بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 11 شهریور 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به فعالیت گسترده در حوزه های علوم انسانی باید سرمایه گذاری جدی تری برای تعامل و تبادل علمی و فرهنگی در حوزه های علوم انسانی شکل بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱

آقای دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از سازمان سمت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره توسعه فعالیت ها در زمینه علوم انسانی گفت: یکی از میراث های علمی و دانشی ما در فضای بعد از انقلاب سازمان سمت است که از دهه 60 فعالیت خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به این که در طول 30 سال گذشته تاکنون بیش از 2 هزار اثر از سوی سازمان سمت تولید شده گفت: این فعالیت نشان از تکاپوی خوب در حوزه تألیف و عرصه علوم انسانی از سوی سازمان سمت است و هم اکنون 70 درصد آثار تولید شده این سازمان منتشر شده است.
آقای دکتر صالحی با اشاره به این که در طول 30 سالی که این سازمان فعالیت داشته توانسته است در حیطه های مختلف علمی ورود پیدا کند گفت: این سازمان توانسته در حوزه های علوم انسانی تکاپوی بیشتری داشته باشد و با توجه به آثاری که تاکنون منتشر کرده است باید تلاش هایی هم در دانشگاه و حوزه برای نشر آثار شکل بگیرد تا پیوند و ارتباط گسترده ای میان دانشگاه و حوزه برقرار شود.
وی ضمن اشاره به افق گام دوم انقلاب و توسعه فعالیت های علمی در این زمینه گفت: باید سرمایه گذاری جدی در تعامل، تبادل علمی و فرهنگی علوم انسانی شکل بگیرد چنانچه تاکنون در حوزه علوم انسانی تعاملاتی با بیرون از ایران شکل گرفته است، اما باید این تعاملات گسترده تر شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید گفتگو های جدی تری میان نخبگان حوزه های علوم انسانی برای مطرح شدن ایده ها و نظریه های جدید شکل بگیرد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

فعالیت های علمی حوزه علوم انسانی باید گسترده تر شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به اهمیت مباحث علوم انسانی باید فعالیت های علمی برای گسترش نشر و تألیف کتب علوم انسانی بیشتر شود.
آقای دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: زنده یاد حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد احمدی مؤسس سازمان سمت یک شخصیت کم نظیر در جهان و کشور محسوب می شود که در تعامل میان حوزه و دانشگاه، ترکیب علم و عمل، ترکیب انقلابی گری، انصاف و اعتدال و در نهایت تواضع، سادگی و بی آلایشی یک شخصیت کم نظیر است.
وی ضمن بیان برخی از دغدغه های عمده در حوزه های علوم انسانی گفت: هم اکنون در حوزه فلسفه هنر نیازمند فعالیت و توسعه هستیم، سازمان سمت یک نقطه تلاقی در حوزه فلسفه هنر محسوب می شود و تاکنون فعالیت های زیادی در این زمینه داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که در سال 97 بیش از 300 هزار دانشجوی رشته هنر در دانشگاه ها و 400 هزار هنرآموز در آموزشگاه های کشور مشغول تحصیل هستند، افزود: باید فعالیت گسترده ای در خصوص ساخته و پرداخته شدن شغل و فعالیت های هنری شکل بگیرد، ما در برخی از مباحث علوم انسانی جلو هستیم و نیازمند مشارکت و همکاری در سایر حوزه های علوم انسانی هستیم و باید به این مسأله توجه شود.
آقای صالحی ضمن تأکید بر مباحث میان رشته ای در علوم انسانی گفت: باید مباحث جدی تری برای موضوع های میان رشته ای حوزه علوم انسانی شکل بگیرد و نظریه پردازی شود و نباید در این عرصه عقب باشیم و باید بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سمت در حوزه مباحث میان رشته ای علوم انسانی فعالیت گسترده تری انجام شود و گفتگو های فرامرزی حوزه علوم انسانی باید شکل بگیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر خبرگزاری دفاع مقدس خبرگزاری تقریب سلام نو

سید عباس صالحی در پیامی، درگذشت هادی موافق سدهی، وابسته فرهنگی ایران در مزارشریف را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بدین شرح است:

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

خبر درگذشت وابسته فرهنگی ایران در مزارشریف افغانستان، مرحوم مغفور آقای هادی موافق سدهی، همزمان با عاشورای حسینی موجب تأسف گردید.

ضمن عرض تسلیت فقدان مظلومانه این مدیر سختکوش به همکاران محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دوستداران و خانواده آن مرحوم، از درگاه ایزد متعال برای آن عزیز از دست رفته رحمت واسعه و همنشینی با سالار شهیدان و برای بازماندگان معزز صبر و بردباری خواستارم.

گفتنی است؛ هادی موافق سدهی، وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف، متولد 1346 هجری شمسی در رشت بود . آن مرحوم در مناصب فرهنگی، تبلیغی و اجرائی مختلف از جمله مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مدیرمسئولی مجله پیک تقریب، انجام وظیفه کرده است.

انتهای پیام/ص

19:35 - 1399/06/10 / شماره : 756223 / تعداد نمایش : 127

air.ir/Zrq4Nar

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
حوزه فرهنگ، هنر و رسانه توانسته با وجود فراز و نشیب های فراوان کارنامه ای درخشان را ارائه کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی امروز نیوز آقای خبر خبر فوری

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ایرنا نوشت: عملکردِ و دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید با توجه به برنامه های ارائه شده وزرای آن از آغاز این دولت تا امروز در حوزه های مختلف از رشد چشمیگر نسبت به مدت مشابه حکایت دارد؛ یعنی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه توانسته با وجود فراز و نشیب های فراوان کارنامه ای درخشان را ارائه کند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه سیاستگذاری، برنامه ریزی، هدایت، حمایت و نظارت بر حوزه های قرآن و عترت، فعالیت های فرهنگی و هنری مساجد، کتاب، چاپ و چاپخانه ها، کتابخانه های عمومی، فیلم و سینما، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، مطبوعات، تبلیغات، وقفه، امور خیریه، حج و زیارت، روابط فرهنگی بین المللی، رسانه های دیجیتال، بازی های رایانه ای، توسعه مراکز و فضاهای فرهنگی و هنری و آموزش های رسمی و غیررسمی فرهنگی، هنری و رسانه ای را بر عهده دارد. این وزارتخانه برای اجرای درست اهداف، وظایف و اختیارات خود 6 معاونت (معاونت های قرآن و عترت (ع)، امور فرهنگی، امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، امور هنری، حقوقی و امور مجلس و توسعه مدیریت و منابع)، 7 سازمان و موسسه (سازمان های اوقاف و امور خیریه، حج و زیارت، فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خبرگزاری جمهوری اسلامی امور سینمایی و سمعی و بصری و موسسه های پژوهشی فرهنگ، هنر و ارتباطات و آموزش عالی علمی-کاربردی فرهنگ و هنر) و 17 دفتر، 10 اداره کل، 3 مرکز، 6 دبیرخانه و 34 اداره کلی استانی در 31 استان کشور دارد.

دولت تدبیر و امید در شرایطی مستقر شد که رابطه هنرمندان، نهادهای غیردولتی و دولت در پایین ترین سطح از اعتماد قرار داشت و حتی بین نهادها و دستگاه های دولتی و برخی از نهادهای حاکمیتی اختلاف های جدی وجود داشت. برخی تشکل صنفی و فرهنگی حوزه فرهنگ محدود شده بودند و مشارکت این نهادها در امور فرهنگی به پایین ترین حد خود رسیده با نخستین گام دولت یازدهم بازسازی رابطه میان اصحاب فرهنگ و هنر و دولت بود که با عزم و اراده دولتمردان دراین زمینه فقط در طول دولت یازدهم اقدامات زیر انجام گرفت:
تقویت نقش نهادهای صنفی و فرهنگی در فعالیت های فرهنگی و هنری و رسانه ای
بازگشایی نهادهای صنفی تعطیل شده و تقویت نهادهای موجود
مشارکت هنرمندان و سینماگران و اهل قلم و اصحاب فرهنگ و هنر در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های دولتی واگذاری بخشی از امور فرهنگی و هنری به نهادهای صنفی و فرهنگی
گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری و رسانه ای در استان ها؛
تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر؛ انتشار حمایت ها و یارانه های مطبوعات و خرید کتاب و هزینه های نمایشگاه ها...؛ کاهش ممیزی های سلیقه ای؛ تکریم اصحاب فرهنگ و هنر؛
توجه به مناطق محروم و روستاها و...

با اجرای این برنامه ها، نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظام سیاستگذاری و راهبری فعالیت های فرهنگی و هنری کشور ارتقا یافته و با حمایت های دولت و مجلس شورای اسلامی و با مشارکت اصحاب فرهنگ و هنر، پیامدهای زیر را در طول مدت حدود 7 ساله نسبت به سال 92 را شاهد بودیم:

تعداد عناوین کتاب های منتشر شده درسال 1392 حدود شصت و شش هزار و 107 عنوان چاپ کتاب بوده است و این رقم در سال 1398 به بیش از یکصد و پنج هزارو 567 عنوان افزایش یافت.

میزان و نرخ افزایش سرانه مطالعه کشور در سال 92 حدود 12 دقیقه بوده که در سال 98 به حدود13 دقیقه افزایش یافت.

تعداد کتابخانه های عمومی کشور سال 92 حدود 3147 کتابخانه بوده که این رقم در سال 98 به رقمی حدود 3526 افزایش یافته است.

تعداد عناوین نمایش های تولید شده در سال 92رقمی حدود 4938 بوده است که این رقم در سال 98 به شش هزارو 415 نمایش تولیدی افزایش یافته و تعداد تماشاگران نمایش های تولید شده (هزار نفر) در سال 92 عدد 2231 را داشتیم که این رقم در سال 98 به پنج هزارو افزایش یافت.

همچنین تعداد اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی از بیست و شش هزار نفر در سال 92 به رقمی بالغ بر چهل و سه هزار نفر در سال 98 افزایش یافته است.

در حوزه سینما نیز به مانند دیگر حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه شاهد رشد بوده ایم به این صورت که تعداد عناوین فیلم های سینمایی تولید شده در سال 92 از رقم 67 فیلم به حدود 88 فیلم در سال 98 افزایش یافت.

همچنین تعداد سالن های سینما در سال 92 از 318 سالن به 635 سالن در سال 98 افزایش یافت. ظرفیت سالن های سینما (صندلی) هم از یکصد و بیست و چهار هزارو 233 صندلی به یکصد و شصت و یک هزارو صندلی افزایش یافت.

در حوزه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال نیز این وزارتخانه دستاوردهای چشمگیری را داشته و شاهد بوده است. تعداد مجوزهای صادر شده فعالیت های فرهنگی دیجیتال در سال 92 رقم 155عددی را داشتیم اما این رقم در سال 98 به یک هزارو690 مجوز صادره فعالیت های فرهنگی دیجیتال افزایش یافت.
همچنین تعداد عناوین رسانه های چاپی نیز از شش هزارو 154 رسانه به هشت هزارو 36 رسانه در سال 98 افزایش یافت. از سویی نیزتعداد عناوین رسانه های الکترونیکی برخط از242 در سال 92 به سه هزارو 530 رسانه الکترونیکی برخط در سال 98 افزایش یافت.

درحوزه دین، معارف، قرآن و عترت نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستاوردهای خوبی را ثبت کرد. به عنوان مثال تعداد موسسات فرهنگی قرآن و عترت از 388موسسه به 1255 موسسه در سال 98 افزایش داشت. و همچنین تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد از هفده هزارو 950 کانون در سال 92 به حدود بیست و پنج هزارو542 کانون در سال 98 افزایش یافت. تعداد موقوفات در سال 92 رقمی حدود یکصدو شصت و نه هزارو 484 موقوفه ثبت شده که این رقم موقوفه در سال 98 در دولت تدبیر و امید به حدود دویست و سه هزارو 189در سال 98 ازفایش یافت.
اهم طرح های اقدامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید

طرح شبکه شهرهای خلاق با همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شرکت 266 شهر در سال 1398

طرح پایتخت کتاب ایران توسط معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در 6 دوره درمجموع 800 شهر مشارکت کردند.

طرح روستاها و عشایر دوستدار کتاب توسط معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه در 6 دوره مجموعاً 7 هزار روستا مشارکت کردند.

طرح جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز توسط این معاونت با 25 هزار باشگاه، 2 هزار شهر و روستا، 300 هزار عضو، 20 هزار مربی انجام شد.

طرح مروجان کتابخوانی نیز توسط معاونت فرهنگی در 6 دوره در مجموع با مشارکت 2 هزار گروه و فرد انجام شد.

طرح فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران) وکانون فرهنگی و هنری مساجد رقابت و حضور 25 هزار کانون مساجد در 18 رشته فرهنگی، هنری، رسانه ای، دینی و فضای مجازی را شاهد بودیم.

طرح چلچراغ آسمانی + خانه های نورانی توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تولید محتوا وئدیویی در فضای مجازی انجام گرفت.

اقدامات فعال فرهنگی و رسانه ای در موضوع آسیب های اجتماعی معاونت ها، سازمان ها و مدیریت ها ونهاد کتابخانه های عمومی با هدف گذاری فعالیت های فرهنگی در 31 شهرستان آسیب پذیر انجام شد.

- طرح تشکیل انجمن های سراسری فرهنگی، هنری و رسانه ای توسط معاونت حقوقی ودفتر برنامه ریزی با مصوبه هیأت وزیران انجام شد.
طرح چابک سازی موسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز توسط معاونت های هنری و فرهنگی، سازمان سینمایی معاونت فرهنگی و سازمان سینمایی انجام و سایر معاونت ها در حال انجام است.

طرح تقویت بخش کودک و نوجوان کتابخانه های عمومی توسط نهاد کتابخانه های عمومی برای بیش از 90 درصد دارای بخش کودک و تبدیل بخش کودک به بخش مفرح و شاد و جذاب در کتابخانه های عمومی انجام گرفت.

طرح ساماندهی مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط وزارتخانه با هدف کاهش و ادغام مجوزها از130 مجوز به 35 مجوز انجام خواهد کرد.

طرح دولت الکترونیک توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع و مرکز فناوری اطلاعات برای ساماندهی مجوزها و اجرای جامع در مهر 99(مجموعه مجوزها و خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق پنجره واحد الکترونیک) رونمایی و دنبال خواهد شد.

طرح ارتقای محتوای حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط وزارتخانه و با موضوع اصلی به عنوان موضوعات مهم مورد حمایت تعیین شد.
طرح تأسیس و تکمیل فضاهای فرهنگی و هنری توسط معاونت ها و سازمان ها درسال 96-98در مجموع 5 کتابخانه مرکزی، 360 کتابخانه عمومی و 51 مجتمع فرهنگی و هنری راه اندازی شده است.

طرح تبدیل بقاع متبرکه به مراکز فرهنگی اجتماعی منطقه ای و محلی سازمان اوقاف و امور خیریه 8 هزار بقعه.
طرح تقویت اسناد و تفاهم نامه های بین المللی توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با 37 برنامه مبادلات فرهنگی به علاوه 26 سند اقدام شده است.

طرح تقویت فناوری و چندرسانه ای توسط سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) ا نجام گرفته است.
طرح گفت وگوهای فرهنگی – دینی نیز توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با81 نشست و گفت و گوی ادیان و ... انجام گرفته است.
طرح شفافیت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف استقرار نظام بودجه ریزی عملیاتی+ انتشار حمایت ها+ یارانه ها+هزینه ها+قراردادها و ...

تقویت تشکل ها و نهادهای صنفی نیز توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که منجر به تشکیل مجمع انجمن های ادبی+ مجمع ناشران بین المللی، کودک و نوجوان، اسلامی و دیجیتال+ واگذاری امور به صنوف شد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سکاندار این وزارتخانه در دولت دوازدهم ( تدبیروامید) با ارائه برنامه 9 گانه به مجلس شورای اسلامی برای اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس تمام تلاش و همت خود و بدنه وزارتخانه را به کار گرفت تا با اجرای این برنامه ها، نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظام سیاستگذاری و راهبری فعالیت های فرهنگی و هنری کشور ارتقا یافته و با حمایت های دولت و مجلس شورای اسلامی و با مشارکت اصحاب فرهنگ و هنربه دستاوردها و پیامدهایی که به بخشی از آنها اشاره شد دست یابد.
آنچه حائز اهمیت است اینکه صالحی در برنامه های 9 گانه فرهنگی ارائه شده خود به مجلس شورای اسلامی در دولت دوازدهم، همواره بر لزوم ارتباط پیوسته و محکم آن ها با یکدیگر و ضرورت گسترش اعتمادسازی میان اصحاب هنر و دولت، بهبود اقتصاد هنر و تقویت نقش نهادهای صنفی تاکید داشته و بر این اساس حرکت کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم همچنین برنامه های خود را در زمینه بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر را دارای پیشنهادهای روشن با هدف مانع زدایی و تمرکززدایی دولتی در حوزه فرهنگ و هنر، تسهیل قانونی و ساختاری تولید و خلاقیت های فرهنگی و هنری، افزایش سرانه فضاهای فرهنگی و توسعه زیرساخت های تولید و فروش محصولات فرهنگی را بنا نهاده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی امیدی دور از دسترس نیست که با تلاش و فعالیت های صورت گرفته این مهم در تقریبا ماه های انتهایی این دولت محقق شده یا در حال انجام برای تحقق کامل است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ایرنا نوشت: عملکردِ و دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید با توجه به برنامه های ارائه شده وزرای آن از آغاز این دولت تا امروز در حوزه های مختلف از رشد چشمیگر نسبت به مدت مشابه حکایت دارد؛ یعنی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه توانسته با وجود فراز و نشیب های فراوان کارنامه ای درخشان را ارائه کند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه سیاستگذاری، برنامه ریزی، هدایت، حمایت و نظارت بر حوزه های قرآن و عترت، فعالیت های فرهنگی و هنری مساجد، کتاب، چاپ و چاپخانه ها، کتابخانه های عمومی، فیلم و سینما، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، مطبوعات، تبلیغات، وقفه، امور خیریه، حج و زیارت، روابط فرهنگی بین المللی، رسانه های دیجیتال، بازی های رایانه ای، توسعه مراکز و فضاهای فرهنگی و هنری و آموزش های رسمی و غیررسمی فرهنگی، هنری و رسانه ای را بر عهده دارد. این وزارتخانه برای اجرای درست اهداف، وظایف و اختیارات خود 6 معاونت (معاونت های قرآن و عترت (ع)، امور فرهنگی، امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، امور هنری، حقوقی و امور مجلس و توسعه مدیریت و منابع)، 7 سازمان و موسسه (سازمان های اوقاف و امور خیریه، حج و زیارت، فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خبرگزاری جمهوری اسلامی امور سینمایی و سمعی و بصری و موسسه های پژوهشی فرهنگ، هنر و ارتباطات و آموزش عالی علمی-کاربردی فرهنگ و هنر) و 17 دفتر، 10 اداره کل، 3 مرکز، 6 دبیرخانه و 34 اداره کلی استانی در 31 استان کشور دارد.

دولت تدبیر و امید در شرایطی مستقر شد که رابطه هنرمندان، نهادهای غیردولتی و دولت در پایین ترین سطح از اعتماد قرار داشت و حتی بین نهادها و دستگاه های دولتی و برخی از نهادهای حاکمیتی اختلاف های جدی وجود داشت. برخی تشکل صنفی و فرهنگی حوزه فرهنگ محدود شده بودند و مشارکت این نهادها در امور فرهنگی به پایین ترین حد خود رسیده با نخستین گام دولت یازدهم بازسازی رابطه میان اصحاب فرهنگ و هنر و دولت بود که با عزم و اراده دولتمردان دراین زمینه فقط در طول دولت یازدهم اقدامات زیر انجام گرفت:
تقویت نقش نهادهای صنفی و فرهنگی در فعالیت های فرهنگی و هنری و رسانه ای
بازگشایی نهادهای صنفی تعطیل شده و تقویت نهادهای موجود
مشارکت هنرمندان و سینماگران و اهل قلم و اصحاب فرهنگ و هنر در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های دولتی واگذاری بخشی از امور فرهنگی و هنری به نهادهای صنفی و فرهنگی
گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری و رسانه ای در استان ها؛
تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر؛ انتشار حمایت ها و یارانه های مطبوعات و خرید کتاب و هزینه های نمایشگاه ها...؛ کاهش ممیزی های سلیقه ای؛ تکریم اصحاب فرهنگ و هنر؛
توجه به مناطق محروم و روستاها و...

با اجرای این برنامه ها، نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظام سیاستگذاری و راهبری فعالیت های فرهنگی و هنری کشور ارتقا یافته و با حمایت های دولت و مجلس شورای اسلامی و با مشارکت اصحاب فرهنگ و هنر، پیامدهای زیر را در طول مدت حدود 7 ساله نسبت به سال 92 را شاهد بودیم:

تعداد عناوین کتاب های منتشر شده درسال 1392 حدود شصت و شش هزار و 107 عنوان چاپ کتاب بوده است و این رقم در سال 1398 به بیش از یکصد و پنج هزارو 567 عنوان افزایش یافت.

میزان و نرخ افزایش سرانه مطالعه کشور در سال 92 حدود 12 دقیقه بوده که در سال 98 به حدود13 دقیقه افزایش یافت.

تعداد کتابخانه های عمومی کشور سال 92 حدود 3147 کتابخانه بوده که این رقم در سال 98 به رقمی حدود 3526 افزایش یافته است.

تعداد عناوین نمایش های تولید شده در سال 92رقمی حدود 4938 بوده است که این رقم در سال 98 به شش هزارو 415 نمایش تولیدی افزایش یافته و تعداد تماشاگران نمایش های تولید شده (هزار نفر) در سال 92 عدد 2231 را داشتیم که این رقم در سال 98 به پنج هزارو افزایش یافت.

همچنین تعداد اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی از بیست و شش هزار نفر در سال 92 به رقمی بالغ بر چهل و سه هزار نفر در سال 98 افزایش یافته است.

در حوزه سینما نیز به مانند دیگر حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه شاهد رشد بوده ایم به این صورت که تعداد عناوین فیلم های سینمایی تولید شده در سال 92 از رقم 67 فیلم به حدود 88 فیلم در سال 98 افزایش یافت.

همچنین تعداد سالن های سینما در سال 92 از 318 سالن به 635 سالن در سال 98 افزایش یافت. ظرفیت سالن های سینما (صندلی) هم از یکصد و بیست و چهار هزارو 233 صندلی به یکصد و شصت و یک هزارو صندلی افزایش یافت.

در حوزه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال نیز این وزارتخانه دستاوردهای چشمگیری را داشته و شاهد بوده است. تعداد مجوزهای صادر شده فعالیت های فرهنگی دیجیتال در سال 92 رقم 155عددی را داشتیم اما این رقم در سال 98 به یک هزارو690 مجوز صادره فعالیت های فرهنگی دیجیتال افزایش یافت.
همچنین تعداد عناوین رسانه های چاپی نیز از شش هزارو 154 رسانه به هشت هزارو 36 رسانه در سال 98 افزایش یافت. از سویی نیزتعداد عناوین رسانه های الکترونیکی برخط از242 در سال 92 به سه هزارو 530 رسانه الکترونیکی برخط در سال 98 افزایش یافت.

درحوزه دین، معارف، قرآن و عترت نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستاوردهای خوبی را ثبت کرد. به عنوان مثال تعداد موسسات فرهنگی قرآن و عترت از 388موسسه به 1255 موسسه در سال 98 افزایش داشت. و همچنین تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد از هفده هزارو 950 کانون در سال 92 به حدود بیست و پنج هزارو542 کانون در سال 98 افزایش یافت. تعداد موقوفات در سال 92 رقمی حدود یکصدو شصت و نه هزارو 484 موقوفه ثبت شده که این رقم موقوفه در سال 98 در دولت تدبیر و امید به حدود دویست و سه هزارو 189در سال 98 ازفایش یافت.
اهم طرح های اقدامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید

طرح شبکه شهرهای خلاق با همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شرکت 266 شهر در سال 1398

طرح پایتخت کتاب ایران توسط معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در 6 دوره درمجموع 800 شهر مشارکت کردند.

طرح روستاها و عشایر دوستدار کتاب توسط معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه در 6 دوره مجموعاً 7 هزار روستا مشارکت کردند.

طرح جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز توسط این معاونت با 25 هزار باشگاه، 2 هزار شهر و روستا، 300 هزار عضو، 20 هزار مربی انجام شد.

طرح مروجان کتابخوانی نیز توسط معاونت فرهنگی در 6 دوره در مجموع با مشارکت 2 هزار گروه و فرد انجام شد.

طرح فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران) وکانون فرهنگی و هنری مساجد رقابت و حضور 25 هزار کانون مساجد در 18 رشته فرهنگی، هنری، رسانه ای، دینی و فضای مجازی را شاهد بودیم.

طرح چلچراغ آسمانی + خانه های نورانی توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تولید محتوا وئدیویی در فضای مجازی انجام گرفت.

اقدامات فعال فرهنگی و رسانه ای در موضوع آسیب های اجتماعی معاونت ها، سازمان ها و مدیریت ها ونهاد کتابخانه های عمومی با هدف گذاری فعالیت های فرهنگی در 31 شهرستان آسیب پذیر انجام شد.

- طرح تشکیل انجمن های سراسری فرهنگی، هنری و رسانه ای توسط معاونت حقوقی ودفتر برنامه ریزی با مصوبه هیأت وزیران انجام شد.
طرح چابک سازی موسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز توسط معاونت های هنری و فرهنگی، سازمان سینمایی معاونت فرهنگی و سازمان سینمایی انجام و سایر معاونت ها در حال انجام است.

طرح تقویت بخش کودک و نوجوان کتابخانه های عمومی توسط نهاد کتابخانه های عمومی برای بیش از 90 درصد دارای بخش کودک و تبدیل بخش کودک به بخش مفرح و شاد و جذاب در کتابخانه های عمومی انجام گرفت.

طرح ساماندهی مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط وزارتخانه با هدف کاهش و ادغام مجوزها از130 مجوز به 35 مجوز انجام خواهد کرد.

طرح دولت الکترونیک توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع و مرکز فناوری اطلاعات برای ساماندهی مجوزها و اجرای جامع در مهر 99(مجموعه مجوزها و خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق پنجره واحد الکترونیک) رونمایی و دنبال خواهد شد.

طرح ارتقای محتوای حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط وزارتخانه و با موضوع اصلی به عنوان موضوعات مهم مورد حمایت تعیین شد.
طرح تأسیس و تکمیل فضاهای فرهنگی و هنری توسط معاونت ها و سازمان ها درسال 96-98در مجموع 5 کتابخانه مرکزی، 360 کتابخانه عمومی و 51 مجتمع فرهنگی و هنری راه اندازی شده است.

طرح تبدیل بقاع متبرکه به مراکز فرهنگی اجتماعی منطقه ای و محلی سازمان اوقاف و امور خیریه 8 هزار بقعه.
طرح تقویت اسناد و تفاهم نامه های بین المللی توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با 37 برنامه مبادلات فرهنگی به علاوه 26 سند اقدام شده است.

طرح تقویت فناوری و چندرسانه ای توسط سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) ا نجام گرفته است.
طرح گفت وگوهای فرهنگی – دینی نیز توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با81 نشست و گفت و گوی ادیان و ... انجام گرفته است.
طرح شفافیت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف استقرار نظام بودجه ریزی عملیاتی+ انتشار حمایت ها+ یارانه ها+هزینه ها+قراردادها و ...

تقویت تشکل ها و نهادهای صنفی نیز توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که منجر به تشکیل مجمع انجمن های ادبی+ مجمع ناشران بین المللی، کودک و نوجوان، اسلامی و دیجیتال+ واگذاری امور به صنوف شد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سکاندار این وزارتخانه در دولت دوازدهم ( تدبیروامید) با ارائه برنامه 9 گانه به مجلس شورای اسلامی برای اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس تمام تلاش و همت خود و بدنه وزارتخانه را به کار گرفت تا با اجرای این برنامه ها، نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظام سیاستگذاری و راهبری فعالیت های فرهنگی و هنری کشور ارتقا یافته و با حمایت های دولت و مجلس شورای اسلامی و با مشارکت اصحاب فرهنگ و هنربه دستاوردها و پیامدهایی که به بخشی از آنها اشاره شد دست یابد.
آنچه حائز اهمیت است اینکه صالحی در برنامه های 9 گانه فرهنگی ارائه شده خود به مجلس شورای اسلامی در دولت دوازدهم، همواره بر لزوم ارتباط پیوسته و محکم آن ها با یکدیگر و ضرورت گسترش اعتمادسازی میان اصحاب هنر و دولت، بهبود اقتصاد هنر و تقویت نقش نهادهای صنفی تاکید داشته و بر این اساس حرکت کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم همچنین برنامه های خود را در زمینه بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر را دارای پیشنهادهای روشن با هدف مانع زدایی و تمرکززدایی دولتی در حوزه فرهنگ و هنر، تسهیل قانونی و ساختاری تولید و خلاقیت های فرهنگی و هنری، افزایش سرانه فضاهای فرهنگی و توسعه زیرساخت های تولید و فروش محصولات فرهنگی را بنا نهاده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی امیدی دور از دسترس نیست که با تلاش و فعالیت های صورت گرفته این مهم در تقریبا ماه های انتهایی این دولت محقق شده یا در حال انجام برای تحقق کامل است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

اهم طرح های اقدامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید

طرح شبکه شهرهای خلاق

طرح پایتخت کتاب ایران

طرح روستاها و عشایر دوستدار کتاب

طرح جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان

طرح مروجان کتابخوانی

طرح فهما

طرح چلچراغ آسمانی

اقدامات فعال فرهنگی و رسانه ای

- طرح تشکیل انجمن های سراسری فرهنگی، هنری و رسانه ای

طرح چابک سازی موسسات

طرح تقویت بخش کودک و نوجوان کتابخانه های عمومی

طرح ساماندهی مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

طرح دولت الکترونیک توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع

طرح ارتقای محتوای حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

طرح تأسیس و تکمیل فضاهای فرهنگی و هنری

طرح تبدیل بقاع متبرکه به مراکز فرهنگی اجتماعی منطقه ای و محلی

طرح تقویت اسناد و تفاهم نامه های بین المللی

طرح تقویت فناوری و چندرسانه ای توسط سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) ا

طرح گفت وگوهای فرهنگی – دینی

طرح شفافیت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

تقویت تشکل ها و نهادهای صنفی

سید عباس صالحی

برنامه های 9 گانه فرهنگی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران - ایرنا - رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی از مدیران کل، روسای ادارات اوقاف، هیات امنا و خدام امامزادگان و بقاع متبرکه، مبلغان، ذاکران و هیات مذهبی به دلیل اجرای شایسته برنامه های عزاداری سالار شهیدان قدردانی و تشکر کرد.

به گزارش ایرنا از سازمان اوقاف، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی روز سه شنبه در این پیام آورده است: خداوندا، مخصوص توست ستایش شکرگزاران در مصیبت زدگی ایشان، ستایش خدای را در عظمت و بزرگی مصیبتم. خدایا شفاعت حسین (ع) را در روز ورود به صحرای محشر روزی ام گردان(فراز پایانی زیارت عاشورا). بر خود لازم می دانم از بصیرت بالا و معرفت الای عزاداران سیدالشهداء(ع) در تعظیم شعائر الهی و اقامه عزای حضرت اباعبداالله الحسین(ع) تقدیر و تشکر نمایم.

در این پیام آمده است: نظر به شرایط به وجود آمده در کشور، از ماهها قبل دوستان و دشمنان نسبت به نحوه برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم اظهار نظر نمودند؛ رعایت دستورالعمل های صادره از سوی مراجع ذیربط توسط عزاداران و هیئات مذهبی و در عین حال اقامه باشکوه عزای خامس اهل کساء حضرت اباعبداالله الحسین(ع) و انعکاس آن از رسانه های جمعی مراتب شکرگزاری اینجانب را به دنبال داشت.

خاموشی افزود: بی تردید رهنمود داهیانه رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت االله العظمی امام خامنه ای(حفظه الله) در هدایت مومنین و ترسیم خط مشی عزادرای ها و کمک های مومنانه در فرمایشات ایشان در روز عید سعید قربان تکیف را بر همگان روشن نمود.

رییس سازمان افزود: در پایان از مجاهدت های خالصانه و تلاشهای شبانه روزی مدیران کل، روسای ادارات اوقاف و هیئات امنا و خدام محترم امامزادگان و بقاع متبرکه و نیز از مبلغین، ذاکران و هیئات مذهبی در اجرای شایسته برنامه های عزاداری کمال تشکر و امتنان را داشته و از درگاه خداوند متعال دوام توفیقات ایشان را در خدمتگزاری به این آستان مقدس و ذراری پاک ایشان خواستارم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : ایران پرس شورای عالی انقلاب فرهنگی اینتر آز

دومین کمیته مشترک فرهنگی ایران و روسیه با حضور مسئولان فرهنگی دو کشور به صورت وبینار برگزار شد و طرفین بر لزوم گسترش همکاری های فرهنگی تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وبینار بین المللی دومین کمیته مشترک فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه روز دوشنبه (10 شهریورماه) ساعت 15:30 به وقت تهران و 14 به وقت مسکو با شرکت ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رییس کمیته مشترک فرهنگی، ماکسیم کسنزوف، معاون وزیر فرهنگ روسیه و جمعی از شخصیت ها و نخبگان فرهنگی و علمی در فضای مجازی نرم افزار ( WebEx) ، برگزار شد.

این وبینار با پیش درآمدی از روابط و فعالیت های فرهنگی دو کشور آغاز شد و در ادامه، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ماکسیم کسنزوف معاون وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه ابراز امیدواری کردند تا با اتمام شرایط موجود به دلیل وجود بیماری کرونا، دیدارهای بعدی به صورت حضوری و از نزدیک صورت پذیرد.

برگزاری شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه

همچنین در خصوص برخی از موضوعات همچون تجدید امضای سند موافقتنامه فرهنگی دو کشور، طرفین توافق کردند تا ادامه مذاکرات در کمیته فرهنگی شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه که از تاریخ 24 تا 28 شهریور در ولادی قفقاز برگزار خواهد شد، انجام پذیرد.

در پایان، طرفین ضمن تشکر از هماهنگی های صورت گرفته در باره برگزاری این کمیته و تشکر از هیأت حاضر در ایران و روسیه، جلسه را با آرزوی سلامتی برای مردم دو کشور به پایان رساندند.

تبیین و بررسی در خصوص تجدید نظر و فعال سازی اسناد همکاری های فرهنگی دو کشور و نهایی سازی شش سند در حوز ه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اسناد و کتابخانه ملی، همکاری های سینمایی و همکاری های فرهنگی و هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با جمهوری تاتارستان و باشقیرستان از جمله موارد مطروحه این نشست مجازی بود.

در این وبینار، قربانعلی پورمرجان، معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی، علی سعادت آذر، مدیرکل مبادلات فرهنگی و سازمان های بین المللی، بختیاری، سرپرست اداره کل توسعه روابط فرهنگی اروپا آمریکا، محمدعلی کیانی، مدیرکل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور، اکبر قولی، سرپرست اداره کل همکاری های علمی و دانشگاهی، مهدی سعادت نژاد، مدیرکل همکاری های رسانه ای و فضای مجازی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسینی، مدیرکل جشنواره ها و همکاری های بین المللی سازمان سینمایی، تابش، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، فریدزاده، معاون امور بین الملل بنیاد سینمایی فارابی، صالحی زمانی، مدیرکل بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کارگر، مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ خانم پیمانه غفوری فرد، مسئول کشورهای مشترک المنافع و قفقاز وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ فتحعلی، نماینده کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه از وزارت نیرو، روستا، مترجم زبان روسی از وزارت امورخارجه از جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.

همچنین، وادیم وانکوف، رییس دپارتمان توسعه اطلاعات و دیجیتال؛ آکسانا کاسرییوا، رییس دپارتمان حمایت دولتی از هنر و هنرهای مردمی، گالینا ستراچکووا، سرپرست دپارتمان سینما، لیدیا فدیاکینا، معاون دپارتمان علم و آموزش، آنتون کوزنتسوف، معاون رییس دپارتمان موزه ها و روابط خارجی، ماریا سرگیونکو، رییس اداره کشورهای مشترک المنافع، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان های بین المللی و نماینده مؤسسه روس کینو (سینمای روس) از روسیه شرکت کردند.

انتهای پیام/ص

09:27 - 1399/06/11 / شماره : 756259 / تعداد نمایش : 181

air.ir/ZrqGNar

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
عباس مرتضی، وزیر فرهنگ لبنان، به پیام همدردی ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با مردم لبنان پاسخ داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خبرگزاری تقریب

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در متن این پیام آمده است:

جناب دکتر ابوذر ابراهیمی

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جمهوری اسلامی ایران

از نامه حضرت عالی در خصوص ابراز همدردی با ملت لبنان در پی حادثه دردناکی که رخ داد و ابراز احساسات عمیق و اعلام همبستگی و ایستادن در کنار کشور عزیزمان لبنان که شرایط ویژه ای را که تنها با اراده ملتش و کمک دوستانش می تواند از آن خارج شود؛ سپری می کند، تشکر می کنم.

همچنین از حمایت های مادی و معنوی شما جهت احیای مجدد کشورمان تقدیم کردید، قدردانی نموده و هر گونه اقدام ارزشمندی که در جهت منافع لبنانی آزاد، مستقل و دارای حاکمیت در مقابله با تمام سختی ها و چالش ها باشد، استقبال می کنیم.

به ویژه حمایت ها و کمک هایی که در زمینه کشاورزی و فرهنگی که یکی از مهمترین ارکان خوداتکایی کشور و شکوفایی آن است، استقبال می کنیم.

از ابراز همبستگی و احساسات صادقانه شما و ملت شما تشکر می کنیم.

عباس مرتضی

وزیر فرهنگ

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
به گفته حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تفاهم نامه این معاونت با ادارات کل ارشاد استان ها مبتنی بر تفاهم نامه ای است که وزیر ارشاد با استانداری ها داشته است.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت درباره حمایت از فعالیت های هنری در استان ها گفت: معاونت امور هنری در ادامه حمایت های سال های گذشته، سال جاری نیز حمایت هایی را از فعالیت های هنری در استان ها خواهد داشت و امسال بر اساس تفاهم نامه با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه ها و طرح های هنری در استان ها حمایت می کند که میزان این حمایت حدود 12 میلیارد تومان پیش بینی شده است. این حمایت های بر اساس طرح های پیشنهادی ادارات کل تخصصی معاونت امور هنری و تصویب در شورای برنامه ریزی و حمایت ها در معاونت هنری انجام می شود. تفاهم نامه معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها مبتنی بر تفاهم نامه ای است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداری ها داشته است.

قبادی در ادامه گفت: بر اساس برنامه های سال جاری معاونت امور هنری از طرح ها و برنامه های هنری استان ها در زمینه هنرهای نمایشی، موسیقی، آموزش هنر و هنرستان های هنرهای زیبا، هنرهای تجسمی و مد و لباس حمایت خواهد کرد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
انتخابات هیات مدیره خانه تئاتر بعد از ثبت همه انجمن های صنفی و با اساسنامه جدید و ساختار تازه صنفی و کانونی با رعایت پروتکل های مربوط به کرونا تا چند ماه آینده برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : منجیل خبر

هیات مدیره خانه تئاتر در بیانیه ای اعلام کرده است: هیأت مدیره خانه تئاتر پس از اجماع چند جلسه ای و استعلام از وزارت کار، وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در خصوص برگزاری مجمع عمومی و تغییر نحوه رأی گیری با یادآوری چند نکته و با استناد اسناد مطرح شده کشوری به جمع بندی نهایی رسید. مؤکداً و به پشتوانه قوانین و فرامین بالادستی، برگزاری هرگونه اجتماع یا مجمع با تعداد زیاد اعضا در شرایط فعلی ممنوع است.

در این باره ایرج راد - رییس هیات مدیره خانه تئاتر - در پاسخ به اینکه تاخیر در برگزاری انتخابات (که تا قبل از اردیبهشت باید انجام می شد) تا چه زمانی طول می کشد و چرا در این شرایط خاص همانند خانه سینما، انتخابات خانه تئاتر برگزار نمی شود؟ به ایسنا بیان کرد: اساسنامه خانه تئاتر با اساسنامه خانه سینما تفاوت دارد و برخلاف خانه سینما در مجمع خانه تئاتر باید همه اعضا حضور داشته باشند و برای به حد نصاب رسیدن هم لازم است که نصف بعلاوه یک نفر اعضا شرکت کنند. با توجه به تعداد بیش از سه هزار نفر عضو فعلی خانه تئاتر یعنی باید مکانی فراهم شود که شرایط حضور دست کم 1500 نفر را با تاکید بر رعایت پروتکل های کرونایی داشته باشد که در حال حاضر مقدور نیست.

او افزود: اگر هم بخواهیم در این شرایط اساسنامه را تغییر دهیم تا مثل خانه سینما انتخابات را برگزار کنیم باز هم لازم است مجمع عمومی فوق العاده برگزار شود.

راد درباره اینکه روند ثبت انجمن ها تا کجا پیش رفته است؟ هم گفت: الان در خانه تئاتر تقریبا 17 انجمن داریم که پرونده نزدیک به 14 انجمن برای ثبت فرستاده شده و هفت، هشت انجمن هم به کمیسیون (متشکلی از هفت نماینده از رشته های گوناگون هنری و رسانه برای بررسی و تایید تشکیل انجمن های صنفی هنری) رسیده و کارشان تقریبا انجام شده است. امیدواریم برای بقیه انجمن ها نیز زودتر پیگیری انجام شود. در این کمیسیون برخی اصلاحات اساسنامه انجام شده است. همچنین این انجمن ها و کانون های صنفی از این پس سراسری هستند و مجمع های عمومی آن ها حتما باید در تمام کشور به صورت مجازی انجام شود که این مسائل در اساسنامه پیش بینی شده است.

وی در پاسخ به اینکه برگزاری انتخابات به پایان یافتن این روند منوط شده و آیا ممکن است یکی دو سال طول بکشد؟ توضیح داد: قرار نیست اینقدر طولانی شود چون در شیوه نامه ای که وجود دارد، قرار بر این شد که خانه ها (تئاتر، سینما، موسیقی و...) ظرف مدت دو ماه تکلیف را مشخص کنند. البته به خانه هایی که هنوز تشکیل نشده اند فرصت 6 ماهه داده شد. بنابراین اگر کرونا نبود خانه تئاتر خیلی زودتر به نتیجه می رسد و امیدوارم هر چه سریع تر اقدام های لازم انجام شود.

براساس انچه در سایت خانه تئاتر منتشر شده، هیات مدیره خانه تئاتر نیز در بیانیه ای دلایل خود را برای این تصمیم تشریح کرده است که در ادامه می خوانید:

1. همانطور که همه عزیزان مطلع هستند تا 21 تیرماه بر طبق فرامین کشوری برگزاری هر تجمعی ممنوع بود. پیک اول کرونا در آن تاریخ به اتمام رسید و متأسفانه پیک دوم این پاندمیک در سراسر دنیا آغاز شد. هیأت مدیره خانه تئاتر حتی برای تشکیل جلسات خود با مشکل روبه رو بود و برخی جلسات با دستورات ستاد ملی کرونا ملغی اعلام شد.

بررسی ظرفیت های فضای مجازی برای مجمع در همان اولین جلسات به بحث و آزمایش گذاشته شد که خود نیز مترتب اشکالات فراوانی بود.

2. تعداد اعضای واجد شرایط در خانه تئاتر با یک رشد قابل تأمل، هم اکنون به 3 هزار و 3 نفر رسیده است، انتخاب محل برگزاری انتخابات با در نظر گرفتن نیاز به مکان جلوس تا حداقل سه ساعت و واجد شرایط استفاده از پاورپوینت، برای گزارش عملکرد و گزارش مالی امکان پذیر نیست.

3. نحوه برگزاری انتخابات که از مواد اساسنامه و مورد تأیید و مصوب اعضای خانه است ، برای تغییر مستلزم برگزاری مجمع فوق العاده و رأی گیری و تصویب در مجمع است؛ لذا تغییر ساختاری آن به روش مجازی، نیازمند برگزاری و تصویب خود اعضاست.

4. به استناد ماده 136 قانون تجارت، حضور و رسمیت هیأت مدیره و مدیرعامل تا رسیدن به شرایط برگزاری انتخابات تازه کاملا قانونی است.

5. اساساً هر هیأت مدیره ای باید پس از مدت مشخص اعلام شده در اساسنامه، نسبت به برگزاری انتخابات تازه اهتمام ورزند. در غیر این صورت برای معرفی و ثبت هیأت مدیره جدید در ثبتِ اسناد به مشکل اساسی بر خواهند خورد که، می تواند موسسه را تا انحلال نیز پیش برد؛ پس برگزار نکردن انتخابات می بایست در ارتباط مستقیم با اداره ثبت شرکت ها باشد. بدیهی است این هماهنگی صورت پذیرفته است.

6. همانطور که اعضای محترم در جریان و تکاپوی ثبت انجمن های صنفی جهت رسیدن به کد شغلی هستند، لازم است یک بار دیگر یادآوری شود که برگزاری انتخابات هیأت مدیره خانه تئاتر که پس از انجامِ مراحلِ ثبت انجمن ها به کانون خانه تئاتر تغییر نام خواهد داد، با شیوه فعلی امکان پذیر نخواهد بود. این هیأت مدیره توسط اعضا و از میان نمایندگان انجمن ها انتخاب خواهند شد. شیوه ساختار انتخابات تازه توسط هیأت مؤسس اعلام خواهد شد.

7. بازرس خانه ضمن تماس با مدیر محترم هیأت رسیدگی به امور مؤسسات وزارت فرهنگ، استعلام لازم را گرفته اند و از آن جهت نیز نگرانی برای تاخیر در انتخابات و سپری کردن این روزها تا تشکیل انجمن های صنفی و رسیدن به آرزوی دیرین سندیکایی وجود ندارد.

8. لازم به ذکر است که در کمیسیون بند چهار تشکیل اصناف و کانون های هنری ، انتخابات مجازی پیش بینی شده است. این امر در راستای تشکیل ، عضویت و تسهیل ارتباطات هنرمندان سراسر کشور در اصناف و کانون های هنری لحاظ شده و ارتباطی به شرایط خاص نیز ندارد.

در پایان امید است با صبوری و کرامت همیشگی اعضا بتوانیم از این پیچ پر خطر به سلامتی عبور کنیم و مجمع عمومی و فریضه انتخابات خانه، بعد از ثبت همه انجمن های صنفی و با اساسنامه جدید و ساختار تازه صنفی و کانونی با رعایت پروتکل های مربوط به کرونا به انجام رسد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
با شیوع بیماری کرونا، بسیاری از فعالیت ها و کسب وکارها تعطیل شد، افراد بی شماری بیکار و معیشت اکثریت جامعه دچار مشکل شد اما در این میان، ضعف زیرساخت ها و مشکلات مسکوت مانده بسیاری، سر باز کرد و خود را نشان داد تا شاید به این واسطه، راهی برای برطرف کردن آنها پیدا شود. در این میان، هنرمندان جزو اقشاری بودند که به واسطه شیوع کرونا، غبار از مشکلات سالیان آنها برداشته و شرایطی برای آنها فراهم شد که اینبار، با قدرت بیشتری مطالبات خود را بیان کنند؛ مطالباتی که تا پیش از این، حتی به زبان نمی آمد اما امروز بسیاری از آنها انجام شده یا در انتظار نتیجه هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰

خانه تئاتر- علی علیایی نژاد، نائب رئیس انجمن نمایشگران حرکت خانه تئاتر با بیان اینکه مشکلات این گروه، نه مربوط به کرونا که از سال های گذشته بوده، گفت: انجمن نمایشگران حرکت، همیشه برای بسیاری از نهادها، حساسیت برانگیز بوده، این در حالی است که تعریف این انجمن، در چارچوب نمایش است. بر همین اساس، در برگزاری جشنواره ها، ما با مشکلات متعددی روبه رو بوده و هستیم. همچنین چون این حساسیت وجود دارد، در بسیاری از موارد در حق بازیگران حرکت اجحاف می شود و گاهی حتی در خانه تئاتر هم در اولویت قرار نمی گیریم.

این بازیگر و کارگردان تئاتر، در مورد راهکارهای حل مشکلات کنونی، بیان کرد: خیلی مسائل را بیرون از خانه تئاتر و صنف جستجو می کنیم اما بسیاری از مشکلات را می توان از داخل خانه تئاتر حل کنیم. مثلا در این مجموعه، 17 انجمن داریم که نسبت به توان خودشان، عضو پذیرفته اند. با این حال، به نظر می رسد انجمن های خانه تئاتر در نگاه هیأت مدیره مرکزی، تفاوت دارند که باعث می شود در تسهیلات بخشی و تصمیم گیری های بزرگ، برخی انجمن های مشخص در اولویت قرار می گیرند.

او با بیان اینکه برداشتن فاصله میان انجمن ها و هیأت مدیره مرکزی می تواند بسیار مفید و ثمربخش باشد، گفت: بهتر است هیأت مدیره مرکزی ارتباط خود را با تمام انجمن ها افزایش دهد و تلاش کند که فاصله میان انجمن ها و هیأت مدیره مرکزی برطرف شود. در واقع باید جلسات به روز و گفتمان مداوم هیأت مدیره مرکزی با انجمن های خانه تئاتر از سرگرفته شود.

به گفته علیایی نژاد، همیشه دغدغه ما این بوده که نماینده تمام انجمن ها در هیأت مدیره مرکزی خانه تئاتر حضور داشته باشند. او در اینباره توضیح داد: در دوره هایی شاهد این بودیم که چند نفر از یک انجمن، عضو هیأت مدیره مرکزی خانه تئاتر هستند. شاید بهتر باشد برای برقراری تعامل و ارتباط سازنده، هیأت مدیره مرکزی از نماینده های تمام انجمن ها تشکیل شود. این اتفاق باعث می شود در بدنه خانه تئاتر، تمام انجمن ها حضور داشته باشند.

فعالیت نمایشگران حرکت وابسته به اجرای گروه های تئاتری است

نائب رئیس بازیگران حرکت خانه تئاتر، با اشاره به اینکه کرونا آخرین امید اهالی تئاتر را نیز از بین برده، مطرح کرد: فعالان این صنف، پس از کرونا به شدت بیکار شدند، چرا که نوع فعالیت ما وابسته به فعالیت تمام گروه های تئاتری است. فقط در صورتی که بخواهیم در اجراهای ارگانی، مناسبتی، کنسرت و ... حضور داشته باشیم می توانیم مستقل عمل کنیم. این تعطیلی ها آسیب پذیری نمایشگران حرکت را افزایش داده و از فعالان این صنف تا پیشکسوت ها را خانه نشین کرده است. برخی از همکاران ما تدریس خصوصی دارند اما بسیار محدود و ناچیز است.

علیایی نژاد با اشاره به اینکه وظیفه یک ان جی او، درآمدزایی نیست، مطرح کرد: هرچند که شاید در حیطه وظایف خانه تئاتر نباشد اما به باور من، خانه تئاتر به راحتی می تواند با گروه ها و انجمن هایی که در اختیار دارد، کسب درآمد داشته باشد. مثلا اگر این نهاد مجری و تهیه کننده کاری شود و حتی کمیته ای برای ساماندهی اجراها داشته باشد، به نظر می رسد که نتایج قابل توجهی به دنبال داشته باشد. شاید این ایده خام باشد اما به نظر می رسد با پردازش و بررسی بیشتر، شاهد اتفاق های خوشایندی باشیم.

این کارگردان تئاتر و طراح حرکت، در مورد بیمه اعضای خانواده تئاتر، توضیح داد: یکی دیگر از مشکلاتی که می تواند از طریق خانه تئاتر به طور کامل برطرف شود، بیمه هنرمندان است. هرچند که اقدامات بسیاری صورت گرفته و جلسات متعددی برگزار شده است اما هنوز بیمه یکی از مهم ترین چالش های اعضای خانه تئاتر و به طور کلی هنرمندان است.

به گفته علیایی نژاد، شاید به راحتی بتوان با تشکیل اتاقی برای حل مشکلات اعضا، سازوکاری برای آنها فراهم کنیم تا به راحتی دغدغه ها و مطالبات خود را بیان کرده و اطمینان داشته باشند که به گوش متولیان امر خواهد رسید.

او درباره تلاش هایی که توسط خانه تئاتر انجام شده، گفت: تا آنجا که من می دانم مدیرعامل و هیأت مدیره خانه تئاتر، از تمام لینک هایی که داشتند برای بهبود شرایط اعضا استفاده کرده اند و این موضوع قابل احترام است. امیدواریم این تلاش ها ادامه پیدا کند و حتی از اعضا بخواهند که اگر هر کدام ارتباطی با نهادهای مرتبط دارند، به کمک خانه تئاتر بیایند تا در جهت بهبود وضعیت معیشت اعضا موثر باشد.

پیوستن انجمن ها به وزارت کار نقطه قوت است

به گفته نائب رئیس انجمن نمایشگران حرکت خانه تئاتر، پیوستن انجمن ها به وزارت کار، در میان این همه مشکل، یکی از نقاط امیدواری و خوشایند برای اعضاست.

او با باین اینکه سال هاست جشنواره های متعددی برگزار می شود که باید سود آنها به نفع اهالی تئاتر باشد، توضیح داد: شاید خانه تئاتر بتواند وزارت ارشاد، مرکز هنرهای نمایشی و سایر نهادهای مرتبط را مجاب کند که بودجه ای که قرار بود امسال به جشنواره های تئاتری اختصاص یابد، در اختیار گروه ها قرار دهند. مثلا در اختیار خانه تئاتر یا نهادهای مسئول قرار بگیرد و دست اندرکاران آن تصمیم بگیرند که با توجه به اولویت و نیازهای اعضا، هزینه شود.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
محمدمهدی پریزاد نویسنده و کارگردان تئاتر می گوید که مسئولین و متولیان هنرهای نمایشی از ساخت نمایش های مناسبتی و مذهبی حمایت نمی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : منجیل خبر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، محمدمهدی پریزاد کارگردان آثاری چون سفر عشق ، پیمان پنهان و یاس کبود با اشاره به وضعیت تولید نمایش های مذهبی در کشور گفت: مسئولین و متولیان هنرهای نمایشی از ساخت نمایش های مناسبتی و مذهبی حمایت نمی کنند.

وی ادامه داد: در عرصه هنرهای نمایشی دو دسته متولی داریم؛ یکی تولیدکنندگان که مشمول بازیگران، کارگردان و گروه تولید هستند و دیگری نهادهایی که حامی تولید این آثار هستند؛ مثل: حوزه هنری، وزارت ارشاد و نهادهایی از این قبیل که متولی ساخت نمایش های آیینی و مذهبی هستند و متأسفانه هر دو قشر کم کاری می کنند.

کارگردان سفر عشق عنوان کرد: با توجه به اینکه در عرصه تولید آثار مذهبی حمایتی وجود ندارد، بنابراین آثار جدید هم تولید نمی شود و اگر قرار به اجرای نمایشی باشد، همان نمایش های قدیمی روی صحنه می روند.

پریزاد با اشاره به فعالیت های خود در حوزه تئاتر آئینی خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که در این حوزه انجام دادم، نگارش متن نمایش سفر عشق بود که در سال 1392 بدان پرداختم؛ این نمایش درباره عزیمت و حرکت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به سمت کوفه و منزلگاهایی است که در آنها توقف دارند.

وی در خصوص نگارش متن نمایشنامه جدیدش نیز عنوان کرد: آقازاده نمایشنامه ای است که با رویکرد جامعه فعلی و وقایعی که طی سال های گذشته و در عصر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) رقم خورده است، تلفیق می شود؛ نگارش این متن در سال 1398 به پایان رسید اما هنوز به اجرا در نیامده است؛ قرار بود امسال روی صحنه برود که شرایط کرونایی مانع شد.

وی با اشاره به طراحی قالب نمایشی جدید، یادآور شد: قالبی که به آن اندیشیده ام، قالب جدید و متفاوتی است که سال ها به آن فکر کرده ام؛ این قالب در دو مرحله به اجرا درآمده است که امیدوارم در سال جدید و همزمان با مناسبت های آئینی دیگر بتواند عرضه شود. تلاشم این است که بتوانم انگیزه و سطح معلومات مخاطبان تئاتر آئینی را ارتقا دهم و امیدوارم این اتفاق با حمایت متولیان هنرهای نمایشی، هر چه زیباتر و بهتر رقم بخورد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
خرید و فروش آثار هنری در حراجی هایی که در طول چند سال گذشته در کشور برگزار شده، پیشینه ای نسبتا جوان دارد، حراجی هایی که در نهایت به خرید و فروش آثار معاصر و بعضا تجسمی مانند نقاشی، مجسمه یا عکس ختم می شد، هر چند بعضا در برخی از حراجی ها آثاری مانند نسخه های خطی یا نقاشی هایی از دوران تاریخی نیز به فروش می رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : خبر ویژه آفتاب نیوز اسکان

اصلا چرا راه دور، خرید و فروش آثار تاریخی در برخی از مغازه های خیابان منوچهری تهران یا برخی از دستفروش های جمعه بازار پروانه نیز روشی از این نوع خرید و فروش های آثار تاریخی محسوب می شود که تا کنون بدون هیچ قانون یا تبصره مشخصی انجام می شده، اما آبان سال گذشته هیات وزیران با تصویب دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز درصدد برآمد تا راهی قانونی و روشمند در این زمینه ایجاد کند.

اما این دستورالعمل چقدر راه های سوءاستفاده های احتمالی برای خرید و فروش یا خروج آثار تاریخی از کشور را می بندد یا اصلا ناخواسته راهی جدید برای این نوع استفاده ها باز می کند؟ شاید بهتر است نخست اصل دستورالعمل را بررسی کرد.

به گزارش ایسنا، در نامه ای که 26 آبان سال گذشته، وحید قربانی _ مدیر کل دفتر فنی و برنامه ریزی عمرانی استانداری کشور _ به همه معاونان هماهنگی امور عمرانی و استانداری ها نوشت، پیوست تصویب نامه دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز در اجرای مواد 29 و 30 آیین نامه مدیریت ساماندهی نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی تاریخی منقول مجاز را ارسال کرد، مصوبه ای که 22 آبان توسط هیئت دولت به تصویب رسیده بود.

بر اساس این مصوبه که معاون اول رئیس جمهور یعنی اسحاق جهانگیری به سه "وزارتخانه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی"، "فرهنگ و ارشاد اسلامی" و "علوم و تحقیقات و فناوری" فرستاده، تاکید کرده که "هیئت وزیران براساس پیشنهادی که 10 آبان سال 96 میراث فرهنگی به استناد اصل 138 قانون اساسی و در اجرای مواد 29 و 30 آیین نامه مدیریت ساماندهی نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی تاریخی منقول مجاز به تصویب رساند، هشتم آبان سال گذشته دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز تصویب شده است.

این آیین نامه در 29 ماده تنظیم شد و رونوشت آن به دستگاه های مختلف مانند دفتر مقام معظم رهبری، دفتر رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه، دفتر معاون اول رئیس جمهور، دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونت حقوقی رئیس جمهور، معاونت امور مجلس رئیس جمهور، دیوان عدالت اداری، دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی کل کشور، معاونت قوانین و مجلس شورای اسلامی، امور تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات، همه وزارتخانه ها، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت و دفتر هیئت دولت ابلاغ شده است.

اما این قانون چه می گوید؛ در ماده یک این دستورالعمل به تعریف کلماتی چون وزارت، آیین نامه، اموال فرهنگی تاریخی و هنری غیر مجاز، مجموعه دار، پروانه اشتغال به تجارت، واحد فروش، نمایشگاه موقت یا دائمی و پروانه حراج پرداخته شده است.

ماده 2 این دستورالعمل اشتغال به تجارت اموال فرهنگی_ تاریخی و هنری غیرمجاز را ممنوع اعلام می کند.

ماده 3 اعلام می کند که "خرید و فروش اموال و آثار هنری موضوع بنده "د" ماده (یک) آیین نامه اموال فرهنگی هنری و تاریخی نهادهای عمومی و دولتی که 14 اسفند 81 تصویب شده و اصلاحات بعدی آن پس از ثبت در سامانه وزارت در داخل کشور مجاز است.

بر اساس ماده 4 خرید و فروش و نگهداری اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز متعلق به تمدن ایرانی و غیرایرانی که با رعایت قوانین کشور مبدا و کشور محل به دست آمدن مال، خارج از ایران خریداری و با رعایت قوانین و مقررات گمرک ایران به کشور وارد شده ضوابط خاصی را دارد که بر اساس آن ضوابط دارندگان این گونه اموال باید در مدت یک ماه از تاریخ ورود اموالشان به ایران موضوع را به صورت کتبی به میراث فرهنگی استان اعلام کنند تا برابر مقررات نسبت به صدور پروانه دارندگی مال، برایشان اقدام شود. از سوی دیگر مالکان اموالی که مال شان را قبل از تصویب و ابلاغ این دستورالعمل به صورت قانونی به کشور وارد کرده اند، باید در مدت 6 ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این دستورالعمل نسبت به اعلام چنین اموالی در کشور به میراث فرهنگی اقدام کنند.

ماده 5 تاکید کرده است که "خرید و فروش اموال منقول مجاز ایران که در فیلم است آثار ملی کشور به ثبت رسیده با کسب مجوز از وزارت در داخل کشور مجاز و خروج آن از کشور ممنوع است."

ماده 6 خرید و فروش آن دسته از اموال فرهنگی تاریخی و منقول را که هنوز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده اند و به دلیل قانونی در تصرف و مالکیت اشخاص هستند با کسب اجازه موردی از وزارت مجاز می داند، اما بر اساس ماده 7 تاکید می کند که با توجه به ممنوعیت خرید و فروش اموال فرهنگی تاریخی و هنری و منقول مجاز توسط مجموعه داران اگر مجموعه داری در شرایط خاص قصد فروش همه یا بخشی از اموال مجموعه خود را داشته باشد باید مطابق با مفاد این دستورالعمل و با مجوز وزارت نسبت به فروش اموال مجموعه خود اقدام کنند.

از سوی دیگر بر اساس ماده 8 این دستورالعمل صدور مجوز حراج و فروش آثار هنری تجسمی مانند نقاشی، ارتباط تصویری، عکاسی و مجسمه سازی که از زمان تولید آنها بیش از 100 سال نگذشته باشد با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که این ماده شامل حراج و فروش آثار و نفایس ملی نیست.

ماده 9 دستورالعمل شرایط متقاضیانی را که درخواست گرفتن پروانه اشتغال به تجارت دارند اعلام می کند و آنها را در دو بخش اشخاص حقیقی با معیارهای خاص و اشخاص حقوقی بر اساس ضوابط مشخص طبقه بندی می کند و در سه ماده بعدی به شرایط نمایشگاه و مکانی که برای فعالیت نیاز دارند، می پردازد.

اما در ماده 13 این دستورالعمل به انجام فعالیت هایی که شرکت های تجارت اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز دارای پروانه حراج موظفند، تاکید می شود؛ از جمله لزوم "اعلام مشخصات کارشناسی اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز موردنظر برای حراج و قیمت پایه هر یک از آنها برای حداقل دو ماه قبل از برگزاری حراج به صورت کتبی به وزارتخانه اشاره کرد که در این میان وزارتخانه نیز باید در مدت یک ماه از تاریخ دریافت سوابق اطلاعات دریافتی را بررسی و نسبت به صدور یا اعلام عدم امکان صدور مجوز برگزاری حراج اقدام کند." همچنین همه اطلاعات مربوط به اموال ارائه شده برای شرکت در هر نوبت حراج در یک جلد با درج تصاویر اطلاعات تخصصی و قیمت پایه هر اثر به زبان فارسی و حداقل یک زبان دیگر تا یک ماه قبل از تاریخ حراج باید منتشر شود.

ماده 14 به حضور و نظارت ناظر فنی و وزارتخانه در هر مرحله از برگزاری حراج تاکید می کند و ماده 15 نسبت به این مسئله اشاره می کند که شرکت های تجارت اموال موظفند برای تضمین حسن انجام مراحل حراج بر اساس قراردادهای فی مابین تضمین های مالی لازم را به مالکان و دارندگان اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز که یکی از چند اثر متعلق به آنها به حراج گذاشته شده ارائه کنند.

بر اساس ماده 16 همه اشخاص دارنده پروانه اشتغال به تجارت باید معاملات انجام شده در اماکن خود را در دفتر بازرسی هر استان ثبت کنند و این دفاتر توسط ناظران و بازرسان وزارت بررسی شود، همچنین در ماده بعدی نسبت به لزوم تسلیم مجوزهای موضوع این دستورالعمل به وزارت و بررسی آن مدارک توسط کارشناسانان وزارت تاکید شده است.

ماده 18 به تشکیل کارگروه ملی اموال فرهنگی تاریخی و هنری و منقول مجاز با وظایف و اختیارات مشخص تعیین شده در وزارتخانه اشاره می کند که در ماده 19 به اعضای کارگروه اشاره می کند؛ " معاون میراث فرهنگی وزارت به عنوان رئیس کارگروه، مدیر کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی-تاریخی وزارتخانه، یک کارشناس مجرب در حوزه اموال فرهنگی تاریخی و هنری برای دو سال، مدیرکل دفتر حقوقی املاک وزارتخانه یا نماینده وی، یک نفر نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک نفر عضو هیئت علمی دانشگاه در رشته های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی برای دو سال، نماینده صنف با معرفی اتحادیه مربوطه برای دو سال و رئیس حراست وزارتخانه که بر این اساس جلسات این کارگروه باید با حضور دو سوم اعضا رسمیت پیدا کند و تصمیمات آن با رای نصف به علاوه یک عضو حاضر قابل اجراست.

ماده 20 این دستورالعمل به روش های نظارت و اماکن و شرکت های موضوع اشاره می کند و بر اساس ماده 21 کارگروه های استانی از اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز با ترکیبی مشخص نیز در استان ها باید تشکیل شوند.

ماده 22 نسبت به لزوم اعلام هر نوع تغییر در نام و نشان محل فعالیت و حدود فعالیت اماکن و شرکت های موضوع مورد بحث اشاره می کند، از سوی دیگر ماده 23 تاکید دارد که در صورت انجام هرگونه فعالیت مغایر با مجوز دریافتی کارگروه موضوع می تواند متناسب با تخلف صورت گرفته نسبت به تعلیق پروانه برای مدتی مشخص یا ابطال پروانه اشتغال به تجارت اقدام کند.

بر اساس سه ماده بعدی این دستورالعمل نسبت به نوع فعالیت ها و مواردی که به لغو پروانه فعالیت شرکت ها منجر می شود، اشاره شده است.

اما ماده 27 اعلام می کند که احراز ارتکاب تخلفات توسط اشخاص دارنده پروانه اشتغال به تجارت علاوه بر ابطال دائم پروانه در صورت تطبیق با عناوین مجرمانه باعث تغییر کیفری شان خواهد بود. این ماده تخلفات را این طور مشخص می کند؛ "خرید و فروش و تجارت اموال فرهنگی تاریخی و هنری غیر مجاز"، "ساخت، خرید و فروش اموال تقلبی و جعلی اعم از تلفیقی یا غیر تلفیقی"، "قاچاق اموال فرهنگی تاریخی و هنری"، "خرید و فروش اموال فرهنگی تاریخی و هنری که به صورت غیرقانونی به کشور وارد شده اند"، "خرید و فروش اموال فرهنگی تاریخی و هنری سرقت شده"، "عدم اعلام معاملات مربوط به آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران به وزارتخانه میراث" و "نگهداری و اختفای اموال فرهنگی تاریخی و هنری غیر مجاز".

بر اساس ماده 28 نیز هر گونه خرید و فروش اموال فرهنگی تاریخی و هنری خارج از اماکن و مجوزهای موضوع ماده یک این دستورالعمل ممنوع است.

اما ماده 29 همه اماکن قابل ورود به این بحث را که پیش از این مجوز گرفته اند موظف می کند تا به مدت یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این دستورالعمل فعالیت خود را با ضوابط و شرایط مندرج در آن منطبق کنند، در غیر این صورت به تشخیص کارگروه درباره ادامه فعالیت آن ها تصمیم گیری می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
عباس اخوین گفت: معاونت هنری وزارت ارشاد می بایست اساتید خوشنویسی را گردهم آورد و از آنان برای صیانت خوشنویسی نظر و راهکار مطالبه کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، ادعای کشور ترکیه برای ثبت خوشنویسی اسلامی به نام خود، چنان تب و تابی بین هنرمندان به راه انداخت که آن ها از هیچ اقدامی برای بیان اعتراض خود چشم پوشی نکردند و در ادامه این اعتراضات، میراث فرهنگی ایران نسبت به این ادعای کشور ترکیه اعتراض رسمی خود را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید

اقدام درستی که دیر انجام شد/ خوشنویسی اسلامی میراث ایرانیان است نه ترکیه!

همانطور که می دانید خوشنویسی اسلامی میراث مشترک تمام کشور های اسلامی است و ثبت این خط به نام یک کشور اشتباه بزرگی است.

اما مهمتر از این موضوع، خطری است که خطوط فارسی و هنر های ایرانی را تهدید می کند. اگر مسئولان کاری انجام ندهند و در مقابل ادعای دیگر کشور ها سکوت کنند، قطعا خطوط ایرانی هم مانند صنعت ابر و باد ایران به نام رقبا به ثبت خواهد رسید؛ بنابراین لازم است که مسئولان اقدامی برای ثبت خطوط فارسی و همچنین بازگرداندن صنعت ابر و باد به نام ایران، انجام دهند.

بیشتر بخوانید

ادعای ترکیه برای ثبت خوشنویسی، نتیجه کم توجهی مسئولان ما به این هنر است

عباس اخوین خوشنویس پیشکسوت درباره ادعای کشور ترکیه برای تصاحب خوشنویسی اسلامی که به تازگی اعتراض به آن دوباره بین هنرمندان اوج گرفته است به باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: خطوط شش گانه در سال 210 هجری قمری و توسط بیضاوی شیرازی ابداع شد. 100 سال بعد از آن هم خوشنویسان دیگر ایران روی این خطوط کار کردند، اما من جایی نخوانده ام که عثمانی ها در آن سالها، چنین کاری در حوزه خوشنویسی انجام داده باشند البته در خط ثلث اساتید تراز اول داشته اند و در نسخ عثمانی هم خوشنویسان بزرگی دارند، اما نکته اینجاست که نسخ ما نسخ عثمانی نیست بلکه نسخ نیریزی و پیش از آن نسخ علاء الدین تبریزی است. من نسخ خودمان را بسیار دوست دارم، زیرا به شدت هنری است، اما نسخ عثمانی بیشتر شبیه نسخ های کپی و چاپی است.

این هنرمند پیشکسوت درباره خطوط فارسی و دفاع از هویت آن ها اظهار کرد: ما باید از خطوط و میراث خود نگهداری کنیم. عثمانی ها به هیچ وجه در خط نستعلیق حرفی برای گفتن ندارند. در زمان هایی که میرعماد در ترکیه بوده شاگردان درجه یک پرورش داده که حتی نمونه خط نستعلیق آن ها که اشعار فارسی را نگارش کرده اند در موزه توپ کاپی استانبول قابل مشاهده است، اما با این وجود نه ترکیه و نه کشور های عربی نمی توانند در حوزه نستعلیق و شکسته نستعلیق ادعای مالکیت داشته باشند، زیرا نستعلیق مختص ایرانی هاست.

وی با بیان اینکه نستعلیق عثمانی بسیار ضعیف، بی قاعده و من درآوردی است، ادامه داد: چند سال پیش از ما برای ایرسیکا دعوت کردند. من آنجا دیدم که نستعلیق آن ها اصلا به درد نمی خورد. سپس با حضور ما به هنرمندان خود درجه استادی اعطا کردند؛ بنابراین توجه داشته باشیم که خوشنویسی ایران بسیار قوی و دارای چهره های بسیار درخشانی است.

اخوین در پایان گفت: صیانت از میراث مشترک کشور های اسلامی و همچنین خطوط فارسی، در گرو اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. معاون هنری می بایست اساتید خوشنویسی را گردهم آورد و از آنان نظر و راهکار مطالبه کند. بنده حتما این اقدام را تحسین خواهم کرد و آماده ارائه نظرات در قالب یک جلسه به معاون هنری هستم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی می گوید انتظار می رود سند ملی موسیقی کشور حداکثر تا چند ماه آینده مصوب شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

سرویس موسیقی هنرآنلاین: یکی از مهم ترین مسائل این روزهای فضای هنری کشورمان انجام مراحل نهایی تصویب سند ملی موسیقی است که اگر این اتفاق بیفتد قطعاً موسیقی کشورمان و اهالی آن روزهای بهتری را شاهد خواهند بود.

در همین زمینه، اواخر مرداد جلسه هماهنگی تدوین اسناد هنری با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر انقلاب فرهنگی و مدیران کل بخش های مختلف معاونت هنری برگزار و مقرر شد پیش نویس سند ملی موسیقی پس از بررسی به شورای هنر ارائه شود.

برای پیگیری این موضوع با محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت وگو کرده ایم:

آقای ایمانی خوشخو، سند ملی موسیقی کشور در حال حاضر در چه مرحله ای قرار دارد؟

پیش نویس سند ملی موسیقی چند سال است که در کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است. به همین جهت جلسات زیادی برای تدوین این پیش نویس با حضور هنرمندان موسیقی و دستگاه های مسئول برگزار شد و الآن در مرحله ارائه برای تصویب قرار گرفته است. کلیات موضوع در ستاد نقشه مهندسی کشور مورد بحث قرار گرفت و قرار شد دستگاه هایی که مستقیماً مربوط هستند مانند سازمان صداوسیما و سازمان تبلیغات اسلامی با مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات نهایی شان را بدهند و در شورای هنر مورد بررسی قرار بگیرد تا نهایتاً اگر لازم بود در صحن شورای عالی مطرح شود. در روزهای آینده یک جلسه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هنر برگزار می شود و در آنجا نظر نهایی این دستگاه ها داده می شود. همان طور که گفتم موارد مربوط به سیاست گذاری موسیقی به شکل پیش نویس آماده است و ان شاءالله در روزهای آینده مراحل بعدی خودش را طی می کند.

این سند قرار است چه مشکلاتی را از سر راه موسیقی کشورمان بردارد؟

در سند ملی موسیقی بیشتر نگاه کلان و بخش های سیاست گذاری موسیقی مطرح است. ما در این سند به جزئیات نپرداخته ایم. جزئیات را به شورای موسیقی کشور سپرده ایم که در آن نمایندگان دستگاه ها و صنوف مختلف عضو هستند. تصمیمات آن شورا برای همه لازم الاجراست. اگر همان طور که در سند پیش بینی شده است این شورا تصویب شود، مسائل جزئی و نکاتی که به جریان اجرایی برمی گردد مورد بحث قرار می گیرد. از آنجایی که در حال حاضر هیچ سیاست کلی مصوب برای موسیقی نداریم، قرار شده سند را به همین شکل آماده کنیم.

یکی از اهداف اساسی سند ملی موسیقی، ایجاد هماهنگی بین دستگاه ها است؟

بله و بر همین اساس اگر تاکنون بین دستگاه هایی که نامشان عنوان شد عدم هماهنگی وجود داشته قرار است اصلاح شود و به موسیقی به عنوان یکی از هنرهای باسابقه کشورمان با یک نگاه واحد توجه شود.

زمان تصویب نهایی سند کی خواهد بود؟

تصویب این سند در نوبت دستورات قرار گرفته است. ضرورت تدوین نهایی سند ابلاغ شده تا وزارت ارشاد و دبیرخانه شورای هنر سریعاً آن جلسه ای را که گفتم تشکیل بدهند. وقتی این جلسه برگزار شود، فکر می کنم حداکثر تا چند ماه آینده می توانیم یک سند مصوب داشته باشیم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
شیرچی می گوید: درحالی که طی سال های گذشته هنرمندان در آتلیه های خود آثار قوی خلق کرده اند اما به دلیل عدم حمایت، آثار قوی به جامعه عرضه نشده و تبدیل به سرمایه های شخصی هنرمند شده اند. نهایتا هم این آثار از کلکسیون افراد پولدار سر درمی آورند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

اسکان نیوز : اسرافیل شیرچی، هنرمند خوشنویس با اعتقاد به این که روزهای قرنطینه کرونا توفیق اجباری برای هنرمندان شده، گفت: این روزها مشغول طراحی مجموعه جدید هستم و به زودی در صورت مساعد شدن شرایط، نمایشگاه بزرگی همانند نمایشگاه های سالانه ای که سال های گذشته برگزار کردم، برگزار خواهم کرد. این احتمال وجود دارد که این نمایشگاه در نیمه دوم سال جاری برگزار شود.

او در ادامه در خصوص تاثیر کرونا بر آن چه توسط هنرمندان طی این روزها خلق می شود، گفت که هر چند معمولا هنرمندان؛ صاحب سبک شیوه و امضا خود را برای خلق اثر هنری دارند اما چند ماه گذشته که شاهد وقوع اتفاقات عجیب در دنیا بودیم، تاثیر خود را در کار و اثر هنری وی گذاشته و به نوعی نگرش های دیگری در نگاه او پدید آورده و پنجره های تازه تری پیش روی او گشوده است: باید تغییر در آثار هنری ایجاد شود. همه به درون خود رفته اند. درونی که می تواند ژرف و مملو از ادبیات و سواد بیشتر باشد. بیماری کرونا سبب بوجود آمدن طوفان عجیبی در دنیا شده و هنر و فرهنگ نیز از این طوفان مستثنی نبوده و همه چیز فرم دیگری به خود گرفت.

شیرچی معتقد است، حتما آن چه که دراین روزگار تجربه می کنیم بر زایش های هنری و تفکر هنرمندان تاثیر مثبت گذاشته و هنرمند ژرف تر به اطراف، درون و هنر خود نگاه می کند.

این استاد رشته خوشنویسی و خطاطی با اشاره به آن که هنرهای اسلامی در روزگاری که معنویت به ژرفای خود نزدیک می شود، می تواند تاثیر بسزایی در روح و روان جامعه بگذارد، تصریح کرد: در جامعه ای که مذهب می تواند سرلوحه بسیاری از افراد باشد، شاهد کم کاری های عجیبی در حوزه هنرهای اسلامی و هنر معنوی هستیم. تعجب می کنم که هنرمندان با دل و جان فعالیت می کنند و زایش های هنری را خلق می کنند و آثاری بوجود می آورند که از دل می جوشد و سفارشی نیستند، اما مورد حمایت مسئولان قرار نمی گیرد. گویا این هنر، حتا در قالب آرمانی نیز مورد اقبال مدیران و مسئولان نیست.

او یادآور شد: هنر و موضوعاتی که به مسائل دینی مربوط است باید با دقت و نظارت و مدیریت قوی تر فعال شود و البته هنرمند نیازمند حمایت های مالی نیز هست. متاسفانه چنین مهمی در جامعه ما محقق نمی شود. هنرمند با عشق اثر هنری خود را خلق می کند اما هیچگونه حمایتی نمی شود و در نهایت اثر هنری خلق شده در کارگاه هنری هنرمند باقی می ماند و در سطح جامعه معرفی نمی شود. شاید از این جهت است که کمتر پیش می آید آثاری همچون ظهر عاشورای فرشچیان به جامعه معرفی شوند و مورد اقبال عموم جامعه قرار گیرند.

به اعتقاد شیرچی، هنرمند در خلوت روحانی و معنوی خود زایش های بی نظیری از معنویت و عالمی که دارد خلق می کند اما اگر از سوی مدیران و دولت مورد حمایت قرار نگیرد، قطعا نمی تواند آثار خود را به سطح جامعه بیاورد و آن ها را معرفی کند.

او با یادآوری خاطرات قاسم غنی، سیاست مدار، دیپلمات، پزشک، ادیب و نویسنده ایرانی گفت: غنی در بخشی از خاطرات خود به این مهم اشاره دارد که وقتی کمال الملک برای زندگی به نیشابور رفت، او به کمال الملک کار سفارش می داد و آن آثار را برای فروش به بزرگان و مشایخ تهران می آورد. درواقع این حمایت مدیران و افراد مهم جامعه همیشه از هنرمندان بود تا آنها بتوانند علاوه بر امرار معاش، آثار و هنرشان را به جای نگهداری در پستوی خانه، به جامعه عرضه کنند و آن را در معرض دید عموم بگذارند. همواره هنر و هنرمند نیازمند حمایتگر هستند.

این هنرمن تصریح کرد: در روزگاری که به سر می بریم روح هنری و معنوی جامعه رو به خاموشی است و هیچ گونه حمایتی نیست و اگر هم باشد، ظاهری و زودگذر است. نادرست ترین فرم حمایت از هنر همین پرداختن های مقطعی و در زمان های خاص به هنر است. به طور مثال به هنرهای اسلامی مانند خوشنویسی و نگارگری در ماه های رمضان، محرم و صفر بیشتر توجه می شود و در سایر ماه های سال به حال خود رها می شوند. این درحالی است که هنر، مقطعی نیست. اصل آن است که در طول سال به هنرمندان توجه شود.

شیرچی خاطرنشان کرد: باتوجه به مقطعی بودن پرداختن مسئولان و مدیران به هنر، شاهد آن هستیم که طی سال های گذشته آثار قوی به جامعه عرضه نشده درحالی که هنرمندان در آتلیه های خود آثار قوی خلق کرده اند که به دلیل عدم حمایت، ارائه نشده اند و تبدیل به سرمایه های شخصی هنرمند شده اند که نهایتا از کلکسیون افراد پولدار سر درمی آورند. درحالیکه تمام افراد جامعه می توانند از چنین آثاری بهره مند شوند. شاید معرفی تابلوی ظهر عاشورای فرشچیان، به دلیل اقبال این هنرمند بود که توانست در سطح جامعه معرفی شود. همه هنرمندان چنین اقبالی ندارند، درصورتی که از این دست آثار باید بوجود آید. هنرمندان باید معرفی شوند و چنین روندی مدل سازی شود.

ایلنا نوشت، او با اشاره به آن که نسل امروز خواهان هنری همسو با سلیقه و خواسته های خود است، گفت: طبیعی است که با تغییر نسل ها، نو شدن ها شدت می گیرد. همانطور که در مداحی ها شاهد تغییر هستیم این تغییر باید در سایر هنرها همچون هنرهای تجسمی نیز تحقق یابد اما ضعف مدیران هنرهای تجسمی سبب شده که چنین امری محقق نشود. باید کمی روی حال و هوای نسل جدید کوشش شود. اگر اثری خلق شود اما حمایت مالی نشود فایده ندارد. معنویت نیز نیازمند حمایت مادی است. در حوزه فرهنگی ضعف داریم و باید به خود بیاییم.

لینک خبر :‌ اسکان
سامانه صدور مجوز آثار نمایشی در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک در حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنر های نمایشی راه اندازی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱

با رونمایی از سامانه صدور مجوز آثار نمایشی مدیران تماشاخانه ها و متقاضیان اجراهای محیطی در سراسر کشور می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی سامانه صدور مجوز آثار نمایشی به آدرس Sso.farhang.gov.ir فرآیند صدور مجوز را از طریق این سامانه پیگیری کنند.

مدیران تماشاخانه ها و متقاضیان اجراهای محیطی؛ با کلیک روی پنجره مجوزها، خدمات و سامانه ها می توانند گزینه مجوز پروانه اجرای نمایش را مشاهده کنند.

در این بخش کاربر می تواند اطلاعات درخواستی در مورد مجوز، نهاد صادرکننده، فایل های راهنما و زمان بندی را مشاهده نماید و سپس با کلیک بر روی دکمه ورود نیز می توان اقدام به ثبت درخواست صدور مجوز اجرا کرد. کاربران هم چنین می توانند تنها با یک کد پیگیری آخرین وضعیت پرونده خود را مشاهده کنند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرناپلاس- فعالان حوزه موسیقی با نگاه انتقادی به ترانه های پاپ، متن های استفاده شده در این ترانه ها را خالی از معنی دانسته و تاکید دارند، اهل فن و مسئولان وظیفه دارند مردم را با موسیقی با کیفیت آشنا کرده و آنها را به شنیدن موسیقی خوب عادت دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱

به گزارش ایرناپلاس، گاهی روند دریافت مجوز برای انتشار آلبوم موسیقی زمان زیادی از هنرمندان می گیرد تا جایی که برخی از آنها، گاه از ادامه این روند مایوس شده و فعالیت حرفه ای خود را کنار گذاشته یا به خارج از کشور رفته اند. این مشکلات با امکاناتی که دنیای مجازی و ارتباطات الکترونیک در اختیار انسان امروزی قرار می دهد، کمتر شد اما از بین نرفت زیرا هنرمند نیازمند ارائه آثار خود به صورت رسمی و قانونی در جامعه است تا بتواند از آن درآمدی داشته باشد.

محمد الهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی در حالی این مسئولیت را برعهده گرفت که به گفته او، مشکلات گوناگونی ادامه فعالیت هنرمندان را با مشکلاتی مواجه کرده بود.
الهیاری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، موسیقی را عامل ارزشمندی برای گفتمان بین المللی هنرمندان و مخاطبان دانست و خاطرنشان کرد: مدت ها بود هنرمندان عموما مایل به انتشار آلبوم بودند و اصل برای هنرمندان تولید آلبوم مستقل بود. به این ترتیب در دفتر موسیقی، با ترانه های ارسالی بسیار زیاد برای صدور مجوز روبه رو بودیم. اما با رشد فناوری، گسترش فضای مجازی و در کنار آن افزایش سواد رسانه ای مردم به تدریج تمایل به انتشار تک آهنگ جایگزینِ اصرار برای انتشار آلبوم شد.

با توجه به سبک جدید درخواست برای انتشار تک آهنگ، دفتر موسیقی با تغییر رویکرد با نیازهای جامعه هماهنگ شد و حرکت به سمت کاهش مراحل کاغذ بازی و رسیدن به روند الکترونیکی را درنظر قرارداد. به همین منظور سامانه شعر و سامانه موسیقی راه اندازی شد تا هنرمندان مجبور نباشند ترانه های خود را به شکل مکتوب و دستی به وزارت فرهنگ و ارشاد ارائه دهند.

باید از فضاهای سنتی نظارتی فاصله بگیریم
اقدام دیگر دولت برای تسهیل اخذ مجوز ترانه و موسیقی، تاسیس سامانه واحد ثبت شعر، موسیقی و اخذ مجوز به صورت الکترونیک است؛ اللهیاری در این باره توضیح داد: اینگونه کاغذ بازی ها و رفت وآمد هنرمندان از بین خواهدرفت و همه امور الکترونیکی انجام خواهدشد.

او با تاکید بر اینکه در فضای الکترونیک، باید در نظارت ها به تعادل رسید، گفت: باید از فضاهای سنتی نظارتی فاصله بگیریم به سمت نظارت هایی متناسب با زمان و مکان، پیش برویم. پس لازم بود در آیین نامه ها بازنگری کنیم، اما بزرگترین مانع، فقدان سند بالادستی در حوزه موسیقی بود.
امسال، آیین نامه صدور مجوزها و نظارت بر انتشار آثار موسیقی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ و امضا شد و این مهم همه فعالیت های دفتر موسیقی را در چهارچوبی قرار می دهد که حقوق تولیدکننده و مصرف کننده نیز در آن دیده شده است.

مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد از ادامه تلاش ها برای تسهیل روند فعالیت هنرمندان خبر داد و افزود: نگاه ما به هنرمند و آثارش نگاهی تنگ نظرانه نیست و معتقدیم بسیاری از قوانین ممیزی در عمل مانع بروز خلاقیت هنرمندان در آفرینش آثار موسیقی بوده و به این موضوع با برگزاری جلسه های متعدد با هنرمندان و اعضای شورای شعر و موسیقی تا حد زیادی پرداخته و کار برای هنرمندان ساده تر شده است.

ارزش کلمات در موسیقی پاپ در حد صفر است
سختی هایی که ثبت رسمی یک اثر می تواند برای هنرمند ایجاد کند، شاید با اقداماتی که مسئولان انجام می دهند، تسهیل شود.
نادر بختیاری، شاعر و ترانه سر که از سال 1389 تا 1391 برای دریافت مجوز یک آلبوم تلاش کرده، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: میزان کارآمدی هر روش، از روی نتیجه اش مشخص می شود. وقتی نتیجه یک روند تولید موسیقی و ترانه با کلام و بی کلام، موسیقی اصیل، سنتی و پاپ منجر به نابودی آن می شود و بازده بسیار پایین می آید، نشان دهنده روش اشتباه است. افرادی که مسئول این حوزه هستند، گاهی بدون درنظر گرفتن اینکه موسیقی علم جهانی است، گاهی خواستار محدود کردن آن هستند.

به گفته این ترانه سرا، برخی سختگیری ها موجب افزایش تلفات در هنرمندانی شده که در حوزه موسیقی فعالیت می کردند.
او با یادآوری بُعد اقتصادی محدودیت فعالیت هنرمندان در جامعه، افزود: تولید موسیقی می تواند برای کشور سود اقتصادی به همراه داشته باشد، البته می تواند موجب پس رفت اقتصادی هم شود؛ زیرا فرهنگ یکی از ابزارهایی است که در کلیت یک کشور وجود دارد. وقتی از این وسیله نتوانیم به درستی استفاده کنیم، علیه خودمان استفاده می شود. موسیقی پاپی تولید می کنیم که ارزش کلمات آن صفر است. برخی از فعالان این حوزه، چرخه اقتصادی خوبی تولید می کنند اما کلماتی که خوانده و مفاهیمی که منتقل می شود، چیزی جز درجا زدن نبوده و پیشرفتی به همراه ندارد.

به کیفیت کلمات توجه نمی شود
با فرا رسیدن ایام عاشورا گروهی عزاداری می کنند، اما برخی از گردهمایی ها شباهتی به عزاداری امام حسین(ع) ندارد.
بختیاری درباره برخی از نوحه خوانی ها توضیح داد: در ایام عاشورای حسینی، تولید برخی نوحه ها در حالی آغاز می شود که توجه به نیت امام حسین (ع) نداشته و به کیفیت کلمات توجه نمی شود.

بختیاری با بیان اینکه موسیقی سنتی در ایران به اندازه موسیقی پاپ مورد توجه قرار نمی گیرد، به لزوم توجه اساتید بزرگ این حوزه برای آگاهی بخشی به جامعه تاکید کرد و گفت: در حوزه موسیقی، روی مسائل اصلی توجه نمی شود. در کلمات ترانه که یکی از کلیدی ترین عناصر سازنده موسیقی حساب می شود و جایگاه بالاتری در کارنامه موسیقی افراد دارد، توجهی انجام نمی شود. از کلماتی در ترانه های موسیقی پاپ استفاده می شود که خالی از معنی هستند.

روش مجوز دادن باید به روز شود
به نظر این ترانه سرا، با توجه به پیشرفت فناوری و همچنین امکان انتشار تک آهنگ در فضای مجازی، روش مجوز دادن برای موسیقی باید به صورت کلی مورد بازبینی قرار گیرد.
او ادامه داد: در عین حال باید حساسیت های جامعه با روشی برای ارائه آثار مختلف کنترل شود تا همه هنرمندان بتوانند آثار خود را ارائه کنند. نویسنده، موسیقیدان، نوازنده و خواننده آثار خود را ارائه دهند. هیچ ایرادی ندارد که هرکس هر اثری دارد، بتواند منتشر کند. مانند دیگر کشورهای دنیا، اثری مخاطب خود را پیدا می کند که با کیفیت باشد، مسائل اخلاقی را زیر پا نگذارد و برای جامعه تخریبی نباشد.

به گفته بختیاری، گروهی که خط قرمزها و اعتقادات جامعه را نادیده می گیرند، حذف خواهند شد.
او ادامه داد: از سال 1376 تا اندازه ای، ارائه آثار موسیقی آزاد شد، اما باید توجه داشت که از آن زمان چه دستاوردهایی داشتیم و به موسیقی مان چه چیزهایی اضافه کردیم. اگر پیشرفتی در موسیقی پاپ وجود دارد به دلیل تلفیق آن با تصنیف هایی بود که پیش از این خوانده شده بود. این کار نیاز به تخصص و ظرایفی دارد که با کپی کاری های مکرر از بین رفته است.

او تاکید کرد: باید اساتید حوزه موسیقی، مسئولان این بخش و افرادی که پست های فرهنگی دارند، بتوانند مردم را به شنیدن موسیقی با کیفیت، عادت دهند. این موضوع را به صورت کلی، با برخی از علما مطرح کردم که افکار اشتباهی به خورد مردم داده می شود و چه باید کرد. مصداق اعتقادات ما این است که، به حرف گفته شده توجه کن و نه آن کسی که آن را بیان می کند؛ انْظُر اِلی ما قالَ و لا تنظُرْ الی مَنْ قال شاید فرد، حرف با ارزشی بیان کند.

دولت اقداماتی برای تسهیل عملکرد هنرمندان در حوزه موسیقی انجام داده است. اقداماتی که سرمنشا برخی از آنها به دوران پیش از همه گیری بیماری کووید-19 و سخت شدن شرایط فعالیت باز می گردد. این روند شاید بتواند نشان دهنده اهمیت این حوزه برای مسئولان باشد، هرچند هنوز میوه برخی از فعالیت ها به بار ننشسته است؛ هنرمندان، مخاطبان و مسئولان در صورت همدلی و همراهی با یکدیگر می توانند مشکلات را شناسایی و آنها را حل کنند. روندی که شاید نیازمند صبر و تلاش فراوان باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مهرزاد دانش درباره سرنوشت لایحه واسپاری بخش صنعتی چاپ به وزارت صمت از انتظار برای نظر هیات دولت خبر داد تا در صورت تصویب اولویت آن، بحث اولویت لایحه به مجلس شورای اسلامی مطرح شود تا در صحن علنی مجلس به تصویب برسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به سرنوشت لایحه واسپاری بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: مقدمه این ماجرا در سال 1395 در مذاکرات دو وزیر صمت و فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، رقم خورد که بهمن ماه همان سال به یک تفاهم نامه مقدماتی منجر شد.

وی افزود: مذاکرات بین کارشناسان و مدیران دو وزارتخانه همچنین مدیران تشکل های صنفی چاپ کشور صورت گرفت و در نهایت از پاییز سال 1396 این موضوع در هیات دولت مطرح و پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صمت به کمیسیون فرهنگی هیات دولت ارسال شد. بعد از برگزاری جلسات مفصل بین دو طرف با حضور کارشناسان بخش های مختلف یک لایحه مورد موافقت هر دو وزارتخانه تدوین شد.

دانش با بیان اینکه ریئس جمهور در یازدهم دی ماه سال 1397 نامه ای خطاب به رئیس وقت مجلس شورای اسلامی نوشت، گفت: این لایحه در این تاریخ به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد و به طور طبیعی این لایحه در کمیسیون های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با پیگیری هایی که انجام دادیم و با همت نمایندگان مجلس این موضوع در کمیسیون فرهنگی و صنایع مجلس به صورت جداگانه مطرح شد.

وی یادآور شد: اوایل تابستان سال گذشته این لایحه در این دو کمیسیون بررسی شد و مورد موافقت هم قرار گرفت. در حالی که لایحه در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس قرار داشت عمر مجلس به پایان رسید.

دانش با اشاره به آغاز کار دور جدید مجلس شورای اسلامی ادامه داد: 8 مرداد ماه سال جاری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه ای به معاونت امور مجلس رئیس جمهور ارسال کرد تا بررسی این لایحه در اولویت قرار گیرد.

دانش همچنین درباره پاسخ به نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: 19 مرداد ماه امسال نیز حسینعلی امیری، معاون امور مجلس به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نامه ای نوشت تا این درخواست در دستور کار هیات وزیران قرار گیرد و بعد از تصویب درخواست اولویت داد و اکنون منتظر نظر هیات دولت هستیم. اگر اولویت آن تصویب و بحث اولویت آن به مجلس مطرح شود جریان تصویب در مجلس شورای اسلامی پیگیری خواهد شد.

به گفته وی، با تصویب این لایحه بخش های اداری و صنعتی به وزارت صنعت واگذار و موضوعات فرهنگی در محدوده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری می شود. خوش بین هستیم در کوتاه ترین زمان ممکن این موضوع بررسی و تکلیف آن روشن شود.

مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به سرنوشت لایحه واسپاری بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: مقدمه این ماجرا در سال 1395 در مذاکرات دو وزیر صمت و فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، رقم خورد که بهمن ماه همان سال به یک تفاهم نامه مقدماتی منجر شد.

وی افزود: مذاکرات بین کارشناسان و مدیران دو وزارتخانه همچنین مدیران تشکل های صنفی چاپ کشور صورت گرفت و در نهایت از پاییز سال 1396 این موضوع در هیات دولت مطرح و پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صمت به کمیسیون فرهنگی هیات دولت ارسال شد. بعد از برگزاری جلسات مفصل بین دو طرف با حضور کارشناسان بخش های مختلف یک لایحه مورد موافقت هر دو وزارتخانه تدوین شد.

دانش با بیان اینکه ریئس جمهور در یازدهم دی ماه سال 1397 نامه ای خطاب به رئیس وقت مجلس شورای اسلامی نوشت، گفت: این لایحه در این تاریخ به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد و به طور طبیعی این لایحه در کمیسیون های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با پیگیری هایی که انجام دادیم و با همت نمایندگان مجلس این موضوع در کمیسیون فرهنگی و صنایع مجلس به صورت جداگانه مطرح شد.

وی یادآور شد: اوایل تابستان سال گذشته این لایحه در این دو کمیسیون بررسی شد و مورد موافقت هم قرار گرفت. در حالی که لایحه در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس قرار داشت عمر مجلس به پایان رسید.

دانش با اشاره به آغاز کار دور جدید مجلس شورای اسلامی ادامه داد: 8 مرداد ماه سال جاری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه ای به معاونت امور مجلس رئیس جمهور ارسال کرد تا بررسی این لایحه در اولویت قرار گیرد.

دانش همچنین درباره پاسخ به نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: 19 مرداد ماه امسال نیز حسینعلی امیری، معاون امور مجلس به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نامه ای نوشت تا این درخواست در دستور کار هیات وزیران قرار گیرد و بعد از تصویب درخواست اولویت داد و اکنون منتظر نظر هیات دولت هستیم. اگر اولویت آن تصویب و بحث اولویت آن به مجلس مطرح شود جریان تصویب در مجلس شورای اسلامی پیگیری خواهد شد.

به گفته وی، با تصویب این لایحه بخش های اداری و صنعتی به وزارت صنعت واگذار و موضوعات فرهنگی در محدوده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری می شود. خوش بین هستیم در کوتاه ترین زمان ممکن این موضوع بررسی و تکلیف آن روشن شود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات 622 و 623 خرید 33 میلیارد و 32 میلیون و 250 هزار ریال کتاب را تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسات 622 و 623 هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 760 عنوان کتاب در 76 هزار و 710 نسخه به مبلغ 33 میلیارد و 32 میلیون و 250 هزار ریال تصویب شد.

مصوبات هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر روی سایت معاونت امور فرهنگی به آدرس Mof.farhang.gov.ir بارگذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسات 622 و 623 هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 760 عنوان کتاب در 76 هزار و 710 نسخه به مبلغ 33 میلیارد و 32 میلیون و 250 هزار ریال تصویب شد.

مصوبات هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر روی سایت معاونت امور فرهنگی به آدرس Mof.farhang.gov.ir بارگذاری شده است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

Mof.farhang.gov.ir
Mof.farhang.gov.ir

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
خبرگزاری میزان- مهرزاد دانش با صدور پیامی فرارسیدن 11 شهریور روزملی صنعت چاپ را به دست اندرکاران و فعالان این حوزه تبریک گفت.

تاریخ انتشار: 13:04 - 10 شهریور 1399

- کد خبر: 651629

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر به مناسبت فرارسیدن روز ملی صنعت چاپ، پیامی به شرح زیر منتشر کرد:

یازدهم شهریور، روز ملی صنعت چاپ، یادمانی خجسته برای این دستاورد مهم بشری است. کالا های چاپی، در لحظه لحظه و گوشه گوشه زندگی اقشار مختلف مردم در هر جای جهان، حضور و تأثیری مستمر دارند و به همین دلیل، حامل وجوه مختلف اجتماعی هستند و سویه های متنوع صنعتی، فرهنگی، هنری، علمی، رسانه ای، بازرگانی، امنیتی، و اقتصادی قابل توجهی به خود اختصاص داده اند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از وزارت ارشاد اسلامی اینجا کلیک کنید

کمتر پدیده بشری است که همچون چاپ و محصولاتش، در عرصه های جزئی و کلان بروز داشته باشد. کتاب، نوشت افزار، آثار هنری طراحی و گرافیکی، اعلان های تبلیغی، اوراق بهادار، بسته بندی وسایل منزل و دارو و مواد بهداشتی و اسباب بازی و مواد غذایی و ابزار فنی، و بسیاری دیگر از جنبه های پردسترس روزمره معیشت مردمان، مصداق هایی پرشمار از اهمیت چاپ به شمار می آیند که در عین حال، حامل گنجینه های تمدنی و ملی ای همچون زبان رسمی و بومی نیز هستند و همین، ارج و قدر آن را دوچندان می سازد.

این شایستگی ذاتی، بایستگی هایی را در حوزه توجه و اقدام نیز می طلبد. تلاطم های اقتصادی، تحمیل تحریم، و بلای کرونا، اگرچه تأثیر خاص خود را بر کم و کیف فضای چاپ کشور گذاشته است و به ویژه در تأمین مواد اولیه، فعالان این عرصه را دچار تنگنا هایی کرده است، اما بنا بر پشتکار و عشق دست اندرکاران چاپ، پویایی روند آن همچنان جاری است و همین غیرت ملی اهالی چاپ، اقتضا می کند تا مراجع اقتصادی، صنعتی و قانونی با توجه بیش تر به این حوزه گرانقدر در زمینه های مختلف فنی، مواد اولیه، تسهیلات صنفی و صنعتی، به روزرسانی قوانین نامتناسب با اقتضائات منطقی معاصر، و گشایش های مالی و مالیاتی، مانع از رکود و فرسودگی در این عرصه شوند.

این جانب ضمن تبریک روز ملی صنعت چاپ به همه فعالان صنفی و صنعتی عرصه بزرگ چاپ و زمینه های وابسته اش، آرزومندم این گستره با رفع محدودیت های یادشده، به منزلت واقعی خود بازگردد و رونق و شکوه و نشاطی درخور همراهش باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
ابوالحسنی از فعالین صنعت چاپ کشور، گفت: علیرغم توانایی بالای صنعت چاپ کشور برای رقابت با سایر کشور ها برای گرفتن بازارهای بین المللی، ولی به دلیل مسائل تحریمی تنها به عراق و افغانستان که نزدیک به 5درصد بازار منطقه را شامل می شود صادرات صورت می گیرد و مابقی بازار که بیش از 40درصد منطقه را شامل می شود در دست ترکیه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : راه دانا

احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه صنعت چاپ استان تهران به مناسبت 11 شهریور؛ روز ملی صنعت چاپ در گفتگو با دیار آفتاب ، در خصوص وضعیت صنعت چاپ کشور و مشکلات آن، گفت: صنعت چاپ هم به تبع دیگر صنایع، از وضعیت بد اقتصادی کشور رنج می برد چرا که در صورت کاهش تولید، صنعت چاپ نیز با رکود مواجه می شود.

وی افزود: برخی افراد وقتی نام صنعت چاپ به گوششان می رسد فورا چاپ کتاب در ذهنشان نقش می بندد در حالی که چاپ کتاب تنها 10درصد صنعت چاپ را شامل می شود و دیگر بخش ها که شامل چاپ و بسته بندی انواع محصولات خوراکی، صنعتی، الکترونیکی، پلاستیکی و ... می شود سهم 90درصدی را به خود اختصاص می دهد.

ابوالحسنی با اشاره به وضعیت چاپ کتاب در کشور، گفت: در شرایطی که قیمت کتاب به دلیل افزایش قیمت کاغذ به شدت بالا رفته است، باز هم برخی افراد با استفاده از عدم مدیریت و نظارت مسئولین، با چاپ کتابهای بدون مجوز به دنبال ضربه زدن به صنعت چاپ هستند. البته در این میان برخی افراد هم از موقعیت سوء استفاده کرده و با چاپ کتابهای ضد اسلام، ضد اخلاق و ضد نظام به دنبال ضربه زدن به فرهنگ، هنر و مسائل اخلاقی کشور هستند.

رئیس اتحادیه صنعت چاپ تهران در خصوص دستگاه های به کار رفته در صنعت چاپ، گفت: یک سری از دستگاه های بسته بندی در داخل کشور تولید می شود که مورد استقبال هم قرار گرفته است ولی در حوزه چاپ بالغ بر 80درصد چه در بخش ماشین آلات چه مواد مصرفی وارداتی است. با این حال از نظر به روز بودن ماشین آلات چاپ مشکلی در کشور نداریم و از آخرین تکنولوژی ها بهره می بریم. مشکل اصلی ما در صنعت چاپ بازار کار است که باید در این بخش بهبود ایجاد شود.

وی در خصوص وضعیت بازار داخلی و خارجی صنعت چاپ کشور، گفت: خوشبختانه در حال حاضر بازار داخلی کاملا انحصاری فعالان صنعت چاپ کشور است؛ این در حالی است که تا چند سال پیش حتی مفاتیح و قرآن را هم برخی شرکت های چینی چاپ کرده و به کشور ما صادر می کردند که با ورود وزارت فرهنگ و ارشاد جلوی آن گرفته شد. در خصوص بازار های خارجی هم علیرغم توانایی بالای صنعت چاپ کشور برای رقابت با سایر کشور ها برای گرفتن بازارهای بین المللی، ولی به دلیل مسائل تحریمی تنها به عراق و افغانستان که نزدیک به 5درصد بازار منطقه را شامل می شود صادرات صورت می گیرد و مابقی بازار که بیش از 40درصد منطقه را شامل می شود در دست ترکیه است.

ابوالحسنی با بیان اینکه صنعت چاپ در ایران جایگاه اصلی خود را ندارد، افزود: این در حالی است که این صنعت در آمریکا سوم و در اروپا پنجمین صنعت است ولی متاسفانه در ایران جایگاه خوبی ندارد که این هم به دلیل دخالت های بی مورد دولت و مدیریت ضعیف مسئولین است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ دیار آفتاب
معاونت امور فرهنگی درباره نحوه پرداخت پول کتاب های خریداری شده از ناشران اطلاعیه ای صادر کرد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور اطلاعیه ای از پرداخت پول کتاب های خریداری شده به ناشران در اسرع وقت خبر داد.

در متن این اطلاعیه آمده است: به اطلاع ناشران محترمی که کتاب های ارسالی آن ها در هیات انتخاب و خرید کتاب تصویب و در مصوبات این هیات اعلام شده است می رساند که در صورت تحویل نسخه های عناوین مصوب به انبار و ارایه مدارک لازم به اداره امور مالی معاونت امور فرهنگی تا تاریخ 31/6/1399 و مشروط به کامل بودن مدارک، پرداخت های مربوط در مهرماه انجام خواهد گرفت.

معاونت امور فرهنگی در راستای حمایت از ناشران و کتاب فروشان به دلیل شیوع ویروس کرونا دست به اقداماتی زده است که یکی از آن ها تسویه حساب سریع با ناشرانی است که کتاب های آن ها در هیات انتخاب و خرید کتاب مورد تصویب قرار گرفته است.

در این راستا، معاونت امور فرهنگی به شرط تکمیل مدارک و تحویل کتاب ها به انبار کتاب دربازه زمانی یک ماهه نسبت به تسویه حساب با ناشران اقدام خواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
برخی از فعالان صنعت چاپ همزمان با روز ملی صنعت چاپ با مشاور معاون فرهنگی وزارت ارشاد دیدار خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : امروز نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فردا سه شنبه 11 شهریور همزمان با روز ملی صنعت چاپ میزبان دیدار اهالی این صنعت با علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاون فرهنگی است.

در این نشست که فردا ساعت 10 صبح با حضور علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی و مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپ برگزار می شود، مدیران تشکل های چاپ و برخی از فعالان این صنعت حضور دارند.

در این نشست دغدغه ها و مسائل و مشکلات اهالی چاپ در میان گذاشته شده و در مقابل وزارت ارشاد نیز موارد و دغدغه های مد نظر خود را مطرح خواهد کرد.

فعالان صنعت چاپ در ماه های گذشته با مشکلات دیگری که در سایه شیوع کرونا ایجاد شده است ، درگیر شده اند ، این مشکلات در کنار مشکلات سال های اخیر تنفس را برای این صنعت دشوار کرده است.

یادآوری می شود، جشنواره صنعت چاپ که هر ساله هم زمان با روز ملی جشنواره صنعت چاپ توسط وزارت ارشاد برگزار می شود، امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و تقارن با ایام عزاداری سید الشهدا(ع) به نیمه دوم سال موکول شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
یک عضو انجمن برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران در نوشتاری نقطه نظراتش را پیرامون انتخابات اخیر خانه سینما مطرح کرد و معتقد است که "این انتخابات باید باطل شود."
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰

رضا سخایی در این مطلب تحت عنوان "کارصنفی _ انتخابات خانه سینما _ تخلف" که در اختیار ایسنا گذاشته آورده است: "مدت ها بود که تصمیم داشتم در مورد مسائل صنفی و خانه سینما مطلبی بنویسم و انتخابات و مجمع اخیر خانه سینما و تخلفات پیش آمده بهانه ای شد تا به تعریف کار صنفی و مسائل صنفی بپردازم.
اول باید ببینیم کار صنفی تعریفش چیست و آیا اعضای خانه سینما و اعضای کلیه صنوف به مسائل صنفی آگاهی دارند یا خیر؟
بنده به جرأت می توانم بگویم شاید نزدیک به 70 درصد اهالی سینما از کار صنفی شناخت درستی ندارند و حتی از اساسنامه های صنوف مربوطه خود هم اطلاعات درستی ندارند و اتفاقاً پاشنه آشیل ماجرا همین جاست چرا که هر صنف بر طبق اساسنامه مشخص تشکیل شده با قوانین معلوم و معین.
در واقع صنوف بر طبق اساسنامه هایی که دارند انتخابات برگزار می کنند و هیات مدیره خودشان را مشخص و عضو گیری می کنند و شرایط و ضوابط و موجود در اساسنامه صنف موجب می شود اعضا انتخاب شوند پس بر همین اساس در کلیه صنوف و مشاغل چه در سینما و چه در مشاغل دیگر افرادی حرفه ای تلقی می شوند و به آنها حرفه ای گفته می شود که دارای تخصص در آن رشته و استمرار و سابقه ی مناسب باشند؛ یعنی اگر فردی حتی بعد از سالهای متمادی فعالیتش کم شد، به واسطه اینکه او را با این حرفه و این منصب و شغل می شناسند باز هم به نوعی حرفه ای تلقی می شود، پس اعضا یک صنف با افراد حرفه ای تعریف جداگانه ای دارند چراکه ملاک عضویت در اکثر صنوف به حضور در چند فیلم برمی گردد.

پس نتیجه می گیریم افرادی می توانند در صنف خود در کارهای مدیریتی و اجرایی صنفی حضور داشته باشند که اولا اشراف کامل و آگاهی درست از قانون و اساسنامه صنفی خود داشته باشند و دومن مصائب و مشکلات صنف مربوط به خود را کامل بشناسند تا بتوانند بر اساس این اتفاق ها مشکلات را رفع و با تصویب آیین نامه ها و تغییر اساسنامه در فواصل مختلف یا سالهای مختلف به سمت تکامل و آگاهی صنفی پیش بروند.
پس نتیجه می گیریم صنوفی می توانند به سمت موفقیت پیش بروند که اعضای هیات مدیره آنها نگاه شان بر اساس قانون و مسائل صنفی به اعضا باشد نه مشکلات شخصی یا منافع شخصی برای خودشان و سلیقه های شخصی و نکته ای که وجود دارد این است که اکثر اعضای خانه سینما به مسئله صنفی بیشتر به شکل رفاهی نگاه می کنند، یعنی در نهایت خانه سینما را مکانی برای بیمه ، بن ،بلیت جشنواره یا مسائل معیشتی می بینند غافل از اینکه شاید 20 یا 30 درصد کار صنفی این اتفاقات باشد و این مسائل نامش کار رفاهی است و توسط کمیته های رفاهی باید انجام گیرد نه اینکه هیات مدیره صنوف و خانه سینما تمام انرژی خود را بر این مسئله قرار دهند و همیشه هم تصمیم داشته باشند چرخ را از اول اختراع کنند. اما مسئله امنیت شغلی و قوانین و ضوابط حرفه ای برای کاری درست با کیفیتی مناسب، همراه با نظارت دقیق بر عملکرد اعضا و تصویب قوانین مشخص و لازم الاجرا جهت ورود افراد غیر متخصص و آموزش و ارتقا بر اساس دانش روز در صنوف خانه سینما و نظارت بر تولید،توزیع، نمایش و تلاش برای جلوگیری قاچاق تولیدات سینمایی، اصلی ترین و مهم ترین مسئله در کار هیات مدیره خانه سینماست که به جرات می گویم در تمام این سال ها در خانه سینما خیلی کم به این ماجرا پرداخت شده و همیشه یک رفتار تکراری در صنوف و هیات مدیره خانه سینما وجود داشته است و درگیری ها و نگرانی ها به سمت مسائل معیشتی و رفاهی رفتن است و اگر تمامی صنوف این آگاهی و این نظم و انضباط را داشته باشند که بتوانند اکثر اعضای خود را در زمان های استراحت یا کم کاری به کار صنفی دعوت کنند و با حضور در کمیته ها، آنگاه می توانند با افقی دورتر و نگاهی عمیق تر به دیگر مسائل بپردازند ولی متاسفانه وقتی این نوع تفکر در صنوف وجود ندارد آرام آرام به هیئت مدیره خانه سینما نیز سرایت می کند، چون که هیات مدیره خانه سینما را نمایندگان صنوف تشکیل می دهند .
هنگامی که این سیکل از پایین به شکل غلط چیده شده ،قطعاً به آن انتها که می رسد باز دچار اشکال و غلط است در مجمع عمومی و انتخابات اخیر خانه سینما تخلفاتی صورت گرفت که به نوعی زنگ خطری بود برای شروع بی نظمی و بی قانونی در خانه ای که سینمایش هم از این بی قانونی و رفتارهای سلیقه ای رنج می برد .
یک سوال مهم ؟ انتخابات خانه سینما بر طبق کدام اساسنامه صورت گرفته است؟
در مجمع اخیر در خانه سینما اتفاقی عجیب صورت گرفت که قطعاً سوال ها و ابهاماتی را در پی داشت و بر طبق روال تمام انتخابات و مجامع و صنوف های حرفه ای، اساسنامه تعیین می کند که مجامع عمومی به چه شکل صورت گیرد،یقینا مجمع عمومی اخیر بر طبق اساسنامه موجود صورت گرفته و بر همین اساس تخلفاتی رخ داده که نشان می دهد این مجمع باید ابطال و دوباره برگزار شود.

آیا تمام صنوف حاضر در مجمع ثبت شده بودند و دارای شناسه بودند؟
چون که در مجمع سال گذشته تصویب شد در مجمع سال 99 تمام صنوفی که در مجمع حضور خواهند داشت باید دارای شناسه ملی باشند.
ولی پس از مجمع امسال مشخص شد یکی از صنوف در وزارت کار ثبت، ولی شناسه آن هنوز اعلام نشده است.
آیا بازرس و هیات مدیره خانه سینما شناسه های صنوف را کنترل نکرده اند؟
اگر شناسه ها توسط نماینده وزارت ارشاد کنترل شده است چرا بعد از انتخابات در مورد عدم شناسه یک صنف ابهام و شک وجود داشت که حتی یکی از مسئولان ارشاد این مسئله را عنوان کرد، قطعاً این کنترل از طرف نماینده ارشاد صورت نگرفته است.
طبق اساسنامه موجود ماده 20 تاکید شده است ، در مجمع باید گزارش هیئت مدیره و رسیدگی به گزارش مالی و بازرس استماع شود، پس گزارش باید قرائت شود تا شنیده شود، اما طبق گفته حاضران اصلاً هیچ گزارشی قرائت نشده و یکی دو شب قبل از مجمع گزارش برای روسای صنوف ارسال شده است.
اگر بهانه عدم قرائت گزارش کرونا بوده است پس چرا مجموع برگزار شد و اگر مجمعی برگزار می شود باید تمام قواعد مجمع اجرا شود. طبق ماده 18 این گزارشات با زمان و مکان مجمع حداقل 15 روز قبل باید برای تشکل های صنفی ارسال شود و در این مورد هم نیز تخلف اساسنامه ی صورت گرفته است،
بر اساس ماده 19 بند 1 ، تشکل های صنفی چهار نفر از اعضای پیوسته خود را به همراه بازرس برای حضور در مجمع خانه سینما معرفی می کند و طبق بند 4 یک نفر می تواند داوطلب نامزدی در هیات مدیره باشد و طبق بند 7 نامزدهای حضور در هیات مدیره و بازرس 5 روز قبل از انتخابات نامزدی خود را اعلام می کنند، پس هر صنف می تواند هم کاندیدای هیات مدیره داشته باشد هم بازرس ( طبق مجامع گذشته) اما طبق ماده 45 تبصره 3 اعضای یک تشکل صنفی نمی توانند همزمان بازرس و عضو هیات مدیره خانه سینما باشند و طبق روال گذشته اگر صنفی نماینده آن به هیات مدیره راه پیدا می کرد، کاندیدای بازرسی آن صنف از انتخابات کنار می رفت.
اما هیچ کدام از مواد اساسنامه این اجازه را نداده است که حق کاندیداتوری همزمان بازرس و هیئت مدیره را از صنوف بگیرند. ولی در انتخابات امسال یک اتفاق عجیب و بر خلاف اساسنامه رخ داده است و آن هم به توصیه و درخواست هیات مدیره از صنوف، هر صنف می بایست یک نماینده معرفی کند و آن هم به دلیل برگزاری همزمان انتخابات هیئت مدیره و بازرس طبق قوانین وزارت کار،خوب سوال اینجاست مگر اساسنامه جدید تصویب شده است؟
پس چرا نماینده وزارت کار آنجا حضور نداشته است ؟
مگر این مورد خاص در مجمع عمومی سال گذشته به رای گذاشته شده است؟
شاید دوستان بگویند در جلسه هم اندیشی صنوف در مورد آن صحبت و تصویب شده است که باز هم مرتکب غلط و اشتباه شده اند چرا که برای تصویب هر بند اساسنامه ، باید مجمع عمومی تصمیم بگیرد، هیات مدیره و هیچ جلسه هم اندیشی نمی تواند برای این مسئله تصمیم بگیرد و در این مورد هم این تخلف عیان نیز صورت گرفته است.
و بازهم طبق ماده 19 بخش 5 آن تاکید می کند که بازرسین صنوف، بازرس اصلی یا علی البدل در مجمع حضور داشته باشند و عدم حضور بازرس هر صنف موجب می شود، صنف مربوط نتواند حضور قانونی در مجمع داشته باشد و در نتیجه حق رای و کاندیداتوری ندارد.
آیا بازرسین تمام صنوف حاضر بوده اند؟ حداقل اینجانب اطلاع دقیق دارم بازرس یکی از صنوف حضور نداشته است و حتی کاندیدای آن در هیات مدیره نیز رای آورده است.
طبق ماده 21 ،هیات مدیره منتخب تا 45 روز فرصت دارد انتخابات داخلی خود را صورت دهد و رئیس و نایب رئیس و سخنگوی هیات مدیره را انتخاب کند و طبق ماده 26 تبصره 2 ، تا تعیین و انتخاب هیئت مدیره جدید هیئت مدیره موجود مسئول اداره امور جاری خانه سینما است این سوال پیش می آید در حال حاضر مسئولیت خانه سینما به کدام هیات مدیره است؟
این مواردی بود که در مجمع اخیر رخ داده است و گویی هیات مدیره قبلی خانه سینما بعد از یک دوره طولانی به خاطر خستگی تصمیم به فرار داشته است.
البته باید عنوان کرد هیات مدیره قبل در کنار انتقاداتی که به آنها وارد است، زحمات و کارهای مثبتی انجام داده اند مانند تلاش برای به سرانجام رساندن قرارداد تیپ که اگر هم صنوف و هم جامعه تهیه کنندگان قبول می کردند شاید به نتیجه نهایی نیز می رسید و حضور مداوم مدیر عامل خانه سینما و پیگیری مشکلات اعضا و تلاش برای مشخص کردن افراد حقیقی و حرفه ای صنوف و حذف سوبسید بیمه تکمیلی برای آنان که دارای بیمه پایه خانه سینما نبودند از نکات مثبت مدیرعامل خانه سینما بوده است، البته انتقاداتی نیز بر خود ایشان هم وارد است.

به گزارش ایسنا، شورایعالی تهیه کنندگان سینمای ایران 29 مرداد در آخرین نشست خود ، انتخابات خانه سینما را مورد بررسی قرار داد و از عدم حضور یک سوم اعضا در تعیین سرنوشت خانه، اظهار نگرانی کرد و خواستار برگزاری انتخابات مجدد شد.

پیش از این هم همایون اسعدیان رئیس سابق هیات مدیره خانه سینما در مصاحبه ای با ایسنا به تشریح برخی حواشی انتخابات خانه سینما پرداخت و در بخشی از آن گفت:اتفاق جذابی که برای ما رخ داد و از این جهت به خانه سینما و همراهی صنوف افتخار می کنم این بود که در مجمع 20 مرداد هر 20 صنف دارای شناسه حضور داشتند و هر 20 صنف هم رای دادند، جدا از آن هشت صنفی که متاسفانه اجازه رأی دادن از آن ها سلب شده بود، هم حضور داشتند، حضور خود را امضا و اعلام کردند و این به معنای آن است که انتخابات را تایید هم می کنند. درواقع آنچه اتفاق افتاد این بود که 28 صنف در آنجا حضور داشتند و هشت صنف به نوعی ناظر انتخابات بودند.

و حیدری خلیلی هم 29 مرداد ماه در مصاحبه ای با ایسنا؛ دوستان را به صبوری و حفظ وحدت در خانه سینما دعوت کرد.

انتخابات خانه سینما 20 مرداد ماه در حیاط بنیاد سینمایی فارابی به دلیل کرونا برگزار شد که نتیجه آن در این لینک قابل مشاهده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهیه کننده فیلم سینمایی "تا ابد" می گوید متاسفانه در شرایط بحرانی کرونا هیچ نهادی از فیلم های در حال اکران حمایت نمی کند و این موضوع وضعیت سینماها را بدتر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰

سرویس سینمایی هنرآنلاین: محمد نجفی زاده تهیه کننده که فیلم سینمایی "تا ابد" را روی پرده دارد، گفت: تنها دلیلی که سبب شد ما فیلم سینمایی "تا ابد" را در شرایط بحرانی کرونا اکران کنیم، عشق به سینما بود زیرا دوست داشتیم سینما رونق داشته باشد و اگر ما هم مثل بقیه تصمیم بگیریم این فیلم را در شرایط بهتر اکران کنیم وضعیت این حوزه هر روز بدتر از روز قبل می شود.

این تهیه کننده در ادامه بیان کرد: متاسفانه در این شرایط بحرانی غیر از سازمان سینمایی، هیچ نهادی از فیلم های در حال اکران حمایت نمی کند به عنوان مثال صدا و سیما قبول کرد که تیزر ما را پخش کند ولی هنوز منتظر هستیم و بعد از چهار هفته جواب قطعی به ما ندادند و هر زمان که تماس می گیریم و یا پیگیری می کنیم، می گویند ریاست سازمان صدا و سیما آقای علی عسگری هنوز برگه تایید پخش تیرزها را امضا نکرده است؛ در نتیجه مهم ترین سوال این است که آیا امضا کردن یک برگه چهار هفته طول می کشد؟

وی خاطرنشان کرد: تنها هدف ما اکران بود شاید از فروش در سینماها اصلا راضی نباشیم ولی اگر نهادها و بخش های مختلف از ما حمایت می کردند قطعا وضعیت بهتر می شد، زیرا بسیاری از مخاطبان هنوز نمی دانند که سینماها باز است در نتیجه باید اطلاع رسانی عمومی شود. همچنین از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی وضعیت سالن ها خیلی بهتر از جاهای دیگر است، زیرا از نزدیک شاهد هستیم که هر روز سالن های سینما ضدعفونی می شود در نتیجه مردم اطلاعی از وضعیت سینماها ندارند.

تهیه کننده فیلم سینمایی "تا ابد" در پایان گفت: فیلم ما به همراه سه فیلم دیگر "خوب، بد، جلف"، "شنای پروانه" و "زن ها فرشته اند" اکران شده است پس باید از هر چهار فیلم به یک اندازه حمایت کنند زیرا در شرایط کنونی این فیلم ها هیچ تفاوتی با هم ندارند و همه تلاش می کنند وضعیت سینما بهتر شود در نتیجه وزارت ارشاد، شهرداری، صدا و سیما و... باید به یک اندازه از فیلم ها حمایت کنند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
سینماپرس: مسعود مهرابی مدیرمسئول ماهنامه فیلم ساعاتی پیش درگذشت.

به گزارش سینماپرس ، مسعود مهرابی روزنامه نگار و مدیرمسئول ماهنامه فیلم درگذشت.

این روزنامه نگار متولد سال 1333 بود و از سال 1362 به عنوان صاحب امتیاز و مدیرمسئول ماهنامه سینمایی فیلم ، این نشریه سینمایی را به دکه مطبوعات کشور معرفی کرد. مجله مذکور از سال 1372 دارای سالنامه هم شد.

با کسب خبری که خبرنگار مهر کرده، مهرابی طی چندماه اخیر به دفتر مجله فیلم رفت و آمد نداشته و ظاهراً از بیماری رنج می برده است. اما بیماری وی، ارتباطی به درگذشتش نداشته و او ساعاتی پیش در بامداد روز دوشنبه 10 شهریور در خواب، درگذشته است.

به گفته یکی از همکاران مجله فیلم ، مهرابی طی ماه های گذشته برای پرهیز از شیوع بیماری کرونا به دفتر مجله نمی رفته و بیماری اش هم درباره مفاصل و درد زانو بوده است.

مهرابی پیش از راه اندازی مجله فیلم ، با نشریات و مطبوعات مختلفی همکاری داشته و عنوان کاریکاتوریست و نویسنده کتاب را هم در کارنامه خود دارد. او به جز تالیفات سینمایی، نمایشگاه های انفرادی و گروهی مختلفی در حوزه کارتون و کاریکاتور در ایران و جهان داشته است.

حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در پیامی درگذشت مسعود مهرابی صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماهنامه سینمایی فیلم را تسلیت گفت.

در پیام حسین انتظامی آمده است: درگذشت ناگهانی چهره نام آشنای رسانه و سینما، مسعود مهرابی صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماهنامه سینمایی فیلم موجب تألم دوستدارانش شد.

انتشار بی وقفه مجله ای معتبر -که از معدود مجلات سینمایی با چنین قدمتی در دنیا وجود دارند- نشان از عشق او و دوستان همراهش به هنر هفتم و ژرفای نگاهشان به نقش مؤثر سینما در آگاهی بخشی جامعه دارد.

فقدان این روزنامه نگار، مدیر رسانه ای، کارتونیست و پژوهشگر سینما را به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه، همکاران و خانواده آن عزیز تسلیت می گویم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
حبیب اسماعیلی سالن های سینما را از دیگر اماکن عمومی امن تر دانست و تأکید کرد که اگر تعطیلی سینماها ادامه داشته باشد زندگی افراد بسیاری نابود می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : دانستنی آنلاین

حبیب اسماعیلی، تهیه کننده سینما و مدیرعامل رسانه فیلمسازان، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: خطر سینما رفتن در قیاس با دیگر کارها مثل خرید کردن در فروشگاه ها یا رفت وآمد در مترو برای ابتلا به بیماری کرونا بسیار کمتر است و نمی دانم چرا هر بار در اولین واکنش به اوج گیری شیوع کرونا در کشور تصمیم به تعطیلی سینماها گرفته می شود.

اسماعیلی تصریح کرد: پس از بازگشایی سینماها در بسیاری مواقع حتی 10 درصد سالن ها هم پر نمی شد و این میزان در یک سالن شرایطی را فراهم می کند که مردم با فاصله بسیار زیاد از هم بنشینند و با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی تقریباً هیچ خطری مخاطبان را تهدید نمی کند.

او افزود: نزدیک به 7 ماه است که کشور ما با ویروس کرونا درگیر است و به نظر می رسد که مدت بیشتری باید با این ویروس زندگی کنیم پس باید به دنبال فراهم کردن شرایطی باشیم که زندگی خود را به زیستن با این ویروس وفق دهیم چرا که قطعاً با رویکرد تعطیلی برای سینماها و دیگر مشاغل وضعیت اقتصادی فاجعه ای دیگر به بار می آورد. ادامه تعطیلی ها سینماداران را مجبور به تعدیل نیرو می کند و تعطیلی پروژه های سینمایی را در پی دارد که قشر عظیمی بیکار می شوند و این بیکاری برای دولت هم مشکل آفرین است.

تهیه کننده فیلم سینمایی سرکوب در ادامه تأکید کرد: متأسفانه سینما در سال های اخیر با معضلات بسیاری مواجه بوده و مسائلی مثل ساخت فیلم با پول های کثیف، مردم را هم نسبت به آثار سینمایی بدبین کرده و بسیاری دیگر لزومی به خرید بلیت سینما یا نسخه اصل فیلم ها برای حمایت از سینما نمی بینند. نمی توان به دلیل وجود فساد در یک پروژه این مشکل را به کل سینما تعمیم داد و به آن اینگونه بدبین بود. افراد بسیاری هستند که تنها از راه سینما امرار معاش می کنند و فیلم های بسیاری با بودجه شخصی ساخته می شوند که به موفقیت در گیشه امید دارند و عدم اکران فیلم ها سرمایه های بسیاری را نابود می کند.

این تهیه کننده در ادامه اظهار داشت: مشکلات در کشور آنقدر زیاد است که برنامه ای برای رسیدگی به مشکلات سینما وجود ندارد پس نمی توان چندان به حمایت دولت امید داشت و باید شرایطی وجود داشته باشد که سینما به چرخه اقتصادی خود ادامه دهد و این مهم با تعطیلی سینماها به هیچ وجه امکانپذیر نیست. متأسفانه نهادهای مختلف فرهنگی مدام برای هم شاخ و شانه می کشند و به جای همدلی و همراهی با هم برای یکدیگر مشکل ایجاد می کنند. صداوسیما می تواند با همراهی با سینما مردم را از بی خطر بودن سالن ها مطمئن و بازگشایی سینماها را اطلاع رسانی کند اما متأسفانه به جای این کار حتی در شرایطی که سینماها باز بودند می شنیدیم که در تلویزیون خبرهایی از تعطیلی سینماها مطرح می شد.

اسماعیلی در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: بهتر است سازمان سینمایی در این شرایط به وعده های حمایتی اش عمل کند و همه نهادها و ارگان ها اعم از صداوسیما و شهرداری به کمک سینما بیایند و در بحث تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی درباره بازگشایی سالن ها، در کنار سینما قرار بگیرند. مطمئناً در این شرایط با همدلی و همراهی است که می توان مشکلات را کنار زد و بهتر است اختلافات را کنار بگذاریم. تعطیلی تولید و اکران باعث ایجاد افسردگی در قشری بزرگ می شود که به نظر من پیامدهای مخربی برای جامعه خواهد داشت.

این تهیه کننده در پایان گفت: امیدوارم دولت و دیگر نهادها نگاهی ویژه برای حمایت از افرادی که سرمایه شان را وارد عرصه فرهنگ و هنر کرده اند، داشته باشد چرا که این افراد در این وضعیت نابسامان اقتصادی کار ارزشمندی انجام داده اند و نباید شرایطی فراهم شود که آن ها هم برای فرار از خطر شکست مالی به خرید و فروش دلار و کارهایی از این دست فکر نکنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
امیر پورکیان دشمن اصلی سینمای ایران را افرادی از درون سینما دانست که آن را رو به نابودی برده اند و تأکید کرد که فقط یک معجزه می تواند سینما و شبکه نمایش خانگی را نجات دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱

امیر پورکیان، تهیه کننده و کارگردان سینما، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: متأسفانه بارها شاهد بودیم اثری که مورد استقبال مردم قرار گرفته حساسیت هایی روی آن به وجود آمده که همین اثر پرمخاطب و پرفروش که اتفاقاً هیچ ایرادی به لحاظ مضمونی ندارد را با اخبار کذب و حاشیه سازی متوقف کرده و به راهی می برند که دیده نشود و می بینیم آثاری بی کیفیت که مربوط به گروهی خاص می شود را با جو رسانه ای به عنوان اثری پرمخاطب معرفی می کنند.

پورکیان تصریح کرد: تلویزیون هم دیگر توجهی به تزریق اندیشه ندارد و به لحاظ سرگرم کننده بودن نیز دیگر کارکرد خود را از دست داده است. در سال های اخیر شبکه نمایش خانگی به عنوان رسانه ای که می توانست اثر پرمخاطب خلق کند را هم به سمتی برده اند که دیگر امیدی به این رسانه وجود ندارد. گروه هایی در سینما و تلویزیون قدرت را در دست دارند که سعی می کنند با آمارهای دروغ به پرفروش بودن آثارشان تأکید کنند اما حقیقت چیز دیگری است؛ به عنوان مثال اگر اثری بسیار پر مخاطب است اما در دایره این قدرت جایی ندارد را بایکوت کرده و به تبلیغ فروش آثار خود تکیه می کنند در حالیکه اگر میزان مخاطب همان اثر را با اثر بایکوت شده مقایسه کنید متوجه می شوید که اینگونه نیست و به واقعیت امر پی می برید.

او افزود: متأسفانه رسانه های ما هم به دنبال حقیقت نیستند و در خدمت انحصارگران قرار گرفته و آثار آن ها را پر رنگ می کنند. بارها خبری کذب که در یک رسانه منتشر شده را دیده ام که به تبعیت از آن همه رسانه های دیگر هم همان خبر را منتشر کرده اند اما یک رسانه هم در این بین پیدا نمی شود که صحت و سقم خبر یا فریبی که در مطلب منتشر شده مطرح شده است را پیگیری کند. طبیعتاً این وضعیت به هنرمندانی که دغدغه دارند اجازه کار نمی دهد.

کارگردان سریال ممنوعه در ادامه اظهار داشت: دشمن اصلی سینمای ایران را نباید در خارج از سینما جستجو کرد، اتفاقاً کسانی که بیشترین ضربه را به سینما زده اند افرادی از درون خود سینما هستند. جوانان با استعداد توسط نظرتنگ ها و افراد بی اخلاق کنار گذاشته می شوند؛ چرا امروز خبری از جوان بااستعدادی چون علی احمدزاده نیست؟ امثال او بسیار زیاد هستند که متأسفانه جلوی فعالیت شان به روش های مختلف گرفته شده است. در شوراهای صدور مجوز در سازمان سینمایی شاهد وضعیتی هستیم که فضا را کاملاً انحصاری کرده اند و می بینیم اتفاقاً افرادی که در شورا هستند چند مجوز گرفته اند. این در حالی است که بسیاری از افراد مدت هاست تلاش شان برای دریافت مجوز نتیجه نداده و همچنان در تلاش هستند.

این کارگردان در ادامه اظهاراتش تصریح کرد: تبعیض و انحصار در صدور مجوزها به قدری پر رنگ بود که رئیس سازمان سینمایی هم نتوانست نسبت به آن بی تفاوت باشد. آقای انتظامی اقدام درستی در تغییر اعضای شوراها داشت اما به نظرم این اقدام خیلی دیر صورت گرفت و در واقع به نوعی نوشدارو پس از مرگ سهراب بود. آقای انتظامی تأکید داشتند که اتفاقاتی خلاف آیین نامه در شوراهای صدور مجوز رخ داده اما پرسشی که من از رئیس سازمان سینمایی دارم این است که چرا اینقدر دیر متوجه این تخلف شدید؟

پورکیان افزود: متأسفانه سینمای ما و شبکه نمایش خانگی دیگر رو به نابودی هستند و جانی در بدن ندارند؛ تنها یک معجزه می تواند سینما و شبکه نمایش خانگی را نجات دهد و آن این است که در رسانه هایی مثل شبکه نمایش خانگی از آثار با کیفیت، فیلمنامه های با ارزش و دغدغه مند حمایت شود و افراد کاربلد اثر تولید کنند. مردم دیگر از فیلم ها و سریال هایی که به ظاهر در کنارشان است اما در باطن علیه آن ها ساخته شده اند فریب نمی خورند و برای جذب نظر مردم باید با آن ها رو راست بود و آثاری تولید کرد که واقعاً دغدغه های مردم را مطرح کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
خبرگزاری میزان- پنج فیلم ابتدایی گیشه سینما ها در سال 98 تا شهریور ماه به فروشی معادل 108،527،509،000 تومان دست پیدا کردند در حالی که پنج فیلم صدرنشین سینما در سال 99 مجموعا به فروش معادل 4،450،841،571 تومان دست یافته اند. افتی محسوس که سالها برای جبرانش باید وقت گذاشته شود.

تاریخ انتشار: 09:00 - 11 شهریور 1399

- کد خبر: 651841
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : افکار نیوز اصفهان امروز آنلاین فراسو خبر بانی فیلم

خبرگزاری میزان - سینمای کشور از اسفند ماه سال گذشته وارد بحرانی فاجعه بار شده است، با شیوع بیماری کرونا سینما نه تنها در کشور بلکه در تمامی کشور های جهان با چالشی تازه روبرو شد، بسیار از آثار سینمایی ورشکست شدند و عرصه تولید نیز با تعطیلی مدت روبرو شد.

از سویی چرخه اکران به طور کامل متوقف شد، بسیاری از آثار با حضورشان در چرخه اکران با شکست های عظیم روبرو شدند و همین عاملی بود تا کارگردانان به هیچ وجه تمایلی برای اکران آثارشان نداشته باشند، از سویی قاچاق نامحدود آثار اکران آنلاین هم دیگر مدیوم قدرتمند پخش را از فیلمسازان گرفت.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

نبود نظارت مناسب و قانونی عملگرا در بخش اکران آنلاین، عدم استقبال مخاطبان از سینما ماشین و خالی بودن اکثریت سینما ها بعد از بازگشایی باعث شد تا سینما به ورشکستگی کامل در سال جدید برسد، اتفاقی که بدون شک تاثیراتش نه تنها در سال جاری بلکه تا سال ها همراه سینما خواهد بود.

پس از بازگشایی سینما ها از ابتدای تیر ماه همه در انتظار اقبال عمومی از سینما بعد از چهار ماه تعطیلات مداوم بودند، اما پیش بینی ها درست از کار در نیامد و سینما ها به سرعت با سالن های خالی روبرو شدند، از سویی این روند تا حدی شدت گرفت که بسیار از سینماداران هنوز هم تمایلی برای اکران آثارشان ندارند.

نگاهی به آمار فروش سینما در تابستان امسال و مقایسه آن با گیشه سال 98 به راحتی نشان می دهد که سینما های کشور تا چه حد با ورشکستگی دست و پنجه نرم می کنند.

پنج فیلم ابتدایی گیشه سینما ها در سال 98 تا شهریور ماه به فروشی معادل 108،527،509،000 تومان دست پیدا کردند، فروش صد میلیارد تومانی پنج فیلم صدرنشین سینما در حالی بود که اکثریت آثار حداقل فروش 5 میلیارد تومان را تجربه می کردند.

حال با نگاهی به جدول فروش سینما در سال 99 به راحتی در می یابیم که اوضاع گیشه تا چه حد با افول روبرو بوده است، پنج فیلم صدرنشین سینما در سال 99 مجموعا به فروش معادل 4،450،841،571 تومان دست یافته اند. مقایسه کوتاه و سردستی آمار فروش پنج فیلم صدرنشین به راحتی نشان می دهد که در همین تعداد اثر محدود سینما نزدیک به 24 برابر نسبت به سال گذشته با افت مخاطب روبرو بوده است.

با نگاهی کامل به جدول فروش تمامی آثار اکران شده تا شهریور ماه هر دو سال رقم 24 برابری در افت فروش سینما ها به راحتی به 35 برابر افت خواهد رسید. کل فروش سینما در سال 99 به نحوی است که یک فیلم متوسط می توانست در فصل بد اکران سال 98 تجربه کند.

حال سینما خود را کاملا ورشکسته می بیند، هرچند صحبت هایی بر سر اکران آثار با کیفیت داده شده، اما مشخصا این وضعیت با اکران چند فیلم هیچ تغییری نخواهد کرد و مسئولین فرهنگی باید برای برون رفت از آن تصمیماتی تاثیرگذار بگیرند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
دبیر شورای صنفی نمایش گفت: در حال حاضر شاید روند حضور مخاطب در سالن سینما چندان مطلوب نیست، از نظر من اگر می خواهیم مخاطبان به سینما بیایند باید فیلم مناسب و خوب اکران کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : میزان افکار نیوز

مرتضی شایسته پیرامون برگزاری جلسه شورای صنفی نمایش گفت: جلسات شورای صنفی نمایش یکشنبه ها برگزار می گردد، با توجه به همزمانی زمان برگزاری جلسه این هفته با تعطیلات عاشورای حسینی جلسه آتی شورا هفته بعد برگزار می شود.
وی با اشاره به شروع اکران دو فیلم از چهارشنبه هفته جاری ادامه داد: طبق برنامه قبلی و مصوبات پیشین شورای صنفی نمایش دو فیلم بی حسی موضعی و آبادان یازده 60 از چهارشنبه هفته جاری مورخ دوازدهم شهریور ماه اکران سراسری خود را آغاز خواهند کرد.

دبیر شورای صنفی نمایش در همین راستا ادامه داد: طبق برنامه قبلی قرار است در جلسه هفته آتی شورای صنفی نمایش با تمرکز بر رونق بخشی به سینما ها راهکار های موجود برای این هدف را بررسی و عملی کنیم. در نظر داریم تا با برنامه ریزی درست روند اکران در سینما ها را پربارتر کنیم.
شایسته با اشاره به نیاز سینما ها بر رونق در گیشه خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاید روند حضور مخاطب در سالن سینما چندان مطلوب نیست، از نظر من اگر می خواهیم مخاطبان به سینما بیایند باید فیلم مناسب و خوب اکران کنیم، به امید خدا تصمیم داریم تا با تصویب در هفته آینده دو تا سه فیلم خوب، جذاب و با کیفیت را برای رونق بخشیدن به چرخه اکران راهی سینما ها کنیم.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
انتشار نسخه غیرقانونی فیلم سینمایی خرس ساخته خسرو معصومی که روز یکشنبه صورت گرفت، فرضیه های بسیاری را درباره لو رفتن فیلم از کانال صاحبان فیلم مطرح کرد. رسانه های مختلف با بررسی برخی جوانب و شیوه انتشار فیلم در سایت یوتیوب و از طریق کانال پخش کننده فیلم یعنی شکوفافیلم این مورد را مطرح کردند که احتمال لو رفتن فیلم از دفتر مالکان فیلم بیشتر از بقیه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران اصلاحات پرس

فیلم سینمایی خرس ساخته خسرو معصومی و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی که سال 90 تولید شد تنها در جشنواره سی ام فیلم فجر روی پرده رفت. فیلمی که به دلیل برخی از نگاه های ممیزی تا امروز در محاق توقیف بود و امکان نمایش آن در داخل کشور وجود نداشت. در این میان و در فاصله این سالها فیلم توانست در جشنواره های مطرحی همچون جشنواره فیلم شانگهای روی پرده برود. از سوی دیگر باتوجه به شرایط فیلم و موفقیت های بین المللی آن امکان خرید فیلم توسط پخش کنندگان و شرکت های معتبر خارجی بالاتر رفته بود به نحوی که کمپانی نتفلیکس پیشنهاد خرید و نمایش آن را به صاحبان فیلم داده بود. با این حال انتشار نسخه غیرقانونی فیلم در سایت های اینترنتی باعث شد اندک روزنه های امید برای رفع توقیف فیلم از بین برود.
در این میان انگشت اتهام انتشار فیلم توسط مالکان و پخش کنندگان به سوی یکدیگر نشانه گرفته شد و هر کدام دیگری را مسبب لو رفتن فیلم بر بستر اینترنت می دانند. بنیاد سینمایی فارابی نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد تلاش می کند که نسخه غیرقانونی فیلم از سایت یوتیوب برداشته شود و در این مسیر نامه نگاری هایی انجام داده است.
غلامرضا موسوی: مشکل اصلی در بحث قاچاق فیلم های سینمایی این است که قانون در این زمینه وجود دارد اما مربوط به سال 1348 است حال آنکه بسیاری از مسائل مخصوصا مسائل مربوط به اینترنت را نمی تواند دربربگیرد. شاید سال 48 صد هزار تومان مبلغ زیادی بوده ولی امروز با آن دو قلم لبنیات هم نمی توان خرید در نهایت و پس از 24 ساعت پرتنش فیلم از سایت یوتیوب حذف می شود. اما در این میان پرسشی که کماکان وجود دارد این است که تا چه زمانی باید فیلم های سینمایی قربانی برخی سهل انگاری ها شوند و سرمایه های فیلم های سینمایی در مسیر قاچاق فیلم از بین برود؟!
با قانون پنجاه سال پیش نمی توان جلوی مجرمان ایستاد
غلامرضا موسوی (تهیه کننده و دبیرشورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران) با بیان اینکه قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان؛ قانونی کهنه است و برای جامعه امروز کاربرد ندارد، به ایلنا گفت: مشکل اصلی در بحث قاچاق فیلم های سینمایی که با آن روبرو هستیم این است که قانون در این زمینه وجود دارد اما قانون مربوط به سال 1348 است و بسیاری از مسائل مخصوصا مسائل مربوط به اینترنت را نمی تواند دربربگیرد. در سال 48 صد هزار تومان یک مبلغ بسیار زیاد و عالی بوده است ولی امروز با آن دو قلم لبنیات هم نمی توان خرید. با سقف جریمه ای که در آن سال در نظر گرفته شده؛ طبیعی است که امروز نمی توان باتوجه به جرم های صورت گرفته؛ بازدارندگی ایجاد کرد. بنابراین این قانون باید دچار دگرگونی شده و اصلاح شود. ما برای داخل کشور تعریف کاملی از حقوق مولف و مصنف را داریم اما باوجود این قانون کهنه؛ کسانی که دست به جرم زده اند و به اتهام دزدی و سرقت و فروش مال غیرتوسط قوه قضاییه دستگیر می شوند، با جریمه های بسیار کم و ناچیزی مواجه می شوند و همین امر مجرم را به این صرافت می اندازد که مجدد دست به عمل مجرمانه بزند. در حال حاضر با توجه به تورمی که طی این 50 سال در کشور رخ داده، این دست جریمه های مالی بیشتر شبیه به شوخی ست و نمی تواند جنبه تنبیهی داشته باشد.

وی با اشاره به اقدامات شورای عالی تهیه کنندگان در بهبود شرایط قانونی گفت: ما در شورا در حدود دو ماه قبل کارگروهی را تشکیل دادیم برای مبارزه با سرقت آثار هنری. یکی از وظایف این کارگروه که بسیار فعال است، تلاش برای تغییر قانون و شیوه و میزان مجازات و به روز کردن آن و پیشنهاد به نمایندگان مجلس شورای اسلامی است تا بتواند قانون بهتر و دقیق تری با توجه به نیاز امروز جامعه تدوین و در اختیار قوه قضائیه بگذارد. تا زمانی که یک قانون کاملا مشخص و بازدارنده وجود نداشته باشد، این شیوه سرقت آثار هنری و فیلم های سینمایی ادامه پیدا می کند.
موسوی در ادامه گفت: شاید در خارج از کشور و کشورهای صاحب سینما هم شاهد سرقت فیلم های سینمایی باشیم اما آنقدر هزینه سرقت یک فیلم بالاست که معمولا کمتر کسی جرات می کند دست به سرقت بزند. برای همین در حال حاضر راه حلی که می تواند به بهبود شرایط کمک کند اصلاح و به روز رسانی قانون حقوق مولفان و مصنفان است که بیش از 51 سال از تصویب آن می گذرد. در آن صورت است که کسانی که دست به سرقت آثار هنری و فیلم های سینمایی می زنند باید تاوان سنگینی برای کاری که می کنند، بدهند و از این منظر می توان گفت بهترین شیوه مبارزه در شدت مجازات های مربوط به متخلفان فعالیت های ویدئویی و سینمایی خواهد بود.
این تهیه کننده سینما با اشاره به انتشار نسخه غیرقانونی فیلم خرس ساخته خسرو معصومی گفت: این مشکل باعث شده است فیلم خرس که بسیار فیلم خوبی است و می توانست با سعه صدر و در زمان مناسب به نمایش عمومی دربیاید؛ فرصت اکران را از دست می دهد و سرمایه فیلم از بین می رود. من متاسفم که این فیلم در چند سال گذشته نمایش نداشته است و باید زودتر از این اتفاق امکان نمایش عمومی آن فراهم می شد.
تهیه کننده فیلم سینمایی قرمز در ادامه با رد این فرضیه که انتشار این فیلم ها توسط صاحبان اثر صورت می گیرد، گفت: متاسفانه کسانی که این فرضیه را مطرح می کنند با سینما آشنا نیستند یا افرادی هستند که فرافکنی می کنند. فیلم تا زمانی که اکران نشده؛ ظرفیت های خوب و بالقوه ای برای جذب مخاطب دارد. فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری با وجود آنکه نزدیک به یک دهه از ساخت آن می گذشت وقتی در یک اکران محدود روی پرده رفت توانست به فروش خوبی دست پیدا کند و با استقبال خوب مخاطبان روبرو شد. این نشان می دهد که فیلم تا زمانی که اکران نشده؛ طراوت و تازگی خودش را برای جذب مخاطب حفظ کرده است. فیلم خرس هم مانند فیلم خانه پدری دارای چنین ظرفیتی بود که می توانست در هر بازه زمانی که اکران شود مخاطب خودش را جذب کند. بعید است مالکان این فیلم ها و ازجمله فیلم های خرس و خانه پدری دچار این اشتباه بشوند که بخواهند فیلم هایشان را که کلی سرمایه بابت آن پرداخت کردند، اینطور از بین ببرند. این اتفاق امکان دارد درباره فیلم هایی با مالکیت دولتی و بودجه بخش دولتی رخ دهد که مالک فیلم دلش نخواهد فیلم را نمایش دهد و در این میان یکی از عوامل فیلم دست به شیطنت هایی از این دست بزند و نسخه ای از فیلم را در فضای مجازی منتشر کند، اما درباره فیلم های بخش خصوصی که با کلی زحمت تهیه می شود این امر بسیار دور از ذهن است و نمی توان با این فرضیه سراغ موضوع رفت.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
سازمان سینمایی که در تمام این ماه ها، شفافیت را در اندازه های انتشار آمار و ارقام ریالی نهادهای متبوعش محدود می کرد، الان بهترین زمان ممکن را دارد که با معرفی قاچاقچیان خرس ، به منتقدان خود ثابت کند که به دنبال شفاف سازی و روشن کردن ابعاد خاموش و کمتر پرداخته شده این سال های سینمای ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱

به گزارش فرهیختگان ، حاشیه از جمعه آغاز شد. زمانی که خرس با کیفیت بالایی در یوتیوب قرار گرفت. فیلم خسرو معصومی ، در سال 90 جلوی دوربین رفت و در همان سال هم وارد بخش رقابتی جشنواره شد و توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای فرهاد اصلانی و همچنین سیمرغ بهترین صداگذاری را برای محمدرضا دلپاک به ارمغان بیاورد. در همان اثنای جشنواره سی ام بود که زمزمه های توقیف فیلم نیز به گوش رسید. فیلمی که تا امروز که قریب به 9 سال از تولید آن می گذرد، همچنان رنگ پرده را به خود ندیده؛ نه تنها به سینما راه پیدا نکرد بلکه در تمام این سال ها، حتی در صف مقدم فیلم هایی که باید رفع توقیف شوند نیز قرار نگرفت. در تمام این 9سال ، هیچ گاه مشکل اصلی فیلم عنوان نشد اما شائبه ها از تم ضدجنگ فیلم و حتی ایرادات شرعی آن سخن می گفتند.

فیلم، داستان فردی(پرویز پرستویی) است که تصور می شده شهید شده اما او در تمام آن سال هایی که حضور نداشت، در اسارت دشمن بعثی بود. با آزاد شدن بی سروصدای او، وی در مسیر بازگشت به خانه اش متوجه می شود که همسرش(مریلا زارعی)، با مردی(فرهاد اصلانی) ازدواج کرده و این، آغاز چالش درام است. از سال 90 که بحث توقیف این فیلم به گوش رسید تا همین امسال، چندین بار اخبار ضعیفی مبنی بر نمایش فیلم شنیده شد. آخرین آن مربوط به همین چند هفته پیش بود که بحث اکران آنلاین فیلم قوت گرفت. بحثی که خیلی زود با عدم رغبت کارگردان و تهیه کننده جمع شد و تداوم نیافت. در همین کش وقوس بود که نسخه باکیفیت فیلم با هشتگ های مرموزی چون مریلا زارعی ، فرهاد اصلانی و داریوش بابائیان در یوتیوب منتشر شد.

تهیه کننده فیلم(جواد نوروزبیگی) ادعا کرده که فیلم از کانال شکوفا فیلم (متعلق به بابائیان) منتشر شده و وی در قبال دریافت مبلغی حاضر به انجام چنین کاری بدون هماهنگی با او شده است. در مقابل بابائیان نیز این اتهام را رد و عنوان کرده که اصلا پخش کننده فیلم نیست و هیچ نسخه ای از فیلم در اختیار وی قرار نداشته که وی بخواهد آن را پخش کند. در شرایطی که تهیه کننده فیلم و داریوش بابائیان یکدیگر را متهم می کنند، فارابی به عنوان مالک اصلی فیلم، درحال پیگیری این موضوع است. نهادی که خود متهم است به اینکه تلاش چندانی برای نمایش فیلم در تمام این سال ها نداشته است.

موسسه رسانه های تصویری، مالکیت این فیلم را از نوروزبیگی و پرستویی خریداری کرد و چون این موسسه منحل شد، مالکیت آن در اختیار فارابی قرار گرفت؛ همان اتفاقی که برای چند فیلم توقیفی دیگر نیز رخ داد و نهادهای دولتی توانستند مالکیت آنها را از صاحبان آثار خریداری کرده و با تملک آنها، حاشیه های مربوط به نمایش شان را به حداقل برسانند. اما حالا قدرمسلم آنکه بعید است فارابی به عنوان مالک اثر، قائل به این خودزنی بزرگ شده باشد که با نمایش قاچاق فیلم سوخته ای که آورده ای برایش به همراه ندارد، بخواهد حواشی آن را به حداکثر ممکن رسانده و به این ترتیب موضوع نمایش آن را برای همیشه به بایگانی تاریخ بسپارد. از سوی دیگر بابائیان این اتهام را متوجه نوروزبیگی کرده که وی در نخستین ساعات انتشار فیلم که کمتر کسی از آن اطلاع داشت، با او تماس داشته و خبر قاچاق فیلم را به بابائیان رسانده و از نقش شکوفا فیلم در این فرآیند سوال می پرسد. بابائیان همچنین این اتفاق را به نوروزبیگی بی ربط ندانست و تلویحا اعلام کرد که قاچاق فیلم کار ایشان است و وی(نوروزبیگی) برای تلافی مصاحبه اخیر بابائیان که نسبت به تعدد پروانه های ساخت نوروزبیگی معترض بود، دست به این اتهام زنی کرده است. نوروزبیگی نیز ادعا کرده که شکوفا فیلم متعلق به بابائیان بوده و وی در قبال دریافت مبلغی حاضر به این کار شده است. البته که نمی توان از هم اکنون نسبت به صحت وسقم ادعاهای طرفین اظهارنظر کرد، اما سوالاتی مطرح می شود که تمام این اتهام زنی ها را کمرنگ می کند. اینکه چرا نوروزبیگی باید به عنوان تهیه کننده فیلم، دست به چنین خودزنی ای کرده و فیلمش را سر ببرد؟ فیلمی که وی اگر به قصد جبران مافات قربانی کرده باشد، می توانست در تمامی این سال ها و در مقاطعی که وی با برخی جریان ها و انسان ها به بن بست و اختلاف خورده بود، چنین بلایی را بر سر آن بیاورد. اوقاتی که قطعا خیلی بهتر از سه روز تعطیلی محرم می توانست منویات وی را به هدف نزدیک کند.

ابهام دیگری که وجود دارد اینکه اگر بابائیان در قبال دریافت مبلغی دست به این کار زده بود، اولا؛ اینکه چه کسی حاضر است برای پخش خرس به او پول بدهد؟ ثانیا؛ اگر چنین بود، وی در تمام این 9 سال می توانست دست به چنین اقدامی بزند. ضمن اینکه آن کسانی که به بابائیان برای پخش این فیلم پول دادند، می توانستند همین مسیر را از راه خسرو معصومی(که احتمالا هنوز هم مستاجر است) یا نوروزبیگی امتحان کرده و با حاشیه خاطر کمتری اقدام به قاچاق فیلم کنند. ضمن اینکه اگر هم چنین ادعایی صحت داشته باشد، چرا بابائیان باید فیلم را با نام موسسه خود پخش کند که این چنین مورد اتهام همه قرار بگیرد. به دلیل تشکیک در اتهام پراکنی های هر دو طرف، حداقل فعلا نمی توان با قاطعیت درباره ریزجزئیات این اقدام ناشیانه سخن گفت.

باید دید فارابی به عنوان مالک اصلی فیلم تا چه اندازه در بررسی های خود دقیق و با اراده عمل می کند تا در ادامه نسبت به معرفی عامل اصلی قاچاق این فیلم سخن گفته شود. در تمام این سال ها انگشت اصلی اتهام به سمت ساختمان وزارت ارشاد و سازمان سینمایی نشانه گرفته می شد که آدم هایی از داخل سازمان، به دلایل مختلف اقدام به انتشار خواسته یا ناخواسته این آثار می کنند. البته که در تمام این سال ها، این اتهام زنی ها در اندازه فرضیه مطرح بود و هیچ گاه سندیت نیافت اما حالا و با قاچاق خرس زمینه کاملا برای این مهم مهیاست که برای یک بار، تمام ابعاد و زوایای پرونده روشن شود و خاطی یا خاطیان با شفافیت کامل، به مردم و اهالی سینما معرفی شوند تا قاچاقچیان فرهنگی تا این اندازه صریح و جسور اقدام به پخش غیرقانونی آثار سینمایی نکنند. سازمان سینمایی که در تمام این ماه ها، شفافیت را در اندازه های انتشار آمار و ارقام ریالی نهادهای متبوعش محدود می کرد، الان بهترین زمان ممکن را دارد که با معرفی قاچاقچیان خرس ، به منتقدان خود ثابت کند که به دنبال شفاف سازی و روشن کردن ابعاد خاموش و کمتر پرداخته شده این سال های سینمای ایران است.

* نویسنده : مجتبی اردشیری،روزنامه نگار

لینک خبر :‌ فرهیختگان
انتشار نسخه قاچاق بعضی فیلم های مشکل دار این سوال را به همراه دارد که آیا در روزهای کم فروغ و آسیب دیده سینما بخاطر شیوع کرونا، نمی شود مُهر توقیف را از این فیلم ها برداشت تا در اکران پرده ای یا آنلاین به جذب بیشتر مخاطب کمک کنند؟

تیتر20- اگرچه از ابتدای دولت یازدهم تلاش برای نمایش فیلم های توقیف شده در دولت قبلی مشهود بود و در این هفت سال هم مشکل برخی فیلم ها حل شده، اما هنوز آثاری باقی مانده اند که گویی یا مشکل شان قابل حل نیست یا اراده ای برای پیگیری اکران آن ها وجود ندارد.

در این چند سال فیلم های آشغال های دوست داشتنی ، عصبانی نیستم و خانه پدری شاخص ترین آثاری بودند که با اصلاح چند سکانس به اکران رسیدند گرچه آنچه باز هم بر سر خانه پدری آمد و اکران محدودی که به فیلم داده شد آن را دوباره به صندوق توقیف برگرداند.

علاه براین ها پریناز ، ماهی و گربه ، پاداش با نام جدید از رییس جمهور پاداش نگیرید ، نقش نگار و خانه دختر از دیگر فیلم هایی بودند که بالاخره در این چند سال مجوز نمایش گرفتند، اما گزارش یک جشن ، خیابان های ناآرام ، صد سال به این سال ها و خرس همچنان پشت سد شورای نظارت مانده اند و اگرچه به نظر می رسد وضعیتشان مثل فیلم ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا عبدالرضا کاهانی که گفته می شود مُهر غیرقابل اصلاح خورده ، نیست اما تصمیم جدیدی هم برای آن ها گرفته نشده است.

در این روزهای کرونایی که اکران آنلاین فیلم ها رونق گرفت پیشنهاد برخی از این فیلم های توقیفی نیز مطرح شد از جمله صد سال به این سال ها سامان مقدم که در خبرها آمده بود اکران آنلاین آن در انتظار مجوز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. البته هنوز این کار انجام نشده ولی پخش غیرقانونی فیلم خرس که گویا مخالفانی سرسخت برای صدور مجوز نمایش دارد و تماشای آن توسط حدود 20 هزار نفر در یوتیوب و در مدت دو روز؛ این سوال را پیش می آورد که آیا چاره ای برای رفع توقیف این فیلم ها نیست تا ثمره زحمت یک گروه سینمایی، قانونی به دست مخاطب برسد و در این میان سودجویی و سرقت و اتهام هم پیش نیاید؟!

در ماجرای پخش غیرقانونی فیلم خرس به کارگردانی خسرو معصومی و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی که برای جبران همین توقیف، توسط سازمان سینمایی خریداری شده و الان بنیاد سینمایی فاراربی مالک آن است، تهیه کننده مدعی است که این کار توسط دفتر پخش شکوفا فیلم که فیلم با همین آرم منتشر شد مقصر است و مدیر این دفتر پخش یعنی داریوش بابائیان هم مدعی است که خود تهیه کننده فیلم را منتشر کرده است. فارابی هم قضیه را پیگیری کرده است.

در این باره پیگیری ایسنا از یکی از مدیران سینمایی به اینجا رسید که به هر حال سرقتی اتفاق افتاده و مهم ترین موضوع درباره خرس فعلا همین است که مشخص شود توسط چه کسی این کار انجام شده است.

همچنین طرح این پرسش که آیا رفع توقیف این فیلم و فیلم های مشابه از پخش غیرقانونی و سرقت آن ها جلوگیری نمی کند؟ با این پاسخ مواجه شد که اولا شرایط هر فیلم با فیلم دیگر متفاوت است و باید جداگانه بررسی شوند و دیگر اینکه منطقی نیست به فیلمی مجوز نمایش بدهیم بخاطر اینکه قاچاق شده است، چرا که بعضی فیلم ها یا اصلا امکان گرفتن مجوز را ندارند یا باید زمان بگذرد، مثل عصر جمعه که با گذشت زمان مانعی برای نمایش آن وجود نداشت.

البته خبرهایی دیگری هم رسیده مبنی براینکه پیگیری هایی برای اکران آنلاین فیلم های توقیفی و در اختیار بنیاد سینمایی فارابی انجام شده، اما هنوز پاسخی گرفته نشده است.

این در حالی است که تجربه اکران بسیاری از فیلم های توقیفی در این چند سال نشان داده اولین و مهم ترین پرسشی که مخاطب بعد از تماشای این فیلم ها به ذهنش رسیده این بوده که دلیل توقیف این فیلم ها چه بوده است؟! همچنین جای طرح این پرسش هم است که اگر به تدریج تمام فیلم های توقیفی سر از پلتفرم های اینترنتی یا کانال های تلگرامی درآورند چه اتفاقی می افتد؟!/ ایسنا

لینک خبر :‌ تیتر20
عادل فروسی پور، با نود نو می آید. تیتر این خبر روز گذشته فضای مجازی را پر کرده بود. بعد از زمزمه هایی که در هفته های اخیر درباره بازگشت عادل با برنامه ای مشابه نود از طریق تلویزیون اینترنتی شنیده می شد، این خبر و انتشار مجوز برنامه او از سوی وزارت ارشاد در فضای مجازی، ماجرا را جدی تر از قبل نشان می داد.

برنامه نود نو ی عادل، اما در کشمکش بین صداوسیما و وزارت ارشاد بر سر اعطای مجوز برای تولید محتوا در تلویزیون اینترنتی یا شبکه نمایش خانگی، بعید است به این زودی مجوز تولید و پخش بگیرد و تولید این برنامه برای لیگ بیستم بیشتر شبیه به یک شایعه است.
ماجرا از این قرار است که سازمان صداوسیما تأکید دارد که تولید محتوا در فضای اینترنت و شبکه های نمایش خانگی باید زیر نظر این سازمان انجام شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به تنهایی نمی تواند برای این تولیدات مجوزی صادر کند.
به گواه تعدادی از کارگردان ها که برای پیگیری تولید اثرات خود به وزارت ارشاد مراجعه کرده اند، با این پاسخ مواجه شده اند که از اول تیرماه مسئولیت بررسی این موارد به سازمان صدا و سیما واگذار شده و دیگر وزارت ارشاد متولی امر نیست. مشکل، اما از جایی شروع می شود که صداوسیما هم به صورت قانونی سازوکار اجرای صدور مجوز را اعلام نکرده است و همین کشمکش و بلاتکلیفی، تولیدات این چنینی را بلاتکلیف گذاشته است. آخرین مقررات قانونی در حوزه محصولات سمعی و بصری و فعالیت های ویدیویی، مربوط می شود به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که عنوان آن هم شرایط استفاده صحیح از لوازم، تجهیزات و محصولات مختلف سمعی و بصری و برنامه های تصویری در قالب ویدیو است. در مصوبه جلسه 298 مورخ 22 دی ماه سال 71 آمده است: بعد از این در خصوص استفاده از محصولات ویدیویی و نشر و پخش آن ها هیچ تصمیم دیگری در حوزه قانون گذاری و سیاست گذاری نداریم.
در مصوبه شورای انقلاب فرهنگی صراحتاً گفته شده: شورای انقلاب فرهنگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مأموریت داد تا در آینده ضمن رفع ممنوعیت از فعالیت های ویدیویی هرچه زودتر اقدام به طراحی نظام اجرایی در تمامی حوزه های فعالیت های سمعی و بصری کند و آیین نامه های لازم را تهیه نماید و پس از تصویب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اجرا درآورد.
ماجرا، اما وقتی پیچیده شد که نمایندگان مجلس هم به دعوای صداوسیما و ارشاد وارد شدند. برخی از نمایندگان مجلس معتقدند که نظارت بر شبکه نمایش خانگی باید در اختیار صداوسیما باشد. در این رابطه آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفته است که مسئولیت اعطای مجوز به عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر سازمان صداوسیما است و به نظرم تکلیف این مسأله کامل روشن شده است.
البته دیگر همفکران رئیس کمیسیون فرهنگی به موضع گیری اکتفا نکردند و با امضای طرحی خواستار اصلاح قانون در رابطه با نظارت وزارت ارشاد بر مجوز های حوزه انتشار محتوای صوتی و تصویری شدند. 26 نماینده مجلس در دلایل توجیهی ساماندهی حوزه انتشار محتوا (صوت و تصویر) نوشته اند: به منظور ساماندهی حوزه انتشار محتوا (صوت و تصویر) بر اساس اصول چهل و چهارم و یکصد و هفتاد و پنجم قانون اساسی و نظریه های تفسیری آن و نیز مرقومه مقام معظم رهبری مبنی بر مسئولیت سازمان صدا و سیما در حوزه تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت بر صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و با عنایت به ضرورت ساماندهی فرهنگی سریال های نمایش خانگی که بدون نظارت کافی در جامعه عرضه می شود، طرح تقدیم می شود.
همچنین در تبصره های الحاقی این اصلاحیه قید شده است که صدور هرگونه مجوز و نظارت بر فرآیند تولید و پخش کلیه برنامه های رادیویی و تلویزیونی از جمله ساختار های مستند، مسابقات، انیمیشن، سریال، برنامه های گفتگو محور و ترکیبی بر عهده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می باشد.
این طرح البته هنوز تصویب نشده است، اما تا زمانی که طرح تصویب نشود و به طور مشخص وضعیت نظارت و صدور مجوز بر تولید محتوا های این چنینی مشخص نشود، بدون شک نه شاهد فعالیت تلویزیون های اینترنتی به طور جدی خواهیم بود و نه نمایش خانگی. سازمان صدا و سیما مدت هاست که در تلاش است تا تولید محتوا در فضا های مجازی، تلویزیون های اینترنتی و شبکه نمایش خانگی را تحت نظارت خود درآورد و حالا این موضوع وارد مرحله جدی تری شده که تا زمان تعیین تکلیف درباره آن، شاید تولید ها در این زمینه متوقف شود.
این موضوع شامل حال عادل فردوسی پور و دیگر برنامه سازان در حوزه ورزش هم خواهد بود. عادل یک بار قبل از این هم تلاش کرد که با برنامه سازی در تلویزیون اینترنتی بازگردد، اما موفق نشد و حالا او که امیدوار بود بتواند نود را در جایی جز تلویزیون احیا کند، راه ها را بسته می بیند و بازگشت او برخلاف آنچه در فضای مجازی گفته می شود، نزدیک نیست.
به همین خاطر است که مجوز منتشر شده در فضای مجازی که از سوی ارشاد صادر شده هم نمی تواند سندی بر صدور مجوز برای تولید این برنامه باشد چرا که در حال حاضر صدا و سیما مدعی است که این تولیدات باید مجوز این سازمان را کسب کنند. با توجه به اتفاقاتی که بین عادل و مدیران ورزش صدا و سیما رخ داده است و موضعی که نسبت به تولید برنامه نود وجود دارد، طبیعی است که گرفتن مجوز تولید این برنامه از صداوسیما عملاً برای عادل غیرممکن باشد.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
تهران-ایرنا- اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی در اطلاعیه ای اعلام کرد: فعالان حوزه رسانه تا پایان وقت اداری سه شنبه 11 شهریورماه فرصت دارند درخواست خود را برای دریافت تسهیلات کرونا ارسال کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیه اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی آمده است: به اطلاع تمامی فعالان رسانه که تاکنون برای دریافت تسهیلات ویژه ناشی از خسارات شیوع کرونا، موفق به ثبت نام در سامانه متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشده اند، می رساند به عنوان آخرین فرصت، تا پایان وقت اداری سه شنبه 11 شهریورماه مهلت دارند با در دست داشتن مدارک هویتی، شغلی و همچنین معرفی نامه از موسسات مطبوعاتی که مشغول به کار هستند، به اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی مراجعه نمایند.

در دیگر استان ها، فعالان حوزه رسانه می توانند در مهلت مقرر به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مراجعه و نسبت به ارائه مدارک خود اقدام کنند.

مخصوص کسب و کارهایی است که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند و در بین 13 رسته شغلی که توسط ستاد مقابله با کرونا اعلام شده قرار می گیرند.این 13 رسته شغلی پیش از این توسط کارگروه بررسی و مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا به عنوان مشاغل آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته شده اند.
اول، مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده شامل رستوران ها، بوفه ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها، اغذیه فروشی ها؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت صنعت معدن و تجارت است.
دوم، مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری، مهمان پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، زائرسراها، مراکز بوم گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، خدماتی بین راهی و موزه ها؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
سوم، حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری شامل هوایی، جاده ای، ریلی و دریایی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.
چهارم، حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت کشور است.
پنجم، دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان حج و زیارت است.
ششم، تولید و توزیع پوشاک؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
هفتم، تولید و توزیع کیف و کفش؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
هشتم، مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
نهم، مراکز، باشگاه ها و مجتمع های ورزشی و تفریحی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
دهم، مراکز و مجتمع های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه ای؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری است.
یازدهم، مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
دوازدهم، مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزه های درمانی و تشخیصی شامل آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند.
سیزدهم، آموزشگاه های رانندگی، آرایشگاه ها، سالن های زیبایی و گرمابه؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت گفت: اعضای هیات نظارت بر مطبوعات متوجه شدند که مجازات با جرم تناسبی ندارد. چون در پنج ماه گذشته همه رسانه ها با این فرد به عنوان عضو ستاد کرونا مصاحبه کرده بودند. موضوع مطرح شده مبنی بر اینکه آمار اعلامی کرونا موثق نیست هم در رسانه های دیگر منتشر شده بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : نامه نیوز

اعتمادآنلاین| محمدرضا سعدی مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت در گفت وگو با اعتمادآنلاین ضمن تایید خبر رفع توقیف این رسانه درباره روند توقیف و رفع توقیف آن گفت: از ابتدا که حکم توقیف صادر شد به هیات نظارت رفتیم و مستندات خود را به نماینده قوه قضائیه و نماینده وزارت علوم که در آن جلسه حضور داشتند ارائه کردیم.

او ادامه داد: بر این اساس در واقع متوجه شدند که مجازات با جرم تناسبی ندارد. چون در پنج ماه گذشته همه رسانه ها با این فرد به عنوان عضو ستاد کرونا مصاحبه کرده بودند. موضوع مطرح شده مبنی بر اینکه آمار اعلامی کرونا موثق نیست هم در رسانه های دیگر منتشر شده بود.

سعدی درباره رویکرد قضایی در پرونده توقیف روزنامه جهان صنعت توضیح داد: متوجه شدند که این دلیل خوبی برای توقیف نیست. ما هم از طریق قضایی اقدام کرده بودیم؛ یعنی دوستان پرونده را به دادستانی ارسال کرده بودند و ما هم برای پاسخگویی حاضر شدیم.

مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت افزود: قوه قضائیه هم سریع موضوع را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که ما رسالت مطبوعاتی خود را انجام داده ایم و این موضوع در حکم نیز تاکید شد. در حکم عنوان شده که این مصاحبه با یک فرد متخصص و در راستای کار روتین مطبوعاتی انجام گرفته است و نویسنده و مدیرمسئول سوءنیتی نداشته اند.

او در ادامه عنوان کرد: در این جریان هم نماینده قوه قضائیه و هم نماینده حوزه علمیه در هیات نظارت بر مطبوعات خیلی زحمت کشیدند. آقای جهانگیری خودشان شخصاً به موضوع ورود و نامه نگاری کردند که از ایشان تشکر می کنم. همچنین از سرپرست، قضات و بازپرس شعبه چهار دادسرای فرهنگ و رسانه که زحمت زیادی کشیدند ممنون هستم.

سعدی درباره دلایل توقیف روزنامه جهان صنعت توضیح داد: یکسری مسائل قبلی وجود داشت که موجب حسادت و پرونده سازی برای ما شد. حدود 2 سالی است که ما انتقادات اقتصادی نسبت به عملکرد دولت مطرح می کنیم که البته از طرف دولت بی پاسخ مانده است. اما از طرق مختلف تلاش می کردند ما را تحت فشار قرار دهند.

مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت با تاکید بر اینکه برخی آمدند پرونده سازی کردند، اما مستندات شان درست نبود گفت: ما یک روزنامه اقتصادی و مدافع منافع ملی هستیم. انتقادات ما در این باره بود که اگر سال جهش تولید و رونق اقتصادی است، پس چرا شما سیاست های درست اقتصادی اتخاذ نمی کنید؟

او افزود: مثلاً وزارت صمت را ببینید؛ دولت از سال 96 به بعد چهار وزیر و سرپرست عوض کرده است. چطور می توان با این عدم ثبات مدیریتی در وزارت صنایع انتظار جهش تولید و رونق اقتصادی داشته باشیم؟

سعدی در ادامه تاکید کرد: افرادی در خود ارکان دولت در واقع به منظور عقده گشایی دست به این کار زدند. در هیات نظارت هم برخی اعضا به اشتباه این کار را انجام داده بودند. برخی از اعضا هم که اصلاً حضور نداشتند؛ یعنی اگر نماینده حوزه علمیه و نماینده مجلس در این جلسه حضور داشتند، اصلاً اجازه چنین رخدادی را نمی دادند.

مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت اضافه کرد: انتظار از خود معاونت مطبوعاتی، وزیر ارشاد و نماینده مدیران مسئول است که در چنین وضعیتی بیشتر از مطبوعات حمایت کنند. واقعیت این است که شورای اطلاع رسانی دولت به دلیل انتقاداتی که ما از دولت داشتیم موضع خوبی نسبت به ما ندارد.

سعدی با گفتن اینکه این یک چالش بیهوده بود که برای نظام به وجود آوردند، ادامه داد: به هر حال سروصدای توقیف روزنامه خیلی جاها می پیچد و دشمنان از آن سوءاستفاده می کنند.

او سپس عنوان کرد: در این شرایط بد اقتصادی و کرونایی که به هر حال درباره آمار کرونا اختلاف نظر وجود دارد، کار درستی نبود که ما را به ستاد ملی کرونا و پخش شایعات وصل کنند.

مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت در پایان با اعلام این خبر که روزنامه از فردا 11 شهریور بار دیگر انتشار را از سر خواهد گرفت گفت: ما یک رسالت مطبوعاتی در راستای دفاع از منافع ملی و در چارچوب قانون اساسی داریم و در همین راستا 17 سال است که این رسانه را منتشر کرده ایم.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت از صدور قرار منع تعقیب برای این روزنامه خبر داد و اعلام کرد که روزنامه از فردا منتشر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : صراط نیوز

محمدرضا سعدی ، مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت در گفت و گو با خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس گفت: خوشبختانه با بررسی مجددی که اتفاق افتاد، منع تعقیب اعلام شد و می توانیم انتشار روزنامه را از سر بگیریم.

وی ادامه داد: پس از انتشار گزارشی در این روزنامه با موضوع کرونا ، دوستان در معاونت مطبوعاتی گزارشی را تهیه کرده و در آن به دستور العمل ستاد کرونا استناد کرده بودند. در حالی که در همین دستورالعمل آمده اگر تخلفی صورت گرفت، ابتدا تذکر کتبی، بعد اداری بعد مالی و در نهایت و مرحله آخر توقیف صورت بگیرد.

سعدی توضیح داد: ما در سال 98 و در سال 99 دو تذکر گرفته بودیم که هیچکدام ارتباطی به موضوع کرونا نداشت ولی دوستان را به اشتباه انداخته بود که ما تا به حال 2 تذکر گرفته ایم پس حالا میتوان روزنامه را توقیف کرد. پس از این اتفاق من قاضی سراج و دوستان هیات نظارت بر مطبوعات دیدار داشتم و موضوع شفاف سازی شد و خوشبختانه پس از اینکه متوجه شدند اشتباهی صورت گرفته، به سرعت دستور منع تعقیب را صادر کردند.

مدیرمسئول روزنامه جهان صنعت اظهارداشت: آقای جهانگیری نیز نامه ای به وزیر ارشاد در این باره نوشتند و وزیر ارشاد هم در جلسه هفته گذشته این موضوع را پیگیری کرده بودند و خوشبختانه مشکل حل شد.

وی در پایان گفت: روزنامه از فردا -سه شنبه 11 اردیبهشت ماه- منتشر خواهد شد و جا دارد از دوستان قوه قضاییه هم تشکر کنم که همکاری خیلی خوبی با ما داشتند و قرار منع تعقیب را بلافاصله پس از روشن شدن ماجرا صادر کردند.

به گزارش فارس، روز دوشنبه 20 مرداد ماه، در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات، به سبب انتشار یک مصاحبه در شماره روز گذشته روزنامه (یکشنبه 19 مرداد 1399)، حکم به توقیف موقت روزنامه جهان صنعت داده شد.

به گزارش فارس، روزنامه جهان صنعت در صفحه جامعه خود گزارشی با موضوع کرونا و با عنوان به آمار دولتی اعتمادی نیست منتشر کرده و در آن با محمدرضا محبوب فر مصاحبه کرده بود.

او در این مصاحبه ادعا کرده بود که با توجه به مفاد پروتکل ها و از طرف دیگر ملاحظات سیاسی و امنیتی قطعا آمار به صورت مهندسی شده به جامعه تزریق می شود.

جهان صنعت، روزنامه ای با رویکرد تحلیلی است که بیشتر در حوزه اقتصاد فعالیت دارد. این روزنامه از سال 1383 منتشر می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از اینکه انطباق و تناسبی میان نیازها و بودجه دستگاه های فرهنگی و هنری وجود ندارد از تلاش این کمیسیون برای افزایش بودجه حوزه فرهنگ خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : پارسینه تریبون

غلامرضا منتظری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، در مورد اظهارات اخیر مونسان، وزیر گردشگری مبنی بر اینکه برای اداره هر یک از 32 هزار اثر ثبت شده کشور تنها 5 میلیون تومان بودجه داریم و تخت جمشید را تنها با 5 میلیون تومان اداره می کنیم، گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که انطباق و تناسبی میان ماموریت، نیازها و بودجه دستگاه های فرهنگی و هنری وجود ندارد و این مشکلی جدی است.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه وزارتخانه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، سازمان تبلیغات و بسیاری از دستگاه های فرهنگی و هنری با مشکل کمبود بودجه مواجه هستند، افزود: وزرای مربوطه با حضور در کمیسیون فرهنگی گلایه هایی را نسبت به بودجه اندک خود داشتند و در نشست تاکید شد که با حرف زدن مشکلی حل نمی شود و باید آستین ها را بالا زد و نسبت به تقویت بودجه دستگاه های فرهنگی اقدام کرد.

وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به حوزه فرهنگ و هنر، ادامه داد: برای اینکه در بخش ملی و بین المللی بتوانیم مفاخر، مشاهیر و میراث کشورمان را حفظ، صیانت و ترویج کنیم نیاز به پشتوانه های حمایتی داریم و کمیسیون فرهنگی باید پیشگام شود و با کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و سایر مسئولان صاحب نفوذ گفت و گوهایی را شروع کند تا با دفاع منطقی و هوشمندانه بتوان پایه های منابعی دستگاه های فرهنگی را ارتقا داد.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس یازدهم ادامه داد: اگر انتظار داریم نقش آفرینی دستگاه های فرهنگی بیش از پیش افزایش یابد به همان نسبت باید حمایت های اقتصادی از آنها افزایش یابد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
رئیس اتحادیه چاپخانه داران اصفهان گفت: فکر نمی کنم برای بیان مشکلات گوش شنوایی وجود داشته باشد و خود نیز از بیان آنها خسته شده ایم، بنابراین حاضر به مصاحبه در این خصوص نیستم، چراکه هیچ اثری ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری ایمنا

نام آن صنعت چاپ است اما بیراه نیست اگر عامل اصلی تداوم دانش، فرهنگ و تمدن نامیده شود. گفتن از نقش چاپ و تأثیر آن بر پیشرفت جوامع و گسترش دانش دشواراست چراکه طوماری بلند بالاست اما وضعیت فعلی صنعت چاپ کشور نشان می دهد که نادیده گرفتن نقش آن آسان است. اینکه فعالان عرصه فرهنگ مظلوم اند انکارناپذیر است اما اهالی حوزه نشر و چاپ بیشترین جفا را دیده اند. سال هاست ناشران و چاپخانه داران از مشکلات خود می گویند و فغان دادرسی سر می دهند اما حمایتی نمی بینند. سال 82 بود که 11 شهریور را به نام روز ملی صنعت چاپ نامگذاری کردند تا به این واسطه لحظه ای به خاطر آوریم که بخش مهمی از فرهنگ خود را مدیون چه کسانی هستیم. به همین مناسبت با رئیس اتحادیه چاپخانه داران اصفهان تماسی گرفته شد تا از مشکلات صنعت چاپ صحبت کند اما می گوید: دیگر مصاحبه نمی کنم!

محمد علی انصاری پور بارها در مصاحبه با رسانه ها مشکلات صنعت چاپ را بازگو کرده است از رکود و نبود مواد اولیه گرفته تا بحران کاغذ و در خطر نابودی قرار گرفتن این صنعت اما حال معتقد است که بیان مشکلات برای او تبدیل به کلیشه شده است و به همین دلیل از تکرار مجدد آنها خودداری می کند.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: فایده مصاحبه چیست؟ هر سال مشکلات تکرار می شوند اما نتیجه ای از آن نمی بینیم. مصاحبه و گزارش ها در این خصوص، تکرار مکررات و کلیشه شده اند. همه رؤسای اتحادیه چاپخانه داران سالهاست فریاد می زنند و دیگر این شعر برای همه تداعی شده که "گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من * آنچه البته به جایی نرسد فریاد است".

رئیس اتحادیه چاپخانه داران اصفهان افزود: فکر نمی کنم برای بیان مشکلات گوش شنوایی وجود داشته باشد و خود نیز از بیان آنها خسته شده ایم، بنابراین حاضر به مصاحبه در این خصوص نیستم، چراکه هیچ اثری ندارد.

انصاری پور ادامه داد: آیا تا کنون به خواسته های بر حقی که همیشه در صنعت چاپ مطرح بوده است، توجه کرده اند؟ آیا به کسانی که عاشقانه در این صنعت سرمایه گذاری می کنند و ماندن آنها در آن به دلیل عشق و علاقه و نه صرفه اقتصادی است، دل خوشی داده اند؟

وی مشکلات این صنعت را قدیمی و پیشا کرونا دانست و اضافه کرد: یکی از در خواست های پیشین که حل شده باشد را به اهالی صنعت چاپ نشان دهند تا ما هم به عنوان متولی بخش حقوقی این صنعت بگوییم پیگیر بوده و برای نمونه مطالبه برحقی را تا حدودی انجام داده و نتیجه مثبتی نیز از آن گرفته ایم.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران اصفهان تصریح کرد: کارهایی که برای این صنعت انجام شده را بگویند تا مطالبات خود را مطرح کنیم. در طی این سال ها خیلی به صنعت چاپ ظلم شده است و کسی نیست که این ظلم را پیگیری کند. هر موقع که صحبت کردیم و خواستند تصمیمی برای این صنعت بگیرند، با مشکلاتی مواجه شدیم و برای دولت توجیه شد که با این امکانات و شرایط اقتصادی، امکان کمکی ندارند.

انصاری پور تاکید کرد: باید برای این صنعت فکری اساسی شود و این اتفاق رخ نمی دهد مگر اینکه نگرش تغییر کند و دلسوزی از بدنه صنعت چاپ بیاید که درد آشنا باشد و بتواند مشکلات را حل کند.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
فرسودگی ماشین آلات و کمبود مواد اولیه، صنعت چاپ خراسان رضوی را زمین گیر کرده است به طوری که چرخ چاپخانه ها و صنایع وابسته آن در این روزگار به سختی می چرخد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی فصل تجارت فصل اقتصاد

به گزارش قدس آنلاین ، شاید کمتر صنعتی را بتوان یافت که تاثیرگذاری آن بر صنایع دیگر و حتی حوزه هایی مانند فرهنگ و صادرات مانند صنعت چاپ باشد، بی تردید چاپ، صنعت مادر و پیشران تولید بوده و نقش به سزایی در رونق سایر صنایع دارد. با یک بررسی ساده و نگاه انداختن به اطرافمان می توانیم نقش موثر صنعت چاپ را دریابیم، کتاب، مجلات و روزنامه ها، بروشورها، کارتن های بسته بندی، نقش و نگارهایی که روی بسته بندی های مختلف کالاها و خدمات به چشم می خورد، همه و همه وابسته به صنعت چاپ است. بدون صنعت چاپ لذت بردن از خواندن کتاب یا استفاده مناسب و بهداشتی از کالاها و محصولات اطرافمان میسر نیست و نبود آن یک خلاء بزرگ در زندگی روزمره انسان به وجود می آورد. صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای دیگر نیز بدون صنعت چاپ و برچسب کشورمان بر روی آنها ارزآوری لازم را ندارد و نمی توان بدون آن توانمندی کشورمان را به رخ جهانیان کشید و بازار بسیاری از کشورها را از آن خود کرد. با این حال در شرایط بد اقتصادی و ضرورت توجه بیشتر به تولید داخلی، اولویت را باید به صنعت چاپ و رفع مشکلات آنها داد و تلاش نمود این صنعت را از فرسودگی و کمبودهایش رهایی داد. با اینکه صنعت چاپ و بسته بندی در خراسان رضوی یکی از مزیتهای برتر اقتصادی این استان است اما در شرایط کنونی با مشکلات بسیار دست و پنجه نرم می کند که باید راهکارهایی برای برون رفت آنها از مشکلات یافت. ضرورت توجه به صنعت چاپ رییس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی با اشاره به فعالیت 510 چاپخانه با حدود سه هزار اشتغال مستقیم در استان گفت: 90 درصد از ظرفیت این چاپخانه ها صرف امور تجاری و بسته بندی کالا می شود و فقط 10 درصد از این ظرفیت به حوزه چاپ کتاب اختصاص دارد. علی مغانی افزود: صنعت چاپ و بسته بندی به نوعی صنعت مادر و زیرساخت اصلی حوزه صادرات استان محسوب می شود و باید مورد توجه بیشتری از سوی مسوولان این بخش قرار گیرد و رفع مشکلات فعالان این صنعت در اولویت باشد. وی ادامه داد: متولی بخش صنعت چاپ، دو وزارتخانه "صنعت، معدن و تجارت" و "فرهنگ و ارشاد اسلامی" است که از سال 1396 طبق بخشنامه ای تکالیف دو وزارتخانه توسط هیات دولت مشخص شد. رییس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی گفت: براساس این بخشنامه امور سخت افزاری مانند تامین ماشین آلات و مواد اولیه به وزارت صنعت و امور نرم افزاری و محتوایی برعهده وزارت فرهنگ گذاشته شده است که سازمان تابعه وزارت صنعت در استان تاکنون پیگیری جدی برای امور چاپخانه ها نداشته و حتی یک نشست برگزار نکرده و دستورالعملی در این خصوص ابلاغ نکرده است. فرسودگی ماشین آلات و کمبود ارز وی افزود: هم اینک فعالان صنعت چاپ در تامین مواد اولیه و واردات ماشین آلات با مشکلات جدی مواجه هستند، هزینه های آنها به شدت افزایش یافته است و در مقابل، ارز لازم برای تامین مواد اولیه و ماشین آلات در اختیار ندارند. مغانی ادامه داد: از سوی دیگر واردات قطعات ماشین آلات صنعت چاپ نیز به دلیل مشکل ارز بسیار دشوار شده است. وی گفت: عمده مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه داران وارداتی است و فقط ارز دولتی به "کاغذ" و "زینک" اختصاص می یابد، فعالان صنعت چاپ ناگزیر به تامین سایر مواد اولیه با ارز آزاد هستند که هم گران بوده و هم به شدت در بازار کم است. رییس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی افزود: از سوی دیگر سایر مواد اولیه و وسایل مورد نیاز صنعت چاپ و بسته بندی با ارز آزاد تامین می شود اما ارزی که باید به بانک مرکزی بابت واردات این مواد تحویل شود، به نرخ ارز نیمایی و کمتر از نرخ ارز آزاد است و این مهم هزینه تولید را افزایش می دهد. وی ادامه داد: وزارت صنعت باید به شرکتهای تعاونی چاپ و بسته بندی مجوز بدهد تا آنها متولی واردات مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه ها باشند چون واردات مواد اولیه توسط تاجران ارز برای تولیدکنندگان گران تمام می شود، اما وقتی شرکت تعاونی متولی واردات این نوع مواد باشد آنها را به نازل ترین قیمت در اختیار چاپخانه داران قرار می دهد. ممنوعیت واردات ماشین آلات با عمر بالای 10 سال نایب رییس انجمن صنایع همگن کارتن و کاغذ خراسان رضوی نیز در این باره گفت: دولت واردات ماشین آلات دست دوم با عمر بالای 10 سال را ممنوع کرده است در حالی که کهنه ماشین آلات اروپایی به مراتب بهتر از ماشین آلات جدید است که از برخی کشورهای آسیایی تامین می شود. جواد باقری افزود: در شرایط کنونی واقعیتی به نام کمبود ارز برای تامین مواد اولیه بخشهای مختلف تولید وجود دارد که باید آن را بپذیریم. وی ادامه داد: طی سالهای گذشته بارها هشدار دادیم که باید تولید داخلی را تقویت کرد و امکان تنوع سازی در بخش تولید داخلی و به روزرسانی ماشین آلات را فراهم نمود اما این مهم انجام نگرفت و امروز شاهد مشکلات ناشی از آن غفلت هستیم. نایب رییس انجمن صنایع همگن کارتن و کاغذ خراسان رضوی گفت: اکنون که کشور با کمبود ارز مواجه است، قیمت مواد اولیه خارجی صنعت چاپ به شدت افزایش یافته و تقاضا برای آن رو به کاهش است و این زنجیره معیوب به بخش تولید صدمه جدی وارد می کند. وی افزود: زمانی که برجام تصویب شد و راه های ارتباطی با کشورهای اروپایی برقرار گردید، فرصت طلایی برای تامین ماشین آلات صنعت چاپ از کشورهای اروپایی حتی نوع دست دوم آن بود اما از این فرصت بهره نگرفتیم. باقری ادامه داد: باید دولت مساعدت کند تا بستر تولید ماشین آلات یا کالاهای مشابه خارجی که توان و فناوری ساخت آن در داخل کشور وجود دارد، فراهم شود که مواد اولیه صنعت چاپ و بسته بندی از آن جمله است. وی گفت: تاکنون در حوزه تولیدات بخش صنایع بسته بندی سرمایه گذاری خوبی در خراسان رضوی انجام گرفته اما تولید مقوا به اندازه کافی سرمایه گذاری نشده و این مهم نیازمند توجه بیشتری است. تکلیف دو وزارتخانه در حوزه چاپ مشخص است معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این باره گفت: تکالیف در حوزه صنعت چاپ بین وزارت "فرهنگ و ارشاد اسلامی" و وزارت "صنعت، معدن و تجارت" براساس تفاهم نامه بین آنها و بخشنامه متناظر آن کاملا مشخص است و هر کدام می دانند چه تکالیفی دارند. افشین تحفه گر افزود: ممکن است آنچه خواسته صنفی و صنعتی فعالان صنعت چاپ استان بوده که عمده آنها به حق نیز هست، تاکنون تحقق نیافته باشد اما در تفاهمنامه مابین دو وزارتخانه، تکالیف و حدود اختیارات هر دو کاملا تبیین شده است. وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براساس وظایف خود در قالب کمیته های مربوطه، اختصاص ارز به کاغذ و زینک وارداتی مورد نیاز چاپخانه داران را پیگیری و محقق کرده است. معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: کاغذ دولتی در اختیار ناشران و زینک نیز در اختیار شرکتهای تعاونی حوزه چاپ قرار گرفته تا واردات بخشی از مواد اولیه حوزه صنعت چاپ تسهیل شود اما این میزان کافی نیست و باید توجه بیشتری به تامین مواد اولیه این بخش شود. وی افزود: مشکلات چاپخانه داران طی نشستی با مدیران مرتبط حوزه تامین اجتماعی، بانک مرکزی، سازمان صنعت و استانداری مطرح شده و پیگیری برای رفع آنها در حال انجام است. تحفه گر ادامه داد: طی این پیگیری ها، وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به گشایش اعتبار ارزی برای صنعتگران حوزه چاپ قول مساعد داده و همچنین برای تامین مالی چاپخانه داران مقرر شده است شرایط آسانتر در دریافت تسهیلات بانکی برای چاپخانه داران ایجاد شود. لزوم توجه بیشتر به صنعت چاپ معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تامین ارز برای واردات ماشین آلات حوزه صنعت چاپ و مواد اولیه مورد نیاز آنها، برداشتن موانع در حوزه بیمه کارگران و تسهیل امور برای تولیدکنندگان را مورد تاکید قرار داد و گفت: صنعت چاپ در استان صنعت مادر است و باید رفع مشکلات آنها مورد توجه جدی قرار گیرد. وی با اشاره به صادرات مطلوب مرداد ماه امسال خراسان رضوی در حوزه کتاب و فرآورده های چاپی به میزان یکهزار و 462 میلیارد و 110 میلیون ریال افزود: این میزان صادرات به این معنا نیست که چون چنین توفیقی بدست آمده است، فعالان صنعت چاپ با مشکل مواجه نیستند. تحفه گر ادامه داد: سرمایه گذاری در صنعت چاپ استان از 20 میلیارد ریال تا بیش از یکهزار میلیارد ریال انجام گرفته و محصول چاپی آنها نیز بسیار متنوع است به طوری که از چاپ روی شیشه و پلاستیک گرفته تا موارد حساس امنیتی در این استان انجام می شود. وی گفت: با توجه به میزان سرمایه گذاری بسیار در صنعت چاپ خراسان رضوی باید فرصتهای بیشتری در اختیار این مجموعه قرار گیرد و موانع در مسیر آنها برداشته شود. معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: طبیعی است وقتی کشوری با تحریم مواجه می شود، شرایط برای تامین زیرساختهای تولید تغییر کرده و مانند گذشته نخواهد بود لذا باید تدابیر ویژه و جدید برای استفاده حداکثری از فرصتها اندیشیده شود. صنعت چاپ در واردات ماشین آلات مستثنا شد معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: شیوه نامه وزارت متبوع در حوزه ممنوعیت واردات ماشین آلات دارای بیش از پنج سال کارکرد بوده که این مهم اخیرا از سوی وزارتخانه برای حوزه صنعت چاپ تغییر کرده است. ابراهیم ناصری افزود: از آنجا که امکان تولید مشابه ماشین آلات خارجی صنعت چاپ در کشور فراهم نیست، وزارتخانه برای صنعت چاپ در این موضوع، استثنا قایل شده است و بر این اساس واردات ماشین آلات این صنعت دارای بیش از 10 سال کارکرد در صورتی که کیفیت خوبی داشته باشند، منعی ندارد. وی لزوم اختصاص ارز دولتی برای مواد اولیه بیشتر در این بخش را جایز دانست و ادامه داد: پیگیری لازم برای رفع مشکلات فعالان صنعت چاپ انجام گرفته است. معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کشور با محدودیت تخصیص ارز برای همه بخشهای تولید مواجه است و صنعت چاپ نیز از این موضوع مستثنا نیست اما اینکه دولت برای تامین ارز مواد اولیه وارداتی صنعت چاپ اولویت خاصی قایل شده باشد، دستورالعملی را ابلاغ نکرده است. عدم تخصیص اعتبار به نوسازی صنایع در سال جاری وی در باره نوسازی خط تولید صنعت چاپ نیز افزود: هفت بانک طرف قرارداد وزارت صنعت برای اختصاص تسهیلات از محل تبصره 18 قانون بودجه هستند که تاکنون تلاش شده است از این محل تسهیلاتی برای بازسازی و نوسازی صنایع تامین شود. ناصری ادامه داد: امسال از محل تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه، اعتباری برای پرداخت تسهیلات به منظور نوسازی و بازسازی صنایع به خراسان رضوی اختصاص نیافته است و از هفت بانک طرف قرارداد وزارتخانه در این موضوع، تسهیلات بانکی بخش نوسازی مربوط به سال گذشته فقط در دو بانک باقی مانده است. وی گفت: اعتباراتی از محل تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه سال گذشته در دو بانک طرف قرارداد وزارتخانه برای نوسازی خط تولید در خراسان رضوی باقی مانده که تلاش شده در یکی از نشستهای مربوط به کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، دریافت این اعتبارات تصویب و به بانکهای طرف قرارداد، ابلاغ شود. معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: صنعت چاپ خراسان رضوی نیازمند بازسازی خط تولید است تا بهره وری آن افزایش یابد. منبع: ایرنا انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
جاوید یکی از دلایل فراموشی چاووشی خوانی را کم کاری نهادهای فرهنگی و وزارت ارشاد برای احیای آن در میان مردم می داند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، هر که دارد هوس کرب و بلا بسم اللّه حتماً شما هم این مصرع را شنیده اید و یا این مصرع را اول به مدینه مصطفی را صلوات، دوم به نجف شیر خدا را صلوات، در طوس غریب الغربا را صلوات پس کشته شهر نینوا را صلوات. این مصرع ها بخشی از اشعار چاووشی خوانی است.

چاووشی درباره دو موضوع است؛ یکی سفر های زیارتی به حج، کربلا، مشهد و ... و دیگری مدح و منقبت یا عزاداری امامان معصوم (ع). شاید بتوان گفت، در زمان های قدیم که رسانه ای برای آگاه کردن مردم از مناسبت های مذهبی و سفرهای زیارتی خویشاوندان وجود نداشت، چاووشی خوانی در کوچه و خیابان به اصطلاح رسانه ای مذهبی بود که درباره وقایع مذهبی و سفرهای زیارتی مردم اطلاع رسانی می کرد. اگر لغت نامه دهخدا را ورق بزنید می بینید که چاووش را به معنای پیشرو لشکر و قافله می دانند، کسی که جلوتر از کاروان رفته و آواز می خواند. در زمان گذشته و در دربار پادشاهان این شخص وظیفه معرفی افراد را به امرا و بزرگان گذاشته است.

هر شهری در ایران، آداب خاص خود را در چاووشی خوانی دارد؛ مثلاً، چاووش خوان در بیرجند و میبد، داخل نخل عزاداری می نشیند و چاووشی می خواند. چاووش خوان در شاهرود، اشعار دوازده بند محتشم کاشانی درباره واقعه کربلا می خواند و در پایان شرکت کنندگان در این مراسم صلوات می خوانند.

چاووش خوان در روز عاشورا در شهر نوش آباد کاشان بر اسب پیشاپیش تعزیه خوانان، چاووشی می خواند. با هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی ایران دراین باره صحبت کردیم که در ادامه آن را می خوانید.

هوشنگ جاوید درباره موضوع اشعار چاووشی می گوید: مسائل مطرح شده در این اشعار شامل مسائل مربوط به امام حسین (ع) و یاران باوفایشان در واقعه کربلا و پس از آن است.

وی درباره اهداف چاووشی خوانی گفت: چاووشی خوانی، اهداف موسیقی دستگاهی را زنده می کند و وقتی آن را بررسی می کنیم به این نتیجه می رسیم که تعزیه خوانی نیز باعث زنده کردن موسیقی دستگاهی شد. علاوه بر این، تاثیر موسیقی بر مردم بیشتر از تاثیر کلام بدون موسیقی است. چاووشی خوانی به دو صورت است با موسیقی و بدون آن و وقتی متن به صورت موزیکال به گوش شنونده می رسد، تاثیر آن به علت آهنگین بودن بیشتر است.

تلاوت قرآن با صوت و لحن نیز با صوت موسیقیایی همراه است و برای همین تاثیرگذاری آن بیشتر است. گرچه در چاووشی خوانی استفاده از ساز موسیقی در مناطق مختلف متفاوت است و در بعضی مناطق از ساز محلی استفاده می شود، ولی بیشتر از نی و دهل که ساز حزن انگیز است و قابلیت انتقال حس و حال محرم را دارا است، استفاده می شود.

جاوید درباره کاربرد چاووشی خوانی در دوران کرونا گفت: به نظر من، در دوران شیوع کرونا می توان به صورت آنلاین از آن بهره برد و دوباره این سنت قدیمی را احیا کنیم. راه دیگر در این دوران این است که مانند دسته های عزاداری به همراه یک ماشین، فردی در کوچه یا خیابان به چاووشی خوانی بپردازد، اینکه در کوچه و خیابان بروند به نظر من بهتر است، زیرا امروزه مردم به دلیل مشکلات اقتصادی و کرونا حوصله زیادی ندارند، ولی وقتی ببینند که چاووش خوان برای عزاداری به کوچه و خیابان محل اقامت آنان آماده ترغیب می شوند. همان طور که در اعیاد غدیر کاروان شادی به راه انداختند برای ایام محرم و صفر چاووشی خوانی در کوچه و خیابان باعث احیای این سنت قدیمی و هم باعث انتقال فضای محرم خواهد شد.زیرا چاووشی خوانی بار علمی و موسیقیایی دارد، زیرا یک فرهنگ قوی سنتی پشت آن است.

وی در خصوص آموزش های مورد نیاز چاووش خوان افزود: متاسفانه اکثر مداحان از ردیف های موسیقی ایرانی آگاهی ندارند، چاووش خوان ها یک سری اشعار در مدح امام حسین (ع) و یاران ایشان می خوانند البته لازمه چاووش خوان عالی شدن آموزش نزد استادان فن آواز و یاد گرفتن ردیف ها و گوشه های موسیقی ایرانی است. برای چاووشی خواندن دستگاه چهارگاه و گوشه های همایون مناسب هستند.

پژوهشگر موسیقی درباره فراموش شدن این سنت قدیمی اظهار کرد: متاسفانه بزرگ ترین مشکل موسیقی ما، مکتوب نبودن و انتقال سینه به سینه مطالب است. تاریخ موسیقی ما بعد از ورود اسلام به ایران تاریخ موسیقی مکتوبی نبوده و این هم عاملی بر فراموشی این سنت قدیمی است. هر چیزی که درباره موسیقی بیان کنیم به صورت تئوری بوده است.

او در خصوص کم کاری وزارت ارشاد در زمینه اطلاع رسانی به مردم درباره چاووشی خوانی گفت: شاید بتوان گفت یکی از دلایل فراموشی آن، کم کاری وزارت ارشاد است، زیرا مردم عادی وقتی شعری در عزاداری خوانده می شود، آن را روضه خوانی می دانند و مردم چیزی را به نام چاووشی خوانی نمی دانند از این رو رسانه های گروهی باید در این زمینه کار کنند و به مردم آگاهی دهند.

جاوید در خصوص تفاوت بین مداح و روضه خوان با چاووشی خوان افزود: چاووشی خوانی، مداحی و روضه خوانی هر سه آواز های مذهبی هستند، فقط تفاوتشان در این است که چاووشی بیشتر برای مسافران زیارتی است. چون چاووشی جنبه روضه خوانی ندارد، آواز هایی که می خوانند در دستگاه چهارگاه که شاد است، خوانده می شود. مداحان و روضه خوان ها، بیشتر درباره ائمه اطهار آواز حزن انگیز و غمناک می خوانند. مثلاً در مراسم عزاداری و عروسی هر دو چلوکباب می دهند، نفس مراسم مهم است که این غذای مراسم شادی یا عزا است، در چاووشی خوانی هم همین طور است. کسی که در مراسم شادی چاووشی خوانی می کند، گوشه هایی را انتخاب می کند که شادتر باشد، برعکس چاووشی خوان مراسم عزا، لحن خواننده و گوشه هایی که انتخاب می کند حزن انگیز است. ولی کلاً نفس چاووشی خوانی،در دستگاه چهارگاه شاد است گرچه گوشه های غمناکی مانند مویه، زابل و حزین دارد که برای روضه استفاده می کند، ولی مداحان از دستگاه دشتی و همایون آواز می خوانند که کاملاً حزن انگیز باشد.

وی ادامه داد: کلاً هر دستگاه موسیقی ایرانی بخش های کوچکتری به نام گوشه دارد که در دستگاه چهارگاه اسامی آن حصار، حزین، مخالف، زابل و مویه است که یک سری از آن ها از خود دستگاه غمناک تر است و برای چاووشی خوانی محرم وارد گوشه های حزن انگیز آن دستگاه می شوند، مثلاً آوازی مانند دشتی در هر شرایطی غمناک است که برای مداحی محرم استفاده می شود.

جاوید گفت:چه چاووشی و چه مداحی هر دو از لحاظ شعری، محدود هستند، مداحان و چاووشی خوانان اشعار خاص را انتخاب می کنند فقط سبک خواندن فرق دارد که به یکی می گوییم چاووشی و دیگری را روضه و مداحی می دانیم. مضمون همه آن ها مدح ائمه اطهار است. مثلاً در شب شعر، عروسی و یا کلاس درسی هر کدام از این فضا ها شعری که می طلبد را انتخاب می کنیم، انتخاب شعر هم هنر چاووشی خوان و مداح است که چه شعری را برای خواندن انتخاب کند وگرنه ربطی به وزن و قافیه ندارد، شعری که وزن و قافیه نداشته باشد، شعر نبوده و نثر است. این نکته را مدنظر داشته باشید در موسیقی دستگاهی ایران، چه مداحی و چه چاووشی خوانی کار خوب یا متوسط و ضعیف هم می شنوید، کیفیت کار بسته به هنر خواننده است.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
صفرعلی رمضانی می گوید: آیا به روز شدن آثار فولک؛ یعنی مثلا به موزه ای برویم که آثار ده هزار سال پیش در آن وجود دارد و آن آثار را برداریم و بزک و دوزک کنیم و بگوییم این آثار به روز شده اند؟ اگر قرار باشد مخاطبان امروز موسیقی چهل یا پنجاه سال پیش را با تنظیم امروزی بشنوند، عملا پیشنه ذهنی و خاطرات موسیقایی مردم از بین برده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱

به گزارش خبرنگار ایلنا، در میان استان های کشور، گیلان یکی از مناطقی است که موسیقی متنوعی دارد؛ با این حال چند سالی ست گروه های فعال گیلان کمتر به موسیقی محلی و آثار و قطعات قدیمی می پردازند.

صفرعلی رمضانی (ترانه سرا، پژوهشگر، نوازنده و آهنگساز) حدود سه دهه است که با تمرکز بر موسیقی فولکوریک گیلان به فعالیت های پژوهشی و اجرایی مشغول است. می گوید: مشکل این است که مردم استان گیلان در چنین مواردی مطالبه گر نیستند. درست است که استان پرقدمت و با پیشینه گیلان در طول تاریخ موسیقی، شخصیت های بزرگی داشته و هرکدام به واسطه مشخصه هایی که داشته اند، مطرح شده اند، با این حال موسیقی درست و درمانی ندارد.

موسیقی نواحی کشور از چه مقطعی به بعد دچار تغییرات اساسی شد؟

ما هرچه به لحاظ زمانی جلوتر رویم، متوجه خواهیم شد که تغییرات و سیر تحولات در صد سال و دویست سال اخیر، نسبت به دوره های قبلی بسیار بیشتر بوده است. تا پیش از یکی، دو قرن گذشته، آنچه در زمینه موسیقی رخ داده ثبت و ضبط نشده و چه بسا آثاری که ما آنها را نشنیده ایم. طی یکی دو قرن گذشته بوده که موسیقی توسط دستگاه ها و ابزارهایی که توسط بشر ساخته شده به صورت صوتی، تصویری و مکتوب ضبط و ثبت شده است. این تحولات در ایران، از دوران قاجار ایجاد شده و از آن زمان تاکنون نسبت به ادوار قبل شاهد تغییراتی عجیب و غریب هستیم. قدمت موسیقی ایران به 12 هزار سال پیش بازمی گردد.

کشورمان به لحاظ جغرافیایی و اقلیمی دارای تنوع بسیار است. این ویژگی تا چه حد موسیقی گذشتگان ما را تحت تاثیر قرار داده؟

قاعدتا شرایط اقلیمی و جغرافیایی بر وضعیت معیشتی مردم مناطق مختلف تاثیر داشته است. به طور مثال در مناطق کوهستانی کشور موسیقی شبانی و چوپانی و در مناطق کاسپین و خزر موسیقی ساحلی و موسیقی دریا مورد توجه بوده و عمومیت داشته است. بین مناطق کوهستانی و ساحلی نیز کمربند سبزی وجود دارد که مردم این بخش نیز موسیقی خاص خودشان را دارند که به نوعی تلفیقی از موسیقی هر دو منطقه است.

اگر بر داشته هایمان تمرکز و غور و تفحص نکنیم و به ثبت آنها نپردازیم، یقینا مردمان بی ریشه ای خواهیم بود و بی ریشگی بدترین درد و بزرگترین مشکلی است که می تواند اجتماع و فرهنگ دیرپا را به راحتی از پا درآورد

طی دهه های قبل به دلیل عمومیت یافتن تکنولوژی و مورد توجه قرار گرفتن ابزار و ادوات دیجیتال و اتفاقات زندگی مدرن، موسیقی دچار تغییراتی شده. طی این روند سبک ها و موسیقی های عامه پسند و پر زرق و برق، توجه نوجوانان و جوانان علاقمند را به خود جلب کرده است. این اتفاق موسیقی نواحی ما را دچار چالش های عدیده کرد. در اینباره چه نظری دارید؟

اشاره به جایی کردید و بر اساس هرآنچه که گفتید موسیقی نواحی کل کشور به ویژه گیلان رو به زوال است. به هر حال برخی موارد به توسعه فرهنگی بازمی گردد که وجود اینترنت، موسیقی های رایج و بازاری و یکبار مصرف بخشی از آن است. همانطور که غذاها، پوشاک، معماری و دیگر موارد دچار تغییراتی شده اند، طبیعی است که دیگر عرصه ها نیز با تغییراتی مواجه باشند. شخصی چون من که در عرصه موسیقی فعالیت می کنم، هدفم این نیست که مقابل این تغییر و تحولات بایستم و جلوی آنها را بگیرم، و البته نباید هم اینگونه باشد؛ زیرا انسان امروز با نسل های قبلی متفاوت است. من و پسرم که بیست سال اختلاف سن داریم، با هم متفاوتیم، چه رسد به اینکه این فاصله صد سال و دویست سال و دو هزار سال باشد. نیازهای انسانهای امروز متفاوت است و یقینا موسیقی خودش را می خواهد. با توجه به همه اینها، تلاش ما در راستای اهمیت موسیقی نواحی و جلوگیری از مهجور ماندن و به انزوا رفتن آن است و در همین راستا فعالیت می کنیم. اعتقاد ما این است که اگر بر داشته هایمان تمرکز و غور و تفحص نکنیم و به ثبت آنها نپردازیم، یقینا مردمان بی ریشه ای خواهیم بود و بی ریشگی بدترین درد و بزرگترین مشکلی است که می تواند اجتماع و فرهنگی دیرپا را از به راحتی از پا درآورد.

گیلان با همه پتانسیل ها و داشته ها فاقد گروه ها و افرادی است که از موسیقی فولکوریک منطقه دفاع کنند. برخی از افرادی که در عرصه موسیقی گیلان فعالیت می کنند، صرفا مطربی می کنند و بازارگرمی و بازارگردانی

موسیقی گیلان در حال حاضر چه وضعیتی دارد و گروه های فعال تا چه به موسیقی فولکوریک و محلی منطقه توجه دارند؟

من آدم بدبینی نیستم، اما معتقدم گیلان با همه پتانسیل ها و داشته ها، متاسفانه فاقد گروه ها و افرادی است که از موسیقی فولکوریک منطقه دفاع کنند. اگر جسارت نباشد، باید بگویم برخی از افرادی که در عرصه موسیقی گیلان فعالیت می کنند، صرفا مطربی می کنند و بازارگرمی و بازارگردانی. برای خانم های گروه چند لباس رنگی تهیه می کنند و روی صحنه می روند و بی آنکه گوش موسیقی داشته باشند و بی آنکه بدانند چه می خوانند، به اجرای برنامه می پردازند. مطمئنا تهیه چند دست لباس رنگی خرجی ندارد و در نهایت می توان با پانصد تا یک میلیون تومان اعضای یک گروه را لباس محلی پوشاند. به همین راحتی می توان گروه تشکیل داد و هرکس هم آثار و اجراهای چنین گروه هایی را ببیند و بشنود تصور می کند موسیقی گیلان همان است.

یعنی کار بسیاری از این گروه ها مورد تایید نیست؟

آنهایی که در زمینه موسیقی جدی ایران کار می کنند و بر مقوله اتنوموزیکولوژی تمرکز دارند، نه تنها آن گروه ها و افراد را نمی پذیرند، بلکه منتقد جدی آنها هستند.

آثار استاد عاشورپور را به سه دسته تقسیم می کنم: دسته اول آثار کاور شده ایشان است. دسته دوم آثاری که توسط مرحوم استاد خوشدل و دیگر اساتید ساخته شده اند و اتفاقا بی نظیرند. دسته سوم آثاری که فولکورند و ایشان به سلیقه خودش و اعضای گروهش آنها را تغییر داده و به نظرم زیباتر و شنیدنی تر شده اند

دلیل این کاستی جدی و عدم توجه هنرمندان گیلان به موسیقی فولکوریک منطقه چیست؟

مشکل این است که مردم استان در چنین مواردی مطالبه گر نیستند. درست است که استان پرقدمت و با پیشینه گیلان در طول تاریخ موسیقی، شخصیت های بزرگی داشته و هرکدام به واسطه مشخصه هایی که داشته اند، مطرح شده اند، با این حال موسیقی درست و درمانی ندارد. به طور مثال استاد فریدون پوررضا صدایی جادویی و فوق العاده داشته است. استاد ناصر مسعودی عزیز نیز یکی از خواننده های بسیار خوش صدای گیلانی است. او با توجه به جایگاهی که در موسیقی ملی ایران داشت، توانست در برنامه هایی چون گل ها آثار گیلکی نیز بخواند؛ اما همه آن آثار، اصطلاحا کاوری از موسیقی گیلکی بوده و موسیقی عمیق مردم ما نیست. استاد احمد عاشورپور یکی دیگر از هنرمندان گیلانی هستند که انسانی بسیار شریف و خوش صدا بود. من آثار این بزرگوار را به سه دسته تقسیم می کنم. دسته اول آثار کاور شده ایشان است. دسته دوم آثاری هستند که توسط مرحوم استاد خوشدل و دیگر اساتید ساخته شده اند و اتفاقا بی نظیرند. دسته سوم نیز آثاری هستند که فولکورند و آقای عاشورپور به سلیقه خودش و اعضای گروهش آنها را تغییر داده و به نظرم زیباتر و شنیدنی تر شده اند.

جهانگیر سرتیپ پور در مقطعی ملودی های لهستانی و اروپای شرقی را مورد توجه قرار داد؛ آثار آنها را گوش می دادند و روی آنها کلام ووکال گیلکی می گذاشت. اغلب آثاری که استاد عاشورپور آنها را خوانده، هیچکدام شعر نیستند و فاقد شاعرانگی اند؛ بلکه آثاری کاور شده اند

آثار کاور شده آقای عاشورپور، شامل چه کارهایی هستند و از کدام موسیقی ها برداشت شده اند؟

آقای جهانگیر سرتیپ پور در مقطعی ملودی های لهستانی و اروپای شرقی را مورد توجه قرار دادند؛ آثار آنها را گوش می داد و روی آنها کلام ووکال گیلکی می گذاشت. بر همین اساس می توان گفت اغلب آثاری که به این شکل بوده اند و استاد عاشورپور آنها را خوانده، هیچکدام شعر نیستند و فاقد شاعرانگی اند؛ بلکه آثاری کاور شده اند. البته این را هم بگویم که آقای عاشورپور هدف خیلی والاتری داشته اند و قصدشان بیدار کردن توده ها بوده اما در راستای موسیقی ملی و فولکوریک گیلان قدم موثری برنداشته اند. نه فقط ایشان که استاد مسعودی و استاد پوررضا نیز اینگونه بودند که البته استاد پوررضا تا حدودی به موسیقی فولکوریک پرداخته است. اما در مجموع فرد یا افرادی را نداریم که به صورت متمرکز و درست، موسیقی فولکوریک گیلان را مبنای فعالیت هایشان قرار داده باشند، که ایراد و مشکل بسیار بزرگی است. همیشه و همه جا گفته ام و بازهم تکرار می کنم که کاش گیلان نیز مانند لرستان و کردستان و مازندران در این زمینه مردم مطالبه گری داشت.

این درحالی ست که موسیقی منطقه گیلان بسیار غنی است.

بله موسیقی گیلان غنی است، اما موزیسین های زیادی ندارد. اهالی موسیقی گیلان تنها به تهیه کاوری از آثار قبلی با فرم های ساده می پردازند. به نظر من که کارشناس موسیقی هستم و سال هاست در این عرصه فعالیت می کنم، بخش زیادی از آثاری که طی این سالها تولید شده اند، سطحی هستند. اگر به خراسان بروید خواهید دید که اهالی آنجا موزیسین های فولکلور دارند، مانند زنده یادان غلامعلی پورعطایی و نورمحمد درپور. زمانی که به مازندران می روید با افرادی مواجه خواهید شد که اگر خودشان موسیقی فولکوریک کار نکرده اند، اما به غنای آن پی برده و درباره اش فکر کرده اند. مانند استاد احمد محسن پور و دیگر فعالان. تاکنون چندین کتاب در زمینه موسیقی فولکوریک مازندران نوشته شده و آموزشگاه های استان، موسیقی و سازهای خودشان را آموزش می دهند. حال اگر کل گیلان را بگردید، به جز تالش در هیچ آموزشگاهی، موسیقی و سازهای گیلان مانند نقاره، دایره و کمانچه پنج سیم آموزش داده نمی شود! حتی آوازها و فواصل آوازی گیلانی در آموزشگاه ها تدریس نمی شوند! همه اینها گویای این است که موزیسن های ما بد عمل کرده اند. در بخش دولتی نیز اداره ارشادی کارآمدی نداشته ایم. نهادهای مرتبط دیگر نیز عملکردهای مناسبی ندارند و بنا به همه این دلایل موسیقی ما به آثاری تکراری و خسته کننده و سطحی محدود شده است تا جایی که موسیقی گیلان دیگر قابل دفاع نیست.

سه سال پیش آلبومی را در انجمن موسیقی گیلان توسط استاد علی احمدی فر ضبط کردیم که منتشر نشد. سپس آلبوم را تحویل گرفتیم و به حوزه هنری دادیم و برای انتشار آن از ارشاد اجازه گرفتیم. حال نزدیک به یک سال است حوزه هنری اثر را منتشر نکرده

مسئولان ارشاد و حوزه هنری از هنرمندان و فعالان موسیقی گیلانی استفاده می کنند؟

متاسفانه خیر. حدود سه سال پیش آلبومی را در انجمن موسیقی گیلان توسط استاد علی احمدی فر ضبط کردیم که منتشر نشد. در ادامه، آلبوم را تحویل گرفتیم و آن را به حوزه هنری ارائه دادیم و برای انتشار آن نیز از ارشاد اجازه گرفتیم. حال نزدیک به یک سال از این اتفاق گذشته و حوزه هنری اثر را منتشر نکرده است؛ چرا؟ به این دلیل که مسئولان مربوطه اصلا به انجام چنین کارهایی فکر نمی کنند و برایشان اهمیتی ندارد. از آنجا که اقتصاد تعریف شده ای نداریم، همه ادارات، حتی نهادها و مراکز فرهنگی به فکر پول درآوردن و کسب درآمدند؛ بنابراین به دنبال افرادی هستند که آثار شیش و هشت و ریتمیک تولید کنند و به محتوای آثار نیز اصلا کاری ندارند. بنا به دلایلی که گفتم چشم امیدی به ارشاد، حوزه هنری و حتی صداوسیمای گیلان نداریم.

اگر برای اداره ارشاد، حوزه هنری و صداوسیما درآمدزایی کنیم، با ما همکاری می کنند. هنرمندان و علاقمندان ما نیز پس از پنج جلسه کلاس، بدون تحقیق و پژوهش و تمرین استاد می شوند!

عملکرد صداوسیمای گیلان دربرابر موسیقی گیلان چگونه است؟

صداوسیمای گیلان به جای بهره گیری از هنرمندان، تعدادی افراد را مقابل دوربین می برد و آنها را به عنوان اساتید موسیقی معرفی می کند. موسیقی گیلان تنها رقص و قطعاتی چون رعنا نیست. موسیقی گیلان بسیار عمیق است. ما موسیقی زنان داریم. موسیقی مردان داریم. لالایی و موسیقی کار جداگانه داریم و غیره و غیره. اینگونه بگویم که اگر برای اداره ارشاد، حوزه هنری و صداوسیما درآمدزایی کنیم، با ما همکاری می کنند. هنرمندان و علاقمندان ما نیز پس از پنج جلسه کلاس، بدون تحقیق و پژوهش و تمرین استاد می شوند! از هیچیک از نهادهای رسمی توقعی ندارم، زیرا موسیقی برایشان اهمیتی ندارد. مشکل من بی سوادی برخی موزیسین ها و وجود آدم های نان به نرخ روز خوری است که آنها را علیه ما تحریک می کنند. آنها دانش لازم در حوزه موسیقی را ندارند. بارها از چنین دوستانی انتقاد کرده ام و گفته ام شما دغدغه موسیقی ندارید و صرفا به دنبال پول درآوردن و کسب درآمدید.

اینکه قطعه رعنا را با شکلی جدید ارائه دهیم، اشتباه است. زیبایی آثار فولکوریک این است که فولکور شنیده شوند. زمانی که اثری را دستکاری می کنیم، مجموعه سازها و نوع سازبندی ها را دچار اختلال کرده ایم. اگر قرار باشد مخاطبان امروز موسیقی چهل یا پنجاه سال پیش را با تنظیم امروزی بشنوند، عملا پیشنه ذهنی و خاطرات موسیقایی مردم از بین برده ایم

درباره به روز کردن آثار فولکوریک برای جذب مخاطبان بیشتر چه نظری دارید؟

به نظرم چنین ترکیب واژه ای اشتباه است. آیا به روز شدن آثار فولک؛ یعنی مثلا به موزه ای برویم که آثار ده هزار سال پیش در آن وجود دارد و آن آثار را برداریم و بزک و دوزک کنیم و بگوییم این آثار به روز شده اند؟!

من قصد جنگیدن با کسی را ندارم، بلکه هدفم این است که موسیقی مردم منطقه و دیارم را، و آن موسیقی هایی که توسط مردان و زنان در شالیزارها خوانده شده اند را در شکل درست (از لحاظ ریتم، ملودی، آواشناسی و ...) به دیگران ارایه دهم. لذا تولیداتی با هدف به روز کردن موسیقی فولک اشتباه محض است، بلکه باید موسیقی جدید تولید کنیم. استاد دعایی که خدا او را حفظ کند، سال هاست در زمینه موسیقی فولک فعالیت می کند و آثار گیلکی عمیقی را ارائه کرده است. ایشان موسیقی فولکوریک درست نکرده، بلکه خودش از دل موسیقی درآمده است. اینکه مثلا قطعه رعنا را با شکلی جدید ارائه دهیم، اشتباه است. زیبایی آثار فولکوریک این است که فولکور شنیده شوند. زمانی که اثری را دستکاری می کنیم، مجموعه سازها و نوع سازبندی ها را دچار اختلال کرده ایم. اگر قرار باشد مخاطبان امروز موسیقی چهل یا پنجاه سال پیش را با تنظیم امروزی بشنوند، عملا پیشنه ذهنی و خاطرات موسیقایی مردم از بین برده ایم. من با چنین مواردی مشکل دارم، وگرنه هرکس می تواند هر آنچه را درست می داند، انجام دهد. مشکل اینجاست افرادی که در این زمینه ها فعالیت می کنند چنته شان خالی است. بی شک اگر هنرمند و پژوهشگری با دانش و اندیشه درست به تولید چنین آثاری بپردازد، نسبت به اشخاصی بدون داشته های موثق و سواد کافی، موفق تر خواهد بود.

در حال حاضر با وجود بیماری کرونا همچنان به فعالیت های هنری مشغولید؟

اگر به موسیقی نپردازم با شخصی مرده تفاوتی نخواهم داشت. کارگاهی دارم و در منزل مشغول ساخت ساز هستم و در زمینه آیین ها و سازهای گیلان و مقولات مربوط به موسیقی منطقه پژوهش و تحقیق می کنم. از طرفی طی سال های اخیر سه نوازنده کمانچه تربیت کرده ام که کارشان خوب است و از آنها راضی هستم. سال گذشته کنسرتی پژوهشی برگزار کردم که امسال به دلیل بحران کرونا برگزار نشد. طی این مدت نیز به برگزاری برنامه های مجازی و کنسرت های آنلاین پرداخته ام. کلا، با وجود آسیب های که طی چند ماه گذشته به اهالی موسیقی وارد شده، با عدم فعالیت ها و تعطیلی موسیقی در شرایط فعلی موافقم؛ زیرا بحث سلامت جامعه مطرح است. متاسفانه آمار فوتی ها همچنان بالاست و باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنیم و بیماری کرونا را جدی بگیریم.

گفتگو: وحید خانه ساز

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
قم - هنرمندان قمی که سال ها در هوای کویری این شهر نفس کشیدند با بی مهری هایی که دیدند راهی پایتخت شدند و امروز افتخارات قمی ها نصیب پایتخت شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۱ سایت های دیگر : تابناک قم تئاتر آنلاین

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها - سمانه سادات فقیه سبزواری*: تئاتر و سینما از ارکان هنر و فرهنگ هر جامعه ای محسوب می شود اما این هنر با تمام ظرافتی که دارد و قرار است بازتابی از جامعه باشد از بی مهری هایی که می بیند رنجور است.

این گلایه بحث امروز و دیروز نیست سال هاست که با اهالی فرهنگ و هنر دست به گریبان است؛ هرچند قم در زمینه تئاتر اصالتی دیرینه دارد و با نمایش های روحوضی و تعزیه شناخته می شود و هنرمندان قمی در طول سال ها اصالت این هنر را به رخ همگان کشاندند، اما بی مهری ها در قم هنرمندان سینما و تئاتر را آزار می دهد.

اغراق نکرده ایم اگر بگوییم که قم در فیلم کوتاه نیز حرف های بسیاری برای گفتن دارد و در جشنواره های مختلف نام آور شده است. همچنین هنرمندان بسیاری از قم برای حضور در فیلم های سینمایی و سریال های پر بیننده دعوت شدند و ایفای نقش کردند که در این راستا می شود به حضور جواد طاهری و اصغر نوبخت در سریال یوسف پیامبر اشاره کرد.

اینها مشتی از خروار است و باید اذعان داشت که هنرمندان بسیاری در زمینه سینما و تئاتر از خاک قم برخاستند و با ایفای نقش های خاص توانستند هنر تئاتر و سینمای قم را در جهان معرفی کنند.

هرچند در طول سال های بعد از انقلاب نام آورانی که سال ها خاک صحنه در قم خوردند و در جشنواره های ملی و بین المللی خوش درخشیدند و توانستند به نام و نشانی دست یابند، حالا ترجیح می دهند بار هجرت ببندند و راهی پایتخت شوند؛ شاید بی مهری ها به اندازه ای بود که برخی هنرمندان قمی حتی نخواستند هیچ اسمی از سرزمینی که در آن رشد کردند بیاورند و اصالتشان را...

راه دوری نمی رویم و از هنرمندانی سخن به میان می آوریم که سال ها در هوای کویری این شهر نفس کشیدند و آب نمکین قم را چاشنی هنرشان کردند تا نام هنر و فرهنگ این شهر را بر سر زبان ها بیاورند.

مرتضی جلالی یکی از هنرمندان تئاتر همین شهر است که از دوران نوجوانی روح و جسمش را با هنر تئاتر عجین کرده اما پس از اینکه با نمایش گامی در دوزخ و گامی در بهشت کسب امتیاز کرد و خوش درخشید برای ادامه فعالیت هایش موانعی تراشیده شد که ترجیح داد راهی پایتخت شود.

سعید نجاتی هم از نام آوران فیلم کوتاه در قم است و چنان در این هنر رشد کرد که یکی از آثارش در جشنواره فیلم فجر سال گذشته نام آور شد و حالا آوازه هنرش از مرزهای کشور پا فراتر گذاشته دیگر از او برای داوری جشنواره های بین المللی دعوت می کنند.

نجاتی با وجود اینکه همیشه می گفت قم شهری است که در آن رشد کردم و همیشه خود را یک قمی می دانم اما در طول چند سال گذشته ترجیح می دهد برای ادامه فعالیت هایش راهی پایتخت شود؛ آنجا دیگر آثارش با اقبال بالایی مواجه شد؛ هم از سوی مردم و هم از سوی مسئولان فرهنگی هنری!

پای صحبت هنرمندان قمی که می نشینی از دردهای نهان سخن می گویند که هیچ گاه اداره کل فرهنگ و ارشاد را همراه خود ندیدند. این نهاد که باید حامی هنرمندان باشد در طول سال ها خاطره ناخوشایندی را از خود برای هنرمندان به یادگار گذاشته است تا جایی که برخی هنرمندان از روزگاری سخن به میان می آورند که برای حضور در جشنواره هایی که در قم برگزار می شد از سوی این نهاد با فضای غیر حرفه ای مواجه می شدند.

شاید دست های پشت پرده ای وجود دارد که نمی خواهند هنرمندان قمی در این شهر به رشد برسند و در دنیا عرض اندام کنند که اگر چراغ هنر در قم خاموش شود حتی نگرانی را برای مسئولان بوجود نیاورد.

هنرمندان قمی خواسته زیادی نداشته و ندارند و انتظار دارند که مسئولان فرهنگی این شهر آنان را یاری کنند و نگذارند چراغ هنر قم خاموش شود اما مانع تراشی های پشت میزی از جنس غیر هنری و فرهنگی که با تعصب همراه است این هنرمندان را از قم گریزان کرده است تا زخمی عمیق بر پیکر هنر قم باقی بماند.

* خبرنگار حوزه هنر و ادبیات

کد خبر 5001412

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کرمانشاه- نماینده مردم سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب در مجلس گفت: با توجه به کمبود بودجه در نهاد کتابخانه های عمومی کشور از اصلاح قانون نهاد کتابخانه ها حمایت می کنم.

به گزارش خبرنگار مهر ، شهریار حیدری صبح امروز در بازدید از کتابخانه عمومی امیر کبیر کرمانشاه در خصوص حمایت از افزایش بودجه نهاد کتابخانه های عمومی کشور و رسیدگی به مسائل پیش روی کتابخانه های عمومی قول مساعد داد و اظهار کرد: با توجه به کمبود بودجه در نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اهمیت موضوع توسعه کتاب و کتابخوانی در صحن مجلس از اصلاح قانون نهاد کتابخانه ها حمایت و تمام قد از کتابخانه های عمومی دفاع می کنیم و در این خصوص با مجمع نمایندگان استان رایزنی لازم را انجام می دهیم.

نماینده مردم سرپل ذهاب ، قصرشیرین و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرهنگ کتابخوانی در کشور ضعیف است و باید در این راه تلاشی مضاعف صورت بگیرد افزود: اگر مشکل فرهنگی نداشته باشیم تمام مشکلات حل خواهد شد و این جز با کتابخوانی و آگاهی بخشی میسر نخواهد شد.

وی تاکید کرد: در همین راستا ساختمان کتابخانه های عمومی شهرستان سرپل ذهاب و قصرشیرین که به علت زلزله سال 96 آسیب دیده بود و در دست مقاوم سازی هستند به اتمام می رسانیم.

عضو مجمع نمایندگان کرمانشاه افزود؛ هیچ منبع اطلاع رسانی مانند فضای مجازی و این قبیل منابع در دنیا نمی توانند جای کتاب و کتابخانه را بگیرند لذا گسترش کتابخانه ها نشانه توسعه یافتگی است.

حیدری ضمن تأکید بر لزوم اهتمام بیشتر شهرداران به پرداخت سهم نیم درصد کتابخانه ها افزود: با شهرداران سه شهرستان سرپل ذهاب ، قصرشیرین و گیلانغرب رایزنی لازم را انجام می دهیم، شهرداران باید سهم نیم درصد را به موقع پرداخت کنند.

مجمع نمایندگان کرمانشاه از نهاد کتابخانه های عمومی دفاع کنند
معصومه حسنی خونسار ، در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های کتابخانه های عمومی استان گفت: در شهرستان قصرشیرین کتابخانه سیار روستایی به بیش از 20 روستا خدمات رسانی می کند، که این خدمات باید از لحاظ مالی حمایت و پشتیبانی شود تا بتوانیم خدمات بیشتری به روستاها و مناطق محروم بدهیم.

وی بیان کرد: در زلزله سال 96 ساختمان کتابخانه های عمومی در شهرستان قصرشیرین و سرپل ذهاب آسیب جدی دید و اکنون در دست مقاوم سازی هستند که برای تکمیل این پروژه ها حمایت و همت مسئولین و شما را می طلبد.

وی عنوان کرد: در شهرستان قصرشیرین، سرپل ذهاب و قصرشیرین حدود هفت هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی هستند که این با وجود نبود کتابخانه استاندارد در آن شهرستان ها است.

حسنی خونسار با اشاره به نبود درآمد در کتابخانه های عمومی افزود: برای برطرف کردن این مشکلات باید سهم نیم درصد کتابخانه های عمومی از طرف شهرداری ها به موقع پرداخت شود و برای تأمین اعتبار و رفع برخی از مشکلات حتی نیم درصد شهرداری ها هم کافی نیست و ما نیازمند حضور خیرین و سایر دستگاه ها هستیم.

وی عدم تأمین اعتبار پروژه کتابخانه مرکزی استان را به عنوان یکی از مشکلات مهم فرهنگی استان یادآور شد و حمایت مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در این مورد خواستار شد.

حسنی خونسار خاطر نشان کرد: نه تنها از شما بلکه از مجمع نمایندگان استان انتظار داریم در مورد دفاع از نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مجلس شورای اسلامی و رفع مشکلات کتابخانه های عمومی استان و شهرستان های استان با تمام توان حمایت کنند.

شهریار حیدری، نماینده مردم شهرستان سرپل ذهاب و قصرشیرین و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه از بخش های مختلف کتابخانه عمومی امیر کبیر کرمانشاه بازدید کرد.

کد خبر 5011755

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، از برقراری مستمری برای هفت هنرمند از کار افتاده طی 6 ماهه نخست امسال در این استان خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

ابوالحسن حیدری به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: غلامعلی عباسی ، رضا کوهستانی ، حبیب الله حدادیان ، محمد ابراهیم رخشا ، محمد آدینه پور ، فریدون غلامی بزآباد در رشته موسیقی و سید حسین طبسی در رشته تعزیه در فهرست مستمری بگیران قرار گرفته اند.

سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی بیان کرد: تعداد هنرمندان مستمری بگیر استان به 38 نفر رسید و 8 پرونده در دست اقدام است.

حیدری، اظهار کرد: هنرمندانی که حداقل 20 سال سابقه فعالیت هنری در رشته های شعر، ادبیات داستانی، تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی را داشته باشند، از مزایای طرح کمک مستمری بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه نمایندگی صندوق اعتباری هنر در استان آمادگی دارد که افراد واجد شرایط را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهد، تصریح کرد: هنرمندانی که فاقد بیمه هستند می توانند با ارائه مدارک لازم به نماینده صندوق اعتباری هنر واقع در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مراجعه کنند.

سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در شرایط زمانی مختلف نیز با توجه به ضرورت و مشکلات معیشتی و اجتماعی برای هنرمندان استان، این صندوق به صورت فوق العاده اقدام به پرداخت وام حمایتی کرده و همواره آمادگی حمایت مالی از اصحاب فرهنگ و هنر استان را داشته و دارد.

حیدری، تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با جدیت تمام عضویت اصحاب فرهنگ و هنر را در این صندوق حمایتی دنبال کرده و در راستای کمک به تامین نیازهای معیشتی و رفاهی آنان از هیچ تلاشی دریغ نمی کند.

گفتنی است؛ تا کنون 38 هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی از طرح کمک مستمری بهره مند شده اند.

پایان پیام/ 71

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

روزنامه آفتاب یزد


روزنامه آسیا


روزنامه راه مردم


روزنامه مردم سالاری


روزنامه فرصت امروز


روزنامه ابرار