بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 9 مهر99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای افزایش 100 برابری آثار هنری مربوط به دفاع مقدس گفت: تولیدات فرهنگی و هنری خوبی درخصوص دفاع مقدس درحال تولید است که در جشنواره های مختلف دیده خواهد شد و فکر می کنم امسال، سال خوب هنری دفاع مقدس خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹ سایت های دیگر : مشرق نیوز شهید نیوز بسیج پرس تجارت آنلاین

رویداد های مهم این روز در تقویم شمسی (9 مهر) • ولادت شهید حسین منفرد (استان بوشهر، شهرستان گناوه) (1333 ه.ش) • ولادت شهید اصغر قراخانلو (استان مرکزی، شهرستان زرندیه، روستای علی شار) (1340 ه.ش) • اعتصاب گسترده دانش آموزان، دانشجویان و معلمان سراسر کشور ضد رژیم پهلوی (1357 ه.ش) • شهادت شهید خسرو پسندیده (استان تهران، شهرستان تهران) (1358 ه.ش) • شهادت شهید حسن بادپا (استان تهران، شهرستان تهران) (1358 ه.ش) • شهادت شهید محسن رمضانی (استان تهران، شهرستان تهران) (1358 ه.ش) • عملیات غیوراصلی در جاده حمیدیه - اهواز، توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (1359 ه.ش) • اسارت و آغاز جاویدالاثری سرلشگر خلبان شهید امرالله اسعدی یساقی (استان خراسان رضوی، شهرستان قوچان) (1359 ه.ش) • شهادت شهید منصور وطن پور (استان مرکزی، شهرستان فراهان) (1359 ه.ش) • شهادت شهید محمود مراد اسکندری (استان خوزستان، شهرستان اهواز) (1359 ه.ش) • شهادت شهید حسن عقاب نشین (استان البرز، شهرستان کرج، روستای پورکان) (1359 ه.ش) • شهادت شهید حسن اسفندیاری (استان تهران، شهرستان تهران) (1360 ه.ش) • شهادت شهید محمدعلی رنجبرجمال آبادی (استان یزد، شهرستان یزد) (1360 ه.ش) • شهادت شهید علی رزم آور (استان یزد، شهرستان اردکان) (1360 ه.ش) • آغاز عملیات مسلم بن عقیل (ع) (1361 ه.ش) • شهادت شهید سیدحفظ الله میر نوراللهی (استان مازندران، شهرستان چالوس) (1361 ه.ش) • شهادت شهید مهرعلی آزرده پاشاکلایی (استان مازندران، شهرستان ساری) (1361 ه.ش) • شهادت شهید سیداسماعیل علوی اندراجمی (استان مازندران، شهرستان ساری) (1361 ه.ش) • شهادت شهید فریبرز معافی (استان تهران، شهرستان تهران) (1361 ه.ش) • شهادت شهید قاسم حسینی (استان تهران، شهرستان ورامین) (1361 ه.ش) • شهادت شهید عباس زارع خادمی (استان تهران، شهرستان ری) (1361 ه.ش) • شهادت شهید داود جوادی علی آبادی (استان اصفهان، شهرستان آران و بیدگل) (1362 ه.ش) • شهادت شهید سالار تقی پور پنجک (استان مازندران، شهرستان چالوس) (1362 ه.ش) • شهادت شهید محسن جاپلقی (استان تهران، شهرستان تهران) (1362 ه.ش) • شهادت شهید علی رحمانی عبدالملکی (استان مازندران، شهرستان بهشهر) (1364 ه.ش) • ولادت شهید مدافع حرم رضا بخشی (استان خراسان رضوی، شهرستان مشهد) (1365 ه.ش) • شهادت شهید محمد همایون پور (استان تهران، شهرستان تهران) (1366 ه.ش) • شهادت شهید علی قنبریان (استان سمنان، شهرستان شاهرود، روستای باغزندان) (1366 ه.ش) • شهادت شهید حمید زینی وند (استان ایلام، شهرستان دره شهر) (1396 ه.ش) • شهادت شهید میلاد امینی (استان اصفهان، شهرستان درچه) (1398 ه.ش) • روز جهانی سالمندان

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار 40 که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درحال برگزاری است در پاسخ به سوال خبرنگار دفاع پرس ، مبنی بر اقدامات این وزارتخانه در پاسخ به مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای افزایش تولیدات فرهنگی و هنری دفاع مقدس، اظهار داشت: ما امسال در حوزه های مختلف مان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بحث تولیدات گرامی داشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس را داریم.

وی به آغاز تولیدات مختلف سینمایی در مجموعه های مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: هم اکنون در حوزه های سینمایی شامل فیلم های کوتاه و بلند و مستند آثار متعددی را علیرغم شرایط کرونایی که شرایط تولید، شرایط سختی دارد، را در دستور کار قرار داده ایم.

صالحی افزود: بنیاد فارابی، مجموعه سینمای مستند جشنواره حقیقت مجموعه های مستند خوب کوتاهی را با موضوع دفاع مقدس درحال تولید دارند که تا پایان سال در جشنواره های مختلف حقیقت، کوتاه و فجر نمایش داده خواهد شد.

وزیر فرهنگ و از شاد اسلامی تصریح کرد: به نظرم اتفاقات خوبی را در چهلمین سالگرد دفاع مقدس در حوزه های فرهنگی خواهیم داشت که می تواند پایه ای برای سال های بعد این رویدادها باشد چراکه قضیه دفاع مقدس هرقدر روایت شود کهنه پذیر نیست.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهلمین روز از درگذشت آیت الله تسخیری گفت: بی تردید ارتحال این عالم ربانی برای جهان اسلام ضایعه بزرگی است و ما یک زبان گو یا را از دست دادیم که ممکن است به راحتی قابل جبران نباشد، امید است نوع نگاه ایشان را در جامعه نخبگانی و فرهیخته اسلام تدوام ببخشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران دولت

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز در وبینار بین المللی زبان گویای اسلام و تشییع ، همزمان با آیین چهلمین روز ارتحال آیت الله محمد علی تسخیری(ره) به پاس بزرگداشت نام و یاد این عالم ربانی، گفت: آیت الله تسخیری مرد جهاد و مقاومت بود و در دهه های مختلف حیات خود در ایران و عراق این جهاد را ادامه داد.

وی با اشاره به ویژگی های شخصیتی آیت الله تسخیری تصریح کرد: این عالم بزرگ مرد گفت وگو بود، از این نظر شخصیت های کمی داریم یا در دهه های اخیر می توان گفت چنین شخصیتی را نداشته ایم، آنچه ایشان را از دیگران متمایز می کند این است که آیت الله تسخیری اولا با تمام وجود معتقد به گفت وگو بود و در این مسیر خستگی ناپذیر نشان داد، در پنج دهه اخیر در داخل و خارج کشور فعالیت ایشان در حوزه گفت وگو بیانگر همین امر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: با وجود شرایط جسمی سختی که در این اواخر برای ایشان به وجود آمده بود در فضاهای ارتباطاتی جهان اسلام حضور داشت. محتوای غنی ایشان در فضای گفت وگوها، تلسط بر دانش های اسلامی و فضای اجتماعی و سیاسی جهان اسلام و علاوه بر این اعتقاد به گفت گو و محتوای دانشی وی نیز ارجمند و قابل توجه بود، در محافلی که حضور پیدا می کرد مخاطبین متوجه می شدند که با چه شخصیت فرهیخته و دانشمندی مواجه هستند.

صالحی یادآور شد: ادب فاخر و زبان ایشان در گفت وگو بسیار شاخص بود، ایشان ادبیات فاخری داشت و این زبان فاخر به کمک مفاهیم بلند می آمد، ویژگی دیگر ایشان روحیه خاص تعاملی و ارتباطی ایشان بود، ادب، تو اضع، تعامل و .... در حو زه گفت وگو بسیار مهم است و این ویژگی ها در آیت الله تسخیری دیده می شد.

وی افزود: ایشان در مسیر گفت وگو با جدیت حضور داشت و زبان ویژه، روحیه خاص، تعامل و ارتباطات قوی شخصیت ایشان را به یک شخصیت متمایز در حوزه گفت وگو در جهان اسلام و ایران تبدیل کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب از آیت الله تسخیری که فرمودند آیت الله تسخیری زبان گویای اسلام و تشییع بود خاطرنشان کرد: این جمله رهبر معظم انقلاب بسیار قابل تامل است، کسانی که کلام ایشان را در محافل خصوصی دیدند این موضوع را به خوبی درک کردند.

صالحی بیان کرد: آیت الله تسخیری یک شخصیت قرآنی بود، درست است که حوزویان ارتباط قرآنی دارند اما اینکه قرآن در متن زندگی افراد قرار بگیرد مهم است، ایشان از شخصیت های قرآنی قابل توجه جهان اسلام است، اثر تفسیری ایشان در مورد قرآن با ادبیات به تعبیر امروزی ها فست فودی ارتباط خوبی دارد، اینکه بتوانیم کوتاه و مختصر ارتباط وحیانی را با مخاطب ایجاد کنیم بسیار مهم است، مخاطب این کتاب ها باید جوانان باشند و بتوانند از این آثار استفاده کنند و این کتاب این ویژگی ها را دارد.

وی ابراز داشت: مرحوم تسخیری در ادامه نگاه شهید صدر حرکت کرد، کتاب تفسیر المختصر فی تفسیر القرآن ایشان همانند یک تابلوی نقاشی نقطه های مختلف کتاب در یک مجموعه کامل مفاهیم معنایی را به یکدیگر متصل و به مخاطب منتقل می کند، این نگاه شبکه ای در ایشان مشهود است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاه منظومه گرا به دین و اینکه دین وحدت را در کجا و چگونه می بیند از دیگر ویژگی های آیت الله تسخیری دانست.

صالحی اضافه کرد: منشور تقریبی آیت الله تسخیری مبتنی بر چهار اصل یافتن و شناخت مشترکات ، توسعه مشترکات ، همکاری براساس مشترکات و تلاش برای دوری از شرح اختلافات در موارد مختلف بوده و این چهار اصل مبنای تلاش های نظری و عملکردی این عالم وارسته بود.

وی در پایان گفت: بی تردید ارتحال آیت الله تسخیری برای جهان اسلام ضایعه بزرگی است و ما یک زبان گو یا را از دست دادیم که ممکن است به راحتی قابل جبران نباشد، امید است نوع نگاه ایشان را در جامعه نخبگانی و فرهیخته اسلام تدوام ببخشند.

گفتنی است، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به پاس بزرگداشت نام و یاد عالم ربانی حضرت آیت الله محمد علی تسخیری(ره)، همزمان با آیین چهلمین روز ارتحال ایشان، وبینار بین المللی زبان گویای اسلام و تشییع با حضور شخصیت ها و اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام در محورهای ولایت مداری و انقلابی گری، مجاهدت و خستگی ناپذیری، اخلاق و معنویت، وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی، ارتباطات اسلامی و دیپلماسی فرهنگی و علم و اندیشه (به صورت حضوری و ارتباط زنده تصویری) برگزار کرد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سمیه صفاری گفت: نقش زنان ما چه در جریان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و اکنون در بحث مدافعان سلامت، کمرنگ و بیشتر در پشت صحنه مانده است. ظرفیت های زیادی به اندازه تک تک بانوان ایثارگر ما برای پرداختن به این موضوع وجود دارد که وظیفه تمامی دستگاه های اجرایی کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سمیه صفاری؛ رئیس امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حاشیه برگزاری نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت در گفت وگو با خبرنگار ایبنا، با توجه به برنامه های ویژه این نهاد در چهل سالگی دفاع مقدس، بیان کرد: با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از اصلی ترین نهادهای متولی فرهنگ است، ترویج فرهنگ ایثار و ایثارگری یکی از اولویت های ماست. متناسب با چهلمین سالگرد دفاع مقدس، وظیفه اصلی ما، تبیین جایگاه ایثار زنان در دفاع مقدس است که باید در این راستا براساس شرح وظایمان در وزارتخانه، فرهنگ سازی کنیم.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری و حتی قبل از آنکه جلسات کارگروه بزرگداشت چهل سالگی دفاع مقدس به ریاست مریم مجتهدزاده؛ رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس شروع شود، جلسات متعددی درخصوص برنامه ها با محمدرضا سوقندی؛ مشاور وزیر در امور ایثارگران و محمدمهدی احمدی؛ مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی داشتیم. با توجه به ظرفیت شورای علمی فرهنگی بانوان که در سه حوزه استانی، ستادی و سازمان هاست، جلساتی را برگزار کردیم و یک سری کارها تا آخر سال برنامه ریزی شد.

معرفی زنان فرهنگ ساز در حوزه جلوه های ایثار
سمیه صفاری افزود: طرحی با موضوع معرفی بانوان توانمند فرهنگ ساز به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه دادیم که ایشان دستور دادند امسال به مناسبت بزرگداشت چهل سادگی دفاع مقدس به طور ویژه با زنان فرهنگ سازی که درخصوص جلوه های ایثار و دفاع مقدس چه در حوزه سینما و هنر و چه در حوزه ادبیات فعالیت داشته اند، مصاحبه انجام دهیم. در حوزه ادبیات با همکاری و همیاری معاونت امور فرهنگی در روز قلم برنامه هایی با استفاده از ظرفیت استان ها و همکاری مشاوران زنان و خانواده ادارات کل استان ها و همچنین به واسطه بخش ستادی امور زنان و خانواده با تعدادی از بانوان که در حوزه تبیین جلوه های ایثار در دفاع مقدس قلم فرسایی کردند، مصاحبه هایی انجام شد. این مصاحبه ها هم در تارنمای تخصصی امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم در تارنمای زنان و خانواده ادارات کل استان ها بارگذاری شد.

طرح مصاحبه با بانوان سینماگر و هنرمند
رئیس امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در قالب طرح تجارب زیسته فرزندان شاهد و ایثارگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اعلام یک فراخوان مصاحبه هایی صورت گرفت و در تارنما بارگذاری شد. در کنار این برنامه ها، جلسات ستاد گرامیداشت نیز به ریاست خانم دکتر مجتهدزاده انجام و یک سری برنامه ها نیز در این جلسات تبیین شد. به جرأت می توان گفت فعال ترین دستگاه در امور زنان مربوط به برنامه های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.

وی تصریح کرد: طرح مصاحبه با بانوان سینماگر و طرح مصاحبه با بانوان هنرمند با استفاده از ظرفیت های معاونت فرهنگی و معاونت امور هنری نیز تا آخر سال انجام می شود. همچنین برای مناسبت های ویژه پیش رو نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است. به عنوان مثال به مناسبت سالروز وفات حضرت زینب (س)، با همسران شهدای وزارتخانه مصاحبه هایی انجام خواهد شد. در بهمن ماه نیز به مناسبت سالروز وفات حضرت ام البنین (س) به طور ویژه با مادران و همسران شهدای مجموعه وزارتخانه مصاحبه هایی صورت می گیرد. البته از ظرفیت استان ها نیز در این زمینه ها استفاده می کنیم.

سهم اندک زنان ایرانی از کتاب های دفاع مقدس
سمیه صفاری در ادامه در تشریح سهم کمرنگ زنان در آثار مکتوب دفاع مقدس، بیان کرد: در دفاع مقدس هم مانند دیگر عرصه ها، زنان نقش تأثیرگذار و پررنگی داشته اند، اما در 18 هزار کتابی که در زمینه دفاع مقدس در این چهل سال منتشر شده، سهم زنان خیلی اندک بوده و به جز چند کتابی که محوریت آن ها زنان بوده اند مانند فرنگیس یا دا ، در دیگر آثار زنان بیشتر در حاشیه قرار دارند. حضور زنان در دفاع مقدس جای کار بسیار دارد و ظرفیت های زیادی به اندازه تک تک بانوان ایثارگر ما برای پرداختن به این موضوع وجود دارد.

این مسئول فرهنگی افزود: نقش زنان ما چه در جریان انقلاب اسلامی و بعد از آن در حوزه دفاع مقدس و اکنون در بحث مدافعان سلامت، انگار گمنام و کمرنگ و بیشتر در پشت صحنه مانده است. زنان ما در خط مقدم مبارزه نکردند، اما پرداختن به ثبت و انتشار شرح شجاعت و ایثار زنان به عنوان خبرنگار، پزشک، پرستار، امدادگر و یا حتی زنان بزرگواری که همسر، مادر، خواهر یا دختر شهید بودند، وظیفه تک تک دستگاه های اجرایی کشور است. امیدوارم بتوانیم هرکدام به اندازه بضاعت و توانمان در یک تعامل و هم افزایی در راستای تبیین جلوه های ایثار زنان ایرانی گام برداریم. به نظرم همین جلساتی که به ریاست خانم دکتر مجتهدزاده با حضور همه مسئولان و مشاوران در امور بانوان برگزار می شود، می تواند به این موضوع کمک کند. در این جلسات می توانیم با هم افزایی در راستای تبیین جلوه های ایثار زنان در دفاع مقدس، با درنظر گرفتن ظرفیت دستگاه هایمان برنامه ریزی کرده و گام های موثری برداریم.

برنامه های امور زنان و خانواده در هفته دفاع مقدس
وی در بخش دیگری از سخنانش، درباره تأثیر برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس در راستای ترویج فرهنگ ایثار، گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی خیلی مهم است، اما با توجه به شرایط ویژه شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی، این نمایشگاه می تواند به سمت فضای مجازی هم سوق داده شود تا با ترویج و تبلیغ فرهنگ ایثار، این مقوله مهم تا ابد زنده نگه داشته شود.

سمیه صفاری ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نمایشگاه حضور موثر و موفقی داشته و هریک از بخش های فیزیکی حاضر، در فضای مجازی هم فعالیت های گسترده ای داشته اند. امور زنان از همان ابتدا در این زمینه برنامه های مختلفی را با همکاری نهادهای مختلف ازجمله بخش توسعه هنرهای معاصر معاونت امور هنری و نهاد کتابخانه های عمومی کشور تبیین کرد. این فعالیت ها ازجمله نمایشگاه عکس مجازی با محوریت حضور و مشارکت زنان در دفاع مقدس در تارنمای امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تارنمای نهاد کتابخانه های عمومی کشور بارگذاری شده است. در سایت معاونت هنری نیز نمایشگاه جلوه های ایثار زنان قرار گرفته است. نشست های تخصصی نیز خارج از فضای نمایشگاه برگزار کردیم که به صورت آنلاین در غرفه امور زنان و خانواده نیز پخش شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سمیه صفاری؛ رئیس امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حاشیه برگزاری نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت در گفت وگو با خبرنگار ایبنا، با توجه به برنامه های ویژه این نهاد در چهل سالگی دفاع مقدس، بیان کرد: با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از اصلی ترین نهادهای متولی فرهنگ است، ترویج فرهنگ ایثار و ایثارگری یکی از اولویت های ماست. متناسب با چهلمین سالگرد دفاع مقدس، وظیفه اصلی ما، تبیین جایگاه ایثار زنان در دفاع مقدس است که باید در این راستا براساس شرح وظایمان در وزارتخانه، فرهنگ سازی کنیم.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری و حتی قبل از آنکه جلسات کارگروه بزرگداشت چهل سالگی دفاع مقدس به ریاست مریم مجتهدزاده؛ رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس شروع شود، جلسات متعددی درخصوص برنامه ها با محمدرضا سوقندی؛ مشاور وزیر در امور ایثارگران و محمدمهدی احمدی؛ مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی داشتیم. با توجه به ظرفیت شورای علمی فرهنگی بانوان که در سه حوزه استانی، ستادی و سازمان هاست، جلساتی را برگزار کردیم و یک سری کارها تا آخر سال برنامه ریزی شد.

معرفی زنان فرهنگ ساز در حوزه جلوه های ایثار
سمیه صفاری افزود: طرحی با موضوع معرفی بانوان توانمند فرهنگ ساز به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه دادیم که ایشان دستور دادند امسال به مناسبت بزرگداشت چهل سادگی دفاع مقدس به طور ویژه با زنان فرهنگ سازی که درخصوص جلوه های ایثار و دفاع مقدس چه در حوزه سینما و هنر و چه در حوزه ادبیات فعالیت داشته اند، مصاحبه انجام دهیم. در حوزه ادبیات با همکاری و همیاری معاونت امور فرهنگی در روز قلم برنامه هایی با استفاده از ظرفیت استان ها و همکاری مشاوران زنان و خانواده ادارات کل استان ها و همچنین به واسطه بخش ستادی امور زنان و خانواده با تعدادی از بانوان که در حوزه تبیین جلوه های ایثار در دفاع مقدس قلم فرسایی کردند، مصاحبه هایی انجام شد. این مصاحبه ها هم در تارنمای تخصصی امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم در تارنمای زنان و خانواده ادارات کل استان ها بارگذاری شد.

طرح مصاحبه با بانوان سینماگر و هنرمند
رئیس امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در قالب طرح تجارب زیسته فرزندان شاهد و ایثارگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اعلام یک فراخوان مصاحبه هایی صورت گرفت و در تارنما بارگذاری شد. در کنار این برنامه ها، جلسات ستاد گرامیداشت نیز به ریاست خانم دکتر مجتهدزاده انجام و یک سری برنامه ها نیز در این جلسات تبیین شد. به جرأت می توان گفت فعال ترین دستگاه در امور زنان مربوط به برنامه های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.

وی تصریح کرد: طرح مصاحبه با بانوان سینماگر و طرح مصاحبه با بانوان هنرمند با استفاده از ظرفیت های معاونت فرهنگی و معاونت امور هنری نیز تا آخر سال انجام می شود. همچنین برای مناسبت های ویژه پیش رو نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است. به عنوان مثال به مناسبت سالروز وفات حضرت زینب (س)، با همسران شهدای وزارتخانه مصاحبه هایی انجام خواهد شد. در بهمن ماه نیز به مناسبت سالروز وفات حضرت ام البنین (س) به طور ویژه با مادران و همسران شهدای مجموعه وزارتخانه مصاحبه هایی صورت می گیرد. البته از ظرفیت استان ها نیز در این زمینه ها استفاده می کنیم.

سهم اندک زنان ایرانی از کتاب های دفاع مقدس
سمیه صفاری در ادامه در تشریح سهم کمرنگ زنان در آثار مکتوب دفاع مقدس، بیان کرد: در دفاع مقدس هم مانند دیگر عرصه ها، زنان نقش تأثیرگذار و پررنگی داشته اند، اما در 18 هزار کتابی که در زمینه دفاع مقدس در این چهل سال منتشر شده، سهم زنان خیلی اندک بوده و به جز چند کتابی که محوریت آن ها زنان بوده اند مانند فرنگیس یا دا ، در دیگر آثار زنان بیشتر در حاشیه قرار دارند. حضور زنان در دفاع مقدس جای کار بسیار دارد و ظرفیت های زیادی به اندازه تک تک بانوان ایثارگر ما برای پرداختن به این موضوع وجود دارد.

این مسئول فرهنگی افزود: نقش زنان ما چه در جریان انقلاب اسلامی و بعد از آن در حوزه دفاع مقدس و اکنون در بحث مدافعان سلامت، انگار گمنام و کمرنگ و بیشتر در پشت صحنه مانده است. زنان ما در خط مقدم مبارزه نکردند، اما پرداختن به ثبت و انتشار شرح شجاعت و ایثار زنان به عنوان خبرنگار، پزشک، پرستار، امدادگر و یا حتی زنان بزرگواری که همسر، مادر، خواهر یا دختر شهید بودند، وظیفه تک تک دستگاه های اجرایی کشور است. امیدوارم بتوانیم هرکدام به اندازه بضاعت و توانمان در یک تعامل و هم افزایی در راستای تبیین جلوه های ایثار زنان ایرانی گام برداریم. به نظرم همین جلساتی که به ریاست خانم دکتر مجتهدزاده با حضور همه مسئولان و مشاوران در امور بانوان برگزار می شود، می تواند به این موضوع کمک کند. در این جلسات می توانیم با هم افزایی در راستای تبیین جلوه های ایثار زنان در دفاع مقدس، با درنظر گرفتن ظرفیت دستگاه هایمان برنامه ریزی کرده و گام های موثری برداریم.

برنامه های امور زنان و خانواده در هفته دفاع مقدس
وی در بخش دیگری از سخنانش، درباره تأثیر برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس در راستای ترویج فرهنگ ایثار، گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی خیلی مهم است، اما با توجه به شرایط ویژه شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی، این نمایشگاه می تواند به سمت فضای مجازی هم سوق داده شود تا با ترویج و تبلیغ فرهنگ ایثار، این مقوله مهم تا ابد زنده نگه داشته شود.

سمیه صفاری ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نمایشگاه حضور موثر و موفقی داشته و هریک از بخش های فیزیکی حاضر، در فضای مجازی هم فعالیت های گسترده ای داشته اند. امور زنان از همان ابتدا در این زمینه برنامه های مختلفی را با همکاری نهادهای مختلف ازجمله بخش توسعه هنرهای معاصر معاونت امور هنری و نهاد کتابخانه های عمومی کشور تبیین کرد. این فعالیت ها ازجمله نمایشگاه عکس مجازی با محوریت حضور و مشارکت زنان در دفاع مقدس در تارنمای امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تارنمای نهاد کتابخانه های عمومی کشور بارگذاری شده است. در سایت معاونت هنری نیز نمایشگاه جلوه های ایثار زنان قرار گرفته است. نشست های تخصصی نیز خارج از فضای نمایشگاه برگزار کردیم که به صورت آنلاین در غرفه امور زنان و خانواده نیز پخش شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

معرفی زنان فرهنگ ساز در حوزه جلوه های ایثار
معرفی زنان فرهنگ ساز در حوزه جلوه های ایثار

طرح مصاحبه با بانوان سینماگر و هنرمند
طرح مصاحبه با بانوان سینماگر و هنرمند

سهم اندک زنان ایرانی از کتاب های دفاع مقدس
سهم اندک زنان ایرانی از کتاب های دفاع مقدس

برنامه های امور زنان و خانواده در هفته دفاع مقدس
برنامه های امور زنان و خانواده در هفته دفاع مقدس

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت حسن ولی الهی از همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام سیدعباس صالحی خطاب به خانواده مرحوم ولی الهی آمده است:

اندوه درگذشت همکار عزیزمان مرحوم حسن ولی الهی خاطر بزرگ دستگاه فرهنگی کشور را آزرده و محزون ساخت.

بی شک نام و یاد این همکار فقید همواره در دیباچه خادمان صدیق فرهنگ این مرز و بوم ماندگار خواهد بود.

این مصیبت جانسوز را به شما عزیزان و بازماندگان محترم و همکاران ارجمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران صمیمانه تسلیت می گویم و از خداوند متعال رحمت واسعه و علو درجات برای آن عزیز سفر کرده مسئلت دارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار 40 در جمع خبرنگاران گفت: بنیاد فارابی، مجموعه سینمای مستند و جشنواره حقیقت مجموعه های مستند خوب کوتاهی را با موضوع دفاع مقدس درحال تولید دارند که تا پایان سال در جشنواره های مختلف حقیقت، کوتاه و فجر نمایش داده خواهد شد. به همین منظور می توان گفت اتفاقات خوبی را در چهلمین سالگرد دفاع مقدس در حوزه های فرهنگی خواهیم داشت که می تواند پایه ای برای سال های بعد این رویدادها باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار 40 در جمع خبرنگاران گفت: بنیاد فارابی، مجموعه سینمای مستند و جشنواره حقیقت مجموعه های مستند خوب کوتاهی را با موضوع دفاع مقدس درحال تولید دارند که تا پایان سال در جشنواره های مختلف حقیقت، کوتاه و فجر نمایش داده خواهد شد. به همین منظور می توان گفت اتفاقات خوبی را در چهلمین سالگرد دفاع مقدس در حوزه های فرهنگی خواهیم داشت که می تواند پایه ای برای سال های بعد این رویدادها باشد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار 40 که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درحال برگزاری است در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات این وزارتخانه در پاسخ به مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای افزایش 100 برابری تولیدات فرهنگی و هنری دفاع مقدس، اظهار داشت: ما امسال در حوزه های مختلف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بحث تولیدات گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس را داشته و پیگیر آن هستیم .

وی به آغاز تولیدات مختلف سینمایی در مجموعه های مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: هم اکنون در حوزه های سینمایی شامل فیلم های کوتاه، بلند و مستند آثار متعددی را علیرغم شرایط کرونایی که کار تولید را سخت کرده است، در دستور کار قرار داده ایم .

وزیر فرهنگ و از شاد اسلامی خاطرنشان کرد: بنیاد فارابی، مجموعه سینمای مستند و جشنواره حقیقت مجموعه های مستند خوب کوتاهی را با موضوع دفاع مقدس درحال تولید دارند که تا پایان سال در جشنواره های مختلف حقیقت، کوتاه و فجر نمایش داده خواهد شد .

صالحی در پایان گفت: اتفاقات خوبی را در چهلمین سالگرد دفاع مقدس در حوزه های فرهنگی خواهیم داشت که می تواند پایه ای برای سال های بعد این رویدادها باشد چراکه قضیه دفاع مقدس هر قدر روایت شود کهنه پذیر نیست .

گفتنی است امروز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در باغ موزه ا نقلاب اسلامی و دفاع مقدس از نمایشگاه اقتدار 40 بازدید کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره موضوع برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، بیان کرد: تعامل و ارتباط میان شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران با صنف به طور مستمر وجود دارد و ارتباط فعالی شکل گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸ سایت های دیگر : تابناک تهران

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ملی دست آوردهای دفاع مقدس و مقاومت، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره نقش شورای سیاست گذاری سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و تعامل با صنف ناشران و کتاب فروشان برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پاییز سال جاری گفت: طبعا در این راستا، تعامل و ارتباط میان شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران با صنف به طور مستمر وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وقتی نمایشگاه حقیقی و فیزیکی کتاب به مجازی تبدیل می شود، دامنه برخی از این کارها، تغییرات گسترده و جدی پیدا می کند.

وی گفت: قالب کارهای صورت گرفته در نمایشگاه کتاب فیزیکی، قالب هایی با تنوع موضوعات بسیار بالا بود. به طور مثال؛ هماهنگی مهمانان خارجی در نمایشگاه کتاب تهران، انتخاب مهمان ویژه و... که بسیار متنوع و زیاد بود و باید به آن ها رسیدگی می شد.

صالحی با بیان اینکه تنوع موضوعی فعالیت ها در نمایشگاه مجازی بسیار کمتر از نمایشگاه فیزیکی کتاب است، بیان کرد: در برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی، پاره ای از این فعالیت ها حذف می شود و طبعا ممکن است جلسات، برنامه ریزی ها و میزان تصمیم گیری ها به اندازه سابق نباشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تعامل شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران، کرد: تعامل و مشارکت شورای سیاست گذاری و صنف برقرار و یک تعامل فعال است.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ملی دست آوردهای دفاع مقدس و مقاومت، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره نقش شورای سیاست گذاری سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و تعامل با صنف ناشران و کتاب فروشان برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پاییز سال جاری گفت: طبعا در این راستا، تعامل و ارتباط میان شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران با صنف به طور مستمر وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وقتی نمایشگاه حقیقی و فیزیکی کتاب به مجازی تبدیل می شود، دامنه برخی از این کارها، تغییرات گسترده و جدی پیدا می کند.

وی گفت: قالب کارهای صورت گرفته در نمایشگاه کتاب فیزیکی، قالب هایی با تنوع موضوعات بسیار بالا بود. به طور مثال؛ هماهنگی مهمانان خارجی در نمایشگاه کتاب تهران، انتخاب مهمان ویژه و... که بسیار متنوع و زیاد بود و باید به آن ها رسیدگی می شد.

صالحی با بیان اینکه تنوع موضوعی فعالیت ها در نمایشگاه مجازی بسیار کمتر از نمایشگاه فیزیکی کتاب است، بیان کرد: در برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی، پاره ای از این فعالیت ها حذف می شود و طبعا ممکن است جلسات، برنامه ریزی ها و میزان تصمیم گیری ها به اندازه سابق نباشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تعامل شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران، کرد: تعامل و مشارکت شورای سیاست گذاری و صنف برقرار و یک تعامل فعال است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نشست "مشارکت نیروی انتظامی در ایمن سازی و پایداری زیرساخت ها و دارائی های فرهنگی و هنری کشور در برابر آسیب های احتمالی" روز دوشنبه با حضور علی اصغر کاراندیش مروستی معاون حقوقی امور مجلس و استان ها و رییس کمیته پدافند غیرعامل و سردار احمد نوریان سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در سالن اجتماعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

به گزارش روابط عمومی معاونت حقوقی امور مجلس و استان ها، این نشست با حضور مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و ادارات تابعه و همچنین نمایندگان معاونت ها و سازمان های تابعه وزارتخانه به صورت وبینار برگزار شد.

علی اصغر کاراندیش مروستی معاون حقوقی امور مجلس و استان ها و رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی در این نشست ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد و نام دلیرمردان و دلیرزنان مدافع کیان میهن عزیزمان ، تعامل دوجانبه نیروی انتظامی و این کمیته را در جهت پیشبرد سیاستهای فرهنگی کشور و صیانت از حریم و امنیت حوزه فرهنگ موثر توصیف کرد.

وی با اشاره به آمادگی این وزارتخانه برای انعقاد تفاهمنامه بین این وزارتخانه و سازمان پدافند غیرعامل کشور و اقدامات موثر این وزارتخانه در خصوص مصادیق فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل در طی سالهای اخیر گفت: پیش نویس برنامه سند راهبردی آماده است و بزودی مورد بررسی دوجانبه قرار خواهد گرفت .

کاراندیش با ابراز امیدواری نسبت به ارتقای جایگاه پدافند غیرعامل در ستاد و استانها ، افزود: ستاد و صف مکمل هم هستند و با مشورت و هم اندیشی می توانند با کاربست تجارب همدیگر برنامه های سازنده ای را ارایه کنند.

در ادامه این نشت سردار نوریان به ایراد سخنرانی پرداخت و مدیران کل استانها نیز پیرامون موضوع نشست اظهار نظر کردند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط زنده تصویری با خانواده شهید نصیری از استان البرز گفت: دفاع مقدس نرم افزار ایرانی قوی و عامل وحدت کشور شد، به این معنا که اگر دنیا در مقابل ما باشد دفاع مقدس قدرت درون مردم را تقویت خواهد کرد، دفاع مقدس توانست ایران را با وجود همه قومیت ها در کنار هم جمع و عامل وحدت بزرگی شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همزمان با چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس، اختتامیه تابستانه طرح ملی سه شنبه های تکریم با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در ارتباط زنده تصویری با خانواده شهید شعبان نصیری در البرز در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

در ابتدای این مراسم سید عباس صالحی با ادای احترام به خانواده شهید نصیری و گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تکریم شهدای مدافعان حرم اظهار کرد: دفاع مقدس در تاریخ ایران زمین یک قطعه نورانی است و این هشت سال دوران ویژه ای است، اگر کل تاریخ ایران زمین را مرور کنیم دفاع مقدس تلالو خاصی در آن دارد، اینکه ملتی 2800 روز مقاومت به خرج دهد تا ناموس، وطن و خاک خود را حفظ کند و در مظلوم ترین جنگ تاریخ قرار بگیرد نمونه مشابهی ندارد.

وی ادامه داد: در دفاع مقدس ما تنها در جبهه ها درگیر جنگ نبودیم بلکه در شهرهای خود 16هزار شهید مظلوم داشتیم، جنگ شیمیایی را تاریخ بشر به یاد ندارد و 10هزار شهید شیمیایی و 130 جانباز شیمیایی اتفاقات تلخی بود که ایران ما تجربه کرد و تاریخ پرفروغی به جای گذاشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: دفاع مقدس کارکردهای زیادی داشته و دارد، به همین منظور دفاع مقدس تاریخ گذشته ما نیست بلکه یک بستری است که ما می توانیم تاریخ آینده خود را با آن شکل بدهیم.

صالحی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در چهلمین سالگرد دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: بنابر سخنان رهبر انقلاب دفاع هشت ساله مقدس حافظه 200 سال ایران را تغییر داد، کشور ما از ابتدای صفویه تا دفاع مقدس در هر تجاوز و هجومی متاسفانه گرفتار عقب نشینی شده و خاک ها و سرزمین هایی از دست داده و همین حافظه تلخی برای ما ساخته بود اما دفاع مقدس هشت سال مقاومت و بدون ذره ای واگذاری خاک بود و علیرغم حضور همه قدرت های منطقه ای هیچ بخشی از این خاک از دست نرفت.

وی افزود: دفاع مقدس نرم افزار ایرانی قوی قرار گرفت، به این معنا که اگر دنیا در مقابل ما باشد این دفاع مقدس قدرت درون مردم را تقویت خواهد کرد و این یکی از کارکردهای دفاع مقدس است که می تواند روح ایران قوی باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: یکی دیگر از کارکردهای دفاع مقدس نقش آن در وحدت کشور است، ما اقوام و گویش های مختلف را در کشور داریم که می تواند از سوی دشمن مورد سوء استفاده و تهاجم قرار گیرد، قبل از دفاع مقدس اسلام و زبان فارسی عامل وحدت ملی ایران بود، هشت سال دفاع مقدس هم موجب شد اقوام مختلف در کنار هم قرار گرفتند و خون آنها در سراسر کشور کنار هم ریخته شد وحدت قومی را بر محور دفاع مقدس ایجاد کرد.

صالحی تصریح کرد: امروز هر ایرانی وقتی به هر استانی می رود حس می کند کنار هم وطن خود خاطرات طولانی دارد، این کارکرد دفاع مقدس در پایداری ایران در وحدت ملی نقش زیادی دارد.

وی ابراز داشت: امروز میهمان استان البرز هستیم که با ویژگی ایران کوچک با حضور قومیت های مختلف شناخته می شود، پنج هزار شهید در این استان از قومیت های مختلف بیانگر همین وحدت است، این استان می تواند نماد این هویت دفاع مقدس باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کارکرد الگوسازی دفاع مقدس خاطرنشان کرد: اگر ما عاشورا را به عنوان یک روز به خاطر تنوع سنین داریم و از گذشته تا به امروز و برای آینده الگو سازی کرده است، در یک شباهت بشری و تاریخ انسانی هشت سال دفاع مقدس نیز به هشت سال امتداد الگوسازی تبدیل شده است، رزمندگان، ایثارگران و شهدایی که به قله ایثار رسیدند هم برای امروز و هم برای فردای ما الگوهای فراوانی ایجاد کرده است.

صالحی با اشاره به طرح ملی سه شنبه های تکریم گفت: در همین چهارده هفته طرح ملی سه شنبه های تکریم و ارتباط با خانواده شهدا همچنان حرف های ناشنیده و اتفاقات زیبا زیاد است.

وی در مورد شهید نصیری نیز افزود: زندگی این شهید به سه برهه یعنی نوجوانی و انقلاب، دوره دفاع مقدس و جهاد و مقاومت در منطقه تقسیم می شود، ایشان در حدود چهل سال و پا به پا از جهاد عقب ننشسته و گام به گام به پیش آمده و هیچگاه احساس خستگی و افسردگی نداشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: تعبیر شیخ شهیدان برای شهید نصیری از سوی سردار سلیمانی بسیار پرمعنا است، باوری که شهید سلیمانی از این شخصیت داشته در این دو واژه یعنی شیخ شهید عرضه کرده است.

وی با اشاره به نامه وصیت این شهید به نوه اش گفت: در این وصیت کوتاه می خوانیم : به نام خدای مهربان، پسرم. محمدیاسر/ سلام علیکم، فکر کردم در این زمان بسیار کوتاه چه بنویسم تا چراغ راهت باشد و همیشه راهنمای وجودت. سعی کن دروغ نگویی که دروغ گناه بسیار بزرگی است. اگر حق را شناختی هیچوقت از مسیر آن خارج نشو، ساده و سالم زندگی کن، هر کاره ای که هستی مهم نیست، چه رفتگر زحمتکش شهرداری باشی و چه متخصص سوخت موشک

اشتباهاتت را هرچند کوچک بپذیر و جبران کن که ساخته شوی. ، چهار پیام کوتاه در این نامه وجود دارد که اگر آن را مدنظر قرار دهیم چراغ راه زندگی ما خواهد بود و وصیت این شهدا به این شکل می تواند تابلوی زندگی ما باشد.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رئیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در بخشی از این ارتباط زنده تصویری با اشاره به چهارده هفته از گذشت طرح ملی سه شنبه های تکریم تصریح کرد: اگر امروز کشور ما سرافراز است به خاطر رشادت شهدا است، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این طرح کاملا ما را یاری کرده و این هفته نیز به طور خاص در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

وی افزود: امنیت و آرامش امروز خود را مدیون خون شهدا هستیم، یکی از با برکت ترین دوران کاری بنده در طول عمر 50ساله خود را این چهارده هفته تکریم خانواده شهدا می دانم.

رئیس کانون های فرهنگی هنری مساجد از پایان این طرح در فاز تابستان و ادامه آن در فصل های آتی با حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تا پایان سال خبر داد.

در بخش دیگری از این ارتباط زنده تصویری سردار کارگر از برگزارکنندگان این طرح ملی تشکر و آن را الگویی برای سایر مسئولین دانست.

مادر شهید نصیری نیز در بخشی از این ارتباط زنده تصویری با بیان اینکه فرزندم ولایت مدار و گوش به فرمان امام راحل بود، خاطرنشان کرد: برای خانواده ما مایه افتخار است که چنین فرزندی داشتیم، ایشان هشت سال در جبهه های نبرد دفاع مقدس حضور پیدا کرد و پس از پایان جنگ به کمک جبهه نبرد در عراق و سوریه رفت و هیچگاه از جهاد فروگذار نبود و همیشه خود را وقف کمک به دیگران می کرد.

در ادامه این ارتباط زنده تصویری برادر شهید نصیری ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سبب برگزاری طرح ملی سه شنبه های تکریم گفت: آنچه شهدای ما به عنوان هدف خود یعنی جهاد، ولایت مداری، خدمتگذاری و... انتخاب کردند در برادر بنده نیز وجود داشت. ایشان در ابتدای انقلاب یکی از بنیان گذاران سپاه کرج بود و در آموزش جوانان نیز فعالیت زیادی داشت.

وی افزود: در دوران دفاع مقدس در سخت ترین شرایط جنگ حضور پیدا می کرد و به همین منظور بارها مجروح شد، پس از دوران دفاع مقدس نیز در جبهه های مقاومت عراق و سوریه حضور پیدا کرده و مشاوره های خود را ارائه و سپاه بدر را تشکیل داد و در نهایت شهادت نصیب وی شد.

برادر شهید نصیری بیان کرد: شهید نصیری در کشور سومالی و بین انقلابیون این کشور برای مقابله با قاچاقچیان نیز حضور پیدا کرد و در این کشور هم مشاوره ها و کمک های خود را ارائه و سپس به عراق و لبنان بازگشت. سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی پس از شهادت برادر در منزل ما حضور پیدا کرد و خاطرات زیادی را از ایشان برای ما تعریف کرد.

همچنین در بخش دیگری از این ارتباط زنده تصویری سلیمان رستمیان ، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز طی سخنانی اظهار کرد: تکریم و احترام به خانواده شهدا از افتخارات نظام و از تاکیدات مقام معظم رهبری است.

وی ضمن تقدیر از برگزاری طرح ملی سه شنبه های تکریم افزود : دیدار و تکریم از خانواده شهدا از فعالیت هایی است که در سرفصل فعالیت های مدیران اجرایی کشور است.

رستمیان گفت: شهید شعبان نصیری از شهدای شاخص استان البرز است، سالها تلاش و مجاهدت و دفاع از مظلومان در دستور کار آن شهید بود و نهایتا در مسیر اهداف والای خود در 5 خرداد سال 1396 به مقام رفیع شهادت رسید.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: استان البرز 110 شهید مدافع از حریم اهل بیت علیهم السلام را تقدیم کرده است.

گفتنی است در پایان این مراسم با حضور سید عباس صالحی، سردار کارگر، محمدمهدی احمدی مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از مدیران فرهنگی از طرح ملی ایران قوی رونمایی شد، این طرح توسط کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در چهار محور قرآن و سیره اهل بیت(ع)، مسجد و گام دوم انقلاب، پیشرفت و امید به آینده، مقاومت و عزت ایرانی در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با بیان اینکه نیروی انتظامی آمادگی انعقاد تفاهم نامه همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه پدافند غیرعامل را دارد، گفت: براساس این تفاهم نامه می توان مولفه های امنیت را به جامعه آموزش داد تا از بروز جرائم جلوگیری شود و در این مسیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند در فرهنگ سازی جامعه به ما کمک های زیادی بکند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست هم اندیشی مشارکت نیروی انتظامی در ایمن سازی و پایداری زیرساخت ها و دارایی های فرهنگی هنری کشور در برابر آسیب های اجتماعی با حضور سردار سرتیپ پاسدار نوریان معاون اجتماعی نیروی انتظامی و علی اصغر کاراندیش معاون وزیر و رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست علی اصغر کاراندیش با بیان اینکه در دو سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص پدافندغیرعامل اقدامات قابل توجهی داشته و در همین راستا تفاهم نامه ای میان سازمان پدافند غیرعامل ایران و وزارتخانه متبوع امضا شده است، اظهار کرد: نیروی انتظامی محل امنیت جامعه است و در واقع وظیفه آن تامین امنیت روانی و جسمی مردم به شمار می رود، بنابراین اگر بتوان در مورد مسائل مختلف قبل از وقوع هرگونه اتفاقی پیشگیری را انجام داد معضلات جامعه کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

وی افزود: نیاز است در حوزه های مختلف اجتماعی فرهنگی کار کنیم تا از این طریق به سمت کاهش آسیب های اجتماعی برویم.

در ادامه این نشست سردار سرتیپ پاسدار نوریان با اشاره به اینکه در مرحله اول پدافند باید دشمن را به خوبی شناسایی کرد، گفت: امروز برای پدافند فرهنگی ابتدا باید خود فرهنگ را به خوبی شناخت، پس از آن باید به سمت شناسایی تهدیدهای فرهنگی و فرصت هایی که وجود دارد حرکت کنیم. البته فراموش نشود به همان میزان که دشمن در حال تهدید ما قرار دارد انقلاب اسلامی ایران نیز به نوعی تهدید برای آنها محسوب می شود.

وی ادامه داد: در مسیر پدافند باید نقاط ضعف و آسیب پذیر را بشناسیم، امروز صهیونیسم در تلاش برای تخریب فرهنگ و بخش های مختلف آن است، به همین منظور درصدد لگدمال کردن مفاهیم انسانی است و تلاش دارد با بی تفاوت کردن جامعه به خصوص نسل جوان اقشار مختلف جامعه را منفعل کند. در این مسیر یکی از مهم ترین اقدامات آنها مبارزه با اعتقادات ما است، در واقع آنها به دنبال تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی به سبک زندگی غربی هستند.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی بیان کرد: از زمانی که فضای اینترنت و فضای مجازی رواج پیدا کرده است دشمن نهایت بهره را از این فرصت برده و ما در مواجهه با این موضوع به جای فرهنگ سازی به سمت ممنوعیت رفتیم، امروز کشور باتوجه به شیوع ویروس کرونا نیازمند آموزش آنلاین به کودکان است، این یعنی بخش زیادی از جمعیت کودک کشور با فضای اینترنت ارتباط برقرار خواهد کرد، اگر در این شرایط فرهنگ سازی درست صورت نگیرد قطعا کودکان ما با ناخالصی های این فضا روبرو خواهند شد.

سردار نوریان با بیان اینکه دشمن عفت دختران و غیرت پسران را هدف قرار داده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد ترویج روابط نامشروع، تضعیف بنیان خانواده، ازدواج سفید، کاهش فرزندآوری، جشن طلاق و ... در جامعه هستیم که دشمن در حال برنامه ریزی بروی این موضوعات بوده است. وظیفه ما و سایر دستگاه های فرهنگی در این میان مقابله با این تهدیدها است.

وی افزود: باتوجه به پرونده هایی که در نیروی انتظامی در دست بررسی قرار دارد آمارها نشان می دهد خیلی از جرائم ریشه های فرهنگی دارد، به همین منظور در فضای مجازی و تلویزیون با برنامه های مختلف و تبلیغات تلاش کردیم جامعه را نسبت به یکسری موضوعات آگاه کنیم. البته هفته نیروی انتظامی نیز نزدیک است و ما آمادگی امضای یک تفاهم نامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داریم تا براساس بتوانیم مولفه های امنیت را به جامعه آموزش بدهیم تا از بروز جرائم جلوگیری شود و در این مسیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند در جهت فرهنگ سازی جامعه به ما کمک های زیادی بکند.

در پایان این نشست سعید جابری انصاری دبیر کمیته پدافند غیرعامل بر آموزش و ارتباط مناسب با دستگاه های فرهنگی و اجرایی در پیشبرد امور مربوط به پدافند غیرعامل تاکید کرد.

وی ادامه داد: ظرفیت های قانونی پیش روی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی که پیشگام خط مبارزه با ناهنجاری های اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی است می تواند موجبات همکاری های دوجانبه را بیش از پیش فراهم کند.

مشاور معاون وزیر در امور پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باتوجه به ارتباط نزدیک ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر استان ها با نیروی انتظامی، اتخاذ روش ها و رویکردهای مناسب و هوشمندانه ضروری به نظر می رسد.

گفتنی است این نشست با حضور نمایندگان معاونت ها، مراکز و سازمان های تابعه و ارتباط زنده تصویری با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و روسای ادارات برگزار شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام نوروزپور با بیان اینکه اجرای طرح ملی سه شنبه های تکریم یکی از برنامه های اثرگذار در زنده نگاه داشتن یاد و نام شهدا است، گفت: ملتی که روحیه ایثار، مقاومت، جهاد و شهادت در آن زنده باشد، شکست ناپذیر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹

حجت الاسلام محمد نوروزپور در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان اجرای طرح سه شنبه های تکریم را زمینه ساز، زنده نگاه داشتن یاد و نام شهدا و تقویت روحیه ایثار، شهادت دانست و اظهار کرد: ملتی که روحیه ایثار، مقاومت، جهاد و شهادت در آن زنده باشد، شکست ناپذیر می شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امورخیریه به دیگر راهکارههای تقویت روحیه ایثار و شهادت در میان جوانان اشاره کرد و گفت: برگزاری اردوهای سیاحتی، زیارتی به مناطق جنگی(راهیان نور)، برگزاری مسابقات کتابخوانی و حضور حماسه آفرینان دفاع مقدس در مساجد و مدارس و بیان خاطرات آنها به نسل جوان می توان نقش تاثیرگذاری داشته باشد.

امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) واقع در میدان انقلاب خاطر نشان کرد: امروز دشمن در حال ایجاد القای شبهات در میان جوانان است که چرا ما وارد جنگ شدیم وبه جنگ ادامه دادیم و یا اینکه چرا در جنگ اینقدر جوان شهید شدند، به همین جهت ضرورت دارد، این شبهات برطرف شود و بهترین کسانی که می توانند این شبهات را برطرف کنند یادگاران دوران دفاع مقدس هستند.

حجت الاسلام نوروزپور با اشاره به اینکه تجلیل از حماسه سازان هشت سال دفاع مقدس یکی از برنامه های مسجد سیدالشهدا(ع) گفت: همه ساله به مناسبت سالگرد آغاز جنگ تحمیلی و در دیگر مناسبت ها، مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس در مسجد سیدالشهدا(ع) برگزار می شود و رزمندگان و ایثارگران با حضور در این مسجد به روایتگری پیرامون خاطرات هشت سال دفاع مقدس می پردازند.

امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) واقع در میدان انقلاب افزود: همچنین به همت فعالین کانون فرهنگی هنری مسجد سیدالشهدا(ع) شبکه ای به منظور شناسایی خانواده های شهدا و ایثارگران پیرامون مسجد تشکیل شده است تا ضمن دیدار با این خانواده ها به مشکلات آنها نیز رسیدگی شود.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در وبینار بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه های حضرت آیت الله تسخیری تأکید کرد: آیت الله تسخیری نماد اخلاق و معنویت اسلامی بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در وبینار بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه های حضرت آیت الله تسخیری که (8 مهرماه) در حوزه ریاست این سازمان برگزار شد، گفت: نشست امروز به پاس بزرگداشت نام و یاد عالم ربانی، زبان گویای جهان اسلام و تشیع حضرت آیت الله شیخ محمد علی تسخیری(ره) همزمان با آیین چهلمین روز ارتحال ایشان، با حضور شخصیت ها و اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام برگزار می شود.

وی با بیان ویژگی های برجسته آیت الله تسخیری گفت: این شخصیت بزرگوار در طول زندگی خود، خدمات شایانی به ترویج فرهنگ اسلامی در جهان داشت.

ابراهیمی ترکمان اظهار کرد: همه ما می دانیم که اختلاف قبل از علم، رحمت است و آن چه که پیامبر اکرم(ص) در روایتی فرمودند: اختلاف امتی رحمه ، مربوط به اختلاف قبل از علم است چراکه بعد از علم اختلاف، خطرناک است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: آیت الله تسخیری پیش از علم به اختلافات احترام می گذاشت، اما بعد از علم، به علم عمل می کرد و هیچگاه در گفت وگوهایی که در اجلاس های بین المللی داشت به دنبال فقط فهماندن نبود، گاهی به دنبال فهمیدن هم بود.

وی در ادامه سخنانش، به علت نفوذ کلام آیت الله تسخیری در میان نخبگان جهان اسلام اشاره کرد و گفت: ایشان در گفت وگو به جای اثبات به دنبال اقناع بود و پیام به گونه ای عرضه می کرد تا مخاطب آن را بپذیرد و همواره در کنار نعمت، توجه به منعم داشت، یعنی خداوند را در همه حال ناظر بر اعمال خود می دید و همیشه ضمن پای بندی به اصول خود، حرف دیگران را گوش می داد و با تن رنجور خود، سالیان سال در اجلاس هایی که شرکت در آنها بسیار سخت بود، حضور می یافت و از آموزه های اسلامی دفاع می کرد.

آیت الله تسخیری چهره برجسته وحدت آفرین بود

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: در این برهه ای که به شدت به تعادل احتیاج داریم، ایشان یک شیخ متعادل مسلمان بود. یعنی به دور از افراط گرایی و تفریط.

وی خاطرنشان کرد: در دنیایی که آموزش های اسلامی با بدفهمی مواجه شده، ایشان سعی می کرد با تکیه بر متون اسلامی و نصوص اسلامی، فهم درستی از اسلام را در دنیا ترویج کند. فهم کجی که موجب پیداش گروه هایی مانند داعش شد، هیچ گاه در قاموس اندیشه حضرت آیت الله تسخیری راه نداشت.

ابراهیمی ترکمان با اشاره به نقش بسزای آیت الله تسخیری در ایجاد تقریب در جهان اسلام گفت: ایشان همیشه سعی می کرد با استفاده از فقه و اصول فقه، فقه و اجتماع و فقه و سیاست و تمام علوم اسلامی، چهره رحمانی اسلام را به جهانیان معرفی کند. خداوند در این راه این توفیق را به او داد تا بتواند موفق شود. این توفیق نصیب هر کسی در دنیا نمی شود.

وی یادآور شد: ایشان هیچ گاه کسی را به خود دعوت و جذب نمی کرد، همیشه سعی بر این داشت تا همگان را به اسلام راستین و دین محمدی(ص) دعوت کند. در واقع، خود را حامل آموزش های اسلامی و فهم اسلامی و معنویت و اخلاق اسلامی می دانست و این مهم را در رفتار خود پیاده کرده بود و از او شخصیتی ساخته بود که در جهان اسلام، همه به گفت وگو با او علاقه مند بودند.

با اذعان اینکه آیت الله تسخیری نمادی از اخلاق و معنویت اسلامی بود، تأکید کرد: بزرگداشت چنین شخیت هایی می تواند الگوهایی برای جهان بی الگوی ما باشد، جهانی که از فقدان الگو رنج می برد و جهانی که الگوهای انحرافی را برای خودش انتخاب کرده است. ما با تکیه بر این شخصیت ایشان می توانیم مسیرهای تعالی را طی کنیم.

بنابر اعلام این خبر، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به پاس بزرگداشت نام و یاد عالم ربانی حضرت آیت الله شیخ محمد علی تسخیری(ره)، همزمان با آیین چهلمین روز ارتحال ایشان، نشست بین المللی بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه های آیت الله تسخیری را (8 مهرماه) با حضور شخصیت ها و اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام در محورهای ولایت مداری و انقلابی گری، مجاهدت و خستگی ناپذیری، اخلاق و معنویت، وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی، ارتباطات اسلامی و دیپلماسی فرهنگی و علم و اندیشه (به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس) برگزار کرد.

در این مراسم سه نشریه مؤسسه بین المللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به زبان های عربی، فارسی و انگلیسی نیز درباره آیت الله تسخیری رونمایی شد. این سه نشریه ابعاد شخصیتی این عالم وحدت گرا را از جنبه های مختلف بررسی کرده است.

انتهای پیام/ص

13:05 - 1399/07/08 / شماره : 757644 / تعداد نمایش : 106

air.ir/ZrqZubr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تهران - ایرنا - رئیس سازمان حج و زیارت گفت: بازگشایی حج عمره و اعزام زائران به سرزمین وحی پس از بازگشایی کنسولگری های جمهوری اسلامی ایران در عربستان انجام خواهد شد.

علیرضا رشیدیان روز سه شنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان اقتدار40 در گفت وگو با به خبرنگار ایرنا افزود: وزارت امور خارجه در حال پیگیری امور دیپلماسی مربوط به روابط دو کشور است.
وی درباره شرط اعزام زائران پس از بازگشایی کنسولگری های ایران در عربستان خاطر نشان کرد: زائران ایرانی نباید بدون پشتیبانی و حمایت کشور به حج عمره اعزام شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: کارگزاران جمهوری اسلامی پشتیبان و حامی زائران بیت الله حرام در هر زمانی هستند.

نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان اقتدار40 و با شعار محوری ما قوی هستیم به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، از 2 تا نهم مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حجت الاسلام خاموشی گفت: وقف اختراعات و اکتشافات را به فرماندهان سپاه پاسداران و مسئولان دانشگاه امام حسین (ع) پیشنهاد دادم، زیرا این اختراعات برای مقابله با نظام سلطه بسیار موثر خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی ؛ رئیس سازمان اوقاف در حاشیه آیین وقف کتب دانشگاه های سپاه پاسداران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وقف یک نیت معنایی و معنوی است و شخص اموال خودش را به جهت خیری معطوف می کند و مصرف آن را در آینده تعیین می کند.

وی با بیان اینکه اصطلاح فقهی وقف تحبیس العین و تسبیل المنفعه است، گفت: وقف علاوه بر اسلام در دیگر ادیان الهی هم وجود است.

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه در دانشگاه امام حسین (ع) یک روشی باب شده تا تالیفات وقف شود، تصریح کرد: در این روش شخص واقف رابطه خودش را از لحاظ مالکیت این شی قطع می کند و آن را در اختیار توسعه فرهنگی و علمی دانشگاه قرار می دهد.

خاموشی افزود: متولی این فعالیت دانشگاه امام حسین (ع) است که باید این آثار را حفظ کند و برای بهره وری این آثار نیز فکر کند.

وی خاطرنشان کرد: فقیهان ما امروزه حق تالیف را تثبیت می کنند؛ یعنی می گویند تالیف می تواند یک اثر مالی داشته باشد، بنابراین می تواند تحبیس اصل و تسبیل منفعت شود.

رئیس سازمان اوقاف تاکید کرد: وقف اختراعات و اکتشافات را هم به فرماندهان سپاه پاسداران و مسئولان دانشگاه امام حسین (ع) پیشنهاد دادم، زیرا این اختراعات برای مقابله با نظام سلطه بسیار موثر خواهد بود.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
راهنمای مدونی شامل همه اطلاعات لازم برای تماشاگران تئاتر توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه و منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری، این راهنما، در قالب چهار فهرست متفاوت و بر براساس نام نمایش ها، تالارها، ساعت شروع اجراها و قیمت بلیت نمایش ها تنظیم شده است.

از جمله امکاناتی که این راهنما در اختیار علاقه مندان قرار می دهد ورود به سایت فروش بلیت با لمس دکمه ای به همین نام و مشاهده موقعیت مکانی تالار مورد نظر با لمس دکمه نشانی بر روی نقشه است .

هدف از تهیه این راهنما، معرفی نمایش های در حال اجرا، اشاعه فرهنگ تماشای تئاتر و معرفی سالن های فعال تئاتر ایران است.

راهنمای تماشای تئاتر در تهران

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
چند روزی است حرف و حدیث ها پیرامون مجسمه ها و تندیس هایی که از شهید سردار سلیمانی ساخته شده، در رسانه ها و فضای مجازی داغ شده و حتی مدیران هنری برخی نهادهای کشور نیز به این اتفاق واکنش نشان داده اند. آخرین نمونه از این دست واکنش ها را سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت ارشاد نشان داده و با انتشار یادداشتی، این مجسمه ها را مایه شرمساری دانسته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

اعتمادآنلاین| روزنامه صبح نو، وابسته به جریان اصولگرایی در نقد ساخت مجسمه های بدفرم از سردار قاسم سلیمانی طی گزارشی نوشت:

ماجرای مجسمه های سردار سلیمانی را باید برون ریز چند دهه بی توجهی به شاخه مهم مجسمه سازی دانست. اتفاقی که هر از گاهی از گوشه و کنار اخبار درباره ساخته شدن تندیسی بدفرم از شخصیت ها و چهره ها سرک می کشید و جنجالی می شد و باز به محاق می رفت. اردیبشهت سال گذشته وقتی از سردیس مرحوم جمشید مشایخی در منطقه یک تهران رونمایی شد، در رسانه ها جنجال های زیادی به راه افتاد که نهایتاً به بازگرداندن سردیس به کارگاه سازنده و اصلاح آن منجر شد.

شهدای آتش نشان دوباره قربانی می شوند

حدود هشت ماه پیش از آن هم به دنبال واقعه تلخ آتش سوزی پلاسکو و شهادت چند نفر از آتش نشانان، مجسمه هایی از شهدای آتش نشان در منطقه ای در غرب تهران ساخته و به نمایش گذاشته شد که واکنش هایی را در پی داشت. سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر همان زمان اظهار کرد که در گفت وگو و هماهنگی با مسوولان سازمان زیباسازی شهرداری تهران، بناست که این مجسمه اصلاح و مجدداً رنگ آمیزی شود و همین اتفاق نیز افتاد. قریب به یک دهه پیش تر نیز ربوده شدن چند مجسمه از میادین شهر تهران نیز خبرساز شده بود.

زخمی که سرباز کرد

این موارد شاید برای کارشناسان و مطلعان این حوزه کافی بود تا بدانند جایی از کار می لنگد. جایی که بیشتر باید در حوزه های قانون گذاری، سیاست گذاری و آموزش و توسعه مهارت ها و دانش هنری مجسمه سازی آن را جست وجو کرد و به سرعت در رفع این خلاها کوشید. اما این اتفاق نیفتاد و دوباره و دوباره اشتباهاتی از این دست رخ داد. حالا اما ساخته شدن مجسمه های بدشکل از سردار سلیمانی که بیشتر به هجو می مانند تا یادمانی از بزرگترین سردار ایران، همه را به تلاطم انداخته و به فکر فرو برده که کجای راه را اشتباه رفتیم. از این حیث شاید به خون شهید بزرگوارمان برای این شاخه هنری در کشور هم مایه برکت و پیشرفت باشد.

احساس شرمساری به جای قدردانی

حالا معاون هنری وزارت ارشاد هم در یادداشتی به این اتفاق واکنش نشان داده و از کمبودهای چندین ساله در توجه به این حوزه که منجر به این اتفاق شده، نوشته و ساخته شدن این مجسمه ها را اسفبار توصیف کرده است. قریب سالی می گذرد از پرواز علمدار دوران، از قهرمانِ ملی و مردستان فروتن همروزگارمان شهید حاج قاسم سلیمانی، در این یک سال گویا می خواهیم بخشی از کاستی های گذشته را جبران کرده و قدرشناسی خود را از این شهید بزرگوار نشان دهیم. پاره ای از این قدرشناسی ها در قالب ساخت تندیس یادمان نمود می یابد. در شهرهای مختلف یکی پس از دیگری از تندیس هایی رونمایی می شود که بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمی انگیزد. تندیس هایی که گاه بهانه تاختن دشمن و عیب جویی منکران می شود.

نسبت به اهمیت هنر تغافل کردیم

حسینی در ادامه این یادداشت چنین اتفاقاتی را محصول عدم اهتمام به پیگیری ماجراهایی نظیر ربوده شدن برخی مجسمه های مشهور و دنبال نکردن قصورها و تقصیرها در این زمینه دانسته و در شرح تغافل نسبت به اهمیت هنر مجسمه سازی و صاحبان این هنر می نویسد: تغافل به معنای آنکه به قدر نیاز و ضرورت به آموزش مجسمه سازی نپرداخته ایم نه در دانشگاه ها و نه در آموزشگاه ها، تغافل به معنای آنکه دشواری این هنر را به شهدِ تشویق و تبلیغ شیرین نکرده ایم. تغافل به معنای آنکه اگر مجسمه های ارزشمندی در سطح شهر به یغما رفت و ربوده شد سختی اش را سهل گرفتیم و کمر نبستیم به یافتن قصور و مقصر و به حساس کردن جامعه و بیدار کردن معدود مسوولانی که هنر را تجمل می پندارند و گمان می کنند جهان بی هنر نیز امکان استمرار دارد! تغافل به معنای آنکه برنخاستیم به ساخت دیگرباره همان مواریثی که از مقابل دیدگان ناپدید شد. تغافل به معنای آنکه نپذیرفتیم چنین ثروتی و چنان ضرورتی نیاز به قوه عاقله ای دارد که درباره آن بیندیشد و بر آن سیاستی بگذارد و بر روند و رشد یا-زبان قلم لال-کاسته شدن سطح کیفی آن نظارتی در خور داشته باشد.

وقت تصمیم و تدبیر نرسیده است؟

شاید این اظهارات را بتوان نوعی اعتراف به کم کاری ها و کاهلی ها در مسیر سیاست گذاری و پیگیری قلمداد کرد. کم کاری هایی که اگرچه یک پای مهم و اصلی آن، خود وزارت ارشاد محسوب می شود اما دیگرانی نظیر مسوولان شهری، رسانه ها، و نهادهای آموزش دهنده و سیاست گذار را هم شامل می شود. حسینی در پایان تاکید کرده است: هفته دفاع مقدس، وقت مناسبی است که به تذکار بیندیشیم. آیا وقت آن نیست که به مجسمه سازی و تندیس پردازی برای معرفی چهره های شاخص و افتخارات کشورمان، کشور پهناورمان که شهر و شهرستان و روستا کم ندارد، به طور خاص توجه کنیم. وقت آن نیست که آموزش هنر را دست کم در این عرصه جدی بگیریم و به جای افزودن شمار دانشگاه ها به کیفیت آموزش هنر مشغول شویم. وقت آن نیست که بپذیریم هر دستگاه تخصصی دارد و شناخت و هدفی و اگر قرار باشد در هنر تصمیم و تدبیری اتخاذ شود باید به نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روی آورد؟

گزک، دست دشمن ندهید

اما به قول یکی از کاربران توییتر، دومینوی ساخت مجسمه و سردیس های حاج قاسمی سلیمانی تمامی ندارد! این کاربر تصویری از رونمایی از سردیس سردار سلیمانی را در مراسمی در شیراز که پریروز برگزار شد، منتشر کرده و ابراز تأسف کرده است. یکی دیگر از کاربران تصاویر چند نمونه از مجسمه ها را کنار یکدیگر قرار داده و نوشته است: من دیگه نمیدونم به چه زبونی باید گفت: دوست عزیز، بزرگوار، دیگه لازم نیست برای سردار سلیمانی مجسمه و سردیس و تندیس و... بسازید! واقعاً سردیس ساختن بلد نیستی، نساختنش هم بلد نیستی؟ برخی از این مجسمه ها دستاویزی برای صفحات معاند کشور از جمله صفحه اسرائیل به فارسی قرار گرفته تا به توهین و تمسخر ملت ایران بپردازند. برخی دیگر از کاربران نیز این مجسمه ها را پروژه ای هدایت شده در جهت تخریب شخصیت سردار دانسته اند.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
تهران- ایرنا- دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران ضمن معرفی اعضای شورای علمی این دوره جشنواره گفت: تنوع گروه های شرکت کننده در سیزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی مورد توجه خاص قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، را به عنوان اعضای شورای علمی این دوره جشنواره معرفی کرد.

صدری در ادامه گفت: در چند دوره اخیر جشنواره سعی شد که ضمن توجه به جایگاه حرفه ای و هنری گروه ها، زمینه حضور گروه های متعدد و جدید در هر دوره فراهم شود و تنوع گروه ها از مناطق کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است. همچنین این رویکرد درباره تم جشنواره نیز در این چند دوره مدنظر بوده است و هر دوره یک تم که با موسیقی نواحی پیوند دارد در نظر گرفته شده است تا ضمن تمرکز بر آن تم، فرصتی برای حضور گروه های متناسب با تم در هر دوره فراهم شود.

دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران افزود: در زمینه استفاده از نظرات پژوهشگران موسیقی نواحی نیز در چهار دوره اخیر سعی شده است زمینه حضور پژوهشگران مختف و نگاه های متفاوت فراهم شود و در هر دوره شورای علمی جشنواره تغییراتی داشته است تا تنوع در شورای علمی و حضور و نظرات پژوهشگران نیز محقق شود. بنابراین شورای علمی هر دوره جشنواره که از پژوهشگران شاخص موسیقی نواحی هستند، با حضور و نظرات خود در کیفیت جشنواره نقش موثری داشته اند و برای تنوع نظرات شورای علمی در هر دوره و متناسب با تم، شورا تعیین شده است.

وی افزو: اعضای شورا در این دوره نیز از پژوهشگران نسل های مختلف موسیقی نواحی هستند که در فضای دانشگاهی و یا پژوهش های میدانی فعالیت دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تئاتر، هنری است فاخر که آخر ندارد، روحی است شریف که در کالبد کثیف نمی گنجد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

به گزارش پایگاه خبری صاف نیوز ، سیدرضا اورنگ تحلیلگر سینما، منتقد و فعال رسانه ای در کانال تلگرام شخصی خود نوشت: تئاتر اصیل، آینه دینداری، وطن پرستی و اخلاق مداری است. تبلیغ بی دینی، اشاعه وطن فروشی و نمایش بی اخلاقی در تئاتر جایی از اعراب ندارد. کسی که بخواهد چنین کند، فردی است دارای عقده ها ی بیشمار و بیمار که می خواهد عقده های ناگشوده خود را بر صحنه تئاتر گشوده و دوای درد بی درمان بی هویتی خویش کند.
تئاتر آبی گل آلود نیست تا هر بی هنری بتواند از آن ماهی بگیرد، دریایی است بی کران که تنها دریادلان روشن ضمیر و شجاع می توانند دل به آن بزنند.
تئاتر، تنوری داغ نیست که فرصت طلبان خمیر فرصت طلبی را بر سقف آن بچسبانند، کوره ای است سوزان که فولاد را آبدیده و زرناب را از انبوه غل و غش بیرون می آورد.
تئاتر، در بند ایست و ایسم نیست و تن به اسارت هیچ واژه نامأنوسی نداده و نمی دهد. آنانی که دم از ایست و ایسم می زنند، لفاظان بی عملی هستند که می خواهند کوره سواد خود را به رخ این و آن بکشانند. دم زدن از لفظ، یعنی دور شدن از معنا، معنایی که تئاتر روی آن پایه گذاری شده است.
تئاتر، برای خودنمایی نیست، برای خود شکستن است تا به خود واقعی رسید. بی شک، نمایش هایی که برای خودستایی و خودنمایی روی صحنه های واکس خورده اجرا می شوند، تئاتر نیست، بلکه مضحکه ای است که کارگردانان بی هنر، می خواهند بی هنری خود را پشت آن پنهان کنند. آنانی که خود را پشت پرده خاک گرفته تئاتر پنهان کرده اند، این را بدانند که با بالا رفتن پرده، دست شان برای همه رو شده و چهره بزک کرده و کریه شان عیان خواهد شد. این بی هنران تا دیر نشده از همان پشت پرده، قبل از آنکه چهره واقعی شان را کسی ببیند، به جایی بروند که به آن تعلق دارند.
تئاتر، ساحتی است محترم که همه باید به احترام آن از جای خود برخیزند. بازیگرانی که روی صحنه تئاتر می روند، باید نخست شاکر خداوند منان باشند که بر آنان منت گذاشته و پای شان را به صحنه های مقدس تئاتر باز کرده، سپس نیت خیر کنند، بعد با عشق به تئاتر و مردم به هنرنمایی بپردازند.
کسانی که می خواهند روی صحنه تئاتر بروند، اگر نیت شان خدایی و مردمی نباشد، اسیرانی هستند که در بند شیطان بیرون و درون دست و پا می زنند.
تئاتر، معرکه نیست که هرکس بتواند آن را بگرداند. گردانندگان نمایش های دوره ای، باید دوره بگردند و بساط معرکه خود را هر روز جایی پهن کنند، جای آنان روی صحنه های مقدس و خاک گرفته تئاتر نیست. بهتر است آنان هر چه بیشتر از تئاتر دور باشند، چون هم به نفع خودشان است و هم به سود تئاتر.
تئاتر در قالب قانون و تبصره نمی گنجد، اگر می گنجید نام مبارک هنر فاخر را بر جبین نداشت. هیچ قانونی هنر نیافریده و نخواهد آفرید. قانون برای حمایت از هنر تصویب شده است، نه آفرینش آن. کسانی که فکر می کنند می توان با قانون هنرآفرینی کرد و تئاتر فاخر پدید آورد، به بیراهه رفته و خواهند رفت.
تئاتر فاخر این نیست که در سالن های بزرگ با بودجه های سترگ روی صحنه برود. تئاتر فاخر، تئاتری است که قلب های کوچک را بزرگ، ذهن های متحجر را متحرک و عقل های متعفن را متبرک کند تا بتوان به آن افتخار کرد.
روی سخن با آنانی نیست که خود را به خواب زده اند، با آنانی است که در خواب غفلت به سر می برند. از خواب بیدار شوید و با چشمانی باز، دلی سرشار از عشق و تنی پر توان به خدمت هنر فاخر تئاتر بپردازید. مسؤولان، هنرمندان و تماشاگران واقعی، همه باید پشت به پشت هم دهند و با تمام توان کمر همت به خدمت تئاتر ببندند. مطمئن باشید تئاتر ارزش ایثار کردن را دارد. زیرا هنری است زنده و پویا که می تواند بر مردم و جامعه تأثیر مثبت بگذارد.
سیدرضا اورنگ
منبع: @nasrodinmolla

لینک خبر :‌ صاف نیوز
دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در پیامی درگذشت عباس جوانمرد را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، حسین مسافرآستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در پیامی درگذشت عباس جوانمرد نمایشنامه نویس، کارگردان و بازیگر پیشکسوت هنر تئاتر را تسلیت گفت.

پیام مسافرآستانه چنین است: "بالندگی امروز هنر تئاتر خصوصاً در میان جوانان، ریشه در گذشته ای پربار و عمیق دارد و مدیون هنرمندانی است که از گذشته دور، صحنه را عرصه تجربه و آموختن دیدند. هنرمندانی که در دهه 40 و در بدو آغاز به کار تماشاخانه سنگلج عمر به آموختن گذاشتند تا امروز هنر تئاتر یک تکیه گاه اصیل تاریخی داشته باشد. امروز که این بزرگان هنر یک به یک می روند افسوس و دریغ ما از بهره مندی بیشتر از ایشان هم عمیق تر می شود.

افسوس از فقدان استاد "عباس جوانمرد" که یگانه، خالص و صاحب اندیشه بود . حضور نوبت به نوبت ایشان در ایران فرصت و غنیمت بود که آقای جوانمرد به عشق با جوانان همراه می شد و حتی در آخرین حضورش در ایران و با وجود دشواری رفت و آمد باز به تماشای آثار آنان می نشست و صمیمانه با نسلی دیگر به گفت وگو می پرداخت. نسلی که آن ها نیز خود را وامدار انسان های اصیل می دانستند و فزون تر احترام می کردند.

در پایان سخنی نمی ماند جز دریغ و تسلیت. تسلیت به بانوی هنرمند سرکارخانم "نصرت پرتوی"، تسلیت به فرزندان عزیز ایشان و تسلیت به همه دوستداران و هنرمندان ایران زمین. مآمنی امن در نزد پروردگار رحمان و رئوف برای این هنرمند عزیز و سفر کرده خواهانم."

عباس جوانمرد نویسنده، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر ایران صبح روز دوشنبه هفتم مهرماه 99 در تورنتوی کانادا درگذشت.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت رضایت علاقه مندان نشان داد تیم اجرایی "علمدار" از پس کار برآمده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

سرویس موسیقی هنرآنلاین: سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از تماشای موسیقی نمایش "علمدار" به کارگردانی حسین پارسایی و آهنگسازی پوریا خادم، درباره این اجرا گفت: چنانکه انتظار می رفت اجرای منظمی بود. یک آهنگساز جوان که آینده خوبی خواهد داشت و یک رهبری خوب در این اجرا کنار هم قرار گرفتند و حرکات نمایشی هم در کنار موسیقی اجرا شد. از معدود دفعاتی است که چنین ترکیبی در یک اجرا اتفاق افتاد. رضایت علاقه مندان هم نشان می داد که تیم تهیه کنندگی و اجرایی این اثر با نهایت دقت از پس این کار برآمدند.

حسینی در ادامه عنوان کرد: موسیقی در همه جای دنیا دارای طیف گسترده و متنوعی است. از آنجایی که هنر، زبان رسا و شیوایی است، اینکه هنرمندان ما تلاش می کنند وجوه فرهنگی کشور را با بیان هنر طرح کنند، طبیعتاً همواره در طول تاریخ بوده است. ابزارها متنوع شده ولی آن تمایل و علاقه تبدیل کردن آثار فرهنگی به هنر در دل هنرمندان وجود داشته است.

معاون امور هنری وزارت ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: گمان نمی کنم که این سنت از دل فرهنگ ما فراموش شود. همچنان به عنوان یک شهروند علاقه مند منتظر هستم تا روز به روز آثار درخشان تری در گونه های مختلف ببینم و بشنوم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه، کاغذ دولتی هم به دلیل افزایش قیمت بقیه ملزومات تولید کتاب جلوی افزایش قیمت کتاب را نگرفت، گفت: با حذف ارز دولتی این افزایش قیمت بیشتر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، با گذشت شش ماه از سال جاری، هنوز ارزی برای کاغذ فرهنگی در اختیار ناشران و روزنامه نگاران قرار نگرفته است و به نظر می رسد از ارز دولتی خبری نیست.

قیمت کاغذ در بازار آزاد اگرچه با افزایش نرخ ارز افزایش قیمت چندانی نداشته است، اما تقاضای ناشران برای خرید کاغذ موردنیاز خود از بازار آزاد در ماه های پیشرو احتمال افزایش قیمت کاغذ وجود دارد. با این اتفاق کاغذ دوباره و برای چندمین بار در سال های اخیر با حباب قیمت مواجه خواهد شد؛ اتفاقی که تاثیر مستقیمی بر قیمت کتاب خواهد گذاشت.

محمود آموزگار، نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در همین رابطه گفت: بنده چندین بار در گفتگو با رسانه ها در این زمینه اشاره کرده ام که با افزایش قیمت کاغذ، هزینه تمام شده کتاب هم بالا می رود و این اتفاق اظهرمن الشمس است.

وی افزود: قیمت کتاب با کاغذی که دلار 4200 تومانی به آن اختصاص یافته، 200 درصد افزایش داشته، پس این افزایش به خاطر کاغذ نیست. باقی ملزومات تولید کتاب مثل چاپخانه، لیتوگرافی و ... قیمت شان بالا رفته است. لذا طبیعی است که اگر ارز کاغذ از 4200 تغییر کرده و بالاتر برود قیمت کتاب هم بالاتر می رود.

نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ابراز کرد: برخی هم از این موقعیت استفاده کرده و بار تمام این گرانی ها را بر دوش کاغذفروشان می اندازند که درست نیست.

انتهای پیام/4028/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
نماینده مصرف کنندگان کاغذ تشکل های کشور با انتقاد از قیمت بالای کاغذ در بازار با وجود کاهش قیمت جهانی کاغذ گفت: از وزیر جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست داریم کارگروه بحران کاغذ را مجددا در معاونت بازرگانی این وزارتخانه راه اندازی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹

غلامرضا شجاع نماینده مصرف کنندگان کاغذ تشکل های کشور در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به افزایش قیمت کاغذ در هفته های اخیر عنوان کرد: بهتر است وزیر صنعت، معدن و تجارت که روز گذشته با رای نمایندگان مجلس به این وزارتخانه رفته است، هرچه زودتر کارگروه بحران کاغذ در معاونت بازرگانی را مجددا فعال کند تا این کارگروه با حضور کارشناسانی از سازمان های مرتبط علت گرانی کاغذ را مشخص کند.

وی با بیان اینکه این کارگروه تا سال 1398 که بازار کاغذ به ثبات رسید، در معاونت بازرگانی وزارت صمت فعال بود، گفت: از سال 1397 که بهای کاغذ در بازار با نوسانات جدی روبه رو شد، فعالیت خود را با حضور نمایندگان حدود 18 سازمان مختلف آغاز کرد اما بعد از حذف ارز 4200 تومانی و اینکه کاغذ با ثبات قیمت روبه رو شد، دیگر جلسات کارگروه تشکیل نشد.

شجاع افزود: کاغذهایی که هر روز بر قیمت آن افزوده می شود، همگی در بنگاه های فروش کاغذ بوده و کاغذی وارد نشده که قیمت آن بالاتر باشد. درواقع افرادی که از ارز نیمایی استفاده کردند، باید قیمت کاغذ را بر اساس ارز نیمایی در بازار بفروشند؛ نه بیشتر و هر زمان که با ارز قیمت جدید کاغذ وارد کردند قیمت جدید بدهند.

وی با اشاره به کم کاری و رکود کاری در میان ناشران و چاپخانه داران توضیح داد: اکنون بخش زیادی از فعالان حوزه چاپ و نشر در اوج کم کاری و بیکاری هستند و مدارس کم ترین میزان مصرف را دارد؛ زیرا اغلب آنلاین هستند. از سوی دیگر مصرف کاغذ A4 به کمترین مصرف رسیده و اینترنتی شدن کارها مصرف این کالا را کاهش داده است.

وی با بیان اینکه در این زمینه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید به موضوع ورود پیدا کند، ادامه داد: این سازمان باید از فروشندگان بخواهد طبق قانون سود 15 تا 18 درصدی خود را محاسبه کنند نه بیشتر از آن و با واحدهایی که خلاف این موضوع عمل می کنند برخورد کند.

شجاع با طرح این موضوع که قیمت جهانی کاغذ کاهش داشته است، گفت: کاغذی که 790 دلار بود به دلیل کمبود تقاضا در بازار به 690 دلار کاهش پیدا کرده است؛ زیرا بخش عمده کارخانه ها و تولیدکنندگان کالاهای مختلف به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل شده اند. اما در ایران این موضوع برعکس شده و ما شاهد افزایش حبابی نرخ کاغذ در بازار هستیم.

به گفته وی، اگر این کارگروه تشکیل شود، مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی، مدیرکل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، نمایندگانی از وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت، سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در ایران و نماینده انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا می توانند در جلساتی دلیل افزایش بی بهانه کاغذ را واکاوی کنند.

شجاع با بیان اینکه افزایش 50 تا 60 هزار تومانی هر بند کاغذ در بازار نیازمند نظارت مسئولانه سازمان ها است، گفت: اگر سیر صعودی افزایش قیمت کاغذ ادامه داشته باشد، در هفته های آتی شاهد قیمت های افسانه ای برای کاغذ خواهیم بود. در این میان یکی از وظایف سازمان حمایت از مصرف کننده این است که این افزایش قیمت را بررسی کند.

وی در این زمینه یادآور شد: هر بند کاغذی که 10 روز قبل 380 هزار تومان بود، امروز در بازار به قیمت450 هزار تومان خرید و فروش می شود و پیش بینی این است که افزایش قیمت ها ادامه داشته باشد.

شجاع در پایان با بیان اینکه این افزایش قیمت های حبابی فقط به حوزه کاغذ اختصاص ندارد، عنوان کرد: برخی از فروشندگان در حوزه های الکل، زینک و مرکب هم به دنبال نوسانات روزانه نرخ ارز، کالاهایی که ماه ها قبل وارد کشور کرده اند را به نرخ روز قیمت گذاری می کنند که این اقدام شرایط کار را برای فعالان حوزه چاپ و نشر سخت کرده است.

به گفته وی، این گرانی ها موجب شده است که ناشران برای چاپ کتاب های خود دست نگه دارند و از هر 10 کتاب، یکی از آن ها را چاپ کنند؛ در حالی که کتاب خوراک فکر و فرهنگ جامعه را تامین می کند و نباید بگذاریم که تامین آن با مشکل روبه رو باشد. باید تلاش کرد که کاغذ ارزان به دست ناشر برسد.

غلامرضا شجاع نماینده مصرف کنندگان کاغذ تشکل های کشور در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به افزایش قیمت کاغذ در هفته های اخیر عنوان کرد: بهتر است وزیر صنعت، معدن و تجارت که روز گذشته با رای نمایندگان مجلس به این وزارتخانه رفته است، هرچه زودتر کارگروه بحران کاغذ در معاونت بازرگانی را مجددا فعال کند تا این کارگروه با حضور کارشناسانی از سازمان های مرتبط علت گرانی کاغذ را مشخص کند.

وی با بیان اینکه این کارگروه تا سال 1398 که بازار کاغذ به ثبات رسید، در معاونت بازرگانی وزارت صمت فعال بود، گفت: از سال 1397 که بهای کاغذ در بازار با نوسانات جدی روبه رو شد، فعالیت خود را با حضور نمایندگان حدود 18 سازمان مختلف آغاز کرد اما بعد از حذف ارز 4200 تومانی و اینکه کاغذ با ثبات قیمت روبه رو شد، دیگر جلسات کارگروه تشکیل نشد.

شجاع افزود: کاغذهایی که هر روز بر قیمت آن افزوده می شود، همگی در بنگاه های فروش کاغذ بوده و کاغذی وارد نشده که قیمت آن بالاتر باشد. درواقع افرادی که از ارز نیمایی استفاده کردند، باید قیمت کاغذ را بر اساس ارز نیمایی در بازار بفروشند؛ نه بیشتر و هر زمان که با ارز قیمت جدید کاغذ وارد کردند قیمت جدید بدهند.

وی با اشاره به کم کاری و رکود کاری در میان ناشران و چاپخانه داران توضیح داد: اکنون بخش زیادی از فعالان حوزه چاپ و نشر در اوج کم کاری و بیکاری هستند و مدارس کم ترین میزان مصرف را دارد؛ زیرا اغلب آنلاین هستند. از سوی دیگر مصرف کاغذ A4 به کمترین مصرف رسیده و اینترنتی شدن کارها مصرف این کالا را کاهش داده است.

وی با بیان اینکه در این زمینه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید به موضوع ورود پیدا کند، ادامه داد: این سازمان باید از فروشندگان بخواهد طبق قانون سود 15 تا 18 درصدی خود را محاسبه کنند نه بیشتر از آن و با واحدهایی که خلاف این موضوع عمل می کنند برخورد کند.

شجاع با طرح این موضوع که قیمت جهانی کاغذ کاهش داشته است، گفت: کاغذی که 790 دلار بود به دلیل کمبود تقاضا در بازار به 690 دلار کاهش پیدا کرده است؛ زیرا بخش عمده کارخانه ها و تولیدکنندگان کالاهای مختلف به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل شده اند. اما در ایران این موضوع برعکس شده و ما شاهد افزایش حبابی نرخ کاغذ در بازار هستیم.

به گفته وی، اگر این کارگروه تشکیل شود، مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی، مدیرکل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، نمایندگانی از وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت، سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در ایران و نماینده انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا می توانند در جلساتی دلیل افزایش بی بهانه کاغذ را واکاوی کنند.

شجاع با بیان اینکه افزایش 50 تا 60 هزار تومانی هر بند کاغذ در بازار نیازمند نظارت مسئولانه سازمان ها است، گفت: اگر سیر صعودی افزایش قیمت کاغذ ادامه داشته باشد، در هفته های آتی شاهد قیمت های افسانه ای برای کاغذ خواهیم بود. در این میان یکی از وظایف سازمان حمایت از مصرف کننده این است که این افزایش قیمت را بررسی کند.

وی در این زمینه یادآور شد: هر بند کاغذی که 10 روز قبل 380 هزار تومان بود، امروز در بازار به قیمت450 هزار تومان خرید و فروش می شود و پیش بینی این است که افزایش قیمت ها ادامه داشته باشد.

شجاع در پایان با بیان اینکه این افزایش قیمت های حبابی فقط به حوزه کاغذ اختصاص ندارد، عنوان کرد: برخی از فروشندگان در حوزه های الکل، زینک و مرکب هم به دنبال نوسانات روزانه نرخ ارز، کالاهایی که ماه ها قبل وارد کشور کرده اند را به نرخ روز قیمت گذاری می کنند که این اقدام شرایط کار را برای فعالان حوزه چاپ و نشر سخت کرده است.

به گفته وی، این گرانی ها موجب شده است که ناشران برای چاپ کتاب های خود دست نگه دارند و از هر 10 کتاب، یکی از آن ها را چاپ کنند؛ در حالی که کتاب خوراک فکر و فرهنگ جامعه را تامین می کند و نباید بگذاریم که تامین آن با مشکل روبه رو باشد. باید تلاش کرد که کاغذ ارزان به دست ناشر برسد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹ سایت های دیگر : میزان کارگر آنلاین

ایران مراسم نیوز : رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان کشور گفت: برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی تنها و در خوش بینانه ترین شرایط تنها 10 الی 15 درصد سود را برای هر ناشر با خود به همراه دارد و نمی تواند تمام ضرر را جبران کند. برگزاری نمایشگاه مجازی تنها یک مسکن برای حوزه نشر است و می تواند مشکلات را بسیار سطحی بر طرف کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،هومان حسن پور در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون مشکلات ناشران در ایام شیوع بیماری کرونا گفت: لطمه وارد شده از بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی بر بدنه نشر به میزانی است که امکان التیام آن در کوتاه مدت وجود ندارد و رفع این چالش تنها به مرور زمان و به مدد تمهیدات اثر گذار امکان پذیر خواهد بود.

وی در مورد وام تعلق گرفته به ناشران به منظور جبران ضرر و زیان ناشی از مشکلات اقتصادی در دوره بیماری کرونا ابراز کرد: دولت برای حل مشکلات اقتصادی و رفع ضرر و زیان ناشران، وامی را برای فعالان عرصه فرهنگ در نظر گرفت که از پرداخت آن مدت زمان زیادی نگذشته است، اما همین وام هم اکنون خود به یک معضل تبدیل شده، زیرا بانک ها به سرعت خواستار باز پرداخت وام های پرداختی هستند، این در حالی است که بانک ها بر اساس اعلام رسمی خود بازپرداخت را به یک استراحت 3 ماه در نظر گرفته بودند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
حسن پور عدم همراهی بانک ها با ناشران را یک چالش دانست و اظهار کرد: بانک ها استراحت باز پرداخت وام ناشران را از زمان تصمیم گیری و بدون توجه به روند اداری فعالیت های خود در نظر گرفته اند، لذا به بسیاری از ناشران اعلام کرده اند که باید اقدام به باز پرداخت وام ها کنند، این در حالی است هنوز سه ماه از زمان دریافت وام نگذشته است.

وی پیرامون روندکاری حوزه نشر بیان کرد: سازو کار های حوزه نشر به عنوان واحد تولیدی در عرصه فرهنگ بسیار متفاوت است لذا تامین منابع در دراز مدت شکل می گیرد، به عبارت دیگر کتاب هایی که ناشران برای نمایشگاه کتاب سال 99 در نظر گرفته و تولید کرده اند به خاطر عدم برپایی نمایشگاه هنوز در انبار ها قرار دارد و امکان اینکه به خمیر تبدیل شود بسیار کم است، از سوی دیگر بخاطر پایین آمدن قدرت خرید مردم و عدم استقبال از کتاب در جامعه همچنان ناشران در شوک حاصل از رکود اقتصادی به سر می برند، اکنون پس از گذشت 6 ماه هنوز روال فروش عادی کتاب به شکل مناسبی باز نگشته است و ناشران شاهد بازگشت سرمایه نبوده اند.

وی به تدابیر وزارت ارشاد برای رفع موانع و مشکلات ناشران اشاره و بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رفع بحرانی که گریبان ناشران را گرفته قول های مساعدی مبنی بر فراهم کردن شرایط برای تهیه و ارائه وامی دیگر را داده است و چنانچه این وام عملیاتی شود قطعا ناشران شرایط مطلوب تری را نسبت به چند ماه گذشته سپری خواهند کرد.

حسن پور کاغذ را عنصری تاثیر گذار بر عرصه نشر دانست و ابراز کرد: چالش دیگری که بر سر راه ناشران قرار دارد، تامین کاغذ برای ادامه تولیدات فرهنگی است، زیرا کاغذی که تاکنون برای نشر استفاده شده از مکان تسهیلات سال 98 و با ارز 4200 تومان بوده است، اما در سال جاری هنوز کاغذ وارد نشده و ادامه این روند نگرانی هایی را برای ناشران فراهم کرده است.

وی در مورد تاثیر برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی بر اقتصاد نشر تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی تنها و در خوش بینانه ترین شرایط تنها 10 الی 15 درصد سود را برای هر ناشر با خود به همراه دارد و نمی تواند تمام ضرر را جبران کند. برگزاری نمایشگاه مجازی تنها یک مسکن برای حوزه نشر است و می تواند مشکلات را بسیار سطحی بر طرف کند.

حسن پور پیرامون نظارت بر قرارداد های ناشران و نویسندگان خاطرنشان کرد: اتحادیه ناشران بر اساس کاری کارشناسی شده قرارداد هایی را تنظیم و بر روی سایت خود بارگذاری کرده تا مورد استفاده نویسنده و ناشران قرار گیرد، قرار داد به نحوه ای تنظیم شده تا بر اساس ضوابط آن هر دو طرف منافعی را بدست بیاورند، اما باید بر این نکته تاکید کرد، از آنجا که قرار داد ها تنها یک توافق بین طرفین محسوب می شود لذا اتحادیه نمی توان در این امر ورود جدی داشته باشد و تنها می توان با قرار دادن برخی قرارداد ها در اختیار ناشران و نویسندگان حدودی را برای توافق ها تبیین کرد.

لینک خبر :‌ ایران مراسم نیوز
وزارت ارشاد خبر از تحویل دادن سه هزار و 500 عنوان کتاب لاتین به ناشران خبر می دهد؛ کتاب هایی که برای عرضه در نمایشگاه کتاب وارد ایران شده بود اما حالا گفته می شود این کتاب ها مشتری در ایران ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، اسفند ماه سال گذشته و روزهایی قبل از اعلام تعویق در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، 40 تن کتاب لاتین برای عرضه در نمایشگاه کتاب تهران وارد ایران شد ؛ کتاب هایی که تا مدت ها بعد از آن یعنی تا همین یکی دو ماه پیش در گمرک مانده بود و خبری از ترخیص آن ها نبود.

پس از چندی و به دنبال انتقاد نمایندگی های توزیع و ناشران کتاب های لاتین در ایران، به دستور محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد دفتر، مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مأمور بررسی و ترخیص کتاب هایی شد که به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد ایران شده بودند؛ کتاب هایی که بنا به گفته مهدی عمرانلو که به عنوان مدیر بخش ناشران خارجی نمایشگاه سی و سوم کتاب تهران حکم گرفته بود، تاریخ مصرف داشته و تضمینی برای فروش آن ها در خارج از نمایشگاه کتاب تهران وجود ندارد.

حالا علی فریدونی مدیر کل اداره مجامع و تشکل های فرهنگی خبر از ترخیص کتاب ها و تحویل شدن آن ها به ناشران می دهد. وی در گفت وگو با تسنیم گفت: سه هزار و 500 عنوان کتاب لاتین بنام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای عرضه در نمایشگاه سی و سوم کتاب تهران وارد ایران شده بود. این کتاب ها در حدود 40 پالت و 15 تن بودند که بررسی شد.

وی ادامه داد: پس از بررسی محتوایی کتاب ها تعداد اندکی به دلیل محتوای نامناسب ، تصاویر نامناسب و ... امکان ورود به ایران را نداشتند. اما مابقی این کتاب ها تحویل ناشران داده شده است.

اینکه این کتاب ها پس از رسیدن به ناشران چه سرنوشتی داشته اند، در گفت وگو با مهدی عمرانلو جویا شدیم. عمرانلو در این باره گفت: برخی از ناشران کتاب ها را به ناشران اصلی مرجوع کرده اند، اما برخی ناشران خارجی هم سیاست مرجوعی نداشتند.

وی درباره امکان فروش این کتاب ها در داخل کشور توضیح داد و اضافه کرد: با توجه به شرایط فعلی و تعطیلی دانشگاه ها بسیار بعید است که از فروش خوبی برخوردار باشند.

احد رضایی مدیر انتشارات ویژه نشر نیز در این باره گفت: با دلار 30 هزار تومانی بسیار بعید است که این کتاب ها را بتوان فروخت و اطلاعی نیز از اینکه وزارت ارشاد چه برنامه ای برای عرضه این کتاب ها در نمایشگاه کتاب مجازی دارد یا خیر ندارم.

وی در پاسخ به اینکه آیا مذاکره ای با وزارت ارشاد برای اختصاص یارانه به این کتاب ها داشته اید، گفت: خبر. وزارت ارشاد نیز در این خصوص ساز و کاری به ما ارائه نکرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

تحریریه پارسینه: اختلاف بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی که پس از ورود رسمی صداوسیما و وزارت ارشاد به یک دعوای آشکار تبدیل شده، همچنان ادامه دارد؛ هرچند در آخرین اظهار نظری که از سوی ساترا منتشر شده، به نظر می رسد سعی شده است نظرات این ارگان همدلی اهالی فرهنگ را در این زمینه جلب کند.

حالا تقریبا بیش از سه ماهی از خبری که اولین گمانه زنی ها را درباره واگذاری نظارت شبکه نمایش خانگی از وزارت ارشاد به سازمان صداوسیما موجب شد، می گذرد. اواخر خرداد امسال در خبری از سوی سازمان سینمایی به نقل از بهمن حبشی، مدیرکل دفتر نظارت بر تولید فیلم گفته شد که تعداد مجوز های صادره و سریال های درحال تولید و آماده توزیع برای نمایش خانگی بیشتر از نیاز و ظرفیت بازار است و تا نمایش چند سریال آماده توزیع و ایجاد تعادل میان زنجیره صدور مجوز تا توزیع لازم است چند ماهی از صدور مجوز جدید خودداری شود.

پس از آن در اظهارنظر های غیر رسمی و شبکه های اجتماعی و پیام رسان های مربوط به حوزه سینما و هنر این زمزمه شکل گرفت که واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما در شرف تحقق است. ضمن اینکه اولین بار هم نبود که این موضوع مطرح شده بود و چند ماه پیش از آن هم رسانه ها به بررسی آن پرداخته بودند.

در یکی از اولین گمانه زنی های رسمی در این زمینه سایت تابناک روز 30 خرداد عنوان کرد: پس از آنکه اختیار صدور مجوز وی اودی VOD یا ویدیوکلوب های اینترنتی از سازمان سینمایی سلب و به سازمان صداوسیما واگذار شد، اکنون مجوز صدور محتوا برای وی او دی ها نیز سرنوشت مشابهی یافته و با توجه به آنکه مصرف کننده اصلی سریال های تولید شده برای شبکه نمایش خانگی VOD ها هستند، تاکید شده که از این پس باید برای عرضه در وی اودی ها از صداوسیما مجوز دریافت کنند .

دسته بندی های مخالفان یا موافقان

پس از آن به مرور رسانه های دیگر و حتی انجمن ها نیز به این جریان پیوستند و به تحلیل تبعات درست یا نادست بودن تبعات این جریان پرداختند از جمله کانون کارگردانان سینمای ایران و شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران که روز هفتم تیر با انتشار بیانیه ای نسبت به توقف روند تولید و نمایش آثار نمایش خانگی هشدار دادند.

البته این سوی ماجرا، موافقانی هم داشت از جمله غلامرضا موسوی، تهیه کننده سینما که مواضعش نسبت به این واگذاری برای اهالی سینما موضوع تازه ای نبود و روز 11 تیر روابط عمومی شورای عالی تهیه کنندگان به نقل از او آورد که قرارداد های منعقد شده برای شبکه نمایش خانگی، برای نمایش در VOD ها اعتبار قانونی ندارد و از پلتفرم های نمایش دهنده و فروشنده می توان به مراجع قانونی شکایت کرد.

در روز های بعد با داغ تر شدن این بحث، شمار بیشتری از گفتگو های رسانه ها با اهالی سینما و تلویزیون منتشر و روزبه روز بر اظهارنظر چهره های شناخته شده تر افزوده شد همچنانکه کیومرث پوراحمد، کارگردان سینما به ایسنا گفت که که فیلمنامه ای بسیار جذاب برای شبکه نمایش خانگی دارد، اما اگر قطعی شود که مجوز سریال های خانگی را صداوسیما می دهد، این فیلم نامه را کنار می گذارد، چون نمی خواهد با دستورالعمل های و بُکن و نَکن های صداوسیما کار کند.

فریدن جیرانی، دیگر کارگردان سینما نیز در بخشی از گفت وگویش با روزنامه اعتماد با تایید اینکه طبقه متوسط از سال 84 به عنوان قهرمان از سریال ها خارج شد، افزود که مدیریت سعی کرد تفکر واحدی را در ساخت سریال ها دنبال کند که همین جهت فکری به کیفیت سریال ها لطمه زد و باعث شد، تماشاگر طبقه متوسط سریال های تلویزیونی را نبیند و از همین نقطه بود که فکر ساخت سریال خارج از تلویزیون شکل گرفت.

در ادامه این بحث ها سیدضیا هاشمی، رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان این کشمکش را سیاسی دانست و به ایلنا گفت: وقتی تلویزیون با این همه شبکه داخلی و خارجی نتوانسته موفق عمل کند، چه اصراری برای این کار دارد .

گذشته از مباحثی که از کارگردانان و تهیه کنندگان سینما و تلویزیون مطرح کردند، مهدی کوهیان، تهیه کننده سینما و حقوقدان حوزه رسانه در یکی از اولین واکنش ها از منظر قانونی به این جریان پرداخت و با استناد به مصوبه 28 سال قبل درباره آزادی فعالیت های ویدئویی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، به اعتمادآنلاین گفت که نظارت بر وی اودی ها و شبکه نمایش خانگی بر عهده وزارت ارشاد است نه صداوسیما.

در میان فعالان حوزه فرهنگ اظهار نظر کسانی که خود دستی در شبکه نمیاش خانگی داشتند، خالی از لطف نبود. مصطفی کیایی، کارگردان سریال نمایش خانگی هم گناه که جز سریال های پرمخاب بود، یکی از آن ها بود که در گفت گویی با ایسنا چنین گفت: دو راه بیشتر نمی ماند؛ یا دوباره این مخاطب را از دست بدهند تا آن ها به سمت شبکه های ماهواره ای بروند یا اینکه سعی نکنند از نظر اسمی و قواعدی دوباره کار ها را درگیر قواعد تلویزیون کنند که همین منجر به از دست دادن مخاطب می شود .

یک نام کشمکش را علنی کرد

همچنانکه اظهارنظر ها از سوی رسانه های مختلف دنبال می شد، انتشار یک خبر از سوی وزارت ارشاد، واکنش ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر صداوسیما) را برانگیخت و اینچنین شد که پس از تقریبا دو ماه قفل سکوت میان دو وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما شکسته شد.

ماجرا از این قرار بود که 26 مرداد روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری وزارت ارشاد اعلام کرد که در جلسه شورای پروانه ساخت آثار غیرسینمایی با ساخت مجموعه ترکیبی همرفیق به تهیه کنندگی و نویسندگی حسن خدادای پور و کارگردانی شهاب حسینی موافقت شد.

چند ساعت پس از آن روابط عمومی ساترا اظهار کرد که مسئولیت صدور مجوز برنامه های ترکیبی و تولیدات تلویزیونی برای انتشار در رسانه های صوت و تصویر، تنها در صلاحیت این سازمان است. اینبار، اما سازمان سینمایی به صورت رسمی موضع خود را اعلام کرد و یک روز پس از اظهارنظر ساترا، محمدمهدی طباطبایی نژاد، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی به خبرگزاری مهر گفت که طبق قانون مسئولیت صدور مجوز محتوا در شبکه نمایش خانگی، اعم از فیزیکی و مجازی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

اختلافی که سیاسی شد

دو روز بعد از این جریان، پای شبکه نمایش خانگی به مجلس نیز باز شد و مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس به تسنیم گفت: مدیران ارشاد و سازمان سینمایی هم حتی می دانند که از این به بعد دیگر مسیر اعطای مجوز به محصولات شبکه نمایش خانگی و نظارت محتوایی بر این محصولات از مسیر ارشاد و زیرمجموعه های این وزارتخانه، نمی گذرد و تصمیم گیری برای اعطای مجوز کاملاً در اختیار سازمان مقررات است .

چند روز پس از آن یعنی دوم شهریور جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران نیز در بیانیه ای خواستار فراهم شدن شرایطی به دور از هرگونه اعمال سلیقه برای تولیدات شبکه نمایش خانگی شد تا این رسانه فراگیر بتواند بیش از پیش در خدمت مردم باشد.

همچنین در همان هفته ابتدایی شهریور محمدمهدی عسگرپور و همایون اسعدیان از دیگر کارگردانان سینمای ایران با حضور در برنامه کافه آپارات به بررسی این موضوع پرداختند.

در بخشی از این برنامه عسگرپور اظهار کرد که با یک رادیو تلویزیون کاملا دولتی مواجه هستیم که در کنارش شبکه خصوصی هم وجود ندارد و به نظر می رسد سریال های شبکه نمایش خانگی در حال پرکردن خلائی هستند که باید تلویزیون در برخی شبکه های خود به آن می پرداخت و پرمی کرد.

اسعدیان نیز با بیان اینکه سریال های شبکه نمایش خانگی تماشاگر جدیدی اضافه کرده است، افزود: تماشاگر تلویزیون را نگرفته، تماشاگر ماهواره را گرفته است. کمی به فضای جامعه نزدیک شده است. شکل و شمایل آدم ها در این سریال ها به شکل و شمایل مردم در خیابان شبیه است. سوژه هایی که به سراغش می روند کمی از التهاب می کاهد .

در همین اثنا بود که ایسنا گزارش داد 26 نماینده مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح بند (29) ماده (2) قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به رئیس مجلس ارائه کردند که در تبصره های الحاقی این اصلاحیه قیده شده است: صدور هرگونه مجوز و نظارت بر فرآیند تولید و پخش کلیه برنامه های رادیویی و تلویزیونی از جمله ساختار های مستند، مسابقات، انیمیشن، سریال، برنامه های گفتگو محور و ترکیبی بر عهده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می باشد .

شروع نامه نگاری

با مطرح شدن دوباره شبکه نمایش خانگی در راس خبر های فرهنگی، اینبار وزارت ارشاد پررنگ تر ظاهر شد و روز 18 شهریور علی اصغر کاراندیش، معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت ارشاد در نامه ای در 6 صفحه و 16 بند تناقض ها و تضاد های طرح مذکور با قوانین مرتبط با شرح وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را فهرست کرد. این نامه در بازگشت به نامه شماره 62968 مورخ 05/ 06/ 1399‬ موضوع طرح اصلاح بند (29) ماده (2) قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (مصوب 12 /12 /1365) ، در 16 بند نوشته شد و مخالفت وزارت ارشاد را با این طرح اعلام کرد.

البته سازمان صداوسیما هم این موضع وزارت ارشاد را بی پاسخ نگذاشت و روز 19 شهریور خبرگزاری مهر به گزارش روزنامه جام جم وابسته به صداوسیما در این زمینه اشاره کرد که در آن این سازمان به نامه وزارت ارشاد پاسخ داده بود.

صادق امامیان، رئیس ساترا در بخشی از این گزارش به مسئولیت بر محتوا اشاره کرد: ما به هیچ وجه مسؤولیت محتوا را به عهده نمی گیریم. ما مقررات خودمان را به رسانه ها اعلام می کنیم، آن ها یک مدیر محتوایی معرفی می کنند و ما دوره های آموزشی برای آن ها می گذاریم تا از سطح مدیریت آن ها مطمئن شویم .

در ادامه این گزارش عنوان شده است که امامیان پیش از این در نشست دیگری در حوزه قوانین نظارتی و سانسور بر محتوای آثار خانگی و رسانه های صوت و تصویر چنین بیان کرده است: ما تقریباً هیچ سانسوری انجام نمی دهیم. مسؤولیت حوزه محتوا برعهده صاحبان رسانه هاست .

هرچند که به صورت علنی و رسمی نمی توان گفت: ساترا خواسته است این اطمینان را به کارگردانان و تهیه کنندگان بدهد که نگران محتوایی که قرار است از سوی سازمان صداوسیما مورد نظارت قرار بگیرد، نباشند، اما بنظر می رسد واکنش های گسترده ای که در چند ماهه اخیر بیان شده، تاثیر خود را گذاشته است تا رئیس ساترا چنین پاسخی بدهد.

از سوی دیگر، حسین میرزایی، یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس 22 شهریور به ایسنا گفته است درباره طرح نمایندگان مجلس برای نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی و VOD و احتمال واگذاری شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما به ایسنا گفته است که تا به امروز طرحی در این خصوص به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع داده نشده است، بنابراین مباحثی که در این خصوص گفته می شود، صرفا گمانه زنی است.

با این اوصاف پرونده دعوای میان سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی همچنان باز است تا شبکه نمایش خانگی فراتر از یک بحث فرهنگی، حالا به اهرمی در میان جدال های سیاسی و اقتصادی نیز مطرح شود.

لینک خبر :‌ پارسینه
واژه کرونا کمتر از یک سال است که بر زندگی مردم جهان سایه انداخته و به نظر می رسد حالا حالاها هم با همه کار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹

در شرایط کرونایی زندگی بسیاری از مردم دستخوش تغییر و تحول قرار گرفته و همین مساله مشکلات فراوانی هم برای مردمان رقم زده است؛ مشکلاتی که واقعاً برای حل آن ها نیاز داریم به مدیرانی چابک، متهور و بااعتماد به نفس که حجم مشکلات بدنه جامعه را درک کرده باشند.

بخش عمده مشکلات هم اقتصادی است.
اوضاع مالی و اقتصادی خیلی از مردم به هم ریخته و اهالی هنر هم وضع خوبی ندارند. وضع معیشت هنرمندان به خصوص قدیمی ها به شدت بد و نگران کننده شده است و متاسفانه هیچ نهاد یا ارگانی هم نمی خواهد مسوولیت کمک مستقیم به اهالی هنر را بپذیرد و اصلاً معلوم نیست اگر در روزهای گرفتاری هنرمندان یک حامی مستقیم برای شان نباشد اصلاً چه کاری است که کلی بودجه کنند برای نهادهایی که پسوند هنری دارند.

زندگی خودتان چقدر متأثر از کرونا و آسیب هایش شده است؟
به دلیل شرایط بیماری حاد همسرم (محسن قاضی مرادی) چند سالی از روند بازیگری دور شده ام و مجبور هستم از محسن پذیرایی کنم و البته شکایتی ندارم چون بیش از چهار دهه با ایشان زندگی کرده ام و فکر می کنم وظیفه زن و شوهر باشد که در این مواقع سخت کنار هم باشند ولی گله دارم از متولیان هنری کشور که تسهیلات را برای هنرمندان بیمار و گرفتار در انبوه مشکلات اقتصادی فراهم نمی کنند. واقعاً از این همه بودجه میلیاردی که صرف ارگان های هنری می شود نباید بخشی هم برای تأمین امنیت و آرامش جسمانی هنرمندان صرف گردد؟
دل پری دارید و البته حق هم با شماست. متاسفانه گلایه های شما را از بسیاری از هنرمندان دیگر هم شنیده ایم ولی باز مسوولان اقدام ضربتی برای حل مشکل انجام نمی دهند.
مگر هنرمندان چه می خواهند؟ ما می گوییم اگر تسهیلاتی برای هنرمندان هست به همگان به مساوات بدهند و شک نکنند هنرمندان مستغنی خودشان، تسهیلاتی که گرفته اند را به ضعیف ترها می دهند ولی اینکه به بهانه ارجحیت نیازمندان، کلی از هنرمندان را از فهرست تسهیلات حذف می کنند نه منطقی است و نه اخلاقی.

پیشنهاد خوبی است و امیدواریم جدی گرفته شود.
نکته قابل اشاره در این بحث نقش نهادهای ذیربط به سینما نظیر خانه سینما و وزارت ارشاد در جهت حمایت از هنرمندان پیشکسوت و بیمار است.
چند ماه قبل که برای دریافت کارت یک میلیونی کمک هزینه کرونا و سبدکالا با ما تماس گرفته شد و به خانه سینما رفتم در کمال تعجب به من و همسرم(محسن قاضی مرادی) فقط یک سهمیه دادند! این در حالی است که هر کدام مان جداگانه، سالانه حق عضویت خودمان را پرداخت می کنیم. آخر این انصاف است؟

آیا بابت این رفتار اعتراضی به دست اندرکاران نداشتید؟
موقعی که اعتراض کردم با جواب قانع کننده ای مواجه نشدم و مدام می گویند محدودیت منابع داریم. مگر چند سینماگر داریم که مدام از محدویت منابع می گویند؟ مگر سالی چند سبدکالا به اهالی سینما می دهید که مدام می گویید نمی شود به همه داد؟ یعنی حتی در دل کرونا هم نباید از مدیران انتظار داشت که دست از خودی و نخودی بازی بردارند و تسهیلات مصوب را به تمام اهالی هنر تخصیص دهند؟

و عجیب آنکه همچنان مدیران مملکت در مواعیدی همچون انتخابات یاد هنرمندان می افتند.
متاسفانه در سال های اخیر مدیران فرهنگی برای گرفتن ژست و عکس یادگاری به صورت تشریفاتی به عیادت برخی هنرمندان بیمار می روند که این هم بیشتر فقط تبلیغ برای خودشان است تا انجام کمک واقعی به هنرمندان بیمار وگرنه کمک واقعی این است که حداقل یک فروشگاه زنجیره ای یا یک کلینیک یا لااقل یک درمانگاه وجود داشته باشد که اهالی هنر بتوانند به صورت منصفانه و با حداقل قیمت، نیازهای شان را از آن طریق برآورده کنند.

از کارهای تازه چه خبر؟ اخیراً کار خاص بازیگری داشته اید؟
دیوار به دیوار آخرین مجموعه تلویزیونی است که بازی کرده ام و متاسفانه تهیه کننده این کار هنوز بعد از دو سال از زمان پخش سریال دستمزد من را پرداخت نکرده و با مدیر تولیدش من را پاسکاری می کنند. واقعاً در این شرایط انگیزه ای می ماند برای من بازیگر که با وجود کلی مشکل باز هم به سراغ بازیگری بروم؟

انگیزه کم می شود ولی نمی شود نومید شد.
امیدواریم که اوضاع بهتر شود ولی نمی دانم چرا بعد از سال ها هنوز اندر خم مشکلات اولیه هستیم و مدام شعارهای گل درشت می شنویم ولی درعمل برای ارتقای معیشت هنرمندان هیچ کار جامع و فراگیری صورت نمی گیرد. واقعاً حل کردن مشکلات تمامی هنرمندان ساده تر از آن است که تصور شود ولی ماجرا این است که اغلب روسا فقط کارهایی را پیگیری می کنند که برای خود یا اطرافیانش منفعتی داشته باشد.

منبع : صبح نو

لینک خبر :‌ حامیان ولایت
از آبان 97 تاکنون، مدت مدیریت حسین انتظامی بر سازمان سینمایی هنوز به دو سال نرسیده است که برخی منابع غیررسمی از رفتن او از این سازمان خبر داده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹ سایت های دیگر : خبر گزاری رسا

به گزارش مشرق ، پس از حرف و حدیث ها درباره رفتن حسین انتظامی، رییس سازمان سینمایی از راس مدیریت مهم ترین نهاد سینمایی کشور، حالا خبر رفتن محمدمهدی طباطبایی نژاد از معاونت نظارت و ارزشیابی این سازمان منتشر شده است. در سال آخر دولت به نظر می رسد مدیریت سینمایی و حوزه فیلمسازی بیش از سایر بخش ها متزلزل شده و معلوم نیست این تزلزل در کنار جدال های مربوط به واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما قرار است چه شرایطی را در حوزه سینما و فیلمسازی کشور رقم بزند.

از آبان 97 تاکنون، مدت مدیریت حسین انتظامی بر سازمان سینمایی هنوز به دو سال نرسیده است که برخی منابع غیررسمی از رفتن او از این سازمان خبر داده اند. حدوداً 10 روز پیش پژمان موسوی، روزنامه نگار و فعال فرهنگی در توییترش خبر از رفتن حسین انتظامی داد.

طباطبایی نژاد به جای انتظامی؟

اما این خبر رسمیت نیافت و چیزی درباره استعفا یا برکناری انتظامی در رسانه ها منتشر نشد. به دنبال این خبر اما دو روز پیش، ایسنا هم گمانه زنی هایی درباره رفتن محمدمهدی طباطبایی نژاد از معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی منتشر کرد. مدیری که با چندماه تأخیر جزو اولین انتصابات انتظامی محسوب می شد و حالا نزدیک به یک سال و سه ماه است که در این سمت قرار دارد.

جدال داغ واگذاری نمایش خانگی

تعاقب و پی درپی آمدن این دو خبر حالا این تصور را هم ایجاد کرده است که یکی از این رفتن ها باید اتفاق می افتاده و با تثبیت حسین انتظامی در ریاست سازمان سینمایی، این قرعه به نام معاون نظارت و ارزشیابی سازمان خورده است. این تلاطم ها بی ارتباط با جنجال های شبکه نمایش خانگی و واگذاری آن به صداوسیما نیست.ایسنا گزارش کرده است که طباطبایی نژاد باتوجه به پستی که در سازمان سینمایی دارد و شبکه نمایش خانگی یکی از زیرمجموعه های کاری او محسوب می شود، در چندماه اخیر اظهارات صریحی درباره شبکه نمایش خانگی و واگذاری آن به صداوسیما مطرح کرد. حالا خبر رسیده که سازمان صداوسیما با تمدید مأموریت او در سازمان سینمایی موافق نیست و برخی مدیران سازمان سینمایی نیز این موضوع را تأیید کرده اند.

مطیع در صداوسیما، ناسازگار در ارشاد

اما جالب آنجاست که طباطبایی نژاد، خود از مدیران پیشین سازمان صداوسیماست که پیش از آمدن به سازمان سینمایی در سال 97، و پیش تر از آن که با حکم حجت الله ایوبی، مدیر وقت سازمان سینمایی در سال 92 به مدیرعاملی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منصوب شده بود، از مدیران ارشد سازمان صداوسیما به حساب می آمد.
در سوابق فرهنگی و اجرایی وی مواردی چون مدیر طرح و برنامه شبکه اول سیما (سال های 79 تا86)، مدیر گروه فرهنگ و تاریخ و هنر شبکه اول سیما (سال های 83 تا86)، تهیه کنندگی مجموعه مستند آخرین پرواز برای شبکه پنجم سیما (1386)، تهیه کنندگی مستند سینمایی حقیقت گمشده برای مرکز سیما فیلم (1386)، نویسنده، محقق و مجری مجموعه های تلویزیونی خیمه خورشید ، آل یاسین و تنفس صبح عمیق را در کارنامه دارد.

مدیریت مستعجل در دولت های یازدهم و دوازدهم

گفته می شود که طباطبایی نژاد در صورت ترک سمتش در سازمان سینمایی به صداوسیما باز خواهد گشت. طبق اخبار غیر رسمی حتی جایگزین احتمالی او نیز محمد احسانی، مدیر فعلی شبکه نسیم خواهد بود که معاونت نظارت و ارزشیابی دولت دهم در کارنامه دارد و سال 93 حبیب ایل بیگی به عنوان جایگزین او معرفی شد. اگرچه احسانی پیش از این هم یک بار دیگر به درخواست سازمان سینمایی برای پذیرش میز نظارت و ارزشیابی دست رد زده بود و معلوم نیست که این سمت پرچالش در آخرین سال دولت سهم چه کسی خواهد بود.اساساً پست معاونت و ارزشیابی پستی دشوار است که مدیران آن هم دست کم در دولت های یازدهم و دوازدهم بیش از سه سال در آن سمت دوام نمی آورند. مدیرانی که بعضاً چندان هم با محتوا و معنای حضور در چنین سمتی و اساس وجود چنین پستی در سازمان سینمایی همراهی ندارد.

ناسازگاری با مبانی فکری نظارت و ارزشیابی
ابراهیم داروغه زاده، مدیری که در دوره معاونت خود سیاست های بسیار بازی را برای ارائه پروانه تولید و نمایش به فیلم ها اتخاذ کرد و بعضاً جنجال هایی را در رسانه ها برانگیخت. او حالا در توییتر خود به طور مستمر علیه برخی چارچوب های این سمت اظهار نظر می کند که در آخرین مورد از این دست، خواستار حذف پروانه نمایش از ساختار سینمایی کشور شد.

فشار تهیه کنندگان بر معاونت نظارت معاونت نظارت و ارزشیابی از سوی دیگر طرف حساب تهیه کنندگان و فیلمسازانی است که در یک دهه اخیر برای گرفتن مجوز از اهرم های رسانه ای و فشارهای زیادی استفاده می کنند. این زاویه داستان هم همان زاویه ای است که حبیب ایل بیگی درگیر آن شد و پس از رسانه ای شدن اختلافات برخی تهیه کنندگان با حبیب ایل بیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، بسیاری از رسانه ها یکی از عوامل برکناری حجت الله ایوبی را هم تطابق نداشتن نظرات او با ایل بیگی عنوان کردند.

حالا هم محمدمهدی طباطبایی نژاد به دنبال جدال های مربوط به مسئله واگذاری نمایش خانگی به صداوسیما که محل اختلاف وزارت ارشاد و سازمان در روزهای اخیر بوده است، دوباره به صداوسیما برخواهد گشت.

فرزند تلویزیون، هووی نظارت!

نکته جالب توجه اینکه برخی از این مدیران خود فرزند تلویزیون بوده اند و معلوم نیست چطور پس از رفتن به وزارت ارشاد نسبت به ممیزی ها و ساختار و چارچوب تعامل با فیلمسازان تغییر رویه می دهند. این درحالی است که همین افراد در صداوسیما یا به عنوان تهیه کننده با همان چارچوب ها کنار می آیند و یا در جایگاه مدیر، آن ها را به اربابان رجوع خود ارائه می دهند.
به نظر می رسد که یکپارچگی لازم در ساختار فرهنگی کشور در مسأله سینما و خصوصاً شکل و شیوه فعالیت فیلمسازان وجود ندارد. نوک قله این کوه یخ، همان چیزی است که این روزها با مسأله اختلافات در بحث نمایش خانگی مشاهده کرده ایم. مدیران و فیلمسازان در کنار صداوسیما، چارچوب هایی را می پذیرند که در کنار وزارت ارشاد، از آن ها رها هستند و هرچند که عناصر و چهره های مشترکی در این دو جایگاه مدیریتی قرار گیرند این ناسازگاری هرکدام را به یک سو می برد.

ضرورت ایجاد وحدت رویه در ساختار فرهنگی

آیا وقت آن نرسیده است که با یکپارچه سازی و ایجاد وحدت رویه فرهنگی به صورت کلان بر تمام نهادهای تولیدکننده محتوا در کشور، به صورت اساسی و اصولی جلوی این تزلزل های آسیب زا در مدیریت فرهنگی کشور گرفته شود؟

منبع: صبح نو

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
علی ژکان با اشاره به نامعلوم بودن مرزهای سانسور در سینمای ایران تأکید کرد که این وضعیت سردرگمی، ترس و وحشتی به وجود آورده که خودسانسوری را رواج داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹ سایت های دیگر : شعار سال

علی ژکان، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: در 40 سال اخیر به دفعات درباره سانسور صحبت شده است و متأسفانه هیچ گاه این صحبت ها نتیجه بخش نبوده و امیدواریم که شاید با تکرار این اعتراضات روزی صدای مان شنیده و برای سانسور در سینمای ما فکری شود.

ژکان تصریح کرد: سینمای ما بیشترین آسیب را از ممیزی های غیر تدوین شده و مبهم دیده است و این وضعیت یک سردرگمی جدی به سینما وارد کرده که به نوعی امنیت را از سینماگران گرفته است. به هر حال هر حکومت و کشوری خط قرمز هایی دارد که سینماگران به آن ها توجه دارند. این ممیزی ها در کشورهایی که دموکراسی در آن ها حاکم است شکل و شمایل متفاوتی نسبت به کشور ما دارد.

او افزود: در کشور ما انتظار این است که خط قرمزها مشخص شود و سینماگران بدانند با چه خط قرمزهایی روبرو هستند اما متأسفانه در کشور ما با تغییر هر مدیر سانسور تغییر می کند و در واقع شاهد شکل مشخصی از آن در کشور نیستیم. سانسور در کشور ما در هر دوره متناسب با تغییر شرایط تغییر چهره می دهد.

کارگردان فیلم سینمایی مادیان تأکید کرد: من به شخصه از اولین فیلمی که ساختم با سانسور درگیر بودم و جزو اولین قربانیان ممیزی هستم و امروز هم این مشکل همچنان وجود دارد و همه با آن دست و پنجه نرم می کنیم. از آنجا که ممیزی ها بر اساس اصول مدون و مشخصی تعیین نشده اند هر روز با شکل جدیدی از سانسور مواجه هستیم و یک وضعیت نامعلومی به وجود آمده و وسعتی به سانسور داده که طول و عرضش غیر قابل تصور است و این وضعیت نوعی سردرگمی، ترس و وحشت به وجود آورده که شاید خیلی هم واقعی و مرتبط با سانسور نباشد اما شرایطی را به وجود آورده که سینماگران مجبور به خودسانسوری شده و پیش از سانسور به شکل پر رنگ تری خودسانسوری به وجود آمده است.

خبرنگار: علی ناصری

سینما علی ژکان خودسانسوری سانسور در سینما و تلویزیون

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در جوار مزار شهدای گمنام دفاع مقدس برگزار و برای اولین بار نشان رسول از سوی این جشنواره اهدا شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: نشان رسول که از این به بعد از جشنواره فیلم مقاومت به سینماگر خلاق انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت اهدا می شود، در دوره اول به مجید انتظامی موسیقیدان و سازنده چندین اثر ماندگار موسیقی متن فیلم های سینمای دفاع مقدس اهدا شد.

انتظامی که آهنگساز آثاری، چون از کرخه تا راین ، بوی پیراهن یوسف ، سفرسنگ و... است پس از دریافت این نشان گفت: سعی می کنم آنچه را که احساس می کنم در موسیقی ام باشد. ساخت موسیقی کار آسانی نیست. هر مسئولی دیدگاهی دارد. ممکن است مسئولی از کار من خوشش بیاید یا نیاید. برخورد با هنرمندان این روز ها خیلی درست نیست و من هشت سال است که به دلیل برخوردی که با من شده موسیقی را رها کرده ام.

لوریس چکناواریان، موسیقیدان و رهبر ارکستر، در پیام تصویری که در مراسم اختتامیه پخش شد، خطاب به انتظامی، گفت: در طول سال ها خدمت بزرگی به موسیقی دفاع مقدس کردی، موسیقی های زیبایی نوشته و برای بسیاری از فیلم ها موسیقی زیبا ساخته ای.

وی در ادامه داد: هنرمند فوق العاده خوبی هستی و من به تو افتخار می کنم و امروز افسوس که همراهت نیستم. اما قلبم با توست.

چکناواریان در پایان خاطرنشان کرد: مجید انتظامی عزیز به خاطر خدمتی که به موسیقی فیلم و موسیقی برای شهدای دفاع مقدس کردی، تشکر می کنم.

استقبال از جشنواره مقاومت

مهدی عظیمی میرآبادی، دبیر جشنواره مقاومت در ابتدای مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره، در سخنانی گفت: آنچه به لطف سایه روح بلند سردار دل های عاشق، شهید حاج قاسم سلیمانی از شواهد امر برمی آید، استقبال بی نظیر و خیره کنند فیلمسازان ایرانی و غیرایرانی بیش از 130 کشور جهان از فراخوان شانزدهمین جشنواره با ثبت نام و ارسال بیش از 9 هزار اثر در قالب های گوناگون فیلم سینمایی، تله فیلم، فیلم کوتاه، مستند، پویانمایی، نماهنگ، ویدئوگرافی، نقد، تحلیل، پژوهش و فیلمنامه است. دریافت بیش از 3 هزارو 700 اثر خارجی به ویژه از کشور های امریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، هند، کشور های منطقه و فلسطین، همچنین وصول بیش از 2 هزارو 700 اثر از فیلمسازان بسیجی استان های کشور، بخشی از این آثار است.

میرآبادی با اشاره به محدودیت های کرونایی این دوره از جشنواره عنوان کرد: یکی از ویژگی های این دوره از جشنواره، برگزاری آن با وجود محدودیت های کرونایی و مضایق شدید مالی در چهار مقطع و هشت بخش مسابقه بود. همراهی و همکاری بسیاری از نهاد های انقلابی و بخش های دولتی از جمله به سازمان سینمایی کشور، وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی، سازمان صدا و سیما، بسیج اقشار کشور به ویژه سازمان بسیج هنرمندان، سازمان بسیج دانشجویی، سازمان بسیج رسانه، مرکز بسیج صداوسیما و سپاه استان ها هم یکی دیگر از ویژگی های این دوره از جشنواره است.

تجلیل از جمال شورجه

یکی دیگر از بخش های مراسم اختتامه شانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، تجلیل از جمال شورجه، کارگردان و تهیه کننده سینمای دفاع مقدس بود. شورجه که چند سالی است به دلیل بیماری، از سینما دور شده است، با ویلچر در مراسم اختتامیه حاضر شده بود.

حسین زندباف، تدوینگر باسابقه سینمای ایران در وصف شورجه، گفت: برای شناختن افراد یا باید با آن ها همسفر باشید یا همسفره. من با ایشان در سریال یوسف پیامبر همکار بودم. هیچ کلام نادرستی از او نشنیدم. او کارگردانی معتقد و انسانی بااخلاق است.

تجلیل از هاشم پور

جمشید هاشم پور بازیگر پیشکسوت سینما، از دیگر تقدیری های آیین اختتامیه جشنواره فیلم مقاومت بود. هاشم پور که به دلیل پنج دهه فعالیت سینمایی تقدیر می شد، در سخنانی گفت: من از پدر و مادری آذری زبان به دنیا آمده ام و روزی سه ساعت ورزش می کنم، چون از طریق ورزش وارد حرفه سینما شدم. وقتی برای حضور در هیوا دعوت به کار شدم نقش فرمانده کشتی به من پیشنهاد شد، بعد ها فیلمنامه را خواندم و دیدم کسی در فیلم هست که در جبهه شیمیایی شده بود، من گفتم اگر بشود این را بازی کنم، چون آن نقش تاثیرگذار بود. برای حضور در کار آقای ملاقلی پور هم استقبال کردم. ایشان اعتقاد داشتند شخصی که نقشش را ایفا می کنی از نظر ظاهری به شما شباهت دارد، به همین دلیل انتخاب شدم. این شانس را داشتم که در یکی از پروژه های موفق از نظر آقای ملاقلی پور حضور داشته باشم. نقش کوتاهی بود و سه دیالوگ بیشتر نداشت، بعد که فیلمنامه را خواندم حتی خواستم همان سه دیالوگ را هم نگویم و پذیرفته شد. اتفاقاً با دیالوگ نگفتن آن شخصیت خیلی بهتر شد.

وی با اشاره به اینکه با درگذشت رسول ملاقلی پور، یکی از ستاره های سینمای ایران افول کرد، ادامه داد: من برای فوت رسول گریه نکردم، چون فکر می کنم دردی را دوا نمی کند، البته من هم گاهی گریه می کنم. در سینمای ایران بیشتر رسول روی من تأثیر گذاشت.

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما نیز از دیگر تقدیری های این دوره از جشنواره فیلم مقاومت بود.

جایزه ویژه برای وزیر بهداشت

این دوره از جشنواره فیلم مقاومت، بخش ویژه ای برای مدافعان سلامت در نظر گرفته بود. در آیین اختتامیه نیز جایزه ویژه جشنواره به دکتر نمکی وزیر بهداشت اهدا شد. وی پس از دریافت جایزه، ضمن تقدیر از برگزاری جشنواره فیلم مقاومت، گفت: امروز مقاومت نه به معنای تاب آوری در مقابل ظلم بلکه به معنای شکل گرفتن یک فرهنگ است که در آن ابعاد مختلف سرزمین که در مقابل قلدری ها ایستادند، بیان می شود. در تاریخ دفاع مقدس و بعد از آن فرمی از هنر شکل گرفت که جاودانه های زیبایی را خلق کرد و امروز همکارانم به عنوان خدمتگزاران کوچک، اما صدیق مردم این سرزمین حماسه تازه ای خلق کردند و یادآور روز های سخت دفاع مقدس شدند. من هرگز در این سرزمین با این صفا و صمیمیت احساس تنهایی نکرده ام. از روز نخست به عنوان یک سرباز کوچک همواره همه را در کنار خود حس کرده ام.

بازمانده بهترین فیلم جشنواره جشنواره ها

به دلیل شرایط ناشی از کرونا، بخش عمده ای از شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت به مرور آثار برتر سینمای انقلاب و دفاع مقدس در سال های گذشته اختصاص داشت. بخش جشنواره جشنواره ها ی شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت در مراسم اختتامیه، فیلم بازمانده را به عنوان برگزیده معرفی کرد و جایزه آن به منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم اهدا شد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
حسن برزیده با اشاره به اینکه سانسور فرهنگ و هنر را محدود و تخریب می کند تأکید کرد که سانسور به مرور آثار هنری را از نگاه های جدید را حذف و آثار را شبیه هم می کند و به طور کل پدیده ای علیه مردم است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹ سایت های دیگر : شعار سال

حسن برزیده، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: به نظر من سانسور شکلی از برده داری است و دو وجه بسیار مخرب برای فرهنگ و هنر کشور دارد. اینکه افرادی در کشور تصمیم بگیرند در آثار هنری چه مسائلی مطرح شود و جلوی مطرح شدن چه مسائلی گرفته شود به هیچ وجه پسندیده نیست.

برزیده خاطرنشان کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ شخص موجهی وجود ندارد که صلاحیت تصمیم گیری برای محتوای آثار هنری را داشته باشد. من به شخصه در این وزارتخانه هیچ فرد متخصصی در حوزه فرهنگ و هنر را سراغ ندارم و اکثراً حتی کمترین شناخت را از فرهنگ ندارند.

او افزود: چند سال پیش در جلسه ای که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت آقای دکتر حسینی داشتیم، او تأکید کرد که قرار بود در مسئولیت وزارتخانه دیگری را بر عهده بگیرد اما در نهایت گفتند شما وزیر فرهنگ باش! این تجربه شخصی من بود که از این جلسه در زمان مسئولیت آقای حسینی داشتم اما در همه دولت ها این وضعیت وجود دارد و هیچ دولتی تا امروز توجهی جدی به فرهنگ و هنر نداشته. حتی دولت حاضر هم در زمینه فرهنگ عملکرد چندانی نداشته و نقدهای بسیاری به آن وارد است.

این کارگردان در ادامه گفت: حتی اگر سانسور را بپذیریم و وجود آن را لازم بدانیم هیچ گاه در سمت های مختلف افرادی نبوده اند که بتوان آن ها را برای تصمیم گیری درباره تولیدات سینما، تلویزیون و دیگر عرصه های هنری فرهنگی صالح دانست؛ ریزش مخاطبی که در سینما و تلویزیون شاهد هستیم گواهی بر این مدعا است.

کارگردان فیلم سینمایی مزار شریف در ادامه اظهاراتش، تأکید کرد: دیگر جنبه مخرب سانسور به حذف نگاه های جدید برمی گردد و جامعه را از نگاه های جدید محروم می کند. ما شاید در خانواده های خود هم این رویکرد را داشته باشیم و فرزندان خود را از ابراز نظر محروم کنیم و این باعث می شود از کوچک ترین نهاد اجتماعی سانسور بر اذهان ما تحمیل شود و در مقیاس های بزرگ تر آن را ادامه دهیم. هنرمندان همیشه از اقشار تحصیل کرده هستند و می توانند درباره اتفاقات و معضلات به مسئولان و همچنین مردم اخطار دهند، در کشورهای پیشرفته بخش اعظمی از مشکلات را از طریق فرهنگ حل می کنند. در مباحث امنیتی که شاید در کشور ما اهمیت بیشتری دارند که نیز می توان به آثار فرهنگی و هنری توجه داشت. اگر یک حکومت حتی بخواهد مسأله ای منفی را در اذهان نهادینه کند از طریق فرهنگ این کار را انجام می دهند.

برزیده تصریح کرد: فرهنگ و هنر حتی در جایگاه منتقد هم نباید سانسور شود، سانسور علیه مردم و به ضرر حکومت است و حکومتی که منتقد ندارد هر روز آسیب های بیشتری را متحمل می شوند. در بیانیه 313 سینماگر که خواستار برچیده شدن سانسور شده بودند ما خواستار حذف پروانه ساخت و وضع قوانینی مشخص بودیم. اگر قرار است سانسور همچنان وجود داشته باشد باید به شکل مدونی خط قرمزها مشخص شوند و در همین حوزه با اهالی فرهنگ و هنر مشورت شود. فیلمساز باید بداند که خط قرمزها شامل چه مواردی می شود؛ امروز این ادعا وجود دارد که خط قرمزها مدون و مشخص هستند اما در واقع این گونه نیست و سلیقه های مختلف مدیران مختلف مدام بر آثار سینمایی و تلویزیونی اعمال نظر می کند.

او افزود: حتی اگر سینما را وسیله ای برای سرگرمی بدانیم با سانسور سینما این خاصیت را هم از دست می دهد و به اجبار همه فیلم ها در یک چارچوب مشخص ساخته می شوند و این باعث می شود که آثار تکراری باشند. یک سال در ماه مبارک رمضان به سریال هایی که پخش می شد، دقت کردم و دیدم همه شبیه به هم به پایان می رسند و مشخص بود که یک سلیقه مشخص این قصه ها را به پایان رسانده و تنوع کاملاً از بین رفته است. در این سال ها سانسور اینقدر پیشرفت کرده است که به شخصه شاهد بودم به من گفتند از چهره فلان بازیگر خانم نمای بسته نگیرید. این جمله را تنها یک انسان بی سواد می تواند بگوید چرا که یک کارگردان برای نشان دادن صحنه ای که یک زن همسرش را از دست داده، برای نشان دادن غم و شوکه شدن این زن باید از نمایش بسته استفاده کنم و در نمای باز این امکان وجود ندارد. چنین اظهار نظرهایی که طرفداران سانسور دارند از بی سوادی آن هاست که می بینیم هر روز آسیبی جدی تر به سینما می زنند.

این کارگردان در پایان تأکید کرد: من با این رویکرد بیانیه سینماگران ایران را به مناسبت روز جهانی صلح امضا کردم و شاید افرادی هم این بیانیه را امضا کرده باشند که با آن ها هم عقیده نباشم اما حتی اگر چند بیانیه دیگر با این رویکرد منتشر شود حاضر به حمایت از آن هستم و قطعاً امضا می کنم.

خبرنگار: علی ناصری

حسن برزیده سانسور سانسور در سینما و تلویزیون

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در خصوص اهمیت این رویداد سینمایی تأکید کردند: برخی مدیران فرهنگی کارشان فراتر از خیانت است و در حال نابودی کامل فرهنگ دفاع مقدس هستند؛ مدیران دروغ می گویند که از سینمای دفاع مقدس حمایت می کنند؛ متأسفانه ما که رسماً هیچ نوع حمایتی را از سمت مدیران برای تولید آثار سینمای مقاومت و دفاع مقدس شاهد نبوده ایم و بالعکس آنچه شاهدیم عدم حمایت همه جانبه مسئولان ذیربط از فیلم ها و سینمای دفاع مقدس است!

به گزارش سینمای دفاع مقدس که از آن به عنوان یک ژانر بومی از آن یاد می شود، دوران پرفراز و نشیبی را طی 4 دهه گذشته پشت سر گذاشته است. سینمای دفاع مقدس در واقع فتح الفتوح سینمای انقلاب اسلامی است. پدیده ای که در دنیا بی نظیر است و بر اساس مولفه هایش، همه مختصات یک ژانر سینمایی را دارد و منحصر به فرد است، ضمن آن که به واسطه وجوه عقیدتی اش، بسیاری از فیلمسازان نوجو را در همه این سال ها در دل خود تربیت کرده است.

اما متأسفانه مدیران فرهنگی و سینمایی کشور به ویژه در سال های اخیر بی توجهی مفرطی به این سینمای بسیار مهم و ارزشمند داشته اند به نحوی که بی توجهی آن ها باعث بیکاری و خانه نشینی بخش اعظمی از سینماگران ارزشی، دغدغه مند و متعهد شده و صدای اعتراض و انتقاد آن ها را بلند کرده اما حتی کمترین توجهی به انتقادات و اعتراضات آن ها نیز صورت نمی گیرد!

در این وانفسای بی توجهی مدیران وزارت ارشاد و سازمان سینمایی به فیلم های مقاومت، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، جشنواره فیلم مقاومت به نوعی جبران کم کاری و غفلت مدیران ارشد سینمایی است!

در همین رابطه 6 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشورمان آقایان: سهیل سلیمی، سیدجواد هاشمی، رضا برجی، آرش فهیم، ابوالفضل همراه و جهانگیر الماسی با ما گفتگو کردند که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

سهیل سلیمی کارگردان سینما در آستانه برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در خصوص اهمیت این رویداد سینمایی گفت: اهمیت سینمای انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی بر هیچ کس پوشیده نیست بی تردید سینمای مقاومت برای کشوری که پرچمدار مقاومت در جهان است به شدت مهم و حائز اهمیت است اما متأسفانه مدیران بالادستی محافظه کار و مدیران میانی فشل و ناکارآمد، سینما و جشنواره فیلم مقاومت را دچار کرختی و رکود کرده اند. جشنواره فیلم مقاومت نباید به صورت خنثی و باری به هر جهت برگزار شود این جشنواره باید انگیزه و شور و نشاط جدی برای یکایک فیلمسازان دغدغه مند حوزه دفاع مقدس و مقاومت اسلامی به وجود آورد تا برای حضور در این رویداد سر و دست شکانده و دست به تولید و حرکت بزنند.

سیدجواد هاشمی بازیگر و کارگردان سینما همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: مدیران دروغ می گویند که از سینمای دفاع مقدس حمایت می کنند؛ متأسفانه ما که رسماً هیچ نوع حمایتی را از سمت مدیران برای تولید آثار سینمای مقاومت و دفاع مقدس شاهد نبوده ایم و بالعکس آنچه شاهدیم عدم حمایت همه جانبه مسئولان ذیربط از فیلم ها و سینمای دفاع مقدس است! علاوه بر دروغ گویی مدیران مبنی بر حمایت از سینمای ارزشمند مقاومت و دفاع مقدس، یکی دیگر از دلایل مهجوریت این گونه مهم سینمایی این است که نویسندگان به صورت مستقیم به جنگ می پردازند و در فیلمنامه های شان تنها خاکریز و جبهه و جنگ و تفنگ وجود دارد که این مسأله باعث می شود نتوان با سرمایه اندک فیلم هایی در حوزه دفاع مقدس تولید کرد.

رضا برجی مستندساز نیز در این خصوص به گفت: برخی مدیران فرهنگی کارشان فراتر از خیانت است و در حال نابودی کامل فرهنگ دفاع مقدس هستند؛ آن ها هر آنچه دستاوردهای دفاع مقدس در عرصه فرهنگی و هنری کشور بوده را از بین برده اند و تبعات منفی این اتفاق شوم به زودی در سایر عرصه های مختلف کشور نمود عینی پیدا خواهد کرد و ما به زودی ضربه مهلکی از این سهل انگاری شوم خواهیم خورد. باعث شرمساری است که حتی د ر هفته دفاع مقدس هم در شهرها و کوچه و خیابان ها هیچ المان و نمادی از 8 سال دفاع مقدس نیست. این اتفاق نشان از آن دارد که متولیان نمی خواهند یاد و نامی از دوران پرافتخار و باشکوه دفاع مقدس باقی بماند و نسل جوان از این دوران باعظمت اطلاعی داشته باشند.

آرش فهیم عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران نیز همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در خصوص اهمیت این رویداد سینمایی گفت: جشنواره فیلم مقاومت به عنوان راهبردی ترین رویداد هنری-رسانه ای ایران، ظرفیت تبدیل شدن به آلترناتیو جشنواره ها وجوایز غربی را دارد. مقاومت، مفهومی است که برای همه فعالان هنری که در پی معنویت، عدالت، صلح و آزادی ملت ها هستندجذابیت دارد. اگر این مفهوم در قالب یک جشنواره سینمایی تبلور پیدا کند، می تواند تبدیل به یک جبهه سینمایی شود.

ابوالفضل همراه بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این خصوص اظهارداشت: انقلاب و دفاع مقدس باید هویت و شاخصه سینمای جمهوری اسلامی ایران باشد؛ ما باید در آثار فرهنگی و هنری تمام تلاش مان را به کار ببریم تا نسل جوان کشور را با تولیدات دفاع مقدسی و ارزشی باورمند و قدرتمند کنیم و در عرصه فرهنگ و هنر تو دهانی محکمی به دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی که با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در پی آن هستند که عزت و استقلال را از جوان ایرانی بگیرند، بزنیم! دهه ها قبل برای هنرمندان فیلمسازی در ژانر ارزشمند دفاع مقدس افتخار بود. مسئولان قبلاً حمایت اصلی شان از ژانر دفاع مقدس و انقلاب بود اما نامدیریتی ها باعث شده پرداختن به این ژانر امروزه بی کلاسی محسوب شده و دیگر کمتر کسی از این سینما دفاع کند!

جهانگیر الماسی بازیگر و کارگردان سینما همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در خصوص اهمیت این رویداد سینمایی گفت: جشنواره فیلم مقاومت، سینمای انقلاب و دفاع مقدس جزئی از مسائل استراتژیک هستند که باید در ذیل پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به آن ها پرداخته شود اما متأسفانه برخی مدیران سنت و ارزش ها را در سینما از بین برده و به جای آن ابتذال مفرط و غرب زدگی را جایگزین کرده اند که این اتفاق مایه شرمساری است! فقدان دغدغه مندی و توجه به مسائل بنیادین و استراتژیک باعث مهجوریت سینمای دفاع مقدس شده؛ این سینما به حال خود رها شده؛ اصولاً عرصه مهم فرهنگی و هنری کشور به صورت باری به هر جهت جلو می رود. بسیاری از افراد با اینکه به صورت مستقیم در سینما مدیریت ندارند از دور سایه شوم خود را بر سینما انداخته و برای سینما تصمیم گیری می کنند و این در حالی است که تصمیم گیری های آن ها به ضرر جدی سینمای مقاومت و دفاع مقدس است.

به گزارش سینمای دفاع مقدس که از آن به عنوان یک ژانر بومی از آن یاد می شود، دوران پرفراز و نشیبی را طی 4 دهه گذشته پشت سر گذاشته است. سینمای دفاع مقدس در واقع فتح الفتوح سینمای انقلاب اسلامی است. پدیده ای که در دنیا بی نظیر است و بر اساس مولفه هایش، همه مختصات یک ژانر سینمایی را دارد و منحصر به فرد است، ضمن آن که به واسطه وجوه عقیدتی اش، بسیاری از فیلمسازان نوجو را در همه این سال ها در دل خود تربیت کرده است.

اما متأسفانه مدیران فرهنگی و سینمایی کشور به ویژه در سال های اخیر بی توجهی مفرطی به این سینمای بسیار مهم و ارزشمند داشته اند به نحوی که بی توجهی آن ها باعث بیکاری و خانه نشینی بخش اعظمی از سینماگران ارزشی، دغدغه مند و متعهد شده و صدای اعتراض و انتقاد آن ها را بلند کرده اما حتی کمترین توجهی به انتقادات و اعتراضات آن ها نیز صورت نمی گیرد!

در این وانفسای بی توجهی مدیران وزارت ارشاد و سازمان سینمایی به فیلم های مقاومت، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، جشنواره فیلم مقاومت به نوعی جبران کم کاری و غفلت مدیران ارشد سینمایی است!

در همین رابطه 6 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشورمان آقایان: سهیل سلیمی، سیدجواد هاشمی، رضا برجی، آرش فهیم، ابوالفضل همراه و جهانگیر الماسی با ما گفتگو کردند که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

سهیل سلیمی کارگردان سینما در آستانه برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در خصوص اهمیت این رویداد سینمایی گفت: اهمیت سینمای انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی بر هیچ کس پوشیده نیست بی تردید سینمای مقاومت برای کشوری که پرچمدار مقاومت در جهان است به شدت مهم و حائز اهمیت است اما متأسفانه مدیران بالادستی محافظه کار و مدیران میانی فشل و ناکارآمد، سینما و جشنواره فیلم مقاومت را دچار کرختی و رکود کرده اند. جشنواره فیلم مقاومت نباید به صورت خنثی و باری به هر جهت برگزار شود این جشنواره باید انگیزه و شور و نشاط جدی برای یکایک فیلمسازان دغدغه مند حوزه دفاع مقدس و مقاومت اسلامی به وجود آورد تا برای حضور در این رویداد سر و دست شکانده و دست به تولید و حرکت بزنند.

سیدجواد هاشمی بازیگر و کارگردان سینما همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: مدیران دروغ می گویند که از سینمای دفاع مقدس حمایت می کنند؛ متأسفانه ما که رسماً هیچ نوع حمایتی را از سمت مدیران برای تولید آثار سینمای مقاومت و دفاع مقدس شاهد نبوده ایم و بالعکس آنچه شاهدیم عدم حمایت همه جانبه مسئولان ذیربط از فیلم ها و سینمای دفاع مقدس است! علاوه بر دروغ گویی مدیران مبنی بر حمایت از سینمای ارزشمند مقاومت و دفاع مقدس، یکی دیگر از دلایل مهجوریت این گونه مهم سینمایی این است که نویسندگان به صورت مستقیم به جنگ می پردازند و در فیلمنامه های شان تنها خاکریز و جبهه و جنگ و تفنگ وجود دارد که این مسأله باعث می شود نتوان با سرمایه اندک فیلم هایی در حوزه دفاع مقدس تولید کرد.

رضا برجی مستندساز نیز در این خصوص به گفت: برخی مدیران فرهنگی کارشان فراتر از خیانت است و در حال نابودی کامل فرهنگ دفاع مقدس هستند؛ آن ها هر آنچه دستاوردهای دفاع مقدس در عرصه فرهنگی و هنری کشور بوده را از بین برده اند و تبعات منفی این اتفاق شوم به زودی در سایر عرصه های مختلف کشور نمود عینی پیدا خواهد کرد و ما به زودی ضربه مهلکی از این سهل انگاری شوم خواهیم خورد. باعث شرمساری است که حتی د ر هفته دفاع مقدس هم در شهرها و کوچه و خیابان ها هیچ المان و نمادی از 8 سال دفاع مقدس نیست. این اتفاق نشان از آن دارد که متولیان نمی خواهند یاد و نامی از دوران پرافتخار و باشکوه دفاع مقدس باقی بماند و نسل جوان از این دوران باعظمت اطلاعی داشته باشند.

آرش فهیم عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران نیز همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در خصوص اهمیت این رویداد سینمایی گفت: جشنواره فیلم مقاومت به عنوان راهبردی ترین رویداد هنری-رسانه ای ایران، ظرفیت تبدیل شدن به آلترناتیو جشنواره ها وجوایز غربی را دارد. مقاومت، مفهومی است که برای همه فعالان هنری که در پی معنویت، عدالت، صلح و آزادی ملت ها هستندجذابیت دارد. اگر این مفهوم در قالب یک جشنواره سینمایی تبلور پیدا کند، می تواند تبدیل به یک جبهه سینمایی شود.

ابوالفضل همراه بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این خصوص اظهارداشت: انقلاب و دفاع مقدس باید هویت و شاخصه سینمای جمهوری اسلامی ایران باشد؛ ما باید در آثار فرهنگی و هنری تمام تلاش مان را به کار ببریم تا نسل جوان کشور را با تولیدات دفاع مقدسی و ارزشی باورمند و قدرتمند کنیم و در عرصه فرهنگ و هنر تو دهانی محکمی به دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی که با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در پی آن هستند که عزت و استقلال را از جوان ایرانی بگیرند، بزنیم! دهه ها قبل برای هنرمندان فیلمسازی در ژانر ارزشمند دفاع مقدس افتخار بود. مسئولان قبلاً حمایت اصلی شان از ژانر دفاع مقدس و انقلاب بود اما نامدیریتی ها باعث شده پرداختن به این ژانر امروزه بی کلاسی محسوب شده و دیگر کمتر کسی از این سینما دفاع کند!

جهانگیر الماسی بازیگر و کارگردان سینما همزمان با برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در خصوص اهمیت این رویداد سینمایی گفت: جشنواره فیلم مقاومت، سینمای انقلاب و دفاع مقدس جزئی از مسائل استراتژیک هستند که باید در ذیل پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به آن ها پرداخته شود اما متأسفانه برخی مدیران سنت و ارزش ها را در سینما از بین برده و به جای آن ابتذال مفرط و غرب زدگی را جایگزین کرده اند که این اتفاق مایه شرمساری است! فقدان دغدغه مندی و توجه به مسائل بنیادین و استراتژیک باعث مهجوریت سینمای دفاع مقدس شده؛ این سینما به حال خود رها شده؛ اصولاً عرصه مهم فرهنگی و هنری کشور به صورت باری به هر جهت جلو می رود. بسیاری از افراد با اینکه به صورت مستقیم در سینما مدیریت ندارند از دور سایه شوم خود را بر سینما انداخته و برای سینما تصمیم گیری می کنند و این در حالی است که تصمیم گیری های آن ها به ضرر جدی سینمای مقاومت و دفاع مقدس است.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی، پیرو مصوبه جلسه یازدهم کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما مبنی بر (از تاریخ اول مرداد لغایت اول آبان 99 برای کلیه فیلم های ایرانی که با تایید شورای صنفی نمایش به چرخه اکران وارد شده اند، درآمد فروش آنها تماما به سینما تعلق گیرد و در پایان اکران، معادل فروش خالص آنان، از سوی سازمان سینمایی به شرکت پخش پرداخت شود) لیست میزان حمایت ها در دو جدول شامل سینماها و شرکت های پخش منتشر شد.

حمایت های مرداد ماه از فردا به حساب دفاتر پخش واریز می شود و شهریورماه تا هفته آینده تسویه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

طبق موارد درج شده در توضیحات، سینماها و شرکت های پخشی که هنوز شماره حساب خود را اعلام نکرده اند پس از اعلام در اولین ماه واریز خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
فیلمسازان و تهیه کنندگان بسیاری به فرهیختگان اعلام کرده اند که درصورت برگزاری فیزیکی جشنواره فجر 99، حاضرند تا فیلم خود را به این جشنواره بدهند. به طوری که در این پرس وجو، حتی یک مورد منفی هم به چشم نخورد و این، نشان از اعتبار و جایگاه جشنواره فجر در پوسته زیرین تولیدات سینمایی ما و عوامل آنها دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸ سایت های دیگر : فرهنگ سدید

به گزارش فرهیختگان ، در میان تایید و تکذیب های این روزهای مسئولان، وارد موج سوم کرونا شده ایم. موجی که به گفته آگاهان، سنگین تر از دو موج قبلی خواهد بود و تلاقی آن با برخی بیماری ها و حساسیت های فصل پاییز، زمینه های رشد و تشدید آن را فراهم می آورد. این خبر چندان بی ربط به سینما نیست. سینمایی که تولیدات و سالن های خود را در دوران شیوع موج اول به مدت چهار ماه تعطیل کرد و خسارات بسیاری را متحمل شد.

حالا اما با بحرانی شدن پایتخت، قرار است برخی محدودیت های موج اول، دوباره بازگردد. محدودیت هایی که احتمالا شامل سالن های سینما و تولیدات سینمایی نیز خواهد شد.

بگذارید برای بازخوانی وقایع موج اول، کمی به عقب برگردیم؛ یعنی به نخستین روزهای اسفند 98 که سردرگمی و وحشت مردم سراسر جهان از شیوع ویروسی گمنام، بسیاری از اقتصادها را خواباند. در ایران اما سینماها و تولیدات سینمایی، خیلی زودتر از مشاغل دیگر تعطیل شدند. شورای صنفی در همان زمان اعلام کرد که گروه های سینمایی، کارهای خود را تعطیل کرده و فعلا تا اطلاع ثانوی، جلسات پروانه ساخت هم تشکیل نخواهد شد.

کسی فکرش را هم نمی کرد که این اعلان قرمز توقف، از تصور چند روز و چند هفته، به چند ماه برسد. به گونه ای که نخستین دستور برای ادامه تولید یک اثر سینمایی، در اواسط اردیبهشت و نخستین جلسه پروانه ساخت نیز 11 تیر برگزار شد. بااین حال اما، از 11 تیر تا امروز که حدود سه ماه از برگزاری جلسات پروانه ساخت می گذرد، 56 پروانه ساخت آثار سینمایی صادر شده است. آثاری که بسیاری از آنها، ترجیح می دهند به دلیل وخامت اوضاع، فعلا کار تولید را آغاز نکنند، عده ای دیگر چراغ خاموش و به دور از فضاسازی های حول کرونا، کار را کلید زده یا به پایان رسانده اند و عده قلیلی هم فعالیت شان را رسانه ای کرده و مشغول کار هستند.

به تمام اینها بیفزایید پروژه هایی که فیلمبرداری شان در اوایل اسفند سال گذشته ناتمام ماند و آنها مجبور شدند مابقی کارشان را در بهار و تابستان امسال از سر بگیرند. ضمن اینکه پروانه ساخت هایی که در پاییز و زمستان سال گذشته صادر شده و فرصت تولید نیافته بودند نیز پروژه هایشان را امسال جلوی دوربین بردند. به همین دلیل آمار دقیق و مستندی از تعداد پروژه هایی که طی سال جاری مقابل دوربین رفته اند، وجود ندارد.

بااین حال نمی توان از احتیاط گروه های تولید سینمایی از نشر اخبار مربوط به پروژه هایشان به راحتی عبور کرد. فرهیختگان اما با عوامل چند فیلم سینمایی که طی روزهای کرونایی مقابل دوربین رفته اند، گفت وگوهایی را ترتیب داده و از تجربیات آنها در زمینه کار در این روزهایی که مرگ ، بیش از هر زمان دیگری در همسایگی ما زندگی می کند، پرسیده است.

همچنین از آنها راجع به میزان رغبت شان برای حضور در جشنواره فیلم فجر امسال پرسیدیم. جشنواره ای که در ابتدای سال، احتمال چندانی برای برگزاری آن وجود نداشت اما حالا و با برگزاری فیزیکی جشنواره هایی چون ونیز، تورنتو و لوکارنو و عدم انتشار اخبار نگران کننده از وضعیت سلامت شرکت کنندگان در این فستیوال ها، احتمال برگزاری جشنواره فجر، بسیار پررنگ تر از گذشته شده است؛ احتمالی که سیگنال های مثبت آن طی هفته های اخیر به روشنی ملموس بود. وقتی جشنواره کودک اصفهان قرار است به شکلی ترکیبی (مجازی و فیزیکی) برگزار شود و مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی نیز با استناد به فستیوال های رده الف جهانی، از امیدواری های خود برای برگزاری جشنواره فجر طی امسال سخن گفت، بنابراین با وجود عدم انتشار فراخوان یا مشخص نبودن دبیر، باز هم باید برگزاری جشنواره در بهمن 99 را امری بسیار محتمل درنظر گرفت.

اتفاق جالب توجه آنکه، فیلمسازان و تهیه کنندگان بسیاری به فرهیختگان اعلام کرده اند که درصورت برگزاری فیزیکی جشنواره فجر 99، حاضرند تا فیلم خود را به این جشنواره بدهند. به طوری که در این پرس وجو، حتی یک مورد منفی هم به چشم نخورد و این، نشان از اعتبار و جایگاه جشنواره فجر در پوسته زیرین تولیدات سینمایی ما و عوامل آنها دارد. در ادامه، توجه شما را به گفت وگوی ما با عوامل چند فیلم سینمایی که در روزگار شیوع کرونا مقابل دوربین رفته اند، جلب می کنیم.

روشن

ششمین ساخته روح الله حجازی به نسبت کارهای قبلی اش، لوکیشن های متعدد و سختی داشت. حجازی خیلی بدشانس بود، چراکه تنها 6 جلسه مانده به پایان فیلمبرداری، پروژه را تعطیل کرد.

در این فیلم، رضا عطاران، سارا بهرامی، سیامک انصاری و مهدی حسینی نیا بازی می کنند. فیلمبرداری روشن از اواخر دی آغاز شد. یکی از عوامل این فیلم که خواست نامش رسانه ای نشود، با اعلام آماده نمایش بودن روشن ، به فرهیختگان گفت: ما در نخستین روزهایی که کرونا در ایران شیوع یافت، کار را برای سلامتی عوامل تعطیل کردیم چون جو روانی بدی در جامعه به راه افتاده بود. بعد از چند روز با استعلامی که از گروه به عمل آمد، مشخص شد که آنها در سلامتی به سر می برند، بنابراین کار را دوباره شروع کردیم تا اینکه اعلام شد تولیدات سینمایی، فعالیت خود را متوقف کنند. به همین دلیل به مدت دو ماه تعطیل بودیم و بعد از آن، چند جلسه باقی مانده را در اردیبهشت ماه گرفتیم.

این چهره شناخته شده ادامه داد: ما جزء نخستین گروه های سینمایی بودیم که کار خود را در بهار امسال آغاز کردیم و تنها یک هفته از کارمان گذشته بود که آن را هم به انجام رساندیم. البته باید این را گفت که اگر کرونا هم نبود، همین مدت زمان را برای برداشت هایمان نیاز داشتیم، چراکه تمام کار ما در فضای باز و خیابان ها بود و ما با رعایت کامل مسائل و مقررات بهداشتی، کار را تکمیل کردیم و پس از آن نیز چندین بار طی فواصل زمانی مختلف تماس گرفتیم و متوجه شدیم تمام عوامل فیلم، حتی تا امروز هم دچار کرونا نشده اند. وی در پاسخ به پرسش حضور در جشنواره فجر گفت که اگر این جشنواره برگزار شود، قطعا فیلم را برای حضور در این فستیوال خواهند فرستاد.

شیشلیک

نخستین کمدی اجتماعی محمدحسین مهدویان، هشتم تیر کلید خورد و اواخر مرداد هم به پایان رسید. در این فیلم، رضا عطاران، پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، مه لقا باقری و جمشید هاشم پور بازی کرده اند.
علی مردانه، دستیار اول مهدویان، به فرهیختگان گفت: فیلم تقریبا آماده نمایش است و اگر تصمیم بگیرند که جشنواره فجر را به شکل فیزیکی برگزار کنند، قطعا از آن استقبال خواهیم کرد.
وی ادامه داد: جو بسیار خوب و بانشاطی را پشت سر گذاشتیم. کار طبق پروتکل های بهداشتی، سخت بود اما توانستیم با هم فکری عوامل تولید بسیار حرفه ای، بدون حاشیه و اتفاق خاصی آن را به پایان برسانیم.

یدو

دومین ساخته مهدی جعفری پس از فیلم تحسین برانگیز 23 نفر ، یدو است که اواخر خرداد کلید خورد و اواخر مرداد هم به پایان رسید. فیلمی که ستاره پسیانی تنها بازیگر شناخته شده آن است و مابقی، جمعی از بومیان آبادان و جنوب کشور هستند. محمدرضا مصباح، تهیه کننده این فیلم به فرهیختگان گفت: فیلم هم اکنون در مرحله پس از تولید یعنی صداگذاری، موسیقی و تدوین است و اگر جشنواره فجر برگزار شود، ان شاءالله بدون هیچ مشکلی، در آن شرکت می کنیم.
مصباح همچنین درباره روزهای سخت فیلمبرداری گفت: روزهای خیلی سخت و پیچیده ای را پشت سر گذاشتیم. لوکیشن فیلم ما در خوزستان بود و با توجه به ماه های تیر و مرداد، با گرمای 58 درجه و میزان رطوبت 92درصد مواجه بودیم.
این درجه و دما در شرایطی سخت تر شد که مجبور بودیم برای حفظ سلامتی تمامی عوامل گروه، پروتکل های بهداشتی را به صورت تمام و کمال رعایت کنیم. در آن شرایط، حتی زدن ماسک برای ما امری طاقت فرسا بود که با همکاری عوامل، خداراشکر، مشکلی برای هیچ کس به وجود نیامد.
مصباح درباره تاثیر کرونا در بالارفت هزینه های تولید فیلم هم گفت: قطعا در روزهای کرونایی، هزینه تولید آثار سینمایی، چندبرابر می شود. چون نمی توانیم کار را در مدت زمان معمولی آن به پایان برسانیم و با توجه به نوع آب وهوا مجبور بودیم کار را برای ساعاتی در میانه روز تعطیل کنیم. این شرایط با وجود کرونا سخت تر هم شد. مثلا ما نمی توانستیم عوامل را در مکان های عمومی اسکان دهیم، به همین دلیل، اتاق هایی را برایشان درنظر گرفتیم که برای استراحت و حتی صرف غذا به آنجا مراجعه کنند که همه اینها مخارج فیلم را بالاتر برد.

کارتن خواب

مجید توکلی جدیدترین ساخته خود را با حضور گروهی از بازیگران تئاتر ساخته است. فیلمی که فیلمبرداری آن به تازگی پایان یافته و در آخرین مراحل فنی قرار دارد. این کارگردان سینمای اجتماعی به فرهیختگان گفت: چون فیلم را با همکاری ناجی هنر ساخته ام، آن را برای نمایش، احتمالا در هفته نیروی انتظامی به تلویزیون می دهم. وی درمورد سختی کار در روزهای کرونایی گفت: کار زمانی برای ما سخت شد که عوامل ملزم به استفاده از ماسک بودند و این اتفاق در روند فیلمبرداری تاثیر می گذاشت و آن را سخت تر می کرد. چراکه بازیگران و دیگر عوامل اصرار داشتند که پشت مونیتور بنشینند و کار را تماشا کنند که همین، ضمن سختی، تاخیرهایی را در کار ما به وجود آورد. توکلی ضمن انتقاد از وفور آثاری که در روزگار کرونایی ساخته می شود، ادامه داد: جای تعجب دارد که در چنین شرایطی، این میزان تولیدات درحال فیلمبرداری است. سرمایه گذاران بسیاری از این کارها که نهادهای دولتی نیستند، با چه نیتی اقدام به صرف سرمایه می کنند؟ آن هم در شرایطی که وضعیت آینده سینما و سالن هایش مشخص نیست و کلی فیلم از تولیدات یکی، دو سال اخیر پشت در اکران مانده و مشخص نیست چه برنامه ای برای نمایش این میزان فیلم وجود دارد.

گل به خودی

گل به خودی نخستین فیلم ژانر کودک و نوجوان سال 99 است که تصویربرداری آن از اوایل خرداد آغاز شد و تا اواخر مرداد به طول انجامید. فیلمی که کیومرث پوراحمد مشاور کارگردان آن است.
در همین زمینه، احمد تجری، کارگردان جوان این فیلم به فرهیختگان گفت: گل به خودی این روزها در مرحله تدوین به سر می برد و اگر جشنواره فجر برگزار شود، قطعا فیلم را برای این رویداد خواهم فرستاد. وی درمورد سختی های کار در دوران کرونا گفت: کرونا باعث شد راندمان کار ما پایین آمده و تعداد جلسات فیلمبرداری بیشتر شود. ما درحال ضبط کار کودک بودیم و لوکیشن ما هم عمدتا در یک پرورشگاه بود، بنابراین در بسیاری از سکانس ها، جمعیتی بیش از 60 کودک را همراه با بازیگران اصلی مان داشتیم که نگرانی بسیاری را متوجه ما کرده بود. این بچه ها آسیب پذیر بودند و ما همواره مراقب بودیم که هیچ یک از عوامل ما بیمار نشوند و مخصوصا این بچه ها.
تجری درمورد هزینه کار در روزگار کرونایی نیز گفت: زمانی که ما شروع کردیم دلار حوالی 13 هزارتومان بود و در انتها روی 22 هزارتومان ایستاد. روی هم رفته فیلم، دو برابر بودجه ای که ما برآورد کرده بودیم، خرج روی دست مان گذاشت.

قورباغه / شبکه نمایش خانگی

در ابتدا قرار بود سریال هومن سیدی خیلی زودتر از اینها منتشر شود اما با توجه به تعطیلی تولیدات سینمایی در اسفندماه، این کار هم برای بیش از دو ماه تعطیل شد و همین، روند انتشار آن را هم به تعویق انداخت. البته با خبری که جدیدا منتشر شده، قورباغه قرار است از آبان ماه، در یکی از پلتفرم های اینترنتی منتشر شود. قورباغه نخستین پروژه ای بود که پس از فروکش کردن تب موج نخست کرونا در سال 99، جلوی دوربین رفت و حتی برخی حواشی و بازخوردهایی منفی را هم به وجود آورد. این سریال از نیمه اردیبهشت، تصویربرداری خود را آغاز کرد و نیمه تیر هم به کار خود پایان داد. در این سریال، علاوه بر هومن سیدی، نوید محمدزاده، صابر ابر، فرشته حسینی و سحر دولتشاهی بازی می کنند. یکی از عوامل این سریال که نخواست نامش رسانه ای شود، از تجربه فعالیت در روزهای کرونایی، به فرهیختگان گفت: ما در هوای گرم و زیر آفتاب کار می کردیم و همین، وضعیت را برای تیم که با دستکش و ماسک بودند، بسیار دشوار کرده بود. ضمن اینکه چون ما جزء نخستین تیم هایی بودیم که کار را پس از یک تعطیلی بیش از دو ماهه آغاز کرده بودیم، استرس و اضطراب هایی هم داشتیم که در وجود تمام تیم 70 نفره کار مشهود بود اما ما مجبور بودیم که کار کنیم، آن هم در لوکیشن های مختلف که از فضاهای باز را شامل می شد تا اتاق های سربسته که ما را بیشتر نگران می کرد اما خداراشکر هیچ اتفاقی از بابت ابتلای اعضای گروه به این ویروس منحوس نیفتاد و همه چیز طبق برنامه و به خوبی پیش رفت.

چپ، راست

حامد محمدی هم خیلی بدشانس بود که بخش کوچکی از چپ، راست او به ابتدای اسفند خورد و گروه مجبور شد تا روند تولید را متوقف کند. این فیلم جزء نخستین پروژه هایی بود که تولید آن در اوایل اسفند متوقف شد و چند سکانس باقی مانده هم در نخستین روزهای خرداد برداشت شد. در این فیلم، رامبد جوان، پیمان قاسمخانی، ویشکا آسایش، سارا بهرامی، سروش صحت، ستاره اسکندری و مونا فرجاد بازی کرده اند.
منوچهر محمدی، تهیه کننده این فیلم به فرهیختگان گفت: مراحل فنی چپ، راست تقریبا به پایان رسیده و فیلم آماده نمایش شده است.
این تهیه کننده شناخته شده ادامه داد: قطعا از حضور در جشنواره فیلم فجر استقبال خواهم کرد اما ابتدا باید ببینیم که اگر تصمیم به برگزاری این رویداد گرفته شود، به چه ترتیب می خواهند خیال مردم، فیلمسازان و دیگر مخاطبان این رویداد را از بابت رعایت پروتکل های بهداشتی به نوعی که خطری آنها را تهدید نکند، راحت کنند. قطعا این اتفاق، تنها برای فیلم ما لحاظ نخواهد شد و تمامی فیلمسازان و حتی کل کسانی که در تمام ایران قصد حضور و استقبال از آثار را دارند باید به آن توجه کنند. اگر توانستند راهکار عملی خوبی ارائه دهند، قطعا استقبال می کنیم، در غیراین صورت ترجیح می دهم حضور نداشته باشم.

بدون همه چیز

نام ابتدایی فیلم بی همه چیز بود که با مخالفت ارشاد تغییر کرد. قرار بود شهاب حسینی نقش اول فیلم را بازی کند اما وی با شروع فیلمبرداری، از بازی در این فیلم انصراف داد. جواد نوروزبیگی پیش تر گفته بود شهاب حسینی یک روز گریمش که شامل موی سر و سبیلش بود را به هم زد و دیگر نیامد. بعدها هادی حجازی فر جانشین حسینی شد. پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، باران کوثری، پدرام شریفی، مهتاب نصیرپور و لاله مرزبان، دیگر بازیگران این فیلم هستند. با توجه به شناخت آثار قبلی محسن قرایی و تیم بازیگران بسیار قدرتمند آن، پیش بینی می شود که این فیلم از مهم ترین آثار تولیدشده امسال محسوب شود.

مصلحت نظام

فیلم، سال گذشته تحت عنوان پدری پروانه ساخت گرفت اما تولید آن به دلیل اتفاق های کرونا، به امسال موکول شد.
امسال اما نام فیلم به مصلحت نظام تعییر یافت. فیلمی که پس از دیدن این فیلم جرم است، دیگر فیلم سیاسی این سال های حوزه هنری به شمار می رود. فیلمی که حسین دارابی را در مقام کارگردان و محمدرضا شفاه را به عنوان تهیه کننده می بیند.
داستان فیلم مربوط به اتفاق های سال های نخست انقلاب است و طی آن، فرهاد قائمیان در نقش دادستان کل کشور دیده می شود.

بعد از اتفاق

از وسوسه کننده ترین پروژه های امسال است که فارغ از حضور شهاب حسینی در مقام تهیه کننده، تیم بازیگری شناخته شده ای هم دارد.
در نخستین ساخته پوریا حیدری اوره ، بازیگرانی چون جواد عزتی، رضا کیانیان، بهرام افشاری، علی انصاریان، گلاره عباسی، ستاره پسیانی و نیما شعبان نژاد بازی می کنند. بعد از اتفاق داستانی فوتبالی دارد و روایت گر ماجرای آرزوی یک کودک در فوتبال است که ستاره های دنیای فوتبال را در کنار بازیگران مشهور سینما گردهم آورده است.

گشت 3

در ابتدا خبر انصراف حمید فرخ نژاد از این پروژه به دلیل دستمزد نجومی، حسابی خبرساز شد. در ادامه، مسعود کیمیایی در نخستین روز فیلمبرداری به پشت صحنه اثر آمد و یک سکانس را به صورت افتخاری کارگردانی کرد. خیلی زود خبر حضور بهنام بانی با گریمی خاص، باز نام فیلم سعید سهیلی را بر سر زبان ها انداخت. در انتها هم برخی ممانعت ها برای فیلمبرداری بخش هایی از فیلم در مشهد، نقل رسانه ها شد تا سری سوم گشت ارشاد ، با یک پشتوانه تبلیغاتی وسیع، برای اکران برنامه ریزی داشته باشد. در این فصل، ساعد سهیلی، پولاد کیمیایی، امیر جعفری، ریحانه پارسا و بهنام بانی به ایفای نقش می پردازند.

شب، داخلی، دیوار

در جدیدترین ساخته وحید جلیلوند، امیر آقایی، نوید محمدزاده، سعید داخ، علیرضا کمالی، دانیال خیری خواه و دایانا حبیبی بازی می کنند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: زندگی نابینایی به نام علی با ورود نابهنگام زنی متواری، آشفته می شود. البته فیلمبرداری، یک بار به دلایل عجیبی متوقف شد. رسانه ها از ابتلای وحید جلیلوند به کرونا خبر دادند که این کارگردان خیلی زود این اتفاق را تکذیب کرد.
این روزها، آخرین مراحل ضبط این فیلم در تهران ادامه دارد.

صحنه زنی

اواسط تیرماه بود که دومین ساخته سینمایی علیرضا صمدی در تهران جلوی دوربین رفت.
آنچه از همان ابتدا جلب توجه کرد، گریم های عجیب و پایین شهری فیلم بود. مهتاب کرامتی، بهرام افشاری، مجید صالحی و پیام احمدی نیا در این فیلم بازی کرده اند.
فیلمی که خط داستانی چندانی از آن منتشر نشده و خیلی بی سر وصدا، مراحل فنی خود را هم زمان با فیلمبرداری آغاز کرد.

* نویسنده: مجتبی اردشیری، روزنامه نگار

لینک خبر :‌ فرهیختگان
مدیر پردیس سینمایی آزادی ضمن اشاره به شرایط نامناسب فروش فیلم های در حال اکران در سینماها، درباره آسیب جدی حوزه سرگرمی در سایه کرونا، هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸ سایت های دیگر : امروز نیوز افکار نیوز خبرگزاری دانشجو روزنامه شهروند

سجاد نوروزی مدیر پردیس سینمایی آزادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شرایط اکران در سینمای ایران طی نیمه نخست سال 99 گفت: اولین تاثیر و ویرانگرترین پیامد کرونا در حوزه سرگرمی بود، در چنین شرایطی هرچیزی که به نوعی به سرگرمی ربط داشته منهدم شده است که از آن جمله می توان به سینما اشاره کرد، به طور مشخص در قشر سینمارو التزام به رعایت پروتکل های بهداشتی بالا است، بنابراین به صورت طبیعی در این شرایط با افت شدید مخاطب در سینما مواجه شدیم.

وی افزود: حتی اگر خود من سینمادار نبودم در این شرایط احتیاط می کردم و به سینما نمی رفتم، بنابراین این واقعیت را نمی توانیم از منظر بحث خود دور کنیم که مردم دچار واهمه و هراس از هر تجمع بی مورد شده اند، یعنی مردم در چنین شرایطی انتخاب می کنند که برای یک سال به سینما، رستوران یا سفر نروند. این انتخاب از سوی بخشی از مردم که عمده همان ةا مخاطب سینما هستند انجام شده و تا وقتی که چنین شرایطی وجود دارد، از سبک زندگی خود، سرگرمی را حذف کرده اند.

اهمیت راهبردی سینما برای حاکمیت

نوروزی در ادامه بیان کرد: ما نمی توانیم متوقع باشیم که در حال حاضر همه چیز به روال قبل از کرونا بازگردد، که این یک امر واضح و جدی است، اما دنیا در چنین شرایطی چه کرده است؟ دنیا در حوزه سینما یک فیلم پرمخاطب مانند تنت یا هر فیلم پرمخاطب دیگری را برای اکران انتخاب کرده و در حوزه باکس آفیس توانسته است نتیجه خوبی هم بگیرد اما این را هم باید بدانیم که فروش همان فیلم ها هم مانند قبل از کرونا نیست اما بازهم توانسته فروش خوبی داشته باشد.

ما یک صنعت سرگرمی در ایران داریم که شامل وجوه گوناگون است که سینما یک بخش از آن است، این صنعت سرگرمی با همه معایب، ایرادات، ضعف ها و اشکالات کلی و محتوایی که دارد، حداقل مانع کوچکی برای نفوذ فرهنگ بیگانه به جامعه است این مدیر سینما ادامه داد: اتفاق دیگری نیز در دنیا رخ داده است که برخی از کشورها از حیث بالینی و تبعات خاص توانسته اند این بیماری را کنترل کنند، به عنوان مثال چین، کره جنوبی و بخشی از آسیای شرقی و بخشی از اروپا در این زمینه موفق بوده اند. یعنی روال زندگی در چنین شرایط با رعایت پروتکل ها به روال سابق بازگشته است، اما در ایران به علت رعایت نکردن بخش مهمی از مردم و ایرادات و ضعف هایی که در نحوه مدیریت این بیماری وجود دارد، همچنان با تبعات ویرانگر این اپیدمی مواجه هستیم و مردم هر روز که اخبار را گوش می دهند خبر از کشته ها و پر بودن آی سی یوها می شنوند. به همین دلیل چندان نمی توانیم متوقع باشیم که سینما مانند حالت قبلی به کار خود ادامه دهد.

وی تاکید کرد: مساله دیگر در شرایط فعلی این است که در چنین شرایطی وظیفه حاکمیت و دولت چیست؟ حاکمیت چگونه باید به این موضوع نگاه کند؟، صنعت سرگرمی برای ایران در حال حاضر چه اهمیت راهبردی دارد، ما یک صنعت سرگرمی در ایران داریم که شامل وجوه گوناگون است که سینما یک بخش از آن است، این صنعت سرگرمی با همه معایب، ایرادات، ضعف ها و اشکالات کلی و محتوایی که دارد، حداقل مانع کوچکی برای نفوذ فرهنگ بیگانه به جامعه است، یعنی بخشی از اوقات فراغت مردم را مدیریت می کند و اگر این صنعت سرگرمی نیم بند هم نباشد، ممکن است مردم به سمت رسانه های دیگری بروند.

نوروزی با اشاره به اینکه نتیجه می گیریم این صنعت سرگرمی و به خصوص سینما یک اهمیت راهبردی برای مجموعه حاکمیت و نظام دارد، گفت: آیا جمهوری اسلامی ایران این اهمیت راهبردی را در شرایط فعلی متوجه است؟ جواب آن خیر است. مجموعه حاکمیت و به طور مشخص دولت نمی داند در حال حاضر به علت اوج گیری این اپیدمی و درگیری آن در حوزه های دیگر از جمله تحریم و غیره، چه ضربه ویرانگری به وجه راهبردی و مهم دولت وارد می شود.

وی توضیح داد: این ضربه ویرانگر دارد ماهیت صنعت سرگرمی را از بین می برد، این ماهیت وقتی از بین برود با ماهیت دیگری جایگزین می شود، تاکید می کنم همین چرخش حداقلی اقتصادی سینما (فروش سینمای ایران در سال گذشته 290 میلیارد بوده است) در بودجه 450 هزار میلیاردی این کشور محلی از اعراب ندارد.

هیچ چیز جای سینما را نمی گیرد

مدیر پردیس سینمایی آزادی تاکید کرد: در چنین شرایطی کمپانی های خارجی جایگزین سینما می شوند، یعنی شرایط به گونه ای پیش می رود که کمپانی های خارجی می آیند و 2 سریال را در کشور تولید می کنند، سوال من از وزیر ارشاد و مجموعه نهادهای حاکمیتی کشور این است که در چنین شرایطی خواب هستند؟ چه چیز باعث شده است که یک کمپانی خارجی بتواند در ایران سرمایه گذاری کرده و کار تولید کند، جواب این است که به خاطر اینکه وجه اقتصادی سینمای ایران ضربه خورده و هنرمندان نیز بی کار هستند به همین دلیل دیگران از چنین فرصت هایی به خوبی استفاده می کنند.

وی بیان کرد: ممکن است در کوتاه مدت فکر کنیم که الان با توجه به تولید 10 یا 15 سریال در شبکه خانگی که در مرحله پیش تولید هستند شرایط ایجاد سرگرمی را برای مخاطب فراهم می کنیم، اما این امر تاثیر کوتاه مدتی دارد، چرا که هیچ چیزی جای سینما را در تمام دنیا نمی تواند بگیرد. سینما یک ماهیتی دارد که هیچ جایگزینی ندارد، یک تیپ و یا یک تفکر خاصی در اجتماع سینما را به عنوان اوقات فراغت خود انتخاب می کنند و فراتر از این به این سرگرمی عشق و علاقه دارند.

پردیس سینمایی آزادی با عنوان دومین پردیس سینمایی بزرگ کشور کل فروش شهریورش نسبت به بازه زمانی سال پیش 99 درصد افت فروش داشته است. مساله این است که تا چه اندازه یک سینما مانند آزادی می تواند در چنین شرایطی دوام بیاورد؟ نوروزی گفت: اگر این سرگرمی حذف شود به صورت دومینو روی بسیاری از مسائل اثرات سوء می گذارد و دیگر قابل جبران نخواهد بود. در حال حاضر تمام بحث ما این است که ما با یک نظام نامه حداقلی این فضا را تا بعد از کرونا مدیریت کنیم و مدیریت به این معنا که جلوی نابودی سینما را بگیریم.

وی تاکید کرد: 7 ماه از آغاز بحران کرونا در کشور گذشته است و از این 7 ماه، 4 ماه سینماها بسته بودند، از 4 تیرماه سال جاری اعلام کردند که سینماها باید باز باشد، چه کمک و رویکرد حمایتی و چه دغدغه ای نسبت به این امر بوده است؟ چه سیاستی چه در حوزه محتوا و چه در حوزه اجرایی برای محافظت از سینماها داشته ایم؟

مدیر پردیس سینمایی آزادی ادامه داد: در حال حاضر 4 فیلم روی پرده است که فروش چندان خوبی ندارد، می توانم این را بگویم که پردیس سینمایی آزادی با عنوان دومین پردیس سینمایی بزرگ کشور کل فروش شهریور ماهش نسبت به بازه زمانی سال پیش 99 درصد افت فروش داشته است. مساله این است که تا چه اندازه یک سینما مانند آزادی می تواند در چنین شرایطی دوام بیاورد؟ راهکار در این شرایط چیست؟ معتقدم راهکار در این شرایط یک نظام نامه حداقلی حمایتی از سینما است.

نوروزی در پایان گفت: اگر ماهیت چنین تفریحی از بین برود باید هزاران میلیارد تومان صرف اعاده آن شود، آن زمان جای سینما با چیزهای دیگری پر شده است، در حال حاضر با چنین اتفاقاتی که پیش می رود، بخش عمده ایی از مردم به سمت فیلم های خاص خارجی و یا فیلم های ایرانی که با سرمایه خارجی تولید می شوند، می روند.

کد خبر 5034708

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: در دو سال اخیر شاهد تحول بسیار بزرگی در حوزه فناوری اطلاعات، هوشمندسازی و دولت الکترونیک در سطح کانون های مساجد بودیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخیرا اعلام کرده در راستای اجرای کلان برنامه هشتم با عنوان دولت الکترونیک و هوشمندسازی مدیریت فرهنگی چندین برنامه برای ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد درنظر گرفته شده است که اصلاح فرآیندهای صدور مجوز های کانون های فرهنگی مساجد، ثبت اطلاعات اهالی فرهنگ و هنر و همچنین حذف روال ارائه فیزیکی مجوز کانون ها از جمله این برنامه هاست.

راه اندازی سایت های اطلاع رسانی فرهنگی فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مسجد)، استقرار و پشتیبانی پرتال بچه های مسجد، تولید محتوای چند رسانه ای در قالب های موشن گرافی و اینفوگرافی در فضای مجازی، ایجاد بستر در سامانه بچه های مسجد برای شناسایی تولیدات کانون ها در فضای مجازی و حمایت از این کانون ها، ایجاد شبکه کانونی در رویداد ملی فهما در سه سطح ستادی، استانی و کانونی در بستر فضای مجازی برای اشتراک گذاری تجربیات و الگوهای موفق در سطح کانون ها و تعامل با سامانه مسجدکالا به منظور ارائه محصولات کانونی و فروش محصولات از دیگر برنامه های این وزارتخانه در حوزه فناوری اطلاعات است.

حجت الاسلام رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور درباره اصلاح فرآیندهای صدور مجوز برای کانون های مساجد به خبرنگار معارف ایرنا گفت: اکنون هزار و 500 کانون در صف دریافت مجوز هستند که همه شرایط لازم را دارند و هر روز به این تعداد اضافه و تعداد این کانون های افزایش می یابد.

این اتفاق یک تحول بزرگ در ستاد کانون ها بود. چون در طول 27 سال بیش از 25 هزار کانون راه اندازی شد و بنا داریم در طول حداکثر یک سال برای همه کانون ها طبق دستورالعمل جدید، مجوز فعالیت صادر کنیم.

ارزانی ادامه داد: همه اسناد و مدارک این 25 هزار کانون در بستر فضای مجازی جمع آوری می شود و به نظرم از نظر ساختاری و هویتی در حوزه فعالیت های فرهنگی یک انقلاب بزرگ رخ داده و کانون های جدیدی که قرار است راه اندازی شود، همین مسیر را طی خواهند کرد. یعنی افتتاح این کانون ها از طریق فضای مجازی و با گردش کار الکترونیکی خواهد بود. بنابر این رفت و آمدهای سابق و تکمیل 15 کاربرگ منتفی شده که از کانون برای رئیس اداره شهرستان و سپس مرکز استان و بعد ستاد کشوری ارسال می شد.

وی با بیان این که تقریبا طی دو ماه اخیر همه این موانع برداشته شده یا به حداقل رسیده، اضافه کرد: تلاش ما این است مسیر را ساده تر کنیم. الان کانون ها به محض اینکه اطلاعات هویتی خود را به ثبت می رسانند، به سرعت برای صدور مجوز اقدام می شود. ما راه های جایگزین را برای کانون های خیلی خوب پیگیری می کنیم که این کانون ها افتخارآفرینی داشتند ولی در برخی موارد با مشکل مدرک روبرو هستند.

ارزانی افزود: در دو سال اخیر شاهد تحول بسیار بزرگی در حوزه فناوری اطلاعات، هوشمندسازی و دولت الکترونیک در سطح کانون های مساجد بودیم و در سال 99 نیز پیگیری می شود. این اتفاق ها قبل از کرونا آغاز شد و زمانی که ویروس کرونا باعث محدودیت هایی در ارتباطات میدانی شد، با زیرساختی که در اختیار داشتیم به سرعت ارتباط ما با فضای مجازی بیشتر شد و توانستیم خط ارتباطی خودمان را با کانون ها حفظ کنیم.

وی اضافه کرد: بعد از شهادت سردار حاج آثار بسیاری به دست ما رسید. سامانه بچه های مسجد در دوران پساکرونا یک ابزار خوبی برای ارتباطات کانون ها با مسجدی ها شد. بخشی از آموزش ها که برای ما بسیار مهم است به صورت چهره ه به چهره در مسجد اجرا می شود و می تواند به جذب دیگران منتهی شود.

ارزانی افزود: فضای مجازی باید همچون پلی برای حضور بیشتر بچه ها در مسجد باشد و این نگاه مربوط به پس از دوران کروناست و اکنون بسیاری از برنامه های ورزشی و اردویی را که نیاز به یک فضای با نشاط در مسجد دارد، نمی توانیم اجرا کنیم ولی در آینده این برنامه ها اتفاق خواهد افتاد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اگرچه پرتال بچه های مسجد در گام اول با هدف انسجام و ایجاد نظام در حوزه آمار و اطلاعات هویتی کانون ها و اعضا شکل گرفت کارکردهای بسیار دیگری دارد که یکی از آنها راه اندازی صفحات اختصاصی برای استان هاست و تمام دفاتر استانی ستاد کانون های مساجد دارای یک صفحه اختصاصی هستند و می توان اخبار اختصاصی هر استان را از طریق سامانه فهما در آن صفحات دید.

وی افزود: اتفاق مهم دیگر این بود که همه کانون های ستاد صاحب یک صفحه اختصاصی برای درج اخبار خود شدند. یعنی این ظرفیت وجود دارد که بیش از 25 هزار کانون هر کدام یک صفحه اختصاصی داشته باشند. به عبارت دیگر یک ظرفیت بزرگ برای به اشتراک گذاری فعالیت ها و اقدامات کانون ها صورت گرفته است. مثلا اگر بخواهیم بدانیم فعالیت های یکی از کانون های مرزی چه برنامه هایی داشته، به راحتی می توان بررسی کرد.

پل ارتباطی ما با کانون ها به خوبی ایجاد شده و در این ایام تولیدات خوبی در قالب موشن گرافی و اینفوگرافی داشته ایم. همچنین در این زمینه با پیام رسان داخلی گپ تعاملی داشته ایم. الان بسیاری مدیران کانون ها در این پیام رسان عضو هستند و در سریعترین زمان ممکن این محتواها برای آنها ارسال می شود.

وی ادامه داد: علاوه بر ایجاد خطوط ارتباطی از طریق فضای مجازی تلاش کرده ایم از فعالیت های چهره به چهره و میدانی غفلت نشود و در همین راستا 30 نفر از همکاران مجموعه ستاد هر کدام به عنوان معین یک استان انتخاب شدند. در مرحله استانی هر یک از همکاران داخل استان به عنوان معین یک یا چند شهرستان انتخاب شدند و در داخل هر شهرستان نیز تعدادی کانون به عنوان رابط انتخاب شدند. یعنی هزار و 200 کانون شناسایی شده که پل ارتباطی ما با کانون هایی بودند که در گروه آنان قرار داشتند.

ارزانی اضافه کرد: هر کانون می تواند با حداکثر 25 کانون همگروه باشد که تعداد کانون ها با توجه به پراکندگی جغرافیایی مشخص می شود. اکنون بعد از یک سال کار آزمایشی در مرحله شناسایی قطعی این کار هستیم و 283 کانون به عنوان کانون های رابط شناخته می شوند.

وی با اشاره به شرایط انتخاب کانون های رابط گفت: با توجه به شاخص هایی که اعلام شده، امیدواریم تا ماه آینده این کانون ها معرفی شوند و شبکه قطعی کانونی ما شکل بگیرد و این کانون ها به عنوان خط ارتباطی ما با کانون های کشور خواهد بود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اوایل سال 97 به کانون ها اعلام کردیم اطلاعات خود را در پرتال بچه های مسجد به ثبت برسانند. در گام اول تاکید کردیم هویت کانون باید به ثبت برسد و مرحله بعدی به ثبت رساندن اعضا بود و امروز بیش از دو میلیون 300 عضو در سامانه موجود است.

وی افزود: در مرحله بعد، از کانون ها خواستیم گزارش های خود را بارگذاری کنند و امروز بسیاری گزارش ها در حوزه های مختلف به دست ما رسیده است. اگرچه ممکن است این گزارش ها از نظر تعداد کم باشد از نظر محتوا و کیفیت بسیار بالاست. در همین فاصله هزار و 200 تولید در فضای مجازی به دست ما رسید که با داوری از میان این آثار 200 اثر فاخر در حوزه های مختلف مانند نرم افزارها، وب سایت ها یا انیمیشن انتخاب شد و 10 اثر برتر مورد تقدیر قرار گرفت.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد ادامه داد: البته در حوزه سرود و تئاتر فقط از طریق فضای مجازی پیگیری می شود. اگر در گذشته از طریق سی دی آثار را دریافت می کردیم ولی اکنون از طریق صفحه اختصاصی این اطلاعات برای ما ارسال می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بعد از انتشار خبری در خصوص وضعیت تاسفبار عملکرد اداره فر هنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بوکان در حوزه هنرهای نمایشی، آن اداره جهت تنویر افکار عمومی جوابیه منتشر نمودند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۸ سایت های دیگر : زریان

به گزارش موکریان بوکان آنلاین ؛ بعد از انتشار خبری در خصوص وضعیت تاسفبار عملکرد اداره فر هنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بوکان در حوزه هنرهای نمایشی، آن اداره جهت تنویر افکار عمومی جوابیه منتشر نمودند.

متن این جوابیه به شرح ذیل است:

بسم تعالی

مدیران مسئول محترم رسانه ها و کانال های خبری شهرستان بوکان

با سلام و آرزوی توفیق

احتراماً با توجه به درج پاره ای اخبار و اطلاعات نادرست پیرامون وضعیت تئاتر شهرستان بوکان در سال جاری و سالهای اخیر مواردی چند جهت تنویر افکار عمومی و ارائه عملکرد شهرستان در این حوزه تقدیم حضور می گردد و امیدواریم که با کمک رسانه ها نسبت به معرفی صحیح پتانسیلهای فرهنگی و هنری شهرستان اقدام گردد:

شهرستان بوکان همواره از قطب های تئاتر استان و منطقه بوده و حضور مستمر گروههای شهرستان در جشنواره های ملی و بین المللی و اجراهای متعدد عمومی، تعداد تحصیلکرده های تئاتری و سایر فعالیتهای مرتبط که در زیر خلاصه ای از آن خواهد آمد گواه این مدعا است و برای تمامی این گفته ها مدارک و مستندات در دست است که در صورت نیاز در اختیار رسانه های محترم و افکار عمومی قرار خواهد گرفت:

1- در شش ماهه نخست سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا ، تئاتر نه فقط در بوکان بلکه در تمام ایران و حتی دنیا با رکود مواجه شده است زیرا تئاتر هنری زنده و جمعی است که با حضور تماشاگر معنا می یابد و در شرایط حاضر که کشور و جهان درگیر بیماری کرونا است بالطبع هنر تئاتر بیش از هر هنر دیگری از این امر متضرر خواهد شد.

2- درگاه سایت ایران تئاتر فقط یک رسانه برای پوشش فعالیتهای انجمن هنرهای نمایشی است و ملاکی قطعی و قاطع برای رتبه بندی تئاتر در سطح کشور نیست چه بسا که فعالیتهای متعددی در شهرستان های مختلف انجام گرفته اما به دلایلی که از حوصله این نوشته خارج است در سایت ایران تئاتر منتشر نشده باشد. لازم به ذکر است رابط اخبار ارسالی به درگاه استانی سایت ایران تئاتر، انجمن هنرهای نمایشی در هر شهرستان است و نه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی.

3- در همین ایام فترت تئاتر به دلیل بیماری کرونا بیش از 12 گروه نمایشی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در مکانهایی که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار آنان قرار داده به تمرین و فعالیت تئاتری مشغول بوده و همچنین مقدمات لازم برای برگزاری اولین جشنواره تئاتر تک نفره شهرستان بوکان فراهم شده است که به محض مساعد شدن اوضاع این جشنواره آماده برگزاری است و چندین نمایش نیز در صف اجرای عمومی قرار دارند که به محض اجازه ستاد شهرستانی کرونا امکان اجرای آنان وجود خواهد داشت.

4- در سال گذشته تعداد 17 نمایش صحنه ای در بوکان آماده شده است که تعداد 11 اثر پس از بازبینی و تایید به صحنه رفته و پس از ارومیه به عنوان مرکز استان بالاترین آمار را در این زمینه داشته است همچنین 5 نمایش خیابانی در سطح شهرستان اجرا شده است که بالاترین تعداد اجرای خیابانی در استان بوده است که به همراه یک کارگاه آموزشی و یک نشست بوکان را بعد از ارومیه در رتبه دوم فعالیت قرار می دهد همچنین در سال گذشته تئاتر بوکان موفق شده بیش از 6 حضور موفق در جشنواره های ملی و بین المللی داشته باشد و این در حالی است که نیمی از این فعالیتها در درگاه استانی سایت ایران تئاتر اصلاً منتشر نشده است.

در خاتمه امیدوار است رسانه های شهرستان ضمن نقد منطقی و به جا از فعالیتهای فرهنگی موفقیتها و فعالیتهای هنرمندان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز معرفی کرده و با تعامل بیشتر و کسب اخبار صحیح ،مردم عزیز با ظرفیتهای فرهنگی هنری شهرستان نیز آشنا شوند از سوی دیگر انعکاس مشکلات عدیده فرهنگ و هنر از جمله کمبود شدید اعتبارات در حوزه فرهنگی و هنری نیز معضلی است که نمی توان آن را نادیده گرفت.

با احترام – روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان

به اشتراک بگذارید :

http://bokanonline.ir/?p=930

لینک خبر :‌ موکریان بوکان آنلاین
اولین نشست هم اندیشی با محوریت "اقتصاد هنر در مشهد" با حضور هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی در محل اداره ارشاد مشهد برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، جلیل سروری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد در این نشست با اشاره به خسارت های وارد شده از کرونا به حوزه فرهنگ و هنر گفت: در چند ماه اخیر شاهد تاثیرات منفی کرونا روی مبحث فرهنگ و هنر بوده ایم و باید در کنار یکدیگر به شرایطی که ناشی از این بحران به وجود آمده را بهبود ببخشیم.

وی ادامه داد: برای حمایت از هنرمندان باتوجه به پیگیری های انجام شده یک میلیارد تسهیلات بانکی برای بنگاه های هنری آسیب دیده از کرونا در نظر گرفتیم که فقط 153 فقره تقاضا برای درخواست از استفاده این تسهیلات بانکی آمده بود، متاسفانه سایر بنگاه های هنری ما از جمله کلاس های آموزشی، نگارخانه ها، شرکت های سینمایی و موسیقی که زیرنظر اداره ارشاد درحال فعالیت هستند به دلیل عدم اطلاع رسانی نتوانستند از این فرصت استفاده کنند، همچنین هنرمندانی که فاقد بیمه هستند نیز می توانند از تسهیلات این وام استفاده کنند و مهلت آن تا پایان مهرماه تمدید شده است و هنرمندان می توانند برای درخواست به سامانه اداره ارشاد رجوع کنند.

سروری همچنین درادامه با بیان میزان ردیف بودجه در نظر گرفته شده برای مسائل فرهنگ و هنر بیان کرد: در تقسیم بودجه های کشوری ،ردیف اعتبارات خوبی برای این حوزه درنظر گرفته شده ،منتها باید هنرمندان ازاین قضیه مطلع شوند و نشست ها هنری بین هنرمندان ومسئولین بیشتر شود.وهمچنین امیدواریم با کمک افراد دلسوز ورسانه ها همگی پای کار بیایند.

سروری با اشاره به مسائل مربوط به اقتصاد هنر گفت: متاسفانه نه تنها درمشهد بلکه در کل کشور مردم و اصحاب فرهنگ و هنر نسبت به مقوله اقتصاد هنر کم دانش هستند و متاسفانه زیرساخت های لازم در این حوزه هنوز به درستی فراهم نشده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد با اشاره به المان های شهری تصریح کرد: در دوره ای شهرداری مشهد در زمینه المان های شهری ورود پیدا کرد و چون در المان ها مسائل هنری نفوذ پیدا کرده بود و همه ما علاقمند به هنر بودیم هر سال در ایام عید و مناسبت ها منتظر دیدن المان جدید بودیم، بعضی از المان ها دائمی شدند و بعضی دیگر نیز هر ساله به مجموعه فضای شهری در حال اضافه شدند و ما قطعا بعد از گذشت چندین سال، چندین المان شهری با تنوع گسترده خواهیم داشت و همین اتفاق پیوستگی و دوام که در المان های شهری وجود دارد باید برای سایر رشته های هنری بیفتد.

سروری درادامه با بیان ضرورت کلاس های آموزشی دراقتصاد هنر گفت: اعتقاد داریم آموزشگاه ها و مراکز تخصصی بخش خصوصی باید محلی برای پرورش هنرمندان خلاق باشد ولی امروزه افرادی که در حوزه آموزش فعالیت می کنند، آن پختگی لازم را ندارند و باید زیرساخت های آموزشی را فراهم کرد.

وی افزود: مساله بعدی این است که هنرمند نباید مساله بازار فروش و دغدغه مواد اولیه را داشته باشد زیرا اگر هنرمند ذهنش درگیر این مسائل شود نمی تواند اثر فاخر خلق کند و در بخش بازار فروش باید مدیران اقتصادی که کار بازاریابی را به خوبی می شناسند در کنار هنرمندان قرار گیرند و در کنار بازار داخلی باید فضای بازار فروش خارجی نیز برای هنرمند فراهم شود.

هنرمند باید بازار فروش داشته باشد

رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد در بخشی از گفته های خود با بیان اینکه هنرمند باید برای آثارش بازار فروش داشته باشد اظهارداشت:وقتی یک آثارهنری توسط هنرمند خریداری می شود تا مدتی دست به دست نشده وباعث دیده شدن اثر فاخر می شودو همچنین خریداری اثرازهنرمند باعث ایجاد بازار فروش گسترده خواهد شد.هنرمند باید بازارفروش داشته باشد ویک اثرهنری در ادارات دولتی و سبد خرید مردم می تواند عرضه شود.

وی با اشاره به نگارخانه ها مشهد تصریح کرد:مجموعه نگارخانه ها باید مکانی برای فروش آثار باشد و متاسفانه امروزه شاهد این هستیم که نگارخانه ها به سمت نمایش آثار رفته اند وجای فروش آثارهنری دراین مکان ها خالیست.

سروری با تاکید براینکه درمشهد حراج های هنری وجود ندارد گفت:بعد از گسترش نگارخانه ها باید فضایی برای حراج های هنری ماهانه و فصلی و یا سالانه به وجود بیاید، و مساله بعدی نیز دراین حوزه این است که ما در مشهد با کمبود موزه های شخصی مواجه ایم به طوریکه چندین نفر در همین شهر، دارای مجموعه آثارهنری فاخرهستند اما مکانی برای نمایش آثارخود ندارند.

درادامه این نشست حسین صالحی استاد خوشنویسی در مشهد گفت: درمشهد کالا برای عرضه وجود دارد اما چیزی که همیشه مهم بوده این است که تقاضا یا همان بازار فروش دراین شهربسیار کم است.

صالحی با اشاره به وضعیت حراجی ها درمشهد تصریح کرد: بازار حراج تهران بسیار گنده شده است و زیرساخت های خودش را دارد و بنده پیشنهاد طرح بازار حراج مشهد را در گذشته داده ام.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه هرساله مسافران زیادی به مشهد سفر می کنند و هتل آپارتمان های زیادی دراین شهر وجود دارد لذا مشهد،جایی مستعد برای سرمایه گذاری است و هتل آپارتمان ها که مکانی برای رفت وآمد مسافرین هستند فرصت خوبی برای فروش آثار هنری هستند که ما غلفت کرده ایم و هیچگونه طرحی ارائه نداده ایم.

صالحی با اشاره به نقش اتحادیه و رستوران داران در پیشبرد توسعه بازار هنر در مشهد گفت: رستوران ها و هتل آپارتمان ها فضای خوبی برای بازار فروش دارند اما باید با اتحادیه این صنوف مکاتبه صورت گیرد و برای اجرای این امر نیاز به متولی حقوقی از سوی دستگاه دولتی است.

وی با بیان اینکه درمجتمع امام رضا (ع) مشهد فضای خوبی برای تاسیس نخستین موزه کتابت جهان اسلام وجود دارد بیان کرد:با توجه به اینکه این مکان محل رفت وآمد مردم است و همچنین با توجه به پیشینه غنی کتابت در خراسان این امکان وجود دارد که اگر زیرساخت ها فراهم شود بخشی از مکان آنجا تبدیل به نخستین موزه کتابت جهان اسلام شود.

در ادامه مهدی خوشبخت مدیر یکی از نگارخانه های مشهد گفت:درمشهد چیزی به نام اقتصاد هنر وجود ندارد ومتولی این حوزه برعهده اداره ارشاد است اما متاسفانه شهرداری عهده دار آن شده.

خوشبخت با اشاره به گرانی لوازم اولیه هنری تصریح کرد: متاسفانه هزینه ها برای تهیه وسایل ابتدایی در هنر بسیار بالا رفته که این مساله بر اقتصاد هنر تاثیرات جدی گذاشته است.

این صاحب نگارخانه همچنین مطرح کرد: اجازه نمی دهند که هنرمند حمایت شود من 16 نیروی کارآفرین دارم و نمی توانم از این افراد حمایت کنم چون سرمایه ام خوابیده است.

خوشبخت با اشاره به بیمه هنرمندان بیان کرد: برای عضو شدن در بیمه هنرمندان سدهای زیادی وجود دارد طوریکه اگر هنرمند بخواهد بیمه شود باید حداقل چندین نمایشگاه به صورت انفرادی با آثار متنوع برگزار کند که با توجه به مشکلات اقتصادی وعدم بازار، فروش آثار هنری این کار امر سختی است و باید راهکاری برایش اندیشید.

امین قوی اندام مجسمه ساز و عضو هیات مدیره انجمن هنرهای تجسمی نیز گفت: هنرمند کاسب نیست و البته در چند ماه اخیر به دلیل شیوع کرونا فعالیت های هنری کمترشده و آثار کمترخریداری می شود.

وی ادامه داد: مهمترین مساله درمقوله هنراین است که هنرمندان زیرمجموعه ندارند وبه صورت انفرادی کار می کنند و بسیاری از هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی بیمه نیستند و چون فضایی ندارند نمی توانند آثارخود را به فروش برسانند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
گروه استان ها - بی تو جهی به بحث پوشاک موضوعی است که در آینده نه چندان دور آثار فرهنگی جبران ناپذیری را بر پیکره جامعه وارد خواهد کرد و با اینکه مقام معظم رهبری بارها تذکر داده اند ولی متاسفانه دستگاه های متولی به خواب عمیق زمستانی فرو رفته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۹

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، فرهنگ ایرانی فرهنگی است که قرن ها تجربه دانش، خرد، سنت و آداب را پشت سر گذاشته است و سال هاست که فرهنگ ناب ایرانی با مذهب و دین مبارک اسلام گره خورده و همین امر سبب تکامل این فرهنگ شده است. عوامل بسیاری هستند که می توانند گویای ریشه های فرهنگی و اجتماعی یک کشور باشند که پوشاک شامل این موارد می شود.

متاسفانه چند سالی است که بر اساس تهاجم فرهنگی و رسانه ای دشمن و همینطور کم کاری مسئولان فرهنگی کشور "پوشش و حجاب" جوانان ایرانی با مشکل مواجه شده و مورد اصابت تهاجم دشمنان قسم خورده انقلاب قرار گرفته است و اگرچه مقام معظم رهبری بارها در این خصوص ذکر داده اند ولی مسئولان فرهنگی کشور هیچ قدمی در این راستا برنداشته اند.

برای اینکه با تغییر و تحول نحوه پوشش در جامعه آشنا شویم نیاز به تحقیق و بررسی پیچیده ای نیست و تنها کافی است در خیابان نگاهی به ویترین مغازه ها و نحوه پوشش افراد داشته باشیم تا نتایج سال ها تهاجم فرهنگی و تلاش دشمنان فرهنگ و عقاید اسلامی ایران را ببینیم. امروزه نه تنها دیدن این پوشاک در جامعه تعجب برانگیز نیست، بلکه تبدیل به یک امر رایج و طبیعی نیز شده است.

این موضوع چالش برانگیز فرهنگی، امری است که در استان زنجان نیز همانند اکثر مناطق کشور به چشم می خورد. بی توجهی و سهل انگاری مسئولان فرهنگی و عدم توجه به مطالبات مقام معظم رهبری سبب شده است که حجاب و عفاف و همینطور پوشش جوانان در جامعه متناسب با یک کشور اسلامی نباشد. متاسفانه این روزها اگر به دنبال لباس مناسب فرهنگ و عقاید اسلامی باشیم باید ساعت ها مغازه های مختلف را جستجو کنیم تا شاید بتوانیم لباس مورد نظر خود را پیدا کنیم. البته کارشناسان معتقدند این موضوع علاوه بر نشان دادن کوتاهی مسئولان نظارتی، گویای ضعف تولیدات داخلی و ناتوانی آن ها در بدست گرفتن بازار است. یقینا اگر تولیدات داخلی از نظر طراحی، کیفیت و مطابقت با مد روز توان مقابله با واردات را داشتند امروز روز کمتر شاهد بروز این مسائل بودیم.

موضوعی که باید بررسی شود این است که چرا علی رغم اینکه مسئله پوشاک امری مهم و تاثیرگذار در همه مسائل فرهنگی، اجتماعی و دینی در یک جامعه است، توجه کافی و لازم به این حوزه نشده است و هم اکنون شاهد پوشش های نامتعارف و ناسازگار با عقاید اسلامی در جامعه هستیم؟ ناظران چه اقداماتی برای اصلاح شرایط پوشاک در بازار انجام داده اند؟ علت ضعف و کم کاری در حوزه تولیدات پوشاک چیست؟

با توجه به اینکه نهادهای مختلف و متعددی در زوایای مختلف حوزه پوشاک فعالیت دارند نمی توان یک ارگان یا یک نهاد را مقصر اوضاع بازار دانست ولی قطعا کم کاری و کم توجهی مسئولان در این امر خطیر قابل توجیح نیست.

ابولفضل نیاکان رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک زنجان در گفت وگو با تسنیم با اشاره به فروشندگان پوشاک قاچاق افزود: حقیقت این است که اتحادیه نمی تواند با معضل قاچاق مقابله کند چرا که از لحاظ قانونی ما نمی توانیم از فروشنده سوال کنیم که جنس را از کجا تهیه کرده و این وظیفه دستگاه های نظارتی است.

رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک به بحث دست فروشان پوشاک اشاره کرد و گفت: متاسفانه دست فروشان در اعیاد و مناسبت ها که تقاضا در بازار افزایش می یابد کالاهای قاچاق را به مردم عرضه می کنند و به نظر بنده ابتدا باید با دست فروشان برخورد کرد و بعد از فروشنده ها به خاطر فروش لباس های نامتعارف شاکی بود چرا که هیچ گونه نظارتی بر فروش لباس های دست فروشان نمی شود .

نیاکانگریزی به بحث تولید پوشاک زد و افزود: حقیقتا پوشاک تولید داخلی نیز از ظرافت و کیفیتی که مورد پسند خریدار باشد برخوردار نیست. طراحی و برنامه ریزی در بحث تولید نیست و زمانی که خریدار تمایلی برای خرید آن ها ندارد، فروشنده ناگزیر است که کالای دیگری را به فروش برساند.

حمیدرضا رستمخانی، کارشناس هنری معاونت فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در گفت وگو با تسنیم اظهار داشت: بطور کلی یک قانون مد و لباس وجود دارد که آن سر تیتر فعالیت کل وزارتخانه در حوزه کنترل مد و لباس است. بر همین اساس از سال 96 کارگروهی تحت عنوان "کارگروه کنترل مد و لباس" در استان به ریاست مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دایر شد.

وی با اشاره به فعالیت های این کارگروه افزود: در جلسات کارگروه کنترل مد و لباس بحث های بسیاری از سمت اعضا مطرح می شود که نهایتا مصوبات این جلسات به صورت لازم الاجرا ابلاغ می شوند.

کارشناس هنری معاونت فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان تصریح کرد: وظیفه نهادینه کردن نمادهای ایرانی اسلامی موضوع دشواری است که ما در همین راستا جشنواره هایی تحت عنوان "بانوی ایرانی" و "مادر بزرگ من" را برگزار کرده ایم.

از سوی دیگر سعید احمدی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان در گفت وگو با تسنیم با بیان اینکه بحث پوشاک بسیار گسترده است و نمی توان یک جانبه در مورد آن صحبت کرد، اظهار داشت: حمایت از تولیدکننده و عرضه مد ناب یکی از راهکارهای کنترل این مسئله است که کار یک نهاد نیست و زمانی دغدغه حل خواهد شد که به مسئله نخست متولیان امر فرهنگ، تولید و حتی اقتصاد تبدیل شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه تا این لحظه فعالیت موثری از سوی دستگاه های مربوطه انجام نشده است گفت: از طرف مردم هم این موضوع کم اهمیت بوده و حمایت از تولیدکننده انجام نمی شود، از طرفی بحث قیمت مطرح است که محصولات حجاب به علت کیفیت بالا به نسبت گران تر هستند.

بحث حجاب متولی ندارد

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان تصریح کرد: همه موضوعات نظیر نماز، ذکات و امر به معروف و نهی از منکر متولی دارند ولی متاسفانه بحث حجاب متولی ندارد و تبلیغات اسلامی صرفا می تواند در زمینه کارهای فرهنگی و تبلیغات فعالیت کند.

محمود عتیق زاده، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک استان زنجان در گفت وگو با تسنیم به مرحله نخست تولید که بحث طراحی لباس مناسب با عرف و فرهنگ جامعه است اشاره کرد و افزود: ما روزی می توانیم هنرمندان این عرصه را جمع کنیم و به طراحی لباس بپردازیم که هر روز کالای قاچاق و تاناکورا به شکل کیلویی وارد کشور نشود و در خانه ها و مغازه ها به فروش نرسد. قطعا اگر وارد کنندگان قاچاق با کمترین قیمت هم کالای خود را به فروش برسانند سود برده اند چرا که بیگانگان فرهنگ ما را هدف گرفته اند.

وی یکی از موانع اصلی تولید را قاچاق عنوان کرد و گفت: در حال حاضر جلوی قاچاق کالا گرفته شده و تا حدی دولت این موضوع را کنترل کرده اما این به معنی ریشه کن شدن آن نیست و لباس های ویترین مغازه ها که چشم با آنها غریبه است و با فرهنگ ما سازگار نیست، گواه این موضوع است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک استان زنجان با انتقاد از عدم حمایت دولت و دستگاه های حمایتی از تولید پوشاک، عنوان کرد: تنها بحث حمایتی تا این لحظه وام کرونایی بود که موضوعی عمومی و برای همه اصناف است اما تا این لحظه جدا از موضوع کرونا هیچ کمکی به تولید پوشاک نشده است. حتی این موضوع که استان زنجان قطب نساجی محسوب میشود هیچ کمکی به تولید نکرده است.

با این وجود مسلم است که برگزاری جشنواره به تنهایی برای دغدغه مهم پوشاک اسلامی ایرانی و حجاب کافی نبوده و نیست چرا که اگر کافی بود حداقل تا به امروز در حد و اندازه ای که بتوان تاثیر آن را در جامعه دید ظاهر می شد که طبیعتا این چنین نبوده است. از سوی دیگر کاملا مشخص است متاسفانه دستگاه های فرهنگی کشور به مطالبه مقام معظم رهبری در بحث عفاف و حجاب توجهی نکرده اند و گویا کارگروه مد و لباس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تا این لحظه تنها به برگزاری جلسات و نهایتا دایر کردن جشنواره و نمایشگاه اکتفا کرده است و تصمیمی برای تغییر رویه کاری خود ندارد.

با تمام آنچه که گفته شد طبیعتا رسیدگی به مسئله پوشاک امروزه بیش از پیش همت و توجه ویژه دستگاه های نظارتی در بحث ورود کالای قاچاق و همچنین فعالیت دست فروشان، واحدهای تولیدی در بحث افزایش کیفیت و ایجاد طرح نو توسط مبلغان فرهنگی اعم از ارشاد و تبلیغات اسلامی و در مجموع متولیان این موضوع را می طلبد و همانطور که مشخص است انگار موضوع حجاب متولی خاصی ندارد و شاید همین موازی کاری های دستگاه های اجرایی سبب شده که بازخورد مناسبی در این خصوص در جامعه دیده نشود.

گزارش از محیا همتی

انتهای پیام/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

روزنامه اطلاعات



روزنامه جوان


روزنامه ایران