بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 1 اردیبهشت 99
نتایج آخرین نظرسنجی ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نشان می دهد بیش از نیمی از مردم ایران دچار ترس و نگرانی بیماری کرونا هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، براساس آخرین نظرسنجی این پژوهشگاه با موضوع بررسی دیدگاه شهروندان در خصوص کرونا که در سطح کشور و به صورت تلفنی در هفته آخر فروردین 1399 انجام شده است، 61.3 درصد پاسخگویان از ابتلای خود یا یکی از اعضای خانواده شان به ویروس کرونا بسیار نگرانند. این در حالی است که 19.7 درصد افراد چندان نگران ابتلای خود یا خانواده شان به این ویروس نیستند. 18.1 درصد پاسخگویان نیز تا حدی از ابتلای خود یا نزدیکان شان به ویروس کرونا احساس نگرانی دارند.

در ادامه از پاسخگویان درباره پیش آمدِ برخی مسائل و مشکلاتِ ناشی از کرونا در جامعه و تجربه آنان سوال پرسیده شده است. ترس و نگرانی از بیماری (با فراوانی 56.9 درصد) و کاهش درآمد (با فراوانی 54.3 درصد)، اصلی ترین نگرانی و مشکلات پاسخگویان در شرایط کنونی است.

به استناد این نظرسنجی مشکل شهروندان در پرداخت قسط (با فراوانی 43.4 درصد)، وسواسی شدن (با فراوانی 38.4 درصد)، از دست دادن شغل (با فراوانی 27 درصد)، افسردگی (با فراوانی 22.6 درصد)، تاخیر در پرداخت اجاره خانه (با فراوانی 22.2 درصد) و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده (با فراوانی 16 درصد) از دیگر مشکلات و نگرانی های پاسخگویان در این روزها می باشند.

این نظرسنجی همچنین نشان می دهد زنان نسبت به مردان، بیشتر دچار نگرانی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا هستند.

پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی نیز در قیاس با افراد بدون تحصیلات دانشگاهی بیشتر ترس ابتلا به این ویروس را دارند. همچنین همه گروه های سنی گرفتار ترس و استرس ابتلا به ویروس کرونا شده اند.

نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درخصوص کرونا نشان می دهد مردان در مقایسه با زنان بیشتر دچار کاهش درآمد شده اند. پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر با مشکل کاهش درآمد مواجه شده اند.

یافته های این نظرسنجی همچنین نشان می دهد مردان نسبت به زنان بیشتر در پرداخت قسط به مشکل برخورده اند. گروه سنی 30 تا 44 سال نیز بیشتر از سایر گروه ها در بازپرداخت اقساط دچار مشکل شده است. پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بیشتر اظهار کرده اند که در پرداخت باقی مانده اقساط خود دچار مشکل شده اند.

براساس این نظرسنجی، 28.8 درصد از پاسخگویان بر این باور هستند که بین 6 ماه تا یکسال همچنان درگیر کرونا به شکل فعلی خواهیم بود. از سوی دیگر 46.1 درصد، مدت زمانی کمتر از 3 ماه را به عنوان میزان استمرار بحران کرونا پیش بینی کرده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حجت الاسلام عادل درباره برنامه های سازمان اوقاف برای اجرای رزمایش مواسات و همدلی، گفت: 110 هزار بسته معیشتی در ماه مبارک رمضان بین نیازمندانِ مجاور امامزادگان توزیع می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : رادیو گفت و گو خبرگزاری مهر پرس شیعه آمد خبر

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف: برنامه صبح و گفتگو با موضوع آغاز رزمایش ضیافت همدلی همزمان با ماه مبارک رمضان و در ارتباط تلفنی با حجت الاسلام و المسلمین عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد .

حجت الاسلام عادل در مصاحبه با رادیو گفت وگو اظهار کرد: بخشی از موقوفات مربوط به توزیع افطاری و سحری در برخی شبهای ماه مبارک رمضان است .

وی افزود: سازمان اوقاف با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان ماه امیرالمومنین و کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (علیهماالسلام) است و سیره اهل بیت هم رسیدگی به ضعفا و دستگیری از نیازمندان بوده و همچنین بر اساس تأکید مقام معظم رهبری بر رزمایش کمک مومنانه، برنامه هایی را برای این ماه در نظر گرفته است .

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از تهیه 110 هزار بسته معیشتی با کمک متولیان و موقوفات غیرمتصرفی و توسط مراکز اوقاف امامزمادگان در مرحله اول خبرداد و گفت: این بسته های معیشتی در ماه مبارک رمضان توسط هیئت امنای امامزادگان، بین نیازمندانِ مجاور امامزادگان توزیع خواهد شد .

حجت الاسلام عادل تاکید کرد: مخاطبان رادیو گفت و گو و خیرین برای مشارکت در این طرح می توانند به سایت سازمان اوقاف مراجعه کنند و در بخش میز خدمت ، امامزاده محل شهر خود را انتخاب و وجه مورد نظر را به عنوان خیّر مقیّد واریز کنند .

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه امسال امکان برگزاری مراسمات حضوری در ماه مبارک رمضان وجود ندارد گفت: جلسات قرآن و کرسی های تفسیر قرآن در مساجد و امامزادگان هر ساله رونق داشت و مردم هم بهره می بردند اما امسال با هماهنگی مراکز صدا و سیمای استان ها مراسم ترتیل خوانی قرآن کریم بدون حضور مستمعان و از شبکه های استانی پخش خواهد شد .

حجت الاسلام عادل تاکید کرد: مناجات خوانی در لحظه سحر و افطار نیز بدون حضور مستمعین و از شبکه های استانی پخش می شود ضمن اینکه هر یک از بقاع متبرکه سطح یک و دو نیز کانال پیام رسان دارند و برنامه های مسابقات فرهنگی و قرآنی را در فضای مجازی منتشر می کنند.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حفظ عین، نظارت بر نیات واقفین و ارتقای بهره وری را سه وظیفه مهم امنا موقوفات دانست و گفت: امنا باید تک تک رقبات را بازدید کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ویدئو کنفرانسی که با حضور مدیران کل و امنا موقوفات استان های کرمانشاه، اصفهان، زنجان، مازندران و آذربایجان غربی برگزار شد، گفت: امین، ظرفیت قانونی است و قانون گذار نصب امین را با دقت نظر برای اداره شئون موقوفات، کمک به جریان حفظ عین، افزایش نظارت بر نیات واقفین تحت نظر ادارات کل اوقاف استان ها مجاز دانسته است.

وی افزود: حفظ عین، افزایش منافع و ارتقای بهره وری و عمل به نیت واقف سه وظیفه مهمی است که بر عهده امنا گذاشته شده است.

خاموشی تصریح کرد: در راستای حفظ عین، امنا اجازه فروش زمین یا ملکی را ندارند مگر در موارد خاص و تبدیل به احسن که آن هم به کمیسیون مربوطه ارجاع داده می شود.

رئیس سازمان اوقاف کشور افزایش بهره وری موقوفات را وظیفه مهم امنا دانست و اظهار کرد: باید در استان ها گام های اولویت دار برداشته شود، امنا تک تک رقبات موقوفات را بازدید کنند و برای افزایش بهره وری و منافع موقوفات تخصص لازم به کار گرفته شود.

در ادامه این جلسه هریک از امنا ضمن معرفی و ارائه سابقه خود به رئیس سازمان به بیان نظرات خود پرداختند.

گفتنی است، از زمان مسئولیت حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در سازمان اوقاف، موضوع واگذاری اداره موقوفات عام فاقد متولی به امین با نظارت ادارات کل اوقاف در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

کد خبر 4905013

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس آقای خبر تجارت آنلاین شیعه نیوز لبیک ناطقان

دردسر خالی بودن 30 درصد ظرفیت حج 99؛ جلسات آموزش آنلاین برگزار می شود

فارس / امسال به دلیل شیوع کرونا برنامه ریزی های برپایی حج تمتع با تغییراتی همراه است؛ به طوری که جلسات آموزشی زائران که هرسال به صورت حضوری برپا می شد، امسال با تأخیر و به صورت آنلاین از ماه مبارک رمضان آغاز می شود.

امسال برنامه ریزی برای تشرف به حج تمتع به دلیل شیوع کرونا متفاوت از سال های گذشته است؛ تا جایی که هر چه پیش می رویم با توجه به فراگیری آن در جهان احتمال عدم برپایی این مناسک از سوی عربستان بیشتر می شود.

برنامه ریزی ایران برای حج تمتع سال جاری همچنان ادامه دارد

با این حال، سازمان حج و زیارت بر اساس مأموریت خود همچنان در حال برنامه ریزی است تا در صورت برگزاری مناسک حج تمتع آمادگی اعزام زائران خانه خدا در هر سطح و سبکی را داشته باشد و بتواند انتظارات 87 هزار و 500 زائر حج تمتع که برای اعزام به عربستان در سال جاری آمادگی خود را اعلام می کنند، داشته باشد.

برگزاری جلسات آموزشی زائران با شیوه نوین

با ادامه روند ثبت نام از مشمولان حج تمتع 99 و برنامه ریزی به منظور اعزام زائران در شرایط کرونا ، جلسات آموزشی زائران خانه خدا نیز با شیوه ای نوین انجام می شود؛ به طوری که به گفته اکبر رضایی، سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت امسال جلسات آموزشی زائران به صورت مجازی برپا خواهد شد تا از این طریق از شیوع کرونا جلوگیری شود.

دلیل عدم برپایی جلسات آموزشی در موعد مقرر

البته به گفته رضایی قرار بود جلسات آموزشی از نیمه فروردین ماه آغاز شود، اما به دلیل خالی بودن بیش از 30 درصد ظرفیت کاروان ها و عدم تکمیل آن ها و همچنین آماده نبودن برخی زیرساخت ها، زمان برپایی جلسات آموزشی حج تمتع به تعویق افتاد و تاکنون برگزار نشده است.

این امر در حالی است که به گفته حجت الاسلام اخویان، مدیر بعثه رهبری آمادگی لازم برای برپایی جلسات آموزشی زائران خانه خدا به صورت مجازی و آنلاین و حتی تولیدی وجود دارد و برای آمادگی بیشتر زائران خانه خدا از ظرفیت رسانه ملی نیز استفاده خواهد شد.

تغییر شیوه برپایی جلسات آموزشی حجاج/ آغاز جلسات آموزشی از 6 اردیبهشت

بر همین اساس، جلسات آموزشی زائران حج تمتع سال جاری که هر ساله در 12 جلسه حضوری برپا می شد و تمام زائران نیز موظف به حضور در این کلاس ها بودند، امسال به صورت غیرحضوری برپا خواهد شد. به طوری که بر اساس برنامه متولیان حج تمتع، کلاس های آنلاین ویژه زائران حج تمتع سال جاری از ماه مبارک رمضان یعنی 6 اردیبهشت ماه آغاز می شود و زائران در 10 جلسه با آموزش های لازم آشنا خواهند شد که البته برپایی این جلسات با چنین شیوه ای که بسیاری از زائران خانه خدا ممکن است از برخی امکانات به منظور حضور در جلسات آموزشی برخوردار نباشند، مشکلاتی را نیز به همراه خواهد داشت.

جلسات آموزشی زائران حج تمتع به صورت هفتگی در اختیار زائران قرار می گیرد؛ به طوری که هر روز به جز جمعه ها از ساعت 11 تا 12 یا ساعت 17 تا 18 این جلسات برگزار می شود.

موضوعات جلسات آموزشی آنلاین زائران خانه خدا

در این جلسات 19 موضوع همچون احکام مبتلابه زائران، نقد و بررسی وهابیت، بهداشت و سلامت در حج، آشنایی با اهل سنت، مناسک حج، حج و مهدویت، آداب و اخلاق سفر، تفسیر آیات حج، احکام ویژه بانوان، مسائل اجرایی، اسرار و معارف حج، مهارت های زندگی جمعی در حج، تاریخ و اماکن مکه و مدینه، مدیریت معنوی سفر حج، کاهش استرس و اضطراب در سفر حج به زائران آموزش داده می شود تا زائران با آمادگی به این سفر معنوی مشرف شوند.

البته با وجود برنامه ریزی ایران برای برپایی مناسک حج تمتع، به دلیل اینکه نیمه فروردین ماه عربستان از کشورهای اسلامی خواست تا برای برپایی حج تمتع امسال برنامه ریزی نکنند، به نظر می رسد که سعودی ها تصمیمی برای برپایی حج تمتع سال جاری ندارند. با این روند بر تعداد زائران در صف حج تمتع افزوده می شود و همچنان بسیاری باید در نوبت تشرف قرار گیرند.

در صورت برپایی حج تمتع و تخصیص سهمیه کامل، 87 هزار و 500 ایرانی به حج تمتع مشرف می شوند.

#باهم_شکستش_می دهیم

لینک خبر :‌ آخرین خبر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

مرتضی کاردر روزنامه نگار

فعالیت گالری ها در 2ماه گذشته به حداقل رسیده است. گالری ها تعطیل بوده اند و در صفحات رسمی خود در شبکه های اجتماعی نیز کمتر برنامه ای برای دوستداران هنرهای تجسمی داشته اند. معدودند گالری هایی که کوشیده اند در روزهای قرنطینه به مخاطبان و دوستداران آثار تجسمی توجه کنند و برنامه ای برایشان تدارک ببینند.
اما حالا 2 ماه پس از تعطیلی گالری ها و ادامه وضعیت قرنطینه، گالری ها کم کم به فکر افتاده اند که راهکاری برای روزهای آتی بیندیشند. در گزارش هفته گذشته در صفحه ادب و هنر به گالری هایی رفته بودیم که عمدتاً فعالیت چندانی نداشتند. این بار به سراغ گالری هایی رفته ایم که برنامه هایی برای روزهای آینده دارند. لیلی گلستان و مژگان والی پور درباره فعالیت گالری ها در روزهای اخیر به همشهری گفته اند.

زیر آوار نقاشی ها

گالری گلستان از معدود گالری هایی بود که پیش تر از دیگران برای روزهای کرونایی فکر کرده بود و مسابقه نقاشی با موضوع قرنطینه را برای کودکان زیر 10سال فراخوان داده بود. لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان، درباره استقبال از نمایشگاه می گوید: فکر نمی کردم فراخوان با چنین استقبالی مواجه شود. میل باکس گالری زیر آوار ایمیل ها دفن شده . تقریباً روزی 30تا 40ایمیل از آثار نقاشی بچه ها می رسد. هنوز 20روز تا پایان فراخوان مانده است، اما 500اثر رسیده است. تخیل بچه ها در تصویر کردن روزهای کرونایی فوق العاده است. تا حالا 250اثر از 500اثر رسیده را انتخاب کرده ایم. فکر می کنم در روزهای آینده هم ده ها اثر دیگر به دست ما برسد. در نهایت مجموعه ای از آثار انتخاب می شوند تا داوران از میان آنها 3اثر برگزیده را انتخاب کنند. فرشید مثقالی، کامبیز درمبخش و تارا بهبهانی داوران مسابقه نقاشی هستند.

حراج آنلاین آثار ارزان قیمت
لیلی گلستان خبرهای دیگری نیز برای دوستداران هنرهای تجسمی دارد. فروش آنلاین آثار از طریق سایت گالری که از هفته دیگر آغاز می شود. ما از هفته دیگر فروش آنلاین آثار هنری را از طریق سایت گالری آغاز می کنیم. رویکرد ما در فروش آثار این است که کارهای گرانقیمت را برای فروش عرضه نکنیم و کارهایی ارائه شود که مردم قدرت خرید آنها را داشته باشند. کارهایی که ارائه می شود از هنرمندانی است که در گالری گلستان نمایشگاه گذاشته اند، منتها آثار ارزان قیمت را برای فروش انتخاب کرده ایم. خبر خوش دیگری هم دارم که تا چهارشنبه نمی توانم اعلام کنم. اما از الان می گویم که خبر خوشی در حوزه هنرهای تجسمی خواهد بود. باید منتظر ماند و دید که آیا حراج آنلاین گالری گلستان مثل مسابقه نقاشی با استقبال مواجه می شود و می تواند انگیزه ای برای گالری های دیگر باشد تا آنها نیز نمایش و فروش آثار خود را به شکل آنلاین برگزار کنند یا نه.

گالری داری فقط فعالیت اقتصادی نیست
اما چرا دیگر گالری ها در روزهای قرنطینه برنامه ای برای دوستداران هنرهای تجسمی نداشته اند. لیلی گلستان به عنوان گالری دار قدیمی می تواند پاسخگوی چنین پرسشی باشد. یکی از کارهای گالری دار، مردم داری است. گالری دار باید پیش از هرچیزی به مخاطبان خود توجه کند و مشاور قابل اعتماد مخاطب باشد. اما شرایط فعلی نشان می دهد که خیلی از گالری ها فاقد چنین ویژگی هایی هستند و ایده ای برای وضعیت های این چنینی ندارند. شاید هم تنبلی می کنند و حوصله ندارند و بیشتر از مخاطبان هنرهای تجسمی به خودشان فکر می کنند. براساس آمار وزارت ارشاد حدود 250مجوز گالری در تهران داریم. اما آنچه در این روزها می بینیم این است که معدودند شمار گالری هایی که در تهران فعال هستند. شاید اینجا لازم باشد دوباره از ارشاد بپرسیم که چرا این همه گالری در تهران مجوز دارند درحالی که عملاً 10 درصد آنها فعال هستند؟ بسیاری از گالری ها بسیار شیک و بزرگ هستند. فکر می کنند گالری داری فقط برای کارهای اقتصادی و نان درآوردن است. بله، گالری داری فعالیت اقتصادی هم هست، اما گالری داری کار اقتصادی صرف نیست. چنین رفتارهایی نشان می دهد که گالری های ما نه فرهنگ دارند، نه هنر می شناسند، نه کارشان را بلدند. گالری دار حرفه ای اگر کار خود را بلد باشد، بیشتر از همه به مخاطب فکر می کند، نه به بزرگی و زرق و برق گالری.

طول کشید تا گالری ها خودشان را با شرایط وفق دهند
چنان که در گزارش قبلی روزنامه همشهری از وضعیت گالری ها در روزهای قرنطینه گذشت فعالیت گالری ها در وب سایت ها و صفحه های شان در شبکه های اجتماعی نیز بسیار اندک بوده است. مژگان والی پور، مدیر گالری والی که او هم از گالری داران باسابقه است، در پاسخ به پرسش همشهری درباره فعالیت گالری ها در فضای مجازی می گوید: اتفاقاً من از رسانه ها و قضاوت هایشان گله دارم. ما در این روزها فعال بوده ایم و صفحه اینستاگرام گالری در روزهای اخیر آثار هنرمندان را به نمایش گذاشته است. صفحه ما هم در روزهای اسفند و هم در روزهای فروردین بسیار فعال بوده است.

اما پایگاه رسمی گالری والی می گوید آخرین مطلب پایگاه در سال گذشته تبریک عید نوروز است. نشان می دهد که صفحه اینستاگرام گالری در روزهای اخیر تولد هنرمندان را تبریک گفته و آثاری از آنها به نمایش گذشته است، اما آنچه انتظار می رود، بیشتر از این هاست. دست کم مرور نمایشگاه های گذشته و مرور اتفاق های سالی که گذشت کارهای ساده ای که همه گالری ها می توانند انجام دهند. مژگان والی پور در پاسخ می گوید: سایت برای اطلاع رسانی رسمی ماست، به زودی سایت فعال تر خواهد شد. از پیشنهاد مرور نمایشگاه های گذشته نیز استقبال می کنیم و حتماً آن را در دستور کار قرار می دهیم، اما این را هم بپذیرید که شیوع کرونا و تعطیلی گالری ها اتفاقی بود که کمی طول کشید تا گالری ها بتوانند خودشان را با آن وفق دهند و به مرور توانستند با وضعیت کنار بیایند و به بازتعریف فعالیت هایشان بپردازند .

کرونا بهانه ای شد تا گالری ها تعطیل باشند
با این همه، اما مژگان والی پور در پایان صحبت های خود به نکته ای اشاره می کند که درخور توجه است. معمولاً روزهای پایان سال ایام فعالیت گالری ها نیست. گالری ها در نیمه دوم فروردین یا اوایل اردیبهشت فعالیت خود را آغاز می کرده اند. ماه رمضان نیز ماه مناسبی برای فعالیت گالری ها نیست. حالا کرونا بهانه ای شد تا گالری ها تعطیل باشند. اما اگر شرایط کرونا و قرنطینه نبود، هم ماه های اسفند و فروردین و ماه رمضان ماه هایی نبود که گالری ها زیاد فعال باشند. ما در سال گذشته در ماه رمضان نمایشگاهی برگزار کردیم و شاهد استقبال بسیار خوبی از این نمایشگاه بودیم، اما بسیاری از گالری ها در ماه رمضان فعالیت نمی کنند. مدیر گالری والی به گزارش وضعیت هنرهای تجسمی و گالری داری در سال های اخیر می رسد. وضعیتی که از نظر او چندان مطلوب نیست. مسئله مربوط به کرونا نمی شود. وضعیت هنرهای تجسمی در یکی، دو سال گذشته وضعیت مناسبی نبوده است. شرایط اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی ضربه های بسیاری به فعالیت های تجسمی وارد کرده است. حضور گالری ها در برنامه های بین المللی بسیار کم شد. نمی خواهم ناامیدانه حرف بزنم، اما گالری ها در یکی، دو سال گذشته با سیلی صورت شان را سرخ نگه داشته اند. زمانی ارشاد به گالری ها اهمیت بیشتری می داد، بودجه های حمایتی ارشاد به گالری ها تعلق می گرفت، اما یکی، دو سال است که از این بودجه ها خبری نیست. شرایط هنرهای تجسمی در سال های اخیر مطلوب نبوده و کرونا فقط این وضعیت را تشدید کرده است .

یک فصل کاری فریدون آو
با این همه، خبرهای دیگری نیز از فعالیت گالری ها به گوش می رسد که نشان از پایان روزهای رکود گالری ها می دهد. شماری از گالری ها به فکر برگزاری نمایشگاه های آنلاین افتاده اند. فروشگاه آنلاین آثار هنری آرت مارت مجموعه ای از آثار فریدون آو را برای فروش ارائه کرده است. یک فصل کاری عنوان نمایشگاه آثار فریدون آو است. آثاری که در آرت مارت ارائه می شود، سال گذشته در گالری دستان به نمایش درآمده بود. آرت مارت به جز آثار فریدون آو آثار دیگری از علی نصیر و رضا عابدینی و نسخه های چاپ محدود آثار هنرمندان ایرانی را که پیش تر در گالری 009821 به نمایش درآمده اند، در معرض فروش گذاشته است.

طبیعت بی جان های پروانه اعتمادی
آرتیبشن نیز که در روزهای اخیر در فضای مجازی بسیار فعال بوده است، 10اثر از پروانه اعتمادی را در سایت خود برای نمایش و فروش عرضه کرده. آثار از دوره های مختلف کارهای پروانه اعتمادی انتخاب شده اند. بیشتر آثار طبیعت بی جان است اما مواد خلق اثر فرق می کند. در روزهای آینده آثار هنرمندانی چون نصرالله افجه ای، منوچهر معتبر، فرح اصولی، احسان ارجمند و مرجان نعمتی برای نمایش و فروش در سایت آرتیبشن عرضه خواهد شد.

آتلیه99، عرضه و فروش مستقیم آثار
گالری ایرانشهر نیز پلتفرم آنلاینی را برای نمایش آثار هنرمندان تدارک دیده است. عنوان طرح آتلیه 99 است و به شکل آنلاین برگزار می شود، بدین صورت که هر هنرمند می تواند 5هنرمند دیگر را معرفی کند و فاز اول نمایش و فروش آنلاین آثار در پلتفرم شکل بگیرد. هنرمندان شرکت کننده خود مسئول انتخاب و بارگذاری آثار خود هستند. سهم گالری در این میان حذف می شود و قرار است کارها به شکل تعدیل شده قیمت گذاری شوند تا هنرمندان بتوانند مستقیماً آثار خود را به فروش برسانند. در چند روزی که از آغاز طرح آتلیه 99 می گذرد نزدیک به 200 اثر از هنرمندان در صفحه ای که گالری ایرانشهر در سایت خود تعیین کرده، به نمایش درآمده است. عرضه مستقیم آثار هنرمندان اتفاقی است که به نظر می رسد با استقبال هنرمندان و دوستداران هنرهای تجسمی مواجه شده و می تواند هنرهای تجسمی را از رکود یکی دو ماه گذشته خارج کند.

با این همه گالری ها می توانستند از ظرفیت نمایش آثار در سایت ها و شبکه های اجتماعی بیشتر از این ها استفاده کنند و مرور نمایشگاه های گذشته و دسته بندی آثار هنرمندان در سایت ها و برگزاری نمایشگاه ها را به شکل آنلاین در دستور کار خود قرار دهند تا دوستداران هنرهای تجسمی بتوانند به تماشای آثار بیشتری بنشینند. آنچه بیشتر از هر چیز در رویکرد اکثر گالری های ایران مشهود است ، بی توجهی به مخاطبان آثار تجسمی است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
ساعت 24-هادی کمالی مقدم و مینا بزرگمهر به عنوان زوجی که در سینما و تئاتر فعالیت می کنند، اجرای تئاتر در بافت های مختلف شهر را روندی برای شناخت بیشتر شهر و همچنین جذب مخاطبان غیرتئاتری می دانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : آمد خبر تئاتر آنلاین مردم نیوز

این یک پیشنهاد تئاتری برای روزهای پس از بحران کرونا است. هادی کمالی مقدم به همراه همسرش مینا بزرگمهر از جمله هنرمندان جوان عرصۀ تئاتر هستند که بیشترین دغدغه شان کار کردن در فضاهای غیرمتعارف تئاتری بوده است؛ فضاهایی که کمتر برای اجرای یک اثر نمایشی یا پرفرمنس مورد توجه قرار می گیرد.

این دو هنرمند تئاتر، در تجربۀ اخیر خود در اواخر سال گذشته سراغ سرای کاظمی در محله عودلاجان تهران رفتند و با اجرای نمایش تله سیتی-تهران به موضوع رابطۀ انسان معاصر شهری با کلان شهر تهران پرداختند.

این روزها شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اجراها و سالن های تئاتری فعالیت هنرمندان تئاتر را در وضعیتی مبهم قرار داده است. بسیاری معتقدند در دوران پساکرونا هم شرایط برای اجرای تئاتر در داخل سالن های نمایشی حداقل تا مدت زمان زیادی به روال عادی قبل نخواهند بود و مخاطبان و تماشاگران تئاتری نیز به راحتی راغب به حضور در سالن های تئاتر نخواهند شد.

در شرایط پساکرونا یکی از راهکارهای درست و تأثیرگذار در احیای مجدد رابطه مخاطب با تئاتر می تواند استفاده از فضاهای غیرمتعارف و اجرای تئاتر در فضاهای بیرونی و محیط های مختلف شهری باشد که به لحاظ حفظ سلامت تأثیر روانی مثبتی روی مخاطبان و علاقه مندان به هنرهای نمایشی خواهد گذاشت.

ضمن اینکه تعریف ارتباط تئاتر با محیط های مختلف شهری نیز می تواند نقطه عطف جدیدی در عرصه فعالیت های تئاتری هنرمندان تئاتر کشور باشد.

از این رو مجالی فراهم شد تا با کمالی مقدم و بزرگمهر که علاوه بر اجرای تئاتر محیطی، در عرصه فیلمسازی و مستندسازی نیز فعال هستند، گفتگویی داشته باشیم.

در این گفتگو، به تأثیری که تئاتر می تواند بر مفاهیم اجتماعی و فضاهای شهری داشته باشد پرداختیم. همچنین این زوج هنری به روند تجربه و نگاه خود در عرصه هنر اجرا پرداختند.

* بیایید به مسیری که هر دوی شما در پیش گرفته اید، نگاه کنیم. ما همیشه شکل و شمایل متفاوتی در آثار هادی کمالی مقدم دیده ایم؛ زمانی بود که کارهایت را روی صحنه و در سالنهای نمایشی اجرا می کردی، اما از یک زمانی به همراه مینا بزرگمهر از سالن بیرون آمدید و پای تجربه گرایی تان را به فضاهای غیرمتعارف و غیرتئاتری کشاندید. فضاهایی مانند پارکینگ تالار وحدت، خانه های قدیمی و خلاصه در انواع مختلف فضاهای شهری دست به اجرا زدید. در مورد سیری که طی کردید و در نهایت، رسیدن به اجرای تله سیتی-تهران صحبت کنید؛ اجرایی سیار که قصۀ چهار کنش گر-اجراگر را در شهر تهران روایت می کند؛ دو شهروند و دو مسافر که برای اجرای خود، نقطه خاصی از جغرافیای این شهر را مدنظر قرار می دهند. چه شد که به این سمت و این گونه از اجرا روی آوردید؟

کمالی مقدم: خب من از ابتدا مسیر مرسوم تئاتری را طی کردم؛ آموزش دیدم، در تئاتر هم دستیاری کردم و هم بازیگری، بعدش تدریس کردم و 10 سالی هم بازیگر نمایش های رادیویی بودم. مسیر حرفه ای من از تئاترهای دانشجویی شروع شد و به تئاترهای حرفه ای رسید. با کارگردان های حرفه ای در صحنه ها و نمایش های مختلف، شکل ها و سبک های متفاوتی را تجربه کردم. ولی از زمانی احساس کردم که دچار تکرار شده ام و از آن فضا چیز تازه ای دریافت نمی کنم. بنابراین به فضای تجربی روی آوردم. از مکان های مرسوم تئاتری بیرون آمدم و گروهی راه انداختم به نام گروه هنری نوآر ، با ایدۀ تجربۀ اجرا در فضاهای غیرمتعارف، استفاده از مدیوم های مختلف هنری و کشف تئاتر بداهه.

در آن زمان در جستجوی این بودم که تئاتر چطور می تواند در هر اجرا، تازه و زنده باشد؛ مثل آنچه که به طور مثال در موسیقی جَز، موسیقی ملل و بداهه نوازی ها با آن روبرو هستیم. اساتید موسیقی، پس از تبحر در نواختن سازشان است که می توانند ساعت ها در کنار هم بداهه نوازی کنند. در فرهنگ تئاتری ما اصولن وقتی از واژۀ بداهه صحبت می کنیم معمولن این سوء تفاهم بوجود می آید که منظور از آن اجرایی بدون تمرین و بی قانون و آماتور است؛ درحالی که در اینجا بداهه به معنای هماهنگی و همراهی است که در هر لحظه میان دو هنرمند شکل می گیرد.

این هماهنگی از قوانین بسیار مشخصی تبعیت می کند که نتیجۀ اشراف هر یک به ابزار و دنیای خود و دیگریست. بنابراین برای بداهه پردازی در تئاتر نیاز به داشتن تسلط، شناخت و آگاهی از ابزار اجراگر داریم که همان ذهن، بدن، بیان و در یک کلام، حضور است.

سال 1385 گروه هنری نوآر به همین منظور شکل گرفت و اولین جرقه های کشف تئاتر بداهه برای رسیدن به یک اجرای زنده از آنجا شروع شد. آن زمان به سراغ تجاربی رفتیم که بعضی از گروه ها و نظریه پردازان تئاتری در نقاط مختلف جهان آزموده بودند؛ مثل لابراتوار تئاتر گروتُفسکی، تئاتر اودین، تئاتر شورایی آگوستو بوآل، نظریۀ اجرایی شکنر و دست آوردهایی که از پرفورمنس آرت و هپنینگ در هنر اجرا بدست آمده بود و همچنین رفتیم سراغ ریشه های آیینی و نهفته در مراسم اقوام بومی در نقاط مختلف جهان. در طی این مسیر، نکته ای که به منظور دست یافتن به تئاتر زنده برایم اهمیت بیشتری پیدا کرد، رفتن به سمت فضاهای واقعی و خارج از مکانهای متعارف نمایشی بود.

* منظور شما از زنده بودن تئاتر، رابطه اش با مخاطب است یا شرایطی است که با محیط فراهم می کند؟ اجرای تئاتر در سالن هم اجرای زنده است.

کمالی مقدم: زمانی که من به عنوان بازیگر در کارهای دیگران بازی می کردم، بعد از چند اجرا احساس کسالت و خستگی می کردم. حس ماشینی را داشتم که عملی را بطور مدام تکرار می کند. درست است که از تئاتر به عنوان هنر زنده نام برده می شود، ولی وقتی دیالوگ ها و میزانسن ها ثابت می شوند، جانِ اجرا را می گیرند و تنها بدل به یک تکرار طوطی وار می شوند. تصور 30 اجرای عین هم و تکراری برایم مرگ آور است.

درست است که از تئاتر به عنوان هنر زنده نام برده می شود، ولی وقتی دیالوگ ها و میزانسن ها ثابت می شوند، جانِ اجرا را می گیرند و تنها بدل به یک تکرار طوطی وار می شوند. تصور 30 اجرای عین هم و تکراری برایم مرگ آور است البته این تجربۀ شخصی من است و می توان درباره اش مفصل تر صحبت کرد؛ اما بخش دیگر ماجرا هم این بود که احساس می کردم مخاطب تئاتری که در سالن می نشیند، یک مخاطب خاص و مشخص است؛ انسانی فرهیخته که آگاهانه به تئاتر می آید، بلیت می خرد، نمایش می بیند و نظرش را هم می دهد و می رود؛ اما برای من آن جماعتی که این فضا را نمی شناسد هم مهم است. قشری که یا از تئاتر شناخت ندارد، و یا امکان تماشای آن را ندارد.

معتقدم تئاتر را باید از فضای بسته و از شکل منجمد آن خارج کرد و به فضای بیرون آورد. وقتی به فضای باز و به سراغ مردم می روید، تازه چالش های اساسی شروع می شوند؛ چون به راحتی نمی توانید آن را کنترل کنید، بنابراین ناچارید خود را با جریان زمان و اجرا هماهنگ کنید؛ از آب و هوا گرفته، تا حیوان و پرنده و درخت و آدم هایی که در آن فضا کنش می کنند. به خودتان اجازه می دهید بر اساس موقعیت و نیازِ لحظه در نقشتان تغییراتی بوجود آورید و خود را زندانی دیالوگ ها و میزانسن های قفل و بست دار نکنید. پس وقتی در چنین فضایی اجرا می کنید باید توانایی این را داشته باشید که با اتفاقات بداهه و در لحظه تعامل کنید.

در حقیقت من در این شکل از تئاتر، به دنبال روشی بودم برای هر چه بیشتر نزدیک کردن این هنر زنده به زندگی. اینطور شد که از فضای مرسوم تئاتر بیرون رفتم و وارد فضای خیابان و محیط های شهری شدم؛ نه به معنای نوعی از تئاتر خیابانی که امکان اجرا در سالن برایش فراهم نشده و هیچ تعاملی با فضا، محیط، معماری و شهر ندارد، بلکه صرفن برای تعامل کردن با محیط و شهر.

نمایش پایکوبی اسب های پشت پنجره در پارکینگ تالار وحدت

همین جا بود که مینا بزرگمهر هم وارد ماجرا شد. او تازه از فرانسه آمده بود و معماری و تئاتر خوانده بود و دغدغه مسائل شهری داشت. اینجا بود که بین ما یک تلاقی فکری شکل گرفت که منجر به خلق کار با فضا شد؛ فضا به عنوان بستری برای تعامل با اجتماع، ساخت روایت و طراحی میزانسن. به فضاهای مختلف رفتیم و چند تجربۀ متفاوت ساختیم؛ از اجراهای محیطی، برگزاری کارگاه های مطالعاتی و پرفورمنس آرت گرفته تا چندین تجربۀ تصویری، هم در زمینۀ ویدیو پرفرمنس و هم فیلم تجربی و مستند.

مثلاً همین اجرای تله سیتی-تهران که از ترکیب مدیوم ویدئو پرفرمنس و روایت گری مدرن در قالب یک اجرای محیطی شکل گرفت. اجرایی که هم در چند مکان مختلف در فرانسه مثل کلیسا، مدرسه، خیابان و ساختمان یک تئاتر اجرا شد و هم در ایران در سرای کاظمی به نمایش در آمد. یا فیلم مستند - داستانی جَنبَل که چند ماه پیش در سینماهای هنر و تجربه اکران شد، تجربه ای بود هایبرید (ترکیبی) که با استفاده از مدیوم های ویدیو آرت، پرفورمنس آرت، لند آرت و مستند، باورهای جمعی و خیالات جزیرۀ هرمز را به تصویر می کشید. در این تجربه هم باز مکان بود که الهام گر کل داستان ما بود.

* پای مینا بزرگمهر از کی و چطور به این ماجرا کشیده شد؟ دغدغۀ شما برای این گونۀ اجرایی از کجا شروع شد و چه دستاوردهایی در این زمینه داشتید؟

مینا بزرگمهر: من خودم را آدمی بینارشته ای می دانم. بعد از تحصیل در دبیرستان، به پاریس رفتم و تصمیم گرفتم که معمار شوم ولی زمانی که وارد معماری شدم متوجه شدم که معماری ابزار مطالعاتی جالبی است ولی ابزار کار من نیست. همزمان با تحصیلات معماری، در مدرسه تئاتر ژَک لوکُک به مطالعۀ حرکت به عنوان مبدأ خلق درام و شخصیت پرداختم. همچنین در چند دورۀ حرکت معاصر شرکت کردم و برای پایان نامۀ معماری ام فیلم ساختم. یعنی مدام در بین این مدیوم ها در حرکت بودم؛ فضا، اجرا و تصویر، این ابزار برای من مثلثی را می سازند که می توانم بوسیلۀ آنها دغدغه های خود را در جامعه دنبال کنم و با مخاطبم ارتباط برقرار کنم.

تئاتر و یا به بیانی کلی تر هنر اجرا، با توجه به ریشه هایش در آیین های کهن، از بدو شکل گیری، ابزاری برای بیان جمعی یک اجتماع بوده است. در واقع فضایی برای شکل گرفتن یک اِبراز و بازنمایی جمعی، که هم انعکاس تفکر و فرهنگ آن جامعه است و هم فضایی است برای به چالش کشیدن و نقد آن، تأثیر پذیرفتن و تأثیر گذاشتن برآن، و در یک کلام فضایی برای ملاقات میان جوامع و فرهنگشان.

اینجاست که امروزه دغدغۀ خلق تئاتری که در تعامل با فضاست اهمیت پیدا می کند؛ به خصوص در جامعه ای مثل جامعۀ ما که ایدئولوژی های مذهبی-سیاسی و عرف های اقتصادی-اجتماعی، خطوط واضحی بین طبقات فرهنگی و اجتماعی می کشند. تئاتری که با محیط زیست، شهر، میراث و فضای مشترک آدم ها تعامل می کند می تواند فصل مشترکی برای این طبقات از هم تفکیک شده بوجود بیاورد. از همین جا بود که برای من به عنوان یک دانش آموختۀ معماری، اجرا به عنوان ابزاری برای خلق و مطالعۀ هویت فضا مطرح شد. در حقیقت من خیلی زود در زمان دانشجویی ام پی بردم که دغدغۀ من ساختن کالبد مکان نیست، بلکه خلق یا روایت روح مکان است.

نمایش مرغان اینروزی

پایان نامۀ معماریم مطالعه روی هویت نامکان های شهری تهران در حاشیۀ اتوبان ها بود که در همین راستا، یک فیلم مستند و یک پرفورمنس گروهی هم کار کردم. همزمان مطالعاتی انجام دادم، روی انترناسیونال سیتواسینیسم و همچنین گروهی معاصرتر به نام استالکر که در ایتالیا مجموعه پروژه هایی بینارشته ای را بر روی نامکان های شهر روم کار کرده بودند. نام این گروه بر گرفته از فیلم تارکوسکی است که دقیقاً همین مفهوم نامکان ها را به عنوان فضاهایی هویت زدوده در حاشیۀ شهرهای صنعتی بررسی می کند. بعد از آن وقتی سال 88 به ایران برگشتم، با هادی کمالی مقدم آشنا شدم که تازه گروه هنری نوآر را راه انداخته بود و با هم شروع به همکاری کردیم.

از پروژۀ این یک سیب نیست شروع کردیم که در جشنوارۀ فجر 88، نُه شب پیاپی، به شکل کاروانی در حرکت پیرامون تئاتر شهر و در شرایط ویژۀ آن روزها اجرا شد. نمایش روایتی بود از قصۀ انسان، که هر شب در قالب یکی از شخصیت های نمایشی متولد می شد و در ارتباط با چهار عنصر آب و باد و خاک و آتش، چرخۀ زندگی را حول بنای مدور تئاتر شهر که سرچشمۀ تئاتر معاصر ماست، طی می کرد.

در تجربۀ میدان آزادی، مهم خود معماری و هویت تاریخی آن مکان بود که در اجرای ما تنیده شده بود و با برگزاری یک نمایشگاه چیدمان هنرمندان دیجیتال آرت، تلاش کردیم تا دالان های خاک خورده و خمودۀ آن بنای ارزشمند را پویا کنیم و در ضمن پای مخاطب تهرانی را به آن فضا باز کنیم این اجرا بدل به آیینی شده بود که هر شب با صدای یک گانگ از پشت ساختمان شروع می شد و کاروانی متشکل از بیست اجراگر، با حرکتی بسیار کُند، گِرد تئاتر شهر می گشتند و در ایستگاهایی مشخص قصۀ انسانِ آن شب را روایت می کردند؛ یک شب در نقش کریستف کلمب، یک شب آرش کمانگیر، گالیله، مسافر کوچولو، غول چراغ جادو، آدم و غیره.

کمالی مقدم: بعد از آن با پروژۀ خط یازده به سراغ کوچه خیابان های تهران قدیم رفتیم. به دعوت یک شرکت معماری- شهرسازی، برای پروژۀ امکان سنجی پیاده راه سازی در بافت تاریخی تهران، به مشاهدۀ میدانی و اجراهای مشارکتی در بافت تاریخی و در دانشگاه آزاد معماری تهران مرکز پرداختیم. این پروژه با دغدغۀ مشاهدۀ شهر تهران از زاویۀ انسان پیاده به شناسایی عناصر هویتی و شاخصه های شهری می پرداخت.

بعد با کارگاه -اجرایی به نام جان خانه در یک خانۀ قجری در شیراز، ایدۀ اجرا به شرط احیاء را پیاده کردیم. یعنی با حضور در بنایی تاریخی که سال ها متروک بود، و با استفاده از ابزار اجرا، به خانه جان دادیم و ازهویت تاریخی و عناصر معماریش برای مشاهدات و مطالعات اجرای خود بهره بردیم.

بزرگمهر: بعد از آن پایکوبی اسبها، پشت پنجره بود که ابتدا در پارکینگ تالار وحدت اجرا شد و بعد میدان و برج آزادی. در این تجربه ما با اقتباس متنی از ماتئی ویسنی یک که به آسیب های روانی انسان عصر حاضر از جنگ های جهانی می پرداخت، فضای یک پارکینگ و محل جمع آوری نخاله های کارگاه دکور را با همراهی بنیاد رودکی تبدیل به مکانی برای اجراهای روباز کردیم، که البته متاسفانه با تغییر مدیریت آن بنیاد به کلی جمع شد.

فاصله گرفتن از مکان های مرسوم تئاتری، رفتن به فضای باز و در جوار خیابان پر رفت و آمد حافظ بودن، این امکان را برای مخاطب بوجود می آورد که خودش را بخشی از اجرا بداند و در ارتباطی بی واسطه، گروه را در شرایط مختلف همراهی کند. در تجربۀ میدان آزادی، مهم خود معماری و هویت تاریخی آن مکان بود که در اجرای ما تنیده شده بود و با برگزاری یک نمایشگاه چیدمان هنرمندان دیجیتال آرت، تلاش کردیم تا دالان های خاک خورده و خمودۀ آن بنای ارزشمند را پویا کنیم و در ضمن پای مخاطب تهرانی را به آن فضا باز کنیم. بعد از این اجرا بود که کنسرت های گروهای مختلف پاپ و راک و تلفیقی در آنجا رونق گرفت.

نمایش فضای خالی

پس از آن تجربه های مختلفی در زمینۀ پرفورمنس آرت داشتیم که دغدغه های محیط زیستی، شهری و اجتماعی را دنبال می کرد. همچنین در بهار 94 به مدت یک ماه رویدادی بینارشته ای برگزار کردیم به نام درنگ بهار در باغ نگارستان ، با تمرکز بر حفظ محیط زیست و مراقبت از زمین. در این رویداد که با مشارکت حدود شصت هنرمند از مدیوم های مختلف تجسمی، اجرا، موسیقی، فیلم مستند و تئاتر کودک برگزار شد، موفق شدیم از یک سو فضایی برای ملاقات های نوروزی در بستری فرهنگی فراهم کنیم، و از سوی دیگر در پویا کردن باغ موزۀ نگارستان، که در آن زمان تازه درهایش را به روی عموم گشوده بود، مشارکت کنیم.

از آخرین تجربیاتمان پیش از تله سیتی - تهران اجرایی بود به نام مرغان اینروزی که در بخش محیطی جشنوارۀ فجر 96 اجرا شد. این اجرا که اقتباسی بود از منطق الطیر عطار، بصورت کاروانی برگزار می شد که در نتیجۀ یک کارگاه فشردۀ سه ماهه و با حدود سی اجراگر در فضاهای بنای تالار وحدت، بدون ورود به سالن نمایش به اجرا در آمد.

از زمان بوجود آمدن تئاترِ به اصطلاح خصوصی تعداد سالن ها و مخاطبان تئاتر بیشتر شدند، اما به همان نسبت کفۀ دیگر ترازو پایین رفت. در حالی که در شرایط معمول روزانه حدود 100 اجرا فقط در تهران روی صحنه می رود اما دریغ از یک اتفاق تازه کمالی مقدم: کاروان مرغان که همچنان در جستجوی سیمرغ هستند، سفر خود را از حیات تالار وحدت آغاز می کنند و با عبور از آب/ استخر، از مرحلۀ طلب گذر کرده و به داخل ساختمان تالار می روند و هر یک از هفت وادی را در مکان های مختلف این بنا و با استفاده از معماری منحصر به فرد آن مکان، روایت می کنند.

این کاروان که در حرکتی بالا رونده، در جستجوی معنای پرواز است، تماشاگری حدود دویست نفر را به سفری در اشعار کهن ایرانی می برد. بعد از آن هم در تابستان 97 کارگاه زبان شهر را همزمان با جشنواره تئاتر خیابانی مریوان برگذار کردیم، که کارگاه مشترکی بود میان ما از گروه هنری نوآر و دو استاد تئاتر شهری از گروه تئاتر پودینگ فرانسه. کارگاهی دوهفته ای که به شکلی تخصصی به ارتباط هنر اجرا و فضاهای شهری می پرداخت و منجر شد به اجرایی سیار در شهر مریوان.

* وقتی از سالن های رسمی بیرون می آییم ریسک پذیری کم می شود. کارگردانان و فعالان تئاتر می گویند اگر این کار را بکنیم خیلی ریسک دارد چون هدف اول آن ها مخاطب است، چیزی که من در مورد شما دیده ام این است که شما به این مقوله به صورت ریسک نگاه نمی کنید. آیا کمبود ریسک پذیری اکثر هنرمندان تئاتر را محدود کرده و یا به خاطر شرایط حد و مرز تجربه کردن در تئاتر خیلی محدود شده است؟

کمالی مقدم: تئاتر امروز ایران دچار ترس و رخوت عظیم شده است. در چنین فضایی جرأت تجربه و قدرت ریسک کردن پایین می آید و دیگر کسی نمی خواهد یا نمی تواند چارچوب ها را بشکند و پا فراتر بگذارد. آسیب شناسی اینکه ریشۀ این ترس از کجا می آید و چگونه وارد روح تئاتر می شود و آنرا فلج می کند، خودش بحث مفصلی است که می توان ساعت ها دربارۀ آن صحبت کرد و کتاب ها نوشت.

بی شک سیستم ممیزی و بها ندادن به این بخش هنری از جانب مقامات دولتی و غیره، یکی از دلایل مهم آن است. اما دلیل دیگر و مهمتر آن برمی گردد به خود تئاتر و تئاتری ها. باید حواسمان باشد که کمیت را با کیفیت اشتباه نگیریم. وقتی از ویروسی به نام ترس و رخوت حرف می زنم، منظورم ویروسی است که در روح و روان این هنر والا رخنه کرده، نه در پیکره اش. پیکرش رشد کرده و بزرگ شده اما درونمایۀ وجودی اش، جانش ضعیف تر و رنجورتر شده.

بله، از زمان بوجود آمدن تئاترِ به اصطلاح خصوصی -که آن هم شیطنتی با قصد و غرض بود و می بینیم که تیغ ممیزی همچنان در کار است- تعداد سالن ها و مخاطبان تئاتر بیشتر شدند، اما به همان نسبت کفۀ دیگر ترازو پایین رفت. در حالی که در شرایط معمول روزانه حدود 100 اجرا فقط در تهران روی صحنه می رود اما دریغ از یک اتفاق تازه. یک دلیل مهم آن همان ترس از تجربه و ریسک کردن است؛ همه از روی دست هم یا از روی دست غربی ها کپی می کنند و زحمت خودشان را کم می کنند. از طرفی حرص دیده شدن، پول درآوردن و یک شبه رهِ صد ساله رفتن و... آدم ها را مجبور می کند تن به کارهایی بدهند که نتیجه اش دیگر ربطی به تئاتر و هنر ندارد.

هنر اجرا به انسان های شجاع نیاز دارد؛ به کسانی که برای خودشان و کارشان ارزش قائل شوند و حاضر باشند فداکاری کنند؛ نه کورکورانه، بلکه با آگاهی و درایت. وقتی با شجاعت پا به میدان می گذاری مشکلات و موانع یکی یکی کنار خواهند رفت. قصدم موعظه نیست، بخصوص در زمانی که حتا کلمات هم از معنا تهی شده اند و تشخیص امر حقیقی دشوار است. باید به دنبال راه حل ها باشیم. ریسک نکردن و افتادن در کارخانۀ تئاتری که به وجود آمده، گروه را به جایی می کشاند که در یک بازۀ زمانی کوتاه تمرین کند و فروش گیشه اش را با آوردن سلبریتی و ساختن چند تیزر بی ربط تضمین کند. اینگونه در به در بازیگر و تماشاگر بودن آدم ها را دچار چنین وضعیت فلاکت باری می کند که دیگر از تئاتر و تئاتری امید رهایی و روشنگری نمی توان داشت.

نمایش پایکوبی اسب های پشت پنجره در برج آزادی

بزرگمهر: یکی دیگر از تاثیرهای مهم بیرون بردن اجراها از سالن این است که نه تنها در جریان تئاتر می تواند تأثیرگذار باشد، بلکه در صحنۀ شهر نیز تحولاتی را بوجود می آورد. شهر به عنوان یک صحنۀ بزرگ نمایش که ما همه خالقان و اجراگرانش هستیم، نیازمند پویایی و تعامل با بافت های فرهنگیش است. اگر محیط زیست یک جامعه صرفن محدود به عبور و مرور و خرید و تأمین مایحتاج زندگی شود، نتیجه ای جز از خود بیگانگی و از هم گسیختن جامعه نخواهد داشت.

این مهم است که یک فضای عمومی، بدل به فضایی برای زندگی جمعی شود و برای رسیدن به آن لازم است تا فضاهای شهری، کاربری های متفاوتی را تجربه کنند. جشنها و رخدادهای فرهنگی، موجب معاشرت مردم با فضای شهرشان می شود، آگاهی از سرمایه های فرهنگی، معماری، تاریخی و طبیعی شهر را بالا می برد، احساس تعلق تولید می کند و کیفیت شهروندی را افزایش می دهد.

شهروندان تهرانی اکثراً دچار احساس بیگانگی از شهرشان هستند و در حقیقت ترجیح می دهند محیط زیست جمعی خود را انکار کنند و از شهر بیشتر به عنوان ابزاری برای گذر و تأمین نیازهای معیشتی خود استفاده می کنند و این یعنی بیماری یک جامعه. از سویی دیگر به قول هانری لوفِور تک کاربری بودن مکان ها منجر به کالا شدن آن ها می شود. این مسئله هم در مورد فضاهای شهری صدق می کند و هم فضاهای نمایشی؛ که عدم ایجاد ارتباط و گفتگو میان این دو باعث می شود که هم تئاتر و هم شهر بدل به کالایی شوند برای مصرف و نه منبعی برای تولید فرهنگ انسان شهری مدرن.

* شما با توجه به مکان های غیرمعمولی که برای اجرا انتخاب می کنید و از المان های گیشه پسند هم استفاده نمی کنید چگونه پای مخاطب را به اجراهایتان می کشانید؟

بزرگمهر: اتفاقاً بیرون رفتن از فضای مرسوم تئاتر، کمک می کند تا ما بتوانیم ریسک کنیم. اگر من بخواهم در یک سالن تئاتر اثری را روی صحنه ببرم، اولین سؤالی که از من می پرسند این است که بازیگرها و عواملت چه کسانی هستند. بعد باید به فکر پر کردن سالن باشید و برای این کار باید از چهره ها استفاده کنید، زیرا اگر سالن را پر نکنید با آسیب های روحی و مالی مواجه می شوید.

از این رو می توان با فاکتور گرفتن مقوله سالن، به اصل ماجرا پرداخت. اینکه واقعن می خواهید چه چیزی را مطرح کنید و این طرح مسأله را با چه فرمی ارائه می دهید. اینکه چطور روی فرمی کار کنید که از امکانات و محدودیتهای فضا بهره ببرد و از حواشی ای که اهمیتی ندارند بکاهد. چنین روندی جذاب است، به کار عمق می بخشد و به آن در موقعیت اجتماعیش معنا می دهد. گاهی باید هزینه ها را پایین آورد و انرژی را روی کار متمرکز نمود و مخاطبی را جذب کرد که دغدغه ای را دنبال می کند و صرفاً به دنبال مصرف یک کالای فرهنگی نیست.

نمایش تله سیتی-تهران

کمالی مقدم: البته که ما در این شیوۀ کاری همواره در حال تجربه و دست پنجه نرم کردن با چالش ها هستیم. جذب مخاطبی که به چنین معیارهای تبلیغاتی عادت کرده، برای حضور و تماشای اثر هم یکی از همین چالش هاست. ما به دل مخاطبی می رویم که ظاهرن علاقه ای به دیدن تئاتر ندارد. این خودش یک اجراست که چگونه مخاطبی که اصلن دغدغۀ نمایش ندارد را با هنر نمایش آشنا کنیم. علاوه بر این، مهیا کردن شرایط اجرا برای فضا و مکانی که متولیان و مسئولان آن شناخت و دغدغه تئاتر ندارند و همچنین تجهیز فضا از دیگر چالش های اجرا در محیط های مختلف شهری است. یعنی در نهایت برای یک اجرای محیطی، باید تمامی شرایط محیط را از نو بسازی؛ تماشاگر، فضا، شیوۀ تبلیغات و خود اجرا.

* شما تقریباً یک دورۀ طولانی در تئاتر حضور مستمر نداشتید و تا جایی که می دانم رفتید سراغ فیلمسازی و پرفرمنس آرت...

بزرگمهر: فکر می کنم چیزی که برای ما همیشه مهم بوده، پژوهش است؛ اجرا، فیلمسازی و سفر هر کدام کمک می کنند تا ابعاد جدیدی از وجود تو به عنوان یک هنرمند (منظورم از این واژه کسی است که با ابزار هنری کار می کند) رشد کنند و پرورش یابند. آموزش و پژوهش توأمان با خلق اثر مثل یک چرخه می مانند که هر یک با عبور از دیگری بوجود می آید. تجاربی که به عنوان یک اجراگر در پرفورمنس آرت بدست می آوری، هم به شناخت تو از خودت کمک می کند و هم از جامعه ای که در آن زندگی می کنی.

از میان بردن دیوار میان بازیگر و تماشاگر، موجب می شود که اجرا به مفهوم یک تجربه، یک آیین، یک سیر و سلوک و به درمانی جمعی منجر شود که هدف اصلی تئاتر است، ولی امروزه در اکثر مواقع نادیده گرفته می شود و صرفن بُعد سرگرم کنندۀ آن مد نظر قرار گرفته است.

در حقیقت تئاتر شعر فضاست و به قول آرتو، با تئاتر است که می توان جامعه را درمان کرد. گاه پرفرمنس بیشتر از تئاتر موفق می شود تا به شکل آیینیِ یک اجرای جمعی نزدیک شود، چرا که تجربۀ متفاوتی را از زمان و مکان برای مجموعۀ اجراگران و تماشاگران یا بهتر است بگوییم شرکت کنندگان بوجود می آورد. یعنی ما همگی در درون رخدادی جمعی قرار می گیرم و مسئله ای را با هم ولی از دیدگاه های مختلف زندگی می کنیم. چنین تجربه ای نه تنها درمانگر است و راه گشا، بلکه همچون یک لابراتوار خودشناسی و جامعه شناسی کمک می کند تا با ابعاد ناخودآگاه و در واقع ذهن آن موقعیت ارتباط برقرار کنید.

کمالی مقدم: و این هم برمی گردد به همان بینارشته ای بودن کار ما. در دنیای معاصر که همۀ هنرها به نوعی به هم وصل هستند و در تعامل با هم پیش می روند، هنرمند برای اینکه بتواند در کارش پیشرفت کند نیاز دارد که به جهان های موازی هنری و معرفتی رفت و آمد کند و ریشه بدواند. امروز نه تنها تمام هنرها به هم مربوط اند بلکه مقوله های دیگر فلسفی، اجتماعی، سیاسی و محیط زیستی هم با مقولۀ فرهنگی در ارتباط اند.

تمام جریان های هستی مثل یک زنجیر به هم متصل اند و ما چاره ای نداریم جز اینکه خودمان را به این جریان وصل کنیم. در مورد پرفرمنس آرت هم باید بگویم که هنری است با نگاهی معترض، نقد آمیز و چالش برانگیز که به شدت از خود و جامعه اش پرسشگری می کند. کارش طرح مسئله است و مواجه کردن آدم ها با خودشان و جهان پیرامونشان. و تمام این جریان در یک شکل بداهه و در لحظه اتفاق می افتد.

باید بگویم همان چیزی که من در تئاتر دنبالش بودم اینجا پیدایش کردم. در پرفرمنس آرت شما مسئله ای را با مخاطبتان مطرح می کنید که یا با مشارکت مستقیم آن ها و یا بدون مشارکت شان تبدیل به مسئله ای جمعی می شود. هر اجرا یک اتفاق تازه است و نتیجه ای تازه خلق می کند. در این روند دیگر مهم نیست اجرا منجر به شکست شود یا نشود، زیرا شکست هم جزئی از پرفرمنس تلقی می شود و آگاهی جمعی را بالا می برد. فرقش با تئاتری که گفتم تکراری و ترسوست همین است. بنابرین این شیوۀ اجرایی به نوعی سرلوحۀ کارمان شد و باعث شد به صورت جدی تر و رسمی تر در فضاهای عمومی و بیرون از سالن های تئاتری به کار بپردازیم؛ فکر می کنم اگر روزی بخواهیم در سالن تئاتر هم کار کنیم، اجرایی را با توجه به فضای سالن و هویتی که دارد تولید خواهیم کرد.

فیلم جنبل ساخته شده در جزیره هرمز

* شما با تله سیتی-تهران یک تجربه بینافرهنگی داشتید که برخلاف معمول در خارج از سالن تئاتر اتفاق افتاد. دربارۀ این تجربه صحبت کنید که با هنرمندان فرانسوی این کار را تولید و در فرانسه نیز اجرا کردید و پس از آن در تهران.

کمالی مقدم: ایدۀ بازی با شهر از ابتدا در سر من و مینا بوده و همچنان هم هست. اینکه شهر به مثابۀ یک صحنه بزرگ نمایش پر از صحنه های کوچک است. مکانی است برای ملاقات و برای ابراز نمودن خود، مطرح کردن دغدغه های شهر و حتی نقد خودِ شهر، مسائل اجتماعی و آدم هایش.

بزرگمهر: تله سیتی - تهران به این صورت شکل گرفت که دو هنرمند فرانسوی، یوآنا آروفات و الیویه ویلانُو، که بطور تخصصی روی اجراهای شهری کار می کردند، برای تحقیق و ملاقات با هنرمندان این رشته به تهران آمدند. ما با هم آشنا شدیم، در مورد دغدغه هایمان صحبت کردیم و در نهایت تصمیم گرفتیم در این زمینه یک پروژۀ مشترک با هم بسازیم.

روایت شخصیت هادی در نمایش تله سیتی- تهران که بازیگریست صحنه به دوش و در هر گوشه از شهر، فرشش را که همان صحنه اش است، پهن می کند و زندگی را به نمایش در می آورد، مانیفست مینیمالی است از تفکر و شیوه ای که ما در طی این یک دهه کار با گروه هنری نوآر دنبال کرده ایم شروع کردیم به کار کردن روی اِلِمان های شهری، مثل ایستگاه اتوبوس و پله برقی به عنوان صحنه های نمایش. رفته رفته پروژۀ تله سیتی- تهران شکل گرفت که هویت انسان معاصر به مقولۀ شهر را دنبال می کند. ساکنین هر شهر جزئی از آن هستند؛ مسافران و گردشگرانی هم که وارد یک شهر می شوند بخش دیگری از آنرا می سازند. ما به دنبال ساختن تصویری از شهر تهران بودیم که از ملاقات نگاه چهار انسان معاصر شکل می گیرد. دو نفر از آن ها ساکن تهران هستند و در عادات و هویتش ریشه دارند و دو نفر دیگر به عنوان دو مسافر، در حال کشف هویت خود در این فضای جدید هستند و شهر تهران صحنه ای است برای بازنمایاندن خیالات، آرزوها، خاطرات، ترسها و گم گشتگی های این چهار نفر.

کمالی مقدم: هر یک از این چهار نفر بر اساس شخصیتی که ریشه در هویت او دارد، سفری را در شهر آغاز می کند و موقعیتهایی را به اجرا در می آورد. از این اجراها مجموعه ای ویدیو پرفرمنس ساختیم که در زمان اجرا برای مخاطبان همزمان با روایت ما به نمایش در می آمد.

تله سیتی- تهران دوبار در فرانسه به نمایش در آمد که هر بار در فضای جدیدی، با توجه به شرایط آن باز تعریف می شد؛ مثلن در یک کلیسا، در مدرسه، در خیابان و یا در ساختمان یک تئاتر. در این اجراها من و مینا ویدیوها را طراحی می کردیم و اجرا در تعاملی توسط هر چهار نفرمان کارگردانی و اجرا می شد. البته هر بار از یک کارگردان مهمان دعوت کردیم تا به عنوان دراماتورژ فضا و نگاه بیرونی، ما را هدایت کند. در تهران نیز پاییز همین امسال این پروژه را در سرای کاظمی اجرا کردیم که البته این بار فقط من و مینا به شکل زنده ماجرا را روایت می کردیم و یوآنا و الیویه، در تصاویر و به شکلی مجازی حضور داشتند.

بزرگمهر: در ضمن به نمایش در آمدن تله سیتی- تهران در سرای کاظمی، که بنایی است قجری در بافت تاریخی تهران، در محلۀ امامزاده یحیی در عودلاجان، خود لایۀ دیگری به داستان می بخشید و ارتباط مخاطب تهرانی را با شهر خود به چالش می کشید. از سویی به شکلی فیزیکی با طی کردن این مسیر و پیدا کردن سرای کاظمی در کوچه پس کوچه های این محل قدیمی او را با بخشی از تاریخ شهرش آشنا می کرد و از سویی دیگر، خودِ مفهوم نمایش که اجرایی بود در بابِ به بازی گرفتن شهر، تماشاگران را به شکل دادن رابطه ای خلاقه با تهران، دیدن و درنگ کردن در سرنوشت آن تشویق می کرد.

فکر می کنم روایت شخصیت هادی در این نمایش که بازیگریست صحنه به دوش و در هر گوشه از شهر، فرشش را که همان صحنه اش است، پهن می کند و زندگی را به نمایش در می آورد، مانیفست مینیمالی است از تفکر و شیوه ای که ما در طی این یک دهه کار با گروه هنری نوآر دنبال کرده ایم.

لینک خبر :‌ ساعت24
یک خواننده پیشکسوت گفت: با روندی که در موسیقی پیش گرفته ایم دیگر نیازی به تهاجم فرهنگی نیست و خودمان این مسئولیت را برعهده گرفته ایم و گاهی گوی ابتذال را از ماهواره ها ربوده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

محمد گلریز، خواننده پیشکسوت، در گفت و گو با ایکنا، با اشاره به اینکه وضعیت موسیقی زیبنده هنر ایرانی اسلامی نیست، اظهار کرد: موسیقی امروز ایران دیگر نشانی از ارزش های هنری و عارفانه ندارد و می توان گفت که به موسیقی قبل از انقلاب رجعت کرده است، در حالی که با پیروزی انقلاب اسلامی، این هنر از زشتی ها دور شد و با گذر زمان نگاه های بازاری بر این هنر حاکم شده، زیرا سیاست گذاری ها نادرست است.

وی افزود: افول موسیقی در دهه اخیر فقط به یک ژانر خاص موسیقایی محدود نشده، بلکه حتی سرود های انقلابی نیز دیگر کیفیت گذشته را ندارند. سرود هایی اوایل انقلاب هنوز در خاطر مردم باقی مانده است، اما مخاطبان امروز کدام یک از موسیقی های ارزشی ما را می شناسند و در خاطرشان باقی می ماند. این مسئله گریبان گیر همه هنرمندان اعم از جوان و پیشکسوت است و حتی اگر با وجود سابقه فراوان اثری را تولید کنم، مخاطبان بی توجه از کنار آن می گذرند.

این خواننده تأکید کرد: این روزها آثار بی کیفیت به اسم موسیقی پاپ در اختیار مردم قرار می گیرند و سلیقه بسیاری از مخاطبان را تغییر داده اند و در چنین شرایطی آثاری که دغدغه ارزش ها را دارند نادیده انگاشته می شوند. تنها راهکار حل این معضل، حمایت همه جانبه صداوسیما از آثار فاخر است.

همراهی با مخاطبان به بهانه جذب مخاطب

گلریز تصریح کرد: تولید موسیقی جوان پسند که ذهن مخاطب را از ماهواره و موسیقی لس آنجلسی دور کند اتفاق خوبی است، اما به جای مقابله با این سبک ها بیشتر با آن ها همسو و هم جهت شده ایم و با روندی که پیش گرفته ایم دیگر نیازی به تهاجم فرهنگی نیست، بلکه ما خودمان این مسئولیت را به عهده گرفته ایم و گاهی در ابتذال گوی رقابت را از ماهواره ها ربوده ایم.

خوانند ترانه این پیروزی با بیان اینکه وزارت ارشاد وضعیتی به مراتب دردناک تر از صداو سیما دارد، گفت: در گذشته وزارت ارشاد مراکزی داشت که روی اشعار و موسیقی آثار نظارت می کرد، حتی بر خوانندگان پیشکسوت که انقلابی بودنشان ثابت شده بود هم نظارت می شد، اما این اتفاق سال ها فراموش شده و باید متذکر شد که نظارت به معنای محدود کردن هنر نیست، بلکه راهکاری است که با تنزل فرهنگی مقابله می کند. این اتفاق در بسیاری از کشورها رخ می دهد، اما ما آن را به فراموشی سپرده ایم.

این استاد پیشکسوت موسیقی ادامه داد: سریال های تلویزیونی عموماً در تیتراژ آغازین یا پایانی از موسیقی استفاده می کنند، اما چه تعداد از این تیتراژ ها به هنرمندانی انقلابی و ارزشی سفارش داده می شود؟ وقتی این مسئله را با دقت ارزیابی کنید، درمی یابید که در این زمینه هم کم کاری می شود و در برخی مواقع تیتراژفروشی هم رخ می دهد.

صداهای امروزی تکراری یا تقلیدی اند

وی با بیان اینکه صدا های امروزی در موسیقی تکراری اند یا تقلیدی، گفت: عمق فاجعه زمانی است که بدانید بسیاری از صدا ها یک صدا هستند، چون بسیاری از آن ها با دستگاه تنظیم می شوند. همچنین کپی کاری از روی صدا های قدیمی و حتی لس آنجلسی معضلی است که به صورت فراگیر در موسیقی پاپ در حال وقوع است، هرچند کپی کاری گاهی به موسیقی و شعر نیز تعمیم پیدا می کند. به همین جهت بسیاری از ترانه های ترکی و عربی با کمی تغییر به زبان فارسی بازخوانی می شوند.

خواننده سرود شهید مطهر صریح کرد: از اساتید موسیقی سنتی درخواست می کنم که شرایطی را فراهم آورند تا جوانان با موسیقی فاخر ارتباط بیشتری برقرار کنند. در این راستا کمی تغییر و همخوانی با سلیقه جوانان آسیبی به موسیقی سنتی وارد نمی کند. البته اساتید باید گام های اولیه را بردارند تا جوانان هم جرئت نوآوری در آثارشان را داشته باشند.

وی در پایان تأکید کرد: اتفاق ناخوشایند دیگری که در عرصه تبلیغ موسیقی صورت می گیرد، تبلیغات شهری است که فقط به خوانندگان خاصی تعلق می گیرد و سایر هنرمندان از آن محروم اند و نهادهای دولتی موظف اند که امکانات مناسبی را فراهم کنند تا شاهد اتفاقات بهتری برای همه هنرمندان باشیم.

گفت و گو از داوود کنشلو
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
این آهنگساز با بیان اینکه کنسرت گروه وزیری در تالار وحدت یکی از پرشورترین اجراهای آنلاین فروردین ماه بود،گفت: در این اجرا گمان می کردم چون شنونده نداریم اجرا برایمان دشوار خواهد بود اما پیام های مخاطبان در فضای مجازی احساس عجیبی را درگروه ایجاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، کنسرت آنلاین کیوان ساکت و وحید تاج با همراهی گروه نوازندگان وزیری شامگاه شنبه 30 فروردین در تالار وحدت برگزار شد. این مجموعه کنسرت های آنلاین از سوی بنیاد رودکی با همکاری و مشارکت تلویزیون تعاملی تیوا و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. درباره این اجرا و مزایا و معایب کنسرت آنلاین با کیوان ساکت ، آهنگساز و نوازنده و سرپرست گروه وزیری به گفت و گو نشسته ایم که در زیر می آید.

اجرای کنسرت آنلاین در تالار وحدت برای نخستین بار چگونه بود؟

کنسرت آنلاین به صورت رسمی با یک گروه موسیقی را برای نخستین بار بود که اجرا می کردم البته من به صورت تک نوازی پیش از این نیز کنسرت آنلاین داشته ام. در این اجرا گمان می کردم برای نخستین بار چون شنونده نداریم، اجرا برایمان دشوار خواهد بود ولی در حین اجرا با پیام های مردم و کامنت های آنها در فضای مجازی احساس عجیبی را در گروه و نوازنده ها ایجاد شد که نبود بینندگان و شنوندگان در حین اجرا را اصلا احساس نکردیم و اجرای گرم و پرشوری را شاهد بودیم. به گفته تماشاگران در میان اجراهای آنلاینی که دیده بودند، اجرای گروه وزیری یکی از گرم ترین و پرشورترین اجراهای آنلاین در فروردین ماه امسال بود.

چه تفاوتی بین اجرای آنلاین و اجرا با حضور تماشاگر وجود دارد؟

وقتی تماشاگر دارید، یک صدا، یک سرفه و حرکتی می بینید می تواند تمرکزتان را بهم بزند ولی اینجا در اجرای آنلاین سکوتی بر سالن حکمفرما بود که باعث تمرکز بیشتر گروه می شد ولی ما عملا حضور تماشاگر را در کنار خودمان احساس می کردیم.

آیا برگزاری کنسرت های آنلاین می تواند به ترغیب مردم به در خانه ماندن کمک کند؟

می شود گفت اجرا به در خانه ماندن مردم کمک می کند و ما هم تمام تلاش مان را می کنیم که مردم را در خانه نگه داریم و به آنها کمک می کنیم که در خانه بمانند چون این به نفع خودشان و هموطنان شان است ولی نمی دانم چطور می شود این کار را ادامه داد. مردم هم نگران امرار معاش شان هستند و چگونه می شود آنها را به در خانه ماندن ترغیب کرد البته این وظیفه دولت است که هزینه های مردم را بدهد که آنها نیز در خانه بمانند و همانند دیگر کشورهایی که هزینه های شهروندان شان را دادند و آنها را در خانه نگاه داشتند که این شرایط به پایان برسد.

آیا اجراهای آنلاین شما ادامه دار خواهد بود؟

اجرا با تماشاگر یک خوبی ای که دارد، این است که عده محدودی شما را می بینند و شما می توانید این اجرا را در شهرهای مختلف و در کشورهای مختلف تکرار کنید و یک برنامه موسیقی ای که تمرین می شود را می شود بارها و بارها اجرا کرد چون شنوندگان آن متفاوت هستند اما در یک اجرای آنلاین تعداد زیادی از مخاطبان در شهرهای مختلف و در جاهای مختلف کنسرت را می بینند و این کار را دشوار می کند و باید در هر اجرا یک رپرتوار جدید را تمرین کرد که خود این هم برای گروه زمان بر است.

رپرتوار اجرایی کنسرت دیشب شما چه قطعاتی بود؟

در اجرای آنلاین تالار وحدت گزیده ای از کارهای سال های قبل به اضافه کارهای جدیدی را اجرا کردم. یک مشکلی که در اجرای آنلاین داریم، کمبود زمان است چون زمان تعریف شده یک ساعت بود، بخشی از رپرتواری که ما آماده کرده بودیم را شوربختانه نتوانستیم اجرا کنیم و رپرتوار به صورت کامل به خاطر کمبود وقت اجرا نشد.

در کنسرت آنلاین کیوان ساکت و وحید تاج ، محمد دلنوازی (عود)، سروش عازمی خواه (پیانو)، اشکان مرادی (کمانچه)، علی فربدنیا (نی)، یحیی علوی (سنتور)، مهدی غلامی (دف و بندیر)، سیاوش ساکت (سازهای کوبه ای)، سالار زمانیان (تار) و کیارش ساکت (شورانگیز) به عنوان نوازنده حضور داشتند.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
دامون شش بلوکی معتقد است: آموزش آنلاین در دوران کرونا شهروندان را به حضور در کلاس آموزشی هنر ترغیب می کند و اگر از سوی اساتید بزرگ برگزار شود فاصله بین هنرمندان و مردم را کمتر می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، از زمان فراگیری اینترنت در دنیا آموزش آنلاین از جمله شیوه های آموزشی بود که در دنیا به سرعت مرسوم شد و مدرسان در حوزه های مختلف کلاس های آموزشی خود را با این شیوه برپا کردند، آموزش آنلاین در روزهای شیوع کرونا و قرنطینه بودن مردم در خانه ها کمک بزرگی به مردم می کند چرا که امکان حضور آنها در کلاس های حضوری وجود ندارد، همانطور که می دانید تمامی فعالیت های آموزشی و هنری به دلیل شیوع کرونا و برای حفظ سلامت شهروندان تا اطلاع ثانوی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل شده است، یکی از راهکارهای مهم و اساسی برای عقب نماندن از درس و کلاس آموزش آنلاین است، آموزش آنلاین را با دامون شش بلوکی هنرمند و پژوهشگر موسیقی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

در شرایط کنونی که بحران کرونا موسسه های آموزشی را تعطیل کرده است، چقدر آموزش های آنلاین می تواند موثر باشد؟

کلاس های آموزش آنلاین باید در جامعه بستر سازی شود و جا بیفتد، ما در زمینه آموزش آنلاین تجربه چندانی نداریم و اولین بار است به خاطرشیوع کرونا و قرنطینه و تعطیلی مراکز آموزش رسمی به شکل فراگیر در کشور اتفاق افتاده است ، قطعا آموزش آنلاین اگر در شرایط عادی بستر سازی می شد و مردم با اصول و قواعد آن آشنا تر می بودند اثر گذار تر بود.

نکات مثبت برگزاری کلاس های آموزش آنلاین برای هنرجویان و مردم عادی چیست؟

در این شرایط می بینیم برخی از مدرسان موسیقی و اساتید به صورت خودجوش کلاس آنلاین برگزار می کنند که این اتفاق مثبتی است، جامعه هدف این کلاس ها عموما مردم عادی هستند که کلاس های حضوری موسیقی را تجربه نکرده اند و برای اولین بار این شرایط را تجربه می کنند و به موسیقی علاقمند می شوند، از طرفی آن کسی که قبلا هم امکان کلاس رفتن حضوری را نداشته است و تجربه حضور در این کلاس ها را نداشته این فرصت را می یابد که در کلاس های آنلاین حضور پیدا کند و این خیلی مفید خواهد بود. کسانی هم که در کلاس های حضوری شرکت می کردند به دلیل تعطیلی این امکان را ندارند هم می توانند کلاس های خود را به صورت آنلاین ادامه دهند از طرفی اگر هم نخواهند در کلاس های آنلاین شرکت کنند به تمرینات خود ادامه می هند.

آیا کلاس های آموزش انلاین می تواند فرصتی پیش روی علاقمندان به موسیقی بگذارد که به لحاظ اقتصادی امکان رفتن به کلاس حضوری را نداشتند؟

خیلی از افراد به دلیل نداشتن شرایط اقتصادی علی رغم علاقه امکان رفتن به کلاس موسیقی را نداشتند و در این شرایط کلاس های آموزشی را در شبکه های اجتماعی می بیند و ترغیب می شود که در این کلاس ها حضور پیدا کند .

مزایای برگزاری کلاس آموزش آنلاین برای مخاطبان چیست؟

مدرسان و آموزش دهندگان موسیقی به صورت کاملا رایگان مطالب را در سطحی قابل فهم به همه آموزش می دهند که خیلی از افراد می توانند از این شیوه آموزشی بهره ببرند و حرکت بسیار خوبی است که کرونا سبب خیر شده است و بسیاری را ترغیب کرده است پس از پایان کرونا به کلاس های موسیقی حضوری بروند.

اساتید بزرگ موسیقی چه نقشی می توانند در آموزش آنلاین بر عهده بگیرند؟

اگر کلاس های آموزش آنلاین توسط اساتید بزرگ موسیقی برگزار شود قطعا جذابیت بیشتری برای مردم خواهد داشت و برای آنها ایجاد انگیزه و کشش بیشتر به فراگیری موسیقی می کند و همین نقش خوبی است که بزرگان موسیقی می توانند در این شرایط بر عهده بگیرند و فاصله شان را با مردم عادی کمتر کنند، همانطور که می دانید فاصله هنرمندان بزرگ ما در جامعه با مردم زیاد است و اگر این بزرگان به صورت آنلاین کلاس آموزشی برگزار کنند قطعا این فاصله کمتر خواهد شد.

دولت چه حمایت هایی می تواند به مدرسان و آموزشگاه هایی که آنلاین کلاس برگزار می کند داشته باشد؟

در این شرایط که کرونا همه برنامه های فرهنگی و هنری را تعطیل کرده است چون هنرمندان و موسیقیدانانی که به صورت جدی کار می کنند عنوان شغلی ندارند به لحاظ شغلی و معیشتی وضعیت بسیار سختی را از سر می گذرانند، دولت باید از طریق صندوق اعتباری هنر آنها را حمایت کند و هنرمندانی هم که به صورت آنلاین آموزش می دهند را شناسایی کند و از انها حمایت مالی کند همه دستگاهها بودجه هایی برای مواقع سخت دارند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از این قاعده مستثنی نیست و می تواند به هنرمندان از طریق اهدای تسهیلات کمک کند.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
شهرام ناظری با سیل زدگان همراه شد و کنسرت خود را به نفع آن ها در دانشگاه صنعتی شریف برگزار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش ایسنا، شهرام ناظری در این کنسرت ضمن تشکر از دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد که هدف از برگزاری این کنسرت اجرای یک برنامه هنری و کمک به سیل زدگان کشور بوده است.

او ادامه داد: من فکر کردم برای اجرای این برنامه هیچ جا بهتر از دانشگاه به ویژه دانشگاه صنعتی شریف نیست. فکر کردیم اگر این کنسرت در دانشگاه برگزار شود مردم به دانشگاه و هنرمند باسابقه شان اعتماد دارند. من و گروه تمام عواید این اجرا را به سیل زدگان اهدا می کنیم.

این هنرمند همچنین با بیان این که برای من سعادتی است در دانشگاه اجرا کنم ، گفت: محیط دانشجویی پر از شور و دانش و فهم و فرهنگ است.

ناظری سپس خواند چون خیال تو آید به دلم رقص کنان... و کنسرت آغاز شد. در ادامه نوبت به شیدا شدم رسید. قطعه بعدی راست بگو نهان مکن بود که ناظری معتقد است مولانا در این شعر طنزی گنجانده است.

ادامه این کنسرت با خواندن ابیاتی از مثنوی معنوی همراه شد. پس از آن باز آمدم چون عید نو اجرا شد. ناظری سپس ساز دست گرفت و دلا نزد کسی بنشین و اندک اندک را اجرا کرد.

این هنرمند قطعه ای کردی را برای پایان این برنامه انتخاب کرد و پس از اتمام آن گفت: شور و حال دانشجویی دلپذیر بود و شب خوبی را رقم زدید.

علی ترابی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کنسرت حضور داشت.

شهرام ناظری پیش تر درباره این کنسرت به ایسنا گفته بود: من همراه با دانشگاه صنعتی شریف پیش قدم شدم با همکاری کانون موسیقی این دانشگاه کنسرتی را به نفع مردم سیل زده لرستان؛ خوزستان و گلستان برگزار کنم. دوست داشتم این کار در دانشگاه انجام شود چون دانشگاه وزنه و اعتباری دارد و می تواند بیشتر مورد اعتماد مردم واقع شود. قصد دارم عوائد کنسرت دانشگاه صنعتی شریف را در حسابی که روی آن کنترل دارم، قرار دهیم و بعد پول را در اختیار چند نفر از دانشجویان این دانشگاه بگذاریم تا با حضور در مناطق سیل زده آن را هزینه کنند. شاید هم از تهران وسایل مورد نیاز را تهیه و به مناطق آسیب دیده ارسال کردیم. حتی می توانیم مانند زلزله بم برای هنرمندانی که سازهایشان از دست رفته است، ساز تهیه کنیم.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری پیغام
مجید گیاه چی. منتقد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به روز ناتوانی ها عصای شعله ، خس باشد (بیدل دهلوی) مجید گیاه چی. منتقد

فرهنگ های کهن پیچیده و هزارلایه و مملو از دوراندیشی ها و ظرایف و معانی هستند و البته قطعا این بدان معنا نیست که بی عیب ونقص اند و بی نیاز از مواجهه های انتقادی. در فرهنگ ایران، متأثر از سال ها جنگ، ظلم، هجوم، تجاوز، قهر و غضب متجاوزان که گاه با خشک سالی و قهر طبیعت هم توأمان شد، اصطلاح روز مبادا ، شکل گرفته و معنی و مفهوم یافته است. بسیار دیده شده که تشخیص فرارسیدن روز مبادا به تأخیر و تعویق افتاده، تاجایی که گاه هرگز تشخیص داده نشده و چه بسیار زندگی ها و سرنوشت ها در اثر این عدم تشخیص، دگرگون شده اند که منشأ تحولاتی تاریخی هم بوده است. چه فراوان از ما و گذشتگان مان که در فقر و فاقه، سخت و دشوار زیسته اند، بی آنکه از اندوخته های خودشان یا آنچه ممکن بود به آنان داده شود، بهره مند شوند و آنچه می توانست زندگی و حال و آینده شان را بهبود بخشیده و حتی متحول کند، دست نخورده و گاه حتی بی حاصل، از دسترس دور مانده یا گذاشته و رفته اند و چه بسیار که اگر رسیدن آن روز را به درستی تشخیص داده بودند، سرنوشت های بسیار، مضمحل و دگرگون نشده بود و چه بسا تاریخ جریان دیگری می یافت.

با قدرت نمایی کرونا، بسیاری بر این باورند که تاریخ، جهان بینی آدمی و مناسبات قدرت، متحول می شود و این رویداد یک سرفصل تازه و دگرگون کننده در مناسبات قدرت و در نگاه و باور انسان، نسبت به خود، دیگری و هستی است که امیدواریم باشد و آغازی بشود برای پایان تبعیض ها برای فهم و دریافت آنکه انسان و نه تنها انسان، بلکه هستی و طبیعت را سرنوشت و تقدیری مشترک است و باید به جای زیاده خواهی ها و تبعیض ها، منشی عادلانه و منصفانه در پیش گرفت، منشی که در آن کرامت تمامی انسان ها و حقوق تمامی موجودات، محترم شمرده شود و به جای انباشت های بیهوده و بی خردانه ای که عموما گاه حتی فرصت بهره گیری از آنها فراهم نمی آید و تنها فراوان دیگری و دیگران را از برخورداری، دور و محروم می کند، به رفاه و سلامت و عدالت و برخورداری و به آزادی همگان منجر شود که سعادت بشر بی تغییری عمده در وضعیت آن برای درصد بس کوچک و اندکِ بیش از نیاز برخوردار، امکان بالقوه تحقق دارد، هرچند اگر تاکنون هزاران سال تلاش مستمر و پرداخت هزینه های فراوان تا حتی برگذشتن از جان، برای تحقق آن توسط آزادگان و آزادی خواهان و عدالت جویان، به نتیجه و به بار ننشسته باشد. و اما اوضاع تئاتر و هنرمندانش که پیش از این هم در هراس درازمدت و تاریخی از اندیشه ورزی و تحول خواهی مدام و همیشگی تئاتر، بحرانی و وخیم بود و جامعه تئاتر حتی پیش از این از گروه های بسیار محروم اجتماعی محسوب می شد، به شدت بیشتری که هرگز قابل تصور نبود، به وخامت گراییده است. هرچند به شکلی بدیهی همه گیری کرونا در جهان، محدود به جامعه بسیار کوچک تئاتر نیست و موجب تعطیلی بسیاری از فعالیت ها و مشاغل شده و بر میلیون ها و حتی میلیاردها انسان لطمه و آسیبی جدی وارد کرده است.

از سوی دیگر با گستردگی بحران، تمامی دولت ها، حتی دولت های پیشرفته و برخوردار را هم سردرگم، پریشان و درگیر مشکلات فراوان کرده است و در چنین موقعیتی، شرایط دولت ایران که به دلایلی با تنگناهایی پیچیده تر هم روبه رو است، قابل حدس است: تحریم شدید بین المللی و فقدان منابع که منجر به بحرانی اقتصادی و گستردگی بیشتر فقر و بی کاری شده است. عدم تمرکز در اعمال قدرت اقتصادی و تعدد مراکز تصمیم گیری، مشکل میزان مقبولیت و اعتماد، به ویژه با توجه به تمرکز کامل و به کارگیری تمام توان جناح مقابل سیاسی، برای تشدید آن، که البته خود همان جناح نیز با شدت بیشتری با این نقص مواجه است و... در کنار وسعت و گستردگی گروه های نیازمند حمایت، بخشی از مشکلات دولت است که به نظر می رسد تعجیل غیرمتعارف در عادی سازی وضعیت، با وجود تمام خطرات احتمالی و جدی آن، نتیجه ناگزیر همین دست مشکلات چاره ناپذیر باشد .

چنین وضعیت بغرنجی را نبود آمار و اطلاعات درست و کافی و نبود نهادها و تشکل های مردمی که در چنین شرایطی که هر دولتی هرچند قدرتمند هم مستأصل می ماند، می توانند یاری گری جدی باشند، پیچیده تر کرده است.

کاش در تمام این سال ها، حالا جدا از موضوع احزاب و فعالیت های سیاسی، حداقل با تشکل ها و نهادهای مردمی برخوردی نشده بود یا امید که از این پس چنین نشود، چراکه آنها هستند که می توانند هم حقوق و توقعات اشخاص و گروه های مرتبط و ذی نفع را خاطرنشان کنند و در چارچوب های مدنی و متمدنانه، پیگیر توجه به توقعات منطقی موجود باشند و هم از طریق کمک به جمع آوری و جمع بندی اطلاعات اعضا و فعالیت های تخصصی و توزیع عادلانه و هدفمند منابع، به دولت در تصمیم گیری معقول، مناسب و مقرون به عدالت، یاری برسانند.

و ای کاش دولت از همین امروز به غفلت طولانی مدت خود نسبت به بدیهی ترین توقعات موجود جامعه تئاتر از آن که در وهله اول جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات به روزشونده تئاتر کشور است، پایان دهد و مبنا و بنیانی برای هر تصمیم گیری و برنامه ریزی منطقی و علمی فراهم آورد.

تا این لحظه خانه تئاتر به عنوان جدی ترین نهاد صنفی هنرمندان تئاتر، تحرکاتی داشته و هرچند نتوانسته در ارائه آمار و اطلاعات لازم که در اتخاذ هر تصمیمی بسیار حائز اهمیت است، کمکی بکند؛ اما حداقل وجود و توقعات جامعه تئاتر ایران را یادآور شده است که شامل سه خواست نسبتا بدیهی و احتمالا عمومی و مشترک در تمامی دیگر اصناف یعنی: برخورداری از حقوق ایام بی کاری، جبرانِ تا جای ممکن ضرر و زیان تمامی فعالیت های تئاتری و پرداخت یا دریافت نشدن حق بیمه هنرمندان تئاتر تا پایان بحران است. خواست هایی که مورد تأیید و حمایت خانه سینما هم قرار گرفته و این خانه نیز خواهان توجهی مشابه شده است.

دولت هم هرچند شاید اندکی با تأخیر و دیر، اما واکنش مثبتی نشان داده است، از جمله رئیس جمهور درخواست خانه تئاتر را با نظر مساعد، به وزارت ارشاد ارجاع داده و وعده هایی درباره برخی حمایت ها یا معافیت از پرداخت موقت حق بیمه داده شده است.

پیچیده ترین موضوع که برخورداری از بیمه بی کاری و شاید حتی مهم تر از آن اساسا به رسمیت شناختن فعالیت های تئاتری به عنوان شغل است، همچنان بلاتکلیف و معلق باقی مانده و به نظر می رسد با دشواری های فراوان روبه رو است.

موضوعی که یک خواست درازمدت و بنیادین جامعه تئاتر و البته جامعه هنرمندان کشور محسوب می شود که مداوم هم از سوی دولت ها مورد انکار یا بی توجهی قرار گرفته و هم به دلیل شکل نگرفتن تشکیلات قدرتمند صنفی، از مشاوره ها و ارائه طریق های تخصصی ذی نفعان، محروم و دور مانده که به نتیجه رسیدن آن را دشوار کرده و در هاله ای از ابهام نگه داشته است. هرچند امیدواریم این بحران، برای به نتیجه نزدیک شدن یا رسیدن این خواست درازمدت، عدویی سبب خیر باشد. بی تردید کتمان شدنی نیست که آنچه می تواند بر میزان امیدواری به حصول مناسب ترین نتایج ممکن در هر بحران و در ارتباط با هر صنف و گروهی بیفزاید، تعامل دولت با نهادهای صنفی و مدنی و هم زمان کمک به تقویت و توانمندسازی آنان از سوی دولت و البته افزایش مشروعیت و اعتبار و قدرت آنان از طریق توجه و فعالیت گسترده تر ذی نفعان و در اینجا هنرمندان و جامعه تئاتر ایران است.

بحران کرونا بیش از پیش ضرورت وجود، تقویت و گسترش نهادهای مدنی و صنفی را به دولت و به خود ذی نفعان یادآور و متذکر می شود که به هیچ روش و طریق دیگری قابل جایگزینی و جانشینی نیست.

و اما در پایان تذکر و توجه دادن به مطلبی دیگر هم مهم و گریزناپذیر به نظر می رسد. برای به سلامت یا حداقل با کمترین میزان لطمات و صدمات ممکن گذشتن از این بحران، راهی جز به کارگیری تمام توان و بضاعت موجود در کشور وجود ندارد و به نظر نمی رسد.

فقط با اتکا به منابع و بخش های اقتصادی در اختیار دولت، به سلامت گذشتن از گرداب سخت این بحران، بسیار دشوار و حتی بعید به نظر می رسد؛ بنابراین و لاجرم به نظر می رسد چاره ای باقی نمی ماند که تمام توان و امکان موجود در کشور و از جمله آن بخش از منابع و اقتصاد که در اختیار دولت نیست هم تحت مدیریتی واحد و برخوردار از قدرت اتخاذ تصمیم، کاملا قابل محاسبه و به کارگیری باشد که بی شک هم امروز، روز مباداست.

به روز ناتوانی ها عصای شعله ، خس باشد (بیدل دهلوی) مجید گیاه چی. منتقد

فرهنگ های کهن پیچیده و هزارلایه و مملو از دوراندیشی ها و ظرایف و معانی هستند و البته قطعا این بدان معنا نیست که بی عیب ونقص اند و بی نیاز از مواجهه های انتقادی. در فرهنگ ایران، متأثر از سال ها جنگ، ظلم، هجوم، تجاوز، قهر و غضب متجاوزان که گاه با خشک سالی و قهر طبیعت هم توأمان شد، اصطلاح روز مبادا ، شکل گرفته و معنی و مفهوم یافته است. بسیار دیده شده که تشخیص فرارسیدن روز مبادا به تأخیر و تعویق افتاده، تاجایی که گاه هرگز تشخیص داده نشده و چه بسیار زندگی ها و سرنوشت ها در اثر این عدم تشخیص، دگرگون شده اند که منشأ تحولاتی تاریخی هم بوده است. چه فراوان از ما و گذشتگان مان که در فقر و فاقه، سخت و دشوار زیسته اند، بی آنکه از اندوخته های خودشان یا آنچه ممکن بود به آنان داده شود، بهره مند شوند و آنچه می توانست زندگی و حال و آینده شان را بهبود بخشیده و حتی متحول کند، دست نخورده و گاه حتی بی حاصل، از دسترس دور مانده یا گذاشته و رفته اند و چه بسیار که اگر رسیدن آن روز را به درستی تشخیص داده بودند، سرنوشت های بسیار، مضمحل و دگرگون نشده بود و چه بسا تاریخ جریان دیگری می یافت.

با قدرت نمایی کرونا، بسیاری بر این باورند که تاریخ، جهان بینی آدمی و مناسبات قدرت، متحول می شود و این رویداد یک سرفصل تازه و دگرگون کننده در مناسبات قدرت و در نگاه و باور انسان، نسبت به خود، دیگری و هستی است که امیدواریم باشد و آغازی بشود برای پایان تبعیض ها برای فهم و دریافت آنکه انسان و نه تنها انسان، بلکه هستی و طبیعت را سرنوشت و تقدیری مشترک است و باید به جای زیاده خواهی ها و تبعیض ها، منشی عادلانه و منصفانه در پیش گرفت، منشی که در آن کرامت تمامی انسان ها و حقوق تمامی موجودات، محترم شمرده شود و به جای انباشت های بیهوده و بی خردانه ای که عموما گاه حتی فرصت بهره گیری از آنها فراهم نمی آید و تنها فراوان دیگری و دیگران را از برخورداری، دور و محروم می کند، به رفاه و سلامت و عدالت و برخورداری و به آزادی همگان منجر شود که سعادت بشر بی تغییری عمده در وضعیت آن برای درصد بس کوچک و اندکِ بیش از نیاز برخوردار، امکان بالقوه تحقق دارد، هرچند اگر تاکنون هزاران سال تلاش مستمر و پرداخت هزینه های فراوان تا حتی برگذشتن از جان، برای تحقق آن توسط آزادگان و آزادی خواهان و عدالت جویان، به نتیجه و به بار ننشسته باشد. و اما اوضاع تئاتر و هنرمندانش که پیش از این هم در هراس درازمدت و تاریخی از اندیشه ورزی و تحول خواهی مدام و همیشگی تئاتر، بحرانی و وخیم بود و جامعه تئاتر حتی پیش از این از گروه های بسیار محروم اجتماعی محسوب می شد، به شدت بیشتری که هرگز قابل تصور نبود، به وخامت گراییده است. هرچند به شکلی بدیهی همه گیری کرونا در جهان، محدود به جامعه بسیار کوچک تئاتر نیست و موجب تعطیلی بسیاری از فعالیت ها و مشاغل شده و بر میلیون ها و حتی میلیاردها انسان لطمه و آسیبی جدی وارد کرده است.

از سوی دیگر با گستردگی بحران، تمامی دولت ها، حتی دولت های پیشرفته و برخوردار را هم سردرگم، پریشان و درگیر مشکلات فراوان کرده است و در چنین موقعیتی، شرایط دولت ایران که به دلایلی با تنگناهایی پیچیده تر هم روبه رو است، قابل حدس است: تحریم شدید بین المللی و فقدان منابع که منجر به بحرانی اقتصادی و گستردگی بیشتر فقر و بی کاری شده است. عدم تمرکز در اعمال قدرت اقتصادی و تعدد مراکز تصمیم گیری، مشکل میزان مقبولیت و اعتماد، به ویژه با توجه به تمرکز کامل و به کارگیری تمام توان جناح مقابل سیاسی، برای تشدید آن، که البته خود همان جناح نیز با شدت بیشتری با این نقص مواجه است و... در کنار وسعت و گستردگی گروه های نیازمند حمایت، بخشی از مشکلات دولت است که به نظر می رسد تعجیل غیرمتعارف در عادی سازی وضعیت، با وجود تمام خطرات احتمالی و جدی آن، نتیجه ناگزیر همین دست مشکلات چاره ناپذیر باشد .

چنین وضعیت بغرنجی را نبود آمار و اطلاعات درست و کافی و نبود نهادها و تشکل های مردمی که در چنین شرایطی که هر دولتی هرچند قدرتمند هم مستأصل می ماند، می توانند یاری گری جدی باشند، پیچیده تر کرده است.

کاش در تمام این سال ها، حالا جدا از موضوع احزاب و فعالیت های سیاسی، حداقل با تشکل ها و نهادهای مردمی برخوردی نشده بود یا امید که از این پس چنین نشود، چراکه آنها هستند که می توانند هم حقوق و توقعات اشخاص و گروه های مرتبط و ذی نفع را خاطرنشان کنند و در چارچوب های مدنی و متمدنانه، پیگیر توجه به توقعات منطقی موجود باشند و هم از طریق کمک به جمع آوری و جمع بندی اطلاعات اعضا و فعالیت های تخصصی و توزیع عادلانه و هدفمند منابع، به دولت در تصمیم گیری معقول، مناسب و مقرون به عدالت، یاری برسانند.

و ای کاش دولت از همین امروز به غفلت طولانی مدت خود نسبت به بدیهی ترین توقعات موجود جامعه تئاتر از آن که در وهله اول جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات به روزشونده تئاتر کشور است، پایان دهد و مبنا و بنیانی برای هر تصمیم گیری و برنامه ریزی منطقی و علمی فراهم آورد.

تا این لحظه خانه تئاتر به عنوان جدی ترین نهاد صنفی هنرمندان تئاتر، تحرکاتی داشته و هرچند نتوانسته در ارائه آمار و اطلاعات لازم که در اتخاذ هر تصمیمی بسیار حائز اهمیت است، کمکی بکند؛ اما حداقل وجود و توقعات جامعه تئاتر ایران را یادآور شده است که شامل سه خواست نسبتا بدیهی و احتمالا عمومی و مشترک در تمامی دیگر اصناف یعنی: برخورداری از حقوق ایام بی کاری، جبرانِ تا جای ممکن ضرر و زیان تمامی فعالیت های تئاتری و پرداخت یا دریافت نشدن حق بیمه هنرمندان تئاتر تا پایان بحران است. خواست هایی که مورد تأیید و حمایت خانه سینما هم قرار گرفته و این خانه نیز خواهان توجهی مشابه شده است.

دولت هم هرچند شاید اندکی با تأخیر و دیر، اما واکنش مثبتی نشان داده است، از جمله رئیس جمهور درخواست خانه تئاتر را با نظر مساعد، به وزارت ارشاد ارجاع داده و وعده هایی درباره برخی حمایت ها یا معافیت از پرداخت موقت حق بیمه داده شده است.

پیچیده ترین موضوع که برخورداری از بیمه بی کاری و شاید حتی مهم تر از آن اساسا به رسمیت شناختن فعالیت های تئاتری به عنوان شغل است، همچنان بلاتکلیف و معلق باقی مانده و به نظر می رسد با دشواری های فراوان روبه رو است.

موضوعی که یک خواست درازمدت و بنیادین جامعه تئاتر و البته جامعه هنرمندان کشور محسوب می شود که مداوم هم از سوی دولت ها مورد انکار یا بی توجهی قرار گرفته و هم به دلیل شکل نگرفتن تشکیلات قدرتمند صنفی، از مشاوره ها و ارائه طریق های تخصصی ذی نفعان، محروم و دور مانده که به نتیجه رسیدن آن را دشوار کرده و در هاله ای از ابهام نگه داشته است. هرچند امیدواریم این بحران، برای به نتیجه نزدیک شدن یا رسیدن این خواست درازمدت، عدویی سبب خیر باشد. بی تردید کتمان شدنی نیست که آنچه می تواند بر میزان امیدواری به حصول مناسب ترین نتایج ممکن در هر بحران و در ارتباط با هر صنف و گروهی بیفزاید، تعامل دولت با نهادهای صنفی و مدنی و هم زمان کمک به تقویت و توانمندسازی آنان از سوی دولت و البته افزایش مشروعیت و اعتبار و قدرت آنان از طریق توجه و فعالیت گسترده تر ذی نفعان و در اینجا هنرمندان و جامعه تئاتر ایران است.

بحران کرونا بیش از پیش ضرورت وجود، تقویت و گسترش نهادهای مدنی و صنفی را به دولت و به خود ذی نفعان یادآور و متذکر می شود که به هیچ روش و طریق دیگری قابل جایگزینی و جانشینی نیست.

و اما در پایان تذکر و توجه دادن به مطلبی دیگر هم مهم و گریزناپذیر به نظر می رسد. برای به سلامت یا حداقل با کمترین میزان لطمات و صدمات ممکن گذشتن از این بحران، راهی جز به کارگیری تمام توان و بضاعت موجود در کشور وجود ندارد و به نظر نمی رسد.

فقط با اتکا به منابع و بخش های اقتصادی در اختیار دولت، به سلامت گذشتن از گرداب سخت این بحران، بسیار دشوار و حتی بعید به نظر می رسد؛ بنابراین و لاجرم به نظر می رسد چاره ای باقی نمی ماند که تمام توان و امکان موجود در کشور و از جمله آن بخش از منابع و اقتصاد که در اختیار دولت نیست هم تحت مدیریتی واحد و برخوردار از قدرت اتخاذ تصمیم، کاملا قابل محاسبه و به کارگیری باشد که بی شک هم امروز، روز مباداست.

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد اعلام کرد، با توجه به ابلاغ ستاد ملی مبارزه با کرونا، نگارخانه ها با اولویت صیانت از سلامت کارکنان، هنرمندان و بازدیدکنندگان می توانند درصورت تمایل به بازگشایی، فعالیت های خود را از اول اردیبهشت آغاز کنند.
راجر بیتی که برای سریال نمایش کارول بانت 5 جایزه امی دریافت کرده بود، به تاریخ 6 آوریل بر اثر سرطان پروستات در سن 87سالگی درگذشت. او 6بار دیگر نیز برای کارهای دیگر کمدی خود نامزد جایزه امی شده بود که آخرین بار در سال 1980 بود. آخرین پروژه او کارگردانی نمایش زنده با یکدیگر دوباره بود که بیش از 500بار در سراسر آمریکا اجرا شد.
پخش آنلاین تئاتر موزیکال غرور و تعصب که نخستین بار در دسامبر 2019 روی صحنه رفته بود، با اقبال بسیار خوب روبه رو شده و با بیش از 160 هزار نفر تماشاگر آنلاین از 14 کشور مختلف ازجمله آمریکا، ایتالیا، سنگاپور، استرالیا، آلمان و انگلستان رکوردی به یادماندنی در این عرصه ثبت کرده است. در مقام مقایسه باید گفت یک سالن تئاتر برادوی 1250 صندلی دارد، که به این معناست پخش آنلاین این نمایش تقریبا به اندازه 130 اجرا در برادوی تماشاگر داشته است.
سه نمایشنامه عملگراها ، خانه ای درحومه شهر و آزادی های تازه از استانیسلاو ویتکه ویچ به زودی به بازار کتاب عرضه می شوند. علی شمس نویسنده، کارگردان و مترجم تئاتر ضمن اعلام این خبر گفت که آثار این نویسنده برای اولین بار است که در ایران ترجمه شده و این عجیب است که تاکنون این چهره موثر تئاتر قرن بیستم ناشناخته مانده است . گفتنی ا ست که استانیسلاو ویتکه ویچ که با تسخیر لهستان به دست آلمان نازی خودکشی می کند، به پدر ابزوردنویسی معروف است.
جایگزین برنامه ماه عسل در ماه رمضان امسال مشخص شد. به گزارش گروه اجتماعی شبکه سه، ویژه برنامه مثل ماه با اجرای رسالت بوذری در ماه رمضان به جای برنامه ماه عسل روی آنتن می رود. این برنامه به مسائل اجتماعی و دینی می پردازد و در آن میهمانانی از شهرهای مختلف از زندگی و اتفاقات خاص خود صحبت خواهند کرد.
به مناسبت روز بزرگداشت سعدی، کتاب سعدی اثر ضیاء موحد با امضای این پژوهشگر عرضه می شود. این کتاب که یکی از تک نگاری هایی است که درباره زندگی و آثار این شاعر نوشته شده، در برنامه یک هفته با سعدی و سپهری با امضای دکتر ضیاء موحد در شهر کتاب های مرکزی، شهید بهشتی، الف، ساعی، آنلاین و قزوین در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
مراسم پایانی پنجمین جشنواره خاتم روز دوشنبه (22 اردیبهشت ماه) بدون حضور شرکت کنندگان جشنواره برگزار و از طریق شبکه های اجتماعی پخش خواهد شد.
علی اکبر اشعری، رئیس این جشنواره گفت: درپنجمین دوره جشنواره از میان 495 اثر رسیده که 262 اثر در بخش بزرگسال و 215 اثر در بخش کودک و نوجوان بودند، در مرحله اول داوری 65 اثر در بخش بزرگسال، 20 اثر در بخش کودک و نوجوان و 5 اثر در بخش بین الملل به مرحله نهایی راه یافته اند.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
با وجود شیوع ویروس کرونا و تعطیلی برنامه های فرهنگی و هنری، بسیاری از فعالان و صنوف این عرصه به فعالیت خود در فضای مجازی پرداختند، اما عرصه تئاتر همچنان در سکوت است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش خبرنگار ایکنا، شیوع ویروس کرونا اکنون به معضلی جهانی تبدیل شده است و هر چه زمان می گذرد، آثار و پیامد های آن گسترده تر می شود و تحلیلگران باید درباره اثرات این بحران بر نظام اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جهان سخن بگویند.

حدود دو ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران می گذرد و بسیاری از اماکن فرهنگی، هنری و فعالیت های آن ها که از همان روز های نخست تعطیل شده بود همچنان در تعطیلی به سر می برند، اما بسیاری از صنوف و فعالان این عرصه معتقدند ;i فرهنگ و هنر تعطیلی بردار نیست و قبل از اقدامات دولتی آستین ها را بالا زده اند و دست به کار شده اند. هر چند پس از دو ماه هنوز دولت راهکار خاصی برای مقابله با آسیب های کرونا در حوزه فرهنگ و هنر ارائه نکرده است.

البته ناگفته نماند که سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت وگویی خسارت های ناشی از کرونا را سهمگین دانسته و گفته است: در بخش موسیقی 4 هزار گروه موسیقی، 80 سالن تئاتر در تهران، 250 تا 300 گالری نمایش هنر های تجسمی، خانه های مد و لباس، 26 هزار آموزشگاه هنری و ... در کشور داریم که به دلیل تعطیلی خسارت های زیادی به آن ها وارد شده است.

وی درباره میزان خسارت های وارده به حوزه فرهنگ، هنر و رسانه اظهار کرده است: تا 24 فروردین 976 میلیارد تومان به حوزه فرهنگ و هنر کشور خسارت وارد شده است. 7 هزار و 200 مطبوعات مکتوب داریم که 2500 تا 3000 مطبوعات در کشور خسارت دیده اند و حدود 1800 باقیمانده فصل نامه هستند.

یکی از اقداماتی که در این عرصه به منظور غلبه بر شرایط جدید انجام شد، برگزاری فعالیت های فرهنگی و هنری در فضای مجازی است، ظرفیتی که تاکنون مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است و اکنون زمان به کارگیری صحیح آن است. در ادامه نگاهی گذرا به مهم ترین فعالیت هایی که طی دو ماه گذشته در حوزه فرهنگ و هنر انجام شده داریم که این فعالیت ها سبب شده است این تهدید جهانی به یک فرصت تبدیل شود.

نشر مکتوب در فضای مجازی

اگر ویروس کرونا شیوع پیدا نکرده بود، امروز در حال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بودیم و زمان این نمایشگاه تغییر پیدا کرده بود تا تداخلی با نمایشگاه قرآن نداشته باشد، اما کرونا تمامی معادلات را عوض کرد و نمایشگاه قرآن تعطیل شد و برپایی نمایشگاه کتاب هم به تعویق افتاد. تعطیلی نمایشگاه ها فقط مختص ایران نیست و بسیاری از نمایشگاه های کتاب در جهان تعطیل شده اند و یا نمایشگاه کتاب بلونیا اعلام کرده است که این رویداد را به صورت مجازی برگزار خواهد کرد. با وجود اینکه هنوز برنامه مشخصی برای نمایشگاه کتاب تهران اعلام نشده است، اما برخی برگزاری مجازی آن را پیشنهاد کرده اند.

به هر حال از دو ماه پیش تاکنون، ناشران برای جلوگیری از خسارات بیشتر به فروش اینترنتی کتاب های خود اقدام کرده اند و یا رغبتشان به تبدیل کتاب های چاپی به الکترونیک و صوتی چند برابر شده است، یکی از مدیران پلتفرم های کتابخوان این استقبال را 5 برابر سال گذشته اعلام کرد.

در این میان از ابتکارات ناشران در برگزاری پویش ها و مسابقات کتابخوانی نیز باید یاد کرد و یا تخفیف های ویژه سبب شد تا بازار کتاب تعطیل نشود. هر چند مسئولان نشر از جمله اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران فروش اینترنتی کتاب را بسیار ناچیز دانستند، اما فراهم نبودن زیرساخت ها می تواند یکی از دلایل این مسئله باشد که دولت باید در این زمینه اقدام عاجلی انجام دهد.

اقدامات ویژه ناشران برای روزهای کرونایی

انتشارات دانشگاه تهران کتابخانه الکترونیک خود را رایگان کرد. کتاب های این انتشارات در اپلیکیشن فیدیبو در موبایل قابل دسترسی است و یا نسخه ویندوز آن را از سایت انتشارات دانشگاه تهران می توانید دانلود کنید.

بخش کودک کتابخانه ملی شامل 23 هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان را با هماهنگی ناشران روی سایت قرار داده است و کتاب ها به صورت فایل تصویری درآمده اند و باید روی مرورگر اینترنت به آدرس icnl.nlai.ir/default.aspx خوانده شوند.

اتاق بازرگانی تهران نیز 20 کتاب ترجمه شده در انتشارات خود را به صورت فایل pdf روی سایت tccim.ir/PublishedOutlets.aspx?id=1 قرار داده است یا انتشارات دانشگاه کمبریج تمام 700 عنوان کتاب الکترونیک خود را تا آخر ماه می 2020 (11 خرداد) در سایت www.cambridge.org/core/what-we-publish/textbooks به صورت رایگان ارائه می کند. این آثار با فرمت HTML هستند.

شرکت نرم افزاری Downdog که مجموعه نرم افزارهای آموزش #یوگا را ارائه می کند، به دلیل شیوع کرونا استفاده تمامی نرم افزارهایش را برای دانش آموزان و دانشجویان و همچنین کادر درمان رایگان کرده است. برای مشاهده این نرم افزارها به آدرس downdogapp.com مراجعه کنید.

سایت آموزشی فرادرس 500 ساعت آموزش رایگان و فارسی را در اختیار کاربران قرار داده است. این آموزش ها در زمینه های مختلف هستند در آدرس faradars.org/ev/fredu98 قابل مشاهده است.

مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اعلام کرد که تا پایان فروردین دسترسی به مقالات پایگاه های علمی این مرکز، برای همه، بدون نیاز به کدشناسایی و کلمه عبور در آدرس www.ricest.ac.ir رایگان است.

اپلیکیشن ها و سایت های کتابخوان

سایت دانلود کتاب صوتی فیدیبو

سایت دانلود کتاب صوتی فیدیبو در کشور فضایی تشکیل داده که افراد با سلیقه های مختلف قادر باشند کتاب صوتی با موضوعات گوناگون را به راحتی تهیه و گوش کنند. البته موفقیت این سایت در گرو همکاری سایت هایی همچون کتاب گویا، آوانامه، نشر نون و... است تا فیدیبو انواع کتاب صوتی را در دسترس علاقمندان قرار دهد. لازم به ذکر است که برخی از کتاب های صوتی این سامانه رایگان و برخی پولی هستند. این روزها فیدیبو بسیاری از کتاب های خود را با تخفیف 90 درصد به مخاطبان عرضه می کند.

نوار

در سایت نوار کلیه کتاب های ایرانی و خارجی را می توانید به دو صورت فایل صوتی و متنی دانلود کنید. همچنین برخی مقالات و کتاب هایی با موضوعات منحصربه فرد در این سایت قرار داده شده است که در صورت تمایل می توانید با پرداخت هزینه آن ها دریافت کنید. نوار هم با پیشنهادهای ویژه اش از جمله تخفیف های گوناگون و معرفی پادکست مخاطبان را در روزهای قرنطینه همراهی می کند.

سایت دانلود کتاب صوتی Audiolib

در این وب سایت، برخی کتب صوتی و مجلات و مقالات صوتی را می توانید به رایگان و برخی با پرداخت هزینه دانلود کنید. این کتاب های صوتی فارسی در سایت بسته به موضوعات آن ها طبقه بندی شده اند و از این بابت سردرگم نخواهید شد، در این سایت کتاب های صوتی خوبی برای آموزش زبان انگلیسی در نظر گرفته شده است که در صورت تمایل می توانید از آن ها بهره مند شوید.

سایت دانلود کتاب صوتی کتاب سبز

در این سایت برخی از کتاب های صوتی فارسی را می توانید پیدا کنید، هرچند میزان تنوع کتاب صوتی در این سایت پایین است، اما از دسته سایت هایی است که به سادگی برخی مقالات و کتاب های شناخته شده را در قالب فایل صوتی در اختیار شما قرار می دهد.

سایت دانلود کتاب صوتی کتابراه

سایت کتابراه به منظور ایجاد زمینه ای مناسب برای انتشار الکترونیکی کتاب ها، مقالات و گسترش فرهنگ مطالعه کتاب های دیجیتال اقدام کرده است. یکی از مراجع قانونی دانلود کتاب صوتی سایت کتابراه است که اپلیکیشن خود را نیز ارائه داده است و به راحتی می توانید آن را روی گوشی هوشمند خود نصب و هر کتاب صوتی که می خواهید را دانلود کنید و در موبایل خود به آن گوش دهید. هرچند در این سایت برای همه سلیقه ها کتاب صوتی وجود ندارد اما در مجموع می تواند منبع خوبی محسوب شود.

سایت دانلود کتاب صوتی تک کتاب

این سایت انواع کتاب در فرمت های مختلف را ارائه داده است. در این سایت می توانید کلیه کتاب های صوتی ایرانی و خارجی را دانلود کنید. یکی از امکانات جانبی این منبع امکان ارسال کتاب برای نمایش در سایت و البته دانلود برنامه های مورد نیاز جهت مطالعه کتاب در دستگاه های گوناگون است.

سایت دانلود کتاب صوتی کتاب آوا

سایت کتاب آوا که چندان از امکانات متنوعی بهره مند نیست اما قسمت های جدیدی همچون دکلمه، سخنرانی و .... در این مرجع وجود دارد که آن را در مقایسه با دیگر سایت ها متمایز کرده است. این سایت طراحی خاصی دارد و برای دانلود کتاب های صوتی مناسب است.

سایت دانلود کتاب صوتی آوانامه

یکی از قسمت های فعالیت سایت آوانامه، دانلود انواع کتاب صوتی است. با وجود این که قسمت کوچکی از این منبع به کتاب های صوتی تعلق دارد اما آرشیو تقریباً عظیمی از کتاب های صوتی را شامل می شود.

سایت دانلود کتاب صوتی ایبوک رالی

ایبوک رالی برای بازدیدکنندگان خود زمینه ای را ایجاد کرده تا اشخاص قادر باشند با کمترین هزینه که گاهی می توان گفت به رایگان، از شنیدن کتاب های صوتی لذت ببرند و عاقبت در افزایش سرانه مطالعه کشور نقش آفرین باشند. این سایت علاوه بر ارائه کتاب صوتی، فایل متنی آن را نیز برای علاقه مندان قرار می دهد که کاملاً ریسپانسیو هستند و روی کلیه دستگاه ها پشتیبانی می شوند. این پایگاه با بهره مندی از نمایشنامه ها و مجلات صوتی در این سایت، می توان بایگانی جامعی از کتاب های مختلف را یافت.

پویش کتابخوانی بهارخوان

این پویش شامل 50 عنوان کتاب منتخب از دیگر ناشران با تخفیف 20 درصدی و 500 عنوان کتاب از انتشارات به نشر با تخفیف 15 درصدی است که علاقه مندان می توانند برای مشاهده عناوین و سفارش از طریق سایت به نشر به نشانی www.behnashr.com و یا صفحه اینستاگرام behtarinhaye_nashr@ اقدام کنند.

نمایشگاه مجازی کتاب مرکز اسناد

مرکز اسناد انقلاب اسلامی با راه اندازی نمایشگاه مجازی کتاب و پویش کتاب و کتابخوانی در خانه بیش از صد عنوان از کتاب های خود را با تخفیف 10 تا 20 درصدی و ارسال رایگان از طریق پست در اختیار علاقه مندان قرار داده است. مخاطبان می توانند تا 5 اردیبهشت با مراجعه به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی به آدرس www.irdc.ir، کتاب های مورد نظر خود را با 10 تا 20 درصد تخفیف تهیه کنید.

سینما چاره ای جر آنلاین شدن ندارد

هنوز نمی توان زمان بازگشایی سینما ها را پیش بینی کرد، زیرا دستورالعمل های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا همچنان حکایت از ادامه دار بودن تعطیلی این اماکن دارد. با وجود اینکه فیلم های بسیاری در نوبت اکران قرار دارند. طی هفته گذشته، فیلم خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا به صورت آنلاین به نمایش درآمد و در این راستا شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران در پی اکران اولین فیلم سینمای ایران به صورت آنلاین اطلاعیه ای صادر کرد.

در متن این اطلاعیه آمده است: معتقدیم سینمای ایران در شرایطی که ویروس کرونا تحمیل کرده، چاره ای جز آنلاین شدن ندارد. این چرخش همزمان با نمایش در سالن های سینما به مسیر نمایش در فضای مجازی در قالب وی اودی، یک چرخش تمدنی است که پیش از این در کشور های پیشرفته به طور موفق تجربه شده و حالا با زیرساخت های اینترنتی موجود، امکان تحقق آن در کشورمان وجود دارد.

به نظر می رسد با این اطلاعیه باید منتظر اکران فیلم های دیگری در فضای مجازی باشیم. همچنین مؤسسه بهمن سبز حوزه هنری در همکاری با سامانه فیلم گردی کمپینی را برای تماشای فیلم در خانه راه اندازی کرد. این مؤسسه در این طرح بر سردر 25 سینمای پرفروش و پرمخاطب خود در سطح کشور اقدام به دعوت مخاطبان به این کمپین کرد و سایت فیلم گردی نیز در جهت انجام رسالت فرهنگی و اجتماعی با شعار در خانه می مانیم بسته های اشتراکی خود را برای مخاطبان به صورت رایگان و از طریق سایت filmgardi.com ارائه داد.

حرکت خوب کنسرت های آنلاین

کنسرت های آنلاین نوروزخانه 99 که توسط شهرداری تهران در برج میلاد برگزار شد، علی رغم اینکه مخاطبان میلیونی داشت، اما ماجرا هم کم نداشته، ماجراهای متعددی از اعلام ایده دزدی تا میلیون ها نفری که می خواستند کنسرت آنلاین را ببینند و نتوانستند.

مجموع برنامه نوروزخانه 99 شهرداری تهران، رویدادهای فرهنگی و اجتماعی را شامل می شود که از طریق تولید برنامه های رادیویی و تلویزیونی و رسانه های مجازی و آنلاین برای گروه های سنی مختلف از کودک و نوجوان گرفته تا بزرگسالان و کهنسالان تدارک دیده شد.

در این میان شهرداری تهران می گوید: پرمخاطب ترین و تأثیرگذارترین برنامه های نوروزخانه، برگزاری کنسرت های آنلاین با عنوان کنسرت با صندلی های خالی در برج میلاد است. مدیران شهرداری می گویند این برنامه ها توانسته مخاطبان میلیونی را از طریق موبایل، تبلت و کامپیوتر به خود جذب کند.

آنطور که معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری اعلام کرده در شب دوم اجرای کنسرت، در شامگاه 9 فروردین، اجرای آنلاین مهدی جهانی بیش از 5 میلیون تماشاکننده داشت که رکورد بالایی را در استقبال مخاطب ایرانی از رویداد آنلاین فرهنگی هنری در کشور ثبت کرد.

کنسرت های آنلاین نوروزخانه 99 از هشتم فروردین ماه با اجرای امید حاجیلی به طور رسمی کار خود را آغاز کرد و پس از کنسرت مهدی جهانی با اجراهایی از روزبه بمانی و گروه استاد اسدالهی پی گرفته شد و در ادامه هم به مدت 11 شب با اجراهای دیگری ادامه یافت.

بنیاد فرهنگی هنری رودکی هم با همکاری و مشارکت تلویزیون تعاملی تیوا، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی هنرمندان، با توجه به عدم امکان حضور تماشاگران در تالار های این بنیاد، مجموعه کنسرت های آنلاین برگزار می کند. این اجرا ها به پیشنهاد هنرمندان و بدون دریافت هزینه به روی صحنه می رود. هر چند این اقدام قدری دیر آغاز شد، اما حرکت خوبی است و می تواند ادامه دار باشد.

تاکنون دو اجرا به صورت آنلاین از سوی پرواز همای و گروه موسیقی وزیری به سرپرستی کیوان ساکت و خوانندگی وحید تاج در تالار وحدت برگزار شده است.

سهم تئاتری ها در سلامت مردم

چند روزی از شیوع ویروس کرونا در کشورمان نگذشته بود که هنرمندان در بخش های گوناگون دست به کار شدند تا بتوانند سهمی در این روز ها در میان مردم داشته باشند، از این رو فعالیت هایی را از تولیدات ماسک و گان گرفته تا انتشار برنامه هایی در صفحات اجتماعی خود و یا گفت وگو با مردم با صورت پخش زنده از اینستاگرام انجام دادند، اما برای ادامه حیات هنر به ویژه در عرصه تئاتر باید راهکار های دیگری هم به کار گرفت.

پخش آنلاین بسیاری از برنامه های فرهنگی و هنری، باعث شد گلایه ها از هنرمندان تئاتر به دلیل عدم حضورشان بیشتر شود، زیرا پخش آنلاین فرصت مهمی را برای فرهنگ و هنر ایجاد کرده است. با توجه به اینکه از 17 فروردین ماه سال جاری اداره کل هنر های نمایشی همراه با شهرداری تهران در پردیس تئاتر شهرزاد پخش آنلاین را آغاز کرده است.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز آثار مربیان و تولیدات انیمیشن و نمایش کانون را در قالب طرح پیک امید مجازی از مسیر صفحه پیک امید در پرتال کانون به نشانی omid.kpf.ir قرار داده است که هر نمایش و انیمیشن 24 ساعت بر روی سایت قرار دارد و علاقه مندان می توانند به صورت رایگان تماشا کنند.

اما بعد از گذشت چندین شب، جز نمایش هایی در حوزه تئاتر کودک، خبری از اجرا های دیگر از هنرمندان نامدار تئاتر نیست. اگر تعطیلی سالن های تئاتر و تماشاخانه ها ادامه یابد و هنرمندان تئاتر که اعتبار خود را از این هنری مردمی کسب کرده اند، سهم خود را در خانه نشینی مردم ادا نکنند، این هنر باز هم مغفول و مهجور خواهد ماند؛ بنابراین این تهدید و آسیب کرونا را به فرصت تبدیل کرد و سکوت سالن های تئاتر را شکست. همانند هنرمندان موسیقی که به صحنه خالی از تماشاگر رفتند، تا مردم کمی آن سوتر به تماشای آن ها بنشینند.

هنرهای تجسمی و روزهای کرونایی

تور مجازی گالری فرهنگسرای گلستان در روز های قرنطینه خانگی با شعار خانه امن تراست برای بازدید علاقه مندان به آثار هنری راه اندازی شد. براساس این گزارش، نقشنامه در اینستاگرام با معرفی و مروری بر آثار هنرمندان به نشانی golestan.farhangsara بستری برای بازدید مجازی آثار هنری و آشنایی مخاطبان از زندگینامه هنرمندان و شیوه و تکنیک های هنری آنان فراهم کرد و نمایشگاه خوشنویسی با آثار حسین شکرابی اجرا شد.

تور مجازی گنجینه کتابخانه و موزه ملک نیز در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت. این مجموعه منتخبی از آثار هنری عصر قاجار با شرحی بر هنر قاجار، حکومت دوران قاجار و تصاویر هنری دوران قاجار با موضوع نگاره گل و پروانه اثر آقا لطفعلی شیرازی، نگارگری عصر قاجار، نگاره میرزا محمد تقی خان اثر میرزا ابوالحسن خان نقاشباشی، نگاره علیقلی میرزا اعتمادالسلطنه اثر میرزا ابوالحسن خان غفاری، نگاره گل سرخ اثر ابراهیم الحسنی، نگاره محمدحسین خان، محمد ابراهیم خان و محمد مهدی خان غفاری است.

فرهنگسرای سرو نیز گالری های مجازی گوناگونی مانند نمایشگاه مجازی عکس از یزد تا بوداپست آثار عکاسی علی دولت، نمایشگاه مجازی گل چوب، هنری ابتکاری و برگرفته از خلاقیت اثر محمدمهدی حکیم الهی و نمایشگاه نقاشی آفتاب زمستان آثار هنری سمانه دهقان به سبک آبرنگ به آدرس اینستاگرام farhangsara_sarv اجرا کرد.

شرایط نامشخص این بحران جهانی بیانگر آن است که باید از هر ایده و روشی برای بهبود کسب و کارهای فرهنگی و کاهش استرس اجتماعی بهره گرفت و اکنون نیازمند آنیم تا با اعلام فراخوانی بهترین ایده ها را در زمینه فرهنگ و هنر جمع بندی کرد و راه های نرفته را امتحان کرد تا شاید بتوان چالش های ناشی از بحران کرونا را تا حدی مدیریت کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
در روزهای قرنطینه خود ساخته کرونایی، خاطراتم را نوشته ام که قسمت چهل و هفتم را می خوانید:
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : تجارت آنلاین

شنبه 30 فروردین 99:

کتاب نمایشنامه کرگدن را با ترجمه خانم پری صابری خواندم. یکی از قدیمی ترین و معروفترین نمایش هاست که اوژن یونسکو در سال 1959 نوشته. در سه پرده. اول وجود حمله کرگدن به شهر تکذیب می شود. بعد بحث های فلسفی که آیا از نسل آسیایی است یا آفریقایی و مرحله سوم همه تبدیل به کرگدن شده اند و از کرگدن شدن تعریف می کنند و آخرین مقاومت برای انسان ماندن، شکست می خورد. خیلی خواندنش در این شرایط تداعی های عجیبی داشت. تاتریُم بدنم در این بی تاتری کمی جبران شد.

دیروز آقای مازنی نماینده فرهنگ دوست تهران می گفت نامه ای به وزیر ارشاد نوشته که به فکر زندگی حوزه فرهنگ و هنر باشند. تاتری ها از راه هنر و دل شان زندگی می کنند.

خولی یکی از دشمنان امام حسین بود که مامور انتقال سر امام حسین برای یزید بود. همسر خیلی خوبی داشت و علاقمند به امام حسین. یک بار یکی از روضه خوان ها دستپاچه شد روی منبر گفت: خولی علیه السلام. زود فهمید. گفت همچه علیه السلامی هم نبود و یک فحش هم به زن خولی داد. یادش آمد که زن خولی خوب بوده. توضیح داد که البته خولی دو تا زن داشته. من آن یکی زنش را فحش دادم. هرکار می کرد بدتر می شد. خیلی از کارها در این ایام فحش دادن به زن دوم خولی است. مثل جمعیت امروز جلو مخابرات برای سیم کارت و هشدار وزیر جوان جان به اپراتورها که کار اشتباهی کردند. اول فکر کنید بعد عمل تا مجبور نشوید هی برای خولی زن دوم بسازید.

مینی سریال زندگی با خودت محصول 2019 را دیدم. ماجرای جوانی که با دستکاری اشتباهی بیولوژیک یکی بهتر از خودش هم تولید شده است و اینها با هم درگیرند.

دلیلش هر چه باشد، منظره معدوم کردن میلیونی جوجه ها از دلخراش ترین مناظر بود. می گویند راه حل دیگری نبوده. فروش مرغ کم و دان گران. ولی علیرغم همه اینها وجدان انسانی نمی پذیرد. اینها حیات دارند. ما انسان ها این قدر در مورد حیوانات قلدری کردیم که یک موجود ناشناخته و ناپیدا دارد دمار از روزگارمان در می آورد.

شنیده ام این روزها کارهای اصلی ادارات و شرکت ها با جوان هاست و پیرترها رسما سر کار نمی روند. جوان ترها بهتر از آنان رعایت بهداشت را هم می کنند. یک فرصت طلایی است. کاش همین جوری جوان ها مدیر باشند. قبلا فکر می کردیم تنها با کمک عزراییل مدیران پیر، تمام می شوند حالا کرونا کمک کرده اما حیف کسانی که باید تصمیم بگیرند خودشان پیر هستند و عاشق خدمت. تا فردا.

* منتشر شده در کانال تلگرام نویسنده . 30 فروردین 1399

کد خبر 1378814

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
وحید آگاه (حقوق دان) درباره تعطیلی دو ماهه اماکن فرهنگی و هنری به دلیل شیوع کرونا، می گوید: وقتی در مورد فرهنگ و هنر صحبت می کنیم، از مجموعه هایی اقتصادی حرف می زنیم. بنابراین می توان این بحث را پیش کشید که آیا تنها راه دولت، تعطیلی کامل و سریع این اماکن بوده؟ و آیا این تعطیلی را در مورد همه مشاغل اجرا کرد؟ آیا نمی توانست با پروتکل هایی این تعطیلات را محدود یا کمتر کند؟ همه این سوال ها و فرضیات، منافذی را برای مسئولیت دولت در این زمینه و همچنین احتمال دریافت خسارت باز می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش خبرنگار ایلنا، از همان نخستین روزهای اسفند و تایید ورود پاندمی کرونا به ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور به تعطیلی اماکن و فعالیت های فرهنگی و هنری داد که تا امروز هم این تعطیلی ادامه دارد. از همان زمان، مطالبه های هنرمندان از دولت برای جبران خسارت این تعطیلی ها شکل گرفت. اما به تازگی وزیر فرهنگ و ارشاد از ارسال نامه هایی جداگانه به معاون اول، رئیس دفتر، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رئیس جمهور خبر داده و خسارت های وارده به فرهنگ و هنر را اعلام کرده است؛ هرچند که مبنای ارزیابی خسارات و واجدان شرایط دریافت آن مشخص نشده است. درباره چگونگی پرداخت خسارات به هنرمندان، وظیفه دولت در قبال این تعطیلی اجباری و نظام صنفی هنر، با وحید آگاه ، حقوق دان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفتگو کردیم.

از نظر قانونی، مسئولیت دولت را در قبال دستوری که برای تعطیلی کسب و کارهای هنری داده است، چه می دانید؟

در حقوق موضوعه، اساسا اختیاری برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به منظور تعطیل کردن مراکز فرهنگی و هنری به این دلایل پیش بینی نشده و صرفا برای فعالیت بدون مجوز پیش بینی شده است. یعنی اگر دنبال متنی قانونی می گردید، باید بدانید چنین متنی وجود ندارد. اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نظر مسئولیت اجتماعی، به نظرم خیلی زودتر از مصوبات ستاد مبارزه با کرونا این دستور را داده است که باید ببینیم مبنای آن چیست. حوزه فعالیت فرهنگ و هنر بسیار گسترده و متنوع است و بخش عمده ای از سالن های سینما و تماشاخانه های تئاتر خصوصی هستند. در مورد مجموعه های دولتی، مدیر بالادستی بر اساس سلسله مراتب، می تواند دستور تعطیلی آن سالن را صادر کند اما در مورد تماشاخانه های خصوصی و به طور کلی در مورد کسب و کار، قوانین مشخصی داریم. نظام حقوقی، تعطیلات رسمی و مناسبتی سالانه را مشخص کرده و به هیئت دولت اجازه داده است تا در موارد حاد و ضروری آن را انجام دهد اما در این زمینه برای وزارت ارشاد اختیاری پیش بینی نشده و همانطور که گفتم به نظر می رسد این تعطیلات اجباری فعالیت های هنری، بیشتر بر اساس مسئولیت اجتماعی بوده است. اما به هرحال فاصله زمانی زیادی از دستور تعطیلی وزارت فرهنگ تا تشکیل ستاد کرونا نبود. ضمن اینکه اگر ستاد مبارزه با کرونا زودتر تشکیل می شد هم طبیعتا در اولین اقدام، دستور به تعطیلی اماکن فرهنگی و هنری مانند سالن های تئاتر و سینما می داد. ضمن اینکه به نظر می رسد امکان پرداخت خسارت به هنرمندان و تماشاخانه ها، با صعوبت همراه باشد؛ چون این یک موقعیت اضطراری واقعی است و دولت ایران مانند همه جای دنیا، وظیفه داشته که بین سلامت و اقتصاد، یکی را انتخاب کند.

با این وجود، آیا امکان طرح دعوی از دولت بابت دریافت خسارت ناشی از دستور تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری وجود دارد؟

می شود در مساله دریافت خسارت، در این باب با دولت صحبت کرد که شما در خیلی از موارد اجازه دادید صاحبان مشاغل با رعایت پروتکل های بهداشتی به ادامه فعالیت شان بپردازند، و این امکان در تئاتر و سینما هم قابل اجرا بود؛ مثل اینکه پروتکل های بهداشتی رعایت شود و اگر صحنه تئاتر شلوغ نیست و بازیگران می توانند با فاصله از هم قرار بگیرند، نمایش ها روی صحنه برود و تماشاگران هم با فاصله ایمن روی صندلی های خود بنشینند. هرچند در مورد تئاتر، رعایت این نکات سخت تر از سینماست. چون ارتباط نزدیک بازیگران روی صحنه تا حدودی اجتناب ناپذیر است. اما به نظرم در مورد تعطیلی سینما عجله شد. چون در این مدیوم، با یک فیلم آماده و ضبط شده طرفیم و پروتکل ها تنها باید درباره نحوه نشستن تماشاگران در سالن رعایت می شد تا بتوانیم چراغ این اماکن را تا حد امکان روشن نگه داریم. کما اینکه در مورد اماکن دیگر دیدیم که خیلی دیرتر تعطیل شدند و این اتفاق می توانست در مورد سینما و سایر حوزه های هنری با تدوین پروتکل هایی بهداشتی، هم بیفتد. بنابراین، باید درباره این صحبت شود که آیا باید اماکن فرهنگی و هنری در اولین قدم تعطیل می شدند؟ بارها مقامات رسمی کشورمان اعلام کردند که ما شهرها را قرنطینه نمی کنیم؛ اما حالا که این کار نصفه و نیمه انجام شد، می توانست در مورد فرهنگ و هنر هم همین کار را انجام دهد. یادمان باشد وقتی در مورد فرهنگ و هنر صحبت می کنیم، از مجموعه هایی اقتصادی حرف می زنیم. بنابراین می توان این بحث را پیش کشید که آیا تنها راه دولت، تعطیلی کامل و سریع این اماکن بوده؟ و آیا این تعطیلی را در مورد همه مشاغل اجرا کرد؟ آیا نمی توانست با پروتکل هایی این تعطیلات را محدود یا کمتر کند؟ همه این سوال ها و فرضیات، منافذی را برای مسئولیت دولت در این زمینه و همچنین احتمال دریافت خسارت باز می کند.

استقرار نظام صنفی مصرح در برنامه ششم توسعه چه کمکی به امنیت شغلی بخش فرهنگ و هنر می کند؟

اگر منظور شما بند چ ماده 92 قانون ششم توسعه است که درباره نظام صنفی فرهنگ و هنر صحبت کرده؛ باید بگویم این بند که باید تا سال 1400 اجرایی شود، دو قسمت دارد. بخش اول در مورد تمهیدات قانونی برای تامین امنیت شغلی است که توضیح بیشتری درباره آن نداده است. و بخش دوم می گوید باید نظام صنفی فرهنگ و هنر راه اندازی شود که در آبان 98 هیئت دولت مصوبه کوتاه دو صفحه ای داد و طی آن درباره تشکیل انجمن صنفی و کانون فراگیر و... توضیح داده است. اما نظامات صنفی نمی تواند به کسی خسارت بدهد، فقط می تواند مطالبه گری کند. هرچند که اول باید ببینیم نظامات صنفی چقدر شکل گرفته اند؟ اما یادمان باشد که این نظامات صنفی فقط می توانند به عنوان واسطه بین هنرمند و دولت، مطالبه گری کنند. آنچه که من از بخش اول بند چ که از تمهیدات قانونی تامین امنیت شغلی برای هنرمندان می گوید، باتوجه به ساختار حقوقی ایران قابل تحقق می دانم، این است که وزارت فرهنگ می تواند بر اساس قانون بودجه و سایر موازین قانونی به افراد حقیقی و حقوقی برای امور فرهنگی و هنری کمک کند که این کمک ها بلاعوض است. به نظر من این کمک ها می تواند فریز شود و بر اساس برآورد وزارت ارشاد از خساراتی که به اهالی فرهنگ و هنر وارد شده، به نسبت بین واجدان شرایط پخش شود. مثلا بگوییم در سال 99 دیگر کمک های متفرقه نخواهیم داشت و همه این مبلغ را جمع کرده و به نسبت میزان خسارات وارده، از طریق صنوف به حوزه های تئاتر، سینما، موسیقی و... اختصاص می دهیم. پس یکی از تمهیدات قانونی کمک به هنرمندان، این روش است که به شکل یک گزینه آماده، روی میز قرار دارد. اکنون دولت از گروه سینمای هنر و تجربه این گونه حمایت می کند که بخشی از بهای بلیت سینما را می پردازد و می تواند این کار را در مورد دیگر فیلم های سینمایی هم انجام دهد. چون حتی اگر همین امروز کرونا از کشور برود، باز دو ماه طول می کشد تا تئاتر و سینما بتوانند دوباره سرپا شوند. پس راه دیگر جبران خسارت هنرمندان از تعطیلی فعالیت هایشان، می تواند از طریق پرداخت سوبسید دولتی به بلیت تئاتر و سینما، باشد تا از آثار هنری حمایت کنند. ضمن اینکه می دانیم اکنون بسیاری از تماشاخانه های خصوصی تئاتر در مرز ورشکستگی قرار دارند و از پرداخت اجاره ساختمان ها و دستمزد پرسنل شان ناتوان اند. در این زمینه هم وزارت فرهنگ می تواند مصوبه ای را در هیئت دولت یا ستاد کرونا وضع کند که مبلغی برای حمایت از این مجموعه های خصوصی اختصاص پیدا کند.

یکی از مشکلات هنرمندان در این است که فعالیت شان به عنوان یک شغل شناخته نشده و بنابراین از امتیازات قانونی مانند بیمه بیکاری بهره مند نیستند...

اخیرا رقم بزرگی برای بیمه بیکاری تصویب شد اما مشکل هنرمندان این است که بسیاری شان خویش فرما هستند و بیشتر قراردادهای هنری متاسفانه در قالب کارگری-کارفرمایی نیست و برای همین هنرمندان نمی توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. چون یکی از شرایط دریافتش این است که مشمول قانون کار و کارگر باشید درحالی که غالب هنرمندان چنین شرایطی ندارند. اما صندوق اعتباری هنر را داریم که آیین نامه ای درباره طرح تکریم هنرمندان و کمک مستمری دارد و می توان از طریق آن اقداماتی انجام داد. شاید خیلی از منتقدان بگویند معلوم نیست ارقام برآورد شده وزارت ارشاد از خسارات فرهنگ و هنر از کجا آمده؟ احتمالا برآوردی از صنوف مختلف هنری مبنی بر خساراتی که در تعطیلات کرونا به آنها وارد شده به دست آورده و به عدد مشخصی رسیده است. اما با استناد به همین رقم هم از طریق تصویب در ستاد ملی کرونا و تامین اعتبار چه در ستاد و چه در مجلس، برای کمک به صندوق اعتباری هنر و در نتیجه کمک به هنرمندان می توان کارهایی انجام داد. یعنی دولت از یک سو باید به تماشاخانه داران و سینماداران کمک کند و از طرفی به هنرمندان. این موازین قانونی روی میز هست اما یک نکته مهم هم وجود دارد: آیا پولی برای کمک هست؟ به نظر می رسد تزریق این بودجه حمایتی کار سختی است.

با این حال رقمی که وزیر ارشاد از خساران بخش های هنری در نامه هایش به آقایان جهانگیری، نهاوندیان، واعظی و نوبخت گفته، عدد بزرگ و قابل توجهی است...

به نظر من حتی اگر نیمی از آن رقم هم تامین شود، کمک بزرگی برای ادامه حیات فعالیت های هنری است. در بخش سخت افزاری، اکنون تماشاخانه ها و سالن های سینما نیاز دارند دست کم هزینه سه ماه کاری شان پرداخت شود تا بتوانند روی پای خود بایستند و در تابستان زیان شان را جبران کنند. در بخش نرم افزاری هم همانطور که گفتم دولت از طریق دادن وام های بلندمدت و حتی بلاعوض به صندوق اعتباری هنر، کمکی به ساماندهی وضعیت مالی هنرمندانی کند که در تعطیلی کسب و کارشان آسیب دیده اند. بنابراین، اگر پولی باشد، گزینه هایی برای جبران خسارات هنرمندان و فعالان هنری وجود دارد. اما متاسفانه اقتصاد همیشه فراتر از حقوق است؛ وقتی حال اقتصاد خوب نباشد، اگر هزار قانون هم روی میز داشته باشیم، راه به جایی نمی بریم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
خبرگزاری میزان- یک نویسنده کتاب گفت: به دلیل برخی برخوردهای نادرست که ناشران تخصصی با نویسندگان نوقلم و یا شهرستانی دارند، این قشر نویسندگان دیگر به ناشران تخصصی مراجعه نمی کنند و مجبور می شوند با هزینه های بالا به ناشران غیر تخصصی روی آورند.

تاریخ انتشار: 11:40 - 01 اردیبهشت 1399

- کد خبر: 597460
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

مریم بصیری نویسنده کتاب در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون چالش ها و مشکلات حوزه نویسندگان گفت: امروز متاسفانه نویسندگانی در عرصه ادبیات فعالیت می کنند که آثار قوی ندارند، اما چون به یک برند تبدیل شده اند و نام بلندی در عرصه نویسندگی برای خود کسب کرده اند، حق الزحمه های بالایی را دریافت می کنند و ناشران برای کار با آنان علاقه بیشتری نشان می دهند.

وی پیرامون وضعیت پیشرفت نویسندگان نو قلم و شهرستانی بیان کرد: مشکلات متعددی پیش روی نویسندگان نو قلم و شهرستانی وجود دارد که این خود یک آسیب برای حوزه نویسندگی بشمار می رود، دستمزد های بالای نویسندگانی که به برند تبدیل شده اند سبب می شود تا میزان اعتبار و سرمایه ای را که می توان بین چندین نویسنده تقسیم و تولیدات متعدد و بهتری را تولید کرد، تنها به یک عده خاصی تعلق گیرد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی با اشاره به ضرورت تدوین و ساماندهی حوزه نویسندگان اظهار کرد: در چند سال اخیر اقداماتی در جهت خاتمه دادن به حاشیه های ایجاد شده توسط موسسه خانه کتاب صورت گرفت که برنامه هایی را برای تدوین یک بانک اطلاعاتی فراهم کنند تا ناشران برای استفاده آثار نویسندگان و کسب اطلاعات بیشتر حتی منابع دست یابی به اطلاعات را تسهیل کنند و شرایط را برای دیده شدن پتانسیل نویسندگان نو قلم فراهم کنند، اما این کار به سرانجام نرسید و با استقبال همراه نشد.

بصیری مراجعه نویسندگان نوقلم به ناشران غیر تخصصی را زنگ خطری برای این قشر از عرصه ادبیات دانست و بیان کرد: به دلیل برخی برخوردهای نادرست که ناشران تخصصی با نویسندگان نوقلم و یا شهرستانی دارند، این قشر نویسندگان دیگر به ناشران تخصصی مراجعه نمی کنند بدین ترتیب نویسندگان نو قلم و یا شهرستانی برای چاپ کتاب هایشان مجبور می شوند به ناشران غیر تخصصی روی بیاورند، در این شرایط هزینه های هنگفت چاپ کتاب هایشان به گردن خودشان می افتد و محتوای تولیدی به شکل مناسبی معرفی و شناخته نمی شود، از این رو نویسندگان نوقلم و یا شهرستانی عموما در حاشیه قرار می گیرند.

این نویسنده در همین راستا اظهار کرد: نویسندگان شهرستانی بیش از همه آسیب می بینند و صدایشان به جایی نمی رسد، آنان عموما کم رنگتر از بقیه نویسندگان دیده می شوند در حالی که قلم ها و استعداد های بسیار خوبی دارند.

وی با اشاره به ارزش آثار نویسندگان شهرستانی و دیده نشدن آنها بیان کرد: نویسندگان شهرستانی اگر معرفی شوند در رده بهترین نویسندگان کشور و یا حتی در جهان ادبیات فارسی شناخته خواهند شد. متاسفانه اسیر شدن نویسندگان شهرستانی در تار آسیب های بخش تولید کتاب، نگران کننده است، لذا آنان بیش از نویسندگان پایتخت نشین به حاشیه رانده می شوند.

بصیری نبود تبلیغات مناسب را یکی دیگر از معضلات حوزه کتاب دانست و خاطرنشان کرد: تبلیغات یکی از مهمترین عناصری است که می تواند کتاب های خوب و ارزشمند را به مخاطبان معرفی کند اما این تبلیغات بعضا برخی نویسند گان را به یک برند و اسطوره تبدیل می کند، همین امر سبب می شود تا کتاب های خوب و نویسندگان موفق که تبلیغی برای آنها نشده دیده نشوند و آثار قوی آنها با بی مهری روبرو گردد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
با حکم معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار به عنوان سرپرست موسسه نمایشگاه های فرهنگی منصوب شد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیات امنای موسسه نمایشگاه های فرهنگی طی حکمی ایوب دهقانکار را به عنوان سرپرست موسسه نمایشگاه های فرهنگی منصوب کرد.

اما نکته جالب اینکه ادغام در موسسات وزارت ارشاد مصوبه هیات امنا را داراست، اما چرا پس از کشمکش های فراوان حالا باید حکم سرپرست موسسه نمایشگاه ها اعطا شود؟ مگر نه این است که باید حکم قطعی به جای سرپرست داده می شد؟

بر اساس این گزارش، دهقانکار از مدیران جوانی است که پیش از این مشاور اجرایی معاون فرهنگی بوده و در کارنامه کاری اش معاونت اداره کل مجامع و فعالیت های فرهنگی و دبیر طرح حمایت از ترجمه و انتشار آثار ادبیات فارسی در کشور های دیگر (گرنت) دیده می شود.

دهقانکار، همچنین سخنگوی نمایشگاه کتاب سی و دوم بود و در احکام نمایشگاه سی و سوم هم به عنوان سخنگو حکم گرفت.

جوادی هنگام انتصاب دهقانکار به عنوان مشاور اجرایی معاونت در حکمش به بهره مندی از ظرفیت های مستعد و جوان در پیشبرد اهداف سازمانی اشاره کرده بود.

هفته گذشته در توضیحات معاونت فرهنگی وزارت ارشاد پیرو گزارش خبرگزاری فارس ( اینجا و اینجا بخوانید) تاکید شده بود: در نظر است مدیرعامل معرفی شده مدیر موسسه ادغام شده باشد.دهقانکار فعلا سرپرست محسوب می شود.

این گزارش اضافه می کند: موسسه نمایشگاه های فرهنگی و موسسات ادغامی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد باید مدیری جوان و کاربلد را تجربه می کرد که امید می رود با این انتخاب مطالبات رهبر انقلاب از ورود نیروهای جوان به عرصه مدیریت محقق شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
خبرگزاری میزان- مدیر انتشارات 27 بعثت گفت: نمایشگاه کتاب تهران همواره به عنوان فرصتی طلایی برای ناشران محسوب می شود و عدم بر پایی آن ضرر هنگفتی را برای جامعه نشر به همراه دارد، لذا امیدواریم که دستگاه های مسئول و دست اندرکاران حوزه کتاب و نشر برای این چالش تدابیری مناسب را اتخاذ کنند.

تاریخ انتشار: 13:14 - 31 فروردین 1399

- کد خبر: 613829
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

مازیار حاتمی مدیر انتشارات 27 بعثت در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون برنامه های ناشران در تعطیلات نوروز گفت: همزمانی تعطیلات نوروز و شیوع بیماری کرونا باعث شد تا انتشارات 27 بعثت پس از مشورت با برخی فعالان عرصه کتاب اقدام به ارائه راهکاری در ایام تعطیلات نوروز نماید.

وی در همین راستا ادامه داد: انتشارات 27 بعثت برای ارائه خدمات بیشتر به علاقمندان و مخاطبان اقدام به برگزاری مسابقه ای کرد که طی آن برخی از کتاب های منتشر شده ما به صورت پی دی اف در سایت انتشارات به نمایش گذاشته شد و علاقمندان با مطالعه کتاب ها از اول تا پانزدهم فروردین توانستند در مسابقه ای که در نظر گرفته شده بود شرکت کنند و حالا بعد از اعلام نتایج در صورت برنده شدن، افراد می توانند از جوایز در نظرگرفته شده نیز در زمان اعلام شده استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه تازه ترین خبرها از انتشارات 27 بعث اینجا کلیک کنید

وی پیرامون خدمات انتشارات 27 بعثت برای علاقمندان به مطالعه در روزهای کرونایی بیان کرد: اگرچه بیماری کرونا مشکلات و تلخی های فراوانی را با خود به همراه داشته اما در کنار تعطیلات عید نوروز بهانه ای مناسب شد تا بتوانیم تهدید ایجاد شده را به فرصت بدل کنیم و کتاب های انتشارات 27 بعثت را به مخاطبان ارائه نماییم. این امر در راستای گسترش فرهنگ مطالعه و انجام وظیفه انتشارات 27 بعثت در قبال رویکرد ها و آرمان های انقلاب و شهدا صورت گرفته است.

وی به بیماری کرونا و پویش در خانه بمانیم اشاره و ابراز کرد: با گسترش بیماری کرونا و شکل گیری پویش هایی همانند در خانه بمانیم انتشارات 27 بعثت اقداماتی را در دستور کار خود قرار داد، بدین ترتیب که حدود 12 هزار نسخه کتاب را بسته بندی و در قالب هدیه در کنار کمک های برخی پویش ها به مناطق کمتر برخوردار و یا حاشیه ای ارائه نموده است، در عین حال تعدادی کتاب نیز به عنوان هدیه به کسانی که اقدام به کار جهادی کرده و در تهیه ماسک و لباس ایمنی مورد استفاده در بیمارستان ها تلاش می کردند ارائه شد، این بسته ها حاوی کتاب برای بزرگ سالان و چند کتاب برای کودکان بوده است.

حاتمی به ضرر و زیان های بیماری کرونا در قبال انتشاراتی های اشاره و بیان کرد: ضرر های ناشی از شیوع بیماری کرونا به انتشاراتی ها رقم بسیار بالایی را به خود اختصاص می دهد، خصوصا اینکه انتشاراتی های فعال در حوزه دفاع مقدس هر سال با برگزاری اردو های راهیان نور و برگزاری نمایشگاه در مناطق جنگی تعداد قابل توجهی از کتاب های خود را به علاقمندان ارائه و به فروش می رسانند، اما با شیوع بیماری کرونا و کنسل شدن برنامه های راهیان نور ضرر بزرگی متوجه ناشران دفاع مقدس شد.

وی پیرامون برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصریح کرد: نمایشگاه بین المللی کتاب همواره به عنوان رویداد بزرگ فرهنگی مرکز اصلی فروش کتاب های تولید شده ناشران محسوب می شود به همین خاطر امسال نیز همانند سال های گذشته ناشران برای شرکت در نمایشگاه از ابتدای ماه های دی تا بهمن اقدام به چاپ کتاب و پر کردن انبار های خود نمودند، اما با شیوع بیماری کرونا ضرر های فراوانی متوجه ناشران شد.

حاتمی استفاده از فضای مجازی را فرصتی مغتنم برای ناشران خواند و خاطرنشان کرد: وجود فضای مجازی زمینه را برای ترویج و تبلیغ کتاب ها از سوی ناشران فراهم کرده و این مهم از سوی بسیاری از ناشران اجرایی شده اما چنانچه بیماری کرونا اجازه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب را حتی در خرداد ماه ندهد حتما ضرر فراوانی شامل حال ناشران خواهد شد، نمایشگاه کتاب تهران همواره به عنوان فرصتی طلایی برای ناشران محسوب می شود و عدم بر پایی آن ضرر هنگفتی را برای جامعه نشر به همراه دارد، لذا امیدواریم که دستگاه های مسئول و دست اندرکاران حوزه کتاب و نشر برای این چالش تدابیری مناسب را اتخاذ کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
مدیر انتشارات طلایی گفت: با برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی مخالفم؛ زیرابه راحتی یکی از کتاب های ما را بدون اجازه در فضای مجازی منتشر کردند و ما وقت و انرژی بسیاری برای پیگیری صرف کردیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : بولتن نیوز خبرگزاری کتاب ایران

کاظم طلایی، مدیر انتشارات طلایی در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، درباره وضعیت صنعت نشر و شیوع کرونا گفت: ما و همه ناشران پیش از شیوع کرونا، آماده بودیم تا جدیدترین کتاب ها و آثار خود را به نمایشگاه کتاب بیاوریم. ثبت نام را برای حضور در این پروژه فرهنگی انجام داده بودیم و در واقع ماه های پایانی سال گذشته را در فکر نمایشگاه سپری کردیم.

* برگزاری نمایشگاه کتاب مهم است/ ناشران برای نمایشگاه حساب ویژه باز می کنند

وی با مهم خواندن برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه بسیار مهم است؛ چون نمایشگاه جایی است که علاوه بر ارائه کتاب و افزونی درآمد ناشران، بخشی از نقدینگی آن ها در نمایشگاه تامین می شود و همه ساله اهالی نشر روی نمایشگاه کتاب حساب ویژه باز می کنند. حالا فکر کنید سال به پایان رسید و سال جدید آغاز شد و نمایشگاهی برگزار نمی شود. این موجب شد ضرر ناشران بیش تر شود.

* هرچه زمان برگزاری نمایشگاه به تاخیر افتد، شوک وارده بر ناشران و خانواده نشر شدید تر خواهد شد

مدیر انتشارات طلایی با بیان اینکه هر چه زمان برگزاری نمایشگاه به تاخیر افتد، شوک وارده بر ناشران و خانواده نشر شدید تر خواهد شد، گفت: ما دوست داریم هرچه زودتر نمایشگاه کتاب برگزار شود. البته به شرط آنکه بهداشت و سلامتی کودکان و خانواده ها به خطر نیفتد و روزهایی برسد که ما بتوانیم خانواده ها را به نمایشگاه برسانیم. در این مسیر باید خرد جمعی تصمیم گیرنده باشد.

* بهترین حالت برگزاری نمایشگاه کتاب، هفته کتاب است/ تاخیر فشار مالی را زیاد می کند

به گفته طلایی، اگر کرونا زودتر به پایان برسد، بهترین حالت برگزاری شاید برای نمایشگاه کتاب در ماه آبان یعنی همزمان با هفته کتاب باشد، می توان روی این گزینه برای برگزاری نمایشگاه فکر کرد. زیرا تاخیر بیشتر از زمان برگزاری اعلامی، فشار مالی را روی ناشران افزون تر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه افرادی که کار فرهنگی می کنند، وابسته به جای خاصی نیستند و ما در انتشارات با شعرا، نویسندگان، گرافیست ها و هنرمندانی از این دست کار می کنیم، گفت: در روزهای قرنطینه برای دور نماندن از کار، بخش نرم افزاری تدارک دیدیم تا همکاران ما دورکاری کنند. در این مدت قرنطینه، تصویرگران کار می کردند و نویسندگان کارهای عقب افتاده را جبران کردند. حتی خودم نیز روزی 10 ساعت در منزل کار می کنم.

* یکی از ابزارهای چابک کردن بچه ها کتاب است

مدیر انتشارات طلایی در مورد شرایط انتشارات طلایی و تدابیر مقابله با رکود گفت: ما از طریق اینترنت کتاب ها را عرضه می کردیم حتی با تمهیدات پستی ارسال بسته و محموله کتاب هم داشتیم. ولی اکنون پخشی ها خرید کتاب را کم کم آغاز کردند. باید بدانیم یکی از ابزارهای چابک کردن بچه ها کتاب است و اکنون بهترین شرایط برای خانواده ها تا دور هم جمع شوند و مطالعه همه گیر شود.

طلایی به عیوب و محاسبن تعطیلات اشاره کرد وگفت: هر چند این مدت شاهد محاسبن و معایبی بودیم اما کتاب فروشی ها باید هر چه سریع تر باز شده و رونق بگیرند چرا که باز بودن آنها می تواند بر شعاع کوچک آنها را رونق بخشد ولی بسته بودن کتابفروشی ها آفت است. اهالی فرهنگ باید ببینند با چه عملیاتی باید این شرایط را به نفع خود تغییر دهند.

وی با بیان اینکه در حوزه فروش سازوکار خاصی نداریم اما روی محتوا بسیار دقت می کنیم، گفت: شاید برگزاری نمایشگاه بار مالی زیادی به دولت و وزارت ارشاد وارد کند. (چه نمایشگاه کتاب و چه نمایشگاه قرآن) پس بهتر است متولیان امر بودجه موجود را در صورتی که قرار است نمایشگاهی برگزار نشود، صرف خرید کتاب از ناشران کند. البته باید راهکار ورودی به این طرح دیده شود و محاسن و آفت ها احصا شود.

* وزارت ارشاد باید برای رونق کار فرهنگی تلاش کند

مدیر انتشارات طلایی با اشاره به اینکه گرانی را در بازار کتاب شاهدیم، زیرا در یک سال و نیم گذشته زینک از 15 هزار تومان به 55 هزار تومان رسیده است، گفت: مواد دیگر تولید کتاب هم با افزایش قیمت مواجهند پس وزارت ارشاد باید برای رونق کار فرهنگی تلاش کند؛ زیرا اوست که مستقیم با ناشران در ارتباط است.

* با برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی مخالفم/ کتاب ما را بدون اجازه در فضای مجازی منتشر کردند

طلایی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برگزاری نمایشگاه کتاب به شکل مجازی گفت: من با این روش موافق نیستم و آن را نمی پسندم؛ زیرا شأنیت کتاب به نمایشگاهی بودن آن است. مشکل ما امروز دنیای مجازی است چرا که آفت هایی دارد که نخستینش آن است که وقت ما را بسیار می گیرد. می بینیم در این روزها به راحتی در فضای مجازی یکی از کتاب های ما اسکن شد و فایل pdf آن به فروش می رسید. پیگیری برای این تخلف از ما انرژی بسیار گرفت. زمان بسیاری صبر کردیم تا شکایت کنیم. بنابراین آفت زیاد است، اما سازوکار سالم باید تعیین شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در سال 99 با توجه به خانه نشینی مردم به خاطر ویروس کرونا به طور حتم، سرانه مطالعه در کشور بالا رفته است و از این حیث نکته مثبتی برای نویسنده ها، ناشرین و اهالی کتاب محسوب می شود، اما با توجه به ادامه دار بودن شیوع این ویروس و به اما و اگر کشیده شدن برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال 99 می تواند ضربه مهلکی را به بدنه صنعت کتاب وارد آورد.

طبق گفته قادرآشنا، مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران اعضای شورای سیاست گذاری، درخصوص برگزاری یا عدم برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به جمع بندی رسیده اند، اما اعلام این زمان منوط به اعلام نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است .

در ماه گذشته نمایشگاه کتاب لندن که یکی از بزرگترین رویدادهای ادبی جهان محسوب می شود و قرار بود از دهم تا دوازدهم ماه مارس برگزار شود، به دلیل شیوع ویروس کووید-19 لغو شد.

در تازه های بازار نشر طبق روال دوشنبه های هر هفته به بررسی کتاب هایی نظیر : بررسی قیام عاشورا اثر حمیدرضا یزدانی از انتشارات گل ورد، سیاست و حکومت از نگاه اسلام اثر سیده زهرا ساداتی از انتشارات طلیعه سبز، داستان خوبان اثر علی احمدوند از انتشارات گل ورد و فجر عشق اثر حمیدرضا یزدانی از انتشارات گل ورد رفته ایم که در ادامه خواهید خواند.

بیشتر بخوانید :
از تازه های کتاب چه خبر؟ / هفته اول فروردین ماه / طرح عبور از کرونا با کتاب

1- بررسی قیام عاشورا

نویسنده : حمیدرضا یزدانی
مترجم : ---
انتشارات : گل ورد

توضیحات : کتاب بررسی قیام عاشورا اثر حمیدرضا یزدانی که به تازگی توسط انتشارات گل ورد در 104 صفحه و با قیمت پشت جلد 15000 تومان در بازار کتاب منتشر شده است.

حمیدرضا یزدانی نویسنده کتاب بررسی قیام عاشورا مولف، ناشرومدرس دانشگاه، فارغ التحصیل رشته ادبیات فارسی با گرایش جدید ادبیات مقاومت میباشد، این نویسنده ازدوران ابتدایی در مسیر شعر و ادبیات فارسی قرارگرفته و رشته علوم انسانی را دردبیرستان فارغ التحصیل وعلاقمندی به ادبیات باعث شده که دوره کاردانی و کارشناسی را در رشته زبان وادبیات فارسی و کارشناسی ارشد را درهمین رشته فارغ التحصیل شود.

کتاب بررسی قیام عاشورا نگاه تازه و نقد قوی علیه شاعران نامدار ایران هست و موضوع کتاب بررسی قیام عاشورا در آثار منظوم مولانا و حدیقه سنایی میباشد، نقد اصلی نویسنده به این دو شاعر بنام اما سنی مذهب می باشد که به واقعه مهم عاشورا که اصلی ترین جاودانگی شیعه ازعاشورا الهام گرفته و جهان را تحت تاثیرمکتب امام حسین (ع) قرار داده است، اما این دو شاعر در آثارشان بی توجهی به این واقعه عظیم نموده اند وخیلی گذرا ازاین مسله مهم عبورکرده اند.

2- سیاست و حکومت از نگاه اسلام

نویسنده : سیده زهرا ساداتی میانگله ای
مترجم : ---
انتشارات : طلیعه سبز

توضیحات : کتاب سیاست و حکومت از نگاه اسلام اثر سیده زهرا ساداتی میانگله ای که به تازگی توسط انتشارات طلیعه سبز در 109 صفحه و با قیمت پشت جلد 4500 تومان در بازار کتاب منتشر شده است.

خانم سیده زهراساداتی میانگله ای نویسنده کتاب سیاست و حکومت از نگاه اسلام مدرس دانشگاه دانشجوی دکتری رشته علوم سیاسی و اهل شهر نکا استان مازندران میباشد، این کتاب سیاست و ارکان را ازنظراسلام وحکومت داری وحکومت را ازنظراسلام توضیح وشرح می دهد و اشاره ای به حکومت های سیاسی حاکم در دنیا اشاره دارد و نوع حکومت داری امامان معصوم و منش و رفتارشان را بطور آسان و روان دراختیارخواننده، دانشجویان و طلاب قرارمی دهد.

3- داستان خوبان

نویسنده : علی احمدوند
مترجم : ---
انتشارات : گل ورد

توضیحات : کتاب داستان خوبان اثر علی احمدوند که به تازگی توسط انتشارات گل ورد در 230 صفحه و با قیمت پشت جلد 4000 تومان در بازار کتاب منتشر شده است.

کتاب داستان خوبان نوشته علی احمدوند حاوی 19 داستان از معصومین، 27 داستان از انقلاب و دفاع مقدس و 54 داستان عرفانی، تاریخی و مذهبی است که در سه فصل جمع آوری و به نیت شهدا و امامان معصوم نوشته وچاپ ونشرداده شد.

4- فجر عشق

نویسنده : حمیدرضا یزدانی
مترجم : ---
انتشارات : گل ورد

توضیحات : کتاب فجر عشق اثر حمیدرضا یزدانی که به تازگی توسط انتشارات گل ورد در 226 صفحه و با قیمت پشت جلد 15000 تومان در بازار کتاب منتشر شده است.

کتاب فجرعشق نوشته حمیدرضایزدانی گلوردی پیرامون ولایت فقیه می باشد و نوبت چاپ دوم راپشت سرگذاشته و آماده چاپ سوم میباشد، کتاب فجرعشق درکشور ایران مورد استقبال حوزه های علمیه و قشرطلبه و دانشجو قرارگرفته و در چندین مسابقات مطرح کشوری ونمایشگاه های کتاب در سراسر کشور پخش ومورد اقبال قرارگرفته است.

کتاب فجرعشق ازشروع امامت امام علی ع بررسی شده تا انقلاب فعلی ومقایسه حکومتها و امامین انقلاب و اشاره به حکومت جهانی و بصیرت مردم انقلابی دارد، این کتاب زمان مشروطه رابررسی کرده و به نظر بزرگان فقهی و اسلام در مورد اهمیت ولایت فقیه به طورمفصل اشاره کرده است کتاب قابل فهم برای جوانان ودانشجویان وطلاب ونوجوانی که سوالات وشبهات درموروولایت فقیه دارندبانگاه بی طرف بااستدلال قرآنی پاسخ داده است.

کتاب فجرعشق ازولایت پیامبر، حضرت محمد (ص) واوالاد معصومین یعنی 12 امام را بررسی می کند و به بررسی امامت امام زمان عج اله و زمان غیبت کبری ایشان می پردازد و همچنین به بررسی انقلاب اسلامی و انقلاب دارد.

لینک خبر :‌ سلام نو
مدیر انتشارات اسم گفت: برگزاری نمایشگاه در آبان ماه باعث می شود ناشران یکسال را از دست بدهد علاوه بر اینکه صنعت نشر به حدی آسیب می بیند که به راحتی نمی تواند سرپا بایستد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، سی و سومین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برخلاف سال های گذشته و به دلیل هم زمانی با ایام ماه مبارک رمضان قرار بود در تاریخ 26 فروردین تا 5 اردیبهشت سال 1399 برگزار شود. اقدامات و برنامه ها برای برگزاری یکی از بزرگ ترین رویدادهای فرهنگی سالانه کشور در حال انجام بود که شیوع ویروس کرونا در جهان و رسیدن این ویروس به ایران این رویداد را هم تحت تأثیر قرار داد و برگزاری آن را به تعویق انداخت.

طبق اعلام مسئولین برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب تهران برگزاری این رویداد فرهنگی در فصل بهار ممکن نیست و حتی احتمال لغو آن در این سال هم مطرح است.

برگزاری نمایشگاه کتاب تهران برای ناشران از لحاظ اقتصادی بسیار مهم است و می تواند بخشی از آسیب های واردشده به این صنعت را در این روزها جبران کند. در همین رابطه با سعید مکرمی؛ مدیر انتشارات اسم به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: داستان نمایشگاه کتاب یک کلاف سردرگم شده است و بخشی از آن ناشی می شود که نمایشگاه کتاب یک تعریف درست و دقیقی تا الان نداشته است؛ یعنی این که این بلاتکلیفی ها خیلی واضح نشان می دهد که هر کسی از نمایشگاه یک تلقی داشته و در هم چنین شرایطی باید چه کاری کرد را هر کسی از ظن خودش یار مسئله نمایشگاه می شود.

وی افزود: نمایشگاه کتاب چند تا بعد دارد و هر تصمیمی برای آن گرفته می شود با توجه به این ابعاد باید گرفته شود یعنی بی توجهی به این ابعاد باعث می شود که نتوانیم تصمیم درست یا به قاعده ای بگیریم آن هم این است که نمایشگاه کتاب قبل از اینکه یک نمایشگاه باشد یک فروشگاه است و فروشگاهی که حجم زیادی از گردش نقدی کتاب در همان ده روز ایام نمایشگاه برای ناشران رقم می خورد.

مدیر نشر اسم اظهار کرد: بعد دوم که بعد خیلی مهم تر است و شاید بابت این بعد است که دولت نمی تواند از برگزاری نمایشگاه دل بکند و برای آن اهمیت قائل است و به آن فکر می کند که اگر بخواهیم از درجه اهمیت آن را بررسی کنیم این بعد مهم تر است و آن جنبه رویدادی نمایشگاه کتاب است این نمایشگاه بزرگ ترین رویداد ملی فرهنگی کشور است. وقتی می گوییم بزرگ ترین داریم درباره اتفاقی صحبت می کنیم که طبق آمار بین پنج تا هفت میلیون نفر طی 10 روز بازدیدکننده دارد شما هیچ برنامه دیگری در طول سال ندارید که چنین مخاطبی را به خودش جذب بکند و این دیالوگ را با مخاطب داشته باشد و این رویداد بسیار مهمی است و بسیاری از آدم ها نویسنده مورد علاقه خود را که در طول سال نمی بینند در نمایشگاه می بینند امضا می گیرند و صحبت می کنند.

مکرمی عنوان کرد: بعد سوم بعد نمایشگاهی این رویداد است. اساساً بخش زیادی از اهالی نشر و کتاب به نمایشگاه می آیند تا کتاب های جدید را بررسی کنند و فلان ناشر که آثار آن را دنبال می کنند آثار جدیدش چیست. می توان گفت که بعد نمایشگاهی کتاب کمترین اهمیت را دارد ضعیف ترین بعد است و بعد رویدادی آن مهم ترین بعد است. اینکه این مسائل برای چه کسانی مهم است و برای چه کسانی مهم نیست در درجه دوم اهمیت قرار دارد مثلاً برای مخاطب بعد فروشگاهی مهم تر است برای سیستم دولت و حاکمیت بعد رویدادی مهم است و برای ناشران هم و نویسندگان و فعالان حوزه کتاب بعد نمایشگاهی آن مهم است.

وی اضافه کرد: وقتی راجع به مجازی شدن نمایشگاه کتاب یا درباره تعویق نمایشگاه کتاب حرف می زنیم بدون آنکه متوجه باشیم درباره کدام بعد نمایشگاه صحبت می کنیم یک مقدار مسئله سخت می شود. اگر نمایشگاه کتاب می خواهد مجازی شود یعنی چه چیز آن مجازی می شود؟ اگر رویداد قرار است مجازی شود اساساً آیا چنین اتفاقی مقدور است؟ آیا جنبه نمایشگاهی قرار است مجازی شود؟ اگر هدف این است که همه اطلاعات کتاب ها در خانه کتاب در دسترس است می شود اطلاع رسانی کرد و می توان آن ها را در دسترس قرار داد. چه چیزی قرار است مجازی شود؟ فروشگاه نمایشگاه مجازی می شود که فروشگاه هم وجود دارد این همه سایت کتاب داریم و عمده ناشران خودشان عرضه کننده کتاب هستند و سایت دارند و کتاب را عرضه می کنند. وقتی می گوییم عرضه مجازی خیلی واضح نیست که چه چیزی قرار است مجازی شود؟

مدیر نشر اسم خاطرنشان کرد: اگر سیستم تصمیم گیر این ها را برای خود واضح و روشن نکند یا ارشاد و خانه کتاب را درگیر تصدی گری حوزه کتاب کند یعنی اینکه به جای اینکه تسهیل گر باشند خودش هم می شود برگزارکننده و خود ارشاد درگیر فروش می شود و عملاً یک فروشگاه می زند در صورتی که به جهت قانونی اصلاً قرار نیست که خودش تصدی گری بکند و بشود رقیب بخش خصوصی.

مکرمی ادامه داد: وقتی درباره تعویق نمایشگاه صحبت می کنیم باید حواسمان باشد که نمایشگاه کتاب در دل صنعتی شکل می گیرد که آن صنعت اساساً ضعیف و ترد است و با کوچک ترین فشاری می شکند. همیشه وقتی نمایشگاه کتاب برگزار می شود به دلیل آن هیجان خرید (چه خرید درست یا نادرست) تا چهار ماه عملاً بعد از نمایشگاه کتاب بازار کتاب هیچ عکس العمل خاصی ندارد. چرا ندارد؟ این نه به خاطر این است که در 6 ماه اول سال مردم کتاب نمی خوانند عملاً مخاطب به جهت روحی و روانی ظرف خرید کتاب و محصولات فرهنگی خود را پر کرده است و احساس نیازی ندارد.

وی گفت: در حالت طبیعی بازار کتاب تا به خودش بیاید شهریورماه می رسد و تا آن موقع شاهد تراکنش و عکس العملی نیستیم و اگر ما نمایشگاه را هم به آبان ماه منتقل کنیم و این اتفاق به آبان ماه منتقل شود یعنی اینکه بازار کتاب را بلایی سرش می آوریم که کل صنعت نشر شامل کتاب فروش پخش و ناشر تحت تاثیر قرار بگیرد و تا اسفند تحت تاثیر این اتفاق باشد و آیا این روند اتفاق درستی است؟ من می گویم نیست. من به عنوان کسی که هم ناشر و هم کتاب فروش است می گویم؛ اگر بازار کتاب که در مهر و آبان گردش قابل قبولی دارد آسیب ببیند تا اسفندماه عمده کتاب فروشان و موزع را درگیر می کند و اگر این اتفاق بیفتد عمده ضرر و به ناشر وارد می شود.

مدیر نشر اسم ضمن بیان اینکه تصمیمات نسنجیده رونق کتاب در نیمسال دوم سال را از بین می برد، گفت: برگزاری نمایشگاه در آبان ماه باعث می شود ناشران یکسال را از دست بدهد علاوه بر اینکه صنعت نشر به حدی آسیب می بیند که به راحتی نمی تواند سرپا بایستد. اگر نمی توانید برگزار کنید مثل المپیک یا نمایشگاه بولونیا و خیلی رویدادهای دیگر آن را به سال بعد موکول کنید.

مکرمی در پایان اظهار کرد: به تعویق افتادن نمایشگاه کمکی به صنف نشر نمی کند و آسیب آن بیشتر است.

انتهای پیام/4028/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم سینما پرس

رئیس هیات مدیره انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان گفت: اگر قرار است نمایشگاه برگزار نشود، بودجه نمایشگاه کتاب بهتر است صرف توسعه طرح های عیدانه، تابستانه و پاییزه کتاب شود.

گسترش نیوز: نادر قدیانی رئیس هیات مدیره انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان با اشاره به برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که به دلیل شیوع کرونا فعلا لغو شده است ، گفت: نمایشگاه کتاب تهران امروز در وضعیتی است که 32 سال از عمرش گذشته است ، با تمام فراز و نشیب ها و ضعف و قوت هایی که داشته به هر حال برای جامعه ما مفید بوده و موجب تحرکی در حوزه نشر و کتابخوانی شده است.

وی ادامه داد: حالا که به دلیل شیوع کرونا مجبور به لغو نمایشگاه کتاب تهران شده ایم، به نظر من زودتر از پاییز امکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران وجود ندارد، یک راه این است که کلا نمایشگاه را کنسل کنیم و اردیبهشت ماه سال آینده برگزار کنیم که خوب با توجه به مقارن شدن ماه رمضان با اردیبهشت ماه باید اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد برگزار شود که باز به مشکلاتی دچار خواهیم شد. چرا که انتخابات ریاست جمهوری است و در فضای داغ انتخاباتی نمایشگاه دیده نمی شود.

بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاه

قدیانی گفت: به نظر من بهترین زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران 15 آبان تا 5 آذر ماه است، مشروط بر اینکه در این تاریخ چند سالی نمایشگاه برگزار شود، چرا که نمی توان در یک دوره نمایشگاه را آبان برگزار کرد و دوباره 6 ماه بعد در اردیبهشت ماه نمایشگاه برگزار کنیم. برای نمونه تا 4 سال دیگر ماه رمضان از اردیبهشت ماه خارج می شود و اگر برگزاری نمایشگاه در پاییز مشکلاتی داشت می توان دوباره آن را به اردیبهشت منتقل کرد.

مدیر انتشارات قدیانی در پاسخ به اینکه اگر تا پاییز شرایط فعلی در کشور باقی مانده باشد، قاعدتا نمی توان نمایشگاه را برگزار کرد، در آن صورت پیشنهاد شما برای استفاده از بودجه نمایشگاه به نفع صنعت نشر چیست؟گفت: نظرهای مختلفی در این زمینه مطرح است، من معتقدم بودجه نمایشگاه کتاب باید صرف توسعه طرح های فصلی شود ، برای نمونه عیدانه ، تابستانه و پاییزه کتاب را باید توسعه داد.

وی گفت: حمایت از ناشران در پرداخت حق بیمه و هزنیه های آب و برق و... نیز می تواند مثمر ثمر باشد ، من خرید از ناشران را چندان مناسب نمی دانم، اما رونق گرفتن طرح های فصلی هم کمک به کتابفروشیهاست و هم ناشران.

قدیانی در پایان با اشاره به خسارت هایی که نشر در ایام کرونا دید، گفت: ناشران از این شرایط بسیار متضرر شدند، هزینه های هنگفتی برای حقوق و بیمه کارمندان از جیب ناشر پرداخت شده است، چک های برگشتی روز به روز زیاد تر می شود و از تسهیلات بانکی نیز به دلیل بهره های بالا نمی توان چندان استفاده ای کرد.

منبع: تسنیم

لینک خبر :‌ پایگاه خبری گسترش نیوز
خبرگزاری میزان- سی و یکمین روز از فروردین ماه 99 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به شروع غیر قانونی برخی از سالت های پلاتو تئاتر به شکل غیر قانونی اشاره کرد.

تاریخ انتشار: 17:33 - 31 فروردین 1399

- کد خبر: 614027
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، سی و یکمین روز از فروردین ماه 99 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به شروع غیر قانونی برخی از سالت های پلاتو تئاتر به شکل غیر قانونی اشاره کرد.

شروع به کار برخی پلاتوهای تمرین تئاتر بدون هماهنگی/زمان بازگشایی سالن های تئاتر هنوز مشخص نیست

مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی گفت: برخی مجموعه ها در حال حاضر آغاز به فعالیت کرده اند، این اقدام و فعالیت به هیچ وجه از سوی مرکز هنرهای نمایشی مورد قبول نبوده و تخلف محسوب می شود.

محسن حسن زاده مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون احتمال زمان بازگشایی تماشاخانه های تئاتر در تهران گفت: در حال حاضر هیچ پیش بینی نمی توان کرد، مرکز هنرهای نمایشی به دستورات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبتنی بر مبارزه با کرونا عمل کرده و از این به بعد هم روند کارمان براساس دستورالعمل های صادره از وزارتخانه است.

وی در همین راستا ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشورت ستاد ملی مبارزه با کرونا نسبت به بازگشایی دوباره سالن های نمایشی نظر خواهد داد و مرکز هنرهای نمایشی نیز به عنوان زیرمجموعه وزارت ارشاد به اطلاعیه های واصله از این وزارتخانه عمل می کند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

این مسئول تئاتر درباره آغاز فعالیت برخی پلاتوهای تمرین تئاتر اظهار کرد: برخی مجموعه ها در حال حاضر آغاز به فعالیت کرده اند، این اقدام و فعالیت به هیچ وجه از سوی مرکز هنرهای نمایشی مورد قبول نبوده و تخلف محسوب می شود. همچنین این مرکز تاکنون هیچ اطلاعیه ای پیرامون بازگشایی تماشاخانه های تئاتر و یا پلاتوهای تمرینی صادر نکرده است.

وی درباره شیوه بازگشایی سالن های تئاتر با رعایت اصول بهداشتی اضافه کرد: بازگشایی تماشاخانه های تئاتر به طور مسلم براساس پروتکل های بهداشتی و ایمنی صادره از سوی وزارت بهداشت صورت خواهد پذیرفت.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

ماجرای نیمروز2-رد خون ؛ روایتی ملتهب از تاریخ معاصر ایران

فیلم سینمایی ماجرای نیمروز-رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان به تازگی در شبکه نمایشی خانگی و درگاه های اینترنتی پخش و مورد استقبال مخاطبان سینما واقع شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، فیلم سینمایی ماجرای نیمروز-رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان به تازگی در شبکه نمایشی خانگی و درگاه های اینترنتی پخش و مورد استقبال مخاطبان سینما واقع شده است.

رد خون به نوعی بازگشت محمدحسین مهدویان به سینمای مورد علاقه خود است، اثری که در ادامه نسخه اول ساخته شده و همان فرم مستند گونه خود را حفظ کرده است، موفقیت های پیاپی ماجرای نیمروز 1 باعث شده تا امروز مخاطبان استقبال قابل قبولی از رد خون داشته باشند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

مهدویان که از جمله کارگردان تازه وارد سینما است، در همین مدت محدود توانایی های فراوانی از خود نشان داده و از میان چهار فیلم اکران شده، سه فیلمش با نقد و استقبال خوبی روبرو شده است، وی پس از تجربه ناموفق لاتاری بار دیگر به سراغ تاریخ معاصر رفته و التهابات دوران پس از انقلاب اسلامی ایران را روایت می کند.

ماجرای نیمروز 2 از لحاظ ساختار فیلمنامه نسبت به نسخه اول با هدایت برون مرزی روبرو بوده و به مسائلی می پردازد که بیشتر به اتفاقاتی ختم می شود که گروهک های تروریستی در اوایل انقلاب اسلام ایران موجب شدند.

این فیلم نسبت به نسخه اول ساخت سخت تری داشته و لوکشین های خارجی و جنگی بیشتری را شامل می شود، اما در این میان بار دیگر برایمان یادآور می شود که مهدویان در نمایش درگیری های شهری به شدت موفق تر از به نمایش گذاشتن جنگ های میدانی است.

شاید فیلمنامه در بخش هایی قضاوت را به مخاطب می سپارد اما همین واسپاری در قضاوت یکی از نکات جالب توجه فیلمنامه رد خون است، اثری که در برخی مواقع به موضوعات بسیار حساسی توجه می کند و با در نظر گرفتن تمامی احتیاطات حرف خود را تا حد ممکن می زند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

برنامه های کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور در ماه مبارک رمضان

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: زمزمه هایی از برگزاری نماز جماعت در مساجد با حفظ فاصله اجتماعی مطرح شده، اما به تایید وزارت بهداشت نرسیده است، چنانچه مورد تایید وزارت بهداشت قرار بگیرد، نماز جماعت با در نظر گرفتن موارد بهداشتی و توصیه های وزارت بهداشت برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون برنامه های کانون مساجد در ماه مبارک رمضان گفت: کانون فرهنگی مساجد کشور با برگزاری طرح ملی راهکار و در راستای لبیک به فرامین مقام معظم رهبری اقداماتی را در دستور کار قرار داده است، این طرح در 25هزار مرکز کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور برگزار می شود.

وی در همین راستا ادامه داد: طرح ملی راهکار بر گرفته از پنج محور رزمایش، همدلی، ایمان، کار و ایثار است و در ایام ماه مبارک رمضان به اجرا گذاشته می شود هر یک از این محور ها در سه بخش خانواده، محله و مسجد فعالیت دارد، بدین ترتیب می توان پویشی جامع بدون موازی کاری را هم راستا با سایر ارگان ها و در راستای منویات مقام معظم رهبری برای مردم جامعه به اجرا گذاشت.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از کانون های فرهنگی مساجد کشور اینجا کلیک کنید

ارزانی به نقش ستاد ارتباطات رسانه ای فهما اشاره و تاکید کرد: این رزمایش عظیم در ستاد ارتباطات رسانه ای فهما دنبال می شود و تلاش دارد تا خانواده ها را در پویش گسترده همدلی و مواسات یاری نماید. فعالیت کانون فرهنگی مساجد کشور ارائه خدمات در قالب توصیه به جامعه هدف است لذا توصیه به برگزاری نماز جماعت در منزل و انعکاس این نماز جماعت در رسانه فهما و دادن امتیاز به فعالین در این حوزه رویکردی جدید و ارزشمند است، همچنین این رسانه تلاش کرده تا در راستای افزایش سرانه مطالعه از اعضا بخواهد تا پس از هر مطالعه خلاصه کتابی را که مطالعه کرده اند در سامانه فهما بارگذاری کنند تا پس از بررسی و ارزیابی امتیاز دریافت کنند، یکی دیگر از اهداف ما سمت و سو دهی به فعالیت های خانواده ها در فضای مجازی و در منازل است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

شرایط سخت انتشاراتی ها در صورت عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران

مدیر انتشارات 27 بعثت گفت: نمایشگاه کتاب تهران همواره به عنوان فرصتی طلایی برای ناشران محسوب می شود و عدم بر پایی آن ضرر هنگفتی را برای جامعه نشر به همراه دارد، لذا امیدواریم که دستگاه های مسئول و دست اندرکاران حوزه کتاب و نشر برای این چالش تدابیری مناسب را اتخاذ کنند.

مازیار حاتمی مدیر انتشارات 27 بعثت در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون برنامه های ناشران در تعطیلات نوروز گفت: همزمانی تعطیلات نوروز و شیوع بیماری کرونا باعث شد تا انتشارات 27 بعثت پس از مشورت با برخی فعالان عرصه کتاب اقدام به ارائه راهکاری در ایام تعطیلات نوروز نماید.

وی در همین راستا ادامه داد: انتشارات 27 بعثت برای ارائه خدمات بیشتر به علاقمندان و مخاطبان اقدام به برگزاری مسابقه ای کرد که طی آن برخی از کتاب های منتشر شده ما به صورت پی دی اف در سایت انتشارات به نمایش گذاشته شد و علاقمندان با مطالعه کتاب ها از اول تا پانزدهم فروردین توانستند در مسابقه ای که در نظر گرفته شده بود شرکت کنند و حالا بعد از اعلام نتایج در صورت برنده شدن، افراد می توانند از جوایز در نظرگرفته شده نیز در زمان اعلام شده استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه تازه ترین خبرها از انتشارات 27 بعث اینجا کلیک کنید

وی پیرامون خدمات انتشارات 27 بعثت برای علاقمندان به مطالعه در روزهای کرونایی بیان کرد: اگرچه بیماری کرونا مشکلات و تلخی های فراوانی را با خود به همراه داشته اما در کنار تعطیلات عید نوروز بهانه ای مناسب شد تا بتوانیم تهدید ایجاد شده را به فرصت بدل کنیم و کتاب های انتشارات 27 بعثت را به مخاطبان ارائه نماییم. این امر در راستای گسترش فرهنگ مطالعه و انجام وظیفه انتشارات 27 بعثت در قبال رویکرد ها و آرمان های انقلاب و شهدا صورت گرفته است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
قادر آشنا در روز های پایانی سال 98 از موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به مرکز هنر های نمایشی وزارت ارشاد کوچ کرد و بیش از یک ماه است که این موسسه بدون سکاندار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در روز های پایانی سال 98 بود که با حکم سید عباس صالحی،قادر آشنا مدیر موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به سمت مدیر کل هنر های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.

پس از اعلام این حکم قادر آشنا از ریاست موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به دفتر هنر های نمایشی وزارت ارشاد رفت تا در آنجا به فعالیت خود ادامه دهد و کرسی ریاست این موسسه خالی بماند تا فرد دیگری سرپرستی آن را عهده دار شود.

پیش از قادر آشنا امیرمسعود شهرام نیا مدیر موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود. در حکم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ذکر شده بود که این انتصاب به پیشنهاد معاون امور هنری وزارت ارشاد انجام شده است.

بنابر اطلاعی که از یک منبع آگاه در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد حاصل کردیم قرار است سرپرست موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در هفته جاری مشخص شود. هنوز سمت قادر آشنا در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پابرجاست و او همچنان قائم مقامی ریاست این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را برعهده دارد هرچند در روند اجرایی نمایشگاه و تصمیم گیری های آن حضور نداشته باشد.

در این میان نباید فراموش کرد نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم اکنون برسر یک دوراهی قرار گرفته و هنوز تصمیمی جدی برای برگزاری یا لغو آن گرفته نشده است البته در این میان زمزمه هایی از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در فضای مجازی به گوش می رسد و این طرح روی میز شورای سیاستگذاری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قرار دارد. البته برگزاری آن به صورت حضوری منوط به وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور و اجازه ستاد مبارزه با کرونا است شاید به همین دلیل است که سمت قادر آشنا در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به قوت خود باقی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران – ایرنا - مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس با تاکید بر آنکه بدنه فرهنگ و هنر به سبب تعطیلی فعالیت ها طی دو ماه اخیر آسیب های فراوانی را به ویژه در بحث اقتصاد فرهنگ متحمل شده است تاکید کرد: خواسته اهالی نشر بر آن است که مسئولان در حوزه جبران خسارت ها نگاه عادلانه ای داشته باشند.

هم زمان با شیوع ویروس کرونا در کشورمان از ابتدای اسفندماه 1398؛ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستورالعملی مبنی بر تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری به ویژه سالن های سینما؛ نمایش و برگزاری نشست های ادبی با هدف تلاش برای جلوگیری از تجمع افراد در کنار یکدیگر برای قطع زنجیره شیوع این ویروس و گام برداشتن در مسیر شکست دادن ویروس کرونا صادر کردند.

تردیدی در این مساله وجود ندارد که انجام کلیه این امور برای تحقق هدفی ایده آل و آرمانی که همانا کمک به رخت بربستن سایه تلخ و غم بار این ویروس، اقدامی شایسته و غیر قابل جایگزین به شمار می رفت و می رود؛ اما آن چنان که مسلم و مشخص است تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری در حوزه اقتصادی، آسیب ها، خسارات و ضررهایی نیز با خود به همراه داشته است.

با توجه به این مساله که مفهوم معیشت و اقتصاد خانواده اهل فرهنگ و هنر با فعالیت آنها در این حوزه ها پیوندی ناگسستنی و گرهی عمیق دارد و این ایام خسارات و آسیب های مالی متعددی را به این قشر وارد آورد؛ خسارات و آسیب هایی که به سبب تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری به شکل مستقیم معیشت اهالی فرهنگ و هنر را نشانه رفته بود.

با توجه به پیگیری و نگاه کارشناسانه مسئولان امر فرهنگ و هنر کشورمان و تلاش برای جبران خسارت ها، آسیب ها و زیان های مالی اهالی فرهنگ و هنر؛ به دستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سرعت کارگروه های مختلف و متعددی برای برآورد این خسارت ها تشکیل شد.

تا جایی که طبق گفته های سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میزان خسارت های وارده تا پایان فروردین ماه در حوزه فرهنگ و هنر عددی نزدیک به هزار میلیارد تومان (976 میلیارد تومان) برآورد شده است.

شیوع ویروس کرونا در کشورمان به ویژه طی دو ماه اخیر تجربه زیست متفاوتی را برای تمامی شهروندان ایرانی با خود به همراه داشته است. در نگاهی کلان تر تجربه تمامی کشورهای جهان، همزمان با شیوع این ویروس، زیست و نحوه زندگی متفاوتی را در تمام جهان رقم زده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در راستای رسالت رسانه ای خود تلاش دارد تا راه های تعامل و همفکری مسوولان با اهالی فرهنگ و هنر در مسیر جبران خسارت ها و زیان های اقتصادی شیوع این ویروس را به بحث و گفت وگو بگذارد. آنچه در ادامه از خاطر شما می گذرد آغاز سلسله گفتگوهایی در این حوزه با هنرمندان؛ کارشناسان؛ منتقدان و مسئولان فرهنگی و هنری کشور است.

توجه به تعهد اجتماعی از سوی شهروندان

رضا حاجی آبادی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به تلاش کادر درمان؛ پزشکان و پرستاران به عنوان نیروهایی که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا سکان دار هدایت جامعه در مسیر تندرستی و سلامت هستند یادآور شد: رعایت نکات و پروتکل های بهداشتی از جمله بحث فاصله گذاری اجتماعی، لزوم توجه به عدم ترددهای غیر ضرور و دیگر نکات تاکید شده از سوی مسئولان؛ از جمله مهم ترین وظایفی است که بر عهده تک تک شهروندان برای کمک به کادر درمان و تلاش برای شکست ویروس کرونا است.

مدیر انتشارات هزاره ققنوس ادامه داد: همچنین طی دو ماه که از تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری می گذرد، طبق صحبت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آسیب های مالی بدنه فرهنگ و هنر خاصه در حوزه اقتصادی آن قریب به هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همین عدد نشان دهنده عمق ضربه ای است که این ویروس در کنار سلامت جامعه به پایه های لرزان اقتصاد فرهنگ و هنر کشور ما وارد ساخته است.

فعالیت برخی ناشران به همان 10 روز نمایشگاه کتاب وابسته است

حاجی آبادی با اشاره به آنکه اگر شرایط این روزها، شرایطی عادی بود؛ این روزها درحال سپری کردن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بودیم خاطرنشان کرد: حدود 15 درصد از اقتصاد نشر کشور را بازه زمانی 10 روزه نمایشگاه رقم می زند. این درحالیست که ارتزاق برخی از ناشران تنها به فعالیت در این 10 روز وابسته است.

وی ادامه داد: باتوجه به حجم محدود فعالیت های همین ناشران که تعداد آنها کم نیز نیست؛ آنها طی همین 10 روز برگزاری نمایشگاه کتاب و ارائه مستقیم آثارشان به مخاطبان به ادامه حیات فعالیت فرهنگی در طول یک سال پیش رو می پردازند.

احتمال برچیده شدن فعالیت برخی ناشران در روزهای بعد از کرونا

به گفته مدیر نشر هزاره ققنوس؛ در صورت عدم شناسایی صحیح و شیوه اختصاص کمک های حمایتی در قالب جبران خسارت اهالی فرهنگ و هنر و بی توجهی به ناشرانی که تمامی منابع فعالیت خود برای یک سال را در همین ایام نمایشگاه سپری می کنند بعد از دوران کرونا ممکن است که شاهد برچیده شدن تعطیلی بسیاری از ناشران در کشور باشیم.

تفاوت میان ناشران خرد و کلان از دیدگاه اقتصادی

حاجی آبادی همچنین با تاکید بر لزوم نگاه عادلانه در حوزه برآورد خسارات و کمک به بدنه فعالیت نشر در کشور یادآور شد: تعدادی از ناشران بزرگ و سرشناس کشورمان به سبب توسعه فعالیت های خود در حوزه اقتصادی در کنار فعالیت نشر منابع درآمدزایی چون چاپ یا شرکت های توزیع را برعهده دارند. این در شرایطی است که بسیاری از ناشران کشور از چنین درآمدهایی محروم هستند.

وی ادامه داد: درست بر همین اساس است که مسئولان در حوزه برآورد خسارات از یک سو و ازسوی دیگر جبران ضررهای مالی بدنه نشر کشور که بدنه ای بسیار نحیف و ضربه پذیر ازنظر اقتصادی به شمار می رود باید نگاه شان بر ناشرانی باشند که منابع درآمدی اندک و تمام تمرکزشان بر حوزه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛ جهت به حرکت درآوردن چرخ اقتصادی خود در طول سال آینده استوار است.

حرکت به سمت اقتصاد مستقل در کوتاه مدت شدنی نیست

به گفته این ناشر برگزیده سال؛ تلاش در راستای اقتصاد فرهنگ و تمرکز آن بدون کمک و حمایت های دولتی هرچند طی چند سال اخیر حرکتی نوپا در بحث اقتصاد فرهنگ شناخته می شود ولی باتوجه به وابستگی عمیق فعالیت های فرهنگی هنری در کشور به واسطه پیشینه چند دهه ای و اتکای بی چون وچرای آن به منابع و کمک های دولت؛ درآمدزایی نهادهای فرهنگی و هنری بدون اتکا به حمایت های دولتی در شرایط بحران به ویژه در بخش فعالیت های خُرد اتفاقی غیر قابل تحقق به شمار می رود.

حاجی آبادی گفت: آنچه که می تواند امیدبخش و نجات دهنده فعالیت ناشران به واسطه ضررهای هنگفتی که در این مدت متحمل شده اند از یک سو و از سوی دیگه جبران خسارت هایی که به سبب عدم برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در طی همین دو ماه اخیر از سر گذرانده اند باشد صرفاً تاکید بر نگاه عادلانه و رفتار توأم با آسیب شناسی دقیق و تفاوت گذاشتن میان ناشران خرد و کلان است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شیوع ویروس کرونا منجر به اخطارهای جدی به کارگردانانی شده است که روند فیلمبرداری خود را متوقف نکرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با وجود اعلام نام پروژه های فعال سینمایی از سوی ستاد کرونا خانه سینما و توقف یکی از آنها و با وجود اعلام جرم بودن فعالیت در این زمان، برخی اخبار حکایت از آن دارد که بعضی از کارگردان ها همچنان به کار تولید فیلم سینمایی خود ادامه می دهند.

از روزهای نخست ورود ویروس کرونا به کشور، کنار همه ارگان ها و نهادها، اهالی سینما نیز با دغدغه مندی اقدام به راه اندازی کارگروه مدیریت مبارزه با کرونا به نام ستاد کرونای خانه سینما کردند و هشدارهای لازم به اهالی سینما از سوی این نهاد که به صورت کامل در هماهنگی با ستاد ملی مبارزه با کرونا و ستاد کرونا در وزارت فرهنگ و ارشاد بود، عمل کردند. این ستاد توصیه های لازم را در بیانیه های مجزا اعلام می کرد و از سینماگران خواست که در این شرایط سلامت عوامل کار برایشان مهم تر باشد و پروژه ها را متوقف کنند.

عدم صدور پروانه ساخت تا اطلاع ثانوی

در اسفند ماه کم کم پروژه ها متوقف شدند و عمده سینماگران با همکاری با این ستاد دست از کار کشیدند، از سوی دیگر طباطبایی نژاد از اعضای این ستاد و شورای پروانه ساخت اعلام کرد تا پایان کرونا دیگر پروانه ساختی صادر نمی شود. این موضوع در بیانیه چهارم این ستاد اعلام شد و ضمن آن گفته شد که ضمن ادامه توقف صدور پروانه ساخت فیلم، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی جلسه ای با حضور تهیه کنندگان پروژه هایی که صرفاً چند جلسه از فیلمبرداری آنها باقی مانده و نماینده تشکل های تهیه کنندگان به منظور بررسی وضعیت آنها جهت پیشنهاد به ستاد ملی کرونا برگزار کند.

فیلم هایی که به کرونا بی توجه ماندند

اما در روزهای اخیر دانش اقباشاوی کارگردان و سخنگوی ستاد کرونای خانه سینما، از فعال بودن دو پروژه سینمایی سخن گفت که هشدارهای خانه سینما و ستاد ملی مبارزه با کرونا را جدی نگرفته اند و با وجود اعلام جرم بودن فعالیت در شرایطی که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام شرایط فاصله گذاری اجتماعی کرده است، دو پروژه سینمایی کلید فیلمبرداری را زده اند. اقباشاوی در مصاحبه های خود بدون نام از این پروژه ها هشدار داد که اگر فعالیت آنها متوقف نشود نام آنها رسانه ای خواهد شد.

بعد از گذشت چند روز اما این پروژه ها متوقف نشد و سخنگوی ستاد کرونای خانه سینما در مصاحبه ای با اشاره به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا، با اخطارهای پی درپی که هم به شکل رسانه ای و هم خصوصی به همه پروژه های تصویری که در وضعیت قرمز کرونا در مراحل مختلف تولید قرار دارند، هشدار داده بودیم، اعلام کرد: در اخطار نهایی که در گفتگوی چند روز پیش بنده اعلام شد، عنوان کردیم که مطلع شده ایم دو پروژه سینمایی در حال کارند؛ یکی در اثنای شروع فیلمبرداری است و دیگری هم می خواهد فیلمبرداری خود را به زودی شروع کند. اگر این پروژه ها کارشان را متوقف نکنند، ناچاریم بنا به دستور ستاد ملی کرونا نام آنها را اعلام کنیم.

متأسفانه در این چند روز نه تنها پروژه ها را متوقف نکردند بلکه سازندگان یکی از پروژه ها دو روز پیش فیلمبرداری شان را آغاز کردند؛ پروژه فیلم سینمایی شپلوتکا به تهیه کنندگی و کارگردانی آقای حسین قناعت و فیلم دیگری مجوز خروج به کارگردانی آقای کیارش اسدی زاده.

پس از اعلام اسامی متخلف از سوی ستاد کرونای خانه سینما حسین قناعت در نامه ای خطاب به ستاد کرونای خانه سینما با اعلام تابعیت از دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا نوشت: کارگروه محترم مدیریت بحران کرونای خانه سینما با توجه به شرایط فورس ماژور کرونا و برای حفظ سلامتی عوامل فیلم و خانواده آنها؛ در راستای اخطار بموقع آن نهاد صنفی، خود را موظف به اجرای دستور ستاد مقابله با کرونا می دانم و تعطیلی پروژه سینمایی شپلوتکا را تا بهبود شرایط مناسب اعلام می کنم.

نامه حسین قناعت مورد تقدیر و تشکر ستاد کرونای خانه سینما قرار گرفت اما هنوز پروژه کیارش اسدی زاده ادامه دارد، پروژه ای که گفته می شود روندهای قانونی برای ساخت آن نیز طی نشده است.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینماپرس: محمدحسین نیرومند مدیرعامل پیشین انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در پی نامگذاری سال 99 به عنوان جهش تولید گفت: ساختار غلط در سینما و تلویزیون مانع از تحقق خواست مقام معظم رهبری در خصوص جهش تولید است و تا زمانی که ساختارها به صورت بنیادین دچار تغییر و تحول نشوند نمی توان هیچ گونه امیدی به بهبود اوضاع و شرایط حوزه فرهنگی و هنری بالاخص سینما و تلویزیون داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

این کارشناس فرهنگی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: آنچه مهم است و همه ما باید به آن باور داشته باشیم این است که تولید در حوزه فرهنگ و هنر با تولید در عرصه اقتصاد و... تفاوت بسیار دارد. قطعاً در حوزه فرهنگی و هنری هرچه تولید شود مطلوب نیست کما اینکه در همین شرایط فعلی هم شاهد تولیدات بی ارزش و نازلی در این عرصه ها هستیم که هیچ دستاوردی محسوب نمی شوند.

وی در همین راستا ادامه داد: آنچه در تولیدات فرهنگی و هنری مهم است اندیشه و تفکر پاک و ارزشمند و انسانی و دینی است که باید در آثار متجلی شوند؛ در واقع ما باید زمانی دست به تولید در سینما و تلویزیون بزنیم که فکری پاک پشت کارمان باشد تا اثرمان بتواند اثرگذاری مطلوبی در جامعه داشته باشد در غیر این صورت بهتر و در صورت نبود اندیشه و تفکر ارزشمند بهتر است اصلاً هیچ کاری به تولید نرسد.

نیرومند در پاسخ به این سوأل که به عقیده شما با تغییر مدیران سینما و تلویزیون و روی کار آمدن نیروهای انقلابی، متعهد و ولایتمدار می توان به تغییر ساختار دست یافت یا خیر اظهار داشت: تغییر مدیریت تنها بخش کوچکی از ساختار است. متأسفانه سینما و تلویزیون ما از اساس دچار کاستی ها و نقصان هایی هستند که به راحتی قابل رفع شدن نیستند و همین مسأله باعث می شود تا ما نتوانیم امید چندانی به بهبود وضعیت نامطلوب فعلی این 2 رسانه بسیار مهم و اثرگذار داشته باشیم.

وی در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: ما باید تمام توان و تلاش خود را به کار ببندیم تا حضور برخی افراد ناباور به انقلاب نتواند به ارزش های ملی و دینی مان ضربه بزند. ما باید بازتعریفی جدی و اساسی از آنچه می خواهیم در سینما و تلویزیون شاهدش باشیم ارائه نماییم و بی تردید تا چنین اتفاقی رخ ندهد تولیدات انبوه در سینما و تلویزیون هیچ ارزشی نخواهند داشت.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: وجیه الله شهیدی رئیس انجمن مدیران سالن های سینما با انتقاد شدید نسبت به عملکرد ضدصنفی مدیران خانه سینما و عدم اهدای عیدی میلیاردی وزارت ارشاد به یکایک اعضای این نهاد گفت: رفتار نادرست مدیران خانه سینما تبعیض شدیدی میان سینماگران به وجود آورده است؛ متأسفانه کسی به فکر اهالی سینما نیست! نه مدیران خانه سینما نه آقای انتظامی به عنوان رئیس سازمان سینمایی و نه هیچ شخص دیگری تدبیری برای رفع مشکلات مالی و بحران معیشتی اهالی سینما ندارند و این در حالی است که امروزه سینماگران با معضلات متعددی در زندگی های شان روبرو هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: یکی از مهمترین دلایل بی توجهی به اهالی سینمای کشور آن است که مدیران وزارت ارشاد و سازمان سینمایی به صورت مستقیم با مسئولان صنوف جلسه نمی گذارند و تصمیم گیری های شان تنها با حضور مدیران خانه سینما است! در واقع اصناف هیچ جایگاه و نقشی در تصمیم گیری های مدیران ندارند و آن ها برای همه تصمیم گیری می کنند!

شهیدی خاطرنشان کرد: در این دوران بحرانی کرونایی وظیفه مسئولان وزارت ارشاد، سازمان سینمایی و خانه سینما به عنوان جامعه اصناف سینمای ایران حمایت مادی و معنوی از یکایک اهالی سینمای کشور بدون هرگونه اما و اگر و تبعیضی است.

رئیس انجمن مدیران سالن های سینما با تأکید بر اینکه صنف ما یکی از اولین اصنافی بود که بعد از شیوع بیماری کرونا تعطیل شد اظهار داشت: متأسفانه تا امروز علیرغم تمامی پیگیری ها هیچ گونه حمایتی نه از سوی خانه سینما و نه از سمت سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ما نشده است. صنف ما امروزه یکی از مشکل دارترین صنوف سینمایی است. بسیاری از کارگران و کارکنان سالن های سینما به ناچار و به دلیل بی پولی مفرط و عدم حمایت مسئولان اخراج شده اند و مجبورند با حقوق حداقلی وزارت کار زندگی کنند.

وی سپس به نحوه توزیع ناعادلانه عیدی وزارت ارشاد توسط خانه سینما اشاره کرد و متذکر شد: علیرغم آنکه وزارت ارشاد سالیانه رقمی ناچیز را برای عیدی به 5 هزار عضو خانه سینما اختصاص می دهد اما همین عیدی ناچیز هم به کل اعضای خانه سینما نمی رسد و مدیران خانه سینما هستند که تصمیم گیری می کنند این ارقام به چه کسانی برسد! در صورتی که هر رقمی از سمت وزارت ارشاد کمک می شود باید به یکایک اعضا تعلق گیرد.

شهیدی سپس با بیان اینکه در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد طی چند دوره سبدهای کالا و کارت های هدیه به یکایک اهالی سینما اهدا شد گفت: چرا مانند دوران آقای احمدی نژاد سبدکالا و عیدی به همه هنرمندان تعلق نمی گیرد؟ ما دلمان از این تبعیض ها خون است و متأسفانه مدیران هم هیچ تدبیری برای پرهیز این گسترش بیشتر این تبعیض ها ندارند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : برترین ها

بازیگر سریال های ماندگار هزاردستان و پدرسالار گفت: مسئولان و دست اندرکاران امور فرهنگ و هنر کشور در کنار لزوم توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی اهالی فرهنگ و هنر، توجه بیشتر به روح و روان زخم خورده و آسیب دیده هنرمندان داشته باشند.
به گزارش ایرنا، هم زمان با شیوع ویروس کرونا در کشورمان از ابتدای اسفندماه 1398؛ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستورالعملی مبنی بر تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری به ویژه سالن های سینما؛ نمایش و برگزاری نشست های ادبی با هدف تلاش برای جلوگیری از تجمع افراد در کنار یکدیگر برای قطع زنجیره شیوع این ویروس و گام برداشتن در مسیر شکست دادن ویروس کرونا صادر کردند.
تردیدی در این مساله وجود ندارد که انجام کلیه این امور برای تحقق هدفی ایده آل و آرمانی که همانا کمک به رخت بربستن سایه تلخ و غم بار این ویروس، اقدامی شایسته و غیر قابل جایگزین به شمار می رفت و می رود؛ اما آن چنان که مسلم و مشخص است تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری در حوزه اقتصادی، آسیب ها، خسارات و ضررهایی نیز با خود به همراه داشته است.
با توجه به این مساله که مفهوم معیشت و اقتصاد خانواده اهل فرهنگ و هنر با فعالیت آنها در این حوزه ها پیوندی ناگسستنی و گرهی عمیق دارد و این ایام خسارات و آسیب های مالی متعددی را به این قشر وارد آورد؛ خسارات و آسیب هایی که به سبب تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری به شکل مستقیم معیشت اهالی فرهنگ و هنر را نشانه رفته بود.
با توجه به پیگیری و نگاه کارشناسانه مسئولان امر فرهنگ و هنر کشورمان و تلاش برای جبران خسارت ها، آسیب ها و زیان های مالی اهالی فرهنگ و هنر؛ به دستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سرعت کارگروه های مختلف و متعددی برای برآورد این خسارت ها تشکیل شد.
تا جایی که طبق گفته های سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میزان خسارت های وارده تا پایان فروردین ماه در حوزه فرهنگ و هنر عددی نزدیک به هزار میلیارد تومان (976 میلیارد تومان) برآورد شده است.
شیوع ویروس کرونا در کشورمان به ویژه طی دو ماه اخیر تجربه زیست متفاوتی را برای تمامی شهروندان ایرانی با خود به همراه داشته است. در نگاهی کلان تر تجربه تمامی کشورهای جهان، همزمان با شیوع این ویروس، زیست و نحوه زندگی متفاوتی را در تمام جهان رقم زده است.
در راستای رسالت رسانه ای خود تلاش دارد تا راه های تعامل و همفکری مسوولان با اهالی فرهنگ و هنر در مسیر جبران خسارت ها و زیان های اقتصادی شیوع این ویروس را به بحث و گفت وگو بگذارد. آنچه در ادامه از خاطر شما می گذرد آغاز سلسله گفتگوهایی در این حوزه با هنرمندان؛ کارشناسان؛ منتقدان و مسئولان فرهنگی و هنری کشور است.

اقتصاد هنرمندان در سایه شیوع کرونا؛ کلاف پیچیده و سردرگمی ست
محمدعلی کشاورز با تقدیر و تشکر از زحمات مسئولان، به ویژه کادر درمان، پزشکان و پرستاران که از ابتدای شیوع این ویروس، خالصانه؛ عاشقانه و فداکارانه در مراکز بهداشت و درمان برای ریشه کن کردن آن بسیج شده اند گفت: همراهی و همفکری مسئولان نشان دهنده دغدغه مندی آنها در راستای رفع خواسته ها، نیازها و پاسخ گویی به اهالی فرهنگ و هنر است. هنرمندانی که فعالیت آنها، بقا، دوام و حضور مسئولان در تمامی بخش های فرهنگی و هنری کشور را به اثبات می رساند.
وی ادامه داد: پیچیدگی و درهم تنیدگی مباحث اقتصادی و معیشت خانواده های اهالی فرهنگ و هنر در حوزه فعالیت های شان و تعطیل شدن اقدامات آنها در سایه شیوع ویروس کرونا به تنهایی کلاف پیچیده و سردر گمی ست که حل شدن آن به نگاه کارشناسانه از یک سو و ازسوی دیگر همراهی و همدلی تمامی اهالی خانواده فرهنگ و هنر با مسئولان، دست اندرکاران و مدیران بخش های فرهنگی هنری کشور نیازمند است.

زخم های بحران ها بر هنرمندان به مراتب بیشتر است
کشاورز با اشاره به این مساله که شرایط و سازوکار مالی و پیچیدگی کُنش های اقتصادی در یَد قدرت مسئولان و کارشناسان خبره این امر است یادآور شد: به عنوان یکی از اعضای کوچک خانواده بزرگ فرهنگ و هنر کشورمان تنها نکته ای که در این حوزه به ذهن من می رسد در کنار لزوم توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی اهالی فرهنگ و هنر، توجهی بیشتر به روح و روان زخم خورده و آسیب دیده هنرمندان است.
مهم ترین رسالت و مسئولیت خانواده فرهنگ و هنر تلاش برای رشد و تعالی فرهنگی جامعه است. این مگر با روحِ لطیف، روانِ آرام و نگاهِ توام با زیبایی شناسی و حساسیت هنرمندان میسر نمی شود. هنرمندان افرادی هستند که لطافت روحی آنها نسبت به دیگر آحاد جامعه به مراتب بیشتر است و در مواجهه با بحران ها؛ از جمله کرونا و تمامی عواقب تلخ و غم بار آن؛ زخم های آکنده از این بحران، عمیق تر و شدیدتر و اثرگذاری بیشتری بر هنرمندان جامعه دارد.

رسالت بزرگ هنرمندان در مسیر آرامش و نشاط اجتماعی و امنیت روانی جامعه
بازیگر سریال های ماندگار هزاردستان و پدرسالار خاطرنشان کرد: درست بر همین اساس است که مسئولان، دست اندرکاران و برنامه ریزان عرصه مدیریت فرهنگ و هنر کشورمان نباید نگاه شان در حوزه جبران خسارت ها تنها بر مسائل مالی استوار باشد.
وی تصریح کرد: دل جویی، همراهی و به آرامش رساندن جامعه فرهنگ و هنر کشور که بار سنگین و رسالت بزرگ آرامش و نشاط اجتماعی و امنیت روانی جامعه بر دوش آنها و تولیداتشان است از مهم ترین بخش ها و مسئولیت هایی است که تمامی دست اندرکاران این عرصه باید توجهی بیش از پیش به آن داشته باشند.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی، با انتقاد از نابسامانی آثار تولیدی شبکه نمایش خانگی، گفت: برخی از این آثار هنجارهای اخلاقی جامعه و به ویژه خانواده ها را هدف قرار می دهد، با این وجود هیچ انگیزه ای در ارشاد برای حل مشکل VODها وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، با اشاره به وضعیت شبکه نمایش خانگی و نابسامانی تولیدات این حوزه و آسیب های آنها اظهار داشت: متاسفانه فرصت طلبی برخی جریانات فرهنگی در شبکه نمایش خانگی باعث شده تا با مسائل و معضلات جدیدی در درون خانواده ها مواجه باشیم؛ به عنوان مثال، رفتارها و فرهنگ های جدیدی که والدین را در مقابل فرزندان و فرزندان را در مقابل والدین قرار می دهد، از جمله تبعات تربیتی این آثار است.

وی ادامه داد: نابسامانی تولیدات شبکه نمایش خانگی، مشکلاتی را در جامعه ایجاد کرده و ایجاد خواهد کرد که به راحتی قابل حل نیست؛ همانطور که سینما و سایر رسانه های جمعی می توانند ابزاری برای رشد فرهنگی و تربیتی جامعه باشند و یا بالعکس، گسست بین نسل ها را افزایش دهند، تولیدات شبکه نمایش خانگی هم می تواند همین دو کارکرد متفاوت را داشته باشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه وزارت ارشاد در حوزه شبکه نمایش خانگی نه تنها هیچ نوع دخالت سازنده ای ندارد، بلکه بستر را برای این مصایب و مشکلات فراهم می کند؛ یعنی آثاری که چنین مشکلاتی دارد به راحتی تولید می شود و حتی گاهی یک عذرخواهی ساده هم نمی کنند.

پژمانفر اظهارداشت: آسیب های این حوزه جدی است و من به برخی آقایان از جمله وزیر ارشاد گفتم، برخی فیلم هایی را که از زیرمجموعه شما مجوز می گیرند، مخصوصا تولیدات شبکه نمایش خانگی را که برخی هایش دوبله شده است، آیا واقعا در کنار خانواده تان می توانید تماشا کنید؟!

وی افزود: یک بار هم این موضوع را در قالب سوال از وزیر ارشاد در صحن مجلس مطرح کردیم که منجر به کارت زرد برای وی شد، اما فکر می کنم هیچ انگیزه ای در وزارت ارشاد برای حل این مسئله وجود ندارد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برخی تولیدات شبکه نمایش خانگی در موضوعاتی مانند حجاب و عفاف یا سبک زندگی و یا ترویج تجمل گرایی از آثار سینمایی فاجعه بارتر است، گفت: من یکبار برخی از این صحنه های VOD را داشتم آماده می کردم تا برای سوال از وزیر در صحن مجلس پخش بشود، آقای لاریجانی به من گفت اصلا این ها را پخش نکنید که قبیح است! من به ایشان گفتم، چطور اشاره به بخشی از این ها آنهم در صحن مجلس زشت است، اما بچه های مردم در خانه ها نشسته اند و این ها را آزادانه تماشا می کنند!

پژمانفر درباره متولی نظارت بر تولیدات شبکه نمایش خانگی و اینکه همچنان زیرمجموعه وزارت ارشاد باشد یا صدا و سیما، اظهارداشت: راهکار منطقی این نیست که کار را از یک بخش بگیریم و به بخش دیگر بسپاریم، به امید اینکه بهتر عمل کنند؛ ما باید تلاش کنیم تا مسئولیت مان را در قبال تولید فیلم مناسب و حمایت از آثار سازنده ایفا کنیم.

وی تصریح کرد: واقعیت این است که متاسفانه امروز برای تولید آثار فاخر که ارزش های سازنده را در جامعه ترویج کنند یا معضلی را ریشه یابی و حل کنند، کار خاصی را مشاهده نمی کنیم و با این شرایط، چه توقعی از جامعه داریم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: انتظار این است که دستگاه های متولی آثار هنری، اعم از صدا و سیما و وزارت ارشاد، به گونه ای رفتار کنند که میان کسانی که آثار فاخر و سازنده می سازند و کسانی که به هنجارهای اخلاقی و فرهنگی جامعه توجه نمی کنند، فرقی باشد و از گروه اول واقعا حمایت کنند؛ همانطور که در دنیا هم مرسوم است که از تولیدات منطبق بر هنجارهای هر جامعه، توسط مسئولان همان کشور حمایت می شود.

پژمانفر خاطرنشان کرد: مجلس آینده (یازدهم) قطعا تلاش خواهد کرد تا ضوابط مشخص تری برای ساماندهی تولیدات سینمایی و شبکه نمایش خانگی بگذارد و به سهم خودش،از این بهم ریختگی و هرج و مرجی که وجود دارد، جلوگیری کند.

لینک خبر :‌ راه دانا
اکبر نبوی منتقد و روزنامه نگار قدیمی سینما در کانال شخصی خود درباره سینمای آنلاین نکته ای را متذکر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، پدیده سینمای آنلاین که با نمایش فیلم خروج آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیا مسیر تازه ای را برای سینمای کشور گشوده است، به مثابه نهال نورسی است که نقاط قوت و ضعف خود را به طور کامل هنوز آشکار نکرده است.

یکی از مسائلی که از ابتدای این مسیر بخشی از سینمای کشور را نگران کرده، مسأله سالن های سینمای کشور است. اینکه در صورتی که اکران آنلاین ادامه داشته باشد چه اتفاقی برای سالن های سینمایی کشور رخ خواهد داد؟ آیا سینماداران دچار ورشکستگی می شوند؟ نقش سازمان سینمایی در این میان چیست؟

در همین خصوص اکبر نبوی منتقد و روزنامه نگار سینمایی در کانال شخصی خود به صورت کوتاه مطلبی را دال بر خطرناک بودن استمرار اکران آنلاین در دوران پساکرونا متذکر شد.

او در پست اخیر خود نوشته است:

به مرگ سینما راضی نشویم

جریان فیلم های سخیف، پول های سیاه و ... به اندازه ی کافی بر پیکر رنجور سینما زخم های سخت و دیردرمان زده اند، اجازه ندهیم زمینه سازی برای تداوم نمایش آنلاین آثار سینمایی (پس از پایان خطر کرونا) موجودیت سینما را به خطر بیندازد.

نمایش آنلاین فیلم در شرایط پساکرونا یعنی مرگ سینما و همه ی ارزش های بصری و هنری اش.

یعنی تنزل فیلم سینمایی به فیلم تلویزیونی.

باید منتظر بود و دید که در روزهای آتی چه اتفاقاتی برای سینمای کشور رخ خواهد داد؟ آیا سینمای آنلاین جای سینمای واقعی را خواهد گرفت؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : شهدای ایران سینما پرس

سعید مستغاثی
سنتی معمول و رایج است که پس از هر دوره از جشنواره فیلم فجر از سوی منتقدین و کارشناسان سینمایی و فیلمسازان و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و برخی موسسات و ارگان های فرهنگی و هنری، نوعی جمع بندی و تحلیل کلی نسبت به پارامترهای مختلف اجتماعی، سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی از مجموعه فیلم های آن دوره جشنواره ارائه شود که به هرحال بخش مهم و تعیین کننده ای از برنامه اکران سال بعد محسوب می شوند. برهمین روال دو سالی بود که مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری به عنوان نهاد بالادستی و یکی از مهم ترین ارگان های دولتی، تحلیل نسبتاً جامعی از فیلم های دوره های مربوطه جشنواره فیلم فجر در مورد وجود و میزان پارامترهای مهم فرهنگی و سبک زندگی ایرانی/ اسلامی در آن فیلم ها انتشار می داد.
در دوره های 36 و 37 جشنواره فیلم فجر، گزارش های مبسوط مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با نگاهی دقیق و موشکافانه و تیزبین، جزییات فرهنگی و سبک زندگی ایرانی/ اسلامی را در فیلم ها رصد کرده و با تحلیل و تبیین محتوایی و ساختاری به نقد آن فیلم ها پرداخته و کلیت هر دوره جشنواره فیلم فجر را زیر ذره بین نقد از نگاه جامعه شناختی و فرهنگ ایرانی اسلامی می برد.
همین موضوع، تعجب و حیرت اهل فن و ناظران فرهنگی را برانگیخته بود که چگونه یک نهاد عالی دولتی، این چنین بی محابا به نهادهای زیر دستی، انتقاد می کند و دستاورد آنها را خارج از خط مردم و انقلاب و منافع ملی می خواند اما آن نهادهای پایین تر، کک شان هم نمی گزد. در واقع این نهاد بالاتر می گفت این سینمایی که شما ادامه می دهید و هرسال برایش جشنواره برگزار می کنید و جایزه برایش درنظر می گیرید، سینمایی است که جامعه ایران و ایرانی را وارونه نمایانده و برخلاف واقعیت، تصویری مخدوش و سیاه و بحران زده از این جامعه ارائه می نماید اما آن نهاد پایین تر یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی اش می گفتند خیر این گونه نیست که شما می فرمایید و سینمای ما بسیار سالم و درجه یک و سرشار از امید و نشاط است و سفیر بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی در جشنواره ها و مجامع بین المللی به حساب می آید!!
اما امسال گویا آن تضاد آشتی ناپذیر مابین مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی، به نفع دومی حل شده و به قول معروف کشتیبان را سیاستی دگر آمده است !!!
امسال وقتی بعد از تعطیلات ایام عید نوروز، بالاخره گزارش مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، انتشار یافت، مشاهده شد که گزارش یاد شده به طور کلی به لحاظ محتوا و ساختار و حتی لحن و بیان به کلی با دو گزارش قبلی متفاوت است. گویی اعتراضات و انتقادات به آن گزارش های گستاخانه کار خودش را کرده بود و در بخش سینمایی این مرکز (که اساساً نمی دانیم وجود داشته یا دارد و اعضای آن چه کسانی بودند) خانه تکانی اساسی اتفاق افتاده است و عذر آن تحلیل گران و استراتژیست های ناسازگار خواسته و یا به قول معروف دمشان چیده شده است!
برای اثبات این مدعا اشاره به برخی موارد محتوایی و ساختاری بی مناسبت نیست:
با دقت در دو گزارش قبلی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری یعنی برای دوره های سی و ششم و سی و هفتم جشنواره فیلم فجر متوجه می شویم، هر دو گزارش از ساختار تحلیلی تقریبا مشابهی برخوردار هستند. به این معنی در هر دو گزارش، وجود و چگونگی حضور پارامترها و عناصر اصلی فرهنگ ایرانی اسلامی در فیلم های هر دوره به طور مجزا و تفکیک شده و با ذکر مثال مورد توجه قرار گرفته است. به طور مشخص عناصر یاد شده عبارتند از:
جامعه، خانواده، مرد ایرانی با تأکید بر وجه پدری، زن ایرانی با تأکید بر وجه مادری، انسان ایرانی، امید و پیشرفت، دین و اخلاق و. .. که وجود یا عدم وجود و چگونگی وجودشان در فیلم های دو دوره جشنواره در سال های 1396 و 1397 مورد نقد و تحلیل گزارش مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری قرار گرفته است.
در این بررسی ها علاوه بر بررسی حضور عناصر فوق و تبیین نگاه فیلم ها به این پارامترها، فاصله و دوری نگاه فیلمسازان و فیلم های مورد بحث درمورد عناصر یاد شده با آنچه در واقعیت جامعه و سرزمین ایران وجود دارد، به چالش کشیده شده و از این چالش نتایج جامعه شناختی و تاریخی و فرهنگی بیرون آورده شده است.
فی المثل در گزارش مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری از تصویر جامعه ایرانی در فیلم های جشنواره سی و ششم فیلم فجر آمده است:
...تصویر جامعه ایران در مجموع فیلم های جشنواره فجر 96، تصویرِ جامعه ای درهم ، بی نظم ، در آستانه اضمحلال است و در آن تضاد طبقاتی به بیانی سطحی ارائه شده است؛ جامعه ای که هیچ نشانه ای از گذشته افتخارآمیز ندارد
یا در گزارش یاد شده درباره تصویر خانواده در فیلم های جشنواره سی و ششم فیلم فجر و فاصله آن با واقعیت خانواده موجود در جامعه ایرانی چنین آمده است:
... تصویر خانواده در فیلم های جشنواره
سی و ششم، تصویری ناقص ، در حال اضمحلال و با صورتی غیرطبیعی است و این در حالی است که مطالعات تجربی در حوزه جامعه شناسی خانواده چنین تصویری از خانواده ایرانی به دست نمی دهد.
همچنین نگاه اجتماعی فیلم های
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر با این جملات تعریف شده بود:
... در این فیلم ها اغلب شاهد آسیب ها و مسائل اجتماعی هستیم که در سبک و سیاقی عریان و در قالب نوعی رئالیسم بسیار تلخ، کور و بی انتها ارائه شده اند...
گزارش جشنواره سال 97 و اکران 98
در گزارش پایان سال 1397 مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری درباره
سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز تقریبا همان عناصر و پارامترهایی که در گزارش قبلی یعنی در سال 1396 و درباره جشنواره
سی و ششم فیلم فجر، پرداخته شده و تحلیل گردیده بود، مورد اشاره قرار گرفته و نقد و بررسی شده بود. همچنان نگاه گزارش با نگاه فیلم های جشنواره متفاوت بود و تصویری که فیلم های یاد شده از جامعه ایرانی و عناصر فرهنگی موجود درآن ارائه داده بودند را با واقعیات در تضاد و تفاوت شدید نشان می داد.
همچنان در گزارش دوم نیز وجود و حضور عناصری مانند: خانواده ایرانی، مرد و زن ایرانی با تکیه بر نقش پدری و مادری، دین و اخلاق، اسطوره ها، امید و پیشرفت و جامعه ایرانی مورد نقد و بررسی قرار گرفته و فاصله آنچه در قاب سینماگر جشنواره فیلم فجر به چشم می خورد با واقعیات جامعه دارای فاصله ای بعید دانسته می شد. به طوری که به طور خلاصه درباره رویکرد کلی آثار سینمایی جشنواره سی و هفتم فیلم فجر در آن گزارش آمده بود:
از امروز ایران تصویری یک سره سرد و سیاه دارند (و) از گذشته پیش از انقلاب خودشان و امروز غرب تصویری رمانتیک و روتوش شده دارند !
در آن گزارش با ذکر مثال و با اشاره به جزییات فیلم های مختلف جشنواره سی و هفتم، در بخش های متعدد به مسائل مختلف جامعه ایرانی از نگاه این آثار پرداخته و اغلب آثار تولیدی این سینما را فاقد رویکردی مثبت و امیدوارانه و همچنین ملی و هویتمند ارزیابی کرده بود.
فی المثل گزارش یاد شده در بخش ملت و دولت ایرانی نوشته:
... ایرانی که... (این فیلم ها) تصویر کرده اند، ایرانی است که شهروندانش زیر آوار مصایب و رگبار مشکلات نفس گیر عامل یا قربانی خشونت می شوند و از آلوده شدن به فساد و پول کثیف چاره ای ندارند...
گزارش یاد شده تصویر پدر و مادر ایرانی در فیلم های جشنواره سی و هفتم و اکران 98 را چنین شرح می دهد:
... مردان و پدر ایرانی در سینمای جشنواره امسال، موجوداتی خشن، هوس باز، منحرف. .. که در بین فضولات انسانی دنبال کسب درآمد هستند... و (مادران) ناآگاه به دغدغه جوانان، غریبه با فرزندان، غیرعقلانی، خرافاتی، خائن در امانت، هوس باز و اغواگر، منفعل، غیرکنشگر، درگیر عاشقانه های دوران جوانی، بی توجه به وظائف مادری و. .. هستند...
ضمن اینکه خانواده ایرانی به اذعان گزارش فوق در اکثر فیلم های جشنواره فجر 37: از هم گسسته، فاقد کارکردهای اجتماعی، نمودی از واپس ماندگی و دست و پاگیر... معرفی شده بود.
گزارش جشنواره سی و هشتم
اما گزارش امسال مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری از جشنواره فیلم فجر و دوره سی و هشتم آن، اساساً از جنس دیگری بود. دیگر خبری از آن پارامترها و عناصری که به ارزیابی حضور فرهنگ و ارزش های اسلامی/ ایرانی در فیلم های حاضر در جشنواره می پرداخت، نبود، دیگر اثری از سنجش میزان برخورد فیلم های جشنواره با مسائل اساسی فرهنگ ایرانی اسلامی و سبک زندگی ناشی از آن به چشم نمی خورد؛ مسائلی مانند نقش زن و مرد به عنوان مادر و پدر، ارزیابی خانواده، دین و اخلاق، جامعه ایرانی، امید و پیشرفت و. .. که در گزارش های قبلی نقش اصلی را داشتند و اساساً در قضاوت درباره یک پدیده فرهنگی به عنوان مسئله ملی تأثیر بسیار مهم و محوری می گذاشتند.
و به جای همه اینها گزارش مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری تحت عنوان سینمای اعتراض :
اولا فقط به یک موضوع وضعیت کنونی کشور (با احتساب چرایی و چگونگی تغییر آن) و تنها از نگاه فیلم ها و سینماگران پرداخته بود (گویی که سینمای این مملکت فقط و فقط وظیفه و تکلیف دارد که وضعیت کنونی کشور را از زاویه نگرش غالباً غیرتخصصی و غیرمسئولانه تعدادی سینماگر بازتاب داده و بس!) و کاری هم به صحت و سقم و واقعی بودن این نگاه ها و یا فاصله آنها با واقعیت جامعه نداشت.
در نتیجه همه سیاه نمایی و وارونگی و کژتابی و تحریف واقعیات جامعه که به طور معمول در فیلم های این سینما برجسته بوده و در گزارشات قبلی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری درباره جشنواره فیلم فجر، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود، این بار به عنوان حقایق موجود جامعه ایرانی مورد تأکید واقع شد.
دوم؛ در این بررسی یک بعدی فیلم ها درباره وضعیت کنونی کشور، برخلاف آن عناصر مشخص و معلوم و تعریف شده ای که در گزارشات قبلی وجود داشت، تعدادی پارامتر مطرح شد که سنخیت و تناسب چندانی هم با یکدیگر نداشتند مانند مذهب، تابوهای اجتماعی، فضای مجازی، سرمایه اجتماعی، فرآیند جهانی، هویت های محلی، محورهای غایب! و. .. و در ارزیابی حضور این عناصر در فیلم ها، تنها به فاصله جامعه با حاکمیت یا حکمرانی و یا آنچه سیاست رسمی خوانده شده بود، پرداخت!!
نکته قابل تأمل اینکه نویسندگان گزارش برای زیر علامت سؤال نرفتن دولت شان، به شکل
شیرفهم کننده ای در فرازهای مختلف گزارش یا بهتر بگوییم بیانیه حزبی خود، بر کلمه حاکمیت و حکمرانی تأکید کرده و حتی در جمله ای اصرار ورزیده که خطاب سینماگران جشنواره
سی و هشتم فیلم فجر از اعتراض به وضعیت موجود، به جز یک مورد، دولت نبوده و آنچه مورد اعتراض آنها قرار داشته، کل حاکمیت بوده است!
مثلا گزارش یاد شده درباره نگاه به سرمایه اجتماعی در فیلم های جشنواره سی و هشتم آورده است:
... در فیلم های این جشنواره، جامعه پرآسیب به تصویر کشیده می شود. یعنی نه تنها حکمرانی مرکزی فاقد ابتکار، موجودیت و عاملیت لازم برای مداخله گری در وضعیت جامعه است، جامعه نیز با آسیب های متنوعی رو به رو است که از قضا مهم ترینان کاهش اعتماد عمومی و امید به آینده است..
یا در یک نتیجه گیری شعاری و فرمایشی فیلم های جشنواره را با تمامی کاستی ها و نقایص نگرشی و دوری و فاصله ای که سینماگران و سینمای ما همواره با مردم داشته اند، صدای فرهنگ عمومی به شمار آورده و با جملاتی به شدت سیاسی و جناحی آن را با سیاست رسمی در تضاد معرفی می کند. در این بخش آمده است:
... اگر برآیند محتوایی و فرمی فیلم های جشنواره در یک جمله، به عنوان صدای فرهنگ عمومی قابل خلاصه کردن باشد و این جمله با تک جمله سیاست رسمی که یکی از مصداق های آن، برگزاری انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی - که از قضا با برگزاری جشنواره تقریباً همزمان بود- مقایسه شود، هم گرایی کمی دیده می شود.... !!
در بخشی دیگر از این نتیجه گیری گویی نویسندگان گزارش دیگر نتوانسته اند تأثیر خود را از القائات و تبلیغات شبکه های رسانه ای بیگانه پنهان کرده و تقریبا در اواخر گزارش به بلندگوی آن رسانه های خارجی بدل گردیده و به طور علنی شعار می دهند که:
... فیلم های جشنواره، مخاطب را به نوعی عصیان از نرم های جامعه، میل ورزی بی انتها، خروج علیه وضعیت موجود و به چالش کشیدن پیش فرض های نهادهای مسلط فرامی خواند، حال آنکه سیاست رسمی علاقه ای برای انعطاف از خود نشان نمی دهد و به حفظ ساختارها با رویه کنونی پافشاری می کند...
در انتهای گزارش دیگر موضوع نقد و بررسی کاملاً به کنار رفته و فیلم های جشنواره به عنوان کلیت و همه واقعیت قلمداد شده و گویا کوچکترین خللی در آنها به چشم حضرات نیامده و در نهایت هم به صورت بیانیه و اعلامیه ای حزبی که ادبیات بسیار آشنای روزنامه های زنجیره ای داخلی و رسانه های زنجیره ای خارجی را دارد و گویی در یک میتینگ انتخاباتی خوانده می شود، هشدار به اغتشاش داده و می نویسند:
... این یعنی با مصداق قرار دادن فیلم های جشنواره، بین فرهنگ عمومی و سیاست رسمی ، تعارض ها و شکاف های بی حدوحصری قابل رصد است؛ شکاف هایی که نباید به سادگی از کنار آنها گذشت... در مجموع به نظر می رسد جشنواره فجر در سه ساحت توصیف، تبیین و تجویز شرایط ایران، پیشنهادهای قابل توجه برای سیاستمداران و سیاستگذاران دارد، پیشنهادهایی که اگر شنیده نشوند می توانند الگوهای کنشگری جامعه را از آنچه. .. به تصویر کشیده شده است به سمت وسوی آنچه در فیلم هایی. .. بر پرده سینما آمد تغییر جهت دهند؛
سند 2030
در گزارش از جشنواره فیلم فجر
اما به نظر می آید القائات رسانه های بیگانه و تأثیر سیاست های ضد فرهنگی محافل معلوم الحال خارجی از جمله سند 2030 بر بیانیه نویسان گزارش فوق خیلی بیشتر از این مسائل بوده و حتی باعث برخی پرده دری ها و کنار نهادن تعارفات معمول شده است. از جمله در بخشی از این گزارش، مصرف ماریجوانا، همجنس گرایی، قمار و هیجان هدونیسم، ازدواج سفید و فحشاء، ارتداد و تغییر دین و همچنین روابط نامشروع به عنوان پیشروی های آرام سینمای ایران در تصویر آزادی های اجتماعی و سبک زندگی های متکثر تفسیر شده است!!
همچنین برخی از این آسیب های رفتاری و کنش های ضد اخلاقی و فساد و فحشاء مانند همجنس گرایی و ارتداد و قمار و. .. مثبت تلقی شده و نوعی گذار از مرکز و تلاش برای گفت وگو با فرایندهای جهانی یا تلاش برای ارتباط با جشنواره های بین المللی، به شمار آمده است!!
البته کم سوادی و بی تخصصی نویسندگان این گزارش بیانیه گونه، در جای جای آن به چشم می خورد و بعضا نشانگر آن است که حضرات از کمترین سواد سینمایی در نقد و تحلیل فیلم و سینما بی بهره بوده اند. فی المثل تلاش برای گفت و گو با فرآیندهای جهانی را به رابطه با خارج مربوط دانسته و تعابیر مضحک و مسخره ای در تعمیم این ویژگی به برخی فیلم ها به کار بسته اند که بیشتر به تفسیرهای فضایی برخی عشق فیلم ها ی تازه به دوران رسیده شبیه است که دو شماره یک مجله سینمایی را خوانده اند!!! یا بدون آنکه تعریف مشخص و روشن و علمی از فمینیسم داشته باشند
به طور کودکانه ای فیلم های جشنواره امسال را فمینیستی تر خوانده اند!!
و از همه بامزه تر ارتباط فیلم و به زعم نویسندگان گزارش اعتراض درون برخی فیلم ها با اغتشاشات مورد نظر آقایان مثل فتنه 88 و دی ماه 96 است! مثلا همه چشم و گوش و عقل خود را به اشارات مستقیم و بسیار
آی کیو شکن فیلم خروج در اعتراض مستقیم و بی پروا به دولت یازدهم و دوازدهم و شخص رئیس آن، بسته و با به کارگرفتن حداکثر توان هوشی خود، عناصر تصویری آن فیلم را مرتبط با فتنه 88 یا به قول خودشان مناقشات سال 88 دانسته اند!!!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : شهدای ایران سینما پرس

آرش فهیم

فاش شدن حمایت گروهی از سینماگران و سینمایی نویسان که همه آنها کم و بیش گرایش به لیبرالیسم فرهنگی دارند، از یک مفسد اقتصادی گرچه یک اتفاق سیاه محسوب می شود، اما همچون یک درد، ابتلای سینمای ایران به یک بیماری خطرناک را هشدار می دهد. این بیماری، سال هاست که به جان سینمای ما افتاده و هر روز جان آن را می کاهد. این بیماری، مثل یک ویروس از عرصه سیاست وارد فضای فرهنگی کشورمان شده است و اگر جلوی آن گرفته نشود، موجب سرایت آن از مجاری فرهنگی به افکار و مرام مردم خواهد شد.
اولین بار، پس از برگزاری دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و اوائل سال 95 بود که اصطلاح پول های مشکوک وارد ادبیات سیاسی ایران شد. در آن مقطع، فاش شد که برخی از افراد، عضویت در فهرست پیروز در انتخابات را خریده بودند! اما این فساد خیلی زود از عرصه سیاسی وارد فضای فرهنگ و هنر کشور هم شد. از همان ایام، یعنی از سال 95 اصطلاح پول مشکوک برای اشاره به دستمزد نجومی برخی بازیگران در پروژه های سینمایی، رواج یافت. البته از آنجا که منبع و واسطه این گونه پول ها خیلی زود آشکار شد و دیگر ابهام و شکاکیتی در کار نبود سرمایه آلوده و
پول کثیف جایگزین اصطلاح منابع مالی مشکوک شد.
افشای نامه و نام گروهی از سینماگران در حمایت از یک اختلاسگر محکوم به زندان، پرده جدیدی از مانور و قدرت نمایی صاحبان پول های آلوده در سینما محسوب می شود. این اتفاق- امضای نامه ای برای همدلی و غمخواری جمعی از اهالی سینما با یک مفسد اقتصادی- در نگاه اول، اتفاق تکان دهنده و دور از باوری به نظر می رسد. چرا که توقع عموم مردم از این قشر، فرهیختگی و دادخواهی است. در باور بسیاری از مردم نمی گنجد، فیلمسازهایی که آثارشان مملو از شعر و شعارهایی درباره آزادگی و حقوق انسانی است، یک باره خواستار آزادی یک مفسد اقتصادی شده اند که حق و حقوق گروهی از انسان ها را خورده است!
اما برای آن هایی که مسائل و مصائب سینمای این کشور را رصد می کنند و از زیر و بالای آن خبر دارند و پشت صحنه ها و جریانات را می شناسند، این اتفاق، چندان دور از انتظار نبوده و نیست.
متأسفانه چند سال است که افرادی چون محمد امامی و مشابهان او، به ماجراجویی در سینما مشغول هستند و مناسبات تازه ای را در پشت پرده سینمای ایران افزوده اند. طی سال های اخیر همگام و همراه با گسترش ولنگاری فرهنگی شاهد نوعی از ولنگاری اقتصادی هم در سینما هستیم، به این ترتیب که برخی از صاحبان سرمایه های کلان و بعضا ناسالم، بدون هیچ سابقه و رزومه ای در هنر هفتم، صرفا به واسطه قدرت مالی، به نقش آفرینان مهمی در عرصه سینما تبدیل شده اند. برخی از سرمایه دارهای غیرسینمایی حتی در فروشگاه های عظیم خودشان، پردیس سینمایی هم راه انداخته اند و با اکران فله ای و گسترده فیلم های سخیف، باعث رشدونمو این نوع فیلم ها شده اند. کار به جایی رسید که حتی یک دلال در عرصه
بیت کوین که سابقه فعالیت غیرقانونی در حوزه قمار و شرط بندی هم داشت، به عنوان تهیه کننده و سرمایه گذار وارد عرصه سینما شد! تعداد قابل توجهی از فیلم ها طی دو سه سال گذشته، با سرمایه گذاری او ساخته شدند.
با وجود همه انتقادات از خطر ویرانگر این جریان اقتصادی در عرصه فرهنگ، اما به خاطر خلأ قانون ممانعت از ورود سرمایه دارهای زالوصفت و عدم نظارت بر آن ها، پای اختلاسگرها هم به این عرصه باز شد و بعضی سینماگران به مصرف پول آنها معتاد شدند! به این ترتیب برخی از سریال های شبکه نمایش خانگی و آثار سینمایی با حمایت افرادی ساخته شدند که منبع آن ها، پول اختلاس شده از فلان صندوق ذخیره و فلان بانک بود!
در توجیه چنین جریانی، عده ای گفتند که کل بودجه تزریق شده از سوی این افراد به سینما، از چند برج در شمال تهران کمتر است! برخی نیز پا را فراتر نهادند و اختلاسگرهای سینما را خادمان فرهنگ و هنر نامیدند!!
غافل از اینکه، کار فرهنگی و هنری با سرمایه هایی که رسما حکم پول حرام را دارند، ولو به اندازه چند ریال ناقابل، تأثیری معکوس در پی دارد. حداقل نتیجه ورود پول های کثیف و اختلاس شده این است که در این سینما، کمترین واکنش به فساد اقتصادی نمی شود و درمقابل هر سال ده ها فیلم با مضامین ضدملی و ضددینی تولید می گردد. در سینمایی که فیلم هایش با پول آلوده ساخته شود و برخی بازیگرانش، برای چند دقیقه حضور دستمزد میلیاردی بگیرند، مطالبات مردم جایگاهی ندارد. در چنین فضایی، تعداد فیلم های ارزشی و انقلابی کمتر و کمتر می گردد و...
نامه حمایت از یک اختلاسگر که امضای تعداد زیادی از سینماگران - از کارگردان و تهیه کننده گرفته تا منتقد و روزنامه نگار سینمایی- را برخود دارد، نشانه تشکیل یک شبکه گسترده در حمایت از لیبرالیسم فرهنگی است. این شبکه حتی منتقد و رسانه حامی هم دارد. انتشار این نامه را می توان نوعی مانور قدرت نمایی صاحبان پول های آلوده در سینماست. این نامه نشان داد که حضور اختلاسگرها و صاحبان پول های آلوده در سینما نه تنها برای خدمت فرهنگی نبوده، بلکه هدفشان استثمار فرهنگ و هنر برای تطهیر خودشان بوده است. آنها درواقع، هنرمندان و چهره های مشهور را سپر قرار داده اند.
امضای نامه حمایت از یک اختلاسگر از سوی جمعی از چهره های سینمایی،تلخ و ناگوار به نظر می رسد، اما دردی است که یک بیماری خطرناک را برملا کرده است. مجلس، قوه قضائیه و همه دستگاه های نظارتی باید این ماجرا را یک فرصت و بهانه قرار بدهند و برای یافتن مجراهای فساد و رد و بدل شدن پول های آلوده، تمهیداتی بیندیشند و اتخاذ نمایند. حالا وقت آن است که با تعیین و تصویب و اجرای قوانین و مقررات، بساط پول های آلوده را از این عرصه جمع کرد؛ واقعیت را باید پذیرفت که نمی توان با پول حرام کار فرهنگی مفید و موثر انجام داد! این جریان، تنها به شکاف میان سینما و ارزش ها می انجامد و بی عدالتی را بین اهالی سینما افزایش
داده است.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
کارگردان فیلم سینمایی رویای سهراب گفت: نگران وضعیت قاچاق فیلم ها در نمایش آنلاین هستیم و اگر شرایطی مهیا شود که امنیت فیلم ها در شبکه های مجازی تضمین شود حتماً رویای سهراب را آنلاین اکران خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، علی قوی تن، نویسنده و کارگردان سینما با اشاره به فعالیت هایش در روزهای کرونایی اظهار کرد: این روزها که مانند همه مردم در قرنطینه هستم اما مشغول فیلمبرداری تازه ترین فیلمم بودیم که کرونا باعث توقف آن شد.

وی در ادامه افزود: آبان ماه سال گذشته پیش تولید فیلم سینمایی آرزوی زیبا را آغاز کردیم و بهمن ماه آن را جلوی دوربین بردیم. مشغول فیلمبرداری آرزوی زیبا بودیم که به دلیل شیوع ویروس کرونا ادامه پروژه را در حالی که 30 درصد آن را جلوی دوربین برده بودیم، به ناچار متوقف کردیم. این روزها منتظریم ببینیم شرایط چطور پیش می رود و چه زمانی می توانیم ادامه فیلمبرداری را کلید بزنیم.

دوباره به میان کودکان و نوجوانان بازگشتم

وی تاکید کرد: آرزوی زیبا فیلمی در ژانر کودک و نوجوان است و پس از اتمام فیلم سینمایی رویای سهراب که 2 سال آماده سازی آن به طول انجامید دوباره به میان کودکان و نوجوانان آمده ام و با تجربه ای بیش از پیش مسیر مورد علاقه خود را در پی می گیرم. اغلب بازیگران این فیلم کودک و نوجوان هستند و در سنین بالا هم نقش آنچنانی نداریم که از بازیگران حرفه ای استفاده کنیم.

این کارگردان درباره تجربه کار با کودکان و نوجوانان عنوان کرد: ساخت فیلم برای کودکان و نوجوانان و به ویژه کار با آن ها که برای اولین بار مقابل دوربین قرار می گیرند و تاکنون این تجربه را نداشته اند سخت و طاقت فرساست و مانند فیلم های تجاری ساده و روتین نخواهد بود اما این نوع کار با همه سختی هایی که دارد لذت بخش و پر از لحظه های زیباست و مانند یک کلاس درس برای کسانی است که سینما را دوست دارند و دور از مرکز هستند به دلیل اینکه ما در دسترس آن ها قرار گرفته ایم.

وی با اشاره به این که قصد داشته این فیلم را برای جشنواره کودک و نوجوان امسال آماده کند، گفت: تمام تلاشمان این بود آرزوی زیبا برای شرکت در جشنواره امسال فیلم کودک و نوجوان و پس از آن جشنواره های خارجی آماده شود که متاسفانه با اتفاقات پیش آمده احتمالاً جشنواره کودک برگزار نخواهد شد و جشنواره های خارجی که من با آنها در تماسم و از روند برنامه های آنها اطلاع دارم نیز همین گونه هستند. در واقع فستیوال هایی که قرار بوده تا مهرماه برگزار شوند هم به همین صورت لغو خواهند شد.

نگرانی از قاچاق فیلم در نمایش آنلاین

قوی تن درباره وضعیت اکران فیلم رؤیای سهراب گفت: قرار بود این فیلم امسال اکران شود و طبق شرایط جدیدی که وزارت فرهنگ و ارشاد پیش بینی کرده بود که فیلم ها به صورت قرعه کشی برای اکران اعلام می شود، رؤیای سهراب هم جزو آثاری بود که در این قرعه کشی شرکت داشت اما متاسفانه سینما تعطیل شد و فعلاً این برنامه متوقف شده است.

وی درباره اکران آنلاین فیلم ها و نظرش درباره نمایش آنلاین رویای سهراب گفت: با توجه به شرایطی که مردم این روزها با آن دست و پنجه نرم می کنند طبیعتاً به تفریحات بیشتری نیاز دارند و از سویی دیگر بارها شده مردم سراغ فیلم رویای سهراب را از من می گیرند و جویای اکران آن هستند، طبعاً علاقمند هستم مردم آن را ببینند و با این که پرده سینما چیز دیگری است اما به خاطر مردم تصمیم گرفتیم این فیلم را آنلاین اکران کنیم اما متاسفانه فیلم خروج قاچاق شده و همین مسئله نگرانی هایی را ایجاد کرده است و با این که به نتیجه رسیده بودیم فیلم را آنلاین اکران کنیم اما دست نگه داشتیم و در حال بررسی شرایط هستیم.

قوی تن تصریح کرد: ورود به این فضا بدون پیشتوانه و ایده است و وزارت فرهنگ و ارشاد باید مستقیماً به آن ورود کند زیرا در غیر این صورت دوباره مافیا شکل می گیرد و تولیدکنندگانی که هزینه زیادی برای فیلم ها دادند، اثر را در اختیار پخش کننده و مافیا قرار می دهند و سودش را هم آنها می برند.

وزارت ارشاد جلوی شکل گیری مافیا را بگیرد

وی در ادامه اظهار کرد: من فیلمسازی هستم که همیشه فیلم هایم را ارزان تمام می کنم، با این حال هزینه ساخت رویای سهراب رقمی معادل دو میلیارد و 619 میلیون تومان شد. در چنین شرایطی باید وزارت ارشاد و سازمان سینمایی ورود کنند و اگر آنها پشت سینما نباشند و ما فیلم را دست پخش کنندگان بدهیم و مافیا هم شکل بگیرد، قطعاً اوضاع خوبی نخواهد بود.

این کارگردان متذکر شد: اگر سینمای آنلاین رونق پیدا کند و امنیت فیلم ها در بستر فضای مجازی هم بالا برود اما مسئولان نتوانند آن را کنترل کنند و دوباره مافیایی مانند شرایط حاکم بر سینما بر آن مستولی شود و فیلم های سطحی و عامه پسندی که چند سالی است سینما را تصرف کردند دوباره این فضا را هم در اختیار خود ببینند و آن را اشغال کنند، هیچ فیلم وزینی دیده نمی شود و دوباره همان اتفاق های سابق تکرار خواهد شد اما اگر برای نظام جدید اکران آنلاین برنامه ریزی صورت بگیرد و همه فیلم ها وارد این گردونه شوند و حتی فیلم های کودک و نوجوان هم امکان حضور پیدا کنند، قطعاً اتفاقات خوبی رخ می دهد و مخاطبان هم بر مبنای سلیقه و علائقشان فیلم های سینمایی را دنبال می کنند.

قوی تن درباره استقبال مردم از اکران آنلاین فیلم ها گفت: مردم از این شیوه فیلم دیدن هم استقبال می کنند اما اگر مافیا این موقعیت را در چنگال خودش نگیرد و آن را محدود نکند. بنابراین باید رقابت سالمی بین شبکه و شرکت هایی که فیلم ها را آنلاین پخش می کنند به وجود بیاید و مردم هم در این شرایط با انتخاب های زیادی برای تماشای فیلم روبرو هستند. اتفاقاً مردم تماشای فیلم آنلاین را دوست دارند و همین امروز هم بسیاری از فیلم های روز دنیا را در خانه هایشان می بینند.

نیازمند نظم و قانون در اکران آنلاین هستیم

وی ادامه داد: بد نیست مثالی درباره ضرورت نظم و سامان دهی دراکران آنلاین بزنم. دوسال پیش یک شرکت خارجی وابسته به یک شرکت آمریکایی برای 5 فیلم من قرارداد بست که آن را پخش جهانی و اینترنتی کند. ما فیلم ها را آماده کردیم و تحویل دادیم. شرایط اکران آنلاین در این شرکت ها بسیار دقیق و حساب شده بود. به گونه ای که می توانستیم به صورت آنلاین تعداد بینندگان را در هر لحظه ای ببینیم و سهم مالی سازنده اثر به صورت آنلاین و در لحظه وارد حساب می شد و همه چیز کاملاً مشخص بود. اما متاسفانه به تحریم برخوردیم و امکان همکاری میسر نشد.

قوی تن در پایان تاکید کرد: واقعیت این است که ما هم به چنین نظم و انظباطی نیازمندیم و وزرات فرهنگ و ارشاد، سازمان سینمایی و اتحادیه تهیه کننندگان موظف است پیش قدم شود و این وضعیت را سازماندهی کند. اگر شرایط مهیا شود حتماً فیلم رؤیای سهراب را آنلاین اکران خواهم کرد و معتقدم مردم به دلیل شرایط فعلی به تماشای فیلم نیاز دارند و باید این دسترسی آسان را برای آنها فراهم کرد، ضمن این که با این شیوه انتخاب مردم برای تماشای فیلم ایرانی بیشتر خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
خبرگزاری میزان- بازیگر سریال تلویزیونی ستایش گفت: مشکل سینما در حال حاضر آنجاست که اگر اکران آنلاین هم رخ دهد، تولید دچار وقفه شده است، کرونا با اهالی سینما و بازیگران تبدیل به یک کابوس بزرگ شده است، امیدوارم بار دیگر بتوانیم به سینما سلامی تازه کنیم. مطمئن باشید تمامی بازیگران این روزها دست به دعا هستند تا نجات پیدا کنند.

تاریخ انتشار: 15:18 - 31 فروردین 1399

- کد خبر: 613633
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

امیرمحمد زند بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون اکران آنلاین آثار سینمایی در کشور گفت: از نظر من سینما باید در شرایط فعلی به سمت اکران آنلاین برود، منتها اکران آنلاین نیازمند سیستم درست و برنامه ریزی منسجم است تا از قاچاق آثار جلوگیری شود و تهیه کنندگان ضرر نکنند.

وی با اشاره به موفقیت اکران آنلاین آثار سینمایی در جهان تاکید کرد: هم اکنون بسیاری از آثار جهان در شبکه های اینترنتی اکران می شوند و این نوع از اکران رونق فراوانی داشته است، اینکه هنوز این نوع از اکران در کشور به موفقیت چندانی نرسیده از نظر من نبود ساز و کاری درست برای این اتفاق است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

بازیگر سریال تلویزیونی ستایش در همین راستا ادامه داد: در شبکه های اینرنتی خارجی امکان کپی آثار وجود نداشته و تنها یک کاربر امکان استفاده از اثر را دارد بنابراین ما باید به دنبال حفره موجود در پخش آنلاین باشیم و ببینیم که چه اتفاقی می افتد که این آثار سریعا به صورت قاچاق راهی بازار می شوند.

وی اکران آنلاین سینما را تنها راه نجات این عرصه در شرایط فعلی خواند و اظهار کرد: اکران آنلاین آثار سینمایی در صورت ارائه راهکار مناسب برای پخش می تواند رشد چندین برابری سینمای ایران را به همراه داشته باشد.

زند با اشاره به تعطیلی سینماها و تولیدات آثار در شرایط بحران کرونا خاطرنشان کرد: مشکل سینما در حال حاضر آنجاست که اگر اکران آنلاین هم رخ دهد، تولید دچار وقفه شده است، کرونا برای اهالی سینما و بازیگران تبدیل به یک کابوس بزرگ شده است، امیدوارم بار دیگر بتوانیم به سینما سلامی تازه کنیم، مطمئن باشید تمامی بازیگران این روزها دست به دعا هستند تا از بیکاری نجات پیدا کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
مهدی کریمی معتقد است در هر شرایطی یک سری افراد از سینما بهره مند می شوند؛ حتی اگر کرونا باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : سینما پرس

مهدی کریمی تهیه کننده سینما، در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینما ها و روشی برای جبران خسارت ها، گفت: شاید به صورت رسمی شرایط و ضوابطی برای تمام صنوف و فعالیت های کاری و اقتصادی با هدف جلوگیری یا تامین خسارت ها در نظر گرفتند اما حوزه نمایش و رونق اکران در سینما هم باید مورد بررسی قرار بگیرد که چه روشی موثر واقع می شود. به شخصه به واسطه عدم دسترسی و اطلاع دقیق به وضع موجود و شرایط معطل مانده در اکران راحت نمی توانم نظر یا پیشنهاد بدهم، چون نیازمند بررسی دقیق تر است.

این تهیه کننده ادامه داد: اگر در طول این چهار دهه به حوزه پخش سینما نگاه کنیم همواره برای یک عده خوب و برای تعدادی بد بوده است. الان هم با شرایطی که پیش آمده همین روند خواهد بود. پس اگر پخش را از هر سمتی بررسی کنیم منافع آن محدود به زیاده خواهی عده ای بوده است.

تهیه کننده فیلم چ بیان کرد: متاسفانه در سال های اخیر به عدالت حداقلی هم نرسیدیم چون فضا و هدف گذاری غلط از اوایل دهه هفتاد در این سینما با سلیقه های شخصی و اعمال نفوذ هایی که وجود داشته به مرور زمان عده ای خاص را از بقیه به خاطر حفظ منافع جدا کرده و این فاصله همواره زیاد شده است.

او اضافه کرد: همین دوستان در یک برهه گفتند دفاتر پخش باید سازماندهی شود؛ بعد اعلام کردند قوانینی تعیین شود که قدرت این دفاتر بالا برود. در نهایت هرآنچه که بریدند به منفعت خودشان فکر کردند. اگر روزی بگوییم سینما به قهقهرا رفته علتش همین آدم ها هستند.

کریمی گفت: می خواهم بگویم ما زخم خورده افراد متظاهر مرکزی هستیم که برای کل صنف تصمیم می گیرد و این تصمیمش را اجرایی می کند اگر خوب شود به خاطرش جشن می گیرد و اگر بد شود گردن کل جماعت سینما می اندازد.

تهیه کننده فیلم آژانس شیشه ای افزود: الان هم مطمئن باشید اگر هر حرف، پیشنهاد و نگاهی در این حوزه وجود دارد برای حفظ منافع افرادی خاص است و شامل تمامیت بدنه سینما نمی شود، چون سابقه عملکرد و رفتار دیده شده از این جماعت در این چهار دهه همیشه تمامیت خواهی و منفعت شخصی در اولویت قرار داشته است؛ برای همین چه من یا هر فرد دیگری بخواهد پیشنهادی بدهد و حرفی بزند چیز دیگری اتفاق می افتد و گوش شنوایی وجود ندارد.

این تهیه کننده بیان کرد: مسائل و موارد اصلی در حوزه سینما در بدنه سینما تصمیم گیری نمی شود، یک سری آدم ها حتی اگر چندین مرتبه بازنشسته شوند باز هم خود را قیم می دانند و تصمیم گیری می کنند. هنوز نوچه هایی در بدنه دارند که بر اساس فکرشان کار ها را انجام می دهند، چون هیچ زمان از خودشان هیچ چیز نداشتند به عنوان پادو آمده بودند و هم اکنون هم پادویی می کنند؛ پس سینما همیشه زخم خورده این رفتار های متحجرانه بوده است.

کریمی عنوان کرد: جوسازی های اخیر در بحث اکران به دلیل شیوع کرونا، از همین منفعت طلبی های همیشگی و کاملا عمدی است و متاسفم که برخی از اهالی رسانه هم با آن ها همراهی می کنند؛ البته نه اینکه اهالی رسانه نباید برای امرار معاش دستمزد و یا حقوقی بگیرند، اما به چه قیمتی مهم است. فکر کنید یکباره تمام هجمه ها به سمت یک جریان برای منفعت طیفی خاص هدایت می شود وگرنه اگر انصافی وجود داشت با مرور حداقلی به پرونده گذشته همین آدم های معلوم الحال و پس از آن حذف و یا قطع قدرت تصمیم گیری شان، شاهد شکوفایی و تغییر و تحولات جدی تری بودیم.

کریمی اظهار داشت: متاسفیم که در این جریان سازی ها توجه نمی کنیم آب را به آسیاب چه فرد یا افرادی می ریزیم. در همین بحث کرونا فارغ از جنبه های ایثار و گذشت که در توده مردم شکل می گیرد افرادی هستند که با نگاه منفعت طلبی از آب گل آلود ماهی می گیرند.

او بیان کرد: به جای اینکه از پیشنهاد های درست و منطقی یکدیگر استفاده کنیم به دنبال کم کردن روی همدیگر هستیم و می خواهیم فقط حرف خودمان را بزنیم و هیچ گونه ای اعتمادی به یکدیگر نداریم و این قطعا نمی تواند خروجی مثبتی داشته باشد این است که در چنین شرایطی (کرونا) در گل فرو می رویم.

کریمی گفت: پس بهتر است این بحران جدید ما را بیشتر به فکر بیندازد؛ نه اینکه بگویم اکران در این روز های کرونایی اهمیت ندارد. می گویم اصلا شلوغ شدن یا نشدن صف اکران برای چه کسی مهم بوده و هست؟! سال ها قبل که بحران نبود این حجم از مشکلات نمایش فیلم ها وجود داشت و فقط مهم بود که فیلم های خودشان و افراد نزدیک به صاحبان قدرت سینما، با هر شرایطی که دلشان بخواهد اکران کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: به دنبال درخواست های متعدد از صداوسیما برای همراهی با طرح اکران آنلاین فیلم های سینمایی و لزوم همراهی این رسانه برای فرهنگسازی استفاده از سامانه های آنلاین در روزهایی که سینما رفتن مقدور نیست ساترا از ایجاد زمینه های همراهی صداوسیما برای همراهی با سینماآنلاین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش سینماپرس ، جایگاه صداوسیما به عنوان رسانه ملی، در فرهنگسازی و تبلیغات هنوز هم در میان همه رسانه های داخلی بی نظیر است. این سازمان نشان داده است در مسائل اجتماعی و عمومی مانند ترویج روش های پیشگیری از بروز کرونا می تواند موفق عمل کند. اکنون با اجرایی شدن طرح سینماآنلاین و شروع اکران فیلم سینمایی خروج این انتظار می رفت که رسانه ملی حتی در حمایت از فیلم ابراهیم حاتمی کیا و سابقه وی در سینمای انقلاب اسلامی، با پخش تیزرهای تبلیغاتی این فیلم و حتی تهیه گزارش های خبری از طرح سینما آنلاین، به استقبال مردمی از این طرح و دیده شدن فیلم خروج کمک کند. با این وجود این رسانه در یک بی تفاوتی کامل نسبت به این طرح قرار گرفت. این مسئله باعث شد تا موضوعاتی مانند مخالفت صداوسیما با فعالیت دیگر سامانه ها در مقابل سامانه روبیکا پیش بیاید. این مسئله حتی اعتراض شورای عالی تهیه کنندگان سینما را در پی داشت و آن ها در یک اعتراض رسمی از کمک نکردن صداوسیما به این طرح گلایه کردند ولی روز گذشته ساترا با انتشار بیانیه ای از حمایت صداوسیما از اکران های آنلاین و البته شروط این سازمان برای انجام این کار خبر داد.

در متن این بیانیه آمده است: در روزهایی که کشور و جهان با معضل بیماری کرونا روبه رو است، صنعت سینما نیز از این مسئله متأثر شده است. ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی، منجر به اکران نشدن فیلم های سینمایی در سالن های سینما شده که می تواند منجر به لطمه جدی به تولیدکنندگان فیلم شود. در این شرایط اهمیت رسانه های صوت و تصویر به عنوان بستری برای نمایش و اکران فیلم های سینمایی، بیش از پیش خود را نشان می دهد. خانواده رسانه های صوت و تصویر می توانند به بهترین نحو از این فرصت استفاده کنند و در راستای رسیدن به سهم حداکثری محتوای ایرانی گام بردارند. همچنین در صورت تجربه موفق اکران فیلم های سینمایی در سامانه های برخط ممکن است اکران فیلم های سینمایی در آینده نزدیک دستخوش تغییر شود. ، اما حمایت صداوسیما از طرح اکران آنلاین بدون پیش شرط نبوده است. ساترا در بیانیه اش تأکید کرده است: ساترا به عنوان نهاد تنظیم گر این حوزه ضمن استقبال از اکران فیلم های سینمایی از طریق سامانه های صوت و تصویر کشور، همچنین با محترم شمردن قراردادهای دوطرفه میان تهیه کنندگان و سامانه های پخش محتوای صوتی و تصویری، اعلام می دارد در راستای انجام وظایف ذاتی خود، ایجاد شرایط برابر برای همه سرویس های دارای مجوز، جلوگیری از شکل گیری رفتارهای ضدرقابتی و تبدیل محدودیت اکران به فرصت توسعه متوازن کل صنعت رسانه های فراگیر را جزو سیاست ها و راهبردهای مد نظر خود قرار می دهد. در این راستا، بر اساس توافق ساترا و اداره کل بازرگانی رسانه ملی، در صورتی که فیلم های سینمایی در ایام تعطیلی سینماها در رسانه های صوت و تصویر داخلی اکران شوند و در زمان اکران به نحو غیرانحصاری و از طریق تعداد قابل توجهی از رسانه های دارای مجوز قابل دسترس برای عموم باشند، می توانند از امکانات تسهیل گرایانه تبلیغات فیلم های سینمایی در رسانه ملی بهره مند شوند.

اکران خروج با توجه به ظرفیت سامانه های داخلی صرفاً روی دو سامانه انجام می شود؛ موضوعی که ساترا آن را نپسندیده و نشانه ای از انحصارگرایی عنوان کرده است.

آنچه ساترا مطرح کرده است یعنی استفاده از ظرفیت بخش بیشتری از سامانه های برخط داخلی، می تواند برای فیلم هایی که در آینده به اکران آنلاین افزوده خواهد شد، استفاده شود، اما در حال حاضر وضعیت اکران خروج که به عنوان خط شکن اکران آنلاین شناخته می شود، حداقل در این بیانیه ساترا کاملاً مبهم است. خروج در زمانی اکران آنلاین را انتخاب کرد که سینما در خطر ورشکستگی قرار داشت و این فیلم با قبول همه ریسک های موجود وارد عرصه اکران آنلاین شد. این انتظار می رفت که صداوسیما در این شرایط به جای سنگ اندازی در راه دیده شدن این فیلم، زمینه را برای فرهنگسازی مهیا می کرد.

در حال حاضر نیز توانایی برخی از سامانه های آنلاین برای ایجاد امکان اکران آنلاین زیر سؤال است.

* جوان

لینک خبر :‌ سینما پرس
نگارش نامه بحث برانگیز 46 نفر از اهالی سینما در حمایت از محمد امامی در روزهای اخیر بهانه ای شد تا برنامه رادیویی سینمامعیار برای ششمین بار طی دو سال اخیر به مساله ورود پول های کثیف به سینما بپردازد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش فرهیختگان آنلاین ، برنامه رادیویی سینمامعیار با اجرا و سردبیری امیرعباس صباغ و تهیه کنندگی محمدجواد طالبی این هفته به موضوع شفافیت مالی در سینما پرداخت. نگارش نامه بحث برانگیز 46 نفر از اهالی سینما در حمایت از محمد امامی در روزهای اخیر بهانه ای شد تا این برنامه برای ششمین بار طی دو سال اخیر به مساله ورود پول های کثیف به سینما بپردازد.

میهمانان این برنامه منیژه حکمت و سیدضیاء هاشمی تهیه کنندگان سینما بودند که بخش هایی از صحبت های آنها را در ادامه خواهید خواند.

منیژه حکمت: دولت مقصر اصلی ورود پول های مشکوک به سینماست

سوال اصلی من از وزارت ارشاد این است که در این پنج سال چه واکنشی نسبت به حضور این افراد در سینما داشته است؟ افرادی که حضورشان روزبه روز پررنگ تر شده و اقدامات شان باعث بیچاره شدن بخشی از اهالی سینما شده است. مگر غیر از این است که رصد کردن اتفاقات سینما وظیفه وزارت ارشاد است. اینهایی که از ب بسم الله یک فیلم نظر می دهند و ایراد می گیرند و برای تهیه کننده مشکل درست می کنند در جلوگیری از ورود این افراد به سینما چه کرده اند؟! به نظر من مقصر اصلی ابتدا وزارت ارشاد است و بعد خانه سینما که اگر سازوکار صنفی درستی داشت باید پنج سال پیش به این موضوع ورود می کرد و الان هم باید برای قوه قضائیه ساختار پیچیده سینما را روشن کند اما فکر می کنم برخی از افراد موثر خانه سینما خود پروژه هایی داشته اند که همین پروژه ها مانع ورود آنها به این موضوع می شود. من در کنار وزارت ارشاد و خانه سینما رسانه هایی که تبدیل به یک روابط عمومی شده اند را هم مقصر می دانم و معتقدم هیچ کدام از این سه نهاد وظیفه خود را به درستی انجام ندادند.

من این اتفاقات را کاملا آگاهانه می دانم، مگر می شود ما پنج سال است این حرف ها را می زنیم اما یک نفر هنوز از ما نپرسیده درد شما چیست و چه اتفاقی برای فرهنگ این مملکت افتاده است؟ من فکر می کنم شخص وزیر ارشاد باید صحبت کند. انحطاط فرهنگی دوره آقای روحانی به خصوص در حوزه سینما، تئاتر و موسیقی مهری است که بر پیشانی ایشان خورده است. درمیان حضور این ناخلفان و نامحرمانی که در این سال ها هرکجا بوی پول شنیدند، ورود کردند و مناسبات را به هم ریخته و ساختار را تغییر دادند، نقش وزارت ارشاد چیست؟ چگونگی چاپ پوستر یک فیلم یا مسائل کلان تر!؟ این افراد حتی به وزارت ارشاد فیلمنامه هم نمی دهند و پروانه های متعدد فیلم و سریال می گیرند و هیچ رصدی هم نمی شود که این افراد از کجا آمده اند و پول شان از کجاست؟ سوال روشن من از وزیر ارشاد این است که نقش شما و معاونت سینمایی چیست؟ هر کجا خواستند پز بدهند یا سوءاستفاده کنند و رای جمع کنند، اسم فرهنگ را آوردند اما در این پنج سال حتی یک نفر هم ما را نخواست و حرف های ما را نشنید، انگار فرهنگ یک فرزند ناخلف یا یک بچه سرراهی است!

ضیاءهاشمی: نامه آزادی امامی با کمک یک دله دزد آماده شد

هادی رضوی که دستیار امامی بوده 20 سال حکم زندان گرفته، چطور ممکن است امامی که از افراد اصلی این پرونده است و فقط 1400 میلیارد تومان برداشت نقدی داشته که با سود آن، 1900 میلیارد تومان می شود را به راحتی تبرئه کنیم! آنهایی که به بهانه کرونا القاب عجیبی به وی داده اند باید پاسخگو باشند و معلوم نیست چرا وزارت ارشاد و خانه سینما سکوت کرده اند؟! اگر خانه سینما به این موضوع ورود نکند کجا ورود کند؟

شنیده های ما حاکی از این است که فردی وابسته به اهالی سینما که یک مفسد اقتصادی کوچک است که ما به او دله دزد می گوییم در زندان با محمد امامی بوده و بعد از آزادی ماموریت پیدا می کند با کارگردان معروفی قرارداد بسته و از همین جا نطفه نگارش این نامه بسته می شود اما دنبال امضاهای آن نمی روند تا اینکه معلوم می شود قرار است امامی در همین ماه محاکمه شود و اگر این اتفاق می افتاد احتمال خطر برای وی زیاد بود، به همین خاطر تصمیم گرفتند جریان سازی کرده و در اقدامی پیش دستانه محاکمه را به تعویق بیندازند. البته این نکته تحلیل من است و نه یک خبر قطعی. فردی که واسطه جمع کردن امضا بوده بخشی از امضا کنندگان را به خوبی تطمیع کرده و تعدادی از آنها هم که جزء آدم های امامی هستند که از او پول گرفتند و فیلم و سریال ساخته اند. اما عده ای واقعا از روی نیت خیر و اعتماد به اطرافیان این نامه را امضا کردند و عده ای هم گفته اند علی رغم مخالفت، نام شان را پای نامه آورده اند.

من فکر می کنم در وزارت ارشاد باید یک گروه حقیقت یاب تشکیل شود که افراد آن با دقت انتخاب شده و هیچ نسبتی میان آنها و این پول های آلوده نباشد. امامی ها زیادند و خطرات آنها هم زیاد است و به همین خاطر وزارت ارشاد و تشکل های صنفی باید چشمان خود را باز کنند. این افراد هیچ گلی به سر سینما نزده اند و آمار مخاطبان سینمای ما هنوز فاصله زیادی با آمار تماشاگران دهه 60 دارد و این سینما اگر با همین فقری که دارد کار کند به مراتب حال و روز بهتری از امروز خواهد داشت. سینمامعیار با اجرا و سردبیری امیرعباس صباغ و به تهیه کنندگی محمدجواد طالبی پنجشنبه ها ساعت 14:30 تا 15:45 به صورت زنده از رادیو گفت وگو پخش می شود.

لینک خبر :‌ فرهیختگان
سینماپرس: برای اولین بار در تاریخ سینمای ایران تمام سالن های سینما به دلیل شیوع ویروس همه گیر کرونا تعطیل شدند. این تعطیلی هزینه های گزاف و بسیاری را بر سینماداران تحمیل کرده است. کم وبیش برخی مشاغل به حالت اولیه بازمی گردند اما مراکز فرهنگی از جمله سینماها همچنان در تاریکی مطلق تعطیلی به سر می برند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش سینماپرس ، با پایان فروردین، به صورت کامل دو ماه سینماها منفعل باقی مانده اند و ضررهای ناشی از این اتفاق روز به روز سنگین تر می شود. این درحالی است که برخی فیلم ها از جمله خروج ، تن به اکران اینترنتی داده اند اما بواقع این اقدام هم نمی تواند بار ترافیک فیلم های پشت در اکران را کم کند. طبق آمارهای رسمی سال های گذشته، اکران نوروزی همواره جزو پربیننده ترین اکران های سال است و حالا پیش بینی ورشکستگی سالن های سینما اتفاقی است که دور از ذهن نیست. هرچند رییس سازمان سینمایی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی به ضرر 600 میلیون تومانی روزانه سینماها در ایام تعطیلی به خاطر شیوع ویروس کرونا اشاره کرد اما به جبران آن در آینده امیدوار بود. همچنین تسهیلاتی 10میلیون تومانی برای هر سینما در نظر گرفته شده که در زمانی مقرر به سینماداران داده می شود. حال باید دید این مبلغ چطور و چه زمانی در اختیار سینماداران قرار می گیرد و آیا خسارت های واردشده بر آنها را جبران می کند یا خیر؟

وحید روحانی، مدیر سینما میلاد:
بیانیه های کارگروه کرونا هیچ کمکی
به سینماداران نکرد
سال 98 با مشکلاتی که داشت از جمله تحریم ها، ایام فاطمیه و شهادت سردار سلیمانی باعث افت شدید در فروش و ریزش مخاطب سینماها شد. در این ایام سینما اولین جایی بود که تعطیل می شد، در صورتی که در فضای سینمایی کشور برای ایام خاص هم فیلم هایی داشته و دارد؛ از جمله فیلم های دفاع مقدس و فیلم های ارزشی. باید این موضوع در نظر گرفته شود که ما هم جزو مردم همین کشور هستیم و برای رشد فرهنگ آن تلاش می کنیم. زمانی که سینماها تعطیل شود بدنه یک جامعه که بسیار مهم است، فلج می شود. با این تعطیلی ها و وضعیت اقتصادی، ما به مرور از برنامه های تفریحی مردم کنار گذاشته شدیم. سینما برای عموم مردم است و فیلم هایی که عامه پسند باشند با استقبال خوبی مواجه می شوند اما سال گذشته به اقتصاد سینما به شدت ضربه وارد شد و افرادی برای نمایش خود به دولت در مناسبات گاه و بیگاه سینماها را تعطیل می کردند. باید به این موضوع توجه کنیم که سینماها در امنیت جامعه نیز موثر هستند. زمانی که افراد جایی برای تفریح مانند سینما داشته باشند، کمتر به فساد می افتند چون یک سرگرمی اجتماعی و گروهی دارند. من فکر می کنم اکران فیلم ها به صورت آنلاین به هیچ عنوان نمی تواند جایگاه اکران در سینماها را به دست آورد، چون سینمادارها به نوعی با تهیه کنندگان قرارداد دارند و مطابق آن و فروش فیلم مبالغ را تسویه می کنند. در کنار این، مشاغل دیگری هم ایجاد و شادی مردم نیز فراهم می شود اما متاسفانه شاهد بی مهری نسبت به سینما هستیم. اگر قرار است فیلم های سینمایی به صورت آنلاین اکران شوند، باید پسوند سینمایی را حذف کرده و به آنها فیلم های اینترنتی بگوییم. فیلمسازان و سینماداران هرسال منتظر فصل طلایی اکران هستند که استقبال از سمت مخاطبان افزایش می یابد و این ماه ها، فروردین و اردیبهشت است تا ما با درآمد چشمگیر این دو ماه بتوانیم مخارج سینما را اداره کنیم؛ اما در حال حاضر سینما که به بالا بردن سطح فرهنگ و دانش جامعه کمک می کند، از سمت مسوولان ارشاد از هیچ اهمیتی برخوردار نیست. برای بررسی و مدیریت شرایط حاکم بر سینما کارگروهی متشکل از 6 نفر تشکیل شد که بیانیه ها و جلسات آنها کمکی بر دردی که به سبب این موضوع بر ما وارد شد، نکرد. ابتدا آنها واژه ای را خطاب به سینماداران گفتند که به نظرم اصطلاح نامناسبی نسبت به سینماداران به حساب می آید. آنها در این کارگروه، سینماداران را قشر آسیب پذیر جامعه مورد خطاب قرار دادند؛ درحالی که ما عاشق فرهنگ و هنر کشور هستیم و باید ارج و قربی نسبت به ما صورت بگیرد، نه اینکه با این الفاظ سعی در کوچک شمردن قشر سینمادار شود. بعد از آن صحبت از مبلغ 10میلیون تومان برای جبران خسارات سینماها شده است. این موضوع از طرف هیچ کدام از سینماداران و همکاران من مورد استقبال قرار نگرفت و یک جور ناامیدی را به ما منتقل کرد و این سوال برایمان پیش آمد که ما واقعا برای چه در این فضا کار می کنیم! من نمی دانم این مبلغ با چه منطقی عنوان و تصویب شده است؛ خود من به هیچ عنوان از این میزان مبلغ رضایت ندارم زیرا اصلا مناسبتی با این ضرر و زیان ها ندارد و به هیچ عنوان ضررهای واردشده را جبران نمی کند.
کارمندان سینماها بیمه هستند و بخشی از آن ها شامل بیمه بیکاری می شوند، این مبلغ همیشه پرداخت شده اما وامی که به سینمادار بر اساس خسارات وارده داده می شود باید بتواند پاسخگوی بخشی از ضررها باشد. به نظر من دولت مردمی ما باید از مردم و سینماها حمایت کند؛ شاید ما در اقتصاد وزنه ای برای سینمای کشور به حساب نیاییم اما وظیفه ما بالا بردن معنویات جامعه است؛ بنابراین همانطور که یک مسجد، یک هیات و یک جریان ملی و ارزشی حمایت می شود، به همان شکل سینما هم باید مورد حمایت قرار بگیرد. برای دادن این مبلغ هم باید قوانینی وجود داشته و معطوف به سالن سینما باشد. قرار دادن سینمایی مانند سینما میلاد و سینما پردیس باغ کتاب در کنار هم اصلا منطقی نیست زیرا میلاد تنها سالن سینماست اما باغ کتاب کاربری های دیگری جز سینما دارد و درآمد خود را از طرق دیگر به دست می آورد.

سجاد نوروزی، مدیر پردیس سینمایی آزادی:
امسال باید فقط فیلم هایی اکران شوند که مخاطب دارند
در دو ماه گذشته طبق صحبت وزیر ارشاد، برآورد خود وزارت ارشاد از فروش ازدست رفته سینماها 67 میلیارد تومان بوده است. این درحالی است که ما شاهد تعطیلی
سه ماهه ابتدای سال 99 بودیم و هستیم. پردیس های بزرگ مشکلاتی دارند و سینماهای کوچک تر مشکلات بزرگ تری خواهند داشت. سینماها در این دو ماه حقوق کارمندان خود را داده اند و مقروض هستند؛ فیلمسازان نیز همینطور. سال گذشته سینمای ایران با افت مخاطب و افت فروش مواجه بود. به طور کلی باید بگویم طوفانی بزرگ سینما ایران را در بر گرفته و نیازمند یک نگاه جدی است. درباره تسهیلات 10 میلیون تومانی هیچ حرفی نمی زنم چون واقعا بی معناست. سینمایی مانند آزادی ماهی 400میلیون تومان حقوق پرسنل دارد و این مبلغ به هیچ عنوان پاسخگوی خسارت هایی با این وسعت نیست. به طور قطع سینمای ایران امسال نمی تواند مسیر سال های گذشته را در پیش گیرد و واقعا اکران همه آثار وجود ندارد. هم سینماداران و هم صاحبان آثار به شکل وسیع تری متضرر می شوند. به طور مشخص برای 70 درصد فیلم ها باید اکران آنلاین صورت بگیرد و 30 درصد دیگر که به صورت تولید بزرگ تری شکل گرفته اند در سبد اکران امسال حضور داشته باشند تا هم چرخ تولید بچرخد و هم سینماها. اگر قرار باشد همه فیلم های جشنواره سال گذشته را اکران کنیم 80درصد آنها مخاطبی نخواهد داشت. به صورت طبیعی اکران برخی فیلم ها فروش بالایی نداشته و مخاطب چندانی پیدا نمی کنند. چرخ تولید و سینماها با حضور 10 تا 15 فیلم در کل سال می چرخد و باقی فیلم ها عملا حتی هزینه تولید خود را هم به دست نمی آورند. در حال حاضر باید فیلم هایی اکران شوند که مخاطب دارند و صرفا منظور از این حرف، فیلم های کمدی نیست و برخی آثار اجتماعی هم می توانند به فروش خوبی دست پیدا کنند. ما حداقل تا دو سال دیگر تبعات این چند ماه تعطیلی سینماها را خواهیم داشت.

*صبح نو

لینک خبر :‌ سینما پرس
جدید ترین رتبه بندی روزنامه ها از سوی معاونت مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد و روزنامه سراج در گروه روزنامه های با رتبه 2 قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : خبر گزاری رسا اصفهان امروز آنلاین

گروه فرهنگی: جدید ترین رتبه بندی روزنامه ها از سوی معاونت مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد و روزنامه سراج در گروه روزنامه های با رتبه 2 قرار گرفت.

به گزارش بولتن نیوز، آنچه اعلام شده است رتبه بندی 365 روزنامه صورت گرفته که نام همه این روزنامه ها به همراه رتبه اعلام شده به ترتیب حروف به شرح زیر است:

روزنامه ها با رتبه 1

اطلاعات، ایران، جام جم، خبر جنوب، خبرورزشی، خراسان، دنیای اقتصاد، کویر امروز، کیهان، همشهری.

روزنامه ها با رتبه 2

اعتماد، آفتاب یزد، جامعه فردا، سازندگی، سپید، ستاره صبح، سراج، شرق، صمت، گل، هفت صبح، همدلی.

روزنامه ها با رتبه 3
19 دی،Financial Tribune،Iran Daily،TEHRAN TIMES، ابتکار، اصفهان امروز، اقتصاد سرآمد، الوفاق، آفرینش، توسعه ایرانی، جمله، حمایت، خراسان رضوی، دنیای خودرو، روزان، رویداد امروز، سایه، صبح ساحل، صبح نو، عصر اقتصاد، فرصت امروز، فرهیختگان، فوتبالیست ها، کار و کارگر، گسترش تجارت، گسترش صنعت، مردم سالاری، مناقصه – مزایده، نوآوران، همدان پیام، یاقوت وطن.

روزنامه ها با رتبه 4
90، IRAN NEWS،IRANIANS، ابرار، ابرار اقتصادی، ابرار اقتصادی، اتحاد ملت، اترک، اخبار صنعت، اسرار، اسکناس، اصفهان زیبا، اعتدال، افسانه، افکار، اقتصاد کیش، امتیاز، امروز، خراسان جنوبی، ایران سپید، ایمان، آرمان میهن، آسیا، آلیک، بامداد جنوب، بانی فیلم، بشارت نو، بهار، بیان ملی، پیام آشنا، پیام زمان، پیام سپیدار، پیام عسلویه، پیام ما، پیروزی، پیشرو، تجریش، تفاهم، تماشاگران امروز، توریسم، ثروت، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، دریا، دریای اندیشه، دنیای جوانان، دنیای هوادار، دیار پاکان، راه مردم، رخ در رخ، رسالت، روزگار معدن، روژان، زاینده رود، سبزینه، سپهر البرز، سلام مردم، سیاست روز، سیستان و بلوچستان، سیمای شهر، سینما، شاپرک، شروع، شوت، صدای زنجان، صدای ملت، طرح نو، طلوع، طلوع خوزستان، عجب شیر، عصر انتظار، عصر ایرانیان، عصر آزادی، عصر توسعه، عصر قلم، عصر مردم، عطریاس مرکزی، قانون، کارون، کائنات، کرانه شمال، کسب و کار، کلید، کیمیای وطن، گلشن مهر، مرز پرگهر، مستقل، مواجهه اقتصادی، مهد آزادی، مهد تمدن، ندای هرمزگان، نسل فردا، وارش، وطن امروز، وقایع اتفاقیه، ولایت شرق، وقایع استان، هدف، هفت روز کشاورزان، هنرمند.

روزنامه ها با رتبه 5

ابتکار جنوب، ابرار ورزشی، اتفاقیه خراسان شمالی، اخبار اصفهان، اخبار امروز، ارک، اروند، استقلال ایرانیان، ارک، اقتصاد برتر، اقتصاد بومی، اقتصاد پویا، اقتصاد خوزستان، اقتصاد مردم، اقتصاد و سازندگی، البرز فردا، امید ایرانیان، امید مردم، امین، امین جامعه، ایام خوزستان، ایلام فردا، آبشار، آذربایجان، آراز آذربایجان، آسمان آبی، آفتاب اقتصادی، آفتاب لرستان، آنزان، آوای باران، آوای باران، آوای خراسان جنوبی، آوای دز، آوای شمال، آینه تلاش، باختر، بامداد، بشارت یزد، بشیر مازندران، پله پله، پنجره نو، پیام آذربایجان، پیام قم، پیک شمال، پیمان یزد، تابناک، تماشا، توسعه جنوب، تیرنگ، جمهور، جویبار، جهان اخبار، چار چار دو، چشم انداز روشن، حدیث کرمان، حرف مازندران، حسبان، حکمت بافت، خانه نوجوان، خبر شمال، خریدار، خزر، خورشید، خوش خبر، دلفون سلام، دنیای حقوق، دیار سبز، دیده بان زاگرس، راوی ملت، رصد، روایت روز، روزگار اقتصاد، روزگار ما، روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، روزنما، رویش ملت، زاهدان، زردکوه، زعفران، زنگ آخر، زنگان امروز، ساقی آذربایجان، سالداران، ساوالان، سبحان، سپهر ایرانیان، سپهر غرب، سخن روز، سرآغاز، سفیر کرمان، سوال جواب، سیمای آینده، شاخه سبز، شرتو، شمیران، شهر مردم، شیر و خط، شیراز نوین، صاحب قلم، صائب تبریز، صبا، صبح اقتصاد، صبح امروز خراسان رضوی، صبح زاهدان، صبح کارون، صبح کاسپین، صبح وطن، صبح یزد، صدای اصلاحات، طلوع زاهدان، عصر اصفهان، عصر رسانه، عصر کارون، عصر مرودشت، فجر آذربایجان، فجر خزر، فرهنگ جنوب، فضیلت، فن آوران اطلاعات، فوق العاده، قلم امروز، کاغذ وطن، کرمان امروز، کیمیای ایران، کیهان عربی، گلچین امروز، گویه، مردم نو، مردم و اقتصاد، معین، مملکت، مندیل، مهر مشرق، مهران، میلاد لارستان، ندای ابهر، ندای رسا، ندای وحدت کرمان، نسل آفتاب، نسیم، نسیم ابهررود، نسیم خراسان شمالی، نسیم خوزستان، نصف جهان، نقدحال، نقش، نقش قلم، نگین آذربایجان، نور خوزستان، نوید اراک، نهضت شمال، واقعه، وحدت، ولایت قزوین، هدف و اقتصاد، هگمتانه، هم صدای مردم، هما خوزستان، همبستگی، همکاری ملی، هموطن سلام، یادگار امروز، یادگاری.

لازم به ذکر است که روزنامه های رتبه بندی شده اند چاپی و دولتی و خصوصی بوده که بعضی از آنها عمومی و بعضی دیگر تخصصی هستند.

امین کاشانی/خبرنگار

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

روی خط آفتاب
2011- به خاطر بروز این ویروس، مسئولان بهداشت و نیروهای نظام پزشکی و درمانی در حال تلاش هستند کسی دوست ندارد در حرمین شریف بسته شود اما چاره ای نیست برای رعایت نکات بهداشتی مجبوریم درب آنها بسته باشد. چرا بعضی ها حرمت شکنی کردند درب حرم حضرت معصومه(س) را شکستند و وارد آن شدند. آقای مظفری اَیا این افراد دیندار هستند؟ (27/12)
2018- قانون باید محکم با قانون گریزان برخورد کند. نباید اجازه دهد عده ای خودسر عمل کنند و به قانون توجه نکنند. (27/12)
0859- قابل توجه مسئولان وزارت ارشاد! روزنامه آفتاب از قرار معلوم با مشکلات زیادی برای ادامه کار مواجه است. لطفا در حد امکان زیر بال آفتاب و دلگیر نشریات را بگیرید تا مردم از نعمت خواندن نشریات محروم نباشند. (28/12)
0928- این اظهار محبت و ارادت آقای جواد خیابانی به آقای حدادیان بسیار جالب است. (28/12)
1031- در این یک سال اخیر، خیلی زحمت کشیدید سال بدی بود امیدواریم سال جدید سال خوبی باشد. اما خبرهایی که در مورد کرونا می شنویم ناراحت می شویم. خصوصا شنیدیم عده ای در حرم حضرت معصومه (س) رفتند حرفهایی زدند خیلی ما را ناراحت کردند. آیا نمی دانند چقدر جامعه پزشکی در این باره زحمت کشیده حتی عده ای از آنها در راه مبارزه با کرونا شهید شدند، چرا قانون شکنی کردند و وارد حرم شدند؟ (28/12)
1221- من خواننده قدیمی شما هستم. چرا صفحات خود را کم کردید؟ گران هم کردید. مطالب هم کم است آیا توقع دارید مردم باز روزنامه شما را دنبال کنند؟ (28/12)
آفتاب یزد: روزنامه گران نشده و کاهش تعداد صفحات برای چند روز بود که از بحران کرونا در مرحله اول عبور کنیم.
1403- از کوزه همان تراود که در اوست. در آفتاب یزد آمده چرا رسانه ملی خیابان خلوت کن نیست؟ به سریال های ماندگار هم اشاره کرده است. باید عرض کنم وقتی برخی مدیران رسانه چندان کارآمد نیستند نمی توان چنین انتظاری از برنامه های این رسانه داشت مگر یک خانه تکانی در این رسانه صورت گیرد. (28/12)
1519- هنوز سال 99 شروع نشده این همه عذاب می کشیم، حالا هم از کرونا باید عذاب بکشیم. سال 98 سال سختی بود. (28/12)
1005- با تبریک سال نو امیدوارم سال پرکتی برای همه باشد. پیشنهاد می کنم آقای رحیم پورازغدی از سخنان خود کپی گرفته و آنها را در زمانی مناسب به عنوان خاطرات خود چاپ کند. (2/1)
1905- عده ای با استفاده از برخی شعارهای ارزشی شروع به چوب لای چرخ دولت گذاشتن می کنند این کارها جز به هم ریختن اوضاع فایده ای ندارد. مردم هم اینها را می شناسند. (5/1)
1906- چرا عده ای حتی در مقابل دنیا و در رسانه ها به دولت توهین می کنند؟ آیا نباید با اینها برخورد شود؟ (5/1)
1907- هر وقت قرار نیست روزنامه منتشر شود لطفا قبلا اطلاع رسانی کنید که بدانیم و آنقدر در خیابان ها سرگردان پیدا کردن روزنامه نباشیم. (5/1)
0857- از مدتهای مدید دلسوزان کشور عنوان کردند جناب ریاست جمهور محترم آب را از سرچشمه مهار کنید تا سیل وارد شهر نشود. منظور این است نباید عده ای غیرمتخصص در کار دولت دخالت کنند و هرج و مرج به وجود آورند. (6/1)
1241- صدا و سیما از لحاظ پخش برنامه های مورد رضایت مردم کفگیرش به ته دیگ خورده و کارش به جایی رسیده که دست به دامن برخی برنامه های بی خاصیت و مسابقه از کی بپرسم شده است. (6/1)
1631- از 18 کانال تلویزیونی تعدادی که خاموش است بقیه هم تبدیل به پخش آگهی های بازرگانی شده اند. پس سهم مردم از استفاده از این رسانه چیست؟ (8/1)
باعرض سلام و ادب، وقتی اعلام می شود که در اتوبوس و مترو و تاکسی فاصله جانبی رعایت شود مسلم است که تعداد مسافران به صورت فشرده کم و از طرفی زمان انتظار زیاد می شود از این جهت برای جلوگیری از اتلاف وقت مردم تعداد سرویس دهی های حمل و نقل هم بایستی زیادشود.
آفتاب یزد: متاسفانه شهرداری تهران در این خصوص برنامه ندارد و از طریق همین رسانه بارها مطلب نوشته شده است.
...0922
با عرض سلام و ادب، خدمات کلیه کادر درمان و بهداشت در این شرایط حاکم کرونا را می توان منجیان دینداران و یاری کنندگان دین پس از مدافعان سلامت نامید زیرا که دین الهی به دست امت اسلامی زنده و پابرجا می شود. خسته نباشند و خدا قوتشان بدهد.
...0922
سلام. درخصوص وام ازدواج می خواستم مطلبی راعرض کنم طبق آمار10000نفر از متقاضیان وام ازدواج 50ساله بودند و30000نفر40ساله چرا باید اینطوری باشد؟ حرف و عمل مسئولان یکی نیست به قول مرحوم سعدی دوصد گفته چون نیم کردار نیست.
آفتاب یزد: متولی امور جوانان در کشور مشخص نیست و وزارت ورزش و جوانان هم صرفا کار ورزشی می کند.
...0919
آخه این چه وضعشه مگر وکلای ملت تو مجلس نگفته بودن که این خودروسازان باید به بخش غیردولتی غیرخصولتی منتقل شوند پس چرا دوباره از طراحی نو برای سال کنونی این خودروسازان گفتن آنهم در شرایط به شدت محصور شده با هزینه بیت المال برای دو خودروساز برخلاف ماده 52 و ماده45 سیاست های ابلاغی اصل44 که هرگونه انحصار رانت بر بازار نفی کرده و به تسهیل رقابت تاکید ورزیده برخلاف قانون تعریف شده بالادستی سند چشم انداز1404. این مسیرجاده بی انتها سرابی چند دهه چند بار باید آزموده
شود تجربه دنیا چرا نباید استفاده شود که نوع بازارشان حضور انواع برندها با تعرفه جهانی رقابتشان اولویت بودن منافع رفاه مصرف کنندگانشان شود اگر قراره این سیکل مجداد شود پس قیمت های این خودروها را برگردانند به سال92یا93. وزیر مربوطه یا وزیر اقتصاد بارها از ارائه انتقال کامل این خودروسازان به بخش غیردولتی غیرخصولتی حرف زدند.
...0922
با توجه به افزایش سریع و روزافزون قیمتها و تورم شدید موجود در کشور و بالا رفتن وحشتناک نرخ کالاها و اجناس و ارزاق و خدماتِ عمومی و عدم کنترل قیمتها به طور شایسته، تعیین میزان حداقل حقوق کارگران و بازنشستگان به ترتیب مبلغ --/1835000 هزار تومان برای کارگران زحمتکش و مبلغ
--/ 2800000 تومان برای بازنشستگان تامین اجتماعی، اصلاً کافی نیست و نیاز به افزایش بیشتر و تجدید نظر کلی و اساسی دارد. محمود بلیغیان - اصفهان
...0913
صحبت از مدل جدید یا موتور جدید در مورد این دو تمامیت خواه انحصاری خودرو تناقض دارد با آنچه نمایندگان مجلس قانون گفتن واگذاری کامل به بخش خصوصی ما مردم دیگر تحمل هزینه های تحمیل شده این انحصار غیررقابتی 48ساله پرهزینه عبث فرسایشی دو مرکب ساز را نداریم که سالانه از بابت فقط تلفات 32میلیارد دلار طبق دیدگاه کارشناسان هزینه تحمیل می کنند بدون تلفات جرحی قطع عضو و نخاع طبق برآورد کارشناسان از زمان بنا نهادن خودرو دهه 40شمسی تا اوایل دهه90شمسی بالای200میلیارد دلار هزینه روی دست مردم گذاشت بدون رانت ها تزریق پول سالانه تامین مالی گوناگون مثلا برای طراحی ایجاد انحصار دادن یارانه ها بنگاه داری شرکت داری باشگاه داری ساختن کارخانه خارج کشور و... طبق آمار از سال 1380تا 1395 تلفات شان بالغ بر 347776 نفر بود؟ این حمایت عبث بایدتا کجا باشد هیچ صنعتی اینطور نازپرورده حمایت نشد.
...0921
2300- ما هم تحریم های ظالمانه آمریکا را باید تحمل کنیم هم این دوران سخت کرونایی را. (19/1)
1826- مردم چه قدر می توانند تحمل کنند در خانه بمانند. چه کار کنند باید مردم تامین شوند مردم مشکل معاش دارند. (19/1)
1544- از قزوین تماس می گیرم. خواستم سوال کنم من تحت پوشش کمیته امداد هستم اما هنوز نتوانستیم لوازم بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا را تهیه کنیم؟ ما از کجا تهیه کنیم تا با این وضعیت بحرانی مقابله کنیم. (23/1)
1102- خوشحالم که روزنامه آفتاب یزد چاپ شد. شما هم رعایت کنید تا انشاءالله کرونا را شکست بدهیم. مردم واقعا گرفتار هستند. به خاطر نداری بین خانواده ها اختلاف افتاده. مردم طبقه ضعیف نیاز به کمک دارند. (23/1)
0444- با تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه. چرا مدتی ستون خط روی آفتاب که نظرات مردمی است چاپ نمی شود؟ لطفا مجددا این ستون را چاپ نمایید. (23/1)
آفتاب یزد: از اول اردیبهشت در سه صفحه ستون پیام ها را عرضه کرده ایم.
0302- در شهر رامشیر که 4 عروسی یک جا انجام گرفته باید بگویم این منطقه بسیار کوچک است. جمعیتی ندارد که آنقدر از برپایی این 4 عروسی می گویند. (24/1)
1927- تکریم ارباب رجوع توسط نیروهای حراست و نهادهای دولتی و زیرمجموعه آن، موضوعی است که باید به آن پایبند باشند. حسن خدمت و صداقت آنان نیز یک اصل است. (24/1)
0437- انتظار داریم مسئولان محترم گمرک امسال هم با قانون ممنوعیت واردات کالاهای خارجی تولید داخلی را تقویت کنند تا در راستای جهش تولید حرکت کنیم. (24/1)
2020- روزنامه روز شنبه شما اگر آن جدول و چند تا خبر حوادث هم نداشت با عرض شرمندگی به هیچ دردی
نمی خورد. (24/1)
0049- جناب لطفی بازیگر تلویزیون و سینما گفته است چرا حمایتی از هنرمندان پیشکسوت نمی شود؟ باید عرض کنم به روایتی چون هم وزیر ارشاد و هم مسئول صدا و سیما شاید چندان میانه خوبی با حمایت از هنرمندان قدیمی ندارند. (24/1)
1941- وقتی از تلویزیون خدمات نیروهای عرصه جهاد و سلامت را می بینیم که برای شکست کرونا جان خود را به خطر می اندازند برای آسیب دیدگان این بیماری خدمات رفاهی انجام می دهند کمال تشکر و قدردانی را
داریم. (24/1)
1254- کسی که سال 76 یا 77 با مدرک فوق لیسانس بازنشسته شده 2 میلیون و هشتصد یا 3 میلیون می گیرد با کسانی که حالا با حقوق 7 تا 10 میلیونی بازنشسته می شوند چرا باید 15 درصد به حقوق همه آنها اضافه شود؟ آیا این همسان سازی است؟ آقای نوبخت چگونه محاسبه
کردند؟ (25/1)
1252- آقای مظفری! وام 1 میلیونی که قرار است پرداخت کنند هر ماه باید بیشتر یارانه را قسط بدهند. کسی که به این پول احتیاج دارد باید سود وام هم بدهد. مگر این مبلغ چقدر است که مردم بخواهند اضافه هم پرداخت کنند. بهتر است مردم را رعایت کنند. (25/1)
2158 - برخی تولیدکنندگان با تبلیغ محصول خود در صدا و سیما از طرفی جیب صدا و سیما را پر می کنند از طرفی جیب مردم را خالی می کنند. تا جایی که از وجود مستربین بنده خدا برای تبلیغ محصول خود بهره می برند. (9/1)
1825- ببخشید چرا در برخی مدیریت ها در دوران کرونا شاهد بی کفایتی هستیم؟ مراقب باشیم وعده ندهیم. (12/1)
1555- امیدوارم روزنامه ها منتشر شوند فعالیت آنان متوقف نشود. هیچ روزنامه ای بسته نشود وگرنه ما سرگردان
می شویم. (13/1)
پیام های مردمی در صفحات 3-6-8

لینک خبر :‌ روزنامه آفتاب یزد
شیوع ویروس کرونا روال عادی فعالیت مؤسسات قرآنی را به شدت متأثر کرده است، مؤسساتی که بخش زیادی از درآمدشان، ناظر بر حضور افراد قرآن آموز در جلسات آموزش است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : راه دانا شیعه نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، ویروس کرونا به تمام جهان سرایت کرد و جمعیت زیادی را به کام مرگ کشاند. این ویروس نه تنها جان انسان ها را تهدید می کند بلکه اقتصاد و فعالیت های اجتماعی را نیز تحت تأثیر شدید قرار داده است.

ویروس است و شوخی ندارد؛ فرهنگی و غیرفرهنگی هم نمی شناسد. از زمانی که وزارت بهداشت در اطلاعیه ای تأکید کرد مردم از حضور در اماکن پرتجمع پرهیز کنند، بسیاری از فعالیت های فرهنگی و ایضاً فعالیت قرآنی کشور هم دچار چالش شدند.

مؤسسات قرآنی را اگر بزرگترین شبکه مردمی در حوزه فعالیت های قرآن به حساب بیاوریم، شیوع ویروس کرونا روال عادی آنها را به شدت متأثر کرده است، مؤسساتی که بخش زیادی از درآمدشان، ناظر بر حضور افراد قرآن آموز در جلسات آموزش است.

کسب و کارهایی که در زمینه آنلاین فعالیت دارند شاید توانسته اند بخشی از خسارات حاصل از ویروس کرونا را تحمل کنند اما مؤسسات قرآنی که اغلب در روستا ها و شهرستان های محروم واقع شده اند، نمی توانند از فضای مجازی و جلسات آنلاین بهره مند شوند.

از زمان تشدید روند شیوع بیماری، عملاً فعالیت های قرآنی مؤسسات به تعطیلی کشیده شده است. با توجه به اینکه اندک درآمد مؤسسات قرآنی از دریافت شهریه های ماهانه قرآن آموزان تأمین می شود، نگرانی ها از اینکه روند فعالیت مؤسسات از مدار اقتصادی خارج شود، متصور است. هفته گذشته اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت با ارسال نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خواستار حمایت مالی از مؤسسات قرآنی شدند. آنها از وزیر درخواست کردند تا هزینه نمایشگاه قرآن که به دلیل شیوع ویروس کرونا تعلیق شده را به مؤسسات قرآنی دهد. البته اتحادیه مؤسسات فقط به ارشاد بسنده نکرد و دست نیاز به سوی سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و حتی بنیاد مستضعفان هم دراز کرده است تا شاید حمایتی از سوی آنها صورت گیرد.

در حالیکه بسیاری از نهادها و تشکل های مردمی و دولتی فعالیت خود در برخی از استان های کشور را تعطیل کرده اند، اما مؤسسات قرآنی در این مدت که ویروس کرونا میهمان ناخواسته کشورمان شده است، با رویکردی متفاوت در جبهه مقابله با کرونا حضور فعال و مؤثر دارند. هزاران مؤسسه قرآنی و خانه های قرآن در شهرها و روستاهای کشور به تأسی از سازمان دارالقرآن که پیشگام در تولید ماسک و غیره بوده به میدان آمدند و محوطه مؤسسه را به کارگاه تولید ماسک و لباس ویژه کادر درمانی تبدیل کرده اند.

رحیم قربانی مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت به خبرنگار فرهنگی تسنیم می گوید: "از زمانیکه ویروس کرونا شیوه پیدا کرد، مؤسسات قرآنی به فکر افتادند برای شرایط اضطراری، امکانات جدیدی را فراهم کنند و به تولید ماسک و نیازهای بهداشتی کشور بپردازند.

به نظر می رسد که پیامدهای تعطیلی، کاهش درآمد و بالطبع بیکاری در مؤسسات قرآنی تبعات زیادی را در دراز مدت به دنبال خواهد داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رییس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان شمالی از حمایت 300 میلیون ریالی موسسات قرآنی این استان خبرداد.

"علی اصغر نودهی" در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان بیان کرد: در راستای حمایت از فعالیت های قرآنی مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت به 19 مؤسسه دارای مجوز فعالیت از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی کمک فراگیر بالغ بر 300 میلیون ریال پرداخت شد.

رییس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان شمالی، با بیان اینکه به ازای هر موسسه مبلغ 20 میلیون ریال واریز شده است، اظهار کرد: این مبالغ به 7 موسسه قرآنی در بجنورد، سه موسسه در شیروان، سه موسسه در اسفراین، مانه و سملقان دو موسسه، فاروج دو موسسه، یک موسسه در گرمه و اتحادیه موسسات قرآنی استان اعطا شد.

نودهی، هدف از اجرای این طرح را توسعه و ترویج فرهنگ و معارف اهل بیت و حمایت از فعالیت برنامه های موسسات قرآنی فعال و برگزیده در استان ذکر کرد.

پایان پیام/ 71

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
واگذاری فروش کتاب های درسی به آموزش و پرورش سبب ایجاد مشکلات زیاد برای صنف کتابفروشان شده و این صنف با این تصمیمات در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، میزان کتابخوانی در هر جامعهای با بررسی سرانه مطالعه سنجیده می شود که در ایران هنوز درصد دقیق قابل استنادی که مورد تایید همه متولیان امور کتاب و مطالعه باشد در این زمینه وجود ندارد اما آنچه عیان است نگاه لوکس ، شیک و دکوری به کتاب است.

یکی از مواردی که امروز از سوی وزارت ارشاد و نهاد کتابخانه ها در جهت تحقق آن فعالیت می کنند حوزه کتاب و کتابخوانی است.

کتابخوانی یکی از شاخص های نشان توسعه فرهنگی در هر کشور است و در جوامع پیشرفته تلاش میکنند که با حمایت های هر چه بهتر و بیشتر این شاخصه را افزایش دهند.

تصمیم گیرندگان و مدیران ارشد کشوری حوزه فرهنگ باید با حمایت از ناشران و کتاب فروشان زمینه را برای تحقق توسعه کتابخوانی و رونق در این حوزه افزایش دهند.

متاسفانه صنف کتاب فروشان که عمده آنها افراد فرهنگی و هنری جامعه هستند حال خوبی ندارند و با تصمیمات جدید دولتی ها وضعیت آنها بدتر نیز شده است.

ورود آموزش و پرورش به موضوع کتابهای درسی سبب ایجاد مشکلاتی برای صنف کتاب فروشان شده و انها را تا خطر ورشکستگی و تعطیلی واحدهای صنفی پیش برده است.

همه راه های ورود افراد به کتاب فروشی ها بسته شده است

یکی از کتاب فروشی های قدیمی شهر کرج در این خصوص به خبرنگار تسنیم،گفت: بالغ بر 30 سال است که در حوزه کتاب فروشی مشغول هستم و برای جذب افراد جامعه به کتاب و کتابخوانی فعالیت مختلفی از جمله تجهیز کتاب فروشی به کتاب های نفیس و ارزشمند کردهام.

علی کاظمی با بیان اینکه با ممنوعیت فروش کتاب های کمک آموزشی و کتب درسی عملا راه ورود افراد به کتاب فروشی ها را بستهاند، اظهار داشت: در گذشته افراد به واسطه خرید کتاب های درسی به کتاب فروشی ها مراجعه میکردند و در کنار آن کتاب های غیر درسی نیز خریداری میکردند که امسال این کار را به آموزش و پرورش واگذار کردند.

وی افزود: در کشورهای توسعه یافته توجه ویژهای به صنف کتاب فروشان به واسطه تاثیرگذاری آنها در توسعه فرهنگی می شود اما در کشور ما با تصمیمات مختلف عملا راه را برای رونق بخشی بیشتر به این صنف می بندند.

این کتاب فروش کرجی، عنوان کرد: فروش کتاب های درسی را بر عهده آموزش و پرورش قرار می دهند و در زمان آغاز مدارس اجازه عرضه لوازم و تحریر در کلیه فروشگاه های زنجیرهای داده می شود تا عملا کتاب فروشی ها در حاشیه قرار گیرند.

کاظمی بیان کرد: در سال گذشته در حوزه توزیع کتاب مردم با مشکلاتی زیادی مواجه شدند و این به دلیل ورود آموزش و پرورش به موضوع توزیع کتاب بود

وی با بیان اینکه کتاب فروشی ها برای کمک به چرخه اقتصاد امسال راضی به کاهش سود خود از فروش کتاب های درسی شدند، تصریح کرد: اما با تصمیمات اتخاذ شده روز به روز در عرصه اقتصادی حلقه را برای ما تنگ تر میکنند.

این کتاب فروش کرجی با ادامه روند برنامه ها در راستای تضعیف این قشر در البرز، خاطرنشان کرد: عدم حمایت از این صنف سبب شده این قشر در وضعیت بد اقتصادی قرار بگیرند.

کاظمی گفت:درسال گذشته بدلیل عرضه نادرست کتاب های درسی افراد مجبور به خرید کتاب در بازار سیاه شدند و کتاب 40 هزار تومانی را 200 هزار تومان خریداری کردند.

وی با بیان اینکه ادامه این روند به تضعیف صنف کتابفروشان و تعطیلی آنها می انجامد،تصریح کرد: وظیفه آموزش و پرورش کارهای فرهنگی، آموزشی و تربیتی است و نباید آنها را به حوزه اقتصادی وارد کنیم.

فروش کتاب درسی تنفس مصنوعی برای صنف کتاب فروش ها بود

یکی دیگر از کتاب فروشان کرجی،گفت: صنف کتاب فروشان جزء افراد ضعیف جامعه از نظر مالی هستند که اکثرا آنها افراد فرهنگی و هنری هستند.

احمد عطار در گفت وگو با تسنیم، اظهار داشت: در گذشته که ارائه کتاب های درسی بر عهده کتاب فروشان بود افراد در کتاب فروشی ها حضور پیدا می کردند و در کنار آن کتاب های غیر درسی نیز خریداری می کردند که این کار تنفس مصنوعی برای جان تازه ای به کتاب فروشی ها می داد که این موضوع در حال حاضر از دست کتابفروشان خارج شده است.

وی افزود: اکنون حمایت از صنوف با سود دهی بالا برای دولتی ها اولویت دار شده و توجهی به ما نمی شود.

این کتاب فروش کرجی با بیان اینکه دولت باید در این شرایط حامی و کمک واحدهای صنفی کتابفروشی باشد، عنوان کرد: واگذاری وظیفه فروش کتاب های درسی به آموزش و پرورش برخلاف اصل 44 است.

رئیس صنف فروش کتاب و لوازم تحریر در استان البرز در این خصوص گفت: در جلسه سراسری که سال گذشته در تهران با حضور مسئولان صنف کتاب فروشان سراسر کشور برگزار شد مقرر شد کتاب فروشان با سود کمتری کتاب های درسی را توزیع کنند که کتاب فروشان نیز به این کاهش راضی شدند.

زارعی بیان کرد: 18هزار کتاب فروش در کشور فعالیت دارند که با احتساب خانواده هایشان جمعیتی حدود 5 میلیون نفر می شوند که از طریق فروش کتاب امرار معاش می کنند.

وی افزود: گرفتن تصمیماتی که وضعیت اقتصادی این صنف را بدتر کند سبب ایجاد مشکلات معیشتی افراد زیادی در جامعه می شود.

رئیس صنف فروش کتاب و لوازم التحریر کرج بیان کرد: در سال گذشته توزیع کتاب هایی که بر عهده آموزش و پرورش بود بسیار نا هماهنگ انجام شد و مردم از نحوه توزیع راضی نبودند.

زارعی با بیان اینکه این مضووع باید با تصمیم مسئولان و متولیان امر مضووع فروش کتابهای ردسی به صنف مربوط واگذار شود و دولت از تصدیگری دست بردارد،گفت:باید تلاش شود تصمیمات علاوه برتفکر اقتصادی تفکر فرهنگی نیز در آن اعمال شود.

باید منتظر ماند و دید که آیا دولت و دستگاه های متولی فرهنگی برای بازگرداندن رونق کتابخوانی و جلوگیری از تعططیلی واحدهای صنفی چه برنامه ای دارند.

انتهای پیام/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس اتحادیه تعاونی ناشران استان قزوین گفت: کرونا به مانند دیگر شغل ها به ناشران هم ضربه های اقتصادی جدی وارد کرده و منجر به رکود جدی کار ناشران استان قزوین در 2 ماه اخیر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

سعید مدرسی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: کرونا به مانند دیگر شغل ها به ناشران هم ضربه های اقتصادی جدی وارد کرده و منجر به تعطیلی و رکود جدی کار ناشران استان قزوین در دو ماه اخیر شده است. اولین ضربه کرونا به اقتصاد نشر در استان قزوین تعطیل شدن نمایشگاه سراسری کتاب استان در اسفندماه بود که بخش زیادی از فروش ناشران هم استانی توسط این نمایشگاه تامین می شد.

مدرسی تعطیلی اجباری کتابفروشی ها در دو ماه اخیر را از دیگر زیان های کرونا برای اقتصاد نشر استان دانست و گفت: علاوه بر تعطیل شدن کتابفروشی ها در راستای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، وجود بحران شیوع کرونا سبب شد که مردم هم به خاطر ترس از ابتلا به این ویروس حتی وارد کتابفروشی ها هم نشوند.

وی با تاکید بر ضرورت جبران خسارت مراکز نشر و انتشاراتی های استان قزوین در شرایط فعلی، اضافه کرد: اگر چه قرار شده دولت به ناشران هم مانند دیگر کسب وکارهای آسیب دیده کمک کند، اما این کمک نباید مقطعی بوده، بلکه باید منجر به کاهش هزینه های تولید و نشر کتاب در سال جهش تولید شود.

مدرسی با اشاره به حمایت های پیشین نهادهای فرهنگی از ناشران استان ادامه داد: قبل از سال 1385 برای چاپ کتاب ها یارانه هایی به صورت وام و کاغذ با نرخ پایین (دولتی) از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت می کردیم که پس از قطع شدن آنها، قرار شد به جای آن کمک ها از ما کتاب بخرند که میزان خرید کتاب توسط اداره ارشاد در اوایل قابل قبول بود، ولی رفته رفته این خریدها کمتر شد و امروز اگر چه قطع نشده، ولی بسیار کم انجام می شود.

لزوم ایجاد فروشگاه های مجازی کتاب

این فعال حوزه نشر همچنین بر لزوم ایجاد بازارچه ها و فروشگاه های مجازی کتاب در وضعیت کنونی تاکید کرد و گفت: امروز نشر کتاب های مجازی و دیجیتالی از طریق وبگاه های اینترنتی و اپلیکیشن های تلفن همراه می تواند علاوه بر افزایش چشمگیر میزان توزیع و فروش کتاب، ناشران را از گذرگاه سخت بحران کرونا عبور دهد. به همین خاطر ضرورت دارد که ناشران استان قزوین هم سازوکار فروش کتب خود در فضای مجازی را ایجاد و گسترش دهند.

مدرسی با اشاره به پوشش رسانه ای و نفوذ گسترده صداوسیما در بین خانواده ها ادامه داد: اگر بتوانیم برای کتاب هم به مانند دیگر کالاها و محصولات، آگهی های بازرگانی ساخته و این آگهی ها را به صورت رایگان یا با هزینه خیلی کم از راه شبکه های استانی یا سراسری صداوسیما معرفی کنیم، کمک زیادی به گسترش کتابخوانی کرده ایم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
110 بسته اقلام غذایی با کمک خیران و هیات امنای امامزاده یحیی (ع) در شهر اردستان تهیه و بین نیازمندان توزیع شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اردستان گفت: در پی تعطیلی کسب وکارها ناشی از شیوع کرونا برای حمایت از تامین معاش برخی افراد بی بضاعت با کمک خیران و همت هیات امنای این امامزاده مطهر، 110بسته اقلام غذایی شامل گوشت، برنج، روغن، ماکارونی و سویا تهیه و بین نیازمندان اطراف این استان توزیع شد.

علی مبشری، ارزش هر بسته معیشتی را سه میلیون ریال بیان کرد و افزود: این طرح موجب همدلی و حس انسان دوستانه بین مردم شده است.

وی گفت: 110 بسته اقلام غذایی با 330 میلیون ریال از منابع مالی حرم مطهر و خیران تهیه شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
با لبیک به بیانات مقام معظم رهبری و اجرای رزمایش کمک مومنانه در سیستان و بلوچستان شاهد جلوه ای از مواسات و همدلی حکومت مهدوی در این استان هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : روزنامه پیام سمنان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از عصرهامون ، این روزها با برگزاری رزمایش کمک مومنانه صحنه های بی نظیری از همدلی مردم سیستان و بلوچستان در حال رقم خوردن است، رزمایشی که توسط بسیج مستضعفان و با لبیک گویی به بیانات مقام معظم رهبری کلید خورد و همه را به پای کار کشاند و باعث شد هر دستگاهی با عنوانی مشخص در قالب این طرح مومنانه برای کمک به نیازمندان برنامه هایی را آماده اجرا کنند، این روزها علاوه بر مسئولان بسیاری از مردم نیز در صحنه حضور یافته اند تا گوشه ای از دارایی های خود را برای دیگران وقف کنند تا از این مقطع حساس بیماری کرونا به سلامت عبور کنیم و برگ زرین دیگری در پرونده ملت ما ثبت شود.

حجت الاسلام علی خیور، رئیس اداره تبلیغات اسلامی زاهدان با اشاره به اجرای رزمایش کمک مومنانه به دستور مقام معظم رهبری در کل کشور به خبرنگار ما گفت: یکی از مباحثی که در حکومت مهدوی و عصر انتظار، داریم همدلی و مواساتی است که مردم باید نسبت به هم داشته باشند.

وی ادامه داد: بنابراین اگر مصیبتی اتفاق افتاد و مردم به مشکل برخوردند همه باید دست به دست هم دهند و در کنار همدیگر قرار بگیرند تا بتوانند مشکلات و گرفتاری ها را حل کنند.

این کارشناس مذهبی با اشاره به موضوع مواسات و همدلی که مقام معظم رهبری در روز نیمه شعبان به آن اشاره فرمودند بیان کرد: این طرح به عنوان یک امر از ناحیه ولی فقیه اعلام شد، بنابراین اطاعت از این امر بر همه لازم و ضروری است و باید اهتمام جدی نسبت به این موضوع داشت.

جلوه ای از عدالت مهدوی

خیور با اشاره به برکاتی که این طرح در نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت، تصریح کرد: همدلی و در کنار هم بودن درجه معنویت و اخلاص بندگان خداوند را نشان می دهد، اگر به این موضوع توجه شود در زمان حکومت امام زمان (عج) اتفاق زیبایی خواهد افتاد و جلوه ای از عدالت مهدوی رقم خواهد خورد.

به گفته وی، بخشی از ویژگی های حکومت مهدوی به این گونه است که مردم به جای این که برای خودشان اندوخته داشته باشند، به فکر همدیگر هستند، برای رفع مشکلات و نیازهای هم تلاش می کنند و اهتمام جدی به این موضوع دارند.

این کارشناس با اشاره به ضرورت انفاق مردم در راستای الگوپذیری از حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) بیان کرد: با توجه به این که در شرایط فعلی جامعه گرفتار ویروس منحوسی به نام کرونا شده، زندگی خیلی از مردم مختل شده است و بسیاری از هموطنان از ادامه کار و تلاششان بازمانده اند و از آن جایی که در عصر غیبت امام زمان (عج) قرار داریم با تکیه بر مواسات و همدلی می توانیم برای رفع مشکلات همدیگر تلاش کنیم.

خیور گفت: زمینه سازان ظهور حضرت مهدی (عج) با دستگیری از نیازمندان و برطرف کردن مشکلات آن ها در طرح مومنانه ای که برگرفته از همه فضیلت ها و کرامت ها است این مواسات و همدلی را رقم خواهند زد.

توزیع هزار بسته معیشتی در سیستان و بلوچستان

مدیر کل اوقاف و امورخیریه سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: با توجه به وضعیت موجود و خطر شیوع ویروس کرونا برنامه های اوقاف در ماه مبارک رمضان که هر سال با عنوان طرح ضیافت الهی در مساجد برگزار می شد، تحت الشعاع قرار گرفت.

حجت الاسلام محسن مومنی مقدم ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از خانواده های نیازمند در تمام ایام سال به ویژه در شرایط کنونی و ایام ماه مبارک رمضان، امسال ویژه برنامه این اداره کل در این ماه مهمانی خدا با عنوان طرح ضیافت همدلی با محوریت کمک به نیازمندان و در راستای رزمایش کمک مومنانه که در استان فرماندهی آن بر عهده سپاه است، اجرا می شود.

وی افزود: قرار است در قالب این طرح، بین افراد نیازمندی که در سطح استان با همکاری هیات امنای مساجد شناسایی شده اند، با حفظ کرامت و عزت انسانی، هزار بسته کمک معیشتی توزیع شود.

مدیر کل اوقاف و امورخیریه سیستان و بلوچستان، ارزش هر بسته را 250هزار تومان اعلام کرد و گفت: این بسته ها شامل اقلام ضروری از جمله برنج، روغن، رب، ماکارونی و ... است که از محل موقوفات مرتبط، بقاع متبرکه و کمک های خیرین تامین می شود.

مومنی مقدم ابراز امیداوری کرد: با اجرای شایسته این طرح بتوانیم در حد توان و ظرفیت خود در راستای سیره و سبک زندگی شهید والامقام ماه مبارک رمضان، مولا امیرالمومنین (ع) که در یتیم نوازی و کمک به نیازمندان اسوه همه مسلمانان جهان هستند و همچنین در اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری گام برداریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت :دستگاه هوشمند ضدعفونی کننده دست آرتین با ارائه طرح و سرمایه گذاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان از محل موقوفات بهداشت ودرمان جهت مبارزه با انتشار ویروس کرونا توسط شرکت های دانش بنیان ساخته شده است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : دیده بان فردا تیتر برتر

به گزارش تابناک اصفهان به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ؛ حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین بلک با اشاره به اقدامات اداره کل اوقاف و امور خیریه اصفهان در راستای مسائل بهداشت و درمان اظهار داشت : نشست هایی با حضور مسئولان وزارت بهداشت به ویژه دانشگاه علوم پزشکی با توجه به شرایط درگیری کشور با ویروس کرونا برگزار شد.
وی افزود: در این نشست ها مقرر شد در اماکن پر تردد از جمله مساجد، امامزادگان و حتی ادارات ، اتوبوس ها و ..... ضدعفونی دستها به عنوان یکی از عمده ترین راههای انتقال مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد :ایده اولیه این طرح پس از برنامه ریزی و ارائه در جلسات ستادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت و با فراخوان شرکت های دانش بنیان با سرمایه گذاری اوقاف استان طرح مذکور جهت ساخت دستگاهها و راه اندازی خط تولید تحویل این شرکت شد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه دستگاه ضدعفونی آرتین در دو مدل ایستاده و دیواری طراحی شده گفت: دستگاه دیواری قابلیت نصب در اتوبوس و تاکسی دارد .
حجت الاسلام بلک ادامه داد : هر دستگاه( به غیر از دستگاههایی که در بیمارستان ها ظرفیت محدودی دارند )با یک گالن پر از مواد ضد عفونی ، دستان 15 هزار نفر را بدون هیچ گونه تماس و بصورت هوشمند و با پاشش محلول ضدعفونی میکند
وی تصریح کرد:دستگاه ضدعفونی مذکور مورد تایید کارشناسان بهداشت علوم پزشکی اصفهان است و در حال حاضر این دستگاه به صورت آزمایشی در چند محل نصب شده است
دستگاه هوشمند ضدعفونی دست آرتین مورد استقبال اعضاء ستاد کرونا اصفهان قرار گرفت و به زودی در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

لینک خبر :‌ تابناک اصفهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

این روزها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، شاهد تغییرات در حوزه مدیریتی استان شده و پس از حدود دو سال، فردی دیگر از دیار کرمان با سابقه ای فرهنگی، خوش فکر و اندیشمند قرار است سکان هدایت بزرگترین اداره فرهنگی و هنری استان تاریخی و ریشه دار سمنان را بر عهده گیرد. هر چند در مراسم تودیع و معارفه در غیاب اهالی فرهنگ و هنر استان که به دلیل شرایط کرونایی کشور فرصت حضور در این مراسم برایشان فراهم نشد، از هر دری در حوزه فرهنگ و هنر سخن گفته شده، اما به عنوان عضو کوچکی از جامعه رسانه ای استان لازم است نکاتی را با مدیرکل جدید در این مقال کوتاه در میان بگذاریم، که یقینا آنچه گفته می شود، به انگیزه نادیده گرفتن خدمات نیک مدیران قبلی از جمله حجت الاسلام فضلیت نیست، بلکه از باب یادآوری و گوشزد نمودن اولویت ها و ضرورت های فرهنگی و هنری پیش روی استان سمنان است. حال که با حضور دکتر فلاح بارقه هایی از امید در دل هنرمند جماعت، روشن شده و انتظاری جز عزت و احترام از متولیان فرهنگی استان برای مدیرکل جدید با رزومه ای قابل ستایش نیست، اما از عالی ترین مقام فرهنگی و هنری استان سمنان انتظار می رود همانطور که در مراسم تودیع و معارفه از زبان وی بیان شد، برای ارتقای فرهنگ و هنر این دیار، در این روزهای ناخوش فرهنگی و هنری، بیشتر به مشارکت و همدلی همه اصحاب فرهنگ و هنر این خطه دل ببندد. همانطور که قطعا مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد استان واقف است و با مطالعه و تفکر قدم به این عرصه نهاده، این دیار مهد و تمدن هنر ایران زمین، در هر دوره ای از تاریخ این آب و خاک بوده و جزو تاثیرگذارترین نقاط کشور در تولیدات و آفرینش های ماندگار هنری بوده و هست و هنرمند و فرهنگ وران این خطه، وارثان حقیقی شخصیت هایی چون بایزید بسطامی، شیخ حسن خرقانی، شیخ علاء الدوله سمنانی، و... شایسته تکریم بی حد و نهایت هستند.

در سال اخیر، جدای از همه نارسایی ها و ناکامی های عرصه فرهنگ و هنر در دو بعد نرم افزاری و سخت افزاری اما رفتار ناشایست و توام با توهم و بدبینی با هنرمندان، بیش از هر چیز فضای شورانگیز هنر و فرهنگ کشور را دودآلود و مسموم کرده است، حالا اما انتظار می رود با حضور مدیرکل جدید شاهد زمینه ساز عرصه ای درخشان در زمینه فرهنگ و هنر تاریخ دیار علما و سرزمین هفت گنج قومس در آخرین ماه های خدمتگزاری دولت دوازدهم باشیم. به شرطی که، پاسداشت و تکریم هنرمند، ننگ و عار شمرده نشود و درب های اتاق مدیران و کارشناسان سازمانی این حوزه، به روی هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری استان حتی در این روزهای کرونایی با رعایت مسایل بهداشتی چهارطاق باز باشد! بدون شک، جماعت هنرمند و فرهنگی، سازندگان حقیقی شاکله جامعه هستند به ویژه در پیشبرد اهداف گام دوم انقلاب، نمی توان هنرمندان را به هر چشمی راند. تکریمشان جز خیر و برکت برای نظام اسلامی و آفرینش های ناب هنری چیز دیگری به همراه نخواهد داشت.

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد استان می داند، که سرمایه گذاری برای توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری در شهرستان های استان، نتایجی باورنکردنی به همراه خواهد داشت. متاسفانه در سال های اخیر، زیرساخت های فرهنگی و هنری چه در مرکز استان و چه در شهرستان ها به طور کلی به فراموشی سپرده شده که نمونه بارز آن عدم به سرانجام رسیدن پروژه بزرگ مجموعه تالار فرهنگی و هنری سمنان است که علی رغم داشتن مصوبه هیات دولت، اما بنا به دلایلی به سرانجامی نرسیده است. امروز متاسفانه توسعه زیرساخت های فیزیکی همچون فرهنگسراها، تالارها و مجموعه های فرهنگی و هنری در فضایی بدون اعتبارات عمرانی در حوزه فرهنگ معطل مانده و به نظر می رسد مدیرکل جدید باید با بازشناسی نیازهای مرتبط در هر شهرستان، زمینه نگارش برنامه ای جامع در این خصوص را فراهم نموده و به بازسازی داشته ها و یا ایجاد زیرساخت های جدید اهتمام ورزد.

نکته دیگر اینکه؛ امروز هم گرایی در حوزه مدیریت فرهنگی و تقویت شورای فرهنگ عمومی استان می تواند از مهمترین دغدغه های مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد استان به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی باشد. بررسی ها نشان می دهد به رغم وجود دستگاه های متعدد متولی فرهنگی در استان و اعتبارات پراکنده اما قابل توجه، فقدان همگرایی و هماهنگی مدیریتی به هدر رفت سرمایه ها و منابع منجر شده و پیشبرد سیاست گذاری ها را در این عرصه با کندی مواجه کرده است.

استان سمنان هم اکنون از فقدان چشم انداز مشخص فرهنگی و هنری و سیاست های کلان اجرایی در این بخش رنج می برد. بسیاری از چالش های اجتماعی موجود از طلاق و اعتیاد گرفته تا خودکشی و نابسامانی های خانوادگی را باید در همین موضوع دنبال کرد.

از طرفی شورای فرهنگ عمومی تنها وظیفه سیاست گذاری را برعهده دارد، لذا وجود شورایی عملیاتی و راهبردی به منظور پیشبرد و هدایت اهداف کلان فرهنگی و هنری استان با محوریت مدیریت ارشد استان سمنان ضروری به نظر می رسد.

موضوع دیگر فرهنگ دینی و ارتقای شاخصه های آن است که بخش قابل توجهی از جامعه نسبت به آن حساسیت دارند و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه و در دو بخش مساجد و توسعه قرآنی ماموریت ویژه دارد.

اگرچه وجود کانون های فرهنگی و هنری در مساجد نیاز ضروری استان تلقی می شود اما در شرایط محدودیت منابع، تاسیس خارج از قاعده چنین کانون هایی می تواند بخشی از فرهنگ دینی جامعه را تهدید کند. در این مقال فرصت ارزیابی عملکرد دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان سمنان نیست و نظر مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی را به انجام تحقیقات آسیب شناسانه در این زمینه جلب می کنیم اما ذکر این نکته ضروری است که محدودیت منابع در عین کثرت کانون ها و وابستگی شدید بخشی از این کانون های مساجد به اعتبارات دولتی به آسیبی جدی تبدیل شده است. تدوین برنامه چهارساله دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان سمنان، مبتنی بر شناخت واقعیات امروز جامعه و بازنگری در نحوه مدیریت این کانون ها و توسعه فرهنگ مدیریتی مردم محور می تواند بر ارتقا فرهنگ دینی جامعه تاثیر شگرف داشته باشد، به ویژه آن که در شهرهای مختلف کانون های نمونه ای فعال هستند که از حیث امکانات فرهنگی و دستیابی به اعتبارات مردمی حتی از مجموع امکانات ادارات فرهنگی مثل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات و آموزش و پرورش توانمندتر هستند. به جرات می توان گفت مهجورترین فعالیت دینی و فرهنگی استان هم اکنون در حوزه قرآن اتفاق افتاده است و به رغم برخی فعالیت های مقطعی مثل برخی جشنواره ها و مسابقات اما عامه مردم از این حوزه به شکل شایسته محروم هستند. تشکل های قرآنی از انسجام کافی برخوردار نبوده و دستگاه های اجرایی اهتمام جدی به نشر معارف قرانی ندارند. آموزش های قرآنی در سطوح عالی انجام نمی شود و کارکرد مراکز آموزش قرآن به جرات می توان گفت پاسخگوی مطالبات قرآنی استان نیست. نگاه به حوزه قرآن در آموزش مقدماتی روخوانی و روان خوانی و در شرایطی حفظ خلاصه شده است که اگرچه بد نیست اما تا شرایط مطلوب فاصله نجومی دارد.

به نظر می رسد تشکیل کمیته ای اجرایی و زیرمجموعه شورای توسعه فرهنگی استان سمنان می تواند راهکاری منسجم برای اثربخشی فعالیت های قرانی جستجو کند. خروج از نگرش تک بعدی به فعالیت های قرانی و پیوست مطالعاتی تطبیقی در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی سیاسی در حوزه قران می تواند آینده ای قرآنی را برای جامعه ای اسلامی رقم بزند.

و اما مطبوعات و رسانه های استان که در سال اخیر بنا به دلایلی، عرصه بر فعالان رسانه ای استان بویژه مکتوب به بدترین شکل خود تنگ شد که از مدیرکل جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد استان سمنان انتظار حمایت جدی می رود.

متاسفانه بسیاری از فعالان این عرصه، از کار بیکار شدند و برخی دیگر خبرنگاری را، به خبرنویسی تعبیر و تاویل کردند. به گونه ای که بسیاری از اهالی رسانه استان بر همان محور همیشگی عشق و دلسوزی در این عرصه فعالیت دارند. شورای فعلی اطلاع رسانی استان علی رغم تمام تلاش هایی که انجام داده، نتوانسته رضایت اهالی رسانه استان را جلب کند، به گونه ای که روزگار ناخوشی بر رسانه های استان می گذرد، که بخشی از آنها متاثر از تحولات فرهنگی و اقتصادی جامعه است تا آن جا که این بی انگیزگی و عدم رغبت مانع رشد و توسعه رسانه های استان شده و اهالی رسانه از بیم تهدید شدن توسط برخی مدیران و بیکار شدن در بسیاری مواقع دست به عصا قلم می زنند. از برگزاری جشنواره ای در شان و منزلت رسانه های استان سمنان نیز مدت هاست که خبری نیست و تمام دلخوشی این قشر به برگزاری روز خبرنگار است که آنهم با انتقاداتی مواجه است. با این حال دست همه دوستان و همکارانم را که به هر سختی چراغ مطبوعات و رسانه های استان سمنان را در این شرایط سخت، روشن نگه داشته اند، می بوسم اما این وضعیت رسانه ای شایسته استان بافرهنگ سمنان نیست!

در پایان خطاب به مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد استان باید گفت، در مجموع حال فرهنگ و هنر این خطه خوش نیست. نه تجلیلی و نه برگزاری جشنواره ای سراسری که محلی برای بروز استعدادهای هنری و فرهنگی استان باشد. در این شرایط حوزه فرهنگ و هنر استان طبیبی می خواهد شفابخش و پرستاری دلسوز! فرصت انتظار کشیدن نیست که این بیمار در بستر مرگ است! باید قلبی دوباره به آن پیوند زد و جان تازه اش بخشید. باید آشتی کنیم با اهل فرهنگ که این انقلاب، انقلاب فرهنگ بود. به جای اخم و ایرادها، لبخند هدیه کنیم به اهالی فرهنگ و آفرینش های هنری را به جای افراد به قضاوت بنشینیم. این حداقل انتظاری است که یک عضو کوچک مجموعه فرهنگ و هنر استان از دکتر فلاح مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در این روزهای سخت کشور دارد.

لینک خبر :‌ روزنامه پیام سمنان
یک بازیگر گفت: در زمینه فرهنگی انتظار می رود که یک متولی فرهنگی در شان و منزلت اصفهان باشد و توانایی هنرمند اصفهانی را درک کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

حسن اکلیلی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: هنرمندان همانند دیگر اقشار جامعه درگیر بحران کرونا هستند و ویژگی خاصی نسبت به سایرین ندارند، اما مردم را دوست دارند و مردم نیز به هنرمندان محبت دارند. در واقع به نوعی در کار فرهنگی پیشتازند و همدلی می کنند.

وی درباره وظیفه یک هنرمند در شرایط بحرانی گفت: وظیفه هنرمندان در شرایط بحرانی فرهنگ سازی است و اگر مسئولین گوش بدهند من ایده های زیادی برای عبور از بحران دارم که مسئولش باید بشنود.

این بازیگر با اشاره به انتصاب مدیرکل جدید فرهنگ و هنر استان اصفهان خاطر نشان کرد: فرصت آشنایی با مدیرکل جدید بدست نیامده تا با نقطه نظراتشان آشنا بشویم
و در حال حاضر نمی توان درباره ایشان اظهار نظری کرد.

اکلیلی افزود: باید به مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان فرصت کار داد و او را شناخت. پس از آن می توان پیش بینی کرد چه وضعیتی پیش می آید. معمولا همیشه نگاه من به سمت و سوی حمایت و بهبود وضعیت مردم به خصوص در زمینه فرهنگی است و انتظار می رود که یک متولی فرهنگی که منصوب می شود در شان و منزلت اصفهان باشد و توانایی هنرمند اصفهانی را درک کند.

کد خبر 419471

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
اراک - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: مودت و همدلی سهم آحاد مردم این استان در مقابله با ویروس کرونا است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : جماران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

حجت الاسلام عباس دانشی روز یکشنبه در بازدید از کارگاه تولید ماسک انجمن مد و لباس استان مرکزی در اراک، افزود: مشارکت گسترده اقشار مختلف مردم در تولید اقلام پزشکی مانند ماسک و لباس پرستاری نشان از تبلور روحیه ایثار و فداکاری در استان است که باید از سوی مسوولان ارج نهاده شود.

وی ادامه داد: اقدام ارزشمند فعالان اقتصادی در تامین اقلام مورد نیاز مراکز درمانی، تولید ماسک با حمایت خیران و فعالیت رایگان بانوان و آقایان و توزیع رایگان در مناطق حاشیه ای شهرها، حضورداوطلبانه مردم در ضدعفونی کردم معابر و اماکن عمومی و از طرفی برنامه ریزی دقیق و هوشمندانه بخش دولتی، برگ برنده استان مرکزی در مقابله با ویروس کرونا است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: رعایت بیش از پیش نکات بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه توسط مردم و مسوولان مربوطه در حوزه های مختلف تا تلاش خستگی ناپذیر کادر درمانی و پزشکی کشور که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا مشغول خدمت رسانی هستند همه و همه نشان از یک عزم و اراده همگانی در مقابله با ویروس کرونا است که پاسخ این همدلی، شکست زودهنگام این ویروس منحوس خواهد بود.

حجت الاسلام دانشی اظهار داشت: با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونا باعث تعطیلی بسیاری از اصناف مرتبط با فرهنگ و ارشاد اسلامی شد، رایزنی هایی برای ارائه تسهیلات ویژه به فعالان این حوزه از قبیل پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و بخشودگی مالیاتی از سوی این اداره کل انجام شده است.

رییس انجمن مد و لباس استان مرکزی نیز گفت: بیش از یکصد هزار عدد ماسک سه لایه استاندارد، 500 گان و لباس بیمارستانی و تولید یک هزار روبالشی و ملحفه ویژه مراکز درمانی بخشی از فعالیت های این انجمن در مقابله با گسترش ویروس کرونا است.

زهرا سلیمانی افزود: ماسک های تولید شده در کارگاه های انجمن مد و لباس استان مرکزی به صورت رایگان در بیمارستان ها، خانه های سالمندان، بهزیستی، خدمات شهری شهرداری، بانک ها اماکن عمومی و بین بچه های کار توزیع می شود.

وی اظهار داشت: بیش از 140 نفر به صورت سازماندهی شده زیرنظر انجمن مد و لباس استان مرکزی فعالیت می کنند که با شیوع ویروس کرونا تمامی این افراد فعالیت خود را تعطیل و در 30 کارگاه تخصصی مد و لباس به صورت شبانه روزی به تولید فعالیت دارند.

بیش از 200 کارگاه تولید ماسک از زمان شیوع ویروس کرونا در استان مرکزی فعال شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
خوزستان- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند از حمایت های همه جانبه این اداره از هنرمندان خرمشهر و آبادان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

رضا مردانی در گفت و گو با خبرنگار تیتربرتر ، در رابطه با زیان های وارد به فعالان عرصه فرهنگ و هنر منطقه آزاد اروند در پی شیوع بیماری کرونا اظهار کرد: اسفنده ماه اوج کارهای فرهنگی در منطقه آزاد اروند است که اهالی فرهنگ و هنر این منطقه به دلیل بحران اخیر از دریافت درآمد خود محروم شدند.

وی افزود: قبل از تحمیل این خسارت ها، به صندوق اعتباری هنر پیشنهاد داده بودیم تا برای اعضای که عضو صندوق هنرهستند وام بلاعوض یا کم بهره درنظر گرفته شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند در ادامه به اقدامات انجام شده برای جبران این خسارت ها اشاره کرد و گفت: ادارات ارشاد از طرف وزارت ارشاد ملزم شدند تا خسارت به مشاغلی که به این وزارت فرهنگ مرتبط هستند ازجمله رسانه، نشر، تئاتر، تجسمی، سینما، آموزشگاه ها، موسسات هنری و کانون ها را رصد کرده و گزارش کاملی به وزارت خانه می فرستیم .

وی ابراز امیدواری کرد که با کمک دولت این قشردوباره به فعالیت در فضای حقیقی برگردند.

مردانی در ادامه از استمرار فعالیت های اهالی فرهنگ و هنر این منطقه با وجود مشکلات موجود برای کاهش بار روانی کرونا و سرگرم کردن مردم خبر داد و گفت: اهالی فرهنگ و هنر با ایجاد پویش های رسانه ای و مردمی در فضای واتساپ و تولید محتوا اقدام به ساخت کارهای از جمله عکس نوشته، مسابقات عکاسی، موشن گرافی، نمایش های مجازی و کلیپ های آموزشی کردند.

خبرنگار: سمیه اریس

لینک خبر :‌ تیتر برتر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی؛ محمد حسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با دکتر حسنعلی اصغری دیدار و گفتگو کرد.

مدیرکل آموزش وپرورش در این جلسه بر لزوم همکاری با سایر دستگاه های فرهنگی در استان تاکید کرد و افزود: تعامل با سایر دستگاه ها موجب هم افزایی و اثربخشی مطلوب اقدامات فرهنگی و آموزشی می شود و به طور قطع به نتایج مطلوبی منجر خواهد شد.

اصغری با اعلام خبر راه اندازی هنرستان هنرهای زیبا در استان ، یکی از رسالت های آموزش و پرورش را شکوفایی استعدادهای دانش آموزان عنوان کرد و گفت: هدف هنرستان هنرهای زیبا توسعه ی استعدادها و نیز شناخت توانمندی های هنری دانش آموزان است.

ایشان کشف استعداد های دانش آموزان را در رشته های مختلف هنری ضروری عنوان کرد و افزود: کشف استعدادها در حوزه هنر و هدایت به سمت رشته های هنری ، از وظایف آموزش وپرورش است.

دکتر اصغری تصریح کرد: نحوه تأمین اساتید درهنرستان هنر های زیبا در دروس تخصصی زیر نظر اداره ارشاد اسلامی و تامین نیروی مدرس دروس عمومی و پایه از همکاران اداری آموزش و پرورش خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه شروع فعالیت هنرستان هنرهای زیبا در استان قزوین با دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود افزود:پس از اخذ مجوز های لازم و دریافت کد تایید رشته و کد هنرستان از دفتر فنی و حرفه ای وزارت این هنرستان در رشته های گرافیک، نقاشی، نمایش، موسیقی و سینما شروع به فعالیت خواهد کرد.

لینک خبر :‌ وزارت آموزش و پرورش
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته، شیوع ویروس کرونا بیش از 300 میلیارد ریال خسارت به بخش های فرهنگی، هنری، قرآنی و رسانه ای لرستان وارد کرده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، احمدحسین فتایی با اعلام این خبر، گفت: شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تمامی فعالیت های فرهنگی، هنری، قرآنی و رسانه ای این اداره کل، خسارات فراوانی را به این حوزه وارد آورده است.

وی افزود: بر همین اساس و بر طبق برآوردهای صورت گرفته، خسارت های وارده به بخش فرهنگی، هنری، قرآنی و رسانه ای استان لرستان بالغ بر 300 میلیارد ریال است که در مدت زمان کمتر از دو ماه طی اسفند 1398و فروردین 1399 به وقوع پیوسته است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان تصریح کرد: از این مبلغ، بالغ بر یکصد و پنجاه میلیارد ریال خسارت مربوط به بخش های فرهنگی، هنری و قرآنی و یکصد و پنجاه میلیارد ریال نیز مربوط به حوزه رسانه شامل مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری استان می باشد.

فتایی سپس با اشاره به تلاش در جهت حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و جامعه ی قرآنی استان، اظهار داشت: خسارت های وارده به طور دقیق و با جزئیات کامل به مقامات کشوری و استانی گزارش داده شده و امیدواریم با پیگیری های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار لرستان و قول مساعد دولت در جهت حمایت از خسارت دیدگان، بتوانیم بخشی از این خسارات را مرتفع سازیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سید سعید سرابی، با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، مرکز اصفهان، در این مراسم معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در دولت اخیر سالن های سینما، اجراهای تئاتر، نمایشگاه های قرآن و کتاب و میزان انتشار مطبوعات رشد چشمگیر داشته است گفت: در عرصه های مختلف فرهنگ از نظر اعتباری 2 و نیم برابر افزایش داشته است .

علی اصغر کاراندیش افزود: این رشد فقط به لحاظ کمی رخ نداده است و ما تلاش کردیم تصدی گری را در عرصه فرهنگ به بخش غیر دولتی واگذار کنیم.

سید سعید سرابی، مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد استان هم با بیان برنامه های آینده این اداره کل گفت: به خاطر شاخص های فرهنگی اصفهان این استان را برای خدمت انتخاب کردم.

حجت الاسلام انصاری مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد استان نیز با اشاره به خدمت 30 ماهه در اصفهان گفت: سطح فرهنگ بالای اصفهان کار در این استان را سخت می کند ولی با همدلی ا یجاد شده بین اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان کارها پیشرفت داشته است.

در پایان این مراسم از حجت الاسلام انصاری مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد استان تجلیل شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
استاندار اصفهان با اشاره به وضعیت تعطیلی اصناف فرهنگی و هنری و مطبوعات به دلیل شیوع بیماری کرونا گفت: انتظار است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تخصیص تسهیلات و بیمه بیکاری به این قشر زحمتکش از جامعه توجه ویژه ای داشته باشد و اداره کل فرهنگ و ارشاد استان نیز در این خصوص پیگیریهای لازم را انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۳۱ سایت های دیگر : وزارت کشور

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استاندای اصفهان، دکتر عباس رضایی در دیدار دکتر علی اصغر کاراندیش، معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: فرهنگ و هنر، هویت هر ملت و کشوری را می سازد و غنا بخشیدن به فرهنگ و هنر جامعه، کاربردی عظیم خواهد داشت و اهمیت آن در مسیر رشد و تعالی یک جامعه بر کسی پوشیده نیست.

وی بر ارتقای جایگاه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از تصدی گری به تسهیل گری و هدایت، حمایت از تولیدات ارزشمند هنری، توسعه تشکل های تخصصی و تقویت مناسبات فرهنگی با سایر استانها تاکید کرد.

استاندار اصفهان با اشاره به شرایط کشور و استان در خصوص شیوع بیماری کرونا، اهمیت فرهنگ سازی از طریق تولید و انتشار محتواهایی با این موضوع و پیشگیری از آن و ایجاد امید آفرینی و روحیه نشاط افزود: برنامه ریزی و راه اندازی اتاق فکر با همکاری نخبگان علمی، فرهنگی، هنری و اجتماعی برای تولیدات فرهنگی و بسته های آموزشی، اطلاع رسانی و تبلیغات در خصوص تمهیدات زندگی با کرونا بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: ظرفیت ها و پتانسیل های فرهنگی و هنری بسیار خوبی در این استان وجود دارد که امیدوارم مدیرکل جدید از این ظرفیت ها در جهت ارتقاء فرهنگ و هنر به نحو احسن استفاده کند.

استاندار اصفهان یادآور شد: از مدیرکل جدید انتظار داریم با ایجاد نشاط، امید و آرامش، تحرک جدی در عرصه هنر و فرهنگ عمومی استان ایجاد کند و به همه بخش های هنری اعم از تجسمی، نمایشی و ... توجه و اهتمام ویژه ای داشته باشند.

استاندار اصفهان اظهار امیدواری کرد که اصحاب رسانه و اهالی فرهنگ و هنر را همیشه در کنار خود ببینیم و شاهد موفقیت های روز افزون این قشر از جامعه باشیم.

در پایان، استاندار اصفهان از خدمات حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی انصاری مدیرکل سابق قدردانی و برای سید سعید سرابی، مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان آرزوی موفقیت کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین محمد علی انصاری را به عنوان نماینده خود و مسئول هماهنگی و نظارت بر هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری وزارت ارشاد اسلامی و سازمانهای وابسته منصوب کرد.

لینک خبر :‌ استانداری اصفهان
حسین مسگرانی گفت: کرونا ویروس به حوزه های فرهنگی، هنری و رسانه ای سیستان و بلوچستان پنج میلیارد تومان خسارت وارد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی جماران باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: طبق برآوردهای اولیه در پی شیوع بیماری کرونا بیش از پنج میلیارد تومان خسارت به جامعه فرهنگی، هنری، رسانه ای، قرآنی و سایر صنوف فرهنگی استان وارد شده است که شرح این خسارت ها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد.

وی اضافه کرد: با توجه به ورود کرونا ویروس در کشور، کسب و کارهای صنوف فرهنگی و هنری مانند سینما، آمفی تئاتر، کنسرت، کتاب فروشی، نگارخانه، چاپخانه و دفاتر رسانه ها از اول اسفندماه در استان دچار مشکل یا تعطیل شد.

وی گفت: همزمان در پی شرایط پیش آمده، در خصوص بیمه بیکاری و ثبت نام در سامانه اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی این اداره کل به تمامی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اطلاع رسانی شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان وبلوچستان بیان کرد: بر اساس پیگیری هایی که صورت گرفت مشخص شد هنرمندان، نویسندگان، چاپخانه داران، صاحبان کانون های آگهی و تبلیغاتی، روزنامه نگاران، ناشران، انجمن های مختلف فرهنگی و هنری، موسسات قرآنی، موسسات فرهنگی، سینماها، اهالی تئاتر و تمامی صنوفی که به نحوی در تولید محصولات فرهنگی هنری نقش داشتند، در این شرایط متضرر شده اند.

مسگرانی گفت: 150 نفر از هنرمندان بومی و محلی که تنها راه معیشت و درآمدشان از اجرای برنامه های هنری و موسیقی محلی و آیینی بود و در این شرایط خسارت دیده اند نیز به وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی و صندوق اعتباری هنر معرفی شده اند.

وی خاطرنشان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب تقدیرنامه ای به دلیل ارائه خدمات در دوره مقابله با کرونا ویروس به ویژه دبیری شورای اطلاع رسانی استان، انسجام بخشی، هماهنگی و سیاست گذاری فعالیت های نشاط انگیز و خانه محور، راهبری پویش های هنرمندان، خالقان آثار مرتبط و اهتمام و جدیت در اجرای سیاست های ابلاغی ستاد مقابله با کرونا از جمله طرح فاصله گذاری اجتماعی و روز طبیعت از کارکنان این اداره کل، نهادها و انجمن های صنفی تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا