بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 13 مهر 99
تهران-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شنبه شب در پیامی صعود تیم فوتبال پرسپولیس به فینال لیگ قهرمانان آسیا را تبریک گفت.

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توییتی با تبریک صعود تیم فوتبال پرسپولیس به فینال لیگ قهرمانان آسیا نوشت: بازی زیبایی بود. یازده نفر آل کثیر بودند. دست مریزاد.

تیم فوتبال پرسپولیس در مرحله نیمه نهایی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا از ساعت 18:30 در ورزشگاه "جاسم بن حمد" شهر دوحه قطر با قضاوت محمد تقی الجعفری داور سنگاپوری به مصاف النصر عربستان رفت که این بازی در 90 دقیقه با تساوی همراه بود تا وقت های اضافه و یا ضربات پنالتی مشخص کننده نخستین تیم فینالیست لیگ قهرمانان آسیا باشد.

سرخپوشان در شرایطی توانستند جواز حضور در دیدار نهایی لیگ قهرمانان آسیا در منطقه غرب را کسب کنند که در مرحله گروهی با تیم های الدحیل قطر، التعاون عربستان و الشارجه امارات همگروه بودند و توانستند به عنوان تیم نخست از گروه خود صعود کنند. شاگردان یحیی گل محمدی در مرحله حذفی هم با برتری برابر تیم های السد قطر و پاختاکور ازبکستان به این مرحله رسید.

از طرفی النصر عربستان نیز که در گروه چهارم با تیم های سپاهان، السد قطر و العین امارات هم گروه بود، جواز حضور در مرحله حذفی را به عنوان تیم نخست به دست آورد. النصر در مرحله حذفی نیز 2 هموطن خود یعنی التعاون و الاهلی را شکست داد تا به نیمه نهایی برسد.

این درحالی بود که در آستانه این مسابقه، خبر محرومیت عیسی آل کثیر بهترین گلزن سرخپوشان در این رقابت ها، شوک بزرگی را به اردوی پرسپولیس وارد کرد. آل کثیر که در 3 مسابقه اخیر خود در لیگ قهرمانان 4 بار دروازه حریفان را باز کرده بود، به دلیل خوشحالی اش پس از گل اول برابر پاختاکور با محرومیت شش ماهه از فعالیت های فوتبالی و جریمه سنگین از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا مواجه شد. با توجه به این موضوع یحیی گل محمدی ، مهدی عبدی جوان را جایگزین آل کثیر کرد.

در نهایت قرمزپوشان پایتخت پس از یک ماراتن 120 دقیقه ای و پس از تساوی یک بر یک برابر تیم النصر عربستان، در ضربات پنالتی برابر تیم عربستانی به پیروزی رسیدند و راهی فینال شدند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنوف همکار براساس نظر ستاد مقابله با کرونا تهران از محدودیت های اعمال شده در پایتخت برای مقابله با بیماری کرونا تبعیت می کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، باتوجه به تصمیم بعداز ظهر امروز ستاد مقابله با کرونای تهران مراکز محل تجمع همچون سینماها، کتابخانه ها، سالن های نمایش، آموزشگاه های هنری و... تعطیل خواهد بود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به منظور صیانت از سلامت آحاد جامعه باتوجه به اهمیت موضوع، از محدودیت های اعلام شده تبعیت می کند.

بنابر اعلام ستاد مقابله با کرونای تهران این مرکز به مدت یک هفته یعنی از 12 تا 18 مهرماه تعطیل خواهد بود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در سومین جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی مشکلات دانشگاه هنرهای اسلامی _ ایرانی استاد محمود فرشچیان در راستای جذب دانشجو به شیوه استاد – شاگردی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، سومین در جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. دستور اول جلسه به ارائه گزارش عمده فعالیت های هنری در دوره کرونا اختصاص داشت.

در این جلسه دکتر صالحی با بیان اینکه بسیاری از فعالیت ها در حوزه فرهنگ و هنر ویژگی تجمع دارد در حالی که کرونا با تجمعات و اجتماعات سازگاری ندارد، گفت: با این حال هنرمندان کشور در این دوره 7 ماهه شیوع کرونا با انجام اقداماتی از جمله دعوت از مردم برای رعایت پروتکل های بهداشتی، ارسال نامه به هنرمندان مستقل جهان در خصوص شرایط سخت تحریم های ظالمانه آمریکا، اجراهای مختلف موسیقی در دفاع از سلامت و... به کمک کادر درمان آمدند.

وی با تأکید بر اینکه در کنار خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا، تجربه ها و فرصت های جدیدی نیز پدید آمد، افزود: اجراهای نمایشی و موسیقی آنلاین و اکران فیلم های سینمایی به صورت آنلاین و... از جمله این تجربه های جدید است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: می توان از تجربه ها و فرصت های کسب شده حوزه هنر در دوران شیوع کرونا، در دوران پسا کرونا نیز استفاده کرد.
دکتر صالحی با اشاره به خسارات وارد شده از شیوع ویروس کرونا به حوزه هنر، گفت: این خسارات بسیار گسترده است به عنوان مثال فروش سینماهای کشور در 6 ماهه اول سال 1398 مبلغ 176 میلیارد تومان بوده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال جاری به 4میلیارد تومان رسیده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: آسیب های گسترده ای از شیوع کرونا به حوزه فرهنگ و هنر در سطح جهان وارد شده است و کشور ما در کنار خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا، با مشکلات اقتصادی و اعمال تحریم های ظالمانه نیز مواجه است.

وی در تشریح اقدامات کلان انجام شده برای جبران خسارات شیوع کرونا به حوزه هنر گفت: در راستای حمایت از هنرمندان حق بیمه آنها در سه ماهه اول امسال به مبلغ 35 میلیارد تومان توسط صندوق اعتباری هنر برای 75هزار هنرمند عضو این صندوق پرداخت شد.

دکتر صالحی با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر در لیست 14 رسته کسب وکار مشمول دریافت وام و تسهیلات کرونا اعلام شده است، افزود: فعالان حوزه فرهنگی و هنری، برای دریافت این تسهیلات در سامانه کارآ ثبت نام کرده اند که تا آخر شهریور ماه مجموع تسهیلات درخواستی در حوزه فرهنگ و هنر 683 میلیارد تومان بوده که 287 میلیارد تومان از آن پرداخت شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مهلت ثبت نام کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا برای دریافت تسهیلات تا پایان مهرماه تمدید شده است، تأکید کرد: در تلاش هستیم که فاصله ثبت نام تا مرحله پرداخت وام به فعالان حوزه فرهنگی و هنری کم شود.

وی در مورد پرداخت بیمه بیکاری به هنرمندان افزود: طی جلساتی که با معاون اول رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم، مقرر شد 120 میلیارد تومان به عنوان تسهیلات کمک معیشتی بلاعوض به صورت رتبه بندی به 75 هزار عضو صندوق اعتباری هنر پرداخت شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همچنین مقرر شده است تسهیلات چهار درصدی به مبلغ 220 میلیارد تومان بر اساس توافقنامه با سازمان برنامه و بودجه و صندوق کار آفرینی به مشاغل فرهنگی، هنری و رسانه ای پرداخت شود.

وزیر فرهنگ ابراز امیدواری کرد: رقم تسهیلات چهار درصدی به حوزه فرهنگ و هنر در مراحل بعدی و تا پایان سال افزایش یابد چرا که این امر برای جلوگیری از خاموش شدن چراغ هنر ضروری است.

در ادامه جلسه دکتر محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 5 سرفصل تئاتر، موسیقی، آموزش هنر، هنرهای تجسمی و مدولباس توسط حوزه هنر تمشیت می شود، افزود: در مجموع و در 16 ردیف شامل تماشاخانه ها، سالن های تئاتر، مؤسسات و آموزشگاه های هنر، گروه های موسیقی، استدیوها، گالری های، خانه های مد و...، 9هزار و 283 واحد حقوقی و 55هزار و 900 فعال حوزه هنر از شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند که رقم این خسارت رقمی بالغ بر هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی ادامه داد: در 6 ماه اول سال 1398، سه هزار و 208 عنوان تئاتر مجوز اجرا کسب کرده در حالی که در مدت مشابه سال جاری 435 عنوان نمایش که عمدتاً نمایش های خیابانی و محیطی هستند مجوز فعالیت کسب کرده اند و در واقع اجرای تئاتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته 75 درصد کاهش داشته است.
دکتر حسینی در تشریح آسیب های وارد شده ناشی از شیوع کرونا به حوزه هنرهای نمایشی اظهار داشت: از اسفندماه 98 تا اردیبهشت ماه سال جاری، 11هزار و 500 هنرمند در رشته های نمایشی فعالیتی نداشته و 80 تماشاخانه خصوصی به واسطه مشکلات ناشی از شیوع کرونا ماه ها تعطیل بوده اند.

وی ادامه داد: حجم بیکاری گسترده ای در حوزه آموزشگاه های هنری در دوران شیوع کرونا به وجود آمد. همچنین در حوزه موسیقی اجراهای صحنه ای در 7 ماه گذشته از 156 اجرا به 47 اجرا کاهش یافته، تعداد آلبوم های موسیقی منتشر شده از 76 آلبوم به 61 آلبوم کاهش یافته است و از این رو تقاضا برای مجوز تک آهنگ 66 درصد افزایش داشته است.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه های هنرهای تجسمی نسبت به 6 ماه اول سال 98 بیش از 85 درصد کاهش یافته است.

دکتر حسینی خاطرنشان کرد: نهادهای بزرگ کشور مانند بنیاد رودکی به عنوان بازوی اجرایی هنر با مشکلات عدیده ای در اجراهای تئاتر و موسیقی و... مواجه شده اند.

وی احصاء آمار گروه های نمایشی و مستند کردن آن، پیگیری پرداخت مطالبات باقی مانده گروه های نمایشی، حمایت از برگزاری 45 رویداد تئاتر در 3 ماه اول سال جاری، تعیین تکلیف نمایش های بزرگی که اجرای آن در این دوران بوده، انتخاب کارشناسان نخبه برای بررسی شرایط ناشی از کرونا به عنوان یک تیم، انتشار الزامات و پیشنهادات از سرگیری هنرهای تجسمی برای ارسال به ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا و اقدام به نهضت نمایشنامه نویسی را از جمله اقدامات انجام شده برای جبران خسارات ناشی از شیوع کرونا به حوزه تئاتر عنوان کرد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کمک های بلاعوضی به تماشاخانه ها و گروه های تئاتری پرداخت شده است، اظهار داشت: یکی از این روش های پرداخت به این شکل بوده که به آثار مجوز گرفته مبلغی معادل 50 تا 70 درصد از فروش بلیط کمک شده است.
دکتر حسینی با اشاره به استفاده از ظرفیت الکترونیک و دیجیتال در دوران شیوع کرونا گفت: بیش از 250 عنوان نمایش برخط پخش شده و همچنین آموزش های هنری در آموزشگاه ها به صورت آنلاین انجام شده و انجمن نگارخانه های ایران نمایشگاه هایی به صورت آنلاین برگزار کردند.

در ادامه جلسه دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد: با توجه به اینکه در دوران شیوع کرونا مردم زمان بیشتری در خانه هستند، از ظرفیت تئاتر تلویزیونی استفاده شود.

وی ادامه داد: با تولید تئاتر تلویزیونی هم بخشی از هنرمندان حوزه سینما و تئاتر مشغول به فعالیت خواهند شد و هم اینکه سالن های خالی و تعطیل تئاتر فعال می شوند. تجربه نشان داده است که مردم از تئاترهای تلویزیونی استقبال خوبی دارند.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور دوم جلسه به ارائه پیش نویس سند ملی مد و لباس اختصاص داشت در این جلسه پیش نویس سند ملی مد و لباس اسلامی مبتنی بر اصول مرتبط با لباس در قرآن کریم، اصول مرتبط با سند ملی مد و لباس با سند مهندسی فرهنگی کشور، سند سیاست ها کلی برنامه ششم توسعه، سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بیانات مقام معظم رهبری توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شده است.

همچنین محور اصلی تدوین پیش نویس سند ملی مد و لباس "بیانیه گام دوم انقلاب" در نظر گرفته شده است و "طراحی و تولید شیء پوشاک و عمومی سازی سبک و شیوه استفاده از آن مبتنی بر مبانی ارزشی و فرهنگی انقلاب و تمدن اسلامی" به عنوان هدف اصلی و "تولید گفتمان تمدنی برای طراحی، تولید و سبک پوشاک" و "تغییر مسیر حداکثری مبادی اثرگذار روی سبک پوشش به درون مرزهای جغرافیای کشور" به عنوان سیاست کلی پیش نویس سند ملی مد و لباس عنوان شده است.

دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد پیش نویس سند ملی مد و لباس تأکید کرد: در کنار تدوین سند ملی مد و لباس مجموعه مستندات سند نیز تهیه شود. مستند کردن اقدامات کارشناسی در خصوص اسناد ملی مرجعی برای هم مشروعیت شکل گیری اسناد ملی است و هم منبعی برای مراجعات بعد و به روز رسانی اسناد خواهد بود.

وی بر رعایت چارچوب تدوین اسناد ملی مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی تأکید کرد و افزود: این چارچوب سند همراه با تقسیم کار ابلاغ شده و رعایت آن مستلزم آن است که سند ملی مد و لباس به صورت خلاصه تری تدوین شود.

دکتر عاملی: در واقع غرب زدگی و مد زدگی در طراحی لباس بازگو کننده رفتار ناخودآگاه اجتماعی است که تحت تاثیر هیجانات رسانه ای صورت می گیرد. ارتقاء دانش اجتماعی و فرهنگی می تواند فضای متفاوتی از انتخاب ها را بوجود بیاورد که در واقع ما نیازمند یک تغییر شناختی هستیم و سند ملی مد و لباس باید نظام مسائل و موضوعات مد و لباس را مورد توجه قرار دهد.

دکتر عاملی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مدظله العالی که لباس غربی نباشد، افزود: در واقع غرب زدگی و مد زدگی در طراحی لباس بازگو کننده رفتار ناخودآگاه اجتماعی است که تحت تاثیر هیجانات رسانه ای صورت می گیرد. ارتقاء دانش اجتماعی و فرهنگی می تواند فضای متفاوتی از انتخاب ها را بوجود بیاورد که در واقع ما نیازمند یک تغییر شناختی هستیم. باید نگاه بومی و اقلیم فرهنگی ایران در طراحی لباس و نوع پوشش وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه توجه به بیانیه گام دوم و سند مهندسی فرهنگی به عنوان یک سند بالادستی در تدوین پیش نویس سند ملی مد و لباس ارزشمند است، گفت: پیاده سازی ایده گام دوم انقلاب در سند ملی مد و لباس نیاز به کارپردازی ویژه ای دارد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تأکید بر اهمیت اصول فقهی، اخلاقی و ارزشی در طراحی لباس و همچنین توجه به تنوع و هنجارهای فرهنگی پیشنهاد داد: با توجه به اینکه در شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد موضوع مد و لباس پژوهش های زیادی انجام شده، با این شورا برای تدوین سند ملی مد و لباس مشورت و تعامل شود.

دکتر عاملی تأکید کرد: "در هر صورت ما با یک جامعه انتخاب گر مواجه هستیم که به مجرد احساس تحمیل، واکنش های غیر واقعی از خود نشان خواهد داد. لذا لازم است در اقدامات خود به سلامت اجتماعی و همراهی جامعه بطور عام توجه داشته باشیم.

دکتر عاملی با بیان اینکه یکی از محوری ترین حوزه های مرتبط با سبک زندگی اجتماعی، حوزه لباس است؛ تأکید کرد: به بیانات مقام معظم رهبری در مورد سبک زندگی در تدوین سند ملی مد و لباس نیز توجه شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: کمیته ای که در ماده واحده فرآیند و مرجع تدوین سند ملی مد و لباس پیش بینی شده با دعوت به همکاری از کسانی در صنعت لباس فعال هستند، تشکیل شود.

وی تأکید کرد: "در هر صورت ما با یک جامعه انتخاب گر مواجه هستیم که به مجرد احساس تحمیل، واکنش های غیر واقعی از خود نشان خواهد داد. لذا لازم است در اقدامات خود به سلامت اجتماعی و همراهی جامعه بطور عام توجه داشته باشیم.
دکتر عاملی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: سند مد و لباس به عنوان اولین سند مهندسی فرهنگی که در دست تدوین است، سند الگویی برای تدوین دیگر اسناد مهندسی فرهنگی باشد.

پس از بحث و بررسی اعضای جلسه پیرامون پیش نویس سند ملی مد و لباس مقرر شد کمیته ای تخصصی متشکل از نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارتخانه های صمت، اقتصاد و دارایی و کارشناسان حوزه مد و لباس تشکیل و در مدت زمان 2 ماه فرآیند تدوین سند ملی مد و لباس در این کمیته تخصصی و کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد و همچنین با تعامل با شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، انجام و به شورای هنر ارائه شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور سوم جلسه به بررسی مشکلات دانشگاه هنرهای اسلامی _ ایرانی استاد محمود فرشچیان اختصاص داشت، که دکتر بهمن نامور مطلق سرپرست دانشگاه استاد فرشچیان پیرامون این موضوع اظهار داشت: اساسنامه دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و بر جذب دانشجو به شیوه استاد - شاگردی تأکید دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرده که موافق شیوه استاد - شاگردی نیست و مجوز آن را صادر نمی کند که این موضوع بر خلاف اساسنامه دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان است.

دکتر نامور مطلق با بیان اینکه هیأت امنا و رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با نظر استاد فرشچیان انتخاب شده است، ابراز امیدواری کرد: مشکلات این دانشگاه با همکاری وزارت علوم حل و از وجود با ارزش استاد فرشچیان برای احیای شیوه استاد شاگردی استفاده شود زیرا کشور ترکیه هم برای در اختیار قرار دادن دانشگاهی به استاد فرشچیان اعلام آمادگی کرده است.

پس از بحث و بررسی اعضای جلسه پیرامون مشکلات دانشگاه هنرهای اسلامی _ ایرانی استاد محمود فرشچیان مقرر شد نشست مشترکی با حضور نمایندگان شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه هنرهای اسلامی _ ایرانی استاد فرشچیان توسط دکتر ایمانی خوشخو برگزار شود و و نتیجه این جلسه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در شورای هنر ارائه شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حیدری معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفتمین نشست آنلاین ارائه تجارب مدیران گفت: حضور در عرصه جهانی اقتصاد فرهنگ و هنر افزون بر آثار اقتصادی، ثمرات اجتماعی و سیاسی نیز در پی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری ایمنا شعار سال

به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع، لادن حیدری معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفتمین نشست آنلاین ارائه تجارب مدیران در مرکز آموزش مدیریت دولتی به موضوع "اقتصاد فرهنگ" پرداخت.

متن سخنرانی معاون توسعه مدیریت و منابع در این نشست به شرح زیر است:

تحولات بسیاری در دنیای معاصر و در عرصه های مختلف فرهنگی هنری رخ داده و نگاه اقتصادی به تولید کالاها و محصولات فرهنگی را موجب شده تا آن جا که اثر فرهنگی غیرقابل تکرار و انتشارات به کالای فرهنگی تولید شده برای عرضه و فروش در بازار و کسب سود مبدل ساخته است.

منظور از اقتصاد فرهنگ تجزیه و تحلیل بخش فرهنگ در چارچوب تئوری ها و مفاهیم دانش اقتصاد است. اقتصاد فرهنگ با به کارگیری نظریه های اقتصادی در تولید، توزیع و مصرف کالاهای فرهنگی و تخصصی بهینه منابع اشاره دارد. از سال 2000 میلادی، اقتصاد جهانی به طور رسمی فرهنگ را به عنوان یکی از مؤلفه های ضروری توسعه اقتصادی پذیرفت و نقش مؤثر آن را در سیاست گذاری های اقتصادی تاکید کرد.

نزدیک به 5 دهه است که بررسی اقتصادی فرهنگ و هنر در کشورهای توسعه یافته مورد توجه جدی قرار گرفته و طی آن ادبیات روز افزونی دربارۀ ابعاد اقتصادی فعالیت ها و آثار فرهنگی و هنری در کشورهای توسعه یافته شکل گرفته ومباحث آن در دانشگاه های مختلف تدریس می شود.

در حالی که در ایران سابقه این بحث به دو دهه می رسد. برای ارتقای این موضوع در کشور ما پیش از پیش نیاز به فرهنگ سازی ، ظرفیت سازی و مفهوم سازی جدید در نظام مدیریت کلان دستگاه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی داریم.

توجه به کالاهای فرهنگی علاوه بر جنبۀ اقتصادی و اینکه در اکثر کشورها صادرات کالاهای فرهنگی و تولیدات فکری از صادرات کالاهای صنعتی پیشی گرفته است؛ از حیث برخورداری این حوزه از قدرت نرم شگرف می تواند به عنوان تیغه های دو لبه عمل کند با کارکردهای مثبت که منجر به تقویت بنیان های ارزشی و فرهنگی و رشد اقتصادی گردد یا بالعکس با کارکرد منفی منجر به تهاجم و آسیب های فرهنگی و اقتصادی شوند.

لذا بی توجهی به حوزۀ اقتصاد فرهنگ و نداشتن برنامۀ منسجم و مبتنی بر اهداف و اصول فکری و ارزشی جامعه، کشور را دچار آسیب های مخربی خواهد نمود.

یازده حوزه به عنوان شاخه های مختلف صنایع خلاق در جهان معرفی شده است که عبارتند از:

تبلیغات و بازاریابی ، معماری، کتاب، بازی، فیلم، موسیقی، روزنامه ها و مجلات، هنرهای نمایشی، رادیو، تلویزیون و هنرهای تجسمی.

Wipo سازمان جهانی مالکیت فکری شاخص نوآوری جهانی سال 2019 را منتشر نموده که سطح نوآوری را در 126 کشور جهان بر اساس معیارهایی هم چون کمال کسب و کار و سطح خلاقیت سنجیده است.

سوئیس در این رتبه بندی با کسب امتیاز 24/67 از 100 برای نهمین بار است که در صدر لیست خلاق ترین کشورهای جهان در زمینۀ اقتصادی قرار گرفته است به دنبال آن سوئد و ایالات متحده به ترتیب در جایگاه های هم رسوم به چشم می خورد.

بر اساس این گزارش، ایران در سال 2019 با 4 پله ارتقا نسبت به سال قبل به رتبۀ 61 ارتقا یافته است در منطقۀ آسیایی جنوبی و آسیایی مرکزی نیز کشورمان پس از هند دارای رتبۀ دوم است.

صنایع خلاق 3% از تولید ناخالص داخلی ( GOP ) جهان را به خود اختصاص داده است.

در تجارت جهانی کالاهای خلاق، بیش از 50% از کشورهای برتر، در حال توسعه آسیایی بودند.

چین و آسیای جنوب شرقی 228 میلیارد دلار صادرات خلاق مشترک دارند تقریباً دو برابر اروپا؛ در بین اقتصادهای پیشرفته ایالات متحده – فرانسه- ایتالیا- انگلیس- آلمان – سوئیس – هلند – لهستان – بلژیک و ژاپن 10 صادر کننده برتر کالاهای خلاق هستند.

طراحی و هنرهای تجسمی و مد و بازی ها : 54% از صادرات کالاهای خلاق در اقتصادهای توسعه یافته و 70 درصد در اقتصاد های در حال توسعه را به خود اختصاص داده است. بیشترین سهم در بازار جهانی هنر در اختیار آمریکای شمالی با 5/630 میلیارد دلار است. سهم اروپا با 403 میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار دارد. صنایع فرهنگی و خلاق 5/29 میلیون شغل در جهان دارند ، یعنی 1 درصد از کل جمعیت فعال جهان

تقسیم بندی های موجودِ ادبیات نظری، اقتصادفرهنگ رابه سه بخش"هنر؛ میراث فرهنگی وصنایع خلاق"تقسیم می کند. هنرشامل هنرهای تجسمی؛ هنرهای نمایشی و ادبیات است؛ در بخش میراث سخن ازموزه ها وبناهای میراثی است، بخش صنایع خلاق– به عنوان مهم ترین رکن - نه تنها کالاها وخدماتِ فرهنگی بلکه رسانه های دیجیتال؛ سینما؛ صنعتِ موسیقی؛ گرافیک و تبلیغات؛ معماری؛ فیلم و ویدئو؛ عتیقه؛ نشر؛ صنایع دستی؛ مد، بازی های رایانه ای، و همچنین خدمات رایانه ای؛ اسبا ب بازی ها و کلِ حوزه تحقیق و توسعه(R&D)؛ فناوری اطلاعات؛ تجهیزات صدا؛ نرم افزار و سخت افزارهای سمعی وبصری؛ تجهیزاتِ چاپ؛ طراحی داخلی و جواهرات را نیز در برمی گیرد.

ایران با پیشینه تاریخی سرشار و قرار داشتن در زمره 10کشور برخوردار از میراث فرهنگی غنی در جهان، ثبت 100هزار اثر تاریخی و یک میلیون اثر شبه تاریخی و جلوه های ویژه فرهنگی و هنری در عرصه اقتصاد جهانی فرهنگ و هنر جایگاه مناسب و سزاواری ندارد.

اقتصادِخلاق از یک سوی فعالیت ها و فرایندهای فرهنگی را درمرکزِ یک اقتصادِ تازه جای می دهد و از دیگر سو بازنمودِخلاقیت درحوزه هایی است که فرهنگی به شمار نمی آیند.

سازمان علمی و فرهنگی یونسکو در سال 2019 اعلام کرد که صنایع فرهنگی و خلاق بیش از 29 میلیون فرصت شغلی ایجاد کرده اند. آنکتاد رکن تجارت و توسعه سازمان ملل طی گزارشی اعلام کرد، تجارت کالاهای خلاق طی 13 سال گذشته تا 2019 بیش از 7 درصد رشد داشته و 3 درصد از تولید ناخالص جهانی را به خود اختصاص داده است. در تجارت جهانی کالاهای خلاق، کشورهای توسعه یافته آسیایی نیمی از کشورهای برتر جهان بوده اند.

آینده منطقی این فرایند تقویت بیش از پیش سهم بخش فرهنگی و خلاق در تولید ناخالص داخلی این کشورها خواهد بود.ارزش افزوده در این اقتصاد از راه کسب و کارهای خلاقانه ای حاصل می شود که بر اساس فعالیت های ذهن پردازانه در صنایع فرهنگی ایجاد شده اند. در این نوع اقتصاد، تمرکز کسب و کارها در حوزه ی خدمات فرهنگی بیش تر می شود و شرکت های کوچک و متوسط (SMEs) فرهنگی و هنری با به کارگیری دانشِ روز و نیروهای متخصص، عاملان توسعه به شمار می آیند. اسناد بالادستی کشور هم بر این مهم صحه می گذارند؛ تأکیدِ اسناد بالاسریِ کشور بر اقتصاد دانش بنیان به این معنی است که بخش فرهنگ و هنر باید قسمتی از بارتولید ناخالص داخلی رابه عهده گیرد و از وضعیت طفیلی بودگی به عاملی فعال در کسبِ درآمد تبدیل شود.

ایجاد زمینه و فراهم آوردن امکان حضور و رقابت نفس گیرِ حرفه ای و فنآورانه بارقبای عرصه جهانی برای بازیگران فرهنگ و هنر ازوظایف بایسته مدیریت کلان فرهنگی است. توسعه بخش فرهنگ با رویکرد گسترش و رونق محیط کسب وکارهای فرهنگی، افزون بر پاسخگویی به انتظارات و نیازهای زیبایی شناختیِ انسان ایرانی،به تعادل نیروهای اقتصادی و اجتماعی نیزخواهد انجامید. ازهمین روی فرازی مهم دربرنامه وزرای فرهنگ و ارشاداسلامی در دولت یازدهم و دوازدهم به رونق اقتصادفرهنگ و هنر اختصاص یافت و بدینگونه ارتقای سهم فرهنگ (چون دیگر صنایع خلاق) از درآمد ملی نیز درزمره سیاست های راهبردی وزارتخانه قرار گرفت.

این راهبرد کلان از آن رو اهمیت داشت که از یک سو بن بست های مالی ناشی از شرایط دشوار تحریم و کاهش چشمگیر قیمت نفت، نگاه ها را دیگر بار به سوی صادرات غیرنفتی می گرداند و از دیگر سوی، روندِ رو به رشد اقتصادفرهنگ و هنر بنیان درجهان و همچنین رونق گرفتنِ صنایع فرهنگی و خلاق برهمین پایه، توجه به سهم و نقش اقتصادی فرهنگ را در شمار اولویت های ملی کشور و ارتباطات میان بخشی این حوزه قرار می داد. این تعابیر البته با ساختارِ تجاری شده و غیردولتی بخش فرهنگ و هنر در دیگر کشورهای جهان، درخور تأملی ژرف است؛ چرا که اکنون عرصه فرهنگ در به هم آمیختگی اقتصاد و مدیریت و فنآوری جهانی شده، چالش های بسیاری پیش روی دارد. گزاف نیست اگر آگا ه سازی سیاست گذاران نسبت به ضرورت ها، دستاوردها و الزامات تحقق و شکل گیری اقتصادفرهنگ و هنر برای جلب مشارکت و استفاده از نفوذ و اقتدار نهادهای بالادستی و هم افزایی سازمان های دولتی را در شرایط تحریم از زمره مهم ترین اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدانیم.

حضور در عرصه جهانی اقتصاد فرهنگ و هنر افزون بر آثار اقتصادی،ثمرات اجتماعی وسیاسی نیز در پی دارد. حضوردر متن تصمیم گیرهای سازمان های فرهنگی و هنری جهانی از جمله زمینه های این تأثیرگذاری ها است. متاسفانه فضای سیاست زده جهانی و متاثر از تصویرسازی رسانه های غربی، مانع از حضور متناسب با جایگاه و پیشینه فرهنگی و تمدنی ایران است. این فضابگونه ای رقم خورده است که هم اکنون برخی کشورهای همسایه باسطحی نازل از تولیدات فرهنگی وهنری به جایگاهی بسیار بالاتر از ایران دست یافته اند و این موضوع به امروز و دیروز نیست. سالهای سال است که باید این موضوع در برنامه ریزی های فرهنگی کشور قرار می گرفت که به حمدالله این اتفاق در سال های اخیر افتاده است و ان شااله ادامه یابد.

حیدری معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بیان مطالب فوق به ارائه پاورپوینتی با همین موضوع پرداخت و در ادامه جلسه پرسش و پاسخ در زمینه تجارب مدیریتی وی برگزار شد..

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه شورای هنر که در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد از بررسی میزان خسارت کرونا به فعالیت های هنری و هنرمندان گفته و به اعداد و ارقام جزیی نیز اشاره کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲

شعارسال : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه شورای هنر که در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد از بررسی میزان خسارت کرونا به فعالیت های هنری و هنرمندان گفته و به اعداد و ارقام جزیی نیز اشاره کرده است. در این شورا به موضوعات مختلف از جمله تاثیر کرونا بر هنر توجه شد که فعالیت تعدادی از هنرمندان در این شرایط تحت تاثیر قرار گرفت. البته فرصت های کرونایی! نیز در این ایام در عرصه های مختلف وجود داشت و برخی هنرمندان در این شرایط برای انتقال هنرشان بهره گرفتند. تا اینجا فقط به این نکته اشاره کنم که فرصت های کرونایی مد نظر جناب وزیر مثلا در زمینه هنر های نمایشی به تلاش شبانه روزی گروه های تئاتری برای نمایش آنلاین آثارشان خلاصه می شود که شورای نظارت و ارزشیابی مدتی با قدرت در برابرش ایستاد. البته بیان ممانعت های صورت گرفته به طور حتم موجب ناراحتی نخواهد شد و اعضای شورا این گفته را مهر تایید بر حسن انجام کار تلقی می کنند و لبخند به لب و با قدرت بیشتر به اعمال انواع ممیزی های! سلیقه ای ادامه می دهند.
ماجرا زمانی جالب می شود که سیدعباس صالحی با اشاره به اینکه خسارات دوران کرونا (که همچنان ادامه دارد) در برخی موارد بین 60 تا 80 درصد بوده از اقدامات دولت می گوید. بر این اساس اقداماتی داشته ایم که بخشی از آن مربوط به بیمه 3 ماهه هنرمندان بود، بخشی دیگر به عنوان کمک تسهیلات معیشتی به هنرمندان مربوط می شد. ما رقم 12میلیارد تومانی نیز برای 75 هزار عضو صندوق هنر در نظر داریم، سامانه کارا هم به کسانی که خسارت دیدند، تسهیلات می دهد که در این زمینه ثبت نام تا پایان مهر ادامه دارد. علاوه بر این ها تسهیلات 4درصد اشتغال را نیز داشتیم که تخصیص 200 میلیارد تومان آن محقق شد.
در ادامه به اعداد و ارقام برمی گردم، اما پیش از آن بخشی از اظهارات عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی را مرور کنیم که از توجه جدی بر تولید تله تئاتر خبر داد و گفت: سابقه خوبی در تولید تله تئاتر داشتیم و تلاش داریم این تجربه تقویت شود ضمن آنکه فرصت های کرونایی هم در این عرصه تقویت شود. بخش انتهای جمله چندان واضح نیست، اما آنچه کاملا واضح و روشن به نظر می رسد این است که تولید تله تئاتر باید با همکاری مشترک صداوسیما و وزارت ارشاد محقق شود، موضوعی که بار ها و سال ها توسط هنرمندان و رسانه ها به آن اشاره شده، اما از این گوش رفته و از گوش دیگر درآمده. وزارت ارشاد اگر توان رقم زدن چنین مناسباتی داشت، ابتدا باید در برابر زیاده خواهی تلویزیون حول محور صدور مجوز تولیدات شبکه نمایش خانگی می ایستاد که گردش سرمایه ای به مراتب بیشتر از تئاتر و تله تئاتر دارد. دیگر اینکه وزارت ارشاد اگر یک نمونه پیگیری جدی و جلسه مشترک با موضوع بازگرداندن چرخه تولید تله تئاتر به تلویزیون داشت، این برادری با اغماض اثبات شده تلقی می شد، اما افسوس که طرح موارد مانند توجه جدی به تله تئاتر یا سابقه خوب در تولید تله تئاتر در حد همان تعارف بی سرانجام باقی می ماند.
به اعداد و ارقام بازگردیم. 60 تا 80 درصد خسارت مالی؟ گلایه های هنرمندان از دولت و وزارت ارشاد دقیقا در همین 20 درصد فاصله به ظاهر ساده ریشه دارد. بین همین دو عدد است که ما با صد ها انسان خانه نشین و بیکار مواجه هستیم. 8 ماه بیکاری موضوعی نیست که بخواهیم فقط در سطح گفتار با آن مواجه شویم. حتی اگر همین رقم غیرواقعی و بی تناسب دستمزد کارگری سال 99 که توسط دولت به جامعه کارگری تحمیل شد را مد نظر قرار دهیم یک هنرمند ظرف 8 ماه گذشته چیزی معادل 20 میلیون و 880 هزار تومان از دست داده است ولی وزارت ارشاد چگونه این خسارت را جبران کرده؟ با پرداخت نفری 160 هزار تومان! به جمعیتی 75 هزارنفری. می گویند یک کمک هزینه معیشتی هم وجود داشته، بله! کارت هدیه یک میلیون تومانی برای 8 ماه بیکاری و البته تسهیلاتی که بعید است تا امروز با گذشت نیمی از سال به دست 20 هنرمند مملکت هم رسیده باشد، چه رسد به 75 هزار فرد گرفتار در تورم و دلار 30 هزارتومانی.
ساسان پیروز از فعالان تئاتر در این باره به نکته ای قابل تامل اشاره می کند. اینکه از همان روز های ابتدایی شیوع پاندمی و آغاز قرنطینه، قابل پیش بینی بود که دولت در نهایت به گفتاردرمانی بسنده می کند و هنرمندان نباید انتظار حمایت خاصی داشته باشند. اطلاع رسانی در موارد اینچنین به قدری با پروپاگاندا و تبلیغات درهم می آمیزد که دیگر نمی توان به چیزی که در واقع رخ داده پی برد. مثلا مدام درباره سامانه کارا صحبت می شود ولی می دانیم این سامانه از ابتدا مشکلاتی داشت و افراد به سختی می توانستند در سایت ثبت نام کنند. یعنی کد کارگاهی لازم داشت و موانع دیگر. درباره بیمه 3 ماهه اول سال درست می گویند البته آن هم با هزار و یک مشکل برطرف شد.
کاش یک نفر پاسخ دهد اگر فردی از عضویت در همین صندوق اعتباری هنر هم جا مانده بود بدون آن 160 هزار تومان مورد نظر دولت چطور باید سر کند؟! روزنامه اعتماد چندی پیش در گزارشی به رقم واقعی تر تعداد نیرو های فعال در فضای تئاتر کشور اشاره کرد که تقریبا دو برابر عدد اعلامی از سوی وزیر ارشاد بود. می بینید؟ اختلاف خیلی زیاد است و این یعنی استراتژی گفتاردرمانی جواب نمی دهد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه اعتماد، تاریخ انتشار 12 مهر 99، کد خبر:155970، www.etemadnewspaper.ir

لینک خبر :‌ شعار سال
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه عراق مسوولیتی در قبال بیماری زائران خارجی نمی پذیرد و به صلاح زائر نیست که در این ایام به عراق اعزام شود، گفت: عبور از مرز زمینی با ویزا هم امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین در گفت وگوی تلویزیونی با بیان اینکه ما از سال گذشته خود را برای برپایی اربعین آماده کردیم، اظهار داشت: تا دو ماه گذشته نیز در پی این بودیم تا شرایطی برای برپایی این حماسه فراهم شود، اما چندی پیش عراق در جلسات اعلام کرد که هیچ زائر خارجی نمی پذیرد.

اگر یک میلیون سهمیه هم داشتیم تدبیر برای اعزام سخت بود/ تصمیم دیرهنگام عراق بخاطر فشارهای افراد بانفوذ است

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت عراق در نهایت اعلام کرد هیچ زائر خارجی نخواهد پذیرفت، افزود : پس از آن وزارت بهداشت ایران هم اعلام کرد که هیچ زائری به عراق در ایام اربعین اعزام نمی کند و ستاد مرکزی اربعین هم به این امر اشاره کرد و بعد از آن نیز تصمیم به برپایی برنامه جایگزین گرفتیم.

ذوالفقاری با بیان اینکه پنج شنبه طی تماس هایی که با من داشتند از پذیرش زائر توسط عراق مطلع شدم، گفت: طی تماسی که با سفیر عراق داشتم اعلام کردم که چرا این تصمیم را دیرهنگام گرفتید و اگر ما یک میلیون هم سهمیه داشتیم، تدبیر برای آنها سخت است. درباره موکب ها هم که مطرح شده 250 موکب و به ازای هر موکب هم 10 نفر پذیرش صورت می گیرد، تاکنون هیچ اعلام رسمی از سوی عراق به ما نشده است.

وی درباره دلیل این اقدام عراق و پذیرش دیرهنگام زائر برای اربعین، گفت: به نظر می رسد که دولت عراق تحت فشار برخی افراد بانفوذ است. به همین دلیل با پذیرش تعداد محدودی زائر اربعین موافقت کرده است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: پس از اطلاع رسانی در فضای مجازی درباره پذیرش زائر اربعین، با سفیر عراق صحبت و اعلام کردم ستاد ملی کرونا در ایران با اعزام زائر به عراق در ایام اربعین مخالفت کرده است و صرفا تصمیم گرفتیم افرادی که ضرورت ویژه دارند، مثلا اصحاب رسانه، بخش خدماتی یا افرادی را که امکاناتی قبلا فرستادند و ممکن است در صورت نرسیدن فاسد شود، اعزام کنیم.

تاکنون طرف عراقی درباره پذیرش موکب ایرانی به ما اطلاعی نداده است

ذوالفقاری در ادامه با بیان اینکه عراق تاکنون هیچ دعوتنامه و اطلاعیه رسمی برای اعزام 2 هزار و 500 نفر در قالب موکب اربعین به ایران ارسال نکرده است، خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه هیچ دعوتنامه ای از سوی عراق دریافت نکردیم، باید بگوییم که این تصمیم قابل اجرا نیست؛ چرا که اگر موکب ها می خواستند به زوار اربعین خدمت کنند، باید تاکنون مستقر می شدند.

وی تصریح کرد: با این وجود، فرض کنیم که فردا دولت عراق به ما رسماً اعلام کند که پذیرای موکب ها است. ما اگر بخواهیم پس فردا موکب ها را اعزام کنیم، آنها روز اربعین یا بعد از آن مستقر خواهند شد که عملاً مثمرثمر نخواهد بود. بنابراین، جا داشت قبل از اینکه عراق تصمیم بگیرد و اطلاع رسانی کند، زمینه لازم را فراهم می کرد تا با احساسات عاشقان حسینی بازی نشود.

عراق مسوولیتی در قبال بیماری زائران خارجی نمی پذیرد

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه برای برخی ویزای عراق صادر شده است، تصریح کرد: حتی افرادی که با ویزا به سمت مرز می روند، امکان عبور از مرز را ندارند و همانطور که عراق نیز اعلام کرده مسوول هر شهروندی به عراق می رود، بر عهده همان کشور است و عراق مسوولیتی در قبال بیماری زائران خارجی نمی پذیرد. بنابراین، به صلاح زائر نیست که در این ایام که علاوه بر نامشخص بودن شرایط حمل و نقل آن سوی مرز، ارتباطات زائران در حرم و مسیر حرکت نزدیک است و هوا نیز نسبتاً گرم است، به عراق اعزام شوند.

فقط از مسیر هوایی امکان حضور افراد خاص در عراق وجود دارد

ذوالفقاری در ادامه با اشاره به اینکه تنها راه زائران خارجی که عراق برای ایام اربعین می پذیرد، هوایی است، گفت: مسیر زمینی برای اعزام زائران عراق بسته است و همانطور که بسیاری از زائران کشورها از مسیر ایران به عراق در ایام اربعین اعزام می شدند، ما هم امکان پذیرش زائران را نداریم و همانطور عراق اعلام کرده فقط از مسیر هوایی امکان حضور در عراق وجود دارد و از ایران نیز پروار العراقیه در حال حاضر روزانه به سمت عراق صورت می گیرد.

وی به فعالیت کمیته اسکان و تغذیه در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: با هماهنگی صورت گرفته و تصمیم ستاد مبارزه با کرونا ، هیچ راهپیمایی و تجمعی در اربعین در ایران نداریم و فقط بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته زیارت اربعین پنج شنبه ساعت 9 در فضای عمومی باز همچون بقاع متبرکه با رعایت نکات بهداشتی برگزار می شود. همچنین موکبداران در کنار مراکزی که برای زیارت اربعین فعال می شود، می توانند در کنار توزیع مواد ضدعفونی و ماسک، اقدام به توزیع غذای بسته بندی کنند. برخی دیگر هم در صورت امکان هزینه های موکب ها را برای بسته های معیشتی بین نیازمندان تخصیص دهند.

محدودیت های کرونا ممکن است برای زیارت اربعین در تهران هم اعمال شود

رئیس ستاد اربعین با بیان اینکه کمیته فرهنگی نیز 20 برنامه فرهنگی و تبلیغی در ایام اربعین تدارک دیده است، گفت: 20 همایش ملی، منطقه ای و بین المللی برگزار می شود. همچنین موکب مجازی نیز راه اندازی شده تا عاشقان حسینی مسیر نجف تا کربلا را به صورت مجازی طی کنند و دلنوشته بنویسند.

وی درباره محدودیت های کرونایی که امروز از سوی ستاد کرونا اعمال شد، خاطر نشان کرد: فردا جلسه ای درباره وضعیت برپایی زیارت اربعین و سایر اقدامات با توجه به شرایط کرونا داریم که در صورت تصویب محدودیت ها، آن را اعلام خواهیم کرد و ممکن است این محدودیت ها شامل زیارت اربعین در تهران نیز شود.

دستگیری زائرانی که به صورت غیرقانونی وارد عراق شدند/ امکان عبور از مرزها اصلا نیست

ذوالفقاری به حرکت برخی از افراد به سوی مرزها اشاره کرد و گفت: کسی به مرزهای زمینی حرکت کند، باید بازگردانده شود. شب گذشته 230 نفر از خرمشهر عودت دادیم و برخی هم غیرقانونی خواستند حرکت کنند که آن ها نیز بازگشتند. همچنین برخی به صورت غیرقانونی از مرز عبور کردند که توسط پلیس عراق دستگیر شدند و با توجه به اقدامات صورت گرفته با دولت عراق، آن ها زائران را تحویل دستگاه قضایی ندادند و با هماهنگی حرمت زوار مورد توجه قرار گرفت و این افراد تحویل مرزبانان کشور شدند. در مجموع از مردم می خواهیم که به مرزها نروند چون امکان عبور وجود ندارد و هیچ موکب و امکاناتی در مرزها نیست.

امکان رعایت نکات بهداشتی در پیاده روی اربعین میسر نیست

وی با بیان اینکه سال گذشته 3 میلیون و 400 ایرانی به عراق در ایام اربعین اعزام شدند، گفت: 300 زائر نیز از مرزهای ایران وارد کشور شده و به حماسه اربعین مشرف شدند؛ یعنی 3 میلیون و 700 نفر رفت و 3 میلیون و 700 نفر زائر بازگشت داشتیم که واقعا کنترل این تعداد کار سختی است. شرایط راهپیمایی مشخص و حضور در مراسم با دیگر مناسبت ها متفاوت است. با توجه به شرایط از جمله حمل و نقل، طول مسیر، نحوه پذیرایی و به طور کلی ارتباطات در مسیر و برخی تجمعات در راهپیمایی و کربلا امکان رعایت موارد بهداشتی بالای 90 درصد در عراق امکان پذیر نیست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران - ایرنا - معاون عتبات سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه مردم به شایعات بازگشایی مرزها برای عبور زائران اربعین توجه نکنند، گفت: به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا و حفظ سلامتی مردم، همه مرزهای زمینی و هوایی عراق برای تردد زائران اربعین و غیره تا اطلاع ثانوی بسته است.

حجت الاسلام والمسلمین صحبت الله رحمانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت ایرنا افزود: براساس اعلام دولت عراق نیز هیچگونه پذیرشی از سوی این کشور برای زائران ایرانی در هیچ مرزی برای ورود به خاک این کشور به انجام نخواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه از سوی ستاد مرکزی اربعین هیچگونه تصمیمی برای اعزام زائران ایرانی به عراق گرفته نشده و مرزهای زمینی و هوایی همچنان بسته است، اظهار داشت: دشمنان نظام برای ایجاد تشنج در مرزهای ایران و عراق به بهانه حضور در آیین اربعین با نشر اخبار کذب به دنبال روانه کردن زائران به سوی مرزهای زمینی هستند.

رحمانی تصریح کرد: همانطور که بارها از سوی ستاد مرکزی اربعین و نیروی انتظامی اطلاع رسانی شده، هیچ مرز زمینی و هوایی برای تردد زائران به عتبات عالیات باز نیست و مردم سعی کنند با هوشیاری کامل فریب افراد فرصت طلب و سودجو را نخورند.

معاون عتبات سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه مقام عظمای ولایت نیز با توجه به شرایط کنونی در خصوص شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف، زیارت از راه دور را برای زائران سید الشهدا(ع) توصیه فرمودند، گفت: امسال برای نخستین بار با توجه به ویروس کووید 19 که باعث ایجاد مشکلات خاصی شده، بجای راهپیمایی اربعین طرح پویش مهر اربعین در قالب موکب ها در نقاط مختلف کشور اجرا و نسبت به جمع آوری و توزیع سب کالایی به نیازمندان اقدام خواهد شد.

رحمانی مجددا با تاکید بر اینکه عراق نیز تاکنون به صورت رسمی هیچگونه اظهار نظری در خصوص بازگشایی مرزها اعلام نکرده است، تصریح کرد: اگر دولت عراق نیز تصمیمی برای بازگشایی مرزها اتخاذ کند ستاد اربعین با هدف جلوگیری از گسترش ویروس کرونا و حفظ سلامتی مردم اجازه تردد به هیچ زائری را به عتبات عالیات نخواهد داد.

معاون عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ما هم دلتنگ حضور در آیین اربعین هستیم، اظهار داشت: زائران اربعین سعی کنند بجای حضور در مرزهای بسته، در تهیه و توزیع سبد کالا و کمک به نیازمندان در قالب کمک های مومنانه در موکب ها و زیارت از راه دور سیدالشهدا(ع) اقدام کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه موافقت عراق برای پذیرش موکب کافی نیست، گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا مجوز حضور موکب ایرانی در عراق را صادر نکرده است، بنابراین هیچ موکب ایرانی به عراق اعزام نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : صاف نیوز عقیق حوزه حامیان ولایت لبیک شاخص نیوز

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، دولت عراق در روزهای اخیر با وجود اینکه حدود 10 روز تا اربعین باقی مانده بود، با پذیرش محدود زوار و موکب های کشورهای مختلف موافقت کرد و مقرر شد از هر کشور یک هزار و 500 زائر و 250 موکب با ظرفیت هر موکب 10 نفر در حماسه اربعین حضور یابند و به زوار خدمت کنند.

بر همین اساس، در حالی که ستاد مرکزی اربعین در اطلاعیه های مختلف به مراجعه نکردن زوار به سوی مرزها اشاره کرده است، همچنان برخی موکب های اربعینی و زائران برای حضور در پیاده روی اربعین سمت شهرهای مرزها حرکت می کنند تا بتوانند از مرز خارج شوند.

یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با بیان اینکه امسال هیچ موکب ایرانی در مسیر پیاده روی اربعین راه اندازی نمی شود، گفت: اعزام موکب های حسینی به عراق کاملاً منتفی است و هیچ موکبی برای ایام اربعین در عراق خدمت رسانی نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه عراق پذیرش موکب ها را دیر ابلاغ کرد، افزود: با توجه به اینکه حرکت و راه اندازی موکب ها نیازمند زمان است، عراق باید زودتر برای پذیرش موکب ها اطلاع رسانی می کرد. البته موافقت عراق برای پذیرش موکب ایرانی به عراق کافی نیست و با وجود موافقت عراق، مسؤولان کشورمان به ویژه ستاد ملی مبارزه با کرونا و ستاد اربعین مجوز برای اعزام موکب به عراق صادر نکردند. بنابراین از همه موکب داران می خواهیم به سوی مرزها حرکت نکنند، چون امکان عبور از مرز وجود ندارد.

به گزارش فارس، امسال با شیوع کرونا هیچ زائر و موکب ایرانی به عراق اعزام نمی شود. این امر در حالی است که سال گذشته بیش از 3 میلیون ایرانی در حماسه اربعین شرکت کردند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
شب گذشته شاهد ابلاغ استانداری شهر تهران برای تعطیلی یک هفته ای و ابلاغیه تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعطیلی سالن های نمایشی و سینماها و سایر مراکز فرهنگی و هنری بودیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : آوای شمال

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس،شب گذشته شاهد ابلاغیه نه چندان غیر منتظره استانداری تهران مبنی بر نیمه تعطیلی شهر با اعلام مراکز تعطیل فرهنگی و هنری، اجتماعی و خدماتی بودیم که ماده سوم آن نیز به تعطیلی سالن های تئاتر و سینما انجامید و چند ساعت بعد پس از خروج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی از سردرگمی و رایزنی در این زمینه شاهد صحه گذاشتن وزارتخانه فرهنگ مبنی بر تعطیلی سالن های فرهنگی هنری شدیم.

حال این دومین تعطیلی است که بر مراکز فرهنگی هنری تهران پس از تعطیلات موج اول کرونا از اسفند ماه سال گذشته تا تیر ماه سال 99 هستیم هر چند که این تعطیلی به ظاهر کوتاه تر می آید اما با توجه به نزدیک شدن هوا به فصل سرما و احتمال ترکیب کرونا با آنفولانزا هیچ بعید نیست که این تعطیلی نیز به درازا بیانجامد چرا که سال گذشته نیز از ابتدا هفتگی این تعطیلات اعلام می شد.

با توجه به اینکه سالن های نمایشی کشور به تازگی از شوک اول کرونا خارج شده بودند و با اجراهای جدید خود را آماده می کردند و عده ای از گروه ها نیز به اجرای خود رسیده و برخی دیگر نیز به تازگی کارهایشان را شروع می کردند، دو مرتبه هاله شک و تردید و نگرانی به اهالی هنر سایه افکنده است و مشخص نیست شرایط به چه صورتی خواهد شد.

خانه تئاتر نیز در این راستا و برای حفظ سلامت جامعه و مدعوین مراسم گرامیداشت زنده یاد عباس جوانمرد را که قرار بود چهاردهم مهر ماه برگزار شود فعلا لغو و به زمان دیگری موکول کرد.

مسئله مهم در این رابطه وضعیت بلاتکلیف معیشت هنرمندان تئاتر در سال جاری است که البته بخشی مورد حمایت دولت از نمایش های روی صحنه تا کارای متضرر شده قرار گرفتند اما سایرین هیچ تکلیفی برایشان تا ابتدای سال تا انتها وجود ندارد.

امسال اداره کل هنرهای نمایشی تمیهداتی را برای حمایت از هنرمندان تئاتر، سالن های نمایشی از جمله سالن های خصوصی اندیشید و بخشی کمک ها صورت گرفته اما این شاید قدری از دریای مشکلات هنرمندان را هم نکاسته باشد چرا که در این زمینه مسائل زیادی قابل بحث است که البته با شرایط مجدد محدودیت های کرونا یی ممکن است دو مرتبه نبش قبر شوند.

نکته دیگر نیز این است که دولت می بایست برای تا انتهای سال هنرمندان و وضعیت تئاتر فکری کند چرا که نه هنوزی تکلیفی برای واکسن و آمپول کرونا و نه شدت و حدت آن مشخص شده است و امکان دارد این شرایط حتی تا سال های آتی نیز ادامه پیدا کند حال برای مشاغلی چون تئاتر که نفسشان به نفس تماشاگر گرم می شود چه تمهیدی می توان در این وانفسا اندیشید.

با توجه به اعلام چند مدت قبل وزارت ارتباطات در زمینه تقویت زیرساخت های فضای مجازی کشور در این ایام کرونا یی شاید یکی از راهکارها پیوستن بیشتر هنرمندان به این عرصه باشد هر چند که ما نیز اذعان داریم هیچ چیز جای نمایش های روی صحنه با حضور تماشاگر را نمی گیرد اما شاید در این شرایط بهترین روش همین باشد که به سمت تله تئاترهای تلویزیونی یا اجرای نمایش های آنلاین برای تماشاگران سالن های مختلف و همچنین فعال تر شدن سایت های تئاتری در این زمینه باشیم.

خیلی از خود هنرمندان و همینطور سالن های ما اتفاق نظر دارند که این عرصه به خوبی می تواند نه اینکه جایگزین باشد اما کمکی به بخشی از تئاتر ما برای خاموش نشدن چراغ نمایش ها شود. براساس آماری که بخشی از سامانه ای نمایش های آنلاین و همینطور فروش بلیت تئاتر در این مدت شش هفت ماهه اعلام می کنند وضعیت مخاطبان فیلم تئاترها و نمایش های آنلاین بد هم نیست بنابراین می تواند این را به عنوان یک گزینه نیز در نظر گرفت.

همچنین دولت با تدابیرش می تواند در این که البته دور از ذهن هم نیست که بیش از یک هفته و یک ماه به طول بیانجامد کمکی به حال هنرمندان در راستای فعال تر کردنشان در عرصه های دیگر و همینطور تأمین نیازهای معاششان باشد.

حال سوال دیگر این است که آیا با این شرایط شیوع کرونا در موج های بعدی و همینطور برودت بیشتر هوا امکان برپایی جشنواره تئاتر فجر به چه صورتی امسال خواهد بود و آیا پروتکل های مسئولان جشنواره و اداره کل هنرهای نمایشی می تواند چراغ فجر را امسال روشن نگه دارد یا خیر.

ایام تعطیلی تئاتر لااقل فرصت مناسبی است که مسئولان در زمینه این مسائل وهمینطور مشکلات و چالش های موجود و پیش روی هنرهای نمایشی کشور و هنرمندان بیشتر فکر کرده و آسیب های تئاتر را بررسی کنند تا شاید به نتایجی برسیم که در حالت عادی و سر شلوغی تئاتر کمتر کسی بدان فکر می کند.

از هنرمندان نیز انتظار می رسد که با سعه صدر بیشتری برای فعالیت های خلاقانه در محیط های باز و حتی کارهای نمایشی آنلاین و فعال کردن فیلم تئاترها در این دوره شمع نیمه جان نمایش کشور را خاموش نکنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قادر آشنا در رابطه با تعطیلی یک هفته مراکز تئاتری شهر تهران اظهار امیدواری کرد که بعد از تعطیلات پیش رو شاهد بازگشایی مجدد سالن های تئاتری باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، قادر آشنا مدیر اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تائید تعطیلی یک هفته ای تئاتر در شهر تهران به خبرنگار تسنیم گفت: زمان تعطیلی تئاتر مطابق با ابلاغ استانداری تهران یک هفته بوده و امیدواریم بعدازآن ادامه پیدا نکند.

وی در ادامه با اشاره به فراهم شدند شرایط مناسب برای اجرا های تئاتر در ایام کرونا عنوان کرد: ما تا جایی که بتوانیم شرایط را برای اجرای نمایش و مخاطبان فراهم کردیم اما این بستگی به مخاطب تئاتر دارد که تا چه اندازه استقبال کند، از طرفی ما هرچه به جلو رفتیم ترس مخاطبان ریخته شد و تعداد هنرمندان و مخاطبان تئاتر رفته رفته بیشتر شده و تقاضاها نیز برای اجرا در سالن های مختلف هم افزایش پیدا کرد.

آشنا همچنین در خصوص رعایت ضوابط و پروتکل های بهداشتی نیز خاطرنشان کرد: ما تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت کردیم و تا جایی که اطلاع دارم فردی از گروه هنرمندان مبتلا به بیماری کرونا نشده و شرایط برای سلامتی این عزیزان کاملاً ایمن بوده است، با این حال ما تابع دستورات ستاد ملی مبارزه با کروناییم و در صورت ابلاغِ تعطیلی تئاتر، این اتفاق می افتد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
با اعلام تعطیلی یک هفته ای از سوی استانداری تهران به دلیل موج مجدد کرونا، متعاقبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اطلاعیه ای مبنی بر تعطیلی سالن های سینما و تئاتر به مدت یک هفته منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : عصر ایران انصاف نیوز گذار نیوز صراط نیوز

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، پس از گذر از پیک اول کرونا ، اسفند ماه سال گذشته که سالن های تئاتر و سینما تعطیل شدند، حال در پیک سوم شاهد این هستیم که در تهران استانداردی ابلاغی برای تعطیلی مراکز مختلف اعلام کرد که یکی از بندهای ده گانه، سینماها و تئاترها بند چهارم ابلاغ استانداری تهران هستند.

اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دقایقی پیش مبنی بر این تعطیلی بدین شرح منتشر شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنوف همکار براساس نظر ستاد مقابله با کرونای تهران از محدودیت های اعمال شده در پایتخت برای مقابله با بیماری کرونا تبعیت میکند.

با توجه به تصمیم بعد از ظهر ستاد مقابله با کرونای تهران محل تجمع همچون سینماها، کتابخانه ها، سالن های نمایش ، آموزشگاه های هنری و ... تعطیل خواهد بود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به منظور صیانت از سلامت آحاد جامعه با توجه به اهمیت موضوع از محدودیت های اعلام شده تبعیت می کند. بنابراین تصمیم به مدت یک هفته یعنی از 12 تا 18 مهر ماه این مرکز تعطیل خواهد بود.

بیشتر سالن های نمایش امشب به دلیل تعطیلی شنبه های تئاتر اجرا نداشتند و حال از فردا به مدت یک هفته دیگر نیز تعطیل خواهند بود و این دومین باری است که سالن های تئاتر به تعطیلی کرونا یی کشیده می شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
پاره ای از قدرشناسی ها از شهید حاج قاسم سلیمانی که در قالب ساخت تندیس یادمان نمود می یابد در شهر های مختلف یکی پس از دیگری رونمایی می شود که بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمی انگیزد. تندیس هایی که گاه بهانه تاختن دشمن و عیب جویی منکران می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲

شعار سال: انتقادها به ساخت تندیس و مجسمه های بی کیفیت از مفاخر، شخصیت ها و سرداران بزرگ کشور همچون شهید سپهبد سلیمانی ادامه دارد؛ تندیس هایی که گاهی خلاف نیت سازندگان، بیشتر به کاریکاتور شبیه است و موجب بی آبرویی و شرمساری هنری شده است.

سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجم مهرماه در یادداشتی، به انتقاد از تندیس های ساخته شده برای سردار شهید قاسم سلیمانی پرداخت. تندیس هایی که در شهرهای مختلف کشور نصب شده اند و روند ساخت و نصب شان همچنان ادامه دارد.

در بخشی از این نوشته آمده است: قریب سالی می گذرد از پرواز علمدار دوران، از قهرمانِ ملی و مردستان فروتن همروزگارمان شهید حاج قاسم سلیمانی، در این یک سال گویی می خواهیم بخشی از کاستی های گذشته را جبران کرده و قدرشناسی خود را از این شهید بزرگوار نشان دهیم. پاره ای از این قدرشناسی ها در قالب ساخت تندیس یادمان نمود می یابد. در شهرهای مختلف یکی پس از دیگری از تندیس هایی رونمایی می شود که بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمی انگیزد. تندیس هایی که گاه بهانه تاختن دشمن و عیب جویی منکران می شود.

در ادامه این یادداشت آمده: دیدن تصویر از تندیس دیگری از سردار محبوب ایران سرافراز در باغ ملک ، دست و قلمم را لرزاند، قلم خواست تا بنویسم باز، مکرر کنم و بگویم که هنر در همه رشته ها و عرصه ها، یک ضرورت است. ثروتی در جلوه های مختلف و غریب است که صاحبان سرمایه دیروز که هنوز از داشته های پیشین وام می گیرند و به آن مفتخرند، امروز خود را با بهره ای کمتر از آنچه باید سپری کنند.

چرا ساخت غیرحرفه ای مجسمه سازان تمام نمی شود؟
انتقادهای سیدمجتبی حسینی در حالی مطرح شد که برای چندمین بار شاهد ساخت و نصب چنین مجسمه ها و تندیس های ضعیف و غیرحرفه ای هستیم. از ساخت سردیس پرحاشیه مرحوم جمشید مشایخی تا سردیس عباس کیارستمی که همگی با انتقادهای تند اصحاب رسانه، مردم و حتی مسئولان مواجه شدند و در بسیاری مواقع به اصلاح آثار منجر شد.

اما چرا این روند تداوم دارد و ساخت غیرحرفه ای مجسمه ها نمی خواهد تمام شود؟ ساخت و نمایش این تندیس ها و مجسمه های ضعیف و گاهی توهین آمیز از قهرمانان ملی و مفاخر کشور چه تاثیری در میادین بین المللی دارد؟

با کامبیز صبری مجسمه ساز و مدرس دانشگاه درباره این پرسش ها به گفت وگو پرداختیم.

عدم رعایت استانداردهای تخصصی
صبری درباره ساخت تندیس های ضعیف و چرایی تداوم این اتفاق، گفت: کشوری به لحاظ نظام شهرسازی، ساختاری و تقسیم وظایف درست عمل می کند که در آن، نظارت های کلی وجود داشته باشد.

در حال حاضر نظارت های کلی در مورد ضروریات زندگی در کشور انجام شده است؛ به طور مثال، استانداردهای غذایی در اقلام خوراکی وجود دارد، یا درباره استانداردهای ساختمان باید هر ساختمانی اسکلتی داشته باشد و آن اسکلت هم مشخصاتی. در این صورت اجازه ساخت وساز داده می شود. در جاهایی که این استانداردها را رعایت نکردند آسیب آن متوجه ما شد. اما هنر به دلیل اینکه بخش معنوی زندگی انسان ها محسوب می شود و نیاز هر انسانی از نگاه ظاهری به آن مشخص نیست، کمتر مورد توجه انسان ها قرار می گیرد، در صورتی که در واقعیت به اندازه چیزی های دیگر اهمیت دارد.

اگر یک اثر هنری در شهر یا روستایی دورافتاده ساخته شود باید تابع برخی قوانین باشد. این قوانین باید از طریق وزارت ارشاد یا بخش های هنری و فرهنگی شهرداری ها تهیه و ابلاغ شود.

ساخت وسازی هنری با نظارت شورای تخصصی
وی افزود: وقتی سفارشی داده می شود به طور طبیعی بسیاری از افراد غیرمتخصص به دنبال پول یک قرارداد هستند. هر کسی می تواند به واسطه یک آشنایی که اطلاعات حداقلی دارد سفارشی را بگیرد و بعد در شهری که شهرداری آن بخش هنری ندارد، آن را انجام دهد. این یک بررسی کلی بود؛ باید قانونی وضع شود که همه ساخت وسازهای هنری در شهرها از فیلتر شورای هنری بگذرد.

اگر بگوییم در برخی از شهرستان های دورافتاده افراد کاربلد و آشنا به این حوزه نداریم حرف کاملا بی پایه و بی اساسی است. چون ده ها و صدها فارغ التحصیل در زمینه مجسمه سازی، نقاشی، گرافیک، طراحی صنعتی و معماری در دورافتاده ترین شهرها و روستاهای کشورمان داریم.

باید در استان ها تیمی که حداقل دو هنرمند، یک شهرساز، معمار و ... در آن حضور داشته باشند تشکیل شود که اگر اثری در شهرستان ها برای بازبینی نتوانست به تهران بیاید به مراکز استان ها برود. ضروری است مرکز استان شورایی داشته باشد که در آن نظارت هم صورت گیرد.این هنرمند مجسمه ساز درباره روند ساخت مجسمه و تندیس های ضعیف و غیرحرفه ای، گفت: فرض کنیم کسی ادعای ساخت یک اثر هنری را دارد؛ باید فردی باشد که عکس اولیه طرح یا پیش طرحی که وجود دارد را با اثری که تحویل گرفته می شود، کنترل و ارزیابی کند. به طور معمول کار باید چنین روالی را سپری کند؛ وقتی این میسر طی نمی شود چنین اتفاق هایی هم می افتد. این به نوعی سوءاستفاده از ملت است. چون هزینه صرف شده برای خلق این آثار از پول بیت المال است.

به اعتقاد من، مطرح کردن این مسائل برای مردم موجب می شود کمتر این اتفاقات پیش بیاید و پیگیری شود که چه کسی این کار را کرده است. در بیشتر مواقع که پیگیری شده، یک فرد غیرمتخصص پشت این قضیه حضور داشته است. در نتیجه چنین می شود که به جای ساخت مجسمه وزین سردار سلیمانی، کاریکاتوری درست می شود که تمسخر به همراه دارد و در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود.

صبری با یادآوری تلاش های برخی هنرمندان ایرانی در عرصه های بین المللی افزود: آبرویی که کیارستمی یا فرهادی برای ما خریدند آبرویی است که همپای بسیاری از موفقیت های سیاسی ما در دنیاست و در عرصه های بین المللی تا نامی از ایران می بریم، نام فلان فیلمساز یا نویسنده یا آثار تاریخی شهرهایی چون شیراز و اصفهان و ... آورده می شود.

به همان اندازه هم بد ساخته شدن تندیس های قهرمان ها باعث بی آبرویی ما می شود. پس باید یک نظام تصویب شده داشته باشیم که حداقل شوراهای هنری در همه استان ها تشکیل شوند و چنین آثاری از این فیلترها عبور کنند.

داشتن یک قانون بد، بهتر از بی قانونی
صبری در پاسخ به این پرسش که نقش دانشگاه ها و مراکز آموزشی در آموزش هنرجوها را چگونه ارزیابی می کنید، بیان کرد: بزرگترین معضلی که در حال حاضر دانشگاه های هنری ما دارند این است که آموزش دهندگانش حرفه ای نیستند. این یک صحبت کلی است. اما به این معنی نیست که همه دانشگاه ها و اساتید را دربرمی گیرد. بسیاری از شخصیت های هنرمند حرفه ای کشورمان در دانشگاه ها درس می دهند اما وقتی آمار کلی را بررسی می کنید تعداد این افراد بسیار کم است.

در دانشکده های هنری دنیا ابتدا صبر می کنند یک هنرمند به سن و رزومه قابل قبولی برسد و از او خواهش می کنند با مزایا و حقوق مناسب، چند ترم در دانشکده درس بدهد. چنین شخصی، دارای رتبه عالی در دنیاست و به عنوان یک هنرمند مطرح شناخته می شود، صاحب کتاب است و ده ها نمایشگاه انفرادی و گروهی دارد، هنرمند بین المللی است و آبروی یک کشور است و هنرمندان مطرحی را تربیت می کند.

تربیت دانشجو از خودگذشتگی و تخصص می خواهد
این مدرس دانشگاه با طرح این پرسش که وقتی کسی تجربه ای ندارد چطور می توان از او انتظار داشت هنرمند حرفه ای به جامعه تحویل دهد، افزود: به هیات علمی ها بگوییم تاکنون چند نمایشگاه حرفه ای و بین المللی مطرح داشته اند؟ فکر کنیم این فرد قرار است به دانشجوهایش چه چیزی آموزش دهد؟ تربیت دانشجو مسئولیت بزرگی است. از خودگذشتگی و تخصص می خواهد و تعارفی هم در آن نیست.

همچنین حذف نیروهای متخصص و کارآمد هم دلیل دیگری بر ضعف آموزش است. باید دقت کنیم که افراد در جای خود قرار گیرند و هر کسی که برای سازندگی این مملکت و جامعه اعلام آمادگی می کند و دارای مهارت و آگاهی های لازم است به کار گرفته شوند و گرفتار مسائل حاشیه ای نشوند تا فارغ التحصیلانی ماهر، سازنده و تاثیرگذاری برای کشور داشته باشم.

لینک خبر :‌ شعار سال
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

خبرگزاری آریا- نماینده معاونت امور فرهنگی در کمیته تخصیص کاغذ گفت: ناشران قبل از دریافت کاغذ دولتی مجوز های خود را در سامانه توزیع کاغذ بارگذاری می کنند و راستی آزمایی می شوند.
به گزارش خبرگزاری آریا، احمد کمالی نژاد با بیان این مطلب گفت: سامانه توزیع کاغذ با خانه ادبیات و کتاب ایران هم ارتباط شبکه ای دارد تا مصرف کاغذ ها و روند تبدیل آن به کتاب را نظارت کند.
وی افزود: این نظارت به قدری در هم تنیده است که باید اعلام وصول کتاب از وزارت ارشاد هم دریافت شود و حتی چاپ های بعدی در سامانه ثبت می شود.
نماینده معاونت امور فرهنگی در کمیته تخصیص کاغذ گفت: اکنون نهاد های ناظری وجود دارند که موارد مربوط به تخلف ناشران را بررسی می کنند تا کاغذ دولتی به مصرف تولید کتاب برسد.
وی افزود: ما اکنون برای توزیع کاغذ، کمیته های مختلفی داریم. کمیته هایی، چون تخصیص و نظارت که از صفر تا صد توزیع کاغذ را پیگیری می کنند.
آقای کمالی نژاد گفت: سازمان حمایت، سازمان تعزیرات و اتاق اصناف کشور هم در کارگروه اصلی ما حضور دارند تا اوضاع را از نزدیک بررسی کنند.
نماینده معاونت امور فرهنگی در کمیته تخصیص کاغذ افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نیمه دوم سال 97 به صورت رسمی کارگروه ساماندهی کاغذ را تشکیل داد تا در نوسان های ارزی، ناشران و مصرف کنندگان متضرر نشوند.
وی گفت: این مدت، کار های خوبی هم انجام شد و ما توانستیم بحران را مدیریت کنیم.
آقای کمالی نژاد گفت: یکی دیگر از اقدامات ما این بود که توانستیم از ظرفیت تشکل های صنفی و اتحادیه برای توزیع و نظارت استفاده کنیم و آیین نامه ها و ضوابط تخصیص را تعیین کنیم.
وی افزود: وقتی کارگروه کتاب در معاونت امور فرهنگی شکل گرفت اصل ماجرا این بود که ما بتوانیم صنف را درگیر کنیم و تا الان، این همکاری نتیجه خوبی داشته است.
بنابر اعلام کمیته تخصیص کاغذ، تا کنون بیش از 50 درصد کاغذ های توزیع شده بین ناشران به کتاب تبدیل شده اند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، ناشران از ابتدای توزیع کاغذ، بیش از 95 درصد تولیدات خود را با کاغذ دولتی انجام داده اند که این موضوع بر ثبات بازار کتاب تأثیر گذاشته و قیمت کتاب ها را مدیریت کرده است

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
مدیرعامل انجمن صنفی مترجمان استان تهران با گلایه از وزارت ارشاد در نادیده گرفتن این انجمن در تصمیم سازی ها، انجمن مترجمان را تنها تشکل صنفی معرفی کرد که خارج از کشور صاحب کرسی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : راه دانا خبرگزاری ایمنا رادیو گفت و گو

به گزارش خبرگزاری مهر ، محمدرضا اربابی مدیرعامل انجمن صنفی مترجمان استان تهران در ارتباط زنده تلفنی با برنامه تقاطع فرهنگ در رادیو گفت وگو با بیان اینکه جشن مترجمان به دلیل شیوع کرونا برپا نشد، گفت: ما به فضای مجازی قناعت کردیم که این روزها، واقعی ترین فضا برای ماست.

وی با اشاره به اینکه اساتید حوزه ترجمه پیام خود را به صورت ویدئو به اشتراک گذاشتند، افزود: هفته گذشته نیز گفتگویی زنده در خانه کتاب و ادبیات برگزار شد که در خصوص ابعاد مختلف ترجمه بود.

مدیر عامل انجمن صنفی مترجمان استان تهران از دغدغه مترجمان ایران سخن گفت که برخی دغدغه ها خاص این حوزه بوده و قسمی نیز دغدغه هایی مشترک میان تمام اهالی اهل قلم است. مسئله کپی رایت نیز از دغدغه های جدی ما است. در این ایام به صورت مجازی جویای حال بسیاری از فعالان حوزه ترجمه بوده ایم ولی برنامه ها قدری محدود شده است و افزود: بخش اعظمی از بزرگان ترجمه کشور درگیر روز جهانی ترجمه بودند؛ چنانچه 10 سال پیش که مراسمی بدین عنوان در سرای اهل قلم برگزار کردیم، کسی روز جهانی ترجمه را نمی شناخت.

اربابی ادامه داد: امروز با نگاهی به شبکه های اجتماعی می بینیم روز جهانی ترجمه صاحب جایگاه است که نشان می دهد ما یک قدم به جلو پیش رفته ایم. دوستان در وزارت ارشاد به موجب برنامه ششم توسعه تصمیم گرفتند انجمن های سراسری فرهنگ، هنر و رسانه را ایجاد کنند و بدین منظور نیازمند جمع آوری اطلاعات بودند و متأسفانه سراغ کسانی رفتند که اطلاعاتی ناقص داشتند.

وی انجمن مترجمان را اولین تشکل صنفی اهالی قلم معرفی کرد و گفت: حوزه ترجمه، تنها تشکل صنفی اهل قلم در وزارت کار است که به صورت کشوری شناخته می شود و در حوزه بین الملل و خارج کشور صاحب کرسی است. دوستان در وزارت ارشاد از انجمن صنفی مترجمان دعوت به عمل نیاوردند و یکسال جلساتی مخفیانه و پنهانی برگزار کردند. این ها با افرادی معدود نشست هایی را برپا و در نهایت وزارت کار را آچمز کردند و وزارت کار به زحمت کارها را جمع می کند تا انجمنی صنفی تشکیل شود.

اربابی در پایان گفت: بنده با دکتر صالحی نامه نگاری کردم که شما از وجود ما اطلاع دارید و چگونه است که ما را برای حضور در جلسات خبر نکردید؟

کد خبر 5038964

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران-ایرناپلاس- دولت اقدامات مختلفی در حمایت از ناشران انجام داده از جمله اختصاص کاغذ دولتی، طرح های تخفیفی فصلی و ... اما به هر حال گرانی کاغذ و چاپ، زیان های برای ناشران به همراه داشته است. در این میان، برخی فعالان این صنف معتقدند که معیشت و نیازهای روزانه و اولیه مردم بسیار مهمتر از چاپ کتاب کم ارزش با ارز دولتی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش ایرناپلاس، قیمت کاغذ از موارد اساسی در تعیین قیمت کتاب و ادامه فعالیت ناشران است. با همه حمایت های دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بالا رفتن قیمت کاغذ فعالیت بسیاری از ناشران را محدود و برخی از آنها را مجبور به متوقف کردن انتشار کتاب کرده است. در روزهای گذشته خبر افزایش قیمت دوباره این کالا اعلام شد، در حالی که قیمت ارز افزایش یافته، چنین اتفاقی دور از ذهن نبود. در سال های گذشته به ناشران با ارائه ارز دولتی کمک می شد، اما در شرایط کنونی کشور، آیا ارائه این خدمات ممکن است؟
در این باره خبرنگار ایرناپلاس گفت وگویی با ، مدیرمسئول انتشارات تیمورزاده و مدیرمسئول و رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی انجام داد.

افزایش بهای کاغذ، راهی برای سخت شدن چاپ کتاب نامناسب

افزیش بهای کاغذ را فیلتر مناسبی برای پیشگیری از چاپ و انتشار کتاب های نامناسب و غیرمقبول در بازار می دانم. وقتی بهای مواد اولیه برای چاپ کتاب (زینک، کاغذ و مقوا) پایین بود، هر ناشری بدون برآورد از علاقه مخاطب، هرچه می توانست در بازار منتشر می کرد، نتیجه این رفتار تولید کتاب هایی بود که بسیاری از آنها فروش نمی رفتند و نمی روند. در شرایط کنونی، هرکس بخواهد کتاب منتشر کند، چاره ای ندارد، جز اینکه دقیق تر محاسبه، برای دستیابی به شمارگان مورد نیاز کتاب، بیشتر بررسی و مطالعه کند و با توجه به نتایج تحقیقات میدانی خود، کتاب منتشر کند. این اتفاق خوبی است. به نظرم کتاب های مورد نیاز مردم اکنون هم در کشور قابل انتشار و در دسترس است و نگرانی وجود ندارد. کتاب نیز مانند همه کالاها در دو سال گذشته با افزایش بها مواجه شده و این امری طبیعی است.

افزیش بهای کاغذ را فیلتر مناسبی برای پیشگیری از چاپ و انتشار کتاب های نامناسب و غیرمقبول در بازار می دانم. کتاب های شعر بی سروته و رمان های نامناسب و فاقد ارزش یا پایان نامه هایی که حرفی برای گفتن ندارند و فقط برای باد کردن رزومه اشخاص و در ظاهر کتاب منتشر می شد. بسیاری از کتاب های دانشگاهی با رقابت های ناسالم به وسیله تعدادی از ناشران و شبه ناشران و تازه از گرد راه رسیده ها با هر کیفتی و گاهی با رونویسی از آثار ناشران معتبر منتشر می شد. مواردی را می توان مثال زد که حتی از یک عنوان کتاب دانشگاهی را 15 ناشر ترجمه و منتشر می کردند؛ همچنین کتاب های شعر بی سروته و رمان های نامناسب و فاقد ارزش یا پایان نامه هایی که حرفی برای گفتن ندارند و فقط برای باد کردن رزومه اشخاص و در ظاهر کتاب منتشر می شد. از این رو معتقدم شرایط کنون تا حدودی برای محافظت از سرمایه های ملی (کاغذ، مقوا و زینک) دارای آثار مثبت است.

بالا رفتن قیمت کاغذ باعث شد به اجبار عده ای از ناشران با هم به مشارکت مدنی موردی و مقطعی دست یابند و کتاب هایی را به صورت مشترک منتشر کنند. چند ناشر، با مشارکت هم، با یک زینک کتاب را با سرمایه مشترک منتشر می کنند. پیش از این به این صورت بود که دو، سه یا چهار ناشر، هر کدام جداگانه کتاب را منتشر می کردند. به طور طبیعی ظرفیت بازار محدود بود و خارج از آن ظرفیت، نمی توان کتاب را به فروش رساند. از این رو برای بعضی ناشران سرعت انتشار ولو با کاهش کیفیت، واجد اولویت و اهمیت بود. کتاب های که دیرتر وارد بازار می شدند در بازه زمانی طولانی تری در انبار ناشران باقی می ماند و شانس تبدیل آن ها به کتاب خمیری حتی با وجود کیفیت بالاتر افزایش می یافت.

توقف فعالیت برخی از ناشران، اتفاق بدی نیست

از زاویه نگاه من، ماجرای تغییر قیمت کاغذ، آثار مثبت بیش از پیامد منفی است. اینکه گفته می شود فعالیت بسیاری از ناشران متوقف شده است، اتفاق بدی نیست. واقعیت قضیه اینکه تعداد بسیاری از ناشران بدون آنکه صلاحیت های حرفه ای کافی داشته باشند، وارد این عرصه شده اند که دیر یا زود باید بازار کتاب را ترک می کردند. به گمان من فعالیت ناشرانی متوقف می شود که حرفی برای گفتن در بازار کتاب ندارند.

اگر آمار خانه کتاب را بررسی کنید، فعالیت ناشرانی که مطرح هستند، متوقف نشده بلکه در مواردی کاهش یافته است. این کاهش فعالیت نیز اجتناب ناپذیر بود. شاید کسانی که موفقیت خود را فقط در گرو ارائه آمار و ارقام کمی می بینند از این مساله نگران باشند، اما ضرورت ندارد وقتی کشوری در فشار اقتصادی قرار دارد به جای ارزاق مردم، ارز دولتی به کاغذ برای کتاب اختصاص داده شود که نکند آمار تولید کتاب کاهش پیدا کند!

به عنوان ناشری با ربع قرن، این فعالیت را به صلاح کشور نمی دانم که مردم با سختی زندگی کنند و ما گاهی حرف های کم ارزش را در قالب کتاب و با استفاده از یارانه منتشر کنیم. بدیهی است که اگر کاغذ ارزان در دست ناشر قرار گیرد، می تواند با دست بازتر و مخاطرات کمتر ناشی از بهای پشت جلد پایین تر، کتاب منتشر کند؛ اما قابل قبول نیست که بسیاری از مردم در کشور گرسنه بمانند. معیشت مردم جایگاه مهمتری دارد.

ضرورت ندارد وقتی کشور در فشار اقتصادی قرار دارد به جای ارزاق مردم، ارز دولتی به کاغذ برای کتاب اختصاص داده شود که نکند آمار تولید کتاب کاهش پیدا کند. به عنوان ناشری با ربع قرن، این فعالیت را به صلاح کشور نمی دانم که مردم با سختی زندگی کنند و ما گاهی حرف های کم ارزش را در قالب کتاب و با استفاده از یارانه منتشر کنیم.
_ می توان هر دو را پوشش داد اگر جلوی سوءاستفاده ها گرفته شود، اگر جلوی ارزهایی که به ریال تبدیل شد و برای عده ای رانت خوار و متصل به قدرت سودآور بود، گرفته شود. مملکت ثروتمندی با منابع عظیم نفت، گاز و منابع معدنی داریم و اگر مدیریت و نظارت صحیح وجود داشت، این همه مشکل ایجاد نمی شد. اما باید واقع بین بود، الان که اینگونه نیست. درهرحال منابع ارزی محدود است و به سهم خودم نمی پذیرم که کاغذ دولتی توزیع و بخشی از آن در بازار آزاد فروخته شود، درحالی که عده ای از مردم در جای جای این کشور گرسنه هستند و به سختی زندگی می کنند.

تعیین واقع بینانه تر شمارگان کتاب در نتیجه بالارفتن قیمت کاغذ

اساسا من نگرانم که همانند ماه های آغازین جنگ، اصولاً کاغذ با هر قیمتی وجود نداشته باشد. اینکه کاغذ باشد و بتواند وارد کشور شود حتی با ارز آزاد و دلار 28 هزار تومانی یا بالاتر جای شکر دارد. اما همچنان تأکید می کنم که وضع کنونی، آثار مثبتی داشته که یکی از آن ها تعیین واقع بینانه تر شمارگان کتاب است.
نباید خیلی نگران بود که چرا در کشوری با جمعیت 80 میلیونی، شمارگان کتاب به 200 یا 300 نسخه رسیده است. شمارگان کتاب باید برمبنای نیاز مخاطب به کتاب فیزیکی تعیین شود و نه براساس علاقه سران.

امسال هم به عنوان ناشر تخصصی دانشگاهی، کتاب های مناسب و مورد نیاز دانشجویان و مردم را با شمارگان 50 تا 5000 نسخه منتشر کردیم. تکنیک چاپ دیجیتال، امکان خوبی برای ناشران ایجاد کرده است.
با وجود افزایش هزینه پایه چاپ کتاب که بین 100 نسخه با 1000 نسخه وجود دارد و منتهی به افزایش هزینه تمام شده یک جلد کتاب و در نتیجه بهای پشت جلد کتاب خواهد شد، اما در بسیاری از عناوین چاره ای جز انتخاب چاپ دیجیتال به جای چاپ سنتی نیست. در عین حال در چاپ دیجیتال برخی از هزینه های چاپ سنتی نیز حذف می شود، که این خود به کاهش خروج ارز از کشور نیز می انجامد. در این سبک با حذف زینک و پلیت، هزینه لیتوگرافی وجود ندارد. بسیاری از کتاب ها را می توان از روی فایل صفحه آرایی شده با شمارگان محدود چاپ و منتشر کرد و در صورت اتمام موجودی و حتی On Demand (برمبنای سفارش مشتری) تجدیدچاپ کرد.

ناشران به نرم افزارهای کتاب الکترونیک اعتماد کنند
راه دیگر، استفاده از فروش Pdf کتاب به کمک نرم افزارهایی مانند فیدیبو، طاقچه و کتاب راه است. گزینه کتاب های صوتی برای کتاب های کودک و نوجوان نیز می تواند به صورت جدی در دستور کار ناشران تخصصی این حوزه قرار گیرد. توصیه می کنم ناشران به این نرم افزارها و امنیت آنها اعتماد کنند و کتاب را در اختیار مسئولان آنها قرار دهند. در این سبک حتی مخاطب می تواند با صرف هزینه بسیار کمتر، فقط صفحه های مورد نیاز خود را خریداری کند. ممکن است این امکان برای کتاب های رمان و شعر کاربرد نداشته باشد اما در کتاب های دانشگاهی حتما کاربرد خواهد داشت. شاید اگر گرانی کاغذ نبود ناشران کمتر به این روند رغبت نشان می دادند.

رفتار خود را براساس امکانات موجود هماهنگ کنیم

البته ناشران نسبت به سال های پیش که کاغذ در دسترس بود و کتاب با شمارگان بالایی به فروش می رسید، با افت فروش مواجه شده اند؛ اما چاره ای نداریم که رفتار خود را براساس امکانات موجود هماهنگ کنیم. انتظار کاهش فروش کتاب که بخشی از آن ناشی از افزایش بهای کتاب است، انتظار غیرمعقولی نیست و همان گونه که گفتم، خیلی نگران کننده هم نیست.

در هر حال کشور نه تنها با تحریم های ظالمانه بلکه با سوءاستفاده برخی در این اوضاع، دست وپنجه نرم می کند و از نظر اقتصادی دچار محدودیت های شدیدی شده است؛ ناشران واقعی نیز باید این محدودیت ها را در فعالیت خود به عنوان یک واقعیت انکارناپذیر بپذیرند، تا بتوانند فعالیت کنند و در خدمت مخاطب باشند و درعین حال چرخه اقتصادی سازمان خود را به حرکت وادارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اگرچه تاثیر اپیدمی بیماری کوید - 19 بر سینما سبب شده است، بستر تازه ای برای نمایش فیلم ها جای خود را باز کند اما نبود ساز و کاری که بر آینده نگری مبتنی باشد، می تواند نگرانی هایی را برای کلیت سینما در کشور به وجود آورد.

اعتمادآنلاین| وجود پلتفرم های پرمخاطب و سیستم کپی رایت در بسیاری از کشورهای دنیا باعث شده اکران آنلاین حتی همزمان با اکران سینمایی، آسیب چندانی به یک فیلم وارد نکند و در این بین با توجه به شرایط مناسبی که برای اکران آنلاین فیلم ها هست، وضعیت آینده سینما به گونه ای دیگر برای دست اندکارانش به دغدغه تبدیل شود. همین چند روز قبل بود که تعدادی از سینماگران مطرح هالیوود از جمله کلینت ایستوود ، مارتین اسکورسیزی ، پدرو آلمادوار ، الخاندرو گونزالز ایناریتو ، سوفیا کاپولا ، آنگ لی ، سم مندس ، استیو مک کوئین ، کریستوفر نولان ، تاد فیلیپس و استیون سودربرگ در نامه ای به سران کنگره آمریکا ضمن تاکید بر ارزش های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی سینماها از آینده این صنعت که پشتیبان میلیون ها شغل است ابراز نگرانی کرده و خواستار حمایت جدی و فوری شدند.

این نامه از آن جهت یاداوری شد که در کشور ما نگرانی های مشابهی وجود دارد و اگرچه بسیاری از شهرهای کشور هنوز حتی یک سالن سینما هم ندارند اما سیستمی که در اکران آنلاین در پیش گرفته شده و نیز تبلیغ و حمایت نشدن فیلم های در حال اکران در سینماها از سوی تلویزیون پیش بینی های نگران کننده ای را برای برخی سینماگرها و سالن دارها به وجود آورده است.

از وقتی چراغ اکران آنلاین با نمایش فیلم خروج روشن شد، تاکنون نزدیک به 20 فیلم در سامانه های درخواستی اینترنتی عرضه شده اند و در حال حاضر نه تنها هفته ای یک فیلم جدید به چرخه اکران آنلاین اضافه می شود بلکه بعضی فیلم ها همزمان در سینما و پلتفرم های اینترنتی اکران می شوند.

یکی از دغدغه هایی که در این باره مطرح می شود ، این است که آیا دست اندرکاران فکر کرده اند با این روش، چطور قرار است مخاطب را دوباره به سالن سینما برگردانند؟ آن هم در شرایطی که فیلم سازانی که این روزها فیلم خود را در سینماها اکران می کنند تاکید دارند؛ اولویت شان تلاش برای باز ماندن سالن های سینما است.

در این باره حبیب اسماعیلی - مدیر پخش فیلمسازان مولود - که فیلم بی حسی موضعی را در سینماها روی پرده داشت و این فیلم پس از سه هفته به تازگی به اکران آنلاین هم رسیده است، درباره نگرانی ها از عدم حمایت برای تبلیغ و آینده سینما به نکته هایی اشاره می کند.

او در گفت وگویی با ایسنا درباره اینکه به نظر می رسد اکران همزمان فیلم ها در سینما و شبکه های آنلاین نوعی بی نظمی به وجود آورده و در این شرایط مخاطب را کمتر به رفتن به سینما جذب می کند، گفت: این نوع اکران در کشورهای دیگر هم اتفاق می افتد ولی آنچه ما تجربه می کنیم به شرایط فعلی پیش آمده برمی گردد. متاسفانه یکی از مشکلات مهم ما در حوزه اکران انلاین، نبود کپی رایت و وجود شبکه قاچاق است در حالی که در دنیا با خیالی آسوده تر فیلم ها به طور همزمان در سینماها یا شبکه های اینترنتی اکران می شوند. در این مدت برای ما ثابت شده تماشاگران اکران سینمایی با اکران آنلاین فرق دارند چرا که برای خیلی ها فارغ از تماشای یک فیلم، سینما یک سرگرمی و تفریح است.

اسماعیلی یاداور شد: تا قبل از شیوع کرونا هم بهترین فیلم های روز در اختیار همه بود و علاقه مندان می توانستند آنها را ببینند، اما سینما تعریف دیگری دارد و دیدن فیلم روی پرده عریض و با صدا و کیفیت بهتر کاملا متفاوت از دیدن آن در خانه است. بنابراین همین ویژگی های خاص سینماست که باعث شده فیلم خوب، بد، جلف 2 که در سینما و سامانه های اینترنتی اکران شد و بعد هم نسخه خانگی آن عرضه شد، همچنان در بعضی سالن های سینمایی روی پرده است.

وی اشاره کرد: البته در حوزه اکران آنلاین اگر شفافیت بیشتری باشد هم به سود مخاطب است و هم صاحب اثر.

یک زمانی در حوزه اکران سینمایی برای دسترسی نداشتن به اطلاعات دقیق مشکل داشتیم. حالا این موضوع درست شده است و یک جای دیگر مشکل ایجاد شده است؛ چرا که در اکران آنلاین اطلاعات فروش یا مخاطب مشخص نیست مثل اینکه چند نفر مشترک ماهانه هستند، یا چند نفر تک فیلم بلیت خریداری کرده اند و این روند، شفاف نیست.

وی در ادامه گفت: بی حسی موضعی در همین مدت زمان کوتاهی که روی پرده بوده - سه هفته - فروش نسبتا خوبی داشته ولی در کل تصمیم برای اکران انلاین فیلم برعهده تهیه کننده است و این تصمیم همه قطعا بخاطر شرایط کرونایی است. برخی تهیه کننده هایی که در همین مدت فیلم خود را در سینما اکران کردند بعد از مدتی فیلم را راهی اکران آنلاین کردند این در حالی است که تبلیغات آنچنانی نداشتند و صدا و سیما و شهردار حمایتی از سینماگران نکردند. آن ها با این حمایت نکردن تیشه به ریشه سینما می زنند و نمی دانم این مسئله چه علتی دارد چرا که به هر حال باید بپذیریم شرایط فعلی جامعه اینطور است و باید زندگی خود را با آن وفق دهیم.

او با اشاره به اینکه هشت ماه از شیوع کرونا گذشته و هنوز این بیماری از بین نرفته است، گفت: ما توقع داریم صدا و سیما و شهرداری تبلیغ کننده ی این باشند که "سینما تعطیل نیست" وگرنه دغدغه خیلی از ما در حال حاضر اکران کردن فیلم نیست بلکه به جنبه های دیگر این ماجرا نگاه می کنیم. مهم این است که بدانیم اگر سینما تعطیل شود مشاغل زیاد دیگری تعطیل می شوند. آن وقت چه کسی از آن ها حمایت می کند؟ تهیه کننده هایی که الان فیلم اکران می کنند منتی بر سر کسی نمی گذارند، چون همه دست به دست هم داده اند تا سینما را به نوعی نگه دارند.

او در پایان با اشاره ای دوباره به شرایط اکران آنلاین بیان کرد: فیلمسازهایی که فیلم خود را آنلاین اکران می کنند بنا به شرایط چنین تصمیمی می گیرند ، چون به هر حال هیچ کس نمی خواهد مال خود را آتش بزند، اما لازم است دولت به طور جدی مساله کپی رایت را پیگیری کند چرا که الان در کمتر از سه چهار ساعت فیلم ها از پلتفرم ها کپی می شوند. آیا سرمایه گذارهای بخش خصوصی گناه کرده اند که پول خود را وارد سینما کرده اند؟ ما می توانستیم به جای کار در سینما با سرمایه خود دلار بخریم و سود کنیم اما با عشق وارد این کار شدیم و نیاز به حمایت داریم.

منبع: ایسنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۳

دانانیوز: چالش های ماه های پایانی دولت که به سینما نیز تسری می یابد بر گرده سرپرست این سازمان قرار می گیرد؛ سرپرستی که انتظار می رود یکی از مدیران خبره سازمان یا موسسات وابسته باشد تا با احاطه نسبت به وضع موجود، سینمای ایران را در این گردنه همراهی کند.
به گزارش دانانیوز به نقل از تابناک، حسین انتظامی کرسی پرچالش ریاست سینمای ایران در چند صباح به پایان عمر دولت دوازدهم ترک می کند و بدین ترتیب چالش های ماه های پایانی دولت که به سینما نیز تسری می یابد بر گرده سرپرست این سازمان قرار می گیرد؛ سرپرستی که انتظار می رود یکی از مدیران خبره سازمان یا موسسات وابسته باشد تا با احاطه نسبت به وضع موجود، سینمای ایران را در این گردنه همراهی کند.
داناتیوز: حجت الله ایوبی، محمد حیدریان و حسین انتظامی سه رئیس سازمان سینمایی در دولت حسن روحانی هستند که عمر مدیریت هیچ یک طولانی نبود. آخرین آنها واپسین ماه های حضورش در سازمان سینمایی را طی می کند و پس از پایان سال سینمایی در پایان سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر به عنوان رایزن فرهنگی ایران به وین می رود.
حسین انتظامی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان دولت دوازدهم در این سمت باقی می ماند یا نه، اظهار کرد: هرچند ماجرا همان ماجرای فعلاً 50 درصدش حل است محسوب می شود، اما برنامه این است که سال بعد از کشور بروم و صحبت هایی شده تا رایزن فرهنگی ایران در وین اتریش شوم.
انتظامی درخصوص برنامه های خود در این برنامه تلویزیونی گفت: در این مدت نسبتاً برنامه هایی که در نظر داشتیم انجام شد، البته هنوز هم این روند ادامه دارد. این را بهتر از من می دانید که دستگاه ها به شکل سیستمی کار می کنند یعنی خیلی تابع و متاثر از یک فرد نیستند یعنی نهایتاً یک فرد می تواند هماهنگی های بهتری ایجاد کند. سیاست های کلان سازمان سینمایی هم تابع سیاست های کلان وزارت ارشاد است و همه تلاش ما در این سازمان و سایر معاونت های تخصصی وزارتخانه این است که آن سیاست ها را دنبال کنیم.

انتظامی درباره اینکه آیا سازمان سینمایی نمی تواند مستقلاً برای حذف پروانه ساخت ورود کند؟ گفت: نه نمی تواند و تا زمانی که تکلیف قانونی اش مشخص شود باید با جدیت و با نشاط آن را دنبال کند نه اینکه بگوید چون اعتقادی به آن ندارم پس کاری کنم که این موضوع خود را ناکارآمد نشان بدهد.
رییس سازمان سینمایی در پاسخ به این سوال که در این ماه های پایانی فعالیت آیا عزمش را دارد که این اتفاق بیفتد؟ تصریح کرد: نه به این زودی اصلاً محقق نمی شود چون یک مسیر طولانی دارد. البته من خوش بین هستم که این بلوغ و پختگی در میان تهیه کنندگان در سینما و در ناشران در کتاب به وجود بیاید ولی حتماً خاطرتان هست که چند سال پیش وقتی صحبت بر سر این بود که نظارت بر کتاب بر عهده خود ناشران گذاشته شود، برخی از آنها اعلام کردند که این آمادگی را نداریم و ارشاد این کار را کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا یکی از دلایل این موضوع این نیست که سالیان دراز مسئولیت را مدام متوجه نهاد دولتی کرده ایم و تصدی را از بخش خصوصی گرفته ایم؟ تشریح کرد: بخشی از این موضوع همین است و باعث شده است آن ها روی مسئولیت شناسی کار نکنند. البته بخشی هم مربوط به این است که ما چارچوب ها را روشن نمی کنیم برای مثال خواهشی که من از همکارانم در این مدتی که در سازمان سینمایی و پیش از آن در جاهای دیگر بودم داشتم، این بود که ما چارچوب های خودمان را شفاف اعلام کنیم و پیش بینی پذیری داشته باشیم چون در این صورت فرد قبل از مراجعه به دستگاه ها با توجه به چارچوب ها و مقررات می تواند خودش را ارزیابی کند و بداند که اگر این محصول فرهنگی را ارایه بدهد چه پاسخی دریافت می کند یعنی می تواند 90 درصد به درستی پیش بینی کند که این موضوع از تبعیض و خیلی از آسیب های کار فرهنگی جلوگیری می کند.
رییس سازمان سینمایی درباره موفقیت در شعار شفافیت و پیش بینی پذیری اظهار کرد: درباره میزان موفقیت باید دیگران اظهار نظر کنند چون آنها ارزیابی دقیقی دارند. طبیعی است که هر کسی ممکن است بگوید من خیلی موفق بوده ام. ولی می توانم بگویم همکارانم در سازمان سینمایی در این مسأله اهتمام داشته اند یکی از کلان برنامه های وزیر هم همین بوده که همه بخش ها باید به این سمت بروند.
وی ادامه داد: شفافیت چند وجه دارد؛ اعلام آمار درآمدها و هزینه ها، فروش فیلم ها در سمفا، هزینه های تولیدی، هزینه های جشنواره ها و... همه یک بخش از شفافیت هستند. اگرچه انتشار هزینه ها ارزشمند است اما این موضوع باید مقدمه اتفاقی دیگر و در اصلاح رویه ها موثر باشد. مثلاً فرض کنید یکی از انتقادات وارده به ما این است که نسبت هزینه ها به پشتیبانی موسسه های تولیدی و... کم است و این باید خود را در رویه ها نشان دهد. یا اگر این انتقاد می شود که چرا با پایان مطبوعات کاغذی همچنان مجله منتشر می کنید، باید آن رویه را اصلاح کنیم.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به این سوال که آیا این عزم رفتن باعث نمی شود که انگیزه شما کمتر شود؟ توضیح داد: کسانی که با روحیه من آشنایی دارند، می دانند که من معمولاً تا آخرین روزی که مسئولیت دارم تلاش می کنم با نشاط کار کنم. همین الان هم برنامه هایی داریم و جشنواره فجر هم در پیش است که همه را با جدیت دنبال می کنیم. ضمن اینکه در ابتدا هم عرض کردم که رفتن به وین همان ماجرای حل بودن پنجاه درصد است، یعنی هنوز خیلی چیزی نهایی نشده است.
انتظامی درباره شعار شفافیت و کیفیت اجرای آن در طول مدت کاری اش و اینکه فضای تصمیم گیری برای برگزاری جشنواره فیلم فجر به همان شفافیت مدنظر نزدیک شده یا نه، اظهار کرد: کرونا اساساً یک شرایط جدید در تولید، تصمیم گیری و اجرا به وجود آورده، یک راه این است که ما منفعل باشیم، بگوییم بلایی نازل شده و ما کاملاً نسبت به آن منفعل هستیم، وظیفه دیگری که در عرصه تولید و مدیریت فرهنگی وجود دارد این است که برای این زیست کرونایی طراحی های اقتضایی کنیم.

http://dananews.ir

See author's posts

لینک خبر :‌ دانا نیوز
سینما های سراسر کشور بعد از چهار ماه تعطیلات با امید فراوانی بازگشایی شدند، تمامی سینماگران امیدوار بودند تا این بازگشایی وقفه طولانی مدت به واسطه شیوع بیماری کرونا را از بین ببرد، اما اینطور نشد و با وجود اکران دو فیلم مهم جشنواره فیلم فجر گیشه سینمای تابستان با شکست روبرو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : میزان

از سویی اکران آنلاین هم از همان ابتدا با قاچاق سریع آثار به سرعت خلع سلاح شد تا سینمای در گیشه و در فضای اینترنتی وضعیتی مشابه را سپری کند، در این میان، اما مشخص نیست که چرا مسئولین سینمایی با وجود چهار ماه تعطیلی سینما ها هیچ فکری برای این هنر نکردند.

سینما ها از اول تیر ماه و با شروع تابستان آغاز به کار کردند، اما علنا تمامی آثار چرخه اکران با شکستی سنگین روبرو شدند، این شکست تنها به آثار غیر کمدی هم ختم نمی شد، در این مسیر تمامی آثار اکران شده به فروشی ناچیز دست پیدا می کردند.

نکته عجیب، اما ادامه و پافشاری شورای صنفی و سازمان سینمایی بر این اشتباه بود، این دو نهاد به جای چاره اندیشی و تدبیر برای بهبود وضعیت سینما تنها به اضافه کردن فیلم به چرخه اکران اهتمام ورزیدند تا سینمای ورشکسته سال 99 آثار بیشتری را در خود جای دهد.
در این میان، اما اکثریت آثار مهم جشنواره فیلم فجر در دوره سی و هشتم ترجیح بر عدم اکران دادند، زیرا تجربه به آن ها ثابت کرده بود که دو فیلم شنای پروانه و ارتش سری که از بهترین های جشنواره سال گذشته بودند هم در گیشه کرونایی دوام نیاورده بودند.
با آغاز اکران پاییزه همه در انتظار ارائه راهکاری موثر از سوی نهاد های سینمایی بودند، اما این مجامع تنها به ادامه روند اکران آثار ادامه دادند تا آثار اکران پاییز هم در همان 10 روز ابتدایی با مبالغی اندک در گیشه روبرو شوند، در این بین آثار کمدی، اجتماعی، ورزشی، پلیسی و بسیاری از آثار دیگر اکران شدند، اما هیچکدام به موفقیتی در گیشه نرسیدند تا نوبت به اکران فیلم کودک و نوجوان برسد.

فیلم سینمایی پیشی میشی به کارگردانی حسین قناعت آخرین تیر سازمان سینمایی و شورای صنفی برای بازگشت مخاطب به سینما بود، این دو مرکز می خواستند تا با اکران یک فیلم کودک و نوجوان خانواده ها را به سالن سینما بکشانند، اما طبق معمول در این راه هم شکست خوردند.
پیشی میشی در سه روز اول اکران خود موسوم به افتتاحیه به فروشی معادل 177,610,953 ریال دست یافت، فروش هفده میلیونی این فیلم نشان می دهد که گیشه چندان پررونقی در انتظار فیلم قناعت نیست.
بهاره رهنما، رضا شفیعی جم، نفیسه روشن، ارژنگ امیرفضلی، علی کاظمی، ساعد هدایتی، محمد شیری، یوسف صیادی، صدیقه کیانفر، عباس محبوب، طا ها عابدی، ماهان عابدی، مهدی حدادی از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند. فهرست بلندی که آن هم جذابیتی برای مخاطبان نداشت.
حال باید دید در شرایط فعلی مسئولین فرهنگی و سینمایی تا چه زمان می خواهند نسبت به مشکلات سینما منفعل بمانند، در زمانه ای که به انتخاب نماینده اسکار 2021 نزدیک می شویم آیا بهتر نیست تا شرایط اکران را برای آثار فراهم کنند تا بتوانیم نامزد های بهتر و بیشتری برای این رویداد داشته باشیم.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : مدال خبرگزاری دانشجو

گروه فرهنگ و هنر – چند ماهی است که منازعات بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما بر سر نظارت بر شبکه خانگی بالا گرفته است. حتی گفته می شد که پای مجلس هم به ماجرا باز شده است اما همچنان بلاتکلیفی نهاد نظارتی بر وی او دی ها ادامه دارد و فعالان این عرصه در سردرگمی هستند.
تاریخچه دعوا بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی شاید به زمانی برگردد که شبکه نمایش خانگی توانست کم کم از برنامه های صدا و سیما پیشی بگیرد و مخاطبان، به دلیل کاهش کیفیت برنامه ها و خصوصا سریال های ساخته شده در این سازمان ترجیح دادند تا به سراغ پلتفرم دیگری که خط قرمزهای سلیقه ای و بی شمار صدا و سیما را ندارد، بروند. اما حالا چند ماهی است که با افزایش چشمگیر مخاطبان شبکه نمایش خانگی دعوا بر سر نظارتش بالا گرفته و روزی نیست که صنفی از اصناف سینما نامه ای ننویسند و نخواهند که نظارت بر این شبکه همچنان در دستان وزارت ارشاد باشد. چندی پیش بود که خانه سینما طی نامه‫ای از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست همراهی با صنوف سینمایی را مطرح کرد. در این نامه چنین آمده بود: در جهان امروز که بنیان تمدنی آن بر تصویر قرار گرفته؛ هنر تصویرگری و تصویر سازی بلاشک یک هنر برتر است. ملت بی تصویر مثل آن است که زبانی از زبان های رایج دنیا را که مردم با آن سخن می گویند، نمی دانند. مدت هاست که همکاران خلاق و کارورز ما در اصناف سینمای ایران، کارشناسان و دوستداران فرهنگ و هنر کشور نگرانی های جدی و دردمندانه خود را از آشوبناکی فضای تولید در بسترهای تولید و نمایش خانگی و فضای مجازی به روش های گوناگون اعلام می کنند.
اتکای به قانون و رفتار قانونی اولین و ساده ترین روش حل معضلات است ، ما از جنابعالی در مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار داریم بر حاکمیت قانون و روش های قانونی مصرانه اقدام کنید و اجازه ندهید در ایامی که بحران کرونا هست و نیست پدیدآورندگان فرهنگی و هنری را در خطر قرار داده است و اکثریت عظیم همکاران ما با بحران بیکاری و بالتبع گرفتاری های معیشتی مواجه شده اند، رفتار فراقانونی و غیرکارشناسانه در زمینه نمایش خانگی و بسترهای جدید فراهم شده برای تولید را دچار بحران کند که به طور حتم در این مسیر حمایت های همه جانبه جامعه اصناف سینمایی کشور را نیز در کنار خود خواهید داشت . همچنین 28 صنف خانه سینما طی هفته های گذشته در بیانیه ای مشترک نسبت به حواشی به وجود آمده برای شبکه نمایش خانگی واکنش نشان دادند.
اما از سوی دیگر صدا و سیما هم در تلاش است تا بتواند وزنه خود را سنگین تر کند و با رایزنی با افرادی مانند نماینده های مجلس سعی دارد در نهایت برنده این کشمکش باشد. گرچه این موضوع تایید نشد تا جایی که حجت الاسلام حسین میرزایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس چندی پیش در در گفت‫و‫گویی درباره اینکه گفته می شود نمایندگان مجلس طرحی ارائه داده اند برای نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی و VOD و احتمال واگذاری شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما گفت: تا به امروز طرحی در این خصوص به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع داده نشده است بنابراین مباحثی که در این خصوص گفته می شود، صرفا گمانه زنی است. اینکه این موضوع به چه میزان صحیح است یا خیر بحث دیگری است. اصلا گاهی اوقات برخی موارد صرفا مسئله سازی نادرست است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: امر واگذاری شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما یا اینکه این شبکه در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، هنوز مورد بررسی کمیسیون فرهنگی قرار نگرفته است، در صورتی که قرار باشد این موضوع بررسی شود از صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز پژوهش های مجلس و از کمیسیون فرهنگی کارشناسان و نمایندگانی این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد و ضمن در نظر گرفتن نکات مثبت و منفی امر تصمیمی منصفانه و عادلانه اتخاذ خواهد شد.
اما این نزاعی که صدا و سیما هم آغازگر آن است در نهایت به سود چه کسی است؟ امیر برادران، نویسنده و طنزپرداز که در سریال های تلویزیونی همچون ساختمان پزشکان ، در حاشیه و مسافران به عنوان نویسنده حضور داشته و نویسنده سریال نمایش خانگی هیولا به کارگردانی مهران مدیری نیز بوده است، درباره بلاتکلیفی سریال های شبکه نمایش خانگی و اختلاف بر سر نظارت و مدیریت شبکه خانگی، گفت: بلاتکلیفی در هر حوزه ای موجب دلسردی و ناراحتی است. صداوسیما اگر توان و همت تولید دارد خودش باید قویتر کار کند. صداوسیما در پخش، ابزار قوی‫تر و مخاطب بیشتری برای ارائه برنامه هایش دارد. شبکه خانگی صنعت نوپایی است و باید اجازه دهند رشد کند.
او افزود: درست است که یکسری ممیزی ها وجود دارد که باید رعایت شود اما کارهای شبکه نمایش خانگی هم در همین کشور ساخته می شود و تفاوت های ریشه ای و ساختاری با برنامه های تلویزیون ندارد. این مقدار تفاوتی که وجود دارد آنقدر بزرگ نیست که بخواهند این رسانه را کاملا تحت پوشش گرفته و نظارتی اش کنند. می توان تذکر داد. در نهایت همه تحت نظارت یک سیستم مشغول کار هستیم. اگر در مواردی اختلاف سلیقه وجود دارد، می توان با تذکر حلش کرد. اینکه شبکه خانگی تحت پوشش صدا و سیما قرار بگیرد مثل این می ماند که یک تیم فوتبال را ببریم تحت پوشش و نظارت تیم رقیبش و بگوییم با قوانین این تیم کار کن! در این صورت قطعا تیمی که قدرت را در دست دارد، تیم رقیب را نابود می‫کند!
برادران با بیان اینکه برنده این مناقشه 100 درصد ماهواره است، عنوان کرد: تعارف که نداریم. کسانی شبکه های ماهواره ای را می بینند که معمولا تمایل دیدن تلویزیون ندارند. وقتی سلیقه یک نفر تلویزیون نیست، اگر ببیند رسانه خانگی هم سریال هایش تلویزیونی شده است، قطعا به سمت ماهواره می رود. در تلویزیون مدت هاست تلاشی برای ارتقاء کیفی محصولات دیده نمی شود. برنده این ماجرا قطعا شبکه های ماهواره ای هستند. زیرا صداو سیما در رقابت با شبکه خانگی به فکر ارتقاء نیست و شبکه خانگی هم نابود می شود. رسانه خانگی در جذب مخاطبی که پای ماهواره می نشست، موفق بوده است.
این نویسنده در پایان درباره پیشنهادی مبنی بر تشکیل هیئت نظارت بر شبکه خانگی متشکل از نمایندگان نهادهای مختلف، گفت: این پیشنهاد قطعا از اینکه صرفا صدا و سیما نظارت داشته باشد پیشنهاد بهتری است. اگر آدم های مختلف از نهادهای مختلف نظر دهند می تواند کمک کند تا بحث ممیزی ها هم به حد معقولی رعایت شود که امیدوارم سختگیرانه نباشد. اما اینکه صدا و سیما بخواهد برای رقیبش یری کند، به نظر منصفانه نمی آید!

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
مسعود آب پرور با یادآوری اینکه بسیاری از تصمیم گیرندگان شبکه نمایش خانگی از مدیران و تهیه کنندگان تلویزیونی هستند، تاکید می کند: مدیران تلویزیونی آنقدر کم هوش نیستند که بخواهند همان محدودیت های سریال های تلویزیونی را برای شبکه خانگی هم اعمال کنند.

مسعود آب پرور کارگردان تلویزیون و سینما در گفت وگویی با ایسنا درباره اختلاف بر سر نظارت بر شبکه خانگی گفت: بسیاری از دوستانی که در حوزه شبکه خانگی تصمیم گیرنده هستند از مدیران تلویزیونی هستند. در شوراهای مختلف گذشته هم بسیاری از تهیه کنندگان و مدیران تلویزیونی حضور داشتند؛ نمی دانم این اختلاف و قدرت طلبی نتیجه چه چیزی است؟!

کارگردان سریال هایی چون هوش سیاه 1و2 و عملیات 125 ، رونق شبکه خانگی را ایجاد حاشیه ای امن برای فعالان این عرصه دانست و درباره معلق ماندن سرنوشت تولیدات شبکه خانگی عنوان کرد: برای همه روشن است که معطل ماندن هر تصمیمی در جهان به زیان عده ای و شاید به سوده عده ای دیگر تمام شود. به ویژه با این شرایط حساس کنونی این معطل ماندن تصمیمات و اجرای آن ها به نفع هیچکس نیست. با توجه به اتفاقاتی که به واسطه کووید 19 برای جهان، سینما و در مجموع حوزه امور نمایشی رخ داده است، به نظر می آید شبکه نمایش خانگی حاشیه ی امنی برای دوستانی که در این زمینه کار می کنند ایجاد کرده بود.

او تاکید کرد: تولیدات در سینما و تلویزیون به طور محسوسی کاهش پیدا کرده و در شبکه خانگی خوشبختانه فاز جدیدی از تولیدات ایجاد شده بود که می توانست سفره بسیاری از همکاران را باز نگه دارد.

آب پرور با بیان اینکه تشتت در تصمیم گیری ها و عدم وحدت رویه به این حوزه آسیب زیادی وارد کرده است، درباره قوانین مربوط به رسانه نمایش خانگی گفت: در قانون بندهایی نوشته شده است که کمی دست و بالمان را بسته است؛ زیرا هر رسانه تصویری که به شکل فراگیر بخواهد کار کند باید زیر نظر تلویزیون باشد. به خاطر دارم زمانی سپاه می خواست تلویزیونی به صورت مستقل یا حتی ماهواره راه بیندازد اما تلویزیون مانع شد و گفت یک شبکه به آن ها می دهد. شبکه افق نتیجه این تصمیم بود که از دل تلویزیون و تحت سیاست های معاونت سیما درآمد.

او افزود: به نظر می آید این محدودیت ها در دوره جدید عصر رسانه شاید جوابگو نباشد و بازنگری در قوانین نیاز باشد. وقتی شما با رسانه خانگی در ارتباط هستید و مردم قرار است مثل سینما پول دهند و محصولات را بخرند به نظر باید مثل گذشته تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد باشند.

مسعود آب پرور

آب پرور در پاسخ به این پرسش ایسنا که در صورت موافقت با درخواست صداوسیما مبنی بر در دست گرفتن شبکه نمایش خانگی، ممکن است سریال های شبکه خانگی هم مشابه سریال های تلویزیونی شوند؟ پاسخ داد: من فکر نمی کنم مدیران تلویزیونی آنقدر کم هوش باشند که نگاهشان به شبکه خانگی هم مثل آنتن تلویزیون باشد. حتما به سمت آن محدودیت ها نخواهند رفت که اگر بروند به نظرم یک فاجعه رخ می دهد. تماشاگران بالقوه ای که شبکه خانگی بالفعل درآورده و حاضرند پول بپردازند و اینترنتشان را صرف تماشای آدم ها و قصه هایی کنند که در جهان پیرامونشان به طور ملموس تری آن ها را می بینند به سمت جهان فانتزی و دور از واقعیتی که در تلویزیون نمایش داده می شود، نمی روند. ما اگر این حوزه پر از ماهی را بکشانیم به جایی که ماهی هایش را بکشیم، برکه ای می شود که برای هیچکس سودی نخواهد داشت و تماشاگر را هم از دست خواهیم داد. این فضای مناسب و پرنشاطی که پدید آمده است چه به لحاظ تماشاگر و چه به لحاظ کار و تولید از دست خواهد رفت.

او افزود: گردش اقتصادی این حوزه هم نباید از نظر دور بماند. شاید همین است که موضوع را برای دوستان جذاب کرده است و دچار کشمکش شده اند.

این کارگردان راه حل مشکل ایجاد شده را اینگونه عنوان کرد: باید وحدت رویه ای ایجاد شود. شاید وزارت فرهنگ و ارشاد از قدرت لازم برخوردار نیست. در حوزه سینما که وظیفه قطعی با وزارت فرهنگ و ارشاد هست هم گاهی اوقات تصمیماتی خارج از حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد وارد شده و تصمیمات کلان در حوزه تئاتر، سینما و کتاب را تحت تاثیر قرار می دهد. باید اجماعی صورت بگیرد در ارتباط با تصمیماتی که در وزارت خانه گرفته می شود و اگر لازم است وزارت خانه تقویت شود.

آب پرور در پایان اعلام کرد که برای تلویزیون یکی دو کار جدید دارد که پیشتر درباره شان صحبت شده است اما در راهروهای بودجه متوقف شده اند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

ایران مراسم نیوز : بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، سینما فرهنگ در تهران و پردیس سیتی سنتر در اصفهان به عنوان خانه جشنواره میزبان گروه خاصی از مدعوین سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به شکل فیزیکی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،به نقل از ستاد اطلاع رسانی جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، مسعود احمدیان مدیر اجرایی سی و سومین دوره این جشنواره در پی پایان فراخوان حضور اهالی رسانه و منتقدان برای ثبت نام در سامانه جشنواره، خانه جشنواره در تهران و اصفهان را معرفی کرد.

مسعود احمدیان عنوان کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، سینما فرهنگ در تهران و پردیس سیتی سنتر در اصفهان به عنوان خانه جشنواره میزبان گروه خاصی از مدعوین به شکل فیزیکی خواهد بود.

وی اظهار کرد: فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران در خانه جشنواره فیلم کودک در تهران و اصفهان به نمایش درمی آید.

احمدیان در ادامه گفت: طبق روال جشنواره، خانه جشنواره در تهران، طی روزهای نمایش آثار از 27 مهر تا اول آبان میزبان نشست های پرسش و پاسخ فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران با حضور اهالی رسانه و عوامل فیلم ها خواهد بود.

مدیر اجرایی جشنواره سی و سوم در پایان تصریح کرد: به دلیل ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی فقط بخش خاصی از افراد (صاحبان آثار، اصحاب رسانه و تعداد محدودی از فعالان سینمای کودک و نوجوان) در سینما فرهنگ حضور خواهند داشت و سیتی سنتر اصفهان هم میزبان جمعی از مدعوین و هنرمندان و اهالی رسانه در اصفهان خواهد بود.

لینک خبر :‌ ایران مراسم نیوز
محمدرضا فرجی ضمن تایید قطعی شدن تعطیلی سینماها، از تمدید اکران یک هفته ای فیلم های روی پرده خبر داد.

محمدرضا فرجی مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی درباره تعطیلی یک هفته ای سینما ها به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: تعطیلی یک هفته ای سینما ها قطعی شد و فردا در شورای صنفی نمایش به جزئیات بیشتری پرداخته می شود.

فرجی درباره سرنوشت فیلم های در حال اکران بیان کرد: یک هفته به اکران این فیلم ها اضافه خواهد شد.

گفتنی است در پی پررنگ تر شدن شیوع ویروس کرونا و خطرات ناشی از آن، استانداری تهران دستور به تعطیلی برخی از مکان ها را داد که سینما یکی از آن ها است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : سینما پرس

هوشنگ توکلی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون وضعیت هنر دفاع مقدس گفت: هنر دفاع مقدس طی سال های گذشته در تئاتر با اتفاقات خوبی روبرو بوده است، هنرمندان این عرصه سعی کرده اند در قالب های مختلف این نوع از مفاهیم را زنده نگه دارند، اما متاسفانه در سیاست های کلان فرهنگی به خصوص در سینما وضعیت هنر دفاع مقدس به هیچ وجه خوب نیست.

وی در همین راستا ادامه داد: به نظر می رسد هیچ همتی برای احیای سینمای دفاع مقدس بین مسئولین سینمایی وجود ندارد، همه چیز درگیر شعار ها شده و در عمل اقدام موثری در این زمینه صورت نمی گیرد، در این بین صدا و سیما می تواند بار سینما را به دوش بکشد و به تولید آثار دفاع مقدسی بپردازد.

بازیگر سریال زیر تیغ با تاکید بر لزوم حمایت از سینمای دفاع مقدس اظهار کرد: مسئولین فرهنگی باید نگاهی مسئولانه تر به حوزه دفاع مقدس داشته باشند، طی سال های سال اگر این مسئولین کمی به حمایت از تولید آثار دفاع مقدسی می پرداختند، این هنر به خصوص در عرصه سینما تا این حد ضعیف نمی شد.

وی درباره سوژه یابی درباره هنر دفاع مقدس افزود: امروزه نزدیک به 10 هزار کتاب چاپ شده درباره دفاع مقدس داریم، آثاری که هر کدام به نوعی به زوایای مختلف دوران هشت سال جنگ تحمیلی می پردازند، خاطره نگاری های بی بدیلی از آن دوران نوشته شده است، هر کدام از این کتب می تواند منبعی عالی برای خلق اثری دفاع مقدسی باشد، اما تا وقتی حمایتی از هنرمند نمی شود نمی توان انتظار داشت که هنر دفاع مقدس رشدی داشته باشد.

این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ادامه داد: سوژه های موجود در باب دفاع مقدس همچون یک دریاست، اگر ما بخواهیم از این سوژه ها به فرض فیلم سینمایی بسازیم سال ها باید در این زمینه تلاش کنیم و مطمئن باشید با تولید صد ها فیلم باز هم تاریخ غنی دفاع مقدس سرشار از سوژه خواهد بود. اگر در سطح کلان مدیریت فرهنگی تغییر ایجاد شود ما برای پنجاه سال آینده هم سوژه دفاع مقدسی داریم.

بازیگر فیلم زیر سقف دودی در همین رابطه خاطرنشان کرد: ما به هیچ وجه در زمینه سوژه، فیلمنامه، کارگردان و یا عوامل سینمایی در حوزه دفاع مقدس کمبود نداریم، آنچه باعث شده که این هنر مغفول بماند، کم تحرکی مراکز فرهنگی و مسئولین آن است. امیدوارم مسئولین فرهنگی نگاهشان به عرصه دفاع مقدس را تغییر دهند. مشکل اصلی آنجاست که سینمای دفاع مقدس اسیر سیاست های کلان فرهنگی شده و متاسفانه استقلال ندارد، تا وقتی که این حوزه مستقل نشود ما نمی توانیم شاهد رشد این عرصه باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سینما جریان | دبیر جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان گفت: نمی شود مرزبندی کرد که در گذشته چنان بوده و حالا ما زمینه ساخت فیلم های انسانی و شریف را با یک برچسب فیلم جشنواره ای از بین ببریم تا با سینمای مخاطب پسند هَماوردی کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲

علیرضا تابش اظهار داشت: سینمای کودک و نوجوان ایران صاحب آثار معتبری است که در دنیا، در جشنواره ها و اکران درخشیده اند و مخاطب جهانی داشته اند. چشم انداز سینمای کودک و نوجوان باید سخن گفتن با دنیا باشد، چرا که این سینما، سینمای عاری از خشونت و جاذبه های رایج دیگر گونه های سینماست.
او گفت: سینمای کودک و نوجوان ایران همچنان در عرصه بین المللی مخاطب خود را دارد و ما هنوز هم، حرف هایمان را با دنیا از طریق سینمای کودک و نوجوان می زنیم و موفقیت فیلم خورشید آقای مجید مجیدی و بازیگران نوجوانش در رویدادی چون جشنواره ونیز 2020 از همین جنس است. نمی شود مرزبندی کرد که در گذشته چنان بوده و حالا ما زمینه ساخت فیلم های انسانی و شریف را با یک برچسب فیلم جشنواره ای از بین ببریم تا با سینمای مخاطب پسند هَماوردی کنیم.
تابش گفت: باید توجه داشت که سینمای کودک و نوجوان ما به ویژه در عرصه انیمیشن این قدرت را دارد تا محصولاتی تولید کند که آن محصولات با استانداردهای روز، حرف جهانی بزنند و بتوانند وارد بازارها و مجامع جهانی شوند. اثری که با دنیا ارتباط برقرار کند قطعا می تواند کودکان و نوجوانان ایرانی را هم جذب کند. خوشبختانه آثار انیمیشن طی چند سال گذشته در سینماهای کشور اکران و مورد استقبال کودکان و خانواده ها قرار گرفت. در این راه، البته شناخت سلیقه، ذائقه، خواسته و نگاه کودک و نوجوان امروز از سوی فیلمسازان، عاملی است که برقراری این ارتباط را، قدرتمند می کند.

لینک خبر :‌ سینما جریان
سینماپرس: محسن علی اکبری تهیه کننده سینما گفت: در دولت های یازدهم و دوازدهم سینما به صورت باری به هرجهت اداره شد و مدیران سینمایی در این سال ها هیچ حرفی برای گفتن نداشتند و بی تردید اگر هر فردی، حتی یک فرد بی سواد هم مدیریت را بر عهده داشت می توانست این کارهای حداقلی را انجام دهد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : هشدار نیوز

تهیه کننده فیلم های سینمایی بلمی به سوی ساحل و همیشه پای یک زن در میان است در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما طی این 7 سال گذشته هیچ اتاق فکر و سیاست گذاری خاصی از سوی مسئولان سینمایی ندیدیم. مدیران سینمایی طی این سال ها هیچ تحولی را در ساختار سینما و فرهنگ و هنر ایجاد نکردند. آن ها بدون سیاست گذاری وارد میدان شدند و بدون برنامه ریزی جلو رفتند و از این رو خروجی مطلوبی نداشتند.

این سینماگر با بیان اینکه باعث تأسف است که سینما سرشار از طنزهای سخیف و فیلم های ضد بنیان خانواده شده است تصریح کرد: طی سال های اخیر اگر اندک فعالیت های مناسبی هم در حوزه سینما صورت گرفته خارج از چارت سازمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی بوده، مثلاً سازمان فرهنگی رسانه ای اوج با همت خودش چند فیلم ارزشمند ساخته یا دفاتر خصوصی نیز برخی فیلم های ارزشمند تولید کردند که در این تولیدات ارزشمند سازمان سینمایی و دولت مداخله ای نداشته است.

علی اکبری خاطرنشان کرد: در کنار عملکردهای بخش های خارج از چارت سازمانی سازمان سینمایی، زیرمجموعه های سازمان سینمایی مانند بنیاد سینمای فارابی و... در چندین فیلم مشارکت یا سرمایه گذاری کردند که متأسفانه هدفمندی و سیاست خاصی پشت آن ها نبوده! متأسفانه مدیران سینمایی طی سال های اخیر توان اجرایی بیشتر از این را نداشتند و فقدان سیاست گذاری شان باعث شده تا سینما به بیراهه برود.

وی با تأکید بر اینکه سال ها قبل برای سینما دفترچه سیاست گذاری وجود داشت که سینماگران بر اساس آن دفترچه مبادرت به تولید اثر می کردند یادآور شد: در آن سال ها مشخص بود هر سال چند فیلم کودک یا کمدی یا دفاع مقدس باید تولید شود اما حالا هیچ سیاستی نیست و همانطور که اشاره کردم سینما سرشار از فیلم های طنز سخیف شده که بعضاً بنیان خانواده را زیر سوأل می برند.

تهیه کننده فیلم های سینمایی پاداش سکوت و چشم شیشه ای در بخش دیگری از این گفتگو درباره این روزهای کرونایی و دوری اکثریت مردم از سالن های سینما و بی تدبیری مسئولان سینمایی اظهار داشت: با توجه به وضعیت چند ماهه گذشته و تغییر رویکردی مردم به سینما و بحث دیده شدن فیلم ها از طریق فضای مجازی فرهنگ جدیدی تعریف شده و بنده بعید می دانم سالن های سینما از این پس برای مردم عادی شود و مردم بخواهند تمایلی به حضور در سالن های سینما داشته باشند.

وی ادامه داد: در هر برهه از زمان تکنولوژی روز حرف اول و آخر را می زند. همانطور که با آمدن دیجیتال، نگاتیو و در پی آن لابراتوارهای سینمایی از بین رفتند. به همان شکل احساس می شود دیدن فیلم های سینمایی از طریق فضای مجازی و شبکه های تلویزیونی هم پدیده ای است که مردم به سرعت با آن خو گرفته اند و به راحتی رهایش نخواهند کرد چرا که هم مقرون به صرفه است و هم یک ضریب اطمینان بالایی برای خانواده ها ایجاد می کند.

علی اکبری در پایان این گفتگو افزود: وقتی پدر و مادر با فرزندان در منزل هستید و با یک بلیت فیلم را می بینند، اگر احساس کنند موضوع فیلم برخلاف بنیان خانواده و تفکرات شان است و فرهنگ خانواده را سست می کند بلافاصله تلویزیون را خاموش می کنند اما این اتفاق در سالن های سینما نمی افتد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
دبیر شورای صنفی نمایش با اشاره به جلسه فردا برای تعیین تکلیف شورای صنفی نمایش آنلاین، شرط اکران 2 هفته ای روی پرده برای ورود به اکران آنلاین را تایید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : برترین ها راه دانا سینما سینما

مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا درباره شورای صنفی نمایش اکران آنلاین که مدتی است وعده تشکیل آن داده شده است ، گفت: فردا 13 مهرماه در جلسه ای که ما به عنوان اعضای شورای صنفی نمایش با مسئولان ارشاد داریم، احتمالا تکلیف روشن خواهد شد.

وی ادامه داد: فردا باید درباره شیوه تشکیل دادن شورا صحبت کنیم چون یک بحث این بود که شورای صنفی نمایش آنلاین زیر نظر شورای صنفی نمایش باشد و بحث دیگر هم این است که مستقل عمل کند.

شایسته همچنین درباره وظایف این شورا بیان کرد: از وظایف شورا چیزی مشخص نیست. فردا درباره اساسنامه آن هم حرف می زنیم.

دبیر شورای صنفی نمایش همچنین شنیده ها مبنی بر این که 2 هفته اکران سینمایی، مجوز اولیه برای ورود به اکران آنلاین است، تایید کرد.

وی در پایان اعلام کرد که هنوز پیش نویسی از اساسنامه شورای صنفی نمایش آنلاین برای نظرخواهی به اصناف سینمایی ارسال نشده است.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
رییس سازمان سینمایی در حالی از شفافیت در اکران آنلاین سخن گفته که دست اندکاران این حوزه امکان دسترسی آزاد به اطلاعات را همانند آنچه در سمفا رخ داده، در اختیار قرار نمی دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : روزانه نیوز روزنامه همشهری

به گزارش ایسنا، رییس سازمان سینمایی درباره اعمال شفافیت موجود در سمفا (سامانه مدیریت فروش و اکران سینما) در اکران آنلاین توضیح داده است: شورای صنفی اکران آنلاین مانند شورای صنفی نمایش با همان کار ویژه ها و با هدف کنترل ترافیک اکران و مواردی از این دست تشکیل شده و البته در آنجا علاوه بر تهیه کنندگان و به جای سینماداران صاحبان پلتفرم های اکران آنلاین حاضر هستند و شفافیت در این حوزه توسط آن ها انجام خواهد شد.

حسین انتظامی در حالی این مسئله را مطرح کرده که گفت وگو با دست اندکاران برخی فیلم های اکران شده در پلتفرم ها نشان می دهد، آن ها اطلاع دقیقی از جرئیات آمار فروش و مخاطب فیلم هایی که در این مسیر نمایش داده اند، ندارند و البته شنیده اند که به طور مرتب گزارش هایی به رییس سازمان سینمایی داده می شود اما خودشان خبری کامل ندارند. در این باره حتی اطلاعات آماری دقیقی در دسترس رسانه ها نیست و آنچه تا به حال از میزان فروش فیلم هایی که به صورت آنلاین اکران شده اند در اختیار رسانه ها قرار گرفته صرفا از طریق خود پلتفرم ها و گاهی غیرشفاف بوده است.

انتظامی همچنین تاکید کرده که در حوزه پلتفرم ها هیچ انحصاری نداریم چون در حال حاضر پنج، شش پلتفرم فعال هستند و سازمان سینمایی هم تلاش دارد برای فعالیت شان از آن ها حمایت کند چرا که این کار جزو الزامات دوره جدید است. با این حال او از اقدام برای جلوگیری از کپی نشدن فیلم هایی که برخی از آن ها از سر ناچاری به اکران آنلاین تن می دهند صحبتی نکرده و راهکاری برای حفظ سینما در مقابل گسترش اکران آنلاین و سریال سازی و افزایش پلتفرم ها ارائه نکرده است.

رییس سازمان سینمایی که چند ماه قبل هم یک نشست خبری آنلاین برگزار کرده بود و پس از حواشی به وجود آمده درباره مامور شدنش به عنوان رایزن فرهنگی شامگاه جمعه 11 مهرماه در یک گفت وگوی تلویزیونی صحبت می کرد، حرف و حدیث های رفتنش از سازمان سینمایی را تایید کرده و گفته، قرار است رایزن فرهنگی در وین (اتریش) شود، اما هنوز همه چیز به طور کامل قطعی نیست و این اتفاق در صورت نهایی شدن هم سال آینده عملی می شود.

او درباره دبیری طباطبایی نژاد در جشنواره فجر توضیح هایی را ارائه کرده که به نوعی تایید برخی گمانه زنی ها و شائبه ها از وجود اختلاف یا شاید لجبازی برای تمدید نشدن مدیران مامور صدا و سیما در وزارت ارشاد است. بویژه آنکه در چند ماه گذشته طباطبایی نژاد که تهیه کننده ارشد صدا و سیماست، با صراحت از مخالفت با واگذاری شبکه نمایش خانگی به تلویزیون صحبت کرده بود.

انتظامی گفته است: او (طباطبایی نژاد) از سازمان صدا و سیما مامور شده بود و متاسفانه با ادامه ماموریتش در سازمان سینمایی موافقت نشده است. البته ما هم به صدا و سیما اعلام کردیم زمانی که شما نیروی خود را می خواهید و فراخوان می زنید اگر برای او برنامه دارید و به عنوان مثال می خواهید مدیر شبکه باشد، اهلا و سهلا، اما اگر فقط می خواهید او را برگردانید و کاری نداشته باشد این کار به نوعی اسراف است.

این گفته ها به نوعی درباره ابراهیم داروغه زاده هم صدق می کند و این دو کارمند صدا و سیما که هر دو در سازمان سینمایی مهم ترین پست سازمانی پس از رییس این مجموعه را داشتند، در بازگشت اجباری به صدا و سیما فقط حکم دبیری جشنواره فیلم فجر را گرفتند و داروغه زاده هم که فعلا وارد تهیه کنندگی سینما شده و با کمال تبریزی قصد ساخت فیلم دارد.

رییس سازمان سینمایی درباره زمان برگزاری جشنواره فجر هم گفته است: منطق این است که جشنواره در بهمن ماه برگزار شود، هرچند ایده دیگر هم این بود که زمان برگزاری را تغییر دهیم. در حال حاضر جشنواره فیلم فجر به یکی از نمادهای اصلی جشن های انقلاب تبدیل شده است و به همین دلیل خیلی در اختیار ما نیست که زمان آن را عوض کنیم. شاید در مورد سایر جشنواره ها بتوانیم این کار را انجام دهیم، اما درمورد جشنواره فیلم فجر امکان پذیر نیست.

او در بخشی دیگر درباره درخواست هایی که برای حذف شورای پروانه ساخت مطرح شده بود، با تاکید براینکه به عنوان یک مقام اجرایی حق ندارد بگوید شورای پروانه ساخت تعطیل شود، گفته است: اگر خیلی هنرمند هستیم زمینه تغییر قانون را فراهم کنیم، یعنی مقدمات لازم را فراهم کنیم مذاکرات لازم را انجام دهیم و خواسته مان را تبدیل به یک قانون جدید کنیم. با این حال این امر به زودی محقق نمی شود زیرا مسیر طولانی تقنینی دارد. البته من خوشبین هستم که بلوغ و پختگی در بین تهیه کنندگان در سینما و در میان ناشران در کتاب بوجود بیاد، اما از چند سال پیش که بحث نظارت کتاب بر عهده خود ناشران مطرح شد برخی از آن ها اعلام کردند، آمادگی ندارند و خود وزارت ارشاد این کار را انجام دهد.

انتظامی درباره وضعیت تولید در سازمان سینمایی هم تاکید کرده است: برای جلوگیری از انباشت فیلم ها در زمینه صدور پروانه ساخت قرار بر کم کردن سرعت است. البته از ظرفیت اکران آنلاین هم می توان استفاده کرد. راه حل دیگر این است که ریتم نمایش را در سینماها بالاتر ببریم و یا ظرفیت سالن سازی که در طی دو سه سال گذشته شتاب بیشتری پیدا کرده است، افزایش یابد که به دیده شدن فیلم ها کمک می کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بعد از اعتراضاتی که برخی خبرنگاران به نحوه اهدای هدیه روز خبرنگار از طریق اپراتور رایتل داشتند دوباره پیامکهایی برای خبرنگاران ارسال شده اما رایتل اعلام کرده پیامکهای ارسال شده با سرشماره 30005049 از طرف این اپراتور نبوده!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : راه دانا تازه نیوز آی سی تی نیوز

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ بعد از روز خبرنگار اعلام شد، هدیه اینترنت رایگانی که رئیس جمهور برای روز خبرنگار قولش را داده است از طریق اپراتور رایتل اهدا خواهد شد؛ با این اعلام رایتل با استفاده از بانک اطلاعاتی ثبت شده در سامانه هدیه خبرنگاران سال گذشته وزارت ارتباطات اقدام به ارسال پیامک به خبرنگاران کرد.

اعتراضات به نحوه اهدای هدیه خبرنگاران از همین جا آغاز شد چرا که شناسایی خبرنگاران با استفاده از سامانه سال گذشته وزارت ارتباطات اصلا روش درستی نبود، امکان داشت یک خبرنگار طی سال جاری کار خبرنگاری را رها کرده باشد و یا افراد جدیدی به این حوزه اضافه شده باشند، همچنان که سال گذشته هم این سامانه به درستی خبرنگاران را شناسایی نکرده بود و لیستی از معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد دریافت نکرده بود.

حاشیه هدیه خبرنگاران امسال تنها به این موضوع خلاصه نشده و نحوه اعطای هدایا هم حاشیه ساز شد؛ آذری جهرمی برای اعطای هدیه، اپراتور رایتل را انتخاب کرد و تمام خبرنگاران موظف به استفاده از سیم کارت این اپراتو می شدند! این درحالی است که بسیاری از خبرنگاران از دو سیمکارت برای امور شخصی و کاری خود استفاده می کنند و حالا برای استفاده از اینترنت هم باید یک سیمکارت دیگر به مجموعه سیمکارتهای خود اضافه می کردند.

دلیل این اقدام از جانب وزارت ارتباطات، فقدان بسته های اینترنت یک ساله در اپراتورهای دیگر عنوان شد اما بعد از آن در یک اقدام قابل تحسین و بدون هیاهو و جنجال، همراه اول به خبرنگارانی که سال گذشته در سامانه مذکور ثبت نام کرده بودند، 200 گیگ اینترنت رایگان هدیه داد!

این اقدام همراه اول شاید واکنشی به سخنان سید جمال هادیان طبایی زواره ، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات بود که درباره استفاده از اپراتور رایتل گفته بود: همراه اول و ایرانسل بسته های سالانه را حذف کرده اند، فقط رایتل بسته سالانه ارائه می کند، به همین دلیل است که امسال اپراتور رایتل، اهدای هدیه روز خبرنگار را بر عهده گرفته است!

اما این اقدام همراه اول هم دردی از جاماندگان اینترنت دوا نکرد و آنها همچنان در انتظار لیستی هستند که نامشان را برای دریافت هدیه خبرنگاری به وزارت ارتباطات و همراه اول اعلام کنند.

همچنان خبرنگاران جامانده منتظر دریافت هدیه های خبرنگاری خود بودند که به تازگی پیامکهایی برای آنها ارسال شده که اعلام کرده است از طرف رایتل ارسال شده است؛ محتوای این پیامکها به این شرح است:

خبرنگار گرامی
سلام
برای دریافت هدیه روز خبرنگار از طریق لینک زیر اقدام نمایید:
https://www.rightel.ir/reporterday99
با ثبت کد زیر در قسمت غیر رایتلیها درخواست خود را برای دریافت سیم کارت رایگان رایتل اعلام کنید
کد: **********
به منظور فعالسازی بسته رایگان اینترنت 12 گیگابایت یکساله بر روی هر سیم کارت رایتلی کد زیر را در قسمت رایتلی ها وارد کنید
کد: ************
شماره تماس پشتیبانی: ‭09202000000‬
با تشکر - وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

به دنبال پیگیری های خبرنگار تسنیم رایتل اعلام کرد پیامکهای ارسال شده با سر شماره 30005049 از طرف این اپراتور نبوده و نیاز به پیگیری پلیس فتا دارد!

حال منتظریم که تکلیف این پیامکها از طرف پلیس فتا مشخص شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت از پیگیری اعتبار 20 میلیارد تومانی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب تسهیلات با کارمزد کم برای جبران بخشی از خسارات مؤسسات قرآنی ناشی از شیوع کرونا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت، در گفت وگو با خبرنگار ایکنا، گفت: متأسفانه مؤسسات قرآنی مردمی در پی شیوع ویروس کرونا دچار مشکلات زیادی شدند، به نحوی که فعالیت برخی از آنها در آستانه تعطیلی است.

وی ادامه داد: در این شرایط درصدد بودیم که دستگاه های دولتی و متولیان حوزه قرآنی چون شورای توسعه فرهنگ قرآنی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، مدیریت شهری و سایر دستگاه های مرتبط برای مؤسسات فکری کنند.

طلایی با اشاره به برخی از حمایت های مالی، اظهار کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به تعدادی از مؤسسات یک میلیون و 500 هزار تومان و سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم نیز اخیراً به تعداد محدودی از آنها یک میلیون تومان کمک کردند.

وی با پرداختن به کمک یک میلیون تومانی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت به سه هزار مؤسسه، ادامه داد: این حمایت یک میلیون تومانی از دو هزار و 200 مؤسسه، از منابع شورای توسعه فرهنگ قرآنی و از طریق اتحادیه صورت گرفت. 800 مؤسسه دیگر نیز به دلایلی چون مسائل مالیاتی و ... حساب هایشان مشکل داشت که در صورت رفع، این کمک بلاعوض به حساب آنها نیز پرداخت می شود. هرچند این مبالغ ناچیز جوابگوی هزینه جاری یک ماه مؤسسه نیست.

طلایی با اشاره به پیگیری ها در زمینه دریافت اعتبار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 20 میلیارد تومان را در قالب تسهیلات به مؤسسات قرآنی در نظر گرفته است، اما درباره تحویل این اعتبار طی نشست هایی، پیشنهادها و سازوکار پرداخت آن را ارائه دادیم. همچنین، مقرر شد که مؤسسات در پنج گروه تقسیم شوند و به مؤسسه تسهیلاتی از 60 تا 10 میلیون تومان پرداخت شود. هر چند این مبلغ با وجود چهار هزار مؤسسه رقمی نیست، بلکه تنها کمک اولیه محسوب می شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت درباره فرایند و جزئیات پرداخت آن اضافه کرد: این تسهیلات در قالب وام های قرض الحسنه به مؤسسات متقاضی پس از تأیید کمیته های استانی(متشکل از مدیران کل ارشاد استانی و اتحادیه ها) و معرفی به کمیته مرکزی در معاونت قرآن و عترت ارشاد (با عضوت اتحادیه کشوری مؤسسات) پرداخت خواهد شد.

طلایی در پاسخ به این سؤال که این اعتبار نزد اتحادیه کشوری است یا خیر؟ گفت: اعتبار نزد معاونت قرآن و عترت ارشاد است که جزئیات بیشتر درباره نحوه اعلام درخواست و دریافت آن طی روزهای آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی معاونت قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مجازی شدن نوزدهمین دوره آزمون سراسری حفظ قرآن خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲

سیدفخرالدین اسماعیلی، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به آغاز فرآیند آزمون سراسری حفظ قرآن گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، این آزمون که هرساله همزمان در سراسر کشور به صورت حضوری برگزار می شد، مجازی برپا خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه تنها راه برگزاری آزمون شیوه مجازی است، در مورد اقدامات صورت گرفته برای تهیه زیرساخت های آزمون الکترونیکی افزود: جلسات مؤثری با شرکت های مجری این کار صورت گرفته است و همچنان در حال انعقاد تفاهم نامه هایی در این زمینه هستیم و کارهای تکمیلی تر تا آبان ماه صورت خواهد گرفت.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی معاونت قرآن وزارت ارشاد با تأکید بر اینکه تلاش خواهیم کرد تا حتی آزمون شفاهی را نیز به صورت غیر حضوری برگزار کنیم، اظهار کرد: قطعاً اجرای مجازی آزمون شفاهی، نیاز به زیرساخت های بیشتری دارد.

اسماعیلی درباره زمان آغاز ثبت نام و تغییرات احتمالی در این دوره نیز بیان کرد: رشته های مسابقه نسبت به سال قبل، تغییر چندانی نخواهد داشت و آذرماه نیز فراخوان ثبت نام اعلام می شود.

آزمون سراسری قرآن سال گذشته در رشته های تفسیر سوره بقره، ترجمه و درک معانی سوره بقره، حفظ و ترجمه نهج البلاغه، حفظ و ترجمه صحیفه سجادیه، حفظ جزء 30 قرآن، حفظ جزء اول، حفظ سوره بقره، حفظ پنج جزء آخر، حفظ پنج جزء اول، حفظ 10 جزء اول، حفظ 15 جزء اول، حفظ 20 جزء اول، حفظ 25 جزء اول و حفظ کل قرآن برگزار شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
حجت الاسلام و المسلمین ارزانی از آغاز طرح ملی ایران قوی ویژه اعضای کانون های مساجد خبر داد و گفت: این طرح در بازه زمانی هفته دفاع مقدس تا ایام الله دهه فجر برگزار می شود.

حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) ، با اشاره به رونمایی از طرح ملی ایران قوی که همزمان با آخرین هفته از برگزاری طرح ملی سه شنبه های تکریم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد، اظهار کرد: ایران قوی یک طرح ویژه به شمار می رود که ذیل زیست بوم فهما (فرهنگ و هنر مساجد ایران) طراحی شده است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: سال گذشته برنامه ریزی برای انتخاب پایتخت فهما انجام شد و نهایتا استان قم به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران انتخاب شد، از سوی دیگر با توجه به اینکه پایتختی این استان دوسال متوالی یعنی طی سال های 1399 تا 1400 ادامه دارد، در نتیجه ذیل انتخاب پایتخت فهما قالب و طرح ملی دیگری با عنوان ایران قوی طراحی کردیم که به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس شکل گرفت.

وی افزود: طرح ملی ایران قوی، زیرمجموعه رویداد ملی فهما فعالیت دارد به گونه ای که همان قالب های دوازده گانه تعریف شده ای که در قالب رواق ها و شبستان ها در رویداد فهما طراحی شد بود در مورد طرح ملی ایران قوی نیز وجود دارد اما با چهار موضوع و عرصه متفاوت شامل قرآن و سیره اهل بیت ، مسجد و گام دوم انقلاب ، پیشرفت و امید به آینده ، مقاومت و عزت ایرانی .

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را با همان اهداف متعالی که آغاز کردیم حفظ کنیم طبیعتا تنها راه، تمسک به گام دوم انقلاب است چراکه در در گام دوم با منشوری مواجهیم که دقیقا برگرفته از مولفه های موفقیت ما در تجربه زیسته مان در دوران دفاع مقدس است، به بیان دیگر در این چهل سال، با هشت سال دفاع مقدس مواجهیم که معتقدم تجربه زیسته و موفق ماست به این جهت که در آن دوران همدلی مردم حداکثری بود، ایثار و تلاش و پرداختن به موضوعات مختلف اجتماعی رشد فزاینده ای درفضای معنوی آن دوره داشت و مقابله با دشمن و استکبار در اوح خود قرار داشت.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در قالب بیانیه گام دوم، موارد متعددی را مولفه سنجی و اعلام کردند، معظم له شخصا روی این بیانیه کار کردند. در این منشور، هفت بند به عنوان اعتلای نظام جمهوری اسلامی مشاهده می شود که در واقع همان رویکردی است که ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد ماخوذ از سخنان رهبری و در چهلمین سال دفاع مقدس ذیل طرح ایران قوی سرلوحه کار خود قرار داده است، چهار موضوعی که در این طرح مورد توجه است آنالیز منشور دفاع مقدس در قالب های نوین است.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی گفت: بچه های مسجد و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در قالب یکی از رواق های دوازده گانه در طرح ملی ایران قوی شرکت کنند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه امسال به دلیل شیوع کرونا عموم فعالیت های ستاد فهما در سطح فضای مجازی و با تمرکز بر رویکرد آموزش تعریف شده است، افزود: با توجه به این مولفه، طرح ملی ایران قوی از هفته دفاع مقدس تا ایام الله دهه فجر (در قالب 20 هفته) برگزار می شود، اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد در این بازه زمانی می توانند در طرح مذکور شرکت کنند و امتیازات شان نیز ذیل سامانه بچه های مسجد ثبت خواهد شد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: طرح ملی ایران قوی که زیرمجموعه رویداد ملی فهما تعریف شده و فعالیت می کند، پس از گذشت بازه زمانی یادشده توسط داوران ملی در عرصه های دوازده گانه داوری می شوند و با توجه به اینکه امسال روند ارزیابی آثار به استان ها واگذار شده است حداقل سه ارزیاب در سطح ملی در استان ها حضور داشته و آثار را داوری و کارشناسی خواهند کرد.

وی ادامه داد: امسال ذیل برگزاری رویداد ملی فهما و طرح ملی ایران قوی، به جهت حفظ سهم استان های مختلف کشور، امتیازات با چند مدل مختلف طراحی و انتخاب شدند که شامل برترین های استانی، برترین های شهرستانی، رقابت های موضوعی می شوند.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی در ادامه به پایتخت فهما اشاره کرده و گفت: از آنجایی که سال 1399 پایتخت فهما نداریم، در نتیجه مجموع امتیازاتی که در قالب طرح ملی ایران قوی از سوی کانون ها در سال جاری تا سال 1400 کسب می شود جمع شده و تقسیم بر دو می شود و بر اساس معدل، کانون برتر انتخاب خواهد شد، مجموع امتیازات کسب شده پایتخت بعدی فهما را مشخص می کند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نماینده پنج شهرستان استان یزد در مجلس شورای اسلامی در دیدار با مدیرکل، معاونان و جمعی از کارشناسان اداره کل کتابخانه های عمومی استان یزد بیان داشت: مجلس به کمک بدنه کارشناسی کتابخانه ها عمومی، می تواند مشکلات و خلأهای قانونی این نهاد را رفع می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲

یزدفردا: محمدرضا صباغیان، نماینده شهرستان های ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز در مجلس شورای اسلامی صبح امروز شنبه 12 مهر با حضور در اداره کل کتابخانه های عمومی استان، با رقیه دوست فاطمی ها، مدیرکل کتابخانه های عمومی یزد دیدار و گفتگو کرد.

صباغیان در این دیدار با اشاره به اینکه کتابخانه باید رسالت خود در تأثیرگذاری بر فرهنگ و باور جامعه را به خوبی ایفا کند، تصریح کرد: کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از دستگاه های مهم فرهنگی کشور باید تلاش کنند در مقابل موج عظیم تهاجم فرهنگی به کشور، سدی محکم ایجاد کنند و با اثرگذاری در باورها و اعتقادات جامعه، به تقویت ارزش های اسلامی ایرانی کمک کنند.

وی با بیان اینکه بهترین کمک کار نمایندگان مجلس در وضع قوانین، بدنه کارشناسی دولت است، گفت: یک نماینده به تنهایی و بر پایه داشته های تخصصی خود که منحصر به حوزه های محدودی است، نمی تواند در همه حوزه های فنی کشور همچون اقتصاد، فرهنگ و سیاست نظر کارشناسی بدهد و مسلماً باید بدنه کارشناسی دستگاه های اجرایی در نشست های تخصصی با نمایندگان مجلس، تنگناهای قانونی کشور را بیان و راهکارهای اصلاحی را نیز ارائه کنند تا مجلس بتواند بر پایه این نظرات، قوانینی کامل و راهگشا به تصویب برساند.

صباغیان افزود: هر دستگاه اجرایی و نهاد دولتی باید در مرحله اول مشکلات و خلأهای قانونی دستگاه خود را احصا کند و در کنار بیان مشکلات، راهکارها و پیشنهادهای اصلاحی را نیز ارائه کند تا در مرحله قانون گذاری بتوان قوانین ناقص و ضعیف را به بهترین شکل اصلاح کند که در این راستا، نهاد کتابخانه های عمومی و ادارات کل استانی زیرمجموعه آن نیز باید همین روند را طی کنند تا امیدوار به حل مشکلات قانونی خود باشند.

نماینده بزرگ ترین حوزه انتخابیه کشور در این خصوص ادامه داد: حتی در خصوص مسائل مالی، منابع درآمدی و بحث مهم پرداخت نیم درصد سهم شهرداری ها نیز نهاد کتابخانه ها می تواند پیشنهادهای عملیاتی و اصلاحی خود را ارائه دهد تا شکل اجرای قوانین مالی نهاد، به بهترین نحو اصلاح شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع نوسازی و بروزرسانی کتابخانه ها برای خدمت مطلوب به جامعه گفت: کتابخانه ها باید همزمان با رشد تکنولوژی و فناوری های نوین بکوشند خدمات خود را جذاب تر و بروزتر کنند تا شاهد آن باشیم که حاصل نوسازی و بهسازی فضا و خدمات کتابخانه ها، میل بیشتر مردم به مطالعه و اقبال آنان به کتابخانه های عمومی باشد.

در ابتدای این دیدار رقیه دوست فاطمی ها، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد به ارائه گزارشی از وضعیت و جایگاه کتابخانه های عمومی استان پرداخت.

وی از رشد مطلوب شاخص های کیفی کتابخانه های عمومی استان در پنج سال گذشته خبر داد و گفت: در طول این مدت بیش از 30 کتابخانه، بهسازی، نوسازی و تجهیز شده اند که این امر سبب شده است وضعیت کیفی کتابخانه ها و اقبال مردم به کتابخانه های عمومی، افزایش محسوسی داشته باشد.

وی همچنین با قدردانی از عنایت ویژه دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی نسبت به پروژه کتابخانه مرکزی یزد، بیان داشت: تأکید خاص و حمایت شخص دبیرکل نهاد از پروژه رها شده کتابخانه مرکزی و همراهی مسئولان استان سبب شد این کتابخانه پس از 25 سال بلاتکیفی سرانجام در اواخر سال 98 با صرف هزینه ای بالغ بر 15 میلیارد تومان از سوی نهاد کتابخانه ها، تکمیل و تجهیز شود و مردم یزد در آستانه تحقق یکی از آرزوهای دیرینه فرهنگی خود قرار بگیرند.

وی همچنین به اشاره به مشکلات قانونی بر سر راه نهاد کتابخانه های عمومی و سختی های خاص این نهاد برای تأمین منابع مالی موردنیاز خود، خواستار توجه ویژه نمایندگان مجلس به این نهاد فرهنگی کشور و تلاش برای رفع موانع قانونی نهاد کتابخانه های عمومی شد.

نویسنده : یزدفردا منبع خبر : خبرگزاری فردا

لینک خبر :‌ یزد فردا
صنعت نشر در ایران تخت تأثیر فشارهای اقتصادی چندان نتوانسته در برابر ویروس کرونا مقاومت کند، در این میان وضعیت ناشران کتاب های دینی از سایر ناشران بدتر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : خبر استان خبر گزاری رسا قم نا مشرق نیوز ایران مراسم نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، صنعت نشر در ایران نیز به مانند سایر کشورهای دنیا تحت تاثیر کرونا ماه ها است که زمین گیر شده و هراز چندگاهی با مسکن هایی که دولت گاه و بی گاه به آن تزریق می کند، ناشران کتاب سرپا می شود. آمارهای نشر نشان می دهد که اگرچه ناشران تلاش کرده اند چندان تحت تاثیر کرونا قرار نگیرند و امیدوارانه به فعالیت خود ادامه دهند، اما نمی توان از کاهش شمارگان، کاهش عناوین چاپ اول و ... که در شش ماهه نخست سال جاری بر نشر حاکم شد چشم پوشی کرد.

هرچند تأثیر کرونا بر کسب و کارهای جهان انکارنشدنی است، اما شاید بتوان گفت که صنعت نشر در کشورهای دنیا به دلیل برخورداری از یک تفاوت مهم با ایران توانست تا حدودی بر مشکلات ناشی از کرونا غلبه پیدا کند، اما در ایران ناشران تاکنون نتوانسته اند به چنین مهمی دست پیدا کنند و آن بهره مندی از زیرساخت های فروش آنلاین و مجازی کتاب است.

نبود زیرساخت های لازم برای فروش آنلاین کتاب آن چنان است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز بعد از گذشت شش ماه از آغاز سال جاری و عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نتوانسته است ساز و کار برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را مشخص کند. اگرچه بخش خصوصی نیز اقدام به برگزاری نمایشگاهی مجازی برای کتاب کرد، اما به دلایل مختلف که از حوصله این بحث خارج است، نتوانست در عمل چندان موفقیتی را تجربه کند.

بنابراین با گذشت شش ماه از سال جاری باید گفت که صنعت نشر در شرایطی به سر می برد که به دلیل ناامنی و تردید نسبت به ادامه فعالیت، بی سابقه بوده است. امروز ناشران از یک سو با کاهش روز افزون سرمایه خود به دلیل نوسان نرخ ارز و ثابت نبودن قیمت ها مواجه هستند و از سوی دیگر با نبود بازاری مطمئن برای آنچه که تولید می کنند. حمایت های دولتی نیز در شرایطی که دولت خود با آشفتگی اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، چندان راه به جایی نمی برد.

در این میان وضعیت برخی ناشران که در دوران پیشا کرونا نیز از وضعیت خوبی برخوردار نبودند، بغرنج تر است، ناشران کتاب های خارجی و ناشران دینی.

ناشران دینی که در سال های اخیر به دلیل کاهش تمایل بازار با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کردند ، حالا با شیوع کرونا، تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران تعطیلی نمایشگاه های استانی و نمایشگاه های منطقه ای رو به تعطیلی و ورشکستگی می روند.

حمید خرمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان استان قم، که بیشترین حجم ناشران کتاب های دینی را در خود جای داده است ، در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: سال 99 برای ناشران دینی سالی خوش یمن نبود، در چند سال گذشته فروش کتاب های حوزه دین بسیار پایین آمده است، با شیوع کرونا نیز که کلیه صنابع و کسب وکارها دچار ضرر و زیان شدند.

وی ادامه داد: در این میان ضرر و زیان به حوزه نشر بیش از سایر صنایع بوده است؛ زیرا نشر پیش از آن نیز با مشکلات ریز و درشت اقتصادی دست و پنجه نرم می کرد و حالا در شرایطی قرار گرفته است که تا پیش از آنت تجربه نکرده است.

خرمی از افت بسیار زیاد فروش کتاب های حوزه دین در ماه های گذشته خبر داد و اضافه کرد: ناشران این حوزه تنها با طرح های فصلی و یارانه ای که معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برگزار می کند، سرپا هستند که امیدواریم این طرحها بیشتر شده و یارانه هایش نیز افزایش داشته باشد.

وی از تعدیل نیرو در صنعت نشر استان قم خبر داد و گفت: بسیاری از همکاران ما در ماه های گذشته به تعدیل نیرو روی آورده اند. از سوی دیگر تسهیلات کرونا نیز چندان دردی را دوا نمی کند چرا که اولا مبالغش بسیار اندک است و در ثانی ناشران معمولا با چند نیروی اندک فعالیت می کنند. تازه همه ناشران نیز موفق نشده اند از این تسهیلات بهره ببرند چون به دلیل شرایط نامنماسب اقتصادی چک های برگشتی بسیار شده و وام ها معوق نیز وجود دارد.بنابراین ناشران حوزه دین به ندت توانستند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی ضرر و زیان ناشران کتاب های دینی از تعطیلی نمایشگاه کتاب را بالا دانست و یادآور شد: علاوه بر اینکه فروش نمایشگاه کتاب را از دست دادیم، فروش نمایشگاه های استانی را نیز از دست داده ایم. از سوی دیگر مراوداتی که با کشورهای عرب زبان منطقه داشتیم نیز تعطیل شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
باتوجه به شیوع ویروس کرونا و ایام محرم و صفر، سینما های خراسان رضوی در حال حاضر با استقبال 10 درصدی مردم همراه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲

محمدرضا محمدی معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، گفت: سینماهای خراسان رضوی در ایام شیوع کرونا تعطیل شد، اما پس از بازگشایی نیز چندان مورد استقبال مردم قرار نگرفت و سینما های استان درحال حاضر با استقبال 10 درصدی همراه است.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر سینما هویزه، آفریقا و اطلس در حال فعالیت هستند، افزود: بعد از بازگشایی سالن های سینما نیز الزام رعایت شیوه نامه های بهداشتی امکان استفاده از 50 درصد ظرفیت سالن ها را فراهم کرده بود که مردم از اکران فیلم ها استقبال ضعیف داشتند و آن 50 درصد نیز تکمیل نشد.

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ویروس کرونا خساراتی زیادی را به حوزه سینما وارد کرده است، ادامه داد: در این خصوص سازمان سینمایی وام هایی به صورت وام بلاعوض برای سینما ها در نظر گرفته است.

محمدی بیان کرد: همچنین انعقاد تفاهمنامه ای بین اداره ارشاد و شهرداری مشهد در نظر گرفته شده است. هرچند میزان خسارات با این کمک ها جبران نمی شود.

انتهای پیام/ز.ق

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان از برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران در آبان ماه سال جاری در کرمان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری گلدشت کرمان به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، “محمد رضا علیزاده”گفت: سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی با محوریت آواز و دوبیتی خوانی برگزار خواهد شد.

وی در خصوص نحوه برگزاری این جشنواره، افزود: امسال به واسطه شرایط خاص کشور ناشی از محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا ،جشنواره موسیقی نواحی به صورت مجازی برگزار می شود.

علیزاده توضیح داد: بر این اساس،تعداد محدودی از هنرمندان به صورت حضوری در کرمان و به ویژه در اماکن تاریخی و فرهنگی این شهر حضور یافته و اجرای زنده در ایام جشنواره خواهند داشت.

وی افزود: استفاده از ظرفیت های صدا و سیما و همچنین شبکه های تلویزیونی و اینترنتی برای پوشش اجراهای این جشنواره مورد تاکید قرار گرفته است و همچنین قرار است فیلم های مستندی از هنرمندان برجسته نواحی کشور به مناسبت جشنواره تهیه و ارائه گردد.

پایگاه خبری گلدشت کرمان با مجوز رسمی شماره 78104 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

جشنواره موسیقی نواحی ایران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان محمدرضا علیزاده

لینک خبر :‌ گلدشت

روزنامه راه مردم


روزنامه جوان


روزنامه مردم سالاری


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه ابرار


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه فرهیختگان


روزنامه وطن امروز