بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 2 تیر 99
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای طرح فهما توسط کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: این طرح به ارتقای فعالیت های فرهنگی و هنری کانون های مساجد کشور کمک می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

هاجر چنارانی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به طرح فهما توسط کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: در گزارشی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته گذشته به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس دادند از طرح فهما که توسط کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور اجرایی شده است، تقدیر کردند.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این طرح، طرح شاخصی است و قطعا به ارتقا و اعتلای فعالیت های فرهنگی و هنری کانون های مساجد کشور کمک خواهد کرد و با پشتوانه و برنامه ریزی قبلی طراحی و اجرایی می شود و باید با رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت در سال های آینده نیز اجرایی شود.

وی تصریح کرد: در این طرح برنامه های شاخص کانون ها در حوزه هایی چون قرآن، هنر، کتابخوانی و مناسبت های مذهبی معرفی و برترین کانون ها در این زمینه مورد تقدیر قرار می گیرند که اتفاقا با این طرح رقابت خوبی بین کانون ها برای اعتلابخشی به فعالیت های فرهنگی و هنری شان ایجاد می شود که در نهایت این فعالیت ها به فعال شدن مساجد برای حضور جوانان و نوجوانان کمک می کند.

چنارانی با بیان اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کار خودشان را به خوبی انجام می دهند و باید مورد حمایت قرار گیرند، گفت: ما باید بتوانیم تمامی مساجد کشور را تحت پوشش فعالیت این کانون ها قرار دهیم چرا که سرمایه گذاری در این زمینه سرمایه گذاری در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و مصون ماندن جوانان مان از آسیب هایی است که این روزها در جوامع بسیار وجود دارد.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حمایت از فعالیت های فرهنگی و دینی در کشور خاطرنشان کرد: ما در مجلس یازدهم از ظرفیت های موجود برای تقویت و حمایت از این کانون ها استفاده خواهیم کرد./

پایان پیام/ 33

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از تمدید بیمه درمان تکمیلی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه به صورت رایگان تا 31 شهریور سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، سید حسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اتمام قرارداد بیمه درمان تکمیلی در ابتدای تیر ماه، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن برای جامعه فرهنگ و هنر، صندوق اعتباری هنر بسته های حمایتی ویژه ای برای رفع نیازهای اعضا در این شرایط بحرانی تدوین کرده است.

وی افزود: بعد از پیگیری های انجام شده در خصوص پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی سه ماه نخست سال جاری و اجرایی شدن آن به این جمع بندی رسیدیم که تمدید سه ماهه قرار داد فعلی بیمه درمان تکمیلی می تواند کمک مفیدی در این شرایط باشد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در پایان اظهار کرد: بر این اساس تمامی افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی سال 99-98 تا پایان شهریور ماه از خدمات بیمه درمان تکمیلی صندوق اعتباری هنر برخوردار هستند.

کد خبر 4954479

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از وزیر آموزش و پرورش به دلیل برگزاری موفق مسابقات قرآن کریم در میان دستگاه های برگزارکننده مسابقات قرآنی تقدیر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، متن پیام تقدیر سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به شرح زیر است:

برادر ارجمند جناب آقای حاجی میرزایی

وزیر محترم آموزش وپرورش

باسلام وتحیت

قرآن کریم مشعل فروزان هدایت الهی و تمسک به آن موجب سعادت ابدی است، خدمتگذاری به این کتاب مقدس، علاوه بر وظیفه دینی، موجب مباهات و وسیله ای برای ترویج فرهنگ والا و انسان ساز این یادگار بزرگ رسول گرامی اسلام (ص) بوده و خادمان آن شایسته تجلیل می باشند.

ازآنجاکه آن مجموعه وزین اهتمام ویژه ای در ترویج و اعتلای فرهنگ بی بدیل قرآنی داشته است این تلاش مبارک را ارج می نهیم؛ و از تلاش های جناب عالی و همکاران محترم در برگزاری موفق مسابقات قرآن کریم درمیان دستگاه های برگزارکننده مسابقات قرآنی تقدیر و تشکر می گردد.

امید است همواره در جهت اعتلای فرهنگ قرآن کریم و تحقق اهداف عالیه انقلاب اسلامی، موفق و موید باشید .

سید مهدی خاموشی

لینک خبر :‌ دولت
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه هنوز پاسخ قاطعی درباره وضعیت حج تمتع برای مردم نداریم، گفت: در صورتی که عربستان تا اواسط ذی القعده درباره وضعیت حج اطلاعیه ای صادر نکند، عملا حج تمتع امسال لغو می شود و اعزام منتفی خواهد بود.

علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در گفت وگو با رادیو سلامت با اشاره به آخرین وضعیت و اخبار از برگزاری حج تمتع 99، اظهار داشت: هنوز جواب قاطعی درباره وضعیت حج تمتع برای مردم نداریم، چرا که عربستان پاسخی در این زمینه نداده است و همه مسلمانان به نوعی منتظرند تا شرایط عربستان را بدانند.

وی با بیان اینکه مسؤولان عربستان حتی به مکاتبات و تماس های تلفنی همکاران ما درباره وضعیت حج تمتع امسال پاسخی نداده اند، افزود: عربستان باید بگوید که آیا بر اساس تفاهم نامه حجی که با کشورهای اسلامی امضا کرده، آمادگی ارائه خدمات همراه با امنیت، آرامش، سلامت و کرامت زائران دارد یا به دلیل عدم توانمندی حج امسال برگزار نمی شود.

رشیدیان با بیان اینکه ما برای تمام فصول کاری و حتی قبل از اعزام، استقرار و حتی بازگشت زائران خانه خدا دستورالعمل تهیه کرده ایم، گفت: حج یک واجب شرعی است و بهتر بود کمیته ای تشکیل می شد و نمایندگان سازمان های حج را دعوت می کردند تا درباره چگونگی مواجهه با ویروس کرونا و برپایی یا عدم برپایی حج تمتع همفکری می شد.

وی با اشاره به اینکه ما از زمانی که بحث شیوع کرونا مطرح شد سناریوهای مختلف را بررسی کرده و بر اساس آن فرآیندهایی را پیش بینی کردیم، خاطرنشان کرد: ثبت نام از زائران حج امسال انجام شده و معاینات زائران زیر 60 سال نیز صورت گرفته است تا در صورت اعلام آمادگی عربستان برای حضور زائران با محدودیت و کاهش سهمیه بتوانیم زائران را به این سفر معنوی اعزام کنیم.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره زمان انتظار ایران برای اعلام سعودی ها برای تشرف به حج تمتع، گفت: در صورتی که عربستان تا اواسط ذی القعده درباره وضعیت حج تمتع اطلاعیه ای صادر نکند، عملا حج تمتع امسال لغو می شود و اعزام منتفی خواهد بود.

به گزارش فارس، بر اساس تفاهم نامه ایران و عربستان برای حج تمتع سال جاری، 87 هزار و 500 ایرانی باید از 6 تیرماه به سرزمین وحی اعزام شوند که با توجه به شیوع کرونا و عدم اطلاع رسانی سعودی ها درباره وضعیت حج تمتع امسال، برپایی این مناسک در هاله ای از ابهام است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حجت الاسلام خاموشی از استمرار خدمات اجتماعی ویژه نیازمندان در ایام دهه کرامت از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه خبر داد و گفت: در برگزاری برنامه های دهه کرامت علاوه بر توجه به جنبه تبلیغی، ترویجی و فرهنگی باید به شرایط فعلی جامعه نیز توجه شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : حوزه

حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکردها و برنامه های سازمان اوقاف و امورخیریه در دهه کرامت، اظهار کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه همانند دیگر دستگاه های عضو شورای هماهنگی دهه کرامت شرح وظایفی برای این ایام دارد و برنامه هایی را تدارک دیده است.

رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه بیان کرد: در برگزاری برنامه های دهه کرامت علاوه بر توجه به جنبه تبلیغی، ترویجی و فرهنگی باید به شرایط فعلی جامعه نیز توجه شود، سازمان اوقاف و امور خیریه در شب عید فطر و نیز در ماه مبارک رمضان در خور توان در بحث خدمات اجتماعی فعالیت های گسترده ای انجام داد.

وی ادامه داد: در شرایط بحران کرونا بالغ بر 350 هزار بسته غذایی با هماهنگی سایر دستگاه ها میان نیازمندان توزیع شد، ضمن اینکه مراکز افق سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این زمینه فعال بودند. خدمت رسانی به محرومان در ایام دهه کرامت نیز استمرار خواهد داشت، تا از این بحران اقتصادی ویژه که ناشی از تعطیلی کسب و کارها و بیکاری بوده خارج شویم.

رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه تاکید کرد: امامزادگان و بقاع متبرکه در مناطق سفید و مناطقی که از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا به ما اجازه برگزاری مراسم داده شود، در ایام دهه کرامت فعال و مجری برنامه های جشن و شادباش هستند.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

تأثیر برگزاری برنامه های مختلف با محوریت دهه کرامت در سراسر جهان از زبان رایزنان فرهنگی ایران در کلیپ های چند دقیقه ای بررسی می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم گرامیداشت دهه کرامت هرساله در ایران و سراسر جهان برگزار می شود؛ هرچند که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا عموم این فعالیت ها قالب مجازی پیدا کردند؛ البته این رویکرد متفاوت، از تأثیرگذاری کار فرهنگی به ویژه در عرصه بین الملل نکاسته و اتفاقا با گسترش رسانه های دیجیتال فرصت ارایه محتوای غنی از سیره اهل بیت(ع) بیش از پیش فراهم شده است.

در این راستا کمیته ارتباطات و فضای مجازی دهه کرامت، به همت و همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به منظور معرفی هرچه بیشتر فرهنگ رضوی و تاثیر برگزاری فعالیت های متعدد فرهنگی در راستای معرفی سیره اهل بیت(ع) در سراسر جهان، نقطه نظرات رایزنان فرهنگی در این عرصه را جویا شده است.

بر پایه این گزارش، این مباحث در قالب کلیپ های کوتاه چند دقیقه ای از نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف و به مناسبت دهه کرامت منتشر می شوند.

انتهای پیام/ص

13:07 - 1399/04/02 / شماره : 752876 / تعداد نمایش : 252

air.ir/ZrqkL9r

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
با توجه به شیوع کرونا و نامشخص بودن وضعیت برپایی یا عدم برپایی حماسه اربعین حسینی از سوی عراق، نخستین جلسه رسمی ستاد مرکزی اربعین به همت کمیته فرهنگی این ستاد با حضور مسؤولان بیش از 20 نهاد برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، در سامانه فارس من پیگیری وضعیت پیاده روی اربعین یکی از مطالبات مردمی است که با عنوان انجام راهپیمایی اربعین با کمک مسئولان ایرانی و عراقی هم اکنون بیش از 451 حمایت کننده دارد.

پس از پیگیری های متعدد خبرگزاری فارس مبنی بر وضعیت راهپیمایی اربعین در شرایط کرونا (اینجا، اینجا، اینجا و اینجا بخوانید) اولین گام ستاد اربعین پس از حدود سه هفته در حال برگزاری است.

البته برپایی مراسم پیاده روی اربعین حسینی، امسال با توجه به شیوع کرونا در هاله ای از ابهام است؛ چرا که همچنان طرف عراقی درباره پیاده روی اربعین اظهار نظر نکرده و در بسیاری از شهرهای این کشور وضعیت قرمز اعلام شده است؛ به طوری که حتی در شهرهای کربلا و نجف قرنطینه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ادامه دارد و به تازگی در شهر نجف حکومت نظامی نیز اعلام شده است و با توجه به شرایط موجود در عراق و حتی عدم کنترل کرونا در ایران، عدم برگزاری مراسم اربعین با حضور زائران ایرانی دور از انتظار نیست.

با این وجود برخی از دستگاه ها همچنان برای برپایی اربعین 99 در تلاش هستند و سعی در برنامه ریزی مختلف به منظور برپایی باشکوه این مراسم دارند؛ تا جایی که کمیته فرهنگی اربعین به عنوان پیشتاز در این عرصه با راه اندازی برنامه روشنا ، به استقبال ایده های برتر در زمینه راهکارهایی برای برپایی حماسه اربعین در شرایط کرونا رفته است.

علاوه بر این، با وجود نامشخص بودن وضعیت برپایی پیاده روی اربعین حسینی، اولین گام رسمی به منظور بررسی وضعیت موجود و برپایی یا لغو راهپیمایی اربعین در شرایط کرونا ، به همت کمیته فرهنگی اربعین برداشته شده است؛ به طوری که قرار است اولین جلسه ستاد مرکزی اربعین توسط کمیته فرهنگی با حضور تمام نهادها و سازمان های مرتبط در زمینه های فرهنگی برگزار شود. بر همین اساس، اولین جلسه کمیته فرهنگی اربعین در سال جاری به منظور بررسی وضعیت اربعین در سال 99 با وجود کرونا ، فردا سه شنبه، سوم تیرماه برگزار می شود.

در این جلسه که با حضور دبیر ستاد مرکزی اربعین و جمعی از مسؤولان و نمایندگان بیش از 20 دستگاه و نهاد فرهنگی فعال در زمینه اربعین همچون سازمان اوقاف، نمایندگی رهبری در دانشگاه ها، معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم، ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، سازمان بسیج مستضعفین، معاونت فرهنگی سپاه، مجمع جهانی اهل بیت (ع)، دفتر تبلیغات اسلامی قم، سازمان تبلیغات اسلامی، جامعةالمصطفی العالمیه، شهرداری تهران، وزارت ارشاد، صداوسیما و بسیج دانشجویی برگزار می شود، به بررسی سناریوهای مختلف در اربعین سال جاری و برنامه ریزی مناسب در صورت عدم حضور زائران ایرانی در پیاده روی اربعین به دلیل شیوع کرونا پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سیدوحید عقیلی با بیان اینکه توجه علمی و واقع بینانه به فضای مجازی، اجباری است که کرونا برای ما به وجود آورده است، گفت: تمام کشورهای دنیا با کرونا دست به گریبان اند. بنابراین مدیران و سیاست گذارانی که مدام نِق می زنند و سطح مدیریت شان در حدی نیست که بر حل مسائل، آینده پژوهی و سیاست گذاری فائق بیایند، احتمالا عیب از خودشان است. چون یک مدیر باید سیاست گذاری اش را بر حسب واقعیت انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

به گزارش خبرنگار ایلنا، شیوه های سیاست گذاری در خصوص شبکه های اجتماعی جدید همواره چالش برانگیز بوده است؛ فضایی که بر همه حوزه های ازجمله ارتباطات و هنجارهای اجتماعی اثرگذار بوده و همین مساله ضرورت برنامه ریزی برای شیوه تعامل با آن را جدی تر می کند. در دوره شیوع کرونا و تعطیلی چند هفته ای و چند ماهه بسیاری از فعالیت های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی، شاهد رشد چشم گیر استفاده از فضای مجازی به عنوان جایگزین فعالیت های حقیقی بودیم. اتفاقی که با چالش ها و بروز مشکلاتی هم همراه بود. سیدوحید عقیلی نویسنده، پژوهشگر و رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در گفتگو با ایلنا، به پرسش هایی درباره پدیده کرونا و تاثیری که بر ارتباطات اجتماعی و فضای مجازی داشته، پاسخ داده است که مشروح آن را می توانید در ادامه بخوانید:

در دوره کرونا، بسیاری از فعالیت ها و بیش از هر چیزی ارتباطات به فضای آنلاین منتقل شد و فضای مجازی بیشتر از هر زمان دیگری جدی گرفته شد. این رویداد، حوزه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را با چه چالش ها و فرصت هایی روبه رو می کند؟

باید به این مساله دقت کنیم که چیزی به نام شر مطلق نداریم. اگر به درون هر پدیده ای حتی اگر مانند کرونا عینِ شر باشد، با دقت نگاه شود می توان جنبه های مثبتی را از نظر برنامه ریزی، آینده پژوهی و اتخاذ تصمیمات جدید بر اساس واقعیت، احصا کرد. یکی از این موارد، دوره کرونایی است؛ با عنایت به اینکه ما در نگاه آینده پژوهانه هنوز وارد دوران پساکرونا نشده ایم، دوره کرونا فرصتی است تا با توجه به اینکه فضای مجازی روبه رویمان قرار دارد، درباره فضای پساکرونایی هم فکر و برنامه ریزی کنیم. پس در این شر، یک خیر هم وجود دارد.

توجه علمی و واقع بینانه به فضای مجازی، اجباری است که کرونا برای ما به وجود آورده

توجه علمی و واقع بینانه به فضای مجازی، اجباری است که کرونا برای ما به وجود آورده است. شاید اگر کرونا به این صورت پیش نمی آمد، به جنبه های مثبت این فضا مانند صرفه جویی، تمرکز، جلوگیری از سوءاستفاده و خیلی از مسائل دیگر پی نمی بردیم. بله، فضای مجازی، به طور مثال در حوزه آموزش مشکلاتی هم دارد؛ در دانشگاه ها، هیچ چیز مثل آموزش رودرو نیست، اما در دورانی که هزینه ها بالاست و رفت و آمد مشکل است، برخی از کلاس ها مانند دروس نظری می تواند به طور مجازی برقرار شود. ضمن اینکه ما دو فضایی هستیم؛ یکی فضای کالبدی و حقیقی و دیگری فضای مجازی که به همان اندازه واقعی است. در این مدت خدمات اینترنتی فروش کالا رخ داد که از نظر صرفه جویی به نفع اقتصاد کشور بود. درست است که خیلی از شغل ها مانند مشاغل کنار خیابانی در این چند ماه تعطیل شد، اما جنبه های مثبت این وضعیت هم وجود داشت.

شیوه های سیاست گذاری در خصوص شبکه های اجتماعی و نحوه استفاده از آنها همواره با چالش هایی مواجه بوده است؛ آیا فکر می کنید نوع نگاه سیاست گذاران فرهنگی کشور در فضای مجازی، با کاربران در تعارض است؟

تعریف سیاست گذاری به طور خلاصه یعنی بایدها و نبایدها؛ اگر یک برنامه ریز یا سیاست گذار این را نداند، پس بناست که چه کار بکند؟ با کمال تاسف می بینم که خیلی از مسئولان و مدیران برنامه ریز ما، از شرایط کاملا ناراضی هستند و فرصت بسیار خوبی که برای آینده پژوهی و برنامه ریزی پیش آمده تا بر حسب واقعیات نتیجه گیری کنند، را از دست می دهند.

سیاست گذارانی که مدام نِق می زنند و سطح مدیریت شان در حدی نیست که بر حل مسائل، آینده پژوهی و سیاست گذاری فائق بیایند، عیب از خودشان است

حدود 9 میلیون نفر در جهان طی ماه های اخیر به کرونا مبتلا شدند و این واقعیتی جهانی است. تمام کشورهای دنیا چه پیشرفته و چه جهان سومی، با این مساله دست به گریبان اند. بنابراین مدیران و سیاست گذارانی که از این فرصت استفاده نمی کنند و نِق می زنند و سطح مدیریت شان در حدی نیست که بر حل مسائل، آینده پژوهی و سیاست گذاری فائق بیایند، احتمالا عیب از خودشان است. چون یک مدیر است که باید سیاست گذاری اش را برحسب واقعیت انجام دهد. بنابراین در دوران کرونایی، به عنوان واقعیتی تلخ، مسائلی در جامعه پیش می آید که باید با سیاست گذاری در حوزه های مختلف، نسبت به حل آنها اقدام کنیم.

با هر اتفاق جدیدی که در جامعه رخ می دهد، شاهد واکنش هایی عموما منفی و البته تاثیرگذار نسبت به فضای مجازی هستیم. علاوه بر مشکلاتی که اشاره کردید در سیاست گذاری وجود دارد؛ فکر می کنید بخشی از مشکل به نبود فهم روزآمد به فضای مجازی و سیستم یکپارچه اجرایی برمی گردد؟

قبل از اجرا، مرحله سیاست گذاری است. و تازه بعد از ابلاغ سیاست ها و بودجه ریزی، وارد مرحله اجرا می شویم. در یک نگاه نظارت استراتژیک، کار ناظران این است که آنچه را به عنوان سیاست گذاری و آینده پژوهی تدوین شده، در مرحله اجرا نظارت کنند تا طرح های پیشنهادی در مرحله سیاست گذاری با طرح های اجرایی انطباق داشته باشد. بنابراین مشکل، بیشتر به سیاست گذاری مربوط می شود و باید همان جا هم حل شود. در این مدت پهنای باندی برای فعالیت های مجازی ازجمله استفاده دانشگاه ها اختصاص یافت که بلااستفاده در دست بعضی از نهادهاست و آزادش نمی کنند. در این مدت فهمیدیم که پهنای باند برای آموزش عالی کشور بسیار کم است. خیلی از دانشجویان و اساتید در این مدت ضرر دیدند و اعصاب شان خرد شد. چون مسئولان ما به این نتیجه نرسیده بودند که قبل از آنکه مشکلی از نظر فضای مجازی رخ دهد، خودشان پهنای باند و بستری برای استفاده از فضای مجازی در اقتصاد، تجارت، آموزش و فرهنگ فراهم کنند.

کرونا به بعضی ها ثابت کرد که پهنا و سرعت اینترنت لازم و کافی را برای پاسخ به نیاز کشور پیش بینی نکرده اند

فرصتی که شرایط کرونایی ایجاد کرد، به بعضی ها ثابت کرد که این ضروریات را باید در برنامه ریزی هایشان لحاظ می کردند. سیاست گذاران ما پیش از این، پهنا و سرعت اینترنت لازم و کافی را برای پاسخ به نیاز کشور پیش بینی نکرده بودند اما الان متوجه شدند که باید این امکانات وجود داشته باشد؛ امیدوارم هنوز برای جبران دیر نشده باشد. چون با شرایطی که پیش می رویم احتمال دارد در مرحله اجرا یعنی مهر ماه سال جاری باز دانشگاه ها برای آموزش، نیاز به فضای مجازی داشته باشند. بنابراین باید همین حالا برای شرایطی که در پیش است، برنامه ریزی کنند. علاوه بر حوزه آموزش، باید برای بانک ها، خدماتی ها، داروخانه ها، مراکز فروش مواد غذایی، تولیدکنندگان و بقیه مشاغل سیاست گذاری هایی انجام شود تا در مرحله اجرا به مشکل برنخورند. این مساله به آگاهی، دانش، آینده پژوهی و وسعت دید سیاست گذاران در هر حوزه ای برمی گردد.

باتوجه به اینکه در ماه های اخیر بسیاری از اجتماعات انسانی به فضای آنلاین منتقل شده و ظاهرا قرار است مدتی طولانی خود را با مناسباتی که کرونا به همراه خود آورده تطبیق دهیم، فکر می کنید آینده ارتباطات جمعی در هر حوزه ای چگونه خواهد بود؟

من خیلی به آینده فکر نمی کنم چون آینده ای که شما می گویید از همین الان داخلش هستیم. شرایط فضای مجازی که اکنون در آن به سر می بریم هم می طلبد که به اکنون مان و کوتاه مدت فکر کنیم و هم میان مدت و بلندمدت. بنابراین آینده همانی است که اکنون در آن به سر می بریم. فضای مجازی جنبه های مثبت و منفی دارد اما به عنوان یک الزام و ضرورت، برای بعضی از افراد خیلی طول کشید تا به این نتیجه برسند که جنبه های مثبت این فضا بسیار زیاد است. البته که باید جنبه های منفی را هم در نظر گرفت؛ به طور مثال دولت آلمان در دهه 1980 قانونی را به نام جلوگیری از جنبه های مخرب و آسیب رساننده اینترنت وضع کرد و بعد از آن، اتحادیه اروپا به تبعیت از آلمان جنبه های منفی اینترنت را مدنظر قرار داد. یعنی سیاست گذاری کرده و قانونی وضع کردند که جنبه های مخرب فرهنگی، سیاسی و اجتماعی اینترنت را کاهش دهند. اما در کنار این موضوع، جنبه های مثبتی مانند اقتصاد دیجیتالی هم وجود دارد.

رتبه ایران از نظر حضور در اقتصاد دیجیتال چیزی در حد صفر است

تعداد کاربران ایران از نظر سرانه، نسبت به خیلی از کشورهای دنیا جلوتر است. یعنی ما ایرانی ها حضورمان در فضای مجازی نسبت به جمعیت مان، از بسیاری از کشورهای دنیا حتی کشورهای پیشرفته بیشتر است. اما با کمال تاسف، رتبه ایران از نظر حضور در اقتصاد دیجیتالی چیزی در حد صفر است. بنابراین آینده ای که به سوی آن می رویم از همین الان شکل گرفته و باید جنبه های مثبت فضای مجازی را درک و بر اساس آن سیاست گذاری کرد.

اگر بخواهیم فضای مجازی را به طور علمی و مختصر تعریف کنیم، فضای مجازی، اشکال فراچاپی تولید، توزیع و درک جدید رسانه ای است. در این فضا، تولید و توزیع هم توسط گیرنده و فرستنده انجام می شود و در نتیجه سرعتش بسیار بالا و فراگیر است و برخلاف دوره های گذشته، لازمان و لامکان است. چون این دوران در دست رسانه هاست، درک رسانه ای ما هم تغییر می کند. در کنار اینها، جنبه های منفی فضای مجازی هم باید حلاجی شود تا بر اساس آن از همین حالا برای کوتاه مدت و میان مدت برنامه ریزی کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سعادتی از انتخاب ستاد هماهنگی کانون های (فهما) به عنوان دستگاه برتر در فعالیت های قرآنی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

سعید سعادتی در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) ، با اشاره به مراسم برگزاری تقدیر از دستگاه های برتر قرآنی کشور اظهار کرد: این مراسم امروز یکشنبه اول تیر ماه در سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور حجت الاسلام مهدی خاموشی رئیس این سازمان و مهدی قره شیخلو دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور برگزار شد.

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: طی برگزاری این مراسم، از 5 دستگاه که در زمینه رشد کمی مسابقات قرآنی از جمله ستاد (فهما) که حائز رتبه شده بودند تقدیر شد.

وی اظهار کرد: این تقدیر به واسطه تلاش های ستاد هماهنگی کانون های مساجد در برگزاری مسابقات مدهامتان بود که سال گذشته سیزدهمین دوره آن با رشد کمی و کیفی قابل توجهی برگزار شد، برای مثال سال قبل گروه سنی 16 سال به مخاطبان این مسابقه اضافه شد، همچنین رشته هایی نظیر نقاشی آیات و ظرفیت ثبت نام در فضای مجازی نیز فراهم شد که با استقبال شرکت کنندگان همراه بود.

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه از سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و فعالان قرآنی کانون های (فهما) سراسر کشور در راستای همراهی و برپایی این رویداد قرآنی قدردانی کرد.

وی در پایان اظهار کرد: اساسا التزام بخشی به فعالیت های فرهنگی هنری به ویژه فعالیت ها و برنامه های قرآنی از جمله محورهای مهم در دستور کار ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در سال جاری است که امیدوارم از این رهگذر شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر استعدادهای قرآنی کشور باشیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رییس سازمان حج و زیارت کشورمان نسبت به رفتار متناقض و وقت کشی عربستان در ارتباط با حج، معترض شد.

به گزارش ایسنا، علی رضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت درحالی که قبلا اعلام کرده بود اعزام زائران ایرانی برای شرکت در مناسک حج، از ششم تیرماه (پایان این هفته) آغاز می شود، گفت: عربستان هنوز درباره برگزار شدن یا نشدن حج و یا صور احتمالی برگزاری آن، اعلام موضع نکرده است.

وی افزود: گله اساسی به مسؤولان عربستانی درباره مساله مهم حج، به عنوان وجب شرعی، وارد است. می طلبید که دولت عربستان کنسرسیومی را با دعوت از نمایندگان کشورهای مختلف تشکیل دهد و نظر آن ها را درباره اقداماتی که برای برگزاری این واجب شرعی می توانند انجام دهند، دریافت کند تا تکلیف این واجب شرعی سریع تر مشخص شود. متاسفانه عربستان علی رغم مکاتبات و تماس های مکرر همکاران ما در دفتر نمایندگی ایران، هیچ پاسخی جز دعوت به صبر و شکیبایی و اینکه به زودی اعلام وضعیت خواهند کرد، نداده است.

او با اشاره به دو نامه ای که ایران برای تعیین تکلیف حج به عربستان فرستاده است، اظهار کرد: ما به عنوان کشور مسلمان خود را مکلف می دانستیم با توجه فراگیری ویروس کرونا، به وزارت حج عربستان پیشنهادهایی در ارتباط با پروتکل های بهداشتی بدهیم. به عنوان کشور جمهوری اسلامی، برای همفکری، همراهی و همکاری اعلام آمادگی کردیم، ولی پاسخی دریافت نکردیم.

رییس سازمان حج و زیارت به رفتار متناقض عربستان اشاره کرد و افزود: عربستان از یک طرف درهای حرم های مکه و مدینه را باز می کند و دستورالعمل سختگیرانه ای را به اجرا می گذارد و نشان می دهد که خود را برای برگزاری حج آماده می کند، از سوی دیگر وقت کشی می کند و پاسخگوی کشورها نیست و در ظاهر نشان می دهد توانایی و ظرفیت لازم برای ارائه خدمات سالم به حجاج را ندارد.

رشیدیان یادآور شد: در قسمت اول قرارداد حج عربستان با کشورها، تاکید شده است عربستان خود را ملکف می داند تعهدات لازم را برای راحتی، سلامتی، عزت، کرامت، امنیت و آرامش حجاج ایرانی و سایر کشورها اجرا کند. اگر دولت عربستان با هر چند درصد ظرفیتی که درنظر دارد تصمیم بگیرد حج امسال را برگزار کند، این آمادگی از سمت ایران وجود دارد که سهم خود را مطالبه کند و اعزام زائران را آغاز کند.

او که با رادیو معارف گفت وگو می کرد، ادامه داد: 95 درصد ثبت نام کاروان ها انجام شده و تمام تمهیدات برای اعزام زائران ایرانی فراهم شده است، نزدیک به 15 دستورالعمل بهداشتی نیز برای تمام مراحل حج تهیه شده است. نمایندگی ولی فقیه در امور حج هم با استفتاء از 12 مرجع تقلید مجوزهای لازم را برای انجام مناسک حج در شرایط کرونا دریافت کرده است. با توجه به تجربه سال های گذشته و زمانی که آنفلوانزای خوکی در حج شایع شد، همه پیش بینی ها شده است؛ سالی که آنفلوانزای خوکی در حج شایع شد ما حتی یک نفر فوتی نداشتیم، آنفلوانزای خوکی که از کرونا خطرناک تر بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به هماهنگی هایی که با ستاد مدیریت و مقابله با کرونا شده است، شرایط بازگشت زائران ایرانی در صورت برگزاری حج را این چنین شرح داد: حدود 156 صفحه دستورالعمل برای تمام مراحل حج تهیه شده است، ما با همکاری کارشناسان وزارت بهداشت برای قربانگاه، وقوف اضطراری، رستوران های بین راهی، اتوبوس ها، زیارت های دوره، اعزام و بازگشت زائران پروتکل نوشته ایم، در هتل های محل استقرار زائران در مکه و مدینه اتاق هایی برای قرنطینه احتمالی درنظر گرفته شده است. سوای گزارش هایی که کادر درمان حج درباره وضعیت سلامت زائران تهیه می کنند، هنگام بازگشت به کشور زائر در فرودگاه تب سنجی و مشاوره می شود. موارد مشکوک به یکی از مراکز درمانی با هماهنگی وزارت بهداشت منتقل و قرنطینه می شوند و طی 48 ساعت دو آزمایش روی آن ها انجام می شود و اگر وجود بیماری کووید 19 اثبات نشد، آن فرد ترخیص می شود. به زائران توصیه می شود استقبال در فرودگاه نداشته باشند و دید و بازدیدها را به مدت دو هفته به تاخیر اندازند.

رشیدیان درباره برگزاری جلسه شورای عالی حج که حدو دو هفته پیش برای تصمیم گیری درباره حج درخواست آن مطرح شده بود، گفت: بزودی با معاون اول رییس جمهور این جلسه برگزار می شود، امیدواریم آنچه خیر و صلاح دین و ملت است، تصمیم گرفته شود.

پیش تر، رویترز به نقل از دو منبع آشنا به موضوع حج در عربستان گزارش کرده بود: دولت سعودی در نظر دارد تنها تعداد اندکی به عنوان امری نمادین را برای حج بپذیرد و محدویت هایی نظیر محدویت سنی و بررسی های بیشتر پزشکی را اعمال کند. به گفته این منابع مطلع، احتمالا از هر کشور 20 درصد سهمیه زائران پذیرفته می شود. اما برخی منابع از فشار برخی مقام ها برای لغو مراسم حج که از اواجر ژوییه آغاز می شود خبر دادند.

نشریه فایننشیال تایمز پس از آن، به نقل از یک مقام عالی رتبه وزرات حج و عمره عربستان از احتمال لغو حج به دلیل شیوع ویروس کرونا، برای نخستین بار از سال 1932 تاکنون، خبر داد. با این حال این کشور از روز گذشته درهای مسجدالحرام و مسجدالنبی در شهرهای مکه و مدینه که محل اجرای مناسک حج است، را باز کرده است.

اندونزی، هند، سنگاپور، مالزی، آفریقای جنوبی و برونئی از جمله کشورهایی هستند که تا این لحظه از حضور در مناسک حج، اعلام انصراف کرده اند. شماری از زائران تایلند نیز از حضور در حج امسال منصرف شده اند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ادبیات به عنوان نهادی فرادولتی همواره از موقعیت اجتماعی مؤثری برخوردار بوده است، آن گونه که دولت ها پیوسته با رابطه آفرینی بیشتر درصدد افزون تر کردن مقبولیت خویش در نظرگاه هنرمندان بوده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

ادبیات به عنوان نهادی فرادولتی همواره از موقعیت اجتماعی مؤثری برخوردار بوده است، آن گونه که دولت ها پیوسته با رابطه آفرینی بیشتر درصدد افزون تر کردن مقبولیت خویش در نظرگاه هنرمندان بوده اند. قاعدتاً استقرار این وضعیت جز به تدوین نظام های حمایتی و تسهیل سازمان هایی که به تولید و گسترش ادبیات موظفند، ممکن نخواهد بود. این مسئله در روزگار ما بنا به طرح و تسری الگوهای کوچک سازی دولت ها و تقلیل تصدی ها و واگذاری امور به نظام های غیردولتی و مکلف شدن دولت ها به بسترسازی و ایفای نقش سیاست گذار، به تأسیس مؤسساتی شبه دولتی و شبه خصوصی منجر شد که هر چند عملاً استقلال مدیریتی و اختیار تام و تمامی نداشتند، اما با بضاعت خود توانسته بودند بخش هایی از مسئولیت دولت را به دوش گرفته و اجرای سیاست های فرهنگی را دنبال نمایند. نبود یک نظام اداری که در ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی ادبیات باشد، موجب شد با تأخیری بسیار طولانی تر از دیگر هنرها همچون سینما، تئاتر، تجسمی و موسیقی، نظام های غیردولتی ادبی تأسیس شوند که عملاً با وجود این تأسیس ها، با توجه به متمرکز نبودن مدیریت دولتی در بدنه اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این مؤسسات نتوانستند کارکرد کارایی همچون سازمان سینمایی و ادارات کل موسیقی، تجسمی و نمایش در حوزه تخصصی خود ابراز نمایند. شعر و داستان با محاسباتی اشتباه و غیرکارشناسی، خارج از حوزه هنر تعریف گردیدند و با الصاق به نظام معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عملاً مهجور و متروک شدند. اگر در تهران و شهرستان ها تأسیس شبکه هایی همچون انجمن موسیقی، انجمن نمایش و انجمن خوشنویسی توانسته بودند نظامی حداقلی را برای تولید، اجرا، گسترش و حمایت فراهم کنند، اما خلأ حضور خلاّق و اثربخش مؤسساتی که به واسطه حمایت معنوی و مالی دولت بتوانند موجب تمایزی در وضعیت ادبیات شوند، به کلی حس می شد.

پذیرش این خلأ و ایجاد سازوکاری در سیستم وزارتخانه که بتواند نقش رابط و حامی ادبیات را ایفا کند، به تأسیس بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان منتهی شد و پس از حذف پُست تشریفاتی قائم مقام وزیر در شعر که بیشتر به یک شوخی شبیه شده بود، شعر نیز به این بنیاد پیوست و این آغاز توجه جدی تر دولت به ادبیات و تخصیص مستقیم اعتباراتی هر چند ناکافی برای ایجاد سامانی در تهران و توسعه فعالیت های آن در شهرستان ها شد. هر چند ساختار دولتی بنیاد که به واسطه انتخاب و انتصاب و ابلاغ هیئت های مؤسس و مدیره توسط معاونت فرهنگی، امکان آزادی عمل و برخورداری تام و تمام صحنه ادبیات را ممکن نمی کرد، اما به هر طریق بنیاد شعر و ادبیات داستانی به عنوان متصدی تخصصی ادبیات، گام های بزرگی در چرخه تولید و توسعه ادبیات برداشته شد که از آن جمله می توان به توسعه تدریجی آموزش و مشارکت استان ها در رویدادهای ادبی و استعدادیابی در فستیوال های معتبری همچون شعر فجر، جایزه جلال و کتاب سال اشاره کرد.

تصمیم اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه تجمیع مؤسسات زیرمجموعه معاونت فرهنگی مؤید علاقه مندی دولت در تقویت تصدی خود در نظام تولید و گسترش ادبیات است. نویسندگان این طرح اگرچه در فاصله یک سال گذشته نتوانسته اند دورنمای روشنی از افق پیش رو ارائه نمایند، اما تأکید معاونت فرهنگی در آیین تودیع و معارفه مدیران بنیاد شعر و ادبیات داستانی بر اقتصاد نشان می دهد که این تجمیع بیش از آن که محملی برای تخصصی تر کردن نظام مشارکت دولت در فرایند ادبیات باشد، ناشی از ناتوانی در تأمین اعتبار لازم برای تولید و گسترش ادبیات است. این تجمیع در حالی مضحک تر به چشم می آید که مؤسسه بنیاد شعر و ادبیات داستانی ناگزیر است با مؤسساتی که بنا به شرح وظایف هیچ قرابتی با تکالیف ابلاغی عرصه ادبیات ندارند، تجمیع شود. مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی اتفاقاً از جمله سازه هایی است که وظایفش باید کاملاً به بخش خصوصی واگذار شود و وزارت نقش تولیتی خود را به پیمانکاری فرهنگی تقلیل ندهد. چگونه می توان خانه کتاب که به عنوان مؤسسه ای مؤثر در حوزه کتاب های ادبی، سال های سال در این چرخه اهتمام داشته است با مؤسسه ای تولیدی تجمیع گردد. اگر نگاه بازتری به ساختار فرهنگ کشور داشته باشیم، آنچه می توانست همسنگ و هم شأن مؤسسه خانه کتاب باشد، انتقال این مؤسسه ارجمند به ساختاری متعالی تر همچون کتابخانه ملی است که می توانست ارزش افزوده ای دوسویه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رقم بزند.

این اتفاق در شرایطی اهالی ادبیات را نگران تر نگه می دارد که دولت رو به اتمام، مصیبتی را برای دولت پس از خویش باقی می گذارد که در خوشبینانه ترین وضع شاید موافق این وضع باشد و دلخوری هنرمندان را به جان بخرد و در نگاهی بدبینانه آن را ملغی کند که جای این پرسش باقی می ماند که هزینه های این طرح عقیم را چه کسی باید پاسخگو باشد.

اگرچه این فرایند هرگز به درستی با مخاطبان خود در میان گذاشته نشد تا فرصت تصحیح و بهبود پیدا کند، اما قطعاً می تواند خاطره ناصوابی تلقی شود که در کارنامه وزیر محجوب این دوره فرهنگ و ارشاد، ثبت خواهد شد. مواجهه های تند متخصصان و متولیان فرهنگ در ایام پشت سر و اعلام مخاطرات بسیار آن، می تواند هشداری برای تقویت ناکامی طرح تجمیع باشد. به اعتقاد من شاید ضرورت داشته باشد نه وزیر که رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، با به تأخیر انداختن این طرح، زمینه مطالعه، استخراج ضرورت ها و تدوین نظام نامه ای منطبق با داشته ها و خواسته های اهل ادبیات و مخاطبان آن را فراهم نماید. این طرح با آنچه پیش چشم ماست به خندقی میان دولت و ادبیات منتهی خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران افق تهران

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در مورد فعالیت گروه های موسیقی خیابانی در تهران، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می بایست این گروه های موسیقی را تعیین تکلیف کرده و نسبت به ارائه مجوز لازم به این گروه ها اقدام کند.

حجت نظری در گفت وگو با ایسنا، در مورد وضعیت گروه های موسیقی خیابانی و نحوه برخورد شهرداری با آنها به مانند مشاغل سدمعبر، گفت: شورای شهر تهران با مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون، تمام مشاغل سیار از جمله گروه های موسیقی خیابانی را به رسمیت شناخته است.

وی با بیان اینکه حوزه ذی ربط در دولت باید فعالیت حرفه ای این افراد را به رسمیت بشناسد، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می بایست این گروه های موسیقی را تعیین تکلیف کرده و نسبت به ارائه مجوز لازم به این گروه ها اقدام کند.

نظری با بیان اینکه شورا و شهرداری در مورد سایر مشاغل نیز این دغدغه ها را دارد، گفت: می بینید که در مورد ون کافه ها نیز با وجود اینکه شهرداری به آنها مجوز فعالیت در شهر را می دهد، اما لازم است که صنف مربوطه نیز مجوزهای لازم را صادر کند. مثلا به دلیل کافه بودنش باید فارغ از جواز کسب، مجوزهای بهداشتی لازم را از وزارت بهداشت اخذ کند. به طور کلی مجوزهای لازم را از مراجع قانونی می گیرند و مجوز حضور در فضاهای شهری را هم شهرداری، مطابق مصوبه شورای شهر صادر خواهد کرد.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، در مورد موسیقی خیابانی نیز ما در مدیریت شهری می توانیم به آنها محل هایی برای فعالیت داده و فعالیت آنها را تسهیل کنیم. اما باید مجوز فعالیت خود را از وزارت ارشاد اخذ کنند. چراکه حتی اگر شهرداری نسبت به ارائه مجوز به این گروه ها اقدام کند، اما آنها مجوز از وزارت ارشاد نداشته باشند، نهادهای دیگر می توانند مانع فعالیت این گروه ها در سطح شهر شوند.

وی با بیان اینکه نیاز داریم تا نگاه مثبت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای ساماندهی این مهم داشته باشیم، گفت: من حاضر هستم به عنوان نماینده مردم و عضو کمیته سیاست گذاری و نظارت مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون، با هر مرجع ذی صلاح و ... مذاکره کنم تا مقدمات فعالیت کاملا قانونی این عزیزان را داشته باشیم؛ چرا که این حضور نه فقط به توسعه اشتغال کمک می کند، بلکه باعث افزایش نشاط اجتماعی نیز خواهد شد. به خصوص ما در شرایط کرونایی و پسا کرونا، به شدت به افزایش نشاط اجتماعی و فعالیت های مفرح نیازمندیم.

نظری با بیان اینکه شهرداری تنها یک بعد از ساماندهی این گروه ها است و لازم است وزارت ارشاد وارد شود، افزود: در صورتی که تعامل لازم بین نهادهای مختلف صورت نگیرد احتمالا این نهادها مطابق قوانین و مقررات، شهرداری را وادار خواهند کرد تا وارد عمل شده و در راستای همین قوانین، مانع فعالیت این گروه ها خواهند شد.

انتهای پیام

لینک منبع

لینک خبر :‌ آقای خبر
پیاده راه استاد شهریار در قالب فاز اول پهنه فرهنگی رودکی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، فاز اول پهنه فرهنگی رودکی با افتتاح پیاده راه استاد شهریار صبح امروز دوشنبه دوم تیر 1399 در حضور محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر، پیروز حناچی شهردار تهران و سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد و جمعی دیگر از مدیران فرهنگی و شهری آغاز شد.

در این مراسم ارکستر ملی ایران به رهبری سهراب کاشف و خوانندگی وحید تاج، سرود ملی ایران و قطعه های "شور عاشقانه" و "ای ایران" را اجرا کرد.

پهنه فرهنگی رودکی با همکاری شهرداری منطقه 11، سازمان زیباسازی شهر تهران، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی به عنوان یک گذر فرهنگی- هنری در تهران راه اندازی شده است. این گذرگاه از شمال به خیابان انقلاب، از جنوب به خیابان نوفل لوشاتو، از شرق به خیابان حافظ و از غرب به خیابان حضرت ولی عصر (عج) منتهی می شود که در آن 38 ساختمان تاریخی و ارزشمند شناسایی شده به همین دلیل مرمت و پیرایش شهری برای این محدوده قرار گرفته است.
در این مراسم تنها بخشی از این پیاده رو شامل بلوار شهریار از محدوده حافظ تا خیابان خارک افتتاح شد.

مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، برزین ضرغامی رئیس سازمان زیباسازی، محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، زهرا نژاد بهرام عضو شورای شهر، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، علی مرادخانی مدیرعامل موزه موسیقی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، سیدعباس عظیمی رئیس برج آزادی، فرزاد طالبی معاون فرهنگی زیباسازی شهرداری تهران، داریوش ارجمند بازیگر، سیاوش طهمورث بازیگر، داوود گنجه ای نوازنده، اردشیر کامکار نوازنده، اصغر همت بازیگر، فاضل جمشیدی خواننده، جلیل فرجاد بازیگر و... از حاضران در این مراسم بودند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حسین رحیم خانی گفت:بیکاری بسیاری از هنرمندان به دلیل کرونا نیست و پیش از این هم با مشکلات دست و پنجه نرم می کردند که نیازمند توجه مسئولان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : بولتن نیوز

حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، حسین رحیم خانی روزنامه نگار، طراح، نقاش، گرافیست و کارتونیست ایرانی متولد 1332 است که بیش از نیم قرن تجربه در زمینه هنر دارد. جایزه اول مسابقات بین المللی زمست بلژیک 2009 Zemest، انتخاب بهترین اثر در نمایشگاه بین المللی طنز اروپا Eurohvmor، دیپلم افتخار از نمایشگاه بین المللی سوریه Syria Cartoon، دیپلم افتخار از نمایشگاه بین المللی کاریکاتور جیاکسن چین Jiaxing، دیپلم افتخار مسابقه بین المللی کاریکاتوراوکراین Ukraine، نفر اول دومین جشنواره رسانه و فرهنگ ترافیک، نفر دوم هفدهمین جشنواره مطبوعات سراسری، همکاری با روزنامه های فکاهی، توفیق و ...، پلاکارد های سینمایی و کپشن های گوناگون تلویزیونی، طراحی پوستر های مختلف برای مراکز هنری، تصویرسازی و طراحی جلد کتاب های کودکان و بزرگسالان از فعالیت های این هنرمند پیشکسوت است.

رحیم خانی که در این روز ها در منزل به سر می برد در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ، اظهار کرد: من حدود 60 سال است که کاریکاتور می کشم. بیکاری ما خیلی تقصیر کرونا نیست. هنرمندان قبل از کرونا هم بیکار بودند. مخصوصا ما کاریکاتوریست ها که دیگر نه روزنامه ای مانده و نه مجله ای؛ من فقط درآمد بازنشستگی را دارم و درآمد تدریس که قبلا از شهرداری کسب می کردم که الان دیگر نیست.

وی افزود: قبلا در نمایشگاه های گروهی بسیاری شرکت کردم و الان هم دوست دارم که نمایشگاه انفرادی خودم را برگزار کنم. اما متاسفانه فرصت و بستر های لازم برای آن وجود ندارد. یعنی هیچ ارگانی نیست که به هنرمند بگوید تو آثارت را آماده کن و ما برای مکان و هزینه نمایشگاه حمایت می کنیم. بسیاری از هنرمندان نقاش، تصویرگر و... آثاری دارند که آدم از دیدن آن ها حظ می کند، اما امکان نمایششان را ندارند.

این کارتونیست که جدیدا در دوازدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر صاحب رتبه شده است در خصوص آثار خود در این مسابقه توضیح داد: من دو کار برای دبیرخانه جشنواره هنر های تجسمی فجر ارسال کردم. محتوای کار اول درباره یک کاراکتری است که زبانش را بیرون آورده و یک خانم خدمت کار زبانش را جارو می کند. این اثر اشاره به سخنان و موضوعاتی دارد که یا حرف اضافه هستند و یا مورد قبول دیگران واقع نمی شوند.

وی افزود: طرح دوم که اتفاقا برنده هم شد، صحنه خیمه شب بازی است که بند های عروسک ها دررفته و هر دو دست شخص مسئول عروسک ها باند پیچی شده و او با حسرت صحنه را نگاه می کند. این طرح استعاره از افرادی است که می خواهند برای مردم و جامعه کاری کنند، اما دستشان بسته است و چاره ای جز نگاه کردن ندارند. اداره کل تجسمی این اثر را 6 میلیون تومان خریداری کرد.

رحیم خانی در تشریح وضعیت هنرمندان اظهار کرد: وضع هنرمندان اصلا خوب نیست و امیدواریم مسئولان به آن ها رسیدگی کنند. ما قبلا شاید در کل 10 نفر کارتونیست داشتیم، اما الان بیش از 2000 نفر در سال در این رشته فارغ التحصیل می شوند. جوان های واقعا مستعد و با ذوق که استعدادهایشان به کار گرفته نمی شود.

وی ادامه داد: به نظرم بهتر است مسئولان در ارشاد و دیگر سازمان ها بدانند که چند سال بیشتر در مسند خود نمی مانند و این هنرمندان هستند که بعد از آن ها هم باید به زندگی و کار هنری خود ادامه دهند. پس چرا الان و در زمان خدمتشان سراغ پیشکسوت ها نمی آیند؟ من اگر 60 سال است که کار می کنم اول برای این است که کار یادم نرود و بعد اگر مسابقه ای یا جریانی باشد دنبالش بروم و انگیزه برای ادامه فعالیت ها داشته باشم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
صنعت موسیقی از ابتدای شیوع ویروس کرونا آسیب بسیاری دید، این صنعت با تعطیلی های گسترده کنسرت ها و رویدادها ضرر کرد؛ در بازار جهانی این ضرر با فروش نسخه های دیجیتالی جبران شد، اما در ایران هنرمندان همچنان چشم انتظار حمایت اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

به گزارش خبرنگار ایمنا ، از زمان همه گیری بیماری کووید 19 تاکنون، موضوعی که ذهن اکثر پژوهشگران حوزه علوم انسانی را به خود مشغول کرده خسارات ناشی از شیوع این ویروس بر اقتصاد کشورها و در نتیجه اقتصاد جهانی بوده است. بر اساس پیش بینی بانک توسعه آسیایی شیوع ویروس کرونا احتمالاً 8.8 تریلیون دلار بر اقتصاد جهان ضربه خواهد زد. نکته دیگر ضربه نابرابری است که این بیماری بر فعالیت های مختلف اقتصادی خواهد داشت و اثر آن منطقه به منطقه و کشور به کشور متفاوت خواهد بود.

یکی از عواملی که تأثیر بسزایی در میزان آسیب پذیری اقتصاد دارد سهم هر صنعت در کیک اقتصاد و ماهیت و ظرفیت های صنایع است. این موضوع بی شک تأثیر بسزایی در انتخاب استراتژی مناسب برای مدیریت بحران و برنامه ریزی پساکرونایی دارد. اما در اینجا موضوع میزان اثر گذاری ماهیت و ظرفیت های صنعت موسیقی در آسیب پذیری این صنعت از بحران هایی نظیر بحران کرونا است.

در صنعت موسیقی چندین نوع درآمد وجود دارد که شامل درآمد حاصل از نشر آثار (آلبوم و کتاب)، کنسرت ها و رویدادهای موسیقی، ارائه آموزش و درآمدهای مربوط به آهنگسازی و اجرا و جشنواره ها است. با توجه به این موارد متوجه می شویم که موسیقی حتی در بحرانی مانند کرونا به صورت کامل متوقف نمی شود، زیرا برای آموزش می توان آموزش مجازی را انتخاب کرد و کنسرت ها را هم می شود آنلاین برگزار کرد. از این منظر شاید بتوان گفت موسیقی آسیب کمتری نسبت به دیگر صنایع مانند گردشگری و آسیب بیشتری نسبت به صنایعی مانند مواد غذایی می بیند.

سهم هر کشور در اقتصاد موسیقی

در بحث زیان های اقتصادی نکته مهم دیگر زیرساخت ها هستند، مخصوصاً زیرساخت های مربوط به اینترنت و آموزش مجازی. مثلاً در کشور سنگاپور کیفیت اینترنت و آموزش مجازی بسیار مطلوب تر از کشوری مثل ساحل عاج است. مسئله مهم دیگری که باید مطرح کرد سهم صنعت موسیقی در تولید ناخالص داخلی کشورهاست. هر چه این مقدار بیشتر باشد دامنه آسیب پذیری هم بیشتر خواهد بود.

نمودار بالا میزان بزرگ بودن سهم بازار موسیقی را در کشورهای مختلف نشان می دهد که آمریکا (با 4.9 بیلیون دلار آمریکا) در رتبه اول قرار دارد و پس از آن ژاپن و آلمان و بریتانیا در رتبه های دوم و سوم و چهارم قرار دارند. البته این آمار مربوط به سال 2014 است، اما تا کنون تغییرات محسوسی نکرده و رتبه های یکم تا چهارم همواره جایگاه خود را حفظ کرده اند.

توجه به موسیقی و سینما در روزهای قرنطینه اهمیت بسزایی پیدا کرد و مردم تمایل بیشتری نسبت به آن پیدا کردند و شرکتی مانند نتفلیکس در دوران همه گیری بیماری کووید 19 درآمد قابل توجهی داشته است. البته نکته قابل تأمل و عامل موفقیت این شرکت در نحوه ارائه محصول است؛ یعنی "پخش آنلاین" که قبلاً هم به آن اشاره شده بود (البته سینما در این مورد از موسیقی پیشی گرفته است).

نمودار بالا سیر نسبتاً صعودی ارائه دیجیتال محصولات موسیقیایی را از سال های 2001 تا 2018 نشان می دهد. با این اطلاعات اگر بخواهیم صنعت موسیقی ایران را مورد ارزیابی قرارا دهیم، باید در نظر گرفت که سهم موسیقی از درآمد ناخالص داخلی همواره در سطح پایینی قرار داشته است که یکی از مهم ترین دلایل آن حق تکثیر است. حقی که در کشور ما به آن اهمیتی داده نمی شود و این عامل مهمی برای افزایش میزان آسیب پذیری در روزهای کرونایی است. ضمن اینکه زیرساخت ها در سطح مطلوب و بالایی قرار ندارد که بتوان آموزش ها و حتی کنسرت ها را به صورت مجازی ادامه داد، اگرچه تلاش هایی در این زمینه شده، اما با استقبال چندان بالایی که قابلیت جبران و کاهش خسارات را داشته باشد همراه نبوده است.

کدام بخش های موسیقی بیشترین ضرر را کردند

البته کنسرت های آنلاین در دوران شیوع ویروس کرونا برگزار شده و از دو بعد اقتصادی و اجتماعی قابل بررسی است. بعد اجتماعی آن کنسرت های آنلاینی است که رایگان و برای جلب رضایت و افزایش نشاط اجتماعی برگزار می شودو در کشور توجه خوبی به آن شد. اما در بعد اقتصادی ماجرا متفاوت است و ما در این مورد از دیگر کشورها بسیار عقب هستیم. با این حساب می توان گفت سهم بازار موسیقی در کشور ما به بزرگی آمریکا، آلمان و ژاپن نیست و میزان آسیب پذیری بالایی دارد.

بنا بر گزارش هایی که به دست آمده است آموزشگاه های موسیقی و سایت های فروش بلیت کنسرت در ایران بیشترین ضرر را کرده اند. برای سایت های فروش این ضرر بیش از 10 میلیارد تومان خواهد بود. به گفته چندین مدیر سایت اکثر مخاطبان بلیت های خود را عودت داده اند.

لغو رویدادها و جشنواره های موسیقی اگر چه در کشورهای مختلف خسارات فراوانی را بر جا گذاشته است، اما در ایران این خسارات آنچنان زیاد نیست؛ زیرا رویدادهای موسیقی محور به طور گسترده وجود ندارد. در کشورهایی اروپایی و آمریکا لغو شدن بسیاری از جشنواره های محلی و شهری بر اقتصاد موسیقی آن کشورها خسارات زیادی زده، چراکه این جشنواره ها درآمدهای جانبی بسیاری را با خود دارد. این در حالی است که در ایران محدود رویدادهای موسیقی اکثراً جشنواره هایی در فرم اهدای جوایز بوده و گونه های دیگر رویداد در ایران وجود ندارد.

ضرورت وجود جامعه مدنی قوی در بحران

با وجود تمام این نکات موضوع فوق العاده مهمی که حتی می تواند تا حد بسیار زیادی خسارات وارده را جبران کند نحوه برخورد مدیران با این موضوع است. تاکنون پیشنهادهای فراوانی از دولت ها و مدیران در کشورها به هنرمندان و فعالان در صنعت موسیقی برای حمایت از آن ها داده شده است که مهم ترین آنها شامل پرداخت وام های کم بهره با بازپرداخت طولانی مدت، بسته های حمایتی، به تعلیق درآوردن بازپرداخت وام ها، به تعویق انداختن آبونمان های آب و برق و گاز و بیمه های بیکاری است. مبحث حائز اهمیت دیگر وجود اتحادیه ها و انجمن ها در صنعت موسیقی در کشورهای مختلف است که توانایی دارند در مواقع اضطراری از صندوق اعتباری خود کمک هایی را به اعضا اعطا کنند. اما این اتحادیه ها و انجمن ها با آن شکل و فرم در ایران وجود ندارند.

به عنوان مثال در بریتانیا، اتحادیه موسیقی دانان انگلستان در بحران کرونا به اعضای خود کمک های گوناگونی اعطا کرد. این اتحادیه از دولت نیز برای جبران خسارت ها درخواست کمک کرده و قطعاً یک اتحادیه یکدست قدرت بیشتری نسبت به جمعی از هنرمندان دارد.

اما چندی پیش محمد الهیاری مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود تمهیداتی را برای تسریع در مجوز دادن به هنرمندان لحاظ خواهد کرد به علاوه خانه موسیقی پیگیری هایی پیرامون پرداخت حق بیمه و جبران خسارات ذی نفعان موسیقی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته است. همچنین فراخوانی از جانب دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر برای ثبت اطلاعات کسب و کارهای فرهنگ، هنر و رسانه متضرر از کرونا صادر شده است که صاحبان کسب و کار اطلاعات خود را در سامانه وزارت ارشاد ثبت کرده و برای دریافت وام به وزارت تعاون ارجاع داده می شوند.

حال با توجه به این تمهیدات و حمایت هایی که در نظر گرفته شده است باید دید آیا ارائه بسته های حمایتی واقعاً تأثیر گذار هستند یا خیر. البته اینکه موسیقی تا چه مقدار از کرونا متضرر شده و اینکه این ضرر توسط دولت جبران خواهد شد یا خیر به مقدار پرداختی بسته های حمایتی، نحوه پرداخت آن و همچنین نحوه پرداخت و بازپرداخت وام ها و عملکرد بیمه مرتبط است.

کد خبر 429937

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
سینماپرس:باازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون و تئاتر درباره وضعیت هنرهای نماشی گفت: ما متاسفانه در مسئله مدیریت و رفتار هنرمند مشکلات اساسی داریم و همین موضوع باعث شده که پیشکسوتان این عرصه از هنر دور بمانند.

به گزارش سینماپرس ، سیاوش طهمورث در برنامه امروز تئاتر رادیو نمایش درباره شروع کار خود در تئاتر گفت: شاید این شانس من بوده که از همان ابتدا با هنرمندان مطرح تئاتر کار خود را شروع کردم.

وی هنرمند بودن را ملزوم به درک فضیلت هنر دانست و گفت: کسی می تواند هنرمند باشد که فضیلت هنر را درک کرده باشد و شاید یکی از عواملی که باعث شده است تئاتر ما در حال حاضر آن چنان که باید و شاید به جایگاه اصلی خود نرسد همین دور ماندن از فضیلت هنر است.

این هنرمند ادامه داد: شما در هنر نمی توانید انتخاب کنید و باید آن عشق و هنر و استعداد در شما نهفته باشد و شما را به سمت هنر سوق دهد.

وی درباره علت عدم حضور خود در تئاتر در 5 سال گذشته گفت: ما وقتی از کلمات استفاده می کنیم هرکدام بار معنایی خود را داراست مثلا واژه هنرمند واژه ای است که سابقه طولانی به همراه خود دارد یا وقتی می گوییم مدیر یعنی باید کسی در کاری مدیر باشد که اشراف کامل چه از نظر سواد و چه از نظر مدیریت داشته باشد. شناخت و سواد کافی باید هردو در کنار هم باشد و نبود هریک از آن ها می تواند باعث عدم موفقیت شود.

طهمورث تأکید کرد: باید در این عرصه یعنی هنر، مدیریت و خود هنر تفکیک شود. یک مدیر هنری باید هم به مسائل هنری و هم به مدیریت اشراف داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ما متاسفانه در مسئله مدیریت و رفتارهنرمند مشکلات اساسی داریم و همین موضوع باعث شده است که پیشکسوتان این عرصه از هنر دور بمانند. اگر در مدیریت برنامه ریزی های خوب شکل بگیرد می توان به ادامه تئاتر امیدوار بود.

طهمورث ادامه داد: ما در تئاتر از لحاظ کمیت در وضعیت خوبی قرار داریم، اما از لحاظ کیفیت خیر. اگر در طول سال یک تئاتر خوب داریم، باید بدانیم که اتفاق است و ما باید قاعده را درست کنیم.

این هنرمند در پایان گفت: متاسفانه این راه که تئاتر می رود به ترکستان است. باید درتئاتر خاک صحنه خورد و نمی توان به همین راحتی بزرگ و هنرمند شد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون از ضرورت های کاری مجلس یازدهم و کمیسیون فرهنگی آن می گوید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

مهدی فقیه در گفتگو با خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، درباره دغدغه های اهالی هنر که باید توسط نمایندگان مجلس یازدهم پیگیری شود گفت: مجلس شورای اسلامی همان طور که در کلام امام بزرگوار هم آمده است باید در رأس امور باشد. این در رأس اموربودن به این معناست که نمایندگان مجلس وظایفی مهمی را بر عهده دارند. اما متأسفانه تجربه نشان داده که این نهاد مهم، در حوزه مسائل هنری نتوانسته است از همه توان خود بهره ببرد.

وی اظهار کرد: به نظر من فراتر از کمیسیون فرهنگی مجلس و حتی خود نهاد مجلس شورای اسلامی باید به این قضیه نگاه کرد. برای این که هنر کشور در مسیر درست باشد و هنرمندان در جایگاهی که شایسته آنان است قرار بگیرند، باید همه نهادهای فرهنگی کشور دست به دست هم بدهند و راه چاره ای بیندیشند.

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون افزود:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورایعالی انقلاب فرهنگی، صدا و سیما و در کنار اینها مجلس شورای اسلامی و به اصطلاح بزرگان فرهنگی کشور بنشینند و یک برنامه جامع برای تقویت هنر کشور داشته باشند.

فقیه عنوان کرد: ما در زمینه هنرهای سنتی با مشکل مواجه هستیم. پیشینه تاریخی ما نشان می دهد. نگارگری، معماری و خوشنویسی ما زمانی در دنیا زبانزد بود. شما کتاب بررسی هنر پارسی یا معماری ایران پروفسور آرتور پوپ را که دانشگاه آکسفورد چاپ کرده است را بخوانید تا ببنید چه شاهکارهایی داشته ایم.البته الان هم ستارگانی در این آسمان درخشش دارند، اما متأسفانه به نظر می رسد این حوزه به حال خود رها شده است. اکنون نسبت با ما هنر دوره اسلامی که زینت بخش هنر دنیا بود کجاست؟

این بازیگر پیشکسوت که امسال فیلم سینمایی خروج با بازی او به صورت آنلاین اکران شد در ادامه گفت:در بخش سینما هم همین مشکل را داریم؛ در مقطعی از اواخر دهه شصت و سال های دهه هفتاد محال بود که دریک جشنواره معتبر سینمایی یک اثر ایرانی حضور نداشته باشد. سینماهای ما رونق داشت و در عین حال فیلم ها نیز حاوی ارزش های انسانی و اجتماعی بود چراکه وظیفه هنرمند، ارائه مفاهیم انسانی به جامعه به شکلی جذاب است. اما حالا رسیده ایم به کمدی های سخیفی که فقط فقط باید به آنها بخندیم. اما تا کی باید فقط بخندیم؟!

فقیه عنوان کرد: نمایندگان مجلس باید در حوزه قانونگذاری قوانینی را وضع کنند که در سایه آن از تولید آثار پرمحتوا در زمینه های مختلف سینمایی حمایت شود. تا بتوانیم فیلم هایی را شاهد باشیم که حرفی برای گفتن دارند. اتفاقی که در سال های پیش بیشتر شاهد آن بودیم.

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ناآشنایی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با رشته ها و حوزه های مختلف هنری را یکی از معضلات در این زمینه عنوان کرد و افزود: متأسفانه تا جایی که من شنیده ام در هر کمیسیون تخصصی مجلس افراد با توجه به رشته تخصصی خودشان حضور پیدا می کنند، اما معمولاً نمایندگانی که در سایر کمیسیون ها راهی پیدا نکره و به اصطلاح از اینجا مانده و از آنجا رانده شده اند به کمیسیون فرهنگی می آیند؛ این یک آفت است. در کمیسیون فرهنگی حتماً باید نمایندگان آشنا و علاقه مند به هنر حاضر باشند.

فقیه گفت: در زمینه حمایت از هنرمندان پیشکسوت هم به اندازه کافی گفته ایم و فکر می کنم تکرار آن دیگر فایده ای ندارد. خودِ من با 75 سال سن و حدود 50 سال سابقه فعالیت هنری هنوز درگیر مسائل معیشتی هستم.حمایت ها در حد حرف هم نیست. قانونگذاران باید تغییر نگاه داشته باشند. تا زمانی که به هنرمندان نگاه درستی وجود نداشته باشد، اوضاع درست نخواهد شد.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
حمید ابراهیمی گفت: تا به حال که تئاتر تعطیل بود و از این پس که بازگشایی شود باز هم دغدغه اعتماد مخاطب برای ورود به سالن های نمایش همچنان باقی خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس اتحاد آنلاین سینما پرس

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس ، حمید ابراهیمی بازیگر و کارگردان تئاتر سینما و تلویزیون در گفت وگویی اظهار داشت: به دلیل شیوع ویروس کرونا سالن ها در چند ماه گذشته تعطیل بوده و همه در جریان هستند هنوز هم بخش اعظم تئاتر تعطیل است هر چند که گفته اند سالن ها بازگشایی می شوند اما بعید می دانم تماشاگر از کارها استقبال زیادی کند.

وی در ادامه افزود: همان روزهای سلامتی هم تماشاگر به سختی به سالن ها می آمد چه برسد به الان که مردم می ترسند دچار ویروس بشند حال باید دید این معضل چطور رفع شدنی است.

ابراهیمی درباره فعالیت های خودش در ایام قرنطینه گفت: ما هم در این چند ماه تنها کاری که انجام دادیم، نوشتن متن بود خوشبختانه سه متن برای اجرا آماده کردم که اگر خدا بخواهد و شرایط فراهم شود، حتما به اجرا خواهم رفت.

این بازیگر و کارگردان تئاتر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه مسئله سالن از یک سو و پیدا کردن حامی مالی نیز مبحث دیگری است، گفت: اگر اسپانسر خوبی پیدا شود در صورت رایزنی یکی از این نمایشنامه ها را به صحنه خواهم برد.

وی درباره اولویت بندی کارهایش افزود: هر سه نمایشنامه های آماده اجرا هستند اما کمان ابرو برایم اولویت بیشتری دارد.

ابراهیمی اظهار داشت: این نمایش یک کار حماسی منظوم و اسطوره ای است، نویسنده و کارگردانش خودم خواهم بود و تلاش دارم از سه بازیگری که در گروه کُر فعال بودند، استفاده کنم. نمایشنامه درباره سه زن است که دنبال یک مرد می گردند، در واقع اوضاع آشفته ای که پشت درب ها دشمن کمین کرده و مسائل دیگر نیز در آن مطرح است.

منبع: مهر

انتهای پیام/341

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
به تازگی خبر ادغام سه مؤسسه خانه کتاب، بنیاد شعر و ادبیات داستانی و مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی، موجب بعضی انتقادها به مسئولان وزارت ارشاد شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

قدس آنلاین : با توجه به اینکه اهالی ادبیات همواره به بی توجهی وزارت ارشاد نسبت به ادبیات گله مند بوده اند و هیچ گاه به این تغییرات که عموماً به زیان ادبیات بوده است، خوشبین نبوده اند، جویا شدن از چند و چون کار مهم به نظر می رسد.

در این گزارش به سراغ ابراهیم اسماعیلی اراضی؛ شاعر، منتقد و پژوهشگر ادبیات و بهروز جلالی؛ سرپرست خانه شعر و ادبیات داستانی ایرانیان رفتیم و نظراتشان را درباره این ادغام، سرنوشت آن و جایگاه ادبیات در وزارت ارشاد و نهادهای فرهنگی جویا شدیم.

ادبیات، سر و سامانی ندارد

ابراهیم اسماعیلی اراضی با بیان اینکه مدت ها در جریان این تغییرات بوده، اما از جزئیات این مسئله اطلاعات زیادی ندارد، گفت: من فکر می کنم باید مدتی بگذرد تا تکلیف این مسائل روشن شود. می توانم درباره این صحبت کنم که چرا ادبیات مانند سایر رشته های هنری سروسامانی ندارد و خانه ای مختص خود در وزارت ارشاد ندارد، اما پرسش من نکته ای نیست که به صورت مشخص مربوط به تغییرات فعلی در ادغام مؤسسه ها باشد. چرا پیش از اینکه این ادغام پیش بیاید هیچ کدام از ما درباره این کمبود و نقیصه در وزارت ارشاد صحبت نکرده ایم؟ سازمان سینمایی، دفتر موسیقی، هنرهای نمایشی و همچنین هنرهای تجسمی مستقل هستند. چرا این استقلال در ادبیات که هنر نخست این مملکت هست، اتفاق نیفتاده است؟ چرا ادبیات زیرمجموعه معاونت فرهنگی است؟ من در رابطه با این ماجراها سال ها مصیبت کشیده و منتقد بوده ام. به همین دلیل معتقدم مشکل اصلی ما ادغام این مؤسسه ها نیست بلکه غریب ماندن ادبیات است. اینکه ما فکر کنیم با این ادغام اتفاق بد و بسیار عجیب و غریبی برای ادبیات خواهد افتاد، یک تصور اشتباه و غلط است.

چهره غریب ادبیات در رسانه ها

اسماعیلی اراضی، مطالبه گری رسانه ها و اهالی ادبیات، به بهانه ادغام مؤسسه های فعلی را محترم و خوب می داند و اضافه می کند: می توانیم به بهانه این مسئله درباره غربت ادبیات در این سرزمین صحبت کنیم. بنده فعلاً با این کار که درباره ادغام مؤسسه ها جنجال راه بیندازیم و فکر کنیم قرار است چه اتفاق وحشتناکی بیفتد، موافق نیستم. ضمن اینکه به نظر من باید خودمان را هم نقد کنیم. بنده که خودم یک انسان رسانه ای و مطبوعاتی هستم، این نقد را به روزنامه ها و رسانه ها دارم که آیا ادبیات به اندازه چهره های سلبریتی و پرحاشیه در رسانه های ما بروز و ظهور دارند؟ آن قدر که رسانه ها به این چهره ها اهمیت داده، آیا به ادبیات هم اهمیت و ضریب می دهند؟ چند تا از روزنامه های ما به طور روزانه صفحه شعر و ادبیات دارند؟ وقتی سراغ این مسائل می رویم، می بینیم گویا این دغدغه در بسیاری از ما درباره ادبیات وجود ندارد.

این شاعر با بیان اینکه از ساختار جدید هیچ دفاعی ندارم، افزود: در این باره بسیار مصیبت کشیده ام و به همین دلیل هیچ انتظاری از وزارت ارشاد ندارم. در بسیاری از برنامه های وزارت ارشاد و مجموعه های زیرنظر آن به دلیل کنشگری ادبیات شرکت کرده ام، اما هیچ انتظاری نداشتم؛ چراکه این ارتباطات نه تنها کمک نکرده اند، بلکه بسیاری از اوقات به من آسیب هم رسانده اند. وقتی به من، به عنوان یک اهالی ادبیات، حق گذاری نمی شود، چرا باید از مجموعه های وزارت ارشاد انتظاری داشته باشم. در سیستم فرهنگی ما جایگاه سینما، موسیقی و هنرهای نمایشی مشخص است، اما درباره ادبیات این طور نیست. تنها هنری که از ابتدا بی سر و سامان بوده و زیر بال و پر معاونت فرهنگی بوده، ادبیات است. ادبیات سال هاست مغفول مانده و این غفلت تنها مربوط به مسئله اخیر نیست.

دلیل بی توجهی به شعر چیست؟

اسماعیلی با تأکید بر اینکه نباید روحیه مطالبه گری خود را از دست بدهیم، افزود: خوب است است به همین بهانه این پرسش را از مسئولان وزارت ارشاد بپرسیم، چرا بین هنرهای مختلف تبعیض قائل می شوند؟ مگر ما نمی گوییم هنر نخست این مملکت شعر است پس چرا توجهی که باید به آن نمی شود؟ معتقدم باید به خودمان هم نهیب بزنیم. مثل اینکه بپرسیم چرا رسانه های ما مطالبه گر نیستند؟ چرا رسانه ملی ما، حتی در شبکه چهارمش، هنگام سال تحویل یک شاعر دعوت نمی کند؟ چه کسی می گوید شعر و ادبیات مخاطب ندارند؟ دیدیم همین برنامه کتاب باز در شبکه نسیم جزو پربیننده ترین برنامه ها بود. به همین دلیل معتقدم نقد وزارت ارشاد خوب است، اما ابتدا باید از خودمان سؤال کنیم آیا ما به عنوان اهالی ادبیات، رسانه و مطبوعات، حق ادبیات را پرداخت کرده ایم؟ وقتی به این سؤال پاسخ دادیم، می توانیم دیگران را هم نقد کنیم.

تجمیع نه ادغام

در سوی دیگر، بهروز جلالی قرار دارد که خود سرپرست بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و احتمالاً مسئول مؤسسه ای است که پس از ادغام مؤسسه های قبلی شکل خواهد گرفت. بهروز جلالی در پاسخ به این پرسش که دلیل و نیت اصلی وزارت ارشاد در ادغام مؤسسه های قبلی چیست، بیان کرد: تصمیم به ادغام این مؤسسه ها در رده های بالای وزارت و حتی دولت گرفته شده است. ادغام به این معنا که یک بخش منحل شود و بخشی دیگر اضافه شود، وجود ندارد. جدا از اینکه این تصمیم در سطوح اصلی و تصمیم ساز وزارت ارشاد و بلکه بالاتر گرفته شده است، اصلی چابک سازی دولت بوده است. نام اصلی این کار هم ادغام نیست، بلکه تجمیع فعالیت ها و ساماندهی نام دارد. ساماندهی یک بار این گونه است که شما نهادها را تجمیع می کنید و یک بار هم آن ها را توسعه می دهید. نگاه من به عنوان یک شاعر و نه یک مدیر فرهنگی، به ساماندهی فعلی از نوع دوم یعنی توسعه فعالیت هاست.

سرپرست بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با توضیح اینکه این ادغام سازی تحت نظارت یک کارگروه کامل و چندوجهی صورت گرفته است، گفت: در این کارگروه افرادی متشکل از متخصصان مختلف در حوزه های منابع انسانی و مسائل مالی و مدیریتی و حقوقی و غیره حضور دارند و همه بررسی ها با دقت و اصولی انجام شده است. همچنین این کارگروه یک سخنگو به نام آقای دهقان کار دارد که در وقت معین نشست خبری خواهند داشت و درباره کم و کیف این طرح و کاری که این کارگروه انجام داده است، صحبت خواهند کرد.

مشورت با اهالی ادبیات

بهروز جلالی درباره اینکه برای این ادغام سازی با اهالی ادبیات مشورت نشده است، ابراز کرد: من با اینکه بعضی از اهالی فرهنگ و ادبیات بگویند برای این کار با هیچ کس مشورت نشده است، مخالف هستم. قطعاً در هیچ کاری نمی توان با همه مشورت کرد، اما من اطلاع دارم با بسیاری از اهالی ادبیات مشورت شده است. قبول دارم بسیاری از آن ها هم مخالف این ادغام سازی بودند. جناب آقای صالحی آن قدر نظر مخالفان را پیگیری کرده اند که به نظر موافقان توجهی نکرده اند. یعنی ایشان به نظر مخالفان بیشتر توجه کرده اند و در صورت انجام کار شما خواهید دید که به نظر مخالفان بسیار توجه شده است. من باب مثال در حوزه ادبیات اگر به شما بخواهم یک عدد بگویم با بیش از 10 نفر مشورت شده است. بیشتر از نصف این افراد مخالف ادغام بودند که فکر می کنم این مخالفت ها بیشتر به این دلیل بود که از جزئیات کار مطلع نبودند.

جلوگیری از موازی کاری

جلالی در پاسخ به این پرسش که آیا در ساختار جدید نقش بنیاد پررنگ تر می شود یا خیر، بیان کرد: قطعاً. آقای دکتر جوادی در مراسم تودیع آقای قزلی و معرفی بنده به این نکته اشاره کردند که ادبیات در این ساختار مورد توجه بیشتری قرار می گیرد. مثلاً در ساختار قبلی تقریباً بالای 40 تا 50درصد بودجه بنیاد به نیروی انسانی اختصاص پیدا می کرد. باید توجه کنیم بنیاد در بین این سه مؤسسه کوچک ترین ساختار را داشت. یعنی با اضافه شدن کارگروه ها و دبیرخانه های مختلف، نیروهای بنیاد از 25 نفر بیشتر نشد. بنابراین در بنیاد که من از آن مطلع هستم، 50درصد از بودجه فقط خرج نیروی انسانی می شد. اما در ساختار جدید ما برنامه هایمان را ارائه می کنیم و بودجه آن در بخش منابع انسانی تأمین می شود. در این ساختار دیگر نیازی نیست که 50درصد از بودجه ما به جای صرف در فعالیت ها، خرج نیروی انسانی شود. این نخستین تأثیر مثبت چارت ساختار جدید خواهد بود، چون ما دیگر دغدغه بودجه نداریم، ادبیات فعالیت خودش را خواهد کرد و قوی تر هم خواهد بود.

جلالی با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان نقش ادبیات در ساختار جدید کمرنگ نخواهد شد، افزود: با توجه به ساختاری که دیده ام و مطلع هستم، به شما می گویم همه این مؤسسه ها کارشان را با قوت انجام خواهند داد. یعنی به هیچ عنوان این گونه نیست که مثلاً به بنیاد بگوییم شما دیگر جایزه جلال را برگزار نکنید. اتفاقاً درباره جایزه جلال و شعر فجر در سال های قبل ما از شهریور تدارک ها و کارهای اجرایی را شروع می کردیم، اما با توجه به ساختار جدید از یک ماه قبل این پیگیری ها و کارهای اجرایی، با دستور آقای دکتر جوادی، شروع شده است. ما همیشه در سال های قبل نگران بودجه برای جایزه های جلال و شعر فجر بودیم و حالا این دغدغه را به هیچ عنوان نداریم و دغدغه ما از این پس تولید محتوا و مدیریت فرهنگی خواهد بود که این یک قدم مثبت و رو به جلو است.

بهروز جلالی با بیان اینکه یکی از مشکلات ساختار قبلی موازی کاری، در سه مؤسسه خانه کتاب، مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی بود، ادامه داد: در ساختار جدید بسیاری از موازی کاری هایی که گاه بین بنیاد ادبیات و خانه کتاب و مؤسسه نمایشگاه ها انجام می گرفت، دیگر تکرار نخواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

خبرگزاری آریا- نوسانات ارزی تأثیر مستقیمی بر فعالیت تولید کنندگان نوشت افزار های ایرانی – اسلامی گذاشته و آن ها را با وضعیت ناپایداری مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، تولید نوشت افزار در ماه های اخیر تحت تأثیر دو عامل مهم کرونا و تعطیلی مدارس قرار گرفته است؛ به همین دلیل تولید و فروش اقلام این حوزه نزدیک به صفر رسیده است.
تولیدکنندگان نوشت افزار از محصولات در انبار مانده خود گزارش می کنند و از طرفی از تورم موجود در بازار شکایت دارند.
آقای مصطفی سپهری منش (یکی از تولیدکنندگان نوشت افزار های ایرانی – اسلامی) در این خصوص با اشاره به مشکل کاغذ گفت: کاغذ از جمله لوازم مورد نیاز و اساسی برای تولیدکنندگان نوشت افزار است که در روز های اخیر تحت تأثیر نوسانات شدید قیمت دلار و طلا، دچار افزایش قیمت شده است. اکنون قیمت کاغذ را مانند قیمت دلار و طلا، دقیقه ای اعلام می کنند. قیمت صبح کاغذ با قیمت عصر آن متفاوت است.
وی با اشاره به وعده های بی سرانجام مسؤولان در سال های اخیر برای حمایت از تولید داخلی و تولیدکنندگان نوشت افزار ایرانی اسلامی گفت: تولیدکننده در ایران کار جهادی می کند. ما اگر تنها در پی کسب سود بودیم، بهتر بود که سرمایه مان را در جای دیگری خرج می کردیم. اما تولیدکننده تنها به سود فکر نمی کند. متأسفانه وعده هایی که مسؤولان در سال های گذشته دادند، در حد همان وعده ماند و هیچ گاه برای ما تولیدکنندگان عملی نشد.
علاوه بر کاغذ، تهیه دیگر مواد اولیه نیز با سختی هایی همراه است.
آقای امیر شیخ الملوکی (تولید کننده نوشت افزار ایرانی – اسلامی) در این باره گفت: تهیه کاغذ تنها یک بخش است، متأسفانه فروش چندانی در بازار برای کاغذ وجود ندارد. کاغذ را با دلار 10 هزار تومان وارد کرده اند، اما حالا دلار به 19 هزار تومان رسیده است و این در فروش کاغذ مؤثر است. از سوی دیگر، ما برای تهیه دیگر مواد اولیه مانند چسب، مقوا، فنر، مرکب هم با مشکلاتی مواجه هستیم.
نوشت افزار ایرانی- اسلامی که کار خود را با دو علامت تجاری آغاز کرده بود، امروز با بیش از 100 تولیدکننده فعال، یکی از پرطرفدارترین محصولات بازار نوشت افزار را در اختیار دارد.
تولیدکنندگان این حوزه که در سال های گذشته با مشکلات متعددی مانند جلب نظر بازار، طراحی شخصیت های متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی، تأمین مواد اولیه، واردات محصولات چینی و ... مواجه بودند، امسال، اما وضعیت ناپایدارتری نسبت به سال های گذشته دارند.
به نظر می رسد بیش از تأمین مواد اولیه، نیروی کار و دیگر مقدمات، آنچه تولیدکنندگان این حوزه را دچار سردرگمی کرده است، نبود برنامه مشخص برای تولید است.
این موضوع بر عرضه و تقاضای بازار نیز تأثیر گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، تولیدکنندگان نوشت افزار هر ساله، در چنین روز هایی با افزایش میزان تولید سعی در پاسخگویی به نیاز های بازار داشتند، اما حالا در نبود این نیاز چرخ تولید آن ها نیز رفته رفته خاموش می شود.
در چنین شرایطی نقش دولت که باید حامی تولید باشد، بیش از پیش پررنگ می شود. می توان با برنامه ریزی و سر و سامان دادن به وضعیت آشفته موجود، تا حدی از ضرری که به تولیدکنندگان وارد خواهد شد، کاست

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا

خبرگزاری آریا- معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیشنهاد مؤسسه خانه کتاب برای تمدید تخفیف ویژه خدمات پستی سامانه پست کتاب تا پایان شهریور امسال موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی مؤسسه خانه کتاب، فرصت استفاده از تخفیف ویژه، خدمات سامانه پست کتاب در طرح عبور از کرونا با کتاب با موافقت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا پایان شهریور1399 تمدید شد. بر اساس پیشنهاد معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هزینه های خدمات پستی سامانه پست کتاب با ادغام موسسات از طریق مؤسسه فراگیر پرداخت خواهد شد.
در طرح تخفیف سامانه پست کتاب با عنوان عبور از کرونا با کتاب از 25 اسفند پارسال تاکنون 270 هزار بسته کتاب ارسال شده است. در این طرح که با هدف عدالت دسترسی به کتاب برای همه شهروندان ایجاد شده، با اختصاص بخشی از یارانه کتاب به حمایت از سامانه پست کتاب ، برای ارسال هر بسته پستی کتاب به هر نقطه کشور در سرویس سفارشی تا 2 کیلوگرم فقط مبلغ 30 هزار ریال دریافت می شود و مابقی مبلغ از محل یارانه کتاب به شرکت پست پرداخت می شود.
از زمان تأسیس سامانه پست کتاب تا 24 اسفند پارسال، 519 فعال حوزه کتاب و نشر شامل ناشر، کتابفروشی و فروشگاه اینترنتی در سامانه پست کتاب عضو شده بودند، اما با اجرای طرح عبور از کرونا با کتاب این تعداد با افزایش 41درصدی به 875 عضو رسیده است که از این تعداد، 569 ناشر، 179کتابفروش و 127 فروشگاه اینترنتی را شامل می شود.
در طرح عبور از کرونا با کتاب 82 هزار و 650 بسته ارسالی (92 درصد) متعلق به شهر ها و 7 هزار و 350 بسته ارسالی (8 درصد) به روستا ها اختصاص داشته است. همچنین بیشترین میزان ارسال کتاب در این طرح متعلق به تهران، قم و خراسان رضوی و بیشترین دریافت کنندگان کتاب در تهران، اصفهان و فارس بوده اند.
ناشران، کتابفروشان، توزیع کنندگان، فروشگاه های اینترنتی کتاب و فعالان تولید و فروش کتاب، با پروانه کسب و کار معتبر می توانند برای استفاده از این تخفیف از طریق سایت خانه کتاب ketab.ir یا سامانه posteketab.com نسبت به ثبت نام و عضویت اقدام کنند؛ پس از ثبت نام حداکثر طی 24 ساعت پنل پستی سامانۀ پست کتاب در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
در حالی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنور برای برپایی یا عدم برپایی نمایشگاه کتاب در سال جاری سردرگم است، گمرک برای ترخیص بارهای ناشران خارجی نمایشگاه هفته آینده را ضرب الاجل قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : آقای خبر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در هاله ای از ابهام است؛ این در حالی است که صنف نشر از مدت ها پیش درگیر مشکلات اقتصادی است و شیوع کرونا و تبعات ناشی از آن نیز مزید بر علت شده است. معاون فرهنگی وزارت ارشاد در پیشنهادی به ستاد مقابله با کرونا، برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در ماه های پیش رو را مطرح کرده است؛ پیشنهادی که به نظر نمی رسد ستاد حداقل با شرایط فعلی با آن موافقت کند.

از سوی دیگر کتاب های ناشران خارجی که برای شرکت در نمایشگاه کتاب تهران ارسال شده، از مدت ها پیش در گمرک تهران مانده است، کتاب های ناشران لاتین که بنا به گفته فعالان این بازار تاریخ مصرف دارند و اگر دیر به دست مصرف کنندگان برسند، ممکن است چندان استقبالی از آن ها نشود. حالا مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه سی و سوم از ضرب العجل گمرک برای ترخیص کتاب ها خبر می دهد ؛ این در حالی است که ارشاد هنوز تکلیف برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه کتاب را مشخص نکرده است.

مهدی عمرانلو، مدیر کمیته ناشران خارجی سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اعلام این خبر به تسنیم و با اشاره به وضعیت نامعلوم کتاب های ناشران خارجی در گمرک می گوید: ما همچنان منتظریم که وزارت ارشاد درباره نمایشگاه کتاب تهران تعیین تکلیف کند.

وی ادامه می دهد: هفته آینده ضرب العجل گمرک برای ترخیص کتاب ها فرا می رسد و باید هرچه سریعتر تکلیف این کتاب ها مشخص و بارها ترخیص شود تا بار متروکه نشود.

عمرانلو تصریح می کند: مدت زمان نگهداری بار در گمرک سه ماه است، اما اکنون بیش از چهار ماه گذشته و باید هر چه سریع تر این کتاب ها ترخیص شود. اگر هفته آینده کتاب ها را ترخیص نکنیم، بار متروکه و دردسرساز خواهد شد؛ بنابراین ما تا پایان هفته برای ترخیص کتاب ها به گمرک اعلام آمادگی خواهیم کرد. وزارت ارشاد نیز باید زودتر تکلیف را مشخص کنئد.

وی با اشاره به پیشنهاداتی که به معاون فرهنگی وزارت ارشاد برای استفاده از کتاب های بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران داده شده است، می گوید: یکی از پیشنهادات ما برگزاری نمایشگاه تخصصی است ، نمایشگاهی که تنها ناشران بخش خارجی نمایشگاه در آن حضور داشته باشند و طبعاً بازدیدکننده چندانی نخواهد داشت ، تجربه برگزاری نمایشگاه های کتب کاربردی کتاب نشان می دهد که تنها بین 200 تا 500 نفر در کل روزهای برگزاری از نمایشگاه بازدید می کنند.

عمرانلو در پاسخ به این پرسش که در صورت عدم موافقت با پیشنهاد برگزاری نمایشگاه کتاب، چه تخصصی چه عمومی، چه باید کرد، می گوید: وقتی نمایشگاه نباشد، عملاً هر شرکتی مستقلاً می تواند با مصرف کنندگان اصلی این کتاب ها یعنی وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه ها و ... وارد مذاکره شود و بازاریابی کتاب را انجام دهد، اما دیگر چیزی به صورت متمرکز به عنوان نمایشگاه وجود ندارد که البته به نظر من هم احتمال برگزاری اندک است.

وی انتظار خریداری بخشی از کتاب ها از سوی ناشران را غیر منطقی می داند و می افزاید: وزارت ارشاد می تواند همانطور که از دیگر ناشران با پرداخت تسهیلات وزارت کار حمایت می کند ، به همان شیوه نیز از ناشران بخش خارجی حمایت کند . مسئله این است که وزارت ارشاد چگونه می تواند خارج از نمایشگاه این ساز و کار را مدیریت کند، کنترل کتاب ها ، افست نبودن و ... از جمله دغدغه هایی است که باید بررسی شود.

عمرانلو در پایان می گوید: باز هم تأکید می کنم منطقی ترین تصمیم در این میان برگزاری نمایشگاه کتاب تخصصی است که بازدیدکنندگان محدودی دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دکتر علی دارابی معاون امور استان ها
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : روابط عمومی صدا و سیما

دکتر علی دارابی استاد دانشگاه ، در یادداشتی به بیان برخی از چالش های پیش روی پیشرفت و توسعه فرهنگی کشور پرداخت .

به گزارش روابط عمومی معاونت امور استان ها متن یادداشت دکتر دارابی به این شرح است:

درباره فرهنگ، تعاریف و دیدگاه های فراوانی وجود دارد. کتاب ها، مقالات و سخنرانی های زیادی در دنیا و ایران درباره اهمیت، جایگاه و نقش فرهنگ در جوامع مختلف صورت گرفته است. زمانی در گذشته ای بس دور تاریخ از ایرانیان به عنوان ملت تمدن ساز و فرهنگ ساز یاد شده است. امروز در قرن بیست و یکم وجهه فرهنگی ما ایرانیان کجاست؟ آیا دنیا و خودمان در عصر کنونی نمایندگی از فرهنگ را داریم؟ این یادداشت نگاهی آسیب شناسانه به چرایی این وضعیت دارد. اهم این اشکالات را باید در موارد زیر واکاوی کرد: (یکم) جاماندن در تاریخ: ما به گذشته فرهنگی خود می بالیم و جای افتخار هم دارد، بدون آنکه نسبت کنونی خود را با آن عصر طلایی فرهنگ و تمدن در ایران زمین را بررسی کنیم. از فرهنگ اسلامی- ایرانی می گوییم بدون آنکه درکی واحد از شاخصه ها و مولفه های آن نزد برنامه ریزان، سیاست گذاران، تصمیم گیرندگان و مجریان وجود داشته باشد. فرهنگ نزد ما امروزه شبیه توصیف فیل در تاریکی در مثنوی مولوی است که هر کس بخشی از آن را روایت می کند. ما به لحاظ نظری، تئوری پردازی، شناخت تحولات جهانی، چرخش و دگرگونی جوامع و جابه جایی اولویت ها و نیازهای آنها و استفاده از ابزارها و تکنولوژی جدید و مدرن بس عقب هستیم و با خودشیفتگی و تعریف از خود نمی شود از این عقب ماندگی تاریخی و جاماندن در گذشته عبور کرد. (دوم) ساختار و کارگزار: در هر نظام و رژیم سیاسی فارغ از ایدئولوژی حاکم بر آن، نقش ساختار و کارگزار بس مهم و تعیین کننده است. ساختار فرهنگی هنری و رسانه ای کشور معیوب است. بیش از 30 وزارتخانه، نهاد، موسسه، مجموعه در کشور در حوزه فرهنگ داریم و غالباً هم موازی هستند. سهم بودجه و اعتبار فرهنگ در نظام برنامه و بودجه کشور کمتر از 5 درصد است. ساختارهای فربه و ناکارآمدی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی مجازی و چندین شورای مشابه که سهم آنها در ارتقای کمی و کیفی حوزه فرهنگ و اثرگذاری و مرجعیت بخشی آنها به هیچ وجه روشن و شفاف نیست، سایه بر حوزه فرهنگ انداخته است. از سوی دیگر کارگزاران این حوزه هستند که به جرأت می توان گفت قلیلی از آنها از صلاحیت های علمی و تخصصی برخوردارند. فهرست بلندبالای مسوولان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه را در سالیان اخیر مشاهده کنید؛ چند کتاب یا مقاله علمی از آنها دیده می شود؟ چه آثار فاخر و ماندگاری را از خود به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه کرده اند و ترکیب اعضای آن و خروجی تصمیمات آنها را در ادوار مختلف نظر بیندازید؛ آیا نباید برای مظلومیت و فرهنگ و هنر نگران بود؟ (سوم) سیطره فرهنگ رسمی: فرهنگ از تنوع، تکثر و تعدد خاص خود برخوردار است. در هر جامعه ای اقوام، لهجه، زبان، نژاد، مذهب، گویش، آداب، سنن و رسوم مختلف وجود دارد که همه با هم معنا و مفهوم فرهنگ رسمی را شکل می دهند و همه این ها از سوی حاکمیت ها به رسمیت شناخته می شوند و صد البته فرهنگ رسمی که پایه استوار شکل گیری تمدن و هویت هر جامعه ای است را سامان می دهد. فرهنگ، دستوری، بخشنامه ای یا ابلاغی نیست. از نسلی به نسل دیگر و عصر و زمان گذشته به حال و آینده تسری می یابد. فرهنگ عمومی در چنین بستری شکل می گیرد و دولت- ملت از یک انسجام، وحدت و اتحاد برخوردار می شود. وضعیت نابسامان و پریشان فرهنگ ما آنگونه است که از ترس جان گیری فرهنگ عمومی و اقوام و ملل به خطا به فرهنگ رسمی و دستوری پناه برده و هر دو ساحت و عرصه را خراب کرده ایم. فرهنگ و زبان محلی در خدمت فرهنگ و زبان رسمی است که تبلور وحدت فرهنگی را می نمایاند. پاشنه آشیل ما در این هروله فرهنگی نوعی سرگردانی بین فرهنگ رسمی و فرهنگ عمومی است. (چهارم) کوررنگی فرهنگی: رسانه ها نقش بی بدیلی در عرصه فرهنگ دارند. در قرن بیست و یکم که عصر فراواقعیت است، رسانه ها میدان داری و فرماندهی افکار عمومی را بر عهده دارند. این رسانه ها به شدت متنوع، متکثر و متعدد شده اند. رسانه های سنتی و رسمی اگرچه همچنان دارای اهمیت هستند اما رسانه های جدید و نوین چون فضای مجازی به مثابه ابررسانه قدرت نمایی می کنند. ابزارها و روش های سنتی و قدیمی کمتر مخاطب دارد و سواد رسانه ای ما برای عموم مردم یک ضرورت و صد البته برای مدیران و دست اندرکاران عرصه رسانه و فرهنگ یک واجب محسوب می شود. الان کسب وکارها، تجارت، اشتغال و درآمد فراوانی در کنار حوزه محتوا در فضای مجازی و رسانه های نوین شکل گرفته است. با این توصیف، چالش اصلی بر سر فهم درست فرهنگ، اجتناب از دستوری شدن، به رسمیت شناختن تنوع و تکثر، وجود چندصدایی و تضارب آرا، گرایش ها و اندیشه های گوناگون و تغییرات و جابه جایی نسل ها، نیازها و اولویت های آنهاست. این کوررنگی فرهنگی است که ما دچار آن هستیم. (پنجم) انحصار به جای رقابت: عصر کنونی، دنیای رقابت به جای انحصار و تفویض اختیار به جای تمرکزگرایی و دنیای کوچک تر شدن اندازه و سهم دولت ها در مدیریت و اداره جامعه و قدرت یابی روزافزون نهادهای غیر دولتی و مردم سالار است. ما باید فضای مجازی را به رسمیت بشناسیم تا اینکه آن را محدود و محدودتر کنیم. کرونا یک آزمون بس مهم بود که نشان داد وسایل ارتباط جمعی فی نفسه مضر نیستند؛ آنها ابزار و زیرساخت توسعه هستند و مهم محتوای آنهاست. ما باید از رسانه های خصوصی و گسترش آنها حمایت کنیم. این شناخت زمانه و روزگار دنیاست ؛ باید زبان، و محیط تحولات جهانی را شناخته و متناسب با آن سهم خود را در حوزه فرهنگ در عرصه جهانی جست وجو کنیم.

اگر می خواهیم فرهنگ در جامعه ما در صدر بنشیند، باید بدانیم با منع، محدودیت و دستور، ابلاغ و تک صدایی به جایی نمی رسیم. اولویت قرار گرفتن فرهنگ به مثابه فضای تنفس لوازم و پیش شرط هایی دارد که اهم آنها اشاره شد. امید آنکه شاهد تغییرات و اقدامات محسوس و کارساز و گره گشا در این حوزه باشیم. با شعار و ظاهرگرایی قطعاً عقبگرد خواهیم داشت.

لینک خبر :‌ معاونت امور استان ها
نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی گفت:مسائل فرهنگی زیرساخت همه مسائل کشور است که متاسفانه اهمیت لازم به آن داده نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،حجت الاسلام سید صادق طباطبائی نژاد نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بی توجهی به مسائل فرهنگی اظهار داشت: مسائل فرهنگی تعدد و اهمیت زیادی دارد و سازمان های بسیاری در این زمینه فعالیت دارند و همچنین بودجه بسیار کم این حوزه سبب شده تا مجموعه این موارد یک ولنگاری فرهنگی را به وجود آورد.

او با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی مهم ترین شورا در تصمیم گیری های فرهنگی کشور است، تصریح کرد: باید این شورا تقویت و کمبود جلسات آن در سال های اخیر جبران شود و با توجه به اینکه شاید یک درصد از بودجه کل کشور به مسائل فرهنگی اختصاص داده شده، این کمبود بودجه نیز رفع شود.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی گفت: این طبیعی است که با بودجه کم این حوزه خروجی کمتری هم خواهد داشت و در نتیجه استقبال نمایندگان از امور فرهنگی و ورود به کمیسیون فرهنگی کمتر می شود.

او با بیان اینکه در دوره قبلی مجلس عضو کمیسیون فرهنگی بوده و اکنون به کمیسیون دیگری رفته ام، افزود: این تصمیم به این دلیل بود که تاثیر چندانی در این حوزه دیده نمی شود و نمی توان در بودجه های تعریف شده دخالت کرد، بنابراین تاثیرگذاری و استقبال در مسائل فرهنگی کم می شود اگرچه همان مقدار هم ضروری و لازم است.

طباطبائی نژاد خاطرنشان کرد: مسائل فرهنگی زیرساخت همه مسائل کشور است که متاسفانه اهمیت لازم به آن داده نمی شود و البته تعدد سازمان ها در این حوزه نیز مشکل ساز شده است، زیرا این سازمان ها باید انسجام بیشتری با هم داشته باشند، همچنین در زمینه قوانین بودجه ای در حوزه فرهنگ، خلاء قانونی و نظارت وجود دارد.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/م

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرعامل انتشارات سروش از میزان فروش و سهم این انتشارات در بازار کتاب راضی نیست و اعتقاد دارد یکی از راهکارها در این شرایط، افزایش تعامل با صداوسیما و کتاب کردن برخی برنامه های تلویزیونی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امسال مقارن است با 50سالگی انتشارات سروش؛ انتشاراتی که زیرمجموعه سازمان صدا و سیما است و طی دهه های اخیر سهم قابل توجهی در تولیدات بازار کتاب کشور داشته. تولید کتاب در حوزه های عمومی، محور اصلی فعالیت این انتشارات دولتی را تشکیل می دهد و درعین حال، سروش به عنوان ناشر منابع تخصصی علوم ارتباطات اجتماعی و رسانه نیز شناخته می شود.

سروش در یک سال و نیم گذشته در مجموع 178 نوبت کتاب منتشر کرده که 19عنوان از آن ها، چاپ جدید بوده است. تولید نسخه مکتوب برنامه های رادیوی و تلویزیونی از جمله سخنرانی ها و برنامه های دینی و مذهبی است. به گفته ابراهیم شمشیری، مدیر عامل انتشارات که زمستان سال 1397 به این سمت منصوب شده، این سیاست از سال ها قبل وجود داشته. هرچندکه او وضعیت نامطلوب بازار کتاب را می پذیرد، تداوم این رویکرد را با توجه به ضرورت همگرایی انتشارات با بخش های مختلف سازمان صدا و سیما، ضرورت می داند.

مهم ترین برنامه و رویکردتان از زمان حضور در مجموعه سروش چه بود و تا چه حد محقق شده است؟
دی ماه سال 1397 در انتشارات سروش مستقر شدم؛ اهدافی را برنامه ریزی کرده بودم اما تصورم بعد از ورود به مجموعه در مقایسه با قبل همانند بسیاری از مدیران، تغییر کرد. سروش در این زمان در شرایط مناسبی قرار نداشت البته به معنای نادیده گرفتن زحمات و تلاش مدیران پیشین نیست به هر حال شرایط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و دیگرعوامل موجب ایجاد وضعیتی خاص شد و انجام وظایف محوله را سخت کرد.

انتشارات سروش از جمله پنج شرکت دولتی در حوزه فرهنگ به شمار می آید. فعالیت به عنوان شرکت، مشمول چند قاعده است؛ مثلا اینکه هر ساله باید به سازمان برنامه و بودجه کشور گزارش ارائه کنیم و پاسخگو باشیم؛ همچنین به دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی کل کشور. سروش ذی حساب دارد که باید از سوی وزارت دارایی تایید شود. مجموع این ویژگی ها در نگاه نخست شاید به معنای محدودیت برای فعالیت انتشارات، برداشت شود. از منظر دیگر، شرکت فرهنگی در قواعد سیاست گذاری، دارای وظایف محوله از سوی حاکمیت و دولت است.

تاریخچه انتشارات سروش نشان می دهد آثار تولید شده در این مجموعه، شامل نشریات و یا کتاب ها، آثاری اند که ناشران خصوصی توانایی اقتصادی برای چاپ آن ها را نداشته اند. مجموعه فرهنگ آثار و فرهنگ آثار ایرانی اسلامی و یا قانون ابن سینا از جمله این آثار است که ترجمه و انتشار آن برای ناشر خصوصی به دلیل هزینه سنگین، آسان نیست؛ بنابراین انتشار این کتاب ها از مجموعه حاکمیتی مثل سروش انتظار می رود.

نکته دیگر اینکه از ابتدای حضورم، تعامل با دیگر بخش های صدا و سیما را دنبال کرده ام. با توجه به تنوع گسترده رسانه ای، همچنین حجم بالای تولید پیام از شبکه های رادیویی و تلویزیونی سازمان، بار انتشارات سروش به عنوان انتشارات صداوسیما، سنگین تر می شود. براساس نظریه همگرایی در علوم ارتباطات که هم افزایی بین رسانه ها با هدف تاثیر گذاری بیشتر را مطرح می کند، یکی از رویکرد های انتشارات سروش، تولید کتاب از برنامه های صدا وسیما است. این رویکرد در دوره های قبل هم وجود داشته است و من فقط این رویکرد را تقویت کرده ام. بار ها به همکاران گفته ام، بین اسم و مسمای انتشارات سروش باید نسبت وجود داشته باشد؛ قسمتی از وجه این ارتباط، این است که باید بتوانیم بخشی از محتوا ی تولیدی سازمان را به کتاب تبدیل کنیم.

متوسط شمارگان کتاب های انتشارات سروش چند نسخه است؟
چاپ نخست 1000 نسخه و در تجدید چاپ، حداقل 1000 نسخه و برخی کتاب ها با توجه یه اینکه بازار دارد، حتی 4000 یا 5000 نسخه نیز داریم.

فروشگاه های انتشارات سروش در چه وضعیتی قرار دارند؟
در تهران، دو فروشگاه فعال است. در سراسر کشور هم 50نمایندگی داشته ایم که در سال های گذشته بعضا نیمه تعطیل و یا تعطیل شده بودند که از یک سال پیش تلاش شده تا مجدد احیاء شوند. علاوه براین؛ با نزدیک به 30 مرکز پخش در ارتباط هستیم. از اواخر سال گذشته نیز به حوزه فروش اینترنتی از طریق سایت انتشارات، ورود کرده ایم، همچنین با چند فروشگاه اینترنتی قرار داد همکاری امضاء شده است.

آیا به حوزه نشر الکترونیک هم ورود کرده اید؟
انتشارات سروش از سال 1386 به این عرصه ورود کرده است که در این جریان وقفه ای ایجاد شده بود؛ اما از ابتدای امسال با چهار مجموعه پلتفورم کتابخوان طاقچه، فراکتاب، کتاب راه و چهارخونه همکاری را آغاز کرده ایم. نزدیک به 70 عنوان کتاب سروش در این پلتفورم ها عرضه شده است. برخی از کتاب های انتشارات، قبل از چاپ در قالب فیزیکی به صورت الکترونیکی منتشر می شود.

میزان فروش انتشارات سروش به صورت سالانه چقدر است؟
برای اعلام میزان فروش به جمع بندی نهایی نرسیده ایم اما در مجموع، میزان فروش راضی کننده نیست. البته افزایش حجم فروش و برقراری ارتباط بیشتر با همه شبکه های توزیع و فروش، از اهداف ما به شمار می آید و امیدوارم در آینده وضعیت مان بهتر شود.

به نظر شما نارضایتی از میزان فروش را می توان یکی از نشانه های ناموفق بودن اجرای سیاست ها برای جذب مخاطب دانست؟
این نقص کار ماست. اگر در حوزه فروش دچار مشکل هستیم ناشی از وجود اشکال در مخاطب نیست؛ بلکه ما باید در سیاست ها و روش های خودمان تجدید نظر کنیم. شبکه توزیع، اطلاع رسانی و تسهیل دسترسی مخاطبان با ایجاد صفحه انتشارات سروش در شبکه های اجتماعی نیز امکانی جدید برای فروش کتاب است؛ بنابراین تلاش کردیم با روش های متنوع امکان دسترسی برای مخاطبان را مهیا کنیم.

اینکه می گویم اهدافمان در فروش محقق نشده به این معنا است که اقدامات کامل نشده است؛ البته بسیاری از مخاطبان نه به این خاطر که من اینجا هستیم حس نوستالژیکی نسبت به انتشارات سروش دارند.

اشاره کردید یکی از سیاست های سروش تبدیل برنامه های صدا و سیما به کتاب است؛ در حالی که این برنامه ها پیش تر دیده و یا شنیده شده اند. چرا این ضرورت را احساس می کنید؟ فقط به این دلیل که انتشارات سازمان صدا و سیما هستید؟
خیر؛ دلیل اصلی این رویکرد تفاوت بین کتاب با رادیو و یا تلویزیون است. برخی به مطالعه علاقه دارند و علاقه ای به شنیدن رادیو یا تماشای تلویزیون ندارند یا می خواهند به برنامه ای ارجاع دهند آیا امکان ارجاع به دقیقه و ثانیه برنامه مورد نظر وجود دارد؟

حتما از سرانه مطالعه کتاب در کشور مطلع هستید. کاهش شمارگان کتاب به 100 و حتی 50 نسخه نیز اتفاقی است که این روزها شاهد آن هستیم. در این شرایط؛ با چه پشتوانه ای رویکرد تبدیل برنامه های تلویزیونی و رادیویی به کتاب را دنبال می کنید؟
اساسا با این موضوع که مردم ما کتاب خوان نیستند، مخالفم. همچنین با این تلقی که اگر کتابخوانی در کشور ضعیف است، مردم مقصرند مشکل دارم. علاوه براین؛ درباره آمار های میزان مطالعه نیز بحث هایی وجود دارد. برای بررسی جدی، نیازمند مبنا هستیم. نمی توان گفت میزان مطالعه پایین است و از طرف دیگر آمار قابل اتکایی هم وجود ندارد. به نظر من آمار های اعلامی در جایگاه خود صاحب اعتبار هستند و البته اعتبار آن ها را باید از نهاد متولی مطالبه کرد.

از طرف دیگر؛ هنوز فروش 50 و یا 100 هزار نسخه برای برخی عناوین هم داریم. وقتی انتشار کتاب آرامش زندگی در پرتو تقوا سلسه مباحث برنامه سمت خدا به عنوان یکی از برنامه های تربیتی تلویزیون به چاپ بیستم رسیده، به معنای پرفروش بودن و توجه مخاطب است؛ همچنین کتاب در ساحل آرامش از برنامه های معرفتی رادیو.

اما چالش کاهش شمارگان در چند دهه اخیر، ناشی از عوامل مختلفی است. نخست اینکه تعداد عنوان های کتاب به شدت افزایش پیدا کرده که دلیلش برخی سیاست گذاری های غلط حوزه کتاب است و مدیران مختلف ازجمله من باید پاسخگوی آن باشیم. تولید سالانه چندین هزار عنوان کتاب موجب سردرگمی مخاطب می شود.

با توجه به اینکه انتشارات سروش از مزیت بهره مندی از فضای تلویزیون و رادیو برای تبلیغ کتاب ها یش برخوردار است امکانی که ناشران دیگر از آن بی بهره اند چرا هنوز به وضعیت ایده آل در جذب مخاطب و فروش نرسیده اید؟
یکی از چالش های انتشارات با صداوسیما به همین موضوع مربوط می شود. طبیعتا ظرفیت تبلیغ کتاب در صدا وسیما برای انتشارات سروش وجود دارد. در گذشته این امکان بیشتر بود و در حال پیگیری هستیم تا مانند سابق با همان گستردگی دنبال شود. البته تاکید می کنم این امکان نباید منحصر به انتشارات سروش باشد و همواره تلاش کردم همه ناشران از این فرصت بهره مند شوند.

این امکان را دارید که برای ناشران دیگر فرصت استفاده از فضای صداو سیما را مهیا کنید و به عنوان رقیب فعالان این حوزه قلمداد نشوید؟
حتما. من عضو کمیته کتاب اداره کل بازرگانی صدا و سیما هستم. این شورا درخواست ناشران برای معرفی کتاب هایشان در صدا و سیما را بررسی می کنند. البته از زمانی که من به عنوان مدیرعامل انتشارات سروش منصوب شدم، تولیدات سروش در این کمیته مطرح نشده است. گلایه از کاهش فرصت تبلیغ کتاب از طرف ما نیز وجود دارد.

همانطور که می دانید؛ تعرفه تبلیغ کتاب در صدا وسیما بسیار پایین است و ظاهرا 5 درصد تعرفه تبلیغ دیگر کالا هاست. حتی گاهی برای کتاب های عمومی امکان تبلیغ رایگان وجود دارد.

مخاطب سنجی که جزو سیاست های اصلی ناشران محسوب می شود، در انتشارات سروش برای تولید محتوا چه معیار هایی دارد؟
از این منظر نکته خاصی ندارم. باتوجه به اینکه مجموعه ای از وظایف و سیاست های محتوایی از سوی هیات مدیره دنبال می شده و براساس وظیفه حاکمیتی، پرداختن به فرهنگ ایرانی-اسلامی، دفاع مقدس و مسائل روز را به عنوان دستور کار روشن دنبال می کنیم. البته به ذائقه مخاطب نیز توجه داریم اما در جهت گیری کلی، همانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهداف حاکمیتی را دنبال می کنیم.

از سوی دیگر؛ ما ناشر عمومی هستیم و دایره مخاطبانمان گسترده است؛ به ویژه اینکه از ظرفیت نشریه برای ارتباط بیشتر با مخاطبان نیز برخورداریم. همچنین از طریق فضای مجازی و همچنین پیامکی با مشتری ها در ارتباط هستیم.

در حوزه بین الملل هم فعالیت دارید؟ رویکردتان در این حوزه چیست؟
سروش در دهه 70 تعدادی کتاب به زبان های عربی، انگلیسی و کره ای منتشر کرد و در نمایشگاه های مختلف از جمله فرانکفورت، بولونیا و استانبول حضور داشت. در دوره جدید، این رویکرد به تازگی درحال پیگیری است. نشر بین الملل حوزه خاصی است و بررسی ها نشان می دهد در این حوزه دچار ضعف و بی عملی هستیم؛ اما تلاش کردیم به چند درخواست مخاطبان پاسخ دهیم.

درباره بودجه انتشارات سروش توضیح دهید.
قاعده گردش مالی شرکت های دولتی از جمله سروش درآمد-هزینه است؛ یعنی هزینه براساس درآمد. انتشارات از سال 1372 به صورت شرکت درآمد داشت و پیش تر به شکل سازمانی اداره می شد که بودجه کامل داشت اما از 27 سال پیش براساس میزان فروش کتاب، هزینه می کنیم. البته به دلیل وابستگی به سازمان، کمک هایی هم دریافت می کنیم. همچنین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سهمیه کاغذ و زینک داریم.

امکان دیگری که شاید برخی ناشران نداشته باشند، چاپخانه است که هزینه های تولید را کاهش و با توجه به اینکه سفارش چاپ دریافت می کنیم به درآمد زایی هم کمک می کند. ساختمان مرکزی انتشارات نیز رایگان در اختیار است.

از دولت هم بودجه ای دریافت می کنید؟ و آیا در بحران های اخیر نیروی انسانی از مجموعه تعدیل شده است؟
کمکی از دولت دریافت نمی کنیم. نزدیک به 70 نیروی انسانی در انتشارات سروش فعال هستند و با وجود بحران های اخیر، تعدیل نیرو نداشتیم.

مجوز کتاب های سروش از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر و اینکه جریان بررسی کتاب ها چگونه انجام می شود؟
بله. نویسندگان علاقه مند به همکاری با سروش می توانند از طریق سایت سروش اثر خود را ارسال کنند، اثر در شورای کتاب از نظر غنا و سیاست های کلی بررسی می شود، بعد از تایید این شورا، ادامه فرآیند چاپ انجام و مثل مابقی ناشران قرار داد منعقد می شود.

صنعت نشر در چند سال اخیر، بحران های مختلفی را تجربه کرده و حالا هم کرونا. در این شرایط چشم انداز انتشارات سروش چیست؟
تقویت جریان چاپ کتاب های حوزه ارتباطات و برنامه سازی برای تلویزیون و رادیو را دنبال خواهیم کرد. درباره بحران ها، نیز برخلاف بسیاری به کرونا نگاه خوشبینانه دارم.

ماه های نخست شیوع کرونا فرصت بیشتری را برای مطالعه مردم به ویژه در شهر های بزرگ، فراهم کرد. همچنان می توان از این فرصت استفاده کرد؛ مشروط به اینکه کتاب خوب معرفی شود و سیاست گذاران فرهنگی به این موضوع توجه داشته باشند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امسال مقارن است با 50سالگی انتشارات سروش؛ انتشاراتی که زیرمجموعه سازمان صدا و سیما است و طی دهه های اخیر سهم قابل توجهی در تولیدات بازار کتاب کشور داشته. تولید کتاب در حوزه های عمومی، محور اصلی فعالیت این انتشارات دولتی را تشکیل می دهد و درعین حال، سروش به عنوان ناشر منابع تخصصی علوم ارتباطات اجتماعی و رسانه نیز شناخته می شود.

سروش در یک سال و نیم گذشته در مجموع 178 نوبت کتاب منتشر کرده که 19عنوان از آن ها، چاپ جدید بوده است. تولید نسخه مکتوب برنامه های رادیوی و تلویزیونی از جمله سخنرانی ها و برنامه های دینی و مذهبی است. به گفته ابراهیم شمشیری، مدیر عامل انتشارات که زمستان سال 1397 به این سمت منصوب شده، این سیاست از سال ها قبل وجود داشته. هرچندکه او وضعیت نامطلوب بازار کتاب را می پذیرد، تداوم این رویکرد را با توجه به ضرورت همگرایی انتشارات با بخش های مختلف سازمان صدا و سیما، ضرورت می داند.

مهم ترین برنامه و رویکردتان از زمان حضور در مجموعه سروش چه بود و تا چه حد محقق شده است؟
دی ماه سال 1397 در انتشارات سروش مستقر شدم؛ اهدافی را برنامه ریزی کرده بودم اما تصورم بعد از ورود به مجموعه در مقایسه با قبل همانند بسیاری از مدیران، تغییر کرد. سروش در این زمان در شرایط مناسبی قرار نداشت البته به معنای نادیده گرفتن زحمات و تلاش مدیران پیشین نیست به هر حال شرایط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و دیگرعوامل موجب ایجاد وضعیتی خاص شد و انجام وظایف محوله را سخت کرد.

انتشارات سروش از جمله پنج شرکت دولتی در حوزه فرهنگ به شمار می آید. فعالیت به عنوان شرکت، مشمول چند قاعده است؛ مثلا اینکه هر ساله باید به سازمان برنامه و بودجه کشور گزارش ارائه کنیم و پاسخگو باشیم؛ همچنین به دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی کل کشور. سروش ذی حساب دارد که باید از سوی وزارت دارایی تایید شود. مجموع این ویژگی ها در نگاه نخست شاید به معنای محدودیت برای فعالیت انتشارات، برداشت شود. از منظر دیگر، شرکت فرهنگی در قواعد سیاست گذاری، دارای وظایف محوله از سوی حاکمیت و دولت است.

تاریخچه انتشارات سروش نشان می دهد آثار تولید شده در این مجموعه، شامل نشریات و یا کتاب ها، آثاری اند که ناشران خصوصی توانایی اقتصادی برای چاپ آن ها را نداشته اند. مجموعه فرهنگ آثار و فرهنگ آثار ایرانی اسلامی و یا قانون ابن سینا از جمله این آثار است که ترجمه و انتشار آن برای ناشر خصوصی به دلیل هزینه سنگین، آسان نیست؛ بنابراین انتشار این کتاب ها از مجموعه حاکمیتی مثل سروش انتظار می رود.

نکته دیگر اینکه از ابتدای حضورم، تعامل با دیگر بخش های صدا و سیما را دنبال کرده ام. با توجه به تنوع گسترده رسانه ای، همچنین حجم بالای تولید پیام از شبکه های رادیویی و تلویزیونی سازمان، بار انتشارات سروش به عنوان انتشارات صداوسیما، سنگین تر می شود. براساس نظریه همگرایی در علوم ارتباطات که هم افزایی بین رسانه ها با هدف تاثیر گذاری بیشتر را مطرح می کند، یکی از رویکرد های انتشارات سروش، تولید کتاب از برنامه های صدا وسیما است. این رویکرد در دوره های قبل هم وجود داشته است و من فقط این رویکرد را تقویت کرده ام. بار ها به همکاران گفته ام، بین اسم و مسمای انتشارات سروش باید نسبت وجود داشته باشد؛ قسمتی از وجه این ارتباط، این است که باید بتوانیم بخشی از محتوا ی تولیدی سازمان را به کتاب تبدیل کنیم.

متوسط شمارگان کتاب های انتشارات سروش چند نسخه است؟
چاپ نخست 1000 نسخه و در تجدید چاپ، حداقل 1000 نسخه و برخی کتاب ها با توجه یه اینکه بازار دارد، حتی 4000 یا 5000 نسخه نیز داریم.

فروشگاه های انتشارات سروش در چه وضعیتی قرار دارند؟
در تهران، دو فروشگاه فعال است. در سراسر کشور هم 50نمایندگی داشته ایم که در سال های گذشته بعضا نیمه تعطیل و یا تعطیل شده بودند که از یک سال پیش تلاش شده تا مجدد احیاء شوند. علاوه براین؛ با نزدیک به 30 مرکز پخش در ارتباط هستیم. از اواخر سال گذشته نیز به حوزه فروش اینترنتی از طریق سایت انتشارات، ورود کرده ایم، همچنین با چند فروشگاه اینترنتی قرار داد همکاری امضاء شده است.

آیا به حوزه نشر الکترونیک هم ورود کرده اید؟
انتشارات سروش از سال 1386 به این عرصه ورود کرده است که در این جریان وقفه ای ایجاد شده بود؛ اما از ابتدای امسال با چهار مجموعه پلتفورم کتابخوان طاقچه، فراکتاب، کتاب راه و چهارخونه همکاری را آغاز کرده ایم. نزدیک به 70 عنوان کتاب سروش در این پلتفورم ها عرضه شده است. برخی از کتاب های انتشارات، قبل از چاپ در قالب فیزیکی به صورت الکترونیکی منتشر می شود.

میزان فروش انتشارات سروش به صورت سالانه چقدر است؟
برای اعلام میزان فروش به جمع بندی نهایی نرسیده ایم اما در مجموع، میزان فروش راضی کننده نیست. البته افزایش حجم فروش و برقراری ارتباط بیشتر با همه شبکه های توزیع و فروش، از اهداف ما به شمار می آید و امیدوارم در آینده وضعیت مان بهتر شود.

به نظر شما نارضایتی از میزان فروش را می توان یکی از نشانه های ناموفق بودن اجرای سیاست ها برای جذب مخاطب دانست؟
این نقص کار ماست. اگر در حوزه فروش دچار مشکل هستیم ناشی از وجود اشکال در مخاطب نیست؛ بلکه ما باید در سیاست ها و روش های خودمان تجدید نظر کنیم. شبکه توزیع، اطلاع رسانی و تسهیل دسترسی مخاطبان با ایجاد صفحه انتشارات سروش در شبکه های اجتماعی نیز امکانی جدید برای فروش کتاب است؛ بنابراین تلاش کردیم با روش های متنوع امکان دسترسی برای مخاطبان را مهیا کنیم.

اینکه می گویم اهدافمان در فروش محقق نشده به این معنا است که اقدامات کامل نشده است؛ البته بسیاری از مخاطبان نه به این خاطر که من اینجا هستیم حس نوستالژیکی نسبت به انتشارات سروش دارند.

اشاره کردید یکی از سیاست های سروش تبدیل برنامه های صدا و سیما به کتاب است؛ در حالی که این برنامه ها پیش تر دیده و یا شنیده شده اند. چرا این ضرورت را احساس می کنید؟ فقط به این دلیل که انتشارات سازمان صدا و سیما هستید؟
خیر؛ دلیل اصلی این رویکرد تفاوت بین کتاب با رادیو و یا تلویزیون است. برخی به مطالعه علاقه دارند و علاقه ای به شنیدن رادیو یا تماشای تلویزیون ندارند یا می خواهند به برنامه ای ارجاع دهند آیا امکان ارجاع به دقیقه و ثانیه برنامه مورد نظر وجود دارد؟

حتما از سرانه مطالعه کتاب در کشور مطلع هستید. کاهش شمارگان کتاب به 100 و حتی 50 نسخه نیز اتفاقی است که این روزها شاهد آن هستیم. در این شرایط؛ با چه پشتوانه ای رویکرد تبدیل برنامه های تلویزیونی و رادیویی به کتاب را دنبال می کنید؟
اساسا با این موضوع که مردم ما کتاب خوان نیستند، مخالفم. همچنین با این تلقی که اگر کتابخوانی در کشور ضعیف است، مردم مقصرند مشکل دارم. علاوه براین؛ درباره آمار های میزان مطالعه نیز بحث هایی وجود دارد. برای بررسی جدی، نیازمند مبنا هستیم. نمی توان گفت میزان مطالعه پایین است و از طرف دیگر آمار قابل اتکایی هم وجود ندارد. به نظر من آمار های اعلامی در جایگاه خود صاحب اعتبار هستند و البته اعتبار آن ها را باید از نهاد متولی مطالبه کرد.

از طرف دیگر؛ هنوز فروش 50 و یا 100 هزار نسخه برای برخی عناوین هم داریم. وقتی انتشار کتاب آرامش زندگی در پرتو تقوا سلسه مباحث برنامه سمت خدا به عنوان یکی از برنامه های تربیتی تلویزیون به چاپ بیستم رسیده، به معنای پرفروش بودن و توجه مخاطب است؛ همچنین کتاب در ساحل آرامش از برنامه های معرفتی رادیو.

اما چالش کاهش شمارگان در چند دهه اخیر، ناشی از عوامل مختلفی است. نخست اینکه تعداد عنوان های کتاب به شدت افزایش پیدا کرده که دلیلش برخی سیاست گذاری های غلط حوزه کتاب است و مدیران مختلف ازجمله من باید پاسخگوی آن باشیم. تولید سالانه چندین هزار عنوان کتاب موجب سردرگمی مخاطب می شود.

با توجه به اینکه انتشارات سروش از مزیت بهره مندی از فضای تلویزیون و رادیو برای تبلیغ کتاب ها یش برخوردار است امکانی که ناشران دیگر از آن بی بهره اند چرا هنوز به وضعیت ایده آل در جذب مخاطب و فروش نرسیده اید؟
یکی از چالش های انتشارات با صداوسیما به همین موضوع مربوط می شود. طبیعتا ظرفیت تبلیغ کتاب در صدا وسیما برای انتشارات سروش وجود دارد. در گذشته این امکان بیشتر بود و در حال پیگیری هستیم تا مانند سابق با همان گستردگی دنبال شود. البته تاکید می کنم این امکان نباید منحصر به انتشارات سروش باشد و همواره تلاش کردم همه ناشران از این فرصت بهره مند شوند.

این امکان را دارید که برای ناشران دیگر فرصت استفاده از فضای صداو سیما را مهیا کنید و به عنوان رقیب فعالان این حوزه قلمداد نشوید؟
حتما. من عضو کمیته کتاب اداره کل بازرگانی صدا و سیما هستم. این شورا درخواست ناشران برای معرفی کتاب هایشان در صدا و سیما را بررسی می کنند. البته از زمانی که من به عنوان مدیرعامل انتشارات سروش منصوب شدم، تولیدات سروش در این کمیته مطرح نشده است. گلایه از کاهش فرصت تبلیغ کتاب از طرف ما نیز وجود دارد.

همانطور که می دانید؛ تعرفه تبلیغ کتاب در صدا وسیما بسیار پایین است و ظاهرا 5 درصد تعرفه تبلیغ دیگر کالا هاست. حتی گاهی برای کتاب های عمومی امکان تبلیغ رایگان وجود دارد.

مخاطب سنجی که جزو سیاست های اصلی ناشران محسوب می شود، در انتشارات سروش برای تولید محتوا چه معیار هایی دارد؟
از این منظر نکته خاصی ندارم. باتوجه به اینکه مجموعه ای از وظایف و سیاست های محتوایی از سوی هیات مدیره دنبال می شده و براساس وظیفه حاکمیتی، پرداختن به فرهنگ ایرانی-اسلامی، دفاع مقدس و مسائل روز را به عنوان دستور کار روشن دنبال می کنیم. البته به ذائقه مخاطب نیز توجه داریم اما در جهت گیری کلی، همانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهداف حاکمیتی را دنبال می کنیم.

از سوی دیگر؛ ما ناشر عمومی هستیم و دایره مخاطبانمان گسترده است؛ به ویژه اینکه از ظرفیت نشریه برای ارتباط بیشتر با مخاطبان نیز برخورداریم. همچنین از طریق فضای مجازی و همچنین پیامکی با مشتری ها در ارتباط هستیم.

در حوزه بین الملل هم فعالیت دارید؟ رویکردتان در این حوزه چیست؟
سروش در دهه 70 تعدادی کتاب به زبان های عربی، انگلیسی و کره ای منتشر کرد و در نمایشگاه های مختلف از جمله فرانکفورت، بولونیا و استانبول حضور داشت. در دوره جدید، این رویکرد به تازگی درحال پیگیری است. نشر بین الملل حوزه خاصی است و بررسی ها نشان می دهد در این حوزه دچار ضعف و بی عملی هستیم؛ اما تلاش کردیم به چند درخواست مخاطبان پاسخ دهیم.

درباره بودجه انتشارات سروش توضیح دهید.
قاعده گردش مالی شرکت های دولتی از جمله سروش درآمد-هزینه است؛ یعنی هزینه براساس درآمد. انتشارات از سال 1372 به صورت شرکت درآمد داشت و پیش تر به شکل سازمانی اداره می شد که بودجه کامل داشت اما از 27 سال پیش براساس میزان فروش کتاب، هزینه می کنیم. البته به دلیل وابستگی به سازمان، کمک هایی هم دریافت می کنیم. همچنین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سهمیه کاغذ و زینک داریم.

امکان دیگری که شاید برخی ناشران نداشته باشند، چاپخانه است که هزینه های تولید را کاهش و با توجه به اینکه سفارش چاپ دریافت می کنیم به درآمد زایی هم کمک می کند. ساختمان مرکزی انتشارات نیز رایگان در اختیار است.

از دولت هم بودجه ای دریافت می کنید؟ و آیا در بحران های اخیر نیروی انسانی از مجموعه تعدیل شده است؟
کمکی از دولت دریافت نمی کنیم. نزدیک به 70 نیروی انسانی در انتشارات سروش فعال هستند و با وجود بحران های اخیر، تعدیل نیرو نداشتیم.

مجوز کتاب های سروش از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر و اینکه جریان بررسی کتاب ها چگونه انجام می شود؟
بله. نویسندگان علاقه مند به همکاری با سروش می توانند از طریق سایت سروش اثر خود را ارسال کنند، اثر در شورای کتاب از نظر غنا و سیاست های کلی بررسی می شود، بعد از تایید این شورا، ادامه فرآیند چاپ انجام و مثل مابقی ناشران قرار داد منعقد می شود.

صنعت نشر در چند سال اخیر، بحران های مختلفی را تجربه کرده و حالا هم کرونا. در این شرایط چشم انداز انتشارات سروش چیست؟
تقویت جریان چاپ کتاب های حوزه ارتباطات و برنامه سازی برای تلویزیون و رادیو را دنبال خواهیم کرد. درباره بحران ها، نیز برخلاف بسیاری به کرونا نگاه خوشبینانه دارم.

ماه های نخست شیوع کرونا فرصت بیشتری را برای مطالعه مردم به ویژه در شهر های بزرگ، فراهم کرد. همچنان می توان از این فرصت استفاده کرد؛ مشروط به اینکه کتاب خوب معرفی شود و سیاست گذاران فرهنگی به این موضوع توجه داشته باشند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

مهم ترین برنامه و رویکردتان از زمان حضور در مجموعه سروش چه بود و تا چه حد محقق شده است؟

متوسط شمارگان کتاب های انتشارات سروش چند نسخه است؟

فروشگاه های انتشارات سروش در چه وضعیتی قرار دارند؟

آیا به حوزه نشر الکترونیک هم ورود کرده اید؟

میزان فروش انتشارات سروش به صورت سالانه چقدر است؟

به نظر شما نارضایتی از میزان فروش را می توان یکی از نشانه های ناموفق بودن اجرای سیاست ها برای جذب مخاطب دانست؟

اشاره کردید
یکی از سیاست های سروش تبدیل برنامه های صدا و سیما به کتاب است؛ در حالی که این برنامه ها پیش تر دیده و یا شنیده شده اند. چرا این ضرورت را احساس می کنید؟ فقط به این دلیل که انتشارات سازمان صدا و سیما هستید؟

حتما از سرانه مطالعه کتاب در کشور مطلع هستید. کاهش شمارگان کتاب به 100 و حتی 50 نسخه نیز اتفاقی است که این روزها شاهد آن هستیم. در این شرایط؛ با چه پشتوانه ای رویکرد تبدیل برنامه های تلویزیونی و رادیویی به کتاب را دنبال می کنید؟

با توجه به اینکه انتشارات سروش از مزیت بهره مندی از فضای تلویزیون و رادیو برای تبلیغ کتاب ها یش برخوردار است امکانی که ناشران دیگر از آن بی بهره اند چرا هنوز به وضعیت ایده آل در جذب مخاطب و فروش نرسیده اید؟

این امکان را دارید که برای ناشران دیگر فرصت استفاده از فضای صداو سیما را مهیا کنید و به عنوان رقیب فعالان این حوزه قلمداد نشوید؟

مخاطب سنجی که جزو سیاست های اصلی ناشران محسوب می شود، در انتشارات سروش برای تولید محتوا چه معیار هایی دارد؟

در حوزه بین الملل هم فعالیت دارید؟ رویکردتان در این حوزه چیست؟

درباره بودجه انتشارات سروش توضیح دهید.

از دولت هم بودجه ای دریافت می کنید؟ و آیا در بحران های اخیر نیروی انسانی از مجموعه تعدیل شده است؟

مجوز کتاب های سروش از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر و اینکه جریان بررسی کتاب ها چگونه انجام می شود؟

صنعت نشر در چند سال اخیر، بحران های مختلفی را تجربه کرده و حالا هم کرونا. در این شرایط چشم انداز انتشارات سروش چیست؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بسیاری از اوقات بودجه مصوب مجلس برای بخش های فرهنگی از سوی دستگاه های اجرایی تخصیص داده نمی شود و هر کجا کم می آورند، از بودجه فرهنگ کم می کنند.

حجت الاسلام سیدرضا تقوی در گفتگوی مشروح با خبرنگار مهر ، با اشاره به کمبود بودجه فرهنگی، اظهار داشت: بودجه فرهنگی در مقایسه با بودجه سایر حوزه ها بسیار اندک است که البته این مسئله صرفاً مربوط به این زمان و دولت کنونی نیست و متأسفانه در همه دوره ها، دولت ها بودجه کافی به بخش فرهنگ تخصیص نمی دهند.

وی افزود: جای تأسف دارد که بودجه بخش فرهنگی با نیازها و شأنی که مقوله فرهنگ دارد، هیچ سنخیتی ندارد.

شایعه سازی درباره بودجه حوزه علمیه اقدامی ناجوانمردانه است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته گاهی ارقامی در لوایح بودجه سالیانه برای بخش های فرهنگی اعلام می شود و عده ای دنبال سوژه هستند و ارقامی را کنار هم ردیف کرده و شایعه درست می کنند که بودجه کلانی به بخش فرهنگ اختصاص یافته است. این افراد به نوعی القا می کنند تا به مردم بگویند که گرفتاری ها و کمبودهایی که دارید به دلیل آن است که بودجه شما به مساجد، حوزه های علمیه و روحانیت داده می شود که حرکت بسیار ناجوانمردانه ای است که این افراد دنبال می کنند اما هیچ گاه در عمل چنین مسئله ای تحقق پیدا نکرده است.

تقوی افزود: معمولاً در لوایح بودجه مبالغی درباره بخش های فرهنگی گفته می شود اما گاهی اوقات صرفاً یک سوم مبالغی که در لایحه بودجه به تصویب رسیده، به بخش های فرهنگی اختصاص داده می شود و بر این اساس باید گفت که بین تصویب و تخصیص بودجه تفاوت بسیار زیادی است.

وی بیان کرد: بسیاری از اوقات مبالغی را که مجلس برای بخش های فرهنگی به تصویب می رساند، از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده نمی شود و معمولاً هر کجا که کم می آورند، از بودجه های فرهنگی کم می کنند.

بخش فرهنگ هیچ گاه سهم مطلوبی از بودجه عمومی نداشته است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته شاید آنها هم مشکلاتی داشته باشند و بنده نمی خواهم مشکلات دستگاه های اجرایی را نادیده بگیرم اما این مشکلات باید عادلانه حل شود، نه اینکه برای همه مشکلات صرفاً از بودجه بخش فرهنگی کم کنیم. بخش فرهنگ هیچ گاه از بودجه عمومی کشور سهم لازم و مطلوب را نداشته است و بودجه های فرهنگی بسیار اندک است و این مسئله قابل انکار نیست.

تقوی با اشاره به یکی دیگر از مشکلات بخش های فرهنگی مبنی بر موازی کاری بین دستگاه ها، گفت: در صورتی که دستگاه های فرهنگی با مسئله موازی کاری مواجه هستند، باید لایحه ای را در این زمینه به مجلس ارائه کنند تا مجلس این مشکل را حل و فصل کند.

مجلس موازی کاری دستگاه های فرهنگی را حل می کند

وی با تأکید بر اینکه مجلس آمادگی دارد که مشکل موازی کاری دستگاه های فرهنگی را حل کند، ادامه داد: در صورتی که مشکلات فرهنگی نیاز به تصویب و اصلاح قانون دارند، ما در مجلس تمام قد در خدمت دستگاه های فرهنگی هستیم و حتماً به فرهنگ کمک می کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته باید در وهله اول مشخص شود که آیا تنوع دستگاه های فرهنگی مسئله ای مفید است یا آنکه به مقوله فرهنگ لطمه می زند. البته بنده معتقدم که باید حوزه های فعالیت دستگاه های فرهنگی به طور دقیق تعریف شود تا تداخل مسئولیت نداشته باشند.

تقوی بیان کرد: برای مثال مقام معظم رهبری فرمودند که ما باید 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم و در حال حاضر نهادهای مختلفی از جمله سازمان اوقاف و سازمان تبلیغات اسلامی متولی این مسئله هستند که اگر شرح وظایف مشخص باشد، می توان به صورت دقیق مقدمات تحقق این مسئله را فراهم کرد اما گاهی اوقات می بینیم که مسئولیت دستگاه ها گم می شود و بر این اساس لازم است که مسئولیت ها را شفاف کنیم.

وی تاکید کرد: در هر صورت ما می توانیم تعدد دستگاه های فرهنگی تغییر داده و آنها را متمرکز کنیم که این مسئله نیاز به بحث و بررسی کارشناسی دارد و زمانی که فعالیت کمیسیون فرهنگی مجلس به صورت رسمی آغاز شود، قطعاً آمادگی داریم که این موضوع را هم مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

استقبال کم نمایندگان از کمیسیون فرهنگی، نقطه ضعف مجلس است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استقبال کم نمایندگان از حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: مجلس یازدهم نمایندگان بسیار خوب و متخصصی در بخش های مختلف دارد و ترکیب این مجلس بسیار خوب است اما اقبال کم نمایندگان به کمیسیون فرهنگی را یکی از نقاط ضعف این مجلس می دانم.

تقوی یادآور شد: مقام معظم رهبری در آغاز مجلس پیامی خطاب به نمایندگان صادر فرمودند و در آن تأکید کردند که مجلس به مقوله اقتصاد و فرهنگ توجه کند.

وی افزود: اقتصاد و معیشت مردم اولویت دارد و باید مجلس به کمک دولت به امر معیشت برسد و مشکلات معیشتی مردم را حل کند و لازم است در این زمینه ریل گذاری هایی را انجام دهد و بر نظارت خود بیفزاید تا بار سنگین معیشتی را از دوش مردم به خصوص اقشار آسیب پذیر جامعه بردارد.

بخشی از مشکلات اقتصادی ما ریشه فرهنگی دارد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته مسئله فرهنگ هم در اولویت است و معتقدم که بخشی از مشکلات اقتصادی ما ریشه فرهنگی دارد و اگر مسائل فرهنگی آن را حل کنیم، قطعاً جنبه های اقتصادی هم حل می شود.

تقوی اظهار داشت: برای مثال اصلاح الگوی مصرف، بهره گیری از ظرفیت های داخلی، مبارزه با اشرافی گری و وجدان کاری همگی مسائل فرهنگی هستند که در حوزه اقتصاد ظهور و بروز پیدا می کنند و اگر در این بخش ها کار فرهنگی دقیقی صورت گیرد، قطعاً مسائل و مشکلات اقتصادی هم حل می شود.

تولیدکنندگان به کیفیت تولیدات خود بیافزایند

وی افزود: برای مثال زمانی که تولیدکنندگان ما به مسئله وجدان کاری توجه داشته باشند، دیگر شاهد اجناس و تولیدات نامطلوب در بازار نخواهیم بود و اگر شرکت های خودروسازی ما کیفیت تولیدات خود را ارتقا دهند و فقط به دنبال سرهم بندی کردن و رنگ و لعاب دادن به محصولات نباشند، قطعاً مشتریان از صنعت داخلی حمایت می کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از دلایل گرایش مردم به تولیدات خارجی آن است که در برخی از اقلام و محصولات کیفیت کالاهای صنعتی و تولیدات ما در حد مطلوب نیست و بر این اساس اجناس داخلی باید کیفیت قابل قبولی داشته باشند و نمی توان با بخشنامه و توصیه مردم را وادار به حمایت از تولید داخلی کرد و اولین شرط حمایت از کالاهای داخلی آن است که اجناس باکیفیت به بازار عرضه شود.

کد خبر 4952364

زهرا علیدادی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
پیشنهاد و راهکار نخست برای این موضوع استفاده از ظرفیت مجاری قانونی برای افزایش هزینه های این اتفاق است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

خبرگزاری تسنیم - حمید روشن ضمیر

طی روز های گذشته متنی از سوی مترجم کتاب نام آشنای بی شعوری در فضای مجازی منتشر شده است که حکایت از اتفاقی عجیب دارد. بنا بر گفته آقای مترجم این کتاب با ترجمه وی اما با نام مترجمی دیگر از سوی همان موسسه نشری که کتاب وی را منتشر کرده است راهی بازار کتاب شده است. به عبارت دیگر پس از ماجرای انتشار نسخه های جعلی متعدد این کتاب از سوی قاچاقچیان کتاب، این بار خود ناشر هم برای نفع مالی به جمع منتشر کنندگان این نسخه پیوسته است و حاصل زحمت مترجم را به راحتی بر باد داده است.

از کیفیت این ادعا و اثبات آن که بگذریم، پدیده قاچاق کتاب که طی سال گذشته تلاش بسیاری برای مقابله با آن گرفت، رفته رفته در حال تبدیل شدن به یک اتفاق لاینحل و حتی لاینفک از نشر ایران است که گویی توان و راهکاری قانونی برای مقابله با آن وجود ندارد.

چندی قبل ناشر یکی از کتاب های مشهور قاچاق شده پس از اینکه از دست قاچاقیان کتک و حتی با چاقو تهدید به قتل شده بود، برای مواجهه با این پدیده اعلام کرد که کتاب را بدون افزایش قیمت و حتی بدون سود مالی منتشر می کند، تا لااقل بساط نسخه قاچاق آن برچیده شود.

از سوی دیگر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و کمیسیون صیانت از حقوق ناشران و کتابفروشان نیز طی سال های اخیر تا حد زیادی در کشف و تعطیلی چاپخانه ها، انبارها و مراکز تولید و توزیع این نسخه ها کوشیده اند، اما گویا پدیده رخداده برای کتاب بیشعوری نشان می دهد که این جریان وارد فاز تازه ای شده و رفته رفته در حال توجیه پیدا کردن نیز شده است.

نخستین موضوعی که در این زمینه بر زمین مانده می نماید حقوق مولف و مترجمی است که با این دست انتشار آثارش منافع مادی و معنوی خود را در معرض خطر می بیند و هیچ مرجعی نیز برای دادخواهی او به صورت بالقوه وجود ندارد. نشر ایران سال هاست که میان پذیرفتن قانون جهانی کپی رایت و تدوین قانونی جامع برای رعایت حقوق مولفان و مترجمان دست و پا زده است و ماحصل هم تنها افسوس و حیرت و افسردگی مولفان و مترجمانی است که درست زمانی که باید از حاصل زحمت خود میوه بچپینند آن را در معرض تاراج می بینند و هیچ مفری قانونی نیز از این وضعیت برای خود متصور نیستند.

موضوع دوم نیز پدیده انتشار غیر قانونی نسخه های کتاب است که مدتی است با عنوان قاچاق کتاب شناخته می شود و تاکنون اتفاقی که بتوان گفت توانسته در آن خللی ایجاد کند در بستر نشر ایران رخ نداده و فعالان در این عرصه همانند قارچ با بستن هر محملی برای رویش خود، محمل تازه ای می جویند وسر بر می آورند

آیا به راستی برای رفع این اتفاق نمی توان اقدامی کرد؟

پیشنهاد و راهکار نخست برای این موضوع استفاده از ظرفیت مجاری قانونی برای افزایش هزینه های این اتفاق است. مجلس جوان و تازه نفس یازدهم بهترین موقعیت را در اختیار صنف نشر قرار خواهد داد تا بتوانند راهکاری قانونی به دست بیاورند. در همین زمینه شعبه تازه تاسیس دادسرای فرهنگ و رسانه و همکاری و مشورت صنف با آن می تواند تسهیل کننده برخورد با این پدیده در حال حاضر باشد و نفسی هرچند کوچک را به جان صنف نشر بازگرداند.

اما در گام دوم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید هرچه سریعتر فکری به حال انتشار ترجمه های متعدد از کتاب هایی کند که در معرض این اتفاق قرار دارند. در همین راستا می توان پیشنهاد داد که برای هر کتاب، سالانه بیش از پنج ترجمه مجوز انتشار صادر نشود و چون سامانه پنجره واحد در حال حاضر امکان دریافت فیپا قبل از پایان ترجمه را فراهم نمی کند، ناشران این اطمینان را خواهند داشت که کسی نمی تواند زودتر از موعد پایان ترجمه کتاب را ثبت کند. این سامانه همچنین به تمامی ناشران امکان این را خواهد داد تا تعداد ترجمه های ثبت شده برای انتشار هر کتاب را در زمان سفارش ترجمه کتاب مورد توجه قرار دهند. در همین زمینه راهکارهای نرم افزاری که مخاطب و خریدار نسخه ها را با سامانه صحت سنجی نسخه هدایت می کند نیز می تواند بازار قاچاقچیان را کساد کند.

راهکار دیگر در این زمینه تلاش برای افزایش سطح اطلاع عمومی مخاطبان از پدیده قاچاق کتاب و دعوت آنها برای خرید کتاب های اصل به منظور حمایت از ناشران و کتابفروشان است که تجربه نشان داده این اتفاق می تواند تاثیرات قابل توجهی به همراه داشته باشد و بخش قابل توجهی از بازار خرید و فروش کتاب را به نفع ناشران و کتابفروشان تغییر جهت بدهد. این اطلاع رسانی در سال های اخیر کمتر قالب عمومی به خود گرفته و عمده آن در حوزه مخاطبان تخصصی بوده است. ایجاد کمپین هایی با مشارکت نویسندگان و مترجمان برای مقابله با این پدیده و استفاده از ظرفیت دستگاه های عمومی همچون سازمان زیبا سازی شهرداری تهران برای اطلاع رسانی در این زمینه نیز می تواند راهگشا باشد.

در همین زمینه اصناف نشر نیز باید با مطالبه از دستگاه های عمومی از برپایی نمایشگاه های فروش کتاب کوچک و بزرگی که در آن نسخه های جعلی با تخفیف های بالا به فروش می رسد، همانند آنچه در ایستگاه های مترو قابل مشاهده است، جلوگیری کنند و فضای رسانه ای کشور را نیز به مطالبه گری در این زمینه فرا بخوانند.

قاچاق کتاب و آنچه بر امثال کتاب بیشعوری وارد می شود گرچه با تمهیدات قانونی قابل کنترل شدن است، اما نوشداوری اصلی مقابله با آن را باید در افزایش سطح اطلاعات و فرهنگ عمومی خرید کتاب جستجو کرد. این افزایش سطح فرهنگی عمومی جز با همدلی اهالی نشر و قلم و مخاطبان و مطالبه عمومی آنها میسر نمی شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینماپرس: مریم پوریامین عضو انجمن روزنامه نگاران مسلمان و منتقد سینما گفت: افرادی که وارد کمیسیون فرهنگی مجلس مهم می شوند باید نسبت به تمامی حوزه های فرهنگی و هنری اشراف کامل داشته باشند، باید زبان هنر را بفهمند و بشناسند و اگر آشنایی با این امور ندارند بایستی از مشاوران فراجناحی زبده استفاده کنند تا بتوانند نظارت جدی بر اوضاع فرهنگی و هنری کشور داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : هشدار نیوز هنر نیوز

این کارشناس سینما و عضو سابق شورای پروانه نمایش سینمای خانگی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه با توجه به گذشت بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی ما هنوز در حوزه های فرهنگ و هنر فعالیت ویژه و حرکت رو به جلویی نداشتیم .

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز در هر بار سخنرانی شان چه در جمع مسئولان یا هنرمندانتأکید می کنند وضعیت فرهنگی کشور مناسب نظام نیست و معظم له تأکید دارند که ما باید برای عمیق تر شدن فعالیت های مان تلاش بیشتری داشته باشیم .

پوریامین خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا و در تمام کشورهای دیگر برای فعالیت های فرهنگی و هنری ضوابط و مقررات و فعالیت های ویژه ای را در نظر می گیرند اما در جمهوری اسلامی ایران علی الخصوص در جایگاه مجلس ما ضعیف ترین عملکرد را در این حوزه داریم که این مسأله دلایل بسیاری دارد که مهمترینش آن است که دشمن همواره سر ما را شلوغ می کند تا به فرهنگ نپردازیم .

این کارشناس فرهنگی تأکید کرد: دشمن با سفسطه ها و نیرنگ های فراوان تلاش می کند در برنامه های مجلس و سایر مبادی قانون گذار به مقوله فرهنگ با فراغ بال و دقت کافی و زمان مناسب رسیدگی نشود .

وی در همین راستا افزود: از این رو است که بنده یک توصیه دارم که از جایی که مقوله فرهنگی بسیار مهم است اگر نمایندگان عزیز پیش زمینه ای در این امور ندارند وارد نشوند و اجازه دهند فرصت به بزرگوارانی که در حوزه فرهنگ سبقه دارند و دستی در آتش دارند و دلسوخته هستند و مبانی را می شناسند برسد .

پوریامین با بیان اینکه شخصی که به سینما نرفته و با مبانی سینما آشنا نیست قطعاً نمی تواند قانون گذار خوبی برای سینما باشد اظهار داشت: در سینما باید قوانین صحیحی جاری و ساری شود. سینما زنده است و روح دارد و زمان روی آن نقش بازی می کند. ما با دید 10 سال و 20 سال قبل نمی توانیم به هنر نگاه کنیم. روزآمدی در یک مسئول قانون گذاری مجلس مهم و حائز اهمیت است .

این منتقد سینما با انتقاد شدید از وضعیت اسفبار سینمای کشور تصریح کرد : سینمای کنونی در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست! آنچه که امروز ما به آن فیلم می گوییم و بر پر سینماها جولان می دهد نشانه هرج و مرج و بی قانونی و بی ضابطگی است. باید قوانین موجود در سینما شایسته هنرمندان نظام جمهوری اسلامی باشد؛ در هالیوود کتاب سبز و دفترچه راهنما و نقشه راه دارند تا آثار بر اساس آن تولید شود اما ما در کشورمان نقشه راهی برای سینما نداریم و اهداف کوتاه مدت، بلندمدت و میان مدت برای آن تعریف نشده است .

وی ادامه داد: کار ما سلیقه ای و باندی و جناحی است و کمیسیون فرهنگی مجلس با تحول خواهی و خلاقیت می تواند با ارائه قوانین و ضوابط دقیق این موجود زنده را رام کند و در خدمت اهداف کشور قرار دهد .

پوریامین در خاتمه این گفتگو افزود: امیدوارم کمیسیون عاری از افرادی بشود که علاقمند نیستند به مبانی فرهنگی و بر حسب وظیفه می آیند و دعا می کنم افراد شایسته ای در این کمیسیون عضو شوند تا بتوانند برای فردای مردم ایران سینمایی همراه با حرکت و روزآمدی و امید و عشق به وطن و اسلام نقش بازی کنند

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : حامیان ولایت

نسیم آنلاین؛ جعفر برزگر: پایانی بر مظلومیت فرهنگ در ایران نیست. هر چند این جمله گزاره رادیکال و تندی به نظر می رسد اما متاسفانه عملکرد نهادها و مسئولان مختلف، نشان دهنده و اثبات کننده همین گزاره است و نمی توان بدون توجه به این واقعیت ها، خوش بینی کاذب پیشه کرد.

در مظلومیت فرهنگ در ایران همین قدر بس که در مجلس تمام اصولگرا و منتسب به جریان انقلاب هم کمیسیون فرهنگی متقاضی ندارد و تنها 6 نماینده اولویت اول خود را حضور در این کمیسیون اعلام کردند و در حال حاضر که اکثر کمیسیون ها تشکیل شده کمیسیون فرهنگی با 11 عضو به حد نصاب نرسیده، آن هم در مجلسی که در حال حاضر بیش از 270 نفر نماینده در آن حاضر هستند.

دردمندانه نمی توان برای توضیح مظلومیت فرهنگ تنها به این اماره اکتفا کرد باز باید نوشت شاید اتفاقی افتاد و طرحی نو درانداخته شد. در دوره اول مجلس شورای اسلامی 164 روحانی به عنوان نماینده حضور داشتند، در مجلس دوم شورای اسلامی 153 نماینده روحانی و در مجلس سوم شورای اسلامی 85 نماینده روحانی در کل کشور حضور داشتند.

چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی شاهد حضور 67 نماینده روحانی بود و سهم مجلس پنجم 54 نماینده روحانی و در مجلس ششم 35 نماینده روحانی حضور داشتند و در مجلس هفتم 43 روحانی و در مجلس هشتم شورای اسلامی در کل کشور 44 نماینده روحانی در مجلس حضور داشتند.

در مجلس نهم تعداد نمایندگان روحانی به 27 نماینده رسید و در مجلس دهم این رقم با کاهش محسوس به عدد 16 نماینده روحانی رسید. در مجلس یازدهم اما این روند کاهشی متوقف شد و در حال حاضر 31 نفر از روحانیون در کسوت نمایندگی دوره یازدهم مچلس حضور دارند. همه این ها البته مقدمه بود متن اصلی از این پرسش تشکیل شده که چرا اولویت نمایندگان روحانی هم حتی حضور در کمیسیون فرهنگی نبوده؟ آیا فرهنگ از اهمیت ساقط شده یا اولویت روحانیون عوض شده است؟ و چه اولویتی بالاتر از فرهنگ؟

همین اتفاقات بود که منجر به گلایه های حجه الاسلام و المسلمین قمی رئیسی سازمان تبلیغات اسلامی از پشت تریبون مجلس شد. او در مورد مظلومیت فرهنگ گفت: اعزه بزرگوار با عرض بنده در مورد مظلومیت فرهنگ همراه هستند. در جلسه هیئت دولت شهریور سال 86، بعد از گزارش آقای احمدی نژاد، مقام معظم رهبری فرمودند فرهنگ حقیقتاً مظلوم است. شواهد و ادله ای آوردند، یکی همین بود که در گزارش رئیس جمهور مجال گزارش در مورد فرهنگ نشد.

وی افزود: نه تنها مقام معظم رهبری، هر دلسوزی - با عرض معذرت از ساحت والای مجلس- عدم استقبال نمایندگان مجلس را برای عضویت در کمیسیون فرهنگی را که ببیند یاد مظلومیت فرهنگ می افتد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور 4 ماه تشکیل نشده است، شورای عالی فضای مجازی تشکیل نمی شود، سند مهندسی فرهنگی کشور به دستور مقام معظم رهبری بیش از 40 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به خودش اختصاص می دهد ولی بعد از چند سال کش و قوس تصویب می شود. 5-6 سال سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی که توی سبد اولویت ها باید قرار می گرفت، هیچ اتفاقی برایش نمی افتد. کل بودجه فرهنگ این کشور زیر نیم درصد است؛ بودجه ساخت بیش از 300 کیلومتر بزرگراه.

سخنان قمی توانست بخشی از مظلومیت فرهنگی در کشور را نشان دهد البته قمی خود جزو مسئولانی است که باید در قبال این کژکار کردی ها خود پایخگو باشد و صرفا نمی تواند در جایگاه منتقد و معترض قرار گیرد. با این حال در بررسی این مسئله که چرا از کمیسیون فرهنگی مجلس استبال نمی شود پاسخ های ساده ای وجود دارد اما بدون تردید همه مسئله نیست. بررسی حضور نمایندگان روحانی در کمیسیون های مختلف مجلس نشان می دهد که از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تنها مرتضی آقا تهرانی، سید رضا تقوی،نصرالله پزمان فر،جواد نیک بین، مجید نصیرابی و حسین جلالی در این کمیسیون حاضر هستند یعنی از 31 نماینده روحانی تنها 5 نفر کمیسوین فرهنگی را برای فعالیت خود انتخاب کردند.

بررسی اعضای کمیسیون ها نشان می دهد که حضور در کمیسیون اقتصادی، برنامه و بودجه، انرژی و صنایع بخشی از انتخاب های روحانیون حاضر در مجلس یازدهم است.

از حوانان انقلابی انتظار دیگری داشتیم

سید محمد حسینی وزیر ارشاد دولت دهم در پاسخ به این سوال خبرنگار نسیم آنلاین که چرا فرهنگ مظلوم واقع شده است گفت: در پیام رهبری به مجلس یازدهم دو اولویت مطرح شد. یکی اقتصاد و یکی هم فرهنگ. ما انتظار داشتیم که نمایندگان به هر دو بها دهند در حالی که اقتصاد و بهبود معیشت مردم مهم است و باید به آن توجه شود اما فرهنگ هم سامان خوبی ندارد و باید توجه جدی به این مسئله صورت گیرد.

وی افزود: حوزه فرهنگ هم از جهت ایجابی باید توسعه و گسترش پیدا کند و هم بحث های نطارتی باید تقویت شود. و از نمایندگانی که با عنوان انقلابی و متدین وارد مجلس شدند و مخصوصا جوان ها که خود را فرهنگی و رسانه ای می دانند انتظار بیشتری وجود دارد. انتظار از این نمایندگان این است که به مسئله فرهنگ توجه کرده و برای حضور در کمیسیون فرهنگی داوطلب شوند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه انتطار ما از نمایندگان انقلابی این است که برای عضویت در کمیسیون ها منافع کشور و ایران عزیز را در نظر بگیرند نه اینکه ببیند در کدام کمیسیون منافع دارند گفت: ما فکر می کنیم همه باید این مطالبه جدی را داشته باشند همطور که آقای قمی رودر روی نمایندگان گلایه کردند رسانه ها و صاحب نظران هم باید این موضوع را مطرح کنند که به عمل کار برآید و به سخن رانی نیست. در سخن تاکید به اهمیت فرهنگ اما در عمل استقبال تنها 6 نفر از کمیسیون فرهنگی پذیرفته شده نیست.

حسینی ادامه داد: فعالان فرهنگی و رسانه ای جوان در این مجلس داریم و تعداد قابل توجهی هم از روحانیون در مجلس حضور دارند. روحانیون باید به این مسئلبه اهمیت می دادند و در کمیسیون فرهنگی حضور پیدا می کردند. هیات رئیسه باید به این مسئله ورود کند تا ان شالله این مشکل رفع شود.

کمیسیون فرهنگی نقش در تصمیمات فرهنگی کشور ندارد/ نمایندگان کار مطلوبی انجام دادند که در کمیسیون فرهنگی حضور پیدا نکردند

سینا کلهر دیگر کارشناسی است که برای بررسی وضعیت کمیسیون فرهنگی با او گفتگو کردیم. کلهر دکترای سیاست گذاری فرهنگی دارد و تا چندی پیش مسئولیت معاون فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس را بر عهده داشت. او نگاه ساختاری به وضعیت کمیسیون فرهنگی دارد و معتقد است اصلا از نحوه عملکرد نمایندگان در قبال این کمیسیون نباید تعجب کرد.

کلهر در پاسخ به این سوال که چرا نمایندگان از کمیسیون فرهنگی استقبال نمی کنند گفت: من معتقد هستم با این که حضور نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی به یک نحوی ایثار کردن است ولی ممکن است اتلاف کردن موقعیت نمایندگی هم باشد چرا که در نظام تصمیم گیری فرهنگی و سیاست گذاری مسئله فرهنگ کمیسیون فرهنگی نقش بسیار ضعیفی دارد آن هم اگر نگوییم هیچی نقشی ندارد.

وی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی موقعیت کاملا حاشیه ای و تضعیف شده ای دارد اظهار کرد: بنابراین طبیعی است که نمایندگان وارد این کمیسیون نشوند. به نظر من کار خوبی هم انجام می دهد که سعی می کنند در کمیسیونی حضور پیدا کنند که موثر باشند و بی خاصیت نباشد. حالا ممکن است شما فکر کنید این تاثیر فقط شخصی است که الزاما اینگونه هم نیست خیلی وقت ها این تاثیر سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی هم هست.

تاثیر فرهنگی اعضا کمیسیون برنامه از رئیس کمیسیون فرهنگی بیشتر است

وی با طرح این ادعا که تاثیر فرهنگی نماینده حاضر در کمیسیون برنامه و بودجه بیشتر از نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی است گفت: کمیسیون فرهنگی از لحاظ ساختاری دچار مشکل است. این کمیسیون در مقایسه با کمیسیون برنامه و بودجه اصلا کمیسیون محسوب نمی شود. شما رد پای رئیس کمیسیون برنامه و بودجه را در تمام تصمیم گیری های بودجه ای می بینید اما رئیس کمیسیون فرهنگ هیچ نقشی ندارد.

کلهر افزود: شما وقتی طرح موضوع می کنید جایگاه را هم در نظر بگیرد. رسانه ها وقتی فشار می آورند که نماینده در جایی که تاثیری ندارد حضور پیدا کند اتئلاف فرصت نمایندگی است نه کار آمد کردن کمیسیون فرهنگی و طبیعی است نماینده باید در جایی باشد که بتواند اثر بخشی داشته باشد.

معاون سابق مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه در نظام تصمیم گیری فرهنگی ما یعنی قلمروهای که کمیسیون فرهنگی در آن ها باید نقش ایفا کند مشکلات ساختاری وجود دارد گفت: در یکی از مهم ترین حوزه های که کمیسیون می تواند اثر بخش باشد در حوزه فرهنگ و هنر یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد است. کمیسیون به ظاهر می تواند در این زمینه اثر بخش باشد ولی می بینیم که این مسیر مسدود است و آخرین وزیری که استیضاح شده مهاجرانی است و مهم ترین قانون فرهنگی هم تصویب شده قانون مد و لباس است که در سال 85 یعنی 14 سال پیش تصویب شده است.

وی ادامه داد: علت این نوع عملکرد این است که وزیر وقتی انتخاب می شود گویا با یک نوع اجماع و اتفاق نظری انتخاب شده و خیر الموجودین است و مجموعه نهادهای مختلف اجماع می کنند و اساسا کمیسیون اگر بخواهد هم نمی تواند آن وزیر را باز خواست کند.

کلهر افزود: علاوه بر مسئله اشاره شده ما با نهادهای موازی هم مواجه هستیم. در حال حاضر نهادهای دیگری در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارند که تصمیمات آن ها در این حوزه ها موثر است اما اصلا به کمیسیون فرهنگی پاسخگو نیستند. به عنوان مثال در یک دوره ای کمیسیون فرهنگی دنبال این بود که از رئیس سازمان تبلیغات برای گفتگو دعوت کند اما اصلا سازمان تبلیغات جواب کمیسیون را نمی داد و کمیسیون هم اصولا نمی توانست کاری کند. اصولا کمیسیون مصلوب الید است.

وی با بیان اینکه حوزه دیگر کار کمیسیون حوزه گردشگری و ورزش است گفت: به ظاهر در این دو حوزه کمیسیون شکلی ندارد اما اینجا هم کمیسیون نمی تواند موثر باشد آن هم بخاطر حضور فراکسیون ها، یعنی عملا کمیسیونی که 13- 14 نفر عضو دارد در مقابل فراکسیون ورزش یا گردشگری که 80 یا 100 نفر عضو داره از پیش بازنده است و دستگاه ها هم متوجه می شوند که با فراکسیون ها کار کنند راحت تر هستند تا اینکه بخواهند با کمیسیون کار کنند.

کلهر با بیان اینکه یک نکته کلی هم اینکه در حوزه فرهنگ و هنر قدرت دولت به معنی کل حاکمیت تضعیف شده است گفت: در حوزه نفت، انرژی و.. هنوز دولت بی رقیب است ولی اینجا کاملا احساس می کنید دولت خیلی تضعیف شده است. خب در مقابل این همه موانع که وجود دارد کمیسیون فرهنگی در کجا قرار گرفته است.

عدم حضور روحانیون در کمیسیون فرهنگی را باید به فال نیک گرفت

کلهر در مورد عدم استقبال روحانیون از کمیسیون فرهنگی هم گفت: از جهت تعاض منافع نیامدن روحانیون به کمیسیون فرهنگی اتفاق مثبتی است. چرا که ممکن است حضور روحانیون در کمیسیون فرهنگی این ذهنیت را تقویت کند که به دلیل ارتباط این بخش ها به روحانین بودجه این زمینه ها افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: مسئله دوم اینکه اینطور هم نیست که همه موضوعات کمیسیون فرهنگی هم دین و تبلیغ و ارشاد باشد دین و تبلغ یک محور کمیسیون فرهنگی است و این کمیسیون محورهایی مثل حوزه زنان وخانواده، گردشگری، صنایع دستی و.. دارید و این ها ربطی به روحانیت ندارد.

کمیسیون فرهنگی باید ادغام شود

وی در پاسخ به این سوال که برای تقویت کمیسیون فرهنگی چه راهکاری وجود دارد هم گفت: اگر واقعا شما این دنبال ماجرا هستید باید کمیسیون فرهنگ، آموزش، اجتماعی و بخشی از کمیسیون بهداشت با هم ادغام شوند و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی تشکیل شود که هم قدرت داشته باشه و هم چند حوزه مهم را داشته باشد تا بالاخره یک کمیسیون قوی شکل بگیرد.

کلهر راهکار دیگر را اصلاح نظام تقسیم بندی کمیسیونی در مجلس دانست و گفت: نظام تقسیم قدرت در بین کمیسیون ها باید باز آرایی شود. نمی شود قدرت در یک کمیسوینی تجمیع شود و ان وقت ما از کمیسیون دیگر که قدرتی ندارد مطالبه کنیم. در این زمینه شفافیت کمیسیون ها می تواند اثر گذار باشد.

لینک خبر :‌ نسیم آنلاین
داود علیزاده: در سبد خانوار امروز جامعه ما به دلیل مشکلات اقتصادی و مالی اولویت ها بر مواردی همچون خوراک، پوشاک و مَسکن تکیه دارد و در صورت افزایش هزینه های این اولویت ها، سرانه هنر و فرهنگ خانواده از سبد خانوار از سوی خانواده ها حذف خواهد شد. سرانه ای که نسبت به کشورهای دیگر تا پیش ازاین هم اندک بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

داود علیزاده:

در سبد خانوار امروز جامعه ما به دلیل مشکلات اقتصادی و مالی اولویت ها بر مواردی همچون خوراک، پوشاک و مَسکن تکیه دارد و در صورت افزایش هزینه های این اولویت ها، سرانه هنر و فرهنگ خانواده از سبد خانوار از سوی خانواده ها حذف خواهد شد. سرانه ای که نسبت به کشورهای دیگر تا پیش ازاین هم اندک بود.

به همین سادگی یکی از مهم ترین مولفه های زندگی انسانی فراموش می شود که مرز انسان را از حیوانیت جدا می کند، به راستی انسان بدون فرهنگ چگونه موجودی است؟ آیا فرهنگ همان مولفه و مشخصه تمایز انسان از موجودات دیگر نیست؟ حیوانات کتاب نمی خوانند، نیازی به دیدن فیلم ندارند، شعر و موسیقی باشد یا نباشد، توفیری ندارد. اینجاست که آدمی پای بر زمین واقعیت و سر به آسمان خیال در پیوند بافرهنگ از دالان هنر و ادبیات، از گوشه های موسیقی بار تحمل ناپذیری هستی را به دوش می کشد.

وقتی زندگی به سطح زیستی تقلیل یابد. اولویت ها در معیشت خلاصه شود، آنگاه خودبه خود فرهنگ فراموش می شود. آنگاه در جامعه ای که فرهنگ فراموش شده است به سادگی داسی از آستین بیرون می آید تا سر دخترکی بریده شود و این جنایت همچنان تکرار شود. به همین سادگی امثال بی هنران بر اریکه می نشیند تا ابتذال را در پوشش اعتلا به مردم قالب کند.

برخی شرایط کنونی را مربوط به وضعیت خاص پیش آمده در دوران کرونا می دانند. با این حال حمید ملکی بازیگر، نویسنده و کارگردان با اشاره به بحران فرهنگی پیش آمده در این دوران به بامداد جنوب گفت: کرونا با ما هست و به این زودی از بین نمی رود مانند بسیاری از بیماری هایی که آمدند و ماندگار شدند؛ ولی آنچه قابل توجه است این است که همه موضوعات به روال خودش برگشته ولی فقط دنیای هنر، فرهنگ و علوم انسانی که دچار بحران و نوسان است.

وی دلیل این موضوع را به قبل از کرونا نسبت داد و افزود: ما در حوزه فرهنگ و علوم انسانی مدعی زیاد داریم؛ ولی برنامه درست و مدونی نداریم یا نباید داشته باشیم. آن قدر به مردممان خوراک فرهنگی نداده ایم که وقتی آن خوراک قطع شود مردم سراغش را بگیرند. ما ذهن ها و اندیشه ها را طوری تربیت نکردیم که اگر کل تولیدات فرهنگی و هنری ما به مدت یک سال قطع شود یعنی دیگر نه کتاب چاپ کنیم، نه تئاتر روی صحنه ببریم، نه فیلم اکران کنیم، نه کنسرت بدهیم، نه هیچ نظریه فلسفی و روان شناسانه ای در حوزه علوم انسانی منتشر کنیم کسی نمی آید سراغی بگیرد و از متولیان امر آن را طلب کند.

ملکی با اشاره به زیان های وارده به واحدهای فرهنگی نیز تصریح کرد: کرونا باعث شد افرادی که در این حوزه درآمدهایی داشتند به صورت جدی متضرر شوند ؛ ولی مهم تر این است که ما موضوع فرهنگ و هنرمان همیشه فقط بحث تبلیغات، تزئینات و به صورت نمایشی بوده، برای همین فکر می کنم این موضوعات است که اهمیت بحث دارد وگرنه کرونا مثل بیماری های دیگری است که در بین ما آمده اند.

به گفته ملکی، مهم این است که چرا ما در کشور طوری برنامه ریزی کردیم که حوزه های دیگر حتما باید کار کنند؛ ولی حوزه فرهنگ، هنر و علوم انسانی اگر کار هم نکرد مهم نیست، یعنی ما نیازی را برای فرهنگ و هنر در مردم به وجود نیاورده ایم که اگر آن نیاز را ارضا نکردیم از ما مطالبه کنند. موضوع اصلی و اول این است که متولیان فرهنگ تاکنون نتوانسته اند یا نخواسته اند که مردم ما این نیاز را حس کنند. طوری برنامه ریزی و عمل نشده که فرهنگ و هنر در سبد خانواده ها جای بگیرد چه در حوزه زیرساخت و چه در حوزه سیاست گذاری، ازاین رو یقینا وقتی آن را قطع کنی هیچ اتفاقی نخواهد افتاد؛ اتفاقی که در پی شیوع کرونا رخ داده است.

ملکی گوی را در میدان مسوولان می اندازد. در ایران طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، کمیسیون فرهنگی برای انجام وظایف محوله در محدوده فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات صداوسیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی و جوانان و زنان و خانواده مطابق ضوابط این آیین نامه تشکیل می شود؛ اما علیرغم اهمیت این کمیسیون در چند دوره گذشته و دوره فعلی مجلس این کمیسیون از حدنصاب برای تشکیل کمیسیون ها که بین 19 تا 23 برخوردار نبوده به طوری که این کمیسیون در مجلس گذشته (دهم) 17 عضو داشت و در مجلس یازدهم هم تاکنون 13 نماینده برای عضویت در آن اعلام آمادگی کرده اند که احتمال جابه جایی برخی از این نمایندگان بین کمیسیون های دیگر وجود دارد!

دقت کنید در کشوری با جمعتی بیش از هشتاد و پنج میلیون نفر برای تشکیل کمیسیون فرهنگی تنها 13 نفر برای عضویت در این کمیسیون ثبت نام کرده اند؛ این در حالی است که این کمیسیون باید 23 نفر عضو داشته باشد. بودجه کم، اولویت های اقتصادی، بی توجهی کلی به امر فرهنگ باعث شده است تا این کمسیون مورد بی مهری قرار بگیرد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در نشست علنی (یکشنبه 25 خردادماه 99) در جریان ارائه گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پارلمان گفت: درباره مظلومیت فرهنگ باید بگویم در شهریورماه سال 86 جلسه هیأت دولت بعد از گزارش آقای احمدی نژاد، رهبری فرمودند فرهنگ حقیقتا مظلوم است.

به گفته حجت الاسلام محمد قمی، شورای عالی فرهنگ کشور چهار ماه است که تشکیل نشده، شورای عالی فضای مجازی نیز تشکیل نمی شود. برای سند مهندسی فرهنگ کشوربه دستور مقام معظم رهبری بیش از 40 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به خود اختصاص می دهد و بعد از چند سال کش و قوس تصویب می شود و پنج شش سال سند شورا که باید در سبد اولویت ها می بود عملا روی زمین ماند و هیچ اتفاقی نیفتاد.

وی در همین رابطه اشاره به بودجه فرهنگی کشور خاطرشان کرد: کل بودجه فرهنگی کشور زیر نیم درصد مجموعه بودجه کشور است، یعنی بودجه ساخت بیش از 300 کیلومتر بزرگراه.

به نقل از مهر، حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی، با اشاره به گفته های رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در صحن مجلس درباره بودجه پایین بخش فرهنگی کشور، گفت: با این وضع بودجه چه توقعی می توان از بخش های فرهنگی کشور داشت.

وی با اشاره به این جمله که اگر آقایان می گویند که فرهنگ اصل است، بودجه فرهنگی را موردتردید قرار داد و گفت: پس چرا بودجه فرهنگی کشور کمتر از نیم درصد بودجه کشور است و با این بودجه آیا توقع داریم که بخش های فرهنگی کشور معجزه کنند؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت به بخش های فرهنگی اهمیتی نمی دهد و در واقع فرهنگ برای دولت مهم نیست و اگر مهم است، باید دولت این مساله را در عمل نشان دهد و قطعاً با حرف و شعار نمی تواند نشان دهد که به مباحث فرهنگی توجه دارد.

به گفته آقاتهرانی اگر واقعا فرهنگ برای این آقایان مهم است، توجه به مسائل فرهنگی باید فراتر از حرف و شعار آنان باشد و باید در عمل خود هم این مساله را نشان دهند. هر موضوعی یک پیوست فرهنگی دارد که باید موردتوجه قرار گیرد و در صورتی که به بخش های فرهنگی در حوزه های مختلف به درستی توجه شود، قطعا مشکلات آن حوزه ها مرتفع می شود اما اگر قسمت های فرهنگی حوزه های مختلف مغفول باقی بماند، قطعا مشکلات کلان این حوزه ها باقی می ماند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از نمایندگان مجلس که تمایلی برای عضویت در کمیسیون فرهنگی از خود نشان نداده اند، گفت: از تعداد نمایندگانی که جهت عضویت در کمیسیون فرهنگی مجلس ثبت نام کرده اند، به خوبی می توان فهمید که نمایندگان تا چه حد به مسائل فرهنگی کشور اهمیت می دهند.

آقا تهرانی با اشاره به توجه نمایندگان به کمیسیون های اقتصادی و انرژی افزود: قاعدتا کمیسیون هایی چون اقتصادی، انرژی و چند کمیسیون دیگر برای نمایندگان مهم تر است و زمانی که صرفاً سه نفر از نمایندگان در یکی از کمیسیون های مجلس ثبت نام می کنند نشان می دهد که آن کمیسیون برای نمایندگان مهم نیست. درحالی که نمایندگان برای عضویت در کمیسیون های فرهنگی و برخی دیگر از کمیسیون های مجلس تمایلی ندارند، برای عضویت در برخی از کمیسیون ها حتی 60 نفر از نمایندگان ثبت نام کرده اند و بر سر عضویت در این کمیسیون ها با یکدیگر دعوا دارند.

لینک خبر :‌ بامداد24
مدیرعامل شرکت پخش نمایش گستران درباره نگرانی ها از راه اندازی سامانه سمفا می گوید: دیکته ننوشته غلط ندارد. باید کار را انجام داد تا غلط های آن دربیاید و اصلاح شود. البته اگر قرار باشد که یک انحصار وسیع تری شکل بگیرد، خب از اساس غلط است. ولی در واقع این ماجرا در حال شکل گیری است که انحصار موجود را بشکند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

به گزارش خبرنگار ایلنا، راه اندازی سمفا (سامانه فروش آنلاین بلیت سینما) در روزهای گذشته یکی از بحث های پرحاشیه در حوزه سینما بوده که موافقان و مخالفان بسیاری داشته است. ابتدا باید بدانیم که سمفا چیست و چرا در پی راه اندازی آن این مقدار حاشیه ایجاد شده است.

در چند سال گذشته محور فروش بلیت سینما، سایت سینما تیکت بود و کسی با این موضوع مشکلی نداشت. اما بنا بر ادعای برخی از سازندگان فیلم ها، درخواست هزینه هنگفت برای تبلیغات آثار و سهم خواهی از فروش فیلم ها سبب شد تا سینماگران نسبت به این موضوع اعتراض کنند. از همان موقع صحبت هایی مبنی بر خارج کردن انحصار فروش بلیت از سایت سینما تیکت و تاسیس سامانه های فروش دیگر مطرح شد و اکنون سمفا با اتصال به چهار سامانه فروش بلیت قرار است با ایجاد فضای رقابتی انحصار موجود را بشکند و سبب افزایش مخاطبان سینما شود.

شیوع ویروس کرونا در ماه های گذشته سبب تعطیلی بسیاری از مشاغل مرتبط با سینما شده و همین موضوع سبب شده خانه سینما کمک هایی را برای اعضای خود در نظر بگیرد. اما برای دریافت این کمک ها توسط اعضای خانه سینما لازم بود آنها اطلاعات شخصی خود را در سامانه هایی ثبت کنند که نه متعلق به سازمان سینمایی و نه وب سایت خانه سینما باشد. همین موضوع انتقادات بسیاری را به همراه داشت و سبب شد تا برخی برای پاسخ به این نیاز به آرای مراجع تقلید نیز مراجعه کنند. بر این اساس مراجع تقلید نیز جمع آوری اطلاعات شخصی از سینماگران برای اعطای کمک به آنها را نادرست اعلام کردند. جالب آنکه یکی از سایت های جمع آوری اطلاعات از سینماگران، سامانه سمفا بود که اکنون به عنوان محور فروش بلیت سینما معرفی شده است. همین موضوع هم شائبه هایی را درباره سامانه سمفا ایجاد کرده است.

در سمفا همچنین این اجازه به سینماداران داده شده که سامانه فروش بلیت خود را انتخاب کنند. از آنجایی که یکی از سینماداران و پخش کنندگان بزرگ کشور در یکی از سامانه های فروش بلیت سهم دارد، این نگرانی برای برخی به وجود آمده تا به نحوی فیلم های پرفروش به صورت انحصاری در یکی از سامانه ها عرضه شود و به این صورت زمینه برای انحصاری دیگر به وجود آید.

امیرحسین حیدری ( مدیرعامل شرکت پخش نمایش گستران ) در گفتگو با ایلنا، در رابطه با اینکه آیا راه اندازی سمفا در شرایط فعلی موجب انحصاری دیگر در بلیت فروشی سینما نمی شود، توضیح داد: برای سینما فروش فیلم مهم است. قطعا سینماها به سمت هرکدام از این سامانه ها که عملکرد بهتری داشته و برای آنها بازخورد بهتری را ایجاد کند، می روند. البته در شروع قطعا همه سینماها برای راستی آزمایی هم که شده با همه پلتفرم ها کار می کنند. در واقع زمان نشان می دهد که کدام یک از این پلتفرم ها در طولانی مدت می تواند برای آنها کارکرد داشته باشد تا به این ترتیب همکاری خود را ادامه دهند.

وی ادامه داد: آن چیزی که مسلم است، همه ما می دانیم که فعلا سامانه ای که قبلا در این حوزه مشغول به کار بوده، باتوجه به اینکه سال ها این کار را انجام داده، قاعدتا در شرایط کنونی آورده بیشتری برای سینما دارد و با آن کار خواهند کرد. احتمالا تا زمانی هم که رفتار مشتری تغییر کند و مردم با سامانه های دیگر آشنا شوند، مقداری طول خواهد کشید. بنابراین به نظرم بگذاریم زمان خودش را نشان دهد تا ببینیم که در ادامه چه اتفاقی رخ می دهد.

حیدری درباره احتمال ایجاد انحصاری دیگر در یکی از سامانه های فروش بلیت که متصل به یکی از پخش کنندگان و سینماداران بزرگ کشور است ، نیز بیان کرد: این طور نیست. پخش کننده و صاحب فیلم در یک جناح هستند و می خواهند که فیلمشان بفروشد. شما مطمئن باشد که همان شرکت پخش که گفته می شود به یکی از سامانه های فروش متصل است، یا هر پخش کننده دیگری که بعدها بیاید و سامانه فروش دیگری راه بیاندازد، قطعا وقتی ببیند که جای دیگری بهتر عمل می کند و فیلمش بیشتر می فروشد، برای همکاری با آن تلاش می کند یا اینکه خودش را به حدی می رساند که توانایی رقابت با آن را داشته باشد.

وی افزود: شخصا فکر نمی کنم راه اندازی سمفا اتفاق منفی را در مارکت ما ایجاد کند. اگر اتفاقی هم رخ دهد، اتفاقی مثبت خواهد بود. به نظر من یک مقدار باید زمان بدهیم و آدم ها نسبت به این موضوع گارد نگیرند تا موضوع بهتر انجام شود. اگر یادتان باشد یک زمانی قرار بود سیستم آنالوگ به دیجیتال تبدیل شود؛ آن موقع هم یک هجمه خیلی زیادی بابت سینمای دیجیتال ایجاد شد. ولی این اتفاق انجام شد و الان همه مدافع آن هستند و می بینیم که چقدر اتفاق خوبی است که همزمان همه فیلم ها در همه جای مملکت اکران می شود.

مدیرعامل شرکت پخش نمایش گستران در ادامه اظهار داشت: فکر می کنم ما باید اجازه دهیم که این طرح اجرا شود تا بعد ببینیم که چه اتفاقی رخ می دهد. علاوه بر همه این موارد که اشاره کردم باید بگویم اکنون قانون شده که سینمادار حداقل باید با دو سامانه فروش قرارداد داشته باشد که همین موضوع از انحصار برای یک سامانه فروش جلوگیری می کند.

امیرحسین حیدری در بخش دیگری از صحبت هایش درباره انتقاد برخی نسبت به اینکه سمفا با ایجاد چهار سامانه فروش بلیت سبب سردرگمی مخاطب و کاهش فروش بلیت سینما می شود، نیز بیان کرد: سمفا باید مثل یک ترمینال عمل کند و قرار است که اینطور عمل کند. به هر ترتیب هر کدام از سامانه های فروش بلیت، مخاطبان خودشان را دارند و این موضوع باعث سردرگمی مخاطبان نمی شود. چراکه قاعدتا کسانی که با سیستم قبلی از سینما تیکت خرید می کردند، همچنان به خرید بلیت از این سامانه اقدام می کنند. اتفاقا این مدل به نفع مخاطب است. چون فضا رقابتی می شود و هر کدام از این سامانه ها قطعا آفرهایی را برای مخاطبین خود در نظر می گیرند تا بتوانند بلیت خود را به فروش برسانند.

وی ادامه داد: بنابراین این طرح کاملا یک فرمول برد برد برای همه است. یعنی هم به نفع مخاطب، هم سینمادار و هم صاحبان فیلم ها است. در نهایت باید بگویم که سمفا به هیچ وجه باعث سردرگمی مخاطبان نمی شود. چون مخاطب با سیستم داخلی و فرایند اجرایی آن کاری ندارد؛ مخاطب می خواهد بلیت خود را بخرد؛ پس نگاه می کند که این آفرها در کجا بیشتر به نفعش است. بنابراین هر سامانه ای که بهتر عمل کند، می تواند برای مخاطب جذاب تر باشد و او را جذب کند.

این پخش کننده در پایان گفت: سمفا اکنون در مرحله شروع است. باید به آن زمان دهیم و همه به آن کمک کنیم تا این اتفاق شکل بگیرد. قاعدتا این اتفاق در طولانی مدت به نفع همه است. اگر قرار باشد که یک انحصار وسیع تری شکل بگیرد، خب از اساس غلط است. ولی در واقع این ماجرا در حال شکل گیری است که انحصار موجود را بشکند. به همین دلیل انشالله که آن فرمی نخواهد شد؛ جلو می رود و ایرادات آن درآمده و نواقصش برطرف می شود. به هر ترتیب دیکته ننوشته غلط ندارد. باید رفت و کار را انجام داد و آنجاست که غلط های آن درمی آید و اصلاح می شود. در نهایت امیدواریم که اتفاق خوبی رخ دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سرانجام پس از چهار ماه سینماها دوباره باز شدند، اما دل سینماداران خوش نیست و می گویند این نوع بازگشایی در شأن سینما نبود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

منبع سینما پرس

'); d.write('

لینک خبر :‌ اتحاد آنلاین
مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش عنوان کرد که دو فیلم شنای پروانه و خوب بد جلف2؛ ارتش سری از روز چهارشنبه روی پرده می روند.

مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره خروجی جلسه ساعتی قبل این شورا که شامگاه یکشنبه اول تیر ماه برگزار شد، گفت: جلسه امشب با اکثریت اعضا در وزارت ارشاد برگزار و قرار شد 2 فیلم شنای پروانه ساخته محمد کارت و خوب بد جلف؛ ارتش سری ساخته پیمان قاسم خانی از روز چهارشنبه 4 تیرماه در سینماهای سراسر کشور روی پرده بروند.

وی افزود: صاحبان این 2 فیلم صورت جلسه را امضا کردند و قرار است از روز چهارشنبه روی پرده بروند، به نظرم صاحبان این دو فیلم کار بسیار بزرگی کردند و باید از آن ها قدردانی کنیم چون در شرایط سخت حاضر به این کار شده اند و سینمای ایران از آن ها سپاسگزار است.

دبیر شورای صنفی اکران درباره خواسته های محقق نشده صاحبان این دو فیلم که منجر به اعلام انصرافشان شده بود، توضیح داد: آنها می خواستند که این دو فیلم مورد حمایت قرار بگیرد البته باید در نظر بگیریم که این دو فیلم به ویژه شنای پروانه در جشنواره فیلم فجر خوش درخشیده اند، ارتش سری هم در سه چهار روز ابتدایی اکران در اسفندماه سال قبل فروش بسیار خوبی داشت که این نشان از ظرفیت بالای این دو فیلم دارد. در مجموع صاحبان این دو فیلم فداکاری کردند و من از آن ها ممنونم.

شایسته درباره محرومیت 6 ماهه ای که طبق قانون قرار بود برای فیلم های انصرافی در نظر گرفته شود هم اظهار کرد: باید شرایط کرونا را در نظر بگیریم به خاطر همین در چنین شرایطی به جریمه اعتقادی نداریم.

دبیر شورای صنفی نمایش توضیح داد: با توجه به اینکه این 2 فیلم قرار است از روز چهارشنبه اکران شوند، ارائه بلیت های نیم بها برای این دو فیلم منتفی شد، چون قرار بود این اتفاق در سه روز ابتدایی تیر انجام شود و باقی فیلم ها از این فرصت استفاده کردند.

وی درباره دیگر چالش این روزهای سینماها در زمینه ترکیب فیلم ها تأکید کرد: فیلم های اکران آنلاین اگر خودشان بتوانند سالن بگیرند و با سینماداران به توافق برسند و قرارداد ببندند، اکران می شوند در غیر این صورت نه.

شایسته که انتخابش به عنوان دبیر شورای صنفی اکران با حاشیه هایی همراه شده بود و پس از اعتراض خانه سینما، سازمان سینمایی خبر از احتمال برگزاری انتخاب مجدد برای تعیین دبیر شورا داده بود، در پایان درباره سرنوشت این حاشیه ها و کیفیت برگزاری این شورا در سازمان سینمایی گفت: در جلسه امشب شورای صنفی اکران هیچ حرفی از انتخابات مجدد نبود.

کد خبر 4954980

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

روزنامه هفت صبح، گروه تلویزیون | چند روز پیش مدیرکل دفتر نظارت بر تولید فیلم سازمان سینمایی اعلام کرد تا اطلاع ثانوی برای تولید سریال های شبکه نمایش خانگی مجوز صادر نمی شود. در توضیح این تصمیم هم آورده که تعداد مجوزهای صادر شده و سریال های درحال تولید و آماده توزیع بیشتر از ...

این مطلب برای کاربران ویژه میباشد. برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدیوها باید وارد شوید و یا اپلیکیشن هفت صبح را نصب و به کلیه امکانات دسترسی یابید.

لینک خبر :‌ روزنامه هفت صبح
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی که یک ماه پیش خبر داده بود دیگر هیچ کدام از مجوزها و معرفی نامه های #سازمان_سینمایی، نیاز به امضا نخواهند داشت ، امروز از تحقق این وعده خبر داده است.

به گزارش انصاف نیوز، او در توییتی نوشت:

از همکاران خوبم در #سازمان_سینمایی سپاسگزارم. بدون همت آنان این کار محقق نمی شد. بعضی اصلاحات جزئی هم تا پایان هفته انجام می شود. ممنون می شویم اشکالات مصداقی را گوشزد فرمایید. #دولت_الکترونیک #دولت_بدون_مراجعه

انتظامی پیشتر در توییت هایی نوشته بود:

از عید فطر، هیچ کدام از مجوزها و معرفی نامه های #سازمان_سینمایی، نیاز به امضا نخواهند داشت؛ زیرا در سامانه، قابل مشاهده و راستی آزمایی اند.
یعنی پروانه ساخت، نمایش، گواهی مالکیت، مجوز مؤسسه، آموزشگاه ، سینما، مرکز فنی و تمدید آنها و نامه های همکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارد.

تمامی نوبت ها، مجوزها و نامه های صادره هم برای همگان قابل مشاهده است.
اگر هم کسی به سیاق سنت منسوخ همچنان علاقه به نسخه چاپی و امضای سبز رنگ دارد، می تواند چاپ بگیرد و همان را برای امضای مدیر ذیربط بیاورد! #دولت_الکترونیک #شفافیت

انتهای پیام

لینک خبر :‌ انصاف نیوز

مسعود میر روزنامه نگار

دو دهه طول کشید که سریال های تلویزیونی خیابان خلوت کُن بدل شدند به دی وی دی های سوپرمارکت پُرکن. شبکه نمایش خانگی که با عرضه فیلم های سینما بعد از پایان دوران نمایش عمومی شان، جریانی محدود اما مقبول درست کرده بود ناگهان با سریال های هفتگی بدل به اعجوبه ای پرطرفدار و جذاب شد. در یک دهه گذشته شبکه نمایش خانگی نه با عرضه فیلم های سینما که با توزیع سریال برای خودش در سبد خرید فرهنگی مردم جا باز کرد و حالا دوباره خبر از روزهای بد به گوش می رسد. خبری با لید تحولات کنترلی و نظارتی بر آثار شبکه نمایش خانگی و شرح اوضاع و احوال مبتنی بر ضعف محتوا در این تولیدات.

عطر خوش قهوه و شهرزاد قصه گو
یک دهه پیش بود که مهران مدیری هوادارانش را قسم داد تا قهوه را بدون پرداخت هزینه خریدش، نچشند و سریال قهوه تلخ به خاطر محتوای طنز، محبوبیت بازیگران، نظم مثال زدنی در زمانبندی توزیع و خلاصه فتح مسیرهایی که تا پیش از این در تولید و پخش سریال شبکه نمایش خانگی تجربه نشده بود به یک تجربه بی نظیر بدل شد. بعد از قهوه تلخ که البته در فصل آخر دچار مشکلاتی شد و داستان جوایزی که قولش به مخاطبان سریال داده شد هرگز به دست برندگانش نرسید برق جذابیت پولسازی و شهرت در شبکه نمایش خانگی خیلی ها را میخکوب کرد. سریال های مختلفی در سال های بعد ساخته و در سوپرمارکت ها عرضه شدند و بعضی شان هم توانستند برای خریداران رضایت نسبی را در روزهای بی سریالی تلویزیون معنا ببخشند اما واقعیت این است که بمب بزرگ موفقیت ، جذابیت ، شهرت و البته حاشیه در شبکه نمایش خانگی زیر پای شهرزاد قصه گو منفجر شد.
سریال شهرزاد با بازیگران درجه یک سینما و جسارت های ساختاری و خط قرمزهایی که صرف عبور از آنها به تنهایی می توانست یک مجموعه را به مرز موفقیت برساند از راه رسید و شبکه نمایش خانگی با این سریال به محبوب ترین، پولسازترین و البته جذاب ترین مدیای عرضه محصول فرهنگی بدل شد. بعد از شهرزاد و حواشی مالی تهیه کننده اش دیگر شبکه نمایش خانگی با کلیدواژه پول های کثیف، هم زلف شد و هرچند بعد از آن سریال های بسیار دیگری در شبکه نمایش خانگی عرضه شدند اما حاشیه همواره با این سریال ها همراه بود.

صنعت به جای هنر
همزمان با کم فروغ شدن عرضه نسخه فیزیکی سریال های شبکه نمایش خانگی، vod ها تلاش کردند با سرمایه گذاری های کلان در عرصه سریال سازی از فاصله عمیق میان استانداردهای تلویزیون و عطش مخاطبان برای تماشای منظم سریال در خانه نهایت استفاده را بکنند. نتیجه اینکه یکی، دو پلتفرم عرضه آنلاین محصولات فرهنگی شدند سرمایه گذاران سریال هایی که بازیگران نامی داشتند، زرق و برق های آنچنانی را در کادر جا می دادند و البته گرفتار خط قرمزهای تلویزیون هم نبودند.
دقیقا در همان روزها بود که خبرهای مبتنی بر تلاش صدا و سیما برای در اختیار گرفتن مسئولیت نظارت بر این پلتفرم ها منتشر می شد.
دعوای حقوقی بین سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اداره و نظارت بر چنین فعالیت هایی از قبل هم وجود داشت که براساس آخرین نتیجه آن، سازمان صدا و سیما مسئول ارائه مجوز به IPTV ها و مؤسسه رسانه های تصویری به نمایندگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول ارائه مجوز به vod ها شده بود.
سازمان وارد می شود
بعد از مدتی اما بازی تغییر کرد و بنا به گفته مدیرکل تأمین و تولید تلویزیون تعاملی معاونت فضای مجازی سازمان صداوسیما، مجوز محتوای پخش شده از vod ها هم به صداوسیما رسید. پاییز سال گذشته بود که سیدعلی اکبر محمودی مهریزی اعلام کرد اداره متبوعش سفارش طرح، نگارش و تولید فیلم و سریال را در دستور کار دارد که بناست در آینده از تلویزیون های تعاملی(آی پی تی وی) و شبکه های سیما پخش شوند.
این مدیر در سازمان صدا و سیما البته بر موضوع نظارت بر محتوای سریال های عرضه شده در شبکه نمایش خانگی هم بسیار تأکید کرد و گفت: ما رویکردی با عنوان اصلاح تصویر داریم که برای محتواهایی است که برای ما ساخته نمی شود و صحنه هایی دارد که ممکن است با عرف کشوری هماهنگ باشد اما با عرف ما منطبق نیست. در این فیلم و سریال ها هم با همین رویکرد اصلاح تصاویر، تولیدات روی خروجی های آنلاین قرار می گیرند.

امان از نظارت، امان...
حالا که این متن پیش چشم شماست خبر عدم صدور مجوز ساخت سریال جدید برای شبکه نمایش خانگی کهنه شده و رنگ باخته است.شنیده های همشهری حاکی از آن است که به زودی هر آنچه در شبکه نمایش خانگی رخ خواهد داد در انحصار سازمان صدا و سیما قرار می گیرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی کشور رسما نظارت بر تولید و ساخت و البته پخش محصولات شبکه نمایش خانگی را واگذار خواهند کرد.
بالاخره موضوع نظارت بر محتوای محصولات شبکه نمایش خانگی دامن سازمان سینمایی را گرفته و صدا وسیما متولی امور این حوزه خواهد شد. فارغ از اینکه ادامه راه شبکه نمایش خانگی با چه دست اندازهایی روبه رو خواهد بود، می شود از همین حالا برای اعمال موارد نظارتی و حذفی مدیران رسانه ملی در محتواهای تولید شده شبکه نمایش خانگی پیش بینی های جذابی کرد. خطوط قرمزی که در تلویزیون با سینما کیلومترها فاصله دارد حالا در شبکه نمایش خانگی که کمی آزادانه تر از سینما هم عمل می کرد چه وضعیتی خواهد داشت؟

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم آقای خبر فانوس سینما پرس

چگونه ضعف فنی غیرقابل اغماض یک VOD همراه با اشتباه سایت دیگر مالک آن، منجر به سردرآوردن فیلم ها به ماهواره می شود؟!
به گزارش تسنیم، یکی از مهم ترین موضوعاتی که با قاچاق فیلم ها بعد از نمایش و اکران در VODها مطرح شد، چرایی دانلود و قاچاق بسیار سریع و آسان از این بسترهای دیجیتال و نوین بود. سوال این است که چرا این رسانه های جدید قبل از اینکه راه اندازی شوند به تقویت زیرساخت های خود نپرداخته اند که فیلم ها و سریال ها به این آسانی قاچاق شوند و از فضای مجازی گرفته تا شبکه های ماهواره ای در طرفه العینی منتشر شوند؟
شبکه نمایش خانگی| عباسیان: VODها به سبک سریال های ترکی ذائقه سازی می کنند/ دولت با حمایتش به دنبال جایگزینی برای صدا و سیما است

البته موضوع قاچاق تنها در ایران نیست که رخ داده است و در دیگر کشورها و دیگر پلتفرم های مطرح حتی مانند نتفلیکس نیز وجود دارد؛ اما سوال مهم این است که چرا حتی مدیر فیلیمو که مدیر سایت آپارات است اقدام به حذف ویدئوهایی که روش دانلود از فیلیمو را به راحتی بارگذاری کرده اند نمی کند؟ مگر مدیر فیلیمو نگران محتوای فرهنگی ارزشمند ایرانی که در این سایت بارگذاری می شود نیست؟ آموزش روش دزدی از یک جیب دیگر توسط صاحب هر دو جیب چه معنایی دارد؟
شبکه نمایش خانگی , سینما , تلویزیون ,

امکان شرح دقیق آنچه که در این ویدئوها برای دانلود محتوا وجود دارد نیست و این کار را اخلاقی نمی دانیم اما همین قدر می گوییم که این روش آنقدر ساده و راحت است که هر بچه ای می تواند آن را با یکبار دیدن یاد بگیرد و بعد هم به کار بگیرد. اما طبق بررسی های دقیق کارشناسان برنامه نویسی و فنی حوزه اینترنت و فضای مجازی بسیاری از نرم افزارها و سایت هایی که به ارائه محتوا پرداخته اند، آنقدر از زیرساخت های قوی برخوردارند که امکان دانلود غیرقانونی و خارج از روش مطرح در آنان یا وجود ندارد یا بسیار سخت است. پاسخ فیلمو نیز جالب است: ما این موضوع را بررسی می کنیم! جواب فیلیمو برای هفته قبل است در حالی که روش ویدئویی دانلود از سایتشان در سایت دیگر مالک آنها یعنی آپارات در چند ویدئوی مختلف مدت بسیار زیادی است که در حال نمایش و دست به دست شدن است و طبق آمار بازدید هزاران بار تماشا شده است.

بنابراین واقعاً جای سوال دارد که چرا جدای از بررسی های دقیق و فنی زیرساخت های این رسانه ویدئویی، مالک آن به حذف ویدئوهای آموزشی روش دانلود غیرقانونی اقدام نکرده است؟ یکی از برنامه نویسان به تازگی با بررسی های فنی خود متوجه این نکات شده است و اقدام به ارسال ایمیلی به فیلیمو کرده است و در این ایمیل اشاره کرده است که این موضوع را قبلاً او و همکارانش مشاهده کرده اند و به پشتیبانی این سایت این موضوع را اعلام کرده اند و گفته است که باید برای حفظ میراث فرهنگی و هنری کشور هرچه زودتر این موضوع حل شود.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
دو فیلم شنای پروانه و خوب، بد، جلف؛ ارتش سری برای سه هفته اول اکران خود به تنهایی و با بلیت 22500 تومان پذیرای علاقه مندان به سینما هستند.

به گزارش ایسنا، قرار بود بازگشایی سینماها پس از چهار ماه تعطیلی بخاطر شیوع کرونا، روز یکم تیرماه و با اکران دو فیلم شنای پروانه و خوب، بد، جلف؛ ارتش سری باشد، اما انصراف صاحبان این دو فیلم از اکران به دلیل حمایت های انجام نشده، کار را به جایی رساند که شروع فعالیت دوباره سینماها با تعطیلی بسیاری از سالن ها همراه شد.

برهمین اساس شب گذشته (1 تیر ماه) جلسه ای در سازمان سینمایی با حضور اعضای شورای صنفی نمایش و یکی از مدیران سازمان سینمایی برگزار و در نهایت برای حل بحران پیش آمده، تصمیم به اکران این دو فیلم از چهارشنبه، چهارم تیرماه گرفته شد.

البته به گفته رییس انجمن سینماداران و برخی دیگر از مدیران سینمایی در جلسه طولانی روز 31 خرداد هم قرار بر همین بود که تا روز چهارشنبه برای بازگشایی سینما تامل شود که در این فرصت مذاکرات تازه ای با سازندگان دو فیلم انصرافی صورت گیرد ولی همان شب سازمان سینمایی اطلاعیه ای داد مبنی براینکه سینماها از روز یکم تیر ماه با فیلم هایی که قبل از شیوع کرونا در سال 98 روی پرده بودند اکران می شود. این اتفاق سبب انتقاد زیادی از سوی سینماداران شد.

اما حالا قرار شده این دو فیلم از چهارشنبه، چهارم تیر روانه سینماها شوند به این امید که مخاطب بیشتری را به سینماهایی که با ظرفیت کمتری بلیت می فروشند، جذب کنند.

علی سرتیپی، پخش کننده فیلم شنای پروانه در گفت وگویی کوتاه با ایسنا درباره اینکه شرایط چه تغییری کرده که راضی به اکران شده اند، با تاکید براینکه در این شرایط باز شدن سینما آداب و احترامی دارد، بیان کرد: الان چیزی نسبت به هفته قبل تغییر نکرده و ما می خواستیم بخاطر سینما و سالن های سینمایی اقدامی انجام دهیم. در حال حاضر فقط یک اطمینان خاطر داریم از اینکه سه هفته فیلم جدیدی اکران نمی شود تا وضعیت سینما را بهتر بتوانیم بررسی کنیم.

او درباره قیمت افزایش یافته فیلم در پیش فروش برخی سینماها نیز گفت: بلیت سینما گران نشده، بلکه ارزش افزوده بعلاوه سه درصد حق خرید به مبلغ کلی 2500 تومان به همان قیمت 20 هزار تومانی بلیت اضافه شده است که آن هم تقسیم می شود و به اداره مالیات داده خواهد شد.

وی افزود: دست اندکاران این فیلم در تلاش هستند تا مواد تبلیغی و تیزرهای شنای پروانه را برای پخش آماده کنند.

شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت و تهیه کنندگی رسول صدرعاملی بهترین فیلم سی وهشتمین جشنواره فجر از نگاه تماشاگران بود که جواد عزتی، امیر آقایی، طناز طباطبایی، پانته آ بهرام، مه لقا باقری و علی شادمان در آن بازی کرده اند.

کمدی خوب، بد، جلف 2: ارتش سری نیز سال گذشته به عنوان یکی از فیلم های اکران نوروزی انتخاب شده بود که برای رونق بخشی به سینماها در ماه پایانی سال زودتر اکران شد، اما با شیوع کرونا سه روز روی پرده بود که در همان مدت هم به فروش خوبی دست یافته بود.

در این فیلم سام درخشانی، پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، ریحانه پارسا، ستاره پسیانی، مارال فرجاد، علی اوجی، شکیب شجره، الهام شعبانی، فرهاد آییش و گوهر خیراندیش بازی کرده اند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : سینما پرس

پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در خصوص عملکرد منفعلانه سلبریتی های سینمای ایران در دوران کرونا گفت: نه تنها سلبریتی هایی که درآمدهای میلیاردی و نجومی دارند بلکه سایر افراد پولدار جامعه که مشخص نیست پول های شان را چگونه به دست آورده اند و مهمتر از همه نهادها و سازمان ها و ارگان های مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر موظف هستند تا از اهالی سینما و هنرمندان پشتیبانی کنند اما متأسفانه چنین اتفاقی رخ نمی دهد به عنوان مثال خانه سینما در این بحران کرونا چه پشتیبانی از اهالی سینما داشت؟

بازیگر فیلم های سینمایی گل های داودی و ناصرالدین شاه آکتور سینما فزود: کمک به هم نوع امری انسانی و خداپسندانه است که باید در جامعه ما نهادینه شود اما بنده معتقدم ما نباید پیکان انتقادات و حملات مان را به سمت سلبریتی ها ببریم چرا که هنرمندان و سلبریتی ها در یک مکعب شیشه ای هستند و همواره از همه طرف دیده می شوند و همه از آن ها انتظار دارند که به یاری مردم بشتابند.

وی ادامه داد: درست است که وظیفه انسانی و اجتماعی و فرهنگی این افراد ایجاب می کند که به یاری مردم و سایر همکاران عاجز و درمانده شان بشتابند اما سوأل اینجا است که وظیفه سایر آحاد افراد جامعه در این حوزه چه می شود؟

این سینماگر پیشکسوت با بیان اینکه ما این روزها در جامعه شاهد طبقه ای به شدت مرفه هستیم که زندگی های لوکس و فوق لاکچری دارند اظهار داشت: این افراد که مشخص نیست این پول ها را از کجا و چطور به دست آورده اند در این بحران کرونا باید فکری به حال هم میهنان شان بکنند؛ امثال افرادی که امروز در قوه قضائیه محاکمه می شوند و پول های عجیب و غریب و بادآورده به دست آورده اند باید تدبیری برای رفع معضلات جامعه بکنند و چشم ها نباید تنها به سلبریتی ها باشد!

معصومی در همین راستا با انتقاد شدید از دستگاه ها و سازمان های فرهنگی و هنری متذکر شد: سازمان سینمایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه سینما و... چرا هیچ تدبیری برای رفع بحران شدید به وجود آمده در زندگی هنرمندان ندارند؟ ما هنرمندانی را داریم که سال ها عمر و جوانی شان را برای رشد و اعتلای فرهنگ و هنر این مرز و بوم صرف کرده اند اما اینک در بدترین شرایط معیشتی و مالی زندگی می کنند و در وضعیت بسیار بدی قرار دارند.

بازیگر فیلم های سینمایی خارج از محدوده و مسافرری در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: چرا وزارت ارشاد باید اجازه دهد هنرمندان بزرگ این مرز و بوم چنین زندگی مفلوکی داشته باشند؟ شاید باور نکنید اما باید بگویم حقوق ماهیانه بنده به عنوان یک هنرمند پیشکسوت تنها150 هزار تومان است! این رقم در این زمانه خنده آور نیست؟ من بسیار متأسفم که شأن هنر و هنرمند این روزها تا این میزان تنزل کرده و هیچ یک از مدیران و مسئولان کمترین تدبیری برای رفع این معضلات مهم ندارند.

لینک خبر :‌ هنر نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی رادیو

به گزارش روابط عمومی رادیو نمایش، مالکی در پاسخ به این سوال که چرا با اینکه سینماها نسبت به اماکن دیگر که مردم در آن عبور و مرور یا تجمع می کنند می تواند سالم تر و ایمن تر باشد و فواصل بهتر رعایت شود اما فقط سینماها و تئاترها قربانی این موضوع شدند گفت: شرایط در سینماها قابل کنترل تر است و خود به خود بحث فاصله گذاری اجتماعی رعایت می شود و ما فقط بحث عدم رعایت بهداشت شخصی را داریم که باتوجه به اینکه مخاطبان سینما از قشر فرهیخته و فرهنگیِ جامعه هستند ما با مسائل و مشکلات سایر بخش های دیگر مواجه نیستیم.
وی افزود: همه موارد اعم از فروش بلیط به صورت اینترنتی یا رعایت فاصله گذاری اجتماعی در گیشه سینما و همینطور ضد عفونی سالن ها بین سانس ها سازماندهی شده است .
مالکی در ادامه گفت : متاسفانه مساله بازگشایی سینماها آنچنان نسبت به بقیه موارد اولویت ندارد وگرنه کنترل از سمت سینما می تواند موثرتر ، تاثیرگذارتر و بهتر باشد و می توانیم فضایی را آماده کنیم که در این شرایط مردم بتوانند از خدمات سینما بهره مند شوند .
وی در مورد اکران فیلم های شنای پروانه و خوب ، بد ، جلف که قرار بود اکران شوند افزود : امیدوارم که شرایط به گونه ای آماده شود که این فیلم ها اکران شوند و با استقبال خوب مخاطبان رو به رو شوند .
مالکی درپایان در مورد اوضاع پیش فروش بلیط ها هم گفت : پیش فروش برای برنامه هایی که مثل تئاتر روتین هستند خوب بوده ولی برای فیلم ها چون جدید نبودند و زمان زیادی از اکران آن ها گذشته بود خوب نبوده و با استقبال رو به رو نشده است اما این مورد ممکن است به دلیل این باشد که تازه یک روز است که فرایند فروش بلیط آغاز شده و مردم آنچنان با سامانه جدید آشنا نیستند و گمان می کنم که در چند روز آینده پیش فروش بلیط ها با استقبال پرشور مخاطبان در آخر هفته رو به رو می شوند .

لینک خبر :‌ سازمان صدا و سیما
محمدرضا منصوری گفت: قیمت بلیت سینما تغییری نکرده اما زین پس 9 درصد ارزش افزوده از مخاطبان دریافت می شود.

محمدرضا منصوری (دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران کشور) درباره قیمت بلیت سینماها در دور جدید اکران، به خبرنگار ایلنا گفت: قیمت بلیت تغییر نکرده است، اما 9 درصد ارزش افزوده که در گذشته از مخاطبان دریافت نمی شد، زین پس روی بلیت فیلم ها منظور می شود. به این ترتیب 9 درصد از قیمت بلیت سینماهای مدرن، ممتاز و درجه یک به بهای بلیت سینما اضافه می شود.

وی ادامه داد: بر این اساس قیمت سینماهای مدرن که در گذشته 20 هزار تومان بود، به 22 هزار و پانصد تومان، قیمت سینماهای ممتاز که 15 هزار بود، به بیش از 16 هزار و قیمت بلیت سینماهای درجه یک که 12 هزار تومان بود، به بیش از 13 هزار تومان رسیده است.

منصوری در ادامه اظهار داشت: البته این را باید بگویم که مکاتباتی با سازمان سینمایی انجام شده که بر اساس آن ریاست سازمان قول داده اند که با رایزنی خود، سینما و به طور کل کارهای فرهنگی و هنری را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
ساعت 24-فهرست فیلم های اکران تابستانی، با چند روز تاخیر و بروز برخی حواشی، سرانجام نهایی شد و امیدها را برای روشن شدنِ چراغ سینماها پس از چهار ماه تعطیلی، زنده کرد. سالن های سینمای ایران، پس از چهار ماه تعطیلی به خاطر همه گیری کرونا، از دیروز (یک شنبه اول تیر) بازگشایی شدند.

اگرچه قرار بود از روز نخستِ اکران تابستانی، هفت فیلم روی پرده بروند، اما با انصراف شنای پروانه و خوب، بد، جلف2 در دقیقه 90، طرح بازگشایی سینماها، آن طور که باید، خوب آغاز نشد.

با توجه به موفقیت شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت در کسبِ شش سیمرغ از جشنواره فجر و فروش خوبِ خوب، بد، جلف2 ساخته پیمان قاسمخانی در اکران نیمه تمام اسفند سال گذشته، از پیش مشخص بود که حضور این دو فیلم، می تواند گرما بخشِ سینماهای کشور باشد.

پس از چند روز کش و قوس و بحث و مذاکره، سرانجام در آخرین ساعات شبِ گذشته (یک شنبه اول تیر)، تهیه کنندگان این دو فیلم با حضور در نشستی با مدیران سینمایی کشور، راضی به اکران آثارشان در اکران تابستانی شدند. هرچند قرار شده است شنای پروانه و خوب، بد، جلف2 با تاخیری سه روزه، از چهارشنبه 4 تیر روی پرده بروند، اما حالا می توان نگاهی امیدوارانه تر به طرح بازگشایی سینماها پس از چهار ماه تعطیلی داشت.

هفت فیلمی که به صورت عمومی و سراسری در اکران تابستانی روی پرده خواهند رفت، به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:

1- بی وزنی به کارگردانی مهدی فردقادری و تهیه کنندگی مرتضی شایسته

2- چهل و هفت به کارگردانی احمد اطراقچی و تهیه کنندگی ناهید دل آگاه

3- خوب بد جلف 2: ارتش سری به کارگردانی پیمان قاسم خانی و تهیه کنندگی محسن چگینی

4- شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت و تهیه کنندگی رسول صدرعاملی

5- عطر داغ به کارگردانی علی ابراهیمی و تهیه کنندگی امیرشهاب رضویان

6- قطار آن شب به کارگردانی حمیدرضا قطبی و تهیه کنندگی بهروز رشاد

7- یادم تو را فراموش به کارگردانی و تهیه کنندگی علی عطشانی

از میان فهرست بالا، شنای پروانه تنها فیلم تازه ای است که روی پرده خواهد رفت و دیگر آثار، بازماندگان اکران ناتمام بهمن و اسفند سال گذشته هستند.

به بهانه آغاز اکران تابستانی سینماهای کشور پس از چهار ماه تعطیلی، نگاهی انداخته ایم به فیلم هایی که در این طرح روی پرده خواهند آمد.

بی وزنی با کوله باری از حضور در جشنواره های خارجی

بی وزنی دومین فیلم سینمایی مهدی فردقادری پس از پلان-سکانس موفقِ جاودانگی است که در بیش از 30 جشنواره جهانی به نمایش درآمد.

بی وزنی هم که تا کنون در جشنواره های مختلفی از جمله در انگلستان، آمریکا، بلغارستان، پرو و ... به نمایش در آمده است، بهمن 1398 اکران خود را در سینماهای ایران آغاز کرد که به دلیل همه گیری کرونا، نمایش آن متوقف شد و اینک از سرگرفته خواهد شد.

این فیلم، قصه ای زنانه دارد و در یک شب عروسی و روز بعد از آن روایت می شود که داماد، مراسم را ترک کرده است. در این بین، عروس، مادر داماد، خواهر داماد و ... با یکدیگر دچار چالش می شوند و فیلم با روایت غیرخطی، روابط هر کدام از این زن ها با داماد را افشا می کند تا زمانی که...

امیرعلی دانایی، بهاره کیان افشار، نسیم ادبی، یاسر جعفری، جلال فاطمی، سپیده مرادپور و تینا پاکروان در این فیلم بازی می کنند.

چهل و هفت ؛ داستان سه زن در شبِ آغاز زمستان

چهل و هفت به کارگردانی احمد اطراقچی و تهیه کنندگی ناهید دل آگاه، از حضور بازیگرانی چون لادن مستوفی، مهدی احمدی، شیدا خلیق، مهرنوش ستاری، رابعه مدنی، فرشته آلوسی، محمدرضا غفاری،حمیدرضا آذرنگ، شقایق فراهانی و ریما رامین فر بهره می برد.

این فیلم، روایت گر داستان سه زن از سه طبقه اجتماعی در شب آغاز زمستان است.

چهل و هفت هم از فیلم های بازمانده اکران ناتمام بهمن و اسفند 98 است که پس از چهار ماه، باردیگر بخت خود را روی پرده سینماها برای جذب تماشاگر می آزماید.

خوب، بد، جلف 2: ارتش سری ، امیدوار به کسب عنوانِ پرفروش ترین فیلمِ سال 99

خوب، بد، جلف 2: ارتش سری به کارگردانی پیمان قاسم خانی، در چند روزی که اسفند سال گذشته روی پرده سینماها بود، فروشی خوب را پشت سرگذاشت. اینک باید دید این کمدی می تواند در این شرایط هم تماشاگران را به سالن های سینما بکشاند یا نه؟

با توجه به ترکیب بازیگران خوب، بد، جلف2 و موفقیت قسمت اول این فیلم در گیشه، شاید این اثر سینمایی پیمان قاسمخانی را بتوان شانس نخستِ کسبِ پرفروش ترین فیلم سال 99 دانست.

خوب، بد، جلف 2: ارتش سری درباره گروهی ضد انقلابی به ریاست دکتر مدنی (با بازی فرهاد آییش) است که زیر نظر دونالد ترامپ، ماموریتی به فربد (با بازی حامد کمیلی) در ایران به عنوان گروه فیلمبرداری می دهد. در این پروژه فیلمسازی، پژمان جمشیدی و سام درخشانی به عنوان بازیگرهای فیلمی به نام ارتش سری انتخاب می شوند. فربد در پی انجام عملیات است که پژمان و سام تقریبا همه چیز را به هم می ریزند و...

پژمان جمشیدی، سام درخشانی، حامد کمیلی، ریحانه پارسا، گوهر خیراندیش، امیرمهدی ژوله، فرهاد آییش، ستاره پسیانی، مارال فرجاد، علی اوجی، ستاره پسیانی و شکیب شجره بازیگران این فیلم هستند.

زوج موفقِ سام درخشانی و پژمان جمشیدی، پیش از این در سریال پژمان و فیلم های خوب، بد، جلف1 ، تگزاس و تگزاس 2 همبازی بوده اند.

شنای پروانه با دستانی پر از سیمرغ

شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت و تهیه کنندگی رسول صدرعاملی، در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، موفق به کسب شش سیمرغ بلورین شد و با دستی پُر به رقابت گیشه سال 99 پا می گذارد.

اگرچه اکران تابستانی این فیلم تا این لحظه (ظهر 31 خرداد) هنوز در پرده ابهام است، اما با توجه به داستان پر کششِ خود، ترکیب بازیگرانش و از همه مهم تر، اقبالِ تماشاگران در جشنواره فجر سال گذشته، می تواند باعث رونق سالن های سینما پس از چهار ماه تعطیلی شود.

سیمرغ های بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (امیر آقایی)، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (طناز طباطبایی)، بهترین تدوین (اسماعیل علیزاده)، بهترین صداگذاری و میکس (آرش قاسمی)، بهترین صدابرداری (مهدی صالح کرمانی) و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران (رسول صدرعاملی)، ره آورد شنای پروانه از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر است.

در شنای پروانه ، داستان لو رفتن فیلمِ شنای زنی به نام پروانه (طناز طباطبایی) در استخر روایت می شود که به دنبال آن، همسرش (امیر آقایی) و برادرش (جواد عزتی) به دنبال انتقام گرفتن از منتشرکنندگان فیلم برمی آیند.

جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، پانته آ بهرام، علی شادمان، نیره فراهانی، مهدی حسینی نیا، ایمان صفا، مه لقا باقری و نادر شهسواری از جمله بازیگران این فیلم هستند.

عطر داغ و دختری که شبی را بیرون از خانه سر می کند

عطر داغ به کارگردانی علی ابراهیمی و تهیه کنندگی امیرشهاب رضویان،30 بهمن 98 روی پرده رفت و خیلی زود به دلیل همه گیری کرونا، پایین کشیده شد.

این فیلم درباره داستان دختری به نام مریم است که مجبور می شود شبی بیرون از خانه بماند. بیرون ماندن او یک سری اتفاقات برای او و خانواده اش در پی دارد و ... مهرداد صدیقیان، شهرام حقیقت دوست، بهاره کیان افشار، سیما تیرانداز، خاطره اسدی، شیوا مکی نیان در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.

عطر داغ ، حضور در جشنوارهای بین المللی فیلم لندن 2018، بنگلور هند 2019 و ماربلا اسپانیا 2019 را هم تجربه کرده است.

قطار آن شب ؛ فانتزی کودکانه

قطار آن شب به کارگردانی حمیدرضا قطبی، در اکران تابستانی 99، آثار سینمایی مناسب کودکان و نوجوانان را نمایندگی می کند. این فیلم از بازماندگان اکران ناتمام بهمن و اسفند سال گذشته است.

افشین هاشمی، سیامک صفری، مریم بوبانی، بهناز نادری، بهرام شاکری و آیلین رشیدیان در این فیلم بازی می کنند. قطار آن شب یک فانتزی کودکانه است.

یادم تو را فراموش با حاشیه های فوتبالی

یادم تو را فراموش به کارگردانی و تهیه کنندگی علی عطشانی، زمانی که سال گذشته روی پرده رفت، با شکایت ناصر محمدخانی، بازیکن سابق پرسپولیس و تیم ملی فوتبال روبرو شد که اعتقاد داشت این فیلم از روی زندگی او ساخته شده است.

یادم تو را فراموش ، داستانی است درباره دامون (حسین یاری)، مربی برکنار شده یکی از باشگاه های پرطرفدار فوتبال که با دختری که سال ها پیش با او ارتباط داشته است، روبه رو می شود.

در این فیلم بازیگرانی چون حسین یاری، آزاده مهدی زاده، میترا حجار، ماه چهره خلیلی، مازیار فلاحی، خشایار راد و بیتا عطشانی به ایفای نقش پرداخته اند.

جهان با من برقص ؛ امیدوار به ادامه جذب تماشاگران

در کنار اکران سراسری تابستان، چند فیلم دیگر هم در تعدادی از سالن های سینما، به نمایش درخواهند آمد.

جهان با من برقص ، اولین ساخته سینمایی سروش صحت، از جمله آثاری است که از اول تیر دوباره روی پرده رفته است. این فیلم، پیش از همه گیری کرونا و تعطیلی سینماها در سال گذشته، در رتبه اول جدول فروش هفتگی قرار داشت.

جهان با من برقص ، دیروز هم در نخستین روز از اکران تابستانی، موفق ترین فیلم روی پرده در جذب مخاطبان به سالن های سینما بود و این امید وجود دارد تا در ادامه هم، تماشاگران بیشتری را پای خود بنشاند.

علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، سیاوش چراغی پور، کاظم سیاحی، بهار کاتوزی، رامین صدیقی، پاوان افسر، شیوا بلوچی، مهیار پوربابایی و مهراب قاسم خانی، بازیگران این فیلم هستند.

از اکران مجازی تا لمسِ پرده واقعی سینما

همچنین بر اساس تصمیمات شورای صنفی نمایش، آن دسته از آثار سینمایی که پیش از این اکران آنلاین شده اند، اگرچه در اکران سراسری و عمومی جایی نخواهند داشت، اما این فرصت را خواهند داشت تا در تعدادی محدود از سالن ها به نمایش درآیند. به این ترتیب، سه فیلم خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا، طلا به کارگردانی پرویز شهبازی و زیر نظر به کارگردانی مجید صالحی هم شانس لمس پرده فیزیکی سینماها در روزهای گرم تیرماه را خواهند داشت.

اکران فیلم های هنر و تجربه

جدا از اکران سراسری و عمومی سینماها، فیلم های گروه هنر و تجربه هم از سوم تیر با نمایش دو مستند و یک اثر داستانی، از سر گرفته خواهد شد.

بر این اساس، فیلم داستانی یلدا به کارگردانی مسعود بخشی و تهیه کنندگی علی مصفا و مستند جایی برای فرشته ها نیست به کارگردانی سام کلانتری و تهیه کنندگی حامد شکیبانیا، آثار سینمایی جدیدی هستند که اکران خود را در هنر و تجربه آغاز می کنند.

همچنین مستند صحنه هایی از یک جدایی به کارگردانی و تهیه کنندگی وحید صداقت که از 27 بهمن روی پرده سینماهای هنر و تجربه رفته بود، ادامه اکران خود را دنبال می کند.

لینک خبر :‌ ساعت24
حمید ابراهیمی گفت: تا به حال که تئاتر تعطیل بود و از این پس که بازگشایی شود باز هم دغدغه اعتماد مخاطب برای ورود به سالن های نمایش همچنان باقی خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس اتحاد آنلاین سینما پرس

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس ، حمید ابراهیمی بازیگر و کارگردان تئاتر سینما و تلویزیون در گفت وگویی اظهار داشت: به دلیل شیوع ویروس کرونا سالن ها در چند ماه گذشته تعطیل بوده و همه در جریان هستند هنوز هم بخش اعظم تئاتر تعطیل است هر چند که گفته اند سالن ها بازگشایی می شوند اما بعید می دانم تماشاگر از کارها استقبال زیادی کند.

وی در ادامه افزود: همان روزهای سلامتی هم تماشاگر به سختی به سالن ها می آمد چه برسد به الان که مردم می ترسند دچار ویروس بشند حال باید دید این معضل چطور رفع شدنی است.

ابراهیمی درباره فعالیت های خودش در ایام قرنطینه گفت: ما هم در این چند ماه تنها کاری که انجام دادیم، نوشتن متن بود خوشبختانه سه متن برای اجرا آماده کردم که اگر خدا بخواهد و شرایط فراهم شود، حتما به اجرا خواهم رفت.

این بازیگر و کارگردان تئاتر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه مسئله سالن از یک سو و پیدا کردن حامی مالی نیز مبحث دیگری است، گفت: اگر اسپانسر خوبی پیدا شود در صورت رایزنی یکی از این نمایشنامه ها را به صحنه خواهم برد.

وی درباره اولویت بندی کارهایش افزود: هر سه نمایشنامه های آماده اجرا هستند اما کمان ابرو برایم اولویت بیشتری دارد.

ابراهیمی اظهار داشت: این نمایش یک کار حماسی منظوم و اسطوره ای است، نویسنده و کارگردانش خودم خواهم بود و تلاش دارم از سه بازیگری که در گروه کُر فعال بودند، استفاده کنم. نمایشنامه درباره سه زن است که دنبال یک مرد می گردند، در واقع اوضاع آشفته ای که پشت درب ها دشمن کمین کرده و مسائل دیگر نیز در آن مطرح است.

منبع: مهر

انتهای پیام/341

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
اطلاعات سمفا و سازمان سینمایی کشور نشان می دهد که تنها 348 بلیط سینما در روز یکم تیرماه به فروش رفته که اکثر آن ها مربوط به فیلم های اکران نشده "شنای پروانه" و "خوب، بد، جلف 2" است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : جماران

به گزارش خبرنگار ایمنا ، سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) طرح تازه سازمان سینمایی بود که در سال گذشته معرفی شد. این سامانه قصد دارد تا از بلیط فروشی در سینما انحصار زدایی کند و سامانه یکپارچه ای به وجود آورد ضمن اینکه در راستای سیاست های شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمارهای فروش روزانه روی این سامانه قرار خواهند گرفت.

سمفا درست در روزهای شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها به مرحله بهره برداری رسید که همین مسئله باعث شد تا ساز و کار آن مشخص نشود. حالا و همزمان با بازگشایی سالن های نمایش، سینمای ایران یک عنصر جدید دارد. سازمان سینمایی کشور امروز (دوم تیرماه) آمار استخراج شده در سمفا درباره میزان فروش بلیط برای روز اول بازگشایی سینماها را منتشر کرد.

این آمار نشان می دهد که در بین سینماهای عضو این سامانه که بخش بزرگی از سینماهای کشور را شامل می شود، تنها 348 بلیط به فروش رفته است. اغلب این بلیط ها در زمان پیش فروش فروخته شده اند و به همین دلیل مربوط به فیلم های "شنای پروانه" و "خوب، بد، جلف 2" هستند. فیلم هایی که در دقیقه 90 از اکران انصراف دادند، اما طبق آخرین اخبار بار دیگر از چهارشنبه (چهارم تیرماه) روی پرده نقره ای خواهند آمد.

با آغاز به کار چهار درگاه فروش بلیت متصل به سمفا به نام های آپ، ایرانتیک، سینما بلیت و سینما تیکت، میزان فروش هر فیلم به تفکیک روز، سالن، سانس، قیمت بلیت و فروشنده (نام درگاه فروش) در قالب دو جدول منتشر شد.

سینماهای عضو سمفا در روز اول اکران جمعاً چهار میلیون و 100 هزار تومان فروش داشتند که جدول آن در اینجا قابل مشاهده است.

کد خبر 429959

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تهران- ایرنا- عملکرد سامانه های فروش بلیت در اولین روز بازگشایی سینماها در اول تیر اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، با آغاز به کار چهار درگاه فروش بلیت به نام های آپ، ایرانتیک ، سینما بلیت و سینما تیکت، میزان فروش هر فیلم به تفکیک روز، سالن، سانس، قیمت بلیت و فروشنده (نام درگاه فروش) در قالب دو جدول منتشر شد.

در این آمار فروش بلیت های دو فیلم خوب بد جلف2، ارتش سری و شنای پروانه به دلیل پیش فروش توسط شرکت پخش و ادامه آن در سامانه به چشم می خورد.

در راستای شفافیت که از کلان برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، این آمار بصورت روزانه در وبگاه سازمان سینمایی به نشانی cinema-org.ir منتشر می شود و بزودی نیز بصورت برخط در سامانه مدیریت فروش و اکران (سمفا) به نشانی samfaa.ir جهت استفاده فعالان، سیاستگذاران ، منتقدان و روزنامه نگاران قابل مشاهده خواهد بود.

جدول اطلاعات فروش (کلی) را ببینید

جدول اطلاعات فروش ( با جزییات) را ببینید

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

رضا صفری
متأسفانه یک تعریف غلط از عنوان فیلم بین الملی در ذهن برخی افراد جای گرفته است و گمان می کنند که فیلم بین المللی یعنی فیلمی که حداقل محصول دوکشور است و یا فیلمی که جوایز خارجی بیشتری به دست بیاورد. در حالی که لزوماً کسب عناوین و جوایز بین المللی، به تنهایی دلیل بر بین المللی بودن یک فیلم نیست. یک فیلم، هنگامی فیلم بین المللی خواهد بود که دغدغه انسانی و فراملی را بتواند به خوبی منعکس کند و برآمده از یک موضوع جهانی باشد. حال ممکن است که لوکیشن این فیلم فقط در یک روستای کوچک و یا اینکه در چند کشور باشد.
موضوع استعمار و استثمار انسان ها در طول تاریخ همواره در جریان بوده است و یکی از این مفاهیم است که بسیار هم جای کار دارد. البته در گذر زمان، استعمار و استثمار مردم، شکل های گوناگونی پیدا کرده است و در زمان ما نیز شناخت مصداقی گلوگاه های آن کار آسانی نیست. هر چند که در روزهای اخیر، آمریکا وکشورهای غربی درگیر تظاهرات علیه نژادپرستی و ظلم بر سیاهپوستان هستند، اما امروز دنیای سرمایه داری و برده داری فرسنگ ها از این مسائل جلوتر رفته است و باید تار و پود آن، بیشتر برای مردم آشکار شود.
در این میان، فیلمسازان باید این گلوگاه ها را برای مردم برجسته سازی کنند. اما اساساًً سینمای هالیوود که خود محصول و بازوی فرهنگی نظام سرمایه داری و برده داری مدرن و فرامدرن است، هیچ گاه نمی تواند این موضوعات را به چالش بکشد. به عبارتی، همان مثل معروف می شود که هیچ گاه چاقو دسته خود را نمی بُرد.
همچنین از سینمای اروپا نیز خیلی انتظار نیست که در برابر هالیوود و نظام برده داری نوین صف آرایی کند. این رویکرد، حداقل در مرامنامه و استراتژی جشنواره های معروف آن به وضوح قابل مشاهده است.
در نظر بگیرید که چند دقیقه فیلم از کشته شدن جورج فلوید آمریکایی و نمونه ای کوچک از وحشی گری آمریکا با سیاهپوستان، این گونه جهان غرب را متزلزل کرده است، آنگاه، ده ها و صدها ساعت فیلم سینمایی ضد سرمایه داری و برده داری، چه نتایجی در پی خواهد داشت؟
بنابراین به جریانی مستقل در سینمای دنیا نیاز داریم که با نگاهی جهان شمول و ضد استعماری به سینما ورود کند. اگر این جریان در سطح جهانی و با کمک ملت های آزادی خواه شکل بگیرد، قطعاً اکثریت مردم دنیا را به سمت خود جذب خواهد کرد. حداقل از نظر اندیشه ای و رویکردی، این ظرفیت وجود دارد تا کشورمان به عنوان کانون این جریان قلمداد شود.
از طرفی، فیلمسازی، هنر به نمایش درآوردن دنیای تماشاگر است. قطعاً این دنیا مختصاتی دارد که اگر فیلمساز به درستی آن را نشناسد و یا احیاناً وارونه بشناسد، موفق نخواهد بود. بنابراین جای تعجب نیست که برخی از فیلمسازان ما در فضای دلقک بازی و لودگی و ابتذال هضم شوند و نگاه بساز و بفروشی در بدنه سینما جا خوش کند. زیرا این عده از سینماگران یا دغدغه بیشتر از این ندارند و یا اینکه تمام توان آنها در همین حد خلاصه می شود و بیشتر از این نمی دانند و نمی توانند بسازند. عده ای دیگر هم هستند که اساساًً نمی خواهند از فضای سیاهنمایی از داخل بیرون بیایند و نگاه جهان شمول به وقایع داشته باشند، زیرا در اینصورت جایی در جشنواره های ضدایرانی نخواهند داشت. در نتیجه هویت و موجودیت آنان به همین مسائل گره خورده و بیشتر از این هم نمی توانند عرضه کنند.
بر همین اساس، بسیاری از فیلم های ما نسبت به مسائل و دغدغه های جهانی و فراملی، رویکردی منفعل و خنثی دارند. در نتیجه نه تنها توانایی تغییر و خلق یک جریان بین المللی ندارند بلکه گاهی اوقات حتی خود در همان جو حاکم غرق می شوند و جزء کوچکی از سینمای برآمده از نظام سرمایه داری می شوند، اگر نگوییم که بعضاً مو به مو در حال نسخه برداری از آن هستند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر | مرتضی کوه مسکن : تورنادو فیلم فانتزی به نویسندگی، تهیه کنندگی و کارگردانی سید جواد هاشمی و نقش آفرینی بازیگران مطرحی نظیر اکبر عبدی، کامران تفتی، بهنوش بختیاری، الناز حبیبی، ارسلان قاسمی، عباس جمشیدی، وحید نفر و ... در سال 1397 تولید شده است.

فیلم تورنادو در تاریخ 15 آبان 1398 بر روی پرده سینما ها رفت و علیرغم تبلیغات زیاد و حضور بازیگران مطرح سینمای ایران نتوانست به موفقیت دست یابد و تنها با فروش 1،630،653،000 تومان در گیشه، با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها، به اکران خود پایان داد، که به نوعی شکست برای عوامل سازنده فیلم محسوب می شود.

فیلم تورنادو با اینکه مراحل ساخت خود را پیش از فراخوان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به اتمام رسانده بود، اما در یک اقدامی عجیب سید جواد هاشمی تهیه کننده و کارگردان این فیلم با توجه به سیاست های حاکم بر جشنواره، قید حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را زد و تنها با پخش در سی و دومین جشنواره کودک و نوجوان اصفهان، فیلم خود را در سینما ها اکران کرد، لازم به ذکر است فیلم تورنادو به دلیل حضور سیدجواد هاشمی در هیات داوران، علیرغم حضور در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان از بخش مسابقه کنار گذاشته شد.

بیشتر بخوانید :
نقد فیلم میلیونر میامی / کش دادن بی جهت قصه از اواسط فیلم
نقد فیلم امیر / فیلمی با ریتم کند و ناتوان درقصه گویی
نقد فیلم بهت / فیلمی با موضوع رحم اجاره ای
نقد فیلم شیرین قناری بود / آزادی قناری از قفس پس از نه سال
نقد فیلم سقف مات / فیلمی با قاب های معلق

کارگردانی فیلم تورنادو بر عهده سید جواد هاشمی نویسنده، تهیه کننده، بازیگر و کارگردان 54 ساله سینما و تلویزیون بوده است، وی فارغ التحصیل رشته کارگردانی در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران است، وی که در ابتدا به عنوان مسئول حراست سازمان صدا و سیما به تلویزیون راه پیدا کرد، اما بعدها با بازی در نقش کوتاه در فیلم به عرصه بازیگری راه پیدا کرد و تئاتر حج ابراهیم حج عاشورا به کارگردانی کمال الدین قراب که در سال 1358 در تئاتر شهر و تالار آزادی بر روی صحنه رفت، اولین فعالیت حرفه ای سید جواد هاشمی محسوب می شود.

فیلم تورنادو چهارمین فیلم بلند سینمایی سید جواد هاشمی در مقام کارگردان محسوب می شود، وی پیش از این فیلم، کارگردانی فیلم های بلند سینمایی نظیر : اختاپوس ، آهوی پیشونی سفید2 ، آهوی پیشونی سفید3 را در کارنامه هنری خود دارد و همچنین تله فیلم های تکیه بچه های محله ما ، نشانی سوم ، دیدار ، یتیمان کوفه ، شهر باران ، افسون ، کوفه و ... را کارگردانی کرده است.

فیلم تورنادو همانند سه اثر قبلی سید جواد هاشمی در ژانر کودک و نوجوان تولید شده است، ژانری که هاشمی نشان داده، قواعد آن را به خوبی می داند و با بررسی کارنامه کاری وی می توان به این نتیجه رسید که سید جواد هاشمی از تغییر گریزان است و همانند بازیگری اش که معمولاً در نقش های مثبت ظاهر می شود، در کارگردانی نیز فقط تمایل به ساخت اثر در ژانر کودک و نوجوان دارد.

فیلم کودک و نوجوان، همیشه در کشور ما نادیده گرفته شده است و کمتر کارگردان و سرمایه گذاری ریسک به تولید اثر در این حوزه می کند و معمولاً هر سال تعداد فیلم هایی که در این حوزه تولید می شوند، کمتر از انگشت های دست است و این کمبود طبیعتاً موجب می شود که خانواده ها برای سرگرمی کودکان و نوجوانان خود به شبکه های ماهواره ای و یا فیلم و انیمیشن های تولیدی خارج از کشور رجوع کنند.

سید جواد هاشمی در آخرین فیلم خود علاوه بر نگاه ویژه به کودک و نوجوان، دست بر روی ژانری گذاشته است که هم از لحاظ پروداکشن تولیدی سخت است و هم ژانری است که در سینما ایران مغفول مانده است، که باید از این جهت شهامت این تهیه کارگردان و تهیه کننده را ستود که با بودجه شخصی اقدام به تولید چنین اثری کرده است و طبیعتاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی الخصوص سازمان سینمایی و فارابی باید نگاه خود را به این حوزه و آثار این چنینی بهتر کرده و سعی در حمایت هر چه بیشتر تولیدات ژانر کودک نمایند.

یکی از محاسن فیلم تورنادو حفظ فضای رئال گونه در بستر یک اثر با فرم فانتری، درکنار قاب بندی های بی نظیر وحید ابراهیمی است که بیننده را برای ادامه تماشای فیلم ترغیب می کند و علاوه بر آن با استفاده از موسیقی های نوستالژی قدیمی حتی دیدن این فیلم را برای بزرگسالان و پدر و مادرهایی که به همراه فرزندان خود به تماشای فیلم می نشینند، تماشایی می کند.

خطر اسپویل داستان
تورنادو داستان پروفسوری را روایت می کند که موفق به ساخت یک رستوران شده است، رستورانی که معمولی نیست و در نهایت به یک سفینه تبدیل می شود و پس از ورود چهار نوجوان به قصه و با شیطنت آنان، این سفینه مقداری زودتر از موعد به پرواز درمی آید، سفینه در نهایت به فضا رفته و در یک سرزمین ناشناخته فرود می آید و ...

سید جواد هاشمی نگارش فیلمنامه فیلم تورنادو را همانند سه اثر قبلی، یعنی تریلوژی آهوی پیشونی سفید خود انجام داده است و قدرت نویسندگی خود را به رخ منتقدین کشانده است، فیلمنامه ای که هم چیزش درست و به جا است، از دیالوگ هایی که طبیعتاً برای کودک و در فضای کودکانه آنها نگارش شده، آن هم با دو لحن متفاوت.

متاسفانه در سالهای اخیر تعداد زیادی فیلم که تنها با داشتن چند بازیگر کودک به اسم فیلم های کودک و نوجوان تولید شده اند، اما هم پیام فیلم و هم فضای فیلم مناسب کودک نیست، چه بسا در تعدادی از این فیلم ها نیز از دیالوگ هایی استفاده شده که برای یک کودک غیرقابل شنود است، ولی به طور کلی فیلم تورنادو را می توان یکی از محدود آثار تولیدی ژانر کودک و نوجوان دانست که به معنای واقعی برای کودک و نوجوان ساخته شده و خانواده ها با خیال راحت می توانند کودک خود را به تماشای این فیلم بنشانند تا فرزند دلبندشان از تماشای آن لذت ببرد.

در فیلم سینمایی تورنادو بازیگران شاخصی همچون اکبر عبدی، کامران تفتی، بهنوش بختیاری، الناز حبیبی، ارسلان قاسمی، عباس جمشیدی، وحید نفر، امیر رونقی، راستین عزیزپور، امیررضا احمدی، محمدمهدی ایرانی، نگار نافذ و ... به ایفای نقش پرداخته اند.

ترکیب بازیگران فیلم سینمایی تورنادو نیز به درستی انتخاب شده اند و سید جواد هاشمی که سالها در زمینه بازیگری در سینما و تلویزیون کسب تجربه کرده است، به خوبی توانسته از بازیگران فیلمش بازی بگیرد و به طور کلی تمامی گروه بازیگران این فیلم به خوبی از عهده نقش های خود برآمده اند.

دیگر عوامل فیلم سینمایی تورنادو عبارتند از : نویسنده، کارگردان، تهیه کننده: سیدجواد هاشمی، مدیر فیلمبرداری: وحید ابراهیمی، تدوین: سید جواد هاشمی،مهران گنبدلو، طراح صحنه: علی شایان فر، مجری طرح و سرمایه گذار: حسین احمدی، مدیر صدابرداری: احمد اردلان، طراحی صدا: علی ابوالصدق، موسیقی: بهنام صبوحی، طراح حرکات موزون: سید کمال رضوی، طراح لباس: سوسن نوروزی، طراح گریم: شهرام خلج، دکوراتور: امیر قدیریان، مدیر تولید: ایرج طایفه، جانشین تهیه کننده و دستیار اول کارگردان: عباس دلدار، منشی صحنه: فرزانه زهره وند، عکاس: پیام نصیری خرم، جلوه های ویژه بصری: محمدرضا نجفی امامی، مجری طرح و سرمایه گذار: حسین احمدی

لینک خبر :‌ سلام نو
خبرگزاری میزان- مدیر پردیس سینمایی آستارا گفت: از نظر من سازمان سینمایی باید هرچه سریعتر وارد عمل شود و موانعی که برای اکران فیلم های مطرح به وجود آمده را از سر راه بردارد، زیرا تنها در این صورت می توان به بازگشایی سینما ها امیدوار بود، در حال حاضر باید وعده های تبلیغاتی که به فیلم ها داده شده محقق شود.

تاریخ انتشار: 12:44 - 01 تیر 1399

- کد خبر: 630466
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : افکار نیوز سینما پرس

جمال ساداتیان در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون انصراف دو فیلم اصلی چرخه اکران سینما ها بعد از بازگشایی سینما ها گفت: به نظر من بازگشایی سینما ها را می توان انجام داد، اما اینکه بعد از این بازگشایی چه اتفاقی برای سینما ها می افتد کاملا جای تردید و تفکر دارد.

وی با اشاره به انصراف شنای پروانه و خوب بد جلف 2 از چرخه اکران افزود: متاسفانه در حال حاضر با غیبت این دو فیلم ما شاهد اکران فیلم هایی هستیم که در شرایط عادی و خوب سینما هم نمی فروختند و هیچ قوه جاذبه ای برای مخاطبان سینما نداشتند. این فیلم ها در شرایط عادی وضع خوبی نداشتند پس در شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا به هیچ عنوان نمی توان به آن ها امید داشت.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

مدیر پردیس سینمایی آستارا درباره دلیل انصراف دو فیلم از چرخه اکران تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وعده هایی پیرامون تبلیغات محیطی و تلویزیونی را به سازندگان شنای پروانه و خوب بد جلف 2 داده بود، اما تا آنجا که می دانم این وعده ها عملی نشده و سازندگان هم ترجیح دادند این فیلم ها را از اکران بیرون بکشند.

وی در همین رابطه تصریح کرد: با شرایط فعلی با بازگشایی سینماها اتفاق خاصی برای این صنعت نخواهد افتاد، اینکه ما بگوییم سینما ها بازگشایی می شوند، اما هیچ برنامه ای برای آن نداشته باشیم کاملا رفع تکلیف است. ما باید ببینیم این بازگشایی چه کارکردی در پی دارد، از نظر من بازگشایی سینما ها با شرایط فعلی هیچ کارکردی ندارد.

تهیه کننده فیلم سینمایی متری شیش و نیم درباره ضرر سینماداران در بازگشایی سینما ها افزود: در شرایط کنونی همه چیز مبهم است، گا ها برخی تعطیلی ها زمان مشخصی دارد، در حال حاضر چهار ماه تعطیلی بدون برنامه داشته ایم، متاسفانه وضعیت سینما چشم اندازی ندارد و مشخص نیست که سینما ها تا چه زمان به وضعیت عادی باز می گردد.

وی در همین راستا اذعان کرد: از نظر من در شرایط فعلی شاید بازگشایی سینما ها با ارائه تمهیداتی خاص به سود سینما باشد، اما نباید فراموش کنیم که صرفا بازگشایی سینما ها هیچ فایده ای ندارد، ما باید برای این بازگشایی برنامه داشته باشیم، چون در غیر این صورت ضرر این چهار ماه تعطیلی چندین برابر می شود.

این فعال عرصه سینما با اشاره به کنترل بیشتر بیماری کرونا اظهار کرد: بسیاری از صنوف فعالیت خود را آغاز کرده اند، کرونا مثل قبل ناشناخته نیست و حداقل روش ها برای پیشگیری آن حاصل شده است، از نظر من می توان با رعایت این اصول بهداشتی به سمت بازگشایی سینما ها رفت، اما بدون مقدمه چینی و آمادگی این بازگشایی قطعا شکست خواهد خورد.

وی اکران آثار جذاب سینمایی را یکی از عوامل موفقیت در بازگشایی سینما ها دانست و اظهار کرد: مهمترین عامل برای موفقیت در چرخه اکران این است که ما فیلم های خوب را که قوه محرک برای جذب مخاطب دارند را اکران کنیم، زیرا فیلم های فعلی با توجه به انصراف دو فیلم اصلی چنین قدرتی را ندارند، مخاطبان سینما باید با اکران فیلم های با کیفیت به بازگشت به سالن های سینما ترغیب شوند.

سادتیان افزود: از نظر من سازمان سینمایی باید هرچه سریعتر وارد عمل شود و موانعی که برای اکران فیلم های مطرح به وجود آمده را از سر راه بردارد، زیرا تنها در این صورت می توان به بازگشایی سینما ها امیدوار بود، در حال حاضر باید وعده های تبلیغاتی که به فیلم ها داده شده محقق شود، زیرا بازگشایی سینما ها چالش ملی کشور است و صرفا به اکران دو فیلم ختم نمی شود پس باید برای این اتفاق دورنما را در نظر بگیریم.

این تهیه کننده سینما درباره دورنمای سینمای 99 خاطرنشان کرد: در حال حاضر فیلم های بسیار خوبی را در صف اکران داریم، این فیلم ها ظرفیت های خوبی برای اکران دارند، اما بخش عمده موفقیت این آثار نیازمند حمایت همه جانبه است، از نظر من همه باید کمک کنیم تا جنازه چرخه اکران که ماه ها روی زمین مانده را از روی زمین بلند کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سرانجام پس از چهار ماه سینماها دوباره باز شدند، اما دل سینماداران خوش نیست و می گویند این نوع بازگشایی در شأن سینما نبود.

به گزارش ایسنا، چهار ماه است سینمایی ها و سینماداران در انتظار بازگشایی سالن های سینما بودند؛ سینمایی که پس از اعلام رسمی مشاهده مواردی از ابتلا به کرونا در کشور، پیش از همه مشاغل تعطیل شد و حالا یکی از آخرین مشاغلی است که پس از چند ماه تعطیلی فعالیت خود را از سرگرفته است، اما چه از سر گرفتنی؟!

از دو روز قبل که خبر منتفی شدن اکران دو فیلم جدیدی که قرار بود برای بازگشایی سینماها روی پرده بروند، اعلام شد چند سینمادار پس از پیگیری ایسنا تاکید کردند که بدون فیلم های جدید و مخاطب پسند که تماشاگر را به سینما بکشانند نمی توانند سینماهای خود را باز کنند. برهمین اساس، نتیجه جلسه جمعی از سینماداران با مدیران سازمان سینمایی در روز گذشته (31 خردادماه) طبق گفته محمدقاصد اشرفی، رییس انجمن سینماداران به این جا می رسد که تا روز چهارشنبه (چهارم تیرماه) برای بازگشایی صبر کنند که با صاحبان دو فیلم شنای پروانه و خوب، بد، جلف 2؛ ارتش سری مذاکره شود یا شاید هم فیلم های دیگری آماده شوند.

این موضوع را برخی دیگر از سینماداران هم تایید می کنند ولی در نهایت اطلاعیه سازمان سینمایی در آخرین ساعت های 31 خرداد مبنی بر آغاز فعالیت سینماها از اول تیر با همان فیلم هایی که پیش از تعطیلی روی پرده بودند، منتشر شد.

حالا امروز اول تیرماه است و براساس اطلاعات سایت سینماتیکت که شناخته شده ترین مرجع فروش بلیت اینترنتی به مردم است، صفحه تعدادی از سینماهای تهران برای فروش بلیت همان فیلم های سال قبل مثل بی وزنی ، یادم تو را فراموش ، عطر داغ ، جهان با من برقص و چهل و هفت باز شده، البته هنوز امکان خرید در برخی از آن ها فعال نیست. ضمن این که در میان فیلم های ارائه شده برای فروش، هنوز از فیلم خروج که قبلا به صورت آنلاین اکران شده هم خبری نیست. البته اعتراض هایی نسبت به اکران این فیلم در روزهای قبل مطرح شده، در حالی که از همان روز اولی که تصمیم به پخش آنلاین این فیلم گرفته شد، دست اندرکارانش در رسانه ها اعلام کردند به محض بازگشایی آن را روی پرده سینما هم نمایش خواهند داد.

اما الان صاحبان بعضی از این سینماهای بازشده به ایسنا می گویند: سینما را باز کردیم ولی می دانیم مردم نمی آیند. اصلا چرا در ماه چهارم سال 99 مردم باید فیلم سال 98 را در سینما تماشا کنند؟ بعضی از این سینماداران که ناراحت و ناامید و عصبانی هستند، این پرسش را مطرح می کنند که بعد از چهار ماه تعطیلی، بعد از چهار ماه که تولید و پخش تعطیل بوده و مدیران سازمان سینمایی با توجه به تعطیلی بخش قابل توجهی از سینما فرصت کافی برای برنامه ریزی داشتند، چطور یک بازگشایی شکیل با فقط دو فیلم خوب برای سینماها تدارک دیده نشد؟ آیا نمی شد احتمال های مختلفی را پیش بینی کرد که براساس آن سناریوهای متعددی طراحی شود تا در کمتر از 48 ساعت مانده به بازگشایی، بلاتکلیفی پیش نیاید و آخر سر سینماها این گونه بازگشایی نشوند؟

از سوی دیگر ، انتقادهایی هم به صاحبان دو فیلمی که قرار بود از امروز اکران شوند وارد می شود که چرا برای کمک به سینما همراهی نکردند، اما خیلی از همین سینماداران معتقدند به هر حال هر تهیه کننده و صاحب فیلم باید، بویژه در این شرایط اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، به فکر سرمایه اش هم باشد. اما از آن مهم تر این مسئله است که اگر وعده های داده شده برای حمایت از این دو فیلم بخصوص در بخش تبلیغات انجام می شد امروز شرایط دیگری بر سالن ها حاکم بود؛ حمایتی که پیش تر برای دادن وام به هر پرده سینمایی نیز به طور کامل انجام نشده و براساس مصاحبه های منتشرشده در ایسنا سینمادارانی از شهرهای دیگر ادعا کرده بودند که به دلیل آن چه کمبود بودجه عنوان شده، وامی به آن ها داده نشده و خواستار شفاف سازی سازمان سینمایی بودند تا مشخص شود چه کسانی این وام ها را دریافت کرده اند.

در این بین عده ای هم هستند که معتقدند هنوز شرایط برای بازگشایی سینماها مهیا نیست و تهیه کنندگان حق دارند برای پخش فیلم های خود حاضر به ریسک نباشند. استدلال آن ها این است که اولا پیش از کرونا در بهترین سینماهای تهران بسیاری از سانس ها با یک چهارم ظرفیت پر می شدند و حالا چندان انتظاری نباید داشت. اما مسئله دوم و مهم تر را این عنوان می کنند که بعد از تهران، سالن های سینمایی شهر مشهد پرفروش ترین سینماهای کشور هستند و الان این شهر در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و طبق اعلام ستاد مقابله با کرونا، از این پس استانداران برای اعمال محدودیت می توانند اقدام کنند و آیا اطمینانی هست که سینماهای دومین شهر پرفروش کشور باز شوند؟

با وجود تمام این اتفاق ها و گله ها، اهالی سینما و مدیران سینمایی از مدت ها قبل تاکید داشتند بازگشایی سینماها به گونه ای باشد تا مردم خسته از کرونا و قرنطینه و بدون سرگرمی به سالن ها بیایند، اما فعلا شرایط جور دیگری رقم خورده و باید تا پایان امروز و نیز چند روز آینده صبر کرد که مشخص شود مخاطبان و علاقه مندان سینما در اولین روزهای بازگشایی چقدر از سینما و فیلم های قدیمی روی پرده استقبال می کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
محمدحسین قاسمی، تهیه کننده سینما پیشنهاد کرد: با توجه به محدودیت هایی که برای بازگشایی سینماها درنظرگرفته شده است، تعداد سرگروه های سینمایی کاهش یابد و فیلم های روی پرده به 3-4 فیلم محدود شود تا سالن های بیشتری در اختیار آن ها قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

محمدحسین قاسمی تهیه کننده سینما، درباره بازگشایی سالن های سینما پس از 4 ماه تعطیلی بواسطه شیوع ویروس کرونا به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: کرونا پدیده نامبارکی بود که تقریباً در سراسر جهان فراگیر شد و سینما را با وضعیتی مواجه کرد که قبلاً تجربه نشده بود؛ به عنوان مثال در حالی که بزرگترین سالن دار دنیا (کمپانی AMC) به دلیل شیوع کووید-19 اعلام ورشکستگی می کند، سامانه های VOD خیلی قوی تر از قبل عمل می کنند و استقبال از آن ها بالا می رود. این سامانه ها حتی آثار قابل توجهی را که قبلاً تولید کرده بودند، به صورت آنلاین اکران کردند یا آثاری را خریداری کردند که قبلاً به سفارش خودشان برای این پلتفرم ها تهیه نشده بود، اما این اقدام را در راستای پاسخگویی به شرایط و نیاز مخاطب انجام دادند.

وی ادامه داد: در ایران هم این موضوع با قوت کمتری تحت عنوان اکران آنلاین رخ داد. یعنی از یک بستر و ظرفیت دیگری برای اکران فیلم ها استفاده شد اما به دلیل اینکه تعداد مشترکان VODها هنوز به میزان کافی نرسیده و حدود یک میلیون نفر است، سقف درآمد اکران آنلاین از حدی بالاتر نرفت. این نقیصه می تواند برای فیلمی که هزینه تولید بالایی داشته است و گمان می رفت درآمد خوبی از طریق اکران در سالن های سینما کسب کند، یک آسیب جدی باشد. البته در سایر پلتفرم های جهانی این موضوع بالعکس است و به دلیل استقبالی که از فیلم ها می شود، آثار پرهزینه (بیگ پروداکشن) را در این سامانه ها اکران می کنند و سود خوبی را هم برای صاحبان آثار که عمدتاً خود پلتفرم ها هستند به همراه دارد.

سینما قابلیت کنترل بیشتری نسبت به حمل و نقل عمومی یا اماکن پررفت وآمد مانند پاساژها دارد

قاسمی با اشاره به کاهش اپیدمی کرونا و کنترل نسبی آن در برخی نقاط جهان و ادامه فعالیت های هنری ادامه داد: در ایران هم قرار است از ابتدای تیرماه سالن های سینما باز شوند. با توجه به شرایطی که در عرصه های دیگر مانند حمل و نقل عمومی و یا اماکنی که رفت وآمد در آن ها زیاد است مانند پاساژها وجود دارد، به نظر می رسد سینما قابلیت کنترل بیشتری نسبت به این مکان ها خواهد داشت و اگر پروتکل های بهداشتی و ایمنی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی انجام گیرد، می توان امیدوار بود سینما رفتن خطری برای مخاطبان نداشته باشد.

این تهیه کننده سینما اظهار داشت: طبیعتاً محدودیت هایی برای اکران فیلم ها در نظر گرفته شده و ظرفیت سالن ها به کمتر از نصف کاهش یافته است. با توجه به این شرایط پیشنهاد می شود متولیان امر از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از فیلم های اکران، برنامه ریزی کنند تا صاحبان آثار متضرر نشوند. به عنوان مثال، تعداد سرگروه های سینمایی را کم کنیم، یعنی اگر 7-8 فیلم همزمان اکران می کردیم، این تعداد را به 3-4 فیلم تقلیل دهیم تا سالن های بیشتری در اختیار فیلم ها قرار گیرد. از سوی دیگر، تبلیغات فیلم ها هزینه بر است، اگر وزارت ارشاد بتواند با هماهنگی دیگر دستگاه ها، تبلیغات شهری و تلویزیونی را به صورت رایگان در اختیار فیلم ها قرار دهد، از هزینه های جانبی آن ها می کاهد.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که آیا موافق ادامه اکران فیلم های به نمایش درآمده در سامانه های اینترنتی است یا خیر، اذعان کرد: از قوانین و مقرراتی که برای این فیلم ها اختصاص دادند، اطلاعی ندارم و نمی دانم آیا بعد از اکران آنلاین، می توانند اکران سینمایی هم داشته باشند یا نه. اما می دانم که باید از تعداد فیلم های اکران بکاهیم، چون ظرفیت سالن ها کم شده است. بنابراین هر چه تعداد فیلم ها کمتر باشد، فروش آن ها بهتر خواهد بود. از سوی دیگر، فیلم های اکران آنلاین با مشکل قاچاق مواجه شدند و نمی دانم در حالی که نسخه های دانلودی آن ها لو رفته است، باز هم آیا در سالن سینما مخاطب دارند یا خیر؟

فیلم های اکران آنلاین با مشکل قاچاق مواجه شدند و در حالی که نسخه های دانلودی آن ها لو رفته است، مخشص نیست آیا باز هم در سالن سینما مخاطب دارند یا خیر؟

وی افزود: امیدوارم فرصتی به وجود بیاید که با رعایت پروتکل ها بتوانیم مخاطبان را بدون مشکل وارد سالن های سینما کنیم و از سوی دیگر با حمایت از فیلم ها به شکلی عمل شود که صاحبان آثار ضرر نکنند.

تهیه کننده فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد درباره نامه ای که اخیراً توسط برخی هنرمندان از جمله او برای مرخصی موقت تهیه کننده سریال شهرزاد امضا شده بود، توضیح داد: به نظرم این نامه که برای درخواست مرخصی موقت ایشان در ایام کرونا تهیه شده بود، اقدامی درست و قانونی نبود. چون مرخصی به کسانی تعلق می گیرد که برای آن ها تعیین حکم شده باشد و بدین سبب این نامه اشکال قانونی داشت، البته بنده آن زمان از این اشکال قانونی اطلاعی نداشتم. به نظر بنده مسیر و روند قضایی پرونده باید به صورت کامل طی شود و هر حکمی که دادگاه صادر کرد، تمکین شود و اگر ایشان یا هر شخص دیگری پولی را به صورت غیرقانونی کسب کرده، باید در این زمینه پاسخگو باشد. خوشبختانه این روزها اقدامات خوبی در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال انجام است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران - ایرنا - مدیر گروه سینمایی هنر شهر آفتاب ، گفت: سینمای ایران همچون دیگر حوزه های خدماتی مثل سامانه های فروش بلیت هواپیما و غیره باید در فضایی رقابتی قرار گیرد، فضایی که حتما به انبساط اقتصادی سینما کمک خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : روزنامه شروع آقای خبر

درباره ضرورت تنوع در بلیت فروشی سینماها به ایرنا گفت: ما با توجه به تجربه هایی که در فروش بلیت در سامانه ایران تیک داشتیم و با عنایت به مطالعات و پژوهش هایی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که با توجه به گسترش روزافزون سینمای ایران و مخاطبان، تنها یک پلتفرم نمی تواند همه نیازهای سینمای ایران و مخاطبان را برآورده کند و بر این اساس ایران تیک را در سطح ملی بارگذاری کردیم.

وی با اشاره به اینکه راه اندازی سامانه های متعدد فروش بلیت سینما اقدامی هوشمندانه است، افزود: پیش تر به دلیل تکیه به یک سامانه، بروز هرگونه اختلال موجب می شد خریداری بلیت از سوی مخاطبان با مشکل روبرو شود. همچنان که در ادوار گذشته در مقاطع بسیار کوتاهی این اتفاق افتاد و سینمای ایران از این ناحیه آسیب دید.

مدیر گروه سینمایی هنر شهر آفتاب ادامه داد: برای برون رفت از این عارضه به نظر می رسید که سینمای ایران همچون دیگر بخش های خدماتی مثل سامانه های فروش بلیت هواپیما و ... باید در فضایی رقابتی قرار گیرد. این فضای رقابتی قطعاً به انبساط اقتصادی سینمای ایران کمک خواهد کرد.

خباز گفت: در نهایت با مذاکره سازمان سینمایی با مجموعه های مختلف و شرکت های فعال در زمینه فروش آنلاین، تصمیم بر آن شد سامانه ایران تیک نیز با توجه به تجربیات موفق در این زمینه فعالیت کند. همچنین نرم افزار و سامانه ای با نام سمفا طراحی شد تا یک هاب و مرکز کنترل فروش بلیت آنلاین را در قالبی رقابتی بستر سازی کند.

وی درباره برخی شائبه ها مبنی بر اینکه سمفا و ایران تیک هردو زیر نظر تیم فنی ایران تیک اداره می شوند، اظهار داشت: سامانه سمفا، ارتباطی با ایران تیک ندارد. گروه نرم افزاری ایران تیک با توجه به تجربیاتی که از اتمسفر سینما داشتند سفارشی را که از سمت سازمان سینمایی به ما محول شده بود طراحی و پیاده سازی کردند و در اختیار این سازمان قرار دادند.

خباز یادآور شد: معتقدم فعالیت این سامانه به نفع سینمای ایران است. سمفا با درکی که ما از آن داریم و با افق چشم اندازی که از سوی سازمان سینمایی برای آن در نظر گرفته شده می تواند در یکی دو سال آینده تغییرات و تحولات چشم گیری در مدیریت سینمای ایران شکل دهد چراکه هم مخاطبان از این سامانه بهره ی خوبی خواهند برد و هم سینماگران و صاحبان آثار و سینماداران می توانند از این سامانه به بهترین نحو ممکن استفاده کنند و روند مدیریتی سینمایی ایران درحوزه های مختلف کاملاً مکانیزه و هوشمند صورت پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: هر یک از گروه های ارائه کننده سامانه آنلاین فروش بلیت با چشم اندازی که دارند می توانند کارهایی را برای توسعه اقتصاد سینمای ایران انجام دهند و این اتفاق، موجب هم افزایی و رونق سینمای ایران خواهد شد. تصور می کنم الگوهای فروش و ایده پردازی هایی که هر کدام از ما می توانیم داشته باشیم به رشد سینمای ایران کمک می کند. البته که لازمه آن، رشد همه جانبه ی سینمای ایران است و باید تمامی بخش های سینما هم به رشد و بالندگی برسند.

مدیر گروه سینمایی هنر شهر آفتاب ، گفت: مجموعه سامانه های فروش بلیت سینما با نگاه به فصول مشترک با سامانه های دیگر می توانند به ابزاری دست یابند که مخاطب بتواند با فراغ بال بیشتری دست به انتخاب بزند چرا که معتقدم از این پس کیفیت خدمات در این زمینه مهم تر از چگونگی فروش یک بلیت است.

خباز تاکید کرد: بهتر است به جای مانع تراشی ها، با کمک یکدیگر به رشد بستری کمک کنیم که در نهایت اقتصاد سینمای ایران را رشد می دهد. به عنوان یک سینمادار که مجموعه های متعدد سینمایی را با همکاران خود راهبری می کنم باید بگویم اولویت نفع اندکی که سامانه فروش در بر خواهد داشت نیست، بلکه افزایش فروش بلیت سینما و ارتقای ضریب اشغال سینماها است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توانیم امیدوار باشیم سمفا به عدالت در سینمای ایران کمک می کند، گفت: در صورتی که عدالت را مترادف با مساوات قرار ندهیم بله. عدالت بر مبنای تلاش بیشتر و شیوه های متعدد و متکثر فروش، فرضیه ای است که در بستر فعلی که سازمان سینمایی در سمفا تعریف کرده قابل اجرا است. رفع انحصار قطعاً به رشد، بالندگی و هم افزایی می انجامد. انحصار با هر کیفیتی باعث می شود میزان پویایی و تلاش یک مجموعه به کمترین میزان خود برسد چرا که رقیبی برای رقابت ندارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون با اشاره به بازی در سریال "موسی(ع)" گفت: تابستان سال قبل وقتی پیش آقای شورجه بودم صحبتی درباره نقش "آسیه" پیش آمد و ایشان گفتند شما باید این نقش را بازی کنید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : آقای خبر فردا نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، حضور پروانه معصومی در سریال حضرت "موسی(ع)" به خبری در فضای مجازی تبدیل شده است. این بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون درباره ماجرای نقش "آسیه" به خبرنگار خبرگزاری تسنیم ، گفت: ماجرا از این قرار است که تابستان سال قبل پیش "جمال شورجه" بودم ایشان به من گفتند نقش حضرت آسیه را شما باید بازی کنید و اگر کسی در اقوامتان شبیه به شماست جوانی این نقش را ایفا کند. گفتم دختر خواهری دارم که شبیه به خودم است، اگر بحث مالی شان خوب بوده، قبول کند. کل حرفی بوده که من زدم پیری و میانسالی این مجموعه تلویزیونی را من بازی کنم. هیچ وقت من درباره کلید خوردن و شروع تصویربرداری سریال صحبت نکردم؛ مگر با این شرایط کرونا چطور می توان چنین پیش بینی کرد پاییز جلوی دوربین برود. واقعاً این طور تنظیم مصاحبه عجیب است!

وی در خصوص سریال های تلویزیون گفت: من برخی اوقات اتفاقی برخی از سریال ها را می بینم آن قصه های دلپذیر و پیچیدگی را تک و توک می بینم؛ سریال ها در وهله اول باید قصه و داستان خوب و جذاب داشته باشند و در وهله بعدی به خانواده و باورپذیری در شخصیت پردازی توجه کنند. ما باید واقعیت های زندگی را منتقل کنیم و به مردم دروغ نگوییم! من بارها صحبتم این بوده که ما نویسندگان خوب نیاز داریم، مثل اینکه تلویزیون دور نویسندگان خوب را خط کشیده و اصلاً نداریم. مدت هاست نویسنده خوب نمی بینم، کلام خوب نمی بینم در سریال ها گفته شود. حتی نریشنی که مخاطب پسند باشد و محتوای دلپذیری به جامعه منتقل کند. ما سوژه های متنوع و خوب داریم، اگر نویسنده خوب داشته باشیم اتفاقات خوبی برای تلویزیون رقم خواهد خورد.

پروانه معصومی با اشاره به اینکه خوب نیست تلویزیون به سراغ بازیگران یکبار مصرف می رود، افزود: این بازیگران یکبار مصرف را به تلویزیون نیاورید؛ خوب نیست. از این کار صرف نظر کنید، همان سفارشی هایی که باعث افت کارها می شوند! کارنامه ام مملو از فیلم و سریال نیست اما سعی کرده ام در کارهای خوب باشم.

وی در پاسخ به این سؤال که دغدغه و آرزوی قلبی تان چیست، خاطرنشان کرد: آرزو دارم وزارت ارشاد به هنرمندانی که سنی از آنها گذشته و دیگر نمی توانند کار کنند رسیدگی کند؛ نگذارند زمانی که آن پیشکسوت و هنرمند میانسال درگذشت به سراغش بروند. ببینند چه کسانی دستشان به دهانشان نمی رسد؛ من خیلی ها را سراغ دارم که بیمار و خانه نشین اند و قدرت تهیه داروهایشان را ندارند. وزارت ارشاد به داد این هنرمندان که روزگاری در عرصه فرهنگ و هنر این مرز و بوم، مؤثر بوده اند، برسد. اگر کار خلافی می کردند فوراً ممنوع الکار می شدند اما حالا که افتاده اند در گوشه خانه و دستشان تنگ است خبری از این مسئولین نیست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اولین روز بازگشایی سینماها با بسته بودن برخی سالن ها و بلیت فروشی محدود بعضی از آن ها همراه شده است.

طبق مشاهده خبرنگار ایسنا، سینما آزادی به عنوان یکی از پردیس های سینمایی پرمخاطب در مرکز تهران فعالیتی در روز اول باز شدن سینماها نداشته و پیگیری ایسنا نشان می دهد این اتفاق بیشتر ناشی از مسائل فنی است، چرا که نسخه DCP جدید بعضی فیلم ها اصلا آماده نشده یا بعضی دیگر به دلیل این که قبلا اکران آنلاین شده یا هنوز در حال اکران آنلاین هستند، اصلا امکان نمایش در سینماها را ندارند. بر همین اساس، مدیران بعضی از این سینماها می گویند با یک یا دو فیلم که قبلا هم مخاطب نداشتند چرا باید سالن های خود را باز می کردند؟!

البته بعضی دیگر از سینماها مثل آفریقا، قدس و استقلال هم بسته هستند، اما برخی دیگر مثل پردیس کورش تعدادی بلیت فروخته اند.

علاوه بر این، سینماداران انتقادهایی هم نسبت به سمفا (سامانه فروش یکپارچه بلیت) دارند از جمله این که چرا دقیقا در این مقطع این سامانه باید کار خود را شروع کند، در صورتی که هنوز باگ ها و نقص های آن برطرف نشده است. با این حال، برخی از این سینماداران تمایلی به مصاحبه و طرح گله های خود ندارند، چون معتقدند اتفاقی که پس از چهار ماه تعطیلی افتاده، به حیثیت سینما و فرهنگ کشور لطمه زده و تکرار حرف هایی که پیش تر به عنوان نگرانی مطرح می کردند و حالا آن را به چشم می بینند، دیگر فایده ای ندارد.

با این حال یکی از دست اندرکاران سینما به ایسنا خبر داد که امشب قرار است جلسه فوق العاده ای با حضور رییس سازمان سینمایی، اعضای شورای صنفی نمایش و صاحبان فیلم های انصرافی از اکران اول تیرماه برگزار شود تا مشکلات پیش آمده برطرف شوند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
خبرگزاری میزان- یکمین روز از تیر ماه 99 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به نظرات جمال ساداتیان پیرامون تعریف سازو کار مناسب برای جذب مخاطب به سینما ها اشاره کرد.

تاریخ انتشار: 17:30 - 01 تیر 1399

- کد خبر: 630849
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

خبرگزاری میزان - یکمین روز از تیر ماه 99 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به اظهار نظر جمال ساداتیان پیرامون تعریف ساز و کار مناسب برای جذب مخاطب به سینما ها اشاره کرد.

وقت ورود سازمان سینمایی فرا رسیده/برای دو فیلم انصراف داده فکری کنید

مدیر پردیس سینمایی آستارا گفت: از نظر من سازمان سینمایی باید هرچه سریعتر وارد عمل شود و موانعی که برای اکران فیلم های مطرح به وجود آمده را از سر راه بردارد، زیرا تنها در این صورت می توان به بازگشایی سینما ها امیدوار بود، در حال حاضر باید وعده های تبلیغاتی که به فیلم ها داده شده محقق شود.

جمال ساداتیان در گفت وگو با خبرگزاری میزان ، پیرامون انصراف دو فیلم اصلی چرخه اکران سینما ها بعد از بازگشایی سینما ها گفت: به نظر من بازگشایی سینما ها را می توان انجام داد، اما اینکه بعد از این بازگشایی چه اتفاقی برای سینما ها می افتد کاملا جای تردید و تفکر دارد.

وی با اشاره به انصراف شنای پروانه و خوب بد جلف 2 از چرخه اکران افزود: متاسفانه در حال حاضر با غیبت این دو فیلم ما شاهد اکران فیلم هایی هستیم که در شرایط عادی و خوب سینما هم نمی فروختند و هیچ قوه جاذبه ای برای مخاطبان سینما نداشتند. این فیلم ها در شرایط عادی وضع خوبی نداشتند پس در شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا به هیچ عنوان نمی توان به آن ها امید داشت.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

مدیر پردیس سینمایی آستارا درباره دلیل انصراف دو فیلم از چرخه اکران تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وعده هایی پیرامون تبلیغات محیطی و تلویزیونی را به سازندگان شنای پروانه و خوب بد جلف 2 داده بود، اما تا آنجا که می دانم این وعده ها عملی نشده و سازندگان هم ترجیح دادند این فیلم ها را از اکران بیرون بکشند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

بازیگر نقش جوانی آسیه در سریال موسی(ع) مشخص شد

بازیگر سریال یوسف پیامبر (ع) گفت: واقعیت امر قرار است یکی از اقوام بنده که بسیار از لحاظ ظاهری شبیه جوانی خود من است، نقش جوانی حضرت آسیه(س) را ایفا کند، صحبت های اولیه درباره این انتخاب هم صورت گرفته و به امید خدا این اتفاق هم حاصل خواهد شد.

پروانه معصومی در گفت وگو با خبرگزاری میزان ، پیرامون فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: این روزها مشغول هیچ کاری نیستم زیرا برخلاف بسیاری از دوستان من همچنان بیماری کرونا را جدی می گیرم و ترجیح می دهم تا به هیچ وجه از خانه خارج نشوم و به همین دلیل سر پروژه خاصی هم نیستم.

وی در همین راستا ادامه داد: طی ماه های گذشته پیشنهادات زیادی برای بازی داشته ام، اما در حال حاضر نه وقت، نه حال و هوا و نه جانش را دارم که بتوانم در اثری بازی کنم، فعلاً تصمیم ندارم به عرصه بازیگری برگردم و در این تصمیم هم قاطع هستم. برخی از دوستانم در حال حاضر سر کار هستند، آنها احتمالا دل نترسی دارند زیرا من که جرات نمی کنم در این وضعیت کرونا جلوی دوربین بروم.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار پیرامون سریال موسی (ع) اینجا کلیک کنید

بازیگر سریال یوسف پیامبر(ع) با اشاره به شیوع بیماری کرونا طی ماه های گذشته اذعان کرد: طی چند ماه گذشته من پای خود را برای خرید هم بیرون از خانه نگذاشته ام، در این شرایط چرا اصلا باید به بازیگری فکر کنم، شاید باورتان نشود در حال حاضر چهار ماه است که در خانه من بسته است و هیچکس هم اجازه ورود به خانه مرا ندارد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

احکام خورشیدگرفتگی چیست؟+نحوه خواندن نماز آیات

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: در دین اسلام توحید همواره به عنوان رکن اصلی مورد توجه بوده لذا در هنگام کسوف، خسوف، زلزله، رعد و برق و بسیاری دیگر از نا ملایمات طبیعی، افراد را به سوی یاد و پناه خداوند راهنمایی می کند، دین مبین اسلام برای رخداد هایی همانند کسوف نماز آیات را ارائه کرده است.

حمید وحیدی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون پیام های عظمت الهی نهفته در وقوع کسوف گفت: از کسوف به عنوان یکی از رویداد ها و نشانه های عظمت خداوند یاد می شود، این پدیده عموما برای یادآوری عظمت و اراده خداوند متعال است، کسوف به انسان ها یادآوری می کند که همیشه شرایط یکسان بر زندگی حاکم نیست و چنانچه خداوند متعال اراده کند می تواند عافیت و آرامش را تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: در دین اسلام توحید همواره به عنوان رکن اصلی مورد توجه بوده لذا در هنگام کسوف ، خسوف، زلزله، رعد و برق و بسیاری دیگر از نا ملایمات طبیعی، افراد را به سوی یاد و پناه خداوند راهنمایی می کند، دین مبین اسلام برای رخداد هایی همانند کسوف نماز آیات را ارائه کرده است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

چند نکته مهم پیرامون اهمیت و ارزش تبلیغ و اطلاع رسانی دینی

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: یکی از ارزشمندترین کار هایی که می توان در دنیا انجام داد و مشمول دعای خیر معصومین (ع) قرار گرفت، تبلیغ دین خدا، قرآن و سخنان معصومین است.

محمد فرضی پوریان در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون لزوم تبلیغات دینی گفت: خداوند متعال انسان را با قدرت خود آفرید و قدرت انتخاب و اختیار به او داد، در آیه 8 سوره شمس پیرامون این مهم آمده است: فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا، پس بزه کاری و پرهیزکاری اش را به او الهام کرد ، یعنی هم تقوا و هم فجور را در درون او قرار داد. سپس بهترین بندگان خود و برگزیدگان آنان را به نبوت مبعوث کرد تا دستورات الهی و راه و رسم بندگی را به انسان ها برسانند و خود نیز الگوی رفتاری مناسبی برای مردم باشند لذا بزرگ ترین ماموریت خود را بر دوش بزرگ ترین بندگان خود قرار داد تا مردم را تربیت کرده و از هوای نفس و تبعیت از شیاطین دور کند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی به وظیفه انبیاء پرداخت و ابراز کرد: مهم ترین وظیفه انبیای الهی که در اوج انسانیت و قدرت روحی و معنوی بودند، تبلیغ دین خدا و هدایت جامعه بشری به سوی خداوند متعال و زندگی معنوی، انسانیت و تربیت نفوس بوده است، چنانچه قرآن کریم در آیه 36 سوره نحل می فرماید: وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ، ما در هر امتی رسولی برانگیختیم که، خدای یکتا را بپرستید و از طاغوت اجتناب کنید .

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

شکست بازگشایی سینما ها در اولین قدم/نبود برنامه ریزی بعد از 4 ماه تعطیلات

سینما طی چهار ماه گذشته حواشی متعددی را تجربه کرده است، معیشت سینماگران با چالش های فراوانی روبرو بوده و از طرفی بسیاری از سالن های سینما به مرز ورشکستگی رسیده اند، حال باید دید وضعیت نگران کننده سینما تا چه زمانی به همین منوال ادامه می یابد.

پس از نزدیک به چهار ماه تعطیلی سینما ها با اعلام خبر بازگشایی سالن های سینما از تاریخ یکم تیر ماه اکثریت دوست داران و علاقمندان به این هنر امیدوار به بازگشت به دوران پیش از کرونا شدند. هرچند در ایام قرنطینه خانگی سینما ماشین و اکران آنلاین سعی در زنده نگه داشتن سینما کردند اما بدون شک تماشای فیلم در سالن سینما تفاوت های فراوانی برای فیلمساز و همین طور مخاطب سینما خواهد داشت.

هر چند برخی نیز بازگشایی سینما ها را کمی شتاب زده دانستند و امید چندانی به موفقیت سینما بعد از دوران کرونا نداشتند، اکثریت منتقدین به بازگشایی علاوه بر عدم اشاره به ممکن نبودن رعایت درست پروتکل های بهداشتی، این بازگشایی ها را بی برنامه دانستند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

اما سینما به هر نحو باید به بقای خود ادامه دهد و بازگشایی سینما ها بالاخره باید اتفاق می افتاد، با اعلام خبر بازگشایی سینما ها از تاریخ یکم تیر ماه از همان ابتدا دو فیلم خوب بد جلف 2 و شنای پروانه به عنوان گزینه های اصلی اکران معرفی شدند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

4 نمایش از امروز روی صحنه می روند/بازگشایی تئاتر پس از تعطیلات کرونایی

تئاتر و عرصه هنر های نمایشی پس از چهار ماه تعطیلی بار دیگر شاهد روی صحنه رفتن آثار هنرمندان است، این هنر امروز با روی صحنه رفتن چهار اثر نمایشی به صورت رسمی بازگشایی می شود.

تئاتر و عرصه هنر های نمایشی پس از چهار ماه تعطیلی بار دیگر شاهد روی صحنه رفتن آثار هنرمندان است، این هنر امروز با روی صحنه رفتن چهار اثر نمایشی به صورت رسمی بازگشایی می شود.

تاکنون هشت نمایش یازده جریحه روح ، است ، آگوست در اوسیج کانتی ، ابر شلوارپوش ، پسر ، کابوس های مرد مشکوک ، پنهان خانه پنج در و و همیشه پاییز برای اجرای صحنه ای پس از آغاز فعالیت سالن های تئاتر اعلام حضور کرده اند، که از این میان چراغ صحنه با اجرای چهار نمایش در اولین روز فعالیت رسمی سالن های تئاتر کشور روشن می شود.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

دقیق تر اینکه تئاتر صحنه ای کشور ساعت 19 و با دونمایش ابر شلوارپوش در سالن کوچک تالار مولوی و است در تئاتر مستقل تهران بصورت همزمان حیات دوباره را تجربه می کند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تهران- ایرنا- اولین دوره بازار مجازی فیلم جشنواره بین المللی فیلم کن از فردا آغاز به کار می کند.

اولین دوره بازار مجازی فیلم جشنواره بین المللی فیلم کن (Marche du Film) از فردا 2 تیر 1399 (22 ژوئن 2020) آغاز می شود و به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت.

این اولین دوره ای است که بازار فیلم کن به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان، به شکل مجازی و با حضور مجازی حدود بیش از 50 کشور جهان برگزار می شود.

سینمای ایران در این دوره حضور پررنگی را تجربه می کند و در چتر سینمای ایران در کنار بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و جشنواره جهانی فیلم فجر، هفت مؤسسه و شرکت پخش شامل هنر و تجربه، الی ایمیج، هنر هفتم، پرشیا فیلم، اِی آی فیلم پرو، خانه فیلم و ایری ایماژ در این دوره از بازار مجازی فیلم کن به فعالیت خواهند پرداخت.

هدف از حضور نهادها و شرکت های ایرانی عرضه و پخش بین المللی فیلم های ایرانی به منظور تجاری و فرهنگی، برقراری ارتباط با جشنواره های مهم فیلم جهت همکاری های مشترک، اقدام برای تعریف پروژه های تولید مشترک، گسترش همکاری های بین جشنواره ای و... است.

اولین دوره بازار مجازی فیلم جشنواره بین المللی فیلم کن، 6 تیر 1399 (26 ژوئن 2020) به پایان خواهد رسید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران روزنامه صبح اقتصاد

درجدیدترین فهرست هفتگی کتاب های پرفروش نشریه نیویورک تایمز آثار جدید جیمز پترسون و دانیل استیل به همراه یک کتاب با موضوع ضدنژادپرستی به چشم می خورد. رمان جایی که خرچنگ ها آواز می خوانند نوشته دلیا اوئنز همچنان در صدر فهرست قرار دارد و در ادامه کامینو نوشته جان گریشام ، نیمه محوشونده اثر بریت بنت ، خانه تابستانی به قلم جیمز پترسون و برندان دوبویس ، رمان دختران پدر اثر دانیل استیل به ترتیب در جایگاه دوم تا پنجم جای گرفته اند. رمان چطور یک ضدنژادپرست باشیم نوشته ایبرام اکس کندی هم در صدر پرفروش های غیرداستانی است.
نمایش برلین 10:10 به نویسندگی علی صفری با کارگردانی رها حاجی زینل مردادماه امسال در خانه نمایش دا روی صحنه خواهد رفت. در خلاصه داستان آن آمده است: وقتی پشت ویترین ساعت فروشی ها می ایستیم، همه ساعت ها روی 10:11 دقیقه تنظیم شده اند، باور بر این است که در این ساعت جنگ جهانی دوم به پایان رسیده، اما چه کسی می دونه که یک دقیقه قبل از پایان جنگ چه اتفاقاتی افتاد؟
برندگان جشنواره ادبی ما ام اس داریم پس از دو مرحله داوری تعیین و معرفی شدند. این جشنواره به صورت مشترک توسط انجمن ام اس ایران و انتشارات هزاره ققنوس برگزار می شود و تاکنون بیش از 90 اثر دریافت کرده است. برگزیدگان به ترتیب نفر اول تا سوم؛ میترا شاهسونی، کیمیا کریمی و فریبا فقیهی هستند و راضیه مهدی زاده نیز شایسته تقدیر دانسته شد. این جشنواره در قالب های نثر ادبی، یادداشت روزانه و داستان کوتاه کوتاه درباره بیماری ام اس برگزار شد.
علی رضوی، مدیربرنامه های علیرضا قربانی از پایان تولید تازه ترین آلبوم این خواننده خبر داده و زمان انتشار آن را منوط به عادی شدن شرایط بازار عرضه محصولات موسیقایی در دوران پساکرونا دانست.
علی زندوکیلی قطعاتی را برای سریال شبکه نمایش خانگی آقازاده با طراحی، نویسندگی و تهیه کنندگی حامد عنقا و کارگردانی بهرنگ توفیقی می خواند.
آرش گوران (رهبر ارکستر فیلارمونیک تهران) در همکاری با همایون شجریان و عبیر نعمه (خواننده اهل لبنان) و نوازندگان مطرح بین المللی قطعه مرغ سحر را تولید کرده است.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
اگر تصمیمی برای رفتن به سینما دارید چه مواردی را باید رعایت کنید؟

به گزارش بهداشت نیوز : در روزگاری که بیماری جمعی فراگیر شده کسب و کار و صنعتی از اثرات آن در امان نمانده است. ساخت تمامی فیلم ها و سریال ها به حالت تعلیق درآمده و تمامی جشنواره ها و فستیوال های سینمایی تعطیل شده اند و زمان برگزاری آنها برای آینده دور تعیین شده است. حتی مراسم اسکار و فستیوال کن به تعطیلی رسید.

یکی از راه هایی که برای نجات این صنعت پیش گرفته شد، پخش آنلاین فیلم های سینمایی بود که می توان از آن به عنوان تجربه موفقی نام برد.

اما حالا تصمیم هایی برای بازگشایی سینماها گرفته شده است. براساس موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا، سینماهای سراسر کشور از روز یکم تیرماه پس از حدود چهار ماه تعطیلی بازگشایی می شوند.

و حتی برای دعوت بیشتر مردم به سینما رفتن، طرح بلیت نیم بها به مدت سه روز از زمان بازگشایی سالن های سینما اجرا می شود.

اما اگر تصمیمی برای رفتن به سینما دارید چه مواردی را باید رعایت کرد؟

بلیط خود را آنلاین بخرید

برای رفتن به سینما و دیدن فیلم روی پرده به این نکته توجه کنید که در زمان فیلم دیدن را هنگامی تعیین کنید که خلوت تر از دیگر ساعت ها باشد و ساعت هایی را انتخاب که استقبال کمتری از آن می شود. نکته دیگر این است که حتما بلیط را آنلاین خریداری کنید.

خوراکی ممنوع

از خوردن خوراکی و نوشیدن و سیگار کشیدن بپرهیزید. مدت ها است که خوردن برخی خوراکی ها در سالن سینما ممنوع شده است اما ورود برخی خوراکی ها آزاد است. سعی کنید قبل از رفتن به سینما غذای خود را در خانه بخورید و اگر قصد خرید نوشیدنی دارید آن را از قبل سینما رفتن تهیه و ضدعفونی کنید و با رعایت نکات بهداشتی با خود ببرید که با آن تماس دست نداشته باشید.

ماسک بزنید

زمانی که در شهر ووهان چین شیوع کرونا بالا رفت افراد سالم هم ماسک می زدند و همین رویه می تواند تعداد مبتلایان را به شدت کاهش دهد مخصوصا در فضاهای بسته ای همچون سینما. نکته مهم در استفاده از ماسک این است که به ماسک خود دست نزنید و تا زمانی که از محیط خارج نشدید ماسک را از صورت برندارید.

سیگار نکشید

برای دوری از مبتلا شدن به کرونا واجب است که دست های خود را مرتب شست وشو دهید چون که برخورد دست با سایر اجسام آن را سرشار از آلودگی می کند. در زمان سیگار کشیدن ناگزیر هستید از انگشتان استفاده کنید. در این شرایط که ممکن است دست شما در زمان استفاده از سیگار به پاکت و فندک تماس داشته باشد بهتر است پیش و بعد از دیدن فیلم سیگار نکشید.

برای ورود به سالن عجله نکنید

هنگام راه رفتن در مسیر ورود به سالن و پیش از آن مراقب باشید دست های تان کمترین برخورد را با اطرافتان داشته باشد و فاصله اجتماعی را با افراد در صف رعایت کنید. در زمان نزدیک شروع فیلم معمولا اجتماعی انسانی برای ورود به سالن زیاد می شود. در این زمان سعی کنید فاصله خود را با افراد منتظر رعایت کنید و برای رفتن به داخل سالن عجله ای نکنید.

دسته جمعی سینما نروید

اگر برای شما پیش از این سینما رفتن یک تفریح دسته جمعی بوده و دوستانتان را برای با هم رفتن سینما دعوت می کردید بهتر است در این روزها با دوستان محدود این تصمیم را بگیرد. حتی زمانی بدی نیست که تنها رفتن به سینما را تجربه کنید.

لینک خبر :‌ بهداشت نیوز
دو فیلم شنای پروانه و خوب بد جلف از چهارشنبه 4 تیر ماه اکران می شوند. رسول صدرعاملی تهیه کننده فیلم شنای پروانه با تایید این خبر گفت: جلسه ای در وزارت ارشاد ساعات قبل برگزار و مقرر شد به احترام مخاطبان و تماشاگران پیگیر سینما این دو فیلم از چهارشنبه اکران شوند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دو فیلم شنای پروانه و خوب بد جلف از چهارشنبه 4 تیر ماه اکران می شوند.

به گزارش ایسنا، رسول صدرعاملی تهیه کننده فیلم شنای پروانه با تایید این خبر گفت: جلسه ای در وزارت ارشاد ساعات قبل برگزار و مقرر شد به احترام مخاطبان و تماشاگران پیگیر سینما این دو فیلم از چهارشنبه اکران شوند.

صدرعاملی ارائه توضیحات بیشتر در زمینه شرایط اکران را به بعد موکول کرد.

شنای پروانه و خوب بد جلف 2 قرار بود امروز اول تیر ماه همزمان با بازگشایی سینما ها پس از تعطیلات کرونایی اکران شوند، اما تهیه کنندگان آن ها انصراف داده بودند تا شرایط اکران مناسب شود.

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
فعال بازار سرمایه با بیان اینکه لمپن ها سراغ صنعت بورس آمده اند تا آن را از تحلیل و تفکر تهی کنند،گفت: هرگز تصور نمی کردم بازار سهام دچار چنین لمپنیسمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، اشکبوس کهنه سوار با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی پویش تفکر مستقل اعلام کرد: لمپن ها روزی در صنعت سینمای ایران وارد شدند و حالا مافیای اکران شده اند. از اکران فیلم های سینمایی فاخر رسیدیم به اکران فیلم های مبتذلی که در سکانس های آن، دختران در پاسخ به اینکه کجا می روی، راحت بگویند "جیش دارم".

لمپن ها روزی در صنعت موسیقی ایران وارد شدند و نتیجه این شد که از آن موسیقی فاخر رسیدیم به موسیقی های مبتذلی که مافیای کنسرت به خورد فرزندان این مرز و بوم می دهد. از موسیقی های فاخر دهه های گذشته رسیدیم به "وقتشه که شماره تو بگیرم و زنگ بزنم".

لمپن ها حالا سراغ بورس آمده اند تا آن را از تحلیل و تفکر تهی کنند. با کمال احترام با شما مخالفم . این یک مبارزه مدنی برای آزادی بیان نیست.

اولین بار در زندگیم از اسماعیل براری کارگردان خوب و رفیق نازنینم که دستیار شهید آوینی بود، کلمه لمپن رو شنیدم. سال ها طول کشید تا معنای این کلمه رو با گوشت و استخوان درک کنم. واقعا" هرگز تصور نمی کردم بورسی که آن را با تحلیل های سالار صفایی و نیما آزادی، رسول پلارک و ده ها تحلیلگر دیگر می شناختم، دچار چنین لمپنیسمی شود.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

لینک خبر :‌ بورس پرس
مدیر سینما فلسطین از تعطیلی این سینما خبر داد و تأکید کرد که دلیل این تعطیلی هیچ ربطی به عدم همراهی برخی سینماداران با بازگشایی سینماها ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

سید حسن سید ابراهیم، مدیر سینما فلسطین، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: مدتی است که در سینما فلسطین مشغول تعمیرات هستیم و در حال حاضر بخشی از تعمیرات باقی مانده و مشغول رنگ کردن دیوارها هستیم که همین مسأله باعث شده تا موفق به بازگشایی سینما در اول تیر همزمان با دیگر سینماها نشویم.

سید ابراهیم خاطرنشان کرد: البته طبق اخباری که شنیده ام به نظر می رسد چند سینما هنوز اقدام به بازگشایی نکرده اند و دلیل اصلی این اتفاق عدم همراهی دو فیلم با طرح بازگشایی سینماها از اول تیر ماه است. دو فیلم شنای پروانه و خوب، بد، جلف 2 از اکران انصراف داده اند و این اتفاق شرایط اکران را برای سینماها سخت تر می کند.

او در پایان گفت: امیدوارم سازمان سینمایی به زودی با انتخاب دو فیلم مناسب به عنوان جایگزین شرایط اکران را سامان دهد و ما نیز خیلی زود تعمیرات سینما را به پایان رسانده و شاهد بازگشایی سینما فلسطین باشیم. دلیل عدم بازگشایی این سینما در روز اول اکران تنها همین مسأله بود وگرنه با وجود اینکه شاید امید چندانی به فروش مناسب نباشد قطعاً با بازگشایی سینماها همراهی کرده و شاهد بلیت فروشی در سینما فلسطین بودیم. حتماً طی روزهای آینده کار تعمیرات به پایان می رسد و سینما فلسطین نیز فعالیت خود را آغاز می کند.

گفتنی است، سینماهای ایران از امروز یکم تیرماه پس از 4 ماه تعطیلی به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا فعالیت خود را آغاز کرده و چند روز پیش دو فیلم مهم شنای پروانه و خوب بد جلف 2 که برای اکران نوروز در نظر گرفته شده بودند از اکران انصراف داده و در حال حاضر سینماها با چند فیلم قدیمی مثل جهان با من برقص اکران خود را آغاز کرده اند./2

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
احتمالاً این دو فیلم در گیشه به فروش بیش از بیست میلیارد تومان که پیش نیاز بازگشت سرمایه شان است دست نخواهند یافت؛ هرچند امید این است که چنین اتفاقی رخ دهد و قطار اقتصاد سینمای ایران به حرکت درآید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : تابناک گیلان

مالکان فیلم های سینمایی شنای پروانه و خوب بد جلف 2 پس از نشست هایی که در سازمان سینمایی برگزار شد، پذیرفتند که آثارشان را در مسیر بازگرداندن سینما به شرایط طبیعی ذبح کنند؛ قماری که مشخص نیست منجر به بازگشت عموم تماشاگران به سالن های سینما و جبران زیان سنگین مالی اقتصاد سینمای ایران پس از بیش از چهار ماه تعطیلی کامل باشد و می تواند وضعیت را پیچیده تر از اکنون کن؟!

به گزارش تابناک ؛ تهیه کنندگان دو فیلم سینمایی شنای پروانه و خوب بد جلف 2 که برای جلوگیری از مغبون شدن از اکران فیلم هایشان در نخستین اکران سال 1399 انصراف داده بودند، امشب (یکشنبه) پس از نشست شورای صنفی نمایش، مجاب شدند فیلم هایشان را با چند روز تاخیر از روز چهارشنبه چهارم تیرماه اکران عمومی نمایند؛ اتفاقی شگفت انگیز که احتمالاً پشت پرده آن در سال های آینده علنی خواهد شد؛ هرچند روایت اولیه و رسمی از آن اکنون در دسترس قرار گرفته است.

مرتضی شایسته، دبیر شورای صنفی نمایش در این زمینه گفته است: رسول صدعاملی، علی سرتیپی برای فیلم شنای پروانه و محسن چگینی و علی اسدزاده برای فیلم خوب بد جلف 2 در شورا حاضر شدند که پس از بحث های مختلف پذیرفتند این دو فیلم روانه اکران شود. صاحبان این دو فیلم به خاطر سینمای ایران پذیرفتند در این شرایط سخت به عنوان خط شکنان اکران باشند که قدردان آن ها هستیم و امیدواریم شاهد رونق دوباره سینمای کشورمان باشیم.

هرچند مشخص نیست در نهایت چه امتیازاتی به این فیلم ها تعلق گرفت تا صاحبانشان حاضر به اکران شوند، در هر حال اکران فیلم های پرفروش در این شرایط یک خودکشی است. این فیلم ها نیاز به فروش بسیار بالایی در گیشه دارند تا اصل سرمایه شان بازگردد و در آن صورت نیز با توجه به شرایط اقتصادی، سرمایه گذار زیان دیده است!

اکنون اکران فیلم ها با 50 درصد ظرفیت دستیابی به این فروش را دشوارتر می سازد، به ویژه آنکه این محدودیت در سانس های پرمخاطب نیز پنجشنبه ها و جمعه ها نیز رعایت خواهد شد و این سانس های پرمخاطب که سانس های کم مخاطب تر در طول روز را پوشش می داد نیز کم بازده شده است.

البته به اعتقاد صاحب نظران اساساً میزان اشغال صندلی های سالن سینما حتی در سانس های پنجشنبه و جمعه نیز به 50 درصد نخواهد رسید و همین نگرانی باعث شد دو فیلم که از ظرفیت فروش بالایی برخوردارند، پیش قراول اکران قرار داده شوند، اما آیا با ذبح این دو فیلم سینمایی، گروهی عظیم وسوسه می شوند به سالن های سینما بیایند و در پی موج اول تماشاگران، موج های بعدی به سالن های سینما بیایند و شرایط به حالت عادی بازگردد؟

این دو فیلم در گیشه به فروش بیش از بیست میلیارد تومان دست نخواهند یافت

بعید به نظر می رسد با این سرعت چنین اتفاقی قابل تحقق باشد و احتمالاً این دو فیلم در گیشه به فروش بیش از بیست میلیارد تومان که پیش نیاز بازگشت سرمایه شان است دست نخواهند یافت؛ هرچند امید این است که چنین اتفاقی رخ دهد و قطار اقتصاد سینمای ایران به حرکت درآید.

روش حرفه ای تر این بود که معدود فیلم های دارای ظرفیت فروش بالا در شرایط عادی، حفظ می شدند و سایر فیلم های سینمایی که در این شرایط شانسی برای اکران ندارند، اما می توانستند متقاضی اکران باشند، به همراه فیلم هایی که اکران شان در پایان سال نیمه تمام ماند به استثنای آثار پرفروش اکران سال هزار و سیصد و نود و نه را آغاز می کردند و اندک امید های گردش مالی سینما در سال کنونی، صرف آزمون و خطا نمی شد.

بسیار بعید به نظر می رسد اقبال عمومی به سینما تا شهریورماه به شرایط عادی بازگردد و پس از آن نیز مجموعه ای از شرایط، اوج گیری سینما را دشوارتر خواهد ساخت. از این منظر راه سختی برای بازگرداندن سینما به سبد خرید عموم مردم ایران و دستیابی حتی به 50 درصد فروش سال گذشته سینمای ایران پیش روست. این مسیر دشوار می تواند با تدابیری هموار شود، اما تاکنون نشانه ای از این تدابیرِ موثر مشهود نبوده و این قمار بزرگ برای شکستن قفل سالن های سینما، به صورت واضح این وضعیت را به تصویر می کشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
در حالی با وجود هشدارها نسبت به شیوع مجدد ویروس کرونا و افزایش آمار مبتلایان تالارهای پذیرایی و سالن های سینما و تئاتر از امروز بازگشایی شد که عضو کمیته کشوری کرونا با بازگشایی برخی صنوف پرخطر مخالف است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

صراط:

با آنکه کرونا همچنان جان می گیرد و تعداد مبتلایان به این ویروس روز به روز در حال افزایش است اما معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از بازگشایی تالارهای پذیرایی، سالن های سینما و تئاتر از امروز خبر می دهد.

روزنامه وطن امروز با اشاره به بازگشایی تالارهای پذیرایی و سالن های سینما و تئاتر در گزارشی به تناقض دستورات و هشدارهای رعایت فاصله اجتماعی و این امر پرداخته است که از نظرتان می گذرد.

مسؤولان وزارت بهداشت معتقدند 80درصد مردم کرونا را فراموش کرده اند و نسبت به پروتکل های بهداشتی کم توجه شده اند. آن ها تأکید دارند در صورت بی توجهی مردم به نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و نیز افزایش مرگ و میر و مبتلایان به کرونا، احتمال بازگشت به محدودیت ها وجود دارد. حال در چنین شرایطی قرار است تالارهای پذیرایی، سالن های سینما، تئاتر و... بازگشایی شود.

به صنوف سینمایی و تالارها اعتماد کردیم!

محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت دیروز در نشست ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران گفت: اکنون در آستانه بازگشایی تالارهای پذیرایی در شهرها و شهرستان های سفید و زرد کرونا هستیم، به طوری که شروع فعالیت های سالن های سینما و تئاتر و مراکز فرهنگی را از امروز اول تیر ماه البته با رعایت پروتکل های بهداشتی شاهد خواهیم بود.

وی افزود: به نظر من ستاد ملی کرونا به صنوف و گردانندگان تالارهای پذیرایی، سینما و تئاترها اعتماد برجسته ای کرده است، چرا که سالن های سینما و تئاتر و تالارهای پذیرایی، طبیعت شان تجمع افراد است و به همین دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی در آن ها از اهمیت بیشتری نسبت به سایر صنوف برخوردار است.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد: رعایت فاصله گذاری های اجتماعی یک تا 2 متری در افراد بویژه در تالارها ارزش وافری دارد. رعایت بهداشت فردی مثل ضدعفونی کردن دست ها، گندزدایی و ضدعفونی سطوح مشترک در اولویت است. لازم است در این اماکن اجرای پروتکل ها را جدی بگیرند و این فرصت را به سمت آزادی های بیشتر برای کنترل و مبارزه با کرونا مغتنم شمارند. در مجموع خواهان همکاری مستمر اصناف با همکاران و بازرسان در سطح دانشگاه های علوم پزشکی هستم.

فرهادی در پاسخ به سوالی درباره پروتکل جدید وزارت بهداشت درباره رعایت موازین بهداشتی و مقابله با کرونا در زندان ها، گفت: پروتکلی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا تحت عنوان پروتکل بهداشتی زندان ها با همکاری خوب سازمان زندان ها تهیه شده است. عمده ترین نکات آن همین فاصله گذاری ها بوده و توصیه ما به سازمان زندان ها آن است که تا حد امکان و جایی که قانون اجازه می دهد، زندانی هایی که به مرخصی رفته اند، همچنان از مرخصی استفاده کنند و در صورت مراجعه به زندان نیز فاصله گذاری ها رعایت شود به طوری که فضای مدیریت شده مترمربع نسبت به زندانی ها افزایش یابد و نزدیک به 2 تا 3 برابر شود.

وی درباره میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه گفت: متأسفانه همچنان پروتکل ها کمتر رعایت می شود. در همین زمینه جلسه ای با وزارت صمت و اتاق اصناف داشتیم و خوشبختانه وزارت صمت و اتاق اصناف اعلام کردند آماده اند به بازرسان بهداشت محیط و حرفه ای وزارت بهداشت در سراسر کشور کمک کنند.

فرهادی گفت: هر چند سیاست مان پلمب و تعطیل کردن نیست اما مجبوریم در مواقعی که پروتکل ها خوب رعایت نمی شوند، اقدام به تعطیلی واحد متخلف کنیم. نیروی انتظامی نیز قول همکاری داده است. مسؤولان وزارت ارشاد نیز قول دادند از نظر رسانه ای کار فرهنگی انجام دهند تا هم خدمت گیرنده و هم خدمت دهنده را راغب کنند داوطلبانه پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

فرهادی همچنین درباره احتمال بازگشت محدودیت ها در فعالیت اصناف در مناطق قرمز کرونایی، گفت: قطعاً یکی از علل مهم که یک شهر وارد وضعیت قرمز می شود، عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و وجود تماس های بیشتر است که مصداق آن می تواند حضور در بازارها و... باشد. بازگرداندن محدودیت ها در این مناطق به این صورت است که بازگشایی های جدید به این مناطق نخواهد رسید. به عنوان مثال، تالارهای پذیرایی در نقاط سفید و زرد بازگشایی می شوند اما کماکان تالارهای پذیرایی در مناطق قرمز بسته است. بنابراین محدودیت ها به 2 صورت است؛ یا اجازه بازگشایی های جدید داده نمی شود یا به تعطیلی می رویم.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره برگزاری کلاس های تابستانی در مدارس گفت: فعالیت مدارس از 27 اردیبهشت ماه مجاز تلقی و برای برگزاری امتحانات نهایی نهم و دوازدهم هم مجاز شد اما در زمینه پایگاه های تابستانی، مدارسی که امکان برگزاری چنین پایگاه هایی را دارند، فعالیت شان را شروع می کنند که هنوز هم آغاز نشده و از اواسط یا اواخر تیر ماه اگر شرایط رعایت پروتکل های بهداشتی مربوط را داشته باشند، می توانند این اقدام را انجام دهند ولی پیش از آن هماهنگی هایی را با وزارت آموزش وپرورش خواهیم داشت.

فرهادی در پایان ابراز داشت: در حال حاضر مناطق ما از نظر کرونا به سبز، سفید، زرد، نارنجی و قرمز تقسیم می شوند که قرار شد هر محدودیتی ذیل این تقسیم بندی باشد و ابلاغ شود. همچنین پیشنهاد شده برگزاری آزمون های حضوری در مناطق قرمز ممنوع شود. البته در سایر مناطق هم توصیه می کنیم هر جلسه یا آزمونی در صورت امکان، به صورت غیرحضوری و الکترونیک برگزار شود و در صورتی که مجبور شدیم به سمت برگزاری حضوری آنها رویم.

آغاز فعالیت مدارس و دانشگاه ها از 15شهریور/ درگیری با کرونا کوتاه مدت نیست

آموزش و پرورش از 15 شهریور فعالیت خود را آغاز می کند، البته این اجازه به آموزش و پرورش داده شده که به تناسب استان ها از اول شهریور فعالیت خود را به تدریج آغاز کند.

حسن روحانی رئیس جمهور دیروز در ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه تا امروز درگیر موج اول این بیماری هستیم، گفت: درگیری ما با این ویروس کوتاه مدت نیست، بنابراین مردم شکیبایی خود را در مقابله با این ویروس ادامه دهند.

وی افزود: ما نباید با اقدامات خود به انتقال این ویروس کمک کنیم بلکه باید به افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه ای دارند کمک کنیم. باید به مسأله فاصله گذاری توجه کرده و در تجمعات غیرضرور حضور نیابیم، بهداشت فردی را رعایت و از ماسک استفاده کنیم، زیرا ماسک به قطع زنجیره بیماری کمک می کند.

رئیس جمهور ادامه داد: طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن ضروری در حال آماده سازی است تا در این ستاد تصویب و ابلاغ شود. در حال حاضر فعالیت اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی می تواند با رعایت دستورالعمل های وزارت بهداشت آزاد باشد. تعطیلی مشاغل امکان پذیر نیست و مردم هم آن را نمی پذیرند. این تعطیلی مورد نظر ما نیست و ضرورتی هم ندارد اما باید پروتکل ها رعایت شود و اجتماع و تردد در جاهای غیرضرور انجام نشود.

روحانی با بیان اینکه تا امروز درگیر موج اول کرونا هستیم، خاطرنشان کرد: برخی استان ها از پیک بیماری عبور کرده و برخی استان ها درگیر این پیک هستند و ممکن است در برخی استان ها هم پیک بیماری آغاز شود، البته نباید فشارهای روحی - روانی مردم را نگران کند. باید با استفاده از رسانه ها بویژه صدا و سیما مردم را آماده کنیم تا آنها بدانند درگیری ما با این ویروس کوتاه مدت نیست و خود را برای زمان بلندتر آماده کنیم؛ ممکن است تا آخر سال درگیر باشیم.

وی در ادامه اعلام کرد: بر اساس تصمیم گیری ها، فعالیت مدارس و دانشگاه ها از 15 شهریور آغاز می شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: آن افرادی که تست کرونای شان مثبت می شود باید به همه اطرافیان خود اطلاع دهند. اگر فرد مثبت شده وارد جامعه شد و خود را قرنطینه نکرد بزرگ ترین خطر است. دستگاه تشخیص دهنده باید به خانواده و محل کارش اطلاع دهد. یک نفر که تست کرونایش مثبت بوده به عروسی، عزا یا بازار ماهی فروش ها رفته و همه را مبتلا کرده است.

روحانی ادامه داد: طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن سرپوشیده که تجمع در آن است در حال آماده سازی است اما قبل از الزامی کردن این طرح باید ماسک به وفور و ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در جلسه روز شنبه تصمیم گرفته شد دانشگاه ها از 15 شهریور فعالیت خود را آغاز کنند که بخشی از فعالیت ها در فضای حقیقی و بخشی هم در فضای مجازی خواهد بود. برای ما کلاس و خوابگاه خلوت اصل است و باید اجازه داده شود دانشجویان در دانشگاه شهر خود ترم پیش رو را بگذرانند تا از تراکم جمعیت در خوابگاه ها کم شود.

روحانی اضافه کرد: همچنین آموزش و پرورش از 15 شهریور فعالیت خود را آغاز می کند، البته این اجازه به آموزش و پرورش هم داده شد که به تناسب استان ها از اول شهریور فعالیت خود را بتدریج آغاز کند. تعطیلی پنجشنبه مدارس هم حذف می شود تا کلاس ها خلوت تر باشد.

با بازگشایی برخی صنوف پرخطر مخالفم

با بازگشایی برخی صنوف پرخطر امکان شیوع گسترده کرونا دور از انتظار نیست. عضو کمیته کشوری کرونا درباره بازگشایی تالارهای پذیرایی و سالن های سینما و تئاتر از امروز اول تیرماه گفت: بنده مخالف کلیات بازگشایی ها و رفع محدودیت ها در برخی مشاغل هستم، چرا که مردم با وجودی که می دانند کرونا کشنده و بسیار واگیردار است اما پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و نسبت به رعایت فاصله گذاری های اجتماعی کم توجه شده اند.

دکتر مسعود مردانی عضو کمیته کشوری کرونا در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه در ستاد مبارزه با کرونا، تفیض اختیار به استانداری ها داده شده است، اظهار کرد: استانداری ها و در ذیل آن ستاد مبارزه با کرونا در استان ها باید نسبت به مناطقی که از لحاظ شیوع ویروس کرونا وضعیت نامناسبی دارند حساس باشند و در صورت احتمال شیوع گسترده این بیماری با اماکن یا صنفی که رعایت پروتکل های بهداشتی را نادیده می گیرد برخورد کنند، حتی اگر به قیمت ایجاد محدودیت نیز باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع بیماری کووید19 در کشور، ضروری است صاحبان تالارهای پذیرایی مشتریان خود را ملزم به رعایت نکات بهداشتی و فاصله گیری اجتماعی کنند. فاصله یک متر و 80 سانتیمتر یا فاصله گذاری 2 صندلی برای میهمانان ضروری است.

عضو کمیته کشوری کرونا در پاسخ به این سوأل که آیا در شرایط کنونی بازگشایی تالارهای پذیرایی و سینماها که تجمعات زیادی در این اماکن ایجاد می شود، به صلاح است؟ افزود: بنده مخالف کلیات بازگشایی ها در برخی صنوف پرخطر هستم، بنابراین بازگشایی ها باید با حساسیت خاصی انجام شود.

استاندار تهران: یکی از کانون های انتشار ویروس کرونا، تالارها هستند

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران ضمن مخالفت با بازگشایی تالارهای عروسی برای برگزاری مراسم گفت: به عنوان مسؤول ستاد مقابله با کرونای استان تهران مخالف بازگشایی تالارها برای برگزاری مراسم عروسی و موارد این چنینی هستم.

وی در حاشیه جلسه ویدئو کنفرانس ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برخی نگرانی ها از افزایش قیمت کالاها اظهار داشت: اقلام اساسی به اندازه کافی ذخیره شده و نگرانی نسبت به اقلام استراتژیک وجود ندارد و به وفور تأمین است. درباره موضوع بازگشت محدودیت ها و نگرانی بابت آن نیز اگر صنوف و اتحادیه ها، پروتکل ها را رعایت کنند محدودیت ها بازنمی گردد.

استاندار تهران درباره بازگشایی تالارهای پذیرایی بیان کرد: به عنوان مسؤول ستاد مقابله با کرونای استان تهران مخالف بازگشایی تالارها برای برگزاری مراسم عروسی و موارد این چنینی هستم، البته با بازگشایی رستوران ها با 50درصد ظرفیت موافقت شده و اگر تالاری تنها برای پذیرایی و بدون برگزاری مراسم بازگشایی شود موافق هستیم، چراکه یکی از کانون های انتشار ویروس این تالارها بودند.

لینک خبر :‌ صراط نیوز
مدیر سینما فرهنگ با اشاره به انصراف دو فیلم شنای پروانه و خوب، بد، جلف 2 از اکران تأکید کرد که سازمان سینمایی باید خیلی زود دو فیلم خوب جایگزین فیلم های انصرافی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

مجتبی بهزادیان، مدیر سینما فرهنگ، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: سینما فرهنگ از یکم تیرماه پس از چهار ماه تعطیلی به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا آغاز به کار کرده و اکران فیلم ها از ظهر دیروز در این سینما آغاز شد.

بهزادیان خاطرنشان کرد: اولین سانس اکران در سال 1399 در سینما فرهنگ ساعت 14:30 دقیقه بود و با توجه به اینکه تنها چند ساعتی از بازگشایی سینما و باز شدن سایت فروش بلیت گذشته نمی توان درباره میزان استقبال مردم از سینما پس از بازگشایی، ارزیابی چندانی داشت.

او افزود: متأسفانه دو فیلم شنای پروانه و خوب، بد، جلف 2 از اکران در این روزها انصراف داده و با توجه به اینکه دو فیلم مطرب و زیر نظر که در زمستان فروش خوبی داشتند اکران شان به پایان رسیده نمی توان امید چندانی به فیلم های اکران شده داشت و بعید می دانم این فیلم ها بتوانند بازگشایی سینماها را با استقبال مردم همراه کنند.

مدیر سینما فرهنگ در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: با توجه به این وضعیت به طور قطع سینماها با ضرر اقتصادی فراوانی روبرو خواهند بود و امیدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خیلی زود دو فیلم خوب که می توانند در گیشه موفق باشند را جایگزین دو اثر انصرافی کند. امیدوارم این اتفاق به زودی رخ دهد و دو فیلم جایگزین نیز آثاری باشند که مردم را به سینماها کشانده و به نوعی سینما را از وضعیت بدی که امروز گرفتارش است نجات دهند.

گفتنی است، سینماهای ایران از امروز یکم تیرماه پس از 4 ماه تعطیلی به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا فعالیت خود را آغاز کرده و چند روز پیش دو فیلم مهم شنای پروانه و خوب بد جلف 2 که برای اکران نوروز در نظر گرفته شده بودند از اکران انصراف داده و در حال حاضر سینماها با چند فیلم قدیمی مثل جهان با من برقص اکران خود را آغاز کرده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
علیرضا امینی با اشاره به ورود سرمایه گذارهای بی ارتباط با سینما در حوزه فیلمسازی تأکید کرد که در این وضعیت سخیف شدن آثار سینمایی امری طبیعی است و نباید از این سینما انتظار چندانی داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا آقای خبر شعار سال

آفتاب نیوز :

علیرضا امینی، کارگردان سینما، اظهار داشت: وقتی سرمایه سینما از محلی خارج از سینما تأمین می شود طبیعی است که محصولات سینمایی مان سخیف و فقط در راستای فروش بیشتر ساخته شوند. در سال های اخیر کمتر تهیه کننده تازه کاری را می توانید ببینید که بر اساس اصول و ضوابط حرفه ای پیشرفت کرده باشد.

امینی تصریح کرد: سرمایه های خارج از سینما باعث می شود که سرمایه گذار به جای کارگردان و نویسنده تصمیم بگیرد. اکثر فیلم هایی که سال های اخیر ساخته شده اند با معیارهای سرمایه گذارها ساخته شده اند که فقط به فروش بیشتر و موفقیت در گیشه فکر می کنند.

او افزود: علاوه بر این موضوع، مسأله دیگر مراحل صدور پروانه ساخت در وزارت ارشاد است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سال های اخیر سعی داشته از هیچ تفکری استقبال نکند و سینما را به سمت خنثی شدن پیش ببرد. سینما در سال های اخیر صرفاً یک محل مشخص برای سرگرمی صرف است و کارکرد فرهنگی و اجتماعی خود را به طور کل از دست داده است؛ به همین دلیل از این سینما نمی توان انتظار داشت که اثری متفاوت در آن ساخته شود یا شاهد نوآوری در آن باشیم.

کارگردان فیلم سینمایی هفت دقیقه تا پاییز اظهار داشت: در سال های اخیر می بینیم که تنها دو نوع فیلم در سینما وجود دارد که می تواند پرفروش باشد. پرفروش ترین فیلم ها در وهله اول همان فیلم های کمدی سخیف هستند اما نکته امیدوارکننده در این بین پرفروش شدن فیلم های اجتماعی جدی است که می تواند یک کورسوی امید برای نجات سینمای ایران باشد. وقتی در سال گذشته فیلم های متری شیش و نیم و شبی که ماه کامل شد با موفقیت در گیشه مواجه می شوند نشان می دهد که مردم از آثار متفاوت و جدی خوب نیز استقبال می کنند و سرمایه گذارها می توانند به ساخت فیلم در این زمینه نیز فکر کنند. به نظر من اگر سرمایه گذارهای ما که متأسفانه اکثراً ربطی به سینما ندارند در ساخت فیلم های متفاوت تر مثل آثار ترسناک و اکشن نیز ورود کنند می توانند به موفقیت در گیشه امیدوار باشند.

امینی در ادامه با اشاره به نقش سانسور در سخیف شدن آثار سینمایی و خنثی شدن آنها، گفت: سانسور تنها قلع و قمع کردن نیست. در کشور ما ممیزی و سانسور از مرحله اول فیلمسازی وجود دارد و سیاست در کشور به شکلی است که گرایش ها را به سمتی ببرد تا از همان ابتدا تفکرها از بین بروند یا اجازه بروز نداشته باشند و آثار سخیف ساخته شوند. این سیاست از دوران ریاست آقای ایوبی در سازمان سینمایی جدی تر شد و می بینیم که نتیجه اش امروز در فیلم هایی که ساخته می شوند مشخص است.

این کارگردان تأکید کرد: این مسأله که سینمای ایران بضاعت ساخت فیلم های متفاوت در ژانرهای مختلف را ندارد اشتباه است. به لحاظ تکنولوژی سینمای ایران چیزی از دنیا کم ندارد و اگر رقابتی بین سینمای ایران و جهان وجود دارد در رقابت تفکر است. قرار نیست ما فیلم هالیوودی بسازیم، ما باید سینمای خودمان را داشته باشیم. فیلم های هالیوودی مخصوص همان هالیوود است و اگر در کشوری اروپایی فیلمی با معیارهای هالیوود ساخته شود اصلاً از آن استقبال نمی شود، مردم فرانسه یا ایتالیا از سینمایشان انتظار فیلم هالیوودی ندارند و مردم ما نیز بالطبع همینطور هستند و این نگاه غلطی است که ما باید در ساخت آثار متفاوت مان نگاهی به هالیوود داشته باشیم.

او افزود: اگر در سال های اخیر سینمای ایران موفقیتی کسب کرده حاصل استعداد فردی بوده و آن را نمی توان مربوط به سیاست کلی در سینما دانست. ما هر سال ممکن است به تعداد معدودی که کمتر از انگشتان یک دست هستند فیلم خوب داشته باشیم که نمی توانند نشان از موفقیت سینمای ایران باشند. سینمای ما بدون برنامه ریزی پیش می رود و موجی در آن وجود ندارد که ساخت فیلم های خوب را شاهد باشیم. پیش تر در جشنواره های خارجی انتظار حضور یک یا چند فیلم ایرانی وجود داشت اما امروز می بینیم فیلم های ایرانی در جشنواره های معتبر جایی ندارند و اگر فیلمی هم موفق می شود تلاش فردی فیلمساز بوده که او را به موفقیت رسانده و این مربوط به سیاست های سینمایی کشور نمی شود.

امینی در پایان گفت: وقتی یک فیلمساز بارها طرح ها و فیلمنامه هایش در وزارت ارشاد رد شده و اجازه ساخت نمی گیرد مجبور می شود برای امرار معاش و هزاران مسأله دیگر به ساخت فیلم های بی خاصیت و ساده روی آورد و نتیجه این وضعیت می شود ساخته شدن تعداد زیادی از فیلم های ضعیف و بی خاصیتی که به وفور می بینیم. امیدوارم سیاست گذاران سینمای ایران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این تصور را کنار بگذارند که با بالا بردن میزان فروش و تعداد تماشاگران سینمای ایران را نجات داده و باعث شکوفایی آن شده اند. متأسفانه امروز تبعات سیاست های غلط فرهنگی که سینما نیز شاملش می شود را در جامعه به صورت غیرمستقیم می بینیم. به یاد دارم در زمان نوجوانی و جوانی ام در صف های طولانی سینما به دیدن فیلم های تارکوفسکی و فیلمسازان بزرگی می رفتیم اما امروز فیلم هایی که در سینماهای ایران اکران می شوند هیچ ربطی به فیلم های آن دوران ندارند.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
ساسان سالور عدم ورود قشر جوان به حوزه سینما را دلیل اصلی بالا رفتن بی رویه دستمزد عوامل فنی و بازیگران دانست و تأکید کرد که خانه سینما راه های ورود جوانان به سینما را بسته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا آقای خبر تلنگر

آفتاب نیوز :

ساسان سالور تهیه کننده سینما،، عدم ورود قشر جوان به حوزه سینما را دلیل اصلی بالا رفتن بی رویه دستمزد عوامل فنی و بازیگران دانست و تأکید کرد که خانه سینما راه های ورود جوانان به سینما را بسته است.

سالور اظهار داشت: دستمزدها در سینمای ایران به روابط بستگی دارد و علاوه بر رابطه گزینه های دیگری نیز وجود دارد که نسبت به رابطه نقش چندانی ندارند. تعیین کننده ترین عنصر در دستمزدها همان رابطه است.

سالور تصریح کرد: وضعیت عجیبی را در دستمزد بازیگران شاهد هستیم که هیچ منطقی در آن دیده نمی شود. یک بازیگر اگر در فیلمی بازی کند و فیلم فروشی نداشته باشد برخلاف آنکه انتظار می رود میزان دستمزد این فرد در سال بعد کاهش داشته باشد همان بازیگر دستمزد بیشتری می خواهد و تهیه کننده ها نیز مجبور به پرداخت آن هستند. در حالیکه در کشورهای دیگر اینگونه نیست. اگر فیلم دزدان دریایی کارائیب فروش چندانی نداشته باشد جانی دپ در فیلم بعدی نمی تواند دستمزد بالایی درخواست کند و اگر فروش این فیلم بالا باشد طبیعتاً دپ نیز دستمزدش افزایش پیدا می کند اما در سینمای ما در هر صورت دستمزد بازیگران افزایش پیدا می کند.

این تهیه کننده تصریح کرد: از آنجا که راه های ورود بازیگران جدید به سینمای ایران بسته است و ما بازیگر جدیدی در این عرصه نمی بینیم تهیه کننده ها برای استفاده از چهره های مطرح مجبور به پرداخت دستمزدهای غیرمنطقی هستند. این وضعیت در خصوص عوامل پشت صحنه نیز صدق می کند. همه عوامل از جمله مدیران فیلمبرداری و صدابرداری هر سال دستمزدشان افزایش پیدا می کند و معمولاً آثار سینمایی بین چند فیلمبردار و صدابردار تقسیم می شود در حالیکه اگر راه های ورود به سینما را باز کنند این اتفاق رخ نمی دهد.

او افزود: باید یک هماهنگی بین خانه سینما و تهیه کنندگان وجود داشته باشد تا بشود افراد بیشتری در حوزه های فنی وارد سینما شوند. خانه سینما افراد جدید را که تجربه ندارند به عنوان اعضای خود نمی پذیرد و این افراد نمی توانند به طور رسمی وارد سینما شوند پس همچنان سینما بین تعدادی از عوامل محدود می شود که تهیه کننده ها نیز مجبور به همکاری با آنها هستند. به نظر من با یک تعامل و همکاری می شود به میزان فعالان این عرصه افزود چرا که این وضعیت باعث می شود تا فیلم ها در عواملشان بین چند نفر محدود نشوند.

تهیه کننده فیلم سینمایی بدرود بغداد اظهار داشت: باید راه های ورود به خانه سینما برای کسانی که در این حوزه تحصیل یا فعالیت کرده اند راحت تر شود. خانه سینما برای پذیرش اعضای جدیدش شرایطی چون فعالیت در چند فیلم سینمایی گذاشته که عملاً امکان ورود افراد جدید را از بین برده و این باعث شده فضا کاملاً بسته شود. من به عنوان تهیه کننده به این حرفی که می زنم عمل کرده و همیشه از افراد تازه کار نیز استفاده کرده ام. من تا امروز حداقل دو یا سه نفر در بین بازیگران و عوامل فنی به سینما معرفی کرده ام. اگر خانه سینما تجدید نظری در وضعیت ورود افراد به این حوزه نداشته باشد و این سد همچنان باقی بماند دستمزدها روز به روز مثل قبل بی منطق بیشتر می شود.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی رادیو خبرگزاری شبستان

به گزارش روابط عمومی رادیو نمایش، در این برنامه مجید علیزاده رئیس صنف بدلکاران سینما،سارا قراچه داغی رئیس صنف طراحان فنی و مجریان صحنه و مجید امانی زاده رئیس صنف مدیران تدارکات سینما حضور داشتند و با آنها در این باره گفت و گو شد.
بر این اساس مجید علیزاده رئیس صنف بدلکاران سینما در این باره گفت : ما در این صنف حدود 180 عضو اصلی داریم و از سال 72 صنف را تشکیل دادیم و بنده نیز از همان سال رئیس صنف بودم .
وی افزود: بدلکاری کاری سخت است و ما در این عرصه کسانی را داریم که با مشکلات زیادی روبه رو هستند .
علیزاده افزود: متاسفانه سینمای ما در حال باند بازی است . من 380 فیلم کار کردم .صنف ما آنجنان حقوق دریافتی ندارد و بیشتر علاقه است . بیمه ای که ما در صنف داریم 80 درصد آن را خانه سینما و 20 درصد را خودمان می دهیم و شغل ما جز مشاغل سخت محسوب نمی شود .
در ادامه سارا قراچه داغی رئیس صنف طراحان فنی افزود: ما در سال 95 عضو وزارت کار شدیم، صنف ما یکی از صنوف زیر مجموعه خانه سینما است و 13 عنوان شغلی داریم . متاسفانه پشت صحنه سینما کمتر دیده می شود و ما 258 عضو داریم که در این عرصه فعال هستند .
وی خاطر نشان کرد : ما جزو صنف هایی هستیم که از ابتدا وارد صنوف وزارت کار شدیم ولی متاسفانه از مزایا برخوردار نیستیم .یک مشکلی که وجود دارد این است که امنیت شغلی برای اعضای ما وجود ندارد.
سارا قراچه داغی گفت : ما چند سال پیش قراردادی را امضا کردیم که حتما طراحان و مجریان صحنه از صنف ما انتخاب شوند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و همچنان به نتیجه نریسده است ، ما مشکلات آموزشی داریم مشکلات بیکاری داریم که همچنان به دنبال حل شدنشان هستیم.
درپایان مجید امانی زاده رئیس صنف مدیران تدارکات سینما گفت : زمانی که از سال 72 خانه سینما راه افتاد صنف ما هم به وجود آمد.
یکی از قسمت های مهم فیلم تدارکات است و تمام هماهنگی های یک فیلم یا سریال با تدارکات است و حتا تا پس از تولید نیز ادامه می یابد
وی گفت: با شروع یک فیلم تمام لوازم و وسایل موجود را باید تدارکات فراهم کند حتی گاهی معرفی محل فیلمبرداری و تمام تجهیزات را تدارکات مهیا می کند و نزدیکترین ارتباط را با تهیه کننده دارد و مدیر تدارکات می تواند هزینه ها را کاهش دهد.

لینک خبر :‌ سازمان صدا و سیما
مدیران سازمان سینمایی توانسته اند با وعده مالی در پی شکست احتمالی فیلم ها خاصه شنای پروانه و خوب بد جلف 2 رضایت اینها را جلب کنند تا بلکه سینماها پس از 4 ماه تعلیق بتواند سر و سامانی پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، صاحبان دو فیلم شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت و خوب بد جلف 2؛ ارتش سری ساخته پیمان قاسم خانی بالاخره به اکران عمومی خود رضایت دادند. بر این اساس مطابق با خروجی جلسه ساعات پایانی روز گذشته شورای صنفی نمایش قرار است این دو از چهارشنبه، 4 تیرماه در سینماهای سراسر کشور روی پرده بروند.

هرچند که ماجرای قهر و آشتی این فیلم ها چند باری اتفاق افتاده و پیش از این نیز به دلیل عدم حمایت سازمان سینمایی و حتی شهرداری نسبت به تبلیغات و اطلاع رسانی برای اکران آنها، شاهد قهر و کناره گیری شان از نمایش عمومی هم بوده ایم؛ با این حال به نظر با وعده و وعیدها اکران 4 تیرماه قطعی خواهد بود.

هنوز مشخص نیست نحوه حمایت از این دو فیلم مطابق با اعلام قبلی همان عدم در نظر گرفتن کف فروش 3 هفته و کمک مالی بلاعوض باشد یا خیر؟

همچنین باید دید نحوه اکران موازی دیگر فیلم ها از آثار هنر و تجربه گرفته تا فیلم های تازه یا ماقبل کرونا چگونه خواهد بود و اینکه عمده سالن های سینمایی به این دو فیلم جدید اختصاص می یابد و یا دیگر فیلم ها نیز سهمی از نمایش عمومی خواهند برد؟

به نظر مدیران سازمان سینمایی توانسته اند با وعده مالی در پی شکست احتمالی فیلم ها خاصه شنای پروانه و خوب بد جلف 2 رضایت اینها را جلب کنند تا بلکه سینماها پس از مدت ها تعطیلی بتواند سر و سامانی پیدا کند.

با توجه به پیش فروش قبلی سانس های این دو فیلم به نظر بتوان روی پر شدن ظرفیت درنظرگرفته شده سالن ها حساب جدی باز کرد و همچنان تماشاگرانی را خواهیم دید که رفتن به سینما را حتی در شرایط کرونایی به خانه نشینی، اکران آنلاین و غیره ترجیح می دهند.

انتهای پیام /4143/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
نماینده مردم شهرستان بم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم حمایت وزارت ارتباطات از پیام رسان های داخلی و حمایت از پیام رسان های خارجی، اضافه کرد: امروز اینستاگرام قتلگاه اعتقادات جوانان شده است.

به گزارش پایگاه خبری گلدشت کرمان به نقل از خانه ملت، موسی غضنفرآبادی در نشست علنی امروز (یکشنبه، یکم تیرماه) مجلس شورای اسلامی، پس از ارائه گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضعیت مخابراتی کشور ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته وزارت ارتباطات چند سوال خطاب به وزیر ارتباطات مطرح کرد.

نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اقدامات مهمی در جهت توسعه و گسترش سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور صورت گرفت، سوال این است آیا از این امکان استفاده خوب انجام شده یا بد؟ فضای مجازی و سرعت اینترنت اتوبان امنی برای ضد انقلاب و دشمنان ملت ایران به وجود آورد و بسیاری از جوانان ما در این اتوبان کشته و مجروح شدند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود:اعتراضات بحق مردم، با تاخت و تاز ضد انقلاب با استفاده از همین فضا به مسیر کج رفت و خسارت های بسیاری را بر ملت ایران تحمیل کرد. آیا در این حوزه وزارت ارتباطات مسئولیت ندارد.

وی با انتقاد از عدم حمایت وزارت ارتباطات از پیام رسان های داخلی و حمایت از پیام رسان های خارجی، اضافه کرد: امروز اینستاگرام قتلگاه اعتقادات جوانان شده، چقدر از خانواده ها که به خاطر وجود این فضا متلاشی نشدند.
غضنفرآبادی افزود: فضای خانمان سوز، بی دینی، بی غیرتی، غرب گرایی و بی اخلاقی در پیام رسان های خارجی وجود دارد، چه کسی باید تهدیدها دراین فضا را برطرف کند. آقای وزیر ارتباطات آیا شما در این حوزه مسئولیتی ندارید؟

وی افزود: چه اصراری وجود دارد که پیام رسان های خارجی تقویت شوند، آیا شما به عنوان یک وزیر جوان و متدین نباید اقدامی صورت دهید، آیا از بیرون القائاتی به وزارت ارتباطات وارد می شود. انتظار ما از یک وزیر جوان و با اطلاعات و متدین این است که فضای مجازی کنترل شود.

پایگاه خبری گلدشت کرمان با مجوز رسمی شماره 78104 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

اینستاگرام غضنفرآبادی وزارت ارتباطات

لینک خبر :‌ گلدشت

خبرگزاری ایلنا: مدیر ساماندهی محدوده و طرح های ترافیکی پایتخت از ادامه اعتبار طرح ترافیک سال گذشته خبرنگاران تا زمان تخصیص سهمیه سال جاری خبر داد.

"عمار سعیدیان فر" با بیان اینکه تا زمانی که سهمیه طرح ترافیک سال 99 خبرنگاران تخصیص داده نشود، طرح ترافیک خبرنگاری سال 98 اعتبار دارد تصریح کرد: در حال حاضر مدارک بارگذاری شده خبرنگاران در سامانه در حال بررسی است و به تدریج معرفی نامه رسانه ها نیز ارسال می شود.

مدیر واحد ساماندهی محدوده و طرح های ترافیکی اظهار داشت: پس از بررسی مدارک خبرنگاران، سایت " تهرانِ من" به مدت یک هفته مجددا باز خواهد شد که آن دسته از خبرنگارانی که نقص مدارک داشته و یا مدارکشان نیازمند ویرایش است، امکان ویرایش و بارگذاری مدارک را خواهند داشت.

سعیدیان فر ادامه داد: تخصیص سهمیه خبرنگاران از سوی کمیته ای 7 نفره متشکل از معاونت حمل و نقل و ترافیک 2 نفر نماینده از کمیسیون عمران و حمل و نقل و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد، انجمن صنفی روزنامه گاران استان تهران، انجمن صنفی رسانه های غیر دولتی و انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران در حال انجام است.

براساس گزارش روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران؛ به گفته وی پس از اعلام تخصیص سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران، تخصیص کارت بلیط مترو هم صورت خواهد گرفت که جزئیات آن نیز متعاقبا اعلام خواهد شد.

لینک خبر :‌ برترین ها
تهران- ایرنا- مدیرکل جدید اخبار چند رسانه ای، مدیر ایرنا پلاس و دستیار ویژه خبری معاون خبر سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) امروز یکشنبه در مراسمی معرفی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

محمدرضا نوروزپور مدیرعامل ایرنا در این مراسم، احکام انتصاب اسماعیل داودی به عنوان مدیرکل اخبار چندرسانه ای، حجت مرتجی دستیار ویژه خبری معاون خبر و لطیف نکویی مدیر ایرناپلاس را به آنها اهدا کرد.

مدیرعامل ایرنا در این مراسم که معاون خبر، مدیران کل و سردبیران حوزه های مختلف خبری ایرنا حضور داشتند، تاکید کرد: دنیای امروز دنیای فناوری های نوین ارتباطاتی و اطلاعاتی است که هر روز و هر ساعت نو می شود و ایرنا به عنوان خبرگزاری ملی ایران باید با بهره گیری از این فناوریها در جهت تبیین هر چه بیشتر دستاوردهای دولت تدبیر و امید و نظام جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف بکوشد.

نوروزپور در حکم انتصاب داودی به عنوان مدیرکل جدید اخبار چندرسانه ای بر برنامه ریزی جهت ارتقای کیفیت محتوای هدفمند و هوشمند در چارچوب اهداف ایرنا، تنوع بخشی به محصولات چندرسانه ای، حضور موثر در شبکه های اجتماعی و بهره گیری فراگیر از ظرفیت مراکز و دفاتر داخل و خارج از کشور ایرنا تاکید کرده است.

مدیرعامل ایرنا در حکم انتصاب لطیف نکویی به عنوان مدیر جدید ایرناپلاس نیز تولید محصولات پژوهشی هدفمند و هوشمند و تبیین خدمات ارزشمند و مغفول واقع شده دولت تدبیر و امید را مورد تاکید قرار داده است.

در حکم انتصاب حجت مرتجی نیز که از سوی محمدرضا نادری گیسور معاون خبر ایرنا صادر شده، نیز رصد و پردازش موثر اخبار خروجی های مختلف ایرنا، کمک به ارتقای کیفیت فراورده های خبری، جریان سازی صحیح و بموقع در راستای منافع نظام و دستاوردهای دولت تدبیر و امید و ارایه ایده ها و سوژه های خبری از جمله وظایف دستیار ویژه خبری معاون خبر عنوان شده است.

در این مراسم از تلاشها و خدمات ابوذر معتمدی مدیرکل سابق اخبار چندرسانه ای، عمار کلانتری مدیر سابق ایرناپلاس و وحید اقدسی دستیار سابق معاون خبر ایرنا قدردانی شد.

نوروزپور دو هفته پیش با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیرعامل جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) جایگزین سیدضیا هاشمی شد که از حدود دو سال و نیم پیش این مسئولیت را بر عهده داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
میلاد تفت آشیان گفت: تجهیز و بازسازی سینما آزادی آبادان به اتمام رسیده و روند تبدیل سینما اکسین اهواز به پردیسی پنج سالنه نیز در دست اقدام است.

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، میلاد تفت آشیان مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان خوزستان عنوان کرد: در راستای طرح تحول عمرانی مؤسسه بهمن سبز حوزه هنری، سینما آزادی آبادان در سینماهای اولویت نخست بازسازی در حال حاضر در مرحله تکمیل سازه و تکمیل دو سالن جدید است.

وی افزود: در حال حاضر سینما آزادی آبادان یک سالن اصلی با 220 نفر ظرفیت دارد و طبق برنامه ریزی های مؤسسه بهمن سبز احداث 2 سالن دیگر علی رغم وجود شرایط کرونایی، در موعد مقرر به پایان رسید.

وی تکمیل کرد: نما و تجهیزات و نصب صندلی ها و سازه ها و مشاعات داخلی و بیرونی همگی به اتمام رسیده و در انتظار نصب تجهیزات صوتی و تصویری و آماده برای بازگشایی سینماها با رعایت پروتکل های بهداشتی هستیم.

تفت آشیان همچنین گفت: سینما اکسین اهواز در حال حاضر یک سالنه 600 نفره با دو بالکن جنبی دارد و پروژه تبدیل آن به پردیسی 5 سالنه در دست اقدام است.

مؤسسه بهمن سبز حوزه هنری در حال حاضر در استان خوزستان سینماهای اکسین اهواز با یک سالن، بهمن اهواز با یک سالن، قدس اهواز با یک سالن، آزادی آبادان با یک سالن و نخل خرمشهر با دو سالن را به صورت فعال دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ حوزه هنری
پس از 4 ماه تعطیلی سینما ها، فقط یکی از پردیس های سینمایی شهر فعالیتش را آغاز کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

شکیبا افخمی راد - هفته گذشته بود که حسن روحانی، رئیس جمهور، از بازگشایی سینما ها از اول تیر بعد از 4 ماه تعطیلی خبر داد. تصمیمی که بعد از رایزنی های سیدعباس صالحی وزیرفرهنگ و ارشاداسلامی و درخواست های مکرر سینماداران رخ داد. در این مدت جلسات بسیاری در سازمان سینمایی برگزار شد تا درنهایت تصمیم برآن شد برای جذب مخاطب بیشتر، سینما ها با دو فیلم جدید خوب، بد، جلف 2 و شنای پروانه درکنار چند فیلمی که از زمستان سال گذشته روی پرده رفته بودند، آغاز به کار کنند. اما تهیه کنندگان این دو فیلم تنها در یک روز مانده به بازگشایی سینما ها اعلام کردند به دلیل محقق نشدن وعده های سازمان سینمایی از اکران در وضعیت کنونی انصراف می دهند. همچنین پیش تر گفته شده بود فیلم های خروج و طلا که در ایام تعطیلی سینما ها به صورت آنلاین اکران شدند روی پرده سینما ها نیز به نمایش درمی آیند، اما از اکران این دو فیلم هم خبری نبود. در این بین بسیاری از سینماداران منتظر بودند تا سازمان سینمایی اسامی فیلم های جایگزین را اعلام کند، اما این سازمان در اطلاعیه ای بدون تعیین ترکیب قطعی فیلم های اکران، از آغاز فعالیت سالن های سینمایی پس از 4 ماه تعطیلی با فیلم های اکران اسفند 98 خبر داد. این درحالی است که پیش تر خود مسئولان سازمان سینمایی و سینماداران بار ها تأکید کرده بودند که سینما ها باید با اکران دو فیلم پرمخاطب آغاز به کار کنند. به ویژه در شرایطی که به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی سینما ها تنها از 50 درصد ظرفیت خود می توانند استفاده کنند. از این رو بسیاری از سینماداران ترجیح دادند همچنان در سالن هایشان را باز نکنند. در مشهد نیز با آنکه در هفته گذشته سینما ها عملیات ضدعفونی و گندزدایی را انجام داده بودند، تنها سینما اطلس از روز گذشته با اکران چهار فیلم عطر داغ ، یادم تو را فراموش ، چهل و هفت و جهان با من برقص آغاز به کار کرد.

تنها سینمای بازگشایی شده در مشهد
حمید فولادی مدیر سینما اطلس با اشاره به اینکه در کل ایران حدود 20 سینما بازگشایی شده اند و در استان خراسان رضوی نیز تنها سینما اطلس آغاز به کار کرده است می گوید: ما تمام پروتکل های بهداشتی، چون آموزش کارکنان و انجام عملیات ضدعفونی و گندزدایی را رعایت کردیم، همچنین در سامانه وزارت بهداشت نیز ثبت نام کردیم از این رو سیاستمان این بود با صدور مجوز برای بازگشایی سینما ها از سوی ستاد مبارزه با کرونا بعد از 4 ماه دوباره آغاز به کار کنیم. او درباره اهمیت انصراف دو فیلم خوب بد جلف 2 و شنای پروانه از اکران برای این پردیس سینمایی توضیح می دهد: برای ما فرقی نمی کرد که نمایش این دو فیلم قطعی شود یا نه. چون در نهایت دو اثر دیگر به عنوان جایگزین معرفی می شوند. آن زمان هم تمام سینما ها بازگشایی می شوند. به نظر فولادی بهتر است سینماداران به سیاست های دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا که مجوز بازگشایی را داده اند، همچنین تلاش ها و رایزنی وزیر فرهنگ و ارشاد، سازمان سینمایی و مدیرکل استان احترام بگذارند و با آنکه فیلم های جدیدی برای اکران معرفی نشده است آغاز به کار کنند. این مدیر سینما همچنین یادآور می شود: فیلم های اکران شده آثار خیلی خوبی نیستند و نمی توانند مخاطب خاصی را به سینما ها بکشانند با این حال ما می خواستیم چراغ سینما را به ویژه در دهه کرامت روشن کنیم و همچنین اشتغال زایی داشته باشیم. به گفته فولادی مجموعه سینمایی اطلس برای بازگشایی براساس پروتکل های بهداشتی بار مالی بسیار زیادی را متحمل شده است، اما هیئت مدیره این مجموعه فقط حوزه اقتصاد را درنظر نداشته و می خواسته با فراهم آوردن شرایط بازگشایی کاری در بهبود وضعیت نشاط در جامعه انجام دهند. او همچنین از رایزنی های انجام شده برای اکران فیلم خروج در این سینما خبر می دهد و می گوید: به احتمال 90 درصد این فیلم در روز های آینده در سینما اطلس اکران خواهد شد. مدیر سینما اطلس ابراز امیدواری می کند شورای صنفی و تهیه کنندگان بتوانند سرمایه گذاران فیلم های جدید را به اکران در شرایط موجود راضی کنند.

نیت فقط بازکردن سینما نیست
در این بین باقی سینما های مشهد از جمله هویزه، گلشن، سیمرغ، ویلاژتوریست، قدس، آفریقا و پیروزی همچنان تعطیل هستند و فعالیتشان را آغاز نکرده اند. امیرحسین دبیرزاده مدیرسینما سیمرغ و پیروزی که ترجیح داده با حواشی ایجاد شده سینمایش را بازگشایی نکند، می گوید: ما آمادگی کامل برای بازگشایی داشتیم، اما چون دو فیلم جدید از اکران انصراف دادند، ترجیح دادیم فعلا آغاز به کار نکنیم.
به نظر او باید اکران جدید سینما ها با دو فیلم جدید و خوب آغاز شود تا حداقل 4 نفر برای تماشای آن رغبت کنند به سینما ها بیایند وگرنه آن فیلم هایی که بهمن سال گذشته اکران شده بودند همان زمان خودشان نیز فروش چندانی نداشتند و بعید است در این شرایط بتوانند مخاطبانی را به سینما بکشانند. دبیرزاده تصریح می کند: هرماه حقوق پرسنل ما حدود 100 میلیون تومان می شود و باید حدود 10 تا 15 میلیون تومان نیز صرف ضدعفونی مجموعه کنیم، بنابراین فروش فیلم ها باید به گونه ای باشد که حداقل بخشی از این هزینه ها را بتوانیم جبران کنیم. تازه در این شرایط اگر فیلم خوب هم اکران شود باز هم سینما ها ضرر می کنند. به گفته این مدیر سینما، نیت مدیران نباید تنها باز کردن سینما باشد بلکه باید به فکر جذب مخاطب نیز باشند. دبیرزاده از نحوه مدیریت سازمان سینمایی نیز گله می کند: 4 ماه زمان داشتند که رایزنی های لازم را با تهیه کنندگان انجام دهند و رضایت آن ها را برای نمایش آثارشان جلب کنند، اما دریغ کردند که نمی دانم دلیل آن چیست. در حالی که می شد با برنامه ریزی درست چند فیلم اجتماعی، کودک و کمدی جدید را در زمان بازگشایی سینما ها اکران کرد تا بخشی از ضرر و زیان های وارد شده در این مدت جبران شود. او با اشاره به اینکه قرار است در روز های آینده دو فیلم جدید جایگزین برای اکران سینما ها معرفی شوند، تأکید می کند تا زمانی که فیلم های جدید معرفی شوند سینما سیمرغ را بسته نگاه می دارد.

انتظار برای تصمیم جدید
حیدر مرادی مدیر سینمایی هویزه نیز درباره دلایل باز نشدن این سینمای پرمخاطب در روز اول تیرماه توضیح می دهد: ما تابع تصمیمات حوزه هنری و موسسه بهمن سبز هستیم آن ها اعلام کردند فعلا اقدامی برای بازگشایی سینما انجام ندهید. او که مدیریت سینما آفریقا را نیز برعهده دارد با اشاره به اینکه این تصمیم مربوط به کل سینما های زیرمجموعه حوزه هنری می شود می گوید: من نمی دانم علت این تصمیم چه بوده، ولی امیدوارم به زودی مشکلات حل شود. به گفته مرادی فعلا معلوم نیست چه زمانی سینما هویزه بازگشایی شود، اما احتمالا این وضعیت زیاد طول نمی کشد. باتوجه به توضیحات مرادی سینما قدس نیز که زیر نظر حوزه هنری انقلاب اسلامی مدیریت می شود به همین دلیل همچنان تعطیل است.
فرزین جیرانی مدیر سینما گلشن نیز با اشاره به انصراف دو فیلم خوب بد جلف 2 و شنای پروانه از اکران می گوید: با توجه به منتفی شدن اکران این دو فیلم جدید و همچنین درنظر گرفتن این نکته که باقی فیلم های سال گذشته فروشی نخواهند داشت فعلا بسیاری از سینما ها بازگشایی نشده اند. به گفته او سینما گلشن تا چهارشنبه این هفته منتظر می ماند تا تکلیف فیلم های جدید سینما مشخص شود و جایگزین فیلم های انصرافی معرفی شوند. سپس به بازگشایی سینما گلشن اقدام می کند.

اولین روز اکران در سال جدید، سینما اطلس
شاید کسی فکر نمی کرد که سینما های کشور، اولین فیلمشان در سال99 را در تیرماه اکران کنند، آن هم در سالن های سوت وکور با فیلم هایی که حدود 4ماه پیش روی پرده رفته بودند. در مشهد نیز اولین سانس سینما ها در سال99 به فیلم عطر داغ اختصاص داشت. این فیلم در ساعت 16:10 روز گذشته در سالن6 پردیس سینمایی اطلس، تنها سینمای مشهد که بعد از تعطیلی چهارماهه بازگشایی شده است، اکران شد. اکرانی که شبیه اکران هیچ فیلمی در تابستان، فصل پرمخاطب سینما، نبود. نه در ورودی ها و راهرو های سینما اطلس و نه حتی خود سالن ها، شلوغی و شور و شوق مخاطبان برای تماشای فیلم به چشم نمی خورد و حال و هوای سینما کاملا نشان دهنده روز های کرونایی بود؛ از تعبیه شدن دستگاه ضدعفونی کننده هوشمند در راهرو ها گرفته تا علامت گذاری در کف سالن ها برای حفظ فاصله اجتماعی.
در سالن شماره 6 که عطر داغ به نمایش درآمده بود، 8 نفر به تماشای فیلم نشسته بودند؛ افرادی که در گفتگو با شهرآرا به انتظار چندماهه خود برای بازگشایی سینما ها اشاره کردند. با پایان فیلم سینمایی عطر داغ ، حمید فولادی، مدیر سینما اطلس، در جمع محدود تماشاگران حاضر شد و از آن ها به عنوان اولین افرادی که بعد از تعطیلی سینما ها به تماشای فیلم نشسته اند، تشکر و قدردانی کرد. او همچنین به هریک از تماشاگران یک بلیت نیمه بها هدیه داد تا هرزمان که می خواهند به تماشای فیلمی به انتخاب خود بنشینند. در این بین، سانس دوم سینما اطلس که به فیلم یادم تو را فراموش اختصاص داشت، به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد تماشاچیان، لغو شد. با آنکه در روز اول بازگشایی سینما ها در تنها سینمای فعال شهر، خبری از استقبال تماشاگران نبود، چراغ سینما های شهر روشن شد؛ چراغی که احتمالا با اکران فیلم های جدید در روز های آینده پرفروغ تر می شود.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
گروه استان ها- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی جدیدترین جزئیات از بازگشایی سینماها و مراکز فرهنگی و هنری استان مرکزی را تشریح کرد و از فعالیت با 50 درصد ظرفیت با رعایت فاصله گذاری اجتماعی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، اگرچه ویروس کرونا در نگاه نخست سلامت افراد را به خطر انداخته اما در واقع با شیوع کرونا بسیاری از کسب و کارها از رونق افتاده و تعداد زیادی نیز در آستانه سال نو بیکار شدند شیوع کرونا کسب و کارها را با توجه به نوع آنها متاثر کرده است.

از زمان شیوع کرونا تا به امروز بسیاری از شغل هایی که به نوعی با سلامت آحاد جامعه سر و کار داشته اند محدود و یا تعطیل شده و اغلب اصناف و واحدهای تجاری نیز به سبب نبود مشتری متحمل زیان شده اند، بسیاری از کارگران واحدهای صنفی به سبب بسته شدن محل کار خود با مشکلات زیادی در تامین مایحتاج خود روبه رو هستند.

شیوع کرونا صنوف فرهنگی و هنری را همانند سایر صنوف از زمان شیوع کرونا تا چند روز گذشته به تعطیلی کشانده بود و سبب خسارت های زیادی به این صنوف شد، تمهیدات مناسبی باید برای این صنوف در نظر گرفته شود تا بخشی از خسارت های وارده بر آنها جبران شود.

در واقع همانند بخش های مختلف اقتصادی، تولیدی، صنفی، کسب و کار و دیگر حوزه هایی که به سبب تعطیلی ناشی از ویروس کرونا دچار خسارت شده اند، صنوف حوزه فرهنگ و هنر نیز متحمل آسیب هایی شده است.

خسارت 100 میلیارد ریالی کرونا به حوزه فرهنگ و هنر استان مرکزی

اصحاب فرهنگ، هنر، نشر، سینما، رسانه، آموزشگاه ها، چاپ، موسسات، کانون ها و صنوف فرهنگی از ابتدای شیوع کرونا برای شکستن زنجیره انتقال آن و فاصله گذاری اجتماعی حدود 2 ماه تعطیل و این مهم سبب بروز خسارتی به این عرصه شده است.

این درحالی بود که مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی در مصاحبه ای در روزهای پایانی اردیبهشت ماه امسال از اینکه "کرونا به اصحاب فرهنگ و هنر استان مرکزی 100 میلیارد ریال خسارت وارد کرد" خبر داد و براساس اعلام مسئولان ارشاد استان مرکزی در سی ام اردیبهشت ماه در بررسی های انجام شده از زمان شیوع کرونا تا پایان فروردین ماه امسال حدود 10 میلیارد تومان به اصحاب فرهنگ و هنر خسارت وارد شده است.

هرچند از همان زمان به مرور بخش هایی از حوزه فرهنگ و هنر استان مرکزی براساس مصوبات ملی و کشوری ستاد مبارزه با کرونا و قرارگاه پدافند زیستی کار فعالیت خود را آغاز کردند اما براساس اعلام ارشاد استان، ویروس کرونا به طور مستقیم و غیرمستقیم 60 صنف فعال فرهنگی و هنری استان مرکزی را درگیر کرد.

بااین حال، براساس مصوبه ستادملی مقابله با کرونا در روزهای اخیر برای از سرگیری فعالیت مراکز فرهنگی و هنری و سینماها در استان ها، خبرنگاران تسنیم به سراغ مدیرکل فرهنگک و ارشاد اسلامی استان رفتند تا روند و بایدها و نبایدها بازگشایی را جویا شوند.

حجت الاسلام عباس دانشی در پاسخ به سوالات خبرنگار تسنیم با اشاره به شروع فعالیت سینماهای استان مرکزی اظهار داشت: براساس مصوبه ستادملی مبارزه با کرونا سینماهای استان از اول تیرماه با ظرفیت 50 درصد و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی فعالیت خود را شروع کرده اند.

وی افزود: به منظور استقبال بیشتر شهروندان، سانس های فروش بلیط نیم بها که در گذشته هفته ای یک بار صورت می گرفت افزایش یافته به طوری که براساس ابلاغیه سینمایی کشور سینماها باید سه بار در هفته فروش بلیط نیم بها داشته باشند.

دانشی اضافه کرد: قطعا این تصمیم سبب خواهد شد تا مردم فرصت دیدن فیلم ها را در سینما و قاب سینما داشته باشند که کمک خوبی به فعالان حوزه سینما و همچنین سالن داران سینمایی در استان ها به شمار می رود.

استفاده از 50 درصد سینماها و مراکز برگزاری تئاتر و هنرهای نمایشی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تصریح کرد: اجرای تئاتر نیز در استان مرکزی و با استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن با رعایت پروتکل های بهداشتی و پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت و درمان صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: البته باید توجه داشت اجرای تئاترهایی که تعداد بازیگران کمتری داشته باشند و در آن از افراد کمتری برای ایفای نقش در مجموعه نمایشی استفاده شده، می توانند فعالیت خود را شروع کنند.

به گزارش تسنیم، به هرحال باید از یکسو به ضرر حوزه فرهنگ و هنر توجه داشت که قطعا این تصمیم به آهستگی سبب داغ شدن بازار کسب و کارهای فرهنگی و هنری را به دنال دارد و از سوی دیگر باید مراقب بود تا فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی به درستی انجام پذیرد چراکه بیماری کرونا با هیچکس شوخی ندارد و با رعایت موارد بهداشتی پیشگیری از این بیماری داشت.

گزارش از لیلا گراوند

انتهای پیام/716/ ع

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه استان ها- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان گفت: شیوه نامه های فعالیت هیئت های مذهبی تهیه شده و هیئت ها با رعایت پروتکل ها به فعالیت خود ادامه دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، حجت الاسلام غلامحسین حقانی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان به مناسبت سالروز تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: سازمان تبلیغات اسلامی نهادی انقلابی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل شد.

وی با بیان اینکه این سازمان برای تبلیغ دین اسلام شکل گرفت و رسالت آن توسعه اسلام و صدور انقلاب اسلامی است گفت: ارزش سازمان تبلیغات اسلامی به مردمی بودن آن است و در فعالیت های این سازمان مردم مشارکت دارند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان با عنوان اینکه کار ما در سازمان تبلیغات اسلامی تسهیل گری امور دینی است افزود: مردم از حکومت ها جلوتر عمل می کنند و نسبت به امور دینی خود را مسئول می دانند.

وی با بیان اینکه مردم در قالب هیئت های مذهبی در مقابله با بحران های مختلفی چون وقوع سیل و شیوع ویروس کرونا خوش درخشیدند گفت: هیئت ها بلافاصله گروه های جهادی تشکیل دادند و به امدادرسانی مشغول شدند.

حقانی با اشاره به اینکه در رزمایش کمک های مومنانه نیز هیئتی ها به خوبی پای کار آمدند و کمک های بسیار خوبی بین آسیبدیدگان کرونا در استان کرمان توزیع شده است افزود: شیوه نامه های فعالیت هیئت ها تهیه شده است و با تعامل انجام شده هیئت های مذهبی می توانند به فعالیت خود ادامه بدهند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه در شهر کرمان بیش از 200 مسجد وجود دارد که از این تعداد بیش از 180 مسجد فعال بوده و نماز جماعت در آنها برگزار می شود افزود: در مساجد سه نهاد دفتر امام جمعه، سازمان اوقاف و سازمان تبلیغات اسلامی دخیل هستند.

وی با اشاره به وجود هزار و 245 هیئت ثبت شده در استان کرمان که در سطح استان فعالیت های فرهنگی مذهبی دارند گفت: که از این تعداد 354 هیئت در شهر کرمان است.

حقانی با بیان اینکه 50 هیئت شاخص در استان کرمان برنامه های ویژه ای دارند که در ایام شیوع ویروس کرونا نیز این برنامه ها را به صورت مجازی برگزار کردند افزود: محله ها و شهرک های نوساز نیازمند ساخت مسجد هستند و نیاز است که خیران در این امر خداپسندانه مشارکت کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه 7 مدرسه معارف دولتی در سطح استان کرمان دایر است گفت: توسعه این مدارس در سطح استان کرمان در دستور کار است.

انتهای پیام/511/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : پژواک نیوز

پریسا صالحی، انصاف نیوز: حسن نجفی متهم ردیف دوم پرونده ی اکبر طبری پرونده ی دیگری مربوط به دو زمین با متراژ 200 هزار متر و 35600 متر دارد که یکی از آنها اوقافی است. ذکریا اسدیان طرف دعوای او در این پرونده به دفتر انصاف نیوز آمد تا در اینباره توضیحاتی دهد. اسدیان می گوید زمینی 200 هزار متری سال ها قبل وقف شده و در ید و اجاره ی پدربزرگ او بود و مدارکی هم برای اوقافی بودن این زمین ارائه می کند. به گفته ی اسدیان زمین پدری او هم که در همسایگی آن زمین قرار دارد به تصرف نجفی درآمده، نکته ی حائز اهمیت این است که از سال 84 بارها در مورد این زمین ها دادگاه برگزار شده و رای ها به نفع اسدیان بوده ولی سال 97 دوباره پرونده ی مختومه باز شده، حکم به نفع نجفی داده شده و طی 20 روز اجرا شده است.

رای داور به نفع ما بود

اسدیان در توضیح این پرونده به انصاف نیوز گفت: آن زمین وقف همه ی شیعیان دنیا بود و مال عموم بود. چرا زمینی که وقف نامه وجود دارد را به آقای نجفی دادند و صدایش را هم درنمی آورند؟ در اوقاف چند نفر را گرفتند اما دم او لای تله نرفت چون پارتی خیلی کلفتی دارد. می آید در کلاک شهرک می سازد و فاضلاب آن را به سد لتیان می دهد که اینهمه آدم می خورند. شجره نامه زمین پدریم، انحصار وراثت، پلاک ثبتی، رای داور به نفع ما، رای قطعی تجدید نظر، محکومیت آنها ورود ثالث در شعبه 13، شعبه 2 و شعبه 15 و شعبه 40 تجدیدنظر محکوم شدند، چطور همه ی این مدارک نادیده گرفته شدند؟ قوه ی قضاییه یک موضوع را چند بار بررسی می کند؟ چطور با همه ی این آرا من را محکوم کرد؟ سه سال پرونده من را در تجدیدنظر نگه داشت بعد بیست روزه این حکم را اجرا کردند. اصلا قاضی با لحن بد با ما صحبت می کند.

این پرونده امر مختومه داشت و اصلا نباید باز می شد. شخصی به نام پ -که خود را قاضی بازنشسته معرفی می کند و شریک نجفی است- بسیاری از زمین های مردم را ضبط کرد. دوازده سال من را چرخاندند و به من سند ندادند. همین آقای پ و نجفی در همان زمین های موقوفی ویلاهای آنچنانی ساخته اند. پدر من را اینها نابود کردند، یک آدم بی سواد کشاورز پیاده را اینها که هم سواددار هستند هم پولدار و هم سواره له کردند.

او به شخصی به نام ابوالفضل نصیر اشاره می کند و می گوید: ابوالفضل نصیر سرهنگ زمان شاه بود، حکم تیر مردم در میدان شاه را همین ابوالفضل نصیر داد. نصیر مرد اما دست نشانده های او هستند. ص که زمین موقوفی را به نجفی فروخت در زمان های قدیم دو گاو داشت الان می گوید لواسان مال من است. تو کجا بودی که الان مالک لواسان شده ای؟ روزی چقدر درآمد داشتی؟ زمین های دکتر معتمد همه دست اینهاست؛ تعداد زیادی پرونده قضایی دارند اما چطور با آنها کاری ندارند؟ 10 روز پیش من با آنها دادگاه داشتم، حتی نگذاشتند بنشینیم، گفته شد پرونده را می بندند.

زمین موقوفی به پدربزرگم اجاره داده شده بود

زمین موقوفی به پدربزرگ من اجاره داده شده بود و آمده بود که این زمین در ید پدربزرگ من و بعد از آن فرزند ارشد ذکور باشد. در مورد زمین خودمان رای قطعی داشتیم چطور دوباره آن را باز کردند؟ آقای نصیر اول انقلاب زمین موقوفی را بالا کشید؛ یکی از نزدیکانش نقشه کش ثبت بود و زمین ما را در پلاک ثبتی زمین های موقوفی گذاشت و پدرم را به دادگاه کشید.

سال 84 اینها محکوم شدند؛ ابوالفضل نصیر در رای داوری محکوم شد، بعد از آن ص و چند نفر از نزدیکان نصیر وارد پرونده شدند آنها هم محکوم شدند. زمین خوار هستند. در روستای بغل ما 17000 متر زمین سنددار همشهری من را گرفته و خورد. یعنی روی زمین سنددار دوباره سند گرفت. حالا آقای نجفی این زمین موقوفی را از ص ها خرید.

آقای طبری در تلویزیون می گوید من اگر بخواهم کل لواسان را به نامم می زنند. شما چه کسی هستید که کل لواسان را به نام شما بزنند؟ اصلا یک گوشه از لواسان هم به نام آقای نجفی باشد چه طور می تواند کل لواسان را به نام تو کند؟

اسدیان در ادامه اضافه می کند: از پسرعموی من به طور صوری شکایت کردند و محکومش کردند حالا از همان حکم علیه ما استفاده می کنند. چون فامیلی او اسدیان است و من هم اسدیان هستم ما سردرختی خور هستیم دزدی بلد نیستیم، یک سال می نشینیم پای درخت سم می زنیم کود میزیم می فروشیم، نصفش را میدان می خورد و نصفش را ما یک سال می خوریم.

شب خوابیدند، صبح بیدار شدند، میلیاردر شدند!

این آقایان همه در منطقه زمین خوار هستند، در روستای بغلی هم زمین خواری کردند اصلا بیایند در ثبت ببینند ص کیست، کارگرِ دکتر معتمد بود، اینهمه سرمایه را از کجا آورد؟ چطور زمین موقوفه الان مال این شد؟ چرا اداه ی اوقاف پیگیر نیست؟ اگر وقت نبود چرا از پدربزرگ من 120 سال پیش اجاره گرفتی؟ آقای پ کیست که خود را قاضی بازنشسته معرفی می کند و یک سری کشاورز را می ترساند؟ آقای نجفی که رفت خارج اما دم آقای پ لای تله نرفت.

او در پایان افزود: خانم [...] که مدیر دفتر [...] است و نزدیک به اینهاست چرا تعویض نمی شود؟ بومی آنجاست و معلوم است که کار دایی خود را زمین نمی گذارد. آقای فلانی به من گفت پرونده مختومه است و رسیدگی شد؛ چطور رسیدگی نشد؟ چرا وقتی دادگاه از اداره اوقاف استعلام گرفت و اداره اوقاف هم گفت وقف است پرونده مختومه نکرد؟ در رای شعبه 15 امده که جایی که رای داور دارد اصلا به کارشناس مربوط نیست. ما این درخت ها را اینقدری کردیم، طرف شب خوابید صبح بیدار شد میلیاردر شد. برادر و پدر من در این ماجرا مریض شدند. تو از کجا آمدی که با حمایت دادگاه من را از ده خودم بیرون کردی؟ اصلا نمی گذارند ما در دادگاه حرف بزنیم. بیست تا رای داشتم که محکوم شدند زمین به من تحویل داده شد؛ ساختمان ساختم خرابش کردند، اجناس آن را نیمه شب بردند و فروختند. مردم مال خود را وقف می کنند که اداره ی اوقاف آن را نگه دارد، نمی توانید بگویید نمی توانیم کسی وقف نکند.

چند سال است محصول ما را می برند، زمین ما را آب نمی دهند و از حالت باغ درمی آورند. بالای زمین ما مراتع ملی است، زمین دست ما بود پشت نهر را نمی توانستیم یک درخت بکاریم، الان اینها جاده درست کردند چطور جنگلبانی و مراتع ملی چیزی نگفت؟ چطور پرونده ی ما را سه سال در شعبه 17 نگه داشتند؟ چرا پرونده ی ما را از شعبه 15 که آن را میشناسند و 15 رای آنجا دارد به شعبه 17 دادند؟ رای داوری ما را حتی باطل نکردند بلکه روی آن رای داده اند.

مدارک مربوط به مالکیت زمین و محکومیت ص :

مدارک مربوط به مالکیت زمین و محکومیت صالحی زاده

انتهای پیام

لینک خبر :‌ انصاف نیوز
تبریز - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مرند از برپایی نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی در محل این اداره از سوم تا بیستم تیرماه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : نصیر نیوز راهبردنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مهران فرجی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نمایشگاه با بیش از 3 هزار عنوان تازه های نشر برگزار می شود.

وی هدف از برپایی نمایشگاه کتاب را گسترش فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی بیان کرد و گفت: با توجه به استقبال بسیار خوب شهروندان مرندی از ادوار گذشته نمایشگاه های کتاب، این نمایشگاه به مدت 16 روز پذیرای علاقه مندان خواهد بود.
فرجی اضافه کرد: انواع کتاب در موضوعات ادبیات ایران و جهان و آذربایجان، رمان و داستان، تاریخی، مذهبی و کودک و نوجوان، با 50% تخفیف در این نمایشگاه ارائه می شود.
وی اعلام کرد: علاقه مندان می توانند همه روزه از ساعت 9 صبح تا 21 با رعایت موارد بهداشتی و استفاده از ماسک از نمایشگاه بازدید کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی دلیل اصلی شیوع کرونا در استان گلستان بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در گلستان آخرین وضعیت کرونا در استان و تصمیمات جدید برای مقابله با آن بررسی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان آخرین وضعیت کرونا در شهرستان های استان را اعلام کرد که بندرگز، گنبدکاووس، بندرترکمن، آق قلا، مراوه تپه، گالیکش و کلاله در وضعیت قرمز و گرگان، علی آباد کتول، رامیان، آزادشهر، مینودشت، کردکوی و گمیشان در وضعیت زرد قرار دارند، وضعیت هیچ شهرستانی سفید نیست و مینودشت نزدیک ترین شهرستان وضعیت زرد بوده که ممکن است به وضعیت قرمز برسد.

عبدالرضا فاضل افزود: در بازارهای هفتگی فعال پروتکل ها و مصوبات رعایت نمی شود، فعالیت رستوران ها به جز گرگان با رعایت پروتکل ها است، در برخی هتل ها و مراکز اقامتی پروتکل ها را رعایت نمی کنند و تالارهایی که فعالیت را شروع کردند بدون رعایت پروتکل ها است.

وی ادامه داد: شیوع کرونا در شرق گلستان به ویژه روستاهای این منطقه افزایش داشته و نیاز است تا مردم این مناطق فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.

استاندار گلستان با اشاره به محدودیت ها خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی گلستان محدودیت های شهرهای قرمز و پروتکل ها را به فرمانداران اعلام خواهد کرد تا فعالیت اماکن مختلف مشخص شود.

وی ادامه داد: فعالیت سینماها و مراکز فرهنگی در شهرستان های زرد با رعایت پروتکل ها مانعی ندارد و فعالیت نمایشگاه های بین المللی در صورت تائید بهداشت، رعایت پروتکل ها و محدودیت بازدیدکنندگان بلامانع است.

مدیرکل ارشاد استان گلستان هم گفت: بحران معیشت مراکز فرهنگی و آموزشگاه ها در حال تبدیل شدن به فاجعه است و مقرر شده تا اجراهای صحنه مانند سینما، موسیقی و تئاتر از اول تیرماه از سر گرفته شود.

عادله کشمیری خاطرنشان کرد: فعالیت این مراکز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی در شهرستان های سفید و زرد از سر گرفته می شود.

جانشین فرمانده سپاه گلستان هم اظهار داشت: با همکاری مردم پیک نخست کرونا را پشت سر گذاشتیم و این همراهی همچنان باید ادامه داشته باشد و نیاز است تا کارگروه رسانه ای در این بخش فعال شود.

سرهنگ سیدموسی حسینی یادآور شد: برداشتن محدودیت ها این ذهنیت را در مردم ایجاد می کند که شرایط عادی شده و رسانه ها با تولید محتوای مناسب باید اخطارهای لازم را به مردم بدهند.

فرماندار گنبدکاووس هم در مورد قرمز بودن وضعیت این شهرستان گفت: در پیک نخست کرونا 80 درصد مبتلایان در گنبد شهرنشین و 20 درصد روستانشین بودند اما در پیک دوم با توجه به تعطیلات عید فطر و نیمه خرداد و برپایی نماز جماعت شیوع بیماری در روستاها بیشتر شده است.

عبدالقدیر کریمی افزود: نگرانی ها نسبت به مرگ و میر کرونا کمتر شده، باز شدن بازارها و مراکز تجاری، کاهش سختگیری ها و غیره از مهم ترین دلایل پیک دوم کرونا در گنبدکاووس بوده است.

انتهای پیام/588/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
بلیط سینما های گیلان از امروز به مدت 3 روز نیم بها فروخته می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت ، فیروز فاضلی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به بازگشایی سینما ها، سالن های کنسرت و تماشاخانه های استان پس از حدود 4 ماه تعطیلی به دلیل بحران کرونا از امروز گفت: مطابق توافق پخش کنندگان و سینماداران، بلیط سینما ها در گیلان مانند دیگر استان ها، از امروز به مدت 3 روز نیم بها فروخته می شود.

او با بیان اینکه سالن های نمایش گیلان با 50 درصد ظرفیت از امروز بازگشایی شدند ، افزود: چیدمان صندلی تماشاچیان 2 در میان است و با ردیف بعدی حالت ضربدری دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، بر لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای فروش بلیط، ورود و خروج به سینما و سالن نمایش تأکید کرد و گفت: بازگشایی این مراکز هنری با رعایت دستورالعمل های بهداشتی انجام می شود و مردم باید با رعایت این دستورالعمل ها و فاصله گذاری اجتماعی به سلامت خود و خانواده هایشان توجه داشته باشند.

فیروز فاضلی تصریح کرد: گیلان 9 سینمای فعال با 10 سالن نمایش فیلم دارد.

انتهای پیام/م.ع

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
فعالیت سینما های خراسان شمالی از امروز آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی،حیدری سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا سینما های خراسان شمالی هم از امروز با رعایت موازین بهداشتی و با ظرفیت محدودتر آغاز به کار می کند.

ابوالحسن حیدری افزود: مراحل میکروب زدایی و ضدعفونی سینماها انجام شده و آماده اکران فیلم و حضور علاقمندان به هنر هفتم از اول تیرماه است.

وی گفت: سینماهای گلشن، عمیق و داریوش در بجنورد، سینما نسیم در اسفراین، سینما غدیر در شیروان، سینما اندیشه در مانه سملقان و سینما یاس در شهرتیتکانلو شهرستان فاروج آمادگی کامل خود را برای میزبانی از اکران فیلم های سینمایی اعلام کردند.

بیشتر بدانید: آغاز فعالیت های فرهنگی تا آرشیو خاطرات

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
گرگان- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان گفت: فعالیت سینما و سالن های تئاتر در گلستان از سر گرفته می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۴/۰۱

به گزارش خبرنگار مهر ، عادل کشمیری ظهر یکشنبه در جلسه پیشگیری و مقابله با کرونا استان، اظهار کرد: مقرر شده بود که اجراهای صحنه ای شامل موسیقی، نمایش و سینما از اول تیرماه در کشور بازگشایی شود اما باید مجوز ستاد استانی را هم داشته باشیم.

وی با اشاره به تعطیلی چندماهه مراکز فرهنگی، افزود: بحران معیشت موسسات فرهنگی، هنرمندان، گالری ها، آموزشگاه ها (220 آموزشگاه فعال در استان)، مراکز موسیقی و غیره کم کم به فاجعه تبدیل خواهد و هر روز مراجعاتی در این زمینه داریم.

کشمیری با بیان اینکه افسرگی پساکرونا را هم شاهد خواهیم بود، ادامه داد: باید به فکر تفریح و نشاط خانواده ها در ایام کرونا هم باشیم لذا با رعایت پروتکل ها و تایید ستاد، فعالیت مراکز فرهنگی از سر گرفته می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان توضیح داد: حدود هشت ماه بوده که فعالیت های شادمانه و مراکز فرهنگی در استان تعطیل است.

وی بیان کرد که این مراکز با حفظ پروتکل ها مانند بلیط فروشی اینترنتی، ارائه بلیط در تلفن همراه، استفاده از 50 درصد ظرفیت سالن ها، فاصله گذاری صندلی ها، ضدعفونی سالن ها، استفاده از دستگاه تب سنج، استفاده از کارشناس بهداشت، الزام کارکنان و مردم به استفاده از ماسک و دستکش، رعایت فاصله دو ساعته خروج و ورود، حذف پذیرایی، خط گذاری در اجراها و تمرین ها و غیره در شهرهای سفید و زرد بازگشایی خواهد شد.

کد خبر 4954560

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر