بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 25 شهریور 99
اختتامیه دهمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شخصیت های علمی و فرهنگی برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی ظهر امروز در اختتامیه دهمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) با قدردانی از میزبانی این دوره از سوی استان هرمزگان اظهار داشت: ساحت های وجودی در بحث انسان شناختی به چهار بخش یعنی رابطه انسان با خود، انسان با انسان، انسان با جهان و انسان با خدا تقسیم می شود.

وی گفت: امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه پاسخ های متعددی به این چهار ساحت داده است، البته این ساحت ها همیشه با سه سوال اصلی مواجه بوده است: تصور ما از روابط انسان در این ساحت ها و اینکه انسان در این رابطه ها به دنبال چه چیزی است و چگونه می خواهد آن را به دست آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در مورد سوال اول صحیفه سجادیه تصاویر درستی از این روابط را ترسیم می کند، اما در مورد دو سوال دیگر باید گفت صحیفه امام سجاد(ع) خواسته های انسان را طبقه بندی می کند، در واقع در این کتاب امام به همگان تعلیم می دهد که در روابط خود به دنبال چه چیزی بوده و از این روابط چه می خواهد.

صالحی با ذکر نمونه هایی از این ساحت ها یادآور شد: ممکن است انسان در برخی مواقع به تنگدستی شدید برسد و در همین خصوص امام سجاد(ع) در دعای 29 صحیفه می فرمایند بار خدایا ما را در روزی هامان به بدگمانی، و در مدت زندگی به آرزوهای دراز آزموده ای، تا جایی که روزی های تو را از روزی خواران خواستیم و به آرزوی عمر طولانی در عمر سالخوردگان طمع بستیم. این بیان نشان می دهد باید در روابط خود با خدا چگونه باشیم.

وی افزود: امام سجاد(ع) همچنین در دعای 35 صحیفه سجادیه می فرماید بار خدایا مرا به قضایت دلخوش کن، و سینه ام را به موارد حُکمت گشاده فرما، و به من اطمینان ده که به سبب آن اقرار کنم که قضای تو جز به آنچه خیر است روان نشده، و شکرم را بر آنچه از من باز داشته ای افزون تر از شکرم بر آنچه به من عنایت کردی قرار ده در این دعا امام ما را متوجه می کند که گاهی انسان به برخی نداشته ها باید شکر کند، به عبارتی دیگر انسان باید شاکر خدا باشد که در بسیاری از شرایط قرار نگرفته است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انسان چگونه از خداوند چیزی را بخواهد بسیار مهم است، گفت: امام در صحیفه سجادیه از خداوند متعال می خواهد تمام کسانی را که به ایشان ستم روا کردند بخشیده و عفو کند و حتی در روز قیامت پرده از گناه آنها برندارد. این اوج ارتباط انسان با خدا است.

صالحی بیان کرد: اگر ساحت های حضوری انسان را با طرح این سوال ها عجین کنیم صحیفه سجادیه در این بخش آموزه های بسیاری دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از تمام بانیان این ده دوره کنگره تشکر می کنم و امیدوارم در گام دوم انقلاب اسلامی که رهبر معظم انقلاب به اخلاق معنوی اشاره کردند در این مسیر بتوانیم از صحیفه سجادیه به خوبی بهره ببریم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
برنامه این هفته سه شنبه های تکریم در یزد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۵

حجت الاسلام مظفر سالاری، مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد، با اشاره به اجرای برنامه سه شنبه های تکریم گفت: برنامه این هفته سه شنبه های تکریم با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور در یزد برگزار می شود.

وی افزود: در این برنامه که مسئولان استانی نیز حضور دارند از خانواده شهید پرنیان تجلیل و قدردانی می شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد بیان کرد: طرح سه شنبه های تکریم به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و با هدف ارج نهادن به مقام شهدا و خانواده معظم ها به صورت هفتگی در سراسر کشور به همت کانون های مساجد برگزار می شود.

وی بیان کرد: البته به دلیل شیوع بیماری کرونا در سطح جامعه این ویژه برنامه به صورت محدود برگزار خواهد شد.

پایان پیام/ 449

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در نشست خبری به تشریح برنامه های فرهنگی سازمان حج و زیارت برای اربعین 99 پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۵

به گزارش خبرنگار حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با موضوع تشریح برنامه های فرهنگی اربعین صبح امروز سه شنبه 25 شهریورماه در سالن وحدت اسلامی سازمان حج و زیارت برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی در ابتدای این نشست گفت: با توجه به شرایط پیش آمده حسرت حضور مردم در سرزمین اربعین بر دل عاشقان امام حسین (ع) خواهد ماند؛ پیاده روی اربعین برگزار نخواهد شد اما مراسم اربعین تعطیل نیست. قطعاً هر برنامه فرهنگی و عزاداری با پیش فرض عمل به دستورالعمل های بهداشتی اعلام شده توسط ستاد مقابله با کرونا خواهد بود.

وی عنوان کرد: اربعین با سابقه هزاران سال در فرهنگ شیعی بالا و پایین داشت اما هیچ وقت اساس این کار تعطیل نشد و در مقاطع مختلف و با توجه به اقتضائات زمان برگزار شده است. امسال و با استفاده از تجربیات بسیار خوب دهه اول محرم برنامه های دهه آخر صفر هم برگزار خواهد شد.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین ضمن بیان اینکه از ابتدا که پیش بینی کردیم شیوع ویروس کرونا فراگیر خواهد بود سناریوهای مختلفی به ستاد مرکزی اربعین ارائه دادیم، ابراز کرد: پیش بینی ما در قالب هفت سناریو بود که برخی به مرور از امکان اجرا خارج شدند و با نزدیک شدن به اربعین مشخص شد برنامه متناسب با وضعیت فعلی یعنی ایرانی ها در مراسم اربعین مانند هر سال حضور نخواهند داشت اجرا خواهد شد. طبق این فرض برنامه های در داخل کشور و برنامه های بین المللی تدارک دیده شده است.

احمدی اظهار کرد: ما امسال اولین سالی است که سرداران بزرگ مقاومت شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس را در بین خودمان نداریم؛ کسانی که حق بزرگی در باز شدن مسیر نورانی پیاده روی اربعین گردن ما دارند؛ به همین مناسبت ویژه برنامه هایی در این رابطه در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود بیشترین استفاده را از فضای مجازی خواهیم داشت، ادامه داد: 17 همایش منطقه ای و بین المللی در کشورهای مختلف از شرق آسیا و آفریقا تا اروپا و آمریکا پیش بینی شده است که با حضور اندیشمندان در سطوح مختلف برگزار خواهد شد که جزئیات آن به مرور اعلام خواهد شد. بخشی از این همایش ها پژوهشی هستند. ضمن اینکه نشست های تخصصی به زبان های مختلف نیز خواهیم داشت.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین اضافه کرد: همایش های مختلف برای رهبران دینی گوناگون در دنیا از هندوئیسم و بودا تا مسیحیت و یهود و زرتشت و مسلمانان با نگاه پژوهشی با بحث جایگاه زیارت معنوی در ادیان پیش بینی کرده ایم. همایشی هم با عنوان امام حسین (ع) محور هم گرایی امت با حضور فرقه های مختلف اسلامی از سطح جهان با همکاری مجمع تقریب مذاهب اسلامی و بخش بین الملل حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد.

احمدی درباره حضور دانشگاه ها در اجرای برنامه های اربعینی گفت: برنامه های پیش بینی شده از سوی دانشگاه ها بیشتر در فضای مجازی برگزار خواهد شد. دانشگاه پیام نور همایشی طراحی کرده است که نهم مهرماه در دانشگاه پیام نور اهواز برگزار خواهد. دانشگاه علامه طباطبایی هم همایش سالانه خود را امسال با عنوان اربعین مقاومت صلح اجرا خواهد و همچنین دانشگاه مقدس اردبیلی هم یک همایش بین المللی برگزار خواهد کرد.

وی عنوان کرد: 12 نشریه به صورت مجازی به زبان های مختلف طراحی و تدوین شده است که با شروع ایام اربعین حسینی منتشر خواهد شد.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با بیان اینکه یک روز قبل از اربعین یعنی 19 صفر مراسم عزاداری حسینی در اداره ها و نهادهای مختلف پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: در روز اربعین علاوه بر برگزاری گردهمایی جاماندگان حسینی در بقاع متبرکه، طرح هر خانه یک حسینیه که در دهه اول محرم به صورت روضه خانگی برگزار شد، نیز در دستور کار قرار گرفته تا تبلیغات لازم در این زمینه انجام شود.

احمدی خاطرنشان کرد: درمجموع 20 عنوان برنامه داریم این برنامه ها با 28 نهاد که به صورت مستقیم در کمیته عضو هستند اما مجموعاً 70 نهاد در اجرای برنامه ها نقش خواهند داشت.

انتهای پیام/4028/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا

دور هفتم گفت وگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و کلیسای کاتولیک فیلیپین با عنوان نقش دین در سلامت انسان (7 مهرماه جاری) با حضور و سخنرانی ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دور هفتم گفت وگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای کاتولیک فیلیپین با عنوان نقش دین در سلامت انسان (7 مهرماه) ساعت 8:30 تا 11 به صورت وبینار، برگزار می شود.

در این وبینار تخصصی ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجج اسلام محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها این سازمان، یونسی، مشاور رییس جمهور، حبیب الله بابایی، استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رییس پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی و باقر طالبی دارابی، عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب به ارایه مقالات و سخنرانی می پردازند.

گفتنی است؛ دور هفتم گفت وگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و کلیسای کاتولیک فیلیپین در پلتفرم برنامه اسکایپ و یا زوم برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ص

13:43 - 1399/06/24 / شماره : 756868 / تعداد نمایش : 112

air.ir/Zrqnfar

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای سیاست گذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر گفت رویداد باید مستوره ای از تمام سلایق باشد و نشان دهد که ما خانواده بزرگی در حوزه موسیقی ایران داریم.

به گزارش هنرآنلاین ، جلسه شورای سیاست گذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر دوشنبه 24 شهریورماه در دفتر موسیقی با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی و اعضای شورا شامل حسن ریاحی، شاهین فرهت، مجید کیانی و نادر مشایخی برگزار شد.

در ابتدای جلسه محمد اله یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی گزارشی درباره سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در سال گذشته ارائه کرد و گفت: جشنواره در سال گذشته بر اساس آیین نامه که خط سیر کلی جشنواره را مشخص می کند برگزار شد و پس از برگزاری جشنواره، شورای ارزیابی سیاست گذاری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، تغییر آیین نامه را مطرح و پیشنهاد کرد شورای سیاست گذاری به جشنواره اضافه شود تا خط مشی و سیاست های کلی جشنواره را طراحی کند و پس از طی مراحل تغییر آیین نامه نهایی و تأیید شد.

سید مجتبی حسینی معاون امور هنری در این جلسه گفت: جشنواره موسیقی فجر از سال 1397 دارای آیین نامه شد تا جشنواره بر اساس یک چارچوب و آیین نامه مشخص برگزار شود. یکی از اقدامات معاونت هنری در این دوره این بود که در کنار هر کاری که انجام می دهد، روندهای اجرایی را با تدوین آیین نامه و دستورالعمل مدون کند. برای جشنواره ها و فرایندهای معاونت امور هنری آیین نامه تدوین شد. بنابراین جشنواره ها مبتنی بر آیین نامه ها برگزار می شود و خلاقیت های دبیر و دست اندرکاران بر بهتر شدن کیفیت و تعالی رویداد اثرگذار است.

حسینی در ادامه گفت: در این راستا ابتدا 113 فرآیندی که در معاونت امور هنری انجام می شد، شناسایی، مستند، اصلاح و خلاصه سازی شد که در حال حاضر شش مجوز و 27 خدمت در معاونت ارائه می شود. برای این فرایندها چارت و مراحل طراحی شد و به تأیید نهادهایی که مدیریت سیستم ها را نظارت می کنند هم رسیده است و قاعده خود را دنبال می کند.

حسینی افزود: در آیین نامه جشنواره، شورای ارزیابی پیش بینی شده تا عملکرد جشنواره را بررسی کند و آرای خود را برای دوره بعد ارائه کند تا آیین نامه بتواند اصلاح شود. به همین دلیل پس از برگزاری دو دوره اخیر جشنواره موسیقی فجر بر اساس آیین نامه، اصلاحاتی در آیین نامه از سوی شورای ارزیابی مطرح شد. آیین نامه جشنواره می تواند محور اصلی رویدادی باشد که امروز دهه چهارم آن به نیمه رسیده است. جشنواره موسیقی فجر این ظرفیت را دارد که به عنوان یک رویداد بزرگ و کلان ملی برگزار شود.

وی افزود: در ادامه راه یک دشواری ویژه داریم و آن مهمان ناخوانده کرونا است. این رویدادها به دلیل ایجاد انگیزه ای که در میان جوانان به وجود می آورند و می تواند بستر مناسبی برای ارائه آثار هنرمندان باشد، می تواند ادامه پیدا کند، اما برای برگزاری جشنواره ها باید تمهیدات ویژه اندیشید و گزینه ها و سناریوهای مختلف طراحی و پیش بینی شود. سه سناریو برای جشنواره در نظر گرفته می شود، سناریوی اول وضعیت سفید است که اگر شرایط از نظر بیماری مناسب بود، با این سناریو جشنواره برگزار شود و سناریو برای وضعیت زرد و قرمز نیز در نظر گرفته می شود تا در صورت شیوع بیماری و شدت آن جشنواره به شیوه های دیگر و متناسب با شرایط دنبال شود. مرحله نخست چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان که یکی از گسترده ترین رویدادهای کشور است به صورت مجازی برگزار شد و تجربه جشنواره ملی موسیقی جوان در جشنواره موسیقی فجر هم می تواند مورد استفاده باشد. جشنواره موسیقی فجر طبیعتاً باید مستوره ای از تمام سلایق باشد و نشان دهد که ما خانواده بزرگی در حوزه موسیقی ایران داریم. پهنه فعالیت هنری و منابع غنی انسانی هنری خودمان را کمتر شناسایی کرده ایم و اگر بتوانیم از سرمایه انسانی شریف هنر به درستی استفاده کنیم، می تواند افتخار بزرگی برای ما باشد. اگر این جشنواره ها به عیار مناسب برگزار شوند بهترین آوردگاه هستند برای اینکه جوان ها خودشان و آثارشان را به نمایش بگذارند.

در ادامه جلسه شورای سیاست گذاری جشنواره سی و ششم موسیقی فجر متشکل از حسن ریاحی، شاهین فرهت، مجید کیانی و نادر مشایخی، نظرات مختلفی را درباره نحوه برگزاری این جشنواره ارائه کردند.

شاهین فرهت در این جلسه گفت: قطعاً امسال به دلیل شرایط خاص موجود امکان رفت و آمد به شکل عادی وجود ندارد و باید یک سری مسائل برای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در نظر گرفته شود. باید جشنواره امسال را با زمینه ای و شکلی متفاوت تر و بهره وری از موسیقی شرق پیش ببریم تا گوش شنیداری مخاطب با این فرم از موسیقی بیشتر آشنا شود.

حسن ریاحی نیز در ادامه بیان کرد: جوان های ما از موسیقی ملی خود دور و بیشتر بر موسیقی پاپ متمرکز شده اند. بهتر است که جشنواره امسال فضای رقابتی را افزایش دهد و هنرمندان جوان را به آهنگسازی در دستگاه های ایرانی و مقامی تشویق کند. جشنواره می تواند بر موسیقی شرق تمرکز کند و تم جشنواره موسیقی شرق باشد.

نادر مشایخی هم در این نشست گفت: باید نگاه ما به موسیقی شرق بیش از پیش باشد و باید در فرم این موسیقی ها توجه و تفکر بیشتری داشته باشیم و در جشنواره امسال بتوانیم این شکل را برای جوانان هنرمند و دوستدار هنر بسط و گسترش بدهیم.

مجید کیانی گفت: متأسفانه الگوهای واقعی را در موسیقی نه فقط برای عموم مردم بلکه برای فعالان در هنر و موسیقی معرفی نکرده ایم و در این زمینه اطلاع رسانی و نقش رسانه ها اهمیت دارد. بنابراین تغییر رفتارهای فرهنگی با آموزش در این زمینه ضرورت دارد و پژوهش و آموزش و الگوسازی در زمینه موسیقی نیاز است.

در پایان این جلسه، احکام اعضای شورای سیاست گذاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر اعطا شد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تهیه کننده کنسرت کیتارو در ایران خواستار پیگیری وزارت امور خارجه و بخش بین الملل قوه قضاییه به موضوع عدم پاسخگویی مدیر برنامه کنسرت کیتارو در آمریکا و عدم اجرای تعهداتش شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی کنسرت کیتارو در ایران، اردیبهشت سال 97 کنسرت کیتارو در ایران به دلیل حضور 6 نوازنده آمریکایی وعدم صدور ویزا برای آن ها، لغو شد. تهیه کننده و سرمایه گذار این کنسرت در دو سال گذشته پیگیر برگزاری مجدد یا بازگرداندن وجه واریزی به حساب ایچی نایتو (منیجر کیتارو) بوده اند که پاسخی دریافت نکردند.

پیش تر تهیه کننده کنسرت کیتارو در ایران از پیگیری قضایی و بین المللی مدیر برنامه های کیتارو به دلیل بدهی 6 میلیاردی به تهیه کننده کنسرت ایران، خبر داده بود. انتشار این خبر در روزهای گذشته با واکنش های مختلفی رو به رو شد. دفتر موسیقی وزارت ارشاد و معاونت هنری ارشاد پیگیر این موضوع شدند و وزارت امور خارجه نیز در تماس هایی، روند قضایی این موضوع را از تهیه کنندگان برنامه جویا و قول پیگیری داد.

علی چراغعلی (تهیه کننده کنسرت کیتارو در ایران) در گفتگویی؛ زوایای پنهان این موضوع را در اختیار رسانه ها قرار داد که متن آن در زیر می آید:

شروع تنش ها

چراغعلی درباره روند انتقال پول برای برگزاری کنسرت 2018 کیتارو در ایران می گوید: اجرای ما در سال 2014 تا این برنامه که در سال 2018 قرار بود برگزار شود، فرآیندی بود که کمی زمان برد. با سرمایه گذار جدید به توافق رسیدیم و من به عنوان تهیه کننده رسمی کنسرت از سوی کمپانی، با سرمایه گذار قرارداد بستیم. باتوجه به اتفاقات مختلف در مارکت موسیقی، همه سعی و تلاشم را کردم که بدقولی ای در ماجرای انتقال پول رخ ندهد. روند پرداخت ها از اسفندماه شروع شد. متاسفانه در آغاز روند پرداخت ها، با توجه به ماجرای تحریم ایران، انتقال مستقیم پول از ایران به آمریکا تقریبا غیرممکن بود. از طریق صرافی توانستیم پول را در ابتدا به هنگ کنگ و سپس به آمریکا و حساب منیجر کیتارو واریز کنیم که به دلایلی روند انتقال پول با توجه به پروسه مورد نظر، زمانبر شد و فاصله کوتاهی هم به خاطر اتفاقات مسیر واریزی وجه، رخ داد. از حق نباید گذشت که سرمایه گذار کنسرت هم در چند نوبت در تاریخی که متعهد شده بودیم برای پرداخت، نتوانست وجه موردنظر را تامین و واریز کند و همین مسائل هم در روند اتفاقات تاثیرگذار بود. من به عنوان تهیه کننده کنسرت بارها و بارها پیگیر واریزی ها بودم ولی در چند نوبت این تاخیر از سوی سرمایه گذار کنسرت به دلیل تحریم های واقعا ناعادلانه رخ داد.

وی می افزاید: آقای ایچی نایتو (منیجر کیتارو) درباره این روند اعتراض هایی را داشتند و من در چند مرحله در این باره توضیحاتی را به ایشان دادم. مشخصا اعلام کردم که تا زمانی که کل عدد موردنظر به حساب ایشان ننشسته باشد، هرگز اجازه حضور در ایران را به ایشان نمی دهم و هر زمان که تعهدات مالی به صورت کامل از سوی طرف ایرانی انجام شد، زمان حضور ایشان و گروه را در ایران اعلام خواهم کرد. متاسفانه هر چقدر جلوتر رفتیم روند انتقال پول سخت تر شد ولی به هر شکل ممکن انجام شد. از حدود 400 تا 600 هزار دلاری که باید به حساب منیجر کیتارو واریز می شد، 250 هزار دلار را در چند مرحله توانستیم واریز کنیم. در همین وضعیت وخیم، به یکباره متوجه شدیم که علیرغم همکاری دفتر موسیقی آن زمان و مدیران ارشاد و البته وزارت امور خارجه، ویزای 6 نوازنده آمریکایی صادر نشد. ما همه هماهنگی ها را انجام داده بودیم و از چندین ماه قبل تر پیگیر موضوع شده بودیم ولی متاسفانه روند صدور ویزا جوری بود که شوکه شدیم. نکته قابل توجه دیگر هم این بود که ویزای خود کیتارو هم ویزایی 7 روزه بود و تنها دو روز مانده به تاریخ پرواز کیتارو از آمریکا به ایران صادر شد و عملا برگزاری کنسرت به همراه تمرینات با ارکستر بزرگ و هماهنگی لازم را غیرممکن کرده بود. منیجر کیتارو ما را متهم کرد که بایستی پیش بینی ویزا و روند اداری را می کردید و با همین استدلال اجرا را لغو کرد.

اعتراض نکردیم

تهیه کننده کنسرت کیتارو در ایران درباره لطمه سنگین اعتباری که باعدم صدور ویزا برای گروه نوازنده های کیتارو به تیم برگزارکننده زده شد، نیز معتقد است: ما نمی توانستیم معترض شویم چون ما مسئول عدم صدور ویزا نبودیم ولی عملا به پای تیم برگزاری برنامه نوشته می شد. ضرر و ضربه مالی شدیدی به تیم برگزاری خورده بود چون تبلیغات شهری گسترده ای برای کنسرت با هزینه های سنگین صورت گرفته بود. منیجر آقای کیتارو اعلام کردند که این پول که به حساب ما در آمریکا واریز شده، از دید ما معتبر است و شما هر زمان دیگری چه یک سال و چه چهارسال دیگر تمایل به برگزاری برنامه داشتید، کنسرت برگزار خواهد شد.

بارها و بارها برای بازگرداندن پولی که به حساب آقای کیتارو واریز شده بود، تلاش کردیم که بخشی از هزینه های صورت گرفته را جبران کنیم و بتوانیم برای شروع مجدد برنامه تلاش کنیم ولی منیجر آقای کیتارو در چندین مرحله علیرغم قولی که به ما داده بود، حاضر به بازپس دادن این پول نشد. همین بدقولی ها یک برهه زمانی 9 ماهه را از ما گرفت.

دوباره اقدام کردیم

چراغعلی از اقدام مجدد برای برگزاری برنامه در سال 98 خبر می دهد که بازهم با بدقولی طرف آمریکایی رو به رو شد: سال 98 از مهر ماه برای برگزاری مجدد برنامه تلاش کردیم و از منیجر آقای کییتارو خواستیم که برای اسفند ماه به ما زمانی را اختصاص دهد. با آقای رضا ثمنی (نماینده قانونی شرکت طرف قرارداد کیتارو در ایران) هم بارها در این باره مذاکره کردیم. علیرغم اینکه حدود نه ماه هیچ کنسرتی برگزار نکرده بودند، آقای ایچی نایتو اعلام کردند که در آن برهه زمانی حدود 90 روز برای ضبط، استودیویی را رزرو کرده اند. مشخصا جوابی که به ما داده شده بود، غیرمنطقی بود و به شدت از سمت ما مورد اعتراض قرار گرفت. البته که ماجراهای آبان ماه و در ادامه موج شیوع کرونا در اسفندماه باعث شد که ما بار دیگر با توجه به پیش بینی یک ساله درباره عدم برگزاری کنسرت در سال 99، بازهم درخواست استرداد وجه از منیجر آقای کیتارو را داشته باشیم. این بار دو ایمیل تند و معترضانه به ایشان ارسال شد و در آن ایمیل ها با لحنی تند تذکر دادیم که برای رسانه ای نشدن ماجرا وعدم پیگیری قضایی لطفا هر چه سریع تر وجه پرداخت شده طبق قرارداد به طرف ایرانی بازگردانده شود. بازهم هیچ پاسخی دریافت نکردیم و حدود 9 ماه است که تماس های ما را پاسخ نمی دهند.

وی افزود: اعتراض اصلی من برای کلیت این موضوع اینجاست که ما در کشوری زندگی می کنیم که در چنین مواقعی نمی توانیم از طریق نهادهای بین المللی، شکایت و اعتراض مان را به گوش این افراد برسانیم و معمولا با یک سکوت رسانه ای در ایران و بخصوص رسانه های مهم خارج از ایران رو به رو هستیم. روند غیرحرفه ای و بسیار نامحترمی که منیجر آقای کیتارو پیش گرفته اند به شدت مورد اعتراض ماست و امیدوارم رسانه های جهان این موضوع را بررسی و معترض شوند.

درخواست از وزارت خارجه و قوه قضاییه

این تهیه کننده در پایان می گوید: آخرین خواهش ما از وزارت امور خارجه و بخش بین الملل قوه قضائیه به عنوان یک تهیه کننده بخش خصوصی در ایران این است که به ما کمک کنند. چرا باید مدیر برنامه های یک هنرمند جهانی با یک چنین رفتار آماتور و غیرحرفه ای، نباید پاسخگوی ما باشند و صدای اعتراض ما به گوش رسانه های جهان نرسد؟ 250 هزار دلار دو سال پیش به حساب منیجر آقای کیتارو واریز شده است. این عدد عدد سنگینی است و معادل آن را اگر بخواهیم در فوتبال داخلی بررسی کنیم، اگر یک بازیکن خارجی پرونده شکایتی از باشگاه ایرانی با اعدادی خیلی کمتر را به فیفا ببرد، تمام رسانه های داخلی و خارجی به شدت به این موضوع می پردازند و باعث می شوند که روند رسیدگی به آن سریع تر شود. اما حالا که یک خارجی از آمریکا چنین رفتار غیرحرفه ای و نامحترمی را کرده، عمده رسانه ها در داخل و خارج از کشور سکوت اختیار کرده اند. ما در مرحله بعد از رسانه ای کردن این موضوع، درتلاشیم از سوی یک تیم وکلای قوی در خارج از ایران این موضوع را بررسی و پیگیری کنیم و از تمام وکلای ایرانی مجرب در آمریکا دعوت به همکاری می کنیم که این موضوع را به صورت جدی پیگیری نمایند.

گفتنی ست در روزهای گذشته و پس از انتشار اخبار مربوط به اتفاقات مالی و حواشی مختلف کنسرت لغو شده کیتارو در ایران، وزارت امور خارجه و دفتر موسیقی وزارت ارشاد در تماس هایی با شرکت برگزارکننده کنسرت در ایران بودند و پیگیر موضوع شده اند و در روزهای آینده نتیجه این پیگیری های رده های بالای دیپلماتیک نیز منتشر خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران - ایرنا - معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه با نگاه بدبینانه به هنر مخالفم، افزود: با این که شرایط سخت شده علی رغم محدودیت بودجه و مشکلات دیگر، هنر و مخاطبین آن رشد کرده اند از این رو هنر و هنرمندان ایرانی در اقصی نقاط جهان در تمامی رشته های هنری حرفی برای گفتن دارند.

، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با تشریح ویژگیهای هنر به ویژه هنر نزد هنرمندان ایرانی، هنر را یکی از ویژگی های اصلی حفظ بقا در ایران دانست و گفت: ایران با همه مشکلاتی که داشته، بدون خلاقیت و بدون هنر، نمی شد در آن زیست و یکی از دلایل تعالی هنر در ایران، همین سخت کوشی و استعداد خارق العاده نسبت به هنر است.

وی با اشاره پیشینه تاریخی اقتصاد هنر، افزود: در منابع تاریخی متعدد آمده است که شهرهای مختلف فارس، بافته های خاص خود را با نام اختصاصی داشته اند اما اکنون حتی مسن ترهای شهر هم از پدران شان نام آن را نشنیده اند، در مستندات قاجاری آمده است که شهر کاشان، 5 درصد کل مالیات کشور را پرداخت می کرده، این تنها صنایع خلاق، فرش و دست آفریده های مردمش بوده که این شکوفایی اقتصادی را به وجود آورده است.

حسینی در ادامه ،سند جامع فرهنگ و هنر را یکی از راه های شکوفایی اقتصاد هنر دانست و گفت: ستاد نقشه فرهنگی کشور، به ریاست معاون اول رییس جمهور، یکی از فعالیت هایی که دنبال می کند، تحقق سند جامع فرهنگی کشور است. ذیل فصل نهم آن، مقرر شده اسناد بالادستی بر اساس قوانین، تدوین شود و ابلاغ شده که معاونت هنری مسئولیت آن را بر عهده دارد.

وی افزود: جلسه اولی که تشکیل شد، مدیران مرتبط و دبیر محترم شورای هنر، مواضع کلان آن را مورد بحث قرار دادند و مقرر شد هر حوزه ای که باید به آن رسیدگی شود، قوانینی را تدوین کند، با اصحاب هنر در رشته های مختلف، گفت وگو تعامل کند و نهایتا با گردآوری آرای مختلف، نکات را در قالب قوانین بریزد و عرضه کند. در مراحل تصویب هم اصلاحاتی در نظر گرفته می شود.

حسینی، درباره همکاری های بین المللی معاونت هنری، با نهادهای دیگر، گفت: ما با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به توافق رسیده ایم که کمیته فعالیت مشترک برای اعزام هنرمندان و گروه های هنری و آثار هنری که به خارج کشور ارسال می شود، داشته باشیم و این شورا به صورت ترکیبی، موارد را بررسی و تصمیم گیری کند.

وی افزود: جشنواره های بزرگ ما که عنوان بین المللی هم دارند، مثل جشنواره فجر در عرصه های مد و لباس، موسیقی و تئاتر، جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، جشنواره تئاتر عروسکی، خود دعوت همکاری از نهادهای بین المللی و هنرمندان دیگر هستند. برخی جشنواره ها که این عنوان را ندارند مثل جشنواره موسیقی نواحی، ما از ظرفیت آن استفاده می کنیم و با دعوت از نوازندگان، پژوهشگران موسیقی مقامی دنیا برای حضور در ایران و آشنایی با رشته های مختلف، فضایی چند وجهی می سازیم.

حسینی اضافه کرد: در رشته هایی که عنوان بین المللی دارند، می شود دو رویکرد داشت، یا صرفا دعوت از چند مهمان خارجی که این عنوان محقق شده باشد، یا مطالعه برای دعوت از گروه ها یا اشخاصی که بر اساس موضوعی ویژه بتوانند به فضای ما کمک کنند. سعی کردیم این روال را پیگیری کنیم، چون باید از این ظرفیت ها برای معرفی فرهنگ کشور استفاده کرد.

وی پتانسیل برنامه ریزی بین المللی برای هنرهای تجسمی در ایران را بسیار بالا دانست و ادامه داد: در حوزه هنرهای تجسمی، خاور میانه در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته، از 10 هنرمند گران قیمت منطقه 4 نفر ایرانی هستند و 6 نفر متعلق به بقیه کشورها، آخرین حراج بین المللی هنرهای تجسمی که در امارات متحده عربی اتفاق افتاد، 44 درصد از کل فروش آن متعلق به هنرمندان ایرانی بود.

معاون هنری وزیر فرهنگ، اظهار داشت: در مقوله اقتصاد ما می توانیم به اقتصاد خلاق فکر کنیم، مثل استارت آپ ها و دیگر برنامه های به روز شده، از سوی دیگر اقتصاد وابسته به صنایع فرهنگ و هنر، می تواند موثر باشد، مثلا تولید رنگ، تولید تجهیزات صوت و تصویر و نکته دیگر فروش آثار است و اشتغالی که در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر ایجاد می شود.

حسینی، نبود قوانین یاری رسان در بخش های مختلف را محدود کننده هنر دانست و گفت: قوانین و قواعد هنر نسبت به جامعه هنری محدود است، وجود اسناد بالا دستی، ظرفیت قانونی را برای فعالیت در این عرصه ها فراهم می کند و این امر ضروری است. مجموعه شرایط هنرمندان را که بررسی می کنیم، علی رغم تمام مشکلات، ظرفیت فوق العاده ای را می بینیم که استعداد رشد چشمگیری دارد، این مجموعه در سال های آینده بسیار موثر خواهد بود اما برای این که ما بتوانیم حداکثر بهره برداری منطقی و دقیق از این ثروت را داشته باشیم، از امروز باید برنامه ریزی کنیم.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، اقتصاد فرهنگ و هنر را عامل حفظ روحیه در تاریخ ایران دانست و گفت: زندگی بدون هنر در ایران ممکن نیست چراکه ایرانیان همواره با هنر عجین شده و براین اساس شکوفایی اقتصادی ناشی از صنایع خلاق را برای پیشرفت کشور رقم زده اند.

وی ادامه داد: برای الهام گرفتن و خلق آثار جدید، نقشی که هنر در همزیستی اقوام ایران در اقوام مختلف داشته باشد، بسیار مهم بوده است. این یکی از کارکردهای هنر است، هنری که باید درباره قوانین و مقررات و سیاست گذاری و برنامه های کلان آن فکر و از این فرصت مغتنم استفاده کنیم.
حسینی همچنین با اشاره به افزایش تئاترها، کنسرت ها و گالری ها در 20 سال گذشته، ادامه داد: بازار مصارف فرهنگی رشد داشته است و می توان آن را از تولیدات تشخیص داد. به همین تناسب در آینده هم هنرمندان فعال خواهند بود. برای این که جامعه بتواند از آثار هنری بهتر و ارزشمندتر استفاده کند باید برنامه ریزی دقیق داشته باشیم. بنابراین ضرورت پرداختن به هنر، نگاه کارشناسی و بر اساس برنامه ریزی عمل کردن است. این موضوع با نگاه احساسی داشتن متفاوت است. ما باید این ظرفیت را بشناسیم و از آن استفاده کنیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیگر جزئیات هنر و خصوصیات هنرمندان ایرانی، درباره برنامه های آتی این معاونت ، اظهار داشت: اولویت اول ما اتمام پروژه های نیمه تمام است، ابنیه ای که مرمت آن را شروع کردیم، تا پایان امسال آماده بهره برداری شود، در امور ستادی، همه ساماندهی شوند. در تصحیح رویدادها طرح کلان ما ساماندهی رویدادها و جشنواره های هنری است که مطالعات آن انجام شده است و باید ببینیم تعطیلی رویدادها چه اجازه ای به ما می دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

از زمان تشکیل موزه هنرهای معاصر تهران در سال 1356، بیش از 40 سال می گذرد و در این سال ها آثار خارجی به موزه اضافه نشده، اما بر ارزش های گنجینه ایرانی موزه افزوده شده است. در مجموع بیش از سه هزار اثر در گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران موجود است که مجموعه آثار خارجی آن یک دوره 150 ساله از امپرسیونیسم تا هنر مفهومی را تشکیل می دهد. در میان آثار خارجی، برخی از آنها جزو آثار گران قیمت در جهان محسوب می شوند و به نظر مادی و معنوی از ارزش بالایی برخوردار هستند.

علیرضا سمیع آذر، مدیر حراج تهران که در دوره ای مدیریت موزه هنرهای معاصر تهران را نیز بر عهده داشت، از جمله افرادی است که بر اهمیت خرید آثار هنری خارجی و افزوده شدن به ارزش های این گنجینه ملی تاکید دارد و معتقد است که افزایش ارزش های این موزه می تواند نقش بسیار مهمی در بهبود اقتصاد هنر و معرفی آثار هنرمندان ایرانی به جهان داشته باشد.

او در گفت وگویی با ایسنا اظهار کرد که مجموعه آثار موجود در موزه هنرهای معاصر تهران در گذر چند دهه بیش از 100 برابر افزایش قیمت داشته است. فکر نمی کنم ما در طول تاریخ در هیچ زمینه ای تجارتی انجام داده باشیم که طی این مدت به ارزش 100 برابر رسیده باشد .

*******

مشروح این گفت وگو به شرح زیر است:

_ چرا در این سال بودجه ای برای خرید آثار خارجی در نظر گرفته نشده است؟ آیا این موضوع به مسائل اقتصادی برمی گردد یا ریشه در مسائل دیگری دارد؟

دلیل اصلی قطعا فرهنگی و سیاسی است. همین دلیل باعث شده که جنبه اقتصادی موضوع حتی مورد بررسی هم قرار نگیرد، چه رسد به اینکه اعتبار خرید آثار خارجی تامین شود.

این درحالی است که اگر از بعد اقتصادی این موضوع بررسی می شد احتمالا به این جمع بندی می رسیدند که تجارت خوبی بوده است. مجموعه ای که برای موزه هنرهای معاصر تهران در سال های 56 تا 57 خریداری شد، کمتر از 20 میلیون دلار در آن زمان برای دولت هزینه داشت. حالا برآورد اجمالی از قیمت فعلی آثار نشان می دهد که این مجموعه اکنون بالغ بر دو میلیارد دلار ارزش دارد؛ یعنی این مجموعه در گذر چند دهه بیش از 100 برابر شده یعنی 10،000 درصد افزایش قیمت داشته است. فکر نمی کنم در طول تاریخ در زمینه ای تجارتی انجام داده باشیم که طی این مدت چنین ارزش افزوده ای داشته باشد. مجموعه آثار موزه هنرهای معاصر در گذر چند دهه بیش از 100 برابر شده یعنی 10،000 درصد افزایش قیمت داشته است بنابراین اگر از نظر اقتصادی بررسی صورت می گرفت، همه مجاب می شدند که سرمایه گذاری هنری به این شکل کار خوبی است.

باید این نکته را در نظر داشت که خرید آثار هنرمندان شاخص اروپایی و امریکایی ممکن بود حساسیت برانگیز شود و در نتیجه هیچ کدام از مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موزه هنرهای معاصر تلاشی برای فشار آوردن به دولت انجام ندادند. علاوه بر این تا مدتی آگاهی دقیقی نسبت به اهمیت و ارزش این کلکسیون وجود نداشت و فشاری هم از سوی جامعه هنری و رسانه ها برای ترغیب دولت به خرید آثار هنری صورت نگرفت. من در هیچ مقطعی احساس نمی کردم که جامعه هنری ما به طور جمعی یا انفرادی توصیه های اکیدی مبنی بر خرید آثار هنرمندان شاخص جهان به مقامات دولتی داشته باشد؛ به گونه ای که احساس شود این انتظار در جامعه هنری ما به طور جدی وجود دارد. جامعه هنری بیشتر به مسائل حرفه ای و صنفی خود مشغول بود و تقاضاهایش ناظر بر بهبود شرایط حرفه ای کار خودشان بود تا اینکه برای تکمیل کلکسیون موزه هنرهای معاصر انتظاری جدی داشته باشند.

البته در سال های اولیه دهه 80 و در دوره موسوم به اصلاحات، تاحدی به خریداری آثار هنری نزدیک شدیم. در این سال ها به دعوت موزه هنرهای معاصر تهران و پشتیبانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کلیه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به مشاهده کلکسیون موزه دعوت شدند و توضیحاتی درباره ارزش افزوده این آثار و اهمیت جهانی آن به آنها ارائه شد. به نظر می رسید بسیاری از آنها متقاعد شدند که این کار پسندیده است، اما آن مجلس مستدام نبود و با روی کار آمدن مجلس و دولت بعدی فضای ضدغربی و بی توجهی به اهمیت ارتباطات جهانی در عرصه فرهنگ و هنر دوباره تشدید شد. در نتیجه شرایط به گونه ای پیش رفت که خرید آثار هنری خارجی از دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاملاً خارج شد.

در آن زمان حتی برای تامین بودجه این کار 13 تن از مدیران مهمترین بانک های ایران به موزه دعوت شدند، کلکسیون به آنها معرفی و ارزش افزوده آن تشریح شد. مرحوم دکتر نوربخش، رئیس کل بانک مرکزی در آن زمان مبتکر این جلسه بودند. آنها نیز تصور می کردند با فراهم شدن فضای سیاسی و فرهنگی مساعد، می توانند در خرید آثار هنری مشارکت کنند. اما شرایط به شکل دیگری پیش رفت.

_ غنی شدن گنجینه موزه هنرهای معاصر چه تاثیری در اقتصاد هنر و پیشرفت فضای هنرهای تجسمی کشور دارد؟

داشتن یک کلکسیون ارزشمند هنری در سطح جهانی، یک سرمایه گذاری اقتصادی است که ارزش افزوده بسیار اطمینان بخشی دارد. آثار هنری تنها اقلامی هستند که در بحران های سیاسی و بین المللی قیمتشان نه تنها کاهش پیدا نمی کند، بلکه با افزایش نیز همراه می شود. هیچ گاه بحران ، رکود و حتی جنگ ها باعث نشدند که قیمت آثار هنری کاهش پیدا کند آثار هنری تنها اقلامی هستند که در بحران های سیاسی و بین المللی قیمتشان نه تنها کاهش پیدا نمی کند، بلکه با افزایش نیز همراه می شود . به همین دلیل است که همه بانک ها و موسسات اقتصادی بزرگ دنیا دارای کلکسیون آثار هنری هستند؛ از جمله مهم ترین بانک های آلمانی، انگلیسی، آمریکایی و سوئیسی که مجموعه داران بزرگ آثار هنری هستند. در کشورهای پیشرفته این آثار به عنوان وثیقه مورد قبول بانک ها هستند که براساس آن ها وام و اعتبار در اختیار صاحبانشان قرار می گیرد. داشتن یک کلکسیون هنری ارزشمند نه فقط در حوزه هنر، بلکه در اقتصاد یک کشور نیز سرمایه گذاری مهمی محسوب می شود.

اما به طور مشخص تر یک کلکسیون طراز بین المللی اعتبار و وجهه جهانی ایران را نیز افزایش می دهد. داشتن یک کلکسیون خوب همانند داشتن یک گنج ارزشمند است که می تواند کشوری را مورد توجه جهانی قرار دهد. بسیاری از گردشگران به کشورهای مختلف می روند تا آثار هنری را ببینند. به همین دلیل کشورهای پیشرفته دنیا دارای موزه هایی بزرگ هستند که آثاری ارزشمند را به نمایش می گذارند. در این میان کشورهای در حال توسعه ای که شرایط اقتصادی مناسبی دارند نیز مبادرت به گردآوری آثار هنری کرده اند. در همسایگی ما کشور قطر در حال تهیه کلکسیون بزرگی از آثار هنری است که آن ها را در موزه ملی خود به نمایش می گذارد.

چندین اثر مهم که رکورد فروش آثار هنری جهان را جابه جا کرده اند توسط خانواده سلطنتی قطر خریداری شده اند و الان آن ها دارای تعدادی از گرانترین آثار هنری جهان هستند. در کشور امارات نیز تلاش های مشابهی صورت گرفته و آن ها با تاسیس شعبه موزه لوور و گوگنهایم، آثار مهمی را خریده اند که در این موزه ها به نمایش بگذارند.

بنابراین خرید آثار هنری صرفا منحصر به کشورهای غربی نیست و کشورهایی که از توسعه یافتگی قابل توجهی برخوردار شده اند نیز برای افزایش اعتبار ملی شان که در نهایت به دستاوردهای اقتصادی نیز منجر می شود، اقدام به خرید آثار هنری کرده اند. این موضوعی است که ما از آن غافل بوده ایم. درعین حال موزه هنرهای معاصر تهران نیز می تواند با اتکا به کلکسیون قدرتمند خود، آثار هنرمندان ایرانی را در دنیا مطرح کند. این امر منجر به افزایش ارزش مادی هنر ایران در جهان می شود که در نهایت به توسعه اقتصاد هنر کمک خواهد کرد.

_ ارزش مادی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران چه مقدار است؟ و این ارزش مادی چه آورده ای می تواند داشته باشد؟

برای تعیین ارزش مادی مجموعه موزه باید مطالعه دقیقی صورت گیرد و قیمت روز همه آثار برآورد شود. اما به طور کلی بر اساس شناختی که از آثار موزه دارم و با توجه به رکوردهای آثار هنرمندان مهم دنیا در حراج های بین المللی در خلال سال های گذشته، می توانم تخمین بزنم که قیمت این مجموعه بالغ بر دو میلیارد دلار است.

در این مجموعه اثر شاخص جکسون پولاک وجود دارد که قیمت آن را تا 150 میلیون دلار می توان تخمین زد. همچنین آثار هنرمندان دیگری مانند پل گوگن، پابلو پیکاسو، مارک روتکو و اندی وارهول نیز نزدیک به 100 میلیون دلار ارزش دارند. علاوه بر این ها بیش 10 اثر در مجموعه موزه هنرهای معاصر تهران هستند که بین 30 تا 60 میلیون دلار قیمت دارند.

این مجموعه یک ثروت بزرگ ملی است که متاسفانه تا دهه 1970 جلو آمده و از هنرمندان مهمی که از دهه 80 میلادی به بعد در سطح بین المللی مطرح شده اند، اثری وجود ندارد. امیدوارم مسوولان فرهنگی کشور توجه داشته باشند که ارزش یک مجموعه به روزآمد شدن آن بستگی دارد، لیکن کلکسیون آثار خارجی موزه هنرهای معاصر انگار در تاریخ درجا زده و به هنر معاصر کشیده نمی شود کلکسیون آثار خارجی موزه هنرهای معاصر انگار در تاریخ درجا زده و به هنر معاصر کشیده نمی شود . به هر حال این یک ثروت مادی و معنوی است که جامعه هنری ایران به آن افتخار می کند و می تواند برای کسب وجهه فرهنگی ایران در سطح بین الملل بسیار مغتنم باشد.

_ به نظر شما آیا از ظرفیت های گنجینه آثار خارجی و ایرانی موزه هنرهای معاصر تهران آن گونه که باید بهره گرفته می شود؟

به هیچ وجه! در این سال ها بیش از 20 نفر رئیس موزه هنرهای معاصر شدند که اغلب آن ها اهمیت این کلکسیون را نمی دانستند و درکشان از آثار این مجموعه با افراد عامی تفاوت چندانی نداشت. حتی آن هایی که از اهمیت این مجموعه آگاه بودند نیز نتوانستند برای بهره برداری مناسب از ظرفیت آن کار خاصی انجام دهند.

یکی از محدودیت ها به کوچک بودن فضای موزه برمی گردد. در این موزه به صورت استاندارد می توان حداکثر 100 اثر هنری را به نمایش گذاشت که در قیاس با موزه های معاصر دنیا، کوچک محسوب می شود. اگر 100 اثر از آثار کلکسیون خارجی به نمایش گذاشته شود، موزه پر می شود و جایی برای برگزاری نمایشگاه های دیگر باقی نمی ماند.

بنابراین مهم ترین اقدام این است که فضایی به موزه اضافه شود. مثلا در زمینی که بالای آن وجود دارد و متعلق به موزه است، بنایی الحاقی ساخته شود که نمایشگاه های دوره ای در آن برگزار شود. آن گاه موزه هنرهای معاصر می تواند فرصت بیشتری برای معرفی کلکسیون خارجی و ایرانی خود داشته باشد.

_ چرا در حراج های داخلی آثار خارجی حضور ندارد؟ و چرا اساسا فضای خرید و فروش آثار خارجی در کشور فراهم نشده است؟

اگر کسی بخواهد از آثار هنرمندان کشورهای دیگر اثری را خریداری کند، بهترین مکان خرید همان کشورها است و بعید است چنین مارکتی بتواند در کشور ما شکل بگیرد؛ البته این امر فقط مختص کشور ما نیست و درباره سایر کشورها نیز مصداق دارد. از طرفی مطمئن هستم که اگر تک آثاری از هنرمندان خارجی را در ایران ارائه کنیم، چندان مورد استقبال قرار نمی گیرد.

اما کاری که می توانیم انجام دهیم این است که در حوزه کشورهای خاورمیانه و آسیای میانه بازاری را با محوریت ایران شکل دهیم. از این طریق تهران به مرکز هنر منطقه تبدیل می شود. این کار مستلزم آن است که شبکه بانکی کشور به شبکه بانکی جهانی وصل و شرایط سیاسی و اقتصادی مناسب برای برپایی حراج های منطقه ای در ایران فراهم شود. فکر می کنم اگر چنین فرصتی در تهران فراهم شود، حتما مورد استقبال هنرمندان و مجموعه داران منطقه قرار خواهد گرفت که فرصت مناسبی نیز برای معرفی آثار ایرانی به مجموعه داران منطقه محسوب می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ روزان
آیین تودیع سعید اسدی مدیر سابق تئاتر شهر و معارفه ابراهیم گله دارزاده سرپرست جدید این مجموعه در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش صبا به نقل از واحد ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه تئاتر شهر، آیین تودیع سعید اسدی مدیرسابق تئاتر شهر و معارفه ابراهیم گله دارزاده سرپرست جدید این مجموعه روز دوشنبه بیست و چهارم شهریور ماه با حضور قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی و تعدادی از مدیران بخش های مختلف اداره کل هنرهای نمایشی در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

سعید اسدی مدیر سابق مجموعه تئاتر شهر در ابتدای این برنامه که اجرای آن بر عهده محسن حسن زاده (مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ) بود، گفت: طی آخرین دقایق حضورم در مجموعه تئاتر شهر به عنوان مدیر مجموعه تئاتر شهر بسیار خوشحالم که در کنار شما عزیزان حضور دارم و می توانم بگویم که برای بنده باعث افتخار بود که در این مدت مدیر مجموعه ای باشم که هدفش تعالی فرهنگ و هنر است. به هر حال در 26 ماه گذشته اگر اتفاقات خوب و موفقیت آمیزی در مجموعه تئاتر شهر افتاده به جهت همت و تلاش همکارانم در بخش های مختلف است و اگر هم نقصانی مشاهده شده به جهت ضعف من بوده که بابت آن عذرخواهم.

وی ضمن قدرانی از شهرام کرمی مدیر پیشین و قادرآشنا مدیر فعلی اداره کل هنرهای نمایشی در همراهی با مدیریت مجموعه تئاتر شهر توضیح داد: از وقتی که حسب ضرورت هایی، مدیریت مجموعه تئاتر شهر را پذیرفتم می دانستم که کار در این مجموعه بسیار سخت است اما با اتکا به تجربیات افراد متخصص این مجموعه توانستیم کارهایی را انجام دهیم که برایم تجربه بسیار ارزشمندی بود. من در همین وقت به ابراهیم گله دار زاده عزیز بابت حضورش در مجموعه تئاتر شهر تبریک می گویم و از همه مدیران پیشین این مجموعه نیز قدردانی می کنم که در فضای کاری خود لحظات درخشانی را رقم زدند.

با بحران های زیادی مواجه شدیم

اسدی افزود: از بدو شروع حضورم در مجموعه تئاتر شهر با بحران های زیادی مواجه شدیم که تعدادی از آنها گریبان من را هم گرفت اما من می دانستم که مدیریت در این مجموعه متناسب با شرایط اجتماعی فرهنگی کشور کار ساده ای نباشد به همین جهت نهایت تلاش خود را انجام دادم تا با توجه به این شرایط و البته توانایی و تجربه همکارانم در این مجموعه که به اعتقاد من نماد تئاتر ایران شناخته شده، به سهم خودم خدمتگزار اهالی تئاتر باشم. در همین شرایط اصلاحاتی انجام شد که از آن جمله می توان به بهبود و ارتقای سیستم ماشینری تالار اصلی و ترمیم و رفع اشکالات عمرانی مجموعه اشاره کرد. این در حالی است که درباره نحوه خدمت رسانی به هنرمندان و تماشاگران عزیز تئاتر نیز اقداماتی صورت گرفته که در آینده ای نزدیک ثمرات آن را خواهید دید.

مدیر سابق مجموعه تئاتر شهر تاکید کرد: ما در این مدت نهایت تلاش خود را انجام دادیم تا نسل های متفاوتی از هنرمندان تئاتر در تالارهای مختلف این مجموعه آثارشان را به صحنه ببرند. به هر ترتیب شرایط تولید تئاتر در ایران شرایط خاصی است اما بنده طی مدت حضورم تلاش کردم با در نظر گرفتن این شرایط خاص، در قالب یک چشم انداز، سندی را آماده کرده و آن را تحویل مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی دهم؛ چرا که معتقدم تئاتر شهر باید به بزرگترین کمپانی دولتی تئاتر ایران تبدیل و از سالن داری به تولید نزدیک شود. شاید این سند چشم انداز به همت دوستان اداره کل هنرهای نمایشی این امکان را به تئاتر شهر بدهد تا این مجموعه به عنوان محور تولید تئاتر حرفه ای ایران قد علم کند. من بر این باورم اگر تئاتر دولتی بر مبنای یک ایده درست و برنامه ریزی شده حرکت کند، تئاتر خصوصی هم به وجود می آید.

وی در بخش پایانی صحبت هایش با قدردانی از تمامی مدیران و کارکنان واحد های مختلف مجموعه تئاتر شهر گفت: امروز از داشتن دوستان محبوبی چون شما خوشحالم و اکنون با آرامش خاطر به جایی می روم که بتوانم فعالیت مثبتی داشته باشم.

ابراهیم گله دارزاده سرپرست جدید مجموعه تئاتر شهر نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت فرارسیدن هفته دفاع مقدس بیان کرد: در این روزها به چهلمین سالگرد گرامیداشت هفته دفاع مقدس نزدیک می شویم بنابراین لازم می دانم در چنین مراسمی یاد و خاطره عزیزانی که جانشان را فدای دفاع ازاین سرزمین کردند گرامی بدارم و امیدوارم همه ما مشمول حمایت های آنها باشیم. بنده همین جا ابتدا از حسن اعتماد جناب آقای حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کمال تشکر را دارم که به بنده فرصت خدمت رسانی در مجموعه تئاتر شهر را داد. دومین قدردانی و تشکرم هم ازآقای آشنا است که همواره مرحمت او شامل حال من شده و به اعتماد داشته است.

وی با تشکر از تلاش ها و فعالیت های سعید اسدی در دوره پیشین مدیریت مجموعه تئاتر شهر گفت: قطعا دکتر اسدی در مدتی که مدیریت مجموعه تئاتر شهر را به عهده داشتند روزهای سختی را گذرانده اند. روزهایی که به نحوی پیش روی مدیران قبلی این مجموعه نیز قرار داشت و برای من بسیار سخت است که امروز در مقابل تعدادی از آنها نشسته ام و می دانم هر کدام چه زحمت های زیادی را متحمل شده اند. من در اینجا لازم است یک تشکر معوق هم از همکاران محترم فنی و اداری مجموعه تئاتر شهر نیز داشته باشم که طی دوران مدیریتی بنده در تئاتر محراب نهایت تلاش و همراهی شان را انجام دادند تا ما در اداره این مجموعه و میزبانی از گروه های نمایشی و تماشاگران با مشکل مواجه نباشیم. من بر این باورم پرسنل اداری و فنی مجموعه تئاتر شهر از حرفه ای ترین نیروهای تئاتر ایران هستند که در توانایی شان تردیدی نیست.

سرپرست مجموعه تئاتر شهر تصریح کرد: قطعا ساختمان مجموعه تئاترشهر برای همه اهالی تئاتر یک ساختمان تمثیلی است که من هم به عنوان یک کارشناس دانش آموخته رشته تئاتر نسبت به آن علاقه زیادی داشته و دارم. حتی یادم می آید مدتی پیش که اصلا بحثی درباره حضورم در مجموعه تئاتر شهر نبود، به عده ای از دوستان می گفتم اگر قرار باشد در روزهای کرونایی همه بخش های تئاتر ایران تعطیل شود، حداقل مجموعه تئاتر شهر را تعطیل نکنند. چرا که بر این باور بوده و هستم این مجموعه در مرکز شهر قلب تئاتر ایران است که اگر زنده باشد و نفس اهالی تئاتر در آن بدمد احساس خوبی به همه تئاتر ایران منتقل می شود.

وی با اشاره به برخی ویژگی های تئاتر شهر گفت: مجموعه تئاتر شهر دارای یک مرکز اسناد ارزشمندی است که باید کاری کرد که کتابخانه و مرکز اسناد آن تبدیل به یک مرکز فرهنگی ارزشمند در کشور شود. من امیدوارم در این مجموعه شاهد اجراهای خوبی در تالار های مختلف با حضور پرشور مخاطبان باشیم. اینجا متعلق به همه مردم ایران است که دوست دارند در آن شاهد اجرای آثاری از هنرمندان نسل جوان تا بزرگان عرصه تئاتر باشند. من هم تمام تلاشم را می کنم که به عنوان یک برادر کوچک تر کنارشان حضور داشته باشم.

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش پایانی این مراسم ضمن تاکید بر ماندگاری فعالیت های فرهنگی هنری در تاریخ توضیح داد: به طورحتم دکتر اسدی یکی از هنرمندان ماندگار تئاتر کشورمان است که در سال های اخیر خدمات ارزشمندی را چه در مجموعه تئاتر شهر و چه در سمت های دیگر انجام داد. به هر حال وی از جمله افراد نخبه و محترم حوزه تئاتر است که آشنایی من با این هنرمند به سال 1376 در دانشگاه تهران و مرکز تئاتر مولوی باز می گردد که برای او زحمت های زیادی داشتم.گرچه دوست داشتم که سعید اسدی تا پایان این دوره همراه ما باشد ولی توفیق نشد که در خدمت او باشیم اما در همین لازم است از تمام زحمت هایی که برای تئاتر شهر کشید قدردانی ویژه ای داشته باشم که قطعا برای من و بسیاری از اهالی تئاتر فرد محترمی است.

وی افزود: لازم نیست که من راجع به شخصیت سعید اسدی توضیح بدهم که او چه ویژگی های مثبت و ممتازی دارد. اما به اعتقاد من تعصب و همیت او به آب و خاک کشورش بزرگترین خصیصه ای است که می توانم درباره سعید اسدی بگویم. او در کنار همه این موارد همیشه استاد خوبی بوده که هرجا از سعید اسدی نام می بریم از او به نیکی یاد می شود. اینها را گفتم چون خیلی ها تلاش می کنند تا همواره اسمشان ساری و جاری در زبان ها باشد و در نهایت هم موفق نمی شوند. اما سعید اسدی از آن دسته افرادی است که برای رضایت خدا خیلی زحمت کشید. زحماتی که در حوزه تئاتر نیز وجود داشت و من مفتخرم به اینکه در دوره دوم مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی می توانم از مشاوره هایش بهره مند شوم.

مدیرکل هنرهای نمایشی درباره حضور ابراهیم گله دارزاده در سمت مدیریت جدید مجموعه تئاتر شهر نیز توضیح داد: طی ماه های گذشته به دلیل ماجرای شیوع ویروس کرونا همه دستگاه های دولتی با مشکلات مالی متعددی روبه رو هستند. بنابراین همین که ابراهیم گله دارزاده پذیرفت که با این شرایط در سمت مدیریت مجموعه تئاتر شهر فعالیت کند جای قدردانی دارد. البته من بر این باورم با تمام این مشکلات متعدد می توان به عنوان یک ایرانی دوستدار وطن به انجام وظیفه مشغول بود. از نظر من در این شرایط است که اتفاقا می توانیم آب دیده شویم و در کنار هم برای رونق تئاتر ایران تلاش کنیم. به هر حال بحران کرونا در تمام جهان وجود دارد. پس ما هم باید در این بحران کوشش کنیم که با درایت و مدیریت و همت شرایط را مدیریت کرده و کارها را به نتیجه برسانیم. شرایطی که مجموعه تئاتر شهر نیز از این قاعده مستثنا نیست و با همتی که از ابراهیم گله دار زاده سراغ دارم می تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.

آشنا در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: همیشه به همکارانم گفته ام در مجموعه ای که به عنوان مدیر در آنجا حضور پیدا می کنید، ایمان داشته باشید و بدون تغییرات با همان ظرفیت موثری که در آن مجموعه وجود دارد کارها را پیش ببرید مگر اینکه اتفاق نادری در این زمینه بیفتد. همگی ما امروز در شرایط سختی هستیم ولی چون باور دارم انسان عقل و آگاهی دارد بنابراین راه بن بست وجود ندارد. وقتی ما از سختی حرف می زنیم نباید این سختی موجب توقف در کارهایمان شود. اتفاقا در این شرایط سخت است که می توان کارهای بزرگ انجام داد و از آنها بهره برداری کرد. در همین چارچوب حوزه تئاتر دارای نیروهای توانمندی است که واقعا نظیر آن را در مجموعه های دیگر نمی توان یافت. من با ایمان حرف می زنم پس قاطعانه می گویم جمعی که امروز همراه تئاتر است انسان هایی متخصص با همت بلندی هستند که به نحو احسن می توانیم از حضورشان استفاده کرده و در جهت تعالی تئاتر حتی در شرایط این ماه ها گام برداریم.

در پایان مراسم نیز پس قرائت و اهدای حکم سرپرستی ابراهیم گله دارزاده، یک لوح قدردانی از سوی مدیرکل هنرهای نمایشی و یک هدیه از سوی کارکنان مجموعه تئاتر شهر به سعید اسدی اهدا شد.

حجت الاسلام بهداروند (مشاور مدیر کل هنرهای نمایشی)، سید وحید فخر موسوی (مدیر شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایش) ، پیمان شریعتی (معاون اداره کل هنرهای نمایشی)، جلال تجنگی (معاون هماهنگی و برنامه ریزی اداره کل هنرهای نمایشی)، سید مجید پرویز(مشاور مدیر کل هنرهای نمایشی)، رضا بصیرت (مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی)، پریسا مقتدی ( مدیر تماشاخانه سنگلج)، اتابک نادری (کارشناس ارشد اداره کل هنرهای نمایشی)، مهرداد کوروش نیا (مدیر تئاتر محراب )، مژگان وکیلی ( مدیر امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی)، مهدی حاجیان (مدیر دبیرخانه جشنواره ها اداره کل هنرهای نمایشی)، لیلا مینایی ( مدیر امور اداری اداره کل هنرهای نمایشی)، حسن جودکی (معاون اجرایی تئاتر شهر)، حسین طاهر بخش (مدیر فنی تئاتر شهر)، فرشاد محمدی ( مدیر اداری تئاتر شهر)، مهدی کرمانی ( مدیر حراست تئاتر شهر)، شاهین رحمانعلی (مسئول امور عمومی تئاتر شهر)، لیلا پاشاپور (مسئول دبیرخانه اداره کل هنرهای نمایشی)، محترم هنروری (مشاور اداری اداره کل هنرهای نمایشی) از جمله افرادی بودند که در آیین تودیع و معارفه مدیریت مجموعه تئاتر شهر حضور داشتند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
با گذر از نیمه سال و پیک دوم کرونا شاهد هستیم که وضعیت سالن های خصوصی تئاتر روز به روز بدتر ازقبل می شود ، چه اینکه برخی از سالن های خصوصی هنوز شرایط آغاز فعالیت هایشان را پیدا نکرده و برخی دیگر نیز ملکشان را واگذار کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : صاف نیوز

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، با گذر از نیمه سال و پیک دوم شیوع کرونا در کشورمان علی رغم اینکه شاهد بازگشایی سالن های فرهنگی و هنری، سینماها و سالن های تئاتر هستیم اما هنوز هم مخاطبان و خود هنرمندان خیلی فعالیت های تئاتری را جدی نگرفته اند و شاید هم به دلیل ترس از بیماری به این مراکز کمتر مراجعه می کنند.

سالن های خصوصی تئاتر که تا پیش از این نیز زنگ خطر تعطیلی شان به صدا در آمده بود، حال این روزها دیگر هیچ رمقی ندارند و اکسیژنشان همچون اکسیژن خون بیماران حاد کرونا یی به شماره افتاده است و این حمایت های ناچیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی به طور مثال برای هر سال ده تا بیست میلیون تومان هم نقش مراقبت های ویژه را برای آنها ایفا نمی کند.

این روزها شاهد هستیم که عمده سالن های خصوصی تئاتر استرس اجاره بها و سالن های استیجاری و پر کردن صندلی های پنجاه درصدی را دارند ، حال که مدیریت هنرهای نمایشی برای حمایت از 50 درصد دیگر سالن هم دستوراتی برای همه سالن های دولتی و خصوصی داده اما باز هم میبینیم که سالن ها به حداکثر پر شدن نمی رسند.

همانطور که گفتیم برخی سالن های خصوصی هنوز جرأت بازگشایی و شروع فعالیت هایشان در سال 99 را نداشتند، یا اینکه درخواستی برای اجرا ندارند و هم اینکه امکان تسهیلات دادن به گروه های نمایشی برایشان فراهم نیست بقیه هم باز شده اند ، با حداقل مخاطب و همینطور وضعیت نرمال به پیش می روند و هنوز رونقی به سالن ها بازنگشته است.

* ایران تماشا هنوز تعطیل است

سالن نمایشی ایران تماشا که در چند سال اخیر توانسته بود نمایش های بین المللی و داخلی خود را تقویت کرده در جشنواره فجر شرکت کرده و همینطور برخی نمایش های پر مخاطب زیادی را روی صحنه ببرد اما مدیریتش این روزها از نابسامانی شرایط گله مند است.

امید اسدی، مدیر تماشاخانه ایران تماشا به خبرنگار فارس می گوید: فعلا شرایط ما برای اجرا بردن در این تماشاخانه نامساعد است و ما هنوز روی هوا هستیم. واقعا مخاطب تئاتر نیست ما تلاش کردیم در این چند ماه کار را شروع کنیم اما نشد، حتی همین تأمین مواد ضدعفونی کننده برایمان سخت بود اینکه بخواهیم برای هر اجرا برای پرسنل و مخاطبان مواد ضدعفونی کننده به کار ببریم، خودش بیش از 500 هزار تومان در هر روز می شد و چیزی جز ضرر برایمان نداشت بنابراین فعلا تصمیم گرفتیم اجرایی نداشته باشیم.

وی درباره تسهیلات و کمک دولت و اداره کل هنرهای نمایشی نیز می گوید: 10 میلیون تومان کمک اداره کل برای ما رسید که برای همه تماشاخانه ها صورت گرفت ولی 100 میلیون تومان برای هر تماشاخانه نبود گویا ده تا بیست میلیون به هر تماشاخانه اختصاص پیدا کرد اما قول دیگری آقای قادر آشنا و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ما برای یک کمک بلاعوض دادند که از طریق انجمن صنفی تماشاخانه ها قرار است صورت بگیرد ما هم منتظر آن هستیم تا ببینیم آقای شاهین چگینی چه پیگیری می کنند و به دست ما برسد تا برخی مشکلاتمان حل بشود.

اسدی همچنین می گوید که گروه ها هم حتی برای اجرا در تماشاخانه های خصوصی درخواست نمی دهند حتی با وجود اینکه حمایت 50 درصدی هم دریافت می کنند اما ما باز تلاش میکنیم تا سالن را به گذشته بازگردانیم و رونق خود را پیدا کند فعلا درخواست اجرا نداریم، یکی دو درخواست برای ابتدای مهر داریم که باید بررسی کنیم ببینیم شرایط تا آن زمان به چه صورت میشود.

*تعطیلی تماشاخانه نوفل لوشاتو

داود نامور مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو نیز که از سال گذشته مدام در گفت وگو با رسانه ها مطرح می کرد که در حال ورشکستگی مالی به خاطر فشار اقتصادی و شرایط استیجاری سالن و عدم حمایت دولت بود و امکان تفویض سالن نوفل به صاحب آن وجود داشت، یک ماه گذشته این اتفاق برایش رخ داد و حال سالن نوفل لوشاتو تعطیل شده است.

داود نامور در این باره به خبرنگار فارس می گوید: نزدیک به یک ماه و ده روز است که سالن را تحویل داده ایم، ما اعلام کردیم که اگر کسی می خواهد این مکان را دریافت کند، اقدام کند اما هیچ کس درخواستی نداد و ما هم وسایلمان را جمع کردیم و سالن بسته شد.

وی که قبل از نوفل لوشاتو یک مجموعه دیگر را با اصغر دشتی به عنوان مدیر هنری در حال تدارک بودند و ما با خبر شدیم سال گذشته او این مجموعه را با رویکرد جدیدی تدارک دیده ، می گوید: ما مجبور شدیم تمام وسایلمان را به آن مکان منتقل کنیم که دارای یک سالن تئاتر، کافه و گالری و بخش آموزش است بنابراین اسم کار ما انتقال نبوده است ما مجبور به این کار شدیم و داشتیم آن مرکز را سال گذشته راه می انداختیم اما حال که دیگر نتوانستیم فعالیت نوفل لوشاتو را ادامه دهیم، مجوز این مکان را به آنجا منتقل کردیم. این مکان هم نبش خیابان رازی قرار دارد که قبلا یک مهدکودک بود.

نامور درباره این فعالیت جدیدش نیز می گوید: ما دو سالنمان در این مکان جدید کم شده است و اینطور نبود که کار را به آنجا منتقل کنیم در این مکان یک سالن پرتابل دو، سه و چهار سویه است که ظرفیت تکمیله آن 170 نفر است و ظرفیت های دو سویه و سه سویه آن هم فکر میکنم بالای دویست نفر است. یک کافه جذاب بافضای بسته و روف گاردن برای کارهای نمایشنامه خوانی و جلسات نقد و بررسی دارد و یک گالری هم دارد که استقبال میکند از عکاسان و نقاشان که تابلوهایشان را آنجا به نمایش بگذارند. بخش آموزشی هم هنوز فعال نشده در حال انجام کارهایش هستیم.

وی همچنین توضیح میدهد: خوشبختانه قرار داد ما در این مکان جدید طولانی مدت و نزدیک به هفت هشت ساله است ، ملک سه طبقه است و خودم هم کارهایش را کردم و از نظر امکانات رفاهی و بهداشتی مناسب است کافه این مجموعه هفته بعد و سالن تا اواخر مهر ماه افتتاح می شود. رویکردمان هم این است که به خاطر قول وقراری که به یک سری گروه ها در سالن قبلی داشتیم، این مسیر شش هفت ماهه را همینطور جلو برویم بعد از آن با رویکرد جدید پس از اتمام قراردادهای جدید پیش می رویم.

*وضعیت بحرانی تماشاخانه مهرگان

مهدی علی نژاد، مدیر تماشاخانه مهرگان نیز درباره شرایط این مدتشان گفت: وضعیت ما خیلی بحرانی است هر چند یک کمک هزینه کوچکی از سوی مرکز به ما داده شده اما ناعادلانه صورت گرفته است و به برخی بیشتر و به برخی اصلا داده نشده است و این لابی کاری باید پاسخ داده شود.

در حال حاضر یک نمایش خانم قلی خوانی روی صحنه است به نسبت شرایط کرونا یی تماشاگر نزدیک به سی چهل نفر در هر شب است ولی برای منی که اجاره سی میلیونی دارم کار خانم قلی خوانی خیلی منفعت داده باشد، پانزده میلیون است که پول برق ما هم نمی شود تنها تلاشمان این است که چراغ تئاتر را روشن نگه داریم تا ببینیم شرایط در آینده چطور می شود.

طبق آخرین اطلاعاتی که از مدیر اجرایی تماشاخانه هامون نیز وجود دارد، این است که این سالن نیز به مدیریت هادی حاجی فر هنوز دستور بازگشایی صادر نکرده و اجراهایشان از اسفند ماه سال گذشته تعطیل است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
عبدالحسین مختاباد با تایید اینکه انتخابات خانه موسیقی باید بر اساس آیین نامه های مشخص این نهاد صنفی برگزار شود، در این زمینه می گوید: طبق اساسنامه این نهاد، کسانی که دو دوره هیات مدیره خانه موسیقی بوده اند، اجازه شرکت و کاندیدا شدن برای دوره بعد را ندارند و باید یک دوره خارج از این فضا باشند و دوره بعدی بار دیگر می توانند کاندیدا شوند. اگر این قوانین رعایت شود، برگزاری آنلاین انتخابات خانه موسیقی هم می تواند قدم مثبتی در مشارکت بیشتر اعضای خانه موسیقی باشد.

عبدالحسین مختاباد آهنگساز، خواننده و برنده جایزه جهانی 2020 موسیقی درباره انتخابات خانه موسیقی در راستای صحبت های بالا، در گفت وگو با ایسنا ادامه می دهد: هیات مدیره فعلی خانه موسیقی که چندین دوره در رأس کار بوده اند، باید برای یک دوره از کاندیدا شدن فاصله بگیرند تا شائبه ای درباره اینکه انتخابات خانه موسیقی نمایشی است، به وجود نیاید. درواقع هنرمندان موسیقی و اعضای خانه موسیقی باید روی این مساله اصرار کنند که افرادی که بیش از دو دوره در هیات مدیره خانه موسیقی بوده اند اکنون حق کاندیدا شدن برای دوره جدید را ندارند و کاندیداها از میان سایر هنرمندان و مدیران مطرح حوزه موسیقی انتخاب شوند تا شاید این دوره استقبال بیشتری از سمت اعضای خانه موسیقی برای انتخابات آن صورت بگیرد. ولی اگر آن دسته از اعضای خانه موسیقی که دو دوره یا بیشتر برای هیات مدیره کاندیدا و انتخاب شده اند، این بار هم کاندیدا شوند، این انتخابات قانونی نخواهد بود.

مختاباد اضافه می کند: این انتخابات همانند انتخابات ریاست جمهوری است؛ به گونه ای که یک کاندیدا ممکن است در دو دوره خود به خوبی عمل کرده باشد و کاندیدای محبوبی باشد ولی از لحاظ قانون پس از دو دوره باید فضا را در اختیار سایر کاندیداها قرار دهد و دوره بعدی در صورت تمایل در انتخابات شرکت کند.

این هنرمند در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی اش از عملکرد مدیریت فعلی خانه موسیقی؟ پاسخ می دهد: تمامی تشکیلات فرهنگی و هنری در این کشور در محاق و از جهت مالی و مدیریتی دچار یک وضعیت پریشان و آشفته هستند. مشکل اصلی این سیستم این است که اعضایی که به عنوان پایه های قدرت یک صنف محسوب می شوند، احساس نمی کنند در آنجا دستی دارند تا بتوانند به موقع وارد شوند، اظهار رأی کنند و کمک کنند تا آن صنف دچار پیشرفت شود. به همین دلیل اکنون که نزدیک به یک سال از تعطیلی کنسرت ها می گذرد، خانه موسیقی هیچ اقدامی نمی کند تا این تشکیلات را فعال تر کنند؛ و به سراغ هنرمندانی برود که در این وضعیت امکان برگزاری کنسرت نداشته ، کلاس هایشان تعطیل شده و مردم از آنها بی خبر هستند.

او ادامه می دهد: خانه موسیقی باید به روز باشد و در این شرایط که همه درگیر هستند، بررسی کند که چه کمکی می تواند به هنرمندان موسیقی داشته باشد؛ آیا می تواند امکاناتی را در اختیار هنرمندان موسیقی قرار دهد، فضاهایی را برای فعالیت آنها فراهم کند و در جامعه موسیقی همدلی ایجاد کند؟ خانه موسیقی باید مکانی باشد که هنرمندان این حوزه به آنجا مراجعه و حس کنند که می توانند مشکلات خود را مطرح و راه حلی برای آن پیدا کنند.

مختاباد با بیان اینکه صنف موسیقی در حال حاضر تنها است، تصریح می کند: در این وضعیت نه وزارت فرهنگ و ارشاد به هنرمندان موسیقی کمکی می کند و نه نهاد مردمی مانند خانه موسیقی. در نهایت من به عنوان یک موسیقیدان می توانم بگویم که بود و نبود خانه موسیقی در چنین شرایطی تفاوت چندانی ندارد؛ چراکه مثلا یک استاد موسیقی مانند محمد یگانه (بخشی و دوتار نواز) در این جامعه دغدغه بیمه دارد گرچه که اصلا نباید درباره بیمه چنین هنرمندی سوال شود و باید افتخار کنند که به چنین هنرمندی خدماتی ارائه شود.

او در ادامه با مقایسه خانه سینما با خانه موسیقی می گوید: خانه سینما نسبت به خانه موسیقی زنده تر است؛ چون اعضای آن مشارکت بیشتری دارند. ولی خانه موسیقی نسبت به بیشتر رویدادهای اقتصادی، فرهنگی، هنری و اجتماعی جامعه موسیقی مسکوت مانده است.

این هنرمند در بخش پایانی صحبت های خود با ایسنا درباره پیشنهادش برای بهبود شرایط اداره خانه موسیقی اظهار می کند: وقتی سیستمی به مدت دو دهه به کار خود ادامه می دهد، مدیرانی که تاکنون برای آن کار کرده، باید از خود تقوای قدرت نشان دهند و عرصه را برای نیروهای جدیدتر که فکر می کنند حرف جدید و فکر نویی برای اداره موسیقی دارند، خالی کنند. اینگونه نباشد که احساس مسئولیت کرده و بگویند اگر ما نباشیم موسیقی دچار مشکل خواهد شد؛ موسیقی همانند رود خروشانی است که همیشه در جریان است و به کسی وابسته نیست.

مختاباد ادامه می دهد: باید اجازه داده شود تا آنهایی که از شرایط فعلی اداره خانه موسیقی شکایت دارند روی کار آمده و سنجیده شود که اینها به چه صورت می توانند عمل کنند؟ شرایط را بهتر خواهند کرد یا بدتر؟ اگر بدتر شود که تعریف و تمجیدش برای نیروهای قبلی است و اگر بهتر شود که باز همان قبلی ها لطف کرده و عرصه را برای حضور ایده های جدید خالی کرده اند. در ایام قدرت باید همانند یک ورزشکار که افتخارات بزرگ آفریده تقوی و جسارت به موقع ترک میدان را در اوج قدرت در خود تقویت کنیم. همانند پله، مارادونا و... که زمانی اسطوره فوتبال بود ولی شجاعت به موقع ترک زمین را داشتند وگرنه روزگار درس دیگری بدانان می آموخت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیر عامل خانه هنرمندان ایران که در چند وقت اخیر بارها نسبت به تعطیلی این مکان به دلیل مشکلات مالی هشدار داده است، توضیحاتی درباره فعالیت تماشاخانه ایرانشهر ارایه کرد و نکاتی را درباره انتشار لیست نمایش هایی که مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسامی قرار گرفته اند، متذکر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : بانی فیلم

در چند وقت اخیر مساله تعطیلی خانه هنرمندان ایران به موضوعی جدی تبدیل شده و هنرمندان مختلفی نسبت به آن واکنش نشان داده اند، از آنجاکه تماشاخانه ایرانشهر هم بعد از مدت ها تعطیلی، بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفته و با توجه به اینکه نمایش های جدیدی برای اجرا در این تماشاخانه در نوبت هستند، این نگرانی وجود داشت که این تماشاخانه نیز وضعیت مبهمی داشته باشد.

در همین راستا مجید رجبی معمار در گفتگو با ایسنا عنوان کرد که این تماشاخانه فعلا مشکلی برای ادامه فعالیت ندارد.

او همچنین توضیح داد که از جانب شهرداری مبلغی به خانه هنرمندان ایران پرداخت شده و تصریح کرد کمک هایی که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تئاتر صورت گرفته، فقط شامل حال گروه های نمایشی شده و به سالن ها تعلق نگرفته است.

این مدیر درباره وضعیت تماشاخانه ایرانشهر که مدتی است فعالیت خود را از سر گرفته است، گفت: در تماشاخانه ایرانشهر هم مشکلات مالی خانه هنرمندان را داریم ولی چون این تماشاخانه تک منظوره و فقط در حوزه تئاتر فعال است، در مقایسه با خانه هنرمندان که در تمام حوزه های هنری فعال است، از نظر هزینه ها و مدیریت، شرایط متفاوتی دارد.

رجبی معمار با اشاره به تعطیلی چند ماهه این تماشاخانه به دلیل کرونا افزود: بازگشایی سالن ها با رعایت پروتکل های بهداشتی هم مشکلات و هزینه های خاص خود را داشت. از سوی دیگر بیشتر گروه هایی که برای شش ماه اول امسال نوبت اجرا داشتند، انصراف دادند چراکه تمرین و اجرای نمایش در این وضعیت بسیار دشوار است. با این حال فعالیت خود را از اواخر مردادماه با نمایش اسموکینگ روم آغاز کردیم و استقبال تماشاگران هم نسبتا خوب است.

او با اشاره به اجرای نمایش مرثیه ای برای ژاله.م و قاتلش در سالن ناظرزاده کرمانی، از اجرای نمایش دریم لند خبر داد و گفت: کناره گیری گروه هایی که امسال نوبت اجرا داشتند، زمینه را برای حضور جوانان فراهم کرده است.

مدیر عامل خانه هنرمندان ایران همچنین از کمک های شهرداری به این مجموعه یاد کرد و گفت: دوستان در شهرداری، مبلغی را کمک کردند و امیدوارم بودجه مصوب امسال را بپردازند ولی کماکان از وزارت ارشاد هیچ خبری نیست و گویی هیچ یک از سخنان و گفتگوهای ما را ندیده و نشنیده اند.

رجبی معمار با اشاره به انتشار لیست حمایت های وزارت ارشاد از تئاترهایی که سال 98 اجرا شده اند، افزود: متاسفانه انتشار این لیست، سبب شد برخی دوستان تئاتری به جان هم بیفتند اما خوب است اهالی تئاتر به جای بحث بر سر اینها، به فکر این باشند در این شرایط سخت چه کارهایی می توان انجام داد.

او اضافه کرد: برخی از گروه ها تصورشان این بوده که این کمک ها شامل حال سالن ها هم شده است، در صورتی که هیچ کمکی به سالن انتظامی یا تماشاخانه ایرانشهر تعلق نگرفته و ما اصلا در جریان این حمایت ها نبوده ایم، چراکه حمایت مستقیم وزارت ارشاد به گروه های نمایشی ست.

رجبی معمار در بخش پایانی صحبت های خود تاکید کرد: در مورد خانه هنرمندان ایران برغم سختی های بسیار، اشتیاقی برای تعطیلی نداریم ولی شرایط هر روز بدتر و سخت تر می شود. شهرداری تلاش هایی می کند ولی ازطرف ارشاد هیچ ندایی برای کمک شنیده نمی شود.

پیش از این بارها اعلام شد که به دلیل تعطیلی رستوران ها، کافه ها، گالری ها و فروشگاه های خانه هنرمندان ایران در پی شیوع کرونا، این مکان تمام درآمدهای جانبی خود را از دست داده است و در آستانه تعطیلی به سر می برد.

انهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۵

مهری پور منعمی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون قرارداد نویسندگان گفت: قرارداد های نویسندگان عموما قرارداد هایی است که منافعی را برای نویسنده در بر ندارد و نویسنده این قرارداد را بخاطر وجود دغدغه و علاقه درونی خود نگاشته و ثبت می کند.

وی در همین راستا ادامه داد: قرارداد ها عموما به نفع ناشران است و نویسنده نمی تواند منافع مناسبی از آنها ببرد، هر اثر زمان بسیاری را از نویسنده می گیرد و هزینه های جانبی خود را دارد که خود نویسنده آن را می پردازد و عموما اصلا دیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

پورمنعمی نویسندگی در حوزه دفاع مقدس را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: نویسندگان حوزه دفاع مقدس عموما با نیت شهدا اقدام به نوشتن کتاب می کنند و معتقدند کار برای شهدا است لذا از جان دل مایه می گذارند، اما با این حال شرایط و قرارداد ها برای این افراد نیز مناسب نیست.

وی قشر نویسنده را قشری مظلوم دانست و تاکید کرد: نویسندگان تنها عاشقانه کار می کنند، چون به این کار ایمان دارند و علاقه وافر آنان به نگارش و قلم زدن در حوزه دفاع مقدس آنها را پیش می برد، لذا سختی کار را به جان می خرند، اما با این حال نباید انتظار داشت هزینه های سر بار که مشکلی بر مشکلات آنان می افزاید هم بر روی دوش آنان سنگینی کند.

نویسنده کتاب راز تپه 139 حرفه نویسندگی را مورد ارزیابی قرار داد و بیان کرد: شرایط اقتصادی سبب شده که نویسندگی به عنوان یک حرفه برای تامین نیاز خانواده دیده نشود و به عنوان شغل دوم و یا سوم در نظر گرفته شود، این امر بسیار نامناسب است، هزینه های متعدد خصوصا برای نویسندگانی که سرپرست خانواده هستند بسیار سنگین بوده لذا این حرفه به صورت غیر رسمی از سوی علاقمندانش دنبال نمی شود.

پور منعمی پرداخت دستمزد نویسندگان را معضلی دیگر در مسیر فعالیت قشر فرهیخته نویسنده دانست و ابراز کرد: وقتی نویسنده از سد بلند قرارداد ها می گذرد با چالش دیگری مواجه می شود و آن زمان پرداخت دستمزد است که عموما تا هشت ماه بعد از تحویل محتوا عقب انداخته می شود، در عین حال باید در نظر داشت که نویسنده به خاطر تمرکز بر روی یک سوژه نمی تواند به صورت همزمان کتاب دیگری را در دست بگیرد، زیرا برخی از سوژه ها نیازمند بررسی و تحقیقات بیشتر و یا مصاحبه ها فراوان است، از سوی دیگر پژوهش در مورد سوژه یکی از مهمترین فعالیت های است که نویسنده باید آن را مد نظر قرار دهد.

نویسنده کتاب حسین پسر غلامحسین جایگاه نویسنده را مطرح و تصریح کرد: نویسندگان عموما در جبهه فرهنگی فعالیت کرده و حتی می توانند بر تفکر و اید ه های جامعه اثر گذار باشند، این قشر تلاش دارد تا با قلم خود بیداری را برای جامعه رقم بزند و لذا باید برای این قشر فریخته امکانات مناسبی فراهم کرد تا فرهنگی ارزنده را تولید و به جامعه ارائه کند.

وی پیرامون نویسندگان نو قلم ابراز کرد: چنانچه شرایط فعالیت برای نویسندگان بر همین منوال حرکت کند قطعا شاهد تربیت نسلی جوان و خوش فکر در حوزه نویسندگی و فرهنگ سازی نخواهیم بود، زیرا زندگی خصوصا برای جوانان در شرایط امروزی سخت شده است. باید در نظر داشت که قلم وسیله ای ارزشمند است که حتی خداوند نیز بر آن قسم یاد کرده لذا باید قدر این حرفه را دانست.

پور منعمی به آرزویش در حوزه نویسندگی اشاره و بیان کرد: ایجاد انجمنی که بتواند از حقوق نویسنده دفاع کند یکی از آرزو های من است، انجمنی که نه در شعار بلکه با اهرم های اجرایی بتواند شرایط مناسبی برای قرارداد ها و در عین حال تربیت نسلی جوان از نویسندگان فراهم کند.

وی پیرامون نحوه انتشار کتاب اظهار کرد: وقتی نویسنده ای کتاب می نویسد قصد دارد تا آن را منتشر کند، برخورد ناشران در مواردی باعث می شود که نویسنده از فعالیت و نوشتن سرد شود، ولی چون کتاب دیگر تهیه شده و تلاش فراوانی برای آن انجام شده دیگر نمی توان آن را کنار گذاشت لذا نویسنده حاضر می شود با هر قیمت که از سوی ناشر ارائه می شود کنار بیاید و قرارداد را بپذیرد.

پور منعمی نقش کاغذ در فعالیت نویسندگان را مطرح و خاطرنشان کرد: نویسندگان همواره رابطه ای تنگاتنگ با نشر دارند و افزایش قیمت مواد اولیه دودی است که بر چشم نویسنده می رود، زیرا علاوه بر کاهش تعداد مخاطب دستمزد نویسنده نیز تحت تاثیر قرار می گیرد البته باید بر این مهم تاکید کرد که هرگونه تحول اقتصادی بر همه امور تاثیر گذاشته و نویسنده نیز از این قاعده مستثنا نیست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سیدعلی کاشفی خوانساری گفت: در گذشته کتاب ها حتما سالی یک بار تجدید چاپ می شدند؛ اما الان در قرارداد بستن با ناشر کار تمام نمی شود تا آخر عمر باید به فکر بازاریابی و ناشر پیدا کردن برای کتاب های قدیمی هم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۵

سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: سیدعلی کاشفی خوانساری نویسنده، شاعر و پژوهشگر با این توضیح که وضعیت کسب وکار کتاب کودک به دلایل مختلف خوب نیست به هنرآنلاین گفت: بخشی از این مشکلات به اتفاقات و فضای ناشی از کرونا برمی گردد و بخشی به تحریم ، اختلاس ، سومدیریت و موارد دیگر که در کشور ما عمومیت دارد.

او با بیان این که وقتی حال نشر کتاب کودک و نوجوان خوب نباشد در تمام اجزای کاری و زندگی اهالی این حرفه تاثیر می گذارد، ادامه داد: شرایطی که پیش آمده و موانعی که در فروش و تولید کتاب است موجب شده قرارداد جدید برای نویسندگان کودک و نوجوان خیلی کمتر از گذشته باشد و ناشران استقبال اندک و نادری از کتاب های جدید داشته باشند. معمولا ناشران توان و پشتوانه اقتصادی قوی دارند اما عده ای از نویسنده ها افرادی هستند که کارمند نبودند و بازنشسته جایی نیستند در واقع کسب وکار دیگری ندارند و فقط از راه نوشتن زندگی می کنند. این طبقه الان در بحران مشکلات جدی بسر می برند. برای حل این موضوع باید سیاست گذاری کلی صورت بگیرد و با کارهای کوچک و موردی نمی توان آن را حل کرد.

کاشفی خوانساری با این توضیح که یکی از موضوعاتی که در شرایط جدید باید تغییر اساسی کند قراردادهای است که بین نویسندگان و ناشران برای هر کتاب بسته می شود، افزود: به طور معمول قراردادها به این شکل است که بعد از آن که یک کتاب برای چاپ تصویب می شود ناشر و نویسنده قرارداد امضا می کنند که درصدی از حق التالیف کتاب را نویسنده مثلا سه ماه پس از انتشار کتاب دریافت کند. در حالی که نویسنده کل کاری که باید صورت می گرفت را انجام داده ولی ناشر به عنوان شریک تجاری، هنوز هیچ سرمایه ای وارد نکرده است؛ مثلا اگر این ناشر به جای این که همان روز قرارداد کار آماده سازی کتاب را شروع کند و یا حتی این کار را به یک سال بعد به تاخیر بی اندازد متضرر نمی شود؛ اما نویسنده بسیار تحت فشار قرار می گیرد. یکی از راه ها این است که پیش پرداختی هنگام عقد قرارداد به نویسنده داده شود. اگر چنین بندی در قراردادها نباشد نویسندگان دچار مشکلات زیادی می شوند.

او با بیان این که موضوع دیگری که باعث شده امروز آثار تالیفی در حوزه کتاب کودک و نوجوان کم شود و ناشران بیشتر به سراغ ترجمه بروند هزینه های تصویرگری است، تصریح کرد: با توجه به پایین آمدن شمارگان کتاب، هزینه تصویرگری به ازای هر نسخه چاپ شده کتاب بسیار زیاد شده است. به عنوان نمونه اگر در گذشته 5 میلیون تومان بابت تصویرگری پرداخت می شد. این هزینه به تیراژ سه هزارتایی کتاب تقسیم می شد. ولی الان به شمارگان سیصدتایی تقسیم می شود. نتیجه این است برای هر کتاب 10 برابر گذشته هزینه تصویرگری پرداخت می شود به همین دلیل به صرفه نیست. ناشران سعی می کنند آثاری منتشر کنند که تصویرگری نداشته باشد به همین علت سراغ کار تالیفی نمی روند و از تصاویر آماده کتاب های خارجی استفاده می کنند. به نظرم تصویرگران نیز باید بعد از این که کار خود را تحویل دادند و قبل از چاپ کتاب پیش پرداخت دریافت کنند. به این ترتیب هزینه تصویرگری سرشکن شده و رغبت ناشران برای چاپ کتاب تالیفی بیشتر می شود.

کاشفی خوانساری پذیرش قانون کپی رایت را راه حلی برای کم شدن چاپ متون ترجمه دانست و افزود: فعلا چشم اندازی برای این موضوع دیده نمی شود اما در شرایط فعلی ناشران به شکل اخلاقی و شخصی تصمیم می گیرند که بخشی از تولید خود را به کارهای تالیفی اختصاص دهند. البته حمایت های دولتی نیز باید به سمت آثار تالیفی باشد و متون ترجمه مثلا در خرید ارشاد و هیات امنای کتابخانه ها حذف شود تا ناشران به نشر کتاب های تالیفی بیشتر سوق پیدا کنند.

او یکی از مشکلات حوزه ادبیات کودک و نوجوان را تجدید چاپ کتاب ها دانست و تصریح کرد: در گذشته وقتی با ناشری قرارداد بسته می شد می دانستیم کتاب حتما سالی یک بار تجدید چاپ می شود؛ اما الان در قرارداد بستن با ناشر کار تمام نمی شود تا آخر عمر باید به فکر بازاریابی و ناشر پیدا کردن برای کتاب های قدیمی هم بود. چرا که معمولا بسیاری از کتاب ها تجدید چاپ نمی شوند. بخشی از این موضوع برمی گردد به فضای نشر دولتی که از معضلات نشر امروز است. گرچه در حوزه کتاب کودک ناشر درجه یک و جدی دولتی نداریم اما هنوز تاثیر منفی خودشان را بر بازار کتاب دارند. در این نشرها معمولا تجدید چاپ به ندرت انجام می شود چون هر مدیری که تغییر می کند کوچک ترین توجهی به داشته های آن سازمان ندارد و می خواهد اتفاقات جدیدی در دوره خودش رقم بخورد و به همین دلیل تمایل کمی روی تجدید چاپ آثار قدیمی وجود دارد. در بین ناشران خصوصی هم با درصد کمتری این اتفاق صورت می گیرد چرا که بسیاری از حمایت های دولتی و خریدهای عمومی شامل کتاب های چاپ اول می شود. در برنامه و سیاست ها لازم است مبحث تجدید چاپ کتاب تقویت شود و رونق بگیرد.

کاشفی خوانساری اظهار داشت: در شرایط فعلی که بسیاری از نویسندگان، مترجمان و تصویرگران به دلایل تغییر شرایط بازار در فشار هستند، ناشران با نویسندگان و مترجمان بیشتری کار کنند چرا که در چنین فضایی هنوز قراردادهای مجموعه های بیست جلدی بسته شود و 19 فرصت کار از بقیه همکاران گرفته می شود.

او اضافه کرد: برای ترویج خرید آنلاین کتاب الکترونیکی و کاغذی باید راه هایی پیدا شود. مثلا یکی از حمایت های نهادهای دولتی می تواند این باشد که امکان فروش آنلاین را برای ناشران متوسط و ضعیف آسان کنند. حدود 50 درصد تولید کتاب کودک از سوی این ناشران است و فشار بیشتری را تحمل می کنند. همه می دانیم با تعطیلی هر بنگاه انتشاراتی بخشی از بضاعت نشر کتاب کودک از بین می رود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۵

تهران (پانا) - آمار توزیع و فروش شبکه نمایش خانگی حاکی از استقبال و علاقه مردم به آن است اما اخیرا اخباری مبنی بر واگذاری شبکه نمایش خانگی، خواب اهالی سینما را بر هم زده است.

مدتی است که واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما نقل مجالس اهالی سینمایی شده است، یعنی هر آنچه در شبکه نمایش خانگی رخ خواهد داد در انحصار سازمان صداوسیما قرار خواهد گرفت. این مساله ای است که با واکنش های بسیاری همراه بود، ریشه درخواست دادن شبکه نمایش خانگی به صداوسیما از کجا آب می خورد؟ در ابتدا صداوسیما عنوان می کرد هرآنچه برنامه زنده و سریالی که از شبکه نمایش خانگی و پلتفرم برای مخاطبین پخش می شود به دلیل ماهیت تصویری آن باید به صداوسیما سپرده شود این اتفاق باعث می شود برنامه هایی همچون امشو، آپارات و ... نیز زیر نظر خط قرمزها و ممیزی های صداوسیما درآیند و ماهیت اصلی این برنامه ها تغییر کند یا حتی پخش آنها متوقف شود. در ابتدا باید از تمامی برنامه سازانی که در شبکه نمایش خانگی حضور دارند پرسید چه دلیلی دارد که به دنبال ساخت برنامه در پلتفرم صداوسیما هستند که البته جواب آن ساده و واضح است. در روزگار فعلی مردم اکثر وقتشان را در فضای مجازی می گذارند آنها بیشتر ترجیح می دهند اوقات فراغتشان را با استفاده از همان پلتفرم ها از طریق تلفن همراه خود بگذرانند همچنین جامعه فعلی دیگر تحمل سانسورها و ممیزی های صداوسیما را ندارد.

نگاه حزبی در برنامه سازی صداوسیما بیداد می کند

بسیاری از هنرمندان تصور می کنند صداوسیما روزانه خط قرمزهایش تغییر می کند، آنها به نکته دیگری نیز اشاره می کنند و عقیده دارند نگاه حزبی در برنامه سازی صداوسیما بیداد می کند. همه این نکات و مسائل دیگر باعث شده که چشم بسیاری از هنرمندان از این اتفاق بترسد زیرا درصورت اعمال این تصمیم، تمامی تولیدات شبکه نمایش خانگی زیر نظر صداوسیما درخواهد آمد و بر آنها نظارت خواهد داشت. در ابتدا باید از صداوسیما و مدیران آن پرسید که آنها چگونه با در اختیار داشتن بیش از 40 شبکه تلویزیونی و رادیویی به دنبال شبکه نمایش خانگی هستند و چرا حال که به گفته خودشان قرار است مجوزهای سریال های این شبکه ها را آنها بدهند چرا سریال های تلویزیونی در سال های گذشته نتوانسته اند نظر مردم را به خود جذب کنند و آنها را از پای ماهواره ها یا دیگر رسانه های به سمت شبکه های وطنی ببرند.

مدیران سیما از محبوبیت مجری ها و برنامه های آنها در هراسند و به همین دلیل این برنامه های موفق تعطیل شده اند

با نگاهی به سریال های تلویزیونی به این نتیجه می رسیم جز چند سریال که در سال های اخیر با موضوع جذاب و عامه پسند ازجمله پایتخت ، مختارنامه ، یوسف پیامبر ، زیر آسمان شهر یا ستایش که در ذهن مردم ماندگار شدند چند سریال پرمخاطب دیگر می توان نام برد که مردم نامشان را در ذهن به یاد داشته باشند و با علاقه از داستان و بازیگران آن سریال یاد کنند. صداوسیما مدت هاست نه فقط در زمینه جذب مخاطب موفق عمل نکرده بلکه باعث ریزش تعداد مخاطبان خود نیز شده است. آنها در سال های گذشته برنامه های موفقی چون 90، حالا خورشید و .... را بنا به دلایل بسیاری دیگر در کنداکتور پخش ندارند و بسیاری معتقدند که این مدیران از محبوبیت مجری ها و برنامه های آنها در هراسند و به همین دلیل این برنامه های موفق تعطیل شده اند. سوال دیگر از صداو سیما این است که تلویزیون با 21 شبکه سراسری، 33 شبکه محلی و 15 شبکه برون مرزی سالانه چند فیلم و سریال تولید می کند و همین تولیدات انگشت شمار چند مخاطب دارند؟

ابتذال این است که به سلیقه و ذائقه اصلی مخاطب توجه نشود

خبر واگذاری یا بهتر است بگوییم حذف رقیب صداوسیما ابتدا از طریق فضای مجازی پخش شد و شائبه ها آنقدر زیاد شد که صدای اهالی فرهنگ و هنر درباره این موضوع درآمد و اعتراض شدیدی درباره این موضوع کردند. ازجمله کسانی که مخالفت خود را درباره این موضوع صراحتا اعلام کرد بیژن بیرنگ بود که در اعتراض به حرف یکی از مسئولان صداوسیما که تولیدات شبکه نمایش خانگی را مبتذل خوانده بود، موضوع ابتذال شبکه نمایش خانگی و سینما را کاملا رد کرد و معتقد است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بی دلیل به کسی مجوز نمی دهد.

او می گوید: ابتذال معنی بسیار گسترده ای دارد، ابتذال در دو فرم محتوایی و ظاهری صورت می گیرد. ممکن است زمانی فکر کنیم چیزی مبتذل است اما درواقع اینطور نباشد ودقیقا همان چیزی باشد که در دل جامعه رخ می دهد. به نظرم ابتذال در اصل این است که به مشکلات و ذائقه اصلی مخاطبان و مردم جامعه توجه نشود، درست نیست که ما به عنوان وکیل وصی مردم از جانب خودمان بگوییم نیاز مردم همین چیزی است که من تشخیص می دهم پس کسی هم نباید اعتراض کند صدایتان هم درنیاید.

بیرنگ همچنین درباره نگاه سلیقه ای مسئولان صداوسیما می گوید: مسئولان صداوسیما بر مبنای سلیقه یک سری خط قرمزها درست کرده اند و حالا می گویند اگر مردم خارج از این خط قرمزها حرکت کنند ابتذال محسوب می شود، ابتذال می تواند در شکل ظاهری یا محتوایی باشد. ممکن است خیلی چیزها خوب باشند اما ظاهر بدی داشته باشند و با سلیقه هر کسی جور نباشد. سال هاست است که این بحث را داریم، سال هاست درباره این بحث بی نتیجه حرف می زنیم.

او ادامه می دهد: سعی می کنیم رفتارها را طوری در رسانه نشان دهیم که واقعیت ندارند زیرا می خواهیم بگوییم ما همچین مملکتی هستیم اما آن موضوع در جامعه عینیت ندارد که این هم خودش نمونه دیگری از ابتذال محسوب می شود، از طرفی ممکن است تماشاگر آن را بپسندد که باز آن هم ابتذال است.

این کارگردان می افزاید: در دنیا انواع فیلم ها و برنامه ها در کانال های مختلف ساخته می شود، چه در تلویزیون چه در سینما و این مخاطب است که تصمیم می گیرد چه چیزی را ببیند. اینکه بخواهیم مخاطب را برای اینکه چیز مبتذل نبیند محدود کنیم نگاه درستی نیست زیرا در این قسمت وارد حیطه آزادی بیان و رسانه می شویم، سال هاست این کار را به شکلی انجام داده ایم. تلویزیون، وزارت ارشاد و باقی نهادهای تصمیم گیرنده در قالب و شکل خودشان این کار را کرده اند و هر کسی ساز خودش را زده است.

نهاد صادرکننده پروانه نمایش برای ما اهمیت دارد

مهدی گلستانه درباره احتمال انتقال مدیریت شبکه نمایش خانگی به سازمان صداوسیما و تأثیر آن در ساخت و کیفیت آثار نمایش خانگی می گوید: تصور شخصی من این است که در حوزه صدور مجوز هیچ تفاوتی بین وزارت ارشاد و صداوسیما وجود ندارد. حتی گاهی در وزارت ارشاد و شورای پروانه ساخت، مراحل سخت تری را نسبت به صداوسیما می گذرانیم؛ یعنی برای ما نهاد صادرکننده پروانه ساخت اهمیت چندانی ندارد و بیشتر از هر چیزی نهاد صادرکننده پروانه نمایش مهم است. چون آنجاست که به طور معمول همه چیز با حرف هایی که قبلاً زده شده، هم خوانی ندارد و حتی ممکن است هزار و یک بلا سر طرحی بیاید که در ابتدا تصویب شده است.

صداوسیما برای طیف خاصی از جامعه برنامه سازی می کند

مرتضی شایسته، سخنگوی شورای صنفی نیز درباره این موضوع گفته است: من مخالفم که صداوسیما بر شبکه خانگی نظارت داشته باشد چرا که این امر وظیفه وزارت ارشاد است. وظایف صداوسیما مشخص است و باید برای طیف خاصی از جامعه برنامه سازی کند. در وزارت ارشاد بخش های مختلفی وجود دارد که هر کدام از این بخش ها می توانند یک فعالیت مشخصی را انجام دهند و اگرصداوسیما در هربخش نقدی ببینند باید به وزارت ارشاد اطلاع دهند. برخی از سریال های تلویزیونی را تماشا می کنم، اما متاسفانه برخی ازاین سریال ها برای رسانه ملی خیلی کوچک هستند.

باید منتظر ریزش مخاطبان شبکه نمایش خانگی باشیم

بهمن ارک، کارگردان سینما نیز درباره واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما می گوید: در تلویزیون خط قرمزها زیاد است و به واسطه آن ها کارگردانان به هر موضوعی نمی توانند وارد شوند. اگر شبکه خانگی تحت نظر صداوسیما دربیاید قطعا سانسورها بیشتر می شود و موضوع سریال ها، همان موضوع سریال های تلویزیونی خواهند شد بنابراین مخاطبان آن ریزش خواهند کرد. مردم جذب شبکه نمایش خانگی شده اند و سریال ها را دنبال می کنند زیرا در آن ها به مسائلی پرداخته می شود که در تلویزیون ممنوع است.

تعامل 2سازمان، خروجی بهتر و باکیفیت تر

صادق یاری تهیه کننده سریال نمایش خانگی، از ارزیابی اش درباره انتقال مدیریت شبکه نمایش خانگی به صداوسیما و محقق شدن این اتفاق می گوید: به نظرم اگر سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این ماجرا به یک تعامل دوجانبه و دوطرفه برسند، خروجی آن می تواند محصول خیلی خوب و مناسب تری باشد. سازمان صداوسیما جایگاه ویژه خود را در کشور دارد؛ وزارت فرهنگ و ارشاد نیز همین طور. اما از آنجا که هر دو یک مسیر را می خواهند طی کنند و مسیرشان نیز تولیدهای محصول های فرهنگی و ارائه آن در کشور است، پس بهتر است با یکدیگر تعامل داشته باشند.

دوری از سریال های ترکیه ای با بزرگتر شدن این عرصه

او در پاسخ به این پرسش که آیا فکر نمی کنید موضوع های سریال های ساخته شده در شبکه نمایش خانگی و دور شدن آنها از کیفیت آثار نخستین سبب این تصمیم گیری ها شده است، تاکید می کند: شاید نقدهایی به حق وجود داشته باشد، اما برخی از نقدها ناحق است. در هر حال، هدف صداوسیما و وزارت ارشاد یکی است و چه بهتر که مردم سریال های داخل کشور را ببینند تا اینکه به سمت دیدن سریال های ترکیه ای و مجموعه هایی بروند که مضامین شان به فرهنگ کشور و خانواده ها ضربه می زند؛ همان طور که این اتفاق افتاده است. اما با تولیدهای سریال های شبکه نمایش خانگی و با تعامل این دو سازمان، خروجی هر چه باشد بهتر است از اینکه مردم به سمت سریال های ترکیه ای بروند.

مخالفت صریح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح مجلس برای مدیریت شبکه نمایش خانگی

بر همین اساس معاون حقوقی، امور مجلس و استان ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه ای خطاب به معاون پارلمانی رئیس جمهور، بر مخالفت رسمی وزارت متبوع با طرح 26 نماینده مجلس برای نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی و VOD تاکید کرد. علی اصغر کاراندیش دربند اول این نامه مشروح که در 6 صفحه و 16 بند تدوین شده است و به تناقض ها و تضادهای طرح مذکور با قوانین مرتبط با شرح وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرده است نوشت:

1 -در مقدمه یا دلایل توجیهی طرح یاد شده به مرقومه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر مسئولیت سازمان صدا و سیما درحوزه تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت بر صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی اشاره شده است؛ دراین خصوص موارد ذیل حایز اهمیت است:

1 -1 - به موجب ابلاغیه شماره 28706 /1 مورخ 22 /6 /1394 مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) خطاب به ریاست محترم جمهوری و رییس شورای عالی فضای مجازی، ابتدا بر مسئولیت هماهنگی و نظارت مرکز ملی فضای مجازی نسبت به نقش و سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، دستگاه های فرهنگ و نیز نهادهای مردمی و بخش خصوصی درموضوع خدمات و محتوا تصریح شده و سپس بر راهبرد انحصار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی نسبت به صوت و تصویر فراگیر درفضای مجازی تاکید شده است پس با توجه به تعیین مرجع خاص از سوی معظم له برای سهم و نقش دستگاه های مربوطه نیازی به قانون گذاری نیست و مارا از منویات ایشان درخصوص این مسئله دور می کند.

2 -1 - حسب نص صریح صدور و بند (2) حکم مورخ 14 /6 /1394 مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به اعضای شورای عالی فضای مجازی وظیفه سیاست گذاری و تصمیم گیری های لازم و ایجاد هماهنگی میان وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای مختلف ذی ربط در ابعاد اقتصادی و حقوقی مرتبط با فضای مجازی به ترتیب به شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی محول شده است؛ لذا با عنایت به این مسئله مرجع هماهنگ کنند و تصمیم ساز اصلی در حوزه فضای مجازی توسط معظم له مشخص و تعیین گردیده و وضع قانون و تعیین مرجع دیگر بدون در نظر گرفتن صریح حکم صادره پیش گفته در واقع مغایر با منویات ایشان است.

3 -1 - آنچه در عمل مورد اختلاف است و سال ها است که وزارت متبوع پیگیر آن و خواستار حل و فصل موضوع شده است، بحث ارایه تعریف و تعیین مصادیق صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است و قویاً معتقدیم که مجوزهای صادره از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصداق صوت و تصویر فراگیر نیست و با عنایت به فرامین مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) اساساً این وظیفه به عهده شورای عالی فضای مجازی است و ممکن است وضع هر نوع قانون و یا مقرره بدون لحاظ تعریف و نقش مرجع اصلی آن، تبعات منفی برای حوزه تولید و همچنین فعالین این حوزه داشته باشد؛ چرا که برابر فرمان مورخ 17 /12 /1390 معظم له کلیه دستگاه های کشور موظف به همکاری همه جانبه با مرکز ملی فضای مجازی می باشند و هدف از تاسیس شورای مزبور را سیاست گذاری، تصمیم گیری و هماهنگی در فضای مجازی و با اختیارات کافی عنوان و تاکید نموده اند که به کلیه مصوبات شورا ترتیب اثر قانونی داده شود دراین خصوص نظر جنابعالی را به نامه شماره 100607 /95 /ش مورخ 22 /2 /1395 دبیر محترم شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی جلب می نمایم.

مشروح این نامه را اینجا مطالعه کنید.

واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما منطقی نیست

فرهاد نجفی کارگردان سریال خانگی آسپرین نیز در همین باره می گوید: به نظرم توقف صدور مجوز برای سریال های شبکه خانگی و سپردن آن به صداوسیما اصلا حرفه ای نیست، در تمام دنیا سریال های مختلفی ساخته می شود و هر کسی بخواهد می بیند و هر کسی هم که علاقه نداشته باشد تماشا نمی کند. قطعا هر سریالی که بیشتر دیده شود درآمد بیشتری خواهد داشت و اگر استقبال مخاطبان از آن ها کم باشد دستمزد عوامل آن تیم کم خواهد بود و تمام ضرر و زیان های مالی آن به چشم تهیه کننده و سرمایه گذار همان کارها خواهد رفت.

این کارگردان با اشاره به غلط بودن توقف صدور مجوز برای نمایش های خانگی عنوان کرد: نباید سلیقه ای عمل کنیم و یک روز بگوییم فیلم و سریال بسازید و روز دیگر جلوی تولید آن ها را بگیریم جوانانی در این کشور زحمت کشیده اند و سریال ساخته اند و حالا کارشان آماده انتشار شده است حیف است آن ها را مد نظر قرار ندهیم.

به گفته او توقف صدور مجوز برای فیلم های نمایش خانگی راه حل درستی نیست، ساختار شبکه نمایش خانگی باید درست شود. ندادن مجوز به کارگردانان به صورت ناگهانی منطقی نیست زیرا تعداد بسیار زیادی از هنرمندان از این طریق درآمدزایی می کنند.

مخاطب می خواهد زیبایی ببیند و این موضوع را با تماشای شبکه خانگی ثابت کرده است

الیکا عبدالرزاقی بازیگر سینما و تلویزیون درباره ذائقه مردم ایران می گوید: مردم شهرهای بزرگ کشورمان به تمام شبکه های جهان دسترسی دارند، مخاطبان دوست دارند اگر از تلویزیون سریال شبانه تماشا می کنند در کنارش زیبایی ببینند و این موضوع را با تماشای شبکه های مختلف ثابت کرده اند. مخاطب واقعی ما همین دسته از کسانی هستند که در سریال به دنبال زیبایی می گردند و باید سعی کنیم آن ها را پای تلویزیون بنشانیم.

اعتراض اصناف سینمایی به واگذاری مسئولیت شبکه نمایش خانگی

همچنین اصناف سینمایی با صدور بیانیه اعتراضی مشترکی به واگذاری مسئولیت شبکه نمایش خانگی از وزارت ارشاد به سازمان صداوسیما انتقاد کردند. در بخشی از متن این پیام آمده است، ما اعضای صنوف سینمای ایران که حرفه و معیشت خود و خانواده هایمان مستقیماً وابسته به تولید محصولات فرهنگی تصویری است، اعتراض شدید خود را نسبت به انتقال مسئولیت شبکه نمایش خانگی از سازمان سینمایی به صدا و سیما اعلام می داریم. فرصتهای شغلی بوجود آمده از تولید محصولات شبکه نمایش خانگی و پلتفرمهای "وی او دی" بالغ بر سه تا پنج هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم در سال است که سیاست های غیر پاسخگوی صدا و سیما بدون شک باعث فرار سرمایه از این صنعت شده و ضرر معیشتی هنگفتی به اهالی سینما وارد خواهد کرد. سپردن سرنوشت این پدیده نوپای تولید و توزیع به سازمانی که خود رقیب آن است تصمیمی اشتباه و غیر قابل جبران خواهد بود.

متن کامل این بیانیه را می توانید اینجا بخوانید.

به نظر می رسد صداوسیما برای بقا و حفظ مخاطبانش با پرهیز از رقابت انحصار را پیشه کار خود کرده است پس تعجبی هم ندارد که به چنین روزی افتاده که دندان برای رقیبان خود تیز می کند. در پایان فقط باید یک چیز گفت، صداوسیما اگر بیل زن بود باغچه خود را بیل می زد.

گزارش از نرگس ذکایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا

دنیای سینما:
فراخوان پژوهشی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری منتشر شد.

به گزارش دنیای سینما به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، این فراخوان با هدف ارتقای آثار سینمایی در سطح ملی و بین المللی، مسئله یابیِ دقیق و گره گشایی از مشکلات فعلی و یا تمهید راهکار برای چالش های پیش رو سینمای ایران در 5 موضوع کلی با 37 اولویت پژوهشی منتشر می شود.

معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی در ماههای گذشته، با اصناف و انجمن های سینمایی (از طریق خانه سینما)، بیش از 45 دانشکده و پژوهشکده و بیش از 50 پژوهشگر و استاد دانشگاهِ مرتبط با حوزه سینما مکاتبه نموده و مسائل سینمای ایران را از دیدگاه تخصصیِ آنان جویا شده است.

تنوع و تعدد اولویت های پژوهشی دریافتی به حدی بود که شورای پژوهشی معاونت لاجرم نسبت به انتخاب موارد ضروری تر و یا حذف موارد تکراری و یا عناوینِ مشابهِ انجام شده در سال های گذشته، مبادرت ورزید و پس از تطبیق آنها با نیازهای اصلی سازمان سینمایی و سینمای ایران، در انتها فهرستی از مهمترین محور ها و اولویت های پژوهشی ارائه نمود.

بدیهی است این فهرست، جهت گیری کلیِ پژوهشی سازمان سینمایی است و پژوهشگران می توانند در چارچوب محورها و اولویت های ارائه شده، عناوین پژوهشی مد نظر خویش را اعلام نمایند تا در شورای پژوهشی، طرح و بررسی شود.

همچنین پایان نامه هایی که به اولویت های ذکر شده بپردازند و یا در چارچوب محورهای 5 گانه به صورت خلاقانه به یکی از نیازهای کاربردیِ سینمای ایران پاسخ دهند، در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف 50 میلیون ریال و در مقطع دکتری تا سقف 100 میلیون ریال، مورد حمایت قرار خواهند گرفت. از اینرو، از همه مراکز علمی و پژوهشی، اساتید، پژوهشگران، طلاب و دانشجویان برای همکاری در تحقق اهداف پژوهشی سازمان سینمایی کشور، دعوت به عمل می آید.

نمونه فرم پیشنهاد طرح اولیه و طرح نامه پژوهشی در آدرس اینترنتی https://apf.farhang.gov.ir/fa/deputy/appliedresearch موجود است

و مهلت ارسال فرم درخواست طرح اولیه پژوهشی حداکثر تا 30 مهر 1399 خواهد بود.

علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی این معاونت به آدرس http://apf.farhang.gov.ir مراجعه نموده و یا با شماره های 38512739 / 38512234 تماس حاصل فرمایند.

لینک خبر :‌ دنیای سینما
اینکه برای دادن یک عیدی نیم میلیونی، نصف سینماگران را کنار گذاشتند ولی حالا می خواهند بدهی هنگفت میلیاردی سینماداران غالباً مرفه را از بیت المال بدهند، واقعاً جای سؤال دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۵ سایت های دیگر : سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مجید جوانمرد کارگردان باسابقه سینما با اشاره به تعارض در پرداخت ها که از سوی خانه سینما انجام می شود، عنوان کرد: من کلاً با صدقه دادن به سینماگران مخالفم و معتقدم آن قدر باید شرایط کار برای سینماگران ایجاد کرد که دیگر کسی محتاج 500هزار تومان عیدی دولت نباشد، اما وقتی وضعیت اینگونه است که عده ای در مضیقه مالی گرفتارند، باید عملکردی منطقی در پرداخت ها وجود داشته باشد. کارگردان فیلم های ماندگار انقلاب اسلامی، چون شکار و قافله ادامه داد: اینکه برای عیدی دادن به سینماگران، خودی و بیخودی دارند و هزاران نفر را کنار می گذارند و حتی نمی پرسند که به این مبلغ، نیاز دارید یا نه، یک طرف و اینکه خبر می رسد حالا بدهی نزدیک 20میلیاردی سینماداران باید از بیت المال پرداخت شود، واقعاً این تناقض نیست؟ یکی بیاید و این تعارضات را برای ما حل کند. مجید جوانمرد با انتقاد از مدیریتی که توانایی کمک رفاهی به سینماگران در دوران کرونایی را نداشته است، اظهار کرد: آخر این چه جور مدیریت کردنی است که برای توزیع یک سبدکالای ماهانه به سینماگران بودجه ندارند ولی برای پرداخت بدهی میلیاردی سینماداران مرفه، بودجه دارند؟

این کارگردان 66ساله تأکید کرد: جالب است که آقایان می گویند امکان تعطیلی جشنواره های بی فایده و تزریق بودجه شان به بدنه سینما نیست ولی در عین حال امکان این را دارند که پول میلیاردی برای تسویه حساب سینماداران با صاحبان آثار بدهند. کارگردان دستمزد و مار افزود: در دهه 60 چه مرارت هایی که نکشیدیم و چقدر درجه جیم بهمان دادند ولی باز فیلم هایمان می فروخت و مخاطب داشتیم و دخل و خرج می کردیم تا رسیدیم به این روز ها که سینما ها مخاطب ندارند و دولت بدهی سینماداران را می دهد! که چه شود؟ دولت بدهی سینماداران را می دهد تا بعد از رفع کرونا بازبخش عمده سالن های خود را به آثار مبتذل و مافیایی دهند؟ مجید جوانمرد با خطاب قرار دادن مدیریت سینمایی ادامه داد: ای کاش مدیران سینمایی به جای باج دادن به سینمادارانی که با زدوبند های پشت پرده بسیاری از صاحبان آثار را به خاک سیاه نشانده اند به فکر 5هزار عضو خانواده سینما بودند که از ابتدای سال تاکنون مشکلاتشان 10 برابر شده و هیچ حمایتی هم به خود ندیده اند.

کارگردان فیلم های آدم باش و تیغ آفتاب تأکید کرد: سازمان سینمایی حتی اگر قصد کمک به پرسنل سینما ها را داشت می توانست به طور مستقیم و بی واسطه پایه حقوق این چند ماه آن ها را پرداخت کند تا زندگیشان را بگذرانند نه اینکه ارقام میلیاردی در اختیار سینمادارانی بگذارد که برخی از آن ها هم شریک ساخت مجتمع های تجاری هستند، هم در کار واردات خودرو هستند و هم در بازار طلا و جواهر فعالند!

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
علیرضا قاسم خان با اشاره به اینکه هر سال فیلمسازان جوان بسیاری از ایران در جشنواره های مختلف به موفقیت های مختلف می رسند، تأکید کرد که حمایت از این فیلمسازان می تواند چشم انداز روشنی برای سینمای ایران ترسیم کند اما متأسفانه جریانی وجود دارد که نمی خواهد این فیلمسازان جوان دیده شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۵ سایت های دیگر : روزانه نیوز شعار سال

علیرضا قاسم خان تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: ما هر سال فیلمسازان زیادی داریم که جوایز مهم از جشنواره های معتبر می گیرند اما شرایطی در رسانه های ما وجود دارد که گویا قرار نیست جایزه گرفتن و راه یافتن برخی افراد به جشنواره های مختلف مورد توجه باشد.

قاسم خان تصریح کرد: متأسفانه در رسانه های ما نیز هیچ جستجوگری وجود ندارد که نام جوانان با استعداد که مورد توجه جشنواره ها هستند را مطرح کند و همه با نگاهی سطحی گاه انتقاد می کنند که چرا فیلمسازان ما در جشنواره های معتبر نیستند اما نه خبری از آسیب شناسی هست و نه افراد موفق دیگر دیده می شوند.

او افزود: راه یابی به برخی جشنواره ها مثل کن، برلین و ونیز بسیار سخت است و یا شرایط ویژه ای می خواهد اما چرا دیگر موفقیت های سینمای ایران در جشنواره های دیگر دیده نمی شود. دلیل پر رنگ شدن برخی افراد در رسانه ها و مطرح شدنشان این است که عده ای پول خرج کرده اند و برای دیده شدنشان هزینه کرده اند اما عده ای مثل جوانان پول ندارند پس در نتیجه دیده نمی شوند.

تهیه کننده فیلم سینمایی روزهای نارنجی در ادامه گفت: برای موفقیت در جشنواره های خارجی در کشور ما ممنوع الکار بودن یک امتیاز شده و نمی توانید فیلمی ببینید که بدون حاشیه در سکوت ساخته شده و موفق عمل کرده است. متأسفانه این روزها حاشیه ها و جنجال ها از کیفیت خود فیلم مهم تر شده اند؛ ما فیلمسازانی داریم که جنجال به پا می کنند و از مستقل بودنشان حرف می زنند اما پرونده هایشان برای جذب سرمایه در بنیاد سینمایی فارابی دیده می شود. این ریاکاری و دروغ برای رسیدن به موفقیت یک وسیله لازم شده که اگر بخواهید در فضایی سالم پیشروی کنید برایتان تقریباً غیر ممکن است.

قاسم خان تصریح کرد: جشنواره های خارجی که در ایران برگزار می شوند به نفع دبیران و عوامل برگزارکننده شان تمام می شوند و می بینیم که عوامل برگزارکننده در همان سال در جشنواره های کشورهای دیگر موفق هستند و یک بده بستان عجیبی برقرار شده است و برخی از این جشنواره به آن جشنواره می روند، حتی اگر موفقیتی کسب نکنند نامشان به عنوان یک فرد افتخارآفرین مطرح می شود اما جوانانی که در سکوت واقعاً در جشنواره ها افتخار آفریده اند هیچکس نامی از آنها نمی برد.

این تهیه کننده در ادامه با اشاره به عدم برنامه ریزی مناسب برای موفقیت سینمای ایران در عرصه جشنواره های بین المللی گفت: تولیدات سینمای ما در یک گیجی کامل به سر می برد، شرایط خاصی وجود ندارد که بخواهیم تحلیلش کنیم و بر اساس آن برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم در جشنواره های خارجی موفق تر عمل کنیم و می بینیم همه چیز لحظه ای بدون برنامه ریزی بلندمدت تصمیم گیری می شود و بدون ارزیابی درست یک سال یک مستند به اسکار می فرستند و سال بعد فیلمی که شاید شانسی برای موفقیت ندارد.

این تهیه کننده تأکید کرد: جشنواره ای مثل برلین که دیدگاهی سیاسی دارد بیشتر به همین موضوع توجه دارد و حتی اگر یک فیلم سیاسی ضعیف هم در برلین داشته باشیم شانسمان برای موفقیت بیشتر است این نگاه کمابیش در جشنواره های اروپایی وجود دارد چرا که در آنجا جو و جریان روشنفکری همچنان زنده است اما در کشوری مثل آمریکا این وضعیت وجود ندارد و می بینیم که به معیارهایی سینمایی توجه دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
به گفته سخنگو و دبیر انجمن سینماداران کشور تمام سینماهای کشور برای برخورداری از امتیازات و حمایت های وزارت ارشاد و سازمان سینمایی باید عضو انجمن سینماداران کشور شوند.

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: محمدرضا صابری سخنگو و دبیر انجمن سینماداران کشور در بیان داشت:تمام سینما های کشور برای برخورداری از امتیازات و حمایت های وزارت ارشاد و سازمان سینمایی باید عضو انجمن سینماداران کشور شوند و تنها اخبار پیرامون سینماداران از طریق انجمن پیگیری نمایند.
سینماداران محترم می توانند برای پیگیری مسائل خود و طرح سوالات احتمالی به شماره تلفن 88846208 در تماس باشند

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر کاظم ملایی کارگردان فیلم سینمایی گورکن در گفتگو با خبرنگار مهر درباره شرایط و زمان اکران عمومی این اثر گفت: واقعاً اگر مساله امنیت فیلم ها تأمین شود، در این شرایط سخت، اکران آنلاین گزینه جدی تمام تهیه کننده ها خواهد شد. بدیهی است که همه ما دوست داریم که به دلایل زیادی فیلم هایمان در سالن سینما اکران شود و تماشاچی باهوش هم ترجیح می دهد که آن را در جای صحیح خودش ببیند، ولی واقعیت این است که ویروس کرونا همه را ترسانده و در کشور ما هم با روندی که شاهدش هستیم بعید است که به زودی سایه شوم این ویروس کمرنگ شود.

وی ادامه داد: پس بدون شک مردم تا مدت ها ترجیح خواهند داد که سینما را در خانه هایشان دنبال کنند. حقیقت این است تا وقتی که قانون کپی رایت عملی و اجرا نشود، امنیت هیچ فیلمی ممکن و میسر نمی شود و اگر واقع بینانه نگاه کنیم فعلاً هم در حال حاضر اجرای این قانون به هیچ وجه شدنی نیست. امروز تمام پلتفرم های VOD بدون پرداخت هیچ گونه حق پخشی انواع و اقسام آثار خارجی را نمایش می دهند که اتفاقاً مجوز تمام آن ها را همین وزارت ارشاد خودمان صادر کرده است! هر زمان که وزارت ارشاد و تلویزیون کشورمان توانست خودش قانون کپی رایت را رعایت کند، پدیده های نوینی مثل اکران آنلاین هم مثل آب خوردن اتفاق می افتند. همه چیز از خودمان آغاز می شود.

تفاوت های گورکن با کوپال

این کارگردان سینما ادامه داد: ساخته قبلی من با نام کوپال با وجود اینکه فقط در گروه هنروتجربه اکران شد، ولی خوشبختانه جزو فیلم های پرفروش این گروه سینمایی قرار گرفت. کوپال جغرافیا و دنیای خاصی داشت و بیشتر افرادی هم که با آن ارتباط برقرار می کردند، قشر هنرمند و سینمادوست و منتقدان بودند. گورکن اما با کوپال قدری فرق دارد و با وجود اینکه لحن و اتمسفر خاص خودش را دارد، ولی قصه ملموس تری را در فضای اجتماعی امروز کشور تعریف می کند. این فیلم در زمینه بازیگر هم ویترین متنوع و شناخته شده تری دارد و برای همین گمان می کنم که در ارتباط با مخاطب، شانس و پتانسیل بیشتری داشته باشد.

ملایی عنوان کرد: یکی از بزرگترین شانس های من در ساخت فیلم گورکن گروه بازیگران آن بود. انتخاب های حساس و متفاوتی که به نظرم خوشبختانه هر کدامشان در جایِ خود به خوبی جا افتادند و باورپذیر شدند. از رفتار و منش حرفه ای تمام آن ها بسیار آموختم. ویشکا آسایش که واقعاً بی نظیر و همیشه سرشار از انرژی مثبت و شادی است. حسن معجونی که در هر لحظه آگاه و عمیق و صبور است. مهراوه شریفی نیا که به شدت دقیق و مهربان و پر از احساس است. بهنوش بختیاری که بی ادعا، دلسوز و خلاق، مهدی حسینی نیا باهوش و بسیار بااخلاق و گوهر خیراندیش که مثل همیشه پرانرژی و کاربلد و دوست داشتنی است. از رضا بهبودی هم فقط این نکته را بگویم که با حضور کوتاه ولی تأثیرگذار خود، مخاطب را کاملاً غافلگیر می کند.

ملایی اظهار کرد: کوپال در ادامه فیلم های کوتاهم، بی محابا و جسور بود و به همین دلیل هم باز مجبور شده بودم که آن را خودم تهیه و تولید کنم. ولی امروز با سخت تر شدن شرایط اقتصادی کشورمان، فیلمسازی هم گران تر شده است و فیلم هایی که می خواهند فانتزی و لحن متفاوتی داشته باشند، به راحتی محکوم و مجبور به انزوا و تنهایی می شوند.

چالش کوتاه نیامدن و فیلم ساختن!

وی ادامه داد: دولت ساز و کار و دغدغه ای برای حمایت از این آثار ندارد و خود فیلمساز هم دیگر استطاعت مالی ندارد تا همچنان بر خلق دنیای مورد علاقه اش اصرار بورزد. این موضوع چالش بسیار مهمی برای من شد که چگونه می توانم خودم را حفظ کنم ولی قصه جهان شمول تری را تعریف کنم؟ به طوری که شانس جذب مخاطب بیشتری داشته باشد و تهیه کننده محتاط امروز را هم برای سرمایه گذاری روی آن مشتاق و مطمئن سازد.

ملایی تأکید کرد: گورکن کاملاً محصول این چالش است، یعنی از لحاظ روایت داستان مثل کوپال مساله دراماتیک مهمی دارد ولی از لحاظ روایت بصری رام تر و آرام تر است تا مخاطب بیشتری را با خودش همراه کند. برای من سینما یعنی پیوند بین توده مردم و منتقدان و فستیوال ها، کاری که به نظرم امثال بهرام بیضایی و اصغر فرهادی آن را به بهترین شکل انجام داده اند.

گورکن؛ از بی مهری فجر تا توفیق جهانی

وی با اشاره به نمایش فیلم گورکن در جشنواره فیلم شانگهای عنوان کرد: متأسفانه به خاطر همه گیری ویروس کرونا امسال سال عجیبی برای تمام مردم دنیا بود و طبیعتاً دامن سینما را هم گرفت و روزهای سخت و عذاب آوری را به چشم خودش دید. این اتفاق تأثیر بسیار منفی روی صنعت سینما گذاشت به طوری که اقتصاد جهانی سینما هیچوقت به این شکل دچار خسارت و خسران نشده است. اکثر جشنواره های امسال به تعطیلی کشیده شدند و فرصت نمایش و عرضه آثار سینمایی به شدت محدود و محصور شد. در این شرایط که تعداد جشنواره ها اندک شمار بودند و شانس نمایش فیلم ها در جشنواره های الف بسیار کم شده بود، خیلی خوشحال شدیم که گورکن توانست در جشنواره شانگهای برگزیده شود.

ملایی ادامه داد: فیلمی که سال گذشته به خاطر بی توجهی و بی مهری مسئولان جشنواره فجر کنار گذاشته شده، حالا توانسته بود که در اولین نمایش جهانی خود در این رویداد معتبر سینمایی به نمایش درآید. در حقیقت جشنواره شانگهای اولین جشنواره ای بود که بعد از فراگیری کرونا به صورت فیزیکال برگزار شد و ساز و کار اجرایی آن هم بسیار دقیق و قابل توجه بود. آنها بلافاصله سالن های روباز بسیار زیادی در سطح شهر ساخته بودند و اگر فیلمی هم در سالن های مسقف اکران می شد نهایتاً تا 30 درصد ظرفیت بلیط فروشی می کردند و همه تماشاچیان هم قبل از ورود به سالن تب سنجی و ضدعفونی شده و در طول نمایش هم ملزم به استفاده از ماسک بودند. خوشبختانه گورکن طبق گفته مسئولان جشنواره نمایش های قابل قبولی در این فستیوال داشت و با استقبال بسیار خوب تماشاچیان همراه بود.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
پس از شیوع ویروس کرونا بیش از 5 هزار سینماگری که بخش اعظم مشاغل آن ها در وزرات کار ثبت نشده و یا مشکلات بیمه دارند در خطر بیکاری کامل قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴

اعتمادآنلاین| پس از شیوع ویروس کرونا بیش از 5 هزار سینماگری که بخش اعظم مشاغل آن ها در وزرات کار ثبت نشده و یا مشکلات بیمه دارند در خطر بیکاری کامل قرار دارند.

بحران جدی تر از آن است که به نظر می رسد؛ سینمای ایران درحالی وارد 120 سالگی شده که مشکلاتی فراتر از تحولات پساانقلاب، توقیف، تیغ سانسور، افزایش هزینه ها و... را از سر می گذراند. زنگ خطر ورشکستگی کامل سینمای ایران در حال به صدا درآمدن است و گویا فعلا راه نجاتی برای آن تعریف نشده است. آن چه از شواهد امر پیداست، با موج تازه کرونا و بهبود نیافتن وضعیت، سینمای ایران دست کم تا سال آینده نه مخاطب چشمگیری خواهد داشت و نه تولید کنندگانی قدر که بر سر اکران در فلان برهه زمانی خاص، با هم رقابت کنند. در این میان باید اشاره کرد که طبق آمارهای سینمایی، هر سال 30 درصد از فروش کل سال روی پرده، در دو ماه اول و در دو دوره مهم یعنی عید نوروز و همچنین عید سعید فطر تامین می شد اما حالا با وجود گذشت شش ماه از سال، مجموع فروش فیلم ها در تمام سالن های سینما چیزی نزدیک به 3 میلیارد تومان است که می توان گفت در مقایسه با همین بازه زمانی در سال های گذشته، نزدیک به هیچ است. در این اوضاع، اکران آنلاین هم که بنا بود مجالی برای جبران ضرر و زیان کرونایی سینما باشد، به دلیل ضعف زیرساختی و قاچاق مجازی به جایی نرسیده و این آخرین سنگر سینما برای نجات نیز به نظر می رسد از پای بس ویران است! در این شرایط شائبات تعطیلی سینماها قوت گرفته است که در صورت تحقق آن، بیش از 5 هزار سینماگری که بخش اعظم مشاغل آن ها در وزرات کار ثبت نشده و یا مشکلات بیمه دارند، با توقف تولید و تعطیلی دوباره رسما به قهقرا می روند.

باید از متولیان سینما پرسید، با توجه به افزایش ابتلا به کرونا، جز توزیع یک سبد کالای حداقلی در یافت آباد، و وعده وام 4 درصدی، در این مدت چه تمهیداتی برای آینده این قشر در نظر گرفته اند؟! آن ها که بنای تعطیلی سینماها را دارند چرا به دنبال تعطیلی نهادهای بودجه خوار سینمایی نیستند؟ نمی شود که سالن سینما به عنوان حلقه اصلی ارتباط با مخاطب تعطیل باشد و ارگان هایی که به نام سینما، بودجه های میلیاردی می گیرند همچنان باز باشند؛ نمونه اش موسسه سینماشهر که بودجه بیش از 47 میلیاردی آن هم درست در سال رکود سینما، همچنان مرکز سوال است! اما از سوی دیگر، چالش این جاست که بازگشایی سینما طی سه ماه اخیر نیز چندان دردی از سینما دوا نکرد، فروش فیلم ها حتی کفاف هزینه های جاری سینماها را نیز نمی دهد و جالب آن که این معضل تنها مختص سینمای ایران نیست بلکه بدنه سینمای جهان نیز در حال لرزیدن از تب کروناست. مصداق بارز این امر نیز سینماهای فرانسه است که اواسط خرداد بازگشایی شده بود اما به دلیل نداشتن مخاطب مجبور شد تا اطلاع ثانوی تعطیل بماند. به نظر می رسد کرونا جدا از چالش های مالی، زیان های روانی بسیاری به بستر سینما خواهد زد و تا اعتماد عمومی به بهداشت و سلامت حاکم بر سینماها بازگردد، این حوزه تا پای مرگ نیز خواهد رفت...

روزهای بیم و ناامیدی سینماداران

کم کم موعد پرداخت بدهی ها فرا می رسد؛ این بحران تازه سینماداران کشور است. آن ها که به امید فروش با پخش کنندگان قرارداد بسته و برای هزینه های جاری وام گرفته بودند، به خصوص در سینماهای قدیمی تر و خصوصی، حتی هزینه آب و برق شان را نیز نمی توانند تامین کنند . از طرف دیگر توقف تولید پروژه های مختلف سینمایی و تلویزیونی، تعطیلی طولانی مدت سالن های سینما و تعدیل و اخراج برخی پرسنل ناوگان نمایشی کشور، بیکاری و مشکلات اقتصادی و معیشتی تعداد زیادی از سینماگران و خسارات مالی فراوان و چندین میلیادری به صنعت سینما، از جمله بحران هایی است که سینمای ایران با آن مواجه است و حتی تصمیمات و حمایت های مالی سازمان سینمایی در قالب اعطای وام و پرداخت بدهی سینماداران به صاحبان آثار سینمایی و تمهیداتی از این قبیل نیز جبران کامل خسارات را نمی کند؛ در همین راستا و طبق آمار منتشر شده از سازمان سینمایی، بیش از 16 میلیارد تومان تنها مبلغ بدهی سینماداران به شرکت های پخش و توزیع کنندگان ثبت شده که با وعده وام، روز هب ورز بر مبلغ آن افزوده نیز می شود!

چراغ سینماهای خصوصی در آستانه خاموشی

با گسترده تر شدن شیوع کرونا، طیفی که بیش ترین آسیب را خواهند دید سینمادارانی هستند که سینماهای خصوصی با تعداد سالن کم را اداره می کنند، چرا که مانند پردیس ها فضای سرگرمی و تفریحی و تجاری و پارکینگ ندارند و از سوی دیگر، تعداد فیلم های زیادی در آن ها نمایش داده نمی شود و این نیز روی جذب مخاطب حداقلی تاثیر می گذارد. مصداق این موضوع را می توان در خیابان جمهوری، حدفاصل سه خط ایستگاه اتوبوس جست و جو کرد که در آن، چهار سینمای تک سالن وجود داشت که همه آن ها تعطیل شدند. اما برای پردیس چارسو که در همان خیابان قرار دارد این اتفاق رخ نداد چراکه در کنار دارا بودن امکانات تفریحی، تجاری و پارکینگ، می تواند فیلم های زیادی را به مخاطب عرضه کند و قدرت انتخاب شان را بالا ببرد؛ حال کرونا هم مزید بر علت شده و سرعت تعطیل شدن و تغییر کاربری این سینماها را بیش تر کرده است.

فیلم ها همزمان هم اکران فیزیکی می شوند و هم اکران آنلاین!

اما چاره چیست؟ عده ای معتقد هستند که اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تضمین دادن به تهیه کنندگانِ آثار با محتوا و فیلم های فرهنگی و خوش ساخت، کمک کند تا فیلم های آن ها بدون نگرانی از شکست مالی روی پرده برود شاید هم تهیه کنندگان به نمایش عمومی فیلم شان راضی شوند و هم مخاطبان برای آمدن به سالن های سینما برای تماشای یک فیلم ارزشمند انگیزه پیدا کنند، در واقع این کار هم حمایت از پخش است و هم نمایش فیلم و بخشی از نگرانی های تهیه کنندگان و سینماداران را از بین خواهد برد. اما این مساله نیز تنها در لایه امید باقی مانده و تا عملی شدن فرسنگ ها فاصله دارد. سجاد نوروزی مدیر عامل پردیس سینما آزادی با اشاره به اینکه سینما در چند قدمی ورشکستگی کامل است به فراز می گوید: برآورد ما از میزان ضرر مالی پردیس سینما آزادی تا خرداد سال جاری و با لحاظ کردن فرصت طلایی از دست رفته اکران نوروز، چیزی حدود از ده میلیارد تومان بود که امیدوار بودیم با بازگشایی سینماها، راه به جایی برسد اما در حال حاضر تنها سه فیلم مهم در حال اکران در سینماها هستند که دو تا از آن ها همزمان به صورت اینترنتی نیز اکران می شوند! ارقام فروش فیلم ها در گیشه به حدی ناچیز است که حرفی از آن به میان نیاید بهتر است. در این میان وعده وام چهار درصدی با رقم ناچیز، که برای جبران بدهی سینماداران به صاحبان فیلم ها در نظر گفته شده بود نیز فعلا در همان حد وعده باقی مانده است . اما سوال این جاست که برای برون رفت از این بحران چه باید کرد؟

پیشنهاد رییس انجمن صنفی سینماداران

پیشنهادی که محمد قاصد اشرفی ، رییس انجمن سینماداران به حسین انتظامی، رییس سازمان سینمایی مطرح کرده همراهی دولت است تا مهلت پرداخت اقساط، قبض های انرژی و تلفن و نیز بیمه و مالیات تمدید شود تا پس از تمام شدن شرایط بحرانی جامعه در فرصت مناسب برای بخش مالی بتوان کاری کرد. برخی سینماداران بر این عقیده اند که باید یارانه ای برای جبران مافات به اهالی سینما که متضرر شده اند تعلق گیرد. شاید هم بتوان بر بودجه ای که به زیرمجموعه های دولتی سینما مانند فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و... داده می شود و همواره برخی ارقام در سایه ابهامات مالی باقی می ماند برای جبران مافات حساب کرد!

در نهایت نباید فراموش کرد که سینما یک مقوله فرهنگی است نه اقتصادی و در این وضعیت بحرانی، سینما اگر خود دچار بحران نشود می تواند به مثابه یک راه حل فرهنگی به میدان بیاید. یادمان باشد که هر بحران اقتصادی در ذات خود با بحران های روحی و روانی همراه است و سینما می تواند دست کم در تقویت روحیه مردم و تلاش برای حفظ امید در آن ها مؤثر باشد. سینما به مثابه یک کالای فرهنگی فقط مصرف نمی شود بلکه مصرف آن نوعی سرمایه گذاری بلندمدت است که سودش به شکل ملموس و کوتاه مدت قابل محاسبه و ارزیابی نیست. با این حال، جا انداختن چنین فرهنگی در شرایط امروز ایران، کار چندان راحتی نیست؛ مصداق بارز این امر، حالِ امروز سینمای رو به زوال است...

منبع: فراز

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
شیوه مدیریت فرهنگی در کشورمان بیشتر خدمت به بیگانه است و راه نفوذ را باز می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : تابش کوثر خبر 24 ایلام بیدار نگاه جنوب ایران نیوز

به گزارش مشرق ، فروش و اکران فیلم های سینمایی امسال خیلی کمتر از سال های گذشته بود، نفس اش به شماره افتاده است، دیگر تاب و توانی نمانده و حتی عده ای امیدشان قطع شده است. برخی دیگر اما چشم به راه درمان و تدبیری هستند شاید که میراث ابراهیم خان عکاس باشی در ایران بماند. مرض کرونا بد به جانش افتاده و غم مضاعف اینجاست که بیماری های زمینه ای کم نداشته و تا بخواهید آماده زمین خوردن بود. حرف از سینماست که داستانش انگار شده پر از آب چشم. شوخی تلخ روزگار است که این داستان دارد در 120سالگی سینما در ایران رخ می دهد و این بار 21 شهریور قرار نیست شبیه هیچ کدام از روزهای ملی سینما باشد که تا امروز اهالی سینما و دوستدارانش به خود دیده اند. روز ملی سینما را از سال 1379 و از چهارمین جشن سینمای ایران در تقویم ثبت کرده ایم. آن سال که این اتفاق افتاد سینما 100ساله شده بود، یعنی 100 سال از ورود سینما به ایران در پی مظفرالدین شاه قاجار به فرنگ می گذشت. برای سینما این عددها خیلی بزرگ نیست و هنوز می توان آن را جوان دانست اما این جوان را ویروس کرونا بدجور به زمین زده و دارد امانش را می برد. آمارها نگران کننده است و فریاد هشدار و فغان خیلی ها درآمده اما عده ای هم معتقدند سینمای ایران خیلی پیش تر از اینها مرده بود از بس که جان نداشت.

آمارها چه می گویند؟

بهتر است خیلی راه دور نرویم و امسال را با سال قبل مقایسه کنیم. قبل از هر چیز بد نیست یادآوری کنیم که سامانه فروش سینمای ایران که اسفندماه سال 1397 افتتاح شده بود و مجموع فروش فیلم ها طی سال را می شد به صورت منسجم در این سامانه دید، مدتی است از کار افتاده. سامانه سمفا که سازمان سینمایی قولش را داده بود هنوز راه نیفتاده و در نتیجه آنچه در ادامه می بینید اعداد و ارقامی است که از پایگاه جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران و سایت های خبری گردآوری شده است.
قبل از مقایسه آمار شش ماهه اول امسال با سال گذشته، این نکته را گوشه ای از ذهن داشته باشید که عدد و ارقام می گویند سینمای ایران در سال 97 تقریبا 245 میلیارد تومان فروش داشته که این عدد در سال 98 به حدود 298میلیارد تومان رسیده است. این یعنی افزایش 25درصدی فروش اما اگر تورم را در نظر بگیرید متوجه خواهید شد رونقی در سینما اتفاق نیفتاده است چون در سال1397 تقریبا 28میلیون نفر به سینما رفته اند اما در سال 1398 این عدد با کاهش 6درصدی همراه بوده و به حدود 26میلیون نفر رسیده بود.
یعنی پیش از شیوع کرونا هم سینما روند نزولی داشت اما ببینیم در سال 99 سوغات چین با سینما چه کرد. از ابتدای سال 98 تا شهریورماه، مجموع فروش فیلم های سینمای ایران به بیش از 178میلیارد تومان رسیده بود و 14میلیون و 700هزار نفر به سینما رفتند. در مدت مشابه یعنی از ابتدای سال جاری تاکنون با توجه به تعطیلی دوره ای سینما و اکران تحت پروتکل های بهداشتی و سایر ماجراها، فروش فیلم های سینمایی در گیشه و آنلاین به پنج میلیارد تومان رسید و فقط 300هزار نفر مخاطب سینما بودند. آیا لازم است اشاره کنیم که چقدر اوضاع وخیم است وقتی با ریزش 14میلیونی مخاطب روبه رو هستیم!

معیشت سینماگران چگونه است؟

سالی که نکوست از بهارش پیداست. امسال از اکران های نوروزی خبری نبود. کرونا مردم را خانه نشین و در سینماها را تخته کرده بود. نمی شد که سینما تعطیل بماند و چرخ صنعت فیلمسازی بیشتر از این لنگ بزند، بنابراین اکران آنلاین و سینماماشین سعی کردند به داد سینما برسند. چراغ اکران آنلاین را فیلم خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا روشن کرد و بعد فیلم های دیگر هم از این امکان بهره جستند.
بعد از چهار ماه تعطیلی و چند بار تصمیم گیری و تعویق در اجرای آن بالاخره تیرماه امسال سینماها باز شدند اما با نیمی از ظرفیت. بلیت فروشی برای نصف هر سالن و حضور در سینما با رعایت پروتکل های بهداشتی اهالی سینما را امیدوار کرده که شاید سینما بتواند پای کشان و به هر مشقت خودش را برساند به روزگار پساکرونا. در این مدت 34 فیلم روی پرده یا در فضای اینترنت اکران شده که از سال گذشته در همین مدت فقط دو فیلم کمتر است اما نکته اینجاست که بیشتر این فیلم ها، بازماندگان اکران بهمن و اسفند سال گذشته هستند.
با تمام این تلاش ها، آمار نیمه اول سال می گوید که بعید است فروش سینما به گرد پای فروش در سال گذشته برسد و این یعنی معیشت خیلی ها در حرفه سینما به خطر افتاده، به خصوص سینماداران و فعالان در بخش عرضه و نمایش فیلم ها. جمعی از فعالان این صنعت ازجمله اعضای کانون ها و انجمن های صنفی سینما از همان ماه اول تعطیلی سینماها به وزیر ارشاد نامه نوشتند و درخواست حمایت داشتند، برخی دیگر هم در گفت وگو با رسانه ها گلایه کرده اند اما به نظر می رسد بخش تولید آن قدرها که به نظر می رسد دچار مساله نشده یا بهتر است بگوییم این بخش از صنعت سینما در دوران کرونا خیلی فضای متفاوتی را تجربه نمی کند و کم وبیش هماناحوالاتی را تجربه می کند که پیش از کرونا داشت.

آینده چه می شود؟

تصاویر کند و کش دار است، نه در سینما بلکه در زندگی عادی هم. گویی همه داریم از این روزها عبور می کنیم به امید روزی که کرونا را شکست داده باشیم و جهان ما به ریل و روال عادی و همیشگی اش برگردد. سینماگران هم انگار حسابی امیدوار هستند؛ بعد از بازگشایی سالن های سینما و تمام شدن دوران قرنطینه اجباری، تولید از سر گرفته شده. از جمله فیلم هایی که در این ماه های ابتدای سال فیلمبرداری می شوند به این موارد می توان اشاره کرد: گشت ارشاد3، مجوز خروج، بدون همه چیز، کوسه، روزی روزگاری آبادان، یدو، باباسیبیلو، برای مرجان، لب خط، شکار شکارچی، ایران68 ، صحنه زنی، ساعت صفر و مستوفی. برخی از این فیلم ها مثل بابا سیبیلو به خط پایان رسیده اند و برخی دیگر همین روزها جلوی دوربین رفته اند و بدون تردید فیلم های دیگری در نیمه دوم سال ساخته خواهد شد، در حالی که هنوز دورنمایی از وضعیت اکران فیلم ها وجود ندارد، هنوز غلبه بر ویروس کرونا یک امیدواری است و هنوز برنامه ریزی و تدبیر مشخصی درباره سینما وجود ندارد. به نظر می رسد در زمینه تولید اوضاع آن قدرها هم بد نیست. شاید ماجرا به همان نکته همیشگی در سینمای ایران برمی گردد؛ به این که در سینمای ما آنچه اهمیت دارد، تولید است! هر فیلم سینمایی باید در گیشه به میزانی از فروش دست پیدا کند که هم سیستم تولید، هم عرضه کنندگان و سینماداران، سهم شان را بردارند و در عین حال هزینه های تولید هم پوشش داده شود. یک نگاه اجمالی به رقم های مربوط به هزینه تولید و فروش فیلم های سینمای ایران حکایت از آن دارد که فروش بسیاری از فیلم ها در حدی است که حتی هزینه تولید این فیلم ها پوشش داده نمی شود، چه برسد به سود. با همه اینها همچنان فیلم ها بدون بازگشت سرمایه و بدون شفافیت در هزینه و فروش ساخته و عرضه شده اند و گویا این روند در دوران کرونا و پساکرونا هم ادامه دارد!

به زودی سینما نخواهیم داشت

وضعیت فعلی سینما پیچیده و بغرنج است اما نه تنها به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تولید و نمایش فیلم. خیلی قبل از کرونا هم سینمای ایران به لحاظ اقتصادی و محتوایی وضعیت بسامان و مطلوبی نداشت. حالا در آستانه یک پرتگاهیم و تمام تحلیل های گذشته در برابر آن رنگ باخته است. شش ماه از شروع کرونا گذشته و هیچ سیاستی برای کنترل وضعیت فعلی وجود ندارد. این حجم از بی عملی واقعا حیرت برانگیز است. به نظر می رسد اهالی سینما هم چشم دوخته اند به وزارت ارشاد که فکری به حال این وضعیت بکند. اما مگر چقدر منابع در اختیار این نهاد است؟ یا بعد از بازگشایی سینماها در تیر ماه کدام نهادها به داد سینما رسیده اند؟
شهرداری به قول خود برای بیلبوردهای اختصاصی فیلم های سینمایی اکران در سالن عمل نکرد و ستاد ملی کرونا هم فقط زورش به مذهب و فرهنگ و هنر رسید. هرجا که کمترین نقش را در میزان ابتلا و شیوع ویروس داشت، بسته و محدود شد و در عوض منعی برای سفرهای غیرضروری وجود ندارد. حتی مدارس بازگشایی شده و انگار همه دست به دست هم داده اند که سینمای ایران زمین بخورد.

جهان بعد از چند ماه به این نتیجه رسیده که فرهنگ و هنر دوباره جریان بگیرد؛ سینماها باز شده اند، فیلم کریستوفر نولان سینماهای اروپا و بخشی از آمریکا را تکان داده و ما در حال نابودی موجودیتی هستیم که با همه اشکالات و معایبش، سدی نیم بند در برابر کالاهای هنری خارجی بود و حداقل بخشی از اوقات فراغت مردم را پر می کرد.

سینماهای ایران با رعایت پروتکل های بهداشتی در حال کارند اما در رسانه ها اتعکاسی از این فعالیت نمی توان دید. مخاطب سینما از گذشته هم کمتر شده، سالن ها در آستانه تعطیلی هستند و مدیران فرهنگی هنوز نیاز به یادآوری دارند که اهالی هنر هم حق زندگی دارند و باید امکان معیشت شان فراهم شود. مگر کم است تعداد کمپانی های بزرگ فیلمسازی بین المللی در کشورمان که می توانند به سادگی هنرمندان ما را بقاپند؟! وقتی در اکران فیلم ها مشکل ایجاد شود و وضعیت اقتصادی سینما نامطلوب باشد، تولید تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و در نتیجه با کند شدن چرخه تولید، کمپانی های خارجی اقدام به جذب هنرمندان داخلی می کنند و از این بی سامانی بهره می برند تا در ایران فیلم ها و سریال های خودشان را بسازند. به عنوان نمونه نتفلیکس در همه کشورهای دنیا و حتی منطقه نمایندگی دارد و مشغول فعالیت است. چرا فکر می کنیم که نمی تواند وارد کشور بشود و اینجا فیلم بسازد. شیوه مدیریت فرهنگی در کشورمان بیشتر خدمت به بیگانه است و راه نفوذ را باز می کند. آیا هنوز وقتش نرسیده که وزارت ارشاد با تمام توان وارد عمل شود و زیر بال سینما را بگیرد که اگر چنین نشود چه بسا دیگر چیزی از سینما برایمان نماند.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دریافت موافقت اصولی چهار مؤسسه در جلسه اخیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴

حمیدرضا شیخ ویسی، معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایکنا، ضمن بیان این مطلب گفت: بیستمین جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت از سلسله جلسات این هیئت با مصوبه و بحث ها و تبادل نظر درباره چالش ها و مشکلات مؤسسه همراه بود.

وی ادامه داد: طی این جلسه، درخواست چهار مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جدید مورد بحث و بررسی قرار گرفت و برای آغاز فعالیت رسمی مؤسسات، موافقت اصولی صادر شد. این مؤسسات شامل شهیدحاج قاسم سلیمانی از استان گلستان، شهدای نعیم آباد یزد، احسان استان مرکزی و الف لام میم تهران بودند.

یادآور می شود، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجج اسلام محمدعلی خسروی، سیدمصطفی حسینی، اصغر امیرنیا، عباس سلیمی، محمدعلی خواجه پیری، مهدی محمدی و حمیدرضا شیخ ویسی از جمله اعضای این هیئت هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت با اشاره به تسهیلات 20 میلیارد تومانی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مؤسسات آسیب دیده از کرونا اظهار کرد: اتحادیه به دنبال هماهنگی با این معاونت درباره مکانیزم پرداخت این تسهیلات به مؤسسات است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت در گفت وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه بنابر اطلاعات، 20 میلیارد تومان اعتبار به منظور پرداخت تسهیلات به تشکل های قرآنی از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تخصیص یافته است، اظهار کرد: اتحادیه به دنبال هماهنگی با این معاونت، درباره مکانیزم پرداخت این تسهیلات به مؤسسات است و امیدواریم پیگیری ها به سرانجام برسد.

وی درباره پرداخت مبلغ یک ونیم میلیون تومان در فاز اول از طریق معاونت به تعدادی از موسسات و تشکل های دارای مجوز از وزارت ارشاد، اظهار کرد: این تصمیم گیری پیش از انتخابات اتحادیه کشوری صورت گرفته بود و زمانی که اتحادیه کشوری تشکیل شد، اقدامات اولیه پرداخت این تسهیلات انجام شده بود و مراحل اجرایی و اداری آن سپری می شد.

پیگیری فعالیت های قرآنی در بخش مردمی از سوی اتحادیه ها

وی تأکید کرد: اتحادیه ها پل ارتباطی با مؤسسات هستند. با یکپارچه شدن اتحادیه ها، درخواست ما از نهادهای مرتبط با قرآن چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(معاونت قرآن و عترت)، سازمان تبلیغات اسلامی(سازمان دارالقرآن الکریم)، سازمان اوقاف و امور خیریه این است که مجموعه فعالیت های قرآنی که در بخش مردمی انجام می شود، صرفاً از طریق اتحادیه دنبال شود. همچنین اتحادیه کشوری و استانی، آمادگی صددرصدی برای اجرای طرح های قرآنی دستگاه ها دارند.

بیشتر بخوانید: 90 درصد مؤسسات قرآنی بدون حمایت رها شده اند / موج تعطیلی مؤسسات در راه است توزیع 14 میلیارد بین 950 مؤسسه آسیب دیده از کرونا دلیل تغییر زمان برپایی مجمع عمومی اتحادیه قرآنی یزد اعلام شد

رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری مؤسسات قرآنی گفت: بنابر این با هر کاری که دستگا ه ها رأساً از طریق مؤسسات انجام دهند، مخالف هستیم. هنگامی که اتحادیه هست، ارتباط مستقیم معنا ندارد. اتحادیه، نهاد مستقلی است که برابر قانون شکل گرفته، پس بهتر است، دستگاه ها طرح ها و برنامه های خود را از طریق اتحادیه دنبال کنند، چنانکه معاونت قرآن و عترت، طرحی با عنوان حمد را با هدف آمایش و پایش مؤسسات قرآنی به ما ارائه کرده است تا معایب و مزایای این طرح را اعلام کنیم.

چرایی عدم برگزاری مجمع عمومی اتحادیه یزد

طلایی در ادامه با اشاره به چرایی عدم برگزاری مجمع عمومی اتحادیه یزد، اضافه کرد: در جلسه گذشته هیئت مدیره اتحادیه کشوری، کمیته ای برای پیگیری و هماهنگی با دستگاه های گوناگون جهت برگزاری انتخابات مجامع قرآنی استان ها در اتحادیه کشوری با عضویت پنج نفر شکل گرفت. اما متأسفانه خبردار شدیم از سوی دبیر هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری مجمع یزد جلوگیری شده است، موضوع را پیگیری کردیم. مقرر شد تا فردا، 25 شهریورماه، جلسه ای بین سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای اتحادیه کشوری برگزار شود.

وی با تأکید بر اینکه دستگاه هایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت، امر نظارت بر فعالیت انتخابات و تمام فرآیند تشکیل مجمع را عهده دار هستند، بیان کرد: اما دخالت در اجرای فعالیت آنها از جمله برگزاری و یا عدم برگزاری مجامع عمومی اتحادیه های استانی از سوی اتحادیه کشوری و سایر دستگاه های ذی ربط غیر قانونی است. بنابر این مکانیزم نظارت بر انتخابات طی جلسه فردا، بررسی خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گروه استان ها- رئیس هیئت مدیره تعاونی ناشران استان قزوین گفت: از بین 60 ناشری که در استان قزوین مجوز نشر گرفته اند، فقط 10 ناشر به صورت جدی فعالیت می کنند و بیش از 80 درصد ناشران ما غیرفعال هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴

سعید مدرسی قزوینی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین ، با بیان اینکه تاکنون 60 ناشر در استان مجوز نشر و انتشار گرفته اند اظهار داشت: از این تعداد ناشر فقط 10 ناشر به صورت جدی فعالیت می کنند و بیش از 80 درصد ناشران ما غیرفعال هستند و مجوز بسیاری از آنها در مرحله ابطال قرار دارد.

وی اضافه کرد: از 10 ناشر فعال استان قزوین هم فقط 5 ناشر در حدی کتاب چاپ کرده و تیراژ چاپ دارند که می توانند در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و سایر نمایشگاه های کتاب بزرگ استان ها شرکت کنند و حدود 90 درصد ناشران ما ناشرانی هستند که عناوین کتاب چاپ شده از ابتدای گرفتن پروانه نشر تا امروز از انگشتان یک دست فراتر نمی رود.

انجمن ناشران قزوین راه اندازی می شود

رئیس هیئت مدیره تعاونی ناشران استان در ادامه از تاسیس و راه اندازی انجمن ناشران قزوین در آینده نزدیک خبر داد و گفت: هدف از تاسیس این انجمن پیگیری حقوق صنفی اهالی و اصحاب نشر در استان قزوین و پیگیری طرح های بزرگ حوزه نشر و کتاب استان قزوین مانند راه اندازی باغ کتاب است.

مدرسی قزوینی با تاکید بر ضرورت همکاری همه ناشران استان قزوین برای ایجاد، توسعه و شکوفایی این انجمن افزود: رشد و تکامل فعالیت های انجمن و مجمع ناشران قزوین در گرو همراهی همه ناشران ماست و اگر این انجمن با حضور و مشارکت حداقلی فعالان حوزه نشر در استان تشکیل شود، قطعاً تاثیرگذار نخواهد بود.

وی با اشاره به مشکلاتی که بحران شیوع ویروس کرونا برای اقتصاد نشر ایجاد کرده است، یادآور شد: یکی از اهداف مهم ما از تشکیل انجمن ناشران پیگیری جذب تسهیلات بانکی متناسب با نیاز ناشران در شرایط سخت کنونی است چرا که تسهیلات حمایت از بنگاه های آسیب دیده کرونا جوابگوی ضرر و زیان ناشران در شرایط فعلی نیست.

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه استان ها - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه به دلیل تحریم ها پیمانکار پروژه خانه تئاتر انصراف داد، گفت: دولت توانایی ساخت سینما در زنجان را ندارد و به همین منظور ساخت سینما قدس به بخش خصوصی واگذار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴

فاطمه کرباسی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در زنجان درخصوص پرداخت تسهیلات به هنرمندان و فرهنگیان اظهار داشت: با توجه به آخرین آمار دریافتی در نیمه شهریور، با مقایسه استان ها به نسبت جمعیت و شاخص های استانی، زنجان رتبه سوم را در جذب اعتبار به خود اختصاص داده است. در این بازه 482 فقره پرونده با اشتغال 679 نفر درخواست وام ثبت شد که مبلغ آن معادل 8 میلیارد و 898 میلیون تومان است که از این مبلغ تا کنون 3 میلیارد و 645 میلیون تومان از طرف بانک های عامل پرداخت شده است.

وی با اشاره به پروژه خانه تئاتر افزود: در سال 97 با برگزاری مناقصه برای احداث خانه تمرین تئاتر با یکی از پیمانکاران که سابقه کار فرهنگی هنری نیز داشت عقد قرارداد شد اما متاسفانه در تیرماه 97 که بحث تحریم های آمریکا پیش آمد پیمان کار از ادامه همکاری انصراف داد و پروژه متوقف شد و با ادامه تحریم ها همچنان امکان ادامه پروژه وجود ندارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در ادامه با بیان اینکه یکی از طرح هایی که در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به زنجان در لیست درخواست تخصیص اعتبار قرار داشت خانه تئاتر بود، گفت: این پروژه یکی از 27 پروژه ای بود که استاندار در برنامه قرار دادند و امیدواریم با تخصیص بودجه آن موافقت شود چرا که قطعا با تکمیل این خانه یکی از بهترین سالن های نمایش بین المللی در شمالغرب کشور که دارای ظرفیت 800 نفری است در استان زنجان افتتاح می شود.

وی در ادامه گریزی به مشکلات خبرنگاران در استان زد و در رابطه با نبود سامانه استانی خبرنگاران گفت: در خصوص مطبوعات، وظیفه صدور مجوز نظارت بر تعداد انتشارات با اداره کل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و استان ها دخالتی در اجرای آن ندارند و نمی توان انتظار داشت بانک اطلاعاتی در استان ها باشد، حتی بخش خبرنگاران هم به شکل جداگانه در سامانه جامع رسانه های کشور با عنوان بانک اطلاعاتی رسانه برای کلیه مجوزهایی که صادر می شود تدوین شده است.

کرباسی خاطرنشان کرد: مدیران صاحب امتیاز، خبرگزاری ها و مدیران مسئول پایگاه های خبری می توانند برای تایید ثبت نام و وارد کردن اطلاعات خود به این سامانه مراجعه کنند و علاوه بر این بانک اطلاعاتی، سامانه خانه مطبوعات استان زنجان به عنوان یک مرجع در اختیار کلیه خبرنگاران است که در سراسر کشور یک بانک جامع و مورد اتکا تشکیل داده که ملاک کار دولت است.

وی در ادامه با اشاره به روند تخریب سینما قدس تصریح کرد: تخریب سینما نتیجه توافق مدیر وقت حوزه هنری با بخش خصوصی بود و قرار بود به جای سینما، زمین در اختیار حوزه هنری و مشارکت ساخت با بخش خصوصی باشد و ساختمانی با کاربری همکف تجاری، طبقه نخست سینما و طبقه دوم حوزه هنری احداث شود که قرارداد هم امضاء شد و تخریب نیز به صورت شبانه انجام گرفت ولی متاسفانه با توجه به این که دولت توانایی ساخت سینما را نداشت این وظیفه به بخش خصوصی محول شد.

انتهای پیام/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حبیب الله ناصری بازیگر، نویسنده و کارگردان هرمزگانی گفت: حضور و استقبال بی نظیر هنرمندان و پیکشسوتان از کمپین شهر مظلوم خلاق من؛ میناب نتیجه تمام سلام هایی است که در این چندسال به میناب کرده ایم اما پاسخی دریافت نکرده ایم، از کلنگ زنی های دولت نهم تا دوازدهم و نمایندگان شرق استان و نصب نیمه کاره پلاتوهای نمایشی توسط شهردار و شوراهای شهر، که هیچ کدام عملی نشد و فقط در حد یک وعده و چند عکس و خبر باقی ماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز ؛ حبیب الله ناصری بازیگر، نویسنده و کارگردان مینابی متولد سال 1361 است که از سال 1378 فعالیت هنری خود را در همان شهر و در رشته تئاتر کودک، نوجوان و بزرگسال آغاز کرده است.

وی در بخش بزرگسال در یک تیم 16 نفره و در گروه هنری صدف به عنوان بازیگر، کارگردان و نویسنده به سرپرستی باقر رمضان زاده حضور دارد و در بخش کودک و نوجوان نیز گروه رنگین کمان را در سال 1385 سرپرستی، کارگردانی و بازیگری می کند.

ناصری برگزیده 6 دوره جشنواره رضوی آیین های نمایشی در یاسوج بوده و در 8 دوره از جشنواره تئاتر مریوان وهمچنین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان نویسنده، بازیگر و کارگردان حضور فعال داشته و اجرای نمایش کرده است.

چند روزی است که این فعال هنری و فرهنگی به عنوان نماینده هنرمندان میناب کمپینی را راه اندازی کرده است که بی مهری های میناب را فریاد می زند، کمپینی که توسط هنرمندان به دفاع از زیرساخت های فرهنگ و هنر شهرستان برخاسته است، آنها معتقدند با گذشت چندین سال اما متولیان امر فرهنگ و هنر برای انجام این زیرساخت ها اقدامی انجام نداده اند و تنها به مقصربودن یکدیگر اکتفا می کنند که این اتفاق به ضرر هنرمندان مینابی است.

در همین رابطه حبیب الله ناصری بازیگر، نویسنده و کارگردان مینابی در گفت و گو با هرمز اظهار کرد: میناب به لحاظ فرهنگ و هنر سرآمد شهرستان های استان هرمزگان است، هنرمندانی دارد که در تمام رشته های هنری فعالیت می کنند و شنیدن خبر انتخاب شهرها برای شهرخلاق، هنرمندان را مجاب کرد تا هنرهای خود اعم از موسیقی، صنایع دستی، هنرهای نمایشی، تجسمی و طرح های زیاد دیگری را به نمایش بگذارند.

این بازیگر، نویسنده و کارگردان مینابی افزود: شهرستان میناب نیروی انسانی و پتانسیلی دارد که در تمام عرصه های هنری حرف برای گفتن دارد اما جای تعجب است که مورد استقبال فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان قرار نمی گیرد و از میان آثار ارسال شده فقط صنایع دستی این شهر را به لیست خود اضافه کرده اند که البته قانع کننده نیست.

تعریف فرهنگ و ارشاد اسلامی از خلاقیت چیست؟

ناصری ادامه داد: جمعیت میناب را هنرمندان آن تشکیل می دهند تمام مردم میناب به نوعی در هنر هستند و هر خانواده یک هنرمند دارد، پیرزنی در خانه نشسته و زری بافی می کند، فردی از برگ نخیلات استفاده می کند و برای آن ها پیر و جوان و زن و مرد ندارد و با وجود کمبود امکانات دستاوردهای هنری خاص خود را دارند، حال سوال اینجا است که متولیان امر خلاقیت را چگونه تعریف می کنند که میناب در آنها دیده نمی شود؟

وی خاطرنشان کرد: البته چندین سال است که زیرساخت های فرهنگی و هنری میناب وضع مطلوبی ندارد، زمانی که فرهنگ و هنر این شهرستان دیده نشود مسئولین رده های بالا نیز آن را به عنوان تبعیدگاه معرفی می کنند در حالی که میناب برای خود خط قرمزهایی دارد و هنرمندان آن چهارچوب ها را رعایت می کنند تا تحت الشعاع قرار نگیرند.

این هنرمند مینابی تصریح کرد: حضور و استقبال بی نظیر هنرمندان و پیکشسوتان از کمپین شهر مظلوم خلاق من؛ میناب نتیجه تمام سلام هایی است که در این چندسال به میناب کرده ایم اما پاسخی دریافت نکرده ایم، از کلنگ زنی های دولت نهم تا دوازدهم و نمایندگان شرق استان و نصب نیمه کاره پلاتوهای نمایشی توسط شهردار و شوراهای شهر، که هیچ کدام عملی نشد و فقط در حد یک وعده و چند عکس و خبر باقی ماند.

ناصری می گوید نمی شود سکوت کرد و فقط نظاره گر بود، شاید ویروس کرونا فرصتی باشد برای اثبات فریادهایشان، در ماه مبارک رمضان، استان هرمزگان شاهد یک ویژه برنامه پسین رمضان بود، عوامل برنامه سازی که به صورت کاملا خودجوش تمام تجهیزات را آماده کرده و به همراه هیات رزمندگان اسلام و زنده یاد امام جمعه شهرستان میناب روزهای شنبه، دوشنبه، چهارشنبه و جمعه یک ساعت از زمان مردم را در وقت افطار به خود اختصاص داده بود.

چیزی که مهم است استقبالی است که از این برنامه صورت گرفته است؛ تصویربرداران آن از دانش آموختگان هنرستانی بودند که عکاسی و فیلم برداری می خواندند و با همان دوربین و تجهیزات خود برنامه را روی آنتن می بردند اما توانسته بودند با همکاری فضای مجازی سپاه امام سجاد(ع) هرمزگان رصد هر روزه هیات رزمندگان تهران و رضایت از جانب آنها و فرمانده سپاه امام سجاد(ع) و مقامات دولتی را داشته باشند، به نوعی که به دلیل بازدید بسیار زیاد و از سراسر کشور و به پیشنهاد مخاطبان، برای قابل فهم بودن آنها از لهجه و گویش هرمزگانی فاصله گرفته و به زبان فارسی صحبت کردند.

اگرچه این برنامه پس از اطلاعیه شهرخلاق ضبط و به روی آنتن فضای مجازی رفت اما می تواند گواه و شاهدی باشد بر استعداد هنرمندان خلاق مینابی که توانسته بودند با سن کم و امکانات محدود، برنامه ای بسازند که کیفیت مطلوب را در بین برنامه های ماه مبارک رمضان داشته باشد، که نشان از یک شبه به موفقیت رسیدن نیست بلکه تجربه سالها مطالعه و خاک صحنه خوردن است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ هرمز
مهاباد- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با بیان اینکه تالار فرهنگی ارومیه یکی از طرح های فاخر دولت در شمال غرب کشور است، گفت: با افتتاح این تالار، 18 هزار و 200 مترمربع بر فضای فرهنگی استان افزوده می شود.

حجت الاسلام ناصر خدایاری عصر روز دوشنبه در دیدار با هنرمندان اشنویه اظهار داشت: هزینه به روز شده احداث این تالار بیش از 2 هزار و 500 میلیارد ریال برآورد می شود که از سوی دولت تدبیر و امید صورت گرفته است.

وی افزود: به لحاظ مساحت نیز یک چهارم فضاهای فرهنگی آذربایجان غربی را نیز شکل می دهد که این اثر نمای بسیار فاخری را دارد و در زمینی به مساحت بیش از 12 هزار متر مربع احداث شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی بیان کرد: این طرح هرچند از محل اعتبارات ملی در حال احداث است ولی استاندار آذربایجان غربی از محل اعتبارات استانی نیز کمک حال ما در اتمام این طرح بوده است.

حجت الاسلام خدایاری افزود: سالن هنرهای نمایشی با گنجایش یک هزار و 200 نفر، سالن موسیقی با گنجایش 500 نفر و محل نمایش روباز با طرفیت 300 نفر در این تالار پیش بینی شده است.

وی با اعلام اینکه احداث بخشی از این تالار تا شهریورماه به پایان می رسد، گفت: پیش بینی می شود تالار بزرگ ارومیه در دهه فجر امسال به طور کامل به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه تسهیلات مناسب جهت جبران بخشی از ضررهای اصحاب رسانه ارایه شده، افزود: شیوع بیماری کرونا تاکنون بیش از 200 میلیارد ریال به فعالان بخش فرهنگ، هنر و رسانه استان خسارت وارد کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی اظهار داشت: در این میان هنرمندان، نویسندگان، چاپخانه داران، صاحبان کانون های آگهی و تبلیغاتی، روزنامه نگاران، ناشران، انجمن های موسیقی، موسسات قرآنی، موسسات فرهنگی، سینماها، اهالی تئاتر و تمامی صنوفی که به نحوی در تولید محصولات فرهنگی هنری نقش داشتند، از این وضعیت متضرر شده اند.

در سفر یک روزه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی به اشنویه با حضور فرماندار و هنرمندان در سالن اجتماعات فرمانداری از 43 نفر از اصحاب هنر و فرهنگ اشنویه تجلیل شد.

اشنویه در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
450 بسته لوازم التحریر به ارزش 55 میلیون تومان به مناطق کمتر برخوردار کهگیلویه وبویراحمد ارسال شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : راک نیوز خبرگزاری برنا خبرگزاری دانشجویان ایران راه ملت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیرکل اوقاف و امور خیریه این استان با اشاره به اینکه بیماری کرونا مشکلاتی را برای همه اقشار جامعه ایجاد کرده است گفت: امسال برنامه ای با عنوان حمایت از دانش آموزان آسیب پذیر و ارسال لوازم التحریر به مناطق کمتر برخوردار در دستور کار است.

حجت الاسلام جنتی با بیان اینکه ارزش هر بسته 160 هزار تومان است افزود: 450 بسته لوازم التحریر برای دانش آموزان بد سرپرست و بی بضاعت آماده شده و به مناطق محروم ارسال شود.

وی ادامه داد: این بسته ها برای دانش آموزان مقطع متوسطه و ابتدایی در نظر گرفته شده است و بنا داریم با همکاری خیران اقلام مورد نیاز دانش آموزان مناطق کمتر برخوردار تهیه کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اضافه کرد: این بسته ها شامل کیف، دفتر، قلم، خودکار و مداد رنگی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
کنگره بین المللی امام سجاد(ع) که هرسال در هرمزگان برگزار می شود، در 10 سال سابقه خود توانسته علاوه بر تربیت 50 حافظ صحیفه سجادیه در بشاگرد، ده ها زندانی را آزاد و در قالب پویشی، 3 میلیارد تومان به نیازمندان کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : آقای خبر منجیل خبر روزنامه امتیاز

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، اختتامیه دهمین کنگره بین المللی امام سجاد (ع) صبح امروز دوشنبه 24 شهریورماه با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام محمدجواد حاجی علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، حجت الاسلام رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، حجت الاسلام محمد عبادی زاده، نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان هرمزگان، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و جمعی دیگر از مسؤولین فرهنگی در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

خون خواهی در زیارت عاشورا برای ترویج خشونت نیست

حجت الاسلام رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در این مراسم با بیان اینکه اسلام به معنویت مسئولیت پذیر اشاره دارد، اظهار داشت: مجمع هم اکنون در حال تهیه ویکی شیعه است که تاکنون 24 هزار مقاله در آن بارگذاری شده است و بناست به 40 هزار مقاله برسد.

وی با اشاره به اینکه برخی در خصوص زیارت عاشورا شبهه می کنند که خون خواهی به چه معناست، تصریح کرد: خون خواهی مطرح شده در این زیارت به معنای تحقق عدالت است و ترویج خشونت نیست، بلکه ترویج جبهه مقاومت در برابر انسان هایی است که می خواهند همه را تحت نظام سلطه خود قرار دهند.

رمضانی با اشاره به اینکه در دعای 27 صحیفه سجادیه که به مرزبانان اشاره می کند، قوت نظامی مدنظر قرار گرفته است، گفت: مبانی نظامی که مقام معظم رهبری مدنظر قرار می دهند، برگرفته از این معارف است که به عِده و عُده نظامیان می پردازد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه برخی تصور می کنند اسلام رحمانی با مقاومت در تعارض است، گفت: مقاومت، ایستادگی در برابر کسانی است که مخالف کرامت انسان ها هستند و در این زمینه 300 آیه در قرآن کریم مطرح شده است. پیامبر (ص) براساس رحمت مدیریت می کردند، اما در برابر افرادی که مخالف با کرامت انسانی بودند، می ایستادند و مقابله می کردند.

کنگره امام سجاد به بنیادی در استان هرمزگان تبدیل شود

احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه استان هرمزگان دارای مرز ساحلی با کشورهای دیگر است که در جبهه فرهنگی و فیزیکی در حوزه خلیج فارس و دریای عمان به مقاومت می پردازد، تصریح کرد: علی رغم تمام هجمه ها و مشکلات، این استان میزبان کنگره امام سجاد (ع) شده است.

وی با درخواست برای تبدیل این کنگره به بنیاد افزود: از وزیر ارشاد خواستاریم تا این زمینه را فراهم کند؛ زیرا برگزاری این کنگره با سختی های بسیاری مواجه است و بدون ریالی اعتبارات دولتی اختصاصی، برگزار می شود، اما اگر به بنیاد تبدیل شود، می تواند ردیف بودجه ای به آن اختصاص داد که در این صورت کارهای بهتری نیز انجام خواهد شد.

از تربیت حافظ صحیفه سجادیه تا آزادسازی زندانی و کمک به نیازمندان در یک کنگره

علی علامه زاده، دبیر کنگره بین المللی امام سجاد (ع) به فلسفه شکل گیری این رخداد مهم فرهنگی معنوی اشاره و اظهار کرد: 10 سال پیش ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به دبیرخانه های استانی ماموریت داد تا در جهت بزرگداشت مقام یکی از اهل بیت (ع) فعالیت کنند که هرمزگان افتخار کار کردن در جهت نشر معارف امام سجاد (ع) پیدا کرد.

وی با اشاره به آثار و برکات کنگره بین المللی امام سجاد (ع) خاطرنشان کرد: تا چند سال قبل تنها 20 تا 30 نفر حافظ صحیفه در کشور وجود داشت، اما امروز و با برنامه ریزی های صورت گرفته دبیرخانه کنگره، تنها در منطقه محروم بشاگرد، بیش از 50 حافظ صحیفه سجادیه تربیت شده است.

علامه زاده از دریافت 15 پیام مکتوب و تصویری از مراجع عظام تقلید، دریافت هزار و 200 مقاله علمی از اندیشمندان و محققین داخلی و خارجی در طول این 10 سال برگزاری کنگره خبرداد و گفت: چاپ قریب به 20 کتاب و تربیت بیش از 80 مبلغ صحیفه در مرکز تخصصی صحیفه سجادیه به عنوان بخشی از برکات 10 دوره برگزاری کنگره است. آموزش بیش از سه هزار جوان هرمزگانی در قالب طرح سفیران ولایت، حضور بیش از 50 شخصیت برجسته علمی مسلمان و غیرمسلمان از کشورهای مختلف، اجرای نذر امام سجاد با هدف احیای سیره اجتماعی آن حضرت و دستگیری از نیازمندان از دیگر فعالیت هاست.

دبیر کنگره بین المللی امام سجاد (ع) با اشاره به برگزاری 700 نشست، همایش و ویژه برنامه بزرگداشت مقام امام سجاد (ع) در داخل و خارج کشور گفت: برگزاری پنج همایش بزرگداشت مقام امام سجاد (ع) در تهران و قم، تاسیس مرکز نیکوکاری امام سجاد (ع)، 70 نشست علمی و ترویجی با محوریت معارف امام سجاد (ع) و صحیفه سجادیه از دیگر برنامه های این کنگره تاکنون است. در دوره اخیر نشست های تخصصی در 14 استان کشور برگزار شد.

وی با اشاره به فعالیت های اجتماعی در حاشیه این کنگره براساس سیره امام سجاد (ع) گفت: آزادی 10 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد از زندان های استان هرمزگان در راستای سیره آزادسازی بردگان توسط امام سجاد (ع) و تهیه 400 یخچال برای نیازمندان در این دوره از کنگره انجام شد. در قالب پویش نذر امام سجاد (ع) با هدف کمک به نیازمندان با محوریت کمیته امداد در 5 سال گذشته، تاکنون 3 میلیارد تومان در این قالب کمک رسانی شده است.

کنگره امام سجاد در حوزه آشنایی عموم مردم با سیره این امام تلاش کند

فریدون همتی، استاندار هرمزگان نیز در این مراسم اظهار داشت: در ورزش، دو بعد قهرمانی و همگانی داریم که در این کنگره نیز باید علاوه بر تربیت حافظان صحیفه که بُعد قهرمانی است، در حوزه آشناسازی مردم با معارف و سیره امام سجاد که بعد همگانی اش است، برنامه ریزی کنیم تا هرسال به طور مثال هزار نفر در این حوزه تربیت کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

روزنامه اطلاعات


روزنامه آسیا



روزنامه ابتکار



روزنامه جوان


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه بهار



روزنامه شرق


روزنامه سایه


روزنامه افکار


روزنامه وطن امروز


روزنامه فرصت امروز


روزنامه ایران