
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس ، نشست رؤسای ستاد های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در وزارتخانه ها، سازمان ها و نهاد های کشوری ظهر امروز (شنبه) با حضور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این نشست، دکتر علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، رشید جعفرپور نماینده وزارت علوم تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام والمسلمین محمود ملک دار معاون امور طلاب و دانش آموختگان مدیریت حوزه های علمیه، سیدعبدالحمید احمدی معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، علیرضا دلخوش مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه، دکتر سیدکامل تقوی نژاد معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سیدعیسی حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی، حمید تفرشی مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور ایثارگران، یعقوب مرادی مشاور وزیر نیرو در امور ایثارگران، خانم نرگس کریمی مشاور امور ایثارگران معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دکتر محمدمهدی رحمتی رئیس مرکز بسیج رسانه ملی سازمان صداوسیما، حسن قشقایی فرمانده بسیج وزارت کشور، حسن اکبری فرمانده بسیج وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، محمدحسین چراغی فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت صنعت، علیرضا زمانی فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت امور اقتصاد و دارایی، حجت الاسلام والمسلمین روح الله حریزاوی معاون راهبردی استان ها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین احمد اسفندیار معاون ارتباطات و رسانه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، احمد صالحی آرا رئیس مرکز شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین حجت الله ذاکر معاون فرهنگی و اجتماعی رسیدگی به امور مساجد، حسین کاشانی پور مدیر کل آموزش، پژوهش و برنامه ریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، امیرحسین مسرور قائم مقام امور ایثارگران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهندس اسماعیل رمضانی مدیرکل روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر، علی قربانی نماینده شهرداری تهران، حضور داشتند.
علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در این نشست با اشاره به اهمیت برگزاری هر چه با شکوه تر چهلمین سالگرد دفاع مقدس اظهار داشت: یکی از برنامه های ما در آموزش و پرورش برگزاری طرح شمیم نور در راستای آشنایی دانش آموزان با راهیان نور و فرهنگ دفاع مقدس است که تقاضا داریم بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در خصوص رونمایی از این طرح حضور پر رنگی داشته باشد تا بستر قوی در جهت تقویت سفرهای راهیان نور دانش آموزی برای ماه های آتی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در هفته دفاع مقدس باید برنامه ها و ویژه برنامه هایی را در حوزه ملی داشته باشیم، افزود: برگزاری نمایشگاه های دستاورهای دفاع مقدس نیز یکی از راهکارهای انتقال ارزش های دفاع مقدس است که در آموزش پرورش نیز به آن اهتمام ورزیده می شود.
کاظمی با اشاره به استفاده از ظرفیت فضای مجازی در روزهای مواجه با کرونا گفت: اکنون شبکه شاد با 11 میلیون مخاطب در دسترس آموزش و پرورش است که بهره گیری از این شبکه در راستای انتقال ارزش های ناب دفاع مقدس می تواند با ارائه تولید محتوای فاخر صورت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمود ملک دار معاون امور طلاب و دانش آموختگان مدیریت حوزه های علمیه نیز در این نشست گفت: پیرو دستورالعمل ابلاغ شده در خصوص برگزاری چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس در سطح حوزه های علمیه کشور 2 ستاد توسط آیت الله اعرافی در دو سطح شکل گرفت که یک ستاد مرکزی متشکل از نهادهای مختلف حوزه های علمیه اعم از مرکز مدیریت حوزه های علمیه، سازمان بسیج طلاب و روحانیون، جامعةالمصطفی العالمیه، جامعة الزهرا، دفتر تبلیغات مرکز خدمات و سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس است و یک ستاد هم در سطح استان ها تدبیر شده که 9 عضو دارد و دستورالعمل آن نیز ابلاغ شده است.
وی افزود: در خصوص اجرای برنامه های ابلاغ شده، ما به جهت اینکه فرصت را از دست ندهیم با تشکیل ستاد مرکزی از سوم خرداد تا نهم خرداد تعداد 9 برنامه را در جهت ترویج فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس تدوین و تصویب و به استان ها نیز ابلاغ کردیم و برای مابقی برنامه ها نیز به صورت پیش نویس تهیه شده که پس از تدوین به اطلاع ستاد برگزاری گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس می رسانیم.
حجت الاسلام ملک دار در ادامه برگزاری فراخوان مقاله در حوزه دفاع مقدس را یکی از راه های جذب خواص عنوان کرد و گفت: همچنین انجام چند پژوهش محتوایی با موضوعات خاص دفاع مقدس می تواند در پایان سال به صورت یک کتاب ارزشمند چاپ شود و از آن به عنوان یک سند محتوایی ماندگار استفاده کرد.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان مدیریت حوزه های علمیه تصریح کرد: باید تلاش کرد تا در هر استان نهادهایی متولی برگزاری کنگره هایی با موضوع دفاع مقدس راه اندازی شوند و همچنین جهت برگزاری یک کنگره ملی با موضوع دفاع مقدس نیز می تواند به طور مستقل انجام گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دفاع مقدس متکی بر معنویت بود، خاطرنشان کرد: ما باید در این حوزه برنامه ای برای تبیین و گسترش معنویت دفاع مقدس در جامعه تدوین و اجرا کنیم؛ چراکه امروز جامعه ما تشنه معنویت است.
دکتر سید عیسی حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در ادامه این نشست گفت: وزارت راه و شهرسازی یکی از وزارتخانه های مهم در عرصه فنی و مهندسی دفاع مقدس بوده است که در همان ایام با تشکیل ادارات کل قسمت های مختلفی از فنی و مهندسی سعی کرد تا بخش نسبتا زیادی از مسئولیت پشتیبانی عرصه دفاع مقدس را بر عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه آمار مجموعه ایثارگران این وزارتخانه نشان از نقش مهم این مجموعه در دوران دفاع مقدس دارد، افزود: وزارت راه و شهرسازی بیش از 7 هزار و 511 ایثارگر را در مجموعه خود دارد که از این تعداد بیش از هزار و 670 جانباز و 604 آزاده و 3 هزار و 588 نفر رزمنده و 480 شهید را تقدیم آرمان های انقلاب اسلامی کرده است.
سید عیسی حسینی تصریح کرد: در سطح استان ها نیز این وزارتخانه هزار و 592 ایثارگر را داشته که 103 شهید و 302 جانباز و تعداد رزمندگان نیز 500 نفر می باشند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه امروز در عرصه سازندگی از تجارب هشت سال دفاع مقدس استفاده می کنیم، افزود: در سال جاری و همزمان با گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس تشکیل نمایشگاه را در دستور کار داریم که در دو سطح متمرکز در تهران و غیرمتمرکز در سازمان های ادارات کل تابعه برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: همچنین در پایانه های مسافربری اعم از زمینی، ریلی، دریایی، هوایی نیز ظرفیت برگزاری نمایشگاه های دفاع مقدس را داریم.
سید عیسی حسینی ادامه داد: همچنین چاپ کتاب تبیین نقش وازت راه و شهرسازی در هشت سال دفاع مقدس را نیز در دستور کار داریم که از مجموع ادارات کل، داده ها را جمع آوری و در حال تدوین و چاب این کتاب هستیم. همچنین نقش سازمان بنادر و دریانوردی را نیز به عنوان یک نهادی که نقش کلیدی در دوران دفاع مقدس داشته است را مورد توجه قرار داده ایم.
دکتر سید کامل تقوی نژاد معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز با اشاره به حضور فداکارانه کادر درمانی کشور در مواجهه با ویروس کرونا، گفت: کاری که همکاران شما در بخش بهداشت و درمان و در مواجهه با بیماران کرونایی انجام دادند به نوعی بازتولید ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود، بذل جان مهم ترین ارزشی است که در کشور ما در سال های نه چندان دور توسط مدافعان کشور اتفاق افتاده است و بودند افرادی که جان خود را در دوران دفاع مقدس در طبق اخلاص گذاشتند و ما امروز نیز شاهد همین اتفاق در کادر درمانی و پزشکی کشور در مواجهه با ویروس کرونا هستیم.
تقوی نژاد ادامه داد: در حوزه سلامت جمعیت ایثارگر وزارت بهداشت حدود 45 هزار نفر را در برمی گیرد؛ از این تعداد 8 هزار و 700 رزمنده، 8 هزار نفر فرزند شهید و 6 هزار و 400 نفر جانباز بالای 25 درصد را در مجموعه بهداشت و درمان کشور داریم.
وی با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت در چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس گفت: امسال تکریم خانواده های شهدا، انتشار کتاب و معرفی شهدای دفاع مقدس در حوزه سلامت، فضاسازی در دانشگاهها، غبارروبی مزار شهدا و برگزاری نمایشگاه ها و همایش ها با محوریت موضوع دفاع مقدس را در دستور کار خود قرار داده ایم. همچنین امسال ویزیت رایگان بیماران در مناطق محروم را خواهیم داشت.
تقوی نژاد در پایان گفت: درخواستی که داریم اینست که برای شهدای مدافع سلامت امسال یک سرفصلی باز شود و یا یک روز خاص در نظر گرفته شود تا ان شالله به دین ترتیب از این عزیزان و خانواده هایشان تجلیل شده باشد.
دکتر علی اصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در این نشست اظهار داشت: 15 ستاد در سطح نیروهای مسلح شکل گرفته است که با همه این عزیزان جلسه گذاشته شده و برنامه هایشان تدوین شده است، همچنین 31 ستاد در سطح استان ها با مسئولیت استانداران محترم تشکیل شده است و بالغ بر 400 ستاد در سطح شهرستان ها کار برگزاری چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس را دنبال می کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به بحث کرونا قرار بر این شد تا از ظرفیت های فضای مجازی و رسانه ای در این رابطه استفاده شود و برنامه هایی که برگزاری آن به تجمع نیاز دارد را به نیمه دوم سال انتقال می دهیم.
دکتر جعفری افزود: در برنامه های چهلمین سالگرد گرامیداشت هفته دفاع مقدس باید نسل جوان را جامعه هدف قرار دهیم درباره حسب تدبیری که سرلشکر باقری و سردار کارگر مورد توجه داشتند ان شا الله امسال مقرر شده است تا از همه خانواده های شهدا، جانبازان، ایثارگران تجلیل به عمل بیاید.
علیرضا دلخوش مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه نیز در این نشست اظهار داشت: آنچه که ما در وزارت خارجه در سطح بین المللی از دفاع به دنبال آن هستیم بحث پروژه برندسازی دفاع مقدس در عرصه بین المللی است.
وی با اشاره به اینکه مخاطبان بین المللی به شاخص هایی اهمیت می دهند که با توجه به نگاه ملی ما به موضوع دفاع مقدس آن شاخص ها از درجه اعتبار کمتری برخوردارند، گفت: مثلا خوش رفتاری با اسرا، رعایت قوانین جنگ در عین قربانی بودن در برابر جنایات جنگی، از مسائلی است که نظام بین المللی نسبت به آن توجه ویژه دارد و ما نیز باید روی این مسائل مانور بیشتری بدهیم.
مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه گفت: براساس دستورالعمل وزارت امور خارجه بر روی موضوعات ذیل کار می کنیم؛ نخست دفاع از سرزمین، دوم دفاع از اعتقادات، سوم عنصر ایثار، چهارم قربانی بودن در برابر سلاح ها ممنوعه، پنجم دستگیری و تنبیه بانییان ارائه سلاح های شیمیایی به دشمن بعثی، ششم اثرگذاری بر اسرای عراقی به طوریکه علاقه ای به بازگشت نداشتند، هفتم سوءرفتار با اسرای ایرانی که گاها منجر به شهادت آنان می شد.
محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران نیز در این نشست گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق برنامه ای که ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرده است، 5 هفته را به صورت تخصصی برگزار خواهیم کرد که شامل هفته های 7، 11، 17، 18، 26 و 37 می شود که این هفته ها نامگذاری شده است و در مابقی هفته ها نیز ما نقش همکاری را در برگزاری چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس خواهیم داشت.
وی افزود: برای کلیه بخش های وزارتخانه به صورت تک رقمی برنامه تعریف کرده ایم که شاید حدود 150 برنامه است که بر روی این برنامه ها توافق شده است.
سوقندی در خصوص نمایشگاه ها گفت: برای اینکه همکاری بهتری در حوزه نمایشگاه ها صورت گیرد ما نمایشگاه ها را به چند گروه تقسیم کردیم که یکسری در حوزه تخصصی فرهنگ و هنر هستند و شامل نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی می شوند.
وی افزود: حوزه دیگر نمایشگاه های هنری و نمایشگاه های تولیدات رسانه های دیجیتال می باشد و نمایشگاه های دیگری هستند که نمایشگاه های تخصصی دستگاه های دولتی محسوب می شوند، برای مثال این نمایشگاه ها به نقش وزارت راه و شهرسازی و یا وزارتخارجه در دوران دفاع مقدس خواهند پرداخت.
سوقندی ادامه داد: یکسری از نمایشگاه ها تخصصی دفاع مقدس هستند مثل نمایشگاه اسناد و مدارک، یا نمایشگاه نیروهای مسلح که در خصوص این نمایشگاه ها می خواهیم یکسری شاخص ها و دستورالعمل ها را تدوین کنیم تا بعد از سال هم این نمایشگاهها تداوم داشته باشند.
علیرضا زمانی فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت امور اقتصاد و دارایی، نیز در این نشست گفت: در وزارت اقتصاد یک همایش ملی را با موضوع سیاست های اقتصادی دفاع مقدس و نقش آن در جنگ اقتصادی برگزار کردیم که تقریبا 110 مقاله در سطح علمی و ترویجی به دبیرخانه ما ارائه شد که ان شاالله در هفته دفاع مقدس مقالات را در به مخاطبان ارائه خواهیم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین روح الله حریزاوی معاون راهبردی استان ها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی، در این نشست با تاکید بر نقش محوری مردم در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: در برگزاری برنامه های چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس باید نقش مردم پررنگ دیده شود و بنظرم بهتر است که در تمامی کمیته های درنظر گرفته شده یک شاخه مردمی لحاظ شود.
رشید جعفرپور نماینده وزارت علوم تحقیقات و فناوری، در این نشست گفت: ما در وزارت علوم در خصوص برگزاری گرامی داشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس ستادی را تشکیل دادیم و نمایندگان دانشگاههایی که به صورت ستادی عمل می کنند مثل پیام نور، علمی کاربردی و فنی حرفه ای را عضو این ستاد کردیم.
وی افزود: هفته های دفاع مقدس، پژوهش، استاد و هفته دانشجو، شهدای دانشجو و شهدای هسته ای و دهه فجر را به صورت خاص مورد توجه قرار داده ایم تا برنامه های چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس را به طور ویژه در این بازه زمانی برگزار کنیم.
جعفرپور اضافه کرد: ما تاکید داریم که برنامه های محتوایی را در فضای مجازی به مخاطبان ارائه بدهیم با توجه به اینکه آمارها نشان می دهند در ایام مواجهه با ویروس کرونا 86 درصد دانشجویان آموزشها را به صورت مجازی دنبال کرده اند.
جعفرپور افزود: همچنین به دنبال برگزاری سومین کنگره ملی شهدا در سطح کشور نیز هستیم.
همچنین یعقوب مرادی مشاور وزیر نیرو در امور ایثارگران، در این نشست گفت: هفتمین کتاب دفاع مقدس و خدمات وزارت نیرو را در حال تدوین هستیم و زیرساخت های یادمان های دفاع مقدس را تاکنون به نحو مطلوبی ایجاد کرده ایم و 4 یادمان را به عنوان معین قرار داده ایم و همچنین یادمان فکه را آماده بهره برداری و افتتاح کرده ایم. ما سه گنجینه دفاع مقدس را در تهران، قصرشیرین و آبادان به زودی کلنگ زنی خواهیم کرد.
مرادی افزود: وزارت نیرو علمکرد خوبی را در دوران دفاع مقدس داشته است و 530 شهید و یک شهید وزیر را تقدیم انقلاب کرده و در حال حاضر 21 هزار ایثارگر در صنعت آب و برق کشور مشغول خدمت رسانی هستند.
نرگس کریمی مشاور امور ایثارگران معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اجرای برنامه های ملی در حوزه دفاع مقدس گفت: اگر مخاطبان، دفاع مقدس را از نگاه دوربین، قلم و از زبان هنر مشاهده کنند، قطعا اثرگذاری بیشتری بر روی آنانم خواهد داشت و حس بیشتری را منتقل خواهد کرد و این برای انتقال ارزشها به نسل جوان ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: باید ناگفته های جنگ تبیین شود؛ چراکه اگر ما به این موضوعات نپردازیم دشمنان و غرض ورزان وارد این عرصه شده و تعابیر سو و انحراف آلودی خواهند داشت.
سیدعبدالحمید احمدی معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، نیز در این جلسه گفت: وزارت ورزش حدود 14 هزار هیئت ورزشی را دارد که این ظرفیت خوبی برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس محسوب می شود.
وی با اشاره به ظرفیت های مردمی وزارت ورزش گفت: این مجموعه 28 هزار باشگاه را در ذیل دارد و در دوران دفاع مقدس پنج هزار شهید ورزشی تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و همچنین 135 شهید مدافع حرم را نیز در دفاع از حریم اهل بیت تقدیم کرده است.
احمدی ادامه داد: اکنون بیش از هزار و 800 ورزشکار ایثارگر را در حوزه ورزش داریم و امسال دومین کنگره ملی شهدای ورزشکار را در سطح کشور برگزار خواهیم کرد. همچنین از 17 تا 23 خرداد که هفته فرهنگ پهلوانی است نیز برنامه تکریم و تجلیل از خانواده های شهدای پهلوان را خواهیم داشت.
انتهای پیام/ 221
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:
روابط عمومی ها در عروسی و عزا سر بریده می شوند. اگر کارها بر وفق مراد باشد، کاردانی آقای رئیس و مقامات ارشد وزارت/سازمان است و اگر اوضاع نامساعد شود که حتما بواسطه ضعف روابط عمومی است!
در هفته ارتباطات و روز روابط عمومی به همه این عزیزان خداقوت می گویم.
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا ؛ در این میان طی روزهای گذشته صحبت هایی مطرح شده درباره اکران آنلاین فیلم توقیفی صد سال به این سال ها ساخته سامان مقدم. مرتضی شایسته تهیه کننده فیلم که به ریاست شورای صنفی نمایش هم رسیده با طعنه به روسای سابق شورا در سینمامعیار گفت:
بنده عین برخی دوستان نیستم که وقتی رییس شوم از موقعیتم سوءاستفاده کنم و فقط به فکر فیلم خودم باشم و یقین بدانید که فیلمم را کنار میگذارم و اول به فیلم همکاران میرسم و نفر آخر، سراغ فیلم خودم میروم.
شایسته ادامه داد: برای صدور مجوز اکران صد سال به این سال ها تمام کارها انجام شده و فقط باید وزیر ارشاد دستور نهایی را دهد تا فیلم اکران شود؛ البته اکران این فیلم به صورت اکران آنلاین خواهد بود که هیج ربطی به شورای صنفی نمایش ندارد و اگر وزیر مجوز نهایی را امضا کند این فیلم اکران آنلاین خواهد شد.
متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح ذیل است.
در آسمان پر ستاره تاریخ تمدن و اندیشه ایران، حکیم خیام نیشابوری نامی آشنا برای عموم ایرانیان و هفت اقلیم جهان است. اگر نگوییم خیام جهانی ترین شناسنامه ما ایرانیان است، دست کم یکی از نمادهای هویت بخش و معرّف فرهنگ و اندیشه ایرانی در سراسر گیتی است.
او که در شهر دانشمند پرور نیشابور پا به عرصه وجود گذاشت، با استفاده از فضای مساعد و مستعد علمی و فرهنگی آن دیار، بالیدن گرفت و فرصت کم نظیری یافت تا به اعماق فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی راه پیدا کند و در عرصه دانش به جایگاهی رفیع دست یابد.
آزاد اندیش آزاده ای که از یک سو قله های ریاضیات و نجوم را فتح کرد و از سوی دیگر در ادبیات و عرفان جایگاهی در خور یافت و معنایی دیگر به زندگانی بخشید، شاید در نگاه نخست، دو گانه ها و چند گانه های ابعاد شخصیتی و روحیات حکیم عمر خیام، ما را به ورطه تردید سوق دهد و در مسیر شناخت ابعاد وجودی این دانشمند کم نظیر دچار گمراهی کند، اما همین ابعاد چند گانه متنوع، به وحدتی می انجامد که نشانگر آرامش راز آلود در زندگانی خیام است. از رسالات او در فلسفه، ریاضی، هندسه، حکمت، عرفان و موسیقی و از نوروزنامه تا رباعیات، همه و همه پیام واحدی را بازگو می کند. خیام در کنار وجوه علمی و دانش بالای خود در هندسه و ریاضیات که در ظاهر خشک و بی رنگ است، در حوزه عرفان، ادبیات و شعر از چنان شور و رنگی برخوردار است که رازهای این دنیای فانی و زودگذر را بر ما آشکار و آشنا می سازد.
خیام از آمد و شد این دنیا، اکنون را کشف کرده است و به ما می آموزد که دم را غنیمت شمریم و قدر فرصت های امروز زندگی را بیشتر بدانیم. کشف اکنون، روح شوریده ای از خیام ساخته و سفرهای متنوع او از عالم فلسفه به عرفان و از هندسه و ریاضیات به نجوم و عدم توقف در یک منزل را ممکن و میسور ساخته است. تردیدی نیست که پیمودن این مراحل و حالات مختلف تنها از یک جان رسته از تعلقات دنیا ساخته است. آثار خیام، ترجمانی روان و گویا از رها شدن از بندها و قیود دنیای فانی و آیینه ای تمام نما برای انسان های آزاده ای است که از بند تن رها شوند و گوهر جان را بیابند و همچون خیام در جهان جان و اندیشه جاودان شوند.
نکوداشت هر ساله این دانشمند بزرگ عالم اسلام، فرصت مغتنمی است که از دانش و نگرش خیام که نیاز دنیای امروز است و شرایط اخیر حاکم بر جهان و شیوه زیست پساکرونایی اهمیت آن را دو چندان ساخته، بهره جسته و قدر امروز را بیشتر بدانیم.
فرا رسیدن 28 اردبیهشت، سال روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری را گرامی داشته و از درگاه خداوند منان رسیدن به روزهای روشن و فرداهایی بهتر را برای ایران و ایرانیان آرزومندم.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، با شیوع کرونا در کشور، اماکن مذهبی و امامزادگان به منظور جلوگیری از شیوع این ویروس به دستور ستاد مبارزه با کرونا بسته شد و امامزادگان در فرصت تعطیلی اقدام به فعالیت های جهادی برای مبارزه با کرونا کردند.
همزمان با ماه مبارک رمضان به نظر می رسید که با توجه به درخواست های مکرر مردم برای بازگشایی اماکن مذهبی، امامزادگان نیز که میزبان زائران در شب های ماه مبارک رمضان به ویژه مراسم احیای شب های قدر بودند، بازگشایی شود؛ اما این اقدام صورت نگرفت و با موافقت ستاد مبارزه با کرونا برخی اماکن مذهبی هچون هیأت ها و مساجد با رعایت پروتکل های بهداشتی در شب های قدر بر روی مردم باز شد.
پس از اعلام ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر بازگشایی اماکن مذهبی هچون مساجد و هیأت ها، برخی از آستان امامزادگان نیز برای برپایی برنامه های شب قدر اعلام آمادگی و حتی برنامه ریزی کردند، چرا که از نظر برخی از مسؤولان اوقاف به عنوان متولی فعالیت امامزادگان، آستان امامزاده ها نیز در گروه اماکن مقدس قرار می گیرند و اجازه برپایی محافل با رعایت نکات بهداشتی طبق دستورالعمل اعلام شده را دارند.
اما با این وجود، به دلیل اینکه مصوبه ای برای بازگشایی امامزادگان اعلام نشده بود، بسیاری از آستان ها برنامه با حضور جمعیت را لغو کرده و در فضای مجازی برنامه شب های قدر را بدون حضور مردم پخش کردند.
در کنار این، برخی از امامزادگان نیز فعالیت خود را در شب های قدر طوری دیگر مدیریت کرده و درهای امامزاده ها را برای برپایی مراسم شب های قدر به روی مردم گشودند تا افرادی که همچنان برای حضور در محافل در شب های قدر مشتاق هستند، با رعایت فاصله اجتماعی و بهداشتی بتوانند به احیای شب های قدر بپردازند.
امامزاده جعفر بن موسی (ع) در شهرستان پیشوا از آستان های مقدسی است که در شب های قدر میزبان مردم بود و زائران نیز با رعایت نکات بهداشتی و همراه داشتن زیرانداز، قرآن و ادعیه شخصی احیای شب های قدر را در جوار مضجع شریف امامزاده موسی (ع) برگزار کردند.
همچنین امامزاده ابراهیم (ع) شهرستان شهریار نیز با رعایت نکات بهداشتی مراسم احیای شب های قدر را با حضور مردم برگزار کرد و زائران در شبستان امامزاده با رعایت فاصله به نیایش پرداختند و دعای جوشن کبیر را زمزمه کردند.
شب های سرنوشت ساز قدر نیز سپری شدند و هر کسی چه از طریق رسانه ملی و شبکه های اجتماعی و چه حضور در هیأت ها، مساجد و امامزادگان و حتی پشت درهای بسته اماکن مقدس به ویژه حرم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (ع) به احیای این شب ها و نیایش با پروردگار پرداخت و سرنوشت یک سال افراد رقم خورد.
به گزارش فارس، به گفته رئیس جمهور اماکن مذهبی و حرم ها بعد از ماه مبارک رمضان بازگشایی می شود که البته باید منتظر بود و دید که منظور روحانی از بعد از ماه مبارک رمضان در روزهای پس از عید فطر است یا قرار است چند ماه پس از رمضان این اماکن به روی مردم باز شود . این در حالی است که اکنون بسیاری از مشاغل و پاساژها به روی مردم باز است!
انتهای پیام/
به گزارش ایکنا، برنامه گفت وگوی جمعه اخبار قرآنی روز گذشته، 26 اردیبهشت ماه، با حضور حجت الاسلام والمسلمین علیرضا یزدان طلب، از فعالان عرصه قرآن و رسانه، به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.
یزدان طلب در این برنامه با بیان نقد های صریحی از مجموعه مدیریت امور قرآنی کشور به ویژه شورای عالی قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... با تأکید بر اینکه قرآنی ترین کار صدا و سیما تعطیل کردن شبکه قرآن و رادیو قرآن است، به مطالبات مقام معظم رهبری و بی توجهی مسئولان امور قرآنی اشاره کرد و گفت: 57 درصد مطالبات معظم له طی 63 دیدار با جامعه قرآنی در حوزه اصلاح رفتار بوده، اما مسئولان امور قرآنی فقط به مناسبات لفظی، که کمتر از 10 درصد است، اکتفا کرده اند.
رسانه ملی به ویژه شبکه های قرآنی؛ ثمره مجاهدت ها و خون شهیدان
عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور در گفت و گو با خبرنگار ایکنا؛ ضمن بیان ضرورت توجه و رسیدگی به انتقادات سازنده حجت الاسلام یزدان طلب در عرصه مدیریت امور قرآنی کشور به نقد طرح موضوع تعطیل کردن رسانه های قرآنی پرداخت و گفت: بنده اکثر قریب به اتفاق نقطه نظرات ایشان را دلسوزانه و قابل بحث و بررسی می دانم. اما ایشان در گفت وگوی اخبار قرآنی روز گذشته، راه حلی برای رفع موانع ارائه دادند و آن هم این بود که بهترین کار قرآنی رسانه ملی، تعطیل کردن شبکه های قرآنی است! بنده این مطلب را تأیید نمی کنم و اصولاً چنین حق، اجازه، اختیار و قدرتی برای احدی در سرتاسر عالم وجود ندارد؛ چراکه نباید فراموش کنیم که دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه های گوناگون از جمله بحث رسانه ملی که اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد، به ویژه شبکه های قرآنی اعم از رادیو قرآن، رادیو تلاوت، رادیو ترتیل، شبکه قرآن سیما و حتی رادیو معارف، سرمایه های ملی و ثمره خون شهیدان سرافراز و نتیجه جان فشانی یک ملت، تلاش هزاران متخصص و کارشناس متعهد و فرزندان این سرزمین و کارکنان دلسوز سازمان صدا و سیما بوده و این ها ساده و ارزان به دست نیامده که با یک پیشنهاد و تصمیم یک مدیر، قابل برچیدن باشد.
وی ادامه داد: همین نکاتی که ایشان در سخنان خود مطرح کردند، از طریق همین آنتن شبکه قرآن و معارف سیما به اطلاع عموم رسید. اگر بنا باشد ما این ها را تعطیل کنیم که همین اقدام ایشان نیز منتفی بوده و عملی نخواهد بود. ضمن اینکه باز هم منطقی به نظر نمی رسد که پیشنهاد تعطیلی اولین و تنها رادیوی قرآنی را مطرح کنیم که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی افتتاح شده است. لذا این قسمت کار را بنده نمی پسندم و به جای آن معتقدم که باید این شبکه های قرآنی با اقتدار و با انگیزه، کارها و فعالیت خود را ادامه دهند.
اصلاح ساختار مدیریتی شبکه های قرآنی و بازنگری در مأموریت های محوله
عضو هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم افزود: البته چند کار در این زمینه باید صورت گیرد که ممکن است صراحتاً در برخی بیانات ایشان نبوده، اما مفاهیم باید منطبق باشد. ازجمله کارهایی که به نظر می سد شبکه های قرآنی می توانند آن ها را همراه با فعالیت خود در دستور کار خود قرار دهند، اصلاح ساختار مدیریتی شبکه های یاد شده، بازنگری در مأموریت های محوله، تجدید نظر در برخی برنامه های جاری، خاتمه دادن به روش عدم اعتنا به نظریات کارشناسان مجرب، استفاده از تجارب صاحب نظران قرآنی دلسوز در کشور اعم از علما، اساتید دانشگاه و آحاد قرآنی کشور، نقد برخی اقدامات شورای عالی قرآن سازمان صدا و سیما و ... است.
پیشکسوت قرآنی کشور تصریح کرد: این فعالیت ها می تواند با اتخاذ تدابیر هوشمندانه ای که با هدف بهره برداری بهینه از ظرفیت موجود شبکه های قرآنی در راستای اجرای اوامر الهی، رهنمودهای پیامبر عظیم الشأن(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و همچنین، تحقق منویات امام راحل(ره) و پاسخ به مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام می شود، تداوم داشته باشد نه اینکه این شبکه های قرآنی تعطیل شود.
نظرات دلسوزانه حجت الاسلام یزدان طلب بررسی شود
وی ضمن تأکید بر ضرورت بقا و تقویت شبکه های قرآنی و حتی حمایت بیشتر از این شبکه ها از سوی مدیران سازمان صدا و سیما، بیان کرد: البته می توان ابعاد مختلف نظریات دلسوزانه و مفید حجت الاسلام یزدان طلب را در جلسات کارشناسی که با حضور خود ایشان، مدیران و نمایندگان تمامی شبکه های قرآنی، مدیران قرآنی کشور که مسئولیت دارند، اساتید و صاحب نظران و پیشکسوتان قرآنی، نمایندگان حوزه علمیه قم و ... که می تواند حتی به میزبانی خبرگزاری ایکنا برگزار شود، بررسی کرد.
مشاور قرآنی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار کرد: براساس رهنمودی که امیر مؤمنان(ع) در رابطه با بحث آثار و برکات هم اندیشی و تضارب آرا مطرح فرمودند: اضربوا بعض الرأی ببعض یتولّد منه الصواب! به رایزنی و تضارب آرا بپردازید تا از رهگذر آن، اندیشه درست و استوار متولد شود ، می توان با بررسی ابعاد مختلف این موضوع به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کرد.
قدردانی از ورود دیگر شبکه های رسانه ملی به فعالیت های قرآنی
سلیمی در پاسخ به این سؤال که به نظر شما انتقاداتی که در برنامه گفت و گوی جمعه اخبار قرآنی صورت گرفت به دلیل کم کاری شبکه های مختلف رسانه ملی در رابطه با پرداختن به امر قرآن صورت گرفته است؟ گفت: مراد از جامعه قرآنی تنها قاریان و حفاظ نیستند، بلکه جامعه قرآنی ایران یک ملت 85 میلیون نفری هستند و تمامی آحاد ملت در هر جایگاه و با هر توان و استعدادی، قرآنی هستند. البته امسال شبکه های مختلفی مانند شبکه های یک، پنج، مستند و ... به موضوعات قرآنی ورود کردند که این موضوع امر مطلوبی است.
در اطلاق عنوان جامعه قرآنی بازنگری کنیم
وی با بیان اینکه تمامی شبکه های رسانه ملی باید در رابطه با پرداختن به موضوع قرآن تنها به پخش تلاوتی دو یا سه دقیقه ای تقطیع شده بسنده نکنند، افزود: البته بخشی از نقدی که در رابطه با شورای عالی قرآن صدا و سیما وجود دارد، به همین موضوع برمی گردد. امروز قطعا اگر با مدیران شبکه های رادیو و تلویزیونی در این رابطه صحبت کنیم، می گویند که ما اختیاری نداریم، یعنی اینطور نیست که بتوانند به عنوان فعال مایشا این کار را انجام دهند یا سلایق و افراد مختلف را بیاورند. ما باید حتما در این حلقه ای که از سوی برخی برای اطلاق عنوان جامعه قرآنی تعریف شده، بازنگری کنیم و آن را وسعت دهیم.
سلیمی بیان کرد: نقطه نظر بنده راجع به این مطلب است که کسی نباید در این نظام در مورد تعطیل کردن آنتن و رسانه قرآنی راهکار ارائه دهد؛ چراکه این به معنی پاک کردن صورت مسئله است. شبکه های مختلف در رابطه با اجرای قانون اساسی، مطالبات شهیدان بزرگوار و کسانی که برای دین زحمت کشیدند، مسئولیت دارند و باید به وظایف خود در قبال قرآن عمل کنند؛ چراکه همه ما در این زمینه مسئول هستیم.
پیشکسوت قرآنی کشور با بیان اینکه ما با کسی مناقشه و دعوا نداریم، اظهار کرد: جلسه ای که بنده بدان اشاره کردم که خبرگزاری ایکنا می تواند با حضور صاحب نظران در این رابطه برگزار کند، می تواند به صورت خیلی پخته و با حضور نمایندگانی از روابط عمومی صدا و سیما، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، سازمان دارالقرآن، مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، اعضای اتحادیه مؤسسات قرآنی و ... برگزار شود تا همگی ما که قصد داریم خود را قرآنی مطرح کنیم، بدانیم که آیا به این نقطه از رشد و درایت اجتماعی رسیده ایم که گرد هم بنشینیم و راجع به موضوعی که مربوط به قرآن است، با اصول و گفتمانی که در قرآن و روایت آمده، صحبت کنیم؟ حتما در این جلسات، دلایل و نظرات مختلف مطرح می شود و نتیجه گیری مطلوب نیز انجام خواهد شد.
وی در ادامه در رابطه با نگاه کمّی که حجت الاسلام یزدان طلب در رابطه با مواجهه نهادهای قرآنی با سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند و انتقادات وی به عدم رسیدگی به مطالبات حقیقی معظم له گفت: البته نقد بنده نسبت به تعطیلی آنتن های قرآنی است و غیاباً حکمی صادر نمی کنم. ایشان حتی اگر این آمار و درصدها را ارائه نمی داد نیز باید گفت که به صورت اجمالی همینطور است. این همه پیامبر(ص)، ائمه اطهار(ع)، امام(ره) و مقام معظم رهبری در رابطه با سبک زندگی قرآنی تأکید دارند که قرآن باید در زندگی مردم جاری و ساری شود، موضوع بسیار مهمی است که مسئولان قرآنی باید بدان بپردازند. فرمایش پیامبر اکرم(ص) که فرمودند اقْرَؤوا القرآنَ و اعْمَلوا بهِ و نیز سخن گوهربار امیر مؤمنان(ع) نیز که فرمودند مَن قَرَأ القرآنَ ولم یَعمَلْ بهِ حَشَرَهُ اللّهُ یَومَ القِیامَةِ أعمی ناظر بر همین حقیقت است. اگر امروز تناقضات رفتاری متعدد در رابطه با ارتباط ما با قرآن وجود نداشت، حتما پیامبر(ص) در قیامت از ما شکایت نمی کرد که یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا . منتهی این موارد فقط به رادیو قرآن و شبکه قرآن برنمی گردد. اگر می خواهیم منصفانه و دقیق حرف بزنیم باید اشاره کنیم که ریشه تمامی این موارد در سیاست گذاری ها، قانون گذاری ها، برنامه ریزی ها، دیدگا ه های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی ما است و همگان مسئول هستند. بنده اصلا دیدگاه حجت الاسلام یزدان طلب در این زمینه را رد نمی کنم و تنها به قسمت مربوط به تعطیل کردن رسانه های قرآنی گله دارم.
انتهای پیام
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب امروز در دیدار با مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت مرکزی کارگزاران زیارتی استان تهران با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا مشاغل مختلف از جمله خدمات زیارتی را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: با پیگیری سازمان حج و زیارت، دفاتر زیارتی نیز از حمایت دولت برای مشاغل آسیب دیده از شیوع بیماری کرونا بهره مند شدند.
وی افزود: مشکلات شرکتهای مرکزی کارگزاری و دفاتر زیارتی همچنان از طرق مختلف از جمله ارتباط با مسئولان دنبال خواهد شد تا آنچه ممکن است به آنها کمک شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه ویروس کرونا در کنار تحریمهای ظالمانه آمریکا اقتصاد داخل را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: عمر ترامپ و آمریکا برای اینکه ملت شجاع و فداکار ایران را به زانو درآورد، طولانی نخواهد بود و این ملت با کمک خداوند از این مرحله به سلامت عبور خواهد کرد.
وی با اشاره به سخنان جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی ترامپ مبنی بر اینکه انقلاب اسلامی به 40 سالگی نخواهد رسید و ما جشن کریسمس 2019 را در تهران می گیریم، گفت: مردم ایران جشن چهل سالگی انقلاب خود را برگزار کردند و این بولتون بود که از کاخ سفید رفت.
حجت الاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: از معجزات انقلاب اسلامی ایران است که با وجود تحریم ها و کمبودها، ایران اسلامی توانست بیماری کرونا را مهار کند و با نبوغ جوانان خود حتی کیتهای آزمایشگاهی تشخیص این ویروس را به کشورهای مختلف از جمله آلمان و ترکیه صادر کرد.
وی خدمت در مجموعه حج، عمره و عتبات عالیات را ارزشمند توصیف کرد و گفت: شما با عشق و انگیزه خدمت به زائر وارد این عرصه شد اید و به خاطر همین انگیزه راههای دیگر را کنار گذاشتید و موارد مطرح شده در این جلسه با هماهنگی سازمان حج و زیارت دنبال خواهد شد.
نماینده ولی فقیه همچنین بر لزوم توانمندسازی کارگزاران زیارتی و اقتصادی کردن دفاتر زیارتی با بهره گیری از ظرفیت های بدنه و تجربیات پیشکسوتان تاکید کرد.
وی درباره فعالیت کاروانهای آزادبر نیز گفت: فعالیت این کاروان ها باید هدفمند شود و سازمان حج و زیارت باید چارچوبی برای آن تعریف کند.
مسئولان این شرکت همچنین برخی از چالش های موجود از جمله در حوزه نیروی انسانی، تحمیل هزینه های نظارتی ، لزوم استقرار دفاتر زیارتی در اماکن اداری و تجاری و برخورد دوگانه با وظایف محوله به شرکت های مرکزی کارگزاران را برشمردند.
انتهای پیام/
به گزارش خبرگزاری مهر ، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی یکشنبه 28 اردیبهشت ماه ساعت 15 هم اندیشی مجازی روز ملی حکیم عمر خیام را برگزار می کند.
حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، مهدی محقق رئیس هیئت مدیره انجمن، محمد جعفر یاحقی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد و کاوه خورابه معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی چهره هایی اند که در این هم اندیشی مجازی سخن خواهند گفت.
علاقه مندان به حضور در این برنامه می توانند ضمن مراجعه به پایگاه اسکای روم به آدرس:
https://www.skyroom.online/ch/anjomanmafakher/anjomanmafakher بدون شناسه کاربری و گذرواژه با فشردن گزینه میهمان در این برنامه مجازی شرکت داشته باشند.
همچنین این برنامه از طریق صفحه اینستاگرام انجمن نیز برای مخاطبین پخش خواهد شد.
کد خبر 4926861
مریم علی بابایی
شیوع کرونا موجی از غافلگیری و وحشت را در جامعه ایران پراکنده ساخت و به تبع آن جامعه نگران از آینده ای نامعلوم، منتظر بود تا نظام اسلامی همانند همیشه مسیری صحیح را برای عبور از بحران طراحی کند.
بدلیل ناشناخته بودن ویروس کووید 19 و شیوع سریع آن بی شک لازم بود سیاست های حفاظتی تا حد اعلای لازم اتخاذ و اجرایی شود لیکن جمهوری اسلامی به درستی تشخیص داد در برخی موارد تجربه های کشورهای دیگر در ایران کارآمد نخواهد بود همانند سیستم قرنطینه کامل چین یا سیستم داروینیستی انگلستان که اجازه می دهد ضعیف ها بمیرند تا نسل مقاوم تر شکل گیرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با ایجاد یک سیستم متمرکز مدیریت کرونا و الزام تمام بخش ها به پذیرش سیاست های اعلامی این مرکز واحد، آرامش اجرایی را به ستاد مبارزه با کرونا و جامعه ایران هدیه دادند. محصول این امر نظام یکپارچه مدیریتی مبارزه با کرونا بود.
یکی از تصمیمات این مرکز، تعطیلی تجمعات و مراکز عمومی بود که حرم های مطهر و بقاع متبرک در کنار اجتماعاتی مانند نماز جمعه بخشی از مصادیق مورد نیاز برای تعطیلی برشمرده می شد. این تعطیلی ها به عنوان یک دستور لازم الاجرا بود و تخطی از آن را می توان تخطی از دستور مستقیم رهبر انقلاب قلمداد کرد اما چند سوال در این میان ذهن را درگیر می سازد.
نوع برخورد با این دستورات فقط مخالفت و موافقت در مقابل آن است؟ آیا نمی توان صور دیگری را در نظر گرفت برای شکل گیری ارتباط حوزه های علمیه و جامعه ایمانی با دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا؟ آیا نهادهای فرهنگی و دینی مسئولیتی در این زمینه بر دوش خود ندارند؟
سخنان رهبر انقلاب در دیدار مجازی از ستاد ملی مبارزه با کرونا و تاکید بر لزوم حضور کارشناسان خبره مذهبی در تصمیم سازی های تاثیر گذار بر ابعاد معنوی جامعه نشان از دغدغه مهمی دارد که گویی حوزه های علمیه و نهادهای مسئول در امر فرهنگ نسبت به آن بی توجه بوده اند.
واقعیت ماجرا این است نهادهای فرهنگی و حوزه های علمیه بی شک باید همانند تمام جامعه تحت یک مدیریت واحد در مقابله با بیماری کرونا عمل کنند اما در تصمیم سازی و ایجاد مطالبه برای شکل دهی به قواعد مبتنی بر نیازهای خاص جامعه ایرانی در بعد فرهنگی و مذهبی نقش بی بدیل و مهمی بر دوش دارند.
ایجاد سازوکارهای ملی در ارتباط با بازگشایی اماکن مقدس و تدوین پروتکل های خاص برگزاری تجمعات مذهبی تنها زمانی عملیاتی می شود که مطالبه گری از طرف نهادهای متولی دین و فرهنگ شکل گرفته باشد.
باید پرسید حوزه های علمیه و مدیران ارشد این عرصه تا کنون چه اقدامی در راستای مطالبه گری این امر انجام داده اند؟ نهادهای متولی اجتماعات مذهبی همانند شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سازمان تبلیغات، دفتر تبلغات اسلامی، اوقاف، تولیت های محترم آستان های مقدس و دیگر مسئولان محترم، آیا تا کنون نسبت به ایجاد مطالبات مذهبی از ستاد ملی مبارزه با کرونا و انتقال آن به منظور تغییر در سیاست های ستاد ملی اقدامی داشته اند؟
پرسش از چرایی یک تصمیم در عین اجرایی ساختن آن و تلاش برای ایجاد زمینه های لازم در راستای تغییر یک تصمیم از طریق ارائه اهکارهای جایگزین بخش مهمی از وظایف مسئولان و متولیان امور دینی و فرهنگی کشور را تشکیل می دهد.
امید است پیش از تسلط قواعد بین المللی قرنطینه و مبارزه با کرونا بر ساحت دینی و ایمانی جامعه بتوانیم قواعدی را جایگزین کنیم که بر اساس مبانی دینی و ایمانی جمهوری اسلامی و اندیشه شیعی شکل گرفته باشد./ق
علیرضا داودی
اعتمادآنلاین| مهلت ارسال آثار جهت شرکت در چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان که در فراخوان تا 31 اردیبهشت ذکر شده بود، به دلیل درخواست متقاضیان و پیشنهاد داوران جشنواره، با توجه به شرایط خاص در ایام کرونا، تا پایان روز شنبه 17 خردادماه تمدید شد.
فراخوان و اطلاعات تکمیلی در سامانه اینترنتی انجمن موسیقی ایران قابل دسترسی است.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره ملی موسیقی جوان، پس از دریافت و طبقه بندی آثار، بلافاصله کمیته های تخصصی به بررسی و ارزیابی آثار خواهند پرداخت و اسامی منتخبان برای شرکت در مرحله نهایی متعاقباً اعلام خواهد شد.
چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران و با حمایت دفتر موسیقی و معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
منبع: مهر
خبرگزاری فارس گروه تئاتر: پس از گذشت حدود سه ماه از تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا در ایران و دیگر کشورهای جهان این روزها شاهد رشد پدیده تئاترهای آن لاین و فیلم تئاترها هستیم. از سوم اسفند ماه سالن های تئاتر در سراسر کشور تعطیل شده و متعاقب آن هم سایر مراکز و مکان های تفریحی در کشور تعطیل شدند و شاید بتوان گفت تنها تفریح و سرگرمی مردم فضای مجازی و تلویزیون بوده است.
فضاهای مجازی از ابتدای تعطیلی توسط هنرمندان تبدیل به مکان هایی برای لایوهای اینستاگرامی با مخاطبان کم تا زیاد شدند اما پس از آن خود هنرمندان تلاش کردند تا نمایش هایی را به صورت آن لاین آماده کنند و یا با موافقت و همکاری مراکز تئاتری به فعالیت هایی از این دست بپردازند که درباره آنها صحبت خواهیم کرد.
بخشی از این اتفاقات در قالب فیلم تئاترهای ضبط شده از دوران گذشته صورت گرفته و در برخی سایت ها با مبلغی در اختیار مردم قرار گرفت و بخشی نیز به صورت تئاترهای آن لاین تازه تولید صورت گرفته، حال در این گزارش تلاش داریم نقاط قوت و ضعف این پدیده تئاترهای آن لاین و پخش فیلم تئاترها را بررسی کنیم.
*ظرفیت های تئاتر آن لاین؛ اما و اگرها
سامان خلیلیان سرپرست تئاتر خیابانی کشور که این روزها همه فعالیت هایشان به دلیل تعطیلی ناشی از کرونا لغو شده و هیچ جشنواره و هیچ فعالیتی خیابانی صورت نمی دهند، در این باره می گوید: ظرفیت ایجاد شده درباره تئاتر آنلاین برای تئاتر خیابانی هم می تواند مثمرثمر باشد. درست است که مخاطب تئاتر می بایست عینی و مستقیم تئاتر ببیند اما تماشاچی تئاتر می تواند از طریق فضای مجازی و تئاتر آن لاین این اتفاق را رقم بزند و به نظرم ای موضوع می تواند مورد بررسی قرار بگیرد.
دکتر محمدرضا خاکی ، استاد دانشگاه و کارگردان تئاتر اما نظر مخالفی دارد و به خبرنگار فارس می گوید که ما وقتی زیرساخت های این امر را فراهم نکرده ایم چطور می توانیم در یک فرصت کوتاه چنین چیزی را فراهم کنیم با توجه به اینکه هنوز چالش های تئاتر عمومی ما خیلی زیاد است تا اینکه به فضای مجازی در این عرصه دست پیدا کنیم.
در هر حال این روزها شاهد هستیم که فیلم تئاترها در سایت ها و اپلیکیشن های مجازی باب شده و تئاترهای حرفه ای زیادی که از پیش فیلمبرداری شده اند و پروژه های گذشته بوده اند، در فضای مجازی قرار گرفته اند.
آریان رضایی کارگردان تئاتر از جمله کارگردان هایی است که در این مدت دست به اجرای تئاترهای آن لاین زده است، وی در گفت وگو با فارس می گوید: بسیاری معتقدند که این شکل از اجرا تئاتر نیست. در واقع این شکل از اجراهای آنلاین در پلتفرم های دیجیتالی موافقان و مخالفان خود را دارد. من نیز اصراری ندارم بر آن اسم بگذارم. شاید بهتر این باشد که فعلا در آغاز این راه نوپا تجربه کسب کنیم و بیاموزیم . من نیز تجربیات بسیار خوبی در این مدت داشتم که شامل اجرای تماس تصویری در اینستاگرام و اجراهای آقای شادی و خانم آنلاین در سایت تیوال است و همگی به صورت زنده اجرا شدند.
وی در ادامه می گوید: اکنون نیز در حال اتمام نگارش نمایش نامه جدیدی هستم که به زودی آن را به صورت آنلاین و تعاملی در سایت تیوال اجرا خواهیم کرد. خوشبختانه مردم از این آثار استقبال کردند سایت تیوال هم مدام در حال به روز رسانی است تا خود را برای فراهم کردن زیرساخت های لازم اجرا آماده کند. به نظرم دولت باید به فکر حمایت از این شکل اجراها نیز باشد.
یکی از سامانه هایی که از همان ابتدای تعطیلی به دلیل کرونا در این عرصه فعال شد، سامانه فروش بلیت تیوال بود که با ایجاد نسخه دوم سایت خود برای پخش آنلاین و فروش فیلم تئاتر اینترنتی خود به این امر پرداخت هر چند در این زمینه با چالش هایی به طور مثال گرفتن مجوز نیز روبه رو شد و برخی نمایش هایش نیز با مشکلاتی دست و پنجه نرم کرد اما به طور کلی خوب توانست بدرخشد.
محمد عمروآبادی مدیر سامانه فروش بلیت تیوال در این باره معتقد است: یکی از چالش هایی که ما در این مدت با آن روبه رو شدیم همین بحث مجوز نمایش خانگی بود چرا که بعد از مدتی از استقبال هنرمندان و مخاطبان از فیلم تئاترهای ما، از ارشاد با ما تماس گرفتند که سازمان سینمایی مجوز نمایش خانگی را به ما نداده است درحالیکه مجوز تئاتر می بایست از سوی مرکز هنرهای نمایشی داده شود در هر حال حتی اگر چنین چیزی زیرنظر سازمان سینمایی هم باشد می تواند با مسائل قانونی رفع و نباید با حذف و توقف روبه رو شود.
وی با اشاره به بازدید سه هزار نفره از فیلم تئاترها در ماه نخست فعالیتشان گفت: نیاز به تفاهم سازمان سینمایی و مرکز هنرهای نمایشی در این عرصه داریم تا مجوزها صادرشوند و مردم از این آثار بیشتر استفاده کنند.
پس از مدتی از طرح این مسائل و چالش ها محسن امیری از سوی اداره کل هنرهای نمایشی به عنوان مسئول بررسی و پیگیری فعالیت های نمایشی در فضای مجازی منصوب شد هر چند ک مطرح شد قرار نیست امیری نظارتی بر دریافت مجوز تئاترهای مجازی داشته باشد، بلکه چنین سمتی و فعالیتی برای ایجاد فضایی به نفع تئاتر صورت گرفته است.
سیدوحید فخرموسوی رئیس شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر نیز درباره صدور مجوزهای فیلم تئاترها عنوان کرد که پروانه نمایش کارهای آن لاین تنها از سوی اداره کل هنرهای نمایشی صورت میگیرد که نزدیک به بیست پروانه نمایش تا به حال صادر شده است که یکی از این اتفاقات از سوی پردیس تئاتر تهران رقم خورده است این کارها طبق روال کارهای معمول بازبینی می شوند و ناظران آنها را بررسی و سپس مجوز می دهند اما پخش فیلم تئاترها ارتباطی با اداره هنرهای نمایشی ندارد و مرتبط با سازمان سینمایی می شود.
مدتی پیش قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی دستور رسیدگی به این امر را که در زمینه ارتباط بین سازمان سینمایی و اداره کل هنرهای نمایشی است ، داده بود که شنیده ها حاکی از آن است اتفاقاتی در این زمینه رخ داده و به زودی شرایط تسهیل می شود، اما می بایست بررسی کرد که علاوه بر مجوز دادن آیا زیرساخت های فعالیت های مجازی تئاتر نیز فراهم شده است یا خیر.
قادر آشنا در گفت و گویی با خبرنگار فارس عنوان کرد که کرونا فضای جدیدی را در کشور پدید آورده که فرصت تجربه تئاتر از نوع دیگری را برایمان فراهم می کند، هر چند در این زمینه موافقان و مخالفان مختلفی وجود دارند که آنها هم در حال بررسی مسائل مختلف و نظرات کارشناسی هستند.
آشنا مطرح کرد که در تلاش اند به لحاظ قانونی، زیرساخت ها، مسائل نرم افزاری این امر را فراهم کنند چرا که تئاتر آن لاین هم نیاز به زیرساخت صحیح دارد.
یکی از فعالیت هایی که در این مدت به صورت تئاتر آن لاین در تهران صورت گرفت با همکاری مرکز هنرهای نمایشی و پردیس تئاتر تهران بود که به صورت 10 شب اجرای زنده با گروه های مختلف انجام شد. سیدوحید فخرموسوی در این زمینه عنوان می کند که آقای طباطبایی نژاد از سازمان سینمایی ادعا دارند، مسئولیت فیلم تئاترها با این سازمان است و ما مطابق قانون مجوز اجراهای زنده را می دهیم. ما در پردیس تئاتر تهران اجراها را به سرعت سر و سامان دادیم و در این باره از سازمان ساترا تشکر می کنم چرا که کارها را تسریع کردند. اما حوزه فیلم-تئاتر اندکی متفاوت است؛ گرچه همه این نهادها زیر نظر وزارت ارشاد هستند و معاونت هنری و سینمایی برادرند اما قوانین خاصِ خود را دارند.
فخرموسوی مدعی شد که فیلم تئاترها در وضعیت اورژانسی نسخه قابل تأملی هستند ، اما اینجا می بایست بررسی کرد که چه شرایط اورژانسی برای تئاتر وجود ندارد ! آیا ابتدا نمی بایست در این زمینه تفاهمنامه ای منعقد شود تا بعد درباره چند و چون و سپس راه اندازی این اتفاقات مجازی صحبت کرد ؟! در این راستا ابتدا می باید کار کارشناسی کرد نه اینکه به عبارتی مهندسی معکوس انجام دهیم!
یکی دیگر از سامانه هایی که در این مدت به فعالیت مجازی تئاتر پرداخت سامانه نمایش نت است که سالهاست در زمینه تئاتر فعالیت زیادی دارد. این سامانه نیز از زمان کرونا به لحاظ مجازی فعال تر شده است و نمایش های زیادی اکنون به صورت فیلم تئاتر در آن قابل خرید و تماشا است و حتی سوگواره تعزیه شبیه علی نیز از حوزه هنری این شب ها در ایام شهادت امام علی(ع) و ماه مبارک رمضان اجرای آن لاین داشته و مورد اقبال هم قرار گرفته است.
سعید نوروزی مدیر تلویزیون اینترنتی نمایش نت نیز در این باره معتقد است که چالش های زیادی در این زمینه این مدت پیش آمده ، هر چند که استقبال از این فعالیت های نمایشی در این مدت شگفت انگیز بوده است ابتدا فعالیت آن لاین پردیس تئاتر تهران و سپس هم سوگواره شبیه علی و همینطور فیلم تئاترهای آن لاین پراقبال شده اند.
وی می گوید: پروژه تئاتر آنلاین را از خیلی قبل تر مدنظر داشتیم اما در پیگیری هایی که می کردیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موافق این طرح نبود و با این توجیه که تئاتر هنری زنده است و مخاطبان در لحظه به اتفاقات نمایش واکنش نشان می دهند و در صورتی که تئاتر از فضای سالن و ارتباط مستقیم با مخاطب خارج شود ماهیت اصلی این هنر زیر سوال خواهد رفت، با این کار مخالف بودند، اما کرونا با همه تهدیدهایش برای این بخش تبدیل به فرصت شد.
وی درباره انتقادات از کیفیت آثار آن لاین گفت: به هرحال این پروژه ابتدای راه است و به زودی وارد فازهای جدیدش می شود و تلاش داریم اتفاقی نیافتد که مخاطبان از تئاتر زده شوند.
حسین عالم بخش مدیر پردیس تئاتر تهران نیز که جزو اولین مراکزی بود که فعالیت آن لاین را در این مرکز به راه انداخت به فارس می گوید که خوشبختانه این اتفاق خوبی برای ما بود از این فرصت استفاده کردیم ، مخاطبان زیادی داشتیم و امیدواریم در آینده هم ادامه پیدا کند.
کوروش زارعی و مرشد میرزاعلی از مسئولانی که در زمینه راه اندازی تعزیه آن لاین در حوزه هنری پیشگام شدند نیز در این باره معتقدند که اتفاق خوبی در شب های قدر و دیگر شب ها برای علاقه مندان نمایش های مذهبی رقم خورد. زارعی معتقد است که در برخی شب ها مخاطبان این کارهای آن لاین به بیش از 15 هزار نفر نیز در فضاهای مختلف از اینستاگرام تا آپارات و هیئت آن لاین و سایر فضاهای اینترنتی عربی نیز رسیده است.
در نهایت اینکه اگر قرار است شرایط برای اجراهای بیشتر نمایش های آن لاین در کشور فراهم شود و سامانه های نمایشی این پدیده را تقویت کنند و همینطور فیلم تئاترها بیش از پیش وارد بازار شوند می بایست زیرساخت های نمایشی و تئاتری در کشور فراهم شود تا این معماری از ابتدا صاف و درست پیش برود و نه اینکه یک معماری و دیوار کج از آب در بیاید که بعدها نتوان برای رفع نواقص آن کاری انجام داد و مسئولیت این امر نیز با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو بخش نمایشی و سینمایی است.
انتهای پیام/
یلدا آذری_روزنامه نگار
معضلات تماشاخانه های خصوصی مسئله تازه ای نیست. شکل عجیب راه اندازی تئاتر خصوصی در ایران از همان آغاز، این تماشاخانه ها و البته هنرمندان را دچار مشکلات گوناگونی کرد. سال 98اما به دلیل اتفاقات بی شمار و غیرقابل پیش بینی اش سالی دشوار برای تئاتر بود. سیل، آلودگی هوا، درگیری های آبان، قطع اینترنت، ترور سردار سلیمانی و حادثه هواپیمای اوکراینی تهدیدی جدی برای تماشاخانه های خصوصی به شمار می رفت ولی آنچه شمارش معکوس برای تعطیلی این تماشاخانه ها را رقم زده، ویروس ذره بینی کروناست که تمام جهان را تحت الشعاع خود قرار داده و در این میان سالن های خصوصی تئاتر ایران که جای خود دارد.
این مهمان ناخوانده بیش از هر چیز دیگری نشان داد تئاتر خصوصی در کشور ما چقدر آسیب پذیر است. وضعیت مبهم و نابسامان این تماشاخانه ها، انگیزه اصلی نگارش گزارشی است که پیش رو دارید.
به مرحله فریاد رسیده ام
اسفند سال گذشته که نخستین اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تعطیلی تمام فعالیت های جمعی هنری منتشر شد، تماشاخانه های خصوصی خیلی زود احساس خطر کردند و نخستین پیگیری های خود را با بخش دولتی انجام دادند و جلسات گوناگونی با مدیران
برگزار کردند؛ جلساتی که ظاهرا هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است.
شاهین چگینی، رئیس صنف تماشاخانه های خصوصی پیگیری های انجام شده را اینگونه توضیح می دهد: از همان آغاز کرونا از طرف انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی مسائل را پیگیری کردیم چون مشخص بود این وضعیت ادامه دار خواهد شد. پیش از عید جلسه ای با آقای کرمی - مدیر پیشین مرکز هنرهای نمایشی- داشتیم و بعد از عید هم 2جلسه با آقای آشنا، مدیر فعلی مرکز. علاوه بر این نامه نگاری های بسیاری به کمیسیون فرهنگی مجلس، شورای شهر و... داشته ایم. کمیسیون فرهنگی مجلس هم عطف به نامه ما نامه ای به وزیر ارشاد نوشتند یعنی صدای ما از طریق مجلس به گوش وزیر رسید ولی متأسفانه هیچ اتفاقی نیفتاده است. شخصا همیشه سعی کرده ام برخورد تعاملی داشته باشم ولی دیگر به مرحله فریاد رسیده ام .
نابود شده ایم
او یادآوری می کند: پیش از عید آقای کرمی گفتند تصویب شده هر سالن با توجه به میزان اجاره ماهانه اش کمک هزینه ای دریافت کند و من نیز با خوشحالی این موضوع را به دوستان خبر دادم که دست کم گوشه ای از زخم مان را مرهمی باشد ولی آقای آشنا اعلام کردند این پیشنهاد در مراحل بعدی تصویب نشده! و همان دل خوشی کوچک را هم از دست دادیم! .
چگینی با ابراز تأسف از بی توجهی دولت به این تماشاخانه ها ادامه می دهد: مدیران مدام می گویند فکری می کنیم ولی تا بیایند و فکری کنند، ما نابود شده ایم! نه راه حلی دارند نه مسیری مشخص می کنند و فقط آمار می گیرند. ای کاش یک بار از این آمارها استفاده کنند. اگر دولت در چنین روزهایی نمی تواند کمکی کند پس کی می خواهد وارد عمل شود؟ .
در برزخ هستیم
عماد عامری، موسس و سرمایه گذار تماشاخانه ملک هم نگرانی خود را از چشم انداز مبهم فعالیت تماشاخانه های خصوصی این چنین بیان می کند: هم اکنون که در برزخ هستیم. اگر این وضعیت تا دو سه ماه دیگر ادامه پیدا کند، احتمال بسته شدن سالن وجود دارد. پلن اجراهای مان را چیده ایم ولی باید دید چقدر امکان عملی شدن آن وجود دارد. پیشنهاد خودمان این است که برای ادامه فعالیت، چند ماه کار کنیم تا ببینیم شرایط چگونه خواهد شد .
او ادامه می دهد: فراخوان اجراهای امسال را منتشر کرده ایم ولی نمی توانیم با هیچ گروهی قرارداد ببندیم چون تاریخ بازگشایی تئاتر مشخص نیست. فراموش نکنیم تئاتر یک روزه آماده اجرا نمی شود. حتی بعد از عادی شدن شرایط و آغاز فعالیت ها، دست کم یکی دو ماه زمان می برد تا نمایشی بتواند به صحنه برود .
داوود نامور، مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو هم دیگر مدیری است که از شرایط دشوار این روزها سخن می گوید؛ طبیعتا شرایط مناسبی نیست. همه همکاران ما به مرز ورشکستگی رسیده اند به ویژه که ملک اغلب تماشاخانه های خصوصی استیجاری است و صاحبان ملک برایشان تفاوتی ندارد ما درآمدی داریم یا نه. آنان اجاره خود را می خواهند چون حتما برایش برنامه ریزی کرده اند .
او سخن خود را با تشریح وضعیت غم انگیز اشتغال هنرمندان تئاتر و کارکنان تماشاخانه های خصوصی ادامه می دهد: 170کارمند و بیش از 3500هنرمند در تماشاخانه های خصوصی فعال بودند و حال بیکار شده اند. هم اکنون منتظر تصمیم گیری آقای اتابک نادری که مسئول پیگیری خسارت هاست، هستیم. ایشان خواسته اند اسامی کارمندان و لیست خسارت ها را اعلام کنیم که چنین کرده ایم ولی بلاتکلیفیم. باید دید تا پایان خرداد کدام سالن ها می مانند. وضعیت همه ما بحرانی است. ضررهای بسیار زیادی متحمل شده ایم به طوری که برخی از همکاران ناچار شده اند برای تامین هزینه ها، خانه و ماشین خود را بفروشند .
مدیران دولتی فقط عکس یادگاری نگیرند
مسئله دیگری که انتقاد و تأسف مدیران تماشاخانه های خصوصی را در پی داشته، کم توجهی مدیران دولتی است.در همین زمینه چگینی می گوید: 50درصد بار تئاتر بر دوش بخش خصوصی است. حال که شانه های این بخش زیر فشار بدهی خم شده، به حرمت کمکی که به تئاتر کرده، ما را دریابند که اگر چنین نکنند، به زودی سه، چهار سالن خوب تئاتر خصوصی را از دست خواهیم داد .
او تأکید می کند: متولیان فرهنگی که فقط نباید در جشنواره ها کنار هنرمندان بایستند و ردیف جلو بنشینند و عکس بگیرند و جایزه بدهند. چنین روزهایی کجا هستند؟ چرا ما را تنها گذاشته اند؟ .
نامور نیز در تأیید سخن همکارش می گوید: در جشنواره ها مسئولان در ردیف اول سالن می نشینند ولی امروز خبری از آنان نیست. تنها شهرداری منطقه 11 برای ضد عفونی سالن و کمک های اولیه اعلام آمادگی کرده است که جای تقدیر دارد ولی از دیگران هیچ خبری نیست .
او از یک مسئله دیگر هم سخن می گوید؛ دولت هم بخش خصوصی را قبول دارد و هم نه. وقتی شرایط، عادی است قبول دارد چون بخش بزرگی از بار تئاتر بر دوش سالن های خصوصی است. البته در همان شرایط عادی هم دولت فقط در حد صدور مجوز با ما سر و کار دارد. حال آنکه 60درصد نمایش هایی که سال گذشته در جشنواره فجر به صحنه رفتند و جایزه گرفتند، در سالن های خصوصی اجرا شده بودند. وقتی در بزرگ ترین رویدادی که ویترین تئاتر ماست، از بخش خصوصی کمک می گیرید، در وضعیت بحران هم موظف به حمایت از آن هستید ولی در بحران کرونا، دولت، نه تنها کمکی نمی کند و بدتر از آن هیچ برنامه ای هم ندارد .
عماد عامری هم در ادامه این سخنان، ظرفیت محدود سالن های دولتی را در سال های گذشته یادآوری می کند: تئاتر خصوصی بسیار شکننده و در عین حال تأثیرگذار است. پیش از پیدایش سالن های خصوصی مگر به راحتی می شد سالن گرفت؟! یکسری سالن محدود دولتی داشتیم که نوبت اجرا نمی دادند .
چه باید کرد؟
در وضعیتی که هیچ کسی نمی تواند از سرگیری دوباره فعالیت ها را پیش بینی کند، دولت چگونه می تواند به سالن های خصوصی کمک کند؟
عامری در این باره می گوید: تماشاخانه های خصوصی برای بقای خود نیاز به کمک مالی دارند. کمترین خواسته ما این است که برای فعالیت یک سری جوان که با کارشان فضایی فرهنگی و پرنشاط ایجاد می کنند، حمایت شویم. دنبال سود نیستیم ولی باید بتوانیم خود را سرپا نگه داریم. در غیراین صورت، چاره ای جز تعطیلی نداریم. پیش از عید هم گفته ام برای پرداخت حقوق کارکنان مان عیدی، اجاره و... نیازمند بودجه هستیم. خوشبختانه مالک ما همراه است ولی دست کم باید بخشی از اجاره را با تأخیر پرداخت کنیم همچنان که باید حقوق کارکنان را بپردازیم چون تعدیل نیرو نکردیم زیرا توان مالی کارکنان مان از خود ما ضعیف تر است .
این سالن دار اضافه می کند: آقای آشنا گفتند قولی نمی دهیم ولی مساعدت می کنیم. صورت خسارت ها را در سایت وزارت ارشاد اسلامی اعلام کرده ایم ولی تا وارد سیستم و مراحل اجرایی شود، زمان می برد. مثلا اگر بعد از 7-6ماه 10میلیون تومان بدهند که به کار ما نمی آید .
او برای کمک به تماشاخانه های خصوصی پیشنهاد می دهد؛ همیشه کارهای خوبی روی صحنه می آید. می توان این آثار را از مجموعه تئاتر شهر و ایرانشهر به بخش خصوصی سوق داد تا این سالن ها رونق بگیرند. ما هم حاضریم با همان شرایط سالن های دولتی، به این نمایش ها سالن بدهیم چون همین که بتوانند سالن را پر کنند، برای ما آورده مالی دارد .
نامور نیز خواستار همدلی و همراهی مرکز هنرهای نمایشی می شود و می گوید: تماشاخانه های خصوصی یک بنگاه اقتصادی هنری هستند که به شرط حمایت دولت، می توانند فعالیت کنند. قطعا شرایط سه ماه بعدی که در پیش داریم، سخت تر از سه ماه گذشته است چون نه کسی برای تماشای تئاتر می آید و نه گروهی تمایل به کار دارد. دولت اعلام کرده 40درصد صندلی های سالن پر شود و خوب است خودش نیمی از 60درصد باقی مانده را پرداخت کند تا گروه ها برای کار ترغیب شوند .
او می افزاید: برخی پیش بینی می کنند تا آخر سال تئاتر اجرا نخواهد شد ولی باید تماشاگر را به دیدن تئاتر ترغیب کنیم. مهم ترین نکته اعتمادسازی است که بحث روانی دارد. این روزها حتی کسی برای تمرین به پلاتوها نمی آید. امیدوارم کرونا هر روز کمرنگ تر شود. همه باید انرژی مثبت بدهیم که این شرایط تغییر کند و تئاتر باز شود هرچند سه ماه پس از کرونا ماه های دشواری خواهد بود .
اصلا کسی ما را می بیند؟
زیان و ضرر مالی از یک سو و حس تنهایی و بی پناهی از سوی دیگر، مدیران تماشاخانه های خصوصی را دلزده کرده است. آنان معتقدند در این وضعیت بحرانی هیچ کس آنها را ندیده و برای هیچ مرجعی اهمیت نداشته اند.
چگینی که مدیریت تماشاخانه استاد مشایخی را برعهده دارد، در این زمینه می گوید: به عنوان صاحب یک سالن و رئیس یک صنف می گویم این برخورد نه انسانی است نه شرعی و نه عرفی. با این بی توجهی ما را نابود می کنید! درحالی که اگر بخشی از بودجه دولتی را صرف حمایت از سالن ها کنید- بودجه ای که در مقیاس کلی بودجه های ما رقم بسیار ناچیز است- می توانیم باقی بمانیم. چندی پیش در جلسه ای با آقای آشنا درباره ضد عفونی کردن سالن گفت وگو کردند. اینها دغدغه ما نیست. مسئله این است که دیگر نه گروهی حاضر به اجراست و نه تماشاگری حاضر به تماشای نمایش. اینها مسائلی است که باید برایش کاری کرد . او البته بلافاصله ادامه می دهد: گاهی فکر می کنم این شرایط برای بعضی مخالفان، بد هم نشد چراکه تئاتر خودبه خود تعطیل شده است. تقدیر چنین رقم زد و هیچ کس هم برایش مهم نبود که جلوی این تقدیر را بگیردیا برای تغییرش کاری انجام بدهد .
نامور هم خواستار جدی گرفتن مسائل تئاتر است؛ در طول سال، 14هزار هنرمند در مجموعه های خصوصی مشغول به کار هستند. کارکنان سالن ها را هم به این جمع اضافه کنید. هیچ کس متوجه نیست که همه اینها بیکار شده اند. چندی پیش مشاغلی که دچار زیان شده بودند، اعلام شدند ولی متأسفم که اهالی تئاتر و سینما را اصلا ندیدند! گاهی وزیر توییتی می کند و حرفی... ولی دوستانی که تا دیروز صف اول جشنواره ها یا رویدادها بودند، ما را تنها گذاشته اند. اگر ادعای روشنفکری و کار فرهنگی دارند، امروز کنار ما باشند. یعنی کار ما در حد دستفروش و کسبه کوچک نیست که بدون ضامن، تسهیلات 2میلیون تومانی برایشان تعریف شد اما به کارمندان و سالن داران هیچ کمکی نشد .
او که خواستار همدلی و همراهی مرکز هنرهای نمایشی است، اضافه می کند: تئاتر جزء نخستین مشاغلی است که تعطیل شده و جزء آخرین مشاغلی است که بازگشایی خواهد شد. ممکن است تا یک سال تعطیل بماند. در این وضعیت کشاندن تماشاگر به تئاتر بسیار دشوار خواهد بود و تصور کنید چه جمعیتی بیکار می شوند. آیا اصلا تئاتر برای مردم مهم است؟! مردم این روزها سوار مترو می شوند چون کار روزمره شان به مترو وابسته است ولی اگر 6 ماه تئاتر نروند، هیچ اتفاقی نمی افتد. چون تئاتر برای مردم اولویت دوم و سوم هم نیست .
عامری هم در این باره می گوید: از طرف صنف که خیلی پیگیری می شود ولی متأسفانه دولت اصلا تئاتر را نمی بیند البته درک می کنیم که بودجه مرکز هنرهای نمایشی اندک است و برای این وضعیت بودجه ای در این مرکز تعریف نشده است ولی متأسفیم که این بودجه ها به مشاغل دیگر تعلق می گیرد و گویا قرار نیست ما دیده شویم .
پشیمان نیستید؟
شرایط دشوار فعلی بسیاری از سالن داران را درباره ادامه فعالیت خود دچار تردیدهای جدی کرده است. در این میان هیچ بعید نیست برخی از آنان از این شغل پشیمان شده باشند و افسوس بخورند چرا کاری کم دردسرتر انتخاب نکردند؟
عامری در این باره می گوید: قطعا پشیمانم. در دوران قرنطینه دلم می خواست سوپرمارکت می داشتم. الان هم هیچ معلوم نیست تئاتر چه زمانی باز شود و اگر هم بازگشایی شود، معلوم نیست دوباره از چه زمانی بتوان کار کرد. گروه ها حاضر به اجرا و تماشاگران هم حاضر به دیدن تئاتر باشند. این همه سرمایه خوابیده و این چنین است که اقتصاد کشور راه نمی افتد. گاهی فکر می کنم اگر پول مان را در بانک گذاشته بودیم خیلی بهتر بود هم اصل پول را داشتیم و هم سود می کردیم .
داوود نامور اما اصلا پشیمان نیست؛ پشیمان نیستم چون رشته تخصصی ام است. شاگرد استاد ناظرزاده کرمانی هستم. وقتی ایشان تشویقم کرد مجموعه ای به فضای هنری کشور اضافه کنم، پشیمان نخواهم شد ولی ناراحتی ام از این است که چرا ما را نمی بینند. استاد ناظرزاده می گوید قطار تئاتر خصوصی راه افتاده حتی اگر به آن سنگ بزنند ولی به کندی حرکت خود را ادامه می دهد. البته شاید شرایط همکارانم متفاوت باشد و آنان این شناخت را از تئاتر نداشته باشند.
شاهین چگینی:
از همان آغاز کرونا از طرف انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی مسائل را پیگیری کردیم چون مشخص بود این وضعیت ادامه دار خواهد شد. پیش از عید جلسه ای با آقای کرمی - مدیر پیشین مرکز هنرهای نمایشی- داشتیم و بعد از عید هم 2جلسه با آقای آشنا، مدیر فعلی مرکز. علاوه بر این نامه نگاری های بسیاری به کمیسیون فرهنگی مجلس، شورای شهر و... داشته ایم
عماد عامری:
هم اکنون که در برزخ هستیم. اگر این وضعیت تا دو سه ماه دیگر ادامه پیدا کند، احتمال بسته شدن سالن وجود دارد. پلن اجراهایمان را چیده ایم ولی باید دید چقدر امکان عملی شدن آن وجود دارد. پیشنهاد خودمان این است که برای ادامه فعالیت، چند ماه کار کنیم تا ببینیم شرایط چگونه خواهد شد
احسان امینی/ خبرنگار
تئاتر در بین تمامی هنرها شاید بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا ببیند. زنده بودن اجرای تئاتر و فاصله نزدیک گروه بازیگران با تماشاگران شرایط را برای ایمن بودن از ویروس کرونا کاهش می دهد. این موقعیت در ذهن بسیاری از اهالی تئاتر این پرسش را ایجاد می کند که در صورت طولانی تر شدن وضعیت فاصله گذاری اجتماعی، این هنر چگونه می تواند در شرایط بحرانی به فعالیت ادامه دهد؟ حسن معجونی بازیگر و کارگردان تئاتر در گفت وگوی زنده ای که به میزبانی بهار کاتوزی بازیگر و نمایشنامه نویس در فضای هنری آنلاین ماناگارت برگزار می شود به این پرسش پاسخ می دهد.بهار کاتوزی در ابتدای این گفت وگو بحران را جزئی از زندگی ایرانیان می داند: از اوایل دهه شصت همیشه بحران هایی در زندگی ما وجود داشته است. در معرض جنگ یا دگرگونی های اجتماعی بسیار زیاد بودن یا در معرض زلزله ها و حوادث طبیعی ویرانگر بودن و حالا مواجهه با ویروس کرونا. انگار که با بحران هایی به صورت روتین و معمول در حال زندگی کردن هستیم و به تبع آن تئاتر هم به خاطر این بحران ها دچار نوساناتی شده است. او از معجونی می خواهد تا به بیان نقطه نظراتش درباره وضعیت تئاتر در دوران کرونا و شرایط هنرمندان این حوزه بپردازد.
بحران کرونا با تمام بحران ها متفاوت است
حسن معجونی صحبت هایش را با مقایسه بحران کرونا با برخی بحران های دیگر این چند دهه آغاز می کند: خاطره ای از هما روستا نقل است که در دوره بعد از انقلاب که تئاتر به نوعی تعطیل شده بود و هنرمندان نمی توانستند کاری انجام دهند، حمید سمندریان رستورانی باز کرده بود و در آن احمد آقالو، آقای لبخنده، محمد حمزه و... کار می کردند. این در اصل یک وضعیت گذرا برای این افراد بود تا دوران بیکاری و تعطیلی تئاتر بگذرد و به شرایط عادی برسند. او ادامه می دهد: اما نکته مهم این جا بود که در آن دوران نوعی انتخاب هم وجود داشت. یک سری قوانین وضع شده بود که عده ای خودآگاهانه از کار کردن عقب نشینی می کردند و عده ای هم نتوانستند کار کنند اما شرایط کنونی حق انتخاب چنین چیزی را هم نمی دهد. معجونی بازخوانی اتفاقات رخ داده در کرونا و نگاه کردن به تغییرات برای فهم دورانی که از سر می گذرانیم را الزامی می داند: یک ویروس از یک جایی ناشناخته به زندگی ما وارد شد و به خاطر ویژگی های این ویروس همه چیز تعطیل شد و همه به قرنطینه رفتیم. این ویروس قطعا تغییراتی را در زیست ما به وجود آورده است. از جمله اینکه امنیت اقتصادی ما را ازبین برد؛ چراکه نمی توانیم هیچ فعالیت تئاتری داشته باشیم. انگار برای اولین بار این ویروس به روی ما می آورد که ما واقعا چه کاره ایم؟ چون در عمل هیچ کاری از دست ما بر نمی آید. تئاتر تعطیل شده و معلوم نیست چه زمانی دوباره سالن ها باز خواهند شد. من از چیزی صحبت می کنم که فراتر از بحث شیوع ویروس یا اتمام آن است که قطعا پایانی خواهد داشت؛ چیزی که نزدیک به این پرسش است که ما کجا ایستاده ایم و واقعا چه کاره ایم؟
زمان توقف و نگاه کردن به کارهاست!
این بازیگر تئاتر و سینما پاسخ به پرسش ما واقعا چه کاره ایم را در توقف و نگاه به آنچه انجام داده ایم می بیند: پرسش واقعا چه کاره ایم یعنی چه؟ یعنی ایستادن، توقف و بازبینی برای دوباره رصد کردن در آینده نزدیک یا دور. اصلا به این فکر کنیم که آیا جامعه به هنر و به خصوص تئاتر نیاز دارد؟ من قطعا می دانم که جامعه به تئاتر نیاز دارد اما گاهی باید مسیر کاری را با شک و تردید بنگریم تا بهتر بتوانیم پیش برویم. به شخصه دوباره کارهایم را نگاه کردم و متوجه شدم چقدر در این مسیر اشتباه داشته ام. معجونی به نسبت میان هنر دوران کرونا با اینترنت هم می پردازد: به طور کلی هنر هم در حال تقلاست تا بتواند زنده بماند و این سوال در فضای هنر وجود دارد که آیا می توان از تنها راه ارتباطی یعنی اینترنت کار هنری را ادامه داد؟ اصلا امکان پذیر است؟ این را هم باید متوجه شد که فضای مجازی هم امکانات و البته محدودیت های خودش و نگرش خاص خودش به پدیده ها را دارد. اگر این نکته را در کنار بحران ناشناخته بگذاریم، متوجه می شویم که باید صبر بیشتری به خرج دهیم و دست نگه داریم. شاید بهتر است به جای کارهای شتاب زده کمی آرام تر با این فضا برخورد کنیم و فعلا کاری نکنیم.
صفحه های شخصی جای رسانه های رسمی!
رسانه های رسمی خیلی حرف مردم را نمی زنند و این وظیفه هنرمندانی را که مخاطب بیشتری در فضاهای مجازی دارند سنگین تر می کند؛ چون جامعه نیاز دارد جایی را داشته باشد تا حرفش را بزند و تریبون های رسمی هم برخلاف این عمل می کنند؛بنابراین انتظار از هنرمندان و افراد شناخته شده بالا می رود. معجونی با بیان این نکته به برخی از کارهایی که هنرمندان می توانند در دوران کرونا انجام دهند می پردازد: روحیه دادن و کارکرد سرگرم کننده هنر می تواند خیلی مهم باشد و ما در این دوره می توانیم با ارائه و پخش کارهای قبلی مردم را سرگرم کنیم و بخش دیگری که من به شخصه از آن بسیار لذت بردم، جلسات و کارگاه های آموزشی در زمینه تئاتر به صورت رایگان است. این اتفاق بسیار خوبی است که باعث شد مقداری از پول محوری در آموزش دور شویم. البته باید توجه کرد که مثلا در مورد بازیگری نمی توان با حرف زدن بازیگر ساخت. این برداشت دیگر شوخی با امر بازیگری است. می توان صرفا صحبت و تحلیل کرد، اما تربیت بازیگر از طریق مجازی امکان پذیر نیست.
تئاتر هنر زنده است و نمی توان در خانه آن را تماشا کرد
آیا تئاتر آنلاین می تواند وجود داشته باشد؟ حسن معجونی بحث تئاتر آنلاین را از ریشه نادرست و برخلاف فلسفه تئاتر می داند: رفتن از دنیای واقعی به فضای مجازی درباره یک سری از هنرها امکان پذیر نیست. فضای مجازی جای تئاتر نیست و شاید تنها هنر زنده است که بیشترین تعطیلی را دارد و این وقفه ممکن است دلتنگی بیشتری برای تئاتر به وجود بیاورد. فیلم را در خانه می توانیم ببینیم؛ موزیک را می توانیم بشنویم اما تئاتر هنر زنده ای است که باید در سالن تئاتر اجرا و دیده شود. مسئله مهم دیگر در این بحران این است که تغییر فضا به همین راحتی ها هم نیست. همچنین حالا نمی توان درباره امروز صحبت کرد و باید از این روزها فاصله گرفت و دوباره نگاهی کرد و شرایط را سنجید تا بتوانیم زاویه جدیدی از این روزها را نشان دهیم.
دور شدن از کارهای کم خطر!
معجونی دوران کرونا را زمان مناسبی برای انجام فعالیت های صنفی تئاتر می داند: شرایط کرونا می تواند علاوه بر تأثیر بر ذهن بر صنف تئاتر هم تاثیراتی بگذارد. در طول سالیان مشکلات و مسائل بسیار زیادی را پیرامون وضعیت تئاتر دیده ایم و شاید خانه تئاتر باید در این دوران کارهایی را انجام داده و از اهالی صنف تئاتر حمایت کند. آدم هایی در همین تئاتر وجود دارند که شرایط اقتصادی بدی را پشت سر می گذارند و البته تعداد این آدم ها هم کم نیست و باید صنف تئاتر فکری به حال این افراد بکند. او تجربه منحصربه فرد خودش در دوران کرونا را دور شدن از کارهای کم خطر می داند: حرف مزخرفی است که می گویند انسان بعد از کرونا آدم دیگری می شود اما در مورد خودم به شخصه دست به نوعی بازنگری در کارهایم زدم و این باعث تغییر کارم خواهد شد. در بازبینی کارهایم برخی از تجربیات جلوی چشمم می آید که خیلی زود از آنها عبور کردم و یک جاهایی در این اواخر به سمت کارهای بی خطر رفتم. کارهایی که در یک سطح استاندارد اجرا شد و تمام. حالا تصمیم دارم به سمت کارهای بی خطر نروم و پروژه هایی را برای کار انتخاب کنم که به وسیله آن کشف در پروسه اجرا وجود داشته باشد.
عباس عبدی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب در بخشی از گفتگوی لایو اینستاگرامی با خبرآنلاین، گفت: اصلا نگران چند میلیون لایو تتلو نباید بود. مثلا شما یک فیلم ایکس منتشر کنید، چقدر دیده می شود؟ اما اصلا اتفاق خاصی برای جامعه نمی افتد. ما باید آنجاهایی را که عمق دارد حفظ کنیم.
وی افزود: اصلا نگران آن تعداد بازدیدکنده لایو آن فرد نباشید، ما نگران این طرف باشیم. شما از تلویزیون گفتید، ببینید در سال 92 و 96 تلویزیون در زمان انتخابات چقدر بیننده داشت؟ کسی به رسانه های دیگر کار داشت؟ همان کار را باید تکرار کند. در حوزه فرهنگ آن را تکرار کند تا ببینیم چه کسی حاضر می شود خارج از آن را نگاه کند، همینطور در حوزه هنر، سینما، سیاست، اقتصاد و...! منظورم این است که اصلا نگران تتلو نباشید، این که اصلا رسانه نیست.
وی افزود: در هفته گذشته 3 اتفاق افتاده است، یکی کشته شدن تعدادی افغانستانی سر مرز ایران و افغانستان، دیگری زدن ناوچه و آخری بحث کرونا و واقعیتی که وجود دارد. در هیچ کدامشان هیچ روزنامه نگاری نمی تواند وارد شود و خیلی جدی حرف بزند. اگر هم وارد شود و حرف بزند کسی آن را چاپ نمی کند.
همه چیز را داغون کردیم و نشسته ایم بر سر خودمان می زنیم که تتلو کیست!
عبدی گفت: مثلا مساله زندان ها و دادگاه ها و هرچیز دیگری، زمانی که نتوانید حرف بزنید مرجعیت رسانه ای هم به خارج می رود. اجتماعی شدن فرزندانتان هم از خارج است. الان فرزندان ما آنهایی که سن شان پایین است با موبایل بزرگ شده اند و اصلا نمی دانند روزنامه چیست، نه در دانشگاه سخنرانی گوش می دهند و ...همه اینها را داغون کرده ایم و نشسته ایم بر سر خودمان می زنیم که تتلو کیست! واقعا آبروی آدم می رود که از جمهوری اسلامی یک فردی به کشور مسیحی گرجستان رفته است و آنها می گویند به او مجوز ندهیم تا او آنجا برنامه داشته باشد، او آبروی اخلاق را در این کشور از بین برده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ستاد برگزاری جشنواره تئاتر+خانه ، دکتر محمود رضا رحیمی، دبیر جشنواره تئاتر+خانه حمیدرضا نعیمی، افشین هاشمی و دکتر شیوا مسعودی را طی احکامی جداگانه به عنوان داوران این جشنواره منصوب کرد.
قرار است در آیین اختتامیه این جشنواره که سوم خرداد ماه و همزمان با شب عید سعید فطر از ساعت 18 و به صورت مجازی برگزار خواهد شد ، 21 اثر برتر این جشنواره معرفی و تقدیر شود.
جشنواره مجازی تئاتر+خانه به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری دکتر محمودرضا رحیمی برگزار می شود.
انتهای پیام/
نیما جوان تهیه کننده و ناشر موسیقی که طی سال های اخیر با موسسه نشر و پخش جوان در حوزه تولید آثار موسیقایی مشغول به فعالیت است در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تازه ترین آلبوم های منتشر شده مجموعه تحت مدیریتش توضیح داد: در هفته های گذشته دو آلبوم خواب می بیند به آهنگسازی احسان بیرقدار و نوروز آینه به آهنگسازی فردین خلعتبری در دو نسخه فیزیکی و دیجیتالی منتشر شد که هر دوی این آثار در ردیف کارهای ممتازی است که در این چند ماه پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: آلبوم دیگری که بر اساس برنامه ریزی های قبلی مان تصمیم داریم منتشر کنیم، اثری به آهنگسازی امیرحسین سام و خوانندگی سالار عقیلی است که حدود 19 سال پیش در قالب یک مجموعه ساز و آوازی تولید شد و این بار تصمیم گرفته شده بعد از دو دهه با عنوان می دانم که می آیی برای علاقه مندان موسیقی ایرانی منتشر شود. این آلبوم به دلیل اینکه در سال های دور تولید شده قطعاً از حال و هوای متفاوت تری با آثار فعلی سالار عقیلی برخوردار است. تمامی کار آهنگ سازی و تنظیم این آلبوم توسط امیرحسین سام انجام گرفته و ترانه های آن نیز از شفیعی کدکنی، مولانا و هوشنگ ابتهاج (سایه) سروده اند. به هر حال این آلبوم جزو اولین آثاری است که این خواننده اجرا کرده و قطعاً جذابیت بیشتری برای مخاطب خواهد داشت.
این تهیه کننده و ناشر موسیقی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره وضعیت فروش محصولات موسیقایی طی روزهای کرونایی گفت: ما تقریبا دو هفته ای است که سر کارمان حاضر شدیم و عمده فعالیت هایمان برای فروش محصولات در فضای مجازی صورت می گرفت. چرا که فروشگاه هایی از جمله مجموعه های شهر کتاب به دلیل پر بودن انبارهای خود از محصولات قبلی از ما کار نمی گرفتند و این اتفاق بسیار ناخوشایندی بود که دربرگیرنده شرایط نگران کننده ای است که اگر ادامه پیدا کند معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار فرآیند تولید، بازاریابی و فروش محصولات موسیقایی خواهد بود. ضمن اینکه فروش مجازی محصولات قطعاً خوب است اما باید بدانیم این امر نیازمند بسترسازی های فراوانی است که فعلاً حجم کوچکی از آن در کشورمان بنا نهاده شده است.
جوان افزود: با گذشت سه ماه از شیوع ویروس کرونا در کشورمان و شیوع این بیماری هنوز مارکت فروش محصولات موسیقایی آغاز نشده و بازار فروش این محصولات همچنان در شوک به سر می برد. اما ما در این چارچوب مشغول برنامه ریزی و طراحی برای پیاده سازی یک سامانه جدید برای فروش محصولات موسیقایی به صورت فیزیکی و دیجیتالی هستیم که فکر می کنم تاثیر خوبی در جریان نظام اقتصادی موسیقی کشورمان داشته باشد. کما اینکه در این شرایط اطلاع رسانی درست از طریق فضای مجازی و رسانه ها نیز می تواند نقش موثری در کیفیت فروش و زنده نگه داشتن بازار داشته باشد.
کد خبر 4926529
علیرضا سعیدی
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، رضا صادقی از خوانندگان معروف موسیقی پاپ و محسن رجب پور هم از تهیه کنندگان با سابقه عرصه موسیقی است. در روزهای گذشته به پیشنهاد و ابتکارِ خبرنگار تسنیم و یکی دیگر از فعالان عرصه رسانه، صادقی و رجب پور در یک لایوِ اینستاگرامی حاضر شدند و به بحثِ ارتباط بین تهیه کنندگان و خوانندگان و قراردادهایِ بین این دو پرداختند.
رضا صادقی به عنوان نماینده ی خوانندگان و محسن رجب پور به عنوان نماینده صنفِ تهیه کنندگان روبه روی هم نشستند و مباحثی را مطرح کردند. در این گفت وگو مباحثی مانند رقم قرارداد، استثمار خوانندگان، اختلاف بین خواننده و تهیه کننده، عدم آگاهیِ خواننده در روزهای آغازین کارش و چندین مورد دیگر مطرح شد و هر کدام از طرفین دیدگاه هایشان را بیان کردند.
در ادامه متن صحبت های صادقی و رجب پور را به طور جداگانه می خوانید. توضیح این نکته ضروری است که برخی از مباحث مطرح شده در پاسخ به پرسش یا مبحثی است که طرف مقابل مطرح کرده است؛ اما در اینجا صحبت های صادقی و رجب پور را به طور مجزا و پشتِ سر هم آورده ایم.
خوانندگانِ کار معضل بزرگ موسیقی ایران هستند / درآمدِ کنسرت ها و بدرفتار شدنِ تهیه کننده
رضا صادقی : زمانی بود که خواننده یک هنرمند بود. اما پس از مدتی و از اوایل دهه 90 شمسی خواننده کار آمد. هنرمند نگاهش هنری است و تهیه کننده نگاهش تجاری است. اگر هنرمند تجارت می دانست که از همان اول خودش کارش را انجام می داد.
خواننده ای که در گام نخست نزد تهیه کننده می رود، تجربه ای در مسیر کار ندارد و ساده ترین اصول این کار را هم نمی دانند. تهیه کننده آگاهی در این زمینه دارد که هنرمند ندارد. من وقتی اوایل دهه هشتاد می خواستم وارد عرصه موسیقی شوم، اصلا نمی دانستم مجوز چیست و مجوز را چطور می گیرند.
وقتی هنرمند با نگاه هنری سراغ تهیه کننده می رود که تجربه و روابطِ زیادی دارد، به مسئله ای مهم به نام عقد قرارداد می رسیم. این قرارداد در سال های گذشته خیلی اهمیت نداشت؛ به خصوص برای هنرمند که بیشتر شبیه به یک کاغذِ بی ارزش بود. این قرارداد برای تهیه کننده هم گاهی با ارزش و گاهی بی ارزش بود.
وقتی مسیر پیش می رود و کنسرت ها برگزار می شوند، ادبیات تغییر می کند. این درست است که قراردادی میانِ تهیه کننده و خواننده امضا شده است؛ اما این قرارداد یک پیشینه ی اخلاقی هم دارد. وقتی کنسرت ها و موسیقی این قدر درآمدزا شد، چرا تهیه کنندگان این قدر بدرفتار شدند.
بیشتر هنرمندانی که در عرصه موسیقی مطرح شده اند، از قشرِ معمولی و پایینِ جامعه بوده اند که نیازهای مالی دارند. وقتی به بحث پولسازی می رسیم ماجرا فرق می کند. متأسفانه پس از مدتی بین تهیه کننده و خواننده کار به دعوا می کشد. گاهی دو طرف این دعوا را مدیریت می کنند و بین خودشان حلش می کنند. گاهی هم این دعوا علنی می شود و به دادگاه کشیده می شود.
وقتی تهیه کننده ای خواننده ای را به اصطلاح بالا می آورد، خودش هم با او بالا می آید. خواننده ی هنرمند وقتی مطرح می شود، به تهیه کننده می گوید که شما الان درآمدت بسیار بالاست و خواسته هایی را مطرح می کند. مثلا این خواننده ی هنرمند از تهیه کننده اش تقاضای جدایی و رفتن می کند. در این زمان است که برخی از تهیه کنندگان همان خواننده خودشان را به مرز نابودی می رسانند؛ و این اتفاق تنها به خاطر اختلاف نظرشان رخ می دهد. چرا همین تهیه کننده دستِ هنرمند را باز نمی گذارد؟ مثلا از خواننده اش بپرسد که مشکلت چیست؟ آیا به دنبال درآمد بیشتری هستی؟
چرا تهیه کننده این پیشنهاد را نمی دهد که بیا و یک سال هر کاری می خواهی انجام بده؛ بیا و یک سال من هم در کنارت هستم تا تو به هر آنچه می خواهی برسی. چرا این برخوردها بین تهیه کننده و خواننده شکل نمی گیرد؛ که اگر چنین شود، بسیاری از این مشکلات حل می شود.
متأسفانه مُدل صحبت کردنِ تهیه کنندگان و خوانندگان در موسیقی ما، براساس مُدلِ جهانی نیست. در اینجا وقتی خواننده می خواهد از تهیه کننده اش جدا شود، با نوشتاری (قرارداد) مواجه می شود که دیوانه کننده است.
آورده ی هنرمند آهنگی است که عمرش را پایش گذاشته است. قانون فرهنگی هنری ما بیشتر سمت تهیه کننده غش کرده است تا هنرمند.
توافق روز اولِ تهیه کننده با اطلاع است و آینده را می بیند. ولی هنرمند این اطلاعات را ندارد.
خطاب به هنرمندان می گویم، وقتی برای قراداد بستن با تهیه کننده می روید، اگر نمی ترسی که تهیه کننده بی خیالت شود، با وکیل برو برای بستن قرارداد. خوانندگان امروز سرنوشت کسانی مانند من را دیده اند و درس باید بگیرند. جوان امروز دسترسی به خیلی از اطلاعات دارد. اما توصیه های امروز شما (خطاب به رجب پور) واقعا دیر است.
برای من خنده دار است که تنظیم کننده می گوید من سه تا خواننده دارم. حرف های شما برای نسلِ خواننده کار دیگر فایده ای ندارد. در زمان ما در حق برخی از خوانندگان واقعاٌ اجحاف شد.
خودم خواننده بودم اما فهمیدم در خوانندگی چیزی نمی شوم / گروه آریان از درآمدش رضایت داشت و 17 سال فعالیت کرد
محسن رجب پور : هنرمند و حتی ورزشکار به اوج نمی رسد، مگر اینکه کسی را در کنار خودش داشته باشد که او را در این مسیر همراهی و راهنمایی کند. برخی از همکاران من قبل از عقد قرارداد با خواننده، مسافرت و تفریح هم می روند که فضا خیلی رفاقتی می شود.
من اوایلِ کارم می خواندم. در مدرسه و در صفِ مدرسه قرآن و سرود می خواندم. عضو گروه های سرود بودم و خیلی فعالیت داشتم. حتی قطعه ی ضبط شده هم دارم. اما پس از مدتی به این نتیجه رسیدم که در زمینه خوانندگی پیشرفتی نخواهم داشت. من با عشق وارد این کار شدم. شاید به همین دلیل است که بیش از 30 سال است در این عرصه مانده ام. ظرف همین 10 سال گذشته، هر کاری به جز موسیقی انجام می دادم، شاید درآمد بیشتری داشتم و پول های بیشتری هم گیرم می آمد.
من در این 10 سال گذشته پیر شدم. بارها به دفتر موسیقی رفتم و گفتم که این جنس موسیقی الزام جامعه ما است و باید به آن مجوز بدهید. به آنها گفتم که اگر به این موسیقی ها مجوز ندهید، چندوقت دیگر همین موسیقی شعرش به گونه ای می شود که باید گوشِ بچه تان را بگیرید.
ریشه اختلافات بین خواننده و تهیه کننده از همان روز اول شکل می گیرد؛ همان روزی که همه چیز خوب است.
در گذشته وقتی با خوانندگان قرارداد می بستم، دستمزدِ خواننده عددِ مشخصی بود. کنسرتی هم در آن زمان در کار نبودَ؛ فقط تولید آلبوم و برخی اجراهای اُرگانی بود که درآمد داشتند. مثلاٌ با خواننده ای قراردادی داشتم که برای آلبوم اول 200 هزار تومان، برای آلبوم دوم 300 هزار تومان و برای آلبوم سوم 400 هزار تومان دستمزد می گرفت. آن زمان سکه بهار آزادی 29 هزار تومان بود.
خواننده 200 هزار تومان می گرفت و آلبومی می خواند که یک ساعت زمان داشت. با همان آلبوم و با تلاشِ منِ تهیه کننده، آن خواننده مطرح و مشهور می شد. بعد سراغ اجرا های اُرگانی می رفتیم. برای هر اجرای ارگانی هم حدود 30 هزار تومان پول می گرفتیم. در پایانِ اجرا هم یک سکه به خواننده می دادند. آن زمان بود که خواننده به خودش می گفت؛ 6 ماه وقت گذاشتم برای تولید آلبومی که برایش 200 هزار تومان گرفتم، اما الان با چهار تا اجرا و شاید کمتر از دو هفته، همان 200 هزار تومان را دارم. خواننده می آمد و معترض به دستمزدِ آلبوم بعدی اش می شد. ادعا می کرد که برای آلبوم اولم به من 200 هزار تومان داده اید، در حالی که شما حدود 20 میلیون تومان از همین آلبوم درآمد داشته اید.
قرارداد گروه آریان برای آلبوم اول یک میلیون تومان بود، برای آلبوم دوم 2 میلیون تومان و آلبوم سوم 5 میلیون تومان بود.
من با تجربه ای که داشتم برای هر قرارداد درصدی از سودِ آلبوم را هم به گروه دادم. مثلاٌ در قرارداد اول رقمِ یک میلیون تومان به گروه آریان دادیم به علاوه ی 20 درصد از سودش. در آلبوم دوم 25 درصد و در آلبوم سوم 30 درصد از سود را به گروه دادیم.
جالب اینکه بدانید، در آلبوم اول آریان مبلغ کل دستمزد این گروه یک میلیون تومان بود به علاوه ی درصدی از سود؛ که همین رقمِ سود 30 برابرِ رقمِ اصلیِ قرارداد بود. برای همین بود که آریان 17 سال باقی ماند و کار کرد؛ چون رضایت داشتند.
من خواننده کار نداشته ام و هرگز هم نمی گیرم. چند سالی است که بین خواننده و خودم که می خواهم قرارداد را امضا کنم، دوربین می گذارم و تمامِ قرارداد را می خوانم.
هنرمند روز اول با دلش می آید و می خواهد که برای جامعه اش بخواند؛ این عشق و آرزویش است. هنرمند مثلاٌ با یک قطعه موسیقی وارد این عرصه می شود. آهنگی از یک خواننده ای که نام و نشانی ندارد چقدر می ارزد؟ مثلا 10 میلیون تومان. حالا این می شود آورده ی آن خواننده که در کل 10 میلیون تومان است. حالا برای انتشار همان یک آهنگ، تهیه کننده باید 50 میلیون تومان هزینه کند.
یعنی تهیه کننده و خواننده هر کدام با یک آورده ی ابتدایی، گام در مسیری می گذارند که در نهایت قرار است هر دو به اهدافشان برسند. همکاران من باید به هنرمندشان تفهیم کنند که اکنون و پیش از قرارداد اوضاع چگونه است و بعداٌ چگونه خواهد بود.
یک روز و در آغاز همکاریم با یکی از خوانندگانم، با هم می خواستیم به کیش برویم. به یکی از مهماندارانِ هواپیما گفتم که عکسی با خواننده ی ما بگیرد؛ خواننده ای که هنوز کسی او را نمی شناخت. مهماندار پرسید که چرا؟ گفتم شما عکس بگیر، بعداٌ متوجه ارزش این عکس می شوید.
به خواننده گفتم که اکنون شاید دو نفر من را بشناسند، اما کسی تو را نمی شناسد، اما یک سال بعد اوضاع کاملاٌ متفاوت است و همه تو را می شناسند و کسی دیگر به من توجهی نخواهد کرد.
تهیه کننده باید همان روز اول به خواننده اش تفهیم کند که آهنگ های تولید شده با سرمایه تهیه کننده و همتِ هنرمند تا مثلاٌ پنج سال آینده در منافع مالی اش سهیم اند.
ما جایی آسیب می خوریم که تهیه کننده و خواننده به هر آنچه که روز اول توافق کرده اند، پشت کنند. هنرمندی که می خواهی با تهیه کننده قرارداد ببندی، روز اول با چشم باز پیش برو. خاطره صحبت های من و رضا صادقی به یادگار بماند و آن را خوب گوش کنید.
امیر عظیمی خواننده شرکت ما است، برای قرارداد بستن، 20 بار رفت و آمد. من واقعاٌ خوشحال شدم.
من به عنوان کسی که تجربه بیشتری در عرصه تهیه کنندگی موسیقی دارم به هنرمندان چند پیشنهاد می کنم که هنگام قرارداد بستن به چند نکته توجه کنند؛ اول به مدت قرارداد، به درصدتان از مبلغ کل قرارداد، سرنوشت قطعه ها پس از اتمام قرارداد توجه کنند. خواهش می کنم از هنرمندان که وقتی می خواهید قرارداد ببندید با وکیل بروید.
من وسط دعوای 10 ها هنرمند با تهیه کنندگانش بوده ام.
گاهی بی اخلاقی از سوی هنرمند است. گاهی دلالان با خوانندگان وارد مذاکره می شوند و به آنها پیشنهاد می دهند که اگر قرارداد قبلی ات را فسخ کنی، من چند برابر به تو پول می دهم.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، محمد عمروآبادی مدیرعامل سایت تیوال در پاسخ به سوال رادیو گفت وگو در رابطه با توقف انتشار فیلم-تئاترها طی هفته گذشته اظهار کرد: تیوال 7 سال بر موضوع تئاتر، سینما و موسیقی متمرکز بود و در نیمه دوم سال گذشته، نسخه دوم سایت تیوال با شروع کرونا، پخش آنلاین و فروش فیلم آنلاین را شاهد بودیم.
به گفته این فعال عرصه فرهنگ و هنر بعد از 10 روز که از استقبال هنرمندان و مخاطبان هنردوست گذشت، از سوی وزارت ارشاد تماسی گرفته شد که ریشه در سازمان محترم سینمایی داشت؛ بدین مضمون که فروش آثار فاقد مجوز نمایش خانگی، باید متوقف شود.
این مسئله شامل همه تولیدات فیلم-تئاتر است؛ چراکه در تئاتر به سان سینما، دریافت مجوز سینمای خانگی، مرسوم نیست. تئاتر از مرکز هنرهای نمایشی مجوز دریافت می کند که مجوزی تخصصی و مورد نظر کارشناسان بسیاری است.
مدیرعامل تیوال همچنین از حمایت ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) مبنی بر صدور مجوزهای تخصصی برای این سایت قدردانی کرد و گفت: قانون برای خدمت و کمک رسانی طراحی شده؛ خاصه در دوران کرونا که مردم به شادی و هنرمندان به درآمدزایی نیاز دارند.
راهکار برای رعایت قانون متنوع است و سازمان سینمایی به جای جلوگیری از فروش، می بایست راهی دیگر را در نظر گیرد و تنها به حذف یا توقف موردی خاص اقدام نکند.
عمروآبادی معتقد است سازمان سینمایی و مرکز هنرهای نمایشی می بایست هرچه سریعتر به تفاهم رسیده و مرکزی به نمایندگی از سازمان، مجوز این قبیل آثار را صادر کند. تیوال امروز با مخاطبی میلیونی روبرو است؛ هرچند این میزان مخاطب نسبت به جمعیت کشور اندک است اما اتفاقی مبارک رخ داده و اقدام جدید تیوال در پخش فیلم-تئاترها موجب شد این هنر علاوه بر تهران در سایر شهرها جای پایی برای خود پیدا کند.
عمروآبادی تصمیم سازمان سینمایی را به بستن پنجره هایی تشبیه کرد که رو به مخاطب باز شده و افزود: انتظار داشتیم مخاطب پله ای به بخش جدید فیلم-تئاتر جذب شود اما در پایان ماه نخست ترند قابل قبولی را شاهد بودیم. گاه بیش از سه هزار بازدید برای هر تئاتر ثبت می شد که شگفتی تازه ای برای نمایش کشور بود.
همچنین آرین رضایی، کارگردانی که آثار موفقی را در بخش آنلاین سایت "تیوال" تقدیم مخاطب کرد، با بیان اینکه فرایند تایید نمایشنامه و اجرا بسیار سخت است و در حین اجرا نیز دستورالعمل های بسیاری در نظر گرفته می شود، گفت: قصد نداریم قانون را دور بزنیم چراکه با رعایت ممیزی ها، تمام سانس های اجرا را با توجه به حساسیت های موجود پیش می بریم.
در شرایط دردناک بیکاری هنرمندان، مشکلات اقتصادی و ... یک مدیر به خود اجازه می دهد مقابل هنر بایستد و حتی پاسخگو نباشد. چنین مدیری کاملا حق به جانب سخن از بازبینی اثر می زند. مگر این مدیر کارشناس تئاتر و ممیزان این مرکز، متخصص نمایش هستند؟!
ارقام فیلم-تئاتر ها بسیار پایین بود و اکران آثار ما همچون سینما بازدید کننده بالایی نداشت؛ بنابراین تنها هدف هنرمندان این عرصه، حفظ ارتباط تئاتر با مخاطب بود. در این میان سایت "تیوال" پیشگام شد و متاسفانه مسئولان به جای حمایت و ارائه راهکار بعد از سه ماه تعطیلی، تنها روزنه موجود را کور کردند.
*تفاهم معاونت هنری و سینمایی در هفته جاری
در بخشی دیگر از این گفت وگوی رادیویی سید وحید فخر موسوی، مدیر شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی در مصاحبه تلفنی با برنامه تقاطع فرهنگ با اشاره به اینکه اداره کل در پی مشکل هنرمندان تئاتری است، افزود: آقای طباطبایی نژاد از سازمان سینمایی ادعا می کنند مسئولیت فیلم-تئاترها با این سازمان است و ما مطابق قانون مجوز اجراهای زنده را صادر کردیم.
در پردیس تئاتر تهران اجراها را به سرعت سر و سامان دادیم و در این باره از سازمان ساترا تشکر می کنم چراکه کارها را تسریع کردند. اما حوزه فیلم-تئاتر اندکی متفاوت است؛ گرچه همه این نهادها زیر نظر وزارت ارشاد هستند و معاونت هنری و سینمایی برادرند اما قوانین خاصِ خود را دارند.
به گفته فخر موسوی زمابندی و پیچیدگی مجوزهای آثار سینمایی سخت گیرانه تر است اما فیلم-تئاترها در وضعیت اورژانسی امروز نسخه ای قابل تامل است. بنابراین آقای قادر آشنا مکاتبه ای با سازمان سینمایی داشته و در هفته جاری احتمالا تفاهمی در این بخش میان دو معاونت منعقد شود.
انتهای پیام/
مردم نیوز :برای دوران پساکرونا مبحث سلامت از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما همچنان تعریفی برایش وجود ندارد. از طرف دیگر دولت سال هاست که چشمه حمایت از هرگونه تولید آثار هنری را بسته و به عبارتی فراموش کرده است که باید برای تئاتر هزینه کند. همه هزینه ها صرف کارهای زیربنایی و راه اندازی جشنواره های مختلفی چون جشنواره تئاتر فجر، تئاتر عروسکی، کودک و نوجوان، آیینی و سنتی و غیره می شود که این جشنواره ها مثل چاه ویل هستند که بودجه تئاتر را می بلعند و در نهایت هم هیچ تاثیری در روند تئاتر ما ندارند چون این جشنواره ها برگزار بشوند یا نشوند هیچ اتفاق بزرگی برای تئاتر ما رخ نمی دهد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه من به شخصه جزو مخالفان تعطیلی جشنواره ها هستم، اما معتقدم باید جشنواره های پرقدرت و باشکوه برپا کنیم نه اینکه فقط صرفا جشنواره ای با یک سری آثار کم اهمیت و بدون تبلیغات و شکوه برگزار کنیم، چون در این صورت بهتر است که این رویدادها نباشند. جشنواره کم رونق و خالی از شور و عشق و هیجان و تعلیق و تبلیغات را به هیچ وجه نمی پسندم و فکر هم نمی کنم که شوقی در مردم ایجاد کند.
چرا تئاتر فجر، شور و حال فیلم فجر را ندارد؟
نعیمی ادامه داد: هنوز که هنوز است جشنواره فیلم فجر برای بسیاری از مردم جشنواره ای هیجان انگیز است و برای رسانه ها و مطبوعات نیز اتفاقی جذاب است که در موردش بحث و نقد می کنند. حتی صداوسیمایی هم که معمولا روی خوشی نسبت به سینما و تئاتر نشان نمی دهد در جریان برگزاری جشنواره فیلم فجر این رویداد را تحت پوشش خبری قرار می دهد اما در مورد جشنواره تئاتر فجر تنها چند شبکه رادیویی به این جشنواره می پردازند.
ما هنرمندان توقع زیادی از دولت نداریم بلکه تنها می خواهیم به مدت یکسال جور خسارتی را که در بحران کرونا به هنرمندان تئاتر کشور وارد شده، بکشد. البته تاکید من در رابطه با لزوم حمایت دولت تنها از هنرمندان تهرانی نیست بلکه معتقدم هنرمندان شهرستانی بسیار نیازمند حمایت های دولتی هستند
کارگردان نمایش ترور با اشاره به روزهای سختی که مردم با آن روبرو هستند، بیان کرد: دولت در طول این سال ها هیچ توجهی به تئاتر نداشته و کار خاصی برای این هنر نکرده است. حالا هم که تئاتر کشور با همت هنرمندان به این درجه رسیده است، ما همچنان توقع زیادی از دولت نداریم بلکه می خواهیم به مدت یکسال جور خسارتی را که در بحران کرونا به هنرمندان تئاتر کشور وارد شده، بکشد. البته تاکید من در رابطه با لزوم حمایت دولت تنها از هنرمندان تهرانی نیست بلکه معتقدم هنرمندان شهرستانی بسیار نیازمندتر به حمایت های دولتی هستند. مگر می شود تماشاگران و هنرمندان فهیم و باشعور گرگانی، رشتی، مشهدی، شیرازی، اصفهانی، کردستانی و نقاط دیگر کشور را فراموش کرد و در نظر نگرفت.
نعیمی یادآور شد: پس اگر از توجه دولت به تئاتر و پرداخت خسارت حرف می زنم منظورم کل شهرهای ایران است. مگر خون تئاتری های پایتخت رنگین تر از تئاتری های دیگر شهرها است. 40 سال است که مظلومیت تئاترهای شهرستان صدها برابر تئاترهای تهران است چون هنرمندان تئاتر شهرستان ها رنج های فراوانی کشیده اند و بزرگانشان دیگر خسته و پیر و ناامید شده اند و حالا جوان هایی که قرار است راه آنها را ادامه دهند به این فکر می کنند که تلاششان بی فایده است و فکر می کنند به جای تئاتر کار کردن، باحضور در برنامه های سطح پایین و مبتذل صداوسیمای مراکز استانی می توانند حداقل اسم و رسم و بودجه ناچیزی برای خود بیابند. من متاسفم برای دولتمردانی که تئاتر را یک کالای لوکس می پندارند چون تئاتر یک کالای لوکس نیست بلکه کالایی ضروری است و باعث می شود مردم دوباره به زندگی دعوت شوند. یک تئاتر خوب می تواند تا ماه ها یا حتی سال ها بخشی از خاطره مردم باشد.
جبران خسارت تئاتر نیازمند اقدامات ضربتی است
این کارگردان تئاتر ادامه داد: ما سالهاست فریاد می زنیم که تئاتر برایمان جدی است پس چرا برای ما برنامه ای ندارید و بودجه درستی برای این هنر تعریف نمی کنید. در حال حاضر اداره کل هنرهای نمایشی برای تعیین خسارت های وارد شده به تئاتری ها جلساتی برگزار می کند و آقای اتابک نادری هم به عنوان مسئول بررسی میزان خسارت ها انتخاب شده است اما همه این کارها باید به صورت ضربتی و سریع صورت گیرد نه اینکه تازه ببینیم بعد از یکسال تامین اعتبار می شود تا به هنرمندانی که ممکن است در این فاصله دیگر در قید حیات نباشند، کمک کنیم.
وی متذکر شد: متاسفم که باید بگویم با تمام ایده های نابی که برای نگارش نمایشنامه های بزرگ دارم، آرام آرام در حال خسته شدن هستم و اگر کنار کشیدم مطمئن باشید که یکی از پرانرژی ترین آدمای روزگار بریده است. من روزی 20 ساعت کار می کنم و لذت می برم و برایم مهم نیست که چقدر پول در می آورم اما چشم اندازی که می بینم چشم انداز امیدوارکننده ای نیست و ممکن است با این وضعیت تئاتر را کنار بگذارم و مثل خیلی دیگر از هنرمندان تئاتر به دنیای سینما و تلویزیون بروم چون حداقل استرس های امروزم را نخواهم داشت.
در کشور ما هیچ خدمات و سرویسی به هنرمندان داده نمی شود اما از آنها مالیات هم کسر می شود. در طول این سه ماه بیکاری چه تسهیلاتی به منِ هنرمند داده اید که حالا 9 درصد مالیات هم از اجراهایی که معلوم نیست بعد از این بحران چه سرنوشتی پیدا کنند، کسر می کنید
نعیمی درباره کسر 9 درصد مالیات برارزش افزوده از اجراهای تئاتری نیز بیان کرد: مساله این است که ما یک بز داریم و به او علف می دهیم و بعد از او شیر می گیریم اما نمی شود به این بز علف ندهیم اما انتظار داشته باشیم به ما شیر بدهد. مگر می شود برای یک هنرمند هیچ تسهیلات و امنیت شغلی، روحی، روانی، اقتصادی، شأنی قائل نشد اما از او مالیات بخواهیم. در کشور ما هیچ خدمات و سرویسی به هنرمندان داده نمی شود اما از آنها مالیات هم کسر می شود. در طول این سه ماه بیکاری چه تسهیلاتی به منِ هنرمند داده اید که حالا 9 درصد مالیات هم از اجراهایی که معلوم نیست بعد از این بحران چه سرنوشتی پیدا کنند، کسر می کنید. آیا هنرمندان در این دوران بیمه بیکاری، ارزاق عمومی، اجاره بها و ... دریافت کرده اند که باید مالیات هم بدهند. این کار به معنای واقعی یعنی راهزنی. ما صدها نمونه بازیگر داریم که در اوج آمادگی در طول یکسال 10 میلیون هم درآمد نداشته اند پس چرا فقط چند بازیگر را که درآمد میلیونی دارند در نظر می گیرید و فکر می کنید وضعیت مالی همه هنرمندان خوب است. چرا بقیه هنرمندان باید چوب 10-15 تا هنرپیشه پولدار را بخورند.
وی در پایان صحبت هایش بیان کرد: متاسفانه ما در روزگاری هستیم که هر نهاد و وزراتخانه کار خودش را می کند. سازمان امور مالیاتی بدون مشورت و هماهنگی یک قانون صادر می کند، شهرداری و مجلس و وزارت ارشاد هم کار خودشان را می کنند و هیچ زنجیره متصلی وجود ندارد. هیچ کدام از ما نمی دانیم که باید به کجا مراجعه کنیم و تکلیفمان مشخص نیست. من مانده ام که دولت می خواهد با تبعات پس از کرونا چه کار کند؛ با این همه خشونت های خانگی و عصبیت ها و افسردگی هایی که در طول این سه ماه اتفاق افتاده است. بسیاری از مردم در این شرایط تحت فشار زیاد اقتصادی هستند و منتظر یک تلنگرند که فریاد بزنند و مثل یک بشکه باروت می مانند.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، فریبرز خسروی درخصوص قانون تحویل دو جلد کتاب آماده انتشار از طرف ناشران به کتابخانه ملی، نقد وجود دارد، اظهار کرد: نقد نیست، بلکه تخلف قانونی می کنند.
وی ادامه داد: در قانون مقرر شده است که دو نسخه از این کتاب ها به ملت ایران هدیه شود، اگر هم عنوان می شود دو نسخه؛ برای این است که یک نسخه در کتابخانه ملی ذخیره شود و با یک نسخه دیگر، آن کتاب را اطلاع رسانی کنیم. آثاری که در اینجا نگهداری می شود برای ملت ایران است و باید برای صدها سال حفاظت شود تا آیندگان نیز از آنها منتفع شوند.
خسروی تصریح کرد: در این زمینه مشکلاتی وجود دارد و برخی ناشران تخلف کرده و از این قانون تبعیت نمی کنند، ازجمله برخی ناشران دولتی و حاکمیتی خیلی توجه ندارند ولی با مکاتبات و مذاکراتی که داشتیم این موارد را پوشش بیشتری دادیم.
وی گفت: خوشبختانه با تلاش و تماس های همکاران ما با ناشرانی که به این قانون عمل نکردند، برخی از آثار آنان گردآوری شده است. مذاکراتی نیز با خانه کتاب داشتیم و موجودی آنها را بررسی کردیم، همچنین مکاتباتی نیز با نهادهایی که چاپ کتاب دارند، انجام شده و سعی شده است در مرحله فرآهم آوری پوشش بیشتری داشته باشیم.
خسروی در زمینه ارائه آماری مبنی براینکه چه درصدی از چاپ کتابها وارد مخازن کتابخانه ملی می شود، افزود: آمار دقیقی از تعداد کتاب های منتشر شده در طی یک سال وجود ندارد، حتی به آمار وزارت ارشاد هم نمی توان اتکا کرد چون برخی کتاب ها که مثلاً در قم چاپ می شود و یا توسط بعضی نهادها منتشر می شود اغلب مراحل اجازه چاپ و انتشارشان را در وزارت ارشاد طی نمی کنند.
وی تصریح کرد: بنابراین عدد رسمی نمی توان اعلام کرد ولی عدد تخمینی این است که کتابخانه ملی بیش از 70 درصد کتاب ها را دریافت می کند.
معاون کتابخانه ملی درباره اینکه این آمار قابل قبول است، عنوان کرد: خیر، مسلماً وقتی راضی خواهیم شد که این آمار به 100درصد کامل برسد.
انتهای پیام/4028/
طرح های فصلی که با مشارکت خانه کتاب و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی برگزار می شود، چند سالی است که مانند مُسکنی بر زخم کتاب فروشی ها عمل می کند. امسال با شیوع کرونا، ناشران، کتاب فروشی ها، پخشی ها و تمام عواملی که در تولید کتاب نقشی دارند، دچار آسیب جدی شدند. برگزار نشدن نمایشگاه کتاب، ادامه فعالیت ناشرانی که خود را برای این رویداد فرهنگی آماده کرده بودند، به سکونی تبدیل کرد که کسی نمی داند چه آینده ای در انتظارش است.
بهارانه کتاب سال 99 در شرایطی آغاز می شود که ناشران و کتاب فروشان چشم امیدشان را به آن دوخته بودند. گفته شده بود برای حمایت از صنعت نشر و کتاب فروشان، این دوره به شکلی انجام خواهد شد که جبران نمایشگاه کتاب برگزار نشده، باشد. به گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب، این طرح با شعار بهار کتاب همزمان با بهار دل ها از بیستم اردیبهشت در حدود 700 کتاب فروشی کار خود را آغاز کرده است و تا سی ام اردیبهشت ادامه خواهد داشت. در این طرح کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و کتاب های دانشگاهی با یارانه 20درصدی عرضه می شود و علاقه مندان می توانند با ارائه کد ملی تا سقف 150هزار تومان کتاب بخرند.
شیوه برگزاری این دوره بهارانه کتاب تفاوتی با طرح های گذشته ندارد، تنها تفاوت، امکان خرید مجازی است که برای رعایت پروتکل های بهداشتی در نظر گرفته شده است. کتاب فروشان می توانند اطلاعات خرید غیرحضوری افراد را در پنل ثبت و کتاب را ارسال کنند.
امیدوارم بودجه نمایشگاه کتاب صرف طرح بهارانه نشده باشد
بهارانه کتاب در شرایطی شروع به کار خود کرده است که مردم در گیرودار زندگی با کرونا هستند. بسیاری تردد خود در سطح شهر را به حداقل رسانده اند. در چنین شرایطی، اطلاع رسانی مهم تر از دوره های گذشته است، اتفاقی که به نظر می آید از نقاط ضعف این دوره بهارانه کتاب باشد.
مهدی حسین زادگان، مدیر داخلی انتشارات ققنوس درباره اطلاع رسانی این دوره از بهارانه کتاب به خبرنگار ایرناپلاس گفت: در این دوره نسبت به دوره های قبل، افراد خیلی کمتری از شروع بهارانه خبر دارند، اطلاع رسانی خیلی ضعیف انجام شده است. شاید طرح بهارانه به صورت ملی و با بودجه نمایشگاه کتاب اجرا خواهد شد. فقط امیدوارم کل بودجه نمایشگاه کتاب، برای این طرح خرج نشده باشد، که بعد بگویند کل بودجه صرف آن شده است.
به گفته حسین زادگان برگزاری طرح های حمایتی خانه کتاب، اقدام خوبی است که موجب حمایت از کتاب فروشی، ناشر و شرکت های پخش می شود، اما شکل برگزاری طرح بهارانه ضعیف است و امیدی به جبران خسارات وارده به ناشران در نتیجه اجرای آن نیست.
بهتر بود سرانه خرید بیشتر از این باشد
سقف خرید هر فرد با ارائه شماره ملی، در این دوره 150 هزار تومان در نظر گرفته شده است، بودجه ای که بیشتر از دوره های قبلی است، اما مگر چند کتاب می توان با این مبلغ خریداری کرد؟ مدیر داخلی انتشارات ققنوس با بیان اینکه میانگین قیمت کتاب های این نشر 25 هزار تومان است، توضیح داد: سقف در نظر گرفته شده برای هر فرد عدد کمی نیست و با آن می تواند چندین کتاب از انتشارات ققنوس خرید به خصوص برخی از کتاب های ما هفت یا هشت هزار تومان هستند و قیمت کتاب های سال های گذشته ثابت مانده است، اما بهتر بود سرانه خرید بیشتر از این باشد.
60 درصد از چک های ما برگشت خورد
بهارانه کتاب امسال در شرایط بحرانی برگزار می شود. ناشران و کتاب فروشان در انتظار آن بودند تا شاید بتوانند با کمک این طرح روند رو به سقوط صنعت نشر را کمی هم شده تغییر دهند، اما به گفته حسین زادگان، با این روند به نظر نمی رسد بهارانه امسال بازخوردی بهتر از پاییزه و تابستانه سال های گذشته داشته باشد.
در چنین شرایطی، کتاب فروشان چه کاری می توانند برای جلوگیری از ورشکستگی و بدتر شدن اوضاع خود کنند؟ حسین زادگان با اشاره به اینکه طرح بهارانه کتاب خیلی عجولانه انجام شده است و کتاب فروشان زمان زیادی برای آمادگی نداشتند، ادامه داد: هر سال مخصوصاً برای عیدانه، شور و هیجانی برپا و پوسترهایی طراحی می شد؛ متأسفانه امسال جامعه حال و هوای این کار را ندارد، کتاب فروش ها هم اقداماتی انجام ندادند، چنین روندی برای ناشران هم به صرفه نخواهد بود. فقط ناشران کوچک در خطر نیستند، با نزدیک به 400 کتاب فروشی همکاری می کنیم، ماه های گذشته نزدیک 60 تا 70 درصد از چک های ما برگشت خورد، در حالی که چک هایی که به ناشران دادیم باید پاس می شد. باید برای 90 نفر از کارکنانمان حقوق و حق بیمه و مالیات پرداخت کنیم، در نتیجه هزینه ها چندین برابر خواهد شد. باید توجه داشت ناشران کوچک هزینه های کمتری دارند.
فروش کم کتاب فروش ها باعث شده است نتوانند چک های خود به انتشارات و شرکت های پخش را پرداخت کنند. ققنوس که به عنوان ناشر و شرکت پخش فعالیت می کند، در این شرایط مجبور شده است سرویس دهی به کتاب فروشی ها را محدود کند، حسین زادگان توضیح داد: در این شرایط نمی توانیم کتاب های جدیدمان را در اختیار آنها بگذاریم، یعنی بازار ما کوچک و کوچک تر می شود. متأسفانه نمی توان آینده روشنی برای حیات صنف متصور بود.
هنوز هزینه تخفیف دوره قبل به کتاب فروشان تهران پرداخت نشده است
طرح های حمایتی خانه کتاب در قدم نخست برای ترویج فرهنگ خرید از کتاب فروشی ها طراحی شده اند، برنامه ای که به سود ناشران و شرکت های پخش هم خواهد بود. محسن بهشتیان مدیر کتاب فروشی لارستان که در دوره های پیشین هم در طرح های خانه کتاب شرکت کرده است، درباره اجرای این طرح به خبرنگار ایرناپلاس گفت: در حالی در طرح بهارانه کتاب شرکت می کنیم که هنوز هزینه ای که برای تخفیف دوره قبل متقبل شدیم، به کتاب فروشان تهران پرداخت نشده است. قرار بود شهرداری هزینه آن را تقبل کند که هنوز با گذشت هشت ماه هزینه تخفیف طرح گذشته را به ما ندادند.
کتاب فروشان تقریباً 20 درصد هزینه پشت جلد طرح بهارانه و طرح هایی را که خانه کتاب با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار می کند، پرداخت می کنند، بعد از اتمام طرح خانه کتاب و در دوره پیش قرار بود شهرداری این هزینه را به کتاب فروشان باز گرداند. بهشتیان درباره بهارانه ای که این روزها در حال برگزاری است، گفت: یارانه در نظر گرفته شده برای این دوره، برای هر ایرانی با کارت ملی، مبلغی حدود 30 هزار تومان است. این طرح ها از نظر تبلیغی خوب است، زیرا کتاب فروشان به خریداران اعلام می کنند می توانند کتاب را با 20 درصد تخفیف نسبت به پشت جلد خریداری کنند.
همه دست به دست هم داده اند تا کتاب فروشی مستقل حذف شود
این مدیر کتاب فروشی که خود یکی از منتقدان استفاده از تخفیف برای خریداری کتاب است، با اشاره به اینکه در روند کار هیچ وقت از کلمه تخفیف استفاده نمی کند، درباره علت این مسئله توضیح داد: معتقدیم تخفیف برای کتاب عادت بدی به دنبال خواهد داشت. منتقدان می گویند که با این روند مشتری همواره توقع تخفیف خواهد داشت. متأسفانه این تخفیف را بسیاری از ناشران و سایت های فروش کتاب مانند دیجی کالا و سی بوک باب کرده اند و توانسته اند با امتیازی که دارند در رقابت نابرابر با کتاب فروشی ها همواره تخفیف دهند و کتاب فروشی ها را دور بزنند.
او در شرایطی از نامناسب بودن فروش کتاب با تخفیف انتقاد می کند که مانند دوره های قبل در بهارانه کتاب شرکت کرده است. بهشتیان درباره چرایی این اقدام بیان کرد: چرا ما از این طرح استقبال می کنیم؟ زیرا اقدامی است تا مشتری ها به سمت کتاب فروشی ها جذب شوند؛ اما باید توجه داشت کتاب فروشی ها آنقدر معضل دارند که با این طرح ها قابل حل نیست. برای مثال، همه کتاب می فروشند در حالی که فقط کتاب فروشی جواز فروش کتاب دارد. ناشران، سایت ها، شهرداری، وزارتخانه ها و ادارات و حتی مترو کتاب های قاچاق را با 50 درصد تخفیف می فروشند. انگار همه دست در دست هم داده اند تا کتاب فروشی مستقل حذف شود.
به گفته این مدیر کتاب فروشی، اجرای طرح های حمایتی پیش از این، موجب عادت مردم به خرید کتاب از کتاب فروشی نشده است و هنوز فقط مشتری های کتاب فروشی هستند که وقتی به آنجا مراجعه می کنند، متوجه طرح شده و از امکانات آن استفاده می کنند. بهشتیان با بیان اینکه علی رغم گفته های پیشین مسئولان برای جبران خسارت وارد شده به کتاب فروشان در دوران شیوع بیماری کووید 19، این دوره تفاوتی با دوره های پیشین ندارد، درباره طرح بهارانه سال 99 گفت: این بهاره در ادامه عیدانه و پاییزه هایی است که پیش از این هم برگزار می شد در حالی که امسال زمستانه نداشتیم. ادامه همان طرح ها است و نمی تواند تأثیر خاصی بگذارد، تنها سبب می شود مشتری دائم کتاب بتواند 20 درصد بیشتر از سبد خریدش کتاب بخرند.
امکان استفاده از تخفیف بهارانه به شکل غیرحضوری وجود دارد
امکان برگزاری بهاره به صورت اینترنتی، روش جدیدی است که در این دوره انجام می شود. متقاضیان استفاده از تخفیف در دوره های گذشته فقط با حضور در کتاب فروشی و ارائه کد ملی، می توانستند از تخفیف در نظر گرفته شده استفاده کنند. بهشتیان درباره امکان خرید غیرحضوری کتاب و استفاده از تخفیف در بهارانه کتاب توضیح داد: در طرح بهارانه، چنین ساز و کاری قرار داده اند تا افراد بتوانند از سایت کتاب فروشی یا به صورت تلفنی از تخفیف استفاده کنند و کتاب برای متقاضیان ارسال خواهد شد. مخاطبان کتاب فروشی ما در روزهای قرنطینه به همین روش کتاب های خود را دریافت می کردند.
به گفته بهشتیان حتی خرید غیرحضوری کتاب هم برای مردم مهم نیست، چراکه در این دوران همه در تلاش برای حفظ سلامتی خود در برابر بیماری و امرار معاش هستند تا جایی که همه مطالبات پیشین خود را فراموش کرده اند. او ادامه داد: مردم با این طرح ها عادت به خواندن کتاب پیدا نمی کنند، همچنین این طرح سود بزرگی برای کتاب فروش نخواهد داشت تا از مشکلاتش بکاهد. در هر دوره شاید دو تا سه میلیون به سود کتاب فروشی اضافه شود. ایجاد عادت به کتاب خوانی برای مردم نیازمند اقدامات ریشه ای است اما کسی به آنها توجه نمی کند.
کتاب فروشی ها و یوزپلنگ ها از بین می روند
بهشتیان در مثالی وضعیت کتاب فروشی ها را مشابه یوزپلنگ های ایرانی دانست و توضیح داد: اگر توجه کنید می بینید که چقدر سمینار برای نجات یوزپلنگ ایرانی و کتاب فروشی ها برگزار می شود، اما هر دو کم کم از بین می روند. برای نجات هر دو نیازمند به انجام کار ریشه ای هستیم تا مردم چنان به خرید کتاب و خواندن آن عادت کنند که مانند نان، شیر و ... کتاب بخرند و از آن استفاده کنند.
به گفته این کتاب فروش، فقط علاقه به این کار، کتاب فروشان را در این شغل باقی نگه داشته است. او افزود: هرکس در راه علاقه خود هزینه می دهد. کتاب فروشان همواره در راه پیدا کردن راهی برای جلب مردم به کتاب هستند، تا مشتری دائم شوند و کتاب فروشی ها زنده بمانند.
شاید بهتر بود بهارانه کمی دیرتر برگزار می شد
پیش از شروع بهارانه، بحث ها و گفت وگوهای فراوانی درباره چند و چون آن شده بود، تا جایی که ناشران و کتاب فروشان اجرای این دوره طرح را به شکل امکانی برای جبران خسارات می دیدند. اعظم کیان افراز، مدیر انتشارات افراز در بهارانه کتاب شرکت نکرده است و دلیل آن را همزمانی با طرح ثبت نام برای سامانه حمایت از فرهنگیان اعلام کرد، طرح دیگری که دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کسب و کارهای آسیب دیده از بحران کرونا در نظر گرفته است.
کیان افراز با اشاره به لزوم تبلیغات گسترده در اجرای طرح های حمایتی به خبرنگار ایرناپلاس گفت: امسال با در نظر گرفتن بازه زمانی کوتاه و تبلیغ کم و همزمانی با ثبت نام برای سامانه ای که وزارت فرهنگ و ارشاد برای کسب و کارهای آسیب دیده در بحران کرونا در نظر گرفته است، شاید کتاب فروشان کمتر متوجه این طرح شدند. ضروری است که برای طرح بهاره تبلیغات خوب می شد. به خصوص ناشرانی که خود را برای نمایشگاه آماده کرده بودند نتوانستند به خوبی در آن شرکت کنند. شاید بهارانه باید کمی دیرتر برگزار می شد، اما با تبلیغات گسترده تر و اطلاع رسانی بیشتری تا کتاب های ناشران در بازار توزیع شده و در دسترس بود.
بهارانه، محکی برای برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب
نخستین بار است که یکی از طرح های حمایتی خانه کتاب، به صورت غیر حضوری به مخاطبانش خدمات ارائه می دهد. مدیر انتشارات افراز با اشاره به این مسئله که برگزاری بهارانه کتاب به شکل غیر حضوری، می تواند محک خوبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب به شکل مجازی باشد، گفت: باید از تجربه های این دوره درس بگیریم تا بدانیم چگونه می توان اقداماتی در حوزه مجازی انجام داد.
این مدیر نشر در حالی نتوانست از طرح بهارانه استفاده کند که با در نظر گرفتن بازتاب دوره های پیشین امید به هرچه بهتر برگزار شدن آن داشت، کیان افراز توضیح داد: با در نظر گرفتن اطلاع رسانی محدود نمی توان نتیجه خوبی برای این طرح متصور بود و حتی در گروه هایی که در حوزه نشر فعال هستند، کمتر درباره آن صحبت شده است، در چنین شرایطی مردم هم از آن بی خبر هستند.
اجرای طرح های حمایتی از سوی خانه کتاب و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، همواره برای فعالان حوزه نشر از اهمیت بالایی برخوردار است. پاندمی بیماری کووید 19 باعث رکود بازار در همه حوزه ها شده است و نشر ایران که پیش از این هم دوران سختی را می گذراند، از رکود آسیب جدی دید. خطر ورشکستگی ناشران، کتاب فروشان و پخشی ها جدی است و بهارانه می توانست بار ناامیدی را کمی هم شده، سبک کند. تبلیغات محدود، اجرای سریع و بودجه ای که برای این دوره در نظر گرفته شده است، گویای نتیجه ای شاید کمتر از دوره های پیشین است؛ نه آن برنامه ریزی دقیق و گسترده ای که فعالان حوزه کتاب در انتظارش بودند.
گزارش از آیدین پورخامنه
علی اکبر اشعری از مدیران باسابقه فرهنگی کشور و عضو شورای سیاست گذاری دوره های گذشته نمایشگاه کتاب در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره عدم برگزاری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و برپایی این نمایشگاه به شکل مجازی اظهار داشت: درباره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از دو منظر می توان صحبت کرد؛ نخست این که آیا هنوز هم با توجه به تحولات حوزه نشر، به ویژه در حوزه نشر رقمی و همچنین امکان بالقوه مفصلی که با تاسیس باغ کتاب تهران به وجود آمده، آیا باز هم نیازی به نمایشگاه، که عملا یک فروشگاه بزرگ 10 روزه در سال است، وجود دارد یا نه؟
* مسئولان برگزارکننده نمایشگاه کتاب با حذف بخش فروش، آن را به یک جشنواره سالانه تبدیل کنند
وی ادامه داد: به نظر من این نیاز به دلایل مختلف منتفی است و مسئولان برگزار کننده این نمایشگاه می توانند با حذف بخش فروش، آن را به یک جشنواره سالانه تبدیل کنند تا از آن برای ارتقای کمی و کیفی صنعت نشر و گسترش مطالعه در سطح جامعه استفاده کنند که برای این مقاصد، برنامه های مفصلی می شود تدارک دید.
به گفته وی، اما حالا که ظاهرا متولیان امر چنین تصمیمی ندارند، به نظرم خوب است همگام با سایر حوزه های جامعه که در دوره شیوع ویروس کرونا با بهره گیری از فضای مجازی بسیاری از فعالیت های خود را سامان دادند، نمایشگاه نیز این کار را تجربه کند؛ ای بسا به این نتیجه برسند که در دوران پس از کرونا نیز همین روش یعنی برگزاری نمایشگاه در فضای مجازی را ادامه دهند.
* بدنه نشر آمادگی نمایشگاه مجازی کتاب را دارد
وی در پاسخ به این سوال که آیا بدنه نشر آمادگی استفاده از این ظرفیت فضای مجازی را داراست، گفت: سلام. بله، اکنون هم برخی فروشگاه های مجازی در حوزه کالاهای عمومی و همچنین کتاب و محصولات فرهنگی فعال هستند. ضمن این که می توان در مرحله اول یک کار ترکیبی با مشارکت فروشگاه های کتاب انجام داد.
* ناشران مدت هاست آماده اند/ تشکیل ستادی برای پیشبرد نمایشگاه مجازی
عضو دوره های پیشین شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب در مورد آمادگی ناشران هم ابراز داشت: آنها مدت هاست کتاب های خود را برای نمایشگاه امسال آماده کرده اند. البته اگر چنین اراده ای وجود داشته باشد، می توان در ستادی با توانایی های مختلف علمی و فنی کار را به پیش برد.
انتهای پیام/
افشین شحنه تبار، مدیر انتشارات شمع و مه، در گفت وگو با ایکنا، درباره فعالیت های این انتشارات در حوزه نشر الکترونیک گفت: شاید بتوان گفت ما از اولین ناشرانی بودیم که حدود پنج سال پس از راه اندازی سایت آمازون و در نسخه های اول کیندل این سایت تمام کتاب هایمان را به صورت نسخه الکترونیکی بارگذاری کردیم و پس از آن هم در فایل ها در سایت بارنز اند نوبل یا B&N، که از سایت های معتبر نشر الکترونیک است، بارگذاری شد. اما موضوع نشر الکترونیک در ایران در دو عرصه داخلی و بین المللی مبحثی جداگانه و متفاوت اند.
اغلب ناشران به سیستم الکترونیک اعتماد ندارند
وی افزود: ایران در این عرصه در آغاز راه است و هنوز پلتفرم هایی قوی از نشر الکترونیک وجود ندارد و ریشه عمیقی در فروش و تولید آثار الکترونیک نداریم. همچنین اغلب ناشران ایران پایه سنتی دارند و چندان به سیستم الکترونیک اطمینان نمی کنند و ترجیح می دهند کتاب چاپ کنند و بفروشند. این موضوع باعث شده که نشر الکترونیک در ایران جا نیفتد و بسیاری در ایران تصور می کنند که نشر الکترونیک همان فایل پی دی اف است. به همین دلیل ما در دست اندازی مانند کرونا نمی توانیم از نشر الکترونیک به خوبی استفاده کنیم. در هر صورت اگر ناشری هم بخواهد در این زمینه به روز شود، زمانبر خواهد بود.
شحنه تبار درباره ضعف ساختاری نشر الکترونیک در ایران گفت: نبود قانون مدون در حفاظت از حقوق مادی و معنوی باعث شده که از کتاب های الکترونیک حمایت نشود و آنچه وجود دارد بسیار عمومی و پراکنده است و به همین دلیل تولیدکننده و ناشر را به دردسر می اندازد، در حالی که این مسئله در اواخر دهه 70 میلادی در اروپا و آمریکا رفع شده و قوانینی مدون و قابل اجرا وجود دارد.
وی تصریح کرد: ناشران نمی توانند به پلتفرم ها اطمینان کنند و بدبین اند، در حالی که پلتفرم ها با وجود نوپا بودن در حال فعالیت اند و تلاش بسیاری می کنند؛ از این رو ایران نتوانسته همپای کشور های دیگر در این زمینه رشد کند. فکر می کنم کرونا بهانه ای شود تا قشر بزرگ تری از ناشران به این سمت حرکت کنند. هرچند من هم وابستگی و اعتقادی به نسخه های دیجیتال ندارم و معتقدم که کتاب را باید چاپ کرد و به دست مردم رساند، اما خواه ناخواه تسلیم این موضوع هستیم. در ایران نسبت به اروپا و آمریکا آشنایی کافی با نشر الکترونیک وجود ندارد. البته نشر الکترونیک در آمریکا بسیار پررنگتر از اروپاست و بسیاری از کشورهای اروپایی سعی می کند در برابر این تغییر مقاومت نشان دهد.
این ناشر در پاسخ به اینکه آیا با پرفروش شدن کتاب های الکترونیک به ویژه در دوره شیوع کرونا باید به آینده این نشر در کشورمان امیدوار باشیم، گفت: بحث امید مطرح نیست و لاجرم باید به این سمت برویم و خواهیم رفت. از طرفی هم ناشران هنوز طعم و مزه نشر الکترونیک را نچشیده اند، زیرا در نشر الکترونیک ناشر نیاز به لیتوگرافی، چاپ، صحافی، انبار و ... ندارد و هزینه سنگینی از تولید حذف می شود و یک فایل را در اختیار مخاطب قرار می دهد و این سرمایه سریع تر برمی گردد. از این رو پلتفرم هایی که در این عرصه شروع به فعالیت کرده اند، باید اعتماد ناشران را جلب کنند.
شحنه تبار در ادامه گفت: یکی از سؤالات مهم در ذهن ناشر این است که چند نسخه از کتابش فروش رفته و این سؤال همیشه در ذهن ناشر به صورت مجهول باقی می ماند و این امر باعث شده که ناشران نتوانند به خوبی در این عرصه ورود کنند، در حالی که آمازون در مورد یک کتاب، ماهانه این گزارش را ارائه می دهد.
مجبور به ورود در عرصه نشر الکترونیک هستیم
مدیر انتشارات شمع و مه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا با رونق کتاب های الکترونیک باید نگران چاپ نشدن کتاب هم باشیم، بیان کرد: کارشناسان این حوزه در جهان پیش بینی کرده اند حداقل تا 30 سال آینده کتاب به صورت فیزیکی وجود خواهد داشت و نسخه های فیزیکی مطبوعات، مجلات و نشریات حذف خواهند شد، اما کتاب همچنان موجود خواهد بود. در سال های 2017 و 2018 آمار فروش نسخه های الکترونیک در دنیا به ویژه در آمازون ریزش داشته و آمار کتاب های چاپی افزایش یافته است که نشان می دهد بسیاری از کسانی که به سمت کتاب های الکترونیک می روند فکر می کنند نسخه های چاپی حس بهتری به آن ها می دهد، اما در هر صورت حجم فروش نسخه های الکترونیک به اندازه ای بالاست که با شرایط شروع کار در این زمینه قابل مقایسه نیست. ما راه زیادی در این عرصه داریم و ویروس کرونا سبب شد تا کارمان را در این عرصه با سرعت بیشتری پیش ببریم.
وی در پایان یادآور شد: ما بر سر دو راهی هستیم؛ باید کار را متوقف کنیم یا به سمت نشر الکترونیک برویم. اگر در نشر الکترونیک موفق عمل کنیم، این امر باعث توفیق در کتاب های چاپی نیز خواهد شد.
انتهای پیام
به گزارش خبرنگار مهر ، جمشید کیان فر، مورخ، نسخه شناس و مصحح کتاب هایی چون ناسخ التواریخ اثر محمدتقی لسان الملک سپهر، تاریخ روضه الصفای ناصری: در سلطنت محمدشاه و ناصرالدین شاه قاجار و سفارت نامه خوارزم هر دو اثر رضا قلی خان هدایت، تاریخ روضه الصفا فی سیره الانبیا و الملوک و الخلفا: شرح حال ائمه اطهار، بنی امیه، خلفای عباسی اثر محمدبن خاوند شاه بن محمود میرخواند، در یادداشت تازه ای در کانال تلگرامی خود، درباره دانلود غیرقانونی کتاب در فضای مجازی نوشته است. این یادداشت به شرح زیر است:
اخیراً یا به تازگی صفحه ای در این دنیای مثلی دایر شده بنام: کمپین نه به دانلود غیرقانونی کتاب؛ اقدامی بجا و شایسته برای حفظ و حرمت حقوق پدید آورنده اثر و ناشر. از این کمپین که بگذریم این سوال پیش می آید آیا کسانی که چپ و راست در هر روز کتاب هایی را برای دانلود در این دنیای مثلی قرار می دهند و بقولی به اشتراک می گذارند خود صاحب اثر بوده اند و یا تاکنون در دنیای نشر سرمایه گذاری کرده اند؟ آن هم در این وانفسای بازار نشر!
به راستی دردمان چیست؟ مطلب برای به اشتراک گذاشتن نداریم؟ یا از فکر و اندیشه و زحمت دیگران خوشمان نمی آید و مثلاً به عنوان ترویج فرهنگ چنین اعمال ضد فرهنگی و رذیلانه را انجام می دهیم؛ یا انتقام می گیریم از گروه اندیشه و صاحب اثر و یا از ناشران خوشمان نمی آید و علیه سرمایه آنان و نابودیشان دست به چنین کارهایی می زنیم.
آیا فکر کرده ایم چه کسانی این آثار را دانلود می کنند و ما چرا خواسته و ناخواسته در جرم آنان شرکت می کنیم و یا آنکه اساساً معتقدیم گور بابای ناشر و پدید آورنده اثر!!
دوستان بحث یک اثر و دو اثر نیست، به صفحه ای در این دنیای مثلی سر زدم بی اغراق در 48 ساعت گذشته قریب به 50 عنوان اثر و یا کتاب و یا هر کوفت و زهرمار که بنامیمش، به اشتراک گذاشته و گویی کار دیگری ندارد جز به باد دادن سرمایه ناشری یا زحمت پدید آورنده اثری.
این را برای کارهای خودم نمی گویم چرا که اثری که برایمان مهم است و در طول سال در مقام خواهش و تمنا و دو زانوی ادب در محضر بزرگان نشستن و دست بوسی و استدعای مقاله کردن و در پایان هم آن را به سرمایه خانوادگی منتشر کردن، طولی نمی کشد که در وب سایت هم قرار می دهیم و دانلود آن هم رایگان است. این را ما آگاهانه انجام می دهیم و قصد انتفاعی هم نداریم.
اما بزرگواران و سروران و عزیزان در این وانفسای نشر و کسادی بازار نشر که حقیقتاً در حال زار است کمی تعمق کنیم و با سرمایه ناشرین گرچه کار فرهنگی می کنند اما بپذیریم که ناشر در هر صورت کاسب است و کاسب هم حبیب خدا. هر ناشری اگر سرمایه اش برنگردد اقدام به چاپ اثر جدیدی نمی کند. به راستی چه می کنیم خواسته و ناخواسته!
کد خبر 4926775
محمد آسیابانی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، کتاب معمار عمارت؛ دفتر حساب مدیران مالی خانواده یک شنبه 28 اردیبهشت با حضور آقای کمیل رودی مؤلف کتاب و مدیر آکادمی هوش مالی، آقای سیدنظام الدین موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، آقای محمدرضا پورابراهیمی نماینده و رییس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و خانم مریم جلالی مدرس دانشگاه، پژوهشگر و منتقد در مؤسسه خانه کتاب نقد و بررسی و رونمایی خواهد شد. این نشست همزمان به صورت زنده از طریق اینستاگرام این مؤسسه به نشانی khaneyeketab@ پخش می شود.
کتاب معمار عمارت به زبان ساده مفاهیم مالی را برای خانواده شرح می دهد تا نگاهی کلی به همه ابعاد آن داشته باشند. شاید خواندن این کتاب زمان زیادی نبرد اما ممکن است که نگاه ها و رفتارهای ما را برای یک عمر به چالش بکشد و آنگاه بخواهید تغییر و تحولی در آن ایجاد کنید. این کتاب از سوی انتشارات قدیانی و با همکاری آکادمی هوش مالی منتشر شده است.
نشست نقد و بررسی و رونمایی کتاب معمار عمارت؛ دفتر حساب مدیران مالی خانواده یکشنبه 28 اردیبهشت ساعت 11به صورت زنده از طریق اینستاگرام مؤسسه خانه کتاب به نشانی khaneyeketab@ پخش خواهد شد.
افزایش 20 درصدی یارانه کتابفروشی های عضو بهارانه کتاب
اعتبار کتابفروشی های عضو در طرح بهارانه کتاب99 در سراسر کشور 20 درصد افزایش پیدا کرد.
طرح بهارانه کتاب99 از 20 اردیبهشت با یارانه 2 میلیارد تومانی آغاز به کار کرده است و خریداران کتاب تا 30 اردیبهشت فرصت دارند با مراجعه به کتابفروشی های عضو این طرح تا سقف 150 هزار تومان با یارانه 20 درصد کتاب خریداری کنند.
با توجه به گزارش های ارائه شده از سوی مؤسسه خانه کتاب به عنوان مجری طرح از میزان استقبال مخاطبان و مطالبات کتابفروشان و همچنین نظر به دغدغه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص سیاست های حمایت از کتاب فروشان و چرخه نشر با همراهی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار کتابفروشی های عضو در طرح بهارانه کتاب99 در سراسر کشور 20 درصد افزایش پیدا کرده است.
لازم به ذکر است با باقی ماندن 4 روز از اجرای طرح بهارانه کتاب99 187 هزار 121 نسخه کتاب به مبلغ 70 میلیارد و 905میلیون و یک هزار و 569 ریال در 662 کتابفروشی به فروش رفته است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب سی و سوم که قرار بود صبح امروز برگزار شود به پس از عید فطر موکول شد.
پیش از این سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی احکام جداگانه ای اعضای شورای سیاستگذاری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را منصوب کرده بود. بر اساس این خبر مهدی فیروزان، هومان حسن پور، مهدی اسماعیلی راد، محسن چینی فروشان، ایرج ضرغام، میثم نیلی، علیرضا سبحانی نسب، فریدون عموزاده خلیلی، محمد جواد مرادی نیا، ابراهیم حیدری، قادر آشنا و ایوب دهقانکار به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منصوب شده بودند.
این شورا قرار بود صبح امروز برای تعیین تکلیف زمان نمایشگاه کتاب تشکیل جلسه دهد، اما به دلیل تاکید بر حضور کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار بر این شد، جلسه به پس از عید فطر موکول شود.
این گزارش اضافه می کند برخی گمانه زنی ها از لغو نمایشگاه کتاب در سال جاری خبر می دهد (به دلیل استمرار بیماری کرونا)، اما تعیین تکلیف نهایی با شورای سیاستگذاری است.
انتهای پیام/
غلامرضا موسوی از تهیه کنندگان سینما باور دارد پارامترهای متعددی در استقبال مردم از سینماها بعد از بازگشایی آنها تاثیرگذار است. جواد نوروزبیگی از دیگر تهیه کنندگان سینمامی گوید سینمادوستان با رعایت پروتکل های بهداشتی سینما را تنها نگذارند تا دوباره شرایط خوب قبل مهیا شود. او همچنین می گوید استقبال مردم از سینما شرایط تولید را بهتر می کند.
اگرچه نزدیک به سه ماه است که از تعطیلی سینماهای کشور بخاطر کرونا می گذرد، ولی اوایل اردیبهشت ماه خبر بازگشایی داوطلبانه ی مراکز سینمایی منتشر شد که با واکنش های فراوانی همراه بود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سوم اسفندماه 98 سینماها را برای یک هفته -یعنی تا نهم اسفند- تعطیل کرد. با گسترش ویروس کرونا این تعطیلی همچنان ادامه دارد و طبق اخبار منتشر شده، بازگشایی آن در عید فطر به صلاحدید سینماداران بستگی دارد.
با توجه به اینکه خطر ابتلا به این بیماری به طور کامل از بین نرفته است، این پرسش مطرح می شود آیا مردم حاضر به فیلم دیدن در سالن های سینما هستند؟
سینمادوستان سینما را تنها نگذارند
جواد نوروزبیگی درباره استقبال مردم از بازگشایی سینماها به انصاف نیوز می گوید: درگیر بیماری هستیم که آمار آن همچنان بالا و پایین می شود و باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود. تمامی مشاغل بر اساس شرایطی باز می شوند و سینما هم یکی از مشاغل است.
اینکه سینما مورد استقبال قرار بگیرد و اولویت اول مردم باشد بحث دیگری است؛ که باید شرایطی برای آن ایجاد شود. سینماها نمی شود بسته باشند و باید شرایط محیا شود. مطمئن هستم که مردم به این موضوع نزدیک می شوند تا به سینما ورود کنند و بخشی از تفریح های خود به همراه خانواده ایشان را برای فیلم دیدن در سینماها بگذرانند. دوستداران و کسانی که به سینما می روند هم شرایط بهداشتی را رعایت کنند و هم سینما را تنها نگدارند و فیلم ها را ببینند.
او درباره فراگیر شدن اکران آنلاین و تاثیر آن بر تعداد مخاطبان سینما گفت: سینما مخاطب خودش را دارد و قطعا علاقمندان به سینما دوست دارند تا فیلم را روی پرده ببینند. به همین دلیل اینطور نیست که بخواهند فیلم را روی مانیتور ببینند. برخی از فیلم ها از روی ناچاری به صورت آنلاین پخش می شود. امیدوارم شرایطی پیش بیاید که هر دو مورد همزمان باهم باشند. کسانی که وقت ندارند به سینما بروند به صورت آنلاین فیلم را ببینند و کسانی که برای سینما رفتن وقت دارند در سینما فیلم ببینند.
این تهیه کننده در پایان گفت: امیدوارم مردم استقبال بکنند و سینما به شرایط خوب خودش بازگردد تا بتوانیم تولیدات خوبی داشته باشیم. با رفتن مردم به سینماها شرایط تولید هم فراهم خواهد شد.
اکران آنلاین جای بازشدن سینماها را نمی گیرد
غلامرضا موسوی از تهیه کنندگان سینما درباره بازگشایی سینماها باور دارد: بازگشایی سالن های سینما اتفاقی است که برای آن در صورت اعلام موافقت وزارت بهداشت باید رخ دهد. با توجه به وضعیت و روند کرونا، زمان پایان آن تا هنگام کشف واکسن قابل پیش بینی نیست. به نظر می رسد دولت ها تصمیم دارند تا زندگی را با حفظ پروتکل های بهداشتی جاری کنند. طبیعی است که سالن های سینما با حفظ پروتکل های بهداشتی و موافقت وزارت بهداشت بازگشایی خواهد شد. با توجه به دستورالعمل های تعیین شده مشکلی نخواهد داشت.
او درباره تاثیر اکران آنلاین و تاثیر آن بر بازگشایی سینماها در این روزها می گوید: اکران آنلاین هم نوعی نمایش فیلم است که در دنیا تجربه شده و به قاعده باید وجود داشته باشد. کشور ما این موضوع را با دو فیلم شروع کرد و زیرنظر سومین فیلم اکران آنلاین است. این اکران جایگاه خودش را دارد و جای باز شدن سینما را نخواهد گرفت. ما هم سینما آنلاین را خواهیم داشت و هم سالن های سینما که صرفا فیلم های سینمایی را نمایش می دهند.
غلامرضا موسوی در پایان درباره استقبال مردم از بازگشایی می گوید: به گمانم برنامه ریزی که برای بازگشایی انجام می شود بسیار مهم است. پارامترهایی متعددی مثل شرایط ورود، اطمینان تماشاگر از امنیت بهداشتی سالن در این موضوع تاثیرگذار است که باید مورد بررسی قرار بگیرد تا جواب منطقی و درستی بدهد.
انتهای پیام
این کارگردان سینما در این نوشتار که در اختیار ایسنا گذاشت، نوشت: سیف الله داد با فراگیری نظری و عملی سینما و کسب مهارت در نویسندگی، کارگردانی، فیلمبرداری و تدوین به دانایی سینمایی دست پیدا کرد و با تهیه، تولید، پخش و اکران فیلم از چم و خم سینما در ایران سر در آورد و با ورود به فعالیت صنفی و حضور فعال در نشست های اصناف و مشارکت در نگارش، تدوین و تکمیل مقررات و اساسنامه ها-ضمن آشنایی نزدیک با احاد اعضا صنوف -به درکی عمیق از ضعفها و قوت های منظومه تهیه، تولید، توزیع و نمایش فیلم نائل شد و با ورود به منصب دولتی دورانی به یاد ماندنی از مشارکت دولت و صنوف سینمایی را در تاریخ فرهنگ وهنر ایران به یادگار گذاشت.
جلسات چهل پنجاه نفره ای که او با حضور صاحب نظران ،اعضا فعال صنوف و سینماگران کار آزموده برگزار می کرد و مهمترین مباحث مبتلا به سینما را با آنها به مشورت و بحث آزاد میگذاشت، فراموش شدنی نیست.
او نهایتا بعد از غور ، تفحص و بررسی های جامع نظری و عملی در سینما به این نتیجه یقین پیدا کرد که آنچه سینمای ملی را در ایران تهدید می کند و به حفظ، رونق و اعتلا آن صدمه می زند نزول از جایگاه اخلاقی، فرهنگی و ابتلا آن به سیاست زدگی و امر بری برای سرمایه است.
او ضمن تشویق سینمایی که با احترام به مخاطب در صدد سرگرم کردن او بر می آید و حمایت از سینمایی که مسولانه به اسیب های اجتماعی می پردازد از سینمای مصلحانه سخن می گفت و سینماگران را از مجیزگویی قدرت و برده گی پول پرهیز می داد و وظیفه دولت را پشتیبانی از تولید داخلی در عین حمایت از مصرف کننده می دانست.
رونق تهیه، تولید، توزیع و نمایش فیلم در دوران او و همکاری های همه جانبه مسولان و اصناف سینمایی برای انجام خدمات حرفه ای و رفاهی به سینما و سینماگران ، بخشی مهم از تاریخ سینمای ایران است که ابعاد آن همچون ابعاد شخصیت و خدمات خود سیف اله داد ناشناخته مانده است.
او که هنر سینما را آزموده و شناخته بود و از ضرورت راه بردی آن برای استقلال و پیشرفت کشور خبر داشت از منزلت نیروی انسانی خوش قریحه و متخصص و خلاق دفاع میکرد و ضمن تقویت پژوهش و اموزش سینما به گرایشات انحصارطلب برای تسلط بر سینما و بهره کشی از امکانات و نیروی انسانی ان میدان نمیداد؛ و البته نیز از همین رو بود که دشمنان ذی نفوذی را علیه خود بسیج کرد و بالاخره نتوانست دوران چهار ساله مدیریت موفق خود را به انتها برساند و با به جا گذاشتن خاطرات و یادگارها و میراثی ارزشمند از خدمات صنفی و حرفه ای با سینما خداحافظی کرد.
از جمله یادگارهایی که از دوران مدیریت صنفی و دولتی او برای تقویت و ارتقا بخش خصوصی در سینمای ایران به جا ماند ، سر و سامان بخشی به نحوه اکران و نمایش فیلم بود که به دلیل کمبود ظرفیت های نمایشی و افزایش کمی و کیفی تولید هنگامه اکران را با رقابتی سخت و گهگاه کشمکشهایی به دور از اصول و اداب صنفی و حرفه ای مواجه می کرد.
مراقبت از هنر سینما و مواظبت از آثاری که با تمایل و اتکا به ارزشهای زیبایی شناختی سینما تولید می شدند و در رقابت با اثار سخیف تجاری یا فیلمهای تبلیغاتی از دستیابی به اکران مناسب باز می ماندند، اقتضا می کرد تا چیده مان اعضا شورای صنفی به گونه ای باشد که چرخه اکران علاوه بر تامین سود مالی برای تجارت در سینما و ایجاد فرصت برای فیلمهای تبلیغاتی به هنر سینما نیز بی توجه نماند.
اختصاص یک صندلی در شورای صنفی برای فیلمسازان در کنار پخش کنندگان و صاحبان فیلم و سالن از جمله ابتکاراتی بود که سیف اله داد به کاربست و نیر تفویض ریاست این شورا به نماینده کانون کارگردانان بعدها به عنوان سنتی موجه ادامه پیدا کرد و موجب دلگرمی برای هنرمندان سینما مخصوصا کارگردان هایی شد که شخصا به تهیه فیلمهای خود اقدام می کردند -و اینک سالهاست در انجمن تهیه کننده کارگردان ها گرد هم آمده اند - و بخش اعظمی از تولیدات موفق هنری و تجاری سینمای ایران به همت آنها رقم میخورد.
جریان تهیه کنندگی کردن کارگردان ها که ارمغان انقلاب برای سینمای ایران بود و موجبات راه اندازی جریان تولید فیلم در بعد از انقلاب را فراهم اورد و به فعال شدن دوباره بازار سینما، احیا و اعتلا ان انجامید و پرچم ایران را نیز در جشنواره های جهانی بالا برد، جریانی بود که با سود آور شدن سینما و ورود تدریجی تجار و سیاسیون به این حرفه کم کم زیر سوال رفت و نجوا برای جدا کردن کارگردانی و تهیه کنندگی از یکدیگر آغازیدن گرفت و به موازات موفقیت های هنری و تجاری تهیه کننده /کارگردان ها در دستگاه های دولتی نیز طرفدارانی پیدا کرد.
در گذر سالیان و با فراموشی آرمان های عدالتخواهانه انقلاب و جایگزینی آن با رقابت های موذیانه برای ثروت اندوزی و ترویج تلقی از پول به عنوان تنها معیار ارزشها ، سینما نیز به عنوان فعالیتی فرهنگی زیر سوال رفت و با تبدیل تدریجی تهیه کنندگان به پخش کننده و سینمادار ، مرزبندی ها و تعاریف صنفی مخدوش شد و با پا گرفتن اقتصاد سیاسی و غلبه آن بر قلمرو فرهنگ ، تهیه کننده /کارگردانها نیز بیش از بیش تحت فشار قرار گرفتند.
برای تاجران سینما و همچنین نزد بخشی از مسولان دولتی تدریجا این باور ارتجاعی احیا شد و دوباره جان گرفت که اختیار انتخاب موضوع فیلم ، همچنین ترکیب عوامل سازنده و حتی نحوه اجرای اثر سینمایی باید از کارگردان ها سلب شود و قریحه و تخصص و خلاقیت ان ها در مقام دستمزد بگیر می بایست دربست در اختیار صاحبان سرمایه و اربابان سیاست و سفارشات و مطالبات ان ها قرار بگیرد.
پس مقاومت کارگردان هایی که حاضر به تسلیم در برابر انحصار طلبی های سیاسی و مالی نشدند و موفقیت آنها در تهیه و تولید و ارایه اثار برتر تجاری و هنری ، زمینه ساز اتخاذ روش هایی پیچیده تر برای شکست و تحقیر و انزاوا و سرکوب جریان تهیه کننده / کارگردانی شد که متقابلا انها را نیز نسل به نسل تا امروز به چاره اندیشی و مقاومت و تلاش برای پیروزی و ادامه حیات بر انگیخته است.
اگر تهیه فیلم روز به روز و به شکلی غیرمنطقی گران و گرانتر می شود، اگر فیلمسازی سخیف و سطحی روز به روز بیشتر قبح خود را از دست می دهد، اگر باز تولید کلیشه های متکی به ستاره سالاری روز به روز بیشتر میدان پیدا می کند، اگر بخش عمده ای از محصولات هرساله سینمای ایران به هیزم هایی بدل می شود که باید بسوزند و تنور اکران را برای نان پختن انحصارهای مالی و سیاسی گرم کنند ، اگر بازار نمایش خانه گی -حتی در شرایط مرگبار کرونا و ضرورت بیشتر در خانه ماندن مردم -تقویت و تبلیغ و امن نمی شود، اگر شورایعالی تهیه کنندگان که از اجتماع انجمن های رسمی تهیه کنندگی شکل گرفته -و هیات مدیره ان تحت نظارت چهار شورای مرکزی مربوطه از هرگونه زد و بند و انحراف مراقبت می شود - انکار می شود و خلاصه اگر کانون کارگردان ها را از ریاست شورای صنفی خلع می کنند و بالاخره سینما داران به حاکمیتی یکدست بر این شورا دست پیدا می کنند ؛ همه و همه ناشی از تلاشی اشکار و پنهان برای تسخیر تمام و کمال سینما توسط انحصارهای مالی و سیاسی و همچنین به قصد در هم شکستن مقاومت نیروی انسانی خوش قریحه و متخصص و خلاقی صورت می گیرد که در مقابل توهین و تحقیر و زور گویی و بهره کشی مقاومت می کنند و اینک نیز اطمینان دارند که عاقبت باشکستن انحصار نمایش در سالن و تامین امنیت برای بازار نمایش خانه گی ، سینمای ایران به سفارشات و سرمایه های مردمی دسترسی پیدا می کند و افقی تازه پیش روی جریان تولید و توزیع و نمایش فیلم در ایران باز خواهد شد و دیر یا زود سینمای مصلحانه ای که سیف اله داد از ان سخن می گفت جامه تحقق خواهد پوشید.
سینمایی که در تلاش برای سرگرم کردن مخاطبان احترام انها را نادیده نمی گیرد و در نقد و اسیب شناسی اجتماعی از دلسوزی و محبت به همنوعان فرو گذار نمی کند. توسعه ناگزیر اینترنت ، خارج شدن ابزار تولید و توزیع و نمایش فیلم از چنگ انواع انحصار و دسترسی عمومی به فرا گیری و کار با این ابزار فرا رسیدن دورانی تازه را بشارت می دهد؛ دورانی که توزیع قدرت ، ترویج دانش ، توسعه دانایی سینمایی و نهایتا تولید کننده شدن مصرف کننده را همچون تقدیری تاریخی پیش روی ما قرار می دهد و امروزه ی روز را برای هر یک از ما به فراخور ظرفیت ها و استعدادهایمان به امکانی برای موضع گیری و انتخاب بدل می کند.
انتهای پیام
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ایران تیک، با ادامه روند تعطیلی سالن های سینما به دلیل شیوع ویروس کرونا و استقبال مردم از نمایش فیلم خروج ابراهیم حاتمی کیا در طرح سینما ماشین ، فیلم جهان با من برقص به عنوان دومین فیلم در این طرح به نمایش گذاشته می شود.
فیلم جهان با من برقص از دوشنبه 29 اردیبهشت ماه در دو سانس 21 و 23 در پارکینگ شماره 3 برج میلاد تهران به نمایش گذاشته می شود.
این طرح تحت تدابیر بهداشتی و با مجوز و موافقت ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا اجرا می شود.
بلیت فیلم سینمایی جهان با من برقص در سینما ماشین ، از یکشنبه شب 28 اردیبهشت ماه به صورت انحصاری در سایت ایران تیک به فروش می رسد.
وبسایت ایران تیک به نشانی www.irantic.com سامانه رسمی فروش بلیت و مرجع اخبار فرهنگی-هنری است.
کد خبر 4927468
نیوشا روزبان
سیدحسین نقوی حسینی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، در توضیح نشست امروز ( شنبه 27 اردیبهشت ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: جلسه با هدف بررسی و تصویب طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت تشکیل شد.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این جلسه موارد پیشنهادی (ماده به ماده) قرائت و نظرات اعضا در یافت و جمع بندی شد. اولاً به عنوان طرح به این ترتیب اصلاح شد؛ طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت .
وی ادامه داد: در ماده یک کلیه دستگاه های کشور موظف می شوند با استفاده از همه ظرفیت های منطقه ای و بین المللی با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی مقابله کنند به ویژه مقابله با اقدامات جنگ طلبانه، تروریستی، محاصره انسانی، شهرک سازی، آواره کردن مردم فلسطین و اشغال سرزمین های کشورها از جمله جولان.
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: در ماده 2 تاکید بر اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی مبنی بر حمایت از پایتختی قدس به عنوان پایتخت فلسطین شده است.
الزام دولت مبنی بر حمایت همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین
نقوی حسینی گفت: در ماده 3 تاکید بر الزام دولت مبنی بر حمایت همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین به ویژه ماده 8 قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در ماده 4 صدور هرگونه مجوز مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم به اشخاص حقیقی و حقوقی در نمایشگاه ها، همایش ها و گردهمایی ها ممنوع است.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ماده پنج هرگونه فعالیت سکوهای نرم افزاری رژیم صهیونیستی در جغرافیای سایبری کشور ممنوع است. همچنین ارائه سرویس به آنها و نیز هرگونه استفاده از محصولات سخت افزاری و نرم افزاری که در رژیم صهیونیستی دارای شعبه تولیدی هستند ممنوع است.
هر گونه همکاری یا جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در حکم محاربه و فساد فی الارض است
وی ادامه داد: در ماده بعدی هر گونه همکاری یا جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در حکم محاربه و فساد فی الارض خواهد بود. همچنین در ماده بعدی هر گونه همکاری، تعامل و توافق سیاسی با نهادها و افراد رسمی و غیر رسمی وابسته به رژیم صهیونیستی ممنوع است.
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: در این بین در ماده بعدی ورود کلیه صهیونیست های تابع رژیم اشغالگر شامل اشخاص حقیقی و حقوقی به جمهوری اسلامی ممنوع است. همچنین در ماده دیگر این طرح سفر اتباع ایرانی به سرزمین فلسطین اشغالی ممنوع است.
نقوی حسینی گفت: در ماده بعدی طرح یاد شده آمده که دادستان کل کشور با همکاری وزارت خارجه و دفتر خدمات حقوقی ریاست جمهوری مکلف است با بهره مندی از ظرفیت های مراجع و نهادهای داخلی و خارجی و بین المللی نسبت به حمایت از مردم فلسطین و سایر قربانیان نسبت به طرح شکایت، محاکمه و اجرای احکام مجازات سران جنایتکار رژیم اشغالگر اقدام نماید.
وزارت ارشاد موظف به حمایت از ساخت فیلم های افشا کننده جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی شد
وی ادامه داد: در ماده بعدی نیز وزارت امور خارجه موظف شده طرح جمهوری اسلامی مبنی بر همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین را که در سازمان ملل به ثبت رسیده است را پیگیری نماید.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین در ماده دیگری از این طرح، دولت موظف شده از فعالیت دولتی ها ملت ها و سازمان های مردم نهاد داخلی و بین المللی مبنی بر حمایت از آزادسازی قدس و محکومیت و تحریم رژیم اشغالگر قدس حمایت کند و در ماده بعدی پیشنهاد شده که کمیته با شرکت وزارت خارجه، اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، نیروی قدس، وزارت دادگستری، کشور، دفاع و دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی تشکیل شود و در آخرین ماده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف شده از ساخت فیلم های افشا کننده جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی حمایت کند. این طرح در 15 ماده به تصویب کمیسیون رسید./
پایان پیام
مسعود میر _ روزنامه نگار
بعد از کرونا هیچ چیز دیگر مثل قبل نخواهد بود. این جمله را این روزها همه ما بارها و بارها درباره مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سبک زندگی روزمره شنیده ایم. همین جمله را می توان در معادله سازوکار آغاز به کار سینماها و وضعیت اکران فیلم های سینمای ایران هم جاساز کرد. از یک سو حرف از سینما ماشین و اکران آنلاین فیلم ها نقل محافل است و از سوی دیگر نمایش فیلم، برای کشاورزان تراکتورسوار و تغییرات در اعضای شورای صنفی نمایش به تیتر رسانه ها بدل می شود.
اگر بخواهیم همین مورد آخر یعنی تحولات عجیب در جلسه شورای صنفی نمایش را بهانه زنجیر کردن کلمات این یادداشت قرار دهیم خیلی زود می رسیم به یک خرق عادت در برگزاری جلسه همیشگی خانه سینما به عنوان یک نهاد غیردولتی در سازمان سینمایی در جایگاه دولتی ترین پازل سینمای کشور و قهر 2 صنف کارگردانان و تهیه کنندگان از این شورا و البته مهره چینی برای هرچه بیشتر در اختیار گرفتن سازوکار نمایش فیلم ها توسط دولتی ها.
با این تفاسیر گویی تیتر این متن قابل فهم تر خواهد بود.
اگر سینما را چونان پراید بدانیم تصدی دولت در تولید، عرضه و کنترل پرحاشیه این محصول واضح تر به چشم می آید. پراید رکوردشکن می شود چون رقیبی ندارد و هیچ قدرتی نمی تواند این محصول را از چرخه باطل زندگی مردم حذف کند. حالا سینما هم همین وضعیت را دارد. سازمان سینمایی می خواهد اندک قدرت ها برای تولید و عرضه فیلم ها در بخش خصوصی را مانند رقبایی بی دفاع زیر انبوه بخشنامه ها و چینش های دست و پا گیر برای تولید و عرضه له کند تا خودش دوباره سینمای دولتی را بدون حاشیه و دردسر مانند سال های دهه 60 رونق ببخشد و به سری که درد نمی کند دستمالی هم نبندد.
هنوز بحران زاید بودن موضوع صدور پروانه ساخت به سامان نرسیده که دولتی تر شدن ماجرای اکران فیلم ها داستان جدیدی به جزوه پر اشک و آه سینمای ایران اضافه کرده است.
دولتی ها هنوز نپذیرفته اند که سینما چون یک محصول مدرن باید در معرض رقابت و فضای آزاد قرار گیرد و این مخاطبان باشند که همچون خریداران هر محصولی حق دارند کیفیت، چگونگی عرضه و البته امتیازدهی برای تدام تولید آن محصول را در فضایی رقابتی و نه انحصاری تعیین کنند.
حالا سینما مثل پراید است، کسی حق ندارد حتی با سرمایه شخصی خط تولید خودرویی مناسب تر را راه اندازی کند و تماشاگران مجبورند فقط به تماشای فیلم هایی بنشینند که با مجوز دولت ساخته می شوند و با همان اراده دولتی به نمایش در می آیند.
این ویترین و این نمایشگاه خودرو هرچقدر هم شیک و بزرگ باشد اما باید پذیرفت که فقط در آن پراید چیده شده است...
آرش نهاوندی روزنامه نگار
تعطیلی کن 2020 و احتمال اکران فیلم های امسال در فضای مجازی به صورت آنلاین این سؤال را در برخی اذهان شکل داده که اساسا به برگزاری جشنواره ها نیازی هست؟ پاسخ به این سؤال بدون مرور اتفاقات هفته گذشته و بدون نگاه به سابقه و اعتبار جشنواره کن ممکن نخواهد بود.
شهر کن را می توان به جرأت تنها شهری دانست که با تمام وجود آسیب فرهنگی و اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را در هفته آینده حس خواهد کرد. به گزارش گاردین، جشنواره فیلم کن که پس از شیوع کرونا برگزاری آن با اما و اگرهای زیادی مواجه شده و قرار بود بعد از یک بار به تعویق افتادن در 12مه برگزار شود، با اعلام این خبر از سوی تیری فرمو که جشنواره در سال 2020 به صورت فیزیکی برگزار نمی شود و قرار است فیلم های منتخب این جشنواره با برچسب کن2020 در جشنواره های ونیز و دیگر جشنواره های پاییزه نمایش داده شود، عطای آن به لقایش بخشیده شد و این به معنای آن خواهد بود که امسال فرش قرمزی در کار نخواهد بود و هتل های کن که اتاق های آن هر ساله توسط سینماگران و بازیگران مطرح برای حضور در جشنواره کن رزرو می شد، سال بسیار کم رونقی را از سر خواهد گذراند. از سویی دیگر امید خیلی زیادی به نمایش فیلم های منتخب کن 2020 در جشنواره های پاییزه هم وجود ندارد، چرا که امکان برگزاری جشنواره هایی نظیر ونیز و تورنتو همچنان در هاله ای از ابهام است.
اما اخیرا و با تداوم شیوع ویروس کرونا و پررنگ شدن احتمال اکران آنلاین بسیاری از آثار مهم سینمایی سال، این سؤال در ذهن علاقه مندان به سینما شکل گرفته که در شرایطی که می توان حتی فیلم های منتخب جشنواره ها را به صورت آنلاین نمایش داد، آیا واقعا به برگزاری چنین جشنواره های تجملاتی و پر خرج نظیرکن نیازی هست؟ برای پاسخ به این پرسش بهتر است به اهمیت جشنواره کن اشاره ای داشته باشیم و برای فهمیدن این مسئله فقط با نگاهی گذرا به فیلم های نمایش داده شده در این جشنواره در سال2019 اشاره کنیم. فیلم پارازیت که نخل طلایی این جشنواره را از آن خود کرد و در اسکار نیز جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین فیلم بین المللی را از آن خود کرد، فیلم روزی روزگاری در هالیوود، چهره یک زن در آتش، آتلانتیکس و فیلم درد و افتخار که همگی بعدها در زمره مطرح ترین فیلم های سال گذشته قرار گرفتند.
در اهمیت جشنواره فیلم کن همین بس که در این جشنواره انواع فیلم های خوب سال به نمایش در می آمد و بسیاری از استعدادهای سینمایی فرصت می یافتند خود را به دنیای سینما معرفی کنند، از سویی دیگر فیلم هایی که در جشنواره کن نمایش داده می شد، در اغلب جشنواره های دیگر هم از آنها استقبال می شد و اغلب به بهترین آثار نمایش داده شده در کن در سایر جشنواره های سال نیز جایزه تعلق می گرفت. در واقع جشنواره فیلم کن ترسیم کننده نقشه راه برای سایر جشنواره های سال بود. جشنواره کن یکی از پر شاخ و برگ ترین درخت های اکوسیستم جهانی سینماست.
جشنواره کن فراتر از عملکرد تجاری اش (این جشنواره همچنان یکی از مهم ترین بازارهای فروش فیلم در سطح جهان محسوب می شود) همچنان نمادی از ایده سینماست در تقابل با فیلم هایی سطحی، در این جشنواره به فیلم هایی که جلوه گر حد کمال هنر هستند و مانند اوپرا و باله در گردهمایی هایی معتبر نمایش داده می شوند، بها داده می شوند.
جشنواره کن حتی در زمینه دفاع از نمایش فیلم ها در سالن های سینما و مخالفت با اکران فیلم ها به صورت آنلاین نیز شهره است و از این نظر نیز برای خود اعتبار بالایی کسب کرده است.
تیری فرمو، مدیر جشنواره کن که به نوعی در قبال حفظ اعتبار این جشنواره معتبر سینمایی خود را نیز مسئول می داند در سال2018 فیلم های کمپانی های نتفلیکس و آمازون را به دلیل اینکه نمایش آنها در سالن های سینما طبق نظر مدیران این کمپانی ها و به صورت محدود امکان پذیر است را از جشنواره کن کنار گذاشته بود. فرمو همچنین ایده برگزاری مجازی جشنواره کن در سال2020 را رد کرده و گفته است: نمایش فیلم در فضای مجازی به دلیل روح و سابقه و کارایی آن، مدل موفقی از آب در نخواهد آمد.
محمد کیاسالار، دبیر رویداد هنری کرونا روایت در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به هدف برگزاری این رویداد گفت: هدف، ثبت لحظه های ماندگاری است که در مقابله با کرونا در کشورمان اتفاق افتاده است؛ از رشادت کادر بهداشت و درمان تا متانت همه هموطنانی که در تنگنای تحریم و مشکلات اقتصادی، مسئولانه ایستادگی و همراهی کردند تا بحران کرونا به نحو مطلوبی مدیریت شود. رویداد کرونا روایت قصد دارد لحظه های ماندگار کرونا را در 10 روایت ثبت و ضبط کند؛ از سینما و تصویر تا ادبیات و پژوهش. از رسانه تا علوم انسانی. از آموزش همگانی تا رادیو و تلویزیون. از خیرین سلامت تا شهدای سلامت. تا اگر چند سال یا چند دهه بعد به تاریخ این روز و روزگار رجوع شد، روایت های دست اولی از مواجهه درمانگران و مردمی که در این ایام ایثار و ایستادگی کردند، در دسترس باشد.
وی افزود: ایده اولیه این رویداد نیز از ریاست سازمان نظام پزشکی آمد که معتقد بودند در دوران جنگ که خودشان به عنوان جراح در جبهه حضور داشتند، بسیاری از رشادت هایی که در عرصه طبِ رزم شاهد و ناظر بودند، ثبت و ضبط نشد و امروز اثری از آثارش نیست. هدف این است که نگذاریم این اتفاق درباره کرونا بیفتد؛ در حقیقت می خواهیم ایثار و ایستادگی جامعه پزشکی و همراهی و همیاری مردم در مواجهه با کرونا را ثبت و ضبط کنیم.
کیاسالار با اشاره به عمومی بودن این رویداد و دید همه جانبه آن گفت: فراخوان کرونا روایت فراخوانی عمومی است و سعی کرده است همه زوایا را ببیند. به عبارت بهتر سعی شده است بخش ها به نحوی طراحی و ترتیب بندی شوند که هم اعضای جامعه پزشکی بتوانند مشارکت کنند، هم حرفه مندان و هنرمندان عرصه های مختلف هنری، هم تمام مردمی که مواجهه شان با کرونا به نحوی به تجربه زیسته شان تبدیل شده است؛ به عنوان مثال گروه های مردمی که به صورت داوطلبانه فعالیت هایی نظیر ضدعفونی معابر، تولید و توزیع ماسک و ... را انجام می دهند در مجموعه کرونا به روایت مسئولیت اجتماعی می گنجند که شامل زیرمجموعه های خیرین سلامت، اقدامات جهادی و فعالیت های داوطلبانه است.
او در مورد استقبال گروه های مختلف هنری و مردمی از این رویداد و تعداد آثار رسیده در بخش های مختلف گفت: در مدت کوتاهی که از انتشار فراخوان کرونا روایت گذشته، استقبال خوبی را از سوی مردم، حرفه مندان، هنرمندان و نهادهای مختلف شاهد بوده ایم؛ به عنوان مثال، حدود 700 اثر از هلال احمر یکی از استان ها و حدود 250 اثر از ستاد ملی مدیریت کرونا به دبیرخانه جشنواره تحویل شده است. طیف متنوعی از افراد نیز تاکنون در سامانه کروناروایت ثبت نام کرده اند؛ از کودک دبستانی عزیزی که نقاشی زیبایش را امروز مسئول دبیرخانه به من نشان داد تا مستندسازان حرفه ای و سرشناسی که پا به پای کادر درمان جان و سلامت خودشان را به خطر انداختند تا رشادت های این ایام را ثبت و ضبط کنند و همین طور پزشکان و پرستاران و سایر اعضای کادر بهداشت و درمان که خاطرات و تجربیات خود را در مواجهه با کرونا با ما به اشتراک می گذارند.
دبیر جشنواره کرونا روایت با اشاره به لزوم ساخت فیلم سینمایی و چاپ کتاب از سوژه های کرونایی گفت: از آنجا که این طرح از ابتدا به عنوان پروژه ای ملی طراحی و تعریف شد، خوشبختانه تاکنون همراهی و همگرایی بسیار خوبی بین نهادهای مختلف با مجموعه نظام پزشکی وجود داشته است؛ به عنوان مثال طبق توافقی که با بنیاد سینمایی فارابی به عمل آمد قرار شد راش هایی که از سوی کادر بهداشت و درمان و مردم درباره کرونا به دست ما می رسد، توسط فیلمسازان مطرح به یک یا چند اثر سینمایی فاخر تبدیل شود تا این روزها در حافظه سینمای ما نیز ماندگار بماند؛ با یکی از نهادهای فرهنگی هم در حال رایزنی برای چاپ آثار مکتوب این پروژه ایم که به امید خدا به زودی توافق و اعلام خواهد شد.
او در مورد اضافه شدن سه بخش روایت جدید به این رویداد گفت: پس از انتشار فراخوان، پیشنهادهایی از سوی افراد و نهادهای مختلف به دبیرخانه رسید که باعث شد شورای سیاست گذاری، سه روایت جدید یعنی کرونا به روایت آموزش همگانی، کرونا به روایت رادیو و تلویزیون و کرونا به روایت مسئولیت اجتماعی را به هفت روایت قبلی کرونا اضافه کند؛ سه روایت مهمی که جایشان در فراخوان اولیه خالی بود. فعلاً تغییر دیگری در برنامه ها نیست ولی قطعاٌ هر اتفاق و تصمیم تازه ای اطلاع رسانی خواهد شد.
وی از بخش ویژه کرونا در جشنواره بین المللی سینماحقیقت امسال خبر داد و گفت: جلسه بسیار خوبی با دوستانمان در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی داشتیم که خروجی اش تأکید بر همگرایی بیشتر این دو نهاد بود؛ در آن جلسه عنوان شد که اگرچه اسم کرونا با قرنطینه و فاصله اجتماعی گره خورده اما واقعیت این است که کرونا در جامعه ما باعث افزایش همبستگی اجتماعی و همگرایی افراد و نهادهای تأثیرگذار شده است؛ از جمله هنرمندان و جامعه پزشکی. یکی از بسترهایی که می تواند این همگرایی را به خوبی بازنمایی کند، جشنواره بین المللی سینماحقیقت است که هر سال بسیار حرفه ای برگزار می شود و کاملاً تاثیرگذار است. قرار شد بخش ویژه ای برای کرونا روایت در جشنواره حقیقت امسال در نظر گرفته شود تا به وقتش درباره جزئیات همکاری ها رایزنی و توافق کنیم.
او در پایان تأکید کرد: همانطور که در فراخوان هم آمده، درباره جزئیات اختتامیه پس از اعلام رسمی مهار کرونا در شورای سیاستگذاری کرونا روایت تصمیم گیری خواهد شد. رویکردی که فعلاٌ درباره اش تفاهم کرده ایم، استفاده از پلتفرم های آماده و معتبری مانند جشنواره بین المللی حقیقت است. با مدیران سایر جشنواره های معتبرمان نیز در حال رایزنی هستیم و به زودی اخبار و اطلاعات مربوط به آنها نیز اعلام خواهد شد. درباره بقیه بخش ها و رویداد پایانی نیز منتظر اعلام نظر ستاد ملی کرونا درباره زمان برگزاری گردهمایی ها هستیم.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها، بسیاری از علاقه مندان هنر هفتم به نوعی با خلاء مواجه شدند. به ویژه کسانی که تماشای فیلم یکی از فعالیت های اصلیشان بوده و در سبد فرهنگی آنان جایگاه ویژه ای داشت چاره ای جز صبر نداشتند.اما این توقف طولانی شد و اکنون در آستانه ورود به چهارمین ماه خود است.
در این بین و برای جبران این خلاء فرهنگی و سرگرم کننده، بسترهای نمایش اینترنتی فیلم یا همان وی اودی ها نیز از همان هفته اول تعطیلی سینماها فعالیت خود را در حوزه های مختلف پررنگ تر کردند. فاصله انتشار اینترنتی فیلم های تازه اکران شده با نمایش اینترنتی آنها کاهش یافت بسیاری از فیلم هایی که به تازگی رنگ پرده را دیده بودند زودتر از آنچه پیش بینی می شد وارد نمایش از طریق وی او دی ها شدند.
این روند در تعطیلات نوروز و پس از آن نیز ادامه یافت.این فلیم ها آثاری بودند که پیش ازا ین اکران شده و یا از همان ابتدا قصد اکران سینمایی را نداشته و مستقیماً وارد اکران آنلاین شدند. با پایان تعطیلات نوروز، اکران آنلاین فیلم سینمایی خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا بمب خبری حوزه فرهنگی کشور بود. اقدامی بدیع و متهورانه که با استقبال اکثر قریب به اتفاق اهالی سینما از گرایش ها فکری و صنفی مختلف همراه شد چراکه به نوعی راه را برای سایر فیلمسازان و صاحبان آثار برای تجربه شکل جدید از اکران باز می کرد.
خروج که فیلم خبرساز سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در بهمن ماه سال 1398 بود، دو ماه پس از نمایش در این جشنواره بدون ورود به چرخه اکران وارد نمایش اینترنتی شد.
استقبال مخاطبان از اکران آنلاین فیلم خروج باعث شد تا برخی فیلمسازان و تهیه کنندگان دیگر نیز برای ورود به این عرضه وسوسه شوند و اعلام کنند که در حال آماده سازی اثر خود و رایزنی برای حضور موفق در اکران اینترنتی هستند.
فیلم سینمایی طلا به کارگردانی پرویز شهبازی و تهیه کنندگی رامبد جوان دومین فیلمی بود که پس از خط شکنی خروج وارد آوردگاه اکران اینترنتی شد. البته همان گونه که پیش بینی می شد دو فیلم خروج و طلا از طمع راهزنان فرهنگی در امان نماندند. این دو فیلم در ابتدای انتشار خود با معضل انتشار قاچاق در فضای مجازی مواجه شدند، اما در مجموع می توان این اقدام بدیع را تجربه ای موفق درنظر گرفت چراکه حجم این نسخه های قاچاق و میزان استقبال کاربران از آن در مقایسه با انتشار قانونی و متکی بر فروش بلیت چندان زیاد نبود.
اما در این مدت در کنار این دو فیلم آثار دیگری هم بودند که پس از اکران محدود یا گسترده در ماه های اخیر وارد فضای مجازی شده و با استقبال نیز مواجه شدند. پل خواب به نویسندگی و کارگردانی اکتای براهنی و تهیه کنندگی جهانگیر کوثری یکی از آخرین نمونه ها در این زمینه است.
این فیلم محصول سال 1393 بوده و با اقتباسی از رمان معروف جنایات و مکافات ساخته شده است. پل خواب در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت. داستان این فیلم از این قرار است که شهاب که در آستانه ازدواج است به خاطر شرایطش وارد یک معامله تجاری شود اما در کمال ناباوری پول های او را بالا می کشند. شرایط سختی بر زندگی او حاکم می شود و ...
ساعد سهیلی، هومن سیدی، آناهیتا افشار، شهین تسلیمی، اکبر زنجانپور و علیرضا ثانی فر بازیگران این فیلم هستند.
چشم و گوش بسته فیلم کمدی فرزاد مؤتمن با ایفای نقش امین حیایی، بهرام افشاری، آناهیتا درگاهی، پوریا پورسرخ و لیندا کیانی یکی دیگر از فیلم هایی است که در پاییز و زمستان سال 1398 روی اکران بود و در بهار امسال از طریق وی او دی ها قابل دیدن است.
ائو (خانه) اولین ساخته بلند سینمایی اصغر یوسفی نژاد که در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با استقبال گسترده منتقدان و اهالی سینما روبرو شد نیز ارز پنج شنبه هفته گذشته وارد شبکه نمایش خانگی و نمایش اینترنتی شده است.
این فیلم، پیش ازاین در مهرماه سال 1396 در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران شده بود. ائو که به زبان آذری و با زیرنویس فارسی است در دو سال گذشته در هجده جشنواره معتبر بین المللی از جمله جشنواره فیلم توکیو، پکن، شب های سیاه تالین، ترنسیلوانیا، استانبول و ... نیز حضور پیدا کرده است.
این فیلم داستان یک روز از زندگی زنی به نام سایه است که به خاطر ازدواج، از شش سال پیش ارتباطش را با خانواده قطع کرده است؛ زمانی به خانه برمی گردد که طبق وصیت پدرش مأموران جسد او را به اتاق تشریح دانشگاه منتقل می کنند. اما سایه نمی تواند با این وصیت نامتعارف کنار بیاید. محدثه حیرت، رامین ریاضی، غلامرضا باقری از بازیگران فیلم ائو (خانه) هستند.
سمفونی نهم به کارگردانی محمدرضا هنرمند، آشفته گی ساخته فریدون جیرانی، مردی بدون سایه به کارگردانی علیرضا رئیسیان، معکوس به کارگردانی پولاد کیمیایی، جانان به کارگردانی کامران قدکچیان و ماجرای نیمروز: ردخون2 ساخته محمد حسین مهدویان نیز از دیگر آثار سینمایی هستند که در یک ماه گذشته علاوه بر نمایش خانگی، روی بسترهای اینترنتی نمایش فیلم اکران شده و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته اند.
یکی از نکات مثبت اکران فیلم ها در وی اودی های پخش فیلم، تنوع ژانر و گستردگی موضوعی فیلم هاست که دست تماشاگر را در انتخاب فیلم موردعلاقه باز می کند. تنوعی که در اکران های سینمایی کمتر دیده می شود. قطعاً این وضعیت با تزریق فیلم های جدید که روی پرده نرفته اند بهتر نیز خواهد شدچرا که علاوه بر تنوع ژانر تازگی هم به این خصلت ها اضافه خواهد شد.
با این که طبق آخرین اخبار قرار است پس از عید فطر سینماها با درنظر گرفتن اصول بهداشتی بازگشایی شوند اما به نظر می رسد استقبال مخاطبان نیز حداقل در دو هفته اول چندان بالا نباشد. در نتیجه اکران آلاین همچنان می تواند رونق فعلی خود را حفظ کرده و چه بسا به عنوان رقیبی قدر برای اکران های سینمایی خودنمایی کنند.
انتهای پیام/4104/
به گزارش سینماپرس ، عباس اکبری تهیه کننده سینما، درباره خواسته اش از نمایندگان مجلس یازدهم، در گفت وگو با خبرنگاران جوان، گفت: به نظرم نماینده های مجلس کار چندانی در زمینه فرهنگ و هنر و به خصوص سینما نمی توانند انجام دهند؛ برای درک بیشتر اینکه فرهنگ به اندازه اقتصاد مهم است، به اراده کلی تری در جامعه نیاز داریم. در این صورت، نمایندگان مجلس می توانند بخواهند بودجه قابل توجهی برای فرهنگ و هنر (که سینما هم جزئی از آن است) در نظر گرفته شود.
این تهیه کننده افزود: مگر بودجه کل سینما در طول سال چقدر است!؟ این بودجه حتی به اندازه هزینه ساخت یک فیلم هالیوودی هم نیست. حداقل باید ده درصد از بودجه کل کشور به فرهنگ تعلق بگیرد و پنج درصد آن سهم سینما باشد؛ آن وقت ببینید چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
اکبری عنوان کرد: متأسفانه به هیچ عنوان به موضوع بودجه فرهنگ و هنر توجه نمی شود؛ چرا که حوزه فرهنگ ارزش چندانی برای مسئولان ندارد. قطعاً تغییر شرایط سینما در کشور هم به تغییر دید و نگاه مسئولان نسبت به فرهنگ و هنر بستگی دارد. البته من فکر نمی کنم این نگاه در نمایندگان مجلس عوض شود.
او بیان کرد: شاید دلیل تغییر نکردن نگاه مسئولان به فرهنگ و هنر سینما، این باشد که بود و نبود سینما به عنوان صنعتی مهم و اثرگذار بر فرهنگ کشور، برای آن ها اهمیتی ندارد.
پس از لغو جشنواره جهانی فیلم فجر، این پرسش پیش رو قرار گرفت که آیا وضعیت مشابهی برای دیگران رویدادهای سینمای ایران نیز رقم خواهد خورد یا شرایط به گونه دیگری پیش می رود و با وجود ریسک بالا، شاهد برگزاری این رویدادهای پرتراکم خواهیم بود؟ پرسش هایی که به گمان برخی ناظران پاسخ به آنها هنوز زود است و به باور برخی دیگر، باید اکنون پاسخش مشخص شود تا سرمایه گذاران با آگاهی بیشتری درباره تولید فیلم در سال جاری تصمیم بگیرند.
به گزارش تابناک ؛ سی و هشتمین جشنواره جهانی فجر به عنوان مهم ترین رویداد بین المللی سینمای ایران مدتی پیش به واسطه شیوع کرونا لغو شد و قرار بر این شد که این دوره از جشنواره در سال هزار و چهارصد برگزار شود. این اتفاق، ابهام ها درباره برگزاری دیگر رویدادهای سینمایی را نیز افزایش داد، چرا که دیگر جشنواره های مهم سینمای ایران نیز همان ویژگی جشنواره جهانی فجر را دارند و بعضاً تراکم حاضران در این رویدادها، بیش از جشنواره جهانی فجر است.
جشنواره فیلم کوتاه تهران که در مهرماه برگزار می شود، جشنواره سینماحقیقت که معمولاً در آذرماه برگزار می شود و جشنواره ملی فیلم فجر که در بهمن ماه برگزار می شود، مهم ترین رویدادهای سینمایی است که به ترتیب زمانی با این چالش مواجه هستند. البته هیچ رویدادی به اندازه جشنواره ملی فیلم فجر، برگزاری اش با تراکم جمعیت همراه نیست و با توجه به آنکه بخشی از سالن های تهران و شهرستان ها را درگیر می کند و کاخ جشنواره نیز مملو از جمعیت است، بیشترین استعداد برای شیوع متعلق به محل رونمایی از تازه ترین تولیدات سینمای ایران است.
با این اوصاف پرسش اساسی این است که آیا سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر برگزار خواهد شد و بار دیگر ویترین سینمای ایران برپا خواهد شد؟ به زعم برخی ناظران، طرح چنین پرسشی زودهنگام است و باید تا ابتدای پاییز برای طرح این پرسش صبر کرد. در مقابل، بسیاری از صاحب نظران اعتقاد دارند باید تکلیف این جشنواره در همین ایام مشخص شود، چرا که جشنواره فیلم فجر اهمیتی بیش از یک فستیوال دارد و تنها فرصت عرضه فیلم ها و قدرت نمایی برای اکران است و به همین دلیل، بر سر حضور یا عدم حضور در آن تنش به وجود می آید.
به همین دلیل اگر قرار باشد جشنواره فیلم فجر برگزار نشود، قطعاً شماری از سرمایه گذاران ترجیح خواهند داد فیلم هایشان را در سال جاری تولید نکنند و محتاط تر عمل می کنند. بنابراین برخی سرمایه گذاران در پی آن هستند که بدانند اگر فیلم باکیفیتی ساختند، فرصت نمایش در جشنواره فجر و متقاعد کردن مخاطبان حرفه ای، سینماداران و منتقدین برای توجه به اثرشان در اکران عمومی فراهم می شود یا با عدم برگزاری جشنواره، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد؟ در واقع تولید یا عدم تولید شماری از فیلم های سینمایی در سال جاری، به جشنواره فجر گره خورده است.
با توجه به آنکه هزینه تولید یک فیلم سینمایی به 4 تا 5 میلیارد به عنوان کف بودجه افزایش یافته، قاعدتاً سرمایه گذاران حق دارند در جریان این تصمیمات باشند. در شرایط کنونی باید در نظر داشت در صورتی بازگشایی سالن های سینما، بعید است گیشه به سرعت به حالت عادی بازگردد و احتمالاً برای ماه های متمادی، گروه اندکی ریسک رفتن به سینما را به جان خواهند خرید و بعید است حتی ترکیب چند کمدی باعث شود اکران عید فطر امسال با فروشی شبیه اکران عید فطر سال گذشته همراه شود و این وضعیت ریسک تولید را افزون نموده است.
انتظار می رود سازمان سینمایی در خصوص سه جشنواره فیلم کوتاه تهران، سینماحقیقت و ملی فجر، تصمیم گیری کند و در هفته های پیش رو، سرنوشت این رویدادها را مشخص نمایند. هرچند سازندگان فیلم های کوتاه و مستند سرمایه گذاری کمتری نسبت به فیلم های داستانی بلند انجام می دهند اما آنها نیز حق دارند بدانند باید در این شرایط ریسک کنند و فیلم هایشان را به مهم ترین رویدادهای داخلی مرتبط برسانند یا امسال خبری از این جشنواره ها نیست و می تواننند تا زمان کاهش خطر کرونا، دست از مراحل تولید و پس تولید بکشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی در برنامه "در انتهای الوند" شبکه دو سیما گفت: تا به امروز فیلم سینمایی خروج نزدیک به 150 هزار بلیط و حدود 2.5 میلیارد تومان فروش داشته است که نتیجه آن حدود 375 هزار بیننده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 10 فیلم متقاضی اکران آنلاین اند و فیلم سینمایی طلا تاکنون بیش از 100 هزار بلیط فروخته و نزدیک به 1.5 میلیارد تومان فروش داشته، این فیلم تا امروز نزدیک به 250 هزار بیننده داشته است.
نجفی درباره نرخ بلیت سینما در سال جاری نیز گفت: بلیت سینماها در سال جاری، نسبت به سال گذشته تغییری نخواهد داشت. قیمت بلیط در اکران آنلاین بستگی به توافق فیلمساز و شرکت های پخش آنلاین دارد.
وی گفت: بعد از بازگشایی سینماها در عید فطر اولویت با فیلم هایی است که اکران شان در اسفندماه متوقف شده و سپس فیلم هایی که برای اکران نوروزی در نظر گرفته شده بود.
انتهای پیام/
به گزارش افکارنیوز ،
در حالی که تمامی سینما های جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا در تعطیلی به سر می برند، بیشتر وقت مردم در خانه و به تماشای آثار تلویزیونی می گذرد، در این بین، اما شبکه های پخش اینترنتی آثار سینمایی و سریالی بهترین دوران خود را سپری می کنند.
اخبار فرهنگ و هنر - پیش از این شبکه های پخش اینترنتی در کشور به پخش آثار روز سینمای جهان و همچنین سریال های داخلی و خارجی می پرداختند، از سویی بعد از چند ماه از پایان اکران آثار سینمایی این شبکه ها محلی برای باز پخش اثر برای جامعه بود، اما بعد از شیوع کرونا همه چیز در قبال شبکه های اینترنتی تغییر کرد.
این تغییر بزرگ از زمانی آغاز شد که ابراهیم حاتمی کیا در تصمیمی جسورانه فیلم سینمایی خروج را پیش از اکران سراسری در سینما های کشور آماده پخش اینترنتی یا به نام مرسوم اکران آنلاین کرد، این نوع از اکران با ترس از قاچاق فیلم در ابتدا مورد نقد برخی قرار گرفت، اما پس از استقبال بسیار خوب از سوی مخاطبان فیلمسازان دیگر نیز به دنبال اکران آنلاین آثارشان افتادند.
پس از موفقیت فیلم سینمایی خروج در چرخه اکران آنلاین، نوبت به فیلم سینمایی طلا ساخته پرویز شهبازی رسید تا شانس خود در این عرصه را امتحان کند، این فیلم نیز با استقبال خوبی روبرو شد تا در نهایت اکران آنلاین به یکی از اتفاقات مثبت سینمای ایران مبدل شود.
فیلم سینمایی زیرنظر نخستین ساخته سینمایی مجید صالحی اکران خود در سینماهای کشور را پس از پایان جشنواره فیلم فجر در دوره سی و ششم آغاز کرد اما بعد از شیوع کرونا اکرانش متوقف شد و حال به عنوان سومین گزینه قطعی اکران آنلاین به زودی رواهی سینماهای کشور خواهد شد.
فیلم سینمایی زیر نظر در نزدیک به یک هفته اکران خود در سینماهای کشور توانست به رقمی معادل 8,419,593,000 تومان دست پیدا کرد، فروشی که برای اثری کمدی شروعی ناامید کننده محسوب می شد، حال این فیلم میخواهد شانس خود را در اکران آنلاین بیازماید.
رضا عطاران ، امیر جعفری، مهران احمدی، سروش جمشیدی، علی استادی، امیر نوری، سیاوش مفیدی، علی صالحی، سامیه لک، مصطفی راد، عباس جمشیدی و آزاده صمدی بازیگران زیر نظر هستند.
ترکیب بازیگران این فیلم سینمایی می تواند یکی از دلایل ریسک مجید صالحی برای اکران زیرنظر در زمستان امسال باشد، حال باید دید رضا عطاران، مهران احمدی و امیر جعفری که هر کدام جداگانه آثار پرفروشی را در سینما داشته اند در این فیلم می توانند رقم قابل توجهی را به ثبت برسانند یا نه.
از نکات عجیب فیلم اول مجید صالحی می توان به حضور رضا پرستش در مقام بازیگر اشاره کرد، وی که به دلیل شباهت خود به بازیکن مطرح فوتبال جهان به لیونل مسی ایرانی مشهور است حالا مثل بسیاری از چهره های مجازی وارد سینما و عرصه بازیگری شده است.
صالحی در ابتدای راه با انرژی و انگیزه زیادی ساخت زیرنظر را آغاز کرد و در همان شروع همزمان با دریافت پروانه ساخت این اثر در صفحه مجازی خود نوشت: سلام ، شروع کنم یا نه؟ بالاخره بعد از 25 سال کار تو تاتر و تلویزیون و سینما و کارگردانی سریالهای (سه در چهار) و( موج و صخره) و ... تله فیلمهای (نیش) و ( میش)و.. اولین کارگردانی سینمایی رو شروع کنم یا نه؟.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، مسعود نجفی؛ مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی در گفتگو با برنامه در انتهای الوند درخصوص بازگشایی سینماها گفت: دو هفته پیش ، آیین نامه 15 بندی در کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما نهایی و به ستاد ملی مبارزه با کرونا پیشنهاد شد. به این ستاد اعلام کردیم که آمادگی وجود دارد که سینماها در روز عید فطر بازگشایی شود. باید ببینیم که نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا چیست. با این حال ما آماده ایم ، البته اعلام شد که این کار داوطلبانه است و سینماهایی که تمایل نداشته باشند ، می توانند همچنان بسته بمانند
مهمترین بند این آیین نامه این بود که باید از 40 درصد ظرفیت سینماها استفاده شود و قیمت بلیط همانند سال قبل خواهد بود. مطمئنا فاصله بین سانس ها افزایش پیدا خواهد کرد ، سینماها باید موارد بهداشتی دقیقی را رعایت کنند
وی در مورد بندهای این آیین نامه عنوان کرد: باید مخاطبان در صندلی های سینماها 2 در میان بنشینند ، تمهیدات لازم برای ایجاد فاصله بین ردیف ها از سوی سینماداران درنظر گرفته شود ، استفاده از ماسک و دستکش برای کارکنان سینما ضروری است ، ورود و خروج سالن ها و انتظار در سالن ها با رعایت فاصله گذاری باید انجام شود
مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که اگر سینماها بازگشایی شوند ، ترتیب اکران فیلم ها چگونه خواهد بود ، گفت: اولویت با فیلم هایی است که اکران شان در اسفندماه متوقف شده و سپس فیلم هایی که برای اکران نوروزی درنظر گرفته شده بود
میزان فروش سینمای ایران در سال 98 معادل دویست و نود و نه میلیارد تومان بوده است.
به گزارش سینماسینما ، به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، آمار فروش فیلم و سینماهای ایران در سال 98 را از دو منظر سالن سینما و فیلم های سینمایی مورد بررسی قرار داده است.
میزان کل فروش سینماهای کشور در سال 98 معادل 2،993،437،467،000 ریال با متوسط بلیت 113،774 ریال و 26،310،384 نفر تماشاگر بوده است.
مطرب، متری شش و نیم، تگزاس2، رحمان 1400، شبی که ماه کامل شد، سرخپوست، چشم و گوش بسته، چهارانگشت، ما همه باهم هستیم و زیرنظر از جمله پرفروش ترین فیلم های اکران شده در سال 98 بودند.
پرفروش ترین فیلم ایرانی در سال گذشته مطرب ساخته مصطفی کیایی بود که به فروشی معادل 385،458،000،000 ریال دست پیدا کرد.
همچنین پردیس های کوروش، آزادی، ایران مال، باغ کتاب، هویزه مشهد، مگامال، اطلس، چارسو، هنر شهر آفتاب شیراز و ملت از جمله سینماهای پرفروش و استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، البرز، مازندران، خوزستان، آذربایجان شرقی، گیلان و همدان نیز 10 استان برتر از نظر جذب تماشاگر به سینما در سال گذشته بودند.
استان تهران با حدود 13،267،637 نفر جمعیت دارای 66 سینما با 199 سالن و ظرفیت 43،232 صندلی در سال 98 به فروش 1،720،369،750،739 ریال دست پیدا کرد.
اطلاعات ارائه شده بر اساس سینماهای متصل به سیستم مکانیزه فروش سینماشهر است.
سالنامه آمار فروش فیلم و سینمای ایران در سال1398
افزون بر اکران آنلاین، فیلم خروج در پارکینگ برج میلاد تهران برای سرنشینان خودروها نیز اکران شد و البته هنوز رقم دقیق فروش این فیلم در سینماماشین اعلام نشده است. خروج آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیا به تهیه کنندگی حبیب الله والی نژاد و با مشارکت موسسه فرهنگی اوج تولید شده است که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نیز به نمایش درآمد. این فیلم داستان گروهی از کشاورزان روستایی را روایت می کند که برای پیگیری حقوق خود به قصد دیدار با رئیس جمهور روانه تهران می شوند. فرامرز قریبیان، پانته آ پناهی ها، جهانگیر الماسی، سام قریبیان، کامبیز دیرباز و... از جمله بازیگرانی هستند که دراین فیلم به ایفای نقش پرداخته اند. طلا نیز آخرین ساخته پرویز شهبازی به تهیه کنندگی رامبد جوان و محمد شایسته است که در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای نخستین بار به نمایش درآمد. فیلم قصه چند جوان است که قصد راه اندازی رستورانی را دارند، در این میان پدر یکی از آنها فوت کرده و مبلغ قابل توجهی پول نیز مفقود می شود. نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی، مهرداد صدیقیان، احترام برومند و... بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
از همان روزهای نخست که زمزمه های اکران آنلاین شکل گرفت، بسیاری از سینماگران این شیوه اکران را مناسب فیلم های سینمایی ندانستند. این اختلاف نظر پیش از این نیز در بازارهای بزرگ سینمای جهان وجود داشت. شرکت های بزرگ تلویزیونی جهان از جمله نتفلیکس، مدعی بودند که گسترش بازار سریال های تلویزیونی، فیلم های سینمایی را نیز تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از مخاطبان ترجیح می دهند که فیلم های سینمایی را در خانه هایشان تماشا کنند. اما در مقابل بسیاری از فیلمسازان عقیده داشتند که تماشای فیلم سینمایی جز بر پرده های بزرگ سینما و در کنار دیگر تماشاچیان فیلم جذابیتی ندارد. در این میان برخی از فیلمسازان بزرگ جهان به نتفلیکس پیوستند و بازار جهانی اکران تلویزیونی فیلم های سینمایی وارد فاز تازه ای شد.
در ایران نیز این اختلاف نظر وجود دارد و فیلمسازان عمدتا دوست دارند فیلم هایشان بر پرده های بزرگ نمایش داده شود، اما بیشتر تهیه کنندگان فیلم های کم هزینه دوست دارند با اکران آنلاین زودتر به بازگشت حداقلی سرمایه های شان برسند.برزو نیک نژاد کارگردان ایرانی با بیان اینکه ممکن است گروه های تولید فیلم، مجبور به ساخت فیلم هایی صرفا برای نمایش آنلاین شوند، می گوید: به طور کلی به نظرم سینما یک نوستالژی است و خودم دوست دارم فیلم را روی پرده سینما ببینم. من 90 درصد فیلم هایی را که در ایران ساخته می شود روی پرده نقره ای می بینم چون دوست ندارم یک فیلم سینمایی را در قاب تلویزیون ببینم، چه رسد در قاب های کوچک تری مثل تبلت و موبایل! ترجیحم این است که همه فیلم های سینمایی را روی پرده سینما ببینم. بر همین اساس هم فیلم خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا و طلا ساخته پرویز شهبازی را که در جشنواره دیده بودم دوست نداشتم آنها را به این شکل ببینم و ندیدم چون ساختار و فرم یک فیلم، ما را معطوف به پرده سینما می کند. البته این عقیده من است و شاید من به روز نشده ام. وی افزود: نمایش آنلاین به فراخور مشکلی به نام کرونا پیش آمد. در جهان هم هرچند چنین نمایش هایی وجود دارد اما همچنان فیلم ها برای سینما ساخته می شود. بنابراین امیدوارم این مشکل حل شود. ما هم متوجهیم که برقراری اجتماع در این شرایط برای سلامتی مردم خطر دارد، ولی ما از لذت تماشای فیلم صحبت می کنیم و به نظرم این موضوع با پرده سینما حاصل می شود. البته سینماگرانی که به خاطر شرایط اخیر حاضر به اکران فیلمشان به این صورت شده اند، تحسین می کنم اما نظر شخصی ام این است که اجتماع سینما، احوال خوش آن و این و جمع شدن افراد دور هم برای تماشای یک فیلم، زیبایی خاص خود را دارد.
صادق یاری تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: برای بازگشایی سینماها تنها وزارت بهداشت می تواند تصمیم گیرنده باشد و پس از آن اگر وزارت بهداشت به بازگشایی سینماها مهر تأیید زد باید جو روانی جامعه را در نظر گرفت و بر اساس آن تصمیم گیری کرد.
یاری خاطرنشان کرد: قطعاً با بازگشایی سینمایی به طوری که 40 درصد از ظرفیت سالن ها استفاده شود، در بهترین شرایط نیز شاهد بازگشت سرمایه برای فیلم های اکران شده نخواهیم بود. تقریباً اطمینان دارم که مردم از رفتن به سینماها تا مدت ها پرهیز می کنند اما اگر 40 درصد هم در اکثر سانس ها پر شود نمی توان به بازگشت سرمایه امیدوار بود.
تهیه کننده سریال ممنوعه و فیلم سینمایی پسرکشی در ادامه افزود: در رابطه با اکران آنلاین نیز باید کمی زمان بگذرد ما هنوز در مرحله آزمون و خطا هستیم و نمی دانیم در ادامه چه اتفاقی رخ می دهد. در حال حاضر دو فیلم خروج و طلا به این شکل اکران شده اند و باید ببینیم آیا این دو فیلم به لحاظ مالی متضرر می شوند یا می توانند حداقل بازگشت سرمایه داشته باشند. جوانب کار باید سنجیده شود و البته مشکلاتی مثل قاچاق فیلم، تبلیغات و ... باید حل شوند تا بتوان به اکران آنلاین امیدوار بود.
این تهیه کننده در ادامه درباره طرح سینما ماشین، گفت: سینما ماشین گزینه ای است که در این شرایط از بی گزینه بودن به سراغ آن رفتیم و می توان گفت که اجرای آن بهتر از اجرا نشدنش است. هر طرحی باعث شود فیلم ها امکان نمایش و فروش بیشتری داشته باشند ارزشمند است و باید از آن حمایت کرد. این طرح در همه جای کشور می تواند فعال باشد. اگر سینما ماشین در سراسر کشور اجرا شود می توان به تأثیرگذاری اش امیدوار بود.
تهیه کننده سریال کرگدن اظهار داشت: باید برای زنده ماندن سینما در این وضعیت تلاش کرد. افراد بسیاری در این حرفه مشغول کار هستند و به دلیل تعطیلی پروژه ها و اکران فیلم ها همه خانه نشین شده اند و قطعاً این وضعیت خطری جدی برای سینمای ایران به همراه دارد و باید در این شرایط برای جلوگیری از آسیب های بیشتر به سینما و اهالی آن از طرح هایی مثل سینما ماشین و اکران آنلاین حمایت کنیم. سینما رفتن و فیلم دیدن همیشه یکی از تفریحات اصلی مردم بوده و می توان با طرح هایی چون اکران آنلاین و سینما ماشین این تفریح را در این شرایط زنده نگاه داشت تا شرایط عادی بازگردد و دوباره شاهد بازگشایی سینماها باشیم.
یاری در پایان گفت: طرح سینما ماشین در شرایط عادی نیز می تواند اجرا شود، به نظر من اینگونه فیلم دیدن هم می تواند یک تنوع و تفریح باشد که حال و هوای دیگری دارد و شاید هر علاقه مندی به سینما بخواهد حداقل یک بار این تجربه را کسب کند اما همانطور که در ابتدا تأکید کردم بهتر است به اجرای طرح سینما ماشین در سایر شهرها و شهرستان های کشور نیز توجه شود.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری ، جمال شورجه، نویسنده و کارگردان سینما، درباره سبک مستقل هنری در انقلاب گفت: به نظر من ژانر و گونه ای که بتوان آن را صرفا مختص به انقلاب اسلامی بدانیم وجود ندارد. در پزشکی، امور نظامی، سیاست و...، نسبت به پیش از انقلاب به تغییرات مثبتی دست پیدا کرده ایم، اما در حوزه های هنری به سطحی که در شأن و اندازه انقلاب باشد نرسیده و صاحب سبک نشده ایم.
این نویسنده با اشاره به تولیدات ادبیات دفاع مقدس و مقاومت توضیح داد: مرتضی سرهنگی حرکت خوبی از لحاظ کمی و کیفی در تولید آثار ادبی انقلابی داشته و سعی کرده تعداد چاپ را به یک حد شاخص برساند، اما هنوز هم به استانداردی که کشور از لحاظ چاپ و محتوایی نیاز دارد نرسیده ایم.
وی افزود: در صدور پیام های انقلاب از زاویه ادبیات هنوز ناکارآمد نشان می دهیم و نتوانسته ایم پیام انقلاب را آن طور که باید و شاید از طریق ادبیات به دنیا انتقال دهیم.
این کارگردان درباره هنرمندان انقلابی و متعهد گفت: تا هنرمند انقلابی نداشته باشیم به دستاوردهای انقلابی نمی رسیم. هنرمندان در وهله اول باید انقلاب را در خود نهادینه کرده باشند، خود را بالا بکشند تا به رشد و نمو دست یابند. در ایران دچار فقر دانش و اطلاعات و ذائقه های هنری و فرهنگی هستیم؛ به همین دلیل هنرمندان نتوانسته اند خودشان را هم تراز انقلاب رشد بدهند و دنبال آثار سهل النتیجه یا کورس دنیاخواهی افراطی که در جامعه فراگیر شده، هستند.
شورجه با اشاره به چهره سال هنر انقلاب توضیح داد: یکی از امکانات و ظرفیت هایی که در هنرمندان ایجاد انگیزه می کند، انتخاب چهره سال هنر انقلاب است که به رشد هنر انقلابی و دینی کمک می کند. هنرمندی که در این رویداد تجلیل می شود باید به آرمان های انقلاب متعهد باشد و در هر جمع هنری که قرار می گیرد یک الگوی مناسب برای جوانان و هنرمندان به حساب بیاید که البته تعداد کسانی که می توانند این بار را به دوش بکشند کم نیست.
اقباشاوی: هنر انقلاب در برخی زمینه ها به اوج رسیده است
دانش اقباشاوی نیز درباره هنر انقلاب گفت: سال ها پیش به واسطه انقلاب اسلامی هنر انقلاب جنبشی در تمام عرصه های تجسمی، دراماتیک، تئاتر و سینما همراه خود به وجود آورد و حتی در بعضی از همین زمینه های هنری به اوج خود رسیده است.
وی افزود: تصور می کنم مکتب هنری طی سالیان به صورت مستمر پررنگ و کم رنگ می شود اما بازتولید می شود و این موضوع نیازمند نسل های جدید است که بیایند و به این مکتب پر و بال بدهند و ایراداتش را بگیرند.
این کارگردان با اشاره به دستاوردهای هنر انقلاب توضیح داد: بزرگ ترین دستاورد هنر انقلاب خودباوری هنرمند اصیل در مقابل هنر خودباخته است. به برکت انقلاب اسلامی بسیاری از هنرمندان از طریق سازمان های حوزه هنری در سراسر کشور توانستند فعالیت های هنری کنند و مخاطب خود را پیدا کنند.
اقباشاوی با اشاره به چالش ها و مشکلاتی که از لحاظ کمی و کیفی برای هنرمندان در تولید آثار هنری انقلاب به وجود می آید، گفت: بخش اعظم مشکلات تولید آثار هنر انقلاب ارتباط با مخاطبان است. مسئولین امر برای حمایت از هنرمندان انقلابی تلاش کنند تا کارشان از لحاظ سخت افزاری جلو برود و در معرض دید مخاطب عام قرار بگیرد.
وی افزود: اگر از هنرمندان حمایت نشود خودباوری و انگیزه های خود را از دست می دهند؛ زیرا هر هنرمندی که یک اثر هنری خلق می کند دوست دارد توسط مردم دیده شود تا با آن ارتباط بگیرند و اگر این اتفاق نیفتد رمقی برای تولید آثار هنری در حوزه انقلاب نخواهند داشت.
این هنرمند با اشاره به برگزاری جشنواره ها برای معرفی آثار هنر انقلاب به مردم و باقی هنرمندان عنوان کرد: برگزاری همایش ها و جشنواره ها یکی از مهمترین گام ها برای معرفی این هنر به تمام قشرهای جامعه است، اما پیش از آن آموزش را باید جدی گرفت و از تولیدات هنری حمایت کرد.
کارگردان فیلم سینمایی تاج محل در پایان با اشاره به چهره سال هنر انقلاب تصریح کرد: شخصی که به عنوان چهره سال معرفی می شود باید اثر ماندگاری داشته باشد و با مردم ارتباط برقرار کند همچنین فعالیت هنری خود را در این عرصه ادامه بدهد.
گفتنی است، ششمین هفته هنر انقلاب به منظور حفظ سلامت مخاطبان این روزها از طریق فضای مجازی و تلویزیون با علاقه مندان در ارتباط است. زمان برگزاری آیین معرفی چهره و رویداد هنر انقلاب سال 98 نیز متعاقبا اطلاع رسانی می شود.
نرگس آبیار، سعید اسماعیلی، جواد افشار، وحید چاووش، امیر داسارگر، سید محمود رضوی، حسن روح الامین، وجیهه سامانی، مرتضی شعبانی، محمدصابر شیخ رضایی، غلامرضا صنعتگر، محسن عنایتی، محسن کاظمی، زهرا کاردانی و بهناز ضرابی زاده، 15 نامزد کسب عنوان چهره هنر انقلاب در سال 98 هستند.
همچنین رویداد شاخص هنر انقلاب در سال 98 نیز از میان نمایشگاه های بین المللی ترامپیسم، ملکه، پهباد و... به همت سید مسعود شجایی طباطبایی ، تولید و پخش برنامه اقیانوس آرام به عنوان پرمخاطب ترین برنامه نوجوانانه ، مجموعه فعالیت های جهادی و خیرخواهانه سردار مکی یازع و حبیب احمدزاده و پروژه عکس خلاقانه و این قهرمان، واقعی است در پیاده روی خیابان انقلاب با عکاسی زهرا استادزاده، مجتبی حیدری، علی دهقان، اشکان پردل و پوریا ترابی انتخاب خواهد شد.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، خانه سینما دارای 32 صنف است که تنها 10 صنف آن سایت و اطلاعات منتشر شده دارند. این صنوف عبارتند از: برنامه ریزان و دستیاران کارگردان، منتقدان و نویسندگان سینمایی، دستیاران فیلمبردار، سازندگان فیلم کوتاه، کارگردانان، عکاسان فیلم، انیمیشن، تهیه کنندگان سینمای مستند، فیلمبرداران و تدوینگران.
این امر در دنیای دیجیتال و زمانی که بیش از هر زمانی بر شفاف سازی اطلاعات و به روز بودن اطلاع رسانی تاکید می شود، آن هم در مورد صنعت پرمخاطبی چون سینما سئوالات زیادی را مطرح کرده است. لزوم شفاف سازی اطلاعات و به روز بودن اطلاع رسانی صنوف سینمایی در همه امور مهم است به همین منظور با علی نیک رفتار رئیس صنف عکاسان سینما درباره این موضوع به گفت وگو نشستیم.
نیک رفتار در این باره به ایرنا گفت: از آنجا که سایت صنف عکاسان فیلم به دلیل ساختاری، عملکرد آن کند شده بود، تصمیم گرفتیم سایت را به روزرسانی کنیم. در حال حاضر این کار در حال انجام است و شاید ظرف یک تا دو هفته آینده این امر به پایان برسد. شکل سایت تغییر کرده و در حال حاضر مشغول وارد کردن اطلاعات مربوط به اعضای صنف هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر اگر کسی وارد سایت صنف عکاسان فیلم بشود آیین نامه، اساسنامه و شرایط عضویت در آن را می بیند و حتی اگر متقاضی حضور در این صنف است می تواند شرایط عضویت را مطالعه و بعد از به روزرسانی ثبت نام کند.
رییس صنف عکاسان فیلم درباره نوع عضویت اعضا افزود: قبلا بر اساس شکل و ساختاری که صنف داشت عضویت پیوسته، ناپیوسته و موقت داشتیم؛ اما در حال حاضر فقط عضویت پیوسته داریم که همان اصلی است و دیگر موقت و ناپیوسته نداریم، مگر آنکه طبق اساسنامه، شرایط عضویت خود را از دست بدهد. بسیاری از اعضای پیشکسوت این صنف که در حال حاضر فعال نیستند به عنوان اعضای افتخاری در جمع خود داریم و از تجربه و حضور آن ها در انجمن بهره می بریم.
نیک رفتار درباره چگونگی وارد کردن اطلاعات اعضا در سایت گفت: اطلاعات اعضا را که حدود 80 نفر هستند در قالب عکس، رزومه اعضا، نمونه کارها که حدود 20 عکس از فیلم های مختلف است، وارد سایت می کنیم. هدفمان این است دوستانی که می خواهند با اعضای انجمن آشنا شوند از طریق سایت بتوانند اطلاعات اولیه را کسب کنند به زودی با به روزرسانی که در حال انجام است علاقه مندان می توانند با کلیک روی عکس اعضا رزومه، بیوگرافی مختصر و نمونه کارهای دوستان را ببینند و مطالعه کنند. معمولا اسکن صورت جلسه آخرین انتخابات، همه مصوبات، آیین نامه و لیست اعضا را به صورت به روز شده در اختیار خانه سینما قرار می دهیم.
رییس صنف عکاسان فیلم درباره جدول متقاضیان بررسی نشده نیز، گفت: سالی یکبار اواخر شهریور بر اساس متقاضیانی که درخواست عضویت می دهند، عضوگیری می کنیم. متقاضیان اگر با توجه به شرایطی که در آیین نامه و اساسنامه آمده است حایز شرایط هستند، می توانند درخواست خود را در سایت اعلام کنند و نمونه کارها و سوابق خود را برای ما ارسال کنند. سپس در جلسه ای در زمان عضوگیری متقاضیان بررسی می شوند و کسانی که حایز تمامی شرایط باشند به عضویت انجمن درمی آیند. کسانی هم که شرایط لازم را نداشته باشند کتبا به آن ها اعلام می شود که علت چیست.
تمام اساسنامه و مواد آن و آیین نامه عضویت و سایر آیین نامه های انجمن به تصویب اعضا رسیده است و اینگونه نیست که سلیقه ای عمل شود. تلاش می کنیم با نگاه مثبت به آثار متقاضیان عضوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: انجمن صنفی عکاسان سینما در پی حمایت و پیگیری حقوق اعضای خود و بر پایه مواد اساسنامه و آیین نامه عضویت و همچنین تفاهمنامه های فی مابین با سایر صنوف سینمایی اعلام می کند از این پس تاییدیه های لازم از انجمن عکاسان سینما برای تمامی متقاضیان عضویت در انجمن، درباره عکاسی از پروژه های سینمایی الزامی و ارایه آنها در زمان عضویت ضروری است.
رئیس صنف عکاسان فیلم، ادامه داد: برای دریافت نامه تائیدیه مواردی از جمله ارسال معرفی نامه رسمی از سوی تهیه کننده، مدیر تولید یا کارگردان پروژه سینمایی به انجمن صنفی عکاسان سینما درباره بهره مندی از خدمات عکاس مذکور، ارایه رزومه از سوی عکاس، ارائه نمونه کارهای عکاسی صحنه و پشت صحنه که توسط شخص عکاس تهیه شده، الزامی است.
وی گفت: همچنین هیئت مدیره انجمن صنفی عکاسان سینما ضمن بررسی موارد فوق پاسخ کتبی خود را درباره این موضوع صادر می کند. از تمام عکاسان فعال در حوزه سینما که قصد عضویت در انجمن صنفی عکاسان سینما را دارند، درخواست می شود ضمن رعایت اصول حرفه ای سینما و عکاسی صحنه، نسبت به ارائه موارد فوق به هنگام شروع فعالیت در پروژه های سینمای اقدام کنند. در صورتی که متقاضی، تاییدیه صادر شده از سوی انجمن را کسب نکنند، آن پروژه به عنوان فعالیت حرفه ای متقاضی در نظر گرفته نشده و فاقد شرایط لازم برای عضویت در انجمن خواهد بود.
کارگردان فیلم های سینمایی شب به خیر فرمانده و غروب شد بیا در پی انتشار ماده 10 پیش نویس نظام نامه تهیه کنندگی از سوی سازمان سینمایی که در آن زمزمه هایی مبنی بر حذف شورای پروانه ساخت وجود دارد در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: نکته مهم اینجا است که امروزه سینمای ایران سرشار از زشتی ها و تلخی ها و سیاهی ها شده است؛ خبری از اخلاق مداری، انسانیت، ایثار، از خودگذشتگی، صلح و معرفت در سینما نیست! بی تردید حذف پروانه ساخت می تواند منجر به تولید آثاری به مراتب مبتذل تر و شنیع تر از آثار کنونی شود و این اتفاق برای عرصه فرهنگی و هنری کشور بسیار خطرناک است.
این سینماگر اظهار داشت: تلخی، سیاهی و خیانت و ابتذال سینمای کشور را احاطه کرده است؛ ما شاهد برخی عشق های نامتعارف و غیراخلاقی و فساد در آثار سینمایی روبرو هستیم. کمدی های سخیف سرشار از شوخی های رکیک جنسی سینما را دربرگرفته اند و برخی آثار ما به مراتب مبتذل تر از فیلم های غربی شده و در این وانفسا و بحران جدی اخلاقی که در سینما شاهد آن هستیم حذف پروانه ساخت می تواند موجبات ترویج بیشتر فساد در سینما را فراهم سازد.
شاه حسینی با بیان اینکه دولت دیگر به آخر خط رسیده اظهار داشت: من هر روز صبح که از خواب بلند می شوم با خوشحالی یک برگ از تقویم را می کنم و به سلط زباله می اندازم چرا که می بینم یک روز به پایان عمر این دولت نزدیک تر شده ام؛ همه ما امیدواریم که ان شاالله با روی کار آمدن دولت بعدی تمامی این معضلات و مشکلات مهم اخلاقی در سینما برطرف شود. ما پیش تر نیز در سینما شاهد چنین اتفاقات و معضلاتی بودیم که خوشبختانه با روی کار آمدن یک دولت متعهد برخی از این مشکلات حل شد و ان شاالله حالا نیز با پایان عمر این دولت مسأله فساد و ابتذال در سینما مجدداً برچیده خواهد شد.
وی متذکر شد: خوشبختانه با تغییر و تحولات خوبی که در مجلس شورای اسلامی صورت گرفته امید ما برای بهبود اوضاع در همه ارکان کشور و بالاخص حوزه مهم و اثرگذار فرهنگ و هنر به ویژه سینما بیشتر شده و من امیدوارم با تغییر دولت و روی کار آمدن افرادی متعهد، انقلابی و ولایتمدار بتوانیم در سینما تنها شاهد تولید آثار انقلابی، دینی، اخلاق مدارانه، انسانی و ارزشی باشیم.
شاه حسینی در خاتمه این گفتگو افزود: امروزه مردم نیز از این ابتذال مفرط در سینما خسته و عاجز شده اند و دیگر استقبالی از این آثار مهوع و شرم آور ندارند و ان شاالله با سیاست گذاری های جدیدی که به زودی در سینما شاهد آن خواهیم بود اوضاع و احوال فرهنگ و هنر و سینما نیز متحول خواهد شد.
تهیه کننده فیلم سینمایی نیما یوشیج در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده معتقدم فقدان یک قانون مدون در تمامی بخش ها و حوزه های سینمایی به خصوص در امور صنفی مربوط به اهالی سینما باعث می شود تا افراد همواره مشکلات، نقصان ها و کم کاری های شان را به گردن دیگران بیندازند! این اتفاق خیلی ناراحت کننده است. قطعاً اگر فرد یا افرادی توانایی مدیریت درست را ندارند باید پست های خود را به افراد توانمند واگذار کنند و تنها دغدغه شان رفع مشکلات زیربنایی در سینما به خصوص در زمینه مسائل رفاهی سینماگران باشد.
این سینماگر خاطرنشان کرد: این قبیل اتفاقات، جوسازی ها و حاشیه سازی نشان می دهد که ما امروزه بیش از هر چیزی نیازمند یک قانون گذاری در سینما هستیم که همه دولت ها و مدیرانی که از این پس اداره امور سایر دستگاه ها و نهادهای مرتبط با سینما را بر عهده می گیرند مکلف به اجرای آن باشند و از آن قانون تبعیت و پیروی کنند و تغییر مسئولان در دولت ها منجر به تغییر قوانین نشود.
مهام با تأکید بر اینکه این روزها هرکس بر اساس سلایق شخصی اش پیش می رود و همین مسأله باعث ایجاد تبعیض میان سینماگران شده اظهار داشت: خطاب من به مدیران این است که عادلانه رفتار کنند؛ بی تردید اگر اندکی عدالت وجود داشته باشد باید دست تمامی سینماگران پر باشد و کسی در مشکل مالی و معیشتی به سر نبرد.
وی در خاتمه اظهاراتش افزود: امیدوارم یکایک مدیران سینمایی به جای فرافکنی در پی رفع بحران و مشکلات متعدد سینمایی به خصوص در زمینه مسائل معیشتی و رفاهی اهالی سینما باشد.
سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : فیلم سینمایی مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه کنندگی منوچهر محمدی بعد از 16 سال که از اکران نصفه و نیمه آن می گذشت با در دست گرفتن سپر کرونا در نخستین روزهای سال جدید در پلتفرم های آنلاین بصورت رسمی و قانونی منتشر شد تا خاطره خوش هفته های اکران آن در اذهان زنده شود و همه کسانی که طی این مدت نسخه بی کیفیت و پرده ای آن را دیده بودند، این بار با اشتیاق مارمولکی شارپ و با وضوح و عیاری بالا را در جمع خانواده ببینند.
رضا مارمولک به همین اکتفا نکرد و از دیوار دی وی دی هم بالا رفت و در هفته ای که گذشت، در فروشگاه ها نسخه فیزیکی آن توزیع شد تا مشتریان سنتی این محصول تماشایی و کمیک نسخه فیزیکی بارها ببینند و لذت ببرند.
بیشتر بخوانید :
نقد فیلم مارمولک / مارمولک؛ روایت ضد قهرمانی که قهرمان شد
نقد فیلم رحمان 1400 / اثری ضعیف و بی سر و ته که جرئت نزدیک شدن به سوژه های اجتماعی و سیاسی خود را ندارد
فیلم سینمایی مارمولک کمال تبریزی با فیلم رحمان1400 به کارگردانی منوچهر هادی و تهیه کنندگی علی سرتیپی از چند جهت شباهت دارد که در ادامه به بررسی این تشابه خواهیم پرداخت.
هر دو فیلم مارمولک و رحمان1400 به رغم استقبال تماشاگران، اکران ناقص و کوتاه مدتی داشتند و به محاق توقیف رفتند، دورنمای روشنی برای عرضه آنها در نمایش خانگی وجود نداشت و وقتی موانع موجود در مسیر انتشار آنها برداشه شد، مستقیماً بر بستر اینترنت نشستند و در حالیکه همه حواس ها متوجه کرونا بود، در فهرست فیلم های درخواستی سامانه های آنلاین قرار گرفتند.
مارمولک و رحمان1400 تقریبا در یک دوره زمانی مجوز عرضه اینترنتی را دریافت کردند و عیدانه دولت به آنها این بود که همان نسخه اکران شده بی کم و کاست روانه نمایش درخواستی شود و ناگزیر به انجام اصلاحات تازه ای نباشند.
در ادامه لوح فشرده مارمولک تکثیر شد و در پیشخوان های فروش در سراسر کشور نشست اما رحمان 1400 تاکنون از این قافله عقب مانده است و باید دید که آیا دولت اجازه نشر فیزیکی فیلم را به علی سرتیپی تهیه کننده آن می دهد یا آنکه راه رضا و رحمان در اینجا برای همیشه از هم جدا می شود.
قاعدتاً به دلیل پخش گسترده رحمان 1400 در تلویزیون های فارسی زبان ماهواره ای، عرضه فیزیکی و اینترنتی آن در یکسال گذشته، نباید دلیلی برای مخالفت با انتشار دی وی دی فیلم وجود داشته باشد، مگر انکه مرجع نظارتی بخواهد سیاست تنبیه و برخورد انضباطی با تهیه کننده فیلم را به خطر نمایش نسخه غیرمجاز فیلم در چند سینمای تهران ادامه دهد و دست او را از عایدی فروش نسخه فیزیکی کوتاه کند.
فیلم جنجالی مارمولک ساخته کمال تبریزی اثری ارزشمند بود که به خاطر حرف های مهم و تندی که در لابه لای فیلم به مخاطب زده می شد، در نقد سخت گیری بی جهت بعضی از مسئولین بود و به خاطر تلخی حرف ها که می خواست بزند به قالب کمدی روی آورد، قصه فیلم مارمولک در طعنه به کسانی که مذهب را با نگاه خود و با سخت گیری فراوان به مردم تحمیل می کنند نوشته شده است و بر عکس فیلم رحمان 1400 که ابتذال را به حدی رسانده بود تا دیدن این فیلم در سالن سینما همراه با خانواده را شرم آور کند، تفاوت هایی دارد.
با وصف آنچه گفته شد رحمان در تعقیب رضا مارمولک است و اگر روزهای آینده در سوپرمارکت محله چشم تان به پاکت نسخه فیزیکی رحمان1400 افتاد بدانید که خاطیان مورد بخشش قرار گرفته اند تا در آستانه عید سعید فطر، دست اندرکاران فیلم دومین عیدانه خود را از دولت دریافت کنند.
بانی فیلم: همین دیروز بود که اعلام شد بنا به دلایلی فیلم سینمایی زیر نظر قید اکران اینترنتی را زده اما امروز تهیه کننده این فیلم گفته امیدوار است در اکران آنلاین این فیلم اتفاقی خوب بیقتد!
محمد شایسته در این باره به ایسنا با ابراز رضایت از اکران آنلاین فیلم طلا گفته اطمینان دارد که فیلم کمدی زیر نظر هم با اتفاقی خوب در اکران آنلاین روبرو می شود.
زیر نظر به کارگردانی مجید صالحی و تهیه کنندگی محمد شایسته یکی از چند فیلمی است که با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها از ادامه اکران خود بازماند و حالا که احتمال بازگشایی سینماها در آینده ای نزدیک وجود دارد، سازندگان این فیلم تصمیم گرفته اند به جای از سرگیری اکران روی پرده سینماها وارد چرخه اکران آنلاین شوند.
شایسته پر ادامه گغت: اکران فیلم زیر نظر از دی ماه سال 1398 در سینماها آغاز شد و قرار بود تا شب عید هم ادامه داشته باشد. ما در شرایطی این فیلم را روی پرده بردیم که جو عمومی جامعه همچنان تحت تاثیر آبان و بعد هم دی ماه قرار گرفت. با این حال به فروش بیش از هشت میلیاردی رسیده بودیم که در اسفندماه شیوع کرونا همه برنامه ریزی ها را برهم ریخت در حالی که پیش بینی شده بود زیر نظر یکی از فیلم های پرفروش سال 98 باشد.
او اضافه می کند: حالا که بحث بازگشایی سینماها مطرح است و با وجود آنکه فیلم هایی که قبلا روی پرده بودند این امکان را دارند تا بلافاصله پس از بازگشایی اکران شوند، ترجیح دادیم زیر نظر را دیگر به سینما برنگردانیم و آن را به صورت آنلاین اکران کنیم چون مطمئن هستم این راه کمک بهتری به فیلم می کند.
شایسته که برای این اطمینان خاطر خود وضعیت فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی را ملاک قرار داده است، می گوید: من از اکران آنلاین خیلی راضی هستم. تا به حال فیلم طلا بیش از 100 هزار بلیت فروخته و یک و نیم میلیارد تومان هم فروش داشته است. این نوع اکران مزایایی دارد و باید درنظر داشت که همین یک و نیم میلیارد تومان فروش در VOD، معادل چهار و نیم میلیارد فروش در سینماست چرا که از آمارهای عجیب و غریب فروش سینماها فقط 30 درصد در اختیار تهیه کننده قرار می گیرد ولی در VOD هفتاد درصد. بزرگترین حُسن این سامانه های آنلاین این است که تسویه حساب تقریبا نقدی است، در صورتی که از فروش هشت و نیم میلیاردی فیلم زیر نظر در سینماها پیش از شیوع کرونا، سینمادارها فقط 200 میلیون تومان پول به ما داده اند.
به این ترتیب او با بررسی تمام این جوانب و شرایط فعلی جامعه که مشخص نیست در صورت بازگشایی سینماها آیا مردم استقبالی از فیلم ها خواهند داشت یا نه، تصمیم گرفته زیر نظر را هم روانه اکران انلاین کند.
این فیلم با بازی رضا عطاران، امیر جعفری، مهران احمدی، آزاده صمدی و... از دوشنبه 29 اردیبهشت در VODها نمایش داده می شود.
اشتراک گذاری در:
سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در هفته های گذشته و پس از شیوع ویروس کرونا و اکران آنلاین فیلم خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی، تعداد زیادی از فیلم ها تقاضای اکران در سینما ها را داشته اند، از فیلم هایی که با بی مهری مسئولین ارشاد و در صف توقیف قرار گرفته بودند، تا فیلم هایی که با بی مهری شورای عالی اکران سالها در نوبت اکران فیلم قرار دارند و سرمایه تولید فیلم های آن ها در حال نابودی است.
فیلم سینمایی صد سال به این سالها نیز یکی از همین فیلم هایی است که در هفته های گذشته زمزمزمه های مبنی بر اکران آنلاین این فیلم در شبکه VOD شنیده می شد، اما تفاوت فیلم های این چنینی نسبت به فیلم هایی که سالهاست در نوبت اکران سینما قرار دارند، توقیف فیلم توسط مسئولین وقت است، این قبیل فیلم ها علاوه بر کسب رضایت تهیه کننده و سازندگان اثر باید نظر وزارت ارشاد را به پخش جلب کنند، کار بسیاری مشکلی که مرتضی شایسته باید در هفته پیش رو از پس آن بر بیاید، رضایت سید عباس صالحی وزیر ارشاد وقت است.
سینمایی صد سال به این سالها به نویسندگی و کارگردانی سامان مقدم و تهیه کنندگی مرتضی شایسته که در سال 1386 تولید شده است و پس از 13 سال همچنان در محاق توقیف قرار دارد، این فیلم در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، هشت بار توسط محمد جواد شمقدری معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم مورد اصلاحیه قرار گرفت و زمان فیلم از 120 دقیقه به 80 دقیقه کاهش یافت، اما همچنان رنگ پرده سینماها را به خود ندید.
صد سال به این سالها پنجمین اثر بلند سینمایی سامان مقدم کارگردان 52 ساله سینما و تلویزیون محسوب می شود، وی پیش از این فیلم های شاخصی نظیر : سیاوش ، پارتی ، مکس ، کافه ستاره را جلوی دوربین برده بود و پس از توقیف این فیلم نیز سه فیلم سینمایی یک عاشقانه ساده ، نهنگ عنبر ، نهنگ عنبر 2 : سلکشن رویا را کارگردانی کرده است، این کارگردان نام آشنای سینمای ایران کارگردانی سریال هایی نظیر : شمس العماره ، دیوار به دیوار ، قلب یخی و ... را نیز در کارنامه هنری خود دارد.
در فیلم صد سال به این سالها بازیگران شاخصی همچون فاطمه معتمدآریا ، رضا کیانیان ، پرویز پرستویی، مهناز افشار ، هانیه توسلی ، علی شادمان ، علی قربان زاده ، پوریا پرستوی ، امیرحسین آرمان ، نگار جواهریان ، بهاره افشاری ، کامیار شادیان ، ابراهیم آبادی ، پرویز زندری ، مژگان جودی و ... به ایفای نقش پرداخته اند.
فیلم صد سال به این سالها مشکلات، مصائب و بدبختی های زندگی زنی به نام ایران با بازی فاطمه معتمد آریا را طی حدود سه دهه روایت می کند، این که چطور ایران، همسرش رفیع پاینده را با بازی رضا کیانیان در جریان انقلاب اسلامی و بعد تنها پسرش را در جریان جنگ تحمیلی از دست می دهد و بعد از آن مجبور می شود پسر کوچک همسرش را که از وجود او نیز بی خبر بود، بزرگ نماید و ...
لازم به ذکر است، فیلم صد سال به این سال ها به نویسندگی وکارگردانی سامان مقدم و تهیه کنندگی مرتضی شایسته، برای اولین بار و آخرین بار در بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال 1386، در بخش ویژه برای رسانه ها به نمایش در آمد، اما پس از آن بدون هیچ حکم توقیفی و با وجود داشتن پروانه نمایش هرگز رنگ پرده سینما ها را به خود ندید.
دیگر عوامل فیلم سینمایی صد سال به این سالها عبارتند از : کارگردان : سامان مقدم، دستیار اول کارگردان : امیرشهاب اسماعیلی ، علیرضا شمس شریفی، برنامه ریز : امیرشهاب اسماعیلی ، علیرضا شمس شریفی، مدیر روابط عمومی : پروانه اندک رنج، گروه کارگردانی : علی افشین راد ، محسن قرائی، منشی صحنه : فرناز جمشیدی مقدم، نویسنده : سامان مقدم، تهیه کننده : مرتضی شایسته، مدیر تولید : محمد شایسته، امور مالی : مژده باقی، مدیر فیلمبرداری : محمود کلاری، دستیار اول فیلمبردار : سیدمحمد حسین زاده، گروه فیلمبرداری : حمید کشانی ، کوهیار کلاری ، علی مهدوی ، فرزاد گرایلی ، ادیب سبحانی، عکس : علی نیک رفتار، تدوین : محمدرضا مویینی، دستیار تدوین : علیرضا محمدی ، هدی مویینی ، پدرام خوشبخت، طراح صحنه و لباس : آیدین ظریف، گروه صحنه و لباس : مرضیه کرمی ، سیاوش درخشی ، جواد فاضلی ، نازنین توسلی ، عبدالرضا زهره وند ، محمدرضا جان نثار، آهنگساز : کارن همایون فر، صدابردار : اسحاق خانزادی، صداگذار : علیرضا علویان ، ایرج شهزادی، دستیار صدابردار : امیر ابراهیم زاده ، حسام شاهین، طراح چهره پردازی : مهین نویدی، دستیار چهره پرداز : مهرنوش طبیبی ، احمد جهانگیرپور، مدیر تدارکات : حمیدرضا حاجی زاده، تدارکات : محمدعلی محمدی ، حمید پرهیز ، کاظم نامنی، حمل و نقل : حسین خضرایی ، ابراهیم جباری ، کاوه دیداری ، حسن خضرایی
به گزارش ایسنا، بر این اساس مشاغل فرهنگی، هنری و کارکنان رسانه هایی که از کرونا آسیب دیده اند، می توانند به سامانه کارا مراجعه و برای بهره مندی از تسهیلات حمایتی کرونا ثبت نام کنند.
دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در روزهای اخیر در فراخوانی از صاحبان مشاغل و کسب و کارهای فرهنگ و هنر و رسانه متضرر از کرونا دعوت کرده بود، در صورتی که اطلاعات خود را قبلا و در بازه زمانی مشخص شده در " سامانه ساماندهی " کرونای این وزارتخانه به ثبت رسانده اند برای ثبت درخواست دریافت تسهیلات بنگاه های آسیب دیده از کرونا به نشانی https://corona-kara.mcls.gov.ir/ مراجعه کنند.
پیش از این معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پرداخت بیمه بیکاری به کارکنان رسانه ها خبر داده و اعلام کرده بود خبرنگاران و کارکنان رسانه های مشمول قانون کار که شغل خود را در سال جاری از دست داده اند و یا فعالیت آنها در ماه های اسفند 98 و فروردین و اردیبهشت 99 به دلیل شیوع ویروس کرونا (حوادث غیر مترقبه) به حالت تعلیق درآمده است، مشمول بیمه بیکاری می شوند.
بر همین اساس، مشمولان برای ثبت درخواست بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارند و به منظور رعایت مهلت قانونیِ بیمه بیکاری، لازم است درخواست خود را تا پایان اردیبهشت ماه جاری از طریق مراجعه به سامانه بیمه بیکاری به نشانی https://bimebikari.mcls.gov.ir/Darkhast.aspx ثبت و دنبال کنند.
به گزارش ایسنا، ثبت نام متقاضیان تسهیلات حمایتی کرونا از روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه در سامانه کارا آغاز شده و طبق اعلام وزارت کار یک میلیون کارگاه دارای شماره و ثبت شده، با 3 میلیون و 200 هزار کارگر و نیروی انسانی مشمول مصوبه دریافت تسهیلات کرونایی هستند.تاکنون بیش از 18 هزار نفر از کارفرمایان و بنگاههای اقتصادی در سامانه ثبت نام کرده اند.
انتهای پیام
لیلا مقیمی / خبرنگار
کرونا کسب وکار مطبوعات را نیز از سکه انداخت و آنها را بیشتر از هر زمان دیگری در تنگنا قرار داد. بحران اقتصادی و عدم انتشار مطبوعات در فروردین، باعث شد تا بسیاری از مدیران مسئول برای حل مشکلات خود اقدام به تعدیل نیرو کنند؛ اقدامی که البته چندان موثر واقع نشد و آنها نتوانستند از این بحران سر سلامت بیرون آورند. شاهرخ حیدری، معاون امور شهرستان و نمایندگان روزنامه ایران و کارشناس اقتصاد رسانه در گفت وگو با اصفهان زیبا از راهکارهای درآمدزایی مطبوعات و حل مشکلات اقتصادی در عصر کرونا سخن می گوید. حدود سه ماهی است که کرونا در کشور شیوع پیدا کرده، در این دوران مطبوعات نیز مانند بسیاری از کسب وکارها دچار ضرر و زیان های زیادی شده اند. با این اوصاف مطبوعات چگونه می توانند در این شرایط درآمدزایی و مشکلات اقتصادی خود را تا حدودی سامان دهی کنند؟ این مقوله گریبان گیر تمام دنیاست و فقط مختص ایران نمی شود. به هرحال انسان ها می توانند هر تهدیدی را به فرصت تبدیل کنند. درست است که این اتفاق افتاده و بر فروش مطبوعات تاثیر می گذارد، اما صاحبان رسانه باید از این مسئله استفاده کنند.
صاحبان رسانه چطور می توانند این تهدید را به فرصت تبدیل کنند؟
یکی از این روش ها، دور کارکردن نیروهاست؛ همانطور که توییتر اعلام کرده که حتی پس از خاتمه یافتن کرونا نیازی نیست پرسنل در ساختمان اصلی حضور پیدا کنند.
یعنی دورکاری باعث کاهش هزینه ها می شود؟
بله، وقتی نیروها و پرسنل به صورت دور کار درآیند، بسیاری از هزینه های موسسات کم می شود؛ هزینه هایی مثل اینترنت، آب، برق و... . از طرف دیگر این تصمیم برای خود پرسنل نیز مقرون به صرفه است؛ چرا که هزینه های رفت وآمد آنها را کاهش می دهد و برای تولید محتوای بهتر و مطلوب تر، فرصت بیشتری در منزل دارند. نکته اصلی، اما برای رسانه های مکتوب این است که اکنون با کاهش تیراژ، خواننده و مخاطب و همچنین تک فروشی و درآمدهای حاصل از آگهی روبه رو هستند.
اقتصاد تک محصولی سال هاست که به تنها راه درآمدزایی بسیاری از مطبوعات تبدیل شده است. در شرایط فعلی رسانه ها چگونه می توانند درآمدزایی کنند و صرفا به فروش تک محصولی وابسته نباشند؟
در این شرایط یکی از مهم ترین اقداماتی که رسانه ها باید انجام دهند، تقویت بخش آنلاین و تولید محتوای بیشتر در این بستر است؛ به گونه ای که بتوانند آگهی بگیرند. علاوه براین صاحبان صنایع نیز باید به یاری مطبوعات بیایند و با کمک به آنها بخشی از آگهی های خود را به فضای وب اختصاص دهند تا مطبوعات این گونه سرپا باقی بمانند.
برخی از مطبوعات که معتقدند به فضای آنلاین روی آورده اند، صرفا به انتشار نسخه الکترونیکی خود در فضای وب بسنده می کنند. آیا این اقدام به تنهایی می تواند موثر باشد؟
خیر. انتشار نسخه الکترونیکی در سایت، کاری اولیه و پیش پاافتاده است. وب فضای گسترده ای است و ظرفیت های متعددی دارد. برای مثال، مطبوعات باید بخش چند رسانه ای خود را تقویت کنند و به همراه انتشار خبر، گزارش تصویری نیز داشته باشند. همچنین با ایجاد فضاهای مناسب خواننده را جذب کنند؛ اعم از فیلم، صوت و... .
در ابتدای صحبت های خود اشاره کردید اکنون کرونا برای مطبوعات جهان مشکل ساز شده است. کشورهای دیگر چه راه حلی را برای رفع مشکلات خود اتخاذ کردند؟ مثلا در ایران در ابتدای سال، بسیاری از رسانه ها به دلیل مشکلات اقتصادی، دست به تعدیل نیروی گسترده زدند یا تعداد صفحات خود را کاهش دادند.
بالاخره تعدیل نیرو، در دسترس ترین اقدام برای حل مشکلات اقتصادی است که صاحبان رسانه نیز از آن استفاده می کنند؛ البته بخشی از آن نیز گریزناپذیر است؛ چون زمانی که مطبوعات با کاهش درآمد مواجه هستند، تعدیل نیرو اقدامی طبیعی به نظر می رسد. اما رسانه هایی می توانند در این عرصه باقی بمانند که بلافاصله خودشان را با این شرایط وفق دهند و به سمت وسوی فضای مجازی حرکت کنند. از طرف دیگر دولت نیز به رسانه ها قول یاری داده است.
دولت چگونه می تواند به مطبوعات کمک کند؟ آیا در این وضعیت اصلا می توان از آن انتظار کمک به مطبوعات را داشت؟
شرایط دولت واقعا در این اوضاع و احوال بسیار سخت است؛ چرا که کرونا باعث شد بسیاری از مشاغل دچار ضرر و زیان شوند و حالا نزدیک به سه ماه است که صادراتی رخ نداده و بسیاری از موسسات و کارخانه ها هنوز فعالیت خود را سر نگرفته اند و از سوی دیگر نیز تحریم های گسترده ای علیه ایران وجود دارد. البته اگرچه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد وعده کمک به رسانه ها را داده است، اما اگر کلاهمان را قاضی کنیم، خواهیم دید که در این وضعیت دولت اقدام خاصی نمی تواند انجام دهد. بنابراین رسانه ها اگر می خواهند به حیات خود ادامه دهند، باید چشم امید از دولت بردارند و خودشان با به کارگیری راهکارهای مختلف به بقای خود ادامه دهند. همچنین مطبوعات از صاحبان رسانه توقع دارند که بخشی از آگهی های خود را به جای اینکه به رسانه ملی بدهند به مطبوعات بدهند.
با توجه به توضیحاتی که درباره درآمدزایی مطبوعات در عصر کرونا ذکر کردید، عملکرد رسانه ها در این سه ماه را چگونه ارزیابی می کنید؟
همین که مطبوعات توانسته اند منتشر شوند، بسیار ارزشمند است؛ چرا که بسیاری از مشاغل در این برهه حساس از بین رفتند و نتوانستند به فعالیت خود ادامه دهند.
به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، دومین جلسه بررسی طرح نمایشگاه مجازی قرآن کریم با حضور معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه بیست و هفتم اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات معاونت قرآن و عترت برگزار شد.
در این جلسه که با حضور اعضای منتخب نمایشگاه مجازی قرآن کریم برگزار شد، حاضران به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پیرامون کلیات طرح فوق پرداختند و بر ضرورت اجرای صحیح و به موقع این نمایشگاه تاکید کردند.
عبدالهادی فقهی زاده با اشاره به جلسه ای که در روزهای پایانی سال 98 با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص دورنمای نمایشگاه قرآن کریم داشتند ، به روند شکل گیری نمایشگاه مجازی و ضرورت آن تاکید کرد و گفت: از این طرح وزیر محترم استقبال خوبی کردند و توضیحات تکمیلی با توجه به شیوع ویروس کرونا به ایشان داده شد.
وی ضرورت امکان سنجی در اجرای نمایشگاه مجازی قرآن کریم را امری اجتناب ناپذیر برشمرد و گفت در کنار نمایشگاه حقیقی ان شاءلله این نمایشگاه با کیفیت متفاوت و با پیشرفت خوب در سال های آینده نیز اجرا خواهد شد.
معاون قرآن و عترت وزیر همچنین افزود: نگاه و رویکرد ما در مقایسه با نمایشگاه حقیقی می بایست تغییر کند و به کارگیری مشاورین زبده در خصوص روند کار نمایشگاه امری ضروری است.
وی اجرای شیوه نامه اجرایی مناسب و جدول زمانبندی را تضمینی برای عدم هدر دادن زمان دانست و گفت: در اجرای این نمایشگاه سرعت را فدای دقت نمی کنیم تا ان شاءلله با دقت نظر کافی نمایشگاهی در خور شأن قرآن کریم و مخاطبان اجرا نماییم.
فقهی زاده استفاده حداکثری از پتانسیل و ظرفیت های بخش خصوصی و موسسات مردمی را امری ضروری دانست و گفت: استفاده از امکانات و تسهیلات شهرداریها، خانه کتاب، مساجد و سایر بخش ها می تواند روند موفقیت ما را در نمایشگاه مجازی دو چندان کند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح ها و برنامه های تعاملی را امری ارزنده دانست و گفت : اجرای برنامه های تعاملی بازخورد ویژه ای دارد و مورد حمایت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می باشد که در این راستا می توانیم از تجربیات گذشته در نمایشگاه کتاب استفاده نماییم.
وی با اشاره به شعار سال جهش تولید و منویات رهبرفرزانه انقلاب تاکید کرد: باید کاری کنیم که به رونق و کسب و کار قرآنی و تولید گران این عرصه کمک کنیم و این نمایشگاه فرصتی است مغتنم برای ارائه دستاوردها و محصولات فاخر در حوزه قرآن و عترت.
فقهی زاده در پایان این جلسه ضرورت پرداختن به رویکردهای مختلف نمایشگاه مجازی اشاره کرد و گفت : نباید نمایشگاه را محدود به یک کارکرد کرد بلکه باید تلفیقی از کارکردها و رویکردهای به روز با توجه به نیازسنجی عمومی برای مخاطبین به نمایش درآوریم.
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس نشست خبری سالگرد تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی با حضور حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در فضای مجازی برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه شب قدر شب تعیین مقدرات است گفت: در واقع این شب آغاز سال جدید و پایان سال گذشته است و در آن مقدرات یک سال ما نهایی می شود.
وی ادامه داد: در دعای ماه رجب از خدا همه خوبی های دنیا و آخرت را می خواهیم و می گویم همه بدی های دنیا و آخرت را از ما دور کند و شب قدر شب تحقق این خواسته است. همچنین شب قدر شب نزول قرآن است و ما مناسبتی بهتر از این برای بیان فعالیت های 10 ساله شورا به عنوان نهاد سیاست گذار فعالیت های قرآنی کشور ندیدیم.
محمدی شورای توسعه فرهنگ قرآنی را یک نهاد ملی در حوزه سیاست های کلان قرآنی دانست و گفت: اکنون در دهه دوم اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی هستیم منشوری که توسط شورای توسعه ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک دستگاه سیاست گذار تدوین شده است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه این شورا یک دستگاه در کنار سایر دستگاه ها نیست و دارای جایگاهی عالی است، گفت: شورای توسعه 26 عضو از دستگاه ها و وزارتخانه های مختلف دارد که از 4 از کمیسیون تخصصی برخوردار است که در وزارتخانه های علوم، آموزش و پرورش، بهداشت و فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر هستند و هر کدام از این کمیسیون ها در ذیل خود حوزه هایی تعریف کرده اند.
حجت الاسلام محمدی ادامه داد: در وزارتخانه های علوم و ارشاد دو اداره کل و در وزارتخانه های آموزش و پرورش و بهداشت دو مرکز مدیریت ذیل کمیسیون ها شکل گرفته است که هر کدام از آنها کارگروه هایی تخصصی را تعریف کرده اند.
وی در خصوص دیگر اقدامات شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: ایجاد صندوق مستقل برای اجرای مصوبات منشور از دیگر اقداماتی است که در قانون پنجم توسعه شکل گرفت، همچنین تصویب اعتبارات ویژه برای اجرای منشور هم اختصاص یافت که اعتبارات در ابتدا خوب بود و در اولین سال و در سال 90 حدود 200 میلیارد تومان پرداخت شد اما در ادامه با افت شدید مواجه بود و سال گذشته تنها 13 میلیارد تومان پرداخت شد.
وی با بیان اینکه بیشتر اعتبارات قرآنی در دل دستگاه ها پرداخت می شوند، گفت: بخشی از اعتبارات قرآنی در منشور می آید و بخش اعظمی از بودجه ها در دستگاه ها تعریف می شود. به عنوان مثال وزارت آموزش و پرورش حدود هزار میلیارد تومان برای قرآن می گیرد که در حوزه های مختلف نظیر معلمان، آموزش، تأمین فضا، کتاب، منابع و دیگر موضوعات هزینه می شود. دیگر وزارتخانه ها و سازمان ها هم به همین صورت است.
وی با بیان اینکه شورای توسعه و سازمان برنامه و بودجه در طراحی و برنامه ریزی و سیاست گذاری امر بودجه با هم هماهنگ هستند، گفت: چهل مصوبه و چهارصد تصمیم راهبردی در جلسات شورا داشتیم و یکی از کارهایی که بعد از منشور شکل گرفت ارتقای تشکیلات و ساختار های قرآنی بود که این اتفاق در ساختارهای دولتی رخ داد. همچنین پیش از منشور مؤسسات قرآنی کمتر از 200 مؤسسه بود اما امروز 4 هزار مؤسسه ثبت شده داریم، البته ساختارهای دیگری مانند مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و مرکز قرآن وزارت بهداشت هم از ساختارهایی که پس از تصویب منشور راه اندازی شدند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تصویب چهار سند ذیل این شورا خبر داد و گفت: سند توسعه آموزش عمومی، سند توسعه آموزش عالی، توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی و سند حوزه سلامت از جمله اسنادی است که ذیل این شورا به تصویب رسیده است، همچنین طرح ملی حفظ قرآن و طرح های قرآن و فضای مجازی و قرآن و بین الملل از دیگر اسناد تصویب شده در شورای توسعه است.
وی از تصویب آیین نامه رسیدگی به امور مؤسسات قرآن و عترت در شورای توسعه خبر داد و گفت: در این راستا موضوع ادغام اتحادیه ها در دستور کار قرار گرفت که البته به دلیل اینکه بخش هایی از اتحادیه ها دچار تردید شدند با چالش هایی مواجه شد که این امر به وزارت ارشاد تفویض شد و ان شاالله خبرهای خوشی در راه است زیرا خرداد ماه دو اتحادیه به صورت واحد در می آیند.
حجت الاسلام محمدی درخصوص دیگر اقدامات شورای توسعه گفت: تصویب شاخص های توسعه فرهنگ قرآنی، تشکیل هیئت پایش و ارزیابی عملکرد دستگاه های قرآنی، تشکیل ستاد راهبری طرح ملی حفظ که به سازمان اوقاف واگذار شد، تلاش برای جذب اعتبارات قرآنی از دیگر اقدامات شورای توسعه فرهنگ قرآنی است.
وی در خصوص طرح ملی حفظ گفت: سال گذشته در دیدار ماه مبارک رمضان از رهبر معظم انقلاب پرسیدم که منظور شما از تربیت 10 میلیون حافظ چیست؟ ایشان گفتند: مگر حافظ چند سوره و چند جزء حافظ قرآن می شود؟ منظور من حافظ کل قرآن است. تربیت 10 میلیون حافظ قرآن نیازمند حمایت مادی و معنوی از سوی دولت است و بودجه های قابل توجه می خواهد در این راستا در کمیسیون آموزش عمومی مصوب شد این کمیسیون در وزارت آموزش و پرورش پیگیری جذب هزار میلیارد تومان بودجه را برای طرح ملی حفظ داشته باشد. البته موضوع تربیت 10 میلیون حافظ زمان مشخصی ندارد و ممکن است ده ها سال طول بکشد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه اولویت فعالیت ها حمایت از مؤسسات و فعالیت های مردمی است، گفت: از 13 میلیارد بودجه سال گذشته 6 میلیارد مستقیم به مؤسسات پرداخت شد و از دیگر بخش بودجه پرداختی به نهادها 50 درصدش بازهم به مؤسسات پرداخت می شود.
وی در خصوص فعالیت های سال آینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: برای سال آینده برنامه ای داریم که از جمله آن می توان به پیگیری اجرای اسناد سازی سه گانه نظارت راهبردی و همچنین تدوین کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی اشاره کرد که قرار است فعالیت های یکساله قرآنی کشور در قالب یک کتاب چاپ شود و هر سال هم این اتفاق رخ بدهد.
محمدی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر چرایی سرعت پایین طرح ملی حفظ گفت: دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی موظف به تولید سند در راستای طرح ملی حفظ بود که در این سند نقش همه دستگاه ها و سهم آنها را مشخص کردیم که باید موضوع اجرا را در دستور کار قرار بدهند. همچنین در این راستا نیاز به فرهنگ سازی داریم تا در مردم انگیزه ایجاد شود زیرا در غیر این صورت کار به جایی نمی رود. البته در این راستا دولت هم باید تا جایی که می تواند حمایت کند و بودجه در اختیار نهادها قرار دهد، اما اصل کار مردم است و باید قرآن کریم در بین مردم فرهنگ سازی و نهادینه شود تا مانند برنامه های عزاداری سیدالشهدا شاهد باشیم که خود مردم سالانه هزاران میلیارد تومان هزینه کند
انتهای پیام/
منصور احمدی در گفت وگو با خبرنگار زریان موکریان گفت: قرار بود به پاس 60 س ال خدمت عثمان محمدی نوازنده برجسته و اسطوره ای نرمه نی (نایه) موسیقی فولکلور، همایش بزرگداشت وی در سالن سیمرغ برگزار شود.
وی افزود: این همایش علی رغم پیگیریها و تلاشهای متعدد مسئولان شهرستان به علت عدم صدور مجوز برگزاری آن از سوی استان لغو شده است.
احمدی از درخواست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بوکان از اداره کل برای برگزاری همایش ماموستا حسن زیرک ، ماموستا قادر عبدالله زاده مشهور به قاله مه ره و ماموستا عوسمانه سوور خبر داد و گفت: در دیداری که با حاج انور حبیب زاده منتخب مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی داشته ایم وی قول دادند که پیگیر برگزاری همایش این هنرمندان به ویژه حسن زیرک باشد.
وی خاطر نشان کرد: باتوجه به پیگیری و عملگرایی آقای حبیب زاده احتمالا شاهد برگزاری همایش ماموستا حسن زیرک در بوکان باشیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بوکان در ادامه از برگزاری جشنواره تئاتر تک نفره به همت گروه تئاتر کوچک در بوکان خبر داد و گفت: تا به امروز 16 اثر از شهرهای اطراف به این جشنواره ارسال شده است و در مرحله بررس آثار قرارداریم.
وی درپایان از انتخاب نفرات برتر جشنواره عکاسی قرنطینه در بوکان خبر داد و گفت: 40 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که بعد از داوری آثار نفرات برتر انتخاب شدند که با سفید شدن بحران کرونا با برگزاری مراسمی از نفرات برتر تقدیر می شود./
خبرگزاری فارس از ورامین: کتیبه 700 ساله ورامین از یکسال پیش به دنبال بازسازی شبستان و بهسازی امامزاده سید فتح الله(ع) توسط اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان های ورامین و قرچک دچار آسیب شد که برای پیگیری موارد و مشکلات موجود این موضوع را پیگیری کردیم چرا که با افزایش ترک های ریز این اثر تاریخی در حال نابودی کامل است.
میراث فرهنگی: اوقاف به تعهدات خود در زمینه مرمت بنا عمل کند
ژیلا حدادی رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورامین در گفت وگو با خبرنگار فارس در خصوص تخریب کتیبه 700 ساله امامزاده سید فتح الله(ع) ورامین اظهار کرد: این اثر تاریخی مربوط به دوره 9 هجری قمری است که در تاریخ 26 اردیبهشت 97 توسط اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ورامین هنگام توسعه و بهسازی شبستان های اطراف آن تخریب کتیبه مذکور انجام شده بود.
وی ادامه داد: موضوع تخریب کتیبه توسط اوقاف ورامین در هنگام بازسازی صورت گرفته و این موضوع در همان روز به اداره کل استان تهران اعلام شد و دستور توقف پروژه مذکور از طریق دادستانی به اداره اوقاف اعلام کردند.
رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورامین افزود: طرح اجرایی پروژه بهسازی و گسترش شبستان بعد از یکسال توقف توسط کمیته فنی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، مقرر شد هزینه مرمت بنا و کتیبه توسط اداره اوقاف شهرستان تأمین و توسط مرمت کاران میراث استان و تحت نظارت این اداره انجام شود که متأسفانه تاکنون این امر محقق نشده است.
حدادی تصریح کرد: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ورامین علت تأخیر را کمبود بودجه وعدم تأمین اعتبار اعلام کرده و منتظر اختصاص بودجه لازم برای پروژه است.
وی خاطرنشان کرد: کتیبه 700 ساله امامزاده سید فتح الله(ع) ورامین در ابتدای تخریب دارای ترک های کوچک و معمولی بوده که در اثر طولانی شدن زمان مرمت بر اثر شرایط جوی مانند بارش باران همچنین عملیات عمرانی در نزدیکی بنا اندکی بیشتر شده است.
رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورامین در پایان ابراز امیدواری کرد: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ورامین هر چه سریع تر نسبت به تعهدات خود در زمینه مرمت بنا اقدام کند.
اداره اوقاف شهرستان به هیچ اثر ملی دسترسی نداشته که بخواهد به آن آسیبی وارد کند
رشید اسد پور رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ورامین در گفت وگو با خبرنگار فارس در خصوص این موضوع اظهار کرد: حفظ و نگهداری آثار ملی در اختیار اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی است و اداره اوقاف و امور خیریه هیچ حق تصرفی در خصوص آثار ملی ندارد.
وی ادامه داد: هیچ تأمین اعتباری برای مرمت و بازسازی کتیبه 700 ساله هم وجود نخواهد داشت چرا که این کار وظیفه میراث فرهنگی و گردشگری است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ورامین افزود: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ورامین به هیچ اثر ملی دسترسی و تصرفی نداشته که بخواهد به آن آسیبی وارد کند.
اسدپور یادآور شد: درخواست تأمین اعتبار در خصوص مرمت کتیبه از طرف میراث فرهنگی از اوقاف صورت گرفته و این درخواست به خاطر وضعیت مالی نامناسب میراث فرهنگی و گردشگری است.
وی تصریح کرد: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ورامین با یکدیگر تعامل بسیار نزدیکی دارند و از 45 بقاع متبرکه شهرستان ورامین حدود 20 بقعه متبرکه در آثار ملی شهرستان ثبت شده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ورامین تصریح کرد: برای مرمت بنا و کتیبه 700ساله مساعدت لازم بر حسب بومی بودن انجام خواهد شد ولی هیچ آسیب از طرف اداره اوقاف به کتیبه وارد نشده است.
اسدپور در ادامه بیان داشت: بهسازی، تجهیز و نوسازی بقاع متبرکه امامزاده سید فتح الله(ع) ورامین هزینه زیادی را به بار گذاشته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به وظیفه عرفی بنده نسبت به شهدای داخل امامزاده سید فتح الله(ع) هر اقدامی که در امامزاده نیاز باشد انجام خواهد شد و با تأمین اعتبار به زودی کتیبه 700 ساله نیز مرمت و بهسازی می شود.
انتهای پیام/67037/گ1/س
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران؛ آیت الله محمدباقر محمدی لائینی با اشاره به آیه مَن لَم یَشکُرِ المَخلوقَ لَم یَشکُرِ الخالِقَ اظهار کرد: باید از آحاد افراد، نهادها و سازمان هایی که خدمت می کنند تشکر و قدردانی به عمل بیاید، یکی از این نهادها اداره اوقاف و امور خیریه استان مازندران است، اوقاف مازندران در این بحران کرونایی منشا خدمات و برکات فراوانی شده است.
وی مشارکت در ضدعفونی کردن معابر و خیابان ها، تقسیم و توزیع بیش از 25 هزار لوازم بهداشتی و ماسک را از اقدامات مناسب اوقاف مازندران دانست و افزود: این اداره کل پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه کمک مومنانه اقدام به توزیع 12 هزار سبدکالا برای نیازمندان کرده است که جای قدردانی دارد.
نماینده ولی فقیه در مازندران تصریح کرد: اوقاف استان مازندران خدمات بسیار زیادی را در این شرایط بحرانی به جامعه و به خصوص به اقشار نیازمند ارائه داده است که جای تشکر و قدردانی دارد انشالله این روند ادامه یابد تا بتوانند خدمت بیشتری را داشته باشند و مورد تشویق قرار گرفتند خدماتشان در حدی است که از طرف مسؤولین مورد تشویق قرار گرفته اند.
لائینی خاطرنشان کرد: بنده هم به سهم خودم از این بزرگواران و از مدیرکل اوقاف استان مازندران حجت الاسلام حیدری، از همه همکارانشان، از همه کارکنان شریف شان در سراسر استان مازندران صمیمانه تقدیر و تشکر دارم.
وی با بیان اینکه اوقاف مازندران با محرومیت زدایی اقدام بسیار به جا و کارخوبی انجام داده است، افزود: سازمان اوقاف بهترین ظرفیت را برای کمک به نیازمندان دارد و الحمدالله اوقاف مازندران در این زمینه کم نگذاشت، خداوند به اینها برکت و توفیق دهد که انشالله بیشتر از اینها خدمات داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در مازندران بیان کرد: ما هم باید تشکر کنیم و سپاسگزاری داشته باشیم که اینها دلگرم تر شوند، گرچه اینها دلگرمی شان به وعده الهی است اما وظیفه ما هم این است که از همه نهادهایی که همیاری، کمک و همکاری کردند از جمله اداره اوقاف استان مازندران تقدیر و تشکر داشته باشیم، خداوند انشالله جزای خیر به همه این بزرگواران عنایت بفرماید.
انتهای پیام/86041/ج
حجت الاسلام مختار کرمی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: با رعایت پروتکل های بهداشتی نماز عید فطر در زنجان برگزار می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه در ابلاغیه ستاد ملی کرونا تاکید شده است که نماز عید فطر نه در مصلی ها، بلکه باید در محلات و مساجد برگزار شود، گفت: زنجان نیز تابع همین ابلاغیه است.
وی با بیان اینکه یک هزار و 400 باب مسجد در استان زنجان وجود دارد، تصریح کرد: همه مساجد می توانند میزبان نماز عید فطر باشند، اما در مصلی ها نباید برگزار شود.
کرمی با اشاره به اینکه نماز با رعایت پروتکل های بهداشتی بدون حضور بیماران و کودکان و رعایت فاصله تعیین شده برگزار خواهد شد، اضافه کرد: همچنین در مساجدی که فضای باز دارند، اولویت با فضای باز است.
وی تصریح کرد: طبق ابلاغیه ستاد ملی کرونا فاصله یک متر در بین نمازگزاران باید رعایت شود و با این شرایط هیچ مانعی برای برگزاری نماز عید فطر نخواهیم داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان شب قدر را تجربه خوبی برای برگزاری چنین مراسماتی عنوان کرد و گفت: با این تجربه نماز عید فطر نیز در مساجد برگزار و در جلسه استانی ساز و کار برگزاری آن مشخص خواهد شد.
انتهای پیام/73005/ق
به گزارش شهروندالبرز ، علی مرادی نور در دیدار با هیات مدیره خانه مطبوعات بر نقش ویژه این خانه در توسعه استان البرز تاکید کرد و اظهارداشت: مشکلات رسانه ها به صورت مبنایی بررسی و با استفاده از نظرات اصحاب رسانه و کارشناسان برای توانمندسازی آنها برنامه ریزی می شود.
معاون مطبوعاتی و اجتماعی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با تاکید بر این نکته که خانه مطبوعات تنها تشکل قانونی مورد حمایت و تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه است، افزود: در جهت حمایت از اصحاب رسانه و مطبوعات استان این آمادگی داریم تا در چارچوب قانون، اختیارات لازم را به خانه واگذار کنیم.
مرادی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تقدیر از رسانه ها در بحث آگاه سازی مردم در مقابله با بیماری کرونا ویروس یادآورشد: رسانه ها در تمامی مسائل جامعه از جمله در سنگر مهم مبارزه با ویروس کرونا نقش مهم و پیشرو داشتند.
وی خاطرنشان کرد: اصلی ترین رسالت خبرنگاران آگاه سازی جامعه بوده و نیاز امروز جامعه به خبرنگار شجاع و متعهد بیش از سایر زمان هاست.
مدیر و رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان البرز با تاکید بر اینکه حامی اصلی خبرنگاران در هر استان خانه مطبوعات است، بیان کرد: خانه مطبوعات به عنوان یک بازوی مکمل یک ظرفیت بزرگ است که از یک سو حامی فعالان عرصه رسانه استان در زمینه های مختلف خواهد بود و از سوی دیگر به توسعه و ایجاد وحدت و همدلی در استان کمک شایانی می کند.
رضا عباس زاده به هم افزایی و تعامل بیشتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز با خانه مطبوعات تاکید کرد و گفت: از جمله وظایف خانه مطبوعات در استان ها می توان به کمک به ارتقای کیفی سطح مطبوعات و رسانه ها، پیگیری رفع مشکلات معیشتی و بهبود وضعیت شغلی فعالان عرصه رسانه و... اشاره کرد. وی یادآور شد: خبرنگاری یک شغل فرهنگی است و این قشر فرهیخته جامعه می تواند با اطلاع رسانی و آگاه سازی شهروندان در برطرف سازی بسیاری از مشکلات تأثیر گذار باشند.
به گزارش گلستان ما ؛ مریم قرآنی مدیر مسئول گلشن مهر در گفت و گو با ایرنا گفت :
** اهالی رسانه در گلستان در مجموعه ای از کلاف سردرگمی زندگی می کنند که همگان در آن مقصرند ، بخشی خود خبرنگاران باعث آن هستند ، بخشی مدیران ارشد استان و بخشی مدیران میانی و روابط عمومی ها در به وجود آمدن چنین وضعیتی دخیل هستند.
** استانی که اکنون حتی یک نهاد مدنی غیر دولتی در عرصه مطبوعات ندارد و رسانه هایش در هفته هزار کلمه تولیدی قابل اعتنا منتشر نمی کنند اما در صف اول دریافت یارانه ها و آگهی های دولتی هستند چگونه می توانند به فکر کیفی سازی نشریات خود باشند.
** در یک سال اخیر که گلشن مهر از قالب انتشار سه روز در هفته به روزنامه تبدیل شده، با همه تنگناهای اقتصادی از تولید محتوا غافل نشده و نیمی از مطالب روزانه را با کمک تیم حرفه ای، جوان و خلاق خود تولید می کنیم.
** انتشار منظم گفتگو ، یادداشت و ستون یادداشت اول با پرداختن به موضوعات روز استان، گوشه ای از تلاش روزانه گلشن مهر است اما متاسفانه بسیاری از آن ها از دیدن مدیران گلستانی پنهان مانده و به آن توجه نمی کنند.
ضمن تبریک به مناسبت انتشار 2 هزارمین شماره این نشریه چند سوال از خانم قرآنی مدیر مسئول این نشریه داریم ؛
1) آغاز این کلاف سردرگم کجا و توسط چه کسانی بود ؟ جز اینکه در سال 76 با استان شدن گلستان دوستان شما به راه اندازی مطبوعات و تشکل های صنفی این حوزه روی آوردند و در ادامه با سیاسی کردن این تشکل ها نظیر خانه مطبوعات و انجمن صنفی روزنامه نگاران و دعوت زا مهمانان حاشیه دار نظیر شمس الواعظین و ... این کلاف را سردرگم کردند !
2) مدعی شدید استان گلستان نهاد مدنی غیردولتی در زمینه مطبوعات ندارد ، پس خانه مطبوعات با 167 عضو شامل خبرنگار ، مدیر مسئول ، صفحه آرا و عکاس و ... چیست ؟
3) ادعا کردید رسانه های استان در هفته هزار کلمه تولیدی قابل اعتنا هم منتشر نمی کنند ، اگر منظورتان رسانه های مکتوب باشد حرفتان درست است ، ما هم قبول داریم اما اگر خبرگزاری ها و سایت ها را هم رسانه بدانیم قطعا ادعای شما نادرست خواهد بود چون حجم تولید اطلاعات و اخبار در رسانه های الکترونیک فوق العاده زیاد است .
4) ادعا کردید رسانه های استان در صف اول یارانه ها و اگهی های دولتی هستند ، خب این بخشی به دلیل بنیه ضعیف اقتصادی این رسانه ها و بخشی به دلیل کمبود صنایع ثروتمند و تبلیغ کننده در استان بوده و بخشی نیز به دلیل اینست که در دولت و ارشاد استان ارتباط ندارند که مثلا معاون وزیر به دفتر آنها رفت و امد کند یا مدیر کل ارشاد با انها ارتباط نزدیک داشته باشد .
5) از تنگناهای اقتصادی سخن راندید اما به نظر ما حداقل گلشن مهر نباید در دولت تدبیر و امید از تنگناهای اقتصادی ناله کند ، اگر امکان دارد بفرمایید میزان دریافت آگهی های دولتی ، ثبتی ، یارانه و کمک هایی که از دولت تدبیر و امید توسط گلشن مهر دریافت شده را شفاف به مردم استان گلستان اعلام کنید .
6) گفتید که بسیاری از مطالب و یادداشتهایتان با اولویت موضوعات روز استان بوده اما از دید مدیران پنهان مانده شاید شما در اولویت گذاری موضوعات اشتباه کردید و یا اینکه نتوانستید منظور رسانی کنید و یااینکه مدیران ما اصلا روزنامه نمی خوانند !
در پایان باز هم انتشار منظم و پویای تنها روزنامه استان را به شما تبریک می گوییم و در خصوص نقدهای وارد شده نیز آماده انتشار توضیحات شما هستیم .
انتهای پیام /
ابوالقاسم مقیمی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از قم ، برنامه های روز جهانی قدس در قم را که همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان برگزار می شود مورداشاره قرار داد و اظهار داشت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور روز قدس متفاوتی را نسبت به سال های گذشته در کشور و به ویژه استان قم برگزار خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری قم ادامه داد: با توجه به محدودیت انسانی، راهپیمایی به صورت خودرویی و به سبک جدید با رعایت تراکم جمعیت داخل خودرو، در بلوار پیامبر اعظم(ص) برگزار می شود و در موقف های مسیر، ایستگاه هایی برای کمک به فضای مردمی شکل می گیرد.
وی عنوان کرد: در این روز برنامه های متعددی پیش بینی شده که برگزاری مسابقه عکس تزئینات خودرویی در روز قدس ازجمله آن است، همچنین شهروندان در ده آیتم در جشنواره قرار بندگی می توانند در معرفی کتاب و شادیانه، آثاری با موضوع مبارزه با صهیونیسم و بازگشت فلسطین به دامان جهان اسلام و استکبارستیزی ارسال کنند.
مقیمی از راه اندازی سینما خودرویی در قم خبر داد و گفت: این سینما با کمک مجموعه خصوصی در سینما آیه و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و سپاه علیابن ابیطالب(ع)با توجه به تعطیلی سینماها در قم رقم می خورد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری قم در پایان ابراز کرد: ارتقای فرهنگ شهروندی در حوزه ترافیک و حمل ونقل از دیگر فعالیت هاست که استفاده از تأسیسات ترافیکی و کلاه ایمنی و عبور از عرض خیابان و استفاده از پل های عابر پیاده ازجمله موارد مهم در فرهنگ سازی هستند.
امیری/شهرآرانیوز- سیمرغ اولین پردیس سینمایی ایران است که سال 77 در مشهد تأسیس شد؛ سینمایی که از همان ابتدای ساخت طرح های بزرگی برای گسترش آن وجود داشت و قرار بود اولین سینمای روباز کشور بر فراز آن ساخته شود. این سینما با وجود اینکه در منطقه مرکزی شهر قرار ندارد، در این سال ها توانسته است جای خود را بین مردم بیابد و محلی باشد برای تفریح و سرگرمی ساکنان غرب مشهد. مدیر این پردیس سینمایی که از قدیمی ترین سینماداران مشهد است، پس از 25 سال تجربه سینماداری، امروز آینده خوبی برای ادامه فعالیت این سینما و دیگر سینما های خصوصی مشهد نمی بیند. میرحسین دبیرزاده دراین باره می گوید: بعید می دانم سینما های خصوصی بتوانند در شرایط کرونا و بر اساس آیین نامه ای که به سینما ها ارسال شده است، سرپا بمانند. در حقیقت عید نوروز بهترین زمان برای بهره وری و فعالیت سینما های خصوصی بود. حتی اگر همین الان همه مسائل برطرف شود، باز زمان طلایی سینما ها از دست رفته است، چرا که از این پس فصل امتحات دانش آموزان و محرم و صفر را داریم.
یک میلیارد تومان ضرر کرده ایم
دبیرزاده با بیان اینکه این سینما در 3 ماه گذشته دست کم یک میلیارد تومان ضرر کرده است، می گوید: هر ماه فقط حدود 100 میلیون تومان هزینه حقوق کارکنان سینما سیمرغ می شود. حالا شما تصور کنید باتوجه به آیین نامه ای که برای بازگشایی به سینما ها فرستاده شده است و بر اساس آن فقط 40 درصد ظرفیت تماشاگران استفاده می شود، چقدر درآمد خواهیم داشت؟ به نظر می رسد اگر این بازگشایی اتفاق بیفتد و درآمدی هم باشد، فقط صرف حقوق کارکنان شود.
مدیر سینما سیمرغ از سوی دیگر به نبود تعامل شورای اکران اشاره می کند و می گوید: تا همین لحظه تهیه کننده ای قوی فیلمی برای اکران اعلام نکرده است. از طرفی مسئولان گفته اند احتمالا سینما ها بعد از عید فطر یا بعد از 15 خردادماه بازگشایی می شوند. باید از الان مطلع باشیم در کدام یک از این تاریخ ها که می گویند سینما ها بازگشایی می شود تا بتوانیم بعد از 3 ماه تعطیلی مسائل بهداشتی رعایت کنیم و کار های مقدماتی را انجام دهیم. پوستر آماده کردن، بنر زدن و... زمان می برد. تا کنون جلساتی هم داشته ایم، اما هنوز همه چیز مبهم است. با این حال قرار است 29 اردیبهشت ماه جلسه ای در اداره کل ارشاد برگزار و در این زمینه تصمیم نهایی گرفته شود.
روند فعالیت سینما های خصوصی تغییر خواهد کرد
دبیرزاده معتقد است جریان کرونا روند فعالیت سینما های خصوصی را تغییر خواهد داد. او می گوید: فکر نمی کنم امسال سینمای خوبی داشته باشیم، حتی اگر فیلم های خوبی اکران شود. ممکن است بعد از اعلام قطعی، سینما ها بازگشایی شوند، اما احتمال این زیاد است که بعد از زمان کوتاهی دوباره غیرفعال شوند. این درحالی است که سینما های دولتی به هرحال زیر نظر دولت هستند و آسیب چندانی نمی بینند، اما با این وضع، آینده سینما های خصوصی مشهد تاریک است.
احمدرضا احسانی در حاشیه بازدید از فرهنگسرای کسب و کار ولایت منطقه خضر همدان در گفت و گو با خبرنگار شبستان در همدان گفت: اشغال و کار آفرینی و توانمند سازی افراد باعث کاهش آسیب های اجتماعی می شود .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری بر کاهش آسیب های اجتماعی با تقویت اشتغال در جامعه، گفت: بیکاری و ایجاد درآمدهای نسبی در خانواده ها می تواند موجب کاهش آسیب های اجتماعی شود، یکی از موضوعات مهم و مطرح در این زمینه هم رفع بیکاری است .
وی ادامه داد: در برخی مناطق جوانان به دلیل عدم دستیابی به شغل مناسب به مسائل دیگر از جمله قاچاق و اعتیاد روی آوردند، از این رو تقویت تولید اشتغال زا و درآمدزا منجر به رفع بیکاری، کاهش آسیب های اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی می شود .
وی اطهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت توانمندسازی این فرهنگسرا در جهت فرهنگی و هنری آمادگی برگزاری دوره های آموزشی فیلمبرداری ، عکاسی، تئاتر و سایر کلاس های هنری را دارد.
احسانی ادامه داد: همپنین آمادگی راه اندازی فضای جهت اکران فیلم های روز سینما جهت استفاده مردم منطقه، اجرای موسیقی و تئاتر، استفاده از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد از برنامه های اداره کل ارشاد در جهت افزایش روحیه نشاط و شادابی و توانمند سازی مردم منظقه است.
پایان پیام/ 89
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، در این جلسه در خصوص موضوعات مربوط به حوزه چاپ و بررسی پرونده های این حوزه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
گفتنی است بررسی پرونده تخلفاتی از قبیل عدم رعایت تناسب نوشتاری، جابجایی ماشین آلات چاپ بدون هماهنگی و کسب مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، بررسی تخلفات مربوط به حوزه صنایع غذایی و همچنین فرم های چاپی صادراتی فاقد مجوز و مستندات، از جمله مباحث مطروحه در این نشست بود که مطرح و مورد بررسی قرار گرفت .
تابناک فارس به نقل از ایبنا:بر اساس سرشماری سال 95 شهرستان سروستان در استان فارس قریب به 38 هزار و 114 نفر جمعیت دارد و یکی از شهرهای تاریخی استان به شمار می رود که از جمله آثار باستانی آن، کاخ ساسانی است.
این سرزمین در دامان خویش فرزندان دانشمند و فرزانه ای چونان شیخ یوسف، شیخ محسن، شیخ ابوالقاسم و ملامحمدعلی سروستانی را پرورده است که آوازه شهرت علمی و معنوی ایشان روزگاری در اقصی نقاط ایران درخشان بوده است.
آموزش و پرورش این منطقه هم عمری هفتاد و پنج ساله را پشت سر می گذارد و کتابخانه عمومی شهرستان سروستان که در سال 1347 تاسیس شده، در حال حاضر بیش از 1500 عضو دارد و از کتابخانه های قدیم استان به شمار می رود.
کتابخانه عمومی علامه طباطبایی در سال 1347 در ساختمان شهرداری سروستان
کتابخانه عمومی علامه طباطبایی در سال 1347 در ساختمان شهرداری سروستان آغاز به کار کرد و در سال 1361 به ساختمان فعلی کتابخانه منتقل شد
آغاز به کار کرد و در سال 1361 به ساختمان فعلی کتابخانه منتقل شد. این کتابخانه در حال حاضر با زیربنای 1160 مترمربع و 29 هزار جلد کتاب به اهالی سروستان ارائه خدمت می کند.
شهرستان سروستان علاوه بر منابع غنی کشاورزی مانند زیتون، پسته، زعفران و...، دارای منابع نفتی نیز هست و نفت سبز از چاه های آن استخراج می شود. از سوی دیگر با توجه به سرشماری نفوس و مسکن در سال 1385، 76 درصد مردم شهرستان سروستان دارای سواد عمومی بوده و 10.5 درصد هم دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
از بزرگان هنر موسیقی ایران سیدنورالدین رضوی سروستانی خواننده و از مدرسان آواز و موسیقی ایرانی است و بازیگران معروف مانند امین تارخ و مهدی سلطانی سروستانی، زاده این دیار هستند. همچنین سروستان از دیرباز زادگاه هنرمندان و ادیبان بسیاری همچون سید نظام الدین جلالی سروستانی، هادی فردوسی و حنیف سلطانی سروستانی بوده است.
از نویسندگان بنام این شهرستان نیز می توان به کورش کمالی سروستانی و صادق همایونی و اکرم مومنی نام برد که کتاب هایی را در زمینه فرهنگ این شهرستان نگاشته اند.
با وجود همه این توانمندی ها، سروستان
از نویسندگان بنام شهرستان سروستان می توان به کورش کمالی سروستانی، صادق همایونی و اکرم مومنی اشاره کرد که کتاب هایی را در زمینه فرهنگ این شهرستان نگاشته اند
در زمینه میزان مطالعه و کتابخوانی شاید رتبه خوبی نداشته باشد؛ به طوری که از داشتن حتی یک کتابفروشی نیز محروم است.
با اینکه چند سالی از تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در این شهر می گذرد و برای مدتی یک کتابفروشی در مسیر این دانشگاه قرار داشت، اما بیش از 2 سال پیش این کتابفروشی که متعلق به آقای شمس بود، به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی فعالیت تعطیل می شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سروستان در گفت وگو با خبرنگار ایبنا با بیان اینکه کار کتابفروشی رونقی در این شهرستان نداشت، گفت: کتابفروشی آقای شمس تقریبا 3 سالی است که تعطیل شده است.
محمدحسن ضیایی آزاد در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی در نبود کتابفروشی و عدم امکان بهره مندی علاقه مندان کتاب از طرح های فصلی مانند بهارانه 99، اعلام کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سروستان در طول سال چند نمایشگاه کتاب برگزار می کند.
وی از برگزاری دست کم سالانه 4 نمایشگاه کتاب در سروستان خبر داد و افزود: تلاش می کنیم برای تشویق مردم به کتابخوانی 50 تا 70 درصد تخفیف به خریداران داده شود.
از سویی به گفته ضیایی آزاد، در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب استان فارس برای شهرستان سروستان
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سروستان: تلاش می کنیم برای تشویق مردم به کتابخوانی 50 تا 70 درصد تخفیف به خریداران داده شود
نیز بن خرید کتاب تهیه می شود و در زمینه اهدا کتاب، کمتر خانوار سروستانی است که برخوردار از کتاب نشده باشد.
وی درخصوص شرایط کتابخانه عمومی سروستان هم، اعلام کرد: کتابخانه علامه طباطبایی یکی از قدیمی ترین کتابخانه های عمومی استان فارس است که 52 سال از تاسیس آن می گذرد.
ضیایی آزاد پیرامون پرداخت نیم درصد سهم کتابخانه عمومی سروستان از سوی شهرداری، تصریح کرد: این سهم کم و بیش به کتابخانه عمومی داده می شود.
وی حمایت از کتابفروشی در سروستان را محدود به تبلیغات شهری عنوان و تصریح کرد: خرید کتاب از سوی مردم با شرایط اقتصادی حاکم بر شهرستان در اولویت بیستم قرار دارد و متاسفانه در میان خانواده ها کتاب در انتهای فهرست نیازمندی قرار دارد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سروستان درصد مطالعه در این شهرستان را بهتر از دیگر نقاط ندانست و عنوان کرد: بخش بزرگی از اوقات فراغت مردم در فضای مجازی می گذرد.
وی با این حال، اعلام کرد: کتابخانه عمومی سروستان حدود 1500 عضو دارد و از کتابخانه های غنی استان به شمار می رود.
مهدی روحانی یکی از
سروستان در حالی از نبود یک باب کتابفروشی رنج می برد که کتابخانه عمومی این شهرستان حدود 1500 عضو دارد و از کتابخانه های غنی استان فارس به شمار می رود
شهروندان سروستان هم در گفت وگو با خبرنگار ایبنا، اظهار کرد: تاکنون در این شهر کتابفروشی نداشتیم و اگر هم بوده، شاید در سال های دور بوده است.
وی ادامه داد: چندان تمایلی به کتاب در میان مردم دیده نمی شود و شاید حوصله کتاب خواندن هم نداشته باشند.
رضا توکلی، یک علاقه مند دیگر حوزه کتاب در این شهرستان اظهار کرد: من اغلب کتاب را از شیراز تهیه می کنم و ندیدم که در سروستان کتابفروشی باشد.
وی که چندی است از شیراز به سروستان کوچ کرده است، افزود: توان اقتصادی مردم سروستان برای تهیه کتاب زیاد نیست زیرا اغلب افراد در شغل باغداری، کشاورزی، دامداری و کشت و زرع مشغول هستند.
یادآور می شود، سروستان در 80 کیلومتری شیراز واقع است؛ این شهر با قدمت تاریخی هزاران ساله یکی از قدیمی ترین شهرهای استان فارس به حساب می آید که به گفته مورخین و بنابر اسناد تاریخی این منطقه روزگاری یکی از مناطق بزرگ و آباد فارس بوده و با توجه به آثار و ابنیه باستانی برجا مانده از زمان ساسانیان حداقل قدمتش به آن دوران می رسد. این سرزمین در دشتی به وسعت 2200 کیلومتر مربع قرار دارد.
شناسایی اولین مورد مثبت کرونا در ایران همان و تعطیلی مجموعه های مختلف ورزشی، فرهنگی، صنفی، اقتصادی و گردگشری همان. نسخه ای که عینا در کشورهای مختلف تکرار شد و حالا استمرار این تعطیلی ها، لشکری از بیکاران را بر روی دست دولت مردان قرار داده است.
با اجرای قرنطینه خانگی و تعطیلی تمام سینماها، سالن های نمایش، نگارخانه ها، گالری ها و کتابفروشی ها، در عمل چوب کرونا لای چرخ فرهنگ، تحرک و پویای هنر را گرفت.
بیش از 70 روز از اجرای محدودیت های مختلف در فعالیت اصناف و بخش های مختلف می گذرد و هنوز هم خبری از بازگشایی این اماکن فرهنگی نیست. موضوعی که موجب خسارت سنگین به بخش های مختلف فرهنگ و هنر قم وارد کرده است.
بیکاری یک هزار و 308 ناشر و حدود 10 هزار هنرمند استان ، تعطیلی تمام زیرساخت های فرهنگی استان از جمله 15 سینما، سالن نمایش و نگارخانه و همچنین خسارت سنگین به 11 کانون تبلیغاتی تنها بخشی از خسارت کرونا به جامعه فرهنگ و هنر قم است که این موضوع توجه مسئولان استان و کشور در تسریع در عمل به قول ها و مساعدت های خود را ضروری کرده است.
بیشترین ضرر ناشی از کرونا به حوزه کتاب وارد شده است
رییس اتحادیه ناشران قم در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: بیشترین ضرر ناشی از کرونا به حوزه کتاب وارد شده و با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، کتاب به طور کلی از سبد خانوارها خارج شده است.
حمید خرمی با اشاره به ایجاد کمپین در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم در روزهای ابتدایی سال در این استان افزود: سه کتاب فروشی قم در قالب این کمپین اقدام به فروش کتاب به صورت برخط نمودند و باقی کتاب فروشی ها استان در هفته های گذشته به دلیل اعمال طرح فاصله گذاری اجتماعی هیچگونه درآمد و فروشی نداشتند.
وی ادامه داد: کتاب فروشی ها و فعالان حوزه کتاب استان درتعطیلی اصناف برای مقابله با شیوع کرونا آسیب بسیاری دیدند و این امر بر مشکلات زیاد موجود درحوزه کتاب افزود.
خرمی، با اشاره به تعیین بسته های حمایتی برای جبران برخی از زیان های وارد به اصناف کشور در هیات دولت، ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جبران فعالان این حوزه تدابیری اندیشیده است که در گام اول برآورد خسارت های ناشی از شیوع این ویروس انجام و جدول این خسارت ها به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است.
هنرمندان تئاتر قم در شرایط کرونایی نیازمند حمایت جدی هستند
رییس انجمن هنرهای نمایشی قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: با توجه به تعطیلی بیش از 2 ماهه تمام سالن های نمایشی استان ناشی از شیوع کرونا و احتمال استمرار این شرایط، هنرمندان و فعالان تئاتر نیازمند توجه و حمایت جدی هستند.
علی فرحناک افزود: پیشنهادها و طرح هایی برای فعالیت گروه های تئاتر استان به صورت مجازی و در قالب برخی شبکه های اجتماعی که قابلیت پخش زنده را دارند، وجود دارد که در حال بررسی ابعاد مختلف آن هستیم ولی آنچه مسلم است اینکه هیچ کدام جای اجرای تئاتر را نمی گیرد .
وی اظهار داشت: هنرمندان عرصه تئاتر بیش از 2 ماه است که موفق به انجام هیچ فعالیت هنری و درآمدزایی نشده اند که باید مشکلات فعالان این عرصه شناسایی و مورد حمایت قرارگیرند.
رییس انجمن هنرهای نمایشی قم تاکید کرد: اگر مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان کمک در شرایط کنونی را ندارند، بودجه ای را تعیین کنند که تا پس از پایان کرونا با کمک به گروه های تئاتر، بخشی از خسارت فعالان این عرصه جبران شود.
وی بیان کرد: پخش نمایش های ضبط شده سال های گذشته از طریق شبکه های اجتماعی، اجرای پخش زنده تئاترها از فضای مجازی و انجام مسابقه نمایشنامه نویسی کوتاه از میان این نمایش ها از جمله طرح هایی است که در حال بررسی هستند.
بخشی ازخسارت های فعالان مطبوعات وکانون های تبلیغاتی قم جبران می شود
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این رابطه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به توقف فعالیت های فرهنگی ناشی از شیوع کرونا گفت: بخشی از خسارت های مطبوعات وکانون های تبلیغاتی دراین استان جبران خواهد شد.
محمدجواد محرابی روز ادامه داد: توقف فعالیت مطبوعات چاپی که از اول اسفند 98 آغاز و تا 23 فروردین ماه سال جاری بر اساس مصوبه ستاد مرکزی مقابله با کرونا ادامه داشت، موجب خسارت های جدی به مطبوعات و نشریات مکتوب استان شد.
وی ادامه داد: خبرنگاران حق الخبری رسانه ها و خبرگزاری های استان متاثر ازفضای کرونا و کاهش برنامه های پوششی و توقف فعالیت روزنامه ها دچار مشکلات جدی شده اند.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به مشکل های ایجاد شده برای کانون های تبلیغاتی استان در این ایام به واسطه شیوع کرونا اظهار داشت: خسارت مالی درحوزه تبلیغاتی محیطی به کانون های فعال در این زمینه بسیار سنگین بوده است.
محرابی اظهار داشت: با شیوع کرونا، تمام تابلوهای تبلیغی سطح قم برای انعکاس پیام های آموزشی و بهداشتی به منظور مقابله با کرونا در اختیار ستاد مقابله با کرونای استان قرار گرفت که این موضوع موجب خسارت های بسیار جدی به فعالین این عرصه شد.
کسب وکارهای هنر و رسانه ای قم خسارت دیده از کرونا حمایت می شوند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این باره با اشاره به فراخوان ثبت اطلاعات صاحبان کسب وکارهای فرهنگ، هنر و رسانه متضرر از کرونا گفت: رسته های مشاغل فرهنگی، هنری و رسانه ای و تولید محتوای دیجیتال استان می توانند از این بسته ها بهره ببرند.
سید موسی حسینی کاشانی اضافه کرد: این افراد برای بهره مندی از بسته های حمایتی دولت، صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و رسانه ای متقاضی دریافت حمایت دولتی برای جبران خسارت کرونا می توانند با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرس www.farhang.gov.ir درخواست خود را ثبت کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در ادامه گفت: بیمه سه ماه گذشته هنرمندان قمی استمهال شده و تلاش می شود این مبالغ از طریق اداره کل پرداخت گردد.
حسینی کاشانی عنوان داشت: اجاره بهای مجموعه های طرف قرارداد این اداره کل در اسفندماه سال گذشته و فروردین سال جاری بخشیده شده است.
وی اضافه کرد: برای جبران خسارت سینماهای استان نیز سامانه ای طراحی شده و مشکلات این قشر و در این سامانه به صورت دقیق پیگیری های می شود.
وی بیان داشت: برای جبران بخشی از خسارت های جامعه خبری قم 100 خبرنگار برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه به معاونت اقتصادی استانداری معرفی خواهند شد./
خبرگزاری شبستان همدان- ا شرفی طاهرپور - زیر آسمان این شهر و در همسایگی ما و مسئولان، زنانی هستند که رشته زندگیشان گره خورده و برای اینکه بتوانند چرخ زندگیشان را بچرخانند کمر همت بسته اند، این افراد زنان سرپرست خانوار هستند، که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. و تلاش می کنند تا با اشتغال و کار آفرینی بتوانند مایحتاج زندگی خود را تامین کنند.
فرهنگسرای کسب و کار ولایت واقع در منظقه خضر همدان که از مناطق حاشیه شهر است و 30 هزار جمعیت دارد ، این فرهنگسرا در زمینی به متراژ 5 هزار و 800 مترمربع ساخته شده است و زیربنای آن 2 هزار و 160 مترمربع احداث شده است.
خیرانی در این مجتمع هستند که کمر همت بسته اند تا با تلاش و پشتکار شبانه روزی خود، برای زنان این منطقه در جهت ایجاد اشتغال و کار آفرینی تلاش کنند. گزارش ذیل بازدید میدانی خبرنگار شبستان از فرهنگسرای کسب و کار ولایت است.
احمدرضا احسانی در بازدید از مجتمع کسب و کار ولایت واقع در منظقه خضر همدان گفت: اشغال و کار آفرینی و توانمند سازی افراد باعث کاهش آسیب های اجتماعی می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری بر کاهش آسیب های اجتماعی با تقویت اشتغال در جامعه، گفت: بیکاری و ایجاد درآمدهای نسبی در خانواده ها می تواند موجب کاهش آسیب های اجتماعی شود، یکی از موضوعات مهم و مطرح در این زمینه هم رفع بیکاری است.
وی ادامه داد: در برخی مناطق جوانان به دلیل عدم دستیابی به شغل مناسب به مسائل دیگر از جمله قاچاق و اعتیاد روی آوردند، از این رو تقویت تولید اشتغال زا و درآمدزا منجر به رفع بیکاری، کاهش آسیب های اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی می شود.
وی اطهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد در جهت توانمندسازی این فرهنگسرا دوره های آموزشی فیلمبرداری ، عکاسی، تئاتر و سایر کلاس های هنری برگزار کند.
احسانی ادامه داد: راه اندازی فضای جهت اکران فیلم های روز سینما جهت استفاده مردم منطقه، اجرای موسیقی و تئاتر، استفاده از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد از برنامه های اداره کل ارشاد در جهت افزایش روحیه
نشاط و شادابی و توانمند سازی مردم منظقه است.
علی چهاردولی در گفت و گو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه این مجموعه فرهنگی ورزشی در چهار فاز ساخته شده است، گفت: فاز نخست احداث فرهنگسرا تکمیل شده و دارای قسمت های مختلفی شامل بخش فرهنگی، کلاس های آموزشی ، اخلاق و مشاوره خانواده است.
مدیر مجتمع کسب و کار ولایت با اشاره به اینکه یک طبقه از ساختمان فرهنگسرای ولایت به واحد اشتغال زنان اختصاص یافته است، اضافه کرد: با فعالیت واحد اشتغال این مجموعه، زنان بی سرپرست، بدسرپرست و نیازمند می توانند مشکلات مالی خود را در این منطقه حل کنند .
وی با بیان اینکه یکی از طبقات این مجموعه فرهنگی و ورزشی به سالن آمفی تئاتر اختصاص داده شده است، اضافه کرد: می توان در آن برنامه ها و همایشهای مختلف فرهنگی، قرآنی و مذهبی را برگزار کرد.
ساخت سالن کشتی و سالن کسب و کار در فرهنگسرای ولایت
وی با بیان اینکه فاز دوم این فرهنگسرا مختص احداث سالن ورزشی است، ادامه داد: احداث سالن کشتی در 2 طبقه با متراژ یک هزار و 700 متر مربع و باشگاه ورزشی ویژه بانوان در دستور کار است.
چهاردولی همپنین به احداث سالن کسب و کار ولایت در دو طبقه و متراز 2 هزار و 800 متر اشاره کرد و گفت: آموزش کسب و کار جهت توانمندسازی بانوان در جهت اشتغال و خودکفایی و اختصاص یک طبقه نمایشگاه و فروشگاه فروش صنایع دستی که توسط بانوان درست می شود، از دیگر قسمت های در دست احداث فرهنگسرای کسب و کار ولایت است.
مدیر فرهنگسرای کسب و کار ولایت ادامه داد: در زمینه توانمندسازی بانوان علاقمندان حاشیه شهر طرح میناکاری جهت آموزش و فروش محصولات در دستور کار است که تا کنون بیش از 3 هزار نیرو جهت شرکت کارگاههای آموزشی شناسایی شده اند.
چهاردولی اظهار داشت: طرح دوم در زمینه اشتغال بانوان ، طرح میوه خشک کنی است که پیش بینی می کنیم 500 تا 2 هزار نفر نیروی کار در این بخش بتوانند فعالیت کنند.
وی گفت: کلینیک کسب و کار بصورت جهادی در جهت انجام مشاوره های بازار کار و موفقیت افراد در زمینه کاری و معرفی افراد جویایی کار به ارگان ها و نهادهای مختلف راه اندازی شده و در حال فعالیت است.
وی بیان کرد: با همت مسئولین امیدواریم تکمیل و تجهیز فرهنگسرای ولایت به سرعت انجام شود و کار برنامه سازی، توانمندسازی شهروندان به خصوص در زمینه اشتغال، و خودکفایی انجام شود.
مدیر فرهنگسرای کسب و کار ولایت همچنین به فعالیت کتابخانه و سالن مطالعه فرهنگسرا اشاره کرد و گفت: کتابخانه این فرهنگسرا در دوشیفت آماده خدمت رسانی به علاقمندان کتاب و کتابخوانی است.
وی در ادامه به دستگیری و حمایت از نیازمندان منظقه در طی سال اشاره کرد و گفت: مسجد سید الشهدا کوی خضر با همت نیکوکاران و خیران در طی سال بسته های غذایی تهیه و بین نیازمندان توزیع می کند.
پایان پیام/ 89
موسیقی عامل نزدیکی قلب ها و مردم به یکدیگر است، در ابتدا شاید این موسیقی بوده که از فرهنگ مردم نشات می گرفت و آینه ای از آداب و رسوم و اتفاقات زمان خود بود اما به مرور و با گذشت زمان کم کم موسیقی بخشی از فرهنگ هر مرز و بومی شد و به عنوان رکنی از ارکان جامعه بر فرهنگ، تاثیر انکار ناپذیری گذاشت.
پیدایش پدیده موسیقی نزد انسان غریزی است، چنان که شعرگویی او نیز چنین است، رفته رفته صاحبان زر به رموز اعجاز موسیقی و قدرت آن در استثمار و انحراف جوامع پی بردند و آن را از مسیر طبیعی خود خارج کردند.
در چهارمحال و بختیاری در بخش چهارمحال نشین، عمده ترین موسیقی دهکرد و حومه، موسیقی عشایر گله دار شهرکرد است که موسیقی چهارمحالی شامل موسیقی دهکرد و حومه و موسیقی ترکی زبانان استان است، در بخش بختیاری نشین نیز موسیقی اقوام بختیاری اعم از یک جانشینان و عشایر بسیار متنوع است و توصیفات طبیعت، رنج و مرارت های زندگی کوچ نشینی، اندوه هجران و فراق یار و دیار و ستایش عشق و زیبایی را در بر می گیرد.
حسن مجیدی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به فرهنگ غنی استان و دارا بودن سه قوم بختیاری، ترک قشقایی و فارس اظهار کرد: موسیقی دهکردی یا چهارمحالی بیشتر با ساز کمانچه یا دایره نواخته می شود و نواهای آن بیشتر قدیمی است که کشاورزان و دامداران به لحاظ موقعیت شغلی و کاری اجرا می کردند.
وی افزود: موسیقی قشقاقی با توجه به کوچ این قوم به استان فارس و استان های دیگر، از چند منطقه عاریه شده و تلفیقی از چند موسیقی است که معمولا با سازهای آکاردئون، ویولون، کمانچه، ساز معروف کوبه ای و نقاره قشقایی نواخته می شود.
این کارشناس موسیقی، ساز کرنا و سرنا را مختص موسیقی بختیاری عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به کوچ زیاد این قوم، این موسیقی حین حرکت نواخته می شد که البته کرنا در موسیقی دهکردی، قشقایی و بختیاری مشترکا وجود دارد.
مجیدی نبود خواننده و گروه های موسیقی چهارمحالی در این نوع موسیقی را مشکل اصلی دانست و تصریح کرد: تشویق به ساخت موسیقی محلی و حفظ فرهنگ بسیار مهم است چرا که موسیقی از تولد نوزاد با لالایی مادرانه، آواهای چوپانی و برزگری و آن گاه تا مرگ در قالب آواهای اندوه خوانی با انسان همراه است.
این کارشناس موسیقی شناخت نیاز مخاطب امروزی را مهم ارزیابی کرد و گفت: همت شاعران، ترانه سرایان و خوانندگان همه باید زنجیروار دست به دست هم دهند تا موسیقی خوبی را ارائه دهند.
مسئول موسیقی صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری عمده مشکل موسیقی را بحث پژوهش و استفاده صحیح از مقام ها و ملودی ها که سینه به سینه به دست ما می رسند، عنوان کرد.
مجیدی با بیان اینکه طی 8 سال اخیر، مرکز موسیقی چهارمحال و بختیاری جز 3 استان برتر کشور بوده است، اضافه کرد: در موسیقی محلی، مخاطب خارج از استان بسیار زیاد است و نام افرادی مانند زنده یاد علاءالدین و ملک مسعودی در سراسر ایران شناخته شده است و در حال حاضر از استان های دیگر برای آموزش دادن و آموزش دیدن وارد چهارمحال و بختیاری می شوند.
این کارشناس موسیقی حمایت های مالی ارگان ها از میراث فرهنگی و گردشگری تا وزارت ارشاد به موسیقی و اختصاص بودجه به فرهنگ موسیقی، بروز بودن هنرمندان تنظیم کننده و آهنگ ساز برای حفظ کردن شکل کار و بدیع بودن آن را از احتیاجات موسیقی چهارمحال و بختیاری برشمرد.
وی تلاش کارشناسان موسیقی استان را ستودنی مطرح و بیان کرد: تلاش کارشناسان بر این بوده که آثار خوب شناسایی، به سلیقه مخاطب احترام گذاشته و حمایت مالی و معنوی از آثار شود و مجوز پخش آنان از شبکه های سراسری نیز گرفته شود، آثار فاخر قطعا جایگاه ویژه ای دارند.
مسئول موسیقی صداو سیمای چهارمحال و بختیاری گفت: اختصاص دادن برنامه ها و فراخوان های متعدد در قالب مسابقه و قالب های دیگر به منظور جلب افراد و استعدادهای جدید در مرکز صدا و سیمای استان از جمله اقدامات موثر این حوزه است که امیدواریم در آینده افراد مستعد به خواننده و موزیسین جدیدی تبدیل شوند.
این کارشناس موسیقی با اشاره به اینکه کمبودی از لحاظ مکان برای آموزش در استان وجود ندارد، تصریح کرد: اساتید در آموزشگاه های موسیقی افراد به نامی هستند که نیاز مهم در این موضوع اعتماد به افراد بومی استان است.
انتهای پیام
خبرگزاری مهر - گروه استان ها: اردیبهشت ماه سال 1393 بود که استاد محمدرضا لطفی، نوازنده پیشکسوت کشور بر اثر بیماری درگذشت و پیکر وی سه روز بعد به زادگاهش گرگان منتقل و نیمه اردیبهشت پیکر استاد در محله سبزه مشهد به خاک سپرده شد.
از همان دقایق اولیه انتشار خبر، جلسات مختلفی برای تصمیم گیری برای محل تدفین و اجرای طرحی درخور شأن استاد در قالب مجتمع فرهنگی و هنری برگزار شد و دستگاه های مختلف برای تصمیم گیری در این خصوص در جلسات عرض اندام کردند اما در ادامه هیچیک از این وعده ها محقق نشد.
چند بهار و تابستان از آن زمان گذشت اما تاکنون اقدام درخوری در باغ مزار انجام نشده و این فضا هنوز امکانات اولیه را ندارد.
طبق گفته مسئولان شهرداری در گزارش منتشر شده خبرگزاری مهر در مورد استاد لطفی، در بودجه امسال اعتباری برای بهسازی باغ مزار استاد دیده نشده است. این مساله توسط برنامه 90 گرگان گروه گرگاندوستان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
یک فعال اجتماعی گرگان در این زمینه گفت: هیچ اقدامی در دوره جدید شورای شهر گرگان نسبت به باغ مزار استاد انجام نشد.
رضا عباسی گفت: از آخرین جلسه ای که در شورا در خصوص باغ مزار در تاریخ 11 آبان 94 تشکیل شده، تاکنون جلسه ای در راستای اجرای طرح و توسعه فضا برگزار نشده است.
مکانی به نام استاد در شهر نامگذاری نشده است
وی تصریح کرد: شورای شهر و شهرداری تاکنون هیچ اقدامی از آن زمان انجام نداده اند، آنها می توانستند در خصوص متولی با مراجع بالاتر نامه نگاری کرده و یا این پروژه را برون سپاری کنند اما هیچ اقدامی در عمل نیفتاد.
عباسی با بیان اینکه کم لطفی ها به جایی رسیده که طرفداران استاد به پارک محله ای هم بسنده کرده اند، اضافه کرد: هنوز مردم شهر نمی دانند که ساعت کار باغ مزار چند است و یا کلید آن در دست کیست؟ و این همه بی تفاوتی در حق استاد بسیار ناراحت کننده است.
وی گفت: در دوره قبلی مقرر شد که مکانی به نام ایشان نامگذاری شود و 6 مکان پیشنهاد شد اما این عمل هم اتفاق نیفتاد و باید دلیل این کار را از شورا و شهرداری پرسید.
باغ مزار متولی ندارد
در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر گرگان بیان کرد: شهرداری در دوره قبلی، زمینی را برای باغ مزار در اختیار مسئولان گذاشت اما مشکل اینجا بود که در آن برهه، متولی مکان مشخص نشد.
حمیدرضا آقاملایی افزود: برخی از ارگان ها ادعا می کردند اگر شهرداری زمین را تقبل کند، بقیه اقدامات را انجام می دهند، اما این امر اتفاق نیفتاد.
وی توضیح داد که قرار بود راه و شهرسازی طبق طرح اولیه، سه ملک اطراف باغ مزار را تملک تا به آن فضا الحاق شود ولی این کار انجام نشد.
آقاملایی اضافه کرد: دستگاه های خدمات رسان، آب، برق و گاز هم مدعی بودند در این زمینه کمک های لازم را خواهند کرد، ولی آنها هم پا پس کشیدند.
رئیس شورای اسلامی شهر گرگان تصریح کرد: حتماً در این زمینه مکاتبه ای با فرمانداری انجام شده و مطمئناً نظر شورا و شهرداری در این زمینه موافق است تا مشکلات اجرایی باغ مزار حل شود.
وی در خصوص اینکه در پنجمین دوره شورا، چه اقداماتی در خصوص باغمزار انجام شده، بیان کرد: در دوره پنجم شورای، 220 میلیون تومان برای باغمزار هزینه شده و مشکل ما این است که آن مکان متولی ندارد.
شورا نتوانست کار خاصی انجام دهد
آقاملایی گفت: چون اقداماتی که قبل از اجرای پروژه بیان شده بود، محقق نشد بالتبع شورا نتوانست کار خاصی انجام دهد.
وی افزود: به دلیل اینکه سه قطعه زمین اطراف باغ مزار تملک نشد، طرح قابلیت اجرایی پیدا نکرد ولی اگر راه و شهرسازی و دیگر ارگان ها پای کار بیاید ما همه جوره در خدمت هستیم.
چون متولی مکان مشخص نیست بنابراین شورا و شهرداری نتوانستند برای باغ مزار کار خاصی انجام دهند آقاملایی در خصوص برون سپاری باغ مزار گفت: شهرداری امکان واگذاری زمین را ندارد، ولی بنده اعلام می کنم اگر سازمان مردم نهاد، توانایی نگهداری و بهره برداری از این مکان را داشته باشند، آن را واگذار خواهیم کرد.
وی گفت: باعث افتخار است که شورا و شهرداری در زمینه باغمزار ورود پیدا کنند، استاد یک فرد بین المللی است و اگر می خواهیم تعلق خاطر ایجاد کنیم نیاز به نمادسازی داریم.
آقاملایی بیان کرد: استاد فرد مؤمن و وفادار به انقلاب و نظام بوده و اگر مکانی به نام استاد نامگذاری نشده، کم لطفی در حق ایشان است.
وی گفت: استاد لطفی، متعلق به همه است و انتظار نابجایی نیست اگر همگان در این زمینه پای کار بیایند؛ ارشاد، ادارات آب، برق و گاز و راه و شهرسازی اگر ورود یابند شورا بیش از وظیفه پای کار خواهد آمد.
آقاملایی از تشکیل کمیته پیگیری با حضور سمن ها در این زمینه خبرداد و افزود: این کمیته را تشکیل خواهیم داد و امیدواریم که نهادها مربوطه هم آستین همت را بالا بزنند و پای کار بیایند و ظرف یک ماه آینده به جمع بندی برسیم.
می توان اصلاحات باغ مزار را در بودجه گنجاند
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل شهری شورای اسلامی شهر گرگان هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مواردی که باید در بودجه امسال آن را اصلاح کنیم، گنجاندن بازآفرینی و احیا بافت تاریخی است.
سیدمحمدمرتضوی افزود: در بودجه امسال فقط بازآفرینی خیابان امام خمینی (ره) در نظر گرفته شده است اما این مقدار اقدامات در بافت تاریخی کافی نیست و ما حتماً باید امسال اقدامات تکمیلی دو سال گذشته را پیگیری کنیم.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ظرفیت توسعه در باغ مزار استاد لطفی وجود دارد، می توان بخشی از این اقدامات را به این مکان اختصاص داد و بخشی از بودجه را در آن قسمت هزینه کرد.
طرح به صورت کامل اجرا شود
طراح باغمزار استاد لطفی هم در این زمینه گفت: به صورت اتفاقی بهسازی و احیا و مرمت برخی از فضاها از جمله محله سبزه مشهد در بافت تاریخی گرگان و طراحی باغ مزار به عهده بنده گذاشته شد.
احمد طالبی نژاد افزود: این کار پیگیری شد و بنده چندین سفر به گرگان آمده و طرح جامعی برای سبزه مشهد تهیه کردم.
وی ادامه داد: طرح براساس مجموعه خانه های اطراف باغ مزار آماده شده و باید همه را در قالب یک مجموعه دید.
طالبی نژاد گفت: بعد از مدتی فهمیدم که زمین کناری، وقفی است و اوقاف بیان کرد که هیچ راهی برای تملک زمین وجود ندارد، بنابراین خیلی مقاومت نکرده و تغییراتی را با گروه آقای کتولی در طرح ایجاد کردم که اجرا شد.
به پارک محله ای بسنده نشود
وی بیان کرد: باید با تملک زمین های اطراف طرح را به صورت کامل اجرا کرد و سرویس بهداشتی هم که اکنون به معضل اصلی باغ مزار تبدیل شده، باید در خانه مجاور ایجاد شود.
طراح باغ مزار لطفی تأکید کرد که اکنون فعالان اجتماعی نباید به پارک محله ای بسنده کرده بلکه باید 100 درصد طرح را مطالبه کنند.
طالبی نژاد بیان کرد: انتظار این بود که شرکت عمران و بهسازی راه و شهرسازی، شهرداری و ارشاد اسلامی با همکاری و تعامل و هم افزایی پای کار آمده و اندوخته خود را روی میز خالی می کردند؛ یکی می خرید، یکی می ساخت و دیگری اداره می کرد.
وی گفت: نباید مطالبات را پایین آورد، بنده حاضر هستم طرح را یک بار دیگر دیده و تغییرات دیگری را هم لحاظ کنم.
طالبی نژاد تأکید کرد: اگر اکنون امکان تملک زمین وجود ندارد می توان صبر کرد ولی طرح را به طور کامل اجرا کرد.
باغ مزار استاد لطفی می تواند به عنوان نقطه اتکای گردشگری و توسعه بافت تاریخی گرگان باشد، بنابراین توسعه این فضا علاوه بر زنده نگهداشتن نام و یاد استاد، در پیشبرد اهداف توسعه ای شهر گرگان و حتی استان هم مؤثر خواهد بود.
کد خبر 4927175
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، امام حسین(ع) فرموده مَنْ نَفَّسَ کرْبَةَ مُؤْمِن فَرَّجَ اللهُ عَنْهُ کرْبَ الدُّنْیا وَ الاْخِرَةِ ؛ هر کس گره ای از مشکلات مؤمنی باز کند و مشکل اش را برطرف کند، خداوند متعال مشکلات دنیا و آخرت او را اصلاح می کند.
در همین راستا پیش از ظهر امروز در تداوم کمک های مومنانه و رزمایش ضیافت الهی از محل موقوفات استان 1000 سبد کالا بین روحانیون و خدام مساجد کردستان توزیع شد تا از این طریق گرهی از مشکلات باز و زحمات این قشر زحمت کش جبران شود.
حجت الاسلام محمد کاروند مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان در حاشیه این مراسم در گفت وگو با خبرنگار تسنیم گفت: این یک هزار بسته سبد کالا به مناسبت ماه مبارک رمضان و از محل موقوفات و در قالب رزمایش ضیافت الهی شامل برنج، مرغ، رب، قند، خرما، ماکارونی، چای و تن ماهی بین روحانیون و خدام مساجد استان توزیع شد.
وی ارزش هر سبد کالا را 300 هزار تومان اعلام کرد و افزود: در این رزمایش مبلغ 300 میلیون تومان از محل موقوفات استان هزیه شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان با اشاره به سایر خدمات اوقاف در این ایام اشاره و خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا، با شناسایی اقشار متضرر همواره تلاش کرده از تمام توان موقوفات برای خدمت رسانی هر چه بهتر به مردم شریف کردستان استفاده کنیم.
انتهای پیام/486/ح
رییس اوقاف و امور خیریه بندرلنگه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در انجام این کار ستاد اربعین، خیران، حسینیه حداد و کمیته امداد هم با این اداره همکاری داشته اند.
احمد قباد ادامه داد: اوقاف و امور خیریه شهرستان بندرلنگه هزینه انجام شده برای مشارکت در این کار را از محل عواید موقوفه ها با کمک خیران و مردم تامین کرده و این کار تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد یافت.
وی اضافه کرد: امروز هم پخت نان در شهرستان انجام و بین قشرها کم بضاعت توزیع می شود تا کمکی هرچند اندک برای آنان باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، حجت الاسلام حسن امیری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به توزیع اقلام و محلول های بهداشتی در ایام لیالی قدر توسط اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: پس از بازگشایی اماکن و بقاع متبرکه برای عبادت مردم در شب های قدر، اقلام بهداشتی شامل ماسک و دستکش و آب ژاول برای ضدعفونی مداوم بقاع توزیع شد.
وی با بیان اینکه اداره کل اوقاف استان از ابتدای شیوع ویروس به صورت جهادی از راه اندازی کارگاه ماسک تا ضدعفونی روزانه بقاع را در برنامه های خود داشته است، ادامه داد: لیالی قدر یکی از مهم ترین ایام در این روزها بوده که درب دعا و نیایش برای مردم باز گذاشته شده و در راستای سلامتی آنها اقلام بهداشتی در شهرستان ها توزیع شد.
امیری توضیح داد: هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده برای برگزاری برنامه های شب های قدر در بین بقاع متبرکه توزیع شد که ابتدا فضاها ضدعفونی شده و سپس درب ها بازگشایی شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری بیان کرد: تعداد 3 هزار ماسک و 2 هزار دستکش نیز ویژه شب های قدر در بقاع متبرکه و در بین مردم توزیع شد.
امیری با اشاره به توزیع بیش از یک تن مرغ گرم در بین نیازمندان در شب های قدر خاطرنشان کرد: به همت مردم و خیّرین و از محل اجرای نیت موقوفات استان، بیش از 2 هزار سبد غذایی و غذای گرم در راستای طرح ضیافت همدلی بین روزه داران و نیازمندان توزیع شد.
وی تصریح کرد: مقابله با بحران کرونا نیازمند عزم همگانی است و بدون یک اراده جمعی معطوف به مواجهه مؤثر با بیماری، امکان رهایی از زنجیره انتقال آن وجود ندارد، پس نیاز است علاوه بر همکاری مردم، تا زمان واقعی مهار این ویروس، همدل و همیار نیازمندان باشیم.
انتهای پیام/3339/م
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان شمیرانات، سید مهدی ساداتی روز شنبه در دیدار با رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شمیرانات اظهار داشت: با توجه به اینکه این اداره پیرو تاکید رهبر انقلاب مبنی بر کمک و مواسات مومنانه، این مهم را به عنوان یک رویکرد مد نظر قرار داده و در این مسیر مجاهدانه فعالیت دارد تشکر می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم از ظرفیت های اوقاف شهرستان برای خانواده های بی بضاعت و آسیب پذیر استفاده کنیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: امید است خیران نیز با اقدام به ایجاد موقوفات جدید نام نیکی برای خود در این زمینه به یادگار بگذارند.
میر کریمی نیز در این دیدار اعلام کرد: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون، اوقاف شمیران اقدام به طبخ و توزیع 14 هزار پرس غذا در بین نیازمندان شهر تهران کرده است.
مسلم محمودزاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، گفت: مراسم شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان همانند شب های نوزدهم و بیست و یکم از ساعت 24 تا 3 بامداد با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل بهداشتی با حضور روحانیون و اقشار مختلف مردم در امامزادگان هادی و ابراهیم فین، سلطان امیراحمد و قدمگاه علی کاشان، محمد اوسط جوشقان، سلطان محمود بن علی امام محمد باقر روستای علوی، امامزاده سلیمان مشکات، امامزاده سلیمان و داوود قمصر و... برگزار می شود.
وی، قرائت دعای جوشن کبیر، مرثیه سرایی مداحان اهل بیت(ع)، بر سر گرفتن قرآن برای استجابت دعا، شفاعت در بخشش گناهان و طلب حسن عاقبت بخیری توسط مرثیه سرایان و سخنرانان مذهبی را از جمله برنامه های شب بیست و سوم در بقاع متبرکه و امامزادگان کاشان برشمرد و گفت: برای برگزاری نماز عید فطر در بقاع متبرکه و امامزادگان، منتظر دستورالعمل و ابلاغ های صادره از طرف مقامات مسئول هستیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان در پایان با قدردانی از مردم ولایتمدار و شهیدپرور کاشان در رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل بهداشتی در شب های قدر، گفت: خدا را شاکریم که مردم کاشان شب نوزدهم و بیست ویکم ماه مبارک رمضان را با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل بهداشتی و بدون هیچ مشکلی برگزار کردند.
انتهای پیام
مصطفی حمزه زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز گفت: چندین سال بود که در ماه مبارک رمضان پس از اقامه نماز مغرب و عشا، مراسم افطاری ساده در بقاع متبرکه برگزار و سفره افطاری از محل موقوفات مرتبط و واقفین خیراندیش، برای زائرین و مجاورین پهن می شد.
مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کرج افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و ممنوعیت این اقدام، با کمک گروه های جهادی حدود 10 هزار پرس غذای گرم در آشپزخانه های امامزادگان به صورت کاملا بهداشتی طبخ و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی بسته بندی شد.
وی با بیان اینکه این غذاها برای استفاده در وعده سحر و در برخی موارد افطار میان نیازمندان توزیع شد، اظهار کرد: همزمان با شهادت حضرت علی (ع) نیز یک هزار و 500 کیلوگرم حلیم در آستان مقدس امامزاده حسن (ع) پخته و میان خانواده های مستمند شناسایی شده توزیع شد. سحری و افطاری دادن ها تا روزهای پایانی ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
توزیع بیش از 7 هزار بسته حمایتی بین نیازمندان
حمزه زاده تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و تقویت بعد اجتماعی بقاع متبرکه را از اهداف رزمایش ضیافت همدلی برشمرد و گفت: بیش از هفت هزار بسته حمایتی از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون در کرج توزیع شده است.
وی افزود: رزمایش ضیافت همدلی همزمان با سالروز شهادت حضرت علی (ع) در راستای لبیک به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص کمک به نیازمندان با ترویج روحیه انفاق، بخشش، نوعدوستی و مساوات در آستان مقدس امامزاده طاهر ابن زین العابدین (ع) مهرشهر کرج برگزار شد.
مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کرج افزود: طی این رزمایش که با عزاداری حضرت علی (ع) همراه بود، 700 بسته حمایتی شامل برنج ایرانی، گوشت، مرغ، حبوبات، روغن نباتی و خرما و ... میان افراد نیازمندی که شناسایی شده بودند و از اوایل ماه مبارک رمضان در حال خدمت رسانی به آن ها بودیم توزیع شد که ارزش ریالی هر بسته 600 هزار تومان بود.
حمزه زاده در ادامه عنوان کرد: با توسل به حضرت علی ابن ابیطالب (ع) از ابتدای ماه مبارک رمضان، تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، تقویت بعد اجتماعی بقاع متبرکه، کمک به محرومان و اقشار آسیب پذیر و نیز ترویج فرهنگ انفاق، نوعدوستی، مساوات و صدقه از جمله اهداف اصلی رزمایش ضیافت همدلی بود.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه اقدام به تهیه و توزیع 110 هزار سبد غذایی میان نیازمندان کرده است ، افزود: قرار بود در استان البرز پنج هزار بسته توزیع شود که از ابتدای ماه مبارک رمضان نیز این اقدام آغاز شد و تاکنون بیش از هفت هزار بسته حمایتی توزیع شده است. همچنین پیش بینی شده تا پایان این ماه مبارک 500 بسته دیگر تهیه و بین نیازمندان توزیع شود.
حمزه زاده با اشاره به تهیه بسته های معیشتی از محل بقاع متبرکه استان البرز و موقوفات مرتبط با نیت ماه مبارک رمضان که اطعام و کمک به نیازمندان است، مطرح کرد: در راستای رزمایش ضیافت همدلی، کارگروه های مختلفی با مشارکت مردم تشکیل و نیازمندان شناسایی شدند؛ تلاش بر آن بود تا از موازی کاری جلوگیری شود و بسته ها با حفظ حرمت و کرامت نیازمندان به دست آن ها برسد.
مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کرج بیان کرد: برخی از این افراد و خانواده ها به واسطه بیماری کرونا نیازمند شدند و برخی دیگر نیز کسبه های آسیب دیده از شیوع این ویروس و خانواده هایی که امرار معاش آن ها از طریق دستفروشی صورت می گرفت بودند.
وی اذعان کرد: اطعام و غذا دادن در پیشگاه خداوند مهربان از اهمیت و جایگاه والایی برخوردار است تا جایی که که امام صادق (ع) فرمود: هر که مسلمانی را غذا دهد تا سیر شود از پاداش آخرت او جز پروردگار جهانیان، هیچکس حتی فرشته مقرب و پیامبر مرسل هم خبر ندارد.
حمزه زاده افزود: در مقابل نیز بی توجهی به اطعام گرسنگان عامل برانگیخته شدن خشم الهی می شود تا جایی که در قرآن مجید علت جهنمی شدن عده ای را پس از اقامه نکردن نماز غذا ندادن به بینوایان برشمردند. هر کس می خواهد به رضوان الهی دست یابد، خود را محبوب خدا کند و از اجر بی حساب اطعام بهره مند شود، باید کمر همت ببندد و در جهت برآوردن نیاز اولیه محرومان گام بردارد.
پایان پیام/ 564
حجت الاسلام پرویز بخشی پور در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با بیان این که با آغاز شروع کرونا سقاخانه ها در بیرجند تعطیل شد، اظهار داشت: تعطیلی سقاخانه های آب در بیرجند تا زمان شکست کرونا همچنان ادامه دارد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی افزود: هرچند آمادگی راه اندازی مجدد سقاخانه های آب در بیرجند وجود دارد، اما به دلیل مسائل بهداشتی و مشکلات ضدعفونی مداوم، شیرهای برداشت آب، تا اطلاع ثانوی بسته است.
بیشتر بخوانید
کام مردم بیرجند شیرین شد/ افتتاح 6 سقاخانه در بیرجند
10 سقاخانه در بیرجند احداث می شود
بخشی پور با بیان اینکه در بیرجند 9 سقاخانه ساخته شده که هفت باب به بهره برداری رسیده است افزود: در شب های 19 و 21 ماه رمضان مراسم شبهای قدر با رعایت پروتکل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در بقاع شاخص استان برگزار شد .
وی با بیان این که امشب مراسم شب قدر در بقاع شاخص خراسان جنوبی با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرا می شود، افزود: امسال با توجه به شیوع کرونا، شیوه و روش نیات وقف تغییر پیدا کرده و هدفمند شده است و بسته های حمایتی در طول ماه رمضان با توجه به نیات وقف، بین افراد آسیب دیده از کرونا، مستمندان و فقرا توزیع می شود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: معتقدیم نیات واقفین باید به طور کامل اجرا شود و تلاش داریم هر نیتی را در زمان مختص خود اجرا کنیم، امروز به اقتضای شرایط جدید، نیات وقف را به صورت هدفمند اجرا می کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: در ماه مبارک رمضان، جزء خوانی، ترتیل، جمع خوانی در بقاع به دلیل شیوع کرونا از فضای مجازی در حال پخش است و برنامه منبر مجازی و قطره ای از دریا، به تفسیر قرآن کریم در بقاع می پردازند و قرائت قرآن مجلسی هم ضبط و از طریق فضای مجازی منتشر می شود.
بخشی پور افزود: یکی دیگر از نیات واقفان قرائت قرآن و جزء خوانی است که به همین نیت در بقاع انجام شده است و از شبکه های مجازی و تلویزیون پخش می شود و دوره های قرآن خانگی هم که با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام می شود.
وی ادامه داد: برنامه های فرهنگی و مذهبی با شیوع کرونا تعطیل نشده است بلکه در قالب برنامه پویش زندگی مومنانه، مسابقات مجازی شهر عاشقی با طرح سئوال از نهج البلاغه و قرآن کریم، روزه اولی ها برای کودکان و نوجوانان برگزار می شود.
انتهای پیام/254/ ز
