بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 7 مهر 99
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتشار محتوای صوتی زنانگی و جنگ به روایت عاشورایی در تارنمای امور زنان و خانواده این وزارتخانه به مناسبت بزرگداشت هفته دفاع مقدس با هدف پرداختن به نقش مؤثر زنان در ابدیت بخشیدن به مفهوم ایثار خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران خبرگزاری جمهوری اسلامی امروز نیوز

به گزارش امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی گفت: محتوای صوتی زنانگی و جنگ به روایت عاشورایی با هدف تبیین، ترویج و فرهنگ سازی درباره نقش مؤثر زنان در ابدیت بخشیدن به مفهوم ایثار و دفاع مقدس در تارنمای امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است .

وی در ادامه با بیان این که مأموریت حضرت زینب کبری(س) به عنوان بزرگ بانوی کربلا در ابدیت بخشیدن این واقعه در اذهان آزادگان جهان در طول تاریخ بسیار ارزشمند بوده؛ افزود: رسالت این بانوی گرامی این گونه رقم خورد که با شجاعت، فصاحت سخن، عفت و پاکدامنی به همراه زیور حلم، به عنوان پیام آور کربلا جلوه های پیدا و پنهان نهضت عاشورا را برای آیندگان زنده نگاه دارد. این جلوه های ایثار و از خودگذشتگی را بانوان گرامی ایران اسلامی نیز به تأسی از بزرگ بانوی کربلا در برهه های مختلف تاریخ از جمله دفاع مقدس و اکنون در جریان مبارزه با ویروس کرونا به اقتضای زمان همواره خلق کرده اند .

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در ایام بزرگداشت هفته دفاع مقدس، امور زنان و خانواده حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به بارگذاری این سخنرانی با هدف تبیین جلوه های ایثارگری زنان در ایام دفاع مقدس و بانوان پرستار که اکنون در عرصه نبرد با ویروس منحوس کرونا به عنوان مدافعان عرصه سلامت، در حال خدمت به بیماران هستند؛ را در بخش مباحث معرفت افزایی حوزه زنان و خانواده تارنما، کرده است .

گفتنی است، محتوای صوتی زنانگی و جنگ به روایت عاشورایی از مجموعه سخنرانی های عاشورایی است که به همت پژوهشکده زن و خانواده حوزه های علمیه قم تهیه و سخنران آن راحله کاردوانی عضو هیئت علمی پژوهشکده است .

آدرس تارنما : https://shora-banovan.farhang.gov.ir

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
عضو هیأت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری ایمنا خبرگزاری دانشجویان ایران آخرین خبر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، روح الله متفکرآزاد در نشست علنی امروز (یکشنبه، ششم مهرماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی را قرائت کرد.

- تذکر جعفر قادری نماینده شیراز به وزیر امور خارجه: لزوم پیگیری برای دایر کردن پرواز میان ایران و کشورهای جنوبی خلیج فارس برای حضور کارگران ایرانی در محل اقامتشان. همچنین تذکر به وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: لزوم بهره مندی قالیبافان از تسهیلات کرونا.

- تذکر مهدی شریفیان نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به وزیر نیرو: لزوم رفع مشکل افت فشار و قطع مکرر آب شرب شهرک واوان شهرستان اسلامشهر.

- تذکر غلامرضا شریعتی نماینده بهشهر، نکا و گلوگاه به وزیر راه و شهرسازی: لزوم تسریع در تکمیل جاده بهشهر به زاغمرز.

- تذکر علیرضا نظری و 23 نفر از نمایندگان به وزیر اقتصاد: لزوم رسیدگی به تخلفات بانک آینده در تسهیلات اعطایی به شرکت های زیرمجموعه خود.

- تذکر نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و کلات و 39 نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش: چرا باید سیاست ها و تصمیمات متولیان وزارتخانه تا 24 ساعت قبل از شروع سال تحصیلی ناگهان تغییر کند.

- تذکر الله وردی دهقانی نماینده ورزقان به وزیر راه و شهرسازی: علت اجرای تبعیض آمیز طرح های بزرگ زیرساختی از جمله راه آهن در سراسر کشور و تغییر مرکز شهرستان ورزقان از این شهر به یک روستا و سوء استفاده کارشناسان از بیت المال چیست.

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزرای آموزش و پرورش، تعاون، بهداشت و علوم: لزوم توجه به دغدغه معلولان نسبت به آزمون استخدامی آموزش و پرورش، لزوم تأمین واکسن آنفلوآنزا مورد نیاز استان اصفهان، لزوم انتخاب مجریان توانمند و باحوصله جهت استقرار در کنار معلولان متقاضی شرکت در آزمون های گوناگون.

- تذکر معین الدین سعیدی نماینده چابهار به رئیس جمهور: لزوم بازنگری در حذف ضریب داوطلبان بومی آزمون استخدامی در مناطق محروم.

- تذکر سید محسن دهنوی نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به رئیس جمهور: لزوم رسیدگی به وضعیت آشفته بازار خودرو.

- تذکر پرویز اوسطی نماینده قروه و دهگلان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: لزوم رسیدگی به اختلاف احکام حقوقی کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی با سایر کارکنان./

- تذکر سیدجلیل میرمحمد میبدی نماینده تفت و میبد و 50 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور درباره علت ناتوانی بی سابقه دولت در مهار عوامل موثر بر قیمت ارز و افزایش افسارگسیخته قیمت دلار

- تذکر صدیف بدری نماینده اردبیل، نیر، نمین و سرعین به رئیس جمهور درباره اینکه چرا هیچ نظارتی بر افزایش قیمت اقلام ضروری و مورد نیاز مردم صورت نمی گیرد.

- تذکر علیرضا نظری نماینده خمین به همراه 44 نفر دیگر از نمایندگان به وزرای اقتصاد و راه و شهرسازی درباره اینکه چرا بانک ها درخصوص ارائه تسهیلات و ودیعه مسکن مصوب هیات دولت به مردم تضامین خارج از توان آنها تقبل می کنند.

- تذکر حبیب الله دهمرده نماینده زابل به وزیر امور خارجه در مورد لزوم اقدام جدی در زمینه حقابه رودخانه های مرزی

- تذکر مهدی شریفیان نماینده مردم تهران به وزیر ورزش و جوانان درباره لزوم افزایش سرانه فضای ورزشی و تامین امکانات ورزشی شهرستان اسلامشهر/

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جریان نشر و اهل قلم سهم خود را در قبال دفاع مقدس ادا کرده است، گفت: دفاع مقدس یک پدیده تمام شدنی نیست و این پدیده همچون پرونده ای در جریان است، یکی از حوزه هایی که این پرونده را باز نگاه داشته حوزه نشر و کتاب است، 13هزار و 600 کتاب چاپ اول و 18 هزار کتاب چاپ اول مجدد تا به امروز به دفاع مقدس پرداخته است و در این راستا مسیری را به پیش بردیم که برای آینده ایران توشه ی غنی به شمار می رود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی ظهر امروز در مراسم رونمایی از کتاب چهل کتاب، چهل سال پایداری ضمن تبریک چهلمین سالگرد دفاع مقدس و ادای احترام به خانواده شهدا و فرماندهان نظامی حاضر در مراسم اظهار داشت: نیروی هوایی ارتش در فضای انقلاب اسلامی بیانگر اتفاقات خاصی در انقلاب اسلامی است، وقتی که نیروی هوایی در 19بهمن 57 خدمت امام راحل رسیدند و آن اتفاق تاریخی رخ داد رژیم طاغوت و پشتیبانان آن فهمیدند که دیگر کارشان به اتمام رسیده است .

وی ادامه داد: نیروی هوایی در مرحله بعد یعنی در دفاع مقدس پیشگام شد، عصر 31شهریور 59 با حملات نیروی هوایی رژیم بعثی جنگ رسما آغاز شد و پس از آن امام راحل فرمودند دزدی آمده، سنگی انداخته و جواب خود را خواهد گرفت و پس از سخن امام کمتر از 12 ساعت 140هواپیمای ایرانی فضای عراق را پر کرد و پاسخ حمله ناجوانمردانه رژیم بعثی را داد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در طول دفاع مقدس نیز به گفته امیر بقایی شاهد این بودیم که نیروی هوایی کاملا هوای ایران را حفظ و اقدامات این نیروی نظامی ستودنی است .

صالحی با اشاره به تلاش های مدافعان سلامت تصریح کرد: این قشر از جامعه در هشت سال دفاع مقدس نیز کوشا بودند، اورژانس ها در ده کیلومتری نزدیک به سنگرها حضور داشت، پزشکان و پرستاران با وجود تعداد اندکی که داشتند حماسه خاصی را خلق کردند، در حال حاضر هم با وجود گذشت هفت ماه از شیوع ویروس کرو نا همچنان شاهد حماسه آفرینی این قشر هستیم .

وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس یک پدیده تمام شدنی نیست و نمی توان گفت هشت سال دفاع مقدس گذشته و پرونده آن به تاریخ پیوسته است، خاطرنشان کرد: این پدیده همچون پرونده ای در جریان است، یکی از حوزه هایی که این پرونده را باز نگاه داشته حوزه نشر و کتاب است، 13هزار و 600 کتاب چاپ اول و 18 هزار کتاب چاپ اول مجدد تا به امروز به دفاع مقدس پرداخته است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: البته در حوزه های دیگر عرصه مکتوب دفاع مقدس اتفاقات خوبی رقم خورده است، هرچند این اتفاقات ما را به قله نرسانده و هنوز در دامنه هستیم اما توقف هم نداشته و مسیری را به پیش بردیم که برای آینده ایران توشه ی غنی به شمار می رود .

صالحی ابراز داشت: بیش از 15هزار صفحه از کتاب های چاپ شده امسال به دفاع مقدس اختصاص داشته است که رکورد سال های مختلف را شکانده است، 2/1 صفحات کتاب های منتشر شده در سال مربوط به دفاع مقدس است، این نشان می دهد جریان نشر و اهل قلم سهم خود را در قبال دفاع مقدس به خوبی ادا کرده است .

وی با اشاره به حوزه اسناد دفاع مقدس، بیان کرد: در مورد وصیت نامه شهدا می توان به کلام امام راحل رجوع کرد، ایشان می فرمایند این وصیت نامه هایی که این عزیزان (شهدا) می نویسند مطالعه کنید، پنجاه سال عبادت کردید و خدا قبول کند ،یک روز هم یکی از این وصیت نامه ها رو بگیرید و مطالعه کنید و فکر کنید ، تصویر عام از عبادت نماز، روزه و سفر حج است اما نظر امام راحل به عنوان یک فقید در مورد مطالعه این وصیت نامه ها یک نوع عبادت است .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب نیز در این خصوص می فرمایند وصیت نامه هایی که امام فرمودند بخوانید من به توصیه ایشان خیلی عمل کردم و هر وصیتی که به دستم رسیده است خوانده ام و چیزهای عجیبی در این وصیت ها وجود دارد . وصیت نامه ها به عنوان بخشی از اسناد جنگ نشان می دهد که اتفاقات خوبی در دایره المعارف جنگ رخ داده است که به عنوان یک گنجینه از آن در دایره نشر حفظ می شود .

صالحی با اشاره به حوزه خاطرات گفت: خاطرات پراکنده ای که بازماندگان جنگ دارند یک گنج قابل توجهی از جنگ را ساخته است، دفاع مقدس ما طعم خاصی دارد، تاریخ ما هرچه به گذشته می رود با واسطه همراه است، هرگاه واسطه ای در کار است احتمالات را هم به همراه دارد، اما جریان نشر ما فرصت ارتباط مستقیم و بدون واسطه را پدید آورده است که واقعی و از جنس حقیقت است و جذابیت خاص خود را دارد . اینکه انسان چقدر می تواند در یک موقعیت خاص کارهای غیرمتعارف انجام دهد موضوعی است که درخاطرات می توان آن را دید .

وی با بیان اینکه حوزه داستان نویسی با شاخه های مختلف نیز اتفاق های خوب زیاد است، تصریح کرد: داستان دفاع مقدس یک فرصتی را در داستان نگاری دارد که در شرایط دیگر به سختی می توان ایجاد کرد، در داستان نویسی باید یک باورپذیری پدید بیاید و حوزه دفاع مقدس مضمون های باورپذیر زیادی دارد، همچنین در بخش شعر دفاع مقدس نیز ظرفیت بالایی داریم، شعر دفاع مقدس ترکیبی از عرفان و حماسه است، همچنین شعر گاهی تخیلی و گاه واقعی است و شعر دفاع مقدس ترکیبی از تخیلی و واقعیت را به همراه دارد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به اهمیت حوزه پژوهش در دفاع مقدس گفت: اگر می خواهیم دفاع مقدس به فراموشی سپرده نشود باید به فضای پژوهش دفاع مقدس پرداخت زیرا می تواند یک روایت خوبی از مستندات تاریخی را بیان کند .

گفتنی است در پایان این مراسم با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر سرتیپ خلبان حبیب بقایی فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، سعید اوحدی رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از فرماندهان نظامی و نویسندگان و ناشران دفاع مقدس از چهل کتاب دفاع مقدس رونمایی شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برگزاری طرح ملی سه شنبه های تکریم، رویداد بین المللی روح مقاومت و برپایی نمایشگاه با موضوع دفاع مقدس را از جمله مهمترین برنامه های ستاد فهما در راستای تحقق این هدف برشمرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) ، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، به اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه اشاره کرد و افزود: تحقق این مهم در گرو ارایه برنامه های منسجم برای گروه های سنی مختلف به ویژه نوجوانان و جوان است.

مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین الملل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در ادامه گفت: امسال و به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، طرح ملی سه شنبه های تکریم با هدف دیدار با خانواده معظم شهدا و همچنین آشنایی نسل جوان با شهیدانی که در راه حفظ دین و صیانت از کشور جان خود تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کردند، آغاز شد.

وی ادامه داد: این طرح به مدت 14 هفته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و همزمان در سراسر کشور در سطح کانون های مساجد برگزار و با استقبال قابل توجهی مواجه بود به طوری که هر هفته در روستاها، شهرها، استان های کشور مراسم دیدار با خانواده شهدا برگزار می شد و علاوه بر ستاد فهمای استانی، بسیاری از نوجوانان و جوانان به صورت خودجوش به دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران می رفتند.

حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی افزود: از سوی دیگر با هدف ترویج و معرفی رشادت های شهدای انقلاب اسلامی از آغاز تا دوران هشت سال جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم و آنان که در راه حفظ نظام و انقلاب اسلامی جان بر کف به میدان آمدند، برنامه ای با محور و رویکرد بین المللی در ستاد فهما طراحی شد، این برنامه با عنوان رویداد بین المللی روح مقاومت با تکیه بر 110 روز روایت مردمی از وصایای شهدای انقلاب اسلامی از دیروز تا امروز، شکل گرفت.

مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین الملل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در بخش دیگری از مباحث خود اظهار کرد: همچنین رونمایی از سرود ایران قوی از جمله تولیدات ستاد فهما در قاب هنر و رسانه بود که به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، ذیل برگزاری طرح ملی سه شنبه های تکریم در منزل شهید طهرانی مقدم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی ادامه داد: برگزاری نمایشگاهی از دستاوردها و محصولات کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در باغ موزه دفاع مقدس، از جمله دیگر فعالیت هایی بود که در راستای گرامیداشت این ایام از سوی ستاد فهما برگزار شد، این نمایشگاه در استان های دیگر کشور به فراخور شرایط فرهنگی، بومی، اقلیمی هر استان برگزار شد، ضمن اینکه برگزاری نمایشگاه عکس، برپایی شب های خاطره با حضور رزمندگان و اسرای جنگ تحمیلی، برگزاری مسابقات شعر در بستر فضای مجازی، نمایش های خیابانی با موضوع جهاد و حماسه با رعایت پروتکل های بهداشتی از دیگر برنامه هایی بود که به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در کانون های مساجد سراسر کشور برگزار شد.

وی در پایان، با تاکید نسبت به حفظ سنگر مسجد به منظور ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: اگر برنامه های فرهنگی از گذرگاه مسجد در جامعه ارایه شود، شاهد ترتبیت نسلی خواهیم بود که با دین مدارانه به جامعه خدمت می کنند، هدف ستاد فهما از برگزاری فعالیت ها و برنامه های مختلف، در واقع اقدامی در راستای تحقق این هدف والا است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

یک نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی می گوید: از میان صد آهنگساز عضو، فقط چهار آهنگساز زن داریم که در زمینه موسیقی فیلم کار می کنند که آنها نیز تقریبا نیمه فعالند. بنابراین زنانی که در عرصه آهنگسازی فعالیت می کنند، عطای موسیقی فیلم را به لقایش می بخشند و ترجیحشان این است در حوزه های دیگری مانند ترانه سازی فعالیت کنند که به مراتب راحت تر است.

به گزارش ایلنا، دو بخش مهم موسیقی کشور، کودکان و بانوان هستند. بانوان فعال در عرصه موسیقی همواره با محدودیت ها و کاستی هایی مواجه بوده اند و با وجود آنکه طی سال های گذشته فضا برای فعالیت شان بازتر شده، اما بازهم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. موسیقی کودک نیز کمابیش همواره مغفول بوده و هست. آموزش و پرورش به طور کامل موسیقی را نادیده گرفته و هیچ جایگاه مشخصی برای این هنر قائل نیست. در دانشگاه ها موسیقی رده سنی کودک و نوجوان تدریس نمی شود و تعداد آموزشگاه ها و سالن های تخصصی موسیقی کودک و نوجوان در مقایسه با جمعیت بسیار کم است.

بینا بهشتیان (نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی) که از محضر اساتیدی چون فلورانس شریفیان، نوین افروز و آریا زند بهره برده و فارغ التحصیل رشته آهنگسازی است، فعالیت در زمینه موسیقی کودکان را از سال 1368 آغاز کرده و طی این مدت به آموزش و تعلیم موسیقی پرداخته است. او در زمینه آهنگسازی فیلم و سریال نیز فعال است. بهشتیان که عضو کانون آهنگسازان خانه سینما نیز هست، درباره کم و کیف موسیقی کودک و نوجوان در کشور می گوید: در حال حاضر تولیدات خصوصی و شبکه های ماهواره ای از مراکز دولتی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سبقت گرفته و مشخص نیست که در آینده چه تاثیرات مثبت یا منفی بر ذهن کودک می گذارند.

فعالیت فعلی تان چیست؟

طبق معمول و روال همیشه پایه و اساس کار ما تدریس بود که کرونا آن را متوقف کرد. آموزش آنلاین را تا حدودی شروع کردم ولی به طور کامل جوابگو نیست، چراکه کلاس های حضوری و ارتباط نزدیک با هنرجو نتیجه خیلی بهتری دارد. اما به هرحال آموزش آنلاین فعلا بهتر از رها کردن هنرجویان است. زیرا عدم بهره بردن از این امکان، ممکن است به روند آموزشی آنها لطمه وارد کند و آسیب های روحی و روانی منجر در پی داشته باشد. اما در مورد فعالیت های خودم و طرح هایی که دارم، قرنطینه فرصت خیلی خوبی است تا طرح ها و آثار نیمه تمام خودم را سروسامان بدهم.

باتوجه به فعالیت تخصصی تان در حوزه موسیقی کودک و نوجوان، به نظرتان در این سال ها چه روندی را پیموده ایم؟

فعالیت در حوزه موسیقی کودک همیشه بوده و ادامه داشته است؛ اما در این زمینه مشکلی وجود دارد. مشکل اینجاست که این تولیدات خیلی پراکنده اند و این پراکندگی تا به آنجاست که خودم نیز نمی توانم تشخیص دهم تمرکز اصلی این آثار را کجا و چگونه باید جستجو کرد و بازخورد و نتایج آن چیست! به طور مثال در رشته های دیگری چون سینما یا موسیقی پاپ این تمرکز با برگزاری جشنواره های سالانه یا بازتاب اتفاقات مربوط به آنها در رسانه ها انعکاس خوبی دارد و طی این روند به راحتی می توان کیفیت آثار را تشخیص داد. اما در حوزه موسیقی کودک این امکان وجود ندارد.

یعنی بخشی از مشکلات مربوط به موسیقی کودک و نوجوان با برگزاری جشنواره سالانه مرتفع خواهد شد؟

بله، وجود جشنواره ای سالیانه برای موسیقی کودک ونوجوان، در پیشرفت و کیفیت این بخش موثر خواهد بود. نهادهایی چون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، صداوسیما یا وزارت ارشاد می توانند مسئولیت چنین کاری را به عهده بگیرند و اصطلاحا متولی این کار شوند که اینگونه نبوده است. متاسفانه در سال های اخیر تولید موسیقی در حوزه کودک ونوجوان را متوقف کرده اند، یعنی نه تنها کمکی نکردند، بلکه فعالیت های گذشته را با وجود آثار خوب و با کیفیت تعطیل کرده اند.

در ایران برای آموزش موسیقی کودک و نوجوان اغلب متد کارل اروف را مدنظر قرار می دهیم. آیا تنها منبع و مرجع آموزش موسیقی کودک و نوجوان همین یک متد است؟

ابتدا باید متذکر شوم که اُرف شول وِرک نه یک مِتد که با تأکید کارل اُرف، یک نگرش است. مِتدهای آموزشی طوری است که با گذر زمان کارآمدی خود را از دست می دهند و با متدهای جدیدتر جایگزین می شوند و به لحاظ فرهنگی وابسته به زمان و مکان اند. همین امر باعث شده در آموزش بنیانی موسیقی نگرش اُرف-شول ورک ماناتر و گسترده تر باشد. نگرش ارف-شول ورک اصول و عناصری دارد که مطابق با زمان زیست و فرهنگ قومی هنرجو، می تواند و باید تغییر کند. از هنرها و فرهنگ های دیگر بهره می گیرد و مدام پویایی و زایش دارد. قطعاً متدهای آموزشی دیگری هم در جریان و کارآمد هستند. متدهایی چون متد سوزوکی، کُدای و ... اما به نظر من آنچه بیش از همه به فراگیری و درک بنیانی موسیقی کودکان کمک می کند نگرش اُرف-شول ورک است، البته اگر به درستی شناخته و آموزش داده شود.

اصلا موسیقی کودک و نوجوان چرا مهم است؟

بی شک موسیقی کودک اهمیت بسیاری دارد، زیرا کودک از بدو تولد برای آموزش، سرگرمی و خصوصیات رفتاری و نیازهای تفریحی احتیاج مبرم به موسیقی دارد. پدران و مادران همیشه چه خواسته و چه ناخواسته برای رشد فرزندانشان از موسیقی استفاده می کنند. مثلا نغمه لالایی اولین آوازی است که نوزاد از مادر می شنود.

مثلا چه کسانی؟

اغلب افرادی که در رشته آموزش موسیقی کودک فعالیت می کنند، خدمات زیادی انجام داده اند که بسیاری از آنها ناشناخته هستند و کسانی هم بودند که علیرغم توانایی هایی که داشتند خانه نشین شدند و امکان فعالیت برایشان بوجود نیامد. ولی آنچه که مسلم است این است که کودکان دارای استعدادهای درخشان، همیشه راه خود را پیدا می کنند، حالا چه ما در این آموزش حضور داشته باشیم یا نداشته باشیم. ضمن اینکه معتقدم هنوز یک شیوه آموزشی استاندارد که مورد توافق همه اساتید فن باشد وجود ندارد و همیشه متدهای آموزشی هم در ایران و هم درجهان مورد اختلاف و چالش بوده است.

تا چه حد در آهنگسازی آثار تصویری کودک و نوجوان موفق عمل کرده ایم و آیا در این زمینه آموزش های تخصصی وجود دارد؟

آثار تولید شده تصویری یا صوتی نتوانسته اند در جایی به صورت متمرکز مورد ارزیابی قرار بگیرند تا بر اساس آن بتوانیم تشخیص دهیم که این آثار تا چه حد در جذب مخاطب موفق بوده اند و مشخص شود که چه ایده ای می تواند کودک را راضی کند و در عین حال بدآموزی هم نداشته باشد. در حال حاضر تولیدات خصوصی و شبکه های ماهواره ای از مراکز دولتی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سبقت گرفته اند و مشخص نیست که در آینده چه تاثیرات مثبت یا منفی بر ذهن کودک می گذارند. لازمه آموزش تخصصی نیز این است که بتوانیم از تجربیات خود و دیگران برای ارتقا آموزش موسیقی کمک بگیریم و در حال حاضر این امکان آنطور که باید وجود ندارد.

با توجه به فعالیتتان در زمینه موسیقی فیلم و سریال، کارگردان ها و فیلمسازان صداوسیما و سینما تا چه حد برای تولید موسیقی آثار رده سنی کودک و نوجوان، از متخصصان بهره می برند؟

خب کم و بیش این اتفاق می افتد. معمولا فیلمسازان به سراغ آهنگسازانی می روند که تجربه و سابقه خوبی در زمینه موسیقی کودک و نوجوان دارند، اما با این حال گاه با انتخاب اشتباه مواجه بوده ایم. آنچه موسیقی متن کودک را از موسیقی متن آثار بزرگسال متمایز می کند، شیوه آهنگسازی برای آنان است. بدون شک فیلمسازی که سراغ آهنگساز کودک می رود، باید فردی را انتخاب کند که نه فقط یک آهنگساز فیلم بلکه ترانه سازی خوب نیز باشد، زیرا این دو مقوله تفاوت بسیاری با هم دارند. لزوما یک آهنگساز موسیقی متن نمی تواند ترانه ساز خوبی برای کودکان باشد و بالعکس. در زمینه موسیقی هایی که کلام ندارند ولی جذابیت تصویری و داستانی دارند (مانند کارتون و انیمیشن) نیز وضع به همین منوال است که آهنگساز باید درک درستی از کودکان و روحیات آنها داشته باشد.

یکی از اتفاقاتی که طی این سال ها عمومیت یافته بهره بردن از فارغ التحصیلان موسیقی در بخش آموزش های دانشگاهی است. این در حالی است که دانشگاه ها قبلا از اساتیدی بهره می برند که سال ها به صورت تخصصی فعالیت های اجرایی داشته اند و تجاربشان را در اختیار دانشجویان می گذاشتند.

مسلما این شیوه راه به جایی نخواهد برد. خیلی واضح است که به طور عمومی هر کسی در هر رشته ای فارغ التحصیل می شود، فقط نیمی از راه را پیموده است. نیمی دیگر تجربه و کار میدانی است که این تخصص را کامل می کند. حالا یک فارغ التحصیل بلافاصله بشود استاد دانشگاه؟ او هم همان نیمه دانسته های خود را به صورت معیوب انتقال می دهد و اگر این سیکل ادامه یابد، نتیجه در نسل های بعدی فاجعه خواهد بود.

رشته تخصصی آهنگسازی موسیقی فیلم در ایران نداریم، اما خارج از ایران در دیگر کشورها، چنین رشته ای وجود دارد. آنجا نیز اصل بر آموزش آهنگسازی است که دروس دیگری نیز برای ساخت موسیقی فیلم به واحدهای درسی هنرجویان و دانشجویان اضافه می شود

آهنگسازی فیلم نیز یکی از رشته هایی است که همواره مغفول مانده. درباره لزوم وجود چنین رشته ای در دانشگاه ها توضیح دهید.

تا آنجا که اطلاع دارم، رشته تخصصی در مورد آهنگسازی موسیقی فیلم در ایران نداریم، اما خارج از ایران در دیگر کشورها، چنین رشته ای وجود دارد و مورد توجه است. آنجا نیز اصل بر آموزش آهنگسازی است که دروس دیگری نیز برای ساخت موسیقی فیلم به واحدهای درسی هنرجویان و دانشجویان اضافه می شود. البته در ایران واحد موسیقی فیلم نیز داریم و در برخی دانشگاه ها (مانند دانشکده صداوسیما) تدریس می شود، اما به صورت عمومی است و مانند تاریخچه موسیقی فیلم یا نحوه شناخت از آن است و تخصصی نیست.

تعداد آهنگسازان زن در سینما بسیار کم است که دلایل بسیار دارد. یکی اینکه کار کردن بانوان در جامعه مردسالار کار بسیار مشکلی است، ضمن اینکه حتی برای آقایان فعالیت در زمینه موسیقی فیلم مشکل تر از ساخت ترانه و آلبوم است. از طرفی در حوزه سینما، اختلاف سلیقه و دخالت رشته هایی مانند تدوین و صدا، کار را به مراتب مشکل تر می کند. این مشکلات که برای مردان نیز وجود دارد، برای زنان مضاعف و چند برابر می شود

چرا از آهنگسازان زن در سینما کمتر استفاده می شود؟ آیا دلیل آن تعداد کم آهنگسازان خانم است؟

تعداد آهنگسازان زن در سینما بسیار کم است و خب این مسئله دلایل بسیار دارد. یکی از آن دلایل این است که کار کردن بانوان در جامعه مردسالار کار بسیار مشکلی است، ضمن اینکه برای آقایان نیز فعالیت در زمینه موسیقی فیلم مشکل تر از ساخت ترانه و آلبوم هست.از طرفی در حوزه سینما، اختلاف سلیقه و دخالت رشته هایی مانند تدوین و صدا، کار را به مراتب مشکل تر می کند. قاعدتا این مشکلات که برای مردان نیز وجود دارد، برای زنان مضاعف و چند برابر می شود. در حال حاضر من که عضو کانون آهنگسازان خانه سینما هستم، باید بگویم از میان صد آهنگساز عضو، فقط چهار آهنگساز زن داریم که در زمینه موسیقی فیلم کار می کنند که آنها نیز تقریبا نیمه فعالند. بنابراین زنانی که در عرصه آهنگسازی فعالیت می کنند، عطای موسیقی فیلم را به لقایش می بخشند و ترجیحشان این است در حوزه های دیگری مانند ترانه سازی فعالیت کنند که به مراتب راحت تر است.

طی 9 ماه گذشته که درگیر بیماری کرونا بوده ایم وضعیت آموزش هایتان به چه شکل بوده است و نظرتان درباره شیوه آموزش آنلاین چیست؟

بعضی آموزش ها به طور کلی تعطیل شده اند. به طور کم و بیش آموزش آنلاین را مدنظر داشته ام اما هنوز به آن عادت نکرده ام. در اینباره باید گفت آموزش به شیوه آنلاین نوعی آزمون و خطا است که باید برای نتیجه آن صبر کنیم. واقعا نمی دانم کرونا چه سرنوشتی را برای ما رقم خواهد زد. به نظرم حفظ سلامت مدرسان، هنرجویان و جامعه مزیت موقت آموزش آنلاین است اما با این حال آموزش حضوری را نیز لازم می دانم. در کل مشکل این است که نمی توانم یک برنامه ریزی درازمدت داشته باشم و فعلا همه چیز موقتی است. اما این را نمی توان انکار کرد که آموزش آنلاین بعد از بحران بیماری کرونا نیز به عنوان یک شیوه آموزشی نوین، بخش مهمی از آموزش را تشکیل خواهد داد.

آیا پروژه ای را در دست تولید یا اجرا دارید؟

در حال حاضر اکثر سفارش ها و پروژه هایی که در دست تولید بوده به علت کمبود بودجه به حالت تعلیق درآمده. من نیز مانند سایر همکارانم منتظر گشایش فعالیت و رونق دوباره تولید هستم. کتابی در زمینه آموزش موسیقی کودک در دست تهیه دارم و این روزهای قرنطینه فرصت خوبی است که آن را تکمیل کنم و به اتمام برسانم.

لینک خبر :‌ عصر ایران
فرشاد حسامی می گوید: تبلیغات موسیقی در اختیار تعدادی تهیه کننده است. آنها سراغ افراد جدی و موثر نمی روند، بلکه با فرد یا افرادی قرارداد می بندند که مانند موم در اختیارشان باشند و در ادامه با آنها قراردادهای یکطرفه و بلندمدت می بندند. نتیجه اینکه خواننده به برنامه دورهمی می رود و می گوید من پاواروتی یا آندره بوچلی را نمی شناسم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین موسیقی ایرانیان

به گزارش خبرنگار ایلنا، طی ماه های گذشته به دلیل کرونا؛ کنسرتی برگزار نشده و اغلب گروه های موسیقی تولید محتوا نداشته اند. آموزشگاه های موسیقی نیز پس از تعطیلی چند ماهه، حال و روز خوشی ندارند و برخی از آنها تعطیل شده اند. در این میان یکی از اقشار آسیب پذیر؛ نوازندگان هستند. آنها در شرایط عادی دستمزد ناچیزی از تهیه کنندگان و خوانندگان دریافت می کنند و حال آن درآمد معدود نیز به دلیل عدم برگزاری کنسرت ها به صفر رسیده است. این در حالی است که مسئولان و متولیان نهادهای ذیربط نیز توجهی به وضعیت معیشتی نوازندگان ندارند و حال آنها با موج سوم کرونا اوضاع بدتری را انتظار می کشند.

فرشاد حسامی (نوازنده، آهنگساز و تنظیم کننده موسیقی) که در زمینه خوانندگی نیز فعال است و طی هشت ماه گذشته به آموزش مجازی هنرجویان پرداخته، درباره وضعیت شغلی و حرفه ای نوازندگان می گوید: به این دلیل که کنسرت ها طی چند ماه گذشته تعطیل بوده اند و تنها راه کسب درآمد و امرار معاش نوازندگان حضور در کنسرت ها و اجراهاست اما تهیه کنند ه ها و خوانندگان از آنها سوءاستفاده می کنند.

از وضعیت نوازندگان در شرایط کرونا زده 9 ماه اخیر بگویید.

باید گفت موسیقی ما پیش از بیماری کرونا نیز درگیر بحران بوده است. طی نه ماه گذشته نیز به نظرم بیشترین ضرر را نوازندگان متحمل شده اند. به این دلیل که کنسرت ها طی چند ماه گذشته تعطیل بوده اند و تنها راه کسب درآمد و امرار معاش نوازندگان حضور در کنسرت ها و اجراهاست. شاید باخبر باشید که بسیاری از تهیه کنند ه ها و خوانندگان از نوازندگان سوءاستفاده می کنند. به نظرم دستمزد خوانندگان تا آن حد بالاست که اگر بیماری کرونا ده سال دیگر نیز ادامه یابد، با مشکل خاصی مواجه نشوند. آنها خانه شان را خریده اند و پول هایشان را هم دارند. تا آنجا که خبر دارم تقریبا هیچ کدام از خوانندگان، نوازندگان خود را حمایت نکرده اند.

شما در این سال ها هم در زمینه خوانندگی، نوازندگی و تنظیم و میکس و هم مستر فعال بوده اید. واقعا در پشت اجراهای موسیقی، چه دنیایی قرار دارد؟

طی سال های گذشته خیلی به عنوان نوازنده در کنسرت ها و اجراهای زنده حضور نیافته ام و فعالیت من بیشتر در استودیو است. سال 1390 اولین کنسرت تئاتر با عنوان روزهای آخر اسفند به کارگردانی آقای محمد رحمانیان روی صحنه رفت و به مدت بیست شب در تالار وحدت اجرا داشتیم و برای من تجربه بسیار خوبی بود. پس از آن فعالیتم را به تولید معطوف کردم و در استودیوی شخصی ام مشغول به کار هستم و بحران کرونا طی ماه های گذشته خیلی بر نحوه فعالیت هایم تاثیر نگذاشته، زیرا برای انجام کارهایم هیچ گاه رفت و آمدی نداشته ام و حال نیز روال همین است. اما زمانی که مردم نیازهای اولیه خود را تامین نکنند، هیچ گاه نمی توانند به سراغ نیازهای بعدی بروند. با توجه به هرم مازلو خوراک و پوشاک و مسکن نیازهای اولیه هستند و آخرین گزینه رشد و شکوفایی است. هنر در بخش رشد و شکوفایی قرار می گیرد. زمانی که مردم در تامین نیازهای اولیه خود با مشکل مواجهند دیگر برایشان اهمیت نخواهد داشت که چه اثر هنری قرار است خلق شود. در چنین شرایطی دیدن یک فیلم یا شنیدن اثری موسیقایی تاثری به حال مردم نخواهد داشت.

اگر سری به فضاهای مجازی بزنید و به اینستاگرام و توییتر نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که مثلا اولین تا نهمین مواردی که با آنها مواجه می شوید، تورم چندین برابر شده، کرونا و مرگ و میر حاصل از آن است. موضوع این است که در تمام عرصه ها و بخش ها با مشکل مدیریت مواجه بوده ایم و موسیقی نیز از این کاستی مستثنی نبوده است. یعنی می توان گفت در بخش موسیقی مدیریتی وجود ندارد. شما الان به من بگویید که موسیقی کشور توسط ارگان یا نهادی مدیریت می شود تا به این ترتیب آثار استاندارد و با کیفیت تولید شود. اصلا چنین بخشی نداریم. ما یک وزارت ارشاد داریم که فقط می گوید نه! که البته پاسخ برخی تهیه کنندگان نه نیست و بله است. وگرنه بسیاری از آثار مجوزدار فعلی نباید بیرون بیایند و منتشر شوند. به جز اتفاقات و مشکلاتی که طی این سال ها در موسیقی کشور رخ داده فاجعه دیگری نیز در حال رخ دادن است. مثلا رپری که چندین سال پیش تعدادی آثار بی محتوا تولید می کرده و نمی خواهم از او نام ببرم، به تازگی توسط یکی از تهیه کنندگان مورد حمایت قرار گرفته است. این تهیه کننده به خواننده مذکور پر و بال داده و قصد دارد برای او مجوز ارشاد دریافت کند. این اتفاق فاجعه است!

مشکل موسیقی کشور را در نحوه مدیریت مسئولان و شیوه فعالیت و نگرش تهیه کنندگان می دانید؟

بله. مشکل اینجاست که کار و حرفه اصلی برخی تهیه کنندگان اصلا موسیقی نیست. البته شغل و حرفه و زندگی شخصی هرکس به خودش مربوط است و منظورم همه تهیه کنندگان نیست زیرا در میان آنها افراد کاربلد و حرفه ای و متعهد و دلسوز نیز وجود دارند. یکی از مشکلات ما این است که تعداد تهیه کنندگان نسبت به گذشته افزایش یافته است. اتفاقا مدتی قبل با آقای صفاریان برنامه ای مجازی و زنده برگزار کردم و طی آن مثالی زدم. گفتم شما هرچقدر هم قدرت داشته باشید، نمی توانید مثلا از پس دوهزار بچه دبیرستانی برآیید. در نهایت می توان تعدادی معدود، مثلا 100 نفر یا 150 نفر را مدیریت کنید و باقی افراد قابل کنترل نخواهند بود. موسیقی ما نیز چنین وضعیتی دارد. موسیقی ما در حال حاضر به دست افراد غیرمتخصص افتاده و به جز ارگان ها و نهادها، در بخش های تولید، میکس نیز این کاستی وجود دارد. در بخش مسترینگ نیز متخصص نداریم.

افراد متخصص بسیاری هم داریم که کار نمی کنند و انزوا گزیده اند.

بله متاسفانه همینطور است. بخشی از کار ما تعامل است. همین که در استودیو با همکاران می نشنیم و صحبت می کنیم و راجع به موسیقی گپ می زنیم و اطلاعات خود را به روز می کنیم معنایش تعامل است. در اسفندماه سال گذشته که درگیر بیماری کرونا شدیم، دیدم که نمی توانیم مانند گذشته در استودیو رفت و آمد کنیم و تعاملات این چنینی داشته باشیم و به همین دلیل در خانه ماندم. در ادامه تصمیم گرفتم، بخشی را به صفحه شخصی ام بیفزایم و کلاس هایی را برگزار کنم. طی این اتفاق بسیاری از دوستان در کلاس هایم ثبت نام کردند. قصد داشتم کلاس هایم را به مدت یک ماه برگزار کنم و به اصرار همان دوستان تا الان طول کشیده است. باور نمی کنید که در شهرها و مناطق مختلف ایران چه استعدادهایی داریم. در استان های کرمانشاه و لرستان و شهرهای شمالی کشور خوانندگان بسیار خوب و مستعدی داریم. این افراد فقط به دلیل آنکه با تهیه کنندگان در ارتباط نیستند و به آن مافیای موجود وصل نشده اند، مورد توجه قرار نگرفته اند و با مشکلات عدیده مالی مواجهند و حتی لنگ پرداخت اجاره خانه شان هستند. شخصا تا پارسال به وجود این همه فرد مستعد اعتقاد نداشتم و حال نظرم تغییر کرده و به چشم خودم دیده ام که اوضاع از چه قرار است.

آنچه در آموزش افراد مستعد دیگر شهرها برایتان اهمیت دارد، چیست؟

به جز مقوله آموزش، تلاشم این است که این افراد را به ادامه فعالیت تشویق کنم و در این زمینه تمام قدرت و توان خود را به کار گرفته ام و تمام اطلاعات و دانشم را در اختیار هنرجویانم قرار می دهم. آنها هم حضور در کلاس ها را بهترین اتفاق زندگی شان می دانند و من نیز از این موضوع خوشحالم.

متاسفانه ارتباط لازم میان هنرمندان دیگر شهرها و استان ها با موسیقی پایتخت و فعالان آن وجود ندارد و این غم انگیز است.

موافقم. برخی از هنرمندان پایتخت نشین که البته افراد مطرحی نیز محسوب می شوند، گاه به من گفته اند چرا همه مقولات و موضوعات را به هنرجویانت یاد می دهی! در پاسخ به آنها گفتم چرا نباید اینگونه باشد و اتفاقا باید همه موارد و مقولات را به هنرجویان یاد دهیم. لازم است که هنرجویان در جریان موارد مهم باشند و لااقل کار یکی از آنها نسبت به قبل بهتر شود و اینگونه است که تعداد آثار با کیفیت افزایش می یابد.

با وجود آنکه طی دهه های گذشته امکانات و ابزار و نرم افزارها در زمینه موسیقی به شدت افزایش یافته و تولید اثر به اتفاقی سهل تر تبدیل شده، اما همچنان دهه پنجاه را دوران طلایی موسیقی پاپ می دانیم؟

خوانندگان و آهنگسازان و تنظیم کنندگانی که در سال های پیش از انقلاب و پس از آن در عرصه پاپ فعالیت می کردند، شانس بسیار بزرگی آوردند که به نوعی دلیل ماندگاری آنها و آثارشان است. شانس شان این بود که موسیقی در مملکت به مدت حدود بیست سال تعطیل شد و مردم مجبور شدند، همان آثار قبلی را گوش کنند و این شد که خوانندگان و تولیدکنندگان آن آثار به شهرت رسیدند. اگر موسیقی حدود دو دهه در ایران تعطیل نمی شد حال شرایط متفاوت تر بود. یادم هست در مقطعی حمل ساز در خیابان ممنوع بود و اگر دست کسی ساز می دیدند آن را می گرفتند و ضبط می کردند. پس از مدتی خوانندگان و فعالان موسیقی پیش از انقلاب به آمریکا و اروپا مهاجرت کردند و به تولید آثار معمولی و سطح پایین پرداختند و آثارشان در قالب فیلم هایی چون تپش و شوهای مختلف منتشر می شد. در آن مقطع خوانندگان داخلی نیز به دلیل خواندن تیتراژ سریال ها و حضور در رسانه ها مطرح شدند و این درحالی بود که برخی از آنها دوست داشتنی و مردمی نبودند.

یعنی مردم حق انتخاب نداشتند و به نوعی مجبور بودند آثار موجود را بشنوند و خوانندگان آنها را بپذیرند؟

زمانی که مردم خواننده ای را در تلویزیون ببینند و اثرش را می شنوند، قبولش می کنند و حتی ممکن است پس از مدتی دلتنگش شوند. این اتفاقات به تبلیغات ربط دارد. نمونه بارز این روند تبلیغات بازرگانی تلویزیون است. محصولی بارها تبلیغ می شود و در نهایت مردم نیز زمانی برای خرید به فروشگاهی می روند، همان جنس تبلیغ شده را می خرند. در حوزه موسیقی هم تبلیغات در اختیار تعدادی تهیه کننده است و همین اتفاق چالش ها و مشکلاتی را ایجاد کرده است. این دسته از تهیه کنندگان به سراغ افراد جدی و موثر نمی روند، بلکه با فرد یا افرادی قرارداد می بندند که مانند موم در اختیارشان باشند و در ادامه با آنها قراردادهای یک طرفه و بلند مدت می بندند. نتیجه اینکه خواننده به برنامه دورهمی می رود و می گوید من پاواروتی یا آندره بوچلی را نمی شناسم!

با توجه به نوع و نحوه انتخاب خوانندگان برای حضور در برنامه های تلویزیونی، اینگونه به نظر می رسد که در این بخش نیز لابی هایی وجود دارد. چه بسا خوانندگان گمنامی که با حضور در فلان برنامه تلویزیونی پول خرج کرده اند و معروف شده اند.

درست است و بازهم معتقدم که در این بخش نیز ضعف های مدیریتی و فرهنگی وجود دارد. حتی می توان گفت برخی مدیران حال حاضر بخش های مختلف مربوط به موسیقی دانش کافی ندارند و موسیقی و سبک های آن را نمی شناسند. حتی برخی از خبرنگاران این حوزه نیز از موسیقی چیزی نمی دانند. خبرنگاری را می شناسم که در توییتر و اینستاگرام نیز فعال است و در زردترین حالت ممکن خبررسانی می کند.

با این تفاسیر به آینده موسیقی کشور امیدوار نیستید؟

به نظرم مشکلات تا آن حد زیاد است که به راحتی نمی توان آنها را رفع کرد و این روند شاید 50 سال طول بکشد. این وضعیت مانند بیماری است. زمانی که شخصی مثلا به دلیل خوردن غذای مسموم بیمار شده، شاید در هفته اول حال بدی داشته باشد، اما مدت زمانی لازم است تا آن اثرات منفی از بدنش بیرون رود. حال حدود ده سال است که موسیقی مسموم به گوش مردم می رسانیم و بیرون رفتن این سم و اثرات این مسمومیت از سطح جامعه، مدت زمان بسیاری می طلبد. البته مسئولان نمی توانند با اینترنت و امکانات آن مقابله کنند و نمی خواهند این را بپذیرند. یادم هست آن اوائل که تماس های تصویری عمومیت یافت، مسئولان با آن مخالفت کردند، اما کمی بعد متوجه شدند نمی توانند جلوی آن را بگیرند و امکانی است که وجود دارد. موسیقی ما نیز چنین وضعیتی دارد و نمی توان با آن مقابله کرد و باید آن را بپذیریم. ده سال پیش آقای صفاریان در برنامه رضا رشید پور حضور یافت و گفت اگر موسیقی رپ را جدی نگیرید و مجوز ندهید و رپ سالم تولید نشود، مدیریت آن از دستتان درخواهد رفت و نمی توانید آن را کنترل کنید. آن پیش بینی درست بود و حال تعداد خوانندگانی چون ساسی مانکن و امیر تتلو کم نیست. یادم هست آقای رشیدپور در همان مقطع گفت نمی توانیم در قصابی سی دی خرید و فروش کنیم و حال باید گفت همین اتفاق افتاده است. ما الان به سوپرمارکتی می رویم و می توانیم از همان جا گوشت و میوه و سی دی بخریم.

چاره چیست؟ شما چه تمهیداتی را پیشنهاد می کنید؟

به نظرم باید شبکه ای را به موسیقی اختصاص دهیم و روزنامه یا نشریه ای تخصصی راجع به موسیقی منتشر کنیم. البته نشریه هایی داریم که تخصصی نیستند و اصطلاحا فیک هستند. تلویزیون چندی پیش برنامه ای موسیقی محور با عنوان ساعت بیست و پنج را به روی آنتن می برد که شب جمعه ساعت یک بامداد به روی آنتن می رفت. چنین برنامه هایی اگر قرار است در تایمی کم مخاطب پخش شوند همان بهتر که تولید نشوند. معمولا در چنین برنامه هایی نیز افرادی خنثی حضور می یابند و به به و چهچه می کنند. به نظرم مشکلات موسیقی ما بسیار ریشه ای است و این را طی جلسات به مسئولان و مدیران بخش های مختلف نیز گفته ام. به آنها گفتم وضعیت بغرنج بدتر می شود. مثلا اگر قرار است یک تهیه کننده ، خواننده ای را مطرح کند باید لااقل از چند فیلتر بگذرد و آن فیلتر ها افرادی باشند که بدون توجه به روابط اثر مربوطه را نقد کند و آن را به چالش بکشد تا در نهایت افراد و آثارشان بر اساس قابلیت ها و کیفیت کارشان مجوز بگیرند. کلا در میان هشتاد و خرده ای جمعیت ده تا بیست خواننده داریم که کنسرت هایی برگزار کرده اند و با سودهایی که از این راه کسب کرده اند، خانه خریده اند و حال هیچ دغدغه ای ندارند. نه نوازندگان برایشان اهمیت دارد و نه شاعر و تنظیم کننده.

نوازندگان و دیگر افرادی که تولید یک اثر موسیقایی سهیم هستند چه وظیفه ای دارند؟

به نظرم ترانه سرایان، شاعران، نوازندگان و تنظیم کنندگان باید به جز دستمزدی که می گیرند و اتفاقا بسیار ناچیز است باید در قراردادهای شان بندی را بیفزایند تا طی آن از کنسرت ها و اجراهای زنده سهمی داشته باشند، همانطور که در دیگر کشورها چنین رویه ای وجود دارد. سایت و اپلیکیشنی به اسم رادیو جوان آمد و با توجه و پرداختن به خوانندگان فیک و ناکاربلد یک تنه موسیقی ما را نابود کرد. در این بخش نیز زد و بندهایی وجود دارد و شاید بتوان گفت درآمد کنسرت های برخی از خوانندگان داخلی به جیب ادمین ها می رود و در اینباره باهم قرارداد دارند. اینکه گاه می بینید که فلان خواننده شکایت می کند و می گوید فلان رادیو حق ندارد آثار مرا پخش کند، ظاهر ماجرا است. البته اگر ارتباطات بین المللی بهتر و گسترده تری داشتیم در نهایت آثار موسیقیایی مان را در سایت ها و پلتفروم های معتبر جهانی قرار می دادیم و کسب درآمد می کردیم. اگر اینگونه بود حتی با بالا رفتن قیمت دلار مبالغ بیشتری نصیب فعالان عرصه موسیقی می شد. در این صورت است که می توان گفت این صنعت به گردش درآمده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی، در استوری اینستاگرام خود با هشتگ ژن خوب موسیقی نوشته است: پسر رسول خادم در هفده سالگی پوئم سمفونی تختی را نوشت و آن را با ارکستر سمفونیک پراگ به رهبری علی رهبری ضبط کرد. اسپانسر، فدراسیون کشتی بود با هزینه 300 میلیون تومان. رئیس فدراسیون، رسول خادم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶

محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ نام پدرش با ورزش پهلوانی گره خورده است و نام او ابتدا با نام پدرش و بعد با موسیقی. شاید اگر بگویند پوریا خادم، کمتر کسی او را به جا بیاورد. حتی با وجود اینکه به گفته خودش از پنج سالگی وارد دنیای موسیقی شده و در کشور های زیادی برنامه اجرا کرده است و حتی افتخار حضور در کنار استادان بزرگ موسیقی مثل شهرام ناظری را هم در کارنامه خود دارد. پدرش، اما حتی حالا که مد ت هاست دیگر روی تشک کشتی با حریفان رقابت نمی کند، همچنان در یاد ها و خاطره ها مانده است، نه فقط به دلیل مدال هایی که به گردن آویخته و عرق و شوری که زمانی در رگ های ایرانی ها جاری کرده است.

همین چند وقت پیش بود که عکس های او در حالی که در مناطق مرزی سیستان وبلوچستان مشغول کمک و جابه جاکردن بسته هایی روی دوشش بود، در فضای مجازی دست به دست و باعث شد که دوباره یاد منش پهلوانی و کشتی گیران قدیم زنده شود. پوریا، اما مسیری جدا از او را انتخاب کرد، موسیقی. البته به اذعان خودش حسابی دوست داشته است پا جای قدم های پدرش بگذارد، اما با مخالفت شدید او روبه رو و در عوض برای حضور در دنیای موسیقی مشوقش می شود.

او که چندی پیش در مصاحبه ای گفته بود نزد استاد چکناواریان پایه های آهنگ سازی را فرا گرفته است، حالا به عنوان آهنگ ساز موسیقی نمایش علمدار با همراهی ارکستر سمفونیک تهران در این روز های محرمی، در تالار وحدت تهران روی صحنه می رود. برنامه ای که نامش با نام هنرمندان زیادی گره خورده است، از تهیه کننده کار که پرویز پرستویی است تا هنرمندانی مثل داریوش ارجمند، حسین پاکدل، مهدی سلطانی، فرهاد قائمیان و هادی حجازی فر که هرکدامشان یک شب از اجرای شش شبه این موسیقی نمایش را برعهده دارند و به علاوه خود پرویز پرستویی در اجرای شب آخر.

البته بد نیست بدانید که این اثر در سال 1394 به وسیله ارکستر سمفونیک آذربایجان به رهبری رئوف عبدا... اف در سالن فیلارمونی دولتی باکو در شب عاشورا روی صحنه رفت و ضبط شد و در اربعین همان سال هم به وسیله ارکستر سمفونیک تهران به رهبری علی رهبری در 2 شب در تالار وحدت به روی صحنه رفت. با این حال، دوباره تا 6مهر هر شب ساعت21 هم به صورت آنلاین و هم با حضور تعداد معدودی تماشاگر اجرا می شود. آن گونه که گفته شده، عواید این اثر که در سوگ و رسای حضرت ابوالفضل (ع) است، قرار است صرف مناطق محروم سیستان وبلوچستان شود. به گفته بردیا کیارس، رهبر گروه ارکستر، 72نوازنده و بیش از 30خواننده در کنار پوریا خادم کار می کنند.

با تمام این پیشینه ای که به نظر می رسد برای یک جوان بیست ویک ساله کارنامه مقبولی باشد، حاشیه هایی هم او را همراهی می کند، حاشیه هایی که با نام پدرش رسول خادم گره خورده است و گمانه هایی درباره حضور سهل او در دنیای موسیقی زیر سایه شهرت پدر ورزش کارش. بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی، که معمولا به این قبیل اتفاقات واکنش نشان می دهد، در استوری اینستاگرام خود با هشتگ ژن خوب موسیقی نوشت: پسر رسول خادم در هفده سالگی پوئم سمفونی تختی را نوشت و آن را با ارکستر سمفونیک پراگ به رهبری علی رهبری ضبط کرد. اسپانسر، فدراسیون کشتی بود با هزینه 300 میلیون تومان. رئیس فدراسیون، رسول خادم!

او همچنین به اجرای این روز های علمدار اشاره کرد و در نهایت از این اتفاق با عنوان یک دورهمی تمام عیار یاد کرد و نوشت: اهداف خیرخواهانه؟ آقای دفتر موسیقی؟ آقای وزارت ارشاد؟ با این حال عده ای هم هستند که پوریا خادم و فعالیت هنری اش را از این داستان ها مبرا می دانند. بردیا کیارس که حالا در این موسیقی نمایش رهبر گروه ارکستر است، در مصاحبه ای درباره او گفته بود: به نظرم باید به خودمان ببالیم که فردی با 21 سال سن توانایی این را دارد که برای یک ارکستر قطعه بنویسد و ساز ها را به خوبی بشناسد و با رنگ صدادهی ارکستر آشنا باشد. اگر هنوز در ذهنتان کاری از پوریا خادم را به خاطر ندارید، این را باید گفت که او چندی پیش به یاد قربانیان حادثه کشتی سانچی قطعه در میان آتش را ساخت.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

قطعه در میان آتش

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
حسن ریاحی به پیشنهاد رییس شورا و تأیید شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر و با حکم معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر این دوره جشنواره موسیقی فجر منصوب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن ریاحی با صدور حکمی از سوی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر منصوب شد.

سید مجتبی حسینی در حکم حسن ریاحی به عنوان دبیر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر نوشته است:

نظر به حسن سوابق و تجربیات ارزشمند جنابعالی و تأیید اعضای محترم شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر، به موجب این حکم به عنوان دبیر سی و ششمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر منصوب می شوید.

امید است تجربه سال ها فعالیت هنر و سابقه مدیریتی حضرتعالی در کنار حمایت های شورای سیاستگذاری و هنرمندان موسیقی، زمینه برگزاری باشکوه این دوره از جشنواره را فراهم آورید.

بر اساس آیین نامه جشنواره، شورای سیاستگذاری، وظیفه بررسی و تصویب راهبردها، تعیین رویکردهای کلان و تصویب کلیات جشنواره را برعهده دارد و دبیر جشنواره با تایید شورا معرفی می شود.

حسن ریاحی پیش از این نیز دوره های نوزدهم تا بیست و یکم و دوره های بیست و ششم تا سی و یکم، دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر بوده است.

کد خبر 5034137

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، روند افزایشی قیمت کاغذ که از هفته گذشته یکباره اوج گرفته...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، روند افزایشی قیمت کاغذ که از هفته گذشته یکباره اوج گرفته است، همچنان ادامه دارد و امروز به بالاترین قیمت خود در یکسال اخیر رسیده است. بر این اساس هر بند کاغذ چاپ و تحریر 70 در 100 با گرماژ 70 گرم بندی 440 هزار تومان رسیده است.

این در حالی است که در روزهای پایانی هفته گذشته قیمت این نوع کاغذ 390 تا 410 هزار تومان بود. حالا به نظر می رسد پس از بازدید مأموران تعزیرات از بازار ظهیرالاسلام که چهارشنبه انجام شد، بازاریان با خیال راحت افزایش قیمت دوباره را رقم زده اند. همچنین کاغذ تحریر 60 در 90 با گرماژ 70 گرم نیز بندی 350 هزار تومان معامله شده است.

سایر انواع کاغذ همچون مقوا ، کاغذ روزنامه، گلاسه و .. نیز با افزایش دو تا پنج هزار تومانی در قیمت روبرو شده اند. بسیاری از کارشناسان بازار کاغذ این افزایش قیمت را طبیعی عنوان کرده و می گویند از ابتدای مهر ماه به دلیل بازگشایی مدارس و تقاضای بیشتر برای کاغذ این افزایش قیمت قابل پیش بینی بوده است.

به نظر می رسد که در نیمه دوم سال جاری قیمت کاغذ دوباره به مانند سال های 93 و 97 به بالاترین حد خود برسد و نوعی حباب در بازار کاغذ ایجاد شود. شاید یکی از دلایل این افزایش قیمت را که تازه در نقطه شروع آن هستیم، بتوان حذف ارز تخصیصی کاغذ به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی و تحریم ها دانست؛ موضوعی که موجب خواهد شد ناشران نیز در ماه های آتی برای خرید کاغذ به بازار آزاد مراجعه کنند و این افزایش تقاضا کاهش عرضه و گرانی را به دنبال داشته باشد.

سید حسن میرباقری، رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا، که پیش از این نیز بسته بودن مسیر واردات کاغذ به کشور به دلیل تأیید نشدن پرونده ها و عدم تخصیص ارز را موجب بروز مشکلاتی در آینده نزدیک عنوان کرده بود، گفت: افزایش نرخ ارز در ماه های اخیر توان واردکننده را پایین آورده است. سرمایه واردکنندگان به شدت کاهش داشته و از سوی دیگر چندان امیدی هم به بازگشت سرمایه در صورت واردات وجود ندارد. پیش از این واردکننده با سرمایه اش می توانست 500 تن کاغذ بیاورد و امید داشته باشد که ظرف چند ماه سرمایه اش با سود برمی گردد، اما اکنون با همان پول می تواند به دشواری 100 تن کاغذ بیاورد.

وی با اشاره به طولانی شدن روند واردات کاغذ ادامه داد: بسیاری از دوستان ما بیش از سه ماه است که در نوبت تخصیص ارز هستند، بسیاری کالا را خریداری کردند و کالا در گمرک بندرعباس مانده است و ارزی برای ترخیص آن وجود ندارد. در این شرایط واردکننده باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کند که قطعا به گران شدن قیمت نهایی منجر می شود و این هزنیه انبارداری باید از جیب مصرف کننده نهایی پرداخت شود.

از سوی دیگر، محسن قدبیگی از فعالان بازار کاغذ نیز با اظهار تأسف از افزایش قیمت کاغذ در هفته های گذشته به تسنیم گفت: ما هر چقدر تلاش کردیم قیمت کاغذ را ثابت و پایین نگه داریم، موفق نشدیم. دلیل اصلی افزایش قیمت کاغذ جو روانی به وجود آمده از افزایش نرخ ارز ، طلا و خودرو است.

وی ادامه داد: تاجر می گوید که ما کاغذ را بندی 320 هزار تومان می فروختیم زمانیکه پراید 40 میلیون تومان بود، اکنون پراید 120 میلیون تومان شده است. چرا باید کاغذ را به همان قیمت بفروشیم؟ زمانی که از ارتباط بین این دو و دلیل این قیاس می پرسیم نیز دلیل خاصی ندارند.

قدبیگی تصریح کرد: خودداری چند تاجر عمده از فروش کاغذ در هفته های گذشته موجب افزایش قیمت شده است؛ وگرنه تقاضا افزایش پیدا نکرده که بگوییم افزایش تقاضا موجب افزایش قیمت شده است. مأموران تعزیرات نیز بررسی های لازم را انجام داده اند، اما به نظر می رسد نتیجه مشخصی حاصل نشده است.

فروشندگان کاغذ در بازار ظهیرالاسلام تعطیلی مدارس، اینترنتی شدن قبوض آب و برق، لغو عروسی ها و مراسم ترحیم را موجب کاهش فروش کاغذ در این بازار عنوان کرده و می گویند برای ما صرف نمی کند که کاغذ را با قیمت پایین به فروش برسانیم؛ این در حالی است که بنا به گفته احمد شریفان نائب رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا؛ بسیاری از تجار کاغذهای خود را در انبارها نگاه داشته اند تا با افزایش قیمت آن ها را به فروش برسانند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ همراز
سینماپرس: حسین گیتی عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در پی معرفی هیأت مدیره جدید خانه سینما گفت: خانه سینما باید مأمن و پناهگاهی امن برای اهالی سینما باشد نه جایی برای غرض ورزی و انتقام جویی؛ خانه سینما به عنوان جامعه اصناف سینمای ایران باید از حقوق اعضای خود حمایت کند، باید در پی آن باشد که مشکلات اعضای خود را برطرف کند اما متأسفانه ما همواره شاهد کاستی های به شدت پررنگی در خصوص عملکرد مدیران قبلی این نهاد بوده ایم که علیرغم شعارها و وعده ها هیچ وقت اصلاح نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷ سایت های دیگر : هشدار نیوز

این منتقد پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: این افرادی که امروزه به عنوان هیأت مدیره جدید خانه سینما مشغول به کار شده اند اغلب جزو منتقدان عملکرد مدیران قبلی خانه سینما بودند و همواره از ضعف های آشکار مدیران قبلی سخن می گفتند! از این رو حالا که روی کار آمده اند همه ما منتظریم تا ببینیم آیا می توانند ایرادات مدیران قبلی را رفع و رجوع کنند یا اینکه عملکردی مشابه آن ها و یا حتی بدتر خواهند داشت!

وی سپس با بیان اینکه این روزها مهمترین مسأله اهالی سینما فقدان یک بیمه قدرتمند و کارآمد، فقدان امنیت شغلی و فقدان بیمه بیکاری است اظهار داشت: سینماگران در این ایام کرونایی بیش از هر زمان دیگری دچار آسیب و خدشه جدی شده اند و شایسته است مدیران سینمایی تدبیری جدی برای رفع معضلات آن ها داشته باشند. سینمای ایران قبل از کرونا هم کم حال بود و حالا دیگر هیچ جانی در بدن ندارد و کاملاً مرده است!

گیتی خاطرنشان کرد: متأسفانه هزاران نفر از اعضای خانه سینما هیچ ممر درآمد دیگری جز سینما ندارند و با این وضعیتی که پیش آمده هم تولید در سینما به شدت کم شده هم دستمزدها افت چشمگیری پیدا کرده و هم اصولاً دیگر دل و دماغی برای کار وجود ندارد و در این وانفسا این وظیفه یک دستگاه و نهاد صنفی است که به داد اعضایش برسد.

این منتقد سینما متذکر شد: خانه سینما باید از اعضایش حمایت کند. خیلی از اهالی شریف، آبرودار و زحمتکش سینمای ایران این روزها بیش از هر زمان دیگری نیازمند کمک مالی هستند، این وظیفه مدیران خانه سینما است که از آن ها دلجویی کنند.

وی سپس با انتقاد از عملکرد تبعیض آمیز مدیران خانه سینما متذکر شد: سوأل بنده این است که چرا در مراسم ها و جشن های خانه سینما تنها عده ای معدود دعوت می شوند؟ چرا بین اهالی سینما تبعیض قائل می شوند؟ چرا اگر مواهب و هدیه ای وجود دارد به صورت یکسان به یکایک اهالی سینما تعلق نمی گیرد و اعمال سلیقه مدیران خانه سینما را در این مسائل شاهد هستیم؟ من امیدوارم هیأت مدیره جدید به صورت جدی به این مسائل ورود پیدا کرده و هر نوع تبعیض آشکار و نهانی را از میان بردارد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: جهانگیر الماسی بازیگر و کارگردان سینما گفت: جشنواره فیلم مقاومت، سینمای انقلاب و دفاع مقدس جزئی از مسائل استراتژیک هستند که باید در ذیل پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به آن ها پرداخته شود اما متأسفانه برخی مدیران سنت و ارزش ها را در سینما از بین برده و به جای آن ابتذال مفرط و غرب زدگی را جایگزین کرده اند که این اتفاق مایه شرمساری است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم سینمایی رنج و سرمستی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: علیرغم اینکه 70 تا 80 درصد فیلم های ایرانی با حمایت و سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم نهادهای مختلف دولتی و حکومتی تولید می شود و فیلمسازان و سینماگران به هر نحوی بهره کوچکی از امکانات ملی در اختیارشان قرار می گیرد اما موجی شوم از سال ها قبل شروع شد مبنی بر اینکه فلان فیلمساز که فیلم دفاع مقدسی یا ارزشی تولید می کند دولتی است! و این مسأله ای بود که میان سینماگران تفرقه و فاصله انداخت.

وی ادامه داد: از سوی دیگر عملکرد مسئولان حوزه فرهنگ و مسئولان حوزه های دیگر که مرتبط با هنر هستند فاجعه بود! آن ها کاری کردند که انگار دفاع مقدس برای حکومت بوده نه برای یک امت و ملت! آن ها عامدانه مردم را در سینمای دفاع مقدس حذف کردند، عقبه مردمی سپاه و بسیج را حذف کردند به نوعی این تصور را به وجود آوردند که کسانی که در جبهه حضور داشتند جنگ را راه انداختند!

الماسی سپس با تأکید بر اینکه فقدان دغدغه مندی و توجه به مسائل بنیادین و استراتژیک باعث مهجوریت سینمای دفاع مقدس شده اظهار داشت: این سینما به حال خود رها شده؛ اصولاً عرصه مهم فرهنگی و هنری کشور به صورت باری به هر جهت جلو می رود. بسیاری از افراد با اینکه به صورت مستقیم در سینما مدیریت ندارند از دور سایه شوم خود را بر سینما انداخته و برای سینما تصمیم گیری می کنند و این در حالی است که تصمیم گیری های آن ها به ضرر جدی سینمای مقاومت و دفاع مقدس است.

این سینماگر تصریح کرد: فقدان مدیریت در سینمای ایران باعث شده تا امروزه ارزش ها در هنرهفتم کاملاً از بین بروند. این یک حرکت عامدانه و شوم است! ما در جبهه های نبرد حق علیه باطل جوانانی را داشتیم که با نان خشک روزها و شب های شان را سر می کردند اما کدام سرباز آمریکایی است که بتواند چنین کاری بکند؟

بازیگر فیلم های سینمایی دیگه چه خبر؟ و افسانه آه یادآور شد: ما در زمان جنگ شاهد عزم ملی میان مردم بودیم. مردم به صورت هیأتی برای رزمندگان غذای گرم تهیه می کردند با جبهه ها می فرستاند. این ها است که قواعد جنگ ما را از جنگ با سایر کشورها جدا می سازد.

وی تأکید کرد: وقتی مردم این چنین عاشقانه در زمان 8 سال دفاع مقدس در کنار هم بوده و با یکدیگر اتحاد داشتند باید بگوییم که تولید آثار دفاع مقدسی یک وظیفه همگانی است! مدیران فرهنگی و سینمایی باید تمام اهتمام خود را صرف کنند تا تنها آثار ارزشمند دفاع مقدسی در کشورمان تولید شود.

الماسی در خاتمه اظهاراتش افزود: در سینمای غرب به نقش خانواده توجه می شود اما ما امروزه فیلم هایی تولید می کنیم که تیشه به ریشه بنیان خانواده می زنند؛ فیلم های ما همه اش سرشار از آرایش های زننده و تصاویر کاذب از زندگی ایرانی شده و عموم مردم تصویر خود را در سینما نمی بینند. این ها همه درد است که مسئولان سینما مسبب این درد هستند و باید هرچه سریع تر چاره ای اندیشه کرد تا این دردها کهنه نشوند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
دبیر کانون آهنگسازان سینمای ایران از اصناف زیرمجموعه خانه سینما ضمن انتقاد از الزام صنوف سینمایی برای ثبت در وزارت کار، از نابسامانی فعالیت های صنفی در سینما گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷ سایت های دیگر : امروز نیوز آقای خبر راه دانا ساعت24 بانی فیلم دیار آفتاب

مهدی بزرگمهر دبیر کانون آهنگسازان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیت های صنفی این کانون گفت: متأسفانه مدت ها است که فعالیت های صنفی زیر سایه ثبت در وزارت کار قرار گرفته است و می توان گفت صنوف بیشتر از آنکه مسائل صنفی را دنبال کند درگیر وزارت کار و ثبت در آن شده اند و همین مساله سبب شده که اکثر فعالیت های صنفی کنار گذاشته شود.

وی بیان کرد: معتقدم ثبت در وزارت کار یک مساله انحرافی است که صنوف را درگیر خود کرده است به گونه ای که انرژی صنوف و خانه سینما در این زمینه گرفته شده است و طی 4 سال گذشته صنوف به غیر از مساله ثبت وزارت کار هیچ فعالیت صنفی مفید دیگری انجام نداده اند.

این آهنگساز ادامه داد: اگر ثبت در وزارت کار برای صنوف سینمایی چاره ساز بود، تا امروز می توانستیم نتیجه آن را ببینیم و کانون آهنگسازان سینمای ایران نیز ترغیب می شد تا ثبت وزارت کار شود. از طرف دیگر گفته شده که اگر صنوف سینمایی ثبت وزارت کار نشوند، فعالیت های آن ها غیرقانونی است حالا چه کسی و بر چه مبنایی این را گفته، نمی دانیم و این مساله نیز مشکلات بسیاری را به وجود آورده است. البته این را هم باید بگویم که با شیوع ویروس کرونا همان اندک فعالیت صنفی که در صنوف انجام می شد نیز تعطیل شده است.

وی بیان کرد: تاکید می کنم چنین شرایطی سبب شده است که انرژی صنوف خانه سینما گرفته شده است. مساله دیگر این است که صنوف به بسیاری از امور رفاهی نرسیده اند، حتی آن چیزی که در گذشته به عنوان خدمات رفاهی در اختیار صنوف قرار می گرفت نیز از بین رفته است.

اعضای خانه سینما از بیمه تکمیلی ناامید شده اند

دبیر کانون آهنگسازان سینمای ایران توضیح داد: به عنوان مثال پیش از این بیمه تکمیلی برای صنوف در نظر گرفته بودند که خدمات مناسبی را برای بیمه شدگان ارائه می کرد که این خدمات نیز بسیار کاهش پیدا کرده است. همین مساله سبب شده است که اعضای خانه سینما از بیمه تکمیلی که در اختیار آن ها قرار گرفته است ناامید شوند، چرا که در حال حاضر پرداخت فیش های درمانی ماه ها طول می کشد و یا اصلاً پرداخت نمی شود که این هم مشکلاتی را برای اعضا خانه سینما به وجود آورده است.

در حال حاضر شرایط به گونه ای است که همه صنوف چه آن ها که ثبت وزارت کار هستند و چه آن هایی که ثبت نشده اند برای بقای خود می جنگند اما هنوز به نتیجه ای نرسیده اند، البته این را هم تاکید می کنم که ثبت در وزارت کار برای آن ها هیچ دستاوردی نداشته است و دردسرهای صنوف را بیشتر کرده است بزرگمهر گفت: صنوف سینمایی یک سایت رسمی و مجزا ندارند، اگر هم سایتی راه اندازی شود شاید فقط 3 ماه فعالیت کند و پس از مدتی به خاطر عدم پشتیبانی، دیگر فعالیتی در آن صورت نمی گیرد و تعطیل می شود. در این زمینه به هیأت مدیره خانه سینما نامه نوشتیم و برای طراحی یک سایت مجزا برای کانون آهنگسازان درخواست بودجه کردیم، هیأت مدیره خانه سینما اعلام کرد قرار است اپلیکیشنی طراحی شود که همه صنوف و اطلاعات اعضای صنوف در آن قرار گیرد تا دسترسی به همه اطلاعات برای سینماگران راحت شود، اما این اپلیکیشن هم راه اندازی نشد این در حالی است که بودجه ای برای این موضوع صرف شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر شرایط به گونه ای است که همه صنوف چه آن ها که ثبت وزارت کار هستند و چه آن هایی که ثبت نشده اند برای بقای خود می جنگند اما هنوز به نتیجه ای نرسیده اند، البته این را هم تاکید می کنم که ثبت در وزارت کار برای آن ها هیچ دستاوردی نداشته است و دردسرهای صنوف را بیشتر کرده است که این خود مشکلات بسیاری را به همراه می آورد. چرا که آنها وابسته به وزارت کار می شوند و استقلال خودشان را از دست می دهند، علاوه بر آن این امکان وجود دارد که صنوف موازی بسیاری تشکیل شود و امنیت شغلی و هویت هنری آن ها را به خطر بیاندازد.

دبیر کانون آهنگسازان سینمای ایران توضیح داد: تمام مشکلاتی که بیان کرده ام سبب شده است که صنوف سینمایی نتوانند قدمی به جلو بردارند. می توانم به جرأت بگویم که وضعیت رفاهی اعضای خانه سینما 5 سال پیش بسیار بهتر از امروز بود، متأسفانه بعضی از صنوف آنقدر درگیر به اصطلاح ثبت در وزارت کار هستند که مسائل مهم صنفی خود غافل مانده اند.

وی ادامه داد: کانون آهنگسازان سینمای ایران برنامه های مختلفی را در نظر گرفته بود که از آن جمله می توان به طراحی و راه اندازی بانک موسیقی اشاره کرد که می توانست اتفاق مهمی برای موسیقی ایران باشد، اگر این بانک راه اندازی می شد مسائل مانند سرقت هنری در حوزه موسیقی رخ نمی داد و اگر هم این اتفاق می افتاد فرقی نمی کرد فرد متخلف از اعضای کانون باشند یا خیر، کانون آهنگسازان می توانست جلوی این بی قانونی بایستد در واقع این بانک می توانست در زمینه حفظ حقوق مادی و معنوی و حق نشر یا کپی رایت از اعضایش حمایت کند.

این آهنگساز بیان کرد: همچنین قرار بود که کانون آهنگسازان سینمای ایران هر ساله مراسمی مستقل را همزمان با برگزاری جشن خانه سینما برگزار کند که این مساله نیز اجرایی نشد.

خواسته های اعضای خانه سینما تبدیل به آرزو شده است!

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی بسیاری از خواسته های اعضای خانه سینما تبدیل به آرزو شده است که از آن جمله می توان به تعاونی مسکن اشاره کرد. بیمه تأمین اجتماعی نیز خاصیت خود را از دست داده است و حق بیمه ای که این سازمان برای هنرمندان در نظر گرفته است، بیشتر از گذشته شده است و می توان حق بیمه هنرمندان را نزدیک به حق بیمه آزاد دانست.

بزرگمهر گفت: بحث مالیات نیز از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد، در واقع در تمام دنیا اینگونه است که هنرمندان و ورزشکاران بر اساس قراردادی که می بندند حق بیمه پرداخت می کنند، اما ما موظف هستیم که هر سال اظهارنامه مالیاتی را پر کنیم. مواردی که درباره آن صحبت کرده ام مشکلاتی است که خانه سینما به علت ندانم کاری یا داشتن منافع عده ای خاص، ایجاد شده است و می توان گفت خانه سینما طی سال های اخیر، بیشتر به خودش صدمه زده است.

وی تاکید کرد: شیوع بیماری کرونا نیز سبب شده است برخی از فعالیت های صنفی تعطیل شود این در حالی است که بسیاری از صنوف باید مجمع عمومی خود را برگزار کنند که متأسفانه نمی توانند در این زمینه کاری کنند.

بزرگمهر در پایان گفت: صنوف سینمایی اعتراضاتی نسبت به اتفاقات اخیر داشته اند و نامه هایی نیز نوشته شده است اما یک بار هم نشده است که سازمان سینمایی در این زمینه پاسخگو باشد.

کد خبر 5030403

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶

بانی فیلم:

با جدی شدن رفتن حسین انتظامی به ماموریت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در اتریش و خالی شدن پست ریاست سازمان سینمایی، تلاش ویژه ای از سوی برخی از مشاوران این سازمان صورت گرفت تا انتظامی تا زمان برگزاری جشنواره فحر در بهمن ماه در پست خود بماند.

بر اساس شنیده های خبرنگار بانی فیلم، برخی از مدیران فعلی سازمان سینمایی و مشاوران ریز و درشت آن در تلاشند تا بلکه حسین انتظامی را قانع کنند تا صندلی ریاست سازمان سینمایی را تا بهمن ماه و زمان برگزاری احتمالی جشنواره فیلم فجر ترک نکند.

اصرارکنندگان این پیشنهاد علاوه بر نگرانی برای تثبیت جایگاه شان، تلاش می کنند برای پست مدیریت سازمان، شخصی را به عنوان سرپرست تعیین کنند تا از لحاظ قانونی، نیازی به انتصاب رییس جدید برای سازمام سینمایی نباشد!

آن چه که از جلسات به بیرون درز کرده، اینکه هنوز این مشاوره ها قطعیت نیافته اما آن چه که تقریبا مشخص شده بود، احماع روی فرد جایگزین برای سرپرستی سازمان سینمایی بود؛ مهدی طباطبایی نژاد!

همه زمینه چینی ها برای احراز پست سرپرستی توسط طباطبایی نژاد با اعلام پایان ماموریت او توسط صداوسیما از بین رفت!

این معاون پرحاشیه نظارت و ارزشیابی در حالی از مسئولیت بی دردسر و خلوت نشین مدیریت سینمای تجربی، روی صندلی معاونت نظارت و ارزشیابی نشست که موضع گیری های غالباً متفاوت اش در مورد مسایل مختلف سینمایی، حاشیه هایی را برای او و سازمان سینمایی به وجود آورد.

از مهم ترین حاشیه های اخیر طباطبایی نژاد، صدور مجوز کارگردانی برای یک اینسفلوئر اینستاگرامی و نیز واکنش عجیب و غریبش در قبال واگذاری اختیارات بخش نمایش خانگی از ارشاد به صداوسیما بود.

طباطبایی نژاد در حالی از این واگذاری به شدت انتقاد می کرد که به لحاظ سازمانی این واگذاری اصلا در حوزه مسئولیت او نبود!

نکته عجیب تر اینکه طباطبایی نژاد در غیاب موضع گیری توسط رییس سازمان سینمایی، در برابر این واگذاری قدعلم کرد که به عنوان کارمند سازمان صداوسیما، مامور به وزارت ارشاد شده بود!

حالا اوضاع برای طباطبایی نژاد کمی بغرنج شده! چرا که او پس از پایان ماموریتش در ارشاد و احتمالا با این تصور که قطعاً مدت ماموریتش تمدید خواهد شد، تیرش به سنگ خورده و توسط صداوسیما فرا خوانده شده تا به مجموعه تلویزیون برگردد!

گویا باید کار مهدی طباطبایی نژاد در سازمان سینمایی را پایان یافته تلقی کرد. به نظر می رسد حتی تلاش رسانه ای که با اشاره برخی مشاوران ارشاد برای ایجاد تغییر در تصمیم صداوسیما شروع شده، بی اثر باشد. به همین خاطر باید گفت نقشه هایی که برای سرپرستی احتمالی مهدی طباطبایی نژاد از ماه ها پیش طراحی شده بود، حالا نقش بر آب شده باشند!

اینکه آیا حسین انتظامی تا بهمن در مسئولتش در سازمان سینمایی خواهد ماند یا زودتر بار سفر به اروپا را خواهد بست، پرسش هایی ست که در هفته های آینده می توان تا حدودی به برخی پاسخ شان رسید. اما آن چه که به شکل واضح مشخص است، حسین انتظامی تحت هیچ شرایطی در انتظار پایان دوره دولت دوازدهم نخواهد ماند.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
ترفند های ریز و درشتی که مسئولان سینمایی ایران برای فرار از بحران کرونا اعمال کردند بازهم نتوانست نجات بخش این هنر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶ سایت های دیگر : شفاف تجارت آنلاین

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان با شیوع و گسترش جهانی ویروس کرونا در میانه ماه مارس، صنایع زیادی متضرر شدند که سینما ها یکی از آن ها بود و با بسته شدن سینما ها و توقف تولید پروژه های سینمایی، آسیب زیادی به هنر هفتم در جهان وارد شد.

طبق آمار هالیوود ریپورتر، صنعت جهانی فیلم به دلیل شیوع ویروس کرونا با ضرری 5 میلیارد دلاری روبه رو شده است. به تنهایی ضرر سینمای کشور چین به خاطر ویروس کرونا 2 میلیارد دلار برآورد شد چرا که چیزی در حدود 70 هزار سینمای این کشور به طور کامل تعطیل شدند. بعد از مدتی، هالیوود ریپورتر گزارش خود را به روز رسانی کرد و مدعی شد که ممکن است سینمای هالیوود با ادامه دار شدن شرایط در حدود 20 میلیارد دلار ضرر ببیند. ورایتی نیز مشخصا به گیشه کشور های آسیایی پرداخت و اعلام کرد که کشور های آسیا-اقیانوسیه در دو سال ابتدایی سال میلادی نسبت به سال گذشته 85 درصد کاهش فروش داشتند.

یکی از ترفند های سینمای ایران در زمان کرونا استفاده از اکران آنلاین بود. همه ما میدانیم موفقیت اکران آنلاین منوط به وجود قانون کپی رایت برای جلوگیری از قاچاق آن است و این مقوله ای است که سالهاست در سینمای ایران حل نشده و انگار قرار نیست حل شود. چون طبق گفته خود سینماگران، مافیای سینما به خاطر منفعت های شخصی اجازه چنین کاری را نمی دهند. حالا تصور کنید که قرار شد فیلم ها در این بازار آشفته اکران آنلاین شوند. در واقع فیلمساز با اینکه می داند اثرش قاچاق می شود و سرمایه اش از بین می رود باید فیلمش را اکران کند. با همه این تفاسیر اکران آنلاین، نیمه موفق عمل کرد و در کل این مورد هم نتوانست آنچنان که باید و شاید به کمک سینمای ایران بیاید.

اما میتوان گفت تنها روشی که توانست در دوران کرونا موفق عمل کند بحث آثار منتشر شده در بخش نمایش خانگی بود، ولی این موضوع فقط برای عوامل و بازیگران مفید خواهد بود چرا که سینماداران نفعی نمی برند و کماکان در دوران ضرر دهی قرار دارند.

از طرفی استودیو های فیلم سازی در هالیوود، چنین اقدامی را انجام دادند و فیلم های خود را در سرویس های نمایش آنلاین اکران کردند. انیمیشن تور جهانی ترول ها محصول کمپانی یونیورسال از اولین آثاری بود که با اکران محدود در امریکا همزمان در سرویس های VOD نیز منتشر شد که طبق ادعای یونیورسال بالاترین افتتاحیه دیجیتالی را رقم زد. سگ تازی با بازی تام هنکس که قرار بود در سینما ها اکران شود در نهایت سرویس استریم کمپانی اپل حق پخش آن را دریافت کرد که برای این کمپانی رکورد افتتاحیه را شکست. مولان هم دیگر فیلمی بود که از سوی دیزنی به صورت دیجیتال البته با قیمت بالایی منتشر شد.

میانگین میزان افزایش مشترکان تمامی سرویس های نمایش آنلاین پس از شیوع ویرس کرونا

پیش از کرونا هم سرویس های نمایش آنلاین مثل نتفلیکس و آمازون روند رو به رشدی داشتند و نمایش فیلم در این سرویس ها موفق بود. سه فیلم استخراج و شش زیر زمین و محافظان قدیمی سه فیلم کمپانی نتفلیکس بودند که آمار بازدید قابل توجهی داشتند. با این وجود شیوع ویروس کرونا باعث شد کاربران سرویس های استریم نسبت به سال قبل افزایش چشمگیر 30 درصدی داشته باشند.

سینما ماشین ها راهکار دیگر کشور ها برای مقابله سینما با ویروس کرونا بود. قبل از انقلاب در ایران برنامه سینما ماشین اجرا می شد تا اینکه پس از پیروزی انقلاب، این بخش نمایشی از سینما حذف شد و دوران کرونا به عنوان یکی از ترفند های جذب مخاطب و فروش بیشتر فیلم ها در نظر گرفتند. این موضوع نیز نتوانست به موفقیت دلخواه برسد و به نوعی محو شد.

با این حال کشور هایی مثل چین و آمریکا که سرآمد این صنعت هستند، از این طریق توانستند این بحران را تا حدی پشت سر بگذارند و یا از آسیب های آن بکاهند و در مجموع نتیجه خوبی برای این کشور ها داشت. ایالات متحده پرچمدار این گونه از سینما است.

محبوبیت این نوع از سینما در دهه 50 تا اوایل دهه 60 میلادی بسیار افزایش پیدا کرد تا جایی که در سال 1958 بیش از 4 هزار سینما ماشین در این کشور به ثبت رسید. با این حال بعد از دهه 80 محبوبیت این سینما ها کاهش یافت تا در نهایت میزان سینما ماشین های فعال در این کشور به کمتر از 200 مورد رسید. ویروس کرونا باعث شد دوباره این سینما ها مورد توجه قرار بگیرند.

تعداد سینما ماشین ها در آمریکا از سال 1995 تا سال 2019

کشور انگلیس تعداد سینما ماشین های خود را که پیش از شیوه کرونا تنها 3 مورد بود در طول شیوع ویروس به 40 مکان افزایش داد و بلیت هایی 27 یورویی برای آن در نظر گرفت. فیلم سینمایی نامتعادل راسل کرو اکران خود را از همین سینما ماشین ها آغاز کرد و استقبال مناسبی نیز از آن شد. طبق گزارش های دیگر نیز کشور آلمان در طول شیوع ویروس کرونا 30 سینما ماشین جدید افتتاح کرد تا مجموع آن ها به 50 مورد برسد.

با قدم گذاشتن و آغاز برنامه بازگشایی، سینماها در یک باز زمانی مشخص قیمت بلیت در سینمای ایران برای جذب مخاطب حداکثری در دوران کرونا به ده هزار تومان کاهش یافت. اما این موضوع باعث نشد مخاطب برای رفتن به سالن های سینما ترغیب شود. همچنین با کمتر شدن میزان مبتلایان جهان و برنامه ریزی سینما ها برای بازگشایی، سینمای AMC بزرگترین سینمای زنجیره ای آمریکا اعلام کرد قیمت های سینما به سال 1920 بازخواهد گشت و تنها به مبلغ 15 سنت به فروش خواهد رسید.

البته با وجود این اقدامات سینمای این کشور هنوز هم نتوانسته جایگاه اصلی خود را به عنوان بزرگترین بازار سینمایی جهان پیدا کند. از زمان شیوع ویروس کرونا، انگاشته اولین فیلم سینمای مهمی است که در سینما ها اکران می شود و با وجود تبلیغات فراوان و پر هزینه ای که برای این فیلم شد هنوز برای جذب مخاطب به سینما مشکل دارد. این فیلم با گذشت سه هفته از اکران به فروش 36 میلیون دلاری در آمریکا رسیده که برای این فیلم که پروداکشن گسترده ای داشته ، بسیار ناچیز است.

می توان گفت سینمای جهان و کشور هایی مثل آمریکا در بخش آنلاین و VOD ها موفق عمل کرده اند، اما این کشور همچنان نتوانسته اعتماد مخاطبان برای بازگشت به سینما ها را جلب کند. صدرنشین آخرین هفته گیشه هالیوود 4.7 میلیون دلار فروخته و این در حالی است که سال گذشته در همین هفته، فیلم متوسطی مثل دانتون آبی 20 میلیون دلار فروش داشت.

مسئولان سینمایی ایران il در دوران کرونا ترفند های ریز و درشتی را برای فرار از بحران سینما اعمال کردند، اما در کلیت کار میتوان گفت موفق عمل نکردند. چنانچه به ضرر نزدیک به 180 میلیارد تومان در شش ماه اول سال به نسبت سال گذشته رسیدند. نکته جالب اینجاست که اکثر کشور های خارجی برای باز بودن و رونق گرفتن سینما ها تلاش ها و تبلیغات زیادی انجام دادند، اما در سینمای ما با وجود باز بودن سالن ها اکثریت مردم فکر می کردند سینما ها تعطیل است و این رها شدگی در بخش تبلیغات، ضرر زیادی به سینما وارد کرد.

آنچه از مسئولان ما انتظار می رود این است که برای یکپارچگی و ترغیب مخاطبان به سینما راهکار های بهتری را انتخاب کنند تا شاید سینما به روز های اوج خود برگردد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر بخش جشنواره جشنواره های جشنواره فیلم مقاومت گفت: سینما وقتی به پویایی می رسد که بخش خصوصی وارد شود و سرمایه گذاری کند که این امر البته در گرو بازگشت سرمایه و چرخه اقتصادی صحیح سینما است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، ناصر باکیده، مدیر بخش جشنواره جشنواره های شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اشاره به استقبال خوب سینماگران از بخش جشنواره جشنواره ها گفت: تعداد 214 اثر در این بخش به دبیرخانه شانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در زمینه های فیلم سینمایی، نماهنگ، پویانمایی، مستند بلند و کوتاه و فیلم داستانی رسید که بیش از 50 اثر فیلم سینمایی است.

وی با اشاره به پرهیز از نگاه سلیقه ای به آثار چهار دهه سینمای دفاع مقدس، اظهار داشت: هیئت داوران متشکل از 40 نفر از سینماگران، تهیه کنندگان، مدیران و منتقدان است که با خرد جمعی فیلم های 40 ساله اخیر در حوزه دفاع مقدس را مورد ارزیابی قرار دادند و در نهایت از بین 40 فیلم سینمایی، 12 فیلم به مرحله داوری راه یافتند. با توجه به اعضا می توان ادعا کرد فضای حاکم بر هیئت انتخاب به نوعی فضای آکادمیک است.

باکیده با بیان اینکه در این بخش، فیلمسازان سه نسل از انقلاب حضور دارند، تصریح کرد: معیارهای داوری کاملاً مشخص است گرچه همه فیلم ها پیش تر در جشنواره های داخلی عنوان بهترین را کسب کرده بودند؛ خوشبختانه تهیه کنندگان از این بخش نو و رو به جلو، استقبال خوبی کردند.

وی اضافه کرد: این بخش سبب می شود رخدادهای 40 ساله سینما در قالب یک بخش مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرند و روند محتوایی و فنی آثار سینمای دفاع مقدس، کاستی ها و خلاءها دیده شوند.

باکیده با اشاره به ضرورت اصلاح نگرش مدیران فرهنگی به سینمای دفاع مقدس، ادامه داد: نگاه گلخانه ای به سینما سبب شده سینمای دفاع مقدس با فراز و نشیب های زیادی مواجه شود؛ علاوه بر آن باید دانست سینما اساساً درگیر مسائل اقتصادی است و تا این مسائل حل نشوند و سینما از فضای گلخانه ای خارج نشود، همه حمایت ها از این سینما به یک تبصره وابسته است.

وی در پایان گفت: آبیار، قیدی، مهدویان، توکلی و جعفری و دیگران، همگی از سینماگران نسل جدید حوزه دفاع مقدس اند که عملکرد خوبی در سینما داشته اند اما سینما وقتی به پویایی می رسد که بخش خصوصی وارد شود و سرمایه گذاری کند که این امر البته در گرو بازگشت سرمایه و چرخه اقتصادی صحیح سینما است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
به گزارش پایگاه خبری صاف نیوز، سیدرضا اورنگ تحلیلگر سینما، منتقد و فعال رسانه ای در کانال تلگرام شخصی خود نوشت: مردی مرغی را از مغازه پرنده فروشی ابتیاع کرد. آن را زیر بغل زد و راه افتاد. مرغ سعی داشت زیر بغل مرد جایش را بهتر کند. پس از طی مسیری مرغ به قدقد افتاد [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶

به گزارش پایگاه خبری صاف نیوز ، سیدرضا اورنگ تحلیلگر سینما، منتقد و فعال رسانه ای در کانال تلگرام شخصی خود نوشت: مردی مرغی را از مغازه پرنده فروشی ابتیاع کرد. آن را زیر بغل زد و راه افتاد. مرغ سعی داشت زیر بغل مرد جایش را بهتر کند.
پس از طی مسیری مرغ به قدقد افتاد و گفت: ای مرد مرا برای کشتن در عزا خریده ای یا عروسی؟ مرد که حال و روز خوشی نداشت جواب مرغ را نداد. مرغ که می خواست به هر طریق پاسخ سوال خود را به دست آورد، چند بار دیگر آن را تکرار کرد.
مرد که از قدقد مرغ به تنگ آمده بود فریاد کشید: برای تو چه فرقی می کند ای بیچاره که در عزا کشته شوی یا عروسی؟
مرغ به صدا درآمد و گفت: معلوم است که فرق می کند! برای شما آدمیان عزا و عروسی فرقی نمی کند؟
مرد آرام جواب داد: این روزها دیگر فرق چندانی نمی کند، چون خرج هر دوی آنها کمر شکن است و خانمان برانداز.
مرغ گفت: قرار است سر من از تن جدا شده و تنم در قابلمه به جوش آید، تو چرا فغان می کنی؟
مرد گفت: مثل اینکه از قیمت کمرشکن خودت خبر نداری.
مرغ گفت: قیمت خون مان است، هر چه باشد کم است.
مرد نگاهی به مرغ انداخت و گفت: براستی برای تو فرقی می کند که در عزا کشته شوی یا در عروسی؟
مرغ گفت: آری. بسیار متفاوت است. اگر بدانیم بهتر است، چون فرصت نیت داریم.
مرد گفت: چه نیتی؟
مرغ گفت: اگر برای عزا باشد نیت می کنیم تا گوشت مان به دهان عزاداران خوش آید تا آنان فاتحه ای از دل و جان برای روح تازه در گذشته بخوانند تا آرامش یابد. اگر هم برای عروسی باشد نیت می کنیم تا طعم گوشت مان بر جان مهمانان بنشیند تا آنان برای بقای زندگی تازه عروس و تازه داماد دعای خیر کنند.
مرد گفت: در عین بدبختی بوی خوشبختی می دهید، ای کاش هرگز تن به کشتن نمی دادید.
مرغ گفت: تقصیر خودمان است که به آدمیزاد اعتماد کرده و دست آموزش شدیم، حالا نیز مردانه پای اشتباه خودمان ایستاده ایم، خود کرده را تدبیر نیست.
حکایت این مرغ، حکایت سینمای ماست که در عزا و عروسی سر آن را می برند، البته بدون نیت! سینما نیز خود خواسته تن به این بلا داده و باید پای آن بایستد. همان زمان که گول برخی از پول پرستان،تهیه کنندگان تازه به دوران رسیده و از مابهتران را خورد، باید از این روز اندیشه می کرد که نکرد. فرقی ندارد که مسوول سینما چه کسی و از چه گروهی باشد، آخر و عاقبتش به همین جا ختم می شود که شده است. این وسط علاقه مندان سینما مانده اند چه کنند؟ در عروسی شرکت کنند یا در عزا؟ هر چند که هر دوی آن به قتل سینما منجر می شود!
سید رضا اورنگ
منبع: @nasrodinmolla

لینک خبر :‌ صاف نیوز
به گزارش پایگاه خبری صاف نیوز، سیدرضا اورنگ تحلیلگر سینما، منتقد و فعال رسانه ای در کانال تلگرام شخصی خود نوشت: سینما برای عده ای هدف شده است، هدفی که تیرهای خود را به سمت آن رها کنند و در دلش بنشانند. سینما در جهان، هدفی است برای پیشرفت هنر و سعادت انسان و در سطح پایین تر، [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷

به گزارش پایگاه خبری صاف نیوز ، سیدرضا اورنگ تحلیلگر سینما، منتقد و فعال رسانه ای در کانال تلگرام شخصی خود نوشت: سینما برای عده ای هدف شده است، هدفی که تیرهای خود را به سمت آن رها کنند و در دلش بنشانند. سینما در جهان، هدفی است برای پیشرفت هنر و سعادت انسان و در سطح پایین تر، کسب درآمد و رونق اقتصاد. در کشور ما، اما سینما بهانه ای شده است برای عقده گشایی عده ای که هیچ هنری در چنته نداشته، ندارند و نخواهند داشت، زیرا اگر هنری داشتند آن را به پای سینما می ریختند و در برابرش به احترام می ایستادند، نه آنکه با تمام قوا هرچه در دست دارند و بر زبان، بی رحمانه به سر و صورت زخمی اش بکوبند. گناه سینما چیست که میان گروه های متاخصم قرار گرفته است؟! آنان که حیات خود را در هتاکی، سنگ اندازی، دشمن تراشی، دو بهم زنی و چنگ اندازی می بینند، بروند جای دیگری عرض اندام کنند. چرا به جای یقه گیری دشمنان و رقبای خود، گریبان سینما را چسبیده اند؟ درگیری آنان چه ارتباطی به سینما دارد که آن را بهانه قرار داده اند؟!
در گذشته ای نه چندان دور، آنان که با سینما دشمنی داشتند، دور از چشم دیگران و برای عقده گشایی با ترس و لرز از دور به سمت اش کلوخ پرتاب می کردند،اما امروز دشمنان دوست نما و دوستان دشمن نمای سینما، به سوی آن تیرهای زهرآگین و آتشین پرتاب می کنند! تیرهای سمی و آتشین، تنها زمانی از چله کمان ها رها می شوند که قصدشان نابود کردن باشد.
تن رنجور سینمای ایران با این رگبار های مکرر، رنجورتر شده و طاقت از کف داده است. دیگر توانی ندارد تا روی پا بایستد، اما همچنان به سمت آن تیرهای زهرآلود پرتاب می شود.
لحظه ای به این سینمای بخت برگشته امان نمی دهند تا به التیام زخم های سطحی و عمیق خود بپردازد. آیا وقت آن نرسیده تا از سینمای ایران دلجویی کنید؟ چرا شمشیرها را غلاف نمی کنید و تیرها را به ترکش ها باز نمی گردانید؟
چه نصیب شما و سینما شده از این جنگ و جدل های بیهوده و دشمن پروری ها؟ چرا پرچم های صلح خود را تکان نمی دهید و دست دوستی به سوی یکدیگر دراز نمی کنید؟ یا سینما را رها کنید و به امان خودش بسپارید یا دست به دست هم دهید و با تمام توان، به تن ناتوان آن توان بخشید.
سینما مایملک هیچ کس نیست، چه دولتی و چه غیردولتی. سینما به مردم و علاقه مندان واقعی آن تعلق دارد، پس به اموال مردم دست درازی نکنید. آنان که دل شان واقعاً برای سینما می تپد و پیشرفت آن را می خواهند، دست از دشمنی بردارند و به سینمای ایران خدمت صادقانه کنند. آنانی هم که همچنان بر طبل دشمنی می کوبند، حالا که خیرشان نمی رسد، هرچه زودتر سایه شوم شان را روی سر این سینمای مظلوم و بیگناه کم کنند،اگر نکنند مردم و سینماگران راستین این کار را خواهند کرد!
تکه تکه شدن آدم های سینما، یعنی بندبند شدن وجود سینما. بیایید با دست محبت ترک های سینما را بند بزنید و به آن حیاتی دوباره ببخشید. با افکار و عقاید مختلف، کنار هم بنشینید، دست در دست هم گذاشته و سرود همدلی بخوانید. سینمای ایران محتاج همدلی و یکرنگی است.
سیدرضا اورنگ
منبع: @nasrodinmolla

لینک خبر :‌ صاف نیوز
محمدعلی نجفی ورود سرمایه گذار های بی ربط به حوزه سینما را یکی از مشکلات اصلی امروز سینمای ایران دانست که تنها به فروش فیلم خود فکر می کنند و برای آنها فرق ندارد با پولشان چه فیلمی ساخته می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷

محمدعلی نجفی، تهیه کننده، کارگردان و فیلمنامه نویس سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، درباره دلایل کمبود آثار متفاوت در ژانرهای مختلف در سینمای ایران، گفت: به نظر من مشکل اصلی نشأت گرفته از مشکلات اقتصادی و کمبود سرمایه است. کمتر تهیه کننده ای در این شرایط اقتصادی حاضر به پذیرش ریسک ساخت فیلم های پرهزینه و احتمال فروش پایین می شود.

نجفی تصریح کرد: به عنوان مثال من دو فیلمنامه تاریخی دارم که مدت هاست آماده شده اما به دلیل هزینه ساخت، امکان تولید آنها فراهم نشده و چون سرمایه ای نیست و سرمایه گذاری حاضر به ساخت این آثار نیست، فعلاً نمی توان به ساخت آن ها فکر کرد.

او افزود: سینمای قبل از انقلاب ما نیز چنین شرایطی داشت، تهیه کننده ها می دانستند چه فیلم هایی طرفدار دارد و معمولاً در فیلم ها شاهد یک جاهل یا زن بدکاره بودیم و اسامی هم شبیه هم بود و همه فیلم ها در یک قالب می گنجید چرا که این فرمول برای تهیه کننده ها راحت تر پاسخ می داد و خطر شکست وجود نداشت.

کارگردان مجموعه تلویزیونی سربداران تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی ما ناشی از ورود سرمایه گذارهایی است که دغدغه سینمایی نداشته و هیچ اطلاع و سوادی از کاری می کنند، ندارند. برای بسیاری از سرمایه گذارهای ما هیچ فرقی ندارد چه فیلمی با پولشان ساخته می شود، آنها فقط می خواهند فیلمشان پرفروش شود و بتوانند از ساخت فیلم سود کنند یا حداقل خیال شان از بازگشت سرمایه راحت باشد. به همین دلیل ما شاهد یکنواخت شدن آثار سینمایی و کمبود ژانر در سینمای ایران هستیم.

نجفی در ادامه گفت: مردم ما طی سال های اخیر به سریال ها و فیلم های خارجی روی آورده اند، چراکه در این آثار به وقت مخاطب اهمیت داده شده است. پس از انقلاب در 40 سال اخیر رمان های بسیاری نوشته شد که می توان از آنها آثار سینمایی متفاوتی ساخت، آثاری تاریخی، تخیلی و حتی ترسناک اما برخلاف دیگر کشورها که می بینیم صنعت اقتباس یک صنعت پر رونق است در ایران کمتر کسی می تواند از آثار ادبی اقتباس کند چرا که ساخت این آثار هزینه بالایی دارد و احتمال بازگشت سرمایه نیز بسیار پایین است.

او در پایان گفت: مشکل اصلی به متولیان فرهنگ و هنر ایران برمی گردد. خانه سینما در تعامل با متولیان فرهنگ به طور جدی و اصولی با برگزاری جلسات تخصصی می تواند به یک جمع بندی در تولید آثار متفاوت برسد که ما شاهد فیلم هایی غیر از فیلم های کمدی و اجتماعی نیز باشیم. بیرون آمدن سینمای ایران از این یکنواختی با یک کار گروهی جدی امکانپذیر است و اینکه یک فیلمساز به تنهایی تصمیم بگیرد فیلم متفاوت بسازد و به تنهایی ریسک کند، نتیجه بخش نیست، برای رسیدن به یک وضعیت مساعد نیاز به یک کار گروهی و یک موج قوی در سینما داریم.

محمدعلی نجفی ژانر در سینمای ایران کارگردان سربداران

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
آمار گیشه فیلم ها نشان می دهد که سینمای ایران به دلیل شیوع کرونا با مخاطب حداقلی به حیات خود ادامه می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، سالن های سینمایی کشور به رغم اعمال شیوه های بهداشتی همچنان با رکود مواجه اند و کمتر مخاطبی دل به تماشای فیلم بر پرده سینما می نهد؛به ویژه این که اینکه حتی در هفته دفاع مقدس نیز شاهد پخش فیلم مرتبطی با این عنوان روی پرده هستیم ولی باز هم سالن ها در قیاس با دوران پیش از کرونا، زیادی خالی به نظر می رسد.

فیلم هایی کنونی سینماها همچون اثر دفاع مقدسی آبادان یازده 60 ، بی حسی موضعی ، روزهای نارنجی و حتی برخی فیلم های کمدی حال حاضر به مراتب قابلیت جذب مخاطب را دارند اما کمتر توانسته اند مخاطبان علاقه مند را به سینماها بکشانند؛ همچنان که میزان فروش نیز دلیلی بر این مدعاست.

بی حسی موضعی در 20 روز حدود 167 میلیون تومان گیشه داشته و آقای سانسور به عنوان فیلمی کمدی در 11 روز 200 میلیون تومان فروخته است. آبادان یازده 60 نیز رقم 37 میلیونی را در 12 روز به خود اختصاص داده است. دیگر فیلم های اکران هم حال و روز خوشی را سپری نمی کنند.

تنها دلخوشی صاحبان این چنین فیلم های متقاضی نمایش عمومی، تبلیغ ناشی از اکران آثار در سینماها است؛ بلکه بتوانند با استفاده از آشنایی قبلی مخاطبان، پس از ورود به پلتفرم های اینترنتی و سینمای آنلاین، فروش بهتری را نصیب خود سازند.

نکته جالب تر اینکه از چهارشنبه هفته جاری فیلم سینمایی پیش میشی به جمع این آثار اضافه و فیلمی مخصوص کودکان و نوجوانان بر پرده خواهد آمد. همچنین از این تاریخ اثر سینمایی خوش ساخت و با اقبال تومان در دست اکران عمومی قرار خواهد گرفت. این جمع قرار است با اضافه شدن فیلم های دیگری همچون سراسر شب ، سازهای ناکوک و مردن در آب مطهر تا آخر مهرماه تکمیل شود.

بنابراین بسته فعلی فیلم های کنونی سینما ترکیب نسبتاً ایده آلی برای سینما و تماشای آنها در سالن ها از سوی مخاطبان است. با این وجود به دلیل شیوع کرونا و نگرانی ها گویا این سینما قرار است با مخاطب حداقلی، به حیات خود ادامه دهد.

انتهای پیام /4143/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تهران- ایرنا- اسامی 839 موسسه فرهنگی قرآن و عترت مورد حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایام شیوع ویروس کرونا، منتشر شد.

به گزارش روز یکشنبه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در راستای شفاف سازی حمایت های مالی و معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از موسسات فرهنگی و هنری که در ایام شیوع ویروس کرونا دچار آسیب شدند، این معاونت، فهرست 839 موسسه فرهنگی قرآن و عترت مورد حمایت را منتشر کرد. این طرح، طی دو مرحله از شهریور سال جاری آغاز شده که در مرحله اول از 714 موسسه حائز شرایط و در مرحله دوم از 125 موسسه دیگر حمایت شد. اسامی این موسسات را ببینید.

در این طرح، جهت بهره مندی از تسهیلات حمایتی معاونت قرآن و عترت، برای هر موسسه فرهنگی قرآن و عترت مبلغ 15 میلیون ریال در نظر گرفته شده که مجموعاَ مبلغ 12 میلیارد و 580 میلیون ریال از سوی معاونت قرآن و عترت پرداخت شده است. اسامی و مشخصات موسسات حائز احراز حمایت های مالی معاونت قرآن و عترت در پایگاه اطلاع رسانی این معاونت منتشر شده است.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های مردمی معاونت قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دهم شهریور از شناسایی 950 مؤسسه قرآنی خبر داد که در بخش اول سرانه حمایت برای 714 مؤسسه واریز و در بخش دوم نیز پس از رفع نقص مدارک تا پایان شهریورماه فرایند این موضوع طی خواهد شد.

دو هفته پیش نیز رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور به خبرنگار معارف ایرنا گفت: پرداخت تسهیلات به موسسات قرآنی از طریق منابع، در اختیار مراجع ذیربط در دستور کار این اتحادیه قرار دارد.
وی افزود: مبلغی درحدود 20 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات به موسسات و تشکل های قرآنی که از کرونا آسیب دیده اند از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد که به دنبال ایجاد هماهنگی با این معاونت هستیم تا اتحادیه تشکل های قرآن و عترت در کمیته تعیین مصادیق و تخصیص حضور پیدا کند و به عنوان یک پشتوانه و کمکی برای موسساتی باشد که به دلیل شیوع ویروس کرونا مشکل دارند و به نظرم این اقدام خوبی است و امیدواریم سریعتر عملیاتی شود.

طلایی اضافه کرد: این مبلغ به صورت تسهیلات تخصیص داده شده که اخیرا ابلاغ شده تا به صورت پرداخت تسهیلات بانکی به موسساتی داده شود که بیشترین آسیب را دیده اند. البته مبلغ یک و نیم میلیون تومان نیز در یک مرحله از طریق معاونت به تعدادی از موسسات و تشکل ها داده شده است.

طلایی اضافه کرد: مبلغ سه میلیارد تومان نیز از محل منابع شورای توسعه فرهنگ قرآنی اختصاص داده و در اختیار موسسات و تشکل ها گذاشته ایم و مراحل واگذاری آن تقریبا رو به اتمام است. چون مراحل واگذاری این مبلغ از سوی اتحادبه کشوری به استان ها انجام شده و استان ها نیز در حال و اگذاری هستند. با این حال به دنبال آن هستیم تا با تعامل و پیگیری از دستگاه های مختلف حمایت هایی را برای موسسات قرآنی داشته باشیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۷

بازتاب ایلام- نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: بازنگری در قانون تاسیس نهاد کتابخانه عمومی و رسیدگی به وضعیت معیشتی کتابداران ضروری است.

به گزارش بازتاب به نقل از روابط عمومی " سارا فلاحی " با حضور در اداره کل کتابخانه های عمومی استان ایلام، ضمن دیدار با کارکنان و جمعی از کتابداران، ضمن بررسی مشکلات حوزه کتاب و کتابخوانی بر بازنگری در قانون تاسیس نهاد کتابخانه عمومی و رسیدگی به وضعیت معیشتی کتابداران تاکید کرد

وی افزود: ضعف های فرهنگی باعث مشکلات عدیده ای برای ما شده است و ضعف مسئولیت پذیری در جامعه از نتایج ملموس آن است بنابراین باید رویکردها به فرهنگ از بالا تغییر کند و باید فرهنگ به دست متولیان اصلی آن سپرده شود

فلاحی با اشاره به مشکلات کتابخانه های عمومی و کارکنان و کتابداران آنها، بیان داشت: وضعیت معیشتی کتابداران قابل قبول نیست.

در این دیدار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کتابخوانی در استان ایلام، به مشکلات این حوزه اشاره کرد و گفت: در استان ایلام جهت توسعه فضای کتابخانه های عمومی و ایجاد سهولت دسترسی مردم به کتاب اقدامات گونگونی صورت گرفته است.

"سمیه حیدری" افزود: در استان ایلام به غیر از ضروت احداث کتابخانه ها بویژه در مناطق محروم، نیاز مبرم به راه اندازی کتابخانه سیار، افزایش منابع کتابخانه ها بویژه کتب مخصوص کودک و نوجوان و وسایل سرگرمی آنها مانند اسباب بازی مناسب داریم .

مدیرکل کتابخانه های عمومی در بررسی مشکلات کنونی کتابخانه های عمومی، ساختارهای قانونی موجود اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: در متن قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی تعارضات وجود دارد از جمله در اولین بند قانون که تاسیس، تجهیز، بازسازی و توسعه مدیریت نظارت بر عهده نهاد کتابخانه ها گذاشته شده اما در بحث بودجه غیر از یک بودجه تملک دارایی محدود که در بعضی سالها تخصیص می باید، چیز دیگری دیده نشده است همچنین در ماده پنج در مورد منابع مالی، کمک های دولتی در قالب بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد دیده شده که به میزان آن و تضمین پرداخت اشاره نشده است. یا در مورد اختصاص نیم درصد از درآمد ها شهرداریها، هیچ گونه ضمانت اجرایی وجود ندارد .

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت، برای پایگاه خبری تحلیلی بازتاب ایلام محفوظ است

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری ، تحلیلی بازتاب ایلام است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

لینک خبر :‌ بازتاب ایلام
در مراسمی از 6مؤلف برتر حوزه ایثار و شهادت در چهارمحال و بختیاری تجلیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال و بختیاری ، آیین رونمایی از تازه های نشر شاهد، تجلیل از نویسندگان و فعالان فضای مجازی و خانواده های معظم شهدا و ایثارگران، به صورت ویدئوکنفرانسی در استان های سراسر کشور برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: دفاع مقدس یک پرونده در جریان است که هرگز فراموش نمی شود و مجموعه های مختلف خصوصی و غیرخصوصی متولی روایت گری حوزه دفاع مقدس هستند.

سید عباس موسوی با اشاره به رونمایی 13هزار و ششصد عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس در طی چهل سال اخیر افزود: در شش ماه نخست امسال بیش از 15هزار صفحه در حوزه دفاع مقدس نوشته شده است که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه اسناد در شاخه های مختلف اقدامات خوبی صورت گرفته که یکی از آنها، حوزه وصیت نامه های شهداست.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

تجلیل از 6مؤلف برتر حوزه ایثار و شهادت تجلیل از 6مؤلف برتر حوزه ایثار و شهادت تجلیل از 6مؤلف برتر حوزه ایثار و شهادت تجلیل از 6مؤلف برتر حوزه ایثار و شهادت تجلیل از 6مؤلف برتر حوزه ایثار و شهادت تجلیل از 6مؤلف برتر حوزه ایثار و شهادت

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
نخستین تفاهم نامه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استان ها با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل انعقاد تفاهم نامه های معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها در سال 99 برای حمایت از هنر در استان ها با امضای تفاهم نامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان آغاز شد و در روزهای آینده تفاهم نامه های دیگر استان ها امضا می شود.

این تفاهم نامه با حضور سید مجتبی حسینی ، معاون امور هنری و حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان امضا شد.

سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری در این جلسه گفت: یکی از مواردی که در استان ها می تواند مورد توجه قرار گیرد توجه به رویکردهای آمایشی است و ضرورت دارد استعدادها و ظرفیت های هنری که در حوزه ها و رشته های هنری در استان ها وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد و متناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی و ضرورت ها به هنر در استان ها پرداخت شود.

حسینی ادامه داد: بخشی از این حمایت ها از استان ها حمایت از جشنواره هاست و متأسفانه جشنواره ها بیشترین اعتبار و بودجه هنر را صرف می کنند و تعداد جشنواره های هنری نیز در کشور زیاد است. بنابراین لازم است همین بودجه محدود، طوری هزینه شود که آثار ماندگاری داشته باشد. می توان در بعضی از رویدادها تجدید نظر کرد و به جای بعضی از جشنواره ها در استان ها یک برنامه و فعایلت مؤثرتری انجام داد و با بازنگری در رویدادهای فانی و فصلی و با رویکرد آمایشی، بودجه محدود هنر را دقیق تر برای کارهای ضروریتر و مؤثرتر هزینه کرد.

حمید قبادی، مشاور اجرایی معاونت امور هنری نیز در این جلسه گفت: امسال با نظر ادارات کل تخصصی معاونت امور هنری، برنامه های حمایت معاونت از فعالیت های هنری استان ها مدون شد و حدود 12میلیاد تومان در سال جاری از فعالیت های استانی در قالب تفاهم نام حمایت خواهد شد.

نخستین تفاهم نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد استانی سیستان و بلوچستان با حضور مدیران امضا می شود و تفاهم نامه با دیگر استان ها نیز در روزهای آینده منعقد می شود.

در امضای تفاهم نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان مدیران کل هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، دفتر موسیقی و دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری و مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امورهنری حضور داشتند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
گروه استان ها- بی تردید یکی از خانواده های متضرر از داستان کرونا در مشهد اهالی تئاتر بودند، اما آیا ضرورتی برای اجرا در شرایط قرمز مشهد و سایر شهرستان های خراسان رضوی وجود دارد؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۰۶

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس ، نزدیک به 300 روز است که کرونا با چندین دست و پایش، سردر سالن های تئاتر مشهد را بسته نگه داشته است، اما قرار است از امروز در شرایطی که مشهد در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد، در یکی از سالن های تئاتر نمایش کشته شده اجرا شود.

از یک سو تئاتر ی ها و از سویی دیگر، مسئولین هنری دست به دهان مانده اند تا این بحران، خود به خود به اتمام برسد؛ گرچه همین دست به دهان ماندن هم می تواند برای سلامتی هنرمندان و مخاطبینشان، بهداشتی نباشد و بسیار خطرآفرین باشد.

از بهمن ماه سال گذشته، امید مجددی ایجاد شد تا تئاتر جان تازه بگیرد؛ اما کرونا آمد و با خود چالش های فزون تری به دل اجتماع انداخت. و گروهی از جامعه که بسیار متضرر شدند، هنری ها و بالاخص تئاتری ها بودند. چنانچه بسیاری راه ارتزاقشان از تئاتر بود؛ تئاتر اولین مکانی بود که در پی کرونا تعطیل شد و به نوعی آخرین مکانی هم که تا الان در مشهد باز نشده بود، همین سالن های تئاتر بودند.

اما در این شرایط قرمز کرونایی که همه کشور در معرض موج سوم کرونا قرار دارند، بهتر بود قبل از اینکه سالن های تئاتر در مشهد بازگشایی شوند، مسئولین به فکر آماده کردن زیرساخت ها و تبلیغات فرهنگی باشند، آن هم از لحاظ روانی و اعتمادسازی در تبلیغات برای مخاطب. البته کمک های دولتی بسیار می تواند این تاثیر را دوچندان کند. گرچه شرایط دولت و تعریف بودجه در حوزه ی فرهنگ و هنر بسیار کم است و احتمالا پیگیری ها سخت خواهد بود.

زیرساخت های حمایتی دولت مثل بیمه ی بیکاری و هنرمندان می تواند تئاتری ها را و شرایطشان را کمی مطلوب تر سازد، کماکه به نوعی چنین کمکی مسکن است نه درمان شرایط . بایستی کمی ریشه ای تر به مسئله نگاه شود و از بنیان برنامه ریزی شود. دوستان در شهرداری و اداره ارشاد می توانند تاثیر مطلقی در این زمینه ایجاد کنند.

وی افزود: در مجوز مسئولیت اجرای صحیح پروتکل های بهداشتی با مدیر سالن است، بطوریکه برای 50 درصد ظرفیت سالن بلیت فروشی انجام می شود و غیر از این تخلف است.

معاون هنری و سینمایی ارشاد خراسان رضوی با اشاره به اینکه وضعیت تئاتر استان اسفناک است، گفت: متاسفانه کشتی تئاتر در استان به گل نشسسته است و باید با همکاری تمام دستگاه ها این هنر را زنده نگه داریم.

محمدی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا امکان لغو اجرا نمایش های تئاتر در استان باتوجه به ورود مشهد به موج سوم بیماری کرونا وجود دارد، گفت: برای تعطیلی مجدد سینماها و سالن های تئاتر کاملا تابع مصوبات ستاد پیشگیری از کرونا هستیم.

بسیاری از گروه های نمایشی در مشهد و سایر شهرستان های خراسان رضوی در روزهای اخیر تصمیم گرفتند تمریناتشان را شروع کنند، نمایش هایی که آماده بود شرایط اجرا را فراهم کرده اند و البته نمایش هایی هم حتی با انگیزه فراوان گروه های مختلف جوان و باتجربه تئاتری تصمیم گرفتند نمایش هایی را برای روی صحنه رفتن آماده کنند اما این انگیزه گویا در روح و روان مردم خیلی به چشم نمی خورد، و حتما مسئولان باید به فکر آماده کردن زیرساخت های مناسب و فرهنگ سازی برای مردم و هنرمندان تئاتر باشند.

از سوی دیگر نمی توان در شرایط فعلی از مردمی که ترس و لرز رعایت اصول قرنطینه را در این روزهای زندگی شان دارند و مجددا در شرایط فعلی تصمیم دارند کمتر از قبل از منزل خارج شوند خواست تا سالن های تئاتر را خالی نکنند.

انتهای پیام/281/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

روزنامه آسیا


روزنامه آرمان ملی


روزنامه ایران


روزنامه وطن امروز