بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 اردیبهشت 99
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: به منظور کمک به کسب و کارهای فرهنگی و هنری آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا دو هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه با کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اختیار کسب و کارهای فرهنگی و هنری آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا قرار می گیرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدحسین سیدزاده با اعلام این خبر افزود: متاسفانه صدمات ناشی از همه گیری ویروس کرونا تبعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نامطلوبی را به دنبال داشته است. و اکثر هنرمندان کشور فاقد درآمد ثابت و امنیت شغلی هستند و وضعیت موجود، موجب بیکاری و مشکلات معیشتی اهالی فرهنگ، هنر ورسانه شده است .

وی در عین حال تصریح کرد: صندوق اعتباری هنر بسته های حمایتی برای رفع نیازهای اعضا در این شرایط بحرانی تدوین و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد داد و طی این مدت رایزنی های متعددی با نهادهای مسئول انجام شده است .

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه گفت: خوشبختانه با پیگیری های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایت های معاون اول رییس جمهوری بیمه شدگان صندوق اعتباری هنر از پرداخت حق بیمه خود در سه ماهه اول سال معاف شدند .

وی تصریح کرد: طی هماهنگی با دکتر عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مقرر شد برای جبران ضرر و زیان کسب و کارهای فرهنگی و هنری آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبلغ دو هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه از سوی صندوق اعتباری هنر به فعالان فرهنگی و هنری این حوزه پرداخت کند .

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: صندوق اعتباری هنر تمام توان خود را برای حمایت از هنرمندان آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا به کار خواهد گرفت .

وی در پایان تاکید کرد: چگونگی پرداخت این تسهیلات پس از تدوین شیوه نامه اجرایی متعاقبا اعلام می شود .

بر اساس این گزارش، همچنین روز گذشته جلسه ای با ریاست دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات مدیره و مشاوران صنفی صندوق اعتباری هنر در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و تاثیرات و ضررهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بر کسب و کارهای فرهنگی هنری کشور بررسی و مقرر شد 35هزار هنرمند از پرداخت حق بیمه خود در سه ماه ابتدای سال جاری معاف شوند. تخصیص این اعتبار بالغ بر 350 میلیارد ریال است .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی اصغر یوسف نژاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 21 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

- تذکر قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر، چالوس به رئیس جمهور: علت عدم افتتاح طرح نیروگاه زباله سوز نوشهر با توجه به اتمام آن.

- تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، میمه، برخوار به رئیس جمهور: لزوم اتخاذ تمهیدات لازم برای ثبت نام سهام عدالت از واجدان شرایط که نتوانستند تاکنون ثبت نام کنند. همچنین در تذکر دیگر به رئیس جمهور: لزوم توجه به معیشت کارکنان شورای حل اختلاف که به صورت افتخاری فعالیت می کنند. همچنین تذکر به وزیر اقتصاد و دارایی: لزوم بررسی معاملات بورس و اوراق بهادار تهران و ارتقاء زیرساخت های آن به منظور جلوگیری از اخلال در روند معاملات با عنایت به گذشت دو دهه از عمر سیستم. همچنین علت افزایش کارمزد در معاملات بورس در سال های اخیر که باعث اعتراض بسیاری از فعالان بورس در ماه های اخیر شده است. همچنین تذکر به وزیر آموزش و پرورش: لزوم رسیدگی به اختلاف ناشی از تعطیلات کرونا که در بین مدارس غیرانتفاعی و معلمانی که به بهانه تعطیلی مدارس حقوق کامل دریافت نکردند و خانواده دانش آموزانی که شهریه کامل را پرداخت کرده اند و از امکانات این مدارس منتفع نشده اند. همچنین در تذکر به وزیر جهاد کشاورزی: توجه به مشکلات یک دامدار سنتی که برای خرید 20 لیتر نفت سفید به منظور گرم نمودن محل نگهداری باید ده ها مرحله اداری را طی کند.

- تذکر داود محمدی نماینده مردم قزوین و آبیک به وزیر اقتصاد و دارایی: تعیین تکلیف و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان دهک های پایین، بازنشستگان، طلاب و کشاورزان. همچنین در تذکر به رئیس جمهور: ضرورت تسهیل در پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان با توجه به تورم افسارگسیخته و کاهش ارزش مبلغ تعیین شده در پرداخت.

- تذکر جبار کوچکی نژاد نماینده رشت به وزیر فرهنگ و ارشاد: چرا سازمان اوقاف و امور خیریه درآمد حاصل از محل نذورات مردم را در جهت عمران و آبادانی همان منطقه هزینه نمی کند؟ در هیأت امنا به نیروهای بومی توجه ندارند.

- تذکر سیدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان، آران بیدگل به رئیس جمهور: چرا افزایش حقوق 50 درصدی کتابداران در سال 99 اجرایی نمی شود.

- تذکر حبیب اله دهمرده نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند به وزیر کشور: همان طور که مستحضرید مرزنشینان در طول تاریخ یک فرصت بودند و بارها و بارها مرز سیستان مورد بازدید شما قرار گرفته است اما متأسفانه در اثر سوء مدیریت مرزها به یک تهدید تبدیل و تأسف بار است که با احداث دیوار غیرکارشناسی هزاران متر از مرغوب ترین زمین های کشاورزی عملاً از ایران جدا شده و کشاورزان نمی توانند از ملک خود استفاده کنند و مسئولان ایران همین دیوار را به عنوان مرز رسمی ایران پذیرفته اند، آقای وزیر آیا این است مفهوم حمایت از مرز و تمامیت جمهوری اسلامی ایران. همچنین در تذکر به وزیر راه و شهرسازی: بارها و بارها مطرح شده که بر روی رودخانه نیاتک پلی طراحی شده و چند شهرستان را به یکدیگر وصل می کند همیشه قول داده شده اما هیچ گاه این موضوع اجرایی نشده است، ظاهراً تعدادی از مدیران برای ناامید کردن مردم و تخلیه مرز و پیوستن به حاشیه نشینی تلاش می کنند.

- تذکر جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد به رئیس جمهور: به چه دلیل در ارائه عملکرد نامطلوب بانک های زیر نظر بانک مرکزی نظارتی صورت نمی گیرد. همچنین در تذکر به وزیر نفت: دلیل وضعیت بسیار نامطلوب توزیع سوخت به کشاورزان و روستاییان در استان آذربایجان غربی و وجود رانت در واگذاری های نیروهای جدید چیست؟

- تذکر علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان به وزیر کشور: حق مردم عزیز زاهدان، کریم آباد، قاسم آباد، باباییان، همت آباد و عزیزآباد این نیست که به دلیل نداشتن اسناد هویتی زیر خط فقر زندگی کنند.

- تذکر احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان به رئیس جمهور: چرا دستور شما درباره تسریع پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و مشاغل دولت به شماره 160882 در مورخ 19 اسفند ماه 98 اجرا نمی شود.

- تذکر سیدمحمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر به وزیر آموزش و پرورش: ضرورت تأمین تخصیص اعتبارات لازم جهت تکمیل در دو آموزشگاه اعظم دورچه و بانو صغری داورپناه در شهر دورچه که در شرف افتتاح و بهره برداری قرار دارد.

- تذکر ناهید تاج الدین نماینده مردم اصفهان به همراه 4 نفر دیگر از نمایندگان به وزیر صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی: لزوم مرمت قلعه تاریخی روستای بارده در راستای حفظ هویت تاریخی.

- تذکر علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات، دلیجان و علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک، کمیجان، خنداب به رئیس جمهور: رهاسازی قیمت ها چرا انجام شده است، متأسفانه شاهد بی ثباتی در قیمت اجناس مانند اتومبیل، مسکن، اغذیه و دیگر کالاها هستیم و چرا این بازارها را رها کرده اید.

ادامه دارد

لینک خبر :‌ خانه ملت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : رویداد ایران شهرآٰرا نیوز فکر اقتصادی امید نامه مردم نو

فرارو- تاکنون حاشیه سازان تلویزیونی بیشتر بازیگران و هنرمندان و مجری-سلبریتی ها بودند حالا به نظر می رسد پای طیف تازه ای به جنجال های صداوسیما باز شده است. حاشیه سازان جدید مبلغان دینی هستند. مبلغانی که البته هر یک برای خود یک سلبریتی تلقی می شوند. یک روز حاج محمود کریمی مداح مشهور حکایتی مجعول از "تخته نردبازی" امام سوم شیعیان روی آنتن زنده تلویزیون مطرح کرد، روز دیگری یک روحانی به عنوان کارشناس در برنامه زنده تلویزیونی گفت اصل دین ولایت است و "توحید توهمی بیش نیست!"

به گزارش فرارو، ویدئویی از سخنان یک کارشناس مذهبی در تلویزیونی دست به دست می شود که در آن می گوید: "اصل دین، ولایت و حب امیرالمومنین است و توحید، توهمی بیش نیست!"

این کارشناس مذهبی حجت الاسلام حامد کاشانی است و این اظهار نظر عجیب را در برنامه "ماه من" که با اجرای نجم الدین شریعتی از شبکه سوم سیما پخش می شود، مطرح کرد.

برخی رسانه ها سخنان این روحانی را "عجیب" و "توهین به اصول دین" ارزیابی کردند. در شبکه های اجتماعی نیز موجی در نقد این اظهارات به راه افتاد.

انتقادات تا آنجا پیش رفت که این اظهار نظر را "شرک آمیز" خواندند.

با این حال موجی هم در حمایت از حامد کاشانی به راه افتاد. مدافعان او مدعی اند که سخنانش تقطیع شده است. از طرف دیگر عده ای هم می گویند حرفهایش درست است.

این کارشناس مذهبی پس از جنحال ایجاد شده توضیحاتی درباره سخنانش ارائه کرد.

حامد کاشانی در پاسخ به شبهه ای که با سخنانش در برنامه ماه من ایجاد شد، اظهار کرد: سوال اینجاست که آیا هر توحیدی مورد پسند خداوند است؟ آیا توحید به نبوت و امامت ربط دارد یا خیر؟ با توجه به آیات 159 و 160 سوره صافات، توحید بدین شکل نیست که هرکس از آن حرف بزند خداوند از او قبول می کند، زیرا هر کس به اندازه فهمش خداوند را درک می کند و خدا نیز از وصف ناقص ما مبرا است.

او ادامه داد: پس چه کسانی حق وصف خداوند را دارند؟ کسانی که توحید را از مسیر درست به دست آورده اند یعنی از مسیر ولایت؛ در نتیجه باید، ولی خدا را شناخت که در همین آیات به، ولی خدا اشاره شده است که چه کسانی هستند؛ پیامبران و امامان (ع)، ولی خداوند و مخلَصین هستند، لذا در جمله ای که عرض کردیم توحید توهم است، منظور توحیدی است که به اندازه ذهن خودمان از خدا داریم که آن توحید را از مسیر انبیا و امامان بدست نیاوردیم.

حجت الاسلام و المسلمین کاشانی افزود: از این کلام متوجه می شویم که توحید اهمیت بالایی دارد، زیرا هر شخصی نمی تواند در مورد آن صحبت کند و کلامی که بنده بیان کردم در پاسداری از عظمت توحید بود نه بی ارزش بودن آن.

به عقیده بسیاریاین توضیحات قانع کننده نیست. برخی کاربران این اظهارات را در راستای تفرقه افکنی میان تشیع و تسنن دانستند و آن را به شدت زیر سوال بردند. کاربری نوشته است: "این تفکر، تفکر نفاق بین شیعه و سنی است. ما در کشوری زندگی میکنیم که رهبر آن میفرماید بین مذاهب تفرقه نندازید. ما کلی هموطن اهل تسنن داریم"

غائله حاج محمودکریمی
جنجال اخیر چند روز پس از ماجرای روایت شبهه برانگیز محمود کریمی مداح مشهور پیش آمده است. محمود کریمی اخیراً در جریان خواندن دعای ابوحمزه ثمالی حکایتی را طرح کرده که بر اساس آن، فردی با امام سوم شیعیان به صورت شرطی تخته نرد بازی کرده و باخته است.

روضه کریمی در حرم خالی امام رضا (ع) خوانده شد و به طور مستقیم از تلویزیون پخش گردید. این برنامه از برنامه های ثابت رمضانی صداوسیما بود. روایت کریمی مورد انتقاد شدید افکار عمومی قرار گرفت. بسیاری آن را توهین آمیز نسبت به امام معصوم ارزیابی کردند.

کریمی یکی دو شب بعد سعی کرد موضوع را با توضیح و توجیه، رفع و رجوع کند. او زیر بار اشتباهش نرفت و موضوع را ناشی از متوجه نشدن منتقدان دانست، اما چیزی که از تلویزیون پخش شده بود، نشان از اشتباه این مداح داشت. بسیاری از منبری ها و روحانیون که نسبت به کوچک ترین اشتباه دیگران سکوت نمی کنند، درباره این ماجرا سکوت پیشه کردند و ترجیح دادند پیوند منبری و مداح را سست نکنند.

ماجرای کریمی تا جایی پیش رفت که حتی برخی اساتید حوزه علمیه معتقد بودند که حاکم شرع باید به موضوع ورود کند. حجت الاسلام والمسلمین شیخ جعفر تبریزی از اساتید حوزه محمود کریمی را به بیان چرندیات و توهین به امام معصوم (ع) متهم کرده و خواهان مجازات و تعزیر وی از سوی حاکم شرع شده است.

شیخ جعفر تبریزی با تأکید بر اینکه اهل بیت (ع) خط قرمز ماست، از مردم خواسته که دین خود را از مداحان نگیرند. به گفته این استاد حوزه قم، وقتی مداحان مبلّغ دین شوند، دین به خرافات آمیخته خواهد شد.

فعالان سیاسی و رسانه ای هم واکنش ها زیادی به حکایت کریمی نشان دادند، وزیر ارشاد در این باره گفت: خطیب، مداح، نویسنده، هنرمند و ... اشتباه می کنند، خطا لازمه زندگی بشری است. اما دو چیز ناگوار است: توجیه ناموجه خطا، تبعیض در برخورد با خطا. این دو وجدان عمومی را رنج می دهد

منتقدان کریمی معتقد بودند که اگر این حکایت را فرد دیگری به خصوص از جریان اصلاح طلب مطرح کرده بود با برخورد شدید قضایی روبه رو می شد.

اما او از سوی برخی همصنفانش به شدت حمایت شد. میثم مطیعی و مهدی رسولی از جمله مداحانی بودند که از محمود کریمی دفاع کردند.

سازمان صداوسیما عموما به جنجال ها پاسخی نمی دهد و یا آن ها را نادیده می گیرد. در مورد غائله محمود کریمی صداوسیما پخش زنده مناجات خوانی او را متوقف کرد، اما در مورد سخنان بحث برانگیز حامد کاشانی هیچ واکنشی تاکنون نشان نداده است.

بیشتربخوانید:

حاشیه های دامنه دار سریال پایتخت؛ ستون پنجم در صداوسیما کیست؟!

جمهوری اسلامی: منبر را به استیج تبدیل نکنید!

عباس عبدی: صداوسیما ساختاری جزیره ای و خودمختار دارد
خلع چادر در صدا و سیما و حضور یک روحانی به عنوان مجری
تلویزیون عرصه رخداد های شگفت انگیز دیگری هم هست. در روز های اخیر برخی از مهمانان سابق برنامه های گفت وگو محور تلویزیون در فضای مجازی مدعی شده اند، برنامه میزبان از آن ها خواستار برداشتن چادرشان شده است. یکی از این زنان دختر طلبه ای است که به دلیل تغسیل اموات کرونا پیشتر شهرت پیدا کرده است. او مدعی شده است که عوامل برنامه تلویزیونی در شبکه نسیم از او خواسته اند که بدون چادر مقابل دوربین حاضر شود. دیگری هم زنی بوده که برای برنامه ای شعبده بازی در تلویزیون حاضر شده و او هم مدعی شده که از او خواسته اند چادر از سر بردارد.

در پی ادعا های این دو زن که واکنش های متفاوتی را هم به همراه داشت - برخی دفاع کردند و صداوسیما را متهم و برخی هدف آنها را از طرح چنین مسائلی رسیدن به فالوئر بیشتر دانستند، امروز روابط عمومی های شبکه های تلویزیونی در خبر هایی مجزا با اعلام برائت از اتهام هایی که در روز های اخیر برخی از مهمانان به آن ها وارد کردند، اعلام کردند این ادعا ها را پیگیری قانونی خواهند کرد.

یکی دیگر از حواشی اخیراین روزهای تلویزیون حضور یک مجری روحانی در ویژه برنامه افطار شبکه یک است. حجت الاسلام برمایی در این برنامه به عنوان مجری ایفای نقش می کند که اتفاقی نادر است. برنامه افطار شبکه یک اصولا برنامه ای عامه پسند تلقی می شود.

در همین راستا روزنامه جمهوری اسلامی به این برنامه انتقاد کرده و نوشته است: "این که به یک روحانی ارجمند نقش مجری برنامه ای عوامپسند بدهیم، در شأن روحانیت نیست. ادبیات و مضامین سخنان یک روحانی است که باید جذاب باشد، نه آن که منبر را به استیج تبدیل کنیم."

چند روز پیش نیز لباس صورتی رنگ این روحانی مجری در شبکه های اجتماعی بحث برانگیز شد.

لینک خبر :‌ فرارو
اعزام زائران زیر 60 سال به عربستان، یکی از سناریوهای حج امسال در صورت ادامه شیوع ویروس کرونا است. معاینه این افراد آغاز شده و این شائبه مطرح است که امسال، حج با شرط سنی برگزار شود، اما سازمان حج و زیارت، این موضوع را رد و اعلام کرده که عربستان هنوز هیچ شرطی برای حج تمتع تعیین نکرده است.

به گزارش ایسنا، کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر هفته گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد: سه سناریو برای حج امسال وجود دارد؛ یکی اینکه حج برگزار نشود، دوم اینکه ظرفیت محدود باشد و سوم اینکه عربستان مجوز تشرف را برای افراد زیر 60 سال فراهم کند. این سناریوها را سازمان حج و زیارت قبلا ترسیم کرده بود ؛ زمانی که عربستان به مسلمانان جهان خبر داد به خاطر کرونا فعلا برای حج تمتع هیچ اقدامی انجام ندهند. با این حال سازمان حج و زیارت کشورمان، اقدامات حج را متوقف نکرد. سهمیه حج ایران برای امسال 87 هزار و 500 نفر است که طبق اعلام سازمان حج و زیارت، تا به حال 75 درصد این تعداد، ثبت نام کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت شنبه 20 اردیبهشت ماه با نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید جوادی آملی، حائری، حکیم، سبحانی، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی و وحید خراسانی، جسله ای را برگزار کرد تا درباره برگزاری حج در حالت اضطراری، احتمالات را بررسی کنند. او گفت: وزارت حج عربستان به صورت قطعی هنوز برنامه رسمی خود را برای برگزاری حج تمتع اعلام نکرده است، هرچند از عربستان به صورت غیررسمی برخی برنامه ها برای برگزاری حج گزارش شده است، اما این برنامه ها هنوز به صورت رسمی به بعثه های حج کشورهای اسلامی منعکس و اعلام نشده است.

نماینده ولی فقیه در امور حج در آن جلسه به نمایندگان مراجع عظام یادآور شد که انجام مناسک حج در وضعیت عادی با وضعیت اضطراری متفاوت است، با توجه به شیوع ویروس کرونا، احتمال اعمال برخی محدودیت ها از طرف عربستان برای برگزاری مناسک حج در وضعیت اضطراری را باید در نظر گرفت، به همین منظور این جلسه هم اندیشی برگزار شد تا در زمینه مسائل پیش روی گفت وگو و تبادل نظر شود و تمهیداتی ازنظر کیفیت عمل به احکام شرعی از هم اینک مورد توجه مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم قرار گیرد.

روح الله پورشعبان مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان حج و زیارت هم تاکید کرده که عربستان تا کنون هیچ شرطی برای حج امسال اعلام نکرده است، به این ترتیب نمی توان محدودیتی برای ثبت نام زائران بیت الله الحرام و معاینات آنها اعمال کرد و برنامه های اجرایی به روال سال های قبل ادامه دارد.

با این حال سازمان حج، سناریوی سوم را فعلا در پیش گرفته و معاینه از زائران زیر 60 سال را آغاز کرده است. پورشعبان با این که خبر محدودیت سنی برای ثبت نام و معاینه زائران حج را تکذیب کرده اما گفته که معاینه حجاج 99 به صورت مرحله ای خواهد بود و فعلا افراد زیر 60 سال به منظور تایید استطاعت جسمی معاینه می شوند اما با توجه به شرایط کنونی در معاینات پزشکی امسال علاوه بر ادامه روال همیشگی، کد هایی را برای زائران همچون سن، بیماری های قلبی و ریوی، دیابت و ... در نظر گرفته ایم تا در صورت اعلام و اعمال محدودیت اعزام از سوی عربستان، بتوان زائران دارای توانایی را به راحتی تفکیک و اعزام کرد.

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان حج و زیارت اضافه کرده که با در نظر گرفتن شرایط امسال، معاینات با دقت، انجام و زائران در تایید سلامت جسمانی دسته بندی می شوند تا در صورت اعمال محدودیت و حذف بخشی از زائران، متقاضیانی که در نوبت تشرف هستند فراخوان شوند و برای تکمیل سهمیه اختصاص یافته به کشورمان اقدام شود.

او یادآور شد که همه اقدامات، دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی برای حضور زائران در سرزمین وحی بررسی و آماده شده است؛ به نحوی که حتی برای بیماران احتمالی، اتاق قرنطینه در نظر گرفته شده است.

رییس جمعیت هلال احمر هم گفته که انجام تست کرونا برای تمام حجاج الزامی خواهد بود و اگر مجوز تشرف برای افراد زیر 60 سال صادر شود، حدود 38 هزار مورد اعزامی وجود خواهند داشت.

سال گذشته که سهمیه زائران ایرانی حدود 86 هزار و 600 نفر بود، میانگین سنی حاجی ها 56 سال اعلام شد. وضعیت سنی زائران در حج 99 هنوز مشخص نشده است.

عربستان یک بار قبلا در سال 2014 که نوعی از ویروس کرونا شایع شده بود، شرط سنی را در حج تمتع اعمال کرد. دولت سعودی آن سال به کشورها اعلام کرد به علت انتشار کروناویروس به افراد بالای 60 سال ویزای حج تمتع و عمره نمی دهد. عربستان هنوز درباره حج تمتع 99 تصمیمی را اعلام نکرده است اما عمره را به حالت تعلیق درآورد و درحال حاضر تمام مراسم های مذهبی و زیارتی در مسجدالحرام در شهر مکه و مسجد پیامبر (ص) در شهر مدینه را محدود کرده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از آغاز عملیات معاینه زائران حج خبر داد و گفت: با توجه به شرایط کرونا و در صورت نهایی شدن وضعیت حج امسال، اگر زائری دچار ناتوانی جسمی یا بیماری های زمینه ای باشد که ممکن است در صورت ابتلا به کرونا در معرض خطر قرار گیرد، حداقل برای امسال از اعزام شان به حج ممانعت می شود.

دکتر طاهر درودی در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به قطعی نبودن وضعیت حج امسال و با بیان اینکه در این باره منتظر اعلام دولت سعودی هستیم، در عین حال درباره اقدامات و تمهیدات پزشکی انجام شده برای اعزام زائران در صورت نهایی شدن این وضعیت، گفت: با توجه به هماهنگی های انجام شده با سازمان حج و زیارت و با اعلام اسامی پزشکان کاروان ها به نمایندگی های استانی مرکز پزشکی هلال احمر در استان ها و ارسال دستورالعمل ها، عملیات آغاز معاینات زائران از دو روز گذشته آغاز شده است و همکارانمان از دو روز گذشته مجاز به شروع معاینات با توجه به دستورالعملی که برایشان ارسال شده، هستند.

ابلاغ دستورالعمل معاینات زائران به پزشکان کاروان ها متناسب با شرایط کرونا ممانعت از اعزام افراد ناتوان و مبتلایانِ بیماری های زمینه ای

وی افزود: در دستورالعمل امسال بر روی بیماری های زمینه ای، قلبی_عروقی و ریوی تاکید بیشتری داریم. ترجیحا با توجه به شرایط وجود کرونا همکاران پزشک ما که آغاز معاینات را برعهده دارند، قرار است با دقت بیشتر این اقدام را انجام داده و شرایط خاص را در نظر بگیرند. دستورالعمل های خاصی با توجه به شرایط کرونایی به آنها داده شده تا احیانا اگر زائری دچار ناتوانی جسمی یا بیماری های زمینه ای هستند که ممکن است در صورت ابتلا به کرونا در معرض خطر قرار گیرند، حداقل برای امسال از اعزام شان به حج ممانعت به عمل آید و افرادی که بتوانند شرایط را پاس کنند، در زمره زائرین قرار خواهند گرفت.

معرفی 248 پزشک برای عملیات حج امسال

درودی با بیان اینکه تاکنون 248 پزشک برای عملیات حج معرفی شده اند، گفت: البته با توجه به ظرفیت کاروان ها و در صورت افزایش ظرفیت کاروان ها، تعداد دیگری هم اضافه خواهند شد.

وی درباره تمهیدات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در حوزه تزریق واکسن مننژیت و آنفلوانزا برای زائران حج، گفت: طبق پروتکل و با توجه به اینکه دستورالعمل خاصی برای تزریق واکسن وجود ندارد، طبق سال های قبل، دستورالعمل های الزام تزریق واکسن مننژیت طبق روالی که در گذشته بوده، وجود دارد و همکاران در جریان هستند که به محض اتمام معاینات زائرین و تایید استطاعت جسمی آنها، به زائران اعلام می شود که برای تزریق واکسن مننژیت مراجعه کنند.

درودی ادامه داد: در زمینه واکسن آنفلوانزا، باید دید که شرایط به چه صورت پیش می رود. البته در این زمینه در دستورالعمل های جدید توصیه ویژه ای وجود ندارد. اگرچه مانند سال های قبل توصیه می شود افرادی که می توانند، این واکسن را تزریق کنند. در عین حال با توجه به اینکه امسال مبتلایان با بیماران شدید ریوی و نقص ایمنی را در گروه زائران نخواهیم داشت ، فعلا توصیه ای برای تزریق واکسن پنوموواکس که در سال های گذشته برای زائران پیشنهاد می شد، نداریم، مگر به صورت موردی برای افراد خاص. در عین حال تزریق واکسن مننژیت مانند سال های قبل جزو الزامات است و بعد از تایید استطاعت جسمی زائر پیشنهاد می شود که برای مراکز تزریق برای انجام واکسیناسیون مراجعه کنند. جزئیات میزان واکسن مننژیت را معاونت درمان هلال احمر اعلام می کنند، اما واکسن در حال حاضر موجود است و در صورت تایید استطاعت جسمی، زائر می تواند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کند.

تامین تدریجی داروهای مورد نیاز با توجه به قطعی نشدن وضعیت حج امسال

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، درباره وضعیت دپوی دارو و تجهیزات پزشکی در عربستان نیز، گفت: مرکز پزشکی حج دارو و تجهیزات مورد نیاز را به عربستان ارسال می کند تا در آنجا دپو شود و در عربستان در اختیار کاروان های اعزامی کشورمان قرار می گیرد. 80 تا 85 درصد پروتکل دارویی مانند سال های گذشته است. علاوه بر آن امسال به دلیل موضوع کرونا، تمهیدات ویژه ای هم خصوصا در زمینه تامین و ارسال وسایل ایمنی مانند ماسک و وسایل مورد نیاز اینچنینی اندیشیده شده است. البته با توجه به اینکه سعودی ها در اعلام قطعی برگزاری حج تاخیر مکرر داشتند و هنوز وضعیت قطعی آن را اعلام نکردند، تامین داروها به صورت خرد خرد انجام می شود و اعداد و ارقام آن هنوز نهایی نشده است و طی یکی دو هفته آینده که وضعیت نهایی می شود، آمار مربوط به دارو و تجهیزات را اعلام می کنیم، اما داروها و تجهیزات مورد نیاز به صورت تدریجی، خریداری، آماده و بسته بندی می شود.

درودی با بیان اینکه سفارش گذاری اولیه برای شرکت های دارویی آماده شده است و به محض تامین، بسته بندی های آن آغاز می شود، تاکید کرد: امسال به طور معمول با توجه به دستورالعمل معاینات، افرادی که دچار بیماری زمینه ای یا نقص سیستم ایمنی هستند، امسال به خاطر سلامتی خودشان اعزام نمی شوند. زیرا ممکن است برایشان خطرساز باشد. در عین حال قرار بر این بود که دولت سعودی به طور رسمی وضعیت حج را به کشورهای اسلامی اعلام کنند، اما هنوز اعلام نشده و منتظر خبر قطعی سعودی ها هستیم که بعد از اعلام آن به اطلاع عموم خواهد رسید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مراسم معارفه و تقدیر از رایزنان جدید و پیشین فرهنگی ایران در ایتالیا برگزار و از خدمات اکبر قولی در مدت مأموریت خود در ایتالیا تقدیر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خبرگزاری شبستان

به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اکبر قولی، رایزن فرهنگی ایران در رُم طی سخنانی در این مراسم، به تشریح برخی اقدامات انجام شده در بخش های مختلف فرهنگی، فضای مجازی و راه اندازی سایت رایزنی فرهنگی کشورمان به زبان ایتالیایی پرداخت و از همکاری و همراهی سفیر ایران و همکارانشان تقدیر و تشکر کرد. وی همچنین ضمن برشمردن سوابق و تجربیات مطلوب محمدتقی امینی، برای وی آرزوی موفقیت کرد.

محمدتقی امینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در رُم ضمن تشکر فراوان از قولی به خاطر زحمات و فعالیت هایی که در مدت مأموریت خود انجام داده است، با ارائه گزارش مختصری درباره برنامه ها و فعالیت های رایزنی فرهنگی ایران، بر لزوم ایجاد ارتباطات فرهنگی گسترده تأکید و مراتب آمادگی رایزنی با مراکز علمی و فرهنگی را اعلام کرد.

وی در ادامه سخنانش به بیان روابط فرهنگی بین دو کشور ایران و ایتالیا و همچنین، توسعه روابط فرهنگی براساس اسناد بالادستی و تلاش برای اجرایی شدن موافقت نامه فرهنگی و برنامه اجرایی مبادلات برای معرفی و ارائه تصویر درست از ایران اسلامی پرداخت.

امینی اظهار کرد: تلاش خواهیم کرد تا در آینده برنامه ها را براساس اولویت های پیش بینی شده طراحی کنیم؛ البته این مهم با همکاری و حمایت سفارت ایران محقق خواهد شد. ما همواره تلاش می کنیم تا نسبت به معرفی فرهنگ و تمدن و دستاوردهای ایران اسلامی گام های مهمی برداریم.

وی درباره همکاری با ایرانیان مقیم، ترویج زبان فارسی، رصد و پایش تحولات فرهنگی و اهمیت فضای مجازی، نقطه نظرات خود را بیان کرد و گفت: تقویت مناسبات گسترده فرهنگی دو کشور ایران و ایتالیا جز اولویت های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است و امیدواریم در آینده شاهد گسترش روزافزون آن باشیم.

سفیر کشورمان در ادامه این مراسم، از زحمات و همکاری خوب اکبر قولی تشکر کرد و گفت: در این مدت وی همکاری خوبی با سفارت و بخش های مختلف آن داشت و از خداوند بزرگ آرزوی سلامتی و موفقیت برای قولی و خانواده وی مسئلت می کنم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرنا- وکیل محمدرضا شجریان گفت: بر اساس آنچه در پاسخ به مراجعات مکرر اعلام شده، رای پرونده شکایت موکلم از صدا و سیما مبنی بر پخش بدون مجوز آثار وی، تا 2 هفته دیگر صادر می شود.

محمدحسین آقاسی روز دوشنبه در گفت گو با خبرنگار قضایی ایرنا با اشاره به شکایت شجریان از صدا و سیما افزود: تیرماه سال 88 به علت پخش بدون رضایت آثار موکلم در صدا و سیما، شکایتی را مستند به ماده 23 قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان از این سازمان در دادسرای کارکنان دولت مطرح کردم زیرا در این ماده قانونی صراحتاً آمده که اگر آثار فردی را بدون اجازه انتشار، پخش یا نشر دهند، مجازاتش 6 ماه تا دو سال حبس است.

وی اظهار داشت: بعد از مدت کوتاهی از طرح شکایت، بازپرس وقت شعبه دوم دادسرای کارکنان دولت، با این استدلال که صدا و سیما در پخش آثار موکلم، سوء نیتی نداشته شکایت را رد کرد، در آن زمان نماینده دادستان یا دادیار اظهارنظر، با قرار صادر شده موافقت نکرد و دلیل عدم موافقت دادیار اظهارنظر این بود که مدیران صدا و سیما اطلاع داشتند که آثار پخش شده متعلق به شجریان است و آنرا بدون اجازه پخش کردند و فقدان سوء نیت، استدلال درستی نیست و پرونده را برای رسیدگی بیشتر به شعبه بازپرسی فرستاد.

آقاسی گفت: در این مدت، بازپرس شعبه دوم دادسرای کارکنان دولت تغییر کرد و بازپرس جدید به نام قاضی فضل علی رسیدگی بسیار دقیقی انجام داد و در خلال این مدت هر دلیلی که لازم بود ارائه و اعلام کردیم از جمله اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تایید کرد آثار پخش شده و شرکت دل آواز متعلق به شجریان است. بعد از دو سال، بازپرس شعبه دوم دادسرای کارکنان دولت، یک قرار 24 صفحه ای صادر و در 22 صفحه با برشمردن تمام جریان پرونده، نهایتاً عنوان کرد که پخش آثار تا سال 83، مشمول مرور زمان شده و صدا و سیما از سال 83 تا 88 نیز سوء نیت نداشته است و صدا و سیما را از اتهام انتسابی مبرا کرد.

وکیل مدافع شجریان ادامه داد: به قرار صادره، اعتراض کردیم و رسیدگی به اعتراض ما یکسال طول کشید و خرداد سال 91 سرانجام شعبه 1060 دادگاه کارکنان دولت که قاضی بسیار خوبی داشت، ما را برای اخذ توضیح در خصوص اعتراض به قرار احضار کرد. نهایتاً خرداد سال 91 دادگاه قرار صادره را نقض کرد و صریحاً نوشت با توجه به اینکه صدا و سیما آگاه بوده که لازم است برای انتشار از صاحب اثر رضایت بگیرد، دلالت بر سوء نیت دارد. در نتیجه پرونده به دادسرا برگشت و شعبه بازپرسی، متهمان را احضار و تفهیم اتهام کرد و نهایتاً 6 سال بعد یعنی در اردیبهشت سال گذشته (سال 97)، پرونده برای رسیدگی، دوباره به شعبه 1060 که قاضی آن تغییر کرده است، ارسال شد و دادگاه 11 شهریور سال 97 به پرونده رسیدگی کرد.

آقاسی افزود: با توجه به اینکه موکل به دلیل بیماری امکان حضور در دادگاه را نداشت، من به عنوان وکیل پرونده در جلسه حضور یافتم و از صدا و سیما نیز وکیل، معاون مربوطه و یکی از مدیران آن در جلسه حضور یافتند و تفسیر قضایی، سلیقه و طرز تفکر قاضی این بود که صدا و سیما کار بدی نکرده و شاید پخش آثار به نفع موکل هم بوده است و هیچکدام از دلایل ما مورد توجه دادگاه قرار نگرفت و نهایتاً یک روز بعد یعنی 12 شهریور)، شعبه دادگاه حکم خود مبنی بر رد شکایت را صادر و اعلام کرد پخش آثار موکل در صدا و سیما، موجب شهرت وی شده و به زیان او نبوده است.

این وکیل دادگستری گفت: با توجه به اینکه رأی صادره مغایر صریح قوانین است، به این حکم اعتراض کردیم که برای رسیدگی در مرحله تجدیدنظر به شعبه 68 دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی مسعودی مقام ارسال شد.

وی با اشاره به تشکیل جلسه رسیدگی در مرحله تجدیدنظر در تاریخ دوم شهریور 98 اظهار کرد: در جلسه رسیدگی، مدیران صداوسیما مدعی شدند که آثار موکل توسط پیمانکاران صداوسیما پخش شده است که این توجیه مورد قبول قاضی قرار نگرفت و رئیس دادگاه از آنها خواست اگر مدرکی دال بر پخش آثار موکلم توسط پیمانکاران بدون اطلاع مدیران مربوطه وجود دارد ارائه دهند.

آقاسی افزود: با توجه به گذشت هشت ماه از تاریخ رسیدگی تجدیدنظر، در آخرین مراجعه ای که حدود دو هفته قبل به دفتر آقای مسعودی مقام داشتم، اعلام شد تا یک ماه آینده حکم صادر می شود که از مدت اعلام شده، دو هفته باقی مانده است.

وی تأکید کرد: بدون تردید اگر در مرحله تجدیدنظر دقت کافی صورت گیرد، این رأی باید نقض شود و گرنه پیام بدی برای هنرمندان دارد مبنی بر اینکه صدا و سیما از این به بعد می تواند آثار هنرمندان را که وقت و هزینه صرف آثارشان می کنند، بدون موافقت صاحب اثر پخش کند.

قاضی مسعودی مقام رئیس شعبه 68 دادگاه تجدیدنظر نیز 12 شهریور 98 درباره این پرونده به خبرنگار ایرنا گفته بود: پرونده برخی نواقص داشت که متهمان از دادگاه مهلت خواستند تا مستندات و مدارک را درباره قراردادها ارائه کنند. دادگاه نیز به متهمان پرونده 10 روز وقت داده است تا مستندات خود را ارائه کنند و پس از آن تصمیم لازم در این باره اتخاذ می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
(نوازنده گیتاربیس) می گوید: خوانندگان پرفروش حال حاضر حداقل سه میلیارد در سال درآمد دارند اما کدامیک از آنها و کدامیک از کمپانی ها سراغی از نوازندگانش گرفته و مثلا گفته شما این ده میلیون را بگیر و پس از آغاز کنسرت ها آنها را خرد خرد از دستمزدت کم می کنم. اصلا چنین رویه ای وجود ندارد. آن خواننده یا کمپانی می تواند به نوازندگان نفری ده میلیون وام بدهد، آن هم نه بلاعوض؛ اما متاسفانه اینگونه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : رویداد ایران بهار نیوز

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از ارکان مهم موسیقی نوع سازبندی ها و ارکستراسیون است که این مهم با وجود نوازندگان اهمیت می یابد. ناگفته هم پیداست که بدون همکاری و همیاری نوازندگان هیچ اثر موسیقایی در هر گونه ای خلق نشده و به سرانجام نخواهد رسید. در ایران اما برخلاف بسیاری از کشورها نوازندگان به لحاظ حقیقی و حقوقی با مشکلات بسیاری مواجه هستند و این کاستی طی سال های اخیر جدی تر هم شده است. در حال حاضر آنچه اهمیت دارد نه کیفیت کار نوازنده بلکه ظاهر و شیوه ارتباطات اوست. جدا از این کاستی ها رقم پایین دستمزد نوازندگان نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که این قشر از جامعه را با دشواری های بیشتر و جدی تر مواجه کرده است. به طور معمول دستمزد کلان کنسرت ها و تولیدات نصیب خواننده و تهیه کننده می شود و نوازندگان در این تقسیم بندی ناعادلانه جایگاهی ندارند و کمترین و عجیب ترین دستمزدها را دریافت می کنند.

مجید برومند، نوازنده گیتاربیس که طی سال های فعالیتش با خوانندگانی چون مانی رهنما، فریدون آسرایی، قاسم افشار، محسن یگانه، زنده یاد مرتضی پاشایی، مهدی یراحی و حمید حامی همکاری کرده، در گفتگوی پیش رو درباره اهمیت ساز گیتاربیس در گونه های مختلف و روندی که طی این سال ها طی کرده، توضیح داد و به تشریح وضعیت نوازندگان در ایران پرداخت.

این روزها چه می کنید؟

حدود یک سال است به عنوان نوازنده با آقایان علیرضا عصار و روزبه بمانی همکاری دارم.

در کنسرت آنلاین روزبه بمانی که به صورت آنلاین برگزار شد نیز حضور داشتید؟

در واقع از آن زمان که روزبه بمانی شروع به برگزاری کنسرت کرد با او به عنوان نوازنده همکاری داشته ام و این همکاری همچنان ادامه دارد.

چرا مسئولان نسبت به سازی چون گیتاربیس که در ذهن موسیقی راک و زیر شاخه های آن را به یاد می آورد، جبهه دارند؟

تکلیف مسئولان دراین زمینه روشن است، زیرا بیشترشان سواد موسیقایی ندارند اما اینکه مردم عادی گیتاربیس را مربوط به یکسری سبک ها می دانند، درست نیست. گیتاربیس در سبک های مختلف کاربرد دارد و سبک های مختلف را توسط آن اجرا می کنند. گیتاربیس سازی مستقل است و سبک هایی چون راک، فانک، جز، فیوژن، پاپ و غیره با این ساز اجرا می شوند. بنابراین نمی توان گفت گیتاربیس مثلا متلعق به راک است و این سبک را در ذهن تداعی می کند. همه سبک ها می توانند با گیتاربیس که سازی مستقل است، اجرا شوند.

یعنی مبنای استفاده از گیتاربیس صرفا محدود به پاپ و برخی گونه های دیگر نیست؟

خیر خوشبختانه چند سالی است از گیتاربیس در موسیقی سنتی به عنوان ساز مکمل استفاده می شود که اتفاق خوبی است. با وجود گیتاربیس کنسرت ها رنگ و لعاب خیلی بهتری به خود می گیرند.

از زمانی که پاپ به ایران آمد گیتاربیس هم به موسیقی ما وارد شد این یعنی استادان زیادی در این زمینه نداریم، با این حساب تا چه حد توانسته ایم از قابلیت های گیتاربیس استفاده کرده و آن را ارتقا دهیم؟

پس از انقلاب به دلیل شرایط به وجود آمده بسیاری از نوازندگان خوب ایرانی و بسیاری از بیسیت ها و گروه های خارجی (منظورم نوازندگان گیتاربیس است) که در ایران فعال بودند، مهاجرت کردند. به هرحال آن دوره مقطعی بسیار خاص بود به این دلیل که باوجود شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حدود ده تا دوازده سال در زمینه موسیقی وقفه سنگین ایجاد شد. این وضعیت تا اوائل دهه هفتاد ادامه پیدا کرد و به موسیقی آسیب بسیار زد و باعث کمرنگ شدن آن شد. در آن شرایط خاص، اینترنت و دسترسی به آن امکان پذیر نبود و تعامل ها محدود بود و اپلیکیشن ها و نرم افزارهای مرسوم وجود نداشت. بنا به همین دلایل ارتباط ما با دنیا قطع شد و در نتیجه دسترسی به اطلاعات روز مسیر نبود؛ بخصوص زمینه گیتاربیس که برای ما سازی خارجی و غربی به حساب می آید. در آن دوران معلمان و نوازنده خوب نیز در ایران نبودند، در نتیجه نسلی به وجود آمد و هنرمندانی چون بابک ریاحی پور، کامران مجرد و نوازندگان قدیمی تر که معاصر به حساب می آمدند، پا به عرصه فعالیت گذاشتند. این افراد بر اساس منابع و مراجع موجود که تعداشان زیاد نبود در آن شرایط، مولفه های مهم و لازم را آموختند.

شما در مقطعی شاگرد آقای ریاحی پور بوده اید؟

بله ایشان استاد من بوده اند و چند ماهی در کلاس هایشان حضور یافته ام و از محضرشان استفاده کرده ام. ایشان که چند سالی را در خارج از کشور سپری کرده بودند، در آن مقطع منبعی غنی در زمینه گیتاربیس ایران به حساب می آمد و هنوز نیز اینگونه است. او دانش و داشته هایش را به دیگران انتقال داد. شاید داشته ها و شیوه انتقال او در آن مقطع با رفرنس ها و استانداردهای جهانی فاصله داشت اما او ساز گیتاربیس را زنده نگه داشت و شاگردانی را تربیت کرد تا اینکه شرایط تغییر کرد و اینترنت عمومیت یافت و دسترسی به آن آزاد شد. حال اگر به دنبال منابع در اینترنت و مثلا یوتیوب جستجو کنید با تعداد بسیاری منبع مواجه خواهید شد.

در حال حاضر کمبودی در زمینه گیتاربیس و شیوه های استفاده از آن احساس نمی شود؟

خبر کمبودی وجود ندارد. اما بگذارید موضوعی را مطرح کنم اینکه اگر ما شرایطی داشته باشیم که بر اساس آن برخی گروه های خاص و نوازندگان بزرگ دنیا به ایران بیایند و به اجرای برنامه بپردازند، اتفاق های مهم و موثری رخ خواهد داد. شما هرچه در اینترنت و یوتوب جستجو کنید این اتفاق جای اجراهای حقیقی و غیرمجازی را نخواهد گرفت. اگر همان فلان بیسیت بزرگ دنیا که در ترکیه کنسرت برگزار می کند به ایران بیاید و به اجرای برنامه بپردازد و یکی، دو روز مسترکلاس برگزار کند تاثیر بسیار بزرگ و موثری خواهد داشت. متاسفانه ما از این امکان محروم هستیم.

طی دهه های اخیر میان نسل پس از انقلاب یعنی افرادی چون علیرضا عصار و هم دوره ای هایش با نسل های بعد شکافی رخ داد اما شما با خوانندگان هر دو نسل همکاری کرده اید. درباره دانش و منش خوانندگان دهه هفتاد و هشتاد و تفاوت های کمی و کیفی آنها با نسل های بعد توضیح دهید.

ببنید هر کشوری در هر زمینه ای اعم از ورزش، هنر و دیگر زمینه ها دوره ای طلایی دارد. این دوره طلایی اینگونه به وجود می آید که عده ای از آدم ها در آن مقطع به صورت خواسته یا ناخواسته دور هم جمع می شوند و تیمی را تشکیل می دهند و به فعالیت می پردازند و آثاری با کیفیت تولید می کنند. دوره طلایی ما در زمینه موسیقی دهه چهل تا دهه پنجاه بود و تعداد انبوهی آثار ماندگار در این دو دهه توسط هنرمندان بزرگ تولید و ارائه شد و ما نیز آنها را شنیده ایم. خلاء به وجود آمده در سال های پس از انقلاب باعث شد میان دو نسل فاصله و شکاف بیفتد. چند نفری از آن آدم هایی که در آن دوره طلایی فعالیت می کردند همچنان در ایران ماندند و فعالیت کردند؛ افرادی چون زنده یاد بابک بیات و چند نفر دیگر. حال آن آثاری که در دهه هفتاد تولید شده اند و ما آنها را می شنویم، برگرفته از همان ریشه ای است که در دهه پنجاه داشتیم. سپس نسل تغییر کرد و برخی از آن آدم ها فوت کردند و برخی از ایران رفتند و کلا دیگر کسی نبود که آن ریشه و آنچه روییده بود را پرورش دهد. پس از آن فعالان عرصه موسیقی شروع به کپی کاری کردند. مثلا اشخاصی شبیه سیاوش قمیشی و داریوش می خواندند و به هرحال کپی کردن های درجه چندم عمومیت یافت درحالیکه ما خوانندگان خوب و آثار خوبشان را داشتیم، اما آنها را از بین بردیم و به کپی کردن روی آوردیم، آنهم با کیفیت پایین. پس از آن با وجود ایجاد تکنولوژی و ابزار و ادوات مربوط به آن، نه فقط سلیقه موسیقی ایران که سلیقه موسیقی دنیا تغییر کرد. با این تفاوت که فعالان دیگر کشورها ضمن حفظ ریشه و سبک و سیاق متعلق به موسیقی خود و مردم شان، آن را با تکنولوژی ادغام کردند. حال نیز ریشه موسیقی ما از میان رفته و فقط تکنولوژی باقی مانده است. متاسفانه در حال حاضر در زمینه خوانندگی، آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی سواد ملاک نیست. آن زمان که با خوانندگانی چون قاسم افشار یا محسن یگانه همکاری می کردم، ملاک این بود که آیا نوازنده نت می داند و می تواند پارت بخواند؟ زیرا لپ تاپی وجود نداشت و قدرت نوازندگی مهم بود.

در حال حاضر روال اینگونه نیست؟

در حال حاضر ظاهر نوازنده اهمیت دارد و زمانی که بخواهند نوازنده انتخاب کنند، می پرسند طرف خوش تیپ است؟ آیا مثلا موهایش رنگی است و فیزیکش مناسب است؟! بنا به همین دلایل طی یکی، دو سال اخیر تصمیم گرفته ام با افرادی همکاری کنم که به اصالت ها پایبند هستند.

نوازنده ها در شرایطی که جامعه درگیر کروناست به لحاظ کاری و معیشتی وضعیت خوبی ندارند. البته این دسته در شرایط عادی نیز اوضاع بسامانی ندارند. این نادیده انگاشتن ها تا چه حد کم و کیف فعالیت شما و همکارانتان را تحت تاثیر قرار می دهد؟

به هرحال یک نوازنده فارغ از نوازنده یا هنرمند بودنش انسان است که کرایه خانه می دهد و باید اموراتش را بگذراند. البته طی سال های گذشته اوضاع بدتر هم شده. به طور کلی در حال حاضر همه چیز در لپ تاپ خلاصه می شود و اهمیتی ندارد که چه کسی چگونه می نوازند و کیفیت نوازندگی اش در چه حد است. البته این را هم بگویم کیفیت کار برخی از نوازندگان دهه هفتادی بسیار بالاست و بخشی از این مزیت به دلیل وجود اینترنت و منابع و ماخذ است.

درباره وضعیت فعلی و نحوه پرداخت و دریافت دستمزدها نیز باید بگویم به هرحال شرایط فعلی بر نحوه فعالیت نوازندگان بخصوص آنهایی که دستمزدهای کم دریافت می کردند، تاثیرات بدی خواهد داشت. نوازنده ای که برای هر اجرا دویست ، سیصدهزارتومان دریافت می کرده اگر با خواننده در ماه ده اجرا می رفته، ماهی سه میلیون درآمد داشته و حال این مبلغ کم نیز وجود ندارد. این روند به لحاظ روحی نیز آسیب زننده است، زیرا نوازنده باید روحیه ای خوب داشته باشد تا با تمرکز به تمرین بپردازد. نوازنده ای که حال روحی خوبی ندارد، نمی تواند دست به ساز بزند. متاسفانه همه اینها به سیستم غلط یک کشور بازمی گردد. به طور مثال دستمزدی که سال 1388 از امیر تاجیک می گرفتم را الان به نوازنده ای دیگر می دهند! شرایط و اوضاع اقتصادی کشور تغییر کرده و نباید چنین باشد.

نوازندگانی که به دلیل شیوع بیماری کرونا از فعالیت بازمانده اند، حمایت نمی شوند؟

نه متاسفانه. نوازنده ها سه تا چهارماه است که بیکارند و مثلا دوستان من شرایط کاری و زندگی مرا می دانند و باخبرند که از جانب خودم و به خاطر خودم این حرف را نمی زنم و صحبتم از جانب یکی از اعضای صنف است. خوانندگان پرفروش حال حاضر حداقل سه میلیارد در سال درآمد دارند. کدامیک از آنها و کدام یک از کمپانی ها سراغی از نوازندگانش گرفته و مثلا گفته شما این ده میلیون را بگیر و پس از آغاز کنسرت ها آنها را خرد خرد از دستمزدت کم می کنم. اصلا چنین رویه ای وجود ندارد. این درحالی است که اشکالات را به گردن دولت و وزارت ارشاد می اندازیم. فلان خواننده از سود پولش مثلا ماهی 50 میلیون دریافت می کند در حالیکه تعداد نوازندگان ارکسترش 5 نفر است. آن خواننده یا کمپانی می تواند نفری ده میلیون وام بدهد، آنهم نه بلاعوض؛ اما متاسفانه اینگونه نیست.

در سال های اخیر خوانندگان گونه های مختلف دست به تولید آثار تلفیقی زده اند، اما از میان آثار تولید شده فقط برخی ارزش شنیدن دارند. نظرتان درباره تلفیق چیست؟

همه آنچه را تاکنون گفته ام نظر شخصی ام بوده و این مورد نیز از این قضیه مستثنی نیست. باید بگویم در حال حاضر درک و سلیقه مردم تغییر کرده است. آنها شاید مثلا معنی علمی هارمونی را متوجه نشوند، اما دوست دارند هارمونی بشنوند. به نظرم هارمونی و تلفیق موسیقی سنتی ما را نجات داد. یعنی خوانندگانی مانند آقایان همایون شجریان، محمد معتمدی و سینا سرلک موسیقی سنتی ما را از آن شرایط تکراری و نخ نما نجات دادند. قبلا مرسوم بود که ده نوازنده کنار هم بنشینند و همه با هم یک ملودی را اونیسون می نواختند و خواننده نیز همان را می خواند که این اتفاق اصلا نو و متفاوت نبود. البته قضیه بزرگانی چون استاد شجریان، حسین علیزاده و دیگر بزرگانی که جزو نام آواران موسیقی کشور هستند، متفاوت است. خوانندگانی که گفتم با هارمونی های جدیدتر موسیقی سنتی را از نابودی نجات دادند و دلیل این اتفاق خوب تلفیق های درستی است که صورت گرفته است. مردم توسط موسیقی سنتی با دستگاه های موسیقی ایرانی آشنا شدند و با وجود هامورنی های جدید و مدرن تر به آن علاقه پیدا کردند.

با این چیدمان ها موافق هستید؟

بله به شرطی که رهبر ارکستری که می خواهد به تلفیق بپردازد علم بسیار بالایی داشته باشد و سازشناسی بداند. اینکه دف و سه تار را کنار پیانو قرار دهیم نامش تلفیق نیست. یا اینکه گیتارالکتریک را با نی همراه کنیم تلفیق نیست و نتیجه مثبتی نخواهد داشت. آنچه اهمیت دارد نگارش فواصل درست است.

یکی از معضلات در زمینه سازهایی چون فلوت، ترمپت، ساکسیفون و گیتار عدم وجود تولید داخلی و تعمیرگاه های مرتبط است. این کاستی را با چه تمهیدی جبران می کنید؟

برخی از سازهای استاندارد دنیا مانند پیانو، کیبورد، درامز، گیتاربیس، گیتار الکتریک، گیتار اسپانیش توسط کمپانی ها بزرگ تولید می شوند. برخی از این کمپانی های معتبر بیش از پنجاه سال قدمت دارند و سازهای شان در دست بزرگترین نوازندگان دنیا مشاهده می شود. امکان اینکه در ایران چنین کمپانی هایی تاسیس شود، بنا به دلایلی وجود ندارد اما خب در این زمینه تکنسین ها و تعمیرکارانی داریم که به شدت کاربلد هستند، مخصوصا برای سازهایی چون گیتاربیس و گیتار الکتریک. دوستی دارم با نام سامان احدزاده که نه فقط من، بلکه اغلب نوازندگان ایران برای تعمیر سازهای شان نزد او می روند. زمانی که نزد این شخص می روم با خیال راحت می دانم که سازم تعمیر می شود. زمانی که ایشان در ایران نبود واقعا نمی دانستم سازهای ام را نزد چه کسی ببرم و تعمیر کنم. نقش تعمیرکاران تا این حد مهم است.

ناگفته ای دارید؟

طی این گفتگو از بدی شرایط و مصائب و دشواری ها گفتیم لذا می خواهم این را اضافه کنم که با تمام مشکلات هنوز که هنوز موزیسین های بسیار بزرگی داریم و باید از وجودشان استفاده کنیم؛ اما متاسفانه تعداد این افراد از تعداد انگشتان دو دست نیز کمتر است. متاسفانه در حال حاضر افراد دیگری بر موج سوار هستند. امیدوارم این دوران بگذرد و اوضاع بهتر شود.

گفتگو: وحید خانه ساز

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
یک پژوهشگر موسیقی درباره کنسرت های آنلاین گفت: ما نمی توانیم پهنای باندی برای برنامه آنلاینی داشته باشیم که مخاطبان بدون قطع و وصل آن را ببینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : رادیو گفت و گو

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، برنامه ارغنون با موضوع کنسرت های آنلاین در تماس تلفنی با علیرضا ایرانی نژاد (نویسنده، منتقد، پژوهشگر موسیقی و نوازنده) و حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی ایران) روی آنتن رادیو گفت و گو رفت.

در ابتدای برنامه ایرانی نژاد با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی برگزاری کنسرت های آنلاین هیچ تأثیر فراگیری ندارد، گفت: همه کنسرت آقای بوچلی را در کلیسای میلان دیدند و لحظه پایان کنسرت حدود دو میلیون و 831 هزار نفر فقط از طریق یوتیوب بیننده آن بودند. ما این اتفاق مشابه را در اینستاگرام هنرمندان می بینیم که هیچ محدودیت یا پهنای باندی در ارسال و ارائه آن ها وجود ندارد.

وی با اشاره به بسترسازی اینترنتی درست در کشورهای دیگر افزود: کنسرت بوچلی بدون لحظه ای توقف به دلیل پهنای باند مناسب، کاملا با کیفیت پخش شد و حتی دو دقیقه تأخیر برنامه هم به شمارش معکوس رسید. مشابه این اتفاق را در کنسرت های آنلاین نوروزخانه و یک پلتفرم پخش موسیقی از برج میلاد داشتیم.

این پژوهشگر موسیقی ادامه داد: ما نمی توانیم پهنای باندی برای برنامه آنلاینی داشته باشیم که مخاطبان بدون قطع و وصل آن را ببینند. ما چطور می توانیم با این پهنای باند اینترنت ضعیف داعیه جهانی کردن هنر را داشته باشیم.

وی با نگاهی به آینده موسیقی از منظر دیجیتالی شدن عنوان کرد: فارغ از زیرساخت های ضعیف نسل دهه 70 را طوری می بینم که زودتر از دهه 50 درصدد رفع مشکل خواهد بود و توانایی این بچه ها خیلی بیشتر از نسل ماست و به این نسل بیش از پیش امیدوارم.

تهدید را برای بازنگری به فرصت تبدیل کنیم

در ادامه برنامه حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی ایران) درباره ارائه کنسرت ها در بستر آنلاین گفت: کرونا فعالیت روزمره تمام مشاغل از جمله فرهنگ و هنر را با مشکل رو به رو کرده و این در موسیقی عیان است و موسیقی نواحی در شاخه های اجرایی و آموزش هم با مشکل رو به رو شد.

وی افزود: این کنسرت های آنلاین فرصتی برای موسیقی ایجاد می کند، اما به زیرساخت های تکنولوژی و نگاه جدی دولت ها به موسیقی احتیاج دارد. باید جامعه نسبت به این ظرفیت ها آگاه باشد که می توانیم از آن بهره ببریم و نمی توانیم دست روی دست بگذاریم. این تهدید را برای بازنگری می توانیم به فرصت تبدیل کنیم و باید به تمام این مسائل فکر کرد.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران در خصوص راهکارهایی که در مدت بیماری کرونا برای رفع دغدغه هنرمندان داشته است، توضیح داد: ما از شروع کرونا برای جبران ضررها و دغدغه های معیشتی هنرمندان تلاش کردیم و با همکاری و تعامل با صندوق اعتباری هنر قرار شد کارهایی برای پرداخت بیمه هنرمندان انجام شود.

نوربخش خاطرنشان کرد: بسته ای هم در قالب برآورد خسارت به عرصه فرهنگ و هنر به وجود آمد که طبق آن خسارات بالغ بر هزار میلیارد تومان بود و امیدوارم محقق و بخشی از خسارت اهل فرهنگ و هنر جبران شود.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران یادآوری کرد: ما روزهای سختی را گذراندیم، چون پیش بینی افزایش درآمد برای اهل هنر ایام نوروز بود که به خاطر کرونا حاصل نشد. در این ایام تا به سازوکار لازم نرسیم، این ایام چیزی جز عقب افتادگی مالی برای هنرمندان ندارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بهزاد فراهانی معتقد است وقتی هنر با افزایش اعتبار و بودجه از سوی دولت و مجلس روبرو نمی شود به این معنی است که آنها هنر را وسیله رشد ذهن و روانشناسی اجتماعی نمی دانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

سرویس تئاتر هنرآنلاین : بهزاد فراهانی بازیگر و کارگردان تئاتر و رییس هیئت مدیره و مسئول آموزش صنفی خانه تئاتر در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره ضرورت تعریف و ثبت مشاغل هنری به عنوان یک شغل گفت: هر انسانی به منظور گذران زندگی باید کار کند، مگر اینکه قصد داشته باشد، هزینه معاش خود را از جیب دیگران تامین کند و خوشبختانه ما بازیگران و هنرمندان از این دسته نیستیم و دستمزد خود را خرج زندگی می کنیم. بیش از 40 سال است که شغل مان به رسمیت شناخته نمی شود و هر بار که کوششی به این منظور می شود با قول و قرارهای واهی سرمان را گرم می کنند.

او در ادامه افزود: چندی پیش اعلام شد طرح امنیت شغلی هنرمندان به مجلس رفت و تصویب و قرار شد وزارت ارشاد آیین نامه اجرایی اش را تدوین کند، اما زمانی که هنرمندان به وزارت کار مراجعه می کنند به اشکال مختلف از این موضوع شانه خالی می کنند.

این بازیگر تئاتر و سینما همچنین اضافه کرد: واقعیت این است که نظام و دولت باید تمام آحاد مملکت را به رسمیت بشناسد و ما نیز جزئی از این مردم هستیم، بنابراین باید حرفه مان نیز به رسمیت شناخته شود. دولت به جماعت هنری توجه ندارد و هنرمندان تنها در زمان نیاز و خواسته ها به عنوان وسیله محسوب می شوند.

نویسنده و کارگردان نمایش "گل و قداره" درباره ضرورت افزایش اعتبار و بودجه هنری توسط دولت و مجلس یادآور شد: به اعتقاد من دولت و مجلس یا شناختی از هنر ندارند و یا اینکه هنر برایشان اهمیتی ندارد و آن را نمی خواهند و هنر را وسیله رشد ذهن و روانشناسی اجتماعی نمی دانند و وقعی برای آن قائل نیستند.

او در ادامه افزود: در گذشته یکی از وزرای دولتی معتقد بود که چون پول پرداخت می کنیم پس هنرمند نباید نقد کند در صورتی که نقد اجتماعی از وظایف هنر است. بنابراین زمانی که نقد برتابیده نمی شود پس بودجه ای هم به آن تعلق نمی گیرد.

بازیگر نمایش "ترور" درباره نبود تناسب میان رشد کمی نیروی انسانی در عرصه هنر با فضاهای فعالیت و کسب درآمد هنری عنوان کرد: مسئولان و مدیران دانشگاهی پس از دهه هفتاد باید پاسخگوی این مسئله باشند. دانشگاه های متفاوتی برای هنر بازگشایی شد و هزینه های هنگفتی نیز از دانشجویان در هر طبقه اجتماعی به منظور تحصیل در رشته های هنری اخذ شد و همین دانشگاه ها ارتشی از بیکاران هنر را به جامعه هدیه کردند.

او همچنین اضافه کرد: نسبت فارغ التحصیل دانشگاه ها با شرایط موجود هنر همخوانی ندارد. از میان 2000 عضو انجمن بازیگران خانه تئاتر 800 نفر اعضای پیوسته هستند و 80 درصد آن ها سال هاست که بیکارند. برخی از آن ها از پیشکسوتان و با مدارک دانشگاهی هستند که می شود آن ها را با بهترین بازیگران جهان مقایسه کرد اما ما آن ها را از دست داده ایم، چراکه مسئولان احترامی برایشان قائل نیستند. بعضی از آن ها در بستر بیماری هستند اما کسی به فریادشان نمی رسد.

بهزاد فراهانی در پایان صحبت هایش گفت: سوال این است هدف از ایجاد ارتش بیکاران هنر چیست؟ طی سال حدود 1500 فارغ التحصیل دانشگاه به جامعه تحویل داده می شود اما در سال شاهد چه تعداد اثر خوب بر صحنه هستیم؟ باز هم تکرار می کنم این عوامل ناشی از این است که برای هنر وقعی قائل نمی شوند. اکثر هنرمندان بیکار و شرایط معیشتی سخت و دشواری دارند و مسئولان تنها وعده هایی برای دل مشغولی اهالی هنر می دهند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر در خصوص موارد و موضوعات مطرح شده در دیدار اخیر صنوف مختلف هنری با معاون اول رئیس جمهور، توضیحاتی را ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین بانی فیلم آقای خبر روزنامه اصفهان زیبا

شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر درباره جلسه برگزار شده صنوف مختلف هنری با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که عصر روز گذشته شنبه 20 اردیبهشت برگزار شد، به خبرنگار مهر گفت: در پی مطالبات متعدد مدنی و انسانی که هنرمندان به شکل تاریخی و محقق نشده داشته اند، با واقعه کرونا مواجه شدیم. بحث تبعات این ویروس باعث شد که این مطالبات به لحاظ نبود زیرساخت های لازم برای حمایت از هنرمندان، با شدت بیشتری خود را نشان دهد. این عدم حمایت های قانونی از موقعیت های معیشتی و کاری هنرمندان رشته های مختلف به خصوص تئاتر باعث شد تا هنرمندان تئاتر که از سوم اسفند 98 همه فعالیت هایشان به تعطیلی کشیده شده، اعتراضی را نسبت به نداشتن حداقل های مدنی و حداقل حمایت های دولتی در جامعه ای که در آن کار می کنند داشته باشند.

وی با بیان اینکه هنرمندان تئاتر با امضای نامه ای خواسته های روشن خود را خطاب به رئیس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان محترم رئیس جمهور اعلام و بیش از 4 هزار نفر این مکتوبه را امضا کردند، افزود: بعد از امضای این مکتوبه و ارسال این نامه ها، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی هم مقدار ضرر و زیان وارد شده به حوزه فرهنگ و هنر را که شیوع ویروس کرونا باعث آن شده بود، اعلام کرد و فعالیت های همه جانبه ای آغاز و منجر شد تا رئیس دفتر رئیس جمهور، دستور واضحی در ارتباط با پیگیری و رسیدگی به موضوعات توسط وزیر کار، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز پژوهش های استراتژیک، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رئیس جمهور صادر کند.

آقای جهانگیری با صراحت مطرح کرد بیمه بیکاری محدود هنرمندان بابت کرونا از محل 5 هزار میلیارد تومانی که دولت به این موضوع تخصیص داده حتماً تأمین شود. قرار شد وزارت کار طرح روشن خود را برای پرداخت محدود بیمه بیکاری طی مقطعی چندماهه ارائه دهند و بنا بر این شد تا این طرح طی مدت یک تا 2 هفته آماده شود. در نهایت قرار به پرداخت بیمه بیکاری به هنرمندان شد گیل آبادی اظهار کرد: این اتفاق و این حرکت هنرمندان تئاتر، حمایت های جدی جامعه سینما توسط خانه سینما و جامعه موسیقی توسط خانه موسیقی و هنرمندان دیگر را هم در پی داشت. خانه سینما و خانه موسیقی به شکلی روشن با بیانیه هایی از حرکت جامعه تئاتر حمایت کرد و روی این خواسته ها صحه گذاشت. بعد از این حمایت ها صندوق اعتباری هنر پیشنهاد برگزاری جلسه ای را با معاون اول رئیس جمهور به دفتر ایشان ارائه داد که آقای جهانگیری روز شنبه 20 اردیبهشت جلسه ای را با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان وزیر، معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون وزیر کار، رئیس سازمان تأمین اجتماعی، مدیرعامل صندوق مهر و دیگر مسئولان دولتی برگزار کرد. در این جلسه موضوعات توسط رؤسای خانه های تئاتر، سینما و موسیقی و همچنین رؤسای انجمن های تخصصی بخش های نشر، مطبوعات و تجسمی مطرح شد. پس از بحث های گوناگون دوطرفه بین مسئولان دولتی و مسئولان اصناف، آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور جمع بندی هایی داشتند که تحقق خواسته های مطرح شده را در خود داشت؛ البته در حد مقدورات دولت.

مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به اینکه یکی از خواسته های مطرح شده توجه به بیمه بیکاری هنرمندان بود، گفت: آقای جهانگیری با صراحت مطرح کرد بیمه بیکاری محدود هنرمندان بابت کرونا از محل 5 هزار میلیارد تومانی که دولت به این موضوع تخصیص داده حتماً تأمین شود. قرار شد وزارت کار طرح روشن خود را برای پرداخت محدود بیمه بیکاری طی مقطعی چندماهه ارائه دهند و بنا بر این شد تا این طرح طی مدت یک تا 2 هفته آماده شود. در نهایت قرار به پرداخت بیمه بیکاری به هنرمندان شد.

وی درباره دیگر موضوعات مطرح شده، توضیح داد: نکته دوم مطرح شده موضوع وام 12 درصد بود که ممکن است برای مشاغل مختلف این وام جزو وام های رانتی باشد و به درد مشاغل مختلف بخورد، ولی ما مطرح کردیم با توجه به کسب و کار بسیار نحیف و کسب و کار متزلزل حوزه هنر، این وام به درد هنرمند ما نمی خورد. قرار بر این شد وزارت کار 200 میلیارد تومان در قالب وام کم بهره 4 تا 6 درصد، برای هنرمندان اختصاص دهد. همچنین قرار شد صندوق مهر هم از محل 50 میلیارد تومان تفاهم خود با صندوق اعتباری هنر، وام های قرض الحسنه مناسبی را به موضوع هنر و هنرمندان اختصاص دهد.

گیل آبادی ادامه داد: موضوع مطرح شده بعدی بحث روشنی بود در ارتباط با بیمه و تعریف مشاغل هنری و زیرساخت های بیمه. زیرساخت های بیمه دچار مشکل است و هنرمندانی که به صورت خویش فرما بیمه خود را پرداخت می کنند بعضی موضوعات مثل حقوق ایام بی کاری به آن ها تعلق نمی گیرد. قرار شد سازمان تأمین اجتماعی از هفته بعد جلساتی را با مسئولان و اصناف داشته باشد و موضوع بیمه هنرمندان را بازنگری کند. موضوع دیگر که مطرح و قرار شد به نتیجه روشنی برسد و به آقای جهانگیری اطلاع داده شود، پرداخت 3 ماه از حق بیمه بیمه شدگان تأمین اجتماعی در صندوق اعتباری هنر است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه 20 اردیبهشت خبرش اعلام شد.

مدیرعامل خانه تئاتر در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: دیگر نکته مهم مطرح شده در این جلسه موضوع بیمه قراردادهای هنری بود. از قراردادهای هنری از جمله تئاتر مبلغ 16/7 درصد نرخ بیمه کسر می شود که این نهایت بیمه قراردادی است و حداقل آن از 6 درصد شروع می شود. قرار بر این شد تا در نرخ بیمه قراردادها هم بازنگری صورت گیرد زیرا نرخ بیمه 16/7 درصد برای قراردادهای عمرانی و تجاری معنا پیدا می کند ولی این نرخ برای قراردادهای نحیف هنری مناسب نیست و به جز ظلم معنای دیگری ندارد.

وی در پایان درباره برنامه ریزی برای برگزاری جلسات بعدی با مسئولان دولتی درباره حمایت از هنرمندان صنوف مختلف، با بیان اینکه قرار است صنوف مختلف جلسه بعدی را با سازمان تأمین اجتماعی داشته باشند، یادآور شد: البته قبل از جلسه با آقای جهانگیری، جلسه ای را با آقای حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز استراتژیک دولت داشتیم که ایشان هم گزارشی را برای رئیس دفتر رئیس جمهور تهیه کرد که بسیار اهمیت دارد و در آن به شکل واضح و روشن به امری توجه داده شد که زیاد توسط مسئولان دولتی به آن اشاره نمی شد مبنی بر اینکه مشاغل هنرمندان تا کنون به رسمیت شناخته نشده و حقوقشان نیز به همین دلیل مدنظر قرار داده نشده است. مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز استراتژیک دولت در نامه خود به رئیس دفتر رئیس جمهور به این تضییع حقوق هنرمندان، به صورت واضح اشاره کرده است.

کد خبر 4921583

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : روزنامه کیهان

هاشمی*: با توجه به ایرادات روزهای اخیر برخی از رسانه ها، بر گزارش ارائه شده تفریغ بودجه سال 1397 کل کشور ازسوی دیوان محاسبات کشور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و اظهارنظر برخی مطالب کارشناسی نشده مبنی بر عدم درج نحوه مصرف اعتبارات تعدادی از دستگاه های اجرائی و نهاد های عمومی غیردولتی در گزارش مذکور، برای روشن شدن موضوع مواردی به شرح ذیل بیان می شود: وفق ماده 1 قانون دیوان محاسبات کشور، هدف این دیوان اعمال کنترل و نظارت مالی ازطریق بررسی عملیات و فعالیت های مالی و حسابرسی دستگاه های اجرائی است. علاوه بر این وفق اصل 55 قانون اساسی و ماده 104 قانون محاسبات عمومی، دیوان محاسبات کشور با بررسی حساب ها و اسناد و مدارک و تطبیق با صورت حساب عملکرد سالانه بودجه کل کشور نسبت به تهیه تفریغ بودجه سالانه اقدام و هر سال گزارش تفریغ بودجه سال قبل را به انضمام نظرات خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم و هر نوع تخلف از مقررات را رسیدگی و به هیئت های مستشاری ارجاع می کند. البته این گزارش قبل از ارائه به مجلس شورای اسلامی مطابق بند ب ماده 36 قانون دیوان محاسبات کشور در هیئت عمومی آن دیوان متشکل از رئیس کل، دادستان و مستشاران دیوان محاسبات کشور، بررسی و به تصویب می رسد. رسیدگی های فنی و تخصصی دیوان محاسبات کشور، مشتمل بر عملکرد و حسابرسی بیش از سه هزارو700 دستگاه اجرائی ارتزاق کننده از بودجه کل کشور اعم از دستگاه های تابعه قوای سه گانه، شرکت های دولتی و سایر دستگاه های استفاده کننده از بودجه عمومی است. دستگاه هایی مانند قوه قضائیه، صداوسیما، مؤسسات و نهاد های عمومی غیردولتی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن و... مشمول رسیدگی و حسابرسی دیوان محاسبات کشور بوده و براساس مستندات قانونی و مدارک موجود، متخلفان مرتبط با عدم رعایت قوانین و مقررات دستگاه های مذکور در بالاترین سطح اداری و تشکیلاتی به محکومیت های لحاظ شده قانونی ازطریق هیئت های مستشاری مورد مجازات قرار می گیرند. البته عنوان این مطلب نیز حائزاهمیت است که برخی از دستگاه های جدول 17 قانون بودجه همچون بنیاد سعدی، مؤسسه تنظیم نشر آثار امام خمینی (ره)، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سنوات اخیر بودجه آنها ذیل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در قالب کمک بلاعوض منظور می شود و دستگاه های مذکور، این بودجه را خود رأسا وفق ماده 23 و 71 مکرر قانون محاسبات عمومی به عنوان هزینه قطعی قلمداد کرده و اعمال حساب می کنند، این در حالی است که در موارد مذکور در صورتی که تخلفی ازسوی دیوان محاسبات کشور احصا و محرز شود که طی آن کمک های موصوف به غیر از موارد تعیین شده در قوانین و مقررات به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات کشور صرفا در چارچوب قوانین و مقررات می تواند نظارت کند و پاسخ به انتظارات بحق آحاد جامعه از دستگاه های نظارتی ازطریق قانون گذاری شفاف مجلس شورای اسلامی و ارسال لوایح دقیق دولت امکان پذیر است. از جمله مواردی که می توانست نقش مهمی در وظایف نظارتی دیوان محاسبات کشور ایفا کند، می توان به بند دوم ماده 142 لایحه برنامه ششم توسعه اشاره کرد که در آن مقرر شده بود که نظارت بر برنامه های اجرائی و فعالیت های درآمدی و هزینه ای کلیه دستگاه های اجرائی که مالکیت عمومی بر آنها مترتب شود، مانند شهرداری ها، سازمان تأمین اجتماعی و مناطق آزاد و موارد کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی، مشمول حسابرسی و رسیدگی دیوان محاسبات کشور شود.
موضوع فوق مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت اما با توجه به ایراد شورای نگهبان نهایتا در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مصوب نشد تا همچنان بخش مهمی از نهاد ها و دستگاه های عمومی کشور که از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند، خارج از حیطه نظارت این دیوان به فعالیت خود ادامه دهند. از مطالب معنونه نتیجه گیری می شود که با تصویب قوانین و مقررات دقیق و اصلاح قوانین ناقص، می توان درراستای شفافیت نظارت بر کلیه دستگاه های اجرائی که از بودجه کل کشور استفاده می کنند، گام برداشت، بنابراین دیوان محاسبات کشور با هدف صیانت از بیت المال، نظارت مستمر مالی و محاسباتی و تطبیق دریافت ها و پرداخت ها با قوانین و مقررات را در دستور کار خود داشته و براساس سیاست های تدوینی، نظارت مستمر مالی و محاسباتی هدایت گرانه، پیشگیرانه و مقتدرانه خود را در دستگاه های اجرائی اعمال می کند و در اجرای وظایف قانونی خود اقدامات لازم را به نحو مطلوب به عمل می آورد. پرواضح است که این دیوان با برخورداری از تشکیلات رسیدگی اعم از دادسرا و هیئت های مستشاری و محکمه تجدیدنظر هیچ گونه مسامحه و اغماضی در برخورد با متخلفان نداشته و با سرعت و دقت در محدوده اختیارات قانونی، احکام لازم در راستای جبران زیان وارده یا اعمال مجازات های مقرر قانونی را صادر می کند و چنانچه به یکی از جرائم عمومی برخورد کند موضوع را به مراجع ذی صلاح قضائی اعلام خواهد کرد.
*کارشناس خبره دیوان محاسبات کشور

هاشمی*: با توجه به ایرادات روزهای اخیر برخی از رسانه ها، بر گزارش ارائه شده تفریغ بودجه سال 1397 کل کشور ازسوی دیوان محاسبات کشور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و اظهارنظر برخی مطالب کارشناسی نشده مبنی بر عدم درج نحوه مصرف اعتبارات تعدادی از دستگاه های اجرائی و نهاد های عمومی غیردولتی در گزارش مذکور، برای روشن شدن موضوع مواردی به شرح ذیل بیان می شود: وفق ماده 1 قانون دیوان محاسبات کشور، هدف این دیوان اعمال کنترل و نظارت مالی ازطریق بررسی عملیات و فعالیت های مالی و حسابرسی دستگاه های اجرائی است. علاوه بر این وفق اصل 55 قانون اساسی و ماده 104 قانون محاسبات عمومی، دیوان محاسبات کشور با بررسی حساب ها و اسناد و مدارک و تطبیق با صورت حساب عملکرد سالانه بودجه کل کشور نسبت به تهیه تفریغ بودجه سالانه اقدام و هر سال گزارش تفریغ بودجه سال قبل را به انضمام نظرات خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم و هر نوع تخلف از مقررات را رسیدگی و به هیئت های مستشاری ارجاع می کند. البته این گزارش قبل از ارائه به مجلس شورای اسلامی مطابق بند ب ماده 36 قانون دیوان محاسبات کشور در هیئت عمومی آن دیوان متشکل از رئیس کل، دادستان و مستشاران دیوان محاسبات کشور، بررسی و به تصویب می رسد. رسیدگی های فنی و تخصصی دیوان محاسبات کشور، مشتمل بر عملکرد و حسابرسی بیش از سه هزارو700 دستگاه اجرائی ارتزاق کننده از بودجه کل کشور اعم از دستگاه های تابعه قوای سه گانه، شرکت های دولتی و سایر دستگاه های استفاده کننده از بودجه عمومی است. دستگاه هایی مانند قوه قضائیه، صداوسیما، مؤسسات و نهاد های عمومی غیردولتی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن و... مشمول رسیدگی و حسابرسی دیوان محاسبات کشور بوده و براساس مستندات قانونی و مدارک موجود، متخلفان مرتبط با عدم رعایت قوانین و مقررات دستگاه های مذکور در بالاترین سطح اداری و تشکیلاتی به محکومیت های لحاظ شده قانونی ازطریق هیئت های مستشاری مورد مجازات قرار می گیرند. البته عنوان این مطلب نیز حائزاهمیت است که برخی از دستگاه های جدول 17 قانون بودجه همچون بنیاد سعدی، مؤسسه تنظیم نشر آثار امام خمینی (ره)، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سنوات اخیر بودجه آنها ذیل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در قالب کمک بلاعوض منظور می شود و دستگاه های مذکور، این بودجه را خود رأسا وفق ماده 23 و 71 مکرر قانون محاسبات عمومی به عنوان هزینه قطعی قلمداد کرده و اعمال حساب می کنند، این در حالی است که در موارد مذکور در صورتی که تخلفی ازسوی دیوان محاسبات کشور احصا و محرز شود که طی آن کمک های موصوف به غیر از موارد تعیین شده در قوانین و مقررات به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات کشور صرفا در چارچوب قوانین و مقررات می تواند نظارت کند و پاسخ به انتظارات بحق آحاد جامعه از دستگاه های نظارتی ازطریق قانون گذاری شفاف مجلس شورای اسلامی و ارسال لوایح دقیق دولت امکان پذیر است. از جمله مواردی که می توانست نقش مهمی در وظایف نظارتی دیوان محاسبات کشور ایفا کند، می توان به بند دوم ماده 142 لایحه برنامه ششم توسعه اشاره کرد که در آن مقرر شده بود که نظارت بر برنامه های اجرائی و فعالیت های درآمدی و هزینه ای کلیه دستگاه های اجرائی که مالکیت عمومی بر آنها مترتب شود، مانند شهرداری ها، سازمان تأمین اجتماعی و مناطق آزاد و موارد کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی، مشمول حسابرسی و رسیدگی دیوان محاسبات کشور شود.
موضوع فوق مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت اما با توجه به ایراد شورای نگهبان نهایتا در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مصوب نشد تا همچنان بخش مهمی از نهاد ها و دستگاه های عمومی کشور که از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند، خارج از حیطه نظارت این دیوان به فعالیت خود ادامه دهند. از مطالب معنونه نتیجه گیری می شود که با تصویب قوانین و مقررات دقیق و اصلاح قوانین ناقص، می توان درراستای شفافیت نظارت بر کلیه دستگاه های اجرائی که از بودجه کل کشور استفاده می کنند، گام برداشت، بنابراین دیوان محاسبات کشور با هدف صیانت از بیت المال، نظارت مستمر مالی و محاسباتی و تطبیق دریافت ها و پرداخت ها با قوانین و مقررات را در دستور کار خود داشته و براساس سیاست های تدوینی، نظارت مستمر مالی و محاسباتی هدایت گرانه، پیشگیرانه و مقتدرانه خود را در دستگاه های اجرائی اعمال می کند و در اجرای وظایف قانونی خود اقدامات لازم را به نحو مطلوب به عمل می آورد. پرواضح است که این دیوان با برخورداری از تشکیلات رسیدگی اعم از دادسرا و هیئت های مستشاری و محکمه تجدیدنظر هیچ گونه مسامحه و اغماضی در برخورد با متخلفان نداشته و با سرعت و دقت در محدوده اختیارات قانونی، احکام لازم در راستای جبران زیان وارده یا اعمال مجازات های مقرر قانونی را صادر می کند و چنانچه به یکی از جرائم عمومی برخورد کند موضوع را به مراجع ذی صلاح قضائی اعلام خواهد کرد.
*کارشناس خبره دیوان محاسبات کشور

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
شیوع کرونا و مشکلات دیگر باعث شده تا انتشارات عطار ماه های متمادی را بدون کتاب سپری کند. این ناشر کتاب های مهمی چون حیات یحیی و زمینه فرهنگ شناسی را منتشر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

اکبر مرتضی پور مدیر انتشارات عطار به خبرنگار مهر گفت: اوایل سال 98 مجموعه اشعار طنز شعرای نامی قدیم و معاصر ایران از جمله عبید زاکانی، ایرج میرزا، شهریار، دهخدا، ابوالقاسم حالت و میرزای عشقی در قالب کتابی با عنوان اشعار طنز در ایران با گردآوری و توضیحات خودم منتشر شد. پس از آن نیز یکی دو کتاب دیگر را تجدید چاپ کردیم.

مرتضی پور درباره وضعیت این انتشارات پس از شیوع ویروس کرونا، اشاره کرد: برای سال جدید هیچ کتابی را در دست انتشار نداریم. متاسفانه وضعیت فروش در این چند سال اخیر به سامان نیست و شیوع کرونا نیز این وضعیت را تشدید کرده است. اکثر کتاب های در حیطه ادبیات و کتاب های دانشگاهی است و تعطیلی دانشگاه ها و عدم حضور دانشجویان نیز باعث از رونق افتادن بازار کتاب و فروش انتشارات ما شده است.

مدیر انتشارات عطار اضافه کرد: با توجه به موانع موجود در چاپ و نشر کتاب ها در دوران قبل از کرونا و همزمان با آن، یکی از عمده مشکلاتی که مدت هاست گریبانگیر تمام ناشران شده بالا رفتن هزینه کاغذ است. با افزایش قیمت کاغذ به طبع بهای کتاب نیز افزایش پیدا می کند. از طرفی قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته و دیگر دغدغه کتاب خواندن ندارند. از حدود دوماه پس از شیوع ویروس کرونا مرکز نشر ما هیچگونه فعالیتی نداشته و تعطیل بود. همچنین تاکنون نیز امکان فروش کتاب از طریق سایت های اینترنتی برای مان مقدور نبوده است.

کد خبر 4922473

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
قراردادهایی که در صنعت نشر میان ناشر و مولف بسته می شود با یکدیگر تفاوت زیادی دارد از این رو نمی توان قرارداد واحدی برای این حوزه درنظرگرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱

مجید باشعور مدیرمسئول انتشارات تایماز در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره دلیل تفاوت در قراردادهای نشر گفت: قراردادهایی که در صنعت نشر میان ناشر و مولف بسته می شود با یکدیگر تفاوت زیادی دارد از این رو نمی توان قرارداد واحدی برای این حوزه درنظر گرفت و گفت قرارداد تمام کتاب ها به یک شکل بسته شود چون کتاب ها با یکدیگر فرق دارند و سطح معلومات مولفان و میزان توانایی افراد با یکدیگر تفاوت دارد. ممکن است دو نفر روی یک موضوع ثابت کار کنند، قرارداد فردی که عالی تر است به گونه ای متفاوت تر با فردی که توانایی کمتری دارد بسته شود.

او افزود: عادلانه و عاقلانه نیست که قراردادهای تمام مولفان یکسان بسته شود به هرحال تفاوتی میان مترجم حرفه ای که بیست سال کارکرده و دستش راه افتاده است با کسی که تازه به این حوزه وارد شده وجود دارد. علاوه بر بُعد توانایی خود مولف و مترجم، اینکه ناشری از طراح برای طرح جلد کتاب کمک می گیرد یا اینکه تایپیست کار تایپ کتاب را انجام می دهد در نوع قرارداد ناشر با مولف تاثیر می گذارد. در صنعت نشر، میان ناشران و نوع کتابی که منتشر می شود تفاوت هایی وجود دارد و این تفاوت هاست که باعث می شود تفاوت های زیادی میان قراردادهای صنعت نشر دیده شود.

مدیرمسئول انتشارات آریترین ادامه داد: از آنجایی که انتشار کتاب های اول مولفان ریسک بالایی دارد و ریسک انتشار کتاب او از کتاب های فرد بسیار مشهور بیشتر است، شاهد هستیم که در قراردادهای مولفانی که تازه کتاب اولشان را منتشر می کنند دیده می شود که به جای حق التالیف به او کتاب می دهند. به هرحال ناشر روی انتشار کتاب کسی که کتاب اولش را منتشر می کند سرمایه گذاری کرده و آنچه در صنعت نشر اهمیت دارد بازگشت سرمایه است و بخشی از قراردادهای مولفان با ناشران به این بستگی دارد که مولف چه میزان مخاطب دارد همه مولفان با یکدیگر از این نظر یکسان نیستند به هرحال میان کسی که کتاب درسی را بدون سابقه تدریس ترجمه می کند با فردی که سابقه تدریس دارد و دانش آموزانی دارد که کتاب را تهیه کنند تفاوت هایی در زمینه نوع قراردادشان با ناشر وجود دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان

توقف تاییده ارز نیمایی و ارز دولتی برای واردات کاغذ چاپ و روزنامه موجب شده تا نظم نسبی بازار کاغذ برهم بخورد، حالا خبر از عرضه ارز نیمایی به قیمتی بالاتر از ارز آزاد در سامانه نیما به گوش می رسد.

گسترش نیوز: این روزها واردکنندگان کاغذ تحریر و روزنامه با مشکل جدیدی مواجه شده اند، مشکلی که موجب شده خواب بازار کاغذ نیز که نیمی از سال گذشته در آرامش به سر برده است، آشفته شود.

بانک مرکزی بیش از 3 ماه است که ارز واردات نیمایی کاغذ را تایید نکرده است و در تایید ارز دولتی نیز محدودیت قائل شده است، طبیعی است که کشور در شرایط خاصی به دلی شیوع ویروس کرونا به سر می برد و به لحاظ اقتصادی دست دولت بسته است، اما به نظر می رسد ، اگر نتوان نسخه ای مناسب برای حال این روزهای بازار کاغذ که آذامش قبل از طوفان است پیچید، دوباره وضعیت به شرایطی که در سال 97 و نیمه اول سال 98 باز خواهیم گشت.

پیش از این محمد متولی از واردکنندگان کاغذ نسبت به عدم تایید ارز واردات کاغذ از سوی بانک مرکزی طی 5 ماه گذشته و تاثیری که می تواند بر بازار کاغذ بگذارد، هشدار داده بود، بسیاری از کارشناسان بازار نیز وضع گران تر شدن کاغذ در ماه جاری را به عدم توزیع کاغذ جدید در بازار به دلیل مطمئن نبودن واردکنندگان از شرایط ماه ها پیش رو مرتبط دانسته بودند.

علی واضحی مدیر شرکت راهکار برگ بهشت در این زمینه معتقد است که مشکل کاغذ در دو زمینه است، اول عدم تخصیص ارز نیمایی که در سال 99 تقریبا تخصیصی تایید نشده است و دوم عدم نظارت بر نرخ گذاری سامانه ارز نیمایی. این دو دلیل سبب شده روند واردات کاغذ و مقوا به شدت کند شود.

واضحی با بیان این مطلب به تسنیم گفت: طی روزهای اخیر قیمت ارز در سامانه نیما از سوی صادرکنندگان افزایش زیادی داشته است و حتی در مقاطعی بالاتر از ارز آزاد رفته است، این روزها صادرکنندگان قیمت یورو در سامانه نیما را بالای 18 هزارتومان تعیین می کنند که چنین رقمی برای واردکننده مقرون به صرفه نیست.

وی ادامه می دهد ، همیشه قیمت ارز نیمایی 5 تا 10 درصد زیر قیمت ارز آزاد بوده است ، به همین دلیل دولت واردکنندگان را به سمت استفاده از ارز حاصل از صادرات سوق می داد. از سوی دیگر نیز صادرکننده ها را مجاب می کرد که ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کنند.

واضحی تصریح کرد: پیش بینی می شود با ادامه شرایط فعلی شاهد ادامه روند رکود تورمی در بازار کاغذ باشیم.

مشخص است که بازر شدن گره کار کاغذ در شرایط فعلی در دست بانک مرکزی است، به هر حال دولت در حمایت از کاغذ برای صنف چاپ و نشر دو سالی است که گام برداشته و هماهنگی بین بدنه دولت در شرایط فعلی برای پنبه نشدن هر آنچه که رشته است ضروری به نظر می رسد. تعیین تکلیف تاییده های ارز نیمایی و ارز دولتی برای واردات کاغذ از یک سو و نظارت بر سامانه ارز نیمایی برای واقعی تر شدن رقم ارز نیمایی از سوی دیگر در این زمینه راه گشاست. باید دید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی واردات دولتی کاغذ در این زمینه قدمی بر می دارد یا خیر؟ از سوی دیگر هنوز مشخص نیست که ارز 80 میلیون یورویی واردات کاغذ دولتی با توجه به شرایط فعلی و گفته های اخیر معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر اختصاص ارز دولتی تنها به کالاهای خاص، همچنان در سال جدید محقق می شود یا خیر؟

منبع: تسنیم

لینک خبر :‌ پایگاه خبری گسترش نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱

در این وانفسا بسیاری از کتاب فروشی ها حتی با قدمتی بیش از نیم قرن، تعطیل شده و اجباراً تغییر شغل داده اند. اکثر آنانی هم که می توانند نیم نفس کار کتاب فروشی را ادامه دهند، مجبور شده اند در کنار کتاب، نوشت افزار و کتاب های درسی و کنکور بفروشند.سیاست های مخرب رژیم ولایت فقیه در دهه های اخیر ضربات جدی ای بر پیکر بازار وارد آورده است. بدون تغییری اساسی در سیاست گذاری های کلان و ساختار اقتصادی- اجتماعی – سیاسی و فرهنگی کشور نمی توان بر این تنگنا ها و کسادی که ناشران و کتاب فروشان با آن ها دست به گریبان اند، مهار زد...
به گزارش سایت زمانه، دوران قرنطینه که در بسیاری از کشورهای جهان به پایان رسیده یا در حال پایان است، چه پیامدها یا دستاوردهایی برای صنعت نشر کتاب در ایران و مهم تر از آن نشر کتاب به زبان فارسی در تبعید داشته است؟ با شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت های قرنطینه، علاوه بر منع رفت وآمدها، فعالیت اصنافی که در این شرایط چندان ضروری به نظر نمی رسید، متوقف شد. انتشاراتی ها و کتابفروشی ها هم جزو همین اصناف به شمار آمدند. در این خانه نشینی فراگیر، بسیاری از به دست آمدن فرصت طلایی برای مطالعه و کتابخوانی سخن گفتند، اما این فرصت کتابخوانی، در عمل چه قدر توانست به بازار کتاب کمک کند؟

کسادی کتابفروشی غیرمجازی

چند روز پیش، بهزاد زمردی، مدیر فروشگاه های کتاب بهزاد در تهران، در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از تعطیل شدن یکی از شعبه های این فروشگاه خبر داد و دلیل این تعطیلی را صد در صد شیوع ویروس کرونا اعلام کرد.

او فروش اینترنتی کتاب از یک سو و وجود فایل های مجانی کتاب در اینترنت از سوی دیگر را دلیل وضعیت بغرنج کتابفروشی ها در ایران دانسته است. اما آیا نشر الکترونیک به تنهایی پاسخگوی وضعیت بحرانی اخیر بود؟

مجید روشنگر، ناشر و نویسنده ایرانی ساکن آمریکا، که هم با فضای نشر در داخل ایران و هم با فضای نشر فارسی زبان خارج از کشور به خوبی آشنایی دارد، در این زمینه به رادیو زمانه گفت:

بحرانی که ویروس کرونا در ایران و جهان پدید آورده است در تمام قلمروها – و از جمله قلمرو نشر و فروش کتاب – اثر منفی خود را به جا گذاشته است. در ایران کتابفروشی ها بیش از دو ماه است که درهای خود را بسته اند و فروشی ندارند و به فضای مجازی و کهکشان الکترونیک پناه آورده اند. برخی از کتابفروشی ها تلفنی سفارش قبول می کنند و اگر سفارش بیش از 100 هزار تومان باشد، کتاب ها را در منزل به خریدار تحویل می دهند. فضای مجازی و فروش های تلفنی جای فروش حضوری خریدار را پر نمی کند اما به هر حال تا اندازه ای مانع کسادی بازار فروش کتاب است.

یکی از بزرگ ترین پیامدهای منفی شیوع ویروس کرونا در ایران بر صنعت نشر این کشور، لغو برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بود که قاعدتا باید در این روزها برگزار می شد. اهمیت این نمایشگاه برای ناشران ایرانی به فروشگاه بودن آن است.

منوچهر حسن زاده، مدیر نشر مروارید، در این باره با تاکید بر اوضاع وخیم کتاب گفته است: ناشران کاغذ و دیگر مایحتاج را نقد خریده اند، پول چاپخانه، صحاف و ... را هم نقد داده اند و کتاب ها را به خاطر بازار عید و نمایشگاه کتاب در انبارشان گذاشته اند، اما حالا روی دست شان مانده. تقریبا همه دریافتی هایی هم که منتظر بودند بگیرند به درخواست کتاب فروشی ها سه ماه عقب افتاده است.

در این شرایط نقش دولت ها از همیشه برجسته تر است. هر چه کمک های دولتی بیشتر باشد، فشار نفس گیر بر صنعت نشر نیز کمتر خواهد بود.

حمید مهدی پور، مدیر انتشارات و کتابفروشی فروغ در کلن آلمان در این زمینه به رادیو زمانه می گوید: بحران کرونا به ترتیبی که اوایل نگران کننده به نظر می رسید دیگر نیست. دوران سختی را جوامع پشت سر گذاشتند و یا در حال پشت سرگذاشتن هستند، اما خوشبختانه چشم اندازهای امیدوارکننده ای که در برخی کشورها از جمله آلمان به وجود آمده نگرانی های شدید اولیه را کاهش داده است.

مجید روشنگر، مدیر سابق سازمان کتاب های جیبی و از بنیانگذاران انتشارات مرورارید که سال های طولانی در آمریکا اقامت دارد و نشریه بررسی کتاب را در این کشور منتشر می کند در مصاحبه با زمانه می گوید در آمریکا هنوز چشم انداز روشنی برای نشر وجود ندارد:

در آمریکا هم این مشکل وجود دارد. اخیراً یک کتابفروشی در شهر “ونتورا” در کالیفرنیا که سفارشات تلفنی و اینترنتی خود را آماده و آن ها را بسته بندی و در پیاده روی مغازه خود قرار می داد که مشتری بیاید و کتاب ها را بردارد، با اخطاریه مقامات شهری روبه رو شد که اعلامیه ای را بر در کتابفروشی چسباندند و اخطار کردند که شغل کتابفروشی یک “شغل اساسی” نیست و آن ها نمی توانند کتاب هایشان را در پیاده رو در اختیار خریدار بگذارند. و هنگامی که به یاد می آوریم در عرض دو ماه گذشته بیش از 30 میلیون نفر در آمریکا بیکار شده اند طبیعی است که امر فروش کتاب تا مدت ها با مشکل اساسی روبه رو خواهد بود.

نشر تبعید، قرنطینه در قرنطینه

نشر تبعید برای هر کشوری، از اساس در نوعی قرنطینه مجازی شکل می گیرد که برای آن محدودیت ها و در عین حال، دستاوردهایی مثل تسلط بر ارتباط از راه دور و نشر الکترونیک به همراه می آورد. با این حال، قرطنینه کرونا برای این نشر هم مصیبت بار بود.

تینوش نظم جو، مترجم، ناشر و کتابفروش ایرانی ناکجا در پاریس، که به تازگی کتابفروشی جدید خود را در منطقه پانزدهم این شهر افتتاح کرده، به زمانه می گوید که شیوع ویروس کرونا، قرنطینه و محدودیت هایی مثل بسته شدن کتابفروشی ها، ضربه سخت و غیرمنتظره ای بود. با این حال او، به اتفاق های مثبت دوران قرنطینه نیز فکر می کند:

شاهد بودم که خیلی از ناشران و کتابفروشان ایرانی که قبل از قرنطینه، به شیوه کلاسیک تر کار می کردند، توانستند از خانه هایشان روابط بهتری به صورت آنلاین با مخاطبان خود برقرار کنند.

جلال رستمی، مدیر انتشارات دو زبانه گوته حافظ در شهر بن آلمان هم در یک مصاحبه تفصیلی به زمانه گفت:

هفته اول قرنطینه برای ناشران و فروشندگان کتاب همانند یک کابوس سپری شد اگرچه پس از بازگشایی، با دل نگرانی های تازه ای برای آینده صنعت نشر همراه است.

ناشران فارسی زبان خارج از کشور، که در شرایط عادی نیز به دلیل کمبود مخاطب فارسی زبان در خارج از کشور، دچار مشکلات فراوانی اند، اکنون با پایان یافتن قرنطینه، امیدوارند تا حد زیادی همان شرایطی را که پیشتر داشته اند، بازسازی کنند.

اما شرایط معمول چنین انتشاراتی هایی چه بود و مشکلات این مدت، این شرایط را به چه میزان تغییر داد؟ حمید مهدی پور، مدیر انتشارات و کتابفروشی فروغ در کلن آلمان می گوید:

از آنجا که ما هم انتشاراتی داریم و هم کتابفروشی و در نتیجه با مخاطبان تولیدات انتشاراتی مستقیم در مراوده هستیم، شاید جزو آن دسته از همکارانی باشیم که تلاطم پیش آمده در کار انتشارات خارج کشور را وسیع تر تجربه می کنیم. خوب است بدانیم که کماکان بیشترین مخاطبان ما کسانی هستند که مایل اند کتاب ها را به صورت چاپی دریافت کنند. با توجه به این امر، تولید کتاب چاپی دچار وقفه جدی شده است. برخی از عوامل چرخه تولید از نویسنده و نویسندگی تا ویراستار، صفحه آرا و طراح جلد در همین شرایط هم کار را انجام می دهند اما مرحله آخر تولید یعنی چاپ کاملا متوقف شده است. چرا که چاپخانه ها بسته شده اند.

مشکلات نشر در شرایط قرنطینه، بخشی از مشکلات بزرگ تری است که اقتصاد هر کشوری را درگیر می کند. مدیر انتشارات و کتابفروشی فروغ در این زمینه اضافه می کند:

مشکل البته تنها تعطیلی چاپخانه ها هم نیست، حمل و نقل هم دچار مشکل جدی شده. در آلمان ما کماکان با برخورداری از سیستم پیشرفته پستی و حمل ونقل، امکان ارسال را در خود آلمان و کشورهای اروپایی داریم اما ارتباط با مشتریان کتاب آمریکا، کانادا، استرالیا و برخی کشورهای آسیایی که به ما سفارش کتاب می د هند دچار وقفه شده است. کتاب های ارسالی برگشت می خورند و یا در بین راه متوقف شده اند. این وضعیت بسیار هشداردهنده است.

مهدی پور معتقد است که اگر چنانچه چنین شرایطی بخواهد در آینده تداوم داشته باشد، راه حل نشر فارسی در خارج از کشور فعلا بیشتر می تواند عرضه کتاب به مخاطب به صورت دیجیتال باشد:

این وضعیت ما را ناگزیر می کند که تلاش کنیم مخاطبان را متقاعد کنیم کتاب های مورد نظرشان را با چاپ دیجیتال تهیه کنند.

جلال رستمی، مدیر نشر و کتابفروشی دو زبانه گوته حافظ می گوید:

فروشندگان کتاب توانستند از طریق تلفن، ایمیل، اس ام اس و یا با حضور فعال در شبکه های اجتماعی، با مشتریان خود رابطه برقرار و در عین حال مشتریان جدیدی پیدا کنند. بسیاری از ناشران و کتابفروشی ها از طریق تلفن، ویدیو، کانال های یوتیوپی، ایمیل و اینستاگرام به معرفی کتاب و ارائه مشاوره ادبی پرداختند. استفاده هر چه بیشتر از فضای مجازی و بکارگیری ظرفیت ها و امکاناتی که به طور رایگان در اختیار همگان گذاشته شده تنها راهی بود که از طریق آن، کتابفروشان توانستند ارتباط خود با جامعه ادبی، فرهنگی و هنری را حفظ کنند.

مدیر نشر ناکجا نیز تاکید می کند که اساسا این نشر با توجه به شرایط نشر فارسی زبان در خارج از ایران و سختی ارسال کتاب چاپی به داخل ایران، کار خود را بر مبنای نشر الکترونیک آغاز کرد. او قرنطینه را یک زمان توقف در کار نشر به ویژه نشر داخل ایران می داند، اما می گوید:

شاید این توقف در ایران منفعت بیشتری برای ناشران و کتابفروشان داشته تا راه های جدیدتری را پیدا کنند.

نظم جو بر وجود قشر خاصی از کتابخوان ها که در هر شرایطی به دنبال خرید کتاب هستند اشاره و اهمیت وجود کتاب های گویا را نیز گوشزد می کند.

مجید روشنگر نیز در این زمینه امیدواری هایی دارد:

یکی از امیدها، فروش کتاب های صوتی است که میزان آن بالا رفته است و در این ایام “قرنطینگی” می تواند اوقات مردم را پر کند و از افسردگی آن ها بکاهد. در ایران هم کتاب های صوتی بازار پیدا کرده است و مقداری از درآمد ناشران از این راه تأمین می شود.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn

لینک خبر :‌ صدای مردم
حوزه/ نویسنده حوزوی و مدیر انتشارات ائمه(ع) گفت: به جهت وضعیت دشوار پیش آمده لازم است که دولت در شرایط پساکرونایی از ناشران حمایت بیشتری به عمل آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

حجت الاسلام والمسلمین احمد تقدسی نیا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با بیان این که به جهت تشدید وضعیت نامساعد اقتصادی مردم پس از شیوع ویروس کرونا، خرید کتاب و اقلام فرهنگی نیز کاهش قابل توجهی داشته است، اظهار داشت: اساساً وضعیت کتاب و صنعت نشر ارتباط زیادی با اوضاع اقتصادی مردم و جامعه دارد، به این معنا که هر زمان وضعیت اقتصادی خوب باشد، به همان نسبت نیز اوضاع بازار کتاب و نشر نیز خوب و مطلوب است و برعکس این مساله نیز البته صادق است.

وی افزود: البته این مسئله علاوه بر بُعد اقتصادی دارای بُعد فرهنگی است از این حیث که به هر حال کتاب و کتاب خوانی از آن جمله مقولاتی است که باید در رابطه با آن اطلاع رسانی و فرهنگ سازی لازم را انجام داد.

مدیر آموزش های آزاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) همچنین گفت: از آن سو در سال های اخیر از آن جا که بسیاری از مردم از جمله نسل جوان بیش از حد مشغول فضای مجازی شده اند، لذا ایام فراغت خود را بیشتر با گردش در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی سپری می کنند و طبعاً کمتر به سمت کتاب میل و رغبت پیدا می کنند.

وی با اشاره به شرایط پدید آمده پس از شیوع کرونا ابراز داشت: هر چند که خانه نشینی مردم در دوران کرونا باعث افزایش میزان مطالعه شد، اما خرید کتاب کمتر صورت گرفته، چرا که مردم عموماً کتاب هایی که پیشتر داشته اند را مطالعه کرده و یا به مطالعه در فضای مجازی می پردازند.

وی گفت: از این رو بنده معتقدم که باید زمینه ها و شرایط در دسترس قرار گرفتن کتاب برای مردم در دوران جدید به خوبی فراهم شود تا شاهد رونق کتاب و کتاب خوانی در کشور باشیم، ضمن آن که به هر حال از ظرفیت نشر الکترونیک هم می توان بهره بُرد، هر چند که هیچ چیزی جای کتاب کاغذی را نمی گیرد.

مدیر انتشارات ائمه(ع) با بیان این که تحول در بازار نشر و کتاب نیازمند عزم و اراده ملی و حمایت بیش از پیش دولت است، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات دولت در شرایط کنونی می تواند این باشد که خرید کتاب از ناشران به میزان بیشتری نسبت به دوران قبل صورت گیرد، ضمن آن که لازم است زمینه و شرایط مساعدی در بخش توزیع و معرفی کتاب ها پدید آید.

وی افزود: از سویی با توجه به این که فعلاً امکان برگزاری نمایشگاه های کتاب استانی و ملی فراهم نیست، دولت تسهیلات کم بهره و طولانی مدتی در اختیار ناشران و کتاب فروشان و اهالی فرهنگ قرار دهد و همچنین در بحث کاغذ نیز حمایت جدی تری از ناشران به عمل آورد.

حجت الاسلام والمسلمین تقدسی نیا در پاسخ به این سوال که موافق برگزاری نمایشگاه کتاب به شکل مجازی و یا مستقیم هستید، گفت: قطعاً برگزاری شکل عادی و مستقیم نمایشگاه کتاب به مراتب بهتر است که به نظرم پس از آرام شدن اوضاع کرونا، می توان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را مهر یا آبان امسال برگزار کرد.

313/8

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
نشر الکترونیک از معدود صنعت هایی است که در بحران کرونا، نه تنها آسیب ندید؛ بلکه پس از سال ها از حاشیه به متن آمد و به دلیل هم خوانی امکانات آن با شرایط حال حاضر، تا حدودی با گشایش روبه رو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

به گزارش ایبنا، این گشایش البته توام بود با به چشم آمد کاستی ها و ظرفیت هایی که در طول سال های اخیر، آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته اند. هرچند محمد صدوقی (مدیر اپلیکیشن طاقچه) و حمیدرضا شربتیان (مدیر اپلیکیشن کتاب صوتی نوار) آینده روشنی را برای نشر الکترونیک متصورند اما هنوز خلاهای زیادی در این راه وجود دارد که نیازمند توجه اند. مشروح نگاه کارشناسان را در میزگرد کرونا و آینده نشر الکترونیک دنبال می کنید:

با توجه به شرایط پیش آمده و گرایش مخاطبان به سمت کتاب های الکترونیک؛ آیا پلتفرم های نشر الکترونیک و کتاب صوتی به لحاظ زیرساختی آمادگی و توانایی پاسخگویی به حجم مطالبات را داشته اند یا خیر؟

شربتیان: از دو منظر زیرساخت و محتوا می توانیم به این موضوع نگاه کنیم. فکر می کنم هر کدام از پلتفرم هایی که الان در بازار نشر الکترونیک هستند، تا رسیدن به ظرفیت های زیرساختی، خیلی فاصله دارند و بسیار بیشتر از ترافیک موجود، برای ارائه خدمات به کاربران جدید، شنونده یا خواننده درلحظه ظرفیت دارند. به لحاظ ظرفیت می توان گفت مشکلی وجود ندارد؛ زیرا همه پلتفرم ها به تناسب پیش بینی که از رشد کاربران خود دارند، قاعدتا زیرساخت لازم را هم فراهم می کنند.

به لحاظ محتوایی اما هنوز جای کار داریم. باید کارهای زیادی انجام دهیم، ناشران زیادی اضافه شوند و تنوع محتوایی بیشتری داشته باشیم. البته این به این معنی نیست که الان وضعیت خوب نیست؛ زیرا بیش از 60 هزار عنوان کتاب شناخته شده، به روز، پرفروش و محبوب به صورت الکترونیک و صوتی روی مجموع پلتفرم ها در دسترس است.

صدوقی: ما هم در دوره قرنطینه، از نظر زیرساخت مشکلی نداشتیم. تقریبا اوایل اسفندماه و قبل از همه گیری کرونا، برای اینکه هم یک نسخه جدید منتشر کنیم و هم می خواستیم کاربرانمان سرعت بهتری را تجربه کنند، در اپلیکیشن طاقچه تغییرات جدی داشتیم و تعداد سرورها را سه برابر کردیم. البته قبل از آن هم طاقچه از این نظر مسأله ای نداشت؛ ولی برای اطمینان خاطر بیشتر از نظر زیرساخت، این کار صورت گرفت؛ یعنی جزو برنامه های ما بود که از قضا مصادف شد با شیوع کرونا.

هیچ برنامه ای برای گسترش بازار نشر الکترونیک نداریم

با توجه به ضرورت تقویت نشر الکترونیک و همراه شدن با تکنولوژی های جدید، آیا تا کنون مساله توسعه و گسترش این شکل از نشر به یک دغدغه تبدیل شده است؟

صدوقی: این سوال را باید از مسئولان امر پرسید است. ما تمام تلاشمان را در این برهه زمانی انجام داده ایم و خیلی تغییری در فرآیندهای ما اتفاق نیفتاده است. مسأله مهم این است که با ظهور مشکل کرونا، به خاطر اینکه کتاب الکترونیک و صوتی راه حلی برای جبران ماجرا بود؛ مجموعه های دولتی یا متولی امر، بیشتر به این موضوع اهتمام ورزیدند؛ در صورتی که باید مستقل از این اتفاقات به این موضوع فکر و به توسعه آن کمک می کردند.

البته اینکه در شرایطی مثل کرونا، مسئولان به دنبال راه حل ها و جایگزین هایی باشند و آن ها را تقویت کنند، تاحدی طبیعی است؛ ولی درکل جا داشت که مسئولان امر در وزارت ارشاد یا سازمان رسانه های دیجیتال، زودتر و خیلی جدی تر به آن توجه کنند و باعث رشد آن شوند؛ زیرا درکل مزیت های زیادی دارد و تنها یکی از این مزیت ها در زمان کرونا، نمود پیدا کرد.

شربتیان: واقعیت این است که هیچ برنامه جدی، منظم و زمان بندی شده برای گسترش این بازار جدید وجود ندارد. تلاش هایی هم که ما به عنوان پلتفرم و بخش خصوصی انجام می دهیم، به دلیل علاقه و عشق شخصی و سازمانی خود ما برای گسترش این فرهنگ است. اما هرچقدر این پلتفرم ها کمک کنند این امر جلو برود، باز آن گستردگی و قدرتی را که یک برنامه تلویزیونی یا جایی مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی بحث کتاب، قانونگذاری و تسهیل گری است، می توانند داشته باشند، نداریم.

باید این واقعیت را هم قبول کنیم؛ تا زمانی که وزارت ارشاد به عنوان متولی امر، این پذیرش را نداشته باشد که کتاب الکترونیک -چه متنی و چه صوتی_ به عنوان شیوه جدیدی که باعث می شود فرهنگ مطالعه راحت تر گسترش یابد و هزینه کمتری به ناشرها تحمیل می کند، پذیرفته و معرفی نشود، قاعدتا ما با آن سرعتی که باید، پیش نمی رویم.

چرا کسب و کاری که سه سال پیش، هم زمان با ما در یک کشور اروپایی کوچک شروع به کار کرده، الان در بورس است و شاید ارزشش بیش از 100 برابر ارزش نوار شده است؟ درحالی که در شروع کار، یک تعداد محتوا و به یک اندازه شنونده کتاب صوتی داشتیم. اگر قانون گذاری که توسط متولی موضوع کتاب در آن کشور انجام شده، حمایتی را که برای معرفی و تسهیل گری برای ناشران، مولفان، مترجمان و پلتفرم ها در آن کشور انجام شده است، کنار هم بگذاریم، می بینیم که اصلا دلیلی ندارد در ایران با وجود این همه سرمایه گذاری، تلاش و این میزان علاقه مندی، رشدی بیش از این صورت بگیرد.

من فکر می کنم تا این برنامه عزم جدی نداشته باشد، فواید پلتفرم های نشر الکترونیک برای متولیان بحث کتاب ثابت نشود، آن را نپذیرند و این مسأله مدیر به مدیر تغییر نکند، هیچ اتفاق خاصی نمی افتد؛ لذا هرچند که ما همچنان به گسترش فرهنگ علاقه مندیم و در این بخش سرمایه گذاری خواهیم کرد؛ اما آن حرکت درست و مورد انتظار، خیلی سخت و کند جلو می رود.

جای خالی متولی کتاب الکترونیک

البته گسترش و توسعه نشر الکترونیک فقط در گرو توجه و اهتمام مسئولان نیست و پارامترهای دیگری چون همکاری ناشران و همراهی فرهنگ سازی مردم را نیز می طلبد.

صدوقی: ما همیشه باید سعی کنیم از چند منظر رشد کنیم؛ اولی منظر ارتباط با مردم این است که فرهنگ مطالعه الکترونیک را در مردم بالا ببریم، دوم اینکه فرهنگ و ارتباطات بین خودمان و ناشرها را تقویت کنید و به ناشرها اطلاع رسانی خوبی داشته باشیم و سوم این که در رابطه با بحث حاکمیت و زیرساخت هایی که خودمان داریم، همه چیزهایی هستند که باید سعی کنید در طول زمان در آن ها رشد داشته باشیم.

اهتمام در نشر الکترونیک، بخش های مختلفی دارد. ابتدا اینکه ما به عنوان صاحب کسب وکار باید تمام سعی و تلاش مان را به کار می بستیم، تا آنچه باید در این حوزه انجام می شد. ما بخش خصوصی هستیم و سعی کردیم برای رسیدن به این هدف، سرمایه هایی را وارد این کار کنیم. اینکه ناشران در جریان کار ما نیستند، یک بخش آن برمی گردد به مجموعه هایی که ما باید با آن ها وارد مذاکره و جلسه شویم؛ اما بخش دیگر آن باز برمی گردد به کسی که متولی امر کتاب است.

من معتقدم اگر کتاب الکترونیک در کشور ما متولی صحیح و درستی داشت و پیگیری های درستی در این رابطه می شد، اطلاع رسانی به ناشران و مولفان، خیلی زودتر و دقیق تر اتفاق می افتاد. اینکه انتظار داشته باشیم یک نفر در بخش خصوصی بتواند این اطلاع رسانی کامل را به همه ناشران و مولفان داشته باشد، خیلی انتظار صحیحی نیست. در گفت وگویی که چند روز قبل با یکی از ناشران بزرگ داشتم، می گفت قرار است با چند ناشر بزرگ دور هم جمع شوند و تازه درمورد مسائل نشر الکترونیک صحبت کنند!

وزارت ارشاد باید زمینه سازی این اتفاق را همان 5 یا 6 سال قبل انجام می داد، ناشران را جمع می کرد و برای آن ها توضیح می داد که نشر الکترونیک در دنیا رونق پیدا کرده است و با توجه به بهترشدن سرعت اینترنت و بیشتر شدن دستگاه های هوشمند، این نوع نشر یک روش هوشمند برای عرضه کتاب به شمار می آید. باید از آن ها می خواست قراردادشان با مولف ها و مترجم ها را اصلاح کنند، خودشان با پلتفرم ها قرارداد دستی ببندند یا اگر یک پلتفرم خواست قرارداد خاصی ببندد، مقاومت کنند و قرارداد تیپیکال معرفی کنند.

بنابراین هزار کار می شد در این زمینه انجام داد، ولی این قضیه را به تاخیر انداختند و منتظر ماندند تا ببینند ما چه می شویم. یعنی گفتند اگر طاقچه، فیدیبو، کتابراه، نوار و دیگر پلتفرم ها رونق پیدا کردند و بزرگ شدند، برایشان قاعده و قانون می گذاریم، یا اگر روزی کرونا شد، حمایتی هم از آن ها می کنیم؛ درصورتی که این اتفاق باید از قبل می افتاد. ما بخش خصوصی هستیم و در هر صورت تمام سعی و تلاش، سرمایه و هم و غممان را برای گسترش و توسعه این نوع نشر خواهیم گذاشت؛ ولی آن کسی که باید کمک کند و درباره این مقوله بیشتر اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کند و با ناشرها صحبت کند، متولی حوزه کتاب است.

ارشاد به جای حمایت مالی نشر الکترونیک را تبلیغ کند

همانطور که اشاره کردید، اتفاق تازه ای که برای نشر الکترونیک در همین ایام کرونا افتاد، توجه برخی نهادها به این بخش و همکاری با آن ها بود. مثلا وزارت فرهنگ و ارشاد با همکاری پلتفرم ها، پویش کتابخوانی کتاب_خانه را به راه انداخت. این نوع نگاه را مثبت می دانید یا منفی؟

صدوقی: بحث تخصیص یارانه کتاب الکترونیک از گذشته مورد توجه و تاکید ما قرار داشت و حالا که برای اولین بار شاهد رخ دادن این اتفاق هستیم، باید آن را به فال نیک بگیریم. اما به نظرم باید یک مقدار روی مدل و روش همکاری بیشتر فکر کنیم؛ زیرا عادت دادن مردم به خرید کتاب با تخفیف زیاد، خیلی اتفاق جالبی نیست و در طولانی مدت به ضرر ما خواهد بود.

اینکه70 درصد روی کتاب های بزرگسال و 80 درصد روی کتاب های کودک تخفیف داده شود، در دوره همه گیری کرونا؛ یک نوع مدیریت بحران و اتفاق مناسبی بود زیرا به نحوی مردم دوست داشتند هدیه ای دریافت کنند تا بتوانند این ایام را راحت تر بگذرانند اما حمایت وزارت ارشاد در سایر ایام سال باید به نحو دیگری شامل پلتفرم های نشر الکترونیک شود. لزوما حمایت نقدی و امکان ارائه تخفیف مدنظر ما نیست زیرا حمایت هایی از جنس معرفی، زیرساخت و کمک به توسعه، می تواند کمک های موثر تری باشد.

در این قضیه ما علاقه مند بودیم که وزارت ارشاد-سوای بحث تخفیفی که ارائه می دهد- بحث تبلیغ را هم داشته باشد. صحبت هم شد که در این بازه همکاری، تبلیغ به صورت زیرنویس یا تیزر، در تلویزیون باشد که به جایی نرسید. علاقه مندی ما به تبلیغ و معرفی، بیشتر از بحث تخفیف یا حمایت مالی 20 تا 30 درصدی وزارت ارشاد بود؛ ولی متاسفانه معرفی صورت نگرفت.

حمایت 20 درصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعمال شد. طبق توییت یکی از مسئولان، مجموع فروش این طرح به 2 میلیارد و 600 میلیون تومان فروش کتاب رسید که 50 درصد آن را پلتفرم و ناشر تقبل کردند و از 50 درصد مابقی هم 30 درصد را کاربران و خریداران تقبل کردند. با این تفاسیر سهم وزارت ارشاد چیزی حدود 600 میلیون تومان شد. درمجموع طرح خوبی بود اما اگر بخواهد ادامه داشته باشد، قطعا باید روش های بهتری را برای حمایت انتخاب کنیم.

کمپین ناشران الکترونیک بدون ارشاد نتیجه بهتری داشت

شربتیان: خیلی مهم بود که این همکاری با پلتفرم های حوزه الکترونیک آغاز شود. شاید کم و کیف برگزاری آن در این مقطع خیلی اهمیت نداشته باشد؛ هرچندکه در سطح عالی برگزار نشد زیرا بعد تبلیغاتی به هیچ وجه محقق نشد. این درحالی بود که در آن دوران، شاهد فعالیت کمپین های معرفی کتاب های دیگری در صدا و سیما بودیم.

شاید اگر ما پلتفرم ها دور هم جمع می شدیم و آن سهم 30 درصدی را که از فروش مان کنار گذاشته بودیم، به اضافه آن درصدی که ناشران برای تخفیف تقبل کردند، کنار هم می گذاشتیم، به راحتی می توانستیم برای کتاب الکترونیک و صوتی در رادیو و تلویزیون تبلیغ کنیم. ما با حمایت وزارت ارشاد تخفیف دادیم و گروهی که وارد این چرخه شدند، با قیمت بسیار پایین کتاب الکترونیک را خریداری کردند، اما چون این رویه ادامه پیدا نکرد _و طبیعی هم بود که با این حجم تخفیف ادامه پیدا نکند _ قاعدتا برای آن کاربران به عادت تبدیل نشد.

در نتیجه ما فقط 20 روز پرترافیک داشتیم که مسئولیت آن هم به عهده خودمان بود؛ بنابراین شاید اگر این کمپین را خود پلتفرم ها برگزار می کردند، نتیجه بهتری داشت؛ کما اینکه قبلا -با تخفیف های پایین تر- هم آن را برگزار می کردند.

نفع کوتاه مدت را به بقای بلندمدت نمی بازیم

استفاده از حمایت ها و سوبسیدهای دولتی مسیری است که نشر کاغذی ما طی کرده و در نهایت نوعی وابستگی برای آن ها ایجاد کرده است. آیا کم میلی شما به حمایت مالی دولت، به دلیل ترس از همین وابستگی است؟

شربتیان: طبعا ما باید هوشمندتر از آن باشیم که یک نفع کوتاه مدت را به بقای درازمدت و ارتباط با مخاطبانمان ترجیح دهیم. ما دنبال این نیستیم که پولی تزریق شود و بخواهیم برای مدت کوتاهی ادامه دهیم؛ چراکه با سرمایه گذار هایی که داریم نیازی به این بودجه نیست. بحث ما حمایت از طریق قانونگذاری، مشخص کردن متولی حوزه کتاب الکترونیک، کپی رایت و مسائلی از این جنس بوده، که اسمش قانونگذاری، رگلاتوری یا تسهیل گری است و متاسفانه هیچ کدام از این محقق نمی شود. سهم بازار کتاب الکترونیک نسبت به بازار کتاب چاپی ناچیز است، لذا ما به این حمایت ها احتیاج داریم. اما درعوض این مطالبات، سعی می شود حمایت مالی به صورت مقطعی جایگزین شود؛ آنهم به شکل اشتباه و با عجله!

ماشین های خوبی داریم، جاده را هموار کنید

صدوقی: اضافه بر آنچه همکارمان گفت، باید بگویم در هرصورت ما باید راه خودمان را ادامه دهیم. مساله اصلی این است که حمایت های مقطعی، لزوما به رشد پایدار نشر الکترونیک کمک نمی کند. باید اتفاقی به شکل پایدار و اصولی صورت بگیرد.

اتفاقی که در دوران کرونا افتاد، یک نوع مدیریت بحران یا یک هدیه سریع برای مردم بود، اما فرآیند دقیق و مشخصی برای حمایت نداشتیم. ما خودمان ماشین های خوبی داریم، مهم این است که جاده آماده و هموار شود تا بتوانیم حرکت کنیم. تا الان این جاده را هم خود ما می ساختیم، ولی اگر مسئولان امر در ساخت این جاده کمک کنند، حرکت ماشین نشر الکترونیک سریع تر خواهد بود و مردم هم بیشتر از آن استقبال خواهند کرد.

با توجه به شرایط موجود، چشم انداز شما از آینده این نوع نشر چیست؟!

شربتیان: در سال های گذشته، نوار و دیگر پلتفرم هایی که در این حوزه حضور دارند، به طور متوسط سالی دو تا سه برابر رشد داشته اند و این بازار هم تقریبا همین اندازه رشد کرده است. بنابراین حتی در نبود حمایت های واقعی، قانون گذاری و تولی گری درست نیز، قطعا آینده روشن است.

امروزه وقت مردم محدودتر شده است و ابزارهای جدیدی در اختیار دارند که از کتاب های چاپی به آن ها نزدیک تر است. با این حساب طبیعی است که این بازار روز به روز رشد بیشتری داشته باشد. همه کسانی هم که در این بازار یا صنعت نشر الکترونیک فعال هستند، تلاششان را برای رشد انجام می دهند. برای همین می گویم آینده روشن است؛ زیرا هم مردم ما لیاقت رشد بیشتر و خدمات بهتر از این را دارند و هم اینکه ما علاقه مندیم این اتفاق با سرعت بیشتری بیفتد.

صدوقی: موافقم؛ این بازار از سال های گذشته خودش این رشد را تجربه کرده است. البته این رشد به معنای سهم گرفتن از بازار کتاب چاپی نیست، بلکه افزایش کاربرانی است که به هردلیلی مطالعه از این طریق را بیشتر می پسندند. اگر الان نشر الکترونیک یا صوتی هم وجود نداشت، سهم مخاطب و فروش کتاب های چاپی بیشتر نبود؛ زیرا از زمانی که نشر الکترونیک آمده است، فکر نمی کنم تغییر خاصی در نمودار رشد ناشران اتفاق افتاده باشد و آن ها فرآیند رشد خودشان را داشته اند. درحقیقت افراد که دسترسی و زمان و امکان مطالعه کتاب چاپی را نداشتند، جذب نشر الکترونیک شده اند.

درمورد رشد آینده نشر الکترونیک باید بگویم بازاری که در این مدت، هر سال دو سه برابر شده است، امسال می تواند رشد بیشتری داشته باشد. برآوردی که خود من در بخش قانونی بازار نشر الکترونیک و صوتی از سال 98 داشتم، حدود 20 میلیارد تومان مجموع فروش را نشان می دهد و پیش بین می کنم سال 99 این عدد به 60 تا 80 میلیارد -یعنی یک رشد تقریبا چهاربرابری- هم برسد و این حاصل فعالیت آدم های جدیدی است که به این بازار اضافه می شوند.

قانون گذار و متولیان کتاب؛ کم کارتر از دیگران!

در گفت وگویی که با دبیر انجمن ناشران الکترونیک داشتیم، مهم ترین پارامترهای دخیل در توسعه نشر الکترونیک را ناشر، قانون گذار و مردم می دانست. چه باید کرد تا حال نشر الکترونیک بهتر شود؟!

صدوقی: در بحث کتاب الکترونیک چند رکن درگیر هستند؛ ناشران، پدیدآورندگان، مولفان، مترجمان، وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان قانون گذار و متولی حوزه کتاب و پلتفرم ها. یک طرف هم کاربران، ذی نفعان این مسأله هستند که باید هر کدام به نوبه خود کارشان را درست انجام دهند. وظیفه پلتفرها این است که بتوانیم محتوا را به بهترین نحو به دست مشتری برسانیم؛ وظیفه ارشاد این است که زیرساخت ها را آماده، قوانین و قواعد را مشخص و در بحث هایی مثل مالیات و بیمه و این قبیل مسائل کمک کند.

در مسائل صنفی یا اتفافاتی که ممکن است بین پلتفرم ها پیش بیاید، باید اتحادیه ناشران و کتابفروشان کمک کند. البته مدتی است که رسته ناشران الکترونیک در اتحادیه ناشران و کتابفروشان راه اندازی شده است، ولی متاسفانه خیلی پرقدرت جلو نرفته و باید به آن بیشتر توجه شود. مردم هم اگر جایی مزیت ببینند و اطلاع رسانی درستی برای آن ها شود، قاعدتا استفاده می کنند؛ لذا خیلی نمی توان مسئولیتی بر عهده آن ها گذاشت.

درمجموع اگر از کسانی که یک مقدار در این مسئله کم کاری داشتند، تقسیم بندی داشته باشیم، حوزه قانونگذار و متولی را کم کارتر از بقیه می بینم؛ آن هم احتمالا به خاطر نوع جایگاه و مناسباتی است که وجود دارد؛ وگرنه آن ها باید جلوتر از ما باشند.

لینک خبر :‌ مردم نو
رئیس شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر از پیشنهاد مدیرکل هنرهای نمایشی جهت برگزاری نشستی با مسئولان سازمان سینمایی به منظور تسهیل در صدور مجوز پخش فیلم - تئاترها در فضای مجازی، خبر داد.

سید وحید فخر موسوی رئیس شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر درباره وضعیت صدور مجوزهای فیلم - تئاترهایی که قرار است در فضای اینترنتی پخش شوند، به خبرنگار مهر گفت: کلیت صدور پروانه در اداره کل هنرهای نمایشی بر اساس نمایش هایی است که به صورت زنده در سالن ها یا به صورت آنلاین اجرا می شوند. ما در شرایط کرونایی از ابتدای سال، نزدیک به 19 درخواست تئاتر آنلاین به صورت زنده و تک اجرا داشتیم که اکثرشان متعلق به پردیس تئاتر تهران بود.

وی ادامه داد: شرایط صدور مجوز این تئاترهای آنلاین را طبق قانون می توانستیم انجام دهیم، بنابراین کارها بازبینی شد و ناظران ما هم در زمان اجرا در سالن حضور داشتند و در نهایت آن اجراها مجوز گرفتند.

رئیس شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر تصریح کرد: موضوع پخش فیلم - تئاترها در فضای مجازی اما با اجرای آنلاین متفاوت است. قانون اجازه صدور پروانه پخش فیلم - تئاترها در فضای مجازی را به اداره کل هنرهای نمایشی نمی دهد. هر چند که تئاترهای موردنظر برای اجرای خود از ما مجوز دریافت کرده بودند. صدور مجوز این فیلم - تئاترها از دست ما خارج و در اختیار سازمان سینمایی است و شامل شرایط پخش وی اودی ها می شود. حتی بحثی هم وجود دارد که قوانین به گونه ای است که صداوسیما هم باید روی پخش این آثار در وی اودی ها نظر بدهد.

فخر موسوی با اشاره به اینکه نمایش های موردنظر مجوز اجرا دارند و همه مورد بازبینی شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر قرار گرفته اند، افزود: ولی قانون به ما اجازه صدور مجوز پخش فیلم - تئاتر در فضای مجازی را نمی دهد و برای دریافت مجوز پخش فیلم - تئاتر متقاضیان باید به سازمان سینمایی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه گویا برای صدور مجوز برخی فیلم - تئاترها مشکلاتی پیش آمده، تأکید کرد: آقای قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی به ما دستور دادند که هماهنگی لازم برای برگزاری نشستی با سازمان سینمایی و مسئولان آن انجام شود تا در روند صدور مجوز فیلم - تئاترهایی که پیش از این برای اجرای زنده از اداره کل هنرهای نمایشی مجوز گرفته اند، تسهیل صورت گیرد.

رئیس شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر اظهار کرد: ما نامه درخواست برگزاری این نشست را به سازمان سینمایی ارائه داده ایم و منتظر پاسخ دوستان هستیم.

فخر موسوی در پایان سخنان خود یادآور شد: البته باید به این نکته اشاره کنیم که بسیاری از فیلم - تئاترها مجوز خود را از سازمان سینمایی دریافت کرده اند و تنها تعدادی از آثار برای دریافت مجوز پخش فیلم - تئاتر در فضای مجازی به مشکل برخورده اند.

کد خبر 4921231

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سرانجام سازمان دهندگان جشنواره فیلم کن اعلام کردند به دلیل ویروس کرونا امسال امکان برگزاری این جشنواره را نخواهند داشت. به نقل از ورایتی، سازمان دهندگان فستیوال فیلم کن رسماً اعلام کردند به خاطر پاندمی کروناویروس، امکان برگزاری فیزیکی فستیوال در فصل پاییز وجود ندارد. با این حال آن ها گفته اند فیلم های انتخابی فستیوال در اوایل ژوئن معرفی [...]

سرانجام سازمان دهندگان جشنواره فیلم کن اعلام کردند به دلیل ویروس کرونا امسال امکان برگزاری این جشنواره را نخواهند داشت.

به نقل از ورایتی، سازمان دهندگان فستیوال فیلم کن رسماً اعلام کردند به خاطر پاندمی کروناویروس، امکان برگزاری فیزیکی فستیوال در فصل پاییز وجود ندارد. با این حال آن ها گفته اند فیلم های انتخابی فستیوال در اوایل ژوئن معرفی می شوند و کن با چند فستیوال دیگر از جمله ونیز همکاری می کند تا تعدادی از فیلم ها را به نمایش بگذارد.

یکی از سخنگویان فستیوال در تایید حرف های تیری فرمو رییس کن در مصاحبه ای با اسکرین دیلی، گفت: تا امروز، برگزاری فیزیکی جشنواره پیچیده به نظر می رسد، بنابراین فیلم های بخش رسمی را از اوایل ژوئن معرفی می کنیم.

کن به جای برگزاری یک فستیوال مجازی می خواهد با دیگر فستیوال های پاییزی، خارج از کن مراسمی برگزار کند. این شامل فستیوال ونیز می شود که از قبل اعلام شده بود شروع به مذاکره با کن و همچنین سینماها برای برگزاری رخدادی کوچک کرده است.

رییس کن که حامی سرسخت سالن های سینما است، قول داده آن ها بتوانند در فصل پاییز دوباره سینماروها را به خود جذب کنند. او در آوریل به ورایتی گفته بود: سینما و صنایع آن در معرض تهدید قرار دارند. باید بازسازی کنیم و دوباره آن را با انرژی، همبستگی و اتحاد تقویت کنیم.

فرمو گفته به جای رونمایی از تمام چیزهایی که شامل بخش انتخاب رسمی امسال هم می شود، و نیز فیلم های خارج از بخش رقابتی و نگاه ویژه، او فقط لیستی از فیلم هایی را اعلام می کند که بخشی از لیست کلی خواهند بود و قرار بود بهار آینده در سینماها به نمایش درآیند. این فیلم ها برچسب کن 2020 دریافت می کنند.

در عین حال، پروسه انتخاب فستیوال سال آینده از پاییز آغاز می شود. تعدادی از فیلم هایی که برای فستیوال امسال انتخاب شده اند و تاریخ اکران شان یک سال عقب افتاده برای دوره 2021 جشنواره کن مورد نظر قرار می گیرند.

کن فیلم های لیبل خورده خود را در فستیوال هایی از جمله تورنتو، دوویل، آنگولمه، سن سباستین، نیویورک، بوسان و لومیر پخش می کند.

سرنوشت فستیوال فیلم ونیز در پایان ماه مه (نیمه خرداد) مشخص می شود. در حال حاضر سازمان دهندگان آن دارند نظرسنجی هایی را میان اعضای صنعت توزیع می کنند تا بتوانند ایده ای از میزان مشارکت استعدادها و فیلمسازان به دست آورند.

منبع: خبرگزاری مهر

لینک خبر :‌ سینما خانه
سینماپرس: جهانگیر الماسی بازیگر و کارگردان سینما در پی فرافکنی، حاشیه سازی و تخریب های پی در پی رئیس هیأت مدیره خانه سینما گفت: چه بهتر از این که نهادهای مرتبط با جرایم اقتصادی و... همین حالا به مسأله گردش مالی در سینمای کشور ورود کنند و ببینند فسادها نشأت گرفته از کجاست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : روزنامه کیهان هشدار نیوز

کارگردان فیلم سینمایی رنج و سرمستی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده حرف ها و ادعاهای آقای اسعدیان را به فال نیک می گیرم چرا که ایشان به مسأله فساد مالی در سینما اشاره کردند. خوب چه بهتر از این که نهادهای مرتبط با جرایم اقتصادی و... همین حالا به مسأله گردش مالی در سینمای کشور ورود کنند و ببینند فسادها نشأت گرفته از کجاست!

وی ادامه داد: در این شرایط بحران کرونا، نابسامانی اقتصادی و مضیقه ای که ملت شریف ایران اسلامی در این حالت تلخ و شکنجه آور گرفتار شده اند؛ در زمانه ای که بخش عمده ای از اهالی سینمای کشور بیکار و خانه نشین شده و حتی از پس تأمین معاش روزانه خود برنمی آیند باید مشخص شود چه کسی راست می گوید و چه کسی دروغ! به هر حال باید از یک جایی دم موش دزد را گرفت و مبارزه با فساد و زشتی و دروغ را شروع کرد!

این سینماگر پیشکسوت با بیان اینکه هیچ کس حق ندارد تحقیق نشده و بی سند علیه دیگران ادعا کرده و حرف بزند تصریح کرد: ما باید به آیین نامه و قانون مندی در ساحت ارتباطات حرفه ای برسیم. اگر امروزه به رفتار ما انتقادی می شود نباید آن را به گردن دیگران بیندازیم و بخواهیم خودمان را از گناه مبری کنیم!

بازیگر فیلم سینمایی افسانه آه و خروج در بخش دیگری از اظهارات خود با تأکید بر اینکه قوه قضائیه، انجمن وکلای مستقل و... نسبت به فرهنگ سوداگری در سینما ورود کنند متذکر شد: فرهنگ سوداگری در حوزه فرهنگی و هنری کشور بیداد می کند. بی تردید باید برنامه های مالی نهادهای دولتی بررسی شود. این حق هنرمندان و سینماگران است که بدانند پول هایی که متعلق به بیت المال است و باید برای بهبود و ارتقای سطح کیفی سینما و فرهنگ مصرف شده و یا صرف رفاه و تأمین معاش آن ها شود به درستی مصرف می شود یا خیر؟

وی در پایان این گفتگو افزود: در این دوران کرونایی خیلی خوب است که آقای اسعدیان خودشان باب این حرف ها را باز کردند. خیلی خوب است که ما به مشکلات این چنینی در سینما که اسباب کمی و کاستی های فراوان شده رسیدگی کنیم و ببنیم سرمنشأ درد و مشکلات و گرفتاری ها کیست؟

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: رضا رویگری بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص بحران کرونا، بیکاری گسترده سینماگران و انفعال مدیران سینمایی برای توجه به وضعیت بد معیشتی هنرمندان گفت: این وظیفه متولیان سینمای کشور، از سازمان سینمایی تا خانه سینما است که در این بحران کرونایی به فریاد هنرمندانی که بیش از گذشته در بیکاری به سر می برند برسند آن ها باید با تمام توان همه هزینه هایی که قرار بوده در طول سال انجام دهند را برای رفع بحران زندگی سینماگران اختصاص داده و کمک کنند تا اندکی سامان به زندگی هنرمندان داده شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

بازیگر فیلم های سینمایی اجاره نشین ها و دل شکسته در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: همانطور که در بسیاری از کشورهای جهان سینما، تئاتر و... تعطیل است و دولت ها و متولیان فرهنگی زندگی هنرمندان را تأمین می کنند این اتفاق باید در کشور ما هم رخ بدهد.

وی ادامه داد: متأسفانه هنرمندان ما زمانی که کار می کردند هیچ چیز نداشتند و زندگی و روزگارشان را با مرارت سپری می کردند حالا که این بحران کرونا هم مزید بر علت شده و بیکاری را در سینما گسترش داده و همه گیر کرده است! این وظیفه متولیان فرهنگی و سینمایی است که از هنرمندان حمایت نمایند و اجازه ندهند غم نان ذهن اهالی فرهنگ و هنر را بیشتر از این آشفته کند.

رویگری در پاسخ به این سوأل که آیا هیچ عیدی از خانه سینما دریافت کرده است یا خیر اظهار داشت: اگر شما ریالی از عیدی میلیاردی ارشاد را دریافت کردید ما هم آن را گرفتیم! من اصلاً تازه شنیدم که چنین عیدی در کار بوده است! نمی دانم این مبالغ و عیدی ها به چه کسانی می رسد و چرا باید دست ما و امثال ما همیشه از این مبالغ خالی باشد!؟

این سینماگر برجسته با تأکید بر اینکه رفتار تبعیض آمیز مسئولان خانه سینما با هنرمندان امری مذموم و ناروا است تصریح کرد: باعث شرمساری است که عده ای از هنرمندان از تأمین اجاره بهای منازل خود برنمی آیند و عده ای دیگر پول های آنچنانی می خورند! آقایان مدیر و مسئول باید بدانند زشت است که هنرمندان به عنوان نمایندگان فرهنگ و هنر کشور دست گدایی پیش این و آن دراز کنند؛ چنین اتفاقی زیبنده کشور ما نیست و این وظیفه متولیان فرهنگی است که زندگی هنرمندان را تأمین نمایند تا آن ها مجبور به این کار نشوند.

بازیگر فیلم های سینمایی بوتیک و رفقای خوب در خاتمه اظهاراتش متذکر شد: ما که دیگر از مسئولان فرهنگی و هنری پاک ناامید شده ایم و تنها پناه مان در این روزهای بحرانی خداوند بزرگ است که امیدوارم خودش مشکلات همه ما را حل کند! فقط آقایان مدیر و مسئول در نهادهای مرتبط با سینما باید بدانند اگر ما هنرمندان نباشیم صندلی های آن ها هم وجود نخواهد داشت، اگر ما نباشیم سینمایی وجود نخواهد داشت و از این رو باید فریاد ما را بشنوند و بخشی از دردهای مان را درمان کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهیه کننده و کارگردان سینما گفت: نظام نامه تهیه کنندگی 2 بخش دارد، یک بخش آن مربوط به اشخاص حقیقی(افراد) و بخش دیگر مربوط به اشخاص حقوقی(شرکت ها) می شود؛ در صورت اجرای این نظام نامه، بیشتر انتقاد ها به سمت شرکت هایی است که انحصار طلبی و رانت را در سینما ایجاد می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ دو روز قبل 100 تهیه کننده و کارگردان سینما به نظام نامه تهیه کنندگی فیلم و زمینه سازی سازمان سینمایی برای ایجاد انحصار و رانت اعتراض کردند. 100 سینماگر طی نامه ای به رئیس سازمان سینمایی با اعلام اینکه این نظامنامه حامی سرمایه داران رانتی و دولتی و در راستای محدودسازی و دشوار کردن شرایط تولید است، خواستار بازنگری در آن شدند.

مهرداد فرید تهیه کننده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار دانا گفت: این نظام نامه دو بخش دارد، یک بخش آن مربوط به اشخاص حقیقی(افراد) و بخش دیگر مربوط به اشخاص حقوقی(شرکت ها) می شود؛ بیشتر انتقاد ها به سمت بخش شرکت ها است که امکان انحصار طلبی و رانت را در سینما ایجاد می کنند.

وی اظهار داشت: در واقع این نظام نامه برای برخی شرکت های فیلم سازی امتیازاتی را قائل شده که بیشتر معنای تبعیض می دهد. به این ترتیب که فیلمسازان را به شهروندان درجه 1 و 2 تبدیل می کند که در واقع برای برخی حقوق بیشتری و برای برخی دیگر حقوق کمتری قائل می شود؛ ما معتقد به حقوق برابر هستیم.

این کارگردان کشورمان اظهار داشت: عمده انتقادهای ما به امکاناتی است که در اختیار تعدادی خاص از اشخاص حقوقی از محل این تبعیض ها داده می شود. بزرگترین ایراد در تهیه نظام نامه این است که صنف تهیه کنندگان مورد مشورت قرار نگرفته اند، درواقع تعدادی از مدیران میانی سازمان سینمایی در جلساتی که در پشت درهای بسته داشته اند آن را تنظیم کرده اند در حالی که این شغل ما است و باید ما مورد مشورت قرار می گرفتیم، ما سردی ها و گرمی های این حرفه را چشیده ایم و می دانیم که چه مهلکه ها و بزنگاه هایی دارد، این ها را ما می شناسیم و قاعدتا در تنظیم این نظام نامه می بایستی از افراد حاضر در این صنف مشورت می گرفتند.

فرید در پایان گفت: در مورد حذف پروانه ساخت باید بگویم که یکی از امتیازهایی که در این نظام نامه به برخی داده می شود همین حذف پروانه ساخت است، این از نظر ما غلط است، یعنی یا باید همه این امکان را داشته باشند یا هیچکس نداشته باشد؛ همین ترجیح دادن عده ای به عده ای دیگر باعث می شود که رانت به وجود بیاید.

گفتگو از احسان رستمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا
خبرگزاری میزان- طی روز های گذشته، اما سینماگران با چالشی تازه روبرو شده اند، چالشی که بسیاری از آن ها را به واکنش وادار کرده است، نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی که طی روز های گذشته با اعتراضات فراوانی روبرو بوده است.

تاریخ انتشار: 12:59 - 21 اردیبهشت 1399

- کد خبر: 619437
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : افکار نیوز سینما پرس

خبرگزاری میزان - سینمای ایران طی ماه های گذشته با حواشی فراوانی روبرو بوده است، حاشیه هایی که بیشترین آن ها به تعطیلی سینما ها و اکثریت تولیدات آثار سینمایی پس از شیوع کرونا مربوط می شود، اتفاقاتی که این هنر را بیش از همیشه با مشکل روبرو کرده است.

طی روز های گذشته، اما سینماگران با چالشی تازه روبرو شده اند، چالشی که بسیاری از آن ها را به واکنش وادار کرده است، نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی که طی روز های گذشته با اعتراضات فراوانی روبرو بوده است، نظامنامه ای که با اعتراض 100 تن از سینماگران روبرو شده و آنها را بر نوشتن نامه ای به سازمان سینمایی وا داشته است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

طی این نامه که البته بنا بر گفته یک منبع آگاه در سازمان سینمایی به شکل رسمی برای این سازمان ارسال نشده و تنها در فضای مجازی منتشر شده است سینماگران و تهیه کنندگان سینما معتقدند که نظامنامه تهیه کنندگی فیلم در آینده نه چندان دور افزایش رانت در عرصه تولید را رقم می زند، از نگاه سینماگران این نظامنامه حامی سرمایه داران رانتی و در راستای محدودسازی و دشوار کردن شرایط تولید است، بر همین اساس خواستار بازنگری در آن شدند.

در متن نامه که نام هایی همچون ابراهیم ابراهیمیان، سیروس الوند، سامان سالور، مهدی صباغ زاده، علیرضا داوودنژاد، عباس رافعی، پوران درخشنده پای آن امضا کرده اند، خطاب به حسین انتظامی ریاست سازمان سینمایی آمده است: ما سینماگران ایرانی اعتراض خود را نسبت به پیش نویس نظامنامه تهیه کنندگی فیلم اعلام می داریم، تاسفانه این نظامنامه بر پایه امکانات و اقتضائات روزآمد سینما طراحی نشده و با نگاهی کهنه نه تنها خارج شدن فناوری های تولید و توزیع و نمایش را از انحصار های مالی و سیاسی در نظر ندارد بلکه برعکس افقی را که پیش روی نسل جدید سینماگران گشوده شده و می تواند آن ها را در ارتباطی آسان و گسترده با مخاطبان قرار دهد و مردم را به سفارش دهندگان و تامین کنندگان اصلی سرمایه برای سینمای ایران بدل کند، نادیده گرفته است.

مبنای این نظامنامه حفظ و ایجاد انحصار و رانت برای عده ای خاص تحت عنوان راه اندازی موسسات فیلمسازی و بسترسازی برای ورود سرمایه های مشکوک است، ما سینماگران معتقدیم سازمان سینمایی وظیفه دارد برخوردی روزآمد، آینده نگر و عادلانه با سینما و تمامی تهیه کنندگان و فیلمسازان داشته باشد و تقسیم بندی آنان بر اساس ثروت و رابطه و قدرت موجب زوال ویژگی های فرهنگی و هنری و سینمایی فیلم های ایرانی می گردد که این رویکرد عملا به تقویت و باز تولید کلیشه های سیاسی و تجاری و حذف فیلمسازان و تهیه کنندگان مستقل و بخش خصوصی می انجامد. چنین مسیری قطعا تضعیف و در نهایت سقوط سینمای ایران را در پی خواهد داشت، ما از شما تقاضا داریم پشتیبان ذوق و تخصص و خلاقیت هنرمندان سینما باشید و نه حامی سرمایه داران رانتی و دولتی و محدودسازی و دشوار کردن شرایط تولید.

***وجود واضح رانت و لابی در سینما

عباس رافعی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون دلایل اعتراض فیلمسازان و تهیه کنندگان نسبت به نظامنامه تهیه کنندگی فیلم گفت: وقتی برای دریافت پروانه ساخت به تعداد محدودی اشاره می شود به این معنا که تنها این دفاتر می توانند پروانه ساخت دریافت کنند به شکلی واضح از بوجود آمدن رانت و لابی خبر می دهند.

وی در همین راستا ادامه داد: نکته دیگر آنجاست که در این نظامنامه اشاره شده که این دفاتر سینمایی مورد نظر می توانند بدون دریافت پروانه ساخت اقدام به تولید اثر نمایند، این اتفاق رانتی است که به دفاتر داده می شود تا بدون مراجعه به وزارت ارشاد راساً اقدام به صدور پروانه ساخت و تولید کنند.

کارگردان فیلم فصل فراموشی فریبا نظامنامه جدید تهیه کنندگی فیلم را نامناسب دانست و افزود: وقتی در این نظامنامه اسم شش یا هفت دفتر سینمایی برای دریافت پروانه ساخت ذکر می شود، بسیاری از فیلمسازان مستقل که می خواهند فیلم بسازند که پیش از این طرف حسابشان وزارت ارشاد بود برای دریافت پروانه ساخت راهی این دفاتر سینمایی می شوند، بدون شک این دفاتر هم با دریافت پول و با استفاده از روابط خود می توانند این پروانه را دریافت نمایند.

وی در همین رابطه تاکید کرد: این نظامنامه تولید فیلم را در چند دفتر محدود سینمایی متمرکز می کند که به شدت برای سینمای ما خطرناک است، این رانت و قدرت پنهانی که طی این تصمیم به وجود می آید بدون شک باعث ایجاد فساد در سینما می شود.

کارگردان فیلم سینمایی بهت ادامه داد: نکته بسیار عجیب در مورد تخصیص مجوز به دفاتر سینمایی فوق در جایی است که این مجوز به دفاتری داده شده که به کل مشغول ساخت آثار کمدی و گیشه بوده اند، سابقه این دفاتر تماما سرشار از آثار تجاری بوده و کارنامه کاری آنها نشان داده که در تغییر ذائقه مخاطب و فرهنگسازی هیچ نقشی نداشته اند.

وی در همین راستا اضافه کرد: این دفاتر طی سالهای گذشته قادر به ساخت آثار با کیفیت نبوده اند، در سابقه آنها آثاری که سطح فرهنگ را بالا برده باشد و یا در جامعه جهانی برای جمهوری اسلامی ایران افتخارآفرینی کرده باشند به هیچ وجه دیده نمی شود. در ازا در کارنامه این دفاتر سینمایی آثاری دیده می شود که از اسامی آنها مشخص است که آثاری سخیف هستند.

کارگردان فیلم راز مینا نظامنامه سینمایی را باعث نابودی سینمای مستقل دانست و افزود: این نظامنامه سینما و کارگردانان مستقل را به طور کل نابود می کند، ما صد نفر که نامه اعتراضی به رییس سازمان سینمایی ارسال کرده ایم، نسبت به این نظامنامه احساس خطر داشته ایم، حرف ما این است که تولید فیلم را در چند دفتر خاص محدود نکنیم زیرا بعد از قدرت گرفتن این دفاتر، قدرت سازمان سینمایی هم از بین می رود.

وی اظهار کرد: شاید این نظامنامه راهکاری برای انتقال تصدی گری سینما به بخش خصوصی است، بنا بر اینکه از این به بعد هر فریادی داریم بر سر بخش خصوصی بزنیم، این اتفاق به نوعی از سر باز کردن بسیاری از مسئولیت های مهم سینمایی از شانه های بخش دولتی فرهنگی سینما است. مطمئن باشید بعد از این نظامنامه اگر فردی نسبت به فیلمی سخیف به سازمان سینمایی گلایه کند، این سازمان تمامی تقصیر را بر گردن بخش خصوصی خواهد انداخت.

رافعی خاطرنشان کرد: تنها چیزی که به ذهن من می رسد که اگر اصراری بر رعایت این نظامنامه تهیه کنندگی شود، بدون شک طی سالهای آینده باید فاتحه سینمای فرهنگی، معناگرا و مستقل کشور را به طور کامل خواند. متاسفانه در وضعیت فعلی رانت در بخش اکران و پخش به وضوح دیده می شود حال تصور کنید این رانت در تولید هم ایجاد شود، بدون شک دیگر هیچ چیز از سینما باقی نخواهد ماند.

***نظانم نامه جدید باعث ایجاد پولشویی و رانت در سینما می شود

مهدی صباغ زاده در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون اعتراض خود به نظامنامه صنفی تهیه کنندگی سینما گفت: وقتی جریان اقتصادی سینما به یک سمت و سوی خاص برود بدون شک در آینده آن شاهد ایجاد فساد مالی و رانتی خواهیم بود.

وی درباره اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان و همچنین بخش بزرگی از فیلمسازان به این نظامنامه اظهار کرد: بدون شک سمت و سو دادن و انحصارطلبی برخی دفاتر سینمایی در زمینه تولید آثار سینمایی به هیچ وجه مورد قبول ما نیست.

تهیه کننده فیلم سینمایی رمانتیسم عماد و طوبی در همین راستا ادامه داد: ما متوجه نمی شویم چرا باید جلوی تهیه کننده ای که کارت تهیه کنندگی دارد را بگیریم، چرا این تهیه کننده که هم سابقه دارد و هم اینکه از لحاظ قانونی مجوز این کار را دارد نباید به صورت مستقل برای ساخت فیلمش پروانه ساخت بگیرد.

وی ادامه داد: از نظر من وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر می خواهد با کسی هم برخورد کند باید با آن تهیه کنندگانی که بدون کارت تهیه کنندگی و به واسطه تزریق پول و سرمایه وارد این عرصه می شوند برخورد نماید. همین تهیه کنندگان هستند که با آوردن پول های نامعلوم باعث ایجاد پولشویی و رانت در سینما شده اند.

صباغ زاده تصمیم در قبال فعالیت تهیه کنندگان را بر عهده جامعه صنفی تهیه کنندگان دانست و خاطرنشان کرد: قطعا اگر مشکلی در جامعه تهیه کنندگان بوجود بیاید و یا اگر بخواهیم تصمیمی درباره روند تهیه و تولید در سینما بگیریم، این تصمیم باید زیر نظر صنف تهیه کنندگان صورت گیرد. این تصمیم هم قانونی است و هم اینکه به لحاظ تخصصی قابلیت های بهتری خواهد داشت.

اما در پایان لازم به ذکر است با پیگیری خبرگزاری میزان به گفته یک منبع آگاه در سازمان سینمایی هنوز نامه صد تن از سینماگران به طور رسمی در اختیار دفتر سازمان سینمایی قرار نگرفته و بر اساس مستندات این نظام نامه که در تاریخ بیستم فروردین ماه امسال بر روی خروجی سایت سازمان سینمایی قرار گرفته به شکل پیش نویس ارائه شده و هنوز دستوری مبنی بر اجرایی شدن آن از سوی سازمان سینمایی صورت نگرفته، همچنین در این نظام نامه آمده و تاکید شده است که: از صاحب نظران و فعالان تقاضا می شود نظرات خود را تا پایان فروردین ماه به نشانی res@farhang.gov.ir ارسال نمایند تا با جمع بندی نهایی در اجران آن لحاظ شود . همچنین طبق اعلام این منبع آگاه بسیاری از بندهای این نظام نامه تا کنون در سینمای ایران در حال اجرا بوده است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده متن نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تهیه کننده فیلم سینمایی پوست از اکران فیلم خود در سینماها بعد از حضور در جشنواره های خارجی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : آقای خبر سینما خانه

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، مهم ترین فیلم های سینمایی جشنواره فجر در سال قبل، قابلیت بسیار خوبی برای اکران در سینما آنلاین را دارند. این فیلم ها به علت ماندن در صف اکران به دلیل شرایط کرونا و تعطیلی سینماهای کشور، عطش بینندگان خود را دوچندان کرده اند و تماشاگران انتظار اکران این فیلم ها را می کشند.

بدون شک فیلم پوست پدیده سی وهشتمین جشنواره ملی فیلم فجر بود. فیلمی خوش ساخت و جذاب از کارگردانانی جوان و خوش ذوق در گونه وحشت. این فیلم توانست سیمرغ بهترین جایزه هنر و تجربه را به دست آورد.

محمدرضا مصباح تهیه کننده این فیلم در گفت وگوی کوتاهی با خبرنگار تسنیم درباره اکران فیلم خود در سینماآنلاین گفت: واقعیت این است که در حال حاضر حضور در جشنواره های خارجی را دنبال می کنیم و بعد از حضور و برررسی های بعدی ابتدا در سینما فیلم را اکران می کنیم و سپس در شبکه نمایش خانگی.

وی در پاسخ به خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه جشنواره های جهانی به دلیل کرونا در حال توقف اند و امکان دارد فیلم امسال نتواند در جشنوارها شرکت کند بیان کرد که انتخاب فعلی ما با توجه به این شرایط، جشنواره های شرقی خصوصاً توکیو است. فضا، رویکرد و حال و هوای این جشنواره ها با این فیلم بیشتر هم خوانی دارد و از طرفی به دلیل اینکه کرونا و بیماری آن از این منطقه نسبت به دیگر کشورها زودتر در حال از بین رفتن است، امید برگزاری و شرکت در آن نیز بیشتر است.

تهیه کننده سینما شهرقصه درباره وضعیت بهبودی سینماها در شرایط فعلی اظهار داشت: این اتفاق اجتناب ناپذیر بود و برای تمام دنیا رخ داد. به نظرم در چنین شرایطی سینماآنلاین راهکار و مُسکن خوبی است اما نه به این صورت که تنها در دست دو سه شرکت به صورت انحصاری باشد بلکه شاید بهتر این باشد که سازمان سینمایی با همکاری وزارت ارتباطات به فکر ساخت یک VOD ملی مانند سینما باشند که همه از آن بهره مند باشند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از نقدهای وارد به این پدیده مسأله قاچاق است. پیشنهاد من پیش فروش فیلم است. به این صورت که با پیش فروش فیلم کف فروشی را در نظر بگیریم که اگر فیلم به این میزان فروش رسید بتواند اکران شود. در این صورت فیلم برای فروش بسیار ناچیز قاچاق نخواهد شد و سرمایه از بین نخواهد رفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
کارگردان سینما گفت: مدیران سینمایی وزارت ارشاد بدون درنظر گرفتن برنامه ای که تهیه کننده ها در شورای عالی تصمیم گرفته اند، خودشان برای سینما تصمیماتی گرفته اند که به نفع ما نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ دو روز قبل، 100 تهیه کننده و کارگردان سینما به نظام نامه تهیه کنندگی فیلم و زمینه سازی سازمان سینمایی برای ایجاد انحصار و رانت اعتراض کردند. 100 سینماگر طی نامه ای به رئیس سازمان سینمایی با اعلام اینکه این نظامنامه حامی سرمایه داران رانتی و دولتی و در راستای محدودسازی و دشوار کردن شرایط تولید است، خواستار بازنگری در آن شدند.

کامران قدکچیان کارگردان سینما در خصوص مشکلات این نظام نامه در گفتگو با دانا گفت: انجمن ها در شورای عالی که متشکل از 4 صنف تهیه کنندگی است می نشینند برایی بخش تهیه کنندگی، اکران و تولید فیلم برنامه ریزی می کنند، بعد آن را به وزارت ارشاد ابلاغ می کنند، وزارت ارشاد با هماهنگی و همراهی با این صنف می توانند آن را قانونی کند، حالا بدون درنظر گرفتن برنامه ای که تهیه کننده ها در شورای عالی تصمیم گرفته اند خود مدیران وزارت ارشاد برای سینما تصمیماتی گرفته اند که به نفع این 4 صنف نیست، باید بروید در نظام نامه بخوانید که چه تغییراتی رخ داده است، چه تغییراتی را ما در نظر گرفته ایم که آنها به آن توجه نکرده اند، اختلاف ما با نظام نامه تهیه کنندگی موارد ریزی است که مدیران سینمایی در آن در نظر نگرفته اند.

وی اظهار داشت:اگر نظام نامه ای که مد نظر شورای عالی تهیه کنندگان است را با نظام نامه ای که سازمان سینمایی ابلاغ کرده است بخوانید متوجه می شوید که چرا این نظام نامه باعث رانت می شود؛ این نظام نامه باعث می شود دوستانی که به سینما چنگ انداخته اند و با پول های مفت به سمت آن هجوم آورده اند که نمی خواهم بگویم این پول ها را از کجا آورده اند و سیستم سینما را به هم ریخته اند؛ این ها بیشتر پر و بال می گیرند و آدم های مستقل که سینمای مستقل را می گردانند و دلشان برای این سینما می تپد، به نابودی کشیده می شوند. این نامه اعتراض آمیز را مستقیم به خود آقای انتظامی داده ایم تا ببینیم چه می شود.

گفتگو از احسان رستمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا
خبرگزاری میزان- بیست و یکمین روز از اردیبهشت ماه 99 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به ادامه اعتراض سینماگران به نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی اشاره کرد.

تاریخ انتشار: 16:42 - 21 اردیبهشت 1399

- کد خبر: 619668
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱

خبرگزاری میزان - بیست و یکمین روز از اردیبهشت ماه 99 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به ادامه اعتراض سینماگران به نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی اشاره کرد.

علی خلیلی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان گفت: دعا های روزانه ماه مبارک رمضان دعایی پر محتوا و اندیشمندانه است، درخواست هایی که بندگان از پروردگار خود دارند در این دعا ها تعالی دهنده روح و اراده انسان است که هر یک از آن ها آثار و عوامل خاص خود را دارد.

وی به متن دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: در این دعا بیان شده است: اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ الی دارِ القَرارِبالهِیّتَکِ یا إلَهَ العالَمین، خدایا توفیقم ده در آن به سازش کردن نیکان و دورم دار در آن از رفاقت بدان و جایم ده در آن با مهرت به سوی خانه آرامش به خدایی خودت ای معبود جهانیان.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه آخرین مطالب و گفت وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

خلیلی به مضمون دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان اشاره و ابراز کرد: در این دعا از خداوند می خواهیم که به ما توفیق دهد تا با نیکان همنشین باشیم لذا همدم و همنوا شدن با کسانی که به عنوان مومنین و مقربین درگاه خداوند شناخته می شوند نکته مهم و ارزشمندی است، زیرا در صحنه قیامت مجرمان در یک صف و انبیاء، اولیا و اوصیاء در صفی دیگر قرار می گیرند.

وی در همین راستا ادامه داد: قرار گرفتن در صفحه انبیاء و اولیاء سعادت بزرگی برای بندگان محسوب می شود چراکه آنان کسانی بودند که مطابق فرمان پروردگار متعال عمل نموده اند و بر سر سفره نعمات فراوان پروردگار روزی می خورند.

خلیلی در مورد صف اشرار همچنین ابراز کرد: قطعاً هیچ بنده ای نمی خواهد در صف اشرار قرار بگیرد افرادی همچون نمرود، فرعون و حتی صدام افرادی شرور بودند که در دنیا هرگز مطابق فرمان پروردگار عمل نکردند آنان از نعمات خداوندی محروم خواهند بود پس باید بکوشیم که در صف ابرار قرار گیریم حتی اگر به عنوان آخرین نفرات در این صف محسوب شویم.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

انتشاراتی ها در وخیم ترین اوضاع اقتصادی به سر می برند

مدیر انتشارات شهید کاظمی گفت: چک های برگشتی، حقوق های پرداخت نشده کارگران و هزینه های جاری دست به دست هم داده و ناشران را در تنگنای بسیار سختی قرار داده است البته نامه نگاری هایی به مسئولان وزارت ارشاد ارسال شده تا بتوانیم در طی همکاری های دو طرفه مشکلات را به حداقل برسانیم.

حمید خلیلی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون رویکرد های انتشارات شهید کاظمی و همراهی مردم در تعطیلات اوقات فراغت به وجود آمده در ایام کرونا گفت: انتشارات شهید کاظمی با در نظر گرفتن فروش های اینترنتی از طریق دو سایت انتشارات شهید کاظمی و سایت من و کتاب حضوری پر رنگ و فعال برای فروش کتاب ها داشته همچنین تدارک پیک ویژه برای ارسال کتاب ها در داخل شهر قم نیز در نظر گرفته است.

وی پیرامون هدایای انتشارات شهید کاظمی در قالب بسته های فرهنگی ابراز کرد: انتشارات شهید کاظمی با شیوع کرونا اقدام به تولید بسته های فرهنگی برای بیماران کرونایی همچنین کادر پزشکی کرد و این بسته ها را با کمک ستاد مردمی شهر قم به انتشار رساند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده تازهای نشر انتشارات شهید کاظمی اینجا کلیک کنید

خلیلی در همین راستا ادامه داد: بسته های فرهنگی، هدایای ارزشمند برای بیماران قرنطینه در خانه و یا بیماران بستری شده در بیمارستان ها است، البته بسته های فرهنگی نیز برای کادر پزشکی و جهادگرانی که عموما طلبه بودند در نظر گرفته شد، این بسته ها همراه با عکس ها و هدایای همچون دعای صحیفه سجادیه در اختیار علاقمندان و بیماران قرار داده شده است.

وی تحویل و ارسال کتاب را از رویکرد های دیگر انتشارات شهید کاظمی دانست و تصریح کرد: خانواده هایی که در پویش مردمی در خانه بمانید حضور دارند، با سفارش کتاب مورد نظر خود آنرا درب خانه تحویل می گیرند.

خلیلی از مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا برای انتشاراتی ها سخن گفت و افزود: روال کار انتشارات شهید کاظمی همواره بر این منوال بود که در نیمه اول سال اقدام به چاپ کتاب های چاپ اولی می کرد و در نیمه دوم سال نیز به تولید کتاب های چاپ دوم مبادرت می ورزید بدین ترتیب انبار ها را برای نمایشگاه بین المللی کتاب و نمایشگاه های راهیان نور آماده می کردیم امسال نیز بنا داشتیم تا با کمک تجربه سال های گذشته پر انرژی تر و بسیار قوی تر در نمایشگاه بین المللی حضور پیدا کنیم و کتاب فراوانی را تولید نمودیم که این اتفاق نیفتاد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

ویژه برنامه های شب های قدر در مسجد مقدس جمکران اعلام شد

معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران گفت: در شب های قدر برنامه های مسجد مقدس جمکران از ساعت 24 تا 2:30 دقیقه بامداد برگزار می شود، در این مراسم از سخنرانی حجت الاسلام سید مهدی میر باقری، حجت الاسلام سید حسین مومنی و حجت الاسلام محمد میرزامحمدی بهره خواهیم برد.

مهدی حسین آبادی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون برنامه های شب های قدر در مسجد مقدس جمکران گفت: شب های قدر در مسجد جمکران امسال به شیوه دیگری نسبت به سال های گذشته برگزار می شود، امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و محدودیت های ایجاد شده برنامه های ویژه شب های قدر در مسجد مقدس جمکران را از طریق رسانه ملی به دلدادگان ائمه معصومین (ع) تقدیم خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه آخرین مطالب و گفت وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: در شب های قدر برنامه های مسجد مقدس جمکران از ساعت 24 تا 2:30 دقیقه بامداد برگزار می شود، در این مراسم از سخنرانی حجت الاسلام سید مهدی میر باقری، حجت الاسلام سید حسین مومنی و حجت الاسلام محمد میرزامحمدی بهره خواهیم برد، همچنین حاج محمدرضا غلام رضا زاده، حاج عباس حیدرزاده و حاج حسن شالبافان برای قرائت دعای جوشن و مرثیه خوانی حضور خواهند داشت. این برنامه ها به صورت زنده از شبکه چهارم سیما برای علاقمندان تقدیم خواهد شد.

وی به برنامه های روزانه ماه مبارک رمضان در مسجد مقدس جمکران اشاره و بیان کرد: هر روز بعد از نماز صبح قرائت و ترتیل خوانی قرآن کریم را در دستور کار داریم که این برنامه نیز از شبکه چهارم سیما به صورت زنده برای علاقمندان تقدیم می شود.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

چالش بزرگ بازیگران جوان فیلم تومان در چرخه اکران آنلاین

شاید اکران آنلاین آثار سینمایی برای بسیاری پیشکسوتان این عرصه اتفاقی مطلوب به نظر برسد اما اکران آنلاین برای بازیگرانی که برای اولین در یک اثر سینمایی نقش اول و یا مهمی بازی کرده اند چالشی بزرگ است، شاید تمام امید این بازیگران برای دیده شدن اکران اثر در سالن سینما باشد و باید دید آیا در اکران آنلاین هم موفقیتی برای آنها رقم می خورد یا خیر.

خبرگزاری میزان - براساس اعلام سعید سعدی تهیه کننده با سابقه سینما، فیلم سینمایی تومان تمامی تلاش خود را برای اکران در سال جاری انجام خواهد داد، وی با اشاره به احتمال فراوان اکران این فیلم به صورت آنلاین از اکران آثار سینمایی در این مدیوم تازه استقبال کرده است.

اکران فیلم سینمایی تومان به عنوان یکی از آثار تجربی دوره گذشته جشنواره فیلم فجر در چرخه آنلاین اتفاق خوبی برای این عرصه محسوب می شود اما با توجه گروه بازیگران جوان این فیلم باید دید که این جوانان که به گفته اکثریت منتقدین بازی قابل ستایشی ارائه داده اند در اکران آنلاین هم همچون اکران در سالن های سینما دیده می شوند یا خیر.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

شاید تنها اشکال عمده این فیلم را باید در زمان طولانی فیلم دانست، اتفاقی که شاید بعد از تدوین برای اکران عموم اتفاق بهتری باشد، البته مرتضی فرشباف زمان فیلم را استاندارد می داند اما بدون شک این فیلم با این زمانبندی و با توجه به موقعیت خود در گیشه موفقیت چندانی را تجربه نخواهد کرد.

تومان ساخته جدید مرتضی فرشباف کارگردان جوان سینما در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و توانست با استقبال اهالی رسانه و منتقدین روبرو شود. داستان این فیلم دربارهٔ فردی است که از راه قمار اسب و فوتبال تلاش می کند یک شبه طبقه اجتماعی خود را تغییر دهد. سعید سعدی و سعید ملکان تهیه کنندگی این فیلم را به صورت مشترک بر عهده داشته اند.

میرسعید مولویان، مجتبی پیرزاده، پردیس احمدیه ، ایمان صیاد برهانی و حامد نجابت بازیگرانی هستند که در فیلم سینمایی تومان به ایفای نقش پرداخته اند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

ادامه اعتراض سینماگران به نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی /حق با کیست؟

طی روز های گذشته، اما سینماگران با چالشی تازه روبرو شده اند، چالشی که بسیاری از آن ها را به واکنش وادار کرده است، نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی که طی روز های گذشته با اعتراضات فراوانی روبرو بوده است.

خبرگزاری میزان - سینمای ایران طی ماه های گذشته با حواشی فراوانی روبرو بوده است، حاشیه هایی که بیشترین آن ها به تعطیلی سینما ها و اکثریت تولیدات آثار سینمایی پس از شیوع کرونا مربوط می شود، اتفاقاتی که این هنر را بیش از همیشه با مشکل روبرو کرده است.

طی روز های گذشته، اما سینماگران با چالشی تازه روبرو شده اند، چالشی که بسیاری از آن ها را به واکنش وادار کرده است، نظامنامه تهیه کنندگی فیلم و آثار سینمایی که طی روز های گذشته با اعتراضات فراوانی روبرو بوده است، نظامنامه ای که با اعتراض 100 تن از سینماگران روبرو شده و آنها را بر نوشتن نامه ای به سازمان سینمایی وا داشته است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

طی این نامه که البته بنا بر گفته یک منبع آگاه در سازمان سینمایی به شکل رسمی برای این سازمان ارسال نشده و تنها در فضای مجازی منتشر شده است سینماگران و تهیه کنندگان سینما معتقدند که نظامنامه تهیه کنندگی فیلم در آینده نه چندان دور افزایش رانت در عرصه تولید را رقم می زند، از نگاه سینماگران این نظامنامه حامی سرمایه داران رانتی و در راستای محدودسازی و دشوار کردن شرایط تولید است، بر همین اساس خواستار بازنگری در آن شدند.

در متن نامه که نام هایی همچون ابراهیم ابراهیمیان، سیروس الوند، سامان سالور، مهدی صباغ زاده، علیرضا داوودنژاد، عباس رافعی، پوران درخشنده پای آن امضا کرده اند، خطاب به حسین انتظامی ریاست سازمان سینمایی آمده است: ما سینماگران ایرانی اعتراض خود را نسبت به پیش نویس نظامنامه تهیه کنندگی فیلم اعلام می داریم، تاسفانه این نظامنامه بر پایه امکانات و اقتضائات روزآمد سینما طراحی نشده و با نگاهی کهنه نه تنها خارج شدن فناوری های تولید و توزیع و نمایش را از انحصار های مالی و سیاسی در نظر ندارد بلکه برعکس افقی را که پیش روی نسل جدید سینماگران گشوده شده و می تواند آن ها را در ارتباطی آسان و گسترده با مخاطبان قرار دهد و مردم را به سفارش دهندگان و تامین کنندگان اصلی سرمایه برای سینمای ایران بدل کند، نادیده گرفته است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

زندگی پر فراز و نشیب شهید سید افتخار حسین در نجمه پلاره

یک نویسنده کتاب گفت: به نظر من جذاب ترین قسمت کتاب نجمه پلاره پرداختن به زندگی مردم پاراچنار و توصیف زندگی خانواده ها و رسوم مردم این منطقه همچنین مظلومیت این مردم در جنگ با داعش و مشکلاتی که در این راه متحمل شدند بود.

زهرا آقازاده نژاد نویسنده کتاب در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون مضمون کتاب نجمه پلاره گفت: این کتاب، زندگی داستانی یکی از رزمندگان پاکستانی اهل منطقه پاراچنار در لشکر زینبیون را روایت می کند، در کتاب نجمه پلاره زندگی خانوادگی شهید سید افتخار حسین را به رشته تحریر در آورده ام، این شهید بزرگوار و خانواده اش از اهالی شوران یکی از روستا های منطقه پاراچنار پاکستان هستند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه تازه های نشر انتشارات شهید کاظمی اینجا کلیک کنید

این نویسنده کتاب به علل نوشتن کتاب نجمه پلاره اشاره و بیان کرد: پیشنهاد تهیه کتاب نجمه پلاره از طرف گروه فرهنگی لشکر زینبیون به من شد و در نهایت تولید این کتاب با همکاری انتشارات شهید کاظمی انجام گرفت و روانه بازار نشر شد.

وی هدف خود از نگارش کتاب نجمه پلاره را معرفی مجاهدت های لشکر زینبیون دانست و ابراز کرد: هر کتابی که نوشته می شود با خود پیامی به همراه دارد، هدف من معرفی مجاهدان گمنامی بود که بخاطر محدودیتی که وهابیان در پاکستان برای آن ها ایجاد می کردند در مظلومیت به سر می برند. شیعیان مخلصی که قبل از ظهور داعش در کشور سوریه طعم تلخ حضور نحس داعش را در کنار خود و هم وطنانشان حس کرده بودند و با جهادی شجاعانه آن ها را از پاراچنار رانده بودند.

آقازاده نژاد پیرامون جذاب ترین بخش کتاب نجمه پلاره اظهار کرد: به نظر من جذاب ترین قسمت کتاب نجمه پلاره پرداختن به زندگی مردم پاراچنار و توصیف زندگی خانواده ها و رسوم مردم این منطقه همچنین مظلومیت این مردم در جنگ با داعش و مشکلاتی که در این راه متحمل شدند بود.

وی بازتاب های مخاطبان نسبت به کتاب نجمه پلاره را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: تا به حال بازتاب های خوبی از خوانندگان کتاب نجمه پلاره دریافت کردم، این موضوع نشان داد به هدفم که معرفی مردم پاراچنار بود نزدیک شدم. کتاب نجمه پلاره صرفا یک زندگی نامه با محوریت زندگی شهید سید افتخار حسین نیست بلکه قصه یک خانواده است، البته کتاب در قسمت هایی دچار حباب های اطلاعاتی می شود که دلیل آن در دسترس نبودن منابع بود.

آقازاده نژاد پیرامون سبک نگارش کتاب نجمه پلاره ابراز کرد: کتاب نجمه پلاره یک اثر داستانی است و من در نگارش آن تلاش کردم تا در مستند بودن زندگی شهید امانت داری شود و در عین حال با رعایت شگرد های داستانی کار جذابی را تولید و تهیه کنم، راوی کتاب نجمه پلاره اول شخص است و کتاب از زبان نجمه دختر بزرگ خانواده شهید سید افتخار حسین روایت می شود.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
بازگشایی سالن های سینمایی در دورانی که کرونا بر تمام تصمیمات و رفتارهای جمعی و شخصی آدم ها و جامعه سایه افکنده است، اعلام شده است که سینماها با رعایت قوانین چندین گانه بهداشتی، از عید فطر کار خود را از سر خواهند گرفت. تصمیمی که مخالفان و موافقانی دارند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

آفتاب نیوز :

جواد نوروزبیگی، یکی از تهیه کنندگان سینما و از موافقان طرح بازگشایی سالن های سینمایی، رضایت خود از این تصمیم وزارت ارشاد را اعلام کرد و گفت: با بازگشایی مجدد سینماها موافقم؛ چرا که نه! اگر شرایطی که اعلام شده مهیا شود و از نظر دستورالعمل بهداشتی تمام موارد رعایت شود،این تصمیم می تواند خیلی خوب باشد که ما دوباره شاهد باز شدن سینماها باشیم.

او تعطیلی سینماها را به ضرر سینما دانست و گفت: اگر این شرایط ادامه پیدا کند و قرار باشد سینماها تعطیل بمانند مردم از سینما دور می شوند و دیگر توجه ای به این حوزه نخواهند داشت. فکر می کنم این تصمیم برای سینمادوستان هم خوشایند باشد و با استقبال آنان رو به رو خواهد شد.

نوروزبیگی در ادامه گفت: اعلام شده در صورت فراهم بودن بستر بازگشایی سینماها، از عید فطر شاهد حضور مجدد فیلم های سینمایی روی پرده نقره ای خواهیم بود. امیدوارم این بلا به کلی دور بشود و تمام کسب و کارها به حالت قبل خود بازگردند.

این تهیه کننده معتقد است اکران آنلاین و اکران به شیوه معمول در سالن های سینما مکمل یکدیگرند و در همین راستا افزود: اکران فیلم های سینمایی در شبکه نمایش خانگی و به صورت آنلاین و اکران در سینماها مکمل یکدیگر هستند و منافاتی باهم ندارند. اصولا بعضی دوست دارند فیلم را در خانه ببیند و عده ای علاقه مند به تماشای فیلم در سالن سینما، روی پرده عریض و با کیفیت صدای بالا هستند.

او در آخر گفت: در مجموع باید ببنیم در نهایت تصمیم ارشاد برای بازگشایی سینماها چه خواهد بود و چه اتفاقی رخ خواهد داد.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
تهیه کننده فیلم صد سال به این سال ها می گوید: یکی از وزرای فرهنگ درباره قانون کپی رایت می گفت: رعایت نکردن این قانون بیشتر به سود ماست. در صورتی که نبود این قانون در شرایط کنونی بیشتر به ضرر ما تمام شده است. اکنون هر شبکه ماهواره ای را که نگاه کنید، همگی در حال نشان دادن فیلم ها و سریال های ایرانی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران سینما خانه

در تاریخ سینمای بعد از انقلاب، فیلم های سینمایی مختلفی ساخته شده که به دلایل متعددی امکان اکران عمومی را پیدا نکرده اند. ممکن است بخش عمده ای از این آثار پروانه ساخت داشته و حتی برخی دیگر از پروانه نمایش نیز برخوردار بوده باشند، اما به ناگاه اتفاق پیش بینی نشده ای رخ داده که سبب اختلال در اکران فیلم مورد نظر شده است. به نوعی در این سال ها حساسیت گروه های مختلف روی سینما به قدری بوده است که حتی اگر گروه قلیلی نسبت به اکران فیلمی معترض می شدند، در نهایت آن فیلم اکران خوبی را پشت سر نگذاشته و امکان پایین کشیدن از پرده سینماها نیز آن را تهدید می کرد.

با وجود گذشت زمان و هرچه بیشتر عادی شدن شرایط جامعه، هنوز فیلم های سینمایی مختلفی هستند که در توقیف بوده و اجازه اکران گسترده به آنها داده نمی شود. صد سال به این سال ها به کارگردانی سامان مقدم، اردتمند نازنین بهاره و تینا به کارگردانی عبدالرضا کاهانی، کاناپه به کارگردانی کیانوش عیاری و سه رخ به کارگردانی جعفر پناهی ازجمله فیلم هایی به شمار می آیند که هنوز رنگ پرده سینما را به خود ندیده و شاید هیچگاه هم نبینند. در شرایط کنونی که مقدمات شکل گیری سینمای آنلاین فراهم شده، اعطای مجوز اکران آنلاین به این آثار حداقل می تواند سبب بازگشت بخشی از سرمایه صاحبان این آثار فرهنگی و زنده ماندن سینما شود.

مرتضی شایسته، تهیه کننده فیلم صد سال به این سال ها که 13 سال در توقیف به سر برده، درباره شرایط اکران این فیلم به ایلنا گفت: درخواست اکران آنلاین صد سال به این سال ها را به آقای طباطبایی نژاد که معاون سازمان سینمایی است، داده ام و اکنون ایشان و آقای فرجی که مدیرکل نظارت بر نمایش آثار بوده، در حال بررسی درخواست ما هستند اما هنوز جوابی به آن نداده اند. با این وجود امیدوارم که با اکران آنلاین این فیلم موافقت کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که صد سال به این سال ها چه مشکلی داشته که در 13 سال گذشته اجازه اکران در سینما پیدا نکرده، اظهار داشت: باور کنید از هیچ دلیلی برای توقیف این فیلم مطلع نیستم و باید بگویم که این اثر توسط گروه ها و آدم های مختلف دیده شده و همگی نه تنها نسبت به آن اعلام رضایت کرده اند، بلکه درباره آن گفته اند به هیچ وجه مسئله خاصی ندارد. حتی یکی از این دوستان می گفت که این اثر جز 5 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران است. یعنی تا این حد از این فیلم خوشش آمده بود.

شایسته در ادامه بیان کرد: توقیف 13 ساله این اثر، جفایی است که به هدایت فیلم شد اما امیدواریم آقای طباطبایی نژاد با صدور مجوز اکران آنلاین صد سال به این سال ها ، این جفا را از روی ما بردارد و پایانی بر بی مهری ها باشد.

تهیه کننده فیلم صد سال به این سال ها در بخش دیگری از صحبت هایش درباره کلیت سینمای آنلاین که در شرایط کنونی ایجاد شده، عنوان کرد: معتقد به اکران آنلاین هستم و به آن حس خوبی دارم. البته یک مشکلی دارد که به دلیل عضو نبودن ما در کپی رایت، زمینه آن فراهم نشده است چراکه بدون این قانون امکان کپی و پخش غیرقانونی فیلم وجود دارد و فیلمی که از چنین قانونی برخوردار نیست، خیلی بی پناه است. پس مسئولان باید این معضل را حل کنند.

وی ادامه داد: چند سال قبل درباره قانون کپی رایت با یکی از وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت کردم که ایشان گفت اصلا حرف آن را نزن. گفتم چرا؟ گفت ما ترجمه چیزهای مختلفی داریم که رعایت نکردن این قانون را به سودمان تمام می کند. در صورتی که نبود این قانون در شرایط کنونی بیشتر به ضرر ماست. اکنون هر شبکه ماهواره ای را که نگاه کنید، همگی در حال نشان دادن فیلم ها و سریال های ایرانی هستند. آنها به قدری از تلویزیون و بخش خصوصی سرقت می کنند که واقعا قابل محاسبه نیست. امیدوارم که وزیر کنونی ارشاد به فکر مسئله پیوستن به کپی رایت باشد و تا این مشکل رفع شود.

شایسته همچنین درباره نگرانی از کپی غیرمجاز فیلم صد سال به این سال ها در صورت اکران آنلاین گفت: به هر حال موضوع کپی غیرقانونی مسئله ای است که در شرایط کنونی برای آن هیچ راه حلی وجود ندارد. بنابراین ما هم برای جلوگیری از این اتفاق هیچ راهی نداریم.

این تهیه کننده در پاسخ به این پرسش که آیا اگر می تواست فیلم را در سینما اکران کند، تن به اکران آنلاین می داد، اظهار داشت: اکنون دیگر به دنبال اکران صد سال به این سال ها در سینما نیستم. زمانی دنبال سینما بودم ولی الان فکر نمی کنم که خیلی تفاوت کند. اکران آنلاین برای این فیلم بهتر از اکران در سینماهاست.

وی ادامه داد: آن زمان که آقای مقدم این فیلم را ساخت، کارگردان خیلی جوانی بود که اثر خوبی را تولید کرده بود. بر همین اساس خیلی امیدوار به اکران آن در سینماها بود اما فیلم اکران نشد و این مسئله در روحیه آقای مقدم و افراد دیگری که در این فیلم نقش داشتند، اثر منفی بسیاری گذاشت.

شایسته افزود: اکنون نیز باتوجه به بازی بازیگرانی همچون پرویز پرستویی، رضا کیانیان، فاطمه معتمدآریا، امیرحسین آرمان، نگار جواهریان و حضور عواملی همچون محمود کلاری به عنوان فیلمبردار و افراد متخصص دیگر در پشت صحنه که در راس آنها سامان مقدم به عنوان کارگردان است، صد سال به این سال ها هنوز در اکران آنلاین می تواند با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شود.

لینک خبر :‌ رویداد ایران
یک کارگردان پرحاشیه و همیشه معترض، حاضر به تسویه بدهی خودش با بنیاد فارابی نیست!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : ایلام بیدار شهدای ایران سینما پرس

به گزارش کیهان، یکی از فیلمسازهایی که سال هاست به خاطر ساخت فیلمی در حمایت از آشوبگران فتنه سال 88 حاشیه ساز شده و طی یک دهه اخیر، هر سال در آستانه جشنواره فجر، خواستار نمایش فیلم خودش در این جشنواره می شود، هنوز هم بدهی خودش بر سر این فیلم را با بنیاد فارابی تسویه نکرده است!
این فیلمساز با وجود عدم بازپرداخت بدهی یک میلیارد و 500 میلیون تومانی خودش، سال قبل نسخه جدیدی از این فیلم را با حضور یک بازیگر فراری سینمای دوران طاغوت عرضه کرد و باز هم خواستار حضور این فیلم در جشنواره فجر شد!
نکته قابل تأمل این است که این فیلمساز، اخیرا نامه حمایت از محمد امامی (متهم به اختلاس) را هم امضا کرده بود!
این درحالی است که در شرایط شیوع ویروس کرونا و تعطیلی پروژه های سینمایی، بسیاری از سینماگران در تنگنای مالی قرار دارند و باز پس گیری وام های کلان به برخی از پروژه ها، می تواند راهی برای کمک به نیازمندان باشد. با توجه به مجوز ریاست هیئت امنای بنیاد سینمایی فارابی، نیمی از مطالبات وصول شده این بنیاد در فروردین و اردیبهشت ماه به کارگروه کرونا اختصاص خواهد یافت تا بین سینماگران و فعالیت های آسیب دیده توزیع شود.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
اصغر فرهادی فیلم جدید خودش را با موضوع تحلیل جامعه ایران در شیراز و با سرمایه گذاری یک شبکه اروپایی با سابقه پخش فیلم های ضدایرانی خواهد ساخت!

به گزارش کیهان، منابع خبری، اطلاعات تازه ای را درباره فیلم جدید اصغر فرهادی منتشر کردند. نکته قابل توجه محور محتوایی فیلم است؛ گفته می شود فیلم آینده فرهادی، قهرمان نام دارد و تحلیلی درباره جامعه امروز ایران را به تصویر خواهد کشید و در شهر شیراز تصویربرداری می شود. شبکه تلویزیونی آرته که شبکه ای فرانسوی – آلمانی است ، سرمایه گذار فیلم جدید اصغر فرهادی خواهد بود. سه فیلم قبلی اصغر فرهادی یعنی گذشته ، فروشنده و همه می دانند نیز علاوه بر اینکه با سرمایه گذاری شرکت های غربی و عربی ساخته شده بودند، درونمایه ای سفارشی هم داشتند و در جهت خواسته آن شرکت ها ارزیابی شدند. فیلم گذشته که با سرمایه گذاری اتحادیه اروپا ساخته شده بود، نگاهی نژادپرستانه علیه مهاجران و اقلیت ها در اروپا داشت. همچنین فیلم فروشنده در اوج تقابل ایران و جبهه مقاومت با داعش، با حمایت مالی شرکت ممنتوی فرانسه و جشنواره دولتی قطر (از حامیان داعش) تولید شد و اتفاقا مضمونی ضدغیرت داشت. فیلم همه می دانند هم که با سرمایه گذاری کمپانی های ممنتو و مورنا در اسپانیا تولید شد نیز محتوایی ضد خانوادگی داشت.
شبکه آرته که از آن به عنوان سرمایه گذار جدیدترین فیلم اصغر فرهادی یاد شده است، کارنامه ای سیاه در پخش فیلم ها و مستندهای ضدایرانی دارد. این شبکه با وجود ادعای هنری بودن اما بارها فیلم های سطح پایینی چون تاکسی به کارگردانی جعفر پناهی، یک خانواده محترم ساخته مسعود بخشی و... را صرفا به خاطر محتوای ضدایرانی به نمایش درآورده بود. شبکه آرته همچنین به طور مکرر فیلم های مستندی علیه ایران را نمایش می دهد.
با توجه به سابقه منفی شبکه آرته در پخش فیلم های ضدایرانی، باید دید که آیا فیلم جدید اصغر فرهادی نیز مانند آثار اخیر وی یک فیلمِ سفارشی خواهد بود؟

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی تاکید می کند: پخش فیلم تئاترها یا هر اثر تصویری دیگری در وی اودی ها، به دلیل اینکه با مخاطب گسترده تری روبرو می شود باید مجوز جداگانه ای داشته باشد و این قانون حتی برای آثار سینمایی هم اعمال می شود.

در روزهایی که به واسطه تعطیلی سالن های تئاتر، بازار پخش آنلاین فیلم - تئاتر در سامانه های اینترنتی گرم شده، حاشیه هایی به وجود آمده که اولین بار مصطفی کوشکی در گفت وگو با ایسنا آن را مطرح کرد. او از اینکه فیلمِ یکی از نمایش هایش با نام رویای یک شب نیمه تابستان که روی صحنه رفته بود و نسخه تصویری همان نمایشِ مجوزدار برای عرضه اینترنتی باید دوباره از سازمان سینمایی به عنوان یک بخشی دیگر از وزارت ارشاد مجوز می گرفت، انتقاد داشت.

این ماجرا در روزهای گذشته گریبان چند نمایش دیگر را هم که قرار بود فیلم آن ها از طریق سایت تیوال پخش شود، گرفته و باعث انتقاد از موازی کاری در وزارت ارشاد شده است.

اما معاون سازمان سینمایی که در واقع مسئولیت صدور مجوز این آثار را در شبکه نمایش خانگی و وی اودی ها برعهده دارد این روند را موازی کاری نمی داند؛ با این استدلال که برای آثاری که در خود سازمان سینمایی مجوز می گیرند، هم این پروسه به همین شکل تکرار می شود.

محمدمهدی طباطبایی نژاد در گفت وگو با ایسنا توضیح داد: هر اثر تصویری که بخواهد در شبکه نمایش خانگی و وی اودی ها نمایش داده شود طبق قانون باید از سازمان سینمایی مجوز بگیرد. اینکه آن اثر مجوز وزارت ارشاد را دارد، ارتباطی به موضوع ندارد چون وقتی محل انتشار یک اثر تغییر می کند باید از همان جا مجوز بگیرد. وقتی برای اجرای یک تئاتر مجوز صادر می شود یعنی قرار است در یک سالن تئاتر روی صحنه برود که مخاطب محدودی دارد، اما وقتی قرار باشد در یک وی اودی ی برای مخاطب میلیونی ارائه شود طبیعی است نظارت آن باید متفاوت باشد و حتی طبیعی است که مواردی از آن با اصلاح روبرو شود.

او گفت: ما هر اثری را بویژه وقتی تئاتر باشد، بر مبنای نمایش "تصویری" نگاه می کنیم، نه تئاتری که در سالن اجرا شده است. وقتی قرار است در قالب تصویری برای جامعه گسترده تری نمایش داده شود طبیعی است ملاحظات بیشتری روی آن اعمال شود و حتی ممکن است درجه بندی سنی مشمول آن شود چرا که آنچه قرار است به دست خانواده برسد با آن اثر هنری که در یک سالن تئاتر برای مخاطبی که با اختیار خودش بلیت می خرد و آن را تماشا می کند، فرق دارد. با این حال هیچ کدام از این ها به معنای اینکه همه آثار دچار سانسور می شوند نیست بلکه پروسه قانونی این است که فارغ از داشتن مجوز از یکی دیگر از زیر مجموعه های وزارت ارشاد، برای نمایش خانگی نظارت و صدور مجوز جداگانه وجود دارد.

طباطبایی نژاد درباره این انتقاد که با این کار به نظر می رسد یک زیر مجموعه وزارت ارشاد، بخشی دیگر از همان وزارتخانه را قبول ندارد، گفت: اصلا اینطور نیست چون اگر از این زاویه بخواهیم نگاه کنیم پس باید گفت که ما در سازمان سینمایی هم مجوزهای خودمان را قبول نداریم. ما وقتی برای اکران عمومی یک فیلم در گروه هنر و تجربه مجوز صادر می کنیم برای نمایش خانگی آن باید مجوز دیگری صادر شود. یا مثلا وقتی یک فیلم برای اکران روی پرده سینما یا نمایش در جشنواره مجوز می گیرد، باید برای نمایش خانگی مجوز متفاوتی داشته باشد. قانون این موضوع را تصریح کرده که شورای پروانه نمایش، برای نمایش فیلم روی پرده، در شبکه نمایش خانگی یا حتی خارج از کشور باید مجوزهای جداگانه بدهد و در واقع باید جداگانه تعیین صلاحیت شوند.

او افزود: با این حال اگر لازم باشد همانطور که مواردی هم قبلاً بوده، برای صدور مجوز فیلم - تئاترها با اداره کل هنرهای نمایشی هماهنگی لازم را انجام می دهیم و اگر مدیر کل هنرهای نمایشی نظری داشته باشد یا اثری را تایید کند، ما در سازمان سینمایی آن را صورتجلسه کرده و می تواند قابل اجرا باشد چون قبلا هم مواردی بوده که از آن ها نامه خواستیم، بعد هم نظرشان را قبول داشتیم و اجرا کردیم.

طباطبایی نژاد همچنین در پایان با اشاره به سایت تیوال که قرار بود تعدادی فیلم - تئاتر را نمایش دهد، گفت: درباره این سایت اطلاع دقیق ندارم چون از نظر ما صرفا یک سایت بلیت فروشی است ولی اگر مجوز وی اودی گرفته اند باید مثل همه وی اودی های دیگر برای بارگذاری محتوای تصویری خود از سازمان سینمایی مجوز بگیرند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
اکبر نبوی به تحلیل و بررسی برخی مشکلات سینما و انتقاد از مسئولان امر پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : سینما پرس بولتن نیوز

اکبر نبوی تهیه کننده سینما، درباره علت فعالیت نکردنش در چند سال اخیر به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: تقریباً از اینکه بتوانم در سینما کار کنم ناامید شده ام؛ چون نمی توانم سرمایه گذار مناسبی برای تولید آثارم پیدا کنم.

او افزود: در شرایط موجود امکان کار در سینما برای ما فراهم نیست؛ امثال من اصولی داریم که نمی توانیم آن ها را زیر پا بگذاریم و هرکاری انجام بدهیم. فعلاً این اصول برایم مهم است و بنا ندارم همرنگ جماعت شوم.

نبوی بیان کرد: کار من بیشتر در بخش تأمین سرمایه به مشکل برخورده است؛ حتی پروانه ساخت گرفتم یا در مرحله دریافت پروانه ساخت بودم که سرمایه گذار فراهم نشد؛ اگر هم آمد مذاکره کردیم و به علت عدم سازگاری اصولمان، به توافق نرسیدیم.

این تهیه کننده در پاسخ به چرایی استفاده از افراد تکراری در حوزه بازیگری و حتی پشت دوربین، گفت: سینمای اخیر ایران خانواده کوچکی شده است و این خانواده در بخش تولید و پشت دوربین گرفتار مجموعه ای از زد و بندهاست.

او افزود: خیلی از افراد حرفه ای با سابقه های خوب و پربار بیکارند و این نتیجه همان زد و بندهاست. برای رفع این مشکل باید اصنافی به معنای دقیق کلمه وجود داشته باشند تا بتوانند از حقوق هم صنف های خود دفاع کنند، اما متاسفانه صنف سینمایی به معنای درست کلمه وجود ندارد و فقط عناوین آن هست. من خودم عضو صنف کانون تهیه کنندگان هستم، ولی برای بخش تهیه کنندگان نیز به معنای واقعی کلمه صنفی وجود ندارد. در نتیجه شاهد مجموعه ای از افراد اگرچه محترم هستیم که امروز در یک پروژه و فردا در پروژه ای دیگر فعالیت می کنند و این یعنی فضای بسته برای عده ای محدود. من نمی خواهم تعبیر باند های مافیایی را اینجا به کار بگیرم، ولی رفتار ها شبه مافیایی است.

نبوی بیان کرد: اگر به اسامی فعال در بخش های مختلف سینما توجه کنید، به یک عده تکراری بر می خورید. این نشان می دهد مناسبات صنفی بیمار، ساختار تشکیلاتی سینما معیوب، دچار مشکلات و ضعف های جدی است. البته کسی هم به فکر نیست نه سازمان سینمایی و نه خانه سینما. تقریباً هیچ کجا و هیچ کس به فکر حل معضلات نیست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
الان در سینما طوری شده است که وقتی یک پروژه ای می خواهد یک پروژه دیگر را بزند، واسطه اش رسانه های غیررسمی و کانال ها و صفحات مجازی هستند، یک پولی می گیرند تا آن پروژه را بزنند. حتی دروغ منتشر می کنند که فالوئرهای بیش تری جذب کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : جهان نیوز صراط نیوز سینما سینما شهید نیوز

خبرگزاری فارس گروه سینما: رسانه های زرد و فیک نیوزها روز به روز در فضای مجازی بیشتر می شوند؛ در توئیتر به یک شکل و در تلگرام به شکلی دیگر. هر کدام در راستای منافعی که دارند، به انتشار مطالبی می پردازند که الزاماً موثق نیست. البته که در این میان اخبار صحیحی را هم منتشر می کنند تا اعتماد دنبال کنندگان را جلب کنند و پس از این اتفاق، اقناع مخاطب ساده تر شده، تشخیص دوغ از دوشاب دشوار می شود و این همان هدفی است که فیک نیوزها دنبال می کنند.

اکثر این رسانه های غیررسمی، مجوز قانونی برای فعالیت ندارند و به همین دلیل، ابایی از دروغ گویی، نفرت پراکنی و تشویش اذهان عمومی ندارند. آن ها در فرهنگ و هنر هم به ویژه سینما که گردش مالی چشمگیری نسبت به دیگر حوزه های فرهنگی و هنری دارد فعال هستند و اثرات مخربی از خود به جا گذاشته اند. این تأثیرات اکثراً زودگذر و در راستای تأمین منافع و شخصی است، اما گاهی در اختیار منافع حزبی قرار می گیرد، به نحوی که باید ریشه را در احزاب سیاسی و حتی حزب توده جست وجو کرد؛ درست مانند دیالوگ پایانی فیلم سینمایی لباس شخصی ! اما راه مقابله با این رسانه های سینمایی غیررسمی و بعضاً مواجب بگیر چیست؟

در میزگردی که با حضور آرش خوشخو سردبیر روزنامه هفت صبح و منتقد سینما، کیوان کثیریان منتقد سینما و سردبیر سایت سینماسینما و امیررضا مافی مدرس دانشگاه و منتقد سینما برگزار کردیم، به بررسی نسبت سینما با اینترنت پرداختیم. بخشی از این میزگرد به آسیب شناسی صفحات اینستاگرامی و کانال های تلگرامی سینمایی اختصاص داشت که در ادامه می آید.

* وقتی اینستاگرام و تلگرام در کشورمان رواج پیدا کرد، یک عده از روی علاقه به سینما یا فلان بازیگر و کارگردان آمدند صفحه ها و کانال هایی را درست کردند و اخباری را از آن ها منتشر ساختند. کم کم این صفحات و کانال ها تغییر ماهیت دادند، آن آدم هایی که از سود عظیم سینما بهره مند بودند، آمدند و هزینه کردند این کانال ها و صفحات را در خدمت خودشان گرفتند، یا تبلیغ فیلم شان را بکنند یا له و علیه کسی پستی منتشر بکنند. برخی می گویند چطور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق سازمان سینمایی روی تک تک پلان های یک فیلم نظر می دهد و ممیزی می کند، آیا نباید از طریق معاونت مطبوعاتی یا دیگر ابزارهای نظار تی اش روی رسانه های سینمایی یک نظارتی باشد؟ برخی دیگر معتقدند ایراد را باید در خود بدنه سینما جست وجو کرد که به این رسانه ها بها می دهند. نظر شما چیست؟

خوشخو: من معمولاً آدم پذیرش گری هستم و برخلاف واقعیات نمی خواهم موضع بگیرم. آن ها وجود دارند و جزء تبعات فرهنگ آنلاین هستند. اینکه چه کاری باید علیه آنها کرد نمی دانم چه باید کرد؟ اینکه وزارت ارشاد روی فیلم ها نظارت دارد، به نظرم باید آن قسمت را کمرنگ کرد، چون شاید به برخی فیلم ها ضربه بزند. فیلم مانند یک اکوسیستم است، در این اکوسیستم باکتری مفید و مضر وجود دارد، اگر ما بخواهیم از بیرون در این اکوسیستم دخالت کنیم، شاید تعادلش را به هم بزنیم.

کثیریان: این یعنی ما یک مقدار باید در خودمان هم تجدیدنظر بکنیم یعنی سایت رسمی، صفحه رسمی، روزنامه رسمی دیگر مانند چند سال پیش معنای ندارد. اصل اطلاعات است. الان خبرگزاری فارس مجبور شده کانال تلگرامی داشته باشد، برای اینکه خبرگزاری به تنهایی جواب نمی دهد. همه کانال دارند، در فضای مجازی هستند، چون هر چه هست در فضای مجازی است وگرنه کمتر کسی مستقیم وارد سایت و خبرگزاری می شود. همه چیز تغییر کرده و این بستگی دارد ما آن را چقدر جدی می گیریم.

انتشار مانند زدن یک دکمۀ بمب است ولی منتشرکننده مسئولیتی احساس نمی کند. حتی اگر چیزی که منتشر می کند دروغ باشد، برای او مهم نیست! اصلاً یک سری دروغ منتشر می کنند که بچرخد و فالوورهای آنها اضافه شود

البته که فضای مجازی آسیب هایی دارد، صفحات و کانال های زرد سینمایی هم جزء آسیب هاست ولی یکسری آدم دنبال کننده آنها هستند که طرف قیمت پیدا می کند. بنابراین بستگی دارد این آدم ها چقدر دنبال شوند و چقدر جدی گرفته شوند و چقدر به رسمیت شناخته شوند؟ وگرنه مسأله این است که هر نفر می تواند یک کانال داشته باشد و یک رسانه باشد، یعنی شما یک خبرگزاری هستید و او هم از نظر خودش یک خبرگزاری است و هر چیزی که دلش بخواهد در صفحه اش می نویسد و منتشر می کند. یک زمانی منتشر کردن مجوز می خواست یعنی شما الان نمی توانید روزنامه منتشر کنید، چون هزینه بر است و بخواهید منتشر کنید باید مجوز آن را بگیرید، انتشار مانند زدن یک دکمۀ بمب است ولی طرف مسئولیتی احساس نمی کند و چون کار خبر نکرده است و برای او مهم نیست، حتی اگر چیزی که منتشر می کند دروغ باشد، برای او مهم نیست، اصلاً یک سری دروغ منتشر می کنند که بچرخد و فالوورهای آنها اضافه شود.

سینماگران می گویند این طرف چقدر فالوور دارد؟ در حالی که گردانندگان این کانال ها و صفحات کار خبر نکرده اند و همه خلاقیتشان در سلبریتی بازی و تخریب این و آن است، اما کلی درآمد دارند و اگر سینماگران به آن ها پول ندهند، تخریب و قربانی می شوند. اینها جزء آسیب هاست اما ما چقدر آنها را جدی می گیریم؟ متهم پرونده از داخل زندان نامه می نویسد، همکارانش با رسانه های رسمی تماس می گیرند برای درج نامه، اما کسی منعکس نمی کند. نتیجه چه می شود؟ این رسانه های غیررسمی نامه را منتشر می کنند و قیمت پیدا می کنند و کلی هم پول به دست می آورند!

* نکته عجیب این است که در آن نامه، اسم برخی فیلم های پربیننده مانند ابد و یک روز ، مغزهای کوچک زنگ زده و شبی که ماه کامل شد مطرح می شود و بعد از آن می بینم برخی از این کانال های زرد، به صورت گزینشی شروع به زدن این فیلم ها یا تهیه کننده آن ها می کنند. در حالی که مابقی حرف های این متهم اقتصادی مورد وثوق نبوده است، اما همین یک حرف او می شود سند رسمی!

کثیریان: الان در سینما اینطوری شده است که وقتی یک پروژه ای می خواهد یک پروژه دیگر را بزند، واسطه اش همین رسانه ها هستند، یک پولی می گیرند تا آن پروژه را بزنند یا خبرهای آن را لو بدهند. متأسفانه برخی سینماگرها اینها را جدی می گیرند.

مافی: فالورالیسم معلول همین دوران است؛ یعنی وقتی قرائت غیررسمی نسبت به قرائت رسمی اولویت پیدا می کند. قرائت رسمی قرائت نزدیک به قدرت است، یعنی پشت سر هر رسانه ای یک قدرتی اعم از اقتصادی، سیاسی یا فکری وجود دارد که آن را تامین مالی می کند، وقتی همۀ رسانه ها قرائت رسمی پیدا می کنند ایدئولوژیک می شوند، در دورانی که همه از ایدئولوژی فراری هستند، قرائت های غیررسمی بیشتر طرفدار پیدا می کند. از طرفی کسانی که واجد قرائت رسمی هستند و خبر رسمی را منتشر می کنند، اخلاق و یکسری مناسبات را باید رعایت کنند. کسانی که نمی خواهند به این مناسبات تن بدهند، سراغ حرف های غیررسمی می روند.

بحث دیگر این است که در یک دوره ای رسانه ها از بالا به پایین بر مردم حاکمیت داشتند و از بالا به پایین حرف می زدند، هر خبری می شد می گفتند تلویزیون گفته! اما الان هر چیزی می شود می گویند تلویزیون دروغ می گوید! چون رسانه غیررسمی بر رسانه رسمی اولویت دارد. در دنیای هایپر رئالیتی (ابَر واقعیت) تلویزیون هر طور جهان را می ساخت جهان همان بود اما امروز دیگر چنین قدرتی وجود ندارد که من به آن می گویم دوران واقعیت متورم.

اخلاق حرفه ای تمام شده است و ما اساساً پروتکلی نداریم، در این فضا حرف غیررسمی زرد رونق می گیرد

امروز هر آدمی، هم متاثر از رسانه است و هم در رسانه موثر است، یعنی من و آقای کثیریان و آقای خوشخو، همه یک ابزاری داریم که می توانیم متاثر باشیم، خبرها را در اینستاگرام و تلگرام می بینیم و همان لحظه هم می توانیم واکنش نشان بدهیم و خودمان تاثیر بگذاریم. این پلورالیسم ایجاد می کند یعنی کثرت عجیبی ایجاد می کند. حالا در این کثرت به واسطۀ اینکه ذائقه بر خبر زرد است، حرف غیررسمی زرد رونق می گیرد. اخلاق حرفه ای تمام شده است و ما اساساً پروتکلی نداریم، به خاطر اینکه گروه های مرجع دیگر تعریف سابق خود را ندارند. اخلاق حرفه ای، قرائت رسمی، خبرگزاری رسمی، اینها در پلورایسم امروز بی معنی است؛ به خاطر اینکه همۀ آدم ها سوبژکتیوی دارند و هر کسی از ظن خودش دارد با آن سوبژکتیو (امر درونی) جهان را توضیح می دهد. رسانه این نقش دارد.

مثلاً شرکت های تبلیغاتی الان می روند اینفلوئنسر اینستاگرانی پیدا می کنند و به آن ها سفارش تبلیغ می دهند. در عین حال، من و شما دربارۀ داغ ترین موضوع در تلویزیون صحبت کنیم، چند نفر می بینند؟ مگر اینکه من وسط برنامه زمین بخورم و به من بخندند یا اینکه وسط برنامه یک حرف تندی بزنم، آن تکه هم باید وارد فضای مجازی شود تا دیده شود.

فضایی که راست و ناراست در آن آمیخته شده و اخلاق حذف شده است. اگر دروغی در آن منتشر شود، حتی اگر شما سند و مدرک هم ارائه دهید، باز آن دروغ است که مشتری دارد نه حرف راست و مستند شما!

در این فضا، چهره های حاشیه ساز برنده اند؛ درست است که نظام کشکولیِ بی مبنای بدون متدلوژی دارند، اما او دارد می بَرد، او لشکر و فرقه دارد و این اقتضای فضای جدید است! فضایی که راست و ناراست در آن آمیخته شده و اخلاق حذف شده است. فضایی که اگر دروغی در آن منتشر شود، حتی اگر شما سند و مدرک هم ارائه دهید، باز آن دروغ است که مشتری دارد نه حرف راست و مستند شما!

مشروح این میزگرد متعاقباً در خبرگزاری فارس منتشر می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
فیلم دیدن در فضای باز ایده ای است که تقریبا به اندازه سینما قدمت دارد. اولین تجربه ایرانی ها در این زمینه نیز، خیلی دور از جهانی شدنش نبوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱

سینما ماشین، تجربه جدید فیلم دیدن در دوران کرونا است.

فیلم دیدن در فضای باز ایده ای است که تقریبا به اندازه سینما قدمت دارد. اولین تجربه ایرانی ها در این زمینه نیز، خیلی دور از جهانی شدنش نبوده است. ایران در سال 1339، برای نخستین بار drive-in cinema را تجربه کرد. اولین سینما-ماشین ایران نیز در تپه های تهران پارس افتتاح شد. هر اتومبیل یک گوشی یا بلندگوی مخصوص می گرفت که توسط تماشاگران قابل تنظیم بود. سینمای بعدی که این شکل و شمایل را داشت در ونک افتتاح شد. این پدیده که بعدها به دلیل ظهور و استقبال از ویدئو و تلویزیون و پلتفرم های متنوع پخش فیلم، رو به افول نهاد، بیشتر به دلیل شکل فانتزی، مورد توجه قرار می گرفت. نبودن فضای بسیار بزرگ برای آن همه اتومبیل و دردسرهای ماشین های بزرگ و کوچک و همچنین بالا رفتن کیفیت سالن های پخش فیلم، کم کم سینما-ماشین را از خاطره ها محو و آن را به عنوان تجربه ای منحصر به فرد که قابل تکرار نیست، تبدیل به یک فانتزی دور برای فیلم بازها کرد. اما در ماه های اخیر و با ظهور کرونا که امکان فیلم دیدن در سینما را عملا غیرممکن کرده بود، به جز سینما-آنلاین که مشکلات خاص خودش را دارد، یکی از گزینه ها سینما ماشین بود که بالاخره با اسپانسر شدن یکی از شرکت های نفتی و مرتب کردن پارکینگ برج میلاد، حالا می توان در دو سانس شبانه به دیدن فیلم خروج نشست. گزارش " مردم سالاری آنلاین " از یکی از شب های اکران فیلم خروج را می خوانیم.

انتخاب یک تجربه منحصر به فرد
فیلم دیدن در فضای باز، با این همه سینمای شیک و پلتفرم و VOD، قطعا انتخاب اول نیست، کما اینکه هیچ وقت کیفیت تصویر و صدا، به خوبی سینما و پلتفرم های بسیار جدید نخواهد شد. اما در شرایطی که سرنوشت سالن های سینما، به دلایل کرونایی، فعلا همچون سرشت آنها تاریک است، سینما-ماشین یک انتخاب خوب به نظر می رسد. خصوصا که انتخاب هایی از این دست، قبلا در پخش مستقیم بازی های فوتبال تیم ملی در جام جهانی، توانسته بود توجه ها را به خود جلب کند. برای همین تصمیم گرفتیم علی رغم امکان دیدن این فیلم در پلتفرم های آنلاین، تجربه منحصر به فردتری را انتخاب کنیم.

بلیت گران سینمای ماشینی
اولین قدم برای خرید بلیت آنلاین زیاد جذاب نیست. مواجهه با قیمت 40 هزار تومانی بلیت، اگرچه ممکن است در حالت عادی برای دو نفر هم همین مقدار شود. اما با توجه به این که پردیس های سینمایی، دارای امکانات رفاهی زیادی هستند، این ارقام خیلی به چشم نمی آید. اما به نظر می رسد این قیمت، برای یک پارکینگ بدون امکانات و البته کیفیت نه چندان مطلوب تصویر، قیمت بالایی باشد. البته وقتی به پای چک کردن بلیت رسیدیم و همراه با برخورد خوب عوامل کنترل، یک کیسه محصولات بهداشتی (شامل یک بطری ضدعفونی کننده و دو عدد ماسک)، در یک کیسه مرتب توسط اسپانسر محترم تحویل گرفتیم، مقداری از فکر و خیال راجع به قیمت بلیت تخفیف پیدا کرد.

تجربه فیلم همراه با رادیو
شخصا یکی از مشکلاتم شنیدن صدای فیلم در فضای باز بود. خصوصا که به مساله صدای فیلم بسیار حساس هستم. که البته برگزارکنندگان قبلتر فکرش را کرده و مساله را با یک فرستند موج کوتاه رادیویی حل کرده بودند. کیفیت پخش صدا بسیار مطلوب تر از تصویر بود و البته قبلا ذکر شده بود که برای دیدن فیلم حتما باید رادیوی ماشین سالم باشد. همزمان با پخش فیلم اما، به فکر کسانی بودم که با رادیوی سالم و باندهای ناسالم مجبور بودند آن همه افکت صوتی را تحمل کنند. به هر حال این راه حل، منطقی تر از پخش صدای فیلم از اسپیکرهای بزرگ در محل بود. حداقل اینکه امکان کم و زیاد کردن صدای فیلم در اختیار خود تماشاگر قرار گرفته است.

ببخشید! پارکینگ شماره 3 کجاست؟
یکی از معضلات حضور در برج میلاد، وسعت منطقه و مسیرهای داخلی است که احتمال خطا را برای میهمانان و تماشاگران (در مورد سینما)، بالا می برد. برای ما این تجربه در ورودی برج میلاد اتفاق افتاد. وقتی با درهای بسته و یک سرباز کلاشنیکف به دوش مواجه شدم که ظاهرا به دلیل تعدد پرسیدن آدرس، درسش را روان شده بود. به هر حال همان سرباز را در حال بازگشت از سینما هم دیدم که هنوز داشت به تماشاگران سانس بعدی آدرس می داد! به نظر، می شد همزمان که بلیت سینما به صورت آنلاین فروخته می شود، یک لوکیشن مجازی برای پیدا کردن مسیر هم برای تماشاگران ارسال می شد. یا حداقل تابلوها و امکاناتی در مسیر قرار می گرفت که یک سرباز، از سر پست نگهبانی، مجبور به آدرس دادن به همه تماشاگران نباشد. به هر حال پیدا کردن آدرس برای کسانی که زیاد به برج میلاد رفت و آمد نمی کنند کار آسانی نیست.

سینما-ماشین به مثابه یک تجربه
به هر حال روزی که واکسن کرونا کشف شود، سینما-ماشین مثل همه تجربیات قرنطینه ای ما به محاق فراموشی خواهد رفت. البته می توان هیچ وقت به این گزینه (حتی در قرنطینه) فکر نکرد و به پلتفرم های اینترنتی پناه برد. می توان صبر کرد تا این فیلم ها وارد شبکه نمایش خانگی شود و بعد آن ها را با خیال راحت تر دید. اما نمی توان از ایده اصلی سینما و فیلم سینمایی که فیلم دیدن به صورت جمعی و برداشت های فردی است، چشم پوشید. فیلم دیدن، بیش از اینکه یک تجربه فردی باشد، یک کنش اجتماعی است. خیلی وقت ها از استقبال یا عدم استقبال از یک فیلم می توان نظر تماشاگران را در مورد آن دانست. خیلی وقت ها فیلم ها، حالت های اجتماعی را تفسیر کرده و به جامعه جهت می دهند. شاید برای همین است که سینما قدمتی به اندازه فیلم دیدن دارد. چون فیلم دیدن در یک اتاق به صورت فردی هیچ یک از کارایی های فلسفه سینما را نخواهد داشت. باید دانست که این تجربه، شاید کمی گران و پردردسر باشد، ولی حتما ماندگار خواهد بود.

سینما ماشین، تجربه جدید فیلم دیدن در دوران کرونا است.

فیلم دیدن در فضای باز ایده ای است که تقریبا به اندازه سینما قدمت دارد. اولین تجربه ایرانی ها در این زمینه نیز، خیلی دور از جهانی شدنش نبوده است. ایران در سال 1339، برای نخستین بار drive-in cinema را تجربه کرد. اولین سینما-ماشین ایران نیز در تپه های تهران پارس افتتاح شد. هر اتومبیل یک گوشی یا بلندگوی مخصوص می گرفت که توسط تماشاگران قابل تنظیم بود. سینمای بعدی که این شکل و شمایل را داشت در ونک افتتاح شد. این پدیده که بعدها به دلیل ظهور و استقبال از ویدئو و تلویزیون و پلتفرم های متنوع پخش فیلم، رو به افول نهاد، بیشتر به دلیل شکل فانتزی، مورد توجه قرار می گرفت. نبودن فضای بسیار بزرگ برای آن همه اتومبیل و دردسرهای ماشین های بزرگ و کوچک و همچنین بالا رفتن کیفیت سالن های پخش فیلم، کم کم سینما-ماشین را از خاطره ها محو و آن را به عنوان تجربه ای منحصر به فرد که قابل تکرار نیست، تبدیل به یک فانتزی دور برای فیلم بازها کرد. اما در ماه های اخیر و با ظهور کرونا که امکان فیلم دیدن در سینما را عملا غیرممکن کرده بود، به جز سینما-آنلاین که مشکلات خاص خودش را دارد، یکی از گزینه ها سینما ماشین بود که بالاخره با اسپانسر شدن یکی از شرکت های نفتی و مرتب کردن پارکینگ برج میلاد، حالا می توان در دو سانس شبانه به دیدن فیلم خروج نشست. گزارش " مردم سالاری آنلاین " از یکی از شب های اکران فیلم خروج را می خوانیم.

انتخاب یک تجربه منحصر به فرد
فیلم دیدن در فضای باز، با این همه سینمای شیک و پلتفرم و VOD، قطعا انتخاب اول نیست، کما اینکه هیچ وقت کیفیت تصویر و صدا، به خوبی سینما و پلتفرم های بسیار جدید نخواهد شد. اما در شرایطی که سرنوشت سالن های سینما، به دلایل کرونایی، فعلا همچون سرشت آنها تاریک است، سینما-ماشین یک انتخاب خوب به نظر می رسد. خصوصا که انتخاب هایی از این دست، قبلا در پخش مستقیم بازی های فوتبال تیم ملی در جام جهانی، توانسته بود توجه ها را به خود جلب کند. برای همین تصمیم گرفتیم علی رغم امکان دیدن این فیلم در پلتفرم های آنلاین، تجربه منحصر به فردتری را انتخاب کنیم.

بلیت گران سینمای ماشینی
اولین قدم برای خرید بلیت آنلاین زیاد جذاب نیست. مواجهه با قیمت 40 هزار تومانی بلیت، اگرچه ممکن است در حالت عادی برای دو نفر هم همین مقدار شود. اما با توجه به این که پردیس های سینمایی، دارای امکانات رفاهی زیادی هستند، این ارقام خیلی به چشم نمی آید. اما به نظر می رسد این قیمت، برای یک پارکینگ بدون امکانات و البته کیفیت نه چندان مطلوب تصویر، قیمت بالایی باشد. البته وقتی به پای چک کردن بلیت رسیدیم و همراه با برخورد خوب عوامل کنترل، یک کیسه محصولات بهداشتی (شامل یک بطری ضدعفونی کننده و دو عدد ماسک)، در یک کیسه مرتب توسط اسپانسر محترم تحویل گرفتیم، مقداری از فکر و خیال راجع به قیمت بلیت تخفیف پیدا کرد.

تجربه فیلم همراه با رادیو
شخصا یکی از مشکلاتم شنیدن صدای فیلم در فضای باز بود. خصوصا که به مساله صدای فیلم بسیار حساس هستم. که البته برگزارکنندگان قبلتر فکرش را کرده و مساله را با یک فرستند موج کوتاه رادیویی حل کرده بودند. کیفیت پخش صدا بسیار مطلوب تر از تصویر بود و البته قبلا ذکر شده بود که برای دیدن فیلم حتما باید رادیوی ماشین سالم باشد. همزمان با پخش فیلم اما، به فکر کسانی بودم که با رادیوی سالم و باندهای ناسالم مجبور بودند آن همه افکت صوتی را تحمل کنند. به هر حال این راه حل، منطقی تر از پخش صدای فیلم از اسپیکرهای بزرگ در محل بود. حداقل اینکه امکان کم و زیاد کردن صدای فیلم در اختیار خود تماشاگر قرار گرفته است.

ببخشید! پارکینگ شماره 3 کجاست؟
یکی از معضلات حضور در برج میلاد، وسعت منطقه و مسیرهای داخلی است که احتمال خطا را برای میهمانان و تماشاگران (در مورد سینما)، بالا می برد. برای ما این تجربه در ورودی برج میلاد اتفاق افتاد. وقتی با درهای بسته و یک سرباز کلاشنیکف به دوش مواجه شدم که ظاهرا به دلیل تعدد پرسیدن آدرس، درسش را روان شده بود. به هر حال همان سرباز را در حال بازگشت از سینما هم دیدم که هنوز داشت به تماشاگران سانس بعدی آدرس می داد! به نظر، می شد همزمان که بلیت سینما به صورت آنلاین فروخته می شود، یک لوکیشن مجازی برای پیدا کردن مسیر هم برای تماشاگران ارسال می شد. یا حداقل تابلوها و امکاناتی در مسیر قرار می گرفت که یک سرباز، از سر پست نگهبانی، مجبور به آدرس دادن به همه تماشاگران نباشد. به هر حال پیدا کردن آدرس برای کسانی که زیاد به برج میلاد رفت و آمد نمی کنند کار آسانی نیست.

سینما-ماشین به مثابه یک تجربه
به هر حال روزی که واکسن کرونا کشف شود، سینما-ماشین مثل همه تجربیات قرنطینه ای ما به محاق فراموشی خواهد رفت. البته می توان هیچ وقت به این گزینه (حتی در قرنطینه) فکر نکرد و به پلتفرم های اینترنتی پناه برد. می توان صبر کرد تا این فیلم ها وارد شبکه نمایش خانگی شود و بعد آن ها را با خیال راحت تر دید. اما نمی توان از ایده اصلی سینما و فیلم سینمایی که فیلم دیدن به صورت جمعی و برداشت های فردی است، چشم پوشید. فیلم دیدن، بیش از اینکه یک تجربه فردی باشد، یک کنش اجتماعی است. خیلی وقت ها از استقبال یا عدم استقبال از یک فیلم می توان نظر تماشاگران را در مورد آن دانست. خیلی وقت ها فیلم ها، حالت های اجتماعی را تفسیر کرده و به جامعه جهت می دهند. شاید برای همین است که سینما قدمتی به اندازه فیلم دیدن دارد. چون فیلم دیدن در یک اتاق به صورت فردی هیچ یک از کارایی های فلسفه سینما را نخواهد داشت. باید دانست که این تجربه، شاید کمی گران و پردردسر باشد، ولی حتما ماندگار خواهد بود.

سینما ماشین، تجربه جدید فیلم دیدن در دوران کرونا است.

سینما ماشین، تجربه جدید فیلم دیدن در دوران کرونا است.

سینما ماشین، تجربه جدید فیلم دیدن در دوران کرونا است.

لینک خبر :‌ روزنامه مردم سالاری
پژوهشگران در مطالعه ای به بررسی فیلم های پرمخاطب و اجتماعی ایرانی که بعد از انقلاب منتشر شده بودند پرداختند و مهم ترین مسائل اجتماعی هر دهه را که در این فیلم ها نمایش داده شده بود مشخص کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : آقای خبر

به گزارش ایسنا ، یکی از مهم ترین عرصه های بازنمایی مسائل اجتماعی، سینماست و شناخت مسائل اجتماعی در قاب تصویر، به ویژه در آثار سینمایی می تواند به کاستن ابهام های روندشناختی در حوزه مسائل اجتماعی، کمک فراوانی کند زیرا فیلم های سینمایی منبع فرهنگی مهمی برای درک ماهیت و علل انحرافات اجتماعی هستند. محققان در پژوهشی با عنوان " بازنمایی مسائل اجتماعی در سینمای پس از انقلاب اسلامی ایران" این موضوع را بررسی کرده اند.

این پژوهش که توسط یاسر رستگار، استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه هرمزگان، احسان آقابابایی، استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان و زهرا راسخی، کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی دانشگاه هرمزگان انجام شده است.

مبانی نظری این مقاله، در بردارنده دو دسته نظریه های کلاسیک و مدرن سینماست. منظور از سینمای کلاسیک، دوره ای تاریخی از سینماست که از پیدایش تا 1960 تداوم داشت. دو دیدگاه متفاوت در این دوره حاکم است. نخست دیدگاه فرمالیست ها که فیلم را یکی از اشکال هنر معرفی می کردند و دومی دیدگاه رئالیست ها. آن ها بیشتر به واقعیت های مطرح شده در فیلم ها توجه می کردند و برخلاف فرمالیست ها اعتبار و اهمیت سینما را در قرابت و نزدیکی آن با واقعیت می دانستند.

محققان این پژوهش درباره نظریه های مدرن می گویند: اندیشمندان علوم اجتماعی از زاویه های مختلفی به رابطه سینما و جامعه نگاه کرده اند. این دیدگاه ها گاه جنبه کلان و گاه جنبه خرد داشته اند.

در این پژوهش پس از بیان دیدگاه های مدرن به سینما، گفته می شود که در این مقاله، فرض را بر مبنای نظریه های کلاسیک سینما گذاشته اند به این معنی که سینما، واقعیت اجتماعی را بازنمایی می کند. این بازنمایی مطلق نیست؛ اما مسائل اجتماعی ایران در بطن روایت فیلم های سینمایی، به طور مستقیم و غیرمستقیم نمایش داده می شود و صرف نظر از ملاحظات سیاسی، گریزی از نمایش آن نیست.

در این پژوهش، برای بررسی مسائل اجتماعی در سینما از روش تحقیق تحلیل محتوای کیفی استفاده می شود. در این مطالعه، 37 فیلم پرمخاطب سینمای پس از انقلاب به شیوه نمونه گیری هدفمند به عنوان حجم نمونه برگزیده شد و فیلم هایی انتخاب شده اند که از نظر فروش و جذب مردم به سینماها از اقبال خوبی برخوردار بوده اند. زیرا فروش زیاد و استقبال مردم، نشانه ای از ایجاد رابطه بین متن فیلم با بیشتر مردم است.

نام فیلم های بررسی شده، در جدول زیر آمده است:

در این مقاله آمده است: تکنیک تحلیل بدین صورت است که در گام نخست، فیلم ها با دقت و به طور کامل مشاهده شد؛ سپس سکانس های مسئله دار با توجه به رمزگان کلامی(دیالوگ ها)، رمزگان اندامی(حرکات و ظاهر بازیگران، حالات چهره و غیره)، رفتار و ظاهر نقش ها، نوع پوشش آن ها و موارد دیگر به صورت هدفمند انتخاب و نوشته شده اند؛ پس از آن با توجه به مسائل موجود در سکانس های مختلف، مسائل اجتماعی کدگذاری شدند.

نویسندگان این مقاله می گویند: با این روش، کدهای سایر دهه ها و شباهت ها و تفاوت های هر دهه با یکدیگر مقایسه و روند حرکت مسائل در طول چهار دهه بررسی و در نهایت مقوله مرکزی هر دهه با توجه به کدگذاری ها و مقایسه ها با دهه های پیشین مشخص شد.

یافته های این تحقیق نشان می دهد، مهم ترین گونه فیلم های دهه شصت سینمای جنگ، سینمایی عاری از مسئله اجتماعی و مردانه است که در آن، خانواده به حاشیه رانده می شود. در کنار مسئله محوری جنگ، که گفتمان قالب این دهه است، مسائل فرعی دیگری نیز وجود دارند که بیان آن ها نیز فضای دهه 60 را به صورت دقیق تری بازنمایی کند. بدین ترتیب به مسائل فرعی شامل مسئه قاچاق مواد مخدر، گروه های حزبی و خانواده های طبقه متوسط نوظهور نیز در این پژوهش توجه شده است.

عموم مسائل اجتماعی در سینمای پرمخاطب دهه هفتاد به زنان و مسائل مرتبط با آن ها مثل تابوشکنی، موقعیت و نقش های اجتماعی جدید، افزایش آگاهی و تحصیلات آنان توجه می کند. مسائل دیگری چون قاچاق دارو، اعتقادات به خرافه و جادو، مهاجرت و تبعات آن، خودکشی و اسیدپاشی در این دوره نمایش داده می شود.

در دهه هشتاد، تمامی فیلم های پرمخاطب در جامعه مدرن و حول خانواده های طبقه متوسط بازنمایی می شوند و چالش های خانواده های این طبقه را نشان می دهند. در همه این فیلم ها طلاق یا اتفاق افتاده است و یا تصمیم به انجام دادن آن وجود دارد اما بنا به دلایلی انجام نمی شود. همچنین ارزش های پیشینی چون تقدس روحانیت، تقدس جنگ، تقدس رزمندگان و قوانین اسلامی به چالش کشیده شده است.

شرایط اقتصادی و سیاسی جامعه در دهه نود تا حدی با دهه های پیشین متفاوت است. رکود اقتصادی در این دهه و شرایط نسبتا پایدار سیاسی کشور بعد از بحران های اواخر دهه هشتاد، سینما را به ساحت های اجتماعی با بحران های ناشی از مسائل اقتصادی پیوند زده است. در فیلم های دهه نود، انباشت مسائل دیده می شود؛ مسائلی که سینما به آن ها با جسارت بیشتری نسبت به دهه های پیشین توجه کرد و مسائل بحرانی جامعه مانند اسیدپاشی و تجاوز مطرح شدند.

این مقاله در چهارمین شماره ی هشتمین سال نشریه پژوهش های راهبردی مسائل اجتماعی ایران منتشر شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

: داود بیدل کارگردان سینما و تلویزیون در پی انتشار ماده 10 پیش نویس نظام نامه تهیه کنندگی از سوی سازمان سینمایی که در آن زمزمه هایی مبنی بر حذف شورای پروانه ساخت وجود دارد گفت: بی تردید از منظر محتوایی باید نظارت جدی بر روی آثار سینمایی وجود داشته باشد و نظارت پیش از تولید، بر محتوای آثار بسیار مهم است و اگر مدیران سینمایی به هر دلیلی می خواهند پروانه ساخت را حذف کنند باید سازوکاری جدی از منظر حقوقی برای نظارت پیش از تولید آثار در نظر بگیرند تا محتوای فیلم های تولید شده با اهداف و آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران همخوانی داشته باشد.

کارگردان فیلم سینمایی روزگاری عشق و خیانت در گفتگو با خبرنگار افزود: بنده به مباحث فنی فیلم ها کاری ندارم و معتقدم مدیران سینمایی باید توجه ویژه ای داشته باشند تا آثار از نظر سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و... بر اساس آیین نامه های از پیش تعیین شده در وزارت ارشاد تولید شوند. لازم به یادآوری است که پروانه ساخت برای این است که آثاری بر ضد مصالح کشور تولید نشوند، دروغگویی نسبت به مسائل روز در آثار سینمایی ترویج نشود و...؛ نکته قابل تأمل آنجا است که در خود آمریکا و سینمای هالیوود هم وضعیت به همین گونه است و کسی بدون دریافت مجوز نمی تواند مبادرت به ساخت فیلم کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر این نکته مهم است که مدیران اگر در پی آن هستند تا بروکراسی های اداری را کمتر کنند هرگز نباید اجازه دهند حذف پروانه ساخت برای عده ای افراد خاص انحصار خاص ایجاد کند و تبعیضی میان تهیه کنندگان سینما قائل شوند. اینکه چند نفر معدود از دریافت پروانه ساخت مستثنی بشوند امری به شدت غلط است. اگر قرار است پروانه ساخت حذف شود باید برای همه افراد حذف شود نه کسانی که سالی 20 فیلم تولید می کنند.

بیدل خاطرنشان کرد: کسانی که این قدرت را دارند که سالی 20 فیلم در سینما تولید کنند همین حالا هم این رانت ها و قدرت را در اختیار دارند که بعضاً بدون دریافت پروانه ساخت فیلم های شان را کلید می زنند و یا حتی با یک سفارش نامه و تلفن پروانه ساخت دریافت می کنند.

این سینماگر با بیان اینکه نباید اجازه داد سینما بیش از این افسارگسیخته شود تصریح کرد: بی تردید حذف پروانه ساخت برای برخی دفاتر و تهیه کنندگان خاص باعث ایجاد یک بلبشو در سینما می شود و مدیران مجبورند دوباره پروانه ساخت را بازگردانند؛ یکی از عمده ترین دلایل این است که قطعاً بعد از حذف پروانه ساخت میزان تولید فیلم های سخیف و سطحی چند برابر می شود و دیگر اثری از اندیشه و هنر در سینما باقی نخواهد ماند.

کارگردان سریال تلویزیونی در قصه ها زندگی می کنند تأکید کرد: همچنین حذف پروانه ساخت می تواند منجر به ورود افرادی شود که هیچ شناختی از سینما ندارند؛ آن ها می توانند با ساخت فیلم های غیراستاندارد، ضد ارزشی، ورود سرمایه های عجیب، کلاهبرداری و امثالهم وقت سیستم قضایی و سازمان سینمایی را به شدت بگیرند و موجب تشتت در سینما شوند.

بیدل در پایان اظهاراتش متذکر شد: در نهایت اگر قرار است حذف پروانه ساخت صورت گیرد باید برای همه تهیه کنندگان سینما چنین امتیازی در نظر گرفته شود و از یکایک تهیه کننده ها تعهد کتبی اخذ شود تا آثاری بر ضد مصالح ملی تولید نکنند.

-----------------------------------------------------------------------------
تذکر: کاربر محترم؛ انتشار مطالب دیگر رسانه ها از سوی هشدار نیوز لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای بازنشر می شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه ای منتشر نشده است از طریق بخش " تماس با ما " برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه های لازم، در بخش ویژه منتشر گردد.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
خبرگزاری میزان- کارگردان فیلم کشتارگاه گفت: چرخه اکران آنلاین انحصار موجود در بخش اکران آثار سینمایی را از بین خواهد برد و از نظر من هر چیزی که انحصار را از بین ببرد اتفاقی مثبت و درست است.

تاریخ انتشار: 09:04 - 22 اردیبهشت 1399

- کد خبر: 619728
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : افکار نیوز سینما پرس

عباس امینی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون احتمال اکران آنلاین فیلم سینمایی کشتارگاه گفت: در حال حاضر مبحث اکران آنلاین این فیلم در حال مذاکره است، فعلاً نظری قطعی نمی توانم دهم اما به شخصه این شکل از اکران را فرصتی تازه برای سینمای ایران می دانم.

وی درباره نگاه خود به پدیده اکران آنلاین در سینماها افزود: از نظر من اکران آنلاین نه تنها در برهه فعلی بلکه در ادامه هم می تواند در کنار اکران فیلم ها در سالن سینما به راه خود ادامه دهد، اکران آنلاین بستر مناسبی برای آثار سینمای مستقل است، آثاری که شاید زورشان به سیستم اکران نرسیده و در آن نمی توانند اکران خوبی داشته باشند، می توانند شانس خود را در چرخه اکران آنلاین آزمایش کنند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

کارگردان فیلم کشتارگاه درخصوص احتمال ایجاد تنوع ژانر با اکران آنلاین آثار سینمایی تاکید کرد: در کل چرخه اکران آنلاین مجرای درستی برای عرضه آثار سینمایی است اما اینکه این مجرا بتواند در ادامه به تنوع ژانر ختم شود بحثی دیگر و بیشتر پیرامون پدیده تولید در سینما است.

وی در همین راستا ادامه داد: چرخه اکران آنلاین انحصار موجود در بخش اکران آثار سینمایی را از بین خواهد برد و از نظر من هر چیزی که انحصار را از بین ببرد اتفاقی مثبت و درست است.

کارگردان فیلم هندی و هرمز درباره نگاه خود به نظامنامه تازه تهیه کنندگی فیلم اضافه کرد: از نظر من انحصار و رانت در سینما عملاً وجود دارد و این نظامنامه صرفاً به آن چهره قانونی می بخشد، سینمای امروز در کل دست چند تهیه کننده است که تعیین می کنند چه آثاری تولید و چه آثاری اکران شوند، این تهیه کنندگان به سلیقه خاص مدیران فرهنگی عمل کرده و بیشتر نگاهشان تولید آثار کمدی و به اصطلاح بفروش است.

وی در همین رابطه تصریح کرد: در کل انحصارطلبی در سینما هم اکنون هم وجود دارد، از طرفی این نظامنامه بار مسئولیت را از روی دوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشته و به بخش خصوصی واگذار می کند، به همین شکل به نوعی جنگ و چالش بین کارگردانان و تهیه کنندگان بوجود می آید.

کارگردان فیلم ابراهیم پیرامون شانه خالی کردن وزارت ارشاد نسبت به تولیدات سینمایی افزود: بخث بزرگی که در این بین مطرح است آنکه تاکنون نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان یک فیلم و یا اثر سینمایی تاثیر بزرگی بر سیستم نداشته است، شاید آن فیلم تاثیرات هنری و فرهنگی خود را داشته باشد در اشل بزرگتر هیچگاه تغییر بزرگ و خطرناکی ایجاد نکرده است. سینما بیشتر در حل مسئله قدم بر می دارد.

وی نگاه نظارتی وزارت ارشاد را نگاهی یک سویه خواند و اضافه کرد: اینکه وزارت ارشاد بخواهد همواره نگاهی نظارتی داشته و خط قرمزهای نامشخص و سلیقه ای را اعمال کند اتفاق کاملا نادرستی است، سینما بعد از انقلاب اسلامی در جهت تغییر و اصلاح سینمای فیلم فارسی قدم برداشت اما در ادامه راه این نگاه هم دچار تغییراتی نامشخص شد که بیش از پیش عرصه را برای سازندگان آثار سخت کرد.

امینی خاطرنشان کرد: به فرض مثال برخی از آثار سینمایی طی سالهای گذشته توقیف شده اند و بعد از سالها به چرخه اکران راه پیدا کرده اند، نکته آنجاست که بعد از اکران آن آثار می بینیم که واقعا هیچ دلیلی برای توقیف آنها وجود نداشته و حتی آثار تغییر بزرگی هم در سینما ایجاد نکرده اند اما به واسطه نوع خاصی از نظارت در زمان خود اکران نشده اند که بعدها مشخص می شود آن نگاه نادرست بوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
فیلم سینمایی خروج با حضور ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم و جمعی از تراکتورداران در روستای یوسف رضا شهرستان پیشوا اکران عمومی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : عصر ایران روزنامه هفت صبح فانوس

به گزارش افکارنیوز ،

فیلم سینمایی خروج با حضور ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم و جمعی از تراکتورداران در روستای یوسف رضا شهرستان پیشوا اکران عمومی شد.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱

به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با موافقت دولت 35هزار هنرمند از پرداخت حق بیمه خود در ایام کرونا در سه ماهه اول سال معاف شدند. این تصمیم بعدازظهر روز شنبه، بیستم اردیبهشت ماه در جلسه ای در نهاد ریاست جمهوری به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری و با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گرفته شد و مبلغ اعتباری تخصیص یافته به این بخشودگی 350 میلیارد ریال است.
کتاب تاریخ نان در ایران تألیف ویلم فلور با ترجمه صبا کارخیران به تازگی راهی بازار کتاب شده است. در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: این کتاب دربردارنده 9 فصل با عناوین منشأ نان ، پخت نان ، آماده سازی خمیر در نواحی روستایی ، روش های پخت نان ، پخت نان های شهری ، انواع نان ، ابعاد معنوی و غیرمادی نان ، نان روزانه یا رزق و نان، تحلیل رزق است.
سیزدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها با عنوان بهارانه کتاب 99 با شعار بهار کتاب هم زمان با بهار دل ها با عضویت بیش از 700 کتابفروشی از سراسر کشور از شنبه بیستم اردیبهشت هم زمان با ولادت امام حسن مجتبی(ع) تا سه شنبه سی ام اردیبهشت ماه در کتابفروشی های عضو طرح در سراسر کشور کار خود را آغاز خواهد کرد. در این طرح علاقه مندان می توانند کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و کتاب های دانشگاهی را با 20 درصد تخفیف از کتابفروشی های عضو طرح خریداری کنند.
لیتل ریچارد یکی از چهره های مهم موسیقی آمریکا در ژانر راک اندرول، آر اند بی، سول و هیپ هاپ روز شنبه در هشتادوهفت سالگی از دنیا رفت. باب دیلن یکی از بی شمار هنرمندان و ستاره هایی بود که پس از اعلام خبر مرگ لیتل ریچارد از این موزیسین افسانه ای یاد کرد؛ موزیسینی که در آرزوی پایان سال دبیرستان خود نوشته بود که هدفش بدلشدن به لیتل ریچارد است.
جان گریشام که از نام های آشنای فهرست پرفروش های نیویورک تایمز است این بار با رمان کامینو صدر فهرست کتاب های داستانی نشریه نیویورک تایمز را به خود اختصاص داده است. در رمان جدید گریشام زمانی که جسد یک نویسنده آثار جنایی پس از وقوع یک طوفان در جزیره کامینو کشف می شود، مرز بین واقعیت و تخیل زمان کمرنگ تر می شود. آثار این نویسنده بارها مورد اقتباس سینمایی قرار گرفته و تاکنون چندین رمان از او به زبان فارسی ترجمه و چاپ شده است که از میان آنها می توان به وکیل خیابانی ، اعتراف و از جایگاه اشاره کرد.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
بنابر اعلام سازمان سینمایی تولیدات سینمایی با رعایت دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا از سر گرفته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، روابط عمومی سازمان سینمایی با انتشار اطلاعیه ای شرایط از سرگیری فعالیت های سینمایی را اعلام کرد.

در متن این اطلاعیه آمده است : پیرو اطلاعیه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر امکان آغاز فعالیت های تولیدی کشور با رعایت ضوابط بهداشتی اعلام شده ستاد و با توجه به آغاز فعالیت آثار نیمه تمام دارای مجوز از این سازمان، به آگاهی متقاضیان دریافت پروانه ساخت می رساند که فعالیت شوراهای بررسی و صدور پروانه ساخت، بزودی آغاز خواهد شد و متقاضیان جدید می توانند مدارک مورد نیاز را در سامانه سازمان سینمایی بارگذاری کنند.

ضروری است کلیه فعالیت ها براساس ضوابط اعلام شده ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره واحدهای تولیدی انجام پذیرد و مسئولیت رعایت این ضوابط با تهیه کنندگان است.

ایجاد شرایط برای رعایت دستورالعمل ها اعم از موارد مربوط به رفت و آمد گروه و فاصله گذاری حین فعالیت، در زمره حقوق همکاران هر پروژه است که اطمینان داریم تهیه کنندگان محترم نسبت به اجرای آن ها اهتمام لازم را خواهند داشت.

ضمنا در صورتی که ضوابط یاد شده رعایت نشود هر یک از همکاران می توانند مراتب را برای رسیدگی فوری به اداره کل نظارت بر تولید و یا خانه سینما اطلاع دهند تا ضمن رسیدگی، تصمیم درباره ادامه یا توقف فعالیت پروژه مورد نظر صورت پذیرد.

کد خبر 4921692

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
واقعه زلزله تهران بار دیگر اهمیت رسانه و اطلاع رسانی را نشان داد؛ زلزله ساعت 12 بامداد پنجشنبه رخ داد و تمام رسانه های آنلاین از لحظه وقوع حادثه مشغول به تولید خبر بودند تا جریان اطلاع رسانی لحظه ای متوقف نشود. این در حالی بود که روزنامه ها دو روز بعد یعنی شنبه به مهمترین اتفاق خبری که پیش آمده بود پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : رویداد 24 صدای مردم

شعار سال : تنها چند لحظه پس از زلزله شبانگاهی تهران پیش از همه و بیشتر از همه رسانه های فضای مجازی از خبر و تحلیل پر شدند و صد البته همه آن ها درست و دقیق نبودند، اما در مجموع به انواع نیاز ها از جزییات گرفته تا ارائه تصویر های بزرگتر و پیش بینی ها جواب دادند و خلاصه همه گوشت های این شکار بزرگ خبری را خوردند و استخوان زیادی هم برای روزنامه ها باقی نگذاشتند.

البته روزنامه ها به خاطر زمان زلزله باید در شماره روز شنبه خودشان به این ماجرا بپردازند، یعنی اتفاقی در روز شب پنجشنبه افتاده و تازه روزنامه ها دو روز بعد (یعنی شنبه) صفحه اول خبر بزنند که در تهران زلزله آمده است!

عملکرد این طبقه از رسانه ها (نشریات چاپی) نشان داده در بهترین حالت توانسته اند با چند گفتگو و گزارش اعلام وجود کنند؛ آن هم به شرط اینکه محتوایشان پس از تولید در رسانه های مجازی یک بار دیگر هضم و بازنشر شود. این یعنی بیشتر روزنامه ها حتی برای داشتن یک نمود ضعیف هم به خودشان استوار نیستند و بر کول فضای مجازی حمل می شوند و جالب اینکه برای دفاع از رانت دولتی خودشان و پابرجایی آن هم از این فضا استفاده می کنند. یعنی همان فضایی که اتفاقا این جماعت می گویند اگر نگهبانی چاپی ها با چهار چشم و حواس جمع نباشد، روح و روان مخاطبان را با شایعه ها و دروغ های تیز خودش می درد!

با این نوع زیست رسانه ای بی ثمر و طفیلی باید این پرسش را طرح کرد که فارغ از حجم و عدد چه تفاوتی میان رانت روزنامه ها با مثلا رانت مراکز مذهبی وجود دارد؟ هر دو با ادعای تولید نوعی کالای عمومی، استفاده از سرمایه کشور و مردم را حق خودشان می دانند، اما در واقع چنین ارزشی را ایجاد نمی کنند. البته تفاوتشان در این است که یکی با رنگ و لعاب دینی و دیگری با چنگ زدن به ارزش هایی مانند آزادی بیان و فعالیت رسانه ها رانت خودش را توجیه می کند.

مشروعیت سازی جنبه مهمی در رانت خواری است یعنی باید پای حرف حسابی به میان کشیده شود تا بتوان بخشی از سرمایه کشور را در اختیار منافع افراد محدودی قرار دارد. گیرندگان ارز 4200 تومانی هم مدعی بودند و هستند که وجود این رانت برای دسترسی راحت و ارزان مردم به کالا های اساسی واجب است و البته می دانیم این کالا ها حتی با اختصاص این ارز دچار کمبود و گرانی بیشتری شدند.

به خاطر دارید که در همین فروردین ماه سال 1399 ستاد ملی مقابله با کرونا و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اعلام کردند نسخه کاغذی نشریه ها به دلیل تعطیلی چاپخانه ها تا مدت زمانی منتشر نخواهد شد. این تصمیم به معنای آن بود که یارانه کاغذ، آگهی دولتی روزنامه ها و سایر رانت های ریز و درشتی که تنها به مدد نسخه چاپی روزنامه ها برقرار بود، در معرض تهدید و از دست رفتن قرار بگیرد.

همین باعث شد جبهه ای از افراد با انگیزه های مختلف برای بازگرداندن تصمیم تعطیلی نسخه های چاپی روزنامه ها شکل بگیرد و دست آخر هم با استدلال هایی مانند اینکه تصمیم دولت غیرقانونی و در جهت محدود کردن آزادی بیان بوده یا دولت قصد دارد صدای رسانه های منتقد عملکردش درباره مدیریت کرونا را خاموش کند و البته با استفاده از فشار همه اندام و جوارح خودش از جمله انجمن های روزنامه نگاران و روزنامه های غیر دولتی حرف خودش را کرسی نشاند و رانت رفته را به جوی بازگرداند.

در این میان توجیهات آقای کامبیز نوروزی با لعاب دفاع از حقوق رسانه ها بیشتر به چشم آمد. او با نادیده گرفتن اصل مساله یعنی ضرورت تعطیلی چاپخانه ها و توقف نسخه چاپی روزنامه ها به علت کرونا به گونه ای از غیرقانونی بودن دخالت دولت در توقف کار روزنامه ها حرف به میان آورد و طوری فضاسازی و به اصطلاح پیام گردانی کرد که گویا یک توقیف فله ای دیگر اتفاق افتاده است! بیشتر بخوانید: پاستور، مرکز پیام های متناقض/ مدعیان ارتباطات در دولت در بزنگاه ها چه کردند؟
البته کسی که دغدغه آزادی بیان و رسانه دارد، نمی تواند دخالت حکومت در فعالیت رسانه ها را بپذیرد و تایید کند همین که فعالیت رسانه ای در ایران برخلاف بسیاری از کشور های توسعه یافته و حتی نیمه توسعه یافته تنها با اخذ مجوز امکان پذیر است، به اندازه کافی نشان می دهد از همان سرچشمه سنگ بزرگی مقابل فعالیت آزاد رسانه ها قرار گرفته، اما امثال این محدودیت ها دلیل نمی شود که نقد از منظر ارزش آزادی حکم قرآن سر نیزه را پیدا کند و ابزاری برای توجیه و تدوام رانت خواری شود.

در کتاب برندسازی رسانه، چیستی، چرایی و چگونگی توضیح داده ام تداوم این رانت چگونه سبب شده برند روزنامه هایی که در طول سالیان فعالیت این طبقه از رسانه ها در ایران شکل گرفته اند به مرور مستهلک شوند و از بازسازی خودشان برپایه دگرگونی های محیط بازبمانند و این دردی مضاعف برای جامعه ایران است که سال ها پای این طبقه از رسانه ها و برند های آن هزینه کرده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری رویداد 24، تاریخ انتشار 21 اردیبهشت 99، کد خبر: 213851، www.rouydad24.ir

لینک خبر :‌ شعار سال
موضوع ساخت مسکن برای اصحاب رسانه از بهمن ماه سال گذشته مطرح شده اما بنا به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، هنوز تفاهم نامه ای در این زمینه به امضا نرسیده است؛ محمودزاده می گوید پیگیری و امکانات دستگاه های دولتی در اجرای قراردادهای مشترک مهم است.

محمود محمودزاده در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: در بهمن ماه پیش نویسی را به منظور ساخت مسکن برای اصحاب رسانه و فرهنگ به وزارت ارشاد دادیم که هنوز تفاهمنامه وارد مرحله اجرا نشده است.

وی افزود: در تفاهم نامه هایی که با دستگاههای دولتی امضا می کنیم پیگیری و امکانات دو طرف مهم است. به طور مثال آموزش و پرورش سومین دستگاهی بود که با وزارت راه و شهرسازی وارد مذاکره شد اما به دلیل پیگیری های ویژه آنها واحد های فرهنگیان قبل از دیگر وزارتخانه ها به مرحله اجرا رسید.

در مسکن معلمان 75 هزار نفر واجد شرایط بودند

محمودزاده همچنین درباره طرح 170 هزار واحدی مسکن معلمان گفت: تفاهم نامه ای که در قالب طرح اقدام ملی مسکن با وزارت آموزش و پرورش داشتیم برای 170 هزار واحد بود. آموزش و پرورش 109 هزار نفر را به ما معرفی کرد و بعد از پالایشی که ما انجام دادیم در مرحله اول 75 هزار نفر بر اساس قانون ساماندهی، واجد شرایط شناخته شدند.

وی افزود: از افرادی که حذف شدند 27 هزار نفر اعتراض کردند که در حال بررسی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از کل تعداد فرهنگیانی که ثبت نام کردند فرم ج حدود 140 هزار نفر قرمز بود که واجد شرایط نبودند تصریح کرد: این افراد از امکانات دولتی در بخش زمین و مسکن استفاده کرده بودند. 87 هزار نفر هم اطلاعاتشان ناقص بود.

محمودزاده گفت: بنابراین اگر 27 هزار نفری که اعتراض کردند و 87 هزار نفری که اطلاعاتشان ناقص بود به چرخه بازگردند طبیعتاً برای آنها نیز مسکن ساخته خواهد شد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: از 75 هزار واحد هدف گذاری شده، هفته گذشته عملیات ساخت 14 هزار و 560 واحد آغاز شد که امیدواریم با تامین زمین از سوی دو وزارتخانه، ساخت دیگر واحدها را هم به زودی شروع کنیم.

به گزارش ایسنا طرح اقدام ملی تولید و عرضه 400 هزار واحد مسکونی، شهریور 1398 با حضور رئیس جمهوری آغاز شد. البته در برخی از مناطق از پایان سال 1397 کلید خورده بود. در قالب این طرح تا پایان سال 1398 عملیات احداث دست کم 218 هزار و 52 واحد آغاز شده که بیش از نیمی از پروژه را شامل می شود. بر اساس اعلام اسلامی وزیر راه و شهرسازی، اولین واحدهای مسکن ملی در بعضی مناطق کشور، خرداد یا تیرماه امسال تحویل می شود. پیش از این هم محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی به ایسنا گفته بود که 17 هزار و 500 واحد در شهرهای کوچک آماده واگذاری است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱

لاله اصغرزاده/نویسنده

روزنامه و نشریه همچنان در باور برخی از اقشار جامعه کالایی لوکس و لاکچری به شمار می آیند. در شرایطی که خانوارهای مختلف با مشکلات اقتصادی فراوانی روبه رو هستند و حتی تعدادی از آنها در معیشت خود لنگ مانده اند، همچنین دنیای مجازی پُر شده از انبوه متن ها و پست های ریز و درشت که با سرعت نور و به صورت رایگان اخبار مختلف را به مخاطب عرضه می کنند، طبیعی است اولین کالایی که از سبد خانوارها حذف شود، روزنامه ها و مطبوعات باشد. شرایط کرونایی و تعطیلی عید نیز مزید علت شده تا وضعیت اقتصادی مطبوعات امسال نیز همانند سال های گذشته از رونق چندانی برخوردار نباشد و در همین ماه های اولیه سال آنها با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه شوند و برای ادامه کار به تعدیل خبرنگاران خود بپردازند؛ چرا که با شیوع ویروس کرونا در کشور بازار آگهی و همچنین خرید روزنامه از طریق اشتراک بی رونق تر از قبل شد و مدیران و اهالی رسانه که از این طریق امور خود را می گذرانند را با مشکلات زیادی روبه رو کرد و باعث بیکاری گروه زیادی از خبرنگاران شد. مسلما در صورت ادامه شرایط کرونایی نیز این مشکلات ادامه پیدا خواهد کرد و مشکلات بیشتری را برای اهالی رسانه، چه مدیران مسئول و صاحب امتیاز و چه خبرنگاران ایجاد خواهد کرد. بنابراین و با توجه به این مشکلات، می طلبد که دولت پا به میدان بگذارد و با حمایت های مادی و معنوی خود مطبوعات را از این وضعیت نجات دهد؛ چرا که در غیر این صورت مطبوعات که در سال های گذشته با بحران های مختلفی همچون نایابی و گرانی کاغذ و زینک روبه رو شدند، امسال نیز نمی توانند از عهده خرج و مخارج خود برآیند و مشکلات بسیاری گریبان آنها را خواهد گرفت؛ همانطور که سال گذشته گرانی کاغذ باعث شد تا برخی از مدیران مسئول تصمیم به تعطیلی روزنامه یا نشریه خود کنند و عطای ماندن در این حرفه را به لقایش ببخشند یا اینکه به تعدیل نیرو و کاهش و سیاه و سفید کردن صفحات نشریه خود بپردازند. حالا نیز در شرایطی که به دلیل شیوع بیماری کووید19 در کشور فعالیت برخی از رسانه ها کاهش یافته یا نیروهای تحریریه به صورت دورکاری مشغول به فعالیت هستند و همین موضوع نیز باعث جولان انواع و اقسام فیک نیوزها و خبرهای جعلی شده، دولت باید به ضرورت و اهمیت فعالیت مطبوعات پی ببرد و با کمک های خود من جمله دادن تسهیلات و یارانه مضاعف به دلیل شرایط کرونایی دست مطبوعات را بگیرد و اجازه زمین خوردن به آنها را ندهد. البته اگرچه وزارت فرهنگ و ارشاد متولی نظارت بر فعالیت مطبوعات و تقویت آنهاست، اما مسلما اکنون شرایط به گونه ای است که این وزارتخانه به تنهایی از پس حمایت از مطبوعات برنمی آید. همچنین در این میان خبرنگاران، به ویژه آنها که به دلیل شرایط موجود از کار بیکار شدند نیز باید مورد حمایت قرار بگیرند و فراموش نشوند. اگرچه دولت به صورت سالانه یارانه ای (که البته سال هاست به محل بحث و انتقاد تبدیل شده است) را به صاحبان رسانه پرداخت می کند، اما باید گفت این یارانه به تنهایی جوابگوی نیازهای خبرنگاران نیست؛ کمااینکه برخی از مدیران و سردبیران نیز اگرچه یارانه هنگفتی دریافت می کنند، اما حاضر نیستند تسهیلات حداقلی در اختیار خبرنگاران خود قرار دهند.

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

شفقنا- دکتر عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: مرتبه تلاوت، فهم و عمل سه مرحله اساسی انس با قرآن است که به واسطه استفاده از ترجمه های صحیح و تفاسیر فارسی و غیر پیچیده و غیر تخصصی مانند تفسیر نمونه یا تفسیر راهنما قابل درک و دریافت است و به راحتی هم امکان پذیر می باشد. انس با قرآن را با دو گونه شکلی و ظاهری و درونی و محتوایی می توان تقسیم کرد و حفظ قرآن کریم هم می تواند دو جنبه داشته باشد، حفظ ترکیبی و حفظ موضوعی، علی القاعده ترجمه 200 آیه کاربردی از قرآن در موضوعات متنوع، می تواند در انس عموم مردم با قرآن کریم بسیار موثر باشد.

متن گفت وگوی شفقنا با عبدالهادی فقهی زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه الهیات و معارف اسلامی و دکترای علوم و قرآن و حدیث را می خوانید:

* به منظور ترویج هرچه بیشتر قرآن در جامعه و راهکارهایی برای انس عموم مردم با قرآن کریم توجه به چه نکات و مسایلی ضروری است؟

مساله انس با قرآن یکی از جوانب مهم دینداری است و بین انس با قرآن و آراسته شدن به ظواهر دینداری و بواطل دینداری پیوند تنگاتنگی وجود دارد. من می خواهم عرض کنم که انس با قرآن دو جنبه دارد، یکی جنبه شکلی و ظاهری و دیگری جنبه درونی و محتوایی؛ در جنبه های شکلی و ظاهری بحث خواندن عبارات قرآنی، تلاوت قرآن با توجه به ترجمه و تفسیر و در مراتب بعدی ورود به عرصه تفسیر و توان یابی نسبت به فهم محتوا از قرآن کریم و در نهایت استفاده از نور قرآن و آراسته شدن به آنچه اخلاق قرآن نامیده می شود یا فرهنگ قرآنی دانسته می شود، مطرح است. اما به نظرم آنچه بسیار انس با قرآن را مهم جلوه می دهد، توجه به کارکردهای انس با قرآن است. من بر این اعتقادم که حداقل دو کارکرد متفاوت برای انس با قرآن وجود دارد، یکی کارکرد اثباتی است که فرد مأنوس با قرآن کریم را به عرصه فضایل اخلاقی و آراستگی های درونی می کشاند و او را از تجربه باز می دارد و دومین کارکرد سلبی است یعنی انس با قرآن حالتی را در درون فرد مأنوس در قرآن ایجاد می کند که به تعبیر محاوره ای گرداگرد بدی ها نمی گردد و به سراغ رذایل اخلاقی نمی رود. به عبارت دیگر انگیزه های فرهنگی و درونی را به وجود می آورد و در حقیقت فرهنگ قرآنی را به یک فرهنگ درون زا و جوشنده از درون بدل می کند.

گمان می کنم اگر توجه داشته باشیم که انس با قرآن چه می کند و حاصل انس با قرآن چیست یعنی کشیده شدن به فضایل اخلاقی و اعتقادات صحیح و دور ماندن از رذایل اخلاقی و اجتناب کردن از بدی ها و ناراستی ها، این توجه ما را می کشاند که اهتمام خاص بورزیم که در جنبه های شکلی و ظاهری و هم درونی و محتوایی، خودمان را به مرتبه و مرحله انس با قرآن نزدیک تر کنیم.

* برای دریافت پیام های قرآن، نمی توانیم از عموم مردم انتظار داشته باشیم که بر کتب معتبر و غنی در این زمینه مثل تفسیر المیزان و تفسیر نمونه مسلط باشند چرا که بسیار تخصصی است. مسلمانان چگونه می توانند پیام های مختلف قرآن را دریافت و در زندگی به کار گیرند؟

قرآن کریم بیان للناس است و اغلب قریب به اتفاق پیام های اصلی قرآن در سطح هدایت و راهبری مردم و مخاطبان قرآن، برای عموم قابل فهم است و به تعبیر امروزی حداکثر یک سواد معمول خواندن و نوشتن یا اندکی بالاتر از آن را می خواهد. بخش بزرگی از پیام های قرآن، پیام های اخلاقی و بخش بزرگ دیگری از پیام های قرآن اعتقادات است. برخی دیگر از پیام های قرآن، پیام های تاریخی است که با عبرت های بسیار مهمی در هم پیچانده و همراه شده و در قالب های هنری بسیار گیرایی در قرآن کریم عرضه شده است که البته نه این پیام های قرآن معدود به این دو تا سه نمونه ای است که عرض کردم و نه همه پیام ها به سادگی قابل فهم است، ولی گفتم که در مرتبه هدایت و دور شدن از بدی ها و وارد شدن بر عرصه فضایل و مکارم اخلاقی و بدل شدن به یک مسلمان تراز، کفایت می کند که ما این پیام ها را دریابیم و در مرتبه بعد به آنها عمل کنیم.

دریافت این پیام ها و ایجاد زمینه عمل به مضامین پیام ها به نظرم با مراجعه به یک ترجمه ساده و صحیح امکان پذیر است. فرض کنید ترجمه قرآن کریم به قلم آیت الله العظمی مکارم شیرازی، ترجمه قرآن کریم به قلم جناب آقای دکتر مرحوم فولادوند، ترجمه قرآن کریم به قلم جناب استاد بهاء الدین خرمشاهی، ترجمه قرآن کریم به قلم جناب آقای دکتر موسوی گرمارودی و جناب آقای استاد ولی و برخی دیگر از ترجمه های قرآن که جزو ترجمه های نسبتاً خوب یا خوبی تلقی می شوند با زبان روشن و استاندارد و بدون پیچیدگی مطالب را بیان کردند که به نظرم می تواند کارکرد بسیار خوبی داشته باشد.

در مرتبه بعد استفاده از تفاسیر صحیح و خوش خوان و قابل درک و فهم است مثل تفسیر نمونه یا حتی استفاده از خلاصه های تفاسیر ساده و صحیحی مانند تفسیر نمونه می تواند مخاطبان قرآن کریم را در فضای بسیار خوبی قرار دهد که مطمئن شوند اغلب پیام های قرآن را درست دریافتند و در مرحله بعد انگیزه های ایمانی خود را تقویت کنند که انشاالله به آن آموزه ها عمل کنند. به نظر من مرتبه تلاوت، فهم و عمل سه مرحله اساسی انس با قرآن است که به واسطه استفاده از ترجمه های صحیح و تفاسیر فارسی و غیر پیچیده و غیر تخصصی مانند تفسیر نمونه یا تفسیر راهنما قابل درک و دریافت است و به راحتی هم امکان پذیر می باشد.

* برخی از کارشناسان به منظور انس با قرآن چند راه حل پیشنهاد کردند. برخی معتقدند لازم است جمعی متشکل از مترجمین و کارشناسان نخبه قرآنی شکل گیرد و یک ترجمه ملی ارایه شود و پس از آن آیات قرآن با ترجمه، موضوع بندی شود و به صورت کتابچه ای در اختیار مردم قرار گیرد. از نظر شما که متولی این امر هستید، این راهکار پیشنهادی قابل تحقق است؟

بعد از انقلاب را می توانیم از یک نظر دوران شکوفایی ترجمه قرآن به زبان فارسی تلقی کنیم بدین معنا که در چهل سال بعد از انقلاب، بیش از اندازه تمام تاریخ اسلام قرآن به زبان فارسی ترجمه شده است. در همه ترجمه ها هم بیش یا کم، ترجمه با تفسیر درآمیخته است. میان محققان و عالمان ترجمه این نظر وجود دارد که ترجمه قرآن نمی تواند به کلی از تفسیر خالی باشد. ترجمه در حقیقت نوعی تفسیر مختصر و چکیده آیات است. در برخی از ترجمه ها حضور عنصر تفسیر بیشتر است و در برخی از ترجمه ها کمتر است و هر جا پای تفسیر در میان باشد نظرات مفسر امکان ظهور پیدا می کند و مترجم برداشت های خود را به تعبیر محاوره ای چاشنی می کند. می خواهم بگویم اگرچه زمانی علما و سیاستگذاران عرصه فرهنگی و دینی در کشور به این صرافت بیفتند که ترجمه گروهی و واحدی از قرآن کریم ارایه کنند، باز هم باید اطمینان داشته باشند که کسی به ترجمه گروهی آنان و ترجمه ای که سعی کردند ملی باشد اکتفا نخواهد کرد؛ مترجمان بعدی خواهند آمد به نام یا بی نام، با نشان یا بدون نام و نشان، ترجمه های دیگری را ارایه خواهند کرد و اینطور هم نیست که حتماً ترجمه های دیگران، ترجمه هایی باشد که در همه موارد اختلافی با ترجمه گروهی و ملی حق را به مترجمان گروهی و ملی بدهیم، می خواهم بگویم ظاهراً این آرمانی است که اگر هم چند سالی محقق شود و چند سالی بُرد پیدا کند خیلی نباید امید داشته باشیم که همچنان برای مدت طولانی آن ترجمه بدون رقیب باقی بماند.

از سوی دیگر فرض بر اینکه 10 سال ترجمه ای بر همه ترجمه های دیگر سیطره پیدا کند و آنها را کنار بزند و اتفاقاً از همه ترجمه های دیگر صحیح تر باشد، اولاً نمی توانیم بگوییم همه آنچه این مترجمان دریافتند کاملاً صحیح است و مترجمان دیگری نخواهند بود که بهتر، صحیح تر و خوش خوان تر از آنها ترجمه را بنویسند و بنگارند و ارایه کنند و ثانیاً سلایق دیگری هست که چه بسا از جهاتی آنها را بهتر عرضه کند و ثالثاً نقش ترجمه ها در انس با قرآن خیلی زیاد نیست که جایگیزین نداشته باشد. هم این ترجمه و هم ترجمه های صحیح و متداول دیگر می تواند مبنای انس قرار گیرد. به نظرم این موضوع بحث کاملاً تخصصی است و گره زدن آن با مساله انس با قرآن چندان کار صحیحی نیست و ممکن است ما را از نظر روشی به اشتباه بیاندازد.

* به منظور انس با قرآن و همچنین سبک زندگی قرآنی، برخی از کارشناسان معتقدند که باید چندین آیه از قرآن به عنوان مثال 200 آیه که کاربردی در زندگی امروز است، به زبان ساده و روان ترجمه شود و در اختیار مردم قرار گیرد.

یکی از مراتب حفظ قرآن کریم، انس با قرآن است که انس با قرآن را با دو گونه شکلی و ظاهری و درونی و محتوایی تقسیم کردم. حفظ قرآن کریم هم می تواند دو جنبه داشته باشد، حفظ ترکیبی و حفظ موضوعی، علی القاعده این 200 آیه که اشاره کردید چه بسا در موضوعات متنوعی باشد که حتماً موثر است.

در معاونت قرآن و عترت نیز در این زمینه ها اقداماتی صورت گرفته است و در سال های گذشته در اختیار برخی از موسسات قرار داده شده و نیازی هم نیست هر ارگان فرهنگی و دینی مستقلاً کاری را انجام دهد و از تجربیات صاحب نظران و محققان دیگر در حوزه فرهنگی و دینی استفاده نکند، اما می خواهم بگویم که این امر می تواند متنوع باشد یعنی چند گونه حفظ موضوعی در موضوعات اعتقادی، اخلاقی و حتی موضوعات فقهی و آیات احکام و موضوعات تاریخی و تربیتی جزوه هایی و کتابچه هایی تهیه شود و آیات منتخب ترجمه گردد و احیاناً توضیحات مختصری ارایه شود. معاونت قرآن و عترت با همکاری شورای عالی قرآن در سال های گذشته چند ترجمه و تفسیر قرآن را به نام قرآن حکیم برای دانشجویان، دانش آموزان و بزرگسالان منتشر کرده و به نوعی برخی از آیات را تفسیر کرده است که می تواند در این زمینه بسیار موثر واقع شود. البته اگر بخواهم جواب سوال شما را به سادگی بدهم باید بگویم که حتماً این امور در ترویج فرهنگ قرآنی و آشنا کردن مخاطبان با مضامین آیات موثر است و از این طریق می توان مرتبه ای از انس با قرآن را ایجاد می کنیم.

* امسال به دلیل شیوع کرونا در کشور نمایشگاه قرآن نسبت به سال های قبل، با تفاوت هایی همراه خواهد بود. در این زمینه چه اقداماتی انجام شده یا در حال انجام است؟

در غیاب نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) در تهران، دو برنامه با عنوان خانه های نورانی

برگزار شد. طرح خانه های نورانی در راستای توسعه فعالیت معنوی و قرآنی در فضای مجازی به تصویب کمیته اقدامات مقابله با کرونا رسید و در مدت 10 روز در دهه سوم اسفند 1398 طراحی و از اول تا 31 فروردین 1399 اجرا شد و حدوداً روزانه 750 هزار نفر مخاطب داشت. در فضای کرونایی و در موضوعات متنوع معارفی و مسابقه ای و خانواده محور بود. با توجه به اینکه استقبال از این طرح نسبتاً خوب بود، دور دوم آن را در سال جدید نیز برگزار کردیم. پخش زنده تلاوت های قاریان ممتاز بین المللی کشور هر روز بیست دقیقه قبل از اذان مغرب توسط یکی از قاریان برجسته به صورت زنده تلاوت می گردید، از جمله محورهای این پویش است. همچنین برگزاری جلسات آموزشی قرائت قرآن ویژه نوجوانان با حضور اساتید برجسته به صورت زنده (هر روز از ساعت 18 – 19 در برنامه آپارات) و اجرای مسابقه به صورت خانوادگی در 5 محور مفاهیم، معارف صحیفه سجادیه، معارف نهج البلاغه و اخلاق در قرآن از دیگر اقدامات در این بازه زمانی است.

امیدواریم این برنامه ها پاسخگوی نیازهای خانواده های محترم و به ویژه نسل جوان در حوزه فرهنگی و قرآنی باشد و مورد استقبال واقع شود. اما تاکنون به صورت خاص نمایشگا مجازی قرآن کریم نتوانستیم اجرا کنیم. در معاونت قرآن و عترت میزبان گروهی از صاحب نظران در عرصه فرهنگ دینی و قرآنی و حوزه فضای مجازی هستیم و نخستین جلسه مشورتی امکان سنجی برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم را تشکیل خواهیم داد. امیدواریم که بتوانیم عملاً این زمینه را فراهم کنیم تا معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت برخی از موسسات فرهنگی علاقه مند به حوزه قرآن و تعالیم دینی نمایشگاه قرآن را در بازه زمانی برگزار کنند. اگر در ماه رمضان این امکان به ما دست ندهد بعد از ماه مبارک رمضان دوره اول را تا ربیع الاول و تا سالروز ولادت پیامبر اکرم(ص) ادامه می دهیم. البته تحقق این مساله منوط به این است که ما در مجامع مشورتی خود راهکارهای عملی مناسبی را پیدا و اعتبارات لازم را جذب کنیم انشاالله این انگیزه را داریم و با جدیت دنبال می کنیم.

در غیاب نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در نیمه اول سال 99 حداقل دو برنامه دیگر را در فضای مجازی خواهیم داشت. یکی برگزاری نخستین جشنواره قرآنی کودکان و نوجوانان است که مراحل طراحی آن را به پایان رساندیم و در آستانه اعلام عمومی هستیم. دیگری جشنواره چهل چراغ آسمانی است که به تولید محتوای ویدیویی در حوزه قرآن و عترت و کمک به بسط و ترویج آن در فضای فرهنگ قرآنی کشور اختصاص دارد. معتقدم اگر این سه برنامه باقی مانده، عملی شود ما توانستیم تا حد زیادی خلاء حاصله از فقدان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را تا حد زیادی پر کنیم.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

شفقنا- دکتر عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: مرتبه تلاوت، فهم و عمل سه مرحله اساسی انس با قرآن است که به واسطه استفاده از ترجمه های صحیح و تفاسیر فارسی و غیر پیچیده و غیر تخصصی مانند تفسیر نمونه یا تفسیر راهنما قابل درک و دریافت است و به راحتی هم امکان پذیر می باشد. انس با قرآن را با دو گونه شکلی و ظاهری و درونی و محتوایی می توان تقسیم کرد و حفظ قرآن کریم هم می تواند دو جنبه داشته باشد، حفظ ترکیبی و حفظ موضوعی، علی القاعده ترجمه 200 آیه کاربردی از قرآن در موضوعات متنوع، می تواند در انس عموم مردم با قرآن کریم بسیار موثر باشد.

متن گفت وگوی شفقنا با عبدالهادی فقهی زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه الهیات و معارف اسلامی و دکترای علوم و قرآن و حدیث را می خوانید:

* به منظور ترویج هرچه بیشتر قرآن در جامعه و راهکارهایی برای انس عموم مردم با قرآن کریم توجه به چه نکات و مسایلی ضروری است؟

مساله انس با قرآن یکی از جوانب مهم دینداری است و بین انس با قرآن و آراسته شدن به ظواهر دینداری و بواطل دینداری پیوند تنگاتنگی وجود دارد. من می خواهم عرض کنم که انس با قرآن دو جنبه دارد، یکی جنبه شکلی و ظاهری و دیگری جنبه درونی و محتوایی؛ در جنبه های شکلی و ظاهری بحث خواندن عبارات قرآنی، تلاوت قرآن با توجه به ترجمه و تفسیر و در مراتب بعدی ورود به عرصه تفسیر و توان یابی نسبت به فهم محتوا از قرآن کریم و در نهایت استفاده از نور قرآن و آراسته شدن به آنچه اخلاق قرآن نامیده می شود یا فرهنگ قرآنی دانسته می شود، مطرح است. اما به نظرم آنچه بسیار انس با قرآن را مهم جلوه می دهد، توجه به کارکردهای انس با قرآن است. من بر این اعتقادم که حداقل دو کارکرد متفاوت برای انس با قرآن وجود دارد، یکی کارکرد اثباتی است که فرد مأنوس با قرآن کریم را به عرصه فضایل اخلاقی و آراستگی های درونی می کشاند و او را از تجربه باز می دارد و دومین کارکرد سلبی است یعنی انس با قرآن حالتی را در درون فرد مأنوس در قرآن ایجاد می کند که به تعبیر محاوره ای گرداگرد بدی ها نمی گردد و به سراغ رذایل اخلاقی نمی رود. به عبارت دیگر انگیزه های فرهنگی و درونی را به وجود می آورد و در حقیقت فرهنگ قرآنی را به یک فرهنگ درون زا و جوشنده از درون بدل می کند.

گمان می کنم اگر توجه داشته باشیم که انس با قرآن چه می کند و حاصل انس با قرآن چیست یعنی کشیده شدن به فضایل اخلاقی و اعتقادات صحیح و دور ماندن از رذایل اخلاقی و اجتناب کردن از بدی ها و ناراستی ها، این توجه ما را می کشاند که اهتمام خاص بورزیم که در جنبه های شکلی و ظاهری و هم درونی و محتوایی، خودمان را به مرتبه و مرحله انس با قرآن نزدیک تر کنیم.

* برای دریافت پیام های قرآن، نمی توانیم از عموم مردم انتظار داشته باشیم که بر کتب معتبر و غنی در این زمینه مثل تفسیر المیزان و تفسیر نمونه مسلط باشند چرا که بسیار تخصصی است. مسلمانان چگونه می توانند پیام های مختلف قرآن را دریافت و در زندگی به کار گیرند؟

قرآن کریم بیان للناس است و اغلب قریب به اتفاق پیام های اصلی قرآن در سطح هدایت و راهبری مردم و مخاطبان قرآن، برای عموم قابل فهم است و به تعبیر امروزی حداکثر یک سواد معمول خواندن و نوشتن یا اندکی بالاتر از آن را می خواهد. بخش بزرگی از پیام های قرآن، پیام های اخلاقی و بخش بزرگ دیگری از پیام های قرآن اعتقادات است. برخی دیگر از پیام های قرآن، پیام های تاریخی است که با عبرت های بسیار مهمی در هم پیچانده و همراه شده و در قالب های هنری بسیار گیرایی در قرآن کریم عرضه شده است که البته نه این پیام های قرآن معدود به این دو تا سه نمونه ای است که عرض کردم و نه همه پیام ها به سادگی قابل فهم است، ولی گفتم که در مرتبه هدایت و دور شدن از بدی ها و وارد شدن بر عرصه فضایل و مکارم اخلاقی و بدل شدن به یک مسلمان تراز، کفایت می کند که ما این پیام ها را دریابیم و در مرتبه بعد به آنها عمل کنیم.

دریافت این پیام ها و ایجاد زمینه عمل به مضامین پیام ها به نظرم با مراجعه به یک ترجمه ساده و صحیح امکان پذیر است. فرض کنید ترجمه قرآن کریم به قلم آیت الله العظمی مکارم شیرازی، ترجمه قرآن کریم به قلم جناب آقای دکتر مرحوم فولادوند، ترجمه قرآن کریم به قلم جناب استاد بهاء الدین خرمشاهی، ترجمه قرآن کریم به قلم جناب آقای دکتر موسوی گرمارودی و جناب آقای استاد ولی و برخی دیگر از ترجمه های قرآن که جزو ترجمه های نسبتاً خوب یا خوبی تلقی می شوند با زبان روشن و استاندارد و بدون پیچیدگی مطالب را بیان کردند که به نظرم می تواند کارکرد بسیار خوبی داشته باشد.

در مرتبه بعد استفاده از تفاسیر صحیح و خوش خوان و قابل درک و فهم است مثل تفسیر نمونه یا حتی استفاده از خلاصه های تفاسیر ساده و صحیحی مانند تفسیر نمونه می تواند مخاطبان قرآن کریم را در فضای بسیار خوبی قرار دهد که مطمئن شوند اغلب پیام های قرآن را درست دریافتند و در مرحله بعد انگیزه های ایمانی خود را تقویت کنند که انشاالله به آن آموزه ها عمل کنند. به نظر من مرتبه تلاوت، فهم و عمل سه مرحله اساسی انس با قرآن است که به واسطه استفاده از ترجمه های صحیح و تفاسیر فارسی و غیر پیچیده و غیر تخصصی مانند تفسیر نمونه یا تفسیر راهنما قابل درک و دریافت است و به راحتی هم امکان پذیر می باشد.

* برخی از کارشناسان به منظور انس با قرآن چند راه حل پیشنهاد کردند. برخی معتقدند لازم است جمعی متشکل از مترجمین و کارشناسان نخبه قرآنی شکل گیرد و یک ترجمه ملی ارایه شود و پس از آن آیات قرآن با ترجمه، موضوع بندی شود و به صورت کتابچه ای در اختیار مردم قرار گیرد. از نظر شما که متولی این امر هستید، این راهکار پیشنهادی قابل تحقق است؟

بعد از انقلاب را می توانیم از یک نظر دوران شکوفایی ترجمه قرآن به زبان فارسی تلقی کنیم بدین معنا که در چهل سال بعد از انقلاب، بیش از اندازه تمام تاریخ اسلام قرآن به زبان فارسی ترجمه شده است. در همه ترجمه ها هم بیش یا کم، ترجمه با تفسیر درآمیخته است. میان محققان و عالمان ترجمه این نظر وجود دارد که ترجمه قرآن نمی تواند به کلی از تفسیر خالی باشد. ترجمه در حقیقت نوعی تفسیر مختصر و چکیده آیات است. در برخی از ترجمه ها حضور عنصر تفسیر بیشتر است و در برخی از ترجمه ها کمتر است و هر جا پای تفسیر در میان باشد نظرات مفسر امکان ظهور پیدا می کند و مترجم برداشت های خود را به تعبیر محاوره ای چاشنی می کند. می خواهم بگویم اگرچه زمانی علما و سیاستگذاران عرصه فرهنگی و دینی در کشور به این صرافت بیفتند که ترجمه گروهی و واحدی از قرآن کریم ارایه کنند، باز هم باید اطمینان داشته باشند که کسی به ترجمه گروهی آنان و ترجمه ای که سعی کردند ملی باشد اکتفا نخواهد کرد؛ مترجمان بعدی خواهند آمد به نام یا بی نام، با نشان یا بدون نام و نشان، ترجمه های دیگری را ارایه خواهند کرد و اینطور هم نیست که حتماً ترجمه های دیگران، ترجمه هایی باشد که در همه موارد اختلافی با ترجمه گروهی و ملی حق را به مترجمان گروهی و ملی بدهیم، می خواهم بگویم ظاهراً این آرمانی است که اگر هم چند سالی محقق شود و چند سالی بُرد پیدا کند خیلی نباید امید داشته باشیم که همچنان برای مدت طولانی آن ترجمه بدون رقیب باقی بماند.

از سوی دیگر فرض بر اینکه 10 سال ترجمه ای بر همه ترجمه های دیگر سیطره پیدا کند و آنها را کنار بزند و اتفاقاً از همه ترجمه های دیگر صحیح تر باشد، اولاً نمی توانیم بگوییم همه آنچه این مترجمان دریافتند کاملاً صحیح است و مترجمان دیگری نخواهند بود که بهتر، صحیح تر و خوش خوان تر از آنها ترجمه را بنویسند و بنگارند و ارایه کنند و ثانیاً سلایق دیگری هست که چه بسا از جهاتی آنها را بهتر عرضه کند و ثالثاً نقش ترجمه ها در انس با قرآن خیلی زیاد نیست که جایگیزین نداشته باشد. هم این ترجمه و هم ترجمه های صحیح و متداول دیگر می تواند مبنای انس قرار گیرد. به نظرم این موضوع بحث کاملاً تخصصی است و گره زدن آن با مساله انس با قرآن چندان کار صحیحی نیست و ممکن است ما را از نظر روشی به اشتباه بیاندازد.

* به منظور انس با قرآن و همچنین سبک زندگی قرآنی، برخی از کارشناسان معتقدند که باید چندین آیه از قرآن به عنوان مثال 200 آیه که کاربردی در زندگی امروز است، به زبان ساده و روان ترجمه شود و در اختیار مردم قرار گیرد.

یکی از مراتب حفظ قرآن کریم، انس با قرآن است که انس با قرآن را با دو گونه شکلی و ظاهری و درونی و محتوایی تقسیم کردم. حفظ قرآن کریم هم می تواند دو جنبه داشته باشد، حفظ ترکیبی و حفظ موضوعی، علی القاعده این 200 آیه که اشاره کردید چه بسا در موضوعات متنوعی باشد که حتماً موثر است.

در معاونت قرآن و عترت نیز در این زمینه ها اقداماتی صورت گرفته است و در سال های گذشته در اختیار برخی از موسسات قرار داده شده و نیازی هم نیست هر ارگان فرهنگی و دینی مستقلاً کاری را انجام دهد و از تجربیات صاحب نظران و محققان دیگر در حوزه فرهنگی و دینی استفاده نکند، اما می خواهم بگویم که این امر می تواند متنوع باشد یعنی چند گونه حفظ موضوعی در موضوعات اعتقادی، اخلاقی و حتی موضوعات فقهی و آیات احکام و موضوعات تاریخی و تربیتی جزوه هایی و کتابچه هایی تهیه شود و آیات منتخب ترجمه گردد و احیاناً توضیحات مختصری ارایه شود. معاونت قرآن و عترت با همکاری شورای عالی قرآن در سال های گذشته چند ترجمه و تفسیر قرآن را به نام قرآن حکیم برای دانشجویان، دانش آموزان و بزرگسالان منتشر کرده و به نوعی برخی از آیات را تفسیر کرده است که می تواند در این زمینه بسیار موثر واقع شود. البته اگر بخواهم جواب سوال شما را به سادگی بدهم باید بگویم که حتماً این امور در ترویج فرهنگ قرآنی و آشنا کردن مخاطبان با مضامین آیات موثر است و از این طریق می توان مرتبه ای از انس با قرآن را ایجاد می کنیم.

* امسال به دلیل شیوع کرونا در کشور نمایشگاه قرآن نسبت به سال های قبل، با تفاوت هایی همراه خواهد بود. در این زمینه چه اقداماتی انجام شده یا در حال انجام است؟

در غیاب نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) در تهران، دو برنامه با عنوان خانه های نورانی

برگزار شد. طرح خانه های نورانی در راستای توسعه فعالیت معنوی و قرآنی در فضای مجازی به تصویب کمیته اقدامات مقابله با کرونا رسید و در مدت 10 روز در دهه سوم اسفند 1398 طراحی و از اول تا 31 فروردین 1399 اجرا شد و حدوداً روزانه 750 هزار نفر مخاطب داشت. در فضای کرونایی و در موضوعات متنوع معارفی و مسابقه ای و خانواده محور بود. با توجه به اینکه استقبال از این طرح نسبتاً خوب بود، دور دوم آن را در سال جدید نیز برگزار کردیم. پخش زنده تلاوت های قاریان ممتاز بین المللی کشور هر روز بیست دقیقه قبل از اذان مغرب توسط یکی از قاریان برجسته به صورت زنده تلاوت می گردید، از جمله محورهای این پویش است. همچنین برگزاری جلسات آموزشی قرائت قرآن ویژه نوجوانان با حضور اساتید برجسته به صورت زنده (هر روز از ساعت 18 – 19 در برنامه آپارات) و اجرای مسابقه به صورت خانوادگی در 5 محور مفاهیم، معارف صحیفه سجادیه، معارف نهج البلاغه و اخلاق در قرآن از دیگر اقدامات در این بازه زمانی است.

امیدواریم این برنامه ها پاسخگوی نیازهای خانواده های محترم و به ویژه نسل جوان در حوزه فرهنگی و قرآنی باشد و مورد استقبال واقع شود. اما تاکنون به صورت خاص نمایشگا مجازی قرآن کریم نتوانستیم اجرا کنیم. در معاونت قرآن و عترت میزبان گروهی از صاحب نظران در عرصه فرهنگ دینی و قرآنی و حوزه فضای مجازی هستیم و نخستین جلسه مشورتی امکان سنجی برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم را تشکیل خواهیم داد. امیدواریم که بتوانیم عملاً این زمینه را فراهم کنیم تا معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت برخی از موسسات فرهنگی علاقه مند به حوزه قرآن و تعالیم دینی نمایشگاه قرآن را در بازه زمانی برگزار کنند. اگر در ماه رمضان این امکان به ما دست ندهد بعد از ماه مبارک رمضان دوره اول را تا ربیع الاول و تا سالروز ولادت پیامبر اکرم(ص) ادامه می دهیم. البته تحقق این مساله منوط به این است که ما در مجامع مشورتی خود راهکارهای عملی مناسبی را پیدا و اعتبارات لازم را جذب کنیم انشاالله این انگیزه را داریم و با جدیت دنبال می کنیم.

در غیاب نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در نیمه اول سال 99 حداقل دو برنامه دیگر را در فضای مجازی خواهیم داشت. یکی برگزاری نخستین جشنواره قرآنی کودکان و نوجوانان است که مراحل طراحی آن را به پایان رساندیم و در آستانه اعلام عمومی هستیم. دیگری جشنواره چهل چراغ آسمانی است که به تولید محتوای ویدیویی در حوزه قرآن و عترت و کمک به بسط و ترویج آن در فضای فرهنگ قرآنی کشور اختصاص دارد. معتقدم اگر این سه برنامه باقی مانده، عملی شود ما توانستیم تا حد زیادی خلاء حاصله از فقدان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را تا حد زیادی پر کنیم.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
در مراسم سالروز تأسیس ایکنا که عصر روز گذشته، 21 اردیبهشت ماه، برگزار شد از 17 سال تلاش برای ارتقای فرهنگ قرآنی به همت این خبرگزاری، قدردانی و مهم ترین پشتوانه این حرکت پرشتاب، نیت خالصانه ای بیان شد که طراحان آن از ابتدا تاکنون داشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم هفدهمین سالروز تأسیس خبرگزاری قرآن عصر روز گذشته، 21 اردیبهشت ماه، با حضور جمعی از مدیران و فعالان قرآنی کشور و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه محمدحسین حسنی، سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان و ایکنا، در صحبت هایی با اشاره به اینکه سالروز تأسیس ایکنا بهانه ای شد تا با تأکید بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، این مناسبت را گرامی بداریم، گفت: با توجه به اینکه اخیراً افتخار خدمت در این مجموعه را پیدا کرده ام، شاید راحت تر بتوانم افتخارات این مجموعه را بیان و گزارش کار مدیران قبلی را بازگو کنم.

ایکنا؛ محور توسعه فعالیت های قرآنی

وی افزود: ایکنا در هفده سالگی خود رسانه پرافتخاری در حوزه دین و قرآن است و به یک سرمایه برای جامعه قرآنی کشور تبدیل شده و این امر به همت دوستانی که در این سال ها زحمت کشیده اند حاصل شده است.

حسنی با اشاره به اینکه امروز ایکنا با 19 زبان زنده دنیا تولید اخبار دارد، تصریح کرد: با توجه به بازخوردهایی که در روزهای اخیر از فعالیت های ایکنا در عرصه بین الملل به دست آمده است، نشان از اهمیت و جایگاه این خبرگزاری در عرصه بین الملل و جهان اسلام دارد. این امر مهم به واسطه خبررسانی درست و دقیق در حوزه اطلاع رسانی به دست آمده است.

بیشتر ببینید:

گزارش تصویری مراسم 17 سالگی ایکنا همراهان ایکنا در آغاز 18 سالگی

سرپرست ایکنا اظهار کرد: ایکنا تلاش کرده است در مسیر سنتی خود در حوزه رسانه تخصصی حرکت کند و در دو سال اخیر گام جدی جدیدی را به سمت مولتی مدیا و ابزارهای رسانه ای جدید برداشته است. امروز علاوه بر اینکه متن خبر را در حد قابل قبولی تولید می کنیم، قطعات صوت و تصویر و گرافیک را نیز به خدمت گرفته ایم.

وی با بیان اینکه در زمان کرونا که اخیراً حادث شده است ایکنا از جمله رسانه هایی بود که توانست با سرعت، خود را با وضعیت جدید تطبیق دهد، گفت: این رسانه در ماه مبارک رمضان به صورت روزانه مفاهیم دینی و قرآنی را به مخاطبان ارائه داده است. از ابتدای ماه مبارک تا به امروز بیش از 700 دقیقه فیلم در قالب 170 کلاکت بارگذاری شده و ایکنا سعی دارد، ظرفیتی در این زمینه ایجاد کند.

حسنی با بیان اینکه تلاش هایی که در دوره اخیر صورت گرفته در حال به ثمر نشستن است به تلاش ایکنا برای پیشتاز بودن و سردمدار بودن اشاره و اظهار کرد: سازمان قرآنی دانشگاهیان که رکن رکین آن ایکنا هست در سال های اخیر توسعه قابل توجهی پیدا کرده و علاوه بر حوزه خبر و اطلاع رسانی در بخش های فناوری، هنر قرآنی، مرکز رشد، مطالعات میان رشته ای، استودیو و ... ورود داشته و مراکزی را تأسیس کرده است تا بتواند یک مجموعه رسانه ای را تشکیل دهد.

سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان در بخش پایانی صحبت هایش تأکید کرد: اطمینان می دهیم که ایکنا همیشه آماده شنیدن و انعکاس صدای جامعه قرآنی باشد و همچنان به این عهد وفاداریم که امین جامعه قرآنی در اطلاع رسانی و انعکاس دغدغه های آنها به جامعه باشیم. معتقدیم که رسانه محور توسعه است و اگر بناست جامعه قرآنی روزبه روز توسعه یابد، ایکنا باید جلوتر از بقیه گام بردارد و دیگران را به حرکت وادار کند.

رشدی که پرشتاب بود

در ادامه این جلسه سیدعبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی وزیر ورزش و جوانان، نیز به بیان سخنانی پرداخت. وی در ابتدای صحبت های خود به آیه أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ اشاره کرد و گفت: خوشحالم که در این روز در این جمع هستم. این حضور برای من توفیق بزرگی است. وقتی هفده سال پیش، سنگ بنای خبرگزاری قرآن در نمایشگاه قرآن گذاشته شد برای ما باور سختی بود که ببینیم این خبرگزاری امروز به اوج رشد و کمال برسد.

وی با اشاره به اینکه در دوره مسئولیت علی منتظری ، جهاد دانشگاهی در بخش های مختلف به رشد و تکامل قابل توجهی رسید، به نحوه شکل گیری خبرگزاری قرآن اشاره کرد و گفت: به یاد دارم آن روز که قرار بود این رونمایی صورت گیرد، با دست خالی و با حداقل نفرات و فقط با یک نیت خالص این کار شروع شد، رشد و توسعه این خبرگزاری در کوتاه مدت غیر قابل تصور بود.

احمدی با بیان اینکه در آن مقطع، سؤالاتی مبنی بر اینکه نسبت خبرگزاری و قرآن چگونه است؟ مطرح می شد، افزود: این دو با هم و با ابتکار عملی که جهاد دانشگاهی در این راستا نشان داد عملیاتی شدند و با استقبال جامعه قرآنی مواجه شد و این فعالیت از مرزها فراتر رفت. از همان ابتدا این حرکت قرآنی با یک نگاه بین المللی دنبال شد و با توفیقات بسیار خوبی همراه بود.

معاون فرهنگی وزیر ورزش و جوانان بیان کرد: جا دارد از همه عزیزانی که در آن سال ها همراهی و حمایت کردند و همچنین افرادی که طی این سال ها مسئولیت داشته اند قدردانی کنم. همچنین از جناب آقای رحیم خاکی که در روز افتتاح خبرگزاری مسئول فعالیت های قرآنی جهاد دانشگاهی بودند و مسئول خبرگزاری شدند تشکر می کنم که در آن دوره تلاش های ارزشمندی در جهت توسعه این حرکت فرهنگی از خود نشان دادند. برای آقای محمدحسین حسنی هم آرزوی توفیق دارم و امیدوارم در این سنگر بتواند حرکت را پرشتاب ادامه دهند و این خبرگزاری سال های سال منشأ خیر و برکت باشد.

خبرگزاری آبرومند

در ادامه این جلسه سیدمحسن موسوی بلده، پیشکسوت قرآنی کشورمان، با تبریک سالروز تولد خبرگزاری ایکنا، گفت: شاید غلو نباشد اگر بگویم کار خبرگزاری گام گذاشتن و پا جای پای انبیاء گذاشتن است. به همین دلیل بسیار خطیر است، چراکه یکی از شئون انبیاء خبررسانی شمرده می شود و برای همین به پیامبر نبی و به پیامبران، انبیا گفته شده است.

وی با اشاره به اینکه قرآن عالی ترین ارگان جهان هستی در بحث خبررسانی است، افزود: از نظر خطیر بودن، وظیفه مهمی که عزیزان به عهده گرفته اند، فعالیتی پیامبرگونه است. به سهم خودم و به عنوان یک معلم قرآن شهادت می دهم که با همه افت و خیزهایی که هر برنامه ای در این مملکت داشته است، در مجموع دوستان ما از آغازین بنیانگذاری ایکنا تا امروز با کمک دوستان و علاقه مندان ایکنا این وظیفه خطیر را تا حد بالایی به خوبی انجام داده اند و امروز ایکنا یک خبرگزاری آبرومند است.

حمایت هایی که صورت گرفت

در ادامه محمدعلی خواجه پیری، عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی، نیز در سخنان کوتاهی به زمان حضور خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تلاش برای راه اندازی یک فعالیت بزرگ خبری در حوزه قرآن اشاره کرد و گفت: در آن زمان با مجموعه ایکنا آشنا شدم و همه امکانات هم برای این کار فراهم بود. در آن زمان حمایت های خوبی به عمل آمد و علاوه بر همه حمایت ها به طور خاص برای راه اندازی هر زبان جدید یک حمایت در نظر گرفته بودیم.

خواجه پیری با بیان اینکه مقام معظم رهبری همیشه تأکید داشته اند که به جای راه اندازی کاری تکراری از کار سابقه دارتر حمایت شود، افزود: اگرچه همه دستگاه ها در چارچوب نظام فعالیت می کنند، اما جهاد همیشه شکل مردمی دارد و امیدوارم به نقطه اوجی که آن را دنبال می کند برسد.

ایکنا؛ پل ارتباطی رسانه های دیگر با قرآن

در بخش دیگری از این مراسم محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: اگر امروزه در جامعه ما داده های قرآنی مصداق عملی پیدا نکرده ، یعنی نتوانسته ایم پیام قرآن را به کف جامعه برسانیم. قرار نیست که تلاوت، قرائت، تکثیر و تولید محتوای قرآنی، صرفاً بر داده ها و اندیشه ها بیفزاید، بلکه باید عمل ما را تغییر دهد و این رسالت ایکنا است. ایکنا باید ظرف و الگویی برای سایر رسانه هایی باشد که در حوزه اجتماعی، زیست، اقتصاد و ... فعالیت می کنند. اگر ایکنا نتواند این الگو را در مدل تولید محتوا و فرآورده سازی جذاب اطلاعات فراهم کند، نمی توان از رسانه ای که کارکرد سیاسی دارد، این انتظار و همچنین انتظار برخورداری از اطلاعات قرآنی را داشت، در حالی که قرآن محصور و محدود به ایکنا نیست.

خدادی با اشاره به اینکه ایکنا باید پل ارتباطی بین رسانه ها باشد، گفت: این خبرگزاری باید ظرفیت تولید و داده های قرآن را بین قرآن شناسان، قرآن پژوهان، محققان و سایر رسانه ها، نه در بعد ملی بلکه در بعد استانی و منطقه ای فراهم کند. ایکنا باید زبان مشترک قرآنی بین رسانه ها باشد و اتفاقاً پاسخ به نیاز رسانه ای کشور را واکاوی و بازخوانی کند و مهم تر از همه ادبیات جدیدی را خلق کند. ایکنا باید حضور خود را در شبکه های اجتماعی معنا کند تا تبدیل به هویت شود. همچنین باید نقص رسانه ها در تولید اطلاعات را بازخوانی کند، چون دسترسی به منابع قرآنی دارد و رسانه های دیگر این دسترسی را نداشته یا اگر هم داشته باشند، امکانات آن از جمله تخصص را ندارند.

ریشه اصلی مشکلات، دوری از قرآن است

در بخش دیگری از این مراسم حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، با اشاره به اینکه لازم می دانم از همکاران خودم در خبرگزاری قرآن قدردانی کنم، گفت: به عنوان فردی که قرآن می خوانم و به ترجمه آن دقت می کنم و تفسیر بزرگان را مطالعه کرده ام و از سوی دیگر با مشکلات جامعه نیز آشنایی دارم، احساس می کنم که همه مشکلات ناشی از این است که به دستورات قرآنی عمل نمی کنیم. بیش از اینکه تمرکز و انرژی را بر روی مردم بگذاریم و از آنها توقع داشته باشیم، باید انرژی را بر روی آنهایی که مدعی دینداری هستند و خود را مدیر دینی کشور می دانند صرف کنیم، زیرا مجموعه عملکرد این افراد حاصل چنین مشکلاتی است.

طیبی با تأکید بر اینکه کار قرآن پژوه است که تحلیل هایی برای پیدا کردن مشکل قرآنی داشته باشد تا مشکل را پیدا کند، گفت: احساسم این است که بیش از 80 رصد مشکلات برگرفته از خود ما و مدیریت ماست که مدعی هستیم، اما به دستورات دینی عمل نمی کنیم. مردم نیز این را متوجه شده اند. با وجود این همچنان گله مند می شویم که چرا توجهی به دین و قرآن نمی شود. وقتی مسئول عمل نمی کند نباید توقعی از مردم داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: در حال حاضر مجموعه فناوری اطلاعات و حوزه رسانه ای ذائقه را به سمت کوتاه خوانی برده است و هیچ کس حوصله مطالعه مطالب سنگین را ندارد. لذا باید مطالب کوتاهی را برای مردم تهیه کرد و خبرگزاری بهترین ابزار برای اطلاع رسانی است.

وی اظهار کرد: کار بر روی جوانان از جمله موضوعاتی است که ایکنا باید به شدت به آن توجه کند و این کار را با ابزارهایی که فضای مجازی در اختیار گذاشته است انجام دهد. این مجموعه در ماه مبارک رمضان کارهای خوبی انجام داده است که باید این کار را بیشتر توسعه دهد. آرزوی موفقیت دارم و آنچه از دست ما ساخته است در این حوزه انجام می دهیم و کمافی السابق که حمایت کرده ایم این حمایت ادامه خواهد داشت. در بخش خارج از کشور نیز توقع ارائه مطالب خوب می رود. آنچه ما نیاز داریم مطالب بیشتر است که مهم تر از خبر است.

مجموعه ای که با نیت خالص شکل گرفت

در ادامه این جلسه حسن بیادی، عضو سابق شورای سیاست گذاری سازمان قرآنی دانشگاهیان، نیز در سخنانی با اشاره به اینکه ایکنا و سازمان قرآنی با پول شکل نگرفت، بلکه با نیت و عمل خالص تشکیل شد، گفت: بسیاری از مراکز و مجموعه ها منبع مالی داشته و دارند، اما این کار را نکردند، در جهاد دانشگاهی اما چون نیت خالص پشت کار بود، ایکنا شکل گرفت.

وی به داستان بهبودی یک بانوی مسیحی بیمار در سایه عمل خیر یک مسلمان اشاره کرد و افزود: دوستان ما با عمل خیر خود این کار را کردند.

بیادی به تقابل هایی که در ابتدای راه با سازمان قرآنی دانشگاهیان شکل گرفت اشاره و اظهار کرد: یکی از کارهای اثرگذار این سازمان مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان مسلمان بود. در یک دوره احمد نعینع از قاریان برجسته مصری از این مسابقات تعریف کرد، بعد از این اظهارنظر مقابله زیادی با این مسابقات شد، اما این باعث نشد مسابقات به راه خود ادامه ندهد و خوشبختانه به صورت دوسالانه ادامه یافت. در دوره اخیر مسابقات به صورت مجازی برگزار شد.

وی در پایان به برخی مدیرانی که سابقه مدیریت در این مجموعه را داشته اند، اشاره و اذعان کرد: اعتقاد دارم به جای اینکه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رسانه هایی همچون ایکنا برنامه بخواهد، باید برای آنها برنامه ریزی داشته باشد و بگوید برای قرآن چه کار انجام دهند. این خیلی مهم است و این انتظار از معاونت مطبوعاتی می رود.

سه رسالت خبرگزاری قرآن

در بخش دیگری از این جلسه مهدی قره شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، نیز به بیان صحبت هایی پرداخت و گفت: به نظر من سه توقع از ایکنا وجود دارد که شامل اطلاع رسانی صحیح در حوزه فعالیت های قرآنی، بررسی، نقد، تحلیل و ارائه راهکارهای صحیح قرآنی و نکته سوم نیز مطالبه گری و شفاف سازی است.

وی افزود: اگر انتقادی انجام می دهیم باید راهکارهایی در پس آن انتقادات هم ارائه شود. اگر منتقد به عملکرد صدا و سیما یا جای دیگر هستیم باید راهکار مناسب هم ارائه دهیم. ایکنا می تواند ظرفیت این کار را داشته باشد و تحلیل و بررسی کند و راهکار ارائه دهد.

قره شیخلو تصریح کرد: اگر این فرایند اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلاتی که در جریان قرآنی کشور داریم، اصلاح می شود و روند رو به رشدی را طی خواهد کرد. در پایان هم از مجموعه خبرگزاری قرآن قدردانی می کنم و امیدوارم همیشه در این راه موفق باشند.

لزوم پرداخت هنرمندانه به مسائل

سپس محمود صلاحی، عضو سابق شورای سیاست گذاری سازمان قرآنی دانشگاهیان، نیز به بیان سخنانی پرداخت. وی به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در زمینه بیان هنرمندانه مجاهدت های کادر درمانی کشور در حوادث اخیر، اشاره کرد و گفت: صدا و سیما برای قرآن وقت می گذارد، اتفاقاً شبکه تخصصی هم برای این کار راه اندازی کرده است، حتی قاری هم دعوت می کند تا مردم استماع کنند. اما شکلی هنرمندانه ندارد، اگر همین یک پیام از قرآن که به پیامبر(ص) امر شد تا قرآن تلاوت کند، به شکلی هنرمندانه بیان شود، بسیاری از مردم علاقه پیدا خواهند کرد.

وی در ادامه درخواست ملاقات تعدادی از جمع حاضر با رئیس سازمان صدا و سیما را مطرح کرد و افزود: جَنگ های زیادی بوده است که از بین آنها فقط یکی مقدس می شود و خبرگزاری های زیادی داریم، اما از بین آنها یک خبرگزاری به قرآن اختصاص یافته و مقدس می شود. بسیاری ابتدا درصدد نسبت قرآن و خبر بودند در صورتی که اصل خبر برای قرآن است که صادق ترین خبر است.

بر اساس گزارش ایکنا در پایان این جلسه که اجرای آن را حبیب مهکام، پیشکسوت قرآنی کشورمان بر عهده داشت، دعای پایانی مراسم از سوی حجت الاسلام والمسلمین دعوتی اجرا شد و مراسم با بریدن کیک تولد ایکنا، اقامه نماز جماعت مغرب و عشا و صرف افطار به پایان رسید.

در این جلسه چهره هایی همچون حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی؛ عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی وزیر ورزش و جوانان؛ محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا نورالهیان، مشاور ارشد رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ سیدمحسن موسوی بلده، پیشکسوت قرآنی،؛ محمدعلی خواجه پیری، عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی؛ مهدی قره شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه؛ محمود صلاحی و حسن بیادی، اعضای سابق شورای سیاست گذاری فعالیت های قرآنی دانشگاهیان؛ عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی؛ ابوالقاسم رئیسی، مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی؛ حمید صابرفرزام و سیدمحمدجواد شوشتری، مدیران عامل سابق ایکنا؛ حبیب ترکاشوند و مصطفی آجرلو، معاونان سابق خبرگزاری و ... حضور داشتند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی اعلام کرد: تالار مرکزی تبریز از جمله طرح های بزرگ استان است که به علت بزرگی پروژه و تخصیص نیافتن اعتبارات لازم در سال های گذشته با تاخیر زیاد مواجه شده است.

به گزارش آژآنس خبری تبریزمن به نقل از ایرنا، جواد رحمتی در بازدید از روند ساخت تالار مرکزی تبریز افزود: ابعاد این پروژه فراتر از توان مالی دولت و اعتبارات ملی آن کمتر است.

وی افزود: به همین دلیل نیز روند اجرای پروژه، بسیار کند است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به وجود محدودیت های بودجه ای دولت و عدم تخصیص اعتبار کامل به تالار مرکزی تبریز به عنوان یکی از 15 پروژه ملی مورد توافق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: با روند فعلی و تکیه بر اعتبارات دولتی ساخت این تالار 15 سال به طول می انجامد.

رحمتی افزود: طبق ماده 27 قانون بخش خصوصی می تواند در قالب مشارکت و یا واگذاری کامل، در طرح های نیمه تمام ورود کند که در این صورت تکمیل تالار مرکزی تبریز در رمدت 2 سال میسر است.

وی گفت: این پروژه در راستای افزایش سرانه فرهنگی استان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شده و همکاری های لازم جهت پیشبرد این پروژه باید انجام شود.

رحمتی افزود: با توجه به اینکه در خصوص اراضی این پروژه اختلافاتی ما بین اداره کل فرهنگ و ارشاد و شهرداری تبریز بوجود آمده است، لذا در اسرع وقت باید مشکلات مرتفع و همکاری لازم انجام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اراضی حاضر را با موافقت استاندار و شهردار وقت تحویل گرفته و با اینکه برای ساخت فضاهای فرهنگی نیازی به اخذ پروانه نیست، بنا به درخواست شهرداری اقدام به پروانه کرده اند، لذا هرگونه سنگ اندازی در اجرای این پروژه قانونی نیست.

رحمتی عنوان کرد: اقدامات لازم برای اعلام نحوه مشارکت بخش خصوصی در این پروژه توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد استان اعلام خواهد شد و امیدواریم به زودی با مشارکت سرمایه گذاران بخشخصوصی، شاهد پیشرفت و تسریع در ساخت پروژه تالار مرکزی شهر تبریز و همچنین افزایش سرانه فرهنگی استان باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه پروژه تالار مرکزی تبریز از جمله بزرگترین پروژه های متمرکز کشور است، گفت: این پروژه پس از چند سال وقفه از اواخر سال 97 با استقرار پیمانکار در حال اجرا بوده و 17 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محمد محمدپور افزود: متاسفانه به علت عدم تخصیص اعتبار کافی طی سال 98 که از 10 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار مصوب، تنها یک میلیارد و 200 میلیون تومان تخصیص یافت، روند پیشرفت آن کند است.

وی ادامه داد: درصدد هستیم تا با روش های شتاب دهی روند این پروژه را تسریع ببخشیم، زیرا در حال حاضر سرانه فرهنگی استان 4 سانتی مترمربع است که با سرانه استاندارد فیزیکی دنیا که 70 سانتی مترمربع است فاصله بسیاری دارد و با اجرای این پروژه میزان سرانه استان را می توانیم به مقدار قابل توجهی افزایش دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه در حال تلاش برای دریافت اعتبار مصوب کامل در سال جاری هستیم، از بکارگیری ساز و کارهای دولتی از جمله ماده 27 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی در راستای جلب مشارکت بخش خصوصی و همچنین مدنی جهت پیشبرد و تسریع روند این پروژه خبر داد.

وی افزود: این پروژه به لحاظ طراحی، معماری و پوشش بخش های مختلف فرهنگی، یکی از پروژه های فاخر کشور خواهد بود که با تمام قدرت آن را پیش برده و اجازه هیچگونه توقف را طی عملیات نخواهیم داد، زیرا به دستور مستقیم رئیس مدیریت برنامه و بودجه کشور این پروژه تداوم خواهد داشت و تخصیص اعتبار آن در سال 99 در اولویت قرار خواهد گرفت.

محمدپور با بیان اینکه وسعت این طرح فرهنگی – هنری 18 هزار مترمربع است، اضافه کرد: تامین پارکینگ مورد نیاز به ظرفیت 2 هزار دستگاه خودرو برای تالار مرکزی تبریز بسیار ضروری است، لذا در حال تعامل و رایزنی مستمر با شهرداری تبریز هستیم تا اراضی لازم جهت احداث پارکینگ مورد نیاز نیز اختصاص یابد.

لینک خبر :‌ تبریزمن
زنجان - ایرنا - معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه انجام شده، طی ماه های اسفند و فروردین، شیوع کرونا حدود پنج میلیارد تومان خسارت به اصحاب فرهنگ و هنر در این استان وارد کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : تابناک زنجان نصیر نیوز

محمود علیمحمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به توقف فعالیت های جمعی فرهنگی و هنری برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: بخش فرهنگ و هنر نیز به علت شیوع کرونا همچون دیگر حوزه ها متحمل خسارت های اقتصادی به علت تعطیلی ها شد.

وی ادامه داد: مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون در سه نوبت اقدام به برآورد خسارت های اقتصادی وارد شده به حوزه فرهنگ و هنر کرده است که مرحله سوم آن شامل خود اظهاری از سوی فعالان فرهنگی و هنری بوده که در زمان حاضر در جریان است.

علیمحمدی اظهار داشت: با توجه به ضرورت ارائه اطلاعات صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و رسانه ای آسیب دیده از بحران کرونا به وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی، برای بهره مندی از بسته های حمایتی دولت، صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و رسانه ای متقاضی دریافت حمایت، می توانند با مراجعه به درگاه https://corona.samandehi.ir درخواست خود را ثبت کنند.

وی یادآور شد: ثبت نام در این سامانه که از 16 اردیبهشت آغاز شده، تا فردا/ دوشنبه/ ادامه دارد.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: پس از تکمیل داده های به دست آمده از محل گزارش اداره کل و نیز خوداظهاری اصحاب فرهنگ و هنر، تمهیدات و اقدامات جبران خسارت کرونا در دستور کار قرار خواهد گرفت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قدیم تر ها کسب و کار برکت داشت. الان برکت از کاسبی رفته، پول بی ارزش شده و چه و چه. این حرف ها را از زبان بازاری ها، زیاد شنیده ام و شنیده اید. ولی هیچ کس نمی گوید برکت و ارزش را خود آدم ها به کاری که می کنند می دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

امیرمنصوررحیمیان/ شهرآرانیوز - قدیم تر ها هیچ کس از کاسب ورشکسته، خرده فروش ضرر کرده و آدم نابلد و کار نکرده توقعی نداشت. اصلا گیریم از او طلبکار بود به او جنس داده بود، سنگش توی آسیاب او می گشت و قایقش در دریای او می چرخید.

همه درک می کردند که این طور آدم هایی مثل غرق شده ها می مانند. نیاز دارند تا قدری نفسشان جا بیاید، گیجی و گنگی غرق شدگی از سرشان بپرد و لباسشان خشک شود. همه درک می کردند که اگر زور بیاورند به آدم آب از سرگذشته دوباره زیر آب می رود، زیر بار شرمندگی اهل و عیال و دیگر کسبه کمرش خرد می شود و دیگر به این راحتی ها درست نمی شود.

بعد تازه آنجا بود که می رفتند جلو به قصد یاری، زیر بال و پرش را می گرفتند و یاعلی می گفتند و دوباره باهم دست طرف را بند کار و کاسبی می کردند. آن بنده خدا هم خرد خرد بدهی اش را از راه حلال می پرداخت. حرفشان هم این بود که خدا روزی رسان است. الان، ولی اوضاع فرق می کند. هرکس زمین بخورد، بقیه از رویش رد می شوند.

آن ها که ثروتمندترند به خیال حفظ شأن خودشان و آن ها که فقیرترند به خیال حفظ پولشان، فرش از زیر پای ورشکسته و ضرر دیده می کشند.

در همین چند صباح مریضی عامه کرونا، خیلی ها از نان خوردن افتادند و خیلی ها ضرر کردند. صحبت کردن از بازار و شرایط کسب و کار مربوط به این نوشته نمی شود وکار من هم نیست. ولی غصه هنرمندان حرفه ای که از این راه نان سر سفره می برند، هست. موضوع مربوط به این ویروس نیست. هنرمندانی که قبل از این ویروس نکبت بار هم چندان اوضاع مناسبی نداشتند. این قضیه قوزی بالای قوزشان شد.

آسیب دیدند، ضرر کردند و مغازه هاشان تخته شد. کرونا فقط 2 یا 3 ماه است که چرخ دنده های زندگی هنرمندان را درگیر کرده است و به هم قفلشان کرده است. قبلش هم اوضاع به همین منوال بود. تازه می فهمی اوضاع به هم ریخته کسب و کار، وقتی داخل گود باشی و هنرمند باشی، نه بچه کف بازار، چقدر پیچیده، سخت و طاقت سوز است.

گذر فرهنگ و هنر با مهر آمد
23 مهرماه سال 98، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان حرکتی را در جان دادن به کالبد رنجور هنر و هنرمند و رونق بازار های شهر، شروع کرد. اسمش را هم گذر فرهنگ و هنر گذاشت. بازتاب این موضوع را می توانید در گزارش 23 مهرماه 98 در صفحه هنر همین روزنامه بخوانید. در آن مطلب به تفصیل درباره اهمیت و سازو کار گذر فرهنگ و هنر نوشتیم، گذری که با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد.

ولی انگار کسی فکر این روز ها را نمی کرد. حالا همان هنرمندانی که مغازه هاشان را در مجتمع زیست خاور بسته بودند، از کارگاه های خانگی شان به در آمده بودند و با ذوق و اشتیاق به این گذر آمده بودند، دچار رخوت، ناامیدی و بی پولی شدند.

تعداد زیادی از آن ها نه پای آمدن دارند و نه حتی دیگر رمقش را، که لااقل بیایند و چراغ گذر را روشن نگه دارند. اتوبوس و مترو هم تنها وسیله هایی بود که برای آمد و شد استفاده می کردند فعلا تعطیل اند و چراغ کم جان بازار فرهنگ و هنر رو به خاموشی است. پای صحبت چند نفر از هنرمندان گذر فرهنگ و هنر نشستم. تمام آن ها اصرار داشتند اسمی ازشان نبرم. حرف هایشان اگر پرگله، تند، قدرشناسانه و پرمهر است، نظر آن هاست. آدم هایی که قبل از کاسب بودن، هنرمندند.

آدم هایی که می گویند 6 ماه خاک خورده اند و همه امیدشان به بازار شب عید بوده، که کرونا کلا همه چیز را تعطیل کرده است.

در تمام این مدت هم شارژ و هزینه تبلیغات را پرداخت کرده اند و هر چیزی را هم معوق دارند بالأخره باید بپردازند. حتی در این روز های تعطیل. بعضی از هنرمندان برای رونق گرفتن بازار، تمام وقت در بازار بوده اند. به قول یکی شان: من از صبح تا شب را هر روز در بازار بودم به امید رونق گرفتنش. شغلم را از دست داده ام و به این کار مشغولم. این همه هزینه کرده ام و همه امید ما به بازار شب عید بود. ظاهر قضیه نشان می داد که این هنرمندان قراردادشان با مجموعه دو ساله است و می توانند بمانند، ولی از طرفی دچار ناامیدی شده اند.

ولی از آن طرف هنرمند دیگری می گوید: اینکه ما همه امیدمان به تبلیغات شهری گذر فرهنگ و هنر باشد درست نیست. ما خودمان تبلیغ می کنیم و فروش هم داریم. کار های وام را هم انجام دادیم فقط کمی سخت است، ولی به سود کمش می ارزد. به نظرم اداره ارشاد، همه حمایت هایی که قول داده بود را انجام داد. فقط یک مقدار از مجموعه آسمان گله داریم. مثلا می گوید به جای پول به ما اثر هنری بدهید و بروید یا اگر می خواهید بمانید بدهی کل این سه ماهی که تعطیل بوده را باید پرداخت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سراغ محمدجواد استادی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد و علی خان زاده، نماینده مالک برج تجاری آسمان 2 رفتیم تا از چند و، چون ماجرا باخبر شویم؛ که هرکس یک تنه به قاضی شد، راضی باز آمد.

فعالیت گذر فرهنگ و هنر ادامه دارد
محمدجواد استادی رئیس اداره ارشاد مشهد درباره اتفاقات گذر فرهنگ و هنر به گفتن توضیحی کوتاه اکتفا می کند: گذر فرهنگ و هنر یک تفاهم دوساله میان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد با مجتمع آسمان است که براساس آن مجموعه آسمان با رویکرد کمک به هنرمندان این فضا را به مدت دو سال در اختیار هنرمندان قرار می دهد تا آن ها امکان ارائه و فروش آثارشان را داشته باشند. او می گوید: از این تفاهم بیش از یک سال باقی مانده است و از نظر اداره ارشاد فعالیت این مجموعه هنوز ادامه دارد.

دیگر حمایتی در کار نیست
علی خان زاده مدیر مجتمع آسمان نیز در واکنش به تصمیم هنرمندان برای تخلیه این مجموعه می گوید: خیلی از این عزیزان به دلیل شیوع کرونا و همچنین نبود مترو و اتوبوس و مشکلات دیگری که دارند تصمیم به جمع کردن غرفه هایشان گرفته اند. اما این افراد مورد لطف مالک قرار گرفته و به آن ها سخت گیری نشده است. همچنین باقی هنرمندان همچنان در مجموعه حضور دارند و تا چند روز دیگر واحد های خالی به هنرمندان دیگری واگذار می شود.
او درباره کمک ها و لطف هایی که معتقد است مجتمع آسمان در حق هنرمندان انجام داده می گوید: به طور مثال بعضی از هنرمندان بدهکار هستند و برخی از آن ها پول شارژ ندادند ما برای کمک به آن ها به جای پول شارژ آثارشان را خریدیم یعنی هنرمندان را رها نکردیم.

خانزاده دلیل گرفتن شارژ در ایام تعطیلی مجموعه به دلیل کرونا را نیز این گونه تشریح می کند: مالک مجتمع آسمان زحمت کشیده و یک فضایی را به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار داده است، اما رایگان بودن یک تعریفی دارد. مالک دیگر خودش را درگیر هزینه های تأسیسات و خدمات نمی کند با این حال ما بنا داشتیم به هنرمندان کمک کنیم و تنها منتظر بودیم تا آن ها تصمیمشان مبنی بر ماندن و رفتن را به ما اعلام کنند.

به گفته او در جلسه دو روز گذشته مدیران مجتمع آسمان تصمیم گرفته شده شارژ فروردین و اردیبهشت به افرادی که می خواهند به فعالیتشان در مجموعه ادامه دهند بخشیده شود. همچنین توافق شده از این به بعد به هرکسی که می خواهد از مجموعه برود کمک شود، چون قرار است هنرمندان بیشتری به مجتمع آسمان جذب شوند.

به نظر می رسد در شرایط فعلی، کرونا عرصه را برای فعالیت های اقتصادی هنرمندان سخت کرده است. همانطور که آمار و ارقام نیز تاییدی بر این مدعاست. براساس اطلاعاتی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در اختیار روزنامه شهرآرا گذاشته است؛ فعالیت های فرهنگی و هنری از 20 اسفند 98 تا 20 فروردین 99، 180 میلیارد تومان ضرر کرده اند و 480 میلیون تومان آن شامل زیان هایی است که فروشگاه ها، بازارچه ها و حراجی های هنری متحمل شده اند.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
جعفر ذوبی سرابی گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان، اداره اوقاف شرق گلستان 500 بسته معیشتی تهیه و در بین نیازمندان توزیع کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : شبکه اطلاع رسانی دانا

به گزارش گلستان ما، رئیس اوقاف شرق گلستان در حاشیه طرح ضیافت همدلی در شهرستان مینودشت در گفتگو با خبرنگار ما، گفت: اداره اوقاف شهرستان های مینودشت گالیکش کلاله و مراوه تپه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مواسات و کمک مومنانه اقدام به رزمایش ضیافت همدلی نموده و از ابتدای ماه مبار ک رمضان تا امروز تعداد 500 بسته معیشتی از محل موقوفات، بقاع متبرکه و خیرین عزیز در بین نیازمندان توزیع نموده است.

جعفر ذوبی سرابی: ارزش ریالی هر بسته در حدود دو میلیون ریال بوده و این طرح تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ گلستان ما
ساری - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، تکمیل تالار مرکزی ساری را مهمترین دغدغه این اداره کل بیان کرد و خواستار حمایت مجلس در این بخش شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، عباس زارع صبح دوشنبه در دیدار با منتخب مردم ساری و میاندرود در مجلس، مهم ترین طرح این اداره کل را در شهرستان ساری، اتمام تالار مرکزی ساری عنوان کرد و گفت: این پروژه به مراحل پایانی خود نزدیک شده و امیدواریم با حمایت بیشتر دولت و پی گیری های این مرکز مهم فرهنگی هنری در مرکز استان باشیم.

زارع، همچنین درخصوص مسائل دیگر فرهنگی، به ویژه در بخش آسیب های اجتماعی با منصورعلی زارعی به تبادل نظر پرداخت.

در ادامه، منصورعلی زارعی نماینده منتخب مردم شهرستان ساری و میاندرود ضمن سپاس از عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به ویژه در ایام فراگیری ویروس کرونا و آرزوی توفیق بیشتر در اجرای مأموریت های فرهنگی و هنری، بخش فرهنگ و هنر را از بخش های مهم جامعه برشمرد و گفت: این بخش قشر بزرگی از جامعه به ویژه جوانان را دربر می گیرد و تأثیرگذاری آن در مسائل گوناگون اجتماعی برکسی پوشیده نیست و اگر به آن کم توجهی شود، جامعه دچار آسیب های جبران ناپذیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: وظیفه همه ما و مسئولین است که به مسائل فرهنگی جامعه توجه بیشتر نموده و در این راستا هرگونه حمایت و پی گیری که لازم باشد انجام می دهیم.

وی همچنین قول پی گیری امور تکمیل تالار مرکزی ساری را داد وابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد گشایش آن باشیم.

کد خبر 4922423

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی قم گفت: دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به صورت الکترونیک در قم برگزار می شود .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : تابناک قم خبرگزاری حوزه

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم ، جلسه هم اندیشی دهمین جشنواره رضوی با حضور سجاد عمرانی سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان و حجت الاسلام والمسلمین جعفر جدیری، معاون خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات حوزه های علمیه سراسر کشور برگزار شد که در این جلسه ترویج فرهنگ کتاب خوانی با محوریت جشنواره رضوی مورد تأکید قرار گرفت.

سجاد عمرانی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی قم در این نشست ابراز امیدواری کرد در ماه ضیافت الهی با تأسی از مکتب اهل بیت(ع) شاهد رویدادهای عظیم فرهنگی مذهبی باشیم.

وی این نشست را سرآغاز بررسی زمینه های همکاری های مشترک بین دو نهاد عنوان کرد و گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور با 3 هزار باب کتابخانه در کشور، یک نهاد صد در صد فرهنگی با محوریت کتاب است که فعالیت های متنوعی با محوریت کتاب برگزار می کند.

عمرانی تصریح کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در راستای آرمان های انقلاب اسلامی، منویات مقام معظم رهبری و بدون سوگیری های سیاسی، به تعالی و رشد کتابخانه ها و ارتقای سرانه مطالعه با 6 هزار کتابدار ادامه مسیر می دهد.

وی گفت: تمامی دغدغه ما، کاهش آسیب های اجتماعی از طریق کتاب خوانی است و ازآنجاکه قم از ظرفیت های بالایی برخوردار است و از ستون های ممتاز فرهنگی مذهبی کشور به شمار می رود، بستر مناسبی برای همکاری گسترده در سطح استان و کشور را دارد.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم گفت: در حال حاضر قم 23 کتابخانه عمومی فعال دارد که در سه بخش کودک، نوجوان و جوان و بزرگ سال برنامه های متنوعی را برگزار می کند و همه اقشار را با هر گرایش، تحصیلات و سن و نژاد در خود جای داده است؛ چراکه مکانی عمومی است و متعلق به آحاد جامعه است و همه باید از ظرفیت این گنجینه عظیم استفاده کنند.

عمرانی بیان کرد: این اداره کل در نظر دارد برای طلاب و خانواده محترم طلبه ها برنامه های آموزشی و فرهنگی و هنری نیز برگزار کند تا روحانیون معزز و خانواده های آنان همانند دیگران بتوانند از خدمات کتابخانه های عمومی و کتاب های کاربردی استفاده کنند.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی قم گفت: در حال حاضر بزرگ ترین فعالیت فرهنگی این نهاد در کشور، دهمین جشنواره کتاب خوانی رضوی و ترویج کتاب خوانی و اجرای برنامه های فرهنگی در فضای مجازی است.

عمرانی عنوان کرد: کتابداران کتابخانه های عمومی علاوه بر ارائه خدمت به مراجعه کنندگان، دایره فعالیت های خود را به بیرون از کتابخانه ها همچون روستاها گسترش داده اند و با حضور در بین عشایر و روستائیان عزیز با ارائه کتاب و برگزاری نشست های آموزشی بستر ارائه خدمات کتابداری را با محوریت کتاب فراهم کرده اند.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی قم افزود: در شرایط شیوع کرونا و با توجه به اهمیت جشنواره رضوی با بهره مندی از فضای مجازی این جشنواره را با تبلیغات و اطلاع رسانی هر چه بیشتر در تمامی مقاطع سنی برای اقشار مختلف و به صورت الکترونیک برگزار می کنند.

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین جعفر جدیری، معاون خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات حوزه های علمیه سراسر کشور ضمن اشاره به اهمیت ماه مبارک رمضان که در این ماه خواب هم عبادت به شمار می رود، اظهار داشت: خواندن قرآن به عنوان بهترین کتاب آسمانی این عبادت را دوچندان می کند و کتاب خوانی نیز در این ماه از فضیلت بیشتری برخوردار است.

وی افزود: مرکز خدمات حوزه و معاونت فرهنگی و همین طور خانواده طلاب از حرکت بزرگ فرهنگی و ملی همانند جشنواره کتاب خوانی رضوی در کشور استقبال می کند و علاقه مند است کتاب هایی را که با هدف شناخت سیره معصومین(ع) نوشته شده است، به مردم معرفی کند؛ ضمن آنکه طلاب و خانواده های آنان در این جشنواره مهم شرکت می کنند و این مرکز با استفاده از فضای مجازی و دیگر امکانات حمایت خود را از دهمین جشنواره رضوی اعلام می کند.

جدیری خاطرنشان کرد: برای اجرای بهتر برنامه های مشترک پیشنهاد می شود تفاهم نامه ای در سطح ملی و استانی منعقد شود تا با هم افزایی و ارائه خدمات دوجانبه شاهد برکات بیشتری ازجمله افزایش ساعت مطالعه باشیم.

وی از سرپرست اداره کل کتابخانه ها به دلیل توجه به جامعه هدف تشکر کرد و گفت: مخاطب شناسی موضوع مهمی است؛ چراکه باید طبق سلیقه آنان برنامه ریزی و تولید محتوا داشته باشیم.

معاون خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی کتاب خوانی را امری همگانی و از وظایف شرعی و قانونی هر ایرانی می داند؛ ما نیز با تأسی از ایشان باید این فرهنگ را ابتدا در خود نهادینه سازیم تا بتوانیم الگویی مناسب و تأثیرگذار برای دیگران باشیم.

انتهای پیام/452/ ز

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، از صادرات بیش از 9 هزارمیلیارد ریال فراورده های چاپی از این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، افشین تحفه گر اظهار کرد: در راستای اجرایی شدن شعار سال مبنی بر رونق و جهش تولید، در سال گذشته مجموعا از نظر ریالی مجوز چاپ و صادرات 9 هزار و یکصد و شصت میلیارد ریال محصولات و فرآورده های چاپی و بسته بندی از استان خراسان رضوی به خارج از کشور صادر شده است.

معاون فرهنگی رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: استان خراسان رضوی با داشتن بیش از 400 واحد چاپی، فعال و تنوع در نوع چاپ های تخصصی، با وجود کارشناسان متخصص و با تجربه، جدیدترین دستگاه های صنعت چاپ و مدیران فعال در پاسخ به دغدغه مقام معظم رهبری ورونق تولیدات کشور، تلاش خود را برای ایجاد بازارهای جدید درکشورهای همسایه افزون کرده و تهدید بحران تحریم های ظالمانه را به فرصت بدل کرده وباارائه بهترین خدمات چاپی توانسته است تا سهم عمده ای در ارزآوری برای کشور داشته باشد.

وی افزود: برهمین اساس محصولات چاپی صادرشده شامل انواع کارتن خالی چاپ (کیک، آبمیوه، تخم مرغ، صابون، شکلات، آدامس، پفک، ویفر، بیسکویت)، جعبه مقوایی چاپی (جعبه شیرینی) ، سلفون، لفاف، پاکت، لیبل، برچسب، پاکت آبمیوه، پاکت مقوایی، انواع کفی کارتن ،کیسه خالی سیمان و نیز درب بطری آب و نوشابه بوده است.

تحفه گر ادامه داد: محصولات چاپی یادشده به کشورهای آسیای میانه ازجمله افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان و نیز عراق و برخی ازکشورهای اروپایی صادرشده است.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: فرآورده های چاپی صادرشده درسال 98 نسبت به مدت مشابه درسال 97 از نظر حجمی و ریالی بیش از 900 درصد رشد را نشان می دهد.

وی بیان کرد: از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا 15 اردیبهشت ماه نیز از این استان محصولات چاپی شامل انواع سلفون، لفاف پاکت، لیبل ،برچسب، پاکت آبمیوه به ارزش حجمی 870 هزار کیلوگرم و ارزش ریالی 238 میلیارد و 290 میلیون ریال صادرشده است .

تحفه گر ادامه داد: انواع جعبه مقوایی به ارزش حجمی 50 هزار کیلوگرم و ارزش ریالی چهل میلیون ریال بوده است.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: جمع کل ارزش حجمی تولیدات چاپی صادراتی یادشده در ابتدای سال جاری 920 میلیون کیلوگرم وبه ارزش ریالی 238 میلیارد و 330 میلیون ریال بوده است.

وی درپایان اظهار امیدواری کرد با توجه به نامگذاری سال باعنوان ''جهش تولید'' واستقبال طرف های تجاری درکشورهای همسایه بتوانیم درسال 99 به بازارهای جدید دست یافته وضمن افزایش صادرات ظرفیت واحدهای غیر فعال چاپی را فعالتر از گذشته نماییم.

انتهای پیام/ 70061/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آرادان، لزوم بستر سازی ارائه موسیقی اصیل و متعالی ایرانی - اسلامی را برای مقابله با تهاجم فرهنگی ضروری دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، محسن فدایی باش در نشستی با علی گیلوری هنرمند موسیقی سنتی و آئینی شهرستان آرادان گفت: این ضرورت در ایام قرنطینه و مقابله با ویروس کرونا و با توجه به اقبال عمومی نسبت به فضای مجازی و جولان فعالان فرهنگ مبتذل غربی در این فضا بیشتر احساس می شود.

علی گیلوری هنرمند موسیقی سنتی شهرستان آرادان نیز دراین نشست با اعلام آمادگی برای ارائه آثار اصیل موسیقی در فضای مجازی، برگزاری جشنواره موسیقی سنتی و استفاده از ظرفیت فضای مجازی را برای توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری خواستار شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دامغان از اجرای بیش از 20 عنوان برنامه فرهنگی و هنری به صورت مجازی در دامغان و در ایام قرنطینه خانگی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۲

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، حسین امینیان گفت: برنامه های برگزار شده حوزه فرهنگی در فضای مجازی شامل پویش کتاب بخوانیم و اهدای کتاب، جلسات شب شعر به صورت مجازی توسط انجمن های ادبی و خانه تسنیم، کتابخوانی مجازی از سوی نهاد کتابخانه های عمومی و کانون فرهنگی و هنری، ساخت کلیپ هنری در خانه بمانیم توسط انجمن سینما جوانان شهرستان و اجرای موسیقی زنده سنتی به صورت آنلاین توسط هنرمندان انجمن موسیقی است.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دامغان، برگزاری کلاس های حفظ قرآن کریم و آموزش آنلاین مهدهای قرآنی ویژه ماه مبارک رمضان، قصه خوانی، تجلیل از معلمان و بازیگران و ... را از دیگر برنامه های فرهنگی هنری اجرا شده در این شهرستان برشمرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
خلیج فارس: امروز حدود دو ماه و نیم از تعطیلی تئاترها و فعالیت های هنری به دلیل شیوع کرونا در کشور می گذرد؛ با اینکه از هفته های اخیر بسیاری از مشاغل با رعایت پروتکل هایی به روال عادی خود بازگشته اند، نه خبری از تدوین پروتکل هایی برای بازگشایی اماکن فرهنگی و هنری است و نه زمزمه ای از راهکارهای احتمالی برای ایجاد فضای ایمن و سلامت فعالیت هنرمندان به گوش می رسد. این بلاتکلیفی در زمان و چگونگی بازگشایی اماکن هنری به دغدغه ای جدی برای هنرمندان تئاتر به خصوص در شهرستان ها تبدیل شده است.

به گزارش خلیج فارس به نقل از ایلنا؛ امروز حدود دو ماه و نیم از تعطیلی تئاترها و فعالیت های هنری به دلیل شیوع کرونا در کشور می گذرد؛ با اعلام رسمی آغاز پاندمی کرونا، فعالیت ها و مجموعه های هنری پیش از هر حرفه و محل تجمع دیگری تعطیل شدند. توقف فعالیتی که قبل از بخشنامه ستاد ملی مبارزه با کرونا و با دستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رخ داد و تا امروز هم ادامه دارد. با اینکه از هفته های اخیر بسیاری از مشاغل با رعایت پروتکل هایی به روال عادی خود بازگشته اند، هنوز خبری از زمان احتمالی از سرگیری دوباره فعالیت های هنری نیست.

نه خبری از تدوین پروتکل هایی برای بازگشایی اماکن فرهنگی و هنری است و نه زمزمه ای از راهکارهای احتمالی برای ایجاد فضای ایمن و سلامت فعالیت هنرمندان به گوش می رسد. این در حالی است که مدیرکل هنرهای نمایشی، چند روز پیش تئاتر را در دسته بندی مشاغل پرخطر از دیدگاه ستاد ملی مبارزه با کرونا برشمرد که بر همین اساس در آخرین مرحله بازگشایی ها خواهد بود. اما این بلاتکلیفی در زمان و چگونگی بازگشایی اماکن هنری به دغدغه ای جدی برای هنرمندان تئاتر به خصوص در شهرستان ها تبدیل شده است.

اصغر نوبخت از پیشکسوتان تئاتر قم و رئیس پیشین انجمن هنرهای نمایشی این استان به ایلنا می گوید: بسیاری از فعالان حوزه تئاتر در شرایط عادی هم با مشکل مالی روبرو هستند چه برسد به این دوره زمانی که امکان فعالیت هم ندارند. من نمی دانم چقدر این توان در اختیار ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان ها قرار دارد که زیر بال و پر هنرمندان را بگیرند اما می دانم هنرمندان تئاتر دست شان خالی است. و انتظار داریم دولت در حد توان و با برنامه ریزی از هنرمندان در شرایط بحرانی دلجویی کند.

نوبخت با اشاره به درآمد اندک هنرمندان تئاتر، خاطرنشان می کند: آنکه هنرمند واقعی است، یعنی روزی اش از طریق هنر تامین می شود در این شرایط با مشکل بزرگی روبرو شده و امیدوارم دولت بتواند به شکلی این مشکل را رفع و رجوع کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیرمجموعه آن اداره کل هنرهای نمایشی زیر بال هنرمندان را بگیرند.

بهمن صادق حسنی رئیس انجمن هنرهای نمایشی گیلان هم به ایلنا، از گستردگی تبعات تعطیلی تئاترها و زیان آن به هنرمندان گفته و تصریح می کند: امروز هنرمندان تئاتر گیلان دچار مشکل اقتصادی هستند و دغدغه نان دارند.

قادر آشنا (مدیرکل هنرهای نمایشی) چندی پیش در مورد بسته های حمایتی دولت برای اهالی تئاتر گفته بود: دولت اعلام کرد بنا دارد از مشاغل آسیب دیده حمایت کند و حوزه فرهنگ و هنر نیز جزو مشاغلی است که مدنظر دولت بوده و هست و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین ایشان نیز به جد پیگیر این اتفاق هستند. جمع بیکاران در عرصه نمایش حدودا چهار هزار نفرند که علی القاعده باید حمایت شوند. ما این ها را رصد کرده ایم و آماده ایم از بسته حمایتی دولت ضرر و زیان ناشی از تعطیلی کارها را بپردازیم. به این معنا که به محض این که دولت مبلغی را که قول آن داده شده است تخصیص داد ما نیز کارهای مربوطه را انجام می دهیم. از استان ها هم خواهش کردیم در پرتال سایت ایران تئاتر در آیکون مربوطه ثبت نام کنند. بهترین مرجع در این میان نیز شورای ارزشیابی و نظارت است که می داند چه مجوزهایی صادر کرده است.

اما تنگناهای اقتصادی ناشی از بیکاری طولانی مدت، تنها دغدغه و تبعات تعطیلی فعالیت های تئاتری برای هنرمندان نبوده است. بسیاری از فعالان تئاتری کشور خانه نشینی چند ماهه و نبود چشم اندازی روشن از وضعیت تئاتر در پساکرونا را از عواملی می دانند که موجب آسیب های روحی به این بخش از جامعه هنری شده است.

بسیاری از هنرمندان تئاتر در این مدت از ادامه و حتی تشدید بحران هنرهای نمایشی کشور با اتمام تعطیلی اماکن هنری و سالن های تئاتر گفته و تاکید کرده بودند پس از بازگشایی دوباره تماشاخانه ها، تازه قرار است با بحران جدی مخاطب روبه رو شوند. مساله ای که قادر آشنا هم به آن اشاره کرده و فراهم کردن ضوابط و مسائل بهداشتی به هنگام بازگشایی سالن های نمایش و دیگری استقبال یا عدم استقبال مردمی را دو دغدغه اصلی برگزارکنندگان تئاتر و صاحبان سالن های نمایش خواند و گفت: ما بی صبرانه منتظر صدور مجوز از سرگیری فعالیت ها در حوزه نمایشی هستیم اما این به آن معنی نیست که از زمان آغاز فعالیت های نمایشی بتوان نمایش اجرا کرد چرا که به دلیل دوری هنرمندان از صحنه، حداقل یک و نیم تا دو ماه زمان برای تمرین، دکوربندی و احیای مجدد سالن ها نیاز است تا بتوان محیطی امن برای تماشاچیان و هنرمندان فراهم کنیم. هر زمان ستاد ملی مبارزه با کرونا به ما اجازه فعالیت داد ما هم متناسب با سناریوهایی که برای خود چیده ایم برنامه هایمان را آغاز خواهیم کرد.

محمد ترابی (رئیس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان) هم درباره این مساله به ایلنا می گوید: وضعیت تئاتر متاسفانه بسیار بحرانی و بد است. این تعطیلی طولانی، ضربه های روحی و روانی و ضرر مالی قابل توجهی را به گروه ها وارد کرده که امیدوارم متولیان هنر در کشور فکری به حال این خسارات در شهرستان ها بکنند.

هرچند که از همان هفته های نخست تعطیلی تئاترها فعالیت های تئاتری در بستر فضای آنلاین شکل گرفت و رفته رفته گسترش یافت؛ از جشنواره های نمایشنامه نویسی و فراخوان اجراهای عروسکی تا پویش ها و اجراهای آنلاین تئاتر و پخش فیلم تئاترهای قدیمی. پویش ها و جشنواره هایی که تنها به پایتخت منحصر نشدند بلکه در تمام کشور فراخوان هایی برای مشارکت هنرمندان و خانواده ها در تولید تئاترهایی متناسب با شرایط کنونی کشور داده شد و صدها نفر را درگیر خود کرد.

اما همین خلاصه شدن تئاتر در شبکه های اجتماعی و پخش آنلاین، باعث شده نگرانی های دیگری در میان برخی از هنرمندان تئاتر شکل بگیرد؛ هنرمندانی که نگران به حاشیه رانده شدن مطالبه اصلی در از سر گرفته شدن تئاترهای زنده روی صحنه و با حضور تماشاگران هستند و معتقدند اجرای آنلاین را نباید تئاتر که باید در مدیومی دیگر دسته بندی و تعریف کرد.

با وجود اینکه نگرانی های زیادی از همان نخستین روزهای تعطیلی تئاترها در پی شیوع کرونا در کشور ابراز شده و ابعاد بحران کنونی و روزهای آتی بارها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است اما به نظر می رسد مهم ترین دغدغه جامعه تئاتر در حال حاضر بلاتکلیفی هنرمندان به خصوص در شهرستان هاست و نبودن پاسخی شفاف و دقیق به این سوال که چه زمانی تئاتر می تواند به حالت عادی خود برگردد؟

لینک خبر :‌ خلیج فارس
شیراز- معاون فرهنگی ارشاد فارس از برگزاری لیگ مجازی مطالعه و نذر کتاب خبر داد.

مهدی امیدبخش در گفت و گو با خبرنگار مهر پیرامون این رویداد گفت: یک مؤسسه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس لیگ مجازی مطالعه را برای گروه های سنی کودک و نوجوان، جوان و بزرگسال را برگزار می کند.

وی با بیان اینکه این لیگ با هدف ترویج مطالعه در منزل به منظور حفظ سلامت شهروندان برگزار می شود، افزود: شعار این مسابقه مجازی تو خونه بمون کتاب بخون و جایزه ببر است که توسط ستاد پیشگیری از کرونا با همکاری نهادهای فرهنگی استان برگزار می شود.

امیدبخش علاقه مندان به شرکت در لیگ مجازی مطالعه را دعوت کرد با ارسال عدد یک به سرشماره 09023086461 از شرایط این رویداد با خبر شوند.

معاون فرهنگی ارشاد فارس همچنین از راه اندازی پویش اهدا کتاب برای مناطق محروم استان فارس با عنوان نذر دانایی خبر داد و گفت: هر شهروند یک کتاب می تواند به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها یا مؤسسه فرهنگی هنری پرتو امید آماج اهدا کند تا به دست محرومان برسد.

وی آخرین مهلت شرکت در نذر دانایی را 30 اردیبهشت ماه جاری همزمان با 25 رمضان اعلام کرد.

کد خبر 4921641

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اصفهان - ایرنا - بسته صوتی، نمایشی و به نوعی ترجمه گفتاری شنیداری قرآن کریم با عنوان "طنین وحی"، نخستین بار در جهان اسلام، به همت مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان، تولید و بازار عرضه شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : جماران

مدیر طرح بزرگ ترجمه صوتی نمایشی قرآن کریم در گفت و گو با ایرنا، هدف از این ابتکار نو و جذاب دینی را که با شعار "از فهم قرآن لذت ببرید" انجام شده است، اُنس بهتر و فهم عمیق تر از کلام وحی برای مخاطبان به ویژه نسل نوجوان و جوان اعلام کرد.

مهدی ساغری زاده عصر روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به زمان آغاز اجرای این طرح از هفت سال پیش در اصفهان گفت: در بررسی های اولیه مشخص شد که بیش از یک سوم قرآن بصورت دیالوگ و دوسوم آن گفتاری است و شخصیت هایی در آن، نقش هایی را بر عهده داشته اند که این نقش ها را هر بازیگری می تواند ایفا کند.

وی ادامه داد: بخش دیگر قرآن به لحاظ داشتن صحنه با جلوه های صوتی قابل بازسازی بود که در آنها از افکت های موردنظر استفاده شد تا جلوه های صوتی باعث انتقال بهتر مفهوم این کتاب آسمانی به مخاطبان شود.

این کارشناس ارشد علوم قرآنی افزود: برای نیل به این هدف نیاز به متن مناسبی از ترجمه قرآن بود که 800 کتاب ترجمه مورد بررسی گرفت و در نهایت ترجمه حجت الاسلام قرائتی به دلیل شیوایی و روانی آن انتخاب شد.

وی ادامه داد: برای استفاده از این ترجمه در قالب نمایشی، کار بازنویسی آن با حضور استاد قرائتی و با رعایت قابلیت های نمایشی و همه فهم بودن آن برای مخاطبان انجام شد.

ساغری زاده افزود: در بررسی ها مشخص شد که در قران 240 نقش یا تیپ شخصیتی وجود دارد که بر این اساس پس از گرفتن تست صدا از 500 هنرمند صداپیشه، در نهایت 160 نفر برای ابفای نقش انتخاب شدند.

وی اضافه کرد: کار تدوین، افکت گذاری، آواگذاری، طراحی اپلیکیشن، پژوهش، تدوین و دیگر مراحل انجام این برنامه هفت سال طول کشید و این بسته به تازگی تکمیل و به بازار عرضه شده است.

مدیر طرح بزرگ ترجمه صوتی نمایشی قرآن کریم از عرضه رایگان این برنامه در شبکه های اجتماعی، سایت طنین وحی و فروشگاه های اینترنتی خبر داد.

وی با بیان اینکه بیشتر هنرمندان این پروژه اصفهانی هستند، گفت: این استان از ظرفیت بسیار بالایی برای کارهای فاخر هنری برخوردار است.

ساغری زاده از جمله برنامه های آتی را ترجمه قرآن به شیوه گفتاری شنیداری به زبان انگلیسی عنوان کرد و گفت: اکنون از کشور ترکیه نیز درخواست ترجمه این نسخه به زبان استانبولی را دریافت کرده ایم.

این بسته صوتی و نمایشی در 2 سال گذشته و پیش از اتمام برنامه صداگذاری و تدوین در آیین های مختلفی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین رییس حوزه علمیه اصفهان رونمایی شده بود.

مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان زیر نظر آیت الله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان از آذر سال 1377تاسیس و تاکنون دهها اثر فرهنگی، قرآنی و دینی در قالب کتاب، نگارگری، نرم فزار، پویانمایی، نمایش صوتی و فیلم تهیه و تولید کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی