بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 6 فروردین 99
شهرام گیل آبادی طی نامه ای به رئیس جمهور، وضعیت هنرمندان تئاتر را توضیح داد و تقاضای رسیدگی کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، شهرام گیل آبادی در نامه ای به رئیس جمهور در آستانه روز جهانی تئاتر، سخنان خود را عطف به نامه ارسالی به وزیر ارشاد کرد و از جانب خانه تئاتر برای مشاوره و انتقال تجربیات اعلام آمادگی کرد.

مشروح این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر روحانی

ریاست محترم جمهور

با سلام و احترام

عطف به نامه شماره 98/168مورخ 98/12/24 به عنوان وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و رونوشت به حضرتعالی، معاون محترم برنامه ریزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه و... به استحضار می رسانم امسال در تاریخ تئاتر دنیا اولین سالی است که روز جهانی تئاتر همه فعالیت های تئاتری دنیا تعطیل است و احتمال دارد در چند ماه آینده هم این روند ادامه داشته باشد. باتوجه به ارتباطات بین الملل این مجموعه، در دنیا هنرمندان تئاتری مانند تمام مردم کشورها که از تامین اجتماعی و پشتوانه دولتی بهرمند هستند به هیچ وجه دغدغه معاش ندارند؛ چون قبلا برای چنین روزی زیرساخت های لازم را به وجود آورده و به اندازه کافی تقویت کرده اند. اما در کشور ما نه تنها زیرساخت های لازم برای زیست انسانی هنرمندان به وجود نیامده بلکه در حال حاضر با فراگیر شدن بیماری کرونا بیم آن می رود که بسیاری از هنرمندان تئاتر کشور در تامین معاش روزمره خود هم دچار مشکل شوند. جناب آقای رئیس جمهور امروزه تئاتر در کشور ما نه تنها مورد حمایت نیست بلکه اندک پشتیبانی که از آن می شد هم به طرق مختلف دریغ شده است؛ از طلب انباشته گروه های تئاتر از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره کل هنرهای نمایشی تا نداشتن بیمه ایام بیکاری، بیمه از کار افتادگی و... امروز هنرمندان تئاتر حتی به اندازه کارگران شریف مشاغل مختلف هم مورد حمایت انسانی نیستند و حقوق مدنی آنها به وضوح سلب شده است.

از حضرتعالی، دولت محترم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهشمندم به طور روشن برنامه مشخص و حمایتی خود را در این ایام که همه هنرمندان تئاتر مجبور به قرنطینه بدون داشتن حقوق و پشتیبانی اقتصادی هستند اعلام بفرمایید.

امروز در تاریخ اولین روز جهانی تئاتر است که تئاتر تعطیل است و متاسفانه در تمام دنیا خدمات حساب شده ای که به تمام مردم خصوصا هنرمندان تئاتر داده می شود به هیچ وجه تعطیل نیست اما در کشور ما حتی خدماتی که برای مشاغل دیگر در نظر گرفته شده است هم برای اهالی فرهنگ و هنر خصوصا تئاتر تعطیل است.

هنرمندان تئاتر منتظر اعلام برنامه ریزی و اقدامات عاجل و ضربتی شما در برنامه ای کوتاه مدت برای کمک به تامین اقتضائات ایام بیکاری و برنامه میان مدت و دراز مدت شما برای جبران بخشی از ضرر و زیان خود هستند.

بدون شک خانه تئاتر خود را مکلف می داند در کنار هنرمندان تئاتر کشور تا استیفای حقوق حقه خود بایستد و از سویی دیگر برای یاری رساندن به این عزیزان از هیچ تلاشی فروگزاری نکند. این مجموعه صنفی آمادگی دارد برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در هر زمان و موقعیتی در کنار دستگاه های سیاست گذار باشد.

شهرام گیل آبادی

مدیرعامل خانه تئاتر

258245

کد خبر 1368780

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
سال گذشته با وجود مذاکرات ایران و عربستان برای برقراری عمره مفرده و تمایل سعودی ها برای ازسرگیری این سفرها، عمره مفرده برای 6 میلیون زائر در صف انتظار برقرار نشد و عربستان به دلیل شیوع کرونا عمره را برای تمام کشورها متوقف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : شیعه نیوز

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، سفر عمره مفرده پس از تعرض سعودی ها به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده و بهانه تراشی های عربستان برای صدور ویزا به ایرانیان و حتی بازگشت یکی از پروازهای زائران عمره مفرده به کشورمان به بهانه عدم رعایت استانداردهای لازم، به دستور علی جنتی وزیر ارشاد وقت از 24 فروردین ماه سال 94 متوقف شد.

تعطیلی عمره مفرده و توقف یک ساله حج تمتع برای ایرانیان

پس از آن با توجه به فاجعه منا در حج تمتع همان سال و قطع روابط سیاسی ایران و عربستان امیدی به برقراری سفر عمره مفرده نبود، چرا که حتی در سال 95 به دلیل عدم مسؤولیت پذیری سعودی ها و پرداخت غرامت به شهدای مسجدالحرام و منا، ایرانیان به حج تمتع سال 95 مشرف نشدند.

بر همین اساس با توجه به قطع روابط دیپلماتیک دو کشور برپایی عمره مفرده پیگیری هم نشد و مسؤولان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری با توجه به درخواست های زائران حج تمتع با نظر علما اقدام به برقراری حج تمتع در سال 96 کرده و تفاهم نامه حج آن سال را بدون داشتن روابط سیاسی دو کشور با وزیر حج عربستان منعقد کردند. در این تفاهم نامه به عزت، امنیت و کرامت زائران ایرانی توجه ویژه شد و زائران کشورمان در صحت و سلامت به حج تمتع مشرف شدند.

انتظار 6 میلیون ایرانی برای تشرف به عمره مفرده

اما باز هم خبری از برقراری عمره مفرده نبود تا اینکه حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسکر نماینده وقت ولی فقیه در امور حج و زیارت پس از برقراری موفق حج تمتع 95 به لزوم برقراری عمره مفرده اشاره کرد و گفت: حدود 6 میلیون ایرانی در نوبت عمره مفرده هستند و ما در حال مذاکره برای ازسرگیری عمره مفرده هستیم.

پس از این سخنان با توجه به موضع گیری برخی علما و همچنین ناراحتی خانواده شهدای منا به دلیل عدم رسیدن به نتایج مطلوب و حتی پرداخت غرامت به آن ها از سوی سعودی ها، از این ادعا معترض شدند و پس از چند ماه مجدد حجت الاسلام قاضی عسکر خاطر نشان کرد که برای برقراری عمره مفرده باید منتظر نظر مقامات کشور باشیم.

آمادگی ایران برای برقراری عمره مفرده در سال 98

نوسانات برپایی و عدم برپایی عمره مفرده همچنان ادامه داشت و امسال با روی کارآمدن حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، همچنان روند برقراری عمره مفرده پیگیری شد و در جلسات متعددی به این امر اشاره شد تا جایی که حتی حجت الاسلام نواب در جمع روحانیون کاروان های استان های آذربایجان غربی و شرقی از اراده قوی در راه اندازی مجدد عمره مفرده به صورت محدود خبر داد و گفت: دلیل این محدویت فراهم نبودن زیرساخت های ارتباطی بین دو کشور ایران و عربستان است که امیدواریم این مشکل در آینده نزدیک برطرف شود و شاهد حضور زائران بیشتری در سرزمین وحی باشیم.

تمایل عربستان برای حضور عمره گزاران ایرانی/ پذیرش طرف سعودی با دو شرط ایران برای برقراری عمره مفرده

پس از اینکه مسؤولان دو کشور در ایام حج تمتع برای برقراری عمره مفرده مذاکراتی داشتند و شرایط ایران در این جلسات مطرح شد، طرف سعودی تمایل زیادی برای از سرگیری سفر ایرانیان به عمره مفرده نشان داد و به نظر می رسید که برگزاری عمره مفرده در سال 98 پس از چهار سال وقفه از سر گرفته شود. به طوری که پس از مکاتبات بسیار طرف سعودی از پذیرفته شدن دوشرط ایران خبر داد و علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت نیز اعلام کرد که تا زمانی تمامی شروط ایران پذیرفته نشود، عمره مفرده برقرار نخواهد شد.

تضمین عزت و کرامت و امنیت زائران ایرانی و حضور مسؤولان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در زمان عمره در عربستان و لغو قوانین سختگیرانه برای ورود اتباع عربستانی به ایران از شروط ایران برای برقراری عمره مفرده بود که دو شرط نخست مورد قبول طرف سعودی قرار گرفت.

زیرساخت های برقراری عمره آماده شده است

با این روند اخبار قوت گرفتن برقراری عمره مفرده منعکس شد و بسیاری منتظر برپایی عمره مفرده تا نیمه دوم سال گذشته بودند تا جایی که حتی اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت به آماده شدن زیرساخت های برقراری عمره مفرده برای ایرانیان خبر داد.

نبود روابط سیاسی بین ایران و عربستان و عدم تمایل وزارت خارجه به برقراری عمره

اما با توجه به نبود روابط سیاسی بین ایران و عربستان، وزارت خارجه کشورمان چندان تمایلی به برقراری عمره مفرده نشان نداد و نبود زیرساخت های لازم برای حمایت از عمره گزاران را نیز دلیل این امر عنوان کرد.

بسته شدن درهای ورودی مسجدالحرام و تعطیلی عمره مفرده برای تمامی کشورها

البته در جلسات خصوصی مسؤولان و مقامات کشور نیز با توجه به وضعیت عربستان برقراری عمره مفرده را به صلاح کشور و زائران ندانستند. همچنین اواخر سال گذشته یعنی اسفندماه با شیوع ویروس کرونا در منطقه، عربستان اقدام به ضدعفونی روزانه مسجدالحرام کرد.

پس از مدتی کوتاه سفر عمره برای تمامی کشورها تعطیل شد و حتی سعودی ها برای جلوگیری از شیوع این ویروس دور تا دور کعبه را به نرده هایی به ارتفاع دو متر مسدود کردند، اما پس از مدتی این نرده ها را برداشته و تعداد انگشت شماری از زائران اجازه زیارت خانه خدا را کسب کردند.

زیرساخت های برقراری عمره آماده، اما عمره متوقف شد

بر همین اساس، سال گذشته هم امکان برقراری عمره مفرده برای ایرانیان فراهم نشد و این امر موجب شد تا 6 میلیون زائر همچنان با گذشت بیش از 4 سال در صف انتظار برای برقراری عمره مفرده باشند.

به گزارش فارس، سال گذشته خانه خدا که در هر لحظه هزاران زائر از نزدیک به طواف می پرداختند و یک لحظه هم خالی از زائر نبود، تعطیل و خالی از زائر شد.در طول تاریخ پس از طوفان نوح و فروکش شدن آب، کعبه مورد طواف و زیارت بود. سپس در سیل ام نهشل در دوران خلیفه دوم، از آن پس در حمله حجاج به مکه در دوران ابن زبیر، سپس در سیل 1038 هجری ودر دوران سلطان مراد عثمانی، آنگاه در دوران حمله به مسجدالحرام از سوی جهیمان العتیبی در سال 1358 شمسی واکنون که کعبه خالی از طواف کنندگان شده است. بنابراین، رخداد کنونی، ششمین حادثه ای به شمار می آید که کعبه از زائر تهی شده است.

انتهای پیام /

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه آموزش کاروان های حج تمتع از 15 فروردین ماه آغاز می شود، گفت: با توجه به شیوع کرونا در کشور و لزوم عدم خروج از منازل، سعی داریم آموزش های حج را به صورت غیرحضوری برگزار کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ سایت های دیگر : اکو فارس الف وارث شیعه نیوز

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، نام نویسی حج تمتع سال 99 از نهم اسفندماه از طریق سامانه رزرو سازمان حج و زیارت آغاز شد که در مرحله نخست دارندگان فیش حج تمتع تا پایان فروردین 86 در اولویت نام نویسی برای تشرف به حج تمتع بودند و از 21 اسفندماه نیز دارندگان فیش های حج تمتع تا نیمه اردیبشهت 86 به عنوان زائران ذخیره امکان نام نویسی داشتند که تا پایان سال گذشته حدود 50 هزار زائر اقدام به نام نویسی برای تشرف به حج تمتع سال 99 کردند.

همچنین با توجه به اهمیت جلوگیری از شیوع کرونا، سازمان حج و زیارت پرداخت هزینه حج تمتع را به صورت غیرحضوری برنامه ریزی و مهلت 72 ساعته برای ثبت نام قطعی و تحویل گذرنامه به مدیر کاروان ها را لغو کرد، به طوری که مقرر شد مدیران کاروان ها در زمان تعیین شده به زائران زمان تحویل مدارک را اعلام کنند تا از تجمع خودداری شود.

همچنین در جلسه نشست شورای مدیران بعثه مقام معظم رهبری حجت الاسلام سیدحسین رکن آبادی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری اعلام کرد: آموزش زائران کاروان های حج تمتع از 15 فروردین ماه آغاز خواهد شد.

پس از اعلام مسؤولان بعثه مقام معظم رهبری درباره برگزاری آموزش های زائران کاروان های حج تمتع، شیوع ویروس کرونا در بین زائران خانه خدا موجب نگرانی برخی از خانواده ها شد.

بر همین اساس، اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به برنامه ریزی برای برپایی حج تمتع سال 99، اظهار داشت: تاکنون بسیاری از ظرفیت کاروان های حج تمتع امسال تکمیل شده و حدود 30 درصد ظرفیت ها باقی مانده است.

وی با بیان اینکه در صورت عدم تکمیل ظرفیت کاروان ها از نیمه فروردین ماه اولویت های دیگری برای اعزام به حج تمتع اعلام می شود، گفت: آموزش کاروان های حج تمتع از 15 فروردین ماه آغاز می شود که البته با توجه به شیوع کرونا در کشور و لزوم عدم خروج از منازل، سعی داریم آموزش های حج را به صورت غیرحضوری برگزار کنیم.

رضایی با اشاره به اینکه در صورت مهار نشدن کرونا تا روزهای آینده به منظور جلوگیری از شیوع این ویروس جلسات آموزشی زائران خانه خدا به صورت غیرحضوری یا از طریق رسانه ملی انجام می شود، خاطرنشان کرد: در صورتی که شرایط برای برگزاری جلسات حضوری مهیا نباشد، آمادگی داریم که این جلسات برای زائران از صداوسیما آموزش داده شود.

به گزارش فارس، امسال 87 هزار و 500 ایرانی به حج تمتع مشرف می شوند که البته اعزام زائران به حج تمتع برخلاف برخی شایعات منتشر شده در فضای مجازی برقرار است و طرف سعودی با وجود تعطیلی عمره، درباره حج تمتع تصمیم جدید اتخاذ نکرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
در شرایطی که سالن های تئاتر و سینما همچنان در تعطیلی به سر می برند، تعدادی از اهالی تئاتر بر تشکیل یک نظام صنفی و باز شدن راه گفت وگو و مذاکره با مسئولان برای پیدا کردن راه حلی در جهت جبران خسارت های ناشی از تعطیلی سالن ها در روزهای کرونایی تاکید دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین آمد خبر

به گزارش ایسنا، بیش از یک ماه از تعطیل شدن سالن های سینما و تئاتر در پی شیوع ویروس کرونا در کشور می گذرد. به گفته بعضی تئاتری ها، شاید بشود سینما و تئاتر را اولین مشاغلی دانست که به طور رسمی و جدی توسط دولت تعطیل شدند. در تمام این روزها نگرانی زیادی از سوی هنرمندان و صاحبان سینماها و تماشاخانه های تئاتری وجود داشت که برهمین اساس در سینما کمیته ای توسط سازمان سینمایی تشکیل شد تا به بررسی مشکلات و خسارت های تعطیلی اجباری سینماها به سالن ها و دیگر مشاغل وابسته بپردازد. در این راستا قرار شد برای هر پرده سینمایی در سینماهای خصوصی مبلغ 10 میلیون تومان وام داده شود تا هزینه های جاری و فوری آن ها در شب عید پرداخت شود.

البته اینکه این رقم چقدر مورد رضایت سینماداران بود و اینگونه اقدامات و نیز برنامه اکران سال جدید تا چه زمانی پیش بینی شده در جای خود قابل بحث است، اما حداقل در ظاهر و هر چند اندک پیگیری هایی صورت گرفت، در حالی که در تئاتر تقریباً همه چیز در سکوت و بی خبری می گذرد.

در هفته های اول تعطیلی تئاتر، بسیاری از مدیران تماشاخانه های خصوصی از توقف اجراها ابراز نگرانی می کردند و بر ضرورت حمایت دولت تاکید داشتند، چرا که آن ها نیز مانند سینماداران در پرداخت حقوق و هزینه های جاری شب عید مانده بودند و البته به مشکلاتشان باید اجاره سالن و کنسل شدن اجراهای ماه های آینده را هم اضافه می کردند. کار برای بعضی از این تماشاخانه ها چنان سخت شد که اعلام کردند در آستانه ورشکستگی قرار دارند.

در این راستا جلسه ای میان مدیرکل وقت هنرهای نمایشی و مدیران تماشاخانه ها برگزار شد و شهرام کرمی - مدیر کل وقت اداره هنرهای نمایشی - قول حمایت را به آن ها داد اما مدت زمان زیادی نگذشت که خودش به دلایلی که آن ها را سختی کار و مسائل مالی عنوان می کرد، از سمت خود استعفا کرد و در فاصله چند روز بعد قادر آشنا به جای او منصوب شد که البته تاکنون صحبت جدی و پیگیری خاصی برای رسیدگی به وضعیت گروه ها و سالن های تئاتر از سوی این مدیر جدید دست کم همانند آنچه در سینما رخ داده، رسمی و رسانه ای اعلام نشده است، جز پیامی برای روز ملی تئاتر که در آن بر پایبندی به منع گردهمایی برای کنترل شیوع ویروس کرونا تاکید کرده است.

از آنجا که بسیاری از گروه ها و تماشاخانه های تئاتری از مدت ها قبل برنامه ریزی کرده بودند تا همانند چند سال گذشته، از هفتم فروردین و همزمان با روز ملی هنرهای نمایشی اجراهای خود را در سال جدید آغاز کنند، با ادامه دار بودن تعطیلی بر نگرانی و بلاتکلیفی آن ها افزوده شده و به دلیل آنکه از سوی دستگاه متولی هم اقدام عملی که این گروه ها در جریانش باشند اتفاق نیفتاده، چند نفر از تئاتری ها شب گذشته در یک هم اندیشی مجازی شرکت کرده و نقطه نظراتی را درباره برون رفت از این وضعیت و انتظار از دولت مطرح کردند.

میثم عبدی، داوود نامور، شاهین چگینی و مهدی کوهیان از جمله کسانی بودند که به عنوان بازیگر، کارگردان، مدیر سالن و حقوقدان در یک گفت وگوی زنده موضوع هایی را مطرح کردند که به بخشی از آن ها در این گزارش اشاره می شود.

از جمله بحث های مطرح شده، به نبود امنیت شغلی اصحاب فرهنگ و هنر و استقرار نداشتن یک نظام صنفی باید اشاره کرد که این افراد معتقد بودند اگر هر دو این ها الان وجود داشت، بخش زیادی از مشکلات هنرمندان با تعطیلی پیش آمده قابل مرتفع شدن بود.

مهدی کوهیان در این باره به برنامه ششم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: در سال 95 دولت 6 ماه وقت داشته تا صندوق بیمه بیکاری را راه اندازی کند ولی این اتفاق آنطور که باید عملی نشده است. ضمن اینکه وقتی دولت خودش سینما و تئاتر را تعطیل کرده باید در قبال آن ها مسئولیت هم داشته باشد.

در این باره به تشکیل کمیته در سازمان سینمایی و پیگیری حسین انتظامی برای جلوگیری بیشتر از صدمات وارد شده اشاره شد که در تئاتر نتایج مشابهی وجود نداشته است.

همچنین نامور اشاره کرد، اوایل اسفند سال 98 با شهرام کرمی جلسه ای برگزار کردند که دیگر خبری نشد و اگرچه نامه ای هم به معاونت هنری نوشته شده اما هیچ پیگیری از سوی معاونت صورت نگرفته است.

شاهین چگینی هم با اشاره به اینکه به واسطه شیوع ویروس کرونا برخی اتفاقات و کمبودها پررنگ تر شدند گفت: تئاتر یک نظام صنفی ندارد و از بازیگران و دیگر هنرمندان گرفته تا آموزشگاه ها و تماشاخانه ها همه در پراکندگی هستند. البته یک خانه تئاتر داریم ولی نمی دانیم در این موقعیت چه کار می کند. پس به نظر می رسد بهتر است همه اصناف جمع شوند و از حوزه های مختلف کنار هم قرار گیرند تا در قالب یک شورای عالی صنفی تئاتر مطالبه گری کنیم چون این خلأ به شدت وجود دارد و همه سردرگم هستیم.

او افزود: راه قانونی و مناسب برای پیگیری مشکلات گفت وگو و مذاکره عنوان می شود اما چه کسی باید جلو برود و این وظیفه را بر عهده بگیرد؟ این وظیفه ای است که شاید خانه تئاتر باید داشته باشد، اما کاری نمی کند، پس حتما باید نظام صنفی راه بیاندازیم. همین الان 2431 هنرمند در ماه های اسفند و فروردین قرار بود در تماشاخانه ها به اجرای تئاتر بپردازند که همگی بیکار شدند ضمن اینکه بیش از 50 درصد صندلی های مربوط به تماشاگران تئاتر در 16 تماشاخانه خصوصی مستقر است و این ها همه بر لزوم پیگیری این موضوع تاکید دارد.

در این گفت وگو همچنین عنوان شد که وقتی از طرف خانه تئاتر یک نامه سرگشاده به وزیر نوشته می شود، باید انتظارات عملی خواسته شود، نه اینکه نامه به گونه ای باشد که انگار برای تبلیغ است. بر این اساس نبود یک نهاد صنفی قابل اعتماد بیش از هر چیز احساس می شود.

ناگفته نماند که تماشاخانه های خصوصی تنها قشر خسارت دیده تئاتر نیستند و بسیاری از گروه های نمایشی علیرغم هزینه های زیادی که برای تولید اثرشان صرف کرده بودند شاید تا ماه های طولانی قادر به اجرای کار خود نباشند و مشخص نیست از بودجه حمایتی تئاتر برای آن ها هم حمایتی در نظر گرفته می شود یا خیر. بویژه آنکه در 26 اسفند جلسه ای در معاونت هنری درباره آسیب های اقتصادیِ تعطیلی فعالیت های هنری به دلیل شیوع ویروس کرونا و چگونگی و امکان ترمیم آسیب ها تشکیل شد، اما جزئیاتی از نتایج اجرایی و عملیاتی آن منتشر نشده و با آنچه در این هم اندیشی مطرح شد حتی به نظر می رسد به اطلاع مدیران تماشاخانه ها نیز نرسیده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی ایران از زیان بیش از 2 میلیاردی تماشاخانه های خصوصی تئاتر در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا ، نخستین هم اندیشی مجازی مدیران تماشاخانه های خصوصی با موضوع بررسی مشکلات و اثرات شیوع ویروس کرونا در تعطیلی تولید و اجرای تئاتر از ساعت 21 روز چهارم فروردین در فضای اینستاگرام برگزار شد.

شاهین چگینی رئیس انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی ایران در جریان این نشست گفت: پس از محاسبات اولیه جلساتی با شهرام کرمی مدیر سابق اداره کل هنرهای نمایشی داشتیم و توانستیم مصوبه ای را در ستاد کرونا به تأیید برسانیم .

وی بیان کرد: در جریان این مصوبه مقرر شد تا به تماشاخانه های خصوصی به میزان یک یا دو ماه اجاره سالن پرداخت شود که رقم ناچیزی برای سالن دارها محسوب می شد اما این مصوبه تنها مربوط به تماشاخانه ها می شود و گروه های نمایشی و هنرمندان که از این وضعیت متضرر شده اند، سهمی از آن نمی برند که این امر به دلیل فقدان نظام صنفی است.

چگینی با اشاره به اینکه اهالی تئاتر، جامعه ای بزرگ، گسترده و پراکنده هستند، افزود: ویروس کرونا نشان داد که نظام صنفی قوی در هنرهای نمایشی نداریم، مطالبه گری در مسیر درستی اتفاق نمی افتد و خانه تئاتر هم مطالبه اعتراضی مناسب و قابل اجرایی ندارد؛ هر بخشی از تئاتر باید دارای انجمن صنفی باشد و رئسای آنها نیز شورایی را تشکیل دهند تا بتوانند به خوبی مطالبه گری کنند.

وی درباره میزان آسیب به تماشاخانه های خصوصی تئاتر گفت: 16 تماشاخانه عضو انجمن تماشاخانه های خصوصی دو هزار و 800 صندلی دارند که 50 درصد خدمات تئاتر را شامل می شود؛ میزان دقیق خسارت وارد آمده در اسفند ماه دو میلیارد و 651 میلیون تومان است؛ این رقم، اجاره سالن، حقوق 170 پرسنل و دو هزار و 431 هنرمند را شامل می شود.

چگینی با تاکید بر اینکه نامه هایی ارسال کرده ایم اما پاسخی به آنها داده نشده است گفت: اگر حمایتی از سمت دولت انجام نشود نه تنها سالن ها متحمل زیان شده بلکه این آسیب زنجیروار منتقل می شود و بخش های دیگر را نیز درگیر خواهد کرد.

داوود نامور مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو نیز با بیان اینکه اجاره سالن ها مشمول رقم بالایی است عنوان کرد: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند زیان قابل توجهی را شامل میشود.

وی افزود: تاکنون تماسی با ما گرفته نشده و حتی حالی از ما پرسیده نشده و برای ضد عفونی کردن سالن ها نیز پیگیری خاصی از سمت مسئولین صورت نگرفته است.

وی افزود: با تداوم این شرایط، ادامه مسیر در بخش خصوصی هموار نیست و با مشکلات بسیاری مواجه هستیم؛ در برنامه ششم توسعه قوانینی درباره ایجاد امنیت شغلی برای اصحاب فرهنگ و هنر و ایجاد صندوق بیمه بیکاری وجود دارد که تاکنون اجرایی نشده و لزوم پیگیری های بیشتر در این زمینه محسوس است.

وی خاطرنشان کرد: ما نیز همانند سینما به کمیته ای برای پیگیری مطالبات خود نیاز داریم تا در قالب مذاکرات جدی به راهکار مناسبی دست پیدا کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
محمد رحمانیان نوشت: اینکه مدیرکل جدید هنرهای نمایشی نخستین پیامش را با شعری یگانه از شاعری بزرگ که تمامی عمرش را با سانسور جنگید آغاز می کند می تواند نوید خوبی برای جامعه تئاتری ایران باشد که دور باد تیغ جزم اندیشی از نمایش و نمایشنامه نویسی ایران.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ سایت های دیگر : خبر آنلاین

به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از اینکه امروز پیامی از سوی قادر آشنا مدیرکل جدید هنرهای نمایشی خطاب به اهالی تئاتر برای تبریک روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد ، محمد رحمانیان پیام او را نوید خوبی برای جامعه تئاتری ایران توصیف کرد.

مهتاب نصیرپور به نقل از محمد رحمانیان در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

اینکه مدیرکل جدید هنرهای نمایشی نخستین پیامش را با شعری یگانه از شاعری بزرگ که تمامی عمرش را با سانسور جنگید آغاز می کند می تواند نوید خوبی برای جامعه تئاتری ایران باشد که دور باد تیغ جزم اندیشی از نمایش و نمایشنامه نویسی ایران... ما هم با شما و شاملویی بزرگ هم سخنیم آقای آشنا که؛ وطن کجاست که آواز آشنای تو چنین دور می نماید؟/ خطابه آسان در امید/ احمد شاملو...

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
پروژه ساماندهی جداره های تاریخی و کف سازی معابر پهنه فرهنگ و هنر رودکی با تکمیل عملیات سنگفرش خیابان استاد شهریار و انسداد این مسیر برای اتومبیل ها، وارد فاز تازه ای شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، همزمان با روزهای پایانی سال 98 پروژه ساماندهی جداره های تاریخی و کف سازی معابر پهنه فرهنگ و هنر رودکی با تکمیل عملیات سنگ فرش خیابان استاد شهریار و انسداد این مسیر برای اتومبیل ها وارد فاز تازه ای شد. این در حالی است که از ماه های گذشته عملیات سنگ فرش ضلع جنوبی خیابان استاد شهریار که منتهی به تالار وحدت و ساختمان های تابعه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می شد به اتمام رسید و اتومبیل ها فقط مجاز به تردد از ضلع شمالی خیابان بودند.

این در حالی است که با اتمام عملیات سنگ فرش در روزهای گذشته، این محدوده از خیابان استاد شهریار تهران نیز برای عبور اتومبیل ها مسدود و عملا به عنوان یک پیاده راه برای مخاطبان تالارهای حافظ، فردوسی، هنرستان موسیقی دختران، چند واحد مسکونی، بوستان رازی، چند واحد دانشگاهی (در ضلع شمالی) و تالار وحدت، تالار رودکی و ساختمان معاونت هنری (در ضلع جنوبی) قابل بهره برداری است.

تاخیر در عملیات عمرانی تکمیل سنگ فرش خیابان شهریار تهران در قالب پروژه پهنه فرهنگ و هنر رودکی پیش از این مشکلاتی را برای عابران و تماشاگران ایجاد کرده بود که با برداشتن موانع مربوط به عملیات ساختمانی پروژه و تکمیل آن، خیابان شهریار عملا تبدیل به یک پیاده راه شده است.

یاسر جعفری معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران مرداد ماه سال 98 و در روزهای منتهی به آغاز این پروژه پرهزینه و زمان بر، طی گفتگویی درباره ساماندهی جداره های فرهنگی تاریخی پهنه فرهنگ و رودکی توضیح داده بود: با توجه به اینکه از اواسط سال گذشته مدیریت احیا و مرمت پهنه رودکی با تاکید کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران برعهده سازمان زیباسازی قرار داده شده، جلسات متعدد با 11 سازمان مسئول در این طرح برگزار و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است. در حال حاضر مناسب سازی کالبدی بناهای تاریخی و واجد ارزش در این محدوده در حال انجام است و طبق برنامه ریزی های انجام شده برای احیای پهنه فرهنگ و هنر رودکی، دو گام ساماندهی جداره های تاریخی واقع در این محدوده و همچنین کف سازی معابر آن به ویژه خیابان شهریار به عنوان ورودی شرقی پهنه رودکی از مقابل تالار وحدت تا محدوده تئاتر شهر در دستور کار قرار گرفت

موضوع پهنه فرهنگ و رودکی از جمله طرح ها و پروژه هایی است که سال گذشته در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفت که این مجموعه شهرداری تهران را مکلف به انجام اقداماتی کرده است.

پهنه فرهنگی رودکی از شمال به خیابان انقلاب، از جنوب به خیابان نوفل لوشاتو، از شرق به خیابان حافظ و از غرب به خیابان حضرت ولی عصر (عج) منتهی می شود که در آن 38 ساختمان تاریخی و ارزشمند شناسایی شده به همین دلیل مرمت و پیرایش شهری برای این محدوده در دستورکار قرار گرفته است. این پهنه با همکاری شهرداری منطقه 11، سازمان زیباسازی شهر تهران، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی به عنوان یک گذر فرهنگی- هنری در تهران راه اندازی خواهد شد.

کد خبر 4884474

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک هنرمند نقاش با بیان اینکه تولیدات هنری در قالب تصویر متحرک و یا فیلم های کوتاه علمی ابعاد بیماری کرونا را ساده و هنری به جامعه انتقال دادند، گفت: جامعه هنری می تواند با همکاری وزارت بهداشت تولیدات مفید و اثر بخشی در این زمینه داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، فراگیری بیماری کوووید-19 در کشور ترس و نگرانی شدیدی را در بین مردم بوجود آورده است، بیماری که تنها 2 درصد از مبتلایان به آن می میرند؛ اما اضطراب ناشی از کرونا سبب خانه نشین شدن مردم شده است ، جامعه هنری از میان اقشار تاثیر گذار بر اجتماع توانایی امید آفرینی بیشتری در این شرایط میان مردم دارند و می توانند با خلق اثر هنری به عبور از بحران کم کنند؛ اگرچه بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری برای پیشگیری از شیوع کرونا تا اطلاع ثانوی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل شده اند و هنرمندان هم امکان فعالیت چندانی ندارند اما باید صبور بود و منتظر ماند تا کشور از این شرایط به سلامت عبور کند، اضطراب اجتماعی ناشی از کرونا در مان مردم و وظیفه هنرمندان در ایجاد امید در جامعه را با حجت امانی هنرمند نقاش به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آی

در شرایط فعلی که جامعه نگران بیماری مثل کرونا است هنرمند برای ایجاد امید در جامعه چه وظیفه ای دارد؟

از نظرگاه شخصی هنر مندان دیدگاه ها و اندیشه های متفاوت و مختص خودشان را دارند بنابراین هر هنرمندی با روش خاص خود و نحوه ارایه می تواند روحیه امید را در جامعه بدمد،هنرمندان عرصه موسیقی می توانند با تولید موسیقی های فرح بخش انفرادی بواسطه رسانه های اجتماعی با مردم به اشتراک بگذارند شاعران با گزینش کلمات در قالب های متنوع می توانند روحیه امید را جان دوباره ببخشند کما اینکه تاثیر این اقشار در جریان های انقلاب ، جنگ و ... دیده شده است و هنرمندان حوزه های دیگر نیز به همین صورت هنر شاد که به نظر من از ضروریات جامعه معاصر بخصوص هنر خاورمیانه است که همواره مامن جنگ و ترور و خشنونت بوده است.

هنرمند با چه ابزاری به ایجاد نشاط،در جامعه کمک می کند ؟
هنرمندان امروزه بایسته است به رسانه های جدید دسترسی داشته باشند و بتوانند با واسطه کمتری با مخاطبان خود ارتباط بر قرار کنند، بنابراین دانش برقراری ارتباط و تعامل با مخاطبان از راههای جدید و امروزی امری مهم است همانطور که ضرورت آن با توجه به مساله کرونا بسیار احساس شد.

برای برون رفت از چالش کرونا مسئولیت بخش هنر چیست؟
بخش هنر بطور پیش بینی نشده نسبت به این مساله واکنش نشان داد که گاه جنبه طنز به خود گرفت که از نظر شخصی هیچ مشکلی ندارد اما معتقدم اگر زبان طنز انتخاب می شود باید متناسب با آن قالب هنری را انتخاب نمود تا مرز مشخصی داشته باشد، اما در کنار تولیدات بی محتوا و سرسری، برخی تولیدات هنری در قالب تصویر متحرک و یا فیلم های کوتاه با زبان علمی ابعاد این بیماری را ساده و هنری به جامعه و مخاطب عموم انتقال دادند از طرفی بخش هنری می توانند با همکاری وزارت بهداشت تولیدات مفید تری داشته باشند که از نظر محتوی نیز اثر بخش باشد.

در این شرایط که رویدادهای هنری تعطیل شده اند دولت چگونه باید از هنرمندان حمایت کند؟

در این شرایط که به نوعی رویدادهای هنری تعطیل شده اند نیازمند برنامه است چرا که در جهان سیاسی که زندگی می کنیم ممکن است از این دست حوادث حیات هنری هنرمندان را به مخاطره بیاندازد بویژه هنرمندانی که مستلزم حضور در اجتماعات هستند، با این تجربه پیشنهاد می شود دولت با طرحی از تولیدات هنرمندان حمایت کند البته که بسیاری از هنرمندان همواره مورد حمایت نبوده اند و بخش خاصی بیشتر بهره مندند ازین رو می توان برنامه ای پیش بینی کرد که شامل اکثریت باشند، دولت می تواند با حمایت هنرمندان و تدبیر سیاست های اقتصادی در قالب بنگاههای اقتصادی زود بازده هنری هنرمندان را به سمت بازارهای آنلاین ترغیب کنند.

وظیفه متولیان امر هنر در قبال جامعه هنری که در این شرایط متضرر شده اند چیست؟

بحث دیگری که شایسته است مورد توجه متولیان امر هنر در کشور قرار گیرد احیاء بیمه هنرمندان است که در شرایط اضطرار بتواند سلامت هنرمندان را در حوزه درمان یاری کند امید است متولیان با درک حساسیت های هنرمندان و گاه مناعت طبع آنان برنامه ای شایسته در جهت جبران خسارت این گونه بلایا پیش بینی شود، در پایان یاد آوری می کنم که درست است که کرونا آمد جمله غم های دگر ببرد اما همچنان بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله و ... بلایای غیر طبیعی از جمله سرقت و عدم رعایت حقوق مالکیت فکری هنرمندان را همچنان تهدید می کند.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رضا مهدوی درمورد وضعیت موسیقی در سال 98 معتقد است که میزان پیشرفت حوزه موسیقی نیازمند پژوهش است، اما به طور قطع ما هرساله در حوزه موسیقی شاهد پیشرفت بودیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

شعار سال: رضا مهدوی درمورد وضعیت موسیقی در سال 98 معتقد است که میزان پیشرفت حوزه موسیقی نیازمند پژوهش است، اما به طور قطع ما هرساله در حوزه موسیقی شاهد پیشرفت بودیم.

رضا مهدوی، کارشناس موسیقی، در رابطه با وضعیت موسیقی کشور در سال گذشته و اینکه این عرصه چه پیشرفت هایی را کسب کرده اظهار داشت: نمی توانیم سال به سال پیشرفت هنر و موسیقی را بررسی کرد و همانند کارخانه ای نیست که تولیدی داشته باشد و درآخر خروجی آن را بررسی کنیم. هنر در مرور زمان خود را نشان می دهد، اما می توانیم بگوئیم آثار درخشانی بر تولیدات سال های گذشته افزون شده است. میزان پیشرفت در عرصه موسیقی نیاز به پژوهش دارد و کسی نمی تواند بگوید که ما چقدر موفق و یا ناموفق بودیم، اما آنچه که مسلمِ این است که ما هر سال پیشرفت هایی را به لحاظ تولید آثار شاهد هستیم، اما نمی توانیم این ادعا را داشته باشیم که به لحاظ کیفی این پیشرفت ها مورد تایید است.

او در مورد میزان اثر گذاری موسیقی در حال و احوال مردم و جامعه بیان داشت: موسیقی در همه نوع شرایطی می تواند روحیات مردم را تلطیف، تشدید، نهادینه و یا حتی جهت دار کند. در تمام ملت ها موسیقی منشا اثر بوده است و این اثر می تواند منفی و یا مثبت باشد کشور ما یک کشور استثنایی است و دارای قومیت ها، زبان، آئین و لهجه های مختلف از زمان گذشته تا کنون بوده و همگی تحت زبان معیار تلاش کردند تا وحدت ملی را حفظ کنند. در زمان های مختلف موسیقی دانان همراه است البته که این همراهی دو وجهه دارد یک بخش سفارش از سمت نهاد های حاکمیتی است و بخش دیگرش به صورت خودجوش از سوی موسیقیدانان اتفاق می افتد که هنرمندان باید انگیزه بگیرند و تلاش کنند تا اثری را خلق کنند که بتواند حال مردم را دگرگون کند.

مهدوی درمورد تعدد خواننده و فرم در صنعت موسیقی کشور تاکید کرد و گفت: قطعا فراوانی ها باعث رشد و توسعه می شوند و این باعث تعدد باعث می شود تا مردم حق انتخاب پیدا کنند و زمانی که گونه های مختلف موسیقی وجود دارد هر هنرمندی براساس توانایی خود تلاش می کند و این فراوانی باعث تلطیف گوش های مردم می شود و آن ها می توانند خودشان انتخاب کنند و هنگامی که گونه های مختلف را محدود کنیم باعث خسته کردن شنوندگان می شویم. باید امروزه ضمن قدردانی از تعدد سبک ها و خوانندگان تلاش کنیم تا تمامی این نوع و گونه های موسیقی به گوش مردم رسانده شود.

این کارشناس موسیقی در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری کنسرت ها و برنامه ریزی درست برای آن ها باز می گردد به وزارت فرهنگ ارشاد و دفتر موسیقی که باید نظارت دقیق درباره موسسات و شرکت هایی که بنیان گذار و برگزار کننده و حامی مالی و معنوی هستند و هر زمانی که بخش خصوصی خواست راهی و مسیری را کج برود و به آئین ها، ملیت و دیانت لطمه وارد کند تذکر دهد و مراقبت کند. این موضوع که برخی از شرکت ها و موسسات ورود پیدا می کنند و بعضی از هنرمندان را تحت سیطره خود قرار می دهند در جایی این حق طبیعی آنان است چرا که آن ها سرمایه گذاری می کنند باید به لحاظ مالی و معنوی برداشت هایی نسبت به سرمایه گذاریشان داشته باشند. طبیعتا یک شرکت هم زمانی که برای هنرمندی هزینه می کند درواقع از جیب شخصی خود هزینه پرداخت می کند و ما به ازای آن قصد کسب سود را دارد و این اقتصاد حلال و درست است، اما درجایی مشکل به وجود می آید که خط و خطوطی و به سمت حرکت های مافیایی کشیده می شود و بخش خصوصی به پشت صحنه بخش دولتی وصل می شود و مانع فعالیت و رشد هم صنف های خود و دیگران می شوند اینجا محل اشکال است که نهاد حاکمیتی باید ورود پیدا کند و اجازه به رخ دادن چنین اتفاقی ندهد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: 4 فروردین 1399، کدخبر: 974233 ، www.borna.news

لینک خبر :‌ شعار سال
براساس اطلاعاتی که مدیران دو سایت معتبر فروش بلیت کنسرت ارائه کرده اند، موسیقی ایران در ماه اسفند متحمل خسارتی حدود 100 میلیارد ریال شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم تیتر برتر

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ اپیدمیِ کرونا آسیب های جدی به اقتصاد کشورهای درگیر با این ویروس وارد کرده است. چین و ایران و اکنون هم اروپا به شدت تحت تاثیرِ شیوع این ویروس هستند. ضررهای کرونا دامنگیر اهالی هنر هم شده است و موسیقی آسیب های جدی متحمل شده است.

تقویم ایران به گونه ای است که اسفندماه برای اهالی موسیقی زمان ویژه ای برای برگزار کنسرت هاست. معمولا جشنواره موسیقی فجر، هر سال اواخر بهمن برگزار می شود و بلافاصله پس از پایان این جشنواره روند برگزاری کنسرت ها آغاز می شود. هنرمندانِ ژانرهای مختلف موسیقی تلاش می کنند تا حداقل یک اجرا در اسفند برای خودشان دست و پا کنند. چرا که با پایان اسفند، وارد تعطیلی های نوروز می شویم و تا اواخر فروردین هم دیگر خبر خاصی نخواهد بود.

اما اسفندِ 1398 موسیقی تعطیل شد و علتش هم شیوع ویروس کرونا بود. حال پرسش اینجاست که این تعطیلی چه ضرری به پیکره موسیقی کشور تحمیل کرده است.

شاید بهترین مرجع برای اطلاع از آمارِ خسارت های کرونا بر پیکره موسیقی کشور، تهیه کنندگان و البته سایت های فروش بلیت باشند. این سایت ها به طور دقیق در جریان آمار فروش کنسرت ها هستند و به خوبی می دانند که برای اسفند سال چه تعداد بلیت به فروش رفته بود که در نهایت هم به خریداران عودت داده شدند.

در همین باره سراغ مسعود برزی مدیر بخش موسیقی سایت تیوال رفتیم تا از او جویای میزان خسارت ها شویم. این سایت در گذشته بیشتر تمرکزش بر فروش بلیت های تئاتر متمرکز بود. اما اکنون چند سالی است که بخش موسیقی آن هم فعال شده و اکنون یکی از مهمترین مراکز فروش بلیتِ کنسرت های موسیقی است.

خسارت 30 میلیارد ریالیِ کرونا به موسیقی/ 20 هزار بلیت لغو شد

مسعود برزی می گوید: شیوع کرونا موجب لغو رویدادهای هنری شد و ضربه شدیدی به اقتصاد هنر ایران وارد کرد. طبق ارزیابی که داشتیم؛ در بخش موسیقی و کنسرت هایی که فروش بلیتش روی سایت ما انجام میشد، تا کنون جامعه موسیقی ضرری 30 میلیارد ریالی را متحمل شده است. امیدواریم با همدلی و فرهنگ بالای اجتماعی در کنار هم از این بحران گذر کنیم.

برزی تاکید می کند: در طول دو هفته ی نخست اسفند 1398 و بیش از 13 هزاربلیت خریده شده از تیوال لغو شد و تا پایان سال این رقم به بیش از 20 هزار بلیت رسید.

این تهیه کننده موسیقی می گوید: تیوال همسو با یکی از مهمترین ارزش های سازمانی خود در طی سال ها فعالیت، که اطلاع رسانی و پاسخگویی جامع و اقدام سریع در پشتیبانی کاربرانش است، بازگشت سریع هزینه خریداران را در اولویت قرار داد و تا پیش از شروع تعطیلی های نوروز، تمام مبالغ مربوط به حدود 20 هزار بلیت کنسرت موسیقی به خریداران عودت داده شد.

برزی تاکید می کند: اکنون در شرایطی که تعطیلی اجباری رویدادهای هنری برای حفظ سلامتی مردم و هنرمندان انجام شده است باید همه ما برای شروع دوباره فعالیت هنر در ایران تلاش کنیم. شروعی که بدون رعایت نکات بهداشتی از جانب مردم و مدیریت و نظارت صحیح مسئولان میسر نخواهد بود. چرا که به گفته متخصصان حوزه سلامت و بهداشت اگر مردم نکات پیشگیری از شیوع کرونا را جدی نگیرند قطعاً سایه این ویروس تا مدت ها بر سر ما خواهند ماند.

خسارت 90 میلیارد ریالی کرونا به موسیقی در سایت ایران کنسرت / 110 هزار بلیت لغو شد

چندی پیش محمدحسین توتونچیان مدیر سایت ایران کنسرت هم در گفت و گو با سایت موسیقی ما اشاره کرده بود که برای لغو کنسرت هایِ دو هفته اولِ اسفند، مبالغ بیش از 110 هزار بلیت را عودت داده اند.

توتونچیان تاکید کرده بود که این عدد شامل بلیت های دو سایت ایران کنسرت یعنی سایتِ مختص موسیقی و سایت ایران نمایش برای تئاترهای تهران و شهرستان ها است.

توتونچیان همچنین گفته بود که مبالغ لغو بلیت های دو سایت ایران کنسرت و ایران نمایش طی فقط دو هفته اول اسفند حدود 9 میلیارد تومان بوده است.

از آنجا که رقمِ اعلامیِ توتونچیان مربوط به دو هفته نخست اسفند ماه است، می توان گفت که این رقم تا پایان اسفند افزایش هم داشته است و شاید حدود دوبرابر شده باشد. البته باید توجه کنیم که بخشی از رقمِ اعلامی از سوی توتونچیان مربوط به تئاتر است.

به هر روی آنچه مهم است خسارت وارده به موسیقی ایران است؛ با توجه به صحبت های مسعود برزی و محمدحسین توتونچیان و با توجه به اینکه تعطیلیِ کنسرت های موسیقی تا آخر اسفند هم ادامه داشت؛ شاید با یک تخمین ساده بتوان گفت که موسیقی ایران در همین اسفند سال 1398 دستِ کم خسارتی حدود 100 میلیارد تومان را متحمل شده است.

باید توجه داشت که هر ساله فروردین ماه هرگز زمان خوبی برای برگزاری کنسرت های موسیقی نبوده است. اردیبهشت امسال هم مصادف با ماه مبارک رمضان است. خردادماه هم مصادف با امتحانات دانش آموزان و دانشجویان است و روزهای زیادی از این ماه هم با مناسبت های مذهبی همراه است. یه این ترتیب شاید در سه ماه آینده هم موسیقی ایران با این بُحران مواجه باشد.

البته بسیاری از پیش بینی ها بر این نکته تاکید دارند که شیوع ویروس کرونا در ایران تا پایان خرداد ادامه خواهد داشت و به احتمال

حال باید منتظر ماند و دید که مسئولان وزارت ارشاد برای این بُحران چه چاره ای اندیشیده اند و یا می اندیشند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام

لینک خبر :‌ راه دانا
تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای روز ملی هنرهای نمایشی در پیامی گفت: آیین شادباش این روز به روزگار دیگری بماند که به نوشداروی دانش، شکست میهمان ناخوانده این روزها را جشن بگیریم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، سیدمحمدمجتبی حسینی در پیامی هفتم فروردین، روز ملی هنرهای نمایشی را تبریک گفت.
در این پیام آمده است که بهار، زوال بلاست، خُرم اوقاتی که متولد بردباری و امیدواری ست. پادافره پروردگاری است که رنج خلق خویش را برنمی تابد. جهان ناخوش احوال این روزها به بلایی مبتلاست که ناگزیریم از دور، دستی بر آتش دوستی داشته باشیم و در خلوت خویش، دست دعا به بهبود اوضاع جهان برآریم که ستایش خداوند در شادی و اندوه، هنر آدمی است.

فروردین، فرودگاه فرشتگانی است که دل در گرو پیروزی اهورا دارند و اسباب شادمانی است که تقویم تئاتر این کهن هنر انسان در اوان فروردین به امید چیرگی حقیقت گشوده می شود.

هفتم فروردین روز ملی هنرهای نمایشی است. نیک روزی به تجلیل هنرمندان صحنه که پیوسته جویای دانایی و منادی معرفت بوده اند. آیین شادباش این روز به روزگار دیگری بماند که به نوشداروی دانش، شکست میهمان ناخوانده این روزها را جشن بگیریم و زنگ ملال را به مرهم تئاتر از آیینه دل بزداییم.

چراغ باغ هنر روشن بماند و به میمنت این روز نوروزی، حال واحوال اصحاب ناب نمایش خوش و خُرم باد. آمین.
هفتم فروردین مطابق با 27 مارس، روز جهانی تئاتر، از سال 96 به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی در تقویم رسمی به ثبت رسید و تا پیش از سال 99 جشن هایی به مناسبت این روز در سراسر کشور برگزار می شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تئاتر از جمله هنر هایی است که اتفاقات گوناگون و بی مهری های فراوانی را به خود می بیند، اما باز هم با عشق به مسیر خود ادامه می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سال 1398 یکی از سال های پرچالش تئاتر بود. سالی که اتفاقات مختلفی در آن رقم خورد و هر کدام از آن اتفاق ها چهره تئاتر را غمگین تر کرد. تئاتر همواره با مشکلات مختلفی رو به رو بوده که هر کدام از این مشکلات به بی توجهی مسئولان به این عرصه هنری برمی گردد، اما تئاتر در سال 98 مشکلاتی را به خود دید که شاید انتظار آن را نداشت.

هر ساله در تئاتر با مسائل مختلفی رو به رو می شویم که در این گزارش نگاهی مختصر به آن ها می اندازیم تا بتوانیم تئاتر کشور را در یک سال بررسی کنیم.

توقیف نمایش ها

توقیف نمایش ها در تئاتر حرف تازه ای نیست، نمایش های بسیاری در طول سال روی صحنه می روند که هر کدام ارزش های خود را دنبال می کنند، حال برخی از این ارزش ها با فرهنگ ایرانی تطبیق ندارد و با بی توجهی مخاطبان و حتی اعتراض آن ها مواجه می شود. اما تئاتر در سال 98 با تعداد نمایش های توقیفی کمتری مواجه شد که این موضوع به دقت بیشتر شورای ارزیابی و نظارت بر تئاتر در انتخاب آثار نمایشی بازمی گردد.

نمایش عروس مردگان به کارگردانی امیدرضا سپهری پس از 6 شب اجرا توقیف شد که مدیرکل هنر های نمایشی دلیل آن را رعایت نکردن برخی تذکر ها پس از بازبینی حین اجرا خبر داد اما این نمایش با اصلاحات صورت گرفته اجرای خود را از سر گرفت.

نمایش عاشقانه های خیابان به کارگردانی شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر نیز از نمایش های توقیفی امسال بود که دلیل توقیف را محتوای ضداخلاقی بیان کردند.

نمایش مولن روژ حسین پارسایی نیز توقیف شد, نمایشی که به گفته برخی حاوی مسائل غیراخلاقی بوده است و گروه در بیانیه ای آن را به برنامه ریزی ها و اکران فیلم قسم ربط می دهد. در حالی که مدیر شورای نظارت از توقیف نمایش گفته بود.

نمایش امشب اینجا به کارگردانی مژگان خالقی هم به دلیل رعایت نکردن موازین اخلاقی به لیست نمایش های توقیفی سال 98 پیوست.

حضور سلبریتی ها

چند سالی است که تهیه کنندگان تئاتر برای فروش بیشتر از بازیگران چهره سینمایی برای کار های تئاتری استفاده می کنند البته ناگفته نماند که برخی از این بازیگران خاک خورده تئاتر هستند، اما برخی دیگر به واسطه شهرت خودشان در سینما وارد تئاتر شده اند. حال به حضور سلبریتی هایی که در سال 98 روی صحنه تئاتر رفتند، می پردازیم.

مهدی پاکدل در نمایش وقتی کبوتر ها ناپدید شدند , آزاده صمدی در نمایش رویای یک شب نیمه تابستان و بداهه , امیر جدیدی، علی شادمان و الناز حبیبی در نمایش شاه ماهی , ارژنگ امیر فضلی در نمایش نینوچکا , هوتن شکیبا در نمایش اسلو و قهوه قجری , بهناز جعفری در نمایش صدای آهسته برف , مهراوه شریفی نیا و بهنوش طباطبایی در نمایش مری پاپینز , ستاره پسیانی و رضا کیانیان در نمایش بداهه ,سعید پورصمیمی در نمایش آواز قو , برزو ارجمند در نمایش رگ ,پژمان جمشیدی در نمایش فرانکنشتاین , مارال فرجاد در نمایش دریاچه قو , هدایت هاشمی و مه لقا باقری در نمایش بوقلمون , نوید محمدزاده در نمایش بیگانه در خانه و قهوه قجری ,لیلا بلوکات در نمایش ماسک ,میلاد کی مرام، نازنین بیاتی، شقایق دهقان، مهران احمدی، نیکی کریمی و امیر جعفری در نمایش عروس مردگان , محسن تنابنده و احمد مهران فر در نمایش مولن روژ

تماشاخانه ها

در سال 98 شاهد بازسازی تماشاخانه های سطح شهر بودیم. سالن اصلی تئاتر شهر با دانش دانشجویان و تحصیل کرده های دانشگاه شریف بازسازی شد که امکانات بسیاری با فناوری ها و دست آورد های ایرانی به این مجموعه اضافه شد.

از طرفی سالن هامون (باران سابق) نیز بعد از چند ماه بازسازی با مدیریت هادی حجازی فر کار خود را آغاز کرد.

ادغام هنرهای معاونت هنری

یکی از تصمیماتی که در سال 1398 میان مدیران معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته و موج اعتراض های هنرمندان خصوصا هنرمندان تئاتر را به همراه داشت، خبر ادغام هنر های نمایشی، هنر های تجسمی و موسیقی بود. انتشار این خبر موج زیادی را به همراه داشت و بسیاری از هنرمندان را نگران کرد، زیرا هنر های نمایشی از آن دست هنر هایی است که همواره مورد بی مهری مدیران قرار گرفته است حال اگر این سه هنر با هم تلفیق شوند، معلوم نیست که آینده آن ها خصوصا آینده تئاتر چه خواهد شد. این خبر در مرداد ماه منتشر شد، اما با گذشت هشت ماه از آن هنوز تصمیمی که برای آن گرفته شده، اعلام نشده است.

شفافیت مالی

شهرام کرمی مدیر مرکز هنر های نمایشی که استعفا خود را این سمت اعلام کرده است، گفته بود که بدهی اداره کل هنر های نمایشی حدود 8 میلیارد تومان و او پیگیر مطالبات گروه های تئاتری است، اما همچنان گروه های نمایشی بسیاری طلب های خود را دریافت نکرده اند و همچنان منتظر این پیگیری ها هستند. با این وجود مرکز هنر های نمایشی هنوز شفافیت مالی جشنواره بین المللی تئاتر فجر را اعلام نکرده که این موضوع سوال های بسیاری را ایجاد کرده است. این در حالی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید بسیاری بر شفاف سازی مالی دارد، اما به نظر می رسد مرکز هنر های نمایشی به شفاف سازی های مالی بی توجه است. با این حال انتظار می رود پیش از پذیرش استفاء شهرام کرمی از سوی معاونت هنری بخشی از شفافیت های مالی خصوصا بحث جشنواره تئاتر فجر را روشن و آن را اعلام کند.

بخشنامه های تئاتر

در طول سال نمایش های فراوانی در تماشاخانه های مختلف اجرا می روند که هر کدام موضوعی را روایت می کنند، اما برخی از این نمایش ها با داشتن مجوز اجرا، موازین و قوانین را راعایت نکرده و با چند شب اجرا به لیست توقیفی ها می پیوندند. حال این سوال مطرح می شود که شواری ارزیابی و نظارت بر تئاتر این موارد را در حین بازبینی دیده و مجوز را صادر کرده یا اجرای این نمایش ها در سالن ها با اجرای روز بازبینی متفاوت است؟

در پی اخبار اعلام شده از توقیف نمایش ها، اعتراض هنرمندان و ... مرکز هنر های نمایشی بخشنامه و دستورالعمل هایی مرتبط با صدور مجوز اجرا صادر کردنداما این بخشنامه با واکنش تندی از سوی تئاتری ها مواجه شد، بنابراین تصمیم به اصلاحات این بخشنامه گرفته شد البته با گذشت چند ماه هنوز جزییات بخشنامه جدید اعلام نشده است.

جشنواره بین المللی تئاتر فجر و استعفا یک مدیر

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر زیر سایه جشنواره فیلم فجر برگزار شد که البته این دوره از جشنواره تئاتر مورد هجمه انصراف های هنرمندان و گروه های تئاتر که همواره خود را حامی و عضوی از خانواده تئاتر می دانند، رو به رو شد. هنرمندانی که دم از تئاتر می زدند از مهم ترین جشنواره تئاتری سال انصراف دادند. در پی این انصراف ها نادر برهانی برند دو نامه خطاب به تئاتری ها نوشته و آن را به همدلی دعوت کرد، با این وجود این دوره از جشنواره با تعداد کمی از گروه های نمایشی کار خود را به پایان رساند.

بعد از ایام جشنواره تئاتر فجر تماشاخانه ها میزبان اجرای نمایش های جدیدی شدند. گروه های نمایشی بسیاری هم برای ماه آخر سال برنامه ریزی کرده بودند، اما این اجرا ها پایانی نداشت، زیرا با شیوع بیماری کرونا در کشور کلیه برنامه های فرهنگی و هنری تعطیل شدند. این بیماری گروه های نمایشی را غافل گیر و به برنامه های مالی آن ها ضرر بسیاری وارد کرد البته این موضوع فقط شامل گروه های نمایشی در حال اجرا نیست و برنامه های اجرا در فروردین و اردیبهشت را نیز تحت شعاع قرار می دهد.

تئاتری ها همواره خواستار حمایت از سوی مدیران و مسئولان هستند، اما گویی مدیران نیم نگاهی هم به این هنر ندارند. با وجود شیوع بیماری و تعطیلی تماشاخانه ها، هنرمندان خواستار حمایت بیشتر هستند تا بتوانند بحشی از ضرر های مالی خود را جبران کنند که البته باید دید برنامه مسئولان برای جبران خسارت های وارد شده چه خواهد بود.

با وجود مشکلات فراوانی که این روز ها برای تئاتر ایجاد شده، شهرام کرمی استعفا خود از مدیریت مرکز هنر های نمایشی را اعلام کرده است. گفته می شود این استعفا به دلیل سختی های کار و محدودیت های موجود بوده، اما از شهرام کرمی به عنوان هنرمندی که سال ها در عرصه تئاتر فعالیت داشته انتظار می رفت تا در روز ها سخت تکیه گاه تئاتر باشد و تئاتری ها را تنها نگذارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری میزان- یک نویسنده کتاب با گلایه از کمبود کتاب های آموزش سبک زندگی در جامعه گفت: کتاب در زمینه سبک زندگی برای یک شهروند خوب و یا آداب و معاشرت مطابق با موازین اخلاقی، شرعی و اجتماعی مناسب نداریم و یا کتابی که به فرهنگ سازی و شیوه درست استفاده از فضای مجازی و اینترنت پرداخته باشد وجود ندارد

تاریخ انتشار: 12:30 - 05 فروردین 1399

- کد خبر: 598471
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

سید قاسم یاحسینی نویسنده کتاب پای پیاده روی آب در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون ضرورت توجه به نویسندگان به منظور افزایش کیفیت در تولید محتوا گفت: نویسندگان اولین قربانیان تغییرات حوزه فرهنگ هستند عمده تحولات نشر فشار خود را بر نویسنده می گذارد همین امر سبب شده تا شاهد خروج بسیاری از نویسندگان از این حوزه باشیم، تعداد دیگر نویسندگان نیز به شغل دوم روی آورده اند، نویسنده موظف است تا خوب بنویسند نکته قابل تامل اینکه همان نویسندگانی که امروز کارهایشان دیده نمی شود و یا تیراژ های بالایی ندارند همان نویسندگانی هستند که در اوایل انقلاب اسلامی کتاب هایشان تیراژهای بالایی را داشته است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه آخرین کتاب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی مشکل اصلی نویسندگان را معضلات معیشتی دانست و ابراز کرد: ما نویسندگان خوب داریم، اما شرایط مناسب اقتصادی برای ادامه فعالیت ندارند این امر سرخوردگی های فراوانی را برای نویسندگان به دنبال داشته است. دغدغه نویسندگان امروز به معیشت ختم می شود و اگر دولت برای نویسندگان حرفه ای یک درآمد برای امرار معاش در نظر بگیرد نویسنده تمام فکر و هدفش را برای کار نگارش هزینه می کند و می تواند کتاب مناسب تری را تهیه کند.

یا حسینی دلیل مطرح شدن برخی از کتاب ها را در بین مخاطبان مورد بررسی قرار دارد و بیان کرد: شناخته شدن کتاب ها ارتباط نزدیکی با محتوا و مضمون ندارند چه بسیار کتاب های پرمحتوا و ارزشمندی که از دید مخاطب پنهان مانده و چه کتاب هایی که از نظر محتوا ارزشمند نبوده و تنها برای مدتی کوتاه همانند حباب در جامعه مطرح و پس گذشت مدتی از ارزش ساقط شده اند.

یاحسینی به عدم استفاده از تکنولوژی برای مطالعه اشاره و ابراز کرد: استفاد از کتاب های گویا یکی دیگر از تکنولوژی هایی است که به بازار آمده تا شرایط را برای مطالعه فراهم کند، اما اگر کسی نخواهد که مطالعه کند حتی کتاب های گویا نیز نمی تواند زمان های خالی این افراد را در جامعه ما پر کند. در حال حاضر تیراژ کتاب به 300 نسخه رسیده در صورتی که یک جمعیت 80 میلیونی در کشور وجود دارد، این در حالی است که در سال های ابتدای پیروز انقلاب اسلامی ایران تیراژ کتاب ها حدود صد هزار جلد بود و جمعیت آن زمان کشورهم حدود 32 میلیون بوده است.

یا حسینی پیرامون نخستین سال های آغازین مطالعه خود ابراز کرد: من از 5 سالگی خواندن و نوشتن را آموختم و در ادامه در هفت سالگی کتاب خواندن را به طور کامل آموزش دیده بودم و در 10 سالگی به خواندن رمان مشغول شدم.

وی پیرامون نیاز فعالیت در حوزه ها و سوژه های گوناگون اظهار کرد: پرداخت نو به سوژه ها سبب می شود تا نگارش در همه حوزه ها جذاب باشد ما در تمام حوز های تاریخی، اجتماعی، فرهنگ و حتی سیاسی زمینه برای نگاشتن داریم با این حال نمی توان گفت که چه سوژه ای نیاز به توجه و فعالیت دارد.

یاحسینی با گلایه از کمبود کتاب هایی که به آموزش سبک زندگی در جامعه بپردازد، خاطرنشان کرد: کتاب در زمینه سبک زندگی برای یک شهروند خوب و یا آداب و معاشرت مطابق با موازین اخلاقی، شرعی و اجتماعی مناسب نداریم و یا کتابی که به فرهنگ سازی و شیوه درست استفاده از فضای مجازی و اینترنت پرداخته باشد وجود ندارد، این ها خلاء هایی هستند که به آن ها بی توجه هستیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
در پی درگذشت ژیلا تقی زاده که از جمله نویسندگانی است که رمان او در سال 96 توانست در میان رمان های برگزیده فهرست بلند "جایزه مهرگان" جای گیرد، دبیرخانه جایزه مهرگان درگذشت این نویسنده را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

به گزارش هنرآنلاین براساس خبر رسیده، رمان "به اندازه یک نقطه" نوشته ژیلا تقی زاده نویسنده و نقاش، سال 1396 در میان رمان های برگزیده فهرست بلند جایزه مهرگان ادب قرار گرفت. نویسنده این رمان دوم فروردین ماه امسال در گذشت.

ژیلا تقی زاده تجربه 21 سال زندگی توام با مقاومت سرسختانه در برابر سلول های سرطانی را در رمان خود با زبانی نو به تصویر کشیده است. رمان او در دوره هجدهم جایزه مهرگان ادب از میان 527 اثر با رای داوران به "فهرست بلند مهرگان ادب" راه یافت.

بیان تجربه زیسته نویسنده با زبانی مناسب، شجاعت نویسنده در بازگو کردن تجربه زندگی شخصی و ورود او به عرصه های نو، از مهم ترین دلایل داوران برای برگزیدن این اثر بود .

رمان "به اندازه ی یک نقطه"، بر پایه تجربیات فردی نویسنده در مبارزه بی امان با بیماری سرطان نوشته شده است. به اعتبار فرم و زبان روایت، این رمان یکی از رمان های برجسته در ادبیات و نوشتار زنانه ما است. نویسنده بیمار روی تخت بیمارستان، با تومور سرطان خود گفتگوها دارد. گاه داروی تلخ نصیحت به شهد ظرافت می آمیزد تا تومور بدخیم خود را بر سر مهر آورد. با این همه آنچه به او می گوید، از موضع اراده معطوف به قدرت است. گاه زبان طعن و طنز به کار می گیرد و نیروی اراده خود را به رخ تومور می کشد تا منت او نکشد. زبان نویسنده به شدت تصویری و امپرسیونیستی است. زبان روایت به شعر آهنگ می کند و زبان آهنگین، هم نمودی از شور زندگی در نویسنده است، هم نشانه ای از "نوشتار زنانه" و معرف آن بخش از روان زنانه (آنیما) نویسنده که در این اثر، به اوج خود رسیده است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
سخنگوی کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما با ابراز نگرانی از شروع برخی پروژه های تصویری در روزهای آینده تاکید کرد: با خبر شده ایم بعضی از پروژه های تصویری بعد از تعطیلات 5 فروردین تصمیم به ادامه فیلمبرداری دارند و بدتر از آن تعدادی از پروژه ها نیز قرار است تا پیش تولید خود را آغاز کنند که باید گفت وا اسفا!

دانش اقباشاوی - سخنگوی کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما - پس از 10 روز سکوت خبری در گفت وگو با ایسنا درباره تازه ترین اقدامات این کارگروه در روزهای اخیر ادامه داد: به دلیل تعطیلات نوروز برخی تصور کرده اند بعد از هفته اول، وضعیت عادی می شود و تصمیم دارند پروژه هایشان را از سر بگیرند، در حالی که طبق اعلام وزارت بهداشت، اوج شیوع ویروس کرونا از تاریخ 5 تا 15 فروردین خواهد بود. بر همین اساس و در ادامه دستور ستاد ملی مبازره با کرونا، اکیدا خواستار تعطیلی تمام تجمعات از جمله تولیدات تصویری هستیم.

او اضافه کرد: در همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا برخی از پروژه های تصویری کار خود را متوقف کردند و ما نیز از تهیه کنندگان و کارگردان هایی که داوطلبانه برای حفظ سلامت اعضای گروه خود، پروژه هایشان را متوقف کردند، مجددا قدردانی می کنیم ، ولی این خبر را هم داریم که پروژه های دیگری با فشار شدید تهیه کننده یا مدیران، ناچار به ادامه کار شده اند که این موضوع جای تاسف و پیگیری دارد و ما نیز در گزارش مورخ 24 اسفند ماه این پروژه ها را معرفی کردیم.

اقباشاوی با تاکید بر ضرورت تعطیلی پروژه های تصویری، این خواسته را کاملا انسانی، عقلانی، قانونی و شرعی دانست و توضیح داد: حفاظت از جان افراد و قطع کردن چرخه انتقال این ویروس مرگبار، تصمیمی کاملا منطقی است و ما همچنان برای حفظ سلامت و جان عوامل صنعت فیلم ایران ، خانواده های این اعضا و کلیت جامعه، بر این موضع خود تاکید داریم و در این مدت نیز خانواده های اعضا از ادامه کار برخی از پروژه ها بشدت ابراز نگرانی کرده اند و پیگیر توقف آنها هستند.

این عضو خانه سینما در عین حال خاطرنشان کرد: طبیعتا منظور ما از توقف پروژه ها، برنامه های استودیویی تلویزیونی یا برنامه هایی نظیر اخبار نیست که قطعا چنین برنامه هایی باید ادامه داشته باشد.

او در ادامه به توضیح قانون کار در زمان حوادث غیر مترقبه ( فورس ماژور) پرداخت و گفت: بر اساس قانون کار، در شرایط اضطراری که جان افراد در خطر است، هر یک از کارکنان می توانند برای حفظ جان خود، کار را ترک کنند بدون اینکه غرامت یا خسارتی بپردازند چراکه آنان حق دارند و در واقع قراردادها می توانند کان لم یکن تلقی گردند. همچنان که کارفرما نیز ملزم به پرداخت دستمزد آنان در مدت تعطیلی کار نیست، به این ترتیب این وضعیت برای هر دو طرف، بازی دو سر برد است.

اقباشاوی با اشاره به بیانیه این کارگروه که روز 25 اسفند ماه منتشر و بعد از چند ساعت از روی سایت خانه سینما برداشته شد، تصریح کرد: کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما با توجه به این موارد قانونی و بعد از مشورت با چند حقوقدان مسلط و برجسته، روز 25 اسفند ماه بیانیه ای منتشر کرد که بر اساس آن، به افراد اعلام شد به پشتوانه قانون کار جمهوری اسلامی در شرایط فورس ماژور و در حالی که جان شان در خطر قرار دارد، می توانند از مرخصی بدون حقوق استفاده و ترک کار کنند.

سخنگوی کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما افزود: انتشار این بیانیه در مدت کوتاهی، با استقبال افراد حاضر در پروژه های تصویری رو به رو شد و خاطر آنان را آسوده کرد ولی متاسفانه چند ساعت بعد از انتشار آن، آقای همایون اسعدیان، رییس هیات مدیره خانه سینما، این بیاینه را از خروجی سایت این تشکل برداشت و روز بعد، بیانیه ای دیگر منتشر و بعد از آن نیز با ایسنا گفت وگو کرد.

اقباشاوی درباره دلایل این موضوع توضیح داد: تصور ایشان این بود که در بیانیه ما اعلام شده کارفرمایان در مدت تعطیلی پروژه باید دستمزد اعضا را بپردازند اما اصلا چنین موردی نبود. آقای اسعدیان معتقد بودند این بیانیه تعهداتی ایجاد کرده که خانه سینما نمی تواند به آن ها متعهد شود، درحالی که برداشت ایشان ناشی از تسلط نداشتن به موارد مندرج در قانون کار بود، در صورتی که اصالت و اعتبار بیانیه های کارگروه ما از حضور بزرگان صنوف تاثیرگذار سینما و کارشناسی چندین حقوقدان و کارشناس رسمی دادگستری مشاوره نشات می گیرد.

سخنگوی کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما اضافه کرد: آقای اسعدیان معتقد بود بیانیه ما باعث تضعیف خانه سینما می شود اما موضع گیری ما نه تنها باعث تضعیف خانه سینما نمی شد، بلکه موجب تقویت ریشه های صنفی آن می شد، چراکه نشان می داد خانه سینما و کارگروهش در یک بزنگاه تاریخی با انتشار این بیانیه به تبع قانون، به نفع جان انسان ها موضع گیری کرده است.

او اضافه کرد: ما با این بیانیه به اعضای خود این پیام را دادیم که نترسید چون قانون از شما حمایت می کند ولی متاسفانه با عملکرد آقای اسعدیان در خانه سینما و حذف بیانیه ما و جایگزین کردن بیانیه خودشان، این پیام به اعضا فرستاده شده که بترسید، چون در پناه قانون و خانه سینما نیستید.

اقیاشاوی بیان اینکه آمادگی مناظره با همایون اسعدیان را دارد، افزود: ما می توانیم کاملا از بیانیه خود دفاع و ثابت کنیم هیچ مشکل قانونی ندارد و حق طبیعی انسان هاست که از جان خود مراقبت کنند.

این عضو خانه سینما متذکر شد: موضع ما درباره شرایط اضطراری، به فرمایشات مقام معظم رهبری هم بر می گردد که اعلام کردند از همه مردم می خواهیم دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا را جدی بگیرند گو اینکه به ندرت اتفاق افتاده حرم امامان معصوم و نماز جمعه تعطیل شود ولی برای حفظ جان مردم خود، چنین کرده ایم.

اقباشاوی خاطرنشان کرد: آقای اسعدیان بعد از حذف بیانیه ما و جایگزینی بیانیه خودشان، گفت وگویی با ایسنا داشت ولی در این گفت وگو به این پرسش پاسخ نداد که چرا تماس با تهیه کنندگانی را که پروژه های خود را متوقف نمی کردند، به تعویق انداختند، در حالی که ما 18 اسفند ماه اطلاعاتی را درباره ابتلای دو تن از اعضای خود به کرونا به ایشان ارایه کردیم ولی تا روز 24 اسفند ماه که ناچار به رسانه ای کردن آن شدیم، هیچ اقدامی نکردند.

او ادامه داد: غیر از بیانات مقام معظم رهبری، قانون کار، اعتبار اعضای کارگروه مشورت با 5 حقوقدان برجسته، ما از حمایت بیش از 23 صنف خانه سینما برخورداریم و همه صنوف خواستار توقف پروژه های تصویری هستند. به پشتوانه همه اینها، رفتار خودمحورانه یک فرد را در حذف بیانیه ای که هیچ اشکال قانونی ندارد و تعهدی بی دلیل برای خانه سینما ایجاد نکرده، علامت سوال بزرگی در تاریخ فعالیت های صنفی خانه سینما ایجاد کرده است.

دانش اقباشاوی در بخش پایانی این گفت وگو، با یادآوری شکل گیری کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما در نیمه دوم اسفند سال 98 گفت: در آخرین روزهای سال گذشته به طور اتفاقی با نامه بسیار خوب دکتر جمشیدی دبیر ستاد مبارزه با کرونا خطاب به جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما رو به رو شدیم که موجب خوشحالی ما شد. با ارتباطاتی که در وزارت بهداشت داریم، در نامه ای ضمن تقدیر از موضع گیری ایشان درباره پروژه های تصویری، درخواست نگارش نامه ای برای توقف پروژه های سینمایی و تلویزیونی خطاب به وزارت ارشاد، حوزه هنری، صدا و سیما و ... را مطرح کردیم و در ادامه نیز خواستار برخورد قاطعانه وزارت بهداشت با تهیه کنندگان و مدیرانی شدیم که پروژه های خود را متوقف نمی کنند. وزارت بهداشت در گفت وگویی شفاهی از درخواست های قانونی ما استقبال و از بی توجهی برخی از مدیران و تهیه کنندگان پروژه ها ابراز تاسف کرد.

نامه دبیر ستاد ملی مدیریت کرونا به جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سید محمد مهدی طباطبایی نژاد درباره بازگشایی سینما های کشور توضیحاتی ارائه داد.

سید محمد مهدی طباطبایی نژاد رییس شورای عالی اکران و معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره آخرین وضعیت بازگشایی سینما های کشور که به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده، گفت: طبیعتا بازگشایی سینما ها منوط به دستور ستاد ملی مبارزه با کروناست که فعلا تا پانزدهم فروردین همه سینما ها و دیگر فعالیت های هنری اعم از تئاتر و کنسرت ها و... تعطیل است و باید صبر کرد و دید جدیدترین تصمیمشان چه خواهد بود.

او در خصوص آراء طرح و یا پیشنهاد هایی برای بازگشایی سینماها، عنوان کرد: پیش بینی هایی وجود دارد، اما رسمی نیست. با توجه به پیش بینی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه احتمالا بیستم فروردین عبور از پیک کروناست به طور طبیعی تا پایان فروردین سینما ها تعطیل خواهد بود و در کل احتمال بازگشایی تا قبل از اردیبهشت به شدت ضعیف است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینمای کودک در سال 98 هم روزهای تلخ و شیرینی را تجربه کرد. برای بررسی حال و روز این ژانر از سینما گفت وگویی با چند کارگردان سینما که در این زمینه تجربیاتی دارند انجام دادیم که در زیر می خوانید؛
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۶

شعار سال: سینمای کودک و نوجوان طی سال های اخیر با تغییراتی در هر حوزه ای اعم از مدیریت و تولیدات سینمایی مواجه بوده که شاید جشنواره فیلم کودک و نوجوان را بتوان یکی از عاملان اصلی این تغییرات دانست. با توجه به این مسأله نیاز است تا این تغییرات را مورد بررسی قرار داد که به همین بهانه با چند تن از کارگردانان با تجربه در زمینه تولیدات سینمایی کودک و نوجوان گفت وگویی داشتیم که در ادامه می خوانید.

ابراهیم فروزش: منابع بسیاری در ادبیات فارسی هستند که خاصیت تبدیل شدن به آثار سینمایی کودک را دارند

ابراهیم فروزش، کارگردان سینما اظهار داشت: در حوزه ساخت فیلم های کودک و نوجوان دو مسأله کمیت و کیفیت مطرح است. کشور ما حدود 82 میلیون نفر جمعیت دارد که حدود 30 تا 40 میلیون آن در محدوده ای سنی قرار دارند که می توان آنها را کودک یا نوجوان دانست و این قشر عظیمی که در جمعیت کشور ما وجود دارد خوراک فرهنگی هنری شان در فضای مجازی تأمین می شود و می بینیم شبکه های مختلف ماهواره ای برای صبح، ظهر و شب کودکان برنامه دارند و تلویزیون ما در این ساعات کمترین برنامه هایش را به کودکان اختصاص می دهد.

فروزش خاطرنشان کرد: ما در حوزه سینمای کودک فیلمسازان کارکشته و با تجربه ای داریم که تلویزیون ما می تواند با استفاده از تجربیات این فیلمسازها به مقابله با تلویزیون های خارجی برود. قطعاً رقابت در هر زمینه می تواند سازنده باشد و در این رقابت اگر ما بخواهیم ورود پیدا کنیم می توانیم موفق باشیم چراکه قطعاً فیلمسازان ما کودکان ما را بیشتر می شناسند اما متأسفانه می بینیم که هر روز تعداد برنامه ها و سریال ها و فیلم هایی که به کودکان می پردازد کمتر از قبل می شود.

وی افزود: از طرفی روز به روز تعداد فیلمسازان ما بیشتر می شود و ما می توانیم از این نیروی تازه کار استفاده کنیم. فیلمسازان جوانمان واقعاً بااستعداد هستند و می توانند با توجهی ویژه و حمایت های لازم فیلم های کودک موفق و خوبی بسازند. متأسفانه نگاه به این حوزه برای ساخت آثار کودک و نوجوان به گونه ای است که می خواهند فقط کاری انجام داده و فیلمی بسازند و تحویل دهند تا سابقه کاری شان پربارتر شود و اینگونه کارها که قطعاً کیفیت خوبی ندارند کودکان را از آثار ایرانی منزجر کرده و دیگر رغبتی به دیدن این آثار ندارند.

این کارگردان در ادامه خاطرنشان کرد: قرار نیست که برنامه های کودک و نوجوان صرفاً برنامه های آموزشی باشند و اگر این برنامه ها در محتوا آثاری با کیفیت باشند کافی است. به محتوای آثار کودک و نوجوان باید توجه بیشتری شود. ما منابع بسیار خوبی برای قصه پردازی داریم و افسانه ها و قصه های زیادی وجود دارند که نویسنده هایمان می توانند به آنها رجوع کنند چراکه اکثر این آثار خاصیت سینمایی شدن را دارند و فقط باید فیلمنامه نویسانی داشته باشیم که توانایی انجام این کار را داشته باشند.

کارگردان فیلم سینمایی خمره در ادامه اظهار داشت: تعداد فیلم های خوب مان که بتوانند امروز نظر کودکان را به خود جلب کنند بسیار اندک است. از سینما کودک حمایت چندانی نمی شود و بخش خصوصی نیز با توجه به شرایط اقتصادی باید ریسک زیادی را به جان بخرد که سراغ ساخت یک اثر کودک برود و در نتیجه کمترین آثار سینمایی ما به کودکان مربوط می شود. نگاه به سینمای کودک نگاهی حقیرانه است و باید به مرور زمان با فرهنگ سازی این نگاه را از این سینما برداشت تا به آن اجازه دهیم به مرور زمان جای خود را در بین مخاطبان باز کند و شاهد باشیم که تهیه کننده ها به سراغ آثار کودک می روند.

وی افزود: در این سال ها تعداد تولیدات کودک مان از آنچه که نیاز جامعه است کمتر بوده و دلیل اصلی این اتفاق عدم حمایت از تولیدات سینمایی کودک و نوجوان است. باید نهادها و وزارت خانه های مختلف به کمک سینمای کودک بیایند. وزارت آموزش و پرورش می تواند در کنار وزارت ارشاد به کمک سینمای کودک بیاید و جزو حامیان آن باشد. بهتر است به آینده سینمای کودک خوشبین تر باشیم و از آن بیشتر حمایت کنیم. در بین آثاری که ساخته می شوند می توان استعداد و انگیزه را از سوی سازندگان آثار شاهد بود، فیلم هایی می بینیم که با کمترین امکانات کارهای اعجاب آوری می کنند و فیلم های بسیاری خوبی می سازند.

فروزش در پایان گفت: در سال های اخیر شاهد اکران فیلم های کودک هستیم. این اتفاق بسیار اتفاق خوشایندی است و اینکه یک فیلم سینمایی ساخته می شود و می تواند اکران شود باعث امیدواری است چرا که در گذشته فیلم های کودک خیلی سخت به اکران می رسیدند و می بینیم مردم نیز از این فیلم ها استقبال می کنند. این اتفاقات خوب می توانند منجر به پیشرفت و تولیدات بیشتر و بهتر در سینما شوند و اگر دولت به کمک این سینما بیاید قطعاً شاهد خواهیم بود که مردم از آثار کودک به خوبی استقبال می کنند.

فرزاد اژدری: سینمای کودک اهمیت چندانی در بین مسئولان سینمایی ندارد/ سینمای نوجوان کاملاً فراموش شده

فرزاد اژدری، کارگردان سینما، اظهار داشت: در زمینه تولیدات مربوط به سینمای کودک اتفاقات خوبی رخ داده اما هنوز میزان تولیدات به اندازه مطلوب نرسیده اما کارگردان هایی که علاقه مند به ساخت فیلم کودک هستند با استقبال مردم ترس شان از تولیداتی در این زمینه از بین رفته و دیگر فیلمسازی برای کودکان کار ترسناکی نیست.

اژدری خاطرنشان کرد: امروز می بینیم فیلم هایی ساخته می شوند که موضوعات مطرح شده در آنها تا چند وقت پیش جزو خط قرمزهای فیلمسازی بوده، مسائلی چون جادو و آوازهایی که خوانده می شوند اتفاقات خوبی هستند که خیال پردازی در آنها به شکل پررنگی وجود دارد و دست فیلمسازان را برای پرداختن به موضوعات باز کرده است.

وی افزود: اما این اتفاقات خوب به اندازه کافی نبوده، با توجه به اینکه هر 4 یا 5 سال کودکان تغییر می کنند و نسل دیگری مخاطب فیلم ها قرار می گیرند باید فیلمسازان با دقت بیشتری فعالیت کنند چراکه به نظر من کودکان هر سال باهوش تر می شوند و با توجه به پر رنگ شدن رسانه در زندگی افراد کودکان نیز آشنایی بیشتری با رسانه ها دارند.

این کارگردان در ادامه گفت: من بارها دیده ام کودکان به نقد یک فیلم سینمایی کودک می پردازند و نقدشان کاملاً درست است که شاید یک فرد بالغ به نکته ای کودک توجه کرده، توجه نکرده است و این نشان می دهد کار کردن در این زمینه کار بسیار سختی است چراکه یک فیلمساز باید خود را در جایگاه یک کودک قرار دهد تا بتواند برای او فیلم بسازد.

کارگردان فیلم سینمایی عملیات مهدکودک خاطرنشان کرد: یکی از ایرادات بزرگی که به سینمای کودک و نوجوان ما وارد است به دیدگاه فیلمسازان ما برمی گردد. متأسفانه فیلمسازان ما وقتی سراغ سوژه ای در این زمینه می روند نگاهی که دارند به خودشان و نوستالژی ها و دلبستگی هایشان در دوران کودکی برمی گردد و هیچ ربطی به کودک امروز ندارد. ما برای فیلمسازی در این زمینه باید کودکان امروز را بشناسیم و برای آنها فیلم بسازیم. قطعاً کودکان امروز با کودکان 20 سال پیش تفاوت های بسیاری دارند که بسیاری از فیلمسازان به این موضوع توجه نمی کنند.

اژدری در ادامه تصریح کرد: نکته دیگری که می تواند بسیار حائز اهمیت باشد این است که ما نوجوانان را در سینما و تلویزیون مان فراموش کرده ایم. اگر توجهی به فیلم ها و سریال ها و برنامه های تلویزیونی که طی این مدت ساخته و پخش می شوند داشته باشید متوجه می شوید نگاه تلویزیون و حتی سینما به نوجوانان نگاهی کودکانه است و به همین دلیل نوجوانان ما برنامه ای در سینما و تلویزیون ندارند و مجبور به دیدن فیلم ها و برنامه های بزرگسالان یا برنامه های خارجی هستند چرا که با برنامه های کودکان نیز ارتباط برقرار نمی کنند.

وی افزود: متأسفانه مسئولان هنوز نتوانسته اند اهمیت سینمای کودک و نوجوان را درک کنند. قطعاً سینمای کودک و نوجوان باید امروز جزو مهم ترین مباحث فرهنگی هنری کشور باشد اما می بینیم تنها سینمای حائز اهمیت هنوز سینمای دفاع مقدس است و اگر در هر نهاد و سازمان دولتی یک فیلمنامه جنگی در مورد دفاع مقدس ببرید قطعاً انتخاب شده و برای ساخت از آن حمایت می شود اما فیلم کودک و نوجوان که اهمیتش به هیچ وجه کمتر از سینمای دفاع مقدس نیست اهمیت چندانی نزد مسئولان برای حمایت از تولید ندارد.

این کارگردان در ادامه اظهار داشت: ما امروز از لحاظ تکنیکی نیرو و قدرتی داریم که می توانیم آثار بسیار با کیفیتی تولید کنیم اما این قدرت و امکانات برای سینمای کودک هزینه نمی شود. به عنوان مثال فیلم سینمایی مسخره باز از جلوه های ویژه فوق العاده ای برخوردار است اما یک فیلم کودک که همین جلوه های ویژه را نیاز دارد کیفیت چندانی در این زمینه ندارد و به نظر می رسد سرمایه گذارها و کارگردانان خیلی رغبت و دقتی برای مباحث تکنیکی سینمای کودک ندارند و همچنان تصور از کودک به کودکان دهه های گذشته مربوط می شود.

وی در پایان تأکید کرد: متأسفانه عدم اهمیت به سینمای کودک تنها در بین مسئولان دیده نمی شود. همانطور که عنوان کردم طی این سال ها اتفاقات خوبی رخ داده اما نمی توان این اتفاقات را کافی دانست و دیگر مشکلات را نادیده گرفت. در همه جای دنیا ستاره های سینما در آثار کودک و نوجوان کشورشان نیز حضور دارند اما ما در فیلم های کودکمان هیچ ستاره ای نمی بینیم و این مسأله نشان می دهد که سینمای کودک حتی در بین سینماگران نیز چندان مهم به نظر نمی رسد و ستاره های ما نیز علاقه ای به حضور در فیلم هایی از این دست ندارند.

افشین هاشمی: در سینمای کودک نگاهی محتاط و عقب مانده به وجود آمده/ در دهه 60 سینمای کودک بسیار پیشرو بود

افشین هاشمی، کارگردان سینما اظهار داشت: سینمای کودک یک مقوله مهم است و نیاز به بحثی مفصل دارد اما من اگر شکل عمومی ترش را بخواهم بگویم و بخواهم مشکلات موجود در این حوزه را بیان کنم به نظرم امروز به دلیل اینکه تولید سینمای کودک در بخش خصوصی در ظاهر سود ندارد و فقط در بخش دولتی فعال است متأسفانه نگاهی محتاط و عقب مانده در آن به وجود آمده است.

هاشمی تصریح کرد: همچنان قصه هایی که در این حوزه روایت می شوند از جنس قصه های کانون پرورش فکری کودکان است که در دهه پنجاه و شصت ساخته می شدند در صورتی که در همان دهه شصت سینمای کودک به دلیل پیشرو بودنش پرفروش و موفق بود. اتفاقا تمام آنچه در سینمای اصلی ما غیرمجاز، حرام یا غدغن است در سینمای کودک به بهانه کودکان مجاز است و ارائه می شود.

وی افزود: از جمله این مسائل می توان به رقص و آواز و شوخ طبعی و حتی شادی در دهه شصت اشاره کرد، این مسائل تمام چیزهایی هستند که اگر نگوییم قدغن در دهه شصت جزو منکرات بود ولی سینمای کودک اینها را به بهانه بچه ارائه می داد. در تمام مدتی که تلویزیون سریال های غمگین بچه گانه و کارتن نشان می داد و فقط سیزده بدرها که یک کارتن شاد داشت در سینمای کودک شادی و رقص و آواز داشتیم و این مسائل نشان از پیشرو بودن سینمای کودک نسبت به زمان خود دارد.

کارگردان فیلم سینمایی خاله قورباغه در پایان اظهار داشت: اما امروز که بچه های ما به بهترین انیمشین های روز دنیا که پر از خلاقیت و هیجان و جذابیت هستند، دسترسی دارند، نمی توانیم این بچه ها را با قصه های اتل متل توتوله و یک بزی که گم می شود گول بزنیم. ما باید قصه هایمان پر از تنش و جذابیت با سرعت کودک امروز باشد که با یک تکان دادن انگشت 20 صفحه اطلاعات را در اینترنت جابه جا می کند. ما قطعاً باید همگام با کودکان امروز پیش برویم و این عقب ماندن ما به عنوان تولیدکننده برآمده از نگاه محتاط دولتی است که طبیعتاً سینمای کودک را عقب مانده می کند.

هاشمی در پایان گفت: کودکان امروز دیگر با عناصر سرگرم کننده دهه 60 سرگرم نمی شوند و ما برای جلب توجه آنها تنها به قصه هایی مملوء از آواز و رقص نباید بسنده کنیم. قطعاً پیچیدگی های داستانی و جذابیت هایی که مخصوص کودکان امروز است باید برای فیلم های سینمایی مان مدنظر فیلمسازان قرار بگیرد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ 6 فروردین 99، کد مطلب: 967288: www.borna.news

لینک خبر :‌ شعار سال
به لطف حضور کارگردانان و بازیگران طناز و پرطرفدار سیما در شبکه نمایش خانگی، این طور که از شواهد و قرائن امر بر می آید گویا اوضاع فروش چه روی پیشخوان مارکت ها و چه از طریق دانلود خوب است، اما موضوعی که همه شاهد آن هستیم استفاده از الفاظ و کلمات سخیف و دور از شان خانواده است. درمورد این موضوع با جامعه شناس، تهیه کننده و کارگردان به گفتگو پرداختیم که در ادامه حاصل را از نظر می گذرانید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ سایت های دیگر : شعار سال

سرویس نمایش خانگی تیتربرتر؛ به لطف حضور کارگردانان و بازیگران طناز و پرطرفدار سیما در شبکه نمایش خانگی، این طور که از شواهد و قراین امر بر می آید گویا اوضاع فروش چه روی پیشخوان مارکت ها و چه از طریق دانلود خوب است.

نکته ای که بیش از هر چیز در تولید آثار در شبکه نمایش خانگی مد نظر است کم رنگ بودن خطوط قرمز و پایین آمدن درجه ممیزی هایی است که در تلویزیون بدون هیچ اغماضی با آن برخورد می شود و حتی آثاری که بر اساس سهل انگاری به آن مجوز داده اند مورد توبیخ قرار می گیرند.

در اینکه خطوط قرمز چه به لحاظ محتوایی و چه به لحاظ پوشش، گریم و... در شبکه نمایش خانگی چهارچوبی جدا از تلویزیون دارد شکی نیست، اما فضای شبکه نمایش خانگی با توجه به نظارت نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید مطابق با آنچه در سینما می گذرد تعریف شود.

در حقیقت باید این نکته مد نظر مسئولین ذیربط قرار بگیرد که سریال ها در شبکه نمایش خانگی اصولا مخاطبان تلویزیونی را به خود معطوف می کنند و تردیدی نیست اگر قرار است قواعد سینمایی در شبکه نمایش خانگی در راس باشد سنگ روی سنگ بند نمی شود.

سریال ها در شبکه نمایش خانگی همان طور که از اسمشان بر می آید میهمان خانه های مردم می شوند، خانه هایی که محل زندگی افراد درسنین مختلف (نونهالان و کودکان) و دختران و پسرانی هستند که شاید با نسبت خواهر برادری پای این سریال ها می نشینند و نیاز است ادبیات دیالوگ نویسی یا بداهه پردازی در شبکه نمایش خانگی نظارتی عمیق تر داشته باشد.

در سریال هایی که اخیرا در پیش خوان مارکت ها هستند گاهی می شنویم که الفاظ و دیالوگ ها خارج از عرف اخلاق و مخاطبی است که بدون اطلاع در کنار خانواده اش قرار است سریال را دنبال کند.

متاسفانه گویا در کنار موقعیت نویسی کمدی و طنز، دیالوگ نویسی، لحن های طنازانه، شوخی های منتقدانه و ... فاکتوری به نام لحن نامرغوب و ادبیات غیر قابل استاندارد نیز به ویژگی های طنز از تلویزیون یا شبکه نمایش خانگی اضافه شده است و قرار است گویا مخاطب به هر نحوی جذب شده به هر نحوی هم بخندد!

گویا یکی از فاکتور های تولید آثار طنز، شوخی های سخیف کلامی است که بدون رعایت اخلاق و ادب قرار است تماشاگر را جذب خود کند. اتفاقی که مطلع شدیم برخی از خانواده ها را از ادامه تماشای سریال ها منصرف کرده است.

اتفاقی که قابل حدس بود و دور از ذهن نبود که با واکنش برخی از خانواده ها مواجه شود. به هر حال شبکه نمایش خانگی در دسترس همه اعضای خانواده است و این به آن معناست که باید مراقبت کرد ادای کلمات و جملاتی که شنیدن و تعبیر آن در ادبیات مخاطب مضر است این سرگرمی گران را برای مخاطبش گران تر تمام نکند.

شخصیت های این مجموعه های تلویزیونی یا از بازیگر های محبوب سینما و تلویزیون انتخاب شده اند یا اینکه با بازی در کنار بازیگران محبوب به زودی شناخته شده و تردیدی نیست که این تقلید اشتباه و الگوبرداری نادرست می تواند بر رفتار و ادبیات مخاطب تاثیر بگذارد.

در حقیقت ناظران وزارت ارشاد باید جدا از ممیزی های معمول اخلاقی، نوع دیالوگ نویسی و انتخاب کلمات را هم مد نظر قرار داده و اجازه ندهند ادبیات سخیف در شبکه نمایش خانگی مد گردد و جای فرهنگ اصیل ایرانی را بگیرد.

نمایش خانگی بهانه قرنطینه

علی اکبر محلوجیان ، تهیه کننده آثاری، چون زیر تیغ ، پدر سالار ، یه تیکه زمین در مورد وضعیت ادبیات در آثار نمایشی گفت: امروزه متاسفانه می بینیم بازیگران در سریال های نمایش خانگی از لحن، الفاظ و کلمات دور از شان جامعه و فرهنگ استفاده می کنند. اگر این شرایط ادامه پیدا کند علاوه بر اینکه کلمات سخیف در دهان مردم جا می افتد، به زبان فارسی هم لطمه وارد می شود.

وی ادامه داد: ادبیات نمایشی حرمت دارد. یک نویسنده نباید به خود اجازه دهد از کلماتی استفاده کند که دون شان شنوده است. منتهی نویسندگان این نوع مدیا به دلیل اینکه سخت گیری نسبت به آن ها کمتر است، اهمیتی به این موضوع نمی دهند.

این نویسنده با اشاره به ملاحظاتی که در سریال پدر سالار از سوی تلویزیون انجام می شد، گفت: درگذشته، تلویزیون حتی به مفهوم ضرب المثل هایی هم که به گوش مردم عامه آشنا بود اهمیت می داد. برای مثال در سریال پدرسالار دیالوگی وجود داشت که پدر (محمدعلی کشاورز) به عروسش می گفت: غذا بخور یه پر گوشت بیاری . این دیالوگ به دلیل اینکه شاید برداشت بد و اشتباهی از آن شود حذف شد.

محلوجیان ادامه داد: به نظر من این کار تلویزیون سخت گیری نبود بلکه یک ملاحظه بجا و درست بود. ما باید توجه کنیم خانواده ای که با فرزندانش پای گیرنده ها نشسته چه دیالوگ هایی را می شنود. به هرحال حرمت خانواده را باید به هر شکلی که شده نگه داشت.

این نویسنده با اشاره به اینکه نویسندگان در کارهایشان دیالوگ نویسی انجام نمی دهند، بیان داشت: نویسندگان دیالوگ نویسی را با خودمانی حرف زدن اشتباه گرفتند. درصورتی که هر دو مقوله جدا و مجزایی هستند. دیالوگ ادبیات است و باید روی آن فکر کرد، اما خودمانی حرف زدن گفت و گوی محاوره مردم است، بدون اینکه تفکری پشت آن وجود داشته باشد و داستانی را پیش ببرد.

وی در ادامه افزود: درگذشته دیالوگ های بسیاری در فیلم ها و سریال ها رد و بدل می شد که الان به عنوان دیالوگ ماندگار از آن ها یاد می شود. علتش این است که نویسنده برای نوشتن هر کلمه و جمله فکر کرده و فاکتور های ادبیات نمایشی را در فیلمنامه رعایت کرده است. اما الان اینگونه نیست و دیالوگ پرمغز و معنی داری میان شخصیت ها رد و بدل نمی شود که در اذهان باقی بماند. در واقع مخاطب بعد از پایان فیلم و سریال به طور کلی آن را فراموش می کند. دلیلش هم این است اثر هیچ جذابیت قابل توجه ای برای مخاطب نداشته که ذهن او را درگیر خود کند.

نقد و بررسی نمایش خانگی

امرالله احمدجو، کارگردان سینما و تلویزیون، با انتقاد از ادبیات سخیف در حوزه فیلمسازی گفت: متاسفانه ادبیات سخیف و نادرست فقط محدود به شبکه نمایش خانگی نیست، این ادبیات تمام حوزه فیلمسازی را تحت الشعاع خود قرار داده است. وجود این موضوع نشان از این دارد که نویسندگان بیشتر اهل کاسبی هستند تا انجام دادن یک کار فرهنگی.

وی ادامه داد: اینکه می بینیم در تلویزیون این مسئله کمتر به چشم می خورد، وجود محدودیت و ممانعت است. اگر این سخت گیری نباشد، نویسندگان همین مقدار را هم رعایت نمی کنند. زمانی که در همین برنامه های تلویزیون هیچ نقد درستی از شرایط موجود نمی شود، کار ها دست کسانی می افتد که فقط می توان آن ها را مطرب به حساب آورد، آن هم مطربانی که سلیقه نازل دارند.

کارگردان سریال روزی روزگاری با اشاره به تاثیر فیلم و سریال در گفتار مردم بیان داشت: دیالوگ هایی که بازیگران در فیلم ها و سریال ها به کار می برند به شدت بر گفتار مردم تاثیر دارد. در فیلم و سریال های قبل از انقلاب اصطلاحات لاتی بین مردم نشت پیدا کرد. در خیابان از زبان هر مرد و زنی کلمات جاهلی و لاتی را می شنیدیم. کم کم این اصطلاحات و کلمات بین مردم جا افتاد و به اتفاقی روتین تبدیل شد. برای مثال به جای اینکه بگویند از فلانی خبر دارم می گویند "آمارشو دارم. " استفاده از این نوع کلمات در مملکتی که گنجینه ادبیات در جهان است، واقعا جای تاسف دارد.

وی در ادامه افزود: یکی از راه های پر کردن این خلا مطالعه است. اما بدبختانه مطالعه هم در برنامه ریزی هیچ کس وجود ندارد. عده ای که قلم دست گرفتند فقط برای کسب روزی است و اصلا به این فکر نمی کنند چه امانت بزرگی دارند. مهم ترین عامل هویت، زبان است. اگر قرار باشد زبان آلوده شود دیگر چه چیزی از هویت ایرانی باقی می ماند؟!

احمدجو هدف از ساخت سریال های نمایش خانگی را تنها کسب درآمد دانست و اظهار داشت: هدف از ساخت سریال های نمایش خانگی فقط کسب درآمد و فروش است. این سریال ها برای لذت بردن، پالایش روحی، ارتقای سطح سلیقه مخاطبان نیست. فقط می خواهند با نوشتن دیالوگ های سطح پایین مخاطبان را جذب دیدن اینگونه سریال ها کنند و سرمایه خود را بازگردانند.

این کارگردان در ادامه بیان داشت: غرایض در همه آدم ها به خصوص قشر جوان وجود دارد. نویسندگان هم برای جذاب کردن کار، از هرزه نگاری و خشونت استفاده می کنند. این کار تا جایی پیش رفته که این هرزه نگاری تبدیل به یک ژانر شده است.

امرالله احمدجو معتقد است وضعیت ادبیات خودِ منتقدان در وضعیت بغرنج قرار دارد. او می گوید: ما به تعداد انگشتان یک دست منتقد واقعی نداریم. سال ها پیش یک نشریه سینمایی روی کار آمد که از اولین هایی بود از زبان انتقاد آمیز تند استفاده می کرد. این مدل حرف زدن به مزاق مردم خوش آمد و به مرور زمان، این ادبیات سخیف و توهین آمیز وارد نقد شد. یک نمونه از این افراد را در برنامه هفت مشاهده کردیم. این فرد شخصیت خود را بر اساس توهین آمیز حرف زدن و به کار بردن کلمات زشت استوار کرده است. اگر یک نمونه از آثار مکتوب این منتقد را بخوانید مملو از غلط های دستوری و انشایی است. همین فرد با لحنی صحبت می کند که انگار سینما را خورده و علامه دهر است.

کارگردان سریال سردار جنگل تصریح کرد: اکنون مردم برای مشاهده هنر به سینما روی آوردند. این رویکرد بسیار مبارک است و می تواند یک مقدار مطالعه گریزی را جبران کند. نویسندگان و سازندگان ما درمقابل این مسئله مسئولیت بیشتری پیدا می کنند و باید توجه کنند چه چیزی را به خورد مخاطبان می دهند. انتقاد به ادبیات سخیفی که وارد فیلم و سریال سازی شده، بار ها مورد نقد و انتقاد قرار گرفته، اما هیچ کس اهمیتی نمی دهد، چون هدف اصلی همان پول درآوردن است. امیدوارم بالاخره یک گوشی برای این حرفا باز شود و آستینی بالا زده شود.

نمایش خانگی آتش به پا می کند

روابط عمومی سریال "آقازاده" اعلام کرد ، دوست داشتیم تولد استاد هاشم پور را در گروه و سر صحنه تبریک بگوییم اما حالا در روزهایی که کار به خاطر کرونا متوقف شده است با انتشار این ویدئو تولد استاد را تبریک می گوییم. به این امید که هرچه زودتر بتوانیم دور هم جمع بشویم و ادامه سریال را بسازیم.

هاشم پور 76 ساله در دومین تجربه سریالی خود نقش مرد قدرتمند پشت پرده داستان را ایفا می کند و چهره ای خاص و در سایه است.

این بازیگر باسابقه دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر را با فیلم هیوا از آن خود کرد و دو سال پیش با دارکوب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به دست آورد. واکنش پنجم ، قارچ سمی و مسافر ری از دیگر آثار تحسین شده او پس از انقلاب به حساب می آیند.

بازیگران "آقازاده" عبارتند از امین تارخ، امیر آقایی، مهدی سلطانی، ثریا قاسمی، لعیا زنگنه، جمشید هاشم پور، سینا مهراد، دیبا زاهدی، سامیه لک، مسعود فروتن، سعید داخ و امین حیایی با حضور کامبیز دیرباز و هنرمندی نیکی کریمی، با حضور افتخاری محمدحسین لطیفی.

دلیل محبوبیت سریال های نمایش خانگی چیست

فیلم سینمایی 23نفر به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فراآورده که به تازگی اکران خود در سینماها را به پایان رسانده از امروز دوشنبه 4 فروردین در شبکه نمایش خانگی منتشر شد.

این فیلم سینمایی موفق به دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی جشنواره سی و هفتم فیلم فجر، پروانه زرین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان و فیلم برگزیده یونسکو در ایران شده است.

مجموعه نمایشی خون خورده داستانی اقتباسی دارد و بناست به کارگردانی علی سرابی کارگردان و بازیگر تئاتر ساخته شود.

بنا بر این گزارش، علی سرتیپی تهیه کننده و پخش کننده سینما تهیه کننده این سریال را برعهده دارد و داستان آن بر اساس داستانی از مهدی یزدانی خرم با همین عنوان نگارش میشود.

این سریال قصه پنج برادر را روایت می کند که در سالهای دهه شصت ایران زندگی می کنند. از تهران تا اصفهان، از بیروت تا آبادان و از مشهد تا کلیسایی کوچک در محله نارمک که دو روح بر صلیبش نشسته اند... قصه برادرانِ سوخته . برادرانی که گم شده اند.

این مجموعه بناست در نیمه دوم سال 99 کلید بخورد.

لینک خبر :‌ تیتر برتر
مدیران مسئول پایگاه های خبری سراسر کشور تا 20 فروردین ماه 1399 فرصت دارند فرم خوداظهاری رتبه بندی دور چهارم را برای دبیرخانه کمیته رتبه بندی ارسال کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دور چهارم رتبه بندی پایگاه های خبری با انتشار فرم خود اظهاری آغاز شد.

بنا بر تصمیم اعضای کمیته رتبه بندی، مدیران مسئول پایگاه های خبری تا 20 فروردین ماه 1399 فرصت دارند فرم خوداظهاری را بر اساس شیوه نامه اعلامی تکمیل و اضافه کردن مستندات به نشانی الکترونیک دبیرخانه کمیته رتبه بندی ارسال کنند.

بر این اساس، پایگاه های خبری متقاضی رتبه بندی می توانند فایل اکسل ضمیمه شده را دانلود و پس از تکمیل آن حداکثر تا تاریخ 20 فروردین ماه به نشانی rotbehbandi4@gmail.com ارسال کنند .

بنا بر شیوه نامه رتبه بندی پایگاه های خبری، شرکت کنندگان باید مستندات هر بند را در فایل مذکور ثبت کنند تا امتیاز مربوط به این بخش برای آنها ثبت شود.

دور چهارم رتبه بندی پایگاه های خبری در بازه زمانی یکساله و بر اساس عملکرد پایگاه های خبری در سال 98 انجام می شود .

فرم خوداظهاری چهارمین دوره رتبه بندی پایگاه های خبری را در فایل پیوست ملاحظه فرمایید.

فرم خود اظهاری دوره چهارم رتبه بندی پایگاه های خبری

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اعلام کرد: شیراز به عنوان پایتخت کتاب ایران، لیگ مجازی کتابخوانی در دوران شیوع کرونا را با هدف توسعه کتابخوانی و تبدیل شبکه های مجازی به عرصه فعالیت های فرهنگی درراستای ترویج شعار در خانه بمانیم ، کتاب بخوانیم، برگزار می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی باشگاه خبرنگاران جوان

مهدی امیدبخش چهارشنبه افزود: موسسه فرهنگی هنری پرتو امید آماج با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و با حمایت ستاد استانی مقابله با کرونا لیگ مجازی کتابخوانی را راه اندازی کرده است.

وی هدف از برگزاری این مسابقه را ترویج کتاب و کتابخوانی در فضای مجازی، گذراندن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان با مطالعه کتاب، تقویت مهارت های تندخوانی و حفظ کردن، تقویت مهارتهای بیانی و مهارت نقد و اصول آن عنوان کرد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه این مسابقه طی پنج روز برگزار می شود، افزود: افراد شرکت کننده در این مدت باید کتاب را مطالعه کنند و برداشت خود را به صورت فایلی صوتی یا تصویری بیان کنند؛ همچنین باید بتوانند دیگران را نیز به مطالعه آن کتاب ترغیب کنند.

امیدبخش مدت زمان مشخص شده برای ارائه فایل صوتی را حداقل سه دقیقه و حداکثر چهار دقیقه اعلام کرد و ادامه داد: شرکت کنندگان می توانند با ارسال نقد خود به صورت فایل صوتی یا ارسال نظر زیر پست اینستاگرام در مسابقه شرکت کنند.

وی مهلت ثبت نام در این مسابقه را تا 30 فروردین ماه اعلام کرد و بیان داشت: مهلت ارسال تا 5 اردیبهشت ماه و اعلام نتایج نیز 6اردیبهشت ماه خواهد بود.

کتاب های مسابقه

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس کتاب به چاچالک سفر سقوط کنید، نوشته نویسنده شیرازی احمد اکبرپور را در بخش کودک کتاب عزاداران بیل نوشته غلامحسین ساعدی را منتخب بخش بزرگسال و کتاب ملت عشق نوشته الیف شافاک را در بخش جوان باعنوان آثار این مسابقه اعلام کرد.

امیدبخش افزود: جوایز بخش نوجوان برای نفر اول 3میلیون ریال، نفر دوم دو میلیون ریال و نفر سوم یک میلیون ریال، در بخش جوان برای نفر اول پنج میلیون ریال، نفر دوم سه میلیون ریال و نفر سوم 2 میلیون ریال، در بخش بزرگسال برای نفر اول هفت میلیون ریال، نفر دوم پنج میلیون ریال و نفر سوم سه میلیون ریال خواهد بود؛ همچنین به آثار برگزیده بخش مردمی نیز جوایزی اهدا خواهد شد.

وی نحوه ارسال مدارک را به صورت فایل صوتی یا تصویری به شماره 09023086461 و در نرم افزار واتس اپ اعلام کرد و گفت: این اجرا می تواند با مشارکت شخصی و یا مستقل از وی صورت گیرد.

لینک خبر :‌ شیرازه
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر 39 مؤسسه فرهنگی و هنری در سطح استان مشغول به فعالیت می باشند گفت: مؤسسات فرهنگی و هنری، از اصلی ترین ارائه کنندگان خدمات فرهنگی و هنری در استان هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، ابراهیم شریفی ضمن اظهار این مطلب افزود: با توجه به عزم دولت برای ایجاد زمینه فعالیت مؤسسات مردم محور، توسعه و توانمندسازی مؤسسه های فرهنگی و هنری از اولویت های این اداره کل است.

وی ادامه داد: همچنین مؤسسات فرهنگی و هنری، مناسب ترین جایگزین دولت برای تصدی گری و اشاعه امور فرهنگی و هنری استان هستند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری ضمن اشاره به وضعیت ناطلوب اقتصادی اکثر اصحاب فرهنگ و هنر استان، تصریح کرد: این مؤسسات می توانند با نیازسنجی و برنامه ریزی صحیح موجبات رونق اقتصادی اصحاب فرهنگ و هنر استان را فراهم نمایند.

وی ضمن اشاره به اینکه هموار کردن مسیر رشد مؤسسات فرهنگی و هنری از وظایف ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی است گفت: ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه و بالا بردن دانش و بینش عمومی در حوزه های مختلف فرهنگی، نشر و بسط و توسعه و حفظ ارزش های اصیل اسلامی، ایرانی، اشاعه فرهنگ ایثار و مقاومت و جهاد فرهنگی و دفاع مقدس، ایجاد کارآفرینی برای جوانان متخصص و هنرمند با استفاده در کارگاه ها و برنامه های اجرائی مؤسسه، تولید آثار فاخر در حوزه فرهنگ و هنر اسلامی، ایرانی و بین المللی و ... از اهداف تأسیس مؤسسات فرهنگی و هنری هستند.

شایان ذکر است حوزه فعالیت های عمومی همچون گرد آوری و تنظیم مطالب، تدوین مقالات، ترجمه ( غیررسمی) متون و کتاب به زبان های خارجی و یا بالعکس، حروفچینی، ویرایش و تصحیح، تنظیم، طراحی و صفحه آرایی کتاب و نشریه و صفحات وب و الکترونیک و انجام خدمات نشر، مشارکت یا اجرای طرح های پژوهشی فرهنگی و هنری و نیز گرد آوری و تدوین مجموعه های مستند دربارۀ مسائل فرهنگی، هنری، اجتماعی و تاریخی و ...، آموزش های عمومی همچون طراحی و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی کوتاه مدت فرهنگی هنری، فعالیت های خاص مانند مد و لباس، فعالیت در حوزه رسانه های دیجیتالی و فعالیت های آموزشی از جمله زمینه های فعالیت مؤسسات فرهنگی و هنری می باشند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: امسال در قالب طرح دست های مهربانی 4200 بسته سبد کالا بین نیازمندان استان به منظور اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان توزیع شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ سایت های دیگر : تیتر برتر بسیج تابناک اصفهان خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، حجت الاسلام بلک مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان اظهار کرد: یکی از رسالت های خطیر سازمان اوقاف و امور خیریه ، نظارت و صیانت از نحوه اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان خیراندیش و مراقبت لازم از این اماناتی است که عهده دار آن هستیم.

او تصریح کرد: به همین منظور طرح ملی دست های مهربانی با هدف اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان در موضوعات کمک به ایتام بی بضاعت، فقرا و با رویکرد شفاف سازی و اطلاع رسانی از آثار و برکات وقف اجرا شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در ادامه هدف از اجرای این طرح را شناسایی افراد مستحق، مطابق نیت واقفان و بهره مندی آنان از اجرای نیت، ایجاد وحدت رویه در سراسر کشور جهت اجرای امینانه نیات واقفان و نظام مند کردن آن، اطلاع رسانی نسبت به آثار و برکات اجرای نیات واقفان در جامعه و ترغیب جهت ایجاد وقف جدید متناسب با نیاز های روز دانست و گفت: این طرح از 25 اسفند آغاز شده و تا 10فروردین ادامه خواهد یافت.

او در ادامه گفت: بسته های حمایتی شامل برنج، گوشت مرغ، ماکارونی و رب گوجه فرنگی، است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: این اقلام در آستانه سال جدید در بین خانواده های نیازمند و تحت پوشش نهاد های حمایتی در استان و شهرستان های تابعه در حال توزیع است.

حجت الاسلام بلک ارزش این سبد کالای حمایتی را 630 میلیون ریال عنوان کرد و با بیان اینکه بسته ها در حال توزیع است، اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح دست گیری و حمایت از نیازمندان و کم کردن فشار شرایط بد اقتصادی است.

او همچنین در خصوص اقدامات انجام شده برای جلوگیری از شیوع کرونا با اشاره به اینکه تمام اماکن مذهبی استان اصفهان مطیع تصمیمات ستاد پیشگیری از شیوع بیماری کرونا هستند خاطر نشان کرد: مسئولان بقاع متبرکه تمام مصوبات را پیگیری و انجام می دهند و در ضمن هر روز بقاع متبرکه و اماکن مذهبی استان توسط هیئت امناء ضدعفونی می شوند.

انتخای پیام/ش

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حوزه/ مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان توزیع بیش از 10 هزار سبد کالا و اقلام بهداشتی به ارزش ریالی یک میلیارد تومان بین نیازمندان و بیماران خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، با تبریک سال نو، به اقدامات اداره اوقاف استان همدان در مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: از روزهای اول شیوع این ویروس منحوس در استان همدان، اداره اوقاف همدان اقدام به توزیع اقلام بهداشتی و سبد کالا در بین نیازمندان کرده است.

وی افزود: توزیع بیش از 10 هزار سبد کالا و اقلام بهداشتی به ارزش ریالی یک میلیارد تومان بین نیازمندان و بیماران از جمله این اقدامات بوده است که از موقوفه مرحوم بهاءالملک در همدان، مرحوم سیف الدوله در ملایر و مرحوم امیرنظام در کبودراهنگ پرداخت شده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه نیات موقوفات این خیرین، تهیه دارو، درمان و کمک به نیازمندان می باشد، ابراز داشت: همچنین مبلغ 200 میلیون تومان نیز جهت کمک به کادر درمان در شهرستان های ملایر و کبودراهنگ پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه این اداره تابع تصمیمات ستاد مقابله با ویروس کرونا است، خاطر نشان کرد: بنابر تصمیم اتخاذ شده، امامزادگان و بقاع متبرکه استان همدان تا 15 فروردین تعطیل خواهند بود؛ ضمن اینکه از زمان شروع انتشار این ویروس، لغو برنامه ها و تجمعات در بقاع متبرکه از جمله مراسمات آغاز سال نو و برنامه آرامش بهاری، مورد توجه بوده است.

حجت الاسلام زین العابدینی یادآور شد: پس از به وجود آمدن شرایط فعلی و نیاز مبرم جامعه به اقلام بهداشتی، اداره اوقاف همدان با اخذ مجوز از سازمان اوقاف در راستای نیت واقف، کمک های بهداشتی خود را به مراکز بهداشتی و درمانی استان ارائه کرده است، که از جمله این موارد می توان به توزیع 4 هزار ماسک در بیمارستان امام حسین(ع) ملایر اشاره کرد.

وی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه با همراهی همه مردم، به زودی این بیماری از کشور رخت ببند، تصریح کرد: امروز زمان مناسبی برای ترویح سنت حسنه وقف در جامعه و در میان مردم است، که نیازمند همراهی رسانه ها در این امر هستیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

حجت الاسلام محمد صالحی مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمانشاه گفت: در راستای مبارزه با شیوع ویروس کرونا، معابرو مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه شبانه توسط اوقاف گندزدایی و ضدعفونی می شود.

حجت الاسلام صالحی افزود: هرشب به صورت میانگین 2 هزار لیتر ماده ضدعفونی تهیه و توسط کامیون هایی با آرم اوقاف در سطح شهر در حال گندزدایی هستیم تا مردم اطمینان حاصل کنند که ادارات و ارگان های دولتی و انقلابی پای کار هستند.

وی هدف از این اقدام را علاوه بر جنبه بهداشتی، اثرات روانی دانست و تصریح کرد: مردم با دیدن این قبیل اقدامات بیش از پیش در می یابند که تنها سلاح طبیعی ما در جنگ با این ویروس همین نظافت و رعایت بهداشت فردی است و باید به صورت جدی رعایت کنند.

لینک خبر :‌ فرتاک نیوز
حوزه/ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین از طبخ، بسته بندی و توزیع غذای گرم در بین مدافعان توسط موکب آستان مقدس زبیده خاتون خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۵

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در قزوین حجت الاسلام سید مصطفی مجیدی، امروز در بازدید از موکب آستان مقدس زبیده خاتون گفت: این موکب با توجه به تجارب کادر اجرایی و پشتیبانی در امداد رسانی مناطق سیل زده خوزستان و ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی در شهر مقدس کربلا، این آمادگی را پیداکرده که زیر نظر ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونا و دانشگاه علوم پزشکی قزوین به کادر درمانی و مدافعان سلامت خدمات ارائه دهد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین افزود: طبخ، بسته بندی و توزیع غذای گرم برای وعده های غذایی نهار و شام بین داوطلبان و مدافعان سلامت توسط این موکب انجام می شود.

وی ادامه داد: توزیع این غذاها زیر نظر عوامل دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام می شود و هزینه خدمات دهی این موکب از محل کمک های خیران و نیات موقوفات تأمین می شود.

حجت الاسلام مجیدی همچنین ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند مدافعان جبهه سلامت که در خط مقدم دفاع از جان هموطنان قرار گرفته اند، بهترین راه قطع زنجیره کرونا را در خانه ماندن دانست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
مسئول اوقاف وامور خیریه قشم از اجرای تهیه و توزیع بسته های معیشتی و بهداشتی بین نیازمندان این شهرستان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۶

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز ؛حجت الاسلام والمسلمین روح الله صفری، مسئول اوقاف و امور خیریه شهرستان قشم اظهار کرد: بر اساس ابلاغیه سازمان اوقاف نسبت به اجرای طرح آستان مهربانی با همکاری مجموعه افق امام زاده سید مظفر قشم، تعداد 30 بسته کمک معیشتی به مبلغ 48 میلیون ریال از محل درآمد بقعه آماده و بین نیازمندان و افراد بی بضاعت این شهرستان توزیع کردیم.

وی افزود: همچنین از محل کمک های خیرین توانستیم تعداد قابل توجهی بسته های بهداشتی شامل اقلامی چون ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده در قالب این طرح بین مردم توزیع کنیم

مسئول اوقاف قشم تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در این مدت درب آستان امامزاده سید مظفر قشم بسته بود؛ اما از آنجاکه این بقعه محل دفن قبور شهدا نیز هست و با توجه به علاقه مندی مردم به قبور شهدا خصوصاً در ایام پایانی سال، روزانه در چند نوبت حیاط امامزاده ضدعفونی می شود. جا دارد از بسیج محلات و منطقه آزاد قشم که در این زمینه بسیار کمک رسان بودند، تشکر کنم.

وی تصریح کرد: با توجه به محدودیت های کسب وکاری که با شیوع ویروس کرونا برای مردم به وجود آمد، متأسفانه درآمد قشر عظیمی از مردم کم بضاعت و بی بضاعت کاهش بسیاری داشت، توفیق داشتیم از محل بقعه متبرکه و موقوفات بسته های معیشتی را در قالب طرح آستان مهربانی تقدیم مردم کنیم.

صفری افزود: بخش زیادی از مردم در این ایام آرامش خود را ازدست داده اند و توصیه ام این است که یاد خدا را در دل هایشان زنده نگاه دارند تا آرامش به زندگی آنان بازگردد. امیدوارم به زودی این ویروس منحوس از صفحه روزگار محو شود و همه انسان ها در آرامش خاطر زندگی کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ هرمز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۶

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه کردستان حجت الاسلام محمد کاروند با اعلام این خبر گفت: در راستای حمایت از قشر محروم جامعه در مبارزه با شیوع بیماری کرونا اداره کل اوقاف و امور خیریه کردستان اقدام به تهیه و توزیع 7500 سبد بهداشتی و 4500 سبد کالا در مناطق محروم استان نمود.

وی خاطر نشان کرد: این اقلام با اعتبار بالغ بر 1میلیارد و 100 میلیون تومان و از محل موقوفات استان هزینه شد.

کاروند با بیان این مطلب که اداره کل اوقاف و امور خیریه کردستان در شرایط بحرانی خود را موظف به خدمت رسانی به مردم میداند گفت: از اواخر بهمن و اسفند ماه این اداره کل با شناسایی اقشار و مناطق محروم استان و از محل موقوات منطبق اقدام به توزیع سبد کالا شامل مایحتاج زندگی از جمله برنح ،روغن،چای، قند، رب ، ماکارونی در حاشیه شهرها، روستاها ، مساجد و مدارس مناطق محروم نمود و همچنین در حوزه سلامت و بهداشت نیز اوقاف در کنار سایر نهادهای استان اقداماتی همچون تهیه سبد سلامت شامل صابون، وایتکس و صابون مایع جهت مناطق محروم شهرستانهای قروه، سرو آباد و دیواندره و مواد ضد عفونی و شوینده جهت مساجد ، و برپایی ایستگاههای سلامت در جوار بقاع متبرکه و موقوفات شاخص همچون موقوفه جایگاه سوخت قرآن و عترت جهت ضد عفونی خودرو ها نموده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان با اعلام سایر برنامه های اوقاف در این زمینه گفت: راه اندازی ایستگاه سیار ضد عفونی مساجد و اماکن متبرکه از سایر اقدامات اوقاف در این ایام می باشد که با همکاری هیات های جهادی صورت گرفته است.

وی در ادامه گفت: تعطیلی بقاع متبرکه در راستای عدم حضور مردم در تجمعات و پیشگیری از شیوع ویروس کرنا بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با کرونا اتخاذ شده است.

کاروند با بیان اینکه بهترین راه پیشگیری از شیوع کرونا بر اساس تاکیدات پزشکان و مسئولان امر عدم حضور در اماکن شلوغ است، یادآور شد: بقاع متبرکه استان هر سال در ایام نوروز میزبان مسافران و زائران نوروزی بوده است که با توجه به شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا در راستای حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از شیوع کرونا، بقاع متبرکه در ایام نوروز سال جاری تعطیل خواهند بود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه کردستان خاطر نشان کرد:تصمیم گیری در خصوص بازگشایی بقاع متبرکه استان بر اساس مصوبه ستاد استانی مبارزه با کرونا و بازگشت به شرایط عادی خواهد بود و مراتب در آینده از طریق خبرگزاری های رسمی اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
کرج - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز گفت: جهش تولید در این استان با ورود موقوفات در حوزه سرمایه گذاری محقق می شود که هم اکنون بخشی از آن ها در سرمایه گذاری ورود کرده و باید تقویت شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۰۶

حجت الاسلام والمسلمین علی دشتکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک فرارسیدن سال جدید و تقارن تحول سال با فصل نیایش در ماه های رجب و شعبان افزود: همچنین برای تعدادی دیگر از موقوفات ورود در حوزه سرمایه گذاری مدنظر است که باید آن ها را برای جهش تولید به خط کنیم.

وی در ادامه تقارن حلول سال با ماه رجب را بسیار خوش یمن دانست و اظهار داشت: ماه رجب از نگاه توحیدی و اسلامی یکی از بهترین ماه های قمری است که ماه رحمت، برکت، مغفرت و به ویژه خودسازی است

وی با اشاره به اینکه ماه شعبان نیز جایگاه خاص خود را به خصوص با مناسبت هایی که در این ماه هست، دارد، گفت: برگزاری اجتماعات مذهبی به دلیل بیماری کرونا لغو شد ولی بدتر از آزار ویروس کرونا، عدم بهره مندی مردم ما از فیوضات اجتماعی مذهبی است.

دشتکی، این تقارن فصل نیایش با حلول سال جدید را دارای برکاتی دانست و افزود: اگر بخواهیم یکی از این برکات را به صورت مصداقی بیان کنیم تدبیر مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید است.

وی ادامه داد: اگر جهش تولید در جامعه اتفاق بیافتد سعادت مادی ومعنوی در پشت آن رقم خواهد خورد و پیروزی در تمام جبهه ها امکان پذیر و سهل خواهد شد و شکست برای جبهه باطل حتمی خواهد بود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با اشاره به اینکه ارتقا و جهش در تولید در تمام بخش ها و موضوعات باید رقم بخورد، بیان داشت: اگر ظرفیت و توانمندی که در سیستم های مختلف اجرایی، دولتی و مردمی وجود دارد به خوبی مدیریت شود و در چارچوب خاصی رویکرد و اولویت هایشان برای حرکت به ویژه بهره مندی از برنامه بهره وری اتفاق بیافتد، نتیجه ی آن جهش تولیدی است که مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال گفته اند.

وی گفت: به خصوص در این موقع از سال که گذر از معبر تغییرات و تحولات است در پازل بین المللی یکسری تغییراتی اتفاق خواهد افتاد که اگر هوشمندانه به بحث جهش تولید توجه کنیم در بازسازی این پازل جهانی می توانیم جایگاه متناسب با شان دینی و ملی و انقلابی مان داشته باشیم.

ارتقای بهره مندی در پساکرونا

وی افزود: اگر هوشمندانه عمل بکنیم با این شعار در این برهه زمان که در آستانه یک تغییر جدی و اساسی و زیربنایی هستیم می توانیم به اهداف انقلاب مان به سهولت می توانیم دست یابیم و در این جایگاه های جدیدی که بعد از پسا کرونا رقم خواهد خورد می توانیم بهره مندی را هم با جهش تولید ارتقا دهیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز تاکید کرد: همچنین مردم هم می توانند از نتیجه ی این جهش تولید حظی در زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و به ویژه رفاه اجتماعی که شان ملت ایران هست، بهره مند شوند که از تمام موضوعات مهمتر رفاه اجتماعی است زیرا دغذعه اصلی مقام معظم رهبری اجرای عدالت و رفاه اجتماعی از روز اول بر اساس اهداف انقلاب بوده است.

وی گفت: رفاه اجتماعی به نسبت اجرا شده است ولی با این شعار و ارتقا و جهش در این برهه از زمان می تواند بهره مندی ما را از عدالت اجتماعی به اوج برساند که این موجب خرسندی مسوولین به ویژه مقام معظم رهبری و مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: برای جهش تولید به یک هوشمندی دقیقی از رویکرد و راهبردهای تحقق جهش تولید را در داخل کشور لازم داریم ضمن اینکه به یک هوشمندی، رصد و احقاق حق بین المللی هم در این خصوص نیاز است که این ها مکمل یکدیگر می توانند باشند.

دشتکی اضافه کرد: ولی در داخل بر اساس همان رویکرد و راهبردهایی خواهد بود که در ستاد مربوطه رقم خواهد خورد که در آنجا اوقاف و امور خیریه به عنوان یک دستگاه اجتماعی و اقتصادی نقش زیادی در پشتیبانی مسایل اقتصادی و به ویژه در بحث پشتیبانی از جهش تولید با برنامه هایی که می تواند داشته باشد، می تواند ایفا کند.

وی به رویکرد جدید سازمان اوقاف و امور خیریه در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: سازمان اوقاف به سمت سرمایه گذاری، تولید و حمایت از تولید حرکت کرده که این شعار فرصت مغتنمی است که برای تکمیل راهی که آغاز شده است.

وی افزود: همچنین با به سرانجام رساندن این شعار از دو جهت، یکی اینکه از مزایای این نام گذاری بهره مند شویم در جهت تقویت آن بخش از موقوفاتی که وارد حوزه سرمایه گذاری شدند و از جهتی هم بخشی که ورود پیدا کرده ایم را تقویت کرده و یا آن هایی که هنوز ورود نکرده اند را در حوزه سرمایه گذاری و جهش تولید به خط کنیم.

سرمایه موجود در موقوفات ناشناخته است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز یادآور شد: سرمایه و ظرفیتی که در حوزه وقف و موقوفات است مقداری ناشناخته است و این ناشناختگی در این برهه از زمان می تواند امتیاز باشد تا بخش های مختلف از این ظرفیت ناشناخته بهره گرفته و آن ها را تقویت کنیم.

وی گفت: این آمادگی در استان است که با ستاد تحقق شعار سال همچون سال گذشته که با ارایه طرح های سرمایه گذاری در حوزه اقتصاد مقاومتی قدم گذاشتیم، ادامه این موضوع و عمق بخشی آن را داشته باشیم.

دشتکی با بیان اینکه حدود یک دهه است که جهت گیری های نامگذاری های شال با نگاه اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: رویکرد اصلی این نامگذاری ها توجه به درون یعنی اقتصاد درون زا است که با این وضعیتی که امروز ویروس کرونا به وجود آورده در بحث پسا برجام و معادلات کشورها همه به دنبال منافع خود خواهند بود.

وی گفت: ولی این دفعه شاید بخواهند عدم رعایت عدالت و ظلم به بخش های ضعیف را به اوج برسانند که در این جا اقتصاد مقاومتی و توجه به درون اثر خود را خواهد گذاشت زیرا ما برای بحث نه تنها پسا برجام بلکه برای موضوع کرونا برنامه داریم چون برای استقلال خودمان برنامه ریزی کردیم و در پسا کرونا هر کشوری که مستقل تر است پیشتازتر خواهد بود.

وی تاکید کرد: به جهت محوریت استقلال در حوزه فرهنگی، اجتماعی و به ویژه اقتصادی ملت ایران در بحث پساکرونا پیشتاز خواهد بود و این پیشتازی را شعار سال سرعت بیشتری خواهد بخشید و باید همه در صحنه حضور داشته باشیم و به ویژه حوزه وقف سهم قابل توجهی در این پیشتازی و حرکت شتابنده داشته باشد.

این مسوول خاطرنشان کرد: در هر برهه ای از زمان تلاش، جهاد ، تفکر و تدبیر عنوان محور فعالیت است و در نگاه توحیدی، اسلامی، شیعی و مذهبی ما برخی از کلمات، مثل این کلمات خاص در هر موضوعی حتی موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی خاص هستند و این ها در هر برهه ای از زمان عنوان مادر حرکت و محور سعادت هستند.

وی با تاکید بر اینکه در این برهه از زمان هر کاری که می خواهیم داشته باشیم باید به این کلمات توجه کنیم، گفت: تفکر همان بصیرت است که رهبر و نگاه دینی ما به عنوان توجه دارد و تدبر نیز مقدمه برنامه ریزی است که در دعای تحویل سال نیز از تدبیر و تدبر به عنوان مقدمه تحول یاد شده است.

وی همچنین به مجاهدت و تلاش اشاره کرد و افزود: وقتی که تفکر و تدبر و تلاش مجاهدانه در سبک زندگی به عنوان اولویت باشد به طور قطع عزت از آن ملت خواهد بود، به ویژه در این برهه از زمان قدم سوم مهم است که ما عزت را برای خودمان و آیندگان در کشور رقم بزنیم.

دشتکی با بیان اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به این عبارات توجه زیادی شده، اظهار داشت: تفکر و تدبر و حرکت مجاهدانه و انقلابی از عهده جوانان بر می آید و این هم همیشه در دین ما و سنت انبیا و ائمه اطهار (ع) بوده و محور انقلاب و تاکیدات مقام معظم رهبری نیز هست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه همچنین به رویکرد اجتماعی سازی که از میانه سال گذشته به آن پرداخته شد اشاره کرد و گفت: اقدام اجتماعی سازی حرکت ها به عنوان رویکرد اصلی، یکی از اولویت های ماست و بعد از آن بحث تعاملات یعنی عملکرد متعاملانه در حوزه دولتی به ویژه در حوزه مردمی که در سال 99 با توجه به نامگذاری سال و اقتضایاتی است این حرکت متعاملانه به ویژه در بخش غیردولتی ضرورت بیشتری دارد.

وی افزود: در اوقاف و امور خیریه البرز به صورت جدی و اساسی به طرف میزانی که اثربخشی ما و تاثیرگذاری ما را مشخص کند و آن میزان چیزی به جز ارتقای بهره وری نخواهد بود، حرکت خواهیم کرد و میزان تمام حرکت ها و سنجش تمام کارکردها از کارمند تا برنامه و به طور قطع بحث سنجش آن، میزان تحقق بهره وری خواهد بود.

دشتکی خاطرنشان کرد: برای همین با این رویکرد و اولویت ها امیدواریم که برنامه های اجتماعی و اقتصادی و در حوزه سرمایه گذاری و به صورت خاص و ویژه در بحث اقتصاد مقاومتی که پایه استقلال ملی و انقلابی ما هست را بتوانیم با تعریف پروژه هایی که پیش بینی شده را رقم بزنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی