا این وضعیت برای صنف ما بسیار بغرنج است.

البته مشاغل و اصناف دیگر نیز با همین مشکلات مواجه هستند.

بله درست است، اما مسئله این است که در مشاغل دیگر نسبتِ درآمد با نسبتِ میان هزینه ها، تا حدودی متعادل است و به هرحال متولیان آن شغل ها با توجه به تناسب موجود می توانند خلاءها را تاحدودی پر کنند اما در موسیقی به هیچ وجه و اصلا اینگونه نیست. آموزشگاه هایی که نسبت به بقیه مراکز آموزشی، سابقه و اوضاع بهتری دارند در خوش بینانه ترین حالت ممکن به زحمت می توانند هزینه های خود را درآورند و حال شما فکر کنید اوضاع آموزشگاه های کوچک تر و کم سابقه تر به چه شکل است. این رویه نابسامان هم به معلمان و هم هنرجویان آسیب های جدی وارد خواهد کرد و نباید این مسئله را دست کم گرفت. شاهد بوده ام که حتی برخی از آموزشگاه های خوب موسیقی کارشان به تعطیلی کشیده است. مدتی پیش آقای فرزاد دانشمند که از اساتید موسیقی هستند و آموزشگاهی نیز دارند، گفتند به دلیل نابسامانی های موجود کلا آموزشگاهشان را تعطیل کرده اند و ساختمان آن را به صاحب ملک تحویل داده اند! البته دولت هم اصرار به تعطیلی موقت همه مراکز آموزشی دارد. در صورتیکه ظرفیت یک کلاس آموزشی در بهترین حالت ممکن، در هر ساعت 15 هنرجو است که می توان با رعایت فاصله اجتماعی و انجام پروتکل هایی مانند زدن ماسک از خطرات احتمالی جلوگیری کرد، چگونه گمان می رود که وجود کلاس های آموزشی در این چند ماه می تواند مشکل ساز شود؟

با مسئولان این مشکلات را در میان گذاشته اید؟

آنها هیچ سراغی از ما نمی گیرند و البته فکر می کنم اگر نهادهای مربوطه کاری به ما نداشته باشند بزرگترین لطف را در حق مان کرده اند و تنها انتظاری که از آن ها داریم این است که سنگ اندازی نکنند. شما چه توقعی از مسئولانی دارید که با هنر بیگانه اند. زمانی که مثلا مدیر فلان مرکز آموزشی دختران ما؛ از وزارت صنعت و معدن آمده یا مدیر فلان مرکز آموزشی تجسمی از وزارت نیرو آمده، چه انتظاری دارید که اتفاقی مثبت رخ دهد! سال هاست فریاد می زنیم نیاز مبرم به رشته مدیریت هنری در کشور داریم اما کسی نمی شنود.

اینکه از افراد متخصص در بخش های مدیریتی بهره نمی بریم، همواره بوده و چیز عجیبی نیست.

صادقانه بگویم ریاست کردن به جهل کار بسیار ساده ای است. البته وضعیت رشته های تخصصی در بسیار از نقاط دنیا همینگونه است. در تمام دنیا سیاست مداران با اهل فرهنگ و هنر رابطه خوبی ندارند و خب این موضوع در کشور ما جدی تر است. تفاوت در این است که هنرمندان کشورهای دیگر این قابلیت را دارند که امور خودشان را خود به دست گیرند اما هنرمندان در ایران چنین قدرتی ندارند. مثلا اگر قرار است کنسرتی برگزار شود چند و چون آن در جای دیگری مشخص می شود. خدا رحمت کند آقای شجریان جایی گفته بود؛ کجای دنیا برای موسیقی و شعر مجوز می گیرند؟ او با اینکه در زمان خود مخالفان زیادی داشت در نهایت همان مخالفان مجبور می شدند بیلبورد او را در سطح شهر نسب کنند. این یعنی هنر باید در اختیار هنرمندان باشد تا قدرت خود را بازیابند و موثر واقع شوند.

قرار بود وزارت ارشاد به آموزشگاه داران وام و تسهیلاتی بپردازد. شما در جریان هستید؟

بله گفتند وامی را در نظر گرفته اند و در رابطه با آن سایتی را نیز معرفی کردند تا متقاضیان برای دریافت وام در آن ثبت نام کنند اما ما موفق به ثبت نام نشدیم و وامی هم دریافت نکردیم. بعید می دانم دیگر آموزشگاه داران نیز موفق به ثبت نام شده باشند. به نظرم کسی این وام را دریافت نکرده است.

در این مدت؛ بسیاری از معلمان آموزش آنلاین را برای تدریس برگزیده اند. نظر شما چیست؟

ببینید آموزش آنلاین برای همه هنرجویان مناسب نیست، بلکه برای تعدادی از آن ها مفید خواهد بود. اتفاقا طی جلسه ای که در هنرستان موسیقی داشتیم در اینباره صحبت شد و من نیز نظرم را گفتم. حرفم این بود که در نهایت می توانیم با شیوه آنلاین به صورت موقت، طوری عمل کنیم که هنرجویان عقب نروند و از دروس جا نمانند، همین. آموزش آنلاین برای هنرجویان فوق حرفه ای که نیازی به حضور فیزیکی معلم ندارند، مناسب است تا توسط آن به گفته ها و خواسته های معلمش عمل کنند نه برای سطوح مبتدی و مقدماتی. از طرفی آموزش آنلاین برای برخی سازها به هیچ وجه کارایی ندارد.

شما به جز فعالیت های آموزشی سه ارکستر سمفونیک، ملی و ارکستر نوجوانان را سرپرستی و رهبری می کنید. این ارکسترها در حال حاضر چه وضعیتی دارند؟

ارکسترهای ما که شامل تعداد زیادی نوازنده هستند به نوعی در حالت تعلیق قرار دارند و فعالیتی ندارند، زیرا مکان تمرینی مناسب و متناسب با تعداد اعضا نداریم. از طرفی حمایتی نیز وجود ندارد که البته طی 15 سال گذشته که از عمر ارکسترها می گذرد، کوچکترین حمایتی وجود نداشته است. نه فقط ما که هیچکدام از ارکسترهای خصوصی طی این سال ها مورد حمایت هیچ نهادی نبوده اند و این وضعیت همچنان وجود دارد. طی این سال ها هرکدام از همکاران برای اجرا و برگزاری کنسرت به اجبار تالار مجبور به پرداخت اجاره مکان برای هرجلسه تمرین شده اند و مثلا برای استفاده از یک نت پیانو 1 میلیون پرداخت کرده اند. خودم و اعضای ارکسترهایم نیز با چنین معضلاتی مواجه بوده ایم. یادم هست کنسرتی داشتیم که بلیت فروشی آن توسط سایتی به نام گذر انجام می شد. درگاه بانکی این سایت با مشکل مواجه شد و در زمان مقرر بلیت های ما فروش نرفت. تالار به ما گفت کاری نداریم که سایتی که معرفی کرده ایم با مشکل مواجه شده و موفق به فروش بلیت نشده اید، شما باید خسارت ما را پرداخت کنید و در پایان هم از ما خسارت گرفتند. درصورتی که در همه جای دنیا حتی اکسترهای خصوصی نیز مورد حمایت های مستقیم و غیرمستقیم هستند اما در ایران چنین حمایت هایی وجود ندارد و تا آنجا که اطلاع دارم اغلب ارکسترهای خصوصی تمریناتشان را کنسل کرده اند. چاره ای هم جز این نیست یا از تعداد نوازندگان ارکسترشان کاسته اند. ما نیز به ناچار در تولیداتمان از تعداد اعضای ارکستر کاسته ایم.

در حال حاضر چه می کنید؟

مشغول ضبط آثارمان هستیم. بخشی از آن آثار در رابطه با موسیقی باروک و متعلق به این دوره است و هفته گذشته ضبط آن ها به پایان رسیده و در مرحله میکس و مستر هستیم. قصد داریم از هفته آینده نیز امور مربوط به ضبط کنسرت های باخ را آغاز خواهیم کرد. اگر خدا بخواهد آثار مذکور را به صورت سی دی منتشر خواهیم کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
فراخوان بخش رقابتی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در 2 بخش موسیقی با کلام و موسیقی بی کلام منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، فراخوان بخش رقابتی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر به صورت باکلام و بی کلام در بخش های موسیقی (دستگاهی، کلاسیک، پاپ، نواحی، تلفیقی، معاصر و ارکسترال ایران) و ناشر برگزیده منتشر شد.

فراخوان بخش رقابتی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر بر اساس آیین نامه جشنواره با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سلیقه شنیداری مخاطبان، صیانت از هویت ملی مبتنی بر آموزه های دینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق و همچنین شناسایی، تبیین چهارچوب ها و استانداردهای کیفی گونه های مختلف موسیقی تهیه و تنظیم شده است.

صاحبان آثار از چهارم آبان می توانند، تمامی آلبوم های صوتی دارای مجوز از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای رسمی را در بازه زمانی مشخص از یکم مهر 96 تا یکم مهر 98 که به صورت فیزیکی و دیجیتال منتشر شده است تا پایان وقت اداری شنبه 15 آذرماه با مراجعه به سامانه اینترنتی جشنواره مراحل ثبت نام خود را انجام دهند.

انتشار فراخوان بخش رقابتی در شرایطی است که جایزه باربد جشنواره که طی دوره مدیریت حمیدرضا نوربخش در دوره های پیشین جشنواره طراحی اما در دوره های بعدی پس از او در جشنواره گذشته حذف شده بود، مجددا به جوایز بخش رقابتی جشنواره اضافه شده است.

برای مشاهده فایل فراخوان جشنواره موسیقی فجر اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 5051588

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تقریبا هشت ماهی است که هیچ کنسرت فیزیکی در کشور برگزار نشده است. همان اوایل که ویروس کرونا وارد کشور شد، تمامی فعالیت های فرهنگی و هنری کشور به حالت تعلیق در آمد. گرچه بعد از 4 ماه سینما ها و سالن های تئاتر با رعایت پروتکل های بهداشتی توانستند کار خود را آغاز کنند، اما همچنان در سالن های کنسرت بسته ماند. حالا پس از گذشت دو ماه تعطیلی همیشگی کنسرت ها زمزمه ها حاکی از آغاز مجدد، اما محدود برخی سالن های کنسرت در کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : روزنامه ابتکار

شعار سال: اول اسفند ماه که کرونا وارد کشور شد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک اقدام پیشگیرانه کلیه فعالیت های هنری اعم از اجرای تئاتر، اکران فیلم و برگزاری کنسرت را تا اطلاع‫ثانوی تعلیق کرد. اما اهالی موسیقی که همیشه مردم از آن ها حمایت می کردند، این بار به سوی مردم آمدند و با برگزاری کنسرت های موسیقی آنلاین تلاش کردند هم چرخه هنر موسیقی از حرکت بازنایستد و هم مردم با موسیقی روز های سخت خانه نشینی را سپری کنند.

بعد از گام دوم فاصله گذاری هوشمند که کسب و کار ها یکی پس از دیگری شروع به فعالیت کردند، زمزمه هایی درخصوص چگونگی برگزاری کنسرت شنیده شد. به همین منظور اوایل اردیبهشت ماه نشست هم اندیشی ای درخصوص تمهید مقدمات و شرایط ضروری برای برگزاری کنسرت، پس از بازگشایی سالن ها برگزار شد. در این نشست حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی گفت: تعداد سالن های برگزاری کنسرت، معدود است و رقابت مناسبی در این زمینه وجود ندارد. به همین دلیل قیمت اجاره سالن ها هرسال افزایش می یابد و این موضوع بر هزینه کنسرت ها تاثیر می گذارد و بخش زیادی از افراد جامعه که توان اقتصادی ندارند؛ امکان برخورداری از کنسرت های موسیقی را ندارند.

بعد از رایزنی های گوناگون سرانجام دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اواخر خرداد با توجه به اعلام آغاز فعالیت های هنری از ابتدای تیرماه، دستورالعملی را به سالن ها و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها اعلام کرد. این مجموعه با توجه به برگزاری دو جلسه با نمایندگان سالن های اجرای صحنه ای موسیقی و تشکل های حوزه موسیقی اعلام کرد صدور مجوز اجرا های صحنه ای موسیقی با رعایت موارد زیر از ابتدای تیرماه امکان پذیر است.

محمد الله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آن زمان در این باره گفته بود: آنچه ما در بخشنامه ها برای برگزاری کنسرت ها ارائه داده بودیم، برپایی اجرای زنده موسیقی به شرط صدور مجوز های لازم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و در وضعیت سفید قرار گرفتن شهر های میزبان بود که در این زمینه تا کنون سه درخواست برای برگزاری کنسرت از سوی چند شرکت موسیقی به دفتر موسیقی وزارت ارشاد ارائه شده است که به محض صدور مجوز های لازم در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد؛ بنابراین سالن های کنسرت می توانستند با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، با نیمی از ظرفیت خود اقدام به برگزاری کنسرت کنند. بر همین اساس برخی از خوانندگان پاپ بلیت فروشی خود را برای کنسرت های پیش از محرم و صفر آغاز کردند. اما بنا به دلایلی آن زمان امکان برگزاری کنسرت های موسیقی فراهم نشد. حالا چند روزی است که خبر بلیت فروشی برخی خوانندگان منتشر شده است. از روز پنجشنبه سایت های فروش بلیت، بلیت کنسرت هوروش بند و رضا بهرام در جزیره کیش را به فروش می رسانند. قیمت بلیت ها از 140 هزار تومان تا 300 هزار تومان تعیین شده که نسبت به گذشته افزایش داشته اند.

عدم فعالیت سالن های کنسرت صنعت موسیقی را به مرز ورشکستگی کشاند

از یک سو عدم فعالیت سالن های کنسرت صنعت موسیقی را به مرز ورشکستگی کشانده، اما از سوی دیگر در شرایطی که کل کشور درگیر موج سوم ویروس کرونا هستند، برگزاری کنسرت در یک شهر خاص ممکن است باعث افزایش سفر های غیرضروری شده و عاملی باشد برای گسترش بیش از پیش این ویروس. در چنین دو راهی ای چه باید کرد؟

شاید به همین دلایل سیل انتقادات به سوی وزارت ارشاد روانه شده و گفته می شود که حمایتی شایسته از صنعت موسیقی کشور در شرایط کرونایی شکل نگرفته است. محمد الله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگویی در این باره گفته است: راجع به فعالیت در حوزه موسیقی که با وجود آغاز فعالیت ها در حوزه های تئاتر و سینما، شاهد اجرای زنده ای در آن نبودیم هم باید به این نکته اشاره کنم که تفاوت هایی میان اجرای موسیقی با تئاتر یا سینما وجود دارد، در حوزه سینما تفاوت این است که وقتی شما به عنوان یک مخاطب وارد سالن سینما می شوید، در یک فضای صامت که کمترین تحرک فیزیکی در آن جریان دارد، شاهد نمایش فیلمی هستید که عموماً بیننده را به فکر و اندیشه وا می دارد.

در مقایسه با حوزه تئاتر هم ماجرا در این قالب وجود دارد که به طور حتم جمعیت کمتری در یک تماشاخانه حضور دارند کما اینکه در یک سالن اجرای موسیقی جمعیت بیشتر با شور و هیجان بیشتر حضور دارند که سکوت و آرامش به ویژه در اجرا های موسیقی پاپ نمی تواند وجود داشته باشد. چرا که قطعاً مخاطب دوست دارد در سالن اجرای موسیقی پاپ با گروه نوازنده و خواننده همراهی داشته باشد که طبیعتاً در سالن سینما و تئاتر چنین فرآیندی وجود ندارد. پس این تفاوت های ماهوی موسیقی با تئاتر و سینماست که در روز های کرونایی محدودیت های بیشتری را برای برگزاری کنسرت ها ایجاد کرد، محدودیت هایی که برای برگزاری کنسرت باید بیشتر روی آن ها اندیشه کنیم.

او افزود:، اما با وجود همه این مواردی که به آن اشاره شد، ما در اردیبهشت و خرداد امسال پیش بینی های لازم را برای برگزاری کنسرت با هماهنگی ستاد ملی مقابله کرونا و البته تدوین شیوه نامه های بهداشتی مربوط به برگزاری اجرا های زنده موسیقی که قطعاً می بایست مورد تایید کارشناسان نیز قرار می گرفت، انجام دادیم و مبنا را بر این قرار دادیم تا پیش از آغاز ایام سوگواری ماه های محرم و صفر (شهریور و مهر) شرایط برگزاری کنسرت ها با در نظر گرفتن نیمی از ظرفیت سالن ها محیا شود.

شیوع کرونا و نگرانی تهیه کنندگان از سلامتی مردم

جالب است بدانید در همین راستا بالغ بر 30 مجوز هم از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرا های صحنه ای صادر شد و بنا هم بر این بود که از هفته سوم تیرماه با مجوزی که صادر شده ما شاهد برگزاری کنسرت ها باشیم. اما بعد از مدتی تک تک تهیه کنندگان و موسساتی که به ما برای برگزاری کنسرت نامه فرستاده بودند از لغو کنسرت های خود خبر دادند. من هم از آن ها خواستم که اعلام لغو این کنسرت ها را با ذکر دلیل به صورت مکتوب عنوان کنند؛ که در این راستا تقریباً تمامی مواردی که در این زمینه به صورت مکتوب به ما ارسال شد، شیوع دوباره کرونا و نگرانی تهیه کنندگان از سلامتی مردم موضوع اصلی لغو کنسرت ها بود.

گرچه بنابر گفته های مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد کم کم زمینه برگزاری کنسرت نیز در کشور فراهم خواهد شد، اما همچنان این پرسش بی پاسخ می ماند که چگونه با برگزاری کنسرت در چند شهر به خصوص که قطعا باعث انجام سفر های غیرضروری می شود از انتقال ویروس به شهر های دیگر جلوگیزی خواهد شد؟

شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از روزنامه تعادل، تاریخ انتشار: 28مهر 1399، کدخبر:ebtekarnews.com، 164463

لینک خبر :‌ شعار سال
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : خبر خودرو

روزنامه همشهری: 21 مرداد 1399 آخرین بازدید رسمی اهالی رسانه از فرایند بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد و اصحاب رسانه آخرین تغییرات موزه را در فرایند طولانی بازسازی از نزدیک دیدند. سخنان مدیرکل هنرهای تجسمی و مدیر موزه و ناظر فرایند بازسازی این بود که بازسازی موزه مراحل پایانی را می گذراند و موزه پس از پایان محرم و صفر بازگشایی خواهد شد. حالا محرم و صفر تمام شده اما از بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران خبری به گوش نمی رسد.

