بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 31 شهریور 99
مراسم آئین تجلیل و تکریم یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس با حضور جمعی از مسئولین لشکری و کشوری برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، مراسم آئین تجلیل و تکریم سراسری یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس امروز دوشنبه با حضور سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر رحیم صفوی، امیر موسوی فرمانده کل ارتش، وزیر بهداشت، وزیر دفاع، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، و جمعی از مسئولین کشوری و لشکری همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار شد.

قرار است در این مراسم مقام معظم رهبری به صورت ویدئوکنفرانس با این عزیزان دیدار و گفت وگو داشته باشند.

همچنین پس از مراسم در سراسر کشور تکریم و تجلیل برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم سرلشکر محمد باقری در این مراسم که با ارتباط تصویری زنده با رهبر معظم انقلاب در روز اول چهلمین سالگرد دفاع مقدس در حال برگزاری است، ضمن گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس اظهار داشت: امروز مفتخریم چهلمین سالگرد دفاع مقدس را پاس بداریم و مصمم هستیم تا تاریخ دوران دفاع مقدس که ذخیره گران بها برای امنیت و پشتوانه کشور است برای نسل های بعد حفظ کنیم و نگذاریم تحریف شود.

وی با بیان اینکه وظیفه داریم دفاع مقدس آن قطعه نورانی را زنده نگه داریم و پاسداری کنیم، تصریح کرد: باید دفاع مقدس آن ذخیره گرانبها فراموش شود.

سردار باقری گزارشی از اقدامات انجام شده در چهلمین سالگرد دفاع مقدس را خدمت رهبر معظم انقلاب و حضار ارائه کرد.

در این مراسم ضمن تجلیل از خانواده شهدا و رزمندگان، صادق آهنگران با صدای آشنایش برای همه رزمندگان دقایقی به خواندن اشعاری در رثای حاج قاسم سلیمانی پرداخت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
شورای مدیران معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به منظور بررسی موضوع دورکاری و حضور یک سوم کارکنان تشکیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

لادن حیدری معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای مدیران گفت: از ابتدای بحران شیوع کرونا تاکنون، کارکنان این معاونت متولی اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در سطح وزارتخانه بوده و کمترین بهره را از دورکاری و حضور یک سومی کارکنان در وزارتخانه برده اند. وی افزود: مدیران و کارکنان دفتر پشتیبانی با همت مضاعفی که در مبارزه با شیوع کرونا داشتند ثابت کردند که توان برخورد با بحران های مختلف را داشته و وزارتخانه یکی از دستگاه های پیشرو و موفق در امر فاصله گذاری اجتماعی و دورکاری کارکنان بوده است.

حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع همچنین با اشاره به مسوولیت این معاونت در امر اقتصاد فرهنگ ضمن قدردانی از همکاران دفتر مربوطه افزود: با توجه به مسوولیت این معاونت در بهبود محیط کسب و کار، به رغم کمبود آمار و اطلاعات مورد نیاز، با حمایت های وزیر محترم و پیگیری های معاونت و دفتر اقتصاد فرهنگ، تدوین بسته های حمایتی و ارائه آنها به ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاه ها و نهادهای ذیربط نظیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی و شهرداری ها در دستور کار قرار گرفت و با جدیت پیگری شد. این اقدام نتایج خوبی را جهت حمایت و ارائه تسهیلات به اصحاب فرهنگ و هنر در پی داشته که به زودی مواردی از آنها عملیاتی و به مرحله پرداخت به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه خواهد رسید .

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از تلاش های مدیران و کارکنان اداره کل امور اداری، واحد فناوری اطلاعات و سایر پشتیبانان کارکنان در بحران شیوع کرونا؛ در تدوین بخشنامه دورکاری، پیگیری امور مرتبط با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، فراهم نمودن زیرساخت های لازم در اجرای دولت الکترونیک، دسترسی به فضای مجازی و استفاده کمتر از کاغذ قدردانی کرد.

در این جلسه همچنین در خصوص تدوین گزارش عملکرد، دورکاری کارکنان و لغو بخشنامه حضور یک سوم کارکنان مذاکراتی بعمل آمد و گزارش جامعی از میزان افزایش حقوق کارکنان ارایه شد.

گفتنی است جلسه شورای مدیران معاونت توسعه مدیریت و منابع صبح امروز یکشنبه 99/6/30 با حضور مدیران کل و مشاروان در دفتر معاونت برگزار گردید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
امیرزاده در مصاحبه با رادیو گفت و گو خبر داد: ارکستر سمفونی "علمدار" به رهبری بردیا کیارس در تالار وحدت اجرا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰ سایت های دیگر : دولت رادیو گفت و گو

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از رادیو گفت و گو، همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصاحبه با بخش ویژه "باسخنگویان" در برنامه زنده "رویداد" با اشاره به چند رخداد مثبت طی هفته جاری اظهار کرد: بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران را پیش رو داشتیم که از 23 شهریور ماه بصورت مجازی آغاز شد و در رشته های ارتباط تصویری، خوشنویسی، طراحی، عکاسی، کاریکاتور و نگارگری و هنرهای جدید، با وجود شرایط کرونایی استقبال خوبی را در پی داشت.

وی ادامه داد: نزدیک به 1034 نفر در این دوره از جشنواره تجسمی جوانان شرکت و در مجموع 6725 اثر به دبیرخانه ارسال کردند؛ درحالی که در شرایط کنونی پیش بینی نمی کردیم استان ها از این جشنواره استقبال کنند ولی به لطف خدا، 26 استان با 150 هنرمند در این دوره حضور یافتند.

امیرزاده خاطرنشان کرد: تا ساعاتی دیگر نخستین جشنواره فیلم کرمان آغاز به کار کرده و بمدت سه روز (دوم مهرماه) ادامه دارد.

وی با بیان اینکه جشنواره فیلم کرمان با حضور محدودی از فیلمسازان و علاقمندان برگزار خواهد شد، گفت: این رخداد سینمایی کشور از امشب ساعت 20 در فضای باغ موزه هرندی کرمان شکل می گیرد.

امیرزاده ویژگی این جشنواره را ناظر بر بخش ویژه "یادمان سردار سلیمانی" دانست و تصریح کرد: تلاش داریم به اندازه ای هرچند ناچیز، حق این سردار بزرگ ایرانی را پاس بداریم؛ آنچه امروز داریم حاصل خون با برکت شهدا از جمله حاج قاسم سلیمانی است که باید حقی کوچک را در برابر این بزرگان ادا کنیم.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطای اختیارات ویژه به اتحادیه یکپارچه تهیه کنندگان سینما را از سیاست های کلان وزارتخانه متبوع اش دانست که روز گذشته اتفاق افتاد و در این باره گفت: نباید درباره امور تصدی گرایانه که امکان واگذاری به صنف را دارد، دریغ کنیم.

امیرزاده با بیان این مطلب افزود: مجموعه های حاکمیتی، وزارتخانه ها و بخش های اجرایی کشور معمولا به سختی وظایف را به بخش خصوصی می سپارند؛ در حالی که در زمینه فعال شدن بخش خصوصی، اصلی قانونی داریم و از طرفی این مهم تکلیفی است که بر گردن ماست تا اقدامات تصدی گرایانه را به بخش خصوصی واگذار کرده و خود به نقش های فعالِ سیاست گذاری و اعمال نظارت بپردازیم.

وی واگذاری اختیارات از سوی آقای انتظامی (رئیس سازمان سینمایی) را قدمی مثبت در حوزه واسپاری کارها به بخش خصوصی دانست و تصریح کرد: در این واگذاری 4 موضوع در نظر است؛ نخست اینکه نظام نامه تهیه کنندگی با جمع بندی نظرات ظرف یک هفته نهایی می شود تا بدانیم چه اختیاراتی قادر به واسپاری است.

امیرزاده ادامه داد: مرحله بعدی ارزیابی و تایید متقاضیانِ تهیه کنندگی سینماست تا افراد در برخورد با نظامات اداری وزارت ارشاد، دچار تعارض نشوند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد همچنین از نظارت عالیه این نهاد بر کار این صنف سخن گفت و افزود: نمایندگان اتحادیه جدیدالتاسیس در شورای پروانه ساخت سینما و پروانه نمایش عضویت داشته و صاحب رأی هستند.

امیرزاده همچنین مرحله دوم صدور هنرکارت را دیگر خبر خوب هفته جاری برشمرد و در ادامه اختصاص460 میلیارد دلار به حوزه صادرات پوشاک را از دیگر اقدامات خواند.

وی گفت: موسیقی نمایش "علمدار" با 72 نوازنده در ارکستر سمفونی تهران به رهبری بردیا کیارس روایت خواهد شد.

وی همچنین به روایت گری افرادی چون داریوش ارجمند، پرویز پرستویی، فرهاد قائمیان و هادی حجازی فر و... اشاره کرد و گفت: در این زمینه 72 روایت داریم که در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ادامه همکاری های مشترک این وزارتخانه با دفتر یونیسف در ایران خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی با اعلام این خبر گفت: این همکاری در زمینه های بهبود بازنمایی اخلاق مدار کودکان در رسانه های جمعی از جمله در فضای مجازی و در بین افراد متخصص حوزه رسانه است.

وی ادامه داد: همچنین از دیگر زمینه های این همکاری مشترک می توان به ارتقای شأن و عزت نفس کودک در صنعت فیلم و عکس و ترویج کتابخوانی اشاره کرد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: این همکاری جدید که برای دومین بار اتفاق می افتد فرصت هایی را برای ارتقای مهارت فیلم سازی در بین نوجوانان و جوانان فراهم می آورد.

گفتنی است، برنامه همکاری مشترک جدید از سوی محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مندیپ اوبرایان نماینده یونیسف در ایران امضا شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه توییتری خود با اشاره به ویژگی های مقدس مقدس، نوشت: دفاع مقدس آب حیات بود، جان را طلا می کرد و نوجوانان و پیران را جوان.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر آنلاین آخرین خبر اعتماد آنلاین

سیدعباس صالحی در این پیام توییتری که به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس نوشته، می افزاید: این شراب طهور در چهل سالگی اش هم چنان هوش رباست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پیامی که روزهای گذشته به همین مناسبت منتشر شده است تاکید کرده بود که بازخوانی میراث گرانقدر دفاع مقدس، چراغ راه آیندگان است.
وی می افزاید: دوران حماسه ساز هشت سال دفاع مقدس ملت قهرمان ایران، با تأسی از حرکت تاریخی سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) ثمره ای بالنده از فرهنگ ایثار و شهادت را برای همیشه در تاریخ این مرز و بوم به جای گذاشته و این فرهنگ در تاریخ ایران تبدیل به یک سنت شده؛ دیباچه دفاع مقدس برگه های زرینی از تبلور باور و مرام انسان های پاک باخته ای است که اتصال به ملکوت را رهین ایمان خود ساخته اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرده که گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس با چنین رویکردی می تواند فرصتی برای انتقال مفاهیم و معارف دفاع مقدس به نسل حاضر باشد تا دستاوردهای دوران دفاع مقدس را که در مفهوم ارزشمند ایثار تعریف می شود به نسل جوان منتقل و آنان را نسبت به این فرهنگ ناب و درخشان آگاه سازند. درس ها و پیام های دفاع مقدس الگویی برای پاسخگویی به نیازهای امروز جامعه در عرصه های مختلف جهاد اقتصادی، جهاد سلامت، مدیریت جهادی، سبک زندگی و حل مسائل اجتماعی و وحدت و انسجام ملی برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی است.
به گزارش ایرنا، در 31 شهریور 1359 رژیم بعثی عراق با تصمیم و طرح قبلی و با هدف برانداختن نظام نوپای جمهوری اسلامی، جنگی تمام عیار را علیه ایران اسلامی آغاز کرد؛ به همین مناسبت در تقویم جمهوری اسلامی 31 شهریور تا 6 مهر به عنوان هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است.
امسال به مناسبت چهلمین سالگرد بزرگداشت دفاع مقدس، اقدامات جامعی از طرف نهادهای مختلف برای بزرگداشت این هفته برنامه ریزی شده است.
در همین راستا هزاران طرح و برنامه ویژه فرهنگی و اجتماعی در جای جای کشور در حال اجراست که از جمله آنها می توان به اجرای طرح های محرومیت زدایی و رزمایش کمک مؤمنانه در مناطق محروم اشاره کرد.

لینک خبر :‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی
مظاهری گفت: خانواده شهیدان سمیع و زاهدی در سیزدهمین هفته از طرح ملی سه شنبه های تکریم با حضور مجازی و ارتباط تصویری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تکریم می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱

محمدرضا مظاهری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرکرد اظهار داشت: خانواده شهیدان سمیع و زاهدی در سیزدهمین هفته از طرح ملی سه شنبه های تکریم با حضور مجازی و ارتباط تصویری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تکریم می شوند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این دیدار به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان چهارمحال و بختیاری در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد برگزار می شود.

وی ابراز کرد: در این دیدار خانواده شهیدان سمیع و زاهدی با سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام حبیب الله ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به صورت ویدیو کنفرانس گفتگو می کنند.

مظاهری گفت: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد، استاندار ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری نیز حضور دارند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری ادامه داد: طرح ملی سه شنبه های تکریم به مناسبت چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس و با هدف ارج نهادن به مقام شهدا و خانواده معظم شهدا به صورت هفتگی در سراسر کشور به همت کانون های مساجد برگزار می شود.

مدیر فهما در استان چهارمحال و بختیاری یادآور شد: این دیدار به دلیل پیشگیری از شیوع بیماری کرونا به صورت محدود برگزار می شود .

مظاهری افزود: در این برنامه معنوی از والدین شهیدان سمیع و زاهدی با حضور مسئولین کشوری و استانی تجلیل می شود.

پایان پیام/ 361

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
با نپذیرفتن زائر خارجی از سوی عراق، پیشنهاد اعزام موکب سلامت به عراق برای ارائه خدمات بهداشتی به زوار اربعین مطرح شد که در نهایت ستاد مرکزی اربعین با دستور ستاد مبارزه با کرونا مجوز حضور موکب های سلامت به عراق را نداد.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، با تصمیم عراق برای نپذیرفتن زائر خارجی در ایام اربعین، کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین که زیر نظر ستاد بازسازی عتبات فعالیت دارد، تصمیم گرفت تا موکب هایی را در حوزه سلامت به عراق اعزام کند که مذاکراتی نیز در این زمینه انجام شد و قرار بود در صورت موافقت طرف عراقی این موکب ها به عراق اعزام شوند.

یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با بیان اینکه موکب هایی در حوزه سلامت آماده ارائه خدمات زوار اربعین بود، اظهار داشت: ما اعلام آمادگی کردیم تا 500 موکب را در صورت موافقت عراق در ایام اربعین به این کشور اعزام کنیم.

وی با بیان اینکه امروز اعزام موکب در حوزه سلامت نیز لغو شد، افزود: با دستور ستاد مرکزی اربعین و با هماهنگی ستاد مبارزه با کرونا ، امسال هیچ موکب ایرانی به عراق اعزام نخواهد شد و به این ترتیب حتی موکب سلامت نیز به عراق اعزام نمی کنیم. بنابراین، حرکت به سوی مرزها و حتی برنامه ریزی برای سفر به عراق در ایام اربعین ممنوع است.

به گزارش فارس، پرونده اعزام زوار به اربعین بسته شده است و هیچ اعزام زائر و حتی موکب ایرانی به عراق در ایام اربعین نداریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بیش از 6 ماه است که به واسطه شیوع کرونا، بسیاری مشاغل و حرف تعطیل شده اند. در میان فعالیت های هنری نیز، به طور مشخص تئاتر و سینما جزو اولین حرفه هایی بودند که متوقف شدند و حتی با اخذ مجوز بازگشایی نیز، فعالیت های آنها به شیوه سابق نبود. در این نوع فعالیت ها که ارتباط مستقیم و گروهی با مخاطب مطرح است، از طرفی رعایت پروتوکل های بهداشتی چالش های بسیاری دارد و از طرفی، به دلیل شرایط موجود، مخاطب ها اقبال اندکی برای حضور در سالن های نمایش و سینما دارند. این مشکلات در حالی است که فعالان عرصه تئاتر، جز صحنه نمایش، فضای دیگری برای فعالیت و کسب درآمد ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

هوشمند هنرکار، نائب رئیس هیأت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر، در خصوص شرایط هنرمندان تئاتر، توضیح داد: پیش از کرونا نیز، حال و روز فعالان تئاتر و بازیگران خوب نبود؛ نه شغل تعریف شده ای داشتند نه امنیت شغلی و درآمد مناسب. جز عده ای که از طریق فعالیت های دیگر(مانند تدریس و اشتغال در تصویر و سایر رشته ها) ارتزاق می کردند، معیشت سایر هنرمندان تئاتر دچار مشکل بود. اما با شروع کرونا، تئاتری ها دچار وضعیت بدتری شده و حتی پس انداز آنها نیز رو به پایان است، چرا که در این مدت درآمدی نداشتند.

او با اشاره به اینکه اغلب تئاتری ها حتی پس اندازی هم ندارند، بیان کرد: در حال حاضر فرد یا نهادی که بتواند به طور مشخص از حق و حقوق هنرمندان و به خصوص اهالی تئاتر دفاع کند، نداریم. به نظر می رسد پیش از این دغدغه ای به نام مشکلات معیشت هنرمندان تعریف نشده است. شاید تصور شود که در میان مشکلات کنونی، معیشت و امنیت شغلی هنرمندان بااهمیت نباشد اما کسی فکر نمی کند که یکی از آسیب دیده ترین اقشار، تئاتری ها و به خصوص بازیگران هستند. هرچند که نمی خواهم مشکلات رشته های تئاتری دیگر را نادیده بگیرم اما بازیگران چیزی جز جان و بدن خود برای به کار گرفتن ندارند.

هنرکار در مورد بازگشایی سالن ها در شرایط کنونی، گفت: در این روزها، با بازگشایی های نسنجیده سالن های تئاتر و البته سایر فعالیت ها مواجه شده ایم. هرطور بررسی کنیم دلیل این شتاب زدگی و اجبار و بازگشایی مشخص نیست. اگر فکر کنیم توان اقتصادی دولت ضعیف شده و می خواهد چرخه تولید به راه بیفتد، شاید در حرفه هایی که ارتباط با گردش اقتصادی دارند منطقی باشد اما در بازگشایی مکان هایی مانند مدارس و مراکز آموزشی، توجیهی نمی بینیم.

به گفته هنرکار، بازگشایی سالن ها و سایر مراکز عمومی، فاجعه کرونا را پایدار کرده و منفعت اقتصادی نیز به دنبال نداشته است. این بازیگر و کارگردان تئاتر، در مورد تلاش هایی که برای بهبود وضعیت معیشتی هنرمندان شده است، بیان کرد: مکاتبات و صحبت هایی که با مسئولان شده، تاکنون جواب چندانی نداشته است. بارها هم اعلام شده که اعضا و هنرمندان دیگر طاقت نامه نگاری و صدور بیانیه را ندارند. حرکت بعدی خانواده تئاتر، رادیکال تر خواهد بود.

هنرکار با اشاره به فواید احتمالی دوران پساکرونا گفت: البته هنوز سعی می کنم خوشبین باشم، شاید در دوران پساکرونا و حتی این ایام هم بشود دنبال فایده ای در تئاتر بود. مثلا در سال های گذشته، بساطی به نام تئاتر خصوصی راه افتاد، چیزی که اصلا به تئاتر خصوصی ربط نداشت، انگار فقط تصمیم بر این بود که هنرمندان را در فضایی بدون پشتیبانی و آشفته رها کنند. به این واسطه، تماشاخانه های بسیاری به نام تماشاخانه خصوصی با مدیریت های اشتباه و تهیه کننده های نامربوط راه افتاد و حتا در مقاطعی نگرانی ورود پول های آلوده به هنر مطرح شد. ازطرفی افرادی وارد کار شدند که شناختی از این نوع فعالیت نداشتند و بنابراین سرمایه های آنها نیز هرز رفت و دوباره فضا به سمت رشد سلبریتی ها و اجرای کارهای سخیف پیش رفت. در این دوران اثر این بازی ها کمتر شده. شاید در دوره پساکرونا شاهد حذف یا کمرنگ شدن این فضای غلط باشیم. شاید هنرمندان واقعی تئاتر و روابط درست حرفه ای حاکم شود.

این بازیگر و کارگردان تئاتر، با ابراز امیدواری از بازگشت تعهد مسئولان به هنر، مطرح کرد: از حدود 7، 8 سال پیش، روالی ایجاد شد که تئاتر به بیراهه کشید و این فضا را به ما تحمیل کردند که البته جز معدود هنرمندانی که از این سیستم بهره مند شدند، بخش بزرگی از خانواده تئاتر، متضرر شدند.

به گفته هنرکار، دوران کرونا و تعطیلی اجباری ناشی از آن، همچنین می تواند فضایی در اختیار هنرمندان بگذارد که به مسائل زیرساختی تئاتر توجه کنند. او در اینباره گفت: در حال حاضر نیز، مسائلی مانند پیوستن انجمن های هنری به وزارت کار و ایجاد شبه سندیکا پیگیری شده که امیدوارم این تلاش ها ادامه دار باشد. البته باید از جناب راد نیز قدردان باشیم که برای احقاق این مسائل، سال هاست تلاش کرده اند. این دوران فرصتی می دهد تا به مستندسازی، تثبیت شغل و روابط حرفه ای و مسائل زیربنایی بپردازیم.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
تهران- ایرناپلاس- طبق گفته پزشکان علاوه بر ویروس کرونا، آنفولانزا هم از بیماری هایی است که در پاییز و زمستان امسال همه را درگیر خود می کند. دقیقا در فصل هایی که جشنواره های مهم هنری و فرهنگی چون تئاتر، سینما و ... در آنها برگزار می شود. حال با تعطیلی حضوری برخی جشنواره های هنری، هنرمندان از تلویزیون توقع حمایت بیشتری دارند اما گویی این امید بیهوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

به گزارش ایرناپلاس، جشنواره بین المللی تئاتر فجر از مهم ترین جشنواره های هنری کشور است که هر ساله در ماه پیروزی انقلاب برگزار می شود. جشنواره ای که از اهمیت بسیاری برای فعالان این حوزه به ویژه جوانان و هنرمندان شهرستان های کشور برخوردار بوده و محفلی مناسب و حرفه ای برای نشان دادن استعداد و خلاقیت است. اما به جرات می توان گفت کرونا که ماه هاست کام همه را تلخ و سیستم زندگی انسان ها را مختل کرده، در میان رشته های هنری بیشترین تاثیر را بر رشته تئاتر گذاشته است. هنری که حضور و ارتباط با تماشاگر از اولویت های اصلی آن است و نمی توان ارتباط تنگاتنگ و روبه روی بازیگران را در هنگام اجرا از آن گرفت.

تاثیر کرونا بر تئاتر به اندازه ای بوده که جشنواره های بزرگ دنیا همچون جشنواره تئاتر اونیون فرانسه لغو شد. با این شرایط و با توجه به صحبت های رییس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که همواره سلامت مردم را در راس و اولویت همه فعالیت های فرهنگی قرار داده اند، برگزاری جشنواره تئاتر امسال امری بسیار مشکل به نظر می رسد.
اما در چند روز گذشته دو بخش از جشنواره تئاتر در عرصه عکس و پوستر و نمایشنامه نویسی فراخوان داد. حسین مسافرآستانه دبیر سی و نهم جشنواره تئاتر فجر دراین باره گفت: بعد از تصمیم گیری درباره هر بخش، فراخوان آن به صورت جداگانه امسال منتشر می شود.

با کارگردان پیشکسوت و عضو با سابقه خانه تئاتر درباره چگونگی برگزاری جشنواره تئاتر و وضعیت اجرای نمایش ها با توجه به گستردگی آنفولانزا و کرونا در فصل پاییز و زمستان گفت وگو کردیم.

ارتباط صحنه با تماشاچی، تعریف می شود
سلیمی درباره چگونگی برگزاری جشنواره تئاتر فجر امسال به خبرنگار ایرناپلاس گفت: با توجه به شرایطی که به دلیل شیوع ویروس کرونا به وجود آمده است، این سوال مطرح می شود که در حال حاضر چه کمک هایی به خانواده تئاتر شده است؟ در این شرایط بحرانی، مساله اقتصادی بیشتر اعضای خانواده تئاتر با شکل مواجه شده؛ البته برای سینما و تلویزیون نیز این مشکلات پیش آمده است. اما وقتی از تئاتر صحبت می کنیم دیگر موضوع فرد نیست؛ گفته می شود 5 هزار نفر را فهرست کرده اند که در شرایط بسیار بدی به سر می برند. حال اگر این تعداد را به سطح کلان کشور بسط دهیم به نظر می رسد بیش از این ارقام خواهد بود.
اگر هیچگونه امنیتی به لحاظ مسائل بهداشتی و ایمنی در سالن های تئاتری و حتی شهر وجود نداشته باشد افراد بسیار کمی از تئاتر دیدن می کنند.

به گفته سلیمی، دومین مساله به گروه های اجرایی بازمی گردد: در تئاتر به هیچ عنوان نمی شود فاصله اجتماعی را در صحنه رعایت کرد. مگر می شود ارتباط تنگاتنگ و نفس به نفس دو بازیگر را به لحاظ مسافتی منکر شویم، در صورتی که اینها از اصول تئاتر است و نمی توان نادیده گرفت.
گروه اجرایی با شرف، با اخلاق و متعهد دغدغه اش تماشاچی است. البته اگر فقط بخواهد خود را نشان دهد قضیه فرق دارد و صرفا با آنها حرفی ندارم. اما ارتباط صحنه با تماشاچی تعریف می شود و این اتفاقی است که سابقه طولانی و تا ابد نیز همین خواهد بود.
وی افزود: قرار بود نمایشنامه ای با عنوان آقای اشمیت کیه را در اول تا آخر تیرماه در تالار استاد سمندریان و در مجموعه ایرانشهر به اجرا ببریم که به مساله کرونا خوردیم و بعد هم کلا تعطیل شد. حال صحبت سر این است که آبان تا آذرماه اجرا داشته باشیم؛ اما پرسش این است که در این زمان، امنیت بهداشتی برای من فراهم می شود؟
دغدغه من گروه اجرایی و مساله اقتصادی آنهاست. وقتی به سالنی مانند سمندریان می رویم، اجرا در این سالن تعریفی دارد. وقتی به تعداد صندلی ها در این سالن نگاه کنیم از نظر رعایت پروتکل های بهداستی باید یک دوم صندلی ها پر شوند که البته با این شرایط تماشاچی هم به راحتی به سالن ها سر نمی زند. در این شرایط چه تضمینی وجود دارد که غیر از فاصله اجتماعی مسائل اقتصادی هم تامین شود؟ در حالی که به فعالان این عرصه در کشورهای دیگر حقوق می دهند. البته گفته شده که دولت به تئاتری ها وام می دهد که در طول سال باید به طور اقساط بازگردانده شود.

سلیمی معتقد است که اکنون تئاتری ها بلاتکلیف مانده اند. چون طبق اخبار منتشر شده، وقتی وارد فصل زمستان و پاییز می شویم آنفولانزا هم به کرونا اضافه می شود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه هر چه زودتر از این بحران خارج شویم، افزود: با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم، معتقد به برگزاری جشنواره فجر نیستم. حتی اگر بهداشت و سلامت افراد به طور کامل تامین شود، از نظر اقتصادی فکر نمی کنم به سود گروه ها باشد.

چرا تلویزیون در زمینه تئاتر فعال نمی شود؟
سلیمی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان از ظرفیت نمایش آنلاین برای ارائه برخی از اجراها در جشنوراه تئاتر فجر مانند جشنواره موسیقی نواحی بهره برد، گفت: وقتی به این اندازه به پیشرفت مسائل علمی اهمیت می دهیم، به هر حال باید دید که چگونه از دستاوردهایش برای پیشبرد اهداف تئاتری در این شرایط می توان استفاده کرد.
البته بارها در این مورد صحبت شده؛ من یکی از کسانی بودم که در خانه تئاتر نیز پیشنهاد دادم که چرا تلویزیون در این زمینه فعال نمی شود؟ این امکان وجود دارد که با استفاده از دوربین و امکانات فنی فواصل را حفظ کرد و امنیت و سلامت را برای گروه اجرایی تامین کرد. با این شرایط تماشاچی هم وجود ندارد که دغدغه های سلامتش را داشته باشیم.
وی ادامه داد: می شود بسیاری از آثار فاخر و ارزشمند را از هر نوعی ضبط و بعد از تلویزیون پخش کرد. وقتی جایی به نام تلویزیون وجود دارد که در حال حاضر اکثریت مردم به دلیل همه گیری کرونا در خانه به سر می برند، چرا علاقه مندان به تئاتر را به این مسیر هدایت نمی کنند؟

این استاد تئاتر به پیگیری هایش در این زمینه اشاره کرد و گفت: برای تحقق این موضوع، اقدامات زیادی انجام دادیم؛ نامه نوشتیم که حاضریم آثار ارزشمندی که در تئاتر وجود دارد را برای تلویزیون ضبط کنیم اما هیچ جوابی نگرفتیم. در جشنواره های موسیقی به راحتی می توان میکروفن هایشان را با فاصله از یکدیگر قرار دهند و برنامه اجرا کنند. اما در تئاتر چه باید کرد؟ موسیقی خیلی راحت تر کار خود را عملیاتی می کند.

اجرای تئاتر در فضاهای باز
این کارگردان با سابقه تئاتر، درباره اجرای نمایش های تئاتری در فضای باز افزود: صحبت ها و پیشنهادهای گفته شده کاربردی است، اما متاسفانه با توجه به امکانات، شدنی نیست. برای مثال در بسیاری از پارک ها سالن های آمفی تئاتر سر باز وجود دارد، اما در این سال ها هیچ بهره ای از آن نبرده اند. فرهنگسرای شفق، فرهنگسرای بهمن، فرهنگسرای خاوران و ... مکان هایی هستند که از فضای باز نمایشی برخوردارند. اما اگر فردا در این فضای باز باران گرفت تماشاگر باید چه کند؟ باید به هر چیزی اصولی نگریست، فکر و سپس عمل کرد که البته عملیاتی شدن در آن بسیار مهم است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
روند افزایشی قیمت کاغذ چاپ و تحریر در بازار آزاد ادامه دارد، بر این اساس قیمت هر بند کاغذ 410 تا 420 هزار تومان معامله شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، روند افزایشی قیمت کاغذ و مقوا در بازار همچنان ادامه دارد، بر این اساس قیمت هر بند کاغذ 70 در 100 با گرماژ 70 گرمی صبح امروز بندی 410 هزار تومان معامله شده است.البته برخی از فروشندگان خرد نیز تا بندی 420 هزار تومان پیش رفته اند. همچنین کاغذ 80 گرمی در همین ابعاد نیز بالای480 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

کاغذ روزنامه نیز با کیلویی 13 هزار و 500 تومان نسبت به روزهای گذشته افزایش را تجربه کرده است. مقوای پشت سفید 24 هزار تومان و مقوای پشت طوسی 20 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

افزایش قیمت کاغذ در ماه های اخیر با توجه به افزایش قیمت ارز اجتناب ناپذیر بوده است، با این حال بسیاری از کارشناسان این بازار معتقدند که این افزایش قیمت ها بسیار تعادلی بوده و هنوز عرضه و تقاضا به تعادل نرسیده است؛ زیرا به دلیل شرایط کرونا مصرف کاغذ کاهش پیدا کرده و چون تقاضا روند افزایشی ندارد قیمت ها کنترل شده است.

درباره افزایش قیمت کاغذ از ابتدای سال تاکنون دلایل بسیاری برشمرده شده است؛ برخی کارشناسان این افزایش قیمت را ناشی از جو روانی موجود در بازار و اظهارنظرهای برخی مسئولان عنوان می کنند، از سوی دیگر عمده کارشناسان معتقدند نبود سیاست های ارزی مشخص درباره کاغذ از سوی دولت موجب شده تا واردکنندگان کاغذ دست به عصا حرکت کرده و اولاً از ورود محموله های جدید به بازار جلوگیری کنند و ثانیا ً اقدامی برای واردات کاغذ نیز نداشته باشند. با این حال قریب به اتفاق عمده کارشناسان این پیش بینی را داشتند که با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی بازار کاغذ در آستانه انفجار قرار گیرد که چنین نشد.

البته به نظر می رسد که این روند در نیمه دوم سال ادامه پیدا نکند، چرا که بر اساس شنیده ها ذخیره کاغذ وارد شده با ارز دولتی از سال گذشته رو به اتمام است و ناشران مجبور به رجوع به بازار آزاد خواهند بود، با این تفاسیر تقاضا زیاد شده و قیمت ها دچار افزایش خواهند شد ، باید دید تولید داخل می تواند بخشی از نیاز ناشران به کاغذ را برطرف کند و آیا وزارت ارشاد با مجموعه های تولیدی وارد مذاکره می شود؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیگیر ادامه اختصاص یارانه کاغذ به ناشران هستیم اما هنوز نهایی نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، در حال حاضر بخش عمده کتاب هایی که توسط ناشران عمومی کشور چاپ می شوند، با کاغذ دولتی و به عبارتی با همان ارز 4 هزار و 200 تومانی چاپ می شوند. در حالی که یکی از برنامه های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد از ناشران توزیع کاغذ دولتی اعلام شده بود؛ طی چند روز گذشته شایعاتی مبنی بر لغو این یارانه مطرح شده است.

در همین زمینه محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، گفت: در این رابطه هیچ خبر قطعی منتشر نشده و درحال پیگیری هستیم.

وی افزود: چیزی که ما داریم پیگیری می کنیم و مدنظر داریم روال قبلی است؛ اما هنوز نهایی نشده است و شایعات مربوط به برداشته شدن یارانه کاغذ را نشنیده ام.

انتهای پیام/4028/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

به گزارش روزانه نیوز ، کمتر از یک هفته از اعلام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در ایران می گذرد. خبری که تنها به صدور یک حکم برای آن بسنده شده است و هنوز جزئیاتی از برگزاری آن به صورت دقیق منتشر نشده است. تا پیش از اعلام این خبر، عمده ناشران ایران بر دو شکل با این رویداد روبرو می شدند. شکل نخست ناشرانی که بر این باور بودند که نمایشگاه کتاب مجازی در ایران قابلیت عرضه شدن ندارد چون گستردگی نمایشگاه کتاب تهران و تنوع آن اجازه چنین اقدامی را در فضایی مجازی نمی دهد و بسیاری از بخش های آن نمی توانند در فضایی غیر از فضای حقیقی محقق شوند. دیدگاه دوم نیز بر این باور بود که باید یارانه برگزاری نمایشگاه را به صورت نقدی و یا خرید کتاب به بدنه نشر تزریق کرد تا بتواند به حیات خود ادامه دهد.

در این فقره چند موضوع جالب توجه است. نخست اینکه نشر ایران در هر شکل از خود اعم از دولتی و یا خصوصی، به صورت پیش فرض خود را وابسته به دولت می داند. رگ حیاتش را در دست دولت می بیند و بدون یارانه دولتی چه از محل نمایشگاه کتاب و چه طرح های فصلی و چه خرید کتاب و یا نمایشگاه های استانی مجالی برای حیات خود متصور نیست. ناشر در چنین وضعیتی چه می کند.

مهمترین اتفاقی که برای نشر در این وضعیت رخ می دهد خشک شدن چشمه های خلاقیت و شناسایی مخاطبان و بازار هدفش است. بازاری که می تواند مشتریان بالقوه و بالفعل او را تشکیل دهند. بازاری که او باید خودش را در آن ثابت کند و حرف نویی قابل خرید برای مخاطبش آن هم به شکلی زیبا و قیمتی عادلانه و رقابتی عرضه کند که اگر چنین کند بدون یارانه های رنگ و روارنگ دولتی نیز می تواند به بقای خود امیدوار باشد.

نکته دوم در این است که صنعت نشر و ناشران ایرانی باید یاد بگیرند که ناشران موفق در جهان نه تنها کتاب را یک محصول تک وجهی نمی پندارند که یک کانال یک سویه برای درآمد اقتصادی به حساب بیاید. کتاب محصولی است تعاملی که به شیوه های مختلفی برای کسب درآمد و نیز عرضه مادی و معنوی آن وجود دارد. برگزاری انواع پروموشن های تبلیغاتی پیرامون یک محصول، تولید انواع محصولات جانبی متعدد از کتاب و فروش و مبادله رایت کتاب و همراهی تبلیغاتی با مولف یا مترجم تنها بخشی از اینهاست. در چنین تفکری فضای مجازی بستری مناسب برای انواع فعالیت های اقتصادی از سوی ناشران به شمار می رود.

نکته سوم اینکه دولت بنا به وظیفه ذاتی خود برنامه هایی در زمینه حمایت از صنایع فرهنگی در دست اجرا دارد. طبیعی است که این برنامه های زمانی موفق خواهد بود که تامین کننده نیاز ناشران باشد و با استفاده از نظرخواهی آنها تدارک دیده شده باشد.

با این چند پیش فرض می توان به تحلیل درستی از برپایی نمایشگاه کتاب مجازی در ایران دست یافت.

بسیاری از ناشران برپایی این نمایشگاه را به دلیل وجود انواع فروشگاه های مجازی نمی پسندند اما هیچ پژوهش و یا حتی بررسی کارشناسانه ای توانمندی این پایگاه ها در ارائه بخش عمده محصولات نشر ایران را به تمامی نقاط کشور تأیید نمی کند و از سوی دیگر مخاطب خرید کتاب به چه طریقی باید مثلاً برای خرید ده کتاب در دو موضوع مختلف به نشانی اینترنتی ده ها سایت خرید کتاب دست پیدا کند.

اگر ناشران ایران حضور در فضای مجازی را جز تلاش برای فروش نسخه های فیزیکی در نظر نمی گیرند نشان از عقب ماندگی حرفه ای آنها در فعالیت اقتصادی شان و ناتوانی آنها در کشف و فهم بازارهای جدید است.

از سوی دیگر تجربه نشان داده که تزریق یارانه نقدی به ناشران ایرانی در نهایت موضوعی جز تقویت بازار دلالی و هدایت نشدن این نقدینگی به تولید محصول را دامن نخواهد زد. در این فضا بیان موضوعاتی مانند اینکه هزینه برگزاری نمایشگاه کتاب را باید نقدی و یارانه ای به ناشران تزریق کرد امری غیر حرفه ای به شمار می رود.

نمایشگاه کتاب مجازی در چنین راستایی امکانی برای شناسایی و تقویت خلاء های حضور نشر ایران در فضای مجازی و تقویت هم افزایی جمعی در شرایط خاص حاکم بر نشر و نیز عرصه ای برای ناشران به منظور سنجش توانایی شان برای پرزنت کردنشان در فضای حضور مخاطبانی تازه و حتی فرامرزی دانست. رویدادی که نباید تجربه های نادرست و ضمنی پیشین در برگزاری این رویداد را دلیلی برای ناکامی دوباره آن در قالبی تازه پنداشت.

این نمایشگاه چنانچه تجربه و برنامه های تازه ترین رویداد از این نوع -یعنی نمایشگاه کتاب فرانکفورت- نشان می دهد فرصتی قابل اعتنا برای هم افزایی و گردهم آیی نزدیک تر مخاطبان و ناشران و محصولات آنهاست و در این گردهم آیی لاجرم برنده کسی است که محتوایی فاخرتر و زبانی رساتر برای عرضه خود داشته باشد. این نمایشگاه در یک کلام عرصه ای است برای نمایش توانایی های ناشران در جذب و هماره کردن مخاطبان و اگر ناشری دل خوشی از این مهم ندارد و یا اعتقادی به آن گناهی بر گردن نمایشگاه کتاب مجازی نیست./تسنیم

لینک خبر :‌ روزانه نیوز
برخی ناشران از شیوه جدید مراکز پخش برای تسویه حساب با آن ها و مطالبه درصد تخفیف بیشتر انتقاد دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، صنعت نشر در ایران چند سالی است که در میان انواع و اقسام مشکلات دست و پا می زند و هر سال بیشتر در ورطه ای که در آن افتاده است، فرو می رود.

مشکلات اقتصادی نشر در کنار کم توجهی مخاطبان در سال های اخیر موجب شده تا شمارگان نشر به شکل قبال توجهی از 5 تا 10 هزار نسخه در دهه 80 به 300 تا 500 نسخه در بهترین حالت در دهه 90 برسد. شاید مهمترین مشکل ناشران در دهه 90 را بتوان قیمت بالای کاغذ دانست اما مشکلات دیگری هم هستند که راه را بر نفس نشر در این سال های اخیر تنگ تر کرده اند.

در میان همه این مشکلات این ناشر است که باید انتخاب کند و یا به راه خود ادامه بدهد و یا عطای کار را به لقایش ببخشد. با این حال به نظر می رسد که وضعیت نشر در سال جاری و سال های آینده وضعیت بحرانی تر باشد، چرا که حداقل برای سال جاری دیگر به نظر نمی رسد که دولت دلار دولتی به کاغذ فرهنگی دهد و ناشران باید کاغذ مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.

از سوی دیگر مخاطبان اغلب به دلیل شرایط اقتصادی و عدم فرهنگ سازی مناسب از نمایشگاه های 50 درصد تخفیف که در سطح شهر برگزار می شود و متاسفانه مرکز توزیع کتاب قاچاق هستند خرید می کنند. بنابراین سودی به جیب ناشر نمی رود.

اخیرا نیز مشکل دیگری به مشکلات ناشران اضافه شده است. برخی ناشران در تماس با خبرنگار تسنیم از شیوه جدید برخی مراکز توزیع برای تسویه حساب با آن ها خبر داده اند ، شیوه ای که در آن مطالبه درصد تخفیف بیشتر از ناشر شده است.

این پیشنهاد از سویی با توجه به وضعیت حاکم بر نظام پولی کشور پیشنهاد عجیبی نیست.یک محاسبه ساده نشان می دهد به ازای دریافت وامی با مبلغ معادل میزان کتاب های فروش رفته توسط ناشر، در همان بازه زمانی وی رقم کمتری را برای موسسات نشر در مقابل نرخ بهره دریافتی بانک ها پرداخت می کند(در حدود یک درصد) و این اتفاق به سود اوست و از سوی دیگر ناشر در بازه زمانی کوتاه تری نیز به مبلغ خود دست پیدا می کند.

اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت که سود ناشر در ازای انتشار یک کتاب حداکثر 20 درصد است و با افزایش درصد پرداختی به موسسات پخش نه تنها سود دریافتی ناشر کمتر شده بلکه در وضیت فعلی چاپ کتاب که قیمت های تمام شده برای خدمات چاپ در حال افزایش دائمی است، توانایی ناشران با این اقدام در انتشار کتاب دچار کاهش تدریجی می شود.

در همین زمینه با اضافه شدن بدقولی های موجود در زمینه ارائه تسهیلات به ناشران از سوی بانک ها به نظر می رسد نشر در ایران در یک دوره پوست اندازی به سر می برد که در آن ناشرنماها و ناشران کوچک و موسسات ناتوان از تامین نیاز اقتصادی برای تداوم فعالیت خود ناگزیر از تعطیل شدن هستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
معاون پیشین فرهنگی وزارت ارشاد گفت: برخی ناشران تنها چاپ کننده کتاب هستند که این معضل حوزه نشر است که ناشر تخصصی به ارزیابی و ویرایش اثر نمی پردازد. پس پروانه نشر نباید دائمی باشد و از سویی به راحتی نباید پروانه نشر صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰ سایت های دیگر : رادیو گفت و گو خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محسن پرویز رئیس انجمن قلم ایران در برنامه گفت وگوی فرهنگی رادیو گفت وگو درباره کارکردهای جشنواره های ادبی و اهداف آنها گفت: اهداف اصلی جشنواره ها دو هدف هستند که بخش نخست به رونق بخشی به حوزه کتاب و معرفی و عرضه این محصول فرهنگی است که با توجه به انتشار کتاب های متعدد در کشور امکان شناخت و مطالعه همه آنها امکان ندارد. پس کارشناسان با معیارها و شاخص هایی کتاب هایی را برگزیده و به مخاطب معرفی می کنند که این یکی از کارکردهای جشنواره های ادبی است.

وی ادامه داد: هدف دوم برگزاری جشنواره های ادبی حمایت از مولف و ناشر است. در برگزیده شدن یک اثر، مولف دلگرم شده و اشتیاق به نوشتن بیشتر داشته و ناشر هم که کتاب مناسب منتشر کرده نسبت به ناشری که در پی منفعت اقتصادی بدون درنظرگرفتن مسائل فرهنگی است مشخص شده و دلگرم می شود تا این مسیر را ادامه دهد.

رییس هیأت مدیره انجمن قلم در خصوص جشنواره ها بیان داشت: بخش دوم این هدف با توجه به اینکه رسانه ها در پوشش اخبار این حوزه کمتر به ناشر توجه دارند و در جشنواره ها ناشران کمتر حمایت می شوند به این بخش مربوط می شود.

معاون اسبق فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کاهش میزان جوایز اهدایی در جشنواره های ادبی در چندسال اخیر نشان می دهد نگاه مسئولان به این حوزه نسبت به قبل کمرنگ تر شده است.

وی عنوان کرد: دیده شدن در جشنواره های ادبی تنها با اعلام یک اسم نیست بلکه کتاب برگزیده باید معرفی و تبلیغ شود و برای دیده شدن یک اثر باید از سوی برگزارکنندگان جشنواره برنامه ریزی مدون وجود داشته باشد.

محسن پرویز افزود: برخی ناشران تنها چاپ کننده کتاب هستند که این معضل حوزه نشر است که ناشر تخصصی به ارزیابی و ویرایش اثر نمی پردازد. پس پروانه نشر نباید دائمی باشد و از سویی به راحتی نباید پروانه نشر صادر کرد.

وی یکی از مشکلات کتاب سال را همسنگ شدن مباحث محتوایی با مسائل فنی و مرتبط با تکنولوژی عنوان کرد و گفت: زمانی که یک پزشک کتابی مرتبط با حوزه تخصصی خود را ترجمه می کند و کار علمی است و فرهنگی به ما هو فرهنگ نیست در حالی که شخصی در حوزه با پشتوانه 10سال مطالعه و بهره از منابع، کتابی درباره احادیث تالیف می کند که سرچشمه اندیشه و تلاش است و در جشنواره این دو اثر کنار هم بررسی شده و جایزه می گیرد. با اینکه کتاب پزشکی باید در جشنواره علمی- دانشگاهی حضور می یافت.

رییس هیأت مدیره انجمن قلم ادامه داد: سیاست گذار نباید به دنبال ترجمه شدن آثار باشد بلکه معرفی آثار و کیفیت آن باید به حدی باشد که کشورهای دیگر خود این آثار را ترجمه کنند و این نیازمند همکاری بین بخشی است و باید با رایزنان فرهنگی هماهنگ شده و ترغیب کنند که نویسندگان و فیلم ها و کتاب های خوب را در آن کشور معرفی کرده و فضای لازم برای حضور این افراد را فراهم کنند.

وی گفت: رونق کتاب خوانی بر پایه ارتقا فرهنگی جامعه شکل می گیرد که نیازمند برنامه جامع است ودر چرخه تولید هم نویسنده حرفه ای به معنای کسی که شغلش نویسندگی است باید تولید محتوا کند و این امر مستلزم برنامه ریزی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سینماپرس: منوچهر والی زاده دوبلور پیشکسوت سینمای کشور و عضو انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم سینمای ایران در پی معرفی هیأت مدیره جدید خانه سینما گفت: امیدوارم هیأت مدیره جدید با دغدغه مندی، هوشمندی و درایت آشفتگی های پیشین خانه سینما را سامان بدهند؛ این روزها وضعیت اهالی سینما خوب نیست و اکثریت قریب به اتفاق هنرمندان با گرفتاری های بی شمار مشغول دست و پنجه نرم کردن هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱

دوبلور فیلم سینمایی پدر خوانده در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: البته متأسفانه نابسامانی و گرفتاری تنها مختص اهالی فرهنگ و هنر نیست و وضعیت به گونه ای شده که بخش عمده ای از مردم گرفتار شده اند؛ ویروس کرونا متأسفانه آسیب های زیادی به ارکان جوامع مختلف وارد کرده که یکی از آسیب های بزرگ آن نابودی بخش های مختلف اقتصادی است به نحوی که به نوعی دست و بال همه در این ایام بسته شده است.

والی زاده با بیان اینکه بدیهی است مسئولان خانه سینما به عنوان تنها نهاد صنفی اهالی سینمای کشور باید پیگیر وضعیت آشفته زندگی هنرمندان و اعضای شان باشند اظهار داشت: امروزه بخش اعظمی از هنرمندان ما که توانایی و تبحر بالایی هم دارند بیکار و خانه نشین هستند. مدیران خانه سینما باید با رایزنی سریع و تعامل با دستگاه های مربوطه در پی گرفتن بیمه بیکاری برای این هنرمندان باشند و مشکلات آن ها را حل کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: وضعیت بیمه اهالی سینما چیزی بدتر از فاجعه است! این باعث تأسف است که قشر فرهیخته این کشور با چنین مصائبی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند و مسئولان هم تدبیری برای برون رفت از این اوضاع اندیشه نمی کنند. انتظار بنده از مسئولان این است که در خصوص بیمه تأمین اجتماعی، بیمه تکمیلی درمان و بیمه بیکاری اعضای خانه سینما اقدامی فوری و اساسی کنند. این وضعیت بیمه ها اصلاً در شأن هنرمندان این کشور نیست.

این هنرمند در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: آقای نجفی که سمت ریاست هیأت مدیره خانه سینما را دارند فردی بسیار شریف هستند که اهالی سینما از ایشان به نیکی یاد می کنند؛ من امیدوارم ایشان با دغدغه مندی در پی آن باشند که اوضاع بحرانی خانه سینما را سامان ببخشند و این نهاد را درست و در راستای تقویت اهداف صنفی اداره کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: مهدی صباغ زاده تهیه کننده و کارگردان سینما در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: مسئولان رسماً هیچ توجهی به سینما ندارند و آن را به حال خود رها کرده اند چرا که اگر اندک توجهی نسبت به هنرهفتم وجود داشت ما شاهد این همه مشکل اساسی در سینما نبودیم و به خصوص تا این حد با معضل بیکاری و خانه نشینی بخش اعظمی از اهالی سینما دست و پنجه نرم نمی کردیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی آفتاب نشین ها و مارال در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بی شک بنده نوعی به عنوان یک عضو از جامعه سینمای ایران نمی توانم مشکلات سینما را برطرف کنم؛ این وظیفه دولتمردان و مسئولان است که باید دغدغه جدی برای رشد و تعالی سینما داشته باشند و با تشکیل اتاق فکر و... سینما را از این وضعیت بحرانی نجات دهند.

این سینماگر ادامه داد: به خصوص در این روزهای کرونایی که بخش بیشتری از اهالی سینما بیکار شده و هیچ درآمدی ندارند وظیفه مسئولان است که اهتمام جدی برای برون رفت از این اوضاع اسفبار اندیشه کنند. مسئولان باید از خود سوأل کنند این هنرمندان که سال ها باعث رشد و تعالی سینما و عرصه فرهنگ و هنر کشور شده اند چطور باید در ایام بیکاری گذران روزگار کنند؟

صباغ زاده سپس با بیان اینکه این دولت هیچ کاری برای سینما نکردند و در دولت های بعدی هم فکر نمی کنم اتفاق شگفت آوری برای سینما رخ بدهد تصریح کرد: متأسفانه این روزها نه تنها وضعیت سینما که وضعیت اغلب بخش های مختلف کشور خراب است و سیاست گذاران و مدیران توجهی برای رفع و بهبود وضعیت مردم ندارند.

وی متذکر شد: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون هیچ گاه شاهد چنین تورم افسارگسیخته و گرانی نبودیم! وقتی این روزها به دوران 8 سال دفاع مقدس نگاه می کنیم به خوبی متوجه می شویم که در آن ایام هرگز این همه تورم و گرانی وجود نداشت.

کارگردان فیلم های سینمایی صبحانه ای برای دو نفر و خاک و آتش تأکید کرد: این روزها همه نرخ ها بر اساس دلار که افسارگسیخته شده تعیین می شود و اغلب مردم از هر طبقه ای ناراحت و ناراضی هستند؛ بی تردید باید کار انقلابی شود تا مردم از این شرایط نجات پیدا کنند. ما نیاز به حضور سیاست گذاران و مدیرانی داریم که دلشان برای مردم بسوزد تا بتوانیم شاهد رشد و پیشرفت کشور در همه سطوح باشیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ سایت های دیگر : ایلام بیدار فرهنگ سدید شهید نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران جنگ تحمیلی هشت ساله خیلی زود آغاز شد. به تعبیر حاج کاظم در فیلم آژانس شیشه ای، مردم سرخوش از جشن بودند که این غول به کشور ما حمله کرد.

ایران به علت شرایط اقتصادی و دولتی بودن بیشتر بدنه اقتصادی کشور و همینطور نوپا بودن سینمای بعد از انقلاب، با کمک نظام اقدام به ساخت فیلم هایی در زمینه دفاع مقدس کرد. یکی از علل ساخت فیلم توسط دولت و نهادهای دولتی برمی گردد به تخصیص نگاتیو و وسائل فیلمبرداری که به خاطر گران بودن و محدودیت های تهیه آن تنها توسط دولت امکان خرید آن وجود داشت. از سوی دیگر اختصاص میزهای تدوین و از آن سو تخصیص تسهیلات و وام و البته خرید رایت آثار، منجر به این شده بود که تنها نهادهای دولتی بتوانند کلید فیلم های سینمایی دفاع مقدس را بزنند.

در این میان البته تنها وزارت ارشاد نبود که با کمک فارابی اقدام به ساخت فیلم های سینمایی کرد بلکه سازمان صداوسیما، حوزه هنری و امور سینمایی بنیاد مستضعفان نیز اقدام به ساخت فیلم های مختلفی درباره دفاع از مرزهای ایران اسلامی کردند.

در میان این نهادها برخی آثار برجسته تری ساختند که در کل پیکره سینمای دفاع مقدس ما را تا اوایل دهه 1370 دیدنی کرد اما به مرور با تغییر نگاه مدیریتی سازمان سینمایی و حذف برخی از نهادها مانند امور سینمایی بنیاد مستضعفان، سینمای دفاع مقدس کمرنگ شد.

البته امروز نیز که خصوصی سازی به عنوان بخش جدیدی از اقتصاد سینمای ایران وارد شده تحول خاصی در زمینه ساخت و تولید سینمای دفاع مقدس رخ نداده است و باز هم سازمان های جدیدتری مانند اوج چند فیلم دفاع مقدسی راهی سینما کردند که البته درباره برخی از آنان نیز نقدهایی وارد است.

اینکه چرا بخش خصوصی کمتر به ساخت سریال هایی با مضمون دفاع مقدس پرداخته است، برمی گردد به بالا بودن هزینه ساخت فیلم های جنگی و ریسک عدم برگشت هزینه. برای همین باید گفت که در حال حاضر تنها بخش دولتی و حکومتی است که باید پا به این میدان بگذارد.

در ادامه این گزارش نگاهی می اندازیم به کارنامه نهادهای فوق در سال های تبلور و آغاز سینمای دفاع مقدس. البته نهادهای دیگری مانند دفتر حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس و روایت فتح نیز در زمینه ساخت و تولید فیلم های دفاع مقدس نقش داشته اند که به گزارش دیگری موکول می شود.

بنیاد سینمایی فارابی

بنیاد سینمایی فارابی با توانایی بیشتر به دلیل بهره مندی مناسب از نظر اقتصادی و فنی فیلم های بیشتر و البته ماندگاری را در زمینه دفاع مقدس ساخت.

فیلم هایی مانند افق و پرواز در شب که البته رایت آن خریداری شد و همینطور دیده بان به عنوان فیلم های اولیه و مهم سینمای جنگ از پروژه های مهمی بودند که مخاطب را به سفر پشت خاکریز های جنگ می برد.

پوستر فیلم دیده بان

علاوه بر این ها فیلم هایی مانند سجاده آتش که از جمله فیلم های بسیار خاطره انگیز دفاع مقدس است نیز در کارنامه بنیاد سینمایی فارابی قرار دارد.

لیلی با من است، آژانس شیشه ای، چ، 33 روز، کودک و فرشته، گلوگاه شیطان، پایان کودکی و تعداد زیادی فیلم های انقلاب اسلامی کارنامه بنیاد سینمای فارابی را شکل می دهد. طبق اطلاعات منتشر شده توسط فارابی، این بنیاد سینمایی در مقام صاحب اثر (ارائه کننده محصول) و یا مشارکت کننده در تولید، این نهاد از سال 1367 تا 1398 بیش از 70 فیلم در زمینه دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت تولید شده است. البته برخی از این آثار از حیث مضمون و موضوع قابل بحث و بررسیند.

نمایی از افق

در تکمیل اطلاعات این را باید اضافه کرد که علی اکبر اورعی مؤسس واحد جنگ بنیاد سینمایی فارابی بود که به پیشنهاد سیدمحمد بهشتی مدیرعامل بنیاد، این واحد را با ترسیم راه رسیدن به هدف ماندگاری دفاع مقدس با زبان هنر بنا گذاشت و محمدحسین حقیقی و محمدمهدی عسگرپور با او همکاری می کردند. او قرار بود در رابطه تنگاتنگ با عبدالله اسفندیاری در بخش فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی، به انتخاب فیلمنامه های دارای قابلیت در این زمینه بپردازد و با برنامه ریزی اجرایی، امور این واحد را پیش ببرد.

امور سینمایی بنیاد مستضعفان

بدون شک یکی از ارکان اقتصادی قوی کشور ما بنیاد مستضعفان است. این بنیاد اقتصادی آنقدر توان مالی دارد که توانست در پروژه 100 میلیاردی محمد رسول الله (ص) شراکت مالی بکند. سید جمال ساداتیان تهیه کننده سینمای کشور در یکی از مصاحبه های اخیر خود درباره راهکار برون رفت سینمای ایران از شرایط دشوار اقتصادی گفته بود که اگر بنیاد مستضعفان و یا ستاد اجرایی فرمان امام بخواهند می توانند با در اختیار گذاشتن مبلغ 150 تا 200 میلیارد تومان برای سرپا نگه داشتن سینما کمک کنند.

از این رو این بنیاد اقتصادی برای رونق سینما و نه تنها سینمای دفاع مقدس در سال های آغازین کار خود با راه اندازی بخش فرهنگی و امور سینمایی، به تولید فیلم های مختلف دست زد.

طبق اطلاعات سایت سوره سینما این نهاد در دو دهه 1360 و 1370، 16 فیلم سینمایی تولید کرده است. فیلم های مانند: حصار، پیکر تراش، هیولای درون، پیک جنگل، پرونده، عملیات کرکوک، حماسه مجنون، بر بال فرشتگان، دایره سرخ و... نمونه فیلم های جنگی و انقلابی بنیاد مستضعفان است.

نمایی از حماسه مجنون همراه با جواد هاشمی، جعفر دهقان و حسن عباسی

حسین حق گو که در حال حاضر از اعضای شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی است از اعضای امور سینمایی این بنیاد است.

امور سینمایی بنیاد چند سال است که عملاً غیر فعال است و حتی سینماهایی که در دست آن بود به حوزه هنری واگذار شده است. پروژه محمد رسول الله (ص) نیز با کمک خود بنیاد ساخته شد و شرکتی که به عنوان تهیه کننده در ساخت آن همکاری داشت مؤسسه نور تابان بود.

سازمان سینمایی حوزه هنری

حوزه هنری به عنوان یکی از نهادهای اصلی تولیدکننده آثار هنری البته تنها در زمینه صنعت سینما فعالیت نداشته و موسیقی و هنرهای تجسمی و شعر و ادبیات را نیز پوشش داده است اما بخش سینمایی آن خصوصاً در سال های نخست فعالیت و همکاری با چهره های فعالی مانند فرج الله سلحشور و مجید مجیدی روزهای پرکاری را تجربه کرده است.

همان طور که اشاره شد حوزه هنری تنها در سینمای دفاع مقدس محصول نداشت و سینمای انقلاب و همین طور درام های معناگرایی مانند مرگ دیگری محمدرضا هنرمند نیز محصول آن بودند. حوزه بیشتر تلاش داشت تا نگاه معنوی و عاطفی در جنگ را نمایان کند. نگاهی که عواطف انسانی درگیر جنگ را به چالش بکشد. البته این به معنای ساخت فیلم هایی که از حیث فنی و یا قدرت سینمایی ضعیف باشد نیست بلکه فیلم های موفقی را روانه پرده سینما کرد که عموماً از فروش خوب و موفیقت در جذب مخاطب برخوردار بود.

نمایی از بلمی به سوی ساحل

فیلم هایی مانند گذرگاه، بحران، برج مینو، حصار، ردپایی بر شن، چشم شیشه ای، هراس، بلمی به سوی ساحل، وصل نیکان، سجاده آتش، حمله به اچ3، باشگاه سری، خداحافظ رفیق و... نمونه های متعدد فیلم های جنگی و انقلابی حوزه هنری در سال های فعالیت خود است.

نکته مهمی که باید درباره کارنامه سینمایی حوزه بیان کرد این است که حوزه در سال های دهه 1360 تا 1380 اگرچه با اختلافاتی در میزان و کمّ و کیف تولید فیلم ها همراه بود اما فعالیت پرباری داشت. اما این نهاد فرهنگی در سال های دهه 1390 کم کارتر از سال های قبل شد. حداقل در ساخت آثار دفاع مقدس و انقلابی کارنامه حوزه لاغرتر شد اما فیلم های اجتماعی و درام دچار فراموشی نشدند. این طور که سایت سوره سینما متعلق به حوزه هنری گزارش می دهد 62 فیلم سینمایی محصول حوزه هنری است که از ابتدای سال 1360 تا 1397 تولید کرده است.

پوستر سجاده آتش

البته باشگاه فیلم سوره حوزه هنری نیز که در ساخت سریال و فیلم های کوتاه فعالیت دارد چندسالی است که دست به تولید فیلم های سینمایی زده است که شامل فضای دفاع مقدس نشده است.

سازمان ها و نهادهای دیگری مانند سازمان اوج و صداوسیما نیز در شکل دادن سینمای دفاع مقدس فعالیت داشته اند. این گزارش بیشتر به فعالیت سازمان ها و نهادهای قدیمی ساخت و تولید فیلم های دفاع مقدس پرداخته است و امیدواریم که در سال های بعدی با بیشتر شدن آثار تولیدی سازمان اوج و دیگر نهادهای فرهنگی گزارشی پربارتر از حال حاضر داشته باشیم.

در جمع بندی این گزارش باید گفت که بنیاد سینمایی فارابی چه در تعداد کل آثار سینمایی و چه در آثار دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از دیگر نهادهای فرهنگی پرکارتر بوده است که البته با توجه به توان اقتصادی آن و حمایت دولت های مختلف طبیعتاً باید چنین انتظاری را از این بنیاد سینمایی داشت.

میزان آثار ارزشی فارابی طبق اعلام گزارش سایت این بنیاد 71 فیلم است که مشخصاً از کل تعداد آثار سینمایی حوزه هنری به میزان 62 اثر و امور سینمایی بنیاد مستضعفان به تعداد 16 فیلم سینمایی بیشتر است.

نهادهای متولی فیلمسازی دفاع مقدس، اگرچه شروع آتشینی را در سال های دهه 1360 تا میانه 1370 داشتند، رفته رفته چه از نظر میزان ساخت و کمیت و چه خصوصا از نظر کیفیت فیلم ها دچار پس رفت شدند و آب رفتند.

امروز کار به جایی رسیده است که آنچه که در سینمای دفاع مقدس دیده می شود پیکره ای لاغر و نحیف از این سینمای درخشان است. نه تنها آثار چندان زیادی در دهه پنجم انقلاب برای ارائه نداریم که کیفیت و زیبایی چشم نوازی بر سینمای دفاع مقدس ایران دیده نمی شود. امری که باید نهادهای مذکور پاسخگوی آن باشند.

انتهای پیام/

این پست 104 بار بازدید شده

لینک خبر :‌ منجیل خبر
جمال گلی معتقد است به دلیل کمبود نیروی کار در سینما و تلویزیون و وضعیت اقتصادی در دوران کرونا و پس از آن دستمزدها در تولیدات سینما و تلویزیون بیشتر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

جمال گلی، منتقد سینما و تلویزیون، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: پیش بینی من این است که میزان دستمزد عوامل در دوران کرونا و پس از آن بیشتر خواهد شد و در حال حاضر به توجه به تعطیلی ها و شرایطی که به وجود آمده است طبیعی است که افراد میزان دستمزد بیشتری نسبت به قبل درخواست کنند.

گلی تصریح کرد: وضعیت اقتصادی و بیکاری ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها و پروژه ها باعث شده تا افراد شرایط اقتصادی خوبی نداشته باشند و سعی همه بر این است که خیلی زود از این شرایط بیرون بیایند به همین دلیل دستمزد بیشتری می خواهند تا با این دستمزد شرایط مالی خود را بهبود ببخشند.

این تهیه کننده در ادامه گفت: در این شرایط علاوه بر دستمزد بالا عوامل انتظار دارند پرداخت ها به موقع صورت بگیرد. تورم و بیکاری منابع مالی خانواده ها را از بین برده و همه سعی دارند به طریقی فشار موجود را از دوش خود و خانواده شان کم تر کنند.

او افزود: یکی دیگر از عوامل بیشتر شدن دستمزدها در سینما به شرایط خطرناکی برمی گردد که کار کردن در پی دارد. قطعاً کار کردن و قرار گرفتن در تجمعات خطراتی دارد که هر کسی هنوز حاضر نیست تحت هیچ شرایطی تا زمان وجود بیماری کرونا از خانه اش برای کار خارج شود. هنوز افراد بسیاری هستند که خانه نشینی را برای حفظ جان و سلامتی شان به کار کردن ترجیح داده اند و افراد دیگری که حاضر به کار کردن هستند نیز تحت شرایطی خاص حاضر به همکاری می شوند. این وضعیت قطعاً باعث می شود افرادی که حاضر به همکاری هستند دستمزد بیشتری را درخواست کنند.

تهیه کننده سریال ریکاوری در پایان تأکید کرد: موضوع دستمزد در سینمای ایران همیشه یک موضوع پیچیده و بسیار گسترده بوده که نیاز به بحث، بررسی و آسیب شناسی جدی دارد. افزایش قیمت ها در سینمای ایران علاوه بر بیکاری و تورم به عوامل بسیاری بستگی دارد و این یک موضوع گسترده است که در یک مصاحبه نمی توان از همه زوایا به آن پرداخت اما در شرایط حاضر فکر می کنم دستمزدها بسیاری بیشتر از قبل باشد.

کرونا جمال گلی دستمزدهای سینما و تلویزیون

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
سید جمال ساداتیان معتقد است تهیه کنندگی در سینما یک سازکار مشخصی دارد که با سرمایه گذاری کاملا متفاوت است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

سید جمال ساداتیان تهیه کننده سینما و مدیر سینما تیراژه در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا درباره اعطای اختیارات ویژه به اتحادیه یکپارچه تهیه کنندگان از سوی رییس سازمان سینمایی و همچنین وام صندوق اعتباری هنر برای تسویه بدهی سینماها با صاحبان آثار گفت: بودجه این کار در صندوق اعتباری هنر تصویب شده است ولی پروسه اداری آن هنوز تکمیل نشده است. من فقط همینقدر اطلاع دارم که در حال حاضر این کار یک گیرهایی دارد مثلا اینکه سینماها باید برای دریافت وام وثیقه ای را در اختیار این صندوق قرار دهند.

وی ادامه داد: من خودم هنوز این بحث را به طور دقیق و کامل دنبال نکرده ام و نمی دانم باید چه کار کرد. در مورد سینماهای دیگر هم اطلاعی ندارم این وام را تا به امروز دریافت کرده اند یا خیر.

این تهیه کننده سینما با بیان اینکه در صنف تهیه کنندگان با تشکیل اتحادیه صنف تهیه کنندگان سینمای ایران یک اجماع و یَد واحده ای به وجود آمده است، تصریح کرد: تهیه کنندگان نقش کارفرما و مدیر یک پروژه سینمایی را دارند و به نوعی گردش مالی و اقتصادی سینما برعهده آنها است به همین دلیل طبیعی ست که در یکسری از تصمیمات ارشاد بتوانند حضور و نقش فعالی داشته باشند و باعث شوند کارهای مربوط به این صنف تخصصی تر و سهل تر انجام شود. تا چند وقت گذشته که اختلافاتی میان تهیه کنندگان وجود داشت، وزارت ارشاد و سازمان سینمایی اعلام می کردند که ما نمی توانیم شما را به رسمیت بشناسیم اما در حال حاضر موضوع فرق کرده است و خوشبختانه اجماع امیدبخشی حاصل شده است.

وی درباره اختیار ارزیابی و تایید متقاضیان تهیه کنندگی به اتحادیه صنف تهیه کنندگان سینمای ایران هم عنوان کرد: متاسفانه در گذشته به دلیل اینکه تهیه کنندگان چهار صنف شده بودند وقتی یک نفر به صنف اول می رفت و به نتیجه نمی رسید تلاش می کرد از صنف بعدی کار خودش را پیش ببرد و صنف ها برای اینکه جمعیت خودشان را بزرگ کنند به راحتی به برخی کارت تهیه کنندگی می دادند که یا فرد شایستگی آن را نداشت یا اینکه با حاشیه هایی همراه می شد که در نهایت به پای همه مجموعه سینما نوشته می شد.

برخی سرمایه گذاری را با تهیه کنندگی اشتباه گرفته اند

ساداتیان درباره حاشیه تهیه کنندگی یک دندانپزشک و احتمال همکاری با فیلم جدید سعید روستایی هم اظهار کرد: من درباره ایشان همینقدر می دانم که برخی تهیه کنندگان قبلا هم به سراغش رفته بودند و او هم در برخی فیلم ها سرمایه گذاری کرده است. بعضی ها در سینما سرمایه گذاری را با تهیه کنندگی اشتباه گرفته اند، به صرف اینکه می روند در چند فیلم سرمایه گذاری می کنند نمی شود آن ها را تهیه کننده دانست.

وی در پایان تاکید کرد: تهیه کنندگی خودش یک ساز کار و علم مشخصی دارد. درست است که تهیه کنندگی در دل خود سرمایه گذاری را هم در برمی گیرد اما مدیریت یک پروژه سینمایی دنیای دیگری دارد. به هر حال این تهیه کننده است که می تواند تولیدکننده باشد و هرچه بتواند در انتخاب قصه ها و عوامل ساخت حرفه ای تر عمل کند در مجموع خروجی هم قابل قبول تر خواهد بود. تهیه کننده در سینما مدیر پروژه و بهترین مشاور کارگردان برای تولد یک فیلم سینمایی است.

امید پویانفر

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
برخی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون علارغم تایید پیشنهادهای غیر اخلاقی به بازیگران خانم در ازاء دادن نقش، تهیه کنندگانی که براحتی نقش فروشی می کنند و فسادی که روز به روز بیشتر می شود؛ به خاطر ترس از بیکاری و بایکوت، ترجیح دادند در این خصوص صحبت نکنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ حرف تازه ای نیست. دردی است که طی این سال ها بارها توسط دلسوزان به اصطلاح هنر هفتم به زبان آورده شده، روزهایی نقل محافل بوده و سرانجام به فراموشی سپرده شده است و هر ازچند گاهی دوباره بر سر زبان ها می افتد.

داستان غم انگیز فساد در سینمایی است که شاید در هر حرفه و کار دیگری نیز بیشتر از این عیان و جلوه گر کند ولی وقتی حرف از هنری متعالی زده می شود، هنری که قرار است آدم تربیت کند، نگرانی ها و دلسوزی های آن نیز ناخواسته بیشتر می شود.

این بار گلایه و شکوه از بی مهری ها، ناملایمتی ها و نامردی ها از زبان خود بازیگران سینما و تلویزیون به گوش می رسد؛ گلایه و شکوه خودی ها؛ به قول مرجانه گلچین ، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون متاسفانه حرف زدن درباره بازیگری مثل تف سر بالا است، اما باور کنید سیستم سالمی در بازیگری نداریم، یعنی چه که یک بازیگر برای داشتن نقش صرفا باید به مهمانی شبانه برود، اگر آنجا بود نقش به وی می رسد و اگر نه باید سالها خانه نشین شود .

در این سال های اخیر، متاسفانه بازیگرانی گاها صبرشان از این همه فساد اخلاقی در کارشان لبریز می شود و لب به گلایه باز کرده اند؛ صبا کمالی بازیگر روزهای نه چندان دور سینما و تلویزیون در این باره می گوید: من یک مقدار گرفتار دشمنی های شخصی شدم، که به خاطر نه شنیدن از جانب من بوده است. هر نه ای که گفتم 5 سال مرا به یک سمتی شوت کردند. مثلا چه بگویم... فلان تهیه کننده ای که خودش را منتسب به فلان وزارت خانه می کند، ساعت 3 صبح به زور می خواهد وارد خانه من بشود و من با فحش ناموس بیرونش کردم. از این موارد هزاران مدل وجود دارد. آنقدر زیاد است که هفتادمن مثنوی می شود . هنرپیشه های ما صرفا ملعبه هستند اصلا تصمیم گیرنده نیستند . تصمیمات را آدم های فاسد دیگری می گیرند. ما فکر می کنیم هنرپیشه ها بد هستند . خانم ها بد هستند. خیر اینگونه نیست. کسانی را انتخاب می کنند به دردشان بخورد. اینکاره باشند. جسم و روحشان کشش این مسائل را داشته باشد و هرکسی نتواند.

لیلا بوشهری ، که زمانی جزء پرکارتربن بازیگران زن سینما نقش آفرینی می کرد در گفت و گویی با گلایه از وضعیت پیش آمده می گوید: اصل موضوع را بارها بیان کردم که خانم هایی که ازدواج می کنند به خاطر محدودیتی که در زندگی شخصی خودشان دارند، قطعا نمی توانند روابط گسترده ای با خیلی افراد داشته باشند. این مسئله به معنای این است که نمی توانند با خیلی ها رابطه داشته باشند. من و خیلی از بازیگرانی که با آنها ارتباط دارم و همکاران من هستند، به هر دفتری که می رویم نخستین سئوالی که می پرسند این است که سرمایه گذار سراغ دارید؟ و اگر سرمایه گذار سراغ داشته باشید چه بازیگر باشید و چه بازیگر نباشید به شما نقش خواهند داد وکسی که نقش می گیرد باید آدمی را داشته باشد تا او را ساپورت کند .

وقتی کسی سرمایه گذاری را می آورد قطعا با آن فرد باید روابطی داشته باشد، من این کار را نمی کنم. در واقع با زنان در سینما به صورت کالا برخورد می شود. برخی دفاتر می گویند شما بیا پول بده و هر کسی را می خواهی بیاور به عنوان سرمایه گذار و این نقش برای تو. این کار با اصول هنر مغایرت دارد .

بوشهری در ادامه اشاره می کند: اگر قرار به افشاگری باشد باید اسامی خیلی های مطرح شود. این قضیه بیشتر شامل دستیاران کارگردان ها می شود، دستیارانی که عمدتا نوپا هستند و تازه شروع به کار کرده اند و فکر می کنند ازاین طریق می توانند به فلان بازیگر خانم دست پیدا کنند. افشاگری اسامی فایده ندارد یک منبعی باید وجود داشته باشد که فرد معترض به روابط پشت پرده سینما، پیش این فرد مشخص برود. کارکرد افشاگری در ایران جواب نخواهد داد. مدیران متولی از این قضایا چشم پوشی می کنند نسبت به خیلی از وظایفشان .

مجید سعیدی نیز با وجود تمام سختی هایی که در راه بازیگری کشیده، در این باره می گوید: من صحنه های زننده ای را در سینما دیده ام که از گفتنشان شرم می کنم. برخی انگار به هیچ وجه دغدغه سینما ندارند و تماماً به میهمانی های شبانه فکر می کنند. قدیم به ما می گفتند برای بازیگری باید تمام تمرکز خود را بگذارید اما امروز صرفاً اگر مهمانی ویلای لواسان جور شود نیاز به شخصیت پردازی و زحمت کشیدن نیست .

سعیدی با گلایه از نقش فروشی در سینما خاطرنشان کرد: نقش فروشی در سینمای ایران بیداد می کند. من به صورت علنی در دفاتر سینمایی دیده ام که به اندازه پولی که می دهید برای بازی به شما سکانس می دهند. شما وقتی برخی بازیگران مکمل را نگاه کنید به وضوح متوجه می شوید که با پول به سینما آمده اند و هیچ توانایی در بازیگری ندارند .

حق با شماست ولی ترجیح می دهم صحبت نکنم

با یکی از بازیگران چهره این روزهای سریال های تلویزیونی در این خصوص هم کلام شدیم و او داستان ورود بسیاری از چهره های جوان سینما و تلویزیون را از دریچه ای دیگر برای ما شرح داد؛ البته چون این اتفاقات برای خودش نیز تکرار شده بود و بنا به دلایلی خواست نامی از او در این گزارش برده نشود؛ چون طبیعی است که بعد از این، تهیه کنندگان و کارگردان های سینما و تلویزیون او را در لیست سیاه و بایکوت خود قرار خواهند داد. علاوه بر او سعی کردیم با بازیگران خانم و آقای چهره و فعال در سینما و تلویزیون تماس برقرار کنیم و درباره اوضاع نامناسب این روزهای سینما صحبت کنیم؛ درباره نقش فروشی ها، مهمانی های فلان کارگردان و تهیه کننده برای پیشنهاد های غیر اخلاقی آن ها در ازاء نقشی در فیلم و سریال جدید آن ها که همه آن ها با تایید این ادعاها ولی با بیان ترجیح می دهم صحبت نکنم داستان را برای ما شفاف تر نشان دادند.

عشاق سینمایی که همه کار می کنند

داستان معمولا از ورود عشاق سینما و تلویزیون به آموزشگاه های بازیگری چهره های معروف سینما شروع می شود. آن ها این راه میانبر را انتخاب می کنند تا سریعتر به خواسته خود یعنی ورود به دنیای بازیگری برسند؛ البته در بسیاری از موارد نیز این اتفاق می افتد و فلان بازیگر مطرح سینما که مدیر آموزشگاه هم هست، کارآموزهای جوان و با استعداد خود را به تهیه کنندگان سینما و تلویزیون که دنبال چهره ای جوان می گردند، معرفی می کند.

تا اینجای کار به نظر می رسد که همه چیز بر روی روال طبیعی خود جلو می رود. همان بازیگر چهره سریال های تلویزیونی که خواست نامش محفوظ بماند برایمان از خاطراتش می گوید: برای یکی از سریال های مناسبتی تلویزیون آقای فلانی که همه او را به خوبی می شناسند و یک یاز چهره های معروف سینما و تلویزیون است و من در کلاس های بازیگری ایشان شرکت می کردم، لطف کردند و مرا برای بازی در فلان سریال مناسبتی تلویزیون به آقای تهیه کننده که از دوستانشان بودند معرفی کردند.

پول بده، نقش بگیر

آن تهیه کننده خیلی راحت قواعد بازی را برای من توضیح داد و گفت که برای سپردن این نقش به شما فلان مبلغ را باید بیاوری که سهم بیشتری از آن برای آن تهیه کننده و سهمی برای مدیر آموزشگاه که تو را معرفی کرده کنار گذاشته می شود و من هم به ناچار و برای اینکه در آن سریال مناسبتی بازی کنم و دیده شوم، قبول کردم.

بعدها دیدم که بخش زیادی از سرمایه یک فیلم به همین شکل به دست می آید و گاها به جای مدیر آموزشگاه، فلان آقا یا خانم بازیگر معروف که نقش اول آن فیلم یا سریال را برعهده دارد، بازیگر جوان معرفی می کند و آن مبلغ گزاف از آن جوان تازه کار برای سپردن حتی نقشی کوتاه گرفته خواهد شد. حتی گاها مبلغی زیاد از همان تازه کار گرفته می شد، مقابل دوربین هم می رفت، چند پلان کوتاه بازی می کرد و به عشق اینکه در فلان فیلم سینمایی حضور دارد، بعد از دیدن فیلم شوکه می شد که چرا همان دو سه پلان هم حذف شده و به بهانه اینکه کارگردان صلاح دیده و در تدوین برش خورده، داستان را به گونه ای دیگر رقم می زنند.

این پیشنهاد ها معمولا برای تازه کارهاست

بازیگر خانم دیگری که با تایید موضوعات مطرح شده، او هم ترجیح می داد در این باره خیلی صحبت نکند، با اصرار خبرنگار ما، توضیحات کوتاهی می دهد: تا حالا به من هیچ گونه پیشنهاد غیر اخلاقی برای گرفتن نقشی خاص نشده ولی این اتفاق معمولا برای بازیگران جوان و تازه وارد ممکن است بیافتد. من شخصا تا حالا مهمانی کاری نرفته ام ولی خب شنیده ام که فلان کارگردان در خانه اش مهمانی ترتیب می دهد و خب در این میهمانی ها گاها پیشنهاداتی هم برای بعضی نقش ها به برخی ها داده می شود.

به نظر می رسد یکی از راه های پیش رو برای جلوگیری از چنین پیشامدهایی در حوزه سینما و تلویزیون، اعتراض رسمی و دسته جمعی کسانی باشد که در این راه ضربه های مالی، روحی و اخلاقی دیده اند. که معمولا ترس از بیکار شدن، قدرت و زور عوامل تولید و تهیه کنندگانی که سالی چند سریال و فیلم سینمایی در دست ساخت دارند، مانع این کار می شود و افشاگری هایی از این دست یا نصیب بازیگرانی می شود که در شرف بازنشستگی هستند و یا قید حضور فعال در این حوزه را زده اند و به کار دیگری مشغول شده اند و یا در بهترین حالت اصرار بر پنهان ماندن نام و نشان خود دارند.

شاید با ورود جدی تر دستگاه های نظارتی به این موضوع و ترتیب اثر دادن برخی پرونده های فساد مالی در این بخش، امیدواری برای ورود کسانی که در این راه متضرر شده اند، فراهم شود و آنها با خیال راحت تر برای مبارزه با مافیای سینمایی ورود کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
ردایی تهیه کننده سینما گفت: باید برای پرداخت به سینمای دفاع مقدس انگیزه لازم در مسئولان و فیلمسازان به وجود آید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰ سایت های دیگر : سینما پرس

مسعود ردایی تهیه کننده سینما، درباره علت نپرداختن به سینمای دفاع مقدس طی سال های اخیر و بی تفاوتی نسبت به این جریان، در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: بنیادها، موسسات و سازمان های مرتبط مانند اوج، فارابی، انجمن سینمای دفاع مقدس و ... باید در تدارک بیشتر ساخت فیلم هایی با موضوع دفاع مقدس باشند. وقتی فیلم هایی چون تنگه ابوقریب یا آثاری که ابراهیم حاتمی کیا در این سال ها ساخته، تولید می شود مورد توجه مخاطب قرار می گیرد؛ پس باید همت کرد و فیلم دفاع مقدسی ساخت تا به اهداف عالی رسید.

تهیه کننده سال دوم دانشکده من افزود: سازمان های مرتبط باید در این زمینه برنامه ریزی و سیاست گذاری های مدونی داشته باشند. انگیزه ایجاد کنند و حمایت های لازم را از فیلمسازان انجام دهند. پذیرای فیلمنامه های خوب باشند و از همه مهمتر اهدافشان را اجرایی کنند. اگر بدین نحو پیش بروند، به طور قطع به نتیجه های خوبی خواهیم رسید؛ بین سینماگران برای پرداخت به موضوع دفاع مقدس استعداد های سرشاری وجود دارد. 8 سال جنگ تحمیلی هم سرشار از قصه های دراماتیک و تأثیرگذار است.

او افزود: مسئولان امر قطعاً می دانند هشت سال دفاع مقدس ارمغان بزرگی از ایثار و فداکاری برای ما به جا گذاشته است و تولید فیلم با کیفیت در این حوزه و نمایش آن در سینماها، می تواند نقطه عطف و انگیزه مضاعفی برای مردم باشد.

تهیه کننده مالاریا در پاسخ به چرایی نبود انگیزه برای رفتن به سمت تولید فیلم های حوزه دفاع مقدس، اظهار کرد: وقتی سازمان های مذکور قدمی بر نمی دارند و بی تفاوت هستند، مردم نیز بی تفاوت خواهند شد و در کل، انگیزه برای تولید و دیدن این فیلم ها از بین می رود. متاسفانه در این سال ها بودجه ها جای دیگری خرج شده که شاید ضرورتی نداشته است.

ردایی در پایان عنوان کرد: باید توجه داشت با بودجه های شخصی نمی توان به تولید فیلم های این حوزه پرداخت؛ چون هزینه ها، هماهنگی ها، تدارکات و ... اجازه نمی دهد آن طور که باید در سینما به دفاع مقدس پرداخت شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دنیای اقتصاد : سال سخت سینما به نیمه رسید و همین نیم سال رمق از بازار سینما گرفته است. فروش فیلم های روی پرده در شش ماه گذشته کمتر از پنج میلیارد تومان گزارش شده؛ خبری که حاکی از شدیدترین بحران اقتصادی سینماهای کشور در طول تاریخ فعالیت شان است. سینما از ابتدای دهه 90 و به طور دقیق تر از سال 92 رشد تصاعدی بازار را تجربه کرد و هر سال رکوردهای جدیدی را در رقم فروش و میزان استقبال مخاطبان ثبت می کرد، اما شیوع ویروس کرونا در اواخر سال گذشته موج فزاینده فروش فیلم ها را به زمین کوباند تا رقم های میلیاردی سینمای ایران جایشان را به فروش ها پنج، شش میلیونی بدهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

برای درک بهتر افت فروش می توان رشد فروش دو، سه سال گذشته را یادآوری کرد. برای مثال فیلم های روی پرده در شش ماه اول سال 97 بیش از 144 میلیارد و 963 میلیون تومان فروش را ثبت کردند. این رقم در شش ماه اول سال 98 به 178 میلیارد و 368 میلیون تومان رسید؛ یعنی سال گذشته فروش شش ماه اول سینماها دست کم 14 درصد رشد کرد. اما امسال سینمای ایران در شش ماه اول سال نه تنها در مقایسه با سال گذشته رشدی نداشت بلکه با سقوط آزاد میزان فروش، به رکورد ناباورانه 5 میلیارد تومان رسید؛ یعنی چیزی در حدود 98 درصد کاهش فروش! به طور دقیق تر و چنان که سامانه سمفا اعلام کرده، سینماها در شش ماه اول 99 تنها 4 میلیارد و 918 میلیون و 201 هزار و 499 تومان درآمد داشته اند. این درآمد صرفا به سینماها مربوط است، نه سامانه های اکران آنلاین. در واقع سینمای ایران دست کم رقمی معادل 173 میلیارد و 450 میلیون و 445 هزار و 501 تومان نسبت به سال گذشته کمتر فروخته و زیان دیده است.

در این 6 ماه آمار فروش سینمای ایران قاعدتا باید در دو بخش محاسبه شود؛ یکی اکران سینمایی و دیگری اکران آنلاین که همه گیری کرونا دلیل راه اندازی جدی آن در سینمای ایران شد. در پلت فرم های پخش فیلم تا به حال فیلم هایی از جمله خروج ، طلا ، زیرنظر ، بهت ، تیغ و ترمه ، مهمان خانه ماه نو ، هفت و نیم ، حکایت دریا ، لتیان ، گیلدا ، بنفشه آفریقایی و کشتارگاه اکران آنلاین شده اند و اگرچه بعضی از آنها به تناسب شرایط فعلی فروش نسبتا خوبی داشته اند، اما امکان دسترسی به تعداد مخاطب و میزان فروش آنها به جز آنچه از طریق خود سامانه ها اعلام می شود نیست. اکران آنلاین اگرچه در روزهای نیمه تعطیل سینماها یک امکان ویژه برای فیلم های پشت خط اکران بود، ولی به هر حال هنوز شرایطی برای جلوگیری از قاچاق فیلم هایی که به این شکل اکران می شوند، ایجاد نشده است و هر فیلمی که روی این سامانه ها برای تماشا در دسترس قرار می گیرد در مدت چند ساعت کپی می شود. اما از آن سو سینماداران همچنان در تلاش هستند تا به هر شکلی که شده سالن های سینما بسته نشوند و برهمین اساس فیلم هایی روی پرده رفته اند که البته هیچ کدام در ترغیب مردم به سینمارفتن موفق نبوده اند به ویژه آنکه تبلیغی هم برای فیلم ها انجام نمی شود.

شنای پروانه که فیلم منتخب جشنواره سال گذشته بود و تصور می شد بتواند رکوردی جدید در فروش سینماهای ایران رقم بزند، تنها 2 میلیارد و 345 میلیون تومان فروخت. سری دوم خوب، بد، جلف هم با فروش یک و نیم میلیارد تومانی از اکران موفق بازماند و سری دوم زن ها فرشته اند تنها 654 میلیون تومان فروخت تا تا با این سه فیلم شکست خورده پرونده فیلم های پرتماشاگر نیم سال اول 99 بسته شود. فیلم های دیگر فروش ناامیدکننده ای داشته اند. بی حسی موضعی که به تازگی اکران شده تا آخر هفته گذشته 79 میلیون تومان، تا ابد 73 میلیون، جهان با من برقص در زمان اکرانش در شش ماه اول امسال 52 میلیون، عطر داغ 32 میلیون، یادم تو را فراموش 24 میلیون و یلدا 25 میلیون تومان فروش داشته اند.

اما این همه ماجرا نیست. 29 فیلم دیگر از جمله فیلم خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا کمتر از 10 میلیون تومان در بازار اکران فروش رفته اند. ارقام فروش در این گزارش بر اساس تعداد بلیت خریداری شده برای سالن های سینما محاسبه شده است و اکران آنلاین فیلم ها با توجه به عدم امکان دسترسی به جزئیات فروش مورد توجه قرار نگرفته است. جدول این گزارش رقم دقیق فروش فیلم های اکران شده در شش ماه اول امسال را تا آخرین آخرهفته تابستان یعنی آخرهفته گذشته نشان می دهد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
کارگردان فیلم پشت پرده مه که با فیلم روزهای زندگی سیمرغ بلورین بهترین فیلم را از جشنواره سی ام فیلم فجر دریافت کرد، بر ضرورت تشکیل اتاق فکر واحد برای رسیدن به سینمایی منسجم در حوزه دفاع مقدس تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار ایلنا، پرویز شیخ طادی، کارگردان سینمای دفاع مقدس که آثاری همچون روزهای زندگی و دفتری از آسمان را تولید کرده است، با اشاره به وضعیت فعلی سینمای دفاع مقدس و دورانی که سپری شده است، گفت: سینمای دفاع مقدس از دیگر ژانرهای سینمایی جدا نیست و اگر امروز حال و روز سینمای جنگ و دفاع مقدس خوب نیست و تولیدات آن چنگی به دل نمی زند، این موضوع را می توانیم به دیگر گونه های سینمایی نیز بسط بدهیم. مگر در سینمای کودک وضعیت خوب است؟ جامعه امروز با تغییر سلیقه ها و نگاه اجتماعی و تربیتی خود نیازهای دیگری را جستجو می کند که امروزه در سینمای ایران ردی از آن نمی بینیم. تنها تفاوتی که برخی از ژانرهای سینمایی با بقیه دارند در مشکلات تاریخی و تولید آن هستند. مثل سینمای دفاع مقدس که به دلیل شرایط اقلیمی و ویژوال افکت و پروداکشن دارای هزینه و سختی های زیادی است به همین دلیل در سال های اخیر کمتر می توان به سراغ تولید آن رفت. مانند آثار تاریخی که به دلیل نبود بودجه تولیدات کمتری را در این حوزه شاهد هستیم. اما از لحاظ ماهیت محتوا و مضمون سینمای ایران از لحاظ محتوا نسبت به گذشته دچار فقر بیشتری است و آن هم به دلیل تغییر نگرش در فیلمسازی و تغییر ذائقه مخاطب است.

کارگردان فیلم پشت پرده مه در ادامه با بیان اینکه دولت و نهادهای فرهنگی برای تولید آثار دفاع مقدس اقبالی نشان نمی دهند، گفت: متاسفانه در چند سال گذشته شاهد هستیم دولت کمتر به فیلم های این حوزه اقبال نشان می دهد و فیلمسازان این حوزه دیگر نمی توانند مانند گذشته فعالیت کنند. در عرصه سینمای کودک هم همینطور است. دورانی در عرصه سینمای کودک در سطح جهانی حرف اول را می زدیم ولی امروز حرف آخر را هم نمی زنیم. در عرصه سینمای دفاع مقدس هم کماکان ادعاها سر جایش است اما در عمل دغدغه های گذشته دیگر وجود ندارد و جنس آن تغییر کرده است.

وی با اشاره به دغدغه های جدید مدیران و سینماگران گفت: امروزه سرگرمی و جذابیت تعریف جدیدی پیدا کرده و جایگزین ارزش ها شده است. سرگرمی بدون اینکه بخواهد چیزی به نگرش مخاطب اضافه کند تنها با مقاصد اقتصادی و سودجویی در بدنه سینمای ایران رخنه کرده است. اگر در گذشته سینمای ایران دارای مفاهیم و مضامین مهمی بود که مخاطب را با خودش همراه می کرد امروزه جذابیت های سطحی و نگاه های سرمایه داری جای آن را گرفته است. امروزه دیگر سینمای دفاع مقدس و مضامین آن را سرگرم کننده نمی دانند و سینماگران روی صفحه لیز و لغزنده غرایز حرکت می کنند. ما با جنسی از سینما روبرو هستیم که سرگرمی به عنوان هدف اصلی مورد توجه قرار گرفته است و هر مفهوم دیگری را فدای خلق یک سرگرمی می کنند.

شیخ طادی در ادامه با اشاره به سیر مخاطب شناسی فیلم های دفاع مقدس در طول چهار دهه گفت: در طول این چهار دهه با نگاهی به سیر تاریخی آن به این نتیجه می رسیم که سینمای دفاع مقدس در مقطعی از تاریخ نیازمند شور و هیجان است. در آن مقطع سیاستگذاران فرهنگی این خط مشی را ترسیم کرده بودند که سینمای دفاع مقدس باید در خط مقدم شور ایجاد کند و آثاری تولید کند که همگی بر پایه پیروزی و تقویت روحیه است و این شور را به رزمندگان دفاع مقدس تزریق کنند. برای همین در آن مقطع طبیعی است که کسی به مسائل پشت جبهه و نگاه اجتماعی به معضلات جنگ نمی توانست بپردازد. بعد از پایان جنگ که فرصت نگاه کردن به داشته های هشت سال دفاع مقدس بود، سینمای ایران به خوبی به زوایای مختلف جنگ و آدم های درون جنگ پرداخت. فیلمسازان به سراغ نابرابری ها و بی عدالتی ها و موضوعات اجتماعی ای رفتند که همگی نتیجه تبعات جنگ تحمیلی بود. این نگاه درستی بود که بعد از جنگ سینمای ایران در پیش گرفت. در این میان عده ای از فیلمسازان برای اینکه نوآوری کنند به سراغ موضوعاتی می رفتند که واقعی تر بودند و شخصیت هایی را مطرح می کردند که مخاطب با آنها همراهی بهتری داشت و نتیجه آن ماندگاری بسیاری از آثار این حوزه است. در سال های بعد از جنگ به دلیل نبود اتاق فکر واحد در سیستم مدیریت فرهنگی شاهد تولید فیلم هایی بودیم که برای برخی سوءتفاهم ایجاد می کرد. عده ای از افراد خودشان را همه کاره سینمای دفاع مقدس می دانند و انحصاری را در طول این سالها ایجاد کرده اند که اجازه رشد فضای سینمای دفاع مقدس را برای بقیه فیلمسازان سلب کرده است. اگر اتاق فکر واقع بین و منسجمی داشتیم که فیلمسازان را دعوت به مشورت می کرد امروزه نتیجه آن در تولیدات مطلوب تر بود و مسیر فیلمسازی در این حوزه به صورت واحد شکل می گرفت و مانند امروز دسته بندی و خط کشی های غیرلازم شکل نمی گرفت.

وی با اشاره به اینکه باید به سمت برخی خطوط قرمز در دوران جنگ رفت و آن ها را با دیده نقد منصفانه به تصویر کشید، گفت: وقتی در فرصت های بعد از جنگ به عملکردهایمان در حوزه دفاع مقدس نگاه می کنیم و به عنوان فیلمساز به یکسری اسرار و نگفته ها و کم کاری ها در دوران جنگ می رسیم؛ باید آن ها را به تصویر بکشیم و فضای مدیریت جنگ را نقد کنیم و منصفانه با کمبودها و خیانت ها و اشتباه ها و شکست ها و پیروزی ها برخورد کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
این روزها فیلم سینمایی مثل یک عاشق به کارگردانی بهرام گوهری را بر پرده سینما دارد. مردی آرام و باحوصله که با خوشرویی صحبت می کند. اوایل دهه هفتاد وقتی نام امین زندگانی برای دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره تئاتر فجر خوانده شد، تمام نگاهها به او جلب شد. بازیگری که تا پیش از آن، سالها در عرصه بازیگری به ایفای نقش های مختلف پرداخته بود و حالا با گرفتن جایزه نامش برسر زبان ها افتاد. او اگرچه تا امروز در مجموعه های تلویزیونی و نقش های متفاوت سینما بازیگری را بسیار تجربه کرده، اما کماکان تئاتر را خاستگاه اصلی اش می داند. سریال وکلای جوان ، طلسم شدگان ، معصومیت از دست رفته ، مختارنامه و فیلم های سینمایی ملک سلیمان ، فصل فراموشی فریبا و راه بهشت از جمله کارهای مهم کارنامه بازیگری زندگانی محسوب می شوند. با او درباره حضورش در فیلم مثل یک عاشق ، اکران آنلاین و وضعیت سینمای اجتماعی به گفت و گو پرداخته ایم که در ادامه می خوانید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱

درباره نقش تان در فیلم مثل یک عاشق کمی توضیح می دهید؟
این فیلم به نوعی حدیث نفس خود کارگردان (بهرام گوهری) و برگرفته از ایشان است. داستان هنرمند شوریده حالی که در نقاشی هایش با یک مورد عاطفی روبرو می شود و در ادامه بیشتر شاهد پیوندی روحی هستیم تا یک نگاه مادی و زمینی.
چه نکته ای در فیلمنامه وجود داشت که شما را به عنوان بازیگر ترغیب کرد که در آن بازی کنید؟
این کار دو ویژگی مهم برایم داشت. اول حضور خود بهرام گوهری، به عنوان نویسنده و کارگردان و تقریبا همه کاره فیلم. خب، ما با هم سالهاست دوست هستیم و سعادت این را دارم که سالهاست دوستی متداومی با هم داریم. اینکه او بعد از سالها خاک عکاسی خوردن، تصمیم گرفته بود به تنهایی فیلمی را بسازد برایم جذاب بود.
از چه جهت می گویید به تنهایی این فیلم را ساختند؟
از این جهت که هیچ فیلمبردار، تدوینگر، صدابردار و کلا نیروی کاری در پشت صحنه وجود نداشت. خود بهرام گوهری همه کاره فیلم بود. او سالها عکاسی حرفه ای کرده و تجربه کار در این حوزه، شهامت و جسارت لازم را در او بوجود آورد که به تنهایی بار این فیلم را به دوش بکشند. ضمن اینکه حضور دو بازیگر حرفه ای رویا نونهالی و لیلا زارع نوید این را می داد که حضور در این فیلم تجربه خیلی خوبی را به همراه خواهد داشت.

حضور بازیگران شاخصی مثل رویا نونهالی و لیلا زارع چقدر به ارائه بازی بهتر به شما کمک کرد؟
در تولید یک اثر بصری خواست کارگردان حرف اول را می زند، اما در طول کار همگی ما توانستیم به یک زبان مشترک برسیم. با خانم زارع که قبلا همکاری کرده بودم و خانم نونهالی هم که همه می دانند در این حرفه کم نظیر هستند. البته چون نیروی انسانی در تولید این فیلم در حداقل بود، بار مسوولیت های آقای گوهری هم بالاتر می رفت و از آنجا که به اقتضای فیلم، فیلمبرداری باید در فصول مختلف سال انجام میشد، متعاقبا مشکلاتی هم پیش می آمد! حتی یکی دو بار من و بهرام با هم دعوا کردیم، اما چون علاقه به پیشبرد کار داشتیم سریع آشتی می کردیم. ما از ابتدا تصمیم گرفته بودیم که این کار را دوستانه جلو بریم و دعواهایمان هم دعواهایی دوستانه بود.
فکر می کنید فیلم مثل یک عاشق در این روزهای کرونایی که خیلی از فیلم ها هم به صورت آنلاین اکران می شود، آنطور که باید و شاید روی پرده سینما دیده می شود؟
من البته سر رشته چندانی در اقتصاد سینما ندارم، اما در چنین وضعیتی بیش از هر چیزی نگران سینمادارها هستم. یک سینمادار حتی برای بسته نگه داشتن سینمایش باید هزینه های هنگفتی را متقبل شود که سینمایش را تغییر کاربری به یک پاساژ یا فروشگاه زنجیره ای یا... ندهند. به نظرم متولیان سینمایی باید بیشتر از اینها به فکر سالن های سینما باشند. البته شاید توقع من نابجا باشد! در شرایطی که به آثار باستانی توجهی نمی شود، نمی توان انتظار داشت که به سالن های سینما به عنوان میراثی فرهنگی نگاه کنند. از این جهت می گویم بعضی از سالن های سینما ما میراث فرهنگی هستند که در روزگاری که کشورهای همسایه اصلا تعریفی از سینما نداشتند، ما در این زمینه رتبه یک را داشتیم. سینمایی که مثلا از سال 1335 فعال بوده یک میراث فرهنگی معاصر است و کلی آدم از آنجا خاطره دارند. حتما که نباید یک سده از روی یک مکان بگذرد تا لقب میراث فرهنگی را به آن اطلاق کرد!
و در این روزها اکران اینترنتی فیلم ها را شیوه مناسبی برای گردش اقتصادی سینما تلقی می کنید؟
بله، اصلا اکران آنلاین را کمکی به بهتر دیده شدن فیلم های سینمایی می دانم. خیلی از شهرستان های کوچک ما اصلا سینما ندارند و اکران آنلاین این فرصت را برای همه مردم بوجود آورده که تنها در صورت داشتن اینترنت می توانند فیلم های سینمایی روز را ببینند. ضمن اینکه اکران آنلاین از قاچاق فیلم هم جلوگیری می کند. وقتی مخاطب می بیند با رقمی که فقط کمی بیشتر از نسخه کپی شده فیلم است، می تواند آن را ببیند دیگر چرا دست به قاچاق فیلم بزند؟ اکران اینترنتی فیلم ها اتفاق خوبی است. درست است که با ظهور کرونا خیلی از مراکز فرهنگی موقتا تعطیل شدند یا رونق قبلی شان را از دست دادند، اما کالای فرهنگی جایی در سبد فرهنگی مردم پیدا کرد. به خصوص در موج اول کرونا که مردم از طریق اینترنت فیلم دیدند، کتاب صوتی گوش کردند و...، اما از آنجا که کشور ما کشور مدیریت بعد از بحران است و ما نمی توانیم از بحران به عنوان تخته پرش استفاده کنیم و در چرخه تکرار خراب کردن ها گرفتار می شویم، من نگران این هستم که همین سیستم آنلاین فیلم ها را هم به تدریج از دست بدهیم! سو مدیریت در این زمینه واقعا نگران کننده است. سو مدیریتی که گاهی آدم در آن نوعی احساس تعمدی بودن می کند، نه واقعا نابلدی! همه جای دنیا قبل از بحران کرونا اکران اینترنتی فیلم های سینمایی وجود داشت و با مدیریت درست توانست جای خود را بین مردم باز کند. در کشور ما هم که این امکان با ظهور کرونا بوجود آمده، می تواند فرصت تماشای آنلاین فیلم های سینمایی را که اتفاقا به لحاظ اقتصادی خیلی هم مقرون به صرفه است برای همه مردم ایران فراهم کند.
جایگاه سینمای اجتماعی ایران را بعد از کرونا چطور پیش بینی می کنید؟
ببینید، وظیفه عمومی سینما ایجاد سرگرمی است و ما این نکته را از جهتی فراموش کردیم و اکنون درصد بالایی از آثار ما به سمت مضامین اجتماعی رفته. فارغ از اینکه بررسی کنیم که آیا طرح فلان معضل اجتماعی در جامعه درست است یا غلط! فراموش کردیم که سینما یک بخش فانتزی و سرگرمی هم دارد. فانتزی از این جهت که تماشاگر اتفاقا بتواند ساعتی از معضلات اجتماعی دور شود. ما فراموش کردیم که مخاطب نیاز به قهرمان های خاص دارد. چنین قهرمان هایی برای ارضای نیازهای ملی یک جامعه و امیدواری آنها لازم است. کاری که ما در سینما انجام دادیم سرگرمی سازی در ساخت فیلم هایی بود که فیلم فارسی نسبت به آنها صدها برابر ارزشمندتر است. متاسفانه در مبحث سرگرمی سازی فیلم های سینمایی به ابتذال رسیده ایم! هر چند هرازگاهی در این زمینه آثار قابل قبولی مثل خوب بد جلف ساخته می شود، اما اغلب فیلم ها در این حوزه فیلم هایی هستند که به قول خیلی ها نمی توان آنها را با خانواده دید. متاسفانه هیچ جریان هدایتگری که تمام شاخه های سینما را تغذیه کند نداریم و سینمای اجتماعی درست است که برای مردم لازم است، اما تمام نیاز مردمی که به سینما می روند نیست. مردمی که در شبکه های اجتماعی، تاکسی، مترو، محل کار، روزنامه ها و... از انواع و اقسام مشکلات اجتماعی با خبر هستند چه دلیلی دارد تمام فیلم های سینمای روزشان هم بشود دیدن همین معضلات! ما شاید در سینمای ایران نتوانیم جیمز باند و آیرون من بسازیم، اما می توانیم یک قهرمان اسطوره ای بسازیم. امیدوارم بعد از کرونا به این آگاهی برسیم که مردم ما به تمام ژانرهای سینمایی نیاز دارند. به اعتقاد من بازوی سینمای اجتماعی در ایران سالم است و ما باید برویم سراغ اهرم های دیگری که موضوعات دیگری را هم تحت پوشش قرار می دهد تا بتوانیم تمام نیاز مخاطب ایرانی را با هر سلیقه ای اقناع کنیم.

لینک خبر :‌ جام جم
به گزارش پایگاه خبری صاف نیوز، سیدرضا اورنگ تحلیلگر سینما، منتقد و فعال رسانه ای در کانال تلگرام شخصی خود نوشت:انتقاد کردن در زمینه های مختلف،حق همه و به خصوص منتقدان حرفه ای است.اگر منتقدان نبودند،جهان هرگز دچار این جهش آنی نمی شد. اگر همه مطیع باشند و احسنت گو،اشتباهات کشنده و ایرادات ویران کننده،هرگز به [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

به گزارش پایگاه خبری صاف نیوز ، سیدرضا اورنگ تحلیلگر سینما، منتقد و فعال رسانه ای در کانال تلگرام شخصی خود نوشت:انتقاد کردن در زمینه های مختلف،حق همه و به خصوص منتقدان حرفه ای است.اگر منتقدان نبودند،جهان هرگز دچار این جهش آنی نمی شد.
اگر همه مطیع باشند و احسنت گو،اشتباهات کشنده و ایرادات ویران کننده،هرگز به چشم نیامده و دیری نخواهد کشید که همه چیز نیست و نابود شود.
منتقدان وارد و سالم، در هر حوزه ای به چشم می آیند،افرادی که دغدغه مردم و میهن خویش را دارند و تا پای جان روی آرمان خود ایستاده و می ایستند.اکثر منتقدان عرصه های مختلف، زیاد به چشم نمی آیند،اما در هنر و ادبیات و به خصوص سینما، آنان نمود و حضور بیشتری دارند.
برای همین است عده ای که نه قلم را می شناسند و نه حرمت آن را فهم می کنند،خود را با چسب پررویی به زور به بدنه جمع منتقدان می چسبانند تا با قلم فروشی به آب و نانی برسند که رسیده اند. منتقدان دلسوز و اصیل که عشق در وجودشان همواره در تلاطم است ،از کار خویش لذت برده و به نام و نان فکر نکرده و نمی کنند،به همین دلیل به نام نیک رسیده اند،اما به نان چرب هرگز!
هرچند منتقدان در همه دنیا مخالفانی دارند که گاه به درگیری های شدید و محاکم قضایی نیز ختم می شود،اما هرگز نقد را نهی نکرده و نمی کنند.
عده ای نیز به اشتباه فکر می کنند اگر منتقدی درباره عملکرد مدیر یا هنرمندی نقد مثبت نوشت از چارچوب نقد خارج شده است.این نیز اشتباه است،زیرا وظیفه منتقد جدا کردن سره از ناسره است.او باید همیشه جانب بی طرفی را رعایت کرده و آنچه حق هست بنویسد،حتی اگر بر خلاف باورهای خودش باشد.
سازمان ها و افرادی که انتقادها را خوانده و از آنها درس گرفته و به کار بسته اند،همیشه موفق بوده اند.آنهایی نیز که از نقد شدن فراری اند و دوست ندارند عیب و حسن کارشان آشکار شود،همواره در حال عقبگرد هستند.
بسیاری از وزرا و مدیران در ایران،به خصوص در عرصه هنر و سیما،همواره شعار نقد پذیری را در رسانه ها فریاد می زنند،اما هرگز به آن اعتقاد نداشته و ندارند.اکثر آنان منتقدان قلم فروشی را می خواهند که معایب بی شمارشان را تکذیب کرده و حسن اندک شان را در بوق و کرنا کنند.این مدیران،منتقد نمی خواهند،دل شان با کسی است که آنان را مدح کند،نه نقد!
وزیر ارشاد،معاون هنری،رییس سازمان سینمایی،مدیر بنیاد فارابی و غیره،مدام فریاد زده و می زنند که ما نقد پذیریم،اگر چنین است، چرا نقدها را به کار نبسته و منتقدان را نفی می کنید؟وزارت ارشاد و معاونت ها و اداره های زیرمجموعه اش دارای سایت های اختصاصی هستند تا اخبار شان را انعکاس دهند.اگر این سایت ها فقط برای اطلاع رسانی است،کسی نمی تواند به آنها ایراد بگیرد،اما این سایت های اختصاصی، برخی از مطالبی که در جهت اهداف شان است و بوی مشمئز کننده چاپلوسی از آنها ساطع می شود را با آب و تاب منتشر می کنند،اما نقد منتقدان دلسوز را منتشر نکرده و همواره سعی دارند آنها را کمرنگ کنند که هرگز نتوانسته و نمی توانند،زیرا قلم منتقدان مستقل و معتقد آنچنان پاک و تاثیر گذار است که توان آن را ندارند،اگر داشتند نسل منتقدان اصیل و مستقل تاکنون منقرض شده بود،اما همچنان هستند و تا نفس دارند صادقانه می گویند و می نویسند.استخدام چند قلم بمزد برای حمله به منتقدان توانا و دلسوز و زیر سوال بردن شان،کاری است کودکانه و احمقانه که فقط به عقل ناقص ابلهان رسیده و می رسد!
منتقدان مستقل و با دانش که عرض و طول جیب شان محدود است و مناسب اندازه پول حلال دوخته شده،هرگز از کسی یا سازمانی،نه روی میزی گرفته اند و نه زیر میزی که یا مهر سکوت بر لب و قفل توقف بر قلم بزنند و یا زبانم لال خود و قلم شان را فروخته و مجیز این و آن را
بنویسند و بگویند.
چرا سایت وزارت ارشاد،سازمان سینمایی و دیگر ادارات تابعه، حاضر نیستند نقد منتقدان کارکشته و دلسوز را منتشر کنند؟مگر همه آنها دم از انتقاد پذیری نمی زنند؟معنی نقد و منتقد گویا برای شان متفاوت است و تفسیر به رای می کنند. آنها هر منتقدی که سبیلش چرب شد و مجیزشان را گفت و بادمجان دور قاب شان چید،دوست دانسته و با آنان دوستی می کنند،اما چون منتقدان با دانش و دلسوز عملکردشان را کالبد شکافی کرده و مو را از ماست بیرون می کشند، آنان را دشمن خونی دانسته و دشمنی می کنند!
آقای وزیر و مدیران زیر دست،وقتی اعتقاد به نقد و انتقاد ندارید،بیهوده شعار نقد پذیری ندهید!چون اهالی رسانه و همگان،حتی مردم عادی کوچه و بازار، به خوبی فرق شعار دروغ با ادعای درست را از هم تمیز داده و می دهند.
سیدرضااورنگ
منبع: @nasrodinmolla

لینک خبر :‌ صاف نیوز
سینمای ایران در سال 99 اوضاع خوبی در گیشه تجربه نکرد. با گذشت شش ماه از سال به خاطر شیوع بیماری کرونا سالن های سینما در شرایط سختی از لحاظ جذب مخاطب به سر می برند. به نظر می رسد پرونده اکران سینماها برای نیمه دوم سال با توجه به تداوم وضعیت بیماری کرونا از الان مشخص است و نباید نسبت به آن با امیدواری نگاه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور؛ سالن های سینما همچون دیگر مشاغل و کسب و کارها به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیل شدند و تا ابتدای تیر ماه هیچگونه فعالیتی نداشتند. بیم و امید نسبت به آینده وضعیت اکران باعث شد بسیاری از سینماگران نسبت به اکران فیلم هایشان با دید تردید نگاه کنند و بسیاری برای نمایش فیلم هایشان در شرایط ویژه کرونا که ظرفیت سالن های سینما را به 50 درصد کاهش داد؛ تمایل نشان ندهند.

5 میلیارد تومان فروش در شش ماهه نخست

با راه اندازی سامانه سمفا و شفافیت در عرصه فروش بلیت های سینما، اکران سینما در ایران فصل تازه ای را تجربه کرد. هر چند در ابتدای این مسیر با مشکلاتی در شکل اجرایی و نرم افزاری آن به وجود آمد اما به نظر می رسد توانسته است در روند فروش بلیت و شکسته شدن انحصار در این زمینه موفق عمل کند.

بر اساس اعلام سامانه سمفا از ابتدای تیرماه و با بازگشایی مجدد سینماها مجموع فروش سینمای ایران تا امروز حدود 5 میلیارد تومان فروش داشته است که بیشترین میزان فروش مربوط به فیلم سینمایی شنای پروانه با رقم دو میلیارد و سیصد میلیون تومان است و بعد از آن فیلم خوب، بد، جلف2 ارتش سری با رقم یک میلیارد و پانصد میلیون تومان در جایگاه بعدی قرار دارد.

در مجموع از ابتدای تیر ماه 39 فیلم در گروه های مختلف سینمایی روی پرده رفتند که تنها دو فیلم بیش از یک میلیارد تومان فروش داشته است.

کرونا و عیان شدن مشکلات سینمای ایران

خبرنگار ایلنا پیش از این در گفتگوهایی با سینماگران وضعیت سینمای ایران در شرایط کرونا و اقبال کم مخاطب از گیشه را پرسیده بود.

مهدی رحمانی کارگردان سینمای ایران در این باره معتقد است: هیچ کشوری به اندازه ایران در زمان کرونا مشغول تولید فیلم نیست. حتی آمریکا و هندوستان که صاحب صنعت بزرگی در فیلمسازی هستند در این شرایط که مردم کمتر به سینما می روند، تولیدات خودشان را متوقف کردند ولی با کمال تعجب می بینیم در ایران تولیدات بسیاری در حال تصویربرداری است و از سویی سالن های سینما به دلیل اکران نشدن فیلم خوب در حال تعطیلی است.

غلامرضا آزادی تهیه کننده و کارگردان سینمای ایران نیز کرونا را یک اتفاق می داند که به نابودی سینمای ایران سرعت بخشیده است. او معتقد است: بعید است تا یک سال دیگر سینما به شرایط عادی خود بازگردد و باید در این مدت به فکر جایگزین ها و برنامه هایی بود که بتواند چراغ سینما را روشن نگه دارد. البته دولت با بازگشایی مدارس و مراکز مختلف اداری و تفریحی عملا این پیغام را می دهد که گویی دیگر کرونایی وجود ندارد و نمی دانم سینما چه گناهی کرده است که باید هنوز هم نیمه تعطیل باشد.

با فرا رسیدن پاییز و شروع شش ماهه دوم سال، در شرایطی که ویروس کرونا در تمام کشور وضعیت را به حالت قرمز درآورده است، سینمای ایران افق روشنی برای رسیدن به یک وضعیت با ثبات را پیش روی خود نمی بیند.

سئوال مهم از وزیر ارشاد

در همین رابطه سجاد نوروزی (مدیر پردیس سینمایی آزادی) در گفتگو با ایلنا، با اشاره به شرایط سینمای ایران در روزگار کرونا گفت: چیزی به اسم سینما تا اطلاع ثانوی در کشور وجود خارجی ندارد. اگر ما سینما را یک چرخه منسجم ایده، تولید و اکران بدانیم و مسائل اقتصادی و انگیزشی در تولید و اکران را جزو مولفه های پیش برنده بدانیم، این زنجیره در سینمای ایران قطع شده است. در شرایط فعلی در هیچ بخشی از سینمای ایران، چه تولید و چه اکران، همه چیز تعطیل است.

وی با بیان اینکه عامل این وضعیت را نباید معطوف به کرونا بدانیم، گفت: پیش از شیوع ویروس کرونا این وضعیت دارای ایراد های جدی بود که ویروس کرونا مانند یک موشک نقطه زن، الباقی موجودیت سینما را از بین برده است.

وی با بیان اینکه تعطیلی سالن های سینما برای هیچ نهادی در این کشور مهم نیست، گفت: اساسا هیچ یک از ارگان های رسمی کشور دغدغه سینما را ندارند و اصلا برایشان مهم نیست ادامه بقای این صنعت – هنر. یک نهاد را به من نشان دهید که در شرایط فعلی دغدغه این سینما را با تمام معایب و اشکالات ساختاری و فرم و شکل و محتوایی که دارد، داشته باشد.

وی با انتقاد از سکوت مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در وضعیت کرونا و آسیب هایی که به سینما زده شده، گفت: من عامدانه در این چند ماه در گفتگوهایی که با رسانه ها داشتم سعی کردم جانب انصاف را نگه دارم و همه بار را بر دوش ارشاد نیندازم. یعنی ارشاد در دوره گشایش و برخورداری مملکت از بودجه بود همیشه کمبود منابع داشت چه برسد به الان که وضعیت بودجه کشور اوضاع خوبی ندارد و واقعا هم ناجوانمردانه است که انگشت اتهام را به سمت وزارت ارشاد بگیریم. اما بعد از گذشت شش ماه سئوال مشخص من از وزیر محترم ارشاد این است که به غیر از چند تا توییت و جلسه، چه کارهایی برای رفع مشکلات اهالی فرهنگ و هنر کردند؟ ایشان یک رقمی را در اردیبهشت اعلام کردند که به فرهنگ و هنر آسیب خورده است. وزیر ارشاد برای وضعیت سینما و تئاتر و موسیقی که در حال از بین رفتن است و کمپانی های خارجی مشغول جذب هنرمندان ما هستند و سریال های ایرانی با پول خارجی تولید می شود؛ چه توضیحی دارند؟ اصلا نقشه راه را برای آینده ترسیم کردند؟ آیا به فکر نجات وضعیت فعلی هستند؟ به عنوان دیده بان فرهنگ و هنر ارزیابی و دیدگاه شان نسبت به وضع موجود و پیش بینی شان از آینده چیست؟ این پرسش های بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر است که این روزها زیر فشار مسائل اقتصادی در حال نابودی هستند.

این مدیر سینمایی درباره وضعیت تولید در سینماها گفت: تولید در سینمای ایران به کمتر از یک سوم نسبت به سال گذشته رسیده است. شورای پروانه ساخت هم فقط برای اینکه بیلان کاری را بالا ببرد هر هفته برای ساخت چند فیلم مجوز صادر می کند ولی در حال حاضر کمتر گروهی به سمت تولید فیلم رفته است. قرار است با این وضعیت به کجا برویم؟ مانند دهه شصت و هفتاد که شنونده موسیقی وارداتی لس آنجلسی بودیم امروز هم به تماشای فیلم های ایرانی وارداتی بنشینیم؟ این حجم از بی تفاوتی نسبت به وضعیت فعلی واقعا تعجب آور است. ما حتی مانند کشورهای اروپایی پشتوانه نهادهای مدنی و صنفی را هم برای ادامه فعالیت ها نداریم. متاسفانه در زمینه صنوف هم دچار مشکلات بسیاری هستیم. خانه سینما در طول این مدت تنها حرکتی که انجام داد رایزنی برای اعطای وام چهار درصد به صاحبان فیلم ها بود در حالی که به سالن های سینما هیچ ندادند. من از این لفظ مجبورم استفاده کنم که سالن های سینما در شرایط کرونا زهرمار هم نصیبشان نشد.

منطق بساز بفروشی سینماگران

مدیر سینما آزادی با اشاره به وضعیت بد اقتصادی و تعدیل نیرو در سینماهای کشور گفت: چاره ای جز تعدیل نیرو پیش رویمان نبود. وقتی کل فروش شهریورماه سینما آزادی 16 میلیون تومان است و پول برق و آب در همین ماه 46 میلیون تومان است طبیعی است که نمی توانیم با این وضعیت ادامه دهیم. چرخش مادی سینمای ایران در یک سال به اندازه ارزش مادی ملک سینما آزادی نیست. آنوقت با سهل انگاری و در نظر نگرفتن چنین سرمایه هایی راه را برای تعطیلی همیشگی سینماهایی مثل آزادی هموار می کنند. این وسط چه کسی ضرر می کند؟ غیر از این است که سینمای ایران و هنرمندان از تعطیلی سالن های سینما ضرر می کنند؟ آقایان اگر نمی خواهند سینما ادامه پیدا کند رسما اعلام کنند تعطیل است که ما هم در سینما را ببندیم. این بازی فرسایشی که سینما دار را مجبور می کنند خودش تعطیل کند تا ضرر و زیانی از جیب دولت خرج نشود، بی معرفتی است. مطالبه ما برای چرخیدن چرخ سینماها و پرداخت حقوق افرادی است که چشم امیدشان به شغلی است که دارند وگرنه قرار نیست این مبلغ در جیب سینمادار بماند.

وی در پایان گفت: منطق بساز بفروشی برخی از شبه سینماگران هم در شرایط فعلی مایه تعجب است. هنوز در پی جذب سرمایه های شبه ناک هستند و گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. باید به اطلاع این حضرات رسانده شود که تا چند صباح دیگر سالن سینمایی وجود ندارد که آنچه ساخته اید را در آن بفروشید .

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
در صد و دهمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی مقرر شده بود تا گزارشی از وضعیت سند قرآن و فضای مجازی از سوی مسئولان قرآنی وزارت ارشاد ارائه شود. به رغم اینکه نمایندگان این وزارتخانه در جلسه حضور نیافتند، اما سند مورد بررسی اجمالی قرار گرفت و مقرر شد تا در کارگروهی متشکل از دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به روزرسانی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

به گزارش ایکنا، صد و دهمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی صبح امروز 30 شهریورماه در دبیرخانه این شورا و به منظور بررسی چهار دستور برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به برخی دستورهای این جلسه پرداخت و گفت: یکی از دستورهای امروز مبحث کرونا و فعالیت های قرآنی در این دوره زمانی است. همه اطلاع دارند که کرونا ضمن تهدیدهایی که به همراه داشت، برخی فرصت ها را هم ایجاد کرد. یکی از برکات کرونا این بود که توجه ما به فضای مجازی و حرکت به این سمت را تسریع کرد.

وی به طراحی کردن سازمان فرهنگ و ارتباطات مجازی در 15 سال قبل اشاره کرد و افزود: باید بسیار زودتر از این سازوکارهای حضور در فضای مجازی را فراهم می کردیم. امروز انقلاب اسلامی همانگونه که محبوس زبان فارسی است، محبوس مرزهای ایران هم شده و عدم استفاده از ظرفیت فضای مجازی به ما آسیب زده است، خوشبختانه کرونا این راه را باز کرده است.

وضعیت مصوبات جلسه گذشته

در ادامه رضا سلامت پناه، دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز به بیان برخی مصوبات جلسه گذشته این مجمع و فرایند اجرایی آنها در بازه زمانی بین دو جلسه مجمع پرداخت و گفت: یکی از دستورهای جلسه گذشته اجرایی سازی مصوبات و تصمیمات مجمع مشورتی در سال 98 بود و قرار شد برنامه پایش و ارزیابی عمکرد قرآنی دستگاه ها همراه با برنامه نظارت بر تخصیص اعتبارات صندوق مشارکت توأمان صورت بگیرد. جلسات متعددی با کمیسیون ها برگزار و آیین نامه پایش و ارزیابی فعالیت های قرآنی کشور برای سال 99 تدوین شد و سومین مرحله پایش ملی قرآن کشور از مهر ماه آغاز خواهد شد.

وی افزود: دستور دیگری که از جلسه گذشته مورد پیگرد قرار گرفت، بررسی آخرین وضعیت اجرای برنامه جامع فعالیت قرآنی در فضای مجازی بود که نماینده کمیسیون تبلیغ و ترویج و وزارت ارشاد حضور نیافتند و لذا مقرر شد تا بررسی این سند به جلسه صد و دهم موکول شود که البته در این جلسه نیز نمایندگان این کمیسیون حضور نیافته اند.

سلامت پناه تصریح کرد: موضوع دیگر بررسی عضویت دستگاه ها در شورا و کمیسیون ها بود که پیش نویس آن تهیه شد و در جلسه قبل شورا این پیش نویس به تصویب رسید و ابلاغ شد. دستور دیگر نیز تصویب اصلاحات آیین نامه اجرایی کمک هزینه تحصیلی به حافظان و قاریان در سال 99 بود که نهایی و به سازمان اوقاف امور خیریه ابلاغ شد.

بر اساس این گزارش، در بخش دیگری از این جلسه مباحثی در مورد میزان انتشار اخبار در حوزه تبلیغ و ترویج قرآن کریم و نسبت آن با اخبار حوزه عمومی و پژوهشی قرآن مطرح شد و بر لزوم صورت گرفتن تحلیل هایی در این زمینه تأکید شد. همچنین نسبت به این افزایش و گرایش بیشتر اخبار قرآنی به این سمت هشدار داده شد.

وضعیت فعالیت های قرآنی در دوران کرونا / تأکید بر صحت سنجی گزارش ها

در ادامه این جلسه، اولین دستور که ارائه گزارشی از آخرین وضعیت فعالیت های قرآنی در شرایط شیوع ویروس کرونا بود، مطرح شد. در این بخش اعلام شد که نه تنها موسسات قرآنی، بلکه نهادهای دولتی و عمومی نیز به چالش کشیده شده اند.

سلامت پناه در این بخش تصریح کرد: همانگونه که فعالیت های حوزه مردمی به چالش کشیده شده است، در عین حال فعالیت های دولتی و نهادهای عمومی هم به این مسئله دچار شده اند و ما به آن نپرداخته ایم. واقعیت امر این است که چون نهادهای دولتی و بسیاری از نهادهای مردمی به منابع دولتی متصل است، به واسطه این اتصال مشکلات مالی نداشته اند، برنامه اگرچه قطع شده است، اما این بودجه قطع نشده است.

وی بر صحت سنجی گزارش هایی که از سوی دستگاه ها مطرح می شود، تأکید کرد و گفت: اینکه ادعا می شود فعالیتی صورت گرفته و اثربخش هایی داشته است، باید ارزیابی شود که اولاً فعالیت صورت گرفته اثربخشی داشته است یا خیر و به طور کلی آیا این فعالیت باعث نشده دستگاه از مأموریت اصلی خود بازماند؟

دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه خلاء جدی در مطالعات هدفمند علوم انسانی و اسلامی دیده می شود، افزود: وقتی نظرات جدی و علمی در این حوزه وجود نداشته باشد، ادبیات ژورنالیستی جایگزین آن می شود و یک سری مسائل خام به عنوان نظریه پردازی در حوزه مواجهه با کرونا در جامعه مطرح می شود. کمیسیون های چهارگانه به هر نحوی که اثربخش می دانند، می توانند در این زمینه اقداماتی را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه باید برنامه یکساله مواجهه با کرونا باید تدوین شود، گفت: در حال حاضر چنین برنامه ای وجود ندارد و بعد از گذشت هشت ماه از شیوع این بیماری، سردرگمی و پریشانی و عدم مواجهه منطقی با این قضیه به چشم می خورد. این مسئله باید به صورت جدی مورد پردازش قرار بگیرد و آثار کوتاه مدت و بلندمدت در مواجهه با این پدیده احصاء شود.

بررسی سند قرآن و فضای مجازی

دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: یکی از برنامه های جدی که چندین سال قبل در فضای غیرکرونایی طراحی شده بود، متن برنامه جامع فعالیت های قرآنی در فضای مجازی بود. این متن چهار سال طول کشید تا طراحی شود و بعد از طراحی هم چندین سال است پشت درهای ابلاغ باقی مانده است. در شرایطی که کرونا همه معادلات را تحت تأثیر قرار داده است، پرداختن به این سند ضروری تر می نماید.

در ادامه این نشست، لاله افتخاری، عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به بیان یک نکته پرداخت و گفت: در شرایط کرونایی نیاز است که همه فعالیت های قرآنی پیوست مجازی داشته باشند و آن را ارائه دهند.

وی همچنین در مورد حضور وزرا در جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی و اهتمام آنها به مباحث قرآنی مطالبی را بیان کرد و گفت: همه ما در قرآنی بودن آنها شک نداریم و اینکه در جلسات حضور نمی یابند، شاید به دلیل وقت باشد. شورای توسعه باید برنامه ریزی را به نحوی انجام دهد که مطابق با زمان وزرا باشد. حتی می توان ساعت برگزاری جلسات را برای حضور وزرا به صبح یا شب انتقال داد. باید بستری فراهم شود و اگر بر اساس آن بستر باز هم حضور نیافتند، آن وقت به انتقاد بپردازیم.

افتخاری همچنین در مورد پایش از دستگاه های قرآنی مطالبی را بیان کرد و گفت: سازوکاری دیده شود تا تمام گزارش های بازرسان از دستگاه ها تجمیع شود. یک گزارش با شاخص های مشخص باشد. قرار شده است تا پیش نویسی تهیه شود و بر اساس آن همه دستگاه ها یک فرم واحد داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز در بخش دیگری از این نشست در سخنانی بیان کرد: این ظرفیت وجود ندارد که هر روز گروهی در دستگاه ها حضور یابند، لذا قرار بر این شده است تا پایش مرکزی در دبیرخانه صورت بگیرد. بازرسان صندوق در بخش بودجه هایی که داده می شود، پایش جداگانه انجام ندهند، بلکه حداقل باید یک نماینده در هیئت پایش داشته باشند. سایر کمیسیون ها که پایش کاربردی انجام خواهند داد نیز در جلسات هیئت پایش حضور یابند.

معرفی دستگاه و استان برتر قرآنی در دهه فجر

وی با اشاره به اینکه امسال سومین دوره پایش دستگاه های قرآنی برگزار می شود، افزود: در دهه فجر امسال دستگاه های برتر قرآنی کشور معرفی خواهند شد. در این پایش دستگاه برتر، استان برتر، شهرستان برتر، استاندار برتر، کتاب برتر و مواردی از این دست معرفی خواهد شد و در مراسمی در انتهای سال از آنها تجلیل خواهد شد. این پایش از مهرماه آغاز می شود.

اقدامات رادیو قرآن در ایام کرونا

در ادامه این جلسه، مجتبی ایزدی، مدیر شبکه رادیویی قرآن به برخی فعالیت های این رسانه در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: تنها مجموعه ای که کرونا بر روند کاری آن تأثیر چندانی ایجاد نکرد، رادیو قرآن بود. این رادیو باید پخش 24 ساعته خود را انجام می داد و تمام عوامل نیز در محل کار خود حضور می یافتند، لذا دستورالعمل ها مانع از این نشد تا استودیویی را تعطیل یا برنامه ای را اتوماسیونی پخش نکردیم. تولید متوقف نشد و برنامه ها با کیفیت خود پخش شد، اینجا لازم است از ایثارگری تمام همکاران رسانه ملی و به خصوص همکارانم در رادیو قرآن قدردانی کنم.

وی افزود: نکته دیگری که در دوران کرونایی وجود داشت، کاری است که خود رادیو قرآن باید در این دوره انجام می داد، به عنوان مثال وقتی دیدیم جلسات قرآن تعطیل شده است، برنامه در محضر قرآن را راه اندازی کنیم تا جایگزین جلسات حضوری قرآن شود.

ایزدی بخش دیگری از کارکرد رادیو قرآن در ایام کرونایی را اطلاع رسانی فعالیت های دستگاه های قرآنی در این دوره عنوان و اظهار کرد: به عنوان مثال یک سازمان مسابقات کشوری قرآن را برگزار می کند، اما به دلیل شرایط کرونایی نمی تواند جمعیت را به سالن دعوت کند، رادیو قرآن با پخش زنده این مسابقات کارکرد خود در دوران کرونا را انجام می دهد، این تجربه در مرحله استانی چهل و سومین دوره مسابقات قرآن استان تهران اجرا شد. پخش کرسی های زنده تلاوت قرآن نیز بخش دیگری از کارکردهای رادیو قرآن در ایام کرونا بوده است. لذا رادیو قرآن آماده است از دو درگاه خود فعالیت های قرآنی نهادها را در شرایط کرونایی انعکاس دهد.

سردرگمی موسسات در دوران کرونا

در بخش دیگری از این جلسه، حسین خاکساری، نماینده اتحادیه های مردمی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: یکی از مشکلات موسسات قرآنی، نداشتن بستر کافی برای فعالیت در فضای مجازی است. به عنوان مثال در استان اصفهان که بیش از 500 موسسه و خانه قرآنی فعالیت دارد، تنها حدود 20 درصد از این تعداد بستر و امکانات برای انجام فعالیت قرآنی دارند.

وی افزود: موسسات همواره این درخواست را داشته اند تا در دوران کرونایی، زیرساخت های اینترنتی برای آنها فراهم شود. لذا لازم است در شرایط کرونایی به غیر از تدوین اسناد، یک کار عملیاتی در این زمینه نیز صورت بگیرد. فعالیت حضوری موسسات تحت تأثیر کرونا قرار گرفته و فعالیت مجازی هم به دلیل نداشتن زیرساخت محدود شده است و لازم است در این زمینه اقداماتی صورت بگیرد.

در نهایت موضوعاتی همچون مکاتبه با وزارت ارتباطات برای همکاری در زمینه ایجاد بستر لازم برای موسسات، اختصاص بخشی از بودجه های مربوط به حمایت از آسیب دیده های کرونایی برای رفع مشکلات موسسات و ... مطرح شد و مقرر شد تا شورای توسعه و اتحادیه مدغم هر کدام به صورت جداگانه پیگیر این موضوعات شوند.

بر اساس گزارش ایکنا در بخش دیگری از صد و دهمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، به سند قرآن و فضای مجازی و توجه شورای توسعه به تهیه این سند قبل از دوران کرونا، گفت: حدود دو سال قبل سند قرآن و فضای مجازی در شورای توسعه به تصویب رسید و آن را ملحق به سند توسعه تبلیغ و ترویج کردیم. گردش کارهای لازم با کمیسیون صورت گرفت و پیشنهاد داده شد تا در شورای عالی فضای مجازی تصویب شود.

محمدی با اشاره به اینکه تاکنون دو بار این سند در دستور کار مجمع مشورتی شورای توسعه قرار گرفته است، گفت: این سند در دستور قرار گرفته است تا وزارت ارشاد گزارش پیگیری تصویب سند را ارائه دهد، اما برای دومین بار است که حضور نیافته است.

وی در پاسخ به تذکر برخی اعضای جلسه در مورد به روزرسانی این سند با توجه به سپری شدن زمان زیاد از تدوین آن، اظهار کرد: البته سند سال قبل با حضور وزیر ارشاد در کمیسیون تبلیغ و ترویج مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ادامه قرار بود به شورای عالی فضای مجازی برود و به تصویب برسد، با این وجود اگر لازم است تغییری پیدا کند و به ارتقاء برسد، این کار صورت بگیرد و این مأموریت به دبیرخانه واگذار می شود تا با همکاری وزارت ارشاد، سند را مورد بازنگری قرار دهند. اگر هم شورای فضای مجازی باعث به تعویق افتادن اجرایی شدن سند شده است، از این شورا عبور داده شود و تصویب در شورای توسعه کافی است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین اظهار کرد: پیشنهاد دیگر این است که از چهار کمیسیون بخواهیم گزارش های تخصصی از موضوع حیطه خودشان با توجه به فضای مجازی تولید کنند، آن گزارش ها جمع بندی شود تا در دستور جلسه آینده شورا قرار بگیرد. به اعتقاد من سریع ترین راه برای بررسی فعالیت ها همین موضوع است.

در بخش دیگری از این جلسه مهدی صالحی، رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش عالی قرآن در نظام سلامت به بیان برخی اقدامات این کمیسیون در عرصه فعالیت های مجازی پرداخت و گفت: در راستای فعال سازی بخش بین الملل و اساتیدی که در حوزه سلامت و دین و به خصوص اسلام و سلامت دارای مقالات بروز و مرجع در دنیا هستند، سلسله وبیناری با عنوان مطالعات دین و سلامت، منبع شناسی و روش شناسی و با حضور 10 نفر از اساتید مطرح جهان اسلام و اروپا و آمریکا تا پایان امسال برگزار می شود.

وی افزود: دغدغه مجموعه کمیسیون این است که کارگاه های برگزار شده و حتی مقالات دریافت شده مستندسازی شود تا در موارد آینده مورد استفاده قرار بگیرد. رایزنی با برخی اساتید که در سال 2020 مقالات مرجع در مورد اسلام و سلامت داشته اند، صورت گرفته است.

در ادامه این جلسه نوبت به دومین دستور این جلسه که هم اندیشی در مورد نحوه تدوین و انتشار کتاب سال قرآن بود، رسید.

شرایط تدوین کتاب سال قرآن

در این بخش و با توجه به نبودن ملاحظات قابل توجهی در مورد کتاب سال، بعد از تذکرات برخی اعضا، رضا سلامت پناه به بیان برخی جزئیات این موضوع پرداخت و گفت: ظرفیت نوظهوری که برای ما شکل گرفته، قرار گرفتن حوزه قرآن در کنار دو حوزه اصلی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در جلسات از سوی رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی تأکید شده است که در کنار ستاد فرهنگ و ستاد علم، ستاد قرآن نیز قرار دارد. با توجه به اینکه در حوزه علم و حوزه فرهنگ، کتابی با عنوان کارنامه سالانه نظام در آن حوزه ها انتشار می یابد، مطالبه شده است تا در حوزه قرآن نیز چنین کتابی را داشته باشیم.

وی افزود: مقرر شده است تا این کتاب بر اساس شاخص های توسعه فرهنگ قرآنی تدوین شود و گزارش فعالیت ها و عملکرد دستگاه ها را مبتنی بر آن شاخص ها داشته باشیم. همچنین قرار شده است برنامه و فعالیت های دستگاه ها دریافت شود تا برای اولین بار این کتاب سال منتشر شود. این کتاب کارنامه فعالیت های قرآنی نظام خواهد بود. کتاب دارای دو قسمت نظری و عملکردی خواهد بود.

وضعیت نامطلوب موقوفات قرآنی

ارائه گزارش وضعیت تدوین برنامه جامع توسعه فرهنگ وقف در امور قرآنی، سومین دستور این جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی بود که توسط رحمان دهقانی، نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه در مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه شد.

دهقانی با اشاره به اینکه اگر وضعیت موقوفات قرآنی چندان مطلوب نیست، گفت: از بین تمامی موقوفات کشور، کمتر از سه درصد از موقوفات(2.73 درصد) کل موقوفات با نیت توسعه و ترویج قرآن است. حدود یک میلیون و 274 هزار و 811 رقبه موقوفه وجود دارد که از این میان 186 هزار و 44 رقبه، قرآنی است که حدود 13 درصد کل رقبات را شامل می شود.

وی بیان کرد: از لحاظ تنوع نیات، 335 هزار و 206 نیت کل موقوفات است که از این بین 6 هزار و 553 دارای نیت قرآنی است؛ یعنی 95/1 درصد کل نیات موقوفات قرآنی است. تنوع نیت نشان دهنده پویایی موقوفات است و از این حیث، موقوفات قرآنی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند. از لحاظ متصرفی بودن نیز حدود 68 درصد موقوفات قرآنی متصرفی و 20 درصد نیز غیرمتصرفی هستند. از بین موقوفات قرآنی، 4200 موقوفه منفعتی هستند یعنی موقوفات دارای درآمد هستند.

نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه در مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین با اشاره به اینکه اطلاعی از آمار موقوفات قرآنی ندارد، گفت: سازمان اوقاف هر ساله نشست های هم اندیشی وقف قرآنی را برگزار می کند، از جمله نکاتی که در این نشست ها مطرح شده است، می توان به مواردی همچون توسعه وقف های مشارکتی، توسعه وقف های قرآنی غیرمتصرفی، توسعه وقف های قرآنی منفعتی و گفتمان سازی اشاره کرد.

دهقانی تصریح کرد: در سال 1394 که ساختار مرکز امور قرآنی شکل گرفت، دو مأموریت ویژه در حوزه وقف به این مرکز اضافه شد که تا آن زمان بر عهده معاونت فرهنگی گذاشته شده بود. یکی از این مأموریت ها ساماندهی موسسات قرآنی موقوفه و دیگری هم ساماندهی و نظارت بر اجرای نیات قرآنی بود. طراحی نظام جامع وقف قرآنی اقدام دیگری بوده است که سازمان اوقاف انجام داده است که یک جلسه کامل برای ارائه یافته های آن لازم است.

وی در پایان صحبت های خود اظهار کرد: وقف قرآنی یک عزم ملی نیاز دارد. اخیراً شورای فرهنگ عمومی سند ترویج وقف را تدوین کرده است که جا دارد شورای توسعه نیز آن را پیگیری کند. موضوع مهم تری که در این زمینه وجود دارد، این است که برای گسترش وقف قرآنی، خود جامعه قرآنی باید پیشگام شود و حالا که زمینه وقف مشارکتی شکل گرفته است، اقدامات عملی در این زمینه انجام دهند.

در بخش دیگری از این نشست، برخی از اعضا به بیان نظرات خود در مورد موقوفات قرآنی و عملکرد سازمان اوقاف پرداختند. در این بخش، بیش از هر چیزی به مواردی همچون سلامت سازمان اوقاف و ارائه گزارش های مداوم، فرهنگ سازی در زمینه وقف قرآنی، خوشبین نبودن مردم نسبت به سازمان اوقاف به دلیل عملکرد در برخی شهرها، اختصاص بودجه برای گسترش فرهنگ قرآنی و ... اشاره شد.

در نهایت نیز مقرر شد تا در جلسه آینده گزارش مکتوب و دقیقی از آخرین وضعیت موقوفات کشور، میزان رشد سالانه آنها، آخرین برآورد از مقدار مالی موقوفات و موانع و پیشنهادات برای رفع موانع ارائه شود.

در نهایت نیز به دلیل اتمام وقت، سومین دستور که گزارش وضعیت تحقق اولین راهبرد اسناد راهبردی چهارگانه بود به جلسه آینده موکول شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
هیات عمومی دیوان عدالت اداری رای به ممنوعیت پرداخت پاداش به عوامل دخیل در اخذ سند مالکیت موقوفات داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

به گزارش تبریز بیدار ، روابط عمومی دیوان عدالت اداری، به دنبال شکایت سازمان بازرسی کل کشور از سازمان اوقاف و امور خیریه با خواسته ابطال دستورالعمل نحوه پرداخت پاداش اخذ سند مالکیت رقبات موقوفات بقاع متبرکه و اماکن مذهبی، این موضوع در دستور کار هیات عمومی دیوان عدالت اداری قرار گرفت.

بر اساس این گزارش در جریان بررسی این شکایت، نظریه اتفاقی اعضای هیات تخصصی اقتصادی مالی دیوان عدالت اداری به این شرح در اختیار اعضای هیات عمومی قرار گرفت.

براساس ماده 12 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریه مقرر شده است سازمان اوقاف و امور خیریه وجوهی را که از محل هدایای مستقل و حق التولیه و حق النظاره دریافت می کند، طبق بودجه ای که هر سال تنظیم و تصویب هیات دولت خواهد رساند، راسا به مصرف می رساند.

نظر به اینکه در این ماده و همچنین مصوبات هیات وزیران اجازه ای مبنی بر پرداخت پاداش به عوامل دخیل در اخذ سند مالکیت موقوفات اعطا نشده است و در عین حال، طبق اصل پنجاه و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، همه پرداخت ها در حدود اعتبارات مصوب باید به موجب قانون صورت بگیرد و انجام اموری مانند کمک به اخذ سند مالکیت موقوفات از وظایف ذاتی کارشناسان و واحدهای حقوقی سازمان اوقاف و امور خیریه بوده و مستلزم اعطای پاداش و مزایای خارج از حقوق و مزایای مقرر قانونی به آنها نیست، لذا ضمن قابل طرح بودن موضوع در هیات عمومی دیوان عدالت اداری" دستورالعمل نحوه پرداخت پاداش اخذ اسناد مالکیت رقبات موقوفات، بقاع متبرکه و اماکن مذهبی و الحاقیه آن" که بر مبنای آنها مجوز پرداخت پاداش به عوامل دخیل در تثبیت و اخذ اسناد مالکیت رقبات صادر شده، مغایر با اصل پنجاه و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 12 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریه بوده و قابل ابطال است .

گفتنی است سال 97 بود که افشای نامه درخواست پاداش میلیاردی برای مدیران وقت اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی بدلیل دریافت مالکیت موقوفات، خبرساز شده بود که ابتدا با تکذیب ضمنی مدیرکل وقت روبرو شد اما فشارهای رسانه ای در نهایت منجر به کنار رفتن وی شد.

تبریزبیدار در آن مقطع یکی از رسانه های حاضر در خط مقدم مطالبه گری بود.

لینک خبر :‌ تبریز بیدار
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گلستان از تولید 145 کتاب در حوزه دفاع مقدس خبر داد و گفت: فقط 20 درصد این کتاب ها چاپ شده است، اگر دستگاه های اجرایی حمایت کنند به نام آن اداره، کتاب های دفاع مقدس را چاپ می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۰ سایت های دیگر : سراج24

محمدرضا کاظمی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در گرگان ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار کرد: 145 کتاب در حوزه دفاع مقدس تولید شده است که فقط 20 درصد این کتاب ها چاپ شده است، اگر دستگاه های اجرایی حمایت کنند به نام آن اداره، کتاب های دفاع مقدس را چاپ می کنیم.

وی از رونمایی 21 کتاب از سرداران شهید استان گلستان خبر داد و تصریح کرد: طی تفاهم نامه ای با سپاه نینوا استان گلستان امسال 59 کتاب سردار شهید تدوین می شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گلستان افزود: به مناسبت هفته دفاع مقدس دو کتاب صوتی، دو فیلمنامه، سه کتاب از شهدای روحانی رونمایی می شود.

کاظمی با ابراز گلایه از مسوولان استان به دلیل عدم حمایت از چاپ کتاب در حوزه دفاع مقدس بیان کرد: مسوولان استان برای چاپ کتاب های دفاع مقدس تمهیدات لازم را انجام دهند با حمایت دستگاه هایی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و ... می توان کتاب های دفاع مقدس را به تولید انبوه رساند که تحقق این مهم در گرو حمایت همه جانبه است.

* برنامه های دفاع مقدس با شعار محوری ما قوی هستیم برگزار می شود

وی با اشاره به اینکه 50 کتاب در حوزه دفاع مقدس طراحی شده است، ابراز کرد: این تعداد کتاب قرار است در سال 1399 تالیف شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گلستان از تدارک 2 هزار و 120 برنامه به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس در استان خبر داد و گفت: این برنامه ها با مشارکت دستگاه های اجرایی و یگان های دفاع مقدس استان برگزار می شود.

کاظمی با اشاره به اینکه برنامه های دفاع مقدس با شعار محوری ما قوی هستیم برگزار می شود، افزود: برنامه های دفاع مقدس همزمان با سراسر کشور از 31 شهریور با عنوان اقتدار، ولایتمداری و همبستگی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/83001

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ایسنا/کرمان شب گذشته سی ام شهریور مراسم افتتاحیه اولین جشنواره فیلم کرمان با حضور مدیر کل ارشاد اسلامی استان کرمان، رییس اتاق بازرگانی استان، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان، مشاور استاندار کرمان در امور رسانه و روابط عمومی و جمعی دیگر از مسئولین، هنرمندان و سینماگران در باغ موزه هرندی کرمان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۳۱

ایسنا/کرمان شب گذشته سی ام شهریور مراسم افتتاحیه اولین جشنواره فیلم کرمان با حضور مدیر کل ارشاد اسلامی استان کرمان، رییس اتاق بازرگانی استان، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان، مشاور استاندار کرمان در امور رسانه و روابط عمومی و جمعی دیگر از مسئولین، هنرمندان و سینماگران در باغ موزه هرندی کرمان برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران