بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی27 اسفند 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی قادر آشنا را به عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکم سید عباس صالحی خطاب به قادر آشنا آمده است:

نظر به تعهد، توان و تجربیات ارزنده جناب عالی در عرصه های فرهنگی و هنری بنا به پیشنهاد معاون امور هنری به موجب این حکم به سمت "مدیر کل هنرهای نمایشی" منصوب می شوید.

هنرهای نمایشی به عنوان "هنر بنیادین" نقش بی بدیلی در بالندگی سایر رشته های هنری دارد و انتظار می رود با برنامه ریزی دقیق و تعامل سازنده با هنرمندان تئاتر نسبت به توسعه کمی و کیفی آن و همچنین کمک به فعال سازی مراکز کشف و پرورش استعدادهای درخشان نمایش کشور گام های موثری بردارید.

یادآور می شود شهرام کرمی مدیرکل پیشین هنرهای نمایشی در روزهای اخیر استعفای خود را از این سمت اعلام کرده بود.

کرمی در استعفای خود برای سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت:

احتراما با توجه به پایان ماموریت اینجانب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نظر به حجم فعالیت های اداره کل هنرهای نمایشی و سختی و دشواری مسوولیت این حوزه با نهایت احترام و سپاس از توجه و حمایت همیشگی شما برادر خوب و مهربان بدین وسیله انصراف خود را از تداوم همکاری در این مجموعه به حضورتان اعلام می کنم.

در این دو سال به پاس احترام به مهر و اعتماد جنابعالی و احساس تکلیف فردی جهت خدمت به جامعه هنرمندان با همه دشواری و سختی این حوزه از هیچ تلاش و کوشش برای موفقیت مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی و معاونت هنری دریغ نداشته ام. اینک برای تداوم این همکاری با انبوه مشکلات این مسوولیت که فارغ از امور اجرایی توام با انتظارات خانواده هنرمندان تئاتر و محدودیت اعتباری و ساختاری همراه است، اینجانب توان ادامه فعالیت نداشته و احساس می کنم تا همین زمان وظیفه خود را در قبال کشور و هنرمندان انجام داده ام. دنیای هنر و قلم خواسته فردی من بوده و اینک ترجیح می دهم در کنار خانواده و فرزندان این تجربه گرانبهای عمرم را برای روزهای روشن آینده در فضای هنر صرف کنم. وظیفه دارم از لطف و مهربانی و عنایت شما برادر بزرگوار تشکر نموده و امید دارم پایان همکاری ما آغازی برای روزگار همیشگی دوستی و مهربانی در حق این حقیر باشد.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در لوح سپاسی از خدمات شهرام کرمی قدردانی کرد.

در متن لوح سپاس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

از تلاش و ممارست جناب عالی در دوره مسوولیت اداره کل هنرهای نمایشی صمیمانه قدردانی می کنم. تعهد، مسوولیت پذیری، تعامل با اصحاب فرهنگ و هنر و همکاری با دستگاههای فرهنگی از نقاط درخشان کارنامه مسوولیت جناب عالی است.

از خداوند متعال تدام توفیقات جناب عالی و سربلندی و عزت ایران اسلامی را خواستارم.

گفتنی است قادر آشنا مدیرکل جدید هنرهای نمایشی پیش از این به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهکیلویه و بویر احمد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز، رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر و مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران فعالیت کرده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

قادر آشنا اعلام کرد که برای حضور مجدد در اداره کل هنرهای نمایشی با وی مذاکراتی انجام شده و تصمیم گیرنده نهایی در این خصوص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گزارش تئاتر آنلاین، اداره کل هنرهای نمایشی در روزهای پایانی سال 98 و با توجه به شرایط و اتفاقاتی که برای تئاتر ایران رخ داده، با استعفای شهرام کرمی در بلاتکلیفی به سر می برد. در این بین صحبت هایی در خصوص انتخاب سرپرست برای این اداره کل و نام چند گزینه نیز مطرح شده است.

یکی از نام هایی که به صورت جدی برای حضور در مدیریت تئاتر ایران به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی مطرح شده، قادر آشنا است؛ مدیری که پیش از این نیز در اداره کل هنرهای نمایشی قرار داشت و در حال حاضر مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.

قادر آشنا مدیرکل اسبق هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره احتمال حضور مجدد خود در اداره کل هنرهای نمایشی به تئاتر آنلاین گفت: دکتر سیدعباس صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی با من صحبت و مذاکراتی درباره حضور مجدد در اداره کل هنرهای نمایشی داشتند که من تصمیم گیری نهایی در این باره را به خود ایشان واگذار کرده ام.

حضور مجدد قادر آشنا به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی طی 24 ساعت گذشته یکی از جدی ترین گزینه هایی است که برای مدیریت تئاتر ایران مطرح شده است و باید دید در روزهای باقیمانده از سال 98 تکلیف مدیریت تئاتر ایران مشخص می شود یا نه.

لینک خبر :‌ تئاتر آنلاین
تهران- ایرنا- زندگی از پس نعره کرونا، آوای شادی و نشاط و دوستی و مهرورزی و کینه سوزی و رفاقت خود را سر می دهد، درست است که کرونا نشانه های مرگ را در هر کوی و برزنی و در اخبار درست و نادرست می پراکند و آوازه اش را به گوش آسمان هم رسانده است، اما از سوی دیگر، خود زندگی و سلامت و بهداشت جسم و بلکه توجه به جسم و تن را به پیش کشیده و مراقبت از جسم همسان مراقبت از روح ارزش و اهمیت یافته است؛ زیرا هر پدیده ای ضد خود را به دست خود می پروراند و هر پوزیسیونی، اپوزیسیون خود را خود سامان می بخشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا

روزنامه ایران در یادداشتی به قلم خسرو طالب زاده مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، نوشته است: فرمالیست ها و طرفداران اهل صورت و فرم در ادبیات در یک چیز حق داشتند و آن اینکه در روند زمان، محتوا بر زبان و فرم ادبی چیره شده و آنها را به حاشیه رانده است و آنچنان به زبان گفتاری و نوشتاری بی اعتنایی شد که گویی ارزش و اهمیتی ندارد؛ مانند خورشیدی که هر روز، جهان ما را روشن می کند و دیدار دیگری و اشیا را ممکن می سازد ولی هیچ وقت توجه و دقت نداریم که منشأ این نور از کجا است و خورشید کجاست و چه می کند زیرا نور حجاب خورشید است. هوا هم مانند زبان و محیطی که در آن زندگی می کنیم تا وقتی همه چیز عادی است اهمیت و ارزش آن به حساب نمی آید و همین که خللی در هوا رخنه می کند و آلوده می شود یا در محیط مان بی نظمی خلاف عادت پیش می آید و رفت و آمدمان مختل می شود یا تغییر می کند یاد اهمیت هوای پاک و محیط سالم بر ذهن خطور می کند و آگاهی ما از هوا و محیط و... افزون می شود و تجربه ای عمیق تر از آنچه هر روزه در دسترس بود و اکنون نایاب یا کمیاب یا تهدید شده به دست می آید. در فقر یا فقد چیزی یا کسی آن شیء یا فرد اهمیت و ارزش خود را باز می نمایاند و به قولی برای درک ضرورت چیزی یا کسی یا حقیقتی باید این گونه پرسش کرد که آن چیست که می توانست نباشد به جای آنکه هست؟ پرسش درست آن است که از عدم چیزی یا کسی پرسش کرد.
روش فرمالیست برای گریز از این وضع عادت شده که حقیقت اشیا و انسان و عالم را پنهان می سازد و گرد محتوای متعارف و غنی را بر فرم می نشاند، آشنایی زدایی و غریب کنندگی از خود امر آشنا و روزمره و عادات متعارف است و به چالش کشیدن هر آنچه که بنا بر عادت آشنا می نماید. از نظر آنها این امر دستور اخلاقی و تجویزی نیست بلکه ضرورت و اقتضای زمانه است. این گونه نیست که قلعه حیوانات جورج اورل از زندگی جوزف استالین الهام گرفته باشد. روند ادبیات داستانی به جایی رسیده بود که صناعت و تمثیل ادبی و نمادگری، طنز، هجو، شخصیت سازی و تئاتر مضحک باید خود را می نمایاند و تجلی می کرد و استالین بهانه بود تا این ضرورت سبک ادبی محقق شود. بنابراین در روند تاریخ ادبیات باید قلعه حیوانات نوشته می شد چه با جورج اورل چه بدون او. بنابراین فرمالیسم ضرورتش را از زمانه می گیرد نه نویسندگان و خالقان و به نوعی این شورشگران ادبی و به همین دلیل خود را به تاریخ و ادبیات و فرهنگ تحمیل می کند.صرف نظر از موافق یا مخالف بودن با این نظریه، دستاوردی که فرمالیست ها به ادبیات ارزانی داشتند، توجه به جزو فراموش شده و امر عادی و بی ارزش و نادیده انگاشته شده صورت زبانی است تا زبان و فرم هم نماینده ای در زمانه غوغای متن های پیچ در پیچ و گرفتار در کلاف های هزارتوی شخصیت و رخدادهای داستان و اغراق و زیاده گویی و درازنویسی در محتوا و معنا جایی برای خود بیابند. فرمالیسم شورش تن ادبی علیه روح ادبی بوده است. هر چند تاریخ ادبیات به هر دو رأی داد هم محتوا و هم فرم اما این تعادل در داوری نتیجه قیام ظاهر برضد باطن و ماده برضد معنا بود.
کرونا برضد زندگی است. مساجد و معابد بنا بر فتواهایی بسته می شوند، مراکز فرهنگی و هنری تعطیل و گردشگری ها و سفر کردن ها ناممکن و سخت می شوند، بازار بورس جهانی و محلی سقوط می کند، دیدارهای متعارف خانوادگی و دوستانه متوقف می شوند، چهره شهر دگرگون می گردد، انسان ها زیر ماسک کرونایی ناآشنا و غریبه می نمایند و تشخیص غریبه از دوست در زیر این ماسک های چهره پوش ناممکن می گردد و...
اما بازتاب طبیعی و طنین آوازه آن در زمینه اینجا و زمانه اکنون، به صدر نشاندن معنا و اهمیت خود زندگی جسمانی است.
گرچه کرونا، در صورت و ظاهر، مرگ آفرین است و مرگ را به میدان شهرها فراخوانده است و نظم جهانی را مختل و چرخه زندگی متعارف را متوقف کرده است اما درنگ و لحظه تجربه عمیقی را هم فراهم آورده است که به یاد آوریم چیزی که در زمانه قیل و قال و هیاهوی تولید و انتشار محتوای گم شده بود، حالا رخ می نماید، آن خود زندگی است...
درست است که غایت زندگی این جهانی و مقصد آن آسایش تن و رفاه جسمانی نیست اما اگر این ظاهر در روند زمانه و هژمونی زمینه به فراموشی سپرده شود و بدان بی اعتنایی شود، خود را به شکلی ضروری و شورشگرانه به میان می کشد و طبیبان جسم را هم چونان طبیبان روح بر صدر می نشاند و شهادت و جانبازی را از میدان سیاست به محیط بیمارستان تغییر می دهد و درس آموز فقه و فرهنگ و شهرنشینی و مدیریت و اقتصاد و... می شود و شعار النظافه من الایمان که از یاد رفته بود و جایی برایش نمانده بود، حالا بی اعتنایی شدگی اش را با مرگ جبران می کند و درس اخلاق و فلسفه زندگی می دهد.
کرونا در اینجا و اکنون، فراخواندن زندگی و بلکه خود زندگی است و شورش ظاهر و فرم علیه متن و محتوا. فرمالیست ها به راه خطایی رفتند که محتوا را فروگذاردند و بدان کم بها دادند اما ادبیات چیزی را به آنها بدهکار است؛ اهمیت و ارزش فرم و صورت و روش های آشنازدایی و غریبه کنندگی. زمانه هم چیزی به کرونا بدهکار است و آن به میان آوردن زندگی و لوازم و الزامات آن است، مانند خانه و شادی و نشاط و سلامتی و دوستی که در غوغای جهان محتواها گم شده بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران-ایرنا-رییس جمهوری آمار و ارقام روند مبارزه با بیماری کرونا را امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: به مردم بسیار عزیز و بزرگوار توصیه می کنم که "در خانه بمانید"، این موضوع شعار امسال ما باشد.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از بخش پزشکی و درمانی کشور که کار بسیار عظیم و بزرگی را انجام دادند، تشکر کرد و گفت: گزارش اول جلسه، امیدوارکننده بود. یک بسیج عمومی انجام گرفته، کار و بررسی های خوبی در کشور انجام می گیرد، کنترل و چک خانواده ها که از طریق تلفن و یا فضای مجازی انجام می گیرد، بسیار ارزشمند است و ان شاءالله امیدواریم نتایج بسیار خوبی داشته باشد.

وی اضافه کرد: در مجموع آمار و ارقامی که در جلسه گفته شد، امیدوارکننده است ولی باز هم به تبع از توصیه خودِ وزارت بهداشت و درمان، مجددا خدمت مردم بسیار عزیز و بزرگوار توصیه می کنم، همان توصیه ای که آنها می کنند "در خانه بمانید"، این به عنوان یک شعار امسال ما باشد و خداوند در اجرای این دستور بهداشتی برای زندگی ما در آغاز سال ان شاءالله خیر و برکت و رحمت قرار بدهد.

رییس جمهوری گفت: امیدواریم آنچه در این جلسه گفته شد از پیک این بیماری و عبور از این پیک که خودِ آقای دکتر نمکی هر زمان لازم دیدند این را برای مردم توضیح بدهند این هم برای ما بسیار امیدوارکننده بود که می توانیم با اهتمام و تلاش همگانی از این مساله عبور کنیم.

وی ضمن قدردانی از رهبر انقلاب اسلامی برای تشکیل قرارگاه نیروهای مسلح برای مقابله با کرونا، گفت: رهبر معظم انقلاب که لطف کردند و قرارگاهی را مقرر کردند که ستاد کل نیروهای مسلح فرماندهی آن را بر عهده دارد.

روحانی افزود: از رهبر معظم انقلاب و هم از همه نیروهای مسلح سپاسگزاری می کنیم که همیشه در همه ابتلا و سختی ها در خط مقدم بودند و تلاش کردند و در این حادثه هم وارد صحنه شدند و گزارشی هم که در این جلسه داده شد بخشی از تخت های آنها آماده شده، نقاهتگاه های آنها هم فعال شده، این کمک بزرگی به کشور و مردم است.

وی بار دیگر از همه کادر درمانی و پزشکی در کشور قدردانی کرد و افزود: از بخش درمانی و پزشکی نیروهای مسلح و همچنین از فرماندهان نیروهای مسلح که این را ساماندهی و اجرا می کنند سپاسگزاری و تشکر می کنم. از نیروی انتظامی که در این روزها بسیار فعال بوده است. می بینید پلیس در همه خیابان ها و در همه مقاطع با همه تخصص ها حضور دارد گاهی هم ممکن است لوازمی که باید همراه داشته باشد که از خودش مراقبت کند را ندارد. اما حضور فعال دارند که از همه پلیس ها و پرسنل ناجا تشکر و سپاسگزاری می کنم.

رییس جمهور با اشاره به حضور استانداران در این جلسه از طریق ویدئو کنفرانس گفت: استانداران با روسای دانشگاه های پزشکی بار سنگینی بر دوش دارند و در همه استان ها تلاش جمعی و همگانی برای پیروزی بر این ویروس خطرناک صورت گرفته و ادامه خواهد داشت.

روحانی گفت: به همه مردم توصیه می کنیم حتی الامکان از خانه خارج نشوند یا به سفر نروند و اگر هم ضرورتی هست همه دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند. از کسبه و شاغلین چه در دولت و چه در بخش خصوصی که در این روزها شبانه روز فعال هستند آنها هم دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی را مراعات کنند.

وزارتخانه های بهداشت و کشور از فردا مسیرهای غربالگری را اعلام می کنند

وی افزود: وزارتخانه های بهداشت و کشور از فردا خروجی ها و جاده ها را در استان های مختلف اعلام می کنند و مردم با وسایل تب سنج کنترل می شوند. اگر موردی را تشخیص دادند که فردی باید از جامعه جدا و قرنطینه شود و به خانه برگردد و حتی بعضی موارد باید به مراکز درمانی مراجعه کند، دیگر نمی گذارند ادامه مسیر دهد و این ماشین را بر می گردانند.

رییس جمهوری تاکید کرد: از مردم خواهش می کنیم که با عوامل اجرایی همکاری کنند و اگر گفته می شود که ادامه سفر هم به ضرر خودشان و هم مردمی است که در مسیر و مقصد هستند، همکاری کنند چرا که همه این کارها برای این است که سریعتر بتوانیم از شرایطی که این ویروس برای ما ایجاد کرده عبور کنیم و به یک جامعه کاملا سلامت برگردیم.

مرکز ملی فضای مجازی با کسانی که لازم است، برخورد می کند

روحانی گفت: تصمیمات خیلی خوبی در خصوص تبلیغات در فضای مجازی و هماهنگی بین رسانه ها و دستگاه ها و بخش های تبلیغاتی و رسانه های گروهی و مسوولیت هایی که باید داشته باشند، گرفتیم. مسوولیت فضای مجازی به عهده مرکز ملی فضای مجازی قرار گرفت که با حضور ارگان های مختلفی که در مصوبه امروز مشخص شده، به طور منظم جلسات را تشکیل می دهند.

وی با تاکید بر ضرورت همکاری و همراهی، رسانه ها، صداوسیما، فضای مجازی و بخش های مختلف تبلیغاتی گفت: مسئولیت فضای مجازی برعهده مرکز ملی فضای مجازی است که به طور منظم جلسات آن را تشکیل می دهند و تذاکرت لازم به کسانی که فعال هستند، داده می شود و با کسانی که لازم است برخورد شود، برخورد می شود.

روزنامه ها و فعالان فضای مجازی کمک کنند

رییس دولت دوازدهم با بیان این که پلیس فتا هم در این رابطه فعال است، گفت: از روزنامه ها و کسانی که در فضای مجازی فعالند، می خواهم کمک کنند. با کمک همگانی می شود از این شرایط عبور کرد و آموزش و نصحیت مردم را در شرایطی که باید آگاهی و همکاری شان با بخش درمان بیشتر شود، در دستور کار قرار دهند.

رییس جمهوری با تاکید بر لزوم هماهنگی در فضای تبلیغات اظهار داشت: کمیته تبلیغات که وزیر ارشاد مسئولیت آن را برعهده دارد، با اعضا و به ویژه صداوسیما باید هماهنگی داشته باشند تا با هدایت بهتری این روزها را سپری کنیم.

روحانی در ادامه از معلمان، دانشگاهیان و وزارت آموزش و پرورش که اجازه ندادند فرزندان از آموزش جدا شوند و از امکانات موجود استفاده شد، تشکر کرد و افزود: البته دانش آموزان و دانشجویان از موعد مقرر عقب افتادند که باید زمانی را برای جبران گذاشت. وزارت آموزش و پرورش پیشنهاداتی آورد که تصویب شد و آنها بعدا این مسائل را ابلاغ می کنند که چگونه بخشی که در یک ماه اسفند از بین رفت، جبران شود.

وی افزود: چه 16 فروردین کلاس ها شروع شود و چه در زمان بعدی تشکیل شود، به همان نسبت کلاس جبرانی مشخص می شود، پایان تحصیلات و تاریخ امتحانات اعلام می شود و متعاقبا نیز زمان کنکور اعلام خواهد شد. همچنین قرار شد آغاز سال تحصیلی آینده همان اول مهر باشد و برنامه ریزی ها در این رابطه انجام شود.

جلسه بعدی ستاد کرونا دوم فروردین برگزار می شود

رییس جمهوری با بیان اینکه بحث درباره دانشگاه ها طولانی شد و قرار شد در جلسه بعدی که شنبه، دوم فروردین تشکیل می شود، دوستان پیشنهادات خود را بیاورند، خاطرنشان کرد: دانشجویان مانند همه ساله تعطیلات دارند ولی مقامات دولتی مسئول، وزرا، هیات وزیران و اعضای این جلسه تعطیلاتی در ایام عید نخواهیم داشت. همه سرکار خود هستیم. البته نیروهای مسلح همیشه پای کار هستند.

وی افزود: ما در دفترمان و مردم در خانه هایشان و با همدیگر کار را پیش می بریم. در ایام تعطیلات نوروز هم جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا را خواهیم داشت و هر گاه لازم باشد، حضور خواهیم داشت.

روحانی با اشاره به جلسه دیروز خود با فعالان حوزه اقتصادی گفت: مواردی را تصویب برای اصنافی که کسب و کارشان از نظر چک و مالیات و... دچار مشکل شده بودند، تصویب کردیم که مسئولان اقتصادی به صورت ریز برای مردم این مصوبات را توضیح می دهند. آنهایی که برای بهداشت و درمان هر گونه کمکی می کنند، چه در بخش دولتی و چه در بخش نیروهای مسلح هزینه های آنها در بخش مالیات مورد قبول قرار می گیرد.

رییس جمهوری با بیان اینکه موارد دیگر هم که مربوط به اقشار محروم است، قبلا اعلام شده است، عنوان کرد: من پیشاپیش ایام تحویل سال را به همگان تبریک و برای کسانی که در بیمارستان هستند، شفای عاجل را آرزو و برای مردم بردباری را توصیه می کنم چراکه ما ملتی صبور هستیم.

رییس جمهور اضافه کرد: هماهنگی ما موجب می شود کارمان را به زودتر به پایان برسد. امیدوارم پایان سال با همکاری بزرگ و ملی ملت و همه فعالان بخش درمان در تاریخ ثبت شود و آغاز سال با پیروزی بر این ویروس ثبت شود و سال شادمانی و تلاش برای ملت باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حرم های حضرت زینب و رقیه -سلام الله علیهما- در سوریه به صورت موقت تعطیل شد تا اقدامات لازم در پی شیوع کرونا در این خصوص انجام شود.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کمیته نظارت بر حرم حضرت زینب سلام الله علیها دیروز (دوشنبه) دستوری مبنی بر بستن این حرم در دمشق از دوشنبه شانزدهم مارس تا دوم آوریل (26 اسفند - 14 فروردین) صادر کرد تا اقدامات محافظتی لازم و ضدعفونی کردن این حرم انجام شود.

بر اساس گزارش روزنامه الوطن سوریه، بنا به بیانیه این کمیته اقدام مذکور نظر به شرایط بهداشتی در کشورهای همسایه و بسیاری از کشورهای جهان و همراه با دستورات وزارت اوقاف و بهداشت و طرف های مربوطه برای حفظ سلامت زوار و کارکنان حرم در این شرایط صورت می گیرد.

در همین زمینه یک منبع رسمی در وزارت اوقاف به الوطن گفت، تصمیم به بسته شدن حرم شریف حضرت رقیه (سلام الله علیها) نیز از دیروز تا دوم آوریل به خاطر دلایل ذکر شده گرفته شده است و مصلاهای این دو حرم تعطیل شده اند.

در همین زمینه یک منبع وابسته به تولیت حرم حضرت زینب سلام الله علیها به شبکه روسیا الیوم گفت،اقدامات لازم شامل تمام زوار سوری و غیرسوری خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده، بنا به دستور وزارت اوقاف اقامه نماز جماعت در مساجد نبل و الزهرا ممنوع خواهد بود.

وزارت اوقاف سوریه پیش تر از تعلیق نماز جمعه و خطبه آن و نماز جماعت در مساجد از روز یکشنبه هفته جاری تا شنبه (چهارم آوریل) خبر داده بود.

حرم های امام رضا علیه السلام و حضرت معصومه سلام الله علیها در ایران نیز به خاطر اقدامات پیشگیرانه علیه کرونا به صورت موقت تعطیل شده اند.

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
تهران - ایرنا - معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت از ثبت نام بیش از 49 هزار زائر ایرانی دارای اولویت های ذخیره، دارندگان قبوض ودیعه گذاری تا 15 اردیبهشت سال 1386 در قالب کاروان های اعزامی به عربستان خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت، اکبر رضایی روز سه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت افزود: اکنون 63 درصد از ظرفیت تخصیص یافته به کاروان های حج تمتع 99 پرشده است.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اقدامات پیشگیرانه در سازمان حج و زیارت، اظهار داشت: سازمان حج و زیارت تسهیلات مناسبی را برای عدم مراجعه حضوری زائران به بانک ها جهت واریز قسط اول ثبت نام حج و ارائه مدارک به مدیران کاروان ها درکارگزاری ها فراهم کرده است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در این نشست با قدردانی از اقدامات صورت گرفته برای تسهیل درثبت نام زائران تاکید کرد: به نحوی برنامه ریزی شود که شیوع کرونا درفراهم کردن مقدمات اجرایی سفر حجاج ایرانی خللی ایجاد نکند.

حجت الاسلام والسلمین سید عبدالفتاح نواب با اشاره به برخی برنامه ریزی های در دست اقدام، اظهار داشت: برگزاری دعای کمیل دربین الحرمین مدینه ازمطالبات اصلی زائران ایرانی است و مسئولان حج و زیارت همواره در مذاکرات حج از کشور میزبان خواسته اند به وعده خود در خصوص برگزاری دعای روح بخش کمیل در جوار حرم نبوی و جنت البقیع با بهبود یافتن اوضاع امنیتی عمل کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

خانه فرهنگ کشورمان دربمبئی، نخستین جشنواره بین المللی فیلم دو روزه ایرانی چای را با همکاری شوقی کارگردان فیلم مستند"کافه ایرانی چای" با اکران 48 فیلم کوتاه، بلند، مستند، انیمیشن از کشورهای هند، ایران، آمریکا، انگلستان برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور ابوالفضل محمد علیخانی سرکنسول ج.ا.ایران، آشوری مسئول خانه فرهنگ ج.ا. ایران در مومبای، منصورشوقی دبیر جشنواره، کارگردانان ، هنر پیشه های هندی و علاقمندان به هنر هفتم در فضای صمیمی برگزار شد.

در ابتدای مراسم اختتامیه منصورشوقی ضمن عرض خرسندی و تشکر از خانه فرهنگ ج.ا. ایران در مومبای گفت: کافه ایرانی چای با هدف ترویج فرهنگ والای ایران زمین و همچنین شکوفا کردن استعداد های جوانان و کارگردانان خوش فکر این جشنواره را با حمایت ها و پشتیبانی های گسترده خانه فرهنگ ج.ا. ایران در مومبای برگزار کرده است و از زمان فراخوان جشنواره بین المللی کافه ایرانی چای تا زمان برگزاری آن بیش از 135 اثر از کشورهای مختلف جهان همچون هند، ایران، انگلستان، آمریکا، آلمان ، ترکیه و غیره در قالب های فیلم های بلند، کوتاه، انیمیشن و مستند به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید که پس از بررسی ها توسط هیئت داوران به 48 فیلم برتر لوح تقدیر و تندیس جشنواره اهدا خواهد شد.

وی در ادامه سخنان خود افزود: در مدت برگزاری این دو روز جشنواره 48 فیلم که از کشورهای مختلف بود اکران شدو با استقبال گرم علاقمندان به هنر هفتم رو به رو شد.

در ادامه آشوری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.ا. ایران در مومبای ضمن عرض خرسندی از حضور در این جشنواره از منصور شوقی کارگردان و فیلم مستند "کافه ایرانی چای" به دلیل برگزاری این جشنواره تشکر کرد و گفت: ایران و هند در کنار کشورهای دیگر مهد تمدن در جهان بوده اند و از دیر باز با هم روابط گرم فرهنگی داشته اند. امروزه فرهنگ مرزی برای خود نمی شناسد و با تماشای آثار سینمایی از کشورهای مختلف دنیا می توان با فرهنگ و نگرش ملل دنیا آشنا گردید.

آشوری در ادامه با اشاره به جشنواره بین المللی فیلم "ایرانی چای" افزود: این جشنواره بین المللی با تلاش و همکاری منصور شوقی با حضور اقشارمختلف سینمای هند و علاقمندان به هنر هفتم برگزار گردید. این چنین جشنواره ها می تواند فعالیتی مثبت و مناسب برای گسترش و بسط فرهنگ دو کشور محسوب گردد و امید است در آینده نیز بتوانیم چنین جشنواره هایی را برگزار نماییم.

در ادامه کارگردان و هنرپیشه سینمای بالیود هند یشپال شرما ضمن عرض خرسندی از حضور در این جشنواره بیان داشت: با توجه به این رویکرد این جشنواره به خوبی در می یابیم که در سینمای مشرق زمین اهتمام به مسائل اخلاقی و فرهنگی به خوبی هویدا است و همین امر می تواند جامعه را از فرهنگ های ناسازگاراجتماعی غربی به دور دارد.

درادامه سرکنسول ج.ا. ایران نیز ضمن عرض خرسندی از حضور در این جشنواره گفت: جشنواره های فیلم نمود عینی از فعالیت مناسب فرهنگی برای گسترش فرهنگ فی مابین می باشد.

فیلم و سینما به عنوان ابزاری مناسب می تواند فرهنگ ها و پیام های ملت ها را به هم انتقال دهد و ملت ها را به یکدیگر نزدیک نماید. این بزرگترین موفقیت برای این جشنواره می باشد و امید است در آینده شاهد برگزاری جشنواره های دیگر "ایرانی چای" نیز باشیم.

در پایان به آثار برتر لوح تقدیر و تندیس جشنواره اهدا گردید. تمامی آثار ایرانی که شامل ده فیلم از کارگردانان ارزنده ایران زمین بود توانستند در لیست 48 فیلم برتر قرار گیرند و به آن ها لوح تقدیر و تندیس جشنواره اهدا گردید. در مدت دو روز این جشنواره از حاضرین پذیرایی بعمل آمد.

گفتنی است در برگزاری این جشنواره انجمن زرتشتیان هند، مرکز علمی فرهنگی روسیه، مدرسه فیلم مومبای، شرکت های انبوه ساز ساختمان و بیش از بیست و هشت نهاد دیگر از این جشنواره حمایت و پشتیبانی کرده اند.

در این دوره به خاطر ویروس کرونا و نگرانی های موجود از تعداد محدودی از هنرمندان و دست اندر کاران صنعت سینما دعوت بعمل آمد و موارد بهداشتی با دقت زیاد برای برگزاری این جشنواره اعمال شد و امید است که در سال های آینده نیز این جشنواره بین المللی " ایرانی چای" بدون هیچگونه دغدغه ای و با حضور تعداد کثیری از علاقمندان به هنرهفتم برگزار گردد.

انتهای پیام/م

15:25 - 1398/12/26 / شماره : 746742 / تعداد نمایش : 92

air.ir/ZrqJ87r

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
عمره، حدود دو هفته پیش تعلیق شد. کمتر از 4 ماه دیگر تا آغاز حج تمتع باقی مانده، درحالی که موج ویروس کرونا تازه به عربستان رسیده است. حالا کشورهای اسلامی و حتی مقامات ریاض نسبت به برگزاری بزرگترین گردهمایی مسلمانان ابراز نگرانی کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : آمد خبر خبر خودرو تیتر شهر همگردی

به گزارش ایسنا، حج در اسلام واجب شرعی است و هر سال نزدیک به سه میلیون زائر مسلمان همزمان در دو شهر مکه و مدینه گردهم می آیند تا این عمل دینی را انجام دهند، اما حالا که عربستان درگیر ویروس کرونا شده و در اقدامی فوری، زیارت در مسجد پیامبر اسلام (ص) در شهر مدینه و کعبه در شهر مکه را محدود و عمره را تعلیق کرده است، نگرانی هایی از سوی برخی کشورهای مسلمان درباره سرنوشت حج تمتع مطرح شده است.

برخی کشورها همچون اندونزی بعد از تعلیق عمره، از مقامات سعودی خواستند استثناهایی را برای حضور زائران این کشور در عمره قائل شوند. اندونزی از جمله کشورهایی است که بیشترین جمعیت زائر را در مراسم عمره و حج تمتع دارد.

برخی کشورها هم با توجه به همه گیری ویروس کرونا، نسبت به اجتماع میلیونی زائرانی از سراسر جهان در یک مکان و ناتوانی عربستان در تامین امنیت بهداشتی آن ها، نگرانی هایی را درباره برگزاری مناسک حج مطرح کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد مظلومی معاون اموربین الملل بعثه ایران نیز در شورای مدیران بعثه که دوشنبه (26 اسفندماه) در تهران برگزار شد، سربسته به نگرانی ها در کشورهای اسلامی و حتی عربستان درباره احتمالات پیش روی برگزاری حج، اشاره کرد.

دولت سعودی، به عنوان کشور میزبان هنوز پاسخی به این نگرانی ها نداده است، اما حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تعلیق حج تمتع را بعید دانسته است. او چندی پیش گفته بود : این ویروس در هوای خنک شیوع دارد، حج تمتع سال 99 در داغ ترین زمان مدینه و مکه خواهد بود و ویروس کرونا در آن برهه، از نیمکره شمالی به نیمکره جنوبی کوچ می کند. ان شاءالله که حج تعطیل نمی شود، دولت عربستان هم چنین قصدی ندارد.

سازمان حج و زیارت و بعثه که از حدود دو هفته پیش ثبت نام در کاروان های حج 99 را آغاز کرده اند، با ادامه این روند، اعلام کردند: برنامه آموزشی زائران ایرانی از 15 فرودین ماه آغاز خواهد شد. معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری گفته: برای برگزاری جلسات آموزشی به صورت حضوری و مجازی برنامه ریزی کرده و آمادگی داریم.

حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین رکن الدینی حتی از تعیین روحانیان کاروان های حج تمتع 99 هم خبر داده است.

در حج 99 قرار است حدود 90 هزار ایرانی حضور داشته باشند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین گفت: در شرایط کنونی که جامعه نیازمند همدلی و مشارکت مردم و تمام دستگاه ها برای مقابله با کروناست، مواکب اربعین حسینی به عنوان یک مجموعه مردم نهاد وارد میدان شده اند.

حسن پلارک، رئیس کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با بیان اینکه موکب های اربعینی این بار هم برای مبارزه با کرونا وارد میدان شده اند، گفت: جهاد خدمت رسانی به مردم در حوادث غیر مترقبه و بحران های پیش آمده از اصلی ترین دستورات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و زیباترین خاطرات به یاد مانده از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است.

وی افزود: در شرایط کنونی که جامعه نیازمند همدلی و مشارکت مردم و تمام دستگاه ها و نهادها برای مقابله با بحران کرونا است، مواکب اربعین حسینی به عنوان یک مجموعه مردم نهاد وارد میدان شده اند.

پلارک با اشاره به اینکه موکب های اربعین پس از مشارکت در سیل سیستان و بلوچستان، تمام توان و ظرفیت خود را برای رفاه حال عموم مردم و عبور از شرایط فعلی یعنی بحران کرونا به کار بسته است، خاطرنشان کرد: مواکب اربعین حسینی از آغاز بحران کرونا در کشور در کنار سایر جهادگران عرصه سلامت، ضمن بسیج تمام منابع و امکانات خود در سراسر کشور، با راه اندازی پویش های مردمی و ارائه خدمات امدادی مانند ضدعفونی و گندزدایی معابر و اماکن عمومی و تهیه و توزیع مواد ضدعفونی کننده، دستکش و در صورت امکان ماسک در بین آحاد مختلف مردم در محدوده جغرافیای خود به مسؤولیت شرعی و اجتماعی عمل کرده اند.

رئیس کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین از آمادگی انجام خدمات فراگیر برای مهار ویروس کرونا خبر داد و گفت: با هماهنگی مراجع ذیصلاح در ستادهای استانی و شهرستانی مقابله با ویروس کرونا، به صورت داوطلبانه برای انجام خدمات فراگیر در سطح کشور آمادگی فعالیت داریم.

پلارک با بیان اینکه بسیاری از جوانان موکب های اربعینی به ضدعفونی معابر می پردازند، تصریح کرد: امیدواریم مردم با همکاری لازم با ستاد مبارزه با کرونا و توجه به شعار در خانه بمانیم ، این ویروس را ریشه کن کنند.

به گزارش فارس، علاقه مندان برای مشارکت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا می توانند کمک های نقدی خود را از طریق سامانه # 1040*780* واریز کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سال 1398 برای موسیقی پر از سایه روشن ها و فراز و فرودها بود؛ از افتخار آفرینی بین المللی کیهان کلهر تا دست گذاشتن خزانه بر درآمد کنسرت ها و آلبوم مشترک علیرضا قربانی و همایون شجریان در سال 1398 اتفاق افتاد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : هنر آنلاین تیتر ۱

به گزارش خبرنگار ایمنا ، از ابتدای سال 1398 حوزه موسیقی در کشور اتفاقات بسیاری را پشت سر گذاشت. در این سال موفقیت های بین المللی، آلبوم های جنجالی، درگذشت هنرمندان و لغو کنسرت ها مهم ترین اتفاقات بود که در ادامه آن ها را مرور خواهیم کرد.

قانون جنجالی و افزایش قیمت بلیط کنسرت ها

اوایل اردیبهشت امسال خبری عجیب درباره موسیقی واکنش هایی بسیار برانگیخت: "بر اساس قانون بودجه سال جاری اهالی موسیقی مکلف اند 10 درصد بهای بلیت اجراهای صحنه ای در تهران و کلان شهرها را به حساب درآمدهای عمومی، نزد خزانه داری کل کشور واریز کنند تا برای ساماندهی اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان های غیر مراکز استان هزینه شود. "

تصویب این قانون که بعدتر اعلام شد بدون اخذ مشورت با معاونت هنری ارشاد و دفتر موسیقی بوده، با اعتراض شرکت های کنسرت گذار و تعداد زیادی از اهالی موسیقی روبرو شد، به طوری که در نامه ای که حدود دو هزار نفر آن را امضا کردند به تصویب این قانون معترض و خواستار لغو آن شدند. خانه موسیقی نیز در اطلاعیه ای از معترضان به این قانون حمایت و این مصوبه را "مضر و غیرفرهنگی" اعلام کرد. خانه موسیقی با تأکید بر اینکه قانون واریز 10 درصد درآمد بلیت فروشی کنسرت ها به حساب خزانه، خسارت های جبران ناپذیری به فرهنگ و هنر مملکت وارد می کند از وزارت ارشاد خواست نسبت به اجرایی نشدن آن تا لغو در مجلس اقدام کند.

اولین تأثیر این قانون روی قیمت بلیت کنسرت ها خود را نشان داد و در حالی که تا اوایل سال کمترین قیمت بلیت به طور میانگین 45 هزار تومان و بالاترین قیمت بلیت ها بر اساس جایگاه صندلی سالن ها 150 هزار تومان بود، با تصویب این قانون ناگهان رشد معناداری یافت.

ایرانِ من در آمریکا

با آغاز سال جدید شمسی همایون شجریان و سهراب پورناظری تور آلبوم "ایران من" را در آمریکا و کشورهای اروپایی آغاز کردند. این تور با نظرات مختلفی از سوی اهالی موسیقی مواجه شد و کم حاشیه نبود. اما استقبال بسیار خوبی از کنسرت های این آلبوم در سرتاسر دنیا شد تا یکی از موفق ترین تورهای کنسرت هنرمندان موسیقی سنتی ایران لقب گیرد.

موفقیت بین المللی کیهان کلهر

بزرگترین موفقیت بین المللی موسیقی ایران را کیهان کلهر به ارمغان آورد. این موسیقیدان بزرگ و نوازنده کمانچه موفق شد جایزه وومکس را از آن خود کند. وومکس هر سال به منظور ارج نهادن به موارد برجسته موسیقی جهان، تأثیر سیاسی و قدردانی از یک عمر دستاورد هنری، هنرمندانی را برای دریافت این جایزه کاندید می کند. همچنین همه آلبوم "هنوز پاییز است" او به انتخاب مجله سانگ لاینز به عنوان یکی از 10 آلبوم برتر سال 2019 میلادی شناخته شد.

حواشی حمید هیراد

پخش تصاویری از کنسرت حمید هیراد در فضای مجازی، نشان می دهد، این خواننده در یکی از کنسرت هایش به جای اجرای زنده، صرفاً لب می زند و در بخشی از کنسرت، عدم همزمانی لب زدنِ هیراد با صدای ضبط شده، رسوایی به بار می آورد. اتفاقی که این خواننده با انتشار یک ویدئو رد می کند و می گوید، ویدئوی پخش در فضای مجازی برای خراب کردنِ اوست و ویدئوی او دقیق است و نشان می دهد او لب نمی زند؛ ویدئویی که به نظر می رسد صداگذاری شده است. پس از ماه ها از جنجال "پلی بک"، خبر ابتلای این خواننده به سرطان خون بار دیگر جنجال زیادی به پا کرد.

جهانی شدن رؤیای قربانی

علیرضا قربانی خواننده سرشناس در سال جاری پروژه "صداها و پل ها" را منتشر کرد که در این بین قطعه "رؤیا" مورد توجه مخاطبان موسیقی در کشورهای مختلف قرار گرفت. این قطعه با صدای قربانی و آهنگسازی احسان مطوری ابتدا برنده مدال برنز "گلوبال میوزیک اواردز" شد، جایزه ای که به صورت فصلی برگزار می شود و فقط موزیسین هایی در آن می توانند شرکت داشته باشند که مستقل باشند و آثارشان با لیبل کمپانی خاصی به انتشار نرسیده باشد.

آبان پر حادثه

با شکل گرفتن اعتراضات بنزینی در آبان ماه و قطعی اینترنت موسیقی هم مانند بسیاری دیگر از بخش ها تحت تأثیر قرار گرفت. در دسترس نبودن سایت بلیت فروشی و نبود امکان تبلیغ خوانندگان برای کنسرت ها یکی از دلایلی بود که باعث شد در آن شرایط برخی دست به لغو کنسرت ها بزنند. در این بین برخی دیگر به دلیل نبود امکان جابجایی تاریخ کنسرت به زمان دیگر مجبور شدند کنسرت خود را با صندلی های نسبتاً خالی برگزار کنند.

جشنواره موسیقی فجر

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با لبخندهای زوج نوازنده اتریشی در بخش بین الملل جشنواره فجر شروع شد و شبی متفاوت را برای تماشاگرانشان رقم زدند و جدال انگشتان هنرمند بلژیکی با پیانو در جشنواره موسیقی فجر ثبت شد و به 4 هنرمند موسیقی در شب سیستان و بلوچستان گواهی درجه یک هنری اعطا شد.

شایعه تلخ

در یکی از شب های ماه پایان سال خبری بسیار شوکه کننده در خروجی یکی از سایت های خبری قرار گرفت. شایعه درگذشت محمدرضا شجریان بار دیگر دوستداران موسیقی را در شوک فرو برد. این وضع برای چند دقیقه ای ادامه داشت تا اینکه همایون شجریان اعلام کرد که خسرو آواز ایران در بیمارستان جم بستری و درگذشت ایشان تنها یک شایعه است. این اتفاقات هواداران شجریان را بسیار نگران کرد و حتی عده ای از آن ها مقابل بیمارستان جم تهران جمع شدند و برای او مرغ سحر خواندند.

آلبوم های سال

آلبوم "خراسانیات" شاید مهم ترین آلبومی بود که در روزها پایانی سال منتشر شد. اکنون که چهار سال است از شنیدن نوای تازه ای از حنجره استاد موسیقی سنتی ایران محرومیم، به ناچار دل خوشیم که اثری شنیده نشده از او و دیگر استاد خراسانی موسیقی. آلبوم خراسانیات کار مشترک و شنیده نشده از محمدرضا شجریان و زنده یاد پرویز مشکاتیان است. این کار در سال 1365 ضبط شده و در آن بزرگان زیادی از جمله برادران کامکار می نوازند.

"افسانه چشمهایت" افسانه ای که پس از پنج سال محقق شد. در سال 1393 زمانی که دوست داران موسیقی سنتی خبر همکاری علیرضا قربانی و همایون شجریان در آلبومی با آهنگ سازی مهیار علیزاده را شنیدند، برای تحقق این رؤیا روزشماری می کردند. در نهایت و پس از حواشی مختلفی این آلبوم در آبان ماه 1398 منتشر شد، اما این پایان حواشی این همکاری جنجالی نبود. در زمان انتشار برخی افراد ادعا کردند جریانی که به "پول های کثیف" شهرت دارد به موسیقی هم رسیده. "افسانه چشمهایت" در بین اهل فن موسیقی هم استقبال نشد تا این اثر همچنان یکی از پر حاشیه ترین پروژه های موسیقی سنتی ایران باشد.

آلبوم هم دیگر سال جاری "بی نام" محسن چاووشی بود. آلبومی که ابتدا با نام "قمارباز" به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفت، اما با عنوان "بی نام" منتشر شد. این آلبوم با آهنگسازی، تنظیم و خوانندگی چاوشی و اشعاری برگرفته از مولانا، سعدی، وحشی بافقی و فصیح الزمان شیرازی، سوم دی منتشر شد.

درگذشتگان

بهنام صفوی خواننده موسیقی پاپ ایرانی در اردیبهشت ماه به علت عارضه تومور مغزی درگذشت تا اولین شوک به موسیقی ایران در سال جاری وارد شود. صفوی یک دوره بیماری را در بین سال های 1392 تا 1394 پشت سر گذاشته بود و پس از آن حتی آلبوم جدید را منتشر و کنسرت های مختلفی اجرا کرد. با این حال صفوی در 23 اردیبهشت سال 1398 پس از تحمل یک بیماری سخت در بیمارستان میلاد اصفهان فوت شد و در قطعه هنرمندان بهشت معصومه شاهین شهر به خاک سپرده شد.

هوشنگ ظریف نوازنده تار و مدرس موسیقی که از هنرمندان شناخته شده و تأثیرگذار موسیقی ایرانی به شمار می رفت روز 17 اسفند بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. از فعالیت های این هنرمند می توان به نوازندگی تار در برنامه های موسیقی ملی ایران در رادیو و تلویزیون ایران، اجرای برنامه های موسیقی اصیل و سنتی ایران در شهرهای مختلف ایران و کشورهای دنیا اشاره کرد.

کد خبر 414585

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران آمد خبر شاینا نیوز

یک هنرمند موسیقی درباره برگزاری کنسرت های آنلاین چنین نظر می دهد: این امر نباید تنها مختص به هنرمندان پاپ باشد و باید شرایطی فراهم شود تا از هنرمندان دیگر حوزه های موسیقی نیز به جهت ارائه ی موسیقی خوب استقبال شود.

برگزاری کنسرت های آنلاین که بخشی از آن خودجوش و بدون دریافت مبلغی توسط هنرمندان در صفحه های شخصی شان انجام می شود و متولی بخشی دیگر هم نهادهای دولتی، شهرداری و ... است، این روزها به دلیل شرایط خاص کشور، باب شده و به انجام آن هم تاکید می شود.

ایسنا پس از گفت وگو با شهرام صارمی آهنگساز و نوازنده در مصاحبه ای با محمد امین اکبرپور آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی نظر او را هم در این زمینه جویا شده است.

اکبرپور در ابتدا درباره برگزاری کنسرت آنلاین گفت که این اتفاق چیز جدیدی نیست و ادامه داد: اکنون حدود پنج سال است که برخی از هنرمندان در شبکه های مجازی مانند اینستاگرام حضور دارند و پیش از این هم برای عده ای به صورت آنلاین اجرا کرده اند. کم و بیش برای برخی از این اجراها بلیط فروشی هم صورت گرفته است و آن اجرای آنلاین به یک کنسرت خصوصی مجازی تبدیل می شد. اکنون با توجه به شرایط پیش آمده خیلی از هنرمندان به این نتیجه رسیدند که برگزاری کنسرت آنلاین را جدی تر بگیرند.

این هنرمند در پاسخ به اینکه برگزاری کنسرت آنلاین تا چه میزان می تواند به برقراری جریان موسیقی در کشور کمک کند؟ گفت: اجرای موسیقی به هر شکلی در روحیه مردم تأثیر مثبت خواهد داشت؛ چه به صورت زنده و چه آنلاین.

در سال های گذشته کسی فکرش را هم نمی کرد که بتواند به راحتی با تلفن همراه کارهای زیادی را که باید برای انجام آنها حضوری می رفتیم، به صورت آنلاین انجام دهد. اکنون با توجه به اینکه همه کارها اینترنتی انجام می شود، اجرای کنسرت موسیقی نیز می تواند به صورت آنلاین باشد. اگرچه که فروش آلبوم یا موزیک ویدیوها اینترنتی انجام می شود و استفاده از سی دی و فلش تقریبا منسوخ شده است. امروزه حتی آموزش نیز به صورت مجازی انجام می شود؛ به خصوص الان که حضور در کلاس ها به صورت حضوری امکان پذیر نیست.

در شرایط حاضر در فضای مجازی دیده شده که اگر برخی از هنرمندان به دنبال ایجاد فضا یا موسیقی شاد باشند، برخی از کاربران این کار آنها را نقد کرده و معتقد هستند که در شرایط کنونی چنین چیزی درست نیست. او درباره این زمینه اظهار کرد: شرایط اجتماعی سال های اخیر برای همه ناگوار بوده است؛ بنابراین ایجاد روحیه می تواند کمی به مردم در پشت سر گذاشتن این شرایط کمک کند. در این شرایط باید کمک حال مردم بود.

اکبرپور برای همه گیر کردن اجرای کنسرت آنلاین در بین هنرمندان موسیقی پیشنهاد می دهد: این امر نیاز به داشتن متولی موجه دارد دولتی یا خصوصی. باید فضایی ایجاد شود که کنسرت های آنلاین تنها مختص خوانندگان پاپ نباشد و از هنرمندان دیگر ژانرهای موسیقی نیز استقبال شود. باید به همه جوانب این امر فکر کرد؛ زمانی که یک کنسرت رسمی را برگزار می کنیم باید یکسری مراحل اداری را برای آن طی کنیم. اگر برگزاری کنسرت آنلاین باعث حذف این ممیزی ها شود، شرایط بهتر خواهد شد و هنرمند بهتر می تواند ایده خود را پیاده کند و مخاطب خود را داشته باشد. ناگفته نماند سال هاست که بلیط فروشی به صورت اینترنتی انجام می شود، امیدوارم فضایی ایجاد شود که هنرمندان بتوانند از راه مجازی کنسرت همراه با بلیط فروشی داشته باشند.

می پرسیم آیا بهتر نیست فضایی در تلویزیون برای برگزاری کنسرت آنلاین در نظر گرفته شود؟ پاسخ می دهد: این امر سال هاست که خواسته فعالان حوزه موسیقی است که بتوانند خیلی راحت در تلویزیون به اجرای موسیقی بپردازند و ساز آنها نشان داده شود و به فرموده استاد زنده یاد محمدرضا لطفی تکلیف موسیقی مشخص شود . در تلویزیون برای ورزشکاران، سینماگران و ... تریبون هست ولی شرایطی برای هنرنمایی موسیقیدان ها نیست.

مطالب مرتبط

لینک خبر :‌ بازتاب
تهران- ایرنا- مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری جلسه راهکارهای عبور از پیامدهای تعطیلی فعالیت های هنری کشور به سبب شیوع ویروس کرونا با حضور معاون امور هنری وزارتخانه، گفت: به شکل یکپارچه و هماهنگ دستورالعمل حمایت از گروه های هنری و جبران آسیب ها و خسارت های آنها ظرف 48 ساعت آینده ابلاغ می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا؛ دقایقی پیش جلسه ویژه مدیران معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع بررسی پیامدهای تعطیلی فعالیت های هنری به دلیل شیوع ویروس کرونا در معاونت امور هنری برگزار شد.

در این جلسه سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت، سیدامین مؤیدی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت، محمد الله یاری مدیرکل دفتر موسیقی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، علی اکبر صفی پور مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری و مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس حضور داشتند.

شهرام کرمی بعد از اتمام این جلسه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: دقایقی پیش در دفتر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور دکتر حسینی معاون امور هنری و مدیران ادارات کل زیرمجموعه این معاونت پیامدهای تعطیلی فعالیت های هنری کشور به سبب شیوع ویروس کرونا و راهکارهای جبران خسارت و آسیب های گروه های هنری به سبب تعطیلی فعالیت هایشان مورد بحث، بررسی و مداقه قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این جلسه مدیران کل اداره هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، دفتر موسیقی، دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری و کارگروه ساماندهی مد و لباس؛ راه کارهای خود را به شکل شفاهی و کتبی در حوزه جبران خسارت و زیان های هنرمندان به واسطه تعطیلی فعالیت های هنری در کشور در سایه شروع ویروس کرونا به معاون امور هنری ابلاغ و در مسیر رسیدن به راهکار و تفاهم یکپارچه جبران خسارات نقطه نظرات خود را بیان کردند.

تعطیلی فعالیت های هنری امری لازم الاجرا و با دستور وزارت بهداشت بودش

کرمی با تایید این آسیب ها و خسارت هایی که گروه های نمایشی و تماشاخانه داران بخش خصوصی و دولتی به سبب تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری که از ابتدای اسفندماه در سایه شروع به ویروس کرونا در کشور متحمل شده اند گفت: تردیدی وجود ندارد که تعطیلی این مراکز در راستای دستورالعمل وزارت فرهنگ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مسیر کنترل شیوع این ویروس و قطع زنجیره آن راهکاری اساسی به شمار می رفت و البته خسارت ها و و زیان هایی نیز با خود به همراه داشت.

برای جبران خسارت ها از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم بود

وی افزود: تلاش می کنیم در حد سهم و وسع اداره کل هنرهای نمایشی و دست حمایتگر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جبران این آسیب ها نهایت همکاری را با گروه های تئاتری و تماشا خانه داران بخش خصوصی و دولتی انجام دهیم.

مصوبات شورای مقابله با کرونا در تئاتر را به معاون هنری اطلاع دادیم

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مسائل مطرح شده و پیشنهادهای وی در حوزه جبران خسارت های گروه های تئاتری و تماشاخانه داران بخش خصوصی و دولتی گفت: از سوی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاونت امور هنری وزارتخانه به شکل شفاهی و کتبی مصوبات شورای مقابله با کرونا در تئاتر ابلغ شد. مصوباتی که پیش از این مورد تصویب و تایید اعضای این شورا قرار گرفته بود.

همچنین برابر سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به منظور ارائه دستورالعمل یکپارچه جهت اجرایی کردن برنامه های حمایتی در سایه جبران خسارات و زیان های پیامدهای تعطیلی فعالیت های هنری در کشور ظرف 48 ساعت آینده این دستورالعمل با نظارت شخص آقای دکتر سیدعباس صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعامل معاونت امور هنری به عنوان دستورالعملی لازم الاجرا و یکپارچه در کشور منتشر خواهد شد.

لازم به ذکر است شهرام کرمی به عنوان مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شرایطی در این جلسه حضور پیدا کرده بود که روز گذشته - یکشنبه 25 اسفندماه - به سبب آنچه او پایان ماموریت کاری دو ساله و عدم انرژی لازم برای اداره مدیریت تئاتر کشور در راس اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خوانده بود از مقامش استعفا داده بود.

همچنین با پیگیری های خبرنگار فرهنگی ایرنا از سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش استعفای شهرام کرمی گفته شده بود که هنوز در این مورد تصمیمی اتخاذ نشده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
یک هنرمند موسیقی گفت: با تشکیل یک اتاق فکر تصمیمات سنجیده تر و مناسب تر و البته شدنی می توان گرفت که بتوان مشکلات هنرمندان موسیقی را در پی شیوع بیماری کرونا برطرف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران آمد خبر

بازخبر /

غلامرضا صنعتگر افزود: حضرت علی(ع) می فرمایند “هیچ چیز دائمی نیست” پس به این نتیجه می رسیم تاریخ گذشتگان و حتی گذشته خود ما هم به درستی نمایانگر یکنواخت نماندن شرایط است.

وی با بیان اینکه ما به آینده و روزهای خوب بسیار امیدواریم و بایدم باشیم چون قرار است با هم در این جنگ بیولوژیک که همه را تحت تأثیر قرار داده پیروز باشیم، تصریح کرد: امید داریم چون بر این ویروس منحوس غلبه خواهیم کرد. وقتی آمار استان هرمزگان را می بینم و بهبودیافتگان و ترخیص شدگان و تعداد کم بستری و تعداد خیلی کم فوت شدگان نشان از مبارزه سخت مردم دارد.

صنعتگر با اشاره به اینکه مردم نجیب سرزمین سربلندمان به زودی شکست کرونا را با هم جشن خواهند گرفت و دوباره با نشاط و انرژی و مهربانی بیشتر در کنار هم به زندگی ادامه خواهیم داد، خاطرنشان کرد: کرونا با تمام محدودیت هایی که ایجاد کرد کلی درس را به ما آموخت و باعث شد بیشتر و بیشتر قدر چیزهایی را بدانیم که اصلاً به آن ها توجهی نداشتیم.

این خواننده مطرح هرمزگانی اضافه کرد: از همه مهم تر قدرت بیکران خدا و ناتوان بودن انسان در مقابل پروردگار را بار دیگر درک کردیم اما شک نداریم دست قدرتمند خداوند قطعاً کمک خواهد کرد و با رعایت و توجه کامل به اصول بهداشتی روزهای خوب را در سال 99 تجربه خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه هنرمندان باید با آثاری که نویدبخش و شادی آفرین و انرژی زاست در کنار مردم امیدواری ایجاد کنند، اظهار کرد: به هرحال هر هنرمندی طرفدار و مخاطب خودش را دارد باید الگوی مناسب و مسئولیت پذیری باشد و در این اوضاع قطعاً اگر دیگران را به عمل به توصیه های وزارت بهداشت دعوت می کند خودش هم عمل گرا باشد.

خوانده ترانه “میشه ضامنم بشی” در خصوص شرایط سخت هنرمندان موسیقی در پی شیوع کرونا،خاطرنشان کرد: همان طور که در بخش های مختلف دولت مشاهده شد قرار است چه تسهیلاتی را فراهم کنند به طور مثال بانک ها اقساط وام را به تعویق انداختند یا وزارت نیرو برای پرداخت قبوض مهلت داد و بسیاری از موارد دیگر، وزارت ارشاد هم باید تدابیری بیندیشد.

وی ادامه داد: به نظر بنده می توان پس ازاین شرایط، سالن های رایگان با حذف برخی از هزینه های اجرا را در دستور کار قرار داد یا برای هنرمندان کنسرت گذاشته شود و دولت حمایت کند.

صنعتگر با تأکید بر اینکه با تشکیل یک اتاق فکر تصمیمات سنجیده تر و مناسب تر و البته شدنی می توان گرفت که بتوان مشکلات فعلی هنرمندان موسیقی را برطرف کرد، اضافه کرد: در روزهای پایانی سال 98 از خداوند می خواهم که سختی ها، بیماری ها و تمام مشکلات کشورم پایان پذیرد و بهترین و شادترین روزها را برای ما رقم بزند.

وی در پایان گفت: سالی پر از صحت، نعمت، برکت، ثروت و سربلندی برای تک تک مردم عزیز و همدل ایران آرزومندم، امیدوارم تمامی مشکلات را پشت سر بگذاریم و این سال را با خوشی و شادمانی و سلامتی به پایان می بریم قطعاً روزهای خوبی در راه است.

لینک خبر :‌ باز خبر
ایسنا/آذربایجان شرقی او را با جادوی دستانش در صحنه های بین المللی می شناسیم، خنیاگر خاموشی که سازش را چون فرزند عزیز کرده ای بر روی بازوانش گرفته و با نوازش عاشقانه سیم های ساز، ناله های آن را به جان می خرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین

استاد ساز قوپوز که کتاب هایش در آکادمی های موسیقی جمهوری آذربایجان به عنوان ماده درسی تدریس می شود و موسیقی عاشیقی را به صورت علمی و متدیک و در قالب نت به تحریر درآورده، نواختن ساز را با ساز امانتی دوستش و بدون نشستن پای مکتب ساز، آموخته است.

او، تکنیک های پنجه را از حسین اسدی یاد گرفته و کتاب آذربایجان خلق موسیقی سی اساسلاری نوشته موسیقی دان داهی اوزییر حاجی بی اوف را در معیت یحیی اسماعیل زاده کار کرده و با تشکیل گروه موسیقی دالغا فعالیت حرفه ایش را تا کنون ادامه داده است.

به گزارش ایسنا، چنگیز مهدی پور بعد از آخرین کنسرتش در ایران که دهم دی ماه سال جاری با حضور عالیم قاسم اوف بلبل شرق در تبریز برگزار شد، از دوندگی برای برگزاری کنسرت در ایران خسته شده، چرا که معتقد است دیگر انرژی و کشش لازم را برای دوندگی در راه ناهموار و سنگلاخی برگزاری کنسرت، ندارد و تصمیم گرفته است خودش را درگیر مجوز نکرده و کنسرت هایش را کم تر کند.

او می گوید به تازگی دو کنسرت در باکو و تبریز داشته است و تمامی بلیط های کنسرت تبریز که در سالن 1400 نفری برگزار می شد، از یک هفته قبل به فروش رفته و استقبال بسیار خوبی از این کنسرت شده و عالیم قاسم اوف هم از طرف برگزار کنندگان به این کنسرت دعوت شده بود.

او، استقبال مردم را خوب ارزیابی کرده و با بیان اینکه برای تمامی انواع موسیقی احترام قائل است، اظهار می کند: برخی سبک های موسیقی برای تمام مردم قابل درک است، اما شاید درک برخی سبک ها که جدی تر بوده و ریشه در احساسات و گذشته های یک ملت دارد، برای همه ممکن نباشد.

مهدی پور با گلایه از مناسب نبودن تبلیغات موسیقی عاشیقی، بیان می کند: اگر 10 گروه موسیقی کنسرت داشته باشند، هشت گروه موسیقی پاپ بوده و دو گروه هم شاید خیلی شناخته شده نباشند، رادیو و تلویزیون هم همین گروه ها را تبلیغ می کنند و طبیعی است که سبک های دیگر طرفداران بیشتری داشته باشند.

موسیقی عاشیقی، بلاتکلیف مانده است

او معتقد است که موسیقی عاشیقی هم این وسط بلاتکلیف مانده و مبلغان موسیقی عاشیقی کسانی هستند که از جان و مالشان گذشته و به تنهایی آن را تبلیغ می کنند.

او، انتظاری از سایر کشورها ندارد و هر انتظار و خواسته ای که دارد از مملکت خودش است و ادامه می دهد: استقبال از موسیقی عاشیقی در سایر ممالک هم بسیار خوب است، بارها به واکنش افراد مختلف از سایر کشورها نسبت به این نوع موسیقی اشاره کرده ام، در یکی از اجراهایی که در آلمان داشتیم به دعوت فردی به نام بیپینگ که دکترای موسیقی داشت، به هلند رفتیم و بعد از پنج دقیقه اجرا به من گفتند که از نوع موسیقی که شما می نوازید، می توان فهمید که منطقه شما سرد سیر و کوهستانی بوده و ساکنان آن منطقه محروم هستند و پی بردن به جغرافیا و تاریخ یک منطقه از یک موسیقی پنج دقیقه ای حیرت آور است.

احساس کلمبیایی ها به موسیقی عاشیقی

او خاطره دیگری از احساس مردم کلمبیا نسبت به موسیقی عاشیقی دارد و در مورد یکی از اجراهایش به مناسبت روز استقلال کلمبیا در کلیسا و با حضور 1500 هنرجوی کلمبیایی، می گوید: پس از تمام شدن اجرایمان با جمعیت زیادی مواجه شدیم که برای بیان احساساتشان به ما صف کشیده بودند. در اسپانیا هم که من مقام هم کسب کردم و حدود دو هفته ای در آنجا اقامت داشتم، موسیقی دان های اسپانیایی اذعان می کردند که موسیقی شما انسان را به انسانیت دعوت می کند و حرف هایی از این قبیل بسیار شنیده ام.

مهدی پور، حدود 40 سالی است که تدریس می کند و به گفته خودش از حدود 30 سال قبل هم در صحنه های مختلف فعالیت جدی داشته است، او اظهار می کند: شب و روزمان را وقف این موسیقی کرده و برای حفظ این میراث پدری، شرمنده خانواده مان شده ایم، اما کاری کرده اند که بچه ها و جوانان ما به این موسیقی دهن کجی می کنند و این درد بسیار بزرگی است.

او با مقایسه موسیقی عاشیقی با دیگر موسیقی ها، بیان می کند: کشورهایی مثل ژاپن و چین سعی می کنند موسیقی پنتاتونیک (با پنج نت) و ضعیفشان را به زور در مخ آدم فرو کنند، اما طوری شده است که موسیقی ما که چنین قدرتمند و دارای هفت نت و هم رتبه با موسیقی جهان است، به موسیقی دهاتی ها و پیرمردها معرف شده است، در حالیکه در دانمارک اذعان می کردند که تا بحال چنین موسیقی حیرت انگیزی را نشنیده اند.

دهن کجی جوانان به موسیقی عاشیقی واقعا ناراحتم می کند

موسیقی ما که چنین قدرتمند و دارای هفت نت و هم رتبه با موسیقی جهان است، به موسیقی دهاتی ها و پیرمردها معرف شده است.

او می گوید: دهن کجی جوانان به موسیقی عاشیقی واقعا ناراحتم می کند، چرا که آن ها از آنچه من می دانم آگاه نیستند و من مسئولان را مقصر می دانم، ارشاد در هر بار برگزاری کنسرت 10 میلیون هزینه از من می گیرد، من اسم این را باج می گذارم، چنین چیزی در دنیا ممکن نیست، همین کارها را می کنند تا ما عقب نشینی کنیم و موسیقی پاپ اینجا جولان دهد.

مهدی پور می گوید: منظور من این نیست که به موسیقی پاپ گوش نکنید، هم برای موسیقی پاپ و هم طرفداران آن احترام قایل هستم، اما موسیقی عاشیقی بخشی از فرهنگ ملت است، چرا باید نگرش ها به این موسیقی چنین باشد، من هم تلاش زیادی در این راه متحمل شده ام و برخی برخوردها ناراحتم می کند.

او می افزاید: من تمام تلاشم را برای احیا و حفاظت از موسیقی عاشیقی می کنم، اما کودکان یا هنرجویان پس از گذراندن کلاس های مادر کودک و به هنگام انتخاب ساز، باز هم سراغ سازهای معروف مثل گیتار می روند، چرا که این سازها را تبلیغ می کنند و این ها را بیشتر می شناسند، انگار که دست و پای من را بسته و به 10 نفر می گویند که بزنیدش.

نوازنده ساز قوپوز می گوید: امکان ندارد که یک جوان به گیتار بگوید ویولون، اما در نامیدن سازهای محلی و بومی حتما اشتباه می کند،سازهای خارجی تبلیغ شده اند، اما سازها و موسیقی ما نه!

مهدی پور تاکید می کند: تبلیغ موسیقی های ملی و بومی بر عهده دولت بوده و افرادی مثل من قدرت و توان مالی لازم برای تبلیغ و شناساندن آن را به مردم ندارند، من از جان و مالم مایه گذشته ام و بیش از این نمی توانم، من نمی توانم به هنرجویی که گیتار را انتخاب کرده است، بگویم این ساز را انتخاب نکن.

این نوازنده و مدرس ساز قوپوز می گوید: رو آوردن جوانان به سازهای خارجی به جای سازهای ملی، فاجعه بزرگی است و شاید یکی از دلایل این گرایش هم عدم توجه به موسیقی در فضاهای آکادمیک باشد. در تمامی نقاط دنیا، موسیقی در دست آموزش و پرورش بوده و دانش آموزان در کنار دروسی مانند ریاضی، یک واحد درسی تحت عنوان موسیقی دارند و باید به هنگام فارغ التحصیلی و اخذ دیپلم نواختن یک ساز را بلد باشند و این بدبختی بزرگی است که ما چنین برنامه ای در مدارس نداریم.

مهدی پور معتقد است که با بررسی اجمالی آثار بزرگان عرصه موسیقی، مانند فکرت امیر اوف یا اوزییر حاجی بی اوف به این نکته پی می بریم که واقعا دیگر موسیقی ها زیر چتر موسیقی عاشیقی هستند.

ورود برخی افراد غیرمتخصص به عرصه موسیقی و تعدد آموزشگاه های موسیقی

او با انتقاد از ورود برخی افراد غیرمتخصص به عرصه موسیقی و تعدد آموزشگاه های موسیقی می گوید: اگر بخواهم از اساتید موسیقی در این شهر که واقعا شایستگی تدریس را دارند، نام ببرم، به 20 نفر نمی رسند و این در حالی است که در هر رشته حداقل به 35 استاد متخصص نیاز داریم، اما هر کسی از راه رسیده یک آموزشگاه تاسیس می کند و بعید به نظر می رسد که این رفتارها غیرعمدی باشد، صاحبان آموزشگاه هم برای تامین مخارج و هزینه اجاره از هر فردی برای تدریس موسیقی دعوت به همکاری می کنند و کیفیت موسیقی تنزل پیدا می کند.

عده ای گفتند که نت نویسی برای این موسیقی، خیانت است

این نوازنده قوپوز از واکنش ها نسبت به نت نویسی برای موسقی عاشیقی می گوید: عده ای گفتند که نت نویسی برای این موسیقی، خیانت است و من هم اعلام کردم که به موسیقی عاشیقی خیانت نکرده ام، اگر ما این سبک را جزو موسیقی می دانیم، اصول حاکم بر موسیقی عاشیقی هم درست شبیه اصول موسیقی دنیا است.

او هدف از نوشتن نت برای موسیقی عاشیقی را جهانی کردن و حمایت دنیا از این موسیقی، عنوان می کند و معتقد است که امروزه مرزها در موسیقی از میان برداشته شده است و تاکید می کند: ما هم باید تلاش کنیم که با پیروی از اصول موسیقی در جهان، آن را به دنیا بشناسانیم.

او معتقد است که دوران عاشیقی تمام شده و عاشیق ها هنوز هم داستان 500 سال قبل را برای امروزی ها تعریف می کنند و می افزاید: آیا عاشیق ها حرف تازه ای برای گفتن دارند؟، ما بخشی از تاریخ ادبیاتمان را مدیون داستان هایی هستیم که عاشیق ها نقل کرده اند، اما ملت ما امروزه باسوادتر از عاشیق ها هستند و در گذشته برعکس بود.

او می گوید: اوزان ها قبل از عاشیق ها بودند، اما با روی کار آمدن عاشیق ها مردم دیگر اوزان ها را به مجالسشان راه نداده و آن ها را یانشاخ به معنی پرحرف و وراج نامیدند، چرا که عاشیق ها چیزهای جدیدتری برای عرضه به مردم داشتند، اما ادبیات عاشیقی متفاوت از موسیقی عاشیقی است.

وی می گوید: هر چند عاشیق ها در گذشته هم شاعر، هم نوازنده، هم بازیگر و هم نقال بودند، اما این کار با سلیقه مخاطب امروزی همخوانی ندارد و بازیگران و هنرمندان زیادی برای این کار تربیت شده اند و هدف من پاسخ دادن به نیاز تنوع طلبی مخاطب بوده و امروزه همه چیز مانند پزشکی تخصصی شده است و اینکه یک فرد همه چیز را عهده دار شود، درست نیست.

مهدی پور، داوری جشنواره موسیقی عاشیقلار را نپذیرفته و معتقد است که اکیپ هایی در این جشنواره کار می کنند که سبب می شوند عدالت برقرار نشود و می گوید: اکیپ ها و افرادی را که می توانم با آن ها کار کنم را اعلام کرده ام و همین از دست من برمی آید، فاصله آرای داوران برای من قابل قبول نیست.

او معتقد است که باید قبل از برگزاری جشنواره، آیین نامه ای تدوین شده و هدف از برگزاری آن مشخص شود و ادامه می دهد: باید ببینیم که آیا برنامه ای برای نوآوری در موسیقی عاشیقی داریم یا می خواهیم با همان موسیقی عاشیقی چند صد سال قبل، پیش برویم؟، این کار متخصص ندارد و با وجود صداقت و دلسوزی عده ای از دوستان، برخی دیگر وارد میدان شده و کارها را خراب می کنند.

انتهای پیام

گفت وگو از نسرین سوار-خبرنگار ایسنا در آذربایجان شرقی

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
جلسه ویژه مدیران معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع بررسی پیامدهای تعطیلی فعالیت های هنری به دلیل شیوع ویروس کرونا در معاونت امور هنری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه ویژه مدیران معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع بررسی پیامدهای تعطیلی فعالیت های هنری به دلیل شیوع ویروس کرونا روز دوشنبه 26 اسفند در معاونت امور هنری برگزار شد.

این جلسه با حضور سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت، سیدامین مؤیدی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت، محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، علی اکبر صفی پور مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری و مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس برگزار شد.

در این جلسه، درباره آسیب های اقتصادیِ تعطیلی فعالیت های هنری به دلیل شیوع ویروس کرونا و چگونگی و امکان ترمیم آسیب ها گفت و گو شد.

کد خبر 4880119

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون اول رئیس جمهور دستور رسیدگی به درخواست ها و مساعدت مالی با صنف ناشران و کتابفروشان در شرایط بروز بحران کرونا را صادر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران طی نامه های جداگانه خطاب به مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تأمین اجتماعی، بانک مرکزی و نیز معاون اول رئیس جمهور خواستار مساعدت با صنف ناشران و کتابفروشان در شرایط خاص فعلی و بروز بحران کرونا شده بود.

در همین زمینه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تقاضاهای خود را در قالب پیشنهاداتی مطرح و در نامه ای نیز خطاب به معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را مطرح ساخته بود.

بر همین اساس این اتحادیه امروز از صدور دستور معاون اول رئیس جمهور در این زمینه خبر داد.

بر اساس اعلام این تشکل صنفی معاون اول رئیس جمهور ضرورت حمایت از فعالین حوزه نشر و کتاب به دلیل شیوع ویروس کرونا و مشکلات ایجاد شده در اثر آن موضوع نامه های شماره 2865، 2867 و 2870 اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، دستور رسیدگی و مساعدت به دستگاه های ذیربط را صادر کرده است.

در ادامه متن نامه های منتشر شده از سوی اتحادیه خطاب به مدیران بانک مرکزی و سازمان تأمین اجتماعی قابل مشاهده است.

لازم به یادآوری است در فهرست ابتدایی مشاغل تحت حمایت در بحران کرونا که از سوی بانک مرکزی به مدیران بانک ها به منظور مساعدت در زمینه دریافت دیون منتشر شد، نامی از صنف ناشر و کتابفروش دیده نشد که این مساله با انتقادات بسیاری از سوی صاحبان این مشاغل مطرح شد

کد خبر 4880554

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
چند گزارش به فرهیختگان رسید که مخاطبان کتاب هایشان را به این صورت خرید کرده اند بعد از گذشت 10 روز هنوز به دست شان نرسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش فرهیختگان آنلاین ، این روزها همه از خرید آنلاین صحبت می کنند، تا از خانه ها بیرون نرویم و با خیال راحت تر خرید کنیم.

خرید کتاب هم در این روزهای کرونایی بیشتر به صورت آنلاین انجام می شود، اما چند گزارش به فرهیختگان رسید که مخاطبان کتاب هایشان را به این صورت خرید کرده اند بعد از گذشت 10 روز هنوز به دست شان نرسیده است.

این اتفاق در حالی افتاده است که کتابفروش و ناشر این مسئله را متوجه اداره پست می داند و علت آن را ضدعفونی عنوان می کنند.اما با پیگیری های انجام گرفته اداره پست هم پاسخگوی این مسئله نیست.

گفتن این نکته هم ضروری است که بیشتر این کتاب ها قرار بود در همین استان تهران به دست مخاطبان برسد و راه دوری نبود اما بعد از گذشت ده روز این اتفاق نیفتاده است.

لینک خبر :‌ فرهیختگان
بررسی آمارهای نشر در بهمن ماه حکایت از رشد 5 درصدی تعداد عناوین کتاب و رشد 43 درصدی قیمت ها داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم بر اساس آمار منتشر شده در سایت خانه کتاب در بهمن ماه سال جاری 12 هزار و 483 عنوان کتاب منتشر شده است که از این تعداد 8 هزار و 365 عنوان تالیف و 4 هزار و 118 عنوان ترجمه بوده است. شاعران تهرانی 9901 عنوان کتاب وناشران شهرستانی 2582 عنوان کتاب منتشر کرده اند.

اما مقایسه آماری نشر کتاب در بهمن 97 و بازه زمانی سال گذشته حکایت از رشد 5 درصدی در تعداد عناوین کتاب دارد و البته به نظر می رسد این رشد 5 درصدی به بهتر شدن شرایط نسبی بازار کاغذ نیز بی ارتباط نباشد.

بیشترین افزایش در رده های کودک و نوجوان به میزان 36 درصد و فلسفه و روانشناسی به میزان 31 درصد و سپس موضوعات زبان 27 درصد و ادبیات 16 درصد بوده است. همچنین بیشترین کاهش در حوزه کمک آموزشی و علوم طبیعیی و ریاضیات به میزان 27 درصد بوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
در حالی که برخی از حرفه ها در پرداخت دیون بانکی خود به دلیلی شیوع ویروس کرونا با حمایت بانک مرکزی مواجه شده اند، ناشران و کتابفروشان که با تعویق نمایشگاه کتاب به مشکلات جدی برخوردند، در میان این مشاغل دیده نشدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طی روزهای اخیر و به دنبال شیوع بیماری کرونا بانک مرکزی طی نامه ای به مدیران عامل بانک های کشور فهرستی از ده شغل که در اثر این بیماری در ایام پایان سال جاری دچار ضرر و زیان جدی شده اند را منتشر و از بانک ها خواست تا درباره دریافت دیون صاحبان این مشاغل در ماه های پایانی سال همکاری جدی به شمار بیاید.

در میان این مشاغل و در گروه حرفه های فرهنگی عبارت کلی مجتمع های فرهنگی و عبارت مشخص مراکز فروش صنایع فرهنگی دیده می شود اما خبری از صنف کتابفروش و نشر در آن نیست.

این اتفاق در حالی رخ داده است که طی ماه پایانی سال به دلیل اعلام عمومی برای قرنطیه شهروندان، صنف ناشر و کتابفروش و موزع به دلیل کاهش شدید حضور مردم در کتابفروشی ها با کاهش جدی فروش محصولات خود مواجه شده اند.

از سوی دیگر اعلام تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران در فروردین ماه سال آتی نیز منجر به بهم خوردن محاسبات درآمدی ناشران طی سال آتی شده و آنها نیز امیدی برای پرداخت دیون خود طی ماه های اخیر ندارند. بسیاری از ناشران و کتابفروشان چک های خود را برای بعد از نمایشگاه کتاب یعنی اردیبهشت ماه تاریخ زده اند.

با وجود اینکه صنف و حرفه کتابفروش و ناشر از نظر دربرگیری افراد تحت اشتغال و نیز مخاطبان بسیار قابل توجه تر از صنف صنایع دستی به شمار می رود، علت بی توجهی دولتی به حمایت از این صنف و ایجاد فشار مضاعف به ناشران و کتابفروشان قابل توجه است.

در این میان نقش کمرنگ مدیران عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چنین تصمیم گیری به چشم می خورد، به نظر می رسد، بی توجهی آنها به این موضوع و ناتوانی در اقناع مدیران عالی دولت نیز مشهود است، کما اینکه به نظر می رسد مدیران عالی وزارتخانه صنابع دستی و میراث فرهنگی از عهده آن بر آمده و یا حتی زودتر وارد عمل شده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
محمود پوروهاب نویسنده کتاب کودک و نوجوان معتقد است کتاب های مذهبی از آثاری هستند که در میان این قشر مخاطب بسیاری دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین علیهم السلام برگزار می شود.

محمود پوروهاب، نویسنده کتاب مژده گل: داستان هایی از زندگی امام هادی (ع) از منابع دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در بخش نوجوان، در گفتگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره های کتابخوانی برای گسترش فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح زندگی، اظهار داشت: به اعتقاد من مطالعه هر کتابی ارزشمند است و درس های بسیاری به انسان می آموزد. علاوه بر این تجربه شخصی من از ارتباط با مخاطب کودک و نوجوان، نشان می دهد کتاب های مذهبی از آثاری هستند که در میان این قشر مخاطب بسیاری دارند؛ برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی، علاوه بر ترویج کتابخوانی با توجه به سلیقه مخاطب، به نیاز امروز جامعه نیز پاسخ داده است؛ چراکه امروز، بیش از همیشه به آموزه های اخلاقی نیاز داریم. جشنواره کتابخوانی رضوی با معرفی الگوهای عملی از طریق کتاب، تأثیر قابل توجهی در آشنایی مخاطب کودک و نوجوان با اصول اخلاقی خواهد داشت.

نویسنده کتاب مژده گل: داستان هایی از زندگی امام هادی (ع) در معرفی این اثر، گفت: مجموعه داستانی مژده گل در چهارده جلد، دربردارنده داستان های کوتاهی از چهارده معصوم (ع) است. 7 اثر از کتاب های این مجموعه توسط بنده و 7 اثر توسط مجید ملامحمدی، نگاشته شده است. در واقع ما تصمیم گرفتیم آموزه های اخلاقی و موضوعات مفید برای نوجوانان را، به زبانی ساده و با زاویه دیدی تازه، بازنویسی کنیم. کتاب داستان هایی از زندگی امام هادی (ع) حاوی ده داستان است و به موضوعاتی چون کمک کردن، شیوه برخورد با بزرگ ترها، تأثیر دعا در زندگی و ... می پردازد. این مجموعه چهارده جلدی توسط انتشارات جمکران منتشر شد.

محمود پوروهاب، با آرزوی سلامتی برای مردم ایران، خانه نشینی در این روزها را فرصتی برای مطالعه کتاب دانست و گفت: مارسل پروست می گوید هر کتاب اصیل، خود یک جهان است . وقتی کتاب می خوانیم، گویی به جهان دیگری پرتاب می شویم و واقعیت این است که ما با تعدد جهان ها رو به رو هستیم. در این میان انتخاب کتاب خوب، بسیار حائز اهمیت است. خواندن کتاب خوب ذائقه مخاطب نوجوان را شکل می دهد و پس از آن میل به مطلوب، عادت می شود.

گفتنی است، دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با وجود تعطیلی کتابخانه های عمومی، نخستین گام های خود را با استفاده از ظرفیت های فضای مجازی برداشته و با توجه به تعطیلی مراکز پیش دبستانی، مدارس و دانشگاه های سراسر کشور، امکان مشارکت را در این بستر فراهم کرده است. کتابخانه های عمومی کشور به محض بازگشایی با برگزاری برنامه هایی با محوریت منابع دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، آماده پذیرایی از علاقمندان بوده و شرایط حضور در این جشنواره را فراهم خواهند کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دریالعل: دولت برنامه خاصی برای کنترل اوضاع ندارد و شاید هم بهتر است بگوییم انگار دولت دغدغه اساسی درباره حوزه نشر و مشکلات فراوانش ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

عباس اسماعیل گل: حوزه نشر در سال 98 یکی از پیچیده ترین و در عین حال سخت ترین دوران های خود را سپری کرد؛ سالی که با گرانی شدید کاغذ برای ناشران و فعالان حوزه کتاب آغاز شد و اسفندماه هم با تعطیلی مراکز و فروشگاه های کتاب به واسطه جلوگیری از شیوع کرونا، این سال نفسگیر به بدترین شکل ممکن برای ناشران رو به پایان است و همین 2 بحران بزرگ چنان صدمات سنگینی بر پیکره نیمه جان نشر کشور وارد کرد که مواردی چون مشکلات مختص نمایشگاه کتاب تهران، نواقص طرح هایی چون عیدانه کتاب، توقیف کتاب های چند بار تجدید چاپ شده نویسندگان خارجی و عدم برپایی نمایشگاه های استانی، همگی تحت الشعاع قرار گرفت. به همین بهانه سراغ چند نفر از اهالی صنعت نشر رفتیم و نقطه نظرات آنها را درباره این سال پرفشار برای این صنعت جویا شدیم.

***

مدیر انتشارات روایت فتح و نشر ساقی در گفت وگو با وطن امروز :

دولت هیچ برنامه و دغدغه ای برای مهار بحران کاغذ ندارد

مدیر انتشارات روایت فتح گفت: متاسفانه بحران کاغذ یکی دو سال است آغاز شده و سال 98 به اوج خود رسید. باید گفت گرانی کاغذ جدی ترین بحران نشر در کشور بوده است که انگار دولت هیچ راهکار علمی و عملیاتی برای این موضوع ندارد.

محسن دریالعل در گفت وگو با وطن امروز درباره وضعیت نشر در سال 98 به شروع بحران کاغذ در سالی که گذشت اشاره کرد و افزود: سال 1398 برای حوزه نشر با بحران عجیب قیمت کاغذ شروع شد که این مسأله مشکلات بسیاری را برای حضور ناشران در نمایشگاه کتاب تهران به وجود آورد.

وی در ادامه افزود: متاسفانه باید گفت در مجموع هیچ اتفاق مثبت و امیدوارکننده ای در سالی که گذشت برای ناشران کشور رخ نداد و سالی سخت و اسفناک برای حوزه نشر رقم خورد.

دریالعل ادامه داد: جدا از مشکلاتی که گرانی کاغذ برای ناشران به وجود آورد، مسائل و بحران های اقتصادی و اجتماعی چون تورم، سیل، زلزله و این اواخر ویروس کرونا هم تاثیرات بسیار منفی بر حوزه نشر کشور گذاشته است که همه این مسائل دست به دست هم داده تا اغلب ناشران به ورطه ورشکستگی بیفتند و مخاطبان خاص کتاب ها را با افت محسوسی مواجه کرد.

دریالعل در ادامه به بحران ویروس کرونا در روزهای پایانی سال 98 و تاثیرش بر حوزه نشر اشاره کرد و افزود: متاسفانه محدودیت ها و مراقبت هایی که امروزه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور لحاظ می شود، همه مشاغل غیردولتی را با مشکل اساسی مواجه کرده است و بدون شک ناشران هم از این قاعده مستثنی نیستند، زیرا مردم بدرستی و به خاطر ملاحظات بهداشتی برای خرید از منازل کمتر بیرون می آیند.

این ناشر درباره گسترش کتاب های الکترونیک در اوضاع قرنطینه خانگی گفت: در وهله اول باید گفت هر اتفاقی که موجب شود مردم با مقوله کتاب خواندن آشتی کنند اقدام ارزشمندی است؛ حال چه این اتفاق با کتاب های کاغذی رخ دهد و چه با کتاب های الکترونیک در قالب اپلیکیشن ها و سایت های مختلف این مسأله رقم بخورد.

وی در ادامه افزود: اما بنا به دلایلی چون تاثیر منفی بر بینایی و نداشتن آن حس و حال کتاب های کاغذی، مردم سراسر دنیا دوباره به کتاب های کاغذی رو آورده اند و دیگر کتاب های الکترونیک آن قدرت جذب مخاطب را ندارند اما همان طور که گفتم هر اقدامی که در این شرایط خاص منجر به بالا رفتن سرانه مطالعه در کشور شود بدون شک مفید و ارزشمند خواهد بود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: حتی این موضوع درباره کتاب های صوتی هم صدق می کند و به رغم برخی خلاقیت های صورت گرفته در کتاب های صوتی اما این کتاب ها اصلا نتوانسته اند آنطور که باید و شاید جای کتاب های کاغذی را برای کتابخوانان پر کنند، البته شاید مهم ترین علت این مسأله این باشد که اغلب ناشران کتاب های صوتی، قواعد رسانه ای جذب مخاطب را خیلی رعایت نمی کنند و صرفا با بازخوانی متن کتاب، آثار صوتی را منتشر می کنند.

دریالعل درباره اینکه آیا انتشارات روایت فتح برنامه ای برای گسترش کتابفروشی های خود دارد یا خیر، گفت: الان هم کتابفروشی های ما فقط روایت فتح نیست، کتاب فروشی است به معنی جامعش ولی اینکه چه بفروشد و چگونه بفروشد مهم است و اینکه حالا راه انداختن شعبه های 2، 3 و 4، چه سازوکار پخشی لازم دارد، چه سازوکار اقتصادی لازم دارد، ما حتما به آن نگاه اقتصادی داریم، برای همین هیچ وقت سوبسیدی و یارانه ای نمی رویم دنبالش که مثلا برویم یک جای مجانی بگیریم یک کارمند بگذاریم آنجا، چه فروخت چه نفروخت، نه، حتما برایش باید سازوکار مالی ببینیم. جزو برنامه های مان است.

دریالعل مجددا به وضعیت نشر در سال 98 اشاره کرد و گفت: متاسفانه سال 98 با بحران کاغذ شروع شد و با شیوع ویروس کرونا، با بحران تعطیلی فروشگاه های کتاب در حال اتمام است و آنطور که از شواهد پیداست این وضعیت تعطیلی ها در یکی دو ماه ابتدای سال آینده هم ادامه خواهد داشت. مسؤولان باید با راهکارهایی جلوی ورشکستگی کامل اندک ناشران سرپای کتاب را هم بگیرند تا با رفع بحران کرونا کمی اوضاع آرام تر شود.

وی در ادامه درباره مهم ترین مشکلاتی که حوزه نشر طی چند سال اخیر پشت سر گذاشته، گفت: متاسفانه بحران کاغذ یکی دو سال است که آغاز شده و سال 98 به اوج خود رسید و باید گفت گرانی کاغذ، جدی ترین بحران نشر در کشور بوده است که انگار دولت هیچ راهکار علمی و عملیاتی برای این موضوع ندارد.

دریالعل گفت: کاغذ وارداتی دولتی یکی از راهکارهایی است که دولتمردان در یکی دو سال اخیر دنبال آن بودند اما این راهکار هم مشکلات متفاوتی بر سر راه ناشران قرار داده است، به عنوان مثال انتشارات ما ابتدا پول را به حساب وزارت ارشاد واریز کرد و پس از چند ماه کاغذهای وارداتی را تحویل گرفتیم. در واقع دولت با پول ناشران کاغذ را وارد می کند و این اقدام را به هیچ وجه نمی توان کمک یا حمایت از ناشران نامید.

وی افزود: با این حساب اگر ناشران به جای پرداخت هزینه به دولت و چند ماه مسکوت ماندن پول شان در حساب دولت، خودشان شخصا اقدام به واردات کاغذ می کردند مسلما به صرفه تر بود تا اینکه اینچنین اسیر راه پر پیچ وخم اداری شوند.

مدیر انتشارات روایت فتح گفت: متاسفانه در مجموع و پس از این بحران به جایی رسیده ایم که با 70 تا 80 درصد گرانی کتاب مواجه شده ایم و همین گرانی عجیب و غریب کتاب ها موجب کاهش شدید قدرت خرید مخاطبان شده که تاثیر خود را بر کاهش سرانه مطالعه کشور گذاشته است.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه ارزیابی بنده پس از گذراندن یکی دو سال بحران گرانی کاغذ این است که دولت برنامه خاصی برای کنترل اوضاع ندارد و شاید هم بهتر است بگوییم انگار دولت دغدغه اساسی درباره حوزه نشر و مشکلات فراوانش ندارد، که البته با همه ناامیدی، امیدوارم این محاسبات بنده غلط از آب دربیاید و شاهد شکوفایی حوزه نشر در کشور باشیم.

دریالعل درباره پیش بینی خود از وضعیت نشر در سال 99 گفت: قصد ندارم در آستانه سال جدید ناامیدانه صحبت کنم اما وقتی به واقعیت ها نگاه می کنم، مجبورم بگویم بحران کاغذ در سال 99 بسیار فاجعه آمیزتر از امسال خواهد بود و در مجموع موجب نابودی اندک ناشران فعال کشور می شود .

وی همچنین در این باره راهکاری را هم ارائه داد و گفت: معتقدم با توجه به شرایط کنونی بهتر است کاغذ دولتی را حذف کنند و کاغذ نیمایی جایگزین آن شود تا شاید سال 99 از یک فاجعه بزرگ حوزه نشر جلوگیری به عمل آید.

مدیر انتشارات روایت فتح در پایان به وضعیت انتشارات متبوع خود در سال 98 اشاره کرد و گفت: خوشبختانه انتشارات روایت فتح در سال 98 با رشد سه برابری فروش مواجه شده بود که این مساله از دلایل متعددی چون بالا نبردن قیمت ها و تنوع محصولات نشات می گیرد. در مجموع باید گفت انتشارات روایت فتح به 90 درصد اهداف از پیش تعیین شده خود در سال 98 دست پیدا کرده است و امیدواریم به رغم همه مشکلات این روند مثبت ادامه یابد.

منبع

لینک خبر :‌ مجمع ناشران انقلاب اسلامی
تهران- ایرنا- خانه کتاب شیوه نامه و مراحل استفاده از تخفیف خدمات پستی در طرح عبور از کرونا با کتاب را اعلام کرد.

ناشران، کتابفروشان، توزیع کنندگان، فروشگاه های اینترنتی کتاب و فعالان بازار نشر برای استفاده از خدمات ارسال کتاب به سراسر کشور در سامانه پست کتاب (تا 2کیلوگرم فقط 3هزار تومان) می توانند به سامانه پست کتاب یا سایت خانه کتاب مراجعه کنند.

به گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب، مراحل عضویت، ثبت نام و دریافت پنل پستی به شرح زیر است:
- ثبت نام و عضویت در سامانه پست کتاب یا سایت خانه کتاب
- تکمیل اطلاعات متقاضی و ارسال الکترونیکی مدارک. ثبت درخواست پنل پستی

- کنترل مدارک و تأیید ثبت نام اولیه توسط خانه کتاب (ظرف 24ساعت کاری بعد از ثبت نام و تایید مدارک)

- تأیید مدارک و فعال سازی موقت پنل پستی به مدت دو هفته.

- دانلود قرارداد، مهر و امضای دو نسخه از آن و ارسال به خانه کتاب (بخش اطلاع رسانی). گفتنی است در صورتی که ظرف دو هفته قرارداد به خانه کتاب ارسال نشود پنل غیرفعال خواهد شد.

- تأیید قرارداد و فعال سازی نهایی بعد از دریافت قرارداد:
در این سامانه یک پیشخوان مجازی پستی 24 ساعته در اختیار کاربران قرار می گیرد که می توانند تمامی مرسولات پستی خود را با تخفیف ویژه در شبکۀ پستی ارسال کنند.

- نشانی خانه کتاب برای ارسال یا تحویل قرارداد: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان فلسطین و خیابان برادران مظفر جنوبی، پلاک 1080 ، واحد اطلاع رسانی - تلفن پشتیبانی و راهنمایی : 66414950 ، داخلی 207 و 204.

به گزارش ایرنا، بر اساس این طرح، برای ارسال هر بسته پستی کتاب در سامانه پست کتاب تا دو کیلوگرم صرفا مبلغ 30هزار ریال دریافت خواهد شد و مابقی مبلغ از محل یارانه کتاب توسط خانه کتاب به شرکت پست پرداخت می شود.
این موسسه با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور غنی ساختن ایام در خانه ماندن ناخواستۀ هموطنان در اثر تهدید ویروس کرونا، بر آن شد بخشی از یارانۀ کتاب را به حمایت از سامانۀ پست کتاب اختصاص دهد تا از این طریق هزینۀ ارسال کتاب از طریق پست تا پایان فروردین 1399 با حدود 50 درصد تخفیف محاسبه شود.
گفتنی است سامانۀ پست کتاب، از حدود یک سال پیش، برپایۀ تفاهم نامۀ میان معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شرکت پست، توسط خانۀ کتاب راه اندازی شد و در حال حاضر بیش از 400 ناشر و فروشگاه کتاب در آن عضویت دارند. این سامانه صرفاً به ارسال کتاب اختصاص دارد.
اگرچه در شرایط کنونی که به دلیل پرهیز از ترددهای غیرضروری مراجعه به فروشگاه های کتاب میسر نیست، به لطف اینترنت و زیرساخت های تجارت الکترونیک و وجود فروشگاه های فراوان اینترنتی، آگاهی از کتاب های تازه منتشر شده یا جستجو و یافتن کتاب مورد علاقه و خرید اینترنتی و غیرحضوریِ آن کار دشواری نیست، به نظر می رسد مشکل اصلی رساندن کتاب به دست خریدار است، امری که موجب افزایش قیمت تمام شدۀ کتاب نیز می شود.
امید می رود با این طرح، صنعت نشر و بازار کتابفروشان بتوانند تاحدی از شرایط حساس کنونی حاکم برکشور عبور کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
با بالا گرفتن تب ویروس کرونا در کشور؛ پویش ها و حرکت های خودجوشی از جانب اهالی فرهنگ و هنر به راه افتاده است تا در روزهای طولانیِ ماندن در خانه ها همراه مردم باشد. پویش تندرست باش ای ایران یکی از این پویش هاست که موسسه خانه کتاب با همکاری خبرگزاری کتاب ایران "ایبنا" آغاز کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

با بالا گرفتن تب ویروس کرونا در کشور؛ پویش ها و حرکت های خودجوشی از جانب اهالی فرهنگ و هنر به راه افتاده است تا در روزهای طولانیِ ماندن در خانه ها همراه مردم باشد. پویش تندرست باش ای ایران یکی از این پویش هاست که موسسه خانه کتاب با همکاری خبرگزاری کتاب ایران "ایبنا" آغاز کرده است.

در این پویش از اهالی فرهنگ و هنر دعوت شده تا پیام های صوتی خود را با مردم به اشتراک بگذارند.

اهالی فرهنگ در این پیام ها که با هشتگ#تندرست_باش_ای_ایران و #با_کتاب_کرونا_را_شکست_میدهیم در فضای مجازی منتشر می شود سعی دارند همدلی خود با مردم را در روزهای کرونایی بیان کنند.

پویش واکسینه با کتاب که به همت فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود تلاش دارد با معرفی کتابهای مختلف در حوزه های آموزشی، علمی، اجتماعی، کودک و نوجوان و ... شرایطی را فراهم آورد تا بهترین استفاده از تعطیلات را داشته باشند و در ایام قرنطینۀ کرونا به کتاب خواندن بپردازند.در فراخوان این پویش آمده: فکرشو بکنید، اگه سرعت کتابخون های شهر ما مثل ویروس کرونا زیاد بشه .. این پویش را با هشتگ #واکسینه_با_کتاب در اینستاگرام دنبال کنید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
جعفر ابراهیمی از رکود ادبیات در سال های اخیر و کوتاهی در شعر نوجوان می گوید. او همچنین چاپ کتاب های لوکس را یکی از مشکلات اصلی می داند و از قیمت بالای کتاب ها انتقاد می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : آمد خبر اتحاد آنلاین کیمیا نیوز خبرگزاری کتاب ایران

این شاعر ادبیات کودک و نوجوان در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت ادبیات در سال 98، اظهار کرد: نشر ما در سال های اخیر نسبت به سال های گذشته، هم در بخش ادبیات بزرگسال و هم ادبیات کودک، چندان وضعیت خوبی ندارد و به رکود رسیده است. اگر بخواهیم به ادبیات کودک در سال گذشته نگاهی بیندازیم و با الان مقایسه کنیم خواهیم دید تغییراتی نسبت به سال گذشته نداشته ایم.

او افزود: در دهه 60 حرکت عظیمی در ادبیات کودک شکل می گیرد و ما دارای ادبیات کودک می شویم، این در حالی است که در سال های قبل به صورت جدی به این حوزه پرداخته نمی شد، اما همین طور که جلو می آییم، حرکت کندتر می شود. در دهه 90، و در سال های 97-98 مشکلات اقتصادی کشور و تحریم ها، گران شدن کاغذ و بی عدالتی هایی که در جامعه وجود دارد و رانت خواری ها در وضعیت کتاب و کتاب خوانی مردم ایران تأثیرگذار بوده است.

ابراهیمی یکی از مشکلات اصلی را کم رنگ شدن انگیزه مطالعه در میان مردم بخصوص کودکان و نوجوانان دانست و گفت: شاید این موضوع به خاطر این باشد که برخی از ارزش هایی که داشتیم کم رنگ شده و برخی از ارزش های کاذب در جامعه گسترش پیدا کرده است. کمتر کسی به مطالعه و کتاب خوانی بها می دهد که این موضوع بیشترین تأثیر را بر کودکان و نوجوانان دارد. نگاه های مادی به هستی و زندگی باعث شده تا وضعیت کتاب خوانی ما در سال های اخیر اسفناک باشد.

او در ادامه بیان کرد: با این حال نمی خواهم از ناامیدی صحبت کنم. ما در بخش هایی رشد خوبی داشته ایم؛ در بخش ادبیات نوجوان و خردسال، بخصوص در رمان نوجوان کارهای خوبی در سال های اخیر چاپ شده است. البته در سال 98، در بخش های دیگر مانند شعر نوجوان بسیار کوتاهی کرده ایم . اگر به کتاب هایی که در دو سال اخیر در حوزه شعر نوجوان چاپ شده و در جشنواره ها و یا کتاب سال ارائه شده نگاهی بیندازید، خواهید دید شاید به تعداد انگشتان دست هم نرسد، البته در خوشبینانه ترین حالت می گویم.

این شاعر تاکید کرد: ما کودکان - بچه های اواخر دبستان و اوایل راهنمایی - را به کل فراموش کرده ایم، نه داستان برای شان چاپ می کنیم و نه شعر. نوشتن برای کودکان در این سن خیلی سخت و تخصصی است و ما کمتر به آن پرداخته ایم. ضمن این که خیلی از این کتاب ها به تصویرگری نیاز دارد و این موضوع قیمت کتاب را بالا می برد، به همین دلیل ناشران کمتر به آن اقبال نشان می دهند. ناشران بیشتر به سوددهی توجه دارند و چون رمان نوجوان فروش خوبی دارد به ویژه در بخش ترجمه، ناشران به سرمایه گذاری در این بخش روی آورده اند.

ابراهیمی ادامه داد: از طرف دیگر، از آن جایی که حق تالیف نویسنده ها بسیار پایین است، آن ها به دنبال کار سخت نمی روند و ترجیح می دهند به کاری بپردازند که راحت تر به حق تالیف برسند. در مجموع فکر می کنم ما در سال های اخیر و در بخش شعر بسیار کوتاهی کرده ایم. گاهی کتاب هایی را برایم می فرستند و می بینم وضعیت خیلی خوبی در شعر نداریم.

او همچنین یکی از آفت های بزرگ سال های اخیر را چاپ کتاب های لوکس دانست و گفت: ناشران به چاپ کتاب های لوکس روی آورده اند و این موضوع باعث شده تا قیمت کتاب بالا برود. زمانی مردم شکایت داشتند که کتاب خیلی گران است، درحالی که چندان گران نبود، اما در سال های اخیر کتاب واقعا گران شده است و برخی از مردم نمی توانند کتاب بخرند. اخیرا کتاب کودکی دیدم که 170 هزار تومان بود. واقعا مغزم سوت کشید! در حالی که این کتاب باید 30 هزار تومان می بود تا مردم بتوانند آن را بخرند.

این شاعر با بیان این که تبدیل شدن کتاب به کالا به سیر مطالعاتی مردم آسیب می زند، اظهار کرد: یکی از خوبی های دهه 60 و اوایل دهه 70 این بود که کتاب ها را ساده و با کاغذهای معمولی چاپ می کردند اما به محتوا اهمیت می دادند، بنابراین قیمت کتاب ها پایین بود و همه می توانستند بخوانند. اما الان خیلی از مردم نمی توانند کتاب بخرند و باید به کتابخانه مراجعه کنند که آن ها نیز تنوع لازم را ندارند تا مردم را جذب کنند، و اگر فراری شان ندهند باید شکرگزار باشیم. در کتابخانه های عمومی به صورت گزینشی کتاب می خرند که نمی تواند به ویژه در کودکان و نوجوانان انگیزه مطالعه ایجاد کند.

او درباره این که برخی معتقدند دوره شعر تمام شده است ، گفت: این مشکل شعر نوجوان نیست؛ در حوزه بزرگسالان نیز وجود دارد. فقط هم شعر نیست، انگار دوره داستان و کتاب خوانی هم گذشته است، در حالی که این طور نیست. هستند کسانی که به کتاب علاقه دارند و می خوانند. ممکن است فضای مجازی و پیام رسان ها اوقات مردم را پر و آن ها را از کتاب دور کند. اما همه این ها موقتی است. ما در دوره گذار قرار داریم و از این مسائل خواهیم گذشت.

این شاعر خاطرنشان کرد: اگر کتاب شعر و داستان خوبی چاپ شود مسلما مخاطبانی هستند که بخرند و بخوانند. مشکل ما این است که انگیزه مطالعه از بین رفته است و با توجه به بلبشویی که در بازار کتاب وجود دارد، شعر را به اشکال مختلف منتشر می کنند؛ هرکسی به شکلی شعر می گوید، به ویژه در دنیای بزرگسالان.

او در ادامه گفت: دیگر شعر زبان مردم نیست. زمانی شعر کلاسیک و نیمایی بود و از زبان مردم شعر می گفتند، مردم هم آن ها را می خواندند و لذت می بردند، اما الان شعر تجربه هایی است که از سوی برخی از شاعران صورت می گیرد و در حد تجربه است و ممکن است در درازمدت برخی را از شعر بازدارد. کتاب هایی که موفق نیستند در گذر زمان کنار گذاشته می شوند و آن هایی که خوب هستند به دست مردم می رسند.

جعفر ابراهیمی همچنین بیان کرد: ما کمتر کتاب در دست مردم می بینیم و فقط شعر نیست. مردم به کتاب علاقه ندارند. این علاقه باید از کودکی در آن ها به وجود بیاید، اما فقط بر کتاب های درسی و کنکور تاکید می شود و این کتاب ها و کلاس های آموزشی اوقات کودکان را پر می کند. پدر و مادرها هم بیشتر به نمره اهمیت می دهند و می خواهند فرزندان شان کنکور بدهند و به دانشگاه بروند و فکر نمی کنند بعد از گرفتن لیسانس و فوق لیسانس چه می شود. اگر ما تحصیل کرده های کتاب خوان تربیت نکنیم وضعیت مشابه وضعیت فعلی را خواهیم داشت.

او در پایان از زیر چاپ بودن مجموعه شعر جدیدش برای نوجوانان با عنوان به تو می اندیشم در نشر گویا خبر داد و اظهار امیدواری کرد سال 99 سال خوبی برای مردم باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون فرهنگی وزیر ارشاد از گام پایانی ادغام و ساماندهی موسسات تابعه این معاونت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در گفت وگو با خبرنگار فارس در پاسخ به این پرسش که شنیده ها حاکی از آن است که روز گذشته ادغام موسسات تابعه معاونت فرهنگی نهایی شده گفت: اگر منظور شما ساماندهی موسسات است، بله کارهای مقدماتی و اولیه به مرحله نهایی رسیده است.

وی در ادامه پیرامون اینکه چارت جدید به چه شکل خواهد بود، عنوان داشت: چارت هم قطعی شده و بزودی پس از ایام نوزور اطلاع رسانی می شود.

گفتنی است، روز گذشته ادغام موسسات تابعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اعم از بنیاد شعر و ادبیات داستانی، موسسه خانه کتاب و موسسه نمایشگاه های فرهنگی به نتیجه رسید و قرار است مدیر جدید و چارت نهایی اعلام شود.

طبق شنیده های خبرنگار فارس، احکام اعضای کارگروه ادغام، هفته گذشته صادر شده و به زودی رسانه ای می شود. این در حالی است که کارکنان موسسات ادغام شده در تماس هایی با خبرگزاری فارس از بلاتکلیفی و سرگردانی خود در سال آینده خبر می دهند و نمی دانند قرارداد آن ها با کدام یک از مدیران به ثبت خواهد رسید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پویش ملی #کتاب_خانه مشارکت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری حوزه آمد خبر اتحاد آنلاین پرس شیعه

به گزارش ایکنا، با توجه به لزوم در خانه ماندن برای جلوگیری از شیوع و ابتلا به ویروس کرونا، یکی از فعالیت های مفید مردم در این ایام، کتاب خوانی است.

روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اعلام کرده است که کتابخانه دیجیتال پژوهان نیز در پویش #کتاب_خانه که پیشنهاد آن را معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرده است شرکت کرده است.

در این طرح، برای آثار منتشرشدۀ نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی 90 درصد تخفیف، برای آثار ویژۀ کودک و نوجوان 80 درصد تخفیف و برای آثار ویژۀ پویش #کتاب_خانه 70 درصد تخفیف در نظر گرفته است.

در بخش کتاب های دیجیتال، پلتفرم های طاقچه ، فیدیبو ، کتابراه و نوار نیز شرکت کرده اند.

این پویش در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی از اول فروردین 99 اجرا می شود و تا بیستم همان ماه ادامه دارد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
در روزهای پایانی سال و در فاصله تنها چند ساعت مانده به سال 1399 تغییراتی را در وزارت ارشاد و یکی از موسسات زیرمجموعه این وزارتخانه شاهد خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : سینما پرس عصر زاگرس

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، به زودی با حکم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محمد سلگی به موسسه نمایشگاه های فرهنگی می آید و قادر آشنا به هنرهای نمایشی می رود.

هشتم آبان ماه 1397 بود که قادر آشنا با رأی اعضای هیأت امنای موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به عنوان مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره این موسسه انتخاب شد. او پیش از این به عنوان سرپرست موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران منصوب شده بود.

او در کارنامه خود ریاست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر، مدیرکلی هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کهگیلویه و بویراحمد و البرز را دارد.

اما او قرار است مجددا به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه فعالیت دهد؛ چرا که روز 24 اسفندماه شهرام کرمی از مدیریت تئاتر کشور خداحافظی کرد.

نکته حائز اهمیت اینجاست که محمد سلگی 17 دی ماه 96 با معارفه محمدجواد مرادی نیا، اداره کتاب را به او سپرد و خود به پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات رفت.

قادر آشنا مدیرعامل فعلی موسسه نمایشگاه های فرهنگی در گفت وگو با فارس اظهار داشت: روز گذشته در این راستا با سیدعباس صالحی وزیر ارشاد گفت وگویی داشتیم. این بحث از جانب ایشان مطرح شد.

وی اضافه کرد: بنده تکلیف گرا بوده و هستم و هرجا که حس کنم کاری از دست من بر می آید نه نمی گویم. این بحث مطرح شده است.

در کارنامه سلگی ریاست سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیده می شود. او اردیبهشت سال 1394 از سوی علی جنتی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در دوران معاونت فرهنگی سیدعباس صالحی به عنوان مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده بود.

نکته مهم برگزاری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است، چرا که قادر آشنا و موسسه او یکی از پایه های برگزاری این نمایشگاه هستند. حالا با این جابه جایی اگر قرار باشد نمایشگاه کتاب در خردادماه برگزار شود باید دید سلگی چه برنامه ای خواهد داشت.

این تنها بُعد مهم ماجرا نیست. موضوع دیگر، ادغام موسسات زیر مجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بنابراین موسسه نمایشگاه های فرهنگی هم با بنیاد شعر و ادبیات داستانی و موسسه خانه کتاب ادغام خواهد شد تا یکی به عنوان مدیرعامل آن را رهبری کند و بعید نیست این تغییر برای به مسند نشستن محمد سلگی در آن موقعیت باشد.

شنیده ها حاکی از آن است موضوع ادغام موسسات تابعه ارشاد روز گذشته نهایی شده و به زودی اخباری از آن منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

این روزها پلتفرم های فیدیبو، طاقچه، نوار، کتابراه و پژوهان با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب های بزرگسال خود را در قالب پویش #کتاب_خانه با 70درصد و کتاب های کودک و نوجوان را با 80 درصد تخفیف عرضه خواهند کرد. همچنین سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد هم در توییتی ضمن توصیه به از دست ندادن فرصت کتابخوانی در این روزها، از تخفیف در فروش و ارسال کتاب خبر داد.
اثر جدید دانیل استیل نویسنده پرکار و پرفروش آمریکایی در جایگاه چهارم فهرست جدید هفتگی رمان های پرفروش نشریه نیویورک تایمز دیده می شود. البته رتبه نخست پرفروش های داستانی که هفته پیش به رمان جدید جیمز پترسون و جیمز او بورن تعلق داشت، این هفته به رمان خانه زمین و خون نوشته سارا جی ماس اختصاص پیدا کرده است. محدوده طولانی نوشته سی جی باکس که بیستمین جلد از سری داستان های جو پیکت این نویسنده است، نیز با کنارزدن رمان موفق جایی که خرچنگ ها آواز می خوانند در رتبه دوم این فهرست قرار گرفت. همچنین رمان جایی که خرچنگ ها آواز می خوانند نوشته دلیا اوئنز پس از گذشت هفتاد و نه هفته حضور در فهرست پرفروش های داستانی نیویورک تایمز این بار در جایگاه سوم به چشم می خورد.
برگزیدگان چهاردهمین دوره جایزه کتاب سال شعر ایران به انتخاب خبرنگاران در بهار 1399 معرفی می شوند. دبیرخانه این جایزه که آیین پایانی این دوره اش، طبق روال هر ساله، قرار بود در نیمه دوم اسفندماه برگزار شود، اعلام کرد که با توجه به وضع شیوع ویروس کرونا و فراهم نبودن شرایط هرگونه گردهمایی در حال حاضر، در صورت بهبود اوضاع، آیین پایانی این دوره از جایزه، استثنائا در نیمه دوم فروردین یا اردیبهشت ماه سال آتی برگزار خواهد شد. ضمن آنکه در صورت تداوم شرایط، به ضرورت رعایت اصول ایمنی بهداشتی، ممکن است این مراسم به صورت خصوصی و آنلاین پیش از تابستان آینده برگزار شود.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
سخنگوی شورای صنف نمایش می گوید: بهتر بود به جای اینکه هفتگی تعطیلی سینماها را اعلام کنند، یک زمان مشخص شده را اعلام می کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

اعتمادآنلاین| غلامرضا فرجی (سخنگوی شورای صنفی نمایش) با اشاره به اینکه زمان بازگشایی سینماها مشخص نیست، گفت: زمان بازگشایی سینماها را ستاد مدیریت بیماری کرونا و وزارت ارشاد اعلام می کنند که براساس اعلام آنها فعلا سینماها تعطیل است.

فرجی با اشاره به اینکه امروز مساله کرونا مهمترین مساله در کشور است، گفت: اینکه وزارت ارشاد هر هفته بیانیه می دهد و اعلام می کند که سینماها و فعالیت های فرهنگی تعطیل است، تصمیم درستی نیست و اثر روانی خوبی ندارد. بهتر است به جای اعلام تعطیلی هفته به هفته سینماها و مراکز فرهنگی، به طور مثال اعلام شود فعلا سینماها تعطیل است تا شرایط مهیا شود. حال این تعطیلی می خواهد 20 روز باشد یا یک ماه دیگر.

فرجی در پاسخ به این سوال که بر فرض اینکه اگر امروز این سینماها باز شود وضعیت اکران فیلم ها چگونه خواهد بود، گفت: در حال بررسی چند راهکار در شورای صنفی نمایش هستیم. یکی از راهکارها این است که فیلم هایی که تا قبل از همه گیری کرونا در حال اکران بودند به اکران خود در زمان بازگشایی سینما ادامه بدهند و ابتدا آن فیلم ها نمایش داشته باشد. یکی از راهکارهای دیگر این است که برنامه ریزی بکنیم تا فیلم های جدید نیز در کنار این فیلم ها به نمایش دربیاید.

او ادامه داد: باید سینماها باز شود، جلسه شورای صنفی نمایش تشکیل شود تا بتوانیم درباره وضعیت اکران فیلم ها تصمیم گیری کنیم.

منبع: ایلنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
تهران- ایرنا- کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما از جمله تشکل های خودجوش و پرتلاشی است که به همت برخی سینماگران برای مقابله با شیوع بیشتر کرونا در کشور فعال شده و توانسته اقدامات قابل توجهی در جهت حفظ سلامت اهالی سینما انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : سینما سینما

کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما نخستین بار هنگامی که اخبار و تصاویر جلسه ای از دیدار با فرمانده ستاد مدیریت کرونا در تهران علیرضا زالی منتشر شد، به طور عمومی و فراگیر شناخته شد. بعد از آن بود که چند بیاینه حمایتی دیگر به وسیله این کارگروه و در حمایت از سینماگران در اینستاگرام منتشر شد.

بهمن کامیار وکیل دادگستری در اینستاگرام خود ضمن حمایت از اقدامات این کارگروه توضیحاتی را ضمیمه آن کرده که در ادامه بخشی از آن آمده است؛ بدینوسیله ضمن تایید مراتب مندرج در بیانیه ستاد کرونا خانه سینما مورخ 25 اسفند 98، بدینوسیله از تمامی تهیه کنندگان که پروژه های خود را تا کنون تعطیل نکرده اند مصرانه تقاضای اتخاذ تصمیم شایسته مبنی بر تعطیلی فوری پروژه ها را دارد و به کلیه عوامل نیز اطمینان داده میشود در صورت عدم اعلام تعطیلی پروژه از سوی تهیه کننده، شخصا بر اساس قوانین مدون قادر به ترک کار تا رفع حالت فورس ماژور حاکم بر کشور خواهند بود و هیچ مرجع داوری و حقوقی قادر به الزام ایشان به حضور در محل کار یا محکومیت به پرداخت خسارت احتمالی نخواهد بود.
شایان ذکر است آمادگی لازم جهت هرگونه حمایت و معاضدت حقوقی افراد در صورت طرح ادعا از سوی تهیه کننده یا هر مرجعی پیش بینی شده است.
لذا موکدا و مکررا از اعضای محترم صنوف شاغل در پروژه های دایر درخواست تعطیلی و ترک کار به جهت حفظ سلامت خود و دیگران را دارد.

کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما

نخستین اطلاعیه کارگروه مدیریت ویروس کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران یکشنبه، 18 اسفندماه منتشر شد.متن اطلاعیه بدین شرح است: با عنایت به حدوث شرایط اضطراری در بروز و شیوع ویروس خطرناک و مهلک کرونا در سطح جامعه و لزوم توجه و مراقبت صنوف از جان و سلامت اعضای خود که با توجه به شرایط حاکم بر پروژه های جاری در تولیدات صنعت فیلم ایران (سینما، تلویزیون، تبلیغات و ...) در معرض خطر جدی ابتلا و شیوع این ویروس قرار دارند، روسای تعدادی از صنوف خانه سینما اقدام به تشکیل کارگروه مدیریت کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران از تاریخ 98/12/17 کرده اند.

رئوس اهداف و وظایف این کارگروه به این شرح است:

پایش پروژه های جاری و جمع آوری اطلاعات میدانی.

تدوین دستورالعمل های مواجهه با شرایط بحران و اطلاع رسانی در خصوص مقررات تخصصی بهداشتی با توجه به شرایط ویژه محیط کار در مراحل تولید محصولات صنعت فیلم ایران.

مشاوره و نظارت بر روند رعایت مقررات ضروری برای پیشگیری از ابتلای اعضای گروه تولید به کرونا و انجام اقدامات فوری در صورت ابتلای فرد یا افراد گروه به این ویروس.

ارائه مشاوره به کلیه عوامل در زمینه امور قانونی و حقوقی مرتبط با شرایط بحران (فورس ماژور)

کمک به پیگیری شرایط و نحوه رسیدگی به وضعیت مبتلایان احتمالی اعضای صنوف

امید است این کارگروه با حمایت های دلسوزانه مسئولان با درایت خانه سینما و بدنه صنعت فیلم ایران بتواند به شکلی سریع و موثر از بروز صدمات جبران ناپذیر ناشی از شرایط بحرانی جاری پیشگیری کند. بدیهی است اعضای این کارگروه همواره نگران جان و آسایش اعضای صنوف خانه سینما بوده و ضمن رعایت امانتداری، پذیرای هر گونه پیشنهاد، انتقاد یا اطلاعات مورد نیاز برای پیشگیری از وقوع لطمات جدی به خانواده بزرگ سینمای ایران است.

این اطلاعیه به امضای سینماگران زیر رسیده است:

سیدغلامرضا موسوی- شورای عالی تهیه کنندگان سینما

رضا درمیشیان – کانون کارگردانان سینمای ایران

تورج منصوری – انجمن مدیران فیلم برداری سینما

فاطمه معتمدآریا – انجمن بازیگران سینما

محمدرضا منصوری – انجمن مدیران تولید سینما

پویان کفیلی – انجمن دستیاران فیلم برداران سینما

ایمان کرمیان- انجمن جلوه های ویژه میدانی سینما

امیرحسین قدسی- انجمن طراحان فیلم

دانش اقباشاوی – انجمن برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما

اقدامات عملی کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما

این کارگروه ها در فاصله های چندروزه با انتشار بیانیه هایی از تهیه کنندگان و متصدیان تولید فیلم و سریال خواست که به جهت حفظ سلامت سینماگران دستور به تعطیلی سریع پروژه ها را صادر کنند. در ادامه به مهم ترین این موارد اشاره شده است:

1. کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما، در اطلاعیه ای از اعضای صنوف خانه سینما خواست برای حفظ جان خود بنا بر وضعیت “فورس ماژور” محل کار خود را ترک کنند. در ادامه متن کامل این نامه در تصویر زیر آمده است:

2. کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما طی نامه ای حمایت خود، وکلا و کارشناسان حقوقی خانه سینما از اعضا برای احقاق حقوق مادی و معنوی در پی ترک پروژه های سینمایی را اعلام کرد متن به شرح زیر است: هوالشافی اعضای محترم خانه سینما ایران متاسفانه تلاش های ما برای تعطیلی پروژه های تصویری بر اساس توصیه فرمانده محترم ستاد مدیریت بیماری کرونا کلان شهر تهران نتیجه نداده است.
با توجه به غیر قابل اجتناب و غیر قابل پیش بینی بودن سرعت شیوع ویروس کرونا از یکطرف، و مرگ بار بودن آن از طرف دیگر، این اتفاق از مصادیق بارز فورس ماژور است و از آنجا که هر لحظه به آمار ابتلای کرونای مثبت همکاران مان اضافه می شود، به همین دلیل برای حفظ جان و عدم انتقال ویروس، خواهشمندیم هر چه سریعتر به ترک پروژه ای که در آن هستید اقدام فرمایید. بدیهی ست این درخواست تا زمان رفع وضعیت اضطراری ادامه خواهد داشت و پس از آن تعهدات شما مجددا ادامه یافته و مدت تعلیق به کل مدت تعیین شده برای همکاری شما اضافه خواهد گشت.
وکلا و کارشناسان حقوقی خانه سینما و کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما آماده هر گونه حمایت، همکاری، پاسخگویی و احقاق حقوق مادی و معنوی اعضای خانه سینما می باشد.

3. گفتنی است، پیش از انتشار این بیانیه هم، در گزارشی دیگر این کارگروه به اختصار نام چند نفر از اهالی سینما و تلویزیون را به عنوان اعضای مبتلا به کرونا در پروژه های تلویزیونی را اعلام کرد و این نامه را به فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا کلان شهر تهران روی خروجی سایت ها ارسال کردند:

با توجه به مقاومت مسئولین سینما و تلویزیون و عدم توجه عملی تهیه کنندگان به درخواست های کارشناسانه حضرتعالی، متاسفانه فیلمبرداری چندین پروژه در حال انجام است.

طبق مستندات موجود و مدارک مستند در روزهای گذشته، از بین ده مورد مشکوک به کرونا در میان عوامل و بازیگران شاغل در صحنه های فیلمبرداری دو نفر از همکاران مان، آقایان " ع. ج " در سریال " گیل دخت" " م. ک " در سریال " ایل دا " به کرونا مبتلا شده اند و چند روزی را در بیمارستان بستری شده و هم اکنون نیز در قرنطینه خانگی هستند. با کمال تاسف روز گذشته نیز (شنبه 24 اسفند) خبری نگران کننده برای ما محرز شد و آزمایش کرونای سومین همکارمان "ر. ش" در سریال "زیرخاکی" نیز مثبت اعلام گردید.

همچنین فیلم های منتشر شده از پشت صحنه سریال سلمان فارسی، نگرانی های زیادی را درباره این پروژه ایجاد کرده است. از آنجایی که امکان سرایت این ویروس نهفته به سایر همکارانمان در پروژه های مذکور و تداوم زنجیره انتقال آن به خانواده ها و جامعه قوی است، خواهشمندیم که مؤکداً ترتیبی اتخاذ نمائید تا به دلیل گستردگی جغرافیایی و انسانی حرفه ی متنوع فیلمسازی به هر طریق ممکن از ادامه روند تولید فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی و تمام فعالیت های هنری که مستلزم تجمعات انسانی است ممانعت شود و شرایطی برای بررسی سلامتی و پزشکی عوامل این پروژه ها فراهم گردد.

این نامه نیز به وسیله کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما در 25 اسفند 1398 خورشیدی خطاب به فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا کلان شهر تهران دکتر علیرضا زالی نگاشته شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
خبرگزاری میزان- سه ستاره بدشانس گیشه سینما در سال 98 هستند که برخلاف گیشه مناسب شان در گذشته، موفق نشدند با فیلم های خود موفقیت ویژه ای در اکران عمومی کسب کنند.

تاریخ انتشار: 12:03 - 27 اسفند 1398

- کد خبر: 606803
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : عصر شهروند آمد خبر روزنامه خراسان

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، در سال 98 که آخرین روز های آن را سپری می کنیم، خبر ساخت و اکران بعضی فیلم ها، نوید رونق گیشه را می داد و پیش بینی فروش خوب برای این فیلم ها کار بسیار ساده ای بود، اما دلایلی مانند شرایط خاص جامعه در زمان اکران، حواشی و شرایط بد اکران فیلم، باعث شد فروش این آثار به اندازه ای که تصور می کردیم خوب پیش نرود و ستارگان آن به صورت ناخواسته، با شکست در گیشه روبه رو شوند.

شهاب حسینی، رضا عطاران و محمدرضا گلزار، سه ستاره بدشانس گیشه سینما در سال 98 هستند که برخلاف گیشه مناسب شان در گذشته، موفق نشدند با فیلم های خانه پدری ، زیر نظر و رحمان 1400 موفقیت ویژه ای در اکران عمومی کسب کنند.

شهاب حسینی
خانه پدری

معمولاً فیلم هایی که مُهر توقیف روی آن ها خورده است، توجه تعداد زیادی از مردم و علاقه مندان به سینما را به خود جلب می کنند و اگر شانسی برای اکران عمومی پیدا کنند، مردم را به سینما ها می کشانند. فیلم خانه پدری با سابقه 9 سال توقیف، از این قاعده مستثنا نبود. علاوه بر این، فیلم نام کارگردان باسابقه ای مانند کیانوش عیاری را به همراه داشت و ستاره ای مثل شهاب حسینی هم در آن بازی کرده بود، به همین دلیل خانه پدری اثر مهمی بود که انتظار می رفت رقم فروش آن بالا باشد، اما فیلم در شرایطی غیرعادی اکران شد که به فروش آن لطمه بزرگی زد و در نتیجه باعث شد پیش بینی ها درست از آب درنیاید.

خانه پدری آبان ماه با محدودیت نمایش در 15 سالن، تنها در شهر تهران اکران شد. این در حالی است که پیش از اکران فیلم، خبری از تصمیم سازمان سینمایی درباره اکران محدود فیلم نبود و پس از نمایش آن در تهران متوجه شرایط خاص اکران فیلم شدیم. در نهایت این فیلم در مدت کوتاه اکران خود، یک و نیم میلیارد تومان در گیشه بلیت فروخت و به این ترتیب شهاب حسینی شانس فروش خوب این فیلم را در گیشه از دست داد. فیلم بعدی این بازیگر که جزو امید های گیشه به حساب می آید مست عشق است

رضا عطاران
زیر نظر

فیلم های کمدی همیشه بین عموم مردم طرفدار دارند، بنابراین گرچه فارغ از کیفیت فیلم و گروه بازیگران آن، این آثار شانس خوبی در گیشه موفق دارند، اما وقتی محبوب ترین ستاره های کمدی در یک فیلم کمدی حضور داشته باشند، آن وقت موفقیت فیلم در گیشه تا حد زیادی تضمین می شود. فیلم زیر نظر اثر مجید صالحی، یکی از فیلم های کمدی امسال بود که امید قطعی گیشه زمستان بود. رضا عطاران یکی از پول سازترین بازیگران مرد سینما در آن حضور داشت و امیر جعفری هم که سابقه خوبی در آثار کمدی دارد با او همبازی شده بود.

زیر نظر پیش از دی ماه امسال، به علت ممیزی فرصت اکران پیدا نکرده بود و خلاصه فاکتور های اولیه برای ترغیب مخاطب به دیدن فیلم را داشت، اما این فیلم در شرایط بسیار بدی روی پرده رفت و باعث شد رضا عطاران که تقریبا همه آثارش از لحاظ فروش موفق هستند، با فروش هشت میلیاردی زیرنظر جایگاه ویژه ای در گیشه نداشته باشد. قطعی اینترنت، شهادت سردار سلیمانی و ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی، دل و دماغی برای مردم نگذاشته بود که به سینما بروند. البته درباره زیرنظر ممیزی فیلم و اعمال اصلاحات نیز، در بدشانسی عطاران در فروش فیلم بی تاثیر نبود.

بیشتر بخوانید: تصاویر| بخش ویژه کرونا در بیمارستان محمدرضا گلزار
رحمان 1400

منوچهر هادی سال 97 فیلم کمدی رحمان 1400 را جلوی دوربین برد و با این فیلم در اکران نوروز 98 حضور داشت. این کارگردان با ساخت آثار کمدی و غیرکمدی عامه پسند نشان داده که رگ خواب مخاطب را می شناسد. آثار کمدی او من سالوادور نیستم و آینه بغل فیلم های پرفروشی بوده اند و به علاوه سابقه او به عنوان کارگردان، ستاره هایی مانند مهران مدیری و محمدرضا گلزار در این فیلم بازی کرده بودند و بازیگران محبوبی مانند سعید آقاخانی و بهرام افشاری در آن حضور داشتند، به همین دلیل انتظار می رفت مخاطبان در اکران از این فیلم استقبال کنند و رحمان 1400 جایگاه خوبی در گیشه نوروز به دست بیاورد.

فروش 22 و نیم میلیاردی فیلم در مدت تقریبا یک ماه اکران هم این پیش بینی را ثابت کرد، اما تخلف سازندگان در نمایش نسخه ممیزی شده در برخی سینماها، باعث شد فیلم از پرده سینما پایین کشیده شود. هرچند که رحمان 1400 جزو آثار تجاری سینمای ایران است، اما فیلم می توانست با فروش بالا حداقل جایگاه خوبی در گیشه نصیب محمدرضا گلزار کند، اما اکرانش متوقف و جایگاه آن به دیگر فیلم ها واگذار شد. رحمان 1400 به تازگی با انجام اصلاحاتی در نسخه نمایش خانگی، در سرویس های وی او دی منتشر شده است.

منبع:روزنامه خراسان
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

سینماسینما ، پریسا ساسانی: بحث توقف فیلمبرداری آثار سینمایی و یا تلویزیونی که اکنون در شرایط بحران زده به سر می برند برای جلوگیری ازشیوع ویریوس کرونا از مهمترین مباحث محافل سینمایی و تلویزیونی است. اهمیت موضوع به اندازه ای است که برای رسیدگی به سلامت نیروهای متخصص تولید، کارگروه مدیریت بحران کرونا از سوی خانه سینما تشکیل شد.
در مرحله نخست پس از اعلام موجودیت این کار گروه، مجموع فیلم ها و سریال هایی که در حال تولید هستند؛ شناسایی شد ودانش اقباشاوی به عنوان سخنگوی کار گروه مدیریت بحران کرونا در اطلاعیه ای پروژه های درحال فیلمبرداری، در حال پیش تولید و پروژه های متوقف در فیلمبرداری و و در پیش تولید را معرفی کرد و پس ازآن اعلام شد که تلاش های این کار گروه برای تعطیلی پروژه های تصویری بر اساس توصیه فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا کلان شهر تهران نتیجه نداده است اما در نهایت نه تنها پاسخی از سوی هیات مدیره خانه سینما برای اخطار به تهیه کنندگان نیامد بلکه آخرین اطلاعیه این کار گروه نیز از روی سایت خانه سینما حذف شد.
کاوه راد وکیل و حقوقدان که پیش از این درباره وضعیت کسب و کارها و قرار گرفتن در شرایط فورس ماژور در صفحه شخصی خود توضیحاتی داده بود، در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی سینماسینما ، شرایط فعلی عوامل تولید در سینما و تلویزیون را مشمول فورس ماژور اعلام کرد و گفت: برای تحلیل شرایط فعلی، اول باید بررسی کنیم که آیا کشوردر موقعیت فورس ماژور قرار دارد یا خیر؟
من بر این باورم که شرایط حاضر به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن، غیر قابل اجتناب بودن و همچنین سرعت شیوع و کشندگی بیماری قطعاْ از مصادیق یک بحران سراسری و فورس ماژور است. بسیاری از مشاغل و کارگاه ها به جهت رعایت بهداشت کار و سلامت عوامل تعطیل شده اند. وزارت ارشاد نیز کلیه فعالیت های فرهنگی از قبیل کنسرت، تئاتر و سینما را تعطیل کرده است. شرایط عمومی کار و زندگی جمعی در کشور به کلی دگرگون شده است. اولویت شهروندان، کاهش رفت و آمد و خودایمنی در برابر سرایت این بیماری است. اما متاسفانه با وجود همه این شرایط، آنچه به نظر می آید عدم اتخاذ تدابیر مناسب برای شاغلان صنعت تصویر است. در حالی که پیش بینی می شد هنرمندان به عنوان سفیران فرهنگی جامعه، نخستین صنفی باشند که شهروندان را به قرنطینه خانگی تشویق نمایند.
وی در پاسخ به این سئوال که اگر ترک کار کنند امکان دریافت حق و حقوق از پایان شیوع این بیماری وجود دارد یا خیر گفت: اگر بپذیریم که شرایط کشور در وضعیت فورس ماژور قرار دارد نتیجه آن است که کلیه قراردادهای کار عوامل صنعت تصویر باید تا پایان دوره بحران به حالت تعلیق در بیاید. مدت تعلیق به مدت قرارداد اضافه خواهد شد. تهیه کنندگان نیز برای مدت تعلیق، تعهدی به پرداخت دستمزد نخواهند داشت.
این حقوقدان تاکید کرد: بنابراین در شرایط فعلی، مهمترین اقدام آن است که خانه سینما به عنوان مرجع صنفی عرصه تصویر، شرایط را از مصادیق فورس ماژور دانسته و به ایجاد یک وحدت رویه عملی در این صنف اقدام نماید. همگی باید عمیقا باور داشته باشیم که حق حیات، والاترین حق بشری و خدشه ناپذیر است و منافع اقتصادی افراد محدود نباید حق بر سلامتی شهروندان را هدف قرار دهد.
کاوه راد در پایان در پاسخ به این سئوال که اگر فرد بخواهد بدون اینکه در قرارداد بند فورس ماژور قید شده باشد ترک کار کند می تواند در بهبود شرایط به کار برگردد؟ توضیح داد: حل اختلاف میان طرفین قرارداد، مرجع قضایی است. دادگاه باید احراز کند که شرایط از مصادیق فورس ماژور بوده یا خیر؟ در چنین شرایطی، بدیهی است که اعلام نظر قطعی خانه سینما در مورد قرار داشتن در شرایط فورس ماژور و لزوم تعطیلی پروژه ها می تواند دلیلی متقن به نفع عوامل صنعت تصویر در دادگاه تلقی شود. انتظار به حق از خانه سینما آن است که در این برهه حساس، دلسوزانه به یاری هنرمندان بشتابد و به مسئولیت تاریخی خود در صیانت از سلامتی ایشان با اعلام قرار داشتن در شرایط فورس ماژور و لزوم تعطیلی فوری پروژه های تصویری عمل کند.

لینک خبر :‌ سینما سینما
سینماپرس: خانه سینما سال هاست که از شأن و وزانت صنفی و اهداف اولیه تاسیس خود فاصله گرفته است و در واقع نام این نهاد، به جای بزنگاه ها و موقعیت های فرهنگی و بالاخص سینمایی، بیشتر در وقایع ریزودرشت سیاسی دیده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : فاش نیوز

حسین پورقادری / خانه سینما سال هاست که از شأن و وزانت صنفی و اهداف اولیه تاسیس خود فاصله گرفته است و در واقع نام این نهاد، به جای بزنگاه ها و موقعیت های فرهنگی و بالاخص سینمایی، بیشتر در وقایع ریزودرشت سیاسی دیده شده است. مجموعه ای قبضه شده در ید قدرت قبیله ای خاص که سال ها است جایگاه اصلی خود را به نفع اسمش و در امور دیگر خرج کرده است و امروزه به نوعی آرمان و هدف ذاتی این نهاد، جایش را خودبه خود به منافع داده است.

حضور همین قبیله خاص در پیکره مدیریت خانه سینما اگر چه سبب شده تا امروزه گپ آشکاری میان اهالی صنوف مختلف سینما و این نهاد ایجاد شود؛ اما ارتزاق طیف حاکم بر این مجموعه و ویژه خواری ایشان سبب شده تا تمامی این گونه اعتراضات نادیده انگاشته و حفظ قدرت آنچنان با اهمیت شود که هیچ مطالبه ی صنفی عامی جُز دایره قبیله ایشان از اولویت طرح برخوردار نشود.

در این سال ها مشاهده شده که خانه سینما در خط وظایف قانونی اش، منحنی ها و تخطی های گوناگونی داشته است که نمونه بارز آن را می توان چندی پیش و در جریان سانحه سقوط هواپیمای اوکراین مشاهده و یا در اقدام رئیس هیات مدیره این مجموعه در حمایت از یک مُجرم ملاحظه نمود؛ آن هم کمتر از 48 ساعت مانده به شروع انتخابات مجلس شورای اسلامی که بیشتر به اقدامی شخصی می ماند که به نام صنف سینما تمام شد، و برگ سیاه دیگری شد در کارنامه این نهاد سینمایی که بجای دعوت از عموم هنرمندان برای شرکت در انتخابات به عنوان یک رویداد مهم اجتماعی، طی نامه ای وکیل مدافع یک فیلمساز معلوم الحال شد!

به راستی در این پروپاگاندای رسانه ای و در این جنگ رسانه ای قرار است چه عاید این قبیله ی قلیل همیشه مدعی شود که اینچنین به اسم تمامی اهالی فرهنگ و هنر از درون دیوارهای بلند خانه انحصاری خود بیانیه می دهند؟

و حالا نیز در ایام کرونایی ، بار دیگر این نهاد صنفی یادش رفته که جایگاهش چیست و متوهمانه تصور می کند که نقش کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا را عهده دار شده و از این جهت به بازویی برای ستاد کرونا مبدل گشته است و به نوعی سعی می کند تا نقص عملکرد خود را با صدور اعلامیه جبران نماید! و جالب آن است که در آخرین اطلاعیه خانه سینما برای مقابله با ویروس کرونا آمده است:

اعلامیه خانه سینما باهدف حفظ سلامتی اعضای خانه سینما. از تهیه کنندگان همه پروژه های تصویری، خواهان اقدامات پیشگیرانه اعم از رعایت اصول بهداشتی تا توقف کار را شد. و در پی آن کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما با مشارکت صنوف ذی ربط برای اقدامات بعدی تشکیل شد. در پی آخرین اطلاعیه کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما و بروز شبهاتی حقوقی ضمن سپاس از تلاش شبانه روزی همکاران و تأکید بر توقف پروژه ها لازم می دانیم مورد زیر را مورد تأکید قرار دهیم . خانه سینما خود را موظف به حمایت های حداکثری در قبال هر یک از اعضا که در معرض این بیماری قرار دارند می داند اما اعلام می کند تبعیت از دستورالعمل های ستاد ملی کرونا ملاک عمل خواهد بود و هرگونه اقدامی که مسئولیت حقوقی داشته باشد فقط از طریق مصوبات هیئت مدیره خانه سینما قابلیت پی گیری خواهد داشت

مرور بیانیه های تا به امروز خانه سینما در ایام کرونایی چنین ذهنیتی را ایجاد می کند که قبیله حاکم بر این نهاد صنفی همچنان در حال تَکرار تجربه های سیاسی خود می باشند و از این جهت بجای احقاق حقوق بدنه سینمایی کشور و پیگیری مطالبات اهالی سینما به دنبال باج گیری از مجموعه هایی نظیر صدا و سیما می باشند. موضوعی که برای درک بهتر آن می توان به فشار حداکثری این مجموعه به صدا و سیما اشاره نمود. فشاری که بیشتر از جنبه های سیاسی برخوردار بود تا وجاهت صنفی!

قبیله حاکم بر خانه سینما در بیانیه ای با رنگ و لعابی سیاسی، از تلویزیون خواسته است تا پروژه های خود را متوقف کند. اما سؤال، یا بهتر بگوییم، خدشه اساسی این است که اساساً گستره اختیارات صنفی این نهاد تا کجاست؟ و آیا اصولاً یک صنف، حق دارد که مانند دادگاه حکم لازم الاجرا صادر کند؟ این سؤال، وقتی جدی می نماید که اگر صنف خانه سینما را در کنار صنوف دیگر بگذاریم، مانند صنف کله پاچه و جگرکی و... تا این حد از بیانیه و اعلامیه صادر نکرده اند، با اینکه خطر انتقال کرونا در این دو صنف حتماً بیشتر است!

اینجاست که مشخص می شود خانه سینما به جای تدبیری مشخص، با اهدافی کاملا سیاسی بیانیه صادر می کند و از این جهت است که باید از قبیله حاکم بر خانه سینما پرسش نمود که واقعا نمی شود بجای این همه بیانیه نویسی اقدام عملی مناسب با شان و جایگاه خود انجام دهد و آیا هنوز وقت آن نشده تا کمی هم به فکر عموم جامعه سینمایی کشور باشند و حداقل همانند خانه تئاتر از وزارت ارشاد بسته های حمایتی ویژ ه ای را برای اهالی سینما مطالبه نمایند!؟

بر خلاف بیانیه های رنگارنگ خانه سینما ، چند روز قبل مدیرعامل خانه تئاتر در اقدامی قابل قبول طی نامه ای سرگشاده به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیشنهادات خانه تئاتر در خصوص جبران ضرر و زیان اهالی تئاتر به دلیل شیوع کرونا را به ایشان اعلام نمود و به صراحت از وزیر خواست تا شش بسته پیشنهادی را برای جبران بخشی از ضرر و زیان ناشی از این بلای عمومی برای اهالی تئاتر تدارک ببیند:

1. بسته حمایت مالی ؛ پرداخت بلاعوض هایی به گروه ها، هنرمندان، اعضا خانه تئاتر، تماشاخانه ها و مشاغلی که در تعطیلی ناشی از کرونا ویروس دچار تنگی در معیشت و... شده اند.

2. بسته حمایت اعتباری ؛ لغو مالیات، عوارض شهری، قبوض انرژی و ...

3. بسته تسهیلات ارزان بانکی ؛ پرداخت وام های کم بهره و...

4. بسته جبران بیمه ای ؛ اقدام بیمه ها در پرداخت حقوق ایام بیکاری، حقوق ناشی از عوارض کلی ناشی از بیماری اپیدمی و...

5. بسته حمایت بهداشتی ؛ تقدیم بسته های بهداشتی به تمامی هنرمندان عضو خانه ها و صندوق اعتباری هنر

6. بسته حمایت معیشتی ؛ اهدا بسته حمایت ارزاق عمومی به تمامی هنرمندان عضو در خانه ها و صندوق اعتباری هنر ...

شاید قبیله حاکم بر خانه سینما گمان می کند که تامین مالی چنین بسته هایی ممکن است از محل بودجه ای که سازمان سینمایی برای این مجموعه در نظر گرفته صورت پذیرد و از این جهت با نگاهی سوداگرایانه به خود سانسوری روی آورده و اساسا چنین پیشنهاداتی را مطرح نمی نمایند تا خدای ناکرده از اعتبارات پیش بینی شده سال 1399 برای مدیریت دورهمی ایشان در خانه سینما کاسته نشود!

البته همان بهتر که چنین پیشنهاداتی از سوی خانه سینما مطرح نشود. چون در صورت اجرایی شدن؛ ممکن است به سرنوشتی همچون عیدی سال 1397 هجری شمسی مبتلا شود! بودجه ای یک میلیاردی که از سوی سازمان سینمایی در اختیار گذاشته شد و قرار بود تا در قالب کارت های هدیه میان صنوف مختلف سینمایی تقسیم گردد و ... که شیوه تحقق این موضوع همچنان در هاله ای از ابهام مانده است!

لینک خبر :‌ سینما پرس
شیوع ویروس کرونا، قرنطینه خانگی و تعطیلات نوروزی، فرصتی فراهم آورده تا از طریق سامانه ی VOD علاقمندان سینما در خانه های خود به تماشای آنلاین فیلم های مستند و انیمیشن بنشینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : سینما تجربی سینما خانه فاش نیوز

روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام کرد: پکیج های متنوعی از فیلم های مستند و انیمیشن این مرکز و سایر آثار بخش خصوصی در سامانه نمایش درخواستی (VOD) قابل دسترسی است که دوستداران سینما می توانند با مراجعه به فیلیمو، هاشور، سینمامارکت، فیلم گردی، این فیلم ها را تماشا کنند.
نشانی اینترنتی این سامانه ها به شرح ذیل است:
https://www.filimo.com/documentary
https://hashure.com
https://www.cinemamarket.ir
https://filmgardi.com/s/documentary
لازم به ذکر است: علاقمندان جهت تماشای آثار تولیدی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی می توانند با سرچ عنوان مرکز، به صفحه اختصاصی این مجموعه دسترسی پیدا کرده و فیلم های مستند و انیمیشن مورد علاقه خود را تماشا کنند.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
سال 98 همانطور که فراز و نشیب های فراوانی در امور اجتماعی و اقتصادی مردم و کشور داشت، سینما و تلویزیون را نیز از این اتفاقات بی نصیب نگذاشت؛ چند اتفاق کوچک و بزرگ که در این سال در فرهنگ و هنر کشورمان رخ داد را می خوانید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : حامیان ولایت

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ این روزها سینمای ایران و سالن هایش روزهای سکوت و رکود و بهت را طی می کنند، سکوتی برگرفته از روزهای کرونایی کشورمان، روزهایی که دامن اهالی رسانه، هنر و فرهنگ را نیز گرفت و باعث شد تا نتوانند مانند سابق فعالیت هایشان را انجام دهند، همین دیروز بود که وزارت ارشاد از ادامه تعطیلی سینماهای سراسر کشور تا پایان سال خبر داد و بیان کرد که؛ با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا و تأکید صنوف مرتبط، تعطیلی تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی سراسر کشور تا پایان سال ادامه دارد.

البته سال 98 در کل برای تمامی کشور سالی بسیار پرفراز و نشیب بود و قطعا عرصه فرهنگ و هنر هر کشور نیز بیش از هر حوزه دیگر متأثر از اتفاقات درون کشوری است.

اما این روزهای تعطیلی، کم کاری و حتی بیکاری تنها اتفاق سال 98 نبود بلکه سینمای ایران در این سال جریانات زیادی را به خود دید، از کاهش آمار مخاطبان سینما گرفته تا قهرهای سلبریتی ها و هنرمندان!

در گزارش روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری آمده است که؛ بر اساس بررسی های معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی میزان افزایش فروش فیلم ها در 11 ماه سال 1398 نسبت به مدت مشابه در سال 1397، 4 درصد رشد داشته است اما تعداد تماشاگران در 11 ماه امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته 3 درصد کاهش داشته است، البته این کاهش در بهمن ماه نسبت به بهمن ماه سال قبل به 7 درصد رسیده است.

با این وجود نمی توان منکر آن شد که پرده نقره ای سالن های سینما، امسال آثار خوبی را بر خود تجربه کرد، از موفقیت در عرصه سینمای مستند گرفته و آثار خوبی که در این حوزه ساخته شد تا آثاری که به جز رضایتمندی مخاطبان فرهنگ سازی خوبی را چه در حوزه سینمای کودک و نوجوان و چه در حوزه های دیگر آغاز کرد.

کارهایی که با شهامت ساخته شدند؛ مانند فیلم" 23 نفر" و برخی نیز با پیگیری و علاقه مخاطبان به فروش های خوبی دست پیدا کردند، مانند فیلم "منطقه پرواز ممنوع".

البته متأسفانه عرصه کمدی امسال علی رغم فروش های میلیاردی و رکوردشکنی در این حوزه، مانند روال سال های گذشته و چه بسا بدتر، نتوانست رضایت مخاطبان را از نظر سلامت محتوا تأمین کند. حتی برخی از کمدی ها در میانه راه و بخاطر رعایت نکردن اصول اخلاقی از پرده پایین کشیده شدند و جالب این است که در همین روزهای آخر سال خبر از وارد شدن برخی به شبکه نمایش خانگی مطرح شد.

در نهایت نیز، چون سال های قبل، امسال نیز جشنواره فجر مهم ترین رویدادِ سینمای ایران بود با این تفاوت که با روش های قهرآمیز برخی از هنرمندان آغاز و با جایزه دادن به برخی از همان هنرمندان به پایان رسید! و همین باعث شد تا این رویداد نسبت به سال های قبل تفاوت های زیادی داشته باشد.

یکی از موضوعات دیگر که امسال برای هنرمندان به طور جدی مطرح شد دریافت مالیات بود که موافقت و مخالفت افراد زیادی را به همراه داشت، تا این که در 21 بهمن و در روزهای پیش از بحران کرونا ویروس، محمود علیزاده،معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی در گفت و گوی تلویزیونی در مورد مالیات هنرمندان، گفته بود که بر اساس لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که از سوی وزارت امور اقتصاد و دارایی به دولت ارسال شد، سقف معافیت هنرمندان تا 100 میلیون تومان در نظر گرفته شده است . مازاد بر 100 میلیون تومان، مشمول مالیات به نرخ مقرر خواهد شد .

و حالا....

در این روزهایی که کرونا ویروس، حتی حمله به پیکره هنر را نیز مستثنی نکرده است، نباید فراموش کرد آن چه که می تواند مرهمی بر غم و استرس های این مدت مردم مان باشد، این است که حتی برای لحظاتی مشکلاتشان را از یاد ببرند و این قطعا میسر نخواهد بود جز با روش هایی که یکی از آن ها دیدن فیلم است. دیدن فیلم های سینمایی خوب از قاب جادویی خانه هایمان.

بنابراین شبکه های سیما برای عید نوروز علاوه بر برنامه و سریال، جشنواره های سینمایی درنظر گرفته اند و قرار است بیش از 140 فیلم سینمایی ایران و جهان را روی آنتن ببرند، که در این میان نام آثار سینمایی خوبی مانند "شبی که ماه کامل شد"، تختی" و "سرخپوست" و بسیاری آثار دیگر نیز به چشم می آید، تا آن ها که بخاطر مشغله و یا هزینه های سینما نتوانستند برخی آثار را در سالن سینما و بر روی پرده بزرگ سینمایی دنبال کنند، در تلویزیون و در روزهای خانه نشینی اجباری به تماشای برخی آثار یک سال اخیر سینمای ایران بنشینند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
خانه سینما با انتشار اعلامیه ای، با هدف حفظ سلامتی اعضای این نهاد، از تهیه کنندگان همه پروژه های تصویری، خواهان اقدامات پیشگیرانه اعم از رعایت اصول بهداشتی تا توقف کار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه سینما، در این اطلاعیه آمده است:

بحران کرونا و شیوع این بیماری ابعاد اقتصادی ، اجتماعی و روانی وسیعی یافته است. خانه سینما بر این باور است که اهل فرهنگ و هنر باید همه تلاش خود را برای کاهش اثرات این بیماری به کار بندد.

اعلامیه خانه سینما با هدف حفظ سلامتی اعضای خانه سینما، از تهیه کنندگان همه پروژه های تصویری، خواهان اقدامات پیشگیرانه اعم از رعایت اصول بهداشتی تا توقف کار است و در پی آن کار گروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما با مشارکت صنوف ذیربط برای اقدامات بعدی تشکیل شد.

در پی آخرین اطلاعیه کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما و بروز شبهاتی حقوقی ضمن سپاس از تلاش شبانه روزی همکاران و تاکید بر توقف پروژه ها لازم می دانیم مورد زیر را مورد تاکید قرار دهیم.

خانه سینما خود را موظف به حمایت های حداکثری در قبال هر یک از اعضا که در معرض این بیماری قرار دارند می داند، اما اعلام می کند تبعیت از دستوالعمل های ستاد ملی کرونا ملاک عمل خواهد بود و هر گونه اقدامی که مسئولیت حقوقی داشته باشد فقط از طریق مصوبات هیات مدیره خانه سینما قابلیت پیگیری خواهد داشت.

آرزومندیم با همدلی، همراهی و صمیمیت با عبور از این بحران برای حل مسائل پسا کرونا در عرصه فرهنگ، هنر و سینما راهکارهای مناسب را طراحی و اجرا کنیم .

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سیدمرتضی میرباقری در جریان اشاره به برنامه ها و سریال های نوروزی و نویددادن برای رمضانی پربار در تلویزیون، گفت: برخی با بی مهری دنبال این بودند که این کارها دچار رکود شود و این شرایطی را که امروز شاهدیم رقم نخورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، انتقاد به ساخت برنامه و سریال، وارد فاز دیگری شده است؛ برخی با لباس سینماگری، یادداشت می نویسند و در فضای مجازی تنش ایجاد می کنند که عوامل کدام سریال ها کرونا گرفته اند؛ اما خبر از تلویزیون می رسد که همه چیز با رعایت موارد ایمنی و ضدعفونی کردن فضا، دنبال می شود تا آنتن جمهوری اسلامی پربار باشد، مردم در نوروز بهترین ها را ببینند و بعد در ماه مبارک رمضان، شاهد تلویزیونی پررونق باشند.

دوربین ها خاموش نشد و لحظه ای از تلاش برای کنار مردم ماندن عقب نشینی نکردند بلکه برای مبارزه مردم با ویروس کرونا در شبکه های اجتماعی به صورت فعال حضور دارند و با ضبط ویدئو و وایرال کردن آن، تلاش دارند مردم را به آرامش مقابل استرس فراگیری کرونا دعوت کنند.

دامن زدن به این انتقادات، شایعه پراکنی و حتی فشار رسانه ای، دور از حرفه ای گری است؛ انگار که این قشر و عده مردمی را نمی بینند که بنابر توصیه ها و هشدارهای وزارت بهداشت باید در خانه بمانند و از مسافرت ها و ترددهای غیرضروری بپرهیزند! پخش این گونه مطالب می تواند باعث تضعیف روحیه مردم و مخاطبین تلویزیون در این شرایط خاص باشد. البته در این حال برخی اعتقاد دارند شرایط امروز حساس است و مردم نیاز به شادی و سرگرمی دارند؛ البته که روی آنتن هم برخی از مجریان و برنامه سازها، به جای امیدآفرینی، ناامیدی و یأس را ترویج می دهند، مثلاً پزشکی میهمان برنامه می شود و به جای القای توصیه های درست بهداشتی و آرامش بخشی به خانواده ها، می گوید "همه می گیرند و همه می میرند"! هیچ کس به دادمان نمی رسد و حالمان خوب نیست. باید نظارت اینجا به داد برسد که این القای ناامیدی را روی آنتن نبینیم.

امروز مردم نیاز به خندیدن، شادی و نشاط دارند! وقتی تمام تمهیدات پزشکی و بهداشتی و هماهنگی با شهرداری، اورژانس، وزارت بهداشت و آتش نشانی، اندیشیده شده است و هماهنگی ها وجود دارد چرا باز برخی اصرار به تعطیلی دارند؟ چرا آن قدر شایعه پراکنی می کنند؛ یک روزی دامنِ سریالی به نام "پایتخت" را می گیرد، یک روزی می گویند "عصر جدید" به نوروز نمی رسد و روز گذشته هم "دورهمی" را تعطیل کردند! البته که "دورهمی" و "عصر جدید" بدون تماشاگر و با ساختاری جدید قسمت های باقی مانده شان را تولید کرده و در حال ضبطند تا مردم نوروزی پررونق را شاهد باشند.

اما کماکان از سوی سینماگرها، اتفاقات غیرحرفه ای رقم می خورد و در فضای مجازی شاهدش هستیم. روزی نامه ها و مکاتبات فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران را با رئیس صداوسیما منتشر می کنند و رئیس صداوسیما هم در تلویزیون به این انتقادها و نامه نگاری ها پاسخ می دهد که با رعایت مسائل بهداشتی و پزشکی، با قدرت کار ادامه پیدا می کند.

شب گذشته نامه های دیگری از کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما بیرون می آید که به شکل مرموزی از سایت خانه سینما حذف می شود، نامه ای که خطاب به فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونای کلان شهر تهران نوشته شده است که مستنداتی وجود دارد از بین 10 مورد مشکوک به کرونا میان عوامل و بازیگران شاغل در صحنه های فیلمبرداری برخی از سریال ها مثل گیلدخت و ایل دا به دست آمده است، یا در سریال "زیرخاکی" تست کرونایی مثبت شده است و حتی ابراز نگرانی کردند از فیلم های منتشرشده از پشت صحنه سریال سلمان فارسی!

علی جودی مدیر برنامه ریزی سریال "گیلدخت" درباره اخبار منتشرشده مبنی بر ابتلای وی به ویروس کرونا و حضور سر صحنه سریال گیلدخت توضیح داد: من در 7 اسفند احساس بیماری و 8 اسفندماه به همین دلیل به پزشک مراجعه کردم و آزمایش خون اورژانسی دادم. پزشک متخصص از روی آزمایش تشخیص داد که بیماری کرونا نیست چراکه در آزمایش خون همه موارد در حد نرمال بود و از آنجا که من مشکل کولیت روده داشتم دچار ویروس گوارشی شده بودم. بعد از آن زمان به دلیل بیماری با هماهنگی مدیر تولید، سر صحنه نرفتم. در تاریخ 14 اسفند کمی بیماری من شدیدتر و حال پدرم هم بد شد. زمانی که به بیمارستان مراجعه کردیم، تشخیص دادند پدرم به کرونا مبتلا شده و ایشان در منزل بستری شد.

وی بیان کرد: 17 اسفندماه به دلیل سرفه هایی که داشتم به دکتر مراجعه کردم و عکس ریه گرفتم. از عکس ریه تشخیص دادند که ریه ام مقداری درگیر شده است و باید یک شب در بیمارستان بستری شوم. همان روز آزمایش های مختلفی از من گرفتند و فردای آن روز یعنی 18 اسفندماه به دلیل آنکه حال عمومی ام خوب بود و بیمارستان محیط خطرناکی برای من بود، مرخصم کردند. همچنین تست کرونا نیز داده ام و فعلاً در قرنطینه خانگی ام. هنوز جواب تست نیامده است و قطعی نمی توان گفت کرونا دارم یا نه. در هر صورت من حتی اگر کرونا هم داشته باشم نگرانی انتقال به دیگر عوامل سریال "گیلدخت" وجود ندارد چراکه من از تاریخ 7 اسفند سر صحنه نرفته ام.

امروز سیدمرتضی میرباقری معاون سیما هم به گونه ای دیگر پاسخ همه این انتقادات را داد. او همیشه در این روزهای پایانی سال با خبرنگاران نشستی می گذاشت و به سؤالات همه رسانه ها پاسخ می داد اما کرونا نگذاشت این اتفاق برای سال 1398 هم بیفتد و او در تلویزیون و برنامه "شما و سیما" به تشریح برنامه ها و اتفاقات نوروزی و این انتقادها و هرآنچه قرار است در ماه رمضان هم روی آنتن برود صحبت کرد.

میرباقری تأکید کرد: در نوروز 1399 که با شیوع ویروس کرونا با سال های گذشته متفاوت است، شبکه های تلویزیون با پخش 140 فیلم ایرانی و خارجی جدید و سریال های جذاب و دیدنی، اوقات مفرح و دلنشینی را برای مردم عزیز کشورمان فراهم خواهند کرد. ما در آستانه نوروزی کاملاً استثنایی ایم همان طور که الآن در شرایط کاملاً استثنایی به سر می بریم. در کشور تقریباً مدت 4 هفته با یک بلیّه و امتحان بسیار بزرگی به نام ویروس کرونا مواجهیم ویروسی که به شدت شیوع پیدا می کند. اجتماعات سریعاً تعطیل شود و مراقبت های فردی و اجتماعی به شدت باید افزایش پیدا کند. رسانه ملی تا امروز، از همان لحظات اول مسئولیتی به عهده اش بود که آگاهی های لازم را سریعاً در اختیار مردم و روش های پیشگیری را با مردم در میان بگذارد و جبهه وسیعی که حدود 160 شبکه رادیویی و تلویزیونی با همه امکانات و همه ساعات سازماندهی کند و جبهه وسیعی را برای آموزش و آگاهی بخشی فراهم کند. در این مدت صدها ساعت برنامه ساخته و هزاران ساعت برنامه طراحی شد تا این آگاهی در اختیار مردم قرار گیرد، تا مردم بهتر از این شرایط مطلع شوند.

وی اضافه کرد: مسئولیت های ده ها مراکز فرهنگی، هنری و اجتماعی دیگر به عهده رسانه ملی است و در این روزهایی که باید قرنطینه را مردم جدی تر بگیرند و بیشتر در خانه بمانند تنها یار و مونس همیشگی شان تلویزیون جمهوری اسلامی باشد. اولین ایستگاه جدی که وارد آن می شویم نوروز است؛ وقتی برنامه ها و سریال های نمایشی نوروزی مان به پایان برسد وارد ماه رمضان می شویم. اگر به صورت معمول مردم سه ساعت و نیم با تلویزیون ارتباط داشتند در این فاصله و بازه زمانی چندین برابر می شود. البته که باید باطراوت باشند و مردم را دلزده نکنند! در این راستا باید پشتیبانی های حداقلی از رسانه ملی چندین برابر شود تا بتوانیم وظیفه خودمان را به بهترین وجه انجام دهیم.

میرباقری در خصوص برنامه های بهداشتی و پیشگیرانه تلویزیون گفت: از اوایل اسفندماه سلسله برنامه های پیشگیری و بهداشتی روی آنتن بردیم، صدها میان برنامه دیگر تهیه کرده ایم که به شبهات مردم از بیماری پاسخ دهند. این برنامه ها روی آنتن برود که مردم آگاهی شان بالا برود؛ چرا که شبکه های ماهواره ای معاند خیرخواه ما نیستند و در این میان اخبار شوم و متناقضی را به سمع و نظر می رسانند که بیشتر ایجاد دلهره و ترس کند، به گونه ای تسویه حساب سیاسی می کنند؛ البته که مردم به تدریج متوجه شدند آنچه در شبکه های ماهواره ای مطرح می شد غیرکارشناسانه است مثل بسیاری از مطالب شبکه های مجازی که افزایش اضطراب و ترس را به دنبال دارد.

وی در خصوص سریال های نوروزی و تأمینی سیما گفت: خوشبختانه چه کرونا بود و چه این شرایط را شاهد نبودیم، نوروزی کاملاً پربار را مردم می دیدند. جشنواره نوروزی عظیمی را پیشِ رو داریم و البته رمضان هم همین فضا را شاهد خواهیم بود. مردم از ما مطالبه دارند سریال های جذاب ببینند و منتظر بسیاری از این مجموعه ها هستند به خصوص پایتخت که امسال جذاب ترین و پرقصه ترین آن را خواهیم دید. سریال کامیون شبکه دو، ترکیب بازیگران خوبی دارد و طنز و مفرح است. در شبکه سه، دوپینگ را خواهیم دید که از جلوه های ویژه قابل توجهی برخوردار است و بهترین های سینما در آن ایفای نقش می کنند. شبکه 5 هم میان بر روی آنتن می رود که داستان آپارتمانی دارد. کنار این سریال های جدید سریال های نوستالژی روی آنتن می روند که به تناسب ایام رجب و شعبان، کارهای دینی هم در دستور کار پخش قرار دادیم مثل سریال یوسف پیامبر. ارزیابی مان این است و طوری کنداکتور را تنظیم کرده ایم که میان خانواده ها در دیدن سریال، مستند و فیلم سینمایی دعوا نشود.

میرباقری تأکید کرد: حدود 140 فیلم سینمایی درنظر گرفته ایم؛ که ایرانی ها و خارجی هایشان جدیدند. با رعایت مسائل بهداشتی نه سریالی متوقف شد و نه برنامه ای، بلکه دوبلورهایمان هم کنار هم قرار گرفتند. هنرمندان و دست اندرکاران سیما به گونه ای مجاهده کردند تا با رعایت همه ضوابط بهداشتی، بهترین ها رقم بخورد. از قوی ترین و محبوبترین مداحان و سخنرانان هم در برنامه های دینی مان بهره خواهیم برد. تصاویر اختصاصی از عتبات عالیات و حرم های امام رضا(ع)، حضرت عبدالعظیم و شاهچراغ خواهیم دید.

وی افزود: نوروز بهار مستند است و مستندهای جذاب و قابل توجهی مثل حیات وحش و جاده ابریشم و ایرانگردی اما نه ترویج رفتن به سفر بلکه ایران و جذابیت هایش را به خانه ها می آوریم. کنار آن نماهنگ های جذابی را در شبکه های سیما هر یک ساعت خواهیم دید. مأموریت شبکه های 4، نمایش و تماشا بیش از دیگر شبکه های تلویزیونی است.

میرباقری با ابراز اینکه برخی بی مهری کردند تا کارهای تلویزیون دچار رکود شود، خاطرنشان کرد: مردم ایران بدانند که هزاران نفر از فرزندان شان در رسانه ملی شبانه روز در تلاش اند حال مردم خیلی از بهتر اینها شود تا کرونا از بین برود. همه مدیران، دست اندرکاران، برنامه سازان و سریال سازان و هنرمندان به خلاف بی مهری هایی که برخی کردند و تلاش کردند تا کارها دچار رکود شود، به میدان آمدند. شما بدانید برای ماه رمضان ما روزهای بهتر از نوروز را هم خواهیم دید و برنامه ها و سریال های خوبی را برای آن روزهای ویژه و مبارک تدارک دیده ایم.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مسعود فراستی درباره حواشی دستمزدش در برنامه هفت اظهار کرد: دستمزدم در هفت در مقابل پول هایی که مجریان دسته 2 و 3 تلویزیون می گیرند، ناچیز است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی فرمول یک ، مسعود فراستی_منتقد سینما که شب گذشته میهمان برنامه فرمول یک بود، درباره حواشی دستمزدش در برنامه هفت اظهار کرد: دستمزدی که می گیرم، پول معقولی است که با تهیه کننده توافق کرده ایم. از قبل کمی بیشتر اما به شدت در مقابل پول هایی که مجری دسته 2 و 3 تلویزیون می گیرند، ناچیز است.

فراستی در پاسخ پرسش علی ضیاء - مجری برنامه - که مطرح کرد، می خواهد سوالات تندی از او بپرسد به شرط اینکه از صندلی بلند نشود و نرود، گفت: ممکن است بلند بشوم و بروم اما ناراحت نمی شوم، آن دفعه هم ناراحت نشدم!

وی درباره وضعیت کرونا و قرنطینه شدن مردم اظهار کرد: قرنطینه از دو موضع می تواند باشد؛ یکی اینکه به ما تحمیل شود، که بر همه دنیا تحمیل شده است. این را باید برعکس کرد و به معنای فرصتی برای رسیدن به خود تلقی اش کرد؛ چه خوب که می توانم کتاب های خوب بخوانم و فیلمهای خوبی که در دیدنشان تاخیر داشتم ببینم.

این منتقد افزود: این مسئله قرنطینه از مسئله شخصی باید به مسئله ملی تبدیل شود و این کمک به همه مردممان است. من فکر می کنم در این مسئله دولت کم کاری کرده و شُل رفتار کرده است. گفته نگفته حرفش را پس گرفته است و رودربایسی کرده است. نمی دانم چرا؟ اما چیزی که می بینم رفتار قاطعانه نیست. ولی باید قاطعانه گفت در خانه هایتان بمانید و سفر نروید. با این قضیه نباید مماشات کرد. بدون اینکه روحیه ها را تضعیف کنید. با روحیه بالا بمانید و این وظیفه ملی ما است. قرنطینه چیز بدی نیست و ایتالیا که بعد از ما درگیر این قضیه شد به درستی می گوید از خانه بیرون نیایید، مگر برای تهیه مایحتاج. ما چرا تاخیر داریم!؟

فراستی تاکید کرد: مسئول این قضیه که شخص اول دولت است، باید اعلام کند از خانه بیرون نروید. وقتی از خانه بیرون برویم که در بسیج ملی برای کمک به همه باشیم، وگرنه در خانه ماندن کمترین کاری است که می توانیم بکنیم. این به تحریم ربطی ندارد و یک فرهنگ است.

این منتقد با بیان اینکه عادی اعلام کردن وضعیت شنبه اقدام خیلی بدی بود، تصریح کرد: لطفا سفر نرویم.

وی در واکنش به نظرات مردم درباره پستی که مبنی بر خوب نبودن اسکورسیزی منتشر کرده بود و یکی گفته بود خودت فیلم بساز ببینیم چه می سازی، گفت: هیچوقت فیلم نمی سازم. مثل این می ماند که به یک مربی دسته یک تیم اروپایی بگویی گل بزن. او مربی است!

فراستی در پاسخ به اینکه آیا جایگاه نقد، مربی گری است، اظهار کرد: جایگاه نقد بیش از اینها است. بخشی از جامعه فعالیت های فرهنگی آن است و جامعه ما در بخش نقد به شدت ضعیف است.

این منتقد در پاسخ به اینکه فکر می کند با نقدهایی که می کند مردم درباره او چه فکری می کنند، گفت: من آدم خودشیفته ای نیستم و به شدت نقدپذیرم. اما به شدت هم روی نظراتم سرسخت هستم. نظراتم را مفت به دست نیاورده ام و خلاف جهت شنا کردنم برای مطرح شدن نبوده و متاسفانه بیش از آنکه بخواهم مطرح شده ام. من فکر می کنم راننده تاکسی فیلم بدی است. در همه دنیا هم محبوب شده است اما بعد از عید هفت راه بیفتد، نقد راننده تاکسی را می گذاریم.

وی در پاسخ به اینکه چرا تهیه کننده و مجریان مختلفی در هفت حضور داشته اند اما او همچنان به عنوان منتقد حضور دارد، گفت: من برای میز نقد هستم. با بهروز (افخمی) و فریدون (جیرانی) کار کردم اما برنامه گبرلو را ول کردم و رفتم.

فراستی با اشاره به معرفی کتابش در اینستاگرام گفت: سعی کردم تربیت کتابخوان داشته باشم و کتاب تخصصی معرفی نکرده ام. این کتاب ها اذیت کننده نیستند و من در این ایام سعی می کنم فیلم و کتاب های سرخوش معرفی کنم. دیشب فهرست 70، 80 فیلم انیمیشن و کمدی خوب را معرفی کردم. آخرین انیمیشنی که دوست داشتم رالف خرابکار بود. خیلی خوب است. من همچنان پلنگ صورتی و تام و جری و پت و مت را به شدت دوست دارم و از آنها خسته نمی شوم.

وی همچنین با تمجید انیمیشن شگفت انگیزان و غارنشینان درباره دلیل خوب بودن نقد گفت: نقد موتور حرکت یک جامعه است و با نقد ما نسبتمان را با جامعه مان تعیین می کنیم. ما وظیفه جلو بردن جامعه را داریم. هرجایی از ما چه جمعی چه فردی نقد نشود فاسد می شود. نقد ممکن است تخریب گر و تند باشد اما مانع فساد و برای سازندگی است. مثل این می ماند که وقتی باغچه ای را پرورش می دهید اولین کار حرص آن است. نقد بدون تخریب نمی شود. تخریب چیزهایی که مانع جلو رفتن می شوند. نقد از سر دوست داشتن است.

این منتقد درباره شایعه رپرتاژ آگهی رفتن اش برای فیلم روز صفر گفت: گفتند 100 میلیون و 200 میلیون گرفته ام. من همانطور که با نقد منفی، از جایی پول نمی گیرم، با نقد خوب هم نمی گیرم. من اولین کسی هستم که گفتم دیده بان خوب است و ابراهیم حاتمی کیا فیلمساز است. درباره مجیدی و میرکریمی هم اولین نفر بوده ام. شاخک هایم تیز است و همانطور که تندی دارم، در زدن اثر بد از اثر خوب هم دفاع می کنم.

فراستی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است نظرش درباره فیلمی عوض شود، بیان کرد: حتما. خیلی کم اما پیش می آید. فیلمی که در جشنواره دیدم و گفتم بد نیست 4 ماه بعد که اکران شد دیدم خوب نیست.

وی درباره تعلیق جشنواره کن گفت: به نظر من، هر رویدادی باید تعلیق شود. جشنواره جهانی فجر را هم از اردیبهشت به خرداد انداخته اند و این اقدام درستی است. مجموعه افرادی که در یک مکان بسته هستند به شدت خطر را بالا می برند.

فراستی در پایان گفت: امیدوارم از پس این قضیه خوب بربیاییم و خودمان پیش خودمان شرمنده نشویم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.

ویژه برنامه تحویل سال فرمول یک با تهیه کنندگی و اجرای سیدعلی ضیاء از شنبه آغاز شده و هر شب از ساعت 22:15 تا حوالی 2 بامداد روی آنتن شبکه یک می رود.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
در خبرها آمده بود یکی از تهیه کنندگان سینما گفته است سینماها را باز کنید تا مردم با ماسک و دستکش فیلم ببینند، اگرچه این پیشنهاد جدی گرفته نشد اما بررسی آن می تواند مطالعه موردی مناسبی باشد برای درک وضعیتی که سینمای ایران در سال های اخیر گرفتار آن شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبر فوری

سینمای ورشکسته و بی مخاطبی که هرسال به جز چند فیلم انگشت شمار، باقی تولیداتش حتی هزینه ساخته شدن شان را از گیشه کسب نمی کنند.

یکی از خصوصیت های اصلی که تهیه کننده در سینمای جهان و در چرخه درست صنعت سینما و یا اصولا تولیدکننده در هر صنعتی از آن برخوردار است، شناخت مخاطب به عنوان مصرف کننده کالا است، تا با درک نیاز مخاطب، فیلمساز را برای ارائه کالای مناسب هدایت و حمایت کند. اما در این جا و در سینمایی که حیاتش تا حد زیادی به سرمایه و وام دولت و یا نهادهای شبه دولتی (حتی با اغماض از بحث سرمایه های مشکوک در سینما) وابسته است، تهیه کننده به پیمانکاری تبدیل شده و فقط پروزه را به سرانجام رسانده و دستمزد می گیرد، در چنین سینمایی و هنگامی که که ارتباط ارگانیک کسب درآمد از مسیر صحیح گیشه سینما، خارج شود و در واقع فروش یا عدم فروش، و یا حتی نمایش و عدم نمایش فیلمی در شروع پروژه بعدی برای تهیه کننده و فیلمساز هیچ تاثیری نداشته باشد و اصولا شکست تجاری در این کسب و کار فاقد اعتبار و معنی شود، طبیعی است که نباید از تهیه کننده انتظار شناخت مخاطب و بازار را داشت.

شکاف بین تهیه کننده و سینماگر با مخاطب علاوه بر این که در حجم زیادی از تولیدات سینمایی این سال ها -که دیگر کسی را رغبت برای دیدن آن ها در سالن های سینما نیست- مشهود است، در پیشنهاد برای بازگشایی سالن های سینما در این روزهای شیوع ویروس کرونا نیز آشکارتر شده است.

چرا که این شکاف باعث شده که تهیه کنندگان سینما همان اندک مخاطبانی _ در مقایسه با پتانسیلی که نسبت به جمعیت کشور به عنوان تماشاگر می تواند برای سینما وجود داشته باشد_ که حضورشان در سالن های سینما چند فیلم پر فروش سال را باعث می شوند را نیز نمی شناسند، اکثر آن مخاطبانی که در این سال ها فیلم های ایرانی را روی پرده می بینند اتفاقا همان هایی هستند که این روزها برای قطع زنجیره شیوع کرونا قادر به جبران هزینه های قرنطینه خودخواسته خانگی هستند و در خانه نشسته اند و در حال حاضر دغدغه شان حفظ سلامت و مصون بودن از گزند این ویروس ناشناخته است.

بنابراین چه آنها که از سر بی خیالی یا آنها که با دغدغه معاش این روزها در کوچه و خیابان هستند، در صورت بازگشایی سینماها حتی با ماسک و دستکش رایگان هم پای به سینما نمی گذارند.

57245

کد خبر 1365774

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
سینمای ایران در سال 98 با اتفاقات مختلفی روبرو بود که به طور قطع این رویدادها در اقتصاد سینما و آمار فروش و مخاطبان پرده نقره ای تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

به گزارش تیتربرتر ؛ از ابتدای سال 98 تا انتهای آن اتفاقات تلخ بسیاری رخ داد که بر سینمای ایران تاثیرات زیادی گذاشت. از سیلی که در ایام نوروز آمد تا اعتراضات آبان و قطع شدن اینترنت و سقوط هواپیما و حالا نیز شیوع ویروس کرونا و تعطیلی یک ماهه و احتمال تداوم آن در سال 99 همگی باعث تغییرات نه چندان خوبی برای اقتصاد سینما شد.

کی از چالش های امروز نیز پایین بودن سرانه سینما نسبت به جمعیت کشور است که باید مورد توجه قرار بگیرد. درحالی که در ایران هر 180 هزار نفر به سالن سینما دسترسی دارند اما بر مبنای استانداردهای جهانی این رقم هر 10 هزار نفر است؛ بنابراین تا رسیدن به استانداردهای جهانی نیازمند تأسیس 8 هزار سالن سینما هستیم که امیدواریم در مناطق محروم مورد توجه مدیریت شهری قرار گیرد.

سال 1398 با اکران 74 فیلم سینمایی بر روی پرده سینماهای کشور همراه بود که 26 میلیون و 69 هزار و 427 مخاطب موفق شدند به سینماها بروند.

میزان فروش فیلم ها در سینمای ایران 297 میلیارد و 944 میلیون و 814 هزار تومان رسیده است که به طور قطع اگر سینما در اسفند ماه به دلیل کرونا تعطیل نمی شد میزان فروش بلیت در گیشه ها رشد قابل توجهی داشت.

از این میزان فروش 170 میلیارد سهم تهران با 11 میلیون نفر مخاطب و 128 میلیارد تومان سهم سایر شهرها بوده است. این آمار براساس افزایش قیمت بلیت در ابتدای سال است که بین 5 تا 18 هزار تومان (بدون محاسبه ارزش افزوده ) قیمت گذاری شد.

بیشتر بخوانید: نمایش خانگی بهانه قرنطینه

سال 1397 با اکران 79 فیلم سینمایی همراه بود که مجموعاً 239 میلیارد و 769 میلیون و 340هزار تومان فروش داشته اند.

براساس آمار سامانه فروش سینمای ایران ؛ سینمای ایران در فصل بهار با 19 فیلم فروشی بالغ بر 113 میلیارد تومان، تابستان با 18 فیلم 65 میلیارد تومان، پاییز با 22 فیلم 72 میلیارد تومان و در فصل زمستان با 14 فیلم 45 میلیارد تومان سال 98 را پشت سر گذاشت.

در حدود نیمی از سال شاهد استقبال از گیشه بودیم و در ماه های دیگر مانند اردیبهشت، مرداد، شهریور، مهر و اسفند در مقایسه با سال های 97 و 96 نمودارها کاهش فروش را نشان می دهد.

مطرب به کارگردانی مصطفی کیایی، متری شیش و نیم به نویسندگی و کارگردانی سعید روستایی، تگزاس به کارگردانی مسعود اطیابی، رحمان 1400 به کارگردانی منوچهر هادی، شبی که ماه کامل شد به کارگردانی نرگس آبیار، سرخپوست به کارگردانی و نویسندگی نیما جاویدی، چشم و گوش بسته به کارگردانی فرزاد مؤتمن، چهار انگشت کارگردانی و نویسندگی حامد محمدی، ماهمه با هم هستیم به کارگردانی کمال تبریزی و زیرنظر به کارگردانی مجید صالحی ، به ترتیب 10 فیلم پرفروش سال 98 لقب گرفتند.

در این بین فیلم های کمدی با 6 فیلم بیشترین سهم را در میان فیلم های پرفروش سال 98 داشتند.

26 میلیون مخاطب برای تماشای فیلم ها به ترتیب این 10 سینماها را انتخاب کردند: کوروش، آزادی، ایران مال، باغ کتاب، هویزه مشهد، مگامال، اطلس مشهد، هنر شهر آفتاب شیراز، چارسو و پردیس ملت تهران به عنوان پر مخاطب ترین سینماهای کشور بودند.

فیلم کمدی مطرب به کارگردانی مصطفی کیایی که از نیمه آبان ماه نمایش خود را آغاز کرد و به مدت 16 هفته روی پرده سینماها نمایش داشت با فروشی بیش از 38 میلیارد تومان و بیش از دو میلیون مخاطب رکورد پرفروش ترین فیلم را در سینمای 98 از آن خود کرد که در مقایسه با فیلم هزارپا ابوالحسن داوودی که سال گذشته بیشترین میزان فروش را به خود اختصاص داد، حدود 500 میلیون تومان بیشتر بوده است.

در جایگاه دوم پرفروش ترین فیلم سال، متری شیش ونیم سعید روستایی با حدود 10 میلیارد فاصله از پرفروش ترین اثر سال، 27 میلیارد و 700 میلیون تومان فروش را در 21 هفته اکران داشته و پس از آن کمدی تگزاس2 مسعود اطیابی با فروش 25 میلیاردی در 22 هفته اکران در جایگاه سومین فیلم پر فروش حاضر شد.

در رتبه چهارم تا ششم نیز به ترتیب کمدی رحمان 1400 منوچهر هادی با فروش 22 و نیم میلیاردی در چهار هفته نمایش(این اثر به دلیل برخی تخلفات زودتر از پایان یافتن زمان قانونی اش، اکرانش متوقف شد)، شبی که ماه کامل شد نرگس آبیار با فروش 19 میلیاردی در 20 هفته اکران و سرخپوست نیما جاویدی با فروش نزدیک به 15 میلیارد در 20 هفته نمایش روی پرده سینما قرار گرفتند.

و در ادامه فیلم های کمدی چشم و گوش بسته ، چهار انگشت ، ما همه با هم هستیم و زیر نظر به ترتیب با فروش 12 میلیارد تومان، 10 میلیارد تومان، 10 میلیارد تومان و هشت میلیارد تومانی در رتبه های بعدی فیلم های پرفروش سال قرار گرفتند.

سینمای کودک و نوجوان هم با نمایش 6 اثر پیشونی سفید 3 (موزیکال) با سه میلیارد تومان فروش، تولدت مبارک با 53 میلیون تومان، تپلی و من با یک میلیارد و 700 میلیون تومان، تورنادو با یک میلیارد و 600 میلیون تومان، منطقه پرواز ممنوع (ماجراجویانه) پنج میلیارد و 900 میلیون تومان و بنیامین(انیمیشن) با فروشی بیش از پنج میلیارد تومان سهم کودکان و نوجوانان از گیشه سال 98 بودند.

فیلم معکوس در ژانر اکشن، 23 نفر و صدای منو می شنوید دفاع مقدس، آخرین داستان انیمشین با داستانی حماسی و اساطیری از معدود آثاری بودند که در ژانرهایی نسبتا متفاوت از دیگر فیلمها روی پرده نمایش داشتند که با توجه به آمار فروش استقبال خوبی هم از آنها نشد.

لینک خبر :‌ تیتر برتر
دوستان عزیز اسامی افراد تست مثبت کرونا که تا آن موقع در گزارش کارگروه کرونا دو نفر بودند باید همان ده روز پیش اعلام رسمی میشد که متاسفانه اهمالی تاریخی شد، چون هرکدام از آنها غیر از خانواده با ده ها نفر در ارتباط بودند. اضافه شدن هر مبتلای تست مثبت کرونا در صحنه های فیلمبرداری پرونده ای اخلاقی و قضائی برای پنهان کنندگان، تهیه کنندگان آن فیلم ها و رئیس سازمان صداوسیماست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : سینما سینما اعتماد آنلاین عصر ایران

محسن امیریوسفی رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران، در نامه ای به صنوف سینما نسبت به تبعات حقوقی و حرفه ای پنهان کاری شیوع کرونا در پروژه های سینمایی و تلویزیونی از سوی چند تهیه کننده هشدار داد.

به گزارش تابناک ، پس از انتشار گزارش های کارگروه مقابله با کرونا در خانه سینما، این گزارش ها با درخواست برخی در گروهی از رسانه ها سانسور شد و از روی وب سایت خانه سینما حذف شد. همچنین تهیه کننده پروژه ها درگیر در تماس با رسانه ها کوشش کردند از در انکار درآیند.

این وضعیت باعث شد محسن امیریوسفی رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران، در نامه ای به صنوف سینما ضمن تشریح وضعیت موجود نسبت به تبعات چنین اقداماتی برای تهیه کنندگان غیرحرفه ای این چند پروژه هشدار هد.

در نامه امیریوسفی به صنوفی سینمایی چنین آمده است:

با سلام بر روسای محترم صنوف

کانون کارگردانان از ابتدا در کارگروه کرونای خانه سینما و در کنار دیگر صنوف تلاش کرد حافظ حقوق و سلامت همه عوامل سینما باشد.

هم اکنون هم کانون کارگردانان پشتیبان این کارگروه هست و امیدواریم با تعطیلی پروژه های تلویزیونی جلوی یک فاجعه انسانی گرفته شود.

فاجعه ای که مقصر آن چند تهیه کننده غیرحرفه ای هستند که تفاوت بزرگی با تهیه کنندگان اصیل سینما دارند.

این چند تهیه کننده غیرحرفه ای در مقابل تست مثبت عوامل پروژه تهدید به اخراج و تلاش در پنهان کاری کردند! و تابع رئیس سازمان صداوسیما هستند که خود روزی بخاطر مخالفتش با تعطیلی سریال ها باید محاکمه شود.

دوستان عزیز اسامی افراد تست مثبت کرونا که تا آن موقع در گزارش کارگروه کرونا دو نفر بودند باید همان ده روز پیش اعلام رسمی میشد که متاسفانه اهمالی تاریخی شد، چون هرکدام از آنها غیر از خانواده با ده ها نفر در ارتباط بودند.

اضافه شدن هر مبتلای تست مثبت کرونا در صحنه های فیلمبرداری پرونده ای اخلاقی و قضائی برای پنهان کنندگان، تهیه کنندگان آن فیلم ها و رئیس سازمان صداوسیماست.

از همه صنوف حاضر در کارگروه و خصوصا آقای اقباشاوی عزیز تشکر میکنم و امیدوارم همه ما صنوف سینمائی وظیفه حرفه ای خود را در این خصوص به خوبی انجام دهیم.

ارادتمند
محسن امیریوسفی
کانون کارگردانان سینما

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
بنابراین معمولاً فیلم های دارای ظرفیت فروش در ماه های مختلف توزیع می شوند اما در سالی که گذشت، عمده فیلم های دارای ظرفیت فروش در پنج ماه نخست سال به نمایش درآمد و دست سینماداران برای عرضه محصولات مخاطب پسند خالی شد که حاصلش افت محسوس تعداد بلیت های فروخته شده در سینمای ایران بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷

شمار تماشاگران سینمای ایران در سالی که گذشت با ریزش یک میلیون تماشاگر همراه بود؛ ریزشی که بخش کوچکی از آن متاثر از کروناست و بخش اعظمی متاثر از مدیریت بد در چینش فیلم ها در نوبت های اکران و همچنین شرایط اقتصادی است که سینما را از سبد گروه دیگری از تماشاگران سینما خارج کرده است و گمان می رود این وضعیت در سال آینده تشدید شود و اقتصاد سینما در همه عرصه ها با آسیب جدی مواجه شود.

به گزارش تابناک ؛ تماشاگران سینما در سال های اخیر به موازات توسعه زیرساخت ها و شمار پرده ها سینما نسبتاً روند صعودی داشت. تعداد تماشاگران در سال 95، 23 میلیون و 759 هزار بود و همین آمار در سال 96 به 23 میلیون و 243 هزار رسید اما در سال 97 این افت اندک جبران شد و شمار تماشاگران سینما بنابر آمارهای رسمی به 27 میلیون و 800 هزار رسید و پیش بینی برخی سینماداران و توزیع کنندگان مهم سینما چنین بود که در سال 98 شاهد تداوم افزایش تعداد تماشاگران سینما خواهیم بود اما سلسه عواملی باعث شد حتی رکورد سال قبل نیز تکرار نشود و تعداد تماشاگران سینما در سال جاری قریب به یک میلیون کاهش داشته باشد.

البته به باور ناظران این کاهش به منزله کاهش یک میلیون تماشاگر نیست و به باور آنها اساساً سینمای ایران این تعداد مخاطب ندارد، بلکه این تعداد بلیت فروخته شده سینما در سال های مختلف است که میان کمتر از ده میلیون نفر توزیع شده و حال بخشی از این گروه یا قید رفتن به سالن های سینما را زده اند و یا صرفاً فیلم های مهم یا آثاری که گمان می کنند ممکن است به شبکه نمایش خانگی نیایند را در سالن سینما تماشا می کنند و بدین ترتیب یک میلیون بلیت کمتر به فروش رفته است؛ هرچند با افزایش روزافزون قیمت بلیت سینما، این ریزش مخاطب به میزان کمتری مشهود می شود.

نخستین عامل این وضعیت، افزایش فشارهای اقتصاد بر عموم مردم و به خصوص طبقه متوسط به عنوان مشتری اصلی سینما در ایران است. این گروه به صورت طبیعی بخشی از هزینه های رفاهی شان را تقلیل می دهند که سینما یکی از در دسترس ترین گزینه ها برای حذف از سبد خانوار و جایگزینی با شبکه نمایش خانگی است. در این روش، تماشاگران همواره می توانند محصولات سینمای ایران را با فاصله چند ماه تماشا کنند و با توجه به آنکه همواره در حال تماشای آثار پیشین هستند، وقفه ای در دسترسی به آثار برای آنها حاصل نمی شود. سریال ها و فیلم های خارجی نیز سهم قابل توجهی از سبد مصرف این گروه را تشکیل می دهند و بدین ترتیب عادت می کنند به سینما نروند.

عامل موثر دیگر، چینش اشتباه فیلم ها توسط شورای صنفی اکران بود. مردم به سینما به عنوان یک سرگرمی می نگرند. با توجه به قدرت خرید محدود، اگر چند فیلم دارای ظرفیت فروش به صورت همزمان اکران شود، مردم یکی را انتخاب می کنند و بعید است در یک نوبت چندین فیلم تماشا کنند. بنابراین معمولاً فیلم های دارای ظرفیت فروش در ماه های مختلف توزیع می شوند اما در سالی که گذشت، عمده فیلم های دارای ظرفیت فروش در پنج ماه نخست سال به نمایش درآمد و دست سینماداران برای عرضه محصولات مخاطب پسند خالی شد که حاصلش افت محسوس تعداد بلیت های فروخته شده در سینمای ایران بود.

در واپسین هفته های سال کوشش شد با اکران فیلم های کمدی به ویژه خوب بد جلف 2: ارتش سری فروش سینما به سطح سال گذشته بازگردد اما یک میلیون بلیت فروشی در فصل مرده اکران تقریباً ناممکن بود. در این شرایط شیوع کرونا ضربه آخر را زد و هفته های آخر سال نیز از دست رفت تا سینمای ایران با افت فروش محسوس به استقبال سالی برود که برای نخستین بار از مهم ترین نوبت اکران یعنی اکران نوروزی در راستای حفظ سلامت و جلوگیری از شیوع کرونا محروم است و دورنمایی روشنی برای آن متصور نیست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تورج منصوری تهیه کننده سینما از به پایان رسیدن فیلم سینمایی لاله به کارگردانی اسداله نیک نژاد خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، تورج منصوری تهیه کننده و مدیر فیلمبرداری سینما درباره تکمیل مراحل تولید پروژه لاله گفت: فیلم سینمایی ناتمام لاله تمام شده و آماده نمایش است، اما با توجه به اینکه قرار بود فیلم در ترکیب اکران نوروزی رونمایی شود و با توجه به تمدید تعطیلی سینماها، باید منتظر بمانیم و ببینیم شرایط به چه صورت پیش خواهد آمد.

منصوری درباره احتمال ارائه فیلم به جشنواره جهانی فجر در صورت به تأخیر افتادن نوبت اکران عمومی آن هم گفت: فعلاً باید دید جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار می شود یا نه و بعد برای برنامه ریزی چگونگی نمایش این فیلم اقدام کنیم. امیدوارم این جشنواره در شرایط و زمان مناسبی برگزار شود؛ فضایی که از نظر سلامت مخاطبان و مسئولان و برگزارکنندگان جشنواره امن باشد.

این مدیر فیلمبرداری درباره دیگر فعالیت های سینمایی خود نیز ادامه داد: بین توقف و آغاز دوباره تولید لاله ، مدیریت فیلمبرداری فیلم سینمایی آفتاب نیمه شب به کارگردانی شهریار بحرانی را برعهده داشتم که این پروژه نیز در مرحله تصحیح رنگ قرار دارد و منتظر هستیم کمی شرایط آرام تر شود تا بتوانیم اصلاح رنگ این فیلم را به پایان رسانیم.

منصوری در پایان گفت: در این پروژه با 3 فیلمبردار خیلی عزیز و دوست داشتنی کار کردم که هر سه این هنرمندان فیلمبرداران و عکاسان جنگ تحمیلی بودند. امیدوارم بتوانیم این جمع چهار نفری در حوزه فیلمبرداری را حفظ کنیم و شاید به تعدادمان اضافه شود. قصد دارم کار گروهی با فیلمبرداران و عکاسان جنگ تحمیلی را در فیلم هایی که درباره جنگ ساخته شود ادامه دهیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تهران- ایرنا- کارگردان و بازیگر سینما، گفت: بخشی از هنرمندان کشور با تاسیس موسسه بنیان نهاد یاران درمانگران ایران با اسم مخفف یادا تلاش کردیم با تهیه لوازم مورد نیاز کادر درمانی سهم خود در کمک به شکست کرونا را ادا کنیم.

مرضیه برومند در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره سهم خود در آگاه سازی مردم برای مقابله با کرونا و ماندن در خانه، اظهار داشت: من در همان ابتدا شیوع ویروس و تذکر پزشکان برای ماندن در خانه احساس کردم باید با مردم صحبت کنم بنابراین از طریق فضای مجازی و با انتشار چندین پست اینستاگرام از مردم خواستم که این اپیدمی شایع کرونا را باید با هم کنترل کنیم.

وی افزود: بعد از تعطیلی مدارس و برای مسافرت نرفتن مردم هم باز از طریق فضای مجازی با آنها صحبت کردم اما احساسم این بود که باید برای بچه هایی که حالا قرار است در خانه بمانند نیز کاری کنیم.

این کارگردان سینما ادامه داد: در حوزه کودکان و فرزندانمان نیز هشدار دادم که پدرها و مادرها از فرزندان خود بیشتر مواظبت کنید و به آنها توضیح بدهید چرا باید در خانه بمانند و تنش ها را کنترل کنند چون همواره تنش ها به روح و روان فرزندان ما منتقل می شود.

برومند گفت: همچنین برای سرگرم کردن بچه ها در منزل مسابقه نقاشی با همکاری پوریا عالمی و کانال آی قصه راه اندازیم کردیم تا کودکان در منزل نقاشی های خود را برای مسابقه ارسال کنند که شهرداری تهران نیز برای همکاری در لحظات آخر به ما ملحق شد.

وی با ابراز گلایه از شهرداری تهران که بدون هماهنگی با وی جایزه نقدی برای این مسابقه در نظر گرفته است، گفت: اصلا به جایزه نقدی برای بچه ها معتقد نیستم و نباید این کار می شد همچنین پوستر بی کیفیتی هم بدون هماهنگی با من برای این برنامه توسط شهرداری طراحی شد.

کارگردان مجموعه آب پریا ، افزود: بعد از ارسال آثار و جمع آوری آنها قرار است نقاشی و طراحی ها کودکان و نوجوانان توسط من و پوریا عالمی و الکا هدایت داوری شوند.

برومند درباره دیگر اقدامات خود نیز توضیح داد: همچنین به واسطه یکی از دوستانم با بیمارستانی در اصفهان به صورت ویدئویی و مستقیم صحبت کردم و تاکید داشتم که قدردان زحمات کادر درمان بوده و هستیم.

کارگردان مجموعه عروسکی خونه مادربزرگه ، در ادامه با اشاره به اینکه بعد از اینکه فهمیدم کادر درمان با مشکلاتی در تجهیزات رو به رو هستند در این حوزه نیز وارد عمل شدیم، گفت: همکاران من در جشنوار عروسکی یزد آماده برگزاری این رویداد بودند که با آمدن ویروس کرونا آن جشنواره را لغو و تمام امکانات و نیروی انسانی را معطوف به کمک به کادر درمان کردیم.

برومند افزود: در این راستا به همراه رخشان بنی اعتماد و جمعی از سینما گران، پزشکان و فعالان اجتماعی و نمایشگران عروسکی طی 10 روز توانستیم تجهیزات بسیاری را جمع آوری و تا حدودی مشکلات پزشکان و پرستاران را برطرف کنیم.

بازیگر سریال معصومیت ازدست رفته ، خاطرنشان کرد: در همین راستا موسسه مردم نهادی با عنوان یاران درمانگران ایران با اسم مخفف یادا را تاسیس کردیم که البته هنوز زمان برای ثبت آن را پیدا نکرده ایم اما در این موسسه کمک های مردمی را جمع آوری و لوازم مورد نیاز کادر درمانی را تهیه می کنیم.

برومند گفت: البته تا زمان پایان این ویروس در کشور همواره تلاش خواهیم کرد و خود من نیز با ارگان های ذی ربط برای همکاری و کمک در تماس هستم.

مقابله با بحران نیازمند عزم همگانی است. بدون یک اراده جمعی معطوف به مواجهه مؤثر با بیماری امکان رهایی از زنجیره انتقال آن وجود ندارد. برهمین اساس و به ابتکار ایرنا و روزنامه ایران پویشی برای فراخوان عمومی به مسؤولیت پذیری جمعی در برابر کرونا به راه افتاده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

با پایان مأموریت مسعود نقاش زاده در بنیاد سینمایی فارابی، حبیب ایل بیگی با حفظ سمت به عنوان سرپرست معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی از مدیرعامل این بنیاد حکم گرفت.

به گزارش رسیده، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با پایان یافتن مأموریت مسعود نقاش زاده معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی ضمن قدردانی از مساعیِ گرانسنگ و تلاش های دلسوزانه این مدیر فرهنگی در طول دوره فعالیت، طی حکمی حبیب ایل بیگی قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی را با حفظ سمت به عنوان سرپرست معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی منصوب کرد.

تابش از دکتر نقاش زاده به عنوان عضوی از خانواده سینمای ایران یاد کرد که طی سالیان اخیر در حوزه های علمی، آموزشی، صنفی، هنری و مدیریتی در تعامل با جامعه هنری خدمات ارزشمندی را ارائه داده است.
مسعود نقاش زاده از تیر سال 96 در سمت معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی منصوب شده بود و طی 32 ماه گذشته، مسئولیت این معاونت در بنیاد سینمایی فارابی را عهده دار بود.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
رییس شورای عالی اکران با بیان اینکه ترکیب هفت فیلمی که برای اکران نوروز انتخاب شده بودند، پس از بازگشایی سینماها در شورا بررسی می شود و تغییراتی در آن ایجاد خواهد شد، گفت: برای هر زمانی که از سرگیری فعالیت سینماها مانعی نداشته باشد چند سناریو درنظر گرفته شده است.

محمد مهدی طباطبایی نژاد در گفت وگویی با ایسنا درباره این که آیا تصمیمی برای اکران فیلم ها پس از باز شدن سینماها گرفته شده است یا خیر؟ بیان کرد: طبیعتا سال آینده با یک شکل و رویکرد جدید وارد بحث اکران سینما خواهیم شد و طبیعی است که نمی گذاریم حقی از کسی ضایع شود حتی از فیلم هایی که پیش از تعطیلی سینماها در حال اکران بودند.

او افزود: البته ناچاریم یکسری حمایت های جانبی هم انجام دهیم مثلا پیشنهاد می دهیم تا برخی فیلم های در صف اکران به شیوه های تازه نمایش فکر کنند چون ممکن است از این طریق از صف اکران خارج شوند و زودتر در دسترس مخاطبان قرار بگیرند. این را هم اشاره کنم که اگر این اتفاق برای فیلم هایی رخ داد، ما بسته های پیشنهادی و حمایتی نیز برای آن ها خواهیم داشت یعنی شاید درصدی از قرارداد پخش نمایش خانگی شان را به عنوان حمایت در نظر بگیریم ولی این پیشنهاد و میزان حمایت باید دقیق تر بررسی شود و به تایید رییس سازمان سینمایی هم برسد، پس آنچه می گویم فعلا فقط در حد طرح مسئله است؛ در واقع حرفم این است که بعضی فیلم ها می توانند با ارائه با برخی حمایت از طرف ما به دنبال رایت های دیگر نمایشی خود باشند و در صف اکران نمانند.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی ادامه داد: با شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا، برنامه اکران سال آینده برای خیلی از فیلم ها دشوارتر خواهد بود و طبیعتاً احتمال اینکه شرایط اکران جدید باشد هم وجود دارد.

طباطبایی نژاد درباره اینکه آیا از الان چند برنامه و مسیر مختلف بر اساس زمان های متفاوت بازگشایی سینماها پیش بینی شده است؟ گفت: به طور قطعی تصمیم جدی گرفته نشده ولی دست کم خود من در مقام و مسئولیتی که دارم هم برای 15 فروردین، هم برای 15 اردیبهشت و حتی برای بعد از آن به راه هایی فکر کرده ام؛ حتی این را هم تصور شدم که شرایط فعلی تا پایان خرداد ادامه داشته باشد. بنابراین به این فکر کردم که شاید اکران اول سال 99 اساساً با اکران عید فطر آغاز شود یعنی سعی شده همه احتمال ها درنظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: ما باید به این هم فکر کنیم که پس از بازگشایی سینماها شرایط اینطور نیست که سالن ها بلافاصله با استقبال مردم مواجه شوند و همین برای ما یک بحران است. با فرض بر اینکه در خرداد ماه جامعه، کرونا را شکست داده باشد، باید به این فکر کنیم که لازم است از لحظه بازگشایی سینماها زمانی بگذرد تا اطمینان به جامعه برگردد و سینماها رونق پیدا کنند. این فاصله زمانی را باید با یک برنامه ریزی درست پر کرد و رایزنی هایی در حال انجام است تا تبلیغات تلویزیون کمک کند.

او در پاسخ به اینکه آیا می توان اکران هفت فیلمی را که به عنوان اکران نوروزی برگزیده شده بودند، در شرایط فعلی کأن لم یکن تلقی کرد؟ گفت: احتمال دارد که این اتفاق بیفتد و با تغییراتی به یک تصمیم جدید برسیم، چون تصمیم قبلی در شرایط دیگری بود و بر اساس قرعه و با درنظرگیری اولویت هایی هفت فیلم انتخاب شدند، اما الان شرایط تغییر کرده و در شرایط جدید سناریوی تازه ای باید داشته باشیم.

رییس شورای عالی اکران با اشاره به برخی اشکال ها در اکران سال 98 بیان کرد: در سالی که گذشت، در مقاطعی تعداد فیلم های پرفروش با هم زیاد بود و در مقاطعی از سال هیچ فیلم پرفروشی نداشتیم و دستمان خالی بود که سبب شد سینما و سینمادار متضرر شود تا جایی که هزینه کردن برای سینماداران اصلا به صرفه نبود. این ها بخشی از اشکالاتی است که به مجموعه ما و شورای صنفی نمایش وارد بود و باید بهتر مدیریت شوند. ما برای سال 99 با یک اکران مدیریت شده مواجه خواهیم بود که چه قرعه کشی برای انتخاب فیلم ها اتفاق بیفتد و چه اتفاق نیفتد، سعی می کنیم به لحاظ توزیع و توزین آثار برای میزان فروش و استقبال و توجه به ژانر مدیریت لازم صورت گیرد و اجازه نخواهیم داد یک دفعه و همزمان چند فیلم پرفروش با هم اکران شوند و در یک موقعیت دیگر از سال دستمان خالی باشد.

طباطبایی نژاد با اشاره به اینکه جلسه کارگروه سینما برای مقابله با کرونا باز هم برگزار خواهد شد، گفت: فعلا تصمیم بر این شده که خیلی فوری به هر پرده از سینماهای بخش خصوصی 10 میلیون تومان داده شود که این رقم برای خرج های ضروری و فوری از جمله پرداحت حقوق است چون اگر الان بخواهیم درباره خسارت ها بحث کنیم باید ببینیم آیا از عهده ما بر می آید یا خیر، ضمن اینکه اتفاقی که پیش آمده به کلیه اصناف و مشاغل کشور آسیب زده و بر آن ها اثرگذار بوده است. ما هر حمایتی که در نظر می گیریم نه تنها نباید مستقل از میزان حمایت دولت باشد بلکه باید توجه کنیم که قابل تعمیم دادن به بخش های مختلف وزارت ارشاد یعنی هنرهای نمایشی، موسیقی و کتاب هم باشد و نمی توانیم مجزا از بقیه مجموعه ها در وزارتخانه تصمیم بگیریم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری تابناک

شامگاه یکشنبه، 25 اسفند، اطلاعیه ای که از سوی کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما خطاب به اعضای صنوف صادر شده بود، از روی سایت خانه سینما برداشته شد.

به گزارش سینماسینما ، در این اطلاعیه از اعضا خواسته شده بود به دلیل شیوع ویروس کرونا و وضعیت فورس ماژور محل کار خود را ترک کنند. دانش اقباشاوی سخنگوی این کارگروه روند شکل گیری و اقدامات این کارگروه را طی گفت و گویی با سینماسینما ، تشریح کرد. او گفت: آخرین بیانیه ای که در تاریخ 25 اسفند ساعت 18 از طرف کارگروه مدیریت بحران کرونا در خانه سینما صادر شد، ساعاتی بعد یعنی 9:30 دقیقه از سایت خانه سینما برداشته شد.امروز 26 اسفند است و این کارگروه به شکل رسمی از هفدهم اسفند یعنی حدود 9 روز قبل کار خود را شروع کرد و در تاریخ هجدهم اسفند ماه اعلام موجودیت رسانه ای کرد؛ اما پیشتر به شکل غیر رسمی در میان صنوف مختلف از جمله انجمن دستیاران کارگردان که خود من ریاستش را بر عهده دارم، کانون کارگردانان سینمای ایران ، انجمن بازیگران به ریاست خانم معتمدآریا، انجمن دستیاران فیلمبردار با مدیریت آقای پویان کفیلی کامیاب امین عشایری انجمن طراحان فیلم و انجمن های دیگر، قدم به قدم به آگاه سازی پرداختیم. ابتدا 23 صنف خانه سینما از هیات مدیره خانه سینما درخواست توقف موقت پروژه های سینمایی را داشتند. که این درخواست را در قالب نامه ای مکتوب خدمت آقای همایون اسعدیان ارسال کردند. درواقع به همت 23 صنف میدانی که سر صحنه های فیلمبرداری حضور داشتند و برای اعضایشان و خانواده های آنها نگران بودند این نامه نوشته شد؛ رئیس هیات مدیره پس از چند روز پیگیری از طریق دبیر هیات مدیره آقای روانبخش صادقی اعلام کردند که ما نامه ها را به وزارتخانه های بهداشت، کار و ارشاد ارسال کردیم و درخواست توقف تولید پروژه ها را دادیم. اما متاسفانه نه آن موقع یعنی قبل از هفدهم اسفند نه تاکنون که 26 اسفند است ما نتیجه یا پاسخ رسمی از هیات مدیره از طرف وزارتخانه هایی که گفتن ما برایشان نامه را فرستادیم دریافت نکردیم.

او افزود: به هر تقدیر این کارگروه حرکت خودجوش صنفی است که منبعث از آحاد اعضای خانه سینما بود. علاوه بر نمایندگان صنوف و مشاوران حقوقی و پزشکی؛ ما به شکل رسمی از هیات مدیره خانه سینما خواستیم اگر مایل است نماینده ای را به کارگروه معرفی کند. قبل از آغاز کار مستنداتی از کل پروژه ها جمع آوری شده بود که هر پروژه در چه مراحلی از تولید قرار دارد. اینجا تشکر می کنم از تهیه کنندگانی که داوطلبانه قبل از شیوع بیماری در پروژه، تولید را متوقف کردند. در روز هفدهم اسفند ماه ما گزارش ابتلا به کرونای دو همکار که سر صحنه دو پروژه مختلف -البته الان متوقف شده اند- را دریافت کردیم. من شخصا جزئیات را به آقای اسعدیان اطلاع دادم و امیدوار بودم طبق پروتکل داخلی که داریم رئیس هیات مدیره خانه سینما طبق نظر پزشکان عمل کند و با کارشناسان عالی رتبه و صاحب رای پزشکی مثل دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مبارزه با کرونا کلان شهر تهران مشورت کنند و با تهیه کننده های مزبور آن دو پروژه تماس بگیرند و خواستار قرنطینه بقیه عوامل بشوند تا مطمئن باشند که بیمار نیستند. ما پس از 5 روز که خبر را دادیم تا 22 اسفند صبر کردیم و دیدیم نتیجه ای نداد. یعنی وقتی خبر ابتلای دو تن از همکارانمان را به رئیس هیات مدیره اطلاع دادیم چند روز بعد باز ایشان تماس گرفتند اطلاعات رو به ایشان پیامکی ارسال کردیم و چند روز بعد وقتی جویا شدم که عکس العمل هر دو تهیه کننده به این ماجرا چه بوده، گفتند که پیگیری نکردند. پس از این ماجرا بود که 22 اسفند نامه ای نوشتیم و از طریق دبیر هیات مدیره آقای روانبخش صادقی برای آقای اسعدیان ارسال کردیم. این اتفاقات در مسیری بود که دکتر زالی دو نامه مهم و تاریخی به رئیس صداوسیما و وزیر ارشاد زده بودند و در آنها صراحتا خواستار توقف پروژه ها شده بودند. یعنی به طبع نامه23 صنف و همچنین هر دو نامه دکتر زالی با پیدا کردن مستندانی اثبات شده با کمک مشاوران حقوقی و پزشکی پیگیر این بودیم که اتفاقی بیفتد که متاسفانه تا روز گذشته اتفاق خاصی نیفتاد یعنی نه سازمان صداوسیما و سازمان سینمایی و وزارت ارشاد وقعی نهادند. در همین حین به شکل موازی به جمع آوری اطلاعات و آگاهی بخشی از این که چه پروژه هایی در چه مرحله ای از تولید هستند می پرداختیم و اطلاع رسانی می کردیم. درنهایت روز 24 اسفند در ستاد تصمیم گرفتیم یک نامه به دکتر زالی بزنیم و یک نامه هم خطاب به اعضای صنفی خودمان تنظیم کردیم. آن را در ساعت 6 بعداز ظهر در سایت خانه سینما رسانه ای کردیم. که همزمان در ساعت 21 در فضاهای مجازی بازنشر شد و یکسری سایت ها هم آن را منتشر کردند. که پس از مدت کوتاهی ما دیدیم این نامه از روی سایت خانه سینما برداشه شده است.

اقباشاوی درباره روند کار این کارگروه توضیح داد: در تماس هایی که آقای اسعدیان با بنده داشت، ایشان ناراحت بود از اینکه چرا بدون اطلاع رئیس هیات مدیره یا مدیر عامل، این کار را کردیم. من یک جواب آشکار داشتم و یک جواب نهان. جواب آشکارم این بود که نماینده هیات مدیره آقای روانبخش صادقی در جریان بودند و تصور ما این بود که به شما اطلاع داده اند. اما جواب نهانم را اینجا می گویم. بخاطر عملکردی که پیشتر دیده بودیم؛ به این صورت که ما قبلا دو مورد کرونایی را به خانه سینما اطلاع دادیم و در حالی که منتظر واکنش سریع هیات مدیره در این زمینه بودیم، دیدیم که پنج- شش روز طول کشید تا با تهیه کنندگان کارها صحبت کنند. خب وقتی ما یک بار این مسیر را آزموده بودیم دیگر به این روش عمل نکردیم به این استناد کردیم که نماینده هیات مدیره خانه سینما در کارگروه حضور دارد و او مباحث را منتقل می کند. گو اینکه شیوه کار این کارگروه این است که ما اگر از موارد بیماری در گروه های تولید مطلع بشویم به رئیس خانه سینما می گوییم و ایشان پیگیری می کنند. اگر پیگیری های رئیس هیات مدیره به نتیجه نرسید ما برای تنویر افکار عمومی و نجات جان انسانها خودمان راسا رسانه ای می کنیم. در حالی که همه نهادها، سازمانها و حتی خود خانه سینما تبلیغ در خانه ماندن را می کنند چگونه به اعضای خودمان بگوییم بروید سر صحنه تولید فیلمی که در آن فرد مبتلا به کرونا وجود دارد؟ ما به اعضا می گوییم قانون حامی شماست اگر سرکار خود حاضر نشوید قانون از شما حمایت می کند. این در حالی است که آقای اسعدیان می گوید اطلاعیه ما اشکال حقوقی دارد. در حالی که ما زبده ترین وکلای دادگستری را همراه خود داریم و اصلا انشای متن را هم آنها انجام داده اند. اصل مهم، اول سلامتی بعد کار است. با برخوردهای اداری و به تعویق انداختن مسایل نمی توان اصل مساله را پاک کرد.

لینک خبر :‌ سینما سینما
در این روزهایی که کرونا ویروس زندگی اکثریت مردم جهان را تحت الشعاع قرار داده است، مردم شریف ایران نیز از این بحران بی نصیب نیستند؛ اما فشارها و هجمه های ضد و نقیضی که به دنیای هنر و تلویزیون وارد می شود در این زمان قابل تامل و تفکر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ "بماند برای روزهای بهتر!"، این بخشی از پست رامبد جوان در مورد تولید سری جدید خندوانه در روزهای کرونایی بود. همین پست کافی بود تا برخی به انتقاد از رامبد جوان بپردازند؛ از جمله محمود رضوی، تهیه کننده سینما و تلویزیون ایران که در واکنش به انصراف رامبد جوان از تولید خندوانه نوشت:

"هرکس با تولید تاک شو و برنامه ای شبیه خندوانه آشنایی داشته باشد یا حتی در این سال ها آن را دنبال کرده باشد می داند که تولید این نوع برنامه ها نیازمند حضور مردم و تماشاگران است، اما با علم به همه این شرایط، حتماً به عمل و یادداشت آقای جوان معترضم!"

و این تنها انتقاد به رامبد جوان نبود، بلکه برخی رسانه ها و بسیاری از مردم نیز در صفحات مجازی نسبت به این اقدام بازیگر و برنامه ساز کشورمان واکنش نشان دادند.

مدتی بعد برنامه دورهمی با وجود شدت یافتن ویروس کرونا تولید و بر روی آنتن شبکه نسیم رفت، اما جالب این است که این بار نیز عده ای اقدام مهران مدیری مبنی بر تولید سری جدید دورهمی را به باد انتقاد گرفتند و بیان داشتند؛ که چه طور ممکن است در چنین شرایطی بازهم برنامه ای این چنینی با حضور این تعداد تماشاچی حاضر در استودیو اجرا شود.

یکی از این انتقادهای جدی از سوی مشاور رسانه ای وزیر بهداشت، علیرضا وهاب زاده صورت گرفت، او در صفحه شخصی اش در توئیتر نوشت؛ تناقض یعنی توی پیک بیماری، 400 نفر رو از شهرهای مختلف کشور جمع کنی و توی دورهمی براشون از اصول پیشگیری از کرونا بگی!!

ظاهرا مهران مدیری واکسن پیشگیری از کرونا رو کشف کرده ما بی خبریم!! می شد جوری برنامه ساخت که سلامت چند صد نفر به خطر نیفته....

انتقادهایی که جدی گرفته نشد

البته در روزهای بحرانی، انتقاد، تنها واکنش نسبت به تولید برنامه های تلویزیونی نبود، بلکه نامه نگاری های رسمی نیز از سوی تصمیم گیرندگان و مسئولان مبارزه با کرونا نیز صورت گرفت، به طوری که دکتر زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران نامه صریحی به وزیر ارشاد و رئیس صدا و سیما نوشت و بر توقف فیلمبرداری ها تأکید کرد.

علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما در واکنش به انتقادها گفت که؛ "نمی توانیم کشور را تعطیل کنیم، سریالی با 700 نفر عوامل داریم که پزشک یکی یکی آن ها را چک می کند."

اما پس از این صحبت ها تابناک ویدئویی از وضعیت بهداشتی در پشت صحنه سریالی با 700 نفر عوامل را منتشر کرد و نوشت؛ تصاویری که از این پروژه به دست تابناک رسیده است نشان می دهد که کوچکترین اصول بهداشتی در طول این پروژه ها رعایت نمی شود.

پس از مدتی کانون کارگردانان نیز در نامه ای خطاب به رئیس صدا و سیما نوشتند؛ در صورت عدم توقف، مسئولیت ابتلا یا فوت هر یک از عوامل بر اثر کرونا با جنابعالی و مدیران ارشد صدا و سیماست.

در نهایت برنامه دورهمی با بهترین تصمیم مهران مدیری تکلیفش روشن شد؛ او خطاب به مردم نوشت؛ "تصمیم گرفتم که از روز شنبه، ضبط برنامه بدون حضور تماشاگر انجام شود."

اما قطعا هنوز سریال هایی هستند که مشغول فعالیت و فیلمبرداری هستند، شاید برخی با ادامه تولید برنامه ها و فیلمبرداری ها موافق بوده و بگویند آیا ما در این شرایط نیاز به سریال و سرگرمی نداریم و برخی نیز متوقف نکردن فیلمبرداری ها را نوعی برخورد نادرست و خودخواهانه بدانند!

اما قطعا نباید از یاد ببریم که در این زمان هیچ گونه نظرهای غیرتخصصی و حتی تخصصی در حوزه هایی نامربوط با مبارزه با کرونا نمی تواند برای هیچ شخص و گروهی حجت باشد.

در واقع ذکر این موضوع ضرورت دارد که هم در این بحران و هم در بحران های دیگر مدیران و متخصصان هر حوزه باید بدانند که در مواقع اضطراری و بحرانی گوش به فرمان فرماندهان مربوطه همان عملیات باشند، در غیر این صورت متأسفانه در مواقع اضطراری به خاطر این تنوع آرا شاهد ضربات جبران ناپذیری خواهیم بود، بنابراین با حفظ احترام باید بگوییم در این زمان نه نظرات مردم باید مهم باشد و نه دستورات و اظهارنظرها و سلیقه های مدیریتی! به طور مثال در همین زمان مبارزه با ویروس خطرناکی به اسم کرونا، قبل از هر کسی حرف ها و دستورات و فرماندهی فرماندهان مقابله با شیوع کرونا و در نتیجه ستاد مبارزه با کرونا ارجحیت دارد و این درسی است که ما باید بیش از این با خود آن را تمرین کرده و بیاموزیم.

تولیدات دقیقه نودی، معضل همیشگی صدا و سیما

همان طور که رهبر معظم انقلاب در این مدت دوبار ( در روز درختکاری و در پیام اخیرشان) تأکید کردند که تدابیر وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا لازم الاجرا است، بنابراین صدا و سیما که خودش نیز مردم را به رعایت تدابیر ستاد کرونا دعوت می کند خودش نیز باید در این رابطه پیش قدم باشد.

بنابراین تعطیلی تاک شوها و یا محدود کردن آن ها، توقف برخی سریال ها به خصوص آن ها که محدودیت زمانی ندارند صد در صد باید در دستور کار قرار بگیرد، ولو ضربه های اقتصادی و هزینه های مالی به همراه داشته باشد، زیرا در صورت ادامه این بیماری قطعا جبران وضعیت اقتصادی به مراتب سخت تر خواهد بود.

از طرفی این انتقاد به صورت جدی بر صدا و سیما وارد است که چرا هر سال ترجیح می دهد پروژه های خود را دقیقه نودی پیش ببرد، مگر سریالی مانند پایتخت سریالی نیست که هر سال تأکید بر ساخت آن دارند، پس چرا همیشه تا دقیقه نود باید تولیدش طول بکشد.

موضوع دیگر این است که چرا در چنین زمانی ابتکار عمل نداشته و نمی توانیم تولیداتی متناسب با شرایط کنونی را تولید کنیم، می توان برنامه هایی تولید کرد با کمترین عوامل و بیشترین مخاطب! یادمان نرود ما در بحران قرار داریم و بهترین نوع برخورد با بحران این است که مدیریتی متناسب با موقعیت و زمان کنونی طراحی و عملیاتی کنیم! بنابراین بهتر است تصمیمی بگیریم که نه نیاز به توجیهات غیرکارشناسانه به اصرار در متوقف نکردن بسیاری از پروژه ها داشته باشیم و نه نیاز برای بیانِ " بماند برای روزهای بهتر"، که قطعا روزهای بهترمان زمانی خواهد آمد که امروز بهترین رفتار را داشته باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

سینماسینما ، نغمه دانش آشتیانی

با بروز بحران شیوع کرونا در کشورمان و تعطیلی فعالیت های فرهنگی هنری اولین واکنشی که از سوی مسئولان وزارت ارشاد دیده شده توجه به سامانه های VOD بود به طور مثال عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توییتر خود اضافه شدن روزانه یک فیلم به شبکه خانگی و ارایه تسهیلات برای بازدیدکنندگان سامانه های برخط ویدیویی را وعده داد؛ امری که به واقع در دستور کار هم قرار گرفته بود زیرا چند روز قبلش منوچهر هادی از انتشار رحمان1400 در سامانه های وی او دی خبر داده و نوشته بود: خوشحالم که در این روزهای تلخ با دیدن نسخه قانونی و کلی سانسور خنده و شادی را به خانه های شما می آوریم.
این خبر منوچهر هادی ازاین نظر حایز اهمیت بود که فیلم او سال 97 و در حالی که در اوج فروش خود بود به دلیل اینکه نسخه ممیزی نشده آن در برخی از سینماها به نمایش درآمده بود، توقیف و از اکران حذف شد. مماشات با یک فیلم توقیفی که در شرایط عادی بدین سرعت مشکل ارایه اش به سامانه وی او دی قابل حل نبود، نشان از عزم وزارت ارشاد داشت که برای تقویت روحیه مردم در شرایط بحران کرونا، کاری کرده باشد و همچنین فرصتی برای سرگرم شدن افراد در قرنطینه خانگی فراهم آورد.
پس از این فیلم به سرعت نسخه ای از فیلم کمدی مطرب ساخته مصطفی کیایی به شبکه نمایش خانگی آمد و سپس خبری مبنی بر ورود فیلم جنجالی مارمولک ساخته کمال تبریزی به این شبکه منتشر شد؛ فیلمی که در سال 82 با سروصدای زیاد اکران شد ولی دیری نپایید که منتقدانش آن را از پرده سینماها پایین کشیدند و فیلم در این 16 سال به شکل رسمی وارد شبکه نمایش خانگی نشد ولی نسخه باکیفیت و بی کیفیت آن از شبکه قاچاق سر درآورد.
آنچه در رفتار اعضای شورای صدور مجوز سازمان سینمایی برای شبکه نمایش خانگی در این یک ماه دیده شد مشابه آنچه عموما از آنها دیده می شد، نبود و مشخص بود که سیاست بالادستی باعث این تغییر رویه برای آرایش مناسب شرایط بحران شده است. حال سوال این است که با چنین گشایشی چه اتفاق ناخوشایندی در جامعه و بین مخاطبان رخ داد؟
اگر آنهایی که سال ها باعث معطلی فیلم ها در صف ورود به شبکه نمایش خانگی شده اند فکر می کرده اند این فیلم ها تاثیرات نامطلوبی بربینندگان دارند، منطقا نباید حتی در شرایط قرنطینه هم چنین گشایشی ایجاد می شد زیرا آن تاثیر نامطلوب هنوز پابرجاست! ولی به نظر می رسد پاسخ این است که این برخوردها در طول سال ها نه تنها منطقی نبوده اند بلکه باعث اجحاف در حق صاحبان آثار سینمایی نیز شده اند.
حال که ترس مسئولان از چنین رویکردی ریخته است! جا دارد پس از عبور از بحران کرونا شورای صدور پروانه نمایش برای شبکه نمایش خانگی با پویایی و سرعت بیشتری به وظایف خود بپردازد و با شناخت به روزتر و تخصصی تر نسبت به مدیاهای جدید عرضه محصولات تصویری و پذیرفتن اینکه در سرعتِ امروزِ تبادل اطلاعات، سال هاست که مخاطب منتظر ما نمی ایستد و نیاز خود را از راه های دیگری برآورده می کند.

لینک خبر :‌ سینما سینما
طی جلسات فوق العاده شورای رده بندی سنی، تاییدیه رده بندی سنی و پروانه انتشار 74 بازی رایانه ای از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای صادر شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عقیل منصوری، معاون نظارت و ارزیابی بنیاد ملی بازی های رایانه ای گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور و حضور خانواده ها به ویژه کودکان در خانه برای حفظ سلامت خود در برابر ویروس کرونا و در آستانه فرا رسیدن ایام عید نوروز، با برگزاری جلسات فوق العاده شورای رده بندی سنی، برای 74 بازیِ برخط (آنلاین) و پیشانه ای (کنسولی) جهت توزیع در کشور، تاییدیه رده بندی سنی و پروانه انتشار صادر شد.

وی افزود: با توجه به ضرورت بررسی کیفیت و محتوای بازی هایی که برای استفاده عموم ارائه می شود، 74 بازی ارائه شده توسط ناشرین مجاز، توانستند با رعایت استانداردهای کیفی مصوب، اجازه توزیع در کشور را بدست آورند.

معاون نظارت و ارزیابی بنیاد ملی بازی های رایانه ای با اشاره به فهرست بازی های مجاز تأیید شده جهت نشر توسط ناشرین مجاز، از خانواده ها درخواست کرد برای حفظ سلامت اخلاقی و روانی فرزندان خود، در هنگام تهیه و استفاده از بازی ها، به تمام نگاشت (هولوگرام) بنیاد ملی بازی های رایانه ای (و یا مجوز صادره برای بازی های برخط) توجه نمایند.

فهرست 74 بازی که مجوز نشر آنها توسط بنیاد ملی بازی های رایانه ای صادر شده است، به شرح زیر است:

نام بازی

اتاق تاریک ( Dark Room )

به سوی پایان: غار نشین

Airborne Troops: Countdown to D-Day

Ben 10: Protector of Earth

Black

Brothers In Arms: Earned In Blood

Burnout Revenge

Combat Elite: WWII Paratroopers

Contra: Legacy of War

Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex

Crash: Mind Over Mutant

Batman Beyund Return Of The Joker

Pro Evolution Soccer 2013

Prototype 2

Resident Evil: Revelations

Young Justice: Legacy

Batman: Arkham Asylum

Injustice: Heroes Among Us

Call of Duty: World at War

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 2

Rayman Legends

Shrek Forever After

Fast & Furious: Showdown

Lego Batman 2: DC Super Heroes

Just Cause 2

Sniper: Ghost Warrior 2

Need for Speed Undercover

Rayman Origins

Resident Evil: Operation Raccoon City

Driver: San Francisco

Frontlines: Fuel of War

Need for Speed Most Wanted

Middle-earth: Shadow of Mordor

Murdered: Soul Suspect

Sniper Elite V2

Deadfall Adventures

Burnout Paradise

Aliens: Colonial Marines

Far Cry 3

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Tom Clancy's HAWX 2

Enemy Front

Wanted: Weapons of Fate

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

Sniper: Ghost Warrior 2

TimeShift

Lost Planet 3

Metro 2033

Escape Dead Island

Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends

LEGO Marvel Super Heroes

Crash: Mind Over Mutant

Crash of the Titans

Blur

Teenage Mutant Ninja Turtles

Namco Museum: Virtual Arcade

Black

Gears of War 2

Halo Wars

Gears of War

Dark Sector

The Lord of The Rings: Conquest

NBA Jam

Halo: Reach

Crackdown 2

Iron Man 2

Ben 10: Galactic Racing

Kung Fu Panda 2: The Video Game

Kinect Joyride

Sonic Free Riders

Captain America: Super Soldier

Ben 10 Ultimate Alien: Cosmic Destruction

MySims SkyHeroes

کد خبر 415352

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی توئیتی نوشت: در روزهای سخت و بحرانی جهاد ملی علیه کرونا مراقب باشیم و بی انصافی نکنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبر آنلاین برترین ها

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، نزدیک به یک ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور می گذرد، در این مدت برخی از مقامات، مسئولان و مدیران نظام از جمله محمد خدادی معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی، توئیت های مختلفی را در خصوص مراقبت های ویژه مردم و ایجاد همدلی و همبستگی میان آنها را منتشر کرده اند.

در این میان محمد خدادی معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این شرایط بحرانی به عنوان جهاد ملی علیه کرونا یاد کرد.

نکته قابل توجه صفحه توئیتر معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که در همه توئیت هایش، در میانه های جملات و در استفاده از کلمات از هشتگ های بسیار استفاده می کند.

او در این توئیت نگاشته است که مراقب باشیم در روزهای سخت و بحرانی جهاد ملی علیه کرونا، در حق همه آنها که شبانه روزی تلاش می کنند، بی انصافی نکنیم.

ضرورت ایجاد همبستگی میان مردم در بحران کرونا

همچنین معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه توئیتش به ایجاد همبستگی میان مردم در این شرایط بحرانی اشاره کرده و نوشته است: اکنون زمان همبستگی است با کم اطلاعی و بی اطلاعی از نقش و تلاش افراد و دستگاه ها از جمله @rohani_ir آنها را با گمانه زنی و شایعه، تضعیف و تخریب نکنیم. همه برای ایران

نکته جالب توجه این توئیت استفاده از نشانی توئیت رئیس جمهور به جای نوشتن نام اوست. خدادی در این توئیت برای دیده شدن بسیار پیامش، اقدام به این حرکت کرده است تا به نوعی تلاش های رئیس جمهور را در این شرایط بحرانی برجسته کند. البته باید گفت که خدادی در اکثریت توئیت هایش به جای نام رئیس جمهور، صفحه روحانی به همراه هشتگ را منتشر می کند.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توئیتش را با جمله همه برای ایران به اتمام رساند و این یعنی همه مردم در هر سطحی که هستند باید برای مقابله با بحران بهداشتی کرونا تلاش کنند و به مبارزه و مقابله با آن بپردازند.

نکته قابل توجه صفحه توئیتر معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که در همه توئیت هایش، در میانه های جملات و در استفاده از کلمات از هشتگ های بسیار استفاده می کند.

استفاده از چهار هشتگ در توئیت محمد خدادی قابل مشاهده است. او کلمات کرونا، همبستگی، صفحه توئیتر حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشور و ایران را به صورت هشتگ در توئیترش نوشته است.

البته باید این نکته را هم اضافه کرد که خدادی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و بهتر بود در این توئیت از نقش و جایگاه بیشتر رسانه ها در این شرایط بحرانی کرونا می نوشت؛ رسانه هایی که شبانه روز برای اطلاع رسانی درست مردم تلاش می کنند تا اخبار جعلی و غلط در اختیار مخاطبان قرار نگیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران-ایرنا- معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام برگزاری مسابقه رسانه ای شهروندی جان من ایران من گفت: این مسابقه قدردانی مردم ایران از کسانی است که در خط مقدم کرونا حضور دارند و در حلقه ای مهم تر تکریم خانواده های آنان است.

به گزارش روز دوشنبه فرهنگسرای رسانه، محمد خدادی در نشست خبری مسابقه جان من ایران من که به صورت آنلاین از طریق صفحه آپارات این مسابقه برگزار شد، اظهارداشت: این روزها بیماری کرونا وارد کشور شده است و بسیاری از متخصصین به صورت شبانه روزی در حال کارکردن روی آن هستند تا هرچه سریع تر درمانی برای آن پیدا کنند.

وی گفت: در رابطه با این بیماری اطلاع رسانی های زیادی صورت می گیرد چه از بعد داخلی و چه از بعد خارجی، آن چیزی که بیش تر از کرونا عامل تشدید است، ویروس اطلاعات غلط است.

خدادی افزود: آنچه که گفته می شود براساس گمانه ها، برداشت ها و بعضا سوء استفاده ها از شرایط ایجاد شده است، باید دقت داشت که دانسته های ما فرصت تصمیم ما را فراهم می کند و این تصمیم ها منجر به عمل می شود. بنابراین هرچه قدر که دانسته های ما دقیق تر باشد، صدماتی که ممکن است وارد شود کمتر است.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در حقیقت تصمیمات و اقدامات باید مبتنی بر علوم تخصصی باشد و با هویت مشخص و مرجع دقیق و صحیح اطلاعات بدهیم و از منابع نامعلوم اطلاعات ندهیم که مطمئنا تبعاتی به همراه دارد.

وی افزود: فضای شک و تردید سم مبارزه و مواجهه با هر بحرانی است و تصمیم دقیق و صحیح و پس از آن شناخت ابعاد این موضوع مستلزم اطلاع رسانی دقیق از منابع مشخص است.

تاثیرگذاری قدرت اطلاع رسانی بر کنترل کرونا

خدادی تاکید کرد: در جریان اطلاع رسانی باید به مراجع اطلاعاتی دقیق که وزارت بهداشت و درمان است توجه داشته باشیم، امروز نقش اطلاع رسانی جلوتر از هر فرآیندی است و قدرت اطلاع رسانی می تواند بر روی پیشگیری از ابتلا به این ویروس، درمان و کنترل آن تاثیر به سزایی داشته باشد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به عنوان مثال اطلاع رسانی دقیق در زمان مراجعه به مراکز درمانی، شیوه استفاده صحیح از مواد ضدعفونی کننده، حضور نداشتن در مراکز شلوغ و ... همگی از مواردی است که باید به درستی اطلاع رسانی شود تا خطرات کرونا کاهش پیدا کند.

وی تاکید کرد: همه باید با هویت معلوم دیدگاه های خود را به اشتراک بگذارند چرا که یک صدای نامعلوم می تواند در هر جای دنیا تولید و به مردم داده شود و باعث اغتشاش ذهنی آنان شود، این کار می تواند باعث ترویج ویروس ناکارآمدی و بدگمانی شود که خطرش از بیماری کرونا بسیار بیشتر است، اگر صحبت از نبود تجمع و کاهش تردد می شود برای سلامتی خود مردم است.

خدادی با اشاره به کمک همگانی برای پیروزشدن بر کرونا گفت: امروز همه نهادهای کشور اولویت کاری خود را کمک به مردم در مواجهه با کرونا قرار داده اند.

وی افزود: برای مقابله با این ویروس نیاز به کمک همه داریم و هر ایرانی باید از ظرفیت خود برای پیشگیری و کنترل کرونا هم برای خود و هم برای دیگران استفاده کند، هر فرد برای خودش باید اقدامات صحیح براساس اطلاعات صحیح داشته باشد و برای دیگران نیز باید اطلاعات صحیح در اختیارشان قرار بدهد و آنچه که برای دیگران به اشتراک می گذارد براساس اطلاعات درست و مرجع صحیح باشد.

انعکاس خدمات کسانی است که جانشان فدای ایران می شود

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری مسابقه جان من ایران من اظهارداشت: در این فضای حساس به واژه ای که همه مردم بدان اعتقاد دارند روی آوردیم؛ واژه ای با نام جان من ایران من، مطمئنا جان هر ایرانی با نام ایران زنده است و با این نام به حیات خود ادامه می دهد.

خدادی گفت: مطمئنا جان همه ما فدای ایران است و ایران امروز، ایرانی همدل و همکار است چرا که ویروس جان همه مردم را تهدید می کند و نیاز داریم که دست به دست هم بدهیم و برای مقابله با آن به هم کمک کنیم.

وی افزود: بر این اساس، مسابقه جان من ایران من را تدارک دیدیم که اسم آن در دل هر ایرانی زنده است و با هر ایرانی زندگی می کند.

خدادی با اشاره به اینکه امروز ده ها هزار پرستار و پزشک جانشان را در خطر قرار دادند تا از سلامت قلب های مردم ایران محافظت کنند، اظهارداشت: علاوه بر این سایر نهادها نیز دست به دست یکدیگر دادند تا نیازهای مردم ایران را در این ایام فراهم کنند.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام آمادگی بسیاری از نهادها برای برگزاری مسابقه جان من ایران من بیان کرد: همچنین تعدادی از برندها از جمله دیجی کالا اعلام همکاری کردند که بسیار ارزشمند است، هدف اصلی ما از برگزاری این مسابقه انعکاس خدمات کسانی است که جانشان فدای ایران می شود و نمادی از همه تلاشگرانی است که خط مقدم آن پزشکان، پرستاران و کادر درمانی هستند.

هشدار به منتشرکنندگان اخبار جعلی

خدادی اضافه کرد: این مسابقه تقدیم به همه کسانی است که ظرفیت های متعددی را برای تسهیل در زندگی مردم فراهم کردند و مهم تر از همه اصحاب رسانه از صدا و سیما و شبکه های استانی و رادیویی گرفته تا در خبرگزاری ها و ...هستند که در پشت دوربین ها قرار دارند و اتفاقات را برای ما روایت می کنند و همیشه اسمشان در پشت خبرها دیده نمی شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هشدار به افرادی که بیرون از مرزهای کشور هستند، گفت: این افراد دو دسته اند؛ یک دسته کسانی هستند که دلسوزند و کمک می کنند اما عده ای هم هستند که با اخبار جعلی نگرانی مردم را افزایش می دهند و با القای ناکارآمدی می خواهند ناامیدی در بین مردم ایجاد کنند، به آنان هشدار می دهم که این کار مردانگی نیست و بارها ثابت شده است که مردم ایران در جایی که نیاز به کمک دارند خیلی سریع به کمک همدیگر می روند، جان من ایران من برگرفته از شعر فردوسی است و اشاره به همین همدلی دارد.

انعکاس ظرفیت تلاش همگانی مردمی و خانواده های کادر درمانی

خدادی، مسابقه جان من ایران من را انعکاس زحمات کادر درمانی دانست و افزود: این مسابقه نماد انعکاس ظرفیت تلاش همگانی مردمی ست که در خط مقدم آن کادر درمانی حضور دارند و در حلقه ای مهم تر خانواده های آنان حضور دارند.

وی بیان کرد: این مسابقه تکریم خانواده کسانی است که برای جان مردم محل خانه شان را ترک کردند و به هموطنان خود کمک می کنند.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: مسابقه جان من ایران من برای این است که با تولید کلیپ، متن، تصویر، عکس و هر چیزی که بتواند این دلاوری، مردانگی و جوانمردی را بیان کند به همه کسانی که این روزها تلاش می کنند ادای دین کنیم، باید این موارد را انتشار بدهیم و ضبط کنیم تا در تاریخ این کشور بماند.

خدادی با اشاره به ظرفیت مردمی مسابقه جان من ایران من گفت: هر کس در هر جایی که هست می تواند در آن نقش آفرینی داشته باشد، این مسابقه بیان قدردانی مردم و احساسات همه ایرانی خطاب به کسانی است که این روزها واقعا زحمت می کشند، بیان حتی یک خسته نباشید و خداقوت در قالب های مختلف کلیپ، متن، تصویر و ... خطاب به آنان باعث می شود که روحشان سرحال شود اگرچه جسمشان بسیار خسته است. باید در این زمینه مشارکت ملی ایجاد و این حماسه ملی را ماندگار کنیم که حتما الگوی جهانی خواهد شد.

یک خسته نباشید ظرفیت کشور را بالا می برد

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هر کس در هر جایی که هست و حتی با یک جمله خطاب به همه زحمت کشان این روزها اعم از کادر درمانی، راننده ها، نانوایان، سپاه و بسیج و ارتش، پلیس و ...می تواند سهم کوچکی داشته باشد، این وظیفه هر ایرانی است.

وی افزود: مردم ما همیشه نشان دادند که قدردان هستند، مطمئن باشید که یک واژه خداقوت و خسته نباشید بزرگترین قدرت را در این کشور ایجاد می کند و ظرفیتی ایجاد می کند که مقاومتمان در برابر این ویروس را افزایش بدهیم.

خدادی با قدردانی از پزشکان، پرستاران، خبرنگاران، عکاسان پلیس و همه کسانی که قلبشان برای این مردم می تپد، اظهارداشت: جان من ایران من ظرفیتی در اختیار شماست و تبدیل به قدرشناسی از کسانی خواهد شد که در مسیر مواجهه، مبارزه و مدیریت کرونا به میدان آمدند و قطعا ما کرونا را شکست می دهیم.

ادای احترام به تلاشگران روزهای سخت

رئیس فرهنگسرای رسانه در ادامه درباره شکل گیری مسابقه جان من ایران من گفت: این مسابقه ادای احترام به همه کسانی است که در این روزهای سخت، با جان و توان خود مشغول خدمت رسانی هستند، ادای احترام به خانم صفایی معلم 67 ساله ای که آنلاین را حتی نمی توانست به درستی تلفظ کند اما مهر و توجهش همه ما را متاثر کرد.

مهدی محمدی افزود: مسئله اول این روزهای کشور و حتی همه دنیا کروناست، ویروسی که با همه کوچکی دنیا را کاملاً به خود مشغول کرده است.

وی بیان کرد: این بیماری پا را از مرزهای پزشکی نیز فراتر گذاشته و تبعات اجتماعی و سیاسی نیز یافته است، به گونه ای که راه های پیشگیری از آن نیز فراتر از علم پزشکی، در امید و اتحاد و همبستگی ملی تجلی پیدا می کند، این موقعیت خطیر ما را بر آن داشت تا سهمی اندک در ثبت، بازآفرینی و گسترش این امید و اتحاد داشته باشیم.

رئیس فرهنگسرای رسانه گفت: مسابقه رسانه ای جانِ من ایرانِ من در 2 بخش کلی نوشتار رسانه ای و تصاویر رسانه ای برای 2 گروه اهالی رسانه و شهروندان در هفت محور کلی طراحی شده است.

محمدی، زحمات شبانه روزی پزشکان، پرستاران و کادر درمانی بیمارستان ها و سایر نهادهای امدادرسان برای مقابله با ویروس کرونا، تلاش های شبانه روزی نهادهای خدمت رسان، صنایع و بخش های عمومی که در شرایط اپیدمی کرونا کماکان به مردم خدمت می کنند، نوروز باستانی ایرانیان و کرونا را از محورهای این مسابقه عنوان کرد.

وی گفت: فعالیت داوطلبانه و جهادی گروه های جهادی و نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، بسیج و نیروی انتظامی برای خدمت رسانی به مردم و آسیب دیدگان، همدلی و اتحاد مردم در پخش وسایل ضروری بهداشتی به صورت خودجوش، بهبودیافتگان کرونا و ادامه مسیر زندگی و تلاش برای آگاهی بخشی صحیح و تشخیص اخبار غلط و شایعات از دیگر محورهای اصلی این مسابقه است.

رئیس فرهنگسرای رسانه با اشاره به بخش ویژه در مسابقه جانِ من ایرانِ من افزود: این بخش در 2 محور شخصیت موثر در اطلاع رسانی و امید بخشی در حوزه رسانه ، برجسته ترین رسانه در اطلاع رسانی و امید بخشی در حوزه رسانه برگزار می شود.

معرفی داوران مسابقه جان من، ایران من

دبیر مسابقه جان من ایران من درباره ارکان و داوران این مسابقه گفت: محمد خدادی معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست مسابقه را بر عهده دارد، هنرمندانی همچون سیف الله صمدیان، محمد نوروزی، محمد حمیدی مقدم، سیدصادق موسوی، ساتیار امامی و احسان رفعتی داوران بخش تصاویر رسانه ای هستند.

محمدی افزود: در بخش نوشتار رسانه ای نیز استادانی همچون یونس شکرخواه، حسن نمکدوست، فریدون صدیقی، گیتا علی آبادی و علی اصغر محکی داوری آثار را بر عهده گرفته اند.

وی بیان کرد: مسابقه جان من ایران من به همت معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرهنگسرای رسانه و با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی، شستا، موسسه مطبوعاتی نشرآوران، دیجی کالا، آپارات، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، انجمن سینمای جوان و سایت آپارات از 26 اسفند تا پایان فروردین 99 آماده دریافت آثار علاقه مندان است.

دبیرخانه مسابقه جان من ایران من در فرهنگسرای رسانه واقع شده است.

علاقه مندان برای شرکت در این مسابقه می توانند آثار خود را به پست الکترونیکی فرهنگسرای رسانه به نشانی Resanehfarhangsara@gmail.com ارسال کنند و یا به صورت فیزیکی و روی لوح فشرده به دبیرخانه مسابقه تحویل دهند.

همچنین علاقه مندان برای دریافت فراخوان و قوانین شرکت در مسابقه می توانند به تارنمای فرهنگسرای رسانه به نشانی resaneh.farhangsara.ir مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 0212671482 تماس بگیرند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون 14 هزار و 991 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، 853 نفر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کرده و 4 هزار و 996 نفر نیز بهبود یافته اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- مشاور ارتباطات و ساماندهی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجرای طرح خانه های نورانی در فضای مجازی خبر داد و گفت: این طرح بر اساس روایت رسول خدا (ص) نامگذاری شده که فرمود خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : میزان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مرتضی خدمتکار روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار معارف ایرنا گفت: با توجه به وضعیت ایجاد شده در یک ماه اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا و خانه نشینی مردم، تصمیم گرفتیم تا فعالیت های دینی و قرآنی را از فضای فیزیکی موجود به فضای مجازی انتقال دهیم و طرح خانه های نورانی در راستای توسعه فعالیت معنوی و قرآنی در فضای مجازی اجرا می شود.
وی افزود: امروز تمام فعالیت های مردم تقریبا در گوشی های تلفن همراه دنبال می شود و بسیاری از افراد در طول شبانه روز با تلفن همراه، علاقه های خود را دنبال می کنند. ما نیز به عنوان متولی در حوزه فرهنگ و فعالیت های قرآنی و دینی به ویژه با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب برای فعالیت در فضای مجازی، وظیفه داریم که در این حوزه فعالیت بیشتری داشته باشیم.
خدمتکار اضافه کرد: تولید محتوا و انتشار و همچنین بازنشر محتوای قرآنی را به صورت جدی در فضای مجازی دنبال می کنیم و از همان زمانی که عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده گرفت، این موضوع به عنوان یکی از رویکردهای مهم شمرده شد
وی افزود: اگرچه در گذشته حمایت هایی از برنامه های قرآنی در فضای مجازی داشتیم ولی طرح خانه های نورانی به عنوان اولین کار رسمی برای حضور جدی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است. البته چون در آغاز طرح هستیم ممکن است مشکلات و ضعف هایی در مسیر اجرا بوجود آید ولی تلاش می کنیم تا با آسیب شناسی طرح، اصلاحات لازم انجام شود.
مشاور ارتباطات معاونت قرآن ادامه داد: بخشی از برنامه های این طرح، تولیدی است که به سفارش این معاونت صورت می گیرد و برخی نیز بازتولید محتوایی است که از طریق جشنواره های مختلف آیات در سه سال گذشته تولید شده است. البته راهبری این طرح با این معاونت است ولی مجموعه های مردمی کار را تولید می کنند و پخش و بازنشر آن نیز به عهده سازمان های مردم نهاد است.
وی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت رسانه ها به ویژه صدا و سیما گفت: رادیو قرآن در ساعت های مختلف برنامه های طرح خانه های نورانی را پوشش رسانه ای می دهد و شبکه قرآن نیز اعلام آماگی کرده تا برنامه هایی را پخش کند.
به گفته خدمتکار، این طرح از اول تا 31 فروردین با همکاری و مشارکت رادیو قرآن و شورای عالی قرآن اجرا می شود و علاقه مندان می توانند در شبکه های مجازی مانند اینستاگرام، بله، ایتا و سروش ثبت نام کنند.
خدمتکار افزود: با توجه به این که بیشتر فعالان قرآنی دارای گروه های فعال در شبکه های اجتماعی هستند از فعالان و مدیران موسسات قرآنی انتظار داریم تا به معرفی هشتک (کلیدواژه) خانه های قرآنی در فضاهای مختلف بپردازند و زمینه حضور بیشتر مردم به ویژه نوجوانان و جوانان فراهم شود.
وی ادامه داد: در سال های گذشته آثار هنری و پژوهشی مفیدی شامل آثار مکتوب، دیجیتال، کلیپ و فیلم های کوتاه در موسسات و مراکز قرآنی تولید شده که شاید تاکنون امکان معرفی آن فراهم نشده و خانه های نورانی فرصت خوبی برای معرفی این آثار به جامعه مخاطب است.

خدمتکار با اشاره به برنامه های این طرح گفت: مسابقه معارفی قرآن و عترت شامل تلاوت و حفظ قرآن، معارف و تفسیر قرآن، اخلاق در قرآن، معارف نهج البلاغه و معارف صحیفه سجادیه است و هر روز پنج کلیپ دو دقیقه ای در قالب یک بسته معارفی در فضای خانه های نورانی منتشر می شود تا افراد بتوانند از این معارف استفاده کنند.
وی اظهار داشت: در کنار انتشار این معارف، مسابقه خانه های نورانی برگزار می شود و هر روز پنج سوال مطرح می شود که از هر کلیپ یک سوال مطرح خواهد شد و هر روز به 10 نفر به قید قرعه جوایزی اهدا می شود.
خدمتکار اضافه کرد: این مسابقه به صورت خانوادگی طراحی شده تا همه افراد خانواده بتوانند با مشارکت یکدیگر در آن شرکت کنند و 10 جایزه ویژه به خانواده هایی اهدا می شود که در تمام 30 روز این مسابقه شرکت کرده باشند و بیشترین امتیاز را کسب کنند.
وی پخش زنده تلاوت های قاریان ممتاز بین المللی کشورمان را بخشی از این طرح دانست و گفت: هر روز به مدت 20 دقیقه قبل از اذان مغرب تلاوت زنده یکی از قاریان ممتاز به عنوان تلاوت اذانگاهی در اینستاگرام را خواهیم داشت.
خدمتکار افزود: با توجه به این که امکان و فرصت دید و بازدید حضوری برای جامعه قرآنی و مردم فراهم نیست از بستر خانه های نورانی امکانی فراهم می شود تا ارتباط میان مردم و چهره های قرآنی ایجاد شود و گپ و گفت های صمیمی با نخبگان و پیشکسوتان قرآنی را در برنامه داریم.
وی اضافه کرد: با توجه به فرصت ایجاد شده که با شعار در خانه بمانیم همراه است، بهترین استفاده را می توان از اوقات فراغت داشت که این کار با آموزش های مجازی پیش بینی شده و علاقه مندان می توانند به درگاهی که در خانه های نورانی پیش بینی شده مراجعه کنند و از همان لحظه آموزش ها قابل ارائه است.
به گفته خدمتکار معرفی قاریان ممتاز و نوجوان در طول این ایام یکی از برنامه های خانه های نورانی است و فرازهایی از ناب ترین تلاوت های این قاریان پخش می شود و مردم با توجه به علاقه خود می توانند بهترین و زیباترین تلاوت را انتخاب کنند که در پایان دوره جوایزی به بهترین تلاوت تعلق می گیرد.
وی افزود: جلسات آموزشی قرائت قرآن با حضور اساتید برجسته در طول فروردین برگزار می شود تا مردم بتوانند به صورت مجازی نکات تجویدی و صوت و لحن را با اساتید در میان بگذارند و اساتید مانند یک جلسه واقعی این جلسات را در بستر فضای مجازی مدیریت کرده و نکات مورد نظر خود را به مخاطبان ارائه می دهند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری گفت: در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تمام بقاع متبرکه در سطح شهرستان ری تعطیل است و هیچ برنامه ای برای تحویل سال نو برگزار نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی صادقی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ری ، با اشاره به تعطیل شدن بقاع متبرکه شهرستان ری در پی شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: در راستای پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس کرونا و براساس لزوم حفظ سلامت زائران، تمامی بقاع متبرکه در شهرستان ری تعطیل شده است.

وی ادامه داد: به هیچ وجه امکان تشرف به بقاع متبرکه شهرستان ری وجود ندارد، بنابراین از شهروندان تقاضا می شود ضمن توجه به توصیه های بهداشتی از تردد به آستان امامزادگان خودداری کنند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری بیان کرد: در ایام پنجشنبه آخر سال و زمان تحویل سال نو و باقی روزها هیچ گونه برنامه و اجتماعی در بقاع متبرکه برگزار نمی شود و تنها پنجشنبه شب که مصادف با شب عید نوروز و همچنین شب شهادت امام موسی کاظم(ع) است، برنامه زنده بدون حضور مردم از آستان امامزاده عبدالله(ع) پخش می شود.

صادقی سپس افزود: تمامی برنامه ها و مراسمات مذهبی از جمله توزیع نذری از روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور در امامزادگان و بقاع متبرکه شهرستان ری تعطیل شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 31 امامزاده در شهرستان ری وجود دارد، اقداماتی در راستای ضدعفونی کردن فضای داخلی و بیرونی امامزادگان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا انجام گرفته و در ادامه نیز این اقدامات تداوم خواهد داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حجت الاسلام محسن قرائتی رییس ستاد اقامه نماز کشور با اهدای لوح تقدیری از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان به پاس همکاری و تلاش در برگزاری بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز تقدیر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، در بخشی از این لوح تقدیر آمده است:

توفیق خدمتگزاری به نماز، نور چشم پیامبر اکرم (ص) بالاترین هدیه الهی است. پاداشی که شما با حمایت و پشتیبانی از اقامه نماز ذخیره می کنید، بزرگ ترین پس انداز و حمایت و لطفی که در سایه نماز دریافت می کنید، بهترین بیمه هاست.

بدین وسیله از اهتمام و تلاش ارزشمند جنابعالی در برگزاری بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز با عنوان نماز و مدرسه از باب من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام طباطبایی به افتتاح 2 پردیس سینمایی در اهواز و آبادان اشاره کرد و گفت: افتتاح این دو سینما و تجلیل از هنرمندان که بنا بود پایان اسفند انجام شود، به علت شیوع کرونا به زمان دیگری موکول شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خلیج فارس تدبیر نو

حجت الاسلام سید شهاب الدین طباطبایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص پردیس سینما اکسین اهواز و سینما آزادی آبادان که قرار بود پایان اسفند افتتاح شود اظهار کرد: به علت شیوع ویروس کرونا و به جهت حفظ سلامتی مردم، افتتاح این 2 سینما به بعد از عادی شدن شرایط موکول شد .

رئیس حوزه هنری خوزستان افزود: بعد از بازسازی، سینما اُکسین دارای چهار سالن و سینما بهمن دارای 6 سالن می شود و برنامه این بود که از راهروهای سینماها به عنوان گالری ها و نمایشگاه های نقاشی و سایر آثار تجسمی استفاده شود و هم اکنون سینما اکسین اهواز و آزادی آبادان آماده افتتاح و بهره برداری هستند .

وی تصریح کرد: شرایط پیش آمده باعث تسریع در روند بازسازی پردیس سینماهای زیر نظر حوزه هنری خوزستان در اهواز و شهرستان ها شد .

حجت الاسلام طباطبایی اضافه کرد: همچنین مراسم تجلیل از هنرمندان پیشکسوت، هنرمندان مقام آور حوزه هنری در سال 98 و همچنین اهدای لوح یادبود عبدالرضا حیاتی و بزرگداشت فرامرز مهرجو که 25 اسفند هرسال توسط حوزه هنری خوزستان برگزار می شد، به علت شرایط موجود در کشور به زمان دیگری موکول شد .

پایان پیام/ 679

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
امیرعلی نیک بخش، از آغاز بخش الکترونیک دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی خبر دا و علاقه مندان می توانند برای شرکت به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir و یا سایت جشنواره رضوی www.razavi.iranpl.ir مراجعه نمائید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه بخش الکترونیک دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی آغاز شده است، از عموم مردم زنجان برای شرکت در این جشنواره در ایام تعطیلی کتابخانه های عمومی دعوت کرد .

امیرعلی نیک بخش گفت: دهمین دوره این جشنواره ملی، با معرفی 12 عنوان کتاب، خانواده ها، دانش آموزان، دانشجویان و گروه های مختلف سنی را در فراغت ناخوانده این روزها به حضور مجازی در این ضیافت کتابخوانی دعوت کرد .

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان عنوان کرد: دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا (ع) و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین (ع)، به ویژه حضرت امام رضا (ع) و افزوده شدن منابع مرتبط با سیره حضرت امام هادی (ع) به عنوان بخش ویژه دهمین دوره، همزمان با ایام فرخنده دهه کرامت، برگزار می شود .

وی افزود: طبق روال دوره های گذشته، منابع مرتبط با سیره یکی از معصومین (ع) به کتاب های هر دوره این جشنواره اضافه شده که بر این اساس منابع مرتبط با حضرت معصومه (س) در هفتمین دوره، منابع مرتبط با حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) در هشتمین دوره، منابع مرتبط با حضرت ابن الرضا امام جواد (ع) در نهمین دوره و کتاب هایی با موضوع حضرت امام هادی (ع) به عنوان بخش ویژه دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در نظر گرفته شده است .

نیک بخش با اعلام اینکه این جشنواره در سه بخش فردی ، گروهی ، خانوادگی و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار می شود، گفت: در این جشنواره، بخش کودک در سه قالب مسابقه نقاشی، فعالیت گروهی، پویش کتابخوان؛ بخش نوجوان به چهار شیوه ترسیم نقاشی ، مسابقه چهار گزینه ای ، فعالیت های گروهی و پویش کتابخوان و در رده سنی بزرگسالان نیز مشارکت به شیوه های مسابقه چهار گزینه ای ، پویش کتابخوان و داستانک نویسی امکان پذیر است .

وی با اعلام اینکه مهلت شرکت در این جشنواره تا 9 خرداد 1399 است، افزود: علاقه مندان می توانند برای شرکت در بخش الکترونیک به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir و یا سایت جشنواره رضوی www.razavi.iranpl.ir مراجعه نمائید .

نیک بخش با بیان اینکه فایل الکترونیک کتاب های جشنواره در دسترس است، گفت: علاقه مندان می توانند با مراجعه به پرتال اداره کل کتابخانه های عمومی زنجان یا آدرس سامانه های جشنواره برای دریافت فایل کتاب ها اقدام و یا جهت دریافت امانی کتاب های جشنواره به کتابخانه های عمومی مراجعه کنند .

پایان پیام/ 73

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: طرح آرامش بهاری به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در امامزادگان و بقاع متبرکه استان اردبیل برگزار نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

حجت الاسلام مهدی ستوده به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل گفت: طرح آرامش بهاری به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در امامزادگان و بقاع متبرکه استان اردبیل برگزار نخواهد شد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تصریح کرد: این طرح هرساله همزمان با ایام عید نوروز برای همدلی مردم و حضور در امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار می شد که امسال به دلیل شرایط ویژه کشور برگزار نخواهد شد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه امامزادگان و بقاع متبرکه مرجع توسلات، نماز و دعا عموم مردم است بر حسب وظیفه اماکن متبرکه به صورت روزانه ضدعفونی می شوند.

حجت الاسلام ستوده یادآور شد: حریم ایمنی زیارت در امامزادگان پیش بینی شده و بوسیدن ضریح نیز با توجه به انتشار سریع ویروس به صورت موقت ممنوع است.

این مقام مسئول افزود: تمامی دستورالعمل های ستاد پیشگیری از ویروس کرونا استان را در خصوص مسائل بهداشتی و ایمنی در بقاع متبرکه استان رعایت می شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان عنوان کرد: از ابتدای انتشار ویروس کرونا در کشور توزیع نذورات و پخت و توزیع مواد غذایی در اماکن متبرکه استان ممنوع شد.

پایان پیام/ 365

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سبد معیشتی در قالب 500 بسته تهیه و بین اقشار نیازمند زنجان توزیع شد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛ مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان گفت : این بسته ها شامل برنج ،مرغ ،شکر ،قند ،چای، ماکارونی، روغن مایع و رب گوجه فرنگی است
حجت الاسلام کرمی افزود: برای هر بسته 400 هزارتومان هزینه شده است .

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
حجت الاسلام مجیدی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و اقدامات پیشگیرانه در این خصوص بیان کرد: تا اطلاع ثانوی بقاع متبرکه فعال نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

حجت الاسلام مصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و اقدامات پیشگیرانه در این خصوص بیان کرد: تا اطلاع ثانوی بقاع متبرکه فعال نخواهد بود.

وی گفت: با توجه به برنامه تحویل سال نو که به دلیل شیوع بیماری کرونا منتفی شد، طی مذاکراتی با صدا و سیمای مرکز قزوین مبنی بر این که در ده ساعت پیش از تحویل سال نو، به صورت میان برنامه آیتم هایی بدون زائر با حضور مهمان در کنار ضریح مقدس امامزاده حسین(ع) ضبط و پخش شود که تجدید خاطره ای برای بینندگان محترم این شبکه باشد اما هنوز پاسخی از سوی صدا و سیمای مرکز قزوین اعلام نشده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قزوین با اشاره به اقدامات حمایتی این اداره کل از اقشار محروم و کم درآمد اظهار کرد: بیش از ده روز است که موقوفات متصرفی و غیرمتصرفی، در راستای حمایت از اقشار محروم و کم درآمد اقدام به تهیه بسته های بهداشتی، لباس، کفش، مواد ضدعفونی و خوراکی و نیز مبالغی وجه نقد با اعتباری بالغ بر چهارصد میلیون تومان کرده اند که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این اقدام خیرخواهانه طی امروز به پایان می رسد و حدودا 1500 خانواده شامل این اقدام خیرخواهانه شدند.

حجت الاسلام مجیدی با اشاره به فعالیت اداره کل اوقاف استان قزوین در بحث مقابله با بیماری کرونا و در تعامل با دستگاه های ذیربط عنوان کرد: در این راستا علاوه بر تعطیلی بقاع متبرکه، خیاط خانه حضرت علی اصغر(ع) که در ایام ماه محرم برای دوخت لباس شیرخواراگان فعال می باشد، حدود سه روز است مشغول دوخت لباس یکبار مصرف برای کادر درمانی از سوی جهادگران می باشد.

وی افزود: همچنین برنامه ای ویژه جهت طبخ غذای گرم برای جهادگران عرصه مقابله با بیماری کرونا در آشپزخانه زبیده خاتون(ع) با هماهنگی و نظارت مجموعه علوم پزشکی در نظر گرفته شده که بزودی این کار انجام خواهد شد.

1010/ت30/ب

لینک خبر :‌ بسیج
از برپایی چتر ایستگاه سلامت در بیش از 40 بقعه شاخص و آستان امامزادگان مقدس این استان تا نیمه فروروین سال جدید خبرداد.

حجت الاسلام محمدرضا اسماعیل پور در گفتگو با خبرگزاری شبستان از بوشهر ، اعلام کرد: چتر ایستگاه سلامت در بیش از 40 بقعه شاخص و آستان امامزادگان مقدس استان بوشهر تا نیمه فروروین سال 1399 برپا خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان بوشهر با اشاره به اینکه بقاع متبرکه استان بوشهر روزانه ضدعفونی می شوند، افزود: در ایستگاه های سلامت مطابق با هماهنگی که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی اوقاف با دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر انجام داده است، خدماتی همچون تست قند خون، سنجش فشار خون، مشاوره سبک زندگی سالم و توزیع ماسک و ژل ضد عفونی کننده به عنوان بسته های بهداشتی اهداء و ارایه خواهد شد.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با اظهار بر اینکه پیرو ابلاغیه وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت کلیات تجمعات در سایر اماکن، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گفت: در راستای امر مقام معظم رهبری مبنی بر قرایت دعای هفتم صحیفه سجادیه برای رفع و دفع بلا؛ روزانه از طریق بلندگوهای بقاع متبرکه در سراسر استان بوشهر، مجری این طرح هستند.

توزیع بسته های معیشتی نقدی به خانواده های مستمند در آستانه نوروز

وی با اشاره به اینکه تمامی جلسات با هیات امناء مساجد و متولیان آستان امامزادگان بقاع متبرکه به صورت مجازی و از طریق شبکه پیام رسان های ایرانی برگزار می شود، بیان کرد: طرح آستان مهربانی به عنوان طرح پیوست اجتماعی طرح آرامش بهاری به منظور توزیع بسته معیشتی نقدی به خانواده های مستمندی که از قبل شناسایی شده اند در جوار آستان امامزادگان مقدس و بقاع متبرکه استان بوشهر در حال اجرا است.

پایان پیام/ 647

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیر روابط عمومی اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان از هزینه یک میلیارد تومانی در توزیع سبد کالا و اقلام بهداشتی بین نیازمندان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : روزنامه همدان پیام خبرگزاری شبستان خبرگزاری حوزه

رامین غلامی در گفت وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به اقدامات اداره اوقاف استان در مقابله با کرونا اظهار کرد: با ورود این بیماری به استان اقدام به توزیع اقلام بهداشتی و سبد کالا بین نیازمندان کردیم.

وی از توزیع بیش از 5 هزار سبد کالا و اقلام بهداشتی به ارزش یک میلیارد تومان بین نیازمندان و بیماران خبر داد و گفت: این کالاها بیشتر در شهرستان همدان، ملایر و کبودراهنگ با توجه به وجود موقوفاتی از جمله موقوفه مرحوم بهاءالملک در همدان، مرحوم سیف الدوله در ملایر و مرحوم امیرنظام در کبودراهنگ توزیع شد.

مدیر روابط عمومی اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان خاطرنشان کرد: نیات موقوفات این خیرین تهیه دارو و درمان و نیز کمک به نیازمندان است.

وی از عدم برگزاری مراسم پنجشنبه آخر سال در آرامستان موقوفه همدان خبر داد و گفت: اداره اوقاف استان به منظور کنترل بیماری کرونا هیچ برنامه ای را 29 اسفندماه پنج شنبه آخر سال و 30 اسفندماه جمعه آخر سال در آرامستان باغ بهشت نخواهد داشت.

غلامی به تعطیلی مراسم لحظه تحویل سال در بقاع متبرکه استان اشاره کرد و افزود: ضدعفونی هر روز و آن هم چند نوبته اماکن مذهبی استان در دستور کار است.

وی بیان کرد: از ابتدای ورود این بیماری لغو برنامه ها و تجمعات در بقاع متبرکه مورد توجه ما بوده است.

انتهای پیام/89026/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سنندج - ایرنا - فرماندار سنندج گفت: کمیته شهرستانی مبارزه با کرونا توزیع 12 هزار و 700 بسته بهداشتی بین خانواده های نیازمند و تحت پوشش نهادهای حمایتی را آغاز کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : جماران باشگاه خبرنگاران جوان

محمد ابراهیم زارعی روز دوشنبه اظهار داشت: اعضای ستاد شهرستانی مبارزه با کرونا در پی مصوبات ستاد مدیریت بحران استان این بسته های بهداشتی را در عرض چهار روز بین خانواده های هدف توزیع می کنند.

وی اضافه کرد: 12 هزار و 700 بسته بهداشتی با صرف پنج میلیارد ریال اعتبار تهیه شده و با هدف پیشگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس(کرونا) در بین خانواده های نیازمند توزیع می شود.

وی یادآور شد: شهرداری و بسیج سپاه ناحیه سنندج ضمن همکاری در انجام این طرح با مراجعه به درب منازل، بسته های بهداشتی را در اختیار خانواده های مدنظر قرار دادند.

زارعی افزود: ستاد مدیریت بحران استان کردستان در 18 اسفند امسال مصوب کرد دستگاه های اجرایی استان با همکاری هم در چند روز آینده 40 هزار بسته مواد شوینده و بهداشتی را برای مقابله با شیوع ابتلا به ویروس کرونا تامین و در بین نیازمندان توزیع کنند.

وی با بیان اینکه برای این میزان کالای بهداشتی و شوینده حدود 20 میلیارد ریال اعتبار مصوب شد یادآور شد: مقرر شد در کنار این بسته های بهداشتی حدود 2 هزار بسته غذایی به مبلغ حدود 6 میلیارد و 500 میلیون ریال دیگر که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اوقاف و امور خیریه استان نیز تامین سده عمدتا در شهرستان هایی که به عنوان کانون آلودگی شناخته شده اند، توزیع خواهد شد.

20 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز بسته های بهداشتی از منابع مختلف از جمله ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، اوقاف و امور خیریه، سپاه پاسداران، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، شهرداری سنندج و سازمان مدیریت و برنامه ریزی تامین شده است.

طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه) 31 نفر به تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کردستان اضافه شدند و اکنون بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ابتلای 165 نفر از افراد بستری به بیماری کرونا قطعی است.

آمار مبتلایان قطعی به بیماری کرونا به تفکیک شهرستان ها شامل سقز با 65 نفر، بانه 35 نفر، سنندج 22 نفر، کامیاران پنج نفر، قروه 12 نفر، مریوان پنج نفر، دیواندره هشت نفر، بیجار 10 نفر، دهگلان 2 نفر و سروآباد یک نفر است که بیش از 21 درصد نسبت به روز گذشته افزایش دارد.

تاکنون 407 نمونه از افراد مشکوک به کرونا گرفته شده که از این تعداد، 165 نمونه مثبت بوده و نمونه آزمایش 211 نفر نیز منفی بوده و جواب آزمایش افراد باقی مانده نیز هنوز مشخص نشده است.

2 بیمار نیز بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در 24 ساعت گذشته جانباختند و تعداد فوتی ها به 16 نفر از ابتدا تا امروز در استان کردستان رسید که از این تعداد 9 نفر در سقز، 2 نفر در سنندج، یک نفر در مریوان، سه نفر در قروه و یک نفر هم در بانه فوت کردند ضمن اینکه چند نفر دیگر هم در این مدت جانباختند که جواب آزمایش همه آنها منفی بوده است.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در ووهان واقع در استان هوبی چین پدیدار شد و تاکنون علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه را هم تحت تاثیر قرار داده است.

ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری 30 بهمن ماه در قم شناسایی شد.

کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، هزار و 53مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و مجموع مبتلایان به این بیماری در کشور به 14 هزار و 991 نفر رسید.

از بین بیماران جدید شناسایی شده، 129 نفر جان خود را از دست دادند و مجموع درگذشتگان بیماری کرونا در کشور تا امروز(26 اسفند 98) به 853 نفر رسید.

تا کنون چهار هزار و 996 نفر از بیماران مبتلا به کرونا بهبود یافته و از مراکز درمانی ترخیص شده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کارگاه تولید ماسک توسط نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد در محل فاطمیه امامزاده عبدالله (علیه السلام) یاسوج افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، کارگاه تولید ماسک امروز (26 اسفند) با حضور آیت الله سید نصیر حسینی ، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل و معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و رئیس اوقاف شهرستان بویراحمد در محل فاطمیه امامزاده عبدالله (علیه السلام) یاسوج افتتاح شد.

با توجه به شیوع کرونا در استان کهگیلویه و بویراحمد، این کارگاه به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و اوقاف شهرستان بویراحمد راه اندازی شد و ماسک های آن به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد.

پایان پیام/ 82

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان زرند گفت: یک واحد تولیدی ماسک با همکاری مرکز افق، هیئت امناء و جمعی از بانوان خیاط و خادمان افتخاری امامزاده خواجه ابوالرضا (ع) روستای مطهرآباد ، راه اندازی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : بسیج

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، علی صادق زاده فرماندار زرند گفت: با راه اندازی یکروزه واحد تولیدی در محل سالن امامزاده عبدالله مطهر آباد، بیش از یک هزار و 200 عدد ماسک استاندارد با رعایت موارد بهداشتی تولید می شود.

حجت الاسلام قادری رئیس اداره اوقاف و امورخیریه زرند نیز افزود: امیدواریم در صورت تامین نیروی چرخکار و مواد اولیه و کمک خیرین، مجددا اینگونه واحد های تولیدی را راه اندازی کنیم تا بتوانیم گامی کوچک در راستای کمک به کادر خدوم بهداشتی و درمانی شهرستان و تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز آن ها برداریم.

اوگفت: تا عصر امروز هزار عدد ماسک به شبکه بهداشت و درمان شهرستان تحویل داده میشود تا با ضدعفونی و بسته بندی بهداشتی در اختیار مراکز بیمارستانی و بهداشتی شهرستان قرار گیرند و بیش از 200 عدد ماسک بین خانواده های محروم هدف اداره اوقاف و امور خیریه تقسیم شد.

انتهای پیام /ی

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه و دبیر ستاد مساجد آستارا گفت: طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه و آئین تحویل سال نو در گلزار شهدای این شهرستان، در راستای تصمیمات ستاد مدیریت بحران برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا برگزار نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی جماران

اعتمادآنلاین| جمشید مهدوی روز سه شنبه اظهار کرد: بقاع متبرکه امامزادگان، پیرقطب الدین، باباحسن، شیخ محمود خیوی و سید محمد دوست این شهرستان ضدعفونی شده اما برگزاری هرگونه اجتماعات و برنامه در آنها ممنوع است و سرویس های عمومی بقعه امامزادگان، روزانه ضدعفونی و گندزدایی می شود.

وی افزود: زائرسرای حرم امامزادگان نیز تعطیل است اما امکان واگذاری فضا یا اتاق به خیران برای دوخت و دوز ماسک و تهیه اقلام بهداشتی را داریم و به چند نفر از همشریان نیز مواد اولیه تولید ماسک را داده ایم و آنها در خانه هایشان ماسک می دوزند.

وی ادامه داد: از محل منابع مالی فرهنگی اداره اوقاف و کمک های خیران، در آستانه سال نو مقداری آجیل و مواد خوراکی برای حدود 40 خانوار نیازمند ساکن در اطراف حرم امامزادگان تامین خواهیم کرد.

ویروس کرونا جزو خانواده بزرگی از ویروس ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می شود و در معمولی ترین حالت، باعث سرماخوردگی می شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می شود که نشانه های ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است و به بیش از 150 کشور جهان سرایت کرده است.

شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت و 110 مسجد در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است.

منبع: ایرنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
معاون اوقاف استان تهران گفت: با توجه به اینکه زندان ها از اماکن پرخطر در شیوع کروناست، رایزنی هایی انجام شد تا تعدادی از زندانیان بدهکار مالی، قبل از نوروز آزاد شوند. برای این منظور، اوقاف 10 میلیارد ریال از درآمد موقوفات و حمایت خیران اختصاص داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : وارث

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، امامزادگان و بقاع متبرکه هر ساله در ایام ماه رجب و همچنین نوروز به ویژه لحظه تحویل سال جدید میزبان مردم و مسافران نوروزی بودند و در این اماکن مقدس با برپایی مراسم جشن نوروز از افراد پذیرایی می شد.

امسال با شیوع ویروس کرونا و توصیه های ستاد مبارزه با کرونا ، اقداماتی که در ایام نوروز در بقاع متبرکه صورت می گرفت، متوقف شده است و هیچ گونه مراسم یا جشنی در این ایام برگزار نمی شود و بر اساس بخشنامه سازمان اوقاف و امور خیریه، برگزاری آیین تحویل سال نو و هرگونه مراسم تجمعی در دفاتر بقاع متبرکه و امامزادگان سراسر کشور ممنوع شده است.

با این حال خادمان بقاع متبرکه با تعطیلی امامزادگان دست از کار نکشیده و برای مبارزه با کرونا وارد میدان شده اند.

در همین رابطه گفت وگویی داشتیم با حجت الاسلام سیدهاشم حسینی معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران که در ادامه مشروح آن را می خوانیم:

تمام برنامه های بقاع متبرکه لغو شد/ هیچ مسافری در امامزاده ها اسکان داده نمی شود

یکی از برنامه های بقاع متبرکه در ایام نوروز اجرای طرح آرامش بهاری است. امسال با توجه به تقارن ایام رجبیه و نوروز به طور حتم برنامه های متنوعی برای تحویل سال 99 در بقاع متبرکه پیش بینی شده بود. اکنون با شیوع ویروس کرونا در بقاع متبرکه چه اقداماتی انجام می شود؟

سال های گذشته برنامه های ولادت امیرالمؤمینن (ع)، لیلة الرغائب ، بعث رسول اکرم (ص) هم زمان با اعیاد رجبیه در بقاع متبرکه بسیار متنوع برگزار شد. امسال نیز با توجه به تقارن ماه رجب و ایام نوروز 99، ما برنامه های متنوعی را برای زائران و همچنین مسافران نوروزی پیش بینی کرده بودیم که با شیوع ویروس کرونا در کشور و توصیه های وزارت بهداشت و همچنین ستاد مبارزه با کرونا برای جلوگیری از شیوع این ویروس، تمام برنامه های فرهنگی در بقاع متبرکه لغو شدند.

پس از ابلاغ ممنوعیت تجمع و برگزاری مراسم ها توسط وزارت بهداشت و پس از آن سازمان اوقاف و امورخیریه ، ما نیز تمام برنامه ها و حتی برپایی نمازهای جماعات را در بقاع متبرکه متوقف کردیم تا با توجه به اهمیت جلوگیری از کرونا بتوانیم گامی به سوی مهار آن برداریم.

بر همین اساس امسال نه تنها در پنج شنبه آخر سال، بلکه در ایام نوروز هم امکان حضور زائران و افراد در بقاع متبرکه وجود ندارد و تمام بقاع متبرکه استان تهران تعطیل است و در صورت باز بودن تربت خانه و شبستان در هر محله ای تخلف صورت گرفته و با آن ها برخورد می کنیم که این اقدام به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است.

همچنین با این روند برگزاری طرح آرامش بهاری و اسکان مسافران نوروزی در بقاع متبرکه امکان پذیر نیست و هیچ مسافری در بقاع متبرکه اسکان داده نمی شود.

تاکنون بیش از 100 هزار ماسک در استان تهران توزیع شده است

برخی از بقاع متبرکه برای جلوگیری از ویروس کرونا، اقدام به تولید ماسک کرده اند. آیا اداره اوقاف استان تهران سعی در جذب موقوفات مردمی برای مهار کرونا کرده است؟

برای مهار این ویروس سعی کردیم از ظرفیت بقاع متبرکه برای تولید ماسک ها و بسته بندی مواد ضدعفونی استفاده کنیم. به طوری که هزینه هایی که قرار بود برای برگزاری جشن نوروز و ایام رجبیه در بقاع متبرکه صرف شود، برای تولید ماسک و خرید مواد ضدعفونی و همینطور توزیع آن در بین مردم هزینه می شود. البته خیران نیز همکاری خوبی داشته اند و برای مهار ویروس کرونا و حفظ سلامت مردم موقوفاتی داشته اند.

روند تولید و توزیع ماسک همچنان ادامه دارد و تاکنون بیش از 100 هزار ماسک توسط خادمان افتخاری و با همکاری بسیج و نهادهای بهداشتی و درمانی تولید و در سطح استان تهران توزیع شده است.

توزیع بسته حمایتی بین نیازمندان

با توجه به اینکه بسیاری از مردم روزانه وقف های متعددی می کنند و هزینه هایی را در اختیار اوقاف قرار می دهند، اداره اوقاف استان تهران اقدامی برای کاهش نگرانی خانواده های کم درآمد که شیوع کرونا وضعیت معیشتی آن ها را تحت شعاع قرار داده، پیش بینی کرده است؟

در کنار تولید و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی، با توجه به اینکه برخی از مشاغل روزمزد هستند و در این ایام با شیوع ویرس کرونا امکان درآمدزایی ندارد، به منظور حمایت از آن ها بسته های معیشتی و ارزاق مایحتاج از محل موقوفات برای نیازمندان تهیه شده است که به مرور زمان بین آن ها توزیع خواهد شد.

همچنین ضدعفونی معابر عمومی و وسایل عمومی که در طول روز مردم از آن ها استفاده می کنند، شبانه توسط خادمان بقاع متبرکه و افراد جهادگر با هماهنگی مراجع ذی ربط انجام می شود.

تخصیص بودجه یک میلیارد تومانی برای آزادسازی زندانیان بدهکار مالی

با توجه به اینکه زندان ها نیز از اماکن پرخطر برای شیوع ویروس کرونا به شمار می روند، از دیگر مواردی که طی چند روز گذشته مورد بررسی قرار گرفته است، زندان ها بودند که با توجه به حفظ سلامت افراد، رایزنی هایی با دستگاه های مختلف انجام شده است تا تعدادی از زندانیان که به خاطر بدهی در زندان هستند، قبل از نوروز 99 به آغوش خانواده بازگردند تا با عمل شعار در خانه می مانیم برای مهار ویروس کرونا گامی برداشته باشیم.

به همین منظور از درآمد موقوفات مرتبط و حمایت خیران سعی داریم این زندانیان را تا آخر هفته جاری از زندان ها آزاد کنیم که بر همین اساس یک میلیارد تومان به حساب مربوط به دادگستری واریز خواهد شد تا برخی زندانیان بدهکار مالی آزاد شوند و در این ایام در کنار خانواده باشند.

تمام بقاع متبرکه استان تهران تعطیل است/ پخش زیارت مجازی در بقاع متبرکه از رسانه ملی

با تعطیلی بقاع متبرکه، آیا برنامه ای برای زیارت مجازی و بهره مندی از فیض زیارت امامزادگان دارید؟

تمام بقاع متبرکه استان تهران با توجه به دستور اکید ستاد مبارزه با ویروس کرونا تعطیل است و حتی ما از زائران خواهش کردیم که به بقاع متبرکه مراجعه نداشته باشند. یعنی همانطور بهشت زهرا اعلام کرد که مردم پنج شنبه آخر سال از حضور در این مکان و زیارت اهل قبور بپرهیزند، ما نیز از مردم استان تهران می خواهیم برای مبارزه با کرونا در خانه بمانند و زیارت اهل قبور و امامزادگان را به زمانی دیگر موکول کنند.

همچنین ما برای اینکه افراد از فیض زیارت بقاع متبرکه بهره مند شوند، زیات مجازی را پیشنهاد می کنیم. همچنین با هماهنگی صورت گرفته با مداحان و رسانه ملی، برنامه هایی در بقاع متبرکه و امامزادگان برگزار می شود که در این مراسم فقط مداح حضور دارد به مدیحه سرایی می پردازد و تیم تصویربرداری اقدام به ضبط برنامه می کند و این برنامه در زمان های مختلف از شبکه های رسانه ملی پخش خواهد شد.

توصیه به زیارت مجازی

برخی تعطیلی اماکن زیارتی را دستمایه تخریب اسلام و اعتقادات شیعه کرده اند، به طوری که در شبکه های مجازی و بیگانه همواره این اقدام را بی نتیجه بودن زیارت عنوان می کنند، نظر شما در این باره چیست؟

حضور صرفاً فیزیکی در بقاع متبرکه و امامزادگان شفادهنده نیست، بلکه باید توسل قلبی داشته باشیم. در کنار این امر، طبق احادیث داریم الاعمال بالنیات نیت افراد از انجام عملی مهم تر است. بنابراین اگر نیتی داشتند که در لحظه تحویل سال یا زمانی دیگر به امامزادگان و بقاع متبرکه مشرف شوند، مثل آن است که این عمل را انجام داده اند. اما با توجه به شرایط موجود امکان حضور افراد در بقاع متبرکه وجود ندارد و بهتر است از راه دور یا مجازی به زیارت بپردازند و به این بزرگواران متوسل شوند و مطمئن باشند توسل قلبی و واقعی به این بزرگواران از راه دور هم نتیجه بخش است.

لزوم توسل قلبی به امامان معصوم و امامزادگان برای دفع بلای کرونا

در عین حال برخی با ایجاد شبهه افکنی سعی داند که رابطه مردم با امامزادگان را تخریب کنند و با طرح مسائل مختلف این رابطه را زیر سؤال می برند که درپاسخ به آن ها باید گفت که دین به صورت روشن و واضح بیان کرده است که روزه گرفتن واجب است، اما اگر همین روزه واجب به سلامتی فرد لطمه وارد کند، حرام می شود. یا در احکام و شرعیات داریم که اگر نماز را نمی توانید ایستاده اقامه کنید، نشسته بخوانید یا حتی خوابیده و با اشاره. پس همانطور که زیارت امام معصوم (ع) یا حتی امامزاده لازم التعظیم ثواب دارد، همان دین هم می گوید که در صورت تولید خطر جانی، همین زیارت حرام است. پس با توجه به اینکه حضور در این اماکن با توجه به ازدحام جمعیت خطر شیوع ویروس کرونا را افزایش می دهد، نباید به این اماکن مراجعه کرد و همین زیارت حرام می شود. اهل بیت (ع) هم چنین دستوراتی را به ما داده اند و ما نیز با توجه به دستورات آن ها و استفاده از عقل و دانش باید به آن ها عمل کنیم.

البته باید مجدد متذکر شوم اینکه ائمه اطهار (ع) یا امامزادگان شفا می دهند، شکی نیست، اما مردم باید بدانند آنچه شفابخش به شمار می رود، توسل خالص به آن هاست که می توان از راه دور هم به آن ها توسل جست و برای دفع کرونا از آن ها یاری خواست.

بنابراین از تمام مردم می خواهیم که ضمن رعایت موارد بهداشتی و توصیه های وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا ، برای مهار این ویروس منحوس از حضور در اماکن عمومی بپرهیزند، چرا که مرحله نخست مبارزه با ویروس کرونا ، خود افراد هستند که با رعایت نکات بهداشتی می توانند این ویروس را از مهار کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بهشهر از توزیع 60 بسته معیشتی به ارزش 200 میلیون ریال در روستا های این شهرستان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس تیتر امروز خبرگزاری صدا و سیما بسیج

محمدحسین فاضلی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بهشهر در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، از توزیع 60 بسته معیشتی به ارزش 200 میلیون ریال در روستا های این شهرستان خبر داد و گفت: این بسته ها از محل عواید موقوفات مرتبط و با کمک خیرین تهیه و با حضور مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران بین خانواده های مددجویان توزیع شده است.

او خدمت به مردم و کمک به هم نوعان را یکی از مسائل ضروری دانست و افزود: مجموعه اوقاف و امور خیریه همه ساله در روز های پایانی سال با توجه به رسالت خود اقدام به توزیع بسته های معیشتی بین خانواده های مددجویان می کند.

فاضلی گفت: با توجه به روز هایی که ویروس منحوس کرونا به کسب و کار بسیاری از خانواده های مددجو صدمه وارد کرده توزیع بسته های معیشتی در روز های پایانی سال ضرورت دارد و در این راستا طرح آستان آسمانی با رویکرد اجتماعی در شهرستان بهشهر اجرا شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بهشهر افزود: جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بسته های معیشتی مقابل درب خانه افراد مددجو با رعایت نکات بهداشتی توزیع شده است.

انتهای پیام/س

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
ایسنا/کرمانشاه مدیر حج و زیارت استان کرمانشاه گفت: بدنبال شیوع کرونا، امسال اعزام نوروزی به عتبات عالیات نخواهیم داشت.

حامد دارابی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به برنامه ریزی انجام شده برای اعزام های نوروزی به عتبات عالیات، اظهار کرد: نوروز امسال قرار بود از 25 اسفند تا هشتم فروردین به روال سالهای گذشته چهار کاروان اعزام به عتبات عالیات داشته باشیم.

وی از لغو این اعزام ها خبرداد و گفت: شیوع کرونا و بسته شدن مرزهای استان با کشور عراق لغو اعزام های نوروزی را بدنبال داشت.

مدیرحج و زیارت استان اضافه کرد: امیدواریم با پایان شیوع کرونا و بازگشایی مرزها از اردیبهشت ماه دوباره بتوانیم اعزام ها به عتبات عالیات را از سر بگیریم.

وی در ادامه به آخرین روند ثبت نام متقاضیان حج تمتع 1399 اشاره کرد و گفت: برای حج تمتع آینده از استان کرمانشاه شش کاروان شامل سه کاروان اهل سنت و سه کاروان اهل تشیع اعزام می شوند.

دارابی اعلام کرد: در حال حاضر ظرفیت کاروان های حجاج اهل تسنن تکمیل شده، اما ظرفیت کاروان اهل تشیع علیرغم اینکه به ودیعه گذاران تا تاریخ 15 اردیبهشت 1386 فراخوان داده ایم، هنوز کامل نشده است.

وی تصریح کرد: درصورتی که این ظرفیت تا پس از ایام نوروز کامل نشود، از ودیعه گذاران تا تاریخ 30 اردیبهشت 1385 می خواهیم تا ثبت نام کنند.

به گفته این مسئول ثبت نام حج تمتع 1399 بصورت غیرحضوری است و متقاضیان می توانند در منزل ثبت نام کنند و نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر حج و زیارت نیست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران