بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 16 شهریور 99
تهران - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آسیب های شیوع کرونا بر حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، از رایزنی ها برای عملیاتی کردن ارائه تسهیلات ویژه همچنین در نظر گرفتن وام های کم بهره برای جهش تولید در این حوزه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : امروز نیوز آقای خبر اقتصاد تهران

در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تشریح روند تلاش و پیگیری این وزارتخانه از ابتدای شیوع کرونا و مسائل و مشکلات بعدی برای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه، خاطر نشان کرد: در مجموع تاکنون بیش از 22 هزار پرونده درخواست دریافت تسهیلات کرونایی برای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه تشکیل شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با توجه به دو مرحله تمدید، روند ثبت نام همچنان ادامه داشته و تا پایان شهریور جاری نیز با توجه به آخرین تمدید توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، ادامه خواهد داشت.
حیدری به رسیدگی پرونده افراد متقاضی وام و ارائه تسهیلات در بانک ها اشاره کرد و گفت: برخی مشکلات و موانع موجب تاخیر تسهیلات شده که خوشبختانه در این زمینه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تسریع و رفع این موانع برای پرداخت سریع تر تسهیلات و تعامل بهتر بانک مرکزی تاکید کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همواره بر حمایت و کمک به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه به ویژه آسیب دیده از کرونا تاکید داشته و دارد؛ از این رو این معاونت نیز تمام تلاش، توان و ظرفیت خود و مجموعه را به کار گرفته تا بتواند در این زمینه به آنها کمک کند.

حیدری ابراز امیدواری کرد این تلاش ها و اقدامات مثمرثمر به نفع اهالی فرهنگ، هنر و رسانه رقم خورده و نتایجی خوبی را جهت حمایت و ارائه تسهیلات به آنها در پی دارد که به زودی مواردی از آنها عملیاتی و به مرحله پرداخت به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه می رسد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پرداخت های قبلی در خصوص شرایط کرونا به اصحاب فرهنگ وهنر و رسانه، اظهار داشت: با پیگیری و تلاش های انجام شده، برای نخستین بار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موفق شد رقمی به مبلغ 150 میلیارد تومان بلاعوض از دولت برای حمایت از فرهنگ و هنر در اختیار داشته باشد. مبلغی را برای هنرمندان درنظر گرفته و برای حق بیمه سه ماه فصل بهار و دیگر موارد از طریق کانال های مختلف پرداخت می شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پرداخت تسهیلات اشتغال به مبلغ 200 میلیارد تومان از طریق یکی از بانک ها با سود 16 درصد، گفت: مبلغ 200 میلیارد تومان دیگر نیز توسط بانک کارآفرینی صندوق کارآفرینی، با سود 4 درصد یعنی کم بهره نیز در حوزه اشتغال در سطح کشور پیش بینی شده است.
حیدری همچنین از رایزنی های این معاونت برای عملیاتی کردن پرداخت 600 میلیارد تومان تسهیلات برای موضوع جهش تولید با سود 4 درصد خبر داد و افزود: این مهم در حال انعقاد تفاهمنامه و قرارداد بین ما و سازمان برنامه و بودجه و بانک کارآفرینی است که به زودی در اختیار اهالی فرهنگ، هنر و رسانه قرار می گیرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: 800 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره در شرایط بحرانی فعلی تحریم و شیوع کرونا واقعا کار بزرگی است که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود.

حیدری تاکید کرد: این اقدامات (ارائه و پرداخت تسهیلات) در نوع خودش در دوران مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بی سابقه بوده تا جایی که حتی در اوج رفاه کشور هم نتوانسته بودیم این تسهیلات را در حوزه فرهنگ درنظر گرفته و دریافت کنیم که خوشبختانه این مهم با درایت وپیگیری مجددانه شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین پشیبانی دولتمردان تدبیر و امید اجرا شد.

وی با اشاره به تاثیرات و آسیب های وارده شیوع کرونا بر حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و بروز مسائل و مشکلات بعدی برای اهالی این حوزه خاطر نشان کرد: برای رفع مشکلات اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تاکنون سلسله نشست هایی با سازمان برنامه و بودجه، وزارت کار، رفاه وتامین اجتماعی و دیگر نهادها در ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم؛ بنابراین پس از رایزنی ها و پیگیری ها فروان توانستیم امروز به این دستاوردها برسیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک و همیاری به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه همچنین درنظر گرفتن تسهیلات را افتخاری بزرگ برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
صندوق اعتباری هنر (هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران) در اطلاعیه ای اعلام کرد از آنجایی که مقرر شده تمامی خدمات این صندوق از طریق هنرکارت به اعضا ارائه شود، لازم است اعضای آن نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶

در این اطلاعیه آمده است:

به اطلاع اعضای محترم صندوق اعتباری هنر می رساند؛ با توجه به ضرورت یکپارچگی ارائه خدمات از بستر واحد به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه کشور و تصمیات اتخاذ شده درباره صدور هنرکارت به عنوان شناسه فرهنگی و هنری با قابلیت کارکرد خدماتی و بانکی مقرر است؛ کلیه خدمات صندوق از طریق این کارت به اعضا صورت پذیرد.

لذا از اعضای محترم درخواست می شود در زمان مقرر که به زودی از طریق کانال های ارتباطی صندوق اعتباری هنر اطلاع رسانی خواهد شد نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام کنند.

بدیهی است آثار تبعی عدم ثبت نام برای دریافت هنرکارت بر عهده ذینفع خواهد بود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی اقدامات توهین آمیز اخیر علیه مقدسات مسلمانان را کار حسدورزان و معاندینی دانست که چشم دیدن مؤفقیت های مسلمانان را ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در واکنش به اقدام توهین آمیز نشریه فرانسوی شارلی ابدو پیامی صادر کرد.

در این پیام آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا بِالذِّکْرِ لَمَّا جَاءَهُمْ وَإِنَّهُ لَکِتَابٌ عَزِیزٌ و إِنَّهُ لَکِتَابٌ عَزِیزٌ لَّا یَأْتِیهِ الْبَاطِلُ مِن بَیْنِ یَدَیْهِ وَلَا مِنْ خَلْفِهِ تَنزِیلٌ مِّنْ حَکِیمٍ حَمِیدٍ

همانا آنان که به این قرآن که برای هدایت و یادآوری آن ها آمد کافر شدند (چقدر نادان اند) درصورتی که این کتاب به حقیقت صاحب عزت (و معجزه بزرگ) است که هرگز از پیش و پس (گذشته و آینده حوادث عالم) باطل بدان راه نیابد (و تا قیامت حکومت و حکمتش باقی است) زیرا آن فرستاده خدای (مقتدر) حکیم ستوده صفات است.

(آیه 41 و 42 سوره فصلت)

قرآن کریم به اَتَم معنای کلمه عزیز و شکست ناپذیر است و مسلمانان واقعی جهان نیز به طفیلی این معجزه بزرگ و کتاب الهی همواره دارای عزت و آبرو بوده اند. این توهین های پی درپی به ساحت مقدس قرآن و پیامبر عظیم الشان اسلام، دلیلی ندارد جز حسدورزی به همین عزت حاصل از پیشرفت و مؤفقیت های روزافزون مسلمانان. آری؛ عزت اسلام چشم حسدورزان را کور کرده است و خواب و آسایش را از آن ها ربوده است.

افراطیون پست طبع و دون مایه ای که از روی جهل کتاب خدا را می سوزانند و به رحمة للعالمین، خاتم النبیین؛ حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و اله و سلم به بهانه واهی آزادی بیان بی شرمانه توهین می کنند بدانند که این کار پیامدی ندارد جز اتحاد مسلمانان جهان.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
از زمانیکه بیماری کرونا شیوع پیدا کرد و کسب و کارهای فرهنگی و هنری تعطیل شدند بسیاری از هنرمندان و صاحبان مؤسسات فعال در این عرصه متضرر شدند. در برخی شهرستان ها گالری ها تا مرز ورشکستگی و تعطیلی هم رفتند. برای همین هیأت دولت تصمیم گرفت که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه ای به نام کارا طراحی و ثبت کند تا تمام فعالان اقتصادی متضرر و شناخته شده از سوی وزارتخانه ها در این سامانه ثبت نام کنند. تا هر وزارتخانه ای مشکلات مربوط به فعالان خود را از این طریق بررسی و مبلغی در اختیارشان بگذارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : تهران رسانه

27مرداد ماه حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری خبر از 3000 پرونده ثبت نام شده در حوزه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داد. پیشتر هم لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ اعلام کرده بود که تا 23 مردادماه نزدیک به 82 میلیارد ریال تسهیلات به مؤسسات و فعالانی که در عرصه هنری (تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، مد و لباس و آموزش هنر) فعالیت دارند؛ پرداخت شده است. حالا سؤالات بسیاری ذهن فعالان و هنرمندان را به خود مشغول کرده است که حمایت ها به چه نحو خواهد بود و آیا این مبلغ کم کفاف و جبران خسارت های وارده به هنرمندن را می دهد؟

گفت و گوی حاضر با حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت امور هنری پاسخ به دغدغه هنرمندان و فعالان این عرصه است .

بسیاری از هنرمندان و اهالی هنرهای تجسمی، موسیقی و تئاتر بخصوص شهرستان ها از اینکه با رکود اقتصادی در دوره کرونا مواجه شده اند، توقع دارند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آنها حمایت کند آیا این مبلغ پاسخگوی نیاز 3000 مطالبه گر هست؟

بلافاصله بعد از اعلام رسمی ورود ویروس کرونا به ایران جلسات متعددی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد. متناظر این جلسات در معاونت امور هنری که حوزه های مختلف امور هنری اعم از موسیقی، نمایشی، تجسمی، آموزش هنر و مد ولباس را به خود اختصاص داده در این ایام تشکیل شد. این جلسات با حضور معاون امور هنری و مدیران و مشاوران این معاونت و برخی از متخصصان کار خود را انجام داد و تاکنون بیش از 11 جلسه برگزار شده و نکات مهمی مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته که یکی از مسائل مهم بحث وضعیت فعالیت هنرمندان در تهران و سراسر کشور است. نکته بسیار مهم دیگر نحوه ادامه کار سالن های فرهنگی هنری و حوزه های تابعه بود و بررسی ابعاد موضوع در جامعه هنری کشور و حتی در بین کارکنان این معاونت مورد بحث قرار گرفت. از همان ابتدا بحث فعالیت فعالان این حوزه در تمامی بخش ها اعم از موسیقی، نمایشی و تجسمی و... مورد بحث قرار گرفت. برآوردهای مختلفی صورت گرفت به طوریکه اولین حوزه ای که توانست گزارش دقیق خود را تهیه و در اختیار وزارتخانه قرار دهد، معاونت امور هنری بود. دامنه فعالان معاونت امور هنری بسیار گسترده است. ما هم در شکل های مختلف پیشنهادات خود را اعلام کردیم و مطمئنیم که سطح خسارت و میزان خسارت به فعالان و بخصوص مؤسسات هنری موجود در کشور ازجمله آموزشگاه ها، گالری ها، گروه های نمایشی، مجموعه های مؤسسات مد و لباس بسیار گسترده تر از اعداد و ارقامی است که در طرح قرار گرفته است اما ما پیشنهادهای خودمان را ارائه کردیم و به دنبال راهی هستیم تا آن را محقق کنیم و بهترین نتیجه را به دست آوریم .

چطور شد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این سامانه را طراحی کرد و به چه نحوی دولت تصمیم گرفت این کارانجام شود؟

موضوع مدیریت ثبت نام ها و اینکه اقدامات از سوی کدامیک از وزارتخانه ها صورت بگیرد، مصوباتی بود که در مجموعه دولت انجام شد و ما بر اساس آن اقداماتمان را جلو بردیم. مسئولیت و مدیریت این موضوع بر عهده وزارت کار قرار گرفت. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم قرار شد که کلیه اخبار و اطلاعاتش را از طریق معاونت توسعه مدیریت در روش ها و قالب های مختلف به این ستاد اعلام کند. در ابتدا از طریق اطلاعاتی که در اختیار داشتیم و در گام بعدی سامانه ای که در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد و مجدداً سامانه ای که توسط وزارت کار به نام کارا تشکیل شد و میزبان و مبنای کار شد. منتها ما در این بخش هم مشکلاتی داشتیم. بعضی از فعالان در قالب مشاغل دارای کد کارگاه و بیمه بودند، امکان ثبت نام داشتند ولی بسیاری از فعالان فرهنگ و هنر بویژه معاونت امور هنری فاقد کد بیمه و کد کارگاهی بودند. البته این مشکل توسط معاونت توسعه برطرف شد. در حال حاضر این امکان وجود دارد که حوزه ها و مؤسساتی که کد بیمه و کارگاهی نداشته اند می توانند ثبت نام کنند. این تصمیمی بود که هیأت دولت گرفت و سایر وزارتخانه ها هم بنا شد که همراهی لازم را با وزارت کار انجام دهند .

بیشتر متقاضیان از تهران بودند یا از شهرستان ها؟

با توجه به اینکه این سامانه به صورت ملی است و امکان ثبت نام از سراسر کشور است و محدود به تهران نیست، تکثر و تعداد فعالان حوزه هنر در اقصی نقاط کشور گسترده است. آمار دقیقی از آنها در اختیارمان هست و می توانیم منتشر کنیم اما همین اندازه بگویم که تعداد شرکت کنندگان شهرستان ها قابل توجه است و اکثر استان ها آگاهی کامل از موضوع دارند. ما در مجموع در حوزه فعالان هنر در اکثر استان ها ثبت نام قابل توجه داریم. تعداد ثبت نام کنندگان در تهران نسبت به سایر استان ها یک سهم منطقی است. حدود 15 درصد از متقاضیان مربوط به استان تهران و مابقی از سراسر کشور ثبت نام کردند. البته این آمار مربوط به کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری است .

برخی از هنرمندان و مؤسسات هنری از این طرح اطلاع نداشته اند مثلاً گالری دارهای شهر اهواز. حال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اطلاع رسانی به تمام نقاط ایران از چه طریقی این کار را انجام داده است؟

در سراسر کشور ادارات کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت این امر را به عهده دارند و این اخبار را به همه فعالان فرهنگی و هنری می رسانند. پل های ارتباطی زیادی در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد وجود دارد. بخصوص ادارات کل استان ها، گروه ها، انجمن ها و تشکل های فعال در استان ها این نقش را برعهده دارند. اکنون اگر موردی یا گروهی از قلم افتاده طبعاً می توانند با هماهنگی بیشتر از طریق ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی آن استان این کار را انجام دهند. ضمن اینکه سامانه کارا از طریق رسانه ملی و تمام مراجع اطلاع رسانی به عنوان تنها مرجع ثبت نام زیان دیدگان موضوع کرونا در کشور معرفی شده و فعالیت های فرهنگی وهنری بخشی از آن است. طبعاً همه فعالان حوزه ها می توانند از این طریق مطلع شوند. سایت ها و پایگاه های اطلاع رسانی ادارات کل استان ها و گروه ها و کانال های ارتباطی انجمن ها و تشکل ها پل ارتباطی فعالی تشکیل داده اند. ضمن اینکه آمار نشان داده است که 85 درصد ثبت نام ها از طریق استان ها صورت گرفته و مستمراً این اطلاع رسانی هم ادامه پیدا می کند .

زمان ثبت طرح کارا

برآوردی از میزان خسارت و عدم النفع در مجموعه هنر کشور و فعالان تابعه معاونت امور هنری صورت گرفته و آمار و ارقامی تهیه شده و در اختیار مراجع ذیصلاح قرار گرفته است. بهترین شرایط ایده آل کمکمان تأمین این میزان خسارت است که اعداد قابل توجهی است. تمامی گالری ها وآموزشگاه های فعال و مؤسسات تک منظوره هنری فعال و گروه های نمایشی و موسیقی در دستور کار هست و به محض اینکه اعتبار مستقلی به دستمان برسد از طریق هماهنگی با ادارات کل تخصصی معاونت هنری و اطلاع رسانی بین گیرندگان و خسارت دیدگان این کار را دنبال می کنیم.مثلاً در حوزه نمایشی موضوع خسارت تماشاخانه ها به صورت اختصاصی دنبال می شود یا موضوع آموزشگاه ها .

در مورد تمدید سامانه باید بگویم گزارشی که اخیراً از طریق ستاد اقتصاد هنر وزارتخانه دادند این است که مؤسساتی که دارای کد کارگاهی یا بیمه هستند تا نیمه شهریور و مؤسساتی که کد ندارند از طریق همین سامانه می توانند تا پایان شهریور ماه ثبت نام کنند و اسامی خود را از طریق همین سامانه اطلاع دهند .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سینماپرس: رئیس شورای عالی خانه هنرمندان گفت: این مجموعه دیگر حتی توان پرداخت حقوق کارمندان خود را ندارد.

به گزارش سینماپرس ، چند روزی است که خبرهایی مبنی بر احتمال تعطیلی خانه هنرمندان ایران به دلیل مشکلات مالی شدید در فضای مجازی و برخی رسانه ها مطرح شده است.

ایرج راد رئیس شورای عالی خانه هنرمندان در پاسخ به اینکه آیا خانه هنرمندان در آستانه تعطیلی است یا خیر؟ به خبرنگاران جوان، گفت: بله واقعیت قضیه همین است؛ خانه هنرمندان امسال وارد بیست و یکمین سال تاسیس خود شد و همانطور که می دانید جایگاه ویژه ای در زمینه ارتباط با هنرمندان مختلف دارد. به خصوص اینکه نمایندگان دوازده انجمن های صنفی، عضو شورای عالی این خانه هستند.

وی افزود: خانه هنرمندان علاوه بر برگزاری بزرگداشت ها، اجرای تئاتر در سالن های ایرانشهر، اکران فیلم، ارتباط فرهنگی با سفارت خانه های مختلف و خارج از کشور، پذیرفتن بازدیدکنندگان فراوان و حتی کسانی که به عنوان توریست از این مجموعه دیدن می کنند، با در اختیار داشتن گالری ها و فضاهای مختلف فرهنگی هنری، تبدیل به یک قطب بسیار ارزنده فرهنگی هنری شده است.

راد اظهار کرد: مشکلی که الان و بعد از کرونا، دامن گیر خانه هنرمندان شد، این است که این مجموعه دیگر حتی توان پرداخت حقوق کارمندان خود را به هیچ عنوان ندارد البته سعی کرد تا به هر شکلی که بود این کارکنان را تا یک حداقلی حفظ کند، ولی دیگر توان این کار را ندارد. همچنین فضاهای کافه، رستوران گیاهی، فروشگاه باسمه و... که به درآمد خانه هنرمندان کمک می کردندتعطیل شدند و در نتیجه وضعیت بسیار اسفناکی به وجود آمد.

وی ادامه داد: قبلا کمک هایی از جانب شهرداری، شورای شهر و برخی اوقات هم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت می کردیم، ولی بعد از کرونا تمام این حمایت ها به طور کامل قطع شدند و کار به جایی رسید که مجبور شدیم اعلام کنیم، اگر حمایتی از سوی ارگان های مختلف صورت نگیرد، چاره ای جز تعطیل کردن خانه هنرمندان با این سابقه و جایگاه فرهنگی هنری نداریم.

رئیس شورای عالی خانه هنرمندان بیان کرد: اعضای شورای عالی خانه هنرمندان که هریک نمایندگان صنوفی هنری هستند، به هیچ وجه حقوق دریافت نمی کنند، اما به هرحال این مجموعه، یکسری هزینه ها و کارمندان متخصص دارد که طبیعتا برای شکل گیری فعالیت های خانه، حضور آن ها الزامی است؛ بنابراین امیدوارم که مسئولان فکری به حال این خانه کنند تا بتواند به فعالیت های خودش ادامه دهد.

وی در پاسخ به اینکه چرا کافی شاپ و رستوران خانه هنرمندان همچنان تعطیل است، گفت: ما یکی دوبار بعد از کرونا کافی شاپ و رستوران را باز کردیم، اما آنچنان که باید مراجعه نشد و استقبال نکردند به همین دلیل کسانی که فضاها را اجاره کرده بودند نخواستند که به کارشان ادامه دهند.

راد در پایان تاکید کرد: انتظار داریم در چنین شرایطی، حتما شهرداری و شورای شهر به ما کمک کنند. خانه هنرمندان در هر رشته کارهای شاخص و تخصصی انجام می دهد، شهرداری تهران فرهنگسراهایی دارد که کارهای مختلف می کنند و تمام حقوق کارمندان و... را پرداخت می کند بنابراین انتظار داریم که یک کمک به خانه هنرمندان هم برسانند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
پیرو درج گزارش برپایی جشنواره تئاتر مرصاد چرا معلق شد در خبرگزاری فارس، اداره کل هنرهای نمایشی توضیحاتی برای این رسانه ارسال کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، پیرو درج خبر برپایی جشنواره تئاتر مرصاد چرا معلق شد؟ در تاریخ پنجم شهریور سال جاری، روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی توضیحاتی دارد که از این رسانه خواهشمند است طبق قانون مطبوعات نسبت به انتشار آن اقدام کند.

متن این توضیحات به شرح ذیل است:

جشنواره منطقه ای تئاتر مرصاد در ادوار پیشین توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی برگزار می شد. از ابتدای سال مکاتبات اولیه برای برنامه ریزی این رویداد با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه صورت گرفته است.
اداره کل هنرهای نمایشی در سال های پیش طبق قاعده از برگزاری جشنواره تئاتر مرصاد حمایت کرده است. در سال جاری و به جهت همه گیری بیماری کرونا این رویداد نیز همچون سایر برنامه های فرهنگی وهنری دستخوش تاخیر و تغییرات بنیادی شد.

در این راستا و براساس تصمیم استان کرمانشاه به عنوان برگزارکننده این رویداد در سال جاری مسابقه نمایشنامه نویسی دفاع مقدس جایگزین برگزاری جشنواره خواهد شد که در مرحله تهیه و تدوین فراخوان می باشد.

اداره کل هنرهای نمایشی نیز همچون سالیان پیش از برگزاری این مسابقه که به پاس بزرگداشت حماسه آفرینان دفاع مقدس و عملیات غرورآفرین مرصاد برگزار خواهد شد حمایت مادی و معنوی خواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
امیر دژاکام، کارگردان نمایش جدید ایوب خان از اجرای این نمایش تا انتهای ماه صفر دور دریاچه چیتگر خبر داد و گفت: بالغ بر 15 بازیگر جدید تئاتر در این کار معرفی می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : راه دانا افکار نیوز

امیر دژاکام کارگردان تئاتر که امسال نمایش ایوب خان را برای اجرا آماده کرده است، در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس گفت: نمایش ایوب خان یکی از تولیدات موسسه ماهان است. من در این نمایش بالغ بر 15 نفر بازیگر جدید به تئاتر معرفی می کنم که این بازیگران نزدیک به سه سال شاگردی و کار کردند تا به این اجرا رسیدند.

وی در ادامه افزود: ما اوایل کرونا که پیک اول آن گذشت، پنج شش اجرا از این کار را با تماشاگر 50 تا 100 نفر در مجموعه سعدآباد اجرا رفتیم منتها زمانی که شرایط به لحاظ بهداشتی سخت تر شد یا ما قدری نگران شدیم به همین دلیل اجرا را لغو کردیم.

دژاکام درباره مذاکره شان با امیر پیمانی، مدیر ارتباطات و امور بین الملل دریاچه چیتگر همچنین اظهار داشت: این روزها مشغول تمرینات نهایی هستیم که بعد از ماه صفر ده شب در چیتگر و بعد در منطقه 22 آبشار تهران 10 شب قصد داریم اجرا برویم. سپس در فکر اجرا در بام تهران هم هستیم.

وی درباره تصمیمشان برای اجرای سالنی هم گفت: در هر صورت ما برای اجرا به یک محیط آرام و فضای بدون رفت و آمد نیاز داریم در خود چیتگر هم قسمتی وجود دارد که رفت و آمد و شلوغی نیست البته اجبار روی فضای باز نیست در فضای سالن هم می شود کار کرد.

دژاکام درباره قصد اجرا در دیگر شهرها نیز گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد با اداره کل ارشاد مذاکره کردیم آنها هم مایل هستند کهه ما در استانشان اجرا داشته باشیم صحبت های عمومی و اساسی را انجام خواهیم داد و بنابراین ما هم که تصمیم داریم در جاهای مختلف کار کنیم منتها مسئله مان این است که شرایط کرونا بهتر شود ، واکسن بیاید و در سالن ها هم بتوانیم اجرا برویم.

وی با بیان اینکه الان شرایط اجرای نمایش ها در سالن هم خوب است همه با فاصله گذاری مناسب اجتماعی در سالن ها حضور دارند، گفت: بنابراین با رعایت اینها خطر هم کمتر می شود و نمایش های محیطی هم که دیگر خطر کمتری دارند برای کار ما در محیط هم که بین بازیگران چهار متر فاصله است، هر یک از بازیگران هم مونولوگ دارند و تک به تک اجرا می روند.

دژاکام درباره قصه ایوب خان گفت: ایوب خان قرار است یک اعدامی را نجات دهد که دیه دارد و چند ژاندارم را زده و قرا راست اعدام شود، ایوب خان می خواهد گلریزان پول کند و برای دیه اعدامی پول جور کند و هر کسی که این وسط می رسد یک روایتی از ایوب خان ارائه می دهد، مخاطبان هم در کار تعامل دارند اجراهای قبلی ما هم خیلی مردمی و جذاب بود .

وی در ادامه درباره شرایط فعلی تئاتر و اجرای کارها گفت: کرونا هم این روزها مثل همه دنیا کرونا گرفته است این روزها تئاتر هم دستکش دست میکند، اسپری و ماسک می زند و دو متر از همه فاصله می گیرد به نظر من تئاتر نباید تعطیل شود مگر می شود زندگی تعطیل شود؟ اما از سوی دیگر هم باید مراقب سلامتی مان باشد باید ریتم فعالیت ها را کند کنیم و به اشکال مختلف کار کنیم ، از کارهای آنلاین تا فضای باز ، سالن های بزرگتر و نمایش های کم جمعیت تا کارهای اینترنتی و آن لاین تا واکسن تهیه شود و مشکل حل شود.

