بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 16 مهر 99
رئیس سازمان صداوسیما در حکمی حمید شاه آبادی را به معاونت سیمای این سازمان و علی بخشی زاده را به معاونت صدا منصوب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶ سایت های دیگر : روابط عمومی صدا و سیما خبرگزاری دانشجویان ایران پایگاه اطلاع رسانی سیما خبر آنلاین فرتاک نیوز خبرگزاری صبا باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری کار ایران خبرگزاری آنا برترین ها اکو بورس راه دانا الف مشرق نیوز خبرگزاری موج خبرگزاری صدا و سیما امروز نیوز قدس آنلاین هنر آنلاین 8 دی نیوز خبرگزاری فارس میزان سینما پرس خبرگزاری برنا پایگاه خبری گسترش نیوز خبرگزاری پانا بازتاب شبکه خبر عصر ایران خبرگزاری جمهوری اسلامی مرور نیوز راهبرد معاصر باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران روزنامه همشهری اقتصاد آنلاین افکار نیوز رادیو گفت و گو شمال نیوز دنیای اقتصاد سینما خانه فرهیختگان خبرگزاری آریا خبرگزاری تسنیم بانی فیلم گذار نیوز اصلاحات پرس سلام نو راه امروز انتخاب ملیت شعار سال خرداد نیوز مردم نیوز اقتصاد 24 ایران پرس شاینا نیوز سیتنا تدبیر شرق 55آنلاین روزنامه سراج شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران تیتر ۱ روزنامه جوان آنلاین شهدای ایران تدبیر و امید خبر 24 جهان نیوز عصر پرس بیان ما 598 چغادک نیوز فناوری و نوآوری اقتصاد نیوز خبرداغ آفتاب نیوز

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، حمید شاه آبادی که از مهر 96 تاکنون سکان معاونت صدای سازمان صداوسیما را بر عهده داشته است دانش آموخته دکترای فلسفه تطبیقی است و از شهریور 95 هم قائم مقامی معاون پژوهش، برنامه ریزی و نظارت رسانه ملی و ریاست مرکز طرح و برنامه سازمان را بر عهده داشته است.

معاون جدید رئیس سازمان در امور سیما همچنین از سال 92 تا 95 مشاور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم بوده است و پیش از آن نیز در دولت دهم معاونت هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه کاری خود دارد.

رئیس رسانه ملی در حکم معاون سیما با تأکید بر سرلوحه قرار دادن بیانیه گام دوم انقلاب به مثابه منشور خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی تصریح کرده است: با توجه به جایگاه، گستره مخاطب و میزان اثرگذاری سیمای جمهوری اسلامی ایران در ارتقاء و تعمیق اخلاق در جامعه و نیز حفظ و اعتلای فرهنگ، هویت و سبک زندگی ایرانی اسلامی و بهره گیری از ظرفیت های موسع هنری و حرفه ای، سرمایه انسانی متعهد و پرتلاش سازمان و حوزه متبوع، در ارتقای کیفی و هنری تولیدات رسانه ای با ابتنا بر مطالعات مخاطب پژوهی و به کارگیری الگوی کارآمد مدیریت پیام اهتمام جدی به عمل آورید.

بهبود روندها و فرآیندهای تولید و پخش برنامه ها، تخصصی سازی شبکه ها متناسب با هویت و مأموریت های محوله، افزایش کمی و کیفی ضریب نفوذ برنامه های سیما در جامعه با تولید برنامه های فاخر نمایشی، مستند و افزایش جذابیت های بصری، غنای محتوایی و توان نشاط آفرینی در قالب برنامه های سرگرمی، تفریحی و طنز؛ توجه ویژه به برنامه های تعاملی و ایجاد امید و انگیزه ملی ازجمله مهم ترین محورهای مسئولیت معاون جدید سیماست که رئیس سازمان صداوسیما در حکم وی به آن تأکید کرده است.

عبدالعلی علی عسکری همچنین از خدمات و تلاش های ارزشمند و صادقانه دکتر سید مرتضی میرباقری در چهار سال گذشته در معاونت سیمای رسانه ملی قدردانی کرد.

همچنین علی بخشی زاده که پیش از این به عنوان رئیس مرکز نظارت و ارزیابی صداوسیما فعالیت داشت به معاونت صدای رسانه ملی منصوب شد.

رئیس سازمان صداوسیما در حکم معاون صدا با اشاره به کارکردهای اختصاصی و ظرفیت های بی بدیل رادیو تصریح کرده است: با نصب العین قرار دادن بیانیه گام دوم انقلاب به مثابه منشوری برای خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی و به منظور تعمیق هرچه بیشتر ارتباط با مخاطبان دیرین و جذب شنوندگان جدید، در بالا بردن کیفیت، ایجاد تنوع و افزایش جذابیت برنامه ها باهدف گسترش دین، اخلاق، امید، آگاهی و ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی در میان آحاد جامعه اهتمام جدی به عمل آورید.

توجه به مقوله مهم مخاطب پژوهی و ذائقه سنجی از طریق تسهیل برقراری تعامل میان رادیو و شنوندگان فرهیخته آن، پاسخگوی به نیازها و مطالبات افکار عمومی، استفاده از آثار موسیقایی فاخر حاوی اشعار اصیل شاعران متعهد، تنوع بخشی به برنامه ها با لحاظ سلایق، فرهنگ ها و تنوع قومیتی کشور و نمایش کارآمدی نظام در عین نقد منصفانه ازجمله مهم ترین محورهای مأموریت رئیس سازمان صداوسیما برای معاون جدید صدا به شمارمی رود.

علی عسکری همچنین از خدمات و تلاش های ارزشمند و صادقانه حمید شاه آبادی در سه سال گذشته در معاونت صدا قدردانی کرده است.

علی بخشی زاده دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی است و پیش از این در دو مقطع رئیس مرکز نظارت و ارزیابی سازمان بوده است و همچنین مدیریت شبکه دو سیما را در کارنامه کاری خود دارد.
بخشی زاده از آزادگان دفاع مقدس است که به مدت هشت سال دربند رژیم بعث عراق بوده است و از یاران و نزدیکان سید آزادگان دفاع مقدس حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی (ره) به شمارمی رود.

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
حوزه فرهنگ و هنر از جمله بخش های آسیب دیده از آغاز همه گیری کروناست. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تاکنون بخش عمده ای از ثبت نام کنندگان در سامانه کارا را تحت حمایت قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، تاکنون 700 میلیارد تومان خسارت اصحاب فرهنگ و هنر در سامانه کارا ثبت شده است و ثبت نام ها تا پایان مهر ادامه دارد.

بنا بر اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حدود 280 میلیارد تومان تسهیلات به منظور جبران این خسارات با کارمزد 13 درصد به هنرمندان اختصاص یافته است.

آقای سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفته است: تلاش ما کاهش میزان خسارت ها و توجه به استمرار مشاغل فرهنگی و هنری است.

به گفته وی، 200 میلیارد تومان برای ارائه وام اشتغال 4 درصد برای هنرمندان در نظر گرفته شده است، با توجه به خبر های خوش سازمان برنامه و بودجه در تامین منابع پیش بینی می شود تا پایان سال این وام اشتغال دو تا سه برابر افزایش یابد که کارمزد آن 4 درصد خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
درآستانه فرا رسیدن اربعین حسینی از نرم افزار زیارت مجازی ویژه زائران عتبات عالیات با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت رونمایی شد.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، در آستانه فرارسیدن اربعین حسینی امروز در مراسمی با حضور حجت الاسلام والمسلیمن سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت و معاونین بعثه مقام معظم رهبری از نرم افزار موبایلی زیارت ویژه زائران عتبات عالیات رونمایی شد.

زائران، مدیران و روحانیون کاروان های زیارتی و دلباختگان مکتب حسینی و اهل بیت (علیهم السلام) می توانند با دریافت فایل این نرم افزار به راحتی به زیارت اماکن مقدسه در شهرهای عراق به صورت مجازی رفته اطلاعات خود را ارتقاء بخشند.

در مراسم رونمایی از نرم افزار زیارت حجت الاسلام والمسلمین اخویان هدف از تولید و انتشار این نرم افزار را دسترسی آسان و راحت زائران به اماکن مقدسه و بارگاه برخی بزرگان در عراق عنوان کرد و اظهار داشت: ساخت این نرم افزار به دو زبان فارسی و انگلیسی طراحی شده است و زائران می توانند براحتی مکان مورد علاقه خود را زیارت کنند.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نواب نیز تولید نرم افزارهای مختلف در حوزه حج و زیارت را در راستای برنامه های فرهنگی و آموزشی بعثه مقام معظم رهبری دانست که می تواند زمینه آشنایی علاقمندان را با اماکن مقدسه فراهم کند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به وجود اماکن مقدسه در کشورهای مختلف از جمله عراق، سوریه، لبنان، مصر، عربستان و اردن افزود: تولید نرم افزارهای مناسب موجب خواهد شد که علاقمندان قبل از تشرف به این اماکن بتوانند از طریق فضای مجازی اطلاعات لازم را کسب کنند.

وی ضمن تقدیر از تلاش های کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و مدیریت آموزش بعثه رهبری در تولید نرم افزارهای مختلف در حوزه حج و زیارت از مسئولان این دو مجموعه خواست همچنان تولید نرم افزارهای مناسب مطابق با سلایق و علایق علاقمندان را در برنامه های خود بویژه در شرائط موجود در اولویت قرار دهند.

وی ابراز امیدواری کرد با تلاش هایی که صورت می گیرد پیام های امامان و شخصیتی که زائران به زیارت بارگاه وی مشرف می شوند و هدف اساسی زیارت است، به آنها منتقل شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
مهدی توکلیان دبیر جشنواره کتابخوان و رسانه در بخشی از گفت وگوی خود با روزنامه جام جم گفت: وقتی رسانه ها درگیر جشنواره می شوند یعنی اطلاعات بیشتری درباره فعالیت نهاد کتابخانه های عمومی به مردم منتقل می شود. در واقع اصل خدمت به مردم برمی گردد، اما با تلاش و همت اهالی رسانه. در واقع هم از طریق رسانه ها برنامه های نهاد را بهتر و بیشتر به اطلاع مردم می رسانیم و هم از تلاش اهالی رسانه تقدیر می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، روزنامه جام جم روز گذشته 14 مهرماه در گفت وگویی با دبیر اولین جشنواره کتاب خوان و رسانه به تشریح جزییات و اهداف این جشنواره پرداخته است که در ادامه می خوانید:

در حالی که برخی جشنواره ها در این ماه های شیوع ویروس کرونا لغو شده یا به تعویق افتاده اند، اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور یک جشنواره برگزار کرده به نام کتابخوان و رسانه که هدفش اطلاع رسانی مناسب از فعالیت کتابخانه های عمومی سراسر کشور و تقدیر از فعالان رسانه ای در حوزه کتاب و کتابخانه ها است. این جشنواره از 11 موضوع محوری تشکیل شده که کم توجهی به کتابخانه، کتابدار و مطالعه در آثار سینمایی تولید داخل، تمرکز کتابخانه های بر فعالیت های فرهنگی از جمله تشکیل محافل ادبی، نقش کتابخانه های عمومی در توسعه و ترویج فرهنگ مقاومت، نقش کتابخانه های عمومی در رفع نیازهای گروه های خاص، تمرکز بر توسعه فعالیت های فرهنگی کتابخانه ها از جمله راه اندازی بخش کودک و نوجوان در کتابخانه های عمومی سراسر کشور، نقش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در ایجاد زیرساخت های مناسب و ریل گذاری در جهت توسعه فعالیت های فرهنگی در کتابخانه های عمومی، اهمیت نقش پژوهش در ایجاد تحول و تغییر کتابخانه های عمومی کشور از پایگاه های امانت کتاب به مراکز فرهنگی و اجتماعی با محور کتاب، نقش کتابخانه های عمومی در حفظ و تقویت هویت ایرانی و همدلی و همراهی کتابخانه های عمومی با آسیب دیدگان حوادث طبیعی، توجه به کتابداران و کتابخوان های ادیان و غیرمسلمانان در کتابخانه های عمومی و نقش کتابخانه های عمومی در توسعه و ترویج فرهنگ اصیل انقلاب اسلامی را شامل می شود. همچنین این جشنواره شش بخش اصلی، دو بخش فرعی و یک بخش ویژه دارد و شیوه ارسال اثر به جشنواره کتابخوان و رسانه به زودی اعلام می شود. درباره اولین جشنواره کتابخوان و رسانه با مهدی توکلیان مدیر روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور و دبیر این جشنواره گفت و گو کرده ایم.

چطور شد یک جشنواره رسانه ای درباره کتابخانه های عمومی طراحی کردید؟

جشنواره کتاب خوان و رسانه با توجه به رویکرد جدید نهاد کتابخانه های عمومی کشور در دوره مدیریت جدید، طراحی شده چون در رسانه های ما تا حد قابل قبولی به کتاب پرداخته می شود اما به کتابخانه های عمومی کمتر توجه شده و رویکرد، برنامه ها و اهداف آنها به اندازه کافی مطرح نمی شود. هدف آرمانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور این است که ماموریت ها، چشم انداز و ارزش هایش برای فرهیختگان و توده مردم روشن شود چون این نهاد ماموریت های متعددی دارد که ابعاد قانونی، آموزشی، پیش ساختی، علمی و اقتصادی را شامل می شود.

کمی بیشتر درباره این ابعاد توضیح می دهید؟

کتابخانه های مرکزی 44 نوع خدمات ارائه می کنند. یعنی کتابخانه های مرکزی ما سال هاست از موقعیت کلیشه ای امانت دادن و پس گرفتن کتاب دور شده اند. بنابراین نهاد کتابخانه های عمومی به بهبود خدمات کتابخانه ای بر اساس کار ویژه آموزش و آگاهی و آفرینش فعالیت می کند و از همین بابت در بعد قانونی با رویکرد تنظیم گری و نظارت روبه رو هستیم، در بعد ماموریت آموزشی روی افزایش سطح دانش و مهارت اعضا فعالیت داریم و در بعد زیرساختی به مجموعه فناوری، تجهیزات فنی و امکانات می پردازیم و در بعد علمی، استانداردسازی و حل مسائل مد نظر قرار می گیرد و بعد اقتصادی هم به توسعه و پایدارسازی منابع و بهینه سازی مصارف اختصاص دارد که در تمام این زمینه ها با چشم انداز حمایت مستمر از کتابخانه های عمومی فعالیت داریم.

این مجموعه فعالیت ها ما را بر آن داشته که برای معرفی بهتر فعالیت های نهاد کتابخانه های عمومی به جامعه جشنواره برگزار کرده و همه رسانه های استانی، محلی، مکتوب، خبرگزاری ها و صدا و سیما را در بخش های مختلف جشنواره سهیم کنیم. به این منظور یک بازه زمانی برای مشارکت اصحاب رسانه در نظر گرفته ایم که از روز خبرنگار یعنی 17 مرداد آغاز می شود و تا 17 اسفند- که سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی است- ادامه دارد. تلاش ما این است که جشنواره ای فعال داشته باشیم که همه فعالیت های متنوع نهاد را در بر بگیرد. در نهایت آثار رسیده داوری می شوند و بهترین ها را معرفی می کنیم. این جشنواره فرصتی است که از دوستان رسانه ای هم تشکر شود.

استقبال چطور بود؟

یک ماه است که فراخوان جشنواره منتشر شده و تا امروز استقبال خوب بود به خصوص در استان های مختلف، خبرنگاران دارند مطالب را می فرستند و همزمان ما هم در تلاش هستیم که یک فضای زیرساختی را برای دریافت اطلاعات فراهم می کنیم. تا پایان مهر با افتتاح پرتال ارسال مطالب، پوستر جشنواره هم رونمایی خواهد شد.

به نظر می رسد فقط رسانه ها از جشنواره سود می برند. آیا برای مردم و اعضای کتابخانه ها برنامه ای ندارید؟

وقتی رسانه ها درگیر جشنواره می شوند یعنی اطلاعات بیشتری درباره فعالیت نهاد کتابخانه های عمومی به مردم منتقل می شود. در واقع اصل خدمت به مردم برمی گردد، اما با تلاش و همت اهالی رسانه. در واقع این جشنواره چند کارکرد دارد؛ هم از طریق رسانه ها برنامه های نهاد را بهتر و بیشتر به اطلاع مردم می رسانیم و هم از تلاش اهالی رسانه تقدیر می کنیم.

چه جوایزی برای برگزیدگان این جشنواره در نظر گرفته اید؟

جوایز درنظر گرفته شده برای نخستین جشنواره کتابخوان و رسانه شامل جایزه نقدی 30 میلیون ریالی به همراه تندیس و لوح تقدیر برای نفرات اول هر رشته، جایزه نقدی20 میلیون ریالی به همراه لوح تقدیر برای نفرات دوم هر رشته و جایزه نقدی 10 میلیون ریالی به همراه لوح تقدیر برای نفرات سوم هر رشته خواهد بود. همچنین 11 جایزه نقدی 30 میلیون ریالی به برگزیدگان بخش های جنبی و سه جایزه نقدی 30 میلیون ریالی نیز به برگزیدگان اول تا سوم بخش ویژه جشنواره اهدا خواهد شد.

نتایج را اسفندماه اعلام می کنید؟

اگر کرونا رفع شده باشد، در سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی مراسم بزرگی برگزار خواهیم کرد و از دوستان برگزیده تقدیر خواهیم کرد. امیدواریم فضا تا آن زمان مساعد شود و بتوانیم خدمتی به اصحاب رسانه داشته باشیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام شیری گفت: طرح سه شنبه های تکریم با وجود 70 هزار مسجد در سراسر کشور می تواند تکریم از شهدا را در محلات نهادینه کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵

حجت الاسلام شوزب شیری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد طرح سه شنبه های تکریم با محوریت کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: یکی از بهترین طرح های تکریم شهدا این طرح است که البته در ابتدای این طرح قرار داریم.

مشاور ایثارگران سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: انتظار از امام جماعت و هیئت امنای محلات در مساجد آن است که همواره شهدا را تکریم بدارند و این طرح سه شنبه های تکریم این هدف را در محلات دنبال می کند و می تواند تکریم شهدا را در محلات نهادینه کند

حجت الاسلام شیری خاطرنشان کرد: در سراسر کشور 70 هزار مسجد وجود دارد که اگر این طرح با حضور هیئت امنا، امام جماعت مسجد نهادینه شود، حلقه وصلی میان خانواده شهدا، ایثارگران و مسجد است.

مشاور ایثارگران سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: مسجد فقط محل نماز خواندن نیست بلکه محل التیام قلوب، ازدواج، کمک به همنوعان و تسکین آلام بشری است همان گونه که شاهد بودیم مساجد در دفاع مقدس همواره پشتیبانی از جنگ را بر عهده داشتند.

وی یاد آور شد:در صدر اسلام نیز مسجد محل قضاوت و کلیه امور اجتماعی بوده است امروز نیز مسجد می تواند محل گره گشایی مردم باشد. طرح سه شنبه های تکریم با استفاده از کانون های مساجد بهترین برنامه ای است که آغاز شده است.

وی گفت: خانواده شهدا نیازی به تکریم و هدایای ما ندارند اما این طرح می تواند بسیاری از مشکلات را با حضور شهدا و خانواده آنها را حل کند و مساجد از وجود این خانواده ها بهره ببرند.

وی در مورد فعالیت خبرگزاری شبستان تصریح کرد: چندین مجله از اخبار شما را مشاهده کردم و بسیار پسندیدم و دوست داشتم بیشتر با این خبرگزاری ارتباط داشته باشم.

پایان پیام/ 34

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رضا گوران تاکید دارد در روزهای کرونایی تئاتر به نابودی نزدیک است و دولت باید تا جایی که می تواند به هنرمندان تئاتر کمک کند تا بخش فرهنگی از بین نرود و هنرمندان تئاتر بتوانند فرهنگ سازی کنند درواقع فرهنگ مادر یک جامعه است و اگر از بین برود جامعه دچار فقر فرهنگی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

رضا گوران، کارگردان تئاتر و نمایش هملت در خصوص اینکه اگر تئاتر تماشاگر نداشته باشد خانواده تئاتر و رسانه هایی مثل تلویزیون که از تئاتر بازیگر گرفتند ضرر می کنند یا خیر به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: مطمئن باشید هرکجا که تئاتر توسط ما به صورت های مختلف از جمله جبری، سهوی تضعیف شود نه به سینما و تلویزیون بلکه به فرهنگ آسیب زده می شود. در واقع فرهنگ از تمام نام های برده شده بزرگ تر و مادر و مولد یک جامعه است.

این کارگردان خاطر نشان کرد: در حال حاضر در وضعیت خطرناک کرونا، فرهنگی به وجود آمده است تا مردم در قرنطینه به سر ببرند اما هنگامی که سرپیچی می کنند و به مسافرت می روند نشان دهنده ی تضعیف تئاتر های اندیشه ساز است.

در واقع یک سری از تئاتر ها باید به فرهنگ پیشنهاد های تازه ای بدهند تا سطح آگاهی را در جامعه بالا ببرند اما این تئاتر ها در دوران کرونا روبه نابودی هستند و اگر به همین شکل ادامه یابد هیچ اثری از آن ها باقی نمی ماند به طوری که هم انگیزه از هنرمند گرفته می شود و هم چشم انداز روشنی برای بهتر شدن دیده نمی شود.

باید کارگروه های مسلط و مدبری برای این قضیه تشکیل شود تا نه تنها در دوران سخت کرونا بلکه بعد از پایان یافتن این ویروس نیز برای افراد هنرمند تئاتر فکر درست و کار آمدی شود. در نتیجه ما واقعا به این هم اندیشی نیاز داریم ولی انگار اراده ای وجود ندارد ولی دولت باید حمایت کند و بودجه فرهنگی را در راستای بهتر شدن هنرمندان به کار بگیرد درنهایت هر کجا به تئاتر بی توجهی و آن را ضعیف کنیم تبعاتی که از خود به جا می گذارد در سال های نزدیک نخواهد بود و ما به طور ناگهان در سال های دور با یک فقر فرهنگی مواجه می شویم که قابل حل شدن نیست و در واقع جبران ناپذیر است.

خبرنگار: یگانه پاکستانی

تئاتر تلویزیون سینما تهیه کننده تماشاگر رضا گوران

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
حسین ریاحی به دانشجو گفت: برپایی کنسرت های آنلاین در جشنواره امسال هم دور از دسترس نخواهد بود و ما با توجه به شرایط خاص روزهای برپایی جشنواره در بهمن ماه، تصمیمات لازم را اتخاذ می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: عباس اسماعیل گل؛

همزمان با اواسط اسفندماه سال گذشته و شیوع ویروس کرونا در کشور، فعالیت ها و کنسرت های موسیقی هم مانند سایر فعالیت های فرهنگی و هنری کشور با تعطیلی مواجه شد که این اتفاق تلخ برای اهالی موسیقی یک نکته تاریک و ناامیدکننده ای محسوب میشود زیرا بازه زمانی یک ماهه 15 اسفند تا 15 فرودین ماه ، پیک طلایی برپایی کنسرت ها در سراسر کشور محسوب میشود که علاوه بر خواننده ها و نوازنده ها، عوامل مختلفی در حوزه موسیقی در کنار برپایی کنسرت ها مشغول به کار میشوند و کسب درآمد میکنند که با شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیلی کنسرت های موسیقی بسیاری از هنرمندان این حوزه از کار بیکار شده اند

اما با گذشت زمان بسیاری از فعالیت های فرهنگی کشور با رعایت پروتکل های بهداشتی و داشتن محدودیت هایی از سر گرفته شد که میتوان به آغاز نصفه و نیمه فعالیت سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی اشاره کرد .

اما در این میان کنسرتهای موسیقی هیچگاه در دوران کرونا به سرانجام نرسید و علی رغم تدابیری که مسئولین موسیقی کشور چیده بودند که کنسرت های موسیقی با ظرفیت محدود و زدن ماسک تماشاگران فعالیت خود ر از سر بگیرند اما تا به امروز این اتفاق رخ نداده است و به غیر از اجرای اخیر ارکستر سمفونیک تهران عملا هیچ کنسرت دیگری در کشور برگزار نشده است. اما از سویی طی مدت اخیر کرونایی بسیاری از خواننده ها به حمایت برخی نهادهای فرهنگی اقدام به برپایی کنسرت های آنلاین بدون حضور تماشاگر کردند.

اما در این میان که اغلب اهالی موسیقی به علت عدم برپایی کنسرت ها در بدترین شرایط ممکن معیشتی به سر میبرند چشم امیدشان به برپایی سی و ششمین دوره جشنواره موسیقی فجر است تا ببینند مسئولین این جشنواره چه پلنی برای برپایی این جشنواره در دوره کرونا دارد تا بتواند راه چراغی باشد برای اهالی موسیقی.

در نهایت طی چند روز گذشته حسن ریاحی به پیشنهاد رییس شورا و تأیید شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر و با حکم معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر این دوره جشنواره موسیقی فجر منصوب شد.

حسین ریاحی که که پیش از این نیز دوره های نوزدهم تا بیست و یکم و دوره های بیست و ششم تا سی و یکم، دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر بوده است، جشنواره یک دوره کاملا عادی و به دور از حاشیه را سپری کرده است و مسلما جدیدترین دوره جشنواره هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود .

ریاحی که آهنگساز سرود ملی کشورمان هم است دراظهارنظر خود درباره جشنواره موسیقی فجر تاکید کرد که بدون شک این جشنواره با توجه به شرایط کرونایی کشور در بهمن ماه برگزار خواهد شد.

وی در ادامه به دانشجو گفت: بدون تردید امسال علی رغم میل باطنی میزبان گروها ها و هنرمندان بسیار محدودی در جشنواره موسیقی فجر خواهیم بود، اما برای احترام به اهالی موسیقی برای حضور همین عده محدود هم فراخوان منتشر کرده ایم که عدالت تا حدودی رعایت شود.

این هنرمند در خصوص احتمال برپایی کنسرت های آنلاین در جشنواره امسال گفت: این مسئله هم دور از دسترس نخواهد بود و ما با توجه به شرایط خاص روزهای برپایی جشنواره، تصمیمات لازم را اتخاذ میکنیم.

وی ادامه داد: مسلما شرایط سختی را این روزها اهالی موسیقی پشت سر میگذارند و ما هم درباره جرئیات جشنواره موسیقی فجر از الان نمی توانیم همه تصمیمات رااتخاذ کنیم بلکه باید منتظر بمانیم تا با گذشت زمان شرایط کرونایی کشور به کدام سمت و سو میرود.

گفتنی است، فراخوان بخش غیر رقابتی دوره سی و ششم جشنواره موسیقی فجر هم بتازگی منتشر شد تا در دوران بی خبری موسیقی کشور، اهالی موسیقی یک خبر خوشایند و امیدوارکننده بشنوند.

فراخوان سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر بر اساس آیین نامه جشنواره با هدف شناسایی، ظرفیت سازی و حمایت از فعالیت های خلاقانه هنرمندان و گروه های موسیقی سراسر کشور با اولویت معیارهای هنری در هر شاخه از موسیقی تهیه و تنظیم شده است

گروه ها و هنرمندان فعال در عرصه اجرای صحنه ای از اول آبان تا 20 آذر امسال فرصت دارند بر اساس شرایط جشنواره ثبت نام کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
مدیر یکی از تماشاخانه های خصوصی می گوید: وقتی در سطح شهر تهران و حتی همین مرکز شهر و اطراف سالن های تئاتری می روید این سوال پیش می آید که آیا ابلاغیه محدودیت فعالیت ها و مشاغل در پایتخت فقط برای سینما و تئاتر است؟ آیا عمدی وجود دارد که مدیران حوزه فرهنگ و هنر در تعطیلی پیشقدم هستند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵

به گزارش ایسنا، امروز 15 مهرماه سومین روزی است که سالن های سینما و تئاتر تهران بنا به خواست ستاد مقابله با کرونا و اعلام استانداری تعطیل شده است، این در حالی است که فعالیت این سالن ها علاوه بر اینکه با رعایت پروتکل ها و ظرفیت 50 درصدی همراه بوده، به دلیل استقبال کم مخاطب نیز با مشکلاتی مواجه بوده است. برهمین اساس این انتقاد میان هنرمندان این دو حوزه مطرح می شود که آیا ملاک و معیاری برای محدود کردن مشاغل وجود دارد؟

در این باره مصطفا کوشکی - مدیر تئاتر مستقل تهران - با اشاره به شلوغی خیابان های تهران که نشانی از محدودیت ندارد، به ایسنا گفت: به نظر می رسد از بین مشاغل اعلام شده سینما و تئاتر و باغ وحش ها خیلی جدی تعطیل شده اند چون آنطور که مستقیم در خیابان مشاهده می کنیم، مشخص است که کافه ها و رستوران ها و سالن های ورزشی باز هستند و وقتی این وضع را می بینیم فکر می کنیم آیا این ها عمدی است؟ چون انگار تصمیم های سیستماتیک قرار است تئاتر و سینما و کلاً هنر را از دور خارج کند.

او با بیان اینکه امیدوارم وزیر ارشاد با این جریان همراه نباشد، ادامه داد: چنین برداشتی از آنجا به وجود می آید که شاهد حمایتی نیستیم ولی ضرب الاجل هایی برای بستن سالن ها به عنوان محدودیت داریم و از آن طرف وقتی هم کار می کنیم با ورود نیروهای غیرفرهنگی به فضاهای فرهنگی مواجه هستیم که از حوزه اختیارات گذشته و نشان می دهد یک اتفاق های سیستماتیکی در این حوزه در حال رخ دادن است. در حالی که ما در این فضای هنری با فشار حداکثری شورای ممیزی کار خاصی جدا از آنچه طبق سیاست های حاکمیت در نظر گرفته شده نمی توانیم انجام دهیم. به همین دلیل وقتی همه این ها را کنار هم می گذاریم این نگرانی پیش می آید که نکند تلاشی برای به حاشیه بردن فرهنگ و هنر وجود داشته باشد؟ بخصوص آنکه جایگاه فرهنگ و هنر در کشور و در دهه 90 به لحاظ عمومیت پیدا کردن بسیار بااهمیت است.

کوشکی در پایان تاکید کرد: آنچه مطرح می کنم همه براساس چیزی است که در این فضا میبینیم چون به جای حمایت مدام شاهد محدود شدن هستیم. مسئولان باید بدانند جامعه هنری آن چند نفری که جلوی چشم هستند و زندگی بهتری دارند، نیستند و اتفاقا 90 درصد هنرمندان سینما و تئاتر کاملاً به نان شب محتاج هستند. در این روزها بسیاری از عوامل پشت صحنه که برایشان شغل ایجاد شده بود همه با مشکل روبرو شدند و این تعطیلی ها مشکلات بیشتری را به وجود می آورد. خیلی از مجموعه هایی که در این چند ماه همچنان خود را سرپا نگه داشته و مشغول کار هستند به دلیل قول ها و وعده هایی بوده که به آنها داده شده است. اما وقتی اطلاعیه ای صادر می شود که پای ثابت اجرای آن سینما و تئاتر است این سوال پیش می آید که چطور کافه ها و رستوران ها در همین خیابان انقلاب و تماشاخانه های تئاتری باز هستند و سالن های تئاتر و سینما اولین جایی هستند که بسته می شوند آیا این اتفاق با هماهنگی صنف آن ها انجام می شود ؟ آیا به بقیه به طور جدی ابلاغ نشده و به اختیار خودشان گذاشته شده است؟ آیا ترس یا نگرانی وجود دارد که وزارت ارشاد برای تعطیلی اینقدر جدی پیشقدم می شود؟

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
با حکم مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسرین تیموریان به عنوان دبیر اجرایی اولین دوره جام باشگاه های کتابخوانی سالمندی منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشادت اسلامی، در حکمی از سوی ابراهیم حیدری مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و دبیر ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، نسرین تیموریان به عنوان دبیر اجرایی اولین دوره جام باشگاه های کتابخوانی سالمندی منصوب شد.

در این حکم آمده است با عنایت به تلاش و تجارب ارزشمند سرکار عالی در حوزه کتاب و کتابخوانی به موجب این حکم به عنوان دبیر اجرایی اولین دوره جام باشگاه های کتابخوانی سالمندی منصوب می شوید.

امید است با عنایت خداوند متعال و همکاری و همراهی سایر اعضای دبیرخانه و نهادهای همکار در توسعه و ترویج کتابخوانی موفق و موید باشید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر انتشارات معین معتقد است کاغذ یارانه ای دولت محاسنی دارد؛ ازجمله اینکه قیمت کاغذ را در بازار آزاد متعادل نگه میدارد و این مساله باعث می شود ناشران موفق شوند قیمت کتاب را خیلی بالا نبرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر مردم نیوز تجارت گردان خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هشتمین قسمت از پرونده بررسی موضوع کاغذ یارانه ای و نبودش، به گفتگو با لیما صالح رامسری مدیر انتشارات معین اختصاص دارد. 7 ناشر پیشین که با آن ها گفتگو کردیم، همگی بر الزام وجود کاغذ یارانه ای دولت برای ادامه حیات بازار تولید و عرضه نشر کشور تاکید داشتند. صالح رامسری نیز چنین نظری دارد، اما در کنار آن، مطالب متفاوتی را هم بیان می کند.

او در ابتدای گفتگو درباره این موضوع گفت: ابتدا باید از تعاونی آشنا که وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و کاغذ یارانه ای را در اختیار ناشران قرار می دهد، تشکر کنم. جا دارد از آقای اسماعیلی مسئول این تعاونی نام ببرم و از همراهی و همدلی ایشان با ناشران قدردانی کنم. البته ایشان در این زمینه تنها نیستند و چندتن از ناشران هم در کار یاری شان می دهند.

وی در ادامه درباره ساز و کار تهیه کاغذ یارانه ای برای ناشران گفت: وقتی بنا باشد کاغذ مورد تقاضای ما در اختیارمان قرار بگیرد، نماینده ای از تعاونی آشنا می آید و کاغذ ها شمارش می شوند. درست است که این کار توسط وزارت ارشاد و هیئت تصویب کاغذ انجام می شود، اما از اتحادیه ناشران و کتابفروشان هم نماینده ای حاضر است و بخشی از کار نظارت تقسیم شده است. این نظارت ها همه برای جلوگیری از سوءاستفاده هایی است که پیش تر انجام می شدند.

مدیر انتشارات معین گفت: تا پیش از این، برخی می آمدند برای سودآوری خودشان در بازار نشر فعالیت کنند و دست به سوداگری می زدند. مثلا کتابی را چاپ می کردند و برای تجدیدچاپش درخواست کاغذ می کردند. اما با کاغذی که دریافت می کردند، چندصفحه اول چاپ جدید را با مشخصات و شناسنامه تغییر می دادند و همان چندصفحه را در عدل کتاب تحویل می دادند. دوستان من مثل آقای رئیس دانا مدیر نشر نگاه که در اتحادیه نشسته اند و مشغول بازرسی اند، به همین دلیل کار بازرسی را به عهده گرفته اند. یعنی دو نفر از اتحادیه هستند که برای جلوگیری از همین سوءاستفاده ها با ارشاد همکاری می کنند. وقتی که کتاب چاپ می شود، بازرس می آید و از عدلی که کتاب شده، عکس می اندازد. نمونه کتاب را هم برای بررسی بیشتر با خود می برد. علت این بازرسی ها این است که عده ای کاغذ چاپ کتاب هزارتایی را می گیرند، اما فقط 8 صفحه اولش را چاپ می کنند و بعد با صحافی در اختیار ارشاد قرار می دهند. یعنی کتاب را با شمارگانی که در شناسنامه کتاب گفته اند، چاپ نمی کنند. به هرحال اگر کاغذ یارانه ای را که به آن ها تعلق گرفته، بفروشند، سودش بیشتر از چاپ کتاب است. خیلی ها حق التالیف ندارند و خیلی ها هم از این روشی که گفتم استفاده می کنند. به هرحال همیشه ممکن است سوءاستفاده انجام شود و عده ای این کار ها را بکنند.

صالح رامسری گفت: بازرس های اتحادیه برای جلوگیری از سوءاستفاده ها از کاغذ یارانه ای است که با ارشاد همکاری می کنند. بازرس ها که می آیند هم از کتاب عکس می گیرند هم نمونه آن را برای بررسی می برند و این واقعا فکر خوبی است. چون ارشاد به تنهایی از پس این مساله برنمی آمد. سال های پیش تر، از این سوءاستفاده ها بیشتر می شد. کارمندان ارشاد هم، چون کارمندان ساده بودند و ترفند های چاپ و صحافی را نمی شناختند، نمی توانستند فرصت طلبان را بشناسند. حتی پیش می آمد که چندنسخه از فرم یک کتاب را چاپ می کردند و زیر آن کتاب دیگری می گذاشتند. یعنی کارمند ارشاد فکر می کرد چیزی که می بیند، عدل کتاب است در حالی که چیز دیگری بود.

این مدیر نشر در ادامه گفتگو، به کاغذ یارانه ای وزارت ارشاد برای ناشران اشاره کرد و گفت: الان که جلوی سوءاستفاده ها گرفته شده، کاغذ یارانه ای باید به همه آن هایی که واقعا می خواهند کتاب چاپ کنند، برسد. تعاونی آشنا، کاغذ را واقعا با قیمت ارز دولتی می خرد و در اختیار ناشران قرار می دهد. همین کاغذی که وزارت ارشاد بابتش، بندی 130 هزار تومان از ما می گیرد، بیرون در بازار آزاد، 230 هزار تومان قیمت دارد. تازه همان کاغذی هم که نیاز داریم، کاملا توسط وزارت ارشاد تامین نمی شود. یعنی اگر به 500 بند کاغذ نیاز داریم، تعاونی 200 بندش را به ما می دهد و 300 بند باقی را باید به طور آزاد خریداری کنیم. به همین دلیل است که قیمت کتاب، کمی بالا رفته است.

وی درباره لزوم بودن کاغذ یارانه ای و توزیع آن بین ناشران، گفت: کاغذ یارانه ای باید باشد، چون اگر به خوبی سرویس داده شود، ما دیگر حتی نیازی پیدا نمی کنیم کاغذمان را از بازار آزاد تهیه کنیم. اما اگر کاغذ دولتی نباشد، فروشنده آزاد، چون می داند ارشاد و در واقع رقیبی ندارد، هر قیمتی که بخواهد روی کاغذ می گذارد. الان هم اگر قیمت کاغذ مقداری تعادل دارد، به این دلیل است که ناشر دارد بخشی از نیازش را از ارشاد تامین می کند و کاغذفروش آزاد می گوید ارشاد هست و اگر من به قیمت مناسب نفروشم، می رود از ارشاد خریداری می کند. اما وقتی ببیند که رقیبی ندارد، ممکن است کاغذ 230 هزار تومانی را 280 یا 300 هزار تومان هم بفروشد.

صالح رامسری گفت: کاغذ یارانه ای باید باشد تا تعادل در قیمت بازار ایجاد شود. اگر بعضی ناشران از رفتار کاغذفروشان بیرون گلایه دارند، باید به این هم توجه کنند که کاغذفروش نمی آید بگوید باید به زور و اجبار از من خرید کنی. او می گوید نرخ من همین است. اگر الان پول نداری، این قدر روی قیمت می کشم و توی ناشر بیا در 3 فقره چک مبلغش را بپرداز. او کاری به مسائل ما ندارد. چون کاسب و تاجر است. یک حُسن کاغذ دولتی و حضور تعاونی آشنا در این میان، این است که قیمت را در بازار آزاد کاغذ متعادل نگه می دارد. یعنی کاغذفروش آزاد نمی تواند هر قیمتی را که خواست، روی کاغذ بگذارد. حسن دیگر کاغذ دولتی این است که وقتی با ارز دولتی خریداری می شود، ما می توانیم کتاب هایمان را ارزان تر قیمت بزنیم تا جامعه ای که تعداد کتابخوان هایش اندک است، ریزش نداشته باشد و شرایطی پیش نیاید که همین کتاب خوان ها هم دیگر سراغ کتاب نیایند. حُسن سوم هم این است که ناشر متوجه باشد دارد چه چیزی چاپ می کند. بالاخره با نظارتی که نماینده ارشاد و اتحادیه دارد، باید کتابی چاپ کند که مردم آن را بخرند نه هر کتاب و مطلبی که اصطلاحا گیرش بیاید. ناشر باید توجه داشته باشد کاغذی که با ارز دولتی خریداری شده و در اختیارش قرار می گیرد، در بازار آزاد، قیمت زیادی دارد. پس باید قدرش را بداند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
نماینده طرح گرنت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه وبیناری با حضور کشورهایی همچون چین، اندونزی، هند و مالزی به تشریح برنامه های طرح گرنت در ایام کرونا پرداخت و از الکترونیکی شدن تمام مراحل آن خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا نوری زاده در وبینار ناشران و آژانس های ادبی که با حضور کشورهایی همچون اندونزی، چین، هند، مالزی و.. برگزار می شد دربارۀ عملکرد ایران در تبادل رایت و دیگر فعالیت های هنری و ادبی در ایام کرونا گفت: طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایرانی در بازارهای جهانی(گرنت) به صورت کاملا الکترونیکی در ایام کرونا به فعالیت خود ادامه داد.

وی ادامه داد: در شرایطی که بسیاری از فعالیت های فرهنگی تحت الشعاع ویروس کرونا قرار گرفته اند این فعالیت نه تنها تعطیل نشد بلکه تقویت نیز شده است.

نوری زاده همچنین دربارۀ این طرح گفت: بر اساس این طرح تمامی ناشران خارجی علاقه مند به ترجمه، چاپ و انتشار کتاب ایرانی در بازاهای جهانی می توانند از طریق سامانه طرح به آدرس bookgrant.ir نسبت به ارسال درخواست خود اقدام نمایند و از حمایت های مادی این طرح که تا سقف 3000 یورو است بهره مند شوند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- نماینده طرح گرنت ایران گفت: همه ناشران خارجی علاقه مند به ترجمه، چاپ و انتشارکتاب ایرانی در بازارهای جهانی می توانند از طریق سامانه طرح گرنت نسبت به ارسال درخواست اقدام کنند و از حمایت مادی این طرح به مبلغ سه هزار یورو بهره مند شوند.

چهلمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب اندونزی به صورت مجازی با حضور یکهزار و 600 ناشر اندونزیایی و کشورهایی مانند ایران، چین، مالزی، تایلند، هند، آلمان، ترکیه، انگلستان، آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه ناشران آسه آن و با معرفی حدود 40 هزارعنوان کتاب جدید با برگزاری وبینارهای تخصصی و آموزشی تا 16 مهر 1399 برپا است.

به گزارش ایرنا از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، وبینار تبادل رایت (حق تکثیر) در نمایشگاه بین المللی مجازی کتاب اندونزی با حضور ناشران و آژانس های ادبی از کشورهای مختلف از جمله اندونزی، چین، هند، مالزی و.. برگزار و درباره تبادل رایت و تجربه های مختلف گفت و گو شد.

نماینده طرح گرنت در این وبینار ضمن اشاره به فرصت های ایجاد شده در دوران کرونا در خصوص برگزاری فعالیت های فرهنگی و هنری به صورت مجازی گفت: طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایرانی در بازارهای جهانی به صورت کاملا الکترونیکی فعالیت می کند و در شرایطی که بسیاری از فعالیت های فرهنگی تحت الشعاع ویرورس کرونا قرار گرفته است، این فعالیت نه تنها تعطیل نشده بلکه تقویت شده است.

نوری زاده عنوان کرد: بر اساس این طرح، همه ناشران خارجی علاقه مند به ترجمه، چاپ و انتشارکتاب ایرانی دربازارهای جهانی می توانند از طریق سامانه طرح به نسبت به ارسال درخواست اقدام کنند و از حمایت مادی این طرح به مبلغ سه هزار یورو بهره مند شوند.

نماینده طرح گرنت در پایان این وبینار به نقش آژانس های ادبی و ناشران بین المللی در تبادل رایت اشاره کرد و گفت: از طریق آژانس های ادبی و ناشران بین المللی امکان بین المللی کردن نشر فراهم است و طرح های گرنت کشورها می تواند انگیزه ای برای تبادل رایت باشد.

نمایشگاه بین المللی کتاب اندونزی برای اولین بار به صورت مجازی و با ارائه امکاناتی نظیر فروش کتاب، خرید و فروش حق نشر، برگزاری نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی در حال برگزاری است.
مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر کشور ایران در این نمایشگاه که یک نمایشگاه ترکیبی است و علاوه بر نمایش کتاب جنبه فروشگاهی نیز دارد شرکت کرده و به معرفی کتاب های برگزیده جوایز ادبی از قبیل جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه جلال آل احمد می پردازد.
معرفی صنعت نشر ایران، ارائه کتابچه معرفی نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی آثار حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و... از دیگر فعالیت های مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در این دوره از نمایشگاه کتاب اندونزی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تمام فروش سینمای ایران در سال 98 حدود 300 میلیارد تومان بوده است. برای اینکه این عدد به ذهن شما نزدیک شود، می توانم بگویم این مبلغ، هزینه سه چهار تا آپارتمان متوسط در شمال تهران است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶ سایت های دیگر : خبر 24

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو- محمد حسین طارمی؛ آمار ها نشان می دهد که سهم فیلم های کمدی در بین فیلم های پرفروش خیلی بیشتر از ژانر های دیگر بوده است. در سال های اخیر اقبال تماشاگران به کار های کمدی افزایش چشمگیری داشته، برخی فیلم سازان صرفا تحت تأثیر این خوش اقبالی و فروش درخور توجه فیلم های کمدی، بدون درنظرگرفتن استعدادشان سراسیمه و بدون مطالعه خود را در میدان پرریسکِ ساختن آثار کمدی می اندازند. این افراد شاید به پول و پله ای هم رسیده باشند، ولی حتما در مقابل، اعتبار فیلم سازی خود را هزینه کرده اند و از آن بدتر باعث صدماتی جدی به اعتبار سینمای کشور شده اند. حال باید دید سینمای ایران بعد از انقلاب چه مسیری را طی کرده است که این روز ها سینمای کمدی مبتذل اینگونه سرآمد سینمای ایران شده است. از این رو خبرگزاری دانشجو با سید علی سیدان منتقد سینما به گفتگو نشسته است.

رویکرد غالب مدیران سینمایی در دهه شصت جنگ با ذات سینما
دانشجو: جریان ابتذال در سینمای بعد از انقلاب حاصل چه سیاست ها و روندی هست؟
این سوال خودش یک سرفصل بسیار کلان است که باید ذیل این سوال کل روند سینمای ایران بعد از انقلاب و حتی قبل از انقلاب بررسی شود. اما اجمالا می توان گفت زیست بوم سینمای ایران به طور کلی از ابتدا محیطی مساعد برای رشد سینمای متعهد، مردمی، سرگرم کننده و در عین حال پایبند ارزش های ملی و تاریخی و مذهبی نبوده است. اراده مدیران سینمایی دهه شصت بر تقویت یک جریان خاص هنری، عرفانی، جشنواره ای و امثالهم بوده است. من اسم رویکرد غالب مدیران سینمایی در دهه شصت را جنگ با ذات سینما می گذارم؛ سینمایی که به مردم، به سرگرمی، به امکانات بیانی سینما و به تاریخ مدیوم سینما بی توجه بود و درصدد بود که یک ذائقه محفلی و انتلکتوئلی را در سینمای غالب کند.

سینمای دوران اصلاحات، سینمای سیاست زده
پس از دهه شصت هم افت و خیز هایی داشتیم و کمابیش همان رویکرد ها جریان داشت تا اینکه به دولت اصلاحات رسیدیم. در این دوران یک انرژی متراکمی آزاد شد. البته بخشی از این انرژی آزادشده طبیعی بود. چون پیش از این نحوی سیاست زدایی از سینما و فرهنگ عمومی صورت گرفته بود و مردم ایران نوعی تشنگی برای بازگشت سیاست –به معنای حقیقی کلمه- به عرصه عمومی فرهنگ داشتند که البته این از ذاتیات انقلاب اسلامی بود. انقلاب اسلامی آمده بود که مردم را به هویت سیاسی حقیقی خودشان بازگرداند. لیکن بخش مصنوعی ماجرا این بود که گردانندگان اصلی صحنه باز هم همان کسانی بودند که پیش از این از حوزه فرهنگ سیاست زدایی کرده بودند و حالا در نیمه دوم دهه هفتاد با یک تجدیدنظر در نگاه های فرهنگی و سیاسی شان می خواستند با موج جامعه همراه شوند، اما این بار از چاله سیاست زدایی به چاه سیاست زدگی افتادند. فیلم هایی که در این دوران شاخص بود، عمدتا یا فیلم های سیاست زده و شعاری و جنجالی بود یا فیلم های دختر و پسری شبه اعتراضی که با ایده شکاف نسلی ساخته می شد و همواره نسل جوان نسبت به پدران و مادران و حکومت طلبکار بود.

فیلم های شونه تخم مرغی
این دوران هم با افت وخیزهایش به پایان رسید و با روی کار آمدن دولت آقای احمدی نژاد دورانی شروع شد که دولت در بخش هایی درگیری با صنف سینما داشت. در این دوران به طور خاص دو جریان اصلی وجود داشت. یک جریان، اوج گرفتن فیلم های بسیار نازل از نظر ساخت و محتوا بود که به فیلم های شونه تخم مرغی معروف شده بود که در سوپرمارکت ها به فروش می رسید. فیلم هایی که شاخص اصلی آن مسئله زدایی و سیاست زدایی از سینما و مصرفی کردن آن بود. سرریز کمدی های تلویزیونی به شکلی حتی نازل تر از تلویزیون در این فیلم ها به چشم می خورد. جریان دوم هم فیلم های فاخر و گران قیمت بود که نه در گیشه موفق بود، نه حرفی برای گفتن داشت و نه در یاد ها مانده است.

دولت یازدهم و دوازدهم بهشتی برای تولیدات نازل کمدی
در دولت فعلی که یکی از امنیتی ترین دولت های پس از انقلاب است، همان سیاست زدایی با شدت تمام ادامه پیدا کرد و ملغمه ای از همه جور تولیدی در این دوران یافت می شود، اما سیاست ها طوری است که همه راضی باشند و هیچ حرف جدی و برنده ای هم به گوش نرسد. در این میان بهشتی برای تولیدات نازل کمدی فراهم شد و خط قرمز های اخلاقی هم هر روز کمرنگ ترشد. همان چیزی که احتمالا شما این مصاحبه را به خاطر آن انجام می دهید و بیشتر مد نظر شماست. البته جریان پول کثیف و بادآورده هم در سینما وارد شد که جریانی را در سینمای ایران به راه انداخت.

همانطور که ملاحظه می کنید سیاست ها و روند ها عمدتا پس از انقلاب بر سیاست زدایی متمرکز بوده است و در دورانی هم سیاست زدگی رواج داشته است که هر دو جریان منجر به این ابتذالی شده است که امروز می بینیم. دولت ها، چون کوتاه مدت هستند حوزه فرهنگ را که کار بلندمدت می طلبد، تخریب کرده اند. البته همانطور که گفتم این بحث بسیار مفصل است و این تنها اشاره ای گذرا به برخی موارد بود.

مصرفی شدن مصداق ابتذال در حال حاضر
دانشجو: مولفه ها و المان ها و شاخص های سینمای مبتذل چیست؟
همانطور که می دانید معنای لغوی ابتذال یعنی پستی و بی ارزشی و پیش پاافتاده بودن و دم دستی بودن. پیش از اینکه شاخص های ابتذال را بگویم ابتدا یک نکته را درباره آن چیزی که بعضی به آن سینمای مبتذل می گویند روشن کنم. بعضی از جریان های مذهبی در مواجهه با شکل خاصی از فیلم های این دوره و زمانه یک شاغول شرعی و اخلاقی دست می گیرند و دنبال یک انحراف اخلاقی به ویژه در مسائل جنسی فیلم ها می گردند. این نگاه خودش تبدیل به یک نگاه مبتذل شده است! چراکه دم دستی ترین و ظاهری ترین معنا را از ابتذال مراد می کند و نسبت به شاخص های مخرب تر ابتذال بی توجه است.

درست است که این روز ها در فیلم های ما کنایه های جنسی بسیار رایج شده است و این خودش یکی از مظاهر ابتذال است، اما مساله اصلی این ها نیست. اگر بخواهیم به مفاهیم و مصادیق ابتذال بیشتر دقت کنیم می توانیم به شاخص هایی مثل مصرفی شدن برسیم. وقتی اثر هنری مصرفی شود، همه چیز را به سطحی ترین شکل ممکن برگزار می کند. حتی مسائل جنسی هم در این فیلم ها به شکلی سطحی وجود دارد و هیچ عمق و درگیری خاصی با روح و روان ما ندارد. این سینما بسیار دم غنیمتی است. می خواهد در یکی دو ساعتی که فیلم می بیند خوش باشد و بعد همه چیز را فراموش کند. سازندگان هم به شدت دم غنیمت هستند و به فکر اقتصاد آینده این سینما نیستند و هر طرف باد بیاید می روند. این سینما بی هویت است و متناسب با ذائقه طبقه نوکیسه است. به سیاست خیلی کاری ندارد و اگر هم به سیاست نزدیک شود نقد بنیادی نمی کند و صرفا گوشه و کنایه می زند. همان سیاست زدایی که عرض کردم شاخصه بسیاری از فیلم های مبتذل است. این سینما پیش و بیش از آنکه نسبت به اخلاق بی تعهد باشد، نسبت به فرم و ساختار سینمایی بی تعهد است. یعنی باید ابتدا یقه فیلم را در این حوزه بگیریم. وقتی چنین شاخص هایی در سینما تقویت می شود طبیعی است که مضامین جنسی به سخیف ترین شکل ممکن به فیلم ها وارد شود. خطر آن شاخص هایی که گفتم بسیار بیشتر از مسائل جنسی است. مسائل جنسی هزاران برابر بیشتر بیرون از سینما وجود دارد و فقط فرق آن با سینما این است که در سینما به صورت رسمی و عمومی مطرح می شود. مشکل را باید جای دیگری جست وجو کرد.

شما با سینمایی مواجه هستید که پرفروش ترین فیلمش را کمتر سه، چهار درصد مردم در سینما می بینند!
دانشجو: علت استقبال مردم جامعه از این دست فیلم ها چی میتونه باشه؟
در این باره باید دقیق تر حرف زد. اولا باید ببینیم که به واقع مردم از این فیلم ها استقبال کرده اند. بد نیست نگاهی به آمار فروش فیلم ها در نقاط مختلف ایران بکنیم تا این گزاره دقیق تر شود. کل فروش سینمای ایران در سال 98 حدود 300 میلیارد تومان بوده است. برای اینکه این عدد به ذهن شما نزدیک شود، می توانم بگویم این مبلغ، هزینه سه چهار تا آپارتمان متوسط در شمال تهران است! یا مثلا می شود گفت این رقم معادل یک دهم یکی از دزدی ها و اختلاس های کلانی است که در کشور انجام می شود! خب این یعنی ما اساسا با یک سینما کوچولو طرفیم! سینمایی که با همه عرض و طول و ارتفاعش، پول خُرد سرمایه دارهاست. حدود هشتاد درصد مردم ایران در طول سال حتی یک بار هم به سینما نمی روند! پرفروش ترین فیلم سینما در چند سال گذشته که فیلم مطرب بوده است فقط توانسته 3 میلیون و 200 هزار بلیت بفروشد؛ یعنی کمتر از چهاردرصد جمعیت ایران! شما با سینمایی مواجه هستید که پرفروش ترین فیلمش را کمتر سه، چهار درصد مردم در سینما می بینند! وای به حال فیلم های دیگر! یک آمار جالب دیگر این است که از کل فروش سینمای ایران بیش از 170 میلیارد تومان آن در تهران است! یعنی بیش از نیمی از فروش سینمای ایران متعلق به تهران است. در حالی که می دانیم جمعیت تهران نیمی از جمعیت ایران نیست. این آمار ها نشان می دهد استقبال مردم از سینمای ایران افسانه ای بیش نیست. البته هیاهو و حواشی این سینما در فضای رسانه بسیار بیشتر از اصل ماجراست.

نوکیسگان، حائلی میان عموم مردم با کلان سرمایه دار ها هستند
دانشجو: حالا باید این سوال را بپرسیم که چرا این قدر کم از سینما استقبال می شود و چرا با وجود این استقبال کم، سینما هنوز به حیات خودش ادامه می دهد؟
پاسخ این سوال را باید با یک رویکرد اقتصاد سیاسی داد. نقد های محتوایی و فرمی چندان نمی تواند راهگشا باشد. اگر از بودجه های دولتی سینما بگذریم که سینما را تقویت می کند، یک طبقه نوکیسه بر سینما حاکم شده است. هم در تولیدکنندگان هم در مخاطبان. الان بحث تولیدکنندگان را فعلا کنار بگذاریم و بیشتر روی مخاطبان متمرکز شویم تا پاسخ سوال شما روشن شود که چه کسانی و چرا به تماشای این فیلم ها می روند. ببینید ما بعد از انقلاب و به خصوص بعد از جنگ با قدرت و شدت هر چه تمام تر یک طبقه نوکیسه نوظهور را پروار کرده ایم. این طبقه درواقع حائلی میان عموم مردم با کلان سرمایه دارهاست.

مهمترین مخاطبان سینمای کنونی ما همین طبقه نسبتا مرفه هستند که می شود گفت دغدغه معیشتی ندارند، فراغت زیادی دارند، عمدتا بر اثر شانس، رانت، دلالی، گران شدن ناگهانی ملک یا چیز هایی شبیه به این پیشرفت اقتصادی کرده اند و کار و تولید در زندگی شان نقش چندانی نداشته است. این طبقه بسیار دم غنیمتی است، فکر اقتصادی بلندمدتی ندارد، خوش گذران است، بیشتر مصرف گراست تا تولیدکننده، سیاست نمی فهمد و از سیاست بیزار است، هویت مشخصی هم ندارد؛ یعنی تا دیروز در یک دهات یا جنوب شهر بوده و دست تقدیر یا رانت یا هر چیز دیگری او را به جایگاهی رسانده و حالا در جایگاه جدیدش هیچ هویت متعین و هیچ تبار و تاریخی ندارد.

این طبقه درصد بسیار محدودی از جامعه ایران را تشکیل می دهد و بروز این طبقه حاصل سیاست های تبعیض آفرین و ناعادلانه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. همین ها هستند که بلیت فیلم های مبتذل سینمای ایران را می خرند و به تماشای آن ها می نشینند. جوسازی ها و سروصدا های فضای مجازی هم حاصل کار های همین طبقه است. پیج هاس سینمایی که عمدتا دست همان سرمایه دار های سینماست و کسانی که در بدنه فضا را گرم می کنند و مدام لاطائلات می گویند همین طبقه ای هستند که فراغت دارند و دنبال حواشی سینما می گردند و تولید محتوا می کنند. خب دامنه این مطالب به دلیل خاصیت شبکه ای فضای مجازی به همه مردم می رسد، اما عمده مردم صرفا تماشاکننده فضا هستند.

ذائقه انسان زحمت کشیده، تولیدکننده، اهل فکر و فرهنگ به هیچ وجه این فیلم ها را تحمل نمی کند
البته من نمی خواهم بگویم هر کسی که این فیلم ها را می بیند از این طبقه است یا هر کسی از این طبقه است به صورت جبری همه ویژگی های طبقه نوکیسه را دارد. بخشی از مخاطبان فیلم ها عاشقان سینما هستند، بخشی علاقه مند به فرهنگ کشورشان هستند و .... من دارم درباره نیرویی صحبت می کنم که معادلات این سینما را رقم زده است. من دارم از یک ذائقه و ذائقه سازی عمومی صحبت می کنم. شما مطمئن باشید اگر این نیروی سیاسی و اجتماعی که الان پشت سینماست و از نوعی نابرابری و تبعیض و بی عدالتی برخاسته است، وجود نداشته باشد، این سینما با مغز به زمین می خورد. چون ذائقه انسان زحمت کشیده، تولیدکننده، اهل فکر و فرهنگ، اهل سرگرمی و حکمت، اهل اخلاق و هنر و ... به هیچ وجه این فیلم ها را تحمل نمی کند؛ نه فقط به این دلیل که به لحاظ شرعی و اخلاقی مشکل دارد، به این دلیل که از نظر فرم و ساختار هم بسیار بی تعهد و شلخته است و حتی نمی تواند چنین ذائقه ای را بخنداند. عمده این فیلم ها کمدی هم نیستند. کمدی، بسیار مهم و فاخر است. اینکه ما کمدی درست و حسابی نداریم به این خاطر است که مبتذل شده ایم.

این سینما اتفاقا دغدغه ندارد که مردم را به سینما بکشاند. می خواهد همان کاسبی بسیار کوچک و بی آینده اش را با یک دم غنیمتی داشته باشد و همان تعداد کم بروند و فیلم هایش را ببینند. اگر یک تکانه اقتصادی در جهت عدالت وارد شود این سینما شدیدا ضرر می کند. چون اصلا بلد نیست برای مردم فیلم بسازد. اصلا زبان مردم را نمی فهمد.

حواشی این فیلم ها یکی از پارامتر های تفریحی طبقه نوکیسه
دانشجو: سیاست گذاری و تماشای این جور فیلم ها چه آسیب های آنی و طولانی مدتی بر جامعه میگذارد؟
اصلا این فیلم بر خلاف آن چیزی که تصور می شود در سبک زندگی مردم اثرگذار نیست. اولا این فیلم ها بسیار کم تماشا می شود. آمارهایش را گفتم. حتی اگر شبکه نمایش خانگی و وی او دی را هم به آن اضافه کنیم باز هم سرانه تماشای این فیلم ها پایین است. نکته دیگر اینکه اساسا فیلمی که شدیدا مصرفی باشد و هیچ سطح عمیقی از وجود مخاطب را درگیر نکند، هیچ چیزی نمی سازد. نه سبک زندگی، نه انگیزه، نه اقتصاد، نه فرهنگ، نه سیاست و نه هیچ چیز دیگر؛ لذا اینکه با تحلیل محتوای این فیلم ها به این نتیجه برسیم که فاجعه فرهنگی اتفاق افتاده است، نتیجه نشناختن مدیوم سینما و نشناختن ابتذال و فیلم های مبتذل و کارکرد اصلی آن هاست. اینکه ذره بین به دست بگیریم و هر روز یک گزارش تولید کنیم که ما در فلان فیلم یا سریال عشق مثلثی و مربعی و ذوزنقه ای پیدا کردیم، آدرس غلط دادن است و خودش نوعی تخریب فرهنگی به دنبال دارد.

این فیلم ها و حواشی پیرامون آن اولا قرار است یکی از پارامتر های تفریحی همین طبقه نوکیسه باشد. یعنی یک تفریح سطحی و زودگذر و تخدیری که کلی سروصدای پوچ هم در کنارش تولید می شود و اتفاقا دست اندکاران فیلم خوشحال می شوند اگر حزب اللهی ها فیلمش را غیراخلاقی و پرحاشیه بخوانند!

ما نباید از سینمای مبتذل به سینمای فاخرِ میان تهی روی بیاوریم
یکی از کارکرد های دیگر این فیلم ها مشروع سازی منافع طبقه نوکیسه و کلان سرمایه دارهاست. انصاف بدهید! اگر شما هم با پول خردتان بتوانید اینطور سروصدا به پا کنید و افکار عمومی را در سطحی ترین و زودگذرترین شکل ممکن از مسائل اصلی منحرف کنید، این کار را نمی کنید؟ الان دقیقا این کار دارد صورت می گیرد. البته همه این هایی که گفتیم به معنای روی آوردن به هنر والا و هنر اشرافی هم نیست. آن هم به نظرم مبتذل است. ما نباید از سینمای مبتذل به سینمای فاخرِ میان تهی روی بیاوریم. این خودش یک بحث مفصل است.

من معتقدم این وضعیت ناپایدار است و هم از درون سینما و هم از بیرون سینما این وضعیت دگرگون می شود. کافی است کمی اقتصاد و فرهنگ واقعی تر و رانت و دلالی از بین برود. این سینما با همه مخاطبان اندکش ورشکست خواهد شد و ان شاءالله یک سینمای مردمی –به معنای واقعی کلمه- به وجود خواهد آمد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
رهبر قنبری تأکید کرد که شهرهای بزرگی چون تهران حداقل به پنج سینما و دیگر شهرها به یک سینما مخصوص فیلم های کودک و نوجوان نیاز دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

رهبر قنبری کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: سینمای فرهنگی ایران مبتنی بر آثار کودک و نوجوان بوده به طوری که هیچکس نمی تواند ما قبل آثار کودک و نوجوان اثر شرافتمندانه و درخشانی در سینمای ایران پیدا کند.

قنبری تصریح کرد: فیلمی مثل گاو اثری درخشان است اما سینمای ایران در سال 48 با آثاری چون سفر بهرام بیضایی، ماهی ناصر تقوایی، پ مثل پلیکان پرویز کیمیاوی، مسافر عباس کیارستمی و... هویت گرفت و پس از این دوران بود که شاهد تولد سینمای با هویت ایران بودیم ولی متأسفانه امروز سینمای ایران منحرف شده و اشخاصی وارد آن شده اند که با عنوان سینمای بدنه و سینمای فاخر به عنوان فیلمی که با پروداکشن سنگین ساخته می شود هویت سینمای ایران را به نابودی کشاندند.

او افزود: از سال 56 یا 57 تا سال 76 چندین سینما در ایران بودند که تنها فیلم های کودک و نوجوان اکران می کردند و از زمانی که یک مشت پادوی سینما تحت عنوان تهیه کننده، سینماها را خریدند و قدرتی مافیایی ساختند و امروز سینما را به وضعیتی که شاهدش هستیم در آوردند.

کارگردان فیلم سینمایی روییدن در باد تأکید کرد: ما در تهران حداقل 5 سینما مخصوص کودکان برای اکران فیلم های کودک و نوجوان نیاز داریم و در هر شهر کوچک حداقل یک سینما برای اکران فیلم های کودک باید در نظر گرفته شوند. سینمای کودک و نوجوان سازنده فرهنگ است و کودکان ما نباید مجبور باشند که در سینماها این فیلم های مبتذل را ببینند.

قنبری تصریح کرد: ما به لحاظ فنی و تکنیکی از سینماهای دنیا عقب مانده ایم و فاصله زیادی با آنها داریم. ما داستان های بسیاری در ادبیات غنی مان داریم که بیگانگان آن ها را دزدیده و به فیلم تبدیل می کنند. ما باید خودمان این قصه ها را در قالب انیمیشن و فیلم های سه بعدی بسازیم. امروز ما انیمیشن سازان بسیاری داریم که باید به آنها میدان داده شود تا به سینمای ما هویت دهند.

او افزود: آقای حبیب ایل بیگی که در بنیاد سینمایی سرپرست معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی را بر عهده دارد از دوست داشتنی ترین مدیران حال حاضر سینما است اما به شناخت کاملی به فرهنگ و ساختار آن ندارد. یک مدیر در این سمت باید بداند که فرهنگ چگونه به وجود می آید، فرهنگ از یک بدعت گذاری می تواند شکل بگیرد و راه اندازی سینماهای کودک یک بدعت گذاری خواهد بود که می تواند در مدتی مشخص نتیجه بخش باشد. مخالفت آقای ایل بیگی با راه اندازی سینمایی به عنوان سینمای مخصوص کودکان به نظر من اشتباه است و ما با توجه به اینکه تجربه چنین سینماهایی را داشتیم می توانیم به اینکه این بدعت گذاری در زمانی کوتاه تر نتیجه بخش باشد می توانیم امیدوار باشیم.

سینمای کودک و نوجوان رهبر قنبری سینماهای مخصوص کودکان

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد امامی و 33 متهم دیگر پرونده صندوق بازنشستگی و بانک سرمایه، دیروز به ریاست قاضی اسدالله مسعودی مقام به صورت علنی برگزار شد. نخستین جلسه دادگاه این متهمان 27 مرداد ماه به صورت غیرعلنی برگزار شده بود. دو جلسه از دادگاه رسیدگی به این پرونده به قرائت کیفرخواست توسط نماینده دادستان گذشت. متهم، محمد امامی، پیش از بازداشتش، به عنوان تهیه کننده سینما و سریال های خانگی ازجمله شاهگوش و شهرزاد و شماری از فیلم های دیگر شناخته می شد. اما پرداخت دستمزدهای کلان به هنرپیشه ها از سوی این تهیه کننده، همزمان با اتهامات مالی که علیه او مطرح شده بود، در دوره ای جنجال برانگیز شد. متهمان این پرونده در ارتباط با شبکه فساد بانک سرمایه و صندوق بازنشستگی فرهنگیان، به اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور متهم شده اند. امامی از مهرماه 97در بازداشت به سر می برد. دستگاه قضایی طی دو سال گذشته به پرونده های مختلف مرتبط با فساد بزرگ بانک سرمایه در قالب پرونده های فرعی با عناوینی مانند گروه جهانبانی و خانی ، گروه شاملویی و عادلیان و گروه امان کی رسیدگی کرده و حکم محکومیت گروهی از متهمان ازجمله حسین هدایتی، هادی رضوی، پرویز کاظمی، احسان دلاویز، علی بخشایش و محمدرضا توسلی صادر شده است. حال نوبت به پرونده محمد امامی، یکی از متهمان اصلی این شبکه فساد رسیده است. بنابر کیفرخواست، محمد امامی، امیر فرزان راد، شهاب الدین غندالی و همسرش فاطمه شامانی، علی بخشایش و احسان دلاویز ازجمله متهمان اصلی این پرونده هستند. به گفته رسول قهرمانی، نماینده دادستان، متهمان از مجرای پرداخت رشوه های کلان به مدیران و کارکنان بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان و کارشناسان رسمی دادگستری بیش از هزار میلیارد تومان را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانتنامه های بانکی، از طریق غیرقانونی و تودیع وثایق ناچیز، از بانک سرمایه و شرکت های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان خارج کرده اند. به گزارش میزان، نماینده دادستان در اشاره به فرایندهای غیرمتعارف دریافت تسهیلات از سوی متهمان تصریح کرد: هیچ گونه وثایق قابل قبولی از شرکت ها اخذ نشده است و این تسهیلات و ضمانتنامه های بانکی در کمتر از یک ماه و بعضا چند روز بعد از افتتاح حساب از سوی شرکت ها توسط بانک مورد تصدیق قرار گرفته است. استفاده از شرکت های کاغذی و انتصاب افراد کارتن خواب و بی بضاعت به عنوان مدیرعامل شرکت ها ازجمله شگردهای متهمان برای دریافت تسهیلات بوده است.

خودروهای لوکس؛ سهم خانواده
نماینده دادستان در بخشی از اظهارات خود گفت: تسهیلاتی که می بایست در حوزه قرارداد های منعقده جهت امور بازرگانی و تولید اقتصاد مصرف می شد توسط متهم امامی و افراد وابسته به او، عمدتا با هدف از بین بردن منشا پول، در حوزه سینما و نمایش خانگی و پرداخت به هنرمندان و سلبریتی ها و خرید املاک و آپارتمان صرف شده و بخشی از وجوه جهت سهولت در اقدامات مجرمانه به برخی اشخاص دارای نفوذ پرداخت شده است.
بنابر اظهارات قهرمانی، مبالغی از این وجوه تبدیل به سپرده های بلندمدت برای پرداخت به اقوام افراد ازجمله مادر و خواهر محمد امامی صرف شده است.
نماینده دادستان در توضیح اتهامات امامی گفت: نفوذ وی در این نهاد ها به اندازه ای بوده که در نصب و عزل مدیران ارشد نقش مؤثر داشته و چارت سازمانی بانک سرمایه از سوی متهم امامی انجام شده است.
خرید خودرو و خرید اثاثیه منزل و تهیه بلیت سفر های خارجی خانواده غندالی، خرید 2 دستگاه خودروی BMW X و یک دستگاه آپارتمان در چیذر برای مجید زاهدی، معاون اعتبارات وقت بانک سرمایه، در ازای جبران خدمات آنها توسط امامی صورت گرفته است. امامی همچنین بخشی از وجوه تسهیلات دریافتی را صرف خرید خودروی AUDI برای پدرش احمد امامی و خودروی اسپورتیج برای همسر اولش مهسا پیراسته و خودروی هیوندا 2014 برای خواهرش سارا امامی کرده است.
دیگر متهم این پرونده، به گفته نماینده دادستان، امیررضا فرزان راد است که به کشور آلمان متواری شده است. نامبرده به همراه امامی نقش رهبری و سردستگی گروه مجرمانه سازمان یافته را به منظور چپاول وجوه بانک سرمایه عهده دار بوده است. بنابر کیفرخواست پرونده، بخشی از عواید مجرمانه امامی در قالب محموله های قیر به دوبی ارسال شده و وجوه حاصل از فروش محموله های قیر توسط فرزان راد به املاک و خودرو های لوکس در کشور هایی نظیر آلمان و امارات تبدیل شده است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر تودیع و معارفه شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر در برنامه ای تودیع و معارفه شدند. در ابتدای این برنامه که ظهر امروز 15 مهرماه در سالن جلسات سازمان سینمایی برگزار شد حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی با قدردانی از زحمات 15 ماهه سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد در معاونت ارزشیابی و نظارت گفت: ایشان با جدیت و قاطعیتی که داشت فضاهای خوبی را برای فعالیت حرفه ای سینما باز کرد و رابطه شان هم با سینماگرها خیلی خوب بود تا آنجا که در طی یک ماهی که صحبت رفتن ایشان بود به کَرات از جناح ها و تفکرات مختلف درباره مَحاسن کاری، اخلاق، جدیت، پیگیری ها و احساس دلسوزی نسبت به سینما و سینماگران شنیده شد و درخواست داشتند مانع رفتن ایشان شویم که متاسفانه نشد.

رییس سازمان سینمایی ادامه داد: از ایشان تشکر می کنم که دبیری جشنواره فیلم فجر و مشاوره اینجانب را پذیرفتند مخصوصاً جشنواره فیلم فجر امسال که حساسیت های ویژه خود را دارد. البته عمده آثاری که در جشنواره امسال شرکت دارند در زمان مسئولیت ایشان پروانه ساخت و نمایش گرفتند و تسلطشان روی فیلم های این دوره بیشتر است.

انتظامی درباره ابراهیم داروغه زاده دبیر سابق جشنواره فیلم فجر که به دلیل بیماری در این برنامه حاضر نبود نیز گفت: ایشان در دوره معاونت ارزشیابی و نظارت با پیگیری هایی که داشت موفق بود و در دبیری جشنواره سال گذشته نیز با موجی که راه افتاده بود و حساسیت های موجود با حُسن تدبیر توانستند جشنواره را با کمترین حاشیه و بیشترین مشارکت برگزار کنند. ایشان عازم فیلمسازی و تولید حرفه ای شدند که امیدواریم در این حوزه هم بدرخشند.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به معاون جدید ارزشیابی و نظارت اظهار کرد: آقای رجبی فروتن که فروتنی و اخلاق ایشان زبانزد است، از چهره های قدیمی سازمان سینمایی هستند که در دوره های مختلف مسئولیت مرتبط نظارتی داشتند و مدت زیادی نیز مدیرت شبکه نمایش خانگی را عهده دار بودند و در کارشان مسلط هستند.

در ادامه سید محمدمهدی طباطبایی نژاد در سخنانی با قدردانی از همکارانش در معاونت ارزشیابی و نظارت در دوران مسئولیتش و قدردانی از اعتماد رییس سازمان سینمایی گفت: تلاش می کنیم جشنواره فیلم فجر که در کنار راهپیمایی 22 بهمن مهمترین رویداد جشن انقلاب است نه فقط یک رویداد سینمایی بلکه یک رویداد فرهنگی که تصویری از انقلاب شکوهمند اسلامی را در قالب یک جشن ملی عرضه می کند به شایسته ترین شکل و با رعایت آنچه که باید در شرایط کرونایی به آن توجه داشت، برگزار شود که این خود بهانه مهمی است تا سینما ثابت کند که زنده است و به حیات خود البته دشوار ادامه می دهد. امیدوارم ادامه مسیر را با کمک همه دوستان سهل تر طی کنم.

سعید رجبی فروتن معاون جدید ارزشیابی و نظارت نیز گفت: در شرایطی این سمت را به عهده می گیرم که انصافاً بسیاری از اقدامات بنیادی و زیربنایی شکل گرفته است. قطعاً مجموعه تلاش ها کمک می کند تا فعالیت ها و کارها به صورت روان تری انجام گیرد و من هم در ادامه همین مسیر حرکت خواهم کرد. با موافقت ضمنی که از آقای انتظامی گرفتم اختیارات قانونی مدیران کل در معاونت ارزشیابی و نظارت بیش از گذشته خواهد شد تا تمرکز معاون بر روی مسائل عمده تر و اساسی تر باشد تا بتوانیم وظایفمان را آنطور که انتظارات نظام و مراجع بالادستی است به نحو احسن انجام دهیم.

بهمن حبشی مدیر کل اداره نظارت بر تولید هم به نمایندگی از همکارانش سخنانی را مطرح کرد.

در پایان احکام سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر و مشاور رییس سازمان و سعید رجبی فروتن به عنوان معاون ارزشیابی و نظارت توسط حسین انتظامی اعطا شد.

کد خبر 5042024

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بیتا منصوری تهیه کننده سینما می گوید علت بالا رفتن غیر طبیعی دستمزد بازیگران را باید از برخی موسسات که دستمزد گزاف داده اند، پرسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ سایت های دیگر : سینما پرس افکار نیوز شعار سال

بیتا منصوری تهیه کننده سینما، درباره علت بالارفتن غیرطبیعی دستمزد بازیگران و عواقب این جریان برای سینما، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: علت این موضوع را از دوستانی که بسیار فعال هستند و موسساتی که وارد سینما شدند و دستمزد های گزاف به بازیگران دادند، باید پرسید. برخی از این ها برای مدتی آمدند و بودجه ای را به سینما آوردند و دستمزد های بالا به بازیگران دادند؛ اما نماندند و مشکلات عدیده ای را برای سینما به ارث گذاشتند.

وی افزود: زمانی با برخی از دوستان بازیگر صحبت می کردم؛ تصورشان بر این بود که برخی بازیگران حقشان است دستمزد بالا بگیرند؛ چون دوره بازیگری آنقدر کوتاه است که باید اندوخته ای برای آینده داشته باشند. الان در دوران کرونا هم می بینیم این موضوع برای تمام اهالی سینما بخصوص کسانی که با دستمزد های اندک در بخش های جنبی کار می کردند و با رکود کاری مواجه شدند، دردسرساز شده است. تا جایی که بسیاری از این عزیزان به نان شب خود محتاجند؛ ولی برای بازیگران با دستمزد های بالا، اتفاقی نیفتاده است. مقصر اصلی همان پول های کثیفی است که وارد سینما شد و اینگونه سینما را نابود کرد.

تهیه کننده کاتی و ستاره در پاسخ به این سوال که با این روند چه سرنوشتی در انتظار سینماست، اظهار کرد: متاسفانه به جای خوبی نمی رسد. فکر کنید اگر من به عنوان تهیه کننده و شخص حقیقی بخواهم برای ساخت فیلم سرمایه گذاری کنم، به طور قطع چنین پول هایی را نه دارم. از طرفی قبول هم ندارم دستمزد های گزافی به بازیگران پرداخت کنم؛ پس باید به سمت بازیگران دیگر بروم.

منصوری عنوان کرد: مسئله مهم بعدی اینکه فیلم های بسیار خوبی با بازیگران ناشناس ساخته می شود که اگر فرصت اکران پیدا کنند، می درخشند. متاسفانه برای بخش اکران فیلم شورای صنفی اکران برنامه ریزی نمی کند، بلکه این سینماداران هستند که برنامه های خود را پیاده خواهند کرد. سینمادار فیلمی را می خواهد که داخل آن چهره باشد؛ حتی فیلم ندیده را به خاطر بازیگرانش می خواهد!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- حمایت سازمان سینمایی از سینماها و شرکت های پخش فیلم از اکران شهریور 99 واریز شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، پیرو مصوبه جلسه دوازدهم کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما مبنی بر (اختصاص درآمد فروش فیلم ها به سالن های سینما و پرداخت معادل فروش خالص آنان به شرکت پخش، مقرر شد با توجه به نیم بها شدن قیمت بلیت، طی ماه های مرداد، شهریور و مهر این میزان برای سینما و شرکت پخش به قیمت بلیت تمام بها برای فیلم های ایرانی اکران اول در نظر گرفته شود و ما به التفاوت به صورت حمایت از سوی سازمان سینمایی به شرکت های پخش و سینماها در پایان اکران هر فیلم پرداخت شود) حمایت های مرداد ماه 9 مهرماه و شهریور ماه شامل 72 سالن سینما و 5 شرکت پخش که شماره حساب خود را اعلام کرده بودند امروز واریز شد.

میزان حمایت سینماها شهریور 99 در و میزان حمایت شرکت های پخش شهریور 99 در قابل دریافت و مشاهده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر پردیس سینمایی شمیران می گوید ارتقای زیرساخت های هنروتجربه برعهده کسانی است که دغدغه سینما دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵

محسن خباز مدیر پردیس سینمایی شمیران در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا درباره این پردیس سینمایی که چندی است به ناوگان سینمایی کشور اضافه شده و مدتی است که فیلم های هنروتجربه را هم اکران می کند درباره اکران فیلم های این گروه سینمایی توضیح داد: هنروتجربه یکی از مهم ترین عناصر سینمای ایران و در واقع مهم ترین مولفه سینمای هنری ایران است و رسیدگی، پرداختن به آن و ارتقای زیرساخت های آن برعهده کسانی است که دغدغه سینما دارند.

وی ادامه داد: جدا از این مساله، پردیس سینمایی شمیران به گونه ای طراحی شده است که بتواند سلیقه های متعددی از سینمای ایران را پوشش بدهد به همین دلیل تصمیم گرفتیم یک سالن را به هنروتجربه اختصاص دهیم تا مخاطبان نیز انتخاب گسترده تری از سینمای ایران به ویژه سینمای هنروتجربه داشته باشند.

به گفته مدیر پردیس سینمایی شمیران ، هم اکنون تعدادی از فیلم های هنروتجربه در این سینما روی پرده می رود و تا یک ماه آینده تمام فیلم های هنروتجربه در شمیران اکران خواهد شد.

خباز درباره توجه به سینمای هنری و اهمیت پرداختن به آن اظهار کرد: اگر به تاریخ سینمای ایران به ویژه در 40 سال گذشته نگاه کنیم، تمام سینماگران یا مولفان تاثیرگذار سینمای ایران همه بر مدار سینمای هنری ایران گشته و به قله های افتخار سینمای ایران رسیده اند.

وی با اشاره به اینکه سینمای بدنه ایران قدری از وجوه فرهنگی و هنری دور شده است، بیان کرد: ایجاد فرصت برای سینمای هنروتجربه و سینمای هنری در آینده سینمای ایران تاثیر دارد. اگر امروز شهرام مکری، محمد کارت، مجید برزگر و.... را داریم که به عنوان نسل تازه سینمای ایران کارهای درخشانی انجام داده اند به اعتبار اهمیت و فضایی است که هنروتجربه به این دوستان داده است و بعد این افراد رشد کرده اند.

مدیر پردیس سینمایی شمیران افزود: به نظر می رسد یکی از مهم ترین فضاهایی که متولیان فرهنگی و هنری باید به آن بپردازند همین سینمای هنری کشور و موسسه هنروتجربه است تا بتواند افق های تازه ای برای سینمای ایران ایجاد کند و همین طور نیروی انسانی مولف سینمای ایران را در ترازی رشد بدهد که آتیه سینمای ایران از آن استفاده بکند.

خباز تاکید کرد: اگر سینمای هنری ایران جدی گرفته شود، سینمای تجاری نیز جدی خواهد شد. همه کسانی که در سن کم فیلمسازان موفقی هستند کسانی هستند که 10 سال بعد نیز سینمای تجاری را رونق می بخشند و اقتصاد آن را ارتقا می دهند.

وی درباره همکاری با موسسه هنروتجربه گفت: به شدت خوشحال و مفتخر هستیم که فیلم های این گروه سینمایی را اکران می کنیم. ما در حقیقت با اکران فیلم های این گروه سینمایی به هنروتجربه سوبسید می دهیم و طبیعتا انتظار مالی نیز نداریم اما وظیفه داریم که به رشد این گروه کمک کنیم.

مدیر پردیس سینمایی شمیران در توصیه به همکاران خود برای اکران فیلم های هنروتجربه گفت: اگر کسی نگاه درازمدت به سینمای ایران داشته باشد، ناگزیر است که به گروه مولفان جوان اهمیت بدهد که این موضوع نتیجه اش در سال های آینده سینمای کشور مشخص می شود.

خباز در پایان درباره استقبال مخاطبان از اکران فیلم های هنروتجربه در این پردیس سینمایی مطرح کرد: گروه هنروتجربه جا و نام خودش را بین مخاطبان سینمای هنری کشور باز کرده اما این پردیس سینمایی تازه تاسیس است و زمان می برد تا مخاطب سازی شود. همچنین در حال حاضر با وجود کرونا سینما شرایط خوبی ندارد اما من امید دارم با تبلیغاتی که برای بعد از دوران گذار در نظر گرفته ایم بتوانیم میزبان مخاطبان بیشتری باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
با گذشت شش ماه از سال و اعلام فروش فیلم های روی پرده به نظر می رسد سینمای ایران تا اینجا بیش از 165 میلیارد تومان نسبت به سال گذشته دچار افت فروش در گیشه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ سایت های دیگر : روزنامه ابتکار

به گزارش خبرنگار ایلنا، آمار فروش سینمای ایران در نیمه نخست سال 99 نشان می دهد نسبت به زمان مشابه در سال گذشته با افت فروش شدید روبرو بوده است.

شیوع گسترده ویروس کرونا و تعطیلی سینماهای کشور باعث شد بسیاری از معادلات گیشه با ناکامی مواجه شود. پس از آنکه از ابتدای تیر با تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا سینماهای کشور بازگشایی شد فیلم های محدودی به اکران در سینماها رضایت دادند و با وجود اکران فیلم ها با 50 درصد ظرفیت سالن ها، استقبال بسیار کمی از فیلم های روی پرده صورت گرفت.

سال گذشته سینمای ایران در شش ماهه نخست سال با فروش بیش از 180 میلیارد تومانی، اوضاع خوبی را برای سینمای ایران رقم زد و امسال فروش فیلم های روی پرده در حدود 5 میلیارد تومان است که با احتساب فروش فیلم ها در اکران آنلاین مجموع فروش فیلم های سینمایی به کمتر از 15 میلیارد تومان می رسد.

بر اساس آمار رسمی سامانه سمفا از ابتدای تیر ماه 12 فیلم در سینماها به نمایش درآمدند که جمع فروش آن ها 5 میلیارد تومان است.

بیشترین فروش مربوط به فیلم شنای پروانه ساخته محمد کارت است که توانست 2 میلیارد و 300 میلیون تومان فروش کند. رتبه های بعدی این جدول نیز مربوط به خوب، بد، جلف2: ارتش سری است و زنها فرشته اند2 در رتبه سوم جدول فروش قرار دارد.

این در حالی است که سال گذشته و در نیمه نخست سال 33 فیلم به نمایش درآمدند که بیشترین آمار فروش مربوط به فیلم متری شش و نیم با رقم 27 میلیارد تومان است و تگزاس2 و رحمان1400 در رده های بعدی قرار دارد. فروش 180 میلیارد تومانی فیلم ها در نیمه نخست در حالی است که پرفروش ترین فیلم تاریخ سینما یعنی مطرب با فروش 38 میلیارد تومانی از نیمه آبان 98 روانه پرده سینماها شد. مجموع فروش فیلم های سینمایی در سال 98 نیز به رقم 293 میلیارد تومان رسید.

اکران آنلاین؛ یک پیشنهاد تازه

از ابتدای سال و با شیوع گسترده ویروس کرونا، پلتفرم های VOD با ایجاد بستری برای اکران آنلاین فیلم ها و تماشای آن در خانه ظرفیت جدیدی را به سینمای ایران اضافه کردند. آمارها نشان می دهد فروش فیلم های سینمایی در طرح اکران آنلاین به مجموع 8 میلیارد تومان رسیده است که باتوجه به قاچاق سریع فیلم ها و نبود زیرساخت های مناسب برای استفاده از پلتفرم های VOD؛ فروش قابل توجهی به حساب می آید.

بر اساس آمارهایی که از سوی روابط عمومی دو شرکت فیلیمو و نماوا منتشر شده است فیلم سینمایی لتیان از پنجشنبه 23 مرداد 99 وارد چرخه اکران آنلاین شد و بعد از گذشت 30 روز در ادامه اعلام رسمی آمار فروش فیلم های اکران شده با مجموع فروش 54 هزار و 911 هزار بلیت در دو سرویس فیلیمو و نماوا به پایان دوره اکران آنلاین خود رسید. این فیلم سینمایی توانست فروش بیش از یک میلیارد تومان را در گیشه آنلاین تصاحب کند.

فیلم سینمایی بنفشه آفریقایی، به کارگردانی مونا زندی حقیقی و تهیه کنندگی علیرضا شجاع نوری با فروش38 هزار و 346 بلیت در سینمای آنلاین فیلیمو و نماوا و فروش 766 میلیون و 920 هزار تومان به کار خود پایان داد.

دو فیلم زیرنظر و مهمانخانه ماه نو که بعد از خروج و طلا به طرح اکران آنلاین پیوستند، با پشت سر گذاشتن سی روز از نمایش و فروش بیش از 155 هزار و 86 بلیط در مجموع دو فیلم و دو پلتفرم و فروش دو میلیارد و سیصد میلیون تومان به نمایش خود خاتمه دادند.

دو فیلم خروج و طلا که جزو نخستین تجربه های اکران آنلاین بودند نیز هر کدام با فروش نزدیک به یک میلیارد و 500 میلیون تومان در این طرح کار خود را پایان دادند.

این آمارها در حالی است که آمار دقیقی از فروش دیگر فیلم ها در طرح اکران آنلاین منتشر نشده است و فیلم های این طرح بعد از دو هفته اکران به نمایش عمومی خود ادامه می دهند.

به نظر می رسد با توجه به پتانسیل اکران آنلاین و گسترش و دنباله دار شدن بیماری کرونا؛ سینمای ایران باید بیش از گذشته نسبت به استفاده از ظرفیت اکران آنلاین و رفع نواقص و معایب آن فکر کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
شرایط ناشی از کرونا هرچند دست سینمای ایران را برای معرفی گزینه نهایی خود به اسکار محدودتر کرده اما چند گزینه مطرح را برای بررسی پیش رو دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، رقابت برای قرار گرفتن در لیست سینمای ایران برای معرفی به اسکار از چندی پیش رسماً آغاز شده و تا به اکنون فیلم هایی همچون خورشید مجید مجیدی، درخت گردو محمدحسین مهدویان و حتی فیلم جنایت بی دقت شهرام مکری به شکل غیرعلنی به این ماجرا ورود داشته اند.

شرایط حضور در اسکار چیست؟

هرچند در این بین فیلم های دیگری هم هستند که شاید برای این رقابت اعلام حضور کنند که شنای پروانه ، روز صفر ، پوست و ...از آن جمله اند. با این حال نکته فعلی عدم اکران اکثریت این فیلم هاست که به دلیل شرایط کرونایی و خالی ماندن سالن ها رغبتی برای اکران عمومی نداشته اند.

مقررات اسکار 2021 ترفندهایی را برای این فیلم ها یادآوری کرده که صرف اکران یک هفته ای تجاری (همراه با بلیت فروشی) نیز حضور آنان را برای قرارگیری در لیست کشورها فراهم می کند. بر همین اساس هم درخت گردو تلاش جدی خود را به کار بسته و قرار است در هفته وحدت به شکل محدود در کردستان روی پرده برود.

نکته جالب اینکه فیلم های حاضر در اکران آنلاین نیز می توانند تحت وضعیتی خاص و در صورت واجد شرایط بودن، مورد بررسی قرار گیرند. البته این شرایط به شیوع کرونا و تعطیلی عمده سینماها برمی گردد که از قبل باید تاریخ اکرانشان اعلام و در پلتفرم های معتبر آنلاین به نمایش درآید. مقررات دیگری نیز برای این چنین فیلم هایی در نظر گرفته شده که مثال دیگر آن عرضه بعدی منتخبان در اکران آنلاین اسکار است.

زمان بندی اکران و معرفی فیلم ها برای حضور در اسکار

بنابراین هرچند هنوز هم عمده فیلم های شاخص و محتمل در لیست مورد ارزیابی ایران، وارد گود اکران عمومی و آنلاین نشده اند؛ اما به سبب تأخیر در برگزاری اسکار، تا 11 دی ماه فرصت دارند تا به نحوی حتی اکران محدود یک هفته ای خود را پشت سر بگذارند.

ضمن اینکه حضور صرف در جشنواره های بین المللی که همراه با اکران عمومی فوق الذکر نباشد، فیلم ها را واجد شرایط رقابت در اسکار نخواهد کرد. بنابر مقررات دوره جدید اسکار فیلم های پیشنهادی باید بین محدوده زمانی اول اکتبر 2019 تا 31 دسامبر 2020 (9 مهر 98 تا 11 دی 99) فرصت اکران را برای خودشان فراهم کرده باشند.

همچنین آخرین مهلت معرفی فیلم از سوی کشورها برای رقابت در بخش بهترین فیلم بخش بین الملل جایزه اسکار 2021 تاریخ اول دسامبر یعنی 11 آذرماه اعلام شده است.

با این شرایط دست سینمای ایران برخلاف سال های قبل برای معرفی گزینه نهایی خود چندان باز نیست اما قطعا بهترین تولیدات سینمای سال قبل را در معرض بررسی و تأیید دارد.

گزینه های محتمل برای نماینده ایران در اسکار

خورشید ساخته مجید مجیدی از جمله این گزینه هاست؛ فیلمی که هنوز اکران نشده اما اخیراً توانست نخستین نمایش جهانی خود را در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره ونیز پشت سر بگذارد و جوایزی از جمله جایزه مارچلو ماسترویانی (برای بازیگران نوظهور) را نصیب روح الله زمانی بازیگر نوجوان خود سازد. هرچند به تازگی پروانه نمایش برای خورشید صادر شد، هنوز خبری از نمایش فیلم شنیده نمی شود اما به هرحال باید در نظر داشت که خورشید از نام مطرح مجیدی مجیدی بهره می برد.

جنایت بی دقت به کارگردانی شهرام مکری نیز در لیست مورد بررسی جای دارد. فیلم یکی از سه نماینده سینمای ایران در جشنواره ونیز بود که در بخش افق ها روی پرده رفت و جایزه بهترین فیلمنامه اورژینال را از انجمن منتقدان مستقل به ارمغان آورد. این فیلم هنوز شرایط اکران خود را در ایران فراهم نکرده است.

دیگر فیلم جدی و از گزینه هایی نهایی ایران برای معرفی به اسکار درخت گردو محمدحسین مهدویان است که هفته پیش توانست مجوز اکران یک هفته ای خود را از 8 الی 13 آبان در استان کردستان دریافت کند. یکی از ویژگی های این فیلم نقش آفرینی پیمان معادی است که در این سال ها فعالیت جدی در سینمای بین الملل دارد و می تواند به تبلیغ و دیده شدن فیلم کمک کند.

به جز شنای پروانه دیگر فیلم های محتمل در لیست مورد بررسی تاکنون نتوانسته اند شرایطی را برای اکرانی ولو محدود خود آماده کنند گرچه همچنان فرصت چندماهه برای این امر وجود دارد.

درحال حاضر به نظر می رسد تیم ارزیابی فیلم های سینمای ایران که باید از طرف خانه سینما به سازمان سینمایی معرفی شوند، اعلام و بدین شکل هم کارشان را آغاز نکرده اند.

گفتنی است؛ مراسم اسکار 2021 به دلیل شرایط ناشی از همه گیری ویروس کرونا با تأخیر و به طور رسمی در 25 آوریل برگزار خواهد شد.

انتهای پیام /4143/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
سومین نشست کمیته همکاری های رسانه ای ایران و روسیه با حضور مقامات دیپلماتیک دو کشور، معاونان وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و امورخارجه ایران و روسیه و نمایندگان برخی از رسانه های تراز اول تهران و مسکو به صورت وبینار برگزار شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، در این نشست که در محل معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزار شد، توافقات دو طرف در نشست های قبلی کمیته و زمینه های همکاری های آتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای جلسه محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و تبلیغات اسلامی جمهوری اسلامی ایران و آلکسی ولین، معاون وزیر مخابرات، توسعه دیجیتال و ارتباطات جمعی فدراسیون روسیه به عنوان روسای کمیته همکاری های رسانه ای دو کشور سخنرانی کردند.

خدادی در این جلسه با اشاره به تاثیرات پاندمی کرونا در ارتباطات جهانی و با تاکید بر این که این ویروس نتوانسته قلب های دو کشور را از هم دور کند، ایران و روسیه را دارای بیشترین اشتراکات و کمترین اختلافات خواند.

وی با تاکید بر همکاری نزدیک دو طرف بخصوص در زمان وجود تهدیدهای مشترکی همچون تروریسم اقتصادی، تحریم های دارویی علیه بیماران بیماری های خاص در ایران، رفتار دوگانه غرب بخصوص آمریکا در قبال این دو کشو را محکوم کرد و نقش رسانه ها را در تلاش دو طرف برای تامین و تقویت امنیت جمعی بسیار مهم دانست.

در ادامه جلسه، آلکسی ولین، معاون وزیر مخابرات، توسعه دیجیتال و ارتباطات جمعی فدراسیون روسی در سخنانی به سه محور اصلی این روزهای رسانه ای در روسیه درمورد منطقه پرداخته و گفت که این محورها شامل مخالفت با تحریم های ایران، مسئله درگیری های جاری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در موضوع قره باغ و همکاری های دفاعی ایران و روسیه می شود.

وی درباره تحریم های آمریکا علیه ایران، مخالفت شدید روسیه با این تحریم ها بخصوص تحریم دارویی و تجهیزات پزشکی را اعلام کرد.

ولین با اشاره به مناقشه قره باغ گفت که اکنون خبرهای این درگیری ها حتی بیش از اخبار مربوط به ویروس کرونا و پاندمی کووید-19 مورد توجه است.

وی گفت که هر دو کشور روسیه و ایران خواستار صلح پایدار در این منطقه بوده و برای رسیدن به این امر آمادگی لازم را اعلام و اقداماتی در این راستا اتخاذ کرده اند.

وی همچنین با ذکر برخی مشکلات در تقویت همکاری های رسانه ای دو کشور بخصوص شبکه های روسی راشاتودی و اسپتوتنیک با طرف های ایرانی از آمادگی رسانه های مکتوب و تصویری روسی برای تقویت این همکاری در زمینه تبادلات کارمند و اشتراک مطالب خبر داد.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید

درادامه این وبینار، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه گفت: در شرایطی گردهم آمدیم که جهان در حال تغییر و ویروس کرونا ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی جهان را تحت تاثیر قرار داده است.

وی با اشاره به برگزاری نشست مزبور به شیوه وبینار تصریح کرد: همین نشست امروز حاکی از تغییری است که کرونا بر همه پدیده ها گذاشته است. در این دنیای در حال تغییر محور شرق از نظر سیاسی و اقتصادی محور مهمی است و تهران و مسکو در این محور نقش مهمی دارند.

وی، توطئه های رسانه های آمریکا و روابط استراتژیک تهران-مسکو را یادآور شد و افزود: همکاری فکری و رسانه ای میان ایران و روسیه برای مقابله با توطئه های رسانه های آمریکایی مهم است.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه اخبار جعلی فضای رسانه ای دو کشور را تحت تاثیر قرار داده، خاطرنشان کرد: در بعد دیپلماسی عمومی، تصویر دو کشور برای نخبگان مهم است و وزارت امور خارجه آمادگی دارد با همکاری طرف روس برای تعمیق همکاری ها تلاش کند.

همچنینی در این نشست، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه نیز گفت: روابط سیاسی مستحکمی بین تهران و مسکو شکل گرفته اما باید روابط اقتصادی و فرهنگی هم تقویت شود.

وی با تشکر از مواضع روسیه در مقابله با اقدامات آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل و همچنین یکجانبه گرایی آمریکا، مخاطره اقتصادی و فرهنگی را دو عاملی معرفی کرد که توسعه روابط دو کشور را با مشکل مواجه کرده است.

کاظم جلالی با بیان اینکه در زمینه فرهنگی هنوز شناخت کامل بین دو ملت شکل نگرفته و نیاز به کار دارد، افزود: البته برای ایجاد شناخت متقابل بین دو ملت نقش رسانه ها مهم است و اهمیت رسانه جایگاه ویژه ای دارد.

وی با اشاره به این موضوع که دیپلماسی رسمی بدون دیپلماسی عمومی و رسانه ای کار مهمی انجام نمی دهد، تصریح کرد: ما مواضع مشترکی برای تبلیغ داریم و مبارزه با یکجانبه گرایی، افراط گرایی و اشغال گرایی از جمله این مواضع مشترک هستند.

سفیر ایران در روسیه، نقش کمیته همکاری های رسانه ای ایران و روسیه را مهم وتعیین کننده دانست و خواستار برگزاری منظم جلسات بین اعضای ایرانی و روس این کمیته شد.

جلالی با بیان اینکه ما در سفارت، پیگیر همکاری های رسانه ای بین دو طرف هستیم، گفت: اسم خلیج جنوب ایران فارس است و در روسیه الیوم عربی به خلیج عربی معروف است که باید رسانه های روسیه به این موضوعات توجه کنند.

وی با تقدیر از مواضع روسیه در شورای امنیت در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا خاطرنشان کرد: بی تردید روابط سیاسی دو کشور زمانی می تواند ماندگار شود که حمایت اقتصادی و فرهنگی داشته باشد و روابط ایران و روسیه خوب و رو به پیشرفت است اما در دو زمینه دچار نقص جدی هستیم که روابط آینده را دچار تهدید می کند و آن هم بعد اقتصادی و فرهنگی است.

همچنین در این وبینار، محمد حسن حبیب الله زاده، معاون دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنانی روابط سیاسی ایران و روسیه را در بالاترین سطح توصیف کرد و با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به مسکو، گفت که روابط اقتصادی باید همپای رابطه سیاسی باشد و در این رابطه نقش رسانه ها می تواند نقش بسزایی باشد.

وی گفت که اکنون روابط گردشگری میان دو کشور در سطح بسیار خوبی است و توافقات لازم صورت گرفته و حتی مسیر لازم در راستای لغو روادید برای گردشگران نیز هموار شده است.

حبیب الله زاده تاکید کرد که جهان امروز از امپریالیسم رسانه ای و خبری ظالمانه آمریکایی رنج می برد و این امر ضرورت همگرایی رسانه ای دو کشور و مقابله با پروژه های غربی در راستای ایران هراسی و روس هراسی را تقویت می کند.

وی با گلایه از درخواست های پایین رسانه های روسی برای سفر به ایران در مقایسه با شمار درخواست های ارایه شده از سوی رسانه های آمریکایی و غربی گفت که ایران آمادگی دارد با تسهیل امور روادید به تقویت این همکاری رسانه ای میان دو سو کمک کند.

وی در ادامه چند پیشنهاد برای بهبود روابط رسانه ای مطرح کرد. اول این که با توجه به همکاری استانی بخصوص حوزه دریای خزر و رود ولگا میان ایران و روسیه در نشست های رسانه ای خبرنگاران استانی هم در این مناطق حضور داشته باشند. دوم این که کارگروهی ذیل کمیته همکاری رسانه ای برای همکاری تلویزیونی و دوبله برنامه های روسی و فارسی تشکیل شود و سوم این که سایت مشترک روسی و فارسی ایجاد شود و چهارم این که با استفاده از ظرفیت وزارتخانه های دو طرف چارچوب همکاری رسانه های نوین شکل بگیرد.

در این وبینار همچنین آقایان پیمان جبلی، معاون برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، محمدرضا نوروزپور، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا، علی متقیان، مدیرعامل خبرگزاری ایسنا و عظیم امیدی مدیرکل بین الملل خبرگزاری تسنیم به ارایه گزارشاتی از تازه ترین وضعیت و اقدمات در راستای همکاری های رسانه ای میان ایران و روسیه پرداختند.

نماینده تسنیم در این نشست، با اشاره به تحولات مهم جهانی و تحولات جاری در منطقه غرب آسیا و نقش مخرب قدرت های غربی بخصوص آمریکا در این منطقه در سال های اخیر، گفت: به دلیل منافع و اهداف مشترک دو کشور در مقابله با سیاست های مداخله جویانه و زورگویانه غربی در منطقه و همچنین به دلیل فشارهای سیاسی و اقتصادی کنونی اعمال شده بر هر دو کشور به دلیل اتخاذ سیاست های مستقل از استکبار، اشتراک نظرات سیاسی، رسانه ای و اقتصادی فراوانی میان این دو طرف وجود دارد و همه این مسائل در کنار هم نیاز به همکاری رسانه ای را تقویت می کند.

وی در عین حال گفت: خبرگزاری تسنیم ، آمادگی خود را برای بستن توافقات دوجانبه با رسانه های روسی مطرح در 3 زمینه کمک به راه اندازی بخش فارسی زبان در این رسانه ها، دریافت کمک و مساعدت رسانه های روسی برای راه اندازی وبسایت روسی در خبرگزاری، تبادل محتوا با رسانه های روسی، اعلام می کند.

دومین نشست کمیته همکاری های رسانه ای ایران و روسیه آذرماه سال گذشته با حضور سفیر ایران در فدراسیون روسیه، معاونان وزیران فرهنگ و ارتباطات و تنی چند از نمایندگان برخی از رسانه های دو کشور در مسکو برگزار شد و در آن نشست مراحل توافقنامه همکاری رسانه ای در قالب کمیته رسانه ای ایران و روسیه مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشریح اقدامات این معاونت در دوران کرونا به سه فعالیتی که تاکنون انجام شده و نمود بیرونی داشته است، اشاره کرد و گفت: طی شش ماهه سال جاری، اجرای نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن و همچنین همایش تجلیل از خادمان قرآن را خواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، عبدالهادی فقهی زاده در گفت وگو با ایکنا در مورد فعالیت های این معاونت طی ماه های اخیر گفت: نخستین برنامه اجرایی معاونت در شرایط کرونا، برنامه مجازی چندوجهی و خانواده محور خانه های نورانی بود که طی فروردین ماه با همکاری دیگر دستگاه های قرآنی برگزار شد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در آن جنبه های گوناگون معارفی، تبلیغی و ترویجی قرآن و مسابقه گنجانده شده بود و حدود 750 هزار، مخاطب جذب کرد و دومین برنامه این معاونت در وضعیت کرونا، اجرای طرح خانه های نورانی2 بود که از پنجم ماه مبارک رمضان با رویکردی متفاوت اجرا شد. این برنامه تا پایان ماه مبارک رمضان و با مشارکت رادیو قرآن اجرا شد.

فقهی زاده به برنامه های هفته وحدت در هفت استان اشاره کرد و گفت: برنامه های تدارک دیده شده در این زمینه، چندوجهی و ترکیبی از طرح های استانی و ملی خواهد بود که طی روزهای آینده و در یک نشست خبری تشریح خواهد شد.

وی این سه برنامه را شاخص ترین برنامه های معاونت قرآن و عترت در شرایط کرونایی سال 99 معرفی و اظهار کرد: از سه شنبه، 15 مهرماه تا امروز، سه نشست مجازی علمی و فرهنگی با موضوع اربعین حسینی را خواهیم داشت.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت و اقدامات صورت گرفته برای برگزاری این آزمون اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی های جدی به دنبال برگزاری آزمون سراسری قرآن و عترت در سال 99 هستیم. مقدمات به شدت در حال آماده شدن است و رویکرد اصلی ما هم در برگزاری آزمون سراسری امسال، شیوه مجازی است.

وی بیان کرد: تنها تغییری که در آزمون نوزدهم خواهیم داشت، افزوده شدن موضوع موانع قرآنی گام دوم انقلاب خواهد بود و تقریباً برنامه ها از نظر سرفصل ها و عناوین با کمترین تغییر روبه رو است. امیدواریم در فضایی که کلاس های حضوری تحت الشعاع قرار گرفته، بتوانیم با برگزاری آزمون سراسری، یک شور و نشاط قرآنی به مخاطبان خود و کسانی که در این امر علاقه داشتند، ایجاد کنیم.

فقهی زاده در بخش دیگری از این گفت وگو در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت نمایشگاه امسال و برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن که پیش تر بحث آن مطرح شده بود، گفت: طبق وعده و با جدیت به سمت راه اندازی نمایشگاه مجازی قرآن حرکت کردیم. برنامه ریزی های اولیه بر این بود تا در دهه فجر، نخستین نمایشگاه مجازی قرآن برگزار شود، اما تا حدود دو هفته آینده و حداکثر در چند روز ابتدایی آبان ماه، زمان برپایی این نمایشگاه تعیین تکلیف می شود.

وی گفت: زمان دقیق این نمایشگاه بهمن یا اسفندماه خواهد بود و اگر به دلیل بخشی مشکلات، نتوانستیم نمایشگاه را در سال 99 برگزار کنیم، در نیمه اول رمضان سال آینده برگزار خواهد شد با این وجود امیدواریم، حتی الامکان امسال برگزار کنیم.

فقهی زاده تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی، تجربه جدیدی است، این کار را به دو فاز مطالعاتی و اجرایی تقسیم کرده ایم، در حال حاضر فاز مطالعاتی در حال تکمیل است و در همین راستا با گروه زیادی از افرادی که تجربیات مرتبط داشته اند، جلساتی برگزار کردیم. فاز عملیاتی و اجرایی هم منوط به فراهم شدن مقدمات متعددی است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به این سؤال که نمایشگاه مجازی در سال های بعد هم تکرار خواهد شد گفت: نمایشگاه مجازی قرآن در کنار نمایشگاه بین المللی قرآن ادامه خواهد داشت و به همین دلیل، حساسیت ویژه و دقت خاصی برای آن در نظر گرفته ایم.

فقهی زاده در بخش دیگری از این گفت وگو درباره همایش تجلیل از خادمان قرآن بیان کرد: جلسه نهایی انتخاب خادمان قرآن سال 99، برگزار شده است و برای نهایی شدن اسامی منتخبان، جلسه ای را با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهیم داشت. به حول و قوه الهی، امیدواریم همایش تجلیل از خادمان قرآن در سال 98 و 99 پاییز و نهایتاً اوایل زمستان برگزار شود. درصددیم تا با جدیت دعوت از رئیس جمهور صورت گیرد و حضور ایشان را در این دوره شاهد باشیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
طی برگزاری نشست مشترک و امضای تفاهم نامه میان ستاد هماهنگی کانون های فهما و جمعیت هلال احمر، اعضای کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور آموزش های امدادی می بینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران خبرگزاری شبستان

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) ، نشست امضای تفاهم نامه مشترک میان ستاد هماهنگی کانون های (فهما) و سازمان جوانان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی صبح امروز سه شنبه 15 مهر برگزار شد.

در این نشست که در محل سازمان جوانان جمعیت هلال احمر برگزار شد پروین داداندیش مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی، کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر، حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور و تنی چند از دیگر مسئولان دو مجموعه حضور داشتند.

محمد گل فشان در این نشست مشترک طی سخنانی با اشاره به فعالیت های متنوع سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: این سازمان در عرصه های مختلف ملی و بین المللی حضور داشته و دارد، بالغ بر 1100 کانون دانشجویی، 3500 کانون طلاب، 2500 کانون روستایی، 8هزار کانون جوانان، 8 کانون دانش آموزی، 3300 کانون نخبه از جمله دستاوردهای ما در این عرصه است.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: گاهی برخی هلال احمر را صرفا به عنوان یک دستگاه امدادی می شناسند اما واقعیت آن است فعالیت های متعدد و متنوعی از سوی جمعیت انجام می شود که با توجه به این مساله و از سوی دیگر ظرفیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و خیل عظیم جوانانی که در این کانون ها عضویت دارند می توانیم همکاری های مشترکی داشته باشیم، از جمله اجرای طرح هر مسجد، یک خانه هلال که تا پایان امسال 5 هزار مسجد ذیل این طرح، آموزش های امدادی دیده و به خانه هلال تبدیل می شوند.

وی افزود: مساجد همواره در دین ما پایگاه بودند بنابراین نیاز است که در مورد مسایل و حوادث اجتماعی نیز از مساجد استفاده کنیم، امیدواریم که با انعقاد این تفاهم نامه شرایطی فراهم شود که در قالب برنامه ها و موضوعات امداد و نجات برای مردم قدم برداریم.

همچنین در بخش دیگری از این نشست، حجت الاسلام و المسلمین ارزانی، طی سخنانی با بیان اینکه سازمان هلال احمر مجموعه ای گسترده ای است که فعالیت های متکثری داشته و نام و نشان بین المللی دارد، اظهار کرد: برخی سازمان ها و مجموعه ها مانند ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در داخل کشور فعالیت داشته و از رویش های انقلاب اسلامی محسوب می شوند که با فعالیت های خود با محور مسجد در سنگر تربیت جوانان گام بر می دارند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: یکی از اهداف شکل گیری کانون های مساجد مقابله با هجمه های غرب بود، زمانی که جوان با مسجد پیوند داشته باشد از بسیاری از حواشی مبرا خواهد بود، به این منظور بسیاری از برنامه های ستاد فهما حول محور مباحث فرهنگی هنری با تکیه بر پایگاه مسجد شکل گرفته است البته در چند ماه اخیر به دلیل شیوع کرونا بسیاری از برنامه ها در بستر فضای مجازی ارایه شد.

وی افزود: ما در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تعامل و همکاری با سایر دستگاه ها فعالیت می کنیم، 25 هزار و 500 کانون در سراسر کشور فعالیت دارند که از این میان 12 هزار کانون شهری و 13 هزار کانون روستایی هستند.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی ادامه داد: نگاه ما این است که مسجد علاوه بررسالت عبادی سیاسی خود باید نگاه اجتماعی نیز داشته باشد، بنابراین نگاه اجتماعی به محلات در سند تحول راهبردی ستاد هماهنگی کانون های مساجد مورد توجه قرار گرفت که بر این اساس در عرصه مهارت افزایی و دانش افزایی اعضا با توجه به تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فعالیت ویژه ای داریم، همچنین خانواده محوری مولفه دیگری است که در برنامه های ما در دل مساجد مورد توجه قرار گرفته است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قبل از شیوع کرونا و در سال 1397 سامانه بچه های مسجد شکل گرفت که در آن اعضا و کانون ها ثبت شده اند، موقعیت مکانی کانون ها، برنامه های اعضا و بسیاری موارد دیگر در این سامانه مشخص است و دوره های مجازی متعددی در آن برگزار می شود.

وی با اشاره به معرفی پایتخت فهما گفت: در قالب این تفاهم نامه می توانیم فعالیت کانون های فرهنگی هنری که در عرصه آموزش های هلال احمر حضور دارند را به عنوان امتیاز برای کانون ها در نظر بگیریم که این مهم در انتخاب پایتخت فهما نیز تاثیر دارد.

در بخش دیگری از این نشست پروین داداندیش، طی سخنانی اظهار کرد: جمعیت هلال احمر از مجموعه های بسیار قدیمی محسوب می شود که نهادینه کار کرده است، مجموعه ای که کمک می کند جوان طراز انقلاب اسلامی بر اسا بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری، تربیت شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی گفت: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر سال های سال است که در عرصه آسیب های اجتماعی و بلایای طبیعی پیش قدم است، نمی توانیم این اتفاقات و بلایا را نادیده بگیریم و باید آماده باشیم، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز به ویژه در طول چند سال اخیر نسبت به موضوع آسیب های اجتماعی ورود جدی داشتند، به ویژه آنکه بیشترین ضربه را قشر جوان از این آسیب ها می خورد.

وی افزود: بهترین پایگاه برای فرهنگ سازی مساجد هستند، همچنین کانون های فرهنگی هنری مساجد که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز در بیانات خود نسبت به کانون ها تاکید داشتند. بنابراین باید جوانان جامعه را در برابر هجمه های متعدد فرهنگی که بعد از انقلاب وارد جامعه شد یاری کنیم تا آسیب نبینند، یکی از اقدامات موثر در این عرصه آموزش های امدادی به جوانان عضو در کانون های مساجد است که با تعامل سازمان جوانان جمعیت هلال احمر محقق می شود.

داداندیش تصریح کرد: معتقدم سفیران اجتماعی که ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور طرح آن را آغاز کرد، باید امدادگر اجتماعی خوبی هم باشند.

همچنین در ادامه کریم همتی، با بیان اینکه سازمان جوانان جمعیت هلال احمر همواره در خدمت مردم بوده است، گفت: هلال احمر مجموعه ای وسیعی است که در سطح بین المللی فعالیت دارد، همراهی و تعامل در مسیر تحقق برنامه های این سازمان طبیعتا به ارتقای سطح فعالیت ها بیش از پیش کمک می کند.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به ایده خانه های هلال گفت: این طرح سال 1394 آغاز و بعد از مدتی متوقف شد اما بعدها به صورت جدی دنبال شد به گونه ای که در روز افتتاح طرح 1400 خانه هلال افتتاح شد که قول دادیم این رقم تا پایان دولت به پنج هزار برسد، خانه های هلال با محوریت داوطلبان در دورافتاده ترین نقاط نیز فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: تعامل و تفاهم نامه میان کانون های مساجد با توجه به طیف مخاطب جوان و گستردگی 25 هزار و 500 کانون مساله قابل توجه و قابل اتکایی است که می تواند در مسیر تحقق اهداف موثر باشد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اردبیل- افزایش قیمت کتاب و کاهش درآمدها در اردبیل موجب شده تا اشخاصی که از تولید و فروش کتاب معیشت خود را سپری می کردند این روزها ورشکستگی را نزدیک به وقوع بدانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

ونوس بهنود؛ بازار : مدت زمان زیادی از اظهارات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل که در مقابل گرانی کتاب و حذف آن از سبد خرید خانوار، خانواده ها را مختار و تا حدودی مقصر این داستان دانسته بود، سپری نشده است.

سید ناصر اسحاقی گفته بود همان طور که مردم برای یک گردش شهری و خرید پفک و بستنی هزینه می کنند می توانند کتاب هم بخرند اما فرق این دو این است که بستنی آب می شود اما کتاب ماندگار است.

این اظهارات البته قادر به افزایش اسکناس های خانواده هایی که منتظر یارانه و کمک هزینه معیشتی، وام های با بهره بالای 10 درصد و اضافه کاری نشسته اند نیست. واقعیت این است که کتاب به حدی گران شده که حتی کتاب خوان ها میزان خرید خود را محدود کرده اند.

به خصوص در شهر اردبیل که میزان درآمد متوسط آن کمتر از میانگین کشوری است و با بیماری کرونا بسیاری از مشاغل ضربه دیده اند و افراد بسیاری همان درآمد حداقلی را نیز از دست داده اند.

کتاب معمولی 50 هزار تومان، درآمد ماهانه یک میلیون تومان
یکی از شهروندان با اشاره به افزایش قیمت کتاب ها به ویژه در ماه های اخیر گفت: کتاب فروشی ها حتی کتاب های چاپ قدیم را باقیمت تغییریافته می فروشند.

سارا بیانی که علاقه مند به کتاب است، اضافه کرد: کتابی که 10 هزار تومان قیمت داشت شده است 50 هزار تومان. به همین دلیل خرید کتاب به مانند گذشته امکان پذیر نیست.

یکی دیگر از شهروندان که مادر دو دانش آموز است نیز معتقد است هزینه ها به حدی بالا رفته که نمی توان به کتاب های کمک درسی یا غیردرسی پولی اختصاص داد.

فهیمه رحمانی افزود: به سختی می توان هزینه نوشت افزار، کیف، کفش و لباس مدرسه بچه ها را تأمین کرد. در کنار آن تأمین کتاب های غیردرسی واقعاً غیرممکن است و خود بنده قادر به انجام آن نیستم.

وی گفت: چطور می توان 50 هزار تومان به یک کتاب هزینه کرد درحالی که با درآمد ماهانه یک تا یک و نیم میلیون تومان زندگی می کنیم.

با کرونا کمر کتاب فروشی ها شکسته است
ناتوانی مردم در خرید کتاب و کاهش علاقه مندی به خرید، چرخه اقتصادی کتاب در اردبیل را به توقف کشانده است.

جز تعداد محدودی از افراد علاقه مند به کتاب، دیگرکسی پا در کتاب فروشی ها نمی گذارد.

مدیریت کتاب فروشی ولایت در این خصوص گفت: ما با ریزش قابل توجه مشتری مواجه هستیم و با شیوع کرونا، افت فروش را تجربه کردیم.

وی بابیان اینکه به دلیل شیوع کرونا، وضعیت مدارس هم نامشخص است، افزود: حتی در خریدوفروش نوشت افزار هم به تجربه دیدیم که درگذشته مدارس ناجی و حامی کتاب فروشی ها بودند.

این اظهارات از سوی صاحبان کتاب فروشی های دیگر نیز مورد تائید است تا جایی که همگی به کاهش فروش خود و کاهش مراجعه به کتاب فروشی ها معترف اند.

درواقع با تداوم وضعیتی که در پی شیوع کرونا به وجود آمده است، وضعیت کتاب فروشی ها مشخص نیست. برخی می گویند دخل وخرجشان نمی خواند و قادر به تأمین هزینه ها نیستند.

مُسکّنی به نام تخفیفات فصلی
کرونا کتاب فروشی ها و ناشران را از نمایشگاه کتاب تاراند. اما حتی در صورت برپایی نمایشگاه کتاب نیز با افزایش قیمت کتاب و نوشت افزار تنها تکانه ای مقطعی لمس می شد.

حتی طرح تخفیفات فصلی که زمانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آن را جایگزین استانی نمایشگاه کتاب خوانده بود، نتوانسته اقتصاد کتاب در اردبیل را احیا کند.

از یک سو تخفیفات در سطح مطلوب اطلاع رسانی نشده و کتاب در اولویت خرید مردم محسوب نمی شود و از سوی دیگر فی نفسه تخفیفات، تغییر محسوسی در قیمت ها نداده است.

یکی از شهروندان معتقد است هرچند علاقه مندی به کتاب به دلیل تبلیغات گسترده افزایش یافته اما در مقابل قدرت خرید کتاب روزبه روز با کاهش همراه است و تخفیف 20 درصدی آن هم در مدت زمان اندک و محدود، نمی تواند راهگشا باشد.

بهروز رستمی تصریح کرد: مردم احساس نیاز به کتاب ندارند چراکه اولویت دیگری برای خود ترسیم می کنند البته این به معنی بی اهمیت بودن کتاب در نزد بسیاری از مردم نیست بلکه بحث بر سر اولویت ها است.

وی معتقد است بهبود شرایط اقتصادی می تواند مجدداً موجب رونق خرید و مطالعه کتاب شود.

تلنبار کتاب های چاپ نشده در پی گرانی کاغذ
خرید کتاب در حالی به اذعان شهروندان در اولویت های بعدی است که شیوع کرونا ادامه داشته و بسیاری از سرپرستان خانوار حتی شغل خود را ازدست داده اند و در انتظار بازگشت به شغل قبلی خود هستند.

در این میان آنچه بیش از همه نیاز آن احساس می شود، کمک های دولت در چاپ و تولید ارزان کتاب است. درحالی که کتاب برای چاپ خود متکی به کاغذ وارداتی شده و به نوعی دلار تعیین کننده قیمت کتاب است، نمی توان انتظار ثبات قیمت ها و بازار را داشت.

با افزایش روزانه قیمت کاغذ، ناشران هم دچار خسران شده اند. نه قادر به مشارکت در چاپ کتب هستند و نه مشتریان سابق را دارند.

درنهایت وضعیت به شکلی است که نویسندگان با تلنباری از کتاب های نوشته شده و چاپ نشده مواجه اند.

بعد از شیوع کرونا برخی نویسندگان به دلیل افزایش هزینه ها از چاپ کتاب های خود سرباز زدند. دانش، پژوهش و علمی که در این کتاب ها به ودیعه گزارده شده رو به فسیل شدن می رود و قبل از تلنگری برای ذهنی باشد، خاک می خورد و یا از تحولات روز علم و دانش بازمی ماند.

یکی از نویسندگان در این خصوص گفت: با گرانی کاغذ قادر به چاپ کتاب نیستیم و حتی ناشران هم استقبال زیادی از چاپ ندارند.

وی افزود: زحمات چندین ساله برای تدوین یک کتاب خاک می خورد و بایگانی شده است و متأسفانه دولت هیچ حمایتی از چرخه تولید و چاپ کتاب ندارد. این موضوع درآمد ما را به صفر رسانده تا حدی که خودمان هم قادر به خرید کتاب نیستیم.

یکی از ناشران استان اردبیل نیز معتقد است حمایت از ناشران در این مقطع زمانی لازم و ضروری است و به دلیل افزایش هزینه ها و افزایش قیمت مواد اولیه، برخی ناشران با مشکل مواجه شده اند.

شهروز گلدوست به تعدیل نیرو در برخی انتشاراتی ها اشاره کرد و افزود: با افزایش قیمت کاغذ، چاپ به مانند سابق صرفه اقتصادی ندارد و مشتریان ما هم با کاهش همراه است.

این اظهارات زمانی قابل تأسف است که بسیاری از مسئولان با شیوع کرونا به مردم مطالعه کتاب را سفارش می کردند. اینکه در خانه بمانند و بخوانند. دریغ از اینکه شهروندان اردبیلی حتی کتب درسی فرزندان خود را به سختی تأمین می کنند و دولت هیچ برنامه حمایتی از صنعت تولید و چاپ کتاب ندارد. تسهیلات کرونایی دامن بسیاری از فعالان این حوزه را نمی گیرد و در مقابل افزایش فروشگاه های لوازم لوکس و تزئینی، کتاب فروشی ها رو به تعطیلی می روند.

لینک خبر :‌ تحلیل بازار
به دعوت علیرضا ورناصری، نماینده مردم مسجدسلیمان؛

هیئتی متشکل از مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ، معاونت بودجه وزارت، مسئول فرهنگی و قراردادهای کشور، مدیرعامل انجمن های نمایشی، نماینده امور سینمایی استان ها، در مسجدسلیمان مهمان دکتر علیرضا ورناصری بودند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

هیئتی متشکل از مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ، معاونت بودجه وزارت، مسئول فرهنگی و قراردادهای کشور، مدیرعامل انجمن های نمایشی، نماینده امور سینمایی استان ها، در مسجدسلیمان مهمان دکتر علیرضا ورناصری بودند.

به گزارش خبر روز ، ظهر امروز سه شنبه مورخ 15 مهر ماه 1399 هیئتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مسجدسلیمان سفر کردند.

بر اساس این گزارش در ابتدای جلسه روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی هر چهار شهرستان نسبت به فقر زیرساختی و امکانات، کمبود شدید نیروی انسانی، عدم داشتن ساختمانی مجهز اداری، عدم وجود سالن آمفی تئاتر، عدم وجود سالن همایش ها، عدم وجود ساختمان کتابخانه، عدم تامین سرانه کتاب، با توجه به ظرفیت های غنی و عقبه فرهنگی شهرستان های خود نسبت به کاستی های موجود با توجه به اولویت ها، پیشنهادات خود را ارائه دادند

در ادامه دکتر علیرضا ورناصری ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن اربعین حسینی گفت: این روزها مسجدسلیمان پرآوازه ولی محروم میزبان عزیزان تهرانی می باشد، مهمانانی که به گفته خود از محرومیت هر چهار شهرستان شگفت زده شدند

دکتر علیرضا ورناصری در ادامه با اشاره به دیدار قبلی خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت : وزیر محترم نسبت به بنا نهادن یک پژوهشکده فرهنگ بختیاری قول مساعد دادند تا احداث و تجهیز این پژوهشکده مشمول زمان نشود

ورناصری در ادامه با اشاره به اینکه یکی از هدفهای اصلی این جلسه تصدیق گفته های بنده در نزد وزیر مربوطه، توسط هیئت محترم وزارت دعوت شده در حوزه انتخابیه است افزود: بنده در پایان این جلسه انتظار دارم تا با توجه به واکاوای مشکلات و ارائه نظرات، خروجی مکتوب و مصوبی اعلام گردد بلکه همکاران بنده در دفاتر هر چهار شهرستان و استان و خود بنده در سطح وزارت و مجلس پیگیر رفع این کاستی ها و پرورش ظرفیت های مصوب این جلسه شویم.

و در پایان دکتر جولوند مدیرکل ارشاد اسلامی به نمایندگی از هیئت همراه گفت : جا دارد در ابتدا نسبت به پیگیری های مجدانه نماینده محترم تقدیر و تشکر کنم اما آنچه از حال و روز این حوزه پیداست، در برخی شهرستانها علی رغم ظرفیت ها و استعدادها، وضعیت ادارات از لحاظ زیرساختی بسیار نامطلوب است .

جولوند مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: با توجه به تاکید وزیر محترم فرهنگ نسبت به حضور میدانی در هر چهارشهرستان و برگزاری جلسه در خصوص شناخت ظرفیتها و کاستی ها می بایست نسبت به ارسال گزارشی دقیق جهت اتخاذ تصمیمات صحیح، ظرافت خاصی در نظر گرفت و ان شاءلله این سند طی چند روز آینده در چند نسخه تنظیم و خدمت دفاتر و جناب وزیر ارسال خواهد شد.

امیر حیدری

سردبیر خبر روز، مدیر فروش و تبلیغات شرکت رایسام، دارای سابقه 15 ساله در برنامه نویسی وب، مشاوره در تبلیغات اینترنتی و فروش است. مدت 8 سال است که در وبسایت های خبری با موضوعات تکنولوژی قلم می زند.

لینک خبر :‌ خبر روز
شیراز- ایرنا- بیست و چهارمین برنامه یادروز حافظ به دلیل شیوع کرونا با حضور مجازی حافظ پژوهان، علاقه مندان و فرهنگورانی از سراسر جهان برگزار می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس سه شنبه در نشستی خبری اعلام برنامه های یادروز حافظ ، ابراز داشت: تمام برنامه های سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا در فضای مجازی تدارک دیده شده است.

صابر سهرابی با اشاره به دعوت از حافظ پژوهان بین امللی ابراز کرد: مقالات بسیاری به مرکز حافظ شناسی ارسال شده است که طی یک هفته برگزاری ارائه و بیان می شود.

وی همچنین برگزاری برنامه هایی را در شهرستان های سراسر فارس یادآور شد که از برگزاری نمایشگاه ها تا نشست های ادبی و حافظ خوانی را دربر می گیرد.

سهرابی اعلام کرد: آیین افتتاحیه این مراسم همچون گذشته، شامگاه 19 مهرماه ساعت 19 خواهد بود که آیین گل افشانی مزار حافظ و ادای احترام به این شاعر از صدا و سیمای مرکز فارس پخش خواهد شد؛ همچنین آغاز نشست های علمی 20 مهرماه است.

رئیس مرکز حافظ شناسی نیز با ارسال پیامی به این نشست خبری، ابراز داشت: باتوجه به شرایط موجود، مرکز حافظ شناسی نیز مانند بسیاری دیگر از نهادهای فرهنگی ناگزیر فعالیت هایش را به فضای مجازی منتقل کرده است.

کاووس حسنلی ابراز داشت: این مرکز با درک شرایط ویژه کشور، برای تولید آثاری هنری در قالب های گوناگون از جمله موشن گرافیک و پویانمایی اقدام کرده است.

وی با بیان اینکه برنامه های اصلی یادروز حافظ سال جاری با پشتیبانی شرکت دانش بنیان ابر دراک و دانشگاه شیراز در سطح بین المللی منتشر می شود، گفت: یکی از مهم ترین بخش های مراسم یادروز حافظ، برنامه های علمی و نشست های تخصصی آن در شیراز است که امسال فرصت همراهی علاقه مندان در سراسر ایران و جهان با این نشست ها ایجاد شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز موضوع برنامه های علمی یادروز حافظ سال 1399 را بررسی، نقد و آسیب شناسی کارنامه حافظ پژوهی عنوان کرد و ادامه داد: کارشناسان مرکز حافظ شناسی از سال 1398، گفت وگوها و رای زنی ها را با حافظ پژوهان آغاز کردند و در موضوعات مختلف مقاله و سخنرانی سفارش دادند؛ بنابراین آنچه در برنامه های امسال ارائه می شود دستاورد پژوهش هایی است که استادان در این مدت انجام داده اند.

حسنلی عنوان کرد: سخنرانی های امسال به صورت کلی رویکردی آسیب شناسانه دارند و براساس برنامه ریزی ها بهاءالدین خرمشاهی "بعضی از مهم ترین مرجع های حافظ پژوهی" را معرفی خواهد کرد، میرجلال الدین کزازی درباره "دوگانه گرایی ایرانی در سروده های حافظ" سخن خواهد گفت و محمود فتوحی رودمعجنی درباره "حافظ در چهارسوی نظریه های ادبی" بحث خواهد کرد.

او ادامه داد: سودابه نوذری، پایان نامه ها و رساله های دکتری را که در باره حافظ تدوین شده با رویکردی انتقادی بررسی و آسیب شناسی می کند، محسن معینی از رویکردهای کلی به شخصیت و شعر حافظ از سال 1300 تا امروز گزارشی تحلیلی ارائه خواهد داد، عبدالمحمود رضوانی درباره مشکلات ترجمه آثار بزرگانی چون حافظ صحبت می کند، حجابی کرلانقیچ، مترجم محترم دیوان حافظ به زبان ترکی استانبولی درباره ترجمه های استانبولی حافظ و حافظ شناسی در دوره ی جمهوری ترکیه و مو هونگ یان از دانشگاه مطالعات خارجی پکن و رییس مرکز ایران شناسی این دانشگاه نیز درباب ترجمه های حافظ در چین سخن خواهد گفت.

وی افزود: روشنک اکرمی، حضور حافظ را در دفترهای شعر امرسون بررسی می کند و عدنان قره اسماعیل اغلو از استادان نامدار زبان و ادبیات فارسی از کشور ترکیه، جایگاه حافظ شیرازی را در فرهنگ و ادب آسیای صغیر بررسی خواهد کرد؛ همچنین دیگر سخنرانان این رویداد مریم حسینی است که مقاله ای با عنوان "گریز از هژمونی، از سنایی تا حافظ" را ارائه می کند، افزون بر این غلامرضا کافی که از پژوهشگران ادبیات دینی به تشریح بهره عاشوراییان از شعر حافظ خواهد پرداخت.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این نشست، ابراز داشت: شهرداری شیراز با هماهنگی مرکز حافظ شناسی دیوان های نفیس حافظ با نگارگری مکتب شیراز را به شهرهای خوانده ارسال می کند.

مرتضی جعفری افزود: نمایشگاه عکس حافظیه در گذر زمان با محور ارائه عکس های تاریخی، برگزاری وبینار تخصصی با موضوع شناسایی برداشت های متفاوت از حافظ، تولید ویدیوهای گرافیکی با استفاده از اشعار و غزلیات حافظ و رونمایی از اثر یکی از حافظ پژوهان شاخص در زمره برنامه های این سازمان به شمار می رود.

وی افزود: شهرداری شیراز پیشنهاد ایجاد بوستان غزل را در قالب لایحه ای به شورای شهر ارائه می دهد، این بوستان فضایی با محوریت اشعار حافظ و سعدی خواهد بود که هنردوستان را گرد خود جمع می کند و محفلی ادبی و تفریحی را فراهم می سازد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل ارشاد استان کرمان از تولید مستندهایی برای ماندگاری و ثبت موسیقی نواحی خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا علیزاده درباره برگزاری سیزدهمین دوره از جشنواره موسیقی نواحی گفت: قطعاً امسال با توجه به شرایط بیماری کرونا وضعیت خاصی در کرمان و محل برگزاری جشنواره در پیش داریم و تفاوت هایی در نحوه و رویکرد برگزاری وجود دارد. با توجه به شیوع بیماری کرونا قاعدتاً در شهرستان ها اجرا نخواهیم داشت و اجراهای صحنه ای نیز بدون حضور مخاطبان برگزار می شود.

مدیرکل ارشاد کرمان درباره جزییات جشنواره خاطرنشان کرد: جشنواره شامل دو بخش خواهد بود؛ یک بخش شامل اجراهای زنده در کرمان است که تلاش می کنیم در فضای مجازی پخش شود و جمعیت اندکی نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی در سالن ها حضور داشته باشند. پیش بینی ما این است که نهایتاً 90 نفر مهمان داشته باشیم. بخش بعدی که بخش مهم و عمده جشنواره است، تولید مستند از بزرگان و پیشکسوتان و هنرمندان مؤثر در حوزه موسیقی نواحی ایران است که هماهنگی های نهایی در حال انجام است.

علیزاده درباره تولید مستند از هنرمندان گفت: کمیته علمی زیر نظر دبیر تخصصی جشنواره تشکیل شده تا تصمیم گیری شود مستندها از چه افراد و هنرمندانی تهیه شود و این کار قبل از شروع جشنواره آغاز خواهد شد و ادامه دار خواهد بود و احتمالاً تولید این مستندها تا پایان سال جاری به طول خواهد انجامید.

وی درباره شرایط برگزاری جشنواره در ایام کرونا نیز توضیح داد: تعداد مهمان هایی که قرار است در این جشنواره حضور داشته باشند بسیار کمتر از سال قبل است و قاعدتاً هتل ها و مراکز اقامتی را نمی توانیم به صورت مشترک استفاده کنیم. ضمن اینکه درخصوص رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ضوابط بهداشتی، مجوزهای ستاد کرونای استان کرمان را دنبال خواهیم کرد و با توجه به پروتکل های بهداشتی، قطعاً تلاش می کنیم مسائل بهداشتی کاملاً رعایت شود تا ان شاءالله مشکل خاصی پیش نیاید. همچنین از مهمان هایی که قرار است در این جشنواره حضور داشته باشند، تست کرونا گرفته خواهد شد تا با اطمینان از عدم وجود بیماری در جشنواره حضور پیدا کنند.

مدیرکل ارشاد کرمان در مورد آنلاین و آفلاین بودن جشنواره گفت: این جشنواره قرار است بیشتر به شکل آنلاین در فضای مجازی پخش شود و بخشی از برنامه ها نیز به شکل آفلاین پخش می شود. ضمن اینکه برخلاف سال گذشته و به دلیل شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه ساز برگزار نخواهیم کرد؛ چراکه نمایشگاه باعث تجمع افراد و علاقمندان می شود و قاعدتاً مشکل ایجاد خواهد کرد.

علیزاده در پایان گفت: از نظر اعتباری، خیلی نسبت به سال گذشته افزایش اعتبار صورت نگرفته و امسال با توجه به اینکه قرار است مستندهایی تولید شود، هزینه هایمان بالاتر خواهد رفت و نسبت به سال گذشته، منابع بیشتری را باید تأمین کنیم. در حال رایزنی هستیم تا امسال بودجه بیشتری به جشنواره اختصاص یابد.

سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به دبیری احمد صدری با موضوع دوبیتی خوانی در استان کرمان آبان ماه سال جاری برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

روزنامه مردم سالاری


روزنامه ابتکار


روزنامه تفاهم


روزنامه خراسان


روزنامه رویداد امروز


روزنامه سایه


روزنامه آرمان ملی


روزنامه جوان


روزنامه ایران