98درصد بازسازی انجام شده

زمان گذشته است و وعده های بازگشایی موزه هر بار به دلیلی به تعویق افتاده است، زمانی به خاطر تغییرات مدیریتی، زمانی به خاطر تغییر پیمانکار، زمانی دیگر به خاطر کمبود بودجه و اشتباهات در برآورد اولیه هزینه ها و... . اما واقعاً موزه هنرهای معاصر تهران چه زمانی بازگشایی خواهد شد؟ هادی مظفری، مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ما می گوید: کارها با تمام قوا پیش می رود. 98 درصد کارهای بازسازی موزه انجام شده. کارشناسان موزه مشغول آماده سازی نمایشگاه بعدی اند. پیش بینی ما این است که در فصل پاییز بتوانیم موزه را بازگشایی کنیم . با این همه هادی مظفری چیزی از زمان دقیق بازگشایی موزه نمی گوید: شرایط کارهای عمرانی به گونه ای است که نمی توان زمان دقیق آن را تعیین کرد. رعایت دقت و امنیت فوق العاده اهمیت دارد، به ویژه الان که روزهای پایانی را می گذرانیم. می شود چند روزی را به نفع صحت و سلامت آثار به زمان اضافه کرد. از حرف های مظفری این گونه می شود استنباط کرد که هنوز اندکی از کارهای عمرانی مانده و کارها تمام نشده است. چنان که مدیرکل هنرهای تجسمی گفته است؛ می شود به نفع صحت و سلامت آثار، زمان بیشتری را گذراند، اما مسئله اینجاست که زمان دارد از دست می رود و خبری از بازگشایی موزه نیست.

6 ماهه ای که دو سال ونیمه شد

بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران حالا تبدیل به فرایندی طولانی شده است که در تاریخ موزه فصل جداگانه ای می طلبد. اردیبهشت 1397 پس از پایان نمایشگاه علی اکبر صادقی، موزه درهای خود را بست و فرایند بازسازی آغاز شد. بنابر وعده اولیه قرار بود بازسازی موزه تا آبان ماه طول بکشد. یکی، دو ماه هم به عنوان احتیاط در نظر گرفته شده بود تا اگر بازسازی به طول انجامید زمان کافی برای کارهای پیش بینی نشده احتمالی وجود داشته باشد. تیرماه 1397 مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد تغییر کرد و هادی مظفری به جای او مجید ملانوروزی نشست. کمی بعد مدیر موزه نیز به تبع تغییر مدیرکل هنرهای تجسمی تغییر کرد و علی محمد زارع جای خود را به احسان آقایی داد. مدیر جدید اداره کل هنرهای تجسمی در نخستین نشست خبری خود ابراز امیدواری کرد که بازسازی موزه تا پایان سال 1397 به سرانجام برسد. مدتی بعد پیمانکار موزه تغییر کرد. زمان گذشت و از پایان بازسازی موزه خبری نشد.

نشست خبری موزه برای تشریح مراحل بازسازی 31 تیر 1398 برگزار شد و اهالی رسانه در جریان ماجراها قرار گرفتند. باز هم خبری از پایان فرایند مرمت و بازگشایی موزه نبود. مسئله نوسانات قیمت ارز و چندبرابر شدن قیمت دلار، تغییر برآوردهای اولیه هزینه بازسازی، عدم تأمین به موقع بودجه ها، وضع تحریم های تازه و دشواری خرید و نقل و انتقال آثار و حساسیت ها درباره مرمت و انتقال آثار گنجینه از جمله مسائلی بود که به عنوان دلایل طولانی شدن فرایند بازسازی ذکر شد. هیچ نشستی نبود که در اداره کل هنرهای تجسمی برگزار شود و خبرنگاران از زمان پایان بازسازی موزه نپرسند. هیچ وقت هم مدیر کل هنرهای تجسمی یا مدیر موزه زمان قطعی پایان بازسازی را اعلام نکردند و هر چند ماه یک بار فقط زمان بازگشایی در گفت و گوهایشان به تعویق می افتاد.

بیشتر از یک سال بعد در 21 مرداد 1399 بازدیدی برای اصحاب رسانه برگزار شد تا فرایند تغییرات را ببینند. مدیر کل هنرهای تجسمی و مدیر موزه هنرهای معاصر تأکید کردند که بیش از 90 درصد بازسازی تمام شده و اندک کارهایی باقی مانده که در ماه های آینده انجام می شود و در نهایت موزه پس از محرم و صفر بازگشایی خواهد شد.

احتمالاً آذر، ماه آخر پاییز

در برنامه های خبری اعلام شده که مجموعه برنامه ای برای بازگشایی موزه تدارک دیده شده و بازگشایی صرفاً به یک نمایشگاه محدود نمی شود. هادی مظفری به ما می گوید: چنان که پیش تر وعده دادیم و شما هم الان فرمودید مجموعه برنامه هایی برای بازگشایی در نظر گرفته شده و بازگشایی به یک برنامه محدود نخواهد بود. حتی گزارشی از فعالیت های مرمت موزه تهیه شده که در معرض تماشای عموم قرار می گیرد تا مردم در جریان جزئیات بازسازی قرار بگیرند. همه این برنامه ها یک ماه قبل از برگزاری موزه در نشست خبری اعلام و به مرور برگزار می شود . هادی مظفری از اعلام زمان قطعی بازگشایی و نخستین نمایشگاه موزه خودداری می کند، اما دست کم از حرف های او می توان دریافت که بیشتر از یک ماه تا بازگشایی موزه مانده و احتمالاً باید آذرماه منتظر بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران باشیم، اگر وعده ها باز به تعویق نیفتد.

وب سایت موزه تا اطلاع ثانوی تعطیل است

نکته آخر اینکه در همه ماه های طولانی تعطیلی موزه هنرهای معاصر تهران می شد که سایت موزه دایر باشد و فعال تر از گذشته عمل کند. خاصه اینکه در روزهای کرونایی بسیاری از موزه ها و گالری های دنیا برنامه های غیرحضوری و مجازی خود را چند برابر کرده اند و در شرایطی که امکان بازدید حضوری فراهم نیست، به برنامه های غیرحضوری روی آورده اند، اما سایت موزه نیز از زمان بازسازی تعطیل شده است.

مدیر موزه در نشست های خبری گذشته گفت که در این مدت شناسنامه همه آثار موزه کامل شده و در عین حال درگیر طراحی نشانه های هویت بصری موزه هستیم و پیش از رونمایی از هویت بصری تازه موزه اثری نمی تواند رونمایی شود. اما می شد که وب سایت قبلی با اندکی تغییرات و افزایش امکانات در ماه های کرونا فعال باشد تا دوستداران موزه هنرهای معاصر تهران بتوانند به تماشای آثار بنشینند. در چنین شرایطی گویا زیاده خواهی به نظر می رسد اگر بگوییم موزه حتی می توانست برنامه های دیگری برای معرفی آثار تدارک ببیند تا چراغ موزه دست کم در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی روشن بماند اما...

حالا دو سال و نیم از روزی که بازسازی موزه آغاز شده می گذرد و از بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران خبر دقیقی در دست نیست. دو سال و نیم است که عابرانی که از خیابان کارگر شمالی رد می شوند، با اطلاعیه تعطیلی بخش نمایشگاهی موزه مواجه می شوند. تهران دلتنگ روزهایی است که درهای موزه هنرهای معاصر به روی علاقه مندان هنرهای تجسمی باز شود و ازدحام بازدیدکنندگان دوباره موزه را رونق ببخشد.

لینک خبر :‌ برترین ها
مقدمات شرکت ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ناشران متقاضی حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران ضروری است نسبت به افتتاح حساب در بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل نمایشگاه مجازی کتاب تهران اقدام کنند.

لازم به ذکر است، مجوز نشر برای حضور در این نمایشگاه باید تا پایان دی ماه سال جاری معتبر باشد و ناشران ملزم اند برای کنترل اطلاعات کتاب های خود به سامانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مراجعه و نسبت به اعلام وصول کتاب ها اقدام کنند.

گفتنی است زمان ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

لازم به یادآوری است، به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و در راستای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، توصیه های وزارت بهداشت مبنی بر ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از برگزاری هرگونه تجمع در سطح کشور، شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران، برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را در سال جاری لغو کرد.

در راستای تحقق سیاست های حمایتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جامعه نشر کشور، نمایشگاه مجازی کتاب تهران در سال جاری برگزار خواهد شد و این نمایشگاه جایگزین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نخواهد بود.

انتهای پیام/4028/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور احکام جداگانه ای اعضای شورای سیاست گذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را منصوب کرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکامی جداگانه اعضای شورای سیاست گذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را منصوب کرد.

طبق این احکام حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی، علیرضا اسماعیلی، اسماعیل امینی، اشرف بروجردی، راضیه تجار، هومان حسن پور، ابراهیم حیدری، محمد حسین رنجبران، صابر سهرابی، غلامرضا غفاری، علی غیاثی ندوشن، مهدی فیروزان، علیرضا کاظمی، جواد محقق، علیرضا مختارپور و محمدجواد مرادی نیا به عنوان اعضای شورای سیاست گذاری این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب شدند.

پیش از این محسن جوادی، ایوب دهقانکار را به عنوان دبیر بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب کرده بود.

انتهای پیام/4028/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
کمیت و کمیت برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت در سال جاری می تواند درس های مهمی برای کشورهای در تدارک اجرای آن برنامه از جمله ایران داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : روزنامه سپهر پایگاه خبری گسترش نیوز روزنامه صمت

خبرگزاری تسنیم - حمید روشن ضمیر|هفتاد و دومین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت به روزهای پایانی راه خود رسیده است. نمایشگاهی که تا اوایل تابستان درباره شک و سیاق برگزاری آن به عنوان مهمترین رویداد جهانی سلانه نشر بحث های متعددی مطرح بود و در نهایت با حمایت مالی دولت آلمان تصمیم بر اجرای آن در قالب پلتفورم مجازی گرفته شد.

پیش از این مدیران این رویداد اعلام کرده بودند که در این دوره حضور 4400 غرفه دار و شرکت کننده در فضای مجازی از 103 کشور به برگزاری 2100 رویداد در قالب فضای مجازی در طی 5 روز و در 260 ساعت خواهند پرداخت.

یورگن بوس مدیر این رویداد در روز ماقبل پایان این رویداد بزرگ در سال جاری طی سخنانی درباره وضعیت اجرای این رویداد اعلام کرد که تا روز سوم برگزاری این نمایشگاه 148 هزار نفر از 183 کشور طی سه روز از این رویداد دیجیتال استقبال کرده اند که عددی قابل توجه به شمار می رود و جدای از این از برگزاری بیش از3600 رویداد دیجیتال و حضور بیش از 2300 بازدید کننده بالقوه تجاری از امکانات دیجیتالی بیزینس در اپلیکیشن و وب سایت این رویداد خبر داد که اتفاقی قابل توجه برای تجربه نخست برپایی این رویداد در فضای مجازی است.

به این ارقام باید عرضه بیش از 400 هزار محصول برای مبادله رایت و حضور بیش از 4100 خریدار و فروشنده در بازار مبادله رایت این نمایشگاه در فضای مجازی را نیز افزود.

این اعداد و ارقام شگفت انگیز در حالی به دست آمده که تا کمتر از دو ماه پیش درباره موفقیت یک رویداد مجازی در حوزه کتاب و نشر در مقیاس نمایشگاهی در میان مدیران این رویداد اتفاق نظری وجود نداشت اما در نهایت اقبال به واقعیت های جاری در جهان و بستر های تازه در شکل دهی به رویدادهای این چنینی موفقیتی تازه و کم نظیر را به نام این نمایشگاه ثبت کرد که می تواند در ماه ها و سال های آتی یک بستر تازه برای درآمدزایی برای این نمایشگاه باشد.

کمیت و کمیت برگزاری این رویداد در سال جاری در مقیاس این نمایشگاه بین المللی می تواند درس های مهمی برای کشورهای در تدارک اجرای آن برنامه از جمله ایران داشته باشد.

درس نخست اینکه این رویداد مجازی بر اساس خواست و نیاز مخاطب حرفه ای این نمایشگاه اعم از ناشر، نویسنده و مترجم و فعال عرصه نشر شکل گرفته. این درخواست چیزی جز ایجاد بستری برای مبادله تجاری میان آنها و برقراری ارتباط میان آنها نبوده و نیست. این پیام بدون هیچ فیلتری از سوی برنامه ریزیان این رویداد دیده و پاسخ گویی به آن در معرض برنامه ریزی قرار گرفت. نکته و درس دوم از این موضوع واقع بینی برای برنامه ریزی اجرای این رویداد بود. نمایشگاه فرانکفورت در سال جاری و به طور طبیعی به دلیل شرایط موجود قادر به اجرای تمامی برنامه ها و بخش های سالانه خود نبوده است اما در بخش هایی که امکان اجرا برای آن فراهم شد، این رویداد توانست با افزایش کمیت و کیفت اجرا مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند. این مساله به ویژه در حوزه بخش های تجاری و مبادله رایت در این رویداد خودش را نشان داد که آمار و ارقام بالا به خوبی بر آن صحه می گذارد. به عبارت دیگر این مهم که نمایشگاه مجازی با هر کیفیت بدیل نمایشگاه فیزیکی نیست درک شده و بر همین اساس بر بخش های خاص از رویداد مجازی تمرکز ویژه ای مبذول شده است.

نکته بعدی توان و درک استفاده از فضای مجازی برای پیشبرد چنین رویدادی است که چه در اجرا و چه در استقبال خود را نشان داده است. به عبارت دیگر میزان استقبال و اقبال به فضای مجازی و ضریب نفوذ استفاده از آن در میان کاربران این رویداد توانست بر حسن اجرای برنامه های آن صحه بگذارد.

در ایران و بنا بر اعلام مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسات تابع نمایشگاهی مجازی به عنوان بدیل نمایشگاه کتاب تهران در دست برگزاری است. نمایشگاهی که تا امروز درباره جزئیات آن اظهار نظر دقیقی ارائه نشده است. اینکه این نمایشگاه بر اساس خواست و نیاز مخاطبان و با توجه به ضریب نفوذ استفاده از فضای مجازی و اینترنت و ابزارهای ارتباط با آن در تمامی نقاط کشور در دست برگزاری قرار گرفته یا خیز و اساسا چه ایده ای برای برگزاری آن در نظر گرفته شده است موضوعی است که کویا هنوز جوابی برای آن در ذهن مدیران اجرایی این رویداد شکل نگرفته است. این رویداد که می تواند در کنار نمایشگاه کتاب تهران رفته رفته مبدل به یک رویداد مستقل در قامت فرهنگی ایران شود با این حجم اندک از اطلاع رسانی درباره کم و کیف و سنجش نشدن برنامه های جاری برای آن در افکار عمومی متخصصان و فعالان نشر به نظر نمی رسد اتفاقی منجر به موفقیت را برای نشر ایران با خود به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
محمود پوروهاب می گوید کتاب های گروه سنی کودک که معمولاً در تیراژ چند هزار نسخه منتشر می شد، طی ماه های اخیر زیر سایه گرانی کاغذ به 200 - 300 نسخه رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، مجموعه آخر صف از تازه های دفتر نشر معارف است که درباره زندگی حضرت محمد (ص) برای گروه سنی نوجوان نوشته شده است. محمود پوروهاب که از جمله نویسندگان پرکار در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است، در این اثر با زاویه دید جدیدی به بخشی از زندگی حضرت محمد (ص) پرداخته است.

طی سال های گذشته تلاش های متعددی در جهت خلق اثر در حوزه ادبیات دینی و آیینی برای گروه سنی کودک و نوجوان انجام شده است، اما به اعتقاد برخی از کارشناسان از اواخر دهه 80 به این سو، بسیاری از کارهایی که با این عنوان در بازار کتاب کودک توزیع می شود، از خلاقیت و کیفیت لازم بی بهره اند. گرایش ناشران به انتشار کتاب های به اصطلاح زرد و بی رمق دینی، سبب شده تا بسیاری از آثار منتشر شده در سال های گذشته در صدد رفع نیازهای مخاطب کودک و نوجوان امروز نباشند. افزایش قیمت کاغذ و دیگر ملزومات چاپ و روشن نبودن آینده این صنعت زیر سایه کرونا نیز مزید بر علت شده است. برخی از ناشران با در نظر گرفتن آینده بازار و تحت تأثیر افزایش و نوسانات قیمت کاغذ، میزان چاپ آثار خود را کاهش داده اند.

کتاب آخر صف که از تازه ترین تلاش ها برای به تصویر کشیدن بخشی از زندگی رسول خدا، حضرت محمد (ص) است، تلاش دارد تا فارغ از این موضوعات با ایجاد فضای مناسب و با نوآوری به بخش مهمی از زندگی ایشان، یعنی هجرت از مکه به مدینه بپردازد. نویسنده برای این منظور، از راویانی بهره برده که برای مخاطب نوجوان تازگی دارد.

خبرگزاری تسنیم به مناسبت انتشار این اثر با پوروهاب به گفت وگو پرداخت که در ادامه می خوانید:

*تسنیم: آقای پوروهاب، کتاب آخر صف که اخیراً از سوی نشر معارف منتشر شده، از جمله کتاب های جدید درباره زندگی حضرت محمد (ص) است. کمی درباره موضوع این اثر که در چهار روایت تنظیم شده، توضیح دهید.

کتاب آخر صف در چهار روایت به بخشی از زندگی پیامبر اکرم(ص) می پردازد. این اثر در واقع بر چگونگی هجرت حضرت محمد(ص) از مکه به مدینه متمرکز است. روایت اول تا چهارم هر کدام بخشی از این برهه زندگی از رسول خدا(ص) را روایت می کند.

روایت اول از زبان بلال حبشی در زمانی که مسلمانان در شعب ابی طالب حضور دارند، روایت می شود. روایت دوم کتاب از زبان یکی دیگر از صحابه با نام ارقم ابن ابی ارقم روایت می شود. معمولاً جلسات مسلمین در روزهای ابتدایی دعوت علنی پیامبر، در خانه ارقم برگزار می شود و در واقع او این خانه را در اختیار مسلمانان قرار می دهد. او در این بخش چگونگی پیمان بستن اهل مدینه با رسول خدا(ص) را روایت می کند.

در روایت سوم داستان از زبان کسی به نام عبدالله ابن اریقط نقل می شود که مسئولیت رساندن پیامبر(ص) از مکه به مدینه را برعهده دارد. معمولاً از این شخص در تاریخ یاد نشده است. جالب اینجاست که خود رسول خدا(ص) پیغام دادند که به این شخص بگویند که ایشان را در خروج از مکه به سمت مدینه راهنمایی کند. عبدالله ابن اریقط شترچران بود و در کنار آن، به کار خرید و فروش شتر نیز می پرداخت؛ به همین دلیل راه ها و میان برها را خوب می شناخت و در ابتدای امر، نسبت به کفار و مسلمانان اظهار بی طرفی می کرد اما دل در گرو محبت پیامبر(ص) داشت.

روایت چهارم که به نظرم از دیگر روایت ها زیباتر است، روایت دو شخصی است که زودتر از دیگران به مدینه هجرت کردند. می دانیم که مسلمانان به صورت گروه گروه از مکه به سمت مدینه خارج می شدند و خود رسول خدا(ص) جزو آخرین افرادی بودند که از مکه خارج شدند.

یکی از دو نفری که در روایت چهارم به آنها پرداخته شده، برادر ناتنی ابوجهل است. این دو از جهت مادری با هم برادر بودند، ابوجهل همراه برادر دیگر خود به نام حارث به مدینه می رود و به برادری که هجرت کرده می گوید که مادرش بیمار است و قسم خورده تا او را ندیده، لب به غذا نزند. او هم چون به مادرش علاقه داشت، فریب این دو برادر را می خورد و همراه آنها می شود. در راه متوجه می شود که فریب خورده اما دیگر دیر شده بود، ابوجهل به همراه حارث او را در بند کرده و در محله های مکه می چرخانند. سرانجام پیامبر(ص) کسی را از مدینه می فرستد تا او را آزاد کنند. به هر حال این شخص آزاد می شود و او که اولین نفر بود که وارد مدینه شد، در آخر صف مهاجران قرار می گیرد. عنوان کتاب نیز بر همین اساس انتخاب شده است.

*تسنیم: برای نگارش کتاب از چه منابعی بهره بردید؟

منابعی که برای نگارش این کتاب استفاده شده، عموماً منابع درجه اول هستند. از تاریخ پیامبر اسلام(ص) نوشته محمد ابراهیم آیتی و سیره صحیح پیامبر اسلام(ص) از جعفر مرتضی عاملی با ترجمه حسین تاج آبادی گرفته تا مروج الذهب مسعودی با ترجمه ابوالقاسم پاینده و ... . ضمن اینکه کار من بیشتر متمرکز بر حوزه داستان های آیینی است که برای این منظور، آثار متعددی را در سال های گذشته در این رابطه مطالعه کرده ام؛ به همین دلیل حضور ذهن در این رابطه دارم.

*تسنیم: یکی از ویژگی های کتاب آخر صف تلاش شما برای پرداختن به زندگی رسول خدا، حضرت محمد (ص) از زاویه دید جدیدی است. ایجاد تنوع و توجه نویسنده به چگونگی ورود به یک موضوع در حوزه ادبیات کودک و نوجوان از اهمیت بسیاری برخوردار است. به نظر شما کتاب هایی که طی سال های اخیر در حوزه ادبیات دینی منتشر می شوند، چقدر به این مسائل توجه دارند؟

کتاب آخر صف متناسب با گروه سنی نوجوان نوشته شده است. نویسنده برای نوشتن در این رابطه برای گروه سنی کودک و نوجوان، باید به موضوعاتی توجه کند که متناسب نیاز امروز کودکان و نوجوانان باشد. برای گروه سنی کودک، تمرکز بیشتر نویسنده بر موضوعات اخلاقی است؛ زیرا پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) برای کودکان الگوی اخلاقی هستند. اما نویسنده برای بیان این موضوعات باید زمینه سازی و فضاسازی کند، در غیر این صورت بچه ها با کتاب همراه نمی شوند.

نویسنده ادبیات کودک و نوجوان باید در خلال فضاسازی هایی که انجام می دهد، پیام مورد نظر را نیز ذکر کند. مثالی در این رابطه می زنم؛ می خواهیم برای کودکی جشن تولد برگزار کنیم. ابتدا فضا را آماده می کنیم، از کاغذ رنگی و ... استفاده می کنیم و فضا را آماده می کنیم تا به او بگوییم که ما برای تو احترام قائل هستیم. در داستان هم همین است. فضاسازی نویسنده خیلی اهمیت دارد. بمباران ذهن کودک خوشایند او نیست.

نویسندگان خوب و مذهبی مانند دانشمند، سرشار، ملامحمدی و ... داریم که در سال های اخیر توانسته اند آثار متعددی برای گروه سنی کودک و نوجوان خلق کنند. چنین شخصیت هایی کارکشته هستند و ماهرند. آثاری که توسط این دست از نویسندگان منتشر می شود، در بین مخاطبان جای خود را باز کرده اند. در مقابل این گروه، افراد دیگری هم هستند که می نویسند اما تجربه لازم را ندارند.

بعضی از ناشران از گروه دوم نویسندگان استفاده می کنند تا فقط جنسشان جور شود. سعی نمی کنند که از نویسنده بهتری کتاب منتشر کنند. آنها می خواهند با مایه و پول کمتری، کتاب منتشر کنند، به همین دلیل سراغ نویسندگان بی نام و نشان تر می روند. موضوعی را به این دست از نویسندگان می دهند و کتاب را با رنگ و لعاب خاصی هم منتشر می کنند و محتوا آنقدر برای این دسته از ناشران در اولویت قرار ندارد.

*تسنیم: به نظر می رسد که مسئله کاغذ و مشکلاتی که در حوزه چاپ و نشر در سال های اخیر وجود دارد و در چند ماه گذشته زیر سایه کرونا بیشتر هم شده، بر این موضوع بی تأثیر نباشد.

البته همین طور است. وضعیت کاغذ و چاپ بد است و ناشران عموماً کتاب چاپ نمی کنند. تیراژ کتاب کودک و نوجوان که در چند سال قبل 10 هزار نسخه بود، الآن به 200 تا 300 نسخه رسیده است. در چنین شرایطی دل و دماغی برای نویسندگان باقی نمانده است تا بخواهند اثر جدیدی بنویسند و کار جدیدی منتشر کنند. معیشت نویسندگان نیز در چنین شرایطی در خطر است. در مرحله اول باید این دست از مشکلات را رفع کرد.

یکی از کتاب های من اخیراً به چاپ دوم رسیده که ناشر آن را با قیمت 120 هزار تومان روانه کتابفروشی ها کرده است. چه کسی کتاب با قیمت 120 هزار تومان می خرد؟ ناشر هم مجبور است تیراژ کتاب را کمتر کند. تا وقتی این مشکلات اساسی حل نشود، نمی توان بر کیفیت کتاب ها تمرکز چندانی کرد.

همه نویسندگان برای چاپ کتاب هایشان با مشکل مواجه هستند. حتی اگر ناشری کتاب را منتشر کند، با این تیراژ برای نویسنده به صرفه نیست. الآن نشر معارف که یکی از ناشران خوب در حوزه کتاب است، کتاب آخر صف را در هزار نسخه منتشر کرده است. کانون پرورش فکری تا سه سال پیش کتاب هایم را در هشت هزار یا 10 هزار نسخه منتشر می کرد، اما الآن رسیده به 300 نسخه؛ آن هم کودک و به صورت رنگی.

نشر ایران در کارزار با کرونا؛ از ناشران بهره مند تا حیات نیمه نباتی/ فروش آنلاین ختم غائله است؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ تجارت آنلاین
سینماپرس: ابراهیم حسن بیگی، دبیرعلمی سیزدهمین دوره جایزه جلال، می گوید: تمام تلاشش را خواهد کرد که پس از برگزاری کمترین انتقاد وجود داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : شورای عالی انقلاب فرهنگی روزنامه سپهر

به گزارش سینماپرس ، جایزه ادبی جلال آل احمد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1387 تاکنون در سالروز و یا حول و حوش تولد این نویسنده برگزار می شود. هدف از اهدای این جایزه ارتقاء زبان و ادبیات ملی دینی از رهگذر بزرگداشت پدید آورندگان آثار برجسته بدیع و پیشرو عنوان شده است.

در این جایزه کتاب هایی بررسی و داوری می شوند که برای نخستین بار در سال پیش به چاپ رسیده اند. موضوعات مورد ارزیابی هیأت داوران این جایزه داستان بلند، داستان کوتاه، نقد ادبی، مستند نگاری و تاریخ نگاری است.

در سال های اخیر که میزان جوایز گران ترین جایزه ادبی پس از انقلاب از 110 سکه به فراخور وضعیت اقتصادی جامعه و افزایش بی رویه قیمت سکه به مبلغ مالی تغییر پیدا کرده است، برخلاف سال های ابتدایی برگزاری جایزه که اثری به عنوان برگزیده انتخاب و معرفی نمی شد، تلاش شده است تا از بین آثار منتشر شده بهترین اثر انتخاب شده و معرفی شود، با این حال برخی انتخاب ها انتقادات و اعتراضاتی را در بین اهالی فرهنگ ایجاد کرده است. انتخابات و اعتراضاتی که در مواردی شاید چندان بی مورده نبوده باشد و در مواردی نیز همراه با اشکال است.

با ادغام مؤسسات زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و تغییرات پس از آن برگزاری جایزه ادبی جلال آل احمد و سایر جوایز ادبی به دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی واگذار شده است، بهروز جلالی مدیر این دفتر حالا دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه جلال است، و ابراهیم حسن بیگی دبیری علمی آن را بر عهده دارد، هفته گذشته نیز اعضای هیئت علمی این دوره جایزه متشکل از ابراهیم حسن بیگی، حمید حسام، محمدرضا شرفی خبوشان، مصطفی جمشیدی، علی چنگیزی، ابوالفضل حری، مرتضی سرهنگی، مریم مشرف و محمدرضا بایرامی انتخاب و معرفی شدند.

در آستانه انتخاب داوران این دوره جایزه تسنیم با ابراهیم حسن بیگی دبیر علمی این دوره گفت وگویی داشته است، حسن بیگی در این گفت وگو از اعتبار بالای جایزه جلال با وجود کاهش نقدی جایزه آن در سال های اخیر سخن گفته و وضعیت عمومی ادبیات در سال های اخیر را خوب ارزیابی نمی کند. این گفت وگو به شرح ذیل است:

* تسنیم: جایزه ادبی جلال آل احمد به عنوان مهمترین جایزه ادبیات پس از انقلاب همواره جایگاه ویژه ای داشته است، با این حال برخی از نویسندگان معتقدند که در سال های اخیر انتخاب های جلال نشان داده که جایزه دیگر اعتبار سابق را ندارد، این می تواند به دلیل کاهش تعداد سکه های جایزه جلال نیز باشد، نظر شما نسبت به این باور چیست؟

من چندان موافق این بحث نیستم که جایزه جلال اعتبارش آنقدر پایین آمده باشد که ما دیگر جایزه جلال را در مقایسه با سال های گذشته اش جایزه معتبری ندانیم، آن چیزی که در وهله اول به جایزه ای اعتبار می دهد، میزان و مبلغ جایزه است.

بزرگترین جایزه ادبی جهان هم که نوبل است، انتخاباتش همیشه مورد قبول جامعه نویسندگان نبوده است، بسیاری از نویسندگان دوست داشتنی مردم نتوانسته اند به جایزه نوبل دست پیدا کنند. در حالی که صلاحیتش را داشته اند.

اینکه جایزه جلال یکدفعه جایزه جلال شد و از دل کتاب سال و از بین 30 تا 40 رده که هر ساله به عنوان کتاب سال سر برمی آورند، بیرون آمد و با 110 سکه جایزه رمان و داستان کوتاه سال را انتخاب کرد، توجه بسیاری را به خود جلب کرد، بسیاری از نویسندگان امیدوار بودند که آثارشان در این جایزه شرکت کند، دقت می کردند فراخوان کی منتشر می شود و گوش بزنگ بودند که چه زمانی اثرشان را ارسال کنند.

همین اعتبار مالی جایزه موجب شد، توجه و دقت بسیاری معطوف به شیوه برگزاری جشنواره شود، لذا برگزارکننده ها در گذشته و حال حاضر هم این دقت نظر را داشتند و دارند که داورانی که را انتخاب کنند که وزنه ای در ادبیات داستانی کشور باشند. هر چند هر انتخابی از نظر تک تک افرادی که از بیرون نظارت می کنند بهترین نیست، شاید بدترین هم نباشد. همین وزن سنگین جایزه موجب شد که در چند سال برگزاری جشنواره در خانه کتاب رمان هیچ برگزیده ای نداشته باشد. شاید علتش همین بود که دوستان تصور می کردند که باید برگزیده ای باشد که وزنش سنگین باشند که در حد وزن 110 سکه طلا ارزش داشته باشد. این موانع موجب شد که جایزه برگزیده نداشته باشد.

از زمانی که جایزه به بنیاد ادبیات داستانی داده شد، رویکرد تغییر کرد، و سعی شد از بین همه آثار خیرالموجودین را در نظر بگیرند نه اینکه یک شاقول خاصی را در نظر بگیرند و از روی آن بهترین اثر را انتخاب کنند. بنابراین اوضاع بهتر شد و ما هر سال برگزیده و تقدیری در جایزه جلال داشتیم.

* تسنیم: از همان زمان هم میزان جایزه کاهش پیدا کرد.

بله، البته این چند سال به دلیل افزایش نرخ سکه و شرایط اقتصادی جامعه میزان جایزه تغییر کرد، با این وجود من بعید می دانم که ارزش و اعتبار جایزه پایین آمده باشد، حتی اگر 110 سکه تبدیل به 100میلیون تومان شده باشد.

* تسنیم: حالا که شما به عنوان یک نویسنده جایزه معتقدید که جایزه جلال از همان اعتبار سال های نخست برخوردار است، به عنوان دبیر علمی جایزه چه ارزش افزوده ای برای جشنواره خواهید داشت و چگونه سعی در حفظ و افزایش اعتبار آن خواهید کرد؟

قطعاً نگاه من این است که به سمتی برویم که بعد از برگزاری کمترین خرده را بتوان از این دوره جشنواره و انتخاب هایش گرفت، سعی خواهیم کرد بهترین آثار را انتخاب کنیم، تا اعتراضات به حداقل برسد، اینکه بخواهیم هیچ اعتراض و انتقادی نباشد، شدنی نیست، طبیعتا تاکنون نیز در یک دوره هایی انتقادات کمتر و در دوره هایی انتقادات بیشتر بوده است.

* تسنیم: شما که هم دستی در نوشتن دارید و هم در آموزش داستان نویسی فعال هستید، قطعا از وضعیت ادبیات داستانی در سال های گذشته آگاه هستید، در دوره های پیشین با وجود انتخاب آثاری در هر شاخه جایزه، هیئت داوران در بیانیه های خود از کاستی های ادبیات داستانی در سال های اخیر سخن گفته اند، به نظر شما وضع ادبیات داستانی در سال های اخیر به ویژه در سال گذشته که این دورهع جایزه جلال آن را بررسی خواهد کرد، چگونه بوده است؟

وضع عمومی ادبیات داستانی در سال های اخیر خوب نیست، اکنون چند سالی است که حال ادبیات کشور خوب نیست، نه فقط ادبیات بلکه عموم مسائل فرهنگی از جمله سینما، تئاتر، موسیقی و... نیز شرایط مساعدی ندارند که البته تاحدی نیز طبیعی است چرا که عموم مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه تحت مسائل اقتصادی قرار گرفته است و شرایط انسان در موقعیت کنونی جهان به شیوه ای است که نارضایتی عمومی وجود دارد.

حال ناخوش نویسنده ها موجب شده نشاط و شادابی در تولید خلق آثار وجود نداشته باشد، ما کمتر در طول سال های اخیر رمان و مجموعه داستانی را می بینیم که منتتشر شود و شادابی و نشاط را نسبت به جامعه ایجاد کند. جز در برخی موارد توسط برخی نویسنده ها که می بینیم اثری منتشر می کنند و مخاطبان برای آن صف می بندند. که البته این هم اتفاق بسیار نادری است.

متاسفانه شرایط به گونه ای رقم می خورد که چشم انداز آینده روشن نیست، همه این ها دست به دست هم داده و مجموعه ای از نابسامانی ها را به وجود آورده است.

اتفاقی که در این چهل سال اخیر رخ داد، این بود که ما استعدادیابی های زیادی در حوزه داستان داشتیم و کارگاه های مختلف داستان نویسی چه دولتی و چه خصوصی راه اندازی شد و در این دو دهه اخیر به خصوص کلاس ها و کارگاه های مختلف به نوعی با هدف شناسایی استعدادها و تربیت آنها به وجود آمد و کمک کرد به اینکه ما تعداد زیادی نویسنده تولید کنیم، کسانی که در این مرحله نمی توان به آن ها نویسنده گفت، ولی چون این کلاس ها و کارگاه ها صرفاً به تربیت نیرو توجه می کرد، این تعداد جوان و نوجوانی که این دوره ها را طی کردند، با داستان نویسی آشنا شدند، اقدام به چاپ آثارشان کردند، قطعا باید مجموعه مدیریتی وجود داشت که به این ها توصیه می کرد، کسی که می خواهد نویسنده شود تا به پختگی لازم نرسیده است، نباید کارش را چاپ کند.

اساتید کارگاه های داستان نویسی می توانستند این مسیر را فراهم و مدیریت کنند، این جمع عظیم را که داستان نوشتند و می خواهند داستانشان را منتشر کنند، این اتفاق به نظر نیفتاده است، کسی به آنها نگفته است باید اول در جامعه به عنوان نویسنده شناخته شد و بعد مجموعه آثار را چاپ کرد. خیلی از ما نویسنده های دهه 60، 6 تا 8 سال آثارمان در نشریات چاپ می شد، بعدها به صورت کتاب منتشر می شد، "علی معلم" را همه در شعر به عنوان شاعر می شناختیم، بعد از اینکه کاملا شناخته شد، اولین مجموعه شعرش را چاپ کرد.

در آن دوره اینطور نبود که اگر کسی بخواهد عجولانه کتابی منتشر کند، هر ناشری قبول کند، اینکه نویسنده پول دهد تا کتابش را چاپ کنند، اتفاق نادری بود و ناشر معمولا به خود چنین اجازه ای نمی داد.

اما اکنون شرایط برعکس شده است، ناشران به دلیل مشکلات مالی که دارند با گرفتن پول، کتاب را چاپ کرده و در اختیار نویسنده یا چرخه پخش قرار می دهند، حتی برخی ناشران اقدام به این کار می کنند تا آمار تولیدات خود را افزایش دهند.

* تسنیم: طبیعتاً اگر نویسندگان به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی به انزوا فرو روند، باید از کمیت کتاب ها نیز کاسته شود، این در حالی است که در سال های گذشته کمیت ادبیات داستانی رو به فزونی رفته و از کیفیت آن کاسته شده است. فکر نمی کنید که نویسندگان اتفاقا می نویسند اما چیز خوبی نمی نویسند؟

من با شما هم نظر نیستیم، معتقدم کمیت اتفاقا فزونی چندانی نداشته، بلکه کاهش نیز یافته است، همان طور که گفتم در سال های اخیر شرایط اجتماعی و اقتصادی نویسنده این اجازه را به او داده است که سرسری بنویسد و کتاب چاپ کند، فرصت بازخوانی و تامل نداشته باشد. ما دوستان نویسنده وقتی به هم می رسیم، می پرسیم چه می نویسی، اغلب در پاسخ می گویند چه بنویسیم، مگر حالی هم مانده است.

* تسنیم: اجازه دهید بازگردیم به جایزه جلال، داوران جایزه انتخاب شده اند؟ داوری از چه زمانی آغاز می شود؟

خیر هنوز داوران انتخاب نهایی نشده اند، در جلسه ای که در پیش داریم داوران را انتخاب خواهیم کرد و از 10 آبان کتاب های گردآوری شده بررسی می شوند. در این دوره نیز تنها به فراخوان اکتفا نشده و کتاب ها گردآوری نیز شده اند.

* تسنیم: برداشتتان از سرانجام این دوره جایزه جلال چیست؟ آثار درخوری در این دوره به مراحل نهایی راه خواهند یافت؟

اکنون نمی توانم قضاوت کنم اما ما همه تلاشمان را می کنیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
همانگونه که تغییرات در اساس نامه خانه سینما به دولت احمدی نژاد بهانه داد تا خانه سینما را به تعطیلی بکشاند و با ایستادگی اهالی سینما و پس از تغییر دولت خانه سینما بازگشایی شد. بنابراین باید در این زمینه نیز با تدبیر و دوراندیشی عمل کرد و حساسیت ها را با نگاهی بلندمدت مورد ارزیابی قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

انتخاب مدیرعامل خانه سینما برای سومین دوره پیاپی، این پرسش را پیش آورده که آیا قرار است از این طریق بهانه لازم برای به مخاطره انداختن دوباره خانه سینما فراهم شود و یا بدون در نظر گرفتن این ملاحظات درباره جامعه اصناف سینمای ایران چنین تصمیمی اخذ شده است؟

به گزارش تابناک ؛ هیات مدیره تازه خانه سینما در نهایت منوچهر شاهسواری را برای سومین دوره به عنوان مدیرعامل این نهاد صنفی سینمای ایران انتخاب کرد؛ خبری که تابناک دو هفته پیش از وقوعش و موانع بر سر راه این اتفاق خبر داده بود. چالش اصلی، تبصره 3 ماده 37 اساسنامه خانه سینما بوده و است که در آن تاکید شده است: تجدید استخدام مدیر عامل حداکثر برای دو دوره متوالی بلامانع است که تمرکز بر این گزینه را با منع قانونی مواجه خواهد نمود و با توجه به اتفاقات اخیر، می تواند واکنش قانونی برخی صنوف را در پی داشته باشد.

منوچهر شاهسواری در دوره هیات مدیره سیزدهم خانه سینما جانشین رضا میرکریمی و در دوره هیات مدیره چهاردهم خانه سینما نیز برای یک دوره دیگر برای همین پست انتخاب شد و بدین ترتیب، دومین دوره مدیرعاملی اش را پشت سر گذاشت؛ هرچند شاهسواری در دوره اول کامل مدیرعامل نبود و بخشی از آن دوره بر عهده میرکریمی بود، قانون تفکیکی میان این دو موضوع قائل شده و به لحاظ قانونی، او دو دوره مدیرعاملی اش را پشت سر گذاشته است. قانون گذاران، این اقدام را با هدف چرخش قدرت در مدیریت خانه سینما طراحی کردند تا چهره های متعددی بتوانند امور صنوف را بر عهده بگیرند.

اگر قرار بر حفظ شاهسواری باشد، قاعدتاً می بایست اساسنامه خانه سینما که مدتی پیش در فضایی چالش برانگیز تغییر و تصویب شد دوباره دستخوش تغییراتی می شد و به تصویب مجمع عمومی می رسید؛ اما همراه کردن صنوف سینمایی با این تغییرات زودهنگام به قصد حفظ مدیرعامل کنونی خانه سینما دور از انتظار بود و طبیعتاً تصور می شد این تغییرات در مجمع عمومی نیز رای نیاورد. با این حال انتخاب سه باره مدیرعامل خانه سینما بدون در نظر گرفتن ملاحظات پیرامون اساسنامه جامعه اصناف سینمای ایران، بحث برانگیز شده است.

علی قائم مقامی، علیرضا نجف زاده، روانبخش صادقی، پژمان مظاهری پور، محمدعلی نجفی، بهمن اردلان و آتیلا پسیانی به عنوان اعضای هیات مدیره و کامران ملکی نیز به عنوان بازرس خانه سینما در فرآیند انتخاب مدیرعامل جدید خانه سینما نقش داشته اند که بر اساس شنیده ها به واسطه همین اختلاف نظر پیرامون اساسنامه خانه سینما، بر سر انتخاب شاهسواری برای سومین دوره پیاپی اختلاف نظر وجود داشته و این انتخاب با اجماع نظر همه اعضای هیات مدیره همراه نبوده است.

مهدی کوهیان کارشناس حقوق در همین رابطه در نوشته ای نسبت به مخاطرات احتمالی چنین تصمیمی هشدار داده است: طبق تبصره 3 ماده 37 اساسنامه #خانه_سینما تجدید استخدام مدیر عامل حداکثر برای دو دوره متوالی بلامانع است. انتخاب #منوچهر_شاهسواری برای سومین دوره متوالی، برخلاف اصول مسلم حقوقی و میثاق اعضا خانه سینماست. بهانه جدیدی برای تعطیلی خانه سینما در دولت آینده درست نکنید.

دور از انتظار نیست که سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد و وزارت کار در این دوره با خانه سینما همراهی کند اما این تصمیم می تواند با تغییر دولت برای خانه سینما چالش زا شود، همانگونه که تغییرات در اساس نامه خانه سینما به دولت احمدی نژاد بهانه داد تا خانه سینما را به تعطیلی بکشاند و با ایستادگی اهالی سینما و پس از تغییر دولت خانه سینما بازگشایی شد. بنابراین باید در این زمینه نیز با تدبیر و دوراندیشی عمل کرد و حساسیت ها را با نگاهی بلندمدت مورد ارزیابی قرار داد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
ساعت 24-شرایط بحرانی و عجیب و غریبی که ویروس مهلک کرونا از اواخر سال گذشته بر سینمای ایران تحمیل کرده اساسا ادامه حیات این صنعت را با چالش جدی مواجه کرده است. اگرچه در سال جاری چرخه تولید فیلم متوقف نشده و کارگردانان زیادی هم اکنون مشغول ساخت فیلم هستند ولی نمی توانیم کتمان کنیم که نگرانی از بازگشت سرمایه ای که برای ساخت فیلم صرف می شود وجود ندارد.

افزایش قیمت و گرانی بیش از حد تولید فیلم یک سوی ماجراست، فقدان بازگشت سرمایه ای که برای فیلم تمام شده سویه بحث برانگیز و در واقع عامل ایجاد بحران در سینماست که به اذعان بسیاری از تحلیل گران و کارشناسان همین موضوع، سینما را به مرز ورشکستگی سوق می دهد.

حالا پرسشی که دراین میان به وجود می آید این است که برای برون رفت سینما از این چالش خطرناک چه باید کرد؟ چه راهکاری باید اندیشیده شود تا حداقل در زمانه کرونا زده چراغ سینماها (هرچند کم سو) روشن بماندو چرخه فعالیت اهالی سینما هم ادامه داشته باشد؟

آیا می توان با درنظر گرفتن شرایط بغرنج فعلی سینما و برای جلوگیری از ورشکستگی و بازگشت سرمایه؛ هزینه تمام شده یک فیلم را کم کرد تا هم صاحبان فیلم متضرر نشوند ضمنا ساخت فیلم هم در سینما ادامه داشته باشد؟ آیا می توان نگرش تولید در سینما را تغییر داد و به فرم جدید فیلمسازی در سینما اندیشید و میدان را به عوامل جدیدتر داد و عملا وابستگی آثار سینمایی را به سه، چهار سوپراستار سینما کمتر کرد و به بازیگران تئاتر و یا کمتر شناخته شده اعتماد و اطمینان بیشتری کرد؟ که با پذیرش این نظریه وقتی هزینه تولید یک فیلم معقول می شود امکان نگاه های متنوع گسترش بیشتری پیدا می کند چه در انتخاب متن، چه سبک فیلمسازی و ... .

با در نظر گرفتن این نکته که وقتی قیمت تولید فیلم بیش از حد گران می شود عملا جایی برای نگاهی جدید در سینما باقی نمی ماند چون سازندگان فیلم انتظار بازگشت سرمایه ای سنگین را دارند و سراغ موضوعات و فرم هایی می روند که امتحان خود را پیش تر پس داده است.

به همین منظور برای رسیدن به نظرات جامع و کامل دراین باره گزارشی ترتیب دادیم و به سراغ تعدادی از فیلمسازان رفتیم و نظر آنها را درباره تغییر نگرش تولید در سینما جویا شدیم که ماحصل بخش اول این گفت وگوها پیش روی شماست:

مشکل اصلی سینمای ما

گزینشی کردن ظرفیت های خلاق است

در گام اول به سراغ محمد آفریده، مدیر سابق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوان رفتیم و با او در این رابطه گفت وگو کردیم. نظرآفریده بر این است که ساخت فیلم های کم هزینه در سینمای دنیا مرسوم است و اساسا فیلمسازانی که می خواهند وارد سینمای بلند شوند یا حرفی برای گفتن دارند اما امکانات مالی یا شرایط مناسبی برای آنان وجود ندارد به ناچار به این جریان تولید که بودجه کمتری دارد نزدیک می شوند. به گفته آفریده حتی بعضی از تهیه کنندگان سینما نیز برای اهداف خود از این سینمای کم بودجه بهره می برند: در هالیوود بعد از هر دوره ای که تهیه کنندگان حرفه ای سینما متوجه می شوند، سینمای تجاری دیگر به تکرار رسیده است در کنار تولیدات انبوه شان، جوانان خلاق و باتجربه را حمایت می کنند که با بودجه های کم و جسورانه، انرژی تازه ای به سینما وارد کنند، اسپیلبرگ یکی از همین تازه واردهای جوان سینماست که با بودجه کم تهیه کننده با فیلم دوئل به سینمای تجاری رونق داد.

این مدیر سابق با بیان اینکه سینما با حضور همه طیف ها و سلیقه ها، سینمایی بالنده، تاثیرگذار و پررونق می شود در توضیحش ادامه می دهد که دراین سینما کسی جای کسی را تنگ نمی کند و همه می توانند در همه ابعاد در آن فیلم بسازند. او در عین حال این نکته را هم اشاره می کند که مشکل اصلی وضعیت فعلی سینمای ما تحمل نکردن یکدیگر و گزینشی کردن ظرفیت های خلاق این عرصه توسط اغیار است.

آفریده تمام جوانب سینما را در نظر می گیرد که وقتی صحبت از سینمای اکران می شود باید الزامات این نوع سینما را هم دید. از نظر او نمی شود انتظار داشت با پول بخش خصوصی دنبال تجربه های صرف سینمایی یا موضوعی رفت اما تهیه کنندگان با تجربه برای حیات خلاقانه سینما چاره ای جز میدان دادن به بخشی از این سینما ندارند هر چند که وظیفه اصلی دولت هاست که بستر را برای ورود نسل خلاق و تجربه های تازه ایجاد کنند.

آفریده آمار را به زمان مسوولیتش در مرکز گسترش ارجاع می دهد که با بودجه ای حدود دو یا سه فیلم سینمایی معمولی با همین نگاه از بیش از 70 فیلم سینمایی اول و تجربه های گوناگون و متنوع فیلمسازان حمایت کرده است و می گوید: در حال حاضر با شرایط کرونایی همچنین اقتصاد ضعیف و تورم، تولید یک فیلم معمولی نزدیک به 4 میلیارد تومان هزینه دارد-که ممکن است در آینده بیشتر هم بشود- اما سازندگان می توانند با مدیریت منابع با شرایط محدودتری فیلم تولید کنند که هزینه به دو میلیارد تقلیل پیدا کند اما مشکلات بعدی این فیلم ها این است که باید در چرخه رقابت قرار بگیرد و آنجا تازه آغاز ماجراست.

او در عین حال ساخت فیلم لوباجت برای زمان کرونا به خصوص شرایط اکران آنلاین را مناسب و لازم می داند و عقیده اش بر این است که شرایط جدیدی که کرونا تحمیل کرده نیازمند نگاه جدید در تولید وپخش و مدیریت سینماست تا حیات سینما ادامه پیدا کند و حیات سینما هم فقط به دست، دست اندرکاران آن مربوط نمی شود بلکه دولت ها باید حمایت جدی از آن بکنند.

تهیه کننده واپسین ساخته کمال تبریزی دست انداز در ادامه به رونق بخشی فیلم های آنلاین اشاره می کند و در همین راستا یادآوری می کند: دو سال پیش زمانی که عضو هیات داوری جشنواره فیلم فجر بودم با پرس و جویی که کردم، متوجه شدم بالغ بر 100 فیلم ویدیویی با هزینه کم فرم حضور در جشنواره را پر کرده بودند که بازیگران چهره هم داشتند اما به دلیل پروانه ساخت ویدیویی در جشنواره پذیرفته نشدند. از نظر آفریده الان زمان بسیار خوبی برای نمایش بخش زیادی از این فیلم ها در سینمای آنلاین است.

پیش از این لوباجت یک جور فحش

در سینما بود

در همین راستا با محمود غفاری،کارگردان فیلم های تحسین برانگیز اما کم هزینه شماره 17 سهیلا و این یک رویاست گفت وگو کردیم و نظرش را دراین باب جویا شدیم؛ او کمی فکر می کند و بعد با اشاره به اینکه پرداختن به این موضوع برای من بسیار جالب است، توضیح می دهد: تقریبا هفت، هشت ماه پیش عبارت فیلم لوباجت در سینمای ایران یک جور فحش وناسزا به حساب می آمد؛ وقتی عنوان کم هزینه به فیلم شما داده می شد هیچ کس آن فیلم را جدی نمی گرفت. یعنی از اول که اقدام به پروانه ساخت می کردیم ارشاد می گفت خب شما که فیلم لوباجت می سازید، چه نیازی به پروانه سینمایی دارید؟ پروانه ویدیو بگیرید. موقع ساخت هم با هر بازیگری حرف می زدیم به محض اینکه رقم تولید را می فهمید به ما می گفت: بودجه این فیلم که حتی به اندازه دستمزد منم نمی شه، یک سرمایه گذار بیت کویینی می آورم وسط؛ تا هم ما پول خوب بگیریم هم شما مجبور نباشید با بدبختی فیلم بسازید. و در مرحله بعد موقع اکران نوبت به پخش کننده و سینمادار می رسید. تحقیر نهایی از جانب آنها بود: رفتی با 500 تومن فیلم ساختی انتظار داری سالن رو از یه فیلمی که با 10 میلیارد ساخته شده بگیرم بدمش به فیلم تو؟

از نظر غفاری همین مساله و نوع نگاه به فیلم های لوباجت در سینما باعث شده بود که فیلمسازان مستقل سرخورده شوند و تمایلاتی برای فعالیت در سینمای بدنه و فیلم های پر خرج پیدا کنند که نمونه هایش آنقدر زیاد است که نیاز به آوردن اسم شان نیست.

او در ادامه می گوید: از نظر من نگاه تحقیرآمیز به فیلم های لوباجت در درجه اول به اصل سینما ضربه می زد چراکه وقتی در حرفه ای سرمایه سالاری به وجود می آید حتما خلاقیت اولین چیزی است که آسیب می بیند سپس خلاقیت هم که نفس سینماست از بین می رود. پس اینکه در چند سال اخیر همه اهالی سینما هشدار می دادند که نفس سینمای ایران به شماره می افتد به نظرم مهم ترین دلیلش ورود بی ضابطه سرمایه گذاران و گران کردن تولید بود که باعث حذف یا هدررفت استعدادهای سینمای ایران شد.

به باور غفاری ساختن فیلم های لوباجت به این سادگی ها هم مقدور نیست و حالا که سینما ورشکسته شده پس سوییچ کنیم به پلن 2 که فیلم کم خرج است. او می گوید: اصلا آدمی که دوره ای از زندگی پرخوری کرده و اضافه وزن دارد یک شبه نمی تواند وزنش را کم کند و فرم زندگی گذشته اش را عوض کند. این مساله به زمان و تخصص نیاز دارد.

کارگردان فیلم شماره 17 سهیلا در بخش دیگری از صحبت خود چگونگی ساختار فیلم های کم هزینه را ارزیابی می کند: فیلم کم هزینه از همان ابتدای نگارش فیلمنامه باید کم هزینه نوشته شود. طرح و فیلمنامه باید آنقدر محکم باشد که بدون سوپراستار هم آن فیلم توجه تماشاگر را به خود جلب کند و همین نکته باعث می شود که وجه خلاقانه فیلم پرورش پیدا کند و اثر تولید شده به سینما نزدیک شود. شما باید تمام عناصر هزینه بر را از فیلم حذف کنید. بخش هایی که در محصول نهایی تاثیر چندانی ندارند مثل طراحی صحنه و ساخت وسازهای پرخرج، هنرپیشه های بی استعداد ولی ستاره، تجهیزات فنی گران و به روز دنیا که خروجی نهایی آنها در سالن های بی کیفیت سینما یا پلتفرم های آنلاین نمایش داده می شود و بخش های زیاد دیگر.

نگاهی به تاریخچه فیلم های مهم جهان نشان می دهد که فرمول استفاده از فیلم کم هزینه در میان فیلمسازان طراز اولی بسیار پرکاربرد است؛ غفاری می گوید اساسا دستورالعمل فیلم های کم هزینه در تاریخ سینمای جهان باعث به وجودآمدن جنبش های سینمایی مثل دگما 95 و موج نوی سینمای فرانسه شده که از دل آن فیلم های مهم سینمای جهان متولد شده. پس این مساله نشان می دهد که پایین آوردن هزینه های تولید فیلم چقدر می تواند به شکوفایی اصل سینما کمک کند و نیروهای تازه نفس با اندیشه های رو به جلو را وارد این عرصه کند. اصلا شما به فیلم های مهم تاریخ سینمای ایران نگاه کنید فیلم هایی که ماندگار شدند و هنوز هم نفس می کشند، فیلم های که شناسنامه سینمای ایران هستند مثل دونده، گاو، آقای هالو، خانه دوست کجاست؟ نیاز، جنوب شهر و خیلی های دیگر که بدون سوپراستارها و با بودجه کم ساخته شده است.

او در پایان صحبتش از دلایل علاقه مندی اش به ساخت فیلم های کم هزینه می گوید: برای شخص من جنبه دیگری از فیلم کم هزینه همیشه جذاب است و آن هم عبور از لایه های سانسور است. شما وقتی فیلم ارزان می سازید، زیاد فکر بازگشت سرمایه را نمی کنید و این مساله هنگام تولید شجاعتی با خود می آورد که این شجاعت در فرم و محتوا می تواند فیلم را یه لایه بالاتر ببرد. من با همین فرمول 3 فیلم بلند ساختم و با اینکه 2 تای از آنها موفق به نمایش عمومی نشد ولی توانستم با فروش خارجی، پول فیلم را برگردانم. به خصوص الان با این قیمت ارز که بازگرداندن سرمایه یک فیلم مثلا 500 میلیونی می تواند با همان هزار دلارهای حق یک بار نمایش در جشنواره ها بخش زیادی از پول فیلم را برگرداند. البته مساله به همین راحتی ها هم نیست. شما در فیلم لوباجت حتما باید کف استاندارد فنی را در نظر بگیرید و در محتوا هم ایده تان به قدری نو باشد که فقر مالی فیلم را بپوشاند. اینجا دیگر جای فیلمسازانی است که دغدغه سینما دارند نه کاسبانی که در دوره ای سوار سینما شدند و آن را به لبه پرتگاه کشاندند.

به عقیده این کارگردان شاید سینمای دهه 90 ایران که مملو از فیلم های سطح پایین شده بود با ورود به قرن جدید، نیاز به نفس تازه دارد و این نفس تازه حتما با ادامه وضعیت قبلی امکان پذیر نباشد: شاید همه چیز باید از صفر شروع شود حتی هزینه های تولید تا فضا و جرات برای ورود فیلمسازان جدید و با استعدادتری باز شود شاید همین امر باعث شود، سینمای ایران که توسط دلالان و مفسدان و پولداران تازه به دوران رسیده به گروگان گرفته شده دوباره به صاحبان اصلی اش بازگردانده شود.

دراین اوضاع راه دیگری جز تغییر شرایط تولید نداریم

علی مصفا،تهیه کننده فیلم ماندگار در دنیای تو ساعت چند است؟ و فیلم های مهمی چون مسخره باز و پله آخر درباره الزام تغییر ماهیت اقتصادی سینما و ساخت فیلم های ارزان قیمت در شرایط کرونایی می گوید: فکر نمی کنم سینما بایدپذیر باشد؛ نمی توانیم مشخصا بگوییم که اگر این کار یا این روش را پیش بگیریم فلان نتیجه مطلوب حاصل می شود و به گمانم هیچ وقت چنین نظریه هایی نتیجه قطعی ندارد چراکه هر سناریو اقتضائات خاص خود را برای ساخت دارد.

او با اعتقاد بر اینکه اگر همیشه می شد فیلم با هزینه کمتر در سینما ساخت و این فیلم کم هزینه را در یک بازار معقولی هم عرضه کرد درنهایت این موضوع به نفع همه سینماگران می شد: ولی به این نکته توجه کنیم فیلمی که با این روش ساخته می شود خیلی از جذابیت های خود را از دست می دهد، آن هم جذابیت هایی که مورد نظر اغلب مخاطبان سینماست. از طرفی ممکن است بحث سلیقه پیش بیاید که در این صورت نظر من هم این است فیلم هایی در سینمای ایران ساخته شود که خیلی متکی به ابزار گران قیمت یا هزینه های زیاد نباشد ولی همه سازندگان یک فیلم این نوع سلیقه را ندارند و نکته مهم تر دیگر اینکه این استراتژی با هر نوع قصه جور درنمی آید.

مصفا می گوید: ولی اگر بگوییم از این تاریخ به بعد همه مجبوریم فیلم هایی بسازیم که یک میلیارد هزینه برای آن صرف می شود آن وقت با چنین الزامی همه سراغ فیلم نامه های کم هزینه تر می رویم یا اصلا در مرحله ایده پردازی این مهم را در نظر می گیریم و ساخت فیلم های کم هزینه مدنظر همه قرار می گیرد ولی به شرط آنکه مشخصا از اول معلوم باشد که قرار بر تولید فیلم ارزان قیمت باشد.

مصفا درباره تغییر شرایط تولید در بازه زمانی کرونازده می گوید: اگر قرار است تولید در سینما ادامه پیدا کند راه دیگری جز تغییر شرایط تولید نیست و برای هیچ سرمایه گذاری اصلا معقول نیست که 6 میلیارد یا 7 میلیارد هزینه فیلمی کند که از همان روز اول معلوم است که فروشش چقدر خواهد بود و نمی تواند در گیشه بازگشت داشته باشد به هر حال در این وضعیت کرونایی باید از همان مرحله ایده اولیه به فیلمنامه و سناریویی فکر کرد که با هزینه محدودتر ساخته شود مگر اینکه فلان نهاد یا وزارت خانه سرمایه تولید فیلم را متقبل می شود که آن حسابش جداست ولی برای فیلم هایی که ما کار می کنیم که عموما با سرمایه گذاری بخش خصوصی ساخته می شوند و از طرفی فیلم های تجاری صرف هم نیستند،کار را برای ما از همه گروهای دیگر سخت تر می کند .

تهیه کننده در دنیای تو ساعت چند است؟ به شرایط فیلمسازی که کار می کند، اشاره می کند و می گوید: این شکل فیلمسازی برای ادامه حیات خود لازم است که هزینه کمتری برای آن صرف شود.

پیشنهاد مصفا برای خروج از بحران فعلی سینما این است که محدودیت ها از سر راه فیلمسازان برداشته شود، پروسه پروانه ساخت کنار گذاشته شود، دعوای بر سر شبکه نمایش خانگی رفع شود و حداقل در این شرایط فیلمسازان برای ساخت محصول شان در مسیرهای مختلف با مانع مواجه نشوند: شما تصور کنید در این وضعیت دشواری های مراحل ساخت فیلم کمتر که نمی شود، مدام سخت تر هم شود.

این تهیه کننده در خلال صحبتش ما را به شرایط تولید فیلم در دهه 60 ارجاع می دهد که تولید فیلم با محدودیت همراه بود و در این باره توضیح می دهد: آن زمان دوربین 35 بود و نگاتیو هم نبود و همه کارگردان ها می دانستند که خیلی نمی توانند از زوایای مختلف چندین برداشت متفاوت بگیرند یا بازیگران می دانستند اگر یک برداشت را خراب کنند، ضرر مالی زیادی به پروژه تحمیل می کند البته آن زمان، فضای دیگری در شکل کار کردن وجود داشت که آن فضا در این سال ها کاملا از دست رفته و صنعت دیجیتال روی کار آمد و واقعیتش آن حساسیت ضرر مالی دیگر وجود ندارد. از نظر علی مصفا مگر اینکه دوران کوپنی دوباره برگردد. وقتی هم امکانات کم شود آدم ها مجبور می شوند، خلاقیت بیشتری به کار بگیرند و کارهای جدیدتری تولید کنند. البته عبارت محدودیت خلاقیت می آورد در ستایش محدودیت نیست ولی به هر جهت آنچه مهم است اینکه محدودیت ها در سینما زیاد می شود.

سینما در دنیا قاعده تجاری خاصی دارد

نگاهی به کارنامه کاری بابک کریمی نشان می دهد که او با کارگردانان جوان خلاق زیادی در فیلم های مختلف لوباجت همکاری کرده است. در همین رابطه نظر این بازیگر شناخته شده سینما را هم جویا می شویم و با او گفت وگو می کنیم؛ او می گوید: بحث سینمای کم هزینه یا به عبارتی لوباجت در هر دورانی از سینما مطرح بوده و فیلم های زیادی هم در این چارچوب مالی ساخته شده است. وقتی هم که من تصمیم می گیرم در چنین فیلم هایی بازی کنم از همان ابتدا همه تیم می دانیم فیلم فروش زیادی ندارد در ضمن کار اول یا دوم کارگردان است و بیشتر هم در زمره فیلم های تجربی هنری قرار می گیرد(کارگردان ماشینش را فروخته یا از پدرش پول قرض کرده تا توانسته این فیلم را بسازد) به همین جهت از قبل همه چیز برای همه ما روشن و مشخص است.

این بازیگر در ادامه به این نکته اشاره می کند باید توجه داشته باشیم که سینما در دنیا، قاعده تجاری دارد و وقتی آدمی نزد مخاطبان محبوب باشد گیشه فیلم هایش هم پرفروش می شود.

بازیگر فیلم هجوم شرایط سختی همچون کرونا یا رکود مسائل اقتصادی کشور را دلیلی بر تولید فیلم های با هزینه کم نمی داند و در این باره به مثالی اشاره می کند: کشور هند آدم های فقیر زیادی دارداما وقتی فلان بازیگر روی پرده سینماها می رود مردم شان در خوردن نان صرفه جویی می کنند تا به سینما بروند و فیلم فلان بازیگر را ببیند بعضی وقت ها من اصلا می مانم که مگر می شود طرف از نانش بزند به تماشای فیلم بنشیند؟

او می گوید: قاعده تجاری و داد و ستد مالی و اقتصادی، کرونا نمی شناسد. اگر کالایی مشتری اش زیاد باشد، عرضه و تقاضا شکل می گیرد. به نظر کریمی شاید در حال حاضر سینما رفتن به معنای رایج شکل و شمایل خود را از دست داده باشد که در آن صورت نوع مصرف عوض می شود.

به اعتقاد کریمی اگر با گسترش شرایط اکران آنلاین و رواج وی اودی ها فروش فیلم ها تضمین شود که هزینه های تولید فیلم مثل گذشته باقی می ماند اما اگر این مسیر به فروش بالای فیلم منجر نشود طبیعتا تهیه کننده قیمت تولید فیلم را پایین می آورد و نرخ ساخت و ساز فیلم افت می کند ولی باز هم این دلیلی نیست بر اینکه فیلم ها لو باجت ساخته شود.چون فیلم های لوباجت از ابتدا می دانند فروش ندارند.

آفریده: در هالیوود بعد از هر دوره ای که تهیه کنندگان حرفه ای سینما متوجه می شوند سینمای تجاری دیگر به تکرار رسیده در کنار تولیدات انبوه شان، جوانان خلاق و باتجربه را حمایت می کنند که با بودجه های کم و جسورانه، انرژی تازه ای به سینما وارد کنند، اسپیلبرگ یکی از همین تازه واردهای جوان سینما است که با بودجه کم تهیه کننده با فیلم دوئل به سینمای تجاری رونق داد.
در حال حاضر با شرایط کرونایی همچنین اقتصاد ضعیف و تورم، تولید یک فیلم معمولی نزدیک به 4 میلیارد هزینه دارد-که ممکن است در آینده بیشتر هم بشود- اما سازندگان می توانند با مدیریت منابع با شرایط محدودتری فیلم تولید کنند که هزینه به دو میلیارد تقلیل پیدا کند اما مشکلات بعدی این فیلم ها این است که باید در چرخه رقابت قرار بگیرد و آنجا تازه آغاز ماجراست.
غفاری: تقریبا هفت، هشت ماه پیش عبارت فیلم لوباجت در سینمای ایران یک جور فحش وناسزا به حساب می آمد؛ یعنی از اول که اقدام به پروانه ساخت می کردیم ارشاد می گفت خب شما که فیلم لوباجت می سازید، چه نیازی به پروانه سینمایی دارید؟ پروانه ویدیو بگیرید. موقع ساخت هم با هر بازیگری حرف می زدیم به محض اینکه رقم تولید را می فهمید به ما می گفت: بودجه این فیلم که حتی به اندازه دستمزد منم نمی شه، یک سرمایه گذار بیت کویینی می آورم وسط؛ تا هم ما پول خوب بگیریم هم شما مجبور نباشید با بدبختی فیلم بسازید. و در مرحله بعد موقع اکران نوبت به پخش کننده و سینمادار می رسید تحقیر نهایی از جانب آنها بود: رفتی با 500 تومن فیلم ساختی انتظار داری سالن رو از یه فیلمی که با 10 میلیارد ساخته شده بگیرم بدمش به فیلم تو؟
مصفا: فکر نمی کنم سینما بایدپذیر باشد؛ نمی توانیم مشخصا بگوییم که اگر این کار یا این روش را پیش بگیریم فلان نتیجه مطلوب حاصل می شود و به گمانم هیچ وقت چنین نظریه هایی نتیجه قطعی ندارد چراکه هر سناریو اقتضائات خاص خود را برای ساخت دارد.
ولی به این نکته توجه کنیم فیلمی که با این روش ساخته می شودخیلی از جذابیت های خود را از دست می دهد آن هم جذابیت هایی که مورد نظر اغلب مخاطبان سینماست. از طرفی ممکن است بحث سلیقه پیش آید که در این صورت نظر من هم این است که فیلم هایی در سینمای ایران ساخته شود که خیلی متکی به ابزار گران قیمت یا هزینه های زیاد نباشد ولی همه سازندگان یک فیلم این نوع سلیقه را ندارند و نکته مهم تر دیگر اینکه این استراتژی با هر نوع قصه جور در نمی آید.
کریمی: بحث سینمای کم هزینه یا به عبارتی لوباجت در هر دورانی از سینما مطرح بوده و فیلم های زیادی هم در این چارچوب مالی ساخته شده است. وقتی هم که من تصمیم می گیرم در چنین فیلم هایی بازی کنم از همان ابتدا همه تیم می دانیم فیلم فروش زیادی ندارد در ضمن کار اول یا دوم کارگردان است و بیشتر هم در زمره فیلم های تجربی هنری قرار می گیرد (کارگردان ماشینش را فروخته یا از پدرش پول قرض کرده تا توانسته این فیلم را بسازد) به همین جهت از قبل همه چیز برای همه ما روشن و مشخص است.
قاعده تجاری و داد و ستد مالی و اقتصادی کرونا نمی شناسد. اگر کالایی مشتری اش زیاد باشد، عرضه و تقاضا شکل می گیرد شاید در حال حاضر سینما رفتن به معنای رایج شکل و شمایل خود را از دست داده باشد که در آن صورت نوع مصرف عوض می شود.

لینک خبر :‌ ساعت24
محمد حسین فرحبخش با اشاره به اینکه فیلم های خارجی همزمان با اکران برای عموم مردم در دسترس هستند تأکید کرد که مردم فیلم ها را بدون سانسور می توانند در خانه ببینند و لزومی ندارد که برای دیدن نسخه سانسور شده همان فیلم ها بلیت بخرند و به سینما بیایند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

محمد حسین فرحبخش تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، درباره اکران فیلم های خارجی در ایران گفت: مخالف اکران فیلم های خارجی هستم و به نظرم بسیار بعید است که اکران این فیلم ها بتواند اتفاقی خوب در سینمای ایران رقم بزند و با استقبال خوبی مواجه شود.

فرحبخش تصریح کرد: دلایل بسیاری دارد که فیلم های خارجی در ایران چندان موفق نخواهند بود. یکی از این دلایل مربوط به قوانین کشور ما می شود. فیلم های آمریکایی یا در واقع هالیوودی که جذابیت بیشتری نسبت به دیگر آثار دارند در کشور ما امکان اکران ندارند چرا که نمایش این فیلم ها در کشور ما غیر قانونی است. در این شرایط تنها فیلم های اروپایی می مانند که آن ها هم جذابیت چندانی ندارند و طبیعی است که مردم برای دیدن این فیلم ها به سینما نیایند.

او افزود: از طرفی همه این فیلم ها با بهترین کیفیت، با زیرنویس فارسی در همان روزهای اکران جهانی در دسترس همه قرار دارند و مردم می توانند این فیلم ها را دانلود یا به صورت دی وی دی خریداری کنند. از همه مهم تر نسخه های خریداری شده بدون سانسور هستند و ما قرار است در سینمای مان این فیلم ها را سانسور کنیم پس کمتر کسی حاضر می شود که بلیت خریداری کرده و به دیدن این فیلم ها بیاید.

این تهیه کننده سینما در ادامه درباره خرید فیلم های خارجی برای اکران در سینماهای ایران گفت: اگر یک کشور فیلمی از سینمای ایران را بدون اینکه خریداری کند، در سینماهایش نمایش دهد محکوم به دزدی است و طبق قانون باید پاسخگوی عملکرد خود باشد. ما هم نباید فیلم ها را بدون خرید رایت نمایش دهیم. این فیلم ها باید خریداری شده و از شورای پروانه نمایش، مجوز بگیرند و اکران شوند. بعید می دانم با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی کشور برای کسی خرید فیلم های خارجی صرفه اقتصادی داشته باشد و اگر قرار باشد برای توجیه صرفه اقتصادی این فیلم ها بدون اینکه خریده شوند همان نسخه موجود در اینترنت اکران شود دزدی و خلاف شرع است و باید جلوی چنین اتفاقی را گرفت.

فرحبخش در پایان تأکید کرد: امروز بسیاری از سالن های سینماهای ما امکانات لازم را برای اکران فیلم های خارجی با بهترین کیفیت دارند و با این حال فکر می کنم اگر در این شرایط که فیلم های ایرانی حاضر به اکران در سینماها نیستند ما فیلم های خارجی را با بهترین کیفیت اکران کنیم شاید کمی به سینماها کمک شود اما نباید این مسأله ادامه دار شده و در دوران پساکرونا هم شاهد اکران فیلم های خارجی باشیم. می تواند چند روزی اکران فیلم های خارجی را هم امتحان کرد و دید که آیا در این شرایط نمایش آن ها به صرفه تر از فیلم های ایرانی است یا خیر.

سینما اکران فیلم های خارجی محمد حسین فرحبخش

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد امامی، یکی از تهیه کنندگان سریال معروف شهرزاد که نامش با فساد صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه گره خورده است دیروز برگزار شد. امامی متهم است به اینکه از طریق نفوذ در مدیران وقت بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت های وابسته به نهاد های مزبور و از مجرای پرداخت رشوه موفق شده است مبالغ قابل توجهی را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانت نامه و یا قرارداد حق العمل کاری از نهاد های مزبور برای شبکه منسوب به خود خارج کند. فیلم های معروفی مثل ابد و یک روز سعید روستایی، خوب بد جلف پیمان قاسم خانی و کاناپه کیانوش عیاری با سرمایه او ساخته شده اند. در روزهای اخیر موجی راه افتاده بود مبنی بر اینکه هنرمندانی که در پروژه های مختلف از امامی حقوق های نامتعارف گرفته اند باید این پول ها را برگردانند؛ با این حال در جلسه دیروز دادگاه نماینده دادستان گفت: امامی می خواهد ما را در مقابل هنرمندان قرار دهد، اما متوجه شده ایم که هنرمندان سوءنیت نداشته اند و ما حتی آنها را احضار هم نکرده ایم . به گزارش میزان، قهرمانی خطاب به امامی گفت: آقای امامی شما ما را در مقابل سینمایی ها قرار ندهید اتفاقاً شما سینما را کثیف کرده اید. در بخشی از جلسه دادگاه نیز نماینده بانک سرمایه گفت: آقای امامی با پول های هنگفتی که به برخی از بازیگران داده اند باعث شده اند تا نظام دستمزد بازیگران در سینما تغییر پیدا کند.

پول های کلان در حساب های بانک ها
در بخشی از جلسه دادگاه محمد امامی به گردش مالی خود در بانک های سرمایه و ملت اشاره کرد و به این ادعا که صبح حساب بازکرده و عصر تسهیلات گرفته است پاسخ داد. او مدعی شد 18میلیارد تومان گردش مالی اش در بانک سرمایه بوده است. وی در پاسخ به سؤال رئیس دادگاه گفت: 22مهر سال 92افتتاح حساب کردم و در پایان برج 9 تسهیلات گرفته ام. متهم امامی خاطرنشان کرد: جمله ای را آقای قهرمانی (نماینده دادستان) بار ها مطرح کرد و مدعی شد که من اساسا پولی نداشته ام و وارد بانک سرمایه شدم و تمامی پول ها از محل تسهیلات بوده است. لازم است بگویم نخستین همکاری من با بانک سرمایه بود و پیش از گرفتن تسهیلات، 18 میلیارد گردش داشتم و در بانک ملت نیز بیش از 45 میلیارد تومان گردش داشتم.
بخشی از جلسه این دادگاه به مجادله نماینده دادستان و متهم گذشت. جلسه بعدی پنجم آبان ماه ساعت 8:30 برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
ابراهیم عامریان با حمایت از اکران فیلم های خارجی در سینماهای ایران تأکید کرد که در دسترس بودن فیلم ها توجیه درستی نیست چرا که برخی ترجیح می دهند فیلم را بر پرده سینما ببینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

ابراهیم عامریان تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: در شرایط عادی، وقتی که مردم به سینما می روند و از فیلم ها استقبال لازم صورت می گیرد قطعاً اکران فیلم های خارجی نیز می تواند اتفاق مثبتی باشد اما در شرایط حاضر که کمتر کسی ریسک سینما رفتن را به جان می خرد اکران فیلم های خارجی قطعاً هیچ کارکردی نخواهد داشت.

عامریان خاطرنشان کرد: وقتی مردم حتی از فیلم های جدید ایرانی در سینماها استقبال نمی کنند بعید است استقبال چندانی از فیلم های خارجی که به راحتی در اینترنت در دسترس هستند صورت گیرد. از طرفی هنوز مردم به حفظ سلامتی شان در سالن های سینما اطمینان ندارند و طبیعی است که برایشان فرقی نداشته باشد چه فیلمی اکران می شود، در هر صورت کسی به سینما نخواهد آمد.

این تهیه کننده در ادامه گفت: در شرایط عادی موافق اکران فیلم های خارجی هستم و این توجیه که مردم وقتی می توانند فیلم را دانلود کنند قطعاً به سینما نمی آیند را قبول ندارم. بارها تجربه شده که نسخه قاچاق فیلمی در دسترس عموم قرار گرفته اما مردم ترجیح داده اند فیلم را روی پرده ببینند. وقتی تگزاس 2 بر پرده سینما بود و حدود 19 میلیارد تومان فروخته بود نسخه قاچاقش در دسترس عموم قرار گرفت اما پس از این اتفاق فیلم توانست 6 میلیارد تومان دیگر نیز بفروشد. این تجربه ثابت می کند که بسیاری از مخاطبان سینما ترجیح می دهند فیلم را در سالن بر پرده عریض ببینند و اکران فیلم خارجی هم می تواند اینچنین مورد استقبال قرار گیرد.

او افزود: اکران فیلم های خارجی سطح سلیقه مردم را در دیدن فیلم بالا می برد و توقعات از فیلم های سینمایی بیشتر می شود، در نتیجه فیلمسازان ما نیز مجبور به ارتقای کیفیت آثارشان می شوند و این روند کیفیت فیلم های سینمایی ما را دو چندان می کند. به نظر من تأثیرات مثبت اکران فیلم های خارجی به مراتب بیشتر از تأثیرات منفی آن است و در شرایط عادی که سینماها به فعالیت خود ادامه می دهند باید از این ایده استقبال کرد.

تهیه کننده فیلم سینمایی انفرادی در پایان تأکید کرد: فیلم های خارجی و به خصوص آثار هالیوودی با کیفیت بسیار بالایی ساخته می شوند و معمولاً این فیلم ها ویژگی هایی مثل سه بعدی، صدای دالبی و... دارند که باید این ویژگی ها نیز برای مخاطبان ایرانی وجود داشته باشد به این معنی که در اکران فیلم های روز دنیا باید توجه داشته باشیم که فیلم ها با بالاترین کیفیت خریداری شوند و تجربه ای کامل از دیدن فیلم را به مخاطب ارائه دهند. با توجه به شرایطی که وجود دارد بعید می دانم این اتفاق رخ دهد و اگر فیلم ها با همان کیفیت نسخه بلوری که در اینترنت موجود است اکران شوند قطعاً میزان استقبال به حداقل می رسد. به نظر من در اکران فیلم های روز دنیا حرف اول را کیفیت بالای فیلم ها بر پرده سینما می زند که می تواند موجب جلب نظر مخاطب شود.

سینمای ایران هالیوود ابراهیم عامریان اکران فیلم های خارجی

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸

بانی فیلم:

در حالی که به نظر می رسید توفان شرایط حاکم بر فضای سینما و احتمال تعییر و تحولات در مدیریت دولتی سینما، در خانه سینما هم تاثیر داشته باشد اما برخی خبرها از استقرار دوباره مدیریت فعلی این تشکل صنفی حکایت دارد!
منوچهر شاهسواری که در دوران مدیریت طولانی مدت خود، در معرض انتقادات فراوانی قرار داشت، گویا به تشخیص هیات مدیره فعلی همچنان در سمت مدیرعاملی خانه سینما ابقا شده است.
یکی از دلایل مهمی که گفته می شود بر تصمیم هیات مدیره تاثیر گذاشته، مسایل پیش رو بیمه اعضای خانه سینما و مشکلات مربوط به بیمه تکمیلی ست که باید شخص شاهسواری به عنوان ماموریتی نیمه تمام، آنها را به سرانجام برساند.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
اعضای هیأت مدیره خانه سینما ساعتی پیش رأی به تمدید مدیرعاملی منوچهر شاهسواری در این نهاد صنفی برای سومین دوره پیاپی دادند.

به گزارش خبرنگار مهر ، اعضای هیأت مدیره خانه سینما امشب دوشنبه 28 مهرماه، رأی به تمدید مدیرعاملی منوچهر شاهسواری برای سومین دوره دادند.

علیرضا نجف زاده، روانبخش صادقی، پژمان مظاهری پور، محمدعلی نجفی، بهمن اردلان، آتیلا پسیانی و علی قائم مقامی اعضای هیأت مدیره ، کامران ملکی به عنوان بازرس و رمضانعلی حیدری خلیلی به نمایندگی از وزارت ارشاد در جلسه امشب حضور داشتند.

منوچهر شاهسواری و محمدمهدی عسگرپور دو گزینه مدیرعاملی خانه سینما برای دور جدید فعالیت بودند که عسگرپور به دلایلی در انتخابات نهایی شرکت نکرد.

دو تن از اعضای هیأت مدیره خانه سینما در پاسخ به پیگیری خبرنگار مهر انتخاب نهایی منوچهر شاهسواری را تأیید کردند.

تمدید مدیرعاملی شاهسواری برای سومین دوره پیاپی، پیش از این منتقدانی داشت که معتقد بودند طبق اساسنامه خانه سینما امکان تمدید مدیرعاملی برای بیش از دو دوره وجود ندارد.

همین اختلاف نظر درباره تفسیر اساسنامه خانه سینما درباره امکان تمدید حضور یک مدیرعامل برای سه دوره، اعضای هیأت مدیره را به دو گروه موافق و مخالف تقسیم کرد که مذاکراتی جدی در این زمینه با هم داشتند که سرانجام به انتخاب شاهسواری با اکثریت آرا انجامید.

باید دید وزارت ارشاد در مرحله تأیید نهایی مدیرعاملی منوچهر شاهسواری و انطباق آن با اساسنامه این نهاد صنفی چه رأیی صادر خواهد کرد.

منوچهر شاهسواری دوازدهمین مدیرعامل خانه سینما محسوب می شود که از سال 95 این سمت را برعهده دارد.

کد خبر 5052032

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
ادامه تولید آثار سینمایی و تأکید بر برگزاری جشنواره های خنثی و کم اثر، همچنان جان هنرمندان و عوامل تولید این فیلم ها را تهدید می کند؛ دو بازیگر مشهور سینما نیز اعلام کردند به ویروس کرونا مبتلا شده اند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸

محمدرضا گلزار و نوید محمدزاده، از بازیگران مشهور و پرکار سینما هستند که این روزها با کووید19 دست و پنجه نرم می کنند. در این میان، وضعیت گلزار وخیم تر بود و در بیمارستان بستری شد، هر چند که حال وی نیز رو به بهبود است. اما پرسش اساسی این است که با توجه به شرایط سهمگین شیوع کرونا و در مقابل، تعطیلی سالن های سینما و عدم رغبت مردم برای دیدن فیلم ها، چه اصراری بر تولید فیلم های متعدد است؟ فیلم هایی که اغلب پس از تولید، یا اکران نمی شوند و یا اگر هم به پرده سینما و یا اکران اینترنتی برسند، اقبال چندانی نخواهند داشت!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
سیدجواد هاشمی کارگردان فیلم جزیره فضایی در آغاز نشست رسانه ای این فیلم در جشنواره فیلم های کودک و نوجوان، با برداشتن ماسک از صورت به محدودیت های کرونایی تحمیل شده به سینما اعتراض کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، نشست خبری فیلم سینمایی جزیره فضایی ( تورنادور 2) به کارگردانی سیدجواد هاشمی عصر امروز پس از اکران این فیلم در قالب سی وسومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، در سینما فرهنگ تهران برگزار شد.

سیدجواد هاشمی در ابتدای این نشست که به دلیل ملاحظات کرونایی همه عوامل فیلم با ماسک در آن حاضر شده بودند، با برداشتن ماسک از صورت خود گفت: من این ماسک را به نشانه اعتراض برمی دارم.

وی در ادامه در توضیح موضع اعتراضی خود گفت: کرونا در این مدت موجودات نازنین بسیاری را از ما گرفته است اما در میان موجودات غیرانسانی، سینما به نظرم تنها پدیده ای است که دچار نفس تنگی عمیق و مرگ شده است.

این کارگردان سینما با یادآوری سفر اخیر هوایی خود و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در فضای داخل هواپیما و با اشاره به فضای سینما فرهنگ گفت: فکر می کنم حفاظت از این فضا بسیار راحت تر از جاهای دیگر است. حتی در هیأت دولت فاصله افراد کمتر از چیزی است که برای سینماها تعریف کرده اند! همه جا دارد به سینما ظلم می شود. تا چند نفر در جشنواره جمع می شوند می خواهد سینما را زیر سوال ببرند اما کسی تجمع در رستوران ها را زیر سوال نمی برد.

هاشمی ادامه داد: سینما مظلوم ترین است. آن هم موجودیتی فرهنگی و هنری که برای نجات جان انسان ها فعالیت می کند و متأسفم که اینگونه آن را به کام مرگ فرستاده ایم. خیلی جاهای دیگر هیچ پروتکلی رعایت نمی شود اما تا به سینما می رسیم می گویند 4 تا صندلی باید فاصله بگیرید! امروز در سالن سینما که نشستم تعجب کردم که چرا سالن سینما گرم نیست! این شرایط تا کی می خواهد ادامه پیدا کند.

وی با اشاره به برقراری بازی های فوتبال و کشتی در همه جای دنیا گفت: فقط سینما مشکل دارد؟ اجازه بدهید سینماها پر شود. چرا سینما رفتن تعطیل شده است!؟

کد خبر 5051936

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مسعود اطیابی گفت: سینما یکی از مکان هایی است که می تواند در این ایام بحران ها را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را قوی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : صراط نیوز بولتن نیوز اتاق خبر 24 افکار نیوز

سید مسعود اطیابی کارگردان سینما، درباره تأثیر کرونا بر سینمای ایران و چرایی در اولویت قرار گرفتن تعطیلی سینما ها با وجود رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: متأسفانه برای تعطیلات کرونایی، مسئولان خیلی راحت زورشان به سینما می رسد. نباید فراموش کرد که هنرمندان و سینماگران برای سلامتی مردم ارزش قائل هستند و به این علت برای باز نگه داشتن سینما ها تلاش نمی کنند.

وی افزود: سینما ها بعد از خانه، یکی از امن ترین و قابل اعتمادترین مکان ها هستند. از آنجا که سینماگران حس انسان دوستانه و معرفتشان نسبت به مردم حس غالبی است، مانند بقیه اقشار جامعه جلوی تعطیلی سینما ها را نمی گیرند.

اطیابی اظهار کرد: یادمان باشد در بحران هایی که به مسائل روحی و روانی ختم می شوند، سینما یکی از مکان ها و لازمه هایی است که می تواند این بحران ها را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را قوی کند و اگر این سپر قوی باشد، بیماری دیرتر و سخت تر می تواند بر افراد فائق آید. بخش عمده ازدیاد آمار بیماران و فوتی ها به علت زیاد شدن استرس است و متاسفانه به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و ... استرس ها و نگرانی ها روز به روز بیشتر می شود. در نتیجه سیستم ایمنی بدن ها تضعیف خواهد شد و این خطرناک خواهد بود.

وی ادامه داد: اینکه ما فعالیت ها را تعطیل کنیم اصلا راهکار درستی نیست. باید راه و روش رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی حین کار را تقویت کنیم. با این روش با کرونا مبارزه می کنیم؛ مشاغل درگیر کار می شوند، در آمدزایی بیشتر می شود، روحیه ها بهتر و سیستم ایمنی قوی تر می شود. تلویزیون هم می تواند برای رفتن مردم به سینما و بالارفتن روحیه آن ها تبلیغ کند و حمایت های خود را انجام دهد.

اطیابی در پایان گفت: نکته مهم و قابل تامل دیگر این است که همان اندک مخاطب سینما، چون به پرده نگاه می کنند روبروی هم قرار نمی گیرند و با فاصله های بسیار زیاد از هم قرار دارند. این در حالی است که با کمی دقت به دیگر فعالیت های شغلی متوجه می شویم آدم ها نفس به نفس، با ماسک و بدون ماسک به خرید های خود می پردازند و انگار کرونا مسئله حادی نیست. اینجاست که جای سوال باقی می ماند چرا سینما ها در اولویت های تعطیلی قرار دارند؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
با خبرهایی که از مبتلا شدن برخی چهره های سینما به کرونا منتشر شده است، باید پرسید آیا در این روزهایی که محدودیت های شغلی در تهران برقرار شده و حتی بر تعطیلی پایتخت و چند کلانشهر دیگر تاکید می شود، نظارتی بر پروژه های تصویری در حال تولید وجود دارد؟

به گزارش ایسنا، اسفند سال گذشته همزمان با شیوع گسترده کرونا در ایران که با تولید سریال های نوروزی و چند فیلم سینمایی همراه بود، ستادی در خانه سینما تشکیل شد تا بر وضعیت سلامت اعضای خانه سینما و شاغل در این گروه ها نظارتی داشته باشد و بسیاری از این پروژه ها در همان روزهای موج اول کرونا تعطیل شدند، اما بعدها فعالیت این ستاد به دلیل اختلاف هایی که پیش آمد متوقف شد.

در روزهای تعطیلی برخی مشاغل در بهار امسال اجازه فیلمبرداری به بعضی پروژه ها به صورت مشروط و با تاکید بر رعایت پروتکل ها با هماهنگی سازمان سینمایی داده شد و بعد هم دیگر تعطیلی ها تمام شد و هر کس بنا به شرایط کار خود را پیش گرفت.

در این چند ماه بارها خبرهایی از مبتلا شدن بازیگران و اهالی سینما به کوید 19 رسانه ای شد که البته خیلی از آن ها مشغول کار نبودند اما در روزهای گذشته که موج سوم کرونا را خیلی شدیدتر با آمار مبتلایان و فوتی های بیشتر پشت سر می گذاریم، خبر بیمار شدن کسانی به گوش می رسد که سر فیلمبرداری بوده یا پروژه هایشان همچنان در حال فعالیت است.

محمدرضا گلزار و نوید محمدزاده بازیگرانی هستند که خودشان در فاصله چند ساعت از هم اعلام کرده اند که به کرونا مبتلا شده اند و اگرچه مشخص نیست هنگام فیلمبرداری دچار این بیماری شده اند یا خیر، اما به هر حال این سوال مطرح است که وضعیت همکاران این بازیگران و نیز گروه های دیگری که مشغول تولید هستند، چگونه است؟ چقدر پروتکل های بهداشتی در این پروژه ها رعایت می شود و آیا حداقل محدودیتی برای رفت و آمد عوامل وجود دارد؟

نکته مهم در این باره این است که مشخص نیست آیا اصلا دستگاه یا صنفی در این زمینه مسئول است؟ پیگیری ایسنا از سازمان سینمایی به نتیحه نرسیده ولی پرس و جو از صنف تهیه کننده ها نشان می دهد که ستاد ویژه ای مثل گذشته یا مسئول مشخصی وجود ندارد و فقط به تهیه کننده ها توصیه می شود که با حضور پزشک به شدت بر رعایت پروتکل ها دقت شود چرا که بیمار شدن حتی یک نفر در گروه به کل یک پروژه و سلامتی بقیه می تواند آسیب بزند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- اعضای هیات نظارت بر مطبوعات ضمن قدردانی از عملکرد مسئولانه و روشنگرانه رسانه ها در قبال رخدادها و مسائل مبتلابه کشور، بر لزوم رعایت دقیق و هر چه بیشتر مفاد بند 8 ماده 6 قانون مطبوعات در شرایط کنونی و مراقبت و جلوگیری از بروز رفتارهای مغایر با اصول اخلاق حرفه ای در رسانه ها و هر گونه توهین و افترا به افراد و مقامات عالی رتبه کشور ابرام و تاکید کردند.

به گزارش ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر هیات نظارت بر مطبوعات از بررسی عملکرد رسانه ها و موضوعات نظارتی و هدایتی و نیز رسیدگی به درخواست صدور مجوز فعالیت رسانه های مکتوب و الکترونیک در جلسه امروز این هیات خبر داد و گفت: اعضای هیات نظارت بر مطبوعات ضمن قدردانی از عملکرد مسئولانه و روشنگرانه رسانه ها در قبال رخدادها و مسائل مبتلابه کشور، بر لزوم رعایت دقیق و هر چه بیشتر مفاد بند 8 ماده 6 قانون مطبوعات در شرایط کنونی تاکید کردند.

افزود: در جلسه مورخ 28 مهر 99 ضمن طرح تقاضاهای صدور مجوز نشریات، موضوعات نظارتی در حوزه رسانه های مکتوب و برخط، مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته وی، در این جلسه و در راستای بررسی ویژه گزارش رصد عملکرد محتوایی و حرفه ای رسانه ها، اعضای هیات نظارت بر مطبوعات با توجه به اهمیت جایگاه و عملکرد رسانه ها در حفظ کیان و تامین منافع ملی و نیز ایجاد و تقویت همدلی در میان جامعه و ارکان و قوای کشور، بر لزوم رعایت دقیق و هر چه بیشتر مفاد بند 8 ماده 6 قانون مطبوعات و مراقبت و جلوگیری از بروز رفتارهای مغایر با اصول اخلاق حرفه ای در رسانه ها و هر گونه توهین و افترا به افراد و مقامات عالی رتبه کشور ابرام و تاکید کردند.

وی همچنین تصریح داشت: اعضای هیات نظارت بر مطبوعات از عملکرد مسئولانه قاطبه رسانه های کشور در انجام رسالت و وظایف معمول و حرفه ای خود و نقد راهگشای مسائل در جهت تنویر افکار عمومی، تشکر و قدردانی کردند.

مطابق ماده 6: نشریات جز در مورد اخلال به مبانی و احکام اسلام و حقوق عمومی و خصوصی که در این فصل مشخص می شوند آزادند.
1. نشر مطالب الحادی و مخالف موازین اسلامی و ترویج مطالبی که به اساس جمهوری اسلامی لطمه وارد کند.
2. اشاعه فحشا ومنکرات و انتشار عکس ها و تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی.
3. تبلیغ و ترویج اسراف و تبذیر.
4. ایجاد اختلاف مابین اقشار جامعه، به ویژه ازطریق طرح مسائل نژادی و قومی.
5. تحریص و تشویق افراد و گروه ها به ارتکاب اعمالی علیه امنیت، حیثیت و منافع جمهوری اسلامی ایران در داخل یا خارج.
6. فاش نمودن وانتشار اسناد و دستورها و مسایل محرمانه، اسرار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، نقشه و استحکامات نظامی، انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس شورای اسلامی و محاکم غیرعلنی دادگستری و تحقیقات مراجع قضایی بدون مجوز قانونی.
7. اهانت به دین مبین اسلام و مقدسات آن و همچنین اهانت به مقام معظم رهبری و مراجع مسلم تقلید.
8. افترا به مقامات، نهادها، ارگانها و هریک از افراد کشور و توهین به اشخاص حقیقی و حقوقی که حرمت شرعی دارند، اگر چه از طریق انتشار عکس یا کاریکاتور باشد.
9. سرقتهای ادبی و همچنین نقل مطالب از مطبوعات و احزاب و گروه های منحرف و مخالف اسلام (داخلی و خارجی) بنحوی که تبلیغ از آنها باشد. (حدود موارد فوق را آیین نامه مشخص می کند)
تبصره سرقت ادبی عبارت است از نسبت دادن عمدی تمام یا بخش قابل توجهی از آثار و نوشته های دیگران به خود یا غیر، ولو بصورت ترجمه.
10. استفاده ابزاری از افراد (اعم از زن و مرد) در تصاویر و محتوا، تحقیر و توهین به جنس زن، تبلیغ تشریفات و تجملات نامشروع و غیرقانونی، طرح مطالب موجب تضاد میان زن و مرد از طریق دفاع غیر شرعی از حقوق آنان.
تبصره متخلف از موارد مندرج در این ماده مستوجب مجازات های مقرر در ماده 698 قانون مجازات اسلامی خواهد بود و در صورت اصرار مستوجب تشدید مجازات و لغو پروانه می باشد.
11. پخش شایعات و مطالب خلاف واقع و یا تحریف مطالب دیگران.
12. انتشار مطلب علیه اصول قانون اساسی.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بازدید از موسسه فرهنگی- مطبوعاتی ایران و حضور در نشست شورای سردبیری این روزنامه گفت: جریان رسانه ای ما جریانی است که در خط مقدم هر بحران، فارغ از مشکلات متعدد قرار دارد.

محمد خُدادی معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع اعضای شورای سردبیری روزنامه ایران درباره نقش رسانه ها در بحران کرونا، با اشاره به اینکه جریان رسانه ای ما جریانی است که در خط مقدم هر بحران فارغ از مشکلات متعدد قرار دارد، افزود: به خاطر ندارم که در هیچ بحرانی، رسانه ای به خاطر منافع خود از میدان عقب نشینی کرده باشد. خروجی آن را هم در همین بحران کرونا شاهد بودیم.

خُدادی بابیان اینکه اهالی رسانه دغدغه محور دو موضوع مهم اطلاع رسانی و آگاهی رسانی را پیرامون بیماری کرونا پیگیری کردند گفت: رسانه ها در این بحران نقش یک پزشک بربالین بیمار را داشتند و با آگاهی رسانی و اطلاع رسانی جامعه را هشیار کردند و هرجا لازم بود به میدان آمدند. تجلیل از جامعه پزشکی، اعلام دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی و اعلام زوایا و خطرات بیماری کرونا از جمله اقدامات رسانه ها از نظر معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد بود.

وی همچنین با ارائه گزارشی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از خبرنگاران و رسانه ها در ایام شیوع کرونا گفت: حمایت ما از رسانه ها محتوایی است؛ نه کمی. محمد خُدادی گفت: به لحاظ کمی بالاترین توسعه را در تعداد و کثرت رسانه ها داشتیم و محدودیتی در این مورد وجود نداشت و ندارد.

معاون مطبوعاتی افزود: یارانه ای که هر سال به نشریات اختصاص پیدا کرده، نشان از حمایت هایی است که از فعالیت رسانه ها شده است. از طرفی توسعه مراکز آموزش عالی در زمینه روزنامه نگاری هم یکی از حمایت ها و اقدامات دولت بود.

وی در عین حال با ذکر آمار و ارقام مختلف اذعان کرد که مدیریت تخصیص کاغذ و ملزومات چاپی به رسانه ها با حداقل خروج ارز و بیشترین بهره مندی رسانه ها و برقراری عدالت صورت گرفته است. خُدادی در بخشی دیگر از صحبت های خود با ارزیابی عملکرد روزنامه ایران، این عملکرد را مثبت؛ روبه جلو، دارای خلاقیت و نوآوری، سوژه محور در محتوا، همراه دولت و یاور مردم خواند.

وی گفت: روزنامه ایران دستاوردها و اقدامات دولت را تبیین کرده و مُبلّغ صرف نبوده و هر جا هم توانسته به دولت راهکار ارائه کرده است. خُدادی حضور روزنامه ایران در فضای مجازی و تولیدات چندرسانه ای و ویدئوژورنالیسم را اقدامی مهم و قابل توجه و ضروری دانست و تاکید کرد که باید این مسیر با قوت ادامه یابد.

محمد خُدادی پس از این نشست، با حضور در استودیوی روزنامه ایران گفت و گویی تصویری انجام داد که بزودی منتشر می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ایسنا/اصفهان اگرچه پیش تر اعلام شده بود که سینما فرهنگ تهران و پردیس سینمایی سیتی سنتر اصفهان، طی مدت شش روز به صورت فیزیکی، اما محدود و با رعایت همۀ جوانب بهداشتی به اکران 11 فیلمِ راه یافته به بخش سینمایِ ایران سی و سومین جشنوارۀ بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان می پردازند، با شروع جشنواره این برنامه فقط در سینما فرهنگ تهران اجرایی شده و از خانۀ جشنواره فیلم کودک در اصفهان خبری نیست؛ اما چرا؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹

محمد پناهی نژاد، مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر در این باره به ایسنا، می گوید: یک هفته قبل از اینکه جشنواره سی و سوم شروع به کار کند، دست اندرکاران آن در اصفهان پیگیر نصب تجهیزات و تبلیغات بودند و تقریباً همه چیز نهایی شده بود که یکی دو روز آخر، ستاد مبارزه با کرونا مجوز اجرای جشنواره را در پردیس سینمایی سیتی سنتر نداد.

او ادامه می دهد: با وجود تلاش های بسیار آن ها و اعلام این حقیقت که هیچ بلیت فروختنی در کار نیست و فقط تعدادی از خبرنگاران به اضافه فعالانی که در حوزه سینمای کودک اصفهان کار می کنند، شاهد پخش این فیلم ها خواهند بود، ستاد مبارزه با کرونا راضی نشد و حتی با حضور 10 درصد ظرفیت؛ یعنی 10 نفر در یک سالن صد نفره هم برای برگزاری داوری ها مخالفت کرد.

مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر خاطرنشان کرد: اینکه اکنون خانه جشنواره فیلم کودک در تهران طبق برنامه قبلی پیش می رود و خانه جشنواره فیلم کودک در اصفهان نه، به خاطر این است که ستادهای مبارزه با کرونا در هر استانی مستقل عمل می کنند و قانون خاصی هم ندارند که همه بر اساس آن تصمیم گیری کنند؛ به طوری که آمار تعداد مبتلایان به این ویروس در تهران از آمار اصفهان بسیار بالاتر است، اما آنجا با برگزاری فیزیکی جشنواره موافق اند و اینجا مخالف.

پناهی نژاد می گوید: شاید آنچه موجب شده ستاد مبارزه با کرونای اصفهان چنین تصمیمی بگیرد اسم جشنواره است که ازنظر روانی بر ذهن مردم تأثیر می گذارد وگرنه پردیس سینمایی سیتی سنتر از 28 مهرماه فعالیت خود را آغاز کرده و اکران های معمول خود را براساس همان شیوه نامه هایی که همواره رعایت کرده، دارد.

او دربارۀ برگزاری جشنواره ها به صورت آنلاین، توضیح می دهد: قطعاً در قالب آنلاین جشنواره مخاطبی که قبلاً داشت را، ندارد و بسیاری از تهیه کنندگان هم اجازه پخش فیلم هایشان را روی پلتفرم ها نمی دهند، چراکه تجربه قبلی نشان داده هر فیلمی به صورت آنلاین پخش شود، بلافاصله سر از شبکه های ماهواره ای و ... درمی آورد و حق تهیه کنندۀ آن ضایع می شود.

مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر می افزاید: شاید سیاست وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی این بوده که جشنواره فیلم کودک و نوجوان را به صورت آنلاین برگزار کنند و به این واسطه آزمون وخطایی برای تصمیم گیری درباره برگزاری آنلاین سایر جشنواره ها به ویژه جشنواره فیلم فجر داشته باشند، اما به نظرم با فضای موجود هیچ تهیه کننده ای راضی به اکران آنلاین برای جشنواره فجر نخواهد شد.

او در پاسخ به این سؤال که آیا به نظر شما تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری به محض بالا رفتن آمار مبتلایان کرونا درست یا خیر؟ می گوید: به نظرم این تصمیم بیشتر بعد روانی دارد و گرنه سینماها و مراکز فرهنگی هنری کم خطرترین مکان ها هستند. در مجموعۀ سیتی سنتر یک موزه هم هست که در این شرایط روزی 10 مخاطب ندارد، اما پشت سرم هم دستور تعطیلی موزه ها و به تبع آن این موزه نیز، صادر می شود و مجبورند در آن را ببندند.

پناهی نژاد ادامه می دهد: از رستوران ها که به مراتب نسبت به مراکز فرهنگی هنری خطرناک تر و شلوغ تر هستند در این تعطیلی های مداوم هیچ اسمی برده نمی شود، چون برای مسئولان نهادینه شده که شغل آن ها شغل است، اما گویا کار فرهنگ و هنر شغل به حساب نمی آید که پیش و بیش از همه تعطیل می شود.

مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر یادآور می شود: طی هفت ماه گذشته تبلیغات منفی بسیاری برای حضور در سینماها شد که از نظر علمی مثل خیلی دیگر چیزها دربارۀ کرونا، ثابت شده نبود و این باعث شد که حتی وقتی سینماها باز هستند خیلی از مردم از ترس در سالن ها حضور پیدا نکنند. تغییر این تصویر ذهنی بسیار سخت است و سینماها ازنظر اقتصادی هم فراموش شده اند، چراکه هیچ کس بابت حمایت از این قشر فشاری به دولت نیاورد.

او خاطرنشان می کند: ابتدای شیوع ویروس کرونا به سینمادارها گفتند نیروهای خودتان را نگه دارید، حمایت ما در راه است. اگر این حرف را هم نمی زدند ما نیروهایمان را اخراج نمی کردیم، اما تاکنون بالای 600 میلیون ضرر کرده ایم و حمایت همچنان در راه است و نرسیده.

پناهی نژاد می گوید: درِ سینما قدس اصفهان حتی با وجود برداشتن مهر تعطیلی هم باز نشده و ما نمی دانیم آیندۀ آن چه خواهد شد. سینمایی مثل پردیس ما نیز اگر مجموعه سیتی سنتر پشت آن نبود ماه اول باید در را می بست و می رفت، چون هیچ کس حتی مجموعه های دولتی توان پرداخت ماهیانه صد میلیون حقوق بدون درآمد را ندارند. ما این مشکلات را به بسیاری از مسئولان گفته ایم، اما درنهایت می گویند انشالله درست می شود همین و تمام.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ایسنا/آذربایجان شرقی خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری از جمله گروه هایی هستند که حتی قبل از شناسایی کووید19 در ایران، پای کار آمدند و بخش عمده ای از زندگی حرفه ایشان را به تهیه ی اخبار، گزارش های میدانی و معرفی ابعاد مختلف شیوع این ویروس، اختصاص دادند، این قشر، قربانیان خاموش کرونا به شمار می آیند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ سایت های دیگر : پایگاه خبری خاورستان راه دانا

اهالی رسانه، از اسفند ماه تا کنون، به شرح حال بسیاری از مبتلایان، پزشکان و پرستاران فعال در خط مقدم مبارزه با کرونا پرداخته و از چتر ناامنی بر سر کارمندان بانک گرفته تا خطرات ابتلا به این بیماری را در قشرهای مختلف، گوشزد کرده اند، بسیاری از خبرنگاران با قبول خطر ابتلا به کرونا، لباس پوشیده و به غسالخانه ها، آرامستان ها و بیمارستان هایی که بیماران کرونایی در آن بستری بودند، سر زده و برای پاسخ به افکار عمومی و کمک به کنترل بیماری، اقدام به تهیه ی گزارش میدانی کرده اند.

این در حالی است که بیش از نیمی از خبرنگاران از حداقل مزایای شغلی مانند حقوق پایه و بیمه محروم هستند، اما با این وجود، به دلیل دغدغه مندی و روحیه ی مطالبه گری، خطرها را به جان خریده و با وجود مخالفت اعضای خانواده شان، از هیچ تلاشی برای انعکاس کم و کاستی ها و مطالب علمی کرونایی، دریغ نکرده اند؛ خبرنگاران هر چند خبر ابتلای بسیاری از مسئولان و آمار متعدد ابتلای کارمندان و کارکنان دستگاه های مختلف و خبر فوت تعدادی از پزشکان و پرستاران بر اثر ابتلا به کرونا را مخابره کرده اند، اما خبر ابتلای خودشان به این بیماری نه در جایی ثبت شده و نه در جایی مخابره می شود.

با وجود تلاش خبرنگاران، هنوز هم بسیاری از مسئولان در آذربایجان شرقی بر ضرورت حضور خبرنگار در محل و انجام مصاحبه ی حضوری اصرار دارند و زحمت یک استعلام ساده برای شناخت خبرنگار جهت پاسخ تلفنی به سوالات را هم به خودشان نمی دهند، در این میان حتی دستگاه های متولی مقابله با ویروس کرونا نیز از برگزاری جلسات حضوری صرف نظر نمی کنند.

با چنین رویکردی به نظر می رسد، خبرنگاران، قشری هستند که نه تنها سلامتی شان برای هیچ کس مهم نیست، بلکه هیچ دستگاهی مسئولیت آن ها را بر عهده نمی گیرد، چرا که تا کنون هیچ خبری از غربالگری خبرنگاران فعال عرصه ی رسانه و خبر نبوده و هیچ نکته آموزشی در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به کووید19 به آنان ارائه نشده است.

پس از شیوع کرونا، دورکاری مورد توجه بسیاری از شرکت های معروف و معتبر مانند رویترز و مایکروسافت قرار گرفت، اما مسئولان در ایران و آذربایجان شرقی، علاقه ای به دورکاری ندارند و حتی در شرایطی که شرایط این استان حاد و قرمز اعلام شده است، حاضر به برگزاری جلساتشان به صورت آنلاین نیستند.

بساط پذیرایی ولو با چای ساده و یا کیک و آب معدنی برقرار بوده و همگی معتقد هستند که اصول بهداشتی و فاصله گذاری هوشمند را رعایت می کنند و جلساتشان را با تعداد نفرات کم تری، تشکیل می دهند، این در حالی است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بارها نسبت به پرهیز از هر گونه تجمعی هشدار داده و برگزاری هر جلسه و هر تجمعی را راهی احتمالی برای انتشار ویروس کرونا، عنوان کرده اند.

خبرنگاران مجبور به تهیه ی ماسک و ضدعفونی کننده برای خودشان هستند و باید مسئولیت ابتلا به کرونا و یا گرفتار آمدن به هر بلای آسمانی دیگری را خودشان بر عهده بگیرند و هر روز شاهد ابتلای تعداد بیشتری از همکارانشان به کرونا هستند؛ به دلیل نبود متولی، این قشر حتی در صورت جان باختن بر اثر ابتلا به کرونا هم شهید راه خدمت به شمار نمی آیند، چرا که به وظیفه شان عمل کرده اند و به مرغ عزا و عروسی می مانند که همه جا سر بریده می شوند، این قشر، حامی و دلسوزی جز خودشان ندارند و خبر ابتلایشان به کرونا جز در صفحات شخصی همکارانشان در جایی منتشر نمی شود، هم اکنون چند تن از خبرنگاران و فعالان عرصه ی رسانه استان به طور نسبتا شدیدی به بیماری کرونا مبتلا شده اند.

با وجود تاکید مسئولان بهداشتی برای حذف سفر خبرنگاران به شهرهایی که وجود کووید19 در آن ها محرز شده است، همچنان بسیاری از سفرهای شهرستانی پا بر جاست، درحالیکه خبرنگاری که سفر شهرستانی داشته است، باید به مدت دو هفته قرنطینه شود.

امید است تا اداره کل ارشاد و ستاد مقابله با کرونا ضرورت حذف مصاحبه های حضوری را درک کرده و قبل از ابتلای تعداد زیادی از خبرنگاران به این بیماری به دورکاری رضایت دهند.

توصیه های زیر بخشی از اظهارات عباسعلی درستی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای حفظ و مراقبت از سلامت خبرنگاران، خطاب به مدیران رسانه ها است:

" وسایل استراحت افرادی که در کشیک رسانه ها مشغول به کار هستند مانند ملحفه و لیوان و سایر وسایل باید مجزا بوده و نیروهای خدماتی به هنگام نظافت باید از لباس حفاظتی، ماسک و دستکش استفاده کنند.

برای تماس با دکمه های آسانسور از دستمال کاغذی استفاده شود، در نمازخانه ها استفاده از مهر و سجاده شخصی ضرورت کامل داشته و ترجیحا از میکروفون آویز استفاده و همه میکروفون ها و رکوردرها پس از هر بار مصاحبه با الکل 60 درصد ضدعفونی شود.

از اعزام خبرنگار جهت تهیه گزارش و خبر به شهرهای دیگر به خصوص شهرهای که کووید 19 در آن ها محرز شده است، خودداری کرده و از خبرنگاران همان شهر استفاده کنید.

از اعزام غیرضروری خبرنگاران به سطح شهر و تجمعات خودداری کرده و در صورت بازگشت تیم های خبرنگاری از کشورهای مشکوک، غربالگری و تب سنجی انجام داده و ترجیحا تا دو هفته در منزل قرنطینه اختیاری شده و تحت مراقبت مرکز بهداشت شهرستان مربوطه قرار بگیرند.

از شرکت خبرنگاران در نشست های خبری غیرضروری به خصوص در محیط های سربسته خودداری کرده و در صورت ضرورت برگزاری نشست خبری در محیط های بسته، در سالن های بزرگ با تعداد افراد محدود و رعایت فاصله حداقل دو متر برگزار شده و مصاحبه از افراد را یک نفر انجام داده و از تجمع افراد در کادر دوربین، ممانعت به عمل آید.

از تهیه گزارش از بازارهای فروش حیوانات زنده خودداری شود، انتخاب یک خبرگزاری خاص به عنوان خبرگزاری مادر جهت تهیه اخبار مهم برای هر ارگانی و به اشتراک گذاشتن اخبار با خبرگزاری های دیگر جهت جلوگیری از صدمات و انتشار بیماری ضروری بوده و تا حد امکان اخبار مصاحبه ها و گزارش ها از مسئولان و دیگران به صورت مجازی تهیه شود.

تعداد افراد همکار در تیم های خبرگزاری را به حداقل ممکن برسانید و خودروهای مورد استفاده توسط تیم خبرنگاری را هر روز ضدعفونی کنید، در صورت امکان ساعات کار حضوری را کاهش داده و برای ثبت حضور و غیاب ترجیحاً از سیستم تشخیص چهره (در صورت وجود) استفاده شود، حضور در مراکز قرنطینه را به حداقل رسانده و تجهیزات مورد استفاده در محیط قرنطینه حتما ضدعفونی شود.

تیم رسانه ای نیز مانند دیگر افرادی که مجبور به ادامه کار هستند، باید بهداشت فردی را رعایت کرده و از دست دادن و روبوسی با یکدیگر خودداری کنند.

خبرنگاران تا حد امکان از مراجعه حضوری خودداری کرده و اخبارشان را به طور غیر حضوری تهیه کنند، اهالی رسانه سعی کنند از حضور در مکان های شلوغ و عمومی پرهیز کرده و از لمس بینی دهان چشم و گوش های خود قبل از ضد عفونی و شستن دست ها خودداری کنند.

رعایت فاصله 1.5 متری برای پیشگیری از بروز بیماری در زمان تهیه گزارش حضوری در سطح شهر، شستشوی مرتب دست ها با روش صحیح با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و یا استفاده از محلول ها و ژل های ضد عفونی کننده، استفاده از وسایل حفاظت فردی شامل ماسک طبی برای افرادی که علایم دارند و دستکش توسط پرسنل نیز برای این قشر توصیه می شود.

دهان و بینی خود را به هنگام سرفه و عطسه پوشانده و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله درب دار بیندازید و دست های خود را به سرعت با آب و صابون بشویید، در صورت موجود نبودن دستمال، از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنید.

در صورت مشاهده علایم سرماخوردگی استراحت کرده و به روش صحیح از ماسک استفاده و در صورت شدید شدن علایم به مراکز درمانی مراجعه کنید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بوشهر- ایرنا- جمعی از مدیران مسئول نشریه های محلی استان بوشهر در نامه ای به معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار بازنگری در بخشنامه جدید این معاونت، شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : خلیج فارس سوک فکر شهر اتحاد خبر پایگاه خبری پیغام

در این نامه که روز دوشنبه نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت آمده است: بتازگی دستورالعملی به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر ارسال شده است که براساس آن، تخصیص آگهی به نشریات، مشروط به نظم انتشار 80 درصدی آنها شده است.

آنان صدور چنین دستورالعملی آن هم در شرایط کنونی که گرانی سرسام آور کاغذ، زینک و هزینه های چاپ ، نفس مطبوعات را به شماره انداخته و غلبه فضای مجازی امکان تک فروشی نشریات کاغذی را در سراسر کشور به صفر رسانده است، شلیک تیر آخر به پیکر نیمه جان مطبوعات محلی خوانده اند.

مسئولان نشریات محلی استان بوشهر در بخشی از نامه خود افزوده اند: امروز دیگر کمتر کسی باور دارد که نشریات حتی نشریات سراسری و بویژه روزنامه ها قادر به تأمین هزینه های خود از طریق تک فروشی باشند و ادامه حیات نشریات متکی به آگهی های دولتی است که اجرایی شدن دستورالعمل جدید و منوط کردن تخصیص آگهی به مطبوعات (حتی مطبوعات هشتاد درصدی) به درخواست دستگاه سفارش دهنده آگهی به معنی تعطیلی مطبوعاتی است که بسیاری از آنها بیش از 20 سال سابقه انتشار دارند.

آنان یادآورشده اند: انتظار می رفت کارشناسان معاونت مطبوعاتی به جای تنظیم چنین دستورالعمل های تهدید کننده حیات بسیاری از مطبوعات، علت های واقعی شیوع بی نظمی در انتشار نشریات را بررسی و نسبت به رفع آنها اقدام کنند.

مدیران نشریان محلی استان بوشهر در ادامه این نامه آورده اند: از میان 17 هفته نامه این استان در شرایط کنونی 70 درصد با نظم انتشار زیر 80 درصد منتشر می شوند که تعطیلی این مطبوعات به معنای بیکاری تعدادی از خبرنگاران و کارکنانی است که سالها است از طریق همین مطبوعات معیشتشان را سامان می دهند.

امضا کنندگان این نامه، خواستار اصلاح بند 4 ماده 3 و نیز تبصره 1 بند 7 همین ماده در این بخشنامه هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه استان ها - نخستین جشنواره منطقه ای موسیقی سنتی مهر در کاشان در حالی برگزار می شود که وضعیت کاشان از لحاظ شیوع ویروس کرونا قرمز و خطرناک است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : وبکا نیوز

- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان ، با لغو محدودیت ها و فعالیت مراکز پرخطر برخی برنامه ها نیز مجددا در کاشان آغاز به کار کرده است و نمونه آن برگزاری نخستین جشنواره منطقه ای موسیقی سنتی مهر در کاشان است.

این برنامه به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و شورای هنر شهرداری کاشان برگزار می شود در حالی که کاشان از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز و خطرناک است.

کادر درمان بیمارستان شهید بهشتی کاشان از ابتدای اسفندماه سال گذشته تاکنون بدون هیچ وقفه و استراحتی به امر درمان بیماران کرونایی و حاد تنفسی مشغول بودند و در این برهه از زمان خسته شدند و به نظر می رسد روندی فرسایشی داشته باشند.

گزارش|ویروسی که در اردبیل جدی گرفته نشد / روزهای تلخ تلخ مرگ و میرهای بیماران کرونایی

تمام ظرفیت اردوهای راهیان نور پای کار مقابله با کرونا قرار گرفته است

زخم های کرونا بر صنایع گناباد / تسهیلات اورژانسی به واحدها تزریق شود

آمار قابل توجه مبتلایان به ویروس کرونا و افزایش مرگ و میرها در کاشان نیز گواهی می دهد که شهرستان کاشان از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت مناسبی ندارد و رعایت پروتکل های بهداشتی نیز توسط مردم در حد و انتظار مسئولان بهداشت و درمان نیست.

سوال اینجاست که مسئولان امر در این زمینه بر اساس کدام ضابطه و قانونی و بر اساس چه استدلالی مجوز برگزاری چنین مراسمات و مراکز تجمعی را صادر می کنند در حالی که خبرنگار تسنیم در گفت وگو با رئیس شبکه بهداشت و درمان خواستار تداوم محدودیت ها حداقل تا پایان هفته جاری را خواستار بود.

سیدعلیرضا مروجی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان کاشان نیز شخصا با درخواست رسمی از فرمانداران شهرستان های کاشان و آران و بیدگل درخواست داشت که محدودیت های کرونایی حداقل تا پایان هفته جاری ادامه داشته باشد.

دوگانگی رفتار مسئولان و مشاهده آن توسط مردم، شهروندان را به نحوی دچار سردرگمی کرده است و این جای سوال است که برگزاری چنین جشنواره ای در برهه فعلی ضروری است؟

این سوالی است که لازم است مسئولان شهرستان کاشان به آن پاسخ دهند.

انتهای پیام/801/ت

لینک خبر :‌ تجارت آنلاین
ایسنا/خراسان رضوی یک هنرمند تئاتر انتظارات و خواسته های خود از استاندار جدید استان در زمینه فرهنگ و هنر را تشریح کرد و گفت: در زمینه فرهنگ و هنر، نیاز به جهش و گامی بزرگ وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : قدس آنلاین

جواد اشکذری در گفت وگو با ایسنا درخصوص فعالیت های استانداری در بخش فرهنگ و هنر، اظهارکرد: حضور استانداران در فضاهای فرهنگی هنری اغلب مربوط به ژست های تشریفاتی بوده است به طوری که حتی گاهی در مراسمی که خیلی در رابطه به فرهنگ و هنر نبوده اند، از هنرمندان تقدیر صورت می گرفت و کمتر نشستی برگزار شده است که استاندار به طور کامل در آن حضور داشته باشد و با هنرمندان گفت وگو کند و یا حتی استاندار سرزده به تماشای تئاتر و یا فیلم بروند. استاندار بزرگترین و عالی رتبه ترین مدیر استان است که تمام مدیران و شورای اداری زیر نظر ایشان هستند و بسیاری از اتفاقات می تواند توسط استاندار روی دهد.

وی ادامه داد: همانطور که می دانید هنر و فرهنگ خراسان از پیشینه خوب و مناسبی در رشته های مختلف برخوردار بوده و دارای امکانات خوب و آدم های بزرگی است، اما متأسفانه ضعف مدیریتی زیادی وجود دارد که نمی تواند همه این ویژگی ها را در کنار یکدیگر نگه دارد. به این ترتیب هر زمانی که استاندار ورود پیدا کرده و به حرف هنرمندان گوش کرده است، اتفاقات خوبی رخ داده است. به عنوان مثال آقای علیرضا رشیدیان سرزده به تماشای تئاتری آمد و پس از آن صندلی ای را به نام ایشان و با عنوان صندلی تماشاگر در نظر گرفتند که جریانی رسانه ای ایجاد کرد؛ اما سپس دوباره فراموش شد.

این هنرمند تئاتر بیان کرد: پس از آن ما درنشستی بیان کردیم که استاندار می تواند ادارات را ملزم کند تا با مبالغ کمتری به سینما و تئاتر بروند تا از این طریق این هنرها تقویت شوند و مشکلات مالی و مشکلات تماشاگر آن ها حل شود. در نشست هایی که برگزار می شد، استانداران صحبت های ما را گوش کرده و یادداشت می کردند، اما این صحبت ها مصوبه نمی شدند و یا اگر مصوب هم می شدند، به مرحله اجرا نمی رسیدند.

اشکذری خاطرنشان کرد: در حال حاضر و در سال 1400 مشکلات ما برگزاری جلسات و ژست های هنرمندی و مدیریتی نیست بلکه نیاز داریم که در سال 1400 هنر و فرهنگ ما جهشی داشته باشد. به نظر من ظرفیت استان بسیار بالا است و اگر استاندار جلسات ماهانه ای با اصحاب فرهنگ داشته باشد، به این ترتیب مدیران ادارات فرهنگ و ارشاد، حوزه هنری، معاونت ها و نهاد فرهنگی شهرداری و ... مکلف می شوند که با هنرمندان گفت وگویی داشته باشند.

وی افزود: بنابراین من فکر می کنم بخشی از مشکلات به این طریق حل می شود، اما ما همواره برای آنکه بتوانیم این گفت وگوها را به مرحله اجرا برسانیم، ضعف داشته ایم. به نظر من نباید استاندار جدید با هنرمندان و آثار هنرمندان عکس بگیرد بلکه باید کارهایی انجام شود که هنرمندان افتخار کنند و با استاندار خود عکس بگیرند. این اتفاق به راحتی با کارهای استانداری و مدیران زیرمجموعه آن انجام خواهدشد.

این هنرمند تئاتر تصریح کرد: هر حوزه فرهنگ و هنری مسائل، مشکلات و نیازهای مربوط به خودش را دارد. مهمترین بحران در حوزه تئاتر، بحران هویت است؛ به طوری که هیچ تعریفی برای آن وجود ندارد. سرعت اینترنت و فضای مجازی افزایش یافته است وتأثیرات بسیار شدیدی بر خانواده ها، دختران و پسران ما دارد به شکلی که افراد به سمت جریانات مختلف هنری گرایش پیدا می کنند؛ اما متأسفانه افراد، هنر آدم های گذشته هنری را به خوبی پیدا نمی کنند. علاوه بر این تاریخ کمتر مورد توجه قرار گرفته و کمتر خوانده می شود به گونه ای که هویت فرهنگ و هنر ما در حال نابودی است.

اشکذری عنوان کرد: من برخلاف برخی دوستان، مشکلات مالی، اقتصادی و استفاده از منابع انسانی و مالی را در مرحله دوم و سوم می دانم. ما پژوهشگرانی داریم که اگر حمایت شوند می توانند درمورد آدم های بزرگ فرهنگ و هنر، پژوهش ها و کارهایی انجام دهند. هزینه های 10 و یا 12 هزار تومانی این کتاب ها برای استانداری مبلغی نیست، اما همین کتاب ها و پژوهش ها جریان ساز خواهدبود.

وی تشریح کرد: در هر حوزه هنری اگر 10 هنرمند را در نظر بگیریم که تاریخ از زبان آن ها چاپ شود، تندیس های آن ها در سطح شهر دیده شود و هفته فرهنگی برای این هنرمندان گذاشته شود، احساس نابودی و ناامیدی در این اشخاص به وجود نخواهد آمد. به طور کلی به نظر من، ما در حال از دست دادن بسیاری از دارایی ها به لحاظ تعریف درست، فنی و هویتی هستیم.

این هنرمند تئاتر اظهار کرد: مشکلات مالی همواره وجود داشته است. مشهد قطب دوم اقتصادی کشور است بنابراین استاندار می تواند با راه اندازی تماشاخانه های خصوصی بیشتر و انجام کارها و فعالیت هایی در این زمینه مشکلات اقتصادی را کاهش دهد. در حال حاضر در بخش اقتصادی تولید و اجرا مشکل وجود ندارد و درواقع ما مشکل مدیریتی داریم به طوری که این شیوه مدیریت به جای آن که هنرمندان را کنار یکدیگر قرار دهد، در بین آن ها تفرقه ایجاد می کند. به نظر من اگر از همه نیروها استفاده شود تبعاً تا سال 1400، می توانیم گام بلندتری در زمینه فرهنگ و هنر و به ویژه تئاتر برداریم.

اشکذری با بیان اینکه به نظر من در هر زمینه ای می توان از هنراستفاده کرد، ادامه داد: به طوری که هنر در شرایط به وجود آمده ناشی از کرونا و عرصه بین المللی نیز بسیار کمک کننده است و بسیاری از مضامین فرهنگی، هنری و اجتماعی ما با سخنرانی بیان نمی شود در حالی که با هنر و به خصوص تئاتر قابل بیان هستند. زبان حال حاضر، زبان پر رمز و راز نشانه است.

وی افزود: در شرایط کرونایی، اگر از هنرمندان به شیوه های دیگری که سلامت آن ها و مردم را به خطر نمی اندازد، کمک گرفته شود، در شاد کردن فضاهای اجتماعی بسیار تأثیرگذار و کمک کننده خواهدبود. هنر بسیار فراگیر است و باید بیشتر از آن استفاده شود. به ویژه در چنین شرایطی که ممکن است نسل افسرده ای تحویل جامعه داده شود. به این ترتیب هنر می تواند در بهبود شرایط دراین زمینه ها کمک کند، اما متأسفانه مدیران ما پیگیر این اتفاق نیستند. اغلب مدیران ما، مدیران فرهنگی و هنری نیستند و در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند. به گونه ای که مدیری که سال ها در زمینه فرهنگ و هنر فعالیت داشته باشد، اجازه نمی دهد مدیران زیرمجموعه خود بیکار باشند و کرونا بهانه ای شد که کم کاری بسیاری از مدیران نمایان شود.

این هنرمند تئاتر تأکید کرد: امیدوارم حوزه فرهنگ برای هر فردی که به عنوان استاندار معرفی می شود، از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. به طوری که فرهنگ را با فرهنگ، هنر را با هنر و هنرمندان را به دلیل تأثیرگذاری آن ها ببیند و خود را جزئی از خانواده هنری بداند. نگاه مدیر و استاندار به هنر بسیار مهم است. هنر، تولیدمحتوا و خوراک فکری است که ارتباط ما با جامعه را مشخص می کند. مدیر باید ایجاد این ارتباط را وظیفه خود و حق هنرمند بداند. ما هنرمندان اگر حرفی می زنیم برای همه جامعه و بهبود شرایط جامعه است و تنها خود را در نظر نمی گیریم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
شیراز- نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی گفت: کتابخانه مرکزی کازرون نیاز مردم این شهر است و باید هرچه سریع تر به نتیجه برسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار مهر ، فریدون عباسی دوانی، نماینده منتخب مردم شهرستان های کازرون و کوهچنار ظهر دوشنبه در دیدار با مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس با تأکید بر رفع مشکلات قانونی نهاد کتابخانه ها ، گفت: نمایندگان مردم از حقوق کتابخانه های عمومی و کتابداران عمومی حمایت می کنند.

وی همچنین با تأکید بر اتمام پروژه های کتابخانه ای در شهرستان های کازرون و کوهچنار گفت: اتمام و بهره برداری از کتابخانه مرکزی کازرون نیاز مردم این شهر است و باید هرچه سریع تر به نتیجه برسد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس که با هدف بررسی تناقضات قانونی نهاد، حل مشکل معیشتی کتابداران و بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان های کازرون و کوهچنار با فریدون عباسی دوانی، نماینده منتخب مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد، با اشاره به فعالیت ها و خدمات کتابخانه های عمومی گفت: امروز کتابخانه های عمومی از رویکرد سنتی خود خارج شده و به سمت تبدیل شدن به فرهنگسراهای اجتماعی پیش رفته است. در حالی که بسیاری از فعالیت های خدماتی و فرهنگی در دوران شیوع کرونا در کشور تعطیل است، کتابخانه های عمومی تعطیل نشد و فعالیت های ترویجی و خدماتی کتابخانه ها در قالبی متفاوت و متناسب با نیاز روز به کاربران ارائه می شود.

روح الله منوچهری کمبود اعتبارات را بزرگترین چالش کتابخانه های عمومی عنوان و تصریح کرد: اگر مشکلات بودجه این سازمان برطرف شود، نهاد کتابخانه های عمومی می تواند، بیش از پیش و با انرژی افزون تر به رسالت اصلی خود که همان ترویج فرهنگ و خدمت رسانی به عموم است بپردازد.

وی تصریح کرد: قانون تأسیس و نحوه اداره نهاد کتابخانه های عمومی کشور دارای تعارضات و تناقضاتی است که امید داریم با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی این مشکلات حل شود. از جمله در قانون ساخت کتابخانه از وظایف نهاد کتابخانه ها است اما بودجه ای برای این منظور در نظر گرفته نشده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس اضافه کرد: با حمایت نمایندگان مردم از کتابخانه های عمومی، و رفع مشکلات این نهاد صددرصد فرهنگی، عموم مردم می توانند از برکات کتاب و کتابخوانی بهره مند شوند.

کد خبر 5051586

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه خراسان


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه بهار


روزنامه افکار


روزنامه اعتماد



روزنامه وطن امروز