
به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، پخش تئاتر آنلاین همزمان با گسترش ویروس کرونا و لزوم قرنطینه مردم در منازل شب گذشته با حضور همایون امیرزاده، مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا زند وکیل ، معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی ، حسین عالم بخش مدیر پردیس تئاتر تهران در این مجموعه به صورت رایگان پخش شد.
در نخستین شب از اجرای نمایش های زنده برای عموم مخاطبان، گروه خیمه شب بازی برادران ربیعی شامل حسن و حسین ربیعی که از گروه های شناخته شده نمایش خیمه شب بازی به عنوان کهن ترین شیوه نمایش عروسکی ایران و از باسابقه ترین نمایش های آیینی کشورمان به شمار می رود؛ علاوه بر تطبیق قصه قهرمان نمایش خیمه شب بازی یعنی مبارک و پهلوان با ماجرای اتفاق این روزها یعنی شیوع ویروس کرونا و راه های پیشگیری و مبارزه با آن؛ برای مخاطبان ساعتی سرگرم کننده و دل چسب رقم زدند.
در بخش اول این اثر نمایشی از زبان مبارک به عنوان قهرمان نمایش خیمه شب بازی مخاطبان راه های مقابله باشیوع و مبارزه در مسیر مهار و شکست ویروس کرونا را دیدند و شنیدند.
همایون امیرزاده در میانه این برنامه با اشاره به تجربه روزهای سپری شده در کشورمان از ابتدای اسفندماه تا به امروز به سبب شیوع ویروس کرونا گفت: جامعه ایرانی، هنرمندان، مسئولان و فردیت فرهنگی کشور هر یک به سهم و وسع دامنه تاثیرگذاری خود تلاش کرده اند تا در این روزها علاوه بر دعوت به در خانه ماندن مردم جهت قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا، برای ارتقاء سلامت روحی و روانی جامعه نیز تلاش کنند.
وی ادامه داد: طی این سال ها هنرمندان ما تلاش می کردند تا در ایده آل ترین شرایط ممکن در یک سالن با ظرفیت پنج هزار نفر اجرای خود را به صحنه ببرند؛ اما مواجهه جامعه ما با فضای کرونا و تعطیل شدن فعالیت های فرهنگی باعث به وجود آمدن پدیده ای نوظهور بر اساس دگردیسی جامعه از زندگی به روال عادی به زندگی در سایه قرنطینه و شرایط محدوده زیست بدل شده است.
امیرزاده یکی از اصلی ترین راهکارهای اجرایی متکی بر کار کارشناسی و مبتنی بر امر برنامه ریزی را تبدیل تهدید به فرصت در تمامی شاخه ها ازجمله تولید و نشر آثار فرهنگی دانست و گفت: به واسطه این ایام بسیاری از مجموعه ها در کنار شرکت در پویش های مختلف برای دعوت مردم به در خانه ماندن و تلاش برای شکست ویروس کرونا؛ علاقه مند بودند تا فعالیت هایشان دیده شود. در این میان تلویزیون های تعاملی قابلیت متفاوتی را برای دیده شدن جمیع فعالان فرهنگی و هنری ایجاد کردند و پنجره ای نوین را برای ارائه و مصرف محصولات فرهنگی و هنری به سمت مردم گشودند.
همچنین قادر آشنا نیز درباره پخش آنلاین آثار نمایشی که اکار خود را آغاز کرده، یادآور شد: طی همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد تا شاهد اجرای نمایش ها به صورت آنلاین و بهره بردن از فضای مجازی با دو رویکرد و هدف اصلی باشیم.
به گزارش فارس، تئاتر آنلاین به مدت 10 شب از ساعت 19 تا 30/20 و از طریق سایت های نمایش نت، آنتن، پیشتاز movi وmp4.ir برای علاقمندان پخش خواهد شد.
انتهای پیام/
جنجال ها و حواشی فصل ششم سریال پایتخت همچنان ادامه دارد. اعتراض ها به این سریال حتی به رئیس سازمان صداوسیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز رسید. این در حالی است که این مدیران نیز در سقوط پایتخت سیما دخیل و شریک هستند. به طور مثال، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اخیرا به انتقاد از فیلمنامه ضعیف سریال پایتخت6 پرداخت و نوشت: پارسال در دیدار نوروزی، منزل استاد سیروس الوند رفتم، به یاد خشایار الوند که اولین عید بود که نبود. امسال در پایتخت ، غم فقدانش را بیشتر حس کردیم، گویا او بود که به آن جان می داد. طنز ملیح و درک عمیق از فرهنگ و سنت ایرانی را در پنج حلقه پایتخت به یادگار نهاد. یادش گرامی. این در حالی است که نویسنده فیلمنامه این سریال که منجر به متن ضعیف آن شده است، یکی از مدیران زیرمجموعه وزیر ارشاد است! فیلمنامه نویس سریال پایتخت6 که بخشی از سوابق وی روز گذشته (یکشنبه 17 فروردین) در ستون اخبار ادبی هنری روزنامه کیهان منتشر شد (ازجمله، امضای بیانیه حمایت از برخی بازداشت شدگان غائله دراویش داعشی و نگارش نمایشنامه های سخیف و ضداخلاقی و...) سال هاست که در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر است. وی قبلا مسئول روابط عمومی تئاتر شهر بود و در دورانی که سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد شد، نویسنده پایتخت6 مدیریت روابط عمومی انجمن سینمای جوانان را عهده دار بوده است. حال باید از شخص وزیر ارشاد پرسیده شود که چگونه فردی با سوابق منفی و همچنین نگارش متون مبتذل و ضدفرهنگی، در آن وزارتخانه، مدیر شده است؟
البته رئیس سازمان صداوسیما هم که از مدیران ارشد معترض به سریال پایتخت6 است، لازم است یک آسیب شناسی و بازاندیشی درباره فرایندی که یک نمایشنامه نویس بدسابقه را ناگهان به جایگاه نویسنده فیلمنامه سریال نوروزی پربیننده شبکه سراسری این سازمان رسانده، انجام دهد. همچنین سریال پایتخت6 بار دیگر نشان داد که نظارت در صداوسیما به شدت آسیب پذیر و دچار اختلال است. چگونه ممکن است یک سریال مثل پایتخت6 با این همه بدآموزی و مشکلات متعدد و آشکار محتوایی، به تولید رسیده و سپس پخش شود؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، فصل ششم سریال پایتخت از همان روزهای آغازین پخش با حاشیه گره خورد و در اوج حاشیه با پایانی ناتمام فعلاً از آنتن تلویزیون خداحافظی کرد تا در اولین عید مناسبتی بعد از دوران کرونا با دوقسمت برگردد و سرنوشت گره های ناگشوده داستان مشخص شود. شبیه سازی بخش های پایانی فصل ششم پایتخت با فیلم های ممل امریکایی شادروان شاهپور قریب و همچنین همسفر مسعود اسداللهی با بازی بهروز وثوقی و فائقه آتشین خوراک رسانه های رسمی و مجازی در روزهای آغازین هفته بود. بازآفرینی سکانس ها و ارجاع به دیالوگ های این دو فیلم در چند روز گذشته توسط رسانه های اصولگرا و اصلاح طلب و طیف های مردم عادی سوژه شد. اما در حالی که موج جنجال بزرگ سکانس پایانی این سریال در شبکه های اجتماعی به آرامی ته نشین می شد روزگذشته رئیس سازمان صداوسیما با اظهارنظری باعث شد دوباره این بحث در فضای رسانه ای داغ شود. علی عسگری روز یکشنبه در نامه ای از معاون سیمایش خواست تا درباره اقدام انجام شده بررسی و مشخص شود که آیا این اقدام حاصل اشتباه، بی توجهی و وادادگی بوده یا به گفته رئیس سازمان صداوسیما نتیجه عملیات مرموز و فتنه انگیز ستون پنجم فرهنگی دشمن . او در پایان خطاب به میرباقری تأکید کرد که انتظار دارد ضمن برخورد مناسب، برنامه ریزی لازم برای پیشگیری از تکرار چنین مواردی صورت گیرد
از انتقاد به ادبیات علی عسگری تا قدرناشناسی از آورده 20 میلیاردی
واکنش علی عسگری به حاشیه های قسمت پانزدهم پایتخت و ادبیات او با واکنش تند اهالی رسانه و حتی منتقدانی مواجه شد که ارزیابی مثبتی از عملکرد تیم سازنده فصل ششم پایتخت نداشتند. مهرزاد دانش از جمله منتقدانی بود که در این باره نوشت: از اوایل فصل 6 پایتخت خوشم نیامد و ادامه ندادم. اما ادبیات نظامی/امنیتی علی عسگری در تعبیر از ارجاع هجوآلود به فیلمی قدیمی و معروف، به ستون پنجم و عملیات مرموز، هم هیمنه این ادبیات را مبتذل می کند و هم نشان می دهد این جماعت چقدر از سابقه سینما و ایده هجو در آن پرتند .
هوشنگ گلمکانی سردبیر ماهنامه فیلم هم با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرامش چنین ادبیاتی را باورنکردنی خواند: این نامه را اول که خواندم فکر کردم شوخی است و دروغ 13 است. او در ادامه به ارجاع های طنزآمیز به قیصر و گوزنها در آثار سینمایی و تلویزیونی اشاره کرد و نوشت: حتماً آقای رئیس نمی داند که اصلاً یکی از مایه های رایج در کمدی، ارجاع به چیزها و نکته های آشنا و شوخی با آنهاست. گلمکانی همچنین از حق نشناسی صداوسیما در قبال آورده 20 میلیاردی هر شب پایتخت برای این رسانه هم نوشت: پایتخت شبی بیست میلیارد تومان برای تلویزیون حق نشناس در آمد آورده و میلیون ها نفر را شاد و سرگرم کرده که برای آن قسمتش نمی شود واقعاً قیمتی تعیین کرد .
جای خالی خشایار الوند و انتقاد از نبود فیلمنامه منسجم
غیر از جنجال ناتمام سکانس پایانی، ضعف فیلمنامه، خرده روایت های ناتمام و نبود خط قصه مستقل از مؤلفه های مشترکی بود که منتقدان فصل شش پایتخت در روزهای پایانی این سریال بر آن اشتراک نظر داشتند. این موضوع حتی انتقاد تلویحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم به دنبال داشت و سیدعباس صالحی در توئیتی عنوان کرد که این خشایار الوند بود که به پایتخت جان می داد. انتقادی که پیش از این هم از سوی سید محمد حسینی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد به نویسندگان این فصل عنوان شده بود. با این وجود محسن تنابنده که به عنوان طراح اصلی فیلمنامه و سرپرست نویسندگان به آرش عباسی اعتماد کرده بود در واکنش به این انتقادها بدون اشاره به صحبت های شخصیتی خاص تصویری از خشایار الوند منتشر کرد و نوشت: در حیرتم از این طایفه زنده کش مرده پرست، تا هست به ذلت بکشندش به جفا، گر مرد به عزت ببرندش سر دست .
کامنت های خبرساز
اما مؤلفه تکرار شونده ای که از همان قسمت های آغازین فصل ششم این سریال را پربحث کرد ماجرای سانسور بود؛ ممیزی هایی که توسط محسن تنابنده، بهرام افشاری و احمد مهرانفر در شبکه های اجتماعی اطلاع رسانی شد و حتی برای اولین بار در تاریخ تلویزیون، دیالوگ های سانسور شده یک قسمت به طور کامل بازنشر شد. با وجود این که سیروس مقدم کارگردان سریال، موارد حذف شده از سریالش را به حساسیت های شرایط روز جامعه ربط داد و گفت که سانسور چندانی در کار نیست اما انتقاد به سانسور تا قسمت های پایانی ادامه داشت و احمد مهرانفر در یکی از پست هایش با اشاره به حذف رقص ارسطو در قسمت دوازدهم گلایه کرد که رقص او را مردم 10 سال است می بینند. طنازی این بازیگر در بخش پایانی این پست گلایه آمیز هم خبرساز بود. او با این عبارات از ممیزان تلویزیون درخواست کرد که از حذف این صحنه ها در بازپخش صرفنظر کنند: به خاطر شادی مردم این صحنه رو تو بازپخش بگذارید تا گلای توی خونه ببینن. اشاره به بخشی از ترانه خبرساز این ایام باعث شد که خواننده این ترانه زیر پست احمدمهرانفر کامنت بگذارد و نشان دهد که از دنبال کنندگان صفحات این بازیگر است. بهرام افشاری دیگر بازیگر این سریال بود که کامنت یکی از پست هایش نگاه رسانه های ورزشی را هم جلب کرد. الگو قرار گرفتن پیتر چک برای بهتاش فریبا باعث شد فعالان فوتبالی فضای مجازی با هجوم به صفحه این دروازه بان اسطوره ای توجه او را به صفحه شخصی بهرام افشاری جلب کنند تا جایی که دروازه بان سابق چلسی و آرسنال و تیم ملی چک زیر پست این بازیگر که ویدئویی از پشت صحنه سریال در زمان بازی نساجی با پرسپولیس بود، نوشت: دریافت خوبی بود! در ادامه بازیگر نقش بهتاش فریبا هم از طرفدارانش در لایو خواست که به کامنت گذاشتن در صفحه اینستاگرام پیتر چک پایان بدهند آن بنده خدا اصلاً نمی داند داستان چیست. مثل این می ماند که در صفحه من ناگهان هزاران کامنت یونانی بیاید. آنقدر به این دروازه بان فشار آوردید تا او حساس شد و آمد زیر پست من یک کامنت گذاشت که اصلاً تو خوبی! دمت گرم!
قهر با عوامل پایتخت یا مردم؟
اینکه پایتخت سریال خوبی است یا نه و بدون درنظر گرفتن انتقادها از گاف ها و بدآموزی های آن، فصل ششم این مجموعه جزو پرمخاطب ترین برنامه های تلویزیونی در ایام خانه نشینی کرونا بود که توانست مردم ایران را برای ساعاتی سرگرم کند. با پایان پایتخت و در شب هایی که کف گیر دیگر برنامه های تلویزیونی از جمله عصر جدید و دورهمی به ته دیگ خورده و به ورطه تکرار افتاده بودند علاقمندان این سریال شنبه و یکشنبه شب منتظر بودند تا طبق وعده شبکه یک سیما پشت صحنه جذاب پایتخت6 را تماشا کنند اما ترکش حاشیه های قسمت های پایانی سریال دامن پشت صحنه پایتخت را هم گرفت. پس از دستور رئیس صداوسیما برای بررسی حواشی، مدیران این شبکه در اقدامی عجیب برای تنبیه تیم سازنده پایتخت پشت صحنه سریال را برای دومین شب متوالی لغو و میزگرد بررسی فصل ششم این سریال را جایگزین کردند. حال احتمالاً تا عید فطر باید منتظر ماند و دید پس از شکست کرونا تیم سازنده پایتخت با دست و بال بسته چگونه این سریال پرحاشیه را به سامان خواهند رساند.
لینک کوتاه لینک کپی شد
به گزارش ایسنا، کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما در جدیدترین موضع گیری خود با توجه به انتشار جزوه دستورالعمل های رعایت فاصله اجتماعی توسط ستاد ملی مدیریت کرونا و با عنایت به پایش دقیق، از ادامه روند تولید فیلم های تبلیغاتی طی نامه رسمی از وزیر ارشاد علاوه بر توقف فیلم های سینمایی و سریال، خواستار توقف کلیه فعالیت های تصویری تبلیغاتی در هر مرحله ای از تولید شد.
در متن نامه کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما خطاب به عباس صالحی، آمده است: در حالی که کشور عزیزمان با عزم ملی اجماعی همگانی و از منظری دوراندیشانه طرح فاصله گذاری اجتماعی مصوب ستاد ملی مدیریت بحران کرونا را به اجراء گذاشته است و خوشبختانه به دلایل مختلف و تا اطلاع ثانوی اکثر پروژه های تولیدی سینما و تلویزیون توسط نهادهای مربوطه تعطیل شده اند، متاسفانه کانون تبلیغاتی بی توجه به این هشدارهای مهم ملی همچنان مصرانه در حال ادامه فعالیت هستند و بدون در نظر گرفتن شرایط ویژه حرفه فیلم سازی، همچون تجمع افراد در سنین مختلف و در محیط های بسته، روابط نزدیک و ابزار مشترک که اعضای گروه استفاده می کنند و عدم امکان کنترل بهداشت محیط کار، مکان های متنوع و متعدد فیلم برداری و غیره، جان انسان ها را به خطر می اندازند.
لذا خواهشمند است دستور اکید صادر فرمایید تا ضمن نظارت و محدود کردن فعالیت های کانون های تبلیغاتی، موسسات فرهنگی و هنری و سایر مراکز ذی ربط و تابع وزارت بهداشت، روند تولید تیزرها و مواد تبلیغاتی در راستای اجرای طرح ملی فاصله گذاری اجتماعی ممنوع و متوقف گردد تا از به خطر افتادن جان های بیشتر جلوگیری شود و داغی تازه بر زخم خانواده ها نیفکند.
رونوشت این نامه به دبیر ستاد ملی مدیریت بحران کرونا ارسال شده است.
انتهای پیام
سرویس مد و لباس هنرآنلاین: ایران یکی از پرمصرف ترین کشورها در زمینه پارچه چادر مشکی است که امروز با توجه به رشد تکنولوژی های طراحی پارچه، از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده و گاهی مصارف دیگری برای دوخت مانتوهای اسلامی را نیز شامل می شود.
اعداد و ارقام مختلف هستند اما بسیاری از فعالان این صنف بر این باورند که ایران سالانه بالغ بر 100 میلیون مترمربع مصرف پارچه چادر مشکی دارد و از این رقم تنها 10 درصد پارچه مورد نیاز از سوی کارخانه های داخلی تولید می شود. این در شرایطی است که امروز یک خانم ایرانی که از پوشش چادر در اجتماع بهره می برد برای خرید یک قواره چادر مشکی درخور با جنس و طرح مناسب لازم است ارقامی میلیونی پرداخت کند.
به هر تقدیر در سال جدید نیز چالش های بسیاری بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد که ازجمله آن می توان به فرسوده بودن ماشین آلات، نبود مواد اولیه مورد نیاز و واردات بی رویه از سوی کشورهای خارجی همچون چین، کره جنوبی و ژاپن اشاره کرد و حال دیگر باید به همه این عوامل، شیوع ویروس کرونا و افزایش تعطیلی ها و از کار بیکار شدن بسیاری از کارگران را هم اضافه کرد.
بسیاری از فعالان صنف چادر مشکی بر این باور هستند که باید بسته های حمایتی لازم به فعالان این عرصه تعلق گیرد و زمان آن رسیده که بخش های متولی در سطوح کلان از این حوزه حمایت کنند تا بتوان گام های نخست برای خودکفایی را با محکمی برداشت.
این روزها اگر سری به انبارهای عمده فروشان و خرده فروشان پارچه چادر مشکی بزنیم، درمی یابیم که پارچه های خارجی همچنان در این انبارها جولان می دهند و فرصتی برای عرض اندام محصولات خارجی باقی نگذاشته اند.
اکنون و در سالی که با عنوان "جهش تولید" نام گذاری شده است، توقع می رود ضمن شفاف سازی در زمینه آمار تولیدات چادر مشکی در کشور، توان رقابتی تولیدات داخلی را با نمونه های خارجی افزایش داد و با نگاهی توأمان صنعتی و فرهنگی به این جریان، در مسیر رونق تولیدات داخلی گام برداشت.
نکته قابل توجه دیگر اینکه زیرساخت های رقابت باید در این حوزه فراهم شود. اینکه بسیاری از فروشندگان پارچه چادر مشکی و فعالان حوزه عفاف و حجاب از نبود محلی دائمی برای عرضه و فروش محصولات خود می نالند، نه تنها بانه نیست بلکه می تواند یکی از مهم ترین علل فاصله قابل توجه تولید پارچه مشکی در ایران و کشورهای شرق آسیا باشد.
حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در بازدید که از نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر داشت، قول رایزنی با شورای شهر تهران را برای استقرار محل های دائمی عرضه این محصولات داده است و فعالان عرصه عفاف و حجاب به ویژه انجمن متولی آن باید پیگیر این جریان در سال جاری باشند.
نکته قابل تأمل دیگر، بحث تبلیغات در ایران است. "جهش تولید" نیازمند ایجاد بسترهای لازم برای معرفی هر چه بهتر تولیدات است و تا زمانی که نهادهایی همچون صدا و سیما و شهرداری ها از مهم شانه خالی کنند، یکی از حلقه های مهم توسعه تولید مانند سابق مغفول مانده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، هنوز چند ماهی تا برگزاری حج 99 باقی مانده که کار ثبت نام از حجاجی که سالها چشم انتظار رسیدن نوبت اعزام شان بوده اند از اسفندماه گذشته آغاز شده آن هم در شرایطی که نه تنها کشور ما بلکه 200 کشور دنیا این روزها عرصه جولان ویروس کرونا و شیوع بیماری کووید 19 است.
در این وضعیت برگزاری حج 99 در هاله ای از ابهام است و برای بسیاری از آرزومندان در نوبت حج امسال این سئوال اساسی ایجاد شده که چه کنند؛ دست نگه دارند یا ثبت نام کنند، آنانی که ثبت نام کرده اند چه می شوند؟
علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت به برخی از این پرسش ها پاسخ داده و می گوید: امیدواریم تا شروع فصل گرما اپیدمی بیماری کووید 19 کاهش یابد اما در عین حال خود را برای شرایط و سناریوهای مختلف آماده کرده ایم.
وی با بیان اینکه اینکه بر اساس تفاهمی که با عربستان امضا کردیم در سال جاری 87 هزار و 550 نفر اعم از زائر و کارگزار از جمهوری اسلامی ایران به سفر حج اعزام می شوند و در این رابطه همه اقدامات مربوط به عقد قراردادهای مسکن، تغذیه، تدارکات و نیز مباحث مرتبط با بهداشت، بیمه و ناوگان حمل و نقلی حجاج انجام و قراردادهای آن منعقد شده است.
* در صورت برگزاری حج، اعزام زائران با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و سلامتی
وی تصریح کرد: در صورتی که بحران کرونا خاتمه یابد و تصمیم بر برگزاری حج و اعزام تمام سهمیه توافقی زائران باشد؛ علاوه بر رعایت شرایط مختلف فنی و عملیاتی، موضوع را به صورت علمی و کارشناسی بررسی کرده و ضمن انجام معاینات و ارزیابی شرایط استطاعت جسمی افراد، اعزام زائران انجام می شود. در این راستا تعاملات با وزارت حج عربستان ادامه دارد و سازمان هم پروتکل های سلامت حجاج از مرحله معاینات، اعزام، حمل و نقل، اسکان ، تغذیه و تدارکات و اعمال مناسک حج را با توجه به اپیدمی ویروس کرونا تهیه و تدوین کرده است.
رشیدیان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای اسلامی و همکار در برگزاری حج، یکی از پیشروترین کشورها در امر حفظ سلامت حجاج است و سالیان دراز با سازماندهی قوی کادر بهداشت و درمان و در اختیار داشتن درمانگاهها و بیمارستان تخصصی و ایجاد شبکه بهداشتی - درمانی که از بدو شکل گیری کاروان ها تا بازگشت از این سفر معنوی همراه حجاج است تجربه و دانش گرانقدری اندوخته است. ایران در سایه این تجربه، دانش و توان علاوه بر الگوسازی در عملیات حج برای سایر کشورها، همکاری خوبی هم با وزارتخانه های بهداشت و حج عربستان دارد.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: قوانین و دستورالعملهای بهداشتی، معاینات قبل از اعزام، کنترل و رسیدگی به وضعیت سلامت بیماران و افراد پر خطر در طول عملیات حج در شبکه بسته و منحصر به ایرانیان باعث شده سلامت حجاج تامین شده و رضایتمندی قابل قبولی هم ایجاد شود.
* در صورت تداوم بحران کرونا و کاهش سهمیه؛ افراد پر خطر اعزام نمی شوند
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه در پاسخ به این سوال که ممکن است در صورت تداوم بحران کرونا و عدم آمادگی و توانمندی عربستان برای مهیا ساختن شرایط مناسب حضور تمام حجاج کشورهای اسلامی؛ نسبت به محدودسازی سهمیه ها اقدام کند، گفت: در این صورت بر مبنای برنامه ریزی های انجام شده افرادی که دارای ریسک و دچار بیماری های زمینه ای و مشکلات سنی هستند امسال به این سفر معنوی فرستاده نمی شوند و اعزام شان به سال بعد موکول می شود.
*در صورت عدم برگزاری حج؛ تمام ثبت نامی ها، سال بعد اعزام می شوند
وی در این زمینه که اگر عربستان تصمیم به عدم برگزاری حج بگیرد تکلیف ثبت نامی های امسال از حیث اولویت اعزام و سپرده هایشان چه می شود نیز گفت: در این شرایط به طور قطع اولویت اعزام در سال بعد با زائرینی است که هم اکنون ثبت نام کرده و فرایند ثبت نامشان تکمیل شده است.
رشیدیان تصریح کرد : از نهم اسفندماه تا کنون حدود 51 هزار نفر از طریق سامانه رزرو اینترنتی ثبت نام کرده اند که در حال حاضر از این تعداد 49 هزار و 596 نفر ثبت نامشان قطعی و نهایی شده است.
وی با بیان اینکه فرآیند ثبتنام همچنان ادامه دارد، افزود: ارز مورد نیاز حج امسال نیز بر اساس مصوبه دولت با نرخ مصوب تامین شده است که بر اساس ثبت نام قطعی زائران این منابع به حساب های سازمان حج و زیارت در عربستان منتقل و قراردادهای مربوط به مسکن و حمل و نقل درون و برون شهری، تغذیه و تدارکات و و غیره زائران منعقد می شود.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: همچنین در قرارداد با طرف های خدمات دهنده عربستانی، بندی با عنوان شرایط فوق العاده و اضطراری دیده شده که در صورت عدم برگزاری حج، قرارداد مربوط به خدمات به سال بعد منتقل شده و از این ناحیه ضرری متوجه زائرین ما نمی شود. به عبارتی در صورت عدم برگزاری حج امسال، سازمان حج و زیارت بجای سرمایه گذاری ریالی به نیابت از این زائرین قراردادهای مسکن و حمل و نقل و تدارکات را با لحاظ شرایط اضطراری در عربستان منعقد کرده و این خدمات در سال بعد برمبنای قراردادهای امسال به زائران ما ارائه می شود و تحولات اقتصاد جهانی و نرخ برابری ارز و ریال و هر گونه افزایشی در نرخ ها متوجه هزینه های اعزام حجاج ما در سال آینده نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه عدم تغییر هزینه ارزی صرفاً در صورت عدم برگزاری حج در سال جاری و موکول شدن قراردادها به سال آینده است، افزود : فقط درصد اندکی از هزینه های حجاج همانند عوارض، ویزا، هواپیما، سازماندهی و آموزشی ممکن است در سال آتی تغییر کند اما بخش عمده هزینه سفر حج برای زائران ثبت نامی امسال در این صورت ثابت خواهد بود و مشمول افزایشها نمی شود.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه برای آن دسته از افرادی که ثبت نام کرده اند و در صورت عدم برگزاری حج قصد انصراف داشته باشند هم گفت: این افراد می توانند انصراف داده و زائران اولویت های بعدی فراخوان و ثبت نام شده و جایگزین آنها می شوند.
به گفته وی، در واقع تمام زائران ثبت نامی امسال در صورت عدم برگزاری حج 99 در سال بعد اعزام می شوند و در صورتی ثبت نام جدید انجام می شود که سهمیه کشورمان بیش از افراد ثبت نامی باشد، ضمن آنکه هزینه سفر حج ثبت نامی های جدید بر اساس نرخ ارز همان سال محاسبه و اخذ می شود.
انتهای پیام/
حجت الاسلام محمدعلی اخویان، مدیر آموزش بعثه مقام معظم رهبری در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به برنامه ریزی حج تمتع 99 اظهار داشت: هر سال با تکمیل ظرفیت کاروان های حج تمتع، برنامه های آموزشی برای زائران خانه خدا آغاز می شود.
وی با بیان اینکه امسال با وجود شیوع ویروس کرونا برنامه های حج تمتع در حال پیگیری است، خاطرنشان کرد: ما برای برگزاری جلسات آموزشی زائران خانه خدا برنامه ریزی های لازم را انجام داده ایم و با توجه به جلوگیری از شیوع کرونا و عدم امکان برپایی جلسات حضوری، قرار است این جلسات به صورت غیرحضوری برگزار شود.
حجت الاسلام اخویان با اشاره به اینکه پس از آمادگی کاروان ها و اعلام سازمان حج و زیارت جلسات غیرحضوری زائران حج 99 برپا خواهد شد، تصریح کرد: جلسات غیرحضوری به صورت آنلاین و آفلاین در پیام رسان های داخلی همچون سروش و آی گپ و همچنین ایتا برگزار می شود و زائران حج بیت الله الحرام می توانند از مطالب مختلف کلاس ها بهره مند شوند.
مدیر آموزش بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه برخی از جلسات آموزشی حجاج نیز از سوی رادیو معارف پخش می شود، گفت: هماهنگی هایی نیز برای آموزش غیرحضوری زائران خانه خدا و پخش برنامه های لازم از رادیو معارف انجام شده است و در صورت نیاز با برخی از شبکه های سیما نیز برای پخش آموزش زائران تعامل خواهیم کرد.
وی با اشاره به آماده بودن جزوه و محتوای برخی جلسات آموزشی، افزود: پس از ثبت نام زائران حج تمتع 99 و آمادگی برای برگزاری جلسات آموزشی، برخی از محورهای آموزشی همچون اماکن، اسرار و معارف، عقاید و سبک زندگی، سیره و تاریخ به صورت آفلاین در شبکه های اجتماعی و حتی سایت بعثه در دسترس قرار می گیرد تا زائران بتوانند با این بخش ها آشنا شده و آمادگی های لازم برای حضور در مناسک حج تمتع را کسب کنند.
به گزارش فارس، چندی پیش عربستان به دلیل شیوع کرونا از کشورهای اسلامی خواست تا برای حج تمتع 99 برنامه ریزی نکنند. اما با توجه به نامشخص بودن برپایی یا عدم برپایی حج تمتع همچنان برنامه های سازمان حج و زیارت و بعثه رهبری برای حج تمتع 99 در حال انجام است.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، نام نویسی از زائران حج تمتع از نهم اسفندماه آغاز شد و بر اساس اطلاعیه سازمان حج و زیارت در ابتدا دارندگان فیش حج تمتع تا 30 فروردین 86 امکان ثبت نام در کاروان های حج تمتع را به عنوان زائر اصلی داشتند.
کمتر از یک هفته، نیمی از ظرفیت کاروان ها تکمیل شدند و از 21 اسفندماه نیز نام نویسی تکمیل ظرفیت حج تمتع برای دارندگان فیش حج تا تاریخ نیمه اردیبهشت 86 آغاز شد و زائران ذخیره نیز اقدام به ثبت نام کردند.
این امر در حالی رخ داد که کرونا در کشورهای مختلف در حال شیوع بود و گمانه زنی هایی مبنی بر برپا نشدن حج تمتع از سوی سعودی ها شنیده می شد، اما به گفته مسؤولان سازمان حج و زیارت تا پایان سال گذشته حدود 60 درصد ظرفیت کاروان ها تکمیل شده بود.
30 درصد ظرفیت کاروان های حج خالی است/ اولویت های جدید به زوی اعلام می شود
با شیوع کرونا در جهان و نامشخص بودن زمان بهبود بیماران و مهار این ویروس، چندی پیش عربستان از کشورهای اسلامی خواست تا برنامه ریزی برای حج تمتع سال 1441 را متوقف کنند.
با وجود اعلام رسمی عربستان برای عدم برنامه ریزی حج تمتع، سازمان حج و زیارت به دلیل اینکه عربستان به صورت قطعی از برپایی یا عدم برپایی حج تمتع خبر نداده است، همچنان در حال برنامه ریزی برای تشرف زائران خانه خدا به حج تمتع 99 است.
امروز نیز جلسه شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج وزیارت با حضور مسؤولان این دو نهاد که به عنوان متولی اعزام زائران خانه خدا هستند، برگزار شد.
در این جلسه نیز به ادامه روند نام نویسی از حجاج و برنامه ریزی برای برپایی حج تمتع اشاره شد. همچنین با توجه به عدم تکمیل ظرفیت کاروان ها و وجود حدود 30 درصد ظرفیت خالی، مقرر شد تا به زودی اولویت های جدید حج تمتع اعلام می شود.
ارسال نامه ایران به عربستان برای تعیین تکلیف حج 99
علاوه بر این، مسؤولان حج کشورمان پس از درخواست عربستان درباره برنامه ریزی کشورهای اسلامی برای حج تمتع 99 به منظور جلوگیری از شیوع کرونا ، به عربستان نامه ای زده اند تا سعودی ها نظر نهایی خود درباره برپایی مناسک حج تمتع 99 را اعلام کنند.
بر همین اساس، با توجه به اینکه عربستان هنوز به صورت نهایی اعلام نظر نکرده، روند برنامه ریزی حج تمتع 99 با جدیت در حال انجام است و جلسات آموزشی زائران خانه خدا نیز به زودی به صورت غیرحضوری آغاز می شود.
به گزارش فارس، امسال در صورت برپایی حج تمتع و موافقت سعودی ها برای برپایی مناسک حج ابراهیمی، 87 هزار و 500 ایرانی به حج تمتع مشرف می شوند.
انتهای پیام/
دبیر ستاد ساماندهی مد و لباس در گفت وگو با زندگی آنلاین تأکید کرد : اگرچه در دنیای امروز مد حتی برای کودکان هم موضوعیت پیدا کرده، اما وقتی پای مد و لباس به میان می آید بی درنگ، نخستین تصویری که به ذهن متبادر می شود، مد و لباس زنانه است. گویا بانوان بیشتر به دنبال تنوع پوشش هستند و همین سلیقه متنوع هم موجب شده تا در تمام دنیا مد در لباس و پوشش به یکی از محورهای فرهنگی تبدیل شده و ابزاری برای انتقال فرهنگ و سبک زندگی محسوب شود. در کشور ما هم مد و لباس از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر از چندگاه شاهد شکل گیری جریان های تازه ای در حوزه مد و لباس هستیم که این مهم در میان زنان از جایگاه ویژه تری برخوردار است. اهمیت مد و لباس بی هیچ استدلالی آن چنان روشن و مبرهن است که حتی مصوبه ای قانونی برای ساماندهی مد و لباس در سال 1385 در مجلس شورای اسلامی تصویب و بعدترها برای به ثمر رسیدن این مصوبه کارگروه ساماندهی مد و لباس راه اندازی شد. حالا چند سالی می شود که مد و لباس هم به عنوان یکی از بخش های زیربنایی فرهنگ و هنر به جشنواره فجر راه یافته است. با تمام این ها اما به نظر می رسد هنوز از قافله مد و لباس و ساماندهی آن با عنایت به ذخایر فرهنگ ملی و بومی عقب مانده ایم. ایران با وجود داشتن ذخایر فرهنگی فراوان و لباس های متنوع و زیبای اقوام و گوناگونی که در زیر پرچم و عنوان ملت زندگی می کنند در بهره گیری از ظرفیت مد و لباس های ملی و قومی چندان موفق نبوده است.
سال های پیش از این، حمید قبادی هدایت عرصه مد و لباس کشور را بر عهده داشت اما چند ماهی می شود که این سمت به یک بانو سپرده شده است. با سوالاتی از جنس مد و لباس، چرایی موفق نبودن در این عرصه و تأثیر حضور یک زن در هدایت روند مد در کشور به سراغ مرضیه شفاپور دبیر تازه نفس کارگروه مد ولباس رفته و با وی به گفت وگو نشسته ایم.
خانم شفاپور درباره خودتان بگویید و این که چه شد برای سمت دبیری کارگروه ساماندهی مد و لباس انتخاب شدید؟
من 26 سال است که سابقه کار در حوزه فرهنگ و هنر را دارم و پیش از آن که به کارگروه مد و لباس بیایم رئیس امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد بودم. پروژه انتخاب دبیر تازه کارگروه مد و لباس 5 ماهی طول کشید و وزیر محترم فرهنگ و ارشاد و معاون ایشان به این نتیجه رسیده بودند که بهتر است یک خانم برای این بخش انتخاب شود که با توجه به سوابق کاری، من برای این سمت انتخاب شدم.
بیشتر بخوانید:
لباس ها درباره شما چه می گویند؟ اصول لباس پوشیدن برای کسانی که پایین تنه پری دارند
شما سومین نفر و اولین خانمی هستید که در جایگاه دبیر کارگروه مد و لباس قرار می گیرید. حالا که یک خانم در این سمت قرار گرفته بناست تا چه تغییرات و ویژگی هایی را در حوزه مد و لباس شاهد باشیم؟ ساده تر بپرسم برنامه های شما برای ارتقای حوزه مد و لباس و خروج آن از وضعیت کنونی چیست؟
خانم ها ظرافت های خاصی در بحث هنری دارند که شاید آقایان کمتر به این ظرافت ها توجه کنند. از سوی دیگر بیشتر فعالان عرصه مد و لباس خانم ها هستند و من هم یک خانم هستم و ممکن است جنسیت همسان ما کمک کند تا به اشتراک نظر بهتری درباره ظرافت های هنری مد و لباس برسیم. آقای قبادی هم زحمات بسیاری را در این عرصه کشیدند. اما شاید نزدیکی سلیقه من به عنوان یک زن با فعالان عرصه مد و لباس کمک کند تا به نتایج بهتری برسیم. همان طور که مستحضرید مصوبه کارگروه ساماندهی مد و لباس در سال 1385 تصویب شد و قانون گذار به منظور حفظ و گسترش فرهنگ ایرانی اسلامی نگاه ویژه ای به موضوع مد و لباس داشت. این که بر اساس طرح ها و الگوهای داخلی، مردم را به سمت پوشش ایرانی اسلامی ترغیب کنیم، با ایده ها و طرح های من نزدیکی زیادی دارد. تصمیم دارم بحث آموزش را در این عرصه خیلی پررنگ ببینم. آموزش های ضمن خدمت بلندمدت و میان مدت برای فعالان عرصه مد و لباس با سرفصل های به روز دنیا برگزار کنیم.
یکی دیگر از برنامه های مهمی که در نظر دارم که در واقع می توانم بگویم برنامه اصلی ماست نگاه ویژه به حجاب و عفاف است و تصمیم دارم حجاب و عفاف را از این حالت روزمرگی خارج کنم و در جشنواره امسال هم بحث حجاب و عفاف را بسیار ویژه دیدم.
ارتباط میان کارگروه و دانشگاه برایم خیلی مهم است چراکه معتقدم ما باید با علم روز بحث مد را پیش ببریم جامعه ما نیاز دارد که پوشاک ما متنوع باشد و مردم به استقبال از پوشاک ایرانی بروند.
اشاره داشتید به عرصه مد و لباس نزدیک تر هستید؛ از منظر زن بودن به این قرابت اشاره داشتید یا تجربیات خاصی در حوزه مد ولباس دارید؟
من تجربیات خاصی در حوزه مد و لباس ندارم. البته در چند نمایشگاه در خدمت آقای قبادی بودیم و بیشتر در بخش تشریفات فعالیت داشتم. اما این رویکرد را که گفتم از منظر روحیات زنانه و جنس خودم گفتم که به عنوان یک زن قرابت بیشتری با حوزه مد و لباس دارم.
خانم شفاپور از نگاه شما مد تنها برای زنان است یا می توان از زاویه دید مردان هم به آن نگاه کرد؟
البته که مد برای آقایان هم هست، اما چون پوشاک خانم ها همیشه از تنوع بیشتری برخوردار بوده اغلب وقتی حرف از مد می شود، بیشتر مد برای خانم ها را در ذهن تداعی می کند ولی بطور حتم آقایان هم می توانند در پوشاک شان تنوع داشته باشند.
در سال های نخست جشنواره مد و لباس فجر تنها شاهد برگزاری این جشنواره در بخش زنانه بودیم اما در سال های اخیر بخش مردانه هم به این جشنواره اضافه شده بود. امسال با عنایت به این که شما به عنوان یک خانم در رأس ساماندهی مد و لباس حضور دارید باز هم جشنواره بخش مردانه داشت. چه شد که تصمیم گرفتید بخش لباس مردانه همچنان در جشنواره مد و لباس فجر برپا شود؟
بله ما در جشنواره امسال لباس آقایان را هم در بخش طراحی داشتیم و هم طراحی لباس اجتماع خانم ها در جشنواره دیده شد هم طراحی لباس آقایان. همچنین در بخش کیف و کفش، طراحی پارچه و حتی جواهرات، هم بخش خانم ها و هم بخش آقایان دیده شد. سعی کردیم نگاه جنسیتی نداشته باشیم و فضای رقابتی سالمی برای طراحان مد و لباس ایجاد شود. برای ما فرقی نمی کند که این فضای رقابتی سالم در حوزه طراحی لباس آقایان باشد یا خانم ها.
بیشتر بخوانید:
چرا با لباس مشکی لاغرتر به نظر می رسیم! رنگ آبی کلاسیک با چه رنگی ست میشود ؟
گفتید در حوزه حجاب و عفاف برنامه ها و نگاه ویژه ای دارید. درباره مختصات این نگاه ویژه بیشتر بگویید. به طور مصداقی چه برنامه هایی برای حوزه مد و حجاب دارید؟
همان طور که مستحضر هسیتد جریان مد دنیا به سمت لباس پوشیده می رود این در حالی است که ما ظرفیت های گسترده ای را در حوزه حجاب و جریان سازی و مدسازی در این حوزه داریم. لباس اقوام یکی از بارزترین این ظرفیت هاست که علاوه بر این که بخشی از فرهنگ و هویت چندین هزار ساله ایرانیان است، پوشش مناسبی دارد و با عنایت به تنوع در طرح و رنگ هایش می توانیم جریانی از مد را در کشور ایجاد و ساماندهی کنیم. بحث کالکشن سازی در حوزه حجاب می تواند کمک زیادی به لباس هایی که به صورت مجموعه در حوزه حجاب ارائه می شود و تنوع خاصی به این حوزه می دهد. زنان با حجاب ما دختران خردسال خود را هم به استفاده از حجاب ترغیب می کنند و ما می توانیم از این ظرفیت برای طراحی مجموعه های مادردختر و یا پدرپسر استفاده کنیم و این می تواند ظرفیت های جدیدی را در حوزه مد و حجاب و عفاف ایجاد کند. نوع رنگ هایی که می توان در حجاب استفاده کرد هم در گرایش به سمت حجاب و عفاف تاثیرگذار است و اسلام هم ما را به استفاده از رنگ های شاد ترغیب می کند. به نظر من هم می توانیم ضمن حجاب خوبی که داریم از رنگ های شاد استفاده کنیم. طبق منویات مقام معظم رهبری هم باید به مد گرایش داشت اما مدی که از داخل جوشیده باشد و ابتکار و نوآوری داشته باشد. در حوزه حجاب و عفاف هم باید این دیدگاه مقام معظم رهبری را مدنظر قرار داد.
به همین خاطر هم یک شورای سیاستگذاری را پایه گذاری کردیم و از فعالین عرصه های مختلف برای عضویت در این شورا دعوت کرده ایم. یک نفر از صنوف، یک نفر از حوزه عفاف و حجاب، یک نفر از معاونت زنان و خانواده، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر دستگاه های تاثیرگذار در حوزه حجاب و عفاف دعوت شده تا در این شورا عضو باشند و بر اساس مصوباتی که در این شورا شکل می گیرد حرکت کنیم. همچنین بنا داریم تا در هفته حجاب و عفاف در تیرماه نگاه ویژه تری را نسبت به سال های گذشته داشته باشیم.
خانم شفاپور! ما در حوزه مد و لباس موفق نبودیم به رقم تلاش های صورت گرفته برون داد ویژه ای را نمی بینم و به نظر می رسد جریان مد و لباس ما از سوی جریانات مد و لباس زیرزمینی و از خارج از کشور هدایت می شود. نظر شما در این باره چیست و چرا ما نتوانسته ایم تاکنون در این حوزه دستاورد قابل توجهی داشته باشیم؟
به نظر من هم هر چند تلاش زیاد شده اما این که ما به نتیجه صددرصدی در امر مد و لباس و آنچه جامعه از ما انتظار دارد نرسیده ایم دلایل متعددی دارد. درست است که مسئولیت کارگروه ساماندهی مد و لباس طبق بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد گذاشته شده است اما در این ذیل کمیته ساماندهی مد و لباس اعضایی وجود دارند که هر کدام شرح وظایفی برای شان در نظر گرفته شده است. به آموزش و پرورش، صدا و سیما، بازرگانی، صنایع و معادن، وزارت صمت، دو نفر از طراحان و تولیدکنندگان و یک نفر ناظر از کمیسیون فرهنگی مجلس اعضای این کمیته هستند و مصوبات کمیته با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل اجراست.
ما در این عرصه خیلی از اعضای کمیته حضور کمرنگی داشتند و به نتیجه دلخواه نرسیده ایم. به طور مثال صدا و سیما طبق این قانون مکلف است در جهت ترویج الگوها و نمادهای پارچه ها و لباس های بومی مناطق مختلف ایران که مورد تأیید کارگروه است اهتمام بورزد و آن ها را معرفی کند اما در این بخش کمرنگ عمل شده یا نظارتی که وزارت صمت باید بر تولیدکنندگان داشته باشد اما به شکل کاملی انجام نمی شود یا اگر انجام می شود نمود کمتری دارد. همه این ها دست به دست هم می دهد تا ما بتوانیم به اهداف مشخص شده برسیم و اگر یکی از این اعضا به درستی کارش را انجام ندهد بر روی خروجی نهایی کار تأثیر خواهد گذاشت. با وجود این تلاش های زیادی در کارگروه ساماندهی مد و لباس انجام شده و ما تلاش داریم فعالان حوزه مد و لباس را تا حد امکان به همکاری دعوت کنیم تا فعالیت های آنان قانون مند شده و از حالت زیرزمینی خارج شود. البته در حد توان و پتانسیل می توانیم این کار را انجام دهیم چرا که کارگروه ساماندهی مد و لباس به اندازه یک وزارتخانه فعالیت دارد اما منابع و امکانات ما کم است و همه این ها دست به دست هم می دهد تا ما نتوانیم در سطح انتظار ظاهر شویم.
با ارائه مدل های متنوع از چادر به نظر می رسد اقبال خانم ها و دختران جوان به این پوشش بیشتر شده باشد. از نگاه شما به عنوان دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس ارائه مدهای زیبا و متنوع در حوزه حجاب و عفاف و کالاهای مرتبط با آن چقدر می تواند در اقبال دختران و زنان به حجاب مؤثر باشد؟
همان طور که می دانید انسان ها به سمت زیبایی گرایش دارند و با تکیه بر ذوق زیبایی شناسی و استفاده از تمایلی که بشر به تنوع و تحول دارد می تواند نگاهی پویا به بحث حجاب و عفاف داشت. تمدن ایران هم در گذر زمان به سمت تنوع طلبی پیش رفته و در ادوار تاریخی گوناگون ما سبک های مختلفی از پوشش و پوشاک متنوع را تجربه کرده ایم وامروز می توانیم از این تجربیات در راستای تولید پوشاک زیبا و متنوع استفاده کنیم.
من اعتقاد دارم با وجود هجمه ای که از سوی دنیای مد غربی به سمت پوشاک ایرانی و اسلامی وارد شده اما باز هم ما در این عرصه می توانیم حرف اول را بزنیم.
اگر فضای رقابتی سالم بین طراحان عرصه مد ولباس ایجاد شود و آن ها را به طراحی طرح ها زیبا و نوآورانه با الهام گرفتن از طرح ها و نمادهای ایرانی اسلامی تشویق کنیم می تواند تأثیر بسیار شگرفی در عرصه مد و طراحی داشته باشد.
در جشنواره هایی نظیر جشنواره مد و لباس فجر هم می توانیم این استعدادهای نو را شناسایی و جذب کنیم تا به سمت فضای رقابتی و غیررقابتی بروند. همان طور که اشاره داشتید در حال حاضر بسیاری از خانم های ما به سمت استفاده از پوشش چادر رفته اند و این اقبال به دلیل تنوعی است که در این حوزه شکل گرفته و مدل های متنوعی که ارائه شده است. به اعتقاد من اگر تلفیقی از هنر و علم در طراحی لباس و پوشش وجود داشته باشد ما می توانیم جامعه زنان مان را بیشتر به سمت استفاده از این پوشش چادرهای زیبا و با رنگ های متنوع سوق دهیم.
بیشتر بخوانید:
بزرگترین اشتباه خانم ها در لباس پوشیدن ترفندهایی برای لاغر دیده شدن
به بحث لباس اقوام اشاره داشتید؛ لباس اقوام هم از زیبایی و تنوع رنگ بسیار خوبی برخوردار است و هم پوشش مناسبی دارد. اشاره داشتید که بنا دارید بیشتر از لباس اقوام در طراحی الگوهای مد و لباس بهره بگیرید. درباره برنامه های تان برای استفاده بهتر از الگوهای لباس اقوام بیشتر توضیح می دهید؟
در جشنواره امسال با نگاه ویژه ای که با توجه به تنوع قومیت ها به لباس و پوشش اقوام در سراسر کشور وجود دارد، مبنای جشنواره را به سمت گلستان و خراسان شمالی قرار دادیم.
دلیل این انتخاب چیست؟
این استان ها به لحاظ قدمت و سابقه تاریخی مهد تمدن 7 هزار ساله هستند و از ویژگی های شان تنوع قومیتی با آداب و رسوم مختلف است که در واقع به صورت رنگین کمانی از اقوام مختلف ایران زمین هستند. این دو استان انتخاب شدند تا سبک پوشش را به این سمت سوق بدهیم.
همان طور که می دانید لباس اقوام در سراسر کشور هم پوشیده است و هم تنوع زیادی دارند و هم به لحاظ رنگ از جذابیت بصری بالایی دارند. ما می توانیم از لباس اقوام ایده بگیرم و در جوامع بین المللی هم می توانیم با همین لباس اقوام بخشی از تاریخ و فرهنگ و هویت چندین هزار ساله ایران را معرفی کنیم و حتی در قالب ساماندهی می توانیم بخشی از بازار لباس پوشیده دنیا را هم با معرفی لباس اقوام در دست بگیریم چراکه لباس اقوام ما از تنوع و زیبایی فوق العاده ای برخوردار است.
به نظرم حتی ما می توانیم از طریق لباس اقوام علاوه بر معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی، صدور این فرهنگ و تمدن را هم به سراسر دنیا داشته باشیم و به نظر می رسد لباس اقوام ما آنقدر جذاب هست که در سطح بین المللی خواهان داشته باشد؛ البته مشروط به این که بتوانیم آن را به درستی معرفی کنیم. نظر شما در این باره چیست؟
بله دقیقاً همین طور است. من فکر می کنم صنعت مد ما پتانسیل زیادی دارد. اگر از این صنعت حمایت شود می تواند شکوفا شود. صنعت مد ما هم پشتوانه و سرمایه فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله ایرانی را دارد و هم سرمایه انسانی خلاقی که این دو در کنار هم می تواند صنعت مد ایران را در سطح بین المللی هم مطرح کند.
* به اعتقاد من اگر تلفیقی از هنر و علم در طراحی لباس و پوشش وجود داشته باشد ما می توانیم جامعه زنان مان را بیشتر به سمت استفاده از این پوشش چادرهای زیبا و با رنگ های متنوع سوق دهیم
به گزارش خبرنگار مهر ، چهار آلبوم موسیقی در سبک تلفیقی موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی طی هفته های گذشته توسط نشر پردیس موسیقی معاصر تولید و توسط موسسه نشر و پخش جوان در قالب پخش بین المللی طی یک ماه گذشته به مخاطبان عرضه شد.
اولین آلبوم اختصاص به یک اثر در حوزه موسیقی کلاسیک و موسیقی ایرانی است که در قالب سوئیت برای ارکستر زهی و قانون به آهنگسازی بهزاد عبدی و نوازندگی صدا سدیفی در دسترس شنوندگان قرار گرفته است. در این آلبوم ارکستر زهی ملی اوکراین گروه اجرایی را تشکیل می دهند.
اثردومی که برای علاقه مندان موسیقی ارائه شده آلبومی در فرم سوئیت برای ارکستر زهی و ساز قیچک است که در این اثر نیز بهزاد عبدی به عنوان آهنگساز و شیما شامحمدی به عنوان نوازنده قیچک حضور دارند. در این اثر آهنگساز و گروه اجرایی تلاش کردند تا با استفاده از موسیقی مقامی ایرانی آلبومی در چارچوب موسیقی کلاسیک غربی ارائه دهند.
در راستای این رویکرد آلبوم دیگری با عنوان دوردست ها شامل قطعاتی برای ساز رباب و ارکستر زهی به آهنگسازی پوریا باباعلی آهنگساز ایرانی مقیم استرالیا تولید شده که گروهی از نوازندگان شناخته شده موسیقی کشورمان در آن به عنوان نوازنده حضور داشته اند.
آلبوم چهارم هم که همانند سه آلبوم قبلی به صورت فیزیکی و دیجیتال عرضه جهانی شده اثری به نام بی زمان تو نام دارد که در آن پریسا قمصری هنرمند ایرانی مقیم استرالیا در آن به عنوان آهنگساز حضور دارد. این آلبوم در شکل دوئت، کوارتت و ترکیب های مختلف سازی اجرا شده و به گفته ناشر تاکنون در کنار سه آلبوم دیگر با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده است.
انتشار این چهار آلبوم در حالی صورت گرفته که طی ماه های اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونا شرایط اقتصادی تولید، بازاریابی و فروش محصولات موسیقایی در تمام دنیا تحت تاثیر قرار گرفته؛ این در حالی است که با توجه به ادامه این روند پیش بینی می شود که بسیاری از ناشران کوچک که از حمایت های دولتی نیز برخوردار نیستند در معرض ورشکستگی و تعطیلی کامل قرار گرفته اند.
کد خبر 4893425
علیرضا سعیدی
به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با توجه به شیوع کرونا که اجرای برنامه های هنری در سالن ها تعطیل شده است، برنامه هایی در زمینه موسیقی، هنر های تجسمی، تئاتر و مد و لباس در فضای مجازی، مرتبط با شرایط قرنطینه با هماهنگی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا می شود.
کنسرت های آنلاین
کنسرت های آنلاین در ویژه برنامه نوروزخانه با مجوز دفتر موسیقی معاونت امور هنری از سوی شهرداری تهران و از 8 فروردین ماه در برج میلاد آغاز شد که با استقبال علاقه مندان و مخاطبان مواجه شد. در این ویژه برنامه از 8 تا 20 فروردین ماه هر روز یک اجرای آنلاین پخش می شود.
همچنین نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران، قطعاتی را در پویش در خانه می مانیم تا به زودی روی صحنه برویم نواختند که در فضای مجازی منتشر می شود.
نمایش آثار هنری در فضای مجازی
نمایش آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنر های معاصر تهران با معرفی کامل اثر در فضای مجازی، از برنامه های اداره کل هنر های تجسمی معاونت امور هنری است که هر روز یک اثر گنجینه موزه در فضای مجازی منتشر و معرفی می شود.
جشنواره بین المللی کاریکاتور کرونا را شکست می دهیم در فضای مجازی و با همکاری اداره کل هنر های تجسمی، مرکز هنر های تجسمی حوزه هنری و روایت فتح برگزار شده است که 3 هزار اثر از 77 کشور به جشنواره رسید و آثار این جشنواره در سایت ایران کارتون و فضای مجازی، به مرور منتشر می شود.
مجموعه انیمیشن هفت خوان کرونایی ساخته جمال رحمتی نیز از سوی اداره کل هنر های تجسمی معاونت امور هنری برای روز های قرنطینه تولید و پخش می شود که تاکنون چهار قسمت این انیمیشن به عنوان خوان اول رستم و زکریا در کرونا ، خوان دوم عبور از بیابان خشک ، خوان سوم سفر به وقت کرونا و خوان چهارم رستم دربند منتشر شده است.
تولید پادکست هنر های تجسمی با عنوان عصرانه هنر به بررسی مسائل هنر های تجسمی با نگاه تاریخی و بررسی و معرفی آثار هنرمندان از دیگر فعالیت های اداره کل هنر های تجسمی در روز های قرنطینه است که تاکنون 10 شماره عصرانه هنر منتشر شده است.
پخش آنلاین تئاتر
پخش آنلاین تئاتر برنامه دیگری است که برای روز های قرنطینه برنامه ریزی شده است. پخش آنلاین تئاتر از پردیس تئاتر تهران به مدت 10 شب از 17 فروردین و از طریق رسانه های نمایش نت، آنتن، پیشتاز movi و mp4.ir آغاز شده است.
جشنواره مجازی نمایش خانه با تمرکز بر سه محور چگونه کرونا را شکست دهیم ، نوروز را در خانه بمانیم و متل ها و قصه های قدیمی سرزمین مادری را احیا کنیم رویدادی دیگر در هنر های نمایشی است که فراخوان جشنواره، 20 اسفندماه سال گذشته منتشر شد. جشنواره ای که با همراهی دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنر های نمایشی، سازمان مردم نهاد نیمدری سبز ، دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بوشهر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمن هنر های نمایشی استان بوشهر برگزار می شود و علاقه مندان به حضور در آن می توانند تا تاریخ 19 فروردین 99 آثارشان را با مدت زمان 5 تا 15 دقیقه با تلفن همراه ضبط و برای شماره اعلام شده 09369740246 ارسال کنند.
جشنواره مجازی آیین های سنتی استانی
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با همکاری انجمن هنر های نمایشی استان، فراخوان جشنواره مجازی و استانی نمایش با عنوان نوروزخانه را منتشر کرد.
این جشنواره در دو بخش عروسکی و استندآپ کمدی برگزار می شود، آثار ارسالی باید در راستای پویش در خانه می مانیم و موضوعات مربوط به پیشگیری از شیوع کرونا باشد، مدت زمان آثار نباید بیش از 3 دقیقه باشد و مهلت ارسال آثار تا 20 فروردین است.
انجمن هنر های نمایشی آذربایجان شرقی به منظور ایجاد شور و نشاط هنری در بین خانواده هنر استان و همچنین علاقه مندان عرصه نمایش قصد دارد با برگزاری جشنواره ای مجازی آیین های سنتی آذربایجانی، ایرانی نوروز را در روزگار خانه نشینی زنده نگه دارد.
تولید ماسک توسط فعالان حوزه مد و لباس
فعالان حوزه مد و لباس نیز با هماهنگی کارگروه ساماندهی مد و لباس برای همراهی و مشارکت در شرایط شروع ویروس کرونا در تعطیلات نوروز و پس از آن در زمینه تولید ماسک، گان و شیلد پرداختند. 22 برند لباس از مدتی پیش، تولید ماسک، گان و شیلد را آغاز کردند و روزانه 50 هزار ماسک و 30 هزار گان تولید می کنند و تولیدات آنها در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می گیرد.
انتشار قطعات موسیقی
تولید و انتشار قطعات موسیقی از جمله قطعه نوروز حیرانی به خوانندگی فاضل جمشیدی، موزیک ویدئوی کاشکی با صدای محمد معتمدی، پویش مشاهیر با مشارکت هنرمندان برای تولید و انتشار آثار هنری، پویش طراحان گرافیک با تولید آثار گرافیکی با عنوان در خانه می مانیم، تولید و انتشار آثار هنری در فضای مجازی و کنسرت های آنلاین نمونه های دیگری از مشارکت هنرمندان در همراهی با مردم در روز های قرنطینه و قدردانی از پزشکان و پرستاران است.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار ایلنا، طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر ممنوع الفعالیت بودن گروه موسیقی لیان و حذف نام این گروه از جدول کنسرت های آنلاین در قالب برنامه نوروزخانه مطرح شد که محمد اللهیاری (مدیرکل دفتر موسیقی) در این باره گفت: گروه موسیقی لیان در حال حاضر مشکلی برای اجرا ندارد.
مدیرکل دفتر موسیقی درباره حذف گروه لیان از جدول کنسرت های آنلاین که تا 21 فروردین ماه ادامه دارد، توضیح داد: به گمانم مساله جدول و زمانبندی باشد و شهرداری در تلاش است روزی را به زمان بندی اضافه کند.
وی درباره زمان و نحوه حل این مشکل گفت: از طریق همکاران دفتر موسیقی به شهرداری اطلاع داده شده است.
جوادحق شناس (معاون روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران) که در روزهای گذشته، ضمن تمجید از گروه موسیقی لیان از لغو کنسرت آنلاین آن خبر داده بود، در گفتگو با یکی از رسانه ها درباره دلیل این اتفاق گفت: گویا مدیر حراست مجموعه (وزارت ارشاد و دفتر موسیقی) با این بهانه دخالت ناروا کرده است.
پس از این اتفاق برخی از رسانه ها از لغو کنسرت گروه موسیقی لیان خبر دادند. محسن شریفیان در گفتگو با ایلنا گفت متاسفانه این خبر صحت دارد و مدیر برنامه های من با همکاری مجموعه شهرداری دنبال آن هستند که سوءتفاهم برطرف شود و من به همراهی مجموعه محترم مرکز موسیقی امیدوارم.
با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران، خوانندگان موسیقی پاپ و برخی گروه ها از جمعه 8 فروردین لغالیت 21 فروردین ماه در قالب برنامه نوروزخانه به اجرای کنسرت می پردازند. زمان برگزاری این کنسرت ها ساعت 21:00 هرشب است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، از زمان فراگیری اینترنت در دنیا آموزش آنلاین از جمله شیوه های آموزشی بود که در دنیا به سرعت مرسوم شد و مدرسان در حوزه های مختلف کلاس های آموزشی خود را با این شیوه برپا کردند، آموزش آنلاین در روزهای شیوع کرونا و قرنطینه بودن مردم در خانه ها کمک بزرگی به مردم می کند چرا که امکان حضور آنها در کلاس های حضوری وجود ندارد، همانطور که می دانید تمامی فعالیت های آموزشی و هنری به دلیل شیوع کرونا و برای حفظ سلامت شهروندان تا اطلاع ثانوی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل شده است، یکی از راهکارهای مهم و اساسی برای عقب نماندن از درس و کلاس آموزش آنلاین است، در این ایام بسیاری از مدرسین هنری به صورت آنلاین به هنرجویان آموزش می دهند یکی از اولین آموزش دهندگان آنلاین سپهر حمزه لو نوازنده تنبک و مدرس موسیقی بود که کلاس هایش را برای هنرجویان خود به صورت آنلاین برگزار کرد. با این هنرمند و مدرس موسیقی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
در شرایط کنونی که بحران کرونا موسسه های آموزشی را تعطیل کرده است، چقدر آموزش های آنلاین می تواند موثر باشد؟
آموزش آنلاین یک روش مرسوم برای تدریس و آموزش در تمام دنیاست، از زمانی که استفاده از اینترنت گسترد و فراگیر شد این شیوه آموزش مرسوم شد و مختص این برهه از زمان هم نیست، اما با توجه به اینکه اکنون در وضعیت قرنطینه هستیم و استفاده از کلاس های حضوری امکان پذیر نیست،آموزش آنلاین نمود بیشتری پیدا کرده است؛ این شیوه آموزشی به طور قطع می تواند موثر باشد و موقتا جایگزین آموزش حضوری شود
آیا در تدریس آنلاین محدودیت هایی هم مدرس و هم برای هنرجویان وجود دارد؟
به طور حتم تدریس آنلاین محدودیت هایی برای هنرجو و هنرآموز خواهد داشت، چرا که در تدریس آنلاین به لحاظ بصری اشراف کمتری نسبت به تدریس حضوری وجود دارد، اما این بدین معنی نیست که این نوع آموزش کاربردی نیست بلکه در مقایسه با آموزش حضوری از رتبه پایین تری برخوردار است. البته سرعت پایین اینترنت در ایران و همچنین نا آشنا بودن اکثر هنرجویان و اولیا آنها با این شیوه موجب ترس از عدم یادگیری آنها می شود که خود مزید بر علت شده و بر سختی کار می افزاید.
آیا در کلاس های آنلاین متد تدریس همانند کلاس های حضوری است؟
متد تدریس ارتباط چندانی با آنلاین بودن یا حضوری بودن تدریس ندارد و می توان در دو شیوه یک متد را تدریس کرد.
زمان بندی کلاس ها باید چگونه باشد؟
زمانبندی کلاس ها هم می تواند همانند کلاس حضوری باشد با این تفاوت که در این ایام با توجه به اینکه هنرجویان تمام مدت در منزل هستند محدودیت زمانی کمتری وجود دارد.
فکر می کنید آیا در بحران کرونا و ایام قرنطینه آموزش آنلاین می تواند بخشی از فراغت هنرجویان را پر کند؟
خیلی مختصر بخواهیم توضیح بدهیم ساده لوحانه ترین نگاه به هنر این هست که گاها از آن برای پر کردن اوقات فراغت استفاده بکنیم و کلاس های هنری وسیله ای باشد که به عنوان تفریح و وقت گذرانی از آنها استفاده شود، در صورتی که هنر وسیله تجلی روح و معیار فرهنگ یک جامعه است، ما هیچوقت نمی شنویم کسی بگوید در اوقات فراغت مقداری پزشکی بیاموزیم یا مقداری مهندس شویم اما در مورد هنر بدون هیچ اندیشه و تعمقی صحبت می کنیم که البته این بحث بسیار مفصل بوده و در این جا نمی گنجد..
دولت چه حمایت هایی می تواند به مدرسان و آموزشگاه هایی که آنلاین کلاس برگزار می کند داشته باشد؟
در این شرایط قرنطینه افزایش سرعت اینترنت و کاهش قیمت بسته های اینترنتی کمترین کاری است که دولت می تواند انجام دهد .
پایان پیام/ 32
سرویس موسیقی هنرآنلاین: نیما جوان ناشر و تهیه کننده موسیقی درباره فعالیت این روزهای خود به هنرآنلاین گفت: این روزها بیشتر دارم به مسائل پس از بحران کرونا و اتفاق های وحشتناکی که دارد برای خودم و صنف موسیقی در حوزه نشر می افتد، فکر می کنم. ما هنوز در شوک به سر می بریم و نمی دانیم چه اتفاقی افتاده است.
وی ادامه داد: من در بخشی دیگری از فعالیت ها دارم مطالعه اینترنتی می کنم و آموزش هایی را در زمینه تهیه کردن می بینم. همان طور که می دانید ما کار نشر را در ایران به شیوه سنتی انجام می دهیم. یعنی ابتدا هنرمند اثر خود را ضبط می کند و بعد تحویل ناشر می دهد تا ناشر کار او را پخش، تکثیر و عرضه کند. همه ما می دانیم که این روش حتی پیش از کرونا هم با شکست و ضرر روبه رو می شد.
مدیر نشر و پخش جوان با اشاره به این که در حال حاضر دارد به راهکارهای دنیای مجازی فکر می کند تا ببیند با توجه به ادامه دار شدن شرایط چطور می تواند در فضای مجازی حیات داشته باشد، اظهار داشت: بخش مهم آن بخش اقتصادی کار است که به لحاظ اقتصادی چطور می توانیم حیات داشته باشیم. به نظر من با توجه به سازوکارهای ناقصی که در ایران هم به لحاظ میزان آگاهی آدم ها برای رعایت کپی رعایت و هم به لحاظ نبود هماهنگی بین صنف، ناشرین و هنرمندان وجود دارد، این کار باید با کار کارشناسی پیش برود. در حال حاضر وقت خوبی است که ما بیاییم در این حوزه مطالعه کنیم و ببینیم به چه شکل می توانیم جریان موسیقی در فضای مجازی را زنده نگه داریم که در عین حال بخش اقتصادی آن نیز تأمین شود.
جوان ضمن تأکید بر این که در چنین شرایطی ناشرین باید به سمت تهیه کردن پیش بروند، عنوان کرد: ما در حال حاضر باید کشف استعداد کنیم و با ایده پردازی و فکر خودمان و دیگران به تولید محتوا بپردازیم تا شاید در این صورت بتوانیم کاری کنیم که هم هنرمند و هم ناشر از آن نفع مالی ببرند.
وی درباره آسیب های بیماری کرونا که متوجه صنف ناشرین شده است، توضیح داد: واقعیت این است که ما پیش از این هم در ضرر زندگی می کردیم. کار ما در تمام این سال ها مدام همراه با بیم و ضرر بوده است. اولین آسیبی که کرونا به ما زد این بود که ابتدا سه اجرای ما در اسفندماه تعطیل شد و در آنجا مبلغی حدود 70 میلیون تومان ضرر کردیم. درواقع آن سودی هم که قرار بود شکل بگیرد شکل نگرفت و از طرفی مجبور شدیم تمام هزینه بلیت های خریداری شده را به خریداران پس دهیم. ما پنج پروژه هم آماده انتشار داشتیم که همگی آن ها به خاطر شیوع این ویروس متوقف شدند.
این ناشر موسیقی افزود: ضرر دیگری که در پخش گریبان ما را گرفت، درخواست های شهر کتاب ها و فروشگاه هایی بود که اکثر آن ها از ما خواستند چک آن ها را وصول نکنیم. این اتفاق بر بدنه نشر ما فشار وارد کرد و ما دچار چالش بزرگی شدیم. به هر حال گلایه ای هم وجود ندارد و همه ما باید شرایط را درک کنیم.
جوان خاطرنشان کرد: شرایط روزبه روز سخت تر می شود و ما رو به نابودی می رویم. وقتی فروشی اتفاق نمی افتد و ما درآمدی نداریم، مجبور می شویم هزینه هایی از قبیل دستمزد کارکنان و هزینه های جاری دفتری را کم کنیم. وقتی از خانه هایمان بیرون بیاییم تازه متوجه می شویم چه اتفاقی برای ما رخ داده است. در حال حاضر داریم به نیمه تعطیل شدن فکر می کنیم.
وی با اشاره به طرح این روزهای دولت که می خواهد برای مشاغلی که متضرر شده اند راهکاری بیندیشد، خطاب به مسئولان صنف خود گفت: من از مسئولان صنف درخواست می کنم که همه ما سریعاً یک جلسه ای تشکیل بدهیم تا از این طریق بتوانیم صدای خودمان را به دولت برسانیم. امیدوارم که صنف ما هم این مطالبه را از دولت داشته باشد.
جوان در پایان خاطرنشان کرد: تا جایی که من خبر دارم، بسیاری از همکاران به تعطیلی نشرشان فکر می کنند. فکر می کنم علاوه بر صنف خودمان، دفتر موسیقی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این قضیه می توانند بسیار تأثیرگذار باشند و پیگیرانه عمل کنند.
سیده مرضیه شفاپور، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، در گفت وگو با ایکنا، ضمن تقدیر از همه برندها و فعالان عرصه مد و لباس کشور که از زمان اعلام شیوع کرونا، خط تولید خود را تغییر داده و به تولید ماسک، گان و شیلد مورد نیاز وزارت بهداشت اقدام کرده اند، گفت: در ایام نوروز کارگروه مد و لباس تعطیل نبود و حتی پنج روز اول فروردین نیز در حال بازدید از کارگاه هایی بودیم که در حال تولید ماسک و گان بودند.
وی از فعالیت 22 برند و اتحادیه خیاطان برای تولید لوازم بهداشتی مورد نیاز پیشگیری از کرونا خبر داد و گفت: این کارگاه ها فقط روز یکم فروردین ماه تعطیل شدند و در بقیه ایام مشغول کار بودند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ادامه به شرایط بد اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و رکود کسب و کارها به ویژه در حوزه پوشاک اشاره و اعلام کرد: تولیدکنندگان منتظر فروش شب عید بودند که به دلیل شیوع کرونا بازار تعطیل شد و ضربه اقتصادی به آنها وارد کرد و این یک مشکل جهانی است.
وی درباره حمایت مادی و معنوی کارگروه از تولیدکنندگان کشور گفت: بخشودگی مالیات های فعالان عرصه مد و لباس را پیگیری و تلاش کردیم وام هایی را با کارمزد کم در اختیار واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای تولیدی استیجاری قرار دهیم. البته همچنان مسائل و مشکلات این حوزه را پیگیری می کنیم و جلسات متعددی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری وزارت ارشاد برای رفع مشکلات برگزار کرده ایم.
شفاپور به تشریح اهم فعالیت های این کارگروه در سال جاری پرداخت و ابراز کرد: آموزش فعالان عرصه مد و لباس جزء اهم فعالیت های ما خواهد بود. آموزش های بلندمدت به صورت فعالیت های ضمن خدمت و متفاوت از آموزش های مؤسسات و گروه های مختلف آموزشی است.
امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی
وی از امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی برای بهره مندی از امکانات آموزشی این دانشگاه خبر داد و افزود: در سال جاری پس از کنترل شیوع کرونا، بازدیدهایی از مؤسسات و مزون ها خواهیم داشت و با حضور نزدیک در کنار فعالان بخش های مختلف حوزه مد و لباس و گفت وشنود رو در رو، مسائل و فعالیت ها را پیگیری خواهیم کرد.
برگزاری نشست های مشورتی با گروه های مختلف و صاحبان برندها و نیز اتحادیه های مختلف از دیگر اقداماتی بود که دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس از انجام آنها در سال جاری سخن گفت و افزود: به کمک اتحادیه های مختلف حوزه مد و لباس برای ارتقای دانش علمی و عملی فعالان این عرصه تلاش خواهیم کرد.
انتشار فراخوان نمایشگاه عفاف و حجاب
وی درباره انتشار فراخوان نمایشگاه عفاف و حجاب اظهار کرد: به زودی فراخوان این نمایشگاه منتشر و از فعالان عرصه عفاف و حجاب برای عرضه نوآوری ها و فعالیت هایشان دعوت خواهیم کرد. این نمایشگاه متفاوت از نمایشگاه های سال های قبل خواهد بود و در آن ورکشاپ ها و نشست های آموزشی و تخصصی برگزار می شود.
شفاپور اعلام کرد: بخش مد و لباس ایران پس از کنترل شیوع کرونا در جهان، در نمایشگاه های بین المللی کشورهای مختلف حضور خواهد داشت و تلاش می کنیم لباس های اقوام و دوخت های مختص ایران را در نمایشگاه های بین المللی به نمایش بگذاریم.
ایران در نمایشگاه مد روسیه شرکت می کند
وی در خصوص دعوت تعدادی از کشورها برای حضور ایران در نمایشگاه های ملی آنها گفت: تعدادی از کشورها برای نمایش لباس های ایرانی در نمایشگاه های خود اظهار تمایل کرده اند؛ از جمله کشور روسیه که از ایران خواسته است در نمایشگاه لباس چچن حضور داشته باشد. چچن یکی از بخش های مسلمان نشین روسیه است که در آن رویداد مد برگزار می شود و ما نیز برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده ایم.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در خصوص زمان برگزاری اختتامیه نهمین جشنواره مد و لباس فجر که به دلیل شیوع کرونا در اسفندماه سال گذشته لغو شد، گفت: پیشنهاد برگزاری مجازی این مراسم را ارائه کردیم اما برگزیدگان و شرکت کنندگان در این جشنواره، برگزاری جمعی و حضوری این مراسم را خواستار شدند که بر همین اساس قرار شد اختتامیه جشنواره مد و لباس فجر همزمان با جشن غلبه بر کرونا برگزار شود.
انتهای پیام
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در پی اجرایی شدن ادغام سه موسسه زیر مجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یعنی موسسه خانه کتاب، موسسه نمایشگاه های فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، روز گذشته از سوی محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد نامه ای به این سه موسسه ارسال شده است.
بر اساس این گزارش، در این نامه ها تاکید شده که با توجه به مشخص نشدن ضریب افزایش حقوق توسط وزارت کار، قراردادها با پرسنل در سال جاری تا پایان 31 خرداد تنظیم شود. ارسال این نامه در اتوماسیون اداری موجی از نگرانی را در بین پرسنل موسسات ایجاد کرده است. چنان که محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد در گفت وگو با خبرنگار فارس (اینجا بخوانید) گفته بود: اگر منظور شما ساماندهی موسسات است، بله کارهای مقدماتی و اولیه به مرحله نهایی رسیده است. چارت هم قطعی شده و بزودی پس از ایام نوزور اطلاع رسانی می شود.
از این رو موجی از نگرانی در بین پرسنل در این خصوص ایجاد شده است، چرا که این کار می تواند آغازی برای ریزش پرسنل باشد.
در شرایط کنونی و در بحران کرونایی کشور، این گونه دستورات و تصمیم گیری ها می تواند عواقب ناخوشایندی برای سازمان های فرهنگی داشته باشد. به عنوان مثال پرسنل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران که تقریبا 106 کارمند دارد، با احتساب خانواده هایشان حدود 500 نفر از اجتماع علاوه بر بحران کرونا باید با این مشکل و تصمیمات اشتباه دیگر درگیر شوند.
از سوی دیگر ارجاع این نامه از طرف معاون فرهنگی به قادر آشنا یک تخلف اداری است؛ چرا که آقای آشنا اکنون در اداره کل هنرهای نمایشی مشغول به کار است و همزمان نیز سرپرستی مراکز آموزشی فرهنگ و هنر را بر عهده دارد و نمی تواند همزمان مدیرعامل موسسه باشد.
با توجه به سمت جدید آشنا و بدون سرپرست بودن موسسه نمایشگاه ها به نظر می رسد یا باید به زودی سرپرست موقت تا انجام ادغام برای طی امور معرفی شود و یا ادغام به سرعت انجام شود که مدیر عامل موسسات ادغامی مسئولیت را عهده دار شود. مسئولان وزارت ارشاد این سمت را به محمد سلگی مدیر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات پیشنهاد کرده اند که او ظاهراً در پذیرش این مسؤولیت مشکلاتی دارد.
محمد سلگی 17 دی ماه 96 با معارفه محمدجواد مرادی نیا، اداره کتاب را به او سپرد و خود به پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات رفت و چون مأمور به پژوهشگاه است، ظاهراً بازگشت او به معاونت فرهنگی میسر نیست.
انتهای پیام/
نیکنام حسین پور مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به طرح عیدانه کتاب که پیش از این قرار بود در فروردین ماه برگزار شود، گفت: تصمیم ما برگزاری عیدانه کتاب در فروردین ماه بود، اما با توجه به شرایط فعلی باید دید که این امکان وجود دارد یا خیر؟
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نمی توان عیدانه را به صورت مجازی برگزار کرد، گفت: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت از کتاب های الکترونیک اقداماتی کرده است، اما در طرح عیدانه هدف حمایت از کتابفروشی ها است.
مدیرعامل خانه کتاب گفت: ما امیدواریم که بتوانیم آن را برگزار کنیم اگر دیدیم وضعیت فعلی ادامه دار است، مجبوریم به برنامه دیگری فکر کنیم، شاید مجبور شویم، عیدانه را به صورت مجازی برگزار کنیم.
حسین پور تصریح کرد: ما در خانه کتاب آمادگی لازم را برای برگزاری طرح به صورت مجازی داریم، باید دید که کتابفروشی ها نیز این آمادگی را دارند یا خیر؟ لازم است همه جنبه ها در نظر گرفته شود و عدالت فرهنگی را رعایت کنیم.
انتهای پیام/
این شاعر و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت وگو با ایسنا درباره وضعیت ادبیات و کتاب کودک و نوجوان در سال گذشته اظهار کرد: در کشورما اطلاع رسانی ، خوب نیست؛ ما اطلاع دقیقی از تولید، مصرف کتاب و بازخورد کتاب هایمان نداریم. رسانه ها فرمالیته کار می کنند و ما واقعا نمی دانیم استقبال بچه ها از کتاب چگونه است و اصلا خانواده ها با کتاب چه رابطه ای دارند. فقط چیزهایی را از شمارگان کتاب ناشران درمی یابیم که نشان می دهد سال به سال وضع بدتر می شود و تمام شعارهای دولتی، جشنواره ها، باشگاه های کتابخوانی که در پس پرده آن، کسانی برای خودشان بازار گرمی می کنند، کوبیدن بر پیت توخالی ست!
او با بیان این که وضعیت مان به طور کلی در زمینه ادبیات و کتاب و کتابخوانی اصلا خوب نیست گفت: مشکلات ما بنیادی ست. الان هم در شرایط کرونایی، چاپ و نشر کتاب کاغذی دچار سرنوشت نامعلومی شده است! فقط در فضای مجازی است که می کوشند راه هایی را پیدا کنند آن هم با این اینترنتی که ما داریم، پیداست که به این آسانی ها راه به جایی نمی بریم. آنچه آشکار است این است که ما سال هاست در فعالیت های فرهنگی دچار بن بستیم و در این بن بست ها بیهوده دست و پا می زنیم، راه رشد و رونق بسته است ادبیات کودک و کتاب و کتابخوانی هم در همین چهارچوب فرومانده است. امیدوارم در دنیای پس از فروکش کردن کرونا به خود بیاییم. شتر سواری دولا دولا نمی شود. جامعه ما به دگرگونی های بنیادی نیازمند است. اگر بناست کتاب و کتابخوانی به مسیر رشد و رونق خود باز گردد، شایسته است همه روش های ناکار آمد را که ده ها سال است در این گستره به کارگرفته شده کنار بگذاریم، به رقابت آزاد در تولید کالاهای فرهنگی تن در دهیم و حق انتخاب را برای تولید کننده و مصرف کننده محترم بشماریم. تنها با چنین ساز و کاری است که می توان به پویایی رسید و گرنه باکانالیزه کردن فعالیت های فرهنگی و هنری از طریق عوامل دولتی و شبه دولتی کاری از پیش نخواهیم برد.
او با بیان این که دولت هم درگیری های زیادی دارد، کمبود بودجه و تحریم اقتصادی و مشکلات دیگر که عملا اقتصاد کشور را در بن بست قرار داده است. نمی تواند کاری بکند و همان بهتر که نتواند.
شعبانی در ادامه بیان کرد: البته این طور نیست که نویسندگان و کوشندگان در این پهنه ها بی تفاوت باشند، آنان ایده های خوبی دارند و اگر شرایط مناسبی فراهم باشد می توانند در همه پهنه های ادبی، هنری و آموزشی کارهای خوب و خلاقه پدید آورند اما آنان هم در این فرو بستگی کارها گیر کرده اند. از سویی هم مردمی که خواننده کتاب هستند و کتاب برای آن ها تولید می شود به قدری درگیر گرفتاری های زندگی روزمره شده اند که گویی نگاهشان نسبت به کتاب، دگرگون شده و آن را موجب درد سر می دانند و اصولا فرصتی هم برای خواندن کتاب ندارند. با چنین رویکردی پیداست که سهم بچه ها هم از کتاب چه خواهد بود!
نویسنده مجموعه قصه های عامیانه و قصه های شیرین شاهنامه سپس بیان کرد: دغدغه خانواده ها این است که بچه ها درس شان را بخوانند تا در آینده بتوانند به شغل و موقعیت مناسبی دست یابند در صورتی که نظام آموزشی ما به گونه ایست که چنین امکانی را هم برای همه فراهم نمی کند. نظام آموزشی ما اصولا به نظر می رسد دانش آموزان را به عنوان دانش آموز نمی پذیرد، انگار گروهی را گیر آورده و می خواهد از آن ها آدم های خاصی بسازد! در نتیجه بچه هایی که خواست و پسندشان در نظام آموزشی نادیده گرفته می شود پس از چندی بی هیچ دلبستگی به فرهنگ و میهن خود آرزوهایشان را در سرزمین های بیگانه می جویند!
او تاکید کرد: آموزش و پرورش ما، یکی از بال هایش یعنی تربیت را از دست داده است، تربیت ذوق هنری و ادبی در این نظام جایی ندارد. با آن یکی بالش هم گرچه بال بال می زند اما پروازی در کار نیست.
شعبانی با اشاره به تغییرات کتاب های درسی گفت: اخیرا در آموزش و پرورش برخی از درس های خوب را هم از کتاب های بچه ها حذف کرده اند، مثلا شعری از حافظ را حذف کرده و درسی را جایگزین کرده اند که صدای کارشناسان درآمد، این نشان می دهد مسولان دفتر تالیف کتاب های درسی معنای ادبیات را درک نمی کنند و پرورش ذوق دانش آموزان برایشان بی اهمیت است.در این سیستم همه چیز در آموزش خلاصه می شود آن هم به قول خودشان آموزشی با رویکرد دینی آیا این جماعت پس از این همه سال نمی دانند نتیجه هر افراطی تفریط است؟
این شاعر خاطر نشان کرد: من به عنوان یکی از کوشندگان پهنه ادبیات کودکان هرگز نخواسته ام نومیدانه حرف بزنم من این مردم و تاریخ و فرهنگشان را دوست دارم. دلم می خواهد در جهان پساکرونا مسولان ما بیدار شوند و دگرگونی های بنیادی در همه عرصه ها به ویژه پهنه فرهنگ و آموزش و پرورش کشور ایجاد شود تا ما هم بتوانیم به نیاز های ذوقی و هنری کودکان و نوجوانان کشورمان پاسخ دهیم. شرایطی فراهم آید تا در تالیف کتاب ها به پسند و انتخاب خانواده ها و فرزندانشان توجه شود، در کنار آموزش های ضروری کتاب و کتابخوانی هم در مدرسه ها جزو برنامه های درسی جای گیرد.
انتهای پیام
مهدی صاحب فصول در گفت و گو با خبر نگار ایمنا اظهار کرد: در خصوص فروش اینترنتی باید بگویم مردم هنوز نیاموخته اند از این امکان استفاده کنند، نشر نوشته فروش اینترنتی داشت اما به دلیل اینکه صرفاً کتب خود را ارائه می کند، مخاطب کمتری نسبت به فروشگاه هایی که همه نوع کتابی را ارائه می کنند داشت.
وی با بیان اینکه مردم کم مطالعه می کنند، افزود: سرانه مطالعه ما نسبت به برخی از کشورهای دیگر بسیار پایین است و امروزه هم با حضور تلویزیون و گوشی های موبایل عادت به خواندن های مختصر ایجاد شده است.
مدیر انتشارات نوشته ادامه داد: افراد کتاب خوان مایل هستند کتاب را در دست گرفته، ورق بزنند، معرفی کتاب را ببینند و در نهایت انتخاب کنند، اما وقتی فروش به صورت اینترنتی می شود، به دلیل اینکه هنوز نیاموخته ایم بر روی سایت ها اطلاعات کافی بگذاریم و به عنوان نویسنده، تصویر پشت جلد کتاب، قیمت و تعداد صفحات کتاب بسنده می کنیم و اطلاعاتی مانند فهرست مطالب کتاب را قرار نمی دهیم، انتخاب کتاب توسط مخاطب سخت می شود و در نتیجه خرید نیز کاهش می یابد.
صاحب فصول اضافه کرد: صنعت نشر جز صنایعی است که باید تعطیل باشد بنابراین در حال حاضر مردم نمی توانند به فروشگاه ها مراجعه کرده و کتاب خریداری کنند و این امر منجر به آسیب دیدن این صنعت خواهد شد چراکه خریدی برای تقویت آن وجود ندارد.
وی افزود: از طرفی زیر مجموعه های صنعت نشر نیز در همین وضعیت قرار دارند چراکه فروش مستقیماً تأثیر خود را روی تمامی شغل های پشت سر خود می گذارد، زمانی که فروش نباشد، تصویرگری، طرح جلد، حروف چینی، لیتو گرافی و صحافی کتاب همه روبه رکود خواهند رفت.
مدیر انتشارات نوشته در خصوص ابلاغیه حمایت از صنعت نشر به عنوان صنعت آسیب دیده، تصریح کرد: تا کنون چنین چیزی رسماً به ما ابلاغ نشده است، اما من تعدادی کارمند دارم که یا باید حقوق آن ها را بپردازم و یا بیکارشان کنم و هضم این امر بسیار دشوار است؛ در نتیجه تا دقیق تر در جریان این ابلاغیه قرار نگیریم و پشتوانه اعلام شده رسماً به ما اعلام نشود هیچ امیدی نداریم.
کد خبر 417660
محسن پرویز رئیس انجمن قلم ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص جلسات این انجمن ادبی گفت: انجمن قلم ایران در ایامی که گذشت به تبع دستوراتی که درباره تجمعات داده شده بود، جلسه حضوری برگزار نکرد و آخرین جلسه ما مربوط به قبل از عید بود. در جلسه هیئت موسس انجمن که جایگزین هیئت امنا های موسسات است و کار نظارت بر هیئت مدیره را برعهده دارد صلاحیت متقاضیان برای عضویت در انجمن قلم ایران بررسی می شود. جلسات هیئت موسس حداقل در هر فصل یکبار برگزار می شود تا کسانی که صلاحیت کافی برای عضویت در انجمن قلم ایران را دارند به عضویت انجمن پذیرفته شوند. در جلسه اخیر هیئت موسس انجمن قلم ایران چند نفر از متقاضیان برای عضویت در این انجمن پذیرفته شدند.
او افزود: معمولا قبل از اینکه وارد سال جدید شویم، اولین جلسات داوری جایزه قلم زرین برگزار می شود. در این جلسه آمار انتشار کتاب را در 9 ماهه نخست سال تهیه می کنیم. این جلسه بیشتر برای آشنایی داوران با ضوابط و شرایط داوری در جایزه ادبی قلم زرین برگزار می شود. در این جلسه یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن قلم ایران با حضور دبیر جایزه قلم زرین توضیحاتی را به داوران در این باره می دهد. در جلسه گذشته هم همین کار انجام شد، در این جلسه خودم با حضور کامران شرفشاهی دبیر این دوره جایزه جایزه قلم زرین به داوران درباره داوری این جایزه ادبی توضیح دادم.
رئیس انجمن قلم ایران با اشاره به اینکه همه داوران جایزه قلم زرین توجیه شدند و شرایط آیین نامه داوری این جایزه ادبی را پذیرفتند، اظهار کرد: آیین نامه مکتوب داوری در جایزه قلم زرین وجود داشت، چون ممکن است سوالاتی درباره داوری در این جایزه مطرح باشد جلسه با داوران جایزه قلم زرین را برگزار کردیم. معمولا فهرست مورد نظر داوران جایزه را در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تهیه می کردیم اما اکنون با توجه به تغییر زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و تعطیلات مربوط به بیماری کووید 19 برای تهیه کتاب ها با مشکل مواجه شدیم و تهیه کتاب به تاخیر افتاده است.
پرویز ادامه داد: ارسال کتاب هایی که خود ناشران برای شرکت در جایزه قلم زرین می فرستند، به تاخیر افتاده است. اگر روند شیوع بیماری کووید 19 پایدار بماند و امکان داوری کتاب ها در زمان مناسب نباشد، مجبور هستیم فکر دیگری بکنیم. جایزه قلم زرین متعهد است کتاب هایی را داوری کند که ناشر یا مولف برای شرکت در جایزه می فرستند. معمولا فهرست کتاب های منتشر شده در هر سال را هم تهیه می کنیم اگر احیانا کتابی مدنظر داوران باشد، اما کتاب برای جایزه ارسال نشده باشد، کتاب را تهیه می کنیم و در اختیار داوران قرار می دهیم.
او در پایان گفت: تا الان امکان تهیه کتاب ها در این بخش نبوده است و کتاب هایی هم که ناشران برای ما می فرستند به تاخیر افتاده است، چون جوایز جایزه قلم زرین در روز قلم اهدا می شود. داوران ما هم پس از تعطیلات عید برای داوری آثار بسیار تحت فشار هستند. امسال، چون تاکنون نتوانستیم فهرست مورد نظر داوران را تهیه کنیم تلاش می کنیم این مشکل در اولین فرصت برطرف شود. وضعیت مواجهه با بیماری کووید 19 را در کشور تا اوایل اردیبهشت ماه رصد می کنیم و پس از آن درباره تغییر زمان برگزاری اختتامیه جایزه قلم زرین تصمیم می گیریم و مشخص می شود زمان برگزاری اختتامیه به زمان دیگری موکول یا در روز قلم برگزار می شود.
انتهای پیام/
به گزارش فرهیختگان آنلاین ، مطمئنا این روزها خیلی از مشاغل با توجه شرایط پیش آمده ضرر کردند و برایشان مشکلات زیادی به وجود آمده است.
یکی از مشاغل که در این روزهای کرونایی ضرر و زیان زیادی دیده است، کتابفروشان هستند. بله مطمئنا آنلاین فروختن به آنها کمک کرده است اما نمی تواند کمک زیادی به کسب و کارشان بکند.
قرار بود خانه کتاب در نوروز 99، طرح عیدانه را برگزار کند که همراه با این طرح بتواند کمکی به فروش کتاب ها داشته باشد. اما با وجو کرونا نه از عیدانه خبری شد و همان فروش حداقلی را هم نداشتند و فقط برای اینکه کسب و کارشان نخوابد فروش آنلاین گذاشتند که طبیعتا خرج کارمندان اندک شان هم نمی شود.
حالا هدف از نوشتن این متن جدولی است که معاونت اقتصادی وزارت رفاه تعاون، کار و امور اجتماعی منتشر کرده است، جدولی که 50 شغلی که از ویروس کرونا آسیب دیدند در آن آمده اما خبری از کتابفروشی ها نیست وباید دید چرا این اتفاق افتاده است؟
آیا وزارت ارشاد اطلاعات لازم در مورد کتابفروشی ها را به این وزارتخانه نداده است تا در این لیست قرار بگیرند؟
مطمئنا وظیفه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، اتحادیه ناشران و دیکر صنوف صنف نشر این است که ضررهای این چند وقت را محاسبه کنند و در اختیار بخش اقتصادی دولت قرار بدهند تا برای نشر و کتابفروشان هم تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
خودمانیم کتاب همیشه مظلوم است. کاش در این روزها که نمی دانیم قرار است چقدر طول بکشد،بیشتر حواس مان جمع کتابفروشان و اهالی نشر باشد که با دلسوزی پای این کار سخت مانده اند.
* نویسنده: عاطفه جعفری، خبرنگار
سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: جواد مجابی شاعر، نویسنده، منتقد ادبی و هنرهای تجسمی، با این توضیح که قبل از شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن چاپخانه ها قرار بود چند کتابش نشر یابد به هنرآنلاین گفت: این که در انتشار کتاب ها تاخیر افتاده مسئله ای نیست و امیدوارم سلامت به مردم بازگردد و تندرست و ایمن باشند.
او با بیان این که سه کتاب در انتشارات فرهنگ معاصر در دست چاپ دارد، ادامه داد: "شناخت نامه شاملو"، "شناخت نامه ساعدی" و "شناخت نامه جواد مجابی" عناوین این کتاب ها هستند که قبلا توسط نشر قطره منتشر شدند و با تغییراتی به بازار کتاب می آیند.
شاعر مجموعه "سال های شاعرانه" همچنین از نگارش کتاب سه جلدی "خاطرات نسل آخر" خبر داد و افزود: این کتاب بسیار مفصل که از سوی نشر ثالث منتشر می شود، شامل خاطراتم با اهالی هنر تقریبا همه شاعران، نویسندگان و هنرمندان معروف این مملکت است که در طول نیم قرن با آن ها دوستی و آشنایی داشتم.
مجابی با این توضیح که رمان "ایالت نیست در جهان" را سال گذشته نوشته و به انتشارات ققنوس تحویل داده ولی هنوز برای گرفتن مجوز ارسال نشده است، تصریح کرد: کتاب در فضایی تخیلی می گذرد و موضوعی کمیک و طنزآلود دارد. همچنین سه مجموعه شعر در نشر گویا در دست نشر دارم. قرار است انتشارات نگاه نیز دو جلد از داستان های کوتاهم را منتشر کند.
نویسنده "یادداشت های آدم پرمدعا" یادآورشد: یکی از بهترین کتاب های که این اواخر خوانده و مطالعه آن را پیشنهاد می دهم "تاریخ ایران" است. این پژوهش آکسفورد ویراسته تورج دریایی و ترجمه شهربانو صارمی است. کتاب در یک جلد و چند بخش از فلات ایران از دوران پارینه سنگی تا ظهور شاهنشاهی هخامنشی آغاز می شود و با ایران پس از انقلاب به پایان می رسد. ناشر کتاب هم انتشارات ققنوس است.
"شعر بلند تامل"، "دری به شاد خویی"، "شعرهای من و پوپک"، "بر بام بم" و "سفرهای ملاح رویا" از عناوین شعری مجابی است. "آقای ذوزنقه"، "یادداشت های بدون تاریخ" و "نیشخند" نوشته های طنز او به شمار می آید. مقدمه ایران سرزمین مهر"، "مقدمه نقاشی علی اکبر صادقی"، "مقدمه نقاشی پروانه اعتمادی"، " مقدمه شیرزن ها و خورشید خانم ژازه"، "مقدمه آثار پرویز تناولی" و "مقدمه آثار ژازه طباطبایی" از جمله نوشته های پژوهشی اوست. "بنفشه های سراشیب"، "باغ گمشده"، "برج های خاموش" و "عبور از باغ قرمز" از جمله رمان های مجابی محسوب می شود.
برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع کرونا و سرانه مطالعه و در ارتباط تلفنی با محمود آموزگار قائم مقام اتحادیه ناشران تهران و مدیر نشر کتاب عامه روانه آنتن شد.
آموزگار در رابطه با تأثیر مطالعه کتاب بر سلامت روح و روان جامعه گفت: هیچ تردیدی در اهمیت نقش کتاب در پذیرش قرنطینه و اجرای دقیق و درست آن نیست و دقیقاً کسانی از این قاعده تمکین کردند که به نوعی با کتاب مرتبط بودند.
قائم مقام اتحادیه ناشران تهران با تأکید بر ضرورت ترویج کتابخوانی در شرایط فعلی اظهار کرد: یک جامعه کتابخوان قاعدتاً مقررات و ضوابط و قوانین را با دقت و علاقه بیشتری اجرا می کند از این رو دولت و به ویژه ستاد ملی مقابله با کرونا باید این بستر را برای مردم جامعه فراهم کنند.
وی افزود: گرچه حوزه نشر و کتاب اقتصاد به شدت ضعیف و نحیفی دارد اما نقش خود را در تسهیل دسترسی توده مردم به کتاب به خوبی ایفا کرده است.
آموزگار کرونا را فرصتی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه دانست و گفت: جالب است افرادی که هیچ وقت در زندگی شان به طور جدی کتاب نمی خواندند اما در ایام قرنطینه مجدّانه به دنبال کتاب بودند و این نشان می دهد کرونا در عین حال که تهدیدی برای جامعه است اما یک فرصت نیز محسوب می شود.
مدیر نشر کتاب عامه یادآور شد: ما همیشه یعنی قبل و بعد از کرونا اهمیت کتاب را در رسانه ها متذکر شدیم و و اهمیت و نقش موثر مطالعه کتاب را در اداره بهتر جامعه گوشزد کرده ایم و در شرایط فعلی هم این امکان فراهم شده تا این مسئله را با وضوح و شدت بیشتر مطالبه کنیم.
وی با تصریح بر اینکه گردش مالی صنعت نشر جهان بسیار پایین است گفت: در کشور ما نیز چنین وضعیتی وجود دارد و مسئولان در جریان باشند که با بسته شدن هر کتابفروشی و توقف انتشاراتی در واقع جامعه یکی از سلول های اصلی و اساسی خود را از دست خواهد داد.
آموزگار با بیان اینکه دادن وعده های نشدنی اعتماد عمومی را از بین می برد و تمکین مردم به قوانین را کاهش می دهد افزود: متاسفانه وعده های دولت برای بازپرداخت اقساط وام های کسب و کارها اجرا نمی شود و حتی امروز قسط وام از حساب بنده برداشت شد و بانک هم به من توصیه می کند که پول در حسابت نگه ندار!
قائم مقام اتحادیه ناشران تهران با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب حدود 10 تا 15 درصد گردش مالی سالانه ناشران را تأمین می کرد گفت: گرچه استقبال خوبی از نمایشگاه بین المللی کتاب می شود اما به دلیل ضرورت حفظ سلامتی مردم به نظر می رسد که امسال برگزار نشود اما در عین حال برای جبران صدمات به ناشران دولت باید اینگونه طرح های فصلی را با زمان بندی های طولانی تری در کشور اجرا کند.
مدیر نشر کتاب عامه کتابخوانی را روش و وسیله ای مفید برای پیدا کردن راه حل مشکلات و پاسخی برای پرسش انسانها معرفی کرد.
علی فریدونی رئیس اداره مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با اشاره به فعالیت دبیرخانه گرنت در سال جدید گفت: در شرایط کنونی که مقابله با ویروس کرونا بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری را تقلیل یا تعطیل کرده است، در راستای انتقال ادبیات ایران در بازارهای جهانی، طرح گرنت به منظور تشویق ناشران به ترجمه و انتشار کتاب ایرانی در بازارهای جهانی به صورت الکترونیکی به آدرس bookgrant.ir به فعالیت خود در پذیرش و بررسی و داوری درخواست ها ادامه می دهد.
وی گفت: بر این اساس، تمامی ناشران خارجی که تمایل به ترجمه آثار ایرانی دارند، می توانند مبلغ حمایتی تا 1000 یورو برای کتاب کودک و حداکثر 3000 یورو برای کتاب بزرگسال بر اساس معیارهای داوری، همچون توانایی ناشر خارجی در توزیع کتاب، ضریب اثر زبان مقصد، توانایی مترجم و... در یافت کنند که با توجه به شرایط پیش رو در تعطیلی نمایشگاه های کتاب خارج از کشور(پاریس و بلونیا)، این طرح می تواند به عنوان پل ارتباطی در حوزه نشر بین الملل ایفای نقش کند.
فریدونی تصریح کرد: تمامی علاقه مندان، آژانس های ادبی و ناشران می توانند از طریق سامانه این طرح درخواست های خود را ارائه کنند و زمینه ساز ورود کتابهای ایرانی در بازارهای جهانی باشند. این سامانه در سال جدید درخواست هایی از چند کشور دریافت کرده که در مرحله داوری و بررسی کارشناسی است.
انتهای پیام/
علی اکبر والایی نویسنده کتاب در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون پیشگیری از گسترش بیماری کرونا گفت: شیوع بیماری کرونا نگرانی هایی را در جامعه با خود به همراه دارد که برای پیشگیری از گسترش آن باید همواره توصیه های بهداشتی را رعایت کرد و این امر شامل حال همه مردم کشور می شود.
وی با نگاه به بیماری کرونا از زاویه دیگر ابراز کرد: بیماری کرونا را می توان از بعد دیگری نیز مورد بررسی قرار داد اگر این بیماری مشکلات و چالش هایی را با خود به همراه داشته اما در کنارش فرصت های ارزشمندی را نیز برای مردم جامعه فراهم کرده است که باید به آنها فکر کنیم.
بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
والایی روزهای قرنطینه را ایجاد فضایی مناسب برای مطالعه دانست و اظهار کرد: خانه نشینی برای پیشگیری از گسترش بیماری کرونا فرصتی مغتنم برای افراد ایجاد کرده تا به دور از دغدغه های شغلی و روزمره به مطالعه بپردازند در حقیقت اوقات فراغت ایجاد شده یک توفیق اجباری است که در اختیار همه افراد قرار گرفته و باید از آن استفاده بهینه کرد، ماندن در خانه باعث می شود تا جامعه امروز ما بار دیگر با کتاب آشتی کند لذا اختصاص بخشی از زمان به مطالعه ارزشمند است.
والایی حضور کتاب های الکترونیک را گزینه ای ارزشمند برای روز های قرنطینه کرونایی دانست و تاکید کرد: بیماری کرونا سبب شده تا همه مردم در خانه بمانند بنابراین تهیه کتاب به نوعی برای آنان با دشواری و مشکلاتی همراه است، لذا در این شرایط استفاده از کتاب های الکترونیک می تواند فضای مناسبی را برای افزایش میزان مطالعه فراهم کند و دسترسی آسان به کتاب هایی که تهیه آن ها با دشواری همراه است را تسهیل کند.
وی حضور کتاب های صوتی را یکی دیگر از امکانات ارزشمند برای کسب اطلاعات در این روزها دانست و تصریح کرد: کتاب های صوتی فناوری ارزشمندی هستند که می توانند مطالعه و کسب اطلاعات را برای مخاطبان تسهیل کنند، این امر در شرایط مختلف کمک فراوانی را به افزایش سرانه مطالعه می کند تا در هنگامی که افراد در حال انجام کار ها و فعالیت های دستی هستند می توانند با گوش دادن به کتاب های صوتی اطلاعات لازم را به دست آورند و مطالعه کنند.
این نویسنده کتاب پیرامون محدودیت های ناشی از بیماری کرونا ابراز کرد: باید به این باور برسیم که می توانیم محدودیت ها را به توانمندی تبدیل کنیم آن هم توانمندی از جنس اندیشه، تفکر و اطلاعات لذا خواندن کتاب بهترین مشوق در زمان اوقات فراغت برای تک تک افراد جامعه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: قطعا خواندن کتاب های ارزشمند در ایام قرنطینه می تواند گنجینه ای ارزشمند از اطلاعات را برای مخاطبان به همراه داشته باشد، افراد می توانند با توجه به علایق خود دست به انتخاب کتاب بزنند، اما من خواندن کتاب خلوت مدیر که توسط انتشارات به نشر منتشر شده همچنین کتاب سفرنامه عمود 1400 با مضمون روایت سفر پیاده روی اربعین و کتاب ایستاده در کمند که مجموعه ای از داستان های عاشورایی است و مختص مخاطبین جوان و نوجوان نوشته شده را به مخاطبان توصیه می کنم.
انتهای پیام/
برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع کرونا و سرانه مطالعه و در ارتباط تلفنی با محمدرضا یوسفی نویسنده داستان حوزه کودک و نوجوان، نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس حوزه کودک روانه آنتن شد.
یوسفی با اذعان به نقش کلیدی و موثر مطالعه کتاب بر سلامت روح و روان افراد جامعه گفت: در حال حاضر "کتاب درمانی" در دنیا به عنوان یکی از رشته ها و نگاه های روانشناسانه درباره درمان مشکلات روحی و روانی مطرح است.
وی افزود: مطالعه در شرایط کنونی ضمن اینکه می تواند اوقات بسیاری از افراد به ویژه کودکان را پر کند باعث می شود بر احساس منفی و یأس آور ناشی از این وضعیت کرونایی نیز غلبه پیدا کنند.
نویسنده داستان حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه انسان برای گریز از جهالت ها و نادانی ها هیچ راه حلی جز مطالعه کتاب و کسب دانش ندارد خاطرنشان کرد: نباید جایگاه کتاب را به عنوان یک عامل درمانی مانند قرص و آمپول تقلیل داد گرچه یکی از راهکارهایی است که جامعه مدرن برای کاهش استرس مخاطبان خود پیدا کرده است.
یوسفی ادامه داد: در حال حاضر برخی بانوان برای رفع افسردگی خود به توصیه پزشک، رمان های عاشقانه می خوانند درصورتیکه این پزشک نه تنها رمان های عاشقانه و ادبیات را نمی شناسد بلکه روند درمان از طریق کتاب را هم نمی داند و تصورش از واژه عاشقانه یک مفهوم ذهنی غلط ملودرام است که هیچ مبنای واقعی ندارد.
فیلمنامه نویس حوزه کودک همچنین یادآور شد: بسیاری از والدین نیز مبنا را بر این می گذارند که بچه نادان است و نمی داند و حالا باید فرزندشان را با کتاب دانا کنند درصورتیکه کتاب پدیده ای به مراتب پیچیده تر و بزرگ تر این تعاریف تقلیل یافته و ابتدایی است.
وی افزود: گرچه کتاب برای رفع استرس، خوابیدن و داناتر شدن افراد کاربرد دارد اما ما باید کتاب بخوانیم تا با جهان بینی ها آشنا شویم.
یوسفی متذکر شد: درست است که کتاب های پژوهشی را باید به صورت جمعی خواند اما به صورت کلی کتاب را باید فردی و در خلوت مطالعه کرد.
این نویسنده داستان حوزه کودک و نوجوان با تأکید بر اینکه جایگاه کتاب و مطالعه را باید در مقام واقعی خودش قرار دهیم گفت: برخی با خواندن تعداد زیادی رمان سعی در درمان افسردگی دارند درصورتیکه افسردگی آنها ریشه در مسائل دیگری دارد و تجویز مطالعه کتاب باید از سوی یک پزشک با سابقه و مجرب انجام شود.
وی اظهار داشت: گرچه جامعه ما با بحران کرونا مواجه شده اما در عین حال بحران کتاب نخواندن در جامعه ما را روشن کرده که البته این حاکی از کم کاری مسئولان و رسانه ها در این حوزه است. وقتی خانواده ها مطالعه کردن را یاد نگرفته و به فرزندانشان هم آموزش نداده اند برای انتخاب کتاب در این شرایط دچار سردرگمی می شوند.
یوسفی در پایان ابراز داشت: امیدوارم مسئولان فرهنگی پس از کرونا به تجربه خوبی دست پیدا کنند و به شعارها و حرف های خود در دهه 60 و 70 برگردند.
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،براساس آمار موسسه خانه کتاب در روز های پایانی سال 98 تعداد 561 عنوان کتاب منتشر شده است که این تعداد کاهش چشمگیری را در زمینه میزان انتشار عناوین کتاب نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
در روز های پایانی سال 97 شاهد بودیم که 9 هزار و 43 عنوان کتاب منتشر شده بود.
حالا این سوال پیش می آید که این میزان افت شدید انتشار کتاب در سال 98 به چه دلیلی به وجود آمد و چرا ناشران و مولفان ما کتاب های کمتری منتشر و روانه بازار نشر کردند؟
شیوع بیماری کرونا یکی از مسائلی بود که در روز های پایانی سال 98 با آن روبه رو بودیم. این مسئله روی میزان انتشار کتاب تاثیر گذار بود به هرحال تعطیلی چاپخانه ها باعث شد تعدادی از کتاب های ناشران منتشر نشود و از سوی دیگر مشکلات صنعت نشر هم در این دوران کماکان مانند سابق ادامه داشت. ناشران باید ملزومات چاپ کتاب را با قیمت بالا تهیه می کردند و همچنان با مسائلی از قبیل گرانی کاغذ و سایر ملزومات چاپ روبه رو بودند.
باوجود اینکه از سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاغذ را با ارز 4 هزار و 200 تومانی تهیه می کرد و در اختیار ناشران قرار می داد اما باز هم ناشرانی برای انتشار کتاب هایشان کاغذ را با نرخی که در بازار وجود داشت، تهیه می کردند. از سوی دیگر وضعیت بازار نشر سبب شد تعدادی از مولفان، کتاب جدید منتشر نکنند. تعدادی از ناشران هم به همین دلیل از انتشار کتاب هایشان خودداری کردند، چون نمی دانستند کتاب را با چه قیمتی در بازار نشر عرضه کنند و در اختیار مخاطبانشان قرار بدهند.
از میان کتاب های منتشر شده در روز های پایانی سال 98 تعداد 430 عنوان تالیفی و 131 عنوان ترجمه بود. این مسئله نشان می دهد تعداد عناوین منتشر شده در زمینه ترجمه و تالیف کاهش شدیدی داشته است این در حالی است که 6 هزار و 867 عنوان کتاب تالیفی و 2 هزار و 176 عنوان کتاب ترجمه در روز های پایانی سال 97 منتشر شده بود.
ناشران تهرانی 422 عنوان و ناشران شهرستانی 139 عنوان کتاب در روز های پایانی سال 98 منتشر کردند به دلیل اینکه بیشتر ناشران کشور در تهران فعالیت می کنند میزان انتشار کتاب در تهران از شهرستان بیشتر است. در این بخش هم با کاهش میزان انتشار عناوین کتاب روبه رو بودیم و در روز های پایانی سال 97 ناشران تهرانی 6 هزار و 451 عنوان کتاب و ناشران شهرستانی تعداد 2 هزار و 592 عنوان کتاب منتشر کردند.
از میان کتاب های منتشر شده در روز های پایانی سال 98 تعداد 372 عنوان چاپ اولی و 189 عنوان تجدید چاپ بودند علاوه براین با کاهش شمارگان کتاب در روز های پایانی سال 98 مواجه شدیم. شمارگان کتاب در مجموع به 490 هزار و 440 جلد رسید. این مسئله نشان می دهد میزان شمارگان کتاب در روز های پایانی سال به کمتر از هزار جلد رسیده بود. درصورتی که اگر میزان انتشار کتاب را بر میزان عناوین منتشر شده تقسیم کنیم به عدد 874/2 می رسیم. البته نباید فراموش کرد شمارگان کتاب در برخی زمینه ها به کمتر از این عدد می رسید و کتاب هایی با شمارگان پایین تر از این عدد در سال 98 منتشر شدند شمارگان صد، دویست، سیصد و پانصد نسخه هم روی جلد کتاب ها درج شده بود که این مسئله، وضعیت اقتصاد نشر را نشان می دهد. در صورتی که اگر اقتصاد نشر خوب بود کتاب با تیراژ های بالاتری منتشر می شد. هرچند در این وضعیت هم ناشرانی هستند که کتاب هایشان را با تیراژ های بالای دو هزار جلد منتشر می کنند البته تعداد این ناشران زیاد نیست و اکثر ناشران کتاب هایشان را با شمارگان کمتر از هزار جلد منتشر می کنند.
وضعیت نشر در روز های آغازین سال 99 هم خوب نیست به دلیل تعطیلی چاپخانه ها در این روز ها و شیوع کرونا هیچ کتابی منتشر نشد و برای اولین بار تعداد کتاب های منتشر شده در روز های آغاز سال به عدد صفر رسید. این درحالی است که در همین ایام در سال گذشته تعداد 423 عنوان کتاب منتشر شده بود.
انتهای پیام/
خبرگزاری مهر -گروه فرهنگ:
دولت حسن روحانی که رفتار و برخورد او با موضوع کرونا و نیز آینده کسب و کارها و چرخه اقتصادی کشور به دنبال شیوع کرونا عملکرد پرانتقاد و سوال برانگیزی را داشته است، در حالی طی روزهای گذشته فرمان بازگشایی و وضعیت سفید برای اصناف را صادر کرده است که بسیاری از صنوف به دنبال وضعیت اقتصادی آسیب دیده و حتی به تعبیری له شده خود در اسفند و فروردین ماه خواستار حمایت و کمک مالی و تسهیلات از او دارند.
هنوز به طور مشخص معلوم نیست که استراتژی دولت در مواجهه با این سیل از تقاضا چطور خواهد بود هر چند که می توان از فرجام وعده هایی که برای بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه و سیل زده نوروز 98، حدس زد که این بار نیز وضعیت چیزی عجیب و متفاوتی نخواهد بود جز اینکه مدیران و صنوف بتوانند از گرده دولت کار بیشتری کشیده و او را برای همراهی و کارایی بیشتر در مسیر تازه ای قرار دهند.
اصناف نشر که روز گذشته در گزارشی که در همین جا منتشر شده ( اینجا بخوانید ) درباره وضعیت اقتصادی عجیب حاکم بر آنها صحبت به میان آمد و از کاهش فروش 90 درصدی آنها طی دو ماه اخیر گزارش داده شد روز سه شنبه چشم انتظار نتیجه جلسه ای هستند که در وزارت کشور و از سوی ستاد ملی کرونا برگزار می شود تا درباره سرنوشت این حمایت تازه بحث، گفتگو و شاید تصمیم گیری شود.
در این میان صنف ناشر و کتابفروش شاید دلهره ای بیشتر از سایر اصناف داشته باشند. از سویی اگر نبود پیگیری مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نام آنها در فهرست مشاغل آسیب دیده از کرونا قرار نمی گرفت و از سوی دیگر در فهرست های آتی منتشر شده درباره مشاغلی که اجازه فعالیت داشته یا ندارند، نامی از آنها به چشم نمی خورد! و به تازگی نیز در قالب بسته حمایتی کرونا با این موضوع روبرو شده اند که دولت اعلام کرده سه ماه پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی و قبوض آب و برق و گاز را می توانند با تأخیر پرداخت کنند و این به تعبیر رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان به معنای پایان فعالیت این صنف است.
ایوب دهقانکار مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت درباره علت بی مهری اینچنینی به صنف نشر که مورد سوال قرار می گیرد به خبرنگار مهر می گوید: واقعیت این است که خود دولت نیز هنوز در مواجهه با یک پدیده تازه است و طبیعی است که برخی از اقدامات شاید با انتظارات فاصله داشته باشد. با این همه روز سه شنبه جلسه ای در راستای بررسی بند شش مصوبه ستاد ملی کرونا که موضوع آن حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده است در وزارت کشور شرکت کنیم.
وی در همین زمینه به این نکته نیز اشاره کرد که بر اساس برآورد اولیه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و نیز چاپخانه داران رقمی بالغ بر هشتاد میلیارد تومان خسارت به صنف ناشر و کتابفروش و موزع و چاپخانه دار در ماه اسفند سال گذشته و فروردین ماه جاری وارد شده است که این موضوع در جلسه فوق مطرح خواهد شد و منتظریم ببینیم ماحصل رایزنی ها و گفتگوهای ما در این نشست به چه نتیجه ای منجر می شود.
دهقانکار همچنین از رایزنی همزمان اصناف و اتاق اصناف با وزارت صمت برای پیگیری همین موضوع خبر داد و گفت: در این جلسه که شاید لازم شود در چند نوبت برگزار شود درباره سرفصل های کمک دولت به اصناف در این موقعیت خاص بحث خواهیم کرد.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی در ادامه گله ای هم از بی مهری با اهل فرهنگ در سال گذشته در زمینه تخصیص بودجه بیان کرد که حاکی از عدم تخصیص بودجه مصوب معاونت فرهنگی بود.
به گفته دهقانکار، در سال گذشته تنها کمتر از نیمی از یارانه مصوب برای نشر در بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاونت فرهنگی این وزارتخانه پرداخت شده که نشان از بی مهری در تخصیص بودجه به اصحاب فرهنگ و هنر است.
هرچند اهالی صنف نشر ابراز امیدواری می کنند که این نوع از بی مهری ها در سال جاری کمتر دل و روان نازک اهل قلم را برنجاند اما تجربه تاریخی تدبیر در دولتی که با امید روی کار آمد نشان می دهد که معجون تدبیر و امید برای اهل فرهنگ تاکنون نه تنها گوارا نبوده که بارها نیز تلخی آن گلویشان را زده است.
حال باید منتظر ماند و دید آیا از درون جلسه تعیین مصادیق حمایتی از اصناف در معرض کرونا نوشدارویی گوارا برای اصناف خارج می شود یا قصه همان بوده که تا به حال بوده است.
کد خبر 4893838
حمید نورشمسی
به گزارش خبرگزاری مهر ، محسن جوادی در پی درگذشت رضا بابایی، نویسنده و ویراستار پیام تسلیتی صادر کرد.
در متن این پیام آمده است:
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
خبر درگذشت نویسنده متعهد و دردمند مرحوم آقای رضا بابایی علاوه بر خانواده و دوستان نزدیک وی، بسیاری از کسانی را در سوگ نشاند که در نوشته های کوتاه ولی پربار او دین داری و خردورزی را با هم می دیدند و بهره می گرفتند.
این ضایعه بزرگ را به خانواده ارجمند ایشان و نیز دوستان و علاقه مندان آن مرحوم تسلیت عرض می نمایم و از خداوند متعال برای آن مرحوم که از درد و رنج های این جهان رها شد، مغفرت و رحمت الهی و برای خانواده محترم ایشان که داغدار عزیز خود هستند صبر جمیل مسئلت می نمایم.
کد خبر 4894358
حمید نورشمسی
رضا کاری فعال صنف چاپ و عضو سابق هیئت مدیره اتحادیه لیتوگرافان تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با تأکید بر اینکه دولت نباید در حمایت از مردم و جامعه اصناف در برابر کرونا تبعیض قائل شود، گفت: بنگاه های اقتصادی کوچک در بحران ها آسیب پذیرتر هستند.
وی ادامه داد: صنعت چاپ و نشر یکی از صنایعی است که بنگاه های اقتصادی بسیار کوچک در آن فعالیت دارند. صنعت چاپ رسالتی دوسویه دارد، یک بخش آن فرهنگ و نشر کتاب است و بخش دیگر بحث بسته بندی که ارتباط مستقیمی با صنایع دیگر من جمله صنایع بهداشتی و غذایی که در روزهای فعلی فعالیت بسیاری می کنند، دارد.
کاری گفت: در صنایع کشور ما بنگاه های اقتصادی کوچک حرف اول را می زنند و بنگاه های اقتصادی بزرگ سهم کوچکی در گردش اقتصادی دارند، ما نیز در صنعت چاپ دو رسالت فرهنگی داریم رسالت فرهنگی که با چاپ نشریات سر و کار دارد و رسالت صنعتی که در چاپ بسته بندی دنبال می شود.
وی گفت: در حوزه نشر با تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران چاپخانه ها ضرر بسیاری را متحمل شدند، البته به فروش اینترنتی کتاب توجه شد تا ضرر ناشی آن برای ناشران کمتر باشد، اما به ضرر چاپخانه داران توجهی نشد.
کاری ادامه داد دومین ضرر صنعت چاپ، در حوزه بسته بندی است، بخش بزرگی از گردش مالی این صنعت در حوزه بسته بندی است که با تعطیلی چاپخانه ها ضرر زیادی وارد شده است.
مدیر لیتوگرافی کاری افزود: دولت به این نکته توجه نداشت که با تعطیلی چاپخانه ها تنها چاپخانه هایی که به امر انتشار روزنامه ها و کتاب می پرداختند تعطیل نشدند، بلکه چاپ بسته بندی نیز تعطیل شده است. محصولات دارویی، بهداشتی و پزشکی باید در بسته بندی عرضه شوند و اگر چاپخانه ها تعطیل شوند، بسته بندی نیز وجود ندارد که در اختیار این کارخانه ها قرار بگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برآوردی از خسارت وارد شده به صنعت چاپ وجود دارد یا خیر؟ گفت: هنوز زود است که بخواهیم خسارت ها را برآورد کنیم اما تاکنون باید رقم سنگینی باشد، چرا که چاپخانه ای معمولی با یک دستگاه چهار رنگ حداقل باید روزی 30 کار بزند، یعنی 7 میلیون و 500 هزار تومان هر چاپخانه با چندین دستگاه در روز مشغول به کار است، یعنی روزانه نزدیک به 20 تا 25 میلیون تومان هر چاپخانه ضرر کرده است. در سوی دیگر یک لیتوگرافی روزی 4.5 میلیون تومان باید کار کند. تا گردش اقتصادی اش ادامه دار باشد، در شرایط فعلی می توان گفت، چاپخانه ها و لیتوگراف ها بسیار متضرر شده اند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این مطالبات را با وزیر ارشاد یا وزیر صنعت مطرح کرده اید، گفت: متأسفانه انسجام جامعی در صنعت چاپ وجود ندارد، انتظار ما این بود که اتحادیه های چاپ و لیتوگرافی تمام همّ و غمّشان این باشد که به مسائل صنفی توجه کنند.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، برای اولین بار در سینمای ایران، یک فیلم سینمایی بدون اکران عمومی و به صورت مستقیم به شبکه نمایش خانگی می آید. این فیلم که خروج حاتمی کیاست، با توجه به شیوع ویروس کرونا با تصمیم سازمان هنری رسانه ای اوج و موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مراجع قانونی نمایش در کشور، به صورت اینترنتی عرضه می شود.
تازه ترین اثر ابراهیم حاتمی کیا از اوایل هفته آینده در سامانه های فیلیمو و نماوا منتشر می شود و طبق اطلاعات کسب شده توسط خبرنگار فارس، قیمت تماشای آنلاین این فیلم بین 10 تا 15 هزار تومان تعیین خواهد شد.
همچنین به منظور جلوگیری از قاچاق فیلم، امکان دانلود آفلاین آن وجود ندارد. ضمن اینکه هر بلیت خریداری شده فقط 24 ساعت اعتبار دارد و پس از آن، تماشای فیلم مقدور نخواهد بود. در این مدت، امکان تماشای فیلم به دفعات برای کاربر امکان پذیر است.
مدت اکران اینترنتی فیلم سینمایی خروج 60 روز تعیین شده است.
انتهای پیام/
این تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: اساسی ترین ایرادی که در حوزه سریال های مناسبتی شاهد آن هستیم نبود اتاق فکر با بهره گیری از خبرگان و نخبگان حوزه و دانشگاه در رشته های مرتبط مثل جامعه شناسی، روانشناسی، کارشناسان دینی و کسانی که با حوزه رسانه و تکنولوژی و توانمندی های رسانه در عصر حاضر آشنا باشند، است.
وی ادامه داد: این افراد باید با هنرمندان و برنامه سازان خوب تلویزیون همفکری و همدلی داشته باشند تا به ایده پردازی های ناب دست پیدا کنند اما جای این اصل اساسی در سازمان صدا و سیما به شدت خالی است. اتاق فکرها و شوراهایی هم که در سازمان وجود دارد اغلب متشکل از افرادی است که فاقد این ویژگی ها هستند، افرادی قدیمی و تکراری که خروجی شان باعث شده بعد از گذشت بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد سریال هایی باشیم که نه تنها هیچ جذابیتی ندارند بلکه با دیدن آن ها حسرت و افسوس گذشته را بخوریم و هر سال بگوییم دریغ از پارسال!
فارسیجانی در همین راستا خاطرنشان کرد: هیچ گونه نوآوری، محتوای مناسب، استفاده از تکنولوژی به روز و مناسب و... در تولیدات نمایشی سازمان دیده نمی شود که دلیل اصلی آن فاصله گرفتن از هنرمندان و نخبگان فکری جامعه است. بی تردید تا زمانی که مدیران سازمان به آدم های تکراری که مرتب در همه جا حضور دارند و دیده می شوند بسنده کنند اوضاع بهبود پیدا نمی کند.
این کارشناس فرهنگی در بخش دیگری از این گفتگو به مسأله جوانگرایی اشاره کرد و اظهار داشت: ما نباید از یاد ببریم جوانان زمانی می توانند موفق عمل کنند که در کنار پیشکسوتان تعلیم گرفته باشند؛ نشاندن یکباره جوانان در پست ها و مسندهای مدیریتی به شدت کاری غلط است. مدیران صدا و سیما که همواره در حال آزمون و خطا هستند باید از تجربیات پیشکسوتان و مدیران موفق گذشته و نخبگان حوزه و دانشگاه به خوبی بهره بگیرند تا بتوانند از این بحران که دامان محصولات تولیدی صدا و سیما را گرفته عبور نمایند.
پدیدآورنده کتاب منشور سینما با اشاره به یکایک سریال های نوروزی 99 گفت: زمانی که سریال پایتخت6 در حال پخش بود مرتب در این اندیشه بودم که ای کاش زمانی که این مجموعه در اوج خودش بود تمام می شد و مدیران سیما از سریالی جدید با طرحی جدید حمایت می کردند تا امروز وضعیت پایتخت به اینجا کشیده نمی شد!
وی افزود: متأسفانه نه تنها در سریال پایتخت6 که در سریال های دوپینگ ، کامیون و میانبر هم سطح محتوا بسیار نازل بود. به نیازهای جامعه در هیچ یک از این سریال ها توجهی نمی شد. متأسفانه فیلمنامه های این آثار بسیار ضعیف بودند و نشان از آن داشتند که در حوزه آسیب های اجتماعی نویسندگان توجیه نیستند و مشاوران خوبی هم با آن ها همکاری نمی کنند. نبود کار تیمی در حوزه فیلمنامه نویسی و کارگردانی باعث شده تا افراد مرتبا به تکرار و پسرفت دچار شوند.
فارسیجانی سپس با بیان اینکه عدم حضور نیروهای متعهد، متدین و انقلابی باعث تولید آثار نازل در تلویزیون شده است تصریح کرد: جای نیروهای انقلابی در تولیدات صدا و سیما به خصوص در بخش سریال سازی به شدت خالی است. نیروی های حزب الهی و انقلابی در پیچ و خم های عجیب فرآیند کارهای نمایشی تحویل گرفته نمی شوند و در عوض کارهای سنگین و کلیدی به افرادی سپرده می شود که اگر به آن ها ضدانقلاب نگوییم، به هیچ عنوان به انقلاب اسلامی هم تعلق خاطر ندارند!
وی در همین راستا تأکید کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری وقتی کارها به افراد غیرمتعهد واگذار می شود نمی توان توقع خروجی مناسب از آن ها داشت و از این رو بنده عرض می کنم تا زمانی که مدیران سازمان صدا و سیما به این نتیجه نرسند که باید تغییرات اساسی در این سازمان ایجاد و تولیدات را به دست نیروهای انقلابی و وفادار به نظام بسپارند، وضعیت به همین روال باقی خواهد ماند.
این کارشناس فرهنگی در خاتمه این گفتگو با تأکید بر اینکه همانطور که در سینما به دوران فیلمفارسی بازگشته ایم تلویزیون هم در حال رجعت به آن دوران تاریک است اظهار داشت: متأسفانه جماعتی که سینما را به انحطاط کشیدند در تلویزیون هم نفوذ کرده اند و ما این مطلب را از خروجی آثار آن ها شاهد هستیم. آسیب نیروی انسانی، محتوایی و سیاست گذاری در تولیدات تلویزیونی به شدت مشهود است و من امیدوارم هرچه سریع تر برای برون رفت از این بحران تدبیری اساسی اندیشه شود.
دنیای سینما:
جزییات حمایت سازمان سینمایی از عرضه فیلم های اکران نشده در شبکه نمایش خانگی اعلام شد.
به گزارش دنیای سینما به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی پیرو مصوبه کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما مورخ 28 اسفند 98 فیلم های سینمایی اکران نشده درصورت عرضه در شبکه نمایش خانگی معادل 20 درصد مبلغ قرارداد علاوه بر قراردادی که با آن سامانه ها دارند مورد حمایت قرار می گیرند.
شرایط این حمایت به شرح زیر است :
1- قرارداد فیلم با سامانه ویدئویی درخواستی (دارای مجوز از سازمان سینمایی) ارائه شود.
2- فیلم مطابق پروانه مالکیت، متعلق به بخش خصوصی باشد. مبلغ حمایتی سازمان سینمایی به نسبت سهامداران توزیع می شود.
3- فیلم دارای پروانه نمایش سینمایی ( بجز گروه هنر و تجربه) باشد.
4- فیلم تاکنون اکران نشده باشد.
5- پروانه نمایش فیلم متعلق به سال 96 به بعد باشد .
6- درخواست ها حداکثر تا پایان فروردین ماه سال جاری ارائه می شود.
7-در راستای شفافیت، اسامی فیلم های مورد حمایت به تفکیک میزان حمایت و قرارداد، منتشر می شوند.
جزییات حمایت سازمان سینمایی از عرضه فیلم های اکران نشده در شبکه نمایش خانگی اعلام شد که بر اساس آن، سازمان سینمایی معادل 20 درصد قیمت فروخته شده فیلم، به صاحب فیلم پرداخت نقدی خواهد کرد.
به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی؛ پیرو مصوبه کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما مورخ 28 اسفند 98 فیلم های سینمایی اکران نشده درصورت عرضه در شبکه نمایش خانگی معادل 20 درصد مبلغ قرارداد علاوه بر قراردادی که با آن سامانه ها دارند مورد حمایت قرار می گیرند.
شرایط این حمایت به شرح زیر است:
1- قرارداد فیلم با سامانه ویدئویی درخواستی (دارای مجوز از سازمان سینمایی) ارائه شود.
2- فیلم مطابق پروانه مالکیت، متعلق به بخش خصوصی باشد. مبلغ حمایتی سازمان سینمایی به نسبت سهامداران توزیع می شود.
3- فیلم دارای پروانه نمایش سینمایی ( بجز گروه هنر و تجربه) باشد.
4- فیلم تاکنون اکران نشده باشد.
5- پروانه نمایش فیلم متعلق به سال 96 به بعد باشد .
6- درخواست ها حداکثر تا پایان فروردین ماه سال جاری ارائه می شود.
7-در راستای شفافیت، اسامی فیلم های مورد حمایت به تفکیک میزان حمایت و قرارداد، منتشر می شوند.
دنیای سینما:
شکستن همزمان بیست استخوان ساخته برادران محمودی وارد شبکه نمایش خانگی می شود.
به گزارش دنیای سینما به نقل از روابط عمومی فیلم، شکستن همزمان بیست استخوان با نام بین المللی رونا مادر عظیم به کارگردانی جمشید محمودی و تهیه کنندگی نوید محمودی از فردا سه شنبه 19 فروردین ماه در شبکه نمایش خانگی توزیع خواهد شد.
شکستن همزمان بیست استخوان به تازگی جایزه تنوع فرهنگی یونسکو را از جشنواره آسیا پاسفیک ، دو جایزه معتبر جشنواره وزول فرانسه و جایزه هیات داوران اتحاد مذاهب را از جشنواره مانهایم و هایدلبرگ دریافت کرده است و بیش از بیست و پنج حضور موفق بین المللی داشته است.این فیلم محصول مشترک ایران و افغانستان است و به عنوان نماینده اسکار از طرف سینمای افغانستان به آکادمی اسکار معرفی شده است. همچنین در جشنواره جهانی فیلم فجر دیپلم افتخار بهترین فیلم در بخش بین الادیان و دیپلم افتخار بهترین فیلم آسیایی را کسب کرد.
محسن تنابنده، مجتبی پیرزاده، فرشته حسینی، فاطمه حسینی، فاطمه میرزایی، محیی رضایی، سعید چنگیزیان و علیرضا استادی در این فیلم نقش آفرینی کرده اند.
عوامل فیلم عبارتند از: نویسنده و کارگردان: جمشید محمودی، تهیه کننده: نوید محمودی مدیر فیلمبرداری: کوهیار کلاری، صدابردار: مهدی صالح کرمانی، صداگذار: بهمن اردلان، طراح صحنه: مهدی موسوی، طراح لباس: غزاله معتمد، طراح گریم: سعید ملکان، آهنگساز: سهند مهدی زاده، تدوین: جمشید محمودی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز:، روزبه سجادی حسینی، منشی صحنه: فائزه گرکانی، مدیر تولید: علیرضا باقربیگی، عکاس: فتاح ذی نوری، جلوه های ویژه بصری: علیرضا قادری اقدم، طراح پوستر: طراح پوستر: بهزاد خورشیدی و روابط عمومی: سپیده حیدرآبادی.
به گزارش شهرآرانیوز، سجاد نوروزی افزود: در بعضی مواقعِ سال مانند ماه رمضان و ماه محرم، فروش سینما بسیار پایین است به علاوه این که سینماها دو شیفت نیرو لازم و هزینه های جاری فراوانی نیز دارند.
وی خاطرنشان کرد: ما در کشورمان صنعت نیم بند سینما را داریم که با همه ایرادات و مشکلات به بخشی از جامعه سرویس دهی می کرده است.
نوروزی گفت: این سرویس دهی برای روزگار بعد از کرونا بسیار حیاتی است و اگر دچار اختلال کارکردی شود، با مشکلات عجیب وغریبی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: اکثر سینماداران به نیم بها شدن بلیت سینما در روزهای غیر از آخر هفته راضی هستند. سه شنبه ها که بلیت نیم بها است آمار مراجعه مخاطبان نشان می دهد که مخاطب سینما کم نیست و این پیشنهاد ما است که قیمت بلیت در طول هفته، به جز آخر هفته نیم بها شود.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، امروز سازمان سینمایی جزییات حمایت از عرضه فیلم های اکران نشده در شبکه نمایش خانگی را اعلام کرد
که بر اساس آن، فیلم های غیردولتی که پس از سال 96 ساخته شده اند و تا کنون فرصت اکران نیافته اند، در صورت عرضه در VODها، به اندازه 20 درصد مبلغ قرار داد از حمایت سازمان سینمایی برخوردار می شوند. به نظر می رسد با این حمایت ویژه در ایام تعطیلی سینماها به دلیل شیوع ویروس کرونا، راه برای این تجربه جدید هموار شود.
علی سرتیپی تهیه کننده و پخش کننده سینما درباره نمایش فیلم های اکران نشده در شبکه نمایش خانگی، به فارس گفت: در شرایط فعلی که برای سینمای ایران بوجود آمده است، هر کمکی می تواند برای مجموعه سینما مفید باشد.
وی ادامه داد: امروز در شرایطی قرار داریم که سینماها امکان اکران فیلم ها را ندارند و قطعا در آینده با انبوهی از فیلم ها برای نمایش مواجه خواهیم بود و اینکه این فیلم ها بتوانند در چرخه مجدد تولید و نمایش قرار گیرند قطعا به نفع سینما خواهد بود.
* سرتیپی: موافق نمایش فیلم ها در شبکه نمایش خانگی هستم
سرتیپی یادآور شد: نکته مهم در شرایط امروز این است که باید حواسمان به سالن های سینما هم باشد زیرا هزینه زیادی برای ساخت سالن ها شده است و علاوه بر آن هزاران پرسنل داریم که از طریق همین سالن ها امرار معاش می کردند و با مشکل بوجود آمده روزهای سختی در پیش دارند.
این تهیه کننده با بیان اینکه در شرایط فعلی موافق نمایش فیلم ها در شبکه نمایش خانگی است، گفت: جدای از تعطیلی فعلی سینماها به خاطر شیوع کرونا خوب است تا تعدادی از فیلم ها در این سامانه نمایش داده شوند و این امر نیازمند حمایت دولت است که خوشبختانه امروز این امر محقق شده است.
سرتیپی خاطرنشان کرد: درحال حاضر چند فیلم در دست دارم که درحال مذاکره با سرمایه گذاران آنها هستیم تا در شبکه نمایش خانگی نمایش دهیم.
وی بابیان اینکه سینماگران نیاز به حمایت بیشتری دارند زیرا آسیب زیادی دیدند، ادامه داد: امروز شرایط سینمای ایران خاص است و هر کمکی به بدنه سینمای ایران کمک بزرگ و مفیدی است.
* اطیابی: عرضه اینترنتی برای فیلم های پرفروش مناسب نیست
سید مسعود اطیابی هم نمایش فیلم های اکران نشده در شبکه نمایش خانگی را مفید دانست و به فارس گفت: قطعا بخشی از فیلم هایی که در طول سال نمایش داده می شوند با اقبال خوبی از طرف مخاطب و فروش مواجه نخواهند بود بنابراین شبکه نمایش خانگی برای آنها بستر خوبی است.
وی ادامه داد: با شیوع کرونا و تعطیلی سینماها فیلم ها فصل خوب اکران را از دست داده اند و در فضای بوجود آمده نمایش آنها در شبکه نمایش خانگی خوب است، البته برای فیلم های پرفروش اتفاق خوبی نخواهد بود زیرا هزینه زیادی صرف تهیه آنها شده است و قطعا با این روش سرمایه آنها برنمی گردد.
تهیه کننده خروس جنگی بیان داشت: ما قطعا از این طرح حمایت می کنیم زیرا برخی فیلم ها در اکران عمومی موفق نخواهند بود و شبکه نمایش خانگی می تواند به آنها کمک کند زیرا این سامانه مخاطبان خاص خود را دارد.
وی همچنین گفت: در چنین شرایطی سازمان سینمایی و شبکه نمایش خانگی هردو باید از فیلم ها حمایت کنند. شبکه نمایش خانگی باید با هزینه بالاتری این فیلم ها را خریداری کند تا بخشی از سرمایه ای که صرف ساخت فیلم ها شده به آنها برگردد.
اطیابی در پایان یادآور شد: برخی فیلم ها که تجاری نیستند و خود صاحبان فیلم ها می دانند که در اکران فروش خوبی نخواهند داشت بهتر است قبل از شکست در اکران عمومی وارد شبکه نمایش خانگی شوند.
* اسماعیلی: فیلم های کودک هم در سبد VODها قرار بگیرند
حبیب اسماعیلی تهیه کننده و پخش کننده سینما درباره نمایش فیلم های اکران نشده در سامانه vod گفت: با توجه به شرایط فعلی که فیلم ها امکان اکران در سینماها را ندارند نمایش فیلم ها درشبکه نمایش خانگی می تواند کمک خوبی برای آنها باشد زیرا برخی از فیلم ها در اکران عادی فروش خوبی ندارند.
وی با بیان اینکه فیلم ها اکران در دو فصل نوروز و عید فطر را از دست داده اند، ادامه داد: یکی دیگر از مزیت های نمایش فیلم های اکران نشده در شبکه نمایش خانگی این است که از ترافیک اکران کم می کند و فیلم ها در شرایط بهتری نمایش داده می شود. این نکته را هم باید درنظر بگیریم که اکران در سینما و vod ها هرکدام مخاطب خاص خود را دارند بنابراین نباید نگران از دست دادن مخاطب باشیم.
این تهیه کننده با بیان اینکه فیلم ها نیازمند حمایت هستند، خاطرنشان کرد: سازمان سینمایی درصدی را به عنوان حمایت برای نمایش فیلم ها در شبکه نمایش خانگی علاوه بر قراردادی که صاحبان فیلم با این سامانه دارند، درنظر گرفته است اما بهتر است این حمایت بیشتر شود و شرایط قبل از شیوع کرونا را کنار بگذاریم زیرا با این اتفاق فیلمسازها آسیب جدی دیده اند.
وی همچنین یادآور شد: بسیاری از همکاران ما پیگیر شرایط اکران شبکه نمایش خانگی بودند و این اقدام در شرایط فعلی می تواند کمک خوبی برای سینماگران باشد.
تهیه کننده سرکوب گفت: طبیعی است که در گذشته فیلم های تجاری امکان فروش بیشتر و بهتری داشتند اما اکران در شبکه نمایش خانگی می تواند همراه با تنوع ژانر باشد و تقریبا فیلم ها در شرایط مساوی قرار می گیرند و در این سبد فرهنگی با توجه به تعطیلی مدارس حتی فیلم های کودک هم می تواند قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تنوع ژانر بسیار مهم است، ادامه داد: در گذشته شاهد بودیم که فیلم های اجتماعی فروش خوبی داشتند بنابراین نباید در این طرح جدید تنها به نمایش فیلم های کمدی بسنده کنیم زیرا مخاطب امروز فیلم ها تنها برای سرگرمی نمی خواهد.
اسماعیلی یادآور شد: درحال حاضر خود من پخش کننده چند فیلم اکران نشده هستم که سعی دارم با مذاکراتی با تهیه کننده فیلم ها، آنها را روانه شبکه نمایش خانگی کنم.
انتهای پیام/
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، ویروس ها شوخی شوخی به آدم ها حمله کردند، آدم ها جدی جدی مردند. این چند کلمه تغییریافته همان شعر معروفی است که حالا انگار قصد خاطره شدن و رنگ کهنگی گرفتن هم ندارد.
کرونا آمد و مثل خیلی جاهای دیگر سینماها هم بسته شدند. بخشنامه ها یک هفته یک هفته دوری تماشاگر و پرده سینما را تمدید کرد و حالا هم که آنقدر این تعطیلی طولانی شده که یادمان رفته سینما هم در روزهای کرونا احوال وخیمی دارد.
سینمادارها روزهای اول رفتند سراغ ضدعفونی کردن سالن و صندلی اما بعد که موضوع جدی تر شد کارکنان را فرستادند خانه و کرکره را کشیدند پایین.
حرف از بیکاری آپاراتچی و مسئول کنترل بلیت و نگهبان و فروشنده ای است که پشت دکه تنها نشسته تا به جماعت عشق فیلم از دریچه گیشه نقشه ورود به جزیره فراموشی ایام برای 2ساعت را بفروشد.
کرونا مانده و زمان تلألو نور بر پرده سینما فعلا نامشخص است، سینمادار از کاسبی افتاده و در همان گام اول کارکنانش را تعدیل کرده و از آنها خواسته که سینما را فراموش کنند.
این موج به خطر افتادن کار جماعت سینمایی از کسادی بازار چهره های جلوی دوربین و دانه درشت های پشت دوربین شروع شده و حالا به جزئی ترین واحد شبکه سینما یعنی کارکنان سینماها بسط یافته است.
بیکاری کارکنان سینما جدی است، آنقدر جدی که رئیس سازمان سینمایی در توییتر اعلام کرده:
استفاده سینماها و سایر مراکز خدماتی سینمایی از حمایت ها، تسهیلات و منابع سازمان سینمایی (اعم از مستمر و مصوبات ویژه کرونا) منوط به آن است که همکاران خود را اخراج نکنند .
سالن دارها هم با اشاره به تعطیلی بیش از چهل روزه سینماها و از آن مهم تر بلاتکلیفی درباره زمان بازگشایی سینماها معتقدند باید جلوی ضرر را بگیرند و خواستند عذر همکارانشان را اینگونه توجیه می کنند.
سازمان سینمایی البته با تشکیل کارگروه کرونا، بنا دارد در نخستین گام از اقشار آسیب پذیر صنعت سینما ازجمله کارکنان سینماها با پرداخت مستقیم حمایت کند اما فعلا نه خبر خوشی درباره این پرداخت ها هست و نه خبر تلخ اخراج کارکنان به نقطه پایان می رسد.
حالا بماند که در بدنه سینما کارگران بسیاری بدون هیچ گونه حمایتی روزهای بیکاری و خانه نشینی و البته بدون دریافت دستمزد را سپری می کنند.
عجالتا 44روز است که قفل حسرت و نگرانی بر سردر سینماها زده شده، سالن ها خالی و آپارات ها خاموشند، فعلا فقط مرور سکانس های امیدوارانه از شلوغی سینماها قوت قلب است و دیگر هیچ...
لینک کوتاه لینک کپی شد
سینماسینما ، محرم براتی
از همان نخستین روزهای علنی شدن خبر، حتی وقتی انکار وجود ویروس کرونا در کشور محسوس تر از پذیرش آن بود و قبل از اینکه دستوری برای تعطیلی سالن های سینما، تئاتر و موسیقی صادر شود؛ ترس از ابتلاء به کرونا سالن های سینما را بدون تماشاچی کرده بود. بنابراین سالن های پخش فیلم در شمار اولین قربانیان این ویروس در میان همه اصناف بودند. احیانا در بازگشایی نیز در آخرین جای ممکن صف، کنار مدارس و دانشگاه ها قرار می گیرند. از این بابت البته گله ای نیست چون آنچه اهمیت دارد سلامت مردم است و چه کسی است که نداند رونق سینما در گرو سلامتی، سرزندگی و خوشحالی مردمی است که خیال آسوده دارند یا با حضور در سالن های سینما دنبال مجالی برای آسودگی خیال و نشاط خاطر می گردند.
از ابتدای توصیه به ماندن در خانه و تعطیلی سالن های سینما کمیته ای در سازمان سینمایی برای بررسی خسارت و جبران زیان حاصل از تعطیلی و بیکاری سینماگران تشکیل شد و آقای دکتر انتظامی در توییتر اهالی سینما را برای ارائه راهکار جبران خسارت به همفکری طلبید. همان روز نظراتم شامل ده بند و بیشتر حول محور جبران خسارتِ برای سینماداران؛ پخش کنندگان و صاحبان فیلم ها را از طریق یکی از دوست داران واقعی سینما به ایشان منتقل کردم. از جمله مواردی که پیشنهاد کردم یکی این بود که در بودجه سال آینده که امروز تبدیل به سال جاری شده است در بند درآمدهای مالیاتی سینما را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کنند اگر این اتفاق بیفتد بر اساس میانگین سال قبل مبلغی در حدود 40 میلیارد تومان به صورت عادلانه بر اساس میزان فروش بین سینمادار، دفاتر پخش و سرمایه گذاران فیلم ها تقسیم می شود. دیگر اینکه اگر امکانش بود و اراده ای هم وجود داشت در سال جاری از قید توسعه سالن های سینمایی بگذرند؛ در عوض منابع حاصل از این تغییر سیاست را برای کمک به سالن های سینمایی، خصوصا سینماهای تک سالنه در شهرستان های کوچک هزینه کنند تا از تعطیلی آنها جلوگیری شود چرا که ساخت سینما در دو یا سه شهر جدید به تعطیلی سینما در ده تا بیست شهر که سالیان سال است سالن های سینما را به دشواری باز نگه داشته اند نمی ارزد.
قصدی برای تکرار پیشنهادهایی که ارائه کردم نیست؛ یاداشت آقای مزلقانی را در پایگاه خبری تحلیلی سینماسینما خواندم که از دغدغه اش درباره بیکار شدن برخی از کارکنان سالن های سینمایی نوشته بود همه می دانند برقراری سالن های نمایش فیلم و افزایش صندلی های سینما یعنی تنومند شدن کل صنعت سینما. از طرفی سالن و پردیس های سینمایی نبض حیاتی صنعت سینما هستند که این سال ها چون ساخت پردیس های چند سالنه رونق داشت به صورت چشم گیری شاهد افزایش فروش و حتی بالارفتن شمار تولید فیلم های سینمایی بودیم از این رو باید خیلی از سالن های سینمایی مراقبت کرد.
چشم انداز روشنی از فردای بدون کرونا در صنعت سینما قابل تصور نیست اینکه آیا سینما بعد از کرونا قوی تر از امروز برمی گردد یا برای بقا نیاز به تنفس مصنوعی دارد را نمی توان با قطعیت گفت؛ آنچه روشن است وضعیت بغرنج و اورژانسی سالن های سینمایی در این روزهای بحرانی برای پرداخت هزینه ها و همچنان برای کارکنان سینما از نظر امنیت شغلی است. باید در این حال عجیب، هوای سینما را داشت و برای روز بعد از کرونا برنامه داشت تا فردا روز که سینماها کرکره ها را بالا کشیدند کاسه چه کنیم دست نگیریم.
طبیعی است که وقتی جامعه با بحران بزرگی مواجه می شود همه تمایل دارند کاری انجام دهند. تجربه نشان داده در این شرایط معمولا تصمیم های احساسی بیشتر از تصمیم های بلندمدت و موثر گرفته می شود. به هر حال تا اینجا طبق اعلام دولت قرار است 75 هزار میلیارد تومان به بنگاه های اقتصادی که در این مدت متضرر شده اند به صورت وام تعلق بگیرد کارگروه تشکیل شده در سازمان سینمایی باید سالن های سینمایی متعلق یا در اجاره بخشِ خصوصی را به عنوان بنگاه های اقتصادی نیازمند حمایت مالی برای دریافت وام به دولت معرفی کنند. در این صورت برای صاحبان سینماها غیر از مساله اخلاقی حمایت در شرایط بحران انگیزه مالی هم برای تداوم همکاری با تمامی کارکنان وجود خواهد داشت.
باید هرچه زودتر جلسه کارگروه کرونایی سینما تشکیل و در بدو شروع جلسه مصوبه قبلی در خصوص اختصاص وام ده میلیونی برای هر پرده سینما که نشان از عدم شناخت کافی از هزینه های اداره سینما بود را لغو و طی مصوبه ای رسمی هرگونه حمایت دولتی برای جبران ضرر سالن های سینمایی از جمله معافیت از مالیات یا پرداخت سهم حق بیمه کارکنان در بازه زمانی تعطیلی و یا دریافت وام دولتی را منوط به حفظ همه کارکنان کنند.
مهرداد فرید در گفت وگویی با ایسنا درباره اجرایی بودن شبکه وی.او.دی ملی بیان کرد: تاسیس این شبکه به فوریت عملی و اجرایی است و اتفاقا شرکت هایی در حال بررسی این موضوع هستند، اما از آنجا که سینمای ایران در چهل و یک سال گذشته به بدنه دولت وابسته بوده و بدون دولت نمی تواند گام مهمی را بردارد، وزارت ارشاد باید این موضوع را در سطح کاملا ملی ببینن و در این مسیر پیشقدم شود و وزارت ارتباطات را با خود همراه کند.
او افزود: مسلما دوران بعد از کرونا دیگر شبیه دوران پیش از کرونا نخواهد بود و در همه عرصه ها موضوعات از این زاویه بررسی خواهد شد، چون این ویروس معادلات حرفه ای کار در بخش های مختلف صنعتی را به هم زده و معادلات جدیدی را جایگزین می کند. بنابراین دولت باید آستین خود را بالا بزند و صنعت سینما را به خصوص در بخش تولید نجات دهد و آن را از وابستگی به سالن های سینما نجات دهد.
وی گفت: با توجه به این که در سالهای اخیر زیرساخت های مناسبی برای اینترنت ملی ایجاد شده، الان بهترین فرصت است تا موضوع تاسیس چنین شبکه ای به شکل ملی دیده شود. البته می دانم دولت باید شبکه ملی وی او دی را در قالب لایحه در مجلس به تصویب برساند.
فرید در این باره به تعداد زیاد سیم کارتهایی که از سوی اپراتورهای مختلف در اختیار مردم است،اشاره کرد و افزود: فرض کنید اگر تصویب شود که اپراتورهای موبایل ماهانه به اندازه 500 تومان روی اشتراک خود بگذارند و بعد صاحبان این سیم کارت ها قادر باشند فیلم هایی را که تولید می شود، در موبایلها یا تلویزیونهای هوشمند خود ببینند چه اتفاق مثبتی رخ می دهد؟ بعد هم متناسب با تعداد دفعات تماشای یک فیلم از صندوقی که پول ها به آن تزریق شده به صاحبان فیلم ها، هزینه پرداخت شود. این شیوه ای است که در کشور انگلستان برای اداره بنگاه بی بی سی طی دهه های گذشته بسیار موفق اجرا شده است.
او در پاسخ به اینکه در صورت تاسیس شبکه ملی وی.او.دی چه ضمانتی برای فعالیت بی دردسر آن ها با توجه به بحث هایی که میان وزارت ارشاد و صدا و سیما بر سر اداره این سامانه ها وجود دارد؟ گفت: من هم در جریان هستم که مجوز شرکت هایی که می توانند در قالب وی.او.دی خدمات ارائه کنند به سازمان صدا و سیما واگذار شده و با همین فرض اگر آینده این صنعت را ببینیم، باز فکر می کنم آنقدر ظرفیت بالا است که مردم از آن استقبال کنند و قاعدتاً در این حالت صدا و سیما نظارت های وسواس گونه و سنتی خود را در این قالب اعمال نخواهد کرد. چون محصولات این شبکه روی آنتن فراگیر تلویزیون ارسال نمی شوند و تماشاگران آن ها را به طور اختصاصی انتخاب می کنند. به همین دلیل بعید می دانم حتی صدا و سیما شرکت های ارائه دهنده این خدمات را دچار مضیقههای عجیب و غریبی کند که خودش به آن دچار است.
مهرداد فرید در پایان درباره اینکه بعضی از سینماگران تاکید دارند آثارشان اول روی پرده نمایش داده شود، هم گفت: من به عنوان کسی که هم کارگردانی می کنم و هم تهیه کنندگی، برایم بسیار جذاب است که فیلم اول برای یک مرد روستایی نمایش داده شود که سینمایی در اطراف محل زندگی اش نیست اما می تواند از طریق موبایلش فیلم مرا تماشا کند. این برای منخیلی بهتر است تا این که فیلم اول در سالنهای سینما اکران شود و بعد از دو سال، نسخه قاچاق شده به دست همان روستایی برسد. به نظرم روند سینمای ایران باید به سمتی باشد که بیشتر درآمد خود را از محل وی او دی ملی کسب کند و بهتر است اکران سالنی فیلمها، در اولویت بعدی باشد.
انتهای پیام
به گزارش سینماپرس ، همانگونه که قانونی شدن استفاده از دستگاه ویدیوی خانگی و راه اندازی شدن فروشگاه های عرضه محصولات تصویری در اوایل دهه 70 اجتناب ناپذیر بود و این امکان را در اختیار مخاطبان قرار داد که به جز آنتن تلویزیون و پرده سینما، گزینه دیگری هم برای تماشای آثار سینمایی داشته باشند، در اواخر دهه 80 هم بار دیگر همین ضرورت به شکلی دیگر تکرار شد. ماجرا این بود که هم محدودیت های مالی تلویزیون مانعی بود برای همکاری با طیف گسترده تری از کارگردانانی که تمایل به ساخت مجموعه های نمایشی داشتند و هم رویکرد محافظه کارانه و خط کشی شده این رسانه، اجازه پرداختن به تعدادی از مضامین و ایده ها را نمی داد؛ از این رو اجتناب پذیر بود که برای رفع این موانع، امکان ساخت سریال های نمایشی در نهادی به جز سازمان صدا و سیما فراهم شود.
در سال های آغازین شکل گیری این روند، نابسامانی های غیر قابل بخششی اتفاق افتاد؛ بی سرانجام رها شدن نخستین مجموعه های این شبکه یعنی قهوه تلخ و قلب یخی که مشتاقان فراوانی هم داشتند لطمه بزرگی بود که در همان ابتدای کار به شبکه نمایش خانگی وارد شد. پس از آن دوره با توزیع نسل جدید موفق مجموعه های شبکه نمایش خانگی شامل شهرزاد و عاشقانه ، وضعیت اطلاع رسانی و توزیع های هفتگی بسیار بهتر از پیش شد.
تفاوت های آشکار تلویزیون در مقایسه با شبکه نمایش خانگی
شبکه نمایش خانگی فضای بازتری برای طرح موضوعاتی که امکان مطرح شدن در تلویزیون را ندارند، است. در طول گذر زمان به نظر می آید حتی خیلی از مسائلی که در سینما نمی توان گفت در شبکه نمایش خانگی قابل طرح است. بنابراین این مدیا در قیاس با تلویزیون و سینما شبکه آزادتری محسوب می شود و به همین دلیل مردم از سریال های آن بیشتر استقبال می کنند.
تلویزیون سریال هایی دارد که اگرچه با محدودیت بیشتری نسبت به نمایش خانگی ساخته می شوند اما به دلیل استفاده از تکنیک های برتر مورد توجه مردم قرار می گیرد. این دو رسانه لزوما رقیب هم نیستند. البته شاید این پتانسیل وجود داشته باشد که نمایش خانگی رقیب تلویزیون باشد اما هنوز مردم این شبکه را درست نمی شناسند و سریال های آن را مستقیما نمی خرند و اغلب از طریق دانلود رایگان تماشا می کنند.
شبکه نمایش خانگی با وجود سریال های موفقی که داشته هنوز نتوانسته یک رقیب جدی برای تلویزیون شود، شاید به صورت مقطعی با سریال هایش مطرح شده است اما معمولا موفقیت او دائمی نبوده و مختص به یک دوره بوده است مثل زمان پخش سریال شهرزاد.
تلویزیون همیشه موفق است و از بابت ارائه سریال حتی اگر پربیننده هم نباشند، دستش پُر است و می تواند از خود دفاع کند. اگر نمایش خانگی پتانسیل رقابت هم داشته باشد، این اجازه به او داده نمی شود چون تا یک اندازه محدودی اختیار دارد و نمی تواند فراتر رود.
شبکه نمایش خانگی در گذشته مبتذل بود و رسانه ای برای توزیع سریال های سوپرمارکتی تلقی می شد و محصولات آن بیشتر به عنوان فیلم های شانه تخم مرغی نام می گرفت اما به مرور زمان این شبکه توانست با ارتقای تکنیک محصولات خود، جایگاه بهتری پیدا کند هرچند که هنوز مانده تا به جایگاه اصلی خود برسد.
استارهایی که دل به نمایش خانگی دادند
در سال های اخیر به خصوص دهه 90 شبکه نمایش خانگی به لحاظ کیفی محصولاتش ارتقا پیدا کرده است، شاید دلیل اینکه استارهای سینما به آن روی خوش نشان دادند همین است. مثل سریال هایی نظیر دل و مانکن که بازیگران آن بیشتر از بازیگران سینما هستند.
بازیگران این مدیا به دو دسته تقسیم می شوند. برخی از بازیگران سینما که تاریخ مصرفشان گذشته و دیگر روی بورس نیستند و دستمزدهای بالا به آنها پیشنهاد نمی شود برای اینکه شهرت شان را حفظ کنند مجبور هستند در کارهای مختلف بازی کنند. بیشتر کسانی که در سینما پیشنهادات بالایی ندارند سر از شبکه نمایش خانگی در می آورند.
درمقابل تعدادی هم هستند که هوشیارانه نقش خود را انتخاب می کنند. یعنی در عین حال که در سینما محبوب و استارهستند در شبکه نمایش خانگی هم کار می کنند و به پیشنهاداتشان فکر می کنند و قطعا دستمزدهای بالاتری نیز طلب می کنند.
فراموش نکنیم نمایش خانگی این امکان را برای هنرپیشه فراهم می کند تا با گریم جذاب تر، آرایش غلیظ تر و پوشش شیک تر جلوی دوربین ظاهر شود. بسیاری از هنرپیشه ها دوست دارند بیش از آنچه تلویزیون به آنها اجازه می دهد، شیک جلوه کنند و ظاهر جذاب تر داشته باشند که این مورد متاسفانه درباره بازیگران مرد هم صدق میکند. بنابراین چون نمایش خانگی به این نیاز آنها پاسخ می دهد به سمت آن می روند.
*دانشجو
به گزارش سینماپرس ، سینما عملاً فرصت اکران نوروزی را از دست داد؛ بهترین زمان اکران فیلم در سینماها سال گذشته بیش از 17 میلیارد تومان برای سینما درآمد داشت، رقمی که امسال به صفر رسید. اکنون صنعت سینما با وضعیت بغرنجی روبه رو شده است. درآمد اکران فیلم های ساخته شده که باید به باقی چرخه اقتصادی سینما کمک کند، عملاً از چرخه خارج شده است. اکنون در شرایطی که مردم در خانه مانده اند، باید سینما را به خانه ها برد. کشور چین بسیار زودتر از ایران دستور تعطیلی سینماها را برای کنترل شیوع کرونا صادر کرد. شرکت های پخش کننده فیلم در این کشور برای جبران خسارت های وارده، اکران آنلاین فیلم را اجرایی کردند؛ رویکردی که شاید به ضرر سینمادارها تمام می شد، اما حداقل باعث می شد شرکت های فیلمسازی در چین با ضرر کمتری روبه رو شوند.
شجاعت خروج
اکنون در ایران نیز قرار است با آغاز اکران فیلم ها روی سامانه های ارائه برخط محصولات تصویری، نقطه عطفی در تاریخ سینمای ایران شکل گیرد. اولین فیلمی هم که شجاعانه ریسک چنین کاری را پذیرفته است، خروج ساخته حاتمی کیا است. سومین همکاری مشترک سازمان اوج و حاتمی کیا که این بار در قالب یک داستان اجتماعی برخاسته از یک واقعه مستند، به بی عدالتی ها اعتراض می کند. این اقدام اوج واکنش های متعددی را به دنبال داشته است. علی سرتیپی، پخش کننده خروج می گوید: امیدوارم این اتفاق شروع کننده مسیری برای آینده باشد تا فیلم های دیگری که در نوبت اکران هستند به ویژه آن هایی که ممکن است روی پرده فروش بالایی نداشته باشند از این طریق عرضه شوند. سرتیپی درباره این ریسک و پذیرش اینکه اولین اکران آنلاین خروج باشد، تأکید می کند: اکران آنلاین باید با یک فیلم خوب شروع شود تا بتوان بر آوردی روی آن انجام داد. از آنجا که فیلم خروج اثری خوب و مطرح در جشنواره بود، به لحاظ فروش می توانستیم با این مدل اکران روی آن حساب کنیم به همین دلیل در شرایط فعلی این تصمیم را گرفتیم و امیدواریم سالن ها که باز شدند شرایطی به وجود آید تا باز هم از این فضا بتوان استفاده کرد؛ چراکه همیشه با این مشکل مواجه بودیم که برخی فیلم ها برای اکران روی پرده سینما ساخته نشده اند و بهتر است در شکل های دیگری از نمایش، اکران شوند.
این پخش کننده می گوید: تهیه کننده و کارگردان این فیلم ریسک بزرگی انجام می دهند و در واقع خط شکنی می کنند و اگر من بودم شاید واقعاً جرئت انجام این کار را نداشتم، ولی از اینکه دوستان اینطور خط شکنی کردند امیدوارم نتیجه خوبی بگیریم. شهاب اسفندیاری، مدرس سینما و رئیس دانشگاه صداوسیما، در یادداشتی با ستایش از اکران آنلاین خروج می نویسد: اتفاق مهمی است. اولین تولید بزرگ و دارای پروانه نمایش که پس از یک اکران محدود (در جشنواره فجر) مستقیم در اینترنت عرضه می شود. اوج کاری را انجام داده که نتفلیکس سال ها قبل شروع کرد و به تغییر مناسبات پخش و اکران در امریکا انجامید. در ابتدا بحث انگیز بود ولی کم کم جا افتاد.
نقش آفرینی سازمان سینمایی
سازمان سینمایی از پیش از عید نوروز در پی تنظیم راهکاری برای جبران خسارت تعطیلی سینماها بوده، ولی تا کنون به راهکار مؤثری نرسیده است. با این حال با حمایت از اکران آنلاین فیلم خروج از مشوق های اکران فیلم های سینمایی در سامانه های آنلاین خبر داد. سید مهدی طباطبایی نژاد، معاون ارزشیابی سازمان سینمایی می گوید: سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اینکه فیلم های تازه، از صف اکران خارج شوند و به سامانه های نمایش درخواستی بروند استقبال می کند و در بخش خصوصی هم با پرداخت 20 درصد رقم قراردادشان پس از بارگذاری در شبکه وی اودی از آن ها حمایت می کند. این اتفاق به این دلیل می افتد که در حال حاضر سینماها تعطیل هستند و یکی از مسئولیت های سازمان سینمایی این است که برای مخاطب فیلم های سینمایی خوراک لازم را تدارک ببیند.
معاون سازمان سینمایی درباره ظرفیت های سامانه های آنلاین برای رونق دهی به سینما بیان می کند: درحال حاضر سامانه نمایش های درخواستی بیش از 2 میلیون نفر کاربر دارد و فیلم های پرفروش ما در بالاترین حد مخاطب به این رقم می رسند، در حالی که این کاربرها هر کدام در کنار اعضای خانواده رقمی بیش از این را شامل می شوند که با میانگین چهار نفر در هر خانواده تبدیل به 8 میلیون نفر می شود.
موضوع ارتقای ظرفیت شبکه نمایش خانگی، مسئله ای است که مورد توجه معاون سابق سازمان سینمایی نیز قرار گرفته است. ابراهیم داروغه زاده، دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، در توئیتی می نویسد: اگر تعداد مشترکین VO ها (سامانه های اینترنتی پخش فیلم) به حداقل 5 میلیون مشترک برسد، بسیاری از مشکلات اقتصادی سینما و اکران حل خواهد شد. این روزها بسیاری از فعالان حوزه سینما امیدوارند با اکران آنلاین، بن بست به وجود آمده در سینما را از بین ببرند. علیرضا داوودنژاد، کارگردان سینما با اشاره به اینکه بیش از 100 فیلم سینمایی اکران نشده در سینمای ایران وجود دارد، پیشنهاد می کند با پایین آوردن هزینه اینترنت، همه این فیلم ها از طریق سامانه های آنلاین به نمایش درآیند. به گفته داوودنژاد با نمایش آنلاین می توان فیلم های اکران نشده جشنواره های قبلی فجر را نیز اکران کرد.
تجربه کنسرت آنلاین یعنی سینما هم می تواند
محمد صراف، رئیس انجمن صنفی وی اودی وای پی تی وی می گوید: طرحی را با عنوان سینما آنلاین تهیه کرده و به معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای عالی تهیه کنندگان داده تا از طریق آن فیلم های اکران نشده بر بستر پلتفرم های آنلاین به نمایش درآیند. صراف می گوید: این روش صرفاً امکان نمایش دارد و مخاطب امکان دانلود فیلم را نخواهد داشت. او ادامه داد: در این طرح با نام سینما آنلاین که روی بستر فیلم نت و سیار پلتفرم ها اجرا می شود، فیلم ها و آثار سینمایی که اکران نشده اند به شکل سانس بندی بلیت فروشی می شود و مخاطبان فقط با خرید بلیت و به صورت آنلاین می توانند فیلم ها را تماشا کنند.
صراف افزود: در این طرح هر مخاطب در یک سانس مشخص بلیت خود را می خرد و فقط می تواند فیلم مورد نظرش را در همان سانس و به صورت آنلاین تماشا کند و امکان دانلود نخواهد داشت. حتی اگر مخاطب بتواند فیلم را دانلود کند به دلیل رمزگذاری های صورت گرفته، فایل دانلود شده قابل اجرا نخواهد بود. صراف با بیان اینکه هم اکنون ما تجربه پخش کنسرت های آنلاین را داریم که فقط در سه روز ابتدایی بیش از پنج میلیون نفر به صورت زنده کنسرت ها را نگاه کردند، می افزاید: برای این روزها که مردم در خانه هستند تصور می کنیم استقبال خوبی از این طرح شود.
*جوان
سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : فیلم سینمایی خروج آخرین اثر سینمایی ابراهیم حاتمی کیا است که به تهیه کنندگی حبیب الله والی نژاد و با بازی فرامرز قریبیان ، پانته آ پناهی ها ، جهانگیر الماسی ، سام قریبیان ، کامبیز دیرباز ، گیتی قاسمی ، محمدرضا شریفی نیا و محمد فیلی است، با داستانی قهرمان محور و به سبک خاص حاتمی کیا برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر به اکران درآمد اما برخلاف توقع ها نتوانست برای حاتمی کیا، والی نژاد و قربیان جایزه ای به ارمغان بیاورد، حال گویا همان تک اکران جشنواره اولین و آخرین اکران این فیلم در سینما خواهد شد.
فیلم خروج داستان گروهی از کشاورزان روستایی را روایت می کند که شرکت سهامی آب، هنگام تخلیه سد آب شور به اشتباه آب را روانهٔ زمین های کشاورزی آنها می کند و باعث خرابی تمامی محصولات آنها می گردد، آنها پس از آن که از طریق مسئولین سد، دهیار، بخشدار و امام جمعه موفق به حل مشکل شان نمی شوند، تصمیم می گیرند که نزد رئیس جمهور بروند و مشکل شان را با او در میان بگذارند، این گروه با تراکتور از روستای خود به سمت تهران عازم می شوند و طولی نمی کشد که خبر سفر آنها در تمام رسانه ها پخش می شود و این موضوع باعث ایجاد محبوبیت و مشکلاتی برای آنها می گردد.
این فیلم با سرمایه سازمان فرهنگی و هنری اوج تولید شده و خبرش آمده که قرار است بدون اکران در سینماها نسخه "وی او دی" اش پخش شود، وزارت ارشاد نیز با این حرکت صاحبان اثر موافقت کرده و طبق برنامه ریزی ها، اوایل هفته آینده این فیلم در دسترس مردم قرار می گیرد.
جای تقدیر دارد که صاحبان این اثر سینمایی برای کمک در روند خود قرنطینگی مردم خروج را منتشر می کنند، این فیلم سینمایی که یک وسترن ایرانی است قطعاً در سرگرم کردن مردم و کمتر شدن سختی های قرنطینه دخیل خواهد بود.
این حرکت بزرگ سازمان فرهنگی و هنری اوج شباهت زیادی به حرکت شرکت های بزرگ فیلم و انیمیشن سازی غرب دارد که در اواخر قرن گذشته آغاز شده است ، در هالیوود و غرب نیز بعضی موسسات بدون اکران فیلم شان را روانه بازار می کنند که دیزنی از جمله پیشگامان این امر است.
حال سازمان فرهنگی و هنری اوج نیز حرکتی انجام داده که تعجب و تحسین خیل عظیمی از سینماگران را بر می انگیزد، این فیلم قطعاً در اکران شانس خوبی داشت؛ چون بنا بر سابقه اگر بخواهیم بگوییم آثار حاتمی کیا همیشه فروش نسبتا خوبی را در گیشه سینما کسب کرده اند، در ضمن قطعاً طرفداران سینمای دهه 60 نیز از این اثر سینمایی استقبال چشمگیری، به واسطه ی حضور فرامرز قریبیان می کردند.
اگر در شبکه نمایش خانگی استقبال خوبی از خروج شود؛ به احتمال فراوان فیلمسازان دیگر نیز ممکن است قید اکران فیلم شان را بزنند و آن را مستقیم در این رسانه عرضه کنند، ولی چیزی که مهم و قابل توجه است این است که برای اولین بار حاتمی کیا با فیلم سینمایی خروج این کار را انجام داده است.
هرچند این تابو شکنی در سینمای ایران بسیار حائز اهمیت و دارای محاسن خاصی نیز است، اما با این رویه و عدم تصمیم گیری درست طبیعتاً سینماداران در این سیاست اگر به درستی عملی نشود دچار ضررات جبران ناپذیری خواهند شد.
به امید اینکه با استقبال از خروج در شبکه نمایش خانگی، توجه فیلمسازان به این رسانه بیشتر جلب شود تا این شرایط برای مردم فراهم شود که بتوانند آثار جدید و زیبای جشنواره فجر 98 را در منزل به همراه خانواده های خود تماشا نمایند.
مسیری که با فیلم حاتمی کیا شروع شد ادامه پیدا می کند؟ / خروج سینما از آچمز کرونا با VOD (فرهیختگان )
به گزارش فرهیختگان آنلاین ، هنوز هیچ کس نمی داند وضعیت به وجودآمده بر اثر اپیدمی کرونا دقیقا کی تمام خواهد شد و این هم به وضوح مشخص نیست که کسب وکارها و معاشرت های اجتماعی پس از پایان این وضعیت چطور و با چه شیبی به شرایط سابق باز خواهند گشت. حتی عبارت دوران پساکرونا که این روزها سر زبان ها افتاده، نشان می دهد احتمالا بعضی چیزها به حالت سابق برنگشته و باید دوره جدیدی را شروع کنند. مسلما سینما از این قاعده مستثنی نیست.
اکران نوروزی سینمای ایران که همیشه سر آن دعوا بود، امسال به طور کامل لغو شد. دو هفته قبل از لغو اکران نوروزی، چنین اتفاقی را نمی شد حتی در خواب هم دید. حالا وقتی با رئیس شورای عالی اکران صحبت می کنیم، می گوید ما به طور کل فصل بهار را برای اکران فیلم ها از دست داده ایم. یعنی اکران دوم نوروز هم ملغی می شود و اکران عید فطر هم همان طور. چین هم اکران سال نوی خود را از دست داد و می دانیم که دومین بازار فیلم دنیا، غیر از آثار تولیدی خود، میزبان فیلم هایی از کشورهای دیگر هم بود و این تعطیلی حتی نفس هالیوود را حبس کرد.
چینی ها بعد از لغو قرنطینه، دیگر تمایلی به تماشای فیلم در سالن سینما نشان ندادند و همین مساله خیلی ها را در ایران ترسانده، از طرف دیگر این وضعیت، ایده گسترش VOD داخلی را جدی تر مطرح کرده است. چین شانس اول و دوم فروش سینمای خود در سال 2020 را در ایام قرنطینه به طور مجانی در اختیار مخاطبان قرار داد و سازمان اوج هم چند روز بعد از تعطیلات رسمی نوروز، اعلام کرد خروج ، بیستمین فیلم ابراهیم حاتمی کیا را به طور مستقیم به فضای اینترنت می فرستد.
با سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و رئیس شورای عالی اکران، درباره وضعیت اکران فیلم های ایرانی با توجه به تعطیلی سینماها و جبران ضرر مالی فیلمسازان و وضعیت سینمای ایران در دوران پساکرونا صحبت کردیم که آن را در ادامه می خوانید. طباطبایی نژاد اطلاعات جدیدی را راجع به تصمیمات دولت درخصوص وضعیت سینما با توجه به شرایط خاص پیش آمده داد و در ادامه تحلیل های خود را هم بیان کرد.
غلامرضا موسوی، تهیه کننده فیلم بازیوو و پروانه پرتو، تهیه کننده فیلم لاله دو نفر دیگری بودند که با آنها گفت وگوی کوتاهی داشتیم. بازیوو در بخش خصوصی و لاله در بخش دولتی تهیه شده اند. موسوی حتی زمان مجدد برای اکران فیلمش را از همین امروز اعلام می کند، اما پرتو می گوید فیلم متعلق به دولت است، نه خود او و تصمیم ها برعهده دیگران است.
سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و رئیس شورای عالی اکران در گفت وگو با فرهیختگان مطرح کرد
بازار vod بهترین فرصت برای فیلم های از اکران جامانده/دولت از پخش آنلاین خروج حمایت مالی نمی کند
به دلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط قرنطینه سراسری، اکران نوروزی سال 99 لغو شد و وضعیت نمایش فیلم های دیگر هم نامشخص است. آیا ضمانتی هست فیلم هایی که اکران شان به تعویق افتاده، از جایی حمایت و ضررها جبران شود؟
دو موضوع مطرح است؛ یکی مربوط به فیلم هایی که در اکران بودند و از اکران جدا شدند. چهار فیلم مشمول این قاعده اند. فیلم خوب، بد، جلف در نوبت اکران نوروزی بود و طبیعتا زمانی که زودتر از نوروز اکران می شد، زمان ارفاق برای این فیلم بود یعنی جزء زمان اکران محاسبه نمی شد. چهار فیلم دیگر نرگس مست ، بی وزنی ، یادم تو را فراموش و پالتو شتری هستند. به این چهار فیلم، اکران مجدد، به میزان زمان باقی مانده از دوره قطع شده شان داده می شود و علاوه بر آن مبلغ 60 میلیون تومان برای تبلیغ مجدد به این فیلم ها می دهیم. آنها تبلیغاتی کرده بودند و فیلم آنها از اکران جدا شد و در شورای آسیب های کرونا که غلامرضا موسوی، منوچهر شاه سواری و حسین انتظامی معاون سازمان سینمایی آنجا هستند، قرار شد به هریک از این فیلم ها مبلغ 60 میلیون تومان حمایت تبلیغی برای اکران مجدد پرداخت کنیم. اما موضوع دوم مربوط به فیلم هایی است که نوبت اکران نوروزی داشتند و کلا اکران نشدند. طبیعتا الان نمی دانیم زمان بازگشایی سالن های سینما چه زمانی است و این ستاد ملی مبارزه با کروناست که باید اجازه بازگشایی سینماها را بدهد. درصورت بازگشایی سینماها، آن فیلم هایی که زمان را از دست نداده اند و نوبت اکران آنهاست، اکران خواهند شد. فیلم خوب، بد، جلف که اکران داشت و نمایش پیش از نوروز آن، زمان ارفاق اکرانش بود، طبیعتا از زمان اکران آسیبی نمی بیند و به صورت طبیعی اکران مجدد آن شروع خواهد شد.
این فیلم ها جای فیلم های دیگر را در جدول اکران نخواهد گرفت؟ امکان ندارد که با ترافیک اکران در روزهای پساکرونا مواجه شویم؟
این طور است و هرچه زمان قرنطینه طولانی تر شود، ترافیک و دپوی اکران ما سنگین تر می شود. تمهیداتی که سازمان سینمایی و ستاد آسیب های کرونا مدنظر گرفته اند، یکی این بود که هر فیلم بخش خصوصی که از چرخه اکران خارج شود و به صورت عرضه اینترنتی یا سامانه نمایش خانگی ارائه شود، به میزان قراردادی که با سامانه نمایش درخواست می دهد، پس از بارگذاری در VODها 20درصد اضافه بر مبلغ قراردادش را سازمان سینمایی به عنوان حمایت از آن فیلم بابت خروج از صف اکران به عواملش پرداخت کند. یعنی اگر فیلمی به مبلغ 500 میلیون تومان با پلتفرم VOD قرارداد بست، ما هم 100 میلیون تومان به عنوان تشویق برای خروج از اکران می پردازیم که یک حمایت جزئی باشد. ما این کار را انجام می دهیم برای اینکه نیاز داریم هم صف پشت اکران را سبک تر کنیم و هم برخی از این فیلم ها مشکلات مالی دارند و باید زودتر به دست مخاطب برسند. یکی از بازارها، بازار VOD است و فیلم ها می توانند آنجا بروند. خیلی از این فیلم ها می توانند از چرخه اکران خارج شده و دپوی پشت اکران سبک تر شود. اما اگر بخواهند در نوبت اکران باشند، باید صبر کنند و براساس همان نوبت پیش بروند.
فکر می کنید چه تعداد از فیلم ها بتوانند با این کمکی که می کنید، مشکل خود را حل کنند؟
تا آخر فروردین به دوستان فرصت دادیم که قراردادها را ببندند یا خروج از صف اکران را اعلام کنند. فیلم هایی که مایل هستند این کار را می کنند و باید شرایط را سنجید.
تا الان استقبالی شده است؟
از روز یکشنبه (17 فروردین ماه) ابلاغ رسمی انجام شد. شاید مهلت را تمدید کنیم تا فیلم ها فرصت داشته باشند رایزنی هایی با پلتفرم های VOD داشته باشند. در مرحله اول 15 روز فرصت دادیم تا حداقل اعلام کنند مایل هستند که به نمایش VOD و ویدئویی بروند یا نه.
این برای تمام فیلم هاست یا فیلم هایی که اکران نوروزی داشتند؟
تمام فیلم هایی که پروانه نمایش سینمایی دارند. البته این حمایت ما مربوط به فیلم هایی است که مجوز نمایش آنها از سال 96 به بعد است. یعنی فیلم هایی که 96 به قبل مجوز نمایش داشتند و نتوانستند اکران بشوند، مشمول این حمایت نمی شوند. ما به طور نرمال سالانه 70 فیلم در سینماهای کشور اکران می کنیم. با توجه به شرایط قرنطینه سراسری، احتمالا امسال سه ماه از زمان اکران را از دست می دهیم و این حدود یک سوم فیلم های ما را شامل می شود. به طور طبیعی باید تصور کنیم یک سوم آن فیلم ها در دپوی اکران می مانند و نمی توانند به اکران برسند. خود فیلمسازان، صاحبان فیلم و تهیه کنندگان اگر این شرایط را ایده ال نمی بینند، از پیشنهادی که درباره خروج از چرخه اکران و پیوستن به VOD داده شد، استقبال کرده و از صف اکران خارج شوند. در غیر این صورت با ازدحام اکران مواجه می شویم و شرایط هم دشوار خواهد بود.
الان فیلم آقای حاتمی کیا که در اکران نوروزی نبود و قرار شد در VOD بیاید، مشمول همان قاعده ای است که شما قرار داده اید؟
خیر. ما فقط بخش خصوصی را در نظر گرفته ایم. فیلم حاتمی کیا فیلمی است که موسسه رسانه ای اوج به عنوان مجموعه ای که خصوصی تلقی نمی شود، حمایت کرده و بدیهی است مشمول حمایت ما نمی شود. اما اینکه این فیلم آمده و اولین عرضه اش را با VOD شروع کرده، اتفاق خوبی است و مورد حمایت ما به عنوان سازمان سینمایی است. به نظر من این شیوه انتشار هیچ لطمه ای به سینماهای ما نمی زند؛ یعنی این تجربه در خیلی از کشورهای دنیا رخ داده است. قدیم این طور بود که اولین نمایش فیلم در اکران سینماها بود و بعد فاصله گذاری می شد و مدتی که گذشت، فیلم ها به نمایش درخواستی و DVD می رفتند. این قاعده را در آمریکا نت فلیکس به هم زد و بعد خیلی از کشورهای دنیا به تبع آن همین کار را انجام دادند و قاعده سابق به هم خورد. حالا مدت هاست هر اثر می تواند براساس تعاریفی که بین او و پلتفرم درخواستی اش بسته می شود، شرایط تازه ای را برای اکران دنبال کند. این بازار مدرن است، مخصوصا در شرایطی که با آن مواجه هستیم، به نظر من اتفاق خوبی است. یک امکان خیلی تازه و متفاوت است. فیلم های مهم و تازه می توانند قبل از اکران سینمایی به این فضا بیایند که همین باعث رشد فضای VOD در کشور می شود و آنها را از یک فضای مرده به یک فضای زنده و تازه تبدیل می کند. این کار یوزر آنها را به احتمال زیاد افزایش می دهد، چون مخاطب برای اولین بار فیلم را در آنجا می بیند، ضمن این که امکان اکران مجدد سینمایی را در پردیس های سینمایی، درصورتی که شرایط اکران فراهم باشد و سینمادارها استقبال کنند هم برای فیلم هایی که در VOD نمایش داده شده اند، می توان در نظر گرفت.
به طور مثال خروج می تواند برای کسانی که می خواهند این فیلم را روی پرده ببینند، نمایش داده شود؟
این منوط به تصمیم شورای صنفی نمایش است. به عنوان کسی که درگیر این ماجرا هستم، با لحاظ کردن یک سری شرایط، می توانیم خیلی از این فیلم ها را به صورت تک سانس یا نمایش دو سانس در سینماهای پردیس پنج سالن به بالا اکران کنیم. تجویز اکران گسترده و فراگیر برای چنین فیلم هایی با توجه به دپوی انبوهی که فیلم های ما خواهند داشت و صف اکرانی که در آینده در سینمای کشور داریم، هم مورد استقبال از طرف سینماگران قرار نمی گیرد و هم خود ما باید محدودیت هایی قرار دهیم.
الان تکلیف فیلم هایی که برای بخش خصوصی نیستند، چطور مشخص می شود؟ بین همین فیلم های اکران نوروزی، لاله متعلق به بخش خصوصی نیست.
ما نمی توانیم از این جیب خود به آن جیب خود حمایت کنیم. لاله متعلق به خودمان است.
چنین فیلم هایی در پخش VOD می آیند یا باید برای اکران منتظر بمانند؟
آن را باید مسئولان تصمیم بگیرند.
هر ارگانی خودش تصمیم می گیرد؟
بله، خودشان تصمیم می گیرند. اوج به عنوان کمپانی تولید فیلم، وابسته به نهادهای حاکمیتی، تصمیم گرفته فیلم خود را قبل از اکران، به عرصه نمایش عمومی در شکل VOD بیاورد و ما از این استقبال می کنیم و اتفاق قابل توجه و مهمی است. این از چند جهت خوب است. ممکن است سینماداران با این موضوع خیلی همراهی نکرده و فکر کنند قرار است عرضه فیلم به فضای VOD برود و به سینما آسیب بخورد ولی من چنین اعتقادی ندارم و فکر نمی کنم این آسیب اتفاق بیفتد و لطمه ای به سینماداران و سینما نخواهد خورد. چنانکه بیان کردم، این تجربه در دنیا رخ داده است. زمانی که در آمریکا چنین ماجرایی ایجاد شد، بزرگانی از سینماداران جهان مثل استیون اسپیلبرگ با آن مخالفت و در برابرش مقاومت کردند. حتی اسپیلبرگ در جایی بیان کرد که نت فلیکس هالیوود را نابود می کند. همان زمان آدم هایی مثل کریستوفر نولان، برادران کوئن و مارتین اسکورسیزی از VOD حمایت و دفاع کردند و دیدیم لطمه ای به آن معنا وارد نشد. سینما با این پدیده جنس دیگری از سود را تجربه کرد و بهره برد و خیلی اتفاقات تازه به وجود آمدند.
در 2019 میلادی به رغم اینکه VOD ها بسیار فعال بودند، پرفروش ترین سال تاریخ سینما رقم خورد. اما فکر نمی کنید با ادامه گسترش VOD، مردم عادت سینما رفتن را ترک کنند؛ یعنی داخل خانه فیلم ها را ببینند؟
مردم سال هاست با فضای جدید و فضای مجازی و این طور مناسبت ها انس گرفته اند. سینما رفتن در کشور ما باید تبدیل به یک آیین اجتماعی شود و این اتفاق افتاده است. مردم به همراه خانواده از خانه بیرون می آیند و به سینما می روند تا در فضای مشترک فیلم موردعلاقه خود را ببینند و در کنار آن رستورانی بروند یا تفریحات دیگری بکنند. ما باید به یک مدل تازه از سینما رفتن فکر کنیم. این در دنیا هم اتفاق افتاده است. نحوه سینما رفتن ما همچنان همان طوری است که 20 سال پیش بوده و مردم برای دیدن فیلم به سالن ها می روند؛ درحالی که تعاریف تغییر کرده است. الان سینما رفتن صرفا تماشای یک فیلم نیست.
دسترسی به فیلم ها از راه های دیگر هم وجود دارد.
بله؛ یعنی کسی که امروز به سینما می رود، می توانست دو ماه دیگر صبر کند و فیلم را در خانه ببیند یا DVD را بخرد و ببیند. از مدت ها پیش این ماجرا وجود داشت و پنج سال پیش هم فرد می توانست سینما نرود و صبر کند تا دو ماه بعد DVD را بخرد. 10 سال پیش هم همین بوده ولی مخاطب باز هم به سینما می رفته است. الان هم به نظر من همین اتفاق می افتد، یعنی سینما به عنوان مکانی برای تماشای جمعی و خانوادگی یا به صورت جمع دوستانه یا کسی که علاقه دارد فیلم را روی پرده بزرگ یا به صورت متفاوت ببیند؛ به آن شکل درمی آید. من اصلا نگران نیستم که از این ماجرا سینما آسیب ببیند. اما اینکه تعریف تازه سینما را بپذیریم و خود را با آن تعریف تازه هماهنگ کنیم، امر مهمی است. این سینمای مدل 20 سال قبل تک سالنه طبیعتا جواب نمی دهد، کمااینکه کمتر سالنی داریم که سینما باشد و غالبا فروشی که وجود دارد در پردیس هاست. ممکن است بگویید سینما هویزه فقط سینماست و پرفروش هم هست ولی عمدتا سینماهای پرفروش ما سینماهایی هستند که در فضاهای جمعی و چندمنظوره هستند. در تمام دنیا به همین صورت است.
من به کشورهای اروپایی مختلفی سفر کرده و وضعیت اکران فیلم ها را در آنجا دیده ام. در کشور فرانسه هم این مساله وجود دارد. سینماهایی که به خوبی می چرخند، سینماهایی است که تعریف تازه ای برای عرضه فیلم در آن شده است؛ یعنی فضای بازی کودک، فروشگاه های متعدد، پاساژ و چند سالن سینمایی هم دارد. مجتمع چندمنظوره است و هرکس نیم روز را آنجا می گذراند و با خانواده فیلم هم می بیند. سینمای ما هم باید برای این فضا آمده باشد و بدانیم خواه ناخواه سینما به این سمت می رود که از آن شکل تک منظوره جدا شود و بدیهی است که این اتفاق رخ می دهد.
در شرایطی هستیم که شدیدا بیم از آینده وجود دارد که البته این مختص سینما نیست. ما نمی دانیم چه زمانی سینماها بازگشایی می شوند و وقتی این اتفاق افتاد، کشور چه شرایطی خواهد داشت. وضعیت اقتصادی سینمای ایران با توجه به این اتفاق چه چشم اندازی دارد؟
دو نکته درباره پساکرونا وجود دارد؛ یکی اینکه خیلی ها احتمال می دهند فضای استقبال مردم از سینماها بعد از ماجرای کرونا همانند چین شود. در چین چند روزی بعد از اینکه سالن های سینما باز شد و حتی برای خانواده ها رایگان شد ولی باز هم از طرف مردم استقبالی صورت نگرفت؛ اما آن چیزی که جامعه شناسان ما تحلیل و گزارشی که دوستان ما جمع آوری کرده اند؛ تحلیلی متفاوت از این است. مردم ما به دلیل این مدتی که در خانه بوده اند و یا فعالیت و حضور جمعی بیرون از خانه نداشته اند، رفتارشان طور دیگری است. احتمالا یکی از جاهایی که از این آژیر سفید بهره مند می شود، سینماست و گمان می کنم درصورتی که شرایط سلامتی ایجاد شود، سینماها مجدد مورد استقبال قرار گیرند و البته طبیعی است شورای صنفی نمایش و مجموعه سازمان سینمایی هم باید برای آن ایام فیلم های مناسبی را تدارک ببینند که درصورت بازگشایی مجدد سینما فیلم هایی که اکران می شوند، فیلم هایی باشند که تمایل مخاطب به مراجعه گسترده به سینما را فراهم کنند. من فکر می کنم با مشکلی که پس از بازگشایی سینما همچنان بی رونق باشد، مواجه نمی شویم.
البته چین هم دو فیلمی را که شانس اول و دوم فروش در سال آینده اش بودند، اینترنتی پخش کرد.
بله. چین هم برنامه ریزی درستی نداشت، یعنی با دو فیلم پرفروش سینماها را باز نکرد که بگوید اتفاق خوبی افتاد. شما وضعیت روانی جامعه ما را در نظر بگیرید؛ مردم ما که چندماه در خانه مانده اند، وقتی بیرون بیایند و بدانند وضعیت ایمن است و بخواهند فعالیت اجتماعی انجام دهند، به کجا می روند؟ باید به پارک، رستوران و سینما بروند. سینما در دسترس ترین است و کافی است مردم مطمئن شوند که ایمن است و آژیر سفید زده شده. معتقدم با یک استقبال گسترده در سینماها مواجه خواهیم شد. باید حتما فیلم های خوب مورد علاقه مخاطب را در لیست داشته باشیم که خانواده ها و دوستان بتوانند در کنار هم به سینما بروند.
این واقعیتی است که وجود دارد و به همه دنیا مربوط است. ماجرای کرونا لطمه جدی اقتصادی به همه مشاغل زده و سینما هم مثل خیلی از صنایع دیگر آسیب جدی دیده است و این، هم در تولید وجود دارد و هم در نمایش. تولید ماه هاست متوقف شده و باید به این توجه کرد. یعنی یک دپوی اکران داریم و یک تاخیر در تولید. البته ما این امید را داریم که فاصله گذاری در تولید، آن دپوی اکران را تنظیم کند. بالاخره در شرایطی هستیم که مشاغل زیادی متوقف شده و فعالیت های زیادی صدمه دیده اند و از این جهت فضای سینما لطمه خورده است.
غلامرضا موسوی، تهیه کننده فیلم نوروزی بازیوو :
دنبال پخش فیلم در VOD نیستیم
غلامرضا موسوی تهیه کننده یکی از فیلم هایی است که قرار بود در نوروز امسال اکران شود. با او درمورد تصمیمش برای نمایش فیلم بازیوو در روزهای پساکرونا گفت وگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه می خوانید.
آقای موسوی! برای بازگشت سرمایه فیلم تان با توجه به شیوع کرونا چه تدبیری داشته اید؟
ما منتظریم در تابستان سینماها باز شوند و بعد در پاییز فیلم مان را اکران کنیم.
اگر لغو نمایش فیلم ها در دوران اپیدمی کرونا باعث ترافیک اکران در دوره پس از آن شود، این برای شما مشکل ساز نخواهد شد؟
فیلم اگر بفروشد، به آن اکران مناسب و زمان کافی می دهند و اگر نفروشد که هیچ! ما نقشه ای برای انتشار فیلم در بستر VOD و اینترنت نداریم.
در شما ترس از این وجود دارد که دیدن فیلم ها در اینترنت، به دلیل شرایط کرونایی باعث شود مردم عادت سینما رفتن را ترک کنند؟
نباید نگران بود. وقتی تلویزیون به بازار آمد، همه فکر کردند سینما از بین می رود و وقتی تلویزیون های کابلی و ماهواره ای آمدند، باز هم این تصور ایجاد شد؛ اما به هرحال سینما زنده خواهد ماند و هیچ مشکلی برایش پیش نخواهد آمد.
توقف فیلمبرداری پروژه های سینمایی، ما را در ماه های بعد یا سال بعد با کمبود فیلم مواجه نمی کند؟
شما الان خودتان گفتید احتمال دارد با ترافیک اکران مواجه شویم...
خب، احتمال دارد در یک دوره تورم فیلم داشته باشیم و در دوره دیگر پرده ها خالی بماند.
فکر نمی کنم این طور شود، چون به همین تعداد فیلم هایی که الان تولیدشان متوقف شده، فیلم هایی داریم که اکران شان به تعویق افتاده است و اینها به طور طبیعی جای آنها را پر می کنند و حتی با ترافیک فیلم هم روبه رو خواهیم شد.
پروانه پرتو، تهیه کننده رسمی فیلم لاله :
بخش خصوصی با پخش VOD ضرر می کند
پروژه سینمایی لاله از زمان تولیدش، تبدیل به یکی از جنجالی ترین فیلم های تاریخ سینما شد. نوروز امسال پس از این همه فراز و نشیب فرصت اکران نوروزی به این فیلم داده شد که وضعیت بحرانی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینما باعث شد که لقب بداقبال ترین فیلم تاریخ سینما را از آن خود کند. با پروانه پرتو، تهیه کننده اولیه این اثر سینمایی درمورد سرنوشت مبهم فیلم لاله، گفت وگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه می خوانید.
راجع به بازگشت سرمایه فیلم تان با توجه به شرایط قرنطینه سراسری که به لغو اکران نوروزی منجر شد، چه فکری کرده اید؟
درحال حاضر فیلم دست من نیست. 10 دقیقه آخر فیلم را آقای اسدالله نیک نژاد با گرفتاری های فراوان جمع کردند. من خودم فیلم را ندیده ام. تا وقتی تهیه کننده فیلم بودم راش ها را نگاه می کردم، اما از سال 92 که دولت عوض شد و تولید پروژه را متوقف کردند، من دیگر از روند آن اطلاعی ندارم. در ضمن این فیلم متعلق به بخش خصوصی نیست و به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تعلق دارد. لاله از روز اول مال دولت بود.
شما موافق این هستید که در شرایط قرنطینه سراسری، فیلم ها در VOD یا بر بستر اینترنت منتشر شوند؟
اینها بستگی به هر فرد دارد که سرمایه فیلمش را از کجا تامین کرده است. کسی که هزینه فیلمش را در بخش خصوصی تامین کرده، وضعیت متفاوتی نسبت به کسی دارد که سرمایه را از جای دیگری آورده است. به هرحال خیلی ها در این شرایط دچار ضرر می شوند؛ اما برای بعضی تحمل شرایط سخت تر است. نمی شود خیلی راحت درمورد آدمی که سرمایه اش از بخش خصوصی آمده، گفت که فیلمت را نگه دار یا در جایی غیر از سالن سینما منتشر کن. به هر حال شرایط سختی داریم و همه کسب وکارها صدمه خورد ه اند و نمی توانیم هر کاری را که خودمان دوست داریم، انجام دهیم. هیچ کس نباید هر کاری را که خودش خواست، انجام دهد؛ اما شرایط متفاوت آدم ها را هم باید در نظر گرفت.
* نویسنده: میلاد جلیل زاده، روزنامه نگار
به گزارش خبرنگار مهر ضیاء هاشمی تهیه کننده سینما و رییس جامعه صنفی تهیه کنندگان طی یادداشتی از تصمیم ابراهیم حاتمی کیا برای عرضه اینترنتی فیلم سینمایی خروج پیش از اکران عمومی حمایت کرد.
در متن این یادداشت که در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته آمده است:
ابراهیم حاتمی کیا را از سال های جوانی اش می شناسم، از نگاه متفاوت او در سینمای مستند و جنگ و نگرش آرمان گرایانه اش در سینمای اجتماعی تا پیشرو بودنش در نقدهای تند رویدادهای پیرامون جامعه؛ فیلمسازی که طی دهه ها ارتباط با مردم همواره متمایز عمل کرده و این بار نیز خویشتن خود را در آزمون دیگری قرار می دهد، قید حال خوب تماشای فیلمش بر پرده سینما در کنار مردم را زده تا در این روزهای سخت، حال مردم را با دیدن خروج آن هم در خانه هایشان بهتر کند.
ابراهیم این بار نیز خط شکن بود تا در زمانه طمع و حسادت و عطش دیده شدن بر پرده عریض سینما، به سان حاج کاظم میدان دار روایت مردانی باشد که در این روزگار تلخ و نامراد، جای خالی شان سخت پُرشدنی است.
این تصمیم بزرگ و جسارت قابل تقدیر را فتح بابی بدانیم برای شکست هیمنه و انحصار مدیریت پخش و نمایش سنتی سینمای ایران.
اطمینان داشته باشیم خلاقیت، هوشمندی، جسارت، اصالت و جامعه پذیری در تصمیم های بزرگ، توامان با نقد بی خردان، یک سو نگران و کوته نظران روبرو خواهد بود.
امیدوار باشیم این اقدام بزرگ، واهمه مدیران و دیگران را به تصمیمی جسورانه، متفاوت و خلاقانه بدل سازد.
کد خبر 4894156
نیوشا روزبان
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، در شرایطی که سینمای ایران در آخرین ماه سال 1398 به روال هر سال، خود را برای اکران نوررزی آماده می کرد شیوع ویروس کرونا، تعطیلی کامل اکران فیلم ها را به دنبال داشت؛ روندی که تا به امروز همچنان ادامه دارد.
به این ترتیب اکران فیلم های سینمایی در سال 98 تنها در یازده ماه از سال جریان داشت. یازده ماهی که البته باید تعطیلات مناسبتی و البته حدود یک هفته تعطیلی به خاطر نا آرامی های آبان ماه را هم از آن کم کرد.
در سالی که گذش، گیشه فروش فیلم های مربوط به سینمای کودک و نوجوان همچون سال های گذشته روند مطلوبی را به خود ندید. اگرچه چند اثر پرمخاطب توانست با تکیه بر داستان و فرم جذاب خود تا اندازه ای جور گیشه را بکشد اما در مجموع فیلمسازان این گونه سینمایی همچنان از بی توجهی ها و جدی گرفته نشدن از سوی سازمان سینمایی، منتقدان و اهالی رسانه گله دارند.
در سال 1398 در مجموع 9 فیلم از سینمای کودک و نوجوان رنگ پرده را دیدند. البته فیلم 23 نفر به کارگردانی مهدی جعفری در زمره فیلم های دفاع مقدس است اما با توجه به این که موضوع محوری آن رزمندگان نوجوان هستند، می توان آن را در دایره فیلم هایی با مخاطب نوجوان نیز قرار داد.
1- منطقه پرواز ممنوع/ 5 میلیارد و 940 میلیون تومان
عنوان پرفروش ترین فیلم سینمای کودک و نوجوان در سال 1398 به فیلم منطقه پرواز ممنوع به کارگردانی امیر داسارگر و تهیه کنندگی حامد بامروت نژاد می رسد. این اثر که به عنوان پیشکش سینمای ایران به نوجوانان ایرانی شناخته می شود، از پانزدهم آبان ماه اکران خود را آغاز کرد.
منطقه پرواز ممنوع روایتگر داستان سه نوجوان است که در حین آماده شدن برای مسابقه ساخت پهپاد، با پیداشدن یک یوزپلنگ در حوالی محل زندگیشان، وارد مسائل و درگیری های مختلف و مهیجی می شوند. با این حال موضوعاتی همچون مدافعان حرم، فعالیت های علمی دانش آموزان، دستاوردهای علمی، فناوری و نظامی کشور و سایر موضوعات راهبردی نیز در بستر یک داستان جذاب و پرکشش برای مخاطبان به تصویر کشیده می شود.
هادی حجازی فر، محمد فیلی، متین پاکزاد، متین کرمانی، علیرضا اکبری، علی ذکریایی، زین العابدین تقی پور و بهار نوحیان از جمله بازیگران فیلم سینمایی منطقه پرواز ممنوع هستند.
بر اساس آمار اعلام شده در سامانه فروش سینمای ایران این فیلم سال گذشته 5 میلیارد و 940 میلیون تومان فروش را تجربه کرده است. از سوی دیگر منطقه پرواز ممنوع در سینماهای سیار نیز بیش از یک میلیارد تومان فروش داشته که مجموع فروش آن را به حدود 7 میلیارد تومان می رساند. به این ترتیب منطقه پرواز ممنوع با فروشی که از بسیاری از فیلم های پرستاره نیز بالاتر بود صدرنشین بلامنازع گیشه سینمای کودک شد.
این فیلم اردیبهشت امسال در جشنواره جهانی فیلم فجر نیز به نمایش درآمد. منطقه پرواز ممنوع در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان نیز که شهریورماه امسال در اصفهان برگزار شد، مورد استقبال گسترده مخاطبان و به ویژه نوجوانان و خانواده های آنان قرار گرفت؛ به گونه ای که در اولین روز نمایش به سه سانس فوق العاده رسید و در ادامه نیز در اصفهان و سایر شهرهایی که میزبان فیلم های جشنواره بودند در چهارده سانس فوق العاده روی پرده رفت.در نهایت نیز به عنوان پرمخاطب ترین فیلم جشنواره انتخاب شد؛ ضمن این که علیرضا اکبری برای بازی در این فیلم پروانه زرین بهترین بازیگری را از آن خود کرد.
به گفته سازندگان منطقه پرواز ممنوع ، مخاطبان اصلی این فیلم بیشتر در بازه سنی 8 تا 15 سال تعریف می شود و می توان آن را از معدود آثار سینمایی برای مخاطبان نوجوان دانست اما در مجموع در گونه سینمای کودک تعریف می شود.
2- بنیامین(انیمیشن)/ 5 میلیارد و 220 میلیون تومان
انیمیشن بینامین به کارگردانی حسین عنایتی و تهیه کنندگی مصطفی حسن آبادی سال 1397 در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. این فیلم هم که اکران خود را از پانزدهم آبان ماه سال گذشته آغاز کرد و توانست به رقم قابل توجه 5 میلیارد و 220 میلیون تومان فروش داشته برسد.
در خلاصه این فیلم آمده است: خرابکاری آشر، دوست بامزه اما دست و پا چلفتی بنیامین باعث اسارت مادر بنیامین توسط سربازان پادشاه می شود. بنیامین تصمیم می گیرد برای نجات مادرش به سفری پرخطر برود و این سرآغازی است برای ماجراهای پرفراز و نشیب بنیامین و آشر .
چنگیز جلیلوند، ناصر طهماسب، اکبر منانی، سعید مظفری، مریم شیرزاد، تینا هاشمی، آرزو آفری گویندگان این اثر هستند که بیشتر برای مخاطبانی در بازه سنی چهار تا هشت سال تولید شده است.
3- پیشونی سفید3/ 3میلیارد و 250 میلیون تومان
سومین قسمت از سه گانه اختاپوس به کارگردانی، نویسندگی و تهیه کنندگی سید جواد هاشمی هم از جمله فیلم های اکران نوروزی سینمای ایران در سال 98 بود.
سید جواد هاشمی که تا همین چند سال پیش نماد جدایی ناپذیر فیلم های دفاع مقدس و نقش رزمندگان و شهدا به حساب می آمد حالا با ساخت سه گانه پیشونی سفید به نامی آشنا در حوزه سینمای کودک بدل شده است.
او در آهوی پیشونی سفید 2 از همان بازیگرانی بهره برده است که در دو سری قبلی این فیلم نیز حضور داشتند. ضمن این که خود نیز باردیگر نقش پیراستاد را ایفا کرده است.
ترلان پروانه (آهوی پیشونی سفید)، پژمان بازغی (پدر آهو)، لیلا اوتادی (پیشونی طلا؛ مادر آهو) ارسلان قاسمی( پنجه طلا) ،محمدرضا شریفی نیا ( سالار)، امیر غفارمنش (گرگ)، هومن حاجی عبداللهی (روباه) و ساغر عزیزی (اختاپوس) بازیگران اصلی این فیلم هستند.
4- 23 نفر/ 2 میلیارد و 35 میلیون تومان
این فیلم روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال 1361 به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.
رضا نوری، سعید آلبوعبادی ، مجید پتکی و عبدالحلیم تقبلی به همراه جمعی از بازیگران نوجوان که پیش از این تجربه بازی در سینما نداشته اند، بازیگران 23 نفر هستند که مهدی جعفری کارگردانی و مجتبی فرآورده تهیه کنندگی آن را به عهده دارند.
23 نفر در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و درپنج رشته نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد. ضمن این که توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی را در این دوره از جشنواره از آن خود کند.
5- تپلی و من/ یک میلیارد و 730 میلیون تومان
تپلی و من فیلمی به نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی حسین قناعت استکه از اوایل مرداد ماه سال 98 روی پرده رفت.
این فیلم در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان در رشته های بهترین فیلم نوجوان ، بهترین فیلمنامه و بهترین کارگردانی نامزد شد. همچنین پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، به سامیار محمدی بازیگر نقش اصلی آن اهدا گردید.
داستان فیلم درباره مردی به نام رامین ( حسن معجونی) است که در رشته کارگردانی تحصیل کرده ولی بخاطر ننوشتن فیلمنامه های جذاب، به ناچار در یک مرکز آموزشی هنری به همراه دوست خود کتایون ( میترا حجار) کار می کند.
یک روز او به طور اتفاقی شخصیت دوران کودکی خودش که اسمش تپلی (سامیارمحمدی) است را در خانه اش پیدا می کند و بعد از مشورت با روانشناس، متوجه می شود که تپلی از گذشته آمده تا اتفاقی را که باعث از بین رفتن اعتماد به نفس رامین شده را به او بگوید تا رامین در گذشته سفر کند و از آن اتفاق جلوگیری کند اما...
6 -تورنادو/ یک میلیارد و 630 میلیون تومان
فیلم دیگر سینمای کودک که از پانزدهم آبان ماه روی پرده رفت تورنادو به کارگردانی و تهیه کنندگی سید جواد هاشمی بود. به این ترتیب سید جواد هاشمی در سال گذشته علاوه بر آهوی پیشونی سفید فیلم تورنادو را هم روی پرده داشت.
تورنادو فیلمی در قالب فانتزی است و با بازی اکبر عبدی، کامران تفتی، بهنوش بختیاری، الناز حبیبی، ارسلان قاسمی، عباس جمشیدی، وحید نفر، امیر رونقی، راستین عزیزپور، امیررضا احمدی، محمدمهدی ایرانی و نگار نافذ است.
فیلم داستان پروفسوری را روایت می کند که موفق به ساخت یک رستوران شده است. رستورانی که در نهایت به یک سفینه تبدیل می شود. حال با ورود چهار نوجوان به قصه و با شیطنت آنان، این سفینه مقداری زودتر از موعد به پرواز درمی آید. سفینه در نهایت به فضا رفته و در یک سرزمین ناشناخته فرود می آید.
7- آخرین داستان/ 490 میلیون تومان
مهرماه سال گذشته بود که با اعلام رسمی آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار انیمیشن سینمایی آخرین داستان به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین انیمیشن اسکار 2020 شناخته شد.
در خلاصه داستان این فیلم که اقتباسی از داستان ضحاک شاهنامه فردوسی است، آمده است: جمشید رفته است و ضحاک در پی طمع و جاه طلبی، به نیابت از پدر بر تخت جمشید تکیه می زند، اما افسوس که اهریمن بر وجود ضحاک سیطره یافته و تاریکی او تمام شهر را فرا می گیرد. در این میان آفریدون که کودکی است کشاورز زاده، متولد می شود و برای دادخواهی خون پدر و مادرش پیرو کاوه آهنگر قیام می کند ... .
انیمیشن آخرین داستان که در استودیو هورخش تهیه شده است، تاکنونجوایز متعدد بین المللی داخلی و خارجی دریافت کرده است که مهم ترین آنها عبارتند از سیمرغ بهترین انیمیشن سینمایی از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، پروانه زرین بهترین کارگردان بلند پویانمایی و بهترین فیلمنامه بلند و جایزه ویژه هیئت داوران بخش ملی از سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان، جایزه کوکومیکس موسیقی از بیستمین جشنواره بین المللی انیمیشن بوچئون کره، جایزه بهترین فیلم بلند از سومین جشنواره بین المللی انیمیشن آجایو پرو، جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از چهاردهمین جشنواره بین المللی جیراف کانادا و برنده جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از جشنواره بین المللی فیلم های کودکان سن دیگو 2019 و ... .
با این حال آخرین داستان با وجود صداپیشگان شناخته شده و تبلیغات مناسب نتوانست فروش قابل قبولی را تجربه کند و با کمتر از 500 میلیون تومان فروش، پایین تر ازحد انتظار ظاهر شد.
8- کاتی و ستاره/ 138 میلیون تومان
فیلم، کاتی و ستاره به کارگردانی رضا مجلسی و تهیه کنندگی بیتا منصوری از اول بهمن ماه 98 اکران خود را آغاز کرده بود و تا پیش از تعطیلی سینماها نیز همچنان روی پرده بود.
در این فیلم که در ساختار زنده انیمشین ساخته شده شهره قمر، آوا یونس نژاد، اصغر کهن قنبریان و حدیث نیکرو ایفای نقش کرده اند.
فیلم داستان یک موجود فضایی را روایت می کند که از سیاره خود به زمین سفر می کند تا همزاد گمشده اش کوتی را بیابد.کوتی پیش از این برای یافتن زیباترین چیز به زمین آمده و به سیاره خود برنگشته است، کاتی وقتی به زمین می آید با دخترکی به نام ستاره جستجویش را آغاز می کند...
این فیلم که به همت جمعی از هنرمندان گیلانی تولیدشده تنها توانست 140 ملیون تومان فروش را تجربه کند.
9- قطار آن شب/ 46 میلیون تومان
فیلم قطار آن شب به کارگردانی حمیدرضا قطبی و تهیه کنندگی بهروز رشاد نیز که از اول بهمن ماه روی پرده سینماها رفته بود توانست در مدت یک ماه 45 میلون تومان فروش داشته باشد.
افشین هاشمی, سیامک صفری, مریم بوبانی, بهناز نادری, بهرام شاکری اسدی, آیلین رشیدیان از بازیگران این اثر هستند.
این فیلم برنده پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش نوآوری و بهترین بازیگر جشنواره کودک و نوجوان شده است.
مرور میزان فروش فیلم های سینمای کودک و نوجوان اگرچه از نحیف بودن سهم این گونه سینمایی در جدول فروش حکایت دارد، اما با توجه به نمونه هایی همچون منطقه پرواز ممنوع ، آهوی پیشونی سفید و بنیامین می توان همچنان به موفقیت این گونه فیلم ها در گیشه امیدوار بود.
به نظر می رسد ساخت فیلم های کودک و نوجوان با محتوای به روز و همخوان با نیازهای کودکان این روزهای جامعه و البته استفاده از فرم های جذاب و هیجان انگیز می تواند از جمله عواملی باشد که باید در تولیدات آینده سینمایی بیشتر مورد توجه فیلمسازان این حوزه قرار بگیرد.
انتهای پیام/4104/
[پولاد امین] تنها راه نجات سینمای ایران از ورشکستگی و نیز نگه داشتن مردم در خانه، اکران 100 فیلم سینمای ایران در شبکه های وی او دی است. این جمله را علیرضا داودنژاد گفته است؛ کارگردانی که خودش فیلم مصائب شیرین 2 را در نوبت اکران دارد. او چند روز پیش گفت: روال سینمای ایران بدین گونه است که فیلمسازان یک سال فیلم تولید می کنند و آن فیلم ها سال بعد اکران می شود. اما کرونا باعث شده 100 فیلم تولیدشده در سال گذشته، بخورند به درِ بسته سالن ها و فیلم ها و سرمایه ها زمین بماند. داودنژاد برای این معضل که در میان مدت می تواند به ورشکستگی یا حداقل آسیب های زیادی برای بخش عظیمی از سینمای ایران بینجامد، راه حلی دارد: می گویند سریال پایتخت در روزهای اخیر بیش از 10 میلیون تماشاگر داشته. خب، حالا که این سریال تمام شده، چه چیزی مردم را در خانه نگه خواهد داشت؟ برای کمک به این امر و همچنین سینمای ایران، چند روز پیش مجمع فیلمسازان ایران یا همان کارگردان- تهیه کننده ها در بیانیه ای این روزها را فرصتی طلایی دانست تا با راه اندازی وی او دی ملی با اینترنت کم هزینه سریع بیاییم و این 100 فیلم را وارد شبکه نمایش خانگی کنیم. 100 فیلم پربازیگر با کارگردانان شناخته شده که بیشترشان همین چند ماه پیش در جشنواره هم بوده اند. این اتفاق هم می تواند در خلوت کردن خیابان ها موثر باشد و هم گامی برای تحقق سینمای ملی است که سرمایه و سفارش از مردم می گیرد.
پیشنهادهای علیرضا داودنژاد خیلی زود با خبر نمایش فیلم خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا وارد مرحله اجرا شد.
روز گذشته خبرگزاری ها اعلام کردند که با ادامه شرایط قرنطینه، ابراهیم حاتمی کیا در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی فیلم جدیدش خروج را که تنها دو ماه از اکران اولیه اش در جشنواره فیلم فجر گذشته است، به صورت آنلاین اکران می کند. بنا بر این تصمیم که با موافقت وزارت ارشاد و مراجع قانونی نمایش در کشور اتخاذ شده، جدیدترین اثر ابراهیم حاتمی کیا از اوایل هفته آینده در سامانه های نمایش آنلاین قرار خواهد گرفت و مخاطبان می توانند با خرید قانونی با خانواده به تماشای این فیلم سینمایی در فیلیمو و نماوا بنشینند.
در خبر منتشرشده از سوی روابط عمومی فیلم همچنین آمده بود که این برای اولین بار است که یک فیلم سینمایی ابتدا پخش آنلاین مجازی و سپس اکران در سینماها را
خواهد داشت.
انتشار خبر نمایش آنلاین فیلم خروج همان گونه که انتظار می رفت، بحث های زیادی را بین دست اندرکاران و کارشناسان سینما ایجاد کرد. عده ای چنین تصمیمی را به خصوص در شرایط کرونایی اخیر، بهترین راه برای نگه داشتن مردم در خانه، کاستن از بار سنگین اقتصادی تلنبار شده بر دوش سینما و گامی بلند برای همراه شدن با روند جهانی نمایش فیلم عنوان کردند. اما مخالفان بر این باور هستند که زیرساخت های ما برای این نوع نمایش مهیا نیست؛ و بدتر از همه نبود قانون کپی رایت است که باعث خواهد شد فیلم در همان روز اول سر از سایت های دانلود غیرمجاز و شبکه های ماهواره ای درآورد.
شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صداوسیما اکران فیلم خروج را در شبکه نمایش خانگی اتفاق مهمی می داند: این اولین تولید بزرگ و دارای پروانه نمایش است که پس از نمایش در جشنواره فجر مستقیم به اینترنت می آید. درواقع سازمان اوج با این کار روندی را ادامه می دهد که نتفلیکس سال ها قبل شروع کرده و باعث شده مناسبات پخش و اکران در آمریکا تغییرات شگفت انگیزی داشته باشد.
اما شماری از مخالفان از این جنبه به ماجرا نگاه می کنند که در نبود کپی رایت و فضایی امن برای بازگشت سرمایه، شاید سازمانی مانند اوج از پس ریسک های متعدد عرضه فیلم در فضای اینترنت برآید، ولی بی تردید تهیه کنندگان خصوصی زیر بار این نوع عرضه فیلم نخواهند رفت؛ به خصوص که صحبت های رئیس انجمن سینماداران، این تصمیم را روندی غیرقابل برگشت جلوه می دهد و می گوید که تهیه کنندگان باید بین اکران سینما و نمایش در وی او دی یکی را انتخاب کنند. امید معلم، سردبیر دنیای تصویر در واکنش به این صحبت ها می گوید: اینجاست که باید دولت کمک کند و فیلم های بخش خصوصی و سرمایه گذاران شخصی را حداقل به قیمت تولیدشان از تهیه کنندگان بخرد، وگرنه بخش خصوصی ورشکست خواهد شد! اما محمدرضا لطفی، کارگردان سینما عقیده دارد که این روند اگرچه دشوار و پرخطر است، ولی درنهایت سینمای ایران چاره ای جز اتخاذ این راه ندارد: با تمام احترامی که به نظر دوستان مخالف می گذارم، اما باید بگویم که دیر یا زود این روند عادی خواهد شد و بسیاری از فیلم های بخش خصوصی به وی او دی روی خواهند آورد، چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم.
علی سرتیپی، تهیه کننده و مدیر چند پردیس سینمایی نیز با اکران مجازی فیلم ها موافق است: البته به شرطی که ظرفیت وی اودی ها افزایش یابد. با ظرفیت کمتر از یک میلیون کاربری پلتفرم های معروف الان نمی شود این پروژه را پیش برد. اما در صورت فراهم شدن بستر این کار به نفع سینمای ایران به لحاظ تولید و چرخش سرمایه و نیز به سود عوامل سینما خواهد بود.
سرتیپی درباره تأثیر این طرح بر سرنوشت سالن های سینما نیز با اشاره به اینکه این مسأله چند سالی است در دنیا هم مورد بحث بوده می گوید: فعلا که با شیوع کرونا کار سالن ها کلا صفر است. اما در کل در آمریکا می بینیم که با وجود فعال شدن شبکه های مختلف مثل نتفلیکس، سالن های سینمایی نیز کار می کنند و مخاطب خود را دارند.
همان طور که خروج در نمایش جشنواره ای خود جنجالی و بحث انگیز شد، انتشارش در فضای مجازی نیز حواشی بسیاری داشت. این حواشی را ابتدا سعید خانی، تهیه کننده فیلم توقیفی ارادتمند، بهاره، تینا... کلید زد که در اولین دقایق انتشار خبر نوشت: قدیما فارابی فیلم می ساخت، می گذاشت تو انباری، الان باز خوبه بعضی ها فیلم می سازن، میذارن تو وی او دی، امان از پول بیت المال! کنایه های دبیر گروه فرهنگ خبرگزاری سازمان تبلیغات اما تندتر است: فیلم بساز در حد دورهمی های سریال های نوروزی، در گفت وگوها کسی را آدم حساب نکن، به مخالف های فیلمت برچسب بزن، داد و بیداد راه بینداز، نظرسنجی ها را متهم کن به تقلب، آخر سر هم قهرمان بازی دربیار و فیلمی را که با پول مردم ساخته شده و مطمئنی که فروش نخواهد کرد، بفرست در پخش آنلاین و بعد هم جو راه بینداز که به احترام مردم اولین فیلمی بودیم که مجازی شدیم. چطور این گونه شدی ابراهیم؟
اما حاشیه دیگر مبنی بر این است که خروج اولین فیلم پخش شده در سامانه های وی او دی نیست و تعداد فیلم های اکران نشده ای که از ابتدای فروردین در شبکه وی او دی پخش شده اند، حدود 50 فیلم را شامل می شود و اولین نامیدن فیلم حاتمی کیا تبلیغات رسانه های نزدیک به این فیلمساز است. سعید رجبی فروتن، کارشناس نمایش خانگی و یکی از مدیران ارشاد در این زمینه می گوید: برخلاف اینکه تبلیغ می شود، خروج اولین فیلمی نیست که از نوبت اکران بیرون زده و می خواهد از راهی دیگر با مخاطب ارتباط پیدا کند. به گفته این کارشناس در مورد فیلم هایی که مستقیم در فضای اینترنت عرضه شده اند، می توان به آثاری چون فرزندخوانده ساخته وحید نیکخواه آزاد، قفل ساز به کارگردانی غلامرضا رمضانی، فیلم اپیزودیک گنجشکک اشی مشی ساخته نیکخواه آزاد، رمضانی و مسعود کرامتی و عقاب صحرا ساخته مهرداد خوشبخت اشاره کرد. با این توضیح که اینها همه تولیدات فارابی است که بیشتر برای جشنواره کودک ساخته شده بودند و عقاب صحرا نیز هشت سال بود در اکران ناکام مانده بود.سعید رجبی فروتن در ادامه با اشاره به اینکه از حق نباید گذشت که خروج قابل قیاس با فیلم هایی نیست که پیش از آن پخش شده اند به نقاط تفاوت نوع نمایش این فیلم اشاره دارد. ازجمله اینکه خروج بعد از پخش در وی او دی امکان اکران تضمین شده را خواهد داشت و می تواند حقوقش را به بالاترین قیمت پیشنهادی از سوی خریداران نمایش خانگی واگذار کند .
رجبی فروتن به این نکته هم اشاره می کند: به گفته دست اندرکاران پخش اینترنتی خروج ، عرضه اینترنتی این فیلم از پروتکل رایج در نمایش خانگی تبعیت نمی کند و در زمره آرشیو دایمی پلتفرم ها قرار نخواهد گرفت.
به هر حال، این گام اول است. فراموش نکرده ایم که پیشتر در آمریکا نیز فیلم ها تنها یک ماه پس از اکران در سالن های سینما می توانستند روی دی وی پی یا در پلتفرم های وی او دی عرضه شوند، اما نتفلیکس این روند را بر هم زد و با وجود مخالفت فیلمسازانی مانند اسپیلبرگ و ریدلی اسکات، با همراهی بزرگانی مانند برادران کوئن، آلفونسو کوارن و مارتین اسکورسیزی فیلم ها را برای میلیون ها مخاطب عرضه کرد و حتی خود به تولید فیلم هایی مانند روما (برنده چهار جایزه اسکار)، ایرلندی ، داستان ازدواج (دو فیلم مطرح اسکار اخیر) و... دست زد.
حالا بسیاری امیدوارند اکران خروج آغاز روندی جدید در سینمای ایران شود؛ روندی که می تواند منابع جدید سرمایه و عرضه را در اختیار سینمای ایران قرار دهد.
شعار سال :
یک سریال تا چه حد باید توهین آمیز باشد تا لب به انتقاد بگشاییم؟
سریال "پایتخت" که در چندسال گذشته توانسته است جای خالی آثار فاخر سینمایی را در رسانه ملی ایران پر کند با محوریتی بنام "خانواده" شکل گرفت و به همین خاطر در بین مخاطبان تلویزیون با اقبال خوبی همراه شد؛ از حق نباید گذشت که در جریان این سریال (بجز فصل 6) مفاهیم ارزشمندی همچون "احترام به والدین" و "ضرورت حفظ کیان خانواده" در قالب روابطی که بین کارکترهای باباپنجعلی، نقی و خانواده ی او تعریف شده بود، به ظهور نشست و تحسین های فراوانی از جانب کارشناسان فرهنگی برانگیخت .
با اینحال فصل 6 سریال پایتخت ثابت کرد که ادعای بلوغ هنری در سینمای ایران همچنان یک شعار توخالی ست؛ غرض ورزی سیاسی و انتقام جویی بچه گانه آنهم با سوءاستفاده از ظرفیت رسانه ملی، هنوز بخشی از جوهره ی سینماگران ایران است.
شاید مهمترین عاملی که سریال پایتخت را اینچنین به خفت میکشاند و باعث میشود در جهت تخریب هویت خود گام بردارد، برخی غرض ورزی های سیاسی باشد که بحث در مورد آن مجال دیگری میطلبد فقط در همین حد باید اکتفا کرد که سازندگان سریال پایتخت 6، نشان دادند که احترام به سلیقه ی مخاطب برای آنان پشیزی ارزش ندارد و چنانچه به منافعشان خدشه ای وارد شود، بدون هیچ تعارفی رنگ عوض میکنند و ساز خودشان را میزنند.
پیش تر در مورد دیالوگ های توهین آمیز و رفتار ضدفرهنگی شخصیت "بهتاش" نسبت به مادرش "فهیمه" و پدرش "بهبود" انتقادهایی مطرح شد؛ همچنین در مورد "تعمیق فرهنگ دروغگویی" در این سریال مطالبی منتشر گردید اما در قسمت نهایی این سریال که شب گذشته پخش شد، حتی به دوران هخامنشیان هم رحم نکردند.
در پایتخت 6 بهتاش به ارسطو میگوید: "این چه لباس خزوخیلیه که پوشیدی، مثل سربازای هخامنشی شدی..."
زمانی که بیشتر ملت های دنیا برهنه و غار نشین بودند، ایران بر بلندای تمدن جهان ایستاده بود . حال چه شده که سازندگان یک سریال وهن آمیز به پشتوانه چند نظرسنجی ِ خیالی به خود اجازه میدهند که تاریخ پرافتخار یک ملت را چنین به استهزا بکشانند؟
سقوط پایتخت
شاید به جرات بتوان ادعا کرد یکی از موفق ترین و پر بیننده ترین فیلم های چند سال اخیر کشور سریال پایتخت* به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی خشایار الوند بوده است اما تغییر نویسنده این سریال ، آن را از آسمان آفتابی سوریه با مخ در خاک خشک و بی آب و علف سومالی زمین کوبید.
با یک مقایسه عامیانه نه کارشناسانه درباره پایتخت های گذشته و قسمت ششم آن ، به راحتی میتوان تفاوت تهیه کننده ارزشی (سازمان فرهنگی اوج) را با تهیه کننده غیرارزشی امسال(فروردین 1399) به وضوح مشاهده کرد.
در *پایتخت 5* تبلیغ استقامت ، مبارزه با داعش، جانفشانی برای حفظ حریم خانواده ، احترام به پدر و حتی عکس پدر(بهبود) ، افتخار قهرمان ملی ، توجه و خدمت به پدر پیر ، غرور ملی ، خواندن نماز در شرایط سخت ، احترام به شعائر دینی و ساده زیستی به نمایش درآمد اما در *پایتخت 6* تبلیغ دختر بازی ، حرمت شکنی نسبت به والدین و بزرگترها ، ایستادن مقابل پدر و مادر ، بد دهنی ، خانه مجردی ، دست بلندکردن روی بزرگتر ، فساد در فضای مجازی ، نگهداری از حیوانات خانگی ، سودآور بودن مواد مخدر ، زندگی لاکچری ، پول پرستی ، رقص و آواز ، آلودگی صوتی ، عملهای زیبایی ، تزریق ژل و بوتاکس ، خالکوبی های نامتعارف و پنهان کاری جوانان مقابل والدین به تصویر کشیده شد.
باتوجه به همه این نقص ها از مدیران صدا_و_سیما دوستانه استدعا داریم برای ساخت قسمت آخر این سریال حتی اگر بهترین مسائل اخلاقی را هم رعایت کنند هزینه ای برآورد نکنند.
حال برای اینکه تا حدودی ذهنیت شما عزیزان خواننده با حقایق پشت پرده این قسمت از سریال پایتخت همسو شود به گوشه هایی از آن اشاره میکنم:
ارسطو عامل* که حمل کننده ضریح و گلدسته بود و همه را با افتخار برای زیارت امام رضا علیه السلام می برد حال برای چک برگشتی به زندان افتاده میشود حامل موادمخدر.
و مدام از علائم گروهای شیطان پرستی استفاده میکند
نقی معمولی* با ایجاد جای مهری بر پیشانی هم نیروهای ارزشی را مسخره میکند هم با رفتارهایش به سخره میگیرد. ضمن اینکه پس بازگشت از مکه ، بهتاش که در تمام قسمت های سریال مبلغ فساد اخلاقی است موقع توزیع *آب زمزم تبرکی* با اصطلاح *مشروب_خواران* و به شکلی که ساقی گری بزم شراب را القا کند به ارسطو عامل میگوید برای من سر پر بریز ، برا بقیه ته استکانی.
هما* که درتمام قسمت های قبلی سریال اسطوره زنی درست کار و پاک است دراین قسمت به نقی درباره سفر دخترهایش برای اردوی رزمی و مسائل دیگر چندین بار دروغ میگوید و مخفی کارهای زیادی دارد.
بهتاش* که حرمت دایی خود (نقی) ، مادرش ، ارسطو و بقیه را نگه نمیدارد مدام باوجود مخالفت مادرش جلوی او با دخترهای مختلف ارتباط میگیرد ، بزرگترهایش را به اسم صدا میزند ، شوخی های رکیک و خلاف ادب میکند و هنرش فقط رقاصی و چشم چرانی است.
سارا و نیکا* دخترهای نقی که بدون اجازه پدر و مادر آب هم نمیخوردند دراین قسمت خود سر شدند ، بی اجازه پدرشان به اردو می روند و به نصاب ماهواره سفارش کار میدهند.
رحمانرحی و برادران رحمت* که در قسمت های قبلی آدم های ساده ای بودند و به برادر بزرگشان احترام خاصی میگذاشتند ، دراین قسمت تریاکی شده و رحمت را کتک میزنند.
فهیمه* که زنی ساده و با اخلاق بود ، دراین قسمت ناگهان میشود زنی قرتی.
جمیله همسر تقی* که تا این قسمت خبری از او نبود ناگهان میشود بزن بهادر و راه به راه شوهرش را کتک میزند.
بهروز* پسر کوچک خانواده آقای فریبا که بسیار پرخاشگر و در توهین به بزرگترها و خبرچینی بعداز بهتاش نفر اول است.
تغییر شدید محتوایی در قسمت ششم سریال پایتخت و انتخاب نویسنده ای به نام آرش عباسی که گرایش نرمی به سوی *#جریان_اصلاحات* دارد مرا یاد انتخاب اشتباه سال 96 ریاست جمهوری می اندازد که با رای دادن به *#حسن_فریدون(روحانی)* جامعه به نابودی کشیده شد.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
عقده های عقیم مانده در پایتخت!
سریال پایتخت بصورت عقیم و ناتمام، پایان یافت البته داستان خاصی هم نداشت ڪه ناتمام مانده باشد! درباره ضعف محتوا و سناریو و نویسندگی این سریال سخن بسیار است اما نڪات اساسی، چیزهای دیگری هستند. در ادامه 5نڪته اساسی در تحلیل پایتخت بیان می شوند:
آقای تنابنده سابقه تمسخر احڪام شرعی را در پرونده خود دارد. به عنوان مثال، وی در فیلم قسم ، ڪه اتفاقا تهیه ڪننده آن هم #الهام_غفوری است، یڪ فرع فقهی بسیار پیچیده را مستمسڪ هجمه به فقه شیعه ڪرده است. به گفته تنابنده، وی 10سال با ایده فیلم قسم درگیری ذهنی داشته است. در این فیلم زنی بنام رضوان بدون دلیل محڪمه پسند، به جرم قتل شوهرش محاڪمه می شود و خانواده شوهر با سوء استفاده از حڪم فقهی قسامه، دنبال اعدام زن میروند..
آقای تنابنده در فیلم عنڪبوت نیز نقش قاتل زنان خیابانی را بازی می ڪرد. قاتلی ڪه ظاهرا مذهبی و بسیجی است و از سر دغدغه دینی، زنان هرزه خیابانی را ترور میڪند! در این فیلم تصریح می شود ڪه چنین خشونتی نتیجه تحمیل حجاب و مذهب است. تنابنده در پایتخت مڪررا میگوید پیشانی من را عنڪبوت نیش زده اما مگر عنڪبوت نیش میزند؟ تنابنده با چنین سابقه ای آیا به دنبال یادآوری همان فیلم عنڪبوت نیست؟
در ماجرای حمایت باران ڪوثری و رخشان بنی اعتماد از یڪی از همڪاران داعش، آقای تنابنده از وی حمایت و تلویزیون را تحریم ڪرد! با این حال پایتخت 6 نمایش داده شد تا تنابنده همه عقده های خود نسبت به دین، نظام و صداوسیما را خالی ڪند.
مهناز افشار در افشاگری های خود تصریح ڪرده بود ڪه توییت های وی درباره طلبه همدانی را آقای تنابنده و خانم الهام غفوری (همسر سیروس مقدم و تهیه ڪننده پایتخت) به او داده اند! امری ڪه بعدها به فراموشی سپرده شد.
پایتخت6 از سطح تمسخر احڪام بالاتر رفته و به سطح ڪتڪ زدن پدر(قسمت هشتم)، عادی سازی روابط بانامحرم، رقاصی و تبلیغ آهنگ های ساسی مانڪن و .، عشق مثلثی فهیمه! رسیده است.
پایتخت 6، ادامه روند فیلمسازی تنابنده در تمسخر احڪام دینی به علاوه انتقام از نظام بود با این حال، صداوسیما هم در اقدامی واقعا عجیب، بصورت مڪرر پیامهای تشڪر مردمی از سریال پایتخت6 را پخش میڪند تا اندڪ اعتماد مردمی را نیز از دست بدهد. در واقع مشڪل اصلی از خود صداوسیماست ڪه بودجه های میلیاردی به چنین افرادی می دهد و علی رغم انتقادها بشدت از وی حمایت میڪند!
افشاگری زباله است | هاتف خالدی
افشاگری در ذات خود چیزی دون، بی ارزش و زباله است و ذات عدالت خواهان را با شور و هیاهوی آمیخته با آن به زباله پسندی می کشاند. افشاگری از آنجا که بدون اتصال به منابع اطلاعاتی خاص، غیرممکن و غیر عملیاتی است اساسا به معنای مصطلح آن سیستمی و وابسته به سیستم است. به این معنا آرمان عدالت خواهی مستقل در این نوع از افشاگری ها به قهقرا می رود و معنای عدالت را به مبتذل ترین صورت ممکن پایین می آورد.
افشاگران به سبب همین رابطه با منابع، هر کدام به بخش و طیفی سیاسی وابسته اند و پروژه هایشان هر کدام ذیل یک هدف سیاسی که عمدتا تخریب، گروکشی و باج خواهی از جناح مقابل است خلاصه می شود.
کارفرمایان پروژه ها، افشاگران را معمولا از میان زبون ترین خبرنگاران که پیش از این معنای استقلال را در خود کشته اند انتخاب می کنند که ذات این عمل با استقلال رای و استقلال فکر در تضاد است. افشاگران اگرچه هر کدام برای کارفرمایی جدا کار می کنند اما به سبب حفظ روابط اطلاعاتی، با دیگر همکاران خود رابطه ای به ظاهر حسنه و یا لااقل میانه بر می گزینند تا به وقت نیاز، از اطلاعات، شبکه ها و فرصت دیده شدن در شبکه های اجتماعی یکدیگر بهره مند شوند.
افشاگران سیستمی هر جا که منافع کارفرمایانشان اقتضا کند با دستی پر از سند و اطلاعات دست اول چون سوپرمنی قهرمان وارد می شوند و ما را با اطلاعات شگرف خود در شگفتی فرو می برند! قهرمانان این روزهای فضای مجازی که پشت تعابیری چون فساد ستیزی، عدالت خواهی و مردم سنگر گرفته اند، تحت تاثیر فضای فکری جامعه خود را چپ و طرفدار ایده های سوسیالیستی و مردم گرایانه جا می زنند، اما در واقع هدف نهایی و اصلی آنها همان پیشبرد پروژه های تعریف شده است.
افشاگری سیستمی در ذات خود زباله است و ذات عدالت خواهی را به زباله پسندی تغییر می دهد. افشاگری سیستمی هیچ نسبتی با عدالت و معنای بلند آن ندارد و در حقیقت آن را به بیراهه و نابودی می کشاند. افشاگری اگر جایگزین سیستم های خبررسانی نهادی فساد ستیز مانند قوه قضاییه شود خود به تخریب این ارگان ها و در میان مدت به دلیل سیاسی بودن آنها، به عدم اعتماد عمومی مردم به این نهادهای قضایی منتهی می شود.
منبع ؛فضای مجازی
در روزگاری که با باید و نبایدهای زندگی به دنبال فرهنگی متعالی هستیم، همیشه این موضوع مطرح بوده که لازم است قاعده فرهنگ و فرهنگ سازی به اهل آن واگذار شود. فرهنگ سازی به چه معناست؟ حسین عظیمی آرانی از نظریه پردازان فرهنگ سازی در کتاب توسعه و فرهنگ می گوید: فرهنگ سازی به این معناست که تلاش شود، اجزای خوب فرهنگ یک جامعه تقویت و اجزای بد آن حذف شود ؛ وقتی قرار است فرهنگ یک جامعه قوام یابد آیا لازم نیست ابزارهای فرهنگ سازی در همان جهت حرکت کنند، اگر ابزارهای فرهنگ سازی در جهت تضعیف اجزای خوب فرهنگ حرکت کنند و در جهت تقویت اجزای بد آن گام بردارند، آنگاه آیا اسم آن ابزار فرهنگ ساز را نباید گذاشت ابزار فرهنگ سوزی!
درعصر حاضر یکی از ابزارهای مهم فرهنگ سازی سینما و فیلم سازی است؛ متأسفانه در سال های اخیر شاهد کیفیت بسیار پایین برخی داستان های سینمایی از لحاظ نقض اصول مسلم اخلاقی بوده ایم که نمونه اخیر آن سریال تلوزیونی پایتخت 6 است. این سریال توسط کارشناسان فرهنگی بسیار مورد نقد قرار گرفت، چراکه در جهت رشد اجزای مثبت فرهنگ قدم های کوچکی برداشت و در عوض با عادی نشان دادن ناهنجاری ها در جهت تضعیف اجزای مثبت فرهنگ در ایران، اقدامات مخربی را انجام داد.
اگر نویسندگان و سینماگران ما در ایده پردازی با مشکل روبه رو هستند چرا به سراغ منابع غنی کشورمان در فرهنگ سازی نمی روند و از آن ایده نمی گیرند، حال که می دانیم یکی از منابع غنی مسلمانان در فرهنگ سازی و انسان سازی، قرآن کریم است.
سینمای ما تا چه حد اخلاق مد نظر قرآن کریم را فرهنگ سازی می کند، تا چه اندازه از موعظه های خداوند در جهت انسان سازی و ساخت جامعه ایده آل استفاده می کند، بهتر نیست نویسندگان کشورمان در طرح داستان هایشان از داستان های خداوند در قرآن کریم و لطایف موجود در آن بهره ببرند؛ مثلا از داستان قوم عاد، قوم ثمود، قوم یونس و شخصیت هایی مثل قارون، فرعون، لقمان و... در ایده پردازی و شخصیت سازی داستان استفاده کنند.
دریایی از ایده و داستان در این کتاب نهفته است، اهالی سینما کنایات خداوند به انسان ها را مطالعه کنند تا متوجه این دریای ژرفی که روبه روی آنها قرار دارد، شوند. و یا چرا اهالی قرآن دست به قلم نمی شوند و به ابزارهای فرهنگ سازی مجهز نمی شوند، تا بتوانند این دریای عمیق فرهنگ را به مردم شان انتقال دهند.
امید است جامعه هنری ما به ظرفیت های هنری موجود در سخن خداوند بیش از پیش آشنا شوند و در خلق آثار از آن استفاده کنند و همچنین اهالی قرآن به ابزارهای فرهنگ سازی مجهز شوند تا شاهد ساخت فیلم ها و سریال هایی در خلاف جهت فرهنگ قرآن کریم نباشیم.
الهام صمدی
انتهای پیام
به گزارش خبرگزاری مهر ، در اطلاعیه این کمیته که از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده، آمده است: ضمن تشکر از همکاری و مشارکت مردم عزیز ایران در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی برای مقابله با ویروس کووید 19 و با توجه به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد طرح فاصله گذاری هوشمند، موارد زیر را به اطلاع عموم می رساند:
1- با توجه به ماهیت گسترش و قابلیت بیماری کووید -19 ( کرونا )، فاصله گذاری اجتماعی مهم ترین راهکار کنترل همه گیری این بیماری است و رعایت این فاصله تا زمانی که بیماری در جامعه در چرخش باشد ضروری است و با عنایت به اینکه می تواند تا 95 درصد مانع ازشیوع گردد باید ادامه یابد.
2. طرح فاصله گذاری هوشمند، ادامه طرح فاصله گذاری اجتماعی است که از اسفند ماه همزمان با شیوع بیماری کرونا در ایران اجرا شده و در این مرحله، صرفاً مشاغل غیر پر ریسک همراه با التزام به رعایت دستورالعمل های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تاریخ 23 فرودین در استان های کشور و از 30 فروردین در تهران مجوز فعالیت پیدا می کنند.
3. سیاست کلی و راهبرد عمومی ستاد ملی مقابله با کرونا ، همچنان استمرار اصل در خانه بمانیم است و خروج از منزل تنها در صورت اضطرار - به صورت بسیار محدود با رعایت دقیق و کامل دستورالعمل های بهداشتی برای مقابله با کرونا ممکن می باشد.
4- بخش های تولیدی - اصناف و مشاغل مشخص شده در طرح- برای خدمت رسانی به مردم نیز با اجرای دستورالعمل های تخصصی و عمومی بهداشتی مصوب و ابلاغی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امکان فعالیت کسب و کار خواهند داشت.
5. با تلاش مستمر و هماهنگی بین اطاق بازرگانی و اصناف و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دستور العمل های بهداشت صنوف و کسب و کارها تدوین و طی روزهای آینده در اختیار عموم قرار خواهد گرفت و هرگونه فعالیت صنفی منوط به اجرای این دستورالعمل ها خواهد بود.
6- بر اساس برنامه ریزی انجام شده، کلیه صنوف موظف به ثبت نام و اخذ تعهد از صاحبان کارگاه ها و صنوف در سایت وزارت بهداشت (مبنی بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی) خواهد بود و پس از دریافت کد، مجوز فعالیت صادر خواهد شد.
7. با اجرای این طرح، تعطیلی های پایه (شامل تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، ورزشگاه ها، مراکز فرهنگی، هنری، مشاغل پر ریسک و ...) و همچنین ممنوعیت ترددهای بین استانی، تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد یافت.
8. مراکز اداری نیز از تاریخ 23 فروردین با رعایت اصول بهداشتی، به جای یک سوم، با دوسوم کارمندان خود فعال خواهند شد و ساعت کاری از 7 صبح تا 14 خواهد بود.
در پایان ضمن تشکر مجدد از مردم عزیز ایران اسلامی در همراهی و همکاری و مشارکت جمعی برای مقابله با کرونا ، اطلاعات تکمیلی و سایر مراحل اجرایی به صورت شفاف در اطلاعیه های بعدی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
کد خبر 4894482
حمید نورشمسی
علیرضا عبدالهی نژاد در رابطه با مصوبه کمیته اطلاع رسانی و مدیریت جو روانی ستاد ملی مقابله با کرونا، مبنی بر عدم انتشار نسخه کاغذی نشریات تا پایان اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، گفت: امروز کشور و دنیا در شرایط خاصی به سر می برد که بحران شیوع ویروس کرونا باعث شده است تا بسیاری از مشاغل حساس و ضروری و بسیاری از صنوف و حِرَف دستخوش تغییرات عمده ای شوند یا توقف فعالیت خود را اعلام کنند و یا با استفاده از فضای مجازی و وب به حیات خود ادامه دهند.
وی افزود: از این منظر با توجه شرایط ویژه ای که کشور ما دارد، اگر امور به درستی مدیریت شود، خلل عمده ای پیش نمی آید اما مدیریت درست هم تابع یک سری اصول و قواعد است. ما کشوری هستیم که در بین کشورهای درحال توسعه پایین ترین سرانه مطالعه را داریم و ضریب نفوذ رسانه های چاپی و کتاب ما نسبت به کشورهای دیگر منطقه، بسیار پایین است. چند سال هست که ما با بحران مطبوعات چاپی و بحران تیراژ مواجه هستیم. تیراژ روزنامه های ما در بهترین حالت به کمتر از یک میلیون نسخه می رسد.
از سوی دیگر با توسعه فناوری های ارتباطی و فضای مجازی در چند سال اخیر، بسیاری از رسانه ها در کنار فضای مکتوب و چاپی بسیاری از فعالیت ها را به صورت آنلاین و آفلاین یا هردو ارائه می دهند، تحت وب هستند، وارد فضای روزنامه نگاری سایبر شده اند و از این منظر به ارائه خدمت می پردازند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر ما بتوانیم مطالب باکیفیت و مخاطب پسند و مبتنی بر نگره ها، باورها، زمینه و نیازها و آن چیزی که دارای ارزش های خبری هست و مخاطبان به آن توجه دارند را تولید محتوا کنیم، فضای چاپ، وب و فضای موبایل هرکدام یک بستر یا مجرا هستند که می توانند مؤثر واقع شوند؛ بنابراین، اصل می تواند محتوا باشد یعنی در فضای وب هم می شود محتواهایی تولید کرد که مخاطب بتواند از آن ها استفاده کند؛ چنانچه تجربه نشان داده است اگر محتواهای تولیدی مفید، مخاطب پسند و دقیق باشند و جعلی (فیک) نباشند، می توانند فارغ از این که از چه مجرایی منتشر می شوند، مخاطبان را جذب کنند.
مطلب قوی راه خودش را باز می کند
عبدالهی نژاد ادامه داد: بسیاری از محتواهایی که در صفحه شخصی افراد (فارغ از این که رسانه بنام یا اشخاص بنامی باشند) دیده می شود، لایک می خورد و منتشر می شود، گویای این نکته است که مطلبی که قوی باشد، مسیر خودش را باز می کند و این اتفاق می افتد. نکته دیگری که وجود دارد این است که می شود این فضا را به صورتی مدیریت کرد که با نگاه فرصت محورانه از آن نهایت بهره را برد؛ ضمن این که می توان از تجربه دیگر کشورها در این زمینه بهره برد.
وی افزود: در لیست پرتیراژترین مطبوعات جهان چند روزنامه ژاپنی قرار دارند. وقتی به تاریخچه این ها و به نحوه فعالیتشان نگاه می کنید، همه در زمره رسانه های چاپی نیستند؛ چنانچه پرتیراژترین روزنامه جهان روزنامه یومیوری شیمبون از ژاپن است که تا یکی دو سال پیش، تیراژی نزدیک به بیست میلیون در روز را داشت و بیش از نیمی از این تیراژ، وب ادیشن هست یعنی در وب منتشر می شود یا اپلیکشین روزنامه را می فروشند و این گونه مشتری جذب می کنند.
درنتیجه می شود ازاین دست تجربیات استفاده کرد اما این که در کشوری روزنامه های چاپی در کمترین میزان تیراژ ممکن قرار دارند، نشان می دهد که مسئله و مشکل چیز دیگری است؛ و از این لحاظ ویروس کرونا شاید ما را که در کار روزنامه نگاری و روزنامه داری هستیم و همچنین بسیاری از سیاسیون را به تفکر وادارد.
روزنامه فارغ از این که مجرای انتشار آن چه چیزی است، زمینه انتشار و فضای انتشارش هم مهم است و باید درست باشد؛ حتماً باید به اصل آزادی بیان نگاه ویژه ای داشته باشیم و به اصل حرفه ای گرایی در کار روزنامه نگاری توجه کنیم و مخاطب را بیش از گذشته موردتوجه قرار داده و به آن اهمیت دهیم.
فناوری های جدید مقوم اند و نه جایگزین
عبداللهی نژاد در اشاره به جایگاه مخاطب در رسانهٔ امروز بیان داشت: در دوره ای به سر می بریم که شاید مخاطب چندان محلی از اعراب نداشته باشد و این اصلاً درست نیست. حتماً باید روش هایمان را جدید کرده و با دانش روز آشنا باشیم و به اصل صحت و دقت به عنوان یکی از پایه ای ترین اصول روزنامه نگاری پایبند باشیم و به آن برگردیم. در روزنامه مان فیک نیوز (اخبار نادرست) نشر ندهیم و در دروازه بانی مان متفاوت تر از گذشته عمل کنیم. کسی از بیرون از رسانه به ما نگوید که چه چیزی در صفحه نخست باشد و چه در صفحه آخر برود. باید بدانیم مشکلات، دغدغه ها، نگاه و باور مردم چه چیزی است و بحث هایی که تحت عنوان نیازهای خبری متوجه مخاطب و رسانه است چیست؛ درنتیجه این فضا مهم تر از مجرای خبر است.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که چه نظری در باب توقف انتشار کاغذی روزنامه ها دارد، خاطرنشان کرد: بحث من این است که مشکلات ما در عرصه روزنامه نگاری ایران، در این صد و هشتادوچند سالی که از عمر روزنامه نگاری در آن می گذرد (و اولین بار است که چنین اتفاقی در آن می افتد) فراتر از این چیزها است. من می گویم شاید بستر امروز خیلی مهم نباشد و اتمسفر مهم تر است. زمینه انتشار، قانون و مدیریت نشر مهم است، وگرنه در شرایط عادی کاملاً با این جریان مخالفم. نگاهم این است که فناوری های جدید نقش مقوم و تکمیل کننده دارند و نه نقش جایگزین؛ بنابراین چیزی جای روزنامه چاپی را نمی گیرد و نمی تواند بگیرد. من کاملاً مخالفم که روزنامه بسته شود ولی امروز در شرایط خاصی هستیم و فقط ما نیستیم که این کار را انجام می دهیم.
وی افزود: بسیاری از دیگر کشورها هم این کار را کرده اند. من می گویم در کنار این امر می توان درس های دیگری را هم در شرایط روزنامه نگاری در عصر کرونایی گرفت. اگر این سیاست را در پیش بگیریم بهتر است به جای این که روزنامه را کامل تعطیل کنیم و کاملاً به سمت انتشار در وب برویم، در تعداد صفحات کمتر با نهایت رعایت پروتکل های بهداشتی، کار را ادامه دهیم. روزنامه نگاران هم می توانند مانند بسیاری از مشاغلی که دایر هستند، سرکار باشند. وزارت خانه ها و نهادها و مؤسسات دولتی از روز شنبه با یک سوم نیرو سرکار رفتنذ. این که این کار درست است یا غلط و این که قرنطینه باید کامل باشد و ... بحث دیگری است، بحث من این است که می شود روزنامه ها هم با تعداد کمی نیرو یا با دورکاری به کارشان ادامه دهند.
روزنامه نگاری یک صنعت کاملاً تحول یافته است. رسانه را نمی شود از فناوری جدا کرد. درنتیجه می شد تعدادی صفحات اصلی روزنامه که به موضوعات داغ می پردازند را در تعدادی صفحات کوچک درآورد و با رعایت پروتکل های بهداشتی چاپ کرد و بعد خیلی از مباحث مبسوط و مفصل تر را در قالب وب، اپلیکشین و فضای مجازی برد و به صورت پلتفرم های مختلف ارائه کرد.
روزنامه نگاری؛ مسئولیت اجتماعی دربحران
عبدالهی نژاد در توضیح راه کارهایی که به وسیله آن می شد از توقف انتشار کاغذی روزنامه ها جلوگیری کرد، بیان کرد: چون در جریان ریز تصمیم گیری در این حوزه نیستم، نمی توانم نظر دقیق بدهم. دوستان اعلام نکردند به چه دلیل این تصمیم گرفته شده و صرفاً گفته اند به منظور کاهش شیوع کرونا. ولی نظر من این است که می شد برای این که آن کورسوی امید وجود داشته باشد و نسیم روزنامه نگاری چاپی بوزد، هر روزنامه حداقل در چهار صفحه منتشر شود و بخشی از کار به صورت دورکاری باشد. مثلاً روزنامه ای در انگلیس در این ایام برای این که کمک کننده باشند (که درس بسیار خوبی است) روزنامه اش را بسیار امن بسته بندی کرده که جلدی دارد و با برداشتن آن روزنامه ای دارید که تمیز و عاری از ویروس است؛ و بعد چند صفحه سفید هم در این بسته بندی گذاشته و گفته است، چون دستمال کاغذی نایاب می شود یا شده است، از این صفحات سفید می توانید به عنوان دستمال کاغذی استفاده کنید.
اینجاست که روزنامه نگار خودش را با خلاقیتش مطرح می کند و نشان می دهد که روزنامه نگاری صرفاً یک حرفه نیست و در مواقع بحران یک مسئولیت اجتماعی است و همین خلاقیت و ابتکار عمل به ویژه در زمان بحران ها است که روزنامه نگاری را در دنیا پیش برده. وی افزود: پاک کردن صورت مسئله بسیار راحت تر هست. از این منظر می گویم می توانستیم فکر کنیم و به جای پاک کردن صورت مسئله، راه حل بهتری را در پیش بگیریم. فکر می کنم با یک بحران دامنه دار مواجه هستیم که امروز کرونا است که انشاالله زودتر رفع شود ولی ما مشکلات عدیده ای داریم؛ نه ما که بسیاری از کشورها در صنعت روزنامه نگاری و روزنامه داری با این بحران مواجه هستند.
سنگینی سایه سیاست باید از روی رسانه برداشته شود
این استاد روزنامه نگاری ادامه داد: بنابراین ما به عنوان کشوری با مشکلات خاص همچون تحریم، گرانی کاغذ، سرانه پایین مطالعه، سواد پایین رسانه ای و دیجیتال و روزنامه نگارانی که به این کار صرفاً به عنوان یک شغل نگاه می کنند و ... در این فضا نیازمند این هستیم که حتماً سناریو و برنامه داشته باشیم. قطعاً اگر این بحران سه تا چهار ماه ادامه یابد و این زمان روزنامه چاپی بیرون نیاید، ما اندک صدایی که از طریق این روزنامه و از مجرا و کانال چاپ داشته ایم را از دست می دهیم و بسیاری از گیشه ها خالی می شوند و شاید باید با گیشه داری خداحافظی کنیم. خیلی از افرادی که روزنامه در دست می گرفتند، بی پناه باقی می مانند و ممکن است این جریان پیامدهای روانی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی عدیده ای داشته باشد. بر این اساس حتماً دوستان این را به عنوان یک بحران مقطعی نگاه کرده اند و برای چند روز می خواهند این کار را انجام بدهند وگرنه این سیاستی نیست که بتواند طولانی مدت ادامه یابد.
وی افزود: فرض کنید کرونا یک سال در کشور بماند. چه اتفاقی می افتد؟ آیا روزنامه باید کاملاً تعطیل بماند؟ خیر. بر این اساس روزنامه نگاران، روزنامه داران و کسانی که صاحبان روزنامه نگاری در کشور هستند، باید بیایند و به مدل های جدید بیندیشند که یکی از آن ها تقویت بستر وب هست؛ چیزی که من چند سالی است آن را تدریس می کنم و به این نکته اعتقاددارم که ما در کشور در شرایطی هستیم که نسل اول شیکاگو تریبیون در سال 1992 در آن مانده بود و آن سلطه پی دی اف در فضای وب است؛ و غیرازاین نیست و تفاوت خاص دیگری هم از آن زمان تاکنون ایجاد نشده است. پس به این موضوع فکر کنیم. از این جلوتر سیاستمدار ما و کسی که بیرون نشسته است، باید فکر کند که سنگینی سایه سیاست باید از روی رسانه برداشته شود. آدم های حرفه ای وارد این کار شوند و نه هرکسی که پولی دارد یا از جایی سفارش می شود. به علاوه این که در این شرایط می شود با تعریف راهکارهایی مانند دورکاری و استفاده از فضای وب، استفاده از مصاحبه های اینترنتی یا ویدیو کنفرانس، همچنان که در دانشگاه ها بسیاری از کلاس ها و جلسات دفاع به صورت مجازی برگزار می شود، کار را ادامه داد و متوقف نشد.
اگر روزنامه با مصاحبه و گزارش زنده است، می شود این ها را با رعایت اصول حرفه ای خودش انجام داد و فرستاد؛ چاپخانه را امن کرد و بسته روزنامه را از منظر پروتکل های بهداشتی سالم کرد و روزنامه درآورد.
عبدالهی نژاد عنوان کرد: در نهایت، وقتی شرایط انتشار فراهم شد، ببینیم که حالا و در این وضعیت چه باید در این روزنامه بنویسیم و چه بگوییم؟ البته اگر قرار باشد بسیاری از چیزهایی که در فضای مجازی یا رسانه های جریان اصلی باز همان فیک نیوزها (اخبار جعلی و نادرست) باشد و اخبار نادرست را نشر بدهیم، همان بهتر است که روزنامه بسته شود و یا تلویزیون ما خاموش باشد .
نوآوران آنلاین - طی روزهای اخیر معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیه ای اعلام کرد بر اساس تصمیمات ستاد مقابله با کرونا، نشریات باید به طور موقت چاپ کاغذی خود را متوقف کنند .
به دنبال این اطلاعیه شاهد واکنش هایی از سوی برخی مدیران و فعالین رسانه های مکتوب بودیم که مخالف این اقدام بودند .
در همین خصوص به گفت و گو با دکتر اکبر نصراللهی از اساتید مطرح دانشگاه و نویسنده کتاب های “ راهنمای پوشش خبری “ و همچنین “ مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای “ پرداختیم که از نظر می گذرد .
دکتر نصراللهی معتقد است عدم انتشار کاغذی مطبوعات نمی تواند به توقف فعالیت های رسانه ای و مطبوعاتی منجر شود، مگر برای کسانی که به رویه و سبک و سیاق انتشار کمافی سابق نشریات تحت مدیریت خود اصرار داشته باشند .
این استاد دانشگاه با بیان این که در حال حاضر شیوع ویروس کرونا مانعی بر سر راه بسیاری از فعالیت های صنفی از جمله نشریات شده است، اظهار داشت: این مانع خطیر قابل درک است و با توجه به شرایط موجود اقدامی منطقی محسوب می شود. وی تصریح کرد: در حال حاضر که حتی بسیاری از مراکز راهبردی و استراتژیک کشور همچون آموزش و پرورش، دانشگاه ها تعطیل شده اند، بدیهی ست این شرایط در مورد فعالیت های رسانه ای همچون مطبوعات نیز می تواند مصداق داشته باشد و رسانه نگاران باید بپذیرند که در حال حاضر همه باید به تصمیمات ستاد مدیریت کرونا تمکین کنند .
دکتر نصراللهی ادامه داد: عقل و منطق اقتضاء می کند در شرایط کنونی، رسانه ها هدف اصلی شان یعنی اطلاع رسانی و انتشار اخبار در شکل و قالب جدید متناسب با شرایط بحرانی کنونی را مد نظر قرار داده و پر واضح است مشکل زمانی ایجاد خواهد شد که هدف اصلی رسانه ها یعنی فعالیت خبری و اطلاع رسانی منع شده و یا به فراموشی سپرده شود .
وی با بیان این مطلب که انتشار اخبار، ارائه خدمات آموزشی و نقش سرگرم کنندگی که از کارکردهای اصلی رسانه ها هستند هیچ گاه تعطیل بردار نخواهد بود و هیچ کس نمی تواند مانع این روند شود، مگر برخی کنشگران سیاسی مستبد در طول تاریخ که البته آن ها نیز قادر به انجام آن نبوده اند، افزود: کارکردهای رسانه ها هیچ گاه تعطیل نخواهد شد، اما در برخی شرایط به دلایل قابل درک و منطقی، ممکن است این هدف از مسیر و شکل دیگری پیگیری و در غالب متفاوت تری دنبال شود .
این فعال رسانه ای خاطر نشان ساخت: توقف انتشار کاغذی مطبوعات می تواند به معنای تعطیلی مطبوعات و بیکاری رسانه نگاران نباشد، مشروط بر این که مدیران مطبوعاتی و روزنامه نگاران رسالت و هدف اصلی شان را فراموش نکنند و این نکته مهم را مد نظر داشته باشند که آرایش جدید رسانه ای را عملی کنند، موانع و شرایط کرونایی موجود را مورد توجه قرار دهند و بدون این که سرگرم برخی چانه زنی های غیر منطقی شوند، در روند اطلاع رسانی به مردم توقف ایجاد نکنند. وی تأکید کرد: مدیران رسانه ها، روزنامه نگاران و خبرنگاران باید تلاش های خود را به این مهم معطوف نمایند که از ظرفیت های موجود تکنولوژی های ارتباطاتی استفاده بهینه کرده و خدمات خود را بیش از پیش و حتی بهتر، سریع تر و جامع تر از گذشته عرضه کنند و اگر قصد دارند اثبات نمایند نگران امنیت ملی کشور هستند، لازم است در عمل و با خلاقیت و ابتکار و کشف راه کارهای جدید و خلاق، در بین اقشار جامعه حاضر شده و ضرورت حضور خور را به مسؤولین گوشزد نمایند .
دکتر نصراللهی در پایان اظهار داشت: در شرایطی که مطبوعات به دلیل تنگناهای مالی قادر به چاپ نسخه کاغذی نیستند، ضروری ست دولت از میزان حمایت هایش نکاهد و حتی از رسانه هایی که انتشار الکترونیکی دارند و از ظرفیت های تکنولوژی های ارتباطی نوین استفاده می کنند، بیشتر حمایت کند تا شاهد تعطیلی مطبوعات و بیکاری روزنامه نگاران نباشیم و ان شاء الله با ریشه کنی کرونا ر کشور، به زودی شاهد چاپ نشریات و حضور آن ها در کیوسک ها و بین مردم باشیم.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، جلسه مشترک کمیسیون عمران و حمل و نقل و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در روز 17 فروردین ماه، در خصوص موضوع نحوه توزیع طرح ترافیک خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری و سایر موارد خاص به صورت مجازی برگزار شد.
در این جلسه دستور العمل اصلاحی نحوه توزیع طرح ترافیک خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری و سایر موارد خاص مصوب شد.
این دستورالعمل به موجب مصوبه شماره 2623 شورای اسلامی شهر تهران با عنوان تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و کاهش تقاضای سفر و کنترل آلودگی هوا در سال 1399 تهیه شده که در ماده سوم آن به شهرداری تهران (سازمان حمل و نقل و ترافیک) اجازه داده شده است عوارض طرح ترافیک را برای خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری در سقف تعیین شده با تخفیف (ضریب یک دهم) مصوب شورای اسلامی شهر تهران محاسبه کند.
در ماده یکم این دستورالعمل آمده است: دو سوم از مجموع 3 درصد کل مجوزهای طرح ترافیک که به موارد خاص اختصاص یافته است، به جامعه خبری شامل خبرنگاران، روزنامه نگاران، عکاسان خبری و مدیران مسئول رسانه ها اختصاص می یابد.
تبصره یکم آن نیز تاکید شده است: بقیه موارد خاص (یک سوم) با تأیید مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری به موارد ویژه ای اختصاص می یابد که به جهات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیاز اضطراری به تردد با تخفیف در محدوده طرح ترافیک دارند.
در ماده دوم این آئین نامه آمده است: منظور از خبرنگار و روزنامه نگار در این آئین نامه کسی است که مسئولیت و یا شغل اصلی و مستمر او، فعالیت در زمینه رسانه ها و تهیه، تنظیم و انتشار خبر و گزارش از وقایع جاری و نگارش تحلیل و تفسیر آنها در رسانه های جمعی است.
در تبصره ماده دوم اشاره شده، انتشار رسانه های جمعی پیش گفته شده می تواند به هریک از صورت های مکتوب روزانه یا دوره ای، تصویری و اینترنتی باشد؛ اما باید از مراجع ذیربط مجوز قانونی داشته باشد.
بر اساس این آئین نامه، اولویت در تخصیص طرح ترافیک با خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری است که به موجب قرارداد کار معین (دائمی یا موقت) در یک نشریه، خبرگزاری یا پایگاه خبری اشتغال داشته باشند و مدرکی دال بر اشتغال مستمر به مشاغل مذکور در این آئین نامه ارائه دهند.
خبرنگاران و عکاسانی که قرارداد مستقیم با رسانه ای ندارند اما فعالیت مستمر رسانه ای دارند، تنها به شرط ارائه تصویر آثار منتشرشده به نام خود (و یا بدون نام که انتساب آن به تأیید کتبی مدیر رسانه برسد) در رسانه ها (حداقل 10 اثر در شش ماه قبل از زمان ثبت نام) که نشانگر همکاری مستمر آنها با رسانه های مکتوب یا اینترنتی باشد، مشمول این آئین نامه می شوند. معرفی نامه این متقاضیان باید از سوی یکی از تشکل های صنفی صادر شود.
همچنین افرادی که شغل تمام وقت دیگری غیر از روزنامه نگاری یا مدیر مسئولی دارند، اگر به صورت پاره وقت، حق التحریری یا حق الزحمه ای با رسانه ها همکاری داشته باشند، مشمول این آئین نامه نمی شوند.
در ماده چهارم یادآوری شده است: خبرنگاران و عکاسانی که با توجه به شرایط مندرج در آئین نامه، متقاضی دریافت مجوز موارد خاص باشند، باید بعد از ثبت نام در سامانه طرح ترافیک مدارک زیر را به سازمان حمل و نقل و ترافیک ارائه کنند:
الف) تصویر شناسنامه، کارت ملی و سند مالکیت خودروی سواری به نام خود یا همسر
ب) معرفی نامه از سوی رسانه و مؤسسه محل اشتغال یا تشکل های صنفی خبرنگاران، عکاسان و مدیران مسئول
پ) مدرک دال بر اشتغال مستمر به کار خبری (بیمه تأمین اجتماعی با عنوان خبرنگار یا بیمه خبرنگاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا تصویر آثار منتشرشده به نام خود در شش ماه قبل از ثبت نام)
در ماده پنجم این آئین نامه نیز ترکیب کارگروه تعیین سهمیه اشاره و آمده است: کارگروه تعیین سهمیه با حضور هفت نفر، 1- مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیکی سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران (به عنوان دبیر کارگروه) و نمایندگانی از 2- کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران 3- کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران 4- معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 5- انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران 6- انجمن صنفی مدیران رسانه های غیر دولتی 7- انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، تشکیل می شود و وظیفه تعیین تعداد سهمیه طرح ترافیک قابل تخصیص به خبرنگاران هر یک از مؤسسات رسانه ای را بر عهده دارد. جلسات کارگروه با حضور پنج نفر رسمیت می یابد.
بر اساس این آئین نامه، سهمیه خبرنگاران رسانه ها با توجه به سه شاخص 1- آخرین رتبه بندی رسانه ها که از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام می شود 2- میزان و کیفیت فعالیت رسانه در عرصه تولید خبر و گزارش و تعداد نیروی انسانی 3- اولویت رسانه های بخش خصوصی بر رسانه های وابسته به دولت و ارگان ها و نهادهای عمومی تعیین می شود.
کارگروه تعیین سهمیه مجاز است برای هدفمند کردن توزیع مجوزهای طرح ترافیک خبرنگاری، سهمیه گروه های مشخصی همچون عکاسان، مدیران مسئول و خبرنگاران آزاد را در سقف مجوزهای صادره جدا از مؤسسات رسانه ای تعیین و با همکاری تشکل های صنفی مرتبط با آنها توزیع کند.
تعیین و واگذاری سهمیه ها و تشخیص واجدین شرایط توسط هر فرد حقیقی و حقوقی خارج از کارگروه تعیین شده تخلف محسوب می گردد و شهرداری تهران مجاز به عقد قرارداد جهت تعیین سهمیه ها و تشخیص صلاحیت خبرنگاران و رسانه های دریافت کننده طرح ترافیک نمی باشد.
سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران موظف است حداکثر تا پایان خرداد ماه نام و نهاد معرفی کننده و اسامی کلیه دریافت کنندگان طرح ترافیک سهمیه خبرنگاری را در سامانه شفافیت شهرداری تهران منتشر کند.
این آئین نامه پس از تصویب در صحن علنی شورای شهر تهران نهایی می شود.
لینک کوتاه لینک کپی شد
روزنامه نگاران می گویند با تعطیلی موقت چاپ کاغذی مطبوعات، نگران آینده شغلی و امنیت شغلی خود هستیم.
جمعی از روزنامه نگاران در تماس با خبرنگار ایلنا، از ممنوعیت چاپ کاغذی مطبوعات ابراز نگرانی کردند و گفتند: بیشتر روزنامه نگاران با قراردادهای موقت یک ماهه و سه ماهه و یا حتی بدون قرارداد مدون مشغول به کار هستند؛ تعطیلی موقت چاپ، می تواند امنیت شغلی آنها را بیشتر از همیشه به خطر بیاندازد.
یازدهم فررودین ماه، ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد در راستای اجرای حداکثری طرح ملی فاصله گذاری اجتماعی، نسخه کاغذی نشریات تا پایان این طرح چاپ نخواهد شد.
الا روزنامه نگاران و شاغلان در بخش کاغذی مطبوعات نگران بیکاری خود هستند؛ بی ثبات کاری در صنعت چاپ و نشر، علت اصلی این نگرانی است؛ پیش از این از ابتدای اسفند تا نیمه اول فروردین، سی خبرنگار و عکاس خبری با عدم تمدید قرارداد مواجه شده و بیکار شدند.
پرسش اصلی روزنامه نگاران این است که در صورت طولانی شدن تعطیلی چاپ مطبوعات، آیا آنها به بیمه بیکاری معرفی خواهند شد؟! آیا کارفرماهای روزنامه نگاران که مدیران مسئول مطبوعات کاغذی هستند، آنها را برای دریافت مقرری بیکاری معرفی می کنند؟!
در این بین، وضعیت روزنامه نگاران حق التحریر که به صورت کارمزدی با مطبوعات همکاری می کنند، نگران کننده تر است؛ این بخش از کارگران فرهنگ، قرارداد شغلی و بیمه ندارند و درنتیجه، امکان برخورداری از مقرری بیمه بیکاری برای آنها فراهم نیست.
خبر مرتبط؛
میثم معافی، سرپرست معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم، در گفت وگو با ایکنا، درباره مجوزهای چاپ قرآن گفت: تا تعیین قطعی وضعیت مربوط به صیانت از سلامت عمومی، تمامی مجوز های چاپ صادر شده از سوی معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن تا پایان سال جاری معتبر است و این اعتبار مشمول تمامی مجوز های صادر شده از ابتدای بهمن ماه سال گذشته نیز می شود و پیش از این اعتبار تمامی مجوز های چاپ قرآن کریم، شش ماه از تاریخ صدور بود.
وی افزود: در شرایط فعلی تمام تلاشمان این است که خللی در روند صدور چاپ و نشر قرآن به وجود نیاید و در آینده نزدیک بتوانیم نظارت بر چاپ و نشر قرآن را فراتر از نشر مکتوب در فضای مجازی، چاپ دیجیتال قرآن و ... نیز اعمال کنیم.
معافی با اشاره به روند مراجعه ناشران به سازمان دارالقرآن برای دریافت مجوز در روزهای پایانی سال، گفت: با توجه به اینکه هر سال در روزهای پایانی سال و فروردین و اردیبهشت مراجعه ناشران برای دریافت مجوز چاپ قرآن سیر صعودی داشت و انتظار می رفت که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا که برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه قرآن به تعویق افتاده است، شاهد کاهش مراجعه ناشران باشیم، اما باز هم شاهد افزایش حجم مراجعات بودیم و آن را به فال نیک گرفتیم.
وی تصریح کرد: درباره تعجیل ناشران در دریافت مجوز چاپ و نشر قرآن را می توان از ابعاد گوناگون مورد ارزیابی قرار دارد و در شرایط کنونی علاوه بر مسائل دینی و قرآنی آن، شاید ناشران تصور کرده اند که این بیماری باعث ایجاد ممانعت هایی در چاپ مکتوب نه تنها قرآن بلکه سایر کتاب ها شود، در حالی که این طور نیست.
معافی ابراز کرد: صدور مجوز چاپ و نشر قرآن را به دلیل شیوع کرونا تعطیل نمی کنیم و برای تسریع در امور صدور مجوز پیش بینی هایی کرده ایم تا ناشران، صحافان و چاپخانه داران از سوی سازمان دارالقرآن متضرر نشوند.
انتهای پیام
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس ، هر سال در نیمه شعبان برنامه های مختلفی همچون مولودی خوانی، جشن و ایستگاه صلواتی از سوی نهاد ها و سازمان های مختلف و همچنین از سوی مردم برگزار می شد و در هر خیابانی با چراغانی و برپایی محافل مختلف میلاد منجی عالم بشریت را جشن می گرفتند.
اما امسال با توجه به شیوع کرونا و لزوم حفظ سلامت مردم، بقاع متبرکه و امامزادگان تعطیل شده و مسؤولان نیز از ممنوعیت برگزاری موکب و ایستگاه صلواتی در نیمه شعبان خبر داده اند.
بر همین اساس، سازمان اوقاف و امور خیریه با توجه به ممنوعیت تجمعات و عدم امکان برگزاری جشن در نیمه شعبان، اقدام به برپایی کاروان های شادی در برخی مناطق تهران کرده است.
حضور کاروان شادی در سطح شهر و بیمارستان ها هم زمان با نیمه شعبان
در همین باره، نوابی مسؤول فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه 3 تهران در گفت وگویی با اشاره به برگزاری کاروان شادی به مناسبت نیمه شعبان اظهار داشت: هم زمان با میلاد حضرت مهدی (عج) کاروان شادی در چند نقطه از شهر تهران و چند بیمارستان که به مداوای بیماران کرونا می پردازند، برپا خواهد شد.
وی افزود: اداره اوقاف شرق تهران با مشارکت قرارگاه شهید ابراهیم هادی ، شهرداری ناحیه 1 منطقه 14، ناحیه بسیج شهید محلاتی و فرهنگسرای مترو اقدام به برگزاری حرکت کارناوال شادی میلاد موعود در 20 نقطه در مناطق 14، 13 و 4 و چند بیمارستان که در خط مبارزه با کرونا هستند، کرده است.
قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه و دعا برای امام زمان در خیابان های تهران
نوابی با اشاره به اینکه این برنامه در روز های چهارشنبه و پنجشنبه این هفته برگزار خواهد شد، اظهار داشت: با توجه به لزوم مبارزه با شیوع کرونا، شرکت کنندگان در مراسم از پشت پنجره هایشان در جشن امسال حضور می یابند و از این برنامه استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه دعای هفتم صحیفه سجادیه نیز در این مراسم قرائت می شود، خاطرنشان کرد: این برنامه با دعا برای امام زمان (عج) آغاز می شود و سپس گروه سرود، تواشیح، مولودی خوانی به اجرای برنامه می پردازند و در پایان با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه، این دعای پرفیض قرائت خواهد شد.
نورافشانی و اهدای بسته های بهداشتی به مردم
مسؤول فرهنگی ناحیه 3 اداره اوقاف استان تهران گفت: در حاشیه برپایی مراسم کاروان شادی، چند گروه از قرارگاه شهید ابراهیم هادی معابر و سطوح بیمارستان و محل برگزاری مراسم را ضدعفونی می کنند. همچنین اهدای بسته های شوینده و ماسک به مردم و نورافشانی از دیگر برنامه های کارناوال شادی نیمه شعبان است.
منبع: فارس
انتهای پیام/ 900
مسلم محمودزاده روز سه شنبه در این زمینه بیان کرد: این بسته های بهداشتی شامل ماسک و مواد ضدعفونی کننده و دستکش بود که با هدف جلوگیری از انتقال بیماری کووید 19 بین خانواده های ساکن محدوده بقعه های متبرکه توزیع شد.
وی تشریح کرد: همچنین بسته های حمایتی غذایی شامل برنج، ماکارونی، گوشت و حبوبات نیز بین 365 خانواده آسیب پذیر این شهرستان توزیع شده است.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان افزود: این بسته های حمایتی به همت مرکز افق بقعه های متبرکه امامزادگان سلطان امیراحمد (ع)، علی ابن باقر (ع) مشهداردهال، ولی بن موسی (ع) راوند و ابراهیم (ع) فین تهیه شده بود.
وی ضدعفونی کردن بقعه های متبرکه به ویژه محدوده محله حرم های مطهر را از دیگر اقدام ها برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا برشمرد و گفت: در این عملیات که از سوی قرارگاه های جهادی امامزاده عبدالله (ع) لتحر و سایر بقعه های متبرکه صورت گرفت، 16 هزار و 400 لیتر مواد ضدعفونی کننده به ارزش 160 میلیون ریال مصرف شد.
محمودزاده اضافه کرد: با توجه به اینکه هر سال در چنین روزهایی جشن های مختلفی در سطح گسترده به میزبانی بقعه های متبرکه برگزار می شد، امسال به علت شکستن زنجیره انتقال ویروس و جلوگیری از شیوع بیماری کووید 19 در عیدهای نوروز و شعبانیه افزون بر30 ویژه برنامه از سوی مرکزهای افق بقعه های متبرکه شهرستان کاشان از کنار مضجع شریف امامزادگان تهیه و به طور همزمان از شبکه های مجازی پخش شد که مورد استقبال مردم قرار گرفت.
وی تاکید کرد: ویژه برنامه های نوروزی امامزاده سلطان امیراحمد (ع) به مدت 15 شب و بقعه های متبرکه علی ابن محمد باقر (ع) و ولی ابن موسی الکاظم (ع) راوند نیز در عیدهای شعبانیه مراسم مختلفی داشتند.
کاشان دارای 120 بقعه متبرکه و امامزاده است که با استناد به مصوبه ستاد مدیریت بحران شهرستان، برای جلوگیری از تجمع و انتشار ویروس کرونا این حرم های مطهر تا اطلاع بعدی تعطیل هستند.
شهرستان کاشان با جمعیت بیش از 368 هزار نفر در فاصله نزدیک به 200 کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
انتهای پیام
به گزارش خبرگزاری بسیج قزوین، حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در بازدید از کارگاه دوخت لباس کادر درمانی و موکب امامزاده زبیده خاتون(س) بیان کرد: از تاریخ 28 اسفند تا 10 فروردین از محل موقوفات حاج محمد حسین خزانه و به همت گروه جهادی حاج قاسم سلیمانی، سپاه شهرستان البرز ، اداره موقوفات شهرستان و دفتر امام جمعه شهر الوند روزانه 3 هزار عدد ماسک واز تاریخ 10 فروردین با خریداری یک دستگاه جدید روزانه 8 هزار عدد ماسک بهداشتی تهیه، تولید و توزیع می شود.
وی ادامه داد: در شهرستان بویین زهرا نیز روزانه 2 هزار عدد ماسک تولید و توزیع شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با اشاره به انجام روزانه 2 تا 3 مرحله عملیات ضد عفونی در محل امامزادگان استان گفت: به رغم اینکه درب ورودی امام زادگان و مساجد به روی زائران و نماز گزاران بسته است اما عملیات ضدعفونی بقاع متبرکه امامزادگان و مساجد استان به صورت روزانه انجام می شود.
حجت الاسلام مجیدی به انجام عملیات ضدعفونی معابر شهری در محدوده 9 امامزاده در سطح شهر قزوین اشاره کرد و افزود: هر شب بین 800 تا 1000 لیتر مواد ضد عفونی برای معابر در محدوده امامزادگان شهر قزوین مصرف می شود.
وی ادامه داد: همچنین با کمک و همکاری موسسه خیریه مهر جویان مهر ورزی قزوین روزانه تا کنون 650 گان لباس ویژه کادر درمان برای مدافعان سلامت استان تهیه و توزیع می شود.
وی با بیان اینکه تمام فعالیت های موقوفات استان زیر نظر ستاد مبارزه با کرونا در استان انجام می شود یاد آور شد : از تاریخ 25 اسفند تاکنون به طور میانگین 11 هزار پرس و وعده غذایی گرم بین کادر درمانی و نیروهای جهادگر سلامت استان توسط تولیت امامزاده زبیده خاتون تهیه و توزیع شده است.
حجت الاسلام مجیدی یاد آور شد: همچنین در ایام نوروز از محل موقوفات شهرستانهای البرز ، بوئین زهرا و تاکستان بسته های ارزاق خوراکی به مبلغ 45 میلیون تومان برای نیازمندان توزیع شد.
1010/پ30/ب
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان، حسین اسحاقی با اشاره به فعالیت های کانون های مساجد جنوب کرمان در زمینه مقابله با کووید 19 اظهارداشت : همزمان با شیوع کروناویروس اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد جنوب کرمان پا به میدان نهاده و همگام با سایر دستگاه ها و نهادها در صف مقابله با شیوع این بیماری قرار گرفتند .
وی با بیان اینکه جایگاه مردمی و کارکردهای اجتماعی مساجد موجب شد تا امروز این اماکن مقدس سنگر مقابله با شیوع کرونا ویروس باشند، تصریح کرد : کانون های مساجد از یک سو به جبهه تولید ماسک برای مدافعان سلامت تبدیل شده و از سوی دیگر از طریق اطلاع رسانی در قالب مباحث فرهنگی و اجتماعی به تبیین راه کارهای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا بپردازند .
وی با اشاره به اقدامات ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد جنوب کرمان، گفت : لغو کلیه برنامه های کانون ها در سطح جنوب کرمان، ایجاد بستر جهت انجام فعالیت ها در فضای مجازی، راه اندازی کارگاه تولید ماسک در شهرستانهای جنوبی ( جیرفت، مسجد حضرت زهرا ( س ) ، مسجدالرسول ( ص )- کهنوج دهکهان، کانون فاطمه ها، کانون فاطمیه کهنوج - عنبرآباد، دوساری، کانون حضرت زینب ( س ) ، تولید و طراحی محتوی برای فضای مجازی در خصوص کووید 19 و غیره جزئی از اقدامات این نهاد فرهنگی است .
اسحاقی کانون های فرهنگی و هنری مساجد را به عنوان بزرگترین تشکل مردم نهاد با بهره گیری از سرمایه انسانی دانست و افزود : کانون های فرهنگی و هنری مساجد خود در این وضعیت بحرانی که زندگی عموم مردم را مختل کرده وارد میدان جهاد شده و علاوه بر تولید و توزیع ماسک و همکاری و هماهنگی با کلیه دستگاه های مرتبط، برای اطلاع رسانی و پیشگیری از ابتلای مردم به کرونا به حمایت از اقشار کم درآمد در بحران اقتصادی ناشی از کرونا هم می پردازد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، فخرالدین رضایی امروز (18 فروردین) در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار داشت: اصحاب رسانه استان کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای بحث شیوع کرونا، فعالیت و تلاش های بسیار خوبی در موضوع آموزش و اطلاع رسانی مقابله با کرونا داشته اند.
مدیر سازمان بسیج رسانه استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: پایگاه های خبری، خبرگزاری ها و مطبوعات کهگیلویه و بویراحمد در کنار صدا و سیمای استان با استفاده از همه ظرفیت رسانه ای نسبت به وظایف خود عمل کردند و همانند دستگاه های خدمات رسان تعطیلی نداشتند تا بتوانند آخرین اخبار و اطلاعیه های مربوط به مقابله با کرونا را به استحضار مردم شریف استان کهگیلویه و بویراحمد برسانند.
رضایی ضمن تشکر از رسانه های استان اضافه کرد: پوشش اخبار و اطلاعیه های شورای مقابله با کرونا در استان و دانشگاه علوم پزشکی، گفت و گو با پزشکان و متخصصین استان در خصوص روش های مقابله و پیشگیری از کرونا، بازتاب خدمات کادر درمانی عزیز و دلسوز استان، استفاده از ظرفیت هنرمندان و ورزشکاران استان جهت تشویق مردم برای در خانه ماندن، حمایت رسانه ای از اقدامات قابل تقدیر صاحبان خانه و مغازه برای بخشیدن کرایه ها بخشی از اقدامات و خدمات رسانه های استان بوده است.
مدیر بسیج رسانه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: اطلاع رسانی خدمات نیروهای نظامی و انتظامی استان که در بحث غربال گری ورودی ها، حفظ امنیت و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی فعال بودند و نیز حمایت رسانه ای از تلاش های کادر درمانی استان و هم چنین نیروهای جهادی که در امر تولید لوازم بهداشتی و ضدعفونی معابر خدمات قابل تقدیری ارایه کردند از دیگر فعالیت رسانه های استان بوده است.
رضایی گفت: انتظار داریم با توجه به خدمات جهادی و تلاش های اصحاب رسانه در این ایام، وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه ویژه ای به معیشت اصحاب رسانه داشته باشد و هر چه سریع تر اقدامات مناسبی را در این زمینه انجام دهد.
وی ابراز داشت: بسیج رسانه استان کهگیلویه و بویراحمد تلاش کرده با همکاری قرارگاه شهید سلیمانی سپاه فتح و گروه های جهادی بسیج نسبت به ضدعفونی دفاتر رسانه ها و اهدای بسته های بهداشتی به رسانه های فعال استان خدمت رسانی نماید.
رضایی در پایان گفت: جشنواره رسانه ای مقابله با کرونا نیز با همکاری حوزه هنری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، بسیج رسانه و دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شده است که خبرنگاران استان می توانند در این جشنواره شرکت نمایند و از جوایز ارزنده آن بهره مند شوند.
پایان پیام/ 82
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت الاسلام محسن بذرگری هاشمی فعال فرهنگی رسانه ای در یادداشتی نوشت: تلویزیون شوالیه تاریکی نشان مان می دهد جُنگ جوکر و بتمن .
و تو چه می دانی بتمن کیست؟
منجی گاتهام سیتی با تجهیزات و فناوری فوق پیشرفته و البته استایل سیاه و پولادینش.
لابد فکر کرده اند برای ما که روزی سقف آرزوهای مان در نوروز، بازپخش چندباره رابین هود افسانه ای بوده، حالا دیدن خفاش گاتهام ذوق مرگ مان می کند.
کار تمیز فرهنگی یعنی همین!
چه هوشمندانه جای قهرمان و ضد قهرمان را عوض می کنند.
این وسط المؤمن غریب را برای کُرِ شیخ علی ممّد گفته اند که رسانه های ضد قهرمان، قهرمانی را از او گرفته اند و پس از عروج غریبانه اش حالا جانباز همدانی را بایستی از سیمای پایتخت زده تمنا کنیم.
حسرت بخوریم سینمای فجر چه زمانی می خواهد به والفجر 8 برسد؟ به جاده فاو به ام القصر و گردان 152 حضرت ابالفضل؟ به روایت آب هرگز نمی میرد و به میرزا محمد سُلگی پسر شیخ علی ممّد ؟!
قرار بود 24 ساعت جلوی لشکر جوکر بعثی مقاومت کند تا گردان جایگزین برسد که نرسید. 13 روز نرسید روز سیزدهم ترکش خمپاره ریه اش را پاره می کند و برای پنجمین بار مجروح می شود...
چه کسی باور می کند میرزا محمد نیروهای انصار الحسین را با روضه ابالقِربه زیر باران آتش هوایی، توپخانه، تانک و کاتیوشای دشمن نگه داشته باشد!
نه میرزا!
پرده نقره ای رویش را از تو می گیرد چون شبیه قهرمان های او نیستی.
به اعتراف خودت می گویم. به روایت تنگه چهار زبر و روزهای واپسین جنگ که کشور داشت از غرب اسیرِ دار و دسته منافقین می شد.
نفس انقلاب و امام گره خورده بود به میرزا محمّد که تا آنجا در کنار همه زخم هایش هر دو پایش را داده بود و روی برانکارد تپه های چهار زبر را بالا می رفت تا نیروها را مستقر کند و در جواب اندک نیروهایی که از نداشتن مهمات و ادوات می نالیدند می گفت: بروید اگر مهمات نرسید با سنگ و چوب بزنید شان.
با سنگ میرزا؟!
در مقابل زامبی های رجبی که عددشان به 5 هزار می رسید با زرهی از تانک های گاسکاور و پدافند هوایی و خمپاره اندازها و...
کدام ابرقهرمان هالیوود با سنگ به مصاف دشمن رفته است؟
صیاد، حاج حسین همدانی و محسن رضایی همگی تصدیق می کنند اگر تو نبودی سرنوشت جنگ عوض می شد.
تلویزیون شوالیه تاریکی نشان مان می دهد جُنگ جوکر و بتمن .
و تو چه می دانی بتمن کیست؟
منجی گاتهام سیتی با تجهیزات و فناوری فوق پیشرفته و البته استایل سیاه و پولادینش.
قهرمان ها غریب می میرند وقتی ضد قهرمان ها چشم های سیما و سینما را پر کرده اند.
انتهای پیام/ 70061
محمدجواد رسولی ظهر امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: سایت شرجی از سال 89 با هدف اعتلای فرهنگ و هنر استان هرمزگان به ویژه موسیقی آغاز به فعالیت کرد و در این راه با برگزاری کنسرت ها، جشنواره ها و رویدادهای موسیقی ویژه استان هرمزگان توانست نام خود را مطرح کند.
وی با اشاره به اینکه عملکرد ویژه سایت شرجی سبب شد در سال 90 عنوان برنده بخش مردمی جشنواره وب ایران را در حوزه مجله های آنلاین کسب کند، خاطرنشان کرد: به دنبال پیشرفت فناورهای نوین نیز شرجی نخستین ها را به نام خود ثبت کرد که در این راه اولین سامانه بلیط فروشی آنلاین در استان هرمزگان، پخش زنده کنسرت به صورت صوتی برای نخستین بار در کشور، مشارکت در تولید و پخش آهنگ ترانه های ماندگار هرمزگان و نخستین رادیو اینترنتی تخصصی موسیقی در استان هرمزگان را نیز شامل می شود.
مدیر رسانه شرجی با بیان اینکه در سال 96 نیز برای نخستین بار در هرمزگان سرویس مولتی مدیا در اینترنت را آغاز کرد، اظهار کرد: تولید برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی در این مدت بدون چشمداشت مالی و صرف حمایت و توسعه فرهنگی و هنری و اعتبار هرمزگان در این مدت در کارنامه شرجی به ثبت رسیده است.
رسولی با اشاره به اینکه پخش کنسرت های آنلاین از جمله رضا صادقی، گروه داماهی، محمد معتمدی و هنرمندان استان هرمزگان با کیفیت مناسب از دیگر افتخارات رسانه شرجی است، ادامه داد: به دنبال مذاکرات صورت گرفته با اداره کل صدور مجوز و امور رسانه ها سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی نیز مجوز پخش کنسرت های آنلاین جشنواره جشنخونه استان هرمزگان به مدت 15 شب نیز برای نخستین بار به عنوان نماینده هرمزگان کسب شد.
وی با اشاره به اینکه این مجوز برای نخستین بار به یک رسانه هرمزگانی اعطا شده است، بیان کرد: تمامی این کنسرت ها تحت نظارت دستگاه های ذی ربط بوده و امیدوارم اوقات خوشی برای مردم هرمزگان و کشور در این ایام مقابله با کرونا رقم بزنیم.
وی با تشکر از حمایت های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، صدا و سیمای مرکز خلیج فارس و مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس، اضافه کرد: در این راه همکاری انجمن های هنرهای نمایشی و موسیقی استان هرمزگان در معرفی هنرمندان جهت اجرا قابل تقدیر است.
رسولی همچنین در خصوص ورود رسانه شرجی به عرصه نمایش نیز گفت: از سال 97 با همکاری انجمن هنرهای نمایشی شرجی در پوشش رویدادهای تئاتر استان هرمزگان و برگزاری جشنواره تئاتر استانی و معلولین کشور نیز توانست برگ زرین دیگری به افتخارات خود بیافزاید.
وی ادامه داد: برگزاری ویژه برنامه های جشنواره فیلم فجر در بندرعباس در سال 97 از دیگر رویدادهای برگزار شده شرجی بود.
مدیر رسانه شرجی با اشاره به راه اندازی نخستین نرم افزار کاربردی فرهنگ و هنر استان هرمزگان با قابلیت نصب بر روی تلفن های همراه، افزود: در این نرم افزار انواع خدمات فرهنگی و هنری وجود دارد و علاقه مندان با مراجعه به سایت www.sharji.me نیز این نرم افزار را بارگیری کنند.
رسولی همچنین از برگزاری سومین جشنواره موسیقی شرجی در سالجاری خبرداد و اضافه کرد: همچون گذشته تولید و پوشش برنامه های مذهبی از جمله یادواره شهدا، مراسم عزاداری ها، جشنواره آواها و نواهای مذهبی و پوشش رویدادهای قرآنی و دینی را در دستور کار خود قرار داده ایم.
وی در پایان از همکاری شرکت ایرانیان فیلم خلیج فارس در همکاری تنگاتنگ و تولید برنامه های هنری نیز تقدیر کرد.
انتهای پیام/3264
به گزارش شهرآرانیوز، آرش خیرآبادی در خصوص اکران آنلاین تئاتر ها در تهران و فراهم شدن این بستر در مشهد، اظهار کرد: برای اجرای آنلاین تئاتر ها در مشهد ابتدا باید تمام جوانب را بسنجیم و سپس به پخش آنلاین بپردازیم؛ اجرای آنلاین در تهران به این دلیل است که گروه ها از کار های خود فیلم برداری می کنند و برای اجرای دوباره نیاز به تجمع نیست.
وی ادامه داد: در مشهد، چون از اجرا ها فیلم برداری نمی شود و کارگردان ها برای این کار هزینه نمی کنند، باید برای اجرای آنلاین گروه ها دوباره اجرا کنند و این اجرای دوباره برای اکران آنلاین مستلزم گرد هم آمدن گروه و تجمع بوده و بالقوه خطرناک است.
رئیس انجمن هنر های نمایشی خراسان رضوی در خصوص تصمیمات گرفته شده برای رفع مشکل تعطیلی های اخیر تئاتر خاطرنشان کرد: طی خبری گفته شد افرادی که بیمه هنرمندان هستند با شرایطی خاص می توانند در سایتی مخصوص ثبت نام کرده و برای این مدت بیمه بیکاری دریافت کنند؛ در زمان مدیریت مدیرکل سابق هنر های نمایشی، قولی داده شد مبنی بر اینکه به آثار متوقف و متضرر شده هزینه ای پرداخت شود البته با استعفای ایشان مشخص نیست که این تصمیمات چطور پیش می رود.
خیرآبادی با بیان این که پیگیری هایی از سمت اداره هنر های نمایشی استان نیز صورت گرفته شده است، افزود: در این خصوص ما تمام تلاشمان را کرده ایم و نامه نگاری هایی نیز از طرف ارشاد انجام شده است.
وی در مورد برنامه های آینده این انجمن تشریح کرد: در این زمینه نمی توان پیشاپیش نظر داد؛ چراکه نمی دانیم کارگردان ها تمایلی به ادامه اجرا ها دارند یا خیر، و ممکن است بازیگران آن ها دیگر با گروه همکاری نکنند. با تمام شدن این وضعیت باید جدول اجرایی، مجدد بسته شود و بر مبنای تاخیر های اتفاق افتاده بر روی تمام اجراها، شرایط بررسی شود.
رئیس انجمن هنر های نمایشی خراسان رضوی ادامه داد: پس از اتمام این موضوع در کشور و در مشهد باید ببینیم که کدام گروه ها آماده اجرا هستند و آیا با چند ماه تعویقی که در کارشان افتاده، تمایل به اجرا دارند یا خیر، باید منتظر بود تا وضعیت به روال عادی خود بازگردد و آن موقع تصمیم خواهیم گرفت.
منبع: ایسنا
حجت الاسلام مختار کرمی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: شیوع بیماری کروناویروس، آسیب های زیادی به کسب و کار مردم زده و برخی از واحدهای صنفی را برای پیشگیری از رفت و آمدهای مردم و قطع زنجیره انتقال، به تعطیلی کشانده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کاسبان تحت تاثیر این بیماری دچار تضرر و زیان شده اند که از سوی مسئولان ذی ربط باید تصمیم راهگشا برای آن ها گرفته شود، عنوان کرد: در سازمان اوقاف و امور خیریه نیز که تعداد زیادی مستاجر دارد، مذاکراتی برای تسهیل و کمک به مستاجران صورت گرفته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان یادآور شد: در این میان بعضی از مستاجران املاک موقوفه، هیچ گونه آسیبی ندیده اند و وضعیت آنان همچنان خواهد بود و باید بر اساس مقررات و قراردادهای منعقده بهای اجاره را پرداخت کنند تا عمل به نیات واقفان مغفول نماند.
این مسئول ادامه داد: این در حالی است که بعضی دیگر از مستاجران زیان هایی دیده اند و برخی دیگر به کلی گرفتار خسارت جدی شده اند که برای هر کدام از این ها باید تصمیم مقتضی اتخاذ شود و توصیه سازمان مرکزی اوقاف و امور خیریه بر همکاری و رفع مشکل مستاجران است.
کرمی تصریح کرد: در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان قرار است موضوع را در کمیسیونی ویژه بررسی کنیم و تصمیم مناسب را در این خصوص اتخاذ خواهیم کرد و به اطلاع مردم و مستاجران خواهیم رساند ولی آنچه که مسلم است نگاه در این باره یک نگاه تعاملی و همراه با کمک و مساعدت خواهد بود.
وی همچنین به تعطیلی امامزادگان و اماکن متبرکه اشاره کرد و گفت: این تعطیلی در راستای پیشگیری از تجمعات و پیشگیری از شیوع بیماری کرونا تا اطلاع ثانوی ادامه دارد و از مردم تقاضا داریم به توصیه های ستاد ملی مبارزه با کرونا عمل کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه جشن های نیمه شعبان در امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار نخواهد شد، ابراز کرد: هزینه اعیاد شعبانیه اماکنی همچون حسینیه اعظم زنجان به پیشگیری از کرونا اختصاص یافته و برای فیض معنوی مردم، جشن ها به شکل مجازی برگزار می شود.
انتهای پیام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان،حجت الاسلام روح الله سلیمانی فرد امروز(دوشنبه 18 فروردین) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: پنج هزار و 500 عضو هیئت امنا در استان گلستان مشغول به فعالیت هستند و یک هزار و 400 خادم در مساجد سطح استان گلستان فعالیت دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان ادامه داد: در راستای ارتقای سلامت این اقشار زحمتکش در فاز نخست یک هزار نفر از خدام مساجد و بقاع متبرکه و هیئت های امنا بیمه تکمیلی درمان شدند که در سازمان اقاف و امور خیریه کشور این اقدام بی نظیر است.
حجت الاسلام سلیمانی فرد یادآور شد: با تفاهمنامه ای که با بیمه میهن منعقد شده افراد بیمه شده از خدمات کلینیکی، پاراکلینیکی و دیگر بخش های حوزه سلامت بهره مند می شوند.
وی افزود: این اقدام در راستای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری خدام اماکن متبرکه در نظر گرفته شده و از سویی دیگر با این اقدام در تلاش هستیم که از زحمات این اقشار زحمتکش که مسئولانه در روزهای تلخ و شیرین در کنار مردم گلستان قرار دارند قدردانی کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با بیان اینکه خدام اماکن متبرکه در این ایام برای مقابله با کرونا خدمات ارزنده ای را ارائه کردند، ابراز داشت: در طول مدت 50 روز گذشته با توجه به تاکیدات سازمان اوقاف و امور خیریه کشور پروتکل های بهداشتی رعایت شد و ضدعفونی اماکن و بقاع متبرکه در دستور کار قرار گرفت.
حجت الاسلام سلیمانی فرد گفت: با همت خیرین و هیئت امنای بقاع متبرکه اداره کل اوقاف و امور خیریه در بخش تولید محصولات بهداشتی نیز به استان کمک کردیم و بیش از 100 هزار ماسک را در 12 کارگاه در اماکن مذهبی یا با مشارکت گروه های جهادی، مردمی، سپاه و بسیج تولید و توزیع شد.
وی افزود: همچنین نسبت به تهیه بسته های غذایی برای اقشار آسیب پذیر جامعه در مناطق محروم نیز اهتمام شد تا بتوانیم در این شرایط حساس به کمک این خانواده ها بشتابیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان خاطرنشان کرد: تاکنون بالغ بر پنج هزار بسته معیشتی در مناطق محروم گلستان توزیع شده است.
پایان پیام/ 587
حجت الاسلام حسین مهدیان روز دوشنبه با بیان اینکه ویژه برنامه نسیم انتظار تا جمعه ادامه می یابد، به ایرنا گفت: یکی از مهمترین بخش های این ویژه برنامه حرکت کاروان های شادی در شهرها است.
وی ادامه داد: کاروان های نسیم انتظار در شهرها حرکت کرده و نوای دلنشین یا مهدی را به گوش اعضای جامعه می رسانند که در شهر بندرعباس 2 کاروان، دهبارز (رودان) چهار کاروان، پارسیان یک کاروان، قشم یک کاروان، میناب 2 کاروان، حاجی آباد یک کاروان، قشم یک کاروان، بندرلنگه یک کاروان، پارسیان یک کاروان، بستک یک کاروان و بندرخمیر یک کاروان در سطح شهر حرکت کرده و تواشیح خوانی می کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان بیان داشت: همچنین بقاع متبرکه این استان آذین بندی شده و ادعیه، صلوات شعبانیه و دعای فرج از بلندگوی آن ها پخش می شود.
حجت الاسلام مهدیان اشاره کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا در جامعه، سه هزار بسته بهداشتی در پارسیان با محوریت اوقاف و امور خیریه هرمزگان تهیه و بین مردم آن شهرستان توزیع می شود.
وی اشاره کرد: همچنین توزیع بسته هایی غذایی بین مردم و پخش زنده برنامه تلویزیونی در شب نیمه شعبان هم از برنامه های پیش بینی شده است.
با شیوع کرونا و با تصمیم ستاد استانی مقابله با این بیماری بقاع متبرکه هرمزگان از تاریخ 15 اسفند سال گذشته تعطیل شده و به همین مناسبت برنامه ای برای حضور مردم در آن ها از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه هرمزگان وجود ندارد.
ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – 19 نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به200 کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
انتقال کووید 19 به صورت فرد به فرد و راه های احتمالی آن از طریق انتشار از راه هوا، تماس نزدیک با انسان مبتلا و دست زدن به وسایل آلوده است.
مهم ترین راه برای پیشگیری از ابتلا و قطع زنجیره شیوع ، پرهیز از حضور در تجمعات و ترددهای غیر ضروری ، ماندن در خانه ، توجه به توصیه های بهداشتی و رعایت اصول ،تعطیلی صنوف غیرضرور و دوری از ترس و اضطراب ذکر شده است.
این بیماری قابل پیشگیری است و به راحتی و با راهکارهای ساده می توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد؛ ویروس کرونا دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکرده و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،حجت الاسلام و المسلمین توسلی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک اصفهان با اشاره به اقداماتی که از سوی اوقاف در استان برای مقابله با کرونا انجام شده است، گفت: یکی از اقداماتی که در روز های اخیر انجام شده و همچنان ادامه دارد، توزیع پک معیشتی است.
او در ادامه گفت:همچنین با توجه به تعطیلی کسب وکار ها و ایجاد مشکل در تأمین معاش برای برخی از مردم، بخشی از موقوفات مرتبط برای تهیه ارزاق معیشتی اختصاص پیدا کرده است و بسته های ارزاق و پوشاک توسط خیرین و خادمان آستان مقدس امامزاده ابراهیم طوقچی تهیه و در بین مردم کم برخوردار توزیع شد تاکنون این بسته های معیشتی بین 320 خانواده کم برخوردار توزیع شده است.
این مقام مسئول در ادامه گفت: بسته های معیشتی شامل (برنج، روغن، ماکارونی، سویا، قند و..) که ارزش ریالی هر بسته یک میلیون و پانصد هزا ریال می باشد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک اصفهان درباره دیگر اقدامات انجام شده تصریح کرد: با همکاری هیئت امناء بقاع و خیرین ضدعفونی کردن معابر وبقاع انجام شده و همچنان نیز در حال انجام است.
حجت الاسلام توسلی اظهار داشت: اقداماتی مانند ضدعفونی کردن معابر، تهیه و توزیع ماسک و تهیه سبد کالا برای توزیع میان محرومان از اقداماتی است که به صورت مستمر در اوقاف و امور خیریه ناحیه یک اصفهان درحال انجام است.
انتهای پیام/م
حجت الاسلام مهدی توسلی معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف استان کرمانشاه اظهار داشت:امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا و به منظور حفظ سلامت مردم، برنامه جشن نیمه شعبان در بقاع متبرکه برگزار نمی شود.
وی ادامه داد: به همین منظور سازمان اوقاف طرح کاروان نسیم انتظار را با هدف ارتقاء معنویت و تقویت ارتباط معنوی با امام زمان (عج) و همچنین ایجاد شادی و نشاط در جامعه در دستور کار ادارات کل استان ها قرار داده است.
معاون فرهنگی اوقاف کرمانشاه تصریح کرد: هیچ گونه اجتماعی در کار نیست و کاروان ها سیّار بوده و بدون توقف و در حال حرکت به اجرای برنامه می پردازند و مجریان کاروان ها مردم را به ماندن در خانه جهت شکست بیماری کرونا تشویق می کنند.
وی اظهار داشت: در این طرح که روز پنج شنبه 21 فروردین مصادف با نیمه شعبان از مبداء 8 بقعه متبرکه؛ امامزاده ابراهیم، بقعه سیده فاطمه و زیارتگاه و مسجد صاحب الزمان کرمانشاه، امامزاده باقر بیستون، امامزاده مهدی هرسین، امامزاده ابراهیم کنگاور، امامزاده احمد سنقر، امامزاده حسن علیهم السلام اسلام آبادغرب اجرا می شود، خودروهای تزیین شده با اجرای مولودی خوانی نشاط و معنویت را در استان بالا برده و باتوجه به شرایط اخیر کشور روحیه امید و توکل در میان مردم مورد توجه مداحان قرار خواهد گرفت.
حجت الاسلام توسلی تصریح کرد: همانطور که قبلا نیز اطلاع رسانی شده برنامه توسل خانگی در بقاع متبرکه شاخص استان جهت پخش در فضای مجازی وشبکه استانی زاگرس از ابتدای شعبان در حال اجراست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام مسعود قربانی امروز(18فروردین) به تعطیلی اماکن متبرکه و امامزادگان استان مازندران برای جلوگیری از شیوع کرونا اشاره کرد و به خبرنگاران گفت: با عنایت به ایجاد محدودیت ها در برگزاری مراسم مذهبی و تجمعات دینی به دلیل بروز بیماری کرونا و ضرورت برنامه ریزی جهت یک اقدام مناسب فرهنگی، پیش بینی شده که برنامه ها به صورت مجازی و بدون حضور مستمع انجام شود و برنامه ها در روز نیمه شعبان بصورت میدانی برگزار می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران از برگزاری ویژه برنامه نسیم انتظار به مناسبت نیمه شعبان خبر داد و افزود: جشن های نسیم انتظار با محوریت آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه شاخص مازندران برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: راه اندازی کاروان نسیم انتظار از برنامه های جشن نیمه شعبان در استان است که با هدف ایجاد نشاط و طراوت در ایام ولادت منجی عالم بشریت و به دلیل عدم امکان حضور مردم در بقاع متبرکه انجام خواهد شد.
حجت الاسلام قربانی با بیان اینکه در نیمه شعبان نوای دلنشین یا مهدی در قالب کاروان نسیم انتظار و به همت مداهان اهل بیت (ع) به گوش جان تک تک اعضای جامعه خواهد رسید، خاطرنشان کرد: همچنین فضاسازی و تبلیغات مهدوی با آذین بندی بقاع متبرکه، نصب بنر و حضور فعال در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی از دیگر برنامه های این بخش است.
وی ادامه داد: ارتباط معنوی مردم با امامزادگان همیشه برقرار بوده و ما معتقدیم بقاع متبرکه هیچ گاه از نظر معنوی تعطیل نیست؛ و برای این مهم برگزاری توسل خانگی از سوی این اداره کل در بقاع متبرکه یکی از تمهیداتی است که در ماه معظم شعبان اندیشیده شد.
پایان پیام/ 286
پس از شیوع کرونا و تغییر رفتارهای اجتماعی در جامعه، صنف چاپ و تبلیغات نیز مانند بسیاری از صنوف دیگر ناگزیر به تعطیلی شدند و عدم انتشار مکتوب روزنامه ها و جراید، فعالان رسانه را در شوک فرو برد و تعداد بسیاری را متضرر کرد.
روزنامه ها و جراید با تعطیلی اجباری پذیرش آگهی و تبلیغات و حذف درآمدهای این بخش دچار ضرر و زیان شدند و کانون های فرهنگی و تبلیغاتی که نصب بیلبوردها و تبلیغات محیطی شهر را برعهده داشتند، با تعطیلی این فعالیت ها ضرر بسیار متحمل شدند.
اما با این همه فرصت هایی برای رشد و تکامل بخش های مختلف از جمله صنعت چاپ و تبلیغات فراهم شد به طوری که نسخه الکترونیک روزنامه ها باب شد و روزنامه نگاران کانال های خبری خود را در شبکه های اجتماعی تقویت کردند و تعدادی از کانون های فرهنگی و تبلیغاتی نیز بستر فعالیت های خود را در فضای مجازی گشوده یا توسعه دادند.
شاید بتوان کرونا را برای حوزه چاپ و تبلیغات یک فرصت دگردیسی و تغییر رویکرد نسبت به سرمایه گذاری و فعالیت به شمار آورد اما این تغییر وضعیت نیاز به پشتوانه و حمایت دارد.
خبرنگار ایرنا تاثیر کرونا بر بخش های چاپ و تبلیغات را در دو حوزه روزنامه ها و جراید و کانون های فرهنگی و تبلیغاتی بررسی کرده است.
دست خالی چاپخانه ها
رییس اتحادیه صنف چاپخانه داران خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پس از شیوع کرونا و لزوم تعطیلی صنوف، 350 چاپخانه و صنایع وابسته به آن در این استان تعطیل شد در حالی که 2 هزار کارگر در این صنعت فعال بودند و بسیاری از صاحبان چاپخانه ها، هزینه های بر زمین مانده بسیار داشتند.
علی مغانی افزود: ضرر ناشی از تعطیلی چاپخانه ها میلیاردی است و جبران آن به راحتی میسر نمی شود زیرا وصول چک های برگشتی، پرداخت تسهیلات معوق بانکی، پرداخت هزینه های جاری و دستمزد کارگران با تعطیلی چاپخانه ها امکان پذیر نمی باشد و دولت تدبیری برای این بخش اتخاذ نکرده است.
وی ادامه داد: بخش کوچکی از کار چاپخانه ها مربوط به چاپ روزنامه ها و جراید یا آگهی های تبلیغاتی است و بخش اعظم آن مربوط به تهیه لیبل های چاپی برای تولیدات مختلف صنعتی و کارگاهی می باشد.
وی گفت: با اینکه در شرایط کرونایی بخش تولید نیز از مصیبت های آن بی نصیب نمانده است اما بخش زیادی از واحدها بویژه حوزه تولیدکنندگان اقلام بهداشتی و دارویی به فعالیت خود ادامه دادند و برای کالاهای خود نیاز به نصب لیبل دارند که بدون چاپخانه امکان تولید لیبل میسر نیست.
تغییر رفتار تبلیغات
رییس انجمن صنفی تبلیغات خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تعطیلی کانون های آگهی و تبلیغات مانند سایر فعالان فرهنگی، آنها را نیز با مشکلات عدیده بویژه بحران مالی مواجه کرده است.
عبدالله کاویانی افزود: کار اصلی تبلیغات، اطلاع رسانی در موضوعات مختلف است و تاثیرگذاری آن را در بخش های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نمی توان انکار کرد اما شیوع کرونا جدا از ضرر اقتصادی برای کانون ها منجر به تغییر رفتارها و رویکرد آنها نیز شده است.
وی ادامه داد: ضررکنندگان اصلی ناشی از شیوع کرونا در حوزه آگهی و تبلیغات را می توان کانون ها و مراکزی دانست که در حوزه تبلیغات دیداری و محیطی در سطح شهر فعالیت می کردند و تعطیلی این حوزه منجر به ضرر مالی و بیکاری آنها شد.
وی گفت: شیوع کرونا حوزه تبلیغات تجاری را کاهش داد اما اطلاع رسانی و تبلیغات تعطیل نشد و بسیاری از کانون های آگهی و تبلیغات در استان که در حوزه فضای مجازی فعالیت محدود داشتند، دامنه فعالیت خود را در این فضا توسعه دادند.
کاویانی افزود: شاید موضوع کرونا در آینده باعث شود دگردیسی و تحولاتی در حوزه تبلیغات به صورت گسترده انجام گیرد و شاهد تغییر رفتارها و نگرش ها در حوزه تبلیغات بویژه سوق یافتن سرمایه گذاری در این حوزه به سوی فضای مجازی باشیم.
دو روی سکه تاثیر کرونا بر فعالیت مطبوعاتی
یک فعال رسانه ای و رییس هیات مدیره خانه مطبوعات خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تعطیلی موقت چاپ نسخه مکتوب روزنامه ها و جراید چندان اتفاق عظیمی را در حوزه رسانه و اطلاع رسانی رقم نخواهد زد و فعالیت خبرنگاران رسانه های مختلف در این ایام همچنان ادامه دارد.
سید جلال فیاضی افزود: در این ایام فقط بخش چاپ و توزیع روزنامه ها و جراید تعطیل شده و فعالان این بخش ها متضرر می شوند ولی در تعداد صفحات، حجم مطالب و موارد دیگر روزنامه هیچ تغییری ایجاد نشده و نخسه الکترونیکی این مطالب در فضای مجازی منتشر می شود.
وی ادامه داد: توقف چاپ نسخه مکتوب رسانه ها باعث کاهش بخشی از درآمد روزنامه ها و جراید می شود که ممکن است آنها را مجبور به تعدیل نیروی انسانی در این بخش نماید ولی توصیه خانه مطبوعات به خودداری از کاهش نیروی انسانی و بیکار شدن خبرنگاران و فعالان رسانه ای است.
وی گفت: در صورتی که روزنامه ها چاره ای جز تعدیل نیروی انسانی خود نداشته باشند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خبرنگاران بیکار شده، تمهید بهره مندی از بیمه بیکاری اندیشیده است که می تواند بخشی از ضرر آنان را جبران کند.
فیاضی افزود: در این میان خبرنگاران بسیاری در روزنامه ها و جراید حق التالیف و فاقد بیمه هستند که از تعطیلی چاپ و تعدیل نیروی روزنامه ها ضرر می کنند لذا باید برای آنان چاره ای اندیشید.
وی ادامه داد: بروز هر رخداد یا اتفاق می تواند هم فرصت و هم تهدید باشد، عدم انتشار نسخه کاغذی مطبوعات مزایایی از جمله عادت دادن مردم به استفاده از نسخه های دیجیتالی مطبوعات، تغییر نحوه مطالعه، کاهش هزینه های روزنامه ها و افزایش شمار خوانندگان آنها را به دنبال دارد با این حال هنوز بخشی از جامعه علاقه مند به مطالعه مطالب مکتوب هستند که باید نیاز آنان نیز تامین شود.
وی گفت: کرونا فرصتی ایجاد کرده است که شتاب شکل گیری دولت الکترونیک افزایش یابد و دولت وادار به توسعه زیرساختهای این بخش شود، هرچند تغییر شرایط باعث از بین رفتن بسیاری از مشاغل و بیکاری عده ای نیز خواهد شد.
فیاضی افزود: مهمترین هنر مدیریت در جامعه کنونی، تبدیل تهدیدها به فرصت ها و کاهش آسیب های ناشی از تهدیدها است، تهدید کرونا برای روزنامه ها می تواند فرصتی به منظور تغییر عادت مطالعه مردم و توسعه فعالیت در فضای مجازی باشد اما باید آسیب های ناشی از کرونا در حوزه فعالیت خبرنگاران نیز به حداقل برسد.
بیمه بیکاری
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در راستای تصمیمات ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا و تداوم طرح فاصله گذاری اجتماعی تا 20 فروردین، توقف انتشار موقت نسخه کاغذی رسانه ها، فرصتی برای تقویت فعالیت اطلاع رسانی در محیط برخط و شبکه های اجتماعی است.
افشین تحفه گر افزود: عدم انتشار نسخه کاغذی رسانه ها در اجرای سراسری طرح فاصله گذاری اجتماعی به درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به معنای توقف اطلاع رسانی نبوده و نیست.
وی اظهار داشت: رسانه های مکتوب خراسان رضوی برای تقویت جریان اطلاع رسانی و کارکرد آموزشی و مقابله با کرونا باید همانند هفته های اخیر تمام ظرفیت خود را در فضای برخط و شبکه های اجتماعی بکار گیرند.
وی گفت: تعطیلی اجباری صنوف در دو ماه اخیر بخشی از مطبوعات و جراید استان را که درآمدزایی آنها از محل پذیرش آگهی برای مشاغل مختلف بوده، متضرر کرد.
تحفه گر افزود: براساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و طبق ماده یک قانون کار، خبرنگارانی که زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی و صندوق اعتباری هنر هستند، در صورتی که به خاطر کرونا بیکار شده اند، می توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند اما هنوز فرآیند مشمولیت این بیمه و اجرای آن از سوی وزارتخانه به استان ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: شرکت ها و کانون های آگهی و تبلیغات استان نیز جزو آسیب دیدگان و متضرران کرونا هستند زیرا منبع اصلی درآمد تبلیغات از حوزه محصولات تجاری است و باید برای حمایت از این بخش بسته های حمایتی ویژه ای در نظر گرفته شود.
وی گفت: در اسفندماه پارسال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، لزوم در نظر گرفتن بسته حمایتی برای کانون های تبلیغاتی و آگهی و مشاغل فرهنگی استان را به وزارتخانه ابلاغ کرد که امید است فعالیت این کانون ها و شرکت ها از سر گرفته شود.
504 کانون آگهی و تبلیغات دارای مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خراسان رضوی وجود دارد.
همچنین 482 عنوان نشریات چاپی، برخط و غیربرخط در استان فعالیت داشته و 48 دفتر سرپرستی روزنامه های سراسری در خراسان رضوی وقایع و رویدادهای استان را پوشش می دهند.
2 هزار و 771 نفر از فعالان امور هنری، فرهنگی و رسانه این استان عضو صندوق اعتباری هنر هستند و از مزایای آن شامل بیمه و تسهیلات بهره مند می شود.
حجت الاسلام روح الله سلیمانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد : با توجه شیوع کرونا و عدم حضور زائران در بقاع متبرکه، بنا شد که فعالیت های مذهبی مانند ادعیه ها و آئین های مناسبتی دیگر در بستر فضای مجازی و صداوسیما برگزار شود.
وی افزود: از برنامه های شاخص، برگزاری جشن نیمه شعبان در روز چهارشنبه و پنجشنبه است که تحت عنوان برنامه عطر نرگس از ساعت 20 توسط صداوسیما از امامزاده عبدالله ( ع) گرگان پخش خواهد شد.
سلیمانی فرد گفت: جزئیات برنامه شامل، مداحی و مولودی (توسط مهدی مختاری)، اجرای گروه سرود، سخنرانی و برنامه ها متنوع دیگر است.
وی بیان کرد: همچنین برنامه های هشت بقعه متبرکه گلستان به مناسبت عید ولادت امام زمان ( ع} هم در بستر فضای مجازی پخش می شود.
سلیمانی فرد گفت: ترویج و تبیین اندیشه مهدویت و انتظار حقیقی، گسترش یاد و نام امام زمان ( عج ) و تعمیق ارتباط با ایشان، ایجاد نشاط معنوی و طراوت در شرایط کنونی جامعه از مهم ترین اهداف این برنامه ها است.
کد خبر 4894150
حجت الاسلام مختار کرمی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در زنجان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و فرا رسیدن نیمه شعبان اظهار کرد: با توجه به شیوع کرونا ویروس و ایجاد محدودیت در برگزاری مراسمات مذهبی، برنامه های اوقاف و امور خیریه به صورت مجازی برگزار می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه به مناسبت نیمه شعبان و میلاد منجی عالم بشریت نیز برنامه ها به صورت مجازی و بدون حضور مستمع انجام و برنامه ها در روز نیمه شعبان به صورت میدانی برگزار خواهد شد، اضافه کرد: ویژه برنامه مناسبتی این روز نسیم انتظار نام دارد.
وی تصریح کرد: در قالب برنامه نسیم انتظار که با هدف ایجاد نشاط و طراوت در ایام نیمه شعبان اجرایی می شود، همکاران استان و ادارات اجرایی و هیأت امنا و مدیران مراکز افق، در بقاع شاخص به راه اندازی کاروان های نسیم انتظار اقدام کرده و نوای دلنشین یا مهدی (عج) را سر خواهند داد.
کرمی همچنین از آذین بندی و فضاسازی بقاع متبرکه و تبلیغات موضوعی در فضای مجازی از سوی اوقاف خبر داد و گفت: برنامه استغاثه به حضرت مهدی (عج) شب نیمه شعبان مطابق با چهارشنبه 20 فروردین ساعت 20 به طور همزمان اجرایی خواهد شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان همچنین از اجرای گروه سیار گروه سرود نغمه سرایان دارالقرآن زنجان خبر داد و گفت: این برنامه نیز به همین مناسبت اجرایی خواهد شد.
مشارکت عمومی در قربانی و توزیع گوشت آن بین فقرا و نیازمندان، تهیه بسته اقلام مورد نیاز خانوار و اهدا به ایشان، طبخ غذا و توزیع آن در مراکز درمانی و بیمارستانی از محل درآمد بقاع، تهیه و تولید اقلام بهداشتی (ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده و توزیع در اماکن و خانواده های نیازمند) به نیابت از امام زمان (عج) از دیگر برنامه های اجرایی در این ایام است.
انتهای پیام/73005/ق
به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اوقاف و امور خیریه استان همدان در ایام شیوع کرونا بر اساس نیات واقفین خیراندیش، نسبت به مقابله با کرونا اقدام کرد، یادآور شد: از محل موقوفات بسته های مواد غذایی، شوینده و مواد ضدعفونی کننده تهیه شده که با هماهنگی مراکز بهداشت و درمان بین نیازمندان در حال توزیع است.
وی افزود: با توجه به اهمیت ماندن افراد در خانه، اقلام در تمام شهرستان های استان، در درب منزل تحویل خانواده های نیازمند شد.
حاجی زین العابدینی با بیان اینکه اماکن مذهبی استان و بقاع متبرکه استان در اوایل شیوع این ویروس با ضدعفونی مداوم و رعایت اصول بهداشتی میزبان مردم بودند، اظهار کرد: در ایام فعالیت این اماکن، توزیع هرگونه نذورات و مواد غذایی ممنوع بود و بر اساس دستورالعمل ها تمام این مراکز تعطیل شدند و تا این تعطیلی تا اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: ادعیه و زیارت نامه ها در ایام شیوع ویروس کرونا در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه از طریق بلندگو پخش می شود و امکان حضور مردم وجود ندارد.
کد خبر 4894326
