بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 28 اسفند 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جدیدترین توئیت خود نوشت: مشاغل و مراکز بیشتر آسیب پذیر از کرونا همچون مراکز و مجتمع های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه ای( و موارد مرتبط به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) مورد حمایت قرار می گیرند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:

مشاغل و مراکز بیشتر آسیب پذیر از کرونا قرار شد که مورد حمایت قرار گیرند که در یکی از موارد ده گانه آمده است:

مراکز و مجتمع های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه ای( و موارد مرتبط به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

البته موارد حمایتی براساس مصوبات خواهد بود که بعضا اعلام شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در وزارت فرهنگ سیدعباس صالحی گردش صندلی بین مدیران امر تازه ای محسوب نمی شود، این بار قرعه آن به نام قادر آشنا خورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، ساعاتی پیش و در آخرین روزهای سال پرفراز و نشیب 98، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی قادر آشنا رئیس موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران را به سمت مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب کرد، این در حالی است که آشنا تنها یکسال و اندی پیش جایگزین امیرمسعودشهرام نیا در موسسه نمایشگاه های فرهنگی شده بود.

حالا انتظار می رفت که بتوان ثمره فعالیت یکسال و اندی آشنا بر موسسه نمایشگاه ها را شاهد بود که باز هم جابه جایی جدیدی رخ داد.

البته به نظر می رسد، جابه جایی آشنا ارتباط مستقیمی با ادغام 3 موسسه زیرمجموعه وزارت ارشاد داشته باشد، چرا که خبرها حکایت از اجرایی شدن ادغام موسسه نمایشگاه های فرهنگی، بنیاد شعر و ادبیات داستانی و خانه کتاب پس از تعطیلات نوروز دارد.

نکته قابل توجه در این انتقال، این است که این تصمیم ظرف هفته جاری گرفته شده است، چرا که تا 20 روز پیش برگزاری نمایشگاه کتاب تهران مهمترین فعالیت پیش روی آشنا و موسسه متبوعش بوده و این احتمال وجود دارد که مدیران وزارت ارشاد تصمیم به عدم برگزاری نمایشگاه در سال آتی و یا تعویق بلند مدت ان گرفته اند که قائم مقام نمایشگاه کتاب را به سمتی دیگر منصوب کرده اند.

حال باید منتطر ماند که مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی که به احتمال بسیار مدیریت موسسه ای که از ادغام تشکیل خواهد شد را نیز بر عهده می گیرد، مشخص شود، باید دید که مدیر جدید هم باز از گردش صندلی ها در وزارت ارشاد انتخاب می شود یا فرد جدیدی از خارج از مجموعه خواهد ببود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

به گزارش آمد خبر (amadkhabar.ir) :

با خروج قادر آشنا از موسسه نمایشگاه های فرهنگی وزارت ارشاد بار دیگر دست به چرخش مدیران عالی در این وزارتخانه زد و نشان داد اعتقادی به استفاده از ظرفیت نیروهای تازه نفس و جوان ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، در روزهای پایانی سال جاری و در حالی که مؤسسات سه گانه معاونت فرهنگی کماکان وضعیت کاری کارمندانشان را برای سال آینده و به منظور انجام فرآیند ادغام به روشنی اعلام نکرده اند، قادر آشنا مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران که از وی به عنوان گزینه اصلی مدیریت مؤسسه ادغام شده جدید یاد می شد از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مرکز هنرهای نمایشی کوچانده شد.

صالحی که کمی بیش از یک سال قبل از این خود آشنا را از مؤسسه آموزشی وابسته به معاونت هنری به مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی آورده بود این بار نیز در اقدامی عجیب وی را بار دیگر به مدیریت تئاتر بازگرداند.

حکم تازه آشنا در حالی صادر شده است که وی به تازگی با قرار گرفتن در سمت قائم مقامی نمایشگاه کتاب تهران سکان اصلی مدیریت این رویداد را بر عهده داشت و تصمیات مهم این رویداد اعم از ساماندهی بخش درآمدزایی و تبلیغات و نیز انتخاب بانک عامل جدید و برنامه ریزی بلند مدت برای استفاده از ظرفیت بانک تازه را ساماندهی کرده بود.

اما این انتخاب و خروج نابهنگام آشنا از مؤسسه نمایشگاه ها دارای چه معنایی است؟ به نظر می رسد نخستین موضوع در این زمینه عدم حضور آشنا در ترکیب تازه مؤسسه ادغامی تازه معاونت باشد که زمینه انتقال او به مرکز هنرهای نمایشی را فراهم ساخته است. محسن جوادی طی روزهای اخیر در گفتگو با یکی از رسانه ها از پایان ایجاد چارت تازه این مؤسسه و ابلاغ و رسانه ای کردن آن پس از تعطیلات نوروز خبر داده بود.

از سوی دیگر خالی ماندن صندلی مدیرعاملی مؤسسه نمایشگاه ها به معنی چرخش پرمعنی وزارت ارشاد برای برگزار نکردن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال آتی نیز هست. طی روزهای اخیر و با توجه به موج شیوع بیماری کرونا و میسر نبودن احتمالی برگزاری نمایشگاه کتاب تا پایان تابستان به نظر می رسد گزینه عدم برگزاری این رویداد پررنگ تر شده و تا پایان موضوع ادغام مؤسسات تابع وزارت و ایجاد ساختار تازه درباره این مؤسسه صندلی مدیرعاملی آن نیز خالی خواهد ماند.

برخی رسانه ها در همین زمینه صحبت از حضور محمد سلگی رئیس سابق اداره کتاب و مدیر پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات در مؤسسه نمایشگاه ها شده اند که البته در این زمینه هنوز سلگی و وزارت ارشاد اظهار نظری نداشته اند.

سوال پایانی این گزارش اما از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که چرا با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی به موضوع جوانگرایی و استفاده از ظرفیت نیروهای تازه نفش در مدیرت کشور کماکان اصرار به استفاده چرخشی از مدیران در این وزارتخانه دارد و عملاً اعتقاد به این مساله مدیریتی از خود نشان نمی دهد

منبع خبر : خبرگزاری مهر

لینک خبر :‌ آمد خبر
نماینده شورای عالی برندها گفت: در حال حاضر 35کارگاه با کمک خیرین و برندها مشغول تولید محصولات بهداشتی و پزشکی است، با این ظرفیت توانسته ایم روزانه 45هزار ماسک و گان را تولید کنیم که با افزایش نیروی انسانی می توانیم این آمار را به 100هزار تولید در روز برسانیم.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست شورای عالی برندها با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این جلسه سید عباس صالحی با اشاره به اینکه پیش از بحران شیوع کرونا در کشور موضوع لباس به عنوان یک نیاز اولیه دیده می شد اما با همه مشکلات و مسائلی که کرونا برای کشور داشته و دارد فرصت ها و دریچه هایی را برای کشور باز می کند که در آینده شاهد آن خواهیم بود.

وی ادامه داد: اینکه لباس چگونه می تواند با حوزه های خاص به ویژه حوزه های بهداشتی و درمانی ارتباط برقرار کند نشان داد که لباس صرفا یک پوشاک عام نیست، امروز ظرفیت پوشاک کشور در یک فاصله کوتاه در اختیار بهداشت کشور قرار گرفته و برای آینده هم می توان به ارتباط لباس و حوزه بهداشت فکر کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به امضای تفاهم نامه میان شورای عالی برندها و بنیاد ملی مد و لباس گفت: این تفاهم نامه طی روزهای آینده با سرعت امضا خواهد شد تا از این طریق بخشی از نیازهای کارگاه ها برطرف شود.

صالحی یادآور شد: لازم است از این ایامی که در آن هستیم یک گزارش مستند خوب تهیه شود، باید یک فضای مستند قابل عرضه تولید کرد تا عملا ظرفیت شورای عالی برندها و مجموعه پوشاک کشور و همچنین فضای تعاون اجتماعی نمایان شود.

وی افزود: کارگرها باید اطمینان خاطر بیشتری از نظر پروتکل داشته باشند که این نیاز در ستاد ملی مبارزه با کرونا یا معاونت حقوقی وزاتخانه متبوع پیگیری خواهد شد تا ممنوعیت کار کردن کارگاه در ایام شیوع کرونا برطرف شود.

شاهرخ جعفری به نمایندگی از اعضای شورای عالی برندها در این نشست گفت: از دو هفته پیش شورا با تصمیم گیری اعضا کار تولید ماسک و گان را آغاز کرد، در ابتدا تنها با دو کارگاه کار را آغاز کردیم اما خوشبختانه بعد از ده روز تعداد کارگاه به 35 مجموعه ارتقا پیدا کرد.

وی ادامه داد: امروز کارگاه های درگیر با این موضوع به ظرفیت تولید 45 هزار ماسک و 20هزار گان در روز رسیده اند، این روند تا زمانی که مواد اولیه موجود باشد ادامه خواهد داشت، در این امر نیز برندها و خیرین مشترکا حضور دارند.

نماینده شورای عالی برندها خاطرنشان کرد: خوشبختانه مشکل برای تهیه پارچه حل شده است، اما این روزها به دلیل نبود قانون مناسبی برای کار کارگاه در ایام بحران و تعطیلی تمامی مراکز در ایام شیوع ویروس کرونا با مشکل غیرقانونی بودن فعالیت کارگاه ها روبرو هستیم، همچنین تامین الکل و اتانول برای ضدعفونی کردن کارگاه و کارگران از دیگر مشکلات موجود است.

جعفری تصریح کرد: همانطور که پرستاران و پزشکان مدافعان سلامت هستند امروز جامعه پوشاک کشور هم که متشکل از تعداد انبوهی از کارگران در بخش های مختلف است در صف مقدم سلامت قرار گرفته و تمام کارگران با تلاش شبانه روزی و بدون دریافت حقوقی تمام توان خود را برای تولید لباس و لوازم بهداشتی گذاشته و در اکثر شهرها بدون در نظر گرفتن ایام تعطیل با توان بیشتر کار خود را ادامه می دهند.

وی در پایان گفت: امروز نزدیک به هزار کارگر درگیر موضوع تولید گان و ماسک هستند، برندها در صفحه ای جدا و حتی صفحات شخصی خود تلاش کارگران را به تصویر کشیدند، اما خواستاریم دستگاه های مربوط چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به خصوص صدا و سیما تلاش بی وقفه این کارگران را به تصویر بکشند تا انگیزه مضاعفی برای کارگران ایجاد شود و همچنین کسانی که از این موضوع اطلاع ندارند پای کار بیایند، پیش بینی می کنیم در صورت دیده شدن عملکرد این قشر تعداد کارگران بالا رفته و بتوانیم به تولید روزانه 100هزار گان و ماسک برسیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

شفقنا-در جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت اعلام شد: 63 درصد از ظرفیت تخصیص یافته به کاروان های حج تمتع 99 پرشده است.

به گزارش شفقنا، آخرین جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در سال 98 امروز به ریاست حجت الاسلام والسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.

در این جلسه اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت اعلام کرد: فرآیند ثبت نام از اولویت های ذخیره نیز از روز چهارشنبه، 21 اسفند ماه فعال شده و تاکنون بیش از49 هزار نفر از دارندگان قبوض ودیعه گذاری تا تاریخ 15 اردیبهشت ماه 1386 با مراجعه به سامانه https://reserve.haj.ir نام نویسی و کاروان خود را انتخاب کرده اند.

او با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور تصریح کرد: سازمان حج و زیارت تسهیلات مناسبی را برای عدم مراجعه حضوری زائران به بانک ها جهت واریز قسط اول ثبت نام حج و ارائه مدارک به مدیران کاروان ها درکارگزاری ها فراهم کرده است.

سرپرست حجاج ایرانی نیز با تقدیر از اقدامات صورت گرفته برای تسهیل در ثبت نام زائران تاکید کرد: به نحوی برنامه ریزی شود که شیوع کرونا در فراهم کردن مقدمات اجرایی سفر حجاج ایرانی خللی ایجاد نکند.

این گزارش حاکیست در این جلسه علی رضا رشیدیان همدلی و همیاری مجموعه سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری را عامل ارائه خدمات بهتربه زائران حج و عتبات عالیات دانست و مشکلاتی را که شیوع ویروس کرونا در این حوزه ایجاد کرده است، برشمرد.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه وضعیت کنونی فعالیت دفاتر زیارتی را نیز تحت تاثیر قرار داده است، افزود: در تلاش هستیم تا این دفاتر هم از مساعدت ها و معافیت هایی که دولت برای برخی از کسب و کارها در نظر گرفته است؛ بهره مند شوند.

او تاکید کرد: همکاران سازمان حج در تلاشند مقدمات سفر حج آینده فراهم شود و در حوزه عتبات نیز با حضور مسئولان این حوزه ضمن بررسی مشکلات، برنامه ریزی برای ارائه خدمات بهتر در دستور کار قرار دارد.

این جلسه با توضیحات حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری درخصوص برنامه های موردنظر این حوزه در حج 99 و استفاده هرچه بیشتر زائران از برنامه های فرهنگی ادامه یافت و وی ازپیشنهادهای ارائه شده در زمینه برگزاری دعای کمیل و حضور گسترده تر زائران ایرانی در نمازجماعت مسجدالحرام و مسجدالنبی و دیگر مساجد مکه گزارش داد.

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت نیز تاکید کرد که برگزاری دعای کمیل در بین الحرمین مدینه از مطالبات اصلی زائران ایرانی است و مسئولان حج و زیارت همواره در مذاکرات حج از کشور میزبان خواسته اند به وعده خود در خصوص برگزاری دعای روح بخش کمیل در جوار حرم نبوی و جنت البقیع با بهبود یافتن اوضاع امنیتی عمل کند.

بر پایه این گزارش، در پایان این جلسه رئیس سازمان حج و زیارت از افزایش هتل های خود پخت درمکه و ایجاد 13 کاروان زوجی برای زائران 9 استان کشور در حج آینده خبر داد و سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج افزود: هماهنگی با طرف سعودی و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ” هما” برای هرچه بهتر برگزارشدن عملیات انتقال و بازگشت حجاج ایرانی درحال انجام است.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

شفقنا-در جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت اعلام شد: 63 درصد از ظرفیت تخصیص یافته به کاروان های حج تمتع 99 پرشده است.

به گزارش شفقنا، آخرین جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در سال 98 امروز به ریاست حجت الاسلام والسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.

در این جلسه اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت اعلام کرد: فرآیند ثبت نام از اولویت های ذخیره نیز از روز چهارشنبه، 21 اسفند ماه فعال شده و تاکنون بیش از49 هزار نفر از دارندگان قبوض ودیعه گذاری تا تاریخ 15 اردیبهشت ماه 1386 با مراجعه به سامانه https://reserve.haj.ir نام نویسی و کاروان خود را انتخاب کرده اند.

او با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور تصریح کرد: سازمان حج و زیارت تسهیلات مناسبی را برای عدم مراجعه حضوری زائران به بانک ها جهت واریز قسط اول ثبت نام حج و ارائه مدارک به مدیران کاروان ها درکارگزاری ها فراهم کرده است.

سرپرست حجاج ایرانی نیز با تقدیر از اقدامات صورت گرفته برای تسهیل در ثبت نام زائران تاکید کرد: به نحوی برنامه ریزی شود که شیوع کرونا در فراهم کردن مقدمات اجرایی سفر حجاج ایرانی خللی ایجاد نکند.

این گزارش حاکیست در این جلسه علی رضا رشیدیان همدلی و همیاری مجموعه سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری را عامل ارائه خدمات بهتربه زائران حج و عتبات عالیات دانست و مشکلاتی را که شیوع ویروس کرونا در این حوزه ایجاد کرده است، برشمرد.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه وضعیت کنونی فعالیت دفاتر زیارتی را نیز تحت تاثیر قرار داده است، افزود: در تلاش هستیم تا این دفاتر هم از مساعدت ها و معافیت هایی که دولت برای برخی از کسب و کارها در نظر گرفته است؛ بهره مند شوند.

او تاکید کرد: همکاران سازمان حج در تلاشند مقدمات سفر حج آینده فراهم شود و در حوزه عتبات نیز با حضور مسئولان این حوزه ضمن بررسی مشکلات، برنامه ریزی برای ارائه خدمات بهتر در دستور کار قرار دارد.

این جلسه با توضیحات حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری درخصوص برنامه های موردنظر این حوزه در حج 99 و استفاده هرچه بیشتر زائران از برنامه های فرهنگی ادامه یافت و وی ازپیشنهادهای ارائه شده در زمینه برگزاری دعای کمیل و حضور گسترده تر زائران ایرانی در نمازجماعت مسجدالحرام و مسجدالنبی و دیگر مساجد مکه گزارش داد.

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت نیز تاکید کرد که برگزاری دعای کمیل در بین الحرمین مدینه از مطالبات اصلی زائران ایرانی است و مسئولان حج و زیارت همواره در مذاکرات حج از کشور میزبان خواسته اند به وعده خود در خصوص برگزاری دعای روح بخش کمیل در جوار حرم نبوی و جنت البقیع با بهبود یافتن اوضاع امنیتی عمل کند.

بر پایه این گزارش، در پایان این جلسه رئیس سازمان حج و زیارت از افزایش هتل های خود پخت درمکه و ایجاد 13 کاروان زوجی برای زائران 9 استان کشور در حج آینده خبر داد و سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج افزود: هماهنگی با طرف سعودی و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ” هما” برای هرچه بهتر برگزارشدن عملیات انتقال و بازگشت حجاج ایرانی درحال انجام است.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : آمد خبر ایرانا

حجت الاسلام محمداسدی موحد با تأکید بر شعار در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم گفت: در آستانه سال نو و شیوع بیماری کرونا، کتاب های این مؤسسه با 50 درصد تخفیف عرضه می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام محمد اسدی موحد، مدیر عامل موسسه با آرزوی سلامتی برای تمام هم وطنان و مردم جهان اظهارداشت: در آستانه عید سعید نوروز و با عنایت به شیوع بیماری کرونا که موجب افزایش فشار روانی این بیماری بر مردم شده، در یک همدلی ملی بین مردم و مسئولان خودقرنطینگی در شهرهای مختلف آغاز شده تا در بهار طبیعت، دوباره مردم عزیزمان را سلامت و خندان در شهرها ملاقات کنیم.

وی با اشاره به درایت و مسئولیت پذیری مردم ایران، تاکید کرد: مردم فهیم و فرهنگ دوست کشور عزیزمان همواره از تمامی بحران ها سربلند بیرون آمده و این باره نیز همگامی مردم و مسئولان موجب شده تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری شود؛ به همین منظور موسسه الهدی اقدام به فروش کتب خود با 50 درصد تخفیف نموده است.

مدیرعامل موسسه فرهنگی، هنری انتشارات بین المللی الهدی با اشاره به شعار درخانه بمانیم ،کتاب بخوانیم به لزوم در خانه ماندن در این ایام گفت: در طرح فروش ویژه موسسه با همکاری و مساعدت درگاه های فروشی چون کتابراه، طاقچه، ژوبین، فراکتاب، پاتوق کتاب و کتابخوان نور، فروش نوروزی تا پایان فروردین ادامه خواهد داشت.

حجت الاسلام و السملین اسدی موحد،مدیرعامل موسسه فرهنگی، هنری انتشارات بین المللی الهدی، در پایان با آرزوی بهروزی، سلامتی و برکت برای ایران اسلامی، تصریح کرد: امسال با شعار در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم به استقبال بهار و مبارزه با شیوع بیماری کرونا خواهیم رفت.

انتهای پیام/م

13:04 - 1398/12/27 / شماره : 746774 / تعداد نمایش : 130

air.ir/Zrqh97r

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر آمد خبر پایگاه خبری تحلیلی حرا

مدیرعامل خانه تئاتر معتقد است دولت باید از ظرفیت اهالی فرهنگ و هنر برای روحیه بخشی و تجدید قوای جامعه و مخصوصا کادر پزشکی استفاده کند و به حمایت از هنرمندان در این روزهای سخت بیندیشد.

شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر درباره وضعیتی که شیوع ویروس کرونا برای تئاتر کشور به وجود آورده است به تئاتر آنلاین گفت: به یقین وضعیت پیش آمده یک اتفاق ملی است که همه ما باید کاملا هم از خودمان مواظبت کنیم و هم مراقب جامعه و اجتماع باشیم از همین رو اجرای نمایش ها و حضور تماشاگران در صحنه تئاتر وابسته به این اتفاق ملی و کنترل این بیماری است. با توجه به گزارش هایی که می دهند ما هنوز در نقطه آغاز این بیماری هستیم و شیوع بیماری هنوز به نقطه اوجش نرسیده است پس باید کمی صبر کرد و کارکردهای دیگر تئاتر و هنرهای دیگر را حمایت و مورد توجه قرار داد.

وی ادامه داد: متأسفانه معرفت و تعقل ما برای برنامه ریزی محدود است وگرنه دستگاه های فرهنگی در همین مدت کوتاه می توانستند از کارکردهای سینما، تئاتر و هنرهای دیگر برای اینکه مردم در خانه ها بمانند، استفاده کنند. با توجه به حضور سوشیال مدیاها که می تواند فراگیری ارتباط را به وجود بیاورد به نظرم در این فضای بحران می توانست کمیته ای تحت عنوان کمیته فرهنگی هنری شکل بگیرد تا ظرفیت های حوزه فرهنگ و هنر را برای غلبه بر بحران بروز می داد یا حداقل دست به انتشار پیام هایی از جانب هنرمندان می زد که این روزها کشور به آن نیاز دارد.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: در حال حاضر این اتفاقات به صورت خودجوش از طرف هنرمندان در حال رخ دادن است و خانه سینما و خانه تئاتر هم کمپین هایی را راه اندازی کرده است اما اینکه یک ستاد و قرارگاه واحدی در این شرایط کار فرهنگی هنری انجام دهد، نداریم. این روزها کادر بهداشت و درمان آنقدر زیر بار فشار هستند که کاملا خستگی در چهره هایشان دیده می شود. سوالی که مطرح می شود این است که آیا توانمندی های فرهنگی هنری می تواند به کمک بیاید و روی تجدید قوا و روحیه دادن به کادر پزشکی تاثیر بگذارد؟ مواردی از این دست بسیار است و چون ما برنامه ریز ی و فکری برای این موارد نداریم به طور طبیعی این فرصت ها را تبدیل به تهدید می کنیم.

وی درباره برنامه های خانه تئاتر برای حمایت از هنرمندان توضیح داد: ما در چند زاویه برنامه هایی را آغاز کردیم که یکی از آن ها پشتیبانی درمانی از اعضای خانه تئاتر است. به این ترتیب که اعلام کردیم اگر خدای نکرده یکی از اعضا دچار بیماری شد خانه تئاتر در کنارش حضور دارد و طبق صحبت هایی که با دستگاه های مربوطه شده حتما در درمان بیماری به او کمک خواهیم کرد. نکته دوم پشتیبانی معیشتی و اقتصادی خانواده بزرگ تئاتر است که در همین راستا در نامه ای که برای وزیر ارشاد ارسال کردیم 6 بسته را برای جبران بخشی از ضرر و زیان ناشی از این بلای عمومی پیشنهاد داده ایم.

گیل آبادی درباره بسته های پیشنهادی بیان کرد: این 6 بسته شامل بسته حمایت مالی؛ پرداخت بلاعوض هایی به گروه ها، هنرمندان، اعضا خانه تئاتر، تماشاخانه ها و مشاغلی که در تعطیلی ناشی از کرونا ویروس دچار تنگی در معیشت و... شده اند ، بسته حمایت اعتباری؛ لغو مالیات، عوارض شهری، قبوض انرژی و ... ، بسته تسهیلات ارزان بانکی؛ پرداخت وام های کم بهره و ... ، بسته جبران بیمه ای؛ اقدام بیمه ها در پرداخت حقوق ایام بیکاری، حقوق ناشی از عوارض کلی ناشی از بیماری اپیدمی و ... ، بسته حمایت بهداشتی؛ تقدیم بسته های بهداشتی به تمامی هنرمندان عضو خانه ها و صندوق اعتباری هنر و بسته حمایت معیشتی؛ اهدای بسته حمایت ارزاق عمومی به تمامی هنرمندان عضو در خانه ها و صندوق اعتباری هنر ... می شود.

وی ادامه داد: براساس این یادداشت خانه تئاتر به صورت خودجوش در حال عمل کردن به این موارد است و در مرحله اول بسته های بهداشتی و حمایت معیشتی را آماده کرده که از روز گذشته 25 اسفند ماه برای اعضای خانه تئاتر در حال ارسال است.

مدرعامل خانه تئاتر با اشاره به استعفای شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: متاسفم که فشار روی حوزه تئاتر آنقدر سنگین است که مدیرکل هنرهای نمایشی مجبور به استعفا می شود. شهرام کرمی آنقدر احساس بی پناهی کرده است که در این شرایط سخت ترجیح داده استعفا دهد، در حالی که وی خودش از اهالی تئاتر است اما باید دید که چه بر او گذشته و در چه شرایطی قرار گرفته که استعفا داده است. این مسایل را باید بررسی کرد اما متاسفانه قوه عاقله ای وجود ندارد و اگر کسی هم برنامه و فکری دارد در عمل دیده نمی شود.

وی در پایان صحبت هایش متذکر شد: سیاست پویایی که دولت بنا بر انجامش را داشت و قرار بود براساس اصل 44 قانون اساسی بخش خصوصی را فعال کند و اختیاراتی را به این بخش واگذار کند، ناکام مانده است. دولت بخش خصوصی را برای زمان بروز چنین بحران هایی پرورش نداده است از همین رو در شرایط سخت عدم برنامه ریزی خودش را به عینه نشان می دهد. متاسفم که حتما باید شرایط سختی به وجود بیاید تا دولت متوجه شود که توانایی انجام خیلی از کارها را ندارد و باید در بسیاری از برنامه ها و فعالیت هایش تجدید نظر کند و تا زمانی که صنوف و مردم را پای کار نیاورد مانند قبل دولتی شکست خورده خواهد بود.

لینک خبر :‌ تئاتر آنلاین
تهران- ایرنا- نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر کشورمان با تاکید بر آنکه این روزها ویروس کرونا رد تلخی از خاطرات جمعی کشورمان را در آغاز استقبال از بهار به خود اختصاص داده است گفت: برای شکست دادن این ویروس و لذت بردن از بهار طبیعت نیازمند توجه بیشتر عموم افراد جامعه به سهم خود در انجام تعهد و رسالت های اجتماعی مان برای شکست این ویروس هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

اسفند 1398 ماهی بود که بیش از هر چه یاد و خاطره، چتر ویروس کرونا بر جامعه ما و جان باختن تعدادی از هموطنان مان به واسطه هجوم این ویروس مانند بیش از 130 کشور جهان خاطرها را آزرده کرد.

آنچه که بیش از هر چه از زبان مسئولان کلان و برنامه ریزان امور بر آن تاکید می شود لزوم توجه به سهم هر یک از افراد جامعه در راه مبارزه با انتشار ویروس کرونا در کشورمان است.مساله ای که چهره های فرهنگی شناخته شده و نام های ماندگار هنر کشورمان نیز با آن همراه شده اند.

حال در این مسیر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) نیز با راه اندازی پویش سهم من در کرونا تلاش می کند تا یک بار دیگر مانند تمامی اتفاقات و رخدادهای کلان عرصه اجتماعی و فرهنگی، مشارکت حداکثری تک تک افراد جامعه را در مسیر شکست هر چه سریعتر این ویروس آنهم در آستانه نوروز باستانی 1399 تقویت کند. در این مسیر ضمن همراهی با چهره ها و نام های تاثیرگذار در عرصه فرهنگ و هنر کشور، سهمی هم برای عموم شهروندان ایران در قالب همراهی با این پویش اجتماعی در مسیر هرچه سریعتر طرح شکست زنجیره ویروس کرونا داشته و برداشته ایم.

دکتر محمود فرهنگ در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به این مساله که جامعه ایرانی در طول سده ها و هزاره های تاریخ فرهنگی و اجتماعی خود سهم مهمی در جریان سازی و اثرگذاری توسعه و پیشرفت فرهنگ جهان داشته است یادآور شد: اتحاد، همدلی و توجه به تعهد و رسالت اجتماعی هر یک از افراد جامعه در مسیر رقم خوردن فرهنگ غنی ایرانی و تأثیرگذاری آن بر جهان غیر قابل انکار است.

این روزها نیز بار دیگر جامعه ایرانی نیازمند توجه بیشتر به مفهوم رسالت فردی و اجتماعی آحاد افراد جامعه است. چرا که با توجه به هجوم ویروس کرونا به کشورمان و مبارزه ما در مسیر شکست دادن آن و قطع زنجیره توسعه و انتشارش همسو با بیش از 130 کشور جهان؛ مهمترین و برنده ترین سلاح در راه شکست این ویروس، توجه به تعهد و رسالت اجتماعی هر یک از افراد جامعه به شمار می رود.

فرهنگ تصریح کرد: این روزها یکی از اصلی ترین دغدغه های مسئولان، سرعت توسعه انتشار، شیوع ویروس کرونا و قطع زنجیره آن در سراسر کشور است. آنچه که تجربه پزشکان، کادر درمانی و متخصصان امر پزشکی از زبان مسئولان مدام بر آن تاکید می شود رسالت عظیم تک تک افراد جامعه در راه تحقق این مهم در خانه ماندن و عدم حضور در محیط های عمومی، اجتماعی و رعایت بهداشت فردی و جمعی است.

مدیر دفتر تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در حقیقت سهم تک تک افراد جامعه از من تا تمامی مردان و زنانی که زیر چتر آسمان ایران در حال زیست و تجربه این روزهای نه چندان شیرین در آستانه بهار هستیم توجه به رسالت و تعهدی است که هر یک از ما در مسیر توسعه اجتماعی جامعه مان و البته مفهوم سلامت آن بر گردن داریم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایوب آقاخانی، بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون عنوان کرد: امیدوارم در این روزها در ذهن برخی هموطنانمان هم گشایشی ایجاد شود و با باور اینکه خطر تهدیدمان می کند، در نوروز هم رفتار مناسب اوضاع داشته باشیم و در خانه بمانیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : سینما پرس

خبرگزاری فارس- گروه تئاتر: این روزها به دلیل شیوع کرونا خیلی از هنرمندان فعالمان برای ایام نوروز و انتهای سال کارهایشان لغو شده و خانه نشین شده اند. یکی از این هنرمندان که در سال های اخیر پرکار بوده و هم نمایش های زیادی روی صحنه برده، هم نمایشنامه نوشته و تدریس کرده و هم در کارهای تصویری حضور پیدا کرده است، ایوب آقاخانی است.

وی مدیر تئاتر پوشه و مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری هم هست. نویسنده نمایشنامه های زیادی از جمله نوک طلا - کوه و پرنده - دوئتی کوتاه برای پاییز - تمام صبح های زمین - اروند خون - ماه پیشونی - اروندخون - رویاهای رام نشده - منطقه صفر - امپراتور و آنجلو - رودکی، جادوگر واژگان سبز و ... بازیگر آثاری چون حلقه بازی - یک سو از هزار سوی این شهر بی در و پیکر - در مه بخوان - لبخند با شکوه آقای گیل - مثل ماه برای آسمان - پاییز - هملت - چیستا - تیغ کهنه و... بازیگر مجموعه های تلویزیونی زیرگذر و داوران، تله فیل آهسته با گل سرخ و ... بوده است.

در ارتباط با فعالیت های این هنرمند و برنامه هایش در سال آتی و چالش های مدیریتی تئاتر با ایوب آقاخانی به گفت وگو نشستیم که در ادامه می خوانیم:

*آقای آقاخانی از مجموع فعالیت های شما در انتهای سال 98 آیا پروژه ای در این شرایط کرونایی لغو شد یا خیر؟

-من اسفند سر سریال احمد امینی به عنوان بازیگر حضور داشتم که خوشبختانه قبل از اوج گرفتن کرونا کار من و نه پروژه بعد از شش ماه بی وقفه فیلمبرداری تمام شد، البته اگر تمام نشده بود جزو مصادیقی بود که باید خلل در آن ایجاد می شد، چون پروژه دچار اختلال شد اما برای کار من مشکلی ایجاد نشد.

در حوزه های آموزشی حوزه هنری هم کمی کارها به تأخیر افتاد، مثلا برگزاری یکی از نشست های مکث و درنگ از سلسله نشست های آسیب شناسانه تئاتر معاصر کشور که قرار بود اسفند ماه نشست را برگزار کنیم به تعویق افتاد و آن را نگه داشتیم به امید بهبود شرایط در فروردین برگزار کنیم.

از نیمسال دوم 1398 دفتر و مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بر آن است تا سلسله نشست های آسیب شناسی تئاتر کنونی کشور از زوایای مختلف و متعدد را برگزار کند. این نشست ها با حضور متخصصان، کارشناسان، مسئولان و سیاست گذاران حوزه های مربوطه به نحوی طراحی شده است که مصادیق مورد مکث در این نشست ها برای صاحبان انگیزه جهت ایجاد دگرگونی و بهینه سازی در فضای تئاتر کشور مفید و مؤثر باشد.

*گویا کار برای اتمام یکی از فصول چهارفصل تئاتر ایران در حوزه هنری هم قرار بود اسفند ماه انجام شود؟

-بله یکی از فصول چهار فصل تئاتر ایران را هم پیش از اتمام سال می بایست تمام می کردیم که می شد چهارمین فصل که این هم باز نگه داشتیم برای سال آتی و اینها مجموعه کارهایی بود که به نفع شرایط موجود عقب نشینی کردیم تا سلامت عمومی تأمین شود یا توسط ما آسیب نبیند.

چهارمین فصل این پروژه (در دور نوین آن)، در حوزه تذکره ای زندگی نامه ای (Biogeraphical) شهدایی است که در طول سال 1359 سال آغاز جنگ تحمیلی تا کنون 1398 می توان آن ها را در رده شهدای راه مقاومت قرار داد. بدیهی است انتخاب شهید مورد نظر آزاد بود و محدوده ای جز بازه تاریخیِ فوق الذکر برای آن قائل نشده ایم اما چهره های پرداخته نشده در طول تاریخ تئاتر بعد از انقلاب اسلامی در اولویت قرار داشتند.

بدیهی است آثاری که شعارزدگی به شاکله آن ها آسیب زده باشد، از دایره تولید و چاپ خارج خواهند شد. آثار شعارزده زیادی پیش از این در موضوعات مشابه تولید شده اند که از آرمان این پروژه، یعنی ماندگاری و توسعه ، بسیار دورند. این فراخوان با عنوان شهدای مقاومت برای رسیدن به آثاری شایسته تر طراحی شده است، نه تکرارِ آنچه داشته ایم. lرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری متعهد شده در صورت پرداختن نویسنده به زندگی سردار شهید قاسم سلیمانی و احراز صلاحیت کیفی توسط اعضای هیات علمی این فصل از پروژه، برخلاف تعریفِ دور نوین پروژه، استثنائاً علاوه بر چاپ، از تولید آن اثر در استانِ خودش حمایت به عمل آورد.

*اجرای نمایش نداشتید؟

-توافقاتی برای یک پروژه اجرای نمایش در فروردین ماه برای اجرا در یک سالن خصوصی کرده بودیم که مستلزم تمرین در اسفند ماه بود که نتوانستیم و اگر همچنان برقرار باشد با تأخیر بیشتر آن را برگزار می کنیم.

البته ما برنامه ریزی برای اجرای سه نمایش در بخش خصوصی داشتیم و هنوز هم این برنامه ریزی ها به هم نخورده است یکی زمانش تغییر کرده اما دو تای دیگر هنوز اطلاع دقیقی از لغو یا عدم لغو آن ندارم چون پشتوانه های مالی شان نظر دقیقی هنوز به ما ندادند با توجه به اینکه همه نیمه دوم سال 99 پیش بینی شده بود و مشخص نیست سرمایه گذاران و حامیان مالی مدافع مالی ما باشند یا نه.

البته اگر هم نباشند من بلد هستم بدون تکیه بر سرمایه گذار کار سالم و شریف روی صحنه ببرم. اگر هم باشند که طبیعی است ما می توانیم کار با کیفیت تر تولید کنیم، ابعاد کار را بزرگتر ارائه کنیم و اگر هم نباشند باید ببینیم چه کار کنیم.

من بلد هستم بدون تکیه بر سرمایه گذار کار سالم و شریف روی صحنه ببرم. برنامه بالقوه من روی صحنه بردن تئاتر، انجام کارهایی نسبتا چشمگیرتر در رادیو نمایش برای خروج از انسداد پنج ساله و کمک به ارتباط قوی تر با مخاطبان است

در هر صورت برنامه های سال جدید اگر عمری باشد و از محاصره غم خارج شویم به جد و جهد پرداختن به تئاتر است و خوشبختانه با تحولات خوب رادیو نمایش در حوزه مدیریت و اینکه از یک تنگنا و انسداد جدی بیرون آمده ، برنامه های نسبتا مناسب حال مخاطبان نیز طراحی کردیم که امیدواریم سال جدید بتوانیم آنها را انجام دهیم.

همه اینها صادقانه با یک دید کور محضر شما بیان می شود و واقعا الان نمیدانم خدا در تقدیر ما چه چیز قرار داده و ما چقدر می توانیم از این مخمصه عبور کنیم و چه زمانی این اتفاق می افتد اما برنامه بالقوه من روی صحنه بردن تئاتر، انجام کارهایی نسبتا چشمگیرتر در رادیو نمایش برای خروج از انسداد پنج ساله و کمک به ارتباط قوی تر با مخاطبان و در عین حال احتمال اینکه یک پروژه تلویزیونی هم قطعیت پیدا کند وجود دارد که البته با توجه به این شرایط و تعویق همه پروژه های تصویری مشخص نیست سرنوشت آن کار چه شود.

در هر صورت این یک مجموعه نسبتا کلی جامع برای سال 99 است و کنار همه اینها تدریس و تلاش برای انتشار کارهایم است الان دو مجموعه کتاب زیرچاپ دارم که امیدوارم سال بعد بتوانم دومین رمانم را هم در مجموعه کارهایم به چاپ برسانم.

*درباره شرایط کنونی تئاتری ها و سایر اصناف چطور فکر می کنید؟

-اتفاقا این روزها من خیلی دل نگران همه صنوف جز داروخانه ها و سوپرمارکت ها هستم که جز اینها همه اصناف آسیب دیدند حال نسبت هایش فقط متفاوت است.

صنف هنری تئاتر و سینما هم آسیب چشمگیر دیده که امیدوارم راه هایی برای از بین رفتن این خسارت ایجاد بشود بهرحال همه با اتفاقاتی مواجه شدند و برنامه هایی را تغییر دادند که دست خودشان نبوده و همه این اتفاقات به چیزهای دیگر هم پیوند خورده اما چاره ای جز پذیرش این نیست.

بهرحال وقتی می شنویم ایران با این همه مصیبت های ریز و درشت و تحریم و چیزهای دیگر عملکرد بهتری از برخی کشورهای اروپایی در زمینه کرونا داشته کمی حالمان خوب تر می شود و می گوییم شاید می ارزید.

امیدوارم در این روزها در ذهن بسته برخی هم وطنان هم گشایشی ایجاد شود و با باور اینکه خطر تهدیدمان می کند، در نوروز هم رفتار مناسب اوضاع داشته باشیم، من فقط نگران این هستم چون چالش ما به نسبت سایر کشورها در کوران این حادثه بزرگ بیشتر این است که یک مناسبت مهم سنتی در این بین به نام نوروز داریم که تقریبا از بدحال ترین و خوشحال ترین مردم ایران هر سال منتظر نو شدن سال و امید به گشایش در خیلی مسائل دارند.

چالش ما به نسبت سایر کشورها در کوران این حادثه بزرگ بیشتر این است که یک مناسبت مهم سنتی در این بین به نام نوروز داریم که تقریبا از بدحال ترین و خوشحال ترین مردم ایران هر سال منتظر نو شدن سال و امید به گشایش در خیلی مسائل دارند

همین باعث می شود خیلی وقت ها مردم ما که درکشان هم میکنم خیلی نتوانند راحت سنت های این واقعه هر ساله را در یک سال کنار بگذارند و مثلا دید و بازدید نکنند، امیدوارم امسال با این اتفاق کنار بیاییم تا لااقل بعد از این واقعه با شادی وسلامتی برایمان همراه باشد و این را فراموش نکنیم که هر خسارتی جز سلامتی قابل جبران است.

*آقای آقاخانی به شرایط سال آتی تئاتر با همه این ضررهای هنرمندان و شرایط بی بودجگی تئاتر و بی برنامگی دولت و همینطور استعفای مدیر مرکز هنرهای نمایشی امیدوار هستید یا خیر.

-من چند سالی است که از شرایط کلی تئاتر در کشور قطع امید کردم و صحبت هایی که درباره برنامه های تئاترم با شما داشتم خیلی توجهم به شرایط تئاتر نیست برای اینکه واقعا کاری که این روزها در تئاتر اتفاق می افتد نه قابل دفاع و نه قابل توجیه است و کاملا تصادفی به نظرم ممکن است یک هنرمند به حقوق مادی خود برسد.

بنابراین من بیشتر فقط امیدوارم که تئاتر در سال اتی واجد یک مدیریت قابل تکیه تری شود مدیریت جسور و جنگنده ای که بتواند در موانع موجود در شرایط کلی جسور و بدور از ملاحظات و احتیاط عمل کند. تئاتر فقط الان با یک مدیریت پرجسارت انقلابی می تواند نجات پیدا کند وگرنه اگر مدام به شرایط فکر کند و بنشیند و ببیند چه می شود و وضعیت کلی چطور است و چیزهایی شبیه اینه دیدیم که آنقدر تئاتر مظلوم است که هیچوقت نمدی برای کلاهش پس از التهابات باقی نمی ماند.

پس ما نیاز به مدیری داریم که بدون توجه به هیچ چیز جز اقتضائات فرهنگی و خط قرمزها به جنگ شرایط برود تا بتواند حداقل تئاتر را در سطح کارهای دیگر فرهنگی و اقتصادی کشور نگه دارد اینجا منظورم این نیست که تئاتر رشد کند بلکه در اندازه بقیه سطوح فعال بماند ، ضرر نبیند و ترک نخورد و فکر میکنم اینگونه برد بزرگی کردیم.

ما نیاز به مدیری داریم که بدون توجه به هیچ چیز جز اقتضائات فرهنگی و خط قرمزها به جنگ شرایط برود تا بتواند حداقل تئاتر را در سطح کارهای دیگر فرهنگی و اقتصادی کشور نگه دارد

احتیاط، ملاحظه و محافظه کاری و چیزهایی شبیه این که متاسفانه سالیان سال است مدیران تئاتر کم و بیش با آن عجین عمل می کنند، مطمئنا نه تنها ما را نجات نمی دهد بلکه در شرایط بدتر فرو می برد.

*در این شرایط که شما درباره آن چنین نظری دارید، پس چرا تئاتر کار می بیند؟

-ببینید تئاتر حرفه و خانه من است و من کاری جز تئاتر بلد نیستم، ضمن اینکه مطمئنم اگر من هم فضا را خالی کنم ده ها آدم بی لیاقت غیر متصل به تئاتر هستند که با انگیزه های متفاوت از من نوعی جای من را پر می کنند. بنابراین چرا باید من صحنه را خالی کنم تا زمانی در این سختی ها از بین نرفتم و نفس می کشم سعی می کنم در سنگر خودم باقی بمانم ولی نمی دانم تا کی می توانم ، فقط می دانم خودم و گروهم (گروه تئاتر پوشه) که سال جدید بیست و پنج ساله می شویم بتوانیم همچنان تا جایی که می شود زنده باشیم و کار کنیم.

*امیدوارم سال جدید برای شما ، خانواده و تئاتر پوشه سال خوبی باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سال 98 با رویدادهای داخلی و خارجی فراوانی در حوزه هنرهای تجسمی همراه بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : تیتر شهر دنیای اقتصاد

سرویس تجسمی هنرآنلاین: سال 98 برای جامعه تجسمی ایران همراه با اتفاقات و رویدادهای فراوان بود. رویدادهای گوناگون که توسط انجمن های هنری، گالری ها، نهادهای خصوصی یا دولتی شکل گرفتند، هرکدام طیفی از هنرمندان را به خود جذب کردند و گاه در صدر اخبار هنری قرار گرفتند. درعین حال صحنه بین المللی هنر نیز از حضور ایرانیان خالی نبود و چهره های نامدار هنر ایران بار دیگر در حراج های مطرح جهان خودنمایی کردند.

30 درصد از فروش حراج بیست و پنجم کریستیز خاورمیانه برای هنر ایران

سال 98 برای هنر تجسمی ایران شروع خوبی داشت. روز 3 فروردین ماه هنرمندان ایرانی در بیست و پنجمین دوره از حراج کریستیز خاورمیانه درخشیدند و موفق شدند با مجموع فروش یک میلیون و 155 هزار دلار، حدود 31 درصد از کل فروش این دوره از حراج را از آن خود کنند. در این دوره 19 اثر از 13 هنرمند ایرانی شامل حسین زنده رودی، علی شیرازی، محمد احصایی، پرویز تناولی، منوچهر یکتایی، بهمن محصص، مارکو گریگوریان، رضا درخشانی، فرهاد مشیری ، ساسان بهنام بختیار، رکنی حائری زاده، شیرین علی آبادی و رضا آرامش چکش خورد.

مجموع فروش کل این دوره از حراج سه میلیون و 719 هزار و 500 دلار بود و عنوان گران ترین اثر به تابلویی از رامیز یونان هنرمند مصری با فروش 387 هزار دلار تعلق گرفت. در رتبه دوم اثری از "مروان" هنرمند فقید سوری با رقم 225 هزار دلار قرار گرفت و یکی از سه اثر حسین زنده رودی در این حراج نیز با رقم 212 هزار و 500 دلار فروش رفت و در جایگاه سوم قرار گرفت. پرویز تناولی در این دوره با یک مجسمه از مجموعه "شاعر و قفس" حضور داشت که این اثر با فروش 200 هزار دلاری توانست عنوان چهارمین اثر گران قیمت این دوره از حراج را از آن خود کند.

دو اثر از حسین زنده رودی با رقم 175 هزار دلار و 62 هزار و 500 دلار فروخته شد. دو اثر فرهاد مشیری 100 هزار دلار و31 هزار و 250 دلار به فروش رسید. اثری از علی شیرازی 11 هزار و 250 دلار فروخته شد. دو اثر بدون عنوان از منوچهر یکتایی نیز با رقم 37 هزار و 500 دلار فروش رفت. از بهمن محصص اثری با قیمت 87 هزار و 500 دلار فروش رفت. اثر مارکو گریگوریان نیز31 هزار و 250 دلار فروخته شد.

جشنواره ژکال

چهارمین جشنواره نقاشی دانشجویی ژکال از 23 فروردین 98 در پردیس ملت آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه از میان 1570 اثر شرکت کننده 111 اثر به نمایش درآمد. چهارمین جشنواره سراسری دانشجویی نقاشی ژکال در کنار نمایشگاه پردیس ملت، نشست ها، کارگاه های آموزشی و ورک شاپ های متعددی را برای دانشجویان علاقمند پیش بینی کرده بود.

هفته گرافیک و تجلیل از زنان طراح

برنامه های ویژه روز جهانی گرافیک جمعه ششم اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان آغاز به کار کرد و در مراسم افتتاحیه از بانوان طراح ایرانی مهنوش مشیری، طاهره محبی تابان و مینو واثقی به پاس سال ها فعالیت در حوزه تصویرسازی، آموزش خلاق و طراحی قدردانی شد. در ادامه مراسم نیز نمایشگاه ایران و ترکیه افتتاح شد که شامل طراحی گرافیک زنان ایرانی و ترکی متولد 1350 تا 1369 بود که 80 پوستر از زنان طراح ترکیه و 80 پوستر از زنان طراح ایرانی به نمایش گذاشته شده بود. در بخش دیگر، نمایشگاه از گذشته با زنان طراح افتتاح شد که شامل طراحی های زنان متولد دهه های 20 و 30 و 40 خورشیدی شمسی بود. این قسمت مستندسازی بخشی از گذشته تاریخ طراحی گرافیک ایران بود که شامل پوستر، جلد کتاب، لوگو و بسته بندی بود.

دیدار نقاشان و شهروندان در پل طبیعت

سالانه انجمن نقاشان ایران در قالب رویداد "شهروند؛ نقاش" روز 6 اردیبهشت از ساعت 10 صبح در پل طبیعت پذیرای عموم علاقمندان و هنرمندان نقاش بود. این رویداد در نخستین تجربه خود با رویکرد "پرتره نگاری از شهروندان" برگزار شد و نردیک به 60 هنرمند مدعو و بیش از 200 هنرمند نقاش در پل طبیعت به پرتره نگاری از شهروندان مشغول شدند. در رویداد "شهروند؛ نقاش" دو نسل از هنرمندان شناخته شده در حوزه پرتره نگاری در کنار هنرمندان جوان حضور داشتند. این رویداد که به همت انجمن هنرمندان نقاش ایران و با حمایت مرکز هنرهای تجسمی شکل گرفت، فرصتی را فراهم کرد تا هنرمندان نقاش با خروج از آتلیه های خود، در محیطی عمومی قرار گرفته و در مقابل دیدگان کنجکاو مردمی که بسیاری از آنها شناختی از هنر نداشتند به نقاشی بپردازند.

یک پنجم فروش حراج قرن بیستم خاورمیانه ساتبیز برای هنر ایران

حراج آثار قرن بیستم خاورمیانه ساتبیز 10 اردیبهشت ماه در حالی در لندن برگزار شد که در این حراج 86 اثر چکش خورد و با فروش کلی 3.485.000 پوندی به کار خود پایان داد. در این حراج 12 اثر از 11 هنرمند ایرانی به فروش کلی 675.000 پوندی دست یافت.

در این حراج اثر محمود صبری با فروش 891.000 پوند رکورددار شد و اثر اوغیت کلند با فروش 187.500 پوند در جایگاه دوم قرار گرفت. اما جایگاه سوم به دو هنرمند ایرانی بهمن محصص و منوچهر یکتایی اختصاص پیدا کرد که آثار این دو هنرمند هرکدام 150.000 پوند فروش رفتند. اثر بهمن محصص 150.000 پوند؛ دو اثر از منوچهر یکتایی 150.000 و 22.500 پوند؛ اثر فرهاد مشیری 81.250 پوند؛ اثر حسین زنده رودی 75.000 پوند، اثر منصور قندریز 75.000 پوند؛ اثر لیلی متین دفتری 37.500 پوند؛ دو اثر از بهجت صدر 35.000 و 12.500 پوند؛ اثر فیروز زاهدی 13.750 پوند، اثر اردشیر محصص 11.850 پوند و اثر ناصر عصار 10.000 پوند چکش خوردند.

رکورد سهراب سپهری در بونامز لندن

حراج هنر مدرن و معاصر خاورمیانه بونامز 11 اردیبهشت ماه 1398 برگزار شد و از فروش کلی 1.320.000 پوند، سهم آثار هنرمندان ایران 533.931 پوند بود. در این دوره از حراج هنر مدرن و معاصر 13 اثر از هنرمندان ایران فروش رفت و توانست بیش از 40 درصد فروش کل حراج را به هنر ایران اختصاص دهد. اثر سهراب سپهری از مجموعه تنه درختان این هنرمند توانست با فروش 187.562 پوندی در رتبه نخست این حراج قرار گیرد. پس از سهراب سپهری هنرمند نامدار لبنانی شفیق عبود در جایگاه دوم، بهجت صدر در جایگاه سوم، ایمان بعلبکی در جایگاه چهارم، پرویز تناولی در جایگاه پنجم و محمد احصایی در جایگاه ششم ذی قیمت ترین آثار این دوره از حراج قرار گرفتند.

"بودن و سرودن" ایران در بی ینال هنر ونیز

غرفه ایران در پنجاه و هشتمین بی ینال ونیز روز جمعه 20 اردیبهشت ماه افتتاح شد. غرفه ایران با عنوان "بودن و سرودن" در این دوره بی ینال ونیز نزدیک میدان سن مارکو قرار داشت و رضا لواسانی با اثر "زندگی"، سمیرا علیخانزاده با اثر "شبح صلب خاطره" و علی میرعظیمی با اثر "شاهد آواز" از ایران در پنجاه و هشتمین بی ینال هنر ونیز حضور داشتند.

چند روزی پس از افتتاح دوسالانه ونیز، سایت آرت نیوز پیپر در خبری به معرفی پاویون های 6 کشور حاضر در پنجاه و هشتمین بی ینال ونیز پرداخت و بازدید از آنها را واجب دانست. لیتوانی، زیمبابوه، مغولستان، ایران، پرتغال و استونی کشورهایی بودند که از نظر 5 نویسنده این سایت، قابل توجه ترین پاویون های دوسالانه ونیز را دارا بودند.

"اسپوآرته دیجیتال" مجله ایتالیایی تخصصی در حوزه هنرهای معاصر نیز ویژه نامه ای را در تاریخ 4 ژوئن 2019 برای پنجاه و هشتمین دوسالانه هنری ونیز منتشر کرد و در این ویژه نامه، غرفه ایران در قسمت "مشارکت ملی" در فهرست برترین های شرکت کننده در این رویداد هنری قرار گرفت.

اما به جز پاویون رسمی ایران، آثار دیگری از هنرمندان ایرانی نیز در بی ینال ونیز به نمایش درآمد. پاویون پاراسول در بی ینال ونیز آثار 9 هنرمند را به نمایش گذاشت که فصل مشترک آنها ارتباط با شعر فارسی کلاسیک است. در این مجموعه آثاری از مرتضی احمدوند، نازگل انصاری نیا، سیا آرمجانی، میترا فراهانی، سهند حسامیان، وای.زی.کامی (کامران یوسف زاده)، فریده لاشایی، کوشنا نبوی و نوید نور به تماشا گذاشته شد. علاوه بر اینها مسعود اخوان جم، مجسمه ساز نوگرای ایران نیز با دو مجسمه معاصر در پاویون GAA در این رویداد بین المللی حضور داشت.

سیل کمک های هنرمندان

چند روزی از آغاز سال نو نگذشته بود که چند شهر ایران دچار سیل و ویرانی های حاصل از آن شدند. هنرمندان تجسمی نیز در راستای کمک رسانی به هموطنان خود با اهدای آثار هنری و فروش آنها تلاش کردند به سهم خود یاری گر سیل زدگان ایران باشند. در روزهای پس از تعطیلات نوروز، چند نمایشگاه از آثار هنرمندان شکل گرفت که مبلغ فروش آثار هنری آنها صرف خرید مایحتاج سیل زدگان شد.

در هفته نخست اردیبهشت ماه گالری مژده نمایشگاه "تنها نیستیم" را با آثار 110 هنرمند برگزار کرد. در پایان این نمایشگاه 72 اثر به مبلغ بیش از 91 میلیون تومان به فروش رسید که همه این مبلغ صرف خرید مایحتاج مردم سیل زده شد. نمایشگاه حراج آثار هنری با عنوان "نقش مهربانی" روز 2 اردیبهشت در خانه کاریکاتور افتتاح شد و تعداد زیادی از آثار کاریکاتوریست های مطرح ایرانی در کنار هنرمندان جوان به حراج گذاشته شد. نمایشگاه "کیمیای مهر" به همت کانون هنر ایران و مشارکت بنیاد آفرینش های هنری نیاوران از 20 اردیبهشت برگزار شد. در این نمایشگاه بیش از 200 اثر نقاشی و خوشنویسی هنرمندان به نفع معلولان سیل زده در معرض دید علاقمندان قرار گرفت. نمایشگاه "بخاطر سیلی که..." نیز با آثاری از هنرمندان عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت و با هدف کمک به حادثه دیدگان سیل در گالری هنری خط سفید، برگزار شد. نمایشگاه "خانه خوبان" نیز مجموعه ای از آثار هنری هنرمندان تجسمی بود که در پردیس سینما گالری ملت برگزار شد و فروش 800 میلیون تومانی آن برای تجهیز مدارس مناطق سیل زده صرف شد.

جشنواره مجسمه های برفی و یخی در آغاز تابستان

روزهای 30 و 31 خردادماه دومین جشنواره مجسمه های برفی و یخی در ایستگاه هفت توچال برگزار شد. در این جشنواره 21 نفر در بخش دانشجویی، 50 نفر در بخش فراخوان و 9 نفر استاد مدعو حضور داشتند. این رویداد که از سوی مجموعه تفریحی ورزشی تله کابین توچال با همکاری اداره کل هنرهای تجسمی برگزار شد، پذیرای تعداد زیاد هنرمندان و انبوه جمعیتی بود که برای تماشای مجسمه ها به میان برف ها آمده بودند. آنچه بیش از همه در این رویداد اهمیت دارد فراهم کردن امکانی برای نزدیک شدن مردم به فضای هنری است.

"تیرآرت" در پردیس چارسو

دومین نسخه تیرآرت با مشارکت 20 گالری از تهران و شهرستان ها 4 تا 7 تیر در پردیس چارسو برگزار شد. در این رویداد آثار بیش از 100 هنرمند در شاخه های نقاشی، عکاسی، مجسمه و دیجیتال آرت به نمایش درآمد. گالری های مختلف در غرفه های خود آثاری را نمایش دادند که اغلب در طول یکی، دو سال اخیر توسط هنرمندان آنها خلق شده اند. تنوع آثار هنری که با مدیوم ها و دیدگاه های مختلف به وجود آمده اند، شرایطی را فراهم کرد که همه مخاطبان با سلیقه های گوناگون از دیدن این مجموعه راضی شوند. همچنین نشست های تخصصی تیر آرت 1398 با حمایت بنیاد لاجوردی برگزار شد.

ثبت رکورد 42 میلیاردی برای حراج تهران

یازدهمین دوره از "حراج تهران" که به معرفی هنر کلاسیک و مدرن ایران اختصاص داشت 14 تیرماه با 79 اثر از 60 هنرمند برگزار شد و به فروش 42 میلیارد و 204 میلیون تومان دست یافت. در این حراج 12 اثر بالای یک میلیارد تومان فروخته شدند.

مجسمه "سر شاعر" متعلق به پرویز تناولی مجسمه ساز پیشروی ایرانی به مبلغ 3 میلیارد و 200 میلیون تومان چکش خورد تا گرانترین اثر یازدهمین حراج تهران شود. در رتبه دوم اثر بدون عنوان منیر فرمانفرماییان قرار گرفت که 3 میلیارد تومان فروخته شد. سومین اثر گران قیمت این دوره حراج نیز به سهراب سپهری اختصاص داشت؛ این اثر که در سال 2017 در کریستیز لندن عرضه شده بود 2 میلیارد و 200 میلیون تومان چکش خورد.

اثر "آسمان آبی" منیر فرمانفرماییان 2 میلیارد و 100 میلیون تومان فروش رفت. اثر دیگری از سهراب سپهری با قیمت 2 میلیارد تومان چکش خورد. تابلوی حسین زنده رودی با نام "سین لام" به قیمت 2 میلیارد تومان فروخته شد. تابلوی مینیاتور محمود فرشچیان که در آن به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی (ع) تصویر شده بود، 2 میلیارد تومان چکش خورد. مجسمه آهنی ژازه تباتبایی، تابلوی "انهدام کیهانی" آیدین آغداشلو و مجسمه "هیچ" پرویز تناولی هر سه به مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون تومان فروخته شدند و اثر بدون عنوان بهجت صدر یک میلیارد و 500 میلیون تومان فروخته شد و اثر بدون عنوان مسعود عربشاهی نیز که 500 تا 700 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود، یک میلیارد تومان چکش خورد.

گردهمایی هنرمندان جوان در ایلام

بیست و ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران 30 مرداد در دانشگاه شهر ایلام بر سر مزار شهدای گمنام افتتاح شد و تا 3 شهریور ادامه یافت. دراین دوره 127 هنرمند و هنرجوی جوان از میان 1311 داوطلب، در ایلام حضور پیدا کردند تا در رشته های نه گانه جشنواره یعنی؛ تصویرسازی، نقاشی و طراحی، کاریکاتور، عکاسی، خوشنویسی، گرافیک، مجسمه سازی و نگارگری در کارگاه استادان شرکت کرده و در 3 روز اثر خود را خلق کردند.

شادی و غم در نقاشی های منتخب نسل نو

مهرماه 98 یازدهمین نمایشگاه سالانه "منتخب نسل نو" در گالری شیرین برگزار شد و آثار متنوعی از 45 هنرمند که به بخش نهایی این رویداد راه یافتند، روی دیوار رفت. "منتخب نسل نو" از قدیمی ترین رویدادهای هنری در حوزه تجسمی است که توسط بخش خصوصی و برای حمایت و معرفی نسل جوان هنرمندان نقاش ایران آغاز به کار کرد و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است. این مسابقه که توسط گالری هما شکل گرفته و به نقاشان 20 تا 35 سال اختصاص دارد، با پشت سر گذاشتن یک دهه تجربه، در حالی به یازدهمین دوره خود رسیده که تعدادی از شرکت کنندگان سال های گذشته آن به چهره های شناخته شده ای در هنر معاصر ایران تبدیل شده اند.

نهمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران

نهمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران از 11 آبان ماه در منطقه گردشگری عباس آباد آغاز به کار کرد. در بخش حرفه ای این رویداد هدایت صحرایی، حسین ملایی فومنی، محمدمهدی آشوری، رضا قره باغی و مهدی سیفی از ایران به ارائه اثر پرداختند. 10 هنرمند خارجی از کشورهای آرژانتین، بلاروس، اسلوونی، بلغارستان، چین، هند، کاستاریکا، پرو، تایوان و فرانسه نیز در این رویداد شرکت کردند. همچنین در بخش دانشجویی این رویداد 10 هنرمند جوان به ساخت مجسمه پرداختند.

درخشش هنر ایران در حراج های بین المللی فصل پاییز

حراج هنر قرن بیستم خاورمیانه ساتبیز 30 مهر برگزار شد و 17 اثر ایرانی به فروش کلی 1,077,250 پوند دست یافتند. در این حراج اثر محمود سعید هنرمند مصری با فروش 519 هزار پوند رکوردار شد؛ اما جایگاه های بعدی گران ترین آثار این دوره حراج ساتبیز به هنرمندان ایرانی رسید. اثر علی بنی صدر با فروش 350 هزار پوند، اثر سهراب سپهری 212,500 پوند و اثر بهمن محصص 150 هزار پوند در جایگاه دوم تا چهارم، گران قیمت ترین آثار این حراج قرار گرفتند. در این حراج دو اثر از منیر فرمانفرماییان عرضه شد که با قیمت های 102,500 و 12,500 پوند فروخته شدند. اثر دیگر بانوی هنر ایران، بهجت صدر نیز با قیمت 96,250 پوند چکش خورد. تابلوی از مسعود عربشاهی هم با قیمت 40,000 پوند فروخته شد.

45 درصد از فروش حراج هنر مدرن و معاصر خاورمیانه کریستیز نیز که اول آبان برگزار شد، نصیب هنر ایران شد. این رویداد که در خانه حراج کریستیز در لندن برگزار شد با فروش کلی 3,108,250 به کار خود خاتمه داد که سهم هنر ایران از این رویداد 1,444,000 پوند بود. رکوردداری آثار این دوره حراج کریستیز به اثر منیر فرمانفرمائیان با رقم 299,250 پوند تعلق گرفت. جایگاه چهارم و پنجم نیز به هنرمندان ایرانی اختصاص داشت. تابلو "8N619VT" فرهاد مشیری با فروش 131,250 پوند و اثر بدون عنوان نصرالله افجه ای با فروش 118,750 پوندی در میان گران قیمت ترین آثار این دوره از حراج کریستیز حضور داشتند.

شاهنامه 9 میلیاردی در چهارمین حراج باران

چهارمین حراج تخصصی خط و خوشنویسی، هنرهای ایرانی و اسلامی باران، با ارائه نود و چهار اثر هنری و اشیا کاربردی 24 آبان در مرکز همایش های بین المللی رایزن برگزار شد و به رکورد فروش 26 میلیاردی دست یافت. در این دوره 94 اثر کهن که قدمت برخی شان به بیش از یک قرن می رسید و همچنین آثاری از سده دوم هجری قمری تا دوره های تیموریه، صفویه، افشاریه، زندیه تا قاجار ارائه شد. گران ترین اثر فروخته شده در این حراج پنج برگ از شاهنامه به خط نستعلیق متعلق به دوره تیموری بود که 9 میلیارد و 100 میلیون تومان چکش خورد. در رتبه بعدی نقاشی مینیاتور و خط، چهره نواب اکبری بیگم، زوجه پادشاه هندوستان اثر هنرمند هندی مربوط به دوره زندیه قرار گرفت که 5 میلیارد و 700 میلیون تومان چکش خورد. پس از آن تابلوی ترجمه متن منشور حقوق بشر کوروش، خوشنویسی و فیروزه کوبی روی عقیق اثر حسین نیک طلب که میلیارد و 900 میلیون تومان فروخته شد. چهارمین اثر گران قیمت این حراج، انگشتر آیه الکرسی اثر حسین یساول با قلم زنی خط محمدجواد رضوی روی حلقه فدیوم بود که 900 میلیون تومان فروخته شد. خط نقاشی گلزار اثر حسن زرین قلم با ترکیب رنگ های طبیعی روی کاغذ دست ساز به تاریخ 1321 هجری قمری نیز 600 میلیون تومان چکش خورد.

هفته تصویرگری 98 در خانه هنرمندان ایران

هفته تصویرگری آبان ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. در این دوره آثار اعضای انجمن تصویرگران ایران با موضوع "یادداشت های روزانه یک تصویرگر" به نمایش گذاشته شد و نمایشگاهی از آثار تصویرگری علی اکبر صادقی، کریم نصر و مریم محمودی مقدم منتخبین نشان آبان سال گذشته نیز برپا شد. نمایشگاهی از آثار یکی از هنرمندان قدیمی و پیشکسوت تصویرگری، محمد بهرامی، از دیگر بخش های هفته تصویرگری بود.

هشتمین دوره 10 روز با عکاسان

رویداد 10 روز با عکاسان ایران 8 آذر در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد. این رویداد با رویکرد ایده محور برگزار شد و 40 پروژه به نمایش درآمد. هشتمین دوره 10 روز با عکاسان ایران به دبیری اسماعیل عباسی هشتم تا 18 آذرماه ادامه داشت و مهدی مقیم نژاد، بهنام صدیقی، رامیار منوچهرزاده و زانیار بلوری شورای هنری این دوره 10 روز با عکاسان بودند.

ششمین دوسالانه سرو نقره ای

دوسالانه گرافیک سرو نقره ای 22 آذرماه با نمایش آثار حدود 300 هنرمند طراح گرافیک در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد. بخش مدعو "سرو نقره ای" نیز اختصاص به آثار هنرمندان پیشکسوت و فعال گرافیک داشت و آثار 44 هنرمند در بخش های مختلف دوسالانه ششم به نمایش گذاشته شد.

سومین جایزه ویستا برگزار شد

بیستم دی ماه، 9 طرح برگزیده 10 هنرمند که به مرحله نهایی سومین جایزه هنر معاصر ویستا راه یافتند در گالری ویستا به نمایش درآمد. در این نمایشگاه که "خط سوم" نام داشت ایده های اولدوز نبی زاده، ایمان جسمی، ایسا رشید، حمیدرضا آزاد، ساناهین بابا جانیانس، سمیرا رحبانی، شانا عبدالهیان و احسان علیزاده، کلثوم صالحی و هوفر حقیقی ارائه شد. جمعه 27 دی ماه در خانه هنرمندان آیین اختتامیه سومین جایزه ویستا برگزار شد و کلثوم صالحی و حمیدرضا آزاد به طور مشترک به عنوان برنده 30 میلیون تومانی ایده هنری برتر سال معرفی شدند.

جایزه ورسوس به دوره چهارم رسید

نمایشگاه چهارمین دوره جایزه "ورسوس" ویژه نقاشان زیر 30 سال 4 بهمن در خانه هنرمندان آغاز به کار کرد. محمدمهدی فولادشکن، نازنین قرنجیک و مهسا رحیمی نیا به عنوان نفرات اول تا سوم چهارمین دوره ورسوس توسط معصومه مظفری، شهلا حسینی و امیرحسین اعتماد انتخاب شدند.

دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

جشنواره هنرهای تجسمی فجر 29 بهمن 98 در موسسه صبا آغاز به کار کرد. در این جشنواره حدود 900 اثر تجسمی در بخش های نقاشی، گرافیک، عکس، مجسمه، سرامیک، خوشنویسی، نگارگری، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید در دو بخش هنرمندان مدعو و مسابقه طوبای زرین به نمایش درآمد.

یادمان سردار شهید قاسم سلیمانی و یادمان جان باختگان پرواز 752 هواپیمای اوکراین، بخش هایی بودند که هنرمندانی از شاخه های مختلف هنرهای تجسمی با آثار خود در آنها شرکت کردند. همچنین بخش دیگری از جشنواره با عنوان "چارخونه" که به حضور استان ها در جشنواره اختصاص داشت، پذیرای آثاری از هنرمندان مشهد، زاهدان، زنجان، یاسوج، شهرکرد، بیرجند و گرگان بود. بخش "چارسوی هنر" نیز ویژه گالری ها برگزار شد و 38 گالری از تهران و شهرستان ها آثاری از هنرمندان خود را به نمایش گذاشتند.

قرار بود که اختتامیه این جشنواره و معرفی برگزیدگان آن روز 5 اسفند برگزار شود، اما شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت برگزاری اجتماعات باعث شد که جشنواره هنرهای تجسمی فجر ناتمام بماند و برگزاری اختتامیه جشنواره به زمانی دیگر موکول شود.

اما بیماری کرونا نه تنها بر جشنواره هنرهای تجسمی فجر که بر همه فعالیت های هنری اثرگذار بود. از جمله رویدادهای تجسمی که به شدت تحت تأثیر کرونا قرار گرفت، هفدهمین نمایشگاه تصویرسال بود که 2 اسفند در خانه هنرمندان آغاز به کار کرد اما پس از دو روز تعطیل شد. شیوع این بیماری در نخستین روزهای اسفند باعث شد گالری ها ابتدا فعالیت های خود را تا چند روز لغو کنند و پس از آن با ادامه پیدا کردن شرایط اضطراری، یکی یکی بسته شوند. نمایشگاه هایی که آغاز به کار کرده بودند، نیمه کاره ماندند و افتتاحیه هایی که قرار بود برگزار شوند به زمانی نامعلوم موکول شدند. به این ترتیب جامعه تجسمی سال 98 را در سکوت و سردرگمی به پایان برد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
حدود 500 هنرمند تئاتر با امضای نامه ای از شهرام کرمی درخواست کردند تا از مدیرکلی هنرهای نمایشی کشور استعفا ندهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین

به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت چند روز از مطرح شدن موضوع استعفای شهرام کرمی از سمت مدیرکلی هنرهای نمایشی کشور، حالا حدود 500 هنرمند تئاتر با امضای نامه ای از او درخواست کرده اند که استعفا ندهد. درحالی که به تازگی قادر آشنا طی حکمی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیر این اداره کل معرفی شد. با این همه، این نامه از سوی امضاکنندگان آن، نوعی ادای احترام به دوره مدیریت شهرام کرمی و خدمات است.

متن نامه این امضا که با عنوان نه به استعفای مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی تهیه شده، به شرح زیر است:

شکی نیست که شرایط تئاتر هر گز به سامان و راحت نبوده و در همه دوره ها سختی ها و مشکلات خاص خودش را داشته است. شرایط سخت و دشواری که همه تئاتری های زحمتکش و عاشق با همه وجودشان با آن درگیر بوده و با خون دل از آن عبور کرده اند.

آقای شهرام کرمی

ما شرایط سخت شمارا درک می کنیم. شرایط سخت تئاتر را هم درک می کنیم. پس از شما انتظار معجزه نداریم ولی انتظار داریم در شرایط سخت کنونی که آشکارا سخت ترین دوره مدیریت تئاتر کشور است، سنگر حمایت از تئاتر و اهالی تئاتر را ترک نکنید.

استعفای شما خاصه در شرایط بحرانی کنونی هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد شما خود از اهالی تئاترید پس اجازه ندهید گرفتاری های خانواده تئاتری تان بیشتر از گذشته شود.

انتظار ما این ست که در مسئولیت خود بمانید. ما درکنار شما هستیم تا باهم از بحران کنونی عبور کنیم و روزهای بهتری را در آینده رقم بزنیم.

اسامی امضا کنندگان تا این لحظه به شرح زیر است:

1.حسین مسافر آستانه2.قطب الدین صادقی3.ناصر آقایی4.کوروش زارعی5.کامران شهلایی6.مهرداد رایانی مخصوص7.علیرضا استادی8.توماج دانش بهزادی9.سمیه مهری10.هادی مرزبان11.غلامرضا کاظمی دینان 12.سیروس همتی13.شهرام زرگر14.لیلی عاج15.اشکان خیل نژاد16.محمد قاسمی17.پری بارانی18.محمد لارتی19.رضا گشتاسب20.حسن اسدی21.کرامت رودساز22.محمد عارف23.محمود رضا رحیمی24.سیروس اسنقی25.سیروس میمنت26.شمسی صادقی27.توحید معصومی 28.کوروش سلیمانی29.حامد رحیمی نصر 30.فرشاد منظوفی نیا31.محمودعباس زاده32.فاطیما درستکار33.محمد علی آهنگران34.ایرج افشاری اصل35.مهدی کوشکی36.مهدی زمین پرداز37.محمد هادی عطایی38.کهبد تاراج39.فاتح بادپروا40.محمدرضا درند41.روزبه اختری42.انوشه زاهدی جم43.سعید داخ44.علی برجی45.حامد نصرآبادیان46.چمران اسدی47.پروا آقاجانی48.حسین عیوضی49.حسن جعفری50.اصغر شیرزاد51.امین ابراهیمی52.نادره حیدریان53.هاشم پورمحمدی54.مریم منصوری55.کورش شاهونه56.عرفان پورمحمدی57.مرجان آقانوری58.رضا بیات59.مازیار آرام (نمایش نت)60.الهام صفوی زاده61.سحر صفریان62.معصومه احمدزاده63.سید پویا امامی64.مالک آبسالان65.فرهاد تفرشی66.حمیدعبدالحسینی 67.پویا امامی68.حسن عابدی69.حامداسماعیل وند70.سامره رضایی71.صبا ایزد پناه72.فریدا صفاییان73.لیلی مقیمی74.حسن عابدی75.اسماعیل پاشایی76.مازیار رضا خانی77.مهدی برومند78.مریم عطیه میرزایی79.اسماعیل پاشایی80.هومن روح تافی 81.کیانوش احمدی82.محمد کاظم تبار83.ادینه سمنانی84.مصطفی ایزدی85.صمد ناصری مقدم86.مهدی روزبهانی87.فروزان حسینی88.مصطفی ایزدی89.سپیده قربانی90.علیرضا گیلوری91.مهدی عباس زاده92.آزاده مالمیر93.همایون حجازی94.میر رضا رفیعی95.مجتبی رستمی فر 96.مهرداد علی پور97.امیرحسین نوروزی98.ثارالله آذریتون99.رضا کرمی زاده100.آسو بهاری101.سیاوش عالی پور102.سیروس سپهری103.فرشته پرتوی104.موسی هدایتی1.5.جواد صداقت106.مرتضی اسدی مرام107.حمید رضا احمدی کردستانی108.نداثابتی 109.مصطفی دهشت110.حسین ذوالفقاری111.دنیاگفتاری112.میترا قلعه پور113.سید اسماعیل سخایی114.سید جاسم موسوی راد115.مهدی صالحیار 116.هومن روح تافی117.محمدرضا مبارکی118.صادق حسینی119.محمد رضا انصارنی120.گلنار اکبری سنه1210مجتبی برزی122.رضا سوسنی123.بهناز مندنی زاده124.حسین عباس زاده125.حسین رحیمی 126.اورنگ نارکی127.مسلم نارکی128.مهدی رضایی129.امید الماسی130.احمد دولت آبادی131.سهیل محزون132.سحر آقاسی133.ایمان سلیح134.برهانزهی135.فرخنده اولیایی136.فرشید کرمی137.حسین جزایری138.بهزاد خیراللهی139.امیر حسین نوروزی140.وریا شاکری141.الناز فتاحی142.علیرضا اسماعیلی143.پریسا سلمانی144.حسین طاهر بخش145.وریا فلاحی146.صادق زارعی147.حمید مراد ویسی148.مونا گلپایگانی 149.شهرام خانپور150.فرشاد منظوفی نیا151.معصومه احمدزاده152.حمید رضا نوری153.علی غابشی154.حسین جزایری155.عبدالله مجید زاده156.مصطفی لاهوتی نژاد157.وحیدشاهینی 158.مجتبی قلندرلکی159.آیدا فرهمند160.صمد پور رحیمی161.احمد صمیمی162.سید مرتضی یزدان خواه163.نسا بخشی164.سامان حیدریان165.لقمان بحرانی166.مریم رسولی167.شاهین رمضانی168.گیتی شاکری169.زکیه سیف170.شرمین نوابی171.علی بیداویسی172.حسن عابدی173.رحیم رشیدی تبار174.کریم خاوری175.مصطفی نوری مومنی176.امید انصاری177.فاطمه قدمی178.بیژن مرادی179.حشمت الله قاسمی180.مینا عبدی181.صبا ایزد پناه181.یاسر موحدفر182.اردلان فنی183.حسین دالمن184.بهنام کاوه185.ساسان شکوریان186.آرش رضایی187.فریدون ولایی188.مهدی پرویش189.امجد جلالی190.حمید رضا صفار191.پوریا نیک اقبال192.مهدی اکبری193.پریا امیری194.عبدالرضا سواعدی195.احمد لشینی196.وحید انجامی پناه197.اورانوس شرافت198.جهانشادزراعت 199.اسماعیل ملاح جوان200.شهرام احمدزاده201.امیرحسین انصافی 202.اردلان شجاع کاوه203.داود نامور204.محمد دشته گلی205.الهه زحمتی206.صابر دلبینا207.رسول نادری208.رحمان خوب زاده209. ماهان ابراهیمی210.بهنود محمدی پور211.ارسطو خوشرزم 212.امیر رضا دلاوری213.سینا ییلاق بیگی214.عباس تقی آبادی215.حمیدرضا معدن کن216.سید امیر حسینی217.رامین سیار دشتی218.رویا بختیاری219.لیلا بیگوند220.ایران مسعودی221.آیدا مرادی222.فرزان دلفانی223.پیام اسعدی224.علیرضا قنبری225.کورش خزاعی اصل 226.جواد اینانلو227.مریم دادخواه228.محسن سالاری229.راشین امامی 230.محسن علیمحمدی 231.مجتبی کاظمی232.محمد علیبازی233.مریم تیموری 234.امیر عدل پرور235.مسعود ترابی236.محمد حسین رحیمی237.بهنام شرفی238.نغمه نوذری239.شایان طهماسب پور240.عادل عزیزنژاد241.ستوده خیاطی242.آرش سنجابی243.یاسر موحد فرد244.عاطفه حق شناس 245.رضا پورزارعی246.عباس رحمانی247.هوشیار قوامی248.فردین ابوالمحمدی249.پویا بازرگان250.هیروش نقشبندی251.الهه شه پرست 252.حسین فدایی حسین 253.پژمان شاهوردی254.نازیلا امینی.255 شاهو رستمی256_راشین امامی 257_امیرعلی تقی زاده258_آرمان آشتیان259_علی محمدی260_امین وحیدی پور 261_فرزاد ابوعلی262_سید صادق فاضلی263_هانا راد 264_سوگل قلاتیان265_خلیل اسماعیلی266_عمادالدین رجبلو267-زاهد زندی268_فرشید ابوالحسین زاده 269_پیمان محمدی می آبادی270_علی حیدری271_مهدی علی نژاد 272_پروین شفیعی نژاد 273_کامران پورناجی 274_فرشید صمدی پور 275_احمد حامدی276_الهه موچانی277_محسن ابولفتحی 278_میثم نویریان279_بهار محمودزاده 280_سید فریدون احمدی281_آیه قبادیان 282_غزل بویری 283_میثم ملازینل 284_کاظم کامور 285_اختر تاجیک 286_فرانک فروتن 287_امید راهوار 288_بهار قاسمی 289_هژار نورانی 290_ژاکلین آواره 291_حمید چاکوج292_احسان الله ویلان 293_راحله شمس آبادی 294_زهرا بنی عامری 295_معصومه کریمی 296_آتش تقی پور 297_منوچهر علیپور 298_سلما سلامتی299_سعید خمان300_سعید جمشیدی 301_مهدی فضلی302_رحیم رشیدی تبار303_مجید یاراحمدی 304_سید علی صالحی 305_حسین نادری306_سمیرا کریمی307_امید اولیایی 308_مهتاب زند309_مریم آهنگر 310_کسری ذوالفقاری311_مبین هداوند312_سارینا شاد 313_سام تامرادی نژاد314_نسیم آدبر 315_بهزاد صدیقی316_محبوبه آرمون317_علی رحیمی318_رضا جوشنی319_رضا عاشوری فر 320_هاجر علیزاده321_گیتی قاسمی322_نیلوفر قرایی 323-سامان خلیلیان 324_امیر محمد رضایی 325_ترنم محمدی 326_فرانک فروتن 327_کامران پورناجی 328_علی بنائیان 329_جلیل امیری 340_پدرام اویسی 341-فرید دلیری 342_محسن عظیمی 342-سعید حسنلو 342_هادی اسکندری 343-جوانه دلشاد 344_علی دولت یاری 345-فرهاد درودگر 346-رضا حسن زاده 347-معین محب علیان 348-الهه پژوهی 348-یسنا پور سینا 349-افسانه ولدیانلو 350_الهه شیخ اسدی 361-اعظم کیان افراز 362-سید جواد رحیم زاده 363_شیفته خرم دل 364_حامد معیار تهرانی 365-داود پارسا 366-سامان پهلوان 367-مهدی خان احمدی 368-زینب عباسی 369-الهه پور جمشید 370-سعید بکایی 371-فردوس حاجیان 372_بهناز پورفلاح 373_آرزو تاج نیا 374_ فرشاد داوودیان 375_ علی جوادی 376_ فریبرز شاه کرمی 377_ سمیرا حیدری حبیب 378_آرام طالشی 379_بهنام مهدی پور 380_ بهروز ارمغان 381_ محسن برزگار 382_ مریم تنهایی 383_ نوشین نوروززاده 384_ سید علیرضا مجابی 385-محمد رشیدخیراباد 386-شهرام پوراسد 387_ پریسا شفیعی 388_ امیر صالح خرم آبادی 389_ میترا قلعه پور 390_ رضا حسینی 391_ علی جهانجونیا 392_ سیامک گلسرخ 393_ مرجان دلبند 394_ زهرا سجادی فرد 395_محمدرضا جمال 396_کلثوم باباملکی 397_شقایق معنوی 398_سید حمید جوکار 399_محمود خرم آزادی 400_سید جواد موسوی 401_سید صالح زینی پور 402_محمد صالح کرمی 403_معصومه جهانپور 404_عادل چک زاده 405_حسن کریم نژاد 406_رضا وفانیا 407_فریدون مختاری 408_علی عبدیانی 409_محمدحسین سکوت 410_ مهدی پیرزمان 411_ کیا شقاقی 412_ مهربان خداوردی 413-مریم صفایی مهر 414-احسان افسری 415-مرتضی ملتجی 416-فاطمه پرنیان 417_ پانی افشاری 418_کیان غلامی 419- حمیدرضا سالاروند 420-لیلا دریس 421_ احمد مینایی 422_ حسین شیبانی 423_ شهلا کریمی 424_ شاهین بامداد 425_ پویا فراهانی 426_ سید مهدی کشمیری 427-موسی هدایتی 428_ محمد حسین خاکسارپور 429_ احسان دلدار 430_ هومن بنائی 431_ سامان پرگال 432_ محسن مسعودی فر 433_ کمال پورکاوه 434_ بهروز پیروزیان 435_ جواد رحیمی 436_ حسن فرانی 437_مهدی بیگدلیا 438_کریم جشنی 439_طاها محمدی 440_علی پیله ور 441_علی جوادی 442_ سمانه حبیب پور 443_ احسان ملکی 444_ مرتضی فرجی 445_ مهدی سیم ریز 446_ الناز تهرانی 447_ افسانه اکبری 448_هومن مجابی 49_ المیرا رضی زاده 450_ آمنه صالحی 451_ بهنام زرین پور 452_ باران محمدی 453_ مبینا سادات خانم 454_ مرتضی جلالی 455_ ابوالفضل احمدی 456_ محمود ساعی 457_فاطمه اسماعیلی 458_ فریبا جدیدی 459-احسان گائینی 460_ محمد جواد پیروزی 461_ فرزانه خان محمدی 462_ نرگس آماده 463_ شاهرخ هدائی 464_ نادر نادرپور 465 _سمیرا سفیدرو.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
قادر آشنا، مدیر کل جدید هنرهای نمایشی عنوان کرد: اولویت نخستمان در آغاز فعالیت ها مشخص کردن مطالبات هنرمندان و تخصیص اعتبار به آنها است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : سینما پرس

قادر آشنا، مدیر کل جدید هنرهای نمایشی در نخستین گفت وگوی پس از انتصاب خود با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان کرد: واقعیت این است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای من تکلیف مشخص کرد و من احساس کردم تکلیفی بر گردنم است و می بایست آن را ادا کنم.

وی در ادامه افزود: این روزها کاملا هم به مسائل، مشکلات و بحران ها واقف هستم اما حس کردم در این شرایط سخت باید دینی ادا کنم وگرنه در شرایط معمولی همه می توانند کار کنند.

آشنا در پاسخ به این سوال که چه دغدغه ای پس از آغاز فعالیت ها در ذهن دارد و می بایست آن را به انجام برساند، گفت: نکات فراوانی این روزها در تئاتر ما وجود دارد که می بایست به آنها توجه کنیم هر چند آمدن من در مرکز یک مرتبه پیش آمد یعنی روز گذشته جناب وزیر با من صحبت کردند و امروز هم حکم من زده شد حتی من در تهران هم نبودم.

وی اظهار داشت: جواب سوالتان را اینطور بدهم که دغدغه ها زیاد است اما من تصورم این است که ما بتوانیم با حمایت های جناب وزیر، معاونت هنری و مجموعه استان ها، بخش عمده ای از مطالبات به جا مانده هنرمندان را برنامه ریزی کنیم تا پرداخت شود و مشکلاتشان کمتر شود.

آشنا در پایان گفت: انشالا با همکاری هنرمندان و مسئولان بتوانیم قدمی در راستای اعتلای فرهنگ تئاتر کشور برداریم.

به گزارش فارس، سیدعباس صالحی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ساعتی پیش در حکمی قادر آشنا را به عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب کرد. در حکم سید عباس صالحی خطاب به قادر آشنا آمده است: نظر به تعهد، توان و تجربیات ارزنده جناب عالی در عرصه های فرهنگی و هنری بنا به پیشنهاد معاون امور هنری به موجب این حکم به سمت مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب می شوید.

هنرهای نمایشی به عنوان هنر بنیادین نقش بی بدیلی در بالندگی سایر رشته های هنری دارد و انتظار می رود با برنامه ریزی دقیق و تعامل سازنده با هنرمندان تئاتر نسبت به توسعه کمی و کیفی آن و همچنین کمک به فعال سازی مراکز کشف و پرورش استعدادهای درخشان نمایش کشور گام های موثری بردارید.

آشنا پیش از این رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کهگیلویه و بویراحمد و البرز و سرپرست موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران بوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سال 98 برای فرهنگ و هنر ایران یکی از سال های پر افت و خیز بود که تحولات سیاسی و اجتماعی آن بیشترین تأثیر منفی را برای تئاتر ایران در بخش های مختلف، به همراه داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین راه دانا آمد خبر

خبرگزاری مهر - گروه هنر- فریبرز دارایی؛ هر سال به عنوان خبرنگاران تئاتر در رسانه های مختلف به مرور رویدادها و اتفاقاتی می پردازیم که تئاتر ایران طی یک سال پشت سرگذاشت. سال 98 هم از این امر مستثنی نیست؛ سالی که شاید پرحاشیه ترین سال برای تئاتر ایران طی دهه اخیر بوده است و تأثیرات منفی آن بر اتفاقات مثبتی که برای تئاتر رقم زد، چیره شده و پایانی مبهم را برای خانواده تئاتر ترسیم کرد.

سال 98 با رویدادهای مختلفی همراه بود که در ذیل به 6 رویداد را از میان تمامی آن ها مرور می کنیم؛ رویدادهایی که هر کدام تأثیر متفاوتی بر عرصه هنرهای نمایشی ایران داشتند.

رویداد اول؛ کسر 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده از گیشه اجراهای نمایشی

از ابتدای سال 98 و علیرغم اینکه طی قانون هنرمندان و فعالان عرصه های هنری به ویژه تئاتر از پرداخت مالیات معاف بودند، اجراهای تئاتر ملزم به پرداخت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده از گیشه فروش خود شدند؛ اتفاقاتی که با واکنش جامعه تئاتری همراه بود ولی اداره کل هنرهای نمایشی اعلام کرد که به دلیل قانون مصوب مجبور به کسر این درصد مالیاتی از قراردادهای نمایشی است.

کسر مالیات بر ارزش افزوده از اجراهای تئاتری ناشی از نگاهی است که حتی فعالیت هنری را هم تجاری می بیند؛ فعالیت هایی که اکثر آن ها در جهت رشد و ارتقای فرهنگ جامعه انجام می شوند و تنها درصد بسیار ناچیزی از آن ها صرف سرگرمی و تجاری تولید می شوند در تعریف مالیات بر ارزش افزوده چنین آمده است: مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که مصرف کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می پردازد و دریافت کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. از آنجا که خود فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته ولی مصرف کننده محسوب نمی شود، این است که او حق دارد کل مالیات های ارزش افزوده پرداختی خود را از کل مالیات بر ارزش افزوده های دریافتی کسر کرده و مابه تفاوت را به دولت بپردازد.

با نگاهی به تعریف بالا می توان دریافت که کسر مالیات بر ارزش افزوده از اجراهای تئاتری ناشی از نگاهی است که حتی فعالیت هنری را هم تجاری می بیند؛ فعالیت هایی که اکثر آن ها در جهت رشد و ارتقای فرهنگ جامعه انجام می شوند و تنها درصد بسیار ناچیزی از آن ها صرف سرگرمی و تجاری تولید می شوند.

نگاه به هنر نمایشی و دست اندرکاران آن به مانند فروشنده یک کالای تجاری و مقایسه میزان فروش یک اجرای تئاتری با توجه به محدودیت ظرفیت سالن، بهای بلیت و همچنین تلاش و هزینه ای که یک گروه نمایشی برای تمرین و تولید یک اثر متحمل می شود با میزان درآمد یک فرد یا شرکت از فروش محصولات مختلف تجاری، نگاهی آسیب زننده بود که از ابتدای سال 98 گریبان گروه های تئاتری و خانواده تئاتر را گرفت.

این روند باعث شد تا گروه های تئاتری هر چه بیش از پیش به فکر فروش گیشه نمایش خود باشند تا بتوانند حداقل در تأمین هزینه ها و دستمزدهای عوامل خود و پرداخت مالیات و درصدهای مختلف بابت سالن و سایت فروش بلیت متضرر نشوند؛ روندی که باز هم باعث قربانی شدن کیفیت به بهای فروش ختم شد که ناشی از یک نگاه غیر کارشناسانه در بدنه مجلس شورای اسلامی به عنوان قانونگذار و دولت به عنوان مجری قوانین است.

رویداد دوم؛ شهرداری به تئاتر تبلیغات محیطی رایگان ارائه نداد!

در سال 98 علاوه بر موضوع کسر مالیات از اجراهای تئاتری که نشأت گرفته از نگاه غیرکارشناسانه در بدنه مجلس و دولت بود، شهرداری نیز با سازمان زیباسازی به عنوان زیرمجموعه خود این نگاه غیرکارشناسانه را بسط و گسترش داد.

در حالیکه یکی از وظایف شهرداری حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری است، سازمان زیباسازی شهرداری تهران در اقدامی عجیب به گروه های تئاتری اعلام کرد که تئاتر به دلیل فروش گیشه از طریق سایت های فروش به عنوان فعالیتی تجاری شناخته می شود و از این رو سازمان زیباسازی تعهدی در قبال گروه های نمایشی و ارائه بیلبوردهای محیطی رایگان به اجراها ندارد و گروه ها باید بابت استفاده از تبلیغات محیطی شهرداری هزینه پرداخت کنند.

این موضوع با واکنش اداره کل هنرهای نمایشی، خانه تئاتر و گروه های تئاتری همراه بود و مدیرعامل سازمان زیباسازی هم در پیگیری های انجام شده توسط خبرگزاری مهر اعلام کرد که از گروه های تئاتری که توسط اداره کل هنرهای نمایشی به سازمان زیباسازی معرفی می شوند هزینه ای برای اختصاص بیلبورد و امکانات تبلیغات محیطی دریافت نمی شود.

اما گویا ارتباط مدیرعامل سازمان زیباسازی با مدیران زیرمجموعه خود ارتباطی شفاف نبود زیرا در مراجعه مجدد گروه های نمایشی به این سازمان، باز هم این جمله شنیده شد که تئاتر به دلیل فروش گیشه فعالیتی تجاری است و امکان بهره مندی از بیلبورد و تبلیغات محیطی رایگان ندارد.

شرایط از سوی مجلس، دولت و نهادها و سازمان هایی که داعیه حمایت از فرهنگ و هنر را دارند در سال 98 به گونه ای بود که گروه های تئاتری با کمترین حمایت بیش از پیش به سمت فروش گیشه سوق داده شدند.

نکته قابل تأمل این است که هیچکدام از متولیان فرهنگی و هنری اقدامی در راستای رفع مشکلات پیش آمده برای هنرمندان و خانواده تئاتر در نظر نگرفتند و تنها در گفتگوهای رسانه ای ادعای حمایت از تئاتر به عنوان هنری تأثیرگذار در رشد و ارتقای فرهنگی جامعه داشتند.

رویداد سوم؛ اختلال در اینترنت سالن های تئاتر را خالی از مخاطب کرد

با نگاهی به اتفاقات سال 98 در عرصه تئاتر این نکته در ذهن متبادر می شود که همه چیز دست به دست هم داد تا گروه های تئاتری از جمله اقشار متضرر در سالی که در حال پشت سر گذاشتن آن هستیم، باشند.

اختلال اینترنت در آبان سال 98 چرخه تبلیغ و فروش اجراهای تئاتری را با لطمه جبران ناپذیری مواجه کرد و ارتباط میان هنرمندان تئاتر و مخاطبان و علاقه مندان به هنرهای نمایشی را به حداقل ممکن رساند اجراهای تئاتری در سال های اخیر با روی کار آمدن سایت های فروش بلیت و همچنین تبلیغات در فضای مجازی که هزینه های آن کمتر از هزینه های بیلبوردها و تبلیغات محیطی و شهری بود، وابستگی بسیار زیادی به اینترنت و فضای مجازی پیدا کردند. از سوی دیگر هم مخاطبان علاقه مندان به تئاتر نیز از طریق فضای مجازی اخبار و اتفاقات تئاتری را دنبال و از طریق سایت های فروش بلیت خود را تهیه می کنند و خرید بلیت از طریق گیشه یا اقبال به تبلیغ اجراها از طریق دریافت پیامک یا نصب و توزیع پوستر و بروشور در سطح شهر کمتر شده است.

در چنین شرایطی، اختلال اینترنت در آبان سال 98 چرخه تبلیغ و فروش اجراهای تئاتری را با لطمه جبران ناپذیری مواجه کرد و ارتباط میان هنرمندان تئاتر و مخاطبان و علاقه مندان به هنرهای نمایشی را به حداقل ممکن رساند.

فضای ایجاد شده باعث شد که بسیاری از اجراهای تئاتری با سالن های خالی از مخاطب مواجه و به لحاظ مالی متضرر شوند.

در این بین اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم که همواره با کمبود بودجه دست و پنجه نرم می کند، نتوانست به لحاظ مالی از گروه های متضرر شده حمایت کند و تنها رایزنی با مدیران سالن های دولتی و خصوصی برای حمایت از گروه هایی که در شرایط مدنظر قرار گرفته بودند و تمدید اجراهای آن ها، به عنوان راهکار خود ارائه داد.

اما به دلیل برنامه ریزی های از قبل انجام شده و مشخص شدن جدول اجراهای سالن ها، این تعامل هم به درستی میان گروه ها و سالن های تئاتری شکل نگرفت زیرا سالن های خصوصی تئاتر نیز در کنار گروه ها در شرایط ایجاد شده متضرر شده بودند.

رویداد چهارم؛ چالش های سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

نیمه دوم سال 98 چالش برانگیزترین دوران تجربه شده برای تئاتر ایران حداقل طی یک دهه اخیر بوده است. جشنواره بین المللی تئاتر فجر که همیشه با فراز و فرودهای مختلفی برگزار می شود، در سی و هشتمین دوره خود با دبیری نادر برهانی مرند چالشی متفاوت را تجربه کرد که کلیت برگزاری جشنواره را تحت تأثیر قرار داد.

تنها چند هفته مانده به برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تعدادی از گروه های تئاتری ایران به همراه 2 اجرای بین المللی از یوجینیو باربا و رومئو کاستلوچی به عنوان 2 چهره مطرح کارگردانی تئاتر جهان، از حضور در این رویداد تئاتری ایران انصراف دادند.

انصراف اجراهای متعدد تئاتری از حضور در جشنواره سی و هشتم و بخش رقابت جشنواره، برگزار کنندگان این رویداد مهم تئاتری ایران را با چالش بزرگی مواجه کرد. در این بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر در وضعیتی منفعل کمترین تلاش بیرونی را در جهت حل معضل پیش آمده برای جشنواره سی و هشتم تئاتر فجر داشت و بیشترین بار مشکل پیش آمده و در نظر گرفتن راهکارهایی اساسی برای برون رفت از این وضعیت بر دوش نادر برهانی مرند دبیر جشنواره و شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی افتاد.

رایزنی های مدیرکل هنرهای نمایشی و دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر برای حل این مشکل و بازگرداندن گروه های انصراف داده پاسخگو نبود.

دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در نهایت با تغییری در جدول اجراهای این دوره از جشنواره و جایگزین کردن گروه های بخش مهمان و غیر رقابتی در جدول رقابتی، این دوره از مهمترین رویداد تئاتری ایران را برگزار کرد اما با نگاهی به اتفاقات رخ داده نمی توان این مهم را نادیده گرفت که سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر چالش برانگیزترین دوره در ادوار گذشته این رویداد تئاتری بوده است.

رویداد پنجم؛ تئاتر به کرونا مبتلا شد!

کلکسیون اتفاقات ناخوشایند تئاتر ایران در سال 98 با یک ویروس تکمیل شد و شیوع ویروس کرونا در کشور به صورت علنی تئاتر ایران را تعطیل کرد. البته در شرایط پیش آمده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تمامی مراکز و فعالیت های فرهنگی، هنری، ورزشی، سیاسی و حتی اقتصادی و سیاسی تعطیل شدند اما کرونا ضربه نهایی را زد و تئاتر ایران را از نفس انداخت.

گروه های تئاتری که سالی پرمخاطره را تجربه کرده بودند با شیوع ویروس کرونا و برای حفظ سلامت مردم و جامعه اجراهای خود را لغو کردند؛ اقدامی که باید در جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا انجام می شد.

اما شرایط اقتصادی و معیشتی هنرمندان تئاتر با تعطیلی فعالیت های تئاتری بیش از پیش به خطر افتاد؛ جامعه ای که تنها راه ارتزاق و گذران زندگی اش از طریق تولید و اجرای تئاتر انجام می شود در شرایطی بحرانی قرار گرفت. از سوی دیگر در این شرایط سالن های خصوصی تئاتر هم که اکثرشان مکان هایی استیجاری هستند و از طریق اجراهای تئاتری هزینه های خود را تأمین می کنند نیز به سمت ورشکستگی سوق داده شدند.

در این بین اداره کل هنرهای نمایشی برای جلوگیری از ضرر وارد شده به گروه هایی که اجراهای شان به دلیل تعطیلی پیش آمده، لغو شده بود علاوه بر رایزنی با سالن های خصوصی تئاتر برای حمایت از این گروه ها، اعلام کرد که به لحاظ مالی نیز حمایت هایی را از گروه ها و سالن های خصوصی تئاتر انجام خواهد داد که البته هنوز چنین حمایتی انجام نشده است.

اما مجلس شورای اسلامی که محل قانونگذاری است و وزارت فرهنگ و ارشاد که متولی فرهنگ و هنر است در شرایط فعلی بحث معافیت مالیاتی را برای تمامی مشاغل مدنظر قرار دادند الا برای فعالیت ها و اجراهای هنری به ویژه تئاتری.

تئاتر با ابتلا به کرونا شرایط وخیمی را تجربه می کند و چشم اندازی روشن برای فردای خود ندارد؛ اینکه آیا با برون رفت از این وضعیت چه مدت زمان و هزینه لازم است تا مخاطب به حضور در سالن های تئاتری اقبال نشان دهد از جمله ابهاماتی است که آینده مبهم فعالیت مجدد تئاتر در سال 99 را تیره تر می کند.

رویداد ششم؛ شهرام کرمی از اداره کل هنرهای نمایشی رفت، قادر آشنا برگشت

در شرایطی که ویروس کرونا بر تئاتر ایران سایه انداخته، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای در اقدامی ناگهانی از سمت خود استعفا کرد. کرمی این اقدام را از طریق صفحه شخصی خود در فضای اینستاگرام اطلاع رسانی کرد و شرایط مبهم خانواده تئاتر را پررنگ تر از قبل کرد.

کرمی دلیل استعفای خود را محدودیت در مدیریت تئاتر اعلام کرد اما در شرایطی که جامعه تئاتر نیاز به حمایت بیشتر از سوی متولیان و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، کناره گیری شهرام کرمی از اداره کل هنرهای نمایشی وضعیت حمایت مالی از گروه ها و سالن های متضرر شده در شرایط تعطیلی پیش آمده بابت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را هم نامشخص کرد.

اما اداره کل هنرهای نمایشی تنها 3 روز بعد از استعفای شهرام کرمی شاهد بازگشت مجدد قادر آشنا مدیرکل اسبق هنرهای نمایشی به تئاتر بود. قادر آشنا که در دوره وزارت سیدمحمد حسینی به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی حضور داشت این بار با حکم سیدعباس صالحی بار دیگر مدیریت تئاتر ایران را بر عهده گرفت.

خالی نماندن صندلی مدیریت تئاتر در شرایط بحرانی موجود این امیدواری را برای خانواده تئاتر ایجاد کرد که هنرمندان تئاتر به حال خود رها نمی شوند.

هر چه هست تنها امیدی که خانواده تئاتر را رو به جلو می برد، بهبود شرایط در سال 99 است که البته با شرایط موجود در کل کشور این امید هم کمرنگ است.

کد خبر 4879776

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
شهرام کرمی مدیر پیشین اداره کل هنرهای نمایشی انتخاب قادر آشنا را به عنوان مدیر جدید این اداره کل تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، شهرام کرمی مدیر پیشین اداره کل هنرهای نمایشی در پیامی انتخاب قادر آشنا را به عنوان مدیرکل جدید این اداره از سوی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی تبریک گفت.

متن پیام شهرام کرمی به شرح زیر است:

پرده بگردان و بزن ساز نو

هین که رسید از فلک آواز نو

به باور من، دسترنج تئاتر، تولد دانایی است و از تئاتر -این آموزگار کهن- آموخته ام که ستایش گر روزهای خوب گذشته و امیدوار فرداهای در راه باشم. خرسندم که در آستانه بهار، خوش آمدگوی برادر ارجمندم دکتر قادر آشنا باشم که به آشنایی او با تئاتر ایمان دارم و به اتفاق، او را در این سال ها، به کسوت خدمتگزاری در ساحت فرهنگ وهنر درک کرده ایم. آرمان وآرزوی من، خوش فرجامی افق پیش روی او و همه همدلان هنر شریف تئاتر است. امیدوارم این انتخاب ناب، روزگار دیگرگونه ای را برای تئاتر رقم بزند. چنین باد.

در پی استعفای شهرام کرمی از مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی، ظهر امروز سه شنبه 27 اسفند 98 قادر آشنا در حکمی از سوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیر این اداره کل منصوب شد.

کد خبر 4881031

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
طی یکسال اتفاقات و رویدادهای گوناگونی در حوزه مد و لباس کشور رخ داد که پله ای برای پیشرفت گام های فرهنگی نبود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : آقای خبر آمد خبر ایرانا رهیاب ایران مراسم نیوز

به گزارش خبرنگار مهر ، حوزه مد و لباس کشور در سال 98 با فراز و نشیب های زیادی روبه رو بود و گسستی که میان مسئولان و متولیان این حوزه با مردم وجود داشت بیشتر شد و حتی این شکاف روزبه روز عمیق تر. اوایل سال بنیاد ملی مد و لباس کشور با تغییرات مدیریتی مواجه شد و حمید قبادی از دبیری بنیاد ملی مد و لباس کنار گذاشته شد، بنیاد چند ماهی بدون متولی سپری کرد و فعالیت های این سازمان کمتر و ضعیف تر شد تا اینکه اواخر آبان ماه سال 98 سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سیده مرضیه شفاپور را به عنوان دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس منصوب کرد. این گزارش به بررسی و مرور برنامه ها، قوانین مصوب شده و جشنواره ها و نمایشگاه هایی که طی یکسال انجام شده، می پردازد.

اهداف فرهنگی مد و لباس کشور چه زمانی محقق می شوند؟

مرضیه شفاپور ، دبیر جدید بنیاد مد و لباس کشور در گفت وگو با خبرنگار مهر ، درباره گسست موجود میان متولیان مد و لباس و مردم جامعه و بی کارکرد بودن جشنواره ها برای عموم مردم می گوید: ما تمام تلاش و سعی مان را می کنیم که کارکرد جشنواره عمومی شود و مردم جامعه استفاده تمام و کمال از مد و محصول ارائه شده در جشنواره داشته باشند. زمانی که به طراحان بها دهیم و طراحانی که در چارچوب قانون حرکت می کنند را دریابیم قطعاً حوزه مد و لباس ارتقا پیدا می کند و انصافاً طراحانی که طرح ها را ارائه می دهند متناسب با مد ایرانی اسلامی است و ما باید حمایت مادی و معنوی از آنان داشته باشیم تا در این راه پر فراز و نشیب به ما کمک کنند و ما در این زمینه موفق عمل کنیم، تا طراحان زیرزمینی بساط شان را جمع کنند.

او همچنین درباره هدف و برنامه های بنیاد بیان می کند: هدف ما این است که به عنوان کارگروه مد و لباس کشور فرهنگ سازی درست و دقیقی را ایجاد کنیم و با همکاری و تعامل ارگان هایی همچون وزارت صمت ، اتحادیه پوشاک و صنوف دیگر این امر را جلو ببریم، ارگان دولتی باید کنار ما قرار بگیرند. ببینید کارگروه مد و لباس متشکل از چند نهاد و سازمان است که متأسفانه کارکرد کنار هم بودن را نداریم و من وظیفه خودم می دانم که این موضوع را سروسامان دهم. البته، صداوسیما نقش مؤثری در ترویج و فرهنگ سازی مد ایرانی اسلامی دارد که متأسفانه در این بخش بسیار ضعیف عمل کرده اند. بالاخره رسانه نقش مهمی در این حوزه دارد و اگر بخواهیم به سمت مد و لباس ایده آل در کشور حرکت کنیم رسانه باید در کنار ما قرار گیرد تا بتوانیم به هدف متعالی برسیم.

زمانی که به طراحان بها دهیم و طراحانی که در چارچوب قانون حرکت می کنند را دریابیم قطعاً حوزه مد و لباس ارتقا پیدا می کند

این اهدافی که دبیر جدید عنوان کرد همچنان در حد طرح و ایده باقی مانده که امید می رود در سال جدید برای محقق ساختن آنها طرح ها را به مرحله اجرا برساند.

اختصاص اعتبارات مالی و بودجه برای فعالیت های مد و لباس

از مهم ترین رویدادها در حوزه مد و لباس وضعیت اعتبارات مالی و بودجه مختص فعالیت های مد و لباس است که در سال 98 همانند سال های گذشته، بخشی از اعتبارات مالی و بودجه مختص فعالیت های مد و لباس در ذیل کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و بنیاد ملی مد و لباس به استان ها اختصاص پیدا می کند. این بودجه معمولاً به برپایی جشنواره های استانی اختصاص پیدا می کند که سالی یک بار هم زمان با جشنواره بین المللی مد و لباس فجر برپا می شود.

برپایی مسابقه طراحی لباس، عرضه محصولات کاربردی، مقالات و پایان نامه ها و برگزاری جلسات هماهنگی، به ویژه توسعه و کاربردی سازی آثار برگزیده از مهم ترین برنامه های اجرایی استان ها است و اعتبارات در شرایطی به این بخش اختصاص می یابد که پس از تشکیل جلسات کارگروه های استانی مد و لباس به ادارات کل ارشاد استان ها، روند برنامه ها اعلام و این اعتبار به استان های دارای آمادگی اختصاص پیدا می کند.

تعامل بنیاد ملی مد و لباس کشور با پلیس نظارت بر اماکن ناجا

همچنین تعاملات بنیاد ملی مد و لباس کشور با پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا با همکاری حمید قبادی دبیر وقت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با سرهنگ صادق رضادوست رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا صورت گرفت. معاون رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا عضو کمیسیون صدور مجوز برگزاری نمایشگاه ها، جشنواره ها و همایش های حوزه مد و لباس بوده و بر اساس درخواست های رسیده نسبت به آن اعلام نظر می کند.

برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب در اردیبهشت ماه

با توجه به اینکه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از تاریخ 22 اردیبهشت تا سوم خرداد برگزار شد همانند سال های گذشته، بخش عفاف و حجاب نمایشگاه بالغ بر 150 غرفه در بالکن مصلای امام خمینی (ره) برپا شد. البته این نمایشگاه برخلاف سال های گذشته بر عهده بنیاد نبود و تصدی گری بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن کریم بر عهده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

ارزیابی 719 طرح جدید لباس در جلسات کمیسیون ماده 4 سال 98

719 اثر و طرح بررسی شده در کمیسیون ماده 4 قانون ساماندهی مد و لباس کشور عموماً به حوزه لباس اجتماع زنان اختصاص یافت البته این کمیسیون با هدف ارزیابی آثار با شاخص تعیین شده مانند توجه به الگوهای ملی و بومی و پرهیز از انتخاب الگوهای بیگانه بود.

از این تعداد اثر داوری شده، 660 طرح موفق به کسب نشان شیما یا همان شناسه یکپارچه مد و لباس ایران و 77 طرح دیگر توانستند حقوق معنوی اثرشان را در مالکیت معنوی کسب کنند.

هزار کارگاه سوزن دوزی در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی شدند

نشست خبری پروژه ملی ساماندهی صدور مجوز و راه اندازی یک هزار کارگاه سوزن دوزی استان سیستان و بلوچستان با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، علی زینی وند معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان و حسین مسگرانی مدیرکل ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان و جمعی از اصحاب رسانه در سالن همایش ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شد. همچنین 100 سوزن دوز عضو در این تعاونی ها بیمه شده اند و در راستای صادرات این فعالیت ها، گروه هایی از صنعتگران ایرانی در کشورهایی مانند عمان و ایتالیا محصولات سوزن دوزی منطقه را به فروش رسانده اند.

پنج فصل سند عفاف و حجاب به تصویب رسید

سند حجاب و عفاف که کلیات آن در پنج فصل به تصویب اعضا رسید، یک سند جامع و همه جانبه نگر بوده و قرار است اعضا در شور دوم که ورود به جزئیات است، اصول، ارزش ها، راهبردها و تقسیم و نگاشت نهادی که بین 34 نهاد کشور صورت گرفته و همچنین مسیرها و نقشه راهی را که منجر به تحقق و اجرای اصول راهبردی این سند خواهد شد، مورد توجه قرار دهند.

همچنین 100 سوزن دوز عضو در این تعاونی ها بیمه شده اند و در راستای صادرات این فعالیت ها، گروه هایی از صنعتگران ایرانی در کشورهایی مانند عمان و ایتالیا محصولات سوزن دوزی منطقه را به فروش رسانده اند

اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه پس از بحث پیرامون شناخت معرفتی و علت یابی موضوع حجاب و وضعیت آن در جامعه امروز ایران، تأکید داشتند که در این موضوع مهم ضمن اینکه نظام و حکومت اسلامی مسئولیت دارد. مردم و جامعه مدنی نیز نسبت به صیانت از ارزش های فرهنگی و حجاب و عفاف در جامعه دارای مسئولیت هستند.

برگزاری رویداد مهم جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با عنوان فر گلستان

دبیر بنیاد ملی مد و لباس کشور بیان کرد که در آستانه چهل و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی تصمیم گرفتیم رویداد ملی را همراه با شعار سال رونق تولید ملی برگزار کنیم، که یکی از شعارهایش مد پایدار بود، همچنین نگاه ویژه ای به کالکشن سازی حجاب و عفاف شده تا رنگ را وارد این حوزه کنیم. همچنین بخش سوزن دوزی هم یکی از بخش های مهم جشنواره خواهد بود.

لغو نهمین جشنواره مد و لباس فجر با شیوع کرونا ویروس

پایان تمام رویدادهای فرهنگی و تلاش های یکساله در اختتامیه جشنواره مد و لباس فجر باید صورت می گرفت که تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا قرار گرفت و اختتامیه نهمین جشنواره بین الملی مد و لباس فجر لغو شد تا سازوکار و مُد معرفی شده در جشنواره هایی همچون جشنواره مد و لباس فجر برای مردم جامعه همچنان بی کارکرد بماند. البته این تعطیلی ها و لغو برنامه ها و نمایشگاه مختص کشور ما نیست بلکه حوزه مد و لباس به صورت جهانی با این تعطیلی ها مواجه شد، همانند هفته مد میلان، هفته مد شانگهای و پاریس...

کد خبر 4880822

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در این ایام خانه نشینی های ناگزیر، با همه مصائب و خسارت های جانی و مالی که بر مردم وارد می شود، می بینیم که شماری از مردم به کتاب خوانی روی آورده اند و این را وسیله ای برای پر کردن این اوقات فراغت یافته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

محمدکاظم کاظمی/ شاعر و پژوهشگر

در این ایام خانه نشینی های ناگزیر، با همه مصائب و خسارت های جانی و مالی که بر مردم وارد می شود، می بینیم که شماری از مردم به کتاب خوانی روی آورده اند و این را وسیله ای برای پر کردن این اوقات فراغت یافته اند. از طرفی هم بعضی سازمان ها و نهادها در پی حمایت از این برنامه برآمده اند و پویش هایی از قبیل هر خانه یک کتابخانه به راه افتاده است. در این پویش که به صورت رسمی اعلام خواهد شد، قرار است هر شخص، یک کتاب از کتابخانۀ منزل خود را بخواند و این فرصتی است برای کتاب خوانی.

بخشی از این کتاب ها می توانند کتاب های شعر باشند. فرقی که کتاب شعر با دیگر کتاب ها دارد در این است که خواندنش سهل تر و سریع تر است. در هر نوبتی می شود چند شعر از کتاب را خواند و بقیه را به فرصتی دیگر گذاشت. و دیگر این که مجموعه شعرهای شاعران امروز غالباً کم حجم و سبک هستند و تهیه و خواندشان هم آسان است. شعر می تواند آرامش بخش باشد؛ حس زیبایی شناسی انسان را ارضا کند و عیار معنویت و احساس را در افراد بالا ببرد. البته این را هم نادیده نباید گذاشت که تشخیص این که چه کتاب هایی بخوانیم هم بسیار آسان نیست. آثار شعری هم مثل همه هنرهای دیگر از جنبۀ صوری و محتوایی افت و خیز دارند.

از طرفی دیگر بسیاری از کتاب های خوب شاعران توانمند، در سایۀ شاعران نامداری که گاه در حد نام خویش قدرتمند نیستند گم می شوند. بگذریم از این که بسیاری از اهالی جامعه همان شاعران معروف را هم به درستی نمی شناسند.

ویترین کتاب فروشی ها هم متأسفانه در این زمینه کمک بسیاری نمی کند، چون به دلیل وضعیت بسیار بد بازار کتاب، بسیاری از کتاب های خوب از شاعران گمنام، توزیع نمی شوند و بیشتر قفسه ها با کتاب های چند شاعر معروف انباشته شده اند.

با این حال چه می شود کرد؟ به نظر من می شود از کتاب های در دسترس شروع کنیم و برای کتاب های دیگر، در پرس و جو برآییم. مشورت با کتاب فروش های اهل ادب که در خیلی شهرها هستند، خیلی کمک می کند و همین طور کاوش هایی در محیط وب و فضای مجازی برای آشنا شدن با شاعران توانا و کتاب های خوب.

اما برای سر و کار داشتن با شعر، الزاماً باید کتاب خواند؟ شاید برای رمان و داستان چنین باشد، ولی شعرهای بسیاری از شاعران در شبکه های اجتماعی و محیط وب در دسترس است. البته این را هم نادیده نگیریم که همین قضیه به حضور کتاب های شعر در بازار نشر هم صدمه زده است، چون بسیاری از شاعران، آثارشان را جدا از کتاب، در شبکه های اجتماعی نیز منتشر می کنند و مردم را از کتابشان بی نیاز می سازند.

خواندن کتاب های دیجیتال شعر هم کاری است، هرچند باید پذیرفت که بسیاری از کتاب های خوب شعر، باز در این شبکه ها هم عرضه نشده اند، مگر به صورت فایل های پی دی اف قاچاقی که به نظر من نباید از این ها استفاده کرد، همچنان که از هیچ جنس قاچاق دیگری نباید استفاده کرد.

موضوع دیگری که در مورد شعر مهم است، سهمی است که شعر کهن فارسی، شعر امروز فارسی و شعر جهان می توانند در سبد مطالعۀ ما داشته باشند. البته دیوان های شعر کهن ما غالباً قطور هستند و ممکن است برای مخاطبان، به خصوص مخاطبان جوان ملال آور باشند. در این مورد می شود به گزیده هایی از شاعران معروف بسنده کرد، گزیده هایی کم حجم و باکیفیت و آن هم از شاعران برجستۀ زبان فارسی.

اما مسئولان نهادهای فرهنگی و رسانه ها چه می توانند بکنند؟ این ها هم می توانند در معرفی شاعران خوب بکوشند و هم در تهیه و عرضۀ این کتاب ها. البته ضرورت های این قضیه را هم می باید در نظر گرفت، از جمله این که سلایق مختلف در نظر گرفته شود و صورت و محتوای شعرها در کنار هم دیده شود. در نظام درسی و آموزشی ما غلبه بر محتواست و جنبۀ صوری و زیبایی شعرها در ردۀ دوم است. از همین روی آسیبی به ذوق شعرجویی دانش آموزان زده می شود و حتی بسیاری از آنان از شعر گریزان می شوند، که به امید خدا باید در یادداشتی دیگر به آن بپردازیم.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تهران- ایرنا- خانه ماندن در این روزهای شیوع بیماری کرونا بهترین کار برای حفظ سلامتی است و باید گفت شرایط قرنطینه های خانگی که افراد بر خود مستولی داشته اند مناسب ترین زمان برای مطالعه است و چه خوب می شود که این زمان و فرصت از دست نرود تا کمکی به سطح معلومات و دانش افراد شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

وضعیت و شرایط نامساعدی که سلامت جامعه را ویروس کرونا نشانه گرفته است سبب شده تا شهروندان از ترددهای بدون دلیل و غیر واجب در سطح شهر خودداری کنند، درک این موضوع خیلی سخت نیست که بدانیم تماس و بیرون رفتن از منزل باعث انتشار بیماری خواهد شد. از این رو در خانه ماندن و گذران وقت با خواندن کتاب های مختلف در زمینه های گوناگون سبب می شود تا این دوران سخت با اضافه شدن به سطح معلومات افراد خانواده سپری شود. در همین راستا ناشران و کتاب فروشان تصمیم گرفتند تا شماره تلفن خود را پررنگ بر پشت ویترین های واحدهای خود نصب نمایند و از مردم بخواهند در خانه بمانند و با تلفن کتاب مورد نظر خود را سفارش داده تا برایشان به درب منزل یا مکان مورد نظر ارسال نمایند، البته این موضوع از فضای مجازی نیز دور نماند و بسیاری از این ناشران و اهالی کتاب تصمیم گرفتند تا در شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام و با ساختن پویش هشتگ قرنطینه_ با_ کتاب پیشنهاداتی به خوانندگان و دوستداران کتاب عرضه کنند تا ضمن فراهم آوردن ساعت هایی برای گذران وقت خانواده ها با خواندن کتاب در منزل سرانه مطالعه را نیز بالا ببرند. اتحادیه ناشران نیز در این راستا به تمامی اعضای خود پیام همدلی و همراهی را ارسال کرد و از آنان خواست تا با گرفتن دست یکدیگر در راه برطرف نمودن مشکلات پویا عمل کنند و در این دوران سخت بیماری کرونا با ارایه و پیشنهاد کتاب های مفید شهروندان را در خانه هایشان همراهی کنند. شعار آنها این است: شما در خانه بمانید ما کتاب ها را برایتان می آوریم.

عشق در زمان وبا

این رمان بسیار جذاب و تأمل برانگیز است که بهمن فرزانه آن را از زبان ایتالیایی به فارسی ترجمه کرده است و انتشارات جاویدان انتشار آن را برعهده دارد. عشق در زمان وبا یکی از عاشقانه های معروف جهان به شمار می رود. این رمان یکی از کتاب هایی محسوب می شود که در اینستاگرام برای روزهای قرنطینه در خانه به کاربران معرفی می کند. در بخشی از کتاب این کتاب می خوانیم: فلورنتینو، جوانی لاغر اندام و نحیف از خانواده ای متوسط است. او فرزند صاحب یک شرکت کشتیرانی است که در کودکی پدرش را از دست داده است و با مادرش که مغازه ای خرازی دارد زندگی می کند. گارسیا مارکز نویسنده این کتاب در 1982 میلادی برنده جایزه نوبل شد. بهمن فرزانه عشق در زمان وبا را از شاهکارهای گابریل گارسیامارکز می داند و می گوید: من این کتاب را خیلی دوست دارم. چرا که از آثار ماندگار این نویسنده است. فرزانه ترجمه فارسی را با متن اسپانیایی و انگلیسی تطبیق داده است.

توسعه و مبانی تمدن غرب

این اثر به قلم سیدمرتضی آوینی نگاشته شده است که در صفحه اینستاگرامی این روزها برای خوانندن آن به کاربران توصیه می شود. کاربری که این کتاب را معرفی کرده در صفحه خود بخشی از این اثر را اینگونه آورده است: جامعه و تاریخ بدون آرمانِ غایی و مدینه فاضله نمی تواند حیات خویش را استمرار بخشد. . .

صداهایی از چرنوبیل

این کتاب در صفحه یکی از کاربران اینستاگرام معرفی شده است و به توصیه او این اثر جذاب قابلیت بارها خواندن را دارد. ترجمه این اثر را حدیث حسینی بر عهده دارد. این کاربر بخشی از کتاب را اینگونه معرفی می کند: شرح وقایع چرنوبیل به طور مستند و از زبان شاهدان عینی در سال 1986 میلادی در روستایی به نام چرنوبیل در بلاروس یکی از نیروگاه های اتمی منفجر شد و بزرگترین فاجعه انسانی قرن بیستم رو شکل داد. این کتاب روایتی است از زبان شاهدان عینی این اتفاق، مردمی که در اون روستا زندگی می کردن ، آتش نشان ها، سربازهایی که به به اونجا اعزام شدن، پزشکان فیزیکدانان پاک سازی کننده ها و حتی بچه ها... نمی دونم از چی باید بگم از تراژدی نابود شدن یک نسل در یک سیستم ناکارآمد؟ از فاجعه ای که پیامدهایش تا به امروز ادامه داره از دفن شدن خاک در خاک از گورهای دسته جمعی حیوانات یا از طبیعیتی که با تمام زیباییش و در خفا از خودش آلودگی ساطع می کنه یا باید از مسوولینی بگم که به جای کنترل درست فاجعه با دروغ و لاپوشانی وضعیت رو عادی جلوه می دادن و می گفتند هه جیز تحت کنترله. این کاربر در پایان اینگونه اظهار می کند که هر چه در مورد این کتاب بگم کم لطفیه در حقش ، فقط باید بخونید و به قافیه مند بودن تاریخ فکر کنید...

تاریخ ایران

تاریخ ایران کتابی ارزنده و درخور توجه از نشریات دانشگاه آکسفورد است. این کتاب، در عین مجمل بودن منبعی راهگشا، مفید و قابل اعتماد درباره تاریخ ایران است. آنچه این کتاب را از دیگرآثاری که در این زمینه نوشته شده اند متمایز می کند نگاه یکسان آن به دوره های مختلف تاریخ ایران است. کتاب با مقاله ای درباره دوران پارینه سنگی و ظهور شاهنشاهی هخامنشی آغاز می شود و با مقاله ای با عنوان ایران پس از انقلاب پایان می پذیرد. این پژوهش در 16 مقاله تخصصی، که حاصل تلاش کارشناسان دوره های مختلف تاریخ ایران است، اطلاعات مفید و ارزشمندی در اختیار علاقه مندان قرار می دهد. این اثر یکی از برجسته ترین آثار به شمار می رود که در پویش قرنطینه با کتاب بسیار به خواندن آن توصیه شده است.

همچنین من ملاله هستم، اندیشه های دل، چهارشنبه سوری، رهنمودهای برای نزول دوزخ، زن همسایه، اتاق، هزار خورشید تابان، گرامشی و انقلاب، جنس دوم، فریب طعمه ها، همه چیز، تک و تنها در پاریس، نفرتی که می کاری، کیمیاگر، گرما و غبار، عزیز بانو، سه دختر حوا، سیزده دلیل برای...، شفافیت شیطانی، فلاسفه بزرگ و چندین کتاب دیگر از جمله آثاری به شمار می روند که این روزها در صفحات اینستاگرامی به وسیله کاربران و بسیاری از ناشران به خوانندگان پیشنهاد می شود تا در این روزهای کرونایی و قرنطینه در خانه از خواندن آنها بی نصیب نمانند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سیزده نویسنده و شاعر فعال حوزه ی کودک و نوجوان فهرستی از کتاب های پیشنهادی برای مطالعه در دوران در خانه ماندن و تعطیلات عید نوروز معرفی کردند.

قدس آنلاین : به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، هوشنگ مرادی کرمانی، فرهاد حسن زاده، مصطفی رحماندوست، حمیدرضا شاه آبادی، محمدرضا شمس، آتوسا صالحی، جمشید خانیان، مصطفی خرامان، طاهر ایبد، ابراهیم حسن بیگی، جمال الدین اکرمی، شهرام شفیعی و عباس جهانگیریان سیزده نویسنده و شاعر فعال حوزه ی کودک و نوجوان هستند که کتاب های پیشنهادی خود را برای مطالعه کودکان و نوجوانان در ایام تعطیلات و قرنطینه خانگی معرفی کردند.

این نویسندگان و شاعران بیش از 50 کتاب و مجموعه کتاب معرفی کردند که بیشتر این کتاب ها متعلق به انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انتشارات افق است.

فهرست کتاب های معرفی شده بدین شرح است:

• مصطفی رحماندوست:

سه گانه کوه های سفید ، شهر طلا و سرب و برکه آتش نوشته جان کریستوفر از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (کتاب محبوب دوران جوانی مصطفی رحماندوست)

• فرهاد حسن زاده:

آن سوی دریای مردگان نوشته معصومه میرابوطالبی از انتشارات فاطمی

جلد اول مجموعه دروازه مردگان ؛ قبرستان عمودی نوشته حمیدرضا شاه آبادی از انتشارات افق

سیمرغ پدربزرگ من بود نوشته فاطمه سرمشقی از انتشارات فنی ایران (کتاب های نردبان)

اشباح جنگل سوخته نوشته مهدی رجبی از سوی انتشارات فنی ایران (کتاب های نردبان)

ستاره نوشته محدثه گودرزنیا از نشر پیدایش

• هوشنگ مرادی کرمانی

بابا لنگ دراز نوشته جین وبستر

ماجراهای هاکلبری فین نوشته مارک توین

شما که غریبه نیستید نوشته هوشنگ مرادی کرمانی از نشر معین

پی پی ج وراب ب ل ن د نوشته آس ت ری د ل ی ن دگ رن از انتشارات علمی و فرهنگی

• حمیدرضا شاه آبادی:

روح عزیز نوشته مینو کریم زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

عاشقانه های یونس در شکم ماهی نوشته جمشید خانیان از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

سایه هیولا نوشته عباس جهانگیریان از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

اقلیم هشتم نوشته محسن هجری از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

• محمدرضا شمس:

ماتیلدا اثر رولد دال از نشر افق

اقیانوس انتهای جاده نوشته نیل گیمن از انتشارات پریان

مجموعه دو جلدی رودخانه واژگون نوشته ژان کلود مورلوات از نشر محراب قلم

هستی نوشته فرهاد حسن زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

بردیا و گولاخ ها نوشته مهدی رجبی از انتشارات افق

مجموعه نیما نابغه نوشته آتوسا صالحی از انتشارات افق

مجموعه دروازه مردگان نوشته حمیدرضا شاه آبادی از انتشارات افق

• آتوسا صالحی:

مجموعه دوجلدی فیلسوف کوچک؛ شاید سیب باشد و می توانم یک من دیگر بسازم نوشته ینوسکه یوشی تکه از انتشارات افق

روح عزیز نوشته مینو کریم زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مجموعه نیما نابغه نوشته آتوسا صالحی از انتشارات افق

• جمشید خانیان:

ایوان منحصر به فرد نوشته کاترین اپلگیت از انتشارات افق

پسری که با پیراناها شنا کرد نوشته دیوید آلموند از نشر هوپا

بردیا و گولاخ ها نوشته مهدی رجبی از انتشارات افق

جلد اول مجموعه دروازه مردگان ؛ قبرستان عمودی نوشته حمیدرضا شاه آبادی از انتشارات افق

• مصطفی خرامان:

مجموعه دروازه مردگان نوشته حمیدرضا شاه آبادی از انتشارات افق

زیبا صدایم کن نوشته فرهاد حسن زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

در انتظار یک زندگی طبیعی نوشته لسلی کانر از انتشارات افق

مجموعه سه جلدی تابع بی نهایت و چند داستان دیگر ، بَرنده یا بازنده و چند داستان دیگر و سرقت مصلحانه و چند داستان دیگر نوشته مصطفی خرامان از انتشارات مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان

شگفتی نوشته آر جی پالاسیو از انتشارات افق

هفت دقیقه به شلیک نوشته مصطفی خرامان از انتشارات مدرسه

• طاهره ایبد:

سرقت مسلحانه و چند داستان دیگر نوشته مصطفی خرامان از انتشارات مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان

تابستان زاغچه یکی دیگر نوشته دیوید آلموند از نشر قطره

بارون درخت نشین نوشته ایتالو کالوینو از انتشارات چشمه

من و عجیب و غریب نوشته فروزنده خداجو از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

پیش از بستن چمدان نوشته مینو کریم زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

بچه های کشتی رافائل نوشته محمدرضا مزروقی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

• ابراهیم حسن بیگی:

قصه های خوب برای بچه های خوب نوشته مهدی آذر یزدی

کتاب رمان های نوجوان امروز از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مجموعه چهار جلد سوفی و چراغ جادو ، امیرحسین و چراغ جادو ، گیسو و چراغ جادو و دو روایت از یک عکس نوشته ابراهیم حسن بیگی

غنچه بر قالی نوشته ابراهیم حسن بیگی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

• جمال الدین اکرمی:

جیم دگمه نوشته میشل انده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تیستوی سبز انگشتی نوشته موریس دروئون از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

غوص عمیق نوشته جمشید خانیان از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

عاشقانه های یونس در شکم ماهی نوشته جمشید خانیان از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

زیبا صدایم کن نوشته فرهاد حسن زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

آناهید ملکه سایه ها نوشته جمال الدین اکرمی از نشر محراب قلم

خانم آقای کلاه دودی نوشته جمال الدین اکرمی از نشر محراب قلم

• شهرام شفیعی:

مجموعه ماجراهای آقای خرمالو نوشته شهرام شفیعی از انتشارات نیستان

مجموعه قصه های من و بچه هام نوشته شهرام شفیعی از انتشارات کتاب های زرافه

مجموعه جزیره بی تربیت ها نوشته شهرام شفیعی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مجموعه به مرده بستنی بده نوشته شهرام شفیعی از انتشارات داستان جمعه

پادشاه بی تربیت نوشته شهرام شفیعی از شهر قصه

مجموعه بگو ما هم بخندیم نوشته شهرام شفیعی از انتشارات پیدایش

• عباس جهانگیریان:

جلد اول مجموعه دروازه مردگان ؛ قبرستان عمودی نوشته حمیدرضا شاه آبادی از انتشارات افق

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
در روزهای پایانی سال 1398، به رسم هرساله یادی می کنیم از نویسندگان و اهل قلمی که از دنیا رفتند.

به گزارش ایسنا، سال 98 نیز مانند سال های گذشته با از دست دادن تعدادی از چهره های فرهنگی و اهل قلم همراه بود.

حسین جلال پور متولد سال 1355 در شهر گناوه، شاعر و مصحح بود که 10 فروردین ماه در یک سانحه رانندگی در محور جاشک - خورموج از دنیا رفت.

او مجموعه غزل کلاغِ بعد از باغ و تصحیح هایی چون دیوان محمدخان دشتی ، دیوان خواجوی کرمانی و مثنوی همای و همایون ، مثنوی گل و نوروز ، مثنوی گوهرنامه ، تصحیح مثنوی کمال نامه خواجوی کرمانی را در کارنامه خود دارد.
حسین جلال پور همچنین مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر انجمن ادبی هوای تازه بود.

ماریا آیوازیان (ترزبان)، پژوهشگر فرهنگ، تاریخ و زبان ایران و ارمنستان، روز 20 فروردین ماه درگذشت.

از آثار او به اشتراکات اساطیری و باورها در منابع ایرانی و ارمنی ، دوگانه های زبان ارمنی و مترادفات آن در زبان فارسی ، ریشه های نام های خاص ارمنی برگرفته از زبان های ایرانی ، استاد هراچیا آچاریان و ایران شناسی و وام واژه های ایرانی میانی غربی در زبان ارمنی می توان اشاره کرد.

احمد اقتداری متولد سال 1304 در استان فارس، استاد دانشگاه، نویسنده، وکیل دادگستری، مورخ و جغرافی دان بود که 27 فروروین ماه در سن 94سالگی از دنیا رفت.

او حدود 40 کتاب و بیش از یکصد مقاله علمی به چاپ رسانده است و در میان آثارش از تصحیح و همت گماردن به انتشار دیوان شعرهای شاعران، و ترجمه آثار تحقیقی نویسندگان و پژوهشگران غیرایرانی تا چاپ قصه های مثنوی، منطق الطیر و هزار و یک شب و همچنین تحقیقات علمی در زمینه لهجه شناسی، زبان و فرهنگ مناطق مختلف کشور دیده می شود.

از جمله آثار اقتداری می توان به خلیج فارس از دیرباز تا کنون ، بندرعباس و خلیج فارس ، صید مروارید در خلیج فارس ، تاریخ مسقط و عمان و بحرین و روابط آن با ایران و سرگذشت کشتیرانی ایران اشاره کرد. در سال 1391 جایزه ویژه مرکز موقوفات دکتر افشار با عنوان جایزه تاریخی و ادبی دکتر محمود افشار برای زبان فارسی و وحدت ملی ایران به او اهدا شد.

محسن جهانگیری ، چهره پیشکسوت فلسفه، متولد سال 1308 در قزوین، اول اردیبهشت ماه در سن 90سالگی از دنیا رفت.

برخی آثار او به این شرح است: شرح اصول فلسفه دکارت و تفکرات مابعدالطبیعی از بندیکت اسپینوزا، اخلاق بندیکت اسپینوزا، اسپینوزا: فیلسوفی جاودانه ، احوال و آثار و آراء فرانسیس بیکن ، کسر اصنام الجاهلیه، محمدبن ابراهیم صدرالدین شیرازی ، محیی الدین ابن عربی چهره برجسته عرفان اسلامی ، رابطه اجتهاد و اخباریگری و بررسی تمایزهای فقهی زن و مرد .

تقی خاوری ، شاعر خراسانی، متولد سال 1317 در مشهد، روز پنجم اردیبهشت ماه در سن 81 سالگی بر اثر کهولت سن از دنیا رفت.

او از پیشگامان شعر سپید در خراسان بود. از مجموعه شعرهای خاوری می توان به فرزند کارگاه ، دایره صبح ، شکل های صدا و واژگان بازنده اشاره کرد. او همچنین کتابی با عنوان مردم هزاره و خراسان بزرگ دارد که به سرگذشت تاریخی قوم هزاره و پیوند آن با خراسان پرداخته است.
خاوری در حوزه وزن شعر نیز نظریات خاص خود را داشت که چکیده این نظریات در مقاله ای با عنوان وزن طبیعی در شعر سپید در مقدمه کتاب واژگان بازنده منتشر شده است.

محمد آذری ، شاعر پیشکسوت بوشهری متولد سال 1320 در بندر گناوه، ششم اردیبهشت ماه در سن 78سالگی درگذشت.

شعرهای او در مجله های تهران مصور ، فردوسی ، آدینه و... منتشر می شد. در دهه 40 به واسطه آذری، احمد شاملو و دیگر شاعران مطرح معاصر برای جلسات شعرخوانی به آبادان دعوت می شدند. از این شاعر مجموعه شعرهایی با عنوان های بی پناهی در سال 1346، سرود دره شقایق در سال 1350، مانا در سال 1381، نام تو نام باران در سال 1384، هنوز بوی تو می آید در سال 1389، داستان سبیلم در سال 1381 و باران بهار ، گزیده چهار کتاب شعر، منتشر شده است.

عبدالرحمان عمادی ، محقق، شاعر، وکیل و ایران پژوه متولد 1304، روز 25 اردیبهشت ماه در سن 94سالگی از دنیا رفت.

کتاب های خوزستان در نامواژه های آن ، لامداد_چند جستار از ایران ، آسمانکت_چند رسم مردمی ، حمزه آذرک و هرون الرشید در آئینه دو نامه ، دوازده گل بهاری_نگاهی به ادبیات دیلمی و طبری ، دماوند یا گباوند ، چندصد نام دریای خزر ، دیلمون پارسی یا دیلمون پالوی – دوبیتی های دلدادگان روستایی ، بی بیه و فره گان 10 عنوان از کتاب های منتشرشده عبدالرحمان عمادی پرمکوهی هستند که طی یک دهه گذشته منتشر شده اند.

قاسم غ ریفی ، مترجم و هنرمند تئاتر متولد 1330 در خرمشهر، 11 خردادماه از دنیا رفت.

او از 20سالگی ترجمه از انگلیسی و عربی را آغاز کرده بود. نمایشنامه عشق در سال 61 و تراژدی مرد شیره خرمافروش فقیر در سال 62 به کارگردانی او در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا شد.
از آثار غریفی می توان به آموزش تئاتر به زبان ساده نوشته ریک دی روشرژ، عشق و دونمایشنامه دیگر از توفیق الحکیم و تراژدی مرد شیره خرمافروش فقیر از سعدالله ونوس اشاره کرد.

مرتضی کلانتریان ، مترجم، متولد 1311 در تنکابن، روز 12 خردادماه در سن 87 سالگی درگذشت.

از آثار او به این کتاب ها می توان اشاره کرد: وجدان زنو از ایتالو اسووو، انتشارات آگاه، سیمای زنی در میان جمع نوشته هاینریش بل، نشر آگه، نقطه ضعف نوشته آنتونیس ساماراکیس، انتشارات آگاه، ظرافت جوجه تیغی نوشته موریل باربری، انتشارات کندوکاو، دیدار به قیامت اثر پی یر لومتر، نشر آگاه، ادبیات و حقوق اثر فلیپ مالوری، افسانه پدران ما نوشته سورژ شالاندن، اندیشه های حقوقی اثر فلیپ مالوری، بازگشت به کیلی بگز نوشته سورژ شالاندن، بررسی یک پرونده قتل اثر میشل فوکو، بشریت و حاکمیت ها اثر مونیک شمیلیه ژاندرو، رساله ای کوچک در باب فضیلت های بزرگ نوشته آندره کنت – اسپونویل، رویا و تاریخ (آمریکا در 2 قرن) کلود ژولین و قرارداد اجتماعی (متن و در زمینه متن) از ژان ژاک روسو.

ناصر امامی ، شاعر، متولد 1317، روز نوزدهم خردادماه در سن 79سالگی از دنیا رفت.

او پیشه شاعری را از 13سالگی آغاز کرد و در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت داشت. آخرین دفتر شعر امامی باران خاطرات؛ زیرچتر 75 سالگی بود.
یک دریا مروارید ، به سوی فردایی بهتر ، پای مهتاب ، مرواریدهای غلتان و یک سال شور و عشق و دانایی از دیگر آثار این شاعر است.

مرتضی حنیفی ، شاعر، متولد 1365 بود که روز 15 تیرماه بر اثر ایست قلبی تنفسی در سن 33سالگی درگذشت.

اغلب شعرهای او در حوزه جنگ تحمیلی است. از این شاعر تا کنون چند مجموعه شعر منتشر شده که عبارت اند از: جنگ خاطره ها را مجروح می کند ، سرفه های قانونی ، جنگ زیر نور ماه و کتاب جنگ .

امیر غلامحسین برزگر متخلص به امیر مشهور به امیر خراسانی، شاعر، متولد اول خرداد 1322، روز 27 تیرماه بعد از یک دوره بیماری در سن 76 سالگی درگذشت.

او عضو هیئت رئیسه کانون هنرمندان و عضو شورای سیاستگذاری شعر بود. علاوه بر شعر، نقاشی، موسیقی و تدریس ردیف های دستگاهی آواز اصیل ایرانی نیز از مشغله های او بود.
در کارنامه برزگر خراسانی سرایش 15 اثر از جمله: برگی از دیوان امیر ، سخن آئینه ها ، شعر و شاعری در آئینه زمان ، گزیده ادبیات فارسی شماره 68 ، از شرنگ و شطح ، نماز عاشقی ، فصل عطش و رها در ناکجا آباد و... به چشم می خورد.

حسین آهی ، شاعر و گوینده رادیو، متولد 3 آذر 1332 بود که روز هفتم مردادماه در سن 66سالگی درگذشت.

تماشاگه راز از رادیو فرهنگ شامل خوانش غزلیات حافظ، از جمله برنامه های پرطرفدار او بود. همچنین اولین برنامه حسین آهی در تلویزیون با کاروان شعر و موسیقی در دهه 80 از شبکه دو سیما پخش شد. او در بخش شبانگاهی رادیو پیام در روزهای چهارشنبه نیز به اشاعه مباحثی در زمینه تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران می پرداخت.
از جمله آثار حسین آهی به بررسی جامعی در بحور شعر فارسی ، حاشیه بر ارث شرح لمعهِ شهیدین ، مقدمه و حواشی بر دیوان عمادالدین نسیمی و ... می توان اشاره کرد.

سیدنهضت حسینی نژاد ، نویسنده و شاعر گیلانی، متولد سال 1303، 10 مردادماه به علت کهولت سن درگذشت.

او نویسنده کتاب تالشنامه (گذری بر تاریخ تالش و رضوانشهر) بود و پیکرش بنا بر وصیتش در روستای پونل و در حیاط منزلش به خاک سپرده شد.

ابوالقاسم سبطی، مترجم داستان های کودک و نوجوان از زبان فرانسوی متولد سال 1315 در گرگان، روز 17 مردادماه سال جاری در تهران درگذشت.

اولین کتاب او در سال 1368 منتشر شد. کتاب سرزمین رودخانه های بی نام با ترجمه سبطی برگزیده کتاب سال سروش نوجوان در سال 1369 شده بود.

حسینعلی طباطبائی، از پیشکسوتان تئاتر ایران و از اولین مدیران تماشاخانه سنگلج، متولد سال 1311 در تهران بود که روز 22 مردادماه و در سن 87 سالگی بر اثر کهولت سن از دنیا رفت.

نقش مراکز آموزش تئاتر در تحول و گسترش هنر نمایش ایران و ترجمه آثاری چون تئاتر و مسائل اساسی آن اثر میشل ویینی، خاموشی دریا اثر ژان برولر (ورکور)، فراموش شدگان اثر لوئیس بونوئل و بازی کشتار اثر اوژن یونسکو (ترجمه مشترک با داوود رشیدی) بخشی از آثار او هستند.

محمد حاجی حسینی ، شاعر طنزپرداز، متولد سال 1308 در کن، روز 24 شهریورماه در سن 90سالگی درگذشت.

او بیش از 40 سال در رادیو خصوصا در برنامه های طنزی مثل صبح جمعه با شما ، قند و نمک ، جمعه ایرانی و ... همکاری داشت. همچنین شعرهایش در مجلاتی مثل گل آقا و توفیق چاپ می شد. از حاجی حسینی سه مجموعه شعر منتشر شده است که از جمله آن ها می توان به بحر طویل اشاره کرد.

پرویز خائفی ، شاعر و حافظ پژوه پیشکسوت، متولد 16 آذرماه سال 1315 در شیراز، روز 25 شهریورماه در سن 83سالگی درگذشت.

اولین مجموعه شعر پرویز خائفی با عنوان حصار در سال 1342 منتشر شد. باز آسمان آبی است ، از لحظه تا یقین ، این خاک تابناک ، کی شعر تر انگیزد ، پنج کتاب در یک کتاب ، پیرار و پار ، یاد و باد ، آخرین آغاز و کنار لحظه های عمر دیگر کتاب های منتشرشده این شاعرند.
خائفی همچنین پژوهش هایی در زمینه شعر کلاسیک و به خصوص حافظ منتشر کرده و از جمله کتاب هایش درباره حافظ، حافظ در اوج ، مقالات و مقابله ها و نگاهی به غزل حافظ است.

مهدخت مخبر ، ترانه سرا، متولد 1322 بود که روز هفتم آبان ماه در سن 76 سالگی از دنیا رفت.

او سابقه همکاری با موسیقی دانانی چون اسدالله ملک، بزرگ لشکری، جواد و منوچهر لشکری، جلیل عندلیبی و همکاری با شاعرانی چون معینی کرمانشاهی را در کارنامه خود دارد.
مخبر مجموعه ای از ترانه های خود را در کتابی با عنوان ترانه های دیروز ترانه های امروز منتشر کرده است. همچنین آلبوم موسیقی امان از جدایی با صدای علیرضا افتخاری بر اساس قطعات شعر سروده او تولید شده است.
مخبر چندی قبل نیز در قالب یک آلبوم صوتی با عنوان صدای شاعر بخشی از شعرها و سروده های خود را بازخوانی کرده بود.

مظاهر مصفا ، زاده سال 1311 در تفرش استاد دانشگاه، شاعر و مصحح معاصر بود که روز 8 آبان ماه در 87 ساگی از دنیا رفت.

او سال های متمادی به عنوان استادتمام رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه به خدمت مشغول بود. مظاهر مصفا یکی از قصیده سرایان زبان فارسی در دوره معاصر به شمار می آید و تاکنون چند مجموعه شعر از این استاد ادبیات فارسی به چاپ رسیده است.
اسامی آثار منتشرشده این شاعر و مصحح به این شرح است: توفان خشم ، شب های شیراز ، سی پاره ، سپیدنامه ، جمعه سرخ ، گزینه اشعار مظاهر مصفا ، نسخه اقدم؛ منظومه های مظاهر مصفا ، پاسداران سخن ، دیوان حکیم سنایی ، کلیات سعدی ، جمع الفصحا (مجموعه شش جلدی)، دیوان نظیری نیشابوری ، برگی از اشعار صفای سپاهی ، با اوست حدیث من (متن ده گفتار در عرفان و تصوف اسلامی)، 1 قند پارسی (نمونه های شعر دری)، دیوان لامع ، دیوان حکیم نزاری قهستانی ، متن کامل دیوان سعدی و جوامع الحکایات .

بهمن صالحی ، شاعر، متولد سال 1316 در شهر رشت، روز پنجم آذرماه در سن 82 سالگی از دنیا رفت.

او از سال 1333 به سرودن شعر پرداخت و شعرهایش از سال 1335 به طور مداوم در مجلاتی همچون فردوسی ، سپید و سیاه و امید ایران منتشر می شد. در آغاز بیشتر به قالب غزل می پرداخت، اما پس از آشنایی با نیما یوشیج به سرودن شعر نیمایی روی آورد. صالحی در سال 1345 اولین مجموعه شعر خود را با نام افق سیاه تر منتشر کرد.
از این شاعر کتاب های متعددی همچون باد سرد شمال ، کسوف طولانی ، نخل سرخ ، میثاق عاشقان ، بانوی آب ، خطوط دلتنگی ، مردی از گیلان و گزیده ادبیات معاصر چاپ شده است.

احد گودرزیانی ، پژوهشگر انقلاب و دفاع مقدس متولد سال 1348 در تهران، روز 29 آذرماه از دنیا رفت.

او از 19 سالگی به عنوان نویسنده و خبرنگار با روزنامه ها و مجلات گوناگون همکاری داشت. گودرزیانی از سال 1372 به عنوان پژوهشگر و نویسنده در حوزه هنری مشغول به کار بود و علاوه بر حوزه هنری، همکاری هایی را نیز با دفتر ادبیات و هنر مقاومت و انتشارات سپاه پاسداران داشت.

روزشمار 15 خرداد بهار 1340، جلد اول ، روزشمار 15 خرداد 1340 جلد چهارم ، به داد ما برسید ، باغ انگور باغ سیب باغ آیینه ، خرمشهر خانه رو به آفتاب ، روز شمار 15 خرداد - جلد دوم ، روز شمار 15 خرداد - جلد اول و نیمه پنهان یک اسطوره از جمله آثار او هستند.

ملیحه محمدی ، مترجم، متولد سال 1301 در تهران، چهارم دی ماه 98 در سن 97 سالگی درگذشت.

او در مدت سه دهه پایانی عمرش ده ها کتاب را در حوزه ادبیات داستانی بویژه ادبیات نوجوان ترجمه کرد.
در مجموعه تریلوژی خفاش ها با درونمایه فلسفی _هستی شناسی زندگی خفاشی را می خوانیم که می اندیشد و برای ادامه زندگی مبارزه می کند. این مجموعه جایزه های کتاب سال، پروین اعتصامی و کتاب برتر انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک را دریافت کرده است. در دو کتاب برگشت نیست و آن روی حقیقت فجایع دوران آپارتاید و تاثیر آن بر زندگی کودکان روایت می شود. در کتاب دزد لعنتی مخاطب با کودک کار آسیب دیده از جنگ و نسل کشی همدل می شود. در کتاب راسموس و مرد آواره کودکی از پرورشگاه در آرزوی خانه ای فرار می کند و از تلاش برای دستیابی به زندگی سزاوار دست برنمی دارد. این کتاب ها جایزه شورای کتاب کودک را دریافت کرده اند.

حسن سالاری، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان متولد یکم خرداد 1355 در جاجرم، روز 21 دی ماه در حادثه سقوط اتوبوس به دره در منطقه سوادکوه از دنیا رفت.

او عمدتاً در حوزه متون علمی برای مخاطب کودک و نوجوان کتاب هایی را منتشر کرده است. همچنین جوایزی از جمله: جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، جایزه کتاب فصل، جایزه جشنواره کتاب های آموزشی رشد و جشنواره نقد کتاب را در کارنامه خود دارد.
از او به جز کتاب 100 دانشمند ایران و اسلام ، بیش از 300 مقاله تالیفی یا ترجمه نیز در رسانه ها منتشر شده است.

امیر کاووس بالازاده ، استاد دانشگاه هنر و معماری، متولد سال 1337 در گنبد کاووس روز 25 دی ماه از دنیا رفت.

این استاد دانشگاه دانش آموخته رشته تاریخ از دانشگاه شهید بهشتی و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته فرهنگ و زبان های باستانی از دانشگاه تهران بود.
او علاوه بر تدریس در دانشگاه به عنوان روزنامه نگار نیز فعالیت داشت.
بالازاده سال 1391 به عنوان استاد نمونه گروه نمایش انتخاب شد.

تقی محمدی فکورزاده ، شاعر، متولد اول مهر 1322، سیزدهم بهمن ماه در سن 76سالگی پس یک دوره بیماری از دنیا رفت.

او طی چندین دهه علاوه بر نگارش و تدوین آثاری از جمله مجموعه شعرهای نکند عشق بمیرد ، عصر یکشنبه های بارانی ، عصر یکشنبه های بی باران و هم آوای من باش ، در مراکز فرهنگی و ادبی از جمله فرهنگسرای معرفت در استعدادیابی و هدایت جوانان و نوجوانان در عرصه شعر و نویسندگی فعالیت داشت.

نادره بدیعی ، شاعر، نویسنده و پژوهشگر ادبیات و موسیقی 30 بهمن ماه از دنیا رفت.

او متخصص حوزه غرب چین و آسیای میانه بود که آثاری را در زمینه های فرهنگی به جا گذاشته است. کتاب تاریخچه ادبیات آهنگین ایران او درباره گذشته ترانه سرایی ایران است. همچنین به مدت سه سال در چین ماند و همین باعث شد تا کنکاش هایی درباره راه یابی فرهنگ و زبان پارسی در چین به ویژه درباره فرهنگ و زبان ملیت اویغور چین انجام دهد. کتاب دل سروده های ایران زمین مجموعه شعر بدیعی است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی ، متولد سال 1317 در تبریز، دهشتم اسفندماه به دلیل ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.

از آثار او می توان به این کتاب ها اشاره کرد: زندگی و مبارزات آیت الله کاشانی ، درباره امام خمینی(ره) ، پانزده خرداد و مسأله انقلاب ، علامه طباطبایی ، آیت الله طالقانی ، علامه سیدمرتضی عسکری ، امام موسی صدر ، آیت الله مشکینی ، شهید نواب صفوی ، استاد سیدجلال الدین آشتیانی ، شهدای حرب و محراب ، آیت الله هاشمی رفسنجانی ، دکتر ابراهیم یزدی ، محمدعلی جمال زاده ، دکتر حسن ترابی (سودان) ، روژه گارودی (فرانسه) ، احمد بن بلا (الجزایر) ، نشریات مخفی حوزه علمیه قم ، مشروطه مشروعه و علمای تبریز ، تاریخ نگاری معاصر و کودتای 28 مرداد ، طرح مرکز فرهنگی اسلامی اروپا، تقریب، سازمان ها و احزاب سیاسی دوران انقلاب اسلامی و حزب خلق مسلمان و مجموعه ای از خاطرات (از آغاز زندگی تا سال 1333ش) . اخیراً نیز جلد بیست و ششم از مجموعه حدیث روزگار که به خاطرات مستند او درباره مقام معظم رهبری مربوط می شود، منتشر شد.

علی هداوند ، مترجم، متولد سال 1325 روز هشتم اسفندماه در پی سکته قلبی در سن 73سالگی از دنیا رفت.

از آثار ترجمه او می توان به این کتاب ها اشاره کرد: ماتیلدا نوشته رولد دال، توانایی دوست داشتن و دوست داشته شدن رابرت هولدن، رولد دال و کارخانه داستان سازی نوشته اندرو دانکین، نیروی عادت از چارلز دیوهیگ، جادوگر شهر از نوشته لایمن فرانک باوم، همه چیز از هم می پاشد از چینو آچه به، کروکدیل غول آسا اثر رولد دال، کله پوک ها از رولد دال، غول بزرگ مهربان نوشته رولد دال، انگشت جادوی نوشته رولد دال، سقوط شادی بخش از ها جین، دنی قهرمان جهان اثر رولد دال، 1001 درمان خانگی از ازمی فلوید، مقابله با عصبانیت نوشته لارنس کین، کریس وایلدر، ایکی گایی از هکتور گارسیا، دیگر آرامشی در کار نیست نوشته چینو آچه به، واسه جزئیات عرق نریز از ریچارد کارلسون و خواستن توانستن است اثر لوری مگوایر.

حجت ( نورالدین ) صیحانی ، استاد ادبیات، متولد 1341 در لنگرود، در 57سالگی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.

او دکترای آموزش زبان انگلیسی داشت و در دانشگاه لنگرود تدریس می کرد. از تالیف های حجت صیحانی می توان به برگی برای ترجمه اشاره کرد.

احمد نیک طلب متخلص به یاور همدانی ، شاعر، متولد دوم اردیبهشت 1313 در سن 85 سالگی بر اثر عارضه قلبی از دنیا رفت.

شعرهای یاور همدانی از آغاز دوران جوانی تاکنون در نشریه های زیادی منتشر شده است.
او مدت ها دبیر انجمن ادبی حافظ بود و بسیاری از ترانه های محلی همدانی اش در برنامه های رادیو پخش شده است.

فریبرز رئیس دانا متولد سال 1327 در تهران، استاد اقتصاد دانشگاه تهران، نویسنده و مترجم بود که 26 اسفندماه در بیمارستان از دنیا رفت. او تحصیلات خود را در سطح دکتری رشته اقتصاد و علوم سیاسیِ مدرسه اقتصاد لندن گذرانده بود.

رئیس دانا که در کانون نویسندگان فعالیت داشت نویسنده بیش از 15 جلد کتاب درباره مسائل اقتصادی و سیاسی بود که از آن میان می توان به آزادی و سوسیالیسم ، اقتصاد سیاسی توسعه و منش روشنفکری اشاره کرد.

از او همچنین ترجمه هایی منتشر شده که کتاب بربریت واقعاً موجود ویراسته لئو پانیچ، کالین لیز از جمله آن هاست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرناپلاس- ناشران و کتابفروشان برای کم کردن ضرر خود و ایجاد امکان دسترسی مخاطبانشان به کتاب، از روش اینترنتی و تلفنی برای فروش استفاده می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

شیوع بیماری کرونا، بسیاری از ایرانیان را خانه نشین کرد ه است. کاهش تردد در شهر، باعث کاهش خرید از فروشگاه هایی شد که خود را برای بازار نوروز آماده کرده بودند، کتابفروشی ها یک گروه از فروشگاه هایی هستند که با کاهش فروش بعد از همه گیرشدن بیماری کرونا مواجه شده اند. فروش کم کتابفروشان به معنای فروش کم ناشران هم هست، این دو گروه مانند برخی صنف های دیگر برای کاهش ضرر و همچنین ایجاد امکان دسترسی مردم به کتاب، فروش اینترنتی و تلفنی را به مخاطبان پیشنهاد داده اند. در این گزارش به شرایط برخی کتابفروشی ها و ناشران برای فروش غیرحضوری اشاره شده است.

نشر نی و مرکز، در بحران بیماری و فروش کم، کتابفروشی ها را فراموش نکرده اند، آنها با شعار از کتابفروشی ها حمایت کنیم ، سفارش کتاب از نزدیکترین کتابفروشی محل کار یا منزل به صورت تلفنی را پیشنهاد دادند. فایل پی دی اف (PDF) شامل نام و تلفن کتابفروشی های سراسر کشور بر اساس هر استان در سایت نشر نی nashreney.com در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

نشر نی در سایت خود ضمن ارائه لیست کتاب فروشی ها و شماره تماس آنها نوشته است از کتابفروشی ها به مثابه مویرگ های حیاتی فرهنگ مکتوب حمایت می کنیم. هموطن کتاب مورد نیاز خود را به صورت تلفنی از نزدیکترین کتابفروشی منزل خود تهیه کنید.

شما خانه بمانید ما کتاب را به دست شما می رسانیم

نشر چشمه و کلیه کتابفروشی های آن اعلام کرده اند، افراد با تماس با یکی از کتاب فروشی های نشرچشمه ، می توانند کتاب و کالای فرهنگی مورد نیاز خود را سفارش دهند. این نشر در سایت خود cheshmeh.ir نوشته است: شما خانه بمانید ما کتاب هایی را که دوست دارید به دست شما می رسانیم. هزینه ارسال تمام سفارش ها نیز رایگان است. این روزها که کم تر موفق به دیدارتان می شویم دوست داریم صدای گرم و صمیمی شما را از پشت تلفن بشنویم. منتظر تماس شما هستیم.

همچنین نشر چشمه با انتشار ویدئویی در اینستاگرام خود، به مخاطبانش آموزش داده برای اینکه بتوانند به دوستانشان کتاب عیدی دهند، می توانند با دفتر این نشر تماس بگیرند. حتی اگر مبلغی برای هدیه در نظر داشته و کتابی در ذهن نداشته باشند، مسئولان این نشر به آنها کتاب هایی پیشنهاد خواهند داد.

خرید برای روزهایی که بیشتر خانه هستید

کتابفروشی لارستان با اعلام اینکه با رعایت کامل نکات بهداشتی برای مخاطبانش کتاب می فرستد، برای خرید بالای 150 هزار تومان ارسال رایگان در نظر گرفته است. این کتابفروشی با آدرس @ketabelarestan در فضای مجازی فعال است و دوستداران کتاب را به خواندن و عیدی دادن کتاب دعوت می کند.

علاقه مندان برای دسترسی به کتاب های کتابفروشی چهل کلاغ، می توانند به صورت آنلاین از www.40kalaq.com یا تلفنی از چهل کلاغ خرید کنند و برای خرید بالای 200 هزار تومان، ارسال رایگان خواهد بود.

بوک لند هم تخفیف 10 درصدی برای سفارش های تلفنی درنظر گرفته است. این کتابفروشی در سایت خود www.book-land.ir نوشته است: این روزها که بیشتر خانه هستید، می توانید با 10٪ تخفیف به صورت تلفنی از شعبه های بوک لند خرید کنید. تخفیف فقط مخصوص سفارشات تلفنی است. سفارشات شما با پیک (تهران) یا سرویس تیپاکس (شهرستان) براتون ارسال می شود و هزینه ارسال به عهده مشتری است.

تخفیف 20 تا 30 درصدی ناشران

انتشارات ثالث، با هدف تشکر از مدافعان سلامت، طرح اهدا کتاب به کادر درمانی بیمارستان های میزبان بیماران مبتلا به کرونا را اجرا کرد. مخاطبان این نشر می توانند با مراجعه به سایت www.salesspublication.com با تخفیف 20 درصدی از کتاب هایش به صورت آنلاین سفارش دهند.

نشر افراز در اطلاعیه ای در سایتش www.afrazbook.com اعلام کرده است: از آنجا که خط مشی انتشارات مبتنی بر اهمیت پیشگیری و حفظ سلامت مردم و مخاطبان خود موکد است، بهترین راه چاره را برای دنبال کنندگان جدی عرصه کتاب و کتابخوانی، فروش اینترنتی با تخفیف ویژه، برای سهولت بیشتر در انجام آن، دیدیم. بنابراین با پیشنهادی جذاب، تخفیف25درصدی برای تمام کتاب هایمان با وارد کردن کد تخفیف afraz99 در سایت افراز، به مخاطبان عزیزمان کمک می کنیم تا بدون بیرون رفتن از خانه، و ارسال کتاب به تمام نقاط تهران با هزینه پانزده هزار تومان و ارسال از طریق پست به شهرستان ها، این شرایط سخت برایشان قابل تحمل تر شود. برای خریدهای بالای صدهزار تومان نیز، ارسال رایگان در نظر گرفته ایم. همچنین تخفیف30 درصدیِ برای نسخه های ای بوک، کاغذی و صوتی در اپلیکیشن افراز، در نظر گرفته ایم. این تخفیف ها از 22 اسفند تا پایان سال خواهد بود.

ثبت سفارش جدید تا پایان سال وجود ندارد

شهرکتاب آنلاین shahreketabonline.com ابتدا تمام تلاش خود را برای بسته بندی بهداشتی کتاب کرد و حتی این پروسه را در اینستاگرام این نشر، پخش کرد. اما بعد از چند روزاعلام کرد: همراهان گرامی شهرکتاب آنلاین، با توجه به شرایط پیش آمده در این روزهای همه گیری ویروس، برای کاهش رفت و آمد پیک ها و پرسنل شهرکتاب آنلاین و کاهش خطر، برای همراهی در قرنطینه در کنار شما عزیزان امکان ثبت سفارش جدید تا پایان سال جاری در شهرکتاب آنلاین وجود ندارد. با این امید که تمامی ما در کنار یکدیگر این دوران سخت را سپری کرده و سلامت بمانیم. در این دوران، ما از طریق شبکه های اجتماعی با معرفی کتاب و فیلم و موسیقی کنار شما هستیم تا بتوانیم با آرامش بیشتری این دوران را پشت سر بگذاریم .

تخفیف و ارسال رایگان هم داریم

سایت 30book.ir هم مانند همیشه کتاب های زیادی را با تخفیف 20 درصد به صورت ارسال با پیک و پست می فروشد که این روزها فرصت خوبی برای خرید از این سایت فراهم شده است. ناشران معروف دیگری مانند افق نیز علاوه بر تخفیف ارسال رایگان را نیز تدارک دیده تا از این روزهای کسادی عبور کند. ناشران و فروشگاه ةای اینترنتی ذکر شده تنها نمونه ای از تلاش اهالی کتاب برای گذران بهتر این روزهاست. با یک جستجوی کوچک میتوانید به فروشگاه ها و ناشران دیگری که این شیوه را برگزیده اند پیدا کنید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
متخصصان می گویند ویروس کرونا برای بیمارانی که مشکل زمینه ای یا بیماری دیگری داشته باشند خطر جدی مرگ دارد؛ در کنار بی تدبیری های دولت در حوزه نشر، بیماری های زمینه ای صنعت کتاب آنقدر زیاد هستند که زحمت کمی برای کرونا باقی گذاشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : مجمع ناشران انقلاب اسلامی

گروه فرهنگ و هنر :

با تعدد سختی های پیش آمده در هفته های پایانی سال، شاید قدری دشوار باشد که به یاد بیاوریم سال 98 برای ناشران و کتابفروشان با بحران کاغذ شروع شد؛ بحرانی که میراث التهابات ارزی سال 97 بود. سلسله اتفاقاتی که موجب شده بود کاغذ تحریر که مهم ترین ماده اولیه تولید کتاب است، در بازار نرخ هایی را به خود ببیند که تا چند ماه قبل هیچ کس حتی فکرش را هم نمی کرد. در حالی که نرخ ارز تقریبا 3 برابر شده بود، قیمت کاغذ افزایش 6 برابری را تجربه کرد. تبعات این تورم بی سابقه، گران شدن کتاب و فروش کمتر و لاغرتر شدن بدنه نشر بود. ورود دولت و وزارت ارشاد به مسأله و تشکیل کارگروه کاغذ هم نه تن ها مشکلی را حل نکرد که با ممنوعیت واردات کاغذ جز از طریق ثبت سفارش دولتی، آن را به گره ای کورتر بدل کرد. در تمام این مدت هیچ وقت کاغذ نایاب یا کمیاب نشد، اما به معنی وفور نبود. این پیام را داشت که دستیابی به کاغذ مساوی با پرداخت چند برابری قیمت است. دستگاه های نظارتی هم کاری از پیش نبردند و نه تن ها پیگیری مسأله احتکار کاغذ به جایی نرسید که حتی بسیاری از پرونده های تشکیل شده در قوه قضائیه نیز هنوز که هنوز است به مرحله صدور حکم نرسیده اند. تنها یکی از این پرونده ها مربوط به شرکتی بی نام ونشان در همسایگی بانک مرکزی بود که چندده میلیون یورو ارز دولتی برای واردات کاغذ دریافت کرد و هنوز هم نه از مدیران شرکت و نه سرنوشت پول ها هیچ اثری در دست نیست!
وزارت ارشاد با کارگروه کاغذ تنها راهی که توانست پیش پای ناشران بگذارد نسخه تاریخ مصرف گذشته سهمیه بندی کاغذ با نرخ دولتی بود که تقریبا 2 دهه از منسوخ شدن آن می گذشت. در این میان باز هم همان مشکلات قبلی رخ نمود. انحصار دولتی موجب شکل گیری رانت شد و کم نبودند حواله های کاغذ که به جای تبدیل شدن به کتاب مستقیما سر از بازار آزاد در می آوردند. مسأله کاغذ به تنهایی کافی بود تا خطر ورشکستکی در تمام سال 98 ناشران را تهدید کند. کم نبودند کتابفروشی هایی که تعطیل شدند و ناشرانی که از فعالیت آن ها تنها یک اسم بر روی تابلو و یک مجوز نشر و یک دفتر کار باقی ماند. با این اوصاف تنها نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت ماه بود که رمقی در رگ های نشر را جریان داد.
مسأله کتاب های قاچاق هم یکی دیگر از پرونده های مهم سال 98 بود که به کشف انبار های بزرگ کتاب هایی منجر شد که بدون اطلاع ناشران و رعایت حقوق آن ها کپی و چاپ می شدند و در بازار به فروش می رسیدند. در میانه های سال ابلاغ قوانین جدید مالیاتی موجب شد ناشران بار دیگر زیر سایه یک خطر اقتصادی دیگر قرار بگیرند. معافیت مالیاتی ناشران قرار بود لغو شود و این صنف مظلوم را در زمره مالیات دهندگان قرار دهد. هر چند از این موضوع با عنوان کلی مالیات اهالی فرهنگ یاد می شد و از کتابفروش تا بازیگر سینما را شامل می شد و جنجال های رسانه ای زیادی داشت، اما بالاخره معافیت مالیاتی برجای خود باقی ماند تا اهالی کتاب و نشر نیز نفس راحتی بکشند.
در این روز ها که ویروس کرونا همه مشاغل کشور را با مشکل مواجه کرده است، بدترین خبر برای اهالی نشر به تعویق افتادن نمایشگاه کتاب تهران بود؛ اتفاقی که به ناچار افتاد و سرنوشت آن هم هنوز معلوم نیست. اندک امید ناشران برای روی پا ایستادن هم به سرنوشت نمایشگاه بسته شده است. در این روز های قرنطینه و خانه نشینی، بسیاری از افراد به یکدیگر محصولات فرهنگی مختلفی پیشنهاد می دهند و کتاب هم سهمی در این میان دارد. ناشران و کتابفروشی ها با کاهش هزینه ارسال و تمرکز بر فروش تلفنی و آنلاین کتاب سعی می کنند به نیاز مشتریان کتاب پاسخ دهند و امید را در خود زنده نگه دارند.
اما نقشی که حاکمیت در چنین مواردی دارد همچنان پا برجاست. سازوکار های حمایتی و جبران خسارت در چنین مواردی باید برای ناشران و کتابفروشان هم فعال شود. این سازوکار ها آنقدر متنوع هستند که باید در مجال دیگری به آن پرداخت. نقطه پایان بحران کرونا هنوز معلوم نیست، اما مشخص است سال 99 هم به مانند سالی که گذشت میراث دار یک بحران بزرگ اقتصادی خواهد بود. با این اوصاف اگر وزارت ارشاد هم بخواهد به مانند بقیه بخش های دولت دست روی دست بگذارد و تنها نظاره گر باشد نتیجه از چیزی که تصور می کنیم وحشتناک تر خواهد بود. متخصصان می گویند ویروس کرونا برای بیمارانی که مشکل زمینه ای یا بیماری دیگری داشته باشند خطر جدی مرگ دارد؛ در کنار بی تدبیری ها، بیماری های زمینه ای صنعت کتاب و نشر کشور آنقدر زیاد هستند که زحمت کمی برای کرونا باقی گذاشته اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
مدیر اداره مجامع و تشکل های فرهنگی از حمایت 1500 یورویی طرح گرنت از انتشار ترجمه عربی رمان نامیرا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

علی فریدونی مدیر اداره تشکل ها و مجامع فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم از حمایت 1500 یورویی وزارت ارشاد از انتشار ترجمه عربی رمان نامیرا نوشته صادق کرمیار خبر داد.

وی افزود: این رمان توسط انتشارات دارالمعارف حکمیه در لبنان با ترجمه شمسی حجازی به زبان عربی منتشر شده است.

فریدونی گفت: آژانس ادبی تماس عهده دار فروش رایت این کتاب به ناشر عرب زبان بوده است.

صادق کرمیار رمان "نامیرا" را در سال 1381 نوشت و انتشارات کتاب نیستان این رمان را در سال 88 منتشر کرده است، نامیرا توانست برگزیده جایزه ادبی جلال آل احمد و کتاب سال شود. رهبر انقلاب درباره این کتاب فرموده اند ، اگر می خواهید فتنه 88 را بشناسید ، این کتاب را بخوانید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
آخرین وضعیت کاغذ وارداتی حوزه نشر و مطبوعات در قالب سه جدول، امروز از سوی دبیرخانه کارگروه ساماندهی کاغذ منتشر شد.

آخرین وضعیت کاغذ وارداتی حوزه نشر و مطبوعات در قالب سه جدول، امروز از سوی دبیرخانه کارگروه ساماندهی کاغذ منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این جدول ها با عنوان های گزارش مدیریتی واردات کاغذ (بخش فرهنگ) در سال 98 ، وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98 و وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ در سال 97 منتشر شده است .

جدول های عنوان شده از لینک های زیر قابل دسترسی است:

گزارش مدیریتی واردات کاغذ (در بخش فرهنگ) در سال 98- تاریخ گزارش 98/12/27

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98- تاریخ گزارش 98/12/27

جدول متقاضیان تایید شده کاغذ در سال 97- تاریخ گزارش 98/12/27

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
طی گزارشی نگاهی به رخدادهای مهم سال 1398 در حوزه فرهنگ و ادبیات داشتیم که برخی از آن ها تحت تاثیر (کرونا ویروس) به تعویق افتادند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : تیتر شهر

سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: به روزهای پایانی سال رسیدیم؛ این روزها با شرایط خاص (قرنطینه خانگی به دلیل شیوع کرونا ویروس) سپری می شوند. این ویروس بسیار خطرناک، باعث به تعویق افتادن بسیاری از برنامه های فرهنگی و ادبی اسفندماه و حتی موجب جابه جایی زمان برگزاری برخی برنامه ها و رویدادهای بین المللی مشخص در سال 1399 شد. امسال حوزه فرهنگ و ادبیات نیز با اتفاقات متعدد تلخ و شیرین همراه بود و امیدواریم سال جدید با تغییر و دگرگونی خوشایندی همراه باشد. طی گزارشی مروری داشتیم بر رخدادهای مهم سال 1398 اما به دلیل تعدد برنامه ها اشاره ای به برخی رویدادها شده و در ادامه مروری بر مهم ترین آن ها داریم.

در سال 1398 شاهد برگزاری برنامه و مناسبت هایی چون آیین پایانی سومین جشنواره انجمن های ادبی"جایزه ملک الشعرا بهار"، برگزاری نخستین رویداد جشنواره "ملی شعر دانشجویی"، معرفی مترجمان محبوب سال 97 در هفته کتاب، اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی "شعر فجر" در زاهدان، آغاز به کار پنجره سامانه صدور و مجوز چاپ و نشر کتاب، معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر دوازدهمین دوره جایزه ادبی "جلال آل احمد"، معرفی برگزیدگان دومین دوره "جایزه ارغوان"، معرفی برگزیدگان پنجمین دوره مسابقه خلق کتاب "تصویری دستان"، اختتامیه پنجمین دوره "جایزه فرشته"، برگزاری همایش بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری، تصویب خرید کتاب در چند نوبت توسط هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برپایی پانزدهمین دوره جایزه ادبی "واو"، نکوداشت روز "شعر و ادب فارسی" و بزرگ داشت مقام استاد شهریار در مرکز همایش های برج میلاد تهران، معرفی برگزیدگان پنجمین جشنواره سراسری "شعر نیاوران"، معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر ششمین جشنواره تقدیر از "مروجان کتابخوانی"، اختتامیه دومین دوره مسابقه کتابخوانی "پوپک دانا"، معرفی برگزیدگان هجدهمین جشنواره "کتاب و رسانه"، معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر بیست و ششمین جشنواره "کتاب سال دانشجویی" و حضور ایران در چند نمایشگاه خارجی هم چون نمایشگاه کتاب سئول، نمایشگاه بین المللی کتاب پکن، هفتادویکمین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت، نمایشگاه کتاب دهلی نو، نمایشگاه کتاب بلگراد و نمایشگاه مسقط بودیم .

اردیبهشت کتاب

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که سال هاست در نیمه اردیبهشت ماه برگزار می شود امسال به دلیل مصادف شدن با ماه مبارک رمضان، چهارم تا چهاردهم اردیبهشت میزبان مخاطبان بود.

مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مجموعه چهل سرا واقع در ضلع جنوبی مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد. کشور چین به عنوان میهمان ویژه در این دوره نمایشگاه حضور داشت. "خواندن توانستن است" شعار این دوره نمایشگاه کتاب بود.

دیدار رهبر معظم انقلاب با شاعران و اهالی فرهنگ و ادب

در شب ولادت با سعادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) دوشنبه 30 اردیبهشت ماه جمعی از استادان زبان و ادب پارسی و شاعران جوان و پیشکسوت با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

رهبر انقلاب در این دیدار، حرکت و پیشرفت جریان شعر انقلاب را امیدوارکننده دانستند و گفتند: البته جریان های شعری دیگری نیز وجود دارد اما این جریان شعر انقلاب است که از لحاظ مضمون، نوآوری در مضامین و صیقل یافتگی الفاظ پیشرفت بسیار چشم گیری داشته است.

رهبر انقلاب اسلامی، بیان و پدیده شعر را از معجزات آفرینش خواندند و افزودند: شعر از جنبه جمال و زیبایی برخوردار است و این امتیاز، شعر را به یک رسانه اثرگذار و مسئولیت آور تبدیل می کند که باید این تعهد را در خدمت جریان روشنگری و هدایت قرار داد.

ایشان با اشاره به یک مغالطه ناشیانه که شعر را به "شعر هنری" و "شعر متعهد" تقسیم می کند و می کوشد با شعار قلمداد کردن شعر متعهد، از آن ارزش زدایی کند، خاطرنشان کردند: اشعار بزرگان و قله های شعر فارسی هم چون حافظ، سعدی، فردوسی و مولوی آکنده از اخلاق، تعلیم، تعهد، حکمت، عرفان، معنویت و اسلام ناب است، بنابراین تفکیک جنبه هنری و زیباشناختی شعر از جنبه رسالت و تعهد آن، مغالطه ای واضح و ناشی از غفلت یا کم سوادی است.

حضرت آیت الله خامنه ای قرار دادن شعر در خدمت معارف توحیدی، فضایل اهل بیت علیهم السلام، انقلاب و حوادث مهم کشور و مسایل گوناگون دنیای اسلام را موجب اعتلا شعر دانستند و افزودند: در اشعار خود زیبایی های رفتاری ملت همانند حماسه زیبا و پر شکوه حضور فداکارانه مردم در کمک رسانی به سیل زدگان را به تصویر بکشید، زیرا این کار، شعر شما را به پرچم هویت ملت تبدیل می کند.

ایشان تاکید کردند: حفظ هویت ملت بسیار مهم است، چرا که ملتی که هویت خود را گم کند، در مشت بیگانگان آب می شود و از بین می رود.

حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنانشان، درباره زبان فارسی ابراز نگرانی کردند و گفتند: من راجع به زبان فارسی حقیقتا نگرانم زیرا در جریان عمومی، زبان فارسی در حال فرسایش است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: من از صداوسیما گله مندم، به دلیل این که به جای ترویج زبان صحیح و معیار و زبان صیقل خورده و درست، گاهی زبان بی هویت و تعابیر غلط و بدتر از همه تعابیر خارجی را ترویج می کند. انتشار فلان لغت فرنگی یک مترجم یا نویسنده از تلویزیون، موجب عمومی شدن آن لغت و آلوده شدن زبان به زوائد مضر می شود.

ایشان با تقبیح استفاده فراوان از لغات بیگانه در رسانه ها، خطاب به مسئولان تاکید کردند: نگذارید زبان فارسی دچار فرسودگی و ویرانی شود.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین از ولنگاری زبانی و ساخت لفظی بسیار نازل برخی ترانه ها و پخش آن ها از صداوسیما در سریال ها نیز انتقاد کردند و گفتند: زبان فارسی قرن های متمادی است که عمدتا بوسیله شاعران بزرگ حفظ شده و این گونه سالم و فصیح به دست ما رسیده است، بنابراین ما باید حرمت زبان را حفظ کنیم و اجازه نداریم با بی مبالاتی آن را به دست فلان ترانه سرای بی هنر بدهیم که الفاظ را خراب کند و بعد نیز با پول بیت المال در صداوسیما و دستگاه های دولتی و غیردولتی پخش شود.

برگزاری طرح تابستانه کتاب 98

یازدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتاب فروشی ها با عضویت بیش از 600 کتاب فروشی از سراسر کشور از 25 تیرماه در استان ها و 27 تیرماه در شهر تهران کار خود را آغاز کرد.

علاقه مندان کتاب های تالیفی را با یارانه 25 درصدی و کتاب های ترجمه را با یارانه 15 درصدی از کتاب فروشی های عضو طرح خریداری کردند. در این طرح، سقف مجاز خرید برای هر خریدار حداکثر 120 هزار تومان بود.

دیدار رهبر انقلاب با جمعی از شاعران طنزپرداز کشور

جمعی از شاعران طنزپرداز کشور، عصر پنجشنبه 27 تیرماه با حضور در دفتر مقام معظم رهبری با معظم له دیدار کردند.

در این دیدار طنزپردازانی از رسانه های کشور نیز حضور داشته و برخی به شعرخوانی پرداختند، اما عمده جلسه به ارائه دیدگاه ها و نظرات پیرامون وضعیت کنونی طنز در کشور گذشت.

در این جلسه، علیرضا جاویدنیا از طنازپردازان و نقش آفرینان رادیو در برنامه هایی مثل "صبح جمعه با شما"، عباس احمدی، صابر قدیمی، مهدی استاد احمد، حجت الاسلام مهدی پرنیان، امید مهدی نژاد، محمدحسین مهدویان، عبدالرضا قیصری، قاسم رفیعا، علی دوستی، شهرام شکیبا و... به دبیری ناصر فیض حضور داشتند.

دستگیری فرهاد پیربال برای آتش زدن یک کتاب فروشی

فرهاد پیربال شاعر و نویسنده نامدار کرد، در اعتراض به آن چه چاپ غیرقانونی کتاب هایش عنوان کرده بود، سه شنبه 25 تیرماه یک کتاب فروشی را آتش زد.

او به جرم آتش زدن یک کتاب فروشی محلی در اربیل در اعتراض به آن چه انتشار 5 کتابش بدون دریافت اجازه عنوان کرده، توسط پلیس دستگیر شد. پیربال این کتاب فروشی را به نقض قوانین کپی رایت متهم کرده است.

فرهاد پیربال مدرک دکترای تاریخ ادبیات کردی خود را از دانشگاه سوربن فرانسه دریافت کرده است. این شاعر و نویسنده تاکنون بیش از 43 کتاب به چاپ رسانده و به عنوان یک از نام دارترین چهره های ادبیات کرد شناخته می شود.

انتشار فهرست دریافت کنندگان حمایت های فرهنگی، هنری و دینی از وزارت ارشاد

در ادامه شفاف سازی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای نخستین بار فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی که در سال 97 از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه در قالب فعالیت های فرهنگی، هنری و دینی حمایت شده اند، را در تاریخ 22 مردادماه امسال منتشر کرد.

بر اساس آمار اعلام شده، این وزارتخانه در سال 97 به 86 مورد اشخاص حقیقی در قالب فعالیت های فرهنگی، هنری و دینی مبلغ 14 میلیارد و 900 میلیون و 500 هزار ریال کمک کرده است.

همچنین این وزارتخانه در حوزه حمایت های اشخاص حقوقی نیز در 161 مورد بالغ بر یک هزار و 305 میلیارد ریال، حمایت های فرهنگی، هنری و دینی داشته است.

نمایشگاه های کتاب استانی با برگزاری 24 نمایشگاه

نمایشگاه های کتاب استانی با میزبانی استان های خراسان شمالی، کردستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و آذربایجان شرقی در ماه مهر آغاز شد و با برگزاری 24 نمایشگاه به پایان رسید.

معرفی پایتخت جهانی کتاب در سال 2021

سازمان جهانی یونسکو "تفلیس" را به عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2021 برگزید.

پایتخت جهانی کتاب عنوانی است که از سال 2001 هر ساله از سوی سازمان یونسکو به شهری تعلق می گیرد که در جهت تقویت جایگاه کتاب و مطالعه تلاش چشم گیری کرده باشد.

هدف یونسکو این است تا از این طریق در آن سال به اجرای برنامه های فرهنگی مرتبط با کتاب بپردازد و از این راه شوق مطالعه را در مردم ایجاد کند. این انتخاب هیچ جایزه مالی برای شهر برگزیده ندارد و تنها تاییدی بر بهترین برنامه اختصاص داده شده به کتاب و کتاب خوانی است.

اولگا تورکاچوک و پیتر هاندکه برندگان نوبل ادبیات شدند

اولگا توکارچوک از لهستان و پیتر هاندکه نویسنده و نمایش نویس اتریشی به عنوان برندگان سال های 2018 و 2019 اعلام شدند.

جایزه اولگا توکارچوک برای قوه تصوری توصیفی که با اشتیاقی کلامی توانسته نمایانگر عبور از مرزها به عنوان سبکی از زندگی باشد، به او تعلق گرفت.

جایزه پیتر هاندکه نویسنده اتریشی برای آثاری تاثیرگذار که با نبوغ زبان شناسانه توانسته اند خاص و دقیق بودن تجربه انسانی را به نمایش بکشند، به او اهدا شد.

هدف این جایزه ادای احترام به خواسته آلفرد نوبل است که گفته بود "فردی که در زمینه ادبیات خاص ترین اثر را در جهتی ایده آل خلق کرده باشد" باید بتواند این جایزه را از آن خود کند.

جایزه بوکر به اتوود و اواریستو رسید

هیات داوران این دوره از جایزه ادبی "بوکر" در یک اقدام کم سابقه و پس از 30 سال دو نویسنده را به عنوان برنده این جایزه ادبی انتخاب کرد.

مارگارت آتوود و برناردین اواریستو امسال به عنوان برندگان جایزه بوکر 2019 معرفی شدند. اتوود برای نگارش رمان "وصیت ها" و برناردین اواریستو برای خلق رمان "دختر، زن، دیگر".

بهروز بوچانی و سالی پر از جایزه های ادبی

بهروز بوچانی، پناهجوی ایرانی با کتاب خاطراتش "هیچ دوستی جز کوه ها" که به بررسی وضعیت پناهجویان در بازداشتگاه های مانوس گینه نو پرداخته است در سال جاری چندین جایزه ادبی را دریافت کرد.

این کتاب بوچانی برنده مهم ترین جایزه ادبی استرالیا یعنی جایزه 125 هزار دلاری ویکتورین پرمیر شد که گران ترین جایزه ادبی استرالیاست. او سپس جایزه 10 هزار دلاری نیو ساوت ولز و جایزه 25 هزار دلاری بهترین بیوگرافی استرالیا دریافت کرد. این کتاب همچنین به عنوان بهترین کتاب غیرداستانی جوایز کتاب سال صنعت کتاب استرالیا هم انتخاب شده است.

برپایی بیست و هفتمین دوره هفته کتاب

افتتاحیه این رویداد فرهنگی، چهارشنبه 22 آبان ماه در یزد به عنوان پایتخت کتاب در سال 1398 برگزار شد.

هفته کتاب 23 تا 30 آبان ماه با شعار "حال خوش خواندن" در سراسر کشور برپا بود.

برگزاری "پاییزه کتاب"

"پاییزه کتاب 1389" دوازدهمین دوره طرح "توزیع یارانه کتاب از طریق کتاب فروشی ها" بود که با شعار "حال خوش خواندن" به مدت 13 روز از تاریخ 23 آبان تا 5 آذر 1398 در کتاب فروشی های کشور و از 23 آبان تا 8 آذر به مدت 16 روز در شهر مشهد برگزار شد. در این دوره 651 کتابفروشی ثبت نام کردند، اما 585 کتاب فروشی فعال بودند.

طرح "پاییزه کتاب" هم زمان با بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور برگزار شد.

ا دغام موسسات "خانه کتاب"، "موسسه نمایشگاه های فرهنگی" و "بنیاد شعر و ادبیات داستانی"

محسن جوادی معاون امور فرهنگی، دوشنبه 9 آبان در نشست خبری، توضیح داد: برای این که صرفه جویی در هزینه ها داشته باشیم ساماندهی در بحث مدیریتی هم گرایی و هم سویی را خواهیم داشت. در مرحله نهایی ادغام موسسات فرهنگی هستیم و قرار است در قالب یک موسسه ادغام شوند که مدیر واحدی خواهند داشت که تحت عنوان رئیس موسسه فعالیت می کند اما مسایل حقوقی برای انحلال وجود دارد که زمان بر است. در آینده نزدیک این مسئله انجام می شود اما از لحاظ اداری نهایی شده است.

برگزیدگان جایزه کتاب سال معرفی شدند

برگزیدگان سی و هفتمین دوره جایزه "کتاب سال" و بیست وهفتمین دوره جایزه "جهانی کتاب" چهارشنبه 16 بهمن ماه طی برنامه ای که در تالار وحدت برگزار شد جوایز خود را از دست رئیس جمهوری دریافت کردند.

کرونا کدام برنامه ها را به تعویق انداخت؟

سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، هشتمین دوره اهدای نشان های طلایی و نقره ای لاک پشت پرنده نمایشگاه کتاب پاریس، اختتامیه جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، نمایشگاه کتاب لندن، طرح "عیدانه کتاب" از جمله رویدادهایی است که زمان برپایی آن ها مشخص نیست.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
ماجرای تعطیل کردن و متوقف کردن سریال ها و برنامه های تلویزیون، کاری بود که برخی در فضای مجازی دنبال کردند و برخی هم در خانه سینما با بیانیه دادن پیش بردند؛ اما راهی به جایی نبرد و البته کسی هم مبتلا نشد؛ خبری که از پروژه "جشن برون" بیرون آمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، روز گذشته با انتشار خبر "سلمان فارسی" و پایان فاز اول تصویربرداری اش در جزیره قشم و البته شروع تصویربرداری اش بعد از پایان نوروز، حالا به خبر تعطیلی نوروزی سریال "جشن سربرون" رسیدیم؛ یکی از سریال های بلند تاریخی و الف تلویزیون که در "زرنان" اطراف شهریار، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان قدس فیلمبرداری می شود. مجتبی راعی کارگردان این سریال نقش خاکستری "جشن سربرون" را به محمود پاک نیت سپرده که پیش از این بارها این نقش را در زمینه ها و گونه های مختلف تجربه کرده است. مصداق بارز آن می توان به نقش این بازیگر پیشکسوت در "خانه ای در تاریکی" و حتی "شب دهم" اشاره کرد. نقش اصلی دیگر را حسین محجوب بازی می کند که او را در مجموعه کاراکترها، "بهادر" و کدخدای "جشن سربرون" می نامند و قرار است در لوکیشن حوالی امامزاده داود، لیلا اوتادی به داستان "جشن سربرون" بپیوندد و نقش همسر "بهادر" را ایفا کند.

این سریال بلند تاریخی و الف تلویزیون به دوران مظفرالدین شاه و پیروزی مشروطه خواهان می پردازد. سریالی که داستانش در میان عشایر می گذرد و در سه فصل نوشته شده و اکنون تصویربرداری فصل اول این سریال آغاز شده که ماجرای چند خان و رعیت را به تصویر می کشد. فصل دوم داستان در زمان پهلوی رخ می دهد و در صورت تأمین بودجه قرار است فصل دوم "جشن سربرون" هم ساخته شود.

محمود پاک نیت بازیگر نقش فتح الله خان یکی از نقش های محوری سریال "جشن سربرون" است؛ او درباره این کاراکتر و نقش به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفته بود: فتح الله خان، شخصیت جاه طلبی است که همراه با حاکم فارس مسیر قصه را پیش می برد و البته در بخشی از قصه، مخاطب شاهد رفتار درست او خواهد بود تا وجوه مختلف این شخصیت را بشناسد.

"جشن سربرون" یک اصطلاح درباره جشنی است که پس از پایان بافت قالی برگزار می شود؛ به این صورت که وقتی بافت قالی تمام می شود، قالی را از بالای دار می بُرند و به اصطلاح می گویند سر قالی را می بُریم؛ این رسم، وجه تسمیه داستان و محور قصه خواهد بود.

به گفته محمود پاک نیت داستان "فتح الله خان" در منطقه فارس می گذرد که یکی از خان های آن منطقه است که زیر نظر والی فارس که قوام الدوله است طائفه ای را رهبری می کند. آدم خشن و شخصیت منفی است که البته در اواخر داستان، رفته رفته خاکستری می شود به طوریکه به پسرش می گوید خیلی مراقب قوام باشد و پسرش را نصیحت می کند؛ اما گوشش بدهکار نیست و عاقبت نتیجه اش را می بیند.

"جشن سر برون" مجموعه ای 36 قسمتی به تهیه کنندگی حسن نجاریان و کارگردانی مجتبی راعی است که به روایت دوران قبل از مشروطه می پردازد. فرخ نعمتی دیگر نقش محوری این سریال را برعهده دارد و نامش مباشر خان است؛ صدرالدین حجازی هم که با نقش "خولی" او را بیشتر می شناسند نقش شوکت خان را در "جشن سربرون" ایفا می کند.

دیگر بازیگران این سریال، حسین محجوب، نادر فلاح، لیلا اوتادی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصر نصیر، مهدی فقیه، کریم اکبری مبارکه، بیوک میرزایی، ارسلان قاسمی، مهران نایل، جواد قامتی، ابراهیم برزیده، سیامک اشعریون، پرویز بزرگی، علی جاویدفر، محمد حاج حسینی، فرشید صمدی پور، محمدرضا راد، حسن محمودی، مجتبی واشیان، امیر کسارنژاد، ساقی عسگری، سارا اشتری، امیر زمستانی، سودابه علیپور، نجات علی مرادی، سیامک حلمی، آرمین ترکمندی، علی حسن ناصری، ذبیح ذبیح پور، علی نجاریان، زهرا برومند، ایوب دمان، امیر نداف فر، عباس براری، رضا درم کزین، ابوالفضل حاجی علیخانی، مجید یاراحمدی، مهران هادی، جواد عاقبت بین، حسن زارع، محمودرضا بهرامی، علی عطایی، سیامک نظری، مرتضی ستارپور، محمد نادرخانی، فیروز حیدرزاده، سجاد مومنی و رضا سیدی از بازیگرانی هستند که در این سریال ایفای نقش کرده اند.

حسن نجاریان که بارها مجری طرح و تهیه کننده بسیاری از سریال های بزرگ تلویزیون بوده و در قامت بازیگر هم او را در مجموعه های تلویزیونی و فیلم های سینمایی دیده ایم تهیه کننده سریال "جشن سربرون" است؛ او به پیشرفت 35 درصدی کار اشاره کرد و به خبرنگار خبرگزاری تسنیم ، گفت: آخرین روزهای فیلمبرداری در "زرنان" اطراف نزدیک شهریار و توابع بخش مرکزی شهرستان قدس را سپری می کنیم. فعلاً به دلیل ایام نوروز تعطیل کرده ایم و چند روزی بعد از تعطیلات نوروز اینجا فیلمبرداری خواهیم داشت. بعد از این لوکیشن برای تصویربرداری قسمت های مربوط به چادرها و سکانس های برفی به اطراف جاده تهران- شمال؛ حوالی امامزاده داود خواهیم رفت. بعد از این لوکیشن برای گرفتن فاز بعدی و بخش های شهری سریال به شهرک سینمایی غزالی می رویم.

وی در خصوص زمان پخش سریال "جشن سربرون"، افزود: بستگی به شرایط دارد که تصویربرداری مان را به پایان برسانیم و مراحل فنی تمام شود. امیدواریم بتوانیم در اولین فرصت "جشن سربرون" را به آنتن برسانیم. همه سعی و تلاش خود را به کار می بندیم تا "جشن سربرون" در 6 ماه دوم سال 1399 پخش شود.

نجاریان به مقطع داستانی سریال "جشن سربرون" اشاره کرد و گفت: مقطع داستانی سریال، پرفراز و فرود است و هرچه به آن پرداخته شود واقعاً جا دارد؛ پنهان هایی در این داستان ها و وقایع تاریخی وجود دارد که نسل جدید ما باید درباره اش بداند. اواخر دوران قاجاریه را با داستانی جذاب نه صرفاً تاریخی به تصویر می کشیم؛ داستانِ "جشن سربرون" بیننده را با یکسری از مسائل و ناگفته های آن دوران آشنا می کند. فضا و واقعیت هایی که وجود داشته و جوانان این روزگار کمتر از آن دوران می دانند. ناگفته های تاریخی که برای جوانان حال حاضر، بازگو کردنش جذاب و تماشایی است.

وی درباره سختی ها و پیچیدگی های ساخت کارهای تاریخی، افزود: امروز تلویزیون با تنگناهای مالی و اقتصادی عدیده ای مواجه است و نیازمند حمایت و پشتیبانی مراجع ذیربط است. در این نوع کارهای سخت و طولانی نیازمند گروهی با تجربه و صبور و متعاملیم تا کار با کیفیت و بدون دردسر پیش برود؛ در واقع شاهد توقف و حرکت کُند نباشیم. امیدواریم مشکلات تلویزیون حل شود که به پیشبرد کارهای با کیفیت و اثرگذار تلویزیونی کمک می کند.

نجاریان درباره فیلمبرداری سریال در زمان کرونا، گفت: کرونا بلای همه گیری بود که ما تصمیم گرفتیم با گروه مشورت کنیم و با نظر همه این کار دنبال شود یا به تعطیلی موقتی برویم؛ اما گروه تمایل به ادامه کار داشتند. با درنظرگرفتن مراقبت ها و اقدامات بهداشتی زیادی که اداره بهداشت صداوسیما در دستور کار قرار دادند. چه ضدعفونی کردن محیط فیلمبرداری، چه سرویس هایی که هنرمندان را به صحنه می آوردند و حتی سرویس های بهداشتی. سعی کردیم در این مدت سکانس های کم جمعیت را آفیش کنیم تا در حقیقت به تعطیلی اجباری برخورد نکنیم. خوشبختانه هم کسی مبتلا نشد و مشکلی هم پیش نیامد.

او درباره رفتار غیرحرفه ای خانه سینما خاطرنشان کرد: به نظرمن خانه سینما نباید تنها به بیانیه دادن اکتفا می کرد که کارآیی زیادی ندارد؛ بازرس می فرستاد و خودش وارد میدان می شد که نحوه کار در پروژه های تلویزیونی به چه صورت است؟ کلیپ های آموزشی می ساخت و در فضای مجازی پخش می کرد؛ حتی یکسری لوازمی را در اختیار هنرمندان و گروه ها قرار می داد. خانه سینما می توانست از سلبریتی ها، تهیه کنندگان و کارگردانان پول هایی را جمع کند و بسته هایی را آماده کنند؛ از ابتدا با رعایت نکات ایمنی و ارائه دستکش و ماسک و گندزدایی از محل اقامت و تصویربرداری کار را ادامه دادیم و در کارگاه لباس پروژه، ماسک تولید کردیم و علاوه بر تامین گروه به گروه دیگری از سازندگان سریال هم ماسک ارائه دادیم. خانه سینما هم می توانست با استفاده از پتانسیل طراحان و گروه های لباس تهیه ماسک را در برنامه خود قرار دهد یا گان هایی را بدوزند. آن موقع به نظر می آید این حرف ها از سر دلسوزی است و بیشتر به درد افراد و جامعه سینمایی می خورد تا اینکه صرفاً بیانیه بدهند.

نجاریان تأکید کرد: بیانیه هایی که گاهی به هرج و مرج و ترساندن گروه ها ختم می شد؛ مثلا می نوشتند کار را ترک کنید! اینها بسیار حرکت های نا به جایی بود. ما خوشبختانه با رعایت و مراقبت های بهداشتی مبتلایی نداشتیم و تا آخرین روز هم تب سنجی می کردیم. روز گذشته تصویربرداری را تمام کردیم و هنرمندان به تعطیلات نوروزی رفتند؛ بعد از تعطیلات هم ان شاءالله شیوع این بیماری کم شده باشد و به سمت بهبودی رفته باشد؛ امیدوارم با آمدن بهار شاهد اتفاقات بهتری باشیم؛ فیلمبرداری را ادامه می دهیم که منجر به تعطیلی و لطمه خوردن به دستمزدهای هنرمندان و پروژه نشود.

وی افزود: بهتر بود خانه سینما که داعیه دار حقوق قشر کم درآمد صنوف مختلف است با تهیه کنندگان هماهنگ می کرد تا بخشی از هزینه افراد کم درآمد را تقبل کرده و بخش دیگر را تهیه کنندگان متقبل می شدند تا شب عید افراد کم درآمد در این شرایط اقتصادی دچار آسیب نشوند. اما متاسفم که با تمام پتانسیل موجود در خانه سینما تنها به انتشار بیانیه بسنده کرد و نگرانی را در میان گروه های فیلمسازی تشدید کرد.

وی در خصوص حضور لیلا اوتادی در لوکیشن چادرها و محوطه امامزاده داود(ع) گفت: اکثریت قریب به اتفاق هنرمندان ما جلوی دوربین رفته اند برخی از آنها همچون لیلا اوتادی در لوکیشن چادرها و محوطه امامزاده داود به ما اضافه خواهند شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس هیات مدیره خانه سینما می گوید: عده ای که خود را به شدت ذوب در دین می دانند و ادعای آن را دارند، به هیچ تصمیمی در کشور معتقد نیستند و به هیچ چیزی پایبند نیستند. درواقع برخی در کشور به همه چیز دهن کجی می کنند و حتی فتاوا و نظرات بزرگان دین را قبول ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

همایون اسعدیان (رئیس هیات مدیره خانه سینما و کارگردان سینمای ایران) که در سابقه کاری خود ساخت فیلم هایی همچون طلا و مس و بوسیدن روی ماه را دارد، در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به رفتار گروهی تندرو در شکستن درب حرم رضوی(ع) و حضرت معصومه(س) در قم گفت: برای بررسی چنین مسئله ای باید کمی به عقب برگردیم و مسئله را کلی تر ببینیم. متاسفانه مشکل بزرگی در کشور وجود دارد و آن هم اینکه گروهی از ما نمی خواهیم بپذیریم که مسائل مهمی همچون کرونا در یک ستاد و مرکز با همه مسئولان بررسی می شود و بعد از پژوهش و بررسی، همه جوانب آن مسئله برای آن تصمیم گرفته می شود.

وی ادامه داد: وقتی یک تصمیم کلی در کشور گرفته می شود همه ما باید تابع آن تصمیم باشیم اما متاسفانه گروهی از ما برای خودمان یک حق اجتهاد قائل هستیم و بعد از آنکه خودمان اجتهاد کردیم، فتوا می دهیم و به آن فتوا نیز عمل می کنیم. این نوع رفتار توسط گروهی همیشه در 30 سال گذشته وجود داشته و فقط به کرونا مربوط نمی شود.

اسعدیان افزود: امروز در مسئله کرونا این تندروی و عمل کردن به اجتهاد خود بدون در نظر گرفتن مصالح کشور، خودش را پررنگتر نشان می دهد. ما باید قبول کنیم اگر کسانی تصمیم گرفتند که برای سلامت جامعه آن هم به صورت موقت چند روزی درهای حرم معصومین در مشهد، قم، شیراز یا مکان های دیگر را تعطیل کنند، قطعا پشت این تصمیم نظر بزرگان دین و دلایل فقهی، کار پژوهشی و دلایل علمی و پزشکی وجود دارد. این گروه از متخصصان همه مسائل را بررسی و بعد برای آن تصمیم گرفته اند. این گروه هرگز تصمیمی را بدون مشورت و کسب اجازه از بزرگان حوزه دین انجام نمی دهند پس باید به نظرات این گروه احترام گذاشت.

کارگردان طلا و مس گفت: در این گونه موارد است که با رفتارهای تندرو مشخص می شود عده ای که خود را به شدت ذوب در دین می دانند و ادعای آن را دارند، به هیچ تصمیمی در کشور معتقد نیستند و به هیچ چیزی پایبند نیستند. درواقع برخی در کشور به همه چیز دهن کجی می کنند و حتی فتاوا و نظرات بزرگان دین را قبول ندارند.

اسعدیان با اشاره به اینکه باید به این رفتارها به دیده شک نگاه کرد، گفت: می توانیم مشکوک باشیم که این رفتارها ریشه در عرق دینی ندارند بلکه این افراد دنبال اهداف دیگری هستند. مانند ماجرای لیسیدن حرم ها که بعد مشخص شد افرادی که این کار را کردند، نیت های دیگری داشتند و معلوم شد که آنها از گروه هایی هستند که نگاهی کاملا متفاوت با بزرگان دین، به مذهب دارند.

رئیس هیات مدیره خانه سینما افزود: کسی اگر به ائمه و اهل بیت(ع) علاقه داشته باشد، می داند که این شکستن در حرم اهل بیت(ع) و امامان معصوم است که هتک حرمت محسوب می شود نه اینکه براساس فتاوای دینی فقط به صورت موقت چند روز در حرم بسته شود.

اسعدیان گفت: آنها از هیچ عقبه ی تاریخی درست برخوردار نیستند. ممکن است در مقاطعی برخی جناح ها و حتی سیاسیون به این گروه ها اجازه دادند که وارد برخی مباحث بشوند و برخی رفتارها را بکنند، ولی اتفاق دیروز نشان داد که این گروه ها برای دین نیز خطرناک هستند.

وی ادامه داد: خوشبختانه به دلیل اینکه این گروه عقبه قوی ندارند و همچنین اکثریت مردم ایران و به خصوص شهرهای قم و مشهد از رفتارهای این گروه حمایت نمی کنند و با آنها همفکر نیستند، می توان آنها را محدود و با آنها برخورد کرد.

رئیس هیات مدیره خانه سینما گفت: متاسفانه با آنها آنگونه که باید برخورد نشده حتی گاهی به آنها پر و بال نیز داده شده است. امروز آسیب همان عدم برخوردها با این گروه ها خودش را نشان می دهد و اینکه این گروه ها در بزنگاه ها حتی می توانند برای کسانی که زمانی طرفدار این گروه ها بودند، دردسر ایجاد کنند. همین مسئله نشان می دهد که این گروه ها لزوماً همیشه تحت کنترل نیستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
گزارش بخش خبری ساعت 14 از تلاش سازمان سینمایی برای حضور مردم در خانه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

دریافت 7 MB

41261

کد خبر 1366152

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
جبار آذین منتقد سینما و تلویزیون درمورد پخش موازی سریال های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی معتقد است مسئولین تلویزیون باید به نوعی برنامه ریزی دقیق داشته باشند تا در زمان فراغت مردم سریال های تلویزیونی پخش شوند تا حجم گسترده ای از مخاطبان به تماشای این سریال ها بنشینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

شعارسال : جبار آذین منتقد سینما و تلویزیون درمورد پخش موازی سریال های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی معتقد است مسئولین تلویزیون باید به نوعی برنامه ریزی دقیق داشته باشند تا در زمان فراغت مردم سریال های تلویزیونی پخش شوند تا حجم گسترده ای از مخاطبان به تماشای این سریال ها بنشینند.

جبار آذین، منتقد تلویزیون، در ارتباط با تاثیر دیده شدن سریال های تلویزیونی که به صورت موازی با سریال های شبکه نمایش خانگی پخش می شوند گفت: صداوسیما و شبکه نمایش خانگی عمدتا مخاطبان خاص خودشان را دارند گرچه در میان مخاطبان این دو رسانه می توان کسانی را پیدا کرد که از هر دو رسانه استفاده می کنند ولی به دلایل مختلف از جمله نازل شدن سطح تولید سریال های تلویزیونی و دور شدن تلویزیون از ساخت آثار درجه یک، استاندارد و فاخر همچنین رونق گیری همه تولیدات در شبکه نمایش خانگی شرایطی را به وجود آورده که این شرایط گاه به نفع تولیدات شبکه نمایش خانگی سنگین شود.

او در ادامه افزود: پخش مستمر تولیدات نمایشی تلویزیون در طول روزهای هفته و یا بازپخش آن ها از شبکه های مختلف هر دو می تواند به ارتباط مخاطبان با این سریال ها لطمه زند، مسئولین و مدیران تلویزیون باید درمورد زمان پخش این سریال ها تجدید نظر کنند به عبارتی همه تماشاگران تلویزیون در تمامی روزهای هفته موفق به پیگیری قسمت های گوناگون یک سریال نمی شوند درنتیجه بخش هایی از این مجموعه از نگاه مخاطبان ممکن است به شکلی از دست برود.

آذین در ارتباط با فضای تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در تولید آثار اظهار داشت: اگر براساس یک برنامه ریزی درست برای تولید سریال های خوب یک زمانبندی دقیق و همسو با حضور تعداد بیشتری از مخاطبان برای تولید و پخش مجموعه های تلویزیونی و برنامه ای هدفمند ایجاد شود می تواند در عرصه رقابت میان تولیدات تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر یک سری ملزومات ساختاری و محتوایی که به ناچار از مسیر ممیزی تلویزیون عبور می کنند مانع تماشای بسیاری از سریال ها توسط مخاطبان می شود اما این شرایط در شبکه نمایش خانگی بدین صورت حاد نیست گرچه در آنجا هم نگاه سلیقه ای حاکم است اما باز بودن فضا سبب شده از یک سو بسیاری از مسائل انتقادی،اجتماعی و حتی گاه ابتذال آمیز در تولیدات شبکه نمایش خانگی دیده شود که همین موضوع باعث شده برای خود توجه مخاطبان را جلب کند.

این منتقد تلویزیون در پایان خاطرنشان کرد: اگر تلویزیون چنانچه بخواهد با مردم باشد و همراه با سلیقه، نظر و دیدگاه های فرهنگی جامعه به تولیدات خود ادامه دهد لازم است در تمامی عرصه های فیلم و سریال سازی با لحاظ کردن نگاه و دیدگاه مخاطبان و استفاده از هنرمندان حرفه ای و توجه به زمان فراغت مردم برای تماشای سریال های تلویزیونی تجدید نظر کند در غیر این صورت بسیاری از سریال های متوسط کنونی صرفا آنتن تلویزیون را پر می کنند و بخش اعظمی از آن ها به ندرت توسط قشرهای انبود مخاطب دیده می شوند.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا ،تاریخ انتشار: 26 اسفند 1398،کدخبر: 950262 ،www.borna.news

لینک خبر :‌ شعار سال
در شرایطی که سازمان سینمایی در حال برنامه ریزی برای جبران ضررهای ناشی از توقف اکران فیلم های سینمایی است راه حل هایی همچون استفاده از نمایش فیلم در سینما سیار می تواند در این زمینه مؤثر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، با توجه به تداوم تعطیلی سالن های سینما بر اثر شیوع ویروس کرونا در تعطیلات نوروز، آن چه این روزها بیش از هر چیز فکر مدیران سازمان سینمایی، سینماداران و فیلمسازان رابه خود مشغول کرده چگونگی جبران خسارت و برنامه ریزی برای اکران آثار است.

به همین منظور بود که کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سازمان سینمایی تشکیل شد. نخستین جلسه این کارگروه شنبه این هفته در حالی برگزار شد که مصوبات آن پایین تر از حد انتظار اهالی سینما بود.

تعویق پرداخت اقساط اعضای خانه سینما به مدت سه ماه و پرداخت وام قرض الحسنه به سینماهای بخش خصوصی به ازای هر پرده، 10 میلیون تومان از موارد مطرح شده در این جلسه بود.

همچنین مقرر شد از اسفندماه تا زمانی که فعالیت های سینمایی، تعطیل است هزینه سهم کارفرمای بیمه تأمین اجتماعی کارکنان آموزشگاه ها، لابراتورها، شرکت های پخش و سینماها از طریق اعتبارات حمایتی سازمان سینمایی عودت شود.

اگرچه بخشش های بیمه ای و تعویق اقساط تا اندازه ای می تواند اهالی سینما را دلگرم کند اما در مجموع بخش عمده ای از ضرر سینماداران و فیلمسازان را فراموش کرده است.

روز گذشته نیز گفتگوی رییس شورای عالی اکران با یکی از رسانه ها در سایت سازمان سینمایی منتشر شد که در آن محمدمهدی طباطبایی نژاد درباره چگونگی برنامه ریزی برای اکران سال آینده توضیحاتی ارائه داد.

وی با بیان این که برای هر زمانی که از سرگیری فعالیت سینماها مانعی نداشته باشد چند سناریو درنظر گرفته شده است از ضرورت یک سری حمایت های جانبی نیز گفت و افزود: مثلاً پیشنهاد می دهیم تا برخی فیلم های در صف اکران به شیوه های تازه نمایش فکر کنند چون ممکن است از این طریق از صف اکران خارج شوند و زودتر در دسترس مخاطبان قرار بگیرند. این را هم اشاره کنم که اگر این اتفاق برای فیلم هایی رخ داد، ما بسته های پیشنهادی و حمایتی نیز برای آن ها خواهیم داشت یعنی شاید درصدی از قرارداد پخش نمایش خانگی را به عنوان حمایت در نظر بگیریم.

رئیس شورای عالی اکران البته تأکید کرد که آنچه مطرح کرده فعلاً فقط در حدطرح مسئله است و این پیشنهاد و میزان حمایت باید دقیق تر بررسی شده و به تأیید رییس سازمان سینمایی هم برسد.

طباطبایی نژاد همچنین گفت که خود او هم برای 15 فروردین، هم برای 15 اردیبهشت و حتی برای بعد از آن به راه هایی فکر کرده است؛ حتی این را هم در نظر گرفته که ممکن است شرایط فعلی تا پایان خرداد ادامه داشته باشد. بنابراین چه بسا اکران اول سال 99 اساساً با اکران عید فطر آغاز شود یعنی سعی شده همه احتمال ها درنظر گرفته شود.

با توجه به نکاتی که این مدیر سینمایی مطرح کرده و البته با مشاهده وضعیت فعلی شیوع ویروس کرونا و سطح مبارزه با آن، به نظر می رسد گام اصلی و مهم سازمان سینمایی باید حمایت از شیوه های جدید نمایش فیلم باشد.

سینمای ایران در سال های اخیر در شرایط عادی نیز از کمبود سالن و نبود فرصت نمایش رنج می برد. اشاره رئیس شورای عالی اکران به ضرورت توجه صاحبان فیلم ها به بسترهای اینترنتی نمایش خانگی فیلم اگر چه در ذات خود منطقی و مقبول است، اما این قالب نمایش فیلم هم محدودیت های خاص خود را دارد. فقدان زیرساخت های قوی و نوسان سرعت اینترنت در کنار ناآشنا بودن بخش عمده ای از مخاطبان با این شیوه فیلم دیدن حداقل در ماه های اول می تواند مانعی جدی در این مسیر باشد.

شاید بتوان امکاناتی نظیر سینما سیار و پخش فیلم در نقاط فاقد سینما را به عنوان یکی دیگر از این راه حل ها در نظر گرفت. شیوه ای که سال گذشته درباره فیلم منطقه پرواز ممنوع اجرایی شد و اتفاقاً نتیجه هم گرفت.

این اثر با همکاری سازمان سینمایی و با تأمین تجهیزات لازم برای حفظ کیفیت و امنیت فیلم، علاوه بر سالن های سینما با استفاده از سیستم پخش سیار در نقاط مختلف کشور نیز به نمایش در آمد. میزان فروش منطقه پرواز ممنوع در این شیوه نمایش بیش از یک میلیارد تومان شده است که رقمی قابل توجه و بالاتر از میزان فروش بسیاری از فیلم های دارای بازیگران چهره در سالن های عادی بود.

به هر حال این گونه راه حل ها فعلاً در حد حرف باقی مانده اما آن چه ضرورت دارد، یک برنامه ریزی بلندمدت از سوی سازمان های سینمایی برای اعمال سناریوهای جایگزین و تأمین همزمان حقوق عوامل سازنده فیلم، سینماداران و مخاطبان است. سه ضلع مثلثی که این روزها هرکدام در سطح و به اندازه خود از شرایط نامطلوب فعلی متضرر شده اند.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
سینماپرس: رییس انجمن مدیران تولید سینما با اشاره به فاصله گرفتن این صنف از مدیران سینمایی طی سال 98 تأکید کرد که به دنبال گفتگو با مسئولان سازمان سینمایی جهت رفع سوءتفاهم ها هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر آمد خبر

به گزارش سینماپرس ، محمدرضا منصوری رئیس انجمن مدیران تولید سینما در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه متأسفانه صنف انجمن مدیران تولید چه به لحاظ اخلاقی و چه به لحاظ حرفه ای از مجموعه بالادستی خود در سازمان سینمایی گله مند است، گفت: در سال 98 مدیران سینمایی با اعضای صنف مدیران تولید بسیار نامهربان بودند و به جای اینکه کنار ما باشند روبروی ما قرار گرفتند.

وی با تاکید براینکه ترجیح می دهند برای حل این مشکلات با مدیران گفتگو کنند، بیان کرد: به عنوان رئیس صنف مدیران تولید، نسبت به برخی از برخوردها با مدیران تولید طی سال گذشته، گله مند هستم و می خواهم مسائل و مشکلاتمان را از طریق گفتگو با مسئولان سازمان سینمایی حل کنیم. یکی از گله های ما این بود که چرا جشنواره فیلم فجر، اجازه شرکت مدیران تولید در نشست های خبری جشنواره را نداده و چرا سیمرغ مدیران تولید در بخش تجلی اراده ملی حذف شد که البته روابط عمومی جوابی را در پاسخ به این اعتراض ما منتشر کرد.

رئیس انجمن مدیران تولید سینما توضیح داد: مشکل ما این است که با هم گفتگو نمی کنیم. پاسخی که روابط عمومی جشنواره فیلم فجر به ما داد، بعد از یکماه به دست صنف رسید، اینکه چرا یک دفعه بدون هیچ تحلیل و پاسخی چنین رفتاری را با یک صنف می شود، باید مورد بررسی قرار گیرد. این پاسخ ندادن ها و شفاف سازی نکردن ها بین صنف و مدیران دولتی فاصله می اندازد. در صورتی که می توانستیم در این زمینه ها گفتگو کرده و به یک راه حل مناسب برسیم.

وی تاکید کرد: مساله اعطای درجه هنری نیز خود مشکل دیگری بود؛ چرا دوستانی که تا امروز کار مدیر تولیدی نکرده اند باید به عنوان مدیر تولید درجه هنری بگیرند؟ این تنها یک مساله صنفی صرف نیست، بحث سر این است که چرا افرادی را انتخاب کرده اند که حتی تجربه مدیریت تولید نداشته اند پس چگونه به عنوان مدیرتولید انتخاب و درجه هنری هم گرفتند؟

منصوری در پایان گفت: مجموعه این مسائل، سال 98 را تبدیل به سالی کرد که صنف ما ارتباط خوبی را با سازمان سینمایی نداشت و بی شک در سال 99 به دنبال آن هستیم که مشکلات خود را از طریق گفتگو حل کنیم. در همین راستا با مسئولان سینمایی کشور درخواست گفتگو داریم تا بتوانیم با یکدیگر درباره این مسائل صحبت کرده و به نتیجه درست برسیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : آقای خبر خبر آنلاین بهار نیوز حامیان ولایت

سال بلوا، سال سیل، سال سکوت یا انزوا، سال عشق روزهای کرونا؛ این ها و احتمالا دهها و صدها عنوان دیگر،بخش هایی از ایده هایی هستند که این روزها فیلم سازان سینمای ایران یا نویسندگان با استعدادش درخانه نشستند و برای نوشتن شان رویا پردازی می کنند. برای تهیه کنندگان و سینماداران و مدیران سینمایی اما مرور تک تک روزهای 98 پر است از چالش هایی که ضربات اساسی زده به بازار مخاطب شان.

سالی که با تعطیلی سینماها و لق شدن اکران ویژه نوروزش با خطر سیل آغاز شده بود، در نهایت به تعطیلی یک ماهه کامل به دلیل سایه سنگین کرونا بر زندگی مردم انجامید.

98 را شاید در سینما هم بتوان عجیب ترین سال دهه اخیر و شاید عجیب ترین سال دهه های اخیر نامید. سالی که با دعواهای همیشگی اکران نوروز آغاز شد و حرف و حدیث هایش. هنوز چند روزی از اکران فیلم های عید و فروکش سیل نگذشته بود که تخلف سازندگان رحمان 1400 نمایان شد و پرفروش ترین فیلم شروع سال از پرده پایین کشیده شد. در همان کش و قوس، گلایه های مشترک نیروی انتظامی و متری شیش ونیم نقل محافل بود و ولع فیلمسازان برای اکران که یکباره دیدند سینما خالی شده از فیلم های با پتانسیل فروش برای نیمه دوم سال.

تابستان به بحث داغ اکران فیلم های توقیفی گذشت و نوبت رسید به جنجال ها بر سر خانه پدری . سینما چرخش با چند کمدی گذشت و مطرب روی پرده آمد. امیدها در 6ماهه دوم سال به چند کار با شانس فروش مثل جهان با من برقص بود که اول اتفاقات آبان و گرانی بنزین، بعد حوادث دی و بهمن و سرآخر هم ماجرای کرونا شوکی بزرگ به سینمایی شد که امسال 2 میلیونی نسبت به سال قبلش ریزش مخاطب داشته است. اگرچه با همه این اتفاقات تلخ عجیب و غریب تلاشی ستودنی داشت برای روی پا ماندن. بیایید مروری کنیم بخشی از این اتفاقات سال را که بر سینما گذشت.

از بلوای اکران نوروز تا مورد ویژه رحمان 1400

سال 98 هم مانند تمام سال های قبل و احتمالا سال های بعد از آن با دعوای اکران نوروزی شروع شد. فیلمسازانی که همه فیلم های خود را مناسب اکران در بهترین فصل سینما می دانستند و تهیه کننده هایی که نمی توانستند از خیر فروش فوق العاده اکران نوروزی بگذرند. دعواهایی که بالا گرفت و هر کس دیگری را به لابی گری برای کسب فرصت اکران نوروزی متهم می کرد. در نهایت اما این فیلم ها برای اکران نوروز98 انتخاب شدند.

ژن خوک ساخته سعید سهیلی، متری شیش ونیم ساخته سعید روستایی، غلامرضا تختی ساخته بهرام توکلی، چهارانگشت ساخته حامد محمدی، زندانی ها ساخته مسعود ده نمکی، رحمان 1400 ساخته منوچهر هادی و پیشونی سفید ساخته سیدجواد هاشمی. ترکیبی از فیلم های کمدی، اجتماعی و کودک نوجوان که ژانر کمدی با 4فیلم سهم پررنگی در آن داشت. فیلم هایی که اکرانشان همزمان شد با درگیر شدن چند استان با سیل و اتفاقات ناگواری که کام مردم را در نوروز 98 تلخ کرد و علاوه بر اینکه سینماهای چند استان با تعطیلی روبه رو شدند، دل و دماغی هم برای مردم دیگر استان ها نماند تا مثل همیشه اکران نوروز را پررونق کنند و کار را به سانس های ویژه تا پاسی از شب بکشانند.

اکران ویژه نوروز اما با یک اتفاق عجیب همراه بود. 4هفته از آغاز اکران نوروزی می گذشت و رحمان1400 با حدود 22میلیاردتومان رکورد پرفروش ترین فیلم اکران نوروزی را در دست داشت و می رفت که تمام رکوردهای سینمای ایران را جابجا کند اما یک تخلف باعث شد تا این فیلم پس از 4هفته از پرده پایین کشیده شود. در 25فروردین 98 روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد: بر اساس گزارش های رسیده به اداره کل سینمای حرفه ای معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و بررسی بازرسان این اداره کل، تخلف فیلم رحمان 1400 مبنی بر عدم حذف کامل برخی از صحنه های اعلامی از سوی شورای پروانه نمایش در برخی از سینماها محرز شد و با عنایت به مفاد ماده 18 آئین نامه نظارت بر نمایش فیلم از ادامه اکران این فیلم جلوگیری به عمل آمد.

اکران نوروز اما یک فیلم پرفروش دیگر هم داشت. متری شیش ونیم که رکورد پرفروش ترین فیلم اجتماعی را به دست آورد و تا پایان سال این عنوان را حفظ کرد.

پول های کثیف یا سرمایه های راه گم کرده

پول های کثیف، این واژه ای بود که از سال قبل بارها در سینمای ایران تکرار می شد. اتفاقاتی که برای افرادی چون سرمایه گذاران شهرزاد و احکام بلندمدت شان افتاد یا قبل تر سرنوشت امثال حسین هدایتی و بابک زنجانی، این بحث ها را تشدید کرد.

در یک سال گذشته اما در سینما یکی دو سرمایه گذار بخش خصوصی با چنین اتهامی روبه رو بودند. فیلمسازان بسیاری با آنها کار کردند. سال با چند فیلم از این گروه فیلمسازان آغاز شد. امثال سیدمحمود رضوی و دیگر تهیه کنندگان طیف سازندگان ارگان های دولتی یا حاکمیتی به شدت اصرار داشتند این افراد سینما را گران کرده اند.

فیلم های گیشه ای و پر ستاره این گروه البته شروع موفقی نداشتند و خوب نفروختند. ولی فیلم های اجتماعی موفقی در همین سال با سرمایه های این افراد ساخته شد. یکی از افرادی که انگشت اتهام به سویش بود، صادق رنجکشان است. او سال قبل 4 فیلم و امسال هم تقریبا همین تعداد فیلم در جشنواره داشت. خودش در گفت وگو با خبرآنلاین ادعای گران کردن سینما را رد کرد و درباره پول کثیف هم گفت حاضر است تبعات این را بپذیرد که کسی ثابت کند وام، مالیات یا بدهی پرداخت نشده به بانک ها دارد. دیگر سرمایه گذاران این دستی هم کم کم آن انتقادات گذشته نسبت به سرمایه های شان کمتر شده و حالا باید دید در بلندمدت آنها در سینما ماندگار می شوند یا فرجامی چون زنجانی و امامی خواهند داشت.

خانه پدری در دور تسلسل توقیف و رفع توقیف

اول آبان ماه 98 پس از 9 سال، خانه پدری رفع توقیف شد و اکران محدودی را در سینماهای کشور آغاز کرد. رفع توقیف فیلم کیانوش عیاری آن هم پس از 9سال با حاشیه های فراوانی همراه شد. فیلمی که به یکی از مهمترین چالش های اجتماعی می پرداخت و از نظر منتقدان یکی از مهمترین فیلم های سینمای ایران است. خانه پدری اما پس از چند روز نمایش به یک باره و با دستور دادستانی از پرده پایین کشیده شد و همین موضوع بار دیگر نام این فیلم را که در تعداد محدودی سینما اکران بی سروصدایی را می گذراند بر سر زبان ها انداخت. چهار، پنج روز پس از این ماجرا اما بار دیگر با رایزنی های صورت گرفته از سوی سازمان سینمایی با مقام قضایی درنهایت این ساخته کیانوش عیاری یکی دو هفته دیگر به صورت محدود اکران شد و پس از آن به اکرانش پایان داد.

جشنواره فیلم فجر و تحریمی ها و مخالفان تحریم

کمتر از 20روز قبل از جشنواره فیلم فجر موجی راه افتاد از افرادی که می گفتند قصدشان تحریم حضور در جشنواره فیلم فجر است. مثل همه اتفاقات دیگر، دوگانه ای شکل گرفت و بحث هایی در فضای رسانه ها و شبکه های اجتماعی راه افتاد. هر کدام از طرفین خودشان را محق می دانستند و از نظر خودشان درباره تحریم یا عدم تحریم به شدت دفاع می کردند و بر گروه مقابل می تاختند. طرفداران این دو گروه هم از هر فرصتی برای تاختن به هم استفاده می کردند. دعوایی که به نشست های خبری جشنواره فیلم فجر هم کشیده شد و آنها که آمده بودند برای آنها که نیامده بودند خط و نشان کشیدند و صحنه های ناخوشایندی را رقم زدند.

جشنواره سی وهشتم فیلم فجر اما فقط به دعوا و درگیری نگذشت. اگرچه چهره ای مانند داریوش مهرجویی ترجیح داد فیلمش را مستقیم به اکران برساند و حمید نعمت الله هم در درگیری سرمایه گذار نتوانست فیلمش را به جشنواره برساند، اما استعدادهای جوانی بودند که در پایان برای اولین بار برای دریافت سیمرغ فراخوانده شدند و روی سن اختتامیه رفتند. از محمد کارت که با فیلم شنای پروانه برای رقبا خط و نشان کشید تا برادران ارک که با فیلم متفاوتشان نظر منتقدان را به سمت خود جلب کردند.

بحران کرونا دامن گیر سینما

پایان سال اما برای کل جامعه با اتفاق خوبی همراه نبود. بحران شیوع بیماری کرونا که در همان روزهای ابتدایی گریبان سینما را هم که در طول سال98 چندباری و به دلیل چند اتفاق تعطیلی را تجربه کرده بود، گرفت و در اتفاقی بی سابقه تا اینجا حدود یک ماه کل سالن های سینمای سراسر کشور را به تعطیلی کشاند. اتفاقی که احتمالا گریبان اکران نوروز99 را هم خواهد گرفت و باید دید تمهید سازمان سینمایی و شورای صنفی نمایش برای جبران این اتفاق چه خواهد بود.

آمار فروش و پرفروش ترین ها

مطرب ساخته مصطفی کیایی در ژانر کمدی از نیمه آبان ماه نمایش خود را آغاز کرد و 16 هفته روی پرده سینماها نمایش داشت و در نهایت با فروشی بیش از 38میلیارد تومان و بیش از دو میلیون مخاطب رکورد پرفروش ترین فیلم را در سینمای 98 از آن خود کرد.

در جایگاه دوم پرفروش ترین فیلم سال، متری شیش ونیم ساخته سعید روستایی با 27میلیارد و 700میلیون تومان فروش قرار گرفت و رده سوم جدول فروش هم به تگزاس2 ساخته مسعود اطیابی با فروش 25میلیاردی قرار گرفت.

رحمان1400 با 22/5میلیارد فروش، شبی که ماه کامل شد با 19میلیارد و سرخپوست با 15میلیارد تومان به ترتیب در رده های بعدی جدول فروش 98 قرار گرفتند.

چشم و گوش بسته ، چهار انگشت ، ما همه با هم هستیم و زیر نظر به ترتیب با فروش 12 میلیارد، 10 میلیارد، 10 میلیارد و 8میلیارد تومانی در رده های بعدی جدول پرفروش های سال قرار گرفتند.

در این میان اما بعضی فیلم ها هم به معنای واقعی کلمه ناکام ماندند. فیلم متفاوت جهان با من برقص اولین ساخته سینمایی سروش صحت که چشم امید رونق گیشه سه ماه پایانی سال بود از همان ابتدای اکران با تعطیلی سینماها به دلیل شهادت حاج قاسم سلیمانی و وقایع پس از آن روبه رو شد و در نهایت هم ماجرای تعطیلی به خاطر شیوع کرونا مدار بدشانسی های این فیلم را کامل کرد تا اولین تجربه صحت در سینما که در جشنواره جهانی فیلم فجر به شدت مورد استقبال قرار گرفت در اکران موفق نباشد.

لینک خبر :‌ روزنامه نصف جهان
رییس هیات مدیره خانه سینما دوباره تاکید کرد که هر کدام از سینماگران عضو و غیرعضو خانه سینما، اگر از سریال و فیلمی در این شرایط به خاطر رفتن به قرنطینه خانگی خارج شوند، ما از آنها حمایت می کنیم ولی خودمان نمی توانیم توصیه کنیم که کار را ترک کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : آمد خبر خبر آنلاین انتخاب عصر ایران خبرداغ

همایون اسعدیان که با ایسنا گفتگو می کرد درباره حواشی بیانیه ای که از سوی ستاد بحران کرونا خانه سینما منتشر شد و چند ساعت بعد از روی سایت برداشته شد، توضیح داد: ابتدا ترجیح می دهم کمی به عقب تر برگردم، به زمانی که رسما ورود کرونا به کشور اعلام شد که تقریبا 29 یا 30 بهمن ماه بود و الان ما حدودا یک ماه را از آن مقطع گذراندیم.

او یادآور شد: در همان مقطع ما در خانه سینما با توجه به آنچه در چین اتفاق افتاده بود، این تصور را نداشتیم که با یک پدیده کوتاه مدت مواجه هستیم و پیش بینی می کردیم که این موضوع چند ماهی ما را درگیر خواهد کرد، با وجود اینکه در صحبت های برخی مسوولان به نظر می آمد که خیلی آرام و کوتاه مدت قصد دارند از این بحران گذر کنند.

اسعدیان با بیان اینکه پس از اعلام شرایط کرونا در ایران از دو زاویه در خانه سینما به آن نگاه کردیم، توضیح داد: اولین زاویه شرایط اعضا خانه سینما و همه سینماگرانی بود که حتی عضو خانه سینما نیستند ولی در پروژه ها مشغول کار بودند و هستند جانشان برای ما مهم بود و هست و مساله بعدی که باید در درازمدت به آنها توجه بکنیم، بحث امنیت روانی سینماگران است که با بحران بیکاری چند ماه بعد از فروکش کردن بحران کرونا مواجه خواهند شد.

او یادآور شد: در مرحله اول، اولین اطلاعیه را از سوی خانه سینما منتشر کردیم که برای حفظ جان سینماگران و در نهایت مردم ایران عاجزانه خواهشمندیم تا پروژه ها را متوقف کنید.
بعد از آن روسای صنوف خانه سینما به دلیل بحران موجود با همراهی که با هیات مدیره داشتند، به درخواست ما نامه ای تهیه کردند و به من به عنوان رییس هیات مدیره ارسال کردند که ما آن نامه را به وزیر ارشاد و بهداشت ارجاع بدهیم.
اسعدیان خاطرنشان کرد: در همان مقطع آقای دانش اقباشاوی به عنوان رییس انجمن دستیاران کارگردان و برنامه ریز سینما، اطلاعات جامعی از برخی پروژه های در حال تولید داشتند به هرحال در نهایت نامه 23 صنف به هیات مدیره زده شد و ما نیز برای دو وزیر فرستادیم و مجددا از پروژه ها، طی نامه روسای 23 صنف خواستیم تا کار را متوقف کنند و البته انتظار هم نداشتیم به سرعت این اتفاق بیافتد.

رییس هیات مدیره خانه سینما در ادامه این گفتگو به دلایل شکل گیری ستاد بحران کرونا در خانه سینما اشاره کرد و افزود: در آن مقطع احساس نیاز کردیم که یک کارگروه یا یک ستاد باید متمرکز روی موضوع کرونا در خانه سینما پیگیری های لازم را داشته باشد که در نهایت با همکاری دانش اقبا شاوی و عضویت برخی روسای صنوف که اسامی شان رسانه ای شده است، این اتفاق افتاد. و خوشبختانه این کارگروه عملکرد بسیار مثبت و عالی داشتند در جهت تلاش برای اینکه بتوانیم پروژه ها را موقتا تعطیل کنیم یا شرایط امن بر سر فیلمبرداری گروهی که مجبور به ادامه فیلمبرداری بودند، داشته باشیم.

او با اشاره به عضویت فاطمه معتمدآریا به عنوان رییس صنف انجمن بازیگران در کارگروه بحران یادآور شد: شخص خانم معتمدآریا که عضو این کارگروه بودند با توجه به ارتباطی که با دکتر زالی (رییس ستاد بحران) داشتند، وضعیت شغلی اهالی سینما را در روزهای کرونای به اطلاع ایشان رساندند و در پی این اطلاع دکتر زالی هم دو نامه به آقایان علی عسکری رییس سازمان صداوسیما و صالحی وزیر ارشاد زدند و خواستار توقف پروژه های سینمایی و تلویزیونی شدند.
به هرحال ما انتظار نداشتیم مسوول ستاد بحران از وضعیت همه حوزه های کاری در این شرایط اطلاع داشته باشند و طبیعی بود که هنرمندان باید به اطلاع ایشان می رساندند؛ البته دکتر زالی هم پس از اطلاعی که کسب کردند علاوه بر دو نامه ای که زدند، درخواست کردند که سینماگران هم همکاری و کمک کنند و در خانه بمانند تا ان شاءالله بحران را کوتاه تر سپری کنیم.

رییس هیات مدیره خانه سینما تاکید کرد: به هر حال تشکیل ستاد بحران کرونا در خانه سینما دستاوردی داشت که اغلب پروژه هایی که نیاز فوری و ضروری برای فیلمبرداری نداشتند، متوقف شدند و برای برخی سریال های مناسبتی هم شرایط پزشکی در پشت صحنه برای ادامه کار فراهم شد و باورمان این است که این ستاد در رصد و جمع آوری اطلاعات و اطلاع رسانی تلاش بی وقفه و خوبی انجام داده است و توانسته از حق و حقوق سینماگران حراست کند و در این زمینه قدم های مثبتی برداشته است.
اما در ادامه اگر بخواهیم به سوالی که ابتدا شما پرسیدید و مطرح کردید برسیم که روز 24 اسفند ماه اطلاعیه ای از سوی ستاد بحران در سایت خانه سینما گذاشته می شود و پس از آن برداشته می شود به چه دلیلی بوده است باید توضیح بدهم که هیات مدیره خانه سینما معتقد است که در آن اطلاعیه تعجیل بوده و چون هیات مدیره مطلع نبوده است و محتوای آن مشکل داشته، اطلاعیه را از سایت خانه برداشتیم.

اسعدیان در پاسخ به اینکه به هرحال روانبخش صادقی به نمایندگی از هیات مدیره در ستاد حضور داشته است، ایشان به اطلاع هیات مدیره نرسانده است، پاسخ داد: گویا ایشان احتمال نمی دادند که اطلاعیه قرار است منتشر شود.

وی ادامه داد: به هر حال آن اطلاعیه در این شرایط و بدین شکل دچار مشکل بود و از اکثر دوستان که در فضای مجازی و اینترنتی آن را منتشر کرده بودند درخواست کردیم، اطلاعیه را بردارند و براساس همین هیات مدیره خانه سینما، 25 اسفند ماه اطلاعیه دادند که ما تابع تصمیمات ستاد بحران در کشور هستیم.

رییس هیات مدیره خانه سینما تصریح کرد: ما متاسفانه در شرایط متناقضی زندگی می کنیم. در عین حال که به مردم می گوییم در خانه بمانید اما ادارات را تعطیل نمی کنیم و جامعه طبق روال در حال فعالیت است؛ بنابراین ما به عنوان خانه سینما در این شرایط متناقض، قصد نداریم به این آشفتگی دامن بزنیم و در حفظ و حراست اعضای خودمان باید تبعات حقوقی قضیه را هم در نظر بگیریم.

اسعدیان در عین حال گفت: البته تاکید می کنم هر کدام از سینماگران عضو و غیر عضو خانه سینما اگر از سریال و فیلمی در این شرایط برای قرنطینه خانگی خارج شوند ما از آنها حمایت می کنیم ولی خودمان نمی توانیم توصیه کنیم که کار را ترک کنند.
او ادامه داد: طبق پیگیری همین ستاد تقریبا پروژه های سینمایی فعالیتی ندارند و متوقف شدند و دو، سه سریال شبکه نمایش خانگی هم بوده است که فیلمبرداری شان را تمام کردند و در نهایت تعدادی سریال مناسبتی باقی مانده که ادامه دارد که به نظر ما حتی آنها نیز باید تعطیل کنند چون هیچ اشکالی نداره در شرایطی که کرونا یک وضعیت پنهان دو هفته ای دارد این پروژه ها برای حفظ جان اعضایشان تعطیل شوند تا بعدا پشیمانی به بار نیاورد.
به هرحال طبق روال هر ساله 27 اسفند ماه همه پروژه ها برای تعطیلات عید، تعطیل می کردند الان هم بهترین فرصت است که تعطیل کنند و ارزیابی ادامه فعالیت را به 15 فروردین ماه موکول کنند تا دریابیم این ویروس در آن تاریخ به چه مرحله ای رسیده است.
من دوباره خواهش می کنم پروژه ها را در هر شرایطی تعطیل کنید چون به خاطر نوع پنهان بیماری، بعدا پشیمانی و حسرت برایمان به بار نیاورد به هر حال یک سینماگر اگر به واسطه کار در پروژه ها دچار این بیماری شود و به خانواده اش و به تبع آن مردم کشورمان این ویروس را منتقل کند، ما مسوول و مقصر هستیم؛ بنابراین هر کدام از اعضا که در فضای کرونای کشور در شغلشان احساس عدم امنیت می کنند و قصد دارند این فضا را ترک کنند مورد حمایت ما هستند.

او خاطرنشان کرد: یک نکته را هم مد نظر داشته باشید که سیستم قراردادی اعضا خانه سینما، سال هاست دچار مشکل است و ممکن است بر سر فیلمبرداری یک فیلم، 10 تا 11 نفر قرارداد نداشته باشند؛ مثلا فیلمبرداری با یک قرارداد بر سر کار می رود و پنج نفر را به عنوان دستیار با خودش می برد که آنها قرارداد ندارند و تابع نظر سرگروه شان کار می کنند بنابراین این موضوع کار را سخت می کند.

همایون اسعدیان در ادامه به جنبه دیگری از بحران کرونا در سینما اشاره کرد که تاثیرات بلند مدت دارد و توضیح داد: ما در خانه سینما به تبعات بحران بلند مدت کرونا در سینما هم فکر کردیم به هرحال شوراهای پروانه ساخت تعطیل شدند و به تبع آن بعد از عبور از بحران کرونا و بازگشت به شرایط عادی جامعه تا مدت ها بسیاری از عوامل سینما بیکار خواهند بود.

او ادامه داد: اگر سینمادارها از یک ماه قبل و آغاز اعلام کرونا برای وضعیت اقتصادی شان احساس نگرانی کردند در حالی که آنها اتفاقا کمترین ضرر را در این شرایط می کنند چون از 12 ماه سال، 10 ماه سال را فعالیت اقتصادی داشتند خصوصا پردیس ها و مجتمع های سینمایی
اما در این میان اعضایی در سینما هستند که قطعا از این وضعیت آسیب خواهند دید. بنابراین طبق پیگیری های خانه سنیما ستادی در سازمان سینمایی تشکیل شد که به فکر گروهی از اعضا در سینما باشند که با درآمدهای اندک و بدون پس انداز قرار است در چند ماه آینده روزگار بگذرانند.

او خاطرنشان کرد: در شرایطی که دولت اعلام می کند، بسته هایی را برای افرادی که در این وضعیت از لحاظ اقتصادی اسیب دیده اند، پیش بینی کرده است اما برخی اهالی سینما در دسته بندی این موضوع قرار نمی گیرند؛ بنابراین ما در ستاد تشکیل شده در وزارت ارشاد که به نمایندگی از خانه سینما، آقای شاهسواری حضور دارند، قصد داریم که امنیت روانی این گروه را تامین کنیم؛ البته خیلی قصد نداریم بر روی این موضوع مانور رسانه ای بدهیم ولی امیدواریم بتوانیم دستاوردهای مناسبی در این زمینه داشته باشیم.

اسعدیان در پایان گفت: در خانه سینما برای حفظ جان و معیشت اعضای صنف خانه سینما در وضعیت کرونایی جامعه در تلاش هستیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رهبر قنبری با اشاره به اینکه ساخت فیلمی که سیاهی ها و تلخی های جامعه را به شکلی حکیمانه و شاعرانه مطرح کند برای جامعه اتفاقی ضروری است؛ دلیل تلخی صرف آثار سینمایی را جامعه شناس نبودن فیلمنامه نویسان دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

شعارسال : رهبر قنبری با اشاره به اینکه ساخت فیلمی که سیاهی ها و تلخی های جامعه را به شکلی حکیمانه و شاعرانه مطرح کند برای جامعه اتفاقی ضروری است؛ دلیل تلخی صرف آثار سینمایی را جامعه شناس نبودن فیلمنامه نویسان دانست.

رهبر قنبری، کارگردان سینما، اظهار داشت: تلاش مسئولان مدام بر این است که فیلمسازان از تلخی ها حرفی نزنند. من اخیراً آقای صالحی وزیر ارشاد را دیدم، به او گفتم من از آن دست فیلمسازان هستم که به او می گویند تو سیاه می بینی اما این در حالی است که سیاه بینی وظیفه من است من موظفم وقتی وضعیت را مکدر می بینم همان را بیان کنم تا ارگان هایی که حفظ سلامت جامعه را عهده دار هستند از روی اثر من متوجه مکدر بودن شرایط بشوند. بنابراین من سیاه بین نیستم و هر آنچه سیاهی و تلخی می بینم را به روشنایی ارجاع می دهم.

قنبری در ادامه این بحث خاطرنشان کرد: خانه ای را تصور کنید که همه دیوارهایش سفید و تمیز است اما لکه ای سیاه در گوشه اش وجود دارد، من آن لکه را به صاحب خانه نشان می دهم و او دیگر با دیدن لکه می تواند سیاهی روی دیوار را پاک کند. نقد همیشه سازنده است، من وقتی یک معضل را مطرح می کنم در پایان نشانی از امید و روشنایی نیز برای آن چه که مطرح کرده ام در نظر می گیرم و اگر فیلمسازی تا پایان با سیاهی هایی که مطرح کرده همراه شد و ادامه داد او دیگر فیلمساز نیست، او صادر کننده بیانیه های سیاسی و اجتماعی است. همان مقدار که جوک های مبتذل در فیلم ها، به سینمای کمدی لطمه وارد کرده اینگونه آثار نیز به سینمای اجتماعی منتقد آسیب زده است.

او افزود: برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب در شرایط اکران و تولید به طوری که در سینما شاهد آثار مورد نظر مخاطبان باشیم نیاز به یک مدیریت یکدست داریم که متأسفانه امروز این مدیریت از دست رفته و به نوعی یک تشتت در مدیریت کلان کشور وجود دارد. مدیران تصور می کنند که با ساخت آثار کمدی شخصیت مدیریتی شان لوث می شود و آنها سعی دارند در ظاهر جدی باشند و برای این جدی بودن مجبورند از فیلم هایی که شمایلی جدی دارند حمایت کنند. فیلم دوست عزیزم که پیش تر مستند و فیلم کوتاه ساخته، شنای پروانه که امسال در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد یک فیلم جدی است اما این فیلم هیچ رهنمودی برای جامعه ندارد.

کارگردان فیلم سینمایی روییدن در باد در ادامه اظهار داشت: فرهنگ امر صادره نیست که از بالا صادر شود، فرهنگ موضوع در حال تکوین است و ما اگر برنامه ای برای فرهنگسازی نداشته باشیم شرایط فرهنگ تولید می کند و می بینیم که در حواشی شهر ها شاهد ظهور فرهنگ لات ها هستیم. اخیراً با صحنه عجیبی مواجه شدم که دیدم این فرهنگ در سینمای ما نیز وجود دارد و فیلمساز پیشکسوتی را دیدم که از پله ها بالا می رود و دو نفر به شکل نوچه دور او هستند. مسئولان ما باید بدانند فرهنگ امر تکوینی است و موضوعی نیست که از بالا صادر شود، وقتی یک شهر کوچک در اطراف تهران ساخته می شود نیاز به کودکستان، پارک، مدرسه و ... دارد و وقتی به چنین مسائلی توجه نمی شود طبیعی است که فرهنگ غلطی شکل می گیرد و فیلمسازان ما نیز تحت تأثیر آنها یا از آنجا آمده فیلم هایی که صرفاً آثاری تلخ هستند تولید می کند. معترض و منتقد به وضع موجود قطعاً قابل احترام است اما وقتی پشت فیلمنامه های یک فیلم به ظاهر منتقد یک اندیشه فکری مهم جا خوش نکرده نمی توان از آن فیلم دفاع کرد.

قنبری در پایان گفت: به هر حال ما موظفیم مشکلات و معضلات جامعه را تا حد امکان بیان کنیم و این کار می تواند به شکلی حکیمانه و شاعرانه باشد. اکثر آثار سینمایی ما امروز تلخ است چرا که فیلمنامه نویس هایمان جامعه شناس نیستند و فیلم های کمدی مان نیز کمدی نیستند، بیشتر آثاری ضعیف و مبتذل هستند که مخاطبان خود را به رقص وادار می کنند و البته باید توجه کنیم که در سال گذشته نیز حدود 90 درصد آثار کمدی در گیشه شکست خوردند و این نشان می دهد که مردم همیشه از فیلم های کمدی استقبال نمی کنند.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا ،تاریخ انتشار: 27اسفند 1398،کدخبر: 974969 ،www.borna.news

لینک خبر :‌ شعار سال
سامان موحدی راد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

سامان موحدی راد

در آخرین روز کاری سال اگر بخواهم فهرستی از چالش های کاری ام تهیه کنم؛ بی شک یکی از سرفصل های آن رابطه منِ روزنامه نگار با شبکه های اجتماعی و تأثیرهایی است که از آن می گیرم. نمی دانم اوضاع در جاهای دیگر دنیا چگونه است؛ اما در ایران به دلیل شیوه های خاص اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی و راست و دروغ های آن به مرجع معتبری برای مردم و حتی رسانه ها تبدیل شده است. جریان سانسور در ایران موجب شده تا در یکی، دو سال گذشته شبکه های اجتماعی به مرجع دست اولی برای تولید و انتشار اخبار تبدیل شوند. مرجعیت از روزنامه ها و خبرگزاری هایی که در دام خطوط قرمز زیادی افتاده بودند، گرفته شد و به حساب های توییتری که اغلب نام و نشانی ندارند؛ اما دنبال کننده زیادی دارند، سپرده شد. دام و وسوسه این شبکه ها چنان گسترده است که با وجود تذکر چندین و چند باره به خودم درباره رعایت اصول صحت سنجی اخبار باز هم در تله شان افتادم و اشتباه کردم. آخرین بارش همین بهمن گذشته بود که خبر درگذشت محمدرضا شجریان را باور کردم و حتی در توییترم هم درباره آن نوشتم؛ موضوعی که موجب شرمساری خودم هم شد. با این حال و با وجود مراقبت های فراوان نمی توانم از تأثیر شبکه های اجتماعی بر خودم در پیگیری سوژه ها، دنبال کردن اخبار و تلاش برای یافتن حقیقت بگذرم. در این سال ها و در صحبت با روزنامه نگارهای زیادی هم می بینم که شبکه های اجتماعی به ویژه توییتر به یکی از دست اول ترین معادن پیداکردن سوژه، داشتن پاسخ برای پرسش ها و چالش ها و همچنین قضاوت درباره رویدادهایشان تبدیل شده است. همه اینها در حالی است که می دانیم در شبکه های اجتماعی، حداقل در میان کاربران فارسی زبان شبکه های اجتماعی، تعداد زیادی کاربر غیرواقعی مشغول فعالیت هستند. کاربرانی که از اعضای ارتش های سایبری این سو و آن سوی مرزها تشکیل می شوند و هرکدام شان به طرز عجیبی تلاش می کنند در جهت منافع خودشان ذهن کاربران را تحت تأثیر قرار دهند. به جز ارتش های سایبری و اکانت های فیک که بخش تیره و تار شبکه های اجتماعی است طبیعی به نظر می رسد که بسیاری از کاربران حقیقی هم در جهت خواسته های خود به بازنمایی حقیقت بپردازند. ماجرا وقتی کمی خطرناک می شود که ببینیم همان حرف هایی که از دل این اکانت ها بیرون می آید بر زبان افرادی از گروه های مرجع جامعه بنشیند. خیلی اتفاق افتاده که ببینیم در یک موضوع داغ در یک مقطع خاص آدم های مختلف اظهارنظرهای مشابهی می کنند. وقتی پیگیر ماجرا بشوی می بینی این جواب یکسان گروه های مختلف از دل یک حساب پرمخاطب بیرون آمده و دست به دست شده تا همه جا را گرفته. بعضی وقت ها از زبان مجری های صداو سیما شنیده می شود گاهی در استوری اقوام دیده می شود و خلاصه به یک پاسخ ثابت و انکارناپذیر تبدیل می شود. شاید این حد از تأثیرگذاری شبکه های اجتماعی روی کاربران دیگر محل سؤال نباشد و بخشی از سرگرمی روزانه آنها باشد. اما تأثیرگذاری این جنس تولید محتواها بر جریان روزنامه نگاری چیست؟ جریانی که از یک سو به دلیل خطوط قرمز، دسترسی های محدود به منابع و محدودیت هایی که برایش ایجاد شده راهی جز جست وجو بخشی از واقعیت در شبکه های اجتماعی ندارد و از سوی دیگر غرق شدن در دنیای این شبکه های اجتماعی هم خطراتی دارد که ممکن است راه پیداکردن واقعیت را ببندد. اگر بخواهم از نظر حرفه ای برای سال جدید هدفی برای خودم تعیین کنم بی شک یکی از آنها تعیین تکلیف رابطه خودم به عنوان خبرنگار با شبکه های اجتماعی است. اینکه باید با چه فاصله ای از هم بایستیم و همدیگر را نگاه کنیم.

سامان موحدی راد

در آخرین روز کاری سال اگر بخواهم فهرستی از چالش های کاری ام تهیه کنم؛ بی شک یکی از سرفصل های آن رابطه منِ روزنامه نگار با شبکه های اجتماعی و تأثیرهایی است که از آن می گیرم. نمی دانم اوضاع در جاهای دیگر دنیا چگونه است؛ اما در ایران به دلیل شیوه های خاص اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی و راست و دروغ های آن به مرجع معتبری برای مردم و حتی رسانه ها تبدیل شده است. جریان سانسور در ایران موجب شده تا در یکی، دو سال گذشته شبکه های اجتماعی به مرجع دست اولی برای تولید و انتشار اخبار تبدیل شوند. مرجعیت از روزنامه ها و خبرگزاری هایی که در دام خطوط قرمز زیادی افتاده بودند، گرفته شد و به حساب های توییتری که اغلب نام و نشانی ندارند؛ اما دنبال کننده زیادی دارند، سپرده شد. دام و وسوسه این شبکه ها چنان گسترده است که با وجود تذکر چندین و چند باره به خودم درباره رعایت اصول صحت سنجی اخبار باز هم در تله شان افتادم و اشتباه کردم. آخرین بارش همین بهمن گذشته بود که خبر درگذشت محمدرضا شجریان را باور کردم و حتی در توییترم هم درباره آن نوشتم؛ موضوعی که موجب شرمساری خودم هم شد. با این حال و با وجود مراقبت های فراوان نمی توانم از تأثیر شبکه های اجتماعی بر خودم در پیگیری سوژه ها، دنبال کردن اخبار و تلاش برای یافتن حقیقت بگذرم. در این سال ها و در صحبت با روزنامه نگارهای زیادی هم می بینم که شبکه های اجتماعی به ویژه توییتر به یکی از دست اول ترین معادن پیداکردن سوژه، داشتن پاسخ برای پرسش ها و چالش ها و همچنین قضاوت درباره رویدادهایشان تبدیل شده است. همه اینها در حالی است که می دانیم در شبکه های اجتماعی، حداقل در میان کاربران فارسی زبان شبکه های اجتماعی، تعداد زیادی کاربر غیرواقعی مشغول فعالیت هستند. کاربرانی که از اعضای ارتش های سایبری این سو و آن سوی مرزها تشکیل می شوند و هرکدام شان به طرز عجیبی تلاش می کنند در جهت منافع خودشان ذهن کاربران را تحت تأثیر قرار دهند. به جز ارتش های سایبری و اکانت های فیک که بخش تیره و تار شبکه های اجتماعی است طبیعی به نظر می رسد که بسیاری از کاربران حقیقی هم در جهت خواسته های خود به بازنمایی حقیقت بپردازند. ماجرا وقتی کمی خطرناک می شود که ببینیم همان حرف هایی که از دل این اکانت ها بیرون می آید بر زبان افرادی از گروه های مرجع جامعه بنشیند. خیلی اتفاق افتاده که ببینیم در یک موضوع داغ در یک مقطع خاص آدم های مختلف اظهارنظرهای مشابهی می کنند. وقتی پیگیر ماجرا بشوی می بینی این جواب یکسان گروه های مختلف از دل یک حساب پرمخاطب بیرون آمده و دست به دست شده تا همه جا را گرفته. بعضی وقت ها از زبان مجری های صداو سیما شنیده می شود گاهی در استوری اقوام دیده می شود و خلاصه به یک پاسخ ثابت و انکارناپذیر تبدیل می شود. شاید این حد از تأثیرگذاری شبکه های اجتماعی روی کاربران دیگر محل سؤال نباشد و بخشی از سرگرمی روزانه آنها باشد. اما تأثیرگذاری این جنس تولید محتواها بر جریان روزنامه نگاری چیست؟ جریانی که از یک سو به دلیل خطوط قرمز، دسترسی های محدود به منابع و محدودیت هایی که برایش ایجاد شده راهی جز جست وجو بخشی از واقعیت در شبکه های اجتماعی ندارد و از سوی دیگر غرق شدن در دنیای این شبکه های اجتماعی هم خطراتی دارد که ممکن است راه پیداکردن واقعیت را ببندد. اگر بخواهم از نظر حرفه ای برای سال جدید هدفی برای خودم تعیین کنم بی شک یکی از آنها تعیین تکلیف رابطه خودم به عنوان خبرنگار با شبکه های اجتماعی است. اینکه باید با چه فاصله ای از هم بایستیم و همدیگر را نگاه کنیم.

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر

حجت الاسلام عباس نصیر الاسلامی درگفت وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نوروزماه امسال طرح آرامش بهاری براساس دستورالعمل ستاد پیشگیری از ویروس کرونا در هیچکدام یک از امام زادگان شهرستان گلپایگان برگزار نخواهد شد.

وی ضمن قدردانی از یکی از خیران والامقام گلپایگان در توزیع دو هزار لیتر آب ژاول رایگان برای ضدعفونی امامزادگان این شهرستان ابراز داشت:: در این شهرستان 40 امامزاده و بقعه متبرکه وجود دارد که 20 امامزاده شاخص ضدعفونی می شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلپایگان افزود: ضریح، سرویس بهداشتی و درب های خروجی و ورودی امامزادگان و بقاع متبرکه شهرستان گلپایگان برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا ضدعفونی می شوند.

دفن اموات در امامزادگان بدون مجوز شبکه بهداشت ممنوع است

وی با بیان اینکه هر نوع مراسم و تجمع در مکان های زیارتی شهرستان تا اطلاع ثانوی ممنوع است، بیان داشت: از این پس دفن اموات در امام زادگان شهرستان نیاز به مجوز شبکه بهداشت و درمان دارد تا از دفن اموات کرونایی جلوگیری شود.

حجت الاسلام نصیرالاسلامی گفت: در آستانه سال نو به 11 نفر زن سرپرست خانوار که از سوی بهزیستی، کمیته امداد، موسسات و دفتر امام جمعه معرفی شدند جمعاً دو میلیون تومان پرداخت کردیم.

طرح مهر و تندرستی در جهت کمک به نیازمندان

وی افزود: امسال در طرح مهر تحصیلی و مهر تندرستی به دانش آموزان و بیماران نیازمند گلپایگان جمعأ 200 میلیون ریال کمک در قالب مختلف پرداخت شده است.

رئیس اوقاف و امور خیریه گلپایگان از کمک اوقاف به طرح ضدعفونی انتشار ویروس کرونا خبر داد و گفت: در درمانگاه موقوفه دکتر رقیه هادی بیماران نیازمند به صورت رایگان دیالیز می شوند، متمکنین و خیرین وقف های جدید را در حوزه بهداشت و درمان انجام دهند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
شیراز- ایرنا- کارشناس سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت:با توجه به شیوع بیماری کرونا و تعطیل شدن سینماهای استان، وام قرض الحسنه برای جبران خسارت به سینماهای بخش خصوصی پرداخت خواهد شد.

به گزارش دریافتی ایرنا، حمیدرضا مؤمنی ادامه داد: تعداد زیادی از سینماهای فارس با مدیریت بخش خصوصی هستند که درآمدزایی اصلی آن ها در روزهای تعطیلات عید نوروز بود که با این تعطیلی دچار خسارت های مالی شدید شدند.
این کارشناس سینمایی افزود: سازمان امور سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کمک و یاری به سینماهای بخش خصوصی در نظر دارد تا به ازای هر سالن نمایش، مبلغ 100 میلیون ریال را به شیوه قرض الحسنه و با سود چهار درصدو بازپرداخت شش ماهه برای جبران این خسارت پرداخت کند.
وی بیان داشت: مالکان و صاحبان این سینماها می توانند درخواست خود را حداکثر تا 20 فروردین سال آینده با تأیید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به سازمان امور سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تبریز- ایرنا - کلان شهر تبریز این روزها میزبان نمایشگاهی مجازی با عنوان آثار هنری کرونا است که هنرمندان شرکت کننده در آن از راه دور و به شکل مجازی با خلق آثار به جنگ کرونا رفته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : جماران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران مراسم نیوز

به گزارش ایرنا، در شرایطی که این روزها ماندن در خانه به اصل اساسی مقابله با شیوع کرونا در جامعه ایران تبدیل شده است، هنرمندان تبریزی در راستای عمل به مسوولیت اجتماعی خود با سلاح هنر و با برپایی نمایشگاه مجازی وارد گود شده اند تا نشان دهند که هنرمند جماعت در هر شرایطی همراه و همگام جامعه است.

تاکنون بیش از 100 اثر در نمایشگاه مجازی آثار هنری کرونا که به ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با همکاری انجمن های فرهنگی، هنری و ادبی استان از حدود یک هفته قبل آغاز شده است، در 11 رشته فرهنگی و هنری برای سرگرمی و نشاط آفرینی افکار عمومی و منحرف کردن ذهن آنان از بحران کرونا، عرضه شده است.

برپایی این نمایشگاه که قرار است تا کنترل ویروس کرونا در جامعه ادامه داشته باشد، با استقبال کاربران فضای مجازی مواجه شده است و آنان اظهارنظرهای (کامنت) جالبی درباره هر یک از آثار به نمایش گذاشته شده دارند.

نمایشگاه مجازی آثار هنری کرونا در بستر شبکه اجتماعی اینستاگرام برپا شده است و این نشان می دهد که هنرمندان و فرهیختگان آذربایجان شرقی به ضرورت بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی برای ارتباط تعاملی با مخاطبان پی برده اند.

توصیه صاحبنظران مبنی بر ماندن در خانه را جدی بگیریم

نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: باید توصیه متخصصان، کارشناسان و صاحب نظران را مبنی بر اینکه از خانه خارج نشویم، با جان و دل قبول کنیم.

استاد خسرو سرتیپی گفت: در این میان ما هنرمندان نیز به عنوان اهالی ذوق و هنر باید پیشروتر از دیگر اقشار جامعه باشیم، ضمن اینکه رسانه ها نیز برای تحقق آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه که در خانه بمانند نقش انکار ناپذیری دارند.

وی افزود: من هم به عنوان عضوی از اصحاب فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی برنامه ریزی کرده ام که در هفته یک تا 2 بار بنا به ضرورت از خانه خارج شوم، اما به هر حال در خانه نیز اوقات فراغت خود را با نوشتن و شعر می گذرانم.

وی ادامه داد: بر این اساس در خصوص کرونا شعری سرودم و در بخش نمایشگاه مجازی هنری شرکت کردم تا در کنار هنرمندان بزرگ تبریز و آذربایجان شرقی عرض ارادت به ملت داشته باشم و در نشاط بخشی و امید بخشی در جامعه سهیم باشم.

وی یادآوری کرد: در طول تاریخ بارها این اتفاق افتاده و بیماری در جامعه شروع پیدا کرده، در حالی که در سال های دور بهداشت و تکنولوژی قوت کنونی را نداشت، با این حال مردم آن دوران توانستند به بیماری فائق آیند.

وی با اشاره به اینکه نباید از بیماری کرونا واهمه داشته باشیم، افزود: زندگی همچنان ادامه دارد و نباید شیرینی حیات را در آستانه عید به تلخی تبدیل کنیم؛ در واقع از دید و بازدید در این ایام پرهیز کنیم.

سرتیپی تاکید کرد: عمر روزهای سیاه و ظلمت کم است و در مقابل امید روزهای روشن و خوشی را نوید می دهد؛ اگر در این ایام مراقب خود باشیم در واقع مراقب دیگران و آشنایان نیز هستیم.

وی افزود: مراعات نکردن توصیه های بهداشتی در واقع ضرر رساندن به اطرافیان است؛ در واقع در خانه ماندن و همچنین صرف نظر از مسافرت می تواند ضمن مراقبت از خودمان خانواده و اطرافیان و آشنایان را نیز در پناه سلامت نگه دارد.

این نیز بگذرد

رئیس انجمن خوشنویسان تبریز نیز به ایرنا گفت: وظیفه اول مردم رعایت توصیه های بهداشتی است و در راس آن توصیه به خانه ماندن و کاهش ارتباطات مردمی مهمترین راهکار در سلامت جامعه و مردم است؛ بر این اساس با رعایت آن دیگران را به زحمت نیندازیم.

استاد یونس نصیری اظهار کرد: در خانه نیز باید به دنبال مشغولیت و پرکردن اوقات فراغت باشیم و از طرف دیگر به همه روحیه بدهیم چون "این نیز بگذرد"؛ یاری رساندن به یکدیگر و امید بخشی است.

وی افزود: من نیز به عنوان هنرمند خوشنویس عبارت معروف این نیز میگذرد را نگارش و در این نمایشگاه مجازی هنری شرکت کردم، زیرا معتقدم باید با خلق آثار هنری صبر و حوصله جامعه را افزایش دهیم.

وی همچنین گفت: استدعا دارم برخی افراد نیز انصاف را رعایت کنند و در فروش ماسک و مواد ضد عفونی برای درآمدزایی خود سوء استفاده نکنند، چون اثرات خوبی و مهربانی را در آینده خواهند دید؛ بر این اساس باید انصاف را پیشه خود قرار دهند.

استاد نصیری گفت: چطور میشود همنوعان در بیمارستان اذیت شوند و به عنوان مدافعان حریم سلامت تلاش کنند تا بیماران را نجات دهند، آنگاه برخی از سوء استفاده کنندگان در بازار آزاد بخواهند از فروش ماسک و مواد ضدعفونی کننده جیب خود را پر کنند.

وی تاکید کرد: با همدلی و همدردی، دست به دست هم دادن و عمل به توصیه های بهداشتی می توانیم کرونا را شکست دهیم.

باید از ظرفیت هنرمندان برای مقابله با کرونا بهره برد

هنرمند کارتونیست آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: باید از ظرفیت هنرمندان در مهار بیماری کرونا در استان استفاده شود که برگزاری نمایشگاه مجازی آثار هنری، راهکار مناسبی برای این کار است و همچنین می تواند مناسب برای پر کردن اوقات فراغت هنرمندان و از طرف دیگر دوستداران هنر و فرهنگ باشد.

حسنیه اکبری کامران یادآوری کرد: بر این اساس هنرمندان نیز باید بیشتر تلاش کنند تا در فضای مجازی بتوانند خوشی را برای مردم تداعی کنند.

وی اضافه کرد: فضای مجازی امکانی را فراهم آورده تا بتوان به صورت بصری پیام ها را به زبان و هنر به مردم رساند.

وی ادامه داد: ما هنرمندان خودمان را مبارز در خط مقدم مقابله با کرونا می دانیم که به نوعی نشان دهنده فداکاری این قشر جامعه است.

اکبری کامران ادامه داد: هنرمندان می توانند با زبان هنر منشاء دلداری و امید به پرستاران و مدافعان سلامت و در نهایت موجب افزایش امید و پیروزی مقابل بیماری کرونا شوند.

این هنرمند افزود: متاسفانه برخی از مردم در مقابله با کرونا همکاری مناسب ندارند و در توزیع اقلام بهداشتی و مواد ضد عفونی کم لطفی می کنند.

وی یادآور شد: تاکیدات زیادی توسط رسانه ها شده تا مردم جهت مقابله درست و سریعتر با بیماری کرونا در در خانه بمانند و به خاطر وسایل غیرضروری یا خرید شب عید از خانه خارج نشوند چون ضرورتی ندارد عید امسال را مانند سال های قبل برگزار کنند.

اکبری همچنین با اشاره به چهارشنبه آخر سال گفت: برگزاری چهارشنبه سوری امسال واجب نیست و نباید خطری برای خودمان خانواده و آشنایان با برگزاری آن ایجاد کنیم.

این هنرمند کارتونیست توصیه کرد که همگان تنها هفته ای یکبار بنا به ضرورت از خانه خارج شوند و یک نفر به نمایندگی از 2 یا چند خانواده برای خرید از خانه خارج شوند.

به گزارش ایرنا، در شبانه روز گذشته از بین 179 نفر بستری مشکوک به کرونا در آذربایجان شرقی نتیجه تست تعداد 78 نفر مثبت اعلام شد و تاکنون در این استان 39 نفر جان خود را از دست داده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس اداره ارشاد مشهد گفت: سال 98 برای مشهد از نظر فرهنگی هنری، سال خوبی بوده و مشهد در زمینه فعالیت های فرهنگی و هنری، سال خوبی را پشت سر گذاشته است؛ می توان سال 98 را با تمام مشکلات و مسائلی که در آن وجود داشته، سال خوبی ارزیابی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش قدس آنلاین ، محمدجواد استادی درخصوص ظرفیت فرهنگی هنری مشهد، اقدامات صورت گرفته در سال 98 و برنامه های سال آینده، اظهار کرد: مشهد به عنوان یکی از قطب های مهم فرهنگی کشور شناخته می شود؛ به دلیل وجود این ظرفیت ها و سابقه علمی و فرهنگی این شهر، انتظارات از شهر مشهد همیشه بالا بوده است. ظرفیت نهادهای متعدد و متکثری که در مشهد وجود دارد باعث تقویت این انتظارات می شود.

وی ادامه داد: تعداد دستگاه ها و ارگان هایی که در مشهد فعالیت فرهنگی دارند، زیاد است؛ مانند آستان قدس رضوی که یک مرکز فرهنگی مهم است، فعالیت های فرهنگی که در حوزه مسائل شهروندی و در قالب شهرداری صورت می گیرد، حوزه هنری، سازمان تبلیغات اسلامی و همه دستگاه هایی که به نوعی به توسعه فعالیت های فرهنگی کمک می کنند.

رئیس اداره ارشاد مشهد بیان کرد: به طور کلی مشهد در سال 98 با همکاری و تعامل بخش های مختلف در زمینه فرهنگی و هنری، حرفی برای گفتن داشته است؛ زیرا در حوزه های متفاوت با هماهنگی مناسبی که بین بخش های مختلف فرهنگی شهر وجود داشته، شاهد شکل گیری اتفاقات خوبی بوده ایم.

استادی افزود: با در نظر گرفتن بضاعتی که وجود دارد، در حوزه توسعه زیرساخت های فرهنگی، چه در مواردی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور مستقیم متولی آن ها است و آن ها را پیگیری می کند و چه در مواردی که سایر دستگاه ها مانند شهرداری پیگیری می کند؛ شاهد تحولات نسبتاً قابل قبولی بوده ایم.

صندلی های سینما در مشهد افزایش خواهد یافت

وی خاطرنشان کرد: در حوزه زیرساخت های سینمایی، به زودی به تعداد صندلی های سینمای مشهد افزوده خواهدشد؛ به طوری که اصل این کار در سال 98 انجام شده و در حال حاضر نیز مراحل قانونی مراکز سینمایی جدیدی که در حال احداث هستند، در حال انجام است تا با تأیید استانداردهای فنی لازم، بتوانیم در سال 99 آن ها را به ظرفیت صندلی های سینمای مشهد اضافه کنیم.

رئیس اداره ارشاد مشهد تشریح کرد: در سال 98 شاهد رشد قابل قبولی در زمینه هنرهای نمایشی، تجسمی وموسیقی بوده ایم، وزارت ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت های آموزشی مانند آموزشگاه های آزاد هنری در بخش های مختلف سینمایی، موسیقی و هنرهای تجسمی، مؤسسات فرهنگی، مؤسسات هنری که به تازگی تأسیس شده اند و یا در شرف تأسیس و شروع فعالیت های خود هستند، پیگیری هایی را انجام می دهد.

استادی در خصوص تعداد و شرایط نگارخانه ها اضافه کرد: درخصوص تعداد نگارخانه ها افزایش قابل توجهی داشته ایم به طوری که حدود پنج نگارخانه به ظرفیت نگارخانه های مشهد اضافه شده است. درخواست های دیگری نیز وجود دارد که پیش بینی می شود پس از آن که مراحل فنی و قانونی خود را طی کردند، در 6 ماه دوم سال آینده به بهره برداری خواهند رسید.

وی درخصوص صنعت نشر در مشهد، عنوان کرد: مشهد یکی از قطب های مهم نشر در کشور است؛ در این زمینه نیز به نظر من برایند فعالیت های صورت گرفته در بخش های مختلف تألیف، ترجمه و بخش های دانشگاهی، حرکتی رو به جلو بوده است. کلان رویدادهایی که ما متولی آن ها بوده ایم، در سال 98 به خوبی و با همان رویکردهایی که توضیح داده ایم، برگزار شده است.

زمینه سازی گفت وگو بین بخش های مختلف، رویکرد اصلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است

رئیس اداره ارشاد مشهد گفت: رویکرد اصلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری سه کلان رویداد نمایشگاه بین المللی مشهد، نمایشگاه قرآن و جشنواره فیلم فجر، زمینه سازی گفت وگو بین بخش های مختلف مردمی بوده و این هدف در هر سه کلان رویداد شکل گرفته است.

استادی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که در سال 98 شکل گرفته؛ به طوری که امیدواریم خروجی آن ها در سال 99 به مردم ارائه شود، می توان به برگزاری نشست های گفت وگو محور در سه کلان رویداد سال های 97 و 98 اشاره کرد.

وی بیان کرد: در واقع یکی از اقداماتی که انجام شده، پیاده سازی و فرآوری محتوای این نشست ها بوده که انشاءالله امیدواریم خروجی آن در قالب چیزی مانند کتاب در سال 99 به نتیجه رسیده و منتشر شود. اکنون مراحل تدوین و رفرنس دهی آن ها در حال انجام است و ما تمام تلاشمان را می کنیم که در نیمه اول سال 99 منتشر شود.

رئیس اداره ارشاد مشهد اظهار کرد: در سال های متعددی این رویدادها برگزار شده است؛ اما یکی از تأکیدهای مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، خروجی محور در نظر گرفتن این برنامه ها در مرحله طراحی و برنامه ریزی بوده است، به طوری که برنامه ها و رویدادهایی که برگزار می شود، به منابع قابل استفاده ای برای مردم تبدیل شود. این اتفاق یکی از نکات ویژه و خاص شکل گرفته در سال 98 است.

استادی افزود: تأسیس گذر فرهنگ و هنر مشهد، از جمله اقدامات مثبتی است که با تلاش همکاران به نتیجه رسید و با حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، این گذر افتتاح شد. این گذر از آن جهت اهمیت دارد که پس از سال ها بیش از 13 رشته هنری در یک فضای متمرکز در کنار یکدیگر قرار گرفته و اولین بازار فروش آثار هنری تحت عنوان گذر فرهنگ و هنر آسمان را ایجاد کرده ایم.

وی تشریح کرد: از جمله امتیازاتی که تأسیس این گذر برای ما دارد، تولید آثار هنری هنرمندان در این گذر و حضور مردم است؛ به طوری که مردم می توانند از نزدیک هنرمندان را ببینند، با آنها گفت وگو کنند و با فرایند کار آنان آشنا شوند. مردم با حضور در این گذر می توانند با هنرهای مختلف آشنا شوند؛ همچنین این بازار و گذر بین هنرمندان مشهد پیوند ایجاد کرده و این امر باعث شکل گیری آثار مشترک و جدیدی شده است.

توجه به توسعه اقتصاد هنر و گردش مالی هنرمندان

رئیس اداره ارشاد مشهد اضافه کرد: فروش محصولات هنر و گردش مالی هنرمندان نیز مهم است؛ لذا یکی از مهمترین موضوعات، توسعه اقتصاد هنر است؛ تأسیس این بازار نخستین قدمی است که امسال به شکل جدی برداشته ایم و در حال حاضر نیز فعال است؛ البته در حوزه اقتصاد هنر برنامه های دیگری نیز در نظر گرفته ایم.

توجه به توسعه و رونق کسب و کارهای فرهنگی هنری در سال 99

استادی خاطرنشان کرد: ما تلاش می کنیم که در سال 99 نیز بر روی سیاست های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمرکز داشته باشیم؛ یکی از محورهای اصلی که در سال آینده پیگیری خواهد شد، موضوع توسعه و رونق کسب وکارهای فرهنگی و هنری است.

وی ادامه داد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، مبنی بر لزوم کاهش و عدم وابستگی اقتصاد کشور به نفت و با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر کشور، یکی از بهترین راه ها برای محقق شدن این هدف، استفاده از ظرفیت های فرهنگ و هنر است. بر این اساس در استان و وزات ارشاد تصمیماتی درخصوص توجه و کمک به کسب و کارهای فرهنگی و هنری در حال برنامه ریزی است.

رئیس اداره ارشاد مشهد تصریح کرد: با توجه به برنامه استاندار خراسان رضوی نسبت به مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، در تلاش هستیم برنامه هایی را که برای سال 99 طراحی می کنیم، متناسب با گفتمان مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی باشد که در دو بخش انجام خواهد شد.

استادی عنوان کرد: بخش اول فعال سازی اقتصاد فرهنگ و هنر است؛ که قسمت زیادی از برنامه ها در این خصوص خواهدبود. بخش دیگر گفتمان سازی مفهوم توسعه اقتصادی فرهنگی است؛ به طوری که این مفهوم به مردم و سرمایه گذاران معرفی شده و رابطه بین معین های اقتصادی و مردم مشخص شود. این کارها نیاز به به ابزار هنر و رسانه دارد.

شناسایی و رفع موانع توسعه کسب وکارهای فرهنگی هنری

وی اظهار کرد: شناسایی و رفع موانع توسعه کسب وکارهای فرهنگی و هنری یکی از مواردی است که در اواخر سال 98 شروع شده و در سال 99 جدی تر پیگیری خواهد شد. در حال حاضر نیز مسائل و مشکلات اقتصادی که فعالان حوزه فرهنگ و هنر در زمینه های قانونی، مالیاتی و ... با آن مواجه هستند، را شناسایی می کنیم و گام بعدی ما تلاش برای رفع موانع و چابک سازی فرایندها خواهدبود تا بتوانیم زمینه توسعه کسب وکارها را فراهم کنیم.

رئیس اداره ارشاد مشهد گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی حمایت های تسهیلاتی را برای توسعه فعالیت های فرهنگی هنری و دیجیتالی در نظر گرفته است؛ تأییدهای اولیه تعداد قابل توجهی از کسب وکارهایی که امسال نیز در مشهد معرفی شده در تهران انجام شده است و امیدواریم تسهیلات آن ها در سال 99 پرداخت شود.

استادی بیان کرد: تاکنون این روند به خوبی پیش رفته است؛ اگر این اتفاق بیفتد ما در سال آینده شاهد فعال سازی این کسب و کارهای معرفی شده، خواهیم بود. همچنین کلان رویدادها نیز طبق روال گذشته خود ادامه خواهد یافت. سیاست ما در توسعه زیرساخت های فرهنگی مبتنی بر عدالت توزیعی خواهد بود.

وی اضافه کرد: به این معنی که تأسیس مراکز و مؤسسات را با کمک دستگاه های ذی ربط به سمت بخش هایی که این زیرساخت ها کمتر در آن فعال هستند، هدایت کنیم. ما با همکاری دوستان در آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد، در حال برنامه ریزی خرد رویدادهایی هستیم که به توسعه فرهنگی مشهد کمک خواهد کرد؛ زمانی که این خرد رویدادها تعریف شده و درخصوص آن ها به توافق نهایی برسیم، اعلام خواهیم کرد.

رئیس اداره ارشاد مشهد تشریح کرد: یکی از ایده هایی که برای تحقق آن تلاش می کنیم، زمینه سازی و برنامه ریزی در خصوص فروش محصولات هنری است. با توجه به شرایط و وضعیت مناسب نگارخانه ها در مشهد، در مورد عرضه و نمایش آثار هنری مشکل خاصی نداریم به طوری که بیشترین تعداد نگارخانه ها بعد از تهران متعلق به مشهد است و در این زمینه رتبه دوم کشوری را داریم.

استادی خاطرنشان کرد: آنچه اکنون برای ما اهمیت دارد، فروش آثار هنری است و یکی از برنامه ریزی های ما در مورد زمینه سازی برای کمک به فروش آثار هنری خواهد بود. از جمله این اقدامات پیگیری برگزاری اکسپوهایی (نمایشگاه های جهانی) برای فروش و حراج آثار هنری است. تحقق این اهداف نیازمند تعامل، برنامه ریزی و هم فکری است که امیدواریم در سال 99 محقق شود و گردش اقتصادی مناسب هم ایجاد شود.

وی افزود: به طور کلی اولویت های جدی ما در رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 99، درخصوص توسعه فضاهای گفت وگو محور، پیگیری ابعاد عملیاتی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی و رونق کسب وکارهای فرهنگی هنری خواهدبود.

برنامه ریزی برای عملیاتی شدن مفاد تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آستان قدس رضوی

رئیس اداره ارشاد مشهد تصریح کرد: یکی از برنامه های مهمی که از یک ماه پیش در حال پیگیری و برنامه ریزی آن هستیم، عملیاتی شدن مفاد تفاهم نامه ای است که بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آستان قدس رضوی امضا شده است و امیدواریم این برنامه ها در سال آینده پیاده سازی شود.

استادی افزود: این برنامه ها در سطح حوزه بین الملل و حوزه ملی پیش بینی شده است و مرکزیت بسیاری از آن ها شهر مشهد خواهدبود که امیدواریم با عنایت حضرت رضا(ع)، در قالب تفاهم نامه امضا شده و شاهد توسعه خوبی در فعالیت های فرهنگی هنری که در مشهد و یا با محوریت مشهد در سایر نقاط کشور و فضای بین الملل برگزار می شود، باشیم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
دزقول- ایرنا- بخشی از خانه تاریخی و ثبت ملی آرامش دزفول در پی بارندگی های اخیر ریزش کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : افق روز جماران خوزستان آنلاین خوزنیوز همگردی

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول روز سه شنبه با اعلام این خبر به ایرنا گفت: ضلع جنوبی خانه تاریخی آرامش با شماره ثبت ملی 7919 ریزش کرده است.

حجت اله آریایی افزود: فرسودگی لوله های آبیاری قدیم همراه با فرسودگی بنا و بارندگی منجر به ریزش این قسمت از خانه تاریخی شده است.

وی افزود: اسفند 96 نیز بخشی از این خانه تاریخی ریزش کرده بود که مسوولان استانی و کشوری میراث فرهنگی در چندین نوبت اقدام به بازدید از آن کردند و برای حل مشکل و تامین اعتبار برای آن قول مساعد دادند ولی هیچ یک از وعده ها عملی نشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اظهار داشت: مدیر آب و فاضلاب دزفول نیز امروز ضمن بازدید از این خانه برای حل مشکل قول مساعد داد ولی راهکار آن اتصال فاضلاب به شبکه سراسری فاضلاب است.

وی با اشاره به اینکه آب وارد زیرزمین خانه شده و به خانه های اطراف نشت کرده است، افزود: مشکلات بافت قدیم زیاد بوده و برای رفع آنها به اعتبار زیادی نیاز است.

خانه تاریخی فیروزی دزفول در سال 81 با شماره 7919 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و با پیگیری مالک به نام آرامش تغییر نام یافت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: مسجد ملاحاجی نیز از 2 سال پیش ریزش کرده که با وجود اطلاع رسانی به اداره اوقاف تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

وی افزود: بافت قدیم متعلق به همه است و همه نهادها باید در راستای حل مشکلات و حفظ آن تلاش کنند.

در روزهای اخیر خانه تاریخی پاکارزاده دزفول نیز بر اثر بارندگی فرو ریخت.

بیش از 94 میلیمتر بارندگی در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری در دزفول ثبت شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان از توزیع بسته های بهداشتی بین اقشار ضعیف و آسیب پذیر این شهرستان و پرداخت 180 میلیون ریال به بیمارستان کوثر سمنان از محل موقوفات منطبق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حجت الاسلام رضا نفری اظهار کرد: در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و در راستای کمک به قشر ضعیف و نیازمند و آسیب پذیر جامعه، از محل موقوفات شهرستان سمنان و با همکاری مرکز افق امامزاده علی بن جعفر (علیه السلام) و گروه جهادی حوزه علی بن ابیطالب علیه السلام سمنان، تعداد 120 بسته بهداشتی تهیه و توزیع شد.
وی ضمن اعلام این خبر افزود: این بسته های بهداشتی شامل اقلامی ازجمله شامپو، مایع دستشویی، پودر شستشوی دستی و ماشینی، وایتکس، دستمال کاغذی و مایع ضدعفونی کننده دست می باشد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان ارزش ریالی این اقلام را بیش از 80 میلیون ریال عنوان کرد و ادامه داد: همچنین طی تفاهم نامه ای که بین اداره اوقاف و امور خیریه و بیمارستان کوثر سمنان منعقدشده، مبلغ 180 میلیون ریال از محل موقوفه حاج احمد توکلی به این مرکز بهداشتی و درمانی پرداخت شد.
وی تصریح کرد: نیت موقوفه فوق الذکر دارو و درمان می باشد که با توجه به شیوع ویروس کرونا در سطح کشور، این مبلغ از محل موقوفه حاج احمد توکلی پرداخت شد تا بتوانیم بخش کوچک از هزینه های درمانی بیماران را تأمین کنیم.
حجت الاسلام نفری ادامه داد: علاوه بر این مبلغ، در مرحله اول سال 98 نیز مبلغ 240 میلیون ریال از محل عواید این موقوفه به بیمارستان کوثر پرداخت شده است.

48

کد خبر 1366117

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
حجت الاسلام عطاالهی از توزیع اقلام بهداشتی با محویت آستان مقدس امامزادگان در استان مرکزی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

حجت الاسلام سعید عطاالهی با اشاره به شرایط کنونی جامعه و شیوع ویروس کرونا در کشور به اهمیت بسیج عمومی و همدلی و همراهی همه جانبه اقشار مختلف جامعه تاکید کرد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: با توجه به کمبودها در بخش بهداشت و درمان و برای برون رفت از این مشکل همه افراد باید پای کار بیایند و به هر شکلی که می توانند در این راستا کمک کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به اینکه تعداد 27هزار قلم کالای بهداشتی شامل ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی تهیه شده است افزود: این اقلام بهداشتی به هیئت امنای امامزادگان به منظور توزیع تحویل شده است.

وی با اشاره به اینکه این بسته های بهداشتی از محل موقوفات مرتبط خریداری شده است، خاطر نشان کرد: اقلام خریداری شد بین عموم مردم با محوریت آستان مقدس امامزادگان در استان مرکزی توزیع می شود .

این مقام مسئول اقلام تهیه شده را شامل الکل، دستکش و مواد ضد عفونی کننده دانست و بیان کرد: این اقلام از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی و ادارات شهرستان های استان خریداری شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با بیان اینکه عملیات ضد عفونی و گند زدایی بقاع متبرکه به صورت روزانه توسط هیئت امنا، خادمان و گروه های جهادی در حال انجام است، اضافه کرد: با توجه به تعطیلی بقاع متبرکه بر اساس مصوبه شورای تامین استان از همان روزهای ابتدایی شروع ویروس کرونا در استان، محوطه برخی امامزادگان به دلیل مختلف مورد استفاده عموم قرار می گیرند که گندزدایی و ضد عفونی این اماکن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

حجت الاسلام عطاالهی ضمن تاکید بر رعایت بهداشت عمومی و فردی توسط اقشار مختلف جامعه افزود: امید است با همدلی و همراهی همه اقشار و رعایت این اصول و ماندن در خانه شاهد رفع این بیماری از کشور باشیم.

وی اضافه کرد: اوقاف و امور خیریه استان مرکزی هم همچون سایر دستگاه ها در این رابطه پای کار آمده و از تمام توان خود برای خدمت رسانی به هموطنان بهره می گیرد.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به همدلی و همراهی این اداره کل با مستاجرین موقوفات خبر داد و گفت: در ماه های اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا در استان شاهد کسادی بازار و کمک کاری کسبه بودیم که در این راستا اداره اوقاف و امرو خیریه استان تصمیم به همدلی هر چه بیشر با مستاجرین خود نموده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به تعویق دو ماه اجاره بهای رقبات تجاری عرصه و اعیان وقف شهرستان ارک، گفت: فعالان تجاری رقبات اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اراک که مهلت چک آنها اسفند 98و فروردین 99 است می توانند با 2ماه تاخیر اجاره بهای خود را پرداخت نمایند .

پایان پیام/ 177

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا، در ایران اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، 1178 مورد جدید ابتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به 16169 نفر رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد

کبنا ؛

ویروس کرونا روز به روز در سطح جامعه در حال افزایش و اخبار مربوط به این بیماریدر صدر اخبار رسانه های ایران و جهان است.

آمار رسمی کرونا در ایران

کهگیلویه و بویراحمد در 24 ساعت اخیر کرونایی نداشت
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا، در ایران اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، 1178 مورد جدید ابتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به 16169 نفر رسید.
او افزود: خوشبختانه 5389 نفر از بیماران کووید 19 در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
جهانپور بیان کرد: متاسفانه 125 نفر از بیماران جان خود را از دست دادند و تعداد درگذشتگان بیماری کووید 19 در کشور به 988 مورد رسید.
او موارد جدید بیماران کووید 19 در کشور به تفکیک استان اعلام کرد و گفت: تهران 273 نفر، مازندران 59 نفر، اصفهان 75 نفر، قم 29 نفر، گیلان 45 نفر، البرز 116 نفر، مرکزی 47 نفر، سمنان 33 نفر، قزوین 26 نفر، آذربایجان شرقی 78 نفر، یزد 49 نفر، خوزستان 25 نفر، گلستان 30 نفر، فارس 31 نفر، آذربایجان غربی 34 نفر، اردبیل 19 نفر، کردستان 2 نفر، خراسان شمالی 3 نفر، کرمانشاه 9 نفر، هرمزگان 6 نفر، خراسان جنوبی 12 نفر، همدان 11 نفر، کرمان 19 نفر، ایلام 7 نفر، زنجان 25 نفر، سیستان و بلوچستان 11 نفر، چهارمحال و بختیاری 2 نفر، بوشهر 4 نفر، خراسان رضوی 63 نفر، لرستان 35 نفر به کرونا مبتلا شده اند.

هشدار روند رو به افزایش ویروس کرونا تا پایان نیمه اول فرودین ماه سال آینده در کهگیلویه و بویراحمد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از روند افزایش ویروس کرونا در استان از روزهای پایانی تا نیمه اول فرودین ماه سال آینده هشدار داد.
پرویز یزدان پناه در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع آن در استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: از شیوع ویروس کووید -19 تا کنون 321 نمونه آزمایش ویروس کرونا ارسال شده است که از مجموع این تعداد 32 مورد نتیجه آزمایشات آنان مثبت اعلام شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: از مجموع تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا تعداد 15 نفر به صورت ایزوله در خانه قرنطینه و داروهای خود را مصرف می کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 9 بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان شهید جلیل یاسوج بستری و دوران درمان را طی می کنند، اذعان کرد: هم اکنون هشت بیمار کرونایی بهبود و ترخیص شده و در حال حاضر دارو هم مصرف نمی کنند.
یزدان پناه از روند رو به افزایش ویروس کرونا در استاندر روزهای پایانی سال تا نیمه اول فرودین ماه سال آینده هشدار داد و خاطرنشان کرد: شهروندان با رعایت نکات بهداشتی، حضور نیافتن در اجتماعات و در خانه ماندن می توانند تا حدودی از گسترش این ویروس جلوگیری به عمل آورند.

جهانگیری در جریان اقدام های ستاد مدیریت کرونا در کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت
معاون اول رئیس جمهور در تماس تلفنی با حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جریان آخرین اقدام ها و فعالیت های ستاد مدیریت و مبارزه با ویروس کرونا در استان قرار گرفت.
اسحاق جهانگیری در این تماس تلفنی با تقدیر از تلاش های استاندار ،تیم مدیریتی و ایثارگری های جامعه پزشکی و کادر درمانی در سطح ملی و استان کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله جدی با شیوع این بیماری اظهار کرد: که اهتمام ویژه دولت بر تامین امکانات و تجهیزات مورد نیاز استان و حمایت از کادر درمان و جامعه پزشکی استوار است.
وی یادآور شد: که بدون شک ایثارگری ها و جان فشانی های کادر پزشکی و سفیدپوشان عرصه بهداشت و درمان در کارزار مبارزه جانانه با این بیماری هیچ گاه از خاطره ملت ایران پاک نخواهد شد.
وی همچنین کهگیلویه و بویراحمد را یکی از مناطق و استان های با کمترین تعداد ابتلا به بیماری کرونا در کشور دانست و گفت: این روند امیدوارکننده نتیجه همدلی، همراهی و انسجام مسئولان استانی مدیریت کرونا در استان و البته همراهی، مشارکت و همدلی مردم فهیم و قدرشناس این استان است.
جهانگیری همچنین خواستار همراهی و همگامی مردم این استان بر رعایت مسایل و توصیه های بهداشتی و ایمنی از سوی ستاد ملی و استانی مبارزه با بیماری کرونا و متولیان امر شد و گفت: دولت با تمام توان در کنار مردم و ملت بزرگ ایران و این خطه از کشورمان برای ریشه کنی ویروس کرونا ایستاده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این تماس تلفنی با تقدیر از اهتمام و نگاه ویژه دولت تدبیر وامید به استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:برنامه ها، فعالیت ها و اقدام های ستاد مبارزه با کرونا منظم و با قوت و جدیت در حال برگزاری است و حتی نخستین استانی بودیم که جلسات هماهنگی و مقابله ای قبل از ورود این بیماری به کشور را برگزار کرده بودیم.
کلانتری یادآور شد: درست است که استان از لحاظ آمار کمترین افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارد اما همچنان نگران بازگشت افراد و هم استانهایی هستیم که از استانهای با بیشترین درگیری با این ویروس وارد استان خواهند شد.
استاندار خاطرنشان کرد: ستاد مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا در استان تاکنون تمامی تمهیدات و تدابیر لازم برای جلوگیری از گسترش و شیوع این بیماری را در ابعاد مختلف اجرایی و عملیاتی کرده است.
وی غربالگری منظم و منسجم در مبادی ورودی شهرهای مختلف و محورهای مواصلاتی استان به ویژه در سه محور ورودی به شهر یاسوج مرکز استان را از جمله اقدام ها و فعالیت های مقابله ای در این راستا دانست.
کلانتری یادآور شد: تاکنون بیش از 17 جلسه ستاد مدیریت و مبارزه با کرونا در این استان برگزار شده است.
راه اندازی کارخانه الکل سازی پس از 10 سال رکود و تعطیلی با ظرفیت حدود هزار لیتر در روز، افتتاح کارگاه تولید ماسک با محوریت و همکاری سپاه فتح استان با ظرفیت 20هزار عدد در روز، و تغییر خطوط کارخانه سینره و تولید انبوه ژل ضدعفونی که هم اینک برخی استان های درگیر کشور را نیز پوشش می دهد و همچنین انسجام و بسیج همگانی تمامی نیروهای خدماتی، اجرایی و سازمان های مردم نهاد از مهمترین اقدامات ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا است.
استاندار در پایان این گفتگوی تلفنی از همت و تلاش همه دستگاهها و نهادهای کمک کننده در استان به ویژه مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، سپاه فتح استان و بسیج ،نیروی انتظامی ،هلال احمر، رسانه ها و صداوسیما تقدیر کرد.

دانشگاه یاسوج پیشتاز برگزاری کلاسهای مجازی/ برگزاری بیش از 500 کلاس آموزش مجازی

رئیس دانشگاه یاسوج گفت: برای اولین بار در استان کلاسهای درسی دانشجویان دانشگاه یاسوج به صورت مجازی برگزار شد.
احمد عریان اظهار کرد: پس از اعلام شیوع کرونا در کشور و زمزمه هایی مبنی بر تعطیلی مراکز آموزشی کشور، بلافاصله جلسه ای در دانشگاه یاسوج برای ارایه کلاسهای درسی به صورت مجازی تشکیل شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به زیرساختهای خوبی که در دانشگاه یاسوج وجود دارد این دانشگاه برای اولین بار در استان کلاسها را به صورت مجازی برگزار کرد.
رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در پی شیوع ویروس کرونا گفت: بلافاصله پس از تعطیلی دانشگاهها، کلاسهای درسی دانشکده های دانشگاه یاسوج از روز 17 اسفند و در همان وقتی که این کلاسها به صورت حضوری برگزار می شد به صورت مجازی از سوی اساتید ارایه شد.
وی گفت: بیش از 500 کلاس درس مجازی در این مدت برگزار شده است و مشروح کلاسها نیز به صورت آفلاین برای دانشجویان در دسترس و قابل استفاده است.
عریان بیان داشت: دانشگاه یاسوج تا روز 28 اسفند اقدام به برگزاری این کلاسها به صورت مجازی می کند و پس از عید و تعطیلات نوروز نیز بر اساس اعلام ستادمبارزه با کرونا، تصمیم گیری می شود.
وی تصریح کرد: امکان تشکیل کلاسها به صورت مجازی برای بسیاری از دانشگاهها در کشور مقدور نبود و دانشگاه یاسوج در این زمینه نیز از دانشگاههای پیشتاز و پیشرو بوده است.

تدابیر اوقاف کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با ویروس کرونا /مجازی امامزادگان را زیارت کنیم
مدیرکل اوقاف و امور خیریه اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد به اقدامات اوقاف و امور خیریه برای شکست کرونا اشاره کرد.
حجت الاسلام سید نورالله جنتی پور به برنامه اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد در شرایط کنونی اشاره کرد و گفت: با گسترش ویروس کرونا پذیرش زائرانی که همه ساله در لحظه سال تحویل در جوار امامزادگان بودند ممنوع و آن را به ادارات شهرستانی و حتی فرمانداری ها اعلام کردیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سازمان اوقاف متولی شرکت در مناسبت های ملی و مذهبی است، افزود: در حوادث سیل و زلزله برای تسکین آلام مردم کمک هایی را انجام دادیم و در شرایط کنونی برای کاهش دغدغه مردم کارگاهی در امامزاده عبدالله شهر ایجاد شد و روزی یک هزار ماسک تولید و زیر نظر معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی در اختیار مردم قرار می گیرد .
وی تصریح کرد: در این طرح پارچه خریداری و چرخ خیاطی تهیه کردیم که افراد نیازمند و آسیب پذیر در این کارگاه مشغول می شوند تا از این راه درآمدی داشته باشند.
این مسوول از تهیه و تولید ماسک توسط انجمن یاوران وقف شهرستان بهمئی خبر داد و گفت: خیرین با مراجعه به اوقاف شهرستان اقلام بهداشتی و درمانی و کمک ها را جمع آوری و به دست نیازمندان می رسانند.
جنتی پور آستان مهربانی را دیگر طرح اوقاف و امور خیریه در این ایام دانست و افزود: تدبیری اتخاذ و مراکزی در بقاع متبرکه ایجاد شده تا به افراد اسیب پذیر در اطراف بقاع متبرکه کمک شود که یک هزار و 300 بسته غذایی به افراد آسیب پذیر بقاع شاخص اختصاص داده شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد در بخش پایانی سخنان خود ضمن قدردانی از اصحاب رسانه در اطلاع رسانی اقدامات یکساله اوقاف و امور خیریه گفت: با توجه به بیماری کرونا و ممنوعیت حضور در بقاع متبرکه این آمادگی در اوقاف و امور خیریه استان وجود دارد که با همکاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد زمینه زیارت مجازی مردم در لحظه سال تحویل فراهم شود و سال جدید رنگ و جلوه مذهبی خود را داشته باشد.
وی در پایان گفت: امیدواریم با همدلی و وحدت بتوانیم بر این ویروس منحوس پیروز شویم و جشن پیروزی را در امامزادگان استان برگزار کنیم.

2 کارگاه تولید ماسک بهداشتی در گچساران راه اندازی شد

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گچساران از راه اندازی 2 کارگاه تولیدی ماسک بهداشتی توسط بسیجیان گچساران خبر داد.
سرهنگ سید علی اصغر نورایی نسب از راه اندازی 2 کارگاه تولیدی ماسک بهداشتی توسط بسیجیان گچساران خبر داد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 2 کارگاه به منظور تولید ماسک بهداشتی در شهرستان گچساران راه اندازی شده است، اذعان کرد: پیش بینی می شود در این کارگاه ها روزانه بیش از یک هزار ماسک بهداشتی تولید شود.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گچساران ابراز کرد: کارگاه های تولید ماسک با هدف تامین ماسک مورد نیاز شهرستان در حال تولید هستند.
نورایی نسب عنوان کرد: پارچه های مخصوص ماسک بهداشتی در همان کارگاه ها توسط نیروهای بسیجی برش و بعد از آن دوخته می شوند و در پایان پس از ضدعفونی و استرلیزه بهداشتی جهت استفاده در مراکز درمانی، داروخانه ها و استفاده عموم مردم پخش می شوند.
وی در ادامه به تشکیل گروه های جهادی برای ضدعفونی و گندزدایی معابرو مکان های پرتردد روستایی - شهر دوگنبدان برای مقابله و جلوگیری از گسترش ویروس کرونا اشاره و عنوان کرد: 10 گروه جهادی به منظور ضد عفونی وگند زدایی مکان های عمومی برای مقابله با بیماری کرونا در این شهرستان در حال فعالیت هستند.
این مسوول بیان کرد: این گروه های جهادی مکان های عمومی، پارک ها، مساجد، روستاها و سایر نقاط شهرستان شبانه به صورت مستمر گندزدایی و ضدعفونی می کنند.
نورایی نسب ادامه داد: با توجه به اهمیت پیشگیری از انتشار ویروس کرونا نیروهای بسیجی شهرستان با مشارکت شبکه بهداشت و شرکت نفت در دو نقطه ورودی شهرستان در فلکه نرگسی و پلیس راه گچساران – شیراز غربالگری خودروها و مسافران در حال تردد هستند را انجام می دهند.
وی در ادامه از استقرار 2 اکیپ در سطح شهر خبر داد و گفت: دو اکیپ بهداشتی نیروهای بسیجی برای چکاپ شهروندان در 2 نقطه پرتردد شهر یکی در خیابان شهید بلادیان و دیگری در کنار کیوسک پلیس در خیابان هلال احمر و یک اکپی به صورت سیار موضوع تب سنجی را انجام می دهند.

بازدید نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد ازکارگاه تولید ماسک
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد از کارگاه تولید ماسک خواهران حوزه حضرت خدیجه سپاه بازدید کرد.

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد از کارگاه تولید ماسک حوزه خواهران حضرت خدیجه کبری سپاه بویراحمد بازدید کرد.
حجت الاسلام سید نصیر حسینی در این بازدید از تلاش های خودجوش همه جوانان در راستای مبارزه با این بیماری تشکر کرد و گفت: این کارها ذخیره قیامت انسان ها است که همه در کنار هم تلاش می کنند تا این میهمان ناخوانده هرچه زودتر از بین برود.
وی بیان کرد: این کارگاه با هدف تولید ماسک برای نیازمندان فعالیت دارد که از زحمت همه کسانی مشغول هستند قدردانی می کنم.
گفتنی است؛ نماینده ولی فقیه با اهدای شاخه گل به خیاطان و دست اندرکاران این کارگاه تولیدی طلاب و روحانیون بسیجی از آنها قدردانی کرد.

لینک خبر :‌ کبنا نیوز
مشهد- ایرنا- معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: به منظور پیشگیری از شیوع کرونا، فضای مسقف بقاع متبرکه امامزادگان در این استان تعطیل است و فقط فضای پیرامونی و غیرمسقف آن برای عبور گذری زائران باز می باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : شهرآٰرا نیوز خبرگزاری صدا و سیما باشگاه خبرنگاران جوان

حجت الاسلام جمال ایزدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فضای پیرامونی و غیرمسقف بقاع متبرکه تنها در صورتی که رفت و آمدهای گروهی یا مراسم مذهبی در آنها انجام نشود، باز خواهد بود در غیر این صورت بسته خواهد شد.

وی اظهار داشت: از آنجا که اجرای حضوری همه برنامه های فرهنگی بقاع متبرکه لغو شده است، متولیان آنها این فعالیت ها را از طریق فضای مجازی ارایه می دهند.

وی گفت: همچنین مسابقه ملی قرآنی "صدای نور" در قالب طرح آرامش بهاری در ضیافت الهی از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور طراحی شده است.

حجت الاسلام ایزدی افزود: طرح آرامش بهاری در ضیافت الهی از مبعث رسول اکرم (ص) در عید نوروز آغاز می شود و تا عید فطر ادامه دارد و در این مدت علاقه مندان با شرکت در مسابقه "صدای نور" از طریق فضای مجازی و گوش سپردن به صدای ضبط شده تفسیر قرآن حجت الاسلام قرائتی که هر روز بارگذاری می شود، به رقابت پرداخته و در همان روز پنج برنده مشخص و به آنان جوایزی اعطا می شود.

وی ادامه داد: مراسم پایانی طرح آرامش بهاری در ضیافت الهی روز عید فطر برگزار می شود که به چند نفر از برندگان مسابقه ملی "صدای نور" هزینه سفر به عتبات عالیات اهدا خواهد شد.

وی با اشاره به هدایای نوروزی این نهاد به افراد نیازمند گفت: در آستانه عید نوروز از محل درآمد موقوفات مرتبط، توزیع 50 هزار عدد ماسک، یکهزار و 100 بسته حاوی اقلام بهداشتی و یکهزار و 500 بسته مواد غذایی بین خانواده های نیازمند در استان آغاز شده است.

304 بقعه متبرکه امامزادگان در خراسان رضوی وجود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران – ایرنا- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ورامین گفت: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، درب هشت امام زاده جلیل القدر در این شهرستان به منظور جلوگیری از اجتماع مردم، بسته شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : جماران تهران نیوز

رشید اسدپور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان های ورامین و قرچک طی روزهای اخیر ضمن اجرای طرح ضدعفونی و گندزدایی آرامستان ها، نسبت به توزیع برشورهای اطلاع رسانی بین مردم اقدام کرده است.
وی گفت: با توجه به این که شهرستان های ورامین و قرچک افتخار میزبانی از چندین امامزاده جلیل القدر را داشته و در صحن تمامی این امامزادگان، اموات مسلمین دفن شده اند، همواره تعداد زیادی از زوار و مردم برای زیارت ایشان و نیز قرائت فاتحه برای اموات، به این اماکن مقدس عزیمت می کنند که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، از امروز درب تمامی این اماکن بسته شده و از حضور افراد ممانعت به عمل می آید.
وی افزود: درب امامزاده قاسم، امامزاده یحیی، امامزاده سیدفتح الله و امامزاده شاهزاده محمد و امامزاده حسین رضا(ع) ورامین از امروز مسدود شده است.
اسدپور گفت: همچنین به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، درب های امامزاده بی بی زبیده زیباشهر، امامزاده ابراهیم ولی آباد و امامزاده عبدالله داودآباد قرچک تا اطلاع ثانونی مسدود شده است.
وی از مردم خواست تا با همراهی مسئولان، از حضور در این اماکن متبرکه خودداری کرده و آئین شب جمعه آخر سال را به قرائت فاتحه از دور برای تمامی درگذشتگان به جای آورند.
شهرستان های ورامین و قرچک در جنوب شرق تهران واقع شده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان از توزیع بسته حمایتی مواد غذایی و بهداشتی در آستانه سال نو به یکصد و ده خانواده نیازمند در کاشان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : بسیج خبرگزاری صدا و سیما

مسلم محمودزاده رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان گفت: در آستانه سال نو و در راستای تحقق دستورالعمل های ابلاغی در مراکز افق بقاع متبرکه، شانزدهمین مرحله توزیع مواد غذایی در بین یکصد و ده خانواده نیازمند به ارزش بالغ بر هفتاد میلیون ریال صورت پذیرفت.

او ادامه داد: این بسته حمایتی از سوی واحد اجتماعی مرکز افق آستان مقدس امام زاده حضرت سلطان امیراحمد (ع) کاشان تهیه و به نیازمندان اهدا می گردد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان بیان کرد: این بسته حمایتی مواد غذایی شامل: مرغ، روغن، ماکارونی و برنج می باشد که به خانواده های تحت حمایت این مرکز از تمامی روستا های منطقه مشهد اردهال توزیع می شود.

محمودزاده افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و اهمیت پیشگیری در مقابله با این ویروس منحوس به خانواده های نیازمند علاوه بر بسته حمایتی مواد غذایی، یک بسته بهداشتی شامل ماسک، دستکش، مایع ضدعفونی کننده سطوح و مایع ضدعفونی کننده دست به نیازمندان اهدا می گردد.

انتهای پیام/ش

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حوزه/ حجت الاسلام جوانبخت گفت: به دلیل تعطیلی بقاع متبرکه در ایام نوروز، بودجه های فرهنگی این اداره کل که در ایام نوروز به فرهنگ سازی در زمینه وقف هزینه می شد، به تهیه و پخش مواد بهداشتی در میان مردم نیازمند اختصاص یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، حجت الاسلام ناصر جوانبخت امروز در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی به ارائه گزارش فعالیت های اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در راستای مبارزه با ویروس کرونا در بقاع متبرکه، پخش مواد بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده در مناطق محروم و در تمامی نقاط استان پرداخت و گفت: این فعالیت ها با همکاری کمیته امداد و بهزیستی انجام شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی ادامه داد: به دلیل تعطیلی بقاع متبرکه در ایام نوروز، بودجه های فرهنگی این اداره کل که در ایام نوروز به فرهنگ سازی در زمینه وقف هزینه می شد، به تهیه و پخش مواد بهداشتی در میان مردم نیازمند اختصاص یافت.

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی هم در پایان این دیدار ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های صورت گرفته در این زمینه، فعالیت های مذکور در مبارزه با ویروس کرونا توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان را مثبت و مورد توجه ارزیابی کرد و از مسئولان این اداره کل تقدیر کرد.

انتهای خبر./

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبر یزد خبرگزاری شبستان

محمدحسین کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به تصمیم ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا در استان از امروز (سه شنبه) تمامی امامزادگان و بقاع متبرکه این شهرستان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد.

وی، تعداد بقاع متبرکه و امامزادگان شهرستان را بیش از 10 مورد اعلام کرد و افزود: آستان مقدس امامزادگان سیدجعفر محمد ( ع) و جعفر ( ع) نیز تعطیل هستند.

کاظمی ادامه داد: همچنین برای حمایت از خانواده هایی که درگیر بیماری کرونا هستند، بسته های نان خشک تهیه شد و با همکاری نیروهای جهادی مردمی تحویل آنها می شود.

رئیس اوقاف و امور خیریه یزد یادآور شد: روزانه 30 تا 60 هزار عدد ماسک تولید و با اولویت بیمارستان ها در حال توزیع است و این تعداد با راه اندازی کارگاه های تولید ماسک و استفاده از ظرفیت امامزادگان برای ساماندهی خیاطی های خانگی انجام می شود.

کاظمی ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا در شهرستان تاکنون 10 تن مواد ضدعفونی به نسبت یک لیتر در 50 لیتر آب، محلول تهیه شد و در مرحله اول اقدام به ضد عفونی فضای مساجد و امامزادگان شد و در اولویت بعد در معابر عمومی مورد استفاده قرار گرفت و بخشی از آن نیز در مناطق محروم استان توزیع شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
استاندار سیستان و بلوچستان بر افزایش سهمیه حج و زیارت خانه خدا برای مردم سیستان و بلوچستان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، احمدعلی موهبتی عصر امروز در دیدار با معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت کشور گفت: مدیریت حج و زیارت استان از نظر ساختار اداری و نیز نیروی انسانی دچار مشکل است و از مجموعه مدیریت حج و زیارت کشور انتظار داریم با توجه به ظرفیت خوب استان و هماهنگی و همدلی مردم هم نیازهای اداری این مجموعه را برطرف کنند و هم اختیارات مجموعه حج و زیارت را برای اعطای خدمات و واگذاری مجوز فعالیت به شرکت های زیارتی افزایش دهند.

وی بر حفظ تعادل و چارچوب قومی و مذهبی در بحث امور مربوط به حج و زیارت تاکید کرد وافزود: سیستان و بلوچستان یکی از استان های مهم و خاص است به طور که سایر کشورها نیز مسائل مربوط به استان سیستان و بلوچستان را رصد می کنند.

استاندار افزود: حج و زیارت فرصتی بی بدیل و ابزاری مقدس در راستای کرامت بخشیدن و انسان سازی است و ارائه خدمات کلیدی باید در حد و شأن نظام جمهوری اسلامی باشد.

وی با اشاره به اینکه مردم همواره از کمبود سهمیه حج گلایه مند هستند، خواستار افزایش سهمیه حج و زیارت کاروان های استان استان سیستان و بلوچستان شد.

اکبر رضایی معاون امور حج و زیارت کشور نیز در این دیدار برای رفع مشکلات مدیریت حج و زیارت استان قول مساعد داد و اظهار داشت: برای افزایش سهمیه حج و زیارت استان نیز پیگیری خواهد کرد.

گفتنی است؛ در این دیدار از خدمات رضا کیخا مدیر سابق حج و زیارت استان قدردانی و غلامپور به عنوان مدیر جدید حج و زیارت استان معرفی شد.

انتهای پیام/3139

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمد احمدزاده، در جلسه شورای تأمین که با موضوع پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: خود را موظف به اجرای پروتکل های دانشگاه های علوم پزشکی مشهد می دانیم. وی با حمایت از تصمیم شجاعانه تولیت آستان قدس رضوی در خصوص اعمال محدودیت برای پذیرش زائر، گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا ، به تمامی هیأت امنای بقاع متبرکه، امام زادگان و مساجد پروتکل های دانشگاه علوم پزشکی ابلاغ شده و در این راستا تمامی بقاع متبرکه به ویژه بقاع مسقف را به صورت موقت تعطیل کردیم تا از این طریق ویروس کرونا شیوع پیدا نکند. مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی افزود: موضع گیری علما و مراجع در خصوص رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و تعطیلی موقت اماکن مذهبی برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا اقدامی راهگشا محسوب می شود. در ادامه این جلسه سیدمهدی طباطبایی، رئیس شورای هیئات مذهبی خراسان رضوی با اشاره به وجود 6 هزار و 138 هیئت مذهبی در خراسان رضوی، گفت: از بدو شیوع ویروس کرونا تمامی دستورالعمل ها و تذکرات جامعه پزشکی و نماینده عالی دولت در استان را به هیأت ها منتقل کردیم. طباطبایی، افزود: در همین راستا مانع فعال شدن ایستگاه های صلواتی ویژه ایام ولادت یا وفات شده و همچنین هیچ مجوز دسته روی و تشرف حتی برای نیمه شعبان هم صادر نکرده و نمی کنیم. وی ضمن تشکر و حمایت از اقدام انقلابی و تصمیم شجاعانه تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: حرکت های هنجارشکنانه دیشب نباید پای هیأت های مذهبی گذاشته شود. بهرحال لازم است بدانید تمامی محافل و مجالس دینی با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. رئیس شورای هیئات مذهبی خراسان رضوی بر استفاده از ظرفیت هیأت های مذهبی خراسان رضوی برای مبارزه با ویروس کرونا تاکید کرد و افزود: در حال حاضر فعالین حاضر در هیأت های مذهبی در بیمارستان های شریعتی و امام رضا ( ع) حضور دارند و به صورت خودجوش نسبت به گندزدایی معابر و مساجد اقدام می کنند. احمد واعظی، رئیس کانون مداحان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه برای ایام شهادت امام موسی کاظم ( ع) ، برنامه ریزی های لازم صورت گیرد، متذکر شد: باید این را قبول کنیم که در رأس هرم کشور مقام معظم رهبری هستند و افراد هتاک جهت یافته و با نیت خاصی شب گذشته در مقابل حرم مطهر حضرت تجمع کردند. حجت الاسلام سیدابوالفضل کاظمی، مسئول مدیریت و ارتباطات حوزه علمیه خراسان در این جلسه گفت: مقام معظم رهبری فرمودند هرچیزی که به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری کمک کند، یک حسنه و هر آنچه که به شیوع این بیماری کمک کند، یک سیئه است، این کلام یک بار تکلیفی بر دوش همه گذاشته است که برای تحقق آن باید تلاش کنیم. حجت الاسلام کاظمی، افزود: ویروس کرونا علاوه بر مضراتی که در جهان به بار آورده است در ایران اسلامی با حضور جریان های معاند انگلیسی و شیعیان انگلیسی ضرر اعتقادی به بار آورده و باعث مطرح شدن شبهاتی شده است. وی افزود: حوزه علمیه خراسان با بیش از 200 مدرسه در سطح سه استان، از ظرفیت طلاب در قالب قرارگاه مرکزی شهید حاج قاسم سلیمانی با 110 گروه جهادی با اقداماتی از جمله ضدعفونی کردن معابر و مساجد، کمک به کادر پرستاری پس از آموزش های لازم، تولید محتوای فضای مجازی و پاسخگویی به شبهات، عیادت از مریضان، سرکشی به خانواده های آنان، روزانه تولید 3 هزار ماسک توسط طلاب خواهر و راه اندازی پویش های مردمی اقدام به مقابله با ویروس کرونا کرده است. انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد اقدامات اوقاف و امور خیریه این استان را برای مقابله با کرونا تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

منبع ایسنا

'); d.write('

لینک خبر :‌ اتحاد آنلاین
حجت الاسلام بخشی پور با بیان اینکه طرح آرامش بهاری امسال برگزار نمی شود، گفت: با توجه به اینکه برخی مشاغل به دلیل شیوع کرونا ویروس آسیب دیده اند ما نمی توانیم اجاره موقوفات را نادیده بگیریم چون یک بحث شرعی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۸

شبستان- خراسان جنوبی؛ چند روز بیشتر تا آغاز سال نو باقی نمانده و طبیعت از هم اکنون با پوشیدن جامه سبز به استقبال فصل بهار رفته است. اما فضای شهرها در آستانه بهار زیر سایه شیوع کرونا نسبت به سال های گذشته بسیار متفاوت است. کرونا این مهمان ناخوانده در بحبوحه فرا رسیدن عید نوروز کام بسیاری از هموطنانمان را تلخ کرده و مردم را به خانه ماندن واداشته است که از آن به عنوان قرنطینه یاد می کنند.

تنها سوغات این مهمان ناخوانده وحشت انگیز، هوایی است که به شدت مسموم از تنفس های شوم کروناست، با اینکه مردم در روزهای اول، حضور این ویروس را چندان جدی نگرفته و به راحتی در خیابان ها امورات شخصی خود را انجام می دادند اما با بالا رفتن آمار مبتلایان در استان، هرلحظه مردم نگران تر می شوند و توصیه های بهداشتی را به طور جدی تر رعایت می کنند.

و اما هر سال ایام نوروز، فصل نو شدن طبیعت بهانه ای بود که مردم با پناه بردن به آستان آسمانی امامزادگان و بقاع متبرکه روح خود را در آرامش بهاری این اماکن مقدس تسکین می دادند و اندکی از دغدغه های دنیایی فاصله گرفته و در فضای این آرامش و حس ناب معنویت غرق می شدند. امسال هم بیشتر مردم دوست داشتند تا لحظه سال تحویل در بقاع متبرکه باشند و در این لحظات معنوی دل خود را همسفر با بال ملائک این آستان های مقدس به خداوند نزدیک تر می کردند اما کرونا ویروس این آرامش را هم از مردم گرفت!

کرونا ویروس علاوه بر تعطیلی طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه سبب شده است تا دیگر برنامه های اداره کل اوقاف و امور خیریه در بقاع متبرکه نیز به حالت تعلیق در بیاید به همین منظور به سراغ حجت الاسلام پرویز بخشی پور مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی رفتیم تا در این زمینه گفتگویی با ایشان داشته باشیم.

1- اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی برای مقابله با شیوع کرونا ویروس چه اقداماتی انجام داده است؟

با توجه به اینکه بقاع متبرکه خراسان جنوبی تحت نظر اداره اوقاف و امور خیریه است اقداماتی را در این اماکن برای جلوگیری از شیوع کرونا ویروس انجام دادیم.

بحث ضدعفونی کردن بقاع متبرکه استان برای مقابله با کرونا ویروس را اجرا کردیم. اکنون به خاطر شیوع این بیماری و برای حفظ سلامتی مردم تصمیم گرفتیم تا بقاع متبرکه را تعطیل کنیم.

2- با توجه به اینکه کرونا ویروس سبب کساد شدن برخی از مشاغل شده است آیا اداره اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی برنامه ای برای نادیده گرفتن و یا به تاخیر انداختن اجاره های موقوفات دارد؟

با توجه به اینکه ویروس کرونا به برخی از مشاغل آسیب زده است ما نمی توانیم در بحث نادیده گرفتن و یا به تاخیر انداختن اجاره موقوفات کاری انجام دهیم چرا که بحث اجاره موقوفات یک بحث شرعی است.

در این خصوص مکاتبه ای با سازمان اوقاف و امور خیریه کشور داشته ایم اما هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم چرا که یک بحث شرعی است.

3- آیا برنامه سال تحویل 99 و طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه اجرایی می شود؟

با توجه به شیوع ویروس کرونا امسال تصمیم گرفتیم برای سلامتی مردم هیچ برنامه ای در بقاع متبرکه استان هنگام سال تحویل اجرا نکنیم.

4- چه تعداد سقاخانه توسط اداره اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در بیرجند احداث شده است؟

طی سال 98 حدود 9 سقاخانه در بیرجند تاسیس کرده ایم و ما در این زمینه اعتبار مصوبی نداریم و این سقاخانه ها بر اساس میزان درآمد موقوفات تاسیس می شوند.

5- علت تعطیلی سقاخانه ها در بیرجند چیست؟

به خاطر مسائل بهداشتی و برخی حرف و حدیث ها که وجود داشت تصمیم گرفتیم تا سقاخانه ها را تعطیل کنیم و دلیل دیگرش این است که برخی ها گفتند باید دستگاه های کلرزدایی را نصب کنیم.

6- چه تعداد وقفیات در سال 98 در خراسان جنوبی به ثبت رسیده و بیشترین آن مربوط به کدام شهرستان است؟ چه برنامه ای برای در سال آینده دارید؟

تاکنون 60 مورد وقف جدید به ارزش 3میلیارد و 900 میلیون تومان در استان طی سال 98 به ثبت رسیده است و بیشترین وقفیات مربوط به شهرستان سربیشه بوده است و در سال آینده تلاش خواهیم کرد تا بحث وقف مشارکتی را به سامان برسانیم.

7- در خصوص مراکز افق در خراسان جنوبی توضیحاتی بفرمایید؛ چند مرکز در استان داریم و چه اقداماتی انجام داده اند؟

افق به معنای امور اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است که در بقاع متبرکه اجرا می شود و در حال حاضر به خاطر شیوع ویروس کرونا به تعلیق در آمده است و قرار بود در بقاع سطح یک، 2 و سه استان خراسان جنوبی برگزار شود.

8- طرح دست های مهربانی به چه معنا است؟ چه زمانی اجرا می شود؟

در روزهای پایانی سال 98 توسط اداره اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی برای کمک به نیازمندان انجام می شود و در طول سال به نسبت نیات نیز کمک هایی به نیازمندان داشته ایم.

در روزهای پایانی سال احتیاجات مردم ملموس تر است، در این راستا اعلام کرده ایم که شهرستان ها در حد توان کمک های نقدی و غیرنقدی را برای کمک به نیازمندان جمع آوری و سبدهای حمایتی تهیه کنند تا بین آنان توزیع شود.

در راستای اجرای طرح دست های مهربانی 679 سبد حمایتی به ارزش 920 میلیون ریال تاکنون در استان تهیه شده است، این بسته های حمایتی شامل مواد غذایی، پوشاک و لوازم بهداشتی است که بین نیازمندان از ابتدای هفته جاری توزیع می شود.

پایان پیام/ 573

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان