بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 10 فروردین 99

اسحاق جهانگیری از نامه هنرمندان ایرانی به هنرمندان جهانی در رابطه با شرایط سخت تحریم علیه ملت ایران و شیوع ویروس کرونا، تشکر کرد.

به گزارش عصرایران ، معاون اول رییس جمهور در این رابطه در پاسخ به گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت: "انتظاری جز این از هنرمندان عزیز کشورمان نبوده و نیست، که همواره در روزهای سخت در کنار مردم باشند و طنین صدای آنها در جهان باشند، امیدواریم جلوی این ظلم آشکار آمریکا (تحریم ها) بر علیه ملت ایران گرفته شود."

گفتنی است چندی پیش نامه ای تحت عنوان نامه جمعی از هنرمندان ایرانی به هنرمندان جهان با امضای هنرمندان سینما، موسیقی، تئاتر، تجسمی و معماری، انتشار یافت که جمله معروفش این بود: "مردم ایران امروز با دو بحران مواجهند؛ بحران مشترکی به نام ⁧ کرونا⁩ که می شناسید و بحران تحریم که کاش هرگز نشناسید. هنرمندان ایران در کنار مدافعان سلامت می مانند."

لینک خبر :‌ عصر ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

خبرگزاری آریا- دکتر حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا که استانداران سراسر کشور بصورت ویدئوکنفرانس در آن شرکت داشتند، یادآور شد: زیربنا و پایه های نظام سلامت کشور برای مقابله با بیماری کرونا کاملا مستحکم است /همه فروشگاه های مواد غذایی و بهداشتی ما فعال هستند و وقفه ای نداریم و این در سایه تلاش همگانی است/ امیدوارم در روند اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، هرگز نیاز به جریمه نداشته باشیم / آنهایی که مردم را در اضطراب قرار می دهند، از همکاران نزدیک کرونا هستند .

به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درساری به نقل ازروابط عمومی استادداری مازندران،

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خدمت مردم عزیز و شریف مان و همه آزادیخواهان، عید با سعادت میلاد سالار آزادگان حضرت ابی عبدالله الحسین(ع) و میلاد پرچمدار باوفایش و فرزند عزیزش امام سجاد(ع) که در این 3 روز پشت سر هم این میلاد را داریم؛ تبریک و تهنیت عرض می کنیم.

در واقع امروز هم تلاش، فعالیت و زندگی مردم ما پیروی از راه سالار شهیدان است که امام حسین(ع)؛ امام احسان، اکرام و توجه به گرفتاران بود و همانطور که همه مردم می دانند حضرت حتی رحم و شفقت و مهربانی اش را از دشمنان خودش هم دریغ نمی کرد و در موقع رسیدن به نزدیک سرزمین کربلا، وقتی لشکر روبرو آمده بود تا از راهش متوقف کند، وقتی دید تشنه هستند به همه آنها آب داد و سیرابشان کرد و حتی به اصحابش فرمود به اسب های آنها هم آب بدهید، اسب هایشان تشنه هستند و حتی بعضی ها را که بسیار تشنه بودند شخصاً سیراب کرد.

این راه ابی عبدالله الحسین(ع) است که امروز ملت ما در این روز سخت برگزیده و انتخاب کرده؛ همه عیدها، مردم عیدی های خوب و با برکتی را به عزیزان، فرزندان، دوستان و اقوام شان می دهند؛ امسال عیدی مردم، عیدی بزرگتری است؛ همکاری که مردم عزیز و بزرگوار ما برای عبور از این مشکل انجام می دهند، به نظر من بالاترین عیدی است که پرداخت می شود.

اولاً در حوادث این چند روزی که مردم گرفتار این بیماری ویروس کرونا بودند، الحمدالله پایه های بهداشتی و درمانی کشور آنچنان مستحکم است که نه تنها تا امروز تاب آوری کرده، بلکه خدای ناکرده اگر این بخواهد چند هفته هم طولانی شود و یا خدای ناکرده اگر بخواهد اوجی بگیرد، بیمارستان ها، پزشک ها و پرستارهای ما این آمادگی را برای درمان و رسیدگی دارند.

خدا را شاکریم که جزو آن کشورهایی نیستیم که بیمارهای ما در سالن بیمارستان روی زمین افتاده باشند؛ خدا را شاکریم که جزو آن کشورهایی نیستیم که نعش های افراد فوت شده شان آنقدر زیاد باشد که کامیون های بزرگ یخچال دار را در کنار بیمارستان بیاورند برای اینکه بتوانند نعش ها را در کامیون های یخچال دار بریزند و خدا را شاکریم که جزو آن کشورهایی نیستیم که مریض های ما در پیاده رو و در چمن بیرون بیمارستان روی زمین افتاده باشند.

این در پیشگاه خداوند شکرگزاری دارد؛ این کار بزرگی است که ملت، پزشکان و پرستاران و بخش نظام سلامت انجام می دهند.

خدا را شکرگزاریم که در طول این 6 سال اینقدر پایه های سلامت را مستحکم کردیم که امروز هر کس به کرونا مبتلا و وارد بیمارستان می شود، 90 درصد مخارج را دولت و بیمه پرداخت می کند و او فقط 10 درصد را پرداخت می کند و شما ببینید در کشورهای مختلف از آن تست اولی که می خواهند بگیرند از طرف 1300 تا 1500 دلار می گیرند تا شبی چقدر برای بستری شدن و همچنین برای آی سی یو که یک رقم های بسیار گران است.

این زیربنایی که در کشور ما ایجاد شده، امروز برای همه مردم جهان روشن تر می شود. ملت ما باید به کار و برنامه و نوکران و خادمان خودش ببالد که همه تلاش کردند و همه در کنار هم بودند و شما ببینید به چه راحتی امروز همه یکپارچه شدیم. البته یکپارچه بودیم؛ گاهی وقت ها بعضی ها این یکپارچگی را یک کم فاصله می اندازند و تضعیف می کنند.

درست است که امروز گرفتار بیماری کرونا هستیم، اما یک وحدت، اتحاد، مهربانی و برادری سراسر جامعه ما را فرا گرفته است؛ کمتر آدم هایی هستند که دنبال ایرادگیری و مچ گیری باشند، اکثر قاطع و قریب به اتفاق مردم، جوان ها و همه آنهایی که اهل قلم و رسانه هستند، دنبال کمک به یکدیگرند و الحمدالله این کمک به خوبی دارد انجام می گیرد.

این اولین قدم؛ یک قدم بسیار مهمی وجود دارد که حتماً مردم توجه دارند؛ اینکه پرستار در بیمارستان راحت می تواند بیاید مشغول کار شود، علاوه بر آن همه وسایل حفاظتی که بحمدالله وزارتخانه برایش آماده و مهیا کرده؛ آرامشی که دارد بخاطر این است که صبح که به بیمارستان بیاید وسیله اش فراهم است و می تواند به بیمارستان برسد؛ وقتی به خانه برمی گردد اگر احتیاج به غذا دارد، فروشگاه ها آماده هستند و می تواند مواد غذایی را بگیرد.

خدا را شکر می کنیم جزو آن کشورهایی نیستیم که مواد غذایی 8 تا 10 صبح باشد؛ هر که 10 صبح به فروشگاه برود دیگر با قفسه های خالی تا فردا صبح مواجه می شود؛ الحمدالله 24 ساعته همه فروشگاه های ما فعالند و این در سایه تلاش فروشگاه ها، فروشندگان، سیستم توزیع، انبارداری و ذخایر است.

شما ببینید از بندر این جنس حمل می شود یا از مزارع کشاورزی که این مواد غذایی حمل شود تا می رسد به میادین و انبارها و مراکز ذخیره و از آنجا به انبار فروشگاه ها می آید و فروشگاه ها در اختیار مردم قرار می دهند، این کار به چه خوبی انجام می گیرد و بحمدالله هیچ وقفه ای نداریم.

در صحبت تلفنی و یا ویدئوکنفرانسی با بسیاری از استانداران، از همه آنها سوال کردم که آیا در استان شما برای مواد غذایی و بهداشتی که مورد نیاز است، مشکلی دارید؟ همه آنها گفتند ما مشکل نداریم همه جنس ها فراوان است و مردم هیچ مشکلی ندارند، این خیلی مهم است که مردم از یک طرف نگران بیماری باشند و طرف دیگر نگران این باشند که اگر صبح یک مقدار دیرتر به فروشگاه برسند دیگر ماده غذایی تا فردا صبح نیست. فردا صبح هم باید زود برود تا به او برسد. ما جزو آن کشورها نیستیم.مردم هر ساعت و هر وقت خواستند، مواد غذایی در اختیار آنهاست و همه تلاش می کنند.

اگر بیمارستان ها یک ساعت برق و آب و گاز نداشته باشند چه می شود؟ اگر آمبولانس هایشان بنزین نداشته باشد، چه می شود؟ الحمدالله همه چیز در کنار هم مهیاست. تمام پالایشگاه ها، چاه های نفت، مراکز تولید برق، نیروگاه ها، تصفیه خانه های آب و سیستم بزرگ حمل و نقل کشور و همه در سراسر کشور سر کار، فعال و آماده هستند. نیروهای مسلح در همه جا برای امنیت پای کارند و همه جا حاضرند. نیروی انتظامی، بسیج و سپاه و ارتش، همه پای کارند و این یک افتخار بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است.

نکته دیگری که می خواهم به مردم بگویم اینکه در دو هفته تعطیلات اخیر، در یک هفته با خواهش و توصیه با مردم صحبت کردیم و در هفته دوم یک مقدار قدم های سختگیرانه برداشتیم.

می خواهم از همراهی مردم در هفته اول خیلی تشکر کنم. در آن هفته، هیچ زور و اجباری نبود، هیچ پلیسی جلوی راه ماشینی را نمی گرفت فقط توصیه شده بود مردم سفر نروند و مردم به اصول بهداشتی توجه کنند و در خانه ها بمانند. از استاندار هرمزگان سوال کردم که امسال نوروز نسبت به پارسال کاهش مسافر نوروزی شما چقدر بوده و استاندار استان هرمزگان به من اعلام کرد 94 درصد کاهش مسافر نسبت به سال های گذشته داشتم، استاندار خراسان رضوی نیز اعلام کرد 78 درصد کاهش مسافر داشته است و این خیلی مهم است. در برابر این فرهنگ بلند مردم باید تواضع کنیم. همین که پزشکان عزیز و وزارت بهداشت از طریق صدا و سیما به مردم گفتند و سایر متخصصین در صدا و سیما برای مردم توضیح دادند و گفتند بهترین راه این است که امسال در خانه بمانید، مردم به آن عمل کردند و این عیدی همه ما است. عیدی مشترک مان است. این گل خوشبوی امسال مان است. همه گوش کرده و قبول کردند. اکثریت قاطع مردم به این توصیه ها گوش کردند. از آن استان هایی که رقم شان پایین بود 60 درصد،70 درصد، 80، 60، 90 درصد کاهش داشتیم، یعنی به طور متوسط 70 درصد مردم گوش کردند.

حالا 10 درصد هم ضروریات است. یک عده باید بروند و بیایند و چاره ای نیست. بحث سر این است که 10 الی 20 درصد توجه نکردند، البته این هم مهم بود که باید آنها توجه می فرمودند. در حقیقت این جزء اخلاق، فرهنگ و بزرگواری و مهربانی و توجه مردم به حقوق یکدیگر است. حق الناس همین جاست.

بزرگترین حق الناس اینجاست که من بگونه ای رفتار کنم که به دیگری ضرر نزنم.

اگر خدای ناکرده من کرونا گرفتم، مخفی کردم، به دوستم نگفتم و به خانواده ام نگفتم، این یکی از خیانت های بزرگ است و اضرار به غیر یکی از مصداق های اتم و اکمل اش است. وظیفه داریم اگر احساس بیماری کردیم آن را بگوییم.

ممکن است پیش دکتر نرفتیم اما خودمان که حس می کنیم واگر حس کردیم باید مراجعه کنیم تا دکتری ما را معاینه کند یا حداقل از طریق تلفن هایی که مشخص شده از طریق سیستم فضای مجازی که مشخص شده، سوال کنیم و بپرسیم.

اگر خدای ناکرده گرفتار بیماری شدیم، راهش این است که فاصله بگیریم جای این فاصله گیری اجتماعی، همین جاست. اتفاقاً امروز در این جلسه به غیر از بحثی که از دیروز در کشور اجرایی و عملیاتی می شود و آن اینکه از عزیزان خواهش شده است که هر کس در استان خودش باقی بماند و به استان های دیگر سفر نکند و اگر کسی هم بخواهد این را اجرا نکند، اینبار یک مقدار سختگیرانه با او برخورد می شود و اگر بخواهد مقاومت کرده و گوش نکند، جلویش گرفته می شود.

مجازات هایی هم برای این افراد در نظر گرفته شده است که امیدوارم هیچ وقت در این طرح به مجازات نرسیم.یعنی اینقدر مردم هوشمندانه عمل کنند و همکاری خوبی با پلیس و نیروی انتظامی که سر جاده ها هستند، داشته باشند و آنها هم اینقدر خوب عمل کنند که نه نیاز به جریمه و نه نیاز به خواباندن ماشین داشته باشیم. می خواهیم این امر هیچ وقت اتفاق نیفتد و آنقدر مواردش نادر باشد که به چشم نیاید همه خودشان عمل کنند و این به عنوان وظیفه بزرگ ملی و انسانی ما است.

این طرح و اصل مصوبه آن تا 15 فروردین و ادامه اش تا 20 فروردین است، به طور طبیعی تا 20 فروردین گفتیم و 15 فروردین یک بار دیگر مرور می کنیم لذا مردم بر مبنای 20 فروردین در نظر بگیرند و این مدت را همکاری و لطف کنند چرا که با همکاری شما است که کار پیش می رود.

اگر شما نخواهید همکاری کنید، درست کردن یک کاغذی که آن کاغذ را به پلیس نشان دهید که من ساکن این شهر و ساکن آن شهر هستم همه می دانیم که خیلی مشکل نیست و پلیس هم وقت ندارد که آنجا بخواهد چند ساعت بررسی کند و دقت و صحت آن را بسنجد.

همه باید با هم همکاری کنیم. یعنی بدانیم این طرح، طرحی است که به نفع همگی ما است. یک نکته ای را استاندار هرمزگان به من گفت که خیلی تعجب کردم گفت روزهای اول فروردین گفتیم هیچ کس قشم نرود مگر اینکه اهل قشم باشد. گفت عده زیادی در قشم کارت شناسایی از مردم جمع می کردند و می آوردند بندر عباس و به مردم می دادند و مردم آن کارت شناسایی را نشان می دادند و به قشم می رفتند. اگر مردم بخواهند همکاری نکنند این می شود. به جایی نمی رسیم. همه باید با هم همکاری کنیم و همه بدانیم این طرح برای ما ضروری است. تمام این طرح برای این است که زودتر از این بلیه خلاص شویم و با این طرح هایی که اجرا می کنیم زودتر به این نقطه برسیم.

برای اینکه مردم مطلع باشند؛ امروز وزارت بهداشت و درمان یک طرحی به جلسه ستاد آورد که مبنای این طرح به اعتقاد من بسیار مهم و این است که هر کس معلوم شد به ویروس کرونا مبتلا شده، موظف است حدود 14 روز و هر مقداری که پزشک های ما تعیین می کنند؛ می گوییم 2 هفته، حدود 2 هفته این فرد خودش را از جامعه دور کند و تماس نداشته باشد و به نوعی خودش را قرنطینه کند.

حالا در خانه خودش می تواند، در استراحتگاه هایی که مشخص کرده ایم و اگر لازم بود بیمارستان بستری شود، بیمارستان در خدمت این عزیزان است؛ ولی خواهش می کنیم این افراد خودشان را از خانواده و از دوستانشان جدا کنند؛ اولین کسانی که در خطر قرار می گیرند اعضای خانواده خودشان هستند؛ پدرها، مادرها و مادربزرگ های خودشان و اولین گروه دوستان نزدیک و همسایگان و دوستان صمیمی خودشان هستند.

این هیچ مشکلی نیست به هر حال فردی ممکن است در شرایطی کرونا بگیرد، خودش را می برد در اختیار بیمارستان و استراحتگاه قرار می دهد یا می رود در خانه؛ در صورتی که در خانه امکانات لازم داشته باشد، برای اینکه اتاق خاص برای او مد نظر قرار بگیرد که دیگران را مبتلا نکند، اشکالی ندارد.

بحث امروز این بود که اگر این فرد عمل نکرد و با اینکه می دانست کرونا دارد، در جامعه آمد با او چه برخوردی شود و چه کاری انجام شود؟ این کار را به کمیته سیاسی – اجتماعی - امنیتی واگذار کردیم و گفتیم که این طرح را در کمیته امروز بررسی و اگر توانستند تا شب نهایی کنند و به ما بدهند تا تصویب کنیم.

به نظر من این مسأله از مهم ترین مسایل ماست؛ یعنی در کشور ما هر طور که معلوم شد یک فرد کرونا دارد، باید از جامعه جدا شود؛ همه این طرح هایی که اجرا می کنیم و سختگیری می کنیم برای همین است که فرد کرونایی قاطی دیگران نشود و این ویروس به آنها منتقل نشود؛ همه تلاش ها برای همین است.

بنابراین آنهایی که مشخص می شوند، حتماً باید از جامعه جدا شوند تا اینکه معلوم شود آنها دوران خودشان را در فاصله گیری از اجتماع گذرانده اند و وقتی خوب شدند به جامعه شان برمی گردند؛ این دوره طولانی نیست؛ دوره 2 هفته ای است و همه باید مراعات کنیم تا از این مسأله ان شاء الله عبور کنیم.

البته طرح های دیگری هم در این جلسه بود؛ نسبت به آنهایی که با شایعه پراکنی، ذهن مردم را مشوش و ناراحت می کنند و به مردم استرس وارد می کنند. آنهایی که مردم را در اضطراب قرار می دهند از همکاران نزدیک کرونا هستند، چون کرونا اینها را می خواهد؛ کرونا می خواهد یک عده روی اعصاب مردم بیایند و اعصاب مردم را متزلزل بکنند تا مردم روحیه شان را از دست بدهند و او بتواند موفق شود.

آن کسی که روحیه اش را از دست می دهد و در استرس و فشار روحی قرار می گیرد، ایمنی بدنش آسیب می بیند و این ویروس سریع تر می تواند به اهدافش برسد.

نباید بگذاریم یاران کرونا در کنار هم باشند؛ باید اینها را کنار بگذاریم؛ این هم یک نوع فاصله گذاری در دنیای تبلیغات است و این کار را وزارت ارشاد، دستگاه های دیگر، صدا و سیما و فضاهای مجازی، همه باید مراقبت و مواظبت کنند که ان شاء الله همچون حادثه ای اتفاق نیفتد و مردم با نشاط و سرزندگی باشند؛ اما در عین حال مشکل هم است و از این مشکلات عبور خواهیم کرد.

نکته دیگری را در اینجا می خواهم عرض کنم و آن اینکه ما تأکید کردیم بر خرید و فروش اینترنتی که حتی الامکان مردم نیازهای خودشان را از طریق شرکت هایی که می توانند از طریق اینترنت برای مردم جنس را تهیه کنند و درب خانه تحویل آنها دهند، تامین کنند؛ در جلسه قبل هم بحث کرده بودیم در این جلسه هم بحث شد و بنا شد در این زمینه اقداماتی که شده و اقداماتی که باز هم لازم است و در جلسات دیگر اگر لازم شد، از طریق وزارت صمت مطرح شود برای اینکه مردم نیازمند نباشند در این ایامی که برای ما مهم است که این فاصله گذاری اجتماعی انجام بگیرد، زیاد از خانه خارج شوند.

اما بحث بعدی، بحث زندگی مردم است؛ می دانیم در این ایام وقتی مسافرت را ممنوع می کنیم و وقتی می گوییم مغازه و فروشگاه بسته شود، به زندگی مردم فشار وارد می شود؛ همه ما می دانیم یعنی چه؛ می دانیم عده ای هستند که زندگی شان با کار روزمره شان تأمین می شود و اگر 2 روز کار نکنند، برای مخارج زندگی شان دچار مشکل می شوند؛ اینها را می دانیم؛ برای این اگر این طرح هایی که باید اجرا شود، اگر یک روز لازم باشد اجرا شود، یک روز و یک ساعت نخواهیم کرد؛ هر مقدار که ضروری است اجرا می کنیم و به محض اینکه این ضرورت تمام شود این طرح کنار گذاشته می شود و مردم به زندگی عادی شان می پردازند.

مدارس، دانشگاه ها، ادارات، رفت و آمدها، فعالیت ها و مسافرت های ما کاملاً به شرایط قبل برخواهد گشت؛ منتها باید به روزی برسیم که ستاد ملی کرونا به ما اعلام کند و اگر بگوید هنوز در بعضی از استان ها، روند مبتلایان و حتی روند فوتی ها در حال افزایش است، این روند افزایشی ما را وادار می کند این طرح ها را همچنان پیش ببریم؛ هر موقع وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی مقابله با کرونا گفت روند افزایشی کاهش پیدا کرده و پایین آمده یا تثبیت شده و روی خط صاف موازی رفتیم؛ آن موقعی است که می توانیم شرایط را به یک شرایط قبل از این حوادث، و قبل از ماه اسفند برگردانیم.

خبر تکمیل می شود...

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حساب کاربری شخصی خود در توئیتر نوشت: نسیم حیات یک ملت، در نفس خسته جانبازان شیمیایی است.

سید عباس صالحی عصر شنبه، به مناسبت میلاد حضرت اباالفضل العباس (ع) و روز جانباز، در توئیتر خود، این پیام را منتشر کرد: این روزها که خستگی و تنگی تنفس بیماران کرونا را می بینیم، درد و رنج جانبازان شیمیایی را بیشتر حس می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه نوشت: آنان که سالیان سال با تنگنای نفس زیستند و جز به شکرانه حق لب نگشودند، نسیم حیات یک ملت، در نفس خسته آنان است.

روز 4 شعبان به مناسبت ولادت حضرت اباالفضل العباس (ع) به نام روز جانباز نامگذاری شده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت عصر شنبه، نهم فروردین 98، اعلام کرد: تاکنون 35408 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و 2517 نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و 11 هزار و 679 نفر نیز بهبود یافته اند.

کیانوش جهانپور درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از این ویروس در کشور بیان کرد: تاکنون 35408 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و 2517 نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و 11 هزار و 679 نفر نیز بهبود یافته اند. متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته 139 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 جان خود را از دست دادند و تا امروز از وجود 2517 نفر در کشور محروم شده ایم و 3206 نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سید عباس صالحی در جدیدترین توئیت خود ضمن تبریک میلاد حضرت عباس(ع) و روز جانباز نوشت: این روزها که خستگی و تنگی تنفس بیماران ⁧‫کرونا‬⁩ را می بینیم، درد و رنج ⁧‫جانبازان_شیمیایی‬⁩ را بیشتر حس می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری ایمنا خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:

این روزها که خستگی و تنگی تنفس بیماران ⁧‫ کرونا ⁩ را می بینیم، درد و رنج ⁧‫ جانبازان_شیمیایی ⁩ را بیشتر حس می کنیم.

آنان که سالیان سال با تنگنای نفس زیستند و جز به شکرانه حق لب نگشودند.

نسیم حیات یک ملت، در نفس خسته آنان است.

روز 4 شعبان( 10 فرودین) روز جانباز گرامی

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام خاموشی در پیامی ارتحال آیت الله سید جعفر کریمی دیوکلایی، مسئول شورای استفتائات رهبر معظم انقلاب اسلامی را تسلیت گفت.

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی ، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی ارتحال آیت الله سید جعفر کریمی دیوکلایی مسئول شورای استفتائات رهبر معظم انقلاب اسلامی را تسلیت گفت .

در این پیام تسلیت آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون

قال رسول الله (ص) اذا مات المومن الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شیء

شنیدن خبر ارتحال روحانی گرانقدر؛ آیت الله سید جعفر کریمی دیوکلایی مسئول شورای استفتائات رهبر معظم انقلاب اسلامی موجب تاثر و تالم خاطر شد.

این فقیه دانشمند که از یاران نزدیک مقام معظم رهبری و امام خمینی رحمه الله علیه محسوب می شد در طول عمر خویش منشا آثار و برکات زیادی برای مردم و نظام جمهوری اسلامی بودند.

این جانب ارتحال این روحانی معزز و عالم ربانی را به مقام معظم رهبری، جامعه بزرگ روحانیت و خانواده محترم ایشان تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه طلب می کنم.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه امسال برای تأمین اسکان زائران حج بیت الله الحرام محدودیتی نداریم، از اسکان زوجی حدود 2 هزار زائر ایرانی خانه خدا در قالب 13 کاروان در مکه مکرمه برای نخستین بار خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : شیعه نیوز

اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به برنامه ریزی حج تمتع 99، اظهار داشت: روند نام نویسی از مشمولان حج تمتع سال جاری در حال انجام است و ودیعه گذاران تا نیمه اردیبهشت سال 86 می توانند برای تشرف به حج تمتع امسال ثبت نام کنند.

13 کاروان زوجی در مکه مکرمه اسکان می یابند

وی با بیان اینکه در صورت تکمیل نشدن ظرفیت کاروان ها تا نیمه فروردین ظرفیت های جدید اعلام می شود، افزود: برای اسکان زائران حج تمتع، حدود 90 هتل یعنی 68 هتل در مکه مکرمه و 18 هتل در مدینه منوره اجاره شده است.

رضایی با اشاره به فراهم شدن اسکان زوجی برای نخستین بار در ایام حج تمتع، تصریح کرد: برای اسکان زائران حج تمتع امسال برای نخستین بار ظرفیت اسکان زوجی (زن و شوهر) استان ها در حج تمتع مهیا شده است، به طوری که بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته 13 کاروان زوجی در مکه مکرمه اسکان می یابند.

امکان اسکان زوجی حدود 2 هزار ایرانی در حج تمتع امسال فراهم شد

سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه امسال برای تأمین اسکان زائران حج بیت الله الحرام محدودیتی نداریم از اسکان زوجی حدود 2 هزار زائر ایرانی خانه خدا خبر داد و افزود: در حج تمتع سال جاری یک هزار و 850 زائر خانه خدا به صورت زوجی در هتل های مکه مکرمه اسکان داده می شوند. همچنین اسکان سایر زائران در اتاق های 3 تا 4 نفره صورت می گیرد.

رضایی با اشاره به تقسیم بندی ظرفیت ها در اسکان حجاج، گفت: با توجه به برخی محدودیت های اسکان در مدینه منوره و تعداد کم هتل ها، امکان اسکان زوجی در مدینه وجود ندارد. همچنین سرانه اسکان زائران حج ابراهیمی در مکه و مدینه حدود 4 متر مربع با احتساب امکانات داخل اتاق است.

به گزارش فارس، با وجود شیوع کرونا در منطقه و جهان و همچنین تعطیلی عمره مفرده، عربستان سعودی درباره عدم برپایی حج تمتع اطلاعیه ای صادر نکرده است و با این روند اقدامات برای برپایی حج تمتع برای زائران ایرانی توسط مسؤولان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در حال انجام است. بر اساس تفاهم نامه حج تمتع 99، امسال 87 هزار و 500 ایرانی در ایام حج ابراهیمی به عربستان مشرف می شوند.

انتها پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

شفقنا- سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پیامی ارتحال عالم ربانی و فقیه ارزشمند مرحوم آیت الله سید جعفر کریمی را تسلیت گفت.

به گزارش شفقنا، متن پیام به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
اذا مات العالم الفقیه ثلم فی الإسلام ثلمه لا یسدها شیئ
عروج روح عالم ربانی و فقیه عالیمقدار شاگرد خاص امام راحل قدس سره و یاور رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دامت برکاته و رئیس شورای استفتای بعثه مقام معظم رهبری مرحوم آیت الله سید جعفر کریمی موجب تآثر گردید. ایشان که با پشتکار شایسته بیش از دو دهه در خدمت ضیوف الرحمان بود با تسلط کامل به مبانی فقهی حضرت امام و مقام معظم رهبری ازمعضلات فقهی روحانیون کاروان گره گشائی می کرد.

اینجانب با قدرشناسی از خدمات خالصانه این عالم ارزشمند در بعثه و حج و عمره به روان پاک ایشان درود فرستاده وفقدان ایشان را به رهبرمعظم انقلاب، مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم، حوزه های علمیه و بازماندگان و بیت معظم له تسلیت عرض می کنم. و فسیح جنات الهی را برای ایشان در زاد روز ولادت سالار شهیدان کربلا از خداوند خواهانم.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

شفقنا- سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پیامی ارتحال عالم ربانی و فقیه ارزشمند مرحوم آیت الله سید جعفر کریمی را تسلیت گفت.

به گزارش شفقنا، متن پیام به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
اذا مات العالم الفقیه ثلم فی الإسلام ثلمه لا یسدها شیئ
عروج روح عالم ربانی و فقیه عالیمقدار شاگرد خاص امام راحل قدس سره و یاور رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دامت برکاته و رئیس شورای استفتای بعثه مقام معظم رهبری مرحوم آیت الله سید جعفر کریمی موجب تآثر گردید. ایشان که با پشتکار شایسته بیش از دو دهه در خدمت ضیوف الرحمان بود با تسلط کامل به مبانی فقهی حضرت امام و مقام معظم رهبری ازمعضلات فقهی روحانیون کاروان گره گشائی می کرد.

اینجانب با قدرشناسی از خدمات خالصانه این عالم ارزشمند در بعثه و حج و عمره به روان پاک ایشان درود فرستاده وفقدان ایشان را به رهبرمعظم انقلاب، مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم، حوزه های علمیه و بازماندگان و بیت معظم له تسلیت عرض می کنم. و فسیح جنات الهی را برای ایشان در زاد روز ولادت سالار شهیدان کربلا از خداوند خواهانم.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
محمدصادق افراسیابی به اهداف پویش زندگی از نو اشاره کرد و بیان داشت: در این پویش ما به دنبال این هستیم که مردم خاطرات زیبا و نحوه استفاده از وقت خودشان در منزل را از طریق ویدئو و عکس مستند کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

برنامه بدون انقضاء رادیو گفت و گو با دکتر محمدصادق افراسیابی معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال به صورت تلفنی گفتگو کرد.

محمدصادق افراسیابی با اشاره به پویش زندگی از نو در خصوص آن توضیح داد و گفت: این پویش یعنی نوع جدیدی از زندگی، زندگی در خانه. این روزها ناچار هستیم تا در خانه بمانیم اما همین در خانه ماندن می تواند همراه با شیرینی ها و جذابیت های خاص خودش باشد.

وی به اهداف این پویش اشاره کرد و بیان داشت: در این پویش ما به دنبال این هستیم که مردم خاطرات زیبا و نحوه استفاده از وقت خودشان در منزل را از طریق ویدئو و عکس مستند کنند.

معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال افزود: اگر کتابی می خوانند، تفریح و سرگرمی دارند، بازی های گروهی در خانه طراحی می کنند و با بچه ها همراه می شوند و هر اتفاق جالب و جذابی که می تواند باعث شود بهتر از این وقت استفاده کنیم، این را مستند کنند و با هشتکی که مشخص شده زندگی از نو در این چهار اپلیکیشن و چهار رسانه آپارات، آخرین خبر، خبر فوری و روبیکا بارگذاری کنند. وقتی این هشتک را بارگذاری کنند خود به خود در این پویش شرکت داده می شوند.

وی در خصوص نحوه داوری و جوایز گفت: آثار هم هر روز روزانه گردآوری می شود، رصد و داوری اولیه توسط تیم خود رسانه ها مشخص می شوند و پنج اثر برتر از هر رسانه دریافت می شود. جمعا 20 اثر به هیئت داوری نهایی می آید و بین این ها 5 اثر انتخاب می شود و جایزه نقدی یک میلیون تومان برای هر اثر به حساب صاحبان اثر از طریق صندوق اعتباری هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واریز می شود.

افراسیابی متذکر شد: مردم در پیام رسان ها اگر زندگی از نو را سرچ کنند می توانند از طریق ارتباط با ما فیلم یا عکس خودشان را بفرستند.

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
امید حاجیلی و اعضای ارکسترش شب گذشته، جمعه هشتم فروردین ماه در برج میلاد کنسرت آنلاین برگزار کردند. حاجیلی در این کنسرت به مخاطبان گفت: از همه شما خواهش می کنم با در خانه ماندن به قطع زنجیره انتقال و شیوع ویروس کرونا کمک کنید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

به گزارش خبرنگار ایلنا، پیرو برگزاری کنسرت های آنلاین شبانگاهی در برج میلاد، جمعه 8 فروردین ماه امیدحاجیلی و اعضای ارکسترش به اجرای قطعاتی پرداختند.

امید حاجیلی در این کنسرت فضایی شاد را برای کاربران رقم زد.

حاجیلی بین اجرای قطعات با کاربران صحبت کرد و درطول اجرا بارها از نوازندگان گروه خود خواست که فاصله ایمنی را رعایت کنند و با اسپری ضدعفونی کننده دست نوازنده ها را ضدعفونی کرد.

او در میانه برنامه گفت: من و خانواده ام چند هفته است در خانه مانده ایم و می دانیم این خانه نشینی چقدر سخت و کسالت بار است اما از همه شما خواهش می کنم با در خانه ماندن به قطع زنجیره انتقال و شیوع ویروس کرونا کمک کنید.

حاجیلی در بخش دیگری از کنسرتش، گفت: متاسفانه حدود 40 درصد از مردم ما هنوز کرونا را جدی نگرفته اند و با عدم رعایت نکات بهداشتی و ایمنی جان و سلامت خود و دیگران را به خطر انداخته و قدر زحمات شبانه روزی کادر درمانی ایران را نمی دانند.

وی سپس از زحمات پزشکان، پرستاران و تمامی پرسنل کادر درمانی در بیمارستان های ایران تشکر کرد.

این خواننده پاپ در بخشی دیگر از کنسرت ضمن تشکر از پدر و مادرش بابت زحمت هایی که سالها برای او کشیده اند، مخاطبانش را به تشویق والدینشان دعوت کرد و از درگذشتگان نیز یاد کرد.

امید حاجیلی در دقایق پایانی کنسرت به معرفی آهنگی شاد و پر انرژی کردی، لری پرداخت و برای همه آنهایی که به کنسرتش رفته اند و کاربرانی که تا به حال به صورت زنده کنسرت او را تماشا نکرده اند، آرزوی شادی و خوشحالی کرد.

کنسرت حاجیلی با اجرای آهنگ آذری به کار خود پایان داد.

سهیل اباذری نوازنده کیبورد، محمد عمیدی نوازنده ساکسیفون، مصطفی زنده دلان نوازنده گیتار باس، رادین رفیع زاده نوازنده درامز، آراد یادگارفرد نوازنده گیتار الکتریک، نوید چراغی نوازنده سازهای کوبه ای، حسین شریفی و ارشیا والی نوازنده ترومپت،حسین شریفی نوازنده ترومپت، مجید کمالی و علی والی (همخوان)، افرادی هستند که در کنسرت آنلاین حاجیلی را همراهی کردند.

با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران قرار است خوانندگان موسیقی پاپ و برخی گروه ها از جمعه 8 فروردین لغالیت 21 فروردین ماه در قالب برنامه نوروزخانه به اجرای کنسرت بپردازند. ساعت برگزاری این کنسرت ساعت 21:00 هرشب است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
اداره آموزش شهروندی منطقه 11 در پی شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی سرگرمی ها و فعالیت های جمعی برای کودکان با همراهی والدین طراحی و در فضای مجازی اطلاع رسانی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، محمد جواد رشیدی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 11 در این باره گفت: این روزها در پی شیوع ویروس کرونا در قرنطینه خانگی هستیم و این قرنطینه و خانه نشینی را می توان نوعی مسئولیت پذیری اجتماعی نسبت به اطرافیان و مردم دانست.

رشیدی افزود: از سوی اداره آموزش شهروندی برای گذران این دوران، سرگرمی ها و فعالیت های جمعی برای کودکان با همراهی والدین در سطح منطقه در فضای مجازی برای آگاهی بخشی و غنی سازی اوقات فراغت تهیه و اطلاع رسانی شده است.

رشیدی ادامه داد: برای این روزهای قرنطینه ویژه کودکان و والدین برنامه هایی را با مشارکت آموزش و پرورش منطقه 11 و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شده تا در بهبود شرایط و درمان بیماری ویروس کرونا ، اوقات خوبی برای خانواده ها و سرگرم کردن کودکان ایجاد کنیم.

او در خصوص محتواهای تولید شده گفت: برگزاری مسابقات با عناوین زیباترین سبزه سال 99 ، هفت سین خانه ما، نوروزی بازی در خانه ، طراحی و ساخت کارت پستال برای نوروز 99 ، قصه های من و ویروس ، دابسمش چالش خنده، ساخت فیلم کوتاه نوروز در خانه با خانواده ، ساخت کلیپ در مورد رعایت موارد زیست محیطی در محله ام و ارسال محتوی #در خانه می مانیم، یک داستان تصویری فقط برای بچه ها، مقابله با کرونا در مصرف نان ، چهارشنبه سوری در خانه بمانیم، این پنج شنبه نریم سرخاک ، کرونا با هشتگ شکست نمی خوره و می دونی تو می تونی زندگی بقیه رو به خطر بندازی ، از جمله فعالیت های مجازی در کانال های پیام رسان محلات و مدارس و منطقه 11 است که به صورت مستمر در این روزهای قرنطینه همچنان ادامه دارد.

کد خبر 4887672

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مجموعه کنسرت های آنلاین ویژه برنامۀ نوروزخانه در فروردین 1399، هر شب از اپلیکیشن لنز ایرانسل پخش می شود.

نوآوران آنلاین - به گزارش روابط عمومی ایرانسل، با توجه به شیوع بیماری کرونا و با هدف تشویق مردم به ماندن در خانه برای قطع زنجیرۀ این بیماری، مجموعه کنسرت های نوروزخانه، با مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری شهرداری تهران از شب گذشته (جمعه 8 فروردین) با صندلی های خالی اما با حضور شهروندان در محیط اینترنت و تماشای آنلاین کنسرت، به صورت زنده در مرکز همایش های برج میلاد تهران آغاز شده است.

بر اساس برنامۀ اعلام شده برای کنسرت های آنلاین نوروزخانه ، امید حاجیلی، مهدی جهانی، روزبه بمانی، گروه استاد اسداللهی، رضا یزدانی، گروه رستاک، حمید عسکری، گروه گیل و آمارد (ناصر وحدتی)، مهدی یغمایی، گروه ژوانا (سعدالله نصیری)، حمید حامی، لیان بوشهر، سینا سرلک و اشوان (اشکان خدابنده لو) خواننده ها و گروه های موسیقی ای هستند که به ترتیب از هشتم تا بیست و یکم فروردین ماه 1399، اجرای برنامه خواهند داشت.

علاقه مندان می توانند هر شب رأس ساعت 21، این برنامه را به صورت زنده از طریق اپلیکیشن لنز با اینترنت نیم بهای ایرانسل تماشا کنند. اپلیکیشن و نسخۀ وب لنز از نشانی lenz.ir قابل دریافت و دسترسی است.

پیش از این نیز ایرانسل به عنوان بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، برای تسهیل زندگی و آگاه سازی مشترکان درباره ویروس همه گیر شدۀ کرونا، اقداماتی برای آموزش آنلاین، ارائه 100 گیگابایت اینترنت ثابت رایگان، دورکاری حداکثری کارکنان، بسترسازی برای ایجاد جلسات برخی نهادها، سازمان ها و کسب و کارها، ارائه کمک نقدی به مراکز درمانی و نهادهای مرتبط با پیشگیری این بیماری، رایگان کردن محتواهای ارائه شده در تلویزیون اینترنتی لنز، ارائه مکالمه رایگان به مدافعان سلامت، افزایش درگاه های پرداخت در اپلیکیشن ایرانسل من، تغییر اعلان های اطلاع رسان تماس های شبکه، ارائه 20 گیگابایت اینترنت هدیه به معلمان دلسوز و تغییر موقت نام شبکه را به نتیجه رسانده است.

لینک خبر :‌ روزنامه نوآوران
رزیتا شرف جهان گفت: سال گذشته فشار و دشواری های زیادی بر گالری ها تحمیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰ سایت های دیگر : تیتر شهر

سرویس تجسمی هنرآنلاین : رزیتا شرف جهان مدیر گالری طراحان آزاد در گفتگو با هنرآنلاین، درباره شرایط جامعه تجسمی در سال گذشته گفت: از نظر من مهمترین مشکلی که جامعه تجسمی در سال 98 داشت شدید شدن فشارها بر گالری ها بود. حمایت های دولت از جریان های مستقل کافی نبود و درحالی که قبلاً تجربه حمایت از نمایشگاه های مفهومی، هنر مستقل و نمایشگاه های خارج از کشور را داشتیم، رفته رفته این حمایت ها کم شد و کاملا از بین رفت. نه تنها خریدهایی که از سال ها پیش قرار بود دولت از هنرمندان انجام دهد عملی نشد، بلکه دشواری های زیادی بر گالری ها تحمیل شد.

او ادامه داد: شرایط سختی برای ارسال اثر به خارج از کشور برای برگزاری نمایشگاه های خارجی به وجود آمده و قوانین اداری ایجاد شده است که قبلا وجود نداشت. برای برگزاری نمایشگاه هنرمندان خارجی در ایران هم قوانین جدیدی به وجود آمده است که کار ما را سخت می کند. همه اینها باعث شده است به اندازه چند سال به عقب برگردیم.

شرف جهان ادامه داد: مسائلی مانند پرداخت مالیات هم در این میان مطرح شد تا اگر گالری ها کمی دلخوشی مالی دارند آن را هم از دست بدهند و کم کم از صحنه خارج شوند. به نظرم جو پرفشار و غیر دموکراتیکی در فضای هنری غالب شده است و هیچ کاری از دستمان برنمی آید. درحالی که وزارت ارشاد مانند سایر نهادهای دولتی وظیفه دارد از افراد تحت پوشش خود حمایت کند.

او درباره وضعیت خریدوفروش آثار هنری در سال گذشته گفت: از نظر مسائل اقتصادی در بخش آثار تجاری همچنان فروش خوب است و شاید اندکی افت داشته باشد، اما در بخش هنرمندان جوان با اینکه آثار قیمت های پایین تری دارند و هنرمندان نیاز به حمایت دارند و تحت فشار هستند، کارهای شان فروش نمی رود. اصولا کار هنرمندان تثبیت شده جنبه سرمایه گذاری دارد و عده ای همیشه مشتری آنها هستند؛ اما آثار جوانان این گونه نیست.

شرف جهان ادامه داد: گالری طراحان آزاد هم جدا از فضای فرهنگی کشور نیست و ما هم دچار همین مشکلات هستیم. عدم موفقیت در فروش آثار هنرمندان جوان یکی از مشکلات اساسی است و همین باعث می شود مواجهه با نیروهای جدید و پیشرو هم کمتر شود. شرایط اقتصادی باعث می شود هنرمندان جدید زیادی به جامعه تجسمی اضافه نشوند و حضور آنها چشمگیر نباشد. با این حال ما سعی می کنیم روی اصول خود پایبند باشیم و بهترین آثاری که با آنها مواجه می شویم را نمایش دهیم. به حمایت خود از جوانان ادامه دادیم و تا حدی توانستیم در این کار موفق باشیم.

او با اشاره به نمایشگاه هایی که خارج از تهران برگزار کردند گفت: سال 98 انرژی زیادی روی نمایشگاه هایی که در شهرهای دیگر برگزار کردیم گذاشتیم و از این کار بسیار راضی هستیم، چون توانستیم مخاطبان جدیدی پیدا کنیم و با هنرمندان جدید آشنا شویم. این کار حرکتی برای تمرکززدایی از تهران است و جنبه جستجوگری و کشف ایده های جدید در هنر معاصر ایران، در مواجهه ما با شهرهای دیگر، زمینه ظهور پیدا کرده است.

شرف جهان افزود: یکی از مهم ترین نمونه های این نمایشگاه ها، مجموعه "سلف پرتره" بود که آثاری از هنرمندان را از سال 1311 تابه حال گردآوری کردیم و روند تغییری که در مواجهه با موضوع پرتره به وجود آمده در آنها قابل مشاهده است. این مجموعه در چند شهر به نمایش درآمد و امیدواریم پس از تثبیت شرایط کشور و رفع بیماری کرونا بتوانیم آن را در شهرهای دیگر هم نمایش دهیم.

او ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات گالری طراحان آزاد نمایشگاه "شب تاب" است که هر سال برگزار می شود. این نمایشگاه خیریه امسال با حضور 250 هنرمند برگزار شد که آثار خود را اهدا کردند تا با فروش آنها دیه یک جوان فراهم شود و اقدامات برای آزادی او صورت گیرد. این نمایشگاه جنبه خوبی از همکاری ما با هنرمندان است و احساس همبستگی میان ما به وجود می آورد که خیلی با ارزش است.

مدیر گالری طراحان آزاد درباره برنامه های گالری در سال جدید گفت: متأسفانه نمایشگاه ابتدای سال ما به دلیل بیماری کرونا و تعطیلی گالری ها لغو شد. نمایشگاهی با عنوان "گلستانه" قرار بود توسط چند گالری در ایام نوروز برگزار شود و برای آن زحمت زیادی کشیده بودیم. اما اتفاق خوبی که در پاییز آینده رخ خواهد داد برگزاری نخستین دوسالانه کارهای روی کاغذ است که فراخوان آن را اعلام می کنیم و تلاش خواهیم کرد به بهترین نحو برگزار شود. نمایشگاه گروهی با تم تهران در آبان ماه، حضور در تیرآرت و برگزاری نمایشگاه هایی از هنرمندان ثابت گالری هم از دیگر برنامه های گالری طراحان آزاد در سال 99 است.

شرف جهان در پایان گفت: امیدوارم در سال جدید گالری ها را تحت فشار نگذارند و تسهیلاتی به آنها داده شود تا بتوانند پروژه های مستقل هنری را اجرا کنند. با شکل گرفتن انجمن گالری داران نیز امیدواریم حمایت های مالی و معنوی از گالری ها بتوانند شکل بگیرد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
هادی مظفری گفت: ما در سال 1399 تلاش خواهیم کرد تا هنر استانها را بیشتر از قبل به فضای عمومی جامعه معرفی کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰

ویژه برنامه نوروزی " تقاطع فرهنگ " رادیو گفت و گو با موضوع بررسی رویدادهای فرهنگی هنری 98 و در ارتباط تلفنی با دکتر هادی مظفری مدیرکل اداره هنری و تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روی آنتن رفت.

مظفری در مصاحبه با رادیو گفت و گو در رابطه با اقدامات انجام شده در عرصه تجسمی گفت: بخش اول تاباندن نور به هنر استان ها و شهرستان هایی بود که تا پیش از این آوازه آنها کمتر به گوش رسیده بود و یا در مهجوریت به سر می بردند، ما در سال 1398 به سراغ هنرمندان در جای جای ایران عزیز رفتیم و هنر آنها را در سطح ملی و حتی بین المللی معرفی کردیم.

مدیرکل اداره هنری و تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما در سال 1398 برای بار هشتم در پنجاه و هشتمین دوره هنر ونیز (بزرگترین رویداد هنری دنیا) و با تمام قدرت و بهترین شرایط شرکت کردیم و برای اولین بار، ایران در بین 98 کشور شرکت کننده جزو شش کشور جذاب و برتر این دوره مطرح شد.

وی رونق نسبتاً قابل قبول بازار هنر در فضای گالری ها و استقبال مردم برای خرید آثار هنری را مثبت و گامی رو به جلو ارزیابی کرد و گفت: البته در پایان سال 1398 به دلیل شرایط اقتصادی و شیوع بیماری کرونا دچار افت شدیدی در این حوزه شدیم اما به طور کلی بازار هنر مسیر رو به رشدی را طی کرد.

مظفری تصریح کرد: هنرهای تجسمی در سال 1398 تلاش جدی کرد تا بیشتر خودش را به بخش عمومی جامعه معرفی کند.

مدیرکل اداره هنری و تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با "جشنواره تجسمی جوان در استان ایلام" گفت: اینکه می گوییم "ایران فقط تهران نیست" را باید در عمل هم ثابت کنیم. بنده معتقدم ایران فقط تهران و شیراز و اصفهان و مشهد هم نیست ما استان های دیگری هم داریم که هنر در آن ها متبلور و در حال رشد است اما کمتر به سراغشان رفتیم.

این مقام مسئول با اذعان به اینکه افزایش زیرساخت هایی مانند هتل، فضاهای اقامتی، رستوران و سرویس های عمومی در این استان های بزرگ آن ها را ممتاز کرده و رویدادهای هنری هم بیشتر به این استانها خلاصه شده است افزود: این در حالیست که هنر سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی و دیگر استانها کمتر از استانهای مطرح کشورمان نیست و لذا ما هم جشنواره های مختلفی را در این استانها و برای برجسته سازی هنر آن ها برگزار کردیم.

مظفری عنوان کرد: ما در سال 1399 تلاش خواهیم کرد تا هنر استانها را بیشتر از قبل به فضای عمومی جامعه معرفی کنیم. شاید یکی از اقدامات جدی و ضروری در سال 1399 برگزاری بازارهای هنر در استانهای کشورمان و برگزاری نمایشگاه های مهم در دنیا باشد تا هنر استان های مختلف را در یک بسته بندی درست و فضای مشخص معرفی کنیم.

مدیرکل اداره هنری و تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان ابراز داشت: امیدوارم با پایان مرمت موزه هنرهای معاصر در اوایل سال 1399 شاهد رویدادهای بسیار مهمی در حوزه هنرهای تجسمی نیز باشیم.

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
خبرگزاری میزان- معاون تولید انتشارات آستان قدس رضوی به نشر گفت: متاسفانه فضای کتاب و کتابخوانی در جامعه ما به حاشیه رانده شده و از شرایط مناسبی برخوردار نیست و این مهم نیز حوزه نشر را تحت تاثیر قرار می دهد.

تاریخ انتشار: 12:00 - 10 فروردین 1399

- کد خبر: 597481
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰

سید احمد میرزاده معاون تولید انتشارات آستان قدس رضوی به نشر در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون حمایت از حوزه نشر گفت: طی این سال ها تلاش شده تا با پرداخت یارانه کاغذ و یا معافیت های مالیاتی از ناشران حمایت شود اما رفع موانع حوزه نشر نیازمند یک برنامه زیرساختی است چراکه حوزه نشر سال ها است که با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

این نویسنده در همین راستا ابراز کرد: وجود مجوز های بدون حساب و کتاب به برخی از ناشران و توسعه نشر کتاب های بی محتوا در سطح بازار همگی مشکلاتی هستند که گریبان گیر حوزه نشر بوده و تنها اتخاذ برنامه ای تاثیرگذار است که می تواند برای همیشه به این رویکردها خاتمه دهد.

وی فضای مجازی را به عنوان یک پتانسیل برای گسترش اطلاع رسانی و معرفی کتاب مناسب خواند و ابراز کرد: فضای مجازی یک فضای گسترده است که تقریباً همه با آن درگیر هستند، این فضا توانسته به طور خاص و در مدت زمانی کوتاه اثر بخشی قابل توجهی را از خود نشان دهد اما نباید فراموش کنیم تنها کتاب هایی که کیفیت بالایی داشته باشند می توانند در دراز مدت جایگاه خود را در بین مخاطبان حفظ کنند و فضای مجازی نمی تواند کتاب های منتشر شده را برای دراز مدت در خاطر اذهان عمومی زنده نگه دارد.

میرزاده رویکرد برخی ناشران در مورد تبلیغات در فضای مجازی را مورد بررسی قرار داد و افزود: انتشاراتی ها برخی کتاب ها را از طریق فضای مجازی و اینستاگرام به مردم معرفی می کنند، اما فراموش نکنیم که تنها کتاب هایی می توانند بدرخشند که کیفیت بالایی داشته باشند.

وی خواندن کتاب را رونقی برای حوزه نشر دانست و ابراز کرد: متاسفانه فضای کتاب و کتابخوانی در جامعه ما به حاشیه رانده شده و از شرایط مناسبی برخوردار نیست و این مهم حوزه نشر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

معاون تولید انتشارات آستان قدس رضوی ضرورت توجه به کیفیت را در تولید کتاب امری مهم دانست و تاکید کرد: کیفیت در تولیدات انتشاراتی ها یکی از گزینه های مهم و ارزشمندی است که با بالا رفتن قیمت کتاب زمینه را برای جلب توجه مخاطبان فراهم می کند.

میرزاده تعریف چارچوب برای انتخاب محتوا از سوی ناشران را یکی از گزینه های مهم و ارزشمند دانست و خاطرنشان کرد: برای انتخاب محتوا ناشران باید چارچوب های خاصی را تعریف کنند، انتشارات به نشر گزینه های مشخصی را برای انتخاب یک محتوا مد نظر دارد، ما برای تولید کتاب شاخص هایی شامل تکنیک در تولید اثر ادبی، عنصر تخیل، دیالوگ های فنی، صحنه پردازی و شخصیت پردازی را مورد بررسی قرار می دهیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب مرد ها آهسته می میرند گفت: گرانی تولید و عدم بازگشت سرمایه باعث می شود تا نویسندگان قلم خود را بشکنند و از ادامه فعالیت در عرصه فرهنگ منصرف شوند، بار ها قلمم را شکستم تا دیگر به کار نگارش کتاب نپردازم، اما عشق به این کار سبب شد تا به تولید محتوا اقدام کنم.

تاریخ انتشار: 12:00 - 09 فروردین 1399

- کد خبر: 597617
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

آرش آسترکی نویسنده کتاب مرد ها آهسته می میرند در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون علل کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: ریشه کمبود سرانه مطالعه را علاوه بر بالا بودن قیمت کتاب در نبود شناخت مردم از کتاب های ارزشمند و خوب باید دانست، وقتی افراد کتاب خوب را نمی شناسند طبعا برای خواندن تحریک نمی شوند و سرانه مطالعه نیز کاهش پیدا می کند، من معتقدم بی اطلاعی از کتاب خوب سبب شده تا مردم نسبت به کتاب و کتابخوانی علاقه ای نشان ندهند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی لزوم توجه به معضلات و مشکلات نویسندگان برای چاپ کتاب هایشان را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: نویسندگان ما کتاب را نمی نویسند تا به وسیله آن درآمد داشته باشند بلکه کتاب می نویسند تا عطش دورنی نوشتن را برطرف کنند و در عین حال معضل و یا مقوله ای را مطرح کنند، زیرا هزینه های تولید کتاب کفاف زندگی را نمی دهد.

آسترکی به بیان رویکرد های انتشاراتی ها در مقابل نویسندگان پرداخت و تاکید کرد: انتشاراتی ها نویسندگان را در منگنه قرار می دهند خصوصا انتشاراتی های خصوصی که عموما برای چاپ کتاب از نویسندگان در خواست پول دارند و این میزان پول برای نویسندگان که یک کارمند جزئی هستند، هزینه ای گزاف بشمار می رود در عین حال نویسندگان با معضل دیگری نیز روبرو هستند و آن عدم تمایل جامعه به مطالعه است، لذا کتاب های کمتری خریداری می شود و از همه بدتر بازگشت سرمایه در تولید کتاب وجود ندارد.

وی برخورد برخی انتشاراتی ها با نویسندندگان را موازنه نادرست در حوزه فرهنگ دانست و اظهار کرد: به طور مثال من اگر برای چاپ یکی از کتاب هایم به یک انتشاراتی خصوصی بروم، از من بابت چاپ یک کتاب حدود دو میلیون و دویست هزار تومان درخواست می کنند، در این میان میزان هزینه برای تیراژی حدود 150 جلد کتاب یعنی برای هرجلد حدود 100 هزارتومان هزینه است که بعد از انتشار، ناشر هر کتاب را حدود 20 هزار تومان به مخاطب می فروشد، این تولید بازگشت سرمایه را نیز با خود به همراه ندارد، لذا به جرات می توان گفت این موازنه ای نادرست در عرصه فرهنگ است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

آسترکی ابراز کرد: گرانی تولید و عدم بازگشت سرمایه باعث می شود تا نویسندگان قلم خود را بشکنند و از ادامه فعالیت در عرصه فرهنگ منصرف شوند، بار ها قلمم را شکستم تا دیگر به کار نگارش کتاب نپردازم، اما عشق به این کار سبب شد تا به تولید محتوا اقدام کنم.

وی با انتقادی به روند انتخاب آثار توسط ناشران دولتی بیان کرد: ناشران دولتی نیز با اعمال ممیزی های فراوان باعث تحولات بسیاری در کتاب می شوند، از سوی دیگر ناشران دولتی باید نگاه خود به کتاب را تغییر دهند و به دنبال سئوالات کلیشه ای نباشند و مسائل فنی لحاظ شده در کتاب را نیز مورد بررسی قرار دهند. ناشران دولتی معیارهای انتخاب را از توجه به فنون نگارش بر اصل محتوا تغییر داده اند در حالی که باید این دو گزینه در کنار هم و به میزان معینی مورد توجه قرار بگیرد.

وی گریزی نیز بر تولید کتاب های بی محتوا و کم ارزش در سطح جامعه زد و تاکید کرد: کتاب های ارزشمندی هستند که از دید مخاطبان پنهان می مانند و یا محتوا های بسیار ارزشمندی که به چاپ نمی رسند و در مقابل کتاب هایی که ارزش خواندن ندارند و بی محتوا هستند وارد بازار می شوند، نتیجه این واقعه چیزی جز دل زدگی مخاطب از کتاب را به همراه ندارد. این وقایع نگرانی های جامعه فرهیخته را به دنبال دارد زیرا عواقب آن بسیار است و مهمترین آنها تغییر زائقه مخاطبان خواهد بود. تبعیض در انتشار کتاب باعث می شود که کتاب بی محتوا در بازار افزایش یابد.

آسترکی ضرورت و ارزش نذر کتاب را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: نذر کتاب یکی از ارزشمندترین کارهایی است که در طول این چند سال رخداده است، نذر کتاب می تواند به مدارس گسترش داده شود تا زمینه را برای تربیت نسل کتاب خوان فراهم کرد. متاسفانه مکان هایی که به رشد و توسعه فرزندان این آب خاک کمک می کنند هزینه لازم برای تامین کتاب و ایجاد کتابخانه های کوچک را ندارند و با کمک نذر کتاب می توانند کتاب های فراوانی را به این مجموعه ها ارائه داده و دستاوردهای ارزشمند آن در در آینده برداشت کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
عباس جهانگیریان از دریافت دیپلم افتخار دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان در سال 2020 برای کتاب سایه هیولا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : آمد خبر خبرگزاری کتاب ایران

این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان درباره این موضوع به ایسنا گفت: پیش از من هوشنگ مرادی کرمانی، محمدرضا یوسفی، فرهاد حسن زاده، جمشید خانیان، احمدرضا احمدی، محمدهادی محمدی و محمدرضا شمس هم دیپلم افتخار کنگره بین المللی ادبیات کودک و نوجوان را دریافت کرده اند. بابت این موضوع خوشحال هستم اما این خوشحالی ام صرفا به این دلیل که دریافت کننده این دیپلم افتخار هستم، نیست. برای ایران خوشحالم و این اتفاق خوبی است که همیشه در عرصه های ادبیات، هنر و ورزش نماینده ای داشته باشیم.

او با بیان این که نسبت به رمان سایه هیولا کم لطفی شده بود، اظهار کرد: این رمان در جشنواره ها دیده شده بود، اما از نظر در دسترس قرار گرفتن مخاطب، وقفه ای در آن به وجود آمده بود. خوشحالم این موضوع باعث خوانده شدن این رمان می شود. خواندن رمان سایه هیولا شاید کمک کند تا ما به محیط بانان، محیط زیست و گونه های جانوری که در ایران رو به انقراض هستند، توجه کنیم و نگاه جدید و متفاوتی نسبت به آن ها داشته باشیم و به عنوان حامی محیط بان ها که مظلوم واقع شده اند، بتوانیم به آن ها کمک کنیم.

جهانگیریان درباره حضور ادبیات کودک ایران در عرصه جهانی و جوایز ادبی بین المللی و تاثیر آن بر معرفی ادبیات ایران به دیگران، توضیح داد: فکر می کنم ما دو دستگاه دیپلماسی داریم؛ دستگاه دیپلماسی رسمی که نمادش وزارت خارجه ایران است و دیگری دستگاه دیپلماسی پنهان و غیررسمی به نام هنر، ادبیات و ورزش؛ که این بخش از نظر ارتباطات عاطفی بین ملت ها، تاثیر بیشتری نسبت به دیپلماسی رسمی دارد. ما در دوره هایی شاهد بودیم که چگونه نویسندگان روسی بر افکار عمومی ما تاثیر داشتند یا نویسندگان فرانسوی و انگلیسی یا نویسنده های دیگر. نویسندگان قلب های ملت ها را به روی یکدیگر می گشایند. این موضوع یکی از بهترین جریان های دیپلماسی در دنیا است که می تواند پلی میان ملت ها باشد. زمانی میان ایران و ارمنستان پل ادبی شکل گرفت که بی گمان روی دیپلماسی رسمی تاثیر داشت. ابتدا باید ملت ها یکدیگر را بپذیرند و با هم ارتباط داشته باشند تا این موضوع بر دیپلماسی رسمی دولت ها سایه بیندازد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: در این زمینه در کشور ما کم کاری شده است. هم وزارت خارجه ما، هم سازمان فرهنگ و ارتباطات و هم وزارت ارشاد تلاشی که باید برای معرفی ادبیات ایران در جهان انجام بدهند، انجام نمی دهند. برای اولین بار در سال گذشته وزارت ارشاد، پرونده 10 نویسنده ادبیات کودک را تهیه، به انگلیسی ترجمه و به دنیا معرفی کرد. این اتفاقی که در وزارت ارشاد افتاد، می توانست در سال های گذشته هم بیفتد. حمایت وزارت ارشاد از کسانی که برای جوایز ادبی معرفی می شوند می تواند موثر باشد.

این نوسنده همچنین بیان کرد: موضوع دیگر بی حسی صدا و سیما نسبت به رویدادهای فرهنگی است. صدا و سیما هیچ واکنشی نسبت به رویدادهای ادبی فرامرزی ایران ندارد، اگر امروز یکی از نویسندگان ایران نوبل هم ببرد بازتابی در صدا و سیما نمی بینید. این موضوع به حمایت نکردن دستگاه های رسمی و دولتی از جریان های ادبی و هنری برمی گردد. صدا و سیما نسبت به فعالیت های ورزشی بسیار حساسیت دارد و هرگونه موفقیتی در عرصه ورزشی داشته باشیم، تمام شبکه های تلویزیونی آن را پوشش می دهند اما ندیده ام رسانه ملی بازتابی از کن، اسکار و برلین یا از جایزه های مختلف از آسترید لیندگرن یا هانس کریستین اندرسون، در حد یک خبر داشته باشد. در هر حال لازم است مقداری نگاه فراجناحی در رسانه های رسمی شکل بگیرد و از جریان های هنری و ادبی حمایت داشته باشند تا اتفاقی بیفتد. نمی شود که شورای کتاب کودک، انجمن نویسندگان، دانشگاه شیراز، موسسه تاریخ ادبیات کودک و کانون پرورش فکری هرکدام برای خودشان تلاش هایی بکنند اما دولت ها بی اعتنایی کنند؛ باید همه این ها با هم متحد باشند و از نویسندگان منتخب حمایت کنند و بعد دستگاه های رسمی مانند وزارت ارشاد و سازمان فرهنگ و ارتباطات حمایت کنند تا اتفاقی بیفتد و جایزه ای به ایران آورده شود، فرقی نمی کند چه باشد.

او درباره دریافت دیپلم افتخار دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان در سال 2020 (سی وهفتمین کنگره بین المللی ادبیات کودک و نوجوان) که در مسکو برگزار خواهد شد، با توجه به شیوع ویروس کرونا، گفت: احتمالاً خود روسیه هم برگزاری سی وهفتمین کنگره بین المللی ادبیات کودک و نوجوان، دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان را عقب بیندازد. زمان دقیق آن را نمی دانم که کی برگزار می شود اما به هر حال در تمام دنیا تجمعی وجود ندارد. فعالیت های ورزشی و فرهنگی زمانی برگزار می شود که دوران کرونا تمام شده باشد، این کنگره نیز از این ماجرا مستثنی نیست.
جهانگیریان درباره این روزهای کرونایی هم گفت: جوی که در این روزها حاکم است، جو خوبی نیست. همه در خانه هستیم. همه ملت های دنیا به ناچار به خاطر ترس از دشمنی مرموز و ناآشنا دچار حصر خانگی خودخواسته شده اند. به نظرم هنرمندان و نویسندگان باید برای کودکان و نوجوانانی که در خانه نشسته اند، برنامه ای داشته باشند. من به سهم خودم تنها کاری که می توانم انجام دهم معرفی کتاب است. همچنین من بر روی داستان هایی با عنوان "داستان های کرونایی من" کار می کنم که طنز است، در واقع می خواهم با این کار خوراکی برای بچه ها درست کنم و به سهم خود، جو را آرام کنم. به نظرم هر کسی به سهم خود می تواند هر کاری انجام دهد، ما نمی دانیم این مسئله چقدر طول خواهد کشید، این پدیده ناشناخته است. تلاش دیگری که می توان انجام داد، نوشتن نمایشنامه هایی است که بتوان در خانه و با اعضای خانواده اجرا کرد. بنیاد نمایش کودک پروژه ای را پیشنهاد کرده و ما هم داریم نمایشنامه های کوتاه خانگی یا تئاترهای خانگی برای بچه ها می نویسیم، البته به نام بچه هاست و خانواده ها می توانند آن را اجراء کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
چندی پیش بود که احمد مهران فر بازیگر نقش بهبود در پایتخت، دیالوگ های سانسور شده در قسمت هفتم پایتخت 6 را منتشر کرد. البته این تنها مورد نبود. قبل از این هم محسن تنابنده، بهرام افشاری و آرش عباسی نویسنده سریال به سانسور در پایتخت 6 اعتراض کرده بودند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰

گروه فرهنگی: چندی پیش بود که احمد مهران فر بازیگر نقش بهبود در پایتخت، دیالوگ های سانسور شده در قسمت هفتم پایتخت 6 را منتشر کرد. البته این تنها مورد نبود. قبل از این هم محسن تنابنده، بهرام افشاری و آرش عباسی نویسنده سریال به سانسور در پایتخت 6 اعتراض کرده بودند.

به گزارش بولتن نیوز ، باید گفت پایتخت شش تنها پروژه تلویزیونی یا سینمایی در کشور ما نیست که مبتلا به سانسور بعد از تولید در کشور ما شده است. اوج این اتفاق را در سینمای ایران باید در فیلم رستاخیز احمد درویش دانست. در تلویزیون اما این موارد بسیار است. با وجود سخت گیریهای فراوانی که در رسانه ملی وجود دارد، بارها دیده ایم که سریال ها یا برنامه های ترکیبی تولید شده، دچار ممیزی قبل از پخش می شوند.

قبلا هم در این رابطه نوشته ایم. اینکه به نظر می رسد با توجه به سابقه تلخی که در این زمینه در سینمای ایران وجود دارد، لازم است عوامل تولید فیلم و سریال ها، حداقل در خصوص محتوای فیلمنامه، از نهادهای قانونی موجود یک تاییدیه بگیرند تا خدای نکرده بعد از صرف توان و وقت و پول فراوان برای این اثر، به علت ایرادات محتوایی مجبور به عدم اکران نشوند.

ای کاش خود سازمان سینمایی و مرکز تاییدیه ی مشابهی که در رسانه ملی وجود دارد، این دغدغه را داشته باشند که با نظارت های دقیق تر و مرحله به مرحله، امکان توقیف و سانسور فیلم و سریال های ساخته شده در ایران را به صفر برساند. حقیقتا در شرایطی که مردم درگیر بحران کرونا بوده و خیلی ها، بیش از یک ماه در خانه ها گیر کرده و برای عدم افسردگی نیاز به برنامه های طنز دارند، چنین تشنجاتی باعث بهم ریختگی روان مردم می شود.

انتهای پیام /#

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
مدیر کل امور اداری و پشتیبانی سازمان سینمایی درگذشت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرویز شیرمحمدی شب گذشته در سن 50 سالگی بر اثر عارضه قلبی درگذشت.

وی پیش از این معاونت امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت اداری مالی استان تهران و قم را عهده دار بود.

حسین انتظامی در پیامی درگذشت این مدیرکل سازمان سینمایی را تسلیت گفت.

در پیام رییس سازمان سینمایی آمده است:

با نهایت تاسف و تاثر مطلع شدیم برادر عزیزمان آقای پرویز شیر محمدی مدیرکل پشتیبانی سازمان امور سینمایی به رحمت حق شتافت. آن فقید سعید با روحیه ای همدلانه، همواره در خدمتگزاری عرصه فرهنگ کوشا بود و در مسئولیت پذیری و پیشبرد امور سازمان از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. اینجانب فقدان این همکار عزیز را به همکاران گرامی ام در سازمان امور سینمایی و خانواده ایشان تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال غفران و رحمت الهی برای مرحوم شیرمحمدی و صبر و بردباری برای بازماندگان محترم خواستارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلویزیون همواره نسبت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاهی متفاوت به آثار سینمایی داشته و بسیاری مواقع آثاری که از این وزارتخانه مجوز دریافت کرده اند را به عنوان آثاری مخرب قلمداد کرده و یا حتی بدون بیان دلیلی مشخص از پخش تیزر این آثار خودداری کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰

شعار سال: با توجه به اینکه سال هاست اهالی سینما اعتراض های شدیدی نسبت به سیاست تلویزیون در برابر فیلم های سینمایی داشته اند در گفت وگو با چند سینماگر به بررسی این موضوع پرداختیم که در ادامه می خوانید.

شایسته: تلویزیون همچنان تأثیرگذارترین رسانه برای تبلیغ آثار سینمایی است

مرتضی شایسته، تهیه کننده سینما اظهار داشت: قطعاً سیاست تلویزیون نسبت به فیلم های سینمایی سیاست درستی نیست و اگر یک فیلم پروانه نمایش دارد و وزارت ارشاد به این فیلم اجازه اکران سراسری در سینماهای کشور را داده می تواند در تلویزیون کشور نیز بدون سانسور تبلیغ شود.

شایسته خاطرنشان کرد: جالب است که برخی مدیران ارشد تلویزیون در شورای پروانه ساخت و پروانه نمایش نیز حضور دارند و اینکه همین مدیران در سینما مجوزی را صادر می کنند که در تلویزیون آن را قبول ندارند نکته عجیبی است که باعث تعجب من شده و برایم بسیار عجیب است. این سوال را باید از مدیران پرسید تا دلیل این تضاد عجیب مشخص شود.

او افزود: اگر تلویزیون می خواهد یک فیلم را تحریم کند باید مسئولان سازمان کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیه کننده را دعوت کنند و در یک نشست دلایل این تحریم را توضیح دهند تا حداقل طی این نشست ها دلایل برای سینماگران مشخص شود. متأسفانه سیاست های تلویزیون در برابر فیلم های سینمایی به شکلی است که بدون صحبت و مشخص کردن دلیل برای فیلم های سینمایی تصمیم می گیرد. با این حال باید بگویم که هنوز تلویزیون تأثیرگذارترین رسانه در تبلیغات آثار سینمایی است.

این تهیه کننده در ادامه با اشاره به کمتر شدن مخاطبان تلویزیون گفت: میزان تأثیرگذاری تیزرهای تلویزیون در دیده شدن و استقبال از یک فیلم سینمایی نسبت به گذشته بسیار کمتر شده، چرا که متأسفانه تلویزیون در سال های اخیر با ریزش مخاطب مواجه بوده و مردم برای دیدن فیلم های روز به شبکه های خارجی مراجعه می کنند. شبکه های ماهواره ای با پخش برنامه ها، فیلم ها و سریال های جذاب سعی دارد توجه مخاطبان ایرانی را به خود جلب کند و متأسفانه تا امروز به دلیل سختگیری های تلویزیون موفق عمل کرده و اگر تلویزیون ما به این سختگیری هایش ادامه دهد قطعاً در این رقابت شکست می خورد و عدم پخش تیزر فیلم های سینمایی نیز نمونه ای از این سختگیری ها است.

تهیه کننده فیلم سینمایی سام و نرگس در پایان اظهار داشت: فیلم هایی که مورد تأیید نهادها، شوراها و کمیسیون های جمهوری اسلامی هستند قطعاً در همه سازمان ها و نهادها باید مورد تائید باشند. این تضادها و مشکل ها را نمی توان پذیرفت و مسئولان باید این تضادهای عجیب را از بین ببرند.

مصطفوی: تلویزیون به سینماگران و فیلم های سینمایی نگاهی تبعیض آمیز دارد

حسن مصطفوی با انتقاد از نگاه تبعیض آمیز تلویزیون به آثار سینمایی خواستار از بین رفتن این نگاه شد و تأکید کرد همچنان این رسانه تأثیرگذارترین رسانه در معرفی و تبلیغ آثار سینمایی به حساب می آید.

حسن مصطفوی، مدیر تولید باسابقه سینما، اظهار داشت: نگاه تبعیض آمیز به سینماگران از سوی تلویزیون هر روز پررنگ تر می شود. به وضوح می توان این تبعیض را مشاهده کرد و می بینیم که تلویزیون از یک فیلمساز تا حدی حمایت می کند که فیلمش را به صورت رایگان تبلیغ کرده و تیزرهایش را پخش می کند اما از یک فیلمساز پول بسیاری می گیرد یا اصلاً فیلمسازی را از حق تبلیغ فیلمش در رسانه ملی محروم می کند.

مصطفوی خاطرنشان کرد: قطعاً این اتفاق یک بی عدالتی آشکار است. مشکل تلویزیون هر روز به افراد مختلف بیشتر می شود، باران کوثری، پگاه آهنگران، هانیه توسلی و... افراد ممنوع التصویری در تلویزیون هستند که هر روز به جمع شان اضافه می شود و این اتفاق مشکل تلویزیون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیشتر می کند و می بینیم که تعاملی بین این دو نهاد وجود ندارد.

وی افزود: انتخاب های تلویزیون بسیاری سلیقه ای است و عدالتی در آن مشاهده نمی شود و چارچوب دقیقی نیز وجود ندارد. یک تهیه کننده می تواند با یک تماس با مدیران پخش تعداد تیزرهایش را افزایش دهد و دیگری هر کار کند فیلمش در تلویزیون تبلیغ نمی شود. همه اینها نشان از یک نگاه به شدت سلیقه ای است.

این مدیرتولید در ادامه با اشاره به تأثیرگذار بودن تلویزیون در تبلیغ و معرفی فیلم های سینمایی در حال اکران، گفت: تلویزیون قطعاً تأثیرگذار است و اگر می بینیم میزان مخاطبانش کاهش یافته باز هم به دلیل در دسترس بودن و دیگر دلایل اصلی ترین رسانه در معرفی و تبلیغ آثار سینمایی به حساب می آید. هنوز در شهرستان ها تلویزیون مخاطب خود را دارد و قطعاً هیچ رسانه ای نمی تواند به اندازه تلویزیون تأثیرگذار باشد.

علی میرزایی: سیاست سینما و تلویزیون حتی در صورت یکسان بودن مدیران با هم متفاوت است

مهدی علی میرزایی، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما،اظهار داشت: قطعاً تبلیغات تلویزیون در میزان استقبال و فروش یک فیلم تأثیرگذار است، نمی توان قدرت و تأثیر تلویزیون را در حوزه تبلیغات نادیده گرفت.

علی میرزایی با اشاره به تبلیغات فیلم های سینمایی در شبکه های ماهواره ای، گفت: زمانی که فیلم های سینمایی ما در شبکه های ماهواره ای مثل شبکه جم تبلیغ می شد شاهد بودیم که چقدر میزان فروش آثار سینمایی مان بالا رفت و این قدرت را قطعاً تلویزیون ما نیز می تواند داشته باشد و اگر برنامه ای دقیق برای تبلیغ فیلم ها وجود داشته باشد قطعاً تبلیغات آثار سینمایی در تلویزیون مهم و حائز اهمیت و تأثیرگذار خواهد بود.

او افزود: قطعاً تفاوتی در سیاست های سینما و تلویزیون وجود دارد، بسیاری از مسائل مورد تائید سینما را تلویزیون تائید نمی کند و حالت عکس این موضوع نیز وجود دارد و این ها مسائل عمیقی هستند که تنها مربوط به امروز نمی شوند. از طرفی اعمال سلیقه هایی نیز همیشه وجود دارد که آفت سینما و تلویزیون است. برخی مواقع خارج از بحث سیاست های رسانه شاهد تصمیم گیری های شخصی هم هستیم اما وقتی افراد تصمیم گیرنده در شورای پروانه ساخت و شورای پروانه نمایش از مدیران تلویزیون هستند و در هر حوزه رفتارهای متفاوتی دارند به این نتیجه می رسیم که تلویزیون سیاستی مشخص دارد که مدیران باید آن را اعمال کنند.

این فیلمنامه نویس در ادامه اظهار داشت: بخشی از تفاوت های سینما و تلویزیون به رقابت این دو مدیوم برمی گردد و نظرات مدیران نیز تأثیرگذار است که مجموعه عوامل تأثیرگذار را می توان به وضوح در این تفاوت رفتارها دید که بر کسی پوشیده نیست اما مشکل از اینجا نشأت می گیرد که اراده و خواسته ای برای توضیح وجود ندارد.

کارگردان فیلم سینمایی پالتو شتری در پایان گفت: فضای مجازی قطعاً امروز یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در حوزه تبلیغات آثار سینمایی است که می بینیم همه مردم و به خصوص قشر جوان وقت زیادی را در این فضا صرف می کنند و با توجه به اینکه اطلاعات در این فضا به شکل کپسولی به مخاطبان ارائه می شود استقبال از مطالب بسیار بالاست و قطعاً این فضا برای تبلیغ فیلم های سینمایی فضای بسیار مناسبی است.

کامیار: صداوسیما باید مجوز وزارت ارشاد را به رسمیت بشناسد

بهمن کامیار، تهیه کننده و کارگردان سینما اظهار داشت: تصمیمی که تلویزیون در قبال پخش تیزر تبلیغاتی فیلم های سینمایی گرفته را نمی توان اتفاقی مثبت دانست. وقتی یک فیلم طبق قانون از سوی نهادی مرجع مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز اکران می گیرد باید در سازمان صدا و سیما نیز به رسمیت شناخته شود و تلویزیون تیزرهای آن را پخش کند و صدا و سیما باید مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به رسمیت بشناسد.

کامیار با اشاره به ممیزی های بسیاری زیاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد خود فیلترهای بسیاری دارد که یک فیلم برای رفتن بر پرده سینما باید از آنها بگذرد و اینکه برای تبلیغات نیز بخواهد مسیری دیگر را طی کند که مورد تأیید تلویزیون باشد عملاً اکران فیلم در شرایطی مطلوب را غیرممکن می کند.

وی افزود: تیزر فیلم ها در فضای مجازی نیز باید مجوز بگیرد و از طرفی اجازه نمی دهند فیلم های ما در شبکه های خارجی تبلیغ شوند و چون این اتفاق نمی افتد وزارت ارشاد و تلویزیون باید این تعهد را برای تبلیغ فیلم های ایرانی اجرایی کنند تا حداقل بتوانیم از طریق رسانه ملی آثارمان را به مردم معرفی کنیم.

این تهیه کننده در ادامه تصریح کرد: شورایی که در تلویزیون باید یک فیلم را برای تبلیغ فیلم های سینمایی تأیید کند مربوط به بخش بازرگانی می شود اما شورای پروانه ساخت و پروانه نمایش فیلم های سینمایی در وزارت ارشاد متشکل از مدیران ارشد سینمایی است که قطعاً در انتخاب مدیران بخش بازرگانی تأثیرگذار هستند و این نکته اشتراکی بین مدیران تلویزیون و اعضای شورای پروانه ساخت و پروانه نمایش نکته عجیبی است که باید به آن توجه کرد.

تهیه کننده فیلم سینمایی سد معبر در پایان اظهار داشت: دیگر راه های تبلیغ فیلم های سینمایی تأثیر آنچنانی در فروش فیلم ها ندارد و همچنان تأثیرگذارترین رسانه برای تبلیغ یک فیلم سینمایی تلویزیون است. بیلبوردهای سطح شهر نیز در دست برخی افراد است که در کار تهیه و تولید هستند و بیشتر این بیلبوردها را به آثار خود اختصاص می دهند و اگر بخواهند آنها در اختیار دیگران قرار دهند هزینه ای را در نظر می گیرند که برخی مواقع از هزینه ساخت فیلم بیشتر می شود و یک تهیه کننده مجبور است برای تبلیغات فیلمش بیشتر از ساخت فیلم هزینه کند که اصلاً منطقی نیست. فضای مجازی شاید گزینه دوم برای تبلیغ یک اثر سینمایی باشد، حضور مردم در فضای مجازی طبق آمار 13 یا 14 برابر سرانه مطالعه مردم است و قطعاً این فضا با در نظر گرفتن این آمار می تواند بسیار تأثیرگذار و مهم باشد، همانطور که می بینیم در فضای مجازی چقدر سریع اتفاقات مطرح می شود و اگر فردی در نقطه ای ایران مثلاً حیوان آزاری کرده نه تنها کل کشور بلکه مردم دنیا نیز از آن مطلع شده و به آن واکنش نشان می دهند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ 10 فروردین 99، کد مطلب: 967232: www.borna.news

لینک خبر :‌ شعار سال
داریوش ارجمند، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفتگو با دانشجو از مردم خواست خطر ویروس کرونا را جدی تر بگیرند و دور دید و بازدیدهای نوروز را خط بکشند و امسال در خانه بمانند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، داریوش ارجمند، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در خصوص کم توجهی برخی ها نسبت به توصیه های پزشکی و بهداشتی مسئولین و اجتناب از سفر های غیرضروری گفت: نمیدانم چرا برخی مردم نسبت به این مسائل بی توجه اند، انگار نمی توانند علی رغم همه گوشزدها، دور سفر در ایام نوروز را خط بکشند.

.

وی ادامه داد: بنده به سهم خودم از مردم عزیز خواهش می کنم به خاطر حفظ سلامتی همسایه ، دوست، برادر و پدر و مادر هم که شده تا زمانی که از شر ویروس کرونا خلاص نشده ایم، قید رفت و آمدهای غیرضرور و سفر را بزنید و در خانه بمانید.

داریوش ارجمند درخصوص قرنطینه نکردن 100 درصدی شهر ها گفت: من با قرنطینه 100 درصدی شهرها مخالفم و معتقدم مسئولین به فکر مردم اند و نمی خواهند آن ها را اذیت کنند. من حدود سال های 40 و در دوره بیماری وبا، این موضوع قرنطینه را دیده ام، به این راحتی نیست که شما تصور می کنید. مردم اگر مسئولانه در خانه بمانند، نیازی به این محدودیت های شدید نیست.
ارجمند در ادامه پرستاران و پزشکان را نور چشم جامعه خواند و گفت: الان پرستاران و پزشکان واقعا جان جانان اند. من امیدوارم وزارت بهداشت و مسئولین مربوطه تا حد امکان به این پرستاران رسیدگی بیشتری کنند و بیشتر به آن ها برسند به خصوص امثال آن پرستاری که در اواسط اسفندماه عروسی اش را به تاخیر انداخت.

وی در پایان گفت: در نهایت امیدوارم رسیدگی به خانواده های پرستاران و کادر درمانی (شهدای سلامت) که در این روزها جان خودشان را در راه حفظ سلامتی مردم از دست داده اند در اولویت قرار گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر: در این روزهای تیره و تار که ویروس کووید 19 جهان را فرا گرفته، سینما نیازمند به کمک و حمایت مسئولین است، سینما باید بسته بماند تا یکی از راه های انتقال این بیماری کمتر شود، نه تنها سینمای ایران بلکه سینمای اکثر کشورهای جهان با معضل تعطیلی درگیر است و این تعطیلی ها از طرفی در کمتر شدن آمار مبتلایان تاثیر زیادی دارد اما از طرفی دیگر باعث می شود تا کمر سرمایه گذاران و تهیه کنندگان سینما بشکند که این اتفاق برای اهالی سینما بسیار ناخوشایند است.

سینما در این روزهای سخت و بحران زده نیاز به یاری دارد، سینما یکی از رسانه های محبوب و قوی برای انتقال پیام ها و مفاهیم مختلف است، باید دولت های مختلف از این رسانه حمایت کنند تا روز های قرنطینه برای اهالی سینما سخت نگذرد، روزهایی که معلوم نیست کی به اتمام می رسند، دولت نباید سینما و سینماگران را تنها بگذارد و سطح کیفی سینما یکی از معیارهای سنجش فرهنگ یک کشور است و باید حواس مان کمی بیشتر به این ابزار بزرگ و مهم فرهنگی باشد.

با سینما می شود جریانی را ساخت، می شود جریانی را محو کرد و یا حتی پررنگ کرد، به نظر می رسد الان وقت حمایت دولت از این رسانه ی موثر و مهم است و رسانه ای که دولت به وقت نیاز از آن استفاده کرده، حال وقت آن است که برادری خود را نیز به آن ثابت کند.

در این وانفسا که سینمای جهان به مرز ورشکستگی رسیده، دولت تمام ملل باید برای کمک به اهالی سینما اعلام آمادگی کند، همان طور که دولت بعضی کشورها دست کمک به سمت سینماگران دراز کرده اند، دولت کشور هایی از جمله ایتالیا و چین وعده ی حمایت از سینماگران داده اند اما هرکدام به سبک خود، یعنی حمایت مالی چین و ایتالیا مانند هم نیست اما همین که این دو دولت در روزهای تاریک به فکر اوضاع سینما و سینماگران شان هستند، به خودی خود زیباست.

کمک دولت چین!

حدود 205 سالن سینمای چین که برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا بسته شده بودند، با تدابیری ویژه بازگشایی می شوند، دولت چین برای جذب مردم به سینما برنامه ای یک ماهه برای یارانه دادن به بلیت های سینما در نظر گرفته است و گفته شده تا 26 آوریل (7 اردیبهشت) علاقه مندان به سینما بلیت هایشان را آنلاین می خرند و برای خرید 4 بلیت می توانند از یارانه 1.41 دلاری استفاده کنند، در این برنامه 20 هزار بلیت با یارانه به فروش می رسد.

کمک دولت ایتالیا!

چندی پیش نیز رییس سازمان سینمایی ایتالیا اعلام کرده بود که: "در پی تعطیلی صنعت سینمای این کشور مبلغ 130میلیون یورو به سینماداران، تهیه کنندگان، پخش کنندگان و تمامی 173هزار نفر عوامل درگیر تولید فیلم و امور مرتبط پرداخت خواهد کرد."

هنوز خبر رسمی دیگری مبنی بر کمک مالی دولت کشوری به سینمایش درج نشده است اما به احتمال زیاد کشور هایی هم چون انگلیس، آمریکا، فرانسه و ... نیز برای کمک سینمایشان به پا خیزند، زیرا سینما علاوه بر تاثیرات فرهنگی مثبت در چرخه ی اقتصادی کشورها نیز خیلی موثر است، حمایتی که دولت چین و ایتالیا از سینما کردند در واقع کمک به اقتصاد است زیرا با جان گرفتن مجدد سینما، اقتصاد نیز در این کشورها روند رو به رشدتری را طی می کند.

همواره، زمان حال بهترین وقت برای حمایت از اهالی سینماست، امید می رود که دولت ایران نیز خانواده ی سینما را فراموش نکند و عده ای انتظار دارند که دولت تدبیر و امید با تدابیر خود امید دلدادگان هنرهفتم را نامید نکند.

لینک خبر :‌ سلام نو
جشنواره کن ضمن ابراز همدردی با کشورهای صاحب سینما از جمله ایران که این روزها با بحران شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کنند به پرسش های مطرح شده درباره دوره هفتاد و سوم جشنواره پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، مسئولان برگزاری جشنواره فیلم کن که امسال به سبب شیوع ویروس کرونا حواشی فراوانی را به همراه داشته است، در صفحه ویژه ای در وب سایت اصلی جشنواره، ضمن ابراز همدردی با کشورهای صاحب سینمای ایتالیا، اسپانیا، ایران، چین، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا که به شدت تحت تاثیر همه گیری این ویروس قرار گرفته اند، به پرسش هایی درباره چرایی عدم لغو جشنواره پاسخ دادند.

جشنواره کن در پاسخ به این پرسش که چرا جشنواره سال 2020 به طور کلی لغو نشده نوشته است که این جشنواره نقشی کلیدی در اقتصاد سینمای جهان ایفا می کند و زمانی که قصد داشت گزینه لغو جشنواره در ماه می را در نظر بگیرد، همه سهامداران از آنها خواسته اند که از برگزاری جشنواره امسال دست نکشند. باید آماده باشیم زمانی که بتوانیم بار دیگر روی پای خود بایستیم، میزبان مخاطبان باشیم، فیلم نشان دهیم و سالن های جشنواره را به روی همه مردم دنیا باز کنیم و بار دیگر با هنرمندان، خبرنگاران و فعالان سینمایی استقبال کنیم.

در ادامه نوشته است: پس از آن که کن جشنواره تعویق جشنواره را به لغو آن ترجیح داد، به سرعت یک گروه مشورتی ملی و بین المللی تشکیل داد تا درباره زمان و چگونگی برگزاری جشنواره و بازار فیلم کن تصمیمی بگیرد و در نهایت وزارت بهداشت، وزارت کشور، مسئولان منطقه ای و شورای شهر کن هستند که به ما برای اعلام زمان دقیق جشنواره چزاغ سبز نشان خواهند داد.

همچنین گرچه تاریخ جشنواره کن 2020 هنوز به صورت دقیق مشخص نیست اما سامانه درخواست ثبت نام خبرنگاران و فعالان سینمایی برای حضور در جشنواره همچنان باز است و آخرین زمان ثبت نام در آن یک ماه و نیم نیز تمدید شده است.

جشنواره کن همچنین تصریح کرد تا زمانی که شواهد و مدارک کافی در دسترس نباشد، نمی تواند جشنواره را لغو کند اما اگر مجبور باشد این کار را خواهد کرد و به اولویت هایی بهداشتی ملی و بین المللی در مواجهه با بحران کرونا احترام می گذارد و از درد و رنج بیماران و سختی های کادر پزشکی در بیمارستان ها چشم نمی پوشاند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
کانون کارگردانان سینمای ایران در نامه ای به رییس صدا و سیما از ابتلای راما قویدل کارگردان سینما و تلویزیون به کرونا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران، در پی مبتلا شدن یک کارگردان سینما به کرونا، کانون کارگردانان سینمای ایران برای دومین بار به رئیس سازمان صدا و سیما نامه نوشت.

متن نامه کانون کارگردانان سینمای ایران به شرح زیر است:

جناب آقای عبدالعلی علی عسگری

ریاست محترم سازمان صداوسیما

بسیار متاسفیم که عدم توجه حضرتعالی به جان و سلامت عوامل سازنده آثار تصویری بر اساس نظر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و اصرار به ادامه کار در این روزهای پرخطر منجر به خسارت های جبران ناپذیری شده است.

جهت اطلاع حضرتعالی جناب آقای راما قویدل کارگردان سینما و عضو کانون کارگردانان سینمای ایران سر صحنه تصویربرداری سریال ایل دا مبتلا به کرونا شده است. آقای قویدل دومین فرد مبتلا به کرونای مثبت در این سریال تلویزیونی است.

کانون کارگردانان و ستاد مبارزه با کرونا خانه سینما پیش از این از شرایط تولید این سریال و دیگر پروژه ها به شما هشدار داده بود.

این روند و تداوم بی تفاوتی حضرتعالی و عدم پاسخگویی تان به نامه قبلی کانون کارگردانان بسیار نگران کننده است.

کانون کارگردانان سینمای ایران به عنوان تنها نهاد صنفی کارگردانان ضمن حمایت قاطع از جناب آقای قویدل و پیگیری روند درمان ایشان از حضرتعالی تقاضا دارد هر چه سریعتر نسبت به تعطیلی پروژه های تصویری تا اعلام رسمی وضعیت عادی اقدام نمایید.

به جنابعالی مجددا یادآور می شویم مسئولیت جانی هر یک از هنرمندان در پروژه های تلویزیونی بر عهده شخص جنابعالی و مدیران ارشد سازمان صداوسیماست.

با احترام و آرزوی سلامتی

کانون کارگردانان سینمای ایران

کد خبر 4887946

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
شراره خشکنابی یکی از داوران جایزه زبان فارسی در جشنواره فیلم فجر، درباره وضعیت زبان فارسی در آثار نمایشی از جمله سینما، تئاتر و تلویزیون، عوامل تهدید کننده زبان فارسی در جامعه و تاثیر فضای مجازی بر این موضوع صحبت کرد و در بخشی از سخنانش گفت: اینکه یک اصطلاحی از طریق سریال ها یا برنامه ای در جامعه رواج می یابد و دهان به دهان می چرخد، تأثیر زبان در این رسانه ها نشان می دهد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

شعارسال: شراره خشکنابی یکی از داوران جایزه زبان فارسی در جشنواره فیلم فجر، درباره وضعیت زبان فارسی در آثار نمایشی از جمله سینما، تئاتر و تلویزیون، عوامل تهدید کننده زبان فارسی در جامعه و تاثیر فضای مجازی بر این موضوع صحبت کرد و در بخشی از سخنانش گفت: اینکه یک اصطلاحی از طریق سریال ها یا برنامه ای در جامعه رواج می یابد و دهان به دهان می چرخد، تأثیر زبان در این رسانه ها نشان می دهد.

شراره خشکنابی، یکی از داوران جایزه زبان فارسی در جشنواره فیلم فجر، با اشاره به سوابق کاری خود گفت: من در خانواده ادبی و با دغدغه زبان فارسی بزرگ شدم و علاقه ام به زبان فارسی به همان دوران کودکی برمی گردد. ویراستاری را با پایان نامه ها و مقاله های دانشگاه شروع کردم و در حال حاضر فعالیتم در حوزه زبان فارسی در سینما است.

او درباره وضعیت زبان فارسی در آثار نمایشی از جمله تلویزیون، سینما، شبکه نمایش خانگی و... بیان داشت: وضعیت زبان در رسانه ها و تلویزیون خوب نیست. رسانه ها به خصوص خبرگزاری ها و روزنامه ها نقش مهمی در زنده نگه داشتن زبان دارند. درست است که خبرها باید به سرعت انتشار یابند تا به اصطلاح نسوزد اما بهتر است یک متخصص در کنار خبرنگارها باشد تا بتواند به طور کامل خبرها، ترجمه ها و جمله ها را ویرایش کند.

خشکنابی در ادامه افزود: تأثیری که سینما، تئاتر، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی بر زبان فارسی دارد انکار ناپذیر است. اینکه یک اصطلاحی از طریق سریال ها یا برنامه ای در جامعه رواج می یابد و دهان به دهان می چرخد، تأثیر زبان در این رسانه ها نشان می دهد.

او درباره تاثیر فضای مجازی بر زبان فارسی گفت: متأسفانه فضای مجازی باعث شده حتی شکل نوشتاری زبان فارسی دچار مشکل شود. من تعجب می کنم از اینکه چطور افرادی که حداقل دیپلم دارند وقتی می خواهند مطلبی را به صورت مکتوب در فضای مجازی بنویسند پُر از غلط املایی فاحش است؟! این موضوع بسیار جای تاسف دارد و باید فکری به حال آن شود.

داور جایزه زبان فارسی در جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: زبان فارسی را نباید با ادبیات فارسی اشتباه گرفت. ادبیات فارسی یک شاخه از زبان فارسی است. ما در بررسی فیلم ها از نظر زبانی، تناسب زبان شخصیت ها در فیلم، یکدستی زبانی ، هماهنگی و تناسب زبان در کل فیلم و .... را مدنظر قرار می دهیم.

او افزود: پهنه زبان در کشور ما بسیار وسیع است و گویش های متفاوتی را دربرمی گیرد. این که ما می گوییم زبان فارسی در سینما، صرف زبان فارسی نیست بلکه هر زبانی اعم از آذری، گیلکی، کُردی و هر گویشی اعم از اصفهانی، خراسانی و... را دربر میگیرد. دغدغه ما این است تمام این زبان ها و گویش ها در سینما، برنامه های تلویزیونی و... به درستی بیان شود.

شراره خشکنابی در پایان اظهار کرد: اگر به زبان فارسی در سینما، تلویزیون، تئاتر و رسانه ها بیشتر اهمیت دهیم تأثیر بسزایی بر مردم ایران خواهد داشت. امید این را دارم که با اهمیت دادن به این موضوع بتوانیم زبان را از این وضعیتی که هست نجات دهیم.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا ،تاریخ انتشار: 9 فروردین 1399،کدخبر: 978682 ،www.borna.news

لینک خبر :‌ شعار سال
رییس انجمن مدیران تولید سینما معتقد است پیگیری ثبت قانونی صنوف خانه سینما در وزارت کار مهمترین مساله ای است که باید در سال 99 دنبال شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰ سایت های دیگر : آمد خبر آقای خبر سینما پرس فاش نیوز

محمدرضا منصوری رییس انجمن مدیران تولید سینما در گفتگو با خبرنگار مهر ، با اشاره به مهمترین اولویت های سینمای ایران در سال 99، گفت: معتقدم در سال 99، اولویت اول سینما این است که خانه سینما قانونی شود تا بتوانیم از طریق قانونی شدن خانه سینما، مجامع صنفی خود را برگزار کنیم. به این معنا که بعد از سالیان سال خانه سینما هنوز ثبت قانونی نشده و این امر به این دلیل است که اصناف ما ثبت وزارت کار نشده اند و از 32 صنف خانه سینما شاید 10 تا 15 صنف ثبت قانونی شده اند.

وی بیان کرد: این در حالی است که زمانی خانه سینما قانونی می شود که صنوف زیرمجموعه آن به صورت قانونی ثبت وزارت کار شده باشند، اگر خانه سینما قانونی نشود، صنوف زایش ندارند به این معنا که مجبوریم اعضای هیات مدیره را تکرار کنیم، اگر خانه سینما قانونی شود، از طریق ثبت اصناف در وزارت کار می توانیم مجامع را برگزار کنیم.

مدیر تولید فیلم درخت گردو با اشاره به اینکه که باید همزمان با قانونی شدن خانه سینما، اعضای خانه را واقعی کنیم، توضیح داد: متاسفانه ما با خانه سینمایی مواجه هستیم که برخی از اعضای آن واقعی نیستند. به این معنا که افرادی در خانه سینما هستند که متاسفانه نه فعالیت صنفی دارند و نه فعالیت حرفه ای. این امر باعث می شود که تعداد اعضای خانه سینما بیشتر شود، وقتی تعداد بالا می رود و اعضای آن اعضای واقعی نباشند، نمی توان امکانات بیمه ای و رفاهی را در بین این تعداد از اعضا تقسیم کرد چرا که خانه سینما بودجه محدودی برای خدمات رسانی به اعضا دارد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: معضل بعدی که با آن مواجه هستیم بحث بیمه است، منظور از بیمه پیش از هر چیز بیمه تامین اجتماعی است، زمانی که می گوییم بیمه تامین اجتماعی یعنی بحث بازنشستگی را مطرح می کنیم که متاسفانه در حال حاضر اعضای خانه سینما در صورت بازنشسته شدن تنها بین یک تا یک و نیم میلیون تومان حقوق می گیرند که این مساله اصلا در شأن اعضای خانه سینما نیست.

رییس انجمن مدیران تولید گفت: فکر می کنم بیمه تامین اجتماعی و بیمه بازنشستگی باید در اولویت فعالیت های صنفی در سال آینده قرار گیرد که البته در این زمینه هنوز به جایی نرسیده ایم. مساله دیگر صندوق بیکاری است که بعد از گذشت سال ها هنوز نتوانسته شکل بگیرید. اگر بتوانیم بیمه بیکاری را اجرایی کنیم می توانیم از طریق بیمه بیکاری برای اعضایی که به هر علتی نمی توانند در سینما کار کنند، پشتوانه مالی فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: بیمه بعدی که از مساله بسیار مهمی برخوردار است، بیمه درمانی است، در بیمه درمانی چه از طریق تامین اجتماعی و یا چه از طریق بیمه های تکمیلی هنوز مشکلاتی وجود دارد، یعنی در سال 98 خانه سینما با یک بیمه تکمیلی قرارداد داشت که بیمه خوبی نبود و همه اعضای خانه سینما از آن ناراضی بودند.

این مدیرتولید ادامه داد: مورد بعدی که در سال 99 باید مورد توجه قرار گیرد، اجرایی شدن قرارداد تیپ است، در قراردادهای تیپ هنوز رابطه بین کارفرما و کارگزار به درستی تعریف نشده است در واقع اعضای خانه سینما همچنان در بخش قراردادها دچار مشکل می شوند. اگر مشکل قراردادهای تیپ حل شود مسائل استانداردسازی در سینما حل می شود.

منصوری در پایان گفت: مورد آخر نیز بحث تامین امنیت حرفه ای و شغلی است یعنی باید بتوانیم با واقعی کردن صنوف، امنیت حرفه ایی را برای اعضا فراهم کنیم، اگر این اتفاق رخ دهد می توانیم در بخش نیروی انسانی در سینما استانداردسازی کنیم.

کد خبر 4878942

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- معاون اجرایی شورای عالی قرآن گفت: جلسات آموزش مجازی تلاوت قرآن کریم، یکی از برنامه های این شورا در ایام نوروز است و تلاوت نوجوانان در این جلسات مورد نقد و تحلیل قرار می گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰

محمدتقی میرزاجانی روز یکشنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا که البته اسباب تاسف و تاثر را در کشورمان و کشورهای مختلف بوجود آورد و تعدادی از هموطنان جان خود را از دست دادند، موجب تعطیلی کشور شده و خانواده ها مجبور هستند در منازل اوقات خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه در خانه ماندن فرصتی فراهم کرده است تا هر صنف و قشری در موضوع تخصص خود تغییراتی داده و در بستر فضای مجازی فعالیت کند، افزود: نهادها و دستگاه های قرآنی مختلف و حتی برخی اشخاص حقیقی در زمینه های قرآنی ورود کردند تا نقشی را ایفا کرده و سهم خود را نسبت به قرآن ادا کنند.

این قاری قرآن اضافه کرد: در روزهای پایانی سال 98 نشستی با حضور مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم که برنامه خانه های نورانی را تدارک دیده بودند و قرار شد شورای عالی قرآن نیز در کنار این معاونت برنامه هایی را برای ایام تعطیلات نوروز و حتی تا پایان فروردین اجرا کند.

وی افزود: برگزاری جلسات آموزش مجازی تلاوت قرآن یکی از این برنامه ها بود که هر روز از ساعت 18 به مدت یک ساعت در بستر تارنمای آپارات در صفحه خانه های نورانی اجرا می شود و این برنامه تا 15 فروردین ادامه خواهد داشت.

میرزاجانی ادامه داد: در این برنامه هر روز نصرت الله حسینی یا محسن یاراحمدی از اساتید ممتاز قرآن با حضور در استودیوی شورای عالی قرآن، مهمان خانه های علاقه مند قرآنی هستند و محوریت این جلسه پخش تلاوت قاریان نوجوان و ارائه نقد و تحلیل این تلاوت ها توسط استاد مربوطه و بیان نکاتی از مفاهیم آیات تلاوت شده می باشد.

وی افزود: این برنامه در واقع یک جلسه قرآن مجازی به صورت زنده و تصویری است. یعنی در هر جلسه دو تلاوت تحقیق (قرائت) و یک تلاوت ترتیل پخش می شود و سپس مورد تحلیل و نقد قرار می گیرد و سپس مخاطبان سوالات خود را از طریق سامانه پیامکی که پیش بینی شده، ارسال می کنند و استاد جلسه در بخش پایانی پاسخگوی سوالات است.

میرزاجانی از برگزاری کرسی های زنده تلاوت اذانگاهی مغرب تا پایان فروردین به عنوان یکی دیگر از برنامه های شورای عالی قرآن در فضای مجازی خبر داد و گفت: هر روز یکی از اساتید قرائت قرآن به مدت 20 دقیقه قبل از اذان به تلاوت قرآن می پردازد که این برنامه به صورت زنده از طریق اینستاگرام پخش می شود.

وی افزود: احمد ابوالقاسمی، قاسم رضیعی، محمدرضا پورزرگری، مهدی غلام نژآد، حامد علی زاده، سید مصطفی حسینی، حمید شاکرنژاد، مسعود نیکدستی، مسعود سیاح گرجی، مختار دهقان، وحید نظریان، حمیدرضا مقدسی، مهدی عادلی، جعفر فردی، حمیدرضا احمدی وفا، قاسم مقدمی و سعید پرویزی اساتیدی هستند که در این برنامه به تلاوت قرآن می پردازند.

معاون شورای عالی قرآن افزود: این برنامه ها پس از پخش زنده، تدوین می شود و در فضای مجازی مانند آپارات و پیام رسان های مختلف به ویژه در شورای عالی قرآن و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بارگذاری می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: پویش قرائت سراسری دعای فرج در شب نیمه شعبان به نیت تعجیل در ظهور حضرت حجت(عج) و رفع گرفتاری و بلا از همه مردم جهان برگزار می شود.

به گزارش ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی روز شنبه با اعلام این مطلب گفت: در شرایط فعلی با توجه به شیوع ویروس کرونا، عمده فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در بستر فضای مجازی ادامه می یابد.

وی با اشاره به ممنوعیت اجتماع افراد در اماکن مختلف از جمله مساجد و بقاع متبرکه اظهار داشت: سیاست ما در این ایام متمرکز بر اطلاع رسانی گسترده در باب پیشگیری و تبیین راهکارهای جلوگیری از شیوع ویروس کروناست که در راستای تحقق این مهم، تلاش حداکثری اعضای کانون ها بر تولید محتوای متناسب و نشر آن در کانال ها و گروه های مجازی بوده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیگر اقدامات ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در سطح فضای مجازی، به راه اندازی سامانه بچه های مسجد در سال گذشته اشاره کرد و گفت: راه اندازی این سامانه را می توان اقدام موفقی در راستای تقویت و گسترش فعالیت های کانون در بستر فضای مجازی دانست.

عمل به شعار در خانه بمانیم با فعالیت در فضای مجازی

به گفته ارزانی این سامانه امکان ارتباط با 25 هزار کانون و بیش از 2 میلیون و 300 هزار عضو را در سطح فضای مجازی فراهم کرده و از سوی دیگر سبب شد فعالیت های مختلفی از جمله برگزاری مسابقات کتابخوانی و دانلود کتاب از این بستر برای اعضا فراهم شود که به ویژه در شرایط فعلی اقدامی قابل توجه در راستای ترویج فرهنگ استفاده از فضای مجازی و عمل به شعار در خانه بمانیم به شمار می رود.

وی افزود: همچنین اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور طی حرکتی خودجوش، اقدام به ضدعفونی معابر و اماکن مختلف از جمله مساجد سطح شهر، روستا و محله خود کردند که تاثیر به سزایی در پیشگیری از گسترش این بیماری دارد، همچنین تهیه و دوخت ماسک و گان پرستاری از دیگر فعالیت های جهادی کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای مقابله با ویروس کرونا بوده و همچنان ادامه دارد.

ارزانی تصریح کرد: از دیگر برنامه های سراسری که در سطح کانون ها شکل گرفته است می توان به پویش ختم حدیث کساء برای دوری بلا و شفای مردم بیمار اشاره کرد که در فضای مجازی آغاز شده است، در این راستا کاربران فضای مجازی، اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و عموم مردم ایران اسلامی می توانند در این پویش شرکت کرده و به تعداد دلخواه در این پویش شرکت کنند ضمن اینکه تاکنون 32 هزار و 623 نفر در این پویش شرکت کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایلام - ایرنا - مهم ترین رویدادها، اخبار و مطالب استان ایلام در هفته نخست از سال 1399 از دوم تا هشتم فروردین ماه باز هم مثل هفته های اخیر در خصوص ویروس کرونا بود، اهم و صدر اخبار استان ایلام را به خود اختصاص داد و حجم عمده ای از تصمیمات و اقدامات و واکنش های فضای مجازی و حقیقی پیرامون این بیماری بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران

در این هفته استاندار ایلام اعلام کرد آمار فوتی های ناشی از کرونا در این استان بالاتر از میانگین کشوری و حتی جهانی است و از مهمانان نوروزی خواست هر چه سریعتر استان را ترک کنند.

همچنین با ابلاغ دستورالعمل جدید قطع زنجیره بیماری کرونا و فاصله گذاری اجتماعی مبادی ورودی به استان ایلام از ساعت صفر جمعه هشتم فروردین ماه بر روی خودروهای غیربومی بسته شد.

راه اندازی واحدهای تولیدی ماسک و اقلام بهداشتی پیشگیرانه در استان ایلام، مشارکت همه جانبه سپاه در مهار کرونا، اخطار و جمع آوری چادرهای برپا شده در دامان طبیعت به دستور مقام قضایی، کاهش چشمگیر مسافرت های زمینی و هوایی استان و مسدود شدن مسیرهای منتهی به آرامستان ها، بقاع متبرکه و اماکن تفریحی و گردشگری از جمله رویدادهای کرونایی استان ایلام در هفته گذشته بود.

تشکیل کمیته اطلاع رسانی، تاکید بر ثبت نام مردم در سامانه غربالگری سلامت، اعلام هشدار ممنوعیت تردد در اماکن عمومی به وسیله بلندگو، تاکید بر بازگشت مهمانان نوروزی به استان های محل سکونت خود، ممنوعیت اجازه ورود خودروهای غیر مقیم به استان، اجرای طرح ملی فاصله گذاری اجتماعی، و لزوم رعایت حدود شرعی در دفن اموات مبتلا به کرونا از دیگر مباحث مطرح شده در هفته گذشته بود.

سقوط و ریزش کوه و جان دادن یک راکب موتورسیکلت، تکذیب خبر هجوم حشرات به استان ایلام، درگذشت شاعر نام آشنای ایلامی، کشف 130 هزار دلار ارز قاچاق در چرداول از دیگر محدود اخبار غیر کرونایی استان ایلام در هفته گذشته بود.

استاندار: آمار فوتی های کرونا در ایلام بالاتر از میانگین کشوری است

استاندار ایلام گفت: بر اساس آمارهای موجود تعداد فوتی های ناشی از کرونا در این استان بالاتر از میانگین کشوری و حتی جهان است.

قاسم سلیمانی دشتکی عصر پنجشنبه در نشست ستاد استانی مبارزه با کرونا در ایلام افزود: بر اساس آمارهای موجود تاکنون 19 نفر در این استان بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند که این نرخ بالاتر از نرخ کشور و جهان است.

وی ادامه داد: اگرچه تعداد مبتلایان به کرونا از 18 نفر در روز گذشته به پنح نفر در امروز کاهش یافته است متاسفانه تعداد فوتی ها به تعداد سه نفر و برابر با آمار فوتی های دیروز بوده است.

بازگشت ایلامیان غیرمقیم بیماران کرونا را تصاعدی افزایش داد

استاندار ایلام با بیان اینکه سفر رفتن و پذیرایی از مهمان در این شرایط به معنای استقبال از کروناست، گفت: بازگشت ایلامی های مقیم دیگر شهرها به استان، آمار مبتلایان به کرونا را تصاعدی افزایش داد.

قاسم سلیمانی دشتکی در بازدید سرزده از مبادی ورودی ایلام اظهار داشت: بر اساس مصوبه ستاد استانی مبارزه با کرونا مبادی ورودی و خروجی استان باید بصورت شبانه روزی با شدت تمام پایش و کنترل شوند.

وی افزود: در مبادی ورودی استان با حضور دستگاه های ذیربط با تب سنج، علائم مشکوک به کرونا به دقت بررسی می شود و در صورت وجود موارد مشکوک باید به استان خود بازگردند و بومی های استان نیز به بیمارستان شهید مصطفی خمینی(ره) ارجاع داده می شوند تا بصورت تخصصی مورد معاینه قرار گیرند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی: ابتلا به کرونا در ایلام افزایشی است

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: روز به روز آمار مبتلایان به بیماری کرونا در حال گسترش است و وضعیت شیوع و ازدیاد آن در روزهای اخیر، نویدبخش روزهای خوبی نیست و در آینده نزدیک شاهد جولان این ویروس در سطح استان خواهیم بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دکتر محمد کریمیان در پیامی به مردم استان اظهار داشت: در خانه بمانید و سلامت خود و عزیزانتان را در معرض خطر قرار ندهید.

تعداد فوتی های کرونا در ایلام به 21 نفر رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: طی 24 ساعت گذشته شمار افرادی که در ایلام بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند با احتساب 2 مورد جدید از 19 نفر به 21 مورد رسید.

دکتر محمد کریمیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شمار مبتلایان به کرونا نیز طی این مدت با احتساب 9 مورد جدید از 237 نفر به 246 نفر افزایش یافت.
وی با بیان اینکه تعداد پزشکان و کادر درمانی مبتلا به کرونا نیز افزایش یافته است، افزود: 6 پزشک و 9 نفر از کادر درمانی استان به کرونا مبتلا شده اند.

امام جمعه ایلام: غسل اموات مبتلا به کرونا باید شرعی انجام شود

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: غسل افرادی که بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند مطابق فتوای مقام معظم رهبری باید بصورت شرعی انجام شود.

حجت الاسلام والمسلمین اله نور کریمی تبار روز پنجشنبه در بازدید از غسالخانه ایلام اظهار داشت: امروز شرایط غسل جانباختگان کرونا در استان ایلام فراهم شده است و طبق مصوبه ستاد بحران استان مقرر شد غسال هایی که در این راه جان خود را از دست می دهند شهید راه خدمت محسوب شوند.

وی افزود: غسل دادن فوت شدگان وظیفه شرعی محسوب می شود و افراد جانباخته بر اثر این ویروس از این امر مستثنی نخواهند بود.

روند افزایشی ابتلا به کرونا در برخی شهرستان ها بدلیل حضور مهمانان نوروزی

استاندار ایلام گفت: روند ابتلا به کرونا در شهرستان های ایلام، ایوان، مهران، دهلران، دره شهر و ملکشاهی طی روزهای پنج شنبه تا امروز افزایشی است که حضور مهمانان نوروزی که از نقاط مختلف کشور به استان سفر کرده اند در این روند افزایشی تاثیرگذار بوده است.

قاسم سلیمانی دشتکی روز شنبه در حاشیه نشست ویدیو کنفرانس با رییس جمهوری در گفت و گو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه حضور مهمانان نوروزی در استان باعث همه گیری بیماری کرونا در شهرستان های مختلف ایلام می شود، افزود: حضور مهمانان نوروزی و پذیرایی از آنها یا رفتن به مهمانی دیگران در واقع سلامت مهمان و میزبان را به مخاطره می اندازد.

وی یادآور شد: عملکرد مردم در عدم مراجعه به آرامستان ها، اجتناب از برگزاری مراسم های جشن و عزا، گردهمایی و تجمع ها خوب بوده اما حضور آنها در بازار و پذیرش مهمانان نوروزی مطلوب وضعیت استان نیست که باید بدون تعارف از پذیرش مهمانان نوروزی خودداری کنند و همچنین خود نیز به سفر نوروزی نروند.

کرونا مسافران حمل و نقل عمومی ایلام را 87 درصد کاهش داد

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام گفت: جابجایی مسافر از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی در این استان (25 اسفند 98 تا پنجم فروردین) نسبت به مدت مشابه سال گذشته 87 درصد کاهش یافت.

محمد حسنی شامگاه سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت(25 اسفندماه سال گذشته تا امروز پنجم فروردین) پنج هزار و 155 نفر مسافر در قالب یک هزار و 158 سفر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی استان جابجا شده اند.

وی گفت: از این تعداد جابجایی مسافران سه هزار و 131 نفر درون استانی و 2 هزار و 24 نفر برون استانی بوده است.

کاهش 60 درصدی پروازهای فرودگاه ایلام و لغو کامل پرواز مشهد

مدیر فرودگاه شهدای ایلام گفت: شیوع بیماری کرونا در استان موجب کاهش 60 تا 70 درصدی پروازهای این فرودگاه و لغو کامل پروازها به سمت مشهد شده است.

جواد یگانه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ویروس کرونا باعث شد فعالیت پروازی شرکت های ایران ایر، ماهان و زاگرس در استان ایلام تا اطلاع بعدی متوقف شود.

وی افزود: از پنج پرواز روزانه ایلام تهران هم اکنون فقط 2 پرواز در طول روز انجام می شود که این چهار سورتی پرواز بین خط هوایی ایلام تهران را شرکت هواپیمایی آسمان انجام می دهد.

کاهش 55 درصدی ورود وسایل نقلیه به استان ایلام

رییس پلیس راه ایلام گفت: ورود وسایل نقلیه به این استان از اول سال جاری تا کنون 55 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس، سرهنگ رضا همتی زاده روز چهارشنبه اظهار کرد: همچنین با بررسی آمار ترددهای جاده ای با توجه به تردد شمارهای مکانیزه، میزان ترددها در جاده های استان نسبت به نوروز سال گذشته 47 درصد کاهش داشته است.

وی افزود: با توجه به وضع موجود و گسترش ویروس بیماری زا در جامعه، ترددها کاهش یافته است.

ورود خودروهای غیر بومی به استان ایلام ممنوع شد

رییس پلیس راه ایلام گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، از اولین ساعات امروز پنجشنبه از وارد شدن خودروهای غیر بومی به شهرهای این استان جلوگیری می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس ایلام، سرهنگ رضا همتی زاده اظهار داشت: از امروز ورودی و خروجی های استان تحت کنترل قرار گرفته و به جز خودروهای خدمت ، سوخت رسان و حامل نیازهای ضروری مردم، به وسایل نقلیه غیر بومی اجازه ورود به شهرهای استان داده نمی شود.

وی افزود: همچنین راه های منتهی به اماکن و مناطق زیارتی، سیاحتی و گردشگری تا اطلاع بعدی مسدود و از تردد به این نقاط جلوگیری می شود.

استاندار ایلام: مسافران نوروزی به استان های خود برگردند

استاندار ایلام از تمامی مسافران نوروزی که در ایلام حضور دارند، خواست: هرچه زودتر به استان های محل زندگی خود بازگردند.

قاسم سلیمانی دشتکی شامگاه چهارشنبه در حاشیه برگزاری ویدیو کنفرانس استانداران کشور با وزیر کشور در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: مسافرانی که هم اکنون در ایلام حضور دارند هرچه زودتر ایلام را به مقصد استان های مبدا خود ترک کنند و بازگشت خود را به روزهای پایانی تعطیلات و ازدحام احتمالی جاده ها موکول نکنند.

وی افزود: هیات دولت طرحی را به منطور کاهش سرایت بیماری کرونا در کشور دارد که در صورت ابلاغ این طرح به استان ها احتمال ممنوعیت سفرهای نوروزی دور از انتظار نخواهد بود.

توقیف و جریمه خودروهای غیربومی در ایلام

رییس پلیس راه ایلام گفت: پس از دریافت دستورالعمل ناجا، خودرهای غیربومی در صورت ورود به داخل این استان 500 هزار تومان جریمه و به مدت یک ماه توقیف می شوند.

سرهنگ رضا همتی زاده اظهار داشت: از امروز و بر اساس مصوبات ستاد مبارزه با بیماری کرونا اقداماتی سختگیرانه در راستای سلامت عمومی جامعه اجرا خواهیم کرد.

وی افزود: در صورتی که افراد غیر بومی وارد شهرهای ایلام شوند و محل سکونتشان نیز در شهرهای استان نباشد خودروی آنها به مدت یک ماه توقیف و مبلغ پنج میلیون ریال جریمه و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

معاون استاندار ایلام: 700 خودرو از ورودی حمیل بازگشت داده شد

معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام گفت: از شب گذشته تا ساعت 11 امروز جمعه هشتم فروردین ماه بیش از 700 خودرو غیربومی و غیر ساکن از ورودی حمیل به ایلام بازگشت داده شده است.

محمد نوذری روز جمعه در حاشیه بازدید از مبادی وردی حمیل به شهرستان چرداول که یکی از مبادی های وردی مهم استان است بر اجرای قاطعانه دستورالعمل فاصله اجتماعی و ممنوعیت تردد مسافران غیر ساکن در استان تاکید کرد.

وی ادامه داد: به همین منظور از ساعت صفر جمعه شب به دستور استاندار ایلام همه عوامل و دستگاه های مرتبط درگیر در این طرح، بسیج شده اند تا در راستای حفظ سلامت مردم طرح ممنوعیت تردد را بدون هیچ ملاحظه ای اجرایی کنند.

اعلام هشدارهای ممنوعیت تردد در ایلام از طریق بلندگو

با ابلاغ دستورالعمل جدید مبارزه با کرونا در خصوص قطع زنجیره بیماری و فاصله گذاری اجتماعی از صبح امروز جمعه هشتم فروردین ماه هشدارهای ممنوعیت تردد از طریق بلندگو در سطح شهرستان ایلام اعلام شد.

در این هشدارها که توسط هلال احمر ایلام و بنابر مصوبه ستاد مبارزه با کرونای شهرستان ایلام اعلام شد از مردم ایلام خواسته شد تا اطلاع بعدی از منازل خود خارج نشوند.

همچنین از مهمانان نوروزی خواسته شد هر چه سریعتر نسبت به ترک شهرستان اقدام کنند در غیر اینصورت مطابق دستورالعمل ابلاغی دولت مشمول اعمال قانون خواهند شد.

استاندار ایلام: مردم برای تست کرونا به سامانه غربالگری مراجعه کنند

استاندار ایلام گفت: مردم برای تعیین وضعیت سلامت خود و همچنین تست ابتلا به کرونا باید بجای مراجعه به مراکز درمانی در سامانه غربالگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ثبت نام کنند.

قاسم سلیمانی دشتکی روز شنبه در نخستین جلسه ستاد مبارزه با کرونای استان ایلام در سال 99 اظهار داشت: مردم برای کاهش بار مراجعه مردم به بیمارستان ها با هدف غربالگری کرونا باید در سامانه غربالگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی به نشانی salamat.gov.ir ثبت نام کنند تا از طریق این سامانه در صورت نیاز وضعیت سلامت آنها توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی به صورت دائمی چک شود.

استاندار: کمیته رسانه و فضای مجازی ستاد کرونا در ایلام تشکیل می شود

استاندار ایلام با بیان اینکه افرادی که اطلاعات خلاف واقع منتشر کنند و سبب تشویش اذهان عمومی شوند باید پاسخگو باشند، گفت: در این راستا کمیته رسانه و فضای مجازی ستاد مبارزه با کرونا در این استان تشکیل می شود.

قاسم سلیمانی دشتکی روز دوشنبه در نشست ستاد استانی مبارزه با کرونای استان ایلام اظهار داشت: در استان کمیته رسانه و فضای مجازی در خصوص مصوبات ملی مرتبط با فضای مجازی تشکیل می شود و از آنجا که رییس کمیته رسانه و فضای مجازی وزیر ارشاد است در استان نیز به صورت متناظر این کمیته زیر نظر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با عضویت صداو سیما، روابط عمومی استانداری و خبرگزاری جمهوری اسلامی تشکیل می شود.

وی در خصوص وظایف این کمیته افزود: ساماندهی رسانه ها و فضای مجازی بر عهده این کمیته است و اخبار، اطلاعات و تحلیل های راجع به کرونا توسط رییس دانشگاه علوم پزشکی استان و رییس ستاد استانی مبارزه با کرونا اعلام می شود.

پیام مشترک امام جمعه و استاندار ایلام در پی اجرای طرح فاصله اجتماعی

حجت الاسلام والمسلمین الله نور کریمی تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام و قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام در پی اجرای طرح فاصله اجتماعی و ممنوعیت تردد جهت قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا، پیام مشترکی خطاب به مردم استان صادر کردند.

در متن پیام تاکید شد: بدون تردید، شرایط خاص امروز کشور برای عبور از بحران فعلی، جز با همت و همکاری دسته جمعی مردم میسر نمی باشد.

نیروهای مسلح در مبارزه با کرونا به ایلام کمک می کنند

استاندار ایلام با بیان اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در مبارزه با کرونا به این استان کمک می کنند، گفت: استفاده از توان و ظرفیت این نیروها برای کمک به ستاد ملی و استانی کرونا در این شرایط بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری ایلام، قاسم سلیمانی دشتکی در نشست مشترک با معاون هماهنگی قرارگاه منطقه ای ارتش غرب کشور، فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی استان، رییس جمعیت هلال احمر و رییس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری در پای کار آمدن نیروهای مسلح برای مبارزه با بیماری کرونا اظهار داشت: در این راستا قرارگاه ارتش در غرب کشور کنترل مبادی ورودی و خروجی و ضد عفونی شهرستان های چرداول، سیروان، ایوان و هلیلان را بر عهده گرفته است.

مشارکت چهار هزار و 754 بسیجی ایلامی در مهار کرونا

معاون بهداشت، امداد و درمان سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام گفت: چهار هزار و 754 نیروی درمانی سپاه استان برای پیشگیری و مهار کرونا در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است.

سرهنگ غلامرضا علی محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سپاه امیرالمومنین(ع) همزمان با ستاد پیشگیری از کرونا به ریاست استاندار اقدام به ایجاد قرارگاه شفا کرده است و همسو با دستورات ستاد استانی مصوبه های مشابه نظامی را به ریاست فرمانده سپاه استان اجرا می کند.

وی افزود: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در ایلام تاکنون 2 پزشک متخصص و چهار پرستار در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته اند و همچنین بخشی از نیروهای درمانی، حراست و مدیریت نقاهتگاه 200 تختخوابی سالن ورزشی شهدای قلاویزان هم توسط سپاه تامین شده است.

تولید روزانه 30 هزار ماسک در ایلام

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام گفت: روزانه بیش از 30 هزار ماسک در کارگاه های تولیدی این استان تولید می شود.

سعید شریفی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، واحدهای تولیدی صنفی و صنعتی اقدام به تولید ماسک مورد نیاز مصرف کنندگان استان کردند که بطور میانیگین روزانه بین 25 تا 30 هزارعدد ماسک تولید می شود.

وی اضافه کرد: روز گذشته (سه شنبه پنجم فروردین) 80 هزار ماسک در سطح استان توزیع شده و از پانزده اسفند سال گذشته تا کنون نیز بیش از 350 هزار ماسک توسط واحدهای صنعتی و تولیدی صنفی در کل استان تولید و دراختیار شبکه توزیع که عمدتاً داروخانه ها هستند، قرار گرفته است.

جمع آوری 500 تخته چادر در طبیعت ایلام

دادستان ایلام از جمع آوری بیش از 500 تخته چادر در طبیعت مناطق مختلف استان بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا خبر داد.

افشار خسروی زاد عصر سه شنبه در نشست اعضای ستاد مقابله با کرونای استان ایلام اظهار داشت: هماهنگی بسیار خوبی میان اعضای ستاد مقابله با ویروس کرونا برقرار است که این وضعیت را در کمتر استانی می توان مشاهده کرد.

وی افزود: هدف نهایی تمامی مسوولان تلاش برای ریشه کنی هرچه سریع تر بیماری کروناست.

استاندار ایلام: تبعیت از مصوبات ستاد مقابله با کرونا الزامیست

استاندار ایلام گفت: تمامی دستگاه های عضو ستاد استانی مقابله با کرونا باید از مصوبات ستاد تبعیت کنند.

قاسم سلیمانی دشتکی عصر سه شنبه در نشست اعضای ستاد مقابله با کرونای استان ایلام اظهار داشت: ورودی های استان با همراهی نیروی انتظامی، سپاه و سایر ارگان های مسوول کنترل می شود ولی باید خروجی ها نیز با دقت بیشتری مورد رصد قرار گیرند تا افرادیکه مشکوک به ویروس کرونا هستند ضمن شناسایی از انتقال آن به سایر افراد جلوگیری شود.

وی افزود: هم اکنون کنترل تب سنجی در 10 شهرستان استان ایلام انجام می شود.

ورودی تفرجگاه های جنگلی ایلام مسدود است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: ورودی تمامی تفرجگاه های جنگلی استان بر اساس مصوبه ستاد استانی کرونا مسدود شده است.

رضا احمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تنها کشاورزانی که اراضی زراعی آنها در حاشیه عرصه های جنگلی است برای سرکشی به زراعت خود حق تردد از جنگل های استان را دارند و به مردم عادی و گردشگران نوروزی اجازه تردد و تفرج در عرصه های جنگلی داده نمی شود.

وی افزود: باتوجه به شیوع کرونا در استان و نیز به علت اینکه عرصه های جنگلی همواره تفرجگاه اصلی مردم و محل تجمع گردشگران طبیعت است امسال برای حفظ سلامتی مردم ورودی عرضه های جنگلی استان تا اطلاع بعدی بر روی گردشگران بجز کشاورزان بسته شده است.

معاون استاندار ایلام: واحدهای تولید لوازم بهداشتی تسهیلات می گیرند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام گفت: مسوولان برای حمایت از واحدهای تولید لوازم بهداشتی پای کار هستند و اگر نیاز باشد با پرداخت به موقع تسهیلات به این واحدها برای افزایش خط تولید کمک می کنند.

حیدر نعمتی روز چهارشنبه در بازدید از شرکت تعاونی تولیدی فدک سبز اظهار داشت: در این شرایط حساس که بیماری ویروسی کرونا شیوع پیدا کرده است جوانان استان می توانند با فعالیت در واحدهای تولید لوازم بهداشتی گام مهمی در مقابله با کرونا بردارند.

وی تاکید کرد: با توجه به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با شعار "جهش تولید" خوشبختانه بسیاری از گروه های دانش بنیان و جوانان اکنون با تلاش شبانه روزی خود سعی در افزایش تولید در زمینه لوازم بهداشتی نظیر دستکش یکبار مصرف و ماسک و همچنین مواد ضدعفونی کننده نظیر الکل و آب ژاول دارند.

شاعر کردی سرای ایلامی درگذشت

استاد حشمت منصوری جمشیدی، شاعر بزرگ کردی سرای ایلام و خالق کتاب های گزیده اشعار ، بەیان دە ئاسوو و دەلیل و دلبەر روز شنبه دوم فروردین ماه 99 در سن 84 سالگی درگذشت.

استاد حشمت منصوری جمشیدی 10 دی ماه سال 1315 در ایلام به دنیا آمد، تحصیلات خود را در مقاطع تحصیلی تا دیپلم در ایلام گذراند و در سال 1337 به دانشسرای تربیت معلم رفت و پس از فارغ التحصیلی به خدمت آموزش و پرورش درآمد.

وی در سال 1338 در دورترین نقاط استان ایلام به تعلیم و تربیت روستازادگان مشغول شد و سال1373 از خدمت آموزش و پرورش بازنشسته شد.

جهاد کشاورزی و مرزبانی هجوم حشرات به مهران را تکذیب کردند

فایلی تصویری کوتاهی این روزها به طور گسترده در فضای مجازی در حال انتشار است که در پی نوشت برخی فایل ها هجوم گسترده مورچه و در برخی فایل ها ملخ به یک پایگاه مرزی در شهر مهران درج شده است که مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام و فرمانده هنگ مرزی مهران در گفت و گو با ایرنا این موضوع را تکذیب کردند.

سیامک بیگی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی ایلام شامگاه دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: هر گونه هجوم گسترده ملخ، مورچه یا هر حشره دیگری به استان ایلام از طریق مرز مهران صحت ندارد.

وی افزود: یک فایل تصویری طی چند روز گذشته در فضای مجازی مبنی بر هجوم گسترده حشرات به استان ایلام پخش شده است که این موضوع به صراحت تکذیب می شود.

ریزش کوه در جاده آبدانان - میمه جان یک نفر را گرفت

رییس پلیس راه استان ایلام گفت: بر اثر ریزش کوه در جاده ابدانان - میمه یک راکب موتور سیکلت جان خود را از دست داد.

سرهنگ رضا همتی زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در پی کسب خبر از مرکز فوریت های پلیس 110 مبنی بر وقوع یک فقره حادثه در رانندگی بر اثر ریزش کوه در منطقه کله گرزان شهرستان آبدانان بعد از کنشلول (بین روستای انجیره و تختان)، بلافاصله ماموران پاسگاه پلیس راه آبدانان به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: در این حادثه راکب موتورسیکلت دچار مصدومیت شده و بلافاصله توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شد اما به علت شدت جراحات وارده فوت کرد.

130 هزار دلار ارز قاچاق در چرداول کشف شد

جانشین نیروی انتظامی استان ایلام گفت: محموله 130 هزار دلاری ارز قاچاق توسط پلیس شهرستان چرداول کشف و ضبط شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس ایلام، سرهنگ شهاب عزیز زاده اظهار داشت: ماموران مستقر در ایستگاه بازرسی سیمره در اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز ،حین کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه کامیونت مشکوک و آن را متوقف کردند.

وی با بیان اینکه در بازرسی از این خودرو ، 130 هزار دلار قاچاق کشف شد، افزود: برابر اعلام نظر کارشناسان ،ارزش ریالی دلارهای کشف شده 19 میلیارد ریال برآورد شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین گفت: صنوف فرهنگی هنری استان قزوین که به علت کرونا تعطیل شده اند، مشمول قانون بیمه بیکاری می شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، محمد حسین اسماعیلی اظهار کرد: کارکنان مؤسسات فرهنگی هنری، چاپخانه ها، کانون های آگهی و تبلیغات، آموزشگاه های هنری و سایر صنوف فرهنگی هنری که صرفاً به علت شیوع کرونا از کار بیکار شده اند و کارگاه آنان تعطیل شده است و یا زیر یکسال سوابق بیمه در سال 98 دارند مشمول بیمه بیکاری می شوند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان افزود: در راستای ماده 2 و بند ب ماده 6 قانون بیمه بیکاری، این دسته از صنوف در صورتی که دارای کد کارگاهی هستند، باید ابتدا در سایت وزارت کار به آدرس http://Bimebikari.mcls.gov.ir ثبت نام اولیه را انجام دهند که مهلت 30 روزه آنان رد نشود.

اسماعیلی بیان کرد: تمام مشاغلی که به صورت مستقیم به واسطه شیوع کرونا مجبور به تعطیلی شده و کارگران آنان بیکار شده اند شامل قانون بیمه بیکاری خواهند شد وکسانی که در این سامانه ثبت نام می کنند حتماً علت بیکاری را گزینه حوادث غیر مترقبه انتخاب کنند.

وی تاکید کرد: برابر مقررات تأمین اجتماعی، لزوماً بیمه شدگان بیکار که دارای کد کارگاهی بوده اند مشمول دریافت حق بیمه بیکاری هستند و اشخاصی که بصورت خویش فرما بیمه شده اند (مثل بیمه شدگان صندوق هنر) مشمول نیستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
قزوین- ایرنا- معاون هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا پروانه فعالیت مراکز فرهنگی هنری این استان که اعتبار آنها تا پایان سال 98 بود تا پایان خردادماه امسال تمدید شده و دارای اعتبار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

ناصر ایزدفر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به پویش سهم من در بحران کرونا و در دستور کار بودن برگزاری جشنواره های مجازی برای مقابله با بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: با همدلی و رعایت بهداشت و توصیه متخصصان می توانیم این ویروس را شکست دهیم.

وی اظهار داشت : هنرمندان به اقتضا شرایط موجود برای کنترل این بیماری و حمایت از کادر درمانی و سربازان خط مقدم سلامت با خلق آثار هنری در کنار مردم هستند و توصیه می کنند که مردم در خانه بمانند.
این مسوول با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا آسیب جدی به وضعیت اقتصادی و معیشتی اقشار مختلف جامعه از جمله هنرمندان وارد کرده است، ادامه داد : از ابتدایی شیوع این ویروس طی بخشنامه که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده بود تمامی برنامه هایی که مستلزم تجمع در یک مکان بود تا اطلاع ثانوی تعطیل شد.
ایزدفر اضافه کرد: تعطیلی سینماها، کنسرت های موسیقی، اجراهای صحنه ای، لغو مجوزهای صادر شده برای اجرای برنامه های هنری طی این مدت اقتصاد جامعه هنری را مشکل ساز کرده است.
این هنرمند قزوینی تصریح کرد: با وجود همه این مشکلات جامعه هنری قزوین در این روزها برای ایجاد نشاط و امید شهروندان پای کار آمده و با تولید محتوای فرهنگی و فعالیت های هنری به امید آفرینی و نشاط اجتماعی می پردازد.
این مسوول تاکید کرد: هنرمندان با ساختن کلیپ های هنری و انتشار آن در فضای مجازی به نوعی در مسیر تشویق مردم به ماندن در خانه اقدام کرده اند.
ایزدفر با اشاره به تاثیر هنر بر کاهش اضطراب و استرس روانی بیماری کرونا در جامعه افزود: در این راستا سعی شده هنرمندان انجمن های موسیقی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی با خلق آثار هنری و اجرا در شبکه های اجتماعی به صورت خودجوش فعال بوده و با پویش های در خانه می مانیم تلاش در قطع زنجیره انتقال بیماری دارند.
معاون هنری و سینمایی ارشاد قزوین گفت: برای بالا بردن روحیه مردم در هنگام قرنطینه و بهبود فضای روحی و روانی افراد درگیر با بحران، جشنواره نمایش خانه با همکاری انجمن هنرهای نمایشی استان با شعار هر خانه، یک تماشاخانه تئاتر در حال اجرا است.
وی افزود: در این جشنواره هنرمندان می توانند کلیپ های کوتاه با عنوان "چگونه کرونا را شکست دهیم" و "نوروز را در خانه بمانیم" تولید و در شبکه های اجتماعی به نمایش بگذارند.

براساس آخرین آمارهای اعلام شده ، تعداد مبتلایان به این ویروس در سطح استان قزوین از 794 مورد روز گذشته به 841 نفر و جانباختگان آن نیز از 97 مورد به 100 نفر رسیده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قم-ایرنا- یکی از فعالان فرهنگی و رسانه ای قم و کشور در یادداشتی انتقادی نسبت به حواشی و برخی از صحنه ها و عناصر محتوایی سریال پایتخت6 تلویزیون واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران تابناک قم شعار سال

"مهدی توکلیان" فتوژورنالیست قمی و کارشناس رسانه های صوتی و تصویری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که دارای تحصیلات حوزوی است و همچنین سوابق اجرایی متعدد در حوزه فرهنگ و هنر از جمله مدیرکلی ارتباطات دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونت مطبوعاتی و تبلیغاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و مدیریت موزه امام علی(ع) تهران را در کارنامه دارد، روز شنبه در یادداشتی که در اختیار ایرنا قرار داد، دیدگاه خود را در خصوص یکی از سریال های پربیننده تلویزیونی تبیین کرد.

توکلیان نوشت:

شبکه یک؛ شبکه هر ایرانی؛ شعار عمومی شبکه ملی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است و تبیین نقش مثلث گونه رسانه ؛ فرهنگ و اجتماع را دارد.

این شب های بهارانه کرونایی، سریالی در قالب طنز از قاب شبکه یک سیمای ایران در حال پخش است که از سوی بسیاری از نخبگان و اهل فرهنگ و هنر و رسانه موردنقد قرارگرفته است و بسیاری از مردم نیز از دیدن آن مانند پنج سری قبل راضی نیستند.

این یادداشت بعنوان نقدی بر سریال پایتخت 6 است و به هیچ عنوان به معنای تعمیم آن بر همه تولیدات صداوسیما و یا نادیده گرفتن زحمات و خدمات رسانه ملی نیست اما نقد سازنده را نیز لازم و مفید می داند.

درنگی کوتاه در چند قسمتی از این سریال که در شب های گذشته پخش شد، نشانگر ابعاد زیر است:

تعریف طنز و هزل و هجو در این سریال خلط شده است و عبارت های ناپسند مکرری در متن این زنجیره شنیده می شود.

سریالی که با پخش تصاویری چون خال کوبی؛ توزیع مواد مخدر، فرهنگ اوباش گرایی و ترویج رفتارهای غیراخلاقی را با تبلیغ برنامه های شبکه های فارسی زبان به نمایش می گذارد برای بسیاری قابل پیگیری است.

هزینه ساخت چنین سریالی به طور حتم چندمیلیاردی است که در نگاه کارشناسان و تولیدکنندگان پوشیده نیست و نتیجه این چند ده میلیارد در بالا بردن فرهنگ و هنر مردم چه تاثیری دارد.

صداوسیما اگر به استقبال طرح های جدید و هنرمندان جوان روز برود بحثی نیست اما هزینه کرد چندباره برای شخصیت های نسبتا ناراضی همیشگی عرصه بازیگری و کارگردانی چه توجیه و منطقی دارد ؟!

رسانه ها بازتاب هویت و فرهنگ مردم هستند و نقش نفوذ آن بر هیچ مخاطبی پوشیده نیست و شیوه های زندگی اجتماعی به وسیله رسانه ها تقویت و تضعیف می شوند هرچند گسترش ارتباطات در عصر رسانه های نوظهور مانند گذشته نیست اما دلیلی نمی شود که در این اوضاع کرونایی مردم و مخاطبان از دیدن سریالی ساختارشکن خودداری کنند.

رسانه ها بازتاب هویت و فرهنگ مردم هستند و نفوذی کامل دارند هرچند زندگی معاصر بدون رسانه های جدید ارتباطی غیرقابل تصور است اما نقش رادیو و تلویزیون هم چنان در جوامعی مانند ایران انگار ناپذیر است و هم چنان رسانه های تصویری تاثیر بسزایی دارند و زندگی اجتماعی مردم را تحت تاثیر قرار می دهند لذا ضروری است محصولات تلویزیونی سریالی بایستی به نقش رسانه تصویری توجه ویژه داشته باشد.

چگونگی بازتاب رفتارهای غیرمعمول جامعه ایرانی اسلامی در این زنجیره از طریق مراکز پژوهشی صداوسیما و نهادهای تاثیر گذار در رفتار عمومی جامعه باید ارزیابی شوند تا باسیاست های ابلاغی فرهنگی توسعه تطبیق داده شود.

بخش فرهنگی برنامه توسعه کشور که باسیاست های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب مشخص شده است بایستی موردتوجه صداوسیما باشد و تاکید بر سبک زندگی ایرانی اسلامی؛ اجرای نقشه مهندسی فرهنگی و تبیین ارزش های انقلاب اسلامی ازجمله نکات مهم موردعنایت رهبری آیت که به طور حتم بایستی موردنظر برنامه سازان و تهیه کنندگان و مدیران سازمان صداوسیما قرار بگیرد.

نقش رسانه ملی در فرهنگ سازی و تحولات فرهنگی بر هیچ کس پوشیده نیست هرچند رسانه های نوین و نوظهور در بالا بردن فرهنگ مردم نقش آفرینی جدی دارند و ازاین رو سازمان عریض و طویل چون صداوسیما ضروری است تا با ساخت زنجیره های چون پایتخت به معرفی جاذبه های گردشگری و تنوع اقلیمی و جغرافیایی سرزمین ایران اسلامی ؛ فرهنگ و آداب ورسوم و ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی بر اساس سبک زندگی اسلامی ایرانی بپردازد نه با مطالبی بسیار ساده و ادبیاتی سخیف به اسم طنز، تصورات ذهنی عده ای افراد همیشه ناراضی را ترویج و تبلیغ کند.

و این که چنین محصولاتی در عصر ارتباطات و دسترسی همگانی به مجموعه محصولات فرهنگی هر کشوری این زنجیره در ذهن مردم فارسی زبان جهان و کشورهای عضو اکو چه بازتابی از فرهنگ و هنر و آداب ورسوم ایرانی را معرفی می کند؟!

و نکته پایانی آن که اگر چنین محصولی را یکی از وزارتخانه های وابسته به دولت مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در معرض عموم مردم قرار داده بود سیل عظیمی از اعتراض های مختلف به سمت مدیران سرازیر بود و متأسفانه با پخش چند نقد کوتاه توسط اداره کل روابط عمومی سازمان صداوسیما قبل از پخش سریال پرونده بسته می شود که امیدواریم اهل فرهنگ و سینما، نقدهای سازنده خود را ارائه دهند تا مسیر اصلاح و بهبود کیفیت تولیدات سینمایی و تلویزیونی ادامه یابد. /

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
زاهدان- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: روزانه 2 هزار عدد ماسک در پی شیوع ویروس کرونا از محل درآمد موقوفات در این استان تولید می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران باشگاه خبرنگاران جوان تحلیل بازار

حجت الاسلام محسن مومنی مقدم روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: به همین منظور تفاهم نامه ای با واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی زاهدان منعقد و این تعداد ماسک تولید می شود.

وی ادامه داد: ماسک های تولید شده بین مردم مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهرها که دسترسی کمتری به وسایل و امکانات بهداشتی دارند توزیع خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: همچنین از محل موقوفات عام استان بخشی از نیاز جامعه به مواد ضدعفونی کننده تامین می شود.

وی افزود: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و نظر به توصیه های اکید بهداشتی تا اطلاع بعدی امکان پذیرش مسافران و زائران در بقاع متبرکه سیستان و بلوچستان وجود ندارد و از این رو اسکان زائران و مسافران در زائرسراهای بقاع متبرکه ممنوع است.

حجت الاسلام مومنی گفت: همچنین به منظور پیشگیری از ویروس کرونا مساجد سیستان و بلوچستان به همت گروه های بسیجی ضدعفونی می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا درخواست بخشودگی اجاره بهای مغازه های وقفی شهرستان یزد به تهران داده شده است که در صورت موافقت آن را اجرایی خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : راه دانا روزنامه خراسان

محمد حسین کاظمی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به برخی از اقدامات اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد در زمان شیوع بیماری کرونا در یزد، گفت: این سازمان برای رفع مشکلات مردم تلاش خود را برای دوخت ماسک های استرلیزه و مواد ضدعفونی کننده به کار گرفته است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات اوقاف یزد این بوده که برای حل مشکل مغازه هایی که ملک های وقفی را اجاره کرده اند، درخواستی را به تهران ارسال کردیم تا نسبت به تخفیف یا بخشش اجاره آنها در شهرستان یزد اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر تهران اجازه این کار را صادر کند به صورت حتم به صاحبان مغازه های اجاره ای وقفی اعلام خواهیم کرد، اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از مشاغل در زمان شیوع بیماری کرونا از فعالیت خود بازمانده است، اگر با طرح ارائه شده به تهران موافقت شود این کار را اجرایی خواهیم کرد.

لینک خبر :‌ یزد رسا
رشت- مدیرکل اوقاف گیلان از توزیع بیش از 14 هزار بسته معیشتی و بهداشتی با مشارکت خیران در میان خانواده های نیازمند خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : آمد خبر جماران

حجت الاسلام ستار علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شیوع ویروس کرونا و آسیب دیدن خانواده های نیازمند، اظهار کرد: در این مدت بیش از 14 هزار بسته معیشتی و بهداشتی در استان گیلان توزیع شده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 12 هزار و 824 بسته بهداشتی شامل ماسک، مواد ضدعفونی و شوینده بوده است، گفت: هزار و 209 بسته معیشتی شامل مواد غذایی نیز در میان نیازمندان توزیع شده است.

مدیر کل اوقاف گیلان در ادامه با اشاره به کمک خیران محلی در تهیه و توزیع مواد اولیه تولید بیش از 85 هزار ماسک، ادامه داد: اوقاف و امور خیریه گیلان نیز در این ایام با توجه به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا فعالیت های بقاع متبرکه و امامزادگان را تعطیلی و از برگزاری مراسم جلوگیری کرده است.

وی همچنین ادامه داد: در این مدت هیئت امنای بقاع متبرکه و امامزادگان اقدام به ضدعفونی این اماکن متبرکه کرده اند.

کد خبر 4887855

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
با توجه به لزوم شست وشوی مستمر دست ها برای جلوگیری از شیوع کرونا، اداره اوقاف شرق تهران اقدام به ساخت و نصب روشویی هایی در معابر و اماکن پرتردد تهران کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، گروه های جهادی به همراه خادمان افتخاری بقاع متبرکه استان تهران به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ، اقدام به ضدعفونی خیابان ها و معابر می کنند.

همچنین توزیع مواد ضدعفونی و تولید و توزیع ماسک از دیگر اقداماتی است که توسط خادمان امامزادگان برای مهار کرونا صورت می گیرد. به گفته معاون فرهنگی اداره اوقاف استان تهران، یک میلیارد و 400 میلیون تومان از موقوفات خیران استان تهران نیز برای مبارزه با کرونا در نظر گرفته شده است.

علاوه بر این، با توجه به تأکید سازمان جهانی بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر شست وشوی دائم دست ها برای جلوگیری از کرونا ، اداره اوقاف شرق تهران اقدام به ساخت روشویی و نصب آن در معابر و مکان های پرتردد شهر تهران همچون سوپرمارکت ها، نانوایی ها و میادین میوه و تره بار کرده است.

روشویی های ساخته شدن توسط نیروهای جهادی قرارگاه شهید ابراهیم هادی با هزینه تقریبی 200 هزار تومان تهیه شده است و در مرحله نخست تاکنون 50 روشویی ساخته و آماده نصب است.

به گزارش فارس، بر اساس اعلام ستاد مبارزه با کرونا و تصمیم مسؤولان دولتی تمامی پارک ها و مراکز تجاری در تهران تعطیل است و همواره بر کاهش تردد غیرضرور توصیه می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مغان، از اجرای مصوبات ستاد مبارزه با بیماری کرونا ، به عنوان اصلی ترین برنامه های بهداشتی امام زادگان،اماکن و بقاع متبرکه مغان نام برد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

به گزارش آذرمغان، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مغان، از اجرای مصوبات ستاد مبارزه با بیماری کرونا، به عنوان اصلی ترین برنامه های بهداشتی امام زادگان،اماکن و بقاع متبرکه مغان نام برد.

حجت الاسلام جواد میرزایی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مغان با اشاره به فعالیت های بهداشتی انجام شده در سطح اماکن و بقاع متبرکه گفت: به منظور پیشگیری از شیوع بیماری و حفظ سلامت شهروندان، زائران و مسافران، اماکن و بقاع متبرکه مغان با همکاری ادارات و نهادهای ذی ربط و به همت بسیجیان، خدام و هیئت امنا ضدعفونی گردیده است.

وی افزود: طبق دستورالعمل های رسمی دریافتی از ستاد مبارزه با بیماری کرونا برگزاری هرگونه مراسم، تجمعات، همایش ها، و زیارت در اماکن و بقاع متبرکه مغان محدود گردیده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گفت: با همکاری شبکه بهداشت، از طریق تبلیغات محیطی در بقاع متبرکه برای آگاهی بخشی عمومی در راستای کاهش و جلوگیری از شیوع و انتشار بیماری کرونا استفاده می شود.

لینک خبر :‌ آذرمغان
پیشوا- مدیر کل اوقاف استان تهران از بهرهبرداری نقاهتگاه 200تخت خوابی جنوب استان تهران در پیشوا خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، مجتبی عبدالهی بعد از ظهر شنبه در بازدید از آماده سازی نقاهتگاه بیماران کرونایی که به همت مسئولین شهرستان پیشوا در سالن دانشگاه آزاد ورامین - پیشوا و با حضور حجت الاسلام سید محسن محمودی، مدیر کل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران، عبداللهی مدیرکل اوقاف استان تهران، کاغذلو فرماندار شهرستان ورامین و جمعی از بسیجیان برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این نقاتگاه با همکاری 3 مجموعه سپاه و فرمانداری ورامین و سازمان اوقاف استان تهران اماده می شود که بهره برداری شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم وضعیت رو به بهبودی باشد و مجبور به استفاده از این نقاهتگاه نباشیم افزود: این مرکز برای احتمالاتی که داده می شود اماده خواهد شد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان تهران گفت: این نقاهتگاه 200 تخت خوابی واقع در شهرستان پیشوا به همت سازمان اوقاف استان تهران، فرمانداری پیشوا و سپاه شهرستان پیشوا و دیگر شهرستان های استان تهران در حال اماده سازی می باشد.

عبدالهی بیان داشت: سایر شهرستان ها نیز باید طبق پیش بینی ها و دستورالعمل ها مکانی را برای نقاهتگاه بیماران در نظر بگیرند و لازم به ذکر است که 100 تخت این نقاهتگاه مربوط به خواهران و 100 تخت دیگر مربوط به برادران خواهد بود..

کد خبر 4887897

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
حجت الاسلام ستوده از امکان زیارت مجازی امامزادگان و بقاع متبرکه استان اردبیل خبر داد و گفت: عموم شهروندان می توانند برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و رعایت اصل در خانه بمانیم امامزادگان را زیارت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

حجت الاسلم مهدی ستوده به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل گفت: عموم شهروندان می توانند برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و رعایت اصل در خانه بمانیم امامزادگان و بقاع متبرکه استان اردبیل را به صورت مجازی زیارت کنند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تصریح کرد: علاقمندان می توانند با مراجعه سایت اینترنتی به نشانی emamzadegan.ir از امکانات آن بهره مند شوند و حتی می توانند نذورات معنوی خود را به صورت آنلاین پرداخت کنند.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر زیارت مجازی از مجازی سه امامزاده شاخص استان نظیر امامزاده عبدالعزیز (علیه السلام) نیار، سید سلیمان (علیه السلام) فخرآباد و امامزاده عبدالله (علیه السلام) کلور فراهم شده و بزودی زیارت سایر بقاع نیز به امکانات این سایت اضافه خواهد شد.

حجت الاسلام ستوده خاطر نشان کرد: امامزادگان و بقاع متبرکه به عنوان قطب فرهنگی کشور شناخته می شوند و در شرایط حساس حاضر کشور امکان زیارت مجازی برای عموم شهروندان فراهم شده است.

وی اذعان داشت: مردم در زمان جنگ تحمیلی نیز در کنار مسئولان برای پاسداری از نظام اسلامی گام های مهم و اساسی برداشتند و امروز نیز که کادر درمانی کشور نیازمند یاری و همراهی مردم است باید به وظیفه دینی و قانونی خود عمل کنیم.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان ادامه داد: مردم با عمل به شعار در خانه ماندن می توانند یاری گر خوبی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در سطح جامعه باشند.

پایان پیام/ 365

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مومنی شاد با بیان اینکه در شرایط فعلی که نیاز مردم به ماسک احساس می شود یک کارگاه تولیدی ماسک در امامزاده عبدالله یاسوج راه اندازی شده، گفت: در این کارگاه روزانه حدود دو هزار ماسک تولید و در حاشیه شهر و جوار بقاع متبرکه توزیع می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

قاسم مومنی شاد ضمن تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا که در سراسر دنیا و کشور فراگیر شده همه برنامه های نوروزی بقاع متبرکه نیز به تبعیت از مصوبات ستاد ملی کرونا در کشور تعطیل شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت : بر همین اساس کلیه اماکن متبرکه و زائرسراهای بقاع متبرکه در سراسر استان تعطیل شده و کار ضدعفونی کردن بقاع متبرکه نیز به صورت روزانه در حال انجام است.

وی با بیان اینکه امسال به دلیل بیماری کرونا نیز در هیچ بقعه متبرکه ای اسکان و پذیرش زائر نداریم، ادامه داد : به مناسبت فرا رسیدن سال جدید هزار و 300 بسته حمایتی در قالب این طرح بین خانواده های نیازمند استان توزیع شد.

مومنی شاد با بیان اینکه بسته های حمایتی شامل 18 قلم کالای اساسی است که بین نیازمندان توزیع شد، افزود: اوقاف و امور خیریه همواره سعی در رفع گرفتاری مردم دارد و امسال نیز به واسطه به وجود آمدن شرایط ویژه، خدمات با رعایت حداکثری بهداشت صورت می گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: آذین بندی بقاع متبرکه در ایام نوروز و پخش سخنرانی در مناسبت های مذهبی از بلندگوی بقاع متبرکه دیگر برنامه های اوقاف و امور خیریه است .

وی پخش پیام نوروزی مقام معظم رهبری از بلندگوی بقاع متبرکه در نحستین روز از سال نو را یادآور شد و گفت : با هماهنگی به عمل آمده با صدا وسیما، زیارت مجازی بقاع متبرکه و برنامه هایی جهت شهادت امام موسی کاظم (ع) و عید مبعث برگزار شد.

مومنی شاد یادآور شد: با توجه به پویش همگانی در خانه بمانیم و تاکید ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، از همه ظرفیت ها برای کمک به فقرا و نیازمندان استفاده می شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه استان در شرایط فعلی که نیاز مردم به ماسک به دلیل بیماری کرونا احساس می شود یک کارگاه تولیدی ماسک در امامزاده عبدالله شهر یاسوج راه اندازی کرده، گفت: در این کارگاه تولیدی روزانه حدود دو هزار ماسک تولید و در حاشیه شهر و جوار بقاع متبرکه بین اقشار ضعیف و کم درآمد توزیع می شود.

وی از احساس مسئولیت و دغدغه مندی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بویراحمد، هیئت امنای امامزاده عبدالله (علیه السلام) و امامزاده مختار (علیه السلام) شهر یاسوج که در راستای ایجاد این گارگاه تولیدی تلاش مضاعفی داشتند، تقدیر و تشکر کرد.

پایان پیام/ 82

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
خوزین گفت: به منظور مقابله با ویروس کرونا 8 هزار بسته بهداشتی در روستاهای بخش وشمگیر و بخشی از روستاهای آق قلا توزیع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : گلستان 24

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، مهدی خوزین امروز(شنبه 9 فروردین) در گفتگو با خبرنگاران، اظهار کرد: پس از شیوع ویروس کرونا در راستای تاکیدات رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و مدیرکل اوقاف گلستان اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این ویروس در دستور کار قرار گرفت.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه دو شهرستان گرگان تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا بقاع متبرکه به طور مرتب هر دو روز ضدعفونی می شوند.

وی از ضدعفونی 22 روستای بخش وشمگیر آق قلا با محوریت بقعه زکریای نبی(علیه السلام) و با همکاری سپاه و بخشداری بخش وشمگیر خبر داد.

خوزین از توزیع 8 هزار بسته بهداشتی حاوی ماسک و مواد ضدعفونی کننده در روستاهای بخش وشمگیر و قسمتی از روستاهای آق قلا خبر داد و ابراز داشت: 70 بسته معیشتی حاوی مواد غذایی نیز با همت تعدادی از بقاع متبرکه بین خانواده های محروم و نیازمند توزیع شده است.

پایان پیام/ 695

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه گفت: به منظور مقابله با ویروس کرونا، جشن اعیاد شعبانیه به صورت مجازی و بدون حضور مردم در 2 بقعه متبرکه برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری کرد پرس جماران

حجت الاسلام محمد صالحی روز شنبه در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: این جشن ها در بقاع متبرکه امامزاده ابراهیم(ع) طاق بستان و زیارتگاه صاحب الزمان(عج) کرمانشاه از طریق صفحات اینستاگرامی پخش خواهد شد.

صالحی بر تعطیلی بقاع متبرکه و مراجعه نکردن مردم به این مناطق مذهبی تاکید کرد و افزود: قرار بر این است به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامت و بهداشت در استان، کارگاه تولید ماسک توسط این اداره کل راه اندازی شود و با رایزنی فراوان پارچه استاندارد پنج لایه اسپان باند و ملت بلون تحت نظارت معاونت غذا و دارو زیرنظر دانشکده علوم پزشکی تهیه شده و به دست ما خواهد رسید.

این مسوول یادآور شد، یکی از ساختمان های موقوفه به عنوان کارگاه تولید ماسک در نظر گرفته شده است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به ضدعفونی کردن معابر اشاره کرد و گفت: برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا، این اداره کل معابر حاشیه نشین شهر کرمانشاه را شبانه به میزان 2 هزار لیتر ضدعفونی و گندزدایی می کند.

شبانه به صورت میانگین 2 هزار لیتر ماده ضدعفونی تهیه و توسط کامیون هایی با آرم اوقاف در سطح شهر در حال گندزدایی می باشد.

در 24 ساعت گذشته با مثبت اعلام شدن تست هشت نفر آمار مبتلایان این استان به 207 نفر رسید که 26 نفر از آنان فوت کرده اند.

به گزارش ایرنا، از ابتدای شناسایی ویروس کرونا تاکنون 35 هزار و 408 نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند که در مجموع 2 هزارو 517 نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و 11 هزار و 679 مورد از ابتدا تاکنون بهبود یافته اند.
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در ووهان واقع در استان هوبی چین پدیدار و با گسترش به اکثر کشورها به یک بحران جهانی تبدیل شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
افسر گفت: در راستای حفظ سلامت مردم و تعطیلی تجمعات، کارگاه های جمعی تولید ماسک تعطیل و تولید ماسک را در خانه ها حمایت می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، سیدروح الله افسر امروز (9 فروردین) از اخذ تصمیم های جدید در راستای تولید ماسک بهداشتی در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: در راستای حفظ سلامت مردم و تعطیلی تمامی تجمعات، از امروز کارگاه های جمعی تولید ماسک تعطیل و تولید ماسک را در خانه ها حمایت می کنیم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بهمئی اظهار داشت: ماسک های تولیدی در خانه ها جمع آوری و در چند نقطه جدا از هم توسط اعضای انجمن یاوران وقف ضدعفونی و بسته بندی می شود.

علی دهقان هم در خصوص ساز و کار های جدید تولید ماسک با حمایت این انجمن، گفت: در هر محله ای از شهر یا روستاهای شهرستان که خیاط ها اعلام آمادگی کنند، با هماهنگی هیئت امناء مساجد یا امامزادگان همان منطقه، بخشی از هزینه ها توسط خیرین محلی جمع آوری و مابقی هزینه های تولید توسط اداره اوقاف و امورخیریه به وسیله جذب کمک های مالی خیرین تامین می شود.

کارشناس فرهنگی اجتماعی و قرآنی اداره اوقاف شهرستان بهمئی و مسئول انجمن یاوران وقف اظهار داشت: ماسک های تولیدی قبل از توزیع، ضدعفونی و بسته بندی می شوند، اما بهتر است هر فرد قبل از استفاده، مجدد آن را با مایع ظرفشویی کامل شسته و ضدعفونی کند.

پایان پیام/ 82

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
بجنورد- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی از تولید 20 هزار ماسک در امامزاده های این استان و توزیع رایگان آن در بین مردم خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰

حجت الاسلام عظیم آسوده یدکی، یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد ماسک در امامزاده سیدعباس (ع) بجنورد، حمزه رضا (ع) شیروان و محمدباقر (ع) اسپیدان تولید و با همکاری سپاه استان به صورت رایگان بین مردم شهرستان های بجنورد، شیروان، فاروج و مانه و سملقان توزیع شد.
وی افزود: همچنین با همکاری نماینده ولی فقیه در استان و ستاد نماز جمعه مرکز استان، یک کارگاه تولید ماسک و گان برای پزشکان و پرستاران بیمارستان بجنورد در حسینیه شهدای این شهر فعال شده است.
حجت الاسلام آسوده یدکی خاطرنشان کرد: پنج هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده نیز توسط یکی از خیران شهرستان شیروان به این اداره کل تحویل و بین اماکن متبرکه توزیع شده است و 500 بسته غذایی نیز از محل موقوفات منطبق با نیات مورد نظر و مراکز افق امامزادگان سطح استان به همراه مواد ضدعفونی کننده و ماسک به ارزش یک میلیارد و 500 میلیون ریال بین نیازمندان توزیع شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی افزود: در این میان یک رأس گاو و یک نفر شتر نیز برای رفع بلا قربانی و گوشت آن بین نیازمندان شهرستان های بجنورد و فاروج توزیع شد.
وی تولید کلیپ، ادعیه و سخنرانی های کوتاه و نشر در فضای مجازی توسط مرکز افق امامزاده سید عباس ع بجنورد را از جمله برنامه های این اداره کل در راستای دسترسی راحت تر مردم به ادعیه در زمان شیوع این بیماری یاد کرد.
حجت الاسلام آسوده یدکی یادآور شد: این در حالی است که در راستای پیشگیری از شیوع این ویروس تمامی اماکن متبرکه استان از یک هفته قبل از سال جدید تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی در رابطه با برنامه ها برای بخشش اجاره بهای مستاجران موقوفات نیز گفت: برای اجاره نیز اقداماتی انجام گرفته که در صورت نهایی شدن اعلام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اصفهان- ایرنا- بیست و هفتم مارس روز جهانی تئاتر است، این هنر نمایشی در اصفهان همچنان با چالشهایی مواجه هست که به تاکید شماری از هنرمندان و فعالان این عرصه تامین نیازهای و رفع کمبودهای آنان که این روزها هم که کرونا مراکز فرهنگی را تعطیل کرد به تدبیر، برنامه ریزی، مشارکت و حمایت نیاز دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران

هنر نمایش در اصفهان سابقه چند صد ساله دارد و نمایش های کُمدی این خطه در چهارباغ و اجراهای مشهور در تماشاخانه های سپاهان در تاریخ تئاتر طنز اصفهان ماندگار است.اکنون نزدیک به 40 گروه ثبت شده و دارای پروانه تئاتر در استان اصفهان فعالیت دارند.

هنر نمایش در استان اصفهان ویژگی های خاص خود را دارد چون این استان مهد تاریخ تئاتر کشور است و اصفهانی ها علاقه زیادی به نمایش به خصوص نمایش های طنز دارند.

نداشتن سالن مناسب و استاندارد برای تمرین، نبود حمایتها، نداشتن بودجه کافی، نبود برنامه ریزی مناسب و موازی کاری نهادهای مختلف و نبود حمایت های کافی از جمله مشکلاتی است که هنرمندان و فعالان این هنر نمایشی این استان با آن مواجه هستند.

عضو شورای سیاست گذاری نظارت بر نمایش استان اصفهان در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: کرونا مشکلی همه گیر در کشور است که بر همه مشاغل و حرفه ها به خصوص هنر تئاتر که یکی از مشاغلی که چهره به چهره با مخاطبش رو به رو است مشکل ایجاد کرده است.

هوشنگ جمشیدیان گفت: در سالن های نمایش همه دور هم جمع شوند یا مدت ها تمرین می کنند تا بتوانند متنی را به اجرا ببرند که این تجمعات در حال حاضر با توجه به توصیه های ستاد پیشگیری از کرونا ممنوع شده و بی تردید رونق کارهای نمایشی چون وابسته به جمع بودن و حضور افراد است تعطیل شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تضعیف کسب و کارهای فرهنگی طی نامه هایی جداگانه به حجت الاسلام والمسلمین مروی، حناچی و فتاح خواستار بخشودگی اجاره بهای اماکن فرهنگی، هنری و رسانه ای کشور شامل کتابفروشی ها، سالن های تئاتر و سینما، گالری ها، دفاتر رسانه ای و موسسات فرهنگی هنری شد.

جمشیدیان با اشاره به اینکه با این حال 27 مارس روز جهانی تئاتر با توجه به مشکلاتی است که گرامی داشته می شود و در فضای مجازی رونق بیشتری در این روزها دارد تصریح کرد: ولی این تعطیلی فرصت خوبی برای هنرمندان است تا بتوانند با مطالعه ، پژوهش و نوشتن آثار خوب نمایشی را آماده کنند .

این استاد رشته تئاتر افزود: تجربه نشان داده است که مشکلات با کمک و همت مردم حل می شود و امیدواریم تا یک ماه آینده بالاخره روند صعودی این بیماری از بین برود و با بهبود همگانی مشاغل به روال عادی خود برمی گردند.

این محقق نمایش گفت: تئاتر هم با توجه به مشکلاتی که دارد دوباره رونق خواهد گرفت و سال خوبی را در این عرصه خواهیم داشت.

جمشیدیان همچنین گفت: جشنواره تئاتر روح الله که قرار بود اسفند سال گذشته برگزار شود به 8 تا 11 خرداد ماه امسال موکول شد و نمایش های که برای اجرا در سالن های اصفهان مجوز گرفتند بعد از اردیبهشت ماه با توجه به وضعیت بیماری کرونا به روی صحنه می روند.

وی همچنین با اشاره اقدام های هنرمندان رشته تئاتر در شاد نگه داشتن مردم در این روزهای کرونا نیز گفت: دوستان هنرمند از طریق فضای مجازی کلیپ های کوتاه طنز می سازند و منتشر می کنند که در نشاط اجتماعی این روزها تاثیرگذار است.

وی با اشاره به بازسازی تالار هنر و افتتاح برخی از سالن های این تالار برای نمایش اظهار داشت: امسال سال پررونقی را در تئاتر استان با توجه به همه مشکلاتی که وجود دارد خواهیم داشت و بعداز شکست کرونا هنرمندان با انرژی مضاعف بازخواهند گشت.

وی افزود: در خانه ماندن، کم تردد کردن ، دوری از اجتماعات و رعایت مسایل بهداشتی توصیه می شود که روند رو به رشد ویروس گرفته و بهبود ی حاصل شود.

مرتضی ریحانی یکی از بازیگران ، کارگردانان و تهیه کنندگان هنر نمایش در اصفهان در گفت و گو با ایرنا افزود: تئاتر اصفهان قدمت زیادی دارد که حتی به دوران قاجار نیز بر می گردد که این اهمیت رشته نمایش را در نصف جهان نشان می دهد.

وی با بیان اینکه این روزها ویروس کرونا بر همه مسائل کشور سایه افکنده است گفت: امیدوارم هر چه زودتر این ویروس از بین برود تا روال عادی جامعه به خصوص برای ما هنرمندان برگردد.

ریحانی با اشاره به روز جهانی تئاتر 27 مارس نیزاظهار داشت: در این روز مشکلات و مسائل مختلف تئاتر کشور بازگو می شود و گرامیداشت آن نه تنها در ایران بلکه کل جهان برگزار می شود.

این بازیگر با اشاره به اینکه ویروس کرونا نمی تواند تئاتر را از این مشکلات که شامل سخت افزاری و نرم افزاری است دور کند افزود: مسائلی نظیر نبود سالن کافی ، بودجه کافی، عدم برنامه ریزی مناسب و موازی کاری دستگاه های مختلف و حمایت از هنرمندان از جمله مشکلاتی است که در این زمینه وجود دارد.

وی همچنین با قدردانی از کادر درمانی کشور در بیمارستانها اظهار داشت: همه باید قدرشناس آنها باشیم و در این زمینه با در خانه ماندن از خود ، خانواده،کادردرمانی و کشورمان محافظت کنیم.

همچنین یک هنرمند دیگر رشته بازیگری تئاتر اصفهان در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: روز جهانی تئاتر برای ما تئاتری ها تلنگری است که این روز های کرونایی را فراموش نکنیم و این روز جهانی گرامی بداریم.

مسیح حیدری با اشاره به کمبودها، مشکلات و نیاز های هنر تئاتر استان اصفهان تصریح کرد: ویروس کرونا نمی تواند مسائل و مشکلات تئاتر دیار نصف جهان را کم رنگ کند و همه مشکلات تئاتر اصفهان بارها و بارها گفته شود ولی هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و همه مسئولان فرهنگی و مرتبط جز شعار دادن های تبلیغاتی چیز دیگری نداشتند.

وی با اشاره به اینکه چراغ تئاتر اصفهان را خود تئاتر ها روشن نگه داشتند تصریح کرد: تئاتر نباید فقط برای تئاتریها باشد بلکه باید مردمی باشد و همه از آن لذت ببرند.

وی مشکلاتی نظیر محل تمرین نمایش، موازی کاری برخی دستگاه های فرهنگی، کمبود سالن نمایش، نبود بودجه کافی برای نمایش، به صرفه نبودن امرار معاش به وسیله تئاتر حمایت نکردن درست مسئولان امر زا از جمله مهمترین مشکلات هنر نمایش در استان عنوان کرد.

حیدری حمایت های بیشتر مسئولان برای نمایش های مردمی و عامه پسند را خواستار شد و افزود: در این برهه از زمان در کشور به دلیل مشکلات اقتصادی وبیماری ها نمایش می تواند لبخند بر لبان مردم خلق کند که این موضوع خود از اهمیت بالایی برخور داراست.

وی با قدردانی از تلاش کادر درمانی کشور برای مقابله با ویروس کرونا اظهارداشت: در خانه بمانیم تا فردا بتوانیم در سالن های نمایش حضور یابیم و شادی را برای خانواده های خود به ارمغان ببریم.درست است که همه سالن های تئاتر اصفهان همانند سایر استان های کشور به دلیل ویروس کرونا تعطیل شد ولی عشق و علاقه اصفهانی ها به هنر نمایش تمام ناشدنی است و هنرمندان این عرصه بعد از شکست کرونا دوباره با هنرنمایی خود خنده بر لبان اصفهانی ها به ارمغان می آوردند.

در سال 1961 میلادی و به پیشنهاد موسسه بین المللی تئاتر (ITI)روز 27 مارس به روز جهانی تئاتر نام گذاری شد و از آن تاریخ تا به امروز، همه ساله در تاریخ بیست و هفتم مارس میلادی در همه نقاط جهان با برگزاری مراسم مختلفی، این روز را گرامی می دارند و متناسب با داشته های آیینی و نمایشی خود جشن هایی را برای معرفی و دعوت مخاطبان به دیدن نمایش های صحنه ای و میدانی برگزار می کنند.

این روز در کشور ما نیز در سال 1395 و در جلسه 783 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم به ثبت رسیده است. با این حال امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا دیگر از این برنامه ها خبری نیست و همه چیز ختم می شود به گرامیداشت این عرصه از طریق فضای مجازی که این خود نیز می تواند یادآور سختی ها و خوشی های صحنه نمایش باشد.

صحنه ای که هر بار بر روی آن می روی و زنده و ر ودرو در مقابل مخاطب قرار می گیری جز عشق ، علاقه ، امید چیز دیگری ندارد و آن وقتی است که انسان از طریق نمایش کم و کاستی ها، مشکلات،مسائل و کمبودها و سایر موضوعات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و اقتصادی را باز گو کند.

سازمان بین المللی تئاتر(ITI)انیستیتو جهانی تئاتر (آی تی آی) برای نخستین بار در سال 1948 از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد ( یونسکو ) و با حضور تنی چند از فعالان، صاحبنظران و کارشناسان هنر نمایش جهان تاسیس شد.

این سازمان به عنوان یک موسسه غیردولتی فعال در زمینه هنرهای نمایشی به صورت مشورتی و انجام فعالیت های مشترک از طرف سازمان های مرتبط با ‘ یونسکو ’ با هدف بسط و توسعه تئاتر به عنوان زبانی جهانی برای انتقال مفاهیم مشترک انسانی در جهان فعالیت خود را آغاز کرد.

هر ساله یکی از شخصیت های بزرگ هنر تئاتر و یا افرادی که به واسطه نام بزرگشان در تمامی شاخه های فرهنگی و هنری تاثیرگذار هستند، متنی را به عنوان پیام روز جهانی تئاتر می نویسند و به سازمان بین المللی تئاتر منتشر می شود.

این مرکز نیز پیام سال تئاتری را به تمام مراکز عضو می فرستد و این پیام پیش از انجام هر برنامه ای برای حاضران قرائت می شود و در بیش از یکصد رسانه دیداری، شنیداری و مکتوب بین المللی منتشر می شود تا عموم علاقه مندان و فعالان این هنر، تلاش خود را برای تحقق آن شعار در نمایش های تولیدی خود به کار برند.

نخستین پیام روز جهانی تئاتر توسط ‘ژان کوکتو’ (Jaean Cocteau) نمایشنامه نویس و کارگردان شهیر فرانسوی در سال 1962 میلادی ایراد شد و طی آن هرساله یکی از شخصیت های بزرگ هنر نمایش و یا صاحب نامان بین المللی عرصه فرهنگ وهنر پیام روز جهانی را منتشر می کنند.

امسال نیز اکبر زنجانپور بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان پیام روز ملی هنرهای نمایشی در کشور به رشته تحریر درآورده است.

که در بخشی از مقدمه آن آمده است:هنرمند تئاتر، با ذهن شاعر و عقل سرخ قدم برمی دارد، هیچ بایدی را برنمی تابد و انسان و این جهان هر لحظه به شکلی درمی آید، نتیجه این هنر و گشت وگذار زندگی ،کشف راز و رمز این حیات است.

انستیتو بین المللی تئاتر شبکه ای از مراکز مختلف در سراسر جهان و شامل 92 مرکز است. هر مرکزی شامل افراد متخصصی فعال در زمینه تئاتر در آن کشور و نمایندگانی از دیگر شاخه های هنرهای نمایشی است. فعالیت های آن در سطوح ملی و بین المللی انجام می شود.

در ایران همه ساله مراسمی با عنوان هفته بزرگداشت تئاتر از تاریخ 9 تا 15 اردیبهشت ماه، به عنوان جشن ‘اردیبهشت تئاتر ایران’ برای بزرگداشت این هنر و هنرمندان آن در سراسر کشور برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کرباسی با اشاره به ارتقای جایگاه کمی و کیفی سینما در زنجان گفت: شاهد این مطلب، اکران همزمان برنامه های پایتخت مانند سیزدهمین جشنواره مستند حقیقت، سی ودومین جشنواره بین المللی فیلم کودک ونوجوان وجشنواره فجر در زنجان بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۱۰

ویژه برنامه نوروزی " تقاطع فرهنگ " رادیو گفت و گو با موضوع بررسی رویدادهای فرهنگی هنری 98 و در ارتباط تلفنی با فاطمه کرباسی مدیرکل مرکز فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به روی آنتن رفت.

کرباسی در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان داشت: گرچه همه مردم سال 1398 با مشکلات مختلفی در سطح کلان درگیر بودند اما خوشبختانه با همراهی و همکاری اصحاب فرهنگ و هنر استان زنجان و حمایت های استاندار و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه ها و طرح های خوبی در استان اجرا شدند.

وی افزود: در نشست اصحاب هنر و هنرمندان استان با معاون سیاسی امنیتی در دهه فجر سال 1398 اعلام شد که می توانیم امسال را سال "احیای هنر و هنرمندان و حمایت از آنها" نام ببریم.

مدیرکل مرکز فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به مهم ترین برنامه های اجرا شده سال 1398 در این استان یادآور شد: یکی از مهم ترین برنامه های ما در سال گذشته که در تمامی شهرستان های زنجان هم اجرا شد برگزاری "هفته فرهنگی و هنری شهرها و شهرستان ها" بود که مرکز صدا و سیمای استان زنجان هم به خوبی آن را پوشش داد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در جهت اشاعه و پیشرفت موسیقی های محلی، سنتی و جهانی در استان صورت گرفت گفت: ما اولین جشنواره موسیقی کودکان را داشتیم که 1500 کودک شرکت کردند.

کرباسی با اشاره به ارتقای جایگاه کمی و کیفی سینما در استان زنجان بیان داشت: شاهد این مطلب، اکران همزمان همه برنامه های کشور در پایتخت مانند برگزاری سیزدهمین جشنواره مستند حقیقت، سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه، سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان و جشنواره فیلم فجر در استان زنجان بود.

وی همچنین در رابطه با وضعیت تئاتر استان زنجان گفت: ما چهارمین جشنواره ملی تئاتر اِل (بچه های ایران) و سی و یکمین جشنواره تئاتر استان را برگزار کردیم و از همه جالب تر اولین همایش گریم، چهره پردازی لباس و عکس در فرهنگ عاشورایی را با استقبال بسیار خوبی به مرحله اجرا در آوردیم.

مدیرکل مرکز فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان همچنین در رابطه با وضعیت فرهنگی استان بیان داشت: برگزاری جشنواره قرآنی فرهنگی هنری ماه رمضان با حضور 15 هزار نفر شرکت کننده و برگزاری نمایشگاه کتاب زنجان در سال 1398 با حضور 280 ناشر کشوری نیز از دیگر اتفاقات فرهنگی مثبت در استان زجان به شمار می روند.

کرباسی همچنین با یادآوری برگزاری دومین "جشنواره داستان نویسی رضوی" به زبان ترکی و آذری افزود: ما در سال 1398 موفق شدیم بخش دوم سینمای خصوصی را افتتاح کنیم و مجدداً یک سینمای سیار را نیز در زنجان ایجاد کردیم، علاوه براین بخش خصوصی هم در حال ساختن یک مجموعه فرهنگی تجاری در شهرستان ابهر است که دو سینما را در این نقطه سامان می دهد.

مدیرکل مرکز فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در پایان این مصاحبه رادیویی مطالعه مجموعه آثار مرحوم حسین منزوی را به مخاطبان رادیو گفت و گو پیشنهاد کرد.

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو