
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی با بیان این مطلب افزود: کارگروه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی امسال چند جلسه پی در پی به صورت مجازی و حضوری با اعضای خود برگزار کرده و در آخرین جلسه این کارگروه درباره اینکه برای ثبت تقاضاها در بدو ورود باید به صورت قانونی عمل کنیم تا از اسامی فارسی استفاده کنند، بحث شد.
وی تصریح کرد: باید بدانیم تاکنون در این زمینه چه اتفاقی افتاده و چه باید کنیم و اینکه با اسامی غیر فارسی که از قبل استفاده شده، با برنامه ریزی دقیق و بر اساس قانون رفتار کنیم تا بتوانیم با کمترین تبعات، قانون استفاده از اسامی و واژگان فارسی را اجرایی کنیم.
وی با تاکید بر اهتمام تمامی دستگاه ها به ویژه دستگاه های عضو کارگروه پاسداشت زبان فارسی برای استفاده از اسامی فارسی، ادامه داد: در این زمینه باید مانع نفوذ واژه های بیگانه شویم و اصناف هم باید در بدو ورود بدانند که باید از واژه های فارسی برای تابلوهای اماکن و صنف خود استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه شاید این سوال پیش آید که اصنافی که از گذشته از برخی اسامی و واژه های غیر فارسی استفاده کرده و با آن ها باید چگونه برخورد شود تا اسامی غیر فارسی را به فارسی تغییر بدهند، گفت: تاکید این شورا بر این است که قانون استفاده از اسامی فارسی باید به صورت قاطع اجرا شود و برای این امر وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه ای خطاب به وزیر امور اقتصاد و دارایی ارسال کردند و در آن بر ضرورت انتخاب نام ایرانی برای متقاضیان در سامانه پذیرش تقاضای اتحادیه اصناف کشور تاکید شد. پس از ارسال این نامه مقرر شد تا نظر هیات مقررات زدایی در این زمینه دریافت شود و در پاسخ به این نامه، اعلام شد که شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی در این زمینه می تواند اقدامات قانونی خود را داشته باشد.
شالویی در عین حال تصریح کرد: در این زمینه از همه به ویژه دستگاه های دولتی انتظار می رود تا قانون در این حوزه را رعایت کنند و امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه ها، نهاد و وزارتخانه ها در این زمینه که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده موفق عمل کنیم.
وی افزود: استفاده از اسم و واژه ها باید بر اساس قانون استفاده از اسامی فارسی باشد و اصناف هم هر جا ابهام داشتند از ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مراکز قانونی پیگیری کنند.
شالویی در ادامه گفت: با تقدیر از خدمات این روزهای وزارت بهداشت تقاضا داریم در اقلام پزشکی و بهداشتی از واژه های فارسی استفاده کند. به عنوان مثال این روزها جعبه اکثر ماسک ها که به فروش می رسد با اسامی خارجی است و باید به اینگونه موارد توجه داشت.
وی در ادامه همچنین با تشکر از همکاری های سازمان صدا و سیما افزود: این سازمان در پخش آگهی های تبلیغاتی باید به استفاده از اسامی و واژه های فارسی توجه داشته باشد.
شالویی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای قانون استفاده از اسامی فارسی مصمم است و به هیچ وجه از آن دست برنمی دارد و از تمامی دستگاه ها درخواست می کند در این زمینه همکاری های لازم و جدی را داشته باشند.
در این جلسه برخی از اعضای کارگروه نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه کردند.
همچنین در این جلسه مصوب شد تا سازمان ثبت احوال در نامگذاری اسامی از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کند. درج نام در ابتدای هر تقاضایی به ویژه در سامانه اصناف از دیگر مصوبات این جلسه بود.
در این جلسه همچنین بر تهیه مهر و استفاده آن در گواهینامه سازمان ثبت اسناد با همفکری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سازمان ثبت اسناد تاکید شد.
خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد ،به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای ( فهما ) ، چهاردهمین هفته از طرح ملی سه شنبه های تکریم، صبح امروز 8 مهر با حضور دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی مدیر کل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس، محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران در باغ موزه دفاع مقدس برگزار می شود.
در سه شنبه تکریم این هفته، قرار است، طی برقراری ارتباط زنده تصویری، از خانواده شهید حاج شعبان نصیری، از شهدای استان البرز تجلیل به عمل آید؛ سردار رشید سپاه اسلام، رزمنده جبهه های جهاد اصغر و جهاد اکبر ، حاج شعبان نصیری ، پس از نزدیک به 38 سال مجاهدت و جهاد در میادین دفاع از حریم اسلام ناب محمدی(صلوات الله علیه و آله) سرانجام به یاران شهیدش پیوست .
سردار حاج شعبان نصیری که از یادگارانِ 8 سال دفاع مقدس بود و سابقه حضور طولانی در سوریه به منظور دفاع از حرمِ بانوی مقاومت، حضرت زینب کبری(س) را در کارنامه خود داشت، ظهر جمعه 5 خردادماه، مصادف با شبِ اول رمضان المبارک در جبهه عراق و طی عملیات آزادسازی موص از اشغالِ مزدوران سعودی و پیروان اسلام آمریکایی بال در بال ملائک گشود .
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام سید مهدی حسینی همدانی امام جمعه، عزیزالله شعبانی استاندار، ناصر مقدم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سلیمان رستمیان رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، علی مقدسی مدیر کل صدا و سیمای استان البرز ، در منزل سردار شهید نصیری حضور داشته و با محل برگزاری این برنامه در باغ موزه دفاع مقدس به صورت مجازی مرتبط هستند .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان برگزاری چهاردهمین هفته، ضمن بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دفاع مقدس، از غرفه ستاد فهما بازدید کرده و در جریان فعالیت های این مجموعه در حوزه حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس قرار می گیرد .
همچنین در این مراسم، طی برقراری ارتباط زنده با گلزار شهدای استان اصفهان، سرود ایران قوی بر سر مزار شهیدان حسین خرازی فرمانده لشکر چهارده امام حسین(ع) و شهید حاج احمد کاظمی به صورت مجازی پخش می شود .
گفتنی است این برنامه ساعت 10 از بستر فضای مجازی نیز پخش می شود و علاقه مندان جهت شرکت و ورود به چهاردهمین هفته از طرح ملی سه شنبه های تکریم، می توانند اینجا کلیک کنند .
پایان پیام/ 40
به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، محمدرضا سوقندی روز دوشنبه در نشست تبیین مکتب شهید قاسم سلیمانی که به همت خانه ایثار و مهربانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت که در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است، اظهار کرد: برخی گفته اند که مکتب شهید سلیمانی فقهی و منطقی و نظری نیست که این جای نقد دارد. اگر در شناخت شخصیت سلیمانی کوتاهی شده نباید کم کاری خود را به حساب شهید سلیمانی بگذریم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در هیچ مکتبی صاحب مکتب مسیر را خود طی نمی کند بلکه همراهان و همرزمان باید این بحث را به پیش ببرند.
وی افزود: مکتب سلیمانی مبانی نظری و فکری دارد و این مبانی نظری مباحث مکتب ایشان را به پیش می برد. مجموعه ای از اندیشه های سلیمانی از زمان حضور در جبهه تا شهادت وجود دارد اگرچه انباشته نیست اما کاربردی و مهم است و عینیت دارد.
سوقندی ادامه داد: ما نمی خواهیم مکتب شهید سلیمانی را تعریف کنیم بلکه قرار است این مکتب تبیین شود ما می خواهیم از یک شهید و سلیمانی سخن بگوئیم. اگر این سخنان درباره مکتب و عملکرد شهید و یارانش باشد بله مکتب را تبیین کرده ایم و تنها از زندگی شهید و شهدا نمی گوئیم ما فقط به دنبال مکتب شهید سلیمانی هستیم.
وی تصریح کرد این مکتب دارای پیشینه و ریشه است که بسیار مهم و منابع محکمی دارد سخنرانی های سلیمانی بعنوان مبانی نظری و وصیت نامه ایشان با مبانی مکتب اسلام و مبانی شیعی همخوانی دارد و این یک ویژگی است در اسلام ناب محمدی که امام خمینی (ره) اسلام ناب را مقابل اسلام آمریکایی بکار بردند.
سوقندی افزود: ویژگی دیگر انقلابی بودن و عملگرایی مکتب شهید سلیمانی است. مکتب سلیمانی با منویات رهبری همخوانی دارد و به دنبال نفوذ در قلب ها است، اقتدار دارد، زرین است و مخاطب آن دلها است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: وصیت نامه شهید سلیمانی با ادبیات دوران دفاع مقدس نوشته شده و از واژه های برادر و خواهر در توصیه به مردم استفاده شده و در مکتب شهید سلیمانی جناح وجود ندارد و ایشون فراجناحی بوده است.
سوقندی افزود: مبانی اعتقادی شهید قاسم سلیمانی در مکتب ایشان خیلی پیچیدگی ندارد و وی با استدلال های پیچیده و فلسفی انسانها را نصیحت نمی کرد و با زبان فهم مخاطب اعلام و مبانی معرفتی را ابراز می کرد لذا مخاطبان با جان و دل نصایح این شهید والامقام را می پذیرفتند. بین آنچه می گفت و عمل می کرد تضاد وجود نداشت.
پیش نویس سند ایثار و رسانه که از سوی وزارت ارشاد تهیه شده در نشست بعدی سوقندی باحضور نمایندگان رسانه ها نهادها و وزارتخانه ها برای تصویب و سند نهایی به بحث گذاشته می شود.
نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان اقتدار40 و با شعار محوری ما قوی هستیم به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، از 2 تا 9 مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است.
به گزارش خبرنگار مهر ، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه 6 مهر با حضور در تالار وحدت پس از تماشای اجرای موسیقی-نمایش علمدار با دست اندرکاران و عوامل برنامه دیدار و گفتگو کرد.
در حاشیه این دیدار سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در طول 14 قرن گذشته به نحو قابل توجهی فرهنگ و هنر یکی از بخش های مهم حفظ میراث عاشورا بوده است. در حوزه های ادبیات، نقاشی و بسیاری از هنرهای دیگر ما به نحوی، فضا و مفاهیم عاشورایی حضور داشته و دارد.
وی تأکید کرد: بی تردید بخش قابل توجهی از آنچه که ما در میراث عاشورایی خودمان داریم، میراث بانش هنر و ادبیات ملل مختلف به ویژه هنر و ادبیات ایران زمین بوده است.
صالحی در پایان با بیان اینکه ما در حوزه های مختلف هنرهای آیینی حمایت های متعدد و متنوعی را داشتیم هم در حوزه هنرهای نمایشی آیینی و هم در حوزه هنرهای آوایی آیینی همچون موسیقی نمایش علمدار که امشب شاهد آن بودیم، اظهار کرد: اینکه ما بتوانیم با فرم های جدید، هنرهای آیینی خودمان را ارتقا دهیم همچنین هنرهای ترکیبی نیز می تواند فرصت جدیدی برای میراث بانی فرهنگ و مفاهیم عاشورایی ایجاد کند.
کد خبر 5035150
فریبرز دارایی
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت حسین انتظامی آمده است:
چه خوب که منتقدان و روزنامه نگاران با استناد به آمار و جداول حمایتی #وزارت_فرهنگ، می توانند مقایسه، نقد و بازخواست کنند. تا چند سال پیش بشدت مراقبت می شد که چنین اطلاعاتی درز نکند ولی الان فرهنگ سازمانی شده. خدا کند سالهای بعد دوباره مسدود نشود.
#شفافیت
#دسترسی_آزاد_به_اطلاعات
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وبینار بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه های حضرت آیت الله تسخیری را امروز (8 مهرماه) به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار می کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به پاس بزرگداشت نام و یاد عالم ربانی حضرت آیت الله شیخ محمد علی تسخیری(ره)، همزمان با آیین چهلمین روز ارتحال ایشان، نشست بین المللی بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه های آیت الله تسخیری را امروز (8 مهرماه) ساعت 10 الی 12 با حضور شخصیت ها و اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام (به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس) برگزار می کند.
این نشست در محورهای ولایت مداری و انقلابی گری، مجاهدت و خستگی ناپذیری، اخلاق و معنویت، وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی، ارتباطات اسلامی و دیپلماسی فرهنگی و علم و اندیشه برگزار خواهد شد.
سخنرانان این نشست عبارتند از:
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
آیت الله صادقی رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
غلامعلی حدادعادل، رییس بنیاد سعدی
سید محمد حسینی، معاون امور راهبردی، دولت و مجلس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی تسخیری، رییس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها
حجت الاسلام والمسلمین نعمانی، از فعالان فرهنگی عراق
شیخ خالد الملا، رییس جمعیت علماء عراق
شیخ حسن بغدادی، رییس جمعیت احیای فرهنگ جبل عامل امام صادق(ع) لبنان
شیخ ماهر حمود، رییس اتحاد جهانی علمای مقاومت لبنان
شیخ الاسلام شکور پاشازاده، مفتی اعظم جمهوری آذربایجان
شیخ زهیر جعید، هماهنگ کننده جبهه عمل اسلامی لبنان
سید علی العلاق، از علمای شیعه عراق و جابر الجابری، قائم مقام وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق
علاقه مندان می توانند به صورت مستقیم این نشست را از طریق صفحه اینستاگرام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نشانی infoicro و سایت اینترنتی سازمان به آدرس www.icro.ir مشاهده کنند.
انتهای پیام/ص
عالم ربانی
08:17 - 1399/07/08 / شماره : 757620 / تعداد نمایش : 142
air.ir/Zrqytbr
به گزارش خبرگزاری دانا از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، همزمان با چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس نشست مجازی جمع خوانی کتاب مربع های قرمز به میزبانی محفل ادبی فیض اداره کل کتابخانه های عمومی تهران با حضور علیرضا مختار پور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سکینه خاتون مهدیان پور معاون امور کتابخانه ها و همکاری ها اداره کل کتابخانه های عمومی استان، نغمه مستشار نظامی، دبیر شورای ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، فعالان نشر و اعضای شورای ادبی نهاد کتابخانه ها، بصورت وب کنفرانس برگزار شد.
در این نشست زینب عرفانیان ضمن تشکر از علیرضا مختار پور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به دلیل نگارش یادداشتی در خصوص این اثر، درباره دلیل انتخاب عنوان مربع های قرمز برای این کتاب گفت: من همیشه دوست دارم نامی را برای کتاب ام انتخاب کنم که سوال برانگیز باشد و مخاطب تا پایان کتاب به دنبال رمزگشایی عنوان کتاب باشد، اتفاقی که در این کتاب نیز رخ داد و مخاطب در فصل هفت به علت نامگذاری نام کتاب به مربع های قرمز می رسد.
عرفانیان در واکنش به تقریظ مقام معظم رهبری بر تازه ترین اثرش گفت: اتفاقی که افتاد چیزی جز توفیق نبود و این لطف شامل حال من شد، اگر تقریظی نوشته شد به دلیل اخلاص راوی (آقای یکتا) و ناشر کتاب (آقای خلیلی) بوده است.
نویسنده مربع های قرمز در مورد سبک نگارش کتاب گفت: این کتاب در مرز میان داستان نویسی و زندگینامه نویسی به رشته تحریر درآمده است، یعنی هم اصل وقایع به عنوان امانت حفظ شده و هم با استفاده از اصول و فنون داستان نویسی، به گونه ای نوشته شده تا متن برای مخاطب جذاب و خواندنی شود. در واقع محتوای کتاب بر اساس واقعیات و مستندات پیش رفته و کتاب واقعیت محور است و تمام مطالب و خاطرات دارای منبع و مرجع می باشد. اینکه این مستندات در قالب داستان نگاشته شده است، خطشه ای به بیان واقعیت خاطرات وارد نکرده و نمی کند.
وی افزود: راوی اصلی کتاب خود آقای یکتاست ولی برای راستی آزمایی وقایع و جلوگیری از خطاهای ذهنی ناشی از گذشت ایام و فراموشی، با برخی همرزمان ایشان هم گفتگو شده است.
عرفانیان درباره اسنادی که برای نوشتن کتاب در اختیارش قرار داشت گفت: زمان نگارش کتاب سه سال به طول انجامید، من سه سال با شهدا زندگی کردم. اسناد شفاهی و کتابهای زیادی در اختیارم قرار گرفت و البته بازدیدهای میدانی هم از مناطقی که وقایع در آنجا رخ داده بود، داشتم. به عنوان نمونه به فاو عراق، ارتفاعات بمو و نقطه صفر مرزی سفر کردم و نیز به محل شهادت شهید زین الدین رفتم و یا برای دیدن کشتارگاه مهاباد که در آن زمان مقر لشکر 17 بود، به این شهر هم رفتم. من در تمام مکان هایی که محل شهادت بود حضور یافتم و آقای یکتا در همان مکانها برایم خاطرات را بیان می کرد؛ و این موضوع درحس و حال خوبی که برای نگارش کتاب داشتم و طبعا به مخاطب هم منتقل شده است، بی تاثیر نبود. البته که من برای نگارش این کتاب از شهدا اجازه خواستم و آنها کمکم کردند.
این نویسنده در ادامه درباره حساسیت هایی که برای نگارش مربع های قرمز داشت، گفت: این کتاب 11 بار بازنویسی شد تا به نسخه فعلی و اصلی رسید و در هربازنویسی تغییراتی می کرد و مرجع و منبع هایی به آن اضافه می شد و کم کم رشد کرد تا به چیزی که امروز می بینید، رسید.
در ادامه این نشست چند تن از شاعران و جمعی از مسئولین و کتابداران به بازخوانی بخش های از کتاب پرداختند.
مطالب مرتبط
انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب مربع های قرمز
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ساعت 15:30 دوشنبه (هفتم مهرماه)، در حاشیه برگزاری نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت، تفاهم نامه همکاری بین امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد ملی بازی های رایانه ای، به امضا رسید.
همکاری و مشارکت در اجرای طرح های مورد توافق طرفین به منظور حمایت از تولید بازی های فاخر در حوزه فرهنگ ایثار و دفاع مقدس و مقاومت، ارائه جایگزین های مناسب از طریق ترویج و تقویت بازی های رایانه ای دارای مضامین فرهنگی مناسب و اشاعه سبک زندگی و هویت اسلامی-ایرانی از طریق این بازی ها و همچنین ایجاد هماهنگی ملی برای تقویت روحیه ایثار و شهادت از مهمترین موضوعات این تفاهم نامه است.
از بستر بازی های رایانه ای برای فرهنگ سازی استفاده کنیم
محمدرضا سوقندی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران پس از امضای این تفاهم نامه، گفت: غرفه بازی های رایانه ای، با نوآوری ها و بازی هایی که ارائه داده، غرفه پرجاذبه ای است.
وی ادامه داد: یکی از مفاد این تفاهم نامه، آموزش و توانمندسازی است. ما استعدادهای زیادی در نهادها، موسسات، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، انجمن ها، فرزندان شهدا و ایثارگران و تشکل هایی همچون بنیاد ملی بازی های رایانه ای داریم. نسل جوان به این حوزه و بازی های رایانه ای علاقه مند هستند، بنابراین باید از این بستر برای فرهنگ سازی استفاده کنیم و آموزه های دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت را به جامعه به ویژه نسل جوان منتقل کنیم.
امروزه کارکرد بازی فقط سرگرمی نیست
سوقندی بیان کرد: امیدواریم آثار امضای این تفاهم نامه در چهلمین سالگرد دفاع مقدس را به برکت خون شهیدان در آینده بیشتر و درخشان تر ببینیم. امیدواریم این بازی ها پس از این در نمایشگاه ها و فضای مجازی بیشتر و آسان تر در دسترس نسل جوان قرار گیرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، همچنین گفت: امروز دیگر بازی فقط مخصوص کودکان و نوجوانان و کارکرد آن فقط سرگرمی نیست، بلکه بازی امروزه کارکردهایی همچون آموزش، توانمندسازی، خلاقیت و دانش دارد. امیدواریم این اهداف با هم افزایی محقق شوند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ساعت 15:30 دوشنبه (هفتم مهرماه)، در حاشیه برگزاری نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت، تفاهم نامه همکاری بین امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد ملی بازی های رایانه ای، به امضا رسید.
همکاری و مشارکت در اجرای طرح های مورد توافق طرفین به منظور حمایت از تولید بازی های فاخر در حوزه فرهنگ ایثار و دفاع مقدس و مقاومت، ارائه جایگزین های مناسب از طریق ترویج و تقویت بازی های رایانه ای دارای مضامین فرهنگی مناسب و اشاعه سبک زندگی و هویت اسلامی-ایرانی از طریق این بازی ها و همچنین ایجاد هماهنگی ملی برای تقویت روحیه ایثار و شهادت از مهمترین موضوعات این تفاهم نامه است.
از بستر بازی های رایانه ای برای فرهنگ سازی استفاده کنیم
محمدرضا سوقندی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران پس از امضای این تفاهم نامه، گفت: غرفه بازی های رایانه ای، با نوآوری ها و بازی هایی که ارائه داده، غرفه پرجاذبه ای است.
وی ادامه داد: یکی از مفاد این تفاهم نامه، آموزش و توانمندسازی است. ما استعدادهای زیادی در نهادها، موسسات، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، انجمن ها، فرزندان شهدا و ایثارگران و تشکل هایی همچون بنیاد ملی بازی های رایانه ای داریم. نسل جوان به این حوزه و بازی های رایانه ای علاقه مند هستند، بنابراین باید از این بستر برای فرهنگ سازی استفاده کنیم و آموزه های دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت را به جامعه به ویژه نسل جوان منتقل کنیم.
امروزه کارکرد بازی فقط سرگرمی نیست
سوقندی بیان کرد: امیدواریم آثار امضای این تفاهم نامه در چهلمین سالگرد دفاع مقدس را به برکت خون شهیدان در آینده بیشتر و درخشان تر ببینیم. امیدواریم این بازی ها پس از این در نمایشگاه ها و فضای مجازی بیشتر و آسان تر در دسترس نسل جوان قرار گیرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، همچنین گفت: امروز دیگر بازی فقط مخصوص کودکان و نوجوانان و کارکرد آن فقط سرگرمی نیست، بلکه بازی امروزه کارکردهایی همچون آموزش، توانمندسازی، خلاقیت و دانش دارد. امیدواریم این اهداف با هم افزایی محقق شوند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ساعت 15:30 دوشنبه (هفتم مهرماه)، در حاشیه برگزاری نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت، تفاهم نامه همکاری بین امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد ملی بازی های رایانه ای، به امضا رسید.
همکاری و مشارکت در اجرای طرح های مورد توافق طرفین به منظور حمایت از تولید بازی های فاخر در حوزه فرهنگ ایثار و دفاع مقدس و مقاومت، ارائه جایگزین های مناسب از طریق ترویج و تقویت بازی های رایانه ای دارای مضامین فرهنگی مناسب و اشاعه سبک زندگی و هویت اسلامی-ایرانی از طریق این بازی ها و همچنین ایجاد هماهنگی ملی برای تقویت روحیه ایثار و شهادت از مهمترین موضوعات این تفاهم نامه است.
از بستر بازی های رایانه ای برای فرهنگ سازی استفاده کنیم
محمدرضا سوقندی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران پس از امضای این تفاهم نامه، گفت: غرفه بازی های رایانه ای، با نوآوری ها و بازی هایی که ارائه داده، غرفه پرجاذبه ای است.
وی ادامه داد: یکی از مفاد این تفاهم نامه، آموزش و توانمندسازی است. ما استعدادهای زیادی در نهادها، موسسات، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، انجمن ها، فرزندان شهدا و ایثارگران و تشکل هایی همچون بنیاد ملی بازی های رایانه ای داریم. نسل جوان به این حوزه و بازی های رایانه ای علاقه مند هستند، بنابراین باید از این بستر برای فرهنگ سازی استفاده کنیم و آموزه های دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت را به جامعه به ویژه نسل جوان منتقل کنیم.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران
از بستر بازی های رایانه ای برای فرهنگ سازی استفاده کنیم
از بستر بازی های رایانه ای برای فرهنگ سازی استفاده کنیم
امروزه کارکرد بازی فقط سرگرمی نیست
سوقندی بیان کرد: امیدواریم آثار امضای این تفاهم نامه در چهلمین سالگرد دفاع مقدس را به برکت خون شهیدان در آینده بیشتر و درخشان تر ببینیم. امیدواریم این بازی ها پس از این در نمایشگاه ها و فضای مجازی بیشتر و آسان تر در دسترس نسل جوان قرار گیرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، همچنین گفت: امروز دیگر بازی فقط مخصوص کودکان و نوجوانان و کارکرد آن فقط سرگرمی نیست، بلکه بازی امروزه کارکردهایی همچون آموزش، توانمندسازی، خلاقیت و دانش دارد. امیدواریم این اهداف با هم افزایی محقق شوند.
امروزه کارکرد بازی فقط سرگرمی نیست
امروزه کارکرد بازی فقط سرگرمی نیست
به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز 7 مهرماه در آئین وقف کتب دانشگاه های سپاه پاسداران که در دانشگاه امام حسین (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه عزت امروز کشور وامدار خون شهیدان است، اظهار داشت: شهیدان بسیار زیرک بودند که خود را ابدی کردند.
وی با اشاره به جانفشانی های مدافعان حرم، گفت: این شهیدان از دفاع مقدس، درس ایثار آموختند و این بسیجیان برگ زرینی را در تاریخ ثبت کردند.
رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه در قرآن کریم، وقف به مفهوم لفظ نیامده است اما آیات زیادی در خصوص انفاق و صدقه و زکات به کار رفته است، تصریح کرد: روایاتی را در زمینه وقف داریم که عمدتاً از امام یازدهم نقل شده که قائده فقهی وقف نیز از این روایات استنباط شده است.
خاموشی با بیان اینکه فقیهان ما آنچه را که قابلیت ارزش گذاری مالی داشته باشد را می گویند که قابلیت وقف شدن دارد، افزود: در گذشته حق تألیف، مالیتی در قبالش بذل نمی شد اما در زمان فعلی این طور نیست؛ اگر از فقیهان سوال شود، حق تألیف را رد نخواهند کرد.
وی با تأکید بر اینکه پاسداران و بسیجی ها خودشان را وقف آرمان های انقلاب کرده اند، گفت: علاوه بر کتاب، اختراع و اکتشاف هم قابلیت وقف شدن دارند.
رئیس سازمان اوقاف در پایان خاطرنشان کرد: به فرماندهان سپاه پیشنهاد می کنم، در راستای کمک و حمایت از جبهه مقاومت، موقوفاتی ایجاد شود.
کد خبر 5035018
به گزارش ایکنا، آیت الله محمدعلی تسخیری فرزند مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی اکبر، متولد 1323 شمسی مطابق با 1364 قمری در نجف اشرف و پدرش اهل تنکابن، یکی از شهرهای غرب استان مازندران، بود.
وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در نجف گذراند و دروس حوزوی را تا مرحله درس خارج در محضر اساتید بزرگی نظیر آیات عظام شهید سیدمحمدباقر صدر، خویی، سیدمحمدتقی حکیم، شیخ جواد تبریزی، شیخ کاظم تبریزی، صدر بادکوبی و شیخ مجتبی لنکرانی سپری کرد و در کنار آن دروس دانشگاهی را نیز در رشته ادبیات عرب و فقه و اصول در دانشکده فقه نجف فراگرفت.
آیت الله تسخیری پس از مرحوم آیت الله واعظ زاده خراسانی، سال ها دبیرکلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را برعهده داشت و با توجه به توانایی علمی و آشنایی به زبان های عربی و انگلیسی، اقدامات مؤثری را در زمینه وحدت جهان اسلام انجام داد.
این عالم فرزانه با سفرهای متعدد به اقصی نقاط جهان برای تحقق وحدت و تقریب مذاهب اسلامی تلاش های بی شماری انجام داد و رفتار گرم و صمیمی اش با همه مسلمانان به ویژه اهل سنت از او چهره ای محبوب و ماندگار در ذهن ها ثبت کرد، آیت الله تسخیری 28 مردادماه در 76 سالگی بر اثر عارضه قلبی درگذشت و جهان اسلام این عالم بزرگ را پس از یک عمر مجاهدت از دست داد. در چهلمین روز درگذشت این اندیشمند طلایه دار وحدت با ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت و گو کردیم تا از فعالیت های بزرگ مرد تقریب، که بنیانگذار این سازمان بود، برای ما بگوید.
ابراهیمی ترکمان در ابتدا اظهار کرد: آیت الله تسخیری از شخصیت هایی برجسته به شمار می آمد و هنگام تحصیل در نجف از شاگردان سرآمد شهید صدر بود. ایشان تحصیلات خوب و موفقی را پشت سر گذاشتند و با مبانی اسلام آشنایی کاملی داشتند. آیت الله تسخیری زمانی که از عراق به ایران تبعید شد، در حوزه علمیه قم به تدریس پرداخت و به پرورش شاگردانی موفق و آشنا به اسلام اهتمام ورزید.
دفاع از حقانیت اهل بیت(ع)
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: آیت الله تسخیری پس از انقلاب ویژگی خاصی داشت و آن این بود که به فقه اهل سنت و تشیع آشنایی کامل داشت. به همین دلیل موارد تقریبی را به خوبی تشخیص داده بود و از آن ها در گفت و گوها استفاده می کرد.
ابراهیمی ترکمان ادامه داد: ایشان دو ابزار بسیار خوب برای گفت وگو و تقریب مذاهب داشت؛ نخست دانش گسترده و فراوان و دیگری تسلط به ادبیات عرب تا حدی که دیوان شعر عربی دارد و با این توانمندی ها در مجامع بین المللی به عنوان مدافع حقانیت آیین محمدی و اهل بیت(ع) همواره حضور داشت.
وی تأکید کرد: آیت الله تسخیری چون انسان بسیار خوش نیتی بود، همیشه این نیت به طرف مقابل منتقل می شد و به همین دلیل همه احساس می کردند که اگر این عالم بزرگ مخالفتی هم دارد، به گفته افراد مخالف است نه گوینده. به همین دلیل همواره در همه جای دنیا مورد احترام بود. در سفرهای متعددی که بنده در خدمتشان بودم، همیشه این ویژگی را احساس می کردم.
خاطره ای که به یاد ماند
ابراهیمی ترکمان با ذکر خاطره ای از آیت الله تسخیری بیان کرد: آیت الله تسخیری کارمند رسمی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود، سه چهار سال پیش روزی من پرونده کارمندی ایشان را دیدم. این عالم بزرگ یکی از پایین ترین پست های اداری را داشتند، در حالی که مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام بودند، اما هیچ وقت این مسئله را دنبال نکردند که پُست سازمانی بالاتری بگیرند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: بنده تلاش کردم که ایشان سمت بهتری داشته باشد. زمانی که حکم کارگزینی جدید را برایشان بردم بسیار تعجب کرد و اصلاً توجه نمی کرد که پُست قبلی با جدید چه تفاوتی دارد و این مسئله به خوبی نشان می داد که ایشان هیچ وقت برای منافع و مسائل شخصی کار نمی کرد و توجهی به منافع شخصی نداشت و تمام توجهشان معطوف به این بود که بتواند خدمت کند.
تقریب را باور کنیم
وی در پاسخ به این سؤال که برای ادامه دادن راه تقریبی آیت الله تسخیری چگونه باید عمل کرد، گفت: اول باید باور به تقریب داشته باشیم و این اعتقاد در میان ما رشد کند و بدانیم که ما مسلمانان اگر با هم اختلاف داشته باشیم، قطعاً در برابر دشمنان نمی توانیم ایستادگی کنیم.
ابراهیمی ترکمان در پایان تأکید کرد: باید به نقاط مشترک یکدیگر احترام گذاشته و بر این نقاط تأکید و تکیه کنیم. امیدوارم که در آینده حوزه های علمیه و دانشگاه ها شخصیت هایی را در تراز مرحوم آیت الله تسخیری پرورش داده و به جامعه تقدیم کنند.
گفت و گو: زهرا نوکانی
انتهای پیام
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت هنری، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت عباس جوانمرد کارگردان و بازیگر تئاتر ایران را که روز گذشته از دنیا رفت، تسلیت گفت.
سید مجتبی حسینی در این پیام نوشته است:
استاد عباس جوانمرد انسان و هنرمندی است که در ساحت های مختلف به تئاتر و هنر کشور خدمت کرد. کارگردانی و بازیگری کرد اما بسترها و بنیان هایی را نیز برای تئاتر ایران فراهم آورد و پژوهش هایی درباره تئاتر و همچنین نمایش ملی انجام داد. جوانمرد با کارگردانی و بازیگری، پژوهش و ایجاد ساختارهایی برای توسعه تئاتر ایران تلاش کرد. نام، آثار و نقش استاد جوانمرد در تئاتر و هنر ایران به یاد خواهد ماند.
درگذشت هنرمند گرانقدر استاد عباس جوانمرد را به خانواده، هنرمندان و دوستداران تئاتر تسلیت می گویم، روحش شاد و در آرامش و یادش گرامی.
کد خبر 5035815
آروین موذن زاده
گروه فرهنگ و هنر- تقریبا بیش از 6 ماه از درگیر شدن کشور با ویروس کرونا می گذرد. در این مدت بسیاری از گردهمایی های هنری به دلیل پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس لغو شدند اما تجربه های برگزاری ایونت های آنلاین یا حضوری با رعایت فاصله گذاری های اجتماعی حالا توشه ای شده برای ادامه راه. تقریبا 5 ماه تا برگزاری جشنواره موسیقی فجر باقی مانده است اما هنوز تکلیف چگونگی برگزاری مهم ترین جشنواره موسیقایی کشور مشخص نیست.
اوایل اسفندماه بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی انتشار ویروس کرونا در کشور تمامی فعالیت های هنری کشور را به حالت تعلیق درآورد. پیروی این دستور تمامی کنسرت ها به حالت تعلیق درآمدند. البته اهالی موسیقی اولین گروهی بودند که خود را با شرایط پیش آمده تطبیق دادند و با برگزاری کنسرت های آنلاین بسیار با همکاری نهادهای دولتی و شهرداری تهران سعی در آسان کردن روزهای پرفشار و پر استرس ایام کرونا برای مردم داشتند. حالا تقریبا 5 ماه تا برگزاری جشنواره موسیقی فجر باقی مانده است اما همچنان چگونگی برگزاری این گردهمایی بزرگ موسیقایی در هاله ای از ابهام قرار دارد. البته در 25 شهریورها در جلسه شورای سیاستگذاری، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری سه راهکار را برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر امسال با توجه به شرایط کرونایی مطرح کرد و گفت: سه سناریو برای جشنواره درنظر گرفته می شود، سناریوی اول وضعیت سفید است که اگر شرایط از نظر بیماری مناسب بود، با این سناریو جشنواره برگزار شود و سناریو برای وضعیت زرد و قرمز نیز درنظر گرفته می شود تا در صورت شیوع بیماری و شدت آن جشنواره به شیوه های دیگر و متناسب با شرایط دنبال شود. در این شرایط مرحله نخست چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان که یکی از گسترده ترین رویدادهای کشور است به صورت مجازی برگزار شد پس تجربه جشنواره موسیقی جوان در جشنواره موسیقی فجر هم می تواند مورد استفاده باشد.
حسن ریاحی، آهنگساز پیشکسوت موسیقی کشورمان که روز ششم مهر ماه برای پنجمین بار به عنوان دبیر جشنواره موسیقی فجر انتخاب شده، در گفت وگویی نیز درباره چگونگی برگزاری جشنواره در ایام کرونا گفت: به طور حتم با توجه به شرایط کرونایی این ماه ها آنچه در جشنواره موسیقی فجر امسال پیش روی مخاطبان قرار می گیرد، میزبانی از تعداد کمتری از گروه های موسیقی اما معتبر موسیقی است که امیدوارم شرایط به گونه ای هدایت شود که ما شاهد یک جشنواره باکیفیت در شرایط کرونایی باشیم.
ریاحی تصریح کرد: ماه های گذشته و پیش رو به دلیل شیوع ویروس کرونا برای همه ما شرایط سختی است. بنابراین آنچه در این میان می تواند مورد توجه بنده و همکارانم در جشنواره موسیقی فجر قرار گیرد توجه به یک رویداد ملی مهم در کنار مردم عزیزمان است که به واسطه پیشگیری و مراقبت از خود و دیگران در سخت ترین شرایط زندگی به سر می برند. بنابراین چه بهتر که بتوانیم در یک ساختار موسیقی محور و البته با کیفیت شرایطی را برای آنها فراهم کنیم که بتوانند با کمک ابزاری چون موسیقی از این شرایط بحرانی عبور کنند.
وی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: طی روزهای آینده تازه ترین جلسه شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود که بر مبنای آن جزییات بیشتری از آنچه در جشنواره پیش رو قرار است انجام پذیرد به مخاطبان ارائه خواهد شد.
اما بود و نبود کرونا تنها معضل جشنواره موسیقی فجر نیست. این جشنواره در چند سال اخیر با انتقادات فراوانی روبه رو بود.
خصوصا در دو سال اخیر این انتقادات شدت گرفت. گرچه دو دوره گذشته بر مبنای آیین نامه ای که سه سال پیش تدوین شده بود برگزار شد اما به گفته کارشناسان این آیین نامه باید اصلاح شود. محمد اله یاری مدیر کل دفتر موسیقی، در این رابطه گفته است: ساماندهی آئین نامه ها و شوراهای دفتر موسیقی و ساختارها از ضرورت ها و برنامه های دفتر موسیقی است که در دستور کار قرار داد اما دفتر موسیقی تقویم جشنواره های موسیقی جوان، نواحی و فجر را نیز دارد و برنامه ریزی این رویدادها را انجام می دهد. با توجه به اهمیت جشواره بین المللی موسیقی فجر و فرصت باقی مانده تا زمان جشنواره، تصمیم داریم از تجربه ها و نظرات هنرمندان از جمله دبیران دوره های قبلی جشنواره که با مسائل این رویداد آشنایی کامل دارند، استفاده کنیم. ضرورت دارد جشنواره بین المللی موسیقی فجر، فرصت و امکانی برای حضور سلایق مختلف موسیقی فراهم کند.
حسینی معاون امور هنری نیز گفت: جشنواره موسیقی فجر از سال 1397 دارای آیین نامه شد تا جشنواره بر اساس یک چارچوب و آیین نامه مشخص برگزار شود. یکی از اقدامات معاونت هنری در این دوره این بود که در کنار هر کاری که انجام می دهد، روندهای اجرایی را با تدوین آییننامه و دستورالعمل مدون کند. برای جشنوارهها و فرایندهای معاونت امورهنری آیین نامه تدوین شد. بنابراین جشنواره ها مبتنی بر آیین نامه ها برگزار می شود و خلاقیت های دبیر و دست اندرکاران بر بهتر شدن کیفیت و تعالی رویداد اثرگذار است.
حسینی در ادامه گفت: در این راستا ابتدا 113 فرآیندی که در معاونت امورهنری انجام می شد، شناسایی، مستند، اصلاح و خلاصه سازی شد که در حال حاضر شش مجوز و 27 خدمت در معاونت ارائه می شود. برای این فرایندها چارت و مراحل طراحی شد و به تایید نهادهایی که مدیریت سیستم ها را نظارت می کنند هم رسیده و قاعده خود را دنبال می کند.
حالا باید دید با تمام این تفاسیر و تجربه های گوناگونی که پس از یکسال مواجهه با ویروس کرونا حاصل کرده است، درنهایت تصمیم گیری درباره چگونگی برگزاری این جشنواره به کجا می انجامد؟
ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:
به گزارش روابط عمومی رادیو نمایش ، حسین سحرخیز مجری کارشناس امروز تئاتر از این مقام مسوول پرسید :در جریان هستید که دوهفته ی گذشته به لیستی که وزارت ارشاد از قراردادهای حمایتی از تئاتر هایی که در سال 97و98اجرا شده پرداختیم وامیدواریم که پاسخ سوالات عزیزان تئاتری را از زبان شما بشنویم در رابطه با این لیست سوالاتی مطرح شده از جمله فروش از جمله فروش بلیط جز و کمک قرار داد ذکر شده اگر 70میلیون فروش داشته 20میلیونش کمک بوده اما در لیست 70میلیون حمایت ذکر شده یا مسئله ی مهم منع کارمندان دولت در مسائل دولتی است که در این لیست افرادی را می بینیم که حقوق بگیر دولت اند و قانونا نمیتوانند این مبلغ را دریافت کنند، حال میخواهیم بدانیم که معیار تقسیم بودجه به چه صورت است که 20 درصد یعنی 300میلیون به شهرستانها و 5 میلیارد به تهران تعلق گرفته است ؟
قبادی در پاسخ به این سوال گفت : ضمن تشکر به اختصاص دادن برنامه به این موضوع مهم ،ما معتقدیم نفی یا انتقادو پیشنهاد می تواند به پیشبرد کارها کمک کند.
وی افزود :این وظیفه ی قانونی تمام معاونت ها مخصوصا معاونت هنری ارشاد اسلامی است که مبالغی را که هزینه می کند را دقیقا مشخص و شفاف سازی کند.
قبادی تأکید کرد: ما علاوه بر کمک هزینه ی جشنواره ها،همایش هاورویکردهایی که انجام می شود را با تفکیک مشخص میکنیم واین در دستور کار ماست وخبر خوب این که هر هفته بحث جلسات بحث شفاف سازی است وانشالله به زودی شفاف سازی ها را انجام وبه اطلاع خواهیم رساند، دوستان اگر موردی هست اطلاع بدهند که ما بررسی کنیم ودر لیست اصلاح کنیم.
به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی و امور بین المللی بنیاد رودکی، در ابتدای آیین رونمایی از نمایشنامه چهارراه خندق که امروز در تالار رودکی برگزار شد، سردار حسنی از راویان دوران دفاع مقدس به بیان خاطراتی از این دوران پرداخت.
وی ضمن تشکر از انتشار این اثر با بیان فرمایشاتی از مقام معظم رهبری بر اهمیت روایت بدون تغییر و تحریف داستان های جنگ تاکید کرد.
در ادامه قادر آشنا ، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی با بیان گوشه ای از خاطرات خود از دوران دفاع مقدس گفت: دشمن که در جنگ تحمیلی نتوانست ایران را شکست دهد، با شکل دادن داعش تلاشش را ادامه داد.
وی افزود: دشمن امروز هم به دنبال پیروزی بر ایران اسلامی است و می بینیم که نقش شهدا اهمیت خودش را نشان می دهد.
محمود فرهنگ ، نویسنده این نمایشنامه نیز گفت: من می خواستم زندگی شهیدی را به نمایشنامه تبدیل کنم که علاوه بر رشادت ها و فضایل اخلاقی اش، نور امام هشتم حضرت امام رضا (ع) نیز بر زندگی اش تابیده باشد. این رسالتی است که بر دوش من و همه هنرمندان است تا تلاش کنیم خاطرات و زندگی این بزرگان را زنده نگه داریم.
محمدرضا سوقندی ، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، دیگر سخنران این رویداد، سخنانش را با گرامی داشت ایام چهلمین سالگرد دفاع مقدس آغاز کرد و گفت: از برگزار کنندگان و دست اندرکاران چاپ این نمایشنامه تشکر می کنم. من همشهری شهید برونسی هستم. وقتی زندگینامه شهید برونسی را خواندم دیدم که قصه های بسیاری برای گفتن دارد. رسالت ماست که زندگی مشاهیر و قهرمانانمان را به زبان جهانی ترجمه و تعریف کنیم و از انواع هنرها در این راه بهره بگیریم.
در انتهای این مراسم نمایشنامه چهارراه خندق به قلم محمود فرهنگ با حضور نویسنده و مسئولان هنری رونمایی شد.
در این رویداد، محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، مهدی افضلی مدیر عامل بنیاد رودکی، قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، عباس عظیمی، رئیس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی ، سید محمد طباطبایی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، دکتر بابایی، دکتر یداله وفاداری ، دکتر احمد جولایی و دکتر محمد حمزه زاده(هیئت انتخاب دهمین دوره تئاتر صاحبدلان)، مهرداد رایانی مخصوص نویسنده، کارگردان و پژوهشگر تئاتر کشور و از فعالان تئاتر دفاع مقدس و کریم اکبری مبارکه بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون حضور داشتند.
گفتنی است نمایشنامه "چهارراه خندق" با موضوع زندگی شهید برونسی به قلم محمود فرهنگ تازه ترین اثر از این نویسنده است که به دوران کودکی، جوانی و شهادت شهید می پردازد. به دلیل تاثیر بسزایی که امام هشتم (ع) در زندگی این سردار خط شکن دوران دفاع مقدس داشته بخشی از نمایشنامه به زندگی امام رضا(ع) نیز اشاراتی دارد.
نام نمایشنامه "چهارراه خندق" برگرفته از حضور شهید برونسی در یکی از عملیات های دفاع مقدس و حماسه سازی این شهید در خندق در عملیات بدر بود.
شهید برونسی در تاریخ 23 اسفند سال 1363 با مسئولیت فرماندهی تیپ 18 جوادالائمه(ع) در منطقه عملیاتی بدر به شهادت رسیده و پیکرش در منطقه عملیات بر جای می ماند. سال ها بعد در جریان تفحص شهدا پیکر ایشان شناسایی و در تاریخ هفدهم اردیبهشت 1390 در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در بهشت رضا(ع) در مشهد مقدس به خاک سپرده شد.
پایان پیام/ 32
سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ موسیقی و هنرهای تجسمی حسن ریاحی آهنگساز پیشکسوت موسیقی کشورمان که روز ششم مهر ماه برای پنجمین بار به عنوان دبیر جشنواره موسیقی فجر انتخاب شده، در گفتگویی کوتاه با خبرنگار مهر ضمن برشمردن دلایل پذیرش این سمت گفت: پس از اینکه از سوی دوستان پیشنهاد دبیری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر به من شد بررسی های لازم را انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که اکنون در شرایطی هستیم که باید هر کمکی از دستمان در این شرایط برمی آید انجام دهیم. از این رو فقط با هدف کمک به این رویداد ملی پذیرفتم که در کنار دوستان میزبان هنرمندان ارزنده کشورمان در جشنواره موسیقی فجر باشیم.
وی ادامه داد: به طور حتم با توجه به شرایط کرونایی این ماه ها آنچه در جشنواره موسیقی فجر امسال پیش روی مخاطبان قرار می گیرد، میزبانی از تعداد کمتری از گروه های موسیقی اما معتبر موسیقی است که امیدوارم شرایط به گونه ای هدایت شود که ما شاهد یک جشنواره باکیفیت در شرایط کرونایی باشیم.
آهنگساز سرود ملی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: آنچه در این دوره برای بنده بسیار حائز اهمیت بوده و خوشبختانه با استقبال شورای سیاستگذاری جشنواره سی و ششم نیز مواجه شده، توجه به موسیقی شرق است که بتوانیم در همین راستا از چند گروه معتبر و شناخته شده داخلی و خارجی برای شرکت در جشنواره دعوت کنیم. شرایطی که قطعاً دربرگیرنده دشواری های زیادی است اما ما امیدواریم بتوانیم در روزهای کرونایی فضای ارزشمندی را برای جشنواره موسیقی فجر فراهم کنیم.
ریاحی تصریح کرد: ماه های گذشته و پیش رو به دلیل شیوع ویروس کرونا برای همه ما شرایط سختی است. بنابراین آنچه در این میان می تواند مورد توجه بنده و همکارانم در جشنواره موسیقی فجر قرار گیرد توجه به یک رویداد ملی مهم در کنار مردم عزیزمان است که به واسطه پیشگیری و مراقبت از خود و دیگران در سخت ترین شرایط زندگی به سر می برند. بنابراین چه بهتر که بتوانیم در یک ساختار موسیقی محور و البته با کیفیت شرایطی را برای آنها فراهم کنیم که بتوانند با کمک ابزاری چون موسیقی از این شرایط بحرانی عبور کنند.
وی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: طی روزهای آینده تازه ترین جلسه شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود که بر مبنای آن جزییات بیشتری از آنچه در جشنواره پیش رو قرار است انجام پذیرد به مخاطبان ارائه خواهد شد.
حسن ریاحی روز ششم مهرماه با صدور حکمی از سوی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تایید شورای سیاستگذاری جشنواره به عنوان دبیر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر منصوب شد.
بر اساس آیین نامه جشنواره، شورای سیاستگذاری، وظیفه بررسی و تصویب راهبردها، تعیین رویکردهای کلان و تصویب کلیات جشنواره را برعهده دارد و دبیر جشنواره با تایید شورا معرفی می شود.
حسن ریاحی پیش از این نیز دوره های نوزدهم تا بیست و یکم و دوره های بیست و ششم تا سی و یکم، دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر بوده است.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، موضوع امنیت و محافظت از بنای ثبت ملی فرهنگی یعنی همان تئاتر شهری که برای همه مان یا محل گذر روزنامه یا تفریحی آخر هفته هایمان هست یا از علاقه مندان و مخاطبان تئاتر هستیم که در آن به تماشای نمایش های مورد علاقه مان می نشینیم، موضوعی است که سال هاست با حضور مدیریت های مختلف و شهرداری های متنوع مطرح می شود و مذاکرات زیادی هم در این راستا انجام شده اما اینکه چرا هنوز این اتفاق نیافتاده، محل بحث زیادی دارد.
تقاطع چهارراه ولیعصر انقلاب برای همه تهرانی ها و خیلی از مردم استان های دیگر هم آشناست ، همانجا که محل پارک دانشجو و قلب آن نیز مجموعه قدیمی تئاتری از نفس افتاده تئاتر شهر است که از قدیم الایام سمبل فرهنگ و تئاتر دوستی بوده است اما این قلب تپنده همیشه در موقعیت های مختلف به مخاطره افتاده است، از آدم های نادرستی که شاید در آن اطراف تردد می کنند، معتادان و متکدی ها گرفته تا دست فروش ها که خود یک داستان بلندی دارند.
همچنین از دزدی دستگیره های طلایی درب های تئاتر شهر تا تیراندازی و درگیری اطراف و تحت تأثیر قرار گرفتن این بنا که قدمتی بس زیاد دارد، خود از مسائلی است که سال هاست رسانه ها و کارشناسان زیادی را معطوف به خود کرده تا بلکه مسئولان ما نظری بیاندازند و فکری به حال حفاظت از این بنای تاریخی در حال از بین رفتن بکنند.
هر ساله در ایام جشنواره تئاتر فجر و دیگر جشنواره ها برای برپایی تئاترهای خیابانی و صحنه ای در این مکان مصیبت های زیادی است چه اینکه اگر رسانه ها فریادی نزنند و مسئولان تلاشی نکنند، وضعیت عادی دستفروشی و تکدی گری هم هیچ فرقی نمی کند بماند که همیشه شاهد حضور معتادان و اوباش در اطراف این مکان فرهنگی هستیم و شأنیتی برای حضور خانواده ها در این فضا رعایت نمی شود!
در تمام دنیا میراث های فرهنگی و ملی همچون موزه ها محافظت شده نگه داری می شود و از تمامی وسایل آنها به خوبی حفاظت می شود، درحالیکه در اطراف تئاتر شهر ما سالانه باید شاهد دزدی و رفتارهای ناشایست و خلاف شأن خانواده ها تا مسائل دیگری که گفتنش خیلی جایز نیست، باشیم.
حتی از اخباری که از گذشته ها رسیده هم در دهه شصت حائلی در اطراف تئاتر شهر چون نرده هایی کشیده شده بوده در همان دوره که حسین پاکدل مدیریت تئاتر شهر را بر عهده داشت اما اینکه بعد چه اتفاقی افتاد و این نرده ها برداشته شد ، باید بحث شود. در دوره مدیریت های نزدیک به فعلی چون شهرام کرمی، پیمان شریعتی و سعید اسدی با حضور وزرای اسبق نیز تلاش ها و مکاتباتی صورت گرفت اما محل بحث این است که بالاخره مسئولیت با چه نهادی است؟! شهرداری و شورای شهر ، تئاتر شهر و وزارت فرهنگ؟!
سعید اسدی مدیریت سابق تئاتر شهر این ماجرا را با شهرداری و شورای شهر پیگیری کرد و تنها جواب این بود که پهنه فرهنگی رودکی مرمت می شود و گذری از تئاتر شهر تا تالار وحدت بدون قولی برای حفاظت از حریم تئاتر شهر داده و انجام شد حال اینکه این پهنه الان چه کارکردی برای محافظت از بنای تاریخی تئاتر شهر دارد؟ هیچ مشخص نیست و تنها یک فضایی برای تالار وحدت و جلوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد کرده است.
سعید اسدی در مصاحبه ای که در آن دوره مدیریت خود صورت داد، عنوان کرد که تا پایان سال 98 وضعیت پهنه رودکی مشخص و ساماندهی می شود اما واقعیت این است که این پهنه هیچ ارتباطی به محافظت از فضای تئاتر شهر ندارد. اسدی درباره جداسازی فضای تئاتر شهر و پارک دانشجو نیز سال گذشته گفته بود که شهرداری باید این را قبول کند و در حال مذاکره هستیم چرا که آنها تمایل به این کار ندارند.
*پرونده ای که چند باره باز می شود
حال و با گذشت مدتی دیگر الان شاهدیم که در دوره مدیریت جدید سرپرست تئاتر شهر، ابراهیم گله دار زاده باز پرونده توسط یک مدیر جدید باز شده و مذاکراتی در حال انجام است. به طوریکه در دیدار روز گذشته گله دار زاده با شهردار ناحیه یک منطقه یازده بر همکاری مدیران شهرداری برای بهسازی پیاده راه و فضای سبز مجاوز این مجموعه صحبت شده اما اینکه آیا درباره حفاظت از این بنای تاریخی هم صحبتی شده یا خیر، مشخص نیست.
ابراهیم گله دار زاده در این دیدار از شهردار ناحیه یک منطقه 11 تهران خواست تا در حوزه بهسازی فضای سبز این مجموعه به ویژه محیط منتهی به پیاده راه خیابان ولیعصر(عج) و بوستان دانشجو در روزهای آینده اقدامات لازم را انجام دهد. وی با اشاره به این نکته که بهسازی محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر نیازمند حمایت همه جانبه دستگاه های مختلف در حوزه مدیریت شهری است به طرح نکاتی درباره نورپردازی محیط بیرونی و ارائه راهکارهایی برای خروج افراد بزهکار از فضای فرهنگی این مجموعه پرداخت.
علی اصغر طاهری شهردار ناحیه یک شهرداری منطقه 11 تهران نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضورش در مجموعه تئاتر شهر از تلاش مجموعه تحت مدیریت خود برای هرگونه همکاری با مجموعه تئاتر شهر در جهت بهسازی فضای بیرونی تئاتر شهر خبر داد. این مسئول صحبتهایی هم درباره محیط پیرامونی تئاتر شهر و آسیب های عمرانی مجاورت آن داشته و قول های پیگیری در این زمینه هم داده که حال باید دید عملیاتی خواهد شد یا اینکه مثل سایر مسئولان این قول ها در این زمینه به تاریخ خواهد پیوست.
نکته پایانی این است که معضل امنیت پاتوق فرهنگی اطراف تئاتر شهر و همینطور خود بنای میراث فرهنگی مجموعه تئاتر شهر و حفاظت از آن مسئله مهمی است که می بایست در دستور کار مدیریت جدید مجموعه تئاتر شهر و جزو دغدغه های او باشد تا بلکه اتفاقی در این دوره بیافتد و اینطور نباشد که مثل گذشته مدیران بیایند و بروند و قول بدهند و هیچ اتفاقی هم نیافتد.
هر چند که شاید بخش اعظم این مسئله مربوط به بخش فرهنگ و تئاتر شهر نشود اما از مدیران تازه نفس انتظار می رود که با مسئولان شهرداری و شورای شهر به ویژه در این شرایط کرونا یی که وضعیت اجراها هنوز سنگین و زیاد نشده و فرصت برای پرداختن به این چنین دغدغه هایی زیاد است، در این زمینه به طور متمادی مذاکره داشته باشند تا نتایجی برای امنیت مجموعه و مخاطبان تئاتر فراهم شود.
انتهای پیام/
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا - سید مرتضی حسینی ؛ زمانی که بخواهند از یک چهره بسیار محبوب در بین افکار عمومی قدردانی کنند، این مثال را زیاد می شنویم که باید مجسمه فلانی را بسازند یا در شکل سلبی و انتقادی آن اگر فلانی در کشور دیگری زندگی می کرد، مجسمه اش را می ساختند .
ساختن مجسمه شامل سردیس ها، تندیس ها و یادمان های حجمی از مشاهیر و مفاخر یکی از راه های مرسوم و مؤثر برای تقدیر از آنها و زنده نگه داشتن یاد و خاطره این بزرگان است. این موضوع تقریباً در همه جای دنیا روشی پسندیده و مرسوم به حساب می آید. در کشور ما نیز از حدود یک قرن پیش و با تلاش هنرمندان و اساتیدی همچون ابوالحسن صدیقی، علی اکبر صنعتی، فریدون صدیقی، هوشنگ سیحون و پرویز تناولی هنر مجسمه سازی شکلی نوین و روشمند به خود گرفت.
بااین حال، در سال های اخیر، برخی تندیس ها و مجسمه هایی که از چهره ها و مشاهیر ساخته شده، کمترین شباهتی به چهره های واقعی آنها ندارند.
این روند شاید پیش از این هم در نقاط مختلف کشور رخ می داد، اما کمتر کسی از آن با خبر می شد اما با گسترش وسایل ارتباطی و افزایش قدرت رسانه های رسمی و غیررسمی در سال های اخیر بارها تصاویر و خبرهای مربوط به این موضوع در فضای مجازی و رسانه ها منتشر شد. آش این مجسمه های نامشابه آنقدر شور شده که صدای معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم درآورده است.
تندیس هایی برای بهانه گیری و عیب جویی دشمنان و منکران!
سید محمد مجتبی حسینی در یادداشتی با عنوان تندیس هایی که حس شرمساری را برمی انگیزند که در ایسنا منتشر شدبه این موضع واکنش نشان داد.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدای این یادداشت با یادآوری نام هنرمندان مطرح کشور در حوزه مجسمه سازی، از جمله ابوالحسن صدیقی، آورده است: در ایران تندیس سازی به سیاقی که می شناسیم و آن را حاصل آمدوشدهای قرن اخیر می شماریم پدیده ای تازه است.
در ادامه این یادداشت آمده است: این تازگی به پشتوانه شعور و شناخت هنری، موجب شد تا در کوتاه ترین زمان چهره هایی ماندگار و آثاری ارزشمند آفریده شود و ساخت تندیس، ویژگی هایی ایرانی بیابد و شیرین کاری و تغزل و نازک خیالیِ سایر هنرها در این نمونه ها نمود یابد. تا آنجا که نادره کاری چون ابوالحسن خان صدیقی به قدرت قلم و سلطه بر هنر توانست، چنان شخصیت های تاریخی و مفاخر ایران را در قاب و قالب تندیس معرفی کند که تماشاچیان بی آنکه به جستجوی دلیل باشند یا به استدلال بپردازند، باور می آورند که فردوسی و سعدی و پورسینا و ... جز آنی نبوده اند که ابوالحسن خان پرداخته است.
حسینی در ادامه چنین عنوان کرده است: آنچه آن استاد یگانه آفرید، افزون بر قرائن مطالعاتی و پژوهشی به دو نکته دیگر نیز شهادت می دهد؛ یکی عمق ادراک و آگاهی و مؤانست او با تاریخ و فرهنگ و آثار و دیگری ریزنگاری ها و ظرایف پردازی های برآمده از توانایی و چیرگی در هنر ...یاران و دوستان و شاگردان صدیقی بر سنت استاد خود هنر آموختند و به ساخت تندیس ها پرداختند و چنان توان خود را به چشم کشیدند که گویا تندیس سازی در این ملک قدمتی بسیار فراتر از یک، دو سه قرن دارد.
او با اشاره به تندیس هایی که در ماه های پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی به نیت قدردانی از این سردار شهید در نقاط مختلف کشور رونمایی شده نوشت: در شهرهای مختلف یکی پس از دیگری از تندیس هایی رونمایی می شود که بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمی انگیزد. تندیس هایی که گاه بهانه تاختن دشمن و عیب جویی منکران می شود. تندیس هایی که مشابهت، سهل است، حداقل تناسب های لازم انسانی را ندارد، تصویرش در شبکه های مجازی به طرفةالعینی منتشر می شود و تماشاییان محب و مغرض از هر گروه که باشند از زبان خود به عرض اسف می پردازند.
حسینی سپس تأکید کرده است: هفته دفاع مقدس، وقت مناسبی است که به تذکار بیندیشیم. آیا وقت آن نیست که به مجسمه سازی و تندیس پردازی برای معرفی چهره های شاخص و افتخارات کشورمان، کشور پهناورمان که شهر و شهرستان و روستا کم ندارد، به طور خاص توجه کنیم. وقت آن نیست که آموزش هنر را دست کم در این عرصه جدی بگیریم و به جای افزودن شمار دانشگاه ها به کیفیت آموزش هنر مشغول شویم. وقت آن نیست که بپذیریم هر دستگاه تخصصی دارد و شناخت و هدفی و اگر قرار باشد در هنر تصمیم و تدبیری اتخاذ شود باید به نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روی آورد؟ .
رونمایی از تندیس سردار سلیمانی در شهرستان باغملک
او در انتهای یادداشت خود آورده است: دیدن تصویر از تندیس دیگری از سردار محبوب ایران سرافراز در باغ ملک دست و قلمم را لرزاند، قلم خواست تا بنویسم باز، مکرر کنم و بگویم که هنر در تمام رشته ها و عرصه ها، یک ضرورت است. ثروتی است در جلوه های مختلف و غریب است که صاحبان سرمایه دیروز که هنوز از داشته های پیشین وام می گیرند و به آن مفتخرند، امروز خود را با بهره ای کمتر از آنچه باید سپری کنند.
ضرورت پرداختن به موضوع تندیس های غریبه از چهره های آشنا
آسیب شناسی این روند نامطلوب یکی از موضوعاتی بود که گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در ماه های اخیر در قالب یک پرونده به آن پرداخت.در قسمت اول این پرونده و در قالب یک گزارش، به این موضوع پرداخته شد. در قسمت دوم نیز نمونه هایی از این موارد به صورت یک گزارش تصویری مختصر ارائه گردید.
روح الله شمسی زاده ، از هنرمندان مجسمه ساز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که مجسمه سازی در ایران به مرحله فاجعه رسیده است، عنوان کرد که شهرداری ها نباید در حوزه مجسمه سازی هم مجری و هم سیاستگذار باشند.
عضو هیئت مدیره انجمن مجسمه سازان ایران بر این نکته تأکید کرد که بسیاری از تندیس های شهری، علاوه بر این که شباهتی با نمونه واقعی ندارد، فاقد شخصیت پردازی و تخیل هنرمندانه نیز هست!
او در ادامه گفت: شما تندیس معروفی که استاد صدیقی از سعدی طراحی کرده و مبنای همان تصاویر معروف سعدی قرار گرفته را ببینید. رندی، آن نگاه تیزبینانه و طنز شیرین و گاه گزنده ای که سعدی در آثار خود دارد، در این پرتره منعکس شده است. یعنی مجسمه ساز کاملاً به آثار و شخصیت سعدی تسلط دارد و آن رندی صورت و چشم ها را از دل اشعار شیخ اجل بیرون آورده است.
تخیّل بهانه فرار از مسئولیت نباشد
وی تأکید کرد: یک منطق پژوهشی پشت این کار وجود دارد که منجر به خلق اثر می شود. یک برداشت تخیلی ساده نیست و به پژوهش و مطالعه درباره پیشینه آن نیاز دارد تا بتوان از دل آن یک پرتره خوب را بیرون آورد. برای همین است که بین مجسمه خیام، سعدی و فردوسی این همه تفاوت می بینیم. چون بر اساس آن کاراکتر و شخصیت این مجسمه ساخته شده و ارجاعاتی به زمینه های تاریخی و شخصیتی دارد.
این استاد مجسمه سازی عنوان کرد: این تخیل و ذوق هنری نباید محملی برای فرار از مسئولیت و توانمندی هنری باشد. شخصیت پردازی هوش و سواد هنرمند را می طلبد. یعنی مثلاً یک مجسمه ساز که می خواهد تندیس فردوسی را بسازد، حتماً باید با ادبیات حماسی آشنایی داشته باشد، محتوای شاهنامه را بداند و از زندگی و زمانه حکیم ابوالقاسم فردوسی مطلع باشد.
مجسمه؛ نگین انگشتری شهر
مدیر اجرایی ششمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران با تأکید بر این که مجسمه ها، نگین انگشتر شهر هستند افزود: مسئله ما فقط شهر تهران نیست و بحران اصلی مجسمه سازی در شهرستان ها رخ داده است. بارها اتفاق افتاده که شهردار یا شورای شهر در این مناطق بدون کمترین شناختی نسبت به دانش مجسمه سازی، سیاست گذار و مجری می شوند و خودشان تصمیم می گیرند؛ سپس یک هنرمند محلی را انتخاب می کنند؛ آن فرد هم بدون درنظرگرفتن استانداردهای لازم کار را می سازد. مجسمه در شهر نصب می شود و آن اتفاقات عجیب و غریب می افتد که نمونه اش را در این چند سال در اخبار و فضای مجازی دیده ایم.
شمسی زاده در این گفتگو بر ضرورت وجود یک نهاد متمرکز و تخصصی برای نظارت بر ساخت تندیس مشاهیر تأکید کرد و انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران را که حدود ششصد عضو از بین هنرمندان مجسمه ساز دارد نهادی مناسب در این زمینه دانست.
لزوم بازنگری در آموزش مجسمه سازی
حمید شانس یک دیگر از اساتید مجسمه ساز نیز معتقد بود که پرتره مشاهیر جای آزمایش و آموزش به هنرجویان نیست! او با تأکید بر این که معنا و نتایج جوانگرایی در هنر متفاوت است عنوان کرد: چه بسا یک هنرمند گاهی در پنجاه سالگی به بازدهی کامل برسد.
این استاد مجسمه سازی درباره کاهش کیفیت آثار مرتبط با پرتره مشاهیر بر عنصر آموزش تأکید کرد و افزود: مجسمه سازی در مملکت ما، خُرد، حقیر و کنترل شده تعریف شده است. چگونه است که ما در سال نزدیک پنج هزار دانشجوی نقاشی می گیریم، اما برای مجسمه سازی 70 نفر را هم به زور می گیریم؟! بیش از بیست سال است که ما درگیر ایجاد دوره های فوق لیسانس هستیم. دوره کارشناسی ما دوره بسیار مطلوب و خوبی است اما سال هاست امکانات دوره کارشناسی ارشد را نداریم. مگر بین ترم هشت و 9 چقدر فاصله است؟ واقعیت این است که جامعه مجسمه سازی کوچک و حقیر تعریف شده است.
ناآشنایی سفارش دهندگان با عناصر زیبایی شناختی در مجسمه سازی
وی همچنین گفت: یک طرف دیگر قضیه هم سفارش دهنده ها هستند که از نگاه من در حد فاجعه است! علتش این است که سفارش دهندگان و کسانی که مدیریت حوزه مجسمه سازی کشور را در اختیار دارند، تقریباً هیچ گونه ذهن تعلیم یافته و دانشگاهی از قضیه ندارند. درک آنها از زیبایی نسبتی با فرهنگ و پیشینه ایرانیان ندارد و هالیوودی است. آن شکل از زیبایی است که از نیمه دوم قرن بیستم ظرف 50 سال گذشته برای مصرف کالایی و جنسیتی ساخته شده است. در حالی که معیار زیبایی در ایران متفاوت است.
شانس افزود: نهادهای سفارش دهنده سمپوزیوم می گذارند برای پرتره مشاهیر؛ پرتره مشاهیر ظرف 15 روز، پرتره برای شوآف و برای این که مردم بیایند به مهارت دست هنرمندآفرین بگویند! آیا پرتره مشاهیر باید بازیچه این قضیه شود؟! آیا این گونه باید به بزرگان سرزمینمان احترام بگذاریم؟!
کیفیت پایین تندیس ها نتیجه انحصار در سفارش دهی است
قدرت الله معماریان اصفهانی نیز یکی دیگر از هنرمندان مجسمه ساز بود که در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری آنا شیوه غلط سفارش دهی را یکی از عوامل تولید آثار بی کیفیت در این عرصه دانسته و افزود: مجسمه سازی به ویژه در در شهرستان ها به نوعی انحصاری شده است. متأسفانه الان شاهد هستیم که یک نفر مجسمه ساز در جایی حدود 70 تا 80 مجسمه پرتره ساخته و هیچ هنرمند دیگری در آنجا کار نکرده است. این که تکنیک همه پرتره ها مثل هم شود انحصار می آورد و انحصار هنری هم به ناکارآمدی و کاهش کیفیت می انجامد.
این استاد مجسمه ساز که دارای گواهینامه درجه یک هنری معادل دکتری در رشته مجسمه سازی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است افزود: تیپ سازی خیلی مهم است. اگر قرار است تندیس یک شخصیت ایرانی را بسازیم این تیپ باید یک تیپ ایرانی باشد.در ساخت تندیس مفاخر، ویژگی های شخصیت ایرانی و حتی قومی او باید لحاظ شود. وقتی مجسمه فردوسی را می بینید، می توانید بپذیرید که این آدم در طوس به دنیا آمده باشد، ویژگی های لباس و تیپ شخصیتی اش به عنوان کسی که حماسه سرا است قابل پذیرش است و در واقع این ویژگی هاست که آن مجسمه فردوسی صدیقی را نزد ایرانیان به تیپ پذیرفته شده فردوسی تبدیل می کند. شما با تماشای مجسمه فردوسی، شاهنامه را در این چهره می بینید، ایرانی بودن و حتی خراسانی بودن و اینکه در طوس زندگی کرده را حس می کنید.
نشناختن مجسمه ساز ماهر بهانه است!
وی درباره این استدلال نهادهای سفارش دهنده که عدم دسترسی به هنرمندان ماهر را دلیل سپردن کار به افراد کم تجربه می دانند اظهار کرد: برای من قابل قبول نیست که گفته شود هنرمندانی که شایسته این کار هستند را می شناسیم. اگر 20 سال پیش این حرف را می زد اشکالی نداشت. الان در دنیایی هستیم که به صورت آنلاین می توانید در کارگاه یک مجسمه ساز در آن سوی دنیا حضور پیدا کنید چه برسد به کشور خودمان. در بسیاری از شهرستان ها خیلی از دوستان و شاگردان من در این زمینه فعالیت می کنند و مهارت خوبی هم دارند. در سمپوزیوم هایی هم که برگزار می شود این اشخاص حضور دارند. از طریق اینترنت، انجمن مجسمه سازان در ایران و تهران هست، در برخی از شهرستان ها مثل خراسان و اصفهان و ... این انجمن ها وجود دارد. اینکه دنبال یک بهانه باشند که ما نمی شناسیم، پذیرفته نیست.
در پایان و برای جمع بندی باید گفت دغدغه معاون هنری وزیر ارشاد در بیان آشکار این بدسلیقگی و بی هنری قابل تقدیر است. با این حال نباید فراموش کرد که او در جایگاهی است که به جای بیان دردی که پیش از این بارها از زبان کارشناسان و هنرمندان عنوان شده، باید به فکر درمان باشد.
تندیس زنده یاد ناصر عبدالهی در بندرعباس
همان گونه که در پرونده تندیس های غریبه از چهره های آشنا و گفته های اساتید مجسمه ساز آمده است فقدان یک نهاد متولی متخصص و متمرکز در حوزه مجسمه سازی، ترجیح کمیّت بر کیفیت و گزارش محوری در تولید مجسمه های شهری از یک سو و رویه غلط سفارش دهی توسط نهاد های مختلف از سوی دیگر از جمله عوامل شکل گیری این روند است. با این که از نگاه بسیاری از کارشناسان، انجمن هنرمندان مجسمه ساز می تواند نقش اساسی را در این زمینه داشته باشد، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدرت اجرایی و امکانات لازم را در این زمینه دارد.
به این ترتیب شاید لازم باشد معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جای شرمساری به فکری اقدام عملی و عاجل برای پیگیری نمونه های قبلی و پیشگیری از تکرار آنها در موارد بعدی باشد.
انتهای پیام/4104/پ
به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل انعقاد تفاهم نامه های معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها در سال 99 برای حمایت از هنر در استان ها با امضای تفاهم نامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان آغاز شد و در روزهای آینده تفاهم نامه های دیگر استان ها امضا می شود.
این تفاهم نامه با حضور سید مجتبی حسینی ، معاون امور هنری و حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان امضا شد.
سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری در این جلسه گفت: یکی از مواردی که در استان ها می تواند مورد توجه قرار گیرد توجه به رویکردهای آمایشی است و ضرورت دارد استعدادها و ظرفیت های هنری که در حوزه ها و رشته های هنری در استان ها وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد و متناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی و ضرورت ها به هنر در استان ها پرداخت شود.
حسینی ادامه داد: بخشی از این حمایت ها از استان ها حمایت از جشنواره هاست و متأسفانه جشنواره ها بیشترین اعتبار و بودجه هنر را صرف می کنند و تعداد جشنواره های هنری نیز در کشور زیاد است. بنابراین لازم است همین بودجه محدود، طوری هزینه شود که آثار ماندگاری داشته باشد. می توان در بعضی از رویدادها تجدید نظر کرد و به جای بعضی از جشنواره ها در استان ها یک برنامه و فعایلت مؤثرتری انجام داد و با بازنگری در رویدادهای فانی و فصلی و با رویکرد آمایشی، بودجه محدود هنر را دقیق تر برای کارهای ضروریتر و مؤثرتر هزینه کرد.
حمید قبادی، مشاور اجرایی معاونت امور هنری نیز در این جلسه گفت: امسال با نظر ادارات کل تخصصی معاونت امور هنری، برنامه های حمایت معاونت از فعالیت های هنری استان ها مدون شد و حدود 12میلیاد تومان در سال جاری از فعالیت های استانی در قالب تفاهم نام حمایت خواهد شد.
نخستین تفاهم نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد استانی سیستان و بلوچستان با حضور مدیران امضا می شود و تفاهم نامه با دیگر استان ها نیز در روزهای آینده منعقد می شود.
در امضای تفاهم نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان مدیران کل هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، دفتر موسیقی و دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری و مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امورهنری حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح گرنت یا طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایران در بازارهای جهانی یکی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با رویکرد توسعه فرهنگ و ادبیات ایران در جهان از سال 95 در معاونت امور فرهنگی، پیگیری می شود.
از اهداف اصلی اجرای این طرح، ایجاد بازار برای کتاب ایرانی و یا تقویت آن در کشورهایی است که پیش تر آثار نویسندگان ایرانی جایگاهی پیدا کرده بودند. در این راستا؛ دبیرخانه گرنت در سال گذشته 43 هزار و 300 یورو برای حمایت از ترجمه و نشر پدیدآورندگان ایران در کشورهای مختلف بودجه اختصاص داده است.
دبیر طرح گرنت در راستای حمایت هفت هزار و 100 یورویی کتب در حوزه دفاع مقدس اظهار داشت: کتاب های برف سرخ نوشته سیدحسین مرتضوی کیاسری ، یادت باشد به قلم محمدرسول ملاحسنی ، پشت سنگر موج نوشته قاسم یاحسینی به زبان عربی در کشور لبنان ترجمه شده است. این کتاب ها در مجموع، مشمول دوهزار و 400 یورو حمایت شده اند.
علی فریدونی بیان کرد: سه ناشر خارجی دیگر این فهرست از کشور ترکیه هستند که کتاب های هرس نوشته نسیم مرعشی ، دختر شینا به قلم بهناز ضرابی زاده و ترکش لغزنده اثر آیت دولت شاه را پسندیده اند. ناشران ترکیه ای برای ترجمه و انتشار این کتاب ها در مجموع مشمول حمایت سه هزار و 700 یورویی طرح گرنت شده اند. آخرین کتاب این فهرست هم به کتاب ناهید نوشته شهریار زمانی اختصاص یافت که با حمایت هزار یورویی در روسیه منتشر شده است.
وی اظهار داشت: دبیرخانه گرنت آمادگی لازم برای حمایت از موضوعات دفاع مقدس، ادبیات شهید و شهادت و ایثاگری را دارد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح گرنت یا طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایران در بازارهای جهانی یکی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با رویکرد توسعه فرهنگ و ادبیات ایران در جهان از سال 95 در معاونت امور فرهنگی، پیگیری می شود.
از اهداف اصلی اجرای این طرح، ایجاد بازار برای کتاب ایرانی و یا تقویت آن در کشورهایی است که پیش تر آثار نویسندگان ایرانی جایگاهی پیدا کرده بودند. در این راستا؛ دبیرخانه گرنت در سال گذشته 43 هزار و 300 یورو برای حمایت از ترجمه و نشر پدیدآورندگان ایران در کشورهای مختلف بودجه اختصاص داده است.
دبیر طرح گرنت در راستای حمایت هفت هزار و 100 یورویی کتب در حوزه دفاع مقدس اظهار داشت: کتاب های برف سرخ نوشته سیدحسین مرتضوی کیاسری ، یادت باشد به قلم محمدرسول ملاحسنی ، پشت سنگر موج نوشته قاسم یاحسینی به زبان عربی در کشور لبنان ترجمه شده است. این کتاب ها در مجموع، مشمول دوهزار و 400 یورو حمایت شده اند.
علی فریدونی بیان کرد: سه ناشر خارجی دیگر این فهرست از کشور ترکیه هستند که کتاب های هرس نوشته نسیم مرعشی ، دختر شینا به قلم بهناز ضرابی زاده و ترکش لغزنده اثر آیت دولت شاه را پسندیده اند. ناشران ترکیه ای برای ترجمه و انتشار این کتاب ها در مجموع مشمول حمایت سه هزار و 700 یورویی طرح گرنت شده اند. آخرین کتاب این فهرست هم به کتاب ناهید نوشته شهریار زمانی اختصاص یافت که با حمایت هزار یورویی در روسیه منتشر شده است.
وی اظهار داشت: دبیرخانه گرنت آمادگی لازم برای حمایت از موضوعات دفاع مقدس، ادبیات شهید و شهادت و ایثاگری را دارد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران
برف سرخ
سیدحسین مرتضوی کیاسری
یادت باشد
محمدرسول ملاحسنی
پشت سنگر موج
قاسم یاحسینی
علی فریدونی
هرس
نسیم مرعشی
دختر شینا
بهناز ضرابی زاده
ترکش لغزنده
آیت دولت شاه
ناهید
شهریار زمانی
سعید عاکف نویسنده کتاب خاک های نرم کوشک دربرگیرنده خاطرات شهید عبدالحسین برونسی به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفت: استقبال از این کتاب بعد از سال ها همچنان خوب است هرچند که هیچ جایی برای اقتباس های مختلف یا دانلود کردن و یا تولید هر اثر دیگری براساس آن از ما اجازه نمی گیرند.
وی با اعلام اینکه کتاب به تازگی به چاپ 226 رسیده است گفت: تاکنون بیش از 800 هزار نسخه از خاک های نرم کوشک به صورت رسمی منتشر شده؛ هرچند که من چند سال بوسیله یکی از کارشناسان فضای مجازی مطلع شدم که نزدیک به یک میلیون نسخه از آن نیز به شکل غیرقانونی در فضای مجازی دانلود شده است.
بی رضایتم کتاب را ترجمه یا اقتباس می کنند
عاکف ضمن گلایه از اقتباس های مختلف از این کتاب گفت: شاید برایتان جالب باشد که حتی بدون اجازه من کتابم را به زبان های مختلف از جمله انگلیسی، عربی، ترکی، اردو و غیره ترجمه کرده اند بدون اینکه رضایت مرا هم بگیرند.
این نویسنده تأکید کرد: نمی دانم واقعاً گرفتن اجازه اینقدر سخت است؟ حق و حقوق مؤلف هم که هیچ؛ کسی رعایت نمی کند. این کارها به ناحق است و بعد هم توقع دارند کارشان موثر بیفتد.
مدیر انتشارات ملک اعظم همچنین گفت: از روی این کتاب حتی نمایشنامه می نویسند و تئاتر اجرا می کنند، اما خود من هم خبر ندارم چون کسی به نویسنده و ناشر اهمیتی نمی دهد و اصلی برایشان حقی قائل نمی شوند.
ما به شیر نفت هم وصل نیستیم
عاکف این گونه نیز گفت: وقتی فرهنگ در مجاری قانونی خودش نیفتد و پیش نرود، همه از این وضعیت لطمه می خورند؛ خصوصاً امثال ما که از طرف فلان نهاد و مسئول حمایت نمی شویم و به شیر نفت هم وصل نیستیم.
این فعال حوزه نشر با اشاره به مشکلات نشر گفت: ما در همین سیستم به اصطلاح فشَل کار می کنیم و سرمان را در حوزه ای مثل دفاع مقدس، مدافعان حرم و... بالا نگه داشته ایم. بنابراین با سوءاستفاده ها بیشتر ضربه می خوریم.
انتهای پیام /4143/
به گزارش خبرگزاری مهر ، محمود آموزگار نایب رئیس اول اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران و مدیر انتشارات کتاب آمه در برنامه گفتگوی فرهنگی رادیو گفت وگو با موضوع قاچاق کتاب، گفت: معمولاً 10 درصد کتاب های ناشران حرفه ای اقبال پیدا می کند و با درآمدی که این 10 درصد برایشان ایجاد می کند معیشت شان را تأمین می کنند پس زمانی که شمارگان این کتاب ها کاهش پیدا می کند وضعیت معیشتی ناشران دچار مشکل می شود و نشر غیرقانونی کتاب ها به ناشران ضربه می زند.
وی افزود: بازی با واژه تخفیف یکی از شگردهای قاچاق کتاب در جذب خریدار است، مواردی گزارش شده که ناشر اصلی کتابی را به مبلغ 25 هزارتومان عرضه کرده در حالی که این کتاب را با پشت جلد 50 هزار تومان چاپ کرده و با تخفیف 50 درصدی به فروش می رسانند.
مدیر انتشارات کتاب آمه گفت: حقوق مؤلف و ناشر جایگاه واقعی خود را ندارد و با گذشت 51 سال از تصویب حقوق مؤلفان در کشور همچنان فرهنگ و باور این مساله حتی در بین ناشران هم دیده نمی شود. امیدوارم با مقابله با تکثیر غیرقانونی کتاب ها شاهد رونق نشر در کشور باشیم.
کد خبر 5035277
مریم علی بابایی
حجت احدی از ناشران الکترونیک کشور و بنیانگذار نرم افزارهای چندرسانه ای در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره اینکه چرا کتاب الکترونیک نسبت به کتاب فیزیکی مخاطب کمتری دارد، اظهار داشت: دلیل کم بودن مخاطب کتاب الکترونیک این است که این صنعت متولیان متعددی دارد؛ گویا این صنعت هیچ متولی ندارد، ولی اگر یک متولی قدرتمند با دانش روز پشت این صنعت بود به این وضع دچار نمی شد. دلیل دیگر اینکه ما تعریف درستی از کتاب الکترونیک نداریم. پس چطور می خواهیم مخاطب داشته باشیم؟
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط قرنطینه خانگی به نظر می رسد اقبال به کتاب های الکترونیک نسبت به گذشته بیشتر شده است. آیا این دسته از کتاب ها توانسته اند نیاز مخاطبان را تامین کنند، توضیح داد: کتاب های خوب کمتر به صورت الکترونیک درآمده اند. می توان گفت در کشور ما از 10 درصد ظرفیت این صنعت هم استفاده نمی شود.
احدی خاطرنشان کرد: اکثر کتاب های خوب در دست ناشران بزرگ است و آنها که بازار کتاب مکتوب را در قبضه دارند، رغبت کمتری به این صنعت نوظهور نشان می دهند.
این ناشر فعال در بخش الکترونیک در پاسخ به اینکه به عنوان یک ناشر الکترونیک که کتاب کودک تولید می کند موانع و مشکلات مسیر کاری شما چیست، توضیح داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر متولیان نباید به مسائل فنی این صنعت ورود پیدا کنند. چون علم و دانش کافی آن را ندارند. مهم است و تکرار می کنم نباید در آن دخالت کنند. وزارت ارشاد باید نظارت کند که محتوای نامناسب نشر پیدا نکند. دخالت بی جا باعث شده طی 20 سال گذشته موسسات نشر الکترونیک از صد و اندی فراتر نرود و از آنها هم 10 ناشر بیشتر فعال نیستند. هرچند ناشران فعال هم اکثرا در حال تکثیر و فروش نرم افزارهای کاربردی خارجی هستند.
به گفته وی، متاسفانه در حوزه کودک عملاً شرکت فعال آنچنانی وجود ندارد. اگر باشد اصل محتوا خارجی است. نکته اساسی دیگر این است که فعالان حوزه نشر الکترونیک برای تولید محتوا نیاز به آموزش تخصصی دارند. این مطلب را بنده بارها به دوستان مرکز رسانه های دیجیتال گوشزد کردم ولی تاثیری ندیدم.
احدی در بخش دیگر پیرامون میزان فروش کتاب هایش در دوران کرونا از اسفند تا تابستان 99 گفت: فروش ما افت زیادی داشته است. متاسفانه مقوله فرهنگی اولویت آخر خانواده است؛ هرچند در این وضعیت اقتصادی انتظار زیادی نمی توانیم داشته باشیم.
وی درباره نقش مهم صداوسیما در معرفی و تشویق مردم به استفاده از کتاب الکترونیک ابراز داشت: در مقوله فرهنگی صداوسیما انحصارطلب است و سیاست های فرهنگی خاص خود را دارد؛ بنابراین امیدی به کار مثبت برای ناشران توسط آن نمی توان داشت.
وی در پایان در پاسخ به اینکه پیشنهاد یا طرحی در زمینه کتاب الکترونیک دارید، افزود: این صنعت بهتر است مثل روزنامه ها مدیریت و نظارت شود. باید اجازه داد مدیران مسئول و متعهد طی مجوزی مطالب خود را نشر دهند و وزارت ارشاد فقط آنها رصد کرده و نظارت داشته باشد.
انتهای پیام/
کارگردان فیلم سینمایی شمارش معکوس در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: از همان دوران اصلاحات افرادی وارد حیطه های فرهنگی و هنری کشور شدند که تمام تلاش شان این بود تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بدل به وزارت فرهنگ و هنر دوران پیش از انقلاب کنند؛ متأسفانه این افراد مرتب بال و پر گرفتند و رشد کردند و باعث شدند تا امروزه سینمای کشور رسماً جا پای فیلمفارسی های قبل انقلاب بگذارد.
حر سپس با بیان اینکه ابتذال مفرط گریبان سینمای کشور را گرفته اظهار داشت: از زمانی که آقایان با ندانم کاری و به دلیل عدم داشتن هرگونه دغدغه فرهنگی شورای عالی سینما را به تعطیلی کشاندند وضعیت سینما روز به روز بحرانی تر و حادتر شده است. دیگر همه ما به این نتیجه رسیده ایم که برای این افراد اصلاً اهمیتی ندارد که سینما به کدام سمت و سو می رود! وضعیت وخیم و زندگی سخت و پرمشقت این روزهای اهالی سینما را هرگز درک نمی کنند و به همین علت است که هیچ تلاشی برای برون رفت از این وضعیت بحرانی اندیشه نمی کنند.
این سینماگر در ادامه این گفتگو یادآور شد: در دوران ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد که جناب آقای شمقدری ریاست سازمان سینمایی را بر عهده داشتند، همه برای اهالی سینما شأن و منزلت و ارزش قائل می شدند. دولت مرتباً کمک های نقدی و غیرنقدی خود را به صورت یکسان و به دور از هر تبعیضی در اختیار هنرمندان می گذاشت و اجازه نمی داد سفره کسی خالی بماند اما متأسفانه ما سال ها است دیگر شاهد چنین اتفاق نیکی نیستیم.
وی ادامه داد: بی شک مدیریت فرهنگی در قبال وضعیت معیشتی سینماگران مسئول است. الآن 80 درصد اهالی شریف و نجیب سینمای کشور بیکار هستند. این اتفاق تلخ است. هنرمندان باید توسط دولت و مسئولان پشتیبانی شوند.
کارگردان فیلم سینمایی ما ایستاده ایم سپس با تأکید بر اینکه تولید فیلم های مبتذل، سیاه، چرک و تلخ بزرگترین خیانت مدیران سینمایی طی سال های اخیر است تصریح کرد: مدیران فکر می کنند به یک مهمانی چند ساله آمده اند و از همین رو است که هیچ گام اساسی برای برون رفت از بحران های عجیبی که دامان سینما را گرفته برنمی دارند. بی شک هیچ دشمن و بیگانه و عامل نفوذی اگر جای این مدیران بود نمی توانست به اندازه ای که آن ها به سینمای جمهوری اسلامی ایران ضربه و لطمه زده اند، هنرهفتم را دچار نقصان و خسران کند.
حر در خاتمه اظهاراتش متذکر شد: بزرگترین خیانت را امروزه از جانب مدیران و سیاست گذاران سینمای ایران شاهد هستیم. فیلم هایی که نسل جوان کشور را در تلخکامی فرو برده و آن ها را ناامید می کنند. فیلم هایی که بنیان خانواده را نشانه گرفته و هیچ تلاشی برای نشان دادن نیکی ها و نیکوکاری ها انجام نمی دهند. فیلم هایی که به اسم آثار طنز و کمدی تولید می شوند اما جز لودگی و ابتذال چیزی در آن ها دیده نمی شود و مدیرانی بی دغدغه که ادبیات غنی و ارزشمند ملی مان را نادیده می گیرند و اجازه می دهند هر فیلمنامه بی ارزشی ساخته شود، همه این ها درد این روزهای سینمای ما است!
رامین حیدری فاروقی رییس انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، درباره جشن امسال خانه سینما با اعلام اینکه هنوز به نتیجه ای نرسیده اند، بیان کرد: تا الان هیات مدیره جدید خانه سینما یک جلسه تشکیل داده که مباحث دیگری در آن مطرح شده است و ما هنوز دیداری با آنها نداشتیم که بدانیم برنامه چطور پیش خواهد رفت.
وی افزود: فکر می کنم تا یکی دو هفته دیگر در اولین جلسه مشترک با هیات مدیره جدید، برنامه امسال قطعی شود.
حیدری فاروقی درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری جشن اظهار کرد: ما هم اکنون مشغول پیگیری برای ایجاد پلتفرم های مربوط به رای گیری دیجیتال هستیم زیرا باید افراد به سازوکاری دسترسی داشته باشند که بتوانند رای ایمن بدهند.
وی ادامه داد: سال های قبل به این شکل بود که فرم هایی به شکل کاغذی تنظیم و توزیع می شد و بعد آرا توسط هیات صیانت شمارش می شد و حالا ما به دنبال این هستیم که از حالت کاغذی بیرون بیاید.
رییس انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران درباره شکل رای گیری توضیح داد: سیاست کلی این است که سازوکاری برای بارگزاری اطلاعات فیلم ها در سامانه طراحی شود به این شکل که تهیه کنندگان در سامانه ثبت نام کنند و افراد اطلاعات شان را بگذارند. افراد بعد از این که فیلم ها را دیدند، رای بدهند و با استفاده از الگوریتم هایی، ارزیابی نهایی ثبت شود. آرا باید کدگذاری شود و ضریب داشته باشد.
وی افزود: با چند جای مختلف صحبت و ایده هایشان گرفته شده و حال باید این ها را با هیات مدیره خانه سینما در میان بگذاریم تا یکی از شکل ها را انتخاب کنیم تا اجرا شود.
حیدری فاروقی تصریح کرد: پیش بینی ها برای این است که اگر اکران سال آینده به سامانی رسید که قابلیت رقابت داشت، این اتفاق بیفتد.
این مستندساز بیان کرد:برای امسال ایده هایی داشتیم تا بزرگداشت هایی بگذاریم و کاری در خانه سینما انجام دهیم ولی روز ملی سینما که سپری شد. به هر حال دنبال مناسبتی برای یادآوری ارزش و اهمیت سینمای ایران هستیم.
وی افزود: الان بیشتر مساله سال آینده را داریم. اکران امسال با مسائل خاصی همراه بوده و باید با شرایط جدید تصمیم گرفت. همزمان هیات مدیره در حال تغییر بود و همه چیز متوقف ماند. شرایط اجتماعی و مسائل موجود هم مساله را غامض می کند. برای همین با توجه به این که سیاست کلی خانه سینما چه خواهد بود، باید حتما مستقر شوند تا دیداری داشته باشیم و تصمیم گیری شود.
رییس انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران با اشاره به خاستگاه رقابت در جشن خانه سینما عنوان کرد: اصطلاح آکادمی مربوط به بخشی از انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران است که به طراحی و اجرای رقابت و جشن معطوف است و این بخش باید نتیجه جریانی دامنه دارتر از سنجش شرایط موجود و تعریف سازوکار مطلوب و متغیرهای مترتب بر آن باشد که هر سال به مناسبت روز ملی سینما همراه با جشن، امکان ارائه پیدا کند تا به آمادگی برای تصمیم های بهتر ختم شود.
وی در پایان گفت: امیدوارم با سپری شدن این دوران و تحلیل تجربه های تازه ای مثل شیوه های نوین نمایش آثار، بشود خانه سینما بیش از پیش، مرجع شناخت و مشارکت در طراحی راهبرد کیفی سینمای ملی ایران و دسترسی به مخاطبان سینمای جهان باشد. چیزی که ماهیت تصمیم بنیانگذاران ایده انجمن عالی در سال ها قبل بر آن تکیه داشته است؛ سینمایی متنوع در انواع ژانرها که بتواند به بیشترین طیف تماشاگران دست پیدا کند و درخور مخاطب هوشیار باشد.
مصطفی قاسمیان
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان - سینمای کشور بعد از شیوع بیماری کرونا روزهای تیره ای را پشت سر گذاشته است، سینمایی که بعد از ماه های طولانی تعطیلات به امید بازگشایی مانده بود اما بعد از بازگشایی با فروش بسیار اندکی در اکران تابستان روبرو شد.
تیر ماه امسال سالنهای سینما بعد از چهار ماه تعطیلی بار دیگر میزبان مخاطبان شدند اما پس از سه ماه تنها عایدی بازگشایی سینماها شکست فجیع تمامی آثار در گیشه بود، اتفاقی که بدون شک تهیه کنندگان را در شرایط بدی قرار می دهد، از سویی اکثر سازندگان آثار نسبت به نبود حمایت های مالی گلایه می کنند. بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
شکست آثار سینمایی در اکران تابستان باعث شد تا بسیاری از منتقدین بازگشایی بدون برنامه سینما ها را هدف قرار دهند، اما چرخه اکران بی توجه به این انتقادات سه فیلم تازه را به عنوان نمایندگان اکران پاییزه راهی سینما ها کرد، آثاری که در سه روز نخست خود موسوم افتتاحیه جمعا به فروشی نزدیک به 80 میلیون تومان رسیدند.
اکران فیلم سینمایی آبادان یازده 60 به کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیه کنندگی حسن کلامی از چهارشنبه 26 شهریور در سینما های سراسر کشور آغاز شد. اثری با مضمون دفاع مقدس که به دلیل قصه گویی درست و همچنین استفاده از بازیگران یکدست مورد اقبال اهالی رسانه و مخاطبان قرار گرفت.
علیرضا کمالی، حسن معجونی، ویدا جوان، شبنم گودرزی، حمیدرضا محمدی و نادر سلیمانی در این فیلم سینمایی ایفای نقش می کنند.
آبادان یازده 60 اثری متفاوت در حوزه دفاع مقدس است که به شروع جنگ ایران و عراق خواهد پرداخت. این فیلم سینمایی موفق به دریافت سیمرغ طلایی مقاومت در جشنواره سی و هشتم فجر شد و همچنین در میان 5 فیلم برتر تماشگران در این دوره از جشنواره شد.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: مردم غیور آبادان ... شهر در آستانه سقوط قرار گرفته است!.
این فیلم در نزدیک به چهارده روز ابتدایی اکران به فروشی معادل 419,930,500 ریال دست یافته است، رقمی که نشان می دهد سینما همچنان بر مدار شکست اقتصادی پیش می رود، مشخص نیست که مسئولین سینمایی کشور چرا در نزدیک به هشت ماه از شروع بحران کرونا هنوز به راهکاری مناسب برای اکران دست نیافته اند.
سینمای کشور شاید با برنامه ریزی بهتر و دقیق تر می توانس روزگاری بهتر را سپری کند، حال تنها نزدیک به چهار ماه تا زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم باقی مانده است، سینماها با وضعیت بحرانی روبرو هستند و مسئولین سینمایی اصرار بر برگزاری جشنواره فیلم فجر دارند.
از سویی برگزاری جشنواره تئاتر فجر قطعی شده و اگر مبنا بر برگزاری جشنواره فیلم فجر باشد، باید تا اواخر مهر ماه فراخوان این رویداد بزرگ هنری منتشر شود، اما سوال اینجاست که اگر وضعیت سینمای کشور به شکل فعلی ادامه یابد آیا برگزاری جشنواره فیلم فجر معنای خاصی خواهد داشت یا خیر.
وقتی که اکثر سینماگران و تهیه کنندگان از اکران آثارشان پا پس کشیده اند اضافه شدن بسیاری از آثار به صف اکران معنای خاصی دارد یا همچنان چرخه اکران بنای خود را بر فیلمسوزی خواهد گذاشت، در هرصورت سینمای کشور وضعیت بدی را پشت سر می گذارد، وضعیتی که هیچ مسئولی هنوز نسبت به آن واکنش عملی گرایانه ای را بروز نداده است.
انتهای پیام/
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ با آغاز به کار مجلس یازدهم به ریاست محمدباقر قالیباف سینماگران ایران به عنوان قشری از جامعه قطعاً انتظاراتی از نمایندگان مردم دارند و قطعاً این انتظارات با انتخاب سیدمحمود رضوی، تهیه کننده سینما و تلویزیون، به عنوان مشاور فرهنگی محمدباقر قالیباف می تواند جدی تر دنبال شود.
سیدمحمود رضوی که تهیه کنندگی سریال های نفس گرم ، پادری و پرده نشین و فیلم های سینمایی درباره الی ، دهلیز ، معراجی ها ، سیانور ، ماجرای نیمروز و لاتاری را بر عهده داشته به عنوان یک سینماگر که سال هاست در این حوزه مشغول به کار است قطعاً شناختی کامل نسبت به مطالبات و مشکلات سینماگران دارد که امید رسیدگی به معضلات با نگاهی ویژه به سینما بیشتر است.
قطعاً مجلس شورای اسلامی با قانونگذاری در زمینه های مختلف می تواند برای رسیدن به نتایج بهتر در جهت بهبود وضعیت سینما و سینماگران تعیین کننده باشد و سینماگران نیز باید در جهت آشنایی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مشکلات موجود در سینما را مطرح کنند. به همین بهانه در گفت وگو با دو سینماگر انتظار سینماگران از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می خوانید:
به جای حمایت از تولید، سالن سازی مورد حمایت قرار گیرد
حسن توکل نیا، تهیه کننده سینما، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا اظهار داشت: سینما در کشور ما مظلوم است و کسانی که با صداقت کار می کنند مظلوم تر هستند. طی 10 سال اخیر افرادی بی ربط به سینما با رانت وارد این عرصه شدند که می توان گفت سینما را به ورطه نابودی کشاندند و دولت هم به دلایل مختلف دیگر توان مقابله با این رانت ها را ندارد چراکه افراد رانت خوار و پولشو جلو آمده و قدرت گرفته اند و البته به نوعی کار دولت را هم سبک تر کرده اند.
توکل نیا تصریح کرد: زمانی توسط دولت فیلم هایی ساخته می شد که فقط سازندگان و دوستان شان این فیلم ها را می دیدند و معلوم نبود بودجه ساخت این آثار چرا اینقدر راحت از بین می رفت. طی چند سال اخیر تهیه کننده هایی وارد سینما شده اند که معلوم نیست پول شان از کجا آمده و با چه پشتوانه مالی بزرگی می توانند با هزینه های بالا فیلم بسازند و با دستمزدهایی که پرداخت می کنند به قدری هزینه تولید را بالا برده اند که بخش خصوصی دیگر توان فیلمسازی ندارد. به نظرم امروز این جریان به قدری قدرت گرفته که مجلس و وزارت ارشاد کارشان برای سامان دادن وضعیت بسیار سخت و تقریباً غیرممکن است.
او افزود: به نظر من مجلس شورای اسلامی باید از بخش خصوصی در حوزه فرهنگ حمایت کند و حذف مالیات برای اهالی فرهنگ و هنر اگر به شکل درستی اجرا شود می تواند یکی از این حمایت ها باشد. متأسفانه حذف مالیات در حوزه فرهنگ و هنر به درستی اجرا نشده و می بینیم با اعمال بخش های قانونی ریز و درشت تهیه کننده ها در بخش های خصوصی مجبور به پرداخت مالیات هستند اما همان افرادی که با رانت و پولشویی وارد این عرصه شدند به دلیل شناخت راه های قانونی فیلم هایی با بودجه های سنگین می سازند و از مالیات نیز معاف هستند.
این تهیه کننده در ادامه گفت: به نظرم اگر مجلس شورای اسلامی و دولت در حمایت از سینما به رواج سالن سازی توجه داشته باشند بیشترین حمایت را از سینما کرده اند. ما چهره های فرهنگی خود را طی سال های اخیر از دست داده ایم و کسی جای آن ها نیامده و با ساخت فیلم های سفارشی و حمایت های بی فایده در حوزه تولید نمی توان به نتیجه رسید. حمایت اصلی از سینما امروز در سالن سازی است و باید ساز و کاری طراحی شود که امکان سالن سازی در شهرهای مختلف فراهم شود.
تهیه کننده فیلم سینمایی کاغذ بی خط تأکید کرد: متأسفانه در حال حاضر اگر یک نفر در بخش خصوصی برای ساخت سالن اقدام کند به نتیجه ای نمی رسد. زمین های فرهنگی توسط شهرداری فقط به برخی افراد خاص معرفی می شود و این افراد نیز به راحتی این زمین ها را بدست آورده و می بینیم این اتفاق تنها برای افرادی درون خود سیستم رخ می دهد و آن ها می توانند سینما بسازند و زمین های فرهنگی به آنها معرفی می شود. از آنجا که محمدباقر قالیباف تجربه مدیریت شهرداری تهران را نیز دارد به این موضوع آشنا است و مجلس شورای اسلامی می تواند با قانونگذاری در این زمینه مدیریت زمین های فرهنگی در هر شهر را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسپارد و در واقع این نهاد دولتی با حمایت از افرادی که در این حوزه فعالیت کرده اند مدیریتی داشته باشد و زمین های فرهنگی را به این افراد بسپارد.
این تهیه کننده در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: اگر مجلس به این موضوع ورود کند و زمین ها را از دست شهرداری بیرون کشیده و به وزارت ارشاد بسپارد، این وزارتخانه با اعلام حمایت از افراد مایل به ساخت سینما می تواند یک ساماندهی دقیق در این مسأله داشته باشد. متأسفانه امروز متولی دقیقی وجود ندارد و رسیدگی ما برای سالن سازی که به نظر من مهم ترین کار در حمایت از سینما است هیچگاه به نتیجه نمی رسد. در صورتی که این اتفاق رخ دهد در چهار سال آینده تعداد سینماهای ما دوچندان شده و در نتیجه رونقی چشم گیر در حوزه تولید شاهد خواهیم بود.
او افزود: امیدوارم سید محمود رضوی که خود از اهالی سینما است، در سمت مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی به بحث رانت خواری و پولشویی در سینما و حمایت از سالن سازی توجه ویژه داشته باشد و مطالبات اصلی هنرمندان سینما نیز از اولویت های مجلس باشد. حوزه هنری طی سال های اخیر تمرکز خود را بر سالن سازی و تعمیر سالن های سینمایش قرار داده و قطعاً این روند اگر در وزارت ارشاد هم دنبال شود اتفاق بسیار خوشایندی برای سینمای ما رخ می دهد. حمایت از سینما امروز بیش از تولید به سالن سازی مربوط می شود.
بخشی از مشکلات سینما با قانونگذاری حل می شود/ از همه اقشار سینما حمایت شود
جلیل شعبانی، تهیه کننده سینما، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: بیشتر شدن تعداد سینماهای کشور و فرهنگ سازی در جهت قرار گرفتن سینما و فیلم دیدن در سبد فرهنگی خانواده های ایرانی به نظر من درخواست عموم سینماگران از دولت و مجلس شورای اسلامی است.
شعبانی تأکید کرد: بیشتر شدن مخاطبان سینما مستلزم این است که سالن های سینما را افزایش دهیم و با فرهنگ سازی می توان به پر کردن سالن ها امیدوار بود. از طرفی می توان ساز و کار و قانونی تعیین کرد که صداوسیما به همکاری با سینما و وزارت ارشاد بیاید و در برنامه های خود که مباحث جامعه شناسی، بهداشتی، روانشناسی و ... پرداخته می شود سینما نیز گنجانده شده و به نوعی فیلم دیدن و سینما رفتن ترویج داده شود.
او افزود: قطعاً بخشی از مشکلات سینماگران با قانونگذاری حل می شود. مجلس شورای اسلامی که نماینده هایش از دل مردم با رأی مردم بیرون آمده اند باید به مطالبات سینماگران که خود بخشی از جامعه هستند نیز رسیدگی شود.
تهیه کننده فیلم سینمایی قسم تصریح کرد: متأسفانه سینمای ایران با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند و نمی توان انتظار داشت که همه مشکلات با قانونگذاری حل شود اما این می تواند یکی از قدم های مهم در راستای رسیدن به نتیجه مطلوب در حل مشکلات باشد. همه شاهد هستیم که طی سال های اخیر در حوزه ساخت و اکران فیلم هایی وجود دارند که تنها توسط قشر خاصی از سینماگران ساخته می شود و قشر دیگر تقریباً بیکار یا کم کار شده است. می توان با قانونگذاری و نظارت دقیق این مشکل را حل کرد تا شرایطی فراهم شود که از همه فیلم های حمایت های لازم صورت گیرد. در این صورت با توجه به فیلمسازی اقشار مختلف می توان انتظار داشت که سینمای ایران برای همه سلایق فیلم دارد و در نتیجه تعداد مخاطبان نیز افزایش یابد.
شعبانی افزود: سینمای ما به سمت یک شکل شدن می رود و می بینیم که همه فیلم ها یک موضوع را برای یک طبقه خاصی از جامعه دنبال می کنند. باید برای ایجاد تنوع در آثار سینمایی از جوانان حمایت های ویژه ای شود، متأسفانه در سینمای ما تحقیق و پژوهش از بین رفته و با حمایت از جوانان با انگیزه و جدی گرفتن مبحث آموزش می توان مشکلات اینچنینی را نیز حل کرد و سینما را از یکنواختی نجات داد. قطعاً منظور من از این یکنواختی ضعیف بودن آثار تولید شده نیست، این آثار ممکن است بسیار با کیفیت باشند اما سینمای ما نیاز به تنوع در نگاه، موضوع، ژانر و قصه دارد و باید سازوکاری ترتیب داده شود تا این تنوع در بین آثار تولیدی ما وجود داشته باشد.
این تهیه کننده در پایان گفت: انتخاب سید محمود رضوی به عنوان یک سینماگر در سمت مشاور فرهنگی رئیس مجلس شورای اسلامی اتفاق خوبی است که باید آن را به فال نیک گرفت. محمود رضوی خود از سینماگران با سابقه است که این عرصه را به خوبی می شناسد، با مشکلاتش آشنایی دارد و می توان به اتفاقات خوب در این دوره با حضور افراد دلسوز در حوزه فرهنگ امیدوار بود.
مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم جلیل شعبانی حسن توکل نیا
از زمان تشکیل سازمان تنظیم مقررات صوت وتصویر فراگیر، ابهام هایی درباره ی گستره ی فعالیت و دریافت مجوز برای پخش محتوا در فضای مجازی وجود داشته است. حال نمایندگان مجلس یازدهم در طرحی جدید، می کوشند ارائه ی مجوز به شبکه ی نمایش خانگی را به صداوسیما محول کنند و بدین ترتیب، تغییراتی در وظیفه ی وزارت ارشاد ایجاد شود. این در حالی است که معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هجدهم شهریور در نامه ای مشروح و شش صفحه ای به دلایل مخالفت وزارت ارشاد با طرح نظارت سازمان صداوسیما بر شبکه ی نمایش خانگی اشاره و نظارت صدا و سیما بر شبکه ی نمایش خانگی را غیرقانونی عنوان کرده بود .
درحال حاضر، بخش درخورتوجهی از شبکه ی نمایش خانگی را پلتفرم های آنلاین یا VODها پوشش می دهند. سال گذشته و پس از ارسال بخشنامه ی قوه ی قضاییه به مراجع قضایی کشور، ساما ن دهی و ارائه ی مجوز فعالیت تولیدکنندگان محتوای صوت وتصویر بر بستر اینترنت رسما به سازمان تنظیم مقررات صوت وتصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) زیرنظر صداوسیما سپرده شده بود.
حال به گفته ی لطف الله سیاهکلی ، نماینده ی عضو کمیته ی ارتباطات مجلس، حکم رهبری برای تشکیل ساترا و دستور قوه ی قضاییه و حکم دیوان عدالت اداری درباره ی فعالیت ساترا تنها تعیین تکلیف کلی درباره ی وضعیت صوت وتصویر فراگیر است و وظایف ساترا و تعیین تکلیف نهادهای مرتبط و نحوه ی فعالیت فعالان این حوزه به قانون گذاری های جدید نیاز دارد. افزون براین، نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی معتقد هستند که بحث صوت وتصویر فراگیر در طرح جامع تری به نام اداره ی صداوسیمای جمهوری اسلامی مطرح شده است و واگذاری شبکه خانگی به صداوسیما فقط در حد گمانه زنی به نظر می رسد.
طرح اصلاح بند 29 ماده ی 2 قانون اهداف و وظایف وزارت ارشاد که 26 نماینده آن را امضا کرده اند، درصدد است تا صدور هرگونه مجوز و نظارت بر فرایند تولید و پخش تمام برنامه های رادیویی و تلویزیونی ازجمله ساختارهای مستند، مسابقات، انیمیشن، سریال و برنامه های گفت وگومحور را به صداوسیما واگذار کند. پیش از این نیز، ساترا، بازوی مقررات گذاری صداوسیما در حوزه ی صوت وتصویر فراگیر، با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرده بود که پخش هر برنامه ای در رسانه های صوت وتصویر در فضای مجازی منوط به اخذ مجوز است و نداشتن این مجوز، از انتشار هر برنامه ای در پلتفرم های صوت وتصویر کشور جلوگیری خواهد بود. در این زمینه لطف الله سیاهکلی، نماینده ی عضو کمیته ی ارتباطات مجلس ، در گفت وگو با پیوست گفته است که براساس دستور مقام معظم رهبری، متولی صوت وتصویر فراگیر سازمان صداوسیما است؛ بااین حال همچنان به صورت قانونی به این موضوع پرداخته نشده که چه وظایفی برعهده ی ساترا است. ناگفته نماند در کارنامه ی کاری سیاهکلی، ریاست سازمان تنظیم مقررات صوت وتصویر فراگیر در فضای مجازی نیز دیده می شود.
به گفته ی نماینده ی عضو کمیته ی ارتباطات مجلس، حکم رهبری و دیوان عدالت اداری فقط برای تعیین تکلیف وضعیت صوت وتصویر فراگیر بود که به صداوسیما سپرده شد؛ اما شیوه ی اقدام و تکلیف نهادهای مختلف و وظایف سازمان و نحوه ی فعالیت فعالان این حوزه به قانون گذاری نیاز دارد. همچنین، سیاهکلی تأکید کرد که ابتدا نمایندگان در بحث قانون گذاری باید صوت وتصویر فراگیر را تعریف کنند تا مشخص شود آیا شبکه ی نمایش خانگی نیز باید زیرنظر صداوسیما قرار گیرد یا خیر.
صادق امامیان ، رئیس ساترا، پیش ازاین اعلام کرده بود که تعریف صوت وتصویر فراگیر مشخص است و آن ها براساس همین تعریف مشخص فعالیت می کنند. به گفته ی امامیان، صوت وتصویر فراگیر اتفاقی است که اصطلاحا بر بستر فراگیر رخ می دهد. این تعریف با تعریف مرکز ملی فضای مجازی از صوت وتصویر فراگیر تفاوت دارد. در همین زمینه، امیر خوراکیان ، معاون فرهنگی و اجتماعی و امور متحوایی مرکز ملی فضای مجازی، به مشخص نبودن محدوده ی صوت وتصویر فراگیر اشاره کرده و از تصویب طرحی در شورا خبر داد تا محدوده ی صوت وتصویر فراگیر را مشخص کند. البته به نظر می رسد این طرح به دلیل مخالفت های صدا وسیما هنوز نهایی نشده و سورا آن را تصویب نکرده است.
در نامه ی ارشاد مبنی بر مخالفت رسمی این سازمان با نظارت صداوسیما بر شبکه ی نمایش خانگی نیز اعلام شده بود که با تفسیر اشتباه صداوسیما درباره ی صوت وتصویر فراگیر، حتی ارائه ی پاورپوینت در نشست هم فراگیر تعبیر می شود و این تعبیر درستی نیست.
در هفته های اخیر، طرح ارائه ی مجوز سرویس های نمایش خانگی به صدا وسیما با واکنش های انتقادی فراوان صنف سینمایی مواجه شد؛ تا جایی که حسین میرزایی ، عضو کمیسیون فرهنگی، وجود چنین طرحی در مجلس را رد کرد. میرزایی از تدوین طرح مفصلی درباره ی اداره ی صداوسیما خبر داد که یکی از بندهای آن با ارائه ی مجوز سرویس های نمایش خانگی به صدا وسیما مرتبط است. به گفته ی وی، این بند از طرح مذکور براساس قانون اساسی است و پیشنهادهایی که طراحان این طرح مطرح کردند، بررسی جایگاه صداوسیما در بحث رسانه های صوت وتصویر فراگیر است.
به گفته ی عضو کمیسیون فرهنگی، طرح جدایی نمایش خانگی از وزارت ارشاد وجود خارجی ندارد و همچنان در این زمینه طرحی به کمیسیون فرهنگی ارجاع داده نشده است. میرزایی اعلام کرد که تنها در طرحی مسئولیت صداوسیما در بحث صوت وتصویر فراگیر بررسی شده است که سازوکار صداوسیما را مشخص می کند. وی به طرح اداره ی صداوسیما نیز اشاره کرد که درحال حاضر، تنها روی کاغذ است و باید کارشناسان و متخصصان بعد از اعلام دیدگاه هایشان، طرحی جامع و کامل تهیه کنند. طرح اداره ی صداوسیمای جمهوری اسلامی که به تازگی در صحن علنی مجلس اعلام وصول شده است و برای بررسی به کمیسیون فرهنگی ارجاع داده می شود، در مجلس پیشین مسکوت ماند و حالا نمایندگان مجلس یازدهم دوباره آن را به جریان انداخته اند.
براساس ماده ی 6 طرح اداره ی صداوسیمای جمهوری اسلامی انجام هرگونه فعالیت رادیویی و تلویزیونی که قابلیت انتشار فراگیر در داخل و خارج از کشور را به صورت واقعی و مجازی داشته باشد، در انحصار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است. همچنین، اشخاص حقیقی و حقوقی نیز باید در اموری چون تأسیس فرستنده به منظور انجام فعالیت های رسانه ای در امر پخش صوت وتصویر فراگیر و ایجاد شبکه های ارتباطی باسیم و بی سیم مانند ماهواره و پخش کابلی شبکه های محلی و ناحیه ای برای فعالیت های رسانه ای در امر پخش صوت وتصویر و استفاده از فضای فرکانس کشور برای پخش فراگیر صوت وتصویر از سازمان صداوسیما مجوز دریافت کنند.
حال باید دید که درنهایت مدیریت شبکه ی نمایش خانگی به صدا وسیما سپرده می شود یا خیر. دیدگاه شما کاربران زومیت درباره ی واگذاری بخش نمایش خانگی به صدا وسیما چیست؟ لطفا دیدگاه های خود را با ما و دیگر کاربران زومیت به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید:
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، سینمای ایران با صدور پروانه های نمایش متعدد و ورود فیلم های جدید به اکران، باید جان دوباره ای می گرفت و می توانست مخاطبین را به سینماهای کشور فرابخواند اما حضور کمرنگ مردم و تماشاگران سینما در سالن های آن نشان می دهد که چنین اتفاقی نیفتاده است و پرده سینما کمتر به مخاطبین روبرو می شود.
البته انتظار این بود که اکران فیلم های متنوع و گوناگون کمی این فضا را تغییر بدهد و همینطور اکران فیلم های خارجی از انیمیشن گرفته تا فیلم های ترسناک در این زمینه کمک دیگری باشد. کمک های سازمان سینمایی برای بهبود اوضاع اقتصادی سینمای ایران نیز قرار بود که مدیریت سینماهای کشور را تسهیل کند تا مانع تعدیل نیرو در سالن های سینمای کشور شود اما این اتفاق نیز رخ نداده است و در حال حاضر بخشی از سینماداران کشور ما خبر از تعدیل نیرو و کم شدن نیروهای خود در سینما داده اند.
بهزادیان مدیر سینما فرهنگ که از سینماهای قدیمی و مطرح تهران است در این باره به خبرنگار فرهنگی تسنیم گفت: بعد از اینکه مدیریت سینمایی کشور تصمیم گرفت که سینماهای کشور بازگشایی شود، باید اطلاع رسانی درستی از طریق رسانه ملی و رسانه های دیگر انجام می شد تا عموم مردم از بازگشایی سینماهای کشور باخبر شوند. البته تنها اطلاع رسانی شرط کافی برای بازگشایی موفق سینماها نبود و باید به اکران فیلم خوب و بفروش برای سینماها نیز اشاره کرد.
سینمای کشور فیلم خوب، بد، جلف 2 و شنای پروانه را انتخاب کرد که آن دو فیلم نیز به علت عدم حمایت درست نتوانستند در فروش موفق باشند و از ادامه اکران انصراف دادند که این موضوع نیز به فروش سینماها ضربه زد. اگر به بازگشایی سینماهای دنیا نگاه کنیم فیلم تنت نولان برای بازگشایی انتخاب شد تا بتواند به گیشه تکانی بدهد.
وی ادامه داد: سینما فرهنگ نیز تنها با 50 درصد ظرفیت مانند دیگر سینماهای تهران در حال فعالیت است که همین موضوع نیز در فروش پایین اثرگذار است و البته چاره ای از پذیرش آن نبود.
در حال حاضر سینماها به فروشگاه هایی شبیه اند که درهایشان باز است اما کالایی برای فروش ندارند. درست است که چند فیلم در اکران دیده می شود اما آثار ضعیفی برای جذب حداکثری مخاطب اند.
بهزادیان خاطرنشان ساخت: آمار اکران 1398 نشان می دهد که نزدیک به 80 فیلم اکران شده بود که از این تعداد 11 فیلم بالای 10 میلیارد فروش داشتند. یعنی در سال قبل نیز این فیلم ها بودند که سینما را نجات دادند. حالا در این اوضاع که کرونا شیوع پیدا کرده است و مردم به سینما نمی آیند و تبلیغی هم نداریم، اوضاع وخیم تر هم شده است. باید اذعان کرد که بسیاری از مردم حتی نمی دانند که سینما باز است یا نه و اشاره ای به اینکه سینما سالم است یا نه نمی شود.
وی در پایان اشاره کرد که کار سینما به گونه ای است که مدیر سالن سینما و کارمندان آن بزرگ شدن فرزندشان را نمی بینند زیرا از صبح تا شب کار می کنند. وقتی سینما درآمد ندارد و نمی تواند پاسخگوی نیرو باشد مجبور به تعدیل نیرو می شود. زمانی که چرخ سینما نچرخد در تولید هم به مشکل برمی خوریم. امیدوارم تمهیدی اندیشیده شود که سینمای کشور نجات پیدا کند. در حال حاضر برخی از سینماهای کشور رسماً تعطیل اند و برخی دیگر مجبور به تعدیل نیرو شدند.
صحبت های بهزادیان نشان می دهد که سینمای ایران سالانه در صورتی که حداقل 10 فیلم پرفروش نداشته باشد از نظر اقتصادی دچار ورشکستگی می شود. حالا در شرایط امروز سینمای ایران که با کرونا درگیر است و فیلم های موفقی برای فروش ندارد، اوضاع بسیار بدتری را در پیش دارد. اتفاقی که باعث شده است تا سینمای ایران به تعدیل نیرو به عنوان راه چاره ای برای استمرار حیات خود فکر کند.
قنبری مدیر سینما مگامال نیز در خصوص موفقیت فیلم های تازه در اکران برای جذب مخاطب بیان کرد: برای نجات سینمای ایران باید فیلمی اکران شود که مشخصات یک فیلم موفق را برای اکران داشته باشد. در حال حاضر فیلم های در حال اکران چنین مشخصه ای را ندارد.
وی با انتقاد از اینکه تلویزیون تبلیغات فیلم ها را بسیار کم پخش می کند بیان کرد که تعداد کم تبلیغات که در ماه های قبل تقریباً صفر بود باعث شد که بیشتر مردم فکر می کنند سینما بسته است.
یک سری از مردم نیز که از فعالیت سینما باخبرند به هشداره درباره خطر کرونا به درستی گوش می دهند و برای همین به صورت طبیعی این نکته در نرفتن آنان به سینما اثرگذار است.
عملاً در کنار همه اینها بحث اقتصادی و معیشتی مردم نیز اثرگذار است و باعث شده است که مردم توجه کمتری به سینما کنند. در حال حاضر از 100 صندلی موجود در یک سالن باید با 50 صندلی کار کرد که از این تعداد نیز در آخر هفته تمامش پر نمی شود.
این مدیر سینما در پایان با اشاره به فیلم های خارجی در حال اکران مگامال گفت که سه انیمیشن و در کنار آن فیلم ترسناک و کمدی خارجی نیز در حال اکران داریم. این فیلم ها نیز با توجه به اینکه مخاطب خاص خودش را دارد تنها بخش محدودی را به سینما می آورد، چون برخی فقط به خاطر علاقه به تماشای فیلم خارجی به سینما می روند. این فیلم ها نیز قبلاً در سایت ها دیده شده است و علتی که مخاطبینش به سینما می روند این است که تماشای آنها در سینما جذاب است. خصوصاً فیلم های ترسناک در سالن بزرگ سینما بهتر دیده می شود و جذاب تر است.
البته پروژه اکران فیلم خارجی در سینما از نظر گیشه چندان موفق نبود اما حضورش در سینما باید باشد زیرا علاقه مندان و مخاطبین خاص خودش را دارد. مخاطب عام فیلم های خارجی نمی بیند چون علاقه ای ندارد، البته انیمیشن بازخورد بهتری دارد که در این مورد نیز خانواده ها به علت وجود کرونا بچه ها را به سینما نمی برند و عملاً اکرانش چندان موفق نیست.
باتوجه به صحبت های مدیر سینما مگامال نیز می توان به این نتیجه رسید که سینماهای کشور هم از اکران فیلم موفق ایرانی و خارجی و هم از تبلیغات بی بهره اند. برای همین مدیران سینمایی و فرهنگی وزارت ارشاد باید برای نجات سینمای کشور فکری کنند. در این خصوص مسأله تعدیل نیرو که از خطوط قرمز سازمان سینمایی محسوب می شد رخ داده است و باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه چاره ای بیندیشد.
انتهای پیام/
296 سینمای درحال ساخت داریم/ سینمای ارتش ماه آینده افتتاح می شود (خبرگزاری کار ایران + ۳۰ سایت دیگر)
به گزارش ایلنا، حسین انتظامی در بازدید از پردیس سینمایی صبامال ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس با تقدیر از ارتش جمهوری اسلامی ایران جهت ساخت این مجموعه سینمایی گفت: این اقدام نشان از ایفای نقش مسئولیت اجتماعی ارتش دارد که در کنار حضور پررنگ بخش خصوصی در سالن سازی وارد این حوزه شده است. خصوصا در منطقه ای با تراکم جمعیت بالا که زیر ساخت سینمایی کمی داشتیم.
وی افزود: ارگان های نظامی دارای سالن های متعددی در سراسر کشور هستند که این آمادگی از سوی سازمان سینمایی جهت تجهیز و اضافه شدن این سالن ها به مجموعه سینماهای کشور و قرار گرفتن در چرخه اکران وجود دارد.
رییس سازمان سینمایی با اشاره به دوران کرونا و مشکلاتی که برای سینما و سینماگران بوجود آمد، ادامه داد: در کنار سایر بخش ها، سالن های سینما هم دچار آسیب جدی شدند و در جلسات مختلفی که در کارگروه کرونا داشتیم سعی کردیم بخشی از این زیان را جبران کنیم. پرداخت سهم تهیه کنندگان از فروش فیلم ها و ارائه تسهیلات جهت پرداخت بدهی اکران 98 سینماها ازجمله آنها بود.
انتظامی تاکید کرد: سینما و اساسا تولید و مصرف فرهنگی و در شکل کلی، فعالیت های روزمره زندگی در زیست کرونایی تعطیل بردار نیست اما با مدل اقتضایی و خلاقانه خود صورت می گیرد.
وی توجه به ساخت سینما و توسعه آن را از فعالیت های جدی سازمان سینمایی در دو سه سال گذشته برشمرد و گفت: مطابق اعلام موسسه سینماشهر در شش ماه گذشته 2 سینما با 7 سالن به ظرفیت 567 صندلی به بهره برداری رسیده و 9 سینما با 43 سالن به ظرفیت 5 هزار و 273 صندلی آماده افتتاح هستند.
انتظامی افزود: کل سینماهای در دست ساخت 76 سینما با 296 سالن به ظرفیت 43 هزار و 554 صندلی هستند که 11 سینما با 35 سالن به ظرفیت 5 هزار و 200 صندلی در مراحل پایانی ساخت و 54 سینما با 211 سالن به ظرفیت 32 هزار و 514 صندلی در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.
رییس سازمان سینمایی در پایان سخنانش بار دیگر از سینماداران و پرسنل سینماها جهت رعایت پروتکل های بهداشتی برای حضور امن خانواده ها در سالن های سینما قدردانی کرد و گفت: این از مسئولیت شناسی جامعه سینمایی کشور حکایت دارد که سلامت مردم را اولویت اصلی خود می داند.
در این بازدید که صبح امروز 7 مهرماه انجام شد؛ سرهنگ محسن پریانی مدیرعامل صندق صبا متعلق به بنیاد تعاون ارتش توضیحاتی را در خصوص این پردیس سینمایی ارائه کرد.
پردیس سینمایی صبا واقع در خیابان کارگر پایین تر از میدان حر با 5 سالن و مجموع ظرفیت 851 صندلی 13آبان ماه همزمان با ولادت حضرت رسول اکرم(ص) افتتاح می شود.
سالن های این پردیس به نام عملیات های تاثیرگذار ارتش جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس نامگذاری شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ ما یک سریال به نام جیران را با همکاری نماوا سرمایه گذاری کرده ایم و آقای حسن فتحی در حال ساخت آن هستند. تهیه کننده با شهرک غزالی، قرارداد دارد که برای تولید بروند. شروع به بازسازی و تولید کرده اند و صداوسیما فهمیده است که این کار برای فیلیمو و نماوا است با وجود قرارداد جلوی کار ما را گرفته است.من سوالم این است که چرا با ما این کار را می کنند...
این ها گلایه های محمد جواد شکوری، مدیر عامل فیلیمو است که به عنوان یکی از سرمایه گذاران جیران سریال جدید حسن فتحی، دوباره وارد میدان تولید شده و از ساز و کار پیش آمده بر سر مجوز سریال در شبکه نمایش خانگی شکایت دارد. فیلیمو پیش از این برای اولین بار سرمایه گذاری در این حوزه را با سریال نهنگ آبی به کارگردانی فریدون جیرانی شروع کرد و پس از آن به سراغ تولید همگناه مصطفی کیایی رفت که با اقبال مخاطبان نیز روبرو شد.
عاشقی ناصرالدین شاه به روایت فتحی
حالا پس از موفقیت پروژه شهرزاد در جذب مخاطب، حسن فتحی پروژه جیران را در شبکه نمایش خانگی کلید زده است. احسان جوانمرد که پیش از این سریال بانوی عمارت را به نگارش درآورده بود، فتحی را در نوشتن جیران یاری داده است. این سریال در دوره تاریخی ناصرالدین شاه می گذرد و در بستری از خیال و واقعیت، با محوریت یکی از زنان ناصرالدین شاه به نام جیران با بازی پریناز ایزدیار جلوی دوربین خواهد رفت.
از گلایه های شکوری ناگفته پیداست که اسماعیل عفیفه، تهیه کننده جیران مجوز تولید این سریال را از معاونت سینمایی ارشاد اخذ کرده و حالا پس از انتخاب بازیگران و ماجراهای پیش تولید، ساترا به ماجرا ورود کرده و جلوی ساخت پروژه را گرفته است. بر اساس قانون، هر برنامه و یا سریالی که قصد نمایش در بستر شبکه نمایش خانگی را دارد، می بایستی از ساترا مجوز تولید بگیرد. دعوایی که البته بین معاونت سینمایی وزارت ارشاد و صدا و سیما همچنان وجود دارد.
دعوا بر سر تعریف واژه هاست
سرچشمه این دعوای حقوقی بر سر قانونی است که توضیح داده به نظریه تفسیری مورخ 10/07/97 شورای نگهبان ذیل اصول 44 و 175 قانون اساسی و ابلاغیه مقام معظم رهبری مورخ 22/06/94 خطاب به رئیس جمهور محترم، مبنی بر اینکه مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر در فضای مجازی و نظارت بر آن منحصرا برعهده سازمان صداوسیماست.
صدا و سیما بر اساس این ابلاغیه و قانون و ادعای بسیاری از کارشناسان فرهنگی بر بی کفایتی معاونت سینمایی وزارت ارشاد در نظارت بر محتوای سریال ها و برنامه های تولیدی در بستر شبکه نمایش خانگی، خواستار رعایت قانون و اعطای مجوز و نظارت خود بر تمامی تولیدات این حوزه است.
از طرفی وزارت ارشاد مدعی است که تعریف صدا و سیما از صوت و تصویر فراگیر، شامل تولیدات شبکه نمایش خانگی نمی شود و کماکان خود مرجع اعطای مجوز و نظارت در این حوزه است. کسانی که با این تعریف ارشاد موافق اند، عقیده دارند صدا و سیما سال هاست که با تهیه سریال ها و برنامه های بی کیفیت، نتوانسته مخاطبان خود را حفظ کند و اتفاقا با ریزش بیننده روبرو شده و حالا با ورود VOD ها در تولید و پخش سریال های متنوع تر و به روز تر ایرانی و خارجی، رقیبی جدی برای خود متصور شده است و قصد دارد با انحصارطلبی و سواستفاده از قانون، مخاطبان خود را حفظ کند.
نظارت ما پلیسی نیست
برچسب های انحصارطلبی و سواستفاده از قانون در حالی علیه صدا و سیما و ساترا (به عنوان مجری صدا و سیما در اعطای مجوز و نظارت بر تولیدات شبکه نمایش خانگی) زده می شود که صادق امامیان ، رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) در نشستی رسانه ای به طور کاملا شفاف در این باره توضیح می دهد: اگرچه ساترا زیرمجموعه صداوسیما است اما شیوه کارکرد آن کاملاً متفاوت خواهد بود، چراکه صداوسیما یک وظیفه اصلی دارد که ارائه محتوا به مشترکان در خانه های آن هاست اما سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر وظایف متفاوتی دارد، ما رسانه های خصوصی را به رسمیت می شناسیم، از آن ها حمایت می کنیم و آن ها را رقیب خود نمی دانیم، بلکه معتقدیم که همه در یک کشتی نشسته ایم و می توانیم جبهه مشترکی را تشکیل دهیم .
به هیچ وجه به دنبال سانسور و ممیزی محتوا نیستیم
امامیان همچنین در پاسخ به این مسئله که آیا فضای رسانه ها و پلتفرم هایی که قرار است از این سازمان مجوز دریافت کنند، قرار است مشابه با محتوای صداوسیما باشد، اعلام کرد که این سازمان به هیچ وجه به دنبال سانسور و ممیزی محتوا نیست : تنظیم گر در حوزه رسانه صرفاً تنظیم گر محتوا نیست. خدمات رسانه ای، خدمات به هم پیوسته ای هستند که وجوه مختلفی دارند. ما هیچ سانسور و ممیزی انجام نمی دهیم. اصل در حوزه محتوا، بر مسئولیت صاحبان رسانه هاست. در درجه اول، بر مقررات کشور پایبند هستیم و تلاش می کنیم مقررات جدید نداشته باشیم، چون اصل بر مقررات زدایی است. صرفا اگر نیاز باشد و کمبود مقررات در حوزه محتوا احساس شود در این حوزه اقدام می کنیم .
مردم خودشان ناظر اند
او همچنین اعلام کرد: مقررات ما به رسانه ها ابلاغ می شود. رسانه ها زمانی که از اینجا مجوز می گیرند، یک شخص را به عنوان مدیر محتوا به ما معرفی می کنند و ما مطمئن می شویم که این شخص با قوانین آشنایی دارد. دوره آموزشی هم در دانشگاه صداوسیما برگزار می کنیم. پس از اینکه اطمینان حاصل شد، مجوز رسانه صادر می شود. ما تاکید داریم که مدیران رسانه ها مسئول محتوا هستند و ما ناظر هستیم. ما تک تک محتواها را نمی بینیم چون شدنی نیست. مسئولیت ما این است که نظارت کنیم و ببینیم آیا استانداردهای رسانه ای در خروجی آن رسانه رعایت شده یا خیر. ما به شکل تصادفی این مسائل را چک می کنیم اما از شبکه وسیعی از نهادهای مردمی هم استفاده می کنیم که همکارهای استراتژیک ما می شوند. هر خانواده می تواند به سامانه ما مراجعه کند و اعلام شکایت و نگرانی بابت محتوایی کند، ولی به شکل نظام مند هم در محافل سازمان یافته وارد مذاکره شده ایم .
وحدت در شورا
با وجود عدم نظارت پلیسی ساترا بر تولیدات شبکه نمایش خانگی و موظف کردن تهیه کنندگان بر اجرای قانون، سال هاست که ماجرای اعطای مجوز و نظارت در این حوزه در اختیار معاونت سینمایی وزارت ارشاد بوده و خواه ناخواه مسئولان این نهاد تجارب ارزشمندی در اختیار دارند که به نظر می رسد با تشکیل شورایی متشکل از مدیران ساترا و معاونت سینمایی ارشاد و حتی نمایندگانی از صنوف مختلف سینمایی جهت اعطای مجوز و نظارت بر محتواهای تولید شده، این مشکلات پیش آمده مرتفع گشته و چرخه تولیدات شبکه نمایش خانگی بر روال عادی خود برگردد.
انتهای پیام/
به گزارش مشرق ، روز گذشته روزنامه صبح نو گزارشی را درباره سریال قورباغه منتشر کرد. در این گزارش آمده است: قورباغه به کارگردانی هومن سیدی و تهیه کنندگی سعید اسدزاده سریالی است که برای پخش در شبکه نمایش خانگی تولید شده است. این سریال قرار بود تابستان توزیع شود ولی با پایان این فصل، هنوز این اتفاق رخ نداده است.
صبح نو در ادامه با طرح سئوال سئوال " علت پخش نشدن قورباغه چیست؟ " نوشت:
همانطور که گفته شد پس از ماه ها تولید، طبق اعلام قبلی قرار بود که قورباغه از تابستان پخش شود. حتی تبلیغات قابل توجهی هم در این زمینه صورت گرفت و اخبار غیررسمی زمان پخش این مجموعه را پس از اتمام هم گناه اعلام کردند، اما دلیل پخش نشدن این سریال چیست؟ به گزارش خبرنگار صبح نو ، دلیل توزیع نشدن قورباغه دعوا و اختلاف میزان مالکیت آن است.
ظاهراً طبق قرارداداولیه مالکیت و بستر پخش قورباغه سامانه نماوا بوده است. نماوا رقمی بین 15تا 18میلیارد تومان برای ساخت این سریال هزینه کرده است، اما حالا علی اسدزاده، تهیه کننده قورباغه با نماوا به اختلاف خورده است. اختلاف اصلی اسدزاده و نماوا بر سر درصد مالکیت سریال است. درباره جزئیات مالی این پروژه و اینکه آیا تمام رقم ذکر شده تاکنون پرداخت شده یا نه خبر دقیقی وجود ندارد اما ظاهراً برخی از بازیگران و عوامل تولید هنوز با پروژه تسویه حساب نکرده اند. حالا باید منتظر بود تا تکلیف پخش این سریال مشخص شود؛ حالا با مذاکره و توافق طرفین یا ارجاع به داوری.
پس از ماه ها تولید، طبق اعلام قبلی قرار بود که قورباغه از تابستان پخش شد. حتی تبلیغات قابل توجهی هم در این زمینه صورت گرفت و اخبار غیررسمی زمان پخش این مجموعه را پس از اتمام هم گناه اعلام کردند.
پس از انتشار گزارش صبح نو روابط عمومی سریال بیانیه سفت و سختی را خطاب به روزنامه صبح نو منتشر کرد.
در بیانیه روابط عمومی این سریال آمده: خبر منتشر شده ، راجع به سریال قورباغه سراسر دروغ و کذب است و قطعا شکایت قضایی انجام خواهد گرفت. متاسفانه افرادی با هدف تخریب در آستانه پخش سریال شروع به دروغ پردازی نموده اند از جمله پلتفرم وی او دی بزرگی که سریال به ایشان فروخته نشده است منشا این شیطنت هاست
متن منتشر شده در کانال سریال قورباغه در واکنش به گزارش صبح نو
روز گذشته شماری از روابط عمومی های سریال به صورت سراسیمه پوستر سریال را منتشر کردند و نوشتند که قورباغه در آبان ماه توزیع می شود.
انتشار اخبار مکرر و سلسله وار که خبر از انتشار سریال قورباغه در آبان ماه می دهد
رونمایی فوری از پوستر قورباغه-انتشار اخبار مکرر و سلسله وار که خبر از انتشار سریال قورباغه در آبان ماه می دهد
فرجی: پروانه نمایش قورباغه هنوز صادر نشده است
اما در همین رابطه محمدرضا فرجی مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی امروز صبح به خبرگزاری فارس گفت: از سوی سازندگان قورباغه تقاضای بازبینی به ارشاد داده شده است و در همین راستا 6 قسمت اولیه سریال نیز ارائه شده است.
وی ادامه داد: بازبینی هم در دستور کار شورا قرار گرفته است اما پروانه به معنای صدور هنوز انجام نشده ولی در دستور کار قرار دارد.
فرجی درباره اختلاف پیش آمده میان سازندگان اثر نیز گفت: اختلاف دارند ولی این موضوع نافی صدور پروانه نمایش نخواهد شد و بناست مشکل از طریق حکم رفع شود.
در این گفت و گو فرجی تلویحا صحت گزارش روزنامه صبح نو را تائید کرد.
حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، ابراهیم اسدی بیدمشکی ؛ غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم، 29 مرداد ماه از سوی کمیسیون فرهنگی معرفی و با رأی نمایندگان به عنوان عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر مطبوعات برگزیده شد.
او با بیان اینکه رسانه باید آینه ای برای ارائه شفاف و روشن پیام ها به افکار عمومی باشد، گفت: آینه، هم خوبی ها، قدرت ها و هم ضعف ها را نشان می دهد. طبیعی است انتظار داشته باشیم در آینه رسانه ها، نقاط قوت را ببینیم و نقد های سازنده را هم بشنویم.
مطبوعاتِ جامعه پویا، نقد عالمانه و صادقانه می کنند
منتظری ادامه داد: اگر هر مجموعه، پنجره افکارش را به سوی نسیم اندیشه ها ببندد، قطعاً متوقف خواهد شد. یک جامعه پویا جامعه ای است که مطبوعات در آن، نقد عالمانه و صادقانه خود را مطرح کنند. معتقدم اگر غیر از این باشد، حتماً با مشکل مواجه خواهیم شد.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی در پاسخ به اینکه عملکرد هیئت نظارت بر مطبوعات چگونه بوده است؟ گفت: اکنون در صدد ارزیابی کارنامه هیئت نظارت بر مطبوعات و خبرگزاری های کشور نیستم. تا 24 شهریور دو جلسه با این هیئت داشته ام و برای بررسی بیشتر عملکردشان نیاز به گذر زمان است.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس با یادآوری اینکه نظارت را باید به گذر زمان سپرد تا واقع بینانه سخن گفت، اظهار کرد: در جلسه نخست، برخورد با اعضای هیئت نظارت بر مطبوعات را برخورد خوب و سازنده ای دیدم و در فضای حاکم آن نشست، بر دو شاخصه عالمانه و صادقانه بودن نقد تأکید شد.
فهرستی از دغدغه های مطبوعات تدوین می شود
منتظری تصریح کرد: بنا شد برای نشست های بعدی به اصل پیش بینی پذیری پایبند باشیم؛ به این مفهوم که محیط و جامعه هدف قابل پیش بینی باشد و اگر جایی تخلف یا کوتاهی سر زد، چه برخوردی با آن رسانه خواهد شد؟
او پیش بینی پذیری را سبب صعودی شدن سیر اعتماد جامعه و محیط دانست و گفت: هر وقت توانستیم اعتماد مخاطب و جامعه هدف را به خود جلب کنیم، گام بعدی موفقیت ما خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی درباره مشکلات اقتصادی خبرنگاران مانند بیمه، محدودیت فعالیت های این قشر و غیره بیان کرد: خوشبختانه پیشینه من به گونه ای است که نسبت به مسائل مطبوعاتی خبرنگاری بیگانه نیستم. 10 سال مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان بودم و دو سال مسئولیت سازمان بسیج هنرمندان را برعهده داشتم. از نزدیک مشکلات را لمس کردم و فراز و فرود ها را دیده ام، بنابراین در نشستی که حدود دو تا سه هفته پیش با معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم، همین موضوع را مطرح کردم.
منتظری گفت: بناست فهرستی از دغدغه ها و مشکلات این حوزه را تدوین کنیم تا به مسئله تبدیل شوند، در نتیجه دیگر صورت آنها پاک نمی شود و به سمت حل گره ها حرکت می کنیم.
او ادامه داد: باید دید پاسخگویی به هر نیاز در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حمایتی مربوط به کدام سازمان و نهاد می شود تا با هم نشست مستقلی برگزار کنیم و از چراها بپرسیم. اگر امری عملی نشده، علتش چه بوده است؟
عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر مطبوعات یادآور شد: به علاوه اگر خلأ قانونی وجود دارد، لازم است از ظرفیت کمیسیون فرهنگی مجلس استفاده کنیم یا در صورت نیاز به بیشتر باز شدن چتر حمایتی، تحولی در دستگاه های متولی اتفاق بیفتد.
انتقاد از کیفیت پایین نشریه های استانی
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: سزاوار نیست هر سال درباره مشکلات خبرنگاران حرف بزنیم؛ این نشان می دهد که برنامه عملیاتی برای رفع مشکلاتشان نداشتیم. اگر جایی کاستی وجود دارد، باید صادقانه به خبرنگاران گفت، زیرا اگر جنس کلام صادقانه باشد، قطعاً آنها می پذیرند و همراهی خواهند کرد.
منتظری درباره اینکه خبرنگاریِ وابسته به پول موجب کیفیت پایین تولید رسانه می شود، بیان کرد: اقتصاد و معیشت مسئله ای تعیین کننده و لازمِ توجه است. یک سوی وظیفه، دولت است و باید پاسخگو باشد، در سوی دیگر هم باید تلاش کنیم که به ویژه در حوزه تولید، دستمان را بر روی زانوی خودمان قرار دهیم.
او در پایان گفت: یکی از مشکلات موجود در حوزه مطبوعات به ویژه در استان ها، سطح و کیفیت بسیار پایین نشریه است که پاسخگوی نیاز مخاطب نیست. با این وجود انتظار برخورداری از یارانه خوب هم دارند، اما کار خبرنگار را از این موضوع جدا می کنم، چراکه معتقدم اگر یک خبرنگار حرفه ای، قانع، پرتلاش، عالم و ماهر نداشته باشیم، رسانه خوبی هم نخواهیم داشت. تولد از اندیشه توانا و هوشمندی خبرنگار رخ می دهد.
انتهای پیام/
خبرگزاری مهر_ گروه استان ها، ادارات مختلف به منظور تبلیغ آگهی های خود از نشریات استفاده می کنند و در این بین مبالغی رد و بدل می شود. این مبالغ در خراسان شمالی که می تواند برای روزنامه و نشریات عدد قابل توجهی باشد و در این شرایط سخت اقتصادی جانی دوباره به مجموعه رسانه دهد، از ابتدای سال 99 به یک روزنامه استانی و چند روزنامه کشوری ارائه شده است.
طبق بررسی ها تا شهریور ماه سال جاری هزینه آگهی های ادارات دولتی خراسان شمالی حدود 380 میلیون تومان بوده است که نزدیک به 270 میلیون تومان آن به یک روزنامه استان و باقی آن به نمایندگی روزنامه های ملی تحویل داده شده است.
به این ترتیب یک روزنامه در 6 ماه نخست سال جاری عدد قابل توجهی را برای خود اخذ کرده در حالی که بسیاری از رسانه های دیگر استان برای یک یا 2 میلیون تومان نیز لنگ هستند و نمی توانند حقوق حداقلی خبرنگار خود را تأمین کنند و از این رو به انحلال یا تعطیلی کشانده شده اند.
یک روزنامه فعال در استان داریم!
رضا کریمی، کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان شمالی در این خصوص در گفتگو با مهر اظهار کرد: تا 12 شهریور ماه، آگهی های دولتی استان 379 میلیون تومان بوده است.
وی افزود: از این مبلغ 279 میلیون تومان را تنها روزنامه فعال استانی دریافت کرده و 100 میلیون تومان نیز به روزنامه های کشوری اختصاص یافته است.
کریمی ادامه داد: اینکه آگهی به روزنامه کشوری و یا محلی داده شود را خود دستگاه تعیین می کند و اداره کل فرهنگ و ارشاد در این خصوص نمی تواند تصمیم بگیرد.
کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان شمالی تعداد پایین روزنامه های استان را علت تخصیص مبلغ بالا به یک روزنامه دانست و گفت: آگهی های روزنامه های ملی نیز مستقیم به کشور ارسال می شود و نماینده روزنامه در استان از مدیران خودش درصدی را دریافت می کند.
یک بام و دو هوای دستگاه های اجرایی
علی خادمی، رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات خراسان شمالی نیز در گفتگو با مهر گفت: زمانی که روزنامه های استان فعال بودند از دستگاه های دولتی خواهش می کردیم آگهی های خود را به روزنامه های استانی بدهید؛ اما این کار را انجام ندادند و روزنامه ها تعطیل شد و حالا که فقط یک روزنامه باقی مانده دستگاه ها آگهی های خود را استانی چاپ می کنند.
وی افزود: دستگاه فقط می تواند سطح استانی یا ملی آگهی را مشخص کند و سپس اداره کل فرهنگ و ارشاد روزنامه را تعیین می کند که اکنون چون فقط یک روزنامه فعال داریم، تمام موارد استانی به یک روزنامه می رسد.
برای دریافت آگهی باید 80 درصد نظم در چاپ وجود داشته باشد
حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بر اساس قانون توزیع آگهی های دولتی بین نشریات از وظایف فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در این اداره پس از مشخص شدن نرخ آگهی اقدامات چاپ انجام می شود.
وی افزود: تمام فرآیندها شفاف است و مشخص است هر نشریه چه تعداد آگهی به چاپ رسانده.
فرخنده چاپ منظم نشریات را مهم برشمرد و گفت: طبق قانون برای چاپ آگهی، آن روزنامه باید 80 درصد نظم در انتشار داشته باشد در غیر این صورت مشمول اخذ آگهی نمی شود.
صدور مجوز پایگاه خبری در 20 روز
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی ادامه داد: حدود 2 سال است که به پایگاه های خبری یارانه داده می شود اما برای سپردن آگهی تبلیغی به این گروه از رسانه ها در حال رایزنی هستیم.
وی افزود: در طرح رتبه بندی رسانه ها، پایگاه های خبری مجوز دار در این طرح ثبت نام می کنند و از این طریق مورد ارزیابی قرار گرفته و یارانه دریافت می کنند و چون منطقه محروم هستیم میزان یارانه پایگاه های خبری استان 2 برابر مناطق عادی است.
فرخنده در انتها با اشاره به تعداد پایین نشریات و رسانه های استان گفت: طی هماهنگی با وزارت فرهنگ و ارشاد اعلام آمادگی کرده ایم طی فرآیند 20 روزه مجوز پایگاه خبری در استان آماده شود.
رسانه فقط نشریات مکتوب نیستند / لزوم توجه به فضای مجازی
میلاد حسین پور، مدیر خبرگزاری فارس در خراسان شمالی در این خصوص در گفتگو با مهر اظهار کرد: طی سال های اخیر رسانه های مکتوب به مرور جایگاه خود را از دست داده اند و رسانه های مجازی جای آنها را گرفته است.
وی افزود: این اتفاق باعث شده مخاطبان رسانه های مکتوب کاهش یابد لذا باید نگاه ها به نوع رسانه ها تغییر کند.
حسین پور بیان داشت: اکنون آگهی های دستگاه های دولتی به روزنامه ها و نشریات ارائه می شود در حالی که سایر رسانه ها نقش پررنگ تری در اطلاع رسانی دارند.
مدیر خبرگزاری فارس خراسان شمالی با اشاره به اینکه فضای مجازی نیز اکنون وظیفه سنگینی در خصوص اطلاع رسانی را بر عهده دارد، گفت: نیاز است نمایندگان مجلس شورای اسلامی به فکر اصلاح قوانین به نفع پایگاه های خبری باشند زیرا اکنون این مجموعه ها از بودجه تبلیغی دستگاه ها محروم هستند و از همین رو با مشکلات شدید مالی مواجه می شوند.
وی در انتها گفت: از سوی دیگر هزینه چاپ روزنامه ها نیز بسیار بالاست و باید به سمت رسانه های مجازی حرکت کرد.
خراسان شمالی تعداد بسیار پایینی رسانه فعال دارد؛ رسانه هایی که با همین آگهی های ادارات می توانند خود را سر پا کنند. به شرطی که راهی پیدا شود تا این مبالغ به کل رسانه ها تخصیص داده شود.
گفتنی است حدود 30 رسانه در خراسان شمالی مجوز فعالیت دارند.
کد خبر 5034743
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی گیلانستان ، پس از انتقاد این پایگاه خبری تحلیلی از وضعیت فرهنگی برخی رستوران ها و کافه های استان گیلان و صدور مجوزهای کیلویی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای خوانندگی و موسیقی زنده در آن اماکن، روابط عمومی این اداره با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود به این موضوع واکنش نشان داد:
و اما چند سوال و نکته خطاب به مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان:
انتهای پیام/
روزنامه ابتکار

روزنامه آرمان ملی

روزنامه ایران

روزنامه ابرار

روزنامه افکار

