
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به گفته استاندار تهران تمام محدودیت های ابلاغی در هفته گذشته از روز یکشنبه 27 مهرماه تا پایان هفته جاری در استان تهران به قوت خود باقی است.
باتوجه به تصمیم ستاد مقابله با کرونای تهران تعطیلی مراکز محل تجمع همچون سینماها، کتابخانه ها، سالن های نمایش، آموزشگاه های هنری و... برای یک هفته دیگر تمدید شد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به منظور صیانت از سلامت آحاد جامعه باتوجه به اهمیت موضوع، از محدودیت های اعلام شده تبعیت می کند.
بنابر اعلام ستاد مقابله با کرونای تهران این مراکز تا پایان هفته جاری یعنی از 27 مهرماه تا 2 آبان ماه تعطیل خواهد بود.
سید عباس صالحی در سی وششمین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها سخنرانی کرد و در بخشی از صحبت هایش گفت: باید پرسید جامعه ایرانی سطح مصرف فرهنگی اش از لحاظ کمی و کیفی چقدر است. در این حوزه پیمایش های زیادی انجام داده ایم. در یکی از پیمایش ها متوجه شدیم که در حوزه کتاب مصرف فرهنگی ما هفته ای 1/5 ساعت است. در حوزه نشریات و مجلات حدود 28 درصد جامعه پیمایش گفته اند روزنامه یا مجله می خوانند. از بین این 28 درصد هم میزان مطالعه نیم ساعت در هفته بوده است. این در حالی است که 77 درصد جامعه هدف سینما نمی رفته اند. از 23 درصدی که به سینما هم می رفته اند 27 درصد تنها سالی یک بار به سینما می رفته اند.
گفتنی است، کاهش شدید مراجعه مردم ایران به سینما از سال 76 و با اعمال سیاست های دولت موسوم به اصلاحات آغاز شد؛ از آن زمان، در واقع این مردم نبودند که با سینما قهر کردند بلکه این سینما بود که با رفتن سراغ سوژه های نازل و بی ارتباط با متن مردم، تولید انبوه آثار سخیف و بی مایه و هدف گرفتن جشنواره های خارجی به جای مخاطب داخلی، ارتباط خود را با مردم قطع کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:
قرن ها بود که سنگ صبور غم و اندوه ایرانیان بودی!
دلدادگان حضور مشهد ت در آخرین روز صفر، به میزان عقل و شریعت از سفر بازمانده اند و غربت از مزارت را مویه می کنند.
چقدر دل مان برای امام مهربانی ها تنگ می شود.
السلام علیک یا ثامن الحجج
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، وحید جلال زاده؛ نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی طی نامه ای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه زبان و خط مشترک مردم ایران فارسی است افزود: وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ضمن تمرکز بر ماموریت خود در سیاست گذاری و برنامه ریزی به منظور صیانت، توسعه و ترویج و گسترش فرهنگ ایرانی اسلامی با درک شرایط کشور از اظهارات منافی با حقوق اقوام و سخنان اختلاف برانگیز خوددداری نماید.
متن نامه نماینده مردم اورمیه در مجلس شورای اسلامی به شرح ذیل است؛
جناب آقای صالحی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
اظهارنظر جنابعالی در دهمین جلسه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی مبنی بر تاکید در استفاده از نام های فارسی در نامگذاری فیلم های سینمایی و مصوبات این شورا مبنی بر برخورد و مواجهه با اصنافی که از اسامی و تابلوهای غیرفارسی استفاده کنند و الزام مراکز خدمات عمومی و مردمی دراستفاده از نامگذاری فارسی و برخورد با اسامی و نشان های غیر فارسی در سطح شهر در تعارض آشکار با حق مسلم اقوام ایرانی در استفاده از زبان محلی و خلف وعده دولت در پاسداشت حقوق شهروندی اقوام ایران اسلامی است.
زبان، قدرتمند ترین ابزار در حفظ و توسعه میراث های عینی و غیر عینی در جهان و مهمترین سنگ بنای هویت ملت ها محسوب میشود.
رنگین کمان اقوام و هویت های فرهنگی متاثر از جغرافیای وسیع ایران اسلامی، یکی از زیبایی های فرهنگی و اجتماعی ایرانیان است و همه این اقوام و فرهنگ ها پیکره واحد ملت متحد و منسجم را تشکیل داده اند.
وجود زبان ها، لهجه ها و گویش های متفاوت در طول تاریخ به غنای فرهنگی و تمدن ایرانیان افزوده است .
اصل پانزدهم قانون اساسی حافظ این تنوع زبانی میباشد وبه صراحت ضمن تاکید بر اینکه " زبان و خط مشترک مردم ایران فارسی است"،
استفاده از زبان های محلی و قومی در رسانه های گروهی و مطبوعات و حتی تدریس آنها در مدارس را آزاد گذاشته است .
مخالفان اصل پانزدهم قانون اساسی که نگران آسیب دیدن زبان فارسی براثر آموزش و یا استفاده از زبان های بومی و محلی اند، باید بدانند که حفظ زبان های مادری منجر به تقویت زبان فارسی خواهد بود.
ماده 101 منشور حقوق شهروندی نیز به صراحت از حق شهروندان در یادگیری، استفاده و تدریس زبان و گویش محلی سخن گفته است.
انتظار میرود وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ضمن تمرکز بر ماموریت خود در سیاست گذاری و برنامه ریزی به منظور صیانت، توسعه و ترویج و گسترش فرهنگ ایرانی اسلامی با درک شرایط کشور از اظهارات منافی با حقوق اقوام و سخنان اختلاف برانگیز خوددداری نماید.
دکتر وحید جلال زاده
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
پایان پیام/
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی برنامه کافه هنر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته گذشته در دهمین جلسه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی که با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد، نکته ای درباره اسم گذاری فیلم های سینمایی گفت که با حواشی و واکنش های متعددی همراه بود.
سید عباس صالحی در بخشی از صحبت های خود در این جلسه گفت: در نامگذاری اسامی فیلم های سینمایی تأکید کرده ایم که حتما باید از اسامی فارسی استفاده شود. همین یک جمله که تیتر خبرگزاری های مختلفی هم شد، باعث واکنش های گسترده ای از جمله برخی نمایندگان مجلس شد.
از جمله این نمایندگان محمد رشیدی، نماینده کرمانشاه در مجلس بود که با انتشار مطلبی در صفحه رسمی توئیترش، اجبار و الزام به نامگذاری فیلم های تولید داخل به اسامی فارسی را در تضاد با اصول 15 و 19 قانون اساسی دانست و این اقدام را تضعیف وحدت ملی خطاب کرد. مهدی عیسی زاده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم در توئیتی نوشت که، درد امروز جامعه ایران اسلامی نامگذاری فیلم به اسامی فارسی نیست .
برنامه کافه هنر رادیو ایران در برنامه امروز خود که از ساعت 16 تا 16:40 پخش خواهد شد، به این موضوع پرداخته و آن را مورد نقد و بررسی قرار خواهد داد. این برنامه میزبان افراد مختلفی از جمله محمد رشیدی نماینده مردم کرمانشاه، محمود شالویی مشاور وزیر بهداشت در پاسداشت زبان فارسی و امینی یکی از شعرا و اساتید دانشگاه خواهد بود.
کافه هنر از شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت 16 تا 16:40 از طریق رادیو ایران پخش می شود. تهیه کننده این برنامه زهره سربازی بوده و اجرای آن بر عهده شهاب شهرزاد است. این برنامه از طریق موج اف ام ردیف 90 مگاهرتز و همچنین سایت و اپلیکیشن ایران صدا قابل شنیدن است.
انتهای پیام /4143/
سید سلمان ذاکر در گفت و گو با ایلنا در واکنش به مصوبه شورای پاسداشت زبان فارسی مبنی بر عدم اعطای مجوز فعالیت و اصنافی که اسامی غیر فارسی دارند گفت: اگر سخنان وزیر ارشاد خطاب به زبان های غیرفارسی داخل کشور باشد محکوم است و قطعاً در این خصوص تذکرات لازم را به وزیر ارشاد خواهیم داد.
وی افزود: مصوبه شورای پاسداشت زبان فارسی مبنی بر عدم اعطای مجوز فعالیت به واحدهای صنفی که اسامی فارسی ندارند مخالف قانون اساسی است و باید لغو شود.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی تصریح کرد: اصل 15 قانون اساسی استفاده از زبان های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی حق تدریس ادبیات آنها در مدارس در کنار زبان فارسی را آزاد اعلام کرده است.
ذاکر خاطر نشان کرد: بنابر بر اصول 15و16 قانون اساسی کشور، مخالفت با استفاده از واژگان ترکی, عربی و سایر زبان های قومی و محلی در کنار زبان فارسی برای نامگذاری واحدهای صنفی مخالفت با اصول قانون اساسی است و لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اقدامات اختلاف انگیز اجتناب کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعداظهر امروز با حضور در سی وششمین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها که در محل مجلس قدیم برگزار شد با بیان اینکه ظرفیتی که در فضای شورای عالی استان ها وجود دارد از چند منظر قابل توجه است، اظهار داشت: از یک سو شورای عالی استان ها شبکه وسیع و گسترده استانی است که 126 هزار عضو شهر و روستا در فضای کشور را در بر می گیرد و از سوی دیگر ظرفیت انسانی موجود در این شوراها پتانسیل قابل توجهی را در خود جای داده است. همچنین فضای اختیارات منطقه ای و اختیارت ملی این امکان را فراهم کرده است که این شوراها بتوانند لوایح موردنیاز را ارائه کنند .
وی ادامه داد: این ظرفیت ها و فرصت ها از گذشته وجود داشته و در فضای پیش رو با استفاده از این تو ان می توان مسیر ایران اسلامی که برای گام دوم انقلاب اسلامی می خواهد قدم بردارد طی کرد و این امر به عنوان یک ظرفیت اساسی و متراکم مهم است .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در این مناسبات حوزه فرهنگ حوزه بسیار مهم و اساسی است، فرهنگ را نمی توان به عنوان یکی از ضلع های زندگی در کنار امنیت، اقتصاد و سیاست قرار داد بلکه فرهنگ هوا و زمین زندگی اجتماعی است و هم خاک و هم آسمان زیست بوم ما به شمار می رود، هر اتفاقی که در زندگی اجتماعی ما بخواهد رقم بخورد در این خاک و این آسمان رقم می خورد، بنابراین یکی از نکات مهم که تغییر رویکرد را باید در آن لحاظ کرد و به سمت آن رفت این است که در افکار عمومی این تفکر را جا بیاندازیم که معیار اصلی رشد، توسعه و پیشرفت اجتماعی، اقتصاد، سیاست و امنیت نیست بلکه کانون مرکزی تحول اجتماعی فرهنگ است و اتفاقات اصلی باید از این مسیر عبور کند .
صالحی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که داشتیم این است که در امور طولانی مدت در برنامه های ملی، منطقه ای و استانی این مهم کمتر مورد توجه بود و همیشه شاخص اندازه گیری های کمی در حوزه اقتصاد بر شاخص های فرهنگی مقدم بوده اند .
وی افزود: یکی از نکاتی که باید در مورد آن بیشتر صحبت شود و در شورای شهرها و روستاها با این نگاه ترکیب شود این است که فرهنگ را چگونه می توان در کانون توسعه قرار داد، اگر بخواهیم اتفاقات مهم و کم هزینه برای توسعه رقم بخورد حتما باید یک برنامه ریزی فرهنگی مشخص از روستاها تا کلان شهرها و سطح ملی داشته باشیم. اگر این تغییر نگاه اتفاق نیفتد و به فرهنگ به عنوان یک نیاز ثانوی یا ضروری در کنار نیازها نگاه شود و در بعضی موارد فرهنگ را به ضرورت کنار بگذاریم با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد، بخشی از مسائل ما در 40 سال گذشته که به عنوان آسیب توسعه اجتماعی بوده این است که فرهنگ در کجا قرار گرفته است .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حو زه های متنوعی دارد که شامل حوزه های فرهنگی، هنری، مطبوعاتی، تبلیغاتی و دینی می شود، ما با نمایندگان شورای عالی استان ها دغدغه های مشترکی داریم اما باید ببینیم مسیر مشترک برای ما چیست و در سرفصل ها با هم وفاق داشته باشیم .
صالحی بیان کرد: اولین محور در این زمینه بحث مصرف فرهنگی است و باید دید که سطح مصرف فرهنگی در جامعه ایرانی از نظر کمی و کیفی چگونه است. در همین راستا پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات پیمایشی را به طور پیوسته انجام داده است که برای شوراها می تواند مهم باشد .
وی ابراز داشت: یکی از پیمایش ها در آبان ماه سال گذشته که در 113 شهر و بیش از 400 روستا با در نظر گرفتن متغیرهای مصرف فرهنگی انجام شد، نشان داد در حوزه کتاب مصرف فرهنگی هفته ای یک و نیم ساعت و روزی 13 دقیقه است، نتیجه پیمایشی دیگر نشان داد که حدود 28.3 درصد جامعه مخاطب، روزنامه و مجله می خوانند. در حوزه سینما هم 77.7 درصد گفتند که سینما نمی روند و 23.3 درصد از آنها یک بار به سینما رفته و 27 درصد آنها فقط دوبار در سال سینما می روند .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جامعه ایرانی سبد مصرف کالای فرهنگی پایینی دارد و از نظر مصرف و خرید در سطح پایینی است، تصریح کرد: اگر قرار است اتفاق فرهنگی در جامعه بیفتد بدون هزینه امکان پذیر نیست، یکی از رویکردهایی که در توسعه اجتماعی نیاز داریم این است که مصرف فرهنگی خود را بالا ببریم. اگر بخواهیم ام القرا بودن خود را داشته باشیم تنها یک جامعه فرهنگی می تواند الگوی فرهنگی دنیا باشد .
صالحی عنوان کرد: یکی از اتفاقاتی که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری ها رخ می دهد انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب هستند که هدف از برگزاری آن ارتقای مصرف فرهنگی بوده و این یک همکاری خوبی است که در ادامه راه قابل تعمیم است .
وی ادامه داد: یکی دیگر از زمینه های همکاری ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شوراهای شهر و روستا همکاری در تبلیغ در حوزه های کالاهای فرهنگی است که نباید با نگاه درآمدی باشد. تبلیغ کتاب و کتابخوانی باید با تبلیغ سرمایه ملی در شهر و روستا باشد و در اصل هم مصرف کردن و هم کیفیت کالای مورد تبلیغ مناسب باشد و باید دید با همکاری شورای استان ها چه اقدامی انجام دهیم که تبلیغ کالاهای فرهنگی روان و گسترده تر شود .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در حوزه تولید موارد قابل توجه و قابل دفاعی در بهبود کیفی و کمی داریم اما در حوزه توزیع اشکالاتی وجود دارد و نیازمند حمایت های مشترک تولید کنندگان کالاهای فرهنگی مثل کتابفروشان و کانون های فرهنگی هستیم و هر چند اتفاقاتی افتاده، اما کافی نیست .
هویت فرهنگی هر شهر و روستایی باید با نمادی مشخص شود
صالحی با اشاره به بحث هویت فرهنگی شهر، منطقه و روستا گفت: جامعه بدون هویت مثل فرزند بدون شناسنامه است و در شلوغی ها گم می شود و نمی تواند برای خود جایگاهی پیدا کند، بنابراین هو یت شهری و روستایی به یک جامعه هویت می دهد و برای حفظ این هویت، اتصال حال به گذشته و ایجاد یک شاکله مشخص ضروری است .
وی اضافه کرد: اینکه چگونه می توانیم برای شهر و روستای خود نماد خاص آن محل را پیدا کنیم امر مهمی است، یکی از هویت های لازم برای یک شهر یا روستا این است که آن منطقه با نمادی شناخته شود، زیرا بین مخاطب و آن جغرافیا یک ارتباط وجودی و معنایی ایجاد می شود، اینکه در سطح جهانی هم یونسکو موضوع شهرهای خلاق را مطرح کرده است به همین موضوع هویت اشاره دارد. به عنوان مثال اصفهان با صنایع دستی و گیلان با غذاهایش در این مبحث پذیرفته شده اند .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که در بحث هویت وقتی علامت گذاری می کنیم و پاره ای از عنوان ها را می شناسیم و ارتباط بین آنها را برقرار می کنیم شهر با روستا پیشرفت و ارتباط خوبی برقرار خواهد کرد .
صالحی اضافه کرد: وقتی شهری به عنوان یک شهر خلاق در مورد یک موضوعی انتخاب می شود آن شهر در مورد آن موضوع هنری می تواند تمرکز و هویت خود را بیشتر کند، آنگاه شهرها یک نماد و نمایه پیدا کرده که کمک می کند اعضای آن شهر حس کنند در یک موضوع جایگاه ملی و حتی بین المللی دارند و از این رو احساس غرور می کنند. در این خصوص می توانیم شهرها و روستاهایی که با علامت ها و موقعیت های خاص خود مانند تعزیه و دیگر مراسم ها هستند معرفی کنیم که موجب هم افزایی شهرها و روستاها در سطح ملی و همینطور موجب شناخته شدن در سطوح بین المللی خواهد شد .
وی افزود: در این مقوله با شوراهای اسلامی و همین طور شورای عالی استان ها و شهرداری ها همکاری هایی خواهیم داشت زیرا در هویت سازی و هویت یابی شهرها و روستاهای کشور مهم است .
روح انسان نیز به فضاهای فرهنگی نیاز دارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: فضاهای فرهنگی هم باید مورد توجه خاص قرار بگیرند زیرا به شدت این سرانه کم است. در دو دهه اخیر به بحث فضای سبز در شهرداری ها توجهاتی شد که سرانه فضای سبز در کشور 11 و 8 دهم متر مربع و در تهران بالای 15 متر است اما در حوزه سرانه فرهنگی این سرانه در حد سانتیمتر است .
صالحی تاکید کرد: همانطور که شهر برای نفس کشیدن نیاز به اکسیژن و فضای سبز دارد روح انسان نیز به فضاهای فرهنگی نیاز دارد و اگر به این سرانه کم بها داده شود معادله معکوس و نابه جا ایجاد می شود .
حجم قابل توجهی از سرمایه جهانی به اقتصاد فرهنگ و هنر اختصاص یافته است
وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر گفت: صنایع خلاق از ایده خلاق و نه سرمایه زیاد می آید، امروزه حجم قابل توجهی از سرمایه جهانی به اقتصاد خلاق اختصاص یافته است، در این حوزه از دو سال قبل اقداماتی را شروع کردیم که با کمک شهرداری و شورای شهرها توانسته ایم میدان ها، خیابان ها و حتی گذرهای فرهنگ و هنر را در نظر بگیریم .
شور و نشاط اجتماعی و فردی اهمیت زیادی دارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در مباحث مربوط به فرهنگ عمومی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شوراها و شهرداری ها و همینطور شورای عالی استان ها مسئولیت هایی دارند، خاطرنشان کرد: شور و نشاط اجتماعی و نشاط فردی اهمیت زیادی دارد و همیشه مهم بوده و در حال حاضر هم اهمیت مضاعفی یافته است .
صالحی ادامه داد: همانطور که فرد افسرده در معرض خطر و آسیب است جامعه افسرده نیز در معرض افکار و اندیشه های غلط خو اهد بود. بنابراین شادابی و نشاط اجتماعی موضوع مهمی است که مولفه هایی دارد که احساسات و هیجانات مثبت و مشارکت های جمعی جزو مولفه های آن است و هر قدر فرد در پیله خود فرو برود، نشاط اجتماعی جامعه را به خطر می اندازد .
وی بیان کرد: در بررسی و پیمایشی که انجام شده، از افراد پرسیده شد که در کدام مشارکت جمعی شرکت دارند و 70 درصد آنها گفتند که عضو هیچ مشارکت جمعی نیستند و این به این معناست که هر چه قدر فرد در گروه و جمعی نباشد در خطر انزوا قرار می گیرد .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید برای احساسات مثبت، هیجانات مثبت و مشارکت های جمعی فرصت سازی شود، تصریح کرد: کارهایی در حوزه شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده اما به خاطر کرونا وقفه ای در آن ایجاد شد .
صالحی افزود: در سال، ایام سرور ملی، مذهبی و انقلابی داریم، ایام سرور ملی مانند عید نوروز و شب یلدا، سرور انقلابی مانند دهه فجر و سرور مذهبی مانند ولایت پیامبر(ص) و عید مبعث و اعیاد اهل بیت(ع) است. برای انجام سوگ، هیجانات مثبت و مشارکت های جمعی داریم، اما برای ایام سرور نتوانسته ایم قاعده و هنجارهایی را درست کنیم .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: برای این منظور ستادی تحت عنوان ستاد بهار مهربانی شکل گرفت که در میلاد پیامبر(ص) و هفته وحدت هم اتفاقاتی افتاد و دو سال هم این رویدادها انجام شد و نمونه ای در نشاط اجتماعی بود که منجر به تخلیه احساسات و هیجانات مثبت می شد اما باید در این خصوص برنامه های بیشتر و تکمیلی داشته باشیم .
در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان شورای عالی استان ها، پایگاه خبری و اطلاع رسانی رکن چهار راه اندازی شد.
به گزارش خبرنگار مهر ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز شورای عالی استان ها با اشاره به اینکه ظرفیت موجود در شورای عالی استان ها از چند منظر مورد توجه است گفت: از یک سو این شبکه وسیع و گسترده انسانی که 126 هزار نفر عضو دارد. و این ظرفیت انسانی ظرفیت قابل توجهی است برای خیلی از اتفاقات خوب در حوزه های مختلف زندگی و از سویی یک شبکه وسیع مویرگی که همه جغرافیای ایران اسلامی را در بر می گیرد.
وی با بیان اینکه ویژگی دیگر این شورا این است که دارای اختیارات منطقه ای است و شوراها دارای اختیارات ملی هستند، ابراز داشت که این ظرفیت ها و فرصتهایی است که باید در زمان پیش رو با استفاده حداکثری منجر به طی شدن مسیر منتهی به گام دوم انقلاب اسلامی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حوزه فرهنگ حوزه بسیار مهم و اساسی است و در این مناسبات فرهنگ را نمی شود به عنوان یکی از ضلع های زندگی قرار داد. افزود: فرهنگ زمین و هوای زندگی اجتماعی است. هم خاک زیست بوم ماست و هم آسمان زیست بوم ما. هر اتفاقی که در هر یک از حوزه های زندگی اجتماعی پدید آید ریشه در این زمین داشته و سر به این آسمان می ساید .
وی گفت: یکی از نکات مهمی که فکر می کنم یک نوع تغییر پارادایم را باید در برابر آن داشته باشیم این است که مسیر توسعه و رشد و تحول اجتماعی گرانیگاه و مرکزش اقتصاد و سیاست نیست و حتی امنیت هم نیست بلکه کانون تحول و توسعه اجتماعی فرهنگ است و از این مسیر سایر اتفاقات جهت دهی می شود.
صالحی امیری اظهارداشت : یکی از مشکلات ما این است که این گرانیگاه و نقطه مرکزی کمتر مورد توجه است و شاخص های که به نظر می رسد قابلیت اندازه گیری سریع تری دارند بر شاخص های فرهنگی اولویت پیدا می کنند.
وی افزود: یکی از نکاتی که هم در این جلسه و جلسات دیگر باید درباره آن صحبت شود و از طریق شما نگاه موجود تغییر یابد و فرهنگ در کانون توسعه و توجه قرار بگیرد ضرورت داشتن یک برنامه ریزی فرهنگی از روستا تا کلانشهر است.
وزیر ارشاد ادامه داد: اگر این تغییر نگاه اتفاق رخ ندهد و به فرهنگ به عنوان یک نیاز ثانوی نگاه کنیم بخشی از مسائلی که در این سال ها گرفتارش بودیم همچنان لاینحل باقی خواهد ماند.همانطور که می دانید وزارت فرهنگ و ارشاد حوزه های متنوعی دارد هر چند که تنها دستگاه فرهنگی کشور نیست و دستگاه های دیگری هم وجود دارند که مسوولیت های فرهنگی دارند.
وی با اشاره به اینکه فضای هنر با شاخه های مختلف نظیر هنرهای نمایشی و تجسمی و غیره شاخه دیگر رسانه است که حوزه مطبوعات و رسانه ها به این حوزه مرتبط می شوند و اما حوزه سوم حوزه دین است. گفت: در این حوزه در داخل وزارتخانه معاونت قرآن و عترت وجود دارد. و در نهایت حوزه فرهنگ و نشر شناخته می شود.
صالحی امیری ادامه داد: بحث مصرف فرهنگی موضوع مهمی است. باید پرسید جامعه ایرانی سطح مصرف فرهنگی اش از لحاظ کمی و کیفی چقدر است. در این حوزه پیمایش های زیادی انجام داده ایم.
وی ادامه داد: در یکی از پیمایش ها متوجه شدیم که در حوزه کتاب مصرف فرهنگی ما هفته ای 1.5 ساعت است. در حوزه نشریات و مجلات حدود 28 درصد جامعه پیمایش گفته اند روزنامه یا مجله می خوانند. از بین این 28 درصد هم میزان مطالعه نیم ساعت در هفته بوده است.
وزیر فرهنگ خاطرنشان کرد: این در حالی است که 77 درصد جامعه هدف سینما نمی رفته اند. از 23 درصدی که به سینما هم می رفته اند 27 درصد تنها سالی یک بار به سینما می رفته اند.
وی افزود: یکی از مسائل مهم ما این است که جامعه ایرانی کالای فرهنگی در سبد خرید و مصرفش پایین است. اگر قرار باشد اتفاق فرهنگی رخ بدهد باید به مصرف فرهنگی توجه کرد زیرا تا مصرفی نباشد تولید فرهنگی بی معنا می شود.
صالحی امیری با بیان اینکه ما باید هم کمییت مصرف و هم کیفیت مصرف را بالا ببریم گفت: از این رو باید پرسید چه کنیم که تبلیغات محصولات فرهنگی را روان تر و آسان تر کنیم.
وی افزود: نکته دیگر این است که باید از مراکز توزیع محصولات فرهنگی نیز باید مورد توجه قرار گیرند و فعالیت آنها آسان تر شود
کد خبر 5048385
سمیرا خباز
آقای سید عباس صالحی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: صد و بیست میلیارد تومان برای کمک معیشتی به هنرمندان در نظر گرفته بودیم که با وجود تصویب به دلیل طی کردن مراحل اجرایی و تنظیم موافقت نامه ها تاکنون به تعویق افتاده بود، اما ان شاء الله تا دو هفته آینده برای حدود 75 هزار نفری که عضو صندوق هنر هستند مبلغی واریز خواهد شد که تا حدودی می تواند برای اصحاب فرهنگ و هنر کمک حال باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی افزود: در سامانه کارا هم که همان وام 13 درصد است و فعالان حوزه فرهنگ و هنر هم مشمول آن هستند تا الان بیش از 700 میلیارد تومان ثبت نام شده که 300 میلیارد تومان از تسهیلات پرداخت شده است، ضمن اینکه در تلاشیم اگر بشود تا پایان مهر که مهلت ثبت نام تمدید شده است، برای اینکه حوزه فرهنگ و هنر بتواند با زمان بیشتر و شرایط بهتری از این امکان استفاده کند، اقداماتی را انجام دهیم که هر زمان نهایی شد اعلام خواهیم کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: یک وام دیگر هم با تسهیلات 4 درصد برای اصحاب فرهنگ و هنر در نظر گرفته شده که 220 میلیارد آن مصوبه نهایی را طی کرده است و تقریبا آماده توزیع میان اصحاب فرهنگ و هنر و هم حوزه رسانه خواهیم بود و این وام به دلایل اینکه با تسهیلات ارزان قیمت تری در نظر گرفته شده است طبیعتا می تواند کمک بیشتری به فرهنگ و هنر کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام محمود شالویی آمده است:
بازگشت همگان بسوی اوست
عالمی را، خود عالمی دگر می بود
سواد دیده غم دیده ام به اشک مشوی که نقش خال توأم هرگز از نظر نرود
تو کز مکارم اخلاق عالمی دگری وفای عهد من از خاطرت به در نرود
هرکس دکتر اکبر عالمی را می شناخت و با او حشر و نشری داشت ، چنانش می دید که گویی دریایی مواج از حرکت و تکاپوست . ایستایی در کارش نبود . کلامی گرم و شیرین و چهره ای روشن و بغایت صمیمی با نگاه هایی عمیق و دوست داشتنی از ویژگی های همیشگی او بود .
پیشتر نامش را شنیده بودم و دورادور هم می شتاختمش ، تا اینکه در جشنواره تجسمی فجر امکان همکاری و همراهی نزدیکی یافتیم و سپس در شورای ارزشیابی هنرمندان بهم نزدیک تر شدیم . در حاشیه جلسه های شورا ، گاهی فرصت گپ و گفت بیشتری فراهم می شد و من هم به مناسبت ، ابیات و حکایت هایی از مثنوی قرائت می کردم و به اتفاق در باره آن سخن می گفتیم . وقتی در چشم هایش خیره می شدم ، حس خیلی خوبی پیدا می کردم و بر ادامه خوانش آن شاهکار ماندگار مولوی ، شائق تر می شدم . هم نشینی با او نه تنها ملالتی نداشت بلکه ملاحت هم داشت . حرف هایش شنیدنی و دلنشین بود . از دانشی پرمایه و تجربه های مفید و جامع و توانمندی عالمانه در ارائه و انتقال مطالب ، بهره بسیار داشت . دلش صاف و صیقلی و گفتارش بسیار جذاب و شنیدنی بود و با این همه جذبه های معنوی ، هیچ وقت به دل آدمی چون نگارنده این سطور غمین ، خطور نمی کرد که به این زودی، همین عالمی هم از این عالم به عالمی دگر، سیر و سفر نماید و داغی سنگین بر دل بدارد و آن همه خاطرات خوش از خویش را چنین به یادگار گذارد .
فرصت شمار صحبت ،کز این دوراهه منزل چون بگذریم دیگر نتوان بهم رسیدن
درگذشت این استاد گرانمایه و هنرمند فرزانه را که خود فقدانی بزرگ قلمداد می شود، به خانواده گرامی و عموم جامعه دانشگاهی، علاقه مندان و دوست داران عرصه هنری و سینمایی ، تسلیت می گویم و از درگاه حضرت باری ، آمرزش و آسایش در منزلگاه ابدی را برای ایشان، درخواست می نمایم .
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است :
تنوع زبان و گویش در جغرافیای ایران، یادگار قرن ها زندگی در کنار هم و اصل پذیرفته شده در قانون اساسی است .
حفاظت از این تنوع و غنای زبان فارسی، به عنوان جانمایه فرهنگ ایرانی، در برابر واژه های بیگانه وظیفه همه ایران دوستان است .
ایران با رنگین کمان زبان و اقوام ، ماندگار و زیباست .
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از صندوق اعتباری هنر، خدمات بیمه تکمیلی صندوق اعتباری هنر در قالب سه طرح (امید، آرامش و رفاه) با 3 سقف قیمتی از پوشش های متفاوت ارائه می شود. بر این اساس مبلغ پرداختی سهم اعضا برای طرح امید 130 هزارتومان، طرح آرامش 500 هزارتومان و طرح رفاه 1میلیون و 100 هزار تومان است .
با توجه به تورم و افزایش هزینه های درمانی نرخ شرکت های بیمه در حوزه بیمه تکمیلی در سال 99 از رشد چشمگیری برخوردار شده است. صندوق اعتباری هنر علی رغم کمبود منابع مالی و بودجه ای بدلیل اعمال تحریم های ظالمانه، تلاش کرد تا در تنظیم قرارداد با شرکت بیمه بیشترین پوشش خدمات با کمترین هزینه را به اعضای تحت پوشش خود ارائه دهد و طی همراهی شرکت بیمه مبلغ ثبت نام بیمه تکمیلی که توسط اعضا پرداخت می شود نسبت به قراردادهای مشابه بسیار ارزان تر در نظر گرفته شده است و کمترین افزایش را نسبت به سال های قبل داشته است .
طرح امید
طی 3 سال گذشته 9 درصد از کل بیمه شدگان در این طرح ثبت نام کردند .
در این طرح جبران هزینه های درمان بیمارستانی و اعمال جراحی عمومی، جبران هزینه اعمال جراحی تخصصی بدون سقف در نظر گرفته شده است. همچنین هزینه های شیمی درمانی، رادیوتراپی، آنژیوگرافی، جراحی و پیوند اعضا در این طرح بدون سقف است .
اعضا 31 درصد از مبلغ کل را در این طرح پرداخت می کنند که این میزان در 3 سال گذشته به طور میانگین تنها 7 درصد افزایش داشته است .
طرح آرامش
طی 3 سال گذشته 71 درصد از کل بیمه شدگان از خدمات این طرح برخوردار شدند .
طرح آرامش شامل پوشش های درمانی مانند جبران هزینه های درمان بیمارستانی و اعمال جراحی عمومی، جبران هزینه اعمال جراحی تخصصی بدون سقف است و سقف پرداخت در بخش جبران هزینه های زایمان طبیعی و عمل سزارین، نازائی و ناباروری 4 میلیون تومان در نظر گرفته شده است .
سهم پرداختی اعضا در این طرح 38.5درصد از مبلغ کل می باشد در حالی که در سال گذشته سهم اعضا 42.5 درصد بود که در مقایسه با میانگین 3 سال گذشته 4 درصد کاهش یافته است .
طرح رفاه
طی 3 سال گذشته 20 درصد از کل بیمه شدگان در این طرح ثبت نام کردند .
سهم پرداختی اعضا معادل 63.6 درصد از کل مبلغ می باشد که در مقایسه با معدل 3 سال قبل 7 درصد رشد کرده است .
در طرح رفاه اعضاء صندوق می توانند از خدماتی چون جبران هزینه های درمان بیمارستانی و اعمال جراحی عمومی، جبران هزینه اعمال جراحی تخصصی، جبران هزینه های زایمان طبیعی و عمل سزارین، نازائی و ناباروری و جبران هزینه های پاراکلینیکی بدون سقف بهره ببرند .
با توجه به نیاز سنجی انجام شده در تنظیم قرارداد با شرکت بیمه اغلب اقدامات ویژه و خاص پزشکی نظیر خدمات بیمارستانی، شیمی درمانی، انواع جراحی های عمومی و تخصصی، پاراکلینیکی (اندوسکوپی، اسکن، تست ها. شکستگی، اقدامات تشخیصی، رادیو گرافی ها و . .) جبران هزینه های آزمایشگاهی بدون سقف است .
اگر بنا بود مواردی هم چون زایمان، دندان پزشکی، عینک و دارو بدون سقف تعیین شود قیمت ها این چنین نبود و از صرفه و صلاح خارج می شد .
همچنین در قرارداد سالجاری اعضایی که بیمه تکمیلی آنها در فصل تابستان به صورت رایگان از سوی صندوق ارائه شد، امکان تغییر طرح، بدلیل تمدید قرار دارد با شرکت بیمه برای آنها وجود ندارد.اعضای خانه سینما و خانه تئاتر براساس روال سابق و براساس تصمیم صنفی از امکانات طرح آرامش برخوردار بودند و امسال نیز مانند 3 سال گذشته از خدمات طرح آرامش بهره مند هستند .
نمایندگان مهمترین صنوف تخصصی در تمام مراحل برنامه ریزی و تعیین مبلغ و...به عنوان ناظر در کنار صندوق اعتباری هنر حضور داشتند .
برای مشاهده جدول تعهدات، شرح خدمات و سقف هزینه پرداختی در سال 98 اینجا کلیک کنید .
برای مشاهده جدول تعهدات، شرح خدمات و سقف هزینه پرداختی در سال 99 اینجا کلیک کنید .
به گزارش خبرگزاری مهر ، سازمان اوقاف و امور خیریه به مناسبت آغاز دهه وقف پیام داد؛ متن پیام به شرح زیر است:
سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی بخش بزرگی از موقوفات و بقاع متبرکه کشور ظرفیت های نهفته و بالقوه فراوانی دارد که به فعلیت رسیدن هرکدام از آن ها در قالب ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می تواند تأثیر شگرفی بر جامعه اسلامی بگذارد. تمام تلاش این سازمان این است که از طریق ارتقای بهره وری موقوفات فعال و احصا و خارج کردن موقوفات به حال خود رها شده از حالت انفعال، با توجه به نیات واقفان عزیز نقش پررنگی در بهبود وضعیت معیشتی مردم عزیز کشورمان خصوصاً در دوران تحریم داشته باشد. تهیه و توزیع قریب به یک میلیون و دویست هزار بسته معیشتی از ابتدای سال جاری بین نیازمندان تنها بخشی از فعالیت های این سازمان در راستای بهبود وضعیت اقتصادی مردم بوده است.
بر همین اساس مواردی همچون نصب امین برای موقوفات، جلوگیری از فروش موقوفات، ارتقای بهره وری اقتصادی موقوفات، حمایت ویژه از دانش بومی و شرکت های دانش بنیان، احیا و ساماندهی امور خیریه، برگزاری مسابقات قرآن کریم، مقابله با شیوع کرونا ، کمک به سیل زدگان، برنامه ریزی و انجام فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و قرآنی در امامزادگان و بقاع متبرکه و ساماندهی رقبات آموزشی ازجمله مهم ترین فعالیت های اخیر سازمان اوقاف و امور خیریه بوده است.
در ادامه این پیام آمده است: این سازمان از هیچ تلاشی به منظور اعتلای فرهنگ وقف و ارتقای بهره وری اقتصادی موقوفات در جهت بهبود وضعیت معیشتی مردم در دوران تحریم دریغ نخواهد کرد.
سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن گرامی داشت دهه وقف اسامی روزهای این دهه را به شرح زیر اعلام می کند:
1- پنجشنبه 24 مهرماه هم زمان با روز وقف: کارکرد رسانه در فرهنگ سازی وقف و امور خیریه
2- جمعه 25 مهرماه هم زمان با شهادت امام حسن (ع) و پیامبر اکرم (ص): نقش وقف در ترویج فرهنگ قرآن و عترت
3- شنبه 26 مهرماه هم زمان با شهادت امام رضا (ع): نقش وقف در عمران و آبادانی بقاع متبرکه و اماکن مذهبی
4- یکشنبه 27 مهرماه هم زمان با آغاز ماه ربیع الاول: نقش سازمان ها و دستگاه ها در توسعه نهاد وقف
5- دوشنبه 28 مهرماه: نقش وقف در توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی
6- سه شنبه 29 مهرماه: کارکرد وقف در اقتصاد پایدار و جهش تولید
7- چهارشنبه 30 مهرماه: جایگاه وقف در حوزه آموزش و توسعه علم و فناوری
8- پنجشنبه 1 آبان ماه: خدمات اجتماعی نهاد وقف
9- جمعه 2 آبان ماه: نقش مردم در احیاء و صیانت از موقوفات
10- شنبه 3 آبان ماه: نقش وقف در حوزه سلامت
کد خبر 5048419
به گزارش خبرنگار ایمنا ، از اسفندماه سال گذشته تا هفته گذشته تقریباً تمام فعالیت های فرهنگی و هنری تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت؛ سینماها، تئاترها و کنسرت ها تعطیل شدند و اهالی فرهنگ و هنر به کمایی اجباری رفتند. با این حال کنسرت ها و اکران های آنلاین تا حدودی توانستند ارتباط مردم با هنر را حفظ کرده، اما این نمایش های آنلاین هیچ گاه نتوانست جای نفس مخاطبان پرشور در کنسرت ها را پر کند.
در این رکود طولانی مدت، شاید گروه های موسیقی بیشترین آسیب را دیدند، زیرا به هیچ عنوان امکان اجرا وجود نداشت. حالا و پس از گذشت هفت ماه از آخرین کنسرت برگزار شده در ایران، زمزمه های برگزاری کنسرت دیگری به گوش می رسد.
جزیره کیش به عنوان خط شکن حاضر شده تا اولین کنسرت کشور در عصر همه گیری کووید 19 را برگزار کند. به این ترتیب چهارشنبه _30 مهرماه_ هوروش بند در فضای باز منطقه ای در کیش، کنسرتی را برگزار خواهد کرد.
در این کنسرت همانند سینماها و تئاترها مخاطبان با یک صندلی فاصله خواهند نشست و 50 درصد ظرفیت برای فروش خواهد بود. از طرفی قیمت این کنسرت نسبت به رقم های معقولی که پیش از شیوع ویروس کرونا وجود داشت بسیار بیشتر است و هر بلیط از 120 تا 300 هزار تومان به فروش می رسد.
بدین ترتیب یکی از بزرگترین معضلات دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که برگزار نشدن کنسرت بود، به نظر می رسد با اجرای این کنسرت برطرف خواهد شد. البته بسیاری از شهرها امکان برگزاری کنسرت در فضای باز را ندارند و از طرفی بسیاری از مخاطبان نیز نمی توانند بلیط هایی با قیمت نجومی خریداری کنند؛ باید دید که آیا این سبک از اجرا می تواند مشکلات هنرمندان موسیقی را برطرف کند یا خیر؟
کد خبر 450349
به گزارش ایسنا، انتخاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر در شهریور ماه و معرفی دبیر و دبیر هنری این جشنواره، حاکی از این است که متولیان امر، برای برگزاری جشنواره فجر امسال مصر هستند؛ هرچند تاکنون توضیحی مشخص درباره جزییات چگونگی برگزاری جشنواره پیش رو ارایه نشده است.
سیزدهمین جشنواره تجسمی فجر که قاعدتا و بر اساس روال سابق در بهمن ماه برگزار می شود، قرار است در شرایطی میزبان مخاطبان خود باشد که بر اساس پیش بینی های فعلی در آن برهه زمانی شرایط کنترل ویروس کرونا بهتر نمی شود و حتی احتمال افزایش تعداد مبتلایان نیز وجود دارد. با توصیف شرایط پیش رو به احتمال قریب به یقین، نمایشگاه جشنواره تجسمی مانند بسیاری از نمایشگاه های دیگر به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
ضمن اینکه جشنواره تجسمی تنها رویداد هنری از مجموعه جشنواره های فجر است که یک بار تجربه برگزاری در دوران کرونا و ناتمام ماندن آن تا ماه ها بعد را دارد و در نتیجه انتظار می رود که با درس گرفتن از اتفاقات گذشته، شرایط بهتری را برای عرضه آثار هنرمندان حوزه تجسمی فراهم کند.
سال گذشته، دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر از همان ابتدا و پیش از آغاز نیز با حواشی همراه شده بود. برخی از داوران و دبیر جشنواره به دلیل آنچه همراهی با مردم عنوان کرده بودند، استعفا دادند و همین امر تمام برنامه ریزی ها را به عقب انداخت. اگرچه در نهایت استعفای ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره تجسمی فجر از سوی مدیر دفتر هنرهای تجسمی پذیرفته نشد و با بازگشت او و برخی از داوران، جشنواره دوازدهم با تاخیر و البته بدون برگزاری مراسم افتتاحیه برگزار شد؛ مراسمی که به گفته مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی هزینه برگزاری آن به سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان اهدا شد.
در نهایت، جشنواره تجسمی فجر دوازدهم در تاریخ 29 بهمن ماه و با ارایه 900 اثر در بخش های نقاشی، گرافیک، عکس، مجسمه، سرامیک، خوشنویسی، نگارگری، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید در موسسه فرهنگی و هنری صبا افتتاح شد. اما تنها چهار روز از برگزاری جشنواره گذشته بود که به دنبال اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیه ای از تعطیلی کلیه برنامه های فرهنگی و هنری کشور خبر داد.
در نهایت 31 اردیبهشت ماه سال 99 بود که دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر برترین های خود را به صورت مجازی معرفی کرد و در مرداد ماه هم تندیس های جشنواره برای برگزیدگان از طریق پست فرستاده شد.
در این میان این پرسش مطرح می شود که با افزایش شمار مبتلایان و درگذشتگان از ویروس کرونا و همچنین با در نظر گرفتن سرنوشت جشنواره دوازدهم تجسمی فجر، متولیان امر چه برنامه ویژه ای را برای نحوه برگزاری دوره سیزدهم جشنواره در نظر گرفته اند که هم خطرات جانبی کمتری داشته باشد و هم بتواند در جذب مخاطب و ارایه آثار مناسب هنرمندان جویای نام، تجربه موفقیت آمیزی باشد؟
انتهای پیام
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، امیرحسین شفیعی مدیر تماشاخانه سرو در رابطه با وضعیت تئاتر در دوران کرونایی بیان کرد: در شرایط شیوع بیماری کرونا درواقع بسیاری از مخاطبان تئاتر ضرورت دیدن تئاتر و حضور در فضای بسته به این منظور را احساس نکردند و حتی بسیاری از گروه های نمایشی نیز به همین دلایل از اجرای تئاتر فاصله گرفتند.
وی در ادامه افزود: اما بازهم در زمان بازگشایی سالن های نمایشی گروه ها و مخاطبینی وجود داشتند که به سالن های نمایشی رفته و چراغ تئاتر را روشن نگاه می داشتند، اگرچه مانند روزهای قبل از کرونا نبوده ولی بازهم باعث ادامه فعالیت تئاتر در کشور می شدند.
مدیر تماشاخانه سرو با اشاره به تعطیلی های مقطع و مداوم تئاتر و سینما عنوان کرد: متأسفانه باگذشت چند ماه از شیوع ویروس کرونا همچنان تعطیلی های کوتاه مدت و مقطعی به صورت مداوم وجود داشته و این امر ضرر بسیار بزرگی را متوجه گروه های نمایشی و تماشاخانه ها کرده است.
وی در این رابطه ادامه داد: تمامی اعضا تئاتر می دانند که تعداد محدودی از مخاطبین تئاتر در این شرایط به تماشاخانه ها مراجعه می کنند و برای مثال در یک سانس اجرا تماشاخانه سرو در خوش بینانه ترین حالت ما پذیرای 60 تا 70 مخاطب هستیم و تنها 40 درصد از ظرفیت تماشاخانه استفاده می شود اما همین مقیاس را به فروشگاه ها و دیگر اماکن شلوغ شهر ببرید که جمعیت زیادی در آن ها در حال تردد هستند.
شفیعی اظهار کرد: ما به هرحال تابع دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم ولی سؤال اساسی اینجاست که چرا بعد از گذشت 7 الی 8 ماه از کوران کرونا همچنان شاهد تعطیلی هفتگی مشاغل به صورت بی برنامه و مقطعی هستیم و تعجب می کنم که مگر ما هنوز در روزهای اولیه شیوع کرونا هستیم و شناختی از آن نداریم که این چنین عمل می کنیم زیرابه نظر با توجه به شرایط کنونی می شود تعطیلی 20 تا 30 روزه برای تئاتر و سینما را پیش بینی و اعمال کرده تا برنامه ریزی تماشاخانه ها و گروه های نمایشی دچار اشکال نشود.
این تهیه کننده تئاتر اظهار کرد: تصمیم گیری های هفتگی و مقطعی باعث سرگردانی تماشاخانه ها و گروه های نمایشی شده و امکان برنامه ریزی را از آن ها می گیرد.
مدیر تماشاخانه سرو تصریح کرد: این نکته هم حائز اهمیت است که ما در تماشاخانه سرو از گروه های نمایشی حمایت می کنیم و اساساً مبلغی برای اجاره بها نمی پردازیم اما هستند تماشاخانه هایی که به صورت خصوصی اداره می شوند و باید از طریق فروش گیشه هزینه های جاری را بپردازند و این عدم برنامه ریزی درست ضربه بزرگی را به آن ها وارد کرده است.
شفیعی در ادامه بیان کرد: ما در طول روز کارهای بسیار پرخطرتر و شلوغ تری داریم که در این شرایط باز هستند و به نظرم این مسئله که در این روزها حداقل مخاطب در سالن ها وجود دارد برای ستاد کرونا تبیین نشده است؛ برای مثال ما در طول شهر تهران قهوه خانه ها بسیاری داریم که باز هستند و این در شرایطی است که تماشاخانه های شهر تئاتر تعطیل است.
امیرحسین شفیعی در پایان خاطرنشان کرد: البته قطعاً سلامت مردم و صلاح جامعه اولویت و ترجیح جامعه هنری و تئاتری کشور است بوده و این افراد به عنوان اولین جمعیتی که برای حفظ سلامتی جامعه دست به تعطیلی فعالیت های خود زدند و همراه با مردم به تولید ماسک و کمک به افزایش سطح بهداشت جامعه پرداختند؛ این مهم را ثابت کرده اند.
انتهای پیام/
شهرام گیل آبادی، کارگردان و تهیه کننده تئاتر در پاسخ به این پرسش که در وضعیت فعلی و شیوع ویروس کرونا چه فاکتورهایی به روی کار آمدن مجدد تئاتر کمک می کند به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت : تئاتر در حال حاضر به پروتکل حمایتی احتیاج دارد و متاسفانه شانه خالی کردن وعدم حمایت دولت از هنرمندان خصوصا هنرمندان تئاتر به جایی رسیده است که سیاست خاصی مشاهده نمی شود. تئاتر یک هنر زنده است و مانند هنرهای دیگر ازجمله فیلم و موسیقی نیست واین هنر نیازمند پروتکل های حمایتی از جمله مجموعه ی قواعد، قوانین و حمایت های مالی و معنوی است و باید هنرمند را از این وضعیت ورشکستگی نجات دهند به نظر من ورشکستگی در فضای تئاتر نتیجه سیاست های غلط مسئولان کشور است. تا زمانی که موتور محرکه هنر و تئاتر دچار مشکل باشد هیچ کدام از هنرها به خصوص تئاتر موفق نخواهد بود.
خبرنگار: یگانه پاکستانی
تئاتر سینما کارگردان شهرام گیل آبادی سالن های تئاتر کرونا
آناهیتا زینی وند، کارگردان تئاتر، در خصوص اینکه تئاتر با چه روش و شیوه هایی دوباره سرپا می شود و اینکه فاکتور های بازگشت تئاتر چه چیزهایی خواهد بود به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: وضعیت پیش آمده از ویروس کرونا مزید بر علت شده است درواقع وضعیت تئاتر به صورت مداوم و همیشگی دچار چالش و مشکل بوده است چرا که کمک های اصلی و بودجه های حمایتی دولتی آن جور که باید به تئاتر اختصاص داده نمی شود و تقریبا در حال نابود شدن است و در این موقعیت ویروس کرونا هم مزید بر علت شده است چراکه سالن های سینما و تئاتر در حال بسته شدن هستند و مخاطبان روز به روز رو به کاهش هستند و گروه های خرد و اندک سست شده و در حال فروپاشی هستند.
او در ادامه افزود: اگر تئاتر و هنرمندان یکی از دغدغه های فرهنگی دولت باشد در درجه اول باید کمک های اساسی به این جامعه هنری تزریق شود به طور جدی امروزه جامعه هنری در حال فلج شدن هست ما در تئاتر عوامل مختلفی از جمله بازیگر، کارگردان، تهیه کننده، طراح صحنه، طراح نور، دستیاران و منتقدین را دارا هستیم که این طیف عظیم در حال حاضر بی کار شدند و حتی سالن های خصوصی نیز در حال ورشکسته شدن هستند و مشتری ندارند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: اگر از جانب دولت اقدام جدی صورت نگیرد و کمک هزینه های درستی برای عوامل اجرایی و هنرمندان دیگر در نظر گرفته نشود و تحت حمایت قرار نگیرند سرپا ماندن سالن های رایگان با حفظ پروتکل های بهداشتی دیگر ارزشی ندارد. در واقع اول از همه کمک مالی و بعد از آن سالن رایگان می تواند کمک کننده باشد.
زینی وند تصریح کرد: در حال حاضر یک اتفاق کوچکی در حال رخ دادن است اینگونه که سالن های خصوصی صندلی می فروشند و دولت به همان میزان مبلغ به سالن دار کمک می کند اما هنوز معلوم نیست که اجرا شده است یا خیر؟ با این تفاسیر تئاتر نفس های آخرش را می زند.
خبرنگار: یگانه پاکستانی
تئاتر کارگردان تماشاگر سالن های تئاتر آناهیتا زینی وند
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه شنبه (22 مهر) طی حکمی قائم مقام انجمن خوشنویسان ایران را که 2 دوره به عنوان دبیر خوشنویسی جشنواره فجرتجربه حضور داشت رابه عنوان دبیر سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر منصوب کرد.
دبیر سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: اساسی ترین هدف این رویداد ارتقای سطح آثار هنرهای تجسمی است. تعالی هنر و تقویت خلاقیت ها ارزش بالایی برای ما دارند و باید آثار حرفی برای گفتن داشته باشند. عنصر زمان و نیازهای جامعه عاملی است که می تواند خلاقیت هنرمندان را بسنجد. این در جذب مخاطب مهم است. خلاقیت در ارائه اثر تعیین کننده است و ما هم می خواهیم در این دوره شاهد آثار خلاق باشیم.
وی در پاسخ به تعامل خود به عنوان هنرمند خوشنویس با دیگر بخش های هنری این رویداد گفت: ما در این جشنواره یک تیم هستیم و این حرکت توسط مجموعه شورای سیاست گذاری و همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچون نام آوران حوزه تجسمی پیش خواهد رفت تا بتوانیم نسبت به دوره های پیشین عملکردی شایسته تر داشته باشیم. آشنایی جدی من با مجموعه هنرهای تجسمی طی حدود چهارده سال اخیر که در خانه هنرمندان ایران بودم به دست آمده است. همچنین فعالیت آغازین من در هنرهای تجسمی در عرصه نقاشی بوده است و با کسانی که در این رشته ها فعالیت داشتند ارتباط دیرینه ای دارم. در نظر بگیریم رشته های هنری پشتکار بالایی می طلبند و هر هنرمندی اگر به طور جدی تلاش کند و شرایط اجازه دهد، می تواند تنها در یک رشته هنری به نقطه مطلوب برسد.
این هنرمندان پیشکسوت در پاسخ به دلایل استعفای دبیران دوره گذشته گفت:باور دارم اگر مسئولیتی پذیرفته شده است، باید متعهد به آن بود. ما که کار سیاسی نمی کنیم، توجه ما به هنر است که برای جامعه نیاز است. امیدوارم امسال با همکاری تمام مجموعه این حوزه، کارنامه ارزشمند و فراتر از دوره های پیشین به یادگار بگذاریم. من برای همه اندیشه ها احترام قائل هستم. به نظرم این جشنواره فجر، رویدادی است که می تواند هنرهای تجسمی را ارتقا ببخشد و دست هنرمندان را بگیرد. اگر دست به دست هم دهیم و مجموعه فجر را جلو ببریم می توانیم بخشی از انتظارات هنری را برآورده می کنیم.
قائم مقام انجمن خوشنویسان ایران در تشریح رویکرد جشنواره نسبت به هنر خوشنویسی گفت: این هنر سنتی که برگرفته از تاریخ ما و گنجینه ای از همت گذشتگان است، با ادبیات شکوفای ما رابطه محکمی دارد و باید حفظ شود. به هر حال جهان بینی و شرایط امروزی، می طلبد که جامعه خوشنویسی با ابتکاراتی مانند نقاشی خط و تعدادی برنامه دیگر که انجمن خوشنویسان دست به حمایت از آن ها زده است، این مهم را برآورده کند.
وی اظهار کرد: ما موضوع را آزاد گذاشتیم. این آزادی در انتخاب سوژه در راستای نوآوری است. هنرمندان آرمان هایی دارند که جامعه، مسائل اخلاقی و انقلابی، جدا از این آرمان ها نیستند. هنرمندان طی ارائه آثار خود، متعهد به این ارزش ها هستند. از هنرمندان به ویژه جوانان دعوت به شرکت در این جشنواره می کنم. انتظار می رود با تمام توان و با بهره گیری از هوش و نوآوری خود، آثار فاخری را به جشنواره بفرستند. به زودی طی جلسه نهایی که هفته آتی با ستاد برگزاری جشنواره داریم تاریخ دقیق رویدادهای این دوره اعلام خواهد شد.
جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش های نقاشی، گرافیک، عکس، مجسمه، سرامیک، خوشنویسی، نگارگری، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید میزبان آثار هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی است.
به گزارش ایرناپلاس، دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش صدور مجوزها را در نیمه نخست سال 99 منتشر کرد که براساس این آمار، یک هزار و 695 تک آهنگ، 135 اثر تصویری یا نماهنگ، 159 آلبوم مجوز انتشار گرفتند.
این آمار نشان می دهد در موسیقی سنتی 48 آلبوم و 91 تک آهنگ، در موسیقی پاپ 46 آلبوم و1212 تک آهنگ، در موسیقی کلاسیک 14 آلبوم و 39 تک آهنگ، در موسیقی نواحی 10 آلبوم و 53 تک آهنگ، در بخش تلفیقی 39 آلبوم و 292 تک آهنگ و در موسیقی کودک 2 آلبوم و 8 تک آهنگ مجوز انتشار را دریافت کرده اند.
اما انتشار این آمار از آن جهت اهمیت دارد که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز فرهنگی در بیشتر روزهای سال، نه فقط فعالیت در زمینه موسیقی از بین نرفته بلکه به نسبت آمار سال 98 رشد بیشتری هم داشته است.
طبق این گزارش، در این مدت در بخش آلبوم ها پاپ 30، سنتی 60، کلاسیک 9، محلی 19 و تلفیقی 43 اثر تولید شده اند که در بخش پاپ، امسال رشد بیشتری مشاهده می شود. در تولید تک آهنگ در همین بازه زمانی در سال گذشته در بخش پاپ 765، سنتی 64، کلاسیک 18، محلی 27 و تلفیقی 204 اثر تولید شده اند که شاهد افزایش در همه بخش ها هستیم. اما این افزایش مجوزها فقط به این دوره زمانی محدود نشده بلکه گزارش دفتر موسیقی وزارت ارشاد در سال 97 نشان می دهد مجوزهای صادر شده حوزه موسیقی از اول فروردین تا پایان آذرماه 97 از افزایش تعداد تک آهنگ ها و اجراهای صحنه ای هم برخوردار بوده است.
درباره افزایش صدور مجوزها همزمان با روزهای کرونایی در نیمه نخست امسال با نوازنده، آهنگساز، مدرس دانشگاه و به گفت وگو پرداختیم و از او درباره تاثیرات این اتفاق و تنوع سلیقه موسیقیایی مردم پرسیدیم.
موسیقیدانان به صورت خانگی اثر تولید می کنند
مهدوی درباره افزایش صدور مجوز آلبوم های موسیقی پاپ در نیمه نخست امسال نسبت به پارسال به خبرنگار ایرناپلاس گفت: افزایش مجوزها نشان دهنده این است که موسیقیدان ها در دوران کرونا بیکار شده اند؛ به ویژه آنهایی که در امر آموزش فعالیت می کردند و چون بسیاری از این افراد اجاره می دادند، در پی حضور نیافتن مردم در نتیجه شیوع ویروس، کلاس ها و آموزشگاه هایشان ورشکسته و تعطیل شد. معلمان موسیقی خانه نشین شدند و خانواده ها باوجود اینکه کلاس ها باز شد فرزندانشان را به کلاس ها نیاوردند. در نتیجه موسیقیدانان در خانه نشستند و با حنجره و صدای ساز خود در استودیوهای خانگی و امکاناتی که امروزه وجود دارد دست به تولید و خلق اثر زدند.
مهدوی درباره شرایطی که چند سالی است دفتر موسیقی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی ایجاد کرده نیز اظهارداشت: وزارت ارشاد مجوز تک ترک ها(تک آهنگ ها) را به خود افراد می دهد، در نتیجه هنرمندان می توانند مجوز بگیرند و در سایت های مجوزدار منتشر کنند تا همگان به راحتی بشنوند و بازخورد آن را از میان مردم بگیرند. اما این اتفاق به این معنی نیست که به لحاظ کیفی شرایط بهتری نسبت به گذشته پیدا کرده ایم. شاید در کمیّت بتوانیم پیشرفتی را شاهد باشیم اما از نظر کیفی، کارها عجولانه و پریشان احوالند.
تا زمانی که اینگونه آثار روی صحنه اجرا نشوند و بازخوردهای عموم را نگیرند نمی توانیم شاهد فروش محصولات موسیقایی درخشانی در فروشگاه ها باشیم. به همین منظور عموما فراوانی ها به این دلیل نیست که شرایط بهتر شده است.
کاهش سخت گیری های ممیزی
مهدوی در پاسخ به این پرسش که شیوه صدور مجوز چقدر در این رشد موثر بوده است، گفت: اعتقادی به لزوم دادن مجوز برای آثار موسیقی نداشته و ندارم. بحث شعر جداست و می تواند شورای شعری باشد و ممکن است واژه، جمله ، مصرع، بیتی به فرهنگی یا ملتی بی احترامی کند و مناسب نباشد. این اتفاق که در حال حاضر با سرعت بیشتری مجوز می دهند، باید سال ها پیش می افتاد. امیدواریم در سال های آینده، دیگر شاهد روند مجوز دادن های وقت گیر و دست وپا گیر نباشیم.
در سینما به این شکل نیست. فیلم ها ساخته می شود و هنرپیشه ها دستمزدهایشان را می گیرند و فیلم ساخته شده یا روی پرده، نمایش داده می شود یا نمی شود. اما در موسیقی برخی حساسیت های بی جا از طرف برخی ارگان ها و سازمان ها وجود دارد که شایسته جامعه موسیقیدانان نیست. موسیقیدانانی که متعهد بوده و هستند و به هر شکلی مردم، جامعه و حاکمیت را همراهی می کنند.
به نظرم بی احترامی است که یک شورایی اثری را گوش کند و بگوید خوب است یا بد است. البته از نظر ممیزی تا حدودی سختگیری ها را کنار گذاشته اند.
جایگاه تنوع و سلایق مختلف در موسیقی
در سال های اخیر استقبال از موسیقی تلفیقی و حتی نواحی بیشتر شده است. آثاری که دیگر تنها به موسیقی پاپ خلاصه نشده اند. مهدوی در پاسخ به اینکه تنوع آثار موسیقیایی توانسته سلیقه های متفاوت مردم را ارضا کند، گفت: در حال حاضر فقط شبکه چهار است که برنامه شب های موسیقی دارد که آن هم در حد گفت وگو با اهل فن است. تا زمانی که رادیو و تلویزیون ما برنامه های اختصاصی برای موسیقی نداشته باشند، موسیقی خوب، دائم پخش نشود که به مردم شناخت بدهد و ساز دیده نشود، از آن تنوع موسیقیایی بسیار دور هستیم.
این کارشناس موسیقی معتقد است: ما هنور نتوانسته ایم در موسیقی به آن بالندگی برسیم و موسیقی مان را ابتدا در کشور به درستی معرفی کنیم بعد در دیگر کشورها. در کشور جشنواره کیفی موسیقی به آن شکل نداریم. جشنواره های ما بیشتر جنبه نمایشی دارند و برای ارائه آمار کاری مدیران است. تا زمانی که این ویژگی ها را از نظر کیفی نداشته باشیم؛ به لحاظ کمی هر چه آمار بالاتر برود نمی توان کیفیت بخشی درست تری وجود داشته باشد. باید زیرساخت هایی وجود داشته باشد تا امیدوار باشیم با این تعداد موسیقی ها یک رقابت سالم به وجود آید تا موسیقیدانان ما هم یک جهشی داشته باشند.
جواد روشن کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار تئاتر صبا درباره وضعیت تئاتر در زمان شیوع کرونا گفت: شرایط در حال حاضر مساعد نیست و در این وضعیت نمی توان کار کرد و متاسفانه این شرایط را ادامه دار می یبینم. بعضی از همکاران می گویند که همه صنوف درحال فعالیت هستند پس چرا به تئاتر بی مهری می شود و این بخش از فعالیت ها دایم تعطیل می شود؟ من با نظر آن ها موافق هستم زیرا زندگی و کار ما همین است. همچنین چه به لحاظ روحی و مادی نیز نیاز است که ما فعالیت داشته باشیم ولی با وجود این شرایط تا زمان اجرا هر لحظه احتمال این که با یک تعطیلی و یا یک بخشنامه و دستورالعمل جدید مواجه شویم، وجود دارد.
وی افزود: متاسفانه محصولات فرهنگی و هنری به عنوان ضرورت جامعه تعریف نشده اند، از این حیث مخاطبان در برخورد با محصولات فرهنگی شاید مقداری محتاط تر باشند. مردم در پاساژ برای خرید حضور پیدا می کنند زیرا برای آن ها ضرورتی تعریف شده است اما در برابر محصولات فرهنگی و هنری احساس ضرورت نمی کنند و تبلیغات در جهتی حرکت نکرده است که این ضرورت را برای عموم مردم جا بیندازد. زمانی که اتفاقی رخ می دهد بخشنامه می دهند تئاترها تعطیل است و در ذهن مخاطب اینگونه تاثیر می گذارد که محیط تئاتر ناامن است درنتیجه مخاطب با احتیاط بیشتر در چنین فضاهایی حضور پیدا می کند.
روشن با اشاره به اینکه زمینه و شرایط مناسبی برای تمرین تئاتر وجود ندارد، بیان کرد: تولید تئاتر شرایط خاص خود را دارد؛ ما باید با گروه مان در مکان مناسب جمع شویم و هر روز تمرین انجام دهیم اما فضاها و پلاتو های ایده الی در اختیارمان نیست که با فراغ بال فعالیت کنیم و همین مسایل نگرانی هایی را برای ما به وجود آورده است. من به شخصه عطش کار دارم و مدام فکر می کنم که چه پیشنهادی می توانم داشته باشم و آیا می توانم کار کنم یا خیر و این نگرانی ها ذهن من را به خود مشغول کرده است.
موفق به دریافت وام کرونا نشده ام
کارگردان زنده به گور درباره رسیدگی مسئولان به هنرمندان تئاتر در شرایط کرونا اظهار کرد: ابتدای سال، صندوق بیمه هنرمندان گفته بود که حق بیمه سه ماه ما را پرداخت می کند که حدود هفتصد هزار تومان برای آن سه ماه پرداخت کردند اما با توجه به مخارج زندگی، مبلغ ناچیزی بود. درباره وام کرونا که صحبت شده بود و خود من نیز پیگیر آن بودم هنوز موفق به اخذ آن نشده ام. این وام شرایط به خصوص خود را دارد که اگر موفق به دریافت آن شویم باید درصدی سود را طی دو سال به آن ها برگردانیم و برای کسانی که شغل و درآمد مناسبی پیدا نکنند با وجود برگرداندن سود، وام پیشنهاد چشمگیری نیست به همین علت شرایط مناسبی برای این صنف در نظر گرفته نشده است.
در بخش دیگر مصاحبه این کارگردان درباره کارهای جدید خود عنوان کرد: چند کار حرفه ای مدنظرم بود که علاقه داشتم کار کنم که حتی اگر قصد انجام آن را در آینده داشته باشم، نمی دانم تا چند ماه دیگر با کرونا درگیر هستیم و ریسک این که نمایشنامه های حرفه ای را در این وضعیت کار کنم، بالا است. در حال حاضر یک سری نمایشنامه هایی که کمتر حرفه ای هستند، مطالعه می کنم ولی درباره آنها نیز به نتیجه نهایی نرسیده ام و اگر بتوانم نمایشنامه های معمولی ترِ مناسب پیدا کنم در زمانی که شرایط مهیا شود برای اجرای آنها اقدام می کنم.
وی درباره نمایش دادگاه ویژه که قصد داشت آن را در مجموعه تئاترشهر روی صحنه ببرد، توضیح داد: این اثر یکی از آن کارهای حرفه ای است که علاقه دارم کار کنم ولی در این شرایط کرونا کار کردن چنین نمایشی به لحاظ ریالی و سلامتی پرریسک است و از طرفی دیگر مجموعه تئاتر شهر دستخوش تغییرات مدیریتی شده است و همزمان با این تعطیلی ها، دیگر وقت آن را پیدا نکردم که پیگیر شوم و نمی دانم پس از تغییرات مدیریتی آن توافقات قبلی به چه سرانجامی می رسد زیرا یکی از اتفاق هایی که مرسوم است این است که مدیران مجموعه تئاتر گفتگوهایی را که انجام می شود مکتوب نمی کنند و بعد از تغییراتی که به وجود می آید، می گویند که اطلاعات ثبت نشده است و مجدد باید این مراحل را طی کرد.
این مدرس تئاتر افزود: آخرین اجرایی که من در تئاتر شهر داشتم مربوط به سال 94 و نمایش کوپن است و از آن موقع تا حالا اجرایی نداشتم و از سال 97 مجدد پیگیر اجرا هستم و این 2 سال هم با وعده هایی که دادند، گذشت و بعد از آن هم کرونا پیش آمد و اکنون نمی دانم چه کاری باید انجام بدهم.
روشن در پایان گفت: از مدیران فرهنگی و مسئولان تئاتر و وزارت ارشاد خواستار این هستم که شرایط این صنف را جدی بگیرند. شاید ما مجبور باشیم در شرایط پرخطر کار کنیم اما این خطر برای مخاطب به مراتب کمتر از از مکان های دیگری است که به شکل روزمره با آن سر و کار دارند. باید به مردم نشان دهند که همه تلاش سالن دارها و گروه های تئاتر این است که محیط دیدن تئاتر برای مخاطب سلامت و امن است اما متاسفانه این مساله ای است که به آن توجه نمی شود و ضرر جدی به لحاظ هنری و اقتصادی به خانواده تئاتر زده شده و اثراتش تا چند سال باقی می ماند.
افسانه ساده قمصری
انتهای پیام/
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، موضوع مهاجرت هنرمندان ایرانی به خارج از کشور علی رغم آنکه می تواند یک تصمیم شخصی برای زندگی سلبریتی ها باشد اما از آنجا که رفتار و کردار بسیاری از چهره های مشهور هنری به لحاظ مشهوریت زیر ذره بین مخاطبانشان قرار دارد و همچنین بسیاری از این سلبریتی های هنرمند الگویی برای جوانان محسوب می شوند، ناخواسته بسیاری از موارد مربوط به زندگی شخصی این هنرمندان مورد توجه اقشار مختلف قرار می گیرد.
اما مدتی است در فضای مجازی خبرهایی مبنی بر مهاجرت احتمالی یکی دو خواننده مطرح موسیقی پاپ از سوی برخی خبرنگارن مطرح میشود که این موضوع به یکی از داغ ترین مباحث روزهای اخیر مخاطبان در فضای مجازی بدل شده بود و این موضوع موافقان و مخالفان خاص خود را دارد، فارغ از این موضوع که مطرح کردن این مسئله در فضای مجازی صرفا یک بازی رسانه ای و تبلیغاتی است.
قاسم افشار از خواننده های باسابقه موسیقی پاپ در این خصوص به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو گفت: در وهله اول باید گفت، مهاجرت یک موضوع شخصی تلقی میشود و میتواند برای هر هنرمندی در دنیا اتفاق بی افتد که برخی ها اقدام به این کار میکنند و فی نفسه هم نمیتوان خرده به مهاجرت انسانها گرفت اما مهم تر از مهاجرت، رفتار و کرداری است که هنرمندان پس از مهاجرت از خود نشان می دهند .
وی در ادامه در خصوص ایکه آیا تابحال به مهاجرت فکر کرده است یا خیر، گفت: به هر حال اوایل فعالیت مان برخی اظهارنظرها درباره مهاجرت خواننده های هم نسل بنده می شود اما صادقانه بگویم من عاشق وطنم است و هیچ جایی غیر از ایران نمی توانم زندگی کنیم و دوست دارم خنده و اشک هایم را در کنار هموطنانم بگذارنم و خدا را شکر میکنم که تا به امروز به طور جدی به موضوع مهاجرت فکر هم نکردم.
این خواننده پاپ گفت: به نظرم اگر هنرمندی قصد مهاجرت دارد دیگر نیازی به فضاسازی و خبررسانی از قبل از مهاجرت معنایی ندارند، البته این فضاسازی ها درباره مهاجرت خواننده ها شاید یک حرکت تبلیغاتی برای بهتر دیده شدن باشد و شاید هم پشت پرده ای داشته باشد که ما بی خبریم .
افشار ادامه داد: به نظرم شاید بهتر باشد که هنرمندی که به هر علت قصد مهاجرت دارد بی سر و صدا و شلوغ بازی مهاجرت کند و اگر کار غیرقانونی انجام نداده باشد کسی هم جلویش را نمیگیرد.
وی در ادامه درباره عللی که باعث تصمیم به مهاجرت از سوی برخی خوانند ها گرفته میشود، گقت: البته در این خصوص باید همان هنرمندانی که مهاجرت کرده اند پاسخگو باشند اما به نظرم بی انصافی که اگر همه تقصیرها را گردن خواننده بی اندازیم.
وی افزود: برخی مواقع تعدادی از خواننده های چوان موسیقی پاپ با یک حس ناامیدی عجیبی مواجه میشوند و در این مورد مدیریت کلان موسیقی و همچنین تهیه کننده های موسیقی هم دخیل هستند به عنوان مثال از سوی تهیه کننده ها و شرکت های فرهنگی قراردادهای کوتاه مدت با خوانندگان بسته میشود که در این قراردادها تهیه کننده ها بسیار بیشتر از از خواننده ها سود میکنند .
این خواننده تصریح کرد: به عنوان مثال خواننده ای که یکسال تحت قرارداد قلان شرکت در اوج قرار دارد و پشت سر هم کنسرت برگزار میکند پس از یکسال که با افت مواج میشود براحتی هر چه تمام تر تهیه کنننده مسیرش را از این خواننده جدا میکند و خواننده احساس خلا عجیبی میکند و بعد از یک مدتی به افسردگی دچار میشود و شاید در این مواقع به هر ترفندی دست بزند برای اینکه دوباره دیده شود که خبرسازی همراه با حاشیه سازی هم بکی از همین ترفندها می تواند باشد.
وی در پایان گفت: امیدوارم مسئولین وزارت ارشاد در خصوص نحوه قراردادهای بین تهیه کننده ها و خواننده ها نظارت جدی تری داشته باشند که در آینده کمتر شاهد تضعیف شدن حق خواننده ها باشیم.
در چند ماه گذشته اعضای مختلف شورای عالی خانه هنرمندان ایران درباره مشکلات اقتصادی این مکان هنری مصاحبه کردند، شرح ماوقع و حتی هشدار دادند که این خانه بدجوری روی آب است و نیازمند فریادرسی است. حتی آن اعضایی که به عنوان چهره هایی محافظه کار هم شناخته می شدند، صدای شان بلند شد و همین صدا سرانجام شنیده شد.
چندی پیش از سوی دفتر اسحاق جهانگیری با خانه هنرمندان ایران تماس گرفتند و برای برگزاری جلسه ای با معاون اول رییس جمهوری اعلام آمادگی کردند.
طبیعتا اعضای شورای عالی خانه هنرمندان و مدیر عامل این خانه هم به سرعت ماجرا را پیگیری کردند. از طرف دفتر جهانگیری از آنان خواسته شد تا شرح حالی از خانه هنرمندان و نیز مطالبات اعضای این مکان در اختیار معاون رییس جمهوری قرار بگیرد.
همه مراحل طی و جلسه روز سه شنبه، 23 مهر ماه در دفتر اسحاق جهانگیری برگزار شد.
پیشقدم شدن جهانگیری برای برگزاری این نشست و درخواست برای توضیحات مبسوطی درباره خانه هنرمندان ایران و مطالبات اعضای آن (تا این جلسه با آگاهی کامل برگزار شود و به تعارف های مرسوم محدود نشود) و تایید کم توجهی دولت به هنرمندان از جمله نکات مثبتی است که در این روزها، خود غنیمتی به شمار می رود.
مجید رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران که در گفت وگوهای رسانه ای اش از مسئولان خواسته بود به وضعیت این مکان توجه کنند و مشخصا از جهانگیری هم به عنوان یکی از فریادرسان نام برده بود، حالا در گفت وگو با ایسنا آن چه را در این جلسه رخ داد، تشریح می کند.
او جلسه روز سه شنبه را جلسه ای صمیمانه می داند که در آن اعضای شورای عالی خانه هنرمندان فرصت یافتند به تفصیل از مشکلات و تنگناهای اقتصادی این مکان سخن بگویند و دلمشغولی ها و دغدغه های خود را توضیح بدهند.
رجبی معمار به اتفاقات چند ماه اخیر اشاره می کند و می گوید: در چند ماه گذشته ناچار شدیم از طریق رسانه ها مشکلات خانه هنرمندان را بازتاب بدهیم و چندی پیش از طرف دفتر آقای جهانگیری تماس گرفتند و برای برگزاری جلسه ای با ایشان اعلام آمادگی کردند. ضمن این که توضیحاتی درباره سابقه خانه هنرمندان و عملکرد آن در 21 سال اخیر و توقعات و خواسته های ما جویا شدند که به صورت مکتوب ارائه کردیم و بعد از آن هم قرار جلسه را گذاشتیم.
او با ابراز خرسندی از برپایی این نشست که آن را دیداری صمیمانه توصیف می کند، ادامه می دهد: آقای جهانگیری تایید کرد دولت آن گونه که باید و شاید نتوانسته به جامعه دانشگاهی و هنری توجه کند و پذیرش این امر از سوی دومین شخص دولت، بسیار دلگرم کننده بود بخصوص که ایشان خیلی دوستانه و بی تکلف این سخنان را مطرح کرد و خوشحالیم که زمینه برای پیگیری یک سری از کارهای عقب مانده فراهم شد.
این مدیر هنری درباره موارد مطرح شده در این دیدار می گوید: ابتدا آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیحاتی درباره کمک های این وزارتخانه به جامعه هنری ارائه کردند که مهم ترین مورد آن بخشایش حق بیمه سه ماه نخست امسال برای اعضای صندوق اعتباری هنر بود ولی مابقی آن درباره اقداماتی است که قرار است انجام شود؛ از جمله وام کارا (وامی که دولت برای مشاغل زیان دیده از کرونا تعریف کرده است) که در همین جلسه دوستان هنرمند توضیح دادند بازپرداخت این وام با سود 12 درصد برای هنرمندان که شغل شان در این مدت تعطیل شده امکان پذیر نیست بویژه این که سیستم بانکی نیازمند ضامن و اسناد و مدارک است و همه این ها کار را برای هنرمندان دشوار می کند. آقای جهانگیری هم اعلام کرد تلاشش را می کند تا شاید بتواند سود چهاردرصد را برای این وام در نظر بگیرند.
رجبی معمار اضافه می کند: موضوع دیگر، کمکی بود که قرار است از طریق هنر کارت انجام شود و دوستان توضیح دادند مبلغ مورد نظر برای انجام این کمک از سوی خزانه واگذار شده ولی ظاهرا مشکل این است که هنوز تفاهم نامه میان وزارت ارشاد و سازمان برنامه و بودجه امضا نشده. در حالت عادی امضای این تفاهم نامه کمتر از چند روز زمان می برد ولی حالا امیدواریم بعد از گذشت بیش از یک ماه، با امضای تفاهم نامه در هفته آینده، این کمک نیز عملیاتی شود چراکه آقای جهانگیری دستور داد این موضوع در اسرع وقت پیگیری شود.
آن گونه که مدیر عامل خانه هنرمندان ایران توضیح می دهد، اعضای شورای عالی خانه هنرمندان در این جلسه گفته اند یک نوبت کمک کافی نیست و جهانگیری هم گفته است تلاش می کند تا این گونه کمک ها، در یکی دو نوبت دیگر هم انجام شود.
به گفته رجبی معمار، تقاضا برای ارائه سبد کالا به هنرمندان از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار است. ضمن این که مبلغی به عنوان کمک هزینه امسال پیشنهاد شده و قرار است بیشتر این مبلغ از سوی شهرداری پرداخت شود و مابقی آن را وزارت ارشاد تامین کند.
رجبی معمار یکی از نکات مثبت این نشست را مروری بر تاریخچه خانه هنرمندان ایران می داند که سبب شد جایگاه این مکان هنری در داخل کشور و همین طور در منطقه و نیز نوع عملکرد آن بار دیگر برای مسئولان حاضر یادآوری شود.
او ادامه می دهد: ضمن این که صحبت هایی هم درباره بودجه سال آینده مطرح شد و آقای جهانگیری هم توضیح داد با این که بودجه های کمکی به دلیل مشکلات اقتصادی دولت به شدت کاهش پیدا کرده و بسیاری از بودجه ها قطع شده ولی باید برای خانه هنرمندان بودجه ای در نظر گرفته شود.
رجبی معمار با اشاره به این که در این مدت شهرداری تنها حامی خانه هنرمندان ایران بوده است، می گوید: آقای جهانگیری از شهرداری قدردانی کرد و مقرر شد برای حفظ وجهه غیردولتی خانه هنرمندان ایران، بودجه این مکان همچنان از طریق شهرداری به عنوان نهادی عمومی، تامین شود و حتی اگر این نهاد برای پرداخت بودجه مشکلی داشت، کمک های دولتی از کانال شهرداری به خانه هنرمندان تزریق شود.
این جلسه در دفتر اسحاق جهانگیری برگزار شده و نمایندگان شورای عالی خانه هنرمندان ایران، پیروز حناچی، شهردار تهران، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد، سیدمجتی حسینی، معاون هنری وزارت ارشاد، لادن حیدری، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد، و نماینده محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه از دیگر حاضران در آن بودند.
خانه هنرمندان ایران مکانی غیرانتفاعی است که 21 سال پیش در فضایی که پیش تر پادگانی نظامی بود، تاسیس شد و تا امروز میزبان بسیاری از برنامه های مهم فرهنگی و هنری بوده و هنرمندان رشته های مختلف آن را به نوعی خانه خود تلقی می کنند.
این مکان هنری بعد از شیوع کرونا به دلیل تعطیلی گالری ها، کافه ها، فروشگاه و رستوران هایش تمام راه های درآمدزایی خود را از دست داد و به همین دلیل مدیرعامل و اعضای شورای سیاست گذاری آن بارها این موضوع را مطرح کردند که در صورت نرسیدن بودجه، درِ این خانه بسته خواهد شد.
انتهای پیام
به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، مصطفی کاظمی مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران به همراه نصرالله آبادیان شهردار منطقه 11، برزین ضرغامی رییس سازمان زیباسازی شهرداری و علی اصغر طاهری شهردار ناحیه یک شهرداری منطقه 11 روز سه شنبه 22 مهر ماه با حضور در مجموعه تئاتر شهر ضمن دیدار با قادرآشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ابراهیم گله دارزاده رییس تئاتر شهر از آمادگی شهرداری تهران برای بررسی و رفع مشکلات محیط پیرامونی این مجموعه خبر داد.
در این دیدار که با بازدید کاظمی از محیط پیرامونی و تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر همراه بود، پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج، محسن حسن زاده مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، حسن جودکی معاون تئاتر شهر، حسین طاهربخش مدیر فنی تئاتر شهر و فرشاد محمدی مدیراداری تئاتر شهر نیز حضور داشتند.
ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاتر شهر در ابتدای این دیدار ضمن قدردانی از حضور مدیران عالی رتبه شهرداری تهران در این مجموعه که به منظور بررسی آسیب های محیط پیرامونی آن صورت گرفته بود، توضیح داد: مجموعه تئاتر شهر چندی پیش نیز میزبان جناب آبادیان (شهردار منطقه) برای بررسی مشکلات این مجموعه بود. شرایطی که بسیاری از هنرمندان تئاتر بر این باور بودند که به دلیل برگزاری جلسات متعددی که در این زمینه طی سال های قبل انچام گرفته امیدی به بهبود و اجرایی شدن وعده ها و مصوبه های این جلسات نیست. اما خوشبختانه بلافاصله بعد از پایان آن جلسه به همت دوستان ما در شهرداری منطقه 11 شرایطی پیش آمد که ما شاهد اجرایی شدن برخی از مصوبات جلساتمان در محیط پیرامونی بودیم. همین موضوع می تواند شروع خوبی برای تحقق وعده هایی باشد که جا دارد از همین جا تشکر ویژه ای از آقای آبادیان و سایرهمکارانشان داشته باشیم.
وی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: بنده بر این باورم حضور مدیران عالی رتبه شهرداری در این جلسه نشان دهنده اهمیت موضوع تئاتر شهر در حوزه مدیریت شهری است. به هر حال در این مکان نگرانی های بسیار زیادی وجود دارد که من در جلسه پیشین خدمت دوستان شهرداری منطقه 11 به آنها اشاره کردم. من تصور می کنم این روزهای کرونایی فارغ از اتفاقات تلخی که برای همه ما فراهم آورد می تواند فرصتی را فراهم کند تا به دلیل کاهش تراکم اجراها با نگاه عمیق تری به مشکلات تئاتر شهر در حوزه پیرامونی بپردازیم و فضا را به سمتی هدایت کنیم که مصوبات و حرف هایی که در این جلسات گفته می شود شکل عملیاتی پیدا کند.
رییس تئاتر شهر افزود: ما باید شرایط را به سمتی ببریم که با کاهش منطقی و اصولی بزه و آسیب های اجتماعی، محدوده جغرافیایی تئاتر شهر را تبدیل به یک منطقه فرهنگی کنیم. در این شرایط تئاتر شهر می تواند به عنوان یک نقطه استراتژیک فرهنگی شهر تهران به شهروندان عزیز خدمت رسانی کند. من بر این باورم همه شما عزیزان به دلیل پیشینه ارزشمندی که در کارنامه مدیریتی تان دیده ایم افرادی دغدغه مند هستید که می توانید این طرح ها و مصوبات جلسات اینچنینی را اجرایی کنید.
قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: شرایط تئاتر در روزهای کرونایی به طور حتم شرایط مناسبی نیست چرا که تعطیلی پی در پی تالارهای نمایشی موجب شده تا فضای نامطلوبی به جهت اقتصادی در این حوزه حکمفرما باشد. این در حالی است که خوشبختانه به مدد همراهی صمیمانه هنرمندان تئاتر و همکاران ما در تالارهای نمایشی ما حتی یک گزارش از ابتلای یکی از تماشاگران یا هنرمندان به کرونا در این ایام نداشتیم. چرا که در این زمینه همکاری حداکثری برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی مربوط به تالارهای نمایشی صورت گرفته که امیدوارم تصمیم گیرندگان برای تعطیلی تالارهای نمایشی نسبت به این موضوع توجه بیشتری کنند تا در آینده برای تعطیلی یا توقف فعالیت های تئاتری نگاه دیگری به ماجرا داشته باشند. به هر حال این روزها به سبب همین توقف فعالیت ها فشار سنگینی به لحاظ روانی روی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که خواهشمندم با اتخاذ تصمیمات موثر در روزهای اینده شاهد کاهش این فشار هم در حوزه فعالیت هنرمندان شریف تئاتر و هم همکارانم در وزارت ارشاد باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع تعیین حریم برای مجموعه تئاتر شهر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر همه متفق القول هستند که در حوزه تئاتر شهر نگرانی های زیادی وجود دارد که در درجه اول هنرمندان، مخاطبان و کارکنان این مجموعه را تحت تاثیر قرار داده است. شما اگر دقایقی را در محوطه مجموعه تئاتر شهر قدم بزنید خواهید دید که از یادگاری های نوشته شده روی دیوار تا حضور افراد بزهکار و سایر آسیب های خطرناکی که در این محدوده وجود دارد، چه لطماتی را به این محیط فرهنگی وارد شده است. بنابراین تا زمانی که فرهنگ واقعی خلق نشود ما نمی توانیم بدون تعیین حریم برای تئاتر شهر شاهد اتفاقات ثمر بخش فرهنگی باشیم. در این میان بحث تعیین حریم برای این محدوده می تواند به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.که امیدوارم این جلسه علاوه بر مواردی که درباره سایر آسیب های محیط پیرامونی به آن اشاره شد، مقدمه ای برای تعیین حریم در محدوده تئاتر شهر نیز باشد.
مدیرکل هنرهای نمایشی تصریح کرد: مباحث مرتبط با تعیین حریم برای تئاتر شهر سالهاست توسط رسانه ها، هنرمندان و مخاطبان به صورت مستمر مطرح می شود. دغدغه هایی که به نظر من بسیار موضوع جدی است که تاکنون در این زمینه شاهد اتفاق اجرایی برای حل ماجرا نبودیم. همین شرایط موجب شده که هنرمندان و مخاطبان نیز از برگزاری این جلسات نا امید باشند. پس حالا وقت آن است که بتوانیم به تمام حرف ها و گفته هایی که در این برنامه مطرح می شود با کمک یکدیگر جامعه عمل بپوشانیم. خوشبختانه این اهتمام مدت هاست در اداره کل هنرهای نمایشی وجود دارد و من صادقانه می گویم حاضرم خودم لباس شرافتمندانه کارگری را به تن کنم و در میدان حضور داشته باشم تا همراه هم از بحران جدی که فعالیت های تئاتر شهر را به شدت تحت تاثیر قرار داده، عبور کنیم.
آشنا تاکید کرد: من حتی حاضرم برگزاری جشنواره تئاتر فجر در این مکان ارزشمند را به جای دیگری منتقل کنم اما شرایطی را ایجاد کنم تا هرچه زودتر شاهد اتفاقات بهتری برای کاهش آسیب ها و بحران فعلی که تئاتر شهر را در خطر جدی قرار داده، باشم. ما امروز اینجاییم تا به امید خدا و همراهی شما عزیزان در شهرداری تهران موضوع تئاتر شهر را دردستور کار قرار دهیم.
نصرالله آبادیان شهردار منطقه 11 تهران هم در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از آنچه طی ماه های گذشته در پهنه فرهنگ و هنر رودکی و محدوده تئاتر شهر صورت گرفته، اظهار کرد: موضوع محدوده تئاتر شهر یکی از مهم ترین دغدغه های شهرداری منطقه 11 تهران در ماه های گذشته بوده که ما در راستای عملیاتی شدن فاز یک پهنه فرهنگ و هنر رودکی که از محدوده تالار وحدت آغاز شد روی آن تمرکز ویژه ای داشتیم. کما اینکه در این زمینه قرار است فاز دوم پروژه را از آبان ماه امسال آغاز کرده و شرایطی را فراهم کنیم که هرچه زودتر شاهد فضای مطلوب فرهنگی در این محدوده جغرافیایی باشیم.
وی افزود: محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر در بحث پهنه فرهنگ و هنر رودکی یکی از مهم ترین مواردی بوده که روی آن تمرکز ویژه ای داریم. به هر حال این مجموعه در یکی از مهم ترین و استراتژیک ترین مناطق شهر تهران قرار گرفته که مجاورت در محدوده بوستان دانشجو و خیابان ولیعصر به علاوه تاریخی بودن آن شرایطی را به وجود آورده که نه تنها به عنوان یک ساختمان مهم برای اهالی تئاتر محسوب می شود بلکه دارای ارزش های معماری و فرهنگی قابل توجهی است که اهمیتش بر ما پوشیده نیست. بنابراین آنچه در این شرایط می تواند به بهبود فضای فعلی مجموعه ثمر بخش باشد موضوعی شدن بوستان دانشجو به یک مکان فرهنگی است. اتفاقا در این شرایط است که می توانیم به کاهش آسیب های اجتماعی این محدوده که واقعا در موقعیت بحرانی قرار دارد کارهای مثبتی را با همراهی دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نتیجه برسانیم.
شهردار منطقه 11 تهران در بخش دیگری از صحبت های خود ابراز امیدواری کرد با تشکیل کارگروه های ویژه بین شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی در رابطه با مجموعه تئاتر شهر و البته انجام هماهنگی های لازم برای انتقال اعتبارات در شهرداری تهران، شاهد رفع مشکلات پیرامونی تئاتر شهر در فازهای دوم و سوم پهنه فرهنگ و هنر رودکی باشیم.
برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران نیز در این دیدار گفت: بسیار خوشحالم که بعد از مدتی با دوستانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار می کنم. به هر حال همه این جلسات و برنامه ها در راستای اهداف مشترکی است که نتیجه اش قطعا باید در بین اصحاب فرهنگ و هنر و مخاطبان فهیم آن دیده شود.
وی افزود: مجموعه تئاتر شهر هم از جمله مکان های فرهنگی هنری شهر تهران است که همکاران بنده در شهرداری تهران قطعا بر مشکلات پیرامونی آن واقفند و تلاش می کنند تا با برگزاری این جلسات شرایط بهتری را در خدمت رسانی به اهالی تئاتر انجام دهند. ما امروز اینجا هستیم تا در حد توان نسبت به حل و فصل مشکلات تئاتر شهر اقدامات عاجلی را انجام دهیم. در این راستا لازم است تا جلسات مشترکی میان شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود تا با انجام مشورت های لازم هرچه زودتر به نقطه مشترکی برای حل مشکلات پیرامونی دست پیدا کنیم. در حوزه مباحث مالی – اداری نیز شرایط به گونه ای است که باید همه دستگاه ها دست به دست هم دهند تا در این زمینه نیز مشکلی پیش روی دست اندرکاران نباشد.
مصطفی کاظمی مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران نیز در این دیدار با قدردانی از تلاش های صورت گرفته همکارانش در شهرداری منطقه 11 توضیح داد: جا دارد همین جا از دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی قدردانی کنم که شرایطی را ایجاد کردند تا پای مدیران شهری به این گونه مجامع باز شود.
مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران افزود: از وقتی آقای آشنا با من تماس گرفت و ماجرای تئاتر شهر را با من در میان گذاشت کمتر از دو روز گذشته است و من به دلیل دغدغه ای در این رابطه دارم به نمایندگی از آقای حناچی به این جلسه آمدم تا در جریان مشکلات قرار گیرم. من نه به عنوان عضوی از شهرداری تهران که به عنوان یک شهروند به مجموعه تئاتر شهر تعلق خاطر دارم. از سوی دیگر به عنوان یک مدرس دانشگاه در رشته معماری نیز همواره به اهمیت ساختمان تئاتر شهر واقف بوده و هستم. همین دغدغه ها در کنار وظایف ذاتی شهرداری تهران برای توجه به فضاهای این چنینی شرایطی را ایجاد کرده که امروز دور هم جمع شویم و به نتایج ثمربخشی برای حل مشکلات تئاتر شهر برسیم.
وی افزود: همه ما به محدودیت های بودجه ای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واقف هستیم و می دانیم که دوستان ما در این زمینه با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند پس آنچه در این میان می تواند مورد توجه قرار گیرد شروع یک حرکت مشترک فرهنگی میان شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این حرکت مشترک قطعا نتیجه ای جزو منفعت برای شهروندان نخواهد داشت. ما احساس می کنیم هر کمکی که از دست ما بر می آید متعلق به شهر و همین مردم است که می تواند نتایج ثمر بخشی هم داشته باشد.
کاظمی در بخش دیگری از صحبت های خود با مطرح کردن پیشنهاداتی برای تبادلات فرهنگی میان شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع آسیب های وارده به تئاتر شهر و نقش پروژه پهنه فرهنگ و هنر رودکی در این زمینه اشاره کرد و گفت: پهنه فرهنگ و هنر رودکی یک پروژه مهم شهرداری تهران است که نباید آن را با سیستم وصله پینه ای هدایت کرد. این پروژه مهم که خوشبختانه فاز اول آن را پشت سر گذاشتیم یک مدیریت یکپارچه می خواهد. شرایطی که قطعا باید مجموعه مهمی چون تئاتر شهر نیز باید مورد توجه قرار گیرد. شما مطمئن باشید اگر این مدیریت یکپارچه وجود نداشته باشد قطعا هرکاری بکنیم ناموفق است.
مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران اظهار کرد: من به دوستان شهرداری منطقه 11 تهران و نهادهایی که به نوعی چه از سوی شهرداری و چه از سوی وزارت ارشاد در ماجرای تئاتر شهر دخیل هستند پیشنهاد می کنم در قالب دفتر توسعه محله ای که فقط هم متعلق به شهرداری تهران نیست شرایطی را فراهم کنند تا موضوعات مختلف با تئاتر شهر به صورت جدی تری پیگیری شود در این زمینه شهرداری تهران نیز آماده هرگونه همکاری در این شرایط است که بتوانیم هرچه زودتر به رفع مشکلات اقدام کنیم. اتفاقا در همین دفتر توسعه محله ای است که می توان روی موضوعات دیگری چون قابلیت های گردشگری این مجموعه نیز تمرکز کرد تا در این چارچوب شهروندان عزیز در قالب یک فرآیند هدایت شده بتوانند از امتیازات ویژه این مجموعه استفاده کنند.
وی در بخش پایانی صحبت های خود از تلاش دفتر شهردار تهران برای حل و فصل اعتبارات مرتبط با موضوع پهنه فرهنگ و هنر رودکی در محدوده تئاتر شهر سخن گفت و رفع مشکلات و آسیب های محیط پیرامونی این مجموعه معتبر تئاتری را جزو وظایف شهرداری تهران دانست.
بر اساس این گزارش در پایان این دیدار پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج نیز ضمن قدردانی از شهردار منطقه 12 تهران در بهبود شرایط فیزیکی و خدمات شهری پیرامون این مجموعه تاریخی هنری از مدیرکل دفتر شهردار تهران خواست نا نسبت به پیگیری طرح توسعه تماشاخانه سنگلج بررسی های لازم را انجام دهد.
وی با ارائه گزارشی از روند تدوین طرح توسعه تماشاخانه سنگلج که از دوره های پیشین مدیریت این مجموعه مورد توجه قرار گرفته ، طرح مکتوب توسعه تماشاخانه سنگلج را به کاظمی ارائه داد .
مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران نیز در این دیدار از پیگیری مجدانه این طرح در مجموعه شهرداری تهران تا حصول نتایج لازم سخن گفت.
پیش از این هم در فروردین ماه امسال اعضای خانه تئاتر و خانه سینما جلسه دیگری با جهانگیری داشتند ولی جلسه دیروز، سه شنبه 23 مهر ماه، بیشتر حول و حوش مشکلات خانه هنرمندان ایران بود.
هرچند پیش از این مسئولان دولتی در سخنان خود عموما هنرمندان را به عنوان اقشار آسیب دیده از کرونا فراموش می کردند، در این جلسه، جهانگیری مشکلات هنرمندان را در دوران کرونا تایید کرده و وعده هایی هم برای حل این معضلات داده است. حالا هنرمندان حاضر در جلسه امید دارند تا این وعده ها در حد سخنان قشنگ باقی نماند و جامه عمل بپوشد.
در این جلسه مجید رجبی معمار نکاتی را درباره وضعیت اقتصادی آن مطرح کرده و ایرج راد، که به تازگی در سمت ریاست شورای عالی خانه هنرمندان ایران ابقا شده است، ضمن طرح مسائل خانه هنرمندان ایران، بخش دیگری از مشکلات هنرمندان تئاتر در دوران دشوار کرونا را تشریح کرده است.
شاید یکی از دستاوردهای این جلسه کاهش سود بانکی وام کارا باشد که پیش از این 12 درصد تعریف شده بود و حالا جهانگیری وعده داده که به 4 درصد کاهش پیدا کند.
راد درباره آنچه که از سوی هنرمندان در این جلسه مطرح شد، به ایسنا می گوید: این نشست در ارتباط با مشکلات خانه هنرمندان ایران بود و در آغاز جلسه توضیحاتی درباره عملکرد این خانه در 21 سال گذشته ارایه و وضعیت مالی بغرنجی را که بویژه بعد از کرونا در این خانه ایجاد شد، تشریح کردم. اینکه هیچ کمک و حمایت مالی از سوی هیچ نهادی صورت نگرفت و برای پرداخت دستمزد پرسنل این مکان دچار مشکلات فراوان شدیم و در نهایت با قرض گرفتن، توانستیم بخشی از حقوق آنان را بپردازیم.
او ادامه می دهد: توضیح دادم که تا به حال با وجود پیگیری هایی که انجام داده ایم، توانستیم بودجه اندکی را به صورت مقطعی دریافت کنیم که بخش زیادی از آن صرف بازپس دادن بدهی هایمان شد.
راد در این جلسه یادآوری کرده است که هیچ یک از اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران دستمزدی دریافت نمی کنند و بودجه این مکان صرف هزینه های جاری و حقوق پرسنل می شود.
رییس هیات مدیره خانه تئاتر درباره نتایج این بحث ها می گوید: پس از بحث و گفتگوی بسیار، مقرر شد تا پایان امسال مبالغی را برای تامین هزینه های خانه هنرمندان ایران در نظر بگیرند که بخش عمده ای از آن از سوی شهرداری تامین شود و مابقی از طریق وزارت ارشاد یا دولت.
او در پاسخ به این پرسش که چه کسی مسئول پیگیری دریافت کمک از طریق شهرداری است، توضیح می دهد: قرار شد نماینده ای از طرف شهرداری و نماینده ای از طرف خانه هنرمندان ایران پیگیر ماجرا باشند.
این هنرمند توضیح می دهد: در این جلسه مساله دیگری را هم درباره آسیب هایی که هنرمندان تئاتر در دوران کرونا دیده اند، مطرح کردم اینکه کسانی که در حوزه تئاتر مشغول به کار هستند، شرایط نامناسبی دارند. بسیای از آنان شغل دیگری ندارند، نه کارمند جایی هستند و نه قراردادهایی دارند که حقوق ایام بیکاری دریافت کنند و باید راهی برای حل مشکلات آنان اندیشده شود تا دست کم امور روزانه خود را به انجام برسانند. در این وضعیت حتی پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی برای برخی از هنرمندان دشوار است.
راد البته خبر می دهد که کمکی به مبلغ 1 میلیون و 500 هزار تومان از طریق هنر کارت به اعضای صندوق اعتباری هنر پرداخت می شود.
وام 12 درصدی کارا (وامی که دولت برای مشاغل زیان دیده از کرونا تعریف کرد که شامل تئاتر هم می شد) که از دیگر مسایل مورد انتقاد هنرمندان بود، دیگر موضوعی است که راد در این نشست مطرح کرده و توضیح داده است که بسیای از هنرمندان نمی توانند وامی با 12 درصد سود را بازپس بدهند و آن گونه که جهانگیری وعده داده، سود این وام به 4 درصد کاهش پیدا می کند.
رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران همچنین می گوید که در جلسه دیروز قرار بر این شد تا دولت بار دیگر بسته های حمایت از اعضای صندوق اعتباری هنر را در نظر بگیرد. این صندوق در حال حاضر 74 هزار عضو در سراسر کشور دارد.
ایرج راد در پاسخ به این پرسش که آیا در این جلسه، مساله تعطیلات ادامه دار تئاتر و زیان های آن برای اهالی این هنر مطرح شد، می گوید: فرصت نشد تا در این زمینه هم صحبت کنیم ولی در این باره با اداره کل هنرهای نمایشی گفتگو شده است. متاسفانه تابستان که بهترین فرصت برای اجرای تئاتر در فضای باز بود، گذشت و آنقدر درگیر بحران های دیگر بودیم که این زمان از دست رفت ولی حتما باید زودتر درباره این وضعیت با اداره کل هنرهای نمایشی گفتگو شود چراکه در حال حاضر اشتغال بخش زیادی از خانواده تئاتر روی هواست و هیچ زمینه ای برای ادامه حیات خود ندارند.
او در پایان هشدار می دهد که تعطیلی فعالیت های فرهنگی هنری پیامدهای ناگوار دیگری هم دارد و می گوید: این شرایط علاوه بر آسیب های اقتصادی فراوانی که دارد، سبب می شود که در بخش فرهنگ و هنر پس رفت کنیم و حتی ممکن است این بخش به کلی حذف شود که اگر چنین شود، نه تنها دوباره سازی آن کار بسیار مشکلی خواهد بود بلکه صدمات جبران ناپذیری به روح و روان جامعه وارد خواهد شد.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری ارشاد، مجید رجبی معمار، مدیر عامل خانه هنرمندان ایران، نماینده ای از سوی محمد باقر نوبخت، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه، نماینده ای از شهرداری، لادن حیدری، معاون توسعه مدیریت و منابع، وزارت ارشاد و تعدادی از اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران از جمله حاضران در این نشست بودند.
انتهای پیام
به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به منظور حمایت از صنوف فعال هنری و بهره مندی آن ها از تسهیلات حمایتی کم بهره در دروان کرونا، متقاضیان در رشته های نمایش (تماشاخانه ها و گروه های تئاتر)، آموزشگاه های آزاد هنری، موسیقی (استودیوهای صدابرداری، شرکت ها و مؤسسات تهیه و تولید آثار صوتی)، هنرهای تجسمی(گالری ها و انجمن ها) مد و لباس(خانه های مد) و مؤسسات تک منظوره در همه گرایش های هنری سراسر کشور، می توانند تقاضای خود را از روز چهارشنبه (23 مهرماه) در سایت تحفه به نشانی www.tohfeh.gov.ir ثبت کنند.
درباره چگونگی دریافت تسهیلات حمایتی و اطلاعات بیشتر، نماینده معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شماره تلفن 5-66705101 (داخلی 474) پاسخگو است .
سیدمجتبی حسینی درباره ضرورت معرفی و ایجاد زمینه پیشرفت و تداوم فعالیت های جوانان در موسیقی گفت: جشنواره ها می توانند بستر گفت و گو یا استعدادیابی باشند و یا هر دو رویکرد را داشته باشند. اگرچه محور اصلی جشنواره ملی موسیقی جوان استعدادیابی است، اما در آن فرصت مغتنم گفتگو و ارتباط جوانان با استادان نامدار موسیقی فراهم می شود. جشنواره موسیقی جوان از سویی بیانگر گذشته و حال جریان موسیقی است؛ از این نظر که اقبال و استعداد نوجوانان و جوانان به فعالیت در موسیقی، نتایج وضعیت آموزش های موسیقی را تا اندازه ای بیان می کند و از سویی دیگر و مهم تر از آن، نشانه هایی از آینده موسیقی ایران را می توان در این جشنواره دید. جشنواره موسیقی جوان نشان می دهد نوجوانان و جوانان کشور به موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک گرایش دارند و با چه مقدار جدیت در آن عرصه تلاش می کنند، آمار شرکت کنندگان در جشنواره و علاقه مندی ایشان فرصت مطالعاتی خوبی است برای شناخت ابعاد مختلف موضوع برای برنامه ریزان.
وی افزود: بی تردید ایجاد زمینه ای برای تداوم فعالیت جوانان مستعد این جشنواره و پیشرفت آنان که در آینده موسیقی کشور تعیین کننده است ضرورت دارد، اما در این مسیر همراهی و تعامل نهادهای مختلف لازم است. جشنواره موسیقی جوان فرصتی را فراهم می کند تا در یک رویداد تخصصی با حضور داورانی که هنرمندان شاخص کشور هستند، استعدادها شناسایی می شود و ظرفیت و توان نهادهای فرهنگی و هنری با توجه به وظایفی که دارند، در کنار هم می تواند به تداوم و تقویت فعالیت های جوانان کمک کند. نهادهایی مانند صدا و سیما با پرداختن به موسیقی ملی و نواحی و همچنین آموزش و پرورش نیز با فراهم کردن فضایی برای آشنایی آینده سازان با هنرهای اصیل و برآمده از فرهنگ ارزشمند کشور می توانند در این زمینه مؤثر باشند.
معاون وزیر در مورد برنامه ریزی برای تقویت جشنواره گفت: یکی از مسائل ضروری در شرایط امروز، بازنگری در جشنواره های هنری است که جشنواره های ضروری و مهمی که در جریان هنر اهمیت دارند، تقویت شوند و متناسب با شرایط و تحولات امروز هنر به نحو مناسب ایفای نقش کنند. جشنواره موسیقی جوان از رویدادهایی است که بر ضرورت و اهمیت این جشنواره اتفاق نظر وجود دارد و می تواند از نظر تخصصی اعتبار آن تقویت شود. بی تردید از نظر اعتبار و بودجه نیز اگر نه در حد مطلوب اما متناسب با نیازهای جشنواره افزایش داشته است. جشنواره بین جامعه موسیقی و با توجه به حضور داوران شاخص از هنرمندان برجسته آن اعتبار و جایگاه دارد و می توان با نگاه کیفی تر و با استفاده از تجربه های گذشته که هنرمندان شاخصی از بستر رویدادهای مشابه معرفی شده اند، دوره های آینده را برنامه ریزی کند.
وی در مورد نقش جشنواره در جریان آینده موسیقی ایران توضیح داد: گرچه جشنواره موسیقی جوان پنجره ای به فردا و آینده موسیقی ایران می گشاید و می تواند امید به آینده موسیقی را نوید دهد، اما از یک سو تصویری از وضعیت، سیاست ها و چگونگی آموزش موسیقی در کشور نیز ارائه می کند. این جوانان در جریان آموزش هنر موسیقی پیش آمده اند و تا حدودی نقاط قوت و ضعف و داشته ها و نیازهای حوزه آموزش موسیقی را می توان در این جشنواره دید. اینکه چه سازهایی اقبال بیشتری دارد و با چه کیفیتی نواخته می شود یا جوانان از چه بستر فرهنگی و آموزشی به جشنواره آمده اند، در این جشنواره قابل تأمل است. در واقع پیشینه این جوانان اهمیت دارد و آینده و حرکت آنان برای پیشرفت در هنر موسیقی و آینده آنان نیز اهمیت بسیاری دارد. جشنواره موسیقی جوان رویدادی است که ضرورت آن برای جریان موسیقی و فرهنگ کشور اثبات شده است و از نگاه کارشناسان و استادان موسیقی رویدادی مؤثر است. جشنواره موسیقی جوان نمادی از تعامل و همراهی جدی هنرمندان مختلف با یک رویداد است که نتایج آن به تدریج در گذر سال ها بیشتر دیده می شود.
حسینی در پایان در خصوص اهمیت توجه به استعدادهای موسیقی در معرفی و شناسایی هنر و موسیقی امروز ما در جهان عنوان کرد: موسیقی ایران آینه ای است از ویژگی های فکری و فرهنگی کشور عزیزمان، ایمان داری، حماسه های تاریخی و رشادت ها ، مقاوت و پایداری فرهنگی توجه به اصالت ها و در عین حال بروز خلاقیت ها بر بستر سنت، اخلاق مداری و وفاداری یک ملت در آینه هنر قابل مشاهده است. موسیقی ایرانی در میان انواع موسیقی ها، دارای تشخص و اعتبار ویژه و تاریخی قابل توجه است. لذا توجه به پرورش صحیح استعدادهای درخشان این حوزه نقش مؤثر و بسزایی در نشان دادن تصویر روشن و واقعی از کشورمان را دارد و از زبان مستغنی از ترجمه موسیقی می توان در صحن فرهنگ جهان به نقش کشورمان توجه داد، هنر ایران منبع الهام ارزشمندی برای جهان است.
کامران شرفشاهی مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره انتشار کتاب جدید در این انتشاراتی، گفت: به دلیل شرایطی که در بازار نشر وجود دارد، نمی توان کتاب جدیدی منتشر کرد؛ به همین دلیل کتاب جدیدی در انتشارات تجلی مهر چاپ نکردیم.
بیشتر بخوانید
باد سر به هوا برای کودکان منتشر می شود
او افزود: تا زمانی که شرایط بازار نشر بهتر نشود در انتشارات تجلی مهر کتاب جدیدی منتشر نمی کنیم، چون اوضاع اقتصادی بازار نشر بسیار شکننده است. بسیاری از کتاب هایی که قبلا منتشر کرده بودیم هنوز در انبارهایمان مانده و به فروش نرفته است.
مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر ادامه داد: انتشارات تجلی مهر رانت و پارتی ندارد که بتواند کتاب هایش را بفروشد و از این مسائل هم برای فروش کتاب هایمان استفاده نمی کنیم. تنها راهی که برایمان باقی می ماند این است که دست نگه داریم و منتظر بمانیم تا وضعیت نشر بهتر شود، سپس برای انتشار کتاب اقدام کنیم.
شرفشاهی بیان کرد: گذشت زمان نشان داده است شرایط نشر بهتر نمی شود. حتی در حد درجا زدن نیست بلکه هر روز بدتر از روز قبل می شود. البته نویسندگان و شاعران برای انتشار کتاب هایشان با ما تماس می گیرند. آثارشان برای انتشار آماده است، اما به دلیل وضعیتی که در زمینه قیمت کاغذ وجود دارد و افزایش قیمت تمام شده کتاب و از سوی دیگر نبود حمایت، ناچاریم پیشنهاد انتشار کتاب های شاعران و نویسندگان را قبول نکنیم و کار انتشار کتاب را به آینده موکول کنیم.
انتهای پیام/
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ،نمایشگاه بین المللی کتاب سئول که هر سال در ماه ژوئن برگزار می شد، متأثر از ویروس کرونا به تعویق افتاد و از امروز (جمعه 25 مهرماه 99) در قالب برنامه های آنلاین و آفلاین آغاز به کار کرد.
نمایشگاه کتاب سئول با انتخاب شعار (Entanglement) به معنی درگیری و گرفتاری به شیوع ویروس جهانی کرونا نگاه خاص و ویژه ای داشته و با استفاده از پلتفرم نمایشگاه به شناخت زیبایی های این معضل جهانی و اخلاق همزیستی مسالمت آمیز با آن می پردازد.
کشور روسیه به عنوان مهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه به صورت مجازی حضور دارد و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به نمایندگی از نشر جمهوری اسلامی ایران همچون سال های گذشته در این رویداد فرهنگی حضور یافته است.
ازجمله فعالیت های این مؤسسه در اولین نمایشگاه کتاب مجازی سئول می توان به معرفی صنعت نشر ایران، معرفی نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی آثار حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و معرفی سایت Books from Iran (محتوی 1900 عنوان کتاب به همراه چکیده انگلیسی) اشاره کرد.
همچنین در بخش رویدادهای مجازی نیز این مؤسسه ویدئو کلیپ هایی در خصوص معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و طرح حمایتی گرنت بارگذاری کرده است.
نمایشگاه کتاب سئول برای فعالان حرفه ای حوزه نشر در سراسر جهان فرصتی را از طریق بورسیه های تخصصی فراهم کرده تا بتواند با حضور در این نمایشگاه به تقویت مبادلات بین المللی نشر بپردازند.
همچنین نمایشگاه کتاب سئول برنامه های ویژه ای را به صورت آنلاین برای شرکت کنندگان در خصوص بازاریابی و تبادل کپی رایت از تاریخ 30 مهر ماه تا 2 آبان برگزار خواهد کرد.
این نمایشگاه توسط وزارت فرهنگ و ورزش و جهانگردی و اتحادیه ناشران برگزار و حمایت می شود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ،نمایشگاه بین المللی کتاب سئول که هر سال در ماه ژوئن برگزار می شد، متأثر از ویروس کرونا به تعویق افتاد و از امروز (جمعه 25 مهرماه 99) در قالب برنامه های آنلاین و آفلاین آغاز به کار کرد.
نمایشگاه کتاب سئول با انتخاب شعار (Entanglement) به معنی درگیری و گرفتاری به شیوع ویروس جهانی کرونا نگاه خاص و ویژه ای داشته و با استفاده از پلتفرم نمایشگاه به شناخت زیبایی های این معضل جهانی و اخلاق همزیستی مسالمت آمیز با آن می پردازد.
کشور روسیه به عنوان مهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه به صورت مجازی حضور دارد و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به نمایندگی از نشر جمهوری اسلامی ایران همچون سال های گذشته در این رویداد فرهنگی حضور یافته است.
ازجمله فعالیت های این مؤسسه در اولین نمایشگاه کتاب مجازی سئول می توان به معرفی صنعت نشر ایران، معرفی نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی آثار حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و معرفی سایت Books from Iran (محتوی 1900 عنوان کتاب به همراه چکیده انگلیسی) اشاره کرد.
همچنین در بخش رویدادهای مجازی نیز این مؤسسه ویدئو کلیپ هایی در خصوص معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و طرح حمایتی گرنت بارگذاری کرده است.
نمایشگاه کتاب سئول برای فعالان حرفه ای حوزه نشر در سراسر جهان فرصتی را از طریق بورسیه های تخصصی فراهم کرده تا بتواند با حضور در این نمایشگاه به تقویت مبادلات بین المللی نشر بپردازند.
همچنین نمایشگاه کتاب سئول برنامه های ویژه ای را به صورت آنلاین برای شرکت کنندگان در خصوص بازاریابی و تبادل کپی رایت از تاریخ 30 مهر ماه تا 2 آبان برگزار خواهد کرد.
این نمایشگاه توسط وزارت فرهنگ و ورزش و جهانگردی و اتحادیه ناشران برگزار و حمایت می شود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران
نمایشگاه کتاب سئول با انتخاب شعار (Entanglement) به معنی درگیری و گرفتاری به شیوع ویروس جهانی کرونا نگاه خاص و ویژه ای داشته و با استفاده از پلتفرم نمایشگاه به شناخت زیبایی های این معضل جهانی و اخلاق همزیستی مسالمت آمیز با آن می پردازد.
کشور روسیه به عنوان مهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه به صورت مجازی حضور دارد و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به نمایندگی از نشر جمهوری اسلامی ایران همچون سال های گذشته در این رویداد فرهنگی حضور یافته است.
ازجمله فعالیت های این مؤسسه در اولین نمایشگاه کتاب مجازی سئول می توان به معرفی صنعت نشر ایران، معرفی نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی آثار حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و معرفی سایت Books from Iran (محتوی 1900 عنوان کتاب به همراه چکیده انگلیسی) اشاره کرد.
همچنین در بخش رویدادهای مجازی نیز این مؤسسه ویدئو کلیپ هایی در خصوص معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و طرح حمایتی گرنت بارگذاری کرده است.
نمایشگاه کتاب سئول برای فعالان حرفه ای حوزه نشر در سراسر جهان فرصتی را از طریق بورسیه های تخصصی فراهم کرده تا بتواند با حضور در این نمایشگاه به تقویت مبادلات بین المللی نشر بپردازند.
همچنین نمایشگاه کتاب سئول برنامه های ویژه ای را به صورت آنلاین برای شرکت کنندگان در خصوص بازاریابی و تبادل کپی رایت از تاریخ 30 مهر ماه تا 2 آبان برگزار خواهد کرد.
این نمایشگاه توسط وزارت فرهنگ و ورزش و جهانگردی و اتحادیه ناشران برگزار و حمایت می شود.
نمایشگاه کتاب سئول با انتخاب شعار (Entanglement) به معنی درگیری و گرفتاری به شیوع ویروس جهانی کرونا نگاه خاص و ویژه ای داشته و با استفاده از پلتفرم نمایشگاه به شناخت زیبایی های این معضل جهانی و اخلاق همزیستی مسالمت آمیز با آن می پردازد.
کشور روسیه به عنوان مهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه به صورت مجازی حضور دارد و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به نمایندگی از نشر جمهوری اسلامی ایران همچون سال های گذشته در این رویداد فرهنگی حضور یافته است.
ازجمله فعالیت های این مؤسسه در اولین نمایشگاه کتاب مجازی سئول می توان به معرفی صنعت نشر ایران، معرفی نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی آثار حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و معرفی سایت Books from Iran (محتوی 1900 عنوان کتاب به همراه چکیده انگلیسی) اشاره کرد.
همچنین در بخش رویدادهای مجازی نیز این مؤسسه ویدئو کلیپ هایی در خصوص معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و طرح حمایتی گرنت بارگذاری کرده است.
نمایشگاه کتاب سئول برای فعالان حرفه ای حوزه نشر در سراسر جهان فرصتی را از طریق بورسیه های تخصصی فراهم کرده تا بتواند با حضور در این نمایشگاه به تقویت مبادلات بین المللی نشر بپردازند.
همچنین نمایشگاه کتاب سئول برنامه های ویژه ای را به صورت آنلاین برای شرکت کنندگان در خصوص بازاریابی و تبادل کپی رایت از تاریخ 30 مهر ماه تا 2 آبان برگزار خواهد کرد.
این نمایشگاه توسط وزارت فرهنگ و ورزش و جهانگردی و اتحادیه ناشران برگزار و حمایت می شود.
به گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، پوستر سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیر علمی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، مصطفی راضی جلالی دبیر اجرایی این جایزه و رجبعلی سالاریان مدیر روابط عمومی و امور بین الملل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
در ابتدای این آیین، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایزه جلال آل احمد را مهم ترین جایزه ادبی کشور و دربرگیرنده بخش های مهم ادبیات کشور شامل رمان و داستان بلند، داستان کوتاه، مستندنگاری و نقد ادبی دانست و گفت: انتخاب هیئت علمی جایزه جلال آل احمد متناسب با بخش های جایزه، حاصل بررسی دقیق و کارشناسانه در معاونت امور فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بوده است؛ برای آن که بتوانیم از تخصص های لازم و سلیقه های گوناگون ادبی در برگزاری این رویداد ادبی استفاده کنیم.
جوادی گفت: در بخش فرآیندی جایزه، هرچه داوران و هیئت علمی اعتبار بالایی داشته باشند، ارزش و امضای تقدیرنامه بالاتر از ارزش هدیه و جایزه خواهد بود.
وی در این باره ابراز امیدواری کرد که روزهای سخت کرونایی در جهان به پایان برسد و بار دیگر شیرینی برگزاری رویدادهای ادبی چون: جشنواره شعر فجر و جایزه ادبی جلال آل احمد بتواند خاطرات تلخ روزهای ویروسی در کشور ما را به فراموشی بسپارد.
معاون وزیر فرهنگ افزود: چیزی که جامعه ما نباید از آن غفلت کند این است که داستان فقط یک هنر نگارشی و زیبایی لفظی و یک نظم نیست؛ در قرآن بحث های اخلاقی با داستان بیان شده است و به طور مستقیم به چیزی اشاره نمی کند بلکه سرنوشت قومی که با فضیلت و رذیلت زندگی کرده اند با حالت توصیفی بیان می کند. در دنیای جدید کارهای جدید در حوزه اخلاق هم به سمت روایت رفته است. هرچند نمی توان زیبایی و هنر آن را نفی کرد از این جهت که زیبایی موجب شده عده ای به خاطر مقاصد دیگر به سمت داستان بروند.
وی ابراز امیدواری کرد تا در این دوره سهم بیشتری در اعتبار و ارزشی که جایزه جلال در دوره های قبل پیدا کرده داشته باشیم.
در ادامه این آیین، ایوب دهقانکار برگزاری جایزه فاخر جلال آل احمد را جزو اولین فعالیت های اجرایی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران دانست و گفت: همه ما معتقدیم و ایمان قلبی داریم که مهم ترین سرمایه، ارزش و دارایی هر کشوری فرهنگ و ادبیات آن کشور است و همه کشورها و ملت ها تلاش می کنند در درجه اول این فرهنگ و ارزش و دارایی را حفظ کنند و در درجه دوم آن را رونق و گسترش دهند.
وی ادامه داد: یکی از وظایف دولت ها حمایت از مصادیق فرهنگ است که از بارزترین آن برگزاری جوایز و جشنواره های ادبی است و کشورها تلاش می کنند نگاه و توجه خودشان را به این حوزه معطوف کنند. در کشور ما هم جایزه ادبی جلال را داریم که اهتمام آن بر حفظ و گسترش ادبیات داستانی است. با همین رویکرد، در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران پس از مشورت با اهل فن و متخصصان این حوزه سعی کردیم دو چشم انداز برای جایزه جلال در نظر بگیریم؛ چشم انداز اول معطوف به نگاه به داخل است.
دهقانکار چشم انداز دوم را معطوف به نگاه بین المللی مطرح کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم این جایزه فاخر -که گنجینه زبان فارسی ما را رونق می بخشد - در گام اول در سطح منطقه در حوزه قلمروی فارسی زبانان منطقه و پس از آن در سطح بین المللی تعمیم دهیم. در این زمینه کارهای اجرایی صورت گرفته و نظر مساعد و همکاری بعضی نویسندگان کشورهای همسایه را تا همین لحظه داریم. امیدواریم دینی را که ادبیات فارسی بر گردن همه ما دارد در حد بضاعت خود ادا کنیم.
ابراهیم محمد حسن بیگی نیز در این آیین گفت: شاهد ارتقاء و رشد کمی و کیفی جایزه ادبی جلال آل احمد در سیزده سال اخیر و از دوره ای که بنیاد شعر و ادبیات داستانی سابق مسئولیت برگزاری آن را به عهده گرفت، هستیم.
دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل احمد ادامه داد: این جایزه وزنه ای در بین همه جایزه ها است و گاهی هم آن را هم سطح و هم عرض جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران می دانند اما به اعتقاد من بالاتر از جایزه کتاب سال است و اعتبار آن شیرین تر است از این جهت که برگزیده جایزه جلال در مقایسه با برگزیده کتاب سال بیشتر دیده می شود.
حسن بیگی افزود: زمانی که بنیاد شعر و ادبیات داستانی تاسیس شد و جایزه ادبی جلال آل احمد از دل جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران جدا شد نگاه شاخص و مثبت به ادبیات داستانی و شعر داشتند تا در بین انبوه جوایز کتاب سال این جایزه برجسته شود. این برجستگی به همت مجریان برگزاری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. امروزه جایزه جلال این اعتبار را دارد که بتواند سطح ادبیات کشور را ارتقاء دهد و نویسندگانی را که شاید چندان صاحب نام نیستند به علاقمندان و جامعه ادبی معرفی کند.
وی در پایان گفت: سعی می کنم با تجربیاتی که در این حوزه دارم و با حمایت های معاونت امور فرهنگی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بتوانیم به بهترین شکل این جایزه را برگزار کنیم؛ به ویژه که برگزاری این دوره مصادف با چهلمین سالگرد دفاع مقدس است و در این بخش هم آثار داوری می شوند.
در ادامه این آیین، مصطفی راضی جلالی گفت: امسال اولین سالی است که هم فهرست و هم آثار منتشر شده در سال 98 به طور کامل تهیه شده تا اگر شرایط کرونا ما را مجبور به غیرحضوری برگزار کردن جلسه های داوری کرد، به لحاظ تعداد نسخه های لازم از هر کتاب مشکلی نداشته باشیم.
وی افزود: سپاسگزار جامعه نشر کشور، و مراکز فرهنگی هستیم که با همراهی و همدلی در ارسال آثار دبیرخانه جایزه ادبی جلال آل احمد را به شکلی دوستانه مورد حمایت قرار دادند.
دبیر اجرایی سیزدهمن دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش دیگری از صحبت های خود، جامعه رسانه ای را رکن اساسی و تاثیرگذار در پویایی ادبیات کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه گسترش دامنه دار ویروس کرونا طی روزهای اخیر اجازه دعوت از خبرنگاران عزیز را از ما گرفت اما هرگز خودمان را از نگاه تیزبین رسانه ها بی نیاز نمی بینیم و در حال برنامه ریزی هستیم تا با بهره گیری از دانش و تجربه اهالی رسانه، سطح همکاری دبیرخانه این جایزه با از این عزیزان را فراتر از حوزه اطلاع رسانی و خبر ببریم و امیدواریم ثمرات حضور تاثیرگذار خبرنگاران تخصصی ادبیات و کتاب در برگزاری باشکوه تر این رویداد ملی و ادبی به عنوان ارزش افزوده سیزدهمن دوره جایزه ادبی جلال آل احمد باشد.
جلالی افزود: هرچند به طور رسمی امروز آغاز سیزدهمین دوره جایزه جلال آل احمد است اما کارهای این جایزه از سه ماه پیش به صورت شبانه روزی در حال انجام است. بخش ویژه این دوره، به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس به همین موضوع اختصاص دارد و شیوه متفاوت تری برای انتخاب آثار در پیش خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه چهل و هشت ساعت از زمان انتشار فراخوان جایزه جلال می گذرد اما از دو ماه پیش آثار را تجمیع کردیم، گفت: در بخش رمان750عنوان، مجموعه داستان کوتاه315، نقد ادبی 72اثر و مستندنگاری 438 عنوان کتاب تاکنون تجمیع شده است و امیدواریم تا 10 آبان ماه که مهلت ارسال کتاب است، سایر آثار نیز برای ما ارسال شود.
جلالی در پایان گفت: ناشران، مولفان و نویسندگانی که در بخش های مختلف جایزه در سال 1398 آثاری منتشر کرده اند آثار خود را برای داوری در جایزه جلال ارسال کنند.
فاطمه کاظمی، گرافیست و طراح پوستر سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد نیز درباره ایده اولیه این پوستر گفت: برای ایده پردازی پوستر این رویداد ادبی نگاهی به پوسترهای دوره های گذشته انداخته و متوجه شدم که تقریبا در اغلب آثار خلق شده، امضای جلال آل احمد به عنوان یک عنصر ثابت استفاده شده است. از این رو تصمیم گرفتم امضای جلال را به عنوان محور طرح امسال حفظ کرده و با رویکردی جدیدتر و مبتنی بر ظرفیت های تصویری کار را شروع کنم.
وی افزود: در اتودی که تایید شد با برداشتی تجسمی از امضای جلال آل احمد، آن را به صورت قفسه ای تجسم کردم که بتواند تداعی کننده عناصری از جنس خود باشد و کتاب را که در عرصه فرهنگ و ادبیات به عنوان مهم ترین محصول دانایی است، در دل خود جای دهد. برای افزایش جذابیت و جلوه بصری پوستر، ساخت سازه چوبی و عکاسی از آن را انتخاب کردم تا در نهایت اثر هنری شایسته و در خور این جایزه ملی خلق شود.
وی ضمن هنرمندانه خواندن پوسترهای دوره های گذشته این رویداد ادبی، اظهار امیدواری کرد که اثر حاضر بتواند در معرفی شایسته جایزه ادبی جلال آل احمد موثر و مفید واقع شود.
برنامه عادل فردوسی پور برای شبکه نمایش خانگی و چالشی که بین وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما بر سر مجوز این برنامه به وجود آمده است، یک سوال مهم را مطرح می کند؛ محوزهای سازمان سینمایی در این مسیر چقدر اعتبار دارند؟ و آیا اقدامی برای جلوگیری از این بی اعتبار شدن انجام می شود؟
به گزارش ایسنا، ادامه ماجراهای شبکه نمایش خانگی و جدلی که میان دو وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما برقرار است، بیشتر به جنگ قدرت شبیه شده و کار از فضای رسمی و اداری خارج و به فضای مجازی کشیده شده است؛ جایی که یکی درباره مجوز یک برنامه خبررسانی می کند و دیگری به این نحوه اطلاع رسانی عمومی اعتراض می کند.
از مدت ها قبل درباره برنامه ای که عادل فردوسی پور قرار است بر روی بستر یکی از پلتفرم های اینترنتی عرضه کند، خبرهای مختلفی منتشر می شد تا اینکه یک روز خبری رسید که این برنامه از سازمان منتسب به صدا و سیما یعنی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) مجوز نگرفته است.
پس از آن روابط عمومی این مجموعه در چند رشته توییت علت مجوز نگرفتن را اعلام کرد و در یکی از موارد اشاره شده گفت که شرط طرح برنامه ها در شورای موافقت کلی انتشار، عدم وجود موانع حقوقی، قضایی و امنیتی است که در مورد برنامه 99 که به درخواست فیلیمو و کافه بازار مطرح شده بود به دلیل عدم دریافت مکتوب استعلام مراجع مسئول، عملاً موضوع قابل طرح و بررسی توسط شورای مذکور نبود.
حال اخیرا معاون نظارت و ارزشیابی جدید سازمان سینمایی در متنی انتقادی که در تلگرام منتشر کرده، تاکید داشته است که قدر داشته هایمان را بدانیم تا غم رفتگان را تاب آوریم!
سعید رجبی فروتن که شخصا به نظارتی فرادستگاهی بر شبکه نمایش خانگی اعتقاد دارد، در این متن به نوعی به بی اعتنایی به مجوز وزارت فر هنگ ارشاد اسلامی هم اشاره کرده است. با کمال تعجب به رغم موافقت سازمان سینمایی یک سازمان وابسته به صداوسیما با تولید برنامه جدید عادل فردوسی پور بر بستر پلتفرم های اینترنتی موافقت نکرد!
او نوشته است: حالا که توپ در زمین مراجع قضایی و امنیتی انداخته شده است، باید گفت: اولاً اگر موانعی وجود داشت عادل از سازمان سینمایی هم نمی توانست مجوز بگیرد مگر اینکه او در دو سه ماه گذشته خطایی کرده باشد و حکم محرومیت گرفته باشد! ثانیاً اگر ندادن مجوز به فردوسی پور فقط به آن خاطر است که هنوز نظر مراجع امنیتی دریافت نشده است، کافی بود گفته شود به محض دریافت پاسخ استعلام به عمل آمده تقاضای ایشان هم بررسی خواهد شد. تجربه حکمرانی و رعایت مصالح جامعه حکم می کند که برای افکار عمومی احترام قائل شویم و به گونه ای سخن بگوییم که سرمایه و اعتماد اجتماعی را بیش از این کاهش ندهیم. دوستان رسانه ملی! یادتان باشد عادل همکار شما و یک تهیه کننده خوشنام تلویزیونی است درباره یک غریبه صحبت نمی کنیم که اگر هم بود از نتیجه استعلام نه خلق الله بلکه فقط متقاضی باید باخبر شود.
این اتفاق جدا از بحث های حرفه ای و اخلاقی در برخورد با مسائل و اشخاص این پرسش ها را به وجود می آورد که اگر طبق گفته های رجبی فروتن، مجوز صادر شده برای برنامه مذکور هیچ مانعی نداشته، پس مانع به اجرا رساندن مجوزش چیست؟ آیا آنچه از استعلام گفته شده واقعی است یا صرفا یک بهانه است؟ چرا که سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر پیش تر اعلام کرده بود که صدور مجوز برنامه های ترکیبی در رسانه های صوت و تصویر، تنها در صلاحیت ساترا است. اصلا درباره مجوزهایی که برای شبکه نمایش خانگی صادر می شود چه نهاد یا دستگاهی حرف آخر را می زند؟ مجوز کدام یک قدرت اجرایی بیشتری دارد؟ و مهم تر از این ها اعتبار مجوز سازمان سینمایی چه می شود؟
البته نباید فراموش کرد که این اتفاق پیش تر برای سازمان سینمایی هم رخ داده و کار چندان خاصی هم نتوانسته از پیش ببرد؛ آنجایی که سازمان سینمایی حوزه هنری مجوزهای سازمان سینمایی وزارت ارشاد را برای اکران فیلم ها یکی یکی رد می کرد و فیلم هایی را که به سلیقه مدیرانش نبود پخش نمی کرد، آن هم در شرایطی که این مجموعه سینماهای زیادی را در سطح کشور در اختیار دارد و هر بار که فیلمی را تحریم می کرد شوک نسبتا بزرگی به فیلم وارد می شد.
حالا دعوای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما با وجود مخالفت بسیاری از هنرمندان در واگذاری مجوزهای شبکه نمایش خانگی به ساترا، نه تنها حل نشده بلکه به نظر می رسد پیچیده تر هم شود و مشخص نیست چه زمانی این ماجرا به سود یکی از طرفین تمام خواهد شد.
اشتراک گذاری در:
سید امیر سیدزاده تهیه کننده سینما درباره برگزاری جشنواره ها آن هم در زمانی که برخی از عوامل سینما درگیر مشکلات معیشتی هستند به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: اگر بخواهم با صراحت صحبت کنم، مخالف برگزاری هر نوع جشنواره در دوران کرونا هستم؛ به این دلیل که جشنواره ها هزینه بر هستند در حالی که برخی از اهالی هنر به نان شبشان محتاجند و اگر کسی می گوید چنین چیزی وجود ندارد به او ثابت خواهم کرد.
این تهیه کننده افزود: بیاییم بودجه ای را که در قالب جشنواره کودک، فجر و... هزینه می شود خرج نجات زندگی یک هنرمند کنیم. هنرمندی که به دلیل شیوع ویروس کرونا خانه نشین و بیکار شده و از همسر و فرزند خود شرمنده است. یک مقدار عقلانی با قضیه بخورد کنیم. اگر امروز جشنواره ای برگزار نشود اتفاقی نمی افتد ولی اگر هنرمندی به خاطر تامین معیشت شرمنده همسر و فرزندش شود برای او هزار و یک اتفاق و تبعات دارد. چه زمانی قرار است این را مسئله را بفهمیم و تا کِی می خواهیم خودمان را به آن راه بزنیم؟!
سیدزاده بیان کرد: با این بودجه ها می توان زندگی خیلی از هنرمندانی را که به دلیل کرونا درگیر مشکلاتی شدند و حتی قبل از کرونا هم مشکلات فراوانی داشتند نجات داد و آنها را دوباره به زندگی برگرداند. جشنواره را می توان در سال های آینده هم برگزار کرد اما اگر نانی سر سفره یک هنرمند نباشد، انسانی نیست. این را باید یک نفر بپذیرد که چرا ما اولویت ها را تشخیص نمی دهیم و اگر نیت، رضای خدا، کمک به هنر و هنرمند و ... است، بر اساس تشخیص اولویت ها به آن چیز هایی بپردازیم که باید بپردازیم. اما اگر هدف شوآف و نمایش است اتفاقاتی که الان می بینیم رخ خواهد داد و هیچکس هم جلودارش نیست و مسئولیتش را بر عهده نمی گیرد.
تهیه کننده شماره 17 سهیلا درباره آینده سینما با توجه به مشکلاتی که از قبل بوده و کرونا آن ها را چند برابر کرده است، اظهار کرد: قطع به یقین مسائل سینما از دیگر مسائل جاری مملکت جدا نیست. در حال حاضر سینما ها به علت شیوع ویروس کرونا در حالت صد در صد تعطیلی قرار دارند. یعنی اگر دوستان بگویند ما در دوران کرونا با ظرفیت پنجاه درصد سینما ها را افتتاح کردیم، بعد در مواقعی که وضعیت قرمز شد مجددا آن پنجاه درصد را هم تعطیل کردیم، به شخصه قبول ندارم، چون در همان پنجاه درصد ابتدایی هم هیچکس به سینما نمی رفت و در اصطلاح کلی، سینما صد در صد تعطیل است.
وی ادامه داد: استراتژی هم برای این موضوع وجود ندارد، چون مسئله فرهنگ جز مسائل اصلی و دغدغه های متولیان فرهنگی ما نیست. هم اکنون در مملکت آنقدر گرفتاری ها و مشکلات زیاد شده که مسئولان بخصوص فرهنگی ها، دلیلی نمی بینند که مسائل فرهنگی را در اولویت قرار دهند. بهانه شان هم این است که ما جذب بودجه نداریم یا کرونا دستمان را بسته و بهانه های مختلف دیگر؛ به نظرم تا ریشه کنی ویروس، چنین وضعیتی تداوم دارد. همچنین در استراتژی مسئولان، این فکر نهادینه نشده که در صنعت سینما رو به جلو حرکت کنیم و بالندگی داشته باشیم و خودمان را با استاندارد های روز جهانی تطبیق دهیم.
تهیه کننده مادر قلب اتمی تصریح کرد: در دنیا علاوه بر اینکه در زیرساخت های سینما افزایش سالن، تولید فیلم های خوب، در نظر گرفتن ژانر های مختلف و ... جزاولویت های اصلی است، ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری در کار فرهنگی اصلی ترین اولویت است. یعنی دولت ها با ایجاد سازوکار هایی به تولید کننده، کارگردان، سرمایه گذار و تهیه کننده این امکان را می دهند که برای بازگشت سرمایه از سینما به بهترین نحو استفاده کنند. برای همین می بینید برای نگارش فیلمنامه زمان زیادی صرف می شود و حتی پیش تولید هم زمانبر است، چون می خواهند آن چیزی که می سازند منطبق بر استاندارد های جهانی باشد و وقتی روی پرده سینما می رود جدا از اینکه المان فروش در آن رعایت شده باشد و مخاطب رغبت کند که سراغ دیدن این فیلم برود، در حقیقت حرفی هم برای گفتن داشته باشد.
سیدزاده در پایان عنوان کرد: صنعت سینمای ایران به دلیل فقر متن و نویسندگی، کارگردان خوب و محدودیت و فقر بازیگر به شدت از این پیشروی در استاندارد های جهانی عقب مانده و نتوانسته مطابق با این استاندارد ها پیش برود. امیدواریم با تمهیدات مسئولان اتفاقات بهتری رقم بخورد.
انتهای پیام/
علیرضا تابش با اشاره به این که مبنای برپایی این دوره از جشنواره برپایی مجازی و برخط است، درباره چرایی اجرای فیزیکی این رویداد در خانه جشنواره به ایسنا گفت: دو ماه پیش سازندگان آثار بلند سینمایی را دعوت کردیم و شرایط حاکم بر برپایی این دوره جشنواره تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا را به طور شفاف به آنها توضیح دادیم و نقطه نظرات آنها را شنیدیم. در آن جلسه، به احترام خواسته آنها بود که تصمیم گرفتیم تا در کنار همه بخش های جشنواره که به صورت برخط اجرا می شود، آثار بلند سینمایی بخش مسابقه سینمای ایران در پلتفرم ها نمایش داده نشود.
دبیر جشنواره گفت: ما تابع فرامین، قوانین و اطلاعیه های ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و بر اساس رایزنی هایی که انجام می دهیم، عمل می کنیم. باید بگویم در شرایط فعلی، خانه جشنواره دیگر معنای سینمای مورد بهره برداری عموم مردم را نمی دهد و مشمول اطلاعیه هایی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا صادر می شود، نیست. برپایی جشنواره در سالن سینما، یک تعریف دارد و آن این که مردم می آیند بلیت می خرند یا با بلیت هایی که پیش خرید کرده اند، داخل سالن سینما می شوند. اینها هیچکدام در مورد این دوره جشنواره و برپایی بخشی از این رویداد در خانه جشنواره صدق نمی کند.
او تأکید کرد: ما فقط درصدد برآمده ایم تا شرایطی را فراهم کنیم تا به احترام سازندگان آثار بلند سینمایی کودک و نوجوان که به هر دلیلی رضایت ندادند آثارشان در پلتفرم ها به نمایش درآید، آثار به صورت محدود برای دست اندرکاران آن فیلم و ستاد خبری جشنواره نمایش داده شود و در قالب محتوای خبری، گفت وگوی تصویری با سازندگان آثار و... ارائه شود. در واقع نهایتا و فقط 50 تا 60 مخاطب (یک ششم ظرفیت) در سالن سینما فرهنگ با رعایت شدید پروتکل های بهداشتی حاضر خواهند بود... این سازوکار، در واقع نوعی فضاسازی برای فیلم های کودک و نوجوان است تا بعدها، به دستمایه تبلیغاتی مناسب برای این دست آثار در اکران آنلاین یا اکران عمومی (در زمانی که کرونا از جامعه رخت بر بست) بدل شود.
تابش با اشاره به این که شعار هر خانه یک سینما، هر کودک یک داور رویکرد برپایی مجازی این دوره جشنواره را صراحتا تبیین کرده است، تأکید کرد: بار دیگر تأکید می کنم که سینما فرهنگ، سینمای نمایش دهنده آثار نیست، مخاطب مردمی ندارد، بلکه کارکرد اجرایی برای دبیرخانه جشنواره دارد و خانه جشنواره ای است که قرار است آنلاین برگزار شود.
او با اشاره به این که فرآیند نمایش فیزیکی آثار در محل اجرایی خانه جشنواره صرفا فضایی برای معرفی 11 فیلم بلند سینمایی بخش مسابقه است، متذکر شد:باید این واقعیت را پذیرفت که هر جشنواره ای از سه ضلع صاحبان آثار، رسانه ها و مخاطب مردمی تشکیل شده است. امسال هر سه ضلع بر بستر آنلاین می توانند جشنواره را دنبال کنند اما به خاطر قرار داشتن در شرایط کرونایی، ما بخشی از مخاطبین مردمی را در نمایش این یازده فیلم نخواهیم داشت اما همچنان با تکیه بر دو ضلع دیگر یعنی خود صاحبان آثار و اصحاب رسانه به انعکاس این بخش از جشنواره از طریق اطلاع رسانی بر بستر پلفترم ها اقدام خواهیم کرد.
تابش در پایان درباره چگونگی حضور نمایندگان رسانه های گروهی و مشارکت آنها در ستاد اجرایی جشنواره در خانه جشنواره با توجه به شیوع کرونا و لزوم رعایت دقیق و سخت پروتکل های بهداشتی گفت: این حضور جنبه مشارکت در برپایی این رویداد را دارد. مقرر شده تا با هماهنگی بین روابط عمومی جشنواره و اصحاب رسانه، نمایندگان ارشد هر رسانه از بین کسانی که کارت ورود به خانه جشنواره را دارند، تعداد محدودی از خبرنگاران به صورت چرخشی، در این مکان اجرایی، 11 اثر جشنواره را ببینند.
انتهای پیام
مهناز محمدی که به دلیل فعالیت های ضدانقلابی در فتنه 88 به پنج سال زندان محکوم شد، پس از آزادی از زندان، به تحریک و تشویق و تهیه کنندگی محمد رسول اف (که خود به دلیل فعالیت های ضدانقلابی دو بار در دادگاه انقلاب محکوم شده بود) و با فیلمنامه ای از او، فیلم مادر- پسر را ساخت، در حالی که پیش از آن هیچ تجربه ای در ساخت فیلم های بلند داستانی نداشت. فیلم یادشده علی رغم ضعف ساختاری به جشنواره های خارجی فرستاده شد و در برخی از جشنواره های درجه دو و سه اروپایی، به نمایش درآمد.
فیلم مادر- پسر مثل سایر آثار رسول اف علاوه بر ساختار بسیار ضعیف، برای اینکه در جشنواره های خارجی مورد توجه قرار بگیرد، تصویری سیاه و کدر و جعلی از جامعه ایرانی و موقعیت زنان در این جامعه به تصویر کشیده و مردان ایرانی را ظالم و ستمکار نشان داده بود.
محمدی در گفت و گویش با رادیوی سازمان سیا، ضمن توهین به سینماگران ایرانی که اغلب آنها را وصل به شیر نفت و رانت خوانده بود، تنها خودش و یکی دو نفر دیگر را مستقل از این فضای آلوده به شمار آورد. وی در پایان این گفت و گوی فرمایشی، پروانه نمایش وزارت ارشاد را فاقد ارزش دانست و آن را به خواست نیروهای مسلح کشور منوط کرد.
قاعدتا اداره ای یا دایره و یا معاونتی در سازمان سینمایی وزارت ارشاد بایستی وجود داشته باشد که برای فیلم ها پروانه نمایش صادر می کند و شگفت آنجاست که چگونه برای چنین اثر ضدایرانی و سیاه و چرک از دو نفر با سابقه محکومیت امنیتی که هر دو در مصاحبه هایشان با رسانه های وابسته به سرویس های امنیتی و جاسوسی غرب، ایران و مردم ایران و هنرمندان و سینماگران ایرانی را مورد اهانت و هتاکی قرار داده اند، مجوز ساخت و پروانه نمایش صادر می کند؟!
چندی پیش گروهی از سینماگران در بیانیه ای خواستار حذف پروانه فیلمسازی از پروسه ساخت فیلم شدند. حالا با این انفعال و فشل بودن شوراهای به اصطلاح صدور مجوز ساخت و نمایش، آیا اساساً دلیلی برای بقا یا انحلال چنین نهادهایی که بود و نبودشان با صفر تفاوتی ندارد، به چشم می خورد؟!!
نکته قابل تأمل اینکه همین فرد به عنوان یکی از به اصطلاح افتخارآفرینان سینمای ایران در عرصه بین المللی در روز ملی سینما و از سوی جشنواره دولتی فیلم فجر و از کیسه ملت مورد تجلیل قرار گرفت. به راستی این چه ظلمی است که ملتی، هم باید مورد توهین و تحقیر این جماعت قرار بگیرند و هم به دلیل حضور مدیرانی بی مسئولیت در امانت داری بیت المال، هزینه تجلیل از آنها را بپردازند؟!
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: منوچهر مصیری کارگردان پیشکسوت با بیان این مطلب به جوان گفت: اهالی سینما در این سال ها و به خصوص در هشت ماه اخیر با مشکلات و گرفتاری های زیادی به ویژه در بحث معیشتی مواجه هستند و متأسفانه چشم انداز روشنی هم برای بهبود اوضاع به چشم نمی خورد.
این سینماگر به این نکته اشاره می کند که حتی قبل از کرونا هم فروش اغلب فیلم ها رضایت بخش نبود و کرونا هم این مسئله را تشدید کرد و سالن های سینما را هم به تعطیلی کشاند و بیکاری و بی پولی اهالی سینما به پایین ترین حد ممکنش رسید.
ناکارآمدی صندوق هنر برای هنرمندان
کارگردان فیلم خاطره انگیز تشکیلات با اشاره به کمبود های حمایتی از اهالی هنر عنوان کرد: متأسفانه هیچ حمایت مطلوبی را شاهد نیستیم و اخیراً هم که معلوم شده حق بیمه تکمیلی درمان هنرمندان را دو برابر کرده اند.
آخر این چه جور کار صنفی است؟ مگر صندوق هنر راه نینداختند که در مواقع بحران به دادمان برسند و مگر کلی خرج سالانه همین صندوق نمی کنند؟ پس چرا حین بروز اتفاقی مانند کرونا این صندوق به داد هنرمندان نمی رسد و به جای تسهیل شرایط ناگهان هزینه بیمه تکمیلی را دو برابر می کند؟
کارگردان ازدواج صورتی با اشاره به رکود دامنگیر تولید در بخش خصوصی گفت: رشد بی منطق و افسارگسیخته دستمزد تعداد محدودی بازیگر که با این شرایط، دستمزد بالای یک میلیارد تومان دریافت می کنند، تناسب تولید را از بین برده است و باعث شده اصلاً بخش خصوصی نتواند فیلمی تولید کند. کرونا هم که آمد و اوضاع را بدتر کرد، چون ریسک تولید در شرایط کرونا هم بالاتر رفته و اصلاً صلاح نیست یک گروه چند صد نفره را برای تولید فیلم دور هم جمع کرد!
مصیری با تأکید بر اهمیت ورود تلویزیون به مشکلات جامعه هنری ادامه داد: تلویزیون مانند قبل سوای برنامه های خبرمحور پزشکی درباره هشدار شیوع کرونا هیچ برنامه ریزی خاصی انجام نداده است، در حالی که وظیفه رسانه ملی است که به دغدغه های آحاد جامعه و به خصوص اهالی فرهنگ در دوران کرونا بپردازد. چرا تلویزیون در کنار نقد فیلم به نقد شرایط اقتصادی بیرحمانه ای که بر اهالی هنر تحمیل شده نمی پردازد؟
کارگردان آخرین خون خاطرنشان کرد: شرایط تولید در سینما خیلی عجیب شده است، چون فقط عده ای خاص مشغول کارند و مدام هم کار می کنند ولی پیشکسوت ها اغلب بیکارند. عجیب است که مدیر برنامه های بازیگران، تهیه کننده شده اند و با پول اپراتور های تلفن همراه، پشت سر هم فیلم تولید می کنند ولی تهیه کنندگان کارکشته مدت هاست بیکارند.
منوچهر مصیری با انتقاد از ساختار مدیریتی سینما گفت: واقعاً مدیران برای اهالی سینما در این هشت ماه کرونایی چه کرده اند؟ حتی نتوانسته اند حق بیمه تکمیلی درمان آن ها را برای همین امسال رایگان کنند و مدام می گویند بودجه نداریم. اگر بودجه ندارند چرا مدام جشنواره برگزار می کنند.
این کارگردان درباره چگونگی بهبود وضعیت اهالی هنر گفت: واقعاً به اقدامی انقلابی در زمینه ارتقای معیشت هنرمندان نیاز داریم و نیاز است نهاد های بالادستی وارد میدان شده و کاری برای هنرمندان کنند.
مرتضی شایسته در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون آخرین وضعیت سینما های کشور بعد از تعطیلات تازه به دلیل شیوع بیماری کرونا گفت: طی جلسه امروز شورای صنفی نمایش در قبال وضعیت اکران آثار سینمایی به بحث و نظر خواهیم پرداخت، زیرا طبیعتا تعطیلی دوباره سالن های سینما نیازمند برنامه ریزی برای ادامه فعالیت چرخه اکران است.
وی در همین راستا ادامه داد: از نظر ما بهتر است که اگر قرار بر تعطیلی سینما ها باشد خبر این تعطیلی زودتر اعلام شود، یا اینکه اعلام کنند سینما ها تا زمانی مشخص تعطیل هستند، نحوه فعلی تعطیلی سینما ها که به صورت لحظه ای و آنی صادر می شود امکان برنامه ریزی را از شورای صنفی و همچنین صاحبان آثار می گیرد.
دبیر شورای صنفی نمایش در همین رابطه تاکید کرد: بدون شک نحوه فعلی تعطیلی سینما های کشور به آثار صدمه می زند و باعث می شود که این آثار در بخش اکران ضربه بخورند.
وی با اشاره به تعطیلی سینما ها تا یکم آبان ماه سال جاری اضافه کرد: در شرایط فعلی شورای صنفی نمایش تابع دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا است و بر همین اساس تعطیلات سینما ها فعلا تا یکم آبان ماه قطعی است.
شایسته درباره روند اکران فیلم هایی که به دلیل تعطیلی کرونایی متوقف شده اند خاطرنشان کرد: ما تا جایی که امکان دارد به تمامی فیلم ها کمک می کنیم تا کمترین ضرر را کرده و در حقشان اجحافی نشود، به همین دلیل تمامی فیلم های روی پرده که در حال حاضر اکرانشان متوقف شده تا پایان سال بدون وقفه اکران می شوند و هیچ فیلمی بعد از پایان زمان مرسوم از پرده پایین کشیده نمی شود.
انتهای پیام/
سینما درگیر کابوس تعطیلات کرونایی/چه وقت سالن های سینما بازگشایی می شوند؟ (افکار نیوز + ۳ سایت دیگر)
به گزارش افکارنیوز ،
سینما های سراسر کشور از اسفند ماه سال گذشته درگیر شیوع بیماری کرونا شدند، اتفاقی که می توان به عنوان بزرگترین ضربه بر سینمای کشور در چند دهه اخیر نامید، سینمایی که پیش از کرونا هم مشکلات فراوانی را تجربه می کرد، اما بعد از آن با تعطیلی طولانی مدت روبرو شد.
تعطیلی اولیه و چهار ماهه سینما ها در حالی رقم خورد که تهیه کنندگان و اهالی سینما آماده اکران نوروزی 99 بودند، به طبق منوال قبل اکران نوروزی بهترین زمان برای اکران آثار سینمایی بود، اما اکران نوروزی 99 تبدیل به کابوس بزرگی برای سینماگران شد.
شاید در ابتدای تعطیلات اکثریت سینماگران به خیال بازگشایی زودهنگام به شروعی دوباره امیدوار بودند، اما سینماها تا ابتدای تابستان تعطیل بود، بازگشایی سینما ها از ابتدای تیر ماه سال جاری مخالفان و موافقان فراوانی داشت، موافقان ادامه روند فعالیت سینما را حیاتی می دانستند و در نقطه مقابل برخی بازگشایی سالن های سینما را عاملی برای افزایش تعداد مبتلایان به کرونا می دانستند.
در این میان اکران آنلاین و سینماماشین به دنبال راه چاره ای برای پرکردن خلاء بسته بودن سالن های سینما بودند، اما هر دو با شکستی سنگین روبرو شدند، سینماماشین با استقبال سرد مخاطبان روبرو شد و از سویی سینماآنلاین هم با وجود نبود قانون کپی رایت و قاچاق زودهنگام آثار به سرعت شکست خورد.
سینما ها از ابتدای تیر ماه با اکران تعداد زیادی از آثار شروع به کار کردند، اما با وجود امید فراوان سینماگران هیچکدام از آثار با استقبال مخاطبان روبرو نشدند، حتی دو فیلم موفق جشنواره فیلم فجر هم که در چرخه اکران نوروزی حضور داشتند در اکران تیر ماه شکست خوردند.
وضعیت سینما ها در تابستان سال جاری به نحوی رقم خورد که براساس آمار فروش، سینما ها نسبت به سال گذشته نزدیک به پانصد درصد با افت فروش مواجه شدند، به هر صورت سینماگران و سازمان سینمایی همچنان به همین روند ادامه می داد و اکثریت آثار اکران شده با شکست به کارشان ادامه می دادند. شاید همین حضور کم رمق هم برای برخی اهالی سینما جای امید داشت تا آنجا که سه هفته پیش بار دیگر سینما ها با تعطیلی طولانی مدت روبرو شدند.
ظهر دیروز ستاد ملی مبارزه با کرونا از تعطیلی دوباره سالن ها خبر داد تا ناامیدی تازه ای بر هنر هفتم سایه افکند، سایه ای سنگین که با توجه به افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به بیماری کرونا به احتمال فراوان همچنان ادامه داشته باشد، مشکل اصلی، اما آنجاست که با وجود تعطیلات دوباره همچنان هیچ برنامه مشخصی از سوی سازمان سینمایی و شورای صنفی اکران برای بهبود وضعیت سینماگران دیده نمی شود.
مشخص نیست که چرا سازمان سینمایی ، خانه سینما و نهاد های مرتبط با وجود چنین تعطیلاتی همچنان هیچ برنامه ای برای سینما ها ندارند، این مراکز طبیعتا اگر هم پیش از بحران کرونا برنامه ای برای شرایط بحرانی نمی داشتند، ماه های گذشته می توانست زمان خوبی برای آزمون و خطای آن ها باشد. اتفاقی که همچنان در هاله ای از ابهام باقی مانده است.
به گزارش خبرنگار سینمایی صبا، محمد اسدنیا درمورد علت صادر نشدن پروانه نمایش برای فیلم سینمایی لجن خوار توضیح داد: بعد از یک سال و نیم پیگیری برای دریافت پروانه نمایش فیلم سینمایی لجن خوار ، این فیلم توسط شورای صدور پروانه نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف شد و به این فیلم اجازه پخش داده نمی شود.
وی در پاسخ به اینکه آیا شما به تغییرات مدنظر شورا توجهی کردید یا خیر؟ توضیح داد: در جلسات مختلفی که من همراه با اعضای شورای صدور پروانه داشتم یک سری ممیزی ها عنوان شد مبنی براینکه برخی دیالوگ ها حذف شود که این کار را کردیم و برخی حذفیات مثل صحنه های سیگار کشیدن خانم ها در فیلم هم اعمال شد. البته این اتفاق برای من خیلی عجیب بود به این دلیل که در فیلم های ایرانی زیادی به دفعات شاهد سیگار کشیدن خانم ها هستیم، اما به فیلم لجن خوار ایراد گرفتند هرچند ما هرچه را گفته بودند انجام دادیم، ولی متاسفانه بدون دلیل روشنی فیلم توقیف و جلوی پخش آن گرفته شد.
اسدنیا افزود: به نظرم دوستان در وزارت ارشاد نسبت به فیلم سینمایی لجن خوار نگاه سلیقه ای داشته اند. خیلی فیلم ها در این سال ها اکران شده است که حتی خانوادگی نمی توان به تماشای آنها نشست، اما می بینیم اکران می شوند! در حالی که ممیزی های لجن خوار خیلی پیچیده نبود و ما هم به همه دستورات عمل کرده بودیم، اما باز هم با پخش آن مخالفت شد.
این کارگردان جوان با اعلام اینکه دوست داشته مخاطب لجن خوار را در سینما ببیند، ناکید کرد: شورا نسخه ممیزی شده را هم رد کرد در حالی که یکی از دوستان در شورای پروانه نمایش پیش از این به من گفته بود که فیلمم حتما پروانه نمایش می گیرد و مشکلی پیش نمی آید و اعضای شورا فیلمم را دوست دارند.
او ضمن اشاره به موفقیت های بین المللی لجن خوار تصریح کرد: علی رغم قول مساعدی که به من دادند لجن خوار موفق به دریافت پروانه نمایش نشد. این فیلم به شیوه سکانس پلان ساخته شده که کار ساده ای نیست و در چند فستیوال خارجی هم تحسین شده است.
اسدنیا با انتقاد از رفتار با فیلم ها گفت: متاسفانه اعمال سلیقه های شخصی ما را از موهبت نمایش آثارمان برای عموم محروم می کند. کسانی که سابقه ای در فیلمسازی حرفه ای ندارند شرایط کار برای آنها نسبت به من که بچه سینما هستم و در این حرفه بزرگ شده ام فراهم تر است ولی امیدوارم زمینه بهتری برای فعالیت های ما هم فراهم شود.
این کارگردان در پایان درمورد احتمال انتشار فیلمش از راه های غیر قانونی بیان کرد: من تصمیمی برای انتشار این فیلم به صورت غیرقانونی ندارم و ترجیح می دهم منتظر بمانم تا ببینم در آینده چه می شود.
انتهای پیام/
متن پیش رو که در اختیار همشهری قرار گرفته است فراخوان امضا و انتشار بیانیه اعتراضی صنوف مختلف خانه سینما نسبت به وضعیت بیمه درمانی، بیمه بیکاری و موارد رفاهی دیگری است که در روزهای کرونا اعضای صنوف مختلف خانه سینما را با مشکلات مهمی مواجه کرده است. در بخش هایی از این بیانیه که قرار است از امروز (یکشنبه) در اختیار رسانه ها قرار گیرد آمده است:
درخواست اهالی سینما در این بیانیه توجه دادن مسئولین به بیکاری سراسری و لزوم توجه ایشان به وضعیت موجود است و اینکه اهالی سینما ناچارند در سالی با درآمدی بسیار کمتر، حق بیمه ای بیشتر از سال قبل بپردازند، آن هم در زمانی که متأسفانه نیازهای بهداشتی آنها به طور متوسط خیلی بیشتر از سال قبل خواهد بود.
سال پیش بخشی از هزینه های بیمه اعضا توسط خانه پرداخت شد تا فشار کمتری به اعضا بیاید؛با این حساب دومین مطالبه ما مشارکت بیشتر سازمان سینمایی در ماجرای بیمه سینماگران خواهد بود که با توجه به پایین آمدن بخشی از هزینه های جانبی سازمان سینمایی در این سال درخواست نامعقولی نخواهد بود.
یک بار دیگر از صندوق اعتباری هنر خواهیم خواست که به جای پیاده کردن تصورات خود از موضوع پیچیده بیمه که هر سال تکرار می شود و هزینه های روانی بسیاری به بار می آورد، پیش از تصمیم گیری در مورد بیمه اصناف، بیشتر از درنظر داشتن صنوف مهم، به شرایط صنوف آسیب دیده و بحرانی توجه داشته باشد. و البته مسیر دریافت حق بیمه ها را در شرایط بیماری احتمالی عضو، هر سال به جای پیچیده تر کردن، ساده و عملی تر سازد.
همه می دانیم که هیأت مدیره جدید از زمان تشکیل و استقرار تقریبا تمام وقت و نیروی خود را در موضوع انتخاب مدیرعامل صرف کرده است. شاید انتخاب مدیرعامل زمان بیشتری ببرد و چه بسا گزینه درست نیاز به صرف این زمان یا حتی مدتی بیشتر داشته باشد اما همه اینها فقط بخش کوچکی از مسئولیت هیأت مدیره تازه است. اعضای صنوف از این دوستان می خواهند که شرایط بحرانی اعضا را درک کنند و همراه با موضوع طاقت فرسای انتخاب مدیرعامل جدید، خانه را به حال خود رها نکرده و با شتاب به نیازهای عاجل اعضا توجه کرده و از حجم آنها بکاهند.
عبدالرضا کاهانی در اینستاگرام خود نوشت :
جهت اطلاع؛
مدت هاست نسخه ی خصوصی فیلم #ارادتمند_نازنین_بهاره_تینا که در اختیار #وزارت_ارشاد است؛ میان مدیران، مسئولان سینمایی، خانواده های آن ها و حتی اهالی سینما -به شکل غیر قانونی و قاچاق- دست به دست می شود اما پس از حدود پنج سال که از ساخت فیلم می گذرد به سازندگانش هشدار می دهند؛ مردم و تماشاگران خارجی اجازه ی تماشای آن را ندارند!
بدون تردید گرفتاری مردم -در این روزهای عجیب و سخت- مهم تر از حواشی تمام نشدنی فیلم من است اما قول می دهم در این جنگ نابرابر با وزارت ارشاد، راهی برای نمایش و انتشار عمومی فیلم پیدا کنم. لطفا اندکی دیگر صبر کنید و به من حق بدهید که مدت هاست با مجوز وزارت ارشاد فیلم نمی سازم و رؤیاهایم را مستقل از نظارت سانسورچی ها در چهار گوشه ی جهان جستجو می کنم.
ارادتمند شما
عبدالرضا کاهانی
https://cinemacinema.ir/wp-content/uploads/2020/10/VID-20201016-WA0042.mp4
عبدالله علیخانی تهیه کننده، سینمادار و بازرس انجمن سینماداران درباره وضعیت معیشتی این انجمن در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: هر سال امیدی به اکران عید بود تا بتوانیم بدهی ها را بدهیم و حداقل چرخه سالن ها بچرخد که به ویروس کرونا و جریان دشوار اقتصادی برخوردیم و وضعیت بسامانی بوجود آمد.
وی با اشاره به برکنار کردن کارکنان سینما، بیان کرد: کارکنان سینما ها را که نمی توان بیرون کرد و زمانی که وضعیت سینما ها خوب شد فردی عادی را سر جای آن ها گذاشت، چون کارشان تخصصی است. آن ها هم در شرایط فعلی مانند بقیه گرفتاری های خودشان را دارند و حقوقشان کفاف زندگی شان را نمی دهد، اما در کل بیشترین فشار روی صاحبان سینما است.
وی افزود: سینما های دولتی که مشکل آنچنانی ندارند، چون بودجه آن ها تامین می شود، اما بیشترین فشار روی بخش خصوصی است.
علیخانی درباره تعطیلی سالن ها عنوان کرد: فعلا سینمای مرکزی از عید به بعد تعطیل کرده است، اما در کل وضعیت خوبی پیش رو نخواهد بود.
انتهای پیام/
گروه فرهنگ و هنر – این روزها سالن های تئاتر برای سومین بار در چند ماه گذشته تعطیلی های اجباری کرونایی را پشت سر می گذارند. علاقه مندانی هم که نمی توانند اجراهای روی صحنه را ببینند به دیدن فیلم-تئاترها بسنده کرده اند. اما مشکل اینجاست که گویا با وجود رایزنی ها برای عدم بازبینی مجدد فیلم تئاترهایی که پیش از این برای اجرای روی صحنه ممیزی شده اند، سازمان سینمایی مجددا برای صدور مجوز برای نمایش فیلم-تئاترها آن ها را مورد بازبینی قرار می دهد.
بعد از آنکه تعلیق کلیه فعالیت های هنری توسط وزارت ارشاد برای جلوگیزی از شیوع ویروس کرونا در اسفندماه ادامه دار شد، اهالی تئاتر به این فکر افتادند که برای جلوگیری از ایجاد فاصله بین علاقه مندان و تئاتر، دست به کار شوند. ایده های گوناگونی مانند تئاتر آنلاین هم به مرحله اجرا درآمد اما چندان مورد استقبال قرار نگرفت. شاید به همین دلیل بود که فیلم-تئاترها در پلتفرم های نمایش فیلم در دسترس عموم قرار گرفت. اما تقریبا اواخر اردیبهشت امسال بود که جمعی از اهالی تئاتر به دنبال توقیف برخی فیلم -تئاترها در نامه ای به وزیر ارشاد خواستند تا سختگیری ها در خصوص این بخش کاهش پیدا کند. در بخشی از این نامه چنین آمده بود: ما ممّیزی را رعایت کرده ایم؛ نه چون دوستش داریم یا پذیرفته ایمش یا برای مان محترم است؛ بلکه چون ساکن سرزمینی هستیم که عاشقانه دوستش داریم و قانونِ این سرزمین خوب یا بد ممیّزی را بر گردن ما نهاده. ما در همه کارهای خود، پیش از تولید، به این ممیّزی فکر می کنیم و رعایتش می کنیم و اگر چیزی از دست مان در برود ممیّزان زحمتش را می کشند. پس این نامه درباره کلیت ممیزی نیست. بلکه به موضوعی در دل ممیّزی می پردازد.
نگاهِ همکارانِ سینمایی شما - با توجه به اعتقاد به لزوم ممیزّی - کاملاً صحیح است؛ تغییر رسانه و طیف گسترده مخاطب، ملاحظات دیگری می طلبد؛ همان طور که ممیّزی تلویزیون - رسانه ای در خانه همگان، با سینما - رسانه ای بسته به انتخابِ تماشاگران - متفاوت است. اما موضوع تئاتر کمی فرق می کند. اگر تئاتر قرار بود از تلویزیون پخش شود، اعمالِ افزوده ممیّزی های موردنظر قابل فهم بود چون اثر در برابرِ تماشاگرانِ اتفاقی قرار می گیرد. اما پخش آن در شبکه نمایش خانگی، گرچه به نسبت تماشاگران تالار تئاتر، بسترِ ارائه گسترده تری ست، اما گستره مخاطبان آن را افزایش نخواهد داد لذا ما هنرمندانِ تئاتر خواهشمندیم با سختگیری و ایجادِ ممیّزیِ جدید برای پخش آنلاینِ تئاترها، 1. تئاترها را کم خاصیّت و کم مایه نکنید. 2. فرهنگ دوستانِ بی دسترس به اجراهای زنده را از این امکانِ موجودِ فرهنگی محروم نکنید .
به دنبال این نامه، در همان روزها قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی، دراینباره گفت: قبلاً هم با آقای دکتر انتظامی درباره فیلم تئاترها صحبت کرده بودم ولی وقتی اتفاقی جدید می افتد، برای اینکه به روال عادی اجرا شود طبیعی است که با مشکل یا صرف زمان روبهرو شود. درباره این موضوع بر اساس صحبت هایی که داشتیم به دنبال این بودم یک کار مشترک انجام شود و ایشان هم قبول کرده بودند که ما آثار را ارسال کنیم و آنها در شورا به سرعت کار را به جلو ببرند.
او افزود: اما بعد توافق دیگری کردیم مبنی بر اینکه هر تئاتری که به فیلم تبدیل شده و متقاضی نمایش دادن آن (در وی اودی ها) است، ما در اداره کل هنرهای نمایشی به لحاظ محتوایی آن ها را تایید کنیم تا به سازمان سینمایی ارسال شود. سازمان هم دیگر منتظر بررسی در شورا نماند که زمان بیشتری صرف شود و همان تاییدیه ما را اعمال می کنند و مجوز برای فیلم تئاتر صادر خواهد شد.
آشنا گفت: این توافق ساعتی قبل من و آقای انتظامی است. درواقع خودشان به این جمع بندی رسیدند که نظر کارشناسی اداره کل هنرهای نمایشی را به لحاظ محتوایی مورد قبول قرار دهند تا کار تسریع شود چون به هر حال باید بپذیریم قانونگذار مسئولیت صدور مجوز در این بخش را بر عهده سازمان سینمایی گذاشته و باید قانون اجرا شود. ما هم هماهنگی را انجام دادیم تا کار با سرعت بیشتری انجام شود و گروه های نمایشی آسیب نبینند که خوشبختانه با این تصمیم به نظرم کمترین وقفه را برای پخش فیلم تئاترها خواهیم داشت. این تصمیم و توافق گویا تا مدتی انجام می شده ولی تئاتری هایی که اخیرا فیلم-تئاترهای خود را برای دریافت مجوز فرستاده اند، می گویند آثارشان در سازمان سینمایی هم بازبینی شده و گویا برخی از آن ها اصلاحیه هم خورده است.
دراینباره مصطفا کوشکی به ایسنا گفته است: در ماه های مرداد و شهریور در دو سری جمعا 12 فیلم-تئاتر را برای دریافت مجوز به شورای نظارت اداره کل هنرهای نمایشی ارائه کردم و قرار بود طبق آنچه اعلام شده، این آثار در شورای این اداره بررسی و بازبینی و پس از تایید به سازمان سینمایی ارسال شوند تا براساس تایید اداره کل هنرهای نمایشی مجوز انتشار آن ها صادر شود. درواقع قرار بود بازبینی در اداره کل انجام و مهر نهایی تایید در سازمان سینمایی ثبت شود، اما بعد از گذشت این مدت زمان طولانی هنوز خبری نشده و فقط اطلاع دارم که یکی از فیلم - تئاترهایی که ارائه کرده بودم از سوی خود شورای نظارت اداره کل هنرهای نمایشی رد شده است.
وی ادامه داد: پیگیری های دیگرم به اینحا رسیده که متوجه شدم در سازمان سینمایی همانند قبل شورای نظارت مشغول بازبینی فیلم - تئاترهاست. پیش تر باید برای این شورای 11 نفری 11 دی وی دی می فرستادیم، اما الان اگرچه به همان تعداد دی ودی دی از ما نخواستند ولی به نظر می رسد در جلسه های شورای صدور مجوز نمایش سازمان سینمایی کارهای ما بازبینی می شود که با توجه به حجم کارها بعید است تکلیف همین چند فیلم - تئاتر ما هم به زودی مشخص شود.
این اتفاق که گویا صحت دارد، در حالی رخ داده که برخی تئاتری ها پیش تر انتقاد داشتند که آثارشان یک بار برای اجرای صحنه ای بازبینی و سانسور می شود و یک بار هم برای عرضه فیلم تئاتر، پس چرا باید در مرجعی دیگر از وزارت ارشاد هم این بازبینی و سانسور مجدد اتفاق بیفتد؟
حالا باید دید سازمان سینمایی در برابر این اعتراض ها چه واکنشی نشان می دهد و چه توضیحی برای بازبینی مجدد آنچه پیش تر از وزارتخانه متبوع مجوز گرفته است وجود دارد؟
ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:
تهران (پانا)- علیرضا تابش از احتمال عدم اکران فیزیکی فیلم های جشنواره فیلم کودک و نوجوان خبر داد.
شیوع ویروس کرونا و افزایش تعداد بیماران این ویروس باعث شده که سینماها به مدت دوهفته تعطیل شوند. این تعطیلی که از 15 مهرماه آغاز شده بود در تاریخ 25 مهرماه به پایان می رسد. جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان که در سال جاری در تهران و اصفهان به صورت همزمان برگزار می شود، سینما فرهنگ در تهران و پردیس سیتی سنتر در اصفهان به عنوان خانه جشنواره میزبان گروه خاصی از مدعوین به شکل فیزیکی خواهند بود.
اما باید منتظر ماند و دید آیا ستاد ملی پیشگیری از ویروس کرونا تعطیلی سینماها و اماکن فرهنگی را بار دیگر در هفته آینده ادامه خواهد داد یا این تعطیلی پس از ایام شهادت امام رضا (ع) به پایان می رسد.
اگر این تعطیلی ها یک هفته دیگر تمدید شود احتمال دارد بخش اجرایی و فیزیکی جشنواره کودک و نوجوان با توجه به تعطیلی سینماها برگزار نشود و این رویداد هنری تنها به صورت آنلاین در کشور برگزار شود.
اکنون تمام برنامه ریزی جشنواره کودک در دست ستاد ملی مبارزه با ویروس کروناست و باید منتظر ماند و دید آنها چه تصمیمی برای مشاغل پرخطر و همچنین بازگشایی مراکز فرهنگی خواهند گرفت.
علیرضا تابش در نشست خبری این رویداد هنری درباره احتمال برگزار نشدن بخش فیزیکی جشنواره با افزایش آمار شیوع بیماری کرونا، گفته بود، ما تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم. اگر شرایط مساعد بود، بخش فیزیکی جشنواره با رعایت پروتکل ها و فاصله گذاری های اجتماعی با حضور تعداد محدودی از افراد در خانه جشنواره در تهران و اصفهان برگزار خواهد شد.
در این دوره به عنوان فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران در سینما فرهنگ به صورت محدود با حضور تعدادی از عوامل و مخاطبانی که از طرف دبیر جشنواره دعوت می شوند و گروهی از اهالی رسانه، با رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری و ضدعفونی محل به نمایش درمی آیند.
وی خاطر نشان کرده بود، ملاک انتخاب سینما فرهنگ این بوده که این مجموعه متعلق به بنیاد سینمایی فارابی است و می توانیم با توجه به شرایط کرونایی بر آن مدیریت داشته باشیم. همینطور آثار در خانه جشنواره در پردیس سیتی سنتر اصفهان به صورت محدود برای مدعوین روی پرده خواهد رفت.
در همین ارتباط علیرضا تابش در گفت وگو با خبرنگار پانا از احتمال برگزار نشدن جشنواره فیلم کودک خبر داد و گفت: اگر طبق نظر ستاد پیشگیری از ویروس کرونا مجبور باشیم که اکران فیلم ها به صورت فیزیکی را لغو کنیم با فیلمسازان شرکت کننده و سینماگران تماس خواهیم گرفت تا آنها را در جریان بگذاریم که این فیلم ها در سینماها به نمایش در نمی آید.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوانیم حقوق فیلم ها را نادیده بگیریم اظهار کرد: یازده فیلمی که قرار بود در سینما و به صورت فیزیکی اکران شوند نیز به هیچ عنوان اکران عمومی و آنلاین نخواهند داشت زیرا خطر ریسک قاچاق شدن آنها را نمی پذیریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این یازده فیلم تنها درصورتی توسط منتقدان و مهمانان دیده می شوند که سینماها باز باشند، اما داوری آنها به صورت خصوصی انجام خواهد شد و در روز اختتامیه به فیلم ها جایزه داده خواهد شد.
نرگس ذکایی
به گزارش ایرناپلاس، برای اهالی فرهنگ و هنر، نیمه دوم سال همواره با برگزاری جشنواره های مهم و رویدادهای بزرگ فرهنگی همراه بوده است. جشنواره هایی که به طور مستقیم بر هنر و هنرمندان رشته های مختلف تاثیر می گذارد و نقش به سزایی در پویایی و پیشرفت مسیر هنری و فرهنگی این سرزمین دارند. علاوه بر ماه بهمن که مصادف با پیروزی انقلاب اسلامی است و شاهد برگزاری جشنواره های مهمی مانند جشنواره فیلم فجر، تئاتر فجر و موسیقی فجر هستیم در آبان ماه نیز جشنواره تاثیرگذار فیلم کوتاه تهران و جشنواره موسیقی نواحی برگزار می شد.
امسال شیوع کرونا همه ابعاد زندگی مردم دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است. این اتفاق باعث شده تا مسئولان و برگزارکنندگان جشنواره ها برای یافتن راه حل هایی جهت برگزاری جشنواره ها اقداماتی را تدارک ببینند. راه حل هایی که شاید با به کارگیری آنها بشود هم جشنواره را برگزار و هم پروتکل های بهداشتی را رعایت کرد.
با بیان اینکه قرار است این جشنواره در آبان برگزار شود، درباره شیوه برگزاری این دوره گفته است: جشنواره امسال دو بخش دارد؛ بخشی به صورت آنلاین برگزار می شود و بخش دیگر به صورت آفلاین. بخش آنلاین در چهار روز در فضاها و مکان های تاریخی کرمان اجرا خواهد شد.
جشنواره فیلم فجر یکی از نمادهای جشن های انقلاب
دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر درباره وضعیت برگزاری این دوره گفته، بخش های جشنواره سی ونهم تغییر خواهد داشت و شاید جشنواره امسال جمع و جورتر نسبت به دوره های گذشته برگزار شود و برخی بخش ها با هم تلفیق یا ترکیب شوند. به طور قطع بخشی از سی و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به صورت مجازی برگزار خواهد شد و درباره اینکه کدام بخش ها به این شکل برگزار می شوند، تصمیم گیری می شود.
اما رییس سازمان سینمایی در گفت وگوی مشروح در برنامه نقد سینما درباره زمان برگزاری گفت: منطق این است که جشنواره در بهمن ماه برگزار شود، هرچند ایده دیگر هم این بود که زمان برگزاری را تغییر دهیم. در حال حاضر جشنواره فیلم فجر به یکی از نمادهای اصلی جشن های انقلاب تبدیل شده است به همین دلیل در اختیار ما نیست که زمان آن را تغییر دهیم. شاید در مورد سایر جشنواره بتوانیم اینکار را انجام دهیم، اما درمورد جشنواره فیلم فجر امکان پذیر نیست.
طباطبایی نژاد دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر درباره چگونگی برگزاری این جشنواره هفته پیش بیان کرد: می خواهیم جشنواره فیلم فجر را محدود با رعایت موارد ایمنی و بهداشتی برگزار کنیم. منظور از محدود هم استفاده از 50 درصد ظرفیت سالن هاست. در واقع الگوی ما جشنواره ونیز است که در دوران کرونا برگزار شد.
رییس هیات مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان و از سینماگران پیشکسوتی که داوری و حضور بسیاری در دوران مختلف جشنواره های فیلم داشته است، در گفت وگو با ایرناپلاس، پیشنهادهایی درباره چگونگی برگزاری جشنواره فیلم فجر دارد.
برگزاری جشنواره با نگاه جدید
موسوی درباره چگونگی برگزاری جشنواره ها بویژه جشنواه فیلم فجر که قرار است در بهمن ماه برگزار شود، گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده، به نظر می رسد در بهمن ماه شرایط مناسب نباشد. بنابراین برگزاری جشنواره باید با شیوه جدیدی برگزار شود.
به طور طبیعی این جشنواره و دیگر جشنواره ها مانند هر سال برگزار نخواهند شد و بیشتر از 50 درصد هیچ سالنی را بلیت نخواهند فروخت. باید بخشی از برنامه ها به صورت آنلاین با ویژگی هایی از این دست برگزار شوند و با توجه به شرایطی که در آن زمان داریم متفاوت عمل کنیم. مسلما فیلم ها به صورت آنلاین نمایش داده نخواهد شد. چون با توجه به اینکه فیلم ها تاکنون در جای دیگر نمایش داده نشده اند، احتمال سرقت در آنها وجود دارد. بنابراین باید همه فیلم ها در سالن های سینما نمایش داده شوند و اصلا نمی توانند آنلاین باشند.
اما اصل قضیه این است که در هر شکلی سالن ها بیش از 50 درصد تماشاچی را نخواهد داشت و فاصله های اجتماعی باید حفظ شود، همه این مسائل شرایطی را به وجود می آورد که دبیر جشنواره باید همراه با شورای برگزاری، برنامه ریزی های مفصلی انجام دهند.
برنامه ریزی برای ایجاد شرایط مناسب
جشنواره فیلم ونیز نخستین جشنواره مهم سینمایی بود که بعد از شیوع ویروس کرونا در دنیا برگزار شد. جشنواره ای که در برخی بخش ها حضوری برگزار شد و مورد توجه سینماگران هم قرار گرفت. اما آیا این جشنواره می تواند الگوی خوبی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر باشد؟
موسوی در پاسخ به این پرسش گفت: زمانی که جشنواره ونیز برگزار شد، شرایط کشور ایتالیا قرمز نبود. ضمن اینکه با فکر کردن و برنامه ریزی می شود شرایط مناسب کشورمان را فراهم کرد. اما جشنواره ونیز در شرایطی برگزار شد که ایتالیا از شرایط حداقلی و خوبی برخوردار بود. اما تاکنون دو موج کرونا را از سر گذرانده ایم و با سومین موج آن در حال مبارزه ایم و تا زمان جشنواره مشخص نیست، چند موج دیگر را بگذرانیم یا اینکه روزهای سخت تری پیش رو نداشته باشیم. همه این موارد می تواند برای برنامه ریزی موثر باشد. اما به طور قطع شرایط بهتری را نسبت به اکنون نخواهیم داشت.
ضرورت بررسی همه شرایط
رییس هیات مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان درباره راهکار کم کردن تعداد فیلم های شرکت کننده در جشنواره فیلم فجر افزود: این موضوع باید براساس فیلم هایی که به جشنواره ارائه می شود تصمیم گیری شود و جزو برنامه هایی است که دبیر جشنواره و شورای برگزاری آن را بررسی کنند.
معمولا جشنواره فیلم فجر یک شورای برگزاری دارد. خوشبختانه امسال هم جشنواره از یک دبیر جوان و مستعدی که به کار خود تسلط دارد، برخوردار است. مساله کم یا زیاد شدن تعداد فیلم ها به برنامه ریزی هایی نیاز دارد که فهرست فیلم هایی که تا آن زمان آماده می شوند را تهیه کنند و مجموع همه آنها را ببینند. اگر از اکنون بنشینیم و حکم دهیم که چه تعداد فیلم باید شرکت کند، منطقی نیست. باید دید چند فیلم آماده نمایش می شود و چه فیلم هایی می توانند آثار بهتری برای حضور در جشنواره باشند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، در دوران کرونایی حاکم بر سینمای جهان، سینمای ایران جزو معدود سینماهای جهان است که در ضمن آنکه در حوزه اکران در پیچ و خم بدی قرار گرفته و سینماها در فروش از وضعیت بسیار وخیمی برخوردارند، اما حوزه تولید آن هر روز اخبار جدیدی را منتشر می کند.
اخبار ی که به ما می گوید فیلم های بسیار در حال سپری کردن مراحل پیش تولید و یا در مرحله تولید قرار گرفته اند. فیلم هایی نیز این دو مرحله را پشت سر گذاشته اند و در صف اکران برای جشنواره یا سینما قرار دارند.
این در حالی است که اگر سینماهای جهان مانند هالیوود یا اروپا در حال تولیدند و فیلم های متعددی پروسه پیش تولید یا تولید را پشت سر می گذارند، حوزه اکران آن از وضعیت دیگری برخوردار است: اول آنکه با توجه به محدودیت های ناشی از بیماری کویید-19 که باعث شده است تعداد مخاطبین کاهش یابد و بنابراین فیلم های بفروش در گیشه به فروش مورد نظر خود نمی رسند، فیلم های قدیمی پرفروش وارد گود اکران شده اند تا با این کار بدون نگرانی از ضرر فیلم هایی که یکبار در فروش امتحان خود را پس داده اند بتوانند بار دیگر چراغ سینماها را روشن نگه دارند و استودیوهای تولید نیز در این شرایط ضرر کمتری کنند.
فیلم هایی مانند نسخه های قدیمی پارک ژوراسیک، جنگ ستارگان و فیلم شعبده بازی نمونه هایی از این جریان اند که هم در سینماماشین ها و هم در سالن های سینما اکران شدند و اتفاقاً در گیشه و در رقابت فیلم هایی مانند تنت نیز خودی نشان دادند.
اما در سینمای ما انباری از فیلم های خوبِ قدیمی که در فروش صدرنشین بوده اند و جذابیت لازم را داشتند وجود دارد که می تواند اکران شود. علاوه بر آن از سال های قبل فیلم های بی شماری وجود دارد که هنوز فرصت اکران را پیدا نکرده اند. این فیلم ها در زمانی ساخته شدند که هزینه های ساخت فیلم به مراتب پایین تر بود و در صورتی که امروز اکران شوند حتی در شرایط حاکم، حداقل امکان برگشت سرمایه را دارند.
پس اکران فیلم های بفروش قدیمی و فیلم های عقب مانده در اکران دو گزینه قابل تأمل برای نمایش امروز سینمای ایران است که فراموش شده است و به جای آن تنها فیلم های آماده اکران جدید در سینماها نمایش داده می شود که در جذب مخاطب توانایی لازم را ندارد و بعد از چند هفته با ضرر از پرده پایین می آید.
فیلم هایی مانند مرد ایرلندی ساخته اسکورسیزی تنها یک نمونه مطرح بود که مسیر ساخت آن نیز به قبل از کرونا بازمی گردد و با شیوع کرونا در کنار ساخت صدها سریال دیگر به تولید بیشتر فیلم ها نیز دست زد و امروز یکی از چرخه های بزرگ اقتصادی سینمای آمریکا به حساب می رود.
اما وضعیت اکران آنلاین در ایران حالت تک بعدی دارد. بسترهای اینترنی امروز ما تنها در اکران نقش دارند و فیلم هایی که با هزینه های زیادی ساخته شده اند تنها برای برگشت بخشی از هزینه دست به این ریسک می زنند و با ضربه حتمی به وضعیت فروش خود، مسیر را برای اکران در سینماها نیز ناهموار می کنند. البته تعداد محدودی سریال یا فیلم کوتاه توسط این VODها ساخته شده است.
در حالی که اگر این بسترها که عموماً از ظرفیت و قدرت اقتصادی خوبی برخوردارند و دولت نیز از آن ها حمایت لازم را به عمل می آورد در تولید نیز وارد شوند، می توانند با هزینه کمتری در تولید و اکران روبرو شوند و فیلم های متعدد و متنوعی در اکران سینماها وارد شود. چراکه تولیدکننده بدون دغدغه در اکران سینماها به خاطر شرایط کرونایی، می تواند فیلمی را که خود تولید کرده است در بستر خودش اکران کند.
البته مسأله قاچاق فیلم تهدید جدی اکران آنلاین است اما اقدامات اخیر در توقف و بستن سایت ها و کانال های متخلف در کم شدن قاچاق فیلم بی اثر نبود و توانست به شکل بهتری از سایت های اکران اینترنتی صیانت کند.
اما چرا سینمای دولتی ایران اقدامات فوق را انجام نمی دهد تا شرایط بهتر برای سینما فراهم شود؟ شاید صحبت های علیرضا رئیسیان کارگردان سینمای ایران بتواند به ما پاسخ بدهد.
او در گفت وگویی با انتقاد از سرعت بالای تولید و صدور پروانه های ساخت و نمایش در کنار اکران فلج سینما گفته است که در روزگاری که بهترین فیلم ها نیز در گیشه حتی نتوانسته اند به فروش حداقلی دست پیدا کنند و هزینه تولید خود را بازگردانند این افزایش تولید واقعاً شگفت است.
این روش موفقیت آمیز را باید در سینمای دنیا آموزش بدهیم! اینکه در وضعیت رکود بازار اکران، تولید پیشی گرفته و دستمزدها جهشی ناگهانی داشته است، چندان در چهارچوب منطق قابل بررسی نیست. این پیشی گرفتن تولید در رکود اکران، نشانه شکوفایی در یک چرخه معیوب است که تدبیر مدیران در ایجاد آن بی تأثیر نبوده است. شاید لازم باشد این روش مدیریتی سینمای ایران به همه دنیا درس داده شود که یاد بگیرند چگونه در رکود تولیدات بیشتری داشته باشند!
رئیسیان با بیان مطلب فوق، در بخش دیگری از اظهار نظرش علت اصلی حجم بالای تولید را تلاش دولت برای جمع کردن فیلم ها برای جشنواره فجر خواند: لابد برای جشنواره فجر فیلم نیاز است و دولت همه امکانات را به کار گرفته تا جشنواره چند فیلم برای نمایش داشته باشد. آنها که قرار است مثل سال های گذشته جوایز را بگیرند باید با فیلم هایشان امسال نیز در جشنواره حضور داشته باشند!
امسال سال پایانی دولت است و بعید است که کرونا بتواند در مقابل خواسته دولت برای برگزاری آخرین جشنواره مهم سیاسی و سینمایی دوام بیاورد.
بنابراین به نظر می رسد که سینمای ایران بیشتر قربانی خواسته دولت برای رسیدن به جشنواره فجر شده باشد. با این نسخه که بدون توجه به حل مشکلات معیشتی هنرمندان و برنامه ریزی درست و جدی برای اکران، تنها به فکر تولید گسترده باشد تا بتواند حجم فیلم قابل قبول برای جشنواره داشته باشد.
هنوز از فیلم های جشنواره ای سال قبل غیر از سه فیلم که هرکدام به نوعی در مدتی محدود اکران شدند، فیلم دیگری اکران نشده است پس بدون شک اکران، شکوفایی و رشد سینما هدف نیست؛ آنچه که مهم است تولید برای برگزاری جشنواره امسال است. اگر دلسوزی جدی و علاقه به سینما وجود داشت شاهد روندی دیگر برای مدیریت سینمای کشور بودیم.
هرچقدر بدنه و شاکله تولید و اکران سینمای جهان که در سطور ابتدایی این مطلب گزارشی از روند کار آنان ارائه شد، با تمام آنکه با سیاست نسبت جدی دارد، اما عاری از سیاست زدگی است، سینمای امروز ما دچار این سیاست زدگی مسموم شده است.
تولید انبوه بدون اکران برنامه ریزی شده صرفاً نتیجه عدم مدیریت نیست بلکه بیشتر نتیجه سیاست است که فیلم های مدنظر و مشخص جایزه بگیرند!
روایت کارگردان "پایگاه جهنمی" از نقش یک مدیر در تضعیف دفاع مقدس و تقویت ابتذال در سینمای ایران +فیلم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، مرتضی خدمتکار، پیش از ظهر امروز در نشست خبری در فرمانداری کاشان اظهار داشت: به واسطه ظرفیت های بسیار خوب علمی و دینی کاشان، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این نتیجه رسید که مسئولیت دبیرخانه دائمی پایتخت نهج البلاغه ایران به رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی این شهرستان سپرده شود.
وی، طرح ملی کاشان؛ پایتخت نهج البلاغه ایران را آغاز یک رویداد بزرگ ملی دانست و ادامه داد: شهرستان کاشان به خاطر ظرفیت های فراوان علمی و دینی به عنوان میزبان پایتخت نهج البلاغه ایران انتخاب شد
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هدف گذاری پایتختی نهج البلاغه کاشان باید در جریان سازی فرهنگی با محوریت کتاب گرانقدر نهج البلاغه قرار داده شود، گفت: این رویداد نباید محدود به منطقه کاشان باشد، بلکه به عنوان یک رویداد ملی و بین المللی مطرح شود.
شایان ذکراست، طرح ملی کاشان؛ پایتخت نهج البلاغه ایران بیست و یکم مهرماه سال جاری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده ولی فقیه در کاشان، استاندار اصفهان، نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس، رئیس شورای اسلامی شهر کاشان و جمعی از مسئولین در تهران رونمایی شد.
انتهای پیام
به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، آخرین روز از ماه صفر و عزاداری های دو ماهه شیعه در مصائب آل الله علیهم السلام، داغدار سالروز شهادت امام رضا(ع) است که وجود بارگاه مطهر و نورانی شان در ایران برای قرن ها پناه و ملجاء ایرانیان در خوشی و ناخوشی ها بوده و است. به مناسبت فرا رسیدن این روز و به منظور بررسی آموزه های سیره امام رئوف(ع) برای سبک زندگی، با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی ، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد هماهمانگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
حجت الاسلام والمسلمین ارزانی درباره نیازهای امروز جامعه به سیره و آموزه های رضوی برای سبک زندگی، اظهار کرد: سبک زندگی رضوی در واقع همان سبک زندگی اسلامی است، در تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره سبک زندگی اسلامی ایرانی، نزدیک ترین سبک برای الگوگیری و پیاده سازی آن، سبک زندگی رضوی(ع) است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره چرایی ضرورت الگوگیری از سیره و سبک زندگی حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، افزود: نخست آنکه اسلام ناب از آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) نشات گرفته و سبک زندگی امام رضا(ع) به عنوان یکی از معصومان(ع)، منطبق با قرآن و سنت است. دوم آنکه وجود مقدس امام رضا(ع) در ایران برای این الگوگیری بسیار کمک کننده است، چون حضرت(ع) به دلیل حضور در ایران با پدیده هایی مواجهه داشته اند که مربوط به جامعه ایرانی است و این باعث می شود تاسی بیشتری به سیره ایشان داشته باشیم.
ضعف ایسم ها و نحله ها در رساندن بشر به سعادت و کمال
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تشریح دیگر ضرورت های الگوگیری و تمسک به سیره رضوی(ع) و دیگر معصومان(ع)، گفت: امروز با ایسم ها، ایده ها، نحله ها و مکتب های مختلف مواجه هستیم که هر کدام داعیه فلاح و رستگاری و ایجاد مدینه فاضله را برای بشر دارند، اما سوال اینجا است که کدامیک از آنها هم به همه ابعاد بشری و زندگی دنیایی انسان توجه دارد و هم با نگاه به عالم مرگ و آخرت به انسان برنامه می دهد، پاسخ این است که غیر از سنت و سیره الهی که اهل بیت(ع) مبین و مروج آن هستند، هیچ مدل و الگویی ما را به سر منزل مقصود نمی رساند.
حجت الاسلام والمسلمین ارزانی تصریح کرد: در برنامه ریزی، زمانی مدیر و برنامه ریز خوب عمل می کند که اشراف کامل به مبدا و مقصد داشته باشد، اما اگر بخشی از راه را بداند و با بخشی دیگر ناآشنا باشد، چگونه می تواند راهبری کند مثل کسی که می خواهد به اصفهان برود اما فقط مسیر تهران تا قم را می داند و از آنجه به بعد راه بلد نیست، پس نمی تواند به مقصد برسد.
وی تاکید کرد: سیره و سبک زندگی حضرات معصومین(ع) به دلیل ارتباط با عالم بالا، برگرفته از قرآن است و ما را به سرمنزل مقصود می رساند، از این رو، توسل و تمسک به وجود مقدس ائمه(ع) و امام رضا(ع) نه اینکه بگوییم یکی از بهترین ها است، نه! بلکه تنها و بهترین راه رسیدن به کمال و سعادت است.
کرامت راه رسیدن به کمال
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نیاز امروز جامعه به کرامت های رضوی، بیان کرد: بحث تکریم انسان و عنایت و تذکر این جایگاه به او از طریق ارائه الگوهای الهی، کمک می کند انسان سریع تر به مقصد الهی خویش برسد. در سوره مبارکه زخرف به فرعون و کسانی که برای او کار می کردند، اشاره شده و در آیات شریفه می فرماید: آنها بدون تفکر و تامل سخنان فرعون را پذیرفتند و اینچنین خود را خوار ساختند، سپس قرآن از این قوم به فاسق یاد می کند و می فرماید: به دلیل این فسق هم از فرعون و هم از قومش انتقام گرفتیم و آنها را در دریا غرق ساختیم!
وی اضافه کرد: اینکه انسان خود را تکریم نکند و اجازه دهد دیگران او را ذلیل کنند، باعث می شود از جایگاه الهی خود دور شود در حالی که انسان جلوه خدا روی زمین است. از این رو، یگانه مدل رسیدن انسان به کمال و سعادت، مدل تکریم است. وقتی می خواهیم اسلام و قرآن را معرفی کنیم، می گوییم پرستش خدا و اجتناب از طاغوت ها، چون طواغیت کرامت انسان را ذلیل می کنند و وقتی کرامت انسان زیر سوال رفت و پروتکل های انسانی او شکسته شد، قطعا به هر فساد و فسقی تن می دهد اما اگر انسان برای خود دژ کرامت قائل باشد و بداند حق ندارد به عنوان انسان دروغ بگوید و حق دیگران را زیر پا بگذارد و ... آنگاه به تقوا و خویشتنداری مزین می شود.
نیاز امروز جامعه به فرهنگ رضامندی
حجت الاسلام دکتر ارزانی درباره دیگر آموزه های کاربردی سیره امام رضا(ع) برای جامعه امروز، ابراز کرد: یکی از مهمترین و راهبردی ترین این آموزه ها، رضامندی و تن دادن به قضا است، گاهی تلاش حداکثری می کنیم (این وظیفه انسان است) اما به نتیجه ای که باید، نمی رسیم اینجا باید تن به قضای الهی داد.
رئیس ستاد فهما تاکید کرد: چنان که امام رضا(ع) به ولایتعهدی و هجرت از مدینه به ایران رضایت نداشتند اما برای اهداف الهی به آن تن دادند و رضا شدند؛ یا امام حسین(ع) برای شهادت به کربلا نیامدند بلکه هدف شان هدایت مردم بود اما وقتی مردم مقابل ایشان ایستاددند بدخُلقی نکرده و رضا به رضای الهی شدند.
آرامش؛ رهاورد روحیه رضامندی
وی در ادامه گفت: در الگوی کرامت ما به رضامندی نیاز داریم البته برخی به اشتباه تفسیر می کنند که بدون تلاش به آنچه پیش آمده و می آید، رضا باشیم اما این روحیه و نگاه با مدل اسلامی هماهنگ نیست بلکه باید تلاش کنیم و اگر به نتیجه مدنظر نرسیدیم آنگاه رضایت دهیم. باید توجه داشت جامعه با رضامندی در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و ... به آرامش دست می یابد و این روحیه در ابعاد فردی واجتماعی برای ما برکات دارد.
حجت الاسلام دکتر ارزانی درباره برنامه های ستاد فهما برای انس بچه های مسجد با سیره و کرامت رضوی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در فرمایش اخیرشان بر مسئله ایران قوی تاکید کردند، ایران قوی یعنی ایران تکریم شده و ایستاده در جایگاه اصلی خود؛ از این رو، با توجه به فرمایش معظم له از 19 مهرماه طرح ملی ایران قوی را رسما با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی کردیم.
وی ادامه داد: این طرح در 12 عرصه فعال است که بسیاری از آنها به تکریم و افزایش کرامت انسانی بچه های مسجد کمک می کند همچون افزایش آموزش و مهارت، ارتباط با قرآن، افزایش سرانه مطالعه، فعالیت در رواق دانش، ارتقای فعالیت های هنری چراکه هنر ظرافت ها و لطافت های روحی انسان را پرورش می دهد هر چه روح انسان با هنر اصیل پرورش یابد کرامت بیشتری می یابد چنان که هنرمندان مانوس با هنر اسلامی هم نزد مردم جایگاه دارند هم نزد خدای متعال.
دکتر ارزانی در پایان خاطرنشان کرد: از این رو در کانون ها تلاش داریم با این مدل تربیتی مبتنی بر بُن مایه کرامت و تکریم فعالیت کنیم چنان که در طرح ملی ایران قوی اصل بر کرامت انسان، کانون های فرهنگی هنری، مسجد و ایران اسلامی است. در کنار آن، ویژه برنامه های دهه کرامت را هم داریم که به ترویج سیره رضوی کمک می کند.
پایان پیام/ 9
سرویس تئاتر هنرآنلاین : کیوان حبیبی رئیس انجمن نمایش استان قزوین درباره فعالیت های صحنه ای و خیابانی هنرمندان تئاتر این استان در ایام کرونا گفت: ما فعالیت صحنه ای نداشتیم اما با حفظ پروتکل های بهداشتی تئاتر خیابانی برگزار کردیم. پس از مدتی به دلیل تجمع بسیار مخاطبان، مجبور شدیم تئاتر خیابانی را نیز تعطیل کنیم، چراکه این نگاه حداقل بین هنرمندان تئاتر وجود دارد که دوست ندارند حتی یک نفر بیمار شود.
وی در خصوص فعالیت های مجازی نیز عنوان کرد: یک جشنواره تحت عنوان "تئاتر در خانه" در سطح استان برگزار شد. هنرمندان کارهایی ارسال کردند که در استان داوری شد و یک سری جوایز نیز اهدا شد و حوزه هنری هم در حد و اندازه خود به این رویداد کمک کرد.
رئیس انجمن نمایش استان قزوین ضمن تأکید بر اینکه تمام تلاش شان را می کنند به هر نحوی جشنواره تئاتر استانی را برگزار کنند، اذعان کرد: من به هیچ عنوان نمی خواهم صنوف دیگر را زیر سوال ببرم. اگر توجه کرده باشید دولت تمام فعالیت ها غیر از صنوفی که به خوراک مردم مربوط می شود را تعطیل می کند و ما جزو اولین جاهایی هستیم که کارمان را تعطیل می کنیم. بچه های ما برای تولید اثر هنری حتی یک تومان پول هم از هیچ ارگانی نمی گیرند و همه چیز را از جیب خودشان می دهند.
حبیبی ادامه داد: متأسفانه ما در این 40 سال نتوانستیم تمرکززدایی کنیم و تهران به ما امر و نهی می کند. مثلاً می گوید جشنواره تئاتر فجر در بهمن ماه برگزار می شود و شما تا اول آذرماه باید گروه های برگزیده را به تهران معرفی کنید. بچه های ما پس از عید حتی یک ماه هم نتوانسته اند به طور مستمر تمرین کنند، حالا ما چطور می توانیم از دوستان بخواهیم کارشان را ضبط کنند تا ما به هیئت بازبین برسانیم؟ ما مجبور هستیم برگزیده ها را به صورت مجازی یا فقط در حضور داوران انتخاب کنیم تا کسی آسیب نبیند.
او بیان کرد: ما جزو خانواده های پولدار نیستیم. یک فوتبالیست وقتی می خواهد چهار تا شوت بزند صد بار از او تست می گیرند ولی آیا ارگانی وجود دارد که از هنرمندان تست کرونا بگیرد؟ آیا فقط سالن های تئاتر باعث ایجاد کرونا می شوند؟ به ما می گویند سالن های تئاتر را ببندید و ما این کار را می کنیم چون اعتقاد داریم حق الناس گردن ما است و نباید باعث شویم کسی دچار بیماری شود. آیا دولت می آید به ما دست مریزاد بگوید یا حداقل به ما بیمه بیکاری بدهد؟ الان باید به ما کمک شود زیرا در حال حاضر آموزشگاه ها و اجراها تعطیل شده است. ارگان هایی که پیش از این هنرمندان ما را نکوهش می کردند الان از خدای شان است که تئاتر تعطیل شده است.
رئیس انجمن نمایش استان قزوین از عدم حمایت مالی نهادهای استانی خبر داد و گفت: وضعیت بسیار تأسف بار است و اصلاً برای هیچ کس وضعیت هنرمندان مهم نیست. یک وام 16 میلیونی به ما داده اند که آن را هم با بهره 12 درصد دارند از ما پس می گیرند و باید ماهی 840 هزار تومان قسط بدهیم. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پول ندارد. انجمن هنرهای نمایشی استان ها فقیرترین ارگان ها هستند. ما صدای اعتراض مان را به عنوان نماینده تئاتر به کجا برسانم؟ انصاف، معرفت و مردانگی ما می گوید اگر یک نفر ممکن است کرونا بگیرد، ما نباید اجرا برویم. ما نمایش خیابانی را هم به خاطر سلامتی مردم تعطیل کردیم. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تا الان حامی و نگه دار ما بوده است ولی با جیب خالی نمی شود. باید مسئولین بالاتر به ما کمک کنند.
حبیبی عنوان کرد: ما به هیچ عنوان نتوانسته ایم از شورای شهر و شهرداری حمایت دریافت کنیم. آن قدر بروکراسی اداری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری پیچیده است که اگر بخواهند هزار تومان پول بدهند چنان بلایی سر آدم می آورند که عطایش را به لقایش می بخشیم. اگر مدیرکل می گوید جشنواره تئاتر استانی برگزار شود فقط به خاطر هنرمندان است که یک گردش مالی انجام شود و هنرمندان یک سری جایزه بگیرند ولی این ها پانسمان است و درمان نیست. من در یک جلسه ای با استاندار مشکلات خودمان را به گوش ایشان رساندم ولی واقعاً نمی دانم بعد از این چه اتفاقی خواهد افتاد. فعلاً فقط دست به دعا هستیم.
وی به مستقل نبودن انجمن نمایش استان ها اشاره کرد و گفت: مرکز پول خانواده تئاتر را مستقیماً به حساب انجمن های هنری نمی ریزد. ابتدا به تهران می دهند و بعد تهران به صورت قطره چکانی به شهرستان ها می دهد. ما نزدیک به سه هزار نفر عوامل تئاتر داریم. در این شرایط خدا پدر و مادر دوستان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیامرزد. آن ها دارند در مجتمع فرهنگی ارشاد یک پلاتوی 70 نفره می سازند. ساخت این پلاتو خبر بسیار مسرت بخشی است.
کیوان حبیبی اظهار داشت: من از همه دوستان درخواست می کنم اگر نذری دارند، بیایند نذر فرهنگی کنند و به مردم کتاب هدیه بدهند. ما می توانیم مدرسه یا سالن تئاتر بسازیم. تئاتر هنر تفکر و اندیشه است. وقتی یک اثر نمایشی روی صحنه می رود ثمره چند ماهه و چند ساله هنرمندان است. یک سری ارگان ها مثل شهرداری پول های کلان دارند ولی به تئاتر کمکی نمی کنند.
وی در پایان بار دیگر از بی توجهی مسئولان نسبت به هنرمندان تئاتر گله کرد و گفت: ما بارها نزد نمایندگان مجلس گفته ایم یک فکری برای هنرمندان تئاتر کنید. اگر تئاتر شغل نیست در آن را ببندید ولی اگر شغل است باید یک سازوکاری برای آن ایجاد کنید.
حجت الاسلام عباس دانشی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: 364 هنرمند فعال استان مرکزی برای دریافت تسهیلات ویژه دولت برای جبران آسیب کرونا در سامانه کارا ثبت نام کردند که تاکنون 27 میلیارد ریال به 145 هنرمند پرداخت شده و پرونده بقیه متقاضیان نیز در دست بررسی است.
وی ادامه داد: با پیگیری صورت گرفته قرار است فرصت درخواست و ثبت نام در سامانه کارا تا پایان مهرماه جاری تمدید شود و از تمامی کارگاه ها و بنگاه های فرهنگی و هنری و رسانه ای استان که خواهان بهره مندی از این تسهیلات هستند، دعوت می شود از این فرصت استفاده کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اظهار داشت:رقم این تسهیلات از 120 تا 160 میلیون ریال است که با نرخ بهره 12 درصد و پس از یک دوره تنفس با بازپرداخت 24 ماه به هنرمندان واجد شرایط پرداخت می شود.
حجت الاسلام دانشی بیان کرد: با توجه به اینکه شمار قابل توجهی از هنرمندان رشته های مختلف هنری استان مرکزی تنها منبع درآمدشان از محل فعالیت هنری است، خسارت های وارده به فعالان این حوزه دامنه وسیعی از معضلات معیشتی را برای آنان و خانواده هایشان ایجاد کرده که نیازمند رسیدگی فوری است.
وی ادامه داد: کرونا موجب شد فعالیت های هنری از قبیل آموزشگاه های رشته های مختلف هنری تجسمی، موسیقی، عکاسی، نمایشی و سینمایی، موسسه های چندمنظوره، فروشگاه های عرضه محصولات هنری، چاپخانه ها و دیگر صنوف در موج اول این بیماری تعطیل شوند و به طور کلی هنرمندان کشور و استان مرکزی خانه نشین شدند.
103 آموزگاه هنری، 123 موسسه فرهنگی هنری یک و چند منظوره، 218 کانون تبلیغاتی، 108 نشریه محلی، 50 نمایندگی نشریات سراسری، 580 کانون فرهنگی و هنری مساجد، 96 فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی، پنج نگارخانه، 4 سینما، 40 موسسه فرهنگی چند منظوره، 231 کتابخانه و 2 هنرستان هنرهای زیبا بخشی از ظرفیت های فرهنگی و هنری استان مرکزی است.
فرشید فلاح روز جمعه در گفت وگو با ایرنا ابراز داشت: آسیب هایی را که شیوع کرونا به فعالان فرهنگی هنری وارد کرد نمی توان به راحتی جبران کرد زیرا این قشر از جامعه، خساراتی جدی تر و عمیق تر از سایر بخش های اقتصادی متحمل شدند؛ فعالیت های فرهنگی و هنری دیربازده هستند و اگر مخاطب خود را از دست بدهند، به راحتی قادر به بازگرداندن آن نیستند.
وی افزود: بسیاری از بخش های اقتصادی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به فعالیت بازگشته اند اما بخش های فرهنگی و هنری و اجراهای صحنه ای همچنان تعطیل است و با توجه به اینکه در شرایط عادی هم از نظر اقتصادی تحت فشار بودند، این تعطیلی صدمات جبران ناپذیری به این قشر وارد کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: ستاد مقابله با کرونا استان سختگیرانه تر از سایر استان ها با فعالیت های فرهنگی هنری برخورد کرده است؛ در سایر استان ها فعالیت های صحنه ای با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به فعالیت برگشته اند اما در استان سمنان این اتفاق نیفتاده است. این سوال برای فعالان فرهنگی مطرح است که چگونه رستوران ها و فروشگاه ها باز هستند، اما تئاتر و موسیقی تعطیل است.
فلاح ادامه داد: به منظور حمایت از فعالان فرهنگی، هنری و رسانه ای آسیب دیده از کرونا، تسهیلاتی با کارمزد 12 درصد از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نظر گرفته شد که متقاضیان، درخواست خود را در سامانه کارا ثبت کردند. مهلت قانونی ثبت نام در سامانه کارا تا 15 مهر بود اما هنوز این سامانه باز است و متقاضیان همچنان می توانند درخواست خود را ثبت کنند.
وی تصریح کرد: این تسهیلات در سه سطح شامل تسهیلات 160 میلیون ریالی ویژه کارفرمایان دارای کد کارگاهی و به ازای هر نفر تحت اشتغال در بنگاه تحت پوشش 80 میلیون ریال، تسهیلات 80 میلیون ریالی کارفرمایان خویش فرما و تسهیلات 60 میلیون ریالی فعالان فرهنگی و هنری آزاد فاقد بیمه پرداخت می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: بازپرداخت این تسهیلات بعد از یک ماه تنفس آغاز و طی 24 قسط انجام می شود.
فلاح گفت: طبق آخرین آمار در استان سمنان 258 پرونده دریافت تسهیلات در سامانه کارا تشکیل شده که 370 نفر در این واحدها اشتغال دارند؛ جمع مبلغ تسهیلات درخواستی 47 میلیارد ریال بود که تا کنون 25 میلیارد ریال پرداخت شده و فرآیند پرداخت باقی پرونده ها نیز در حال انجام است.
وی افزود: تا دو هفته آینده کمک هزینه معیشتی هنرمندان عضو صندوق حمایت از هنرمندان کشور نیز پرداخت می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ابراز داشت: فعالان فرهنگی و هنری در زمان شیوع کرونا بهتر است نگاهی نو به فعالیت های خود داشته باشند و با استفاده از ظرفیت های فضای مجازی شکل فعایت های خود را متناسب با شرایط تغییر دهند.
طبق برآورد کشوری، یکهزار و 200 میلیارد ریال هزینه کمک معیشتی به 75 هزار عضور صندوق هنر آسیب دیده در دوان کرونا پرداخت می شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی اصغر کاراندیش ظهر امروز در آئین تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل از طریق ویدئو کنفرانس اظهار داشت: در ابتدای مراسم تشکر ویژه از متولیان برگزارکننده دارم و از عدم حضور در این مراسم بنا به دلایل پیش آمده معذرت خواهی می کنم.
وی ضمن تسلیت به مناسبت رحلت پیامبر اکرم(ص) و حضرت رضا(ع) گفت: انتظار می رود عبدالله بحرالعلومی مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با حمایت نماینده ولی فقیه در استان، نمایندگان مردم استان در مجلس و همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه به وظایف خود موفق عمل کند و خدمات مؤثری در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه داشته باشد.
معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاکید بنده به مدیرکل جدید این است که علی رغم این که ارتباط نزدیک و مستمر با مسئولان استانی داشته باشد برای تحقق اهداف مربوطه با مشورت اصحاب فرهنگ و هنر همگام حرکت کند تا در پیاده سازی سیاست کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیاست گذاری و حمایت های لازم در این زمینه کارها به نحو مطلوب پیش رود.
کاراندیش ادامه داد: تلاش بر این است تا شرایط مناسبی برای فعالیت بخش غیردولتی و فرهنگ و هنر و رسانه فراهم شود و از ظرفیت استان ها استفاده شود تا در کارهای سیاست گذاری و حمایت های لازم از فعالان این عرصه قدم های اساسی برداشته شود که در این زمینه انتظار می رود همکاری و مشورت برای هر اموری مبنای کار باشد.
انتهای پیام/132/ش
روزنامه آسیا

روزنامه راه مردم

روزنامه آرمان ملی

روزنامه ایران

روزنامه ابتکار

روزنامه عصر ایرانیان

روزنامه کیهان

روزنامه اعتماد

روزنامه وطن امروز

