بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 شهریور 99
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دیپلماسی بی مزد و کم هزینه اما با زحمت برای سینماگران است، گفت: دیپلماسی فرهنگی ما از طریق سینما، یکی از قوی تری حوزه های دیپلماسی است.

اولین دوره مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران در عرصه بین المللی به عنوان یکی از بخش های جنبی سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهردار تهران، رئیس سازمان سینمایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان، امشب جمعه 21 شهریورماه همزمان با روز ملی سینما در باغ هنر برگزار شد.

صالحی در بخشی از این مراسم، گفت: سینمای ایران 120 ساله شد و ویژگی این سینما مثل هر موضوع دیگری که با ایران تماس می گیرد این است که طعم ایرانی دارد. سینمای ایران یک سینمای ایرانی با تمام وجود است. اگر ما در سنت یونانی زبان صریح و شفاف را به عنوان زبان ارتباط می شناسیم، زبان ایرانی زبانی چندلایه است که وقتی به سینما هم می رسد فیلم های ما را از جنس شعر و ادبیات می کند. این تبدیل به ویژگی سینمای ناب ما شده است.

وی افزود: دیپلماسی فرهنگی ما از طریق سینما، یکی از قوی تری حوزه های دیپلماسی است. دیپلماسی بی مزد و کم هزینه اما با زحمت برای سینماگران. در کمتر حوزه ای ما توانسته ایم چنین دیپلماسی فعالی را شکل داده باشیم. این رویداد کمی دیر صورت گرفت و باید قدردان زحمات دوستانی که امکان این مراسم را فراهم آوردند باشیم.

صالحی تأکید کرد: امشب تنها بخشی از کارنامه سینمای ایران در این حوزه دیده شد اما از همه آنها که تلاش کرده اند نام ایران را در جهان پرآوازه کنند سپاسگزاری می کنم.

اما به عنوان مجری مراسم درباره دلایل برگزاری این رویداد توضیح داد: جای خالی چنین برنامه ای در جشنواره فجر همواره حس می شد و از مدت ها قبل به دنبال برگزاری چنین مراسم در جشنواره فجر بودیم. اولین دوره این برنامه قرار بود در آیین افتتاحیه جشنواره جهانی برگزار شود اما با شیوع ویروس کرونا خیلی از رویدادهای سینمایی در جهان لغو شد و جشنواره جهانی فجر هم برگزار نشد. قصد داشتیم با تأخیر جشنواره را برگزار کنیم اما با استمرار شرایط بحرانی باز هم شرایط مهیا نشد.

وی افزود: پس از بررسی هایی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم همزمان با 120 سالگی سینمای ایران در فضای باز و با رعایت پروتکل های بهداشتی می توان مراسم را برگزار کرد. این برنامه ای برای عرصه ای است که همواره مظلوم واقع شده است. سینمای ایران در سه دهه گذشته همواره در قله رویدادهای جهانی بوده اما همزمان مورد هجمه و انتقاد هم قرار داشته است. در مراسم هایی مانند اسکار و گلدن گلوب این درخشش را شاهد بودیم و خوشبختانه سینمای ایران همچنان پرافتخار به راهش ادامه می دهد.

اسفندیاری گفت: این مراسم کار مشترکی از جشنواره جهانی فجر و بنیاد فارابی است. از حمایت منطقه عباس آباد و خانه سینما که در این برنامه ما را همراهی کردند صمیمانه سپاسگزاری می کنیم.

در ادامه با اعلام اسفندیاری سخنرانی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر به دلیل صرفه جویی در زمان بندی مراسم در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی کنسل شد.

شهردار تهران در ادامه این مراسم در سخنانی به حاضران وعده احداث کاخ اختصاصی جشنواره های سینمایی را خطاب به وزیر ارشاد و سینماگران حاضر در مراسم مطرح کرد.

در بخش بعدی کلیپی از سینماگرانی که به عنوان داور در رویدادهای بین المللی حضور داشته اند پخش شد. از میان سینماگران معرفی شده در این بخش تنها در محل مراسم حضور داشتند که برای تجلیل روی صحنه حاضر شدند. دیگر سینماگران تجلیل شده در این بخش بودند.

معتمدآریا گفت: از جناب شهردار و همکارانشان در بخش مدیریت شهری تشکر ویژه می کنم. او بخشندگی بسیاری درباره فرهنگ و هنر این روزگار به ویژه سینما داشته اند. شهرداری مسئول اتفاقات یک شهر است و جدا از انتظارات شهروندان درباره سلامت شهر، سلامت روان مردم و شهروندان نیز بر عهده شهرداری است. این ارتباط نزدیک شهرداری با سینما، تئاتر و موسیقی بسیار مطلوب است و امیدوارم تا پیش از این همه چیز به پایان برسد، ما به نتایج مثبتی با شهرداری برسیم.

هم با حضور روی سن در سخنانی توضیح داد: بعد از ماه ها خانه نشینی و قرنطینه احساس خوبی از دیدن دوستانم دارم. امیدوارم دوباره کسب و کار مردم رونق بگیرد و هیچ پدری دست خالی به خانه نرود. در کنار به سامان شدن زندگی مردم، سینما نیز به رونق گذشته خود بازگردد.

اسفندیاری پیش از معرفی دیگر سینماگران تقدیرشده در این مراسم به ارائه توضیحاتی درباره روند انتخاب این فیلم ها پرداخت و گفت: یک شورای بین المللی وجود دارد که آن شورا با خرد جمعی یک تعداد جشنواره مهم را انتخاب کردند البته نگاهی به جشنواره های منطقه ای هم داشتند. این موضوع در سایت سازمان سینمایی موجود است و ما بر همین اساس فیلم هایی را که در سال 2019 افتخار کسب کردند، انتخاب کردیم. بدیهی است که این جشنواره ها هر سال تغییر می کنند مثلاً جشنواره مونترال تغییراتی کرده است، پیش از این بسیاری از فیلم ها از همین جشنواره به اسکار راه می یافتند حالا دو سه سالی است که جشنواره برگزار نمی شود طبیعتاً هر ساله این فهرست سازمان سینمایی باید بررسی و به روز شود.

برای بخش دوم تقدیرها روی صحنه حاضر شدند.

کارگردان فیلم پیرمردها نمی میرند و برای فیلم درساژ به دلیل افتخارات بین المللی آثارشان در این بخش تجلیل شدند.

کارگردان و تهیه کننده فیلم رونا؛ مادر عظیم در ادامه مراسم تجلیل از افتخار آفرینان سینمای ایران روی سن رفتند. به دلیل دریافت جایزه فرهنگی یونسکو در جشنواره آسیا پاسفیک استرالیا تجلیل شدند.

در ادامه از کارگردان پسر مادر که برنده جایزه ویژه هیات داوران در جشنواره رم شده است، تجلیل شد.

وی در سخنانی گفت: من بیشتر از اینکه تشویق بشوم توبیخ شده ام؛ در اصل باید سال آینده از زندان آزاد می شدم و اگر اینجا هستم به دلیل لطف و پیگیری حبیب احمدزاده و پرویز پرستویی است که باعث شدند من آزاد شوم.

این بانوی فیلمساز بیان کرد: 18 سال پیش فیلم اولم را ساختم این فاصله نشان تبعیض است. اگر اجازه بدهند تعداد زیادی آثار از سوی زنان ساخته می شود، انگار باید مثل اسکار سهمیه ای برای حضور زنان در عرصه فیلمسازی بگذارند تا حق زنان فیلمساز ادا شود.

جایزه بعدی به فیلم سینمایی سال دوم دانشکده من ساخته اختصاص یافت. بازیگر این فیلم برای دریافت جایزه روی سن رفت و بیان کرد: این جوایز به من کمک می کند در این مسیر تازه با اعتماد به نفس بیشتری قدم بردارم. نشد که در مسکو حضور داشته باشم اما می خواهم امشب جایزه ام را به مادرم تقدیم کنم.

وی جایزه سیلور سن جرج را از جشنواره فیلم مسکو دریافت کرده بود.

سپس اسفندیاری بیان کرد: سینماگران در زمان کرونا بیکار نبودند. مثلاً مرضیه برومند یکی از آنهاست که پویشی برای قدردانی از کادر درمان راه انداخت، از مرضیه برومند خواهش می کنم تشریف بیاورد و اجرای مراسم را به ایشان می سپارم.

بخش بعدی مراسم تقدیر از مدافعان سلامت بود که با اجرای برگزار شد.

برومند در این بخش از معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، مدیرعامل جدید خانه سینما، رییس منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد، دعوت به حضور روی سن کرد.

سپس از مدافعان سلامت و بهیار بیمارستان بهارلو تجلیل شد.

اولین شهید سلامت دیگر چهره تجلیل شده در این بخش بود که در غیاب خانواده اش صورت گرفت.

از هموطنان مسیحی در بخش مدافعان سلامت واز خانواده سینما نیز برای فعالیت در حوزه مبارزه با کرونا تجلیل شدند.

برومند در پایان این بخش برای هنرمند پیشکسوت حوزه موسیقی آرزوی سلامت کرد.

در بخش دوم تجلیل از سینماگران برگزیده در رویدادهای جهانی مسخره باز، برای جهان با من برقص ، برای شبی که ما کامل شد تجلیل شدند.

در ادامه با همراهی وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی از برای بازی در فیلم متری شیش و نیم تجلیل شد.

محمدزاده در این بخش گفت: خوشحالم که عضو کوچکی از سینمای ایران هستم. حتی آن ها که سینما را دوست ندارند می دانند هر بار که در رویدادهای جهانی برگزیده می شویم نام ایران را بالا می بریم. ما نمایندگان فرهنگی ایران در عرصه های جهانی هستیم.

هم برای کارگردانی متری شیش و نیم تجلیل شد. روستایی در این بخش متنی که از پیش آماده کرده بود را خواند.

در این متن آمده بود: موفقیت سینمای ایران در جشنواره های بین المللی نشانه آشکاری از این است که سینماگران ایرانی توانسته اند صحبت به زبان تصویر متحرک را بیاموزند. امروز سینما جزوی از فرهنگ است و فرهنگ جهانی سینما، بدون سینمای ایران چیزی کم دارد. کم نیستند ملت هایی که هنوز زبان سینما را نیاموخته اند و حضور نادرشان گذرا و بی تداوم است. با این حال تنها معیار ما برای اشاره به سینمای ایران حضور آن در جشنواره های جهانی نیست. جشنواره های جهانی اگر سال ها میزبان آثار بزرگانی چون کیارستمی و فرهادی بوده اند دیرزمانی هم بی نصیب از آثار ارزشمند ناموری چون بهرام بیضایی بوده اند.

به خاطر دریافت جایزه جهانی به دلیل بازی در فیلم قصر شیرین تجلیل شد. رضا میرکریمی هم به دلیل جایزه کارگردانی همین فیلم مورد تجلیل قرار گرفت و اعلام شد که این کارگردان تنها برای قصر شیرین تاکنون 20 جایزه جهانی دریافت کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

خبرگزاری میزان - سید عباس صالحی با انتشار پیامی در صفحه توئیتری خود نوشت:

امام جمعه ملارد از نمکی طلب بخشش کرد و افزود اگر نبخشد خود را از عدالت خارج می داند و هفته بعد نماز جمعه نمی خواند.

ممنون از ایشان که حکم شرعی فراموش شده ای را یادآور شدند که حق الناس فقط جان و مال نیست، آبرو هم هست. اگر کسی اتهام غلط بزند تا وقتی طرف نبخشد فاسق است.

بیشتر بخوانید: صالحی: روایت زوایای مختلف از جنگ تحمیلی از سوی سینماگران

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت برادر حجت الاسلام والمسلمین شیخ عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام سید عباس صالحی آمده است:

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای شیخ عباسعلی سلیمانی نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه معزز کاشان با نهایت تاسف درگذشت اخوی گرامی تان را تسلیت می گویم.

از درگاه ایزد متعال برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان محترم صبر و اجر مسالت دارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
صالحی در جدیدترین توئیت خود در واکنش به توهین دوباره مجله فرانسوی شارلی ابدو به ساحت مقدس حضرت رسول اکرم(ص) نوشت: پیامبر(ص) یک شخص یا یک رهبر دینی نیست، ناموس هویت یک و نیم میلیارد انسان است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:

پیامبر(ص) یک شخص یا یک رهبر دینی نیست، ناموس هویت یک و نیم میلیارد انسان است.

توهین به حضرتش آزادی بیان نیست، تازیانه به جسم و جان مسلمانان است.

با انبار باروت بازی نکنند.

⁧‫#شارلی_ابدو‬⁩

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز به همراه محسن جوادی معاون امور فرهنگی و محمود شالویی مشاور زبان فارسی خود با افشین علا شاعر کشورمان دیدار و گفت و گو و از خدمات ادبی- فرهنگی وی از جمله سروده اخیر این شاعر خطاب به حاکمان عرب تقدیر کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این دیدار با بیان اینکه حریت و شجاعت در ابراز نظر از ویژگی های اخلاقی و انسانی افشین علا است، گفت: آقای علا وجوه مختلف شخصیتی دارد که قابل توجه و ستایش است. ایشان در حوزه شعر و شاعری هم در شعر کودک و نوجوان و هم در شعر آئینی و اشعار سیاسی و اجتماعی آثار برجسته ای دارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: آقای علا اشعار فراوانی در حوزه کودک و نوجوان سروده اند که حتی شعری که در دیدار مقام معظم رهبری با شاعران در رمضان سال 97 قرائت کردند در حوزه کودک و نوجوان بود.

وی افزود: آقای علا یکی از شاعران آیینی خوب کشورمان هم هستند. از جمله شعر ایشان در توصیف حضرت ام کلثوم سروده ای بسیار ارزشمند است و از جمله اشعار این حوزه، می توان به کتاب طعم صلوات و کتاب خورشید و ماه و 12 ستاره ایشان اشاره کرد که در فضای شعر آئینی کودک و نوجوان به خوبی توانسته حلاوت دین و مذهب را به شکلی شاعرانه به کودک منتقل کند.

صالحی تصریح کرد: ایشان همچنین یک شاعر سیاسی و اجتماعی خوب کشورمان است که در موضوعات مختلف شعر سروده اند. در صد سال اخیر کمتر شاعری را می شناسم که اینگونه به صورت ترکیبی و در این سه حوزه توانسته باشد اشعار فاخری را بسراید.

وی با اشاره به برخی ویژگی های شخصیتی افشین علا، ادامه داد: حریت، شجاعت در ابراز نظر و ... از دیگر ویژگی های اخلاقی و انسانی ایشان است که وی را به فردی ممتاز تبدیل کرده است. اما ایشان در کنار این حریت، دارای اصول و چارچوب دینی، اخلاقی و ارزشی است.

صالحی انقلابی بودن را از دیگر ویژگی های افشین علا برشمرد و گفت: این شاعر در طول دهه های اخیر انقلابی بودن را با سلیقه های سیاسی مزاحم ندیده و اگر آرمان ها و ارزش های انقلاب اقتضائاتی داشته با همین هدف اشعاری را سروده که از آن جمله می توان به اشعار وی درباره سردار سلیمانی در سال 94 و همچنین شعری درباره شهید حججی اشاره کرد که بسیار تاثیر گذار بوده است و سروده اخیر ایشان که مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفت و به تعبیر ایشان بسیار به موقع و به جا بود در همین مسیر قرار دارد و همان جمله ایشان را تاکید و تکرار می کنم: دست شما درد نکند

در این دیدار افشین علا شاعر کشورمان هم با تقدیر از توجه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همیشه برایم سخت بوده از اینکه به صورت رسمی مورد تقدیر قرار بگیرم اما فرق است میان اینکه چه کسی انسان را تقدیر کند. دکتر صالحی همواره بین اهالی فرهنگ و هنر و همچنین اهالی سیاست و دیانت فردی کاملا شناخته شده هستند و توجه ایشان بر من باعث افتخار است.

وی ادامه داد: هر وقت رهبر معظم انقلاب از من تقدیر می کنند آنقدر به وجد می آیم که آن را ذخیره آخرت خود قرار می دهم. در مقطعی از تاریخ انقلاب اسلامی هستیم که لازم است نویسندگان، شاعران و هنرمندان در راستای آرمان های این روزها وارد شوند و آثاری را تولید کنند. به نظرم ورود به عرصه انقلابی مانند وارد شدن به میدان مین است. برخی مخاطبان فکر می کنند اگر شاعری با اثر خود از انقلاب دفاع می کند به معنای این است که به سمت و سوی قدرت روی آورده در حالی که اینگونه نیست.

علا در عین حال تاکید کرد: من یک شاعر سیاسی هستم و به آن افتخار می کنم. مگر می شود در روزگاری که همه کمر به نابودی این کشور بسته اند و با این همه هجمه و تخاصم، یک هنرمند و شاعر دغدغه ای برای کشورش نداشته باشد. هنرمندان و روشنفکران باید نگاه شان را تغییر بدهند. روشنفکری به معنای این نیست که با حاکمیت و نظام مخالف باشیم.

در پایان این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوحی از خدمات ادبی- فرهنگی و از جمله سروده اخیر این شاعر خطاب به حاکمان عرب و محکومیت توافق اخیر امارات متحده با رژیم اشغالگر صهیونیستی تقدیر کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یک عضو هیات رییسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹ سایت های دیگر : اقتصاد نیوز دنیای اقتصاد آخرین خبر وانا

به گزارش ایسنا، این تذکرات کتبی که در جلسه علنی امروز توسط روح الله متفکر آزاد قرائت شد به شرح زیر است:

حسن نوروزی به رییس جمهور: علت عدم اجرای جزء 2 بند پ ماده 106 قانون برنامه ششم توسعه.

حاجی به همراه 17 نفر از نمایندگان به وزیر نیرو:علت استنکاف دستگاه های زیرمجموعه وزارتخانه از اجرای احکام قانون انتشار دسترسی آزاد به اطلاعات در زمان پاسخگویی ده روزه و لزوم ارجاع متخلفان به مراجع رسیدگی به تخلفات اداری.

سید محمد مولوی، علیزاده، موسوی لارگانی، ورناصری به وزیر راه: علت عدم توجه به سواحل اروند رود.

سید جلیل میرمحمدی، علیزاده، حسین میرزایی، حاجی، خضریان، تقی نقدعلی، حسن نوروزی، پژمانفر، علی اکبر کریمی و بهزاد رحیمی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: علت اخذ مبالغ گزاف مازاد از دارندگان فیش حج تمتع برای سال آینده.

جعفر قادری، علیزاده، حسین میرزایی، تقی نقدعلی، موسوی لارگانی، حاجی و نجابت به وزیر راه: لزوم تسریع در واگذاری قطعه 8 آزادراه شیراز – اصفهان

ویس کرمی به وزیر کار و رئیس جمهور: لزوم رسیدگی به وضعیت رفاهی شهرستان های حوزه انتخابیه و توجه به شکایات جانبازان استان لرستان از رئیس بنیاد شهید این استان

علی نظری و17 نفر از نمایندگان به وزیر کار: چرا سازمان تامین اجتماعی سوابق ارفاقی مستمری بگیران مشاغل سخت و زیان آور جهت برخوردار از مزایای متناسب سازی اجرایی نمی کند.

عباس مقتدایی به رییس جمهور، وزیر آموزش و پرورش، وزیر نیرو و وزیر راه: تمرکز جدی بر صادرات سنگ فرآوری شده و ارزش افزوده حاصل از آن به جای خام فروشی، تسریع در تدوین رتبه بندی واقعی معلمان و ارائه آن به مجلس، اهتمام در تدوین برنامه جامع و بلندمدت در حوزه سنگ کشور، توسعه زیرساخت ها و افزایش کمی و کیفی آب شرب در مناطق روستایی شرق اصفهان، تشکیل کارگروه تخصصی در وزارت راه به منظور اتمام پروژه محور ورزنه به تالاب گاوخونی.

عباس مقتدایی و حسین میرزایی به وزیر بهداشت: اجرای آیین نامه نحوه فعالیت حوزه طب سنتی و فروش گیاهان دارویی، به رییس جمهور و وزیر نیرو: ضرورت تشکیل ستاد احیای زاینده رود و حضور نماینده صنف کشاورزان در این ستاد.

جعفر قادری به وزیر کار: اجرای ماده 40 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران توسط صندوق بازنشستگی کشور.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حجت الاسلام نوروزپور با اشاره به رایزنی سازمان اوقاف و تامین اجتماعی برای حل مشکل بیمه خادمان جدید مساجد، گفت: در حال تلاش برای دریافت مصوبه از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای حل این مشکل هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۲

حجت الاسلام محمد نوروزپور در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به بیمه خادمانی که تازه در مساجد مشغول شده اند، اظهار کرد: خادمین قدیمی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، همانند روال گذشته بخشی از بیمه آنها توسط تامین اجتماعی پرداخت می شود، اما در حال حاضر کسانی که به تازگی به عنوان خادم مسجد مشغول به کار شده اند، سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده است که پرداخت بیمه آنها در بودجه ما لحاظ نشده است و امکان پرداخت بیمه این خدام برای تامین اجتماعی میسر نیست.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه از رایزنی این سازمان با سازمان تامین اجتماعی برای پیگیری این موضوع خبر داد و گفت: در حال تلاش برای دریافت مصوبه از مجلس شورای اسلامی برای حل این مشکل هستیم و خوشبختانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز همکاری های قابل توجهی با ما در این زمینه دارد، تا این مشکل از طریق مجلس حل شود، تا در بودجه سنواتی جاری سازمان تامین اجتماعی لحاظ شود.

حجت الاسلام نوروزپور در ادامه با اشاره به رویکرد سازمان اوقاف و امور خیریه برای ساخت و مرمت مساجد قدیمی تصریح کرد: مساجد مهم ترین پایگاه دین مبین اسلام به شمار می آیند و اولین پایگاهی هستند که توسط نبی مکرم اسلام(ص) بنا شده است و ائمه اطهار(ع) بسیاری از برنامه هایشان در مساجد انجام می دادند، به طوری که مقر حکومت امیرالمومنین(ع) در مسجد کوفه بوده است و قضاوت، مشاوره، فعالیت های اجتماعی، رسیدگی به امور زندگی مردم توسط آن حضرت در مسجد صورت می گرفت، در شکل گیری انقلاب اسلامی،دفاع مقدس و مبارزه با ویروس کرونا نیز مساجد دوشادوش دیگر نهادها و سازمان ها نقشی قابل توجه داشتند.

وی با بیان اینکه مساجد و بقاع متبرکه توسط مردم اداره می شوند، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه و دیگر سازمان ها نقش همکاری و تسهیل گیری در این زمینه را دارند. به طور مثال سازمان اوقاف و امور خیریه در معرفی مکان هایی که فاقد مسجد هستند با خیرین مشارکت دارند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: متاسفانه، در برخی از مکان ها که منطقه مسکونی است، نسبت به ساخت مسجد توجه لازم انجام نشده که ما این مناطق را شناسایی و به خیرینی که به ما مراجعه می کنند، معرفی می کنیم تا اقدام به ساخت، تجهیز و تعمیر مساجد کنند.

حجت الاسلام نوروزپور در پایان خاطر نشان کرد: سازمان اوقاف وامورخیریه هم تلاش می کند که موقوفاتی که در زمینه مسجد دارد، را در خدمت، عمران و آبادانی مساجد صرف می کند تا در راستای عمل به این آیه قرآن کریم إِنَّما یَعْمُرُ مَساجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَی الزَّکاةَ وَ لَمْ یَخْشَ إِلَّا اللَّهَ فَعَسی أُولئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِینَ ؛ مساجد خدا را تنها کسانی باید آباد کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز را به پا داشته و زکات می پردازند و جز از خدا نمی ترسند. امید است که آنان از ره یافتگان باشند. ، گام بردارد.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن محکوم کردن عمل خبیثانه مجله فرانسوی نسبت به ساحت مقدس نبی اکرم(ص) گفت: آنان بدانند این حرکت ها باعث اتحاد و انسجام هر چه بیشتر مسلمانان در سراسر عالم نیز خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : بلاغ مازندران

حجت الاسلام والمسلمین محمد نوروز پور مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در آیات 41 و 42 سوره مبارکه فصلت، خداوند تبارک و تعالی می فرماید؛ همانا آنان که به این قرآن که برای هدایت و یادآوری آنها آمده کافر شدند چقدر نادان هستد در صورتی که این کتاب حقیقت و صاحب عزت و معجزه بزرگ است که هرگز گذشته و آینده حوادث عالم به باطل بدان راه نیابد و تا قیامت، حکومت و حکمت آن باقی است زیرا آن فرستاده خدای مقتدر و حکیم و ستوده صفات است.

وی با اشاره به هتک حرمت به پیامبر اکرم توسط مجله فرانسوی گفت: در پی حادثه ای که رخ داد انتشار کاریکاتور موهن و گستاخی مجدد نشریه شارلی ابدو نسبت به پیامبر عظیم الشأن اسلام و اقدام افراطیون راست گرا در سوئد که قرآن را آتش زدند را محکوم می کنیم.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: خداوند در این آیات وعده داده و فرموده است که آنان که به این قرآن که برای هدایت و یادآوری آنها متذکر شده و کافر شدند چقدر نادانند.

وی خاطرنشان کرد: کتاب قرآن برای هدایت آنها است، برای اینکه آنها به راه راست هدایت شوند و حق از باطل را تشخیص دهند، اگر به این قرآن کافر شوند خودشان ضرر می کنند.

نوروز پور بیان کرد: امروز کشورهایی که در دروغ ادعای آزادی بیان دارند، آزادی بیانی در آنها وجود ندارد، چرا که اجازه نمی دهند دستگاه های تبلیغاتی اسلامی ، تلویزیون های اسلامی، روزنامه ها و نشریات اسلامی که تبلیغ دین مبین اسلام را می کنند، به راحتی در اروپا و آمریکا اجازه فعالیت ندارند.

وی تصریح کرد: آزادی بیان به معنی واقعی کلمه وجود ندارد و آن ها این را بهانه قرار دادند برای تاختن به دین مبین اسلام، البته کور خونداند و با این حرکات نمی توانند از عظمت دین اسلام بکاهند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: آنها از عزت روز به روز و روز افزون دین مبین اسلام ناراحت هستند، از اینکه چرا در کشورهای اروپایی بچه هایی که به دنیا می آیند نام پیامبر اسلام را بر روی شان می گذراند و یکی از بیشترین نام هایی که اروپا نامگذاری صورت می گیرد نام پیامبر اسلام محمد مصطفی (ص) است.

وی ادامه داد: از این ناراحت اند که جلوی شیوع اسلام گرایی بیشتر مردم اروپا و آمریکا را بگیرند چرا که اسلام ستیزی می کنند، همه این ها را حربه قرار دادند که به پیامبر عظیم الشان اسلام و قرآن کریم بی احترامی کنند، در حالی که هیچ کدام از انبیا الهی اجازه بی احترامی به پیامبران و کتاب های آسمانی را ندادند.

این مسوول گفت: در کتاب های آسمانی مثل انجیل وعده آمدن پیامبر اخرالزمان را دادند و نام پیامبر عظیم الشأن اسلام، شرح حال، صفات پیامبر، اخلاق و رفتار و منش او در انجیل نیز آمده است.

نوروز پور ضمن محکوم کردن این حرکت، گفت: به آنها می گوییم که این کار باعث وحدت بیش از پیش مسلمین و اتحاد مسلمان ها می شود و مسلمان ها باید این حرکت خبیثانه را محکوم کنند.

وی تصریح کرد: نباید مسلمانان در مقابل این منکر سکوت کنند بلکه باید اعتراض و انزجار خودشان را نسبت به این حرکت مهم نشان دهند که این حرکت ها شروع شد و ادامه خواهد داشت و آنان بدانند این حرکت ها باعث اتحاد و انسجام هر چه بیشتر مسلمانان در سراسر عالم نیز خواهد شد.

انتهای پیام/67037

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس سازمان حج و زیارت گفت : مغزهای متحجر و ضد انسانی در برابر عظمت دین مبین اسلام و پیام رافت و رحمت خاتم الانبیا (ص) راه به جایی ندارد و این نوای روحانی بر ذره ذره این کره خاکی نفوذ کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

علی رضا رشیدیان با انتشار پیامی ضمن محکوم کردن اقدام رذیلانه نشریه فرانسوی "شارلی ابدو" در اهانت به پیامبر رحمت و رافت حضرت محمد مصطفی (ص) آن را توهین به عقیده و اندیشه صدها میلیون مسلمان و انسان موحد عنوان و ذکر کرد : این اقدام نمونه ای ازعداوتها و کینه توزی هاست تا چهره اسلام را خدشه دار کنند.

متن کامل این پیام به شرح زیر است :
وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ.
به راستی آنجا که خداوند در آیه 107 سوره مبارکه انبیاء می فرماید : "و تو را جز رحمتی برای جهانیان نفرستادیم." خاتم الانبیا محمد مصطفی (ص) آیینه تمام نمای صفات الهی ندای عدالت ، فریادگر انسانیت، رحمت للعالمین و دعوت کننده انسان به مکارم اخلاق و تفکر است .
پیامبری که بعد از هزار و اندی سال پیام رافت، نوای رحمت و ندای عدالتش بر جای جای عالم گسترده شده و دلها و مغزهای بیش از یک میلیارد انسان ساکن بر این کره خاکی را با خود دارد.
آمار گسترش فزاینده اسلام در دهه های اخیر بویژه فراگیری عجیب آن در غرب خود نشانی از حقیقت راستین اسلام ناب محمدی (ص)است.
در طول این هزار و اندی سال دشمنی های بسیار از سوی کفار و دشمنان انسان وانسانیت بر اسلام ناب محمدی (ص) و پیام آور رحمت محمد مصطفی (ص) رفته است آنگونه که بر اساس آنچه در حافظه نزدیک ما نمود دارد از اقدام موهن سلمان رشدی تا کاریکاتورهای توهین آمیز نشریات غربی که آخرین آن طی روزهای اخیر در نشریه فرانسوی "شارلی ابدو" علیه پیام آور رحمت نمود یافت و عقیده و اندیشه صدها میلیون مسلمان و انسان موحد را جریحه دار کرد نمونه هایی از این عداوتهاست تا چهره اسلام را خدشه دار کنند.
دشمنانی که به نام مدرنیته نمونه ای دیگر از جاهلیت مدرن را به تصویر می کشند و تا آنجا پیش می روند که به اعتراف ترامپ و ترامپ زاده ها القاعده و داعش خلق می کنند تا چهره ای خدشه دار، افراطی، خشن و غیر انسانی از اسلام در مقابل رشد و توسعه اسلام راستین به جهانیان ارائه کنند و اینگونه این دین حیاتبخش را در حصار عداوت خود درآورند تا استیلای سلطه و استبدادشان را بر جهان تداوم بخشند.
اما مردان مقاومت و چهره های استوار و با صلابت مومنان واقعی اسلام چون سردار سلیمانی ها و ابومهدی ها با استقامت و خون خود این طرح های نکبت بار را خنثی و این اهداف شوم را درهم شکسته و ثابت کردند مغزهای متحجر و ضد انسانی در برابر عظمت این دین مبین و پیام رافت و رحمت خاتم الانبیا (ص) راه به جایی ندارد و این نوای روحانی بر ذره ذره این کره خاکی نفوذ کرده است.
اینک جلوه های ناب اسلام راستین و رحمت و مهر آن را می توان در محرم و بیش از آن در اربعین حسینی دید که اجتماع عظیم انسان های مومن اعم از شیعه و سنی ، مسیحی ، کلیمی و زرتشتی است که به اعتقاد هم احترام گذاشته و به نماد مهربانی پیامبر رحمت به مهر در کنار هم در مسیری که سید و سالار شهیدان اباعبدالله (ع) در ادامه رسالت جد خود قوام بخش آن بوده، گام برمی دارند و خدمت بی منت می کنند و در اتحاد و انسجامی بی نظیر جلوه و نمادی از محبت ، دوستی در سایه مهر و رافت اسلام ناب محمدی هستند.
این اهانت به پیامبر خوبی ها و مهربانی ها آن هم به بهانه آزادی به استثمار کشیده غربی، آنجا که رئیس جمهور فرانسه بر آن نام آزادی بیان و عقیده می نهد آن هم در جایی که سیاستمدار و نویسنده ای چون روژه گارودی را به صرف رد هولوکاست محکوم می کنند خود نشان از دروغین بودن ادعای آنها و بی اعتقادی آنان برای هر نوع آزادی و حقوق بشر است.
اینک در تقابل با این سیاست های کینه توزانه و خصمانه علیه اسلام ناب و توهین به عقیده بیش از یک میلیارد مسلمان جا دارد انسان های مومن و مسلم اعتراض شان را به این حرکت رذیلانه و موهن علیه پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی (ص) به هر شکل ممکن اعم از گفتار و سخنرانی، مقاله، بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و تجمعات آرام با رعایت اصول بهداشتی این اقدام علیه اندیشه و عقیده را محکوم نمایند.

لینک خبر :‌ سازمان حج و زیارت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد همچون سنوات گذشته میزبان جلسات ستاد فرهنگی اربعین به منظور آمادگی وهماهنگی دستگاههای اجرایی برای پیاده روی مراسم اربعین حسینی به صورت وبینار بود.

به نقل ازرایزنی فرهنگی کشورمان درعراق ، تعداد 9 جلسه که متشکل از کمیته های فرهنگی ستاد اربعین بود تشکیل و حجت الاسلام احمدی و حجت الاسلام حسینی (رئیس اتحادیه رادیو و تلوزیون های اسلامی عراق) و مسئولین کمیته های تخصصی ستاد فرهنگی اربعین حضور داشتند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، درجلسه ستاد فرهنگی اربعین حسینی به بررسی اخبار، تحولات و موضع گیری های طرف های ایرانی و عراقی در خصوص آخرین وضعیت حضور زُوّار غیر عراقی در مراسم پیاده روی اربعین امسال پرداخته شد، که حجت الاسلام ولمسلمین اباذری موضوعات پیرامون این بخش را باتوجه به تحولات مختلف و شیوع ویروس کرونا، آخرین وضعیت رایزنی جهت حضور زُوّار ایرانی جمع بندی کرد.

اباذری در سخنانی اظهارداشت: اگر مجوز حضور زوار غیر عراقی ازمقامات عراقی صادر نشد؛ ارسال بسته های فرهنگی، بهداشتی و پذیرایی به عراق و توزیع آن توسط برادران عراقی در دستور کار خواهد بود.

همچنین درکمیته مراسم با مدیریت آقای مداحی عنوان شد؛عمده فعالیت این کمیته، پذیرایی و خدمت به عاشقان زیارت عتبه حسینی که با ممانعت از خروج از کشور در مرزها احتمالاً حضور دارند؛ در صورت برگزاری پیاده روی جاماندگان در تهران، برپایی موکب در مسیر پیاده روی، و امکان هماهنگی و اعزام سخنران و مداح جهت اجرای برنامه در مسیرپیاده روی اربعین؛ که مقرر شد به دلیل عدم حضور زُوّار ایرانی، در صورت لزوم سخنران و مداح عرب زبان به عراق عازم شود.

همچنین با کمک خیرین حدود یک میلیون ماسک تهیه شده که مقرر شد این ماسک ها جلوتر به منطقه اعزام شود که اگر خادمان ایرانی موفق به شرکت در مراسم شدند خود این اقلام را توزیع می کنند و در غیر این صورت توزیع آن به برادران عراقی واگدار می گردد.

درادامه مدیر کمیته امور هنری ستاد اربعین آقای صانعی عنوان داشت؛با توجه به اولین مراسم پیاده روی اربعین بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی، کارهای ویژه ای در خصوص کارهای گرافیکی صورت پذیرفته که اهم آن طراحی تبلیغات محیطی و طراحی تصاویر شهدا از نجف به کربلا، طراحی 6 طرح با موضوعات استکبارستیزی، سفینه النجاه و شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس می باشد.

همچنین ساخت کلیپ، نماهنگ، موشن گرافی با موضوعات سبک زندگی اربعین،همدلی بین مردم ایران و عراق، الزام رعایت نکات بهداشتی و... از دیگر اقدامات این کمیته می باشد.

انتهای پیام/م

14:24 - 1399/06/20 / شماره : 756761 / تعداد نمایش : 91

air.ir/Zrqudar

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ فرهنگ عمومی ، گفت وگو کرد.

سید محمد مجتبی حسینی ، در گفتگوی با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره رابطه هنر و تاثیر آن در پیشبرد گام دوم انقلاب، اظهار داشت: ما نسل جوانی در حوزه هنر داریم، مثلا در سال 98، با وجود شیوع کرونا در دو ماه آخر سال، شش هزارو 500 عنوان تئاتر مجوز گرفته و پنج هزارو 502 اجرا روی صحنه رفته و بیش از چهار هزار کنسرت موسیقی و چهار هزار نمایشگاه هنرهای تجسمی برگزار شده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: عمده پدیدآورندگان آنها جوان هستند، استعدادهای شگرفی که در آینده جلوه بیشتری خواهد داشت. این جوانگرایی از نکات مهم بیانیه گام دوم است، هنر امیدآفرین است؛ هم تصویر مناسب به ما نشان می دهد و هم ناخوشی ها را ترمیم می کند. نقشی که هنر در اقتصاد دارد حائز اهمیت و در الگوهای اقتصادی اثرگذار است.

وی با تاکید بر ضرورت کارشناسی آثار، گفت: رویکرد ما طوری باشد که ذائقه ها تربیت و تمام سلیقه ها در آن دیده و بهترین کیفیت لحاظ شود. بیانیه گام دوم عرصه ما می توانیم است و ما جوانان هنرمند بسیاری داریم.

سیاست گذاری بدون موازی کاری، حمایت گری با تقسیم کار

حسینی درباره موازی کاری هایی که پیرامون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روی می دهد، گفت: در قانون تاسیس و تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در سال 1365 به تصویب رسیده است، فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیاست گذاری، هدایت و نظارت بر فعالیت های فرهنگی و هنری خلاصه می شود.

وی افزود: در بعضی از محورها در واقع اگر قرار به موازی کاری باشد، نه تنها فرجام نیکی ندارد، بلکه به خسران نیز منجر می شود. در بعضی از موارد موازی کاری، نه تنها بد نیست، بلکه به تقویت بنیان ها نیز منجر می شود. این که حکمی کلی صادر کنیم و بگوییم موازی کاری بد یا خوب است، نیاز به مطالعه دارد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: در سیاست گذاری حتما موازی کاری بد است، چون ما یک کشور هستیم، یک حاکمیت و یک دولت داریم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطابق قانون باید چشم و دست حاکمیت برای تمشیت و تولیت حوزه فرهنگ و هنر باشد، بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که باید درباره سیاست گذاری به نتیجه برسد و همه دستگاه های اجرایی از آن تمکین کنند اما در عرصه حمایت گری با یک تقسیم کار روشن و همکاری می توان کار را حتی به صورت موازی پیش برد.

حسینی با اشاره به این که در بعضی کشورها، وزارت فرهنگ، موضوع حمایت را از دستور کار خود خارج کرده است، افزود: در این کشورها شهرداری ، برای حمایت از هنرمندان و رویدادهای هنری اقدام می کند اما سیاست گذاری منحصرا در اختیار وزارت فرهنگ باقی مانده است.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم، موضوع نظارت و سیاست گذاری است. این که مثلا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیریتی در حوزه موسیقی داشته باشد اما سازمان صدا و سیما، سیاست دیگری را اتخاذ کند، یک بام و دو هوا می شود یا در حوزه هنرهای تجسمی، وزارت فرهنگ یک سیاست را در پیش گیرد اما وزارت کشور و شهرداری ها، برای مجسمه ها و یادمان های شهری این قوانین را قائل نباشند و هر شهر سلیقه ای کار کند، طبیعتاً این کار مذموم است.

شفافیت سیاست های هنری، مهم ترین عامل همراهی سرمایه گذاران

وی درباره تاثیر موازی کاری بر مشارکت بخش خصوصی گفت: سیاست گذاری باید در اختیار یک نهاد باشد و آن نهاد بر اساس اصول مطالعه شده متقن و روشن، بگوید من تابع این قوانین هستم، در حوزه اجرا هم بگوید که من نسبت به این موارد حساس هستم و مطالبه گری می کنم. در آن صورت من به عنوان بخش خصوصی می دانم که اگر وارد کار شوم در چه صورتی با من برخورد می شود، و در چه صورتی از حمایت های نهاد سیاست گذار بهره مند می شوم، این موضوع روشنی است اما زمانی که سیاست گذاری واضح نباشد، من می توانم هر چیزی را از نظر خودم مطلوب بدانم و به این ترتیب دچار اختلاف عقیده می شویم.

حسینی ادامه داد: در موارد نظارتی، مصوبه 417 شورای انقلاب فرهنگی، 14 بند را مشخص کرده و می گوید اداره هنرهای نمایشی باید یک شورای ارزیابی و نظارت داشته باشد، تئاترهایی که می خواهد برگزار شود توسط این شورا تایید شود و باید ببینند که این 14 بند در یک اثر نمایشی رعایت شده باشد.

معاون وزیر فرهنگ، شفافیت سیاست های هنری را لازمه همراهی سرمایه گذاران دانست و افزود: وقتی تکلیف نظارت و سیاستگذاری مشخص باشد، طبیعتاً بخش خصوصی به عنوان سرمایه گذار، اطمینان حاصل می کند با ورود به این عرصه، می تواند موفق شود. سرمایه گذار جایی که ریسک بالایی دارد، حضور پیدا نمی کند.

اقتصاد فرهنگ با اقتصاد مقاومتی هم ساز است

حسینی ویژگی های اقتصاد فرهنگ و هنر را برشمرد و گفت: یکی از ویژگی های اقتصاد فرهنگ و هنر این است که می تواند با الگوی اقتصاد مقاومتی هم ساز باشد و در شکوفایی اقتصاد و تاثیر بر اشتغال، به شدت اثرگذار است. بعضی از رشته ها که به عنوان هنر سنتی به آن نگاه می کنیم، می تواند به امروز بپیوندد و بر اساس الگوی امروزی، رشد و فعالیت کند، در عرصه های مختلف این استعداد وجود دارد که می توان از آن بهره گرفت.

اماکن هنری، از بهره برداری تا حفاظت

وی درباره مسئولیت حفاظت و نگهداری از اماکن هنری، افزود: یکی از اتفاقاتی که در ساختار وزراتخانه افتاده و می تواند مورد بازنگری قرار بگیرد، همین روند بهره برداری و حفاظت از اماکن است. بهره برداری این اماکن در اختیار معاونت هنری است اما مالک آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و حفاظت و مرمت آن در دفتر توسعه عمرانی معاونت توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه است.

وی ادامه داد: ما به عنوان بهره بردار، نکاتی را می دانیم که این نهاد برای انجام کارهای ما، همه اماکن متعلق به وزارتخانه در سراسر کشور را باید در نظر بگیرد. ممکن است این کار از نظر عمرانی نمره قابل قبولی بگیرد اما از نظر ما مناسب نباشد، چون در اماکن هنری، تیره و روشنی یک خانواده از رنگ اهمیت دارد اما برای پیمانکار این موضوع مهم نیست.

حسینی اضافه کرد: در دوره حضور من به دلیل پیوستگی اجزای وزارتخانه و تعامل داخلی خوبی که با هم داریم این معضل نتوانسته بر مرمت اماکن، تاثیر منفی بگذارد. ما عملیات های کلانی را پشت سر گذاشتیم، در موزه هنرهای معاصر، بنیاد رودکی و تئاتر شهر، کارهای بزرگی صورت گرفته است. البته به این معنا نیست که دیگر نیازی به تعمیر وجود نداشته باشد اما تا جایی که ما توانسته ایم کار را انجام بدهیم و تا اندازه ای که منابع در اختیار ما قرار گرفته، مرمت و بازسازی اماکن انجام شده است.

وی به موزه استانداری کرمان اشاره کرد و گفت: همه آثار این موزه با همکاری معاونت هنری، مرمت شده است که کاری استثنایی بود. آثار خارجی ارزشمندی در این موزه هست و از سوی دیگر بزرگترین گنجینه آثار سهراب سپهری هم در این مجموعه قرار دارد.

سامانه صدور مجوزهای آنلاین

حسینی درباره سامانه صدور مجوزهای آنلاین، چنین توضیح داد: سامانه های صدور مجوز نگارخانه ها و مجسمه ها و نگارخانه های شهری، 80 درصد از کارشان پیش رفته است. سامانه آموزشگاه های هنری تحویل موقت شده است و کار آزمایشی خود را آغاز کرده، سامانه آموزش های مهارتی در مرحله 40 درصد است، سامانه موسیقی در حال حاضر یک سامانه بر خط دارد اما مشکلات بسیاری داشته و سامانه دیگری در حال ساخت است. در مجموع از 6 مجوزی که معاونت هنری دارد، اطلاعاتش را در اختیار مدیریت آی تی قرار دادیم، که بتوانند در اسرع وقت سامانه آن را بسازند و بر خط شود.

وی درباره استفاده از قانون کپی رایت در برنامه های هنری گفت: این موضوع نیاز به عزم جدی قانون گذاری دارد که کمتر به آن پرداخته می شود، ما بیشتر از حوزه کتاب با کپی رایت مشکل خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: این کپی رایت درباره اقتباس آثار سینما و تئاتر اعمال نمی شود، چون قالب اثر متفاوت است و مواضع متفاوتی وجود دارد.

حمایت از طرح و برنامه و فعالیت های فرهنگی و هنری

حسینی در پاسخ به این سوال ایرنا که معاونت امور هنری برای ادامه کمک به هنرمندان در دوران کرونا چه برنامه هایی را در دست اقدام دارد؟، اظهار داشت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سنوات گذشته، تقسیم بندی های شکل گرفته است، خدمات اشخاص حقیقی نظیر تسهیلات، یا خدماتی که به شخص هنرمندان ارایه می شود، در حوزه مسئولیت صندوق اعتباری است، خدمات نیز به اهالی هنر و هنرمندان از این صندوق انجام می شود.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دو دهه پیش همه این موارد در حوزه معاونت هنری بود، پس از تشکیل صندوق اعتباری هنر رفته رفته این مسئولیت ها، به عهده این نهاد سپرده شد، بنابراین معاونت هنری، منابع، ساز و کار و یا قواعدی برای پرداخت وام یا حق بیمه به هنرمندان ندارد و همه موارد از طریق صندوق پیگیری می شود. برنامه اصلی معاونت هنری، حمایت از طرح و برنامه و فعالیت های فرهنگی و هنری است.

تنوع برگزاری برنامه های مختلف در فضای مجازی همزمان با ایام کرونا

حسینی با بیان این که بخشی از این فعالیت ها در تاثیر ناگزیری که کرونا بر زندگی همه ما گذاشته، دچار تغییر شده است، افزود: مثلا برگزاری تئاترها و کنسرت ها با مصوبه ستاد ملی کرونا برای مدتی تعطیل شد، اما به این معنا نبود که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این تعطیلی را به عنوان تعطیلی فعالیت های موسیقایی یا هنرهای نمایشی تلقی کند، در همین دوران بیش از 50 کنسرت به صورت برخط با همکاری معاونت هنری در تهران ایران و استان ها مورد حمایت قرار گرفته و بیش از بیست تئاتر، به صورت آنلاین برگزار شده است. پس از آن که ستاد کرونا اجازه بازگشایی به فعالیت های هنری داد، گالری ها یا و سالن های تئاتر، آغاز به کار کردند و رویدادهای آن ها برگزار می شود، علاوه بر این اجراهایی که نیاز به صحنه نداشت، در روند دریافت مجوز قرار گرفت و به طور کلی خدمات تعطیل نشد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رویدادهای متنوعی نیز در این مدت برگزار شد، از جشنواره مجازی کرونا را شکست می دهیم در زمینه کاریکاتور که از 80 کشور در آن شرکت کردند، جشنواره موسیقی جوان که مرحله اول آن به صورت مجازی برگزار شد و نخواستیم که شرکت کنندگان این جشنواره که جوانان هستند، همینطور استادان و داوران بخاطر برگزاری اجتماع دچار مشکل شوند. جشنواره هنرهای تجسمی جوانان نیز در حال برنامه ریزی است که به صورت مجازی برگزار شود، غیر از این ارکسترهای ملی و سمفونیک، اجرای آفلاین داشتند که در شبکه های مجازی پخش شد، مثلا اجرای خانگی ارکستر سمفونیک با 170 نوازنده که شامل نوازندگان مهمان از خارج کشور نیز بود یا ارکستر ملی با قطعه "نوای آدمیت" که در فضای مجازی توزیع خیلی خوبی هم داشت، نمونه های دیگری از این دست هستند.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
کارگردان تئاتر و سینما معتقد است در دوران فعالیت خود هیچ وقت دنبال حمایت نبوده است و در این روزهای کرونایی هم توقعی از مدیران فرهنگی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹

به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در شرایط کرونایی و کسادی رو به تعطیلی مراکز هنری، همچنان برخی هنرمندان در تلاش هستند تا با رعایت پروتکل های بهداشتی، کمی این فضا را گرم نگه دارند. در همین راستا حمایت ها و برنامه های وزارت ارشاد از هنرمندان محل بحث و نقد قرار گرفته است. گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد در قالب پرونده ای ضمن گفتگو با اهالی فرهنگ و هنر، عملکرد وزارت ارشاد در این زمینه را ارزیابی کند.

توقع حمایت ندارم!

آرش سنجابی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این ارتباط گفت: راستش از اولین روزی که کار خودم را آغاز کردم، چه در حوزه ترجمه و ادبیات و چه در مستندسازی و هنرهای نمایشی، هیچ وقت توقع حمایت و پیگیری سیاست های حمایتی نهادهای فرهنگی نبودم. در کشوری زندگی می کنم که فعالیت هنری یک سری ضوابط دارد و من باید خودم را با این ضوابط هماهنگ کنم.

این کارگردان سینما و تئاتر اظهار کرد: من همواره این دیدگاه را در کارهایم دارم که طوری رفتار کنم تا هنگام اجرای یک نمایش یا ساختن فیلم مانع و دست اندازی پیش روی خودم نداشته باشم. اگر برنامه ای برای حمایت بوده باید بگویم هرگز به من کمکی نشده و اصولاً توقعی هم ندارم که در این شرایط به ما کمک کنند.

سنجابی که اخیراً نمایش جیرجیرک را در تماشاخانه سپند کارگردانی کرده و این شب ها نیز نمایش مرغ ماهیخوار را در همین مکان روی صحنه دارد در ادامه افزود: وقتی مدیران ما شرایط تئاتر را درک نمی کنند و چرخه اقتصادی تئاتر در این وضعیت است، دیگر جایی برای توقع داشتن نمی ماند.گردش مالی یک سال تئاتر کشور شاید 20 میلیارد تومان باشد. خُب، این رقم قیمت یک منزل مسکونی در شمال تهران است. یا گردش مالی کل سینمای ما حدود 300 میلیارد تومان است که در سینمای هالیوود از دستمزد بازیگری مثل جانی دپ هم کمتر است! وقتی بدنه مالی تئاتر ما این قدر نحیف است دیگر چرا باید به آن فکر کنیم.

وقتی با 20 میلیارد می توان یک سال تئاتر کشور را خرید

وی عنوان کرد: در چنین شرایطی، اگر یک فرد سرمایه دار 20 میلیارد تومان داشته باشد، می تواند به سادگی یک سال تئاتر ما را بخرد؛ هر آن چه که دوست دارد روی صحنه ببرد و به کارها جهت و فکر بدهد. اگر این حقیقت تلخ را در نظر بگیریم خواهیم دید که تئاتر جزو لایه های زیرین اولویت مدیران هم نیست.

این کارگردان افزود: در این روزهای کرونایی هم بدون این که پیگیر برنامه های ارشاد باشم، روند عادی فعالیت های خودم را ادامه دادم. البته نمایش ها را با رعایت شیوه نامه های بهداشتی روی صحنه بردیم، اما این گونه فکر نکردم که منتظر حمایت های ویژه ای باشم.

سنجابی گفت: معتقدم که در فعالیت هنری نباید نق زد و کارنامه من هم گواهی بر این مدعاست. من در سال های اخیر در حالی در حوزه تئاتر و سینما فعالیت می کردم که چند فیلم بلاتکلیف و توقیفی داشتم، اما یک بار هم مصاحبه نکردم و دنبال جوسازی نبودم. برای این که توقیف شدن فیلم به خودی خود مزیتی برای فیلمساز نیست. یکی از فیلم هایم مجوز پخش گرفت و هیچ اتفاق خاصی هم نیفتاد در نتیجه، فکر می کنم اگر به دنبال ارائه کار خوب هستیم خیلی نباید به این گونه حمایت ها یا برخوردها وابسته باشیم.

این کارگردان تئاتر اظهار کرد: چه در حوزه سینما و تئاتر و چه در زمینه ترجمه و نویسندگی، برای کار کردن هیچ کس منتی بر سر من ندارد و من هم نباید منتی بگذارم. مطلوب من این است که در این عرصه باشم و این اجازه را داشته باشم که بدون مانعی کار کنم.بنابراین حتی در این روزهای کرونایی هم دنبال حمایت های ویژه نبودم.

انتهای پیام/4104/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
غلامعلی علمشاهی می گوید: خبر دارم که در حوزه تاتر و سینما کمک های هر چند ناچیز به فعالان این حوزه ها صورت گرفته ولی در حوزه موسیقی هیچ کمکی نشده است و امیدوارم متولیان موسیقی کشور و مسئولان جلساتی داشته باشند و به این صنف که در حال تبدیل شدن به قشر آسیب پذیر است، کمک هایی بکنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹

به گزارش ایلنا، غلامعلی علمشاهی (رئیس هیئت مدیره کانون ناشران خانه موسیقی) در خصوص تحقق وعده های دولت به فعالان حوزه موسیقی در بحران شیوع کرونا گفت: متاسفانه تاکنون دولت به وعده و قول هایی که در رابطه با کمک به فعالان حوزه موسیقی داده بود جامه عمل نپوشانده است. قرار بود بعد از موج اول شیوع ویروس کرونا همزمان با سینماها و سالن های تئاتر، سالن های کنسرت هم با رعایت پروتکل های بهداشتی باز شود تا اجراهای موسیقی از سر گرفته شود. دولت در این زمینه هیچگونه همراهی و کمکی نداشت و حتی اجاره سالن های موسیقی هم کاهش نداد.

وی افزود: کنسرتی هم قرار بود با رعایت همه مسائل بهداشتی و با حداقل بازدیدکننده در سالن وزارت کشور و بلیت هایی با قیمت بالای 250 و 300 هزار تومان برگزار شود که آن کنسرت هم عملی نشد، بلیت ها فروش نرفت و کنسرت کنسل شد.

رئیس هیئت مدیره کانون ناشران خانه موسیقی گفت: من به نمایندگی از اعضای کانون ناشران این را می گویم که همکاران ما امروز مشکلات عدیده مالی دارند. هیچ اجرای کنسرتی وجود ندارد و نشر موسیقی هم به دلیل کساد بازار عملا از بین رفته است. در فروردین قرار بود وزارت ارشاد از ناشران و تهیه کنندگان موسیقی که همه با سرمایه بخش خصوصی فعالیت می کنند، ثبت نام کند تا کمک و یا وامی به این تهیه کنندگان موسیقی تعلق بگیرد، ولی با اینکه ثبت نام انجام شد تاکنون کمکی صورت نگرفته است.

علمشاهی درباره وضعیت شرکت های تهیه و نشر موسیقی گفت: بسیاری از شرکت ها مجبور شدند پرسنل خود را تعدیل کنند و حتی برخی از شرکت ها توانایی پرداخت هزینه های روزمره خود را هم ندارند و دولت هم هیچ کمکی نمی کند. عملا صنعت موسیقی به سوی ورشکستگی و تعطیلی می رود و این برای موسیقی کشور فاجعه است.

وی افزود: خبر دارم که در حوزه تاتر و سینما کمک های هر چند ناچیز به فعالان این حوزه ها صورت گرفته ولی در حوزه موسیقی هیچ کمک نشده است و امیدوارم متولیان موسیقی کشور و مسئولان جلساتی داشته باشند و به این صنف که در حال تبدیل شدن به قشر آسیب پذیر است، کمک هایی بکنند.

رئیس کانون ناشران خانه موسیقی در پایان سخنانش گفت: از همه مسئولان و نهادها و کسانی که به موسیقی علاقمند هستند می خواهم به داد این صنف جفا دیده برسد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
با حکم قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، ابراهیم گله دارزاده سرپرست مجموعه تئاترشهر شد.

به گزارش ایلنا، در متن حکم قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی خطاب به ابراهیم گله دارزاده به عنوان سرپرست مجموعه تئاترشهر چنین آمده است:

مجموعه تئاترشهر به عنوان بزرگترین مکان اجرای نمایش کشور همواره جایگاه ویژه ای در تولید و اجرای آثار نمایشی داشته و یادگارهای مانایی از هنرمندی بزرگان تئاتر این سرزمین را در خاطره کهن خود ثبت کرده است.

این مجموعه هنری به واسطه حضور و فعالیت هنرمندان و گروه های نمایشی و مراجعه مخاطبان و بهره مندی از آثار هنری اعتباری دو چندان گرفته است و بی شک مدیریت این مکان مستلزم درایت و تدبیری هنرمندانه است. از این رو ضرورت دارد با برنامه ریزی صحیح بهترین تصمیم ها گرفته شود.

به موجب این حکم و نظر به تعهد، تجربه و سوابق مدیریتی جنابعالی به عنوان سرپرست مجموعه تئاترشهر منصوب می شوید.

امیدوارم با استعانت از خداوند متعال و بهره جستن از تجربه مدیریتی پیشینتان و همراهی تمامی همکاران اداره کل هنرهای نمایشی به ویژه همکاران مجموعه تئاترشهر زمینه ساز فعالیت شایسته هنرمندان باشید که بدون حضور و فعالیت هنرمندان شریف تئاتر، عمارت زیبای تئاترشهر جز کالبدی بدون روح نخواهد بود.

سربلندی جنابعالی را در این مسئولیت از خداوند متعال خواستارم.

ابراهیم گله دارزاده متولد سال 1358 و دارای مدرک فوق لیسانس کارگردانی تئاتر است. از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی او می توان به مواردی چون معاون فرهنگی و هنری برج آزادی، مدیر روابط عمومی مرکز توسعه رسانه های دیجیتال، مدیر روابط عمومی جشنواره بین المللی رسانه های دیجیتال، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، دبیر شورای حمایت از هنرهای نمایشی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس مجموعه تئاتر محراب و معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران اشاره کرد.

در خصوص سوابق هنری گله دارزاده نیز می توان از موارد زیر نام برد: تهیه کنندگی برنامه های رادیویی و تلویزیونی و سینمایی کوتاه، نویسندگی نمایشنامه های دُش من ، دیدُمک ، چهارمین شنبه (کار مشترک) و...، کارگردانی نمایش های دُش من ، دیدومک و...، بازی در فیلم سینمایی قصیده گاو سفید به کارگردانی بهتاش صناعی ها و سریال نجلا و...، داور و عضو هیئت انتخاب جشنواره های استانی، ملی و بین المللی و عضویت در ستاد اجرایی جشنواره های استانی، ملی و بین المللی اشاره کرد.

مدیریت مجموعه تئاترشهر پیش از انتصاب ابراهیم گله دارزاده به عنوان سرپرست، بر عهده سعید اسدی بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

فهیمه پناه آذر_روزنامه نگار

تنگناهای مالی ممکن است باعث تعطیلی خانه هنرمندان شود. موضوعی که این روزها رسانه ای شده و به دنبالش مجید رجبی معمار از وضعیت سخت اداره کردن خانه هنرمندان می گوید. مکانی که پاتوق هنرمندان در شاخه های مختلف در این 21سال بوده و هست. از یک سو با آمدن ویروس کرونا و تعطیلی بخش های مختلف خانه هنرمندان از رستوران هایش گرفته تا گالری هایش و از سوی دیگر نیز نرسیدن به موقع کمک های مالی شهرداری عرصه را بر مدیر خانه هنرمندان تنگ کرده است تا جایی که رجبی معمار نگران پرسنل و نرسیدن حقوق اولیه آنها و تعطیلی خانه هنرمندان است. رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان در این گفت وگو به برخی از مشکلات خانه هنرمندان اشاره کرده و اینکه خانه هنرمندان قبل از تعطیلی میزبان همه هنرمندان در شاخه های مختلف بوده و خودشان نیز درآمدزایی داشتند که با آمدن کرونا همه برنامه هایشان به هم ریخته است.

تعطیلی یک تماشاخانه با 2 سالن

تماشاخانه ایرانشهر از روز یکشنبه دوم اسفندماه 98درحالی که 4 نمایش لانچر 5 ، زمستان / داخلی / خانه عروسک ، مرثیه ای برای ژاله م و قاتلش و مارلون براندو را در دو سالن سمندریان و ناظرزاده کرمانی روی صحنه داشت طی اطلاعیه از سوی وزارت ارشاد و ستاد ملی مبارزه با کرونا به صورت هفتگی در چند نوبت تعطیل شد تا جایی که بعد از چند شماره اطلاعیه، رسماً به مدت 180روز این مجموعه تئاتری برای نخستین بار در تاریخ 10 ساله خود تعطیل شد.
این تعطیلی در حالی بود که تا اسفندماه 98تماشاخانه ایرانشهر با 110هزار مخاطب از ابتدای سال به نسبت سال گذشته در همین بازه زمانی که میزبان 98هزار مخاطب شده بود در حال ثبت یک رکورد ماندگار در سابقه خود بود که شیوع ویروس کرونا مانع از آن شد.
این مجموعه با دارا بودن حداقل 25کارمند به صورت میانگین در یک سال در هر دوره اجرایی با 4نمایش در دو سالن سمندریان با ظرفیت 340صندلی و سالن ناظر زاده با 250صندلی میزبان 20اثر نمایشی می شود، البته برخی برنامه های فرهنگی و هنری ازجمله اختتامیه ها و افتتاحیه بخش های مختلف جشنواره تئاتر فجر و یا جشنواره های فرعی ازجمله جشنواره تئاتر دانشگاهی، جشنواره استاد اکبر رادی و ... نیز را در این مجموعه و در ایام تعطیل میزبانی می کند.
به عنوان نمونه دقیقاً در آخرین روز کاری سال گذشته میزبان مراسم اختتامیه جشنواره اکبر رادی بود که از فردای آن روز مطابق ابلاغیه به تعطیلات 180روزه رفت. نکته حائزِ اهمیت آنکه تماشاخانه ایرانشهر بعد از بازگشایی اماکن فرهنگی در اواخر اردیبهشت ماه سال 99توسط ستاد ملی کرونا باوجود مشکلات مالی فراوان حاضر نشد جان هنرمندان و مخاطبان را صرف رعایت پروتکل های بهداشتی غیرقابل اجرا بازگشایی کند و بدین ترتیب با تأخیر 3ماهه و البته فراهم کردن بسترهای رعایت موارد بهداشتی با نمایش اسموکینگ روم به کارگردانی سعید زارعی در سالن استاد سمندریان و مرثیه برای قتل ژاله م و قاتلش به کارگردانی میلاد فرج زاده در سالن دکتر ناظر زاده کرمانی در های خود را به روی مخاطبان باز کرد و اکنون با رعایت موارد بهداشتی با نیمی از ظرفیت سالن هایش میزبان علاقه مندان است. اما با همه این اوصاف سرنوشت این تماشاخانه نیز درصورت نرسیدن بودجه در ابهام قرار گرفته است.

گفت وگو با مدیرعامل خانه هنرمندان ایران
این خانه امن است

این روزها همه جا حرف خانه هنرمندان است. هم اکنون وضعیت خانه هنرمندان به چه شکل است و چگونه اداره می شود؟
با آمدن ویروس کرونا و شیوع آن در ایران و جهان کسی پیش بینی نمی کرد که این موضوع آنقدر فراگیر و جدی شود و حتی نمی شد درباره عواقب آن پیش بینی کرد. ابتدا فکر می کردیم که ویروس بعد از چند ماه تمام می شود اما با فراگیر شدن و تمدید تعطیلی ها، تصمیم گیری درباره وضعیت پرسنل برایمان سخت شد.

خانه هنرمندان چند نیرو دارد؟
خانه هنرمندان 60نیرو دارد و این 60نفر شامل مدیرعامل و دیگر کارکنان است و هیچ کدام از اعضای شورای عالی خانه هنرمندان حقوق و مزایایی دریافت نمی کنند.

بیشترین هزینه شما صرف حقوق پرسنل می شود؟
بله؛ بیشترین هزینه صرف حقوق پرسنل و هزینه های جاری است. با توجه به وضعیت استخدام و اینکه در پرداخت حقوق و مزایا تابع وزارت کار و بیمه تامین اجتماعی هستیم براساس قانون کار به طور میانگین هر پرسنل بین 3 تا 4 میلیون تومان حقوق می گیرد که با یک حساب سرانگشتی ماهانه 250تا 280میلیون تومان حقوق پرسنل می شود که باید بگویم حداقل حقوق و هزینه ای است که داده می شود.

هزینه کلی خانه هنرمندان در سال گذشته چه میزان بود؟
سال گذشته خانه هنرمندان در مجموع هزینه دخل و خرجش 5میلیارد و 800میلیون تومان بود که بیش از 4میلیارد آن حقوق پرسنل و پرداختی های آن بود که در حیطه وظایف ما بود و 300میلیون تومان هم هزینه جاری و انشعابات شامل پول برق، آب ، گاز و... بوده. در این میان، ساختمان 22ساله خانه هنرمندان مانند دیگر ساختمان ها نیازمند تعمیرات و رسیدگی است که هزینه های خود را دارد. با توجه به همین هزینه ها، کمتر از 900میلیون تومان نیز صرف هزینه فعالیت های فرهنگی و هنری شد.
خانه هنرمندان در این سال ها میزبان جشنواره های مختلف فرهنگی و هنری هم بوده. این را باید بگویم که با توجه به مستقل بودن خانه هنرمندان، تمام کارها بر عهده خودمان است از حراست ساختمان گرفته تا استخدام انتظامات و... که مانند بخش خصوصی اداره می شود. خانه برای تمام هنرمندان است. 12هنرمند از صنوف مختلف در شورای عالی حضور دارند و همیشه شهردار یا نماینده او نیز در جلسات حضور داشتند. حالا با توجه به این تعطیلی، خانه هنرمندان در معرض تهدید قرار گرفته است.

هر سال شهرداری براساس آنچه مصوب شده چقدر به خانه هنرمندان کمک می کرد؟
در همه این سال ها براساس اساسنامه موجود مقرر شده تا شهرداری کمک مالی به خانه هنرمندان داشته باشد. شهرداری بیشترین همکاری را داشته و همیشه همراه بوده و با تمام فراز و نشیب هایی که داشته خانه هنرمندان را تنها نگذاشته است.البته این را باید بگویم که این کمک به معنای وابستگی به شهرداری نیست.با آمدن آقای حناچی هم با توجه به آشنایی کامل ایشان به خانه هنرمندان این کمک ادامه داشت. براساس مصوبه موجود، شهرداری هر سال به طرق مختلف کمک می کرد.
سال گذشته سه میلیارد تومان کمک شد و قرار بود امسال هم شورای شهر دو میلیارد تومان مصوب کند اما با توجه به پیگیری های انجام شده یک ریال هم واگذار نشده است. البته هیچ گاه نگفتند که کمک نمی شود اما با توجه به مشکلاتی که خود شهرداری داشت گفتند در اولویت نیست. در این مدت جلسات و مکاتباتی داشتیم و آقای حق شناس هم قول مساعد دادند و حتی گفتند 60درصد از بودجه مصوب داده می شود اما هنوز خبری نیست و امیدوارم به شکل اورژانسی به خانه هنرمندان کمک داشته باشند.

البته در این میان انتقاداتی هم به نوع مدیریت خانه هنرمندان شده است؟
بله؛ مطالبی را خوانده ام. برخی از دوستان انتقاداتی به مدیریت بنده کرده اند یا اینکه گفته اند نیروها زیاد است اما اینگونه که فکر می کنند نیست. ما هیچ گاه به مدیریت دولتی نزدیک نشده ایم و همچنان فعالیت خود را براساس اساسنامه مصوب پیش برده ایم. هم اکنون با کمترین هزینه، بیشترین فعالیت را انجام می دهیم.
با بودجه ای که خانه هنرمندان اداره می شود، دیگر سازمان ها و مجموعه های فرهنگی و هنری آن را هزینه یک جشنواره می کنند. هم اکنون خانه هنرمندان 7 گالری دارد. در سال های گذشته 3 گالری بود که 4 گالری به آن اضافه شد. در این گالری ها بیش از 80تا 100نمایشگاه برگزار می شود و در سینما تک نیز نشست های تخصصی داریم که علاوه بر این نشست ها کلاس ها و ورک شاپ هایی برگزار می شود. همچنین خانه هنرمندان 2سالن دارد که در سال میزبان 200رخداد فرهنگی و هنری بودند. در کنار این فعالیت ها درآمدزایی هم داشتیم.

این درآمدزایی حاصل فروش محصولات فرهنگی بوده؟
علاوه بر این ، 3 رستوران در خانه هنرمندان فعالیت می کند که با توجه به اجاره پرداختی آنها 180میلیون تومان درآمد داشتیم که درآمد سالانه آن نزدیک 2 میلیارد تومان بود. همچنین فروش هایی در عرصه کالاهای فرهنگی و هنری و فعالیت های فروشگاه ها داشتیم. اما کرونا باعث تعطیلی کامل شد. ما صرفا یک نهاد اقتصادی که دائم به دنبال کسب درآمد باشد نیستیم و امسال با این تعطیلی طولانی همه چیز را از دست دادیم. با توجه به این اوصاف تعطیلی کاملا جدی است.

در این سال ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانه هنرمندان کمک کرد؟
در 6 سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کم کاری و بی توجهی زیادی نسبت به تعهدات خود در قبال خانه هنرمندان داشت. با توجه به اینکه مصوب شده بود، ارشاد هم به خانه هنرمندان که مأمن همه شاخه های هنری است، کمک کند اما این وزارتخانه در سال 92تنها 200میلیون تومان کمک کرد. سال گذشته نیز برای آنکه 50میلیون تومان کمک کند خانه هنرمندان مجبور شد 10میلیون تومان هزینه کند و پروسه اداری و درخواست مدرک و اسناد از ما آنقدر زیاد بود که هزینه زیادی را برای گرفتن 50میلیون کردیم.

ما هیچ گاه به مدیریت دولتی نزدیک نشده ایم و همچنان فعالیت خود را براساس اساسنامه مصوب پیش برده ایم. هم اکنون با کمترین هزینه، بیشترین فعالیت را انجام می دهیم. با بودجه ای که خانه هنرمندان اداره می شود، دیگر سازمان ها و مجموعه های فرهنگی و هنری آن را هزینه یک جشنواره می کنند

شورا در فکر خانه
حق شناس: تا هفته آینده تکلیف کمک به خانه هنرمندان مشخص می شود

رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر تهران می گوید: با پیگیری کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در رابطه با تخصیص بودجه 6ماهه نخست کمک به خانه هنرمندان از محل ردیف های مصوب بودجه شهرداری تهران این موضوع در دستور کار قرار می گیرد و با توجه به نامه ارسال شده در 2روز گذشته، هفته آینده وضعیت کمک به خانه هنرمندان مشخص می شود. محمدجواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران درباره آخرین وضعیت خانه هنرمندان به همشهری گفت: به طور طبیعی نگاه مدیریت شهری احترام و توجه به هنرمندان و جایگاه آنهاست و باید از شأن و منزلت آنها مراقبت کنیم. با توجه به مشکلات موجود در خانه هنرمندان، در نشست اخیری که با حضور برخی از اعضای کمیسیون فرهنگی -اجتماعی و هیأت خانه هنرمندان داشتیم. درباره مشکلات و مسائل خانه هنرمندان صحبت شد. در این نشست به وضعیت خانه هنرمندان اشاره شد و اینکه دیگر توان پرداخت هزینه های جاری و حقوقی کارمندان وجود ندارد و همین شرایط باعث شده که خانه هنرمندان در وضعیت تعطیلی قرار بگیرد. در این جلسه مطرح شد که چون نگاه فرهنگی حاکم نیست، امروز خانه هنرمندان شرایط مناسبی ندارد. وی در ادامه یادآور می شود: در این نشست مدیرعامل خانه هنرمندان عنوان کرده این مجموعه به دنبال فعالیت اقتصادی و کسب سود نبوده و غیرانتفاعی محسوب می شود، در سال های اخیر با استقبال هنرمندان از فعالیت و مشارکت در برنامه های این مجموعه، حجم اقدامات و گستره فعالیت های خانه هنرمندان افزایش یافته که متأسفانه هزینه های جاری و حقوق پرداختی به پرسنل با این حجم از فعالیت گسترده به ویژه با توجه یه شرایط کرونا تناسب ندارد. محمدجواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در ادامه با اشاره به همکاری و پیگیری کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در رابطه با تخصیص بودجه 6ماهه نخست کمک به خانه هنرمندان از محل ردیف های مصوب بودجه شهرداری تهران در سال99 خاطرنشان کرد: که درصورت موافقت و همکاری سایر اعضای شورا، افزایش بودجه خانه هنرمندان در مصوبه متمم بودجه99 در دستور کار قرار خواهد گرفت. باتوجه به نامه ارسال شده در 2روز گذشته، تکلیف هفته آینده مشخص می شود.

نظر مهرداد اسکویی درباره لطمات تعطیلی خانه هنرمندان
خاموشی یک سلول، مرگ پیکره فرهنگی است

مهرداد اسکویی مستندساز و عکاسی است که به دلایل مختلفی ازجمله اکران مستندهایش، نقد و بررسی پوسترهای سینمایی، صحبت درباره فیلم محبوبش در سینماتک خانه هنرمندان و یا سخنرانی در سوگ هنرمند تازه درگذشته ای که اسکویی تحسینش می کرده و او را می شناخته، به خانه هنرمندان رفت وآمد داشته و تأثیر این مرکز فرهنگی را در توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری از نزدیک مشاهده کرده است.
از او می پرسم تعطیل شدن خانه هنرمندان چه تبعاتی خواهد داشت؟ او مطابق معمول، با طمأنینه، در پاسخ به این پرسش می گوید: با تعطیلی خانه هنرمندان آسیبی جدی به فرهنگ می خورد. خانه هنرمندان جایی است که چهره های فرهنگی با قشر علاقه مند به فرهنگ و هنر ارتباط برقرار می کنند. نمی گویم که خانه هنرمندان مکانی برای همه اقشار است اما قشری را که به فرهنگ و هنر علاقه مندند پشتیبانی می کند، اما لطمات تعطیلی آن به همه جامعه می خورد. خانه هنرمندان یک سلول فرهنگی است و با اینکه شاید به ظاهر مرگ یک سلول خیلی مهم نباشد اما مجموعه این سلول ها، بدنی فرهنگی را تشکیل می دهد و آن را سر پا نگه می دارد. هر کدام از این سلول ها که خاموش شود، این بدن فرهنگی دیگر خوب کار نمی کند. وقتی فرهنگ یک ملت خوب کار نکند، آن ملت دیگر نمی تواند رو به جلو حرکت کند.

بهروز غریب پور، نخستین مدیرعامل خانه هنرمندان، معتقد است که نمایندگان شهرداری، وزارت ارشاد و خانه هنرمندان باید به دور از هیاهوی رسانه ای مشکلات این مرکز فرهنگی را حل کنند
ما طلبکاریم، اعانه نمی خواهیم

محمد ناصر احدی_روزنامه نگار
... تو محال می جویی! یا شاید غلط نکنم ترسانی دست در کیسه کنی، آبادی می خواهی اگر از کیسه تو نباشد؟ بی تغییر، بدون کوشش و بی خرجی؟ آبادی چگونه خودش آباد شود؟ دیگران خشت می زنند؛ تو اگر از گِل پرهیز می کنی، دست در کیسه کن. اینها گفته های سِنِمّار معمار در نمایشنامه مجلس قربانی سِنِمّار بهرام بیضایی به نعمان حاکم است که از او خواسته کاخ خُورنق را بنا کند، اما به قول سِنِمّار، کاخ را بدون کوشش و بی خرجی می خواهد. حال و روز این روزهای خانه هنرمندان به کاخ خورنق بی شباهت نیست که دیگر رمقی برایش باقی نمانده، اما آنهایی که می توانند برای سر پا ماندن آن کاری کنند، نمی خواهند یا نمی توانند قدم از قدم بردارند. در سال های گذشته، شهرداری تهران بیشترین حمایت را از این نهاد فرهنگی داشته و طبق آنچه در خبرها آمده، به رغم همه مشکلاتی که شهرداری با آنها دست به گریبان است، امسال هم، دیر یا زود، خانه هنرمندان از حمایت شهرداری منتفع خواهد شد. اما آیا تمام بار حمایت از خانه هنرمندان باید بر دوش شهرداری تهران باشد؟ برای آگاهی بیشتر از مشکلات خانه هنرمندان به سراغ بهروز غریب پور، بنیانگذار و نخستین مدیرعامل این مجموعه فرهنگی رفتیم تا با دقت بیشتری زوایای مشکلات خانه هنرمندان را مورد واکاوی قرار دهیم.

شما در گفت وگویی اشاره کرده بودید که خانه هنرمندان برای حل مشکلاتش می تواند از ردیف بودجه وزارت ارشاد استفاده کند. شما خودتان در دوران مدیریت تان از این ردیف بودجه استفاده کرده بودید؟
اولین منبع مالی ما در تاسیس خانه هنرمندان کمک های وزارت ارشاد بود؛ هرچند این کمک ها تداوم نداشت و بریده بریده بود. در دوران مدیریت من، ما از طریق خانم راکعی که عضو شورای عالی خانه هنرمندان و نماینده مجلس بود، به کمیسیون فرهنگی مجلس رفتیم و با شرکت در جلسات مختلف، اختصاص یک درصد از بودجه عمرانی کشور را به فعالیت های فرهنگی و هنری مستمسکی قرار دادیم تا یک منبع مالی دائمی داشته باشیم. در آن زمان این یک درصد مبلغ هنگفتی می شد که بعدها به نیم درصد تغییر کرد و حتی همان نیم درصدِ مصوب هم اگر به اجرا درمی آمد، هم برای اجرای طرح های فرهنگی و هنری، هم برای تاسیس مراکز فرهنگی جدید و هم برای خانه هنرمندان کمک بسیار بزرگی بود. اما در عمل، به دلیل روحیه کاسب کارانه، این قضیه به خرید تابلوهای هنری و صرفا آثار تجسمی معطوف شد و دلال هایی به وجود آمدند که از محل بودجه وزارتخانه ها شروع به خرید تابلو کردند و در نهایت هم جریان ناسالمی ایجاد شد. به این ترتیب دلیل اولیه استفاده از این بودجه تغییر کرد و کم کم فراموش شد.

پس معتقدید اگر این بودجه، به جای خرید تابلو، در مسیر درستش قرار می گرفت و صرف فضاهای فرهنگی ای مثل خانه هنرمندان می شد، مشکلات کنونی برای این مرکز ایجاد نمی شد؟
در دوره مدیریت من در خانه هنرمندان 2 نکته مهم رعایت می شد؛ اول، منابع مالی قانونمند و دوم، تعریف یک ساختار غیرمرسوم اداری با حداقل نیرو و بوروکراسی. طی 9سالی که مدیر خانه بودم، یک نامه و تقاضا نبود که بلافاصله به آن جواب نداده باشم. در دوره من، هر کس که طرح و برنامه ای ارائه می داد، اگر مفید بود، در برنامه سالانه ما قرار می گرفت. ایجاد ساختاری چابک و حداقلی برای رفع نیازهای خانه هنرمندان ازجمله کارهای من در دوران مدیریتم در این مجموعه بود. برای راه اندازی خانه، شهرداری تهران زمین و جا را در اختیار ما گذاشت و وزارت ارشاد منبع مالی را تامین کرد. اما بعدها جریان هایی باعث شدند که خانه هنرمندان بیفتد به دامن شهرداری و دید مسئولان شهرداری این بود که خانه یکی از فرهنگسراهای شهرداری است که این نگاه غلط است. شهرداری در مقطعی حقیقتا کمک می کرد و آقای قالیباف با تبدیل 2 سوله متروکه به تماشاخانه خیلی کمک کرد که باعث شد برخی اعضای شورای عالی به ایشان تمایل پیدا کنند و از ارشاد غافل شوند. درحالی که مصوبه ارشاد کمک فرهنگی بزرگی بود که از مسیرش منحرف و اصل مصوبه فراموش شد.

به نظر شما، هم اکنون، شورای عالی خانه هنرمندان از اشراف و توانایی لازم برای حل مشکلات این مرکز برخوردار است؟
من از اعضای فعلی شورای عالی خانه هنرمندان تنها آقای ایرج راد را می شناسم و شناختی از بقیه ندارم، اما می توانیم بگوییم در زمان مدیریت من افرادی همچون مرتضی ممیز، غلامحسین نامی، امیر خانی و عزت الله انتظامی در شورای عالی خانه هنرمندان عضویت داشتند و افرادی همچون استاد شجریان، استاد محمود دولت آبادی و سرکار خانم سیمین بهبهانی از مشاوران عالی این شورا بودند. اینطور نبود که من هرچه بخواهم انجام دهم اما اعضای شورا نظری نداشته باشند. در دوره ای از حضور وزارت ارشاد در شورای عالی خانه هنرمندان غفلت شد، درحالی که در زمانی آقای مسجدجامعی و حتی آقای صفار هرندی در جلسات شورا شرکت می کردند؛ البته آقای احمدی ن ژاد زمانی که در شهرداری بود با من موضع داشت و به خانه هنرمندان توجه نمی کرد. متأسفانه اعضای فعلی شورای عالی خانه هنرمندان گذشته این مرکز را مطالعه نکرده اند تا بتوانند مصوبه اختصاص بودجه از فعالیت های عمرانی به فعالیت های فرهنگی و هنری را احیا کنند. آقای رجبی معمار باید هرطور که شده بود، به جای رسانه ای کردن این مسئله، دنبال حل آن می رفت. من در دوره مدیریتم هر روز با چنین مسائلی روبه رو بودم و این مسائل، حداقلِ انعکاس مطبوعاتی را داشت. وقتی اعضای شورای شهر گفته اند که شهرداری ردیف بودجه ای برای کمک به خانه هنرمندان دارد، طبیعی است که شهرداری کمک کند اما هم اکنون این شائبه به وجود آمده که وزارت ارشاد فقط 50میلیون کمک کرده است. با انعکاس مشکلات در رسانه ها، فقط گره ها بیشتر می شود درحالی که تنها راه حل این است که نمایندگانی از خانه هنرمندان، شهرداری و وزارت ارشاد بنشینند و با مطالعه مسائل گذشته این مجموعه، با نگاهی آینده نگر، مشکلات آن را برطرف کنند.

شما به چابکی ساختار اداری خانه هنرمندان در دوره مدیریت تان اشاره کردید. چطور شد که این ساختار، فربه و سنگین شد؟
در دوره مدیریت اسبق خانه هنرمندان، مدیری بود که خیلی دوست داشت وزیر شود و خانه هنرمندان را به شکل یک وزارتخانه کوچک درآورده بود. بعدها این بدعت غلط ادامه پیدا کرد و تعداد نیروهای خانه هنرمندان زیاد شد. درحالی که تا من در خانه هنرمندان بودم، اصل را بر این گذاشته بودم که هزینه های سربار و پذیرایی های آنچنانی نداشته باشیم. برای مثال، یک بار مرحوم ممیز به من گفت باید مجله ای شبیه به مجله طاووس که بسیار نفیس بود و با هزینه شخصی منتشر می شد، منتشر کنیم. من به ایشان گفتم من هرگز چنین کاری نمی کنم چراکه باید از محل بودجه حداقلی خانه، حقوق کارمندان و نیروهای خدماتی مجموعه را بدهیم و نمی توانم بودجه ام را صرف انتشار مجله کنم. حتی رستوران گیاهی و قسمت دیگری که در خانه غذاهای غیرگیاهی می فروخت، موظف بودند هم ناهار نیروها را تامین کنند و هم درآمدزایی داشته باشند. بنابراین، فرمول صرفه جویی باید دوباره در خانه هنرمندان اجرا شود.

در نهایت، با توجه به وضعیت کرونا، تحریم و کاهش درآمدها راه حلی برای مشکلات خانه هنرمندان وجود دارد؟
در جمع بندی باید بگویم، ما باید طلبکار باشیم، نه اینکه بخواهیم به ما اعانه بدهند؛ یا هنر ارزشمند است و باید هزینه اش را بدهند یا ارزشمند نیست و لازم نیست برایش هزینه کنند. من سؤالی دارم؛ هم اکنون با همه این مصیبت هایی که شما به آنها اشاره کردید، چطور برنامه های صداوسیما قطع نمی شود؟

چون بودجه اش قطع نمی شود.
خب، مسئولان باید ضرورت های تشکیل و راه اندازی خانه هنرمندان را دوباره بررسی کنند تا برایش بودجه فراهم شود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری

معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فهرست قراردادهای حمایت از اجرای آثار نمایشی توسط انجمن هنرهای نمایشی در سال 1398 را در سکوت خبری منتشر کرده است!

به گزارش تئاتر آنلاین، در راستای اجرای سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه لزوم شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات، معاونت امور هنری وزارت ارشاد فهرست قراردادهای حمایت از اجرای آثار نمایشی توسط انجمن هنرهای نمایشی در سال 1398 را در سکوت خبری منتشر کرده است.

این فهرست در حالی در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ 10 شهریور ماه بارگذاری شده است که هیچ اطلاع رسانی به رسانه ها در این زمینه صورت نگرفته و این خبر برای رسانه ها ارسال نشده است.

با وجودی که سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در 2 سال گذشته بر مساله شفافیت امور مختلف فرهنگی و هنری تاکید داشته است اما این شفاف سازی در حوزه تئاتر صورت نگرفته است. بعد از کش و قوس های فراوان و درخواست مکرر هنرمندان و رسانه ها مبنی بر اعلام میزان کمک هزینه های پرداختی به گروه های نمایشی بالاخره معاونت امور هنری اقدام به ارائه فهرستی از میزان حمایت های پرداختی به گروه های نمایشی در سال 98 و البته تعداد اندکی نمایش در سال 97 کرده است که رقمی نزدیک به 5 میلیارد تومان را در برمی گیرد.

نکته مورد توجه در میزان حمایت از آثار نمایشی که به تفکیک سالن و تاریخ اجرا در این جدول مشاهده می شود ناعادلانه بودن این پرداخت هاست چون با نگاهی به این فهرست متوجه می شویم که رقم های پرداختی ارتباط زیادی به کیفیت، تعداد اعضای گروه و یا پرمخاطب بودن آثار ندارد بلکه در بیشتر موارد اعتبار نام ها، روابط و البته میزان شاکی بودن افراد از مورد حمایت واقع نشدنشان در رسانه ها است که باعث پرداخت کمک هزینه بیشتر به آنها شده است.

در این فهرست شاهد آثاری هستیم که در اجرای عمومی کمترین مخاطب را داشته و یا از کیفیت اجرایی مناسبی برخوردار نبودند اما بیشترین کمک هزینه را از انجمن هنرهای نمایشی دریافت کرده اند در حالی که شاهد هستیم آثاری که بازده مالی خوبی در اجرای عمومی داشتند و حتی چندین نمایش مستقل که با وجود نداشتن اسم و رسم توانسته بودند توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کنند کمک هزینه های ناچیزی دریافت کرده اند.

به نظر می رسد تأخیر در انتشار میزان حمایت از گروه های نمایشی و رسانه ای نشدن این فهرست به دلیل شائبه هایی است که در حال حاضر پیش آمده است چون این تصور پیش می آید که رفاقت و تنها برخورداری از لقب پیشکسوت در تئاتر ایران در گرفتن کمک هزینه از ارائه آثار جذاب و با کیفیت مهم تر است.

فهرست قراردادهای حمایت از اجرای آثار نمایشی را اینجا ببینید.

لینک خبر :‌ تئاتر آنلاین
مدیران خانه هنرمندان می گویند از زمانی که فراگیری ویروس کرونا فعالیت های زیادی در کشور را تعطیل کرده تلاش کرده اند چراغ خانه هنرمندان را روشن نگاه دارند اما حالا با طولانی شدن این فراگیری ،وضعیت مالی این خانه بحرانی شده است تا آنجا که گفته می شود حتی توان پرداخت حقوق پرسنل خود را هم ندارد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹ سایت های دیگر : شعار سال

محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات خانه هنرمندان به اسکان نیوز می گوید: در این دوره برای اولین بار با پیگیری هایی که در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران انجام شد سعی کردیم فارغ از خانه هنرمندان حمایت هایی را از تمام انجمن های هنری را که بخشی از خانه هنرمندان هستند را در لیست سازمان های کمک گیرنده از بودجه حوزه فرهنگی و کمک های شهری قرار بگیرند.

شاید در گذشته تنها دو یا سه انجمن شامل بودجه کمک های فرهنگی می شدند اما در این دورع از خانه سینما تئاتر تا خانه موسیقی و شاعران و انجمن های ادبی ،خوشنویسی تا فرهنگستان هنر، انجمن طراحان و گرافیک ،سفالگران عکاسان ،مجسمه سازات ،تصویرگران و ... شامل این حمایت ها شدند.

وی ادامه داد: در سال جاری به خاطرات مشکلاتی اعتباری و درآمدی که شهرداری تهران متاثر از فضای کرونایی کشور داشته است، در 6 ماهه نخست نتوانسته از این بودجه پیش بینی شده تخصیص های لازم را انجام دهد.

حق شناس با اشاره به تلاش هایی که برای تخصیص این اعتبارات انجام شده است گفت : با مدیرعامل خانه هنرمندان صحبت کرده و پیگیر مشکلات شده ام و قرار است در نشستی با هیات مدیره خانه هنرمندان و روسای انجمن ها که به زودی برگزار ی شود پیگیری های لازم انجام شود که تا سقف 50 درصد اعتبارات پیش بینی شده تخصیص داده شود.کمیسیون فرهنگی نیزنگران وضعیت کنونی خانه هنرمندان است و امیدواریم هر چه زودتر با تخصیص اعتبارات رفع نگرانی شود.

به گزارش اسکان نیوز ،علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران نیز در واکنش به مشکلات خانه هنرمندان نوشت: متاسفانه خانه هنرمندان ایران با بحران مالی ناشی از کرونا روبه رو شده است و خطر تعطیلی تهدیدش می کند. کرونا هنر را با چالش های متعدد روبرو کرد که مهم ترین آن توقف فعالیتها و آسیب مالی بود. نبود پشتیبانی های مالی دولت و فقدان برنامه برای مدیریت چالش ، مزید بر علت شده است.

به گفته او خانه هنرمندان ایران طی حیات 21 ساله خود، جایگاهی برای گردهم آمدن نخبگان و هنرمندان شهر بوده است. منزلت هر شهر در گرو اهمیت و جایگاهی است که برای نخبگان و هنرمندانش قائل می شود.امروز خانه ای که تبدیل به بخش مهمی از هویت فرهنگی تهران شده، در گیر و دار رفتن و ماندن قرار دارد.

همچون گذشته، در کنار هنرمندان ایستاده ایم. از ظرفیت های قانونی و مردمی خود بهره می بریم تا خانه هنرمندان پویا و پایا بماند.پیگیر دلیل قطع یا کاهش کمک مالی شهرداری به خانه هنرمندان خواهم بود.جا دارد وزارت ارشاد و سازمان برنامه و بودجه هم درباره میزان کمکهاشان توضیح ارایه کنند.

3

لینک خبر :‌ اسکان
سرانجام پس از کش و قوس های فراوان گزارش مالی اداره کل هنرهای نمایشی بابت حمایت از آثار اجرا شده در تهران منتشر شد؛ گزارشی که "ایجاد شائبه" مهم ترین دلیل مسکوت ماندن آن عنوان می شد و حالا اهالی تئاتر و کسانی که در دو سال گذشته نمایشی روی صحنه برده اند بهتر از هر کسی می توانند بگویند که این شفاف سازی سودمند است یا خیر.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹ سایت های دیگر : روزانه نیوز روزان

به گزارش ایسنا در دو سال گذشته یکی از مسائل مورد تاکید سید عباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - شفاف سازی در امور مختلف بود ولی تقریبا بجز سازمان سینمایی هیچ کدام از زیرمجموعه های این وزارتخانه چنین دستور و تاکیدی را به صورت امری همیشگی اجرا نکردند. در چند سال اخیر بارها از طریق رسانه های مختلف بر این موضوع تاکید و از سوی کارشناسان و هنرمندان این پرسش مطرح می شد که به طور مشخص در حوزه تئاتر نحوه هزینه کرد بودجه اندک تئاتر چه بوده و به زبانی ساده تر پول تئاتر صرف چه شده است؟

در این باره شهرام کرمی - مدیرکل پیشین هنرهای نمایشی در سال های 97 و 98 - در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه چرا فهرستی از حمایت های اداره کل منتشر نمی شود تا لااقل بعضی هنرمندان اینقدر گله مند نباشند؟ گفته بود که تمایل دارد این کار را انجام دهد اما فکر می کند این کار شائبه ایجاد می کند و هر هنرمندی ممکن است خود را با دیگری مقایسه کند که چرا کمتر گرفته است.

حال 6 ماه پس از رفتن او از اداره کل هنرهای نمایشی، فهرست کمک هزینه ها به نمایش های اجرا شده در پایتخت منتشر شده ولی هنوز خبری از گزارش جشنواره های تئاتری سال قبل نیست.

بنا بر گزارشی که به تاریخ 10 شهریور در سامانه شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بارگذاری شده است، فهرست نمایش هایی که سال 98 و برخی هم در سال 97 در تمام سالن های دولتی و غیردولتی اجرا شده و کمک هزینه دریافت کرده اند با مشخص بودن زمان اجرا، ثبت شده است. براین اساس مشخص است که از نمایش های تئاتر شهر گرفته تا نمایشی در یک سرای محله، با رقم سه میلیون تا 220 میلیون تومان شامل این حمایت شده اند.

اگرچه این جدول جزئیات قابل توجهی دارد، اما در این گزارش کمک هزینه ی داده شده به نمایش ها و کارگردان ها به طور کلی و براساس محل اجرا مرور می شود.

بیشترین میزان حمایت صورت گرفته سال 98 در تئاتر شهر بوده که حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان می شود.

در این مجموعه بیشترین حمایت با رقم 95 میلیون تومان به حسین مسافر آستانه برای نمایش برگشتن داده شده که در ماه های آبان و آذر سال قبل مدتی اجرا شد و البته این نمایش مدتی قبل در تماشاخانه سرو هم روی صحنه رفت و در نخستین دوره جایزه بزرگ سرو هم که توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به مدیریت حمید نیلی - مدیرعامل پیشین انجمن هنرهای نمایشی - برگزار شد، تندیس سرو، دیپلم افتخار و حایزه نقدی بهترین کارگردانی و نمایش برگزیده را هم دریافت کرد.

بعد از این کار، نمایش رگ به کارگردانی ایوب آقاخانی است که آن هم مثل برگشتن یکی از نمایش های برگزیده جایزه بزرگ سرو معرفی شد و جایزه گرفت که 80 میلیون کمک هزینه اهد شد و بعد فرشته تاریخ محمد رضایی راد و سقوط در کوه مورگان منیژه محامدی با 75 میلیون دریافت کمک هزینه در مرتبه بعدی هستند.

البته به دلیل آنکه انتشار آمار تماشاگران سالن های دولتی در سال گذشته متوقف شد، نمی توان به طور دقیق و با عدد و رقم تعداد مخاطبان هر کدام از نمایش های اجرا شده در تئاتر شهر و اینکه چقدر بلیت فروخته شده را اعلام کرد، اما سال گذشته سال پرفروغی برای تئاتر شهر نبود که قطعا برخی اتفاق های اجتماعی را که منجر به تعطیلی سالن ها شد نمی توان بی تاثیر دانست و در عین حال کیفیت برخی اجراها نیز در جای خود قابل بحث بوده است.

در سال گذشته علاوه بر سالن های تئاتر شهر، 131 میلیون و 500 هزار تومان برای آثار اجرا شده در محوطه این مجموعه هزینه شده است.

نمایش های اجرا شده در تالار هنر به عنوان یکی دیگر از سالن ها دولتی، در مجموع 261 میلیون تومان کمک هزینه گرفته اند که بیشترین کمک هزینه به مریم کاظمی برای نمایش ساعت هشت در کشتی با رقم 40 میلیون تومان داده شده که از اسفند 97 تا اردیبهشت 98 اجرا رفته است.

گفتنی است که 80 درصد فروش گیشه سالن های دولتی به خود گروه ها تعلق می گیرد، اما در تالار هنر به دلیل آنکه آثار نمایشی کودک اجرا می شوند 100 درصد فروش در اختیار گروه است.

آثار اجرا شده در تماشاخانه سنگلج 571 میلیون و 670 هزار تومان کمک هزینه گرفته اند. نکته جالب توجه در این تماشاشاخانه آمار بالای مخاطبان مهمان بود که تا وقتی گزارش های تعداد مخاطبان منتشر می شد در رسانه های مختلف مورد بحث قرار گرفته بود. در این تماشاخانه بیشترین کمک هزینه با رقم یکصد میلیون تومان به اسماعیل خلج برای جمعه کشی داده شده است. سپس حسن کیانی با دریافت 60 میلیون تومان برای چشم به راه میرغضب و مجید امرایی و احسان ملکی با 40 میلیون تومان برای طریقه حکومت گجر خان در رده بعدی هستند.

در تالار مولوی که بیشتر آثار دانشجویی روی صحنه می روند در مجموع 71 میلیون تومان به نمایش های اجرا شده اش کمک هزینه داده شده که البته هر کدام رقم های اندک و دانشجویی متغیر بین 3 تا 6 میلیون تومان داده شده ولی بیشترین حمایت از آرش فلاحت پیشه برای نمایش پنهان خانه پنج در با 20 میلیون تومان صورت گرفته است.

نمایش های اجرا شده در تالار محراب نیز در مجموع 62 میلیون حمایت شده اند.

همچنین آثار روی صحنه رفته در تالار حافظ 262 میلیون تومان کمک هزینه گرفته اند که آرش عباسی برای نمایش هفت دقیقه با 40 میلیون تومان و بعد علی اصغر دشتی برای نمایش زیراکس و کاملیا غزلی برای من یه زنم صدامو می شنوین هر دو با 30 میلیون تومان در این فهرست هستند.

علاوه براین ها در تالار وحدت دو نمایش مردی در آیینه به کارگردانی علی سلیمانی با 50 میلیون تومان و جنایت و مکافات به کارگردانی رضا ثروتی با رقم 40 میلیون تومان مورد حمایت مالی قرار گرفته اند.

در ادامه به تماشاخانه ایرانشهر می توان اشاره کرد که زیرمجموعه شهرداری تهران است و مدیرعامل خانه هنرمندان ایران نیز این روزها بابت تنگناهای مالی و احتمال تعطیلی مجموعه هشدار داده و از شهرداری و وزارت ارشاد درخواست حمایت کرده است.

نمایش های اجرا شده ی سال گذشته در ایرانشهر که سالن دولتی هم محسوب نمی شود 570 میلیون تومان از اداره کل هنرهای نمایشی یعنی تقریبا اندازه تالار دولتی سنگلج کمک هزینه گرفته اند که بیشترین رقم آن یعنی 45 میلیون تومان به نمایش عاشقانه های خیابان به کارگردانی شهرام گیل آبادی داده شده است؛ نمایشی که در شب های آخر اجرا توقیف شد و این اتفاق با انتقادهای تند کارگردان از اداره کل هنرهای نمایشی همراه شد.

علاوه براین نمایش های سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران نیز به طور جداگانه 113 میلیون تومان حمایت شده اند.

نمایش های اجرا شده در پردیس تئاتر شهرزاد با 150میلیون تومان، مهرگان با 97 میلیون تومان، تئاتر مستقل تهران با 35 میلیون تومان، نوفل لوشاتو که اخیرا تعطیل شد با 232 میلیون تومان، شانو با 33 میلیون تومان، سپند با 119 میلیون تومان، خانه موزه استاد انتظامی با 20 میلیون تومان، هامون با 35 میلیون تومان، دیوار چهارم با 46 میلیون تومان، ایران تماشا با 22 میلیون تومان، سالن های نمایشی نیاوران با 28 میلیون تومان، تماشاخانه سرو با 15 میلیون تومان از دیگر سالن هایی هستند که در زمره سالن های خصوصی دسته بندی می شوند و نمایش های اجرا شده در ان ها از اداره کل هنرهای نمایشی حمایت شده اند.

بجز این ها به سالن نمایشی حوزه هنری هم باید اشاره کرد که آثارش 57 میلیون تومان کمک هزینه گرفته اند و سالن استاد جوانمرد خانه تئاتر هم در این فهرست است که سهراب سلیمی و ندا هنگامی برای نمایش های خود به ترتیب 50 و 35 میلیون تومان کمک هزینه دریافت کرده اند.

آثار اجرا شده در پردیس تئاتر تهران که آن هم زیرمجموعه شهرداری تهران است، با حمایت 245 میلیون تومانی در این فهرست دیده می شوند. در میان چهار اثری که در این مجموعه روی صحنه رفته اند بیشترین کمک هزینه با رقم 220 میلیون تومان به نمایش باغ خونی از خراسان رضوی داده شده که در جشنواره فجر و نیز در رویداد جایزه بزرگ سرو هم حضور داشت و در آنجا جایزه هم گرفت. البته در جدول منتشر شده این توضیح درج شده که نمایش باغ خونی با حمایت موسسه خاتم الاوصیا اجرا شده ولی مشخص نیست چند درصد این کمک هزینه از اداره کل هنرهای نمایشی پرداخت شده و چقدر از سوی این موسسه. هرچند در جستجوهای اینترنتی اطلاعاتی درباره موسسه خاتم الاوصیا یافت نمی شود و اسامی مشابه دیگری پیدا می شوند.

مجموع این حمایت ها نزدیک به پنج میلیارد تومان است که تقریبا بیشتر آن ها در ماه های اخیر پرداخت شده است.

و در پایان ضمن اشاره به اینکه فهرست کامل حمایت های اداره کل هنرهای نمایشی در سال 98 در این لینک قابل مشاهده است، این امید می رود که رویه انتشار کمک هزینه ها و نیز تعداد مخاطبان تمام سالن های تئاتری اعم از دولتی و غیردولتی به طور شفاف همانند آنچه در سینما اتفاق می افتد، از این پس در تئاتر ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران درباره مساله مطرح شده درباره تعطیلی بزرگترین مرکز فرهنگی و هنری کشور و حمایت نکردن دولت از هنر توضیحاتی را بیان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری تابناک

به گزارش خبرنگار صبا، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و رییس تماشاخانه ایرانشهر درباره مسایلی که این روزها درباره تعطیلی مجموعه فرهنگی و هنری خانه هنرمندان به دلیل مشکلات شدید مالی و نبود بودجه مطرح می شود با خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری صبا به گفتگو پرداخت.

وی در این گفتگو به طور شفاف درباره جزییات وضعیت این نهاد مهم فرهنگی هنری صحبت کرده و می گوید که چه تلاش هایی برای رفع این مشکلات انجام شده و نتیجه آن چه بوده است.

مشروح گفتگو بدین شرح است:

*در روزهای گذشته خبر تعطیلی خانه هنرمندان ایران در راس اخبار فرهنگی قرار گرفته است. حتما روایت شما نزدیکترین روایت به واقعیت است.

-درباره مبحث تعطیلی خانه هنرمندان ایران که در روزهای اخیر مطبوعاتی شده و انعکاس بسیاری داشته است گفتنی است، ما از زمان شیوع و فراگیری بیماری کرونا که حدود 7 ماه از آن می گذرد تمام تلاش خود را کردیم، به هرکجا که ممکن بود مراجعه کرده و با آن ها مذاکره و مکاتبه داشته ایم و از آن ها درخواست کمک هایی کردیم.

بزرگان اهل هنر نیز جلسات مختلفی با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه کشور داشتند و پیگیر این موضوع بودند اما عملا هیچ نتیجه و کمکی حاصل نشده است.

بودجه های کمکی که در دولت و نهادهای دیگر نیز مصوب شده بود، عملا پرداخت نشده است و به همین دلیل چاره ای جز این نبود که مساله را رسانه ای کنیم، چراکه بزرگان اهل هنر، فعالان عرصه موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و خانه هنرمندان به شدت در معرض خطر و آسیب هستند.

خانه هنرمندان به دلیل آنکه یک مکان فعال و در عین حال غیر دولتی است، دولت و دستگاه های ذیربط موظف اند به آن کمک کنند چون از هیچ کمک و امدادی برخوردار نیست و امکان تامین هزینه ها برای ما از طرق دیگر فراهم نیست چراکه تمامی منابع درآمدی ما از جمله فروش بلیت، دریافت ورودی، درصدی از فروش آثار هنری، رستوران و فروشگاه آثار هنری در این ایام تعطیل و یا کاملا بی رونق بوده اند، به نوعی که حتی از تامین مخارج خود نیز برنیامده و امکان کمک به این مرکز فرهنگی و هنری را نداشتند.

بنابراین اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، متاسفانه پس از 21 سال فعالیت درخشان، برجسته، تاثیرگذار و کم نظیر خانه هنرمندان ایران که تمامی رشته های هنری را پوشش داده است و کمتر مرکزی در ایران وجود دارد که همانند خانه هنرمندان همزمان در طول سال در 7 گالری آن بین 90 تا 100 نمایشگاه اصلی کشور روی دیوار برود، همزمان سه سالن مهم و اصلی نمایشی کشور سالن استاد ناظرزاده، استاد سمندریان و استاد انتظامی را دارا باشد، همزمان سالن استاد ناصری همواره روزی چند سانس فیلم های مهم هنری کشور را نمایش دهد و سالانه بیش از 120 جلسه نقد و تحلیل سینما که در کشور بی نظیر است، برگزار کند، سالانه بیش از 200 نشست تخصصی فرهنگی و هنری و بزرگداشت استادان و چهره های فرهنگی در آن برگزار می شود که همگی مستلزم هزینه بوده، با این اوضاع و احوال ممکن است دیگر نتوانیم ادامه دهیم به دلیل آنکه منبع درآمدی دیگری نداریم و علی رغم تمامی تلاش ها ممکن است خدایی نکرده به ناچار نفس خانه هنرمندان که به شماره افتاده، قطع شده و این مرکز فرهنگی و هنری تعطیل شود.

*با این حساب در ایام کرونا تمام حمایت و پشتیبانی که خانه هنرمندان از هنرمندان کشور داشت هم از سر ناچاری قطع شده است؟

-در پاسخ این پرسش باید بگویم ذات نایافته از هستی بخش/ کی تواند که شود هستی بخش.

خانه هنرمندان با اوصافی که گفته شد هم اکنون در هزینه های متعارف خود نیز مانده است. در سال های گذشته نیز ما دچار مشکلات بودیم اما به هر نحو درآمد و هزینه را تنظیم می کردیم و سعی براین داشتیم که کم هزینه باشیم و به هر وضعیتی که بوده، توانستیم سرافراز باشیم.

شرایط کرونا یک وضعیت کاملا بحرانی است که بدون کمک نمی توان آن را حل کرد، بنابراین خانه هنرمندان در کنار دیگر انجمن های هنری دست یاری و کمک به سوی مسئولان و نهادهای مختلف که باید همراهی و یاری گری کنند دراز کرد. در عین حال، در این ایام تلاش کردیم تا خانه هنرمندان تعطیل نشود. در طول این مدت با سختی فراوان در تماشاخانه ایرانشهر چند نمایش روی صحنه رفته است و بالغ بر سه ماه است که هر هفته حداقل 5 یا 6 لایو در صفحه مجازی این مرکز در رشته های مختلف هنری از جمله سینما، گرافیک، هنرهای تجسمی و... انجام شده که خوشبختانه مورد استقبال اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفته است. علاوه براین برخی مراسم و برنامه ها از جمله بزرگداشت استاد معین نیز با توجه به پروتکل های بهداشتی با مخاطبان محدود در خانه هنرمندان برگزار شده است.

*از نگاه شما راهکار برون رفت از بحران پیش آمده چیست؟

-اول آنکه به هرحال وضعیت کرونا پیش آمده و پیش بینی ادامه آن تا یک یا دو سال آینده نیز می شود. در شورای عالی خانه هنرمندان ایران با هم فکری بزرگان اهل هنر و نمایندگان خانه ها و انجمن های هنری در تلاش هستیم تا منابع جدید مالی باتوجه به شرایط سخت کشور را پیدا کنیم و به همین منظور برنامه ریزی هایی نیز انجام شده اما باید توجه داشته باشیم که این برنامه ریزی در شرایط فعلی که تمامی دستگاه ها، نهادها، همه مردم و همه اهالی هنر در شرایط سخت و مضایقه هستند به زودی محقق نخواهد شد.

نکته دوم این است که انتظار داریم فریاد کمک خواهی ما شنیده شود. در هر شرایطی همه دولت ها از بخش فرهنگ و هنر خود دفاع و حمایت می کنند حتی در کشورهایی که همانند کشور ما با موضوعاتی همانند تحریم و معضلات اقتصادی رو به رو نیستند، در آمریکای شمالی، کشورهای اروپایی، در شرق آسیا، ژاپن، کره جنوبی و... نیز چنین عمل می کنند. در کره جنوبی، که هنر آن ها در برخی از رشته های جایگاه جدی در دنیا پیدا کرده است، هنرمندان به شدت مورد حمایت دولت هستند. برای مثال دولت برای خانه هنرمندان این کشور یک ساختمان بسیار عظیم و مجلل اختصاص داده است که انجمن های هنری در آن مستقر شده اند و طبقات دیگر نیز با اجاره های گزاف باتوجه به اینکه در سئول قیمت اجاره مسکن و اداری بسیار بالاست، اجاره داده اند. ضمن آن که خودشان در آنجا مستقر شدند، موسسات فرهنگی و هنری مختلفی در آن فعالیت می کنند و خانه هنرمندان از این راه درآمد کسب می کند. این مرکز در خیابان تهران شهر سئول که یکی از گران ترین و مجلل ترین خیابان های این کشور است، به نام خانه هنرمندان ثبت شده است. علاوه بر این، بخش های بزرگ اقتصاد خصوصی همانند کمپانی های سامسونگ، ال جی، دوو و... موظف شده اند همراهی بسیار جدی داشته باشند. در سئول چندین مجتمع عظیم فرهنگی و هنری و سالن های اجرای کنسرت، تئاتر، اپرا، سینما، موزه های تخصصی و... که مشابه آن در ایران وجود ندارد، توسط این موسسات بزرگ اقتصادی تاسیس شده است. دولت آن هارا موظف کرده است که در قبال درآمدهای بسیاری که از داخل کشور و از عرصه بین الملل دارند، می بایست بخش مهمی آن را به فرهنگ و هنر اختصاص دهند.

درحالی که سال هاست در ایران این موضوع تصویب شده و قانون است که درصدی از بودجه سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی می بایست به حوزه فرهنگ و هنر اختصاص پیدا کند اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه بگویند که چند درصد یا چند دهم درصد و یا چند صدم درصد این بودجه را توانسته اند از بخش دولتی و خصوصی دریافت کرده و به جامعه فرهنگ و بخش خصوصی فرهنگ و هنر تزریق کنند؟

از نگاه من در این شرایط خاص باید کمیته و کارگروه ویژه ای در دولت با مسئولیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شود و به طور کاملا متفاوت و جدی به مساله فرهنگ و هنر توجه کند. مجموعه کمک های فوری که حوزه فرهنگ و هنر به آن نیاز دارد در مقایسه با سایر بخش های کشور از جمله بخش های اقتصادی، خدماتی، فنی و... مبلغ بسیار اندکی است اما به نظر می رسد که حوزه فرهنگ و هنر به حال خود رها شده و کاری به کار آن ندارند. شاید به نظر برخی اگر فرهنگ و هنر تعطیل شود و نباشد بهترست و دردسر کمتر خواهد شد.

کمک دولت به هنرمندان لطف نیست و وظیفه بدیهی است که از آن غفلت کرده و این وظیفه را در طول سالیان گذشته نیز درست انجام نداده اند. علی الخصوص دولت جناب آقای دکتر روحانی که به شدت به هنرمندان مدیون است به هیچ وجه ادای دین نکرده است. بسیاری از هنرمندان که از ایشان حمایت کردند ناراحتند و شرمنده اند، چراکه اغلب آنان سیاسی نبودند و باتوجه به شعارهای ایشان گمان می کردند حداقل این دولت، حمایت قوی و جانانه ای از اهالی فرهنگ و هنر خواهد کرد اما ایشان نشان دادند در بسیاری از عرصه ها نه تنها کمک مالی و حمایت عملیاتی و جدی از فرهنگ و هنر نشد بلکه حمایت حقوقی از شان هنرمندان و صاحبان آثار نیز انجام نگرفت.

*فکر می کنید این مباحث تنها متوجه دولت فعلی است؟

-قطعا این مباحث فراجناحی و فراسازمانی است چراکه مربوط به همه ملت ایران است و هنرمندان به همه مردم تعلق دارند به همین دلیل انتظار داریم از بحث های مطرح شده کسی سوء تعبیر و یا سوء برداشت نداشته باشد. ما نیز می دانیم که دولت دچار مشکلات اقتصادی و مالی است اما بسیاری از این موارد مباحث مدیریتی است، تخصیصِ به جای منابع در شرایط بحرانی و به فکر همه اقشار جامعه بودن از وظایف بدیهی دولت است.

بحث ما جناحی و در مخالفت با دولت فعلی نیست بلکه نقد عملکردهاست و بدون شک هر دولت دیگری نیز در شرایط فعلی اینگونه عمل می کرد مورد نقد قرار می گرفت. هر فردی که در شرایط این چنینی به کمک اهالی هنر نیامده و آن ها را مورد بی مهری و بی توجهی قرارداده در واقع به وظیفه خود عمل نکرده است. ما از این موضوع به عنوان کم لطفی یاد نمی کنیم چراکه جامعه هنر اگر توقعی از دولت دارد، انتظار لطف نبوده بلکه وظیفه بدیهی است که باید نسبت به همه اقشار از جمله هنرمندان انجام شود.

زمانی که مسئولان با هنرمندان کار دارند، همانند زمان انتخابات و امثال آن، هنرمندان را گل سرسبد و تاج سر می خوانند و پس از آن غالبا کمترین توجه و عنایت سهم اهالی فرهنگ و هنر می شود و آن ها را به حال خود رها می کنند.

من از رسانه ها، خصوصا خبرگزاری ها و مطبوعات توقع دارم تا این موضوع را جناحی و اصولگرا و اصلاح طلب نبینند؛ چراکه کل هنرمندان ایران با بی توجهی مواجه هستند. انتظار من این است تا مبحث پیش رو به هیچ عنوان جناحی و جریانی دیده نشود. همه می بایست کمک کنند و دولت را به وظیفه خود متذکر و متوجه کنند. قطعا ورود به مسائل دیگر، حاشیه ای محسوب می شوند و از آنجا که اهالی فرهنگ و هنر به شدت با مشکلات مواجه هستند، هر فردی که می تواند به خصوص افرادی که مدیریت اجرایی کشور را برعهده دارند موظفند در این زمینه احساس مسئولیت و اقدام کنند.

صادق سیادت

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اعلام اینکه قیمت کاغذ نقش بسیار کوچکی در قیمت گذاری نهایی کتاب دارد، گفت: هزینه ویراستار و صفحه بند به صورت جدی افزیش پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمود آموزگار در ارتباط زنده تلفنی با برنامه تقاطع فرهنگ رادیو گفت وگو درباره گمانه زنی هایی مبنی بر تخصیص نیافتن ارز 4200 تومانی به واردات کاغذ در آینده نزدیک گفت: کاغذی که مورد مصرف ناشران بود حداکثر با ارز 4200 تومان طی سال های گذشته وارد می شد و حتی قبل از تحریم و کرونا این رویه وجود داشت.

وی با اشاره به اینکه کاغذ کماکان به صورت یارانه ای و با ارز 4200 تومانی بین ناشران توزیع می شود، گفت: در سال گذشته با توجه به اینکه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران دخالت هایی از حیث تخصیص کاغذ به ناشران داشت و از حیث مصرف و توزیع، در کنار وزارت ارشاد وارد میدان شد، روند کار بهبود یافت.

آموزگار این رویه را موجب کاستن از قیمت های نجومی در بازار آزادِ کاغذ دانست و افزود: در این راستا عموم ناشران توانستند کاغذ مورد نیاز خود را از طریق سامانه ایجاد شده، دریافت کنند.

مدیر انتشارات آمه با اشاره به قیمت کتاب در بازار، به ارائه آمار و ارقام متوسط قیمتی در سال های مختلف پرداخت و گفت: در سال 1394 متوسط قیمت کتاب، 14000 تومان بود ولی در سال 99 به قیمت 42 هزار تومان رسیدیم.

آموزگار خاطرنشان کرد: این اختلاف قیمتی نشان می دهد با وجود اینکه ناشران کماکان کاغذ را با قیمت یارانه ای دریافت کرده اند، اما دیگر هزینه های تهیه کتاب افزایش پیدا کرده و تقریبا به سه برابر رسیده است.

وی با اعلام اینکه قیمت کاغذ نقش بسیار کوچکی در قیمت گذاری نهایی کتاب دارد، تصریح کرد: هزینه ویراستار و صفحه بند به صورت جدی افزایش پیدا کرده است و حتی کاغذ با دو برار قیمت در بازار آزاد به فروش می رسد.

آموزگار قیمت کاغذ دولتی را حدود 160 هزار تومان تخمین زد و افزود: هزینه کاغذ 10 تا 15 درصد قیمت تمام شده کتاب را در بر می گیرد؛ خاصه اینکه کاغذ کماکان به صورت یارانه ای بدست مصرف کننده می رسد، اما سایر اقلام هزینه ای برای تولید کتاب، بر اساس قیمت آزاد است.

نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از تخصیص ارز نیمایی به کاغذ اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: کاغذ یکی از اقلام مهم و اساسی در کشور است و تصور می کنم به زودی هر آنچه در راستای گرانی بر سر سایر ملزومات رفته است، درباره کاغذ هم پیش آید.

آموزگار همچنین پیش بینی کرد قیمت کتاب در آینده نزدیک افزایش یابد و افزود: هم اینک ناشران به دلیل نرخ تورم و زمان طولانی که به اصلِ هزینه های خود می رسند (که بیش از 9 ماه پس از فروش کتاب تخمین زده می شود) سود و خواب سرمایه را از دست می دهند. به همین دلیل در صنف تلاش داریم گردش پول و نقدینگی ناشران را سرعت ببخشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دبیر هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اعلام کرد، در فعالیت این هیات، مساله ناشر، قدمت فعالیت، خصوصی یا غیرخصوصی بودنش اهمیت ندارد بلکه هدف، تجهیز کتابخانه ها از کتاب های خوب است؛ ضمن آنکه 90 درصد خرید از ناشران بخش خصوصی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر آنلاین

قدس آنلاین : هیأت انتخاب و خرید کتاب، نزدیک به دو دهه است که با خریداری کتاب از ناشران، اقدام به تجهیز کتابخانه ها می کند. این فعالیت به استناد بند (12) ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ماده 3 آیین نامه شیوه پرداخت یارانه در حوزه نشر و مطبوعات مصوب سال 1388 هیات دولت، با هدف توسعه کتابخوانی در حوزه فرهنگ عمومی و همچنین حمایت از انتشار کتاب های مناسب بر مبنای آیین نامه انتخاب و خرید کتاب مصوب 11 خرداد 1394 انجام می شود.

بارها ناشران اعتراض خود را نسبت به نادیده گرفته شدن کتاب هایشان و توجه بیشتر به آثار منتشر شده توسط برخی دیگر از ناشران اعلام کرده و مطالباتی مبنی بر توقف خرید از ناشران دولتی و خرید کتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران خصوصی مطرح شده است.

آیا هیات انتخاب و خرید کتاب، به برخی ناشران، توجهی خاص دارد؟

مهرزاد دانش، دبیر هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، با تاکید بر اینکه هدف از تشکیل این هیات، حمایت از ناشر نیست، گفت: حمایت از ناشر در سیاست های هیات انتخاب و خرید کتاب مطرح نیست. اگر قرار بر حمایت از ناشر بود، سیاست های دیگری در پیش گرفته می شد؛ به طور مثال اعلام می شد از ناشرانی که تولید مشخصی در سال دارند 20 یا 30 درصد کتاب خریداری می شود؛ اما این هیات چنین کاری نمی کند.
هدف ما تجهیز کتابخانه ها از طریق خرید کتاب های مناسب است. در این هیات دنبال حمایت از ناشر خصوصی و غیرخصوصی نیستیم بلکه دنبال یافتن کتاب خوب هستیم. به همین دلیل از میان کتاب های ارسال شده توسط ناشران، کتاب های خوب را انتخاب می کنیم.

به گفته دانش، کتاب خوب، دارای تعریف مشخصی است. برای مثال یک کتاب پژوهشی، زمانی خوب است که روش تحقیق استانداردی داشته باشد. اگر کتاب، ادبی و هنری است، برای خوب بودن لازم است تا خلاقیت ها و استانداردهای ادبی و هنری در آن رعایت شده باشد. اگر چاپ کتاب مناسب و شکیل باشد، ویراستاری منزه و تالیف خوبی داشته باشد در اولویت انتخاب خواهد بود. البته اولویت های فرهنگی هم مطرح است.

او ادامه داد: اگر کتابی ویژگی های کتاب خوب را داشته باشد، توسط هیات، انتخاب و خریداری خواهد شد. اینجا مساله ناشر، قدمت فعالیت، خصوصی یا غیرخصوصی بودنش مطرح نیست. اینجا هدف تجهیز کتابخانه است و دنبال حمایت از ناشر نیست. نمی گویم که نباید از ناشران حمایت صورت بگیرد، می توان به ناشران وام یا تسهیلات بانکی داد و از آنها حمایت کرد اما خرید کتاب به اسم حمایت از ناشر، یکی از پرمفسده ترین نوع حمایت هاست که به آن هیچ اعتقادی ندارم.

سوء تفاهم به دلیل سوء برداشت از فعالیت وزارت ارشاد

دبیر هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد، با بیان اینکه نام و هویت ناشر، از آخرین سنجه های هیات انتخاب و خرید کتاب است، توضیح داد: اگر منتقدی بر فعالیت هیات ایراد بگیرد و بگوید کتابی که خریداری شده، خوب نیست، آن زمان پیگیری انجام خواهد شد که آیا کتاب خریداری شده، محتوا، ویراستاری، چاپ یا کیفیت صفحه بندی ضعیفی دارد؟ اگر هیات انتخاب چنین کتابی را خریداری کند، باید مورد نقد قرار بگیرد.

به گفته دانش، ماجرای حمایت از ناشران از راه خرید کتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد، سوءتفاهمی است که به دلیل برداشت اشتباه از این رویکرد، پدید آمده است. طبق آیین نامه حمایت از نشر مصوب سال 88 هیات دولت، به صراحت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکلیف شده، کتاب مناسب را از طریق خرید کتاب برای تجهیز کتابخانه ها، به دست مصرف کننده برساند، در این آیین نامه هیچ اشاره ای به حمایت از ناشر نشده است.

باید به سیاست واحد می رسیدیم

دانش با بیان اینکه بحث خرید از ناشر خصوصی و غیرخصوصی از دیرباز یکی از نکته های مورد بررسی در جریان هیات خرید و انتخاب کتاب بوده است، ادامه داد: وقتی می گوییم ناشر دولتی، به نظر می رسد از ناشری صحبت می شود که وابسته به قوه مجریه است، در صورتی که ممکن است ناشری وابسته به قوه مجریه نباشد، اما از بودجه دولتی استفاده کند. برای همین از تعبیر ناشر دولتی و خصوصی استفاده نمی کنم؛ بهتر است بگوییم ناشر خصوصی و غیرخصوصی. در این موضوع نظرگاه های مختلف وجود داشته است و حتی در زمان مدیریت های گذشته، نظرهای مختلفی طرح می شد که آیا از ناشران خصوصی و غیرخصوصی به اندازه یکسان کتاب خریداری شود؟

او با یادآوری اینکه در دوره های مدیریت پیش از او، خرید انبوه از ناشرانی که وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند، اتفاق افتاده، توضیح داد: از زمانی که وارد مجموعه شدم، جلسه های متعددی با مسئولان با دیدگاه های مختلف برگزار شد. نظرها بسیار متعدد بود اما باید به سیاست واحد می رسیدیم. یکی از نظرها این بود که کلا از ناشر غیرخصوصی خرید نشود و فقط از ناشران خصوصی خرید شود زیرا آنها از امکانات و بودجه عمومی استفاده می کنند. نظر دیگر این بود که بسیاری از آنها، ناشر خودگردان هستند و فقط در اسم، وابسته به یک موسسه اند. آن موسسه ممکن است بودجه دولتی بگیرد اما برای بخش نشر استفاده نکند. نظر دیگر این بود که هدف هیات انتخاب و خرید کتاب، تجهیز کتابخانه است و باید بدون توجه به اینکه ناشر خصوصی یا غیرخصوصی است، از همه به شکل متداول خرید انجام شود.

خرید از ناشر خصوصی 90 درصد و از ناشر غیرخصوصی 10 درصد

دانش با یادآوری مسئولیت خود از سال 1394 در دبیری هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: سال 96 به این رهیافت رسیدیم که از ناشران خصوصی کتاب بخریم. آقای محسن جوادی، معاون فرهنگی هم اعلام کردند و چند ماهی این دیدگاه عملی شد. اما برخی از ناشران غیرخصوصی که از آنها کتاب نمی خریدیم ،مستنداتی ارائه و ثابت کردند که خودگردانند و از بودجه دولتی استفاده نمی کنند. آن زمان اداره کتاب، فهرستی از ناشران غیرخصوصی در اختیار هیات انتخاب و خرید کتاب قرار داده بود. بررسی انجام و مشخص شد که تعدادی از آنها ناشر غیرخصوصی محسوب نمی شوند و می توان از آنها کتاب خرید.

او ادامه داد: در نهایت بعد از چند ماه تصمیم گرفته شد به راه میانه ای دست یابیم تا کتابخانه ها محروم از نوع کتاب هایی نباشند که ناشران غیرخصوصی منتشر می کنند. زیرا حق مصرف کننده تضییع می شود. بسیاری از ناشران غیرخصوصی کتاب های خوبی در موضوع های تخصصی منتشر می کنند. قرار شد از ناشران خرید کنیم اما درصد کمتری از خرید را به ناشر غیرخصوصی اختصاص دهیم؛ یعنی اگر از کتاب خوب یک ناشر خصوصی 150 نسخه کتاب خریداری می شود، از کتاب خوب ناشر غیرخصوصی تعداد کمتر، به طور مثال 100 نسخه خریداری شود. این سیاست را از سال 97-98 پی گرفتیم و تاکنون ادامه می دهیم. البته این بحث تمام نشده و در حال اصلاح و تکمیل است. امکان دارد نظرهای تکمیلی کارشناسی یا بازخورد نظر صاحب نظران، ما را در ادامه این مسیر به این نتیجه برساند که شیوه های مناسب تری هم می تواند در پیش گرفته شود. هیچ گاه خود را از نظرهای اصلاحی متخصصان بی نیاز نمی دانیم.

به گفته دانش، درصد کتاب هایی که از ناشران غیرخصوصی خریداری می شود، اندک است. در برآیند سالیانه به طور معمول زیر 10 درصد از ناشران غیرخصوصی و حدود 90 درصد از ناشران خصوصی کتاب خریداری می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
ابراهیم حیدری گفت:شیوه نامه جدید جام باشگاه های کتابخوانی براساس برگزاری فعالیت ها در فضای مجازی خواهد بود و تا اول مهر ماه به تمام استان ها ابلاغ می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱

ابراهیم حیدری مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره جام باشگاه های کتابخوانی گفت: باتوجه به بیشتر شدن اوقات فراغت دانش آموزان در سال جاری تکلیف ما در زمینه برگزاری این جام بیشتر است از سوی دیگر با توجه به تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مطالبات استان ها در زمینه برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی، این جام با جدیت بیشتری نسبت به سال قبل برگزار می شود.

بیشتر بخوانید

او افزود: امسال قرار است آموزش استادان و مربیان باشگاه های کتابخوانی به صورت مجازی برگزار شود. هم اکنون استان های کشور شیوه نامه برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی را بازنگری می کنند شیوه نامه جدید براساس برگزاری فعالیت ها در فضای مجازی خواهد بود و تا اول مهر ماه به تمام استان ها ابلاغ می شود حتی کارگاههای باشگاههای کتابخوانی هم به صورت مجازی برگزار می شود. ویوئو های آموزشی را هم برای استان ها ارسال می کنیم.

مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سال های گذشته 50 درصد یارانه خرید کتاب به تمام اعضای باشگاه های کتابخوانی برای خرید 3 هزار و 500 عنوان کتاب داده می شد امسال این یارانه 50 درصدی به تمام کتاب های حوزه کودک و نوجوان تعلق می گیرد. به دلیل اینکه نمی توان به کتاب های کمک آموزشی یارانه خرید کتاب داد یارانه 50 درصدی خرید کتاب به این کتاب ها در جام باشگاه های کتابخوانی تعلق نمی گیرد. این یارانه به تمام اعضای باشگاه های کتابخوانی داده می شود تا تمام اعضای این باشگاه ها بتوانند به تمام کتاب های کودک و نوجوان دسترسی داشته باشند.

حیدری بیان کرد: با هرکدام از مربیان باشگاه های کتابخوانی در فضای مجازی ارتباط خواهیم داشت و با تلاش و جدیت بیشتری شیوع بیمای کرونا را به فرصتی برای غنی تر کردن اوقات فراغت بچه ها تبدیل می کنیم شرایط شیوع بیماری کرونا در کشور تعیین می کند جام باشگاه های کتابخوانی به چه صورت برگزار شود درصورتی که ستاد مقابله با بیماری کرونا اجازه بدهد مراسم اختتامیه به صورت حضوری برگزار می شود در غیراین صورت مجازی برگزار خواهد شد تمام فعالیت های آموزشی این جام به صورت مجازی خواهد بود نرم افزاری برای سایت جام باشگاه های کتابخوانی تهیه می کنیم تا این برنامه ها در سایت با سرعت بیشتری انجام شود و بتوانیم خدمات بیشتری را به اعضای باشگاه های کتابخوانی ارائه دهیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران برگزاری اولین نمایشگاه مجازی کتاب در پاییز امسال با چالش ها و راه های نرفته زیادی روبه رو است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰ سایت های دیگر : ایران مراسم نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، پس ورود ویروس کرونا به کشور و لغو بسیاری از فعالیت های فرهنگی برگزاری سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران نیز در هاله ای از ابهام قرار گرفت تا اینکه بعد از کش و قوس های فراوان چندماهه محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه در روز یکشنبه 22 تیرماه خبر از لغو برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی داد.

لغو نمایشگاه و برنامه های حمایتی از ناشران

نمایشگاه کتاب تهران برای وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی سالانه و برای ناشران و صنعت نشر کشور به لحاظ حجم بازدیدکننده و خرید و فروش حاصل از آن جایگاه ویژه ای دارد که با لغو آن ضرر مالی قابل توجهی به صنعت نشر و کتاب وارد شد.

چند روز پس از اعلام خبر قطعی لغو نمایشگاه کتاب تهران معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری دو طرح فصلی کتاب با افزایش اعتبار، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به صورت جامع و فراگیر، خرید کتاب از ناشران، افزایش اعتبار خرید کتاب از ناشران و کتاب فروشی های شهرستانی، اعطای تسهیلات و توزیع کاغذ دولتی در بین ناشران متقاضی و تمدید تفاهم نامه با شرکت پست برای ارسال کتاب در راستای حمایت از اهالی صنعت تولید و نشر کتاب خبر داد.

اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و چالش ها

عمده برنامه های معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای حمایت از ناشران و صنعت نشر کتاب اعلام شد پیش از این هم اجرا می شد و پس از لغو نمایشگاه کتاب تنها بناست اعتبار و بودجه ای که به این برنامه های تکراری اختصاص داده می شود، افزایش یابد. در این میان برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی تنها برنامه جدید در برنامه های اعلامی بود که بناست مانند بسیاری از نمایشگاه های بین المللی دیگر به صورت مجازی برگزار شود. هر چند اجرای این نمایشگاه مجازی بدون تردید کارایی نمایشگاه فیزیکی را نخواهد داشت اما معاونت فرهنگی وزارت ارشاد روی آن حساب ویژه ای باز کرده است.

تا امروز زمان مشخصی برای اجرای نمایشگاه مجازی از طرف وزارت ارشاد اعلام نشده است. آخرین اظهار نظر در این رابطه مربوط به علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در گفتگویی بیان کرده است: مقرر شده است تا نخستین نمایشگاه مجازی کتاب بعد از طرح پاییزه کتاب99 برگزار شود و مدت یک هفته برای برگزاری این نمایشگاه پیش بینی و احتمال تمدید آن نیز در نظر گرفته شده است.

اما نکته قابل توجه دیگر و تفاوت نمایشگاه مجازی کتاب تهران با دیگر نمایشگاه های بین المللی کتاب در جهان جنبه فروشگاهی آن است. در این رابطه نیز هنوز نحوه حضور ناشران و روش عرضه کتاب در نمایشگاه مجازی به خریداران مشخص نیست.

اسماعیلی، درباره ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب نیز می گوید: در جریان برگزاری نمایشگاه مجازی، به طور حتم از همراهی صنف بهره مند خواهیم شد. این احتمال وجود دارد تعدادی از ناشران ثبت نام کننده در سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب بنا به دلایلی تمایل و یا علاقه ای به حضور در نمایشگاه مجازی نداشته باشند؛ بنابراین باید امکانی برای اینکه آن ها نیز تصمیم خود را اعلام کنند، ایجاد کنیم.

آنچه به نظر می رسد بخش بین الملل نمایشگاه مجازی نیز به اندازه نمایشگاه فیزیکی فعال نخواهد بود و طبق اعلام مسئولین وزارت ارشاد از آنجایی که کتاب ناشران خارجی متقاضی حضور در نمایشگاه سی وسوم وارد گمرک شده بود و با شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه برگزار نشد؛ بخش خرید خارجی نیز در قالب نمایشگاه مجازی با حضور همین کتاب های موجود در گمرک برگزار خواهد شد.

با توجه به اظهارات و آنچه از طرف مسئولان وزارت ارشاد اعلام می شود هنوز چالش ها و راه های نرفته زیادی برای برگزاری اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر سر راه قرار دارد.

انتهای پیام/4028/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

وحید حسنی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون چالش های پیش روی نویسندگان گفت: نویسندگان قشر فعال و فرهنگ ساز جامعه ما هستند اما متاسفانه حمایت ها کمتر متوجه آنان می شود، این بی توجهی در حوزه قرارداد های نویسندگان با ناشران به خوبی دیده می شود.

وی در همین راستا ادامه داد: قرار دادهای ناشران و نویسندگان عموما بر اساس عرف تعیین می شود این عرف سطح دستمزد نویسنده را از 10 تا 12 درصد قیمت پشت جلد برای کتاب های داستانی قرار داده است، البته برای نویسندگان نو قلم و کسانی که برای اولین بار کتابی را تولید کرده اند، چون نقش معرفی و مطرح کردن در جامعه نویسندگان را دارد مبلغ قرار دادش حدود 6 درصد قیمت پشت کتاب محاسبه می شود، اما دستمزد برای نویسندگانی که با سابقه بوده و نامی بلند در حوزه داستان نویسی دارند حدود 22 درصد در نظر گرفته می شود.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

حسنی به دستمزد نویسندگان در حوزه های مختلف اشاره و ابراز کرد: کتاب های که در حوزه علمی نوشته می شود عموما با دستمزدی حدود 25 درصد محاسبه می شود، از سوی دیگر در متن قرارداد ها عموما حق انتشار برای ناشر حدود 5 سال ثبت می شود یعنی یک ناشر تا حدود 5 سال حق چاپ کتاب را برعهده دارد.

*** انتشار کتاب های الکترونیک در سایه بی عدالتی

وی در مورد بی عدالتی در حوزه انتشار کتاب های الکترونیک افزود: با گسترش تکنولوژی شاهد شکل گیری فرم جدید از بی عدالتی در حق نویسندگان هستیم، زیرا کتاب های آن ها که به صورت الکترونیک و یا به صورت صوتی منتشر می شود تنها 10 درصد حق التالیف را برایشان به همراه دارد.

نویسنده کتاب برنامه نویس تاکید کرد: از آنجا که ناشر تنها هزینه اندکی را برای انتشار نسخه الکترونیک و یا صوتی به نویسنده می دهد و بسیاری از هزینه های جانبی چاپ کتاب که شامل طراحی جلد، هزینه چاپخانه و قیمت کاغذ انجام نمی شود سود قابل توجهی به ناشر تعلق می گیرد و از این سود به نویسنده داده نمی شود لذا دریافت حق التالیف ده درصدی برای نویسنده فایده ای در بر ندارد و منافعی برای نویسنده به همراه نخواهد آورد، از سوی دیگر با هر بار چاپ دیجیتال کتاب چاپ فیزیکی و یا کاغذی کتاب کاهش یافته و این مهم نیز ضرری دیگر را متوجه نویسنده می کند.

وی حق التالیف را یکی از مهمترین مشکلات فعالان عرصه نویسندگی دانست و ابراز کرد: حق التالیف یکی از حقوق مهم و اولیه نویسندگان است که در مواردی از سوی ناشران نادیده انگاشته می شود، به گفته ناشران یک انبار کاغذ صرفه اقتصادی بیشتری دارد تا یک نویسنده که سی سال از عمر خود را برای نوشتن کتاب صرف کرده است، زیرا سودی که از کاغذ به ناشران می رسد با اندازه سودی که از سوی نویسنده متوجه ناشر می شود نیست. نویسنده سرمایه ای به ارزش یک عمر را بر سر راه تولید کتاب گذاشته است که در نهایت با قیمت های بسیار ناچیزی از وی خریداری می شود لذا باید به حق التالیف توجه ای ویژه داشت، زیرا نویسنده از وجود خود مایه گذاشته است.

حسنی چار چوب های حمایتی در حق التالیف را مطرح و تصریح کرد: جامعه نویسندگی امروز ما نیازمند چارچوب های حمایتی است تا با پشتوانه کاری و کارشناسی شده قدم به عرصه فعالیت بگذارد، البته حمایت های بی ضابطه طی سال های اخیر و در حوزه های مختلف نشانه داده که پای غیر حرفه ای ها و دلالان به حوزه نشر و نویسندگی باز شده است.

*** عدم حمایت از نویسندگان

وی نقش حمایت و نظارت را در عرصه نویسندگی مهم دانست و تاکید کرد: حمایت و نظارت عواملی مهم و تاثیرگذار بر حوزه فرهنگ محسوب می شوند عواملی که نقشی اساسی در سمت و سو دهی به حوزه نویسندگی دارد، متاسفانه عدم وجود حمایت تاکنون سبب شده بسیاری از نویسندگان به حرفه ای دیگر پرداخته و کمتر به تولید محتوا بپردازند.

حسنی پیرامون حق التالیف نویسندگان خاطرنشان کرد: نباید نقش افزایش قیمت مواد اولیه در چاپ و نشر را در پرداخت حق التالیف نویسندگان بی تاثیر دانست، تجربه نشان داده بالا رفتن قیمت مواد اولیه سبب می شود تا پرداخت دستمزد های نویسندگان عقب بیفتد متاسفانه از تالیف حمایت نمی شود و این امرت اثیرقابل توجهی بر نسل جدید نویسندگان دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
علیرضا اسماعیلی، با اشاره به پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رفع نگرانی تامین کاغذ ناشران، درباره تعیین زمان برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، گفت: مقرر شد تا نخستین نمایشگاه مجازی کتاب بعد از طرح پاییزه کتاب99 برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی روزنامه سراسری سایه

علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به مکاتبه با دفتر معاون اول رئیس جمهوری درباره موضوع کاغذ، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق دولت و دفتر معاون اول رئیس جمهوری، موضوع کاغذ را پیگیری می کند و دنبال این هستیم تا در این حوزه، تسهیلات بیشتری را دریافت کنیم. این مکاتبه با هدف تخصیص ارز دولتی، مطابق سال 1398 به کاغذ انجام شده و در حوزه تسهیلات نیز به توافقات قابل توجهی با وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی رسیدیم که ضوابط آن به زودی اعلام می شود.

وی درباره نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: مقرر شده است تا نخستین نمایشگاه مجازی کتاب بعد از طرح پاییزه کتاب99 برگزار شود و مدت یک هفته برای برگزاری این نمایشگاه پیش بینی و احتمال تمدید آن نیز در نظر گرفته شده است.

اسماعیلی درباره مراحل فنی مربوط به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، توضیح داد: بسیاری از مباحث نمایشگاه از جمله موضوعات مرتبط با لجستیک، در مراحل پایانی قرار دارد.

مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا بُعد بین المللی نمایشگاه کتاب نیز در نخستین نمایشگاه مجازی برقرار است یا خیر؟ بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب، هیچگاه جای سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را نمی گیرد؛ چراکه نمایشگاه کتاب تهران دارای ویژگی های است که تنها در قالب فیزیکی، قابل اجرا است.

وی ادامه داد: اما ازآنجایی که کتاب ناشران خارجی متقاضی حضور در نمایشگاه سی وسوم وارد گمرک شده بود و با شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه برگزار نشد؛ تلاش می کنیم بخش خرید خارجی را نیز در قالب نمایشگاه مجازی سامان دهیم.

اسماعیلی، درباره ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب، ادامه داد: در جریان برگزاری نمایشگاه مجازی، به طور حتم از همراهی صنف بهره مند خواهیم شد. این احتمال وجود دارد تعدادی از ناشران ثبت نام کننده در سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب بنا به دلایلی تمایل و یا علاقه ای به حضور در نمایشگاه مجازی نداشته باشنذ؛ بنابراین باید امکانی برای اینکه آن ها نیز تصمیم خود را اعلام کنند، ایجاد کنیم. برای این موضوع نیز با صنف همکاری خواهیم داشت.

علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به مکاتبه با دفتر معاون اول رئیس جمهوری درباره موضوع کاغذ، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق دولت و دفتر معاون اول رئیس جمهوری، موضوع کاغذ را پیگیری می کند و دنبال این هستیم تا در این حوزه، تسهیلات بیشتری را دریافت کنیم. این مکاتبه با هدف تخصیص ارز دولتی، مطابق سال 1398 به کاغذ انجام شده و در حوزه تسهیلات نیز به توافقات قابل توجهی با وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی رسیدیم که ضوابط آن به زودی اعلام می شود.

وی درباره نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: مقرر شده است تا نخستین نمایشگاه مجازی کتاب بعد از طرح پاییزه کتاب99 برگزار شود و مدت یک هفته برای برگزاری این نمایشگاه پیش بینی و احتمال تمدید آن نیز در نظر گرفته شده است.

اسماعیلی درباره مراحل فنی مربوط به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، توضیح داد: بسیاری از مباحث نمایشگاه از جمله موضوعات مرتبط با لجستیک، در مراحل پایانی قرار دارد.

مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا بُعد بین المللی نمایشگاه کتاب نیز در نخستین نمایشگاه مجازی برقرار است یا خیر؟ بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب، هیچگاه جای سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را نمی گیرد؛ چراکه نمایشگاه کتاب تهران دارای ویژگی های است که تنها در قالب فیزیکی، قابل اجرا است.

وی ادامه داد: اما ازآنجایی که کتاب ناشران خارجی متقاضی حضور در نمایشگاه سی وسوم وارد گمرک شده بود و با شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه برگزار نشد؛ تلاش می کنیم بخش خرید خارجی را نیز در قالب نمایشگاه مجازی سامان دهیم.

اسماعیلی، درباره ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب، ادامه داد: در جریان برگزاری نمایشگاه مجازی، به طور حتم از همراهی صنف بهره مند خواهیم شد. این احتمال وجود دارد تعدادی از ناشران ثبت نام کننده در سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب بنا به دلایلی تمایل و یا علاقه ای به حضور در نمایشگاه مجازی نداشته باشنذ؛ بنابراین باید امکانی برای اینکه آن ها نیز تصمیم خود را اعلام کنند، ایجاد کنیم. برای این موضوع نیز با صنف همکاری خواهیم داشت.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
یک کارشناس فرهنگی تأکید کرد که متأسفانه با وجود گذشت نزدیک به 41 سال از پیروزی انقلاب، سینمای تراز انقلاب اسلامی هنوز شکل نگرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : سینما پرس فرهنگ وهنر

سعید الهی در گفت و گو با کیهان، به 21 شهریور روز ملی سینما اشاره کرد و گفت: نزدیک 41 سال از پیروزی انقلاب اسلامی سپری می شود اما متأسفانه ما هنوز با سینمای ایده آل و مطلوب و منطبق با فرهنگ ایرانی و اسلامی فاصله داریم. در واقع سینمای تراز انقلاب هنوز شکل نگرفته است.
وی به نقشه راه و برنامه مهندسی فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: باید اذعان کرد که از سوی برخی از اعضای جامعه مدیریتی و هنری کشور، اراده ای برای اجرای نقشه فرهنگی در حیطه سینما دیده نمی شود و این؛ یکی از اصلی ترین دلایل فاصله سینمای ایران با سینمای مطلوب است.
وی ادامه داد: وقتی ریل گذاری مدیریتی درستی انجام نشده است، ساخت فیلم های خوب که هر سالانه به تعداد انگشتان دست رخ می دهد، پدیده ای اتفاقی به شمار می آید.
الهی با بیان اینکه متأسفانه سال هاست که سینمای ایران تحت تسلط جریانی شبه روشنفکر قرار دارد، گفت: تا زمانی که این تسلط ادامه دارد ما شاهد پاگیری سینمای تراز انقلاب نخواهیم بود. بی شک با برنامه ای جهادی و انقلابی و حضور سینماگران انقلابی و متعهد است که این تسلط از بین می رود.
این کارشناس فرهنگی با اشاره به جشنواره زدگی برخی سینماگران هم گفت: بحث جشنواره زدگی برخی سینماگران حدیثی کهنه اما واقعیتی بس خسارت بار است که نمی توان از کنار آن به سادگی گذشت. سینمای جشنواره ای در نگاه کلی یعنی سینمایی که به متولیان غربی جشنواره ها می گوید: من از کشورم بد می گویم تا بدست شما تحسین شوم ! چه کسی می تواند منکر وجود چنین خوانشی از متن رفتارسینماگران مرعوب غرب در کشورمان شود. همین طیف است که چشم به دوران پر افتخار نهضت انقلاب اسلامی بسته است و با دفاع مقدس و رویدادها و مفاهیم بر آمده از ارزش ها فاصله جدی و دردناکی دارد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
بخش مهمی از بازی رسانه ای سینمای ایران را حضور در جشنواره های بین المللی تشکیل می دهدحالا پخش کننده باسابقه با حمله به این بازی می گوید بخش اعظم این حضور ها محصول دروغ است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: برای چندمین بار در سال های اخیر، محمداطبایی چهره شناخته شده سینما و از معدود پخش کنندگان بین المللی فیلم در ایران، به خبرسازی های مربوط به حضور های بین المللی سینمای ایران تاخت و آن را حاصل حضور در جشنواره های دروغین یا بی اهمیت دانست.

اطبایی در یک یادداشت بلند، عنوان کرد: بررسی حضور ها و جایزه های بین المللی حداقل پنج سال اخیر سینمای ایران به نتایج تأسفباری رسیده که نزدیک 80درصد این اتفاقات در جشنواره های دروغین و بسیار کم ارزش و شبه جشنواره رخ داده اند.

نقش دلال ها در بین المللی شدن سینما!

مدیران دولتی مدعی هستند هیچ جشنواره مهم بین المللی وجود ندارد که حداقل یک فیلم از ایران در آن حضور نداشته باشد. امیر اسفندیاری، معاون جشنواره جهانی فیلم فجر که همیشه نامش در میان مدیران سینمایی مسافر به جشنواره های خارجی دیده می شود، چندی پیش در مصاحبه ای مدعی شده بود: سینمای ایران بعد از سه دهه همچنان توانسته در جشنواره های جهانی حضور پررنگی داشته باشد. به اعتقاد من سینمای هیچ کشور دیگری به اندازه سینمای ایران تا این اندازه حضورش در عرصه بین المللی مستمر نبوده و نتوانسته در این سال ها به عنوان سینمایی که در کل جشنواره های دنیا به آن توجه می شود، اهمیت پیدا کند. در حال حاضر هم با فیلم های جدید و خون تازه ای که وارد سینمای ایران شده، این موفقیت ها ادامه دارد. در عین حال سینماگران مطرح مان همچنان در جشنواره های جهانی می درخشند، البته همیشه تا اندازه ای افت و اخیز وجود داشته و در زمان هایی این حضور پررنگ تر و زمان های دیگری کمرنگ تر شده است، اما در طول این سه دهه جزو مطرح ترین سینما ها در جهان بوده ایم. اگر بخواهیم به همه کشور هایی که سینمای مطرحی دارند، نگاهی بیندازیم حضور ایران در عرصه بین المللی بسیار قابل تأمل است.

در مقابل موضع اسفندیاری، افرادی هستند که با دیده شک به چنین افتخاراتی که فقط از سوی مدیران دولتی تکرار می شود، واکنش نشان دهند. اطبایی که سال هاست به عنوان پخش کننده بین المللی فیلم فعالیت دارد، در یادداشت اخیرش که در اختیار رسانه ها قرار داده است، به این حضور های بین المللی از زاویه ای متفاوت نگاه کرده است. در یادداشت این فعال حوزه پخش فیلم آمده است: تولید در سینمای ایران و در سراسر جهان افزایش یافته و بخش بزرگی از این فیلم ها در پی حضور در مجامع بین المللی سینمایی بوده، اما طبیعی است که ظرفیت نمایشی این رویداد ها اندک و جوابگوی همه متقاضیان نیست. حضور ها و موفقیت های بین المللی راه میانبر سینماگران برای رسیدن به جایگاه بالاتر هنری، اجتماعی و صنفی است، لذا این اشتیاق سینماگران از این زاویه قابل درک است، اما هم این ظرفیت های نمایشی محدود بوده و هم نیروی متخصص و حرفه ای برای عرضه و پخش بین المللی همه تولیدات سینمای ایران وجود ندارد، پس شماری از سینماگران به طور مستقیم یا از طریق افرادی که در مؤدبانه ترین شکل می توان آنان را دلال نامید، تصمیم به عرضه آثار خود گرفته و شماری آگاهانه و شماری ناآگاهانه به سوی این جشنواره های غیرواقعی هجوم می برند و برای فیلم های خود اعتبار غیرواقعی می خرند. در کمال تأسف دیده می شود که شماری از دوستان پخش کننده بین المللی هم دست به دامن این سامانه شده و حضور های فیلم های تحت قرارداد خود را افزایش می دهند.

آمار ها چه می گویند؟!

اطبایی بار ها در موارد مختلف از پررنگ شدن برخی جوایز کم اهمیت سینمایی توسط برخی جریان های رسانه ای و اشخاص گلایه کرده است. نمونه آن انتقاد وی از جوایز فیلم قصر شیرین در جشنواره فیلم شانگ های بود. این پخش کننده سینما بعد از آنکه مدیران سازمان سینمایی برای تبریک به رضا میرکریمی به خاطر جوایز فیلم قصر شیرین از یکدیگر پیشی می گرفتند، در یادداشتی با یادآوری اینکه شانگ های فستیوال مهمی در سینما نیست، پررنگ شدن جایزه گرفتن در آن جشنواره را ناشی از ناکامی سینماگران ایرانی عنوان کرده بود. وی این بار با ارائه آماری درباره حضور های بین المللی سینمای ایران در سال گذشته میلادی، نشان می دهد که سینمای ایران نه تنها موفقیت چشمگیری در سطح بین المللی نداشته است، بلکه در بسیاری از رخداد های مهم سینمای جهان اصلاً حضور نداشته و در فستیوال های تأثیرگذار جهانی غایب بوده است.

اطبایی می نویسد: در حوزه عرضه و پخش بین الملل فیلم های بلند، پنج جشنواره، مهم ترین جشنواره های فیلم دنیا بوده که حضور و نمایش در این پنج جشنواره برای همه سینماگران و پخش کننده های فیلم از اهمیت بالایی برخوردار است. جشنواره های کن، ونیز، برلین، سان دنس و تورنتو. البته دو جایزه اسکار و گلدن گلوب را که جشنواره نبوده به این فهرست برتر باید اضافه کرد، هر چند هر دو در طبقه بندی جشنواره ها نبوده، اما از مهم ترین رویداد های سینمایی جهان محسوب می شوند. حال به وضعیت سینمای ایران در این پنج جشنواره بسیار مهم جهانی و دو رویداد در سال 2019 بپردازیم که در یک جشنواره هیچ فیلمی نداشتیم و در چهار جشنواره دیگر هم سه فیلم بلند سینمایی و هفت فیلم مستند و کوتاه از سینمای ایران حضور داشتند. وی در ادامه یادداشت خود به تشریح حضور نمایندگان سینمای ایران در جشنواره های خارجی طی سال گذشته میلادی پرداخته که اغلب آن ها بدون به دست آوردن دستاوردی بوده است.

وقتی گنجشک را برای سینما رنگ می کنند!

فهرست بلندی که اطبایی در یادداشتش از جشنواره های درجه 4 و بی اهمیت سینمایی آورده است، نشان می دهد که در داخل ایران به اشتباه و به دلیل نداشتن آگاهی این جشنواره ها به عنوان فستیوال های مهم سینمایی معرفی شده است. این پخش کننده سینما می نویسد: فناوری های جدید شرایط جدیدی برای عرضه و ارائه فیلم به جشنواره های فیلم به وجود آورده اند که متأسفانه این امکان بیشتر به گسترش جشنواره های دروغین و غیرواقعی کمک کرده تا تسهیل حضور فیلم ها در جشنواره ها! حال، رده بندی کیفی یک جشنواره فیلم تبدیل به موضوع ثانویه شده است! به واقع بسیاری از دوستان سینماگر، رسانه ها و مسئولان قدرت تشخیص واقعی و غیرواقعی بودن این رویداد ها را هم نداشته و در نتیجه تحت تأثیر اخبار رسانه ای این موفقیت های کاذب و اغراق شده، به تحلیل های غیرعلمی و بی پایه دست زده اند و چه بسا از پی آن به سیاستگذاری هایی از همان دست! که نمونه های این اظهارنظر های مسئولان درباره موفقیت های غیرواقعی فیلم های ایرانی در عرصه های بین المللی در این چند ساله کم نبوده است! اطبایی در انتهای یادداشت خود بر این نکته تأکید کرده است که بیش از 90 درصد از حضور های بین المللی سینمای ایران ناشی از تلاش بخش خصوصی بوده است، این واقعیت می تواند بی ثمر بودن سفر های هزینه بردار مدیران دولتی به جشنواره های بین المللی را به خوبی به نمایش بگذارد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
اینکه سالی صد و چند فیلم ساخته و اکران می شود و از این تعداد زیر 10 اثر می تواند رضایت بخش باشد، تأسف برانگیز است. ملی بودن سینما در واقعیت تفاوت های زیادی با مناسبت تقومی اش دارد. سینمایی به این عظمت که 120 ساله شده باید هویت و ملی گرایی اش در آثارش دیده شود، پس بهتر است با تبریک روز ملی سینما پز روشنفکری ندهیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: سینمای ایران دیروز 120 ساله شد، از سال 1376 در اولین جشن خانه سینما قرار شد 21 شهریور در تقویم، روز ملی سینما نامگذاری شود و هر سال در این تاریخ جشنی برگزار می شود و به آثاری در رشته های مختلف جایزه می دهند. از سال 1379 روز 21 شهریور به عنوان روز ملی سینما وارد تقویم شد، اما نکته مهم و حائز اهمیت در همین جاست که ملی بودن سینما فقط و فقط در تقویم جا گرفته است، اما ملیت سینما در واقعیت کجاست؟ آیا سینماگران ایرانی توانسته اند به سینمای ملی برسند؟ قدمت 120 ساله سینمای ایران با تمامی فراز و فرودهایش را می شود پذیرفت، اما ملی بودن سینمای یک کشور باید بر اساس چارچوب های مملکتش باشد، یعنی سینماگر ملی بودن را در فیلم هایش به خدمت بگیرد، به طور مثال اخیراً فیلم خورشید در جشنواره ونیز مورد توجه قرار گرفته است چراکه این فیلم به دلیل موضوعی که دارد می تواند یک فیلم ملی باشد. خورشید معرفی یک قهرمان است؛ پسر نوجوان ایرانی که برای رسیدن به هدفش راه سخت و دشواری را می پیماید، بله یکی از کارکرد های اساسی سینمای ملی شناخت شناسی جامعه در جشنواره های خارجی است که متأسفانه سینماگران ایرانی بیشتر راغبند آثاری به این جشنواره ها ارسال کنند که صرفاً نشانه ای از بحران فرهنگی کشورشان تلقی شود. فیلم هایی که هویت ندارند و نگاه مبالغه آمیز فیلمسازش به اجتماع است؛ اجتماعی که در آن عقلانیت به حاشیه رفته و خشونت و نبود عاطفه غلبه دارد. از سوی دیگر آثار کمدی که در سینمای ایران ساخته می شود آیا به ملی گرایی مرتبط است؟ فیلم هایی که نگرش آنان جنسی است و با خلق موقعیت های اروتیک و دیالوگ های دوپهلو می خواهند نوعی بسازبفروشی سینمایی نازل را توسعه دهند؛ آثاری که در آن ها نشانه ای از فرهنگ ایرانی را نمی توان یافت. به یاد بیاورید که در فیلم هزارپا (که فیلمسازش در سال 76 بنیانگذار نام روزملی سینما در تقویم بوده) چگونه شهید و جانباز را دستخوش شوخی های جنسی قرار می دهد یا فیلم مطرب که نشان می دهد ایران جای خوبی برای زندگی نیست. در همین فیلم یک پسر جوان کلفت و نوکرِ یک خواننده زن ترک می شود یا در فیلم رحمان 1400 که در هر نما و سکانسش ترویج بی اخلاقی و نکات جنسی است. اینچنین آثاری در سینمای ایران زیاد ساخته شده و می شوند، اما از حق نگذریم که نه تنها سینمای شبه کمدی ما تبدیل به سینمای دوپهلو شده است بلکه سینمای درام یا روشنفکرانه ما هم با همین الگو ها جلو می رود. فیلم هایی مثل تیغ و ترمه، لتیان، مهمان خانه ماه نو، حکایت دریا، طلا، لیلاج، سال دوم دانشکده من، روسی و خیلی های دیگر به دنبال ترویج خیانت و بی غیرتی هستند. شاید این مسئله مطرح شود که سینماگران این موضوعات را بر اساس اتفاقات روز جامعه می سازند، اما هنرمند چرا باید مسائل را همان طوری که می بیند نشان دهد، وظیفه او باید بسترسازی مناسب برای جلوگیری از یک بحران باشد، به طوری که فیلمساز با نگاه و نگرشی که حتماً برتری نسبت به دیگران دارد، باید موضوعات را بشکافد، اما بیشتر فیلمسازان ما طرح موضوع می کنند و هیچ پایان مناسبی برای آثارشان انتخاب نمی کنند، بیشتر پایان ها یا تلخ و سیاهند یا اصلاً پایان امیدبخشی ندارند، در این وضعیت چگونه می شود به سینمای ملی رسید؛ فیلم هایی که ساخته می شوند تا پول های مشکوک و آلوده در راستای کار فرهنگی پاک و پاکیزه شود! سینمای ملی به این معنی نیست که فلان فیلمساز پیشکسوت، چون سرمایه ندارد، سال هاست نمی تواند فیلم بسازد، اما یکی دیگر دو فیلم سینمایی مبتذل و یک سریال مبتذل تر را در یک زمان بسازد.

اینکه سالی صد و چند فیلم ساخته و اکران می شود و از این تعداد زیر 10 اثر می تواند رضایت بخش باشد، تأسف برانگیز است. ملی بودن سینما در واقعیت تفاوت های زیادی با مناسبت تقومی اش دارد. سینمایی به این عظمت که 120 ساله شده باید هویت و ملی گرایی اش در آثارش دیده شود، پس بهتر است با تبریک روز ملی سینما پز روشنفکری ندهیم.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۲

گیسو فغفوری

یکی از بی رونق ترین روزهای سینما می توانست دیروز باشد اگر نامه 313 سینماگر منتشر نمی شد. 313 سینماگری که در یک خط نوشتند : ما سینماگران در روز ملی سینما خواهان برچیده شدن نظام سانسور و حذف هرنوع پروانه فیلم سازی هستیم . در 120 سالگی ورود سینما به ایران که تقریبا هیچ برنامه خاصی برای آن برگزار نشد. با مرور رسانه ها هم به نظر می رسد کمتر کسی از مسئولان به یاد روز سینما بوده باشد. روزی که اهالی سینما خیلی صمیمی و در اوج ناامیدی به خودشان تبریک گفتند و در گروه ها نوشتند: روز سینمامون مبارک .
روزی که تنها یکی، دو رسانه یادشان بود که 21 شهریور روز سینماست و روز پنجشنبه با یادداشت ها و مطالبی از آن یاد کردند. البته هنوز می توان امیدوار بود که شاید امروز رسانه های بیشتری به روز سینما و بزرگداشت آن بپردازند. روزی که حتی ایسنا با یکی از مورخان سینمایی گفت وگوی قبلی اش را منتشر کرد که در آن گفته شد هیچ دلیلی برای انتخاب این روز برای بزرگداشت سینما نیست و شاید چون تقویم خلوت بوده، این روز انتخاب شده است.
روز ملی سینما در سالی که کرونا سبب شد بیشتر سالن های سینما خالی باشند و مردم در خانه با کمک اکران آنلاین اندکی از سینما یاد کنند، پشت سر گذاشته شد. چرا هیچ کس یاد روز سینما نبود؟ چرا این اتفاق افتاد؟ چرا مسئولان سازمان سینمایی حواسشان نبود که یادکردن از 120 سالگی سینما می تواند سبب شود اندکی رونق به سینمای ایران بیاید؟ حتی مثل همیشه رسانه ها پر نشد از غرها و ناامیدی ها. انگار همه خسته شده اند از بس حرف ها زده می شود و شنیده نمی شود و از بس مسائل مهم تر از هنر و سینما وجود دارد. خانه سینما که به عنوان تنها صنف سینمایی شناخته می شود هم آن قدر مشغول درگیری های داخلی بود که اصلا فراموش کرد که می تواند از این فرصت استفاده کند تا یادی از سینما بکند و به آن توجه کند. همه چیز را می توان گردن کرونا اندخت، چه ورشکستی سینماها و چه بی کاری کارگران سینما را. می توان بی خبری و ساخته نشدن فیلم را هم بر گردن کرونا انداخت. می توان اکران هایی اندک و کم رونق را هم بر عهده کرونا گذاشت. اما سؤال این است که چطور می شود که حتی روز ملی سینما هم از یاد همه رفته است. در سال 90 و روزگاری که خانه سینما بسته بود، در روزگاری که فضای مجادله بین مسئولان و سینماگران به اوج رسیده بود، همه سینماگران به نوعی درصدد بودند تا اهمیت سینما را یادآوری کنند. حتی اگر نهایت تلاششان تجمع و اعتراض به بستن خانه سینما بود. در این سال ها بارها شده است که جشن سینمای ایران با کم رونقی برگزار شود؛ اما این شکل ناامیدی و بی حس و حالی در هیچ تاریخی این چنین سابقه نداشته است. اینکه چگونه همه این قدر خموده و غمگین شده اند و... حتما دلایل زیادی دارد از جمله نگرانی، بی پولی، فقر، ناامیدی یا حتی دعوای بین اهالی سینما تا تغییر روند حضور افراد علاقه مند در حوزه سینما که شائبه های پول شویی را ممکن می کند. وقتی تعداد کسانی که دلشان برای سینما می سوزد، کم شود، نمی توان انتظاری برای به یادداشتن ارج و قرب سینما داشت. وقتی عشق به سینما فراموش می شود و سینما فقط وسیله می شود، نمی توان انتظار داشت که روز سینما و جایگاه سینما موجب توجه دیگران شود. هرچند کرونا سبب شده دیگر به هیچ طریقی انتظار هیچ صف و جمع شدنی برای سینما را وجود نداشته باشد. از سوی دیگر کمتر کسی هم سراغ ابتکار می رود. روز ملی سینما هم می شود یک روز مثل روزهای دیگر؛ بدون توجه و بدون علاقه و بدون هیچ خبر خوشی برای سینماگران. اما سینماگران خواسته خود را بیان کردند.

گیسو فغفوری

یکی از بی رونق ترین روزهای سینما می توانست دیروز باشد اگر نامه 313 سینماگر منتشر نمی شد. 313 سینماگری که در یک خط نوشتند : ما سینماگران در روز ملی سینما خواهان برچیده شدن نظام سانسور و حذف هرنوع پروانه فیلم سازی هستیم . در 120 سالگی ورود سینما به ایران که تقریبا هیچ برنامه خاصی برای آن برگزار نشد. با مرور رسانه ها هم به نظر می رسد کمتر کسی از مسئولان به یاد روز سینما بوده باشد. روزی که اهالی سینما خیلی صمیمی و در اوج ناامیدی به خودشان تبریک گفتند و در گروه ها نوشتند: روز سینمامون مبارک .
روزی که تنها یکی، دو رسانه یادشان بود که 21 شهریور روز سینماست و روز پنجشنبه با یادداشت ها و مطالبی از آن یاد کردند. البته هنوز می توان امیدوار بود که شاید امروز رسانه های بیشتری به روز سینما و بزرگداشت آن بپردازند. روزی که حتی ایسنا با یکی از مورخان سینمایی گفت وگوی قبلی اش را منتشر کرد که در آن گفته شد هیچ دلیلی برای انتخاب این روز برای بزرگداشت سینما نیست و شاید چون تقویم خلوت بوده، این روز انتخاب شده است.
روز ملی سینما در سالی که کرونا سبب شد بیشتر سالن های سینما خالی باشند و مردم در خانه با کمک اکران آنلاین اندکی از سینما یاد کنند، پشت سر گذاشته شد. چرا هیچ کس یاد روز سینما نبود؟ چرا این اتفاق افتاد؟ چرا مسئولان سازمان سینمایی حواسشان نبود که یادکردن از 120 سالگی سینما می تواند سبب شود اندکی رونق به سینمای ایران بیاید؟ حتی مثل همیشه رسانه ها پر نشد از غرها و ناامیدی ها. انگار همه خسته شده اند از بس حرف ها زده می شود و شنیده نمی شود و از بس مسائل مهم تر از هنر و سینما وجود دارد. خانه سینما که به عنوان تنها صنف سینمایی شناخته می شود هم آن قدر مشغول درگیری های داخلی بود که اصلا فراموش کرد که می تواند از این فرصت استفاده کند تا یادی از سینما بکند و به آن توجه کند. همه چیز را می توان گردن کرونا اندخت، چه ورشکستی سینماها و چه بی کاری کارگران سینما را. می توان بی خبری و ساخته نشدن فیلم را هم بر گردن کرونا انداخت. می توان اکران هایی اندک و کم رونق را هم بر عهده کرونا گذاشت. اما سؤال این است که چطور می شود که حتی روز ملی سینما هم از یاد همه رفته است. در سال 90 و روزگاری که خانه سینما بسته بود، در روزگاری که فضای مجادله بین مسئولان و سینماگران به اوج رسیده بود، همه سینماگران به نوعی درصدد بودند تا اهمیت سینما را یادآوری کنند. حتی اگر نهایت تلاششان تجمع و اعتراض به بستن خانه سینما بود. در این سال ها بارها شده است که جشن سینمای ایران با کم رونقی برگزار شود؛ اما این شکل ناامیدی و بی حس و حالی در هیچ تاریخی این چنین سابقه نداشته است. اینکه چگونه همه این قدر خموده و غمگین شده اند و... حتما دلایل زیادی دارد از جمله نگرانی، بی پولی، فقر، ناامیدی یا حتی دعوای بین اهالی سینما تا تغییر روند حضور افراد علاقه مند در حوزه سینما که شائبه های پول شویی را ممکن می کند. وقتی تعداد کسانی که دلشان برای سینما می سوزد، کم شود، نمی توان انتظاری برای به یادداشتن ارج و قرب سینما داشت. وقتی عشق به سینما فراموش می شود و سینما فقط وسیله می شود، نمی توان انتظار داشت که روز سینما و جایگاه سینما موجب توجه دیگران شود. هرچند کرونا سبب شده دیگر به هیچ طریقی انتظار هیچ صف و جمع شدنی برای سینما را وجود نداشته باشد. از سوی دیگر کمتر کسی هم سراغ ابتکار می رود. روز ملی سینما هم می شود یک روز مثل روزهای دیگر؛ بدون توجه و بدون علاقه و بدون هیچ خبر خوشی برای سینماگران. اما سینماگران خواسته خود را بیان کردند.

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
سینماپرس: در روز ملی سینما، برنامه نگرفتند و نگرفتند تا به مغز یک آدم خوش ذوق! رسید مراسمی در روزهای کرونایی بگیرند و خودی بنمایانند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۲

به گزارش سینماپرس ، ماه هاست سینما و عوامل اصلی و بدنه آن در بدترین شرایط، زندگی را سپری می کنند، آن وقت آقایان تصمیم گرفته اند از افرادی که داور بوده اند در فستیوال ها و یا جایزه ای گرفته اند از جشنواره ها، دوباره تجلیل کنند و دوباره جایزه ای مضاعف تقدیم ایشان شود! که همه هم تکرار مکررات بود و نتیجه هم دیگر همه هیچ!
بخیل نیستیم به خدا، اما امان از خروسی که بی موقع بخواند، فریاد از چرخ هزار باره و مردابی برنامه هایی که خاصیتی ندارند برای هیچ کس!
یکی نیست بپرسد بعد از هفت هشت ماه تعطیلی و انهدام، این طرفه ات چه بود همولایتی!؟

*رضا درستکار

لینک خبر :‌ سینما پرس
جمعی از سینماداران از شرایط سخت تسهیلات حمایتی دولت در زمان شیوع بیماری کرونا گلایه کرده و گفتند: هیچ گونه کمکی به سینما نشده است و تمام وعده های وزارت فرهنگ و ارشاد تاکنون در حد حرف بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۲

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از خاورستان ، هر ساله روز 21 شهریور به عنوان روز سینما گرامی داشته می شود.

سینما یک رسانه دیداری شنیداری مبتنی بر فناوری است که به وسیله آن فعالیت اقتصادی صورت می گیرد و همچنین قابلیت استفاده هنری را داراست.

یک اثر سینمایی که فیلم سینمایی نامیده می شود، از عناصر تصویر تشکیل شده است. یک فیلم براساس فیلمنامه و توسط کارگردان، با هزینه تهیه کننده و مجموعه ای از بازیگرها، فیلم بردار و عوامل دیگر ساخته می شود.

سینما جدیدترین شاخه هنر، معروف به هنر هفتم است که امروزه یکی از عمومی ترین و محبوب ترین تولیدات هنری را ارائه می کند. سینما همچنین به محل پخش عمومی فیلم سینمایی نیز گفته می شود.

امروزه سینما به یکی از تفریحات مهم مردم تبدیل شده است که پرداختن به آن و مشکلاتی که برسر راه سینماهای خراسان جنوبی وجود دارد خالی از لطف نیست.

حسین واحدی مدیر سینما بهمن بیرجند در گفت وگو با خاورستان، ضمن گرامی داشت روز سینما، گفت: سینماها در شرایط فعلی با توجه به شیوع ویروس کرونا بیشتر از همه مشاغل تحت تاثیر قرار گرفت و شرایط فعلی شرایط بحران برای سینماها است.

وی افزود: قبل از شیوع ویروس کرونا سینما رونق خوبی گرفته بود و وضعیت سینماها نسبت به سال های 89تا 91 خیلی بهتر شده بود و استقبال بهتری از سینماها صورت گرفته بود.

مدیر سینما بهمن با بیان اینکه رونق سینما به نوع فیلم اکران شده بستگی دارد اظهار کرد: چنانچه فیلم ها و تولیدات سینمایی بر اساس ذائقه مخاطب و مسائل و مشکلات جاری روز ساخته شود مورد اقبال و استقبال مردم قرار می گیرد اما اگر دارای محتوای مطلوب و بر اساس ذائقه مخاطب نباشد قطعا به آن توجه نمی شود.

واحدی ادامه داد: امید است که با عبور از شرایط بحرانی و رسیدن به وضعیت خوب بعد از کرونا سینماها مجددا رونق بگیرد و خانواده ها سینما رفتن را در سبد خانوار قرار دهند و نخبگان فرهنگی نیز حمایت کنند تا این رونق ادامه دار باشد.

سینماها مکانی امن از نظر شیوع ویروس کرونا با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی

وی اذعان کرد: با شروع ویروس کرونا سینماها به مدت 4 ماه تعطیل و بعد از 4 ماه با دستورالعمل های خاص و پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در پنجم تیرماه99 بازگشایی شد و به مکانی امن از نظر شیوع ویروس کرونا تبدیل شد اما متاسفانه استقبال مردم خیلی خوب نبود.

مدیر سینما بهمن از مردم خواست که ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی به محیط سینما اعتماد کرده و بدانند که سینماها فراتر از آنچه که فکر می کنند امن است.

مشکلات اقتصادی دلیل اصلی خالی بودن صندلی های سینماها

واحدی با اشاره به صندلی های خالی سینما، بیان کرد: عدم استقبال از سینما می تواند دلایل متعددی داشته باشد از جمله عدم ساخته شدن فیلم هایی متناسب با ذائقه مخاطب و براساس مسائل و مشکلات جاری کشور، عدم فرهنگ سازی برای سینما رفتن در بین اقشار مردم و از همه مهمتر مشکلات اقتصادی که این روزها مردم به شدت درگیر آن هستند.

وی افزود: ما تاکنون تعدیل نیرو نداشتیم اما با ادامه ی روند این بحران، زمزمه تعدیل نیرو نیز به گوش می رسد.

شرایط سخت تسهیلات حمایتی

مدیر سینما بهمن در خصوص تسهیلات تعلق گرفته به مشاغل آسیب دیده از ویروس کرونا گفت: تسهلات کرونا با توجه به شرایط سختی که برای آن لحاظ شده است مانند ضامن های متعدد موفق به دریافت آن نشده ایم.

واحدی با اشاره به کیفیت مطلوب سینماهای بیرجند بیان کرد: سینماها از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و ما هم همچنان در تلاش برای بهتر کردن کیفیت آن هستیم و در آینده ای نزدیک بروزترین سیستم نمایش موجود در کشور را به مردم ارائه خواهیم داد.

وی همچنین در خصوص زمان اکران فیلم ها گفت: با پیگیری های صورت گرفته است اکران فیلم های جدید همزمان با مرکز تهران انجام می شود و فیلم ها همزمان با اکران سراسری در بیرجند نیز اکران می شوند.

مدیر سینما بهمن بیرجند اظهار کرد: در هفته های اخیر نظرسنجی بین مردم از میزان رضایتشان نسبت به سینماها به صورت آنلاین در سطح خراسان جنوبی در حال انجام است که طبق نظرسنجی های انجام شده میزان رضایت مردم از سینماها خوب بوده است اگرچه تلاش ما برای ارائه خدمات بهتر ادامه خواهد داشت.

واحدی در خصوص اکران آنلاین فیلم های سینمایی در زمان کرونا گفت: نظر شخصی من این است که این موضوع می تواند به سینماها آسیب بزند اما این اقدام در زمان تعطیلی سینماها و شرایط موجود خوب بود.

لزوم همکاری همه جانبه مسئولان و نخبگان برای روشن ماندن چراغ سینماها

واحدی اظهار کرد: از مسئولان می خواهم حمایت بیشتری از سینماها کنند زیرا سینما به عنوان یک رسانه تصویری مورد بی توجهی مسئولان خراسان جنوبی قرار گرفته است و اگر قرار است چراغ سینماها روشن بماند و در آینده همچون مراکز خیلی از استان ها پردیس سینمایی داشته باشیم می طلبد که نخبگان فرهنگی، فرهنگ سینما رفتن را ترویج دهند و با ترویج آن از سینماها حمایت کنند.

مدیر سینما بهمن از بهتر شدن کیفیت فیلم ها نسبت به سال های گذشته خبرداد و افزود: کیفیت فیلم ها بهتر شده است اما هنوز به آن کیفیت مطلوب که نیاز جامعه اسلامی ما است و نیاز مخاطب امروز را برآورده کند، نرسیده است که می بایست تلاش ها و همت مضاعفی صورت بگیرد تا شاهد رونق سینماها باشیم و بتوانیم فرهنگ و هنر این سرزمین را به دنیا صادر کنیم.

واحدی گفت: در خراسان جنوبی فیلم سینمایی ساخته نشده است اما اکران فیلم مستند گروه هنر و تجربه را در سطح کشوری داشتیم که با استقبال جامعه و مورد تشویق دانشجویان قرار گرفت.

مجتبی تخمکار مدیر سینما فردوسی بیرجند نیز در گفت وگو با خاورستان، در خصوص وضعیت سینماهای خراسان جنوبی، گفت: شهرهای بیرجند، قاین و سرایان سینما دارند و سینما فردوسی بیرجند در بهمن 98 برای بازسازی تعطیل شد و در تیرماه 99 افتتاح شد.

وی افزود: متاسفانه مسئولان حمایت چندانی از سینما نمی کنند؛ شهرداری میتواند کمک حال سینما در بحث تبلیغات محیطی باشد اما متاسفانه هیچ کمکی دریافت نمی کنیم.

مدیر سینما فردوسی بیرجند با اشاره به وضعیت سینما فردوسی بعد از بازسازی بیان کرد: متاسفانه بعد از افتتاح مجدد سینما استقبال خیلی پایین بوده است و می توان گفت عملا سینما تعطیل بوده است.

تخمکار ادامه داد: در شرایط کرونا سینما نسبت به برخی اماکن عمومی که در حال فعالیت است، کمترین ریسک را دارد و مسائل بهداشتی به شدت رعایت میشود و همچنین داخل سالن نمایش نیز فاصله گذاری رعایت می شود.

تمام صحبت های فرهنگ و ارشاد در حد حرف بوده است

وی در مورد تسهیلات کرونا برای شاغلان در سینما اظهار کرد: هیچگونه تسهیلاتی را دریافت نکردیم و هیچ گونه کمکی به سینما نشده است و تمام صحبت های فرهنگ و ارشاد تاکنون در حد حرف بوده است.

مدیر سینما فردوسی بیرجند در پایان گفت: در حال حاضر ما از بروزترین سیستم پخش فیلم برخوردار هستیم و مردم نیز رضایت کامل را دارند و اکران فیلم ها به صورت همزمان با تهران انجام می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۲ سایت های دیگر : بانی فیلم کارگر آنلاین

خبرگزاری میزان - سینمای کشور طی نیمه اول سال 99 با چالش های فراوانی روبرو بوده است، بروز و شیوع بیماری کرونا از اسفند ماه سال گذشته چرخ تولید و اکران در سینما را به طور کامل متوقف کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان ضربه طولانی مدتی را بر بدنه این هنر وارد کرد.

سینمای کشور علنا بهار سال 99 را به واسطه تعطیلات طولانی مدت از دست داد، بنا به تاییدیه ستاد ملی مبارزه با کرونا سینما ها اجازه بازگشایی از اول تیر ماه سال جاری را پیدا کردند، بسیاری پیش بینی می کردند دوری چهار ماهه مخاطبان از سالن سینما می تواند دلیلی برای بازگشت مخاطب به سالن باشد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

بازگشایی سینما ها با وجود اکران دو فیلم موفق جشنواره فیلم فجر شنای پروانه ، خوب بد جلف: ارتش سری در دو ژانر کمدی و اجتماعی هم نتوانست باعث حضور مخاطبان در سالن شود، آن ها که همچنان از ابتلا به بیماری کرونا واهمه داشتند با عدم حضور در سینما ها باعث شدند تا این دو فیلم هم به راحتی شکست مالی را تجربه کنند.

حال تابستان سینما در حال پایان است، نزدیک به سه ماه از بازگشایی سینما ها گذشته و مجموع فروش تمامی فیلم های سه ماه اخیر به اندازه یک ماه بازگشایی اولیه سال گذشته نبوده است، اکثریت آثار حاضر در چرخه اکران فروشی کمتر از 100 میلیون تومان را تجربه کرده اند و علنا کارگردانان و آثار مطرح از اکران منصرف شده اند.

در این بین سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز راهکار قابل قبولی را برای بازگشت مخاطبان به سینما نداشته است، شورای صنفی نمایش از اکران فیلم های جذاب خبر می دهد، اما به واقع فیلمی که بتواند این جریان را تغییر دهد در چرخه اکران دیده نمی شود.

سینمای کرونا زده به پاییز نزدیک می شود، همزمانی ماه مهر با شروع دوباره مدارس و همچنین تعطیلات ماه صفر باعث شده تا از همان ابتدا آینده خوبی در انتظار سینمای پاییزه نباشد، از سویی هنوز هیچ اثر برتری برای اکران، اعلام آمادگی نکرده است.

نکته عجیب آنجاست که با وجود نبود عرصه پخش و اکران تولیدات سینمایی چند ماهی است که شروع به کار کرده اند، بسیاری از تهیه کنندگان که در این دوران ورشکست شده بودند همچنان کار می کنند، اما در نقطه روبرو روند پخش هنوز با معضلات فراوانی روبرو است.

از طرفی برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر همچنان در هاله ای از ابهام است، فراخوان این جشنواره که به صورت متدوال تا پایان تابستان منتشر شده بود، انتشار نیافته و مدیران سینمایی هم هیچ پاسخی در قبال برگزاری و عدم برگزاری آن نمی دهند. مشخص نیست که در صورت عدم برگزاری جشنواره فیلم فجر تعداد بالای تولیدات دو ماه اخیر برای چه مقصدی فعالیت می کنند.

بدون شک برگزار نشدن جشنواره فیلم فجر در سال جاری می تواند بزرگترین ضربه بر بدنه سینمای کشور باشد، ضربه ای که شاید تا سال ها نتوان آن را جبران کرد، در این میان معلوم نیست که مسئولین سینمایی چرا تا این حد سکوت کرده اند، چرا هیچ برنامه ریزی بلند مدتی برای سینمای کرونا زده اعمال نشده است.

شاید در ماه های ابتدایی بیماری کرونا همه حق می دادند که برنامه ریزی در اتفاقی این چنین کمی سخت و زمان بر است، اما حالا و بعد از گذشت نزدیک به هفت ماه انتظار می رود که مسئولین سینمایی به یک جمع بندی برای اداره امور رسیده باشند، اتفاقی که متاسفانه هنوز در پایه های اصلی اداره این هنر دیده نمی شود.

سینمای کشور طی ماه های گذشته تنها شاهد اقدامات شتاب زده و بی برنامه بوده است، اقداماتی همچون اکران آنلاین و سینما ماشین که بسیار سریع با شکست روبرو شدند، پدیده اکران هم با پخش آثاری کم کیفیت روبرو بوده است، باید دید این بی برنامگی آیا گریبان جشنواره فیلم فجر را هم خواهد گرفت یا خیر.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
محمد درمنش گفت: اساس این پولشویی، آدرس غلط دادن است. کل پول در گردش سینما زیر 500 میلیارد تومان است. موضوع پول شویی به نظر من رد گم کردن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۲ سایت های دیگر : کارگر آنلاین آقای خبر خبر 24

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، میزگرد بررسی ورود پول های آلوده به سینما در برنامه بامدادی هفت با حضور داریوش باباییان و محمد درمنش از تهیه کنندگان سینما برگزار شد.

محمد درمنش در ابتدای برنامه گفت: در ارتباط با مباحث پول های کثیف در سینما و پولشویی سعی می کنم موثق حرف بزنم. خود من از این پرونده ها در دادگاه خبر ندارم. با این دوستان هم از نزدیک کار نکرده ام. پس نه آن ها را متهم می کنم و نه از آن ها دفاع می کنم. نکات من درک خودم از چرخه اقتصادی سینما است با توجه با اتصال به سیستم اقتصادی کشور و مسائل سیاسی اجتماعی آن.

داریوش بابائیان در ادامه این میزگرد گفت: من از دل سینما ماجرا را تعریف می کنم. خیلی ها با عنوان کار فرهنگی می آیند. این مشکل نیست. اما باید مدیریت شود. بعضی ها راحت می آیند و با یک کار کل سینما را بهم می ریزند. یک شبه تجربه آدم هایی که چهل سال در سینما بوده اند را نابود می کنند و آن ها را خانه نشین می کنند. صنوف مختلف واقعا در حال لطمه خوردن هستند. وی افزود: مدیران می توانند این اتفاق را مدیریت کنند. باید جلوی ورود این پول ها را گرفت. پول خوب می تواند وارد سینما شود. اما باید منشا آن معلوم شود. هزینه فیلمسازی واقعا بالاست. بدون هیچ برگشتی.

محمد درمنش هم گفت: اساس این پول آدرس غلط دادن است. کل پول در گردش سینما زیر 500 میلیارد تومان است. موضوع پول شویی به نظر من رد گم کردن است. ارزهایی که به عنوان دولتی گرفته می شود هیچ وقت به اقتصاد کشور باز نمی گردد. یا خصوصی سازی با قیمت های پائین به کسی واگذار می شود. این موضوعات فقط در مورد سینما نیست. در کل کشور است. سمت سو برای درست شدن است. اما وجود دارد.

این تهیه کننده خاطرنشان کرد: این ارقام با ارقام سینما اساسا قابل مقایسه نیست. یک رقمی وارد سینما شده است. این پول ها از مجاری قانونی آمده است. اما این پول ها قبل از سینما از کجا منشا گرفته است. سینماگران در کشور حق دارند به دنبال سرمایه گذار باشند. بنیاد سینمایی فارابی دویست تا سیصد میلیون می دهند آن هم مشروط و تهیه کننده ناچار است به سراغ سرمایه گذار برود.

وی گفت: تهیه کننده وظیفه ندارد منشا پول را پیگیر شود مقامات مسئول و نهاد های ذی ربط باید این کار را انجام دهند. سینما مثل آکواریوم است. شفاف است. ما باید ببینیم این پول ها قبل از سینما در کجا بوده است و فکر نکنیم همه فساد های مالی در سینماست.

داریوش بابائیان هم اینچنین متذکر شد: این پول ها شالیزار سینما را تبدیل به برهوت کرده است. مدیریت کوتاه مدت ما مشکل دارد. یعنی تا بخواهد کاری بکند دوره اش تمام می شود. ظرفیت اکران ما محدود است. اگر یک نفر پولی را آورده آیا اجازه دارد در چندین کار سرمایه گذاری کند. این اتفاق باعث می شود همین چند نفر کل سینما را قبضه کنند. ما تهیه کنندگانی داشتیم که فیلم های پرفروشی داشته اند اما الان نمی تواند یک فیلم بسازد. مگر آنکه بازیگر مطرح نیاورد که در گیشه شکست خواهد خورد. در شرایط فعلی واقعا نمی تواند کار کند. و این باید توسط مدیران سینمایی درست شود.

محمد درمنش در تکمیا سخنان بابائیان گفت: حرف آقای بابائیان کاملا دغدغه است. من معتقدم اخلاقیات در تجارت معنا ندارد. دوست و دشمن معنا ندارد.

وی گفت: سه عنصر در ارتباط با پول های کثیف وجود دارد. ابتدا برخورد با بازیگر. ما چیزی بین اقتصاد آزاد و سوسیالیستی هستیم. در بازار آزاد در 120 فیلم ساخته شده در سال، این حق بازیگر است که رقم بالاتر را انتخاب کند. اشکال این است که ما دانشگاه سینمایی برای تربیت بازیگر نداریم. ما کمبود بازیگر داریم و این انحصار ایجاد می کند.

وی ادامه داد: در عرصه موسیقی زمانی موسیقی لس آنجلسی موسیقی را نابود کرده بود. یک تفکر درست توانست موسیقی لس آنجلسی را از رده خارج کند. ما به جای چند جوان نقش اول باید سی جوان نقش اول خوب داشته باشیم. این تقصیر وزیر ارشاد و آموزش عالی است. وجه بعدی آورنده پول است. این هم مشکل از سیستم است. بعضی ها با ادعای خدمت فرهنگی پول می آورند. در حالی که نقشه های دیگری دارند.

این تهیه کننده در پایان گفت: رسانه ملی باید وارد این مباحث شود. و امیدواریم تاثیرگذار باشد. پیگیری این پول ها باید توسط سازمان بازرسی و قوه قضائیه انجام شود. این سیستم باید توسط این نهاد ها درست شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو

خبرگزاری مهر: انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند در اعتراض به شیوه برگزاری نخستین آیین تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران در عرصه بین المللی که شب گذشته با حضور وزیر ارشاد برگزار شد، بیانیه ای صادر کرد.

نخستین آیین تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران در عرصه بین المللی به عنوان یکی از بخش های جنبی سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، شب گذشته و همزمان با روز ملی سینما در حالی برگزار شد که فهرست تقدیرشدگان این مراسم محدود به فیلم های داستانی برگزیده در جشنواره های جهانی بود و اشاره ای به توفیقات متعدد فیلم های کوتاه و مستند ایرانی در رویدادهای بین المللی نشد.

انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند در اعتراض به برگزاری این مراسم بیانیه ای اعتراضی صادر کرد.

در متن این بیانیه که برای انتشار در اختیار ما قرار گرفته آمده است:

بالندگی فرهنگ را اندیشه باید و فرهنگ را مدیری که از فر و دانش بهره مند باشد تا بستر آفرینش گری اندیشه ورزان را فراهم سازد. سینمای مستند بی آنکه مدعی باشد در درون خود، دانش و آگاهی را به همراه دارد و نگاهی گذرا در تاریخ سینمای ایران، نشانگر جایگاه والای این گونهٔ سینمایی است.

بار دیگر، مدیران فرهنگی نما در روز ملی سینما به بهانهٔ پاسداشت دستاوردهای جهانی سینمای ایران بزرگداشتی برپا کردند، بی آنکه از سینمای مستند یادی کنند و با آنکه مستندسازان ایران، سال گذشته ده ها جوایز ارزشمند را از جشنواره های معتبر جهان برای سرزمین ایران به ارمغان آوردند در سنجه ارزش گذاری شان به شمار نیاوردند.

تاریخ سینمای مستند همیشه سربلند بوده و خواهد ماند و به روایتگری خود از دوران سانسور ادامه خواهد داد.

شایان یادآوری است با آنکه از هیات مدیره انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند برای شرکت در این دورهمی دعوت شد ولی به احترام اعضای فرهیختهٔ انجمنان و مستندسازان بادانش ایران از حضور خودداری کرده است.

لینک خبر :‌ برترین ها
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹

نسیم آنلاین ؛ احسان سالمی: مال بد بیخ ریش صاحبش است ؛ قدیمی ها این ضرب المثل را وقتی به کار می بردند که می خواستند بگویند چیز بد و عیبناک ناچار همیشه نزد صاحبش باقی می ماند و صاحب باید آن را تحمل و نگهداری کند چون کسی حاضر به پذیرفتن آن نیست. این ضرب المثل به شکل طبیعی باید برای فیلم های توقیفی سینمای ایران هم به کار برود. فیلم هایی که به واسطه حاشیه هایشان معمولا یا اصلا اکران نمی شوند یا خیلی دیر راهی پرده سینماها می شوند و به شکل طبیعی از پس بازگرداندن هزینه هایی که برای آن ها صرف شده برنمی آیند.

اما ماجرا این روزها انگار کشاندن پای فیلم های توقیفی به مسیری دیگر است. مسیری که می خواهد راه این فیلم ها را به سمت و سوی تازه ای ببرد که می توان آن را نوعی راه گریز برای توقیفی ها دانست! راهی که شاید در ظاهر امر حاصل یک اشتباه موردی و محدود بوده ولی تبدیل شدن آن به یک مسیر ثابت در سینمای ایران قطعا پیامدهای بدی خواهد داشت.

مسیر خرس از فجر سی ام تا بایگانی فارابی

خرس فیلمی به کارگردانی و نویسندگی خسرو معصومی و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی است. فیلمی که از همان زمان نمایش در سی امین جشنواره فیلم فجر نیز معلوم بود به دلیل موضوع حساسیت برانگیزی که دارد احتمالا در مسیر اکران عمومی با مشکل روبرو می شود. ماجرا همین گونه شد و در نهایت فیلم 9 سال در محاق توقیف باقی ماند.

بارها و بارها مسئله اکران عمومی فیلم در موقعیت های مختلف و به تغییر دولت ها مطرح شد اما در نهایت فیلم در توقیف باقی ماند تا در نهایت حقوق کامل فیلم سینمایی خرس توسط موسسه رسانه های تصویری سابق خریداری شود. البته پس از انحلال موسسه مذکور و ادغام آن، در سال 98 کلیه دارایی های آن موسسه به بنیاد سینمایی فارابی منتقل شد و طبعاً مالکیت این فیلم نیز به بنیاد سینمایی فارابی منتقل شد تا مالکیت این فیلم سینمایی در اختیار یک نهاد دولتی قرار بگیرد و تصمیم گیری نهایی درباره سرنوشت اکران آن نیز در اختیار این نهاد قرار گیرد. شرایطی که به نظر می رسید قرار است در نهایت به بایگانی همیشگی این فیلم جنجالی منجر شود.

جنگ زرگری یا تلاش برای استیفای حق مولف؟!

چند روز پیش به ناگهان خبری در رسانه ها منتشر شد که از پخش شدن نسخه غیرقانونی فیلم سینمایی خرس از طریق یوتیوب خبر می داد. بنیاد فارابی بلافاصله بعد از رسانه ای شدن ماجرا، اعلام کرد که ضمن بررسی ابعاد موضوع جهت استیفای حقوق معنوی و مادی فیلم، پیگیری لازم را به عمل آورده و با تلاش های پیچیده و شبانه روزی صورت گرفته، در جستجوی مرورگر گوگل امکان دانلود این نسخه غیرقانونی در سایت های مختلف خارج از کشور مسدود شده است؛ اما مشکل اینجا بود که همین نسخه غیرقانونی به سرعت از طریق کانال های تلگرامی و برخی از سایت های پخش فیلم، همچون یک غده سرطانی تکثیر شده بود و کنترل انتشار این نسخه غیرقانونی در اختیار هیچکس نبود. حالا دیگر خرس به شکل غیرقانونی پخش شده بود و دو راه بیشتر برای آن وجود نداشت، یا وزارت ارشاد با اکران عمومی این فیلم موافقت کند و اینکه حداقل مجوز عرضه قانونی آن را صادر کند تا مانع از بیشتر از دست رفتن حقوق سازندگان شود.

نکته اینجا بود که نسخه باکیفیت خرس در تمام این سال ها به جز تهیه کننده و کارگردان و پخش کننده اثر در اختیار هیچکس نبوده که بخواهد به شکل غیرقانونی در فضای مجازی پخش شود! همین موضوع بود که توجه بسیاری را نسبت به ماجرای دعواهای ظاهری مثلث تهیه کننده و پخش کننده فیلم و فارابی بیشتر جلب کرد؛ دعوایی که البته در نهایت نیز سرنوشت مشخصی نداشت!

قاچاق فیلم به قیمت پایمال شدن بیت المال

خرس اولین و آخرین نمونه از فیلم هایی نیست که بعد از توقیف به یک باره قاچاق می شوند، اما قاچاق آن در شرایط کنونی از این جهت حائز اهمیت است که با توجه به وضعیت فعلی سینمای ایران که روزهای به شدت آشفته ای را تجربه می کند، به نظر می رسد این مسیر در آینده تبدیل به مسیری برای دور زدن فرآیندهای قانونی در زمینه توزیع آثار سینمایی توقیفی باشد. هر چند که از منظر قانونی هنوز هیچ چیزی در ارتباط با مقصر یا مقصران این ماجرا اعلام نشده و هیچکس نیز حق ندارد دیگری را در این زمینه متهم کند اما آنچه که در این میان باید بیش از هر چیز مورد توجه قرار بگیرد، مسدود کردن مسیر تکرار چنین اتفاقاتی است. اتفاق هایی که شاید اگر مثلا در ماجرای انتشار غیرقانونی فیلم توقیف شده رحمان 1400 با رفتاری قاطعانه روبرو می شد، احتمال تکرار آن کمتر بود.

نکته مهمتر اینجاست که مالکیت این فیلم نه همچون برخی از موارد مشابه که متعلق به بخش خصوصی بود، بلکه متعلق به بنیاد سینمایی فارابی (و پیش از آن موسسه رسانه های تصویری) به عنوان یک نهاد دولتی بود و در واقع انتشار نسخه غیرقانونی آن یعنی پایمال شدن بیت المالی که از بودجه فرهنگی دولت برای تهیه و تولید این اثر صرف شده است. این ماجرا در ارتباط با فیلم سینمایی پرهزینه رستاخیز نیز به وقوع پیوست، فیلمی که در جریان کشمکش بر سر اکران آن، وزارت ارشاد به دلیل ممانعت از اکران عمومی فیلم با وجود داشتن پروانه نمایش متهم به پرداخت غرامت به سازندگان اثر شد. در نهایت اما نسخه غیرقانونی این فیلم نیز از همین مسیر پخش یوتیوبی به وقوع پیوست.

نگرانی از یک بحران تازه در سینمای ایران

مسئله البته صرفاً از دست رفتن حقوق مادی و معنوی اثری که قانوناً متعلق به دولت است، نیست؛ بلکه مسئله را باید فراتر از آن و در مناسبات آینده سینمای ایران دید. فرض کنید سایر آثار توقیف شده در این سال ها نیز به همین شکل و در قالب نسخه قاچاق پخش شوند و در این آشفته بازار سینمای ایران که به دلیل شیوع کرونا شاهد عرضه پرحجم آثار سینمایی در فضای شبکه نمایش خانگی هستیم، درخواست ها برای اکران عمومی آثار توقیف شده به دلیل ترس از قاچاق (آن هم وقتی بسیاری از آثار مجوزدار سینمایی از اکران عمومی منصرف شدند) و یا توزیع در بستر نمایش خانگی از سوی سازندگان این آثار بیشتر شود، می توان این فضا را مدیریت کرد؟

باز شدن این راه نه فقط از منظر بهم ریختن فضای داخلی سینما و شکل گیری بحث هایی عموما بی حاصل پیرامون یافتن مقصران موضوع بلکه از جهات دیگر نیز مهم است. مسیری میانبر برای اکران فیلم های توقیفی که باعث می شود تا دیگر هیچکدام از سازندگان این قبیل آثار، ترسی از ساخت اثری که خودشان هم نسبت به احتمال توقیف آن واقف هستند، نداشته باشند و این می تواند آغازی بر یک بحران تازه در این سینما باشد.

لینک خبر :‌ نسیم آنلاین
سینماپرس: محمدرضا لطفی کارگردان سینما با توجه به گسترش ویروس کرونا که منجر به تعطیلی برخی سالن های سینما و عدم استقبال مردم از سینماها شده در خصوص وضعیت اکران آنلاین گفت: بنده از زمانی که بحث بازگشایی سالن های سینما مطرح شد همواره با این امر مخالفت کردم و تأکید داشتم به جای بازگشایی سالن ها باید از اکران آنلاین حمایت شود چرا که دوست نداشتم بعد از بازگشایی بزرگی و شکوه و جلال سالن ها ریخته شود اما متأسفانه آنچه شاهد بودیم پودر شدن سالن های سینما بود به نحوی که در حال حاضر یک کاریکاتور و شبح از سینما را شاهد هستیم و در یک جمله باید گفت بازگشایی بی هنگام، سینما را خوار و ذلیل کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم سینمایی روایت ناپدید شدن مریم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در حال حاضر وضعیت سینماها به گونه ای است که یک فیلم در بهترین حالت 300 میلیون تومان می فروشد؛ فیلمی که می تواند 40 میلیارد فروش داشته باشد به فروش 2 میلیارد تومانی بسنده می کند و از ادامه اکران انصراف می دهد و این وضعیت اصلا برای سینما خوب نیست!

لطفی سپس با بیان اینکه در کشور ما همواره نسبت به تکنولوژی و به روز شدن ابزارهای مختلف گاردی وجود دارد یادآور شد: ما با جامعه و مردمی هستیم که دوست دارند همچنان با نوستالژی ها زندگی کنند و همراه با تکنولوژی روز نباشند. ما اساسا با خاطرات گذشته مان سیر می کنیم و کم پیش می آید با رویاهایی که می توانیم در آینده داشته باشیم حالمان را خوب کنیم. این مورد در خصوص سینما هم صدق می کند. عینی ترین مثال در این رابطه مقوله ورود دوربین های دیجیتال است.

وی ادامه داد: بنده به خاطر دارم وقتی دوربین های دیجیتال وارد کشور شد گارد وحشتناکی علیه آن وجود داشت؛ عین قضیه ای که حالا برای اکران آنلاین شاهد هستیم! آن زمان هم برخی افراد می گفتند سینما یعنی نگاتیو و هرچیز غیر از این باشد ارزش سینما را ندارد. آن ها می گفتند ارزش سینما ثبت تصاویر بر نگاتیو و تبدیل نگاتیو به پزتیو است. اما الآن در سال 99 می بینیم هیچ فیلمی با نگاتیو فیلمبرداری نمی شود و سرسخت ترین منتقدان این ماجرا هم آثارشان را با دوربین های دیجیتال فیلمبرداری می کنند.

این فیلمساز با تأکید بر اینکه همه ما باید دست از نوستالژی ها برداریم و با تکنولوژی روز جلو برویم متذکر شد: الآن شرایط عادی نیست؛ کرونا همه مناسبات را در سراسر جهان به هم ریخته و هیچ کنش و واکنش اجتماعی ما شبیه گذشته نیست. همه ما تبدیل به آدم های جدیدی شدیم و خواه ناخواه یک سری مسائل در مناسبات ما حذف شده است .

کارگردان فیلم سینمایی تعارض تأکید کرد: اکران آنلاین سالیان سال است در اروپا و آمریکا وجود دارد. آثار بزرگ اکران آنلاین می شوند. اصولا اکران آنلاین سینما را باشکوه تر می کند چون قرار نیست پرده سینما حذف شود برخلاف افرادی که فکر می کنند این یک دگردیسی است باید بگویم که اکران آنلاین یک مکمل است که کمک می کند سینما رونق و شکوه و ابهت بیشتری داشته باشد .

لطفی سپس با انتقاد از عده ای فیلمسازان اظهار داشت: برخی می گویند فیلم های ما برای پرده بزرگ ساخته شده امابنده به ضرس قاطع می گویم که نمایش بیش از 80 درصد فیلم های ما بر پرده سینما یا صفحه تلویزیون هیچ فرقی نمی کند. در تولیدات ما چنین چیزی صورت نمی گیرد که فقط باید شاهد نمایش بر پرده عریض سینماها باشیم! درست است که سینما مختصات خاص خود را دارد، خاصیت و بزنگاه دیگری نسبت به تلویزیون دارد دارد اما 80 درصد محصولات ما تفاوتی ندارد که در کجا نمایش داده شوند .

این سینما گر خاطرنشان کرد: الآن شرایط کل دنیا عوض شده؛ 4 ماه سینمای ما تعطیل بود و بنده در این مدت بارها یادداشت نوشتم و مصاحبه کردم و در رادیو و تلویزیون فریاد زدم که اکران آنلاین اتفاق بزرگی است و باید از آن حمایت ویژه شود. در همه جای دنیا سینماها تعطیل شده و مردم به سالن سینما نمی روند. مردم به دلیل خطر جانی سعی می کنند از هم دور باشند. الآن نزدیک بودن که قبلا فضیلت بود بدل به ضد ارزش شده و جمع شدن در یک مکان اشتباه است .

این منتقد سینما ادامه داد: اگر اکران آنلاین به دیده جدی گرفته می شد و به رسمیت شناخته می شد و معایب آن که مهمترینش بحث قاچاق فیلم است برطرف می شد بی شک ما با رونق بی سابقه ای مواجهه می شدیم و چرخه اکران باز نمی ماند .

وی سپس در خصوص قاچاق فیلم ها گفت: بی شک می توان جلوی این قضیه را گرفت. چطور می شود برخی فیلم ها که نسبت به قومیت ها و شخصیت ها در فضای مجازی توهین می کنند در کسری از ساعت منبع شان شناسایی می شود و به درستی در اختیار مقامات قضایی قرار می گیرند اما در خصوص سینما چنین امری محقق نمی شود؟ بی شک این یک کم کاری و سهل انگاری است که می توان جلوی آن را گرفت.

لطفی متذکر شد: الآن وضعیت سینما فاجعه است. کرونا حتی روی تولیدات تأثیر گذاشته؛ این پروانه ساخت ها هم اغلب یک شو است! جمع کل فیلم های تولید شده در سال جاری به صورت خوش بینانه حدود 25 فیلم است. ما در پاییز و زمستان مجهول از نظر کرونا هم تولید زیادی نخواهیم داشت و این برای سینما یک دردسر بزرگ است.

وی در پایان این گفتگو افزود: برخی افراد عامدانه و از سر لجبازی اکران آنلاین را زمین زدند و حالا در حالا مدفون کردن آن هستند! این چیزی که ما امروزه به اسم اکران آنلاین شاهد هستیم هیچ سنخیتی با اکران آنلاین ندارد و متولیان امر باید هرچه سریع تر تدبیری عاجل برای حمایت از اکران آنلاین اتخاذ کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: ابراهیم داروغه زاده با مدرک پزشکی عمومی که به یکباره در روزگار بنفش توانست به مناسب سینمایی از نظارت سازمان سینمایی نایل گردد؛ به تازگی خواستار حذف پروانه ساخت از فرآیند ساخت و نمایش فیلم های سینمایی شد.

به گزارش سینماپرس ، ابراهیم داروغه زاده با مدرک پزشکی عمومی که از قضای روزگار و بدون هرگونه تخصص خاصی توانست به مناسب سینمایی از جمله دبیر جشنواره فیلم فجر و معاون سابق ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی نایل گردد؛ همزمان با روز ملی سینما ابراز امیدواری کرد پروانه ساخت از چرخه تولید و اکران فیلم های سینمای ایران حذف شود.

داروغه زاده در متن خود با هشتگ روز ملی سینما آورده است: امیدوارم دولت و مجلس با همکاری یکدیگر و با اعتماد به سینماگران عزیز و متعهد کشور، شوراهای پروانه ساخت فیلم که دیگر هیچ فایده و ضرورتی ندارند را از چرخه تولید و نمایش فیلم حذف کنند.

در حال حاضر دو شورای پروانه ساخت برای آثار سینمایی و غیرسینمایی در زیرمجموعه معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی فعال است و نظارت بر محتوای فیلمنامه های درخواستی پیش از آغاز تولید را برعهده دارند.

پیشنهاد حذف پروانه ساخت و واگذاری مسئولیت رعایت ضوابط و قوانین به عوامل سازنده چند سالی است که از سوی برخی سینماگران مطرح شده اما موضع گیری ابراهیم داروغه زاده اولین موضع گیری صریح یک مدیر سینمایی در این زمینه محسوب می شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
با ادامه دار شدن اوضاع کرونایی که حالا بیش از 6 ماه از آن می گذرد، سینماداران از نگرانی های خود درباره خالی ماندن سالن های سینما می گویند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، تعدادی از صاحبان سینما معتقدند زنگ خطر ورشکستگی کامل سینما در حال به صدا در آمدن است و باید فکری به حال آن کرد.
هاشم میرزاخانی مدیر عامل موسسه تصویر شهر می گوید: به نظر می رسد حداقل تا سال آینده وضعیت سینما ها خالی از هر گونه مخاطب و فیلم خوب باشد چرا که هم شرایط کرونایی ادامه دارد و هم تهیه کنندگان فیلم های مهم حاضر نیستند فیلم شان در این موقعیت به روی پرده رود.

این مدیر سینمایی با اشاره به اینکه هر سال 30 درصد فروش کل سال روی پرده در دو ماهه ی اول و در دو دوره ی مهم عید نوروز و همچنین عید سعید فطر بود اضافه می کند: حالا با وجود گذشت شش ماه از سال مجموع فروش فیلم ها در تمام سالن های سینما چیزی نزدیک به 3 میلیارد است که می توان گفت در مقایسه با هر سال این موقع نزدیک به هیچ است.

میرزاخانی علاوه بر اینکه کرونا را عامل مهم این اتفاق میداند، اما معتقد است محتوای خوب و مناسب که مخاطب را ترغیب به آمدن به سینما کند نیز در حال حاضر وجود ندارد و باید برای این مساله چاره اندیشی کرد.
وی نقش دولت را در این باره مهم میداند و می گوید:
اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تضمین دادن به تهیه کنندگانِ آثار با محتوا و فیلم های فرهنگی و خوش ساخت، کمک کند تا فیلم های آن ها بدون نگرانی از شکست مالی روی پرده برود شاید هم تهیه کنندگان به نمایش عمومی فیلم شان راضی شوند و هم مخاطبان برای آمدن به سالن های سینما برای تماشای یک فیلم ارزشمند انگیزه پیدا کنند، در واقع این کار هم حمایت از پخش است و هم نمایش فیلم و بخشی از نگرانی های تهیه کنندگان و سینماداران را از بین خواهد برد.
سجاد نوروزی مدیر عامل پردیس سینما آزادی نیز با اشاره به اینکه سینما در چند قدمی ورشکستگی کامل است می گوید: درست است که صنعت سینما در وضعیت قبل از کرونا نیز دچار ایرادات جدی، نقایص مهم و ایرادات محتوایی و شکلی بود، ولی به هر حال بخشی از اوقات فراغت خانواده های ایرانی در آن سپری می شد.

وی معتقد است: اگر دولت به داد شرایط فعلی سینما نرسد و نسبت به اوقات فراغت مردم در یک چارچوب مشخص مثل سینما دغدغه ای نداشته باشد وضعیت فعلی به ورشکستگی کامل صنعت سینما در ایران منجر خواهد شد و اثرات و تبعاتش با هزاران میلیارد تومان هم قابل جبران نخواهد بود

نوروزی می گوید: باید یک نگاه جدی و عاجل نسبت به وضعیت فعلی داشته باشیم وضعیتی که در حال حاضر در آن به سر میبریم خالی بودن بخش اعظم سالن های سینماست که در آینده نزدیک صدای زنگ ورشکستگی کامل را به گوش خواهد رساند

سید جمال ساداتیان رییس پردیس آستارا از دیگر سینمادارانی است که معتقد است نمیتوان سینما، تئاتر و موسیقی را تعطیل کرد چرا که با اوقات فراغت مردم سر و کار دارند و در بسیاری موارد جنبه آموزشی و فرهنگ سازی دارند.

ساداتیان می گوید: متاسفانه تا کنون دولت به دلیل مشکلات متعدد مالی و حتی شرایط تحریم نتوانسته حمایت قابل توجهی از صنوف آسیب دیده از کرونا داشته باشد، مردم هم اگر سینما نرفته اند بخشی از نیازشان را توسط شبکه نمایش خانگی برای دیدن فیلم های سینمایی برطرف کرده اند، اما به نظر می رسد اگر فیلم های قابل اعتمادی را در سینما نمایش بدهیم که برای مردم جذاب باشد سالن های سینما در همین شرایط کرونایی هم با حفظ و رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند دوباره رونق خود را بدست آورد

این تهیه کننده سینما همچنین می گوید: اگر چشم انداز این باشد که تا یکی دو سال آینده دنیا و ما درگیر کرونا باشیم، نمیتوانیم زندگی مان را تعطیل کنیم و باید راه حل پیدا کنیم. باید با تمهیدات بهداشتی از سینما هم استفاده کنیم.

ساداتیان با اشاره به اینکه تا قبل از شرایط کرونایی هم ظرفیت سینما ها هیچ گاه به طور کامل پر نمیشد و نهایت بیست تا سی درصد صندلی ها فروخته می شد اضافه می کند: الان با وجود پروتکل های بهداشتی هیچگاه دیگر همین اندازه هم صندلی هایمان پر نمی شود، مگر اینکه سعی کنیم با ارائه و نمایش فیلم های خوب آنهم در دوره ی طولانی استقبال مردم را بالا ببریم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
سخنگوی اتحادیه صنف تهیه کنندگان ضمن تبریک روز ملی سینما تأکید کرد تشکیل این اتحادیه به منظور ایجاد اتحاد میان صنوف تهیه کنندگی یکی از نیازهای اساسی سینمای ایران بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : امروز نیوز سینما پرس بانی فیلم خبرگزاری پانا

مجتبی فرآورده تهیه کننده سینمای ایران و سخنگوی اتحادیه تازه تأسیس صنف تهیه کنندگان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک فرارسیدن روز ملی سینما و 120 سالگی سینمای ایران، با اشاره به متحد شدن تهیه کنندگان در آستانه روز ملی سینما گفت: تشکل ها و انجمن های تهیه کنندگی به جمع بندی و اتفاق نظر رسیده اند که با ایجاد یک اتحادیه صنفی واحد برای تهیه کنندگان سینمای ایران موارد مربوط به تهیه کنندگی را پیگیری کنند.

تهیه کننده فیلم 23 نفر ادامه داد: بخش قابل توجهی از معضلاتی که برای سینما به وجود آمده به خاطر عدم یکپارچگی صنف تاثیرگذار تهیه کنندگان سینما است در نتیجه تشکل ها به این جمع بندی نهایی رسیدند که با یک وحدت نظر، اتحادیه صنف تهیه کنندگان را تشکیل دهند، چرا که در سال های اخیر اتفاقات بسیار زیادی در سینمای ایران رخ داده که جدای از متولیان فرهنگی، متولیان و مدعیان پیدا و پنهانی برای سینما پیدا شده است که برای سینما تصمیم گیری می کنند.

وی بیان کرد: مهم ترین وظیفه اتحادیه، مطالبات صنفی تهیه کننده های سینما از متولیان امر و مدیران فرهنگی کشور است. یعنی مسئولیت ها و وظایفی که عملاً باید در اختیار تهیه کنندگان سینما باشد را پیگیری می کند تا این موارد به طور کامل به آنان بازگردانده بشود.

این تهیه کننده سینما ادامه داد: امیدواریم این اتحاد بتواند در ابتدا شرایطی ایجاد کند که فعالیت سالم و قانونی تهیه کنندگان حرفه ای سینما را سامان ببخشد، و در ادامه با بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی، اقتصادی، قانونی و اجتماعی به پشتوانه این همگرایی و اتحاد، نظام سینما و تهیه کنندگی را سازمان دهی کند که با انجام این مهم اتفاق فرخنده ای برای سینما رخ می دهد.

وی توضیح داد: به نظرم وجود این اتحادیه نیاز اساسی سینمای ایران است، چرا که اگر فیلمساز را تهیه کننده تلقی کنیم و آن را به عنوان رکن اصلی پروژه های سینمایی که عملاً ایجادکننده فیلم است، بدانیم سامان دهی و تقویت تهیه کنندگان سینما، سینمایی بالنده تر را نوید می دهد.

سخنگوی اتحادیه صنف تهیه کنندگان بیان کرد: البته پروسه یکپارچه شدن تهیه کنندگان زمان بر بود چرا که تا زمانی که میوه درخت نرسیده باشد نمی توان چید و می توان گفت که این اتحاد و یکپارچگی بی تردید در آستانه روز ملی سینما هدیه ای به تهیه کنندگان و به دیگر سینماگران است.

وی توضیح داد: آنچه که اتحادیه تهیه کنندگان دنبال می کند اولویت بندی مسائل سینمایی ایران و راه برون رفت از شرایط کنونی و سر و سامان دادن به بی نظمی هایی است که سینمای ایران به آن دچار شده است.

فرآورده در پایان گفت: بار دیگر از این فرصت استفاده می کنم و روز ملی سینما را به همه سینماگران این مرز و بوم تبریک می گویم.

کد خبر 5020729

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
آنطور که تقویم می گوید امروز 21 شهریور و روز ملی سینما است. سینمای ایران در این روز جشن 120 سالگی اش را در حالی برگزار می کند که حال و روز خوبی به واسطه شیوع ویروس کرونا ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : بهار نیوز

به گزارش خبرنگار ایلنا، هر چند هیچ مبنای تاریخی و دقیقی از نامگذاری روز ملی سینما در بیست و یکمین روز از ششمین ماه سال وجود ندارد، اما سینمای ایران همه ساله این روز را جشن می گیرد. سینمای ایران تنها چند سال بعد از اختراع آن توسط برادران لومیر آغاز به کار کرد و از این منظر می توان ایران را جزو کشورهای پیشرو در این صنعت دانست که خیلی زود خودش را با هنر هفتم و پرده نقره ای سازگار کرد.

سال 99 اما برای سینمای ایران سال خوبی نبود. شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور و تعطیلی گسترده کسب و کارها از جمله تولید و پخش فیلم در سینمای ایران، باعث شد تمام معادلات اقتصادی و تولیدی در سینما دستخوش تغییر شود.

در دهه 90 سینمای ایران از لحاظ جذب مخاطب روند رو به رشدی را سال به سال تا سال 98 طی کرد و سال 99 با تعطیلی و وقفه های چند ماهه در بازگشایی سینماها و اکران نشدن فیلم های مخاطب پسند، حال و روز سینما را تا حد زیادی رو به وخامت گذاشت.

اکران آنلاین و سالن هایی که تعطیل شدند

محمدحسین فرحبخش تهیه کننده سینمای ایران که در تابستان امسال فیلم سینمایی زنها فرشته اند2 را اکران کرد در گفت وگویی با ایلنا درباره وضعیت سینماها در سال 99 گفت: تا پایان سال هیچ چاره ای برای سینمای ایران جز اینکه به سمت اکران آنلاین برود، وجود ندارد و دولت باید فکر اساسی برای حمایت از سالن های سینما و ورشکستگی آنها بکند.

وی در ادامه گفت: سینما از لحاظ رعایت پروتکل های بهداشتی امن ترین نقطه است و حتی به جرات می گویم از خانه هایمان هم بهداشتی تر است چراکه بعد از هر سانس تمام محوطه سالن سینما ضدعفونی می شود و این تبلیغات منفی علیه سینما باعث برخی بدبینی ها شده است. من امیدوارم در هفته های آینده با اکران چند فیلم مخاطب پسند شرایط سالن های سینما و رونق آنها بهبود پیدا کند.

به امید روزهای بهتر و اکران فیلم های مخاطب پسند

همچنین سعید خانی مدیرعامل موسسه خانه فیلم و از تهیه کنندگان سینما درباره وضعیت سینماها در سال 99 گفت: سینماها برای گذران تفریح و سرگرمی جای امنی است. مشکل اصلی که باعث شده سینماها نتوانند رونق بگیرند نبود فیلم خوب برای اکران است. دولت باید برای صاحبان فیلم انگیزه ایجاد کند تا چرخه نمایش فیلم ها هم شکل منطقی به خودش بگیرد و از این رکود خارج شود.

وی در ادامه گفت: پیشنهادی که من آن را مطرح کردم، این بود که دولت اصل پول تولید فیلم ها را به عنوان تضمین در اختیار صاحبان آثار بگذارد و از طرفی با همکاری شهرداری و صداوسیما شرایط تبلیغی خوبی فراهم کنند تا مردم به سینماها بروند. مطمئن باشید اگر این اتفاق بیفتد دیگر نیازی نیست از پولی که به عنوان تضمین اکران از سوی دولت پرداخت شده، صاحبان فیلم استفاده کنند زیرا فیلم هایی که در حال حاضر در اکران است مخاطب را ترغیب نمی کند که به سینما برود.

پرونده اکران 99 بسته می شود؟

تعطیلی سالن های سینما موضوعی است که بسیاری از اهالی سینما نسبت به وقوع آن احساس نگرانی و خطر می کنند.

محمدرضا لطفی کارگردان سینمای ایران که سال گذشته فیلم تعارض را در جشنواره فیلم فجر داشت در همین رابطه به ایلنا گفت: به نظر می رسد از الان باید پرونده اکران سال 99 را بسته شده بدانیم چراکه فرصت طلایی اکران کاملا از دست رفت. در این شرایط باید منتظر معجزه ای باشیم تا ریشه این بیماری خشک شود و زندگی به حالت عادی برگردد. در غیر این صورت به نظر می رسد روزهای تلخ تری هم در انتظار سینما باشد.

کارگردان روایت ناپدید شدن مریم در ادامه گفت: سالن های سینما در وضعیت فعلی طبیعی است که نمی توانند جذب مخاطب کنند و این هشدار را پیش از بازگشایی سینماها داده بودیم. دلیل آن هم خیلی واضح است؛ ترس از حضور در سالن های سینما از طرف مردم و اکران نشدن فیلم هایی که جذب مخاطب کنند، باعث شد امروز شاهد باشیم بسیاری از سالن های سینما نیروهای خود را تعدیل کنند و رفته رفته چراغ سینماها خاموش شود.

همچنین رضا سعیدی پور عضو هیات مدیره انجمن سینماداران ایران و مدیر سابق پردیس سینما آزادی در همین رابطه گفت: بحران ناشی از ویروس کرونا در مشاغل و کسب و کارها یک اتفاق جهانی است و شرکت های بزرگی همچون بوئینگ هم تعدیل نیرو کردند و این نشان می دهد که این موضوع امری اجتناب ناپذیر است.

سعیدی پور در ادامه افزود: ما در انجمن سینماداران واقعا از سازمان سینمایی تشکر می کنیم چراکه از نزدیک شاهد هستیم چقدر دغدغه حفظ سالن های سینما برای مدیران سینمایی در اولویت است و تا امروز هر آنچه که در توان داشتند، انجام دادند. واقعیت این است یک جاهایی دیگر دست مدیران و سازمان ها نیست. در شرایط فعلی دیگر چیزی در بساط نیست و کشور همانند دیگر نقاط دنیا در شرایط سخت اقتصادی است.

به نظر می رسد سینمای ایران در سالی که شمع 120 سالگی خودش را در قرنطینه فوت می کند به روزگار پر از بیم و امید آینده فکر می کند. روزگاری که وابسته به جهان تازه پس از ویروس کرونا باید با جدیت بیشتری به سمت تولید با کیفیت و شرایط بهتر حرکت کند. شاید این تنفس برای سینمای ایران لازم بود تا در آستانه فصلی تازه به رویدادها و تولیدات و مخاطبان خود با دید متفاوت نگاه کند و بتواند از این صنعت پر سود و سرگرمی ساز در جهت رشد عقلی و اجتماعی جامعه بهره ببرد. سینما آدم تربیت می کند! روز ملی سینما مبارک.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
دبیر سابق جشنواره فیلم کودک گفت: سینما در یک بی خبری به سر می برد، چراکه نه مخاطبان می توانند از سینما استفاده ویژه ای ببرند و فیلم سازان نمی تواند فضایی که دوست دارند را به تصویر بکشند. سرمایه داری که در بخش اکران به وجود آمده بخش کودک و کلاً سینمای اجتماعی و هنری را به خوابی عمیق فرو برده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱

علیرضا رضاداد در گفت وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به عنوان کسی که در ژانر کودک فعالیت داشته ام می توانم بگویم چند سالی است که دیگر از سینما بی خبرم، چراکه هدایت های مدیران بخش سینمایی عموماً سینما را به تعطیلی کشانده و به عنوان فیلم ساز در سینمای کودک نمی توان کار کرد؛ بلکه باید فیلمی با دستورالعمل های مضحک کارشناسان بخش مدیریتی که هیچ تخصصی ندارند باید ساخت.

وی افزود: در سال های فعالیت خود فعالیت، احساس کردم که حال و هوا و به طور کلی سینمای کودک را می شناسم، اما با نظراتی روبرو می شدم که هیچ پشتوانه علمی و کارشناسی نداشت. متأسفانه مدیران که قرار بود پروانه ساخت بدهند و حمایتی کنند بیشتر به نظرات این کارشناسان توجه می کردند، نه نظرات منِ فیلم ساز که در این حرفه استخوان خورد کرده ام.

این فیلمساز سینما تصریح کرد: سینما در یک بی خبری به سر می برد، چراکه نه مخاطبان می توانند از سینما استفاده ویژه ای ببرند و نه فیلم سازان می توانند فضایی که دوست دارند را به تصویر بکشند. فضای سرمایه داری که در بخش اکران و ساخت فیلم به وجود آمده، سینمای اجتماعی، هنری و کودک که به درد مخاطب بخورد را به خوابی عمیق فرو برده است.

رضاداد ادامه داد: به عنوان یک فیلم ساز امیدم را از دست داده ام و منتظر معجزه هم دیگر نیستم، چراکه هر سال بدتر سال گذشته شده و دریغ از پارسال را زمزمه می کنیم. این اتفاق نه برای سینما کودک، بلکه به طور کل برای سینما رخ داده است. و روز ملی سینما را تسلیت عرض می کنم.

وی افزود: مقوله سینمای کودک با سینمای تجاری جدا است. سیاست گذاری سینماهای کلان را به سمت گیشه کشانده، همچنین آموزش و پرورش دانش بصری را به دانش آموزان آموزش نمی دهد و کودکان را برای تماشا فیلم کودک تربیت نمی کنیم؛ به همین علت قرار نیست سینمایی کودک به سمت گیشه برود. در تمام دنیا سینمای کودک یکی از پر منفعت ترین سینماها است، چراکه خانواده ها و فیلم سازان به کودکان خود اهمیت می دهند و همه نوع ژانری در سینمای کودک خود دارند.

این فیلم ساز خاطرنشان کرد: سیاست گذاری های کلان سینما را صرفاً به سوی سینمای گیشه برده است و باید فضای هنری_فرهنگی و کودک ایجاد کنیم و کودک و نوجوان را برای سینما کودک تربیت کنیم. کودک عادت دارد با بزرگسال خود فیلم ببیند و علاقه مندی کودکان فیلم بزرگسال شده و این مشکل عمده اجتماعی است که سینمای کودک مغفور مانده است. کارشناسان می توانند بستری ایجاد کنند تا فیلم سازانی که تجربه خوبی در خصوص کودک کسب کرده اند بتوانند کار کنند.

کد خبر 443457

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱

گروه فرهنگ و هنر – این روزها بازار اکران آنلاین داغ است. تقریبا هر هفته حداقل یک فیلم در پلتفرم های معرفی شده بر بستر اینترنت اکران می شوند. گرچه این سبک از اکران فیلم در هیچ جنبه ای قابل مقایسه با اکران در سینماها نیست اما باز هم کم و بیش مورد استقبال قرار می گیرد. اما به دلیل مشکلاتی که نمایش فیلم بر بستر اینترنت دارد، هنوز هم برخی از تهیه کنندگان و کارگردانان با نگاهی تردیدآمیز به این پدیده می نگرند.
پس از آنکه بعد از مدتی تعطیلی سینماها مشخص شد که ویروس کرونا به این زودی ها از میان نمی رود، تصمیم بر آن شد که اکران آنلاین به صورت موقت پیش گرفته شود تا شاید کمی از زیان های تعطیلی طولانی مدت برطرف شود. در ابتدای راه، بسیاری از صاحبان فیلم ها حاضر به چنین ریسکی نبودند اما بالاخره به دلیل اکران ناموفق و عدم استقبال مخاطبان از دیدن فیلم در سینماها حاضر شدند فیلم شان را در پلتفرم های در نظر گرفته شده، به نمایش بگذارند. آرش زارع، کارگردان فیلم بلند وقتی پروانه شدم که این روزها در گروه سینمایی هنر و تجربه که در ایام کرونا در سینماها اکران شده است، درباره شرایط اکران فیلم در این روزهای سخت گفت: این روزها شرایط کرونایی داریم و عدم استقبال مخاطبان از آثار سینمایی را شاهد هستیم که این شرایط همه فیلم هاست. دلیل اینکه ما خواستیم وقتی پروانه شدم در چنین شرایطی روی پرده برود این بود که این فیلم حدود سه سال در نوبت اکران قرار داشت، هنر و تجربه هم زمان بسیار خوبی را برای نمایش وقتی پروانه شدم در نظر گرفت چون فیلم ما 30 بهمن اکران شد که در شرایط معمولی می توانستیم اکران اسفندماه و نوروز را داشته باشیم ولی متاسفانه با شیوع کرونا بعد از چهار روز، نمایش آن متوقف شد. البته من فکر می کنم حتی اگر شرایط بهبود پیدا کند ترافیک فیلم ها بسیار زیاد می شود چون در این مدت فیلم های زیادی ساخته شده و می شود برخی فیلم ها هم از قبل مانده اند از همین رو فکر می کنم یکی دو سال آینده سینمای ایران اوضاع خوبی نخواهد داشت بنابراین ما هم چاره ای به جز اکران نداشتیم.
زارع توضیح داد: ما احتمالاً نمایش آنلاین این فیلم را هم پیگیری کنیم. هرچند نمایش آنلاین فرصتی برای دیده شدن فیلم هاست اما این نحوه نمایش به آن صورت که باید، مناسب فیلم های هنر و تجربه نیست. معمولاً مردم در زمان اکران عمومی فیلم های سینمای بدنه، با خانواده های خود به تماشای فیلم ها می نشینند اما در هنر و تجربه به این شکل نیست و این گروه سینمایی فضا انفرادی تری دارد؛ یعنی افراد اکثراً به تنهایی به تماشای فیلم می نشینند. من در این سال ها به صورت انگشت شمار دیده ام که خانواده ای برای تماشای فیلم های هنر و تجربه بیایند. با این وجود با اکران آنلاین با یک بلیت چند نفر می توانند با هم فیلم ببینند از همین رو به نظرم نمایش اینترنتی کمکی به فیلم های هنر و تجربه نمی کند به عبارتی این نحوه نمایش انتخاب بین بد و بدتر است به این نحو که یا باید فیلمت بسوزد یا به اکران آنلاین تن بدهی. در یکی دو سال آینده به نظرم وضعیت سینما بهتر نمی شود و به ناچار همه فیلمسازان باید جام زهر را بنوشند.
از سوی دیگر محمدرضا لطفی، کارگردان فیلم تعارض ، درباره اکران این فیلم و تصمیمی که پیرامون نمایش آن گرفته شد، گفت: تصمیم نهایی برای اکران فیلم با تهیه کننده است اما آنطور که من در جریان قرار گرفتم قرار نبود فیلم را اکران آنلاین کنیم و از ابتدا به خاطر اینکه بخشی از تهیه کنندگی فیلم مربوط به کشور چک است و این فیلم محصول مشترک به حساب می آید، قرار بود در صورتی که فیلم در جشنواره ملی فجر پذیرفته شود در جشنواره حاضر باشد و بعد از آن پخش کننده خارجی برای نمایش آن در جشنواره ها کارش را آغاز کند که با بیماری کرونا مواجه شدیم. ما طبق همان قرار قبلی و با بازگشایی تدریجی سینماها و فعالیت های سینمایی در اروپا، قصد داریم با جشنواره های خارجی کارمان را آغاز کنیم.
او با اشاره به وضعیت سینماهای کشور در نیمه دوم سال گفت: به نظر می رسد از الان باید پرونده اکران سال 99 را بسته شده بدانیم چراکه فرصت طلایی اکران کاملا از دست رفت. در این شرایط باید منتظر معجزه ای باشیم تا ریشه این بیماری خشک شود و زندگی به حالت عادی برگردد. در غیر این صورت به نظر می رسد روزهای تلخ تری هم در انتظار سینما باشد. کارگردان روایت ناپدید شدن مریم در ادامه گفت: سالن های سینما در وضعیت فعلی طبیعی است که نمی توانند جذب مخاطب کنند و این هشدار را پیش از بازگشایی سینماها داده بودیم. دلیل آن هم خیلی واضح است؛ ترس از حضور در سالن های سینما از طرف مردم و اکران نشدن فیلم هایی که جذب مخاطب کنند، باعث شد امروز شاهد باشیم بسیاری از سالن های سینما نیروهای خود را تعدیل کنند و رفته رفته چراغ سینماها خاموش شود.
این کارگردان سینما با اشاره به اکران آنلاین گفت: چیزی که امروز به اسم اکران آنلاین در ایران در حال اجراست شبحی از شکل درست آن است. وقتی فیلمی روی پلتفرم ها قرار می گیرد و با فاصله یک ساعت در تمامی کانال های ماهواره ای پخش می شود و محیط تلگرام پر از نسخه های قاچاق می شود، نشان می دهد این فرصت در سینمای ایران با انحراف از مسیر اصلی نتوانسته توقع های سینماگران را برآورده کند. صاحبان آثار هم در این وضعیت و تا زمانی که نتوانند فضای بهتری برای جلوگیری از قاچاق فیلم ایجاد کنند، مایل به اکران در سامانه های VOD نیستند. متاسفانه انگار رسم است که اول یک چیزی را اجرا می کنیم و بعد شروع می کنیم معایب آن را کشف کردن. اکران آنلاین هم به همین وضع دچار است و برای همین اثرگذاری ندارد و حتی نتوانسته جایگزین سینما شود از همین رو به بی سلیقه ترین و شلخته ترین شکل اجرا می شود.
لطفی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره های سینمایی به خصوص جشنواره فجر به صورت آنلاین امکان پذیر نیست، گفت: به دلیل حفاظت از حقوق فیلم ها وجلوگیری از فرآیند قاچاق آن به نظر می رسد برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین امکان پذیر نباشد. شاید در فرمت برگزاری جشنواره فیلم کوتاه و سینما حقیقت اکران آنلاین توجیه پذیرتر باشد چراکه از نظر کسانی که فیلم را قاچاق می کنند فیلم کوتاه و مستند برای عموم مردم جذابیت ندارد و کمتر به سراغ سرقت این نوع آثار می روند. از طرفی نفس و ماهیت برگزاری یک جشنوراه به جمع شدن و گپ زدن و تبادل نظر هست که جذابیت دارد. برگزاری جشنواره آنلاین با ذات فستیوال همخوانی ندارد. لطفی افزود: هر چند از لحاظ قانونی امکان تزریق بودجه برگزاری جشنواره های سینمایی به سبد معیشتی هنرمندان وجود ندارد اما اگر راه حلی پیدا شود که این اتفاق در فرمت و شرایط محدودتری به شکلی شرایط معیشتی سینماگران را بهتر کند از لحاظ انسانی ارزش بسیار بالایی خواهد داشت و امیدوارم مسئولان بتوانند برای این موضوع راهکاری پیدا کنند.
اما حالا به نظر می رسد اکران آنلاین هم کم کم با مشکلاتی روبه رو شود. در شرایطی که فیلم هایی که در بستر اینترنت اکران می شوند و با فاصله حدود یک ماه پس از اتمام اکران به شبکه نمایش خانگی راه می یابند، ممکن است مخاطب برای دیدن این فیلم ها کمی انتظار را به پرداخت بهای بلیت ترجیح بدهند. حالا باید دید آیا راهکار دیگری برای جلوگیری از ریزش مخاطب در دستور کار قرار خواهد گرفت یا خیر؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
یک تهیه کننده سینما با اشاره به شرایط اکران فیلم ها در نیمه دوم سال، رونق سینماها را مشروط به اکران فیلم های خوب دانست و یادآور شد: دولت برای رونق سینماها به صاحبان فیلم ها تضمین بازگشت سرمایه بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید خانی، تهیه کننده و پخش کننده سینمای ایران، با اشاره به وضعیت سینماها در دوران کرونا در آستانه ورود به نیمه دوم سال گفت: افزایش تعداد سفرهای تابستانی امسال نسبت به سال گذشته نشان می دهد مردم در شرایط کرونا به زندگی عادی خودشان مشغول هستند و سینماها برای گذران تفریح و سرگرمی جای امنی است. مشکل اصلی که باعث شده سینماها نتوانند رونق بگیرند نبود فیلم خوب برای اکران است. دولت باید برای صاحبان فیلم انگیزه ایجاد کند تا چرخه نمایش فیلم ها هم شکل منطقی به خودش بگیرد و از این رکود خارج شود.

وی در ادامه گفت: پیشنهادی که من آن را مطرح کردم، این بود که دولت اصل پول تولید فیلم ها را به عنوان تضمین در اختیار صاحبان آثار بگذارد و از طرفی با همکاری شهرداری و صداوسیما شرایط تبلیغی خوبی فراهم کنند تا مردم به سینماها بروند. مطمئن باشید اگر این اتفاق بیفتد دیگر نیازی نیست از پولی که به عنوان تضمین اکران از سوی دولت پرداخت شده، صاحبان فیلم استفاده کنند زیرا فیلم هایی که در حال حاضر در اکران است مخاطب را ترغیب نمی کند که به سینما برود.

خانی در ادامه با بیان اینکه کمک های نقدی دولت به صاحبان فیلم های در حال اکران کمکی نمی کند، گفت: رقم هایی در حدود 100 میلیون تومان برای فیلم هایی که بیش از 4 میلیارد برای تولید فیلم هزینه کردند و پروداکشن عظیمی دارند اصلا قابل قبول نیست. شاید به کمک فیلم های هنر و تجربه بیاید اما در شکل کلی نمی توان به آن به عنوان یک کمک خوب یاد کرد.

این تهیه کننده سینما در ادامه با اشاره به ایجاد سامانه سمفا برای مدیریت فروش گیشه سینماها گفت: سمفا از همان ابتدای فعالیتش با مشکلات زیادی روبرو بود و ایرادات زیادی در شکل اجرایی آن وجود داشت که نتوانست انتظارات سینماداران و پخش کننده ها را برآورده کند. ضمن اینکه در این فرصت کوتاه به دلیل تعطیلی های مکرر سینماها امکان آزمون و خطا برای این سامانه به وجود نیامد و باید منتظر بمانیم و ببینیم در شکل عادی و طبیعی می تواند به فرآیند فروش سینماها کمک کند یا نه. سمفا در شرایطی که فروش سینماها بالا باشد کارایی خودش را می تواند ثابت کند.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره های سینمایی به صورت آنلاین گفت: اگر قرار است بودجه برگزاری جشنواره های سینمایی خرج اتفاق های دیگر در بدنه سینما نشود بهتر است که جشنواره ها حتی در شکل آنلاین هم برگزار شود چراکه به رونق فعالیت های فرهنگی کمک می کند. البته در ابتدای سال این موضوع را مطرح کردیم که در شرایط سخت معیشتی هنرمندان بودجه برگزاری این رویدادها خرج هنرمندان شود اما به دلیل اینکه بودجه هر کدام از این جشنواره ها باید در جای خودش خرج شود و نمی توان آن را در محل های دیگری هزینه کرد، این پیشنهاد اجرایی نشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مدل مفهومی سینما در انقلاب اسلامی را تحلیل کند تا راه و هدف سینما مشخص شود؛ پس از تعیین هدف باید برای ارتقای سینما کوشش کرده و در این راه از تجارب بین المللی استفاده کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

غلامرضا منتظریان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا ، با بیان اینکه سینما صنعتی تأثیرگذار بر فرهنگ، اقتصاد و معرفی ارزش ها و آرمان ها است، اظهار کرد: در این صنعت باید شاهد افزایش رویش نقش جوانان بود و ضرورت کارسازی در حوزه هنر سینما از جمله مواردی است که کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم به آن توجه خواهد کرد. هنرمندانی که در کنار تخصص، از تعهد و بینش لازم برخوردار باشند، در حوزه سینما مثمر ثمر خواهند بود.

وی افزود: هر کجا علم و ایمان با هم گره بخورند، محصول مفیدتری به جامعه ارائه می شود؛ به همین دلیل مراکز علمی باید به تربیت جوانان با استعداد و علاقه مند در این حوزه توجه کند. تا زمانی که نیروی انسانی متفکر، توانمند و متعهد در سینما نداشته باشیم، محصولات آن پاسخگوی کامل نیازها در بخش های مختلف فرهنگی و اعتقادی نخواهد بود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه ارتقای کیفیت به نظارت مناسب در این حوزه نیاز دارد، ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مدل مفهومی سینما در انقلاب اسلامی را تحلیل کند تا راه و هدف سینما مشخص شود. پس از تعیین هدف باید برای ارتقای سینما کوشش کرده و در این راه از تجارب بین المللی استفاده کنیم.

منتظریان گفت: فراهم کردن زمینه رقابت سالم در جشنواره های ملی و بین المللی، در ارتقای این صنعت مؤثر است، زیرا این جشنواره ها محل ظهور توانمندی ها و استعدادها است.

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون فرهنگی برگزاری نشست تخصصی با معاونت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت بیان دغدغه ها و رفع آن ها را در دستور کار خود قرار می دهد، زیرا این کمیسیون معتقد است سینما نیاز به تقویت و حمایت بیشتری دارد.

کد خبر 443426

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

پایگاه بصیرت / وحید محبی/

مفهوم سلبریتی اولین بار در نیمه اول قرن بیستم و در ایالات متحده امریکا بوجود آمد، به صورتی که با گسترش صنعت سینما، نهاد های وابسته به حکومت، برخی از هنرمندان، بازیگران و یا ورزشکاران را با قدرت رسانه به شهرت قابل توجهی رسانیدند، به شرطی که آن ها برای نظام آمریکا تبلیغ نمایند؛ فلذا از آنجا بود که دنیا با مفهوم جدیدی به نام سلبریتی آشنا شد. به تدریج سلبریتی ها در نظر هواداران خود تبدیل به مرجعیت فکری شدند. سلبریتی های نوظهور اجازه حرکت خودسر و برخلاف منافع ملی نداشتند و اگر چنین می کردند همان هایی که آن ها را در اذهان عمومی برجسته نموده بودند، اصطلاحاً بایکوتشان می کردند.
سال هاست که سلبریتی های غربی در سایه خدمات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی که به حکومت های مطبوعشان می دهند، توسط آن ها به جهان شناسانده شده و ازاین رو در جهان دارای طرفدارانی بی شمار هستند. چندی پیش و در خلال اعتراضات فرانسه فردی با چاقو به نیرو های پلیس حمله کرد و توسط پلیس کشته شد، فوراً تمامی سلبریتی های فرانسوی جانب پلیس را گرفته و فرد مذکور را تروریست نامیدند! حالا شما رفتار سلبریتی فرانسوی را با رفتار برخی از سلبریتی های وطنی مقایسه نمایید که از مجرم محکوم به قتل عمد به عنوان معترض یاد می کنند و هشتگ اعدام نکنید را ترند می کنند!
در جریان اپیدمی کرونا در جهان، رونالدو فوتبالیست مشهور پرتغالی تمامی هتل های خود را در کشورش به درمان بیماران کرونایی اختصاص داد این در حالی است که برخی سلبریتی های ایرانی در همان ایام در صفحه اینستاگرامشان و یا در اکانت توئیترشان مشغول مسخره نمودن بیمارستان صحرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودند؟! درحالی که رونالدو و مسی فیلم و عکس های خانوادگی خود، با تعداد قابل توجه فرزندانشان را نمایش می دهند تا به نوعی رشد منفی جمعیت در کشورشان را به هوادارانشان یادآوری نمایند، در همان حین فلان سلبریتی ایرانی از همزیستی، همدمی و حتی عاشقی با سگ و گربه خود برای مخاطبین جوانش می گوید! اما عیب کار کجاست؟
به نظر می رسد عیب کار در وهله اول در کانون خانواده ها و در مرحله بعد ارگان های دولتی مرتبط با این موضوع مثل، وزارتخانه های ارتباطات، ارشاد و آموزش وپرورش است. خانواده بستر فضای مجازی را برای فرزند معصوم خود فراهم می کند، سپس وزارت ارتباطات با اهمال در راه اندازی شبکه ملی و به برکت فیلترشکن های رایگان، فرزند مسلمان ایرانی را دفعتاً و یکجا با تمام مفاهیم، اعم از خوب و بد آشنا می کند، هم زمان سند 2030 با چراغ خاموش در مراکز تحت نظر وزارت آموزش وپرورش اجرایی می شود و سرانجام وزارت ارشاد بعضاً از سلبریتی هایی تقدیر به عمل می آورد که به جز بی دینی هیچ هنر دیگری ندارند! و مجدداً تصویر پررنگ و لعاب آن ها را وزارت ارتباطات در بستر فضای مجازی ولنگار در اختیار کودکان معصوم قرار می دهد و این چرخه معیوب الگوسازی همچنان ادامه دارد!
سؤال اینجاست که مسئولین دولت های مختلف در سال های تصدی خود در کشوری که اکثریت جمعیت آن را شیعه اثنی عشری تشکیل می دهد، چه حرکتی برای نهادینه کردن فرهنگ عاشورا نموده اند؟ فرهنگی که دستگاه امام حسین علیه السلام برای همه سنین الگوی مناسب خود را ترسیم کرده است، از کودک شیرخواره گرفته تا پیرمرد هشتادساله! از نوجوان گرفته تا جوان، از سیاه پوست گرفته تا سفیدپوست! متأسفانه نه تن ها کاری در راستای الگو قرار دادن این فرهنگ های ناب اسلامی نشده بلکه خواسته یا ناخواسته با پرورش سلبریتی های لائیک، لاقید و حتی وطن فروش، در خاموش کردن فرهنگ عاشورایی نیز اقدام شده است.

لینک خبر :‌ بصیرت
محمدقاصد اشرفی تأکید کرد: سالن های سینما ایجاد اشتغال کرده اند و با تعطیلی سالن ها چند هزار نفر بیکار می شوند. خب ما در قبال اینها نیز مسئولیت داریم. وگرنه این نحوه اکران در حال حاضر سودهی برای من سینمادار ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، در شرایط کرونایی و کسادی رو به تعطیلی مراکز هنری، همچنان برخی هنرمندان در تلاشند با رعایت پروتکل های بهداشتی، کمی این فضا را گرم نگه دارند. در همین راستا حمایت ها و برنامه های وزارت ارشاد از هنرمندان محل بحث و نقد قرار گرفته است. گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد در قالب پرونده ای ضمن گفتگو با اهالی فرهنگ و هنر، عملکرد وزارت ارشاد در این زمینه را ارزیابی کند.

محمدقاصد اشرفی، رئیس انجمن سینمادارران در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: حمایت های سازمان سینمایی به سینمادارها در ایام کرونا خوب بوده و درحال عملیاتی شدن است. مهمترین بحث ما بدهی به صاحبان فیلم هاست که البته باید به آنان هم حق داد که دنبال وصول طلبشان باشند.

واقعا سینما به لحاظ بهداشتی امن است

وی درباره شرایط کاری سینماها گفت: بالاخره در این شرایط کرونایی تأکید بسیار بر دوری از فضاهای شلوغ و تجمعات است. سینما نیز در حال عادی از اماکنی است که مردم به آن رجوع می کنند اما واقعا سینما به لحاظ بهداشتی امن است.

اشرفی به استقبال مخاطبان از فیلم ها و سالن ها اشاره داشت و تأکید کرد: ما در این روزها سودی از اکران فیلم ها نمی بریم ولی مگر می شود در سینما را تخته کرد؟ نمی شود چون حداقل باید صاحبان فیلم ها بتوانند راهی برای نمایش آثار تولید شده داشته باشند. ما محل کسب و کار فرهنگی هستیم و فیلم ها را باید اکران کنیم.

این اکران برای من سودی ندارد

مدیر سینما ماندانا توضیح داد: در عین حال سالن های سینما ایجاد اشتغال کرده اند و با تعطیلی سالن ها چند هزار نفر بیکار می شوند. خب ما در قبال اینها نیز مسئولیت داریم و لازم است پرنسل را حمایت کنیم نه اینکه بیکارشان کنیم. وگرنه این نحوه اکران در حال حاضر سودهی برای من سینمادار ندارد.

اشرفی ادامه داد: نزدیک به هفت ماه است که سینما درامدی ندارد و بالتبع نمی تواند به سود فکر کند. به نظرم اینجا سینماداران جانانه پای کار امده اند و حتی به جای اینکه حمایتی از دولت دیده باشیم یا بخواهیم، این ماییم که به آنان کمک هم می کنیم.

کسی از سینمارفتن کرونا نگرفته است

وی با بیان اینکه سینما از جمله مشاغل ضرر دیده در دوران کروناست، گفت: همه کسب و کارها دچار ضرر شده اند ولی سینما مثل هتل ها و تالارهای پذیرایی و گردشگری آسیب بیشتری دیده اند. با این وجود جایی اعلام نشده که کسی از سینمارفتن دچار کرونا شده و این مایه خوشحالی برای ماست.

رئیس انجمن سینماداران خاطرنشان ساخت: من شخصا معتقدم که سالن های سینما جز امن ترین اماکن است چرا که پروتکل های بهداشتی به خوبی رعایت می شود. پرسنل سینما کاملا آموزش دیده اند و رعایت جوانب بهداشتی را درپیش گرفته اند. هیچگونه نگرانی در اینباره برای مخاطب وجود ندارد.

انتهای پیام /4143/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
بعد از آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، عضو شورای نظارت بر صداوسیما هم انتقال مدیریت بر سریال های خانگی از ارشاد به رسانه ملی را تأیید می کند و می گوید روند این انتقال مدتی است طی می شود و خودِ ارشاد هم پذیرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۹ سایت های دیگر : روابط عمومی صدا و سیما اصفهان امروز آنلاین منجیل خبر

خبرگزاری تسنیم - مجتبی برزگر: یکی از مشکلات اساسی سریال های خانگی، عدم توجه به سبک زندگی ایرانی اسلامی و سرگرم کردن مردم با عشق های مثلثی و سناریوی بی معنا و بی مفهوم صرفاً تجاری بوده و هست. صداوسیما در فصل جدید مدیریت و نظارت بر نمایش خانگی باید به این نکته توجه جدی داشته باشند. اتفاقی که در فضای سینما و تلویزیون بعضاً دست اندرکاران امر به آن توجهی ندارند موضوع به هر قیمتی دیده شدن و جذبِ مخاطب است. این روزها بیشتر دامنِ برنامه های مجازی (VODها) و سریال های خانگی را گرفته که دیگر حد و مرزی برای حفظ و صیانت از ارزش ها در کلام و رفتار هنری و فرهنگی شان قائل نیستند.

اگر قرار است کار فضای مجازی و سریال های خانگی را صداوسیما به طور جدّی در دستور کارش قرار دهد حتماً به پخش صحنه های شیطنت آمیز در VODها یا سریال های خانگی و یا رفتار غیرمتعارف در برنامه ها و سریال های تلویزیونی توجه جدی داشته باشند. روزگاری که به هر قیمتی دیده شدن یا وایرال شدن از هرچیزی برای مدیران و دست اندرکاران اهمیت بیشتری دارد. وقتی مدیری می گوید حتماً این صحنه از برنامه یا سریالی که به فضای مجازی راه پیدا کرده، حتماً چیزی داشته که آنقدر دیده شده است. این نوع اظهارنظرها و واکنش ها ما را به فکر فرو می برد؛ که واقعاً سرمنزل اصلی ساخت این پروژه ها راه پیدا کردن به هر صفحه مجازی است که فقط در تلاشند تا اشتباهات مجریان، برنامه سازان و سریال سازان را در فضای مجازی پخش کنند و از این طریق بر فالوورها و تعداد بینندگان شان بیفزایند.

فضای مجازی امروز هیچ ناظری ندارد که مدافع ارزش های انسانی و اخلاقی باشد. آرام آرام این حیازدایی خصوصاً در جریان فضای مجازی به سمتِ آثار فرهنگی و هنری خانگی، سینمایی و برخی اوقات تلویزیونی حمله ور شده که دست اندرکاران مراقب نباشند به رویه تبدیل خواهد شد. صداوسیما به این موارد باید بیشتر توجه کند، دیگر مدیرانش نگویند که نمی دانستیم فلان چهره یا خواننده یا مجری، مواضع ضدایرانی و ضداسلامی داشته است. اگر قرار است این انتقال صورت بگیرد انتظارات از صداوسیما بیشتر است.

این روزها باید سریال نمایش خانگی را پیشرو در این مسیرِ غلط بدانیم. وقتی که قرار است مسئولیت و مرجعیت صدور مجوز به صداوسیما برود، باید وضعیت بهتر شود نه بدتر! وقتی این روزها به فضای مجازی مراجعه کنیم، سکانسی مبتذل از سریالی دست به دست می شود و هنوز هم سکانس ها و دیالوگ هایش وایرال می شود. پشت در فرزین نامی ایستاده که نقش آن را امیر نوری بازی می کند و در داخل دختری به نام مینا نشسته و روبرویش شخصی به نام "شیرافکن" که نقشش را عباس جمشیدی بازی می کند. یا صحنه پیشنهاد ازدواج دو نقشی که مرجانه گلچین و مهران رجبی در این سریال ایفا می کنند که خیلی در فضای مجازی دیده شده است.

در کنار مصادیقِ دیگر تیکه کلام های اروتیک و شیطنت آمیزِ سریال برای جذب مخاطب، اینجا رد و بدل شدن دیالوگ هایی که مخاطب آرام آرام روشن می شود، کاراکترها چه مقصدی دارند. سکانسی که در فضای مجازی پخش شده به ما نشان می دهد فرزین یکی از شخصیت های اصلی سریال پشت در قرار دارد و شیرافکن و مینا در اتاق حرف هایی را رد و بدل می کنند که فارغ از نتیجه و سرمنزل اصلی آن سکانس، می خواهد بیننده را به هر قیمتی شده جذب سریال کند. مخاطبی هم که بیننده پروپاقرصِ سریال نیست و نمی داند چه شده و چه قرار است بشود، تحریک می شود به جهتِ این نوع دیالوگ ها و حرکت ها، بیننده این سریال شود. یا بخشی دیگر از مخاطبین، آزرده می شوند چرا کارگردان و سازندگان این سریال، بدین واسطه دنبالِ خنداندن مخاطب اند. در صورتی که هزاران راهِ درست و منطقی برای سرگرم کردن و خنداندن مخاطب وجود دارد.

ادامه دار شدن این فضای اروتیک در نمایش خانگی، نشان می دهد صداوسیما در فصل جدید مدیریت و نظارت بر نمایش خانگی نیاز به کارشناسان و نخبگانی در این عرصه دارد که شاهدِ افزایش مشکلات نباشیم؛ حالا که در بخش برنامه و سریال های تلویزیون بعضاً انتقادات زیادی وارد است و همه به فقدان نظارت به طور جدی اشاره دارند، با شکل و شمایل جدی نظارتی وارد عرصه مدیریت بر نمایش خانگی شوند؛ شاید بابِ جدیدی بر نگاه اندیشه ورزانه و مدیریت اصولی و مبنایی بر دیگر بخش های صداوسیما هم اتفاق بیفتد. واگذاری مسئولیت از سوی وزارت ارشاد ضرورت دارد، چون در طول این سال ها بارها دیده ایم با تغییر دولت، حتی با تغییر وزیر ارشاد که معمولاً هر 4 سال یک بار، حتی بعضاً کمتر از این زمان اتفاق می افتد سیاست ها و راهبردهای وزارتخانه بعضاً با تغییر روبرو می شود؛ متأسفانه در اکثر اوقات برای جلب رضایت سلبریتی ها و حضور تبلیغاتی شان الزامات نادیده گرفته می شود.

هرچه هست وزارت ارشاد محل قابل اتکایی برای نظارت بر محصولات فرهنگی خصوصاً نمایش خانگی نیست. هم کارکرد و عملکردشان در طول این سال ها نشان می دهد نتوانسته اند فضای بسامانی در سریال های خانگی ایجاد کنند. خانواده ها هیچ امنیتی برای دیدنِ این سریال ها در کنار هم ندارند، بعضاً حرکت ها و الفاظ مبتذل و لاکچری بازی نصیبشان می شود که به مقصد و سرمنزلِ فرهنگی و غایتش، سبک زندگی ایرانی- اسلامی نمی رسد!

تجربه نشان داده که باید نهادی کلان تر و با دوام تر روی این محصولات که هم با فضای روحی و هم فضای ذهنی آدم ها سروکار دارد خصوصاً نوجوانان و جوانان که بیشتر بیننده اش هستند؛ البته با همه نقدهایی که وارد است و نقاط ضعفی که وجود دارد صداوسیما ایمن ترین محل برای نظارت بر فضای مجازی و نمایش خانگی است اگر از کاربلدهای این عرصه استفاده کند، به وایرال شدن و نشدن در صفحات مجازی اهمیت ندهد؛ دغدغه اش مثل گذشته بیشتر خانواده و سبک زندگی باشد تا به هر قیمتی دیده شدن.

در فصل جدید مدیریت بر نمایش خانگی حتماً باید به شیطنت های عامدانه توجه شود؛ سکانس هایی که می آیند تا توجهات را به هر قیمتی بیشتر کنند. این روش، روش درستی برای خودنمایی آثار و محصولات فرهنگی و هنری نیست. بلکه مصادیق واقعی حیازدایی اند. نمایش این سکانس ها و دیالوگ هایی که بعضاً بداهه اند عامدانه و شیطنت آمیز است تا بیشتر دیده شوند. یعنی بیلبوردها و فضای توزیعی در پلتفرم ها ارضایشان نکرده و حالا دست به دامن وایرال شدن در فضای مجازی شده اند. این حقه های تبلیغی بیشتر از هرچیز ضربه مهلکی به بدنه حیا و عفت عمومی جامعه خصوصاً در حریم خانه و خانواده زده است. در صورتی که سازندگان این آثار می توانند به جای این روشِ غلط، تقویت ارتقای کیفی را برای خودنمایی در دستور کارشان قرار دهند. البته که بعضاً این اتفاقات را به مراتب بیشتر در سینما و بعضاً در برنامه ها و سریال های تلویزیونی هم سراغ داریم. حالا افسارگسیخته تر در برنامه های مجازی و سریال های خانگی!

جالب است گزارش انتقادی صداوسیما از مفاسد شبکه نمایش خانگی به طور واضح به این سریال ضعیفِ بدون فیلمنامه فاخر و موقعیت های مناسب پرداخت. وقتی کارگردان و سازندگان به بازیگران بداهه گو و امتحان پس داده شان دلخوش کرده اند! البته برخی از مدیران این روند را درست می دانند و حتی بعضاً می گویند وقتی در فضای مجازی دیده می شویم یعنی مورد پسند و استقبال مردم قرار گرفته است. البته بحث بالا گرفته که خبرهایی به گوش می رسد این سریال طنز خانگی (موچین) از معاونت فضای مجازی صداوسیما مجوز گرفته و به تعبیر دقیق تر نه از وزارت ارشاد و نه از "ساترا" مجوز نگرفته است. چرا که در داغ شدن روزهای جنجال بر سر واگذاری مسئولیت نظارت بر نمایش خانگی از ارشاد به صداوسیما، این خبر رسانه ای شد که این سریال اولین اثر تولیدی است با مجوز صداوسیما وارد چرخه توزیع شد.

فضای مبهم و چندگانه امروز که هر بخشی مدعی صدور مجوز و نظارت بر تولیدات است، گفته می شود معاونت فضای مجازی صداوسیما برای این سریال مجوز صادر کرده است. البته در همان روزهای ابتدایی در گزارشی نوشتیم که کنترل سریال های خانگی دست کدام بخش قرار می گیرد؛ سیما یا ساترا و حتی فضای مجازی صداوسیما.این فضای دوگانه در حالی است که عمده مجوزها به سمت ساترا می رود و چند رسانه IPTV هستند که مجوزشان را از معاونت فضای مجازی صداوسیما می گیرند. حتی رگولاتوری و مالکیتشان با این بخش از صداوسیما است. اولاً این کار غلطی است که هنوز تکلیف مرجع اصلی نظارت و رگولاتوری سریال های خانگی مشخص نشده و هر بخشی با استانداردهای مدنظرش، به این سریال ها، مجوز می دهد.

دعوای بین ارشاد و صداوسیما باید به پایان برسد؛ تکلیف مرجع اصلی حوزه نظارت بر نمایش خانگی مشخص شود که هر روز مدعی جدیدی برای مرجعیت بر این حوزه پیدا نشود. در میان جنجال ساترا و سازمان سینمایی ، به یک باره موضوع معاونت فضای مجازی پیش نیاید. با همه این تفاسیر هیچ کدام از این اتفاقات، باعث نمی شود که سکانس های مملوء از دیالوگ های غیراخلاقی پخش شود. هر مرجع و بخشی هم که این فضا را بشناسد می داند این دیالوگ ها و موقعیت ها زیبنده خانواده های فاخر و متدین و متعهد ایرانی نیست.وقتی مقوله مهمی چون نمایش خانگی مرجع دقیق و قدرتمندی داشته باشد هم سریال های با کیفیت تولید می شوند و هم هنرمندان و عواملش می دانند باید فیلمنامه های دقیق، داستان های متعارف و حرفه ای و اصولی را به دستِ تولید بسپارند؛ شاید به این واسطه لاکچری بازی، کارهای نامتعارف و الفاظ و دیالوگ ها و موقعیت های جنسی و اروتیک هم در سریال های خانگی به نقطه پایان برسند.

وقتی حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت وگو کرد آب پاکی را به دستِ برخی ریخت که با هجمه پراکنی تنورِ جدال میان صداوسیما و ارشاد، داغ تر کنند شاید اهدافِ رسانه ای شان برآورده شود. بازتاب ها بعد از این گفت وگو بیشتر شد وقتی که این مسئول در مجلس شورای اسلامی گفت: "دیگر مسیر اعطای مجوز محصولاتِ خانگی از وزارت ارشاد نمی گذرد. او گفت: رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در واکنش به مناقشه جدید ارشاد و صداوسیما اعلام کرد مدیران ارشاد و سازمان سینمایی می دانند از این به بعد دیگر مسیر اعطای مجوز محصولاتِ خانگی و نظارت محتوایی شان، از مسیر ارشاد و زیرمجموعه های این وزارتخانه نمی گذرد.

سیداحسان قاضی زاده هاشمی عضو شورای نظارت بر صداوسیما بعد از کشیده شدن این جنجال ها به بحث های حقوقی و نامه اخیر وزارت ارشاد، در گفت وگویی به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: بررسی و صدور مجوز شبکه نمایش خانگی به صداوسیما آمده و ان شاءالله سیاستگذاری ها و در واقع کار راهبردی آنجا به درستی مسیرش طی شود. پروژه ای که از یکسال و نیم پیش شروع شده و حدود سه ماه است عملیاتی شده و به تدریج تکمیل می شود.

وزارت ارشاد که می گویند ما مجوز می دهیم؟ در پاسخ قاضی زاده چنین گفت: نهایتاً بدون مجوز صداوسیما توزیع نخواهد شد. روند این انتقال مدتی است طی می شود و خودِ ارشاد هم پذیرفته است. مراحل و سیاستگذاری هایش در حال تکمیل اند و جای هیچ نگرانی ویژه ای هم نیست.

او درباره اینکه مسئولیت نمایش خانگی را بالأخره کدام بخش از صداوسیما برعهده خواهد گرفت، گفت: این موضوع در درون سازمان صداوسیما مورد بررسی بود که کدام بخش حقوقی، مجازی و یا ساترا؛ جمع بندی نهایی این شد که سازمان تنظیم و مقررات صوت و فراگیر (ساترا) این مسئولیت را برعهده بگیرد. این انتقال ارشاد به صداوسیما عملاً انجام شده؛ و نهایت انحصارش در اختیار صداوسیما است.

مدیرکل روابط عمومی صداوسیما با اشاره به نبود نظارت بر آثار نمایش خانگی از جمله برنامه های تلویزیونی در این زمینه عنوان کرده است: باید در نظر داشت که در فضای کنونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ورود به عرصه تولیدات تصویری غیر از سینما دچار ضعف ها و همین طور خلأهای قانونی است. بد نیست به محصولات تصویری که وزارت ارشاد ورود کرده و برایشان مجوز صادر کرده، نگاهی بیندازیم. این شیوه مداخله وزارت ارشاد به ایجاد نابسامانی انجامیده و تاثیرات و پیامدهای فرهنگی نامطلوب اعمال سلیقه های فراقانونی از سوی این وزارتخانه به وضوح در رعایت نشدن قوانین و هنجارهای عمومی جامعه در محصولات مجوزدار این وزارتخانه مشهود است. همین اواخر شاهد بودیم که در یک مورد از برنامه های گفت وگومحور که مجوز ارشاد را برای اجرای برنامه زنده بر بستر اینستاگرام گرفته بود، چطور به رییس جمهور اهانت شد و دست به دست در فضای مجازی چرخید و چگونه این وزارتخانه برای رفع مسوولیت، به سرعت اعلام کرد آن برنامه جز چند قسمت اول، برای ادامه کارش فاقد مجوز بوده است. در آن قضیه هم شاهد بودیم که این وزارتخانه نه توان و نه بنای آن را داشت که در مسیر نظارت بر برنامه، درست عمل کند یا مسوولیت تصمیم خود را به طور کامل و شایسته بپذیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
بیش از 70 برنامه مختلف همزمان با 40 سالگی دفاع مقدس در کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اجرا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این برنامه ها در استان ها، منطقه و محله های کشور باتوجه به ظرفیت های موجود در مناطق و محله های مختلف طراحی شده ست.
حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی افزود: دو برنامه سه شنبه های تکریم و روح مقاومت هم به صورت متمرکز طراحی شده است که به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار می شود.
وی به برنامه سه شنبه های تکریم که امسال با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پایه گذاری شده است اشاره و اضافه کرد: در این برنامه سه شنبه هر هفته با حضور در منازل شهدای کشور از آنها با عنوان اسوه های صبر و ایثار تقدیر می شود.
ارزانی افزود: درحال حاضر باتوجه به شرایط موجود در کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا، این دیدارها در برخی موارد به صورت حضوری و با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی و در برخی موارد دیگر به صورت مجازی و برخط انجام می شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: در برنامه روح مقاومت وصیت نامه شهدا در قالب های متنوع هنری همچون عکس نوشته ، خواندن وصیت نامه و...بازخوانی و منعکس می شود که شیوه ای جذاب برای معرفی این شخصیت ها به نسل جدید است.
حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی افزود: علاقه مندان به شرکت در این رویداد تا 31 شهریور امسال فرصت دارند آثار خود را در قالب دل نوشته، خاطره نویسی، عکس، صوت (پادکست)، نماهنگ، فیلم موبایلی، عکس نوشته از وصیت نامه شهدا را از طریق فضای مجازی به نشانی www.bachehayemasjed.ir ارسال کنند.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
حجت الاسلام دانشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وضعیت نامطلوب مراکز فرهنگی در استان، گفت: کار بازسازی سینما فرهنگ اراک که آغاز شده بود، به دلیل عدم تمایل مالکان آن متوقف شد و امروز این سینما کاملا تعطیل است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش دیار آفتاب ؛ 21 شهریور ماه به عنوان روز ملی سینما نامگذاری شده است. استان مرکزی که به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته می شود از حیث داشتن سالن های سینما و به طور کلی در مسائل فرهنگی و هنری وضعیت مطلوبی ندارد. برای اطلاع از آخرین وضعیت سینماها و مراکز فرهنگی هنری استان با حجت الاسلام عباس دانشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفتگو کردیم.

وی در خصوص آخرین وضعیت سینماهای استان، گفت: استان مرکزی از 11 مجتمع فرهنگی هنری، 5 نگارخانه، 5سالن سینما و سالن تئاتر برخوردار است که در این زمینه با کمبود روبه رو هستیم و وضعیت خوبی نداریم.

سینما فرهنگ اراک کاملا تعطیل و بازسازی آن متوقف شد

وی در خصوص آخرین وضعیت سینما فرهنگ اراک که قرار بود بازسازی شود، افزود: متاسفانه علیرغم اراده ای که در ارشاد اسلامی و استانداری مرکزی جهت همکاری برای بازسازی این سینمای قدیمی در اراک بود، ولی مالکان سینما که در خارج از کشور هستند، رغبتی برای این کار نشان ندادند و با اینکه کار بازسازی آغاز شده بود، ولی متوقف شد و در حال حاضر در وضعیت تعطیلی کامل قرار دارد.

دانشی ادامه داد: برای بازسازی این مجموعه فرهنگی جلسات متعددی هم با مسئولین از جمله نمایندگان مجلس، فرماندار اراک، شهردار اراک و معاون استاندار برگزار کردیم و بازدیدی هم از این سینما داشتند ولی مالک سینما به دلایل مسائل مالی و اقتصادی حاضر به همکاری نشد. البته مدیر سینما که از طرف مالکین در اینجا حضور دارد علاقه مند به بازسازی سینما هست ولی ظاهرا موفق به جلب حمایت مالکان سینما نشد و امروز سینما کاملا تعطیل است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در خصوص وضعیت پردیس سینمایی ساوه با اشاره به شروع پروژه، گفت: این پروژه که به تازگی کار آغاز ساخت آن آغاز شده بناست تا سال دیگر بخش اعظمی از آن به انجام برسد که با ساخت آن ساوه از 3سالن نمایش بهره مند می شود.

تالار مرکزی اراک تا قبل از پایان دولت با یک سالن افتتاح خواهد شد

وی با اشاره به آخرین وضعیت تالار مرکزی اراک، گفت: البته این تالار سالن سینما ندارد ولی دو سالن بزرگ موسیقی و تئاتر دارد. در کنار آن، این مجموعه از پلاتو های تئاتر، کارگاه های هنر های نمایشی و تجسمی، گالری، کتابخانه، رستوران، کافی شاپ و سالن مطالعه برخوردار است. البته در طرح اولیه این مجموعه، پلاتو تئاتر (محل تمرین بازیگران تئاتر) برای آن تدارک دیده نشده بود که در اصلاح نقشه، این مکان را به آن اضافه کردیم.

دانشی با اشاره به تصویب 10میلیارد تومان بودجه برای تکمیل این مجموعه فرهنگی، گفت: در صورت تخصیص این مقدار که برایش رایزنی هایی صورت داده ایم شاهد پیشرفت پروژه خواهیم بود. قرار است به زودی مناقصه ای هم برای تکمیل و تجهیز یکی از سالن های اصلی آن(موسیقی یا آمفی تئاتر) انجام شود که امیدواریم تا پایان سال 99 یا اوایل سال 1400 این مجموعه را با یک سالن به بهره برداری برسانیم. در حال حاضر به غیر از دو سالن اصلی، مابقی مجموعه بیش از 95درصد پیشرفت فیزیکی دارد ولی برای تکمیل و تجهیز دو سالن اصلی آن نیاز به بستن قرارداد است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از اهالی فرهنگ و هنر درخواست داریم تا با سرمایه گذاری در ساخت سینما، به گسترش این هنر در استان مرکزی کمک کنند. همینجا هم متعهد می شویم در صورت ورود بخش خصوصی جهت ساخت سینما، دبیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی کمک خواهند کرد تا هزینه تجهیزات فنی سینما که چیزی حدود 30درصد هزینه را در بر می گیرد، به صورت بلاعوض پرداخت کنند. همچنین از شهرداری ها و شورای شهرهای استان هم می خواهیم همانند شهرداری ساوه پیش قدم شوند و در راستای ارتقا فرهنگ و هنر استان قدم بردارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ دیار آفتاب
نشست آسیب شناسی مد و لباس استان فارس با حضور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در شیراز برگزار شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز ، سیده مرضیه شفاپوردبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشوردر نشست آسیب شناسی مد و لباس، گفت: هرچند مد و لباس دومین صنعت پول ساز در جهان است، اما در کشور ما هنری جدید بوده که برای صنعتی شدن آن نیاز به پشتیبانی همه جانبه به ویژه همکاری و هماهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره صمت و ناجا است.

او، بیان کرد: آموزش طراحی مد و لباس تنها بر عهده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است و هر آموزشگاهی که از این اداره مجوز ندارد، کارکردی غیرقانونی دارد و گواهی ها صادره از سوی آنان نیز اعتباری ندارد.

شفاپور، تصریح کرد: استان فارس ظرفیت بسیار بالایی در حوزه مد و لباس دارد که پیشنهاد می شود با همکاری استانداری فارس، بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر امسال در فارس برگزار شود.

همچنین صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این نشست ادامه داد: هدف اصلی از کارگروه مد و لباس، بیش از هر چیز فرهنگ سازی در این زمینه است.

او، افزود: تهاجم فرهنگی امروزه همه زوایای فرهنگ ما را فراگرفته و این همه گیری فرهنگی، را نباید تنها به دید فرهنگی دید زیرا اقتصاد، سیاست و کشور را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس، اضافه کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت اداره صمت، ناجا و دیگر دستگاه ها و به ویژه مردم نیازمند است تا بتواند درخشش توانمندی طراحان جوان را به همگان نشان دهد.

نشست آسیب شناسی مد و لباس استان فارس با حضور سیده مرضیه شفاپور، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، بهروز مرامی جدیدی، معاون هنری و سینمایی این اداره کل و نمایندگان اداره صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی و نیز نماینده مؤسسات فرهنگی و هنری مد و لباس فارس برپا شد.

انتهای پیام/ت

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اهواز - ایرنا - همه گیری ویروس کرونا از اسفند ماه از سال گذشته سالن های سینمای خوزستان و نمایش را مانند دیگر اماکن حضور جمعی به تعطیلی کشاند و در این اوضاع بد اقتصادی عوامل سینما را ناگزیر به نوشتن سکانس نهایی این ژانر ترسناک و در نهایت تعدیل نیروهای برخی سینماها کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰ سایت های دیگر : افق روز

تقریبا هفت ماه از بسته شدن سینمای شهرهایی که وضعیت فوق العاده داشتند میگذرد، مراکز فرهنگی که پیش از شیوع ویروس کرونا عوامل آن تلاش می کردند با جذب تماشاگر چراغ سالنها را روشن نگه دارند، امروز به خاموشی ممتدی رسیده اند و منتظر روزی هستند که با برداشته شدن سایه این کابوس جمعی، بتوانند مجدد چراغ سالن ها را روشن کنند.
از آنجا که سینماها و سالن های نمایش از آخرین مجموعه هایی هستند که با تاثیر از کرونا مجوز بازگشایی می گیرند، دراین مدت چند بار با تغییر وضعیت هشدار بیماری کرونا سالن های نمایش سینما باز و بسته شدند.

میزان ضرر صنعت سینما و سینماگران خوزستان در این مدت در تاریخ حدود یکصد ساله سینمای استان بی سابقه است . سینماهایی که با هدف رونق بخشیدن به بازار هنر هفتم ، به بخش خصوصی واگذار شدند در مرز ورشکستگی هستند وبسیاری از آنها ناگزیر به تعدیل نیروهای اندک خود شده اند.

خاطره غفاری از مخاطبین سینما است که در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : باتوجه به اینکه ویروس کرونا یک ویروس ناشناخته است که با وجود رعایت تمام پروتکل های بهداشتی باز هم یک نوع استرس ، ترس از ابتلا باعث نرفتن به سالن سینما می شود .

وی ادامه داد : سینما آنلاین به هیچ وجه قابل مقایسه با سالن سینما نیست به این دلیل که در سالن هیجان صفحه بزرگ نمایش ،صدای دالبی و در جمع تماشاکردن فیلم باعث می شود که کاملا تفاوت را احساس کنیم ، شخصا سالن سینما را به دیدن فیلم آنلاین ترجیح می دهم .

این مخاطب سینما و فیلم با اشاره به اینکه اکران فیلم در سالن سینما طولانی تر از اکران آنلاین است گفت : فیلم هایی که برای اکران به سالن سینما می رود از زمان بیشتری برخوردار هستند و همین عامل باعث می شود فرصت مناسبی را برای تماشای فیلم در اختیار داشته باشیم ولی اکران فیلم به صورت آنلاین هم از زمان مدت اکران هم از نظر هزینه تهیه بلیت به صرفه نمی باشد .

غفاری ادامه داد : زمانی که فیلم به سینما آنلاین معرفی و اکران می شود از اینکه قرار است به زودی در سینما خانگی و در فضای مجازی منتشر شود انگیزه را از مخاطب خود برای تماشای فیلم و تهیه بلیت می گیرد .

قاسم باقری آپاراتچی یکی از سینماهای وابسته به موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد : با شیوع ویروس کرونا در استان خوزستان از ابتدای اسفندماه سال گذشته از محل کار خود اخراج شده ام .

وی ادامه داد : اسفند سال گذشته وفروردین ماه امسال مبلغ حقوق خود را کامل دریافت کرده ام ولی از اردیبهشت تا تیرماه با کسر 10میلیون ریال حقوق دریافت کردیم .

باقری با بیان اینکه پس از هفت سال سابقه کار در سینما کار خود را از دست داده ، گفت : بعد از آن، با خودروی خود در یکی از تاکسی اینترنتی ها مسافرکشی و ازاین راه مخارج خود را تامین می کنم.

این آپاراتچی سینما خاطر نشان کرد : سینماهای خصوصی در این دوران کرونایی اقدام به تعدیل نیرو نکرده اند در صورتی که سینماهای موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز که نیمه خصوصی محسوب می شود و باید دولت از این موسسه حمایت کند، سه نفر از نیروهای چندین سال سابقه دار خود را اخراج کرده است .

حسین جامعی از پرسنل یکی دیگر از سینماهای وابسته به موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : قرارداد کاری با سینمای وابسته به موسسه بهمن سبز تا پایان شهریور 1399 بود که به دلیل تعطیلی سینماها در ایام کرونا مرداد ماه امسال پایان کار و قراداد جدید را امضا کرده ایم تا با معرفی به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی از بیمه بیکاری استفاده کنیم.

وی ادامه داد : پس از اخراج از سینما با حدود پنج سال سابقه کار در پیک موتوری کار می کنم تا مخارج خود و خانواده را تامین نمایم ،مدیر موسسه بهمن سبز قول مساعد برای برگشت به کار مجدد را داده است ولی بعید میدانم با این اوضاع پیش آمده تحقق این وعده امکان پذیر باشد .

این پرسنل سینمایی در اهواز افزود : در ایام تعطیلی سینما برای اینکه مشغول به کار باشم برای بازسازی سینما اکسین اهواز فعالیت می کردم ولی با گذشت مدتی به من عدم نیاز دادند و از کار بیکار شدم که این بی مهری حق پرسنل چند ساله یک مجموعه کاری نیست .

امین حیاتی کارگردان خوزستانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اکران فیلم در سینمای خانگی مناسبتر از سالن سینما است اظهار داشت : باشیوع ویروس کرونا فیلمسازان برای اینکه فیلم خود را زودتر اکران کنند ترجیح داده اند اثر تولیدی خود را در شبکه سینما خانگی به نمایش بگذارند.

وی ادامه داد : دریافت مجور برای تولید و نمایش در سینما آنلاین آسانتر و سریعتر از سالن سینما است از این رو شرایط تماشای فیلم برای مخاطبین سینما راحت تر و قابل دسترسی تر است و از طرفی تولید کننده فیلم زودتر به هدف مالی خود می رسد .

این کارگردان خوزستانی خاطر نشان کرد : با شیوع ویروس کرونا کارتولید فیلم به دلیل خطر انتقال و بیماری کرونا سخت شده است ؛ عوامل تولید فیلم به دلیل ترس از این بیماری به سختی در محل حضور پیدا می کنند و همین عامل باعث می شود افراد جوانتر کارتولید فیلم را بپذیرند ، به همین دلیل کیفیت تکنیکال فیلم کاهش پیدا می کند .

حیاتی ادامه داد : دراین شرایط تعطیلی سینما و تولید فیلم هیچگونه حمایتی از طرف اداره کل ارشاد اسلامی نشده ایم و انتظار بیشتری درخصوص جبران خسارت ها از این ارگان ها انتظار می رود .

میلاد تفت آشیان مدیر امور سینمایی بهمن سبز استان خوزستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : طی هفت ماه شیوع کرونا با ورود سینما آنلاین ضربه جدی به بدنه سینما وارد کرده است ، از این رو استقبال از سالن های سینما پس از بازگشایی بسیار کم است.

وی ادامه داد : توزیع سه فیلم در سالن سینما و پنج فیلم در سینما آنلاین باعث شده مخاطبین سینما کمتر به سالن ها مراجعه کنند و همین عامل باعث شده گیشه سینماها با ضرر بالایی در این مدت روبرو شود .

تفت آشیان با اشاره به فصل های پر مخاطب سینما در خوزستان گفت : سینما در استان خوزستان به دلیل گرما با کاهش مخاطب روبروست و از طرفی بهترین فصل فروش گیشه در استان فصل بهار است که میهمانان نوروزی به تماشای فیلم می روند که متاسفانه با شیوع ویروس کرونا بخش قابل توجهی از زمان فروش گیشه را ازدست دادیم .

مدیر امور سینمایی بهمن سبز استان خوزستان ادامه داد : بخشی از فروش گیشه سینما در فصل مدارس است که امسال با شیوع ویروس کرونا این بخش مهم را از دست خواهیم داد و از طرف دیگر کمبود فیلم های با کیفیت و عدم ارائه فیلم برای اکران از طرف تولیدکنندگان دلیل دیگر کاهش فروش بلیت در گیشه شده است .

تفت آشیان اظهار داشت : مجموعه سینماهای استان خوزستان باتاخیر 2ماهه نسبت به سایر استان ها بازگشایی شدند ، که طی این مدت هفت ماهه مکاتبات متعددی با فرمانداری ، استانداری، اداره کل ارشاد اسلامی و حوزه هنری در خصوص حمایت و بازگشایی داشته ایم ولی متاسفانه هیچگونه حمایتی ازاین بخش نشده است .

مدیر امور سینمایی بهمن سبز استان خوزستان گفت : با گذشت هفت ماه سینماهای خوزستان از ابتدای شهریور امسال بازگشایی شد که علاوه بر کسری در تامین هزینه های جاری هزینه تهیه اقلام بهداشتی و ضدعفونی بر این هزینه افزوده شده است .

تفت آشیان افزود : سالن های سینما در حال حاضر با فاصله گذاری چهار صندلی بلیت توزیع می کنند و پس از هر سانس سالن و صندلی ها و ورودی سالن کاملا ضدعفونی می شوند ؛ از این رو به مخاطبین و علاقه مندان سینما اطمینان خاطر می دهیم که سالن و صندلی ها کاملا ضدعفونی شده و فضای سالن برای تماشای فیلم ایمن هستند .

وی از تعدیل نیرو به دلیل شیوع ویروس کرونا و ضرر سینما در این دوران گفت و افزود : سینماهای سراسر کشور با مشکل تامین هزینه های جاری و حقوق پرسنل خود روبرو شده اند ، از این رو در خوزستان سه نفر از نیروی های سینمایی اهواز تعدیل و برای دریافت حقوق و مزایای و دریافت بیمه بیکاری به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی معرفی شده اند .

مدیر امور سینمایی بهمن سبز خوزستان با بیان این که نیرو های تعدیل شده از موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز خوزستان حقوق هفت ماهه خود را دریافت کرده اند ادامه داد : با رونق گرفتن سینما پس از دوران کرونا این افراد برگشت به کار خواهند شد .

شیوع ویروس کرونا طی هفت ماه تمام صنایع را تحت تاثیر خود قرار داده است و تا از بین رفتن کامل این ویروس ناشناخته به نظر نمی رسد اوضاع سینما و سینما گران به حالت عادی بر گردد . تولید ، اکران و جشنواره هایی که چندین سال با شور و هیجان برگزار می شدند دیگر مثل قبل نخواهند بود .

در این روزها ژانر ترسناک کرونا مخاطبین این صنعت را از ورود به سالن منع کرده است وبا تعطیلی برنامه ها و فعالیت های فرهنگی و هنری این حوزه، چراغ سینما دراین سینمایی ترین استان کشور در حال خاموش شدن است . گرچه تا از بین رفتن کامل ویروس کرونا استرس حضور در اماکن جمعی مانند سینما وجود دارد و ولی خاموشی این صنعت دراستان نیز پذیرفتنی نیست و مسوولان حوزه فرهنگ باید برای برون رفت از این بست، چاره و راهکار مناسبی بیندیشند.

گزارش : حمیدرضاترابی فرد

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: طی ماه محرم در سطح کشور 500هزار بسته کمک مومنانه از محل عوائد موقوفات توزیع شد که در استان مازندران از درصد خوبی برخوردار بوده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، حجت الاسلام غلامرضا عادل در همایش طلایه داران تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف اظهار کرد: هدف دشمنان در طول 1400 سال گذشته این بود چراغ مجالس عزاداری اباعبدلله را خاموش کنند ولی می بینیم که هر روز بر عظمت این حرکت افزوده شد باید گفت همه اینها اعجاز کلام رسول خدا بوده که برای ما روشن شد.

وی با بیان اینکه شور حسینی همراه شعور حسینی، انسان ساز است، افزود: به عنوان طلبه روحانیت باید بگویم ما هرچه داریم از امام حسین (ع) و روضه سیدالشهدا است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فرموده امام راحل مبنی بر اینکه محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است، اضافه کرد: دشمنان همواره در تلاش هستند تا چراغ عزاداری ها را کمرنگ و خاموش کنند، اما هرسال بر عظمت حرکت و جریان عزاداری ها افزوده شده است.

عادل بیان کرد: بزرگ ترین اجتماع بشری حول زیارت امام حسین (ع) اتفاق می افتد و میلیون ها دل عاشقی که توفیق زیارت پیدا نکرده و غبطه می خورند.

وی یادآور شد: خدا را شاکریم که این نعمت بزرگ در دل های ما روشن است ولی این نعمت مستلزم شکرگزاری به مراتب والاتری است که برای علما حرکت برای قیام، بزرگداشت و احیای شور و حرارت حسینی در جامعه است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: باتوجه به شیوع کرونا شاهد مسائل و مشکلاتی در جامعه بودیم اما با تلاش ها و هماهنگی های صورت گرفته و همدلی توانستیم بخشی از خلا را توانستیم جبران کنیم.

عادل افزود: 2هزار صحن و فضای امامزاده در سطح کشور که شرایط و امکان برگزاری مراسم در آن فراهم بود در اختیار عزاداران قرار گرفت و برنامه های خوبی انجام شد.

وی درباره بحث اطعام حسینی گفت: در این زمینه توزیع خوبی صورت گرفت و در مناطقی که امکان اطعام وجود نداشت توزیع سبدهای معیشتی صورت گرفت که در واقع برکت سفره حضرت اباعبدالله (ع) بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: در سطح کشور 500هزار بسته توزیع شد که در استان مازندران از درصد خوبی برخوردار بوده است.

عادل با اشاره به اینکه واقفان خیراندیش از صدر اسلام موضوعات مختلفی را برای رفع مشکلات جامعه مدنظر داشتند، تصریح کرد: نزدیک به 190هزار موقوفه در کشور داریم که مازندران با دارا بودن 15هزار موقوفه رتبه نخست را در کشور دارا است و نشان می دهد مردم مازندران در این زمینه پیش قدم بودند.

*وجود 805 نیت موقوفات در کشور

وی بیان کرد: این تعداد 190هزار موقوفه با 805 نیت صورت گرفت که یکی از این نیت ها نیت امام حسین (ع) بود که بالای 60 تا 70درصد موقوفات را شامل می شود.

معاون سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه خدمات متقابل وقف و روحانیت ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با هم دارند، افزود: هر جا روحانیت فعال و درصحنه ای بودند موقوفات زیاد است که خیلی حرف و پیام به همراه دارد.

عادل با اعلام اینکه تبیین و بیان اهداف وقف وظیفه همه روحانیون است، گفت: اینکه احکام وقف به خوبی برای مردم بیان شود بسیار مهم بود؛ چراکه خیلی از افراد در این زمینه اطلاعی ندارند و باید گفت بیان آثار و برکات وقف و از همه مهم تر تشویق افراد به انجام این کار خیر ماندگار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی در پایان گفت: موضوع مهم دیگر اینکه مازندران بیشترین عالم واقف را دارد که بسیار مهم است که عالمان در این زمینه پیشی گرفتند.

انتهای پیام/86034/غ/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت هنرمندان در مجامع بزرگ کشور و اینکه ظرفیت هنرمندان در مناطق مختلف کشور در حد ملی است گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت و حضور هنرمندان استقبال و حمایت می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۰ سایت های دیگر : بسیج

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، محمدمهدی احمدی روز پنجشنبه در نشستی با مدیر مسوول یک موسسه فرهنگی هنری در شاهرود با بیان اینکه ظرفیت بالایی در شاهرود از سوی هنرمندان در همه حوزه ها مشاهده می شود افزود: هنرمندان در حوزه هنر به صورت جدی و با پیگیری بسیار خوب وارد شده اند.

وی با قدردانی از فعالیت موسسات و اموزشگاهها و نیز هنرمندان گفت: موسسه فرهنگی و هنری فراوا به دلیل ارتباطاتی که داشته توانسته است نیازمندی های جامعه فرهنگ و هنر را پوشش دهد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه موسسه فرهنگی و هنری در برخی از شهرستانها و از جمله مهرگستران فراوا به صورت ملی کار می کنند خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت هنرمندان در مجامع بزرگ کشور استفاده شود و این امر از سوی این وزارت خانه استقبال و حمایت خواهد شد.
احمدی در ادامه با تاکید بر اینکه جامعه، الگوپدیر است متذکر شد: اگر موسسات در برگزاری همایش ها الگوی خوب و متعالی معرفی کنند به طور حتم تاثیرگذار خواهند بود.
وی افزود: آداب و رسوم هر منطقه که در سینه پیشینیان و پیشکسوتان جای دارد را شناسایی و به مردم معرفی کنید و مراکز فرهنگی و هنری در حوزه کودک نیز به صورت تخصصی وارد شوند و نیازسنجی نمایند.
احمدی از موسسات فرهنگی هنری شهرستانها خواست با معرفی مفاخر مناطق خود چه از لحاط فرهنگی و هنری و چه از لحاظ دینی برای معرفی پیشینیه خود قدم بردارند و این موسسه ها به سبک زندگی مخاطبان نیز اهمیت دهند و الگوهای خوب و تاثیرگذار را معرفی نمایند.
وی گفت: موسسات فرهنگی هنری در ایام شیوع ویروس کرونا، فعالیت های خود را به این سمت سوق دهند و در حوزه معرفتی و بالا بردن شناخت مخاطبان نیز تلاش کنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه اگر این اقدامات صورت گیرد فعالیت موسسات فرهنگی و هنری ماندگار و جاودانه خواهد شد تاکید کرد گفت: انسانهای پیشکسوت در مناطق مختلف روستایی که زیست ویزه داشته اند را نیز شناسایی و به مردم معرفی کنید.
در این نشست که رضا مهدیان رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود نیز حضور داشت، عبداللهیان مسوول موسسه مهرگستران فرآوا گزارشی از فعالیتها و برنامه های این موسسه را ارائه کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مجتمع فرهنگی و هنری یاسوج که از آن به عنوان بزرگترین مجتمع فرهنگی و هنری جنوب کشور یاد می شد در شرایط حاضر به دلیل عدم توجه سرمایه گذار در شرایط کرونا طبق گفته مسئولان متوقف شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از صبح زاگرس مجتمع فرهنگی و هنری یاسوج که از آن به عنوان بزرگترین مجتمع فرهنگی و هنری جنوب کشور یاد می شد قرار بود ساخته شود تا رونقی بر بازار کارهای هنری و فرهنگی در مرکز استان باشد.

این روزها مجتمع فرهنگی و هنری یاسوج حال خوشی نداشته و تمام مصاحبه های مدیران همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و اسکت فلزی آن در وردوی شهر یاسوج چهره ای مخدوش از کهگیلویه و بویراحمد نشان می دهد.

در همین رابطه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با صبح زاگرس در خصوص آخرین وضعیت این پروژه گفت: در 5 الی 6 مرتبه با سرمایه گذار طرح ملاقت و دیدارهایی صورت گرفت، و در آخرین مورد سرمایه گذار برای بررسی این پروژه قرار بر آمدن به استان داشتند اما وضعیت قرمز شهرستان مانع از آمدن این سرمایه گذار شد.

محمد علی پیر سبزی با اشاره به اینکه دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیگیری این پروژه صورت گرفت، تاکید کرد: توان کاری و فنی سرمایه گذاری مورد بررسی قرار گرفت، و قرار بر آمدن به استان بود اما این موضوع محقق نشد.

وی با اشاره به پیشرفت 50 درصدی این پروژه افزود: این مجتمع فرهنگی نیازمند بودجه 150میلیاردی است.

در شرایط حاضر باید دید این پروژه که نزدیک به یک دهه روند تکمیل آن به طول انجامیده است، تا پایان دولت فعلی می توان رشد و رونقی در پیشرفت آن مشاهده شود یا همچنان به عنوان نمایی زننده با نام فرهنگ اما فاقد روح و منظر در ورودی شهر یاسوج خودنمایی می کند؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
عدم استقبال مردم بهترین بهانه برای عدم راه اندازی سینما در همه این سال ها در آذربایجان غربی و به ویژه در مهاباد بوده است اکنون هم کرونا مزید بر علت شد، تا سینما همچنان در این استان در کما باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کرد پرس

به گزارش هاناخبر ،سینما تربیت وابسته به جمعیت هلال احمر شهرستان مهاباد با ظرفیت 600 نفر در سال 1348 در این شهرستان تاسیس شد، اما پس از سالها در سال 81 به گفته مسئولان وقت گویا به دلیل عدم درآمدزایی و استقبال بسیار کم شهروندان به حالت تعطیلی درآمد.

اکنون این شهر با 168 هزار نفر جمعیت، حتی یک سالن سینمای مجهز هم ندارد و سینما تربیت ، سال ها است در دست تعمیر است و خبر امیدوار کننده ایی هم منتشر نمی شود.

در همه این سال ها عدم استقبال مردم، عدم درآمد زایی،... بهانه هایی برای عدم راه اندازی دوباره سینما در مهاباد بودند و اکنون کرونا هم مزید بر علت شده و سینما گران و اهالی سینما حالا حالاها باید چشمانشان به باز شدن درِ این تک سینمای شهر مهاباد باشد!

هژار نورانی ، کارگردان مهابادی معتقد است؛ با بررسی های صورت گرفته محرز شده است که اگر عدم استقبال مردم یکی از دلایل تعطیلی سینما هم قلمداد شود، این دلیل در رده های بسیار پایین تری قرار دارد و مهمترین علت تعطیلی سینما عدم مدیریت صحیح و همچنین عدم درک صحیح از اهمیت وجود این مکان و هنر است و همین موضوع سبب دور شدن مردم از این مکان فرهنگی شده است. بدون شک بسیاری از همین مردمی که از سوی مدیران فرهنگی و شهری متهم به عدم علاقمندی به سینما شده اند، بسیار بیشتر و زودتر از آن ها فیلم های به روز سینما را در خانه های خود دیده اند و اطلاعات سینماییشان به مراتب بیشتر از آنهاست .

او سوال می کند: آیا تعطیلی سینما به دلیل عدم استقبال مردم است یا بی تدبیری مسئولین مربوطه؟

سینمای مهاباد در سه نما!

سال93، جعفر کتانی، فرماندار سابق مهاباد گفت: مسئولان هلال احمر این شهرستان قصد بازسازی سینما تربیت مهاباد را دارند که پیش بینی می شود برای بازسازی آن بین 400 تا 500 میلیون تومان اعتبار نیاز باشد .

سال 96، رحمان مومن پور، رییس سابق جمعیت هلال احمر شهرستان مهاباد هم گفت: هلال احمر متولی و مسئول اداره سینما نیست، تنها مالکیت سینما تربیت در اختیار این سازمان است. امروزه متولی سینما، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است که وظیفه ی ایجاد و حفظ سینما را نیز بر عهده دارد و برای بازسازی سینما حدود 1 میلیارد تومان نیاز دارد که همت بخش خصوصی را می طلبد .

در اواخر همان سال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قول تجهیز سینما مهاباد را داد و گفت: تفاهم نامه ای فی مابین ادارات کل ارشاد و هلال احمر استان آذربایجان غربی تنظیم و هلال احمر نسبت به آماده سازی فیزیکی سینمای مهاباد اقدام خواهد کرد، همچنین وزارت ارشاد نیز سریعا بعد از اتمام تعمیر و بازسازی نسبت به تجهیز آن اقدام نماید که سرجمع اعتبار حدود یک میلیارد و 700 میسیون تومان برآورد شد. .

سال 98 نیز در جریان بازدید از وضعیت سینماهای ارومیه، رییس حوزه هنری آذربایجان غربی بیان کرد: برای بازسازی و نوسازی سینماهای استان با توجه به شرایط اقتصادی 12 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که بازسازی هر سینما حدود 2 میلیارد و 800 میلیون تومان هزینه خواهد داشت .

بازسازی تک سینمای شهر مهاباد، از سال 93 تا 98 اینقدر به تاخیر افتاد که هزینه تعمیر آن طی 5 سال و طی سه وعده زمانی مختلف، از 500 میلیون تومان به حدود 3 میلیارد تومان رسیده و وعده ها برای بازسازی روی کاغذ خشک شدند و چشم ها به در بسته سینما ماند.

نبود سرمایه گذار حرفه ایی و تخصصی در امر بازسازی سینما

در این سال های زمزمه هایی مبنی بر راه اندازی مجدد سینما در مهاباد آغاز شده بود و حتی به شورای برنامه ریزی شهرستان هم کشیده شد. حتی خبرها حاکی از اعلام آمادگی یک سرمایه گذار برای تعمیر و راه اندازی سینما تربیت مهاباد نیز در جریان بود اما پس از مدتی همه چیز به حالت قبلی بازگشت و خبری از سرمایه گذار نشد. اکنون با این افزایش هزینه ها دیگر حضور سرمایه گذاران چندان محتمل نیست.

حتی 3 سال پیش خرید دستگاه و تجهیزات لازم جهت راه اندازی سینمای دیجیتال با اعتباری حدود 50 الی 60 میلیون تومان توسط بخش خصوصی انجام گرفت و طی مزایده ایی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، سالن آمفی تئاتر اداره ارشاد را به صورت اجاره ایی در اختیار یک شرکت قرار داد تا در روزهایی که نمایش برگزار نمی شود، این شرکت خصوصی در این سالن به نمایش فیلم بپردازد.

اما چند بار که فیلم در این سینمای دیجیتالی در مهاباد به نمایش درآمد و استقبال چندانی از آن نشد، سرمایه گذار هم از این کار دست کشید و سینمای دیجیتال مهاباد نیز تعطیل شد.

سینمای دیجیتالی که در یک سالن غیر حرفه ایی و تک سالن نمایش شهر راه اندازی شد و با سرمایه گذارانی که سینمایی نبودند. بنابراین شکست این پروژه از ابتدا هم قابل پیش بینی بود.

وعده های بازگشت هنر هفتم به مهاباد و انتظار بی پایان!

در ادامه باز هم پیگیری هایی از سوی نماینده مهاباد برای بازسازی مجدد سینمای این شهر در جریان بود تا اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد؛ که مالکان سینما جهت بهسازی سالن های سینما از کمک های بلاعوض وزارتخانه بهره مند خواهند شد.

بر این اساس منصور صداقت، رییس جمعیت هلال احمر مهاباد تیر ماه سال گذشته در گفتگو با خبرنگار کردپرس با اشاره به استارت بازسازی و بازگشایی دوباره سینمایی مهاباد گفت: در قدم اول با معاونت سینمایی وزارت خانه جلساتی برگزار و مقرر شد جهت جذب سهم کمک های بلاعوض در موسسه سینماشهر برای بازسازی و بازگشایی سینما تربیت هلال احمر مهاباد تاییدیه های کمیسیون بند 2 و بند 5 اخذ شود.

او ادامه می دهد: این دو کمیسیون مربوط به ایمنی و امنیت ساختمان سینما است که باید به تایید سازمان سینمایی کشور برسد، سپس موسسه سینما شهر 30 تا 50 درصد هزینه های بازسازی و نوسازی سینما را به صورت بلاعوض بر عهده می گیرد. هلال احمر هم به عنوان مالک این ساختمان در نظر دارد تا به جای سهم مالکانه خود ساختمان سینما را برای مدت زمان معلومی به این موسسه اجاره دهد تا سینمای مهاباد دوباره به بدنه فرهنگی این شهر بازگردانده شود.

در نهایت؛ کمیسیون بند 5 آئین نامه سینماهای اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی آذربایجان غربی، با بازسازی و بازگشایی سینما تربیت در هلال احمر مهاباد موافقت کرد اما تاکنون سرمایه گذاری به صورت جدی برای راه اندازی سینما در مهاباد اقدام نکرده است و سرمایه گذاران پیشین نیز منصرف شده اند.

سینما در آذربایجان غربی به کما رفته است

البته سینما نه تنها در مهاباد بلکه در کل آذربایجان غربی حال روز خوشی ندارد، در حال حاضر 19 سینما در آذربایجان غربی وجود دارد که از این بین تنها 4 سینما فرسوده و با امکانات قدیمی در ارومیه فعال هستند و از آن ها به عنوان تنها سینماهای استاندارد استان نام برده می شود.

قدمت این 4 سینما در مرکز استان به نیم قرن می رسد و برای رسیدن به استانداردهای بروز دنیا و حتی کشور خیلی فاصله دارند.

در این سال ها برای حل این مشکلات در حوزه هنر و صنعت توجه چندانی از سوی مسئولان مربوطه این بخش صورت نگرفته است. سال گذشته صحبت از احداث پردیس سینمایی هم مطرح شد اما به دلیل بافت فرسوده سینماهای موجود و زمان بر بودن احداث پردیس سینمایی، اولویت با نوسازی سینماهای قدیمی بود.

در واقع ساخت پردیس سینمایی در استان آذربایجان غربی دردی از کهنه بودن سینماها و نبود سالن های حرفه ایی کم نخواهد کرد و با توجه به زمان بر بودن این پروژه تا آغاز به کار و اتمام آن، دیگر سینمایی در استان باقی نخواهد ماند و فاتحه همین چند سینمایی بازسازی شده نیز خوانده می شود اما در عوض یک پردیس سینمایی در آینده ایی نا مشخص انتظارمان را می کشد.

پیش بینی ها درست از کار درآمد و پردیس سینمایی آذربایجان غربی به دلیل کمبود بودجه و کرونا و بهانه هایی از این قبیل به افتتاح در شهریور ماه و روز ملی سینما نرسید و اینبار؛ رییس حوزه هنری آذربایجان غربی گفت: در تلاشیم پردیس سینمایی ارومیه تا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.

شاید وقتی دیگر؛ پردیس سینمایی آذربایجان غربی به افتتاح نرسید

پردیس سینمایی در محل سینما آزادی این شهرستان در مساحتی حدوداً 1000 مترمربع با هدف ساخت هفت سال نمایشی و ظرفیت 950 صندلی با ابزار تخصصی و مدرن سینمایی و امکانات تفریحی همزمان با دهه فجر سال گذشته کلنگ زنی شد و قرار بود ساخت این پردیس سینمایی تا شهریور ماه سال جاری به اتمام برسد اما پروژه به سرانجام نرسید.

به گفته رییس حوزه هنری آذربایجان غربی؛ بیماری کرونا همانطور که باعث بروز مشکلات در بخش های مختلف کشور شده، در پروسه ساخت پردیس سینمایی ارومیه و تأخیرات صورت گرفته در روند کاری آن نیز بسیار موثر بوده و توقف ساخت وساز در پروژه و همچنین برهم خوردن ساختار مالی با توجه به افزایش قیمت ها ماحصل ظهور کرونا بود.

هوشمند ادامه داد: کل بودجه اصلی برای ساخت پردیس سینمایی ارومیه بر اساس برآوردهای صورت گرفته در سال گذشته مبلغ 5.8 میلیارد تومان بود اما کل بودجه فعلا محقق نشده است و تا به امروز در تحقق بودجه استانی با مشکل مواجه هستیم.

او با اشاره به اینکه تمام توان ما این است که پروژه پردیس سینمایی ارومیه را تا دهه فجر سال جاری آماده شود، اظهار کرد: مطمئناً اگر همکاری ها و مشارکت های لازم صورت گیرد این مسئله دور از انتظار نیست

سینمای استان من کجاست؟

در کنار همه این تفاصیل، بهتر است اشاره ایی هم به کمپین سینمای من کجاست؟ شود. کمپینی که چند سال قبل توسط عده ایی از سینمادوستان و فعالان هنری، برای اولین بار در مهاباد راه اندازی شد و نسبت به نبود سینما در مهاباد، با وجود تعداد کثیر هنرمندان و انجمن سینما جوانی که بیش از سه دهه از فعالیت آن می گذرد، منتقد بود.

شاید اکنون وقت آن رسیده کمپین سینمای من کجاست؟ در سراسر استان راه اندازی شود، حالا که هزینه های راه اندازی مجدد سینماهای به کما رفته استان همچنان صعودی می شود و پردیس هم همچنان که انتظار می رفت همانند سایر پروژه از این مناسبت به آن مناسبت ارجاع داده می شود و خبری از سینما در آذربایجان غربی نیست.

لینک خبر :‌ هانا خبر

روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه ابتکار


روزنامه وطن امروز