دژاکام درباره عدم فعالیت برخی هنرمندان گفت: کسی را نمی توان مجبور به کار کرد هر کسی آزاد است که هر کاری بخواهد انجام دهد این هم نظر یک عده است اما نظر ما این است که باید با احتیاط کار کنیم همه کسانی کار میکنند هم همینطور هستند. یک کار خیلی خوبی قادر آشنا کرده و گفته پول صندلی های خالی سالن ها را به گروه ها می دهد من از این بابت از صمیم قلب از او تشکر میکنم که این این اتفاق ان شاء الله صورت بگیرد.

وی درباره مدیریت قادر آشنا گفت: این دور دوم مدیریت قادر آشنا است او انسانی است که سر حرف خود می ایستد و به آن عمل میکند او همیشه به حرف هایش عمل می کند و این نظر من است. مدیریت در شرایط فعلی با بدهی اولیه ای که وجود داشت خیلی سخت است که او توانست خیلی کارها انجام دهد امیدواریم که اتفاقات خوبی از این پس بیافتد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران - ایرنا - معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توضیح درباره برنامه کرونایی این معاونت و طرح های کلان این نهاد برای هنرمندان از پیگیری پرداخت تسهیلات خبر داد و سند توسعه هنر، شبکه شهرهای خلاق هنر؛ دو طرح کلان این معاونت در دولت دوازهم دانست.

، که از آدر ماه سال 1396 در این جایگاه قرار گرفته در هفته دولت به گفت و گو با خبرنگاران فرهنگی ایرنا نشست و درباره دستاوردهای این معاونت در زمان تصدی این پست، برنامه های آتی و نیز مسائل کرونایی هنرمندان، صحبت کرد. این گفت وگو در دو بخش تنظیم شده که بخش نخست آن را از نظر می گذرانید.

وی دستاوردهای شاخص معاونت هنری را از زمان تحویل مسوولیت، تاکنون که سال پایانی دولت دوازدهم است چنین شرح داد: با توجه به شرایط و اقتضائات زمان، من و تمام همکارانم در معاونت هنری از هیچ کوششی فروگذار نکرده ایم. نمره این سعی و تلاش، قابل قبول است اما اینکه چقدر سعی و تلاش ما به نتیجه و فرجام رسیده، از منظرهای مختلف می تواند مورد بررسی قرار بگیرد. شاید کسانی که از فاصله نزدیک در جریان کارهای ما باشند، نمره بهتری به ما بدهند و کسانی که دورتر هستند، انتظار اقدامات زودبازده تری داشته باشند و داوری دیگرگونه ای را ارائه دهند.

وی فعالیت های معاونت هنری را در چند سطح و محور دانست و گفت: عملکرد معاونت در چند سطح، قابل بررسی است، یکی در حوزه ستاد معاونت است که ساماندهی رفتارهای ستادی معاونت هنری را شامل می شود، دیگری ساماندهی، بهبود و اصلاح رفتارهای جاری در جریان های هنری است و سومین توسعه فضای فعالیت هنری است. این سه محور بر اساس 9 کلان برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شده است.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: یکی از اقدامات ما ساماندهی موسسات معاونت هنری است، این معاونت به خاطر کلان بودن ماموریت هایی که دارد، (چون چهار موضوع فعالیت وزارت ارشاد ارا پیگیری می کند و تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، مد و لباس) و همچنین آموزش هنر بخش مهمی است که مثل رشته تسبیح این چهار موضوع را به هم متصل می کند و نهادی مثل بنیاد فرهنگی هنری رودکی که یکی از بزرگترین نهادهای فرهنگی کشور است، زیر نظر این معاونت است، باید بیش از هر نهاد دیگری به عملکرد خود دقت کند.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که در ساماندهی موسسات معاونت هنری بررسی شد، کارایی آن ها بود، از سوی دیگر نزدیک شدن به اهداف و نیاز به اصلاح فعالیت ها و ماموریت ها نیز در نظر گرفته شد، در همین راستا کمیته حسابرسی و امور مجامع تشکیل شد و فعالیت های 8 موسسه ای که زیر نظر معاونت هنری بودند، مورد نظارت دقیق بازخوانی و طراحی جدید قرار گرفت.

حسینی محور دوم ساماندهی را در بخش فرآیندها، مجوزها و خدمات، دانست و افزود: در ابتدای دوره ماموریت من، اقداماتی که در معاونت انجام می شد شناسایی شدند، همه این اقدامات شامل 113 فرآیند بود که هرکدام جداگانه مطالعه و فرایند آن طراحی شد و سامان گرفت. ما متوجه شدیم می توان این کارها را در 71 فرآیند تجمیع کرد. مجموع این 71 فرایند در شکل شش مجوز و 30 خدمت دسته بندی و برای مجوزها آیین نامه طراحی شد، برای خدمات، دستورالعمل ها و شیوه نامه های ان یا تدوین شده یا در حال تدوین است. نظام و ساختار همه برنامه های ما استخراج شد و چارت آن به سامان رسید، این چارت بندی منجر به این شد که ما در زمینه مدیریت خدمات بتوانیم به استاندارد مدیریت خدمات نزدیک شویم.

وی با بیان این که محور چهارم و پنجم کارهایی که در ستاد معاونت هنری انجام شده، دو طرح مطالعاتی کلان است، اظهار داشت: نخست طرح کلان این مجموعه، سند توسعه هنر با رویکرد رونق اقتصادی است. هنر در سال های اخیر به ویژه در چهل سال انقلاب اسلامی از منظرهای گوناگونی رشد ویژه ای را تجربه کرده است. در حوزه منابع انسانی، رشد بسیار چشمگیری داشتیم. حتی از کشورهای توسعه یافته، با فاصله قابل توجهی پیشروتر بوده ایم، در حوزه آموزش و نهادهای آموزشی از جمله دانشگاه و آموزشگاه های آزاد، توسعه پیدا کرده ایم اما از نظر زیر ساخت، ابنیه و تجهیزاتی که فارغ التحصیلان بتوانند برنامه هایشان را اجرا و دنبال کنند، طبیعتا با رشد منابع انسانی هماهنگ نبوده ایم.

حسینی ادامه داد: در حوزه رشد منابع اقتصادی و درآمدزایی، برای رشد در رشته های مختلف هنری در طول چند دهه نتوانسته ایم برنامه لازم را طراحی کنیم، به همین دلیل هنرمندان که اولین روش تامین معاش شان آموزش است، انتظارات شان محقق نشده، این مسئله منجر می شود، آموزش خصوصی رشد بیشتری پیدا کند. در حالی که می بایست تمامی بخش ها هم عرض و متناسب بخش رشد کنند اما این اتفاق نیفتاده است، اگر ما هنر را به مثابه یک شغل یا فعالیت دایمی و مستمر ببینیم و بخواهیم یک رشد متوازن در این عرصه بزرگ انسانی تجربه کنیم، نیاز است که بخشی از قواعد بالا دستی، با این روش هم ساز شوند.

وی اضافه کرد: با مطالعه مدل های اقتصادی هنر در سراسر جهان، به دنبال کارآمدترین آن ها بودیم.

با بازخوانی گردش های مالی و فعالیت هایی که در اقتصاد هنر جهان می شود، سعی کردیم دستاوردهای جهانی را مستند و در یک قالب استاندارد عرضه کنیم. اینکه وضعیت امروز هنر ایران در چه شرایطی است مطالعه شد، همین طور این نکته چه اقداماتی باید انجام شود تا بتوانیم از رشد صورت گرفته در جهت توسعه استفاده کنیم و ظرفیت های ممتاز هنر در عرصه ها و سرفصل های مختلف را به جامعه مخاطبان نشان دهیم.

حسینی این طرح را بلند مدت دانست و گفت: این طرح در قالب طرح های یک ساله پنج ساله و بلندمدت ساماندهی شد، اینکه دستگاه های مختلفی که در حوزه هنر فعالیت می کنند، هر کدام در تعامل و هم افزایی با یکدیگر چه اقدامی می توانند انجام دهند، که توان همگی بیشتر شود مطالعه شد. این سند، یک پروژه مطالعاتی قابل توجه بوده و در نهایت متن تهیه شده به ستاد فرماندهی اقتصادی کشور و شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد که در دومین جلسه شورای هنر، که پس از ده سال توقف، دوباره آغاز به کار کرده است امهات سند توسعه اقتصادی هنر مورد بحث قرار گرفت و قرار شد آرای اعضای جلسه در سند گنجانده شود و ویراست دوم در جلسات بعدی بررسی شود.

وی در توضیح این که این سند چه نتایجی خواهد داشت، بیان داشت: این سند کمک می کند که هنر به عنوان یک اشتغال پایدار و فرصت ممتاز و مسیر جدی که می تواند به اقتصاد کشور کمک کند، در دستور کار قرار گیرد. در حال حاضر ما به راحتی می توانیم از منابع کشور در صنعت، کشاورزی و خدمات استفاده کنیم اما برای سرمایه گذاری های هنری، جواز قانونی بسیار محدود است یا از منابع عمومی کمتر می توانیم استفاده کنیم چرا که تا به حال صرفا به هزینه ها توجه شده است. این که مقدم و موخر چه اقداماتی می تواند در نتیجه کار اثرگذار باشد، از دستاوردهای این سند است و این مطالعه کمک می کند این انسجام و اتساق در فعالیت های هنری پیش گرفته شود.

حسینی، طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر را بخش دیگری از طرح های کلان معاونت هنری دانست و گفت: می دانیم که یونسکو در سال های گذشته چنین عنوانی را به اجرا رسانده و شهرهای خلاق را در هفت موضوع مختلف بر اساس شرایطی برمی گزیند.

وی با نام بردن از شهرهای خلاق ایران که توسط یونسکو برگزیده شده اند، افزود: از ابتدای آغاز کار، بسیار پیش آمد که مسئولان محلی استان های مختلف بخواهند که مرکز استان آنها را به عنوان پایتخت یک هنر معرفی کنند. چیزی که نتیجه تجربه و حاصل مطالعات من و دوستانم بود، این نکته است که ظرفیت هنر در ایران به قدری است که نمی توانیم یک عنوان را به یک شهر منحصر کنیم. هر منطقه ویژگی های فرهنگی خودش را دارد، برای استفاده از حداکثر ظرفیت چه باید کرد؟

حسینی گفت: ما برای این کار مطالعات تاریخی بسیاری انجام دادیم، هم منابع تاریخی و هم سفرنامه هایی که در طول زمان های مختلف نوشته شده است را خوانده ایم، سعی کردیم بر اساس مطالعات آمایشی، در حوزه فرهنگی ایران نگاه مجددی به کشورمان داشته باشیم و ببینیم هر منطقه چه استعدادی دارد. باور ما بر این است که ایران یک سرزمین سخنگو است و حکمرانانی در ایران موفق بودند که به صدای سرزمین بیشتر گوش دادند و سعی کردند بر اساس نغمه ای که از این خاک شنیده می شود، بهترین مدیریت را انجام دهند و فرصت مناسب را در اختیار نقاط مختلف کشور بگذارند.

وی افزود: بیش از 70 منبع تاریخی و سفرنامه به طور تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت و با صاحب نظران گفت وگو شد، آثاری که در خصوص فرهنگ ایران نوشته شده بود، مجدد بررسی شد و دیدیم که بهترین روش پرداختن به فرهنگ و هنر نگاه آمایشی است.

معاون وزیر فرهنگ اضافه کرد: کارگاه های آموزشی گسترده ای را در کل کشور برگزار کردیم که در موضوعات مشخص شده، ظرفیت شهرهای مختلف را در قالب پرونده معرفی کنند، به این ترتیب ما شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر را خواهیم داشت که الزاماً از یک استان نیستند اما در یک فعالیت مشترک، همه به توسعه هنر و جلب مخاطب و کشف خلاقیت شهروندان و فرصتی ویژه کمک کردند. مثلا اگر بگوییم شبکه شهرهای خلاق هنر خوشنویسی، تبریز را داریم، اصفهان، قزوین، دزفول، همه از استان های مختلف و نقاط متفاوت ایران هستند اما به تقویت یک معنا کمک کردند.

حسینی این ویژگی را در راستای هم افزایی ظرفیت ها و قابلیت ها دانست و گفت: این نکته کمک می کند که شهرها با هم هم افزایی داشته باشند و تجربیات شان را به اشتراک بگذارند و بر اساس پرونده هایی که تکمیل می کنند با یک نگاه به نقش و کارکرد ویژه هنر در کشور بپردازیم، اگر در منطقه ای استعداد موسیقی از تئاتر بیشتر باشد، باید به گونه ای سرمایه گذاری کنیم که هنر غالب آن جا راحت تر رشد کند و بیشتر مورد توجه باشد. این به آن معنی نیست که هنرهای دیگر اجازه ظهور نداشته باشند، اما به نوعی امکانات مورد بهره برداری بهتر قرار می گیرد.

وی در توضیح روند کار انتخاب شهرها، افزود: برای حضور در شبکه شهرهای خلاق در دور اول، حدود 740 پرونده از 357 شهر به دبیرخانه رسید که مورد داوری قرار گرفت و دوره های آموزشی برای پر کنندگان پرونده ها تشکیل شد و نهایتاً در دور دوم داوری، 266 پرونده باقی ماند که مرحله بعدی به خاطر شرایط ناشی از کرونا قدری با تاخیر برگزار شد. ما مهیا بودیم که اردیبهشت ماه، یک جشن ویژه برگزار کنیم و دستکم 5 یا 7 شبکه شهرهای خلاق توسط هیئت داوران معرفی شوند که طبیعتا اقدامات لازم برای انجام مراحل بعدی با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی، دشوار شد. در ماه های آینده، نتیجه داوری برای معرفی اولین شبکه شهرهای خلاق را خواهیم داشت، این شبکه ها معرفی و برنامه هایی برای پیشبرد کارها اعلام می شود تا پیش از پایان دولت دوازدهم توجه آمایشی به هنر را بتوانیم در کشور تجربه کنیم.

حسینی در پاسخ به این سوال که معاونت هنری برای ادامه کمک به هنرمندان در دوران کرونا چه برنامه هایی را در دست دارد؟، چنین گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سنوات گذشته، تقسیم بندی های شکل گرفته است، خدمات اشخاص حقیقی نظیر تسهیلات، یا خدماتی که به شخص هنرمندان ارایه می شود، در حوزه مسئولیت صندوق اعتباری هنر است، خدمات بیمه، کمک مستمری، طرح تکریم از هنرمندان، نیز در همین حوزه جای می گیرد.

وی ادامه داد: دو دهه پیش همه این موارد در حوزه معاونت هنری بود، پس از تشکیل صندوق اعتباری هنر رفته رفته این مسئولیت ها، به عهده این نهاد سپرده شد، بنابراین معاونت هنری، منابع، ساز و کار و یا قواعدی برای پرداخت وام یا حق بیمه به هنرمندان ندارد و همه موارد از طریق صندوق پیگیری می شود. برنامه اصلی معاونت هنری، حمایت از طرح و برنامه و فعالیت های فرهنگی و هنری است.

حسینی با بیان این که بخشی از این فعالیت ها در تاثیر ناگزیری که کرونا بر زندگی همه ما گذاشته، دچار تغییر شده است، افزود: مثلا برگزاری تئاترها و کنسرت ها با مصوبه ستاد ملی کرونا برای مدتی تعطیل شد، اما به این معنا نبود که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این تعطیلی را به عنوان تعطیلی فعالیت های موسیقایی یا هنرهای نمایشی تلقی کند، در همین دوران بیش از 50 کنسرت به صورت برخط با همکاری معاونت هنری در تهران ایران و استان ها مورد حمایت قرار گرفته و بیش از بیست تئاتر، به صورت آنلاین برگزار شده است. پس از آن که ستاد کرونا اجازه بازگشایی به فعالیت های هنری داد، گالری ها یا و سالن های تئاتر، آغاز به کار کردند و رویدادهای آن ها برگزار می شود، علاوه بر این اجراهایی که نیاز به صحنه نداشت، در روند دریافت مجوز قرار گرفت و به طور کلی خدمات تعطیل نشد.

وی ادامه داد: رویدادهای متنوعی نیز در این مدت برگزار شد، از جشنواره مجازی کرونا را شکست می دهیم در زمینه کاریکاتور که از 80 کشور در آن شرکت کردند، جشنواره موسیقی جوان که مرحله اول آن به صورت مجازی برگزار شد و نخواستیم که شرکت کنندگان این جشنواره که جوانان هستند، همینطور استادان و داوران بخاطر برگزاری اجتماع دچار مشکل شوند. جشنواره هنرهای تجسمی جوانان نیز در حال برنامه ریزی است که به صورت مجازی برگزار شود، غیر از این ارکسترهای ملی و سمفونیک، اجرای آفلاین داشتند که در شبکه های مجازی پخش شد، مثلا اجرای خانگی ارکستر سمفونیک با 170 نوازنده که شامل نوازندگان مهمان از خارج کشور نیز بود یا ارکستر ملی با قطعه "نوای آدمیت" که در فضای مجازی توزیع خیلی خوبی هم داشت، نمونه های دیگری از این دست هستند.

وی برنامه های کرونایی معاونت هنری را چنین برشمرد: برگزاری کنسرت های آنلاین در شعب انجمن موسیقی ایران، در آذربایجان شرقی، یزد، هرمزگان، کرمان، کرمانشاه، بوشهر، خوزستان، کردستان، گلستان و شهرهای مختلف. معرفی و انتشار سی شاهکار موزه هنرهای معاصر، توزیع بیش از 25 پادکست، تولید انیمیشن هفت خان کرونایی و رویدادهای دیگری که اگر تعطیل می شد به نظر ما انگیزه فعالیت هنری کم می شد یا آسیب های اجتماعی دیگری به وجود می آورد، هنرمندان با همه توان شان، سعی کردند در جامعه نقش موثری ایفا کنند، در کنار مردم باشند از کادر درمانی قدردانی کنند، آرام بخش رنجی باشند که در ذهن ها و روان ها به وجود آمده است به این ترتیب می شود گفت که ما در حمایت از فعالیت ها و رویدادها، بیشتر از زمان قبل که بخش خصوصی فعال بود و می توانست پاره ای از رویدادها را انجام دهد، در میدان بودیم.

حسینی درباره تسهیلات پرداختی به هنرمندان گفت: درباره تسهیلات علی رغم این که در حوزه اختیارات معاونت هنری نبوده، به عنوان یک مسئولیت فراتر از ماموریت آن را از قلم نیانداختیم ، یکی از مواردی که معاونت هنری با آن روبرو بود بانک اطلاعات داده هاست، چون بانک اطلاعاتی از هنرمندان و فعالیت هایشان وجود ندارد. برخی از گروه های هنری بر اساس نظام های حقوقی ثبت نشدند، مذاکراتی که با وزارت کار و سازمان برنامه و بودجه یا نهادهای مرتبط دیگر انجام شد. معاونت هنری به عنوان یکی از طرف های پیگیر، موضوع را دنبال می کرد تا اطلاعات هنرمندان در رشته های مختلف تجمیع و با استانداردهای لازم باز تنظیم شود و در سامانه قرار بگیرد، ما همچنان این مساله را دنبال کنیم که دیون و تسهیلات و خدماتی که می شود به هنرمندان پرداخت کرد، با سرعت بیشتر و به بهترین شکل داده شود.

وی اضافه کرد: مثلاً در سامانه کارا، از سمت معاونت هنری تا ابتدای شهریور قریب به 48 میلیارد تومان، ثبت درخواست شده که پرونده ها نیز تکمیل شده است، تا آخر مرداد ماه، بیش از 8 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و باقی نیز در نوبت پرداخت هستند. همچنین وام 4 درصدی، وام ویژه ای که 200 میلیارد تومان است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از صندوق ذخیره امید، بر اساس داده هایی که معاونت ها و معاونت هنری در جمع آوری و ساماندهی شان بسیار کوشیدند، در حال اقدام است که پرداخت شود.

وی در خصوص استفاده از تکنولوژی برای هنرهای گوناگون به ویژه تئاتر در دوران کرونا، این گونه شرح داد: شرایط تئاتر بسیار ویژه است، بخش ویژه تئاتر ارتباط با مخاطب و حضور در صحنه می گذرد و فرآیند شکل گیری یک اثر هنری مهم است، در تئاتر یا اجرای صحنه ای موسیقی، مخاطب بر نوع آفرینش اثر، اثرگذار است. ما باید چند موضوع مختلف را با هم پیگیری کنیم، یکی بازگشایی تئاتر به شیوه مرسوم بر اساس پروتکل است، یعنی مخاطب محدودتر، اما اجرای زنده که قابلیت حیات و استمرار خود را داشته باشد، موضوع بعدی اجرای آنلاین و آفلاین است که بتواند شکل بگیرد. مسیر سوم استفاده از تکنولوژی های جدید است که مخاطب بتواند خود را در فضای اثر احساس کند و ارتباط بهتری را تجربه کند.

حسینی ادامه داد: بعضی از این تکنولوژی ها اگرچه در کشور آمده ولی فراگیری و گستردگی کاملی نداشته است، این که ما چطور می توانیم خدمات خودمان یعنی فیلم برداری از سالن را ساماندهی کنیم که بشود در قالب تکنولوژی از آن استفاده کرد، مساله مهمی است. به همین دلیل یکی از همکاران ما در اداره کل تئاتر، مسئول بررسی تاثیر و تاثر کرونا بر آثار نمایشی است، و ماموریت دارد مشکلات و مضیقه هایی که برای هنرمندان به وجود آمده را شناسایی کند و فرصت های ممکن را بیابد. در جلسات مختلف، با اصحاب فناوری من این موضوع را پیگیری می کنم و آقای دکتر آشنا مدیر کل محترم هنرهای نمایشی، کارهای لازم را انجام می دهد که ما بتوانیم حداکثر استفاده را از فناوری های نوین داشته باشیم،

وی افزود: همین امروز یا فردا هم اگر مشکل کرونا حل شود، ظرفیت استفاده از فضای مجازی، به زندگی همه ما اضافه شده است و دیگر نمی توانیم به این فکر کنیم که حتی بدون کرونا، صرفا در محدوده ای که تا سال گذشته در آن فعالیت می کردیم و شاید برای ما بسندگی داشت و احساس می کردیم کافی است، باقی بمانیم. از دل تهدید کرونا می توان به عنوان فرصت ویژه ای برای توجه و استفاده از همه ظرفیت ها برای معرفی هنر بهره برد، خوشبختانه رشدی که در طول چهار دهه گذشته در منابع انسانی هنر و وجود آمده است، این امکان را به ما می دهد که از هنرمندان کاربلد که بسیاری از آنها در حوزه های بینارشته ای، توانمند هستند برای کشف عرصه های جدید استفاده کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به دوره کرونا بیان کرد: کرونا اختلالی بر روند صدور فیپا کتاب ها ایجاد نکرد اما ورودی اطلاعات کتاب ها برای صدور فیپا کمتر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶

فریبرز خسروی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره شرایط و روند صدور فیپا کتاب ها در ایام کرونا گفت: با افتتاح پنجره واحد نشر، دیگر لازم به مراجعه چندباره ناشران برای دریافت فیپا، شابک و مجوز انتشار به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، خانه کتاب و ادبیات ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. تمامی روندهای دریافت فیپا با سهولت درحال انجام است و ناشران صرفا با یک بار ورود اطلاعات کار خود را انجام می دهند. این جریان، اقدام ناشران را در شرایط کرونا آسان تر کرده است.

وی افزود: روزانه 250 تا 300 عنوان کتاب برای فهرست نویسی اولیه پیش از چاپ در بخش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ورود اطلاعات می شود که این رقم در مجموع ماهانه، نزدیک به 6000هزار عنوان درخواست ثبت شده فیپا در سامانه، می رسد.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین درباره زمان صدور فیپا برای ناشران توضیح داد: فهرست نویسی هر عنوان کتاب بین پنج تا شش روز طول می کشد تا پس از انجام به ناشران ارائه شود.

خسروی عنوان کرد: البته تمامی این اقدام ها آنلاین انجام می شود و دیگر نیاز به حضور ناشران به ویژه در شرایط کرونا نیست.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره تغییرات روند صدور فیپا کتاب ها در شرایط کرونایی بیان کرد: شرایط حاکم بر جامعه در این روند اختلالی ایجاد نکرد و حتی تلاش کردیم که در ایام تعطیلات عید نیز از طریق دورکاری فعالیت ها را ادامه بدهیم. البته باید گفت که در این شرایط ورودی اطلاعات کتاب ها برای صدور فیپا کمتر شده است.

وی در پایان درباره اقدام درحال انجام سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: امیدواریم که بتوانیم بحث مستندسازی را در کتابخانه ملی کشوری کنیم و مستند اسامی افراد، مولفان، پدیدآوردندگان، اسامی جغرافیایی، موسسات و تمدن ها را در قالب سامانه ای پدید بیاوریم تا همه مراکز و کتابخانه های کشور بتوانند به صورت آنلاین از آن بهره مند شوند.

فریبرز خسروی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره شرایط و روند صدور فیپا کتاب ها در ایام کرونا گفت: با افتتاح پنجره واحد نشر، دیگر لازم به مراجعه چندباره ناشران برای دریافت فیپا، شابک و مجوز انتشار به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، خانه کتاب و ادبیات ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. تمامی روندهای دریافت فیپا با سهولت درحال انجام است و ناشران صرفا با یک بار ورود اطلاعات کار خود را انجام می دهند. این جریان، اقدام ناشران را در شرایط کرونا آسان تر کرده است.

وی افزود: روزانه 250 تا 300 عنوان کتاب برای فهرست نویسی اولیه پیش از چاپ در بخش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ورود اطلاعات می شود که این رقم در مجموع ماهانه، نزدیک به 6000هزار عنوان درخواست ثبت شده فیپا در سامانه، می رسد.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین درباره زمان صدور فیپا برای ناشران توضیح داد: فهرست نویسی هر عنوان کتاب بین پنج تا شش روز طول می کشد تا پس از انجام به ناشران ارائه شود.

خسروی عنوان کرد: البته تمامی این اقدام ها آنلاین انجام می شود و دیگر نیاز به حضور ناشران به ویژه در شرایط کرونا نیست.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره تغییرات روند صدور فیپا کتاب ها در شرایط کرونایی بیان کرد: شرایط حاکم بر جامعه در این روند اختلالی ایجاد نکرد و حتی تلاش کردیم که در ایام تعطیلات عید نیز از طریق دورکاری فعالیت ها را ادامه بدهیم. البته باید گفت که در این شرایط ورودی اطلاعات کتاب ها برای صدور فیپا کمتر شده است.

وی در پایان درباره اقدام درحال انجام سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: امیدواریم که بتوانیم بحث مستندسازی را در کتابخانه ملی کشوری کنیم و مستند اسامی افراد، مولفان، پدیدآوردندگان، اسامی جغرافیایی، موسسات و تمدن ها را در قالب سامانه ای پدید بیاوریم تا همه مراکز و کتابخانه های کشور بتوانند به صورت آنلاین از آن بهره مند شوند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران- ایرناپلاس- لزوم پرداخت مالیات بعد از چند ماه تعطیلی فعالیت چاپخانه داران و قوانین و آیین نامه ها برای ورود و خروج کالای چاپی، از مسائلی هستند که همچنان برای تسهیل آنها در جهت تداوم فعالیت این صنف تلاش می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

به گزارش ایرناپلاس، چاپخانه ها از جمله فعال ترین صنایع در هر کشوری هستند. حتی نمی توان کالایی را بدون بسته بندی تصور کرد. آب، مواد خوراکی، دارو، مصالح لازم برای ساخت وساز و ... همه در بسته بندی هایی عرضه می شوند که اطلاعاتی روی آنها چاپ شده است.
همه گیری بیماری کووید-19 موجب توقف چند ماهه فعالیت این صنعت شد، این توقف، چاپخانه داران را با ضررهای زیادی مواجه کرد و وضعیت تا جایی پیش رفت که برخی چاپخانه داران مجبور به تعطیلی فعالیت خود شدند و تعدادی در آستانه تعطیلی هستند.

دولت برای تسهیل فعالیت چاپخانه داران اقدامات حمایتی انجام داده است؛ محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست هم اندیشی با فعالان و دست اندرکاران صنعت چاپ که یازدهم شهریور همزمان با روز ملی صنعت چاپ برگزار شد، با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانین و آیین نامه ها، گفت: باید اصلاحاتی در این حوزه انجام شود تا فعالان و صادرکنندگان محصولات چاپی با دغدغه کمتری به فعالیت بپردازند. امید است این رویداد با طراحی و اجرای پنجره واحد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عملیاتی شود.
جوادی همچنین از پرداخت تسهیلات به اهالی فرهنگ و فعالان این حوزه خبر داد و گفت: گشایش هایی در این حوزه صورت گرفته که به زودی درباره شیوه پرداخت تسهیلات اطلاع رسانی خواهد شد.

بهمن پورمند رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز در گفت وگو با ایرناپلاس درباره نشست روز ملی صنعت چاپ و اقدامات لازم برای تسهیل فعالیت چاپخانه دارانگفت: در این نشست درباره ضرورت اصلاح قوانین و آیین نامه ها صحبت شد. این بررسی درباره ورود کالا و خروج کالای چاپی است زیرا هر کالا یکبار باید در گمرک و بار دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تایید شود و برای دسترسی به تسهیل ورود و خروج کالا، مسئولان در پی کاهش بروکراسی هستند.
بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ نیز تاکید دارد، مقررات صادرات محصولات چاپی باید تسهیل شود تا بوروکراسی اداری کاهش یابد.

چاپخانه داران نمی توانند دستگاه های جدید بخرند
یکی دیگر از مشکلات چاپخانه داران وارد کردن ماشین های چاپی به روز است، ماشین هایی که خرید آنها به گفته پورمند غیرممکن به نظر می رسد.
او توضیح داد: چاپخانه داران می توانند ماشین های به روز وارد کشور کنند، به شرطی که توانایی پرداخت هزینه های مرتبط با آن را داشته باشند. این در حالی است که اگر چاپخانه داری بخواهند ماشینی ساخت سال 2000 یا 2015 را خریداری کند – نه ماشین چاپ ساخته سال 2020- باید حدود 17 میلیارد تومان هزینه کنید. آیا چاپخانه داران توان این هزینه ها را دارند؟ باید توجه داشت، قیمت ماشین چاپ از پنج سال پیش افزایش نیافته اما کاهش ارزش ریال سبب شده تا این اندازه آسیب ببینیم.

در حالی چاپخانه داران قادر به وارد کردن قطعات و ماشین های خارجی نیستند که به گفته غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی سازندگان کلیشه، لیتوگراف، مهر و پلاک و چاپ اسکرین، 90 درصد از مواد اولیه و ماشین آلات این صنعت وارداتی هستند و باید تلاش شود با ارایه تسهیلات کم بهره به چاپخانه های کوچک از این صنعت حمایت کرد.

اعطای وام چهار درصدی و درازمدت به چاپخانه داران
پورمند با بیان اینکه ارائه کالا بدون چاپ در بازار بی معنی خواهد بود، درباره ضرورت واردات 90 درصدی قطعات و مواد اولیه مورد نیاز برای چاپ توضیح داد: هزنیه بالا برای واردات وسایل مورد نیاز برای ادامه فعالیت، مشکلات زیادی برای چاپخانه داران ایجاد کرده است.
وی با یادآوری گفت وگوی انجام شده با جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت و مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر، اضافه کرد: تنها راه این است که وام چهار درصدی و درازمدت به چاپخانه داران داده شود. مسئولان امیدواری داده اند اما هنوز این تسهیلات قطعی نشده و ممکن است برای پرداخت 5 یا 6 ماه تنفس دهند، البته هنوز برنامه هایی که باید اجرا شود، عنوان نشده است و باید بررسی شود.

شرایط برای چاپخانه داران بزرگ هم سخت است، پورمند درباره تسهیلاتی که برای فعالان این حوزه در نظر گرفته شده است، گفت: بخشنامه ای برای بانک آینده تهیه شده است. افرادی که خواستار مبلغ بالا هستند، می توانند نامه ای از وزارت ارشاد گرفته و وام با بهره 15 درصدی دریافت کنند. قرار است برای رفع مشکلات این حوزه با آقایان علی اکبر ابراهیمی و مهرزاد دانش معاون و مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه هایی داشته باشیم.

در تعیین میزان مالیات چاپخانه ها کارشناسی انجام نمی شود
پورمند، در جلسه یازدهم شهریور با یادآوری ارایه تسهیلات کم بهره به فعالان حوزه چاپ گفت: یکی دیگر از موضوع هایی که نیاز به رسیدگی دارد بحث مالیات است. در این شرایط بسیار ضروری است تا در این باره مذاکراتی انجام شود زیرا بسیاری از اهالی صنف چاپ قادر به پرداخت مالیات هایی که وزارت اقتصاد و دارایی برای فعالان این حوزه تعیین می کند، نیستند. باید جلسه ای با مودیان مالیاتی برگزار شود و درباره شیوه محاسبه مالیات گفت و گو شود.

به گفته وی، جدا از دشواری های گردش مالی و فراهم آوردن ملزومات، پرداخت مالیات، به معضل بزرگی برای چاپخانه ها تبدیل شده است. در تعیین میزان مالیات چاپخانه ها کارشناسی انجام نمی شود. برای تعیین میزان مالیات، فردی فرستاده می شود که اشراف به حوزه چاپ و ماشین چاپ ندارد. او می بیند که چاپخانه 200 متر فضا دارد و دو ماشین در آن مشغول به کار است، پس 100 میلیون مالیات باید پرداخت شود.

پورمند افزود: باید به مسئولان مالیاتی اعلام کنیم، به دلیل فشار مالیاتی، چاپخانه داران به آخر خط می رسند و مجبور به تعطیلی خواهند شد. اعطای تنفس سه ماهه به چاپخانه داران، توهین به آنهاست. در شرایطی که چاپخانه ها تعطیل کرده اند و کاری برای انجام ندادند، مالیات چه چیزی از آنها گرفته می شود؟ این قانون از کجا نشات می گیرد؟

چاپخانه داران فعالیت نمی کنند اما باید مالیات بپردازند
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران با بیان اینکه هر سال در این ماه ها چاپخانه داران مشغول به فعالیت برای تامین نیازهای دفتری بودند، اضافه کرد: در این ماه ها همه چاپخانه ها مشغول کار بودند و یک ماه دیگر باید سررسیدها برای چاپ آماده می شد. همه کارها متوقف شده اما باید مالیات چندین برابر پرداخت شود.

جامعه نیازمند فعالیت چاپخانه داران است زیرا همه کالاها به بسته بندی برای ارائه در بازار نیاز دارند. این در حالی است که چاپخانه داران و مشکلات آنها، هر روز ادامه فعالیت را برایشان دشوارتر می کند. به گفته پورمند تلاش برای تسهیل فعالیت چاپخانه داران ادامه دارد و هنوز می توان امیدوار بود مشکلات مالیاتی و ارزی آنها کمتر شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سیدعلی کاشفی خوانساری در یادداشتی نوشت: در زمینه شفافیت بسیاری از جشنواره های کتاب ایران با مشکل مواجه هستند. این جشنواره ها کمتر فهرست آثار بررسی شده و ریز نتایج داوری در مراحل مختلف را اعلام می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : امروز نیوز

خبرگزاری تسنیم ، سید علی کاشفی خوانساری:

جشنواره ها و مسابقات کتاب جایگاه ویژه ای در برنامه های ترویجی کتابخوانی دارند و می توانند به جهت دهی و بالندگی برنامه های فرهنگی بینجامند. با این حال اثربخشی و توفیق جشنواره ها نیازمند پیش شرط هایی است و چه بسیار جشنواره هایی که برگزار شدن و نشدن آنها تفاوت محسوسی در بازار کتاب، معرفی آثار برجسته و هدفمند کردن سلایق و اخبار کتاب نداشته و ندارند.

در یادداشت پیشین به دو شرط و ممیزه مهم ارزیابی جشنواره ها یعنی هویت داشتن و حدود یگانه اشاره کردم و توضیح دادم در یک جشنواره حرفه ای روشن است که انتخاب توسط کدام صنف یا گروه از جامعه، بر اساس کدام دیدگاه و باور و از میان چه کتاب هایی صورت می گیرد. امروز هم به 4 ممیزه و ملاک دیگر اشاره می کنم.

مهمترین سنجه های ارزیابی جشنواره های کتاب از این قرارند:
1. هویت و تمایز
2. حدود یگانه و جامع و مانع
3. اعتبار حرفه ای دست اندرکاران و نظام گزینش ایشان
4. جوایز و پیامدهای جشنواره
5. شفافیت
6. نظم و استمرار

همه جشنواره های کتاب را می توان با این شش سنجه از نظر کیفی مورد ارزیابی قرار داد و درباره ضرورت، ارزشمندی، اعتبار و اثربخشی آنان به قضاوت پرداخت.

اعتبار حرفه ای دست اندرکاران

یکی از عواملی که در تعیین جایگاه و اثربخشی هر جشنواره نقشی اساسی دارد، اعتبار دست اندرکاران و به ویژه داوران آن است. جشنواره های بزرگ کتاب در دنیا معمولاً هیئت امنایی متشکل از برجسته ترین چهره های ادبی و فرهنگی و علمی دارند که ایشان در هر دوره دبیر و داوران جشنواره را تعیین می کنند.

در برخی جشنواره های معتبر دیگر داوران با رای مستقیم صنف انتخاب می شوند؛ مثلاً اعضای انجمن صنفی نویسندگان، کتابداران کتابخانه های یک شهر، اعضای هیئت علمی یک دانشگاه و یا ... در هر دوره با رای گیری داوران جشنواره کتاب را مشخص می کنند. از این منظر جشنواره هایی که داوران آن نه با رای گیری و نه با انتخاب هیات امنایی معتبر انتخاب شوند و یا داوران آن متخصصان تراز اول آن حوزه نباشند، از جایگاه حرفه ای مناسبی برخوردار نخواهند بود و بالتبع وزن اجتماعی و اثربخشی بالایی ندارند.

بخشی از ارزش هر جشنواره کتاب به جوایز و پیامدهای آن برمی گردد. جایزه برخی جشنواره ها انتشار یک اثر برگزیده و یا آثار بعدی نویسنده هستند. جایزه جشنواره ای دیگر خرید آن برای همه کتابخانه هاست. جشنواره دیگری برگزیدگان خود را بورسیه می کند و مثلا برای مدتی به سفر خارجی، بازدید نمایشگاه های بین المللی، یک همایش و یا فرصت های مطالعاتی می فرستد.

جایزه برخی جشنواره ها مبلغ قابل توجهی پول هستند. برخی جشنواره های دیگر جایزه مالی ندارند اما مثلاً امکان انتشار اثر به زبان های دیگر و فروش کپی رایت آن را فراهم می آورند.

شفافیت

یکی از خطیرترین ممیزهای ارزشیابی هر جشنواره شفافیت آن است. به نحوی که اگر جشنواره ای در این حوزه با نقص و مشکل روبرو باشد عملاً سایر شاخصه های آن را تحت الشعاع قرار داده و از اثربخشی آن می کاهد. جشنواره ای که فهرست آثار بررسی شده خود را منتشر نکند و یا اعلام نکند کدام آثار به مرحله نهایی راه یافته اند و کدام کتاب ها نامزد دریافت چه جایزه ای بوده اند، جشنواره شفافی نیست. جشنواره ای که اعلام نکند داورانش چگونه و توسط چه کسانی انتخاب شده اند و یا نام داوران مقدماتی و نهایی خود را به تفکیک هر حوزه اعلام نمی کند، در ارزشیابی جشنواره ها به شدت تنزل می یابد.

جشنواره های معتبر حتی مشروح مذاکرات داوران خود و برگه های بررسی آثار را منتشر می کنند و یا دلایل انتخاب هر کتاب را مفصلاً شرح می دهند. همچنین نویسندگان و ناشران می توانند در سایت جشنواره ببینند که داوران چه امتیازی به کتابشان دادند و نقاط مثبت و منفی هر اثر طبق نظر داوران چه بوده است. همچنین یک جشنواره شفاف اعلام می کند روند داوری در چه تاریخی آغاز شده و چه زمانی خاتمه یافته و داوران در گروه های مختلف و مجموعا برای گزینش آثار چند جلسه برگزار کرده اند.

نظم و استمرار

آخرین ملاک در ارزیابی جشنواره های کتاب نظم و استمرار آن است. با هربار برگزار شدن یک جشنواره بر اعتبار آن افزوده می شود. در یک نگاه کلی ذهنیتی که درباره جشنواره ای که سی امین دوره آن برپا شده مثبت تر از جشنواره ای است که اولین یا دومین دوره خود را پشت سر می گذارد. جشنواره های معتبر کتاب تقویم سالیانه ثابتی دارند و مراسم اهدای جوایز آنها در مناسبت مشخص و روز خاصی از سال برپا می شود.

جشنواره ای که در میان دوره های آن وقفه بیفتد و یا هر بار مراسم اختتامیه آن در یک ماه از سال برگزار شود، نمی تواند جشنواره معتبری باشد. همین طور جشنواره هایی که متولیان آن هر چند سال یکبار نام، اهداف و حوزه های آن را تغییر می دهند و یا جشنواره های دولتی که با هر بار تغییر مدیر، مجددا اولین دوره جشنواره ای را برگزار می کنند.

چند مثال

حال با مثال هایی می توان موارد فوق را در جشنواره های کتاب ایران بررسی کرد. مثلاً از جنبه اعتبار حرفه ای باید گفت تقریباً هیچ جشنواره ای در ایران سراغ نداریم که داوران آن با انتخابات برگزیده شوند. البته در دهه های پیش داوران چند جشنواره با رای اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان انتخاب شده بودند. همچنین جشنواره ای را به یاد نمی آورم که هیئت امنایی دائمی از میان نخبگان داشته باشد و این جمع بزرگ و معتبر داوران هر دوره را انتخاب کنند.

در خصوص جوایز باید گفت جشنواره هایی مثل کتاب سال جمهوری اسلامی و جایزه جلال و جایزه شعر فجر طبق اعلام از جوایز مالی سنگینی برخوردارند. با این حال در دوره های اخیر به ویژه در حوزه کتاب کودک به دلیل مشکلات مالی وزارت ارشاد، داوران این جشنواره ها همواره تحت فشار بوده اند که کتابی را به عنوان برگزیده انتخاب نکنند و حداکثر دو کتاب را به صورت مشترک مورد تقدیر قرار دهند. یا جشنواره جدیدی که کانون اخیراً اولین دوره آن را برگزار کرد به دلیل خرید کتب برگزیده برای کتابخانه ها از جایزه تأثیرگذاری برخوردار است. همچنین برخی جشنواره ها در سال های گذشته کوشیدند برگزیدگان خود را به نمایشگاه های بین المللی کتاب همچون فرانکفورت و بلونیا اعزام نمایند. نکته مرتبط دیگر آنکه تقریباً هیچ جشنواره کتابی در ایران داور غیر ایرانی نداشته است.

در زمینه شفافیت بسیاری از جشنواره های کتاب ایران با مشکل مواجه هستند. این جشنواره ها کمتر فهرست آثار بررسی شده و ریز نتایج داوری در مراحل مختلف را اعلام می کنند.

اخیراً جایزه لاک پشت پرنده اعلام کرده مذاکرات داورانش را منتشر خواهد کرد. جشنواره کتاب برتر هم که انجمن ناشران کتاب کودک برگزار می کند، نظرات ابراز شده درباره هر کتاب را در اختیار ناشران قرار می دهد.

در جشنواره جدید کتاب کانون نام داوران مقدماتی و فهرست کتاب های بررسی شده اعلام نشد. همچنین در کتاب سال جمهوری اسلامی معمولاً معرفی داوران به ندرت و یا به شکلی مبهم صورت می گیرد.

جایزه شورای کتاب کودک تنها جایزه ای است که اعلام می کند گروه های بررسی چند جلسه مشغول بررسی و انتخاب کتاب های برتر بوده اند، اما کتاب سال جمهوری اسلامی در بخش کتاب کودک و نوجوان معمولاً طی تنها دو یا سه جلسه در هر گروه به انتخاب کتاب برگزیده مبادرت می کند.

تقریباً هیچ جشنواره کتابی در ایران شیوه انتخاب و انتصاب داورانش را اعلام نمی کند. همچنین در بحث نظم و استمرار جشنواره های فراوانی را سراغ داریم که پس از برگزاری چند دوره دچار تعطیلی شده اند. از مهمترین این جشنواره ها می توان به جایزه کتاب سال سروش نوجوان و یا جایزه کتاب سلام اشاره کرد.

همچنین متأسفانه برخی جشنواره های دولتی با مشکل تغییر نام و تغییر روش های چندباره روبرو هستند، مثلاً کانون پرورش بدون توجه به پیشینه چند دهه برپایی جشنواره کتابش، جشنواره جدیدی را با نام جدید بنیان گذاشته است و یا خانه کتاب فهرست کتاب های برگزیده هر فصل را بدون توجه به سابقه برگزاری جشنواره کتاب فصل در دهه پیش در همان مؤسسه برگزار می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینماپرس: دبیر انجمن سینماداران کشور بیان کرد سینماداران بعد از دریافت وام اعطایی از سوی سازمان سینمایی، 72 ساعت فرصت دارند تا بدهی خود را به دفاتر پخش فیلم پرداخت کنند.

به گزارش سینماپرس ، محمدرضا صابری دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران کشور در گفتگو با مهر، با اشاره به وامی که قرار است توسط سازمان سینمایی برای تسویه بدهکاری سینماداران به دفاتر پخش پرداخت شود، گفت: طی صحبتی که با معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی داشتیم، تا 17 شهریورماه فرصت داریم تا لیست نهایی سینماهایی که به پخش کنندگان بدهی دارند را آماده و به سازمان سینمایی ارائه دهیم.

وی بیان کرد: در همین راستا انجمن سینماداران به تمام سینماهایی که به دفاتر پخش بدهکار هستند، فراخوان داده است تا میزان بدهی خود را به انجمن اعلام کنند تا انجمن نیز اسامی را به سازمان سینمایی اعلام کند.

سخنگوی انجمن سینماداران تاکید کرد: از حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و محمدمهدی طباطبایی نژاد معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی که همکاری لازم را با سینماداران و دفاتر پخش برای پرداخت بدهی ها داشته اند تشکر می کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود توضیح داد: سینماها پس از دریافت این وام موظف هستند ظرف 72 ساعت این پول را به دفاتر پخش پرداخت کنند، این را هم یادآوری می کنم که مبلغ وامی که به هر سینما پرداخت می شود، بستگی به میزان بدهی آن سینما به دفاتر پخش دارد.

صابری گفت: بودجه در نظر گرفته شده سازمان سینمایی برای پرداخت وام به سینماداران نزدیک به 17 میلیارد تومان است.

دبیر انجمن سینمادارن درباره بازگشایی سینماها نیز گفت: در رابطه با بازگشایی سینماها نیز می گویم که با باز شدن سینماها برای جذب مخاطب به سینما باید برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد و فیلم های پرمخاطب در سینماهای کشور اکران شود، همانطور که در آمریکا سینماها با اکران یک فیلم بسیار پرمخاطب فعالیت خود را آغاز کردند که با جذب مخاطبان بسیاری نیز همراه شد.

صابری در پایان گفت: اگر می خواهیم یک بار دیگر چراغ سینما روشن و از آن استقبال شود، باید چند فیلم پرمخاطب را برای اکران عمومی آماده کنیم تا مردم راغب شوند دوباره به سینماها بیایند. البته این را هم تاکید می کنم که تمام پروتکل های بهداشتی در سینماها رعایت می شود و سینماها مکان امنی برای مخاطبان سینما خواهد بود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین سینما پرس افکار نیوز

ساسان سالور در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون اکران آنلاین فیلم سینمایی هایلایت گفت: ما از اکران آنلاین هایلایت منصرف نشده ایم، اما منتظریم تا ماه صفر به پایان برسد و پس از آن این اثر را به اکران آنلاین برسانیم.

وی در همین راستا ادامه داد: واقعیت امر با وضعیت قاچاق فیلم در حوزه اکران آنلاین چندان تمایلی به اکران هایلایت به این صورت ندارم اما ما پیش از این قرارداد بسته ایم و در حال حاضر مجبور به اکران این فیلم سینمایی به صورت آنلاین هستیم.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

تهیه کننده فیلم سینمایی هایلایت با نقد وضعیت قاچاق فیلم و نبود قانون کپی رایت اظهار کرد: متاسفانه در سینمای ایران هیچ قانونی برای رعایت کپی رایت وجود ندارد، در آخر اگر هم فیلمی قاچاق شود تنها تهیه کننده است که با شکست سنگین روبرو می شود و بعد از قاچاق فیلم هم به هیچ نهادی نمی تواند شکایت کند زیرا هیچکس پاسخگوی قاچاق یک فیلم نیست، نبود قانون کپی رایت باعث شده تا فیلم در کمتر از یک ساعت سر از شبکه های ماهواره ای در بیاورد.

وی در همین رابطه اضافه کرد: چطور در سینمای بین الملل قوانین سفت و سخت کپی رایت وجود دارد و همه ملزم به رعایت آن هستند اما در کشور ما هیچوقت این قانون رعایت نمی شود، چه کسی صدمات سنگینی که به تهیه کنندگان وارد می شود را جبران می کند؟، متاسفانه پدیده اکران آنلاین در سینمای ایران تنها به بریده شدن سر فیلمها ختم می شود.

این تهیه کننده سینما نبود فرهنگ رعایت کپی رایت را عاملی جدی دانست و افزود: وقتی ما خودمان در کشور خودمان قوانین کپی رایت رعایت نمی کنیم، چه انتظاری داریم که شبکه های ماهواره ای این قانون را در قبال ما رعایت کنند، وقتی خودمان به راحتی فیلم های خارجی را بدون اجازه اکران و یا پخش می کنیم چگونه می توانیم انتظار داشته باشیم تا دیگران در حق ما لطف کنند.

وی در همین راستا تاکید کرد: قاچاق فیلم و عدم رعایت حق کپی رایت خود یک نوع دزدی است، در این راه اسپانسرها اعتمادشان را به سینما از دست می دهند و سالها بعد دیگر چیزی از این سینما باقی نمی ماند، البته طبیعتا با قاچاق فیلم برخی جیبشان را پر کرده و سود می کنند، ما باید با این عوامل هم برخورد کنیم.

تهیه کننده فیلم سینمایی سه کام حبس ورود به سینمای جهان را راه نجات مقوله کپی رایت دانست و اظهار کرد: ما باید در زمینه کپی رایت به سیستم جهانی بپیوندیم تا بتوانیم از همان قوانین سفت و سخت بهره مند شویم، البته این در صورتی است که خودمان حداقل این قوانین را رعایت کنیم.

وی ادامه داد: ما در مقوله رعایت حق کپی رایت نیازمند آن هستیم تا بنای درست فرهنگی بچینیم، سطح کلان فرهنگی کشور باید در این زمینه برنامه ریزی طولانی مدت داشته باشد، ما در صنف تهیه کنندگان بارها جلسه گذاشته ایم تا به راهکاری منسجم برسیم اما این مقوله نیازمند حمایت وسیع در سطح کلان کشور است.

سالور درباره احتمال موفقیت اکران آنلاین فیلم هایلایت ادامه داد: اگر بخواهم صادقانه بگویم به موفقیت اکران آنلاین فیلم هایلایت چندان امیدی ندارم، البته اگر قول هایی که برای حمایت از این مدیوم داده شده را انجام دهند طبیعتا امید هست، اما این امید باید با حمایت در بخش تبلیغات صورت گیرد، البته هنوز هیچ حمایتی از ما نشده است، اگر در تبلیغات شهری و رسانه ای به این نوع از اکران بها داده نشود بدون شک هیچ آینده ای در انتظار پدیده اکران آنلاین نیست.

سالور درباره زمان اکران فیلم سینمایی سه کام حبس خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی این فیلم را اکران نمی کنیم، سه کام حبس ابتدا به امر فیلم سینمایی است و باید در سالن دیده شود، از سویی ترجیح می دهیم تا وقتی که کرونا به طور کامل از بین نرفته به اکران این فیلم فکر نکنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سالن های سینما با عبور از نیمه اول شهریورماه 99 و در سایه روزهای کرونایی، همچنان ایام کم رونقی را تجربه می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، بر اساس آمار اعلام شده از سوی سامانه مدیریت فروش و اکران سینما(سمفا)، فیلم های درحال اکران همچنان فروش پایینی دارند که با توجه به هزینه های تولید چند میلیارد تومانی فیلم ها، قابل تأمل است.

پس از فیلم شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت که کمتر از یک ماه روی پرده بود و با 2 میلیارد و 345 میلیون تومان فروش به اکران خود پایان داد، فیلم کمدی خوب، بد، جلف2: ارتش سری به کارگردانی پیمان قاسم خانی در صدر جدول اکران قرار دارد. این فیلم نیز تاکنون یک میلیارد و 496 میلیون تومان فروش را تجربه کرده است. اثری که مدتی است اکران آنلاین خود را نیز آغاز کرده است.

شکست گیشه؛ 2ماه پس از بازگشایی

اما آمار پایین فروش سایر فیلم های روی پرده بیش از هرچیز نشان دهنده شکست مطلق گیشه در دو ماهی است که از بازگشایی سینماها می گذرد. شکستی که باعث شده برخی پردیس های سینمایی به اکران فیلم های خارجی مثل جوکر ، 1917 و احضار2 روی بیاورند.

اما این ایده هم که توسط برخی پردیس های سینمایی دنبال می شد، از ابتدا با شکست مواجه شد. اضافه شدن برخی فیلم های برگزیده یا پرفروش سال های اخیر مثل جدایی نادر از سیمین ، فروشنده و آینه بغل به فیلم های در حال اکران نیز نتوانست مخاطب قابل توجهی را به سالن ها بیاورد.

رقم های ناچیز برای فیلم های در حال اکران

آمار فروش فیلم های سینمایی در حال اکران به شرح زیر است:

1-خوب، بد جلف 2:ارتش سری (پیمان قاسم خانی)/ یک میلیارد و 500 میلیون تومان

2- زن ها فرشته اند2 (آرش معیریان) / 520 میلیون تومان

3- تا ابد (امید امین نگارشی)/ 50 میلیون تومان

4- عطر داغ (علی ابراهیمی)/ 32میلیون تومان

5- یادم تو را فراموش (علی عطشانی)/ 23میلیون تومان

6-یلدا (مسعود بخشی)/ 24 میلیون تومان

7- خروج (ابراهیم حاتمی کیا)/ 8 میلیون تومان

8- چهل و هفت (احمد اطراقچی و علیرضا عطاالله)/ 8میلیون تومان

9- قتل عمد( سعید دولتخانی)/ 8 میلیون تومان

در کنار این آثار باید به دو مستند جایی برای فرشته ها نیست و خط باریک قرمز نیز اشاره کرد که در قالب گروه هنر و تجربه در حال اکران است. جایی برای فرشته ها نیست 7میلیون و خط باریک قرمز نیز 6 میلیون تومان فروش داشته اند.

تمهیداتی مانند بلیت نیم بها نیز که مدتی پیش اعمال شد، تأثیر چندانی بر استقبال مردم نگذاشته است و باید به فکر شیوه های جدید اکران فیلم بود

به نظر می رسد، تمهیداتی مانند بلیت نیم بها نیز که مدتی پیش اعمال شد، تأثیر چندانی بر استقبال مردم نگذاشته است و باید به فکر شیوه های جدید اکران فیلم بود. شیوه هایی که بتواند نگرانی مردم از حضور در اماکن مسقف و سربسته را برطرف کند تا مخاطبان حاضر شوند تا به سینما بروند.

از سوی دیگر تقویت اکران آنلاین و گسترش زیرساخت های آن می تواند تا حد زیادی در این زمینه راهگشا باشد. با این حال سازمان سینمایی همچنان به سیاست منفعلانه و بی تحرکی خود در این زمینه ادامه می دهد تا کالبد نحیف سینمای ایران روز به روز به ورطه ضعف مفرط نزدیک تر شود.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
محمدحسین فرح بخش با اشاره به اینکه هرکس بخواهد در سایت یوتیوب فیلمی منتشر کند باید اطلاعات کاملی از خود در اختیار این سایت قرار دهد، تأکید کرد که بنیاد سینمایی فارابی می تواند به راحتی اطلاعات پخش کننده خرس را از این سایت دریافت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶

محمدحسین فرح بخش، تهیه کننده و کارگردان سینما، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: من مدت ها مسئول ستاد مبارزه با قاچاق فیلم های سینمای ایران بودم و به نظرم تنها عوامل تولید و صاحبان فیلم خرس هستند که می توانند درباره عوامل پخش این فیلم پیگیری کرده و به نتیجه برسند.

فرح بخش تصریح کرد: پیدا کردن کسی که این فیلم را در اختیار سایت یوتیوب قرار داده کار سختی نیست. بنیاد سینمایی فارابی به عنوان صاحب اثر می تواند یقه یوتیوب را بگیرد و در تعامل با مسئولان سایت فردی که با یوتیوب برای پخش فیلم خرس معامله کرده را پیدا کند. اگر بنیاد سینمایی فارابی به عنوان صاحب اثر از سایت یوتیوب بخواهد اطلاعات فرد منتشر کننده فیلم را در اختیارش قرار دهد، قطعاً به نتیجه می رسد.

او افزود: هر کس که در سایت یوتیوب فیلمی به اشتراک می گذارد به دلیل اینکه این سایت به اعضای خود به ازای میزان بازدید پول پرداخت می کند باید اطلاعات کاملی درباره خودش در اختیار این سایت قرار دهد و اگر مسئولان بنیاد سینمایی فارابی این سایت را متوجه تخلف صورت گرفته، بکنند قطعاً به نتیجه می رسند و منتشر کننده فیلم معرفی می شود.

این تهیه کننده در ادامه تصریح کرد: مصاحبه های جواد نوروزبیگی و اتهام زدن به افراد دیگر و دفاع آن ها از خود و اتهام مقابل زدن کار عجیبی است که پس از انتشار نسخه قاچاق خرس شاهد بودیم. این فیلم متعلق به دولت است و همه عوامل تولید خرس به پول خود رسیده و از انتشار نسخه غیرقانونی این فیلم تنها بنیاد سینمایی فارابی ضرر می کند. فیلم خرس در زمان ریاست جواد شمقدری در سازمان سینمایی به دولت فروخته شد و عوامل تولید آن همان زمان به پول خود رسیدند و دغدغه های امروز آنها مبنی بر ضرر مالی بی منطق است.

فرح بخش تصریح کرد: این وضعیت برای فیلم آشغال های دوست داشتنی نیز وجود داشت. دغدغه تهیه کننده این فیلم برای ضرر مالی از اکران نشدن این فیلم حقیقت نداشت و آشغال های دوست داشتنی همان زمان توسط سازمان سینمایی خریداری شده بود. قطعاً من به عنوان یک تهیه کننده در سینما مخالف قاچاق فیلم ها هستم اما در مورد فیلم خرس مثل فیلم آشغال های دوست داشتنی کسی نمی تواند مدعی شود که عدم اکران فیلمش منجر به ضرر مالی برای او شده است.

تهیه کننده فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 در ادامه اظهاراتش، گفت: این حرف ها بیشتر شبیه یک بازی است و فیلم خرس خوشبختانه در کانال تلگرام یا به صورت دی وی دی در دسترس عموم قرار نگرفته که نتوان فرد پخش کننده فیلم را پیدا کرد. اگر همتی برای پیدا کردن عوامل پخش قاچاق خرس وجود داشته باشد دستیابی به اطلاعات این فرد بسیار ساده است و بنیاد سینمایی فارابی به راحتی می تواند از یوتیوب درخواست کند که درباره انتشار این فیلم پاسخگو باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶

گروه هنر: شش ماه نخست سال 99 برای اهالی هنر و به ویژه سینما، روزهای خوبی نبود. شیوع ویروس کرونا و تعطیلی پروژه های در حال ساخت و توقف تولید در سینما و از سویی دیگر بسته شدن چندماهه سینماها و شروع بی رمق اکران ها برای سالن دارها، نشانه های آشکاری است که دیگر نمی توان به سال 99 و رونق سینماها امیدی داشت و حالا بسیاری از آنها از ورشکستگی و شرایط نابسامان اقتصادی و تعدیل نیروهای سینماها حرف می زنند. چهارم تیرماه بود که بعد از چند ماه تعطیلی، درهای سالن های سینما به روی مخاطبان سینما باز شد. در ساعات اولیه بازگشایی سینماها تبلیغات فیلم های سینمایی که در صف اکران مانده و بعد از کشمکش های فراوان پیش قدم اکران سینماها شده بودند، آغاز شد؛ البته با این شعار که سینماداران با حداکثر توانشان سعی کرده اند سلامت مخاطبان را تأمین کنند. این در حالی بود که بسیاری از صاحبان آثار انتظار داشتند که تلویزیون هم پابه پای دیگر رسانه ها از شرایط بازگشایی سینما ها صحبت کند و از تبلیغات فیلم ها غافل نشود و انتظار بیشتری از این رسانه داشتند. شنای پروانه از فیلم هایی بود که به واسطه حضورش در جشنواره فیلم فجر و دریافت جوایزی که مهم ترین آن دریافت عنوان فیلم برگزیده تماشاگران بود، به نمایش گذاشته شد و به نظر می رسید در اکران هم با استقبال بسیاری روبه رو خواهد شد؛ با این همه فروش فیلم شنای پروانه در اکران موفق نبود. خوب، بد، جلف 2 به کارگردانی پیمان قاسم خانی هم که پیش از نوروز اکرانش را آغاز کرده بود و در هفته های ابتدایی اکران به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد، دیگر گزینه اکران سینماها بود؛ بااین حال این فیلم کمدی نیز سهم چندانی از گیشه نبرد. در روزهای آغاز بازگشایی مجدد سینماها، افزایش 25 درصدی قیمت بلیت سینماها هم چالش و حاشیه ای دیگر به وجود آورد. بسیاری از کارشناسان سینما از این صحبت کردند که شاید بهترین روش بعد از این تعطیلی طولانی، ثابت نگه داشتن قیمت بلیت سینما بود و بعد از آن می شد به مرور به افزایش قیمت بلیت فکر کرد. افزایش قیمت بلیت در این شرایط قطعا بسیاری از خانواده ها را از رفتن به سالن های سینما منصرف می کند و این گزینه در کنار نبود تنوع در اکران فیلم های سینمایی، نارضایتی را دوچندان خواهد کرد و شاید بهترین تصمیم متعادل کردن قیمت بلیت سینماها بود و بعد از آن بهتر بود تحلیل درست تری درباره استقبال مخاطبان از فیلم های روی پرده داشت. قاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران، دراین باره در گفت وگویی کوتاه با شرق اعلام کرد: سینماداران موافق گران شدن قیمت بلیت سینما نیستند؛ اما رقمی که برای قیمت بلیت سینماها اعلام شده است و به تعبیری افزایش قیمت بلیت محسوب می شود، بابت مالیات بر ارزش افزوده ای است که تا سال قبل سینمادار متقبل می شد و در سال جدید و بعد از ماه ها تعطیلی سینماها، این رقم به قیمت بلیت سینما اضافه شد. سینماداران معتقدند سینما هم باید از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود. این از مواردی است که هرچه درخواست می کنیم مالیات بر ارزش افزوده به سینماداران تحمیل نشود، گوش شنوایی نیست و به حرف ما توجه نمی شود. به نظر من باید فکری اساسی برای این مشکل کرد و وزیر ارشاد و وزیر اقتصاد باید برای این موضوع فکری کنند .
بعد از نمایش اندک فیلم های سینمایی از ابتدای تابستان و تعطیلی سینماها هم زمان با روزهای عزاداری دهه اول محرم، بار دیگر سینماها فعالیتشان را از سر گرفتند؛ اتفاقی که طبعا به دلیل شرایط نابسامان سینماها در چند ماه گذشته و عدم اطلاع رسانی گسترده، بسیاری از مخاطبان سینما از چگونگی فعالیت آنها بی خبرند و با اضافه شدن فیلم بی حسی موضعی به فیلم های روی پرده، اندک مخاطبانی از اکران این فیلم آگاه شده اند و به نظر می رسد همچنان سینما رفتن در این شرایط اولویت مردم نیست.
در این شرایط بسیاری از سینماداران چشم انتظار مساعدت برای بهبود شرایشان هستند. مدتی قبل پس از انتشار خبری مبنی بر مساعدت سازمان سینمایی برای پرداخت بدهی سینمادارها به شرکت های پخش سینمایی، اعلام شد روند انجام این کار از 10 شهریور آغاز خواهد شد. ایسنا در این باره نوشت: در آخرین روزهای مرداد گزارشی در این خبرگزاری منتشر شد که مبنای آن انتقاد تهیه کننده ها و پخش کننده هایی بود که با وجود وعده های داده شده، هنوز پول فروش فیلم های خود را از سینمادارها نگرفته بودند. در این باره یک صاحب سینما و پخش کننده هم گفته بود شرایط ارائه این تسهیلات با مشکلاتی مواجه شده و بر همان اساس هیچ پرداختی صورت نگرفته است. یک ماه پس از انتشار اولین خبر در این مورد، در دوازدهمین جلسه کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما این موضوع تعیین تکلیف شده است .
روابط عمومی سازمان سینمایی نیز اعلام کرد پیرو مصوبه جلسه یازدهم کارگروه مبنی بر اختصاص درآمد فروش فیلم ها به سالن های سینما و پرداخت معادل فروش خالص آنها به شرکت پخش، مقرر شد با توجه به نیم بها شدن قیمت بلیت، در ماه های مرداد، شهریور و مهر این میزان برای سینما و شرکت پخش به قیمت بلیت تمام بها برای فیلم های ایرانی اکران اول در نظر گرفته شود و مابه التفاوت به صورت حمایت از سوی سازمان سینمایی به شرکت های پخش و سینماها در پایان اکران هر فیلم پرداخت شود.
همچنین سینمادارهای بدهکار برای دریافت تسهیلات بانکی به منظور تأدیه بدهی اکران 98 به دفاتر پخش می توانند از روز دوشنبه 10 شهریور تا 20 شهریور برای ارائه تقاضا و مدارک (تصویر پروانه فعالیت سینما و وثایق) و صدور معرفی نامه به صندوق اعتباری هنر مراجعه کنند. این زمان قابل تمدید نخواهد بود.
همچنین اعلام شد به سینماهای غیردولتی که در مردادماه فعال بوده اند، به ازای هر سالن روزانه 10 میلیون تومان بلاعوض داده می شود. این مبلغ به سالن هایی تعلق می گیرد که روزانه حداقل سه سئانس فیلم ایرانی نمایش داده باشند. چنانچه این سینماها قبلا وام قرض الحسنه از صندوق اعتباری هنر دریافت کرده باشند، این مبلغ از میزان بدهکاری آنها کسر می شود.
به تازگی به تصویب کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما اعلام شد بدهی سال 1398 سالن های سینماها به دفاتر پخش با حمایت سازمان سینمایی پرداخت می شود. بر اساس اطلاعیه سازمان سینمایی، پیرو مصوبه جلسه دوازدهم کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما مبنی بر تأدیه بدهی اکران 98 سینماداران بدهکار به دفاتر پخش، فهرست کامل بدهی سالن های سینما با شرح کامل جزئیات و به تفکیک میزان بدهی به شرکت های پخش منتشر شد.
مبلغ کل بدهی سالن های سینما 163,860,000,000 ریال است و سازمان سینمایی در راستای سیاست های حمایتی خود در جبران ضرر و زیان صنعت سینما ناشی از ویروس کرونا، مجموع این مبلغ را در قالب حمایت پرداخت خواهد کرد. مراجعه به صندق اعتباری هنر برای ارائه تقاضا و مدارک از 10 شهریور آغاز شده و تا 20 شهریور ادامه خواهد داشت و بنا بر اعلام قبلی این زمان تمدید نخواهد شد. این در حالی است که سینماها به عنوان آخرین زنجیره حیات سینما، شرایطی بحرانی را می گذرانند و در باقی بخش های سینما نیز شرایط خوبی را تجربه نمی کنیم. با ادامه توقف ساخت پروژه های سینمایی و به دنبال آن بی کاری بسیاری از اهالی سینما و استقبال نشدن از فیلم های روی پرده، به هیچ عنوان نمی توان دورنمای خوبی را برای آینده سینمای ایران متصور بود. این در حالی است که اهالی سینما بیش از پیش انتظار حمایت های دولتی و پشتیبانی وزارت ارشاد در این شرایط بحرانی را دارند و باید منتظر ماند و دید آیا باید اتفاقاتی تلخ تر از این را تجربه کرد یا در روزهای آینده تدبیری برای برون رفت از این شرایط بحرانی اتخاذ خواهد شد.

گروه هنر: شش ماه نخست سال 99 برای اهالی هنر و به ویژه سینما، روزهای خوبی نبود. شیوع ویروس کرونا و تعطیلی پروژه های در حال ساخت و توقف تولید در سینما و از سویی دیگر بسته شدن چندماهه سینماها و شروع بی رمق اکران ها برای سالن دارها، نشانه های آشکاری است که دیگر نمی توان به سال 99 و رونق سینماها امیدی داشت و حالا بسیاری از آنها از ورشکستگی و شرایط نابسامان اقتصادی و تعدیل نیروهای سینماها حرف می زنند. چهارم تیرماه بود که بعد از چند ماه تعطیلی، درهای سالن های سینما به روی مخاطبان سینما باز شد. در ساعات اولیه بازگشایی سینماها تبلیغات فیلم های سینمایی که در صف اکران مانده و بعد از کشمکش های فراوان پیش قدم اکران سینماها شده بودند، آغاز شد؛ البته با این شعار که سینماداران با حداکثر توانشان سعی کرده اند سلامت مخاطبان را تأمین کنند. این در حالی بود که بسیاری از صاحبان آثار انتظار داشتند که تلویزیون هم پابه پای دیگر رسانه ها از شرایط بازگشایی سینما ها صحبت کند و از تبلیغات فیلم ها غافل نشود و انتظار بیشتری از این رسانه داشتند. شنای پروانه از فیلم هایی بود که به واسطه حضورش در جشنواره فیلم فجر و دریافت جوایزی که مهم ترین آن دریافت عنوان فیلم برگزیده تماشاگران بود، به نمایش گذاشته شد و به نظر می رسید در اکران هم با استقبال بسیاری روبه رو خواهد شد؛ با این همه فروش فیلم شنای پروانه در اکران موفق نبود. خوب، بد، جلف 2 به کارگردانی پیمان قاسم خانی هم که پیش از نوروز اکرانش را آغاز کرده بود و در هفته های ابتدایی اکران به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد، دیگر گزینه اکران سینماها بود؛ بااین حال این فیلم کمدی نیز سهم چندانی از گیشه نبرد. در روزهای آغاز بازگشایی مجدد سینماها، افزایش 25 درصدی قیمت بلیت سینماها هم چالش و حاشیه ای دیگر به وجود آورد. بسیاری از کارشناسان سینما از این صحبت کردند که شاید بهترین روش بعد از این تعطیلی طولانی، ثابت نگه داشتن قیمت بلیت سینما بود و بعد از آن می شد به مرور به افزایش قیمت بلیت فکر کرد. افزایش قیمت بلیت در این شرایط قطعا بسیاری از خانواده ها را از رفتن به سالن های سینما منصرف می کند و این گزینه در کنار نبود تنوع در اکران فیلم های سینمایی، نارضایتی را دوچندان خواهد کرد و شاید بهترین تصمیم متعادل کردن قیمت بلیت سینماها بود و بعد از آن بهتر بود تحلیل درست تری درباره استقبال مخاطبان از فیلم های روی پرده داشت. قاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران، دراین باره در گفت وگویی کوتاه با شرق اعلام کرد: سینماداران موافق گران شدن قیمت بلیت سینما نیستند؛ اما رقمی که برای قیمت بلیت سینماها اعلام شده است و به تعبیری افزایش قیمت بلیت محسوب می شود، بابت مالیات بر ارزش افزوده ای است که تا سال قبل سینمادار متقبل می شد و در سال جدید و بعد از ماه ها تعطیلی سینماها، این رقم به قیمت بلیت سینما اضافه شد. سینماداران معتقدند سینما هم باید از مالیات بر ارزش افزوده معاف شود. این از مواردی است که هرچه درخواست می کنیم مالیات بر ارزش افزوده به سینماداران تحمیل نشود، گوش شنوایی نیست و به حرف ما توجه نمی شود. به نظر من باید فکری اساسی برای این مشکل کرد و وزیر ارشاد و وزیر اقتصاد باید برای این موضوع فکری کنند .
بعد از نمایش اندک فیلم های سینمایی از ابتدای تابستان و تعطیلی سینماها هم زمان با روزهای عزاداری دهه اول محرم، بار دیگر سینماها فعالیتشان را از سر گرفتند؛ اتفاقی که طبعا به دلیل شرایط نابسامان سینماها در چند ماه گذشته و عدم اطلاع رسانی گسترده، بسیاری از مخاطبان سینما از چگونگی فعالیت آنها بی خبرند و با اضافه شدن فیلم بی حسی موضعی به فیلم های روی پرده، اندک مخاطبانی از اکران این فیلم آگاه شده اند و به نظر می رسد همچنان سینما رفتن در این شرایط اولویت مردم نیست.
در این شرایط بسیاری از سینماداران چشم انتظار مساعدت برای بهبود شرایشان هستند. مدتی قبل پس از انتشار خبری مبنی بر مساعدت سازمان سینمایی برای پرداخت بدهی سینمادارها به شرکت های پخش سینمایی، اعلام شد روند انجام این کار از 10 شهریور آغاز خواهد شد. ایسنا در این باره نوشت: در آخرین روزهای مرداد گزارشی در این خبرگزاری منتشر شد که مبنای آن انتقاد تهیه کننده ها و پخش کننده هایی بود که با وجود وعده های داده شده، هنوز پول فروش فیلم های خود را از سینمادارها نگرفته بودند. در این باره یک صاحب سینما و پخش کننده هم گفته بود شرایط ارائه این تسهیلات با مشکلاتی مواجه شده و بر همان اساس هیچ پرداختی صورت نگرفته است. یک ماه پس از انتشار اولین خبر در این مورد، در دوازدهمین جلسه کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما این موضوع تعیین تکلیف شده است .
روابط عمومی سازمان سینمایی نیز اعلام کرد پیرو مصوبه جلسه یازدهم کارگروه مبنی بر اختصاص درآمد فروش فیلم ها به سالن های سینما و پرداخت معادل فروش خالص آنها به شرکت پخش، مقرر شد با توجه به نیم بها شدن قیمت بلیت، در ماه های مرداد، شهریور و مهر این میزان برای سینما و شرکت پخش به قیمت بلیت تمام بها برای فیلم های ایرانی اکران اول در نظر گرفته شود و مابه التفاوت به صورت حمایت از سوی سازمان سینمایی به شرکت های پخش و سینماها در پایان اکران هر فیلم پرداخت شود.
همچنین سینمادارهای بدهکار برای دریافت تسهیلات بانکی به منظور تأدیه بدهی اکران 98 به دفاتر پخش می توانند از روز دوشنبه 10 شهریور تا 20 شهریور برای ارائه تقاضا و مدارک (تصویر پروانه فعالیت سینما و وثایق) و صدور معرفی نامه به صندوق اعتباری هنر مراجعه کنند. این زمان قابل تمدید نخواهد بود.
همچنین اعلام شد به سینماهای غیردولتی که در مردادماه فعال بوده اند، به ازای هر سالن روزانه 10 میلیون تومان بلاعوض داده می شود. این مبلغ به سالن هایی تعلق می گیرد که روزانه حداقل سه سئانس فیلم ایرانی نمایش داده باشند. چنانچه این سینماها قبلا وام قرض الحسنه از صندوق اعتباری هنر دریافت کرده باشند، این مبلغ از میزان بدهکاری آنها کسر می شود.
به تازگی به تصویب کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما اعلام شد بدهی سال 1398 سالن های سینماها به دفاتر پخش با حمایت سازمان سینمایی پرداخت می شود. بر اساس اطلاعیه سازمان سینمایی، پیرو مصوبه جلسه دوازدهم کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما مبنی بر تأدیه بدهی اکران 98 سینماداران بدهکار به دفاتر پخش، فهرست کامل بدهی سالن های سینما با شرح کامل جزئیات و به تفکیک میزان بدهی به شرکت های پخش منتشر شد.
مبلغ کل بدهی سالن های سینما 163,860,000,000 ریال است و سازمان سینمایی در راستای سیاست های حمایتی خود در جبران ضرر و زیان صنعت سینما ناشی از ویروس کرونا، مجموع این مبلغ را در قالب حمایت پرداخت خواهد کرد. مراجعه به صندق اعتباری هنر برای ارائه تقاضا و مدارک از 10 شهریور آغاز شده و تا 20 شهریور ادامه خواهد داشت و بنا بر اعلام قبلی این زمان تمدید نخواهد شد. این در حالی است که سینماها به عنوان آخرین زنجیره حیات سینما، شرایطی بحرانی را می گذرانند و در باقی بخش های سینما نیز شرایط خوبی را تجربه نمی کنیم. با ادامه توقف ساخت پروژه های سینمایی و به دنبال آن بی کاری بسیاری از اهالی سینما و استقبال نشدن از فیلم های روی پرده، به هیچ عنوان نمی توان دورنمای خوبی را برای آینده سینمای ایران متصور بود. این در حالی است که اهالی سینما بیش از پیش انتظار حمایت های دولتی و پشتیبانی وزارت ارشاد در این شرایط بحرانی را دارند و باید منتظر ماند و دید آیا باید اتفاقاتی تلخ تر از این را تجربه کرد یا در روزهای آینده تدبیری برای برون رفت از این شرایط بحرانی اتخاذ خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

مسعود میر- روزنامه نگار

توقیف فیلم؟ پدیده جدیدی نیست. قاچاق در سینما؟ آنقدر پرونده پر و پیمانی دارد که کسی به عنوان یک اتفاق جدید به آن نگاه نمی کند. قاچاق فیلم توقیفی؟ این دیگر از آن نوبرهایی است که هرچند سال یک بار صنعت سینمای کشور را در بهت فرو می برد و اصلا بهانه زنجیر کردن کلمات در این متن همین نوبرانه های تأسف انگیز است. آخرین قربانی خرس بود و هنوز هم معلوم نیست که بالاخره در نزاع تهیه کننده و پخش کننده و اتهام هایی که به هم روا داشتند حرف کدام یک رنگ واقعیت داشت. خرس توقیفی اما در این مسیر تنها نیست. بیش از سه دهه است که سینمای ایران اسیر این نوبرانه هاست و هنوز هم هیچ کدام از فیلم های قاچاق شده از انبار توقیف، یک مقصر واقعی به خود ندیده است.

شب و عاشقی؛ اول راه قاچاق و توقیف
حرف از سال 1369 است و کارگردانی به نام محسن مخلمباف که آن روزها در اوج محبوبیت بود. شب های زاینده رود و نوبت عاشقی 2فیلم از این کارگردان بودند که هر دو به دلایل مختلف توقیف شدند، اما سودای تماشای فیلم های توقیفی مخلمباف سبب شد تا خیلی ها همان روزها از ویدئو کلوپ آشنای خود فیلم وی اچ اس بی کیفیت این دو فیلم را اجاره کنند و با تماشای آنها نخستین مهر رؤیت شد را بر آثار سینمایی توقیفی سینمای آن روزهای ایران حک کنند. همان روزها هم مثل حالا گروهی گفتند حلقه های فیلم از گنجه های خاک گرفته وزارت ارشاد به بیرون رسیده و گروهی دیگر با قطعیت حکم دادند که فیلم را سازندگان آن پخش کرده اند تا توقیف مانع دیده نشدن اثر نشود.

آدم برفی آب شد
داغ نحسی سیزدهمین دوره جشنواره بود یا هراس از نمایش فیلمی چنان هنجارشکن؟ کسی نمی داند، اما توقیف محصول داغ حوزه هنری در سال 1373 باعث شده بود تا خیلی ها تن شان یخ کند.
وقتی فیلم در شب اختتامیه جشنواره فیلم فجر و طی اقدامی جسورانه در سالن حوزه هنری به نمایش درآمد، خیلی ها بین شرکت در اختتامیه جشنواره و دیدن تک نمایش فیلم داوود میرباقری، دومی را انتخاب کرده بودند. چندی بعد فیلم را می شد در بازار پیدا و از تماشای آن حظ کرد. تماشاگران این فیلم توقیفی که برخی معتقد بودند به واسطه تصمیم مدیر وقت حوزه هنری و به نشانه اعتراض به تصمیم دولتی ها منتشر شده، هرچند کیفیت صدا و تصویر مطلوبی را تجربه نمی کردند اما خشنود بودند، چون آدم برفی را می دیدند. چند سال بعد که نسیم گشایش های فرهنگی دوم خرداد وزیدن گرفت، فیلم توقیفی و البته قاچاق شده به نمایش عمومی درآمد تا آدم برفی هرچند آب شده اما عاقبت به خیر شود.
عید جایی نرفتیم، مارمولک هم نیامد
سازندگان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در بیست و دومین جشنواره فیلم فجر، بیلبوردهای فیلم را هم در شهر نصب کردند و روی آنها نوشتند: عید جایی نروید، مارمولک می آید . خیلی ها عید جایی نرفتند، اما مارمولک نیامد و چند ماه بعد هم وقتی فیلم در یک دوره کوتاه، نمایش عمومی را تجربه کرد خیلی زود صدای معترضان دوباره بلند شد و فیلم از پرده سینماها پایین کشیده شد. نسخه قاچاق این فیلم توقیفی را تقریبا همه ایرانی ها دیدند، ولی پولی نصیب سازندگان نشد و حتی همین امسال هم که خبر آمد مساعدت وزیر فرهنگ و ارشاد برای عرضه گسترده فیلم های مخاطب پسند برای پخش در شبکه نمایش خانگی و فضای مجازی به خاطر شیوع کرونا شامل حال این فیلم هم می شود، باز خبری از مارمولک نشد. ایرانی ها این مارمولک با کیفیت را همچنان از روی همان نسخه کم کیفیت قاچاق می بینند و می خندند و کیف می کنند، اما کسی برای تماشای این لحظات درخشان پولی نمی پردازد.

طمع به 85محبوب
سنتوری و اخراجی ها هر دو در سال 1385تولید شدند. اولی را داریوش مهرجویی، فیلمساز محبوب سینمای روشنفکری ساخته بود و دومی در حقیقت نخستین فیلم بلند روزنامه نگاری بود که تا پیش از آن علاوه بر روزنامه نگاری، سوابقی جنجالی در سیاست هم داشت. اولی زندگی سراسر تباهی و عاشقی علی سنتوری بود و دومی روایت روزگار لاتی بی سر و پا به نام مجیدسوزوکی که احوالات جبهه و جنگ، حالش را منقلب کرد و او را به رستگاری رساند. اولی در جشنواره فیلم فجر سیمرغ بازیگری هم برد و بعد توقیف شد و دومی در اکران عمومی مثل بمبی خوشه ای گیشه ها را منفجر کرد. اما سرنوشت هر دو خیلی به هم شبیه است. هر دو سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره را در پرونده داشتند و هر دو دست آخر، با سی دی های قاچاق به مهمانی چشم های تماشاگران رفتند. البته فراموش نکنید که سنتوری یک فیلم توقیفی و قاچاق شده بود و اخراجی ها یک فیلم اکران شده و قاچاق شده...

امان از جشنواره سی و دوم
2فیلم توقیفی عصبانی نیستم و رستاخیز هر دو در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند. رستاخیز بعد از همان نمایش جشنواره توقیف شد و بعدتر هم یک روز تجربه نمایش عمومی را تجربه کرد، ولی دوباره به محاق توقیف رفت تا سال گذشته که نسخه قاچاق آن سر از یوتیوب درآورد تا فیلم احمدرضا درویش همچنان به عنوان یکی از پرحاشیه ترین فیلم های سینمایی توقیفی و البته قاچاق شده سینمای ایران مطرح باشد. عصبانی نیستم ساخته رضا درمیشیان در جشنواره همان سال با سانسور پخش شد و بعد هم که توقیف شد با افتضاح آقازاده یکی از وزرا که فیلم را از وزیر وقت ارشاد برای تماشا در منزل امانت گرفته بود، سر از بازار قاچاق درآورد. عصبانی نیستم هرچند بعد از چند سال به اکران عمومی درآمد، اما عصبانیت سازندگان فیلم از آن توقیف و بعد هم قاچاق نسخه بازبینی فیلم، هیچ گاه فروکش نکرد.

و قاچاق خرس...
قصه نورالدین و گلی سال 1390 توسط خسرو معصومی ساخته شد. کهنه سرباز به خانه بازمی گردد و می بیند همسرش ازدواج کرده و از اینجاست که قصه های خرس آغاز می شود. فیلم توقیفی بعد از این همه سال، چند روز پیش در فضای مجازی به صورت قاچاق منتشر شده است. حالا دیگر نه تنها قاچاق فیلم های روی پرده به موضوعی همیشگی و بدون مدافع بدل شده بلکه فیلم های توقیفی هم در راه قاچاق از بین می روند. این هشدار را اگر جدی نگیریم فردای سینمای ایران تاریک تر از امروز خواهد بود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
داریوش بابائیان با اشاره به پخش شدنِ غیر قانونی فیلم سینمایی خرس ، گفت: شکوفا فیلم در قاچاق این فیلم دست نداشته است و این موضوع به زودی مشخص می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : رادیو گفت و گو

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، داریوش بابائیان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتگو با اشاره به قاچاق فیلم سینمایی خرس گفت: این فیلم از طریق پیام رسان تلگرام به خارج از کشور ارسال شده است.

وی افزود: این فیلم در روزهای تعطیلی – تاسوعا و عاشورا – با برنامه ریزی قبلی به طور غیرقانونی منتشر شد.

این تهیه کننده سینما تاکید داشت: شرکت شکوفا فیلم در قاچاق فیلم سینمایی خرس دست نداشته است و این موضوع به زودی مشخص می شود.

وی ادامه داد: کسانی که اسم من را به انتشار غیر قانونی خرس ربط می دهد، قصد دارند جوسازی کنند.

داریوش بابائیان با اشاره به این که هیچ گاه یک تهیه کننده به سرمایه خودش آسیب نمی زند، اظهار داشت: فیلم خرس به یک سازمان دولتی واگذار شده است.

وی اضافه کرد: برخی افراد از اکران نشدنِ این فیلم ناراضی بودند و دوست داشتند که این فیلم دیده شود و با همین قصد سناریوی قاچاق فیلم را به راه انداخته اند.

این پخش کننده سینما خاطر نشان کرد: من اهل شکایت نیستم و قرار نیست از کسی شکایت کنم. اگر کسی هم از من شکایت کرد، مدارکی را برای شفاف شدن مساله ارائه می دهم.

داریوش بابائیان گفت: من از وضعیت سینمای ایران گِله دارم.

وی با اشاره به این که پولشویی پدر سینمای ایران را درآورده است، عنوان کرد: چرا تهیه کنندگان قدیمی و حرفه ای سینمای ایران امروزه خانه نشین شده اند؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
سید ضیاء هاشمی درباره وضعیت سینما در دوران پساکرونا و مشکلات کنونی آن صحبت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : صراط نیوز سینما پرس بانی فیلم خبرگزاری آریا

سید ضیاء هاشمی تهیه کننده و رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص خطر تعطیلی دائمی برخی سالن های سینما و بیکار شدن برخی اهالی سینما گفت: هیچ کجای دنیا راهکاری برای حل مشکلات سینما پیدا نکرده اند. انجمن سینماداران آمریکا که یک مجموعه بزرگ تجاری اقتصادی است در کنار اتحادیه تهیه کنندگان و کانون وکلای آمریکا حدود دو هفته پیش بیانیه ای مشترک در 9 صفحه ارائه دادند و درخواست کردند که اعتمادسازی صورت بگیرد تا مردم به سینما ها بیایند. چون خیلی از سینما ها در وضعیت بحرانی و ریزش کارکنان قرار دارند؛ از سویی ادامه دار بودن این جریان کلیت سینما را به ورشکستگی می رساند، اما با همه این درخواست ها و تدابیر متعدد، موفق به جلب اعتماد مردم نشدند و طرحشان به موفقیت نرسید.

او افزود: بحث اصلی جان آدم هاست، پس نمی توان ریسک کرد و به صرف جلوگیری از ورشکستگی سینما ها از جان مردم گذشت. وضعیت اقتصادی هر روز به قهقهرا می رود و نمی دانم دولت ما چکار می کند؟! همین امروز نسبت به چند روز قبل گرانی عجیب و غریبی به وجود آمده است در این شرایط آیا سینما می تواند در اولویت مردم قرار بگیرد که جواب منفی است.

هاشمی اظهار کرد: همچنین سینما در پساکرونا تغییر اساسی خواهد کرد و به تفریحی لاکچری تبدیل می شود؛ سینما های مدرن و خوب خواهند ماند و دیگر سینما ها باید تغییر کاربری بدهند و هیچ راهکار دیگری باقی نمی ماند. البته به نظر می رسد سینما های جهان با این موضوع روبرو شوند و یک سری سینما های شیک و مدرن می مانند و از همه مهمتر محصولات بهتر و باکیفیت تری تولید خواهد شد.

تهیه کننده فیلم آینده تصریح کرد: یکی دیگر از اتفاقاتی که در پساکرونا رخ می دهد گرایش به سمت سینمای آنلاین است که باید به آن قدرت بدهیم. نکته قابل تامل در این خصوص اینجاست که سینما های آمریکا در شرایط کرونا به سمت ورشکستگی رفته اند، اما نتفلیکس بالاترین درآمد را داشته است.

وی افزود: ما نیاز به تغییر اساسی در سینما داریم؛ یعنی در سینماداری و تولیدات و ... باید به روز شویم و خانه تکانی کنیم. این دولت برای هیچکدام از هنرمندان قدم بر نمی دارد همانطور که برای بیمه قدم بر نداشت؛ پس انتظاری نداریم و نخواهیم داشت.

این تهیه کننده بیان کرد: پس در این شرایط، یک سری سالن های سینما به طور قطع تعطیل خواهند شد و تغییر کاربری می دهند و تقریبا خیلی از تک سالن ها محکوم به این کار هستند، چون حداقل جهان راهکاری پیدا نکرده است ما که جای خود داریم.

هاشمی گفت: تصور می کنم در بخش تولیدات باید به سمت تولید آثار با کیفیت برویم و یک همپوشانی با نمایش خانگی داشته باشیم که این مجموعه بتواند به یکدیگر کمک کرده و از پلتفرم ها هم حمایت کنند. پلتفرم ها هم باید بدانند که نباید همه منابع را مال خود کنند و مانند دولت عمل نکنند و به فکر حمایت باشند و به نحوی پیش بروند که سینمای ایران بتواند به آن ها کمک کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یک منتقد سینما و تلویزیون با بیان این که شبکه نمایش خانگی به بازار مکاره تبدیل شده است گفت: ورود اسپانسرهای ناسالم شبکه نمایش خانگی را نابوده کرده است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : بلاغ مازندران خبر فوری جام نیوز

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، خبرگزاری میزان گفت وگویی با جبار آذین، نویسنده، منتقد و مدرس سینما و تلویزیون پیرامون وضعیت برخی از آثار شبکه نمایش خانگی انجام داده است که بخش های مهم آن را در ادامه می خوانید.

شبکه نمایش خانگی به بازار مکاره تبدیل شده است

- اساسا شبکه نمایش خانگی در رقابت با مدیوم های دیگر پخش شکل گرفت به گونه ای که برخی از دوستان با ایجاد این شبکه و جذب قشر عظیمی از هنرمندان مطرح رونق ویژه ای به این مدیوم بخشیدند، این شبکه توانست با تولیدات پرتعداد سلیقه های مختلفی را هم به خود معطوف کند.

- رسوخ سرمایه، سودآوری و جذب سلبریتی ها به شبکه نمایش خانگی، باعث شد تا این مدیوم به جای توجه به فرهنگ تماما به تجارت و سوددهی فراوان متمایل شود. شبکه نمایش خانگی پس از تمرکز بر تجارت تبدیل به یک بازار مکاره شد که تنها و تنها پولسازی برایش در درجه اعتبار قرار داشت و فکرش و ذکرش پر کردن جیب سرمایه گذاران بود.

آثار شبکه نمایش خانگی را برداشتی تمام قد از فرهنگ غربی است

- مضمون برخی از آثار شبکه نمایش خانگی برداشتی تمام قد از فرهنگ غربی است. متاسفانه برخی از تولیدکنندگان شبکه نمایش خانگی به جای اعتبار دادن به فرهنگ ایرانی اسلامی تماما به کپی برداری از آثار و فرهنگ غرب متمرکز شده اند. از همین رو امروزه در برخی از سریال های شبکه نمایش خانگی شاهد کپی برداری از سریال های دست چندم ترکیه ای هستیم، آثاری که تماما غرق در ماجراهای غیر عادی شده و هیچ کمکی به فرهنگ کشور نمی کند.

- شبکه نمایش خانگی می توانست با توجه به اقبال عمومی مردم به خوبی در فرهنگسازی در جامعه بینجامد، متاسفانه بر عکس این جریان روند فعلی تولیدات شبکه نمایش خانگی به هیچ وجه روند خوبی نیست، شبکه نمایش خانگی در حال حاضر به یک شبکه مبتذل و سطحی مبدل شده است.

ورود اسپانسرهای ناسالم شبکه نمایش خانگی را نابوده کرده است

- یکی از مهمترین آفت های شبکه نمایش خانگی حضور اسپانسرهایی است که از طریق مجاری ناسالم وارد عرصه های هنری شده اند، این اسپانسرها هزینه تولید آثار را بالا برده اند، این اسپانسرها با ورودشان به شبکه نمایش خانگی باعث ایجاد لابی بازی، باندبازی و شبکه های ناسالم انتخاب بازیگر شده اند. متاسفانه حضور این سرمایه ها باعث شده تا درآمد آثار پیش از پخش تامین شود، پدیده ای که باعث شده تا آثار بدون اهمیت دادن به کیفیت و رضایت مخاطب راهی پخش شوند.

- در آمدهای میلیاردی در هنگام تولید یک اثر باعث می شود تا تولیدکنندگان هیچ دغدغه ای نسبت به کیفیت آن و یا تاثیرگذاری در جامعه خود نداشته باشند. تا وقتی که هزینه یک اثر از پخش و یا اکران آن بدست نیاید ما همچنان شاهد تولید آثار بی کیفیت و سطحی خواهیم بود، در این وهله که باید شاهد حضور مدیران فرهنگی برای بهبود وضعیت باشیم شاهد آن هستیم که آنها هم در این سودآوری سهیم می شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران - ایرنا - تهیه کننده فیلم دیدن این فیلم جرم است در حالی ادعای رفع مشکل اکران این اثر سینمایی در سایه تغییر نمایندگان خانه ملت را مطرح می کند که طبق اسناد منتشر شده در خبرگزاری ها مجوز اکران این اثر از سوی سازمان سینمایی بهمن ماه سال گذشته (1398) صادر شده بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : امروز نیوز

ادبیات فولکلور و فرهنگ شفاهی ایرانیان مملو از ضرب المثل هایی است که ریشه تمامی آن ها در روایات، اتفاقات و حوادث واقعی زندگی مردم همین دیار قابل رصد و جستجو است. یکی از این ضرب المثل ها؛ مثل معروف است. جایی که همواره بر آن تاکید شده که حقیقت با تمام تلاش برای پوشیده نگاه داشتن آن (جهت حفظ منافع عده ای) درنهایت مانند خورشید از پس پشت ابرهای تیره بیرون خواهد آمد و با تلألؤ و درخشش فطری اش، حقیقت ذاتی خود را به همگان اثبات خواهد کرد.

ادعایی که از پایه و اساس فارغ از هرگونه اشاره و نشانی به اسناد موجود و صرفاً از سر ادعایی بی اتکا به اسناد متقن توسط تهیه کننده فیلم دیدن این جرم است! مطرح شده است.

دیدن این فیلم جرم است! به کارگردانی و نویسندگی و تهیه کنندگی از آثار سازمان سینمایی سوره حوزه هنری بود که در برای نخستین بار در سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر به اکران درآمد. اما وضعیت اکران عمومی آن تا مدت ها به دلایل مختلف در هاله ای از ابهام بود.

اما ماجرای آن ادعای بدون اتکا به اسناد متقن زمانی بدون تحقیق توسط برخی رسانه ها جریانی خلاف واقع را ایجاد می کند که در گفت وگو با یکی از خبرگزاری های کشورمان از حل مشکل اکران این فیلم و نمایش احتمالی آن در آبان ماه سال جاری (1399) خبر داده و گفته: مدیران سازمان سینمایی به دلیل حفاظت از منافع رییس وقت مجلس پیشین مانع از اکران فیلم شده بودند و حال که شاهد تغییر ترکیب مجلس هستیم مجوز نمایش این اثر گرفته شده است!!

شفاه با طرح ادعایی بی اساس با اشاره به آنکه سازمان سینمایی و برخی از دست اندرکارانش در دوره مجلس پیشین به دلیل حفاظت از منافع برخی از گروه های سیاسی حاضر به صدور مجوز اکران این اثر نشده بودند به این نکته نیز نیز اشاره کرده که با تغییر ترکیب مجلس بعد آغاز به کار فصل جدید فعالیت اعضای خانه ملت، توانسته در سایه ایجاد فاصله میان مجلس و سازمان سینمایی درنهایت موفق به تهیه دریافت مجوز نمایش این فیلم شود!

برای بی اساس بودن ادعای مطرح شده از سوی شفاه تنها کافی است که هر یک از خوانندگان این خبر و کسانی که با موج ایجادشده در فضای رسانه ای با این خبر مواجه شده اند جستجویی بسیار ساده درباره صدور پروانه های نمایش که به شکل مستمر از سوی سازمان سینمایی منتشر می شود در فضای اینترنت انجام دهند.

براساس اسناد موجود در تاریخ 14 بهمن ماه سال 1398 روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نمایش دو فیلم سینمایی انفرادی به تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان و کارگردانی سید مسعود اطیابی و فیلم سینمایی دیدن این فیلم جرم است! به تهیه کنندگی محمدرضا شفاه و کارگردانی رضا زهتابچیان را صادر کرده و آن را نیز برای انتشار به تمامی رسانه ها فرستاده که مطابق رسم معهود و سنت مألوف فعالیت رسانه ای این خبر نیز به شکل کامل با ذکر نام دو فیلم و صدور پروانه نمایش این دو اثر در خبرگزاری ها و نشریات معتبر کشور منتشر شده است!!

ایجاد موج و سوار شدن بر امواج ایجادشده در فضای مجازی آن هم بر ساحت اتکا بر منابع غیر متقن شاید یکی از آفت های فضای مجازی باشد! اما وقتی درباره نهادهایی دارای بن مایه اساس نامه و قوانین خاص خود مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بازوی امور سینمایی آن یعنی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری این وزارتخانه صحبت می کنیم تنها یک جستجوی کوتاه و ساده کافی است که چه ایجادکنندگان موج و چه همراه شوندگان این موج بر بی اساس بودن چنین ادعاهایی پی ببرند.

خدا ملقب به شوریده شیرازی را بهشتی کند آن جا که در غزلی زیبا به این نکته اشاره کرده که:

هر چه نهی بنه، منه پرده به روی چون قمر

هر چه دری، بدر، مدر پرده اعتبار من

شاید با استناد به همین غزل شوریده شیرازی برای محمدرضا شفاه و کسانی که بدون اتکا به اسناد موجود صرفاً مدعی امری می شوند که کمتر می توان دلیلی از منطق را در آن ها جستجو کرد بتوانیم این گونه بگوییم که هرچه زنی، بزن، مزن، ریشه اعتبار خود!

دیدن این فیلم جرم است! فیلمی در ژانر سیاسی به کارگردانی و نویسندگی رضا زهتابچیان و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه محصول سازمان سینمایی سوره حوزه هنری است. دیدن این فیلم جرم است تنها فیلم سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر است که وضعیت اکران آن در هاله ای از ابهام است.

در خلاصه داستان این اثر آمده: فقط یک فیلم پنج دقیقه ای می خواستم تا بعداً بتونم از زنم و دخترم دفاع کنم، ولی امونم ندادند... صدای آژیراشون داره نزدیک تر می شه... الان مثل مور و ملخ می ریزن اینجا...

برخی از بازیگران این اثر سینمایی هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس هیات مدیره سامانه نمایش درخواستی نماوا در کشمکش بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی میان صداوسیما و وزارت ارشاد، نگران خروج سرمایه بخش خصوصی و تک سلیقه ای شدن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

اعتمادآنلاین| سحر آزاد- نظارت بر شبکه نمایش خانگی دعوایی ادامه دار شده که سامانه های نمایش درخواستی را نیز درگیر کرده است. مهدی یزدانی، مدیرعامل سابق موسسه رسانه های تصویری و رئیس هیات مدیره سامانه نمایش درخواستی نماوا ، معتقد است انتقال نظارت بر شبکه نمایش خانگی از وزارت ارشاد به صداوسیما با توجه به اینکه تلویزیون نیز سازمانی سریال ساز است، مسیری خوش بینانه نیست هرچند او این نکته را هم قبول دارد که بحث محتوا به عنوان یکی از نکات مورد اختلاف بر سر نظارت بر شبکه نمایش خانگی باید اصلاح شود، اما نباید به این بهانه ها نظارت بر شبکه نمایش خانگی را به صداوسیما سپرد.

پس از واکنش های رسمی از سوی صداوسیما و وزارت ارشاد بر سر اعطای مجوز و نظارت بر شبکه نمایش خانگی و حتی ورود نمایندگان مجلس به این موضوع، با یزدانی که در یکی از بزرگ ترین سامانه های نمایش درخواستی (وی اودی) فعالیت می کند، صحبت کردیم.

نگرانی درباره محتوا

یزدانی با اشاره به گذشت نزدیک به 20 سال از فعالیت شبکه نمایش خانگی گفت: کارهای خیلی خوبی در این مدت تولید و توزیع شده است همان طور که آثار بد و متوسط هم داشته ایم. شبکه نمایش خانگی از ابتدا متکی بر بازار بوده؛ یعنی هیچ حمایت مالی ای از سوی وزارت ارشاد برای تولیدات شبکه نمایش خانگی انجام نمی شده است.

او درباره سازوکار فعالیت شبکه نمایش خانگی توضیح داد: شبکه نمایش خانگی بر اساس مقررات و قوانینی که هنوز هم موجود است طرح خود را به سازمان سینمایی می برد و مجوز می گرفت. بعد از ساخت هم پروانه نمایش برای اثرش صادر و سپس توزیع فیزیکی اتفاق می افتاد.

به گفته یزدانی، در سال های اخیر که پلتفرم های وی اودی فعال شدند، توزیع فیزیکی کم کم برای استفاده مردم و از نظر تولید پرهزینه شد و امنیت کمتری هم برای صاحبان آثار داشت، بار بازدید مردم از تولیدات شبکه نمایش خانگی به موسسات وی اودی منتقل شد.

یزدانی معتقد است نگرانی اصلی در یکی 2 دهه اخیر درباره محتوای تولید بوده، ضمن اینکه این محتوا با هنجارهای فرهنگی جامعه سازگار نیست.

صداوسیما در قامت رقیب

او در ادامه درباره نظارت صداوسیما بر شبکه نمایش خانگی عنوان کرد: صداوسیما خودش را متولی چنین نمایشی می داند و می گوید سریال سازی تخصص و حرفه ماست، اما چند اشکال و ابهام در این مورد به وجود آمده است؛ سازمان صداوسیما هم مصرف کننده و تولیدکننده سریال است پس قاعدتاً در قامت رقیب وارد می شود و آنچه را که خودش نمی پسندد و در این دایره رقابت نمی تواند تحمل کند طبیعی است که حذف کند، بنابراین نگرانی دست اندرکاران، بحث سرمایه گذاری در فرهنگ است.

به گفته یزدانی، اقتصاد فرهنگ و هنر یا سرمایه گذاری در فرهنگ و هنر آخرین انتخاب یک سرمایه گذار است چون قبل از آن حوزه هایی مانند صنعت، کشاورزی، خدمات و... برای سرمایه گذاری در دسترس تر هستند و امکان بازگشت سرمایه در آنها میسرتر است. بنابراین هر سرمایه ای که جذب اقتصاد فرهنگ و هنر می شود باید خیلی تحت مراقبت قرار گیرد.

او سپس به رابطه سرمایه گذاری و انتقال نظارت- بر شبکه نمایش خانگی- به صداوسیما اشاره کرد: نگرانی دست اندرکاران تولید و سینما این است که با این انتقال با یک تجربه جدید مواجه می شویم و قاعدتاً صداوسیما جایی نیست که هزینه کند و ما سریالی بسازیم که نمایش آن در شبکه های تلویزیونی ممکن نباشد. سرمایه بخش خصوصی هم با ابهام، اما و اگر و تغییر سلیقه وارد این معرکه نمی شود. پس آنچه در این کشمکش احساس می کنم این است که یک فرار سرمایه های مشروع اتفاق می افتد که با مباحث کلان اقتصادی که امروز در کشور مطرح است خیلی سازگار نیست.

یزدانی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: آنچه در این کشمکش ها نگران کننده است خارج شدن سرمایه بخش خصوصی و تک سلیقه شدن است وگرنه صداوسیما تولیدات خود را داشته و خواهد داشت. امکانی فراهم شده است که می تواند حدود 70، 80 درصد اعضای خانه سینما را مشغول به کار کند. ضمن اینکه اگر همین طور پیش برویم، به آموزش و نیروهای بیشتری نیاز داریم. اگر بخواهیم 700 یا 800 عنوان فیلم سالانه برای حیات طبیعی پلتفرم ها داشته باشیم باید حداقل هشت هزار نفر اضافه شوند. آنچه من می بینم در واقع اقتصاد فرهنگ و هنر، سینما و شبکه نمایش خانگی است که به شدت در این نقل و انتقال آسیب می بیند.

پیش بینی نشدن پرداخت خسارت به شبکه نمایش خانگی

رئیس هیات مدیره سامانه نمایش درخواستی نماوا در بخش دیگری از این گفت وگو درباره تفاوت حمایت از آثار سینمایی و شبکه نمایش خانگی اظهار کرد: در حوزه سینما طی 37، 38 سال گذشته هر فیلمی که از نظر تجاری با شکست مواجه شده از جانب سازمان سینمایی و وزارت ارشاد حمایت شده است؛ به این معنا که اگر فیلمی بر اساس شرایط تعیین شده و به هر دلیلی در اکران موفق نبوده است، مورد حمایت قرار گرفته و حقوق آن خریداری شده است. فیلمساز هم اگر می توانسته، کار بعدی اش را شروع کرده است.

او با گفتن اینکه در شبکه نمایش خانگی وزارت ارشاد چنین حمایتی انجام نداده است افزود: اگر مردم از کاری استقبال نکردند، آن سریال از صحنه خارج شد و مسئولیتی هم برای دولت نداشت. حالا در نظر بگیرید چنین تجربه ای بخواهد به صداوسیما برود.

یزدانی ادامه داد: اگر فرض بگیریم صداوسیما می خواهد به محصولی مجوز بدهد- هرچند در اصلش هم تشکیک کرده ام و فکر می کنم در آن رقابت چنین اجازه ای داده نمی شود، اما به هر حال فرض بگیریم مجوزی از سوی صداوسیما داده شود- از آن طرف اثر پربازدیدی نیز از سوی شبکه نمایش خانگی نمایش داده شود که همزمان صداوسیما سریال پربیننده ای نداشته باشد، اولین کار صداوسیما این است که چون خودش مجوز داده، پس پیشنهاد می دهد سریال در شبکه های صداوسیما نمایش داده شود و با این کار اجازه داده نمی شود آن اثر به طور طبیعی نمایش داده شود، فروش کند و آنچه در قوانین بازار حاکم است برای آن طی شود.

یزدانی سپس به تبعات اقتصادی این جریان پرداخت: حالا تولیدی اتفاق بیفتد و به هر دلیلی نمایش آن سریال یا فیلم امکان پذیر نباشد، پیش بینی نشده است که صداوسیما خسارتی پرداخت خواهد کرد. در صورتی که در رفتار وزارت ارشاد برای فیلم ها در بحث اقتصاد سینما چنین تجربه ای وجود داشته است. اگر فیلمی مثل رستاخیر ساخته شد اما به هر دلیلی نمایش آن ممکن نبود، خسارت از سوی وزارت ارشاد پرداخت می شد یا اگر بازیگری در فیلمی بازی کرده بود که بعداً کشف حجاب کرد یا مشکلات دیگری پیدا کرد و امکان نمایش آن فیلم نبوده، سازمان سینمایی خسارت فیلم را به این دلیل که خارج از اراده سازندگان بوده، پرداخت کرده است.

به گفته او در این باره می توان مثال های زیادی زد و این رفتار را اقتصاد سینما تجربه کرده است، به همین دلیل موضوع اقتصاد سینما و سرمایه گذاری حساس است و باید نگران بود که فرار سرمایه اتفاق نیفتد.

پول های کثیف

یزدانی از سویی ورود پول های کثیف و پولشویی به شبکه نمایش خانگی را یکی از موضوع های مطرح شده در سال های اخیر در این حوزه ذکر کرد: ذات سینما بزرگنمایی است. برای کسی که بخواهد پولشویی کند بدترین کار این است که بخواهد پولش را وارد سینما کند. حالا به فرض که عده ای برای پولشویی وارد این حوزه شوند. ما به عنوان دست اندرکاران تولید و اقتصاد این صنعت می گوییم هر سرمایه ای که بیاید باید غنیمت شمرده شود. اگر سرمایه کثیفی وجود دارد، قوه قضائیه باید به آن رسیدگی کند، مستندات به این قوه ارائه شود و رأی و نظر نهاد قوه قضایی نیز برای همه فصل الخطاب است.

افزایش دستمزدها

یزدانی افزایش دستمزدها را از جمله ایراداتی برشمرد که به شبکه نمایش خانگی وارد می شود: این ایراد را دوستان صداوسیما هم بیان کرده و گفته اند که قیمت تمام شده تولید در صداوسیما از شبکه نمایش خانگی کمتر است. اتفاقاً پول شبکه نمایش خانگی مربوط به بخش خصوصی است که قیمت تمام شده برایش اهمیت دارد. چون مدت بیشتر تولید یک اثر برای بخش خصوصی هزینه است. اگر شبکه نمایش خانگی قراردادی را با بازیگری منعقد کرده است که ماهی 100 میلیون تومان پرداخت کند، ممکن است قرارداد همان بازیگر در تلویزیون ماهی 40 میلیون تومان باشد؛ حال آنکه طول پروژه در شبکه نمایش خانگی حداکثر سه چهار ماه است اما در تلویزیون ممکن است 12 یا 16 ماه طول بکشد که آن هم به ساختار بروکراتیکی که در پرداخت ها وجود دارد برمی گردد.

او همچنین درباره تفاوت دیگر شبکه نمایش خانگی با تلویزیون در این بخش عنوان کرد: وقتی سریالی در تلویزیون ساخته می شود همان موقع هزینه و تمام می شود در حالی که در شبکه نمایش خانگی وقتی سریال ساخته می شود سرمایه گذار تازه نگران بازگشت سرمایه است و این موضوع تفاوت بقای طبیعی در این ساحت و بقای طبیعی در آن ساحت است.

با این حال به گفته یزدانی، تفاوت در پرداخت دستمزدها یا قیمت تمام شده ساخت اثر موضوع لاینحلی نیست و می توان با صنوف مختلف توافق کرد که حق کف برای تولید، عوامل فیلم، بازیگران، مولفان و... تعیین شود و بر اساس آن هر کسی تخلفی کرد، پاسخگو باشد.

او سپس به تلاش برای تشخیص ورود پول های مشکوک به شبکه نمایش خانگی اشاره کرد: در اصلاحاتی که طی سال های گذشته اتفاق افتاده، شورای پروانه ساخت سختگیری درباره سرمایه های مشکوک را شروع کرده است. ضمن اینکه ما با یکسری پلتفرم سروکار داریم که قانوناً تاسیس شده اند، به نهادهای نظارتی پاسخگو هستند و سازمان مالیاتی بر آنها نظارت دارد. نهادهای ناظر قانونی دیگری نیز بر اینها نظارت می کنند. پس جلوی دغدغه اولیه که پولشویی در شبکه نمایش خانگی وجود دارد و باید آن را تعطیل کنیم گرفته شده است و سرمایه های مشکوکی وجود ندارد. اگر هم سرمایه مشکوکی وارد شود، اهالی سینما و رسانه به سرعت واکنش نشان می دهند تا منبع آن مشخص شود.

اصلاح در محتوا

مدیرعامل سابق موسسه رسانه های تصویری سومین ایرادی را که درباره شبکه نمایش خانگی گفته می شود محتوای ارائه شده عنوان کرد: در خصوص محتوا اشکال داریم. دیکته نوشته نشده غلط ندارد. مگر همه محتواهایی که تلویزیون پخش می کند آن هم با این وسعت مخاطب قابل دفاع هستند؟ همان طور که همه آثار شبکه نمایش خانگی قابل دفاع نیستند و باید به مرور اصلاح صورت گیرد.

او ادامه داد: باید ببینیم رفتار مخاطبان مان چیست. اگر همه برنامه ها را در قالب صداوسیما ببریم، آیا با افزایش مخاطب صداوسیما روبه رو می شویم؟ اصلاً این طور نیست. باید ببینیم چه برنامه هایی تولید کنیم که وقت مردم را با برنامه های داخلی و محلی که در داخل کشور اشتغال ایجاد می کنند پر کنیم. اگر مردم برنامه های ماهواره را ببینند نفع اقتصادی به داخل کشور نمی رسد و ایجاد اشتغال رخ نداده است در حالی که مردم می توانند بنا بر علایق خود تلویزیون ببینند و در وقت اضافه شان هم از شبکه نمایش خانگی استفاده کنند.

یزدانی اضافه کرد: شبکه نمایش خانگی نیز باید به سمت اصلاح برود اما این قطعاً راه مناسبی نیست که نظارت را از وزارت ارشاد بگیرند و به صداوسیما بدهند. اگر نسبت به محتوا انتقاد داریم، نه سختگیرانه تر بلکه منطقی تر جلوی تولید محصولات بی کیفیت را بگیریم. وقتی استانداردها را رعایت کنیم دیگر سلیقه مدیران اعمال نمی شود. البته آن وقت باید پشت نهاد صادرکننده مجوزها نیز بایستیم.

حمایت نشدن اکران های آنلاین از سوی صداوسیما

در بخش دیگری از این گفت وگو درباره میزان مخاطب پلتفرم ها از یزدانی پرسیدیم. به گفته او مجموع پلتفرم ها بازاری حدود 2 میلیون بیننده دارند، در حال حاضر هم نزدیک به صد پلتفرم از صداوسیما مجوز گرفته اند که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند.

رئیس هیات مدیره سامانه نمایش درخواستی نماوا پس از آن درباره تعامل صداوسیما با پلتفرم ها گفت: وقتی می گوییم 2 میلیون در واقع باید تعداد سه میلیون بیننده شود، اما باید ببینیم صداوسیما از این سه میلیون بیننده خوشحال می شود یا ناراحت. قاعدتاً بر اساس منطق کلان و نه به عنوان رقیب، باید خوشحال باشد. صداوسیما قدرت اجرایی، مالی و سیاسی زیادی دارد و اگر همه پلتفرم ها با هم جمع شوند باز هم نمی توانند با یکی از شبکه های صداوسیما رقابت کنند. اساساً رقابت پایداری نمی تواند وجود داشته باشد.

یزدانی در پاسخ به این سوال که تعامل با صداوسیما چگونه می تواند باعث جذب بیشتر مخاطب داخلی شود اظهار کرد: ما می گوییم صداوسیما بر اساس آماری که می دهد، مخاطب چند 10 میلیونی دارد پس بیاید و از شبکه نمایش خانگی حمایت کند؛ مثلاً بگوید ما مشکل محتوا داریم بیایید مشورت کنیم تا با محصولات خارجی رقابت کنیم. وقتی سریال پربیننده ای در تلویزیون پخش می شود ما خوشحال می شویم چون متوجه سلیقه مردم می شویم و می فهمیم چه سریالی تولید کنیم که سود بیشتری داشته باشد.

یزدانی در توضیح بیشتر مشکلات تعامل با صداوسیما، به وضعیت اخیر اکران های آنلاین و تبلیغ آگهی فیلم ها در تلویزیون اشاره کرد: صداوسیما باید صریح بگوید از افزایش تعداد مخاطب ما خوشحال می شود یا نه. به نظر می آید خوشحال نمی شود. مثال آن به هفت هشت ماه اخیر برمی گردد که نشان می دهد چرا نمی توانیم به صداوسیما اعتماد کنیم. این مثال را نه به عنوان مدیر نماوا بلکه به عنوان عضوی از جامعه صنفی مان مطرح می کنم.

او سپس به شرح این ماجرا پرداخت: در دوره ای تیزر فیلم ها در شبکه جم (یکی از شبکه های فارسی زبان ماهواره ای) پخش می شد و این کار خوبی نبود چون تیزر فیلم هایمان در شبکه هایی پخش می شد که قبول شان نداریم و هنجارهای فرهنگی ما را رعایت نمی کنند. میان صداوسیما و وزارت ارشاد توافق شده بود که برای جلوگیری از این موضوع، صداوسیما برای تیزر فیلم های سینمایی تسهیلاتی فراهم کند.

مدیرعامل سابق موسسه رسانه های تصویری ادامه داد: پخش فیلم ها در شبکه جم قطع شد، صداوسیما از فیلم های سینمایی حمایت کرد، افزایش فروش پیدا شد، رونق ایجاد و مخاطب بیشتر شد؛ اما از ابتدای امسال تاکنون 15 فیلم پخش کرده ایم که صداوسیما تبلیغ آنها را پخش نکرده است در حالی که اصلاً لازم نبود پلتفرم ها را تبلیغ کند بلکه خود فیلم ها مهم بودند. تنها فیلمی که تبلیغش پخش شد عروج بود که آن هم در باکس های غیرتجاری پخش شد، اما ببینید چقدر تبلیغ محصولات مختلف دیگر وجود داشته است.

یزدانی در پاسخ به این پرسش که آیا صداوسیما به صورت مشخص می گوید آگهی فیلم ها را پخش نمی کند گفت: رسماً چنین حرفی نمی زنند و ممکن است الان هم بپرسید بگویند، ما پخش می کنیم، اما اینکه چطور پخش می شود مشخص نیست چون به هر حال باید تاثیر آن را روی تعداد مخاطب هایمان ببینیم در حالی که چنین تاثیری نگذاشته است.

او سپس به مورد دیگری اشاره کرد: یکی از پلتفرم ها سریال گاندو را همزمان با تلویزیون پخش می کرد و به بیننده صداوسیما هم آسیبی نمی رسید چون اگر کسی بخواهد در پلتفرم این سریال را ببیند باید هزینه کند در حالی که در صداوسیما رایگان می بیند، اما صداوسیما اجازه نداد این سریال حتی با چند ساعت تاخیر در پلتفرم ها پخش شود. وقتی چنین می شود خود من به عنوان عضوی از جامعه صنفی ام چگونه باید به صداوسیما اعتماد کنم؟

رقابت با شبکه های هامواره ای

پس از آن یزدانی بار دیگر به سراغ بحث اقتصادی شبکه های نمایش خانگی رفت و گفت که اگر قرار است نمایندگان مجلس قانونی را در این زمینه اصلاح کنند، باید ضمانت های اجرایی وجود داشته باشد تا به اشتغال، سرمایه گذاری و امنیت سرمایه گذاری توجه شود.

به باور او، این درست نیست که چون با دولت مشکل داریم یا سلیقه اش را نمی پسندیم، نظارت بر شبکه نمایش خانگی را از وزارت ارشاد بگیریم و به صداوسیما بدهیم.

یزدانی در ادامه مورد دیگری را مطرح کرد: گفته می شود 90 درصد آسیب های اجتماعی متاثر از سریال های شبکه نمایش خانگی است. این جمله بارها گفته شده است اما چرا نمی گوییم بخشی از این آسیب ها می تواند ازصداوسیما باشد؟ کل سریال هایی که پلتفرم ها پخش کرده اند 20 سریال بوده در حالی که صدها سریال از صداوسیما پخش می شود. وقت پاسخگویی که می رسد به سراغ نقش شبکه های نمایش خانگی در افزایش آسیب های اجتماعی می رویم؟

او اضافه کرد: اگر شبکه نمایش خانگی را تعطیل کنیم، کسی هست که بگوید با کاهش آسیب های اجتماعی روبه رو خواهیم شد؟ می گوییم بحث ما اقتصادی، سرمایه گذاری و رقابت با شبکه های ماهواره ای است. سرمایه گذار و توزیع کننده در شبکه نمایش خانگی شناسنامه دارد و توزیع کننده پاسخگو است. در حالی که وقتی تماشاچی به دیدن سریال اسپانیایی یا آمریکایی عادت کند، سخت است که دوباره به سمت سریال های خودمان برگردد.

رئیس هیات مدیره سامانه نمایش درخواستی نماوا صحبت هایش را با تاکید دوباره بر نقش حمایت از شبکه های نمایش خانگی برای جذب مخاطب داخلی پایان داد: اگر صداوسیمای ما در رقابت با شبکه های خارجی موفق بود، این همه آنتن ماهواره در ساختمان هایمان وجود نداشت چون مردم برای سرگرمی نیازی به ماهواره نمی دیدند. حالا یک روزنه ای به وجود آمده است که باید از آن مراقب شود تا جلوی برنامه هایی را که با هیچ کدام از هنجارهای فرهنگی ما سازگار نیست گرفته شود. باید اصلاحات در شبکه نمایش خانگی صورت گیرد و کار پیش برود، اما مسیر انتقال نظارت از وزارت ارشاد به سمت صداوسیما مسیری نیست که منجر به خوش بینی شود.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
سازمان سینمایی از الآن به فکر برگزاری آن لاین جشنواره هایی سینمایی که با آنان چند ماه فاصله دارد، است در حالی که فیلم های در حال اکرانی که امروز خانواده ها مشاهده می کنند سرشار از بافت های ضد فرهنگی و اخلاقی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : مردم نیوز سینما پرس

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، فیلم های در حال اکران چه در سالن های سینما و چه در اکران آن لاین از نظر محتوا و ارزشیابی باید توسط سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد بررسی قرار بگیرد، این وظیفه روشن و جدی معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی به مدیریت حسین انتظامی رئیس این سازمان است.

انتظامی در این مدتی که سکان دار این معاونت مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است چندان به این بعد و جنبه توجه نداشته است و بیشتر به مقولات فنی مانند اکران آن لاین پرداخته است. البته برخی از اقدامات او مانند شفاف سازی نیز حرکت خوبی بوده است اما هیچ کدام از این موارد مانند بررسی آنچه مردم تماشا می کنند و تحت تأثیر آن قرار می گیرند مهم نیست و مسئله دیگری نباید جای آن را بگیرد.

انتظامی در توئیت جدید خود نوشته است:

سینما منفعل نیست، لذا انتظار از مسئولان جشنواره های امسال سازمان سینمایی، ابتکار عمل در زیست کرونایی است: بهره برداری حداکثری از امکان آن لاین در هر بخش (رقابت، نمایش، آموزش، بازار)، گسترش مخاطب، کاهش هزینه و رفتار اقتضایی و غیرشابلونی، امیدوارم سربلند بیرون بیایند.

نزدیک ترین جشنواره سینمایی کشور جشنواره فیلم کوتاه است که احتمالاً در آبان ماه برگزار می شود. بعد از آن هم جشنواره سینما حقیقت است که قرار بر برگزاری آن لاین آن شده است و تکلیف آن معلوم است. جشنواره فیلم فجر نیز در بهمن ماه یعنی نزدیک به 6 ماه دیگر برگزار خواهد شد. اما در تمام این مدت و زمانی که گذشته است چندین فیلم در حال اکران داشته ایم و داریم که از نظر محتوایی و ارزشیابی جزو آثار مبتذل و سخیف سینمای ایرانند. چرا تنها به مقولاتی مانند برگزاری آن لاین جشنواره های سینمایی فکر می کنیم آن هم زمانی که برگزاری آن لاین جشنواره ها و... جزو اولویت های مهم ما نیست؟ به نظر می رسد که مدیریت سینمایی کشور ما پرسه در مه می زند.

نگاهی به محتوا و فیلم های در حال تولید و اکران در نمایش خانگی نیز نشان می دهد که مدیریت سینمایی کشور فیلم ها را متناسب با سیاست های کلان فرهنگی و هنری کشور برای اکران انتخاب نمی کند. چرا فیلم هایی مانند عصر جمعه، بنفشه آفریقایی و لتیان در نمایش خانگی و فیلم هایی مانند زن ها فرشته اند2 باید در سینمای کشور اکران بشوند؟ آیا بخش فکری سینمای ایران که رئیس سازمان سینمایی در توئیت های دیگر به آن اشاره کرده است مورد توجه جدی وی قرار گرفته است که به دنبال آن سینما دچار تغییرات ملموسی بشود؟ به نظر می رسد که سینمای ایران باز هم با تغییر مدیر دولتی خود نتوانسته است تحول در حوزه محتوا و کیفی را شاهد باشد.

چند درصد از خانواده های ایرانی حاضرند به تماشای فیلم های سینمایی مذکور بدون نگرانی و دغدغه بنشینند?

عدم اولویت بندی برای مدیریت سینمای کشور آن هم در روزهایی که سینمای ایران به دلیل کرونا چندان مخاطب ندارد و مردم در منازل و خانه های خود به مثابه حریم امن باید فیلم های خوب و خانوادگی تماشا بکنند، این چنین فیلم های حساس و موردداری بدون شک خیانت به حریم خانواده های ایرانی است که از فرهنگ و ایمان غنی برخوردارند.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان سینمایی مجوز برگزاری برای اولین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه صنعت بیمه ، اولین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه سابات و اولین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه سلفی 20 را صادرکرد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان سینمایی در پاسخ به درخواست برگزاری برای اولین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه صنعت بیمه ، از تاریخ 3 تا 6 آذر 99 در شهر تهران و به دبیری امیر کرم یزدی با رعایت آیین نامه هیأت وزیران و اصلاحات بعدی آن در خصوص نظارت بر نمایش آثار دیداری، شنیداری موافقت کرد.

همچنین دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان سینمایی در پاسخ به درخواست برگزاری اولین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه سابات از تاریخ 10 تا 13 آبان 99 در شهر یزد و به دبیری مجید جوادیان زاده با رعایت آیین نامه هیأت وزیران و اصلاحات بعدی آن در خصوص نظارت بر نمایش آثار دیداری، شنیداری موافقت کرد.

دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان سینمایی در پاسخ به درخواست برگزاری اولین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه سلفی 20 از تاریخ اول مهر تا 5 آبان 99 در فضای مجازی و به دبیری مریم دوستی با رعایت آیین نامه هیأت وزیران و اصلاحات بعدی آن در خصوص نظارت بر نمایش آثار دیداری، شنیداری موافقت کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
با برگزاری نخستین نشست رسمی اعضای هیات مدیره خانه سینما، محمدعلی نجفی به عنوان رئیس این تشکل صنفی و جایگزین منوچهر شاهسواری انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاری موج، علی قائم مقامی سخنگوی خانه سینما اعلام کرد: نخستین نشست پانزدهمین هیأت مدیره خانه سینما روز شنبه 15 شهریور ماه برگزار شد و پس از گفتگو و تبادل نظر در خصوص وظایف پیش روی هیات مدیره، انتخابات داخلی صورت پذیرفت که برمبنای آن آقایان محمد علی نجفی به عنوان رئیس، علیرضا نجف زاده به عنوان نایب رئیس، روانبخش صادقی به عنوان دبیر و علی قائم مقامی به عنوان سخنگوی هیات مدیره خانه سینما برگزیده شدند.

در مجمع عمومی 20 مرداد ماه سال جاری که با حضور اصناف و تشکل های جامعه اصناف سینمای ایران برگزار شد، علیرضا نجف زاده، روانبخش صادقی، پژمان مظاهری پور ،محمدعلی نجفی، بهمن اردلان ، آتیلا پسیانی ، علی قائم مقامی، به عنوان اعضای هیات مدیره و کامران ملکی نیز به عنوان بازرس خانه سینما انتخاب شدند.

همچنین علی نیک رفتار و مرتضی شایسته به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره و مسعود شرفی کیا به عنوان علی البدل بازرس در این جمع حضور دارند.

شایان ذکر است محمدعلی نجفی زاده 1324 در اصفهان بوده و از سال 1356 در عرصه های مختلف فیلم نامه نویسی، بازیگری، کارگردانی و تهیه کنندگی سینمای ایران فعالیت کرده است. وی در 1324 در اصفهان به دنیا آمد و در دارالفنون تهران دیپلم خود را اخذ و دانش آموختهٔ کارشناسی ارشد شهرسازی و معماری از دانشگاه ملی است.

فعالیت هنری خود را با کارگردانی نمایش سربداران در حسینیه ارشاد شروع کرد. علی شریعتی یکی از مشوقان نجفی برای وارد شدن به عرصهٔ هنرهای نمایشی بوده است.در 1356 مؤسسه آیت فیلم را با همکاری انجمن اسلامی مهندسین تأسیس کرد. نخستین فعالیت هنری سینمایی اش کارگردانی فیلم جنگ اطهر بود. وی این فیلم را در 1358 ساخت. در تاریخ 12 بهمن 1396 در آیین نکوداشت افتتاحیه جشنواره فجر از وی تقدیر شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
سینماپرس: سالن های سینما روزهای به شدت بی رونقی را پشت سر می گذارد و استقبالی از سمت مخاطبان به خود نمی بیند. در عین اینکه به نظر فیلم های حداقلی متقاضی نمایش عمومی نیز به سمت اکران آنلاین کشیده شده اند نه پرده عمومی سینما.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

به گزارش سینماپرس ، با وجود بازگشایی مجدد سینما بعد از دهه اول محرم اما همچنان پرده عمومی سینما چهره جدیدی به خود نگرفته و با وجود اعلام قبلی شورای صنفی نمایش مبنی بر اکران دو فیلم جدید، تاکنون از نمایش عمومی آنها خبری نیست.

آبادان یازده 60 و بی حسی موضعی دو فیلمی هستند که قرار بود نمایش خود را بعد از روزهای تاسوعا و عاشورا آغاز کنند با این حال در هفته گذشته به اکران درنیامدند. باید دید این دو نیز بالاخره از چهارشنبه هفته جاری پرده سینما را از کهنگی درخواهند آورد یا همچنان منتظر شرایط بهتری برای اکران عمومی باقی می مانند؟

البته این دو فیلم در صورت توافق برای اکران، احتمالا از فرصت چند هفته ای خود بیشتر برای تبلیغات استفاده خواهند کرد بلکه بتوانند در سینمای آنلاین، اقبال بیشتری از سمت مخاطبان ببینند.

آخرین فیلم های اضافه شده به سینما تا ابد و قتل عمد بودند که با حداقل مخاطب، از یک ماه پیش روی پرده آمده و پس از آن دیگر از فیلم های متقاضی خبری شنیده و دیده نشده است.

سالن های سینما روزهای به شدت بی رونقی را پشت سر می گذارد و استقبالی از سمت مخاطبان به خود نمی بیند. در عین اینکه برخلاف پیگیری های ابتدایی برای بازگشایی سینما در دوران کرونا و تأکید سینماگران و خصوصا سازمان سینمایی بر این اتفاق، در این روزها دیگر شاهد تصمیمات جدید و جدی از این ناحیه نیز نبوده ایم.

حتی فیلم های حداقلی متقاضی نمایش عمومی نیز به سمت اکران آنلاین کشیده شده اند نه پرده عمومی سینما؛ همچنانکه بنفشه آفریقایی ، لتیان ، حمال طلا ، هفت و نیم و غیره به یکباره روی پلتفرم های اینترنتی بروند و ترجیح دادند وارد سالن های خالی سینما و سوختگی نشوند.

در شرایطی که حمایت خاص و علنی از صاحبان فیلم ها وجود ندارد و کمتر کسی حاضر به نمایش آثار خود می شود، چه بسا باید سراغ ایده های جدید و یا بازگرداندن و تقویت ایده هایی مثل اکران آنلاین، درایوین سینما و غیره رفت. نکته عجیب تر اینکه بسیاری از سینماها نیز درحال تعدیل نیروهای خود هستند و با حداقل درآمدزایی درهای خود را باز نگه داشته اند! اینگونه هم باید این شیوه اکران، بازگشایی و تصمیمات رهاشده را مورد حلاجی قرار داد که آیا تلاش های این چندماهه گره ای از کار سینما باز کرده یا نه؟

*آنا

لینک خبر :‌ سینما پرس
بالاخره فهرست سالن های بدهکار و میزان بدهی شان اعلام شد و بزرگ ترین نام ها، در بین کلان ترین بدهکاران دیده شدند. علی سرتیپی که خودش از اصلی ترین حامیان سمفا بود، حالا به عنوان مدیر بزرگ ترین مجموعه بدهکار به صاحبان فیلم ها، کلان ترین وام را دریافت می کند و نام مگامال و تیراژه2 هم در بین بدهکاران بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

به گزارش فرهیختگان ، میلاد جلیل زاده، روزنامه نگار طی یادداشتی در روزنامه فرهیختگان نوشت:

پرده اول: کمیته انضباطی سینما

در عرف تجاری سینما کسب درآمد از طریق فروش بلیت در گیشه سریع ترین منبع دسترسی به پول است. بین 25 تا 30 درصد درآمد فیلم های سینمای آمریکا از طریق بلیت فروشی از سالن است و سالن ها غیر از جهت دهی به جریان سینما کارکرد ویژه دیگری که دارند، همین پول سریع الوصول است. اما ظاهرا در ایران قضیه فرق می کند و مساله بدهی سینماداران به صاحبان فیلم ها به بحثی چالشی تبدیل شده است.

دوم مرداد 1397 بود که در جلسه شورای عالی اکران، رضا سعیدی پور و حبیب اسماعیلی به عنوان اعضای کمیته انضباطی انتخاب شدند. پیش از آن سیدضیاء هاشمی هم به عنوان عضو و دبیر این کمیته معرفی شده بود. این کمیته به عنوان یکی از اولین فعالیت هایش به ماجرای بدهی سالن داران به صاحبان فیلم ها ورود کرد. این کمیته قصد داشت قوانین جدیدی برای سالن های سینمایی وضع کند که با واکنش انجمن سینماداران مواجه شده است. سینمادارها حتی به حیدریان، رئیس وقت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد نامه نوشتند و گفتند که تصمیمات این کمیته را قبول ندارند. آنها می گفتند تنها مرجعی که به تصمیمات آن پایبند هستند، شورای صنفی اکران و بالا سر آن، شورای عالی اکران است و از آن سو، متولیان این کمیته هم به تخلفاتی اشاره می کردند که صاحبان سالن های سینما طی چندسال اخیر انجام داده اند و می گفتند که مقاومت سالن دارها دربرابر تصمیمات این کمیته، نوعی قانون گریزی و به تعبیری خودسری است.

سیدضیاء هاشمی همان روزها در این باره در گفت وگویی با فرهیختگان تصریح کرد که سینماداران در ارائه سهم شان به صاحبان فیلم ها کوتاهی می کنند. او همچنین باذکر مثالی گفت حدود سه ماه از نمایش بازی های فوتبال جام جهانی در سالن های سینمایی می گذرد و ما بارها درخواست کرده ایم که سالن دارها بر مبنای بلیت 15 هزار تومانی، 50درصد سهم صاحبان آثار را به حساب خانه سینما واریز کنند که از میان حدود 70سالن، فقط تعداد محدودی به تعهدشان عمل کرده اند. هاشمی در انتهای آن صحبت ها گفت: من به این نسل سینماداری که به صورت سنتی است، امید چندانی ندارم. وقتی پردیس ها شکل می گیرند، خیلی از معادلات کاملا عوض می شود. در چند سال آینده این اتفاقات خواهد افتاد و نظام خوبی حاکم می شود. این شکل که با آن مشکل داریم، شکلی سنتی است. بسیاری از سینماداران ابتدا زیربار سینماتیکت و خرید الکترونیکی بلیت هم نمی رفتند، اما الان می بینیم 70 تا 80 درصد فروش بلیت سالن های سینما ازطریق سینما تیکت است.

اما حالا معلوم می شود نه تنها سینماتیکت، بلکه سامانه سمفا هم نتوانسته این مشکل را حل کند و نه فقط سالن های سنتی و سالن های شهرستان چنین مشکلی دارند، بلکه اتفاقا بدهکاران کلان و اصلی تر پردیس های بزرگ تهران هستند.

پرده دوم: سمفا

یکی، دوماه بیشتر از نوروز 1399 نگذشته بود که اتحادیه پخش کنندگان سینمایی با رئیس سازمان سینمایی جلسه ای گذاشتند و قرار شد سامانه جامعی برای فروش بلیت در سینمای ایران راه اندازی شود تا همزمان با بازگشایی مجدد سالن ها بعد از قرنطینه سراسری شروع به کار کند. نام این سامانه سمفا بود و اولین امتیازی که به پخش کننده ها می داد، تقسیم خودکار پول بلیت بین سالن دار و پخش کننده درهمان لحظه خرید اینترنتی بلیت ها محسوب می شد. پخش کنندگان از مدت ها پیش اعتراض می کردند که چرا سالن داران سهم آنها از فروش بلیت را دیر می پردازند و این سامانه مساله را لااقل از آن به بعد برایشان حل می کرد. پس از آن، مساله به چهارگانه شدن مراجع فروش اینترنتی بلیت در سینمای ایران برمی گشت.

سرتیپی، رئیس اتحادیه صنفی پخش کنندگان، در توضیح این مورد گفت: سمفا در واقع یک ترمینال است که مدیریت آن در دست وزارت ارشاد قرار دارد و به جای یک شرکت، در حال حاضر چهارشرکت در این سامانه برای فروش بلیت ها فعال می شوند. هر کدام از این چهارشرکت می توانند به سینماداران وصل شوند و هرکدام که بتوانند خدمات بهتری را به سینماداران و صاحبان فیلم ها ارائه دهند، بیشتر می توانند در این زمینه کار کنند. سمفا به معنای سامانه مدیریت فروش و اکران فیلم هاست. از چندسال پیش تا به حال، فروش اینترنتی بلیت در سینمای ایران توسط سایت سینماتیکت انجام می شد. محمدرضا فرجی، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم در سازمان سینمایی هم در 25 خرداد 1399 اعلام کرد تاکنون 201 سینما با 464 سالن به سمفا متصل شده اند. او گفت سال گذشته این سینماها 92 درصد از فروش سینمای ایران را داشته اند و پیش بینی کرد سایر سینماها و سالن های نمایش فعال هم در چند روز آینده به ترتیب درخواست شان به سامانه فروش سمفا متصل شوند.

با سمفا می شد مطمئن بود که از این به بعد امکان اضافه شدن بر حجم بدهی سالن داران به صاحبان فیلم ها وجود ندارد، اما بدهی های قبلی چطور باید تسویه شوند؟

پرده سوم: وام امید

6 مرداد 1399 بود که سید محمدمهدی طباطبایی نژاد، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی اعلام کرد: پیرو جلسات متعددی که درخصوص بدهی سینماداران به پخش کنندگان داشتیم، لیست بدهی سالن داران به صاحبان فیلم ها نهایی شد که جمع آن شامل سینماهای سراسر کشور، 16.5 میلیارد تومان می شود.

طباطبایی نژاد ادامه داد: این لیست امروز به صندوق اعتباری هنر اعلام و مقرر شده ازطریق صندوق اعتباری امید، وام چهاردرصدی جهت تسویه حساب پخش کنندگان به سینماها پرداخت شود. طباطبایی نژاد با بیان اینکه سینما داران متعهد به پرداخت این بدهی می شوند، ادامه داد: این پول باید به چرخه تولید برگردد تا برای دست اندرکاران سینما ایجاد شغل کند و زنجیره تولید تا اکران کامل شود.

او با اشاره به فعالیت سمفا در سال جاری و عدم جلوگیری از انباشته شدن بدهی سینما داران گفت: قطعا با سازوکار سمفا این بدهی ها مانند گذشته انباشته نخواهد شد. یک هفته بعد اعلام شد که سازمان سینمایی در راستای سیاست های حمایتی خود در جبران ضرر و زیان صنعت سینما ناشی از شیوع ویروس کرونا، مجموع این مبلغ را درقالب حمایت پرداخت خواهد کرد. در ادامه این بیانیه عنوان شده بود که مراجعه به صندوق اعتباری هنر جهت ارائه تقاضای وام و مدارک، از 10 شهریور آغاز شده و تا 20 شهریور ادامه خواهد داشت و بنابر اعلام قبلی این زمان قابل تمدید نخواهد بود.

بالاخره فهرست سالن های بدهکار و میزان بدهی شان اعلام شد و بزرگ ترین نام ها، در بین کلان ترین بدهکاران دیده شدند. علی سرتیپی که خودش از اصلی ترین حامیان سمفا بود، حالا به عنوان مدیر بزرگ ترین مجموعه بدهکار به صاحبان فیلم ها، کلان ترین وام را دریافت می کند و نام مگامال و تیراژه2 هم در بین بدهکاران بود. یکی دیگر از نام هایی که با انتشار این فهرست جلب توجه کرد، محمدصادق رنجکشان بود. او در دی ماه 1397 گفت: خودتان می توانید بررسی کنید که امروز جزء معدود اشخاصی هستم که یک ریال به شخص یا بانک یا موسسه ای بدهکار نیستم. اگر این حرفی که می زنم درست نبود، هیچ بخشی از گفته هایم را پخش نکنید.

با انتشار فهرست سینماهای بدهکار به فیلمسازان که برای دریافت وام به صندوق اعتباری هنر معرفی شده اند، نام سینما آستارا که رنجکشان سرمایه گذار پرکار سینمای ایران سهام دار اصلی آن است، هم به چشم خورد؛ سینمایی که 330 میلیون تومان به صاحبان فیلم ها بدهکار است. حالا مشخص می شد که سرمایه گذار پرکار سینمای ایران بدهی اش را به موقع نداده و به جایش در فیلم ها شراکت کرده، این مساله ای است که درمورد بسیاری از سالن داران دیگر هم مطرح بود، چون آنها هم در تولیدات سینمای ایران به عنوان سرمایه گذار یا تهیه کننده حضور داشتند. سیدجمال ساداتیان، مدیر سینما تیراژه2 که تهیه کننده فعال این سالن هاست و نامش در لیست بدهکاران قرار گرفته، از این جمله است. رنجکشان همیشه گفته است تا حالا یک ریال از جایی وام نگرفته و با انتشار فهرست سازمان سینمایی مشخص شده که قرار است 330میلیون تومان از صندق اعتباری هنر برای سالن بدهکارش وام بگیرد. چنانکه مشخص است، مرز کاملا واضحی بین بدهکاران و بستانکاران گیشه سینمای ایران وجود ندارد و این درحالی است که مقدار قابل توجهی از اعتراضات نسبت به این موضوع ازجانب بعضی از همین افراد شنیده شده بود.

لینک خبر :‌ فرهیختگان
پایگاه خبری گجت نیوز که از نامش پیداست در حوزه آی تی و فناوری های دیجیتال فعالیت می کند، دقیقا در عصر روز عاشورا مطلبی کاملا بی ربط با حوزه فعالیت خود منتشر می کند در ضدیت مستقیم با دین.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

گروه فرهنگی: پیش از این از تناقضات فراوان در نحوه رفتار وزارت ارشاد با خبرگزاری ها و سخت گیری های غیرعادی و سهل انگاری های غیرقابل باور این نهاد صحبت کرده بودیم. نمونه جدید این سهل انگاری ها در هفته گذشته اتفاق افتاد. پایگاه خبری گجت نیوز که از نامش پیداست در حوزه آی تی و فناوری های دیجیتال فعالیت می کند، دقیقا در عصر روز عاشورا مطلبی کاملا بی ربط با حوزه فعالیت خود منتشر می کند در ضدیت مستقیم با دین .

به گزارش بولتن نیوز، تیتر مطلب منتشره توسط پایگاه خبری گجت نیوز کیفیت خواب خداناباوران از افراد مذهبی بهتر است می باشد. در ادامه این مطلب نتیجه تحقیقات محققان غربی در این زمینه آمده است که چرا افراد خداناباور و کافر ، خواب بهتری نسبت به افراد معتقد به مذاهب و علی الخصوص ادیان ابراهیمی دارند. اینکه آن محققان چه روشی را در پیش گرفته اند و نمونه هایشان چه شرایطی داشته اند، موضوع بحث نیست زیرا ما از کار آن ها آگاهی نداریم اما آن چه که در یک پایگاه خبری تحت نظارت وزات ارشاد اتفاق افتاده بحثی است که ما در مورد آن حرف داریم.

حضرات مسئول در وزارت ارشاد باید پاسخگو باشند که مگر خواب تشریف داشتند تا زیر گوششان و در عصر عاشورا مطلبی ضد دین منتشر شود؟! در اینکه این خبر اتفاقی در آن ساعت و روز منتشر نگشته شکی وجود ندارد زیرا اساسا چنین امری اتفاقی نخواهد بود. اما غفلت مدیران ارشاد حتما غیرقابل قبول خواهد بود. علاوه بر این چگونه به یک پایگاه خبری با تخصص آی تی و دیجیتال آن هم با نام گجت نیوز ، مجوز داده شده است که مطالبی پیرامون تحقیقات علمی پزشکی غیرمرتبط با فناوری های جدید منتشر کند؟!

به وزارت ارشاد امیدی نیست که به خود حرکتی بدهد و با این پایگاه خبری برخوردی انجام دهد اما نهادهای امنیتی و قضایی قطعا نباید با سهل انگاری از این قضیه بگذرند. و البته که این امر تنها مختص به این پایگاه خبری نیست. نگاهی گذرا به سایر سایت هایی که با مجوز رسمی و در موضوع آی تی و دیجیتال در حال فعالیت هستند، نشان می دهد که مطالب آن ها گاهی اوقات کاملا بر خلاف خطوط قرمز و قوانین است. همین اوضاع آشفته، لزوم ورود مراجعی خارج از وزارت ارشاد به این مقوله و بررسی ابعاد مختلف آن را اهمیتی چند برابر می بخشد.

در واقع این نهادها و حتی خود وزارت ارشاد ، اگر کمی دید خود را وسعت ببخشند و همه فشار و هجمه ها و نظارت خودشان را به سمت سایت ها و نشریات و روزنامه های با محتوای سیاسی و اجتماعی سرازیر نکنند و به سایر سایت های خبری و نشریات نیز توجه نمایند، متوجه خواهند شد که این بخش مغفول اتفاقا اوضاعش بسیار خراب است و نیازمند یک نظارت جدی و اصولی می باشد.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های مردمی معاونت قرآن گفت: مجموع حمایت ها در این مرحله 14 میلیارد ریال است که می تواند برای جبران بخشی از هزینه های مؤسسات قرآنی کمک قابل توجهی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : آقای خبر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، هزاران مؤسسه قرآنی در پی انتشار ویروس کرونا با مشکلات مالی مواجه شده اند. بسیاری از آنها در معرض تعطیلی قرار دارند و برخی دیگر با کمک خیران و نهادهای فرهنگی و قرآنی کشور اموراتشان را می گذرانند.

سیدفخرالدین اسماعیلی مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های مردمی معاونت قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه 950 مؤسسه قرآنی خسارت دیده شناسایی شده اند، گفت: مجموع حمایت ها در این مرحله 14 میلیارد ریال است که می تواند برای جبران بخشی از هزینه های مؤسسات قرآنی کمک قابل توجهی باشد.

وی ادامه داد: حمایت های دیگری نیز از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد صورت گرفته که نمونه آن تخصیص مبلغ 2 میلیون تومان به مؤسساتی است که فعالیت مجازی داشته اند. در جریان برگزاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم نیز دوباره این حمایت از سوی معاونت قرآنی ارشاد انجام شد. امیدوارم مؤسسات بتوانند از طریق کمک گرفتن از ظرفیت های مردمی و خیرین قرآنی سایر هزینه های خود را جبران کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
جیرفت – ایرنا – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان از پرداخت 454 میلیون تومان تسهیلات کرونایی به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هفت شهرستان جنوبی استان کرمان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گلدشت دولت

حسین اسحاقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد پرونده های ثبت شده اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه جنوب کرمان را در سامانه کارا 191 فقره با اشتغالزایی 223نفر برشمرد و پایان شهریور ماه سال جاری را آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات کرونا اعلام کرد.

وی اظهار داشت: اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هفت شهرستان جنوبی استان کرمان با مراجعه به نشانی https://kara.mcls.gov.ir جهت دریافت تسهیلات کرونا ثبت نام کنند.

وی با بیان اینکه 79 رسته فعالیت زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول طرح دریافت تسهیلات کرونا است، گفت: فعال بودن کسب و کارها، تعدیل نکردن نیروها و استفاده نکردن از بیمه بیکاری طی سال گذشته تاکنون از شرایط دریافت تسهیلات است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان نرخ تسهیلات ارایه شده به جامعه فرهنگ و رسانه را 12 درصد با بازپرداخت 24 ماهه دانست و تصریح کرد: این تسهیلات در سه سقف 16 میلیون تومان برای کارفرمایان دارای کدکارگاه، هشت میلیون تومان برای کارفرمایان خویش فرما و 6 میلیون تومان برای آزادکاران فاقد بیمه پرداخت می شود.

وی ادامه داد: نوع وثیقه به بانک ها، تا سقف 16 میلیون تومان فقط سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک نیاز است.

اسحاقی به تعطیلی بسیاری از کسب و کارها در پی شیوع ویروس کرونا به ویژه در حوزه فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: این تعطیلی ها سبب آسیب به بخش های مختلف شده از این رو دولت برنامه هایی برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده پیش بینی کرد.

وی افزود: پرداخت تسهیلات یکی از برنامه های حمایتی دولت بود که در همین راستای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شرایط را برای ثبت نام از کسب و کارهای به شدت آسیب دیده در حوزه فرهنگ و هنر برای دریافت این تسهیلات در سامانه کارا فراهم کرده است.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان هفت شهرستان جنوبی استان کرمان را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/آذربایجان شرقی تئاتر آذربایجان شرقی این روزها حال و روز خوشی ندارد و به قول برخی، نفس هایش به شماره افتاده و هنرمندان این حوزه نیز با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند و هیچ دادرسی هم ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

کرونا همه چیز را زیر و کرد و بسیاری از فعالیت ها و مشاغل را تحت تاثیر قرار داد که هنرمندان هم مستثنی از این خسارات نبودند، اما در این میان هنرمندان تئاتر و گروه های نمایشی شاید بیش از برخی ها دچار خسران شده و دوایی هم برای دردهای خود نیافتند، چراکه برخی از فعالیت های هنری در ایام کرونا به شکل های مختلف تداوم دارند، اما فعالیت هنرهای نمایشی در استان به طور کامل تعطیل شده است.

هنرمندان حوزه تئاتر استان و به ویژه آنانی که درآمدشان صرفا از طریق تولید و اجرای نمایش تامین می شد، اکنون حدود هفت ماه است که هیچ نمایشی اجرا نکرده و هیچ درآمدی هم نداشته اند؛ در این راستا، حمایت های دولتی هم در حد پرداخت حق بیمه و تصویب وام 16 میلیونی با کارمزد 12 درصدی و اقساط 800 هزار تومانی بوده است، حمایتی که به قول تئاتری ها مصداق بارز "از چاله به چاه افتادن" است.

به گزارش ایسنا، آذربایجان شرقی دارای 38 گروه تئاتر بوده و طبق گفته رییس انجمن هنرهای نمایشی استان بیش از 1000 هنرمند در حوزه های مختلف تئاتر استان مشغول فعالیت هستند؛ هنرمندانی که امروز با شیوع کرونا بی کار و بی درآمد شده اند.

هنرمندان تئاتر در فراموشی کامل قرار دارند

صدیق جمالی در این رابطه به ایسنا می گوید: از دوم اسفند 98 تاکنون، تمامی فعالیت های تئاتری اعم از تمرین، تولید و اجرای تئاتر تعطیل شده و حدود هفت ماه است که هیچ حمایتی از هنرمندان و فعالان حرفه ای تئاتر استان انجام نشده است و هنرمندان تئاتر در فراموشی کامل قرار دارند.

او ادامه می دهد: چنین به نظر می رسد که با توجه شیوع کرونا و تداوم این روال تا پایان سال، شاهد نابودی کامل تئاتر استان باشیم، چراکه هیچ حمایت و برنامه ای در این رابطه انجام نشده و هیچ مسئولی کمترین توجهی به این موضوع ندارد؛ شک نکنید که روند فعلی تئاتر استان حرکت به سوی نابودی است و بعد از اتمام کرونا و با توجه به وضعیتی که برای هنرمندان تئاتر پیش آمده نیز ایجاد اعتماد دوباره بین مخاطب و گروه نمایشی، جذب مردم و... یکی دوسال زمان خواهد برد.

این کارگردان هنرهای نمایشی با انتقاد از بی توجهی ها به جامعه تئاتر، خاطرنشان می کند: اداره کل ارشاد هم جلسه برگزار کرده اما خروجی نداشته و هیچ برنامه ای ندارند. چه فایده از جلساتی که هیچ خروجی ندارد؟

او به برخی حمایت های اعمال شده برای هنرمندان در شهرهای مشهد و تهران اشاره کرده و تشریح می کند: شهرداری مشهد چهار میلیارد تومان در اختیار خانه هنرمندان مشهد گذاشته و در تهران نیز توسط خانه تئاتر، ماهانه یک میلیون تومان کارت هدیه به هنرمندان بیکار ارائه می شود تا حداقل نیازهای اولیه خود را برطرف کنند.

او با یادآوری این که هنرمندان تئاتر هفت ماه است که هیچ درآمدی در این حوزه ندارند، ابراز کرد: مشابه این شرایط را برای مسئولان آرزو می کنم، بلکه درک کنند که هنرمندان این حوزه چه کشیده اند و در آتیه نیز با چه مشکلاتی روبه رو خواهند شد.

حتی تماسی هم نگرفته اند که بدانند زنده ایم یا مرده!

سیامک افسایی، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر نیز در این رابطه به ایسنا می گوید: از جمله هنرمندانی هستم که 100درصد درآمد زندگی ام از حوزه تئاتر تامین می شود، یعنی اگر کار نکنم پولی برای تامین مخارج زندگی، پرداخت اجازه خانه و هزینه های معیشتی نخواهم داشت که با شیوع کرونا، از دوم اسفند تا امروز که حدود هفت ماه است بیکار هستم و هیچ درآمدی نداشته ام.

او با بیان این که هیچکس به دادمان نمی رسد و مسئولان هیچ توجهی نداشته و کاری هم نمی کنند، ادامه می دهد: یا فقط جلسه های بدون خروجی می گذارند و یا یک سری وام هایی تعریف می کنند که شرایط بسیار سخت و ناممکنی دارد و درحقیقت از چاله به چاه افتادن است.

او با بیان این که نمی دانم حمایت هایی که می گویند چیست و بسته های حمایتی کجاست؟ تاکید می کند: بعد از دوندگی های بسیار، برای من وام 16 میلیونی با کارمزد 12 درصد تصویب کرده اند که برای هر قسط ماهانه اش باید 800 هزار تومان پرداخت کنم، یعنی باید کاری داشته باشم که وام را دریافت کرده و ماهانه 800 پرداخت کنم! اگر هم دیرتر از موعد پرداخت شود، کارمزد آن 24 درصد خواهد بود.

افسایی با بیان این که نمایشش با شیوع کرونا در ابتدای اسفند ماه نیمه تمام ماند، اضافه می کند: قرار بود 20 بهمن و تا پایان اسفند 98 نمایش خرس های پاندا را اجرا کنم که از 20 بهمن شروع به اجرا کردم، اما با شیوع کرونا اجرای نمایش نیمه تمام ماند.

او خاطرنشان می کند: از یک طرف گفتند برای نمایش های نیمه تمام خسارت می دهیم، حمایت می کنیم، این و آن می کنیم، اما فقط حرف زدند و هیچ کمکی نکردند؛ حتی زنگ نزدند که بپرسند مرده اید یا زنده! چگونه زندگی می گذرانید؟

او با تاکید بر این که با این روند، آینده تئاتر استان را بسیار تیره و تار می بیند، توضیح می دهد: کرونا، کاملا روزنه های امید تئاتر استان را هم بست، چراکه مسئولانمان هنرمند نیستند و دغدغه ای در این رابطه ندارند.

باید از هنرمندان حمایت شود

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان نیز در گفت وگو با ایسنا به کمبود بودجه وزارت ارشاد اشاره کرده و از نبود حمایت ها سخن می گوید.

احمد رجب پور، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان با بیان این که نه تنها تئاتر استان، بلکه تئاتر کشور تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته است، اظهار می کند: اخیرا فقط یک بازبینی داشتیم و برنامه های تئاتر استان از ابتدای اسفند تاکنون تعطیل شده است.

او با بیان این که شاید در سایر صنف ها فعالیت ممکن باشد، اما فعالیت های تئاتر به کل تعطیل بوده و البته شاید تماشاگرها هم در چنین شرایطی رغبتی برای آمدن نداشته باشند، می گوید: واقعیت این است که معیشت هنرمندان این حوزه تحت تاثیر قرار گرفته است.

او اضافه می کند: این درحالی است که تحصیل کرده تئاتر نیز در استان پرشمار بوده و بیش از 300 نفر دارای مدرک کارشناسی، حداقل 80 نفر دارای مدرک فوق لیسانس بوده و چند نفر هم مدرک دکتری در حوزه هنرهای نمایشی دارند و درس خوانده اند تا به نوعی معیشت شان را از این طریق تامین کنند، اما الان زندگی شان لنگ مانده و تعدادی از هنرمندان نیز شرایط بسیار سختی را می گذرانند.

رجب پور با اشاره به کارساز نبودن حمایت ها نیز اضافه می کند: تنها حق بیمه هنرمندان تئاتر توسط وزارت ارشاد پرداخت می شود و یک وام 12 درصدی هم تصویب شده که معتقدم خوب نیست، ارائه وامی با این بهره برای هنرمندان؛ متاسفانه جز این حمایت دیگری از هنرمندان تئاتر اعمال نشده است.

او با بیان این که هنرمندان از جمله اقشار حساس و زحمت کش جامعه هستند و باید مورد حمایت واقع شوند، می افزاید: اگر مسئولان حمایت کنند، دستبوسشان هستیم و باید کمک کنند؛ چراکه هنرمندان نقش موثری در حوزه فرهنگی دارند و مقابله با تهاجم فرهنگی هم از طریق همین هنرمندان میسر می شود.

او در ادامه با اشاره به وجود 38 گروه نمایشی در استان، از فعالیت بیش از 1000 هنرمند در حوزه هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی خبر می دهد.

به گزارش ایسنا، آذربایجان شرقی به مرکزیت تبریز به عنوان خاستگاه هنر تئاتر ایران مطرح بوده و دارای بیش از یک قرن سابقه در این حوزه است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
هنرمندان می گویند اگر سالن اصلی تئاتر شهر دست این افراد بی صلاحیت بیفتد، تئاتر مشهد نابود خواهد شد زیرا دیگر تئاتر عمیقی تولید نمی شود و کارها به سمت کمدی های و موزیکال هایی می رود که عامه مردم را پای سالن ها بکشاند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵

امیری | به گزارش شهرآرانیوز - قفل های بزرگ بر روی در ورودی سالن اصلی تئاتر شهر زار می زنند. انگار صورتک خندان تئاتر را از آن طرفش آویزان کرده باشند. لایه ضخمی از سکوت اطراف سالن را گرفته است. چند لایه ضخیم که از هر کدام عبور می کنی سکوت سنگین تر می شود. تنها چیزی که شاید به گوش برسد، صدای تحلیل رفتن اجزای سالن در ترکیب عجیب سکوت و بلاتکلیفی این روزهای آن است. چیزی است شبیه به جلز و ولز کردن موجودی زنده روی آتش. اهالی آشنا به این سالن فرسوده، گویی صدای جلز و ولز کردن خودشان را هم از پشت درهای سالن می شنوند برای همین است که این روزها اسم سالن اصلی تئاتر شهر مشهد پیش از هر چیز چهره تئاتری ها را به شکل عجیبی در هم می کشد.

سالن اصلی تئاتر شهر با همه فرسودگی اش با همه تصویری بدی که از باز و بسته شدن پرده های وصله دارش هنگام آغاز یا پایان نمایش از آن به چشم می خورد، با وجود سقف آسیب دیده و سیم کشی های خطرناکش و با وجود غبار بی توجهی که بر در و دیوار آن نشسته است، تنها سالن تئاتر نزدیک به استانداردهای لازم برای اجرای تئاتر در مشهد است. اگر حرف از واگذاری این سالن به بخش خصوصی در میان نبود، هنوز تئاتری ها آن را تنها سالن مناسب برای اجراهای تئاتر می دانستند. به گفته هنرمندان واگذاری سالن به بخش خصوصی می تواند آخرین ضربه را برای نابودی تئاتر شهر مشهد.

ماجرای واگذاری سالن اصلی تئاتر شهر به بخش خصوصی چیست؟

بر اساس قانونی در وزارت ارشاد مبنی بر واگذاری مکان های فرهنگی زیر نظر ارشاد به بخش خصوصی، قرار شده است سالن اصلی تئاتر شهر هم به بخش خصوصی واگذار شود.

واگذاری به بخش خصوصی زمانی که به بار فرهنگی تئاتر را کم نکند، اتفاق خوبی است و اتفاقا می تواند با منافع مالی و سود اقتصادی به رشد تئاتر کمک کند. اما چیزی که این روزها رنگ و روی اهالی تئاتر مشهد را پرانده است، تصور سلاخی شدن فرهنگ نمایشی این شهر زیر ساتورهای منافع اقتصادی است.

اهالی تئاتر و فعالان تئاتر از پول بدشان نمی آید و اگر پای حرف هر کدامشان بنشینی نظرهای حساب شده علمی و تجربی زیادی برای رونق اقتصادی تئاتر این شهر دارند. هر کدام برای خودشان کارشناس شده اند. اما نگران این هستند که پول زیر دندان سرمایه داران به حدی مزه کند که اجرای تئاترها به سمت آثاری برود که فقط قرار است سود اقتصادی داشته باشد. این مسئله تئاتر مشهد را از شکل واقعی خود خارج خواهد کرد و به اجراهایی با هزینه اندک و متن هایی سخیف برای جلب تماشاگر عام منتهی خواهد کرد.

نام هایی که تن اهالی تئاتر را لرزانده است

ظاهرا اسم هایی برای به دست گرفتن سالن اصلی تئاتر شهر مطرح شده که تن اهالی تئاتر را لرزانده است. هنرمندان می گویند اگر سالن اصلی تئاتر شهر دست این افراد بیفتد تئاتر مشهد نابود خواهد شد زیرا دیگر تئاتر عمیقی تولید نمی شود و کارها به سمت کمدی های و موزیکال هایی می رود که عامه مردم را پای سالن ها بکشاند.

واگذاری، آخرین ضربه برای نابودی تئاتر مشهد است

عباس جانقدا خیلی دلش از مسئولان پر است. می گوید: هیچ کاری برای تئاتر این شهر نمی کنند، تئاتر این شهر خوابیده است، هفت ماه است بیکاریم، انگار مسئولان دوست دارند با واگذاری سالن اصلی تئاترشهر، آخرین ضربه را برای نابودی تئاتر این شهر بزنند و خیالشان راحت شود

جانفدا می گوید: سالن اصلی تئاتر بر اساس قانون وزارت ارشاد باید به بخش خصوصی واگذار شود اما اگر مسئولان به فکر تئاتر این شهر هستند، چرا سالن را به خود انجمن نمایش که یک نهاد مستقل از دولت است واگذار نمی کنند؟ یا چرا یک مزایده عمومی نمی گذارند تا افراد با صلاحیت هم در آن شرکت کنند؟

به گفته این هنرمند تئاتر واگذاری سالن اصلی تئاتر شهر به به افراد بدون صلاحیت می تواند تئاتر مشهد را به سمت نابودی بکشاند. او ادامه می دهد: در آینده ممکن است فقط نمایش هایی روی صحنه بروند که قشر عامه مردم را می خندانند. این به معنای تولید کارهای سطحی و سخیف هم هست. حتی ممکن است این سالن بیشتر محل برگزاری جنگ شادی باشد تا اجرای تئاتر.

به گفته او بالارفتن اجاره ها اولین و مهمترین معضل حاصل از واگذاری سالن اصلی به بخش خصوصی خواهد بود. طبیعی است که خیلی از گروه های تئاتر شاید کارشان در این حد فروش نداشته باشد که بتوانند مثلا شبی 3 میلیون تومان اجاره بدهند بنابراین سالن دراختیار گروه هایی قرار می گیرد که بتوانند مردم را برای خنداندن روی صندلی بنشانند. گرچه مسئولان اسم تئاتر مردمی را روی این ماجرا گذاشته اند که به نظر من به این نمی شود گفت تئاتر مردمی، این به معنای از بین رفتن تئاتر این شهر است.

او می گوید: باعث تعجب است اما اگر دقت کنید می بینید در چند سال اخیر اتفاقاتی که برای تئاتر شهر افتاده است برنامه ریزی شده بوده برای نابودی تئاتر این شهر و واگذاری سالن اصلی به بخش خصوصی می تواند آخرین پازل باشد برا اجرایی شدن این برنامه.

مسئولانی که از پاسخ دادن طفره می روند

پیگری وضعیت سالن اصلی تئاتر شهر و چگونگی واگذاری آن به بخش خصوصی هنوز شفاف نیست. مسئولان به هیچ وجه پاسخگو نیستند. نه در انجمن نمایش کسی می تواند اظهار نظر قطعی کند و نه مسئولان ارشاد پاسخ می دهند! مدت زیادی است برای گرفتن پاسخ با مسئولان ارتباط گرفته ایم اما ظاهرا طفره رفتن از پاسخ دادن راه حل گزیده ای است برای فرار از توضیح شرایط موجود.

امیدواریم مسئولانی که به هر نحوی از پاسخ دادن امتناع می کنند دست کم پاسخی مکتوب برای ما بفرستند شاید مسئله کمی روشن شود.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
آمل- مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران، اشکواره فرهنگی وهنری حسینی را یکی از بهترین برنامه فرهنگی و دینی استان دانست و گفت: متاسفانه بودجه فرهنگی استان ناچیز و 50 میلیون میلیون تومان است.

به گزارش خبرنگار مهر ، عباس زارع عصر شنبه در نشست رسانه ای سومین دوره اشکواره فرهنگی وهنری حسینی در محل اداره فرهنگ وارشاد اسلامی آمل گفت: پس از دو دوره برگزاری موفق این اشکواره ، خوشبختانه نام این اشکواره در کل کشور شناخته شده است.

وی افزود: ترویج دستاوردهای بالا و درس آموز محرم و قیام کربلا در حوزه هنری با توجه به هجمه های ناجوانمردانه استکبار در نفوذ فرهنگی علیه مسلمان به خصوص ایران اسلامی، خلأ این برنامه های فاخر احساس می شد.

مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران ادامه داد: با وجود همه مشکلات مالی و تنگنای اقتصادی کشور علاقمندان رشته های مختلف فرهنگی و هنری با استقبال به دبیرخانه جشنواره آثار ارسال کردند که این نشان دهنده اهتمام و جدیت اهالی فرهنگ وهنر به ترویج فرهنگ ناب عاشورا و انتقال آن به آیندگان است.

زارع، از رسانه های مازندران درخواست کرد در راستای بازنشر آثار رسیده به دبیرخانه اشکواره حسینی آمل در راستای فرهنگ سازی جامعه در رسانه های مکتوب و شبکه های اجتماعی بازنشر دهند.

50 میلیون تومان سهم بودجه فرهنگی مازندران

وی همچنین به مشکلات شدید مالی به خصوص در بخش فرهنگ اشاره کرد: سهم 23 شهرستان مازندران از بودجه فرهنگی امسال حدود 50 میلیون تومان اختصاص داده شده که متأسفانه حتی ریالی به شهرستان ها تاکنون داده نشد.

مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه متأسفانه اصلاً اوضاع مالی و معیشتی اهالی فرهنگ وهنر را اصلاً خوب نمی بی نم، تصریح کرد که اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان بیشترین ضربه از پیامدهای ناشی بیماری کرونا و تعطیل شدن فعالیت های فرهنگی و هنری وارد شد که امیدواریم پس از محرم و صفر و کاهشی شدن بیماری کرونا شاهد رونق گیری برنامه های فرهنگی و هنری در استان باشیم.

به گزارش خبرنگارمهر ، سومین دوره اشکواره فرهنگی وهنری اشکواره حسینی دربخش های " شعر، تئاتر، سرود، متن ادبی، عکس ورسانه " به صورت ملی، روزهای 16 تا 26 مهرماه به میزبانی شهرستان آمل برگزار می شود.

کد خبر 5016248

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اهواز - ایرنا - رییس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان با بیان اینکه هنرمندان تاتر استان به دلیل نجابت از بیان مشکل مالی خود شرم دارند گفت: از مسئولان کشوری و استانی انتظار می رود در حمایت از هنرمندان فرهیخته هنر نمایش خوزستان اقدام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : افق روز

محمد یاقوت پور روز یکشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مشکل بسیار حاد تامین معیشت هنرمندان تاتر استان در این شرایط تعطیلی های کرونایی اظهار داشت: حدود هشت ماه است که تمام تالارهای نمایش و در پی آن همه فعالیت های نمایشی و اجراهای نمایش و حتی برگزاری کارگاه های آموزشی در کل کشور و از جمله استان خوزستان تعطیل شده و در حال حاضر بسیاری از هنرمندان فرهیخته تاتر استان خوزستان گرفتار مشکل تامین هزینه روزمره زندگی خود می باشند.

وی افزود: خوزستان با فرهنگی غنی همیشه در صحنه تاتر کشور حرف برای گفتن داشته و شعار انجمن هنرهای نمایشی خوزستان که شعار "خوزستان همواره همراه تئاتر" است برای کل جامعه معزز تاتر کشور آشنا است و انشاالله بتوان با یاری و همدلی هنرمندان و مسولان بر مشکل تعطیلی های کرونایی نیز فائق آییم و مجددا شاهد بالندگی هنر فرهنگ ساز و متعالی نمایش خوزستان بر صحنه مقدس نمایش استان باشیم.

رییس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان با بیان این که خوزستان از بسیاری جهات در کل کشور در هنر نمایش شاخص ترین استان است گفت: خوزستان بیشترین گروه های ثبتی نمایشی کشور را در بین کل استان های کشور دارا است و با 27 دفتر انجمن هنرهای نمایشی فعال در کل شهرهای خوزستان از این حیث نیز بیشترین تعداد دفاتر شهرستانی را در انجمن های هنرهای نمایشی به خود اختصاص داده است.

وی افزود: استان خوزستان با حمایت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با برگزاری 19 رویداد و جشنواره ملی و منطقه ای تاتر و همچنین تعداد بالای تولید و اجراهای نمایش نیز رتبه بالایی در آمار تاتر مراکز به خود اختصاص داده است اما این حجم فعالیت های نمایشی نگاه ویژه تر مسولان کشوری به هنر متعالی نمایش استان خوزستان را می طلبد.

یاقوت پور ادامه داد: در هشت ماهه تعطیلی تالارهای نمایشی، خوزستان با برگزاری بیش از 10 رویداد و جشنواره مجازی از جمله جشنواره مجازی بین المللی استندآپ کمدی در اهواز، جشنواره مجازی بازیگری تک، جشنواره مجازی تئاتر طبیان مهر در تجلیل از کادر درمانی در شهرهای شمال استان خوزستان، جشنواره مجازی تئاتر کودک و نوجوان به میزبانی مسجدسلیمان، برنامه ریزی مدون برای جشنواره مجازی با محوریت آیین های نمایشی و تعزیه در گستره ملی و برگزاری رویدادها و جشنواره مجازی مختلف جزو پرکارترین انجمن های هنر های نمایشی در دوران کرونایی بوده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر نیز برای استمرار سنوات برگزاری رویدادهای مهمی چون جشنواره ملی تئاتر عربی، جشنواره ملی تاتر لاله های سرخ اندیمشک، جشنواره منطقه ای تئاتر کودک و نوجوان دزفول و جشنواره تئاتر خیابانی استانی باغملک و جشنواره ارغوان بهبهان در انجمن هنرهای نمایشی در حال برنامه ریزی هستیم با یاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و ادارات شهرستان های میزبان طرحی نو با توجه به محدودیت های کرونایی در شاکله برگزاری این دوره جشنواره های امسال ایجاد کنیم تا با حفظ پروتکل های بهداشتی اجرای این رویدادها با ایده های اجرایی نو همراه باشد.

رییس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان اظهار داشت: با هماهنگی که با مسئولان استان خوزستان و مدیران شهرستان ها صورت گرفت خوزستان با حفظ پروتکل های بهداشتی در برپایی تعزیه و برافراشتن بیرق حسینی با اجرای نمایش های تعزیه به سنت هر ساله جزو استان هایی است که این امر را به خوبی زنده نگه داشت.

وی بیان کرد: در هفته اخیر با توجه به اخذ مجوز از ستاد کرونای استان نوید خوبی در بازگشایی تالارهای نمایشی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به فرهنگ دوستان استان داده شد تا بتوانیم تمرین نمایشی را دنبال کنیم و در ماه های پیش رو اجرای های نمایشی را بر صحنه تئاتر استان شاهد باشیم همچنین به برگزاری سی و دومین جشنواره تئاتر استان خوزستان در آذر ماه امیدوار باشیم.

به گزارش ایرنا مجموع کل گروه های فعال نمایشی در خوزستان بیش از 120گروه است که تاکنون 67 گروه نمایش در استان خوزستان ثبت شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس گفت: 3 هزار بن کارت ارزاق با اعتبار 10.5 میلیارد ریال از محل نیات واقفان بین نیازمندان فارس توزیع می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، حجت الاسلام سید عباس موسوی صبح امروز در دیدار با روسای هئیت امنای بقاع متبرکه شاخص شیراز اظهار داشت: در راستای اجرای طرح "شمیم حسینی" از محل نیات واقفان خیراندیش 3 هزار بن کارت ارزاق که ارزش هر کدام از آنها 350 هزار تومان است بین نیازمندان فارس توزیع می شود.

وی با بیان اینکه این بن کارت ها در اختیار مراکز افق بقاع متبرکه استان قرار می گیرد تا بین نیازمندان توزیع کنند، افزود: روسای هیئت امنای بقاع متبرکه با مراجعه به اداره ناحیه 3 اوقاف فارس می توانند این بن کارت ها را دریافت کنند.

موسوی با بیان اینکه اداره کل اوقاف فارس از زمان شیوع بیماری کرونا تا قبل از ماه محرم و صفر 20 هزار بسته معیشتی تهیه و در اقصی نقاط استان با اولویت مردم حاشیه شهرها و نیازمندان توزیع کرده است، عنوان کرد: در ماه محرم و صفر نیز از محل نیات واقفان برای اطعام و روضه خوانی 25 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع می شود که با احتساب این 3 هزار بن کارت تاکنون بیش از 20 هزار بسته معیشتی توزیع شده است.

وی افزود: در ایام محرم از محل نیات واقفان ارزاق خام به ارزش 10 میلیارد ریال بین بیمارستان های نمازی، شهید فقیهی، علی اصغر (ع) اختصاص یافته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس گفت: مراکز افق مراکز قرآنی، اجتماعی و فرهنگی بقاع متبرکه هستند که بخش اجتماعی آن این است که نیازمندان برای رفع نیاز دست خود را به سمت امامزادگان دراز کنند و ما نیز از محل موقوفات آنچه داریم در اختیار آنها قرار دهیم بنابراین خواهشمندیم که همکاران ما در مراکز افق احترام نیازمندان را نگه دارند تا حرمت شکنی نشود زیرا ما دین و مسئولیتی داریم که باید امانتی که در دست ما است به صاحب اصلی آن برسانیم.

موسوی با بیان اینکه نیات واقفان فارس به سمت رفع نیازهای روز شده است به طوریکه بیمارستان تخصصی سرطان جنوب از طریق اوراق وقت جمعی شروع به احداث کرد، گفت: هرچند که در حال حاضر به دلیل شرایط تحریم و شرایط اقتصادی جامعه هنوز افتتاح نشده است ولی مقرر شده که حدود 1.5 میلیارد ریال از محل موقوفات به این بیمارستان کمک شود.

انتهای پیام/422/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران می گوید: قرار است تا چند روز آینده در جلسه ای با حضور مسوولان اوقاف و میراث فرهنگی، وضعیت گورستان ابن بابویه به طور کامل بررسی و تصمیم گیری نهایی انجام شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد گردشبان بازتاب منجیل خبر اسکان اینتر آز ساعت24

به گزارش ایسنا، قبرستان ابن بابویه شهرری در طول یک ماه گذشته آن قدر حرف و حدیث داشته و تجربیات مختلف از طرح ساماندهی را به جان خریده که این روزها به استراحت نیاز دارد؛ هرچند در حال حاضر نیز هر نوع اقدام اجرایی از سوی متولیان بقعه شیخ صدوق و امامزاده هادی (در ضلع شمالی قبرستان ابن بابویه) متوقف شده تا نتایج جلسه نهایی برای برنامه ریزی های دقیق تر در این محوطه تاریخی اجرایی شود، اما با وجود پراکنده شدن سنگ قبرهای شکسته شده در ضلع جنوبی قبرستان، همچنان صدای زنگ هشدار در این محوطه تاریخی بلند است.

مرتضی ادیب زاده - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران - در گفت وگو با ایسنا، به انجام مکاتبات اداری با اوقاف از سال 1397 اشاره می کند و می گوید: در آن زمان برای نخستین بار پروژه ساماندهی این قبرستان متوقف شده بود که پس از آن قرار شد اداره کل اوقاف طرح کلی خود را برای این محوطه تاریخی به میراث فرهنگی بفرستد تا در نهایت کلیت این طرح در میراث فرهنگی بررسی و قرار شد اجرای طرح بر اساس اعلام نظر میراث فرهنگی اجرایی شود.

او با بیان این که در مدت زمانی اداره اوقاف بدون هماهنگی به انجام یک سری کارها در این قبرستان تاریخی اقدام کرده بود، ادامه می دهد: بعد از اطلاعِ میراث فرهنگی، بلافاصله با حضور یگان حفاظت میراث فرهنگی کار متوقف شده و مقرر شد تا در جلسه ای با حضور مسوولان اوقاف و میراث فرهنگی شهرری و معاونت میراث استان تهران و یگان حفاظت موضوع بررسی و تصمیم گیری در این زمینه انجام شود.

او اما درباره سنگ قبرهای شکسته و پراکنده شده در بخش های مختلف این محوطه تاریخی، اظهار می کند: برای آخرین بار متولیان میراث فرهنگی دهم شهریور از این قبرستان تاریخی و وضعیت کارها در این منطقه دیدن کردند، اما هیچ گزارش تخریبی به استان ارسال نشده بود.

او با این وجود تاکید می کند: میراث فرهنگی کتبا به اوقاف اعلام کرده است که با توجه به ثبتی بودن این قبرستان تاریخی و اهمیت و جایگاه تاریخی و فرهنگی این محوطه برای انجام هر نوع اقدامی، با توقف کار نخست باید طرح ها در جلسه ای با میراث فرهنگی بررسی و اعلام نظر نهایی شود که امیدواریم این جلسه در هفته پیش رو برگزار شود.

امیرمصیب رحیم زاده - مدیر اداره میراث فرهنگی شهرستان ری – نیز پیش تر بعد از بررسی هایی درباره فعالیت مینی لودر در قبرستان ابن بابویه به ایسنا گفته بود: بعد از بررسی های انجام شده و تطابق تصاویر موجود از ضلع شمال غربی قبرستان ابن بابویه، به این نتیجه رسیدیم که هیچ قبری در این نقطه تخریب نشده است. از سوی دیگر با حضور بابکت (مینی لودر) در ضلع غربی مسجد ماشاءالله در بقعه امامزاده هادی و در ضلع شمالِ غربی بقعه شیخ صدوق، بر اساس مستندات ارائه شده، فقط نخاله های دپوشده در آن منطقه آواربرداری شده اند. در دو طرف این مسیر نیز جدول بوده که نخاله ها ریخته شده بود، اما قبری در آن مسیر وجود ندارد که اگر حتی یک قبر بود صاحبان آن با دپو زباله در آن مسیر موافقت نمی کردند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

روزنامه آسیا


روزنامه شهروند


روزنامه ابتکار


روزنامه ابرار


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه شرق