بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 25 اسفند 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : با توجه به شیوع کرونا، ما شورای اطلاع رسانی استان ها را با مسئولیت استاندار در هر استان تشکیل داده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا اعتدال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای سید عباس صالحی در چهارمین جلسه کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: امروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیماتی درخصوص تردد افراد مبتلا یا مشکوک به ابتلا گرفته شد که در یکی دو روز آینده اجرا می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به شیوع کرونا، ما شورای اطلاع رسانی استان ها را با مسئولیت استاندار در هر استان تشکیل داده ایم تا نحوه مواجهه با این ویروس در استان ها تنظیم شود.
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مبارزه با کرونا اضافه کرد: کشور باید درخصوص تردد افراد مبتلا یا مشکوک به این بیماری، تصمیم گیری کند و محدودیت های جدی اعمال شود.
وی گفت: ما در آستانه تعطیلات نوروز هستیم و بررسی سال های گذشته نشان می دهد که 66 درصد از خانواده های ایرانی در فصل بهار سفر می کنند و اگر امسال هم چنین اتفاقی بیفتد، فاجعه ای بزرگ رخ خواهد داد و تکثیر ویروس کرونا سرعت خواهد گرفت.
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: ما باید از سفر ها بکاهیم و برای این کار محتوا های آموزشی موثر در سازمان صدا و سیما وهمچنین برای فضای مجازی تولید کنیم.
آقای صالحی گفت: کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مبارزه با کرونا، سه کارگروه دارد که یکی از آن ها کارگروه پاسخگویی و اطلاع رسانی است که شورای اطلاع رسانی دولت عهده دار آن است، همچنین کارگروه دوم، تولید محتواست که مرکز ملی فضای مجازی مسئولیت آن را به عهده دارد و کارگروه سوم، رصد و پاسخگویی سریع است که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد مسئولیت آن را برعهده دارد.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا چندی پیش در حکمی، دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عنوان رئیس کمیته اطلاع رسانی و مدیریت جو روانی جامعه ستاد ملی مبارزه با کرونا، منصوب کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای قرار گرفتن صنوف نشر در فهرست مصادیق کسب و کارهایی که مشمول سه ماه تعویق اقساط وام هستند، از تشکیل کارگروه تخصصی در معاونت فرهنگی برای این منظور خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیر زاده در گفت و گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر قرار گرفتن صنوف نشر در فهرست مصادیق کسب و کارهایی که مشمول سه ماه تعویق اقساط وام هستند بیان کرد: بعد از انتشار این فهرست، پیگیری های جدی در حال انجام است تا اهالی نشر و همه صنوف فرهنگ، هنر و رسانه نیز از سوی بانک مرکزی دیده شوند .

وی افزود: دلایل ضرورت شمولیت اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه به بانک مرکزی اعلام شده است و از سوی دیگر با پیگیری های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، این صنوف در فهرست قرار خواهند گرفت .

امیر زاده درباره برآورد مالی از میزان خسارت صنوف حوزه فرهنگ از جمله صنف نشر برای اعلام به بانک مرکزی ادامه داد: در معاونت های مختلف از جمله در معاونت امور فرهنگی، همانند سازمان سینمایی به زودی کارگروه تخصصی تشکیل خواهد شد. در این کار گروه ها، نظرات همکاران صنف جمع بندی و نتیجه از سوی وزارتخانه به بانک مرکزی اعلام خواهد شد تا بسته حمایتی موثر برای فعالان این صنف، تزریق شود .

وی گفت: در فهرست اعلامی از سوی بانک مرکزی، زمان تزریق بسته حمایتی تا آخر سال اعلام نشده است. تزریق بسته حمایتی بانک مرکزی یک فرآیند است که تا زمان استمرار شیوع ویروس کرونا ادامه خواهد داشت .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: علی رغم شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیت ادارات و ارگان ها، با حمایت صندوق اعتباری هنرمندان، در اسفند ماه جاری تعداد 65 نفر از هنرمندان رشته های مختلف استان تحت پوشش تسهیلات بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان قرار گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، ابراهیم شریفی ضمن اعلام این خبر افزود با توجه به اینکه در سال 98 تعداد 205 هنرمند تحت پوشش تسهیلات بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان قرار گرفتند آمار هنرمندان تحت پوشش در استان به 504 نفر افزایش یافت.

وی در ادامه ضمن اشاره به تلاش های این اداره کل در زمینه اختصاص تسهیلات صندوق اعتباری هنر به هنرمندان سطح استان گفت: در اسفند ماه جاری مبلغ 100 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به 4 نفر از هنرمندان استان اختصاص یافت.

وی ادامه داد: این در حالی است که در سال 98 تعداد 10 هنرمند از تسهیلات بلاعوض این صندوق استفاده نموده اند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی درگذشت، همسر حجت الاسلام محمد مداح، طلبه جهادگر را به وی و خانواده آن مرحومه تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی درگذشت، همسر حجت الاسلام محمد مداح طلبه جهادگر را به وی و خانواده آن مرحومه تسلیت گفت.

در این پیام تسلیت آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای محمد مداح دامت توفیقاته

خبر درگذشت زوجه محترمه تان آن هم در حالی که جنابعالی در بحبوحه شرایط سخت این روزها در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا در کنار پزشکان و پرستاران بی هیچ روی و ریا به فعالیت های جهادی مشغول بودید موجب تألم و تأثر خاطر شد.

تلاش بی شائبه و بی دریغ شما طلاب جهادگر که غریبانه و گمنام بدون هیچ چشم داشتی به بالا بردن روحیه و شرایط بهبودی بیماران مبتلا به کرونا کمک می کنید قطعاً در نزد خداوند متعال مأجور خواهد بود.

اینجانب درگذشت زوجه محترمه تان را به شما و خانواده گرامی ایشان تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای آن مرحومه علو درجات و رحمت واسعه مسئلت می کنم.

سیدمهدی خاموشی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی درگذشت رضا یوسفی محله، مدیرگروه آموزش های عمومی شبکه هفت سیما را تسلیت گفت.

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی درگذشت رضا یوسفی محله ، مدیر گروه آموزش های عمومی شبکه هفت سیما را تسلیت گفت.

در این پیام تسلیت آمده است :

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون

متاسفانه باخبر شدیم رضا یوسفی محله، مدیر پرتلاش گروه آموزش های عمومی شبکه هفت سیما به رحمت خدا رفته اند .

ایشان از جمله مدیران باسابقه صدا و سیما بودند که در تولید برنامه های حوزه سلامت و آموزش نقشی محوری داشته اند .

این جانب درگذشت ایشان را به خانواده بزرگ صدا و سیما و به بازماندگان محترم ایشان تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه مسئلت می کنم .

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
فرآیند ثبت نام حج تمتع اساتید دانشگاه های تهران و البرز آغاز و ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان میزبان مشتاقان زیارت بیت ا.. الحرام و زائران حرم نبوی (ص) است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی لبیک،فرآیند ثبت نام حج تمتع اساتید دانشگاه های تهران و البرز در حال انجام است و ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان میزبان مشتاقان زیارت بیت الله الحرام، زائران حرم نبوی (ص) و ائمه مظلوم بقیع (ع) است که جهت ثبت نام و تحویل مدارک به دفتر ستاد مراجعه می نمایند.

بر اساس این گزارش، تمامی اساتید و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه های استان تهران و البرز که دارای سند ودیعه حج تمتع تا قبل از تاریخ 1386/02/15 باشند، می توانند در این کاروان ثبت نام نمایند.

گفتنی است؛ با پیگیری های ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و موافقت حجت الاسلام نواب؛ نماینده محترم، ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و مسئولان محترم سازمان حج و زیارت، یک کاروان حج تمتع به اساتید دانشگاه ها و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها اختصاص یافته است.

شایان ذکر است؛ همکاران ستاد همزمان با پیگیری مراحل اجرایی ثبت نام تا اعزام کاروان حج تمتع سال 1399، در حال برنامه ریزی فعالیت های فرهنگی . آموزشی برای زائرین مشتاق دانشگاهی هستند

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

هنر و فرهنگ ایران توسط هنرمندان اعزامی از جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه هنر لاهور خوش درخشید.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پاکستان به عنوان یک کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران بسیار تحت تأثیر این هنر قرار گرفته است و در طی سالیان گذشته هنرمندان زیادی با همکاری اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج ار کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به این کشور اعزام شده و هنر ایرانی را به علاقه مندان هنر و فرهنگ ایران زمین در ایالت پنجاب و لاهور معرفی کرده اند.

دانشگاه ملی هنر یکی از دانشگاه برجسته هنر در شهر لاهور با توجه به اهمیت هنرهای ایرانی در کشور پاکستان، بر اساس همکاری های مشترک فرهنگی علمی دو نهاد، طی نامه ای از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور تقاضای دعوت از دو هنرمند در حوزه تذهیب و مینیاتور را کرد.

دو تن از هنرمندان برجسته تذهیب و مینیاتور به نام های حبیب مرادی استاد تذهیب و خانم بهناز رضایی هنرمند مینیاتور و همسر حبیب مرادی از کشور جمهوری اسلامی ایران عازم شهر لاهور شدند.

هنرمندان در این سفر 10 روزه، علاوه بر برگزاری کارگاه های آموزشی متنوع و بسیار پر ثمر و ارزشمند، نمایشگاهی از آثار هنری خود را نیز در محل گالری دانشگاه ملی هنر برپا کردند.

کارگاه آموزشی تذهیب و مینیاتور در دانشگاه ملی هنر لاهور در دو بخش برای مدت دو هفته برگزار شد. در بخش اول کارگاه آموزشی علاوه بر اساتید هنر، تعداد زیادی از دانشجویان و هنرآموزان مقطع کارشناسی دانشگاه مذکور شرکت کردند.

در این بخش، حبیب مرادی و خانم بهناز رضایی با معرفی لوازم هنری، کارگاه خود را آغاز و سپس روش های مختلف هنر تذهیب و مینیاتور را آموزش دادند.

همچنین، نمایشگاه آثار هنری استاد حبیب مرادی و خانم بهناز رضایی هنرمندان اعزامی از جمهوری اسلامی ایران در لاهور با حضور محمدرضا ناظری، سرکنسول ایران در لاهور، علی اکبر رضایی فرد، رییس خانه فرهنگ ایران در لاهور، مرتضی جعفری، رییس دانشگاه ملی هنر و تعداد زیادی از اساتید و دانشجویان بخش های مختلف دانشگاه برگزار شد.

جعفری در سخنانی، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: غنی بودن هنر در کشور دوست و برادر ما جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان از کسی پوشیده نیست و در کشور پاکستان نیز بسیاری از هنرمندان ایرانی و حتی هنرمندان پاکستانی نیز در گذشته آثار و معماری های زیادی را به سبک ایرانی بنا نهاده اند.

رییس دانشگاه ملی هنر افزود: دانشجویان در این منطقه برای درک بهتر رشته خود نیاز به یادگیری و آشنایی با هنرهای ایرانی هستند و به همین منظور ما سعی کردیم که هنرمندان ایرانی را به شهر لاهور دعوت کرده و هنرهای ایرانی را به دانشجویان و هنرآموزان خود معرفی کنیم.

گفتنی است؛ در این نمایشگاه تعداد بیش از 40 اثر برجسته از این دو هنرمندان جوان ایرانی به نمایش گذاشته شد.

هنرمندان کشورمان یک کارگاه آموزشی در مؤسسه بزرگ فرهنگی الحمرا همزمان با نمایشگاه معرفی گردشگری و صنایع دستی و دیگر جاذبه های کشورمان نیز برپا کردند که مورد توجه خاص بازدید کنندگان قرار گرفت.

انتهای پیام/ص

09:59 - 1398/12/25 / شماره : 746703 / تعداد نمایش : 45

air.ir/Zrq387r

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

جمشید مددی از فعالان باسابقه عرصه تئاتر ایران و اداره کل هنرهای نمایشی که طی نزدیک به سه دهه گذشته در مجموعه های تئاتر شهر، اداره برنامه های تئاتر و همچنین تماشاخانه سنگلج فعالیت می کرد. روز جمعه بیست وسوم اسفند بر اثر سکته قلبی چشم از جهان فروبست.
آمار نشر کتاب نشان می دهد در بهمن ماه امسال تعداد 12هزار و 483 عنوان کتاب منتشر شده که در مقایسه با 11هزار و 849 عنوان کتاب در دوره زمانی مشابه سال گذشته، 5درصد افزایش داشته است. از مجموع 12هزار و 483 عنوان کتاب منتشرشده در بهمن ماه امسال که از سوی هزار و 588 ناشر منتشر شده، موضوع کودک و نوجوان از سایر موضوعات سبقت گرفته و با 2 هزار و 765عنوان پیشتاز است و در مقایسه با بهمن سال گذشته، 36درصد افزایش را نشان می دهد.
تعدادی از مدیران آموزشگاه های موسیقی کشور با ارسال نامه ای به سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از او خواستند به دلیل اتفاقات ناشی از بحران ویروس کرونا نسبت به برخی شرایط حمایتی برای آموزشگاه های هنری کشور اقدامات لازم را انجام دهد
بیمارستان جم که در روزهای اخیر به صورت مکرر به شرح وضع جسمی محمدرضا شجریان پرداخته، اکنون در پستی جدید از شرایط مناسب این هنرمند برای ترخیص از بیمارستان خبر داده است. در آخرین بیانیه بیمارستان جم درباره وضع جسمی محمدرضا شجریان آمده است: در راستای اطلاع رسانی به مردم هنردوست و هم میهنان عزیز، در کمال مسرت به استحضار می رساند با توجه به بهبود جمیع شرایط استاد از لحاظ کلیوی، قلبی و ریوی با نظر پزشکان معالج ایشان آماده ترخیص و پیگیری ادامه درمان در منزل زیر نظر پزشکان معالج هستند.
گالری ویستا نمایشگاه آنلاین از قاب بهار را با ارایه آثار 57هنرمند در شبکه اجتماعی اینستاگرام راه اندازی کرده است. نمایشگاه از قاب بهار تا بیست ودوم فروردین به صورت مجازی در صفحه اینستاگرام گالری ویستا (vistaartgallery) دایر خواهد بود.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
گالری مجازی اولین مسابقه بین المللی کارتون ما کرونا را شکست می دهیم با نمایش آثار هنرمندان 53 کشور آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، گالری مجازی اولین مسابقه بین المللی کارتون ما کرونا را شکست می دهیم با نمایش 368 اثر از هنرمندان 53 کشور جهان در سایت ایران کارتون آغاز به کار کرد.

همگی این آثار در سایت ایران کارتون به نشانی irancartoon.com با نام کشور و هنرمندان آنها بارگذاری شده است و هر روز به تعداد آنها افزوده خواهد شد.

کشور چین همچنان رکورددار تعداد شرکت کننده با 32 هنرمند در این مسابقه است و پس از آن، 27 هنرمند از ایران، 15 هنرمند از هندوستان، 12 هنرمند از ترکیه، 10 هنرمند از اوکراین، 9 هنرمند از لهستان، 7 هنرمند از صربستان و 6 هنرمند از ایتالیا در مسابقه بین المللی ما کرونا را شکست می دهیم شرکت کرده اند.

فراخوان مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور ما کرونا را شکست می دهیم به دبیری سیدمسعود شجاعی طباطبایی 11 اسفندماه منتشر شد و هنرمندان تا 11 فروردین 99 فرصت دارند در این مسابقه شرکت کنند.

این مسابقه بین المللی توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با مشارکت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، بنیاد فرهنگی روایت فتح، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شبکه مجازی آی گپ و ... برگزار می شود.

کد خبر 4878456

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
خبرگزاری میزان- تئاتر و تماشاخانه های شهر تهران در زمستان امسال که بیشترین زمان تعطیلات را به دلیل شیوع کرونا تجربه کرد، اجرای بیش از 200 نمایش را در سالنهای مختلف پشت سر گذاشت، آثاری که توانستند در همان زمان محدود با اقبال خوبی روبرو شوند.

تاریخ انتشار: 11:30 - 25 اسفند 1398

- کد خبر: 605526
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، تئاتر و تماشاخانه های شهر تهران در زمستان امسال که بیشترین زمان تعطیلات را به دلیل شیوع کرونا تجربه کردند، اجرای بیش از 200 نمایش را در سالنهای مختلف پشت سر گذاشتند، آثاری که توانستند در همان زمان محدود با اقبال خوبی روبرو شوند.

نمایشنامه ایرانی؛ همچنان در اولویت

از تاریخ 1 دی تا 29 اسفند 98 تعداد 125 نمایشنامه به صحنه رفته اند؛ که در این بین 24 نمایشنامه غیرایرانی و 101 نمایشنامه ایرانی بوده اند. در این میان داریو فو با سه نمایشنامه همه دزد ها که دزد نیستند ، مرده فروشی و مارکولفا ، آرتور میلر با دو نمایشنامه شصت دقیقه منهای یک و سقوط در کوه مورگان ، نیل سایمون با دو نمایشنامه مسافرانی از شیکاگو و هتل کالیفرنیا و مارتین مک دونا با دو نمایشنامه ملکه زیبای لینین و قطع دست در اسپوکن پیشتاز نمایشنامه نویسان غیر ایرانی هستند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

از آنتوان چخوف (خرس)، برایان فریل (فیلادلفیا من دارم میام)، بن جانسن (ولپن)، اوژن یونسکو (خانم آوازخوان کله طاس)، آرنولد وسکر (آشپزخانه)، سباستین تیری (آقای اشمیت کیه؟)، آگوتا کریستوف (جان و جو)، دیوید ممت (اولئانا)، جان پاتریک شنلی (شک)، آگوست استریندبرگ (پلیکان)، آلبرکامو (رکوئیم برای یک راهبه)، فلوریان زلر (پسر)، پیتر بروک و ماری هلن اشتاین (مردی که...)، بت هنلی (جنایات قلب) و جان لورگان (قرمز) فقط یک نمایشنامه به صحنه رفته است.

نوشتن و کارگردانی همزمان؛ تمایل نیمی از کارگردان ها

از میان 101 اثر ایرانی که که در این سه ماه به روی صحنه رفته؛ 66 کارگردان، علاوه بر کارگردانی، نوشتن متن های خود را نیز برعهده داشته اند که می توان به و همیشه پاییز... مهیار جوادی ها، متساوی الساقین عمادالدین رجبلو، محرمانه سید محسن میرهاشمی، مراسلات فقط حسم لک، بوقلمون خیرالله تقیانی پور، شیرخشک نوید معمار، سکرات محمدحسین معارف، ابر شلوارپوش علیرضا اخوان، حیاط خانه حشمت خانم عظیم موسوی، ژوئیسانس امیربابا شهابی، فائزه یوسفی حسین برفی نژاد، پدر خط فاصله پسر سینا دلشادی، ابتدا وارد می شود فرید یوسفی، بیگانه در خانه سیدمحمد مساوات، نسخه ویراستار بهروز سالمی، مجلس قتل رئیس جمهور امیر امیری، فرمالیته علی صفری، آدم، آدم است؟ میلاد مرادی نسب، برخورد نزدیک در نیویورک کرم اله سبیمانی، 3/14 امیرموسی کاظمی، شکستگی حسین نیرومند، مشق شب امیر نجفی و رهایی از شائولین متین اوجانی اشاره کرد.

چهار نمایشنامه نویس؛ پیشتاز در نوشتن

در این میان و از بین 101 اثر ایرانی، 4 نویسنده بیش از یک اثر در این سه ماه به روی صحنه داشته اند. احسان امانی با لئوپلد و داستان های عامه پسند ، باقر سروش با رفتم سیگار بخرم ده سال طول کشید و حال همه ما خوب است ، داریوش علیزاده با سبکی و لرز و قطب الدین صادقی با آئینه آنتیگون و چنور پیشتاز در نوشتن بوده اند.

تمایل کم کارگردان ها به نمایشنامه های گروهی

در فصل پاییز و در بین تمام 101 اثر ایرانی، هیچ نمایشی به صورت گروهی نوشته نشده است.

نمایشنامه هایی با چند نویسنده

در این سه ماه 9 نمایشنامه بیش از یک نویسنده داشته اند؛ که می توان از پاتوق مهدی پاشایی و سیما تاجیک، است امیر ابراهیم زاده و پرنیا شمس، یل بانوآن محمدمهدی مروتی و المیرا غفوریان، مانداب اشکان بخشنده و فردین افشارفر، دکتر سایکو رضا زارعی و یاسمن صمدزاده، لانچر 5 مسعود صرامی و پویا سعیدی، مانستر حمیدرضا اسدزاده و کوروش شاهونه، قتل در موقعیت 35 درجه شمالی شهاب مهربان و علی ساعدی و ماسک بهزاد اقطاعی و ماهک مجد نام برد.

زنان نویسنده در زمستان

در این فصل، 19 نفر از مجموع نمایشنامه نویسان، زنان بوده اند که نمایشنامه های آن ها اجرایی شده؛ اما اکثریت آن ها نسل جدیدی از بانوان در نمایشنامه نویسی ایران به شمار می روند. از نمایشنامه نویسان زن که در این سه ماه متنی از آن ها به روی صحنه بوده میتوان به نغمه ثمینی (بچه)، کیمیا کاظمی (تولدبازی)، کاملیا غزالی (من یه زنم صدامو میشنوین؟)، صبا نجاتی (دریم لند)، نغمه نوذری (اتاق پرو)، لیلی عاج (نایب سرخی ها)، الهه مجلسی (نیم فاصله)، نورا کاظمی (تنها)، فاطمه محمودی (نقل مکان)، سارا حسین (دارالمجانین مدرن)، مهدیه طاهری (رویای لاک رنگی)، صحرا فتحی (پونز)، شیما اسدی (من مردم روزی که به دنیا آمدم) و شادی اسدپور (بازگشت مردگان) اشاره کرد.

آثار اقتباسی در فصل زمستان

در بین 101 نمایشنامه ایرانی، 13 نمایشنامه به صورت اقتباسی نوشته شده اند؛ حقیغت حغیقت امیرعلی ابراهیمی (با برداشتی آزاد از چنین است اگر چنین به نظرتان می رسد لوئیجی پیراندلو)، قهوه قجری آتیلا پسیانی (بر اساس هملت شکسپیر)، ملکوت پوریا طهرانی (بر اساس ملکوت بهرام صادقی)، اختراع والس مهدی اسدزاده (بر اساس اثر ولادیمیر ناباکوف)، شازده احتجاب افشین زمانی (با نگاهی به شازده احتجاب نوشته هوشنگ گلشیری)، دزدان شماره 43 شاهین صادقیان (بر اساس همه دزد ها که دزد نیستند داریو فو)، قتل در موقعیت 35 درجه شمالی شهاب مهربان و علی ساعدی (براساس رمان در خیابانی که تو در آن زندگی میکنی اثر ماری هیگینز کلارک)، یل بانوآن محمدمهدی مروتی و المیرا غفوریان (اقتباسی از داستان های شاهنامه)، نقل مکان فاطمه محمودی (اقتباسی از داستانی از محمدعلی جمال زاده)، مرثیه ای برای ژاله م؛ و قاتلش میلاد فرج زاده (براساس داستان مرثیه ای برای ژاله م؛ و قاتلش از ابوتراب خسروی)، فرانکنشتاین ایمان افشاریان (بر اساس فرانکنشتاین مری شلی)، سمفونی کوچک سکوت سیتا راستگو (نگاهی به نمایشنامه مردگان بی کفن و دفن ژان پل سارتر) و سوختن مهرداد کوروش نیا (با نگاهی به رمان مفتش و راهبه نوشته کالین فالکنر و به ترجمه جواد سید اشرف).

متن هایی که بیش از یکبار اجرا شده اند

در فصل زمستان و از بین 125 نمایشنامه، هیچ نمایشنامه ای با دو گروه متفاوت به صحنه نرفته است.

تمایل کم کارگردان ها به نمایشنامه های پر پرسوناژ

در این فصل، 8 نمایشنامه با 1 پرسوناژ (نقش)، 40 نمایشنامه بین 2 تا 5 پرسوناژ، 44 نمایشنامه بین 6 تا 9 پرسوناژ، 24 نمایشنامه بین 10 تا 15 پرسوناژ، 7 نمایشنامه بین 16 تا 25 پرسوناژ و 2 نمایشنامه آشپزخانه آرنولد وسکر و به کارگردانی حسن معجونی و اپرای 90 به نویسندگی و کارگردانی عباس عبدالله زاده با بیش از 25 پرسوناژ به روی صحنه رفته اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سال 1398 برای تئاتر ایران در شرایطی به آخر راه نزدیک می شود که تعطیلی اجباری سالن ها در روزهایی که داشتند رونق می گرفتند، پایانی غم انگیز و پر از نگرانی را برای بسیاری از تئاتری ها رقم زده و آن ها حالا با یک استعفای غیرمنتظره، آن هم در زمانی که چشم امیدشان به حمایت مدیریت تئاتر بود، احتمالا دغدغه های تازه تری هم پیدا کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : آمد خبر

به گزارش ایسنا، به روال همیشه قصد داشتیم در آخرین روزهای سال مهم ترین اتفاقات تئاتر در سالی که گذشت را مرور کنیم، اما استعفای ناگهانی شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی این گزارش را به شکلی به مرور کارنامه دوره مدیریت او دست کم در همین یک سال گذشته تبدیل می کند.

کرمی با وجود تاکیدش بر اینکه مدتی قبل نامه استعفای خود را به معاون هنری داده بود، اما مصاحبه های اخیرش برای تشکیل کارگروه بحران برای رسیدگی به وضعیت تئاتر در روزهای تعطیل ناشی از شیوع کرونا، جلسه با مدیران تماشاخانه ها و نیز وعده هایی که برای حمایت از آن ها طرح می کرد به هیچ وجه مدیری را نشان نمی داد که "جدی" قصد کناره گیری از مدیریت اجرایی تئاتر را دراین روزهای بحرانی جامعه داشته باشد.

به این ترتیب شاید بهتر باشد به جای اینکه مرور مهمترین رخدادهای تئاتر سال 98 را از ابتدای امسال آغاز کنیم، ازکمی نزدیک تر یعنی از هفته پایانی بهمن ماه که جشنواره تئاتر فجر به پایان رسید شروع کنیم. با تمام شدن جشنواره، سالن های تئاتری به ویژه تئاتر شهر که مدت ها بود بخاطر تعطیلی سالن اصلی و کم بودن تماشاگران دیگر تالارهایش، سوت و کور شده بود رونق گرفته و اجراهای متعددی از کارگردان ها و بازیگران صاحب نام به صحنه رفت. اما درست در شرایطی که اجراها هنوز ان طور که باید جان نگرفته بودند و تعداد اجرای برخی از این نمایشها به اندازه انگشتان یک کف دست هم نرسیده بود خبرهایی از شیوع یک ویروس در کشور پخش شد. جدی و حاد شدن این ماجرا سبب شد وزارت ارشاد اقدام به تعطیلی سالن های تئاتر و در واقع تمام سالن های هنری و سینمایی کشور کند، اما این اعلام تعطیلی چند بار تمدید شد و درنهایت همانطور که قریب به اتفاق هنرمندان اطمینان داشتند، سالن ها و تمام اجراهای هنری تا پایان سال تعطیل شدند.

این اتفاق اگرچه لازم و ضروری بود و کمتر کسی با آن مخالفت داشت، اما ضرر سنگینی به تئاتری ها زد چون بعد از گذراندن چند ماه پرتلاطم همراه با تعطیلی در پاییز و اول زمستان، منتظر بودند شب عیدی اجراهایشان روی صحنه رود در حالی که الان به دلیل نامشخص بودن زمان کُند شدن شیوع ویروس، حتی برای فروردین و اردیبهشت سال آینده هم بلاتکلیف هستند.

با این تعطیلی اجباری بسیاری از گروه های تئاتری هم متضرر شدند و سالن های خصوصی که باید اجاره و پول آب و برق و گاز و حقوق پرسنل بدهند، با قطع درآمدی که در آخرین ماه سال روی آن حساب باز کرده بودند به مرز ورشکستگی و تعطیلی رسیده اند. این وضعیت سبب شد مدیران تماشاخانه های تئاتر اخیراً دیداری با مدیرکل هنرهای نمایشی داشته باشند تا درخواست حمایت کنند؛ حمایتی که تئاتر در بخش خصوصی کمتر از دولت دریافت کرده و در همین جلسات بود که شهرام کرمی قول حمایت داد و بعد هم در مصاحبه هایی از تشکیل کارگروه بحران در تئاتر خبر داد، گرچه تاکنون خبری از نتیجه اقدام این کارگروه و عملی شدن وعده های داده شده منتشر نشده است.
تمام این ها گفته شد تا یاداوری شود که چرا گروه ها و سالن های آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا امید داشتند در آخرین روزهای سال خبری از حمایت مالی و کمک اداره کل هنرهای نمایشی بشنوند، اما به جایش خبر استعفای مدیرکل را شنیدند که گفته است، به دلیل سختی کار و مسائل مالی تمایلی به ماندن در این پست ندارد.

کرمی اگر چه تاکید میکند، نباید استعفایش به معنای فرار کردن از زیر بار مسئولیت تلقی شود، اما بازتاب این تصمیمش بر اساس گپ و گفت با بعضی تئاتری ها نشان می دهد که اتفاقا بیشترین برداشت از استعفای او عمل نکردن به مسئولیت یا به عبارتی شانه خالی کردن در روزهای سخت و بحرانی است.

البته کرمی براین مسئله هم تاکید کرده که تا معرفی یک جایگزین، تمام تلاش خود را برای پیگیری مطالبات گروه های تئاتری و تسویه بدهی سنگین اداره کل که به گفته خودش تقریبا 8 میلیارد تومان است انجام خواهد داد، اما با این حال اعلام استعفای او نگرانی زیادی را برای گروه های مختلف به وجود آورده از جمله گروه هایی که از اول سال طلب خود را نگرفته اند.

استعفای این مدیر تئاتری اگرچه از جهات گوناگون و بویژه در این برهه از زمان قابل بحث است اما به احتمال قریب به یقین مسائل مالی، طبق آنچه خودش گفته، دلیل این کناره گیری نیست کمااینکه در گفت وگو با ایسنا هم این را تلویحا تایید کرد اما تمایلی به گفتن جزئیاتش نداشت.

از این موضوع که بگذریم برای رسیدن به یکی دیگر از اتفاقات مهم تئاتر در سال 98، باید مروری بر جشنواره سی و هشتم تئاتر فجر داشته باشیم؛ جشنواره ای که برخی کارشناسان آن را دوره ای ضعیف و برخی دیگر سخت می دانند که با مدیریت دست اندرکاران جشنواره با کمترین حاشیه به پایان رسید.

ماجرای جشنواره از جایی شروع میشود که پس از بروز یکسری حوادت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کشور برخی هنرمندان به دلایل متعدد از جمله نداشتن روحیه و انگیزه تصمیم گرفتند در جشنواره فجر شرکت نکنند، به این ترتیب موجی از انصراف ها در جشنواره های هنری بلند شد؛ موجی که در جشنواره فیلم فجر تقریباً زود فرو نشست، اما در تئاتر با کناره گیری تعداد قابل توجهی گروه نمایشی همراه شد.

در آن روزها نادر برهانی مرند، دبیر جشنواره در دو نامه جداگانه همه اهالی تئاتر را دعوت به حضور در این رویداد کرد و بخشی از بودجه جشنواره را هم به سیل زدگان سیستان و بلوچستان و جنوب کشور اختصاص داد این در حالی است که مدیر کل هنرهای نمایشی تصمیم به حمایت و رعایت احترام به نظر انصراف دهندگان گرفت؛ تصمیمی که تا آخر پای آن ایستاد و بعد از جشنواره به رغم برخی اظهارنظرهای مخالف به بعضی گروه های انصرافی در بهترین مجموعه تئاتر کشور یعنی تئاتر شهر اجازه اجرا داد.

اما این تنها اتفاق حاشیه ای جشنواره نبود، چون علیرغم برنامه ریزی و دعوت از چند هنرمند و گروه مطرح خارجی، بخش بین الملل با انصراف همان گروه ها رونقی نداشت و در نهایت جشنواره تئاتر فجر آرام و بی سر و صدا و در سایه هیاهوی جشنواره فیلم فجر به پایان رسید.

آنچه از جشنواره فجر باقی مانده و جای طرح پرسش دارد این است که هنوز مشخص نشده چه رقمی برای کمک به سیل زدگان جنوب کشور و به کدام نهاد از سوی این رویداد اختصاص داده شد، چه میزان برای جشنواره هزینه شده و با توجه به انصراف تعدادی گروه و نیامدن گروه های پرهزینه خارجی چقدر صرفه جویی شده است؟ همچنین این پرسش قابل طرح است که آیا هزینه ای که برای حمل بار گروه های خارجی پرداخت شده بود، پس از انصراف، از آنها پس گرفته شده است یا خیر؟

در این باره سوال های بیشماری را می توان پرسید اما شاید بهتر است برای رسیدن به جزئیات بیشتر از هزینه کرد بخش های مختلف جشنواره اعم از دستمزد داوران، هیئت انتخاب، تشریفات، برنامه های اجرایی، اختتامیه و غیره که مشابهش در چند دوره اخیر جشنواره فیلم فجر به طور دقیق منتشر شده، مدتی دیگر هم صبر کرد تا براساس تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و الزام او به شفاف سازی ، جدول هزینه های جشنواره تئاتر فجر منتشر شود.

صحبت از شفاف سازی شد و باید به این نکته اشاره کرد که شفاف کردن میزان حمایت های مالی اداره کل و انجمن هنرهای نمایشی در دو سال گذشته یکی از مهمترین وعده های عملی نشده شهرام کرمی بوده است. او به رغم قول چند باره در گفت وگو با ایسنا، تا کنون زیر بار انتشار رقم حمایت های مالی از تولیدات تئاتر نرفته چرا که معتقد است انتشار هر کدام از این ها ایجاد شائبه میکند و ممکن است برخی خود را با گروه های دیگر مقایسه کنند و بگویند ما هم باید بیشتر پول می گرفتیم. این در حالی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها بر شفاف سازی مالی زیرمجموعه های وزارت فرهنگ تاکید داشته اما این دستوری است که انگار در هیچ کدام از بخش های معاونت هنری به اندازه معاونت امور سینمایی جدی گرفته نشده است.

از دیگر اتفاقات قابل توجه تئاتر در سالی که پشت سر گذاشته شد، صدور بخشنامه ها و دستورالعمل هایی بود که برخی از آن ها با واکنش های تندی از سوی اهالی تئاتر همراه شدند. یکی از این ها مربوط به دستورالعمل صدور مجوز اجرای نمایش بود که در آن به شکلی صلاحیت هنری کارگردان هم باید تایید می شد. انتشار این دستورالعمل چنان بلوایی میان تئاتری ها به پا کرد که برخی آن را به بنا نهادن دیواری کرج در تئاتر تعبیر کردند و در آخر کار به بالاسری ها رسید و قرار شد با جمع آوری نظر تئاتری ها اصلاحاتی در این دستورالعمل صورت گیرد؛ اصلاحاتی که کرمی چند بار به سخت بودن پروسه جمع آوری نظرها در آن اشاره داشت اما به هر حال تاکید می کرد این کار انجام خواهد شد. الان که چند ماه از این ماجرا گذشته هنوز خبری رسمی و دقیق از جزئیات اصلاحات منتشر نشده است.

البته این آیین نامه تنها موردی نبود که پس از انتشار با واکنش منفی مخاطبان خاص خود روبرو شد. پیش از آن یعنی پس از بازداشت موقت سعید اسدی و مریم کاظمی در سال 97 بخاطر پخش تیزری در فضای مجازی، ابلاغیه ای به سالن های تئاتری داده شد تا مسئولیت مدیران سالن ها نسبت به اجراها بیشتر شود؛ ابلاغیه ای که حتی بعضی مدیران سالن های دولتی هم آن را غیرقانونی می دانستند و به نظر می رسد با وجود اصلاح بخشنامه، اصرار بر انجام آن بود که سبب ورود دوربین به اجراهای بازبینی و افرادی خارج از حوزه تئاتر به حیطه نظارت شد.

بعضی تئاتری ها معتقدند حضور افراد غیرمتخصص و ناآشنا با تئاتر و بیشتر با نگاه ممیزی، سبب ثبت یک فهرست نسبتاً بلند بالا از نمایش های توقیفی در سال 98 شده است؛ توقیفی هایی که تعدادشان در مقایسه با چند سال گذشته کم سابقه بوده و اگرچه شاید تعطیل شدن اجراها گاهی در حد یکی دو شب بوده، اما به هر حال میزان توقیف تئاتر در دوران مدیریت شهرام کرمی را قابل تامل کرده است.

در ادامه صدور آیین نامه ها و دستورالعمل هایی که به تئاتر مربوط می شدند، به تجمیع موسسه های معاونت هنری هم باید اشاره کرد که شامل انجمن هنرهای نمایشی به عنوان گلوگاه مالی تئاتر می شد. این مسئله که به صورت جدی در معاونت هنری و برای موسسه های مختلف پیگیری می شد و احتمالا هنوز هم می شود با انتقادات زیادی از سوی مدیران انجمن های هنرهای نمایشی استان های مختلف کشور روبرو شد تا آنجا که جمعی از آن ها به وزیر فرهنگ نامه نوشته و به عملکرد معاون هنری انتقاد کردند.

در این بین مدیر کل هنرهای نمایشی هم از این ماجرا ابراز بی اطلاعی کرد گرچه پیگیری های ایسنا حکایت از این داشت، آنطور که کرمی می گفت هم چندان بی اطلاع نبوده است. با این حال ماجرا با تاکید وزیر مبنی بر بررسی دقیق تر از مرحله اقدام فوری خارج شد و انجمن هنرهای نمایشی فعلا وارد پروسه ادغام با دیگر مجموعه های معاونت هنری نشده است.

البته این انجمن مدتی است بدون مدیر به فعالیت خود ادامه می دهد و استعفای شهرام کرمی از این جهت هم قابل تامل است که چگونه وقتی مهمترین زیر مجموعه کاری اش که تمام اسناد و مدارک مالی در آنجاست مدیرعامل ندارد و خودش به نوعی امور آنجا را حل و فصل می کرد، حاضر به کناره گیری از مدیریت تئاتر شده است!

مدیرعامل پیشین انجمن هنرهای نمایشی حمید نیلی بود که او هم در شرایطی به ظاهر شبیه کرمی تصمیم به استعفا گرفت و به انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس رفت. او در شرایطی مسئولیت خود را واگذار کرد که معتقد بود تئاتر به یک مدیریت بحران احتیاج دارد چرا که انجمن با یک بدهی سنگین چند میلیاردی و نبود بودجه آن هم در شرایط سخت اقتصادی کشور کار را به سختی پیش می برد.

اما یکی دیگر از مواردی که در تئاتر سال 98 باید به آن توجه کرد عملکرد خانه تئاتر و هیئت مدیره آن است که تا حدودی اختلاف نظرهایی، هم در درون آن و هم در بیرون با مجموعه مدیریت دولتی تئاتر دیده می شد. مصداق این برداشت هم به زمانی برمی گردد که جشنواره تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند که عضو هیئت مدیره خانه تئاتر نیز هست با انصراف برخی گروه های تئاتری وارد حاشیه شد و خانه تئاتر به عنوان نهادی که ادعای مدیریت کل تئاتر کشور را دارد با انتشار بیانیه ای در حمایت از گروه های تئاتری انصراف داده برآمد و پشت جشنواره فجر را خالی کرد آن هم در شرایطی که همین نهاد صنفی در لایحه بودجه هر سال ردیف مشخصی دارد. این اختلاف ها فقط به جشنواره تئاتر فجر ختم نمی شود و همین الان هم خبرهایی از استعفا یا تمایل به کناره گیری برخی از اعضای هیئت مدیره خانه تئاتر شنیده می شود، ضمن اینکه همه این بحث ها زمانی بیشتر جالب می شود که میزان و نوع حمایت شهرام کرمی از خانه تئاتر در گزارش های شفاف سازی عیان شود.

سال 98 اگرچه به سختی و با تلخکامی برای تئاتر به روزهای پایانی نزدیک می شود اما اتفاقات خوشی هم داشته از جمله تعمیر و نوسازی سالن اصلی تئاتر شهر که اقدامات انجام شده در آن توسط یک تیم دانش بنیان جوان باعث شده این تالار به لحاظ ارائه خدمات فنی از تالار وحدت که پیش تر مجهزترین سالن هنری کشور بود جلو بیفتد.

هرچند با وضع موجود آنچه بیش از همه به چشم می آید آینده مبهمی است که در سال آینده پیش روی تئاتر است، چرا که نه تنها مشخص نیست سالن ها کی بازگشایی می شوند و تئاترها از چه زمانی روی صحنه می روند که البته اگر هم بروند معلوم نیست مخاطب به استقبال آن ها می رود یا خیر، اما این که چه کسی بر مسند مدیریت تئاتر کشور می نشیند هم در جای خود مهم و قابل تامل است.

بعضی کارشناسان با مرور سابقه مدیریت تئاتر در دوره های گذشته معتقدند که شهرام کرمی نسبت به اسلاف خود اختیار عمل خوبی در تئاتر داشته چون برخلاف رویه چند سال قبل بودجه تئاتر را به طور مستقیم می توانسته بگیرد در حالی که پیش تر اعتبار به یکی از زیرمجموعه های خارج از حوزه تئاتر در معاونت هنری داده می شد. به این ترتیب کرمی این فرصت را داشت تا بتواند برای بودجه تئاتر بهتر برنامه ریزی کند. هرچند امسال به لحاظ اعتبار و بودجه سال سختی برای تئاتر و البته کل کشور بود اما حمایت های انجام شده و پول های صرف شده برای جشنواره های مختلف تئاتری مثل نمایش های آیینی و سنتی، فجر، کودک، مریوان و فتح خرمشهر نشان می دهد پول زیادی در تئاتر کشور صرف جشنواره ها شده و آنچه باقی مانده بیشتر مطالبات گروههای تئاتری است که از ابتدای سال تاکنون پرداخت نشده و به روال هر سال در پایان سال تسویه حساب صورت می گیرد.

این ها بخشی از رویدادهای مهم و اثرگذار در جریان روند تئاتر امسال بودند که می توان موارد دیگری را نیز به آن ها اضافه کرد اما با این همه باید منتظر ماند و دید چه کسی جایگزین شهرام کرمی می شود و آیا عملکرد او باز هم مدیران بالادستی را مجاب می کند یک هنرمند را از میان خود تئاتری ها برگزینند یا اینکه مدیری خارج از این حوزه در مقام مدیر کلی هنرهای نمایشی می نشیند؟!

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
آرمین یک بار مُرد تا دوباره زنده شود و در کشورش برای مردم خودش بخواند ، سرمنشا مخالفت ها با شروع موج جدید موسیقی پاپ بعد انقلاب سلاطین و مشاهیر موسیقی ایرانی و سنتی بودند ، می گویند من مافیای موسیقی، من تاجر، من استثمارگر ... بیایید حرف بزنیم و همدیگر را قانع کنیم ، آن مدیر برگه را نگاه کرد و گفت: نمی شود که، ما به ساز ویلن مجوز نمی دهیم! و ...

جملات بالا بخشی از صحبت های یکی از تهیه کنندگان موسیقی کشور است که حاشیه ها و اتفاقات پر سر و صدا جزء جدانشدنی کارنامه کاری او هستند. از گروه آریان، کریس د برگ و بنیامین گرفته، تا حامد همایون و اخیرا هم خبر ویژه اش: آرمین زارعی (2afm) مجاز شد.

دوست داشته باشیم یا نه، مافیای موسیقی و پدرخوانده باشد یا نه، محسن رجب پور به هر شکل و عنوانی، چهره موثری در حوزه موسیقی ایران در حدود سه دهه گذشته بوده است.

از جمله و لحن معروف و حاشیه سازش در نشست خبری معرفی حامد همایون مبنی بر اینکه من یک تاجرم! تا بی ابایی اش در دفاع از خود پس از سوال: استثمار خواننده ها با قراردادهای ترکمنچای ، صراحتش درباره مارکتینگ و جنبه های اقتصادی حوزه مدیریت و تهیه کنندگی موسیقی جالب توجه است. اما مثل خیلی از تهیه کننده های نسل جدید، هرگز از بیان میزان درآمد و پول سازی اش در موسیقی فراری نیست. معتقد است که صنعت موسیقی بر اساس مولفه های اقتصادی توجیه پذیر است ولی کیفیت محصول فرهنگی، تفاوت ها را نشان می دهد. محصولی که برای مخاطب عمومی تعریف می شود و برآمده از یک سری اصول مراقبتی و مدیریتی مهم و اثرگذار است.

محسن رجب پورِ این سال ها، به عنوان رئیس صنف موسیقی در مواجهه با مدیران ارشد فرهنگی هم نسبت به حقوق اهالی فرهنگ و هنر، بی محاباتر شده است.

مشروح گفت وگوی بهمن بابازاده را با محسن رجب پور که در اختیار ایسنا قرار گرفته است، می خوانید:

* این گفت وگو را باید از کجا شروع کنیم، با کدام حاشیه؟

از روزی که در حال ضبط آلبوم مهرداد کاظمی در اوایل دوران کاری ام که برای مجوز گرفتن رفتم، روی برگه اسم نوازنده ویلن را زده بودم. مدیر آن دوره دفتر موسیقی برگه را نگاه کرد و گفت: نمی شود که، ما به ساز ویلن مجوز نمی دهیم!

* حالا 31 سال از آن روزها گذشته و با خبر مهم مجاز شدن آرمین زارعی برگشتی.

قبل تر از موضوع آرمین خیلی باید حرف بزنم. خیلی کلی تر. اول از همه باید با این موضوع کنار بیائیم و به باورش برسیم که اگر علاقه ای به سبکی از موسیقی نداریم، نیازی نیست به آن حمله کنیم.

* طرف این صحبت کیست؟ مدیران، هم صنفی ها، خواننده ها، اهالی موسیقی، مردم؟

همه. بدون استثناء. اگر کسی سبکی را دوست ندارد، دلیل نمی شود که به خاطر سطح سلیقه خود بیاید و یک جریان و سبک را به باد فحاشی بگیرد. ما در جامعه کنونی دچار این معضل بزرگ فرهنگی و اجتماعی شده ایم. اگر هر سبک یا جریانی را دوست نداشته باشیم، همه کار می کنیم که آرتیست های آن جریان وارد چرخه مجاز نشوند. مثلا به هر جلسه ای می رویم، با هر مسئولی صحبت می کنیم و از آفت های ورود فلان خواننده به چرخه مجاز حرف می زنیم، تا آن اتفاق نیفتد.

* این اتفاقات در طول این سال ها چه مسیری را طی کرده است؟ مسیر مجاز شدن یک جریان و سبک یا خواننده غیرمجاز.

اول بگویم که این موضوع در موسیقی سنتی ایران هم بود. اصلا به نظرم سرمنشاء مخالفت ها با شروع موج جدید موسیقی پاپ بعد انقلاب سلاطین و مشاهیر موسیقی ایرانی و سنتی بودند.

آن اوایل، همین بزرگان موسیقی ایرانی، خواننده گ های جریان جدید موسیقی پاپ را نه یک هنرمند، که یک معضل می دانستند. من تهیه کنندگی موسیقی را از سال 1368 آغار کرده ام و امروز در واپسین روزهای سال 98 هستیم. در این سال ث ها چیزهای مختلفی دیده ام. اتفاقات و بلاهای مختلفی را از سر گذرانده ام. اگر یک روز بشود همه آنها را گفت، آنهایی که در بیست سال اخیر به دنیا آمده اند، قطعا باورش برایشان سخت خواهد بود.

* از مسیر مجاز شدن یک جریان و سبک یا خواننده غیرمجاز می گفتیم...

از همان ابتدا با کلیت موسیقی در ایران مخالفت بوده. هرچند هنوز هم با گذشت این همه سال، تکلیف موسیقی مشخص نیست.

حتی یادم است که با موسیقی سنتی و ایرانی هم از آن ابتدا چندان مشکلی نبود ولی بحث ممیزی هایش به شدت پیچیده و عجیب بود.

وقتی جنگ تمام شد، حاکمیت به مرور به این نتیجه رسید که شکاف خیلی زیادی بین قشر جوان و نوجوان آن دوره (عمدتا متولید 1357 و 1358 که آرام آرام 16 ساله شده بودند)، و حوزه موسیقی وجود دارد. چون موسیقی در ایران هم تولید نمی شد و عمده آثار آن دوره از لس آنجلس و خارج از ایران وارد می شد. آن جریان به سرعت در حال تغییر سبک زندگی جوانان آن دوره شده بود.
آن خارج نشین ها که متولد ایران بودند از دید خیلی ها غیرخودی بودند و هنرمندانی که در کشور حضور داشتند، خودی. تفاوت ایدئولوژیک بزرگی هم که بین این دو قشر از دید حاکمیت وجود داشت، یک دودستگی بزرگ با فاصله زیاد را باعث شده بود.

پاپ داخلی بالاخره راهش را باز کرد و جلو آمد تا گوش ها از لس آنجلس به سمت تهران بچرخد. فضای پاپ داخلی خیلی زود با یک سیاست گذاری درست مسیرش را پیدا کرد و با سرعت نور همه گیر شد. البته که این جریان هم آنقدرها آسان نبود و جمله قصار آن زمان که در یک جلسه مهم درباره مجوز گرفتن پاپ داخلی مطرح شد، هیچوقت فراموش نمی کنم که یکی از مقام های مسئول مهم آن دوره با افتخار می گفت: به پاپ مجوز دادیم که به راک مجوز ندهیم!

* این جمله شروعی برای عقب نشینی های پلکانی و مصلحتی حاکمیت درباره مفهوم اجتماعی موسیقی و میزان تاثیرگذاری موسیقی در فرهنگ یک کشور نبود؟

قطعا... خلاصه که چرخ روزگار چرخید و به مرور گوشه هایی از راک به سلیقه موسیقی مخاطب داخلی وارد شد و گفتند به راک مجوز بدهیم که به جَز مجوز ندهیم! جریان موسیقی پیش می رفت و همین طور ادامه داشت: به R&B مجوز بدهیم که به رپ مجوز ندهیم! این چرخه معیوب پیش می رفت و هر چند سال یک بار، باز هم همه به خود می آمدیم که دوباره قرار است اتفاقی بیفتد.

* خود شما چطور؟ هم صنفی هایی که برای آنکه فلان تهیه کننده فلان خواننده غیرمجاز را رسمی نکند و میلیاردی درآمد کسب نکند، همه کار می کردند.

آن بحث جداست. من الان درباره لزوم تزریق محتوا به جامعه در سبک های پرطرفدار حرف می زنم. به آنها هم می رسیم. موضوع بسیار مهمی که بارها و بارها در جلسات مختلف من به آن تاکید داشتم، این بود که اگر بخواهیم روی هر محتوایی مهر ممنوعه بزنیم، با دست خودمان نوجوان و جوان ایرانی را دودستی تحویل داده ایم که ببرند و هر بلایی را سر گوش و ذهنیاتش بیاورند. باید جانشین سازی درست داخلی با محتوای سالم را در صدر دغدغه های تولید محتوای مجاز داشته باشیم که بتوانیم از این جوان و نوجوان صیانت و دفاع کنیم. حمایتش کنیم که موسیقی و اثر خوب در ژانر مورد علاقه اش را با محتوای سالم تر بشنود. جنگیدیم و سال ها زیر بار انواع اتهام ها بوده و هستیم. به من انگ تاجر و استثمارگر و مافیا می زنند. هزینه می کنند که این برچسب ها را روی من شدت ببخشند. همین همکاران و هم صنفی های خودمان. می گویند من مافیای موسیقی! من تاجر، من استثمارگر. بیایید حرف بزنیم و همدیگر را قانع کنیم. ببینیم چه کسی برای این موسیقی چه کارهایی کرده است. من ادعایی ندارم و روی یک مسیر و کارنامه کاری حرف می زنم.

* این چرخه هم البته چند باری شل و سفت شد.

بین 1376 تا 1382 همه ایرانی های سراسر دنیا موسیقی پاپ داخل ایران را گوش می کردند. سیاست گذاری های داخلی به شدت جواب داده بود و پاپ داخلی با سرعت نور در همه جای دنیا برای ایرانی ها همه گیر شد. اما باز هم تغییر سیاست برخی مدیران و محافظه کاری و فقدان مدیریت در دوره های بعد از این سال ها، دوباره باعث شد موسیقی پاپ ایران از خارج کشور وارد داخل شود و دوباره سرِ قیف به سمت خارج ایران بچرخد و آن وری ها دوباره اوج بگیرند. هر چند هنرمندان داخلی هم نقش خود را در این چرخه داشته و دارند ولی نه به پررنگی دوران طلایی بین 76 تا 82 و 83. امیدوارم باز هم سوء برداشت از حرف های من نشود. من اشتیاق و هیجانی در دو قطبی کردن موسیقی داخلی و لس آنجلسی نداشته و ندارم. خیلی کلان تر دارم حرف می زنم.

* و حالا آرمین زارعی. او نزدیک چهار سال برای مجاز شدن صبر کرد ولی کوتاه نیامد. دست آخد هم صبوری اش نتیجه داد. او نمونه خوبی برای مثال درست این دوره می تواند باشد؟

آرمین از نظر من در این دوره نجنگید، یک بار مُرد تا دوباره زنده شود و در کشورش برای مردم خودش بخواند. می توانست برود میلیاردها تومان دربیاورد ولی ماند و حرف گوش کرد و صبوری کرد. من معتقدم که به همه خواسته های جامعه باید توجه کرد. اگر شاخ و برگ اضافه ای وجود دارد باید آن را هرس کرد. چیزی که به ضرر جامعه است، نباید گسترشش داد. مخاطب موسیقی باید سبک و ژانر مورد علاقه خود را با محتوای سالم بشنود و خواسته هایش ارضاء شود.

* درباره واکنش های همکاران و بعضا هم صنف هایت نگفتی.

همکاران من دو دسته اند؛ دسته اول آنهایی هستند که فکر می کنند راه بزرگ شدنشان در خراب کردن پیشکسوت هاست. دسته دیگری هم هستند که فکر می کنند فقط باید پول درآورد. به هر دوی این دو دسته می گویم که راهی را که ما رفته ایم، شما هم باید بروید و خواهید دید که دیگران چه بلاهایی سرتان خواهند آورد. آن روز خودتان حال من را درک می کنید؛ البته از حق نگذریم که بسیاری از همکارانم نیز در این مسیر با من همدل و همراه بودند. پس سعی نکنیم مسیری را که سال ها برای باز شدنش تلاش شده است، ببندیم. چون قطعا خودتان هم در آن می مانید و گرفتار خواهید شد.

* پیش بینی شما از مسیر چیست؟

مسئولان باید در همه رشته ها و انتخاب ها، اولویتشان خواست جامعه باشد. حتی اگر نمی پسندند هم به آن توجه کنند یا جامعه را قانع کنند، یا قانع بشوند. آرمین و همه آرمین ها بتوانند در جامعه کنونی برای مخاطب کار کنند. این خواست بدیهی مردم از مسئولان است. تنگ نظری ها را باید گذاشت کنار و با جوانان این مرز و بوم مهربان بود. آنهایی که نفسشان برای کشورشان بند می آید و دوستش دارند. حالا نوبت مسئولان است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران - ایرنا - خانواده تئاتر ایران با حضور در پویش تئاتر تعطیل نیست در صحنه ای به وسعت کشورمان؛ با تولید و توزیع ماسک در بیمارستان ها و میان اقشار کم درآمد، این بار در قامت قهرمانی در واقعی ترین ایفاگری نقش زندگی شان، به مبارزه با ضدقهرمانی به نام کرونا برخاسته و اوج تصویر شکوهمندِ همدلی و همراهی را به زیباترین شکل ممکن به نمایش گذاشتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : سینما خانه

اسفند ماه برای ایرانیان به عنوان آخرین ماه سال دارای اهمیت و ویژگی فراوانی است. نخست به این واسطه که این ماه مقدمه ای است بر فراموشی سیاهی، مرگ و خواب آلودگی طبیعت و برداشتن نخستین گام ها در مواجهه با نوزائی، شکوفایی و زایش دوباره طبیعت؛ و دو دیگر آنکه روزهای پایانی و نفس های آخر این ماه نویددهنده و پیام آور یکی از کهن ترین جشن های باستانی جهان یعنی جشن نوروز و خجسته باد رسیدن بهار به شمار می رود.

اسفندی که مثل هیچ اسفند ماهی نبود

اما اسفند 1398 در همان گام ها و نفس های نخستینش هیچ شمایلی برای ایرانیان با پیش فرض اسفندهای سالیان پیش نداشت که مُهر تاییدی بر مرگ و فراموشی و خواب آلودگی این ماه بود، با شیوع ویروسی فراگیر و کرونا نام!

ویروسی که این بار حتی به قانون طبیعت در نیم کُره شمالی و جنوبی نیز وقعی ننهاد و زمستان و سیاهی و ملال آوری مرگ آورش را بر تمام جهان و دو نیم کُره آن چون سایه شوم افراشته بود.

ویروسی که این بار نه تنها در همان گام های نخست اسفندماه تنها موجی از تلواسه و پریشانی را میان ایرانیانی که خود را آرام آرام برای فرا رسیدن نوروز آماده می کردند ایجاد کرد؛ که به چشم بر هم زدنی روز به روز و آیینه به آیینه خبر درگذشت تعدادی از هموطنان مان را بر تابوت مرگ آور زمستان حک می کرد.

کرونا و رد چکمه های منحوسش در ایران

با هجمه این ویروس تمامی مسوولان، دست اندرکاران و برنامه ریزان کلان در کشور در تمامی بخش ها بسیج شدند تا همه جانبه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از شیوع گسترده و خسارات این ویروس به کار بندند.

در حوزه فرهنگ و هنر یکی از اصلی ترین اقدامات، مُهر تعطیلی ای بود که بر پیکر فعالیت های فرهنگی و هنری در تمامی بخش ها و حوزه ها از سالن های سینما و تئاتر گرفته تا فعالیت های کتابخانه ها، کنسرت های موسیقی و نمایشگاهی خورد.

ابتدا گمان بر این بود که این تعطیلی دیری نخواهد پایید و با برچیده شدن شر این ویروس، هنرمندان نیز تلاش خود را برای افزودن بر خوشی، شادی و خرمی روزهای پایانی سال هم سو با مردم و مخاطبانشان برای استقبال از بهار 1399 از سر خواهند گرفت؛ اما گویی این بار ویروس در قامت دشمن غریبه ای، آینه به آینه شهرها و استان های کشورمان را با چکمه های منحوس سیاهش می پیمود.

#کرونا _را_شکست_می دهیم

این مهاجم در هر گام خود حریف می طلبید؛ حریفانی که در خط مقدم آن کادر درمانی، پزشکان و پرستارانی بودند که باردیگر با صرف فعل ایثار با تمام قدرت با و با چاشنی ایثار و از جان گذشتگی در برابر لشکر این ویروس سد دفاعی محکمی برافراشتند.

خانواده فرهنگ و هنر کشورمان مانند تمامیت جامعه ایران با پیشینه مواجهه با انواع بلاها و مصیبت های طبیعی و غیرطبیعی از سیل و زلزله گرفته تا هجوم به خاک کشورمان و رقم خوردن حماسه مقاومت جانانه هشت ساله؛ خود را جدا از پزشکان، پرستاران و کادر درمانی نمی دید؛ آنها نیز در حد توانایی خود با شور همدلی و اتحاد تلاش کردند که هر یک و به وسع و سهم خود در راه مبارزه و شکست این ویروس نقشی ایفا کنند.

همه اینها بود که دست به دست هم داد و نخستین هشتگی که فراگیر شد این بود: #کرونا _را_شکست_می دهیم.

آتش روحیه جمعی، افزایش اعتماد عمومی و تضمین سلامت روانی

اما هر چه جلوتر می رفتیم با تعطیلی و انفعال فعالیت های فرهنگی و هنری؛ قافله سالاران این عرصه یعنی هنرمندان عرصه های مختلف تئاتر، سینما، موسیقی، ادبیات و هنرهای تجسمی تلاش می کردند تا بار دیگر با رویکرد و نگاه بر فعالیت های هنری و فرهنگی به عنوان یکی از اصلی ترین رسالت های این عرصه که دمیدن بر آتش روحیه جمعی، افزایش اعتماد عمومی و تضمین سلامت روانی جامعه بود، با پیام ها و گفتگوهای شان با رسانه ها و مطبوعات گرفته تا استفاده کردن از فضای مجازی تلاش می کردند تا بار دیگر بر طبل اتحاد، همراهی و تعامل با مسئولان، دست اندرکاران برای سرعت بخشیدن به شکست ضد قهرمانی چون کرونا بکوبند.

تئاتر تعطیل است؟ یا #تئاتر_تعطیل_نیست!

با عبور از نیمه اسفند اما هنرمندان و اهالی خانواده هنر تئاتر به عنوان تنها هنری که به شکلی زنده و پویا با دم و بازدم مخاطب نفس می کشد و حیات خود را تضمین می کند مدام بر این جمله می اندیشید آیا تئاتر تعطیل است؟!

تا آنکه بار دیگر همراهی و همدلی برای نقش آفرینی و ایفای واقعی ترین و حقیقی ترین نقش زندگی هنرمندان تئاتر در همراهی و دل سپردن به جامعه ایران از یک سو و از سوی دیگر تلاش برای پاسداشت فعالیت کادر درمانی پرستاران و پزشکانی که نام برخی از آنان نیز شوربختانه و با نهایت تاسف به جمع درگذشتگان و قربانیان این ویروس منحوس هر روز اضافه می شد پیوستند و این بار پویشی را راه انداختند با نام #تئاتر_تعطیل_نیست!

شروع همه چیز از یک اتفاق ساده

راه اندازی این پویش نه تنها از یک اتفاق ساده که بر اساس هدفی بزرگ بنا نهاده شد؛ و آن کمبود و لزوم استفاده از ماسک برای کادر پزشکان و پرستارانی بود که در خط مقدم مبارزه با شیوع کرونا بودند. اتفاقی که به سبب فراگیری ویروس، تهیه ماسک را آن هم با افزایش بی سابقه قیمت آن در کشورمان پیچیده و دشوار کرده بود.

بله سالن های تئاتر تعطیل بود! اما آیا این تعطیلی باید مُهری بر تعطیلی فعالیت هنرمندان خانواده کوچک اما تاثیرگذار تئاتر به شمار می رفت؟ پاسخ یک خیر مطلق بود!

این بار یکی از همین هنرمندان تئاتر در خانه خود با یک چرخ خیاطی ساده و مقداری از پارچه های باقی مانده از دکور آخرین نمایشش، شروع کرد به تولید ماسک هایی ساده اما کاربردی و بعد با ضدعفونی کردن و بسته بندی استریل، آنها را در اختیار کادر پزشکان و پرستاران بیمارستان محله خود قرار داد.

با به اشتراک گذاشتن این اقدام در صفحه اینستاگرام بود که لبیک گفتن و همیاری خانواده تئاتر را با خود همراه دید و در راس هرم دست به دست دادن این حرکت خودجوش نام مدیر تماشاخانه سرو به میان آمد. امیرحسین شفیعی!

کسی که این بار فضای این تماشاخانه را به محیط و کارگاهی برای تولید ماسک استریل و ضدعفونی شده و بسته بندی کردن بهداشتی شان جهت در اختیار قرار دادن آنها به کادر پزشکان و پرستاران از یک سو و از سوی دیگر افراد و اقشار کم درآمدی که به سبب افزایش قیمت بی سابقه این محصول و لزوم استفاده جیاتی آن توان تهیه آن را نداشتند!

میزبانی تماشاخانه سرو از 15 هنرمند با چرخ خیاطی منزل خود

همین مقدمه ساده یعنی خواست و جرقه فکری یکی از هنرمندان خانواده تئاتر در یکی از شهرستان های استان تهران، کاری که او در خانه کرد و به اشتراک گذاشتن ویدئوی ساده ای در صفحه اینستاگرام خود؛ از زبان امیرحسین شفیعی مدیر تماشاخانه سرو آغاز گپ و گفت صمیمی او با خبرنگار فرهنگی ایرنا بود.

وی در ادامه این گفتگو با اشاره به آنکه اهالی خانواده هنر کشورمان در تمامی اتفاقات و حوادثی که جامعه ایران را تحت الشعاع خود قرار داده همواره تلاش کردند به عنوان پیشقراولان عرصه سلامت روحی و روانی جامعه نقش خود را به بهترین نحو ممکن ایفا کنند یادآور شد: با توجه به آنکه کمتر از یک هفته بود که حکم مدیریت تماشاخانه سرو به من واگذار شده بود از محیط این تماشاخانه برای ایجاد کارگاهی واحد و ثابت، جهت میزبانی از موج هنرمندان خانواده تئاتر که به واسطه اشتراک ویدئو یکی از همکاران خود درباره تهیه ماسک در خانه خواستار حضور در پویش تئاتر تعطیل نیست بودند، استفاده کردم.

بعد از همراهی تعدادی از هنرمندان تئاتر که آنها را به واسطه کارهای مشترک و حضور در یک خانواده یعنی خانواده تئاتر ایران می شناختم تصمیم گرفتم تا همین افراد را با وسایلی که خود آنها از منزلشان آورده بودند مانند چرخ خیاطی های ساده و خانگی و فارغ از نگاه صنعتی در محیطی ثابت چون تماشاخانه سرو گرد هم بیاورم. در فاصله کوتاهی با توجه به اندازه سالن انتظار تماشاخانه سرو 15 هنرمند را با وسایلی که خود داشتند در آن محیط میزبان شدیم.

توسعه فعالیت پویش از تماشاخانه سرو به چند کارگره خیاطی

وی با اشاره به آنکه به فاصله کوتاهی تعدادی دیگر از هنرمندان با رساندن پارچه، کش و یا چرخ خیاطی یاریگر ما در تهیه و فراهم کردن نیازهای اولیه تولید ماسک شدند و به جمع این پویش پیوستند خاطرنشن کرد: در فاصله ای بسیار کوتاه و با همراهی تعدادی از هنرمندان خانواده سینما چندین کارگاه خیاطی در پایتخت نیز بخش اعظم فعالیت خود را به تهیه و تولید ماسک با همراهی خانواده تئاتر و اهالی سینما اختصاص دادند.

پویش تئاتر تعطیل نیست، خودجوش و بری از حمایت های دولتی است

مدیر تماشاخانه سرو با تاکید بر آنکه در راه اندازی این پویش هیچ نهاد، ارگان و سازمان دولتی دخالتی نداشته و کاملا خودجوش و خود هنرمندان تئاتر پای کار آمدند تاکید کرد: ما نیز از نهادهای دولتی هیچ کمکی طلب نکردیم. در این میان خواست و اراده خانواده تئاتر ایران به عنوان بخشی از خانواده بزرگ مردم ایران تلاش کردند تا در روزهایی که فعالیت های اجرائی بناست که در محاق باشند، با شیوه های دیگر به نقش آفرینی خود به عنوان یکی از رسولان فرهنگی جامعه همت گمارند.

طی یک هفته؛ از تولید 30 ماسک به 2000 ماسک در روز رسیدیم

نویسنده و کارگردان نمایش دریادلان با بیان آنکه امروز که در حال صحبت با شما هستم در فاصله کمتر از یک هفته، سقف تولیدمان را از 30، 40 ماسک در روز به تعداد 2000 ماسک رساندیم تصریح کرد: خدا را شاکریم که در همین مدت، خانواده تئاتر هر یک به نوعی و سهمی نقش خود را در این پویش ایفا کردند. گرهی مواد اولیه تولید ماسک یعنی پارچه را بر عهده دارد؛ عده ای کش و یا نخ ماسک ها را به دست مان می رسانند و گروهی پنج نفره نیز کار ضدعفونی کردن و بسته بندی استریل ماسک ها را به انجام می رسانند.

پیک های موتوری همکار ما در این پویش از ساعت 9 صبح تا 9 شب مواد اولیه را به دست هنرمندانی که این بار پشت چرخ خیاطی دست به تولید ماسک می زنند می رسانند و ماسک های تولید شده را با نظارت مسئولان بهداشتی بیمارستان ها در اختیار کادر پزشکان و پرستاران بیمارستان های پایتخت قرار می دهند و عده ای دیگر نیز تعدادی از این ماسک ها را میان خانواده های کم درآمد که توان خرید ماسک را با قیمت های عجیب و غریب آن در این ایام ندارند می رسانند.

نقدم به افرادی است که این پویش را خودنمایی اهالی تئاتر می دانند

به گفته شفیعی؛ پویش تئاتر تعطیل نیست از تماشاخانه سرو به تعدادی از کارگاه های خیاطی در پایتخت کشیده شده است و قطعاً در روزهای آینده با بیشتر شدن همکاری خانواده تئاتر شاهد تولید گسترده تر خواهیم بود. بنایی به نام بردن از هنرمندان حاضر در این پویش ندارم چرا که این خواست آنهاست و تنها نقدی که دارم به آن افرادی است که این پویش را خودنمایی هنرمندان تئاتر می نامند؛ در حالی که این هنرمندان، صحنه تئاتر را برای نشان دادن توامندی های خود دارند و در این صحنه تنها به فکر کمکی هر چند ناچیز در حد وسع و توانایی خود به دیگر هم وطنان شان هستند.

ذهن و نگاه خلاق هنرمندان تعطیلی بردار نیست

شهرام کرمی مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تقدیر و تشکر از خانواده تئاتر در راه اندازی پویش #تئاتر_ تعطیل_نیست یادآور شد: به محض شنیدن شعار این پویش - تئاتر تعطیل نیست - و صرفاً به عنوان یکی از اعضای این خانواده در تماشاخانه سرو حاضر شدم و بعد از دیدن کار و فعالیت عاشقانه هنرمندان تئاتر که به نمایندگی از خانواده تئاتر کشورمان مشغول تولید و تهیه ماسک هستند و به عنوان یکی از اعضای خانواده تئاتر به این هنر و هنرمندان آن افتخار کردم.

شاید در این روزها شاهد تعطیلی فعالیت های نمایشی در کشورمان باشیم اما ذهن و نگاه خلاق هنرمندان تعطیلی بردار نیست و این بار شاهدیم که با وجود عدم فعالیت حرفه و هنر تخصصی آنها یعنی تولید و اجرای آثار نمایشی؛ همین هنرمندان از محیط تئاتر یعنی سالن یک تماشاخانه، یکی از واقعی ترین و جذاب ترین نقش های خود را به عنوان یک کنشگر اجتماعی و یک شهروند در قبال سایر شهروندان و هموطنان شان در حال اجرا و انجام هستند.

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: تردیدی وجود ندارد که طی روزهای آینده با افزوده شدن هنرمندان در تمامی شاخه ها و پیوستن آنها به خانواده تئاتر شاهد سهم بالای ایفاگری نقش این افراد به عنوان یکی از افراد ملت ایران خواهیم بود و با حضور این افراد و چنین روحیه ای که میان آنها به وضوح می توان رصد کرد این بار با قطعیت و قدرت بیشتری می توان گفت که #کرونا_را_شکست_می دهیم.

از: امین خرمی

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سروش طاهری، کارگردان و بازیگر تئاتر عنوان کرد: یکی از کارهایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند برای حمایت هنرمندان انجام دهد ، پرداخت حق بیمه فصل بهار 99 هنرمندان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : سینما پرس

سروش طاهری، کارگردان و بازیگر تئاتر در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان کرد: ماجرای کرونا و لغو اجراها سیستم زندگی هنری را من را دچار اختلال شدید کرده است فکر میکنم این اتفاق برای همه هنرمندان رخ داده است، من برای سال آینده قرارداد بازی در چهار نمایش را بسته بودم که تا خرداد ماه اجرا بروم و الان بلاتکلیف شده اند.

وی در ادامه افزود: یکی از این کارها به کارگردانی علی ژکان که قرار بود در ایرانشهر اجرا برود، دوم اثری به کارگردانی مانلی حسین پور اجرا در تئاتر شهر، سوم نمایش بازرس آقای محمدی در تئاتر شهر و چهارم کار آقای شهرام مسعودی در سالن نوفل لوشاتو بودند. همچنین اسفند ماه در حال اجرای دو نمایش دیگر از عباس عبدالله زاده در سالن نوفل لوشاتو و سه شنبه های لعنتی خاتمی در تئاتر شهر هم بودم که هر دو هم تهیه کننده خصوصی هم داشت و با ضرر و زیان بالا فعلا متوقف شده است و همه نمی دانند چه کنند.

طاهری افزود: کار آقای عبدالله زاده با چهل بازیگر تهیه کننده اش متضرر شده و دو قسط ما هم پرداخت شد و برای قسط سوم دیگر اجراها قطع شده است ما اگر پانزده اجرای دیگر می رفتیم پولمان را تکمیل می گرفتیم. من سروش طاهری دانشجوی دکترای پژوهش هنر و برنده 46 جایزه بازیگری و مدرس دانشگاه تقریبا الان دچار مشکلات مالی زیادی شدم که امیدوارم بخشی از آن حمایت شود.

این کارگردان تئاتر که مدرس دانشگاه هم هست، گفت: من در سه دانشگاه آزاد، علمی کاربردی واحد سروش و علمی کاربردی واحد 48 در ترم گذشته تدریس داشتم که فقط از بین اینها واحد 48 پول ما را داده است.از مهر و آبان ماه هم با چند کارگردان قرار داد داشتم که آنها هم منتظر پرداختی های مرکز هنرهای نمایشی هنوز هستند و یک ریال هم دریافت نکردیم.

طاهری همچنین توضیح داد: من نزدیک به یک ماه است که در شمال کشور منزل پدر و مادر همسرم هستم و یک ریال در حساب بانکی من پول نیست. من فکر میکنم وزارت اشاد پولی قرار نیست به هنرمندان بدهد اما باید در این شرایط از هنرمندان اسفند و فروردین ماه حمایت کنند

وی درباره برنامه های سال آتی اش گفت: اولین کاری که قرار بود در سال جدید به صحنه ببریم، کار شهرام مسعودی در سالن قشقایی تئاتر شهر است که از هفتم فروردین ماه قرار بود به صحنه برویم ولی قطعا کنسل می شود و به نظرم همه اجراها در فروردین با این وضعیت لغو خواهد شد.

طاهری با اشاره به پیش بینی اش از تعطیلی دانشگاه ها هم در فروردین و اردیبهشت سال آتی گفت: این یعنی من تا آخر اردیبهشت سال آتی هیچ درآمدی نخواهم داشت و نه فقط من خیلی ها مثل من هستند. حال تکلیف بیمه هنرمندان ما چه می شود؟ یکی از پیشنهادات این است که ارشاد سه ماه اول سال بیمه هنرمندان را لااقل پرداخت کند.

وی با اشاره به انفعال خانه تئاتر در شرایط کنونی گفت: البته آنها هم تقصیر ندارند چرا که حتی تبدیل به یک NGO هم نشدند.من زمانی عضو هیئت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر بودم امابه خاطر خیلی بی قانونی ها و رفتارهای نادرست و قائم به فرد بودن، استعفا کردم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مهران امام بخش با بیان اینکه در خصوصی سازی تئاتر تامل صورت نگرفت، گفت: گروه های تجربی در تئاتر داریم که ناگزیر هستند از امکانات دولتی استفاده کنند و اگر دولت امکانات در اختیار آنها قرار ندهد، امکان فعالیت ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری آنا

برنامه پرده آخر رادیو گفت و گو با موضوع اقتصاد تئاتر و نقش و مشکلات تئاتر خصوصی در این زمینه و با حضور شبنم فرشاد جو بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و مهران امام بخش کارگردان و بازیگر تئاتر به روی آنتن رفت.

مهران امام بخش در آغاز در پاسخ به این سوال که آیا امکان امرار معاش از تئاتر وجود دارد، گفت: 25 سال پیش که از دانشگاه فارغ التحصیل شدم می دانستم که اگر بخواهم از تئاتر امرار معاش کنم، شرایط خیلی سختی خواهم داشت و مجبور شدم جذب روابط عمومی یک سازمان پزشکی شوم و به مدت ده سال کارهای هنری و تیزر درباره این سازمان انجام دهم و در کنار آن به کار تئاتر نیز بپردازم.

این کارگردان تئاتر با تصریح بر اینکه در یک شرایط کار مساوی، بین تئاتر و تصویر، تئاتر را انتخاب می کنم، عنوان کرد: متاسفانه خیلی از همکاران به این شکل فکر نمی کنند زیرا شرایط زندگی و کاری هنرمندان عرصه تئاتر سخت تر می شود و تورم خیلی بیشتر از قیمت بلیط تئاتر است و به همین خاطر باید گفت نمی توان از تئاتر امرار معاش کرد و کسانی که تمرکز خود را بر اقتصاد تئاتر می گذارند، نمی توانند گذران زندگی کنند.

بازیگر تئاتر با بیان اینکه در خصوصی سازی تئاتر تامل صورت نگرفت، گفت: گروه های تجربی در تئاتر داریم که ناگزیر هستند از امکانات دولتی استفاده کنند و اگر دولت امکانات در اختیار آنها قرار ندهد، امکان فعالیت ندارند زیرا باید پنج ماه تمرین کنند و دو ماه اجرا بروند و عملا هفت تا هشت ماه باید درگیر یک پروژه باشند.

وی ادامه داد: در این شرایط کمتر سرمایه گذاری پیدا می شود که هفت ماه یک گروه تئاتر را پشتیبانی کند و کمتر سالن خصوصی وجود دارد که این مدت طولانی سالنی را در اختیار یک گروه قرار دهد و بنابراین دولت باید از گروه های تئاتر حمایت کند.

امام بخش با بیان اینکه در گذشته هنرمندان براساس تجارب و توانشان دستمزد دریافت می کردند، عنوان کرد: این دستمزد به علاوه هزینه تولید به مرکز هنرهای نمایشی اعلام می شد و مرکز نیز هزینه ساخت آن را در اختیار گروه قرار می داد. برای ایجاد یک شرایط مناسب جهت داشتن تئاتر با کیفیت باید به اقتصاد تئاتر توجه ویژه شود و این مسئله بخصوص برای جوانان اهمیت بسیار بیشتری دارد.

شبنم فرشاد جو در ادامه با تصریح بر اینکه بین کار تصویری و تئاتر، عموما تئاتر را انتخاب کرده ام، گفت: علت این انتخاب، علاقه به تئاتر است و این در حالی است که دستمزد کارهای تئاتر بسیار کمتر از تلویزیون و سینما است. البته بنده صلاحیت این را ندارم که درباره دلایل اندک بودن دستمزدها در تئاتر صحبت کنم.

این بازیگر تئاتر اضافه کرد: پیشنهاد می کنم کمیته ای از هنرمندان تئاتر و دغدغه مندان این عرصه تشکیل شود تا درباره وضعیت تئاتر گفتگو شود و با مسئولین شهری و یا مجلس و ارشاد ارتباط برقرار شود تا به نتایجی برسیم.

وی از تلاش های برخی افراد برای رونق بخشیدن به تئاتر خصوصی گفت و اظهار داشت: افراد زیادی بودند که قصد داشتند با تزریق سرمایه، سالن خصوصی افتتاح کنند اما شهرداری اجازه نداده است و رضا حداد یکی از این افراد است که قصد داشت سالن ایرانشهر 3 را در پاک هنرمندان افتتاح کند. شهرداری در ابتدا موافقت کرد و کلنگ کار نیز زده شد اما در ادامه اجازه نداد.

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تهران - ایرنا - اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای روزهای تعطیل و ایام در خانه ماندن به علت شیوع ویروس کرونا، برنامه های روزانه مجازی را تهیه کرده است که شامل گالری گردی مجازی آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر با عنوان نو به نو، پادکست تاریخ هنر معاصر با عنوان عصرانه هنر و انیمیشن های کرونایی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : آمد خبر خبرگزاری شبستان روزنامه ابتکار

به گزارش روز شنبه واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، مسئولست طرح نو به نو با احسان آقایی ، مدیریت پروژه پادکست عصرانه هنر با سعید اسلام زاده و کارگردانی انیمیشن های کرونایی هم به عهده جمال رحمتی است.
احسان اقایی مدیر موزه هنرهای معاصر درباره طرح نو به نو گفت : نوبهنو پروژه ای تعاملی از سوی موزه ی هنرهای معاصر است که سعی دارد در روزهای نیمه تعطیل پایان سال و ایام نوروز و از طریق فضای مجازی، مخاطب را با آثار گنجینه آشنا کند.
این پروژه طی چهل و یک روز، هر روز یک اثر را که از طریق نظر سنجی بر روی صفحه ی اینستاگرام موزه به دست آمده است، به نمایش می گذارد و در پایان مدت پروژه، مخاطبان با نمایشگاهی مجازی روبرو هستند که آثار آن توسط خودشان انتخاب و به نمایش درآمده است.
جمال رحمتی درباره انیمیشن هفت خوان کرونایی گفت: ایپ انیمیشن ها در7 قسمت ساخته می شود و موضوع اصلی آن مبارزه با کروناست. هدف ما در ساخت این انیمیشن ها روحیه بخشی به مردم در این روزهای سخت است.
رحمتی درباره تکنیک ساخت این انیمیشن ها گفت: تکنیک اجرا کات اوت است و کاراکترها فانتزی آمد و فضاها برگرفته از مینیاتور ایرانی بویژه رستم و اسبش رخش. البته شخصیتهای دیگری مانند زکریای رازی هم به این داستان اضافه می شوند. محور اصلی کار هفت خوان رستم است که با تغییراتی داستان را به سمت موضوعات کرونایی سوق داده ایم.

سعید اسلام زاده مدیر ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی درباره پادکست عصرانه هنر گفت: پادکست عصرانه هنر، برنامه ای شنیداری است که در بیست قسمت 10 دقیقه ای موضوعات مختلف تاریخ هنر معاصر ایران در صد سال اخیر را بررسی می کند، این پادکست در موضوعاتی مانند شکل گیری مدرسه صنایع مستظرفه، عکس و تاریخ، کاریکاتور در ایران، هنر مدرن در ایران، و شخصیتهای هنری معاصر مانند سهراب سپهری تهیه شده و در ایام نوروز و تعطیلات در سایت هنرهای تجسمی به نشانی ivafestival.ir قابل دریافت است. این پادکست با اجرای غزل نهانی و تهیه کنندگی بشیر جعفر ی نیا در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
طرح های هنری نو به نو، پادکست عصرانه هنر و انیمیشن کرونایی از روز 22 اسفند در فضای مجازی پخش شدن است. علاقه مندان می توانند به سایت و صفحات مجازی موسسه توسعه هنرهای معاصر و موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.

کرونا و آخرین اطلاعات پیرامون آن

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون 11 هزار و 364 نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و 514 نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و سه هزار و 529 نفر نیز بهبود یافته اند.

کیانوش جهانپور روز جمعه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی و فوت ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، 1289 مورد بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به 11 هزار و 364 نفر افزایش یافت.

وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون سه هزار 529 نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 بهبود یافته و ترخیص شده اند.

جهانپور گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 85 نفر از مبتلایان جدید کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 514 مورد رسید.

وی درباره موارد جدید بیماران کووید 19 در کشور به تفکیک استان ها نیز اظهار کرد: تهران 303 نفر، قم 42 نفر، گیلان 71 نفر، اصفهان 110 نفر، البرز 6 نفر، مازندران 192 نفر، مرکزی 48 نفر، قزوین 12 نفر، سمنان 38 نفر، گلستان 21 نفر، خراسان رضوی 110 نفر، فارس 33 نفر، لرستان 25 نفر، آذربایجان شرقی 97 نفر، خوزستان 15 نفر، یزد 46 نفر، زنجان 20 نفر، کردستان 9 نفر، اردبیل 15 نفر، کرمانشاه 15 نفر، کرمان 12 نفر، همدان 10 نفر، سیستان و بلوچستان 2 نفر، هرمزگان 4 نفر، ایلام 8 نفر، آذربایجان غربی 25 نفر و استان های خراسان جنوبی، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر بودن موارد ابتلای قطعی جدید به ویروس کرونا جدید گزارش شده اند.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در ووهان واقع در استان هوبی چین پدیدار شد و تاکنون به حدود 50 کشور از جمله آمریکا ، فرانسه ، استرالیا، تایلند، مالزی ، کره جنوبی ، ژاپن ، کانادا ، سوئد، اسپانیا و امارات+متحده عربی" امارات گسترش یافته و تاکنون جان هزاران نفر را گرفته است.
پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت به ویروس کرونا شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد گفت: استعفای شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی باید مورد بررسی معاون هنری قرار بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : خبر آنلاین

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، شهرام کرمی مدیر مرکز هنر های نمایشی ظهر امروز با انتشار متنی در صفحه مجازی از سمت خود استعفاء کرد. در پی انتشار این متن با مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تماس گرفتیم که او درباره این استعفا به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: شهرام کرمی استعفای خود از مدیریت مرکز هنر های نمایشی را نوشته است اما استعفای او هنوز از سوی معاونت هنری پذیرفته نشده و باید مورد بررسی قرار بگیرد.

گفتنی است شهرام کرمی از اسفندماه سال 1396 مدیریت مرکز هنر های نمایشی را برعهده دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد در اقدامی ناگهانی اعلام کرد که به دلیل محدودیت های مالی و ساختاری در مدیریت تئاتر، از سمت خود استعفا داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی که با انتشار متن کوتاهی در صفحه اینستاگرام خود خبر از خداحافظی اش از این اداره کل داد، درباره این تصمیم ناگهانی و دلایل آن به خبرنگار مهر گفت: مأموریت 2 ساله من در اداره کل هنرهای نمایشی به پایان رسیده است و این را که تنها تا پایان سال در اداره کل هنرهای نمایشی خواهم بود به معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حدود 4 ماه پیش اعلام کرده بودم.

وی ادامه داد: اوایل ماه اسفند نیز به صورت کتبی موضوع پایان مأموریت خود را به معاون هنری یادآوری و تأکید کردم.

مدیرکل هنرهای نمایشی درباره دلایل خود برای استعفا تصریح کرد: با توجه به مسئولیت دشواری که حوزه هنرهای نمایشی دارد و مطالبه بر حق هنرمندان، محدودیت هایی که اعتبارات و ساختار اداره کل هنرهای نمایشی برای فعالیت مؤثر و نقش حمایتی دارد، از سمت خود استعفا دادم.

کرمی درباره وضعیت تعهدات مالی اداره کل هنرهای نمایشی به گروه های تئاتری با توجه به استعفای وی، تأکید کرد: تا زمانی که مسئول جدید اداره کل هنرهای نمایشی مشخص شود، پیگیر تمام مطالبات تئاتری ها هستم ضمن اینکه کارهای اداری این امر انجام شده و تنها منتظر پرداخت اعتبار هستیم. به محض پرداخت اولین اعتبار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مطالبات تئاتری ها پرداخت می شود.

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: احساس کردم که دیگر نیروی لازم و کافی برای خدمت رسانی در اداره کل هنرهای نمایشی را ندارم و باید نیروی جدیدی وارد این حوزه شود. باید از همه همکارانم، معاون هنری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که طی این 2 سال فعالیت به من کمک کردند قدردانی کنم و بعد از این هم هر جا که باشم به عنوان یک خدمتگذار در خدمت تئاتر و هنرمندان تئاتر خواهم بود.

شهرام کرمی دقایقی قبل در متن خداحافظی خود از اداره کل هنرهای نمایشی، در اینستاگرام خود نوشت: ماموریت من در این مرکز به پایان رسید. افتخار من بود در این مدت خدمتگزار خانواده خود باشم. در این دو سال از هیچ تلاشی برای خدمت به تئاتر و این مسئولیت دشوار دریغ نکردم. سختی کار زیاد بود و من بابت همه کاستی ها پوزش می خواهم. هنرمندان و همکاران در این کار با صبوری و گذشت به من کمک کردند. امیدوارم جامعه هنرمندان تئاتر که شایسته بهترین تکریم و عزت هستند با حضور یک فرد مسئول شاهد بهترین اتفاق های این حوزه در آینده باشند.

کد خبر 4877948

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران - ایرنا - شهرام کرمی مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار متنی کوتاه در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به پایان ماموریت دو ساله اش در مدیریت تئاتر کشور از سمت خود استعفا داد.

شهرام کرمی مدیر کل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساعتی پیش در صفحه اینستاگرام متنی کوتاه را با مضمون اعلام استعفای خود از مدیریت این اداره کل منتشر کرد.

کرمی در صفحه اینستاگرام خود نوشته: ماموریت من در این مرکز به پایان رسید. افتخار من بود در این مدت خدمتگزار خانواده خود باشم. در این دو سال از هیچ تلاشی برای خدمت به تئاتر و این مسئولیت دشوار دریغ نکردم. سختی کار زیاد بود و من بابت همه کاستی ها پوزش می خواهم. هنرمندان و همکاران در این کار با صبوری و گذشت به من کمک کردند. امیدوارم جامعه هنرمندان تئاتر که شایسته بهترین تکریم و عزت هستند با حضور یک فرد مسئول شاهد بهترین اتفاق های این حوزه در آینده باشند.

4 ماه پیش به معاون هنری پایان ماموریتم را اطلاع داده بودم

شهرام کرمی که در اسفند ماه سال 1396 حکم مدیرکلی اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دریافت کرده بود و جانشین مهدی شفیعی در این سمت شده بود در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن تایید خبر استعفای خود گفت: نکته اول در این راستا پایان ماموریت دو ساله من در اداره کل هنرهای نمایشی بود و تا آخرین روز اسفند ماه 1398 در اداره کل هنرهای نمایشی خواهم بود.

برای نخستین بار حدود چهار ماه پیش به آقای دکتر حسینی معاون محترم هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده بودم که سررسید پایان مأموریتم از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در اسفند ماه 1398 خواهد بود و این مساله را شکل مکتوب به آقای حسینی اطلاع داده بودم.

محدودیت های مالی و عدم توان به پاسخگویی بر حق هنرمندان

کرمی در تشریح دلایل استعفایش گفت: محدودیت های موجود به ویژه در حوزه اعتبارات و مطالبه بر حق و تسویه نشده هنرمندان یکی از از اصلی ترین دلایل استعفای من در کنار پایان مأموریت دو ساله ام بود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر احساس می کنم که بعد از دو سال کار فشرده و همراهی برای پاسخگویی به نیازها و مطالبات خانواده محترم، شریف و عزیز تئاتر کشور دیگر توان و نیروی لازم برای همراهی تمام قد با این خانواده عزیز را ندارم و بدون هیچ تردیدی حضور نیروی جدید در این حوزه می تواند کارها و چرخ امورات تئاتر کشور را با قدرت بیشتری به حرکت درآورد.

این نمایشنامه نویس و کارگردان با تقدیر از معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که طی این دو سال از هیچ کمکی برای حوزه تئاتر فروگذار نبوده است از تمامی همکاران خود در اداره کل و همچنین خانواده بزرگ تئاتر تقدیر و تشکر کرد و نسبت به کوتاهی های صورت گرفته به دلیل محدودیت های مالی اداره کل در حوزه رسیدگی به امور هنرمندان نیز عذرخواهی کرد.

تا اعلام مدیر جدید مرکز؛ پای پرداخت مطالبات هنرمندان هستم

کرمی همچنین در پاسخ به پرسش ایرنا درباره تعهدات مالی اداره کل هنرهای نمایشی به گروه های تئاتری با توجه به استعفایش یادآور شد: تردیدی وجود ندارد که تا زمان انتخاب مسئول جدید اداره کل هنرهای نمایشی آنچنان که تا به امروز تمام قد پیگیر مطالبات هنرمندان تئاتری بودم بر این امر استوار خواهد بود.

وی تصریح کرد: مهم این است که کارهای اداری این مساله به شکل تام و تمام انجام شده و تنها در انتظار پرداخت اعتبارات هستیم و در اولین فرصت که اعتبارات از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاونت هنری و اداره کل هنرهای نمایشی تخصیص پیدا کند با سرعت تمام، کلیه مطالبات و هنرمندان تئاتر را پرداخت خواهیم کرد.

خبرنگار گروه فرهنگی و هنری ایرنا از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب اطلاع کرد که تا این لحظه هنوز درباره پذیرش یا رد استعفای شهرام کرمی مدیر کل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیمی نگرفته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شهرام کرمی که انتقادات فراوانی به عملکردش در اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بود، بالاخره از این سمت استعفا داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : حامیان ولایت شهدای ایران انقلاب نیوز

عرصه هنرهای نمایشی کشور، سال هاست که به ویروس ابتذال و هنجارشکنی آلوده شده است اما در دوران مدیریت شهرام کرمی در اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، این ویروس شیوع گسترده تری پیدا کرد. یکی از دلایل این مسئله، انتصاب افراد بی تعهد و دوتابعیتی در بخش های مختلف اداره کل هنرهای نمایشی بود. صدور مجوز برای آثار مسئله دار و ضعف در نظارت بر اجرای نمایش ها از دیگر مشکلات رو به افزایش در دوران این مدیر فرهنگی بود.
روزنامه کیهان پیش از این در گزارش ها و یادداشت هایی بر لزوم تغییر در مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی تأکید کرده بود که در نهایت به استعفای شهرام کرمی از ریاست این اداره منجر شد. هر چند که این مدیر، باید نسبت به بسیاری از اتفاقات تلخ و ضدفرهنگی سال های اخیر در عرصه تئاتر و از جمله انتصاب بعضی از افراد با عملکردی آشکارا در تضاد با انقلاب اسلامی، توضیح دهد.
شهرام کرمی درباره این خبر و دلایل آن به مهر گفت: مأموریت دو ساله من در اداره کل هنرهای نمایشی به پایان رسیده است و این را که تنها تا پایان سال در اداره کل هنرهای نمایشی خواهم بود به معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حدود چهار ماه پیش اعلام کرده بودم.
وی ادامه داد: اوایل ماه اسفند نیز به صورت کتبی موضوع پایان مأموریت خود را به معاون هنری یادآوری و تأکید کردم.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
داریوش ارجمند که در طول این سال ها بسیاری از اوقاتش را در کنار عظیمی و در موسسه هنرمندان پیشکسوت گذرانده، یکی از هنرمندانی است که از رفتن عظیمی به شدت ناراحت است و شاید اول کسی است که بلافاصله بعد از برکناری عظیمی از سمت مدیرعاملی موسسه هنرمندان پیشکسوت دست به قلم شد و در دفاع از او و خدماتش یادداشتی را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

شعار سال :سیزدهم اسفندماه امسال و دقیقاً چند ساعت بعدازاینکه خبر رسید طرح ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت با بنیاد رودکی اتفاق نخواهد افتاد، حکم برکناری سیدعباس عظیمی هم از مدیرعاملی موسسه هنرمندان پیشکسوت به او ابلاغ شد.

شاید بسیاری از اعضای موسسه از شنیدن نتیجه جلسه ای که با حضور معاون هنری وزارت ارشاد، رئیس بنیاد رودکی و مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت و اعضای هیئت امنا و هیئت مدیره این موسسه برگزار شد و در آن رأی به عدم ادغام دادند، شاد بودند که ناگهان متوجه شدند مدیرعامل محبوب شان آن هم پیش از اینکه دوره مدیریتش به شکل قانونی در موسسه به پایان برسد، از کار برکنار شده است. سیدعباس عظیمی یکی از کارمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از هفت سال قبل یعنی همان روزی که موسسه هنرمندان پیشکسوت نه مکان مشخصی داشت که موی سپید کرده های عرصه هنر این سرزمین در آن، دور هم جمع شوند، به عنوان مدیرعامل معرفی شد و از همان دوران با همکاری هنرمندان پیشکسوت قدم در مسیری گذاشت که امروز نتیجه اش را می شود با لبخندی که روی لب اعضای موسسه نشسته، دریافت. امروز موسسه هنرمندان پیشکسوت برای خودش ساختمان مشخص، استودیو موسیقی، استودیو سینمایی، گالری، سالن اجتماعات، سالن جلسات و از همه مهم تر اعتبار و مقبولیتی دارد که بسیاری از هنرمندان به آن افتخار می کنند. در روزهایی که کشورمان درگیری شیوع بیماری کرونا شده بود، کنار گذاشتن عظیمی و معارفه مدیرعامل جدید موسسه به مذاق بسیاری از پیشکسوتان خوش نیامد. آنها به وزیر ارشاد نامه نوشتند و اعلام کرده اند اگر مدیرعاملشان بازنگردد به رئیس جمهور نامه خواهند نوشت و در ادامه و در صورت عدم بازگشت عظیمی، به رهبری نامه می نویسند. داریوش ارجمند که در طول این سال ها بسیاری از اوقاتش را در کنار عظیمی و در موسسه هنرمندان پیشکسوت گذرانده، یکی از هنرمندانی است که از رفتن عظیمی به شدت ناراحت است و شاید اول کسی است که بلافاصله بعد از برکناری عظیمی از سمت مدیرعاملی موسسه هنرمندان پیشکسوت دست به قلم شد و در دفاع از او و خدماتش یادداشتی را منتشر کرد. با او درباره رفتن سیدعباس عظیمی و دیدگاه هنرمندان پیشکسوت عضو موسسه به این برکناری گفت وگویی انجام شده که در ادامه می خوانید:

از نگاه شما چرا تا این حد بی سروصدا آقای عظیمی را از مدیرعاملی موسسه هنرمندان پیشکسوت برکنار کردند؟
معاون هنری وزارت ارشاد از نظر من یک دیکتاتور به تمام معناست. او به نظرات کسانی که زیر دست و بالای دستش هستند، هیچ اهمیتی نمی دهد. البته باید این توضیح را هم بدهم که هنرمندان پیشکسوت، زیردست هیچ کس نیستند. متأسفانه آنها فکر می کنند ما نوکران شان هستیم. من در نامه ای که به وزیر ارشاد نوشتم پیشنهاد دادم اگر دوست داری جمعه برو سر مزار محمدعلی فردین و ببین که هر هفته روی قبرش گل تازه گذاشته اند. روی قبر شما قرار است چه چیزی بگذارند؟ در آینده اصلاً کسی نمی داند در این دوره چه کسی وزیر ارشاد بوده است. این مدیران بعد از مرگ شان فراموش می شوند، درحالی که جاودانگی از آن هنرمندان خواهد شد.

به نظر شما، چرا این تعداد از هنرمندان پیشکسوت از بازگشت آقای عظیمی به موسسه حمایت می کنند؟
چون بعد از چهل سال یک آدم حسابی پیدا شد که قدر هنرمندان را می دانست. ماجرا به همین سادگی است. او آمده بود به هنرمندانی که سال ها عمرشان را در این عرصه گذاشته اند و هیچ کدامشان هم مدرکی پایین تر از دکترای هنری ندارند، خدمت کند. اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت از عرصه های مختلف هنری انتخاب شده اند و در بینشان می توانید بزرگ ترین هنرمندان عرصه صنایع دستی، بزرگ ترین موزیسین ها، بزرگ ترین نقاشان، بزرگ ترین کارگردان ها و بزرگ ترین بازیگران را سراغ بگیرید. حالا، معاونت محترم هنری که تا امروز پایش را در موسسه هنرمندان پیشکسوتان نگذاشته بود و تنها این عنوان را با خودش یدک می کشید، قرار است برای این موسسه تعیین تکلیف کند. ما در ادامه با این وضع، دیگر به موسسه نخواهیم رفت. در این مسیر نامه هایمان را به وزیر نوشته ایم، به زودی برای رئیس قوه قضاییه هم نامه خواهیم نوشت و بعدازآن هم برای رهبری نامه می نویسیم. ما کار خودمان را انجام خواهیم داد، حالا این آقایان می خواهند از سخن ما پند بگیرند خواه ملال. مگر آقای صالحی قرار است چند وقت دیگر در این وزارتخانه باقی بماند؟ ما خودمان را به دو سال نمی فروشیم. ایشان باید بداند که این پست و مقام ها جاودانه نیست اما یک هنرمند در پایین ترین سطحش، جاودانه است. می گویید نه، سری به قطعه هنرمندان قبرستان ها بزنید.

از نگاه شما، مدیران وزارتخانه باید برای موسسه چه کاری انجام بدهند؟
مدیران فرهنگی در این مملکت تنها شعار دادن درباره فرهنگ و هنر را خوب بلدند، درحالی که از هنر و فرهنگ چیزی نمی دانند. این افراد خوب می دانند که باید رفقایشان را به عنوان معاونان خودشان انتخاب کنند تا آن معاون ها هم رفقای خودشان را به عنوان زیردستانشان به کار بگیرند و درنتیجه آدم ها را به انقیاد بکشانند و بتوانند دو روز بیشتر بمانند.
اغلب هنرمندان عضو موسسه، با طرح ادغام مخالف بودند و بعد از اینکه در جلسه هفته گذشته مشخص شد ادغام اتفاق نخواهد افتاد، بسیاری خوشحال بودند.
اتفاقی که الآن افتاده و انتخاب آن آقا به عنوان مدیرعامل از ادغام بدتر شده است.

شاید حقوقی که بابت نشان درجه یک هنری به هنرمندان پرداخت می شود، برای بسیاری از هنرمندان چندان مهم نباشد اما خیلی ها هم به همین مبلغ ناچیز نیاز دارند. از سوی دیگر سرکشی آقای عظیمی به هنرمندان پیشکسوت در شهرها و روستاهای دور از مرکز یکی از اقداماتی بود که در کارنامه مدیریتی ایشان، خودنمایی می کند. با این توضیح و با توجه به اشراف آقای عظیمی به نظر شما این جابه جایی چه اثری بر روی کار موسسه خواهد داشت؟
قطعاً نتیجه بدی به دنبال دارد. آقای عظیمی بود که با من به خواف می آمد تا عثمان محمدپرست را ببیند. آیا آقای حسینی قرار است این کارها را انجام بدهد؟ او اگر خوشنویس خیلی توانمندی باشد یک قلم درشت دارد که روی یک صفحه ابر و باد یک خط می نویسد. من بسیار مشتاقم که او به موسسه هنرمندان پیشکسوت بیاید تا بنشینیم و درباره هنر با هم بحث کنیم تا بعد مشخص شود اصلاً از هنر چیزی می داند.

به نظر شما چرا دقیقاً چند ساعت بعد از اینکه اعلام شد طرح ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت با بنیاد رودکی اتفاق نخواهد افتاد، آقای عظیمی را برکنار کردند؟
به نظر من همه این کارها بر اساس یک برنامه ریزی از قبل انجام شده، اتفاق افتاد. آنها فکر می کردند این آقای سیدعباس عظیمی است که دارد با ادغام مخالفت می کند بنابراین با خودشان گفتند سر مار را می زنیم به این خیال که بقیه ساکت خواهند نشست. نه، ما ساکت نخواهیم بود. آقایی که بنا شده به جای آقای عظیمی به عنوان مدیرعامل به موسسه هنرمندان پیشکسوت بیاید، به درودیوار ریاست خواهد کرد. نمایشنامه نویس بزرگ استاد خسرو حکیم رابط بلافاصله استعفای خودش از حضور در موسسه را نوشت و گفت بعد از آقای عظیمی دیگر پایم را اینجا نخواهم گذاشت. ما دیگر در سن و سالی نیستیم که تحت تأثیر این و آن قرار بگیریم. این تنها حقیقت است که می تواند روی ما اثر بگذارد. البته این آقایان نمی توانند کار را پیش ببرند، چون دیگر هنرمندی باقی نخواهد ماند.

در این میان بعضی از اعضای هیئت مدیره موسسه هنرمندان پیشکسوت در دوره قبل، در هیئت مدیره ای که به تازگی نامشان اعلام شده هم حضور دارند. نگاه شما به ادامه کار این افراد چیست؟
در آن جلسه هم بعضی دیگر از دوستان حضور داشتند، اما کدامشان می توانند کاری انجام بدهند. از نگاه من عباس عظیمی یک موجود استثنایی در مدیریت این کشور است. الآن، این موسسه می خواهد آبروی وزارت ارشاد و معاونت هیچ کاره آن شود و آقایان می خواهند این موسسه را در دل معاونت قرار دهند و بگویند ما بر 1000 هنرمند ریاست می کنیم. درحالی که ما ریاست پذیر نیستیم. من نه به اشتری سوارم/ نه چو خر به زیر بارم/ نه خداوند رعیت/ نه غلام شهریارم. هنرمندان موجودات آزاده ای هستند. پادشاهان و گدایان دو گروه عجیب اند/ که نبودند و نباشند به فرمان کسی. ما معنی کاری را که انجام می دهیم می دانیم. امروز دیگر هفتاد و پنج سال از عمر من گذشته است. بنابراین یک جوجه کارمند رفیق باز که با رفاقت به معاونت هنری وزارت ارشاد رسید که نمی تواند ما را ارزیابی کند. اگر دوره دیگری بود، ایشان نمی توانست آبدارچی ارشاد هم شود چه برسد به معاونت هنری این وزارتخانه. او می خواهد ما را ارزیابی کند؟ اگر قدرت ارزیابی داشت، می توانست عملکرد آقای عظیمی در موسسه هنرمندان پیشکسوت را ارزیابی کند. البته تعجب من بیشتر از آن مرد مسلمان مؤمن، دکتر عباس صالحی است که با آدرس غلط این آقایان به چاه رفته است. چطور 1000 هنرمند بالای 60 سال که همگی شان مدرک معادل دکترا دارند را رها کرده و نظرات معاونش را می پذیرد؟ او در وزارت ارشاد چه کرده است؟ دو روز دیگر هم بازنشسته می شود و باید به خانه اش برود و آنجا بنشیند و کاغذی روی زانویش بگذارد و با ابر و باد شعار بنویسد. خوب است به کانال هنرمندان پیشکسوت در تلگرام مراجعه کنید و نظرات هنرمندان درباره ایشان را ببینید.

بعد از برکناری آقای عظیمی تنها فایل گفت وگوی شما با رادیو فرهنگ در کانال گذاشته شد که در آن گفت وگو هم شما از بحث کرونا نقبی به ماجرای کنار گذاشتن آقای عظیمی از موسسه زدید...
من هر جا برسم به این بحث نقب خواهم زد. این ها هر کاری دوست دارند، می توانند انجام بدهند. می خواهند کانال را ببینند، آن را باز بگذارند، از طریق وزارت ارتباطات موبایل هایمان را خفه کنند یا هر کاری دیگر که دوست دارند، انجام بدهند. ولی رئیس موسسه ای که به تازگی معرفی شده، به در و دیوار آنجا ریاست خواهد کرد. ما از روزی که این موسسه یک اتاق نداشت که بتوانیم به آنجا برویم و در آن بنشینیم، در کنار آقای عظیمی بوده ایم. من از روزی که به وزیر ارشاد وقت آقای حسینی گفتم یک چادر به ما بدهید، تا در آن دورهم جمع شویم را به یاد می آورم تا روزی که آقای نوبخت با دوندگی بسیار توانست ساختمانی برای موسسه بگیرد. امروز که موسسه صاحب ساختمان شده و در اصطلاح لقمه آماده است، همه می خواهند آن را به نام خودشان بزنند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت اقتصاد روز،تاریخ انتشار:23اسفند1398،کد خبر:----،eghtesaderooz.com

لینک خبر :‌ شعار سال
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

هنرگردی از پشت صفحه های شیشه ای
گروه فرهنگ و هنر – حدودا یک ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور می گذرد. در این مدت تمام فعالیت های فرهنگی و هنری به حالت تعلیق درآمده اند. اما از دل هر محدودیت می توان با خلاقیت فرصتی جدید ساخت. در همین راستا برخی از گالری های هنری اقدام به راه اندازی سامانه ای برای بازدید آنلاین کرده اند.
تقریبا از اوایل اسفندماه به منظور جلوگیری از شیوع و گسترش ویروس کرونا، همه رویدادهای فرهنگی و هنری به دستور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد لغو شد. همچنین در توصیه اداره کل هنرهای تجسمی از گالری های سراسر کشور که 8 اسفند منتشر شد، از گالری ها خواسته شد تا مراسم افتتاحیه و اختتامیه های خود را تا اطلاع ثانوی لغو کنند.
امروز در بسیاری از کشورها، بسیاری از گالری ها، موزه ها، کتابخانه و سایر سازمان های فرهنگی و هنری تور آنلاین یا همان گالری گردی آنلاین برگزار می کنند که از قضا بسیار هم مورد استقبال قرار می گیرد. بسیاری از افرادی که امکان حضور فیزیکی در این مکان ها را ندارند با استفاده از ظرفیت دنیای مجازی از این گالری ها بازدید می کنند. شبکه های اجتماعی هم دسترسی ها را بسیار بیش از پیش آسان کرده و همین امر موجب استقبال کاربران از محتوای بارگذاری شده این مکان ها در صفحات خود در شبکه های اجتماعی خود شده است.
محاسن این نمایشگاه ضمن صرفه جویی در هزینه های تولید آثار مثل چاپ، قاب، نصب، بیمه و حمل و نقل، این است که تعداد بیشتری از افراد به این آثار دسترسی پیدا خواهند کرد و نمایش آثار تنها برای کسانی که قادر به مراجعه حضوری در گالری و یا مسافرت از شهرستان به پایتخت هستند محدود نمی شود؛ بلکه برای همه افرادی که به یک رایانه متصل به اینترنت دسترسی دارند، قابل دیدن است.
بر خلاف نمایشگاه های فیزیکی، نمایشگاه های آنلاین محدود به زمان نیست و گالری ها مجبور به باز و بسته کردن در یک زمان مشخص نیستند، گالری آنلاین 24 ساعت شبانه روز در دسترس است. در بخش تبلیغات نیز برگزارکنندگان نمایشگاه آنلاین این امکان را دارند که با استفاده از تکنیک های مختلف همچون ارسال تبلیغات به ایمیل ها حامیان مالی بیشتری را جذب کنند. نمایشگاه های آنلاین به چندین روش انجام می شود. ارائه تصاویر آثار به صورت thumbnai- (پشت سر هم) و همچنین تولید ویدئو از آثار نمایشگاه به همراه نشست های منتقدان نمایشگاه از رایج ترین نمایش هاست.
گالری گردی آنلاین نه تنها امکان تجربه واقعی گالری گردی را در اختیار مخاطب قرار می دهد؛ بلکه می تواند برای هنرمند یا کیوریتور روشی نظام مند برای نمایش آثار فراهم کند. بر این اساس ورود و خروج مخاطب در مسیری هدفمند هدایت می شود تا به نتیجه مطلوب هنرمند برسد.
اولین موزه ای که در جهان آثار خود را به صورت آنلاین نمایش داد موزه تاریخ علوم آکسفورد در سال 1995 بود و پس از آن بسیاری از نهاد علمی، فرهنگی و هنری اطلاعات و آثار خود را در معرض نمایش کاربران مجازی خود قرار دادند. در این زمینه می توان به نمایش آثار مارتین پار عکاس انگلیسی صاحب نام جهان اشاره کرد که افتتاح نمایشگاه وی در هنگ کنگ به صورت همزمان در جهان برگزار شد. نمایش آثار این هنرمند با بهره گیری از نرم افزارهایی که فضای نمایشگاه را به صورت 360 درجه نمایش می دادند، بود و مخاطب می توانست به صورت مجازی یک گالری گردی واقعی را تجربه کند و با موس رایانه می توانست میان آثار حرکت کند، به عقب برگردد، وارد اتاق شده و از آن خارج شود.
حالا با قرنطینه اجباری در بسیاری از کشورها، بیش از پیش لزوم وجود گالری های هنری آنلاین به چشم می آید. به عنوان مثال موزه هنرهای معاصر Castello di Rivoli (قلعه ریولی) نزدیک شهر تورین یکی از چندین موزه ایتالیایی است که به دلیل شیوع ویروس کرونا ناچار به بستن درهایش شده است. حالا کریستو باکارگیو مدیر این موزه در تلاش است تا مجموعه ای از تورهای مجازی را برای وب سایت این موزه آماده کند.
کمی پیش از دستور تعطیل شدن موزه ها، سه نمایشگاه ویژه در این موزه آغاز به کار کرده بود. حالا قرار است امکان بازدید از تمامی این نمایشگاه ها به صورت تور مجازی برای علاقه مندان فراهم شود. این موزه همچنین برنامه ای برای برگزاری تورهای مجازی مخصوص کودکانی که این روزها به دلیل تعطیل شدن مدارس به همراه والدین شان خانه نشین شده اند، ترتیب داده است.
در همین بین، گالری اوفیتزی در تلاش است تا برای متصل نگه داشتن مردم به هنر، یک کمپین در شبکه های اجتماعی به راه بیاندازد. به این ترتیب صفحات توئیتر و اینستاگرام این گالری هنری در روزهای آینده با تصاویر و ویدئوهای مرتبط با مجموعه شاهکارهای اوفیتزی به روز رسانی خواهند شد. این گالری همچنین صفحه فیسبوک جدیدی را فقط به همین منظور راه اندازی کرده است.
مجموعه ای از تورهای مجازی از مجموعه های منتخب این گالری نیز در وب سایت رسمی اوفیتزی قرار خواهند گرفت. مدیر گالری اوفیتزی بیان کرد: اگرچه موزه ها ناچار به بستن درهایشان شدند، اما هنر متوقف نخواهد شد.
در ایران هم، از زمانی که گالری دارها متوجه شدند که معلوم نیست تا چه زمانی مجبور به تعطیلی گالری هایشان باشند، آستین های خود را بالا زده اند تا کاری انجام دهند. حسین محسنی، مدیر گالری آرتیبیشن از جمله این فعالان است که باور دارد باید از خانه نشینی بسیاری مردم استفاده کرد و با توجه به اینکه در شرایط فعلی فرصت بیشتری برای مطالعه وجود دارد، می توان محتوای بیشتر و بهتری را در اختیار علاقه مندان به هنر قرار داد. او درباره راه کارهای گالری ها برای حفظ ارتباط شان با مخاطبان در شرایط فعلی کشور، اظهار کرد: امسال آن قدر اتفاقات بدی افتاد که انگار گالری ها به صورت خود به خودی برای این شرایط آماده شدند. امروز اگر به صفحات گالری های مختلف در شبکه های اجتماعی مراجعه کنید، متوجه می شوید که چند رویکرد جدید به وجود آمده است؛ به عنوان مثال بسیاری از گالری ها شروع به تولید محتوا کرده اند و دیگر فقط بحث فروش مطرح نیست.او ادامه داد: به طور کلی تصور بر این است که چون مردم در این شرایط نمی توانند همانند سابق در جامعه حضور داشته باشند، طبیعتا نیاز به اوقات فراغت دارند و بر همین اساس نیز برخی گالری تصمیم گرفته اند با تولید محتواهای آموزشی همانند معرفی هنرمندان این ارتباط را با مخاطبانشان حفظ کنند.
محسنی خاطرنشان کرد: ما نیز در گالری آرتیبیشن مزایده ای را به صورت آنلاین برگزار می کنیم که شاید در حالت عادی نیازمند توجه و تمرکز بیشتری از سوی خریداران داشت، اما الان زمانی است که مردم وقت بیشتری دارند و به همین خاطر هم محتوای تولیدشده در فضای مجازی را بیشتر مطالعه و آثار را نیز با دقت بیشتری بررسی می کنند. جالب است بدانید که در این مدت میزان بازدیدکنندگان از سایت ما افزایش پیدا کرده است. مدیر گالری آرتیبیشن اظهار کرد: فکر می کنم الان به جهت اینکه افراد نمی توانند در گالری ها حضور پیدا کنند، گالری ها باید تمام وظایف شان را همانند برگزاری نمایشگاه و فروش آثار، افزایش تولید محتوا در زمینه هنرهای تجسمی و معرفی هنر روز دنیا به صورت آنلاین انجام بدهند. همچنین برای هنرمندان برنامه هایی را در نظر و از آنها برای تولید محتوا کمک بگیرند. در واقع گالری ها باید تلاش کنند در این مدت وب سایت ها و صفحات اجتماعی فعال تری داشته باشند.
تا امروز چند گالری فعالیت خود را به صورت آنلاین از سر گرفته اند. حالا باید دید دیگر گالری های هنری چه تصمیم برای ادامه حیات شان خواهند گرفت و آیا می توان با کمک دنیای مجازی از ضرر قابل توجهی که کرونا بر اقتصاد هنر وارد کرده، کاست؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
بلقیس سلیمانی با بیان این که ادبیات در سال 98 در ادامه روند چند سال اخیر بود، می گوید: همچنان ادبیات خارجی مورد استقبال قرار می گیرد، در ادبیات داخلی نیز سانسور همچنان پابرجا و قوی است، اما با این همه کتاب های خوبی هم منتشر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

این نویسنده در گفت وگو با ایسنا، درباره ارزیابی اش از وضعیت ادبیات در سال جاری اظهار کرد: فضای امسال، فضای ناامیدکننده ای بود. فضای اجتماعی، فضایی پرالتهاب و پراسترس بود؛ ادبیات هم تابعی ار اجتماع است و می توان گفت فضای ادبیات هم ناامیدکننده بود. نویسنده ها بیش از هرچیزی نگران این بودند که چطور آثارشان را چاپ کنند. آن ها نگران این بودند که گرفتار سانسور نشوند و کتاب شان مجوز بگیرد.

او افزود: ناشران به علت گرانی کاغذ سخت گیرتر شده بودند. کتاب نخریدن مردم هم مسئله دیگری بود. به نظر می رسد فضای ادبیات خارجی پررونق تر است و خریدار بیشتری دارد و ظاهرا در اداره سانسور کتاب هم حساسیت کمتری نسبت به آن وجود دارد.

سلیمانی خاطرنشان کرد: ادبیات در سال 98 ادامه روند این چندساله است. ادبیات خارجی خیلی مورد استقبال قرار می گیرد، در ادبیات داخلی هم سانسور همچنان پای برجا و قوی است. برخی از نویسندگان کتاب های شان را در خارج از ایران منتشر می کنند یا ترجیح می دهند در فضای مجازی منتشر کنند، برخی هم از خیر چاپ کتاب شان می گذرند. با این همه کتاب های خوبی به ویژه در زمینه نقد ادبی و فلسفه منتشر شد و این طور نبود که کتاب خوبی منتشر نشود.

او با تاکید بر این که حساسیت بر ادبیات داستانی ایرانی زیاد بود و بازار ادبیات خارجی پر و پیمان، بیان کرد: از تجدید چاپ کتاب ها می توانم بگویم تعداد خوانندگان کتاب کم شده است. علت این موضوع هم مشخص است؛ وضعیت اقتصادی مردم روز به روز بدتر می شود و اولین چیزی که از سبد خرید مردم حذف می شود، کتاب است.

نویسنده رمان های پیاده ، آن مادران و این دختران و سگ سالی درباره روزهای منتهی به سال که با ویروس کرونا همراه است و تأثیر آن بر وضعیت کتاب نیز گفت: جالب است در فضای مجازی، خبلی ها می گویند در این روزها کتاب بخوانیم و کتاب هم معرفی می کنند. خیلی ها دارند کتاب های نخوانده شان را می خوانند و یا حتی کتاب های تکراری می خوانند. برخی از ناشران و کتاب فروشان نیز امکان خرید اینترنتی گذاشته اند. به نظرم باید از کسانی که کتاب می فروشند این موضوع را پرسید که آیا تغییری کرده است یا نه. البته به نظر می رسد اکر مردم خانه نشینی اختیار کنند یکی از کالاهایی که می تواند اسباب سرگرمی شان را فراهم کند، کتاب باشد.

او درباره اعلام تجدید چاپ کتاب ها در مدت کوتاه که در سال های اخیر شاهد آن هستیم، اظهار کرد: تا جایی که می دانم برخی از ناشران منتظر نمی مانند که چاپ اول به فروش برود و بعد چاپ دوم را منتشر کنند. آن ها از فضای جامعه و بازار کتاب ارزیابی ای دارند و بر اساس ارزیابی شان چند چاپ را در یک هفته می زنند و بر اساس تبلیغات شان فکر می کنند مورد استقبال قرار می گیرد، بنابراین ممکن است به کتاب فروشی ای بروید که هم چاپ اول کتاب را دارد هم چاپ پنجم را.

بلقیس سلیمانی همچنین درباره فردی که گفته بود با تجدید چاپ کتابش، 150 میلیون تومان حق تالیف گرفته است اظهار کرد: نمی شود روی حرف های آن ها حساب کرد. معمولا کتاب های شان به کتاب فروشی ها نمی رود و از راه های دیگری کتاب شان را می فروشند؛ مثلا نهادها کتاب شان را می خرد. اگر ایشان واقعاً 150 میلیون تومان از طریق کتاب به دست آورده احتمالا یک جای کار ما با ناشران مان می لنگد و یا این که یک جای کار ایشان و ناشرش. در ایران، هیچ نویسنده ای چنین پولی را از طریق نوشتن به دست نیاورده، مگر این که رانتی داشته باشد.

او درباره وضعیت نقد ادبی در سال 98 نیز گفت: نقد در کشور ما پا در هوا است و هنوز شکل نگرفته و به جریان قوی ای تبدیل نشده است. بیشتر جوان ها کارهای یکدیگر را به اصطلاح ارزیابی می کنند و در واقع به هم کمک می کنند تا کارهای شان دیده شود. این موضوع عیبی ندارد و خیلی هم خوب است.

این نویسنده افزود: اما نقد به طور حرفه ای نسبت به سال های گذشته چندان تفاوتی ندارد، حتی به نظر می رسد روزبه روز ضعیف تر هم می شود؛ کسانی که نقد حرفه ای می کردند به طرف خلق آثار خلاقه آمده اند یا جایی سرگرم شده اند تا نان دربیاورند. وضعیت نقد چندان جالب نیست، زیرا از طریق نوشتن نقد نمی شود نان خورد. البته این که در فضای مجازی کتاب ها تبلیغ می شود و در کافه ها برای شان جلسه گذاشته می شود امیدوارکننده است.

او همچنین درباره عملکرد رسانه ها در حوزه کتاب و ادبیات نیز گفت: پیگیری می کنم؛ برای مثال روزنامه آرمان صفحه ادبیات خوبی دارد، اما تقریباً 70 درصد مطالبش به نویسنده های خارجی اختصاص دارد، گویا آن ها هم تابع بازار هستند. می توان گفت ادبیات ایران را یا نمی بینند یا دل شان نمی خواهد ببینند و یا اصلا قابل دیدن نمی دانند. رسانه هایی که به کارهای نویسندگان جوان می پردازند بیشتر محفلی هستند و می خواهند به دیده شدن یک دیگر کمک کنند و آن هایی که حرفه ای هستند به کتاب های خارجی می پردازند.

او در پایان این کتاب ها را برای خواندن در تعطیلات نوروز و این روزهای در خانه ماندن به خاطر شیوع ویروس کرونا پیشنهاد کرد: کودک 44 نوشته تام راب اسمیت؛ این کتاب وضعیتی را به ما نشان می دهد که وضعیت آشنایی است و قصه پرکششی دارد. خاطرات احمد زیدآبادی کتاب دیگری است که پیشنهاد می کنم، هم شیرین است و هم مروری بر گذشته است و به نوعی بازخوانی کارنامه زیدآبادی. رویداد ادبیات نوشته تری ایگلتون با ترجمه مشیت علایی هم برای کسانی که می خواهند درباره ادبیات بخوانند، کتاب خوبی است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
فراخوان ششمین دوره جایزه فرشته با موضوع قرنطینه در دو بخش داستان کوتاه و عکس منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، ششمین دوره جایزه فرشته با هدف کشف و معرفی استعدادهای درخشان و ترویج فرهنگ کتابخوانی از یکسو و اشاعه و ترویج زبان فارسی از سوی دیگر برگزار می شود و علاقه مندان برای شرکت در این رویداد فرهنگی، تا سی ویکم خرداد ماه 1399 فرصت دارند.

علاقه مندان برای شرکت در بخش داستان کوتاه باید آثار خود را درفرمت doc یا docxو حداکثر تعداد کلمات 3500 کلمه به دبیرخانه ارسال کنند. همچنین داستانِ ارسالیِ شرکت کنندگان در این رقابت نباید پیش از این در هیچ مسابقه ای شرکت کرده باشد. هر نویسنده هم تنها امکان ارسال یک اثر را به دبیرخانه جایزه فرشته دارد.

در بخش عکس نیز، عکس ها باید با ابعاد 300 DPI و فرمت آن jpg بوده و هر شرکت کننده می تواند حداکثر 3 عکس به دبیرخانه ارسال کند. در این بخش عکس های ارسالی اگر در مسابقه یا جایزه دیگری حائز رتبه یا مقام شده باشند نیز می توانند در مسابقه شرکت کنند.

علاقه مندان برای تکمیل فرم ثبت نام آنلاین و ارسال آثار خود می توانند به پایگاه اینترنتی جایزه فرشته به نشانی: http://jayezefereshteh.org مراجعه کنند و توجه داشته باشند ارسال آثار به دبیرخانه جایزه فرشته به منزله واگذاری حقوق این آثار به شهرکتاب فرشته است.

جایزه منتخب هیأت داوران برای نفر اول در بخش عکس و داستان، تندیس جایزه فرشته ، لوح تقدیر، بن خرید شهرکتاب و جایزه نقدی 3 میلیون تومانی است. علاوه بر این 10 نفر برگزیده هیأت داوران، لوح تقدیر به همراه بن خرید شهرکتاب دریافت می کنند.

10 اثر برگزیده نهایی بخش عکس و ده نفر نخست بخش داستان در کتاب ششمین دوره به چاپ می رسد و نمایشگاه عکسی از برگزیدگان نهایی هیأت داوران پس از مراسم اختتامیه برگزار خواهدشد.

شهرکتاب فرشته پس از برگزاری 5 دوره جایزه فرشته ، ششمین دوره این جایزه را با دو ماهه تأخیر برگزار می کند و مراسم اختتامیه جایزه فرشته، مرداد ماه 1398 در تهران برگزار خواهد شد.

دبیر ششمین دوره از جایزه مذکور، پژمان موسوی است و این دوره از جایزه فرشته نیز به صورت بین المللی برگزارمی شود.

کد خبر 4877626

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران-ایرنا- در بهمن ماه سال جاری 2هزار و 765 عنوان کتاب با موضوع کودک و نوجوان منتشر شد که در مقایسه با بهمن ماه سال گذشته 36 درصد افزایش را نشان می دهد.

به گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب، آمار نشر کتاب نشان می دهد در بهمن ماه امسال تعداد 12هزار و 483 عنوان کتاب منتشر شده که در مقایسه با 11هزار و 849 عنوان کتاب در دوره زمانی مشابه سال گذشته، 5درصد افزایش داشته است.

از مجموع 12هزار و 483 عنوان کتاب منتشر شده در بهمن ماه امسال که از سوی هزار و 588 ناشر منتشر شده، موضوع کودک و نوجوان از سایر موضوعات سبقت گرفته و با 2 هزار و 765 عنوان پیشتاز است و در مقایسه با بهمن سال گذشته، 36درصد افزایش را نشان می دهد. موضوعات ادبیات با 2هزار و 479 عنوان، کمک درسی با هزار و 958عنوان و علوم عملی با هزار و 331 عنوان در رده های بعدی قرار دارند. در حوزه تالیف، موضوع کمک درسی در صدر قرار دارد و موضوعات کودک و نوجوان و ادبیات جایگاه های بعدی را از آن خود کرده اند.

در بهمن ماه در حوزه ترجمه بیشترین تعداد کتاب ها نیز به موضوع کودک و نوجوان اختصاص داشت و موضوعات ادبیات و علوم عملی در رتبه های بعدی قرار داشتند.

از میان 12هزار و 483 عنوان کتاب منتشر شده در بهمن ماه سال جاری، 6هزار و 672 عنوان چاپ اول و مابقی چاپ دوم بوده اند. همچنین از تعداد کل کتاب های منتشر شده در این ماه، 9هزار و 901عنوان در تهران و 2هزار و 582عنوان در استان های دیگر منتشر شده اند. در این ماه، بیشترین شمارگان کل با 4 میلیون و 723هزار و 370 نسخه به موضوع کودک و نوجوان و پس از آن به کتاب های کمک درسی و ادبیات اختصاص دارد.

بر اساس تعداد و درصد کتاب های چاپ اول منتشر شده در بهمن ماه سال جاری، در استان تهران، 4هزار و 941 عنوان کتاب منتشر شده است که این میزان 74 درصد عناوین منتشر شده کل کشور را در برمی گیرد. بعد از استان تهران، استان قم در رتبه دوم قرار دارد که 532 عنوان کتاب در این بازه زمانی منتشر کرده است، این استان 7 درصد کتاب های منتشر شده کل کشور را به خود اختصاص داده است.

بر اساس آمار نشر کتاب در بهمن ماه سال 1398، انتشارات الطیار، دیدمان، نایاب، پارسیان البرز، آقای کتاب، سرمستان، سیب سرخ، سایلاو، مکتوب آخر و حباب در فهرست 10ناشر عمومی پرکار به ترتیب بیشترین تعداد چاپ اول قرار گرفتند.

همچنین انتشارات میچکا، آیدا کتاب، آواگران، قدیانی، دانش گویا، الطیار، یارمانا، سروش و ستاره، امیرالبیان و تازهها 10ناشر پرکار کودک و نوجوان به ترتیب بیشترین تعداد کتابهای چاپ اول در بهمن ماه شناخته شدند.

از جمله ناشران آموزشی و کمک آموزشی پرکار بهمن ماه میتوان به انتشارات رهپویان شریف، یارمانا، کارآفرینان، حلی، کاگو، خیلی سبز، نویسندگان آزاد، اسفندیار، اخوان ورنوس و گل واژه اشاره کرد.

کتابهای گلستان شکوفه ها:ویژه دانش آموزان ابتدایی، سه دقیقه در قیامت: تجربه ای نزدیک به مرگ، کودک(6ساله): آموزشگاه، خانه خانواده و ایران، میهن، موجودان اطراف ما، مناسک مصور حج(ویژه آقایان)، من و اطرافیانم، من و طبیعت(آفرینش)، درسنامه اسرار حج و سفر به شهر سلیمان در فهرست پرشمارگان ترین کتاب های بهمن ماه سال 1398 قرار گرفتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
21 اسفندماه مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص کمک به صاحبان کسب و کارهایی که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا با مشکلاتی مواجه شده اند، اعلام شد اما در این میان نامی از صنف نشر نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، هفته گذشته بود که خبرگزاری فارس در گزارشی به وضعیت نشر در شرایط کنونی پرداخت و از لطمه 700 میلیاردتومانی در این چرخه خبرداد.

در آن گزارش پیشنهاداتی مبنی بر برگزاری طرح های فصلی از نیمه فروردین ماه، رایگان شدن پست کتاب، برگزاری نمایشگاه در فصل آبان و یا لغو آن مطرح شد، اما در این راستا نیز روز گذشته اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه ها و سازمان های مؤثر درخصوص گذر از شرایط حساس کنونی صنف، راهکارهایی را اعلام کرد و در آن جزئیاتی مطرح شد. ( اینجا بخوانید)

21 اسفندماه نیز مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص کمک به صاحبان کسب و کارهایی که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا با مشکلاتی مواجه شده اند، مصادیق کسب و کارهای مشمول که به تصویب کمیته منتخب دولت رسیده است اعلام شد. (اینجا بخوانید)

عناوین بخش ها و رسته های کسب و کارهایی که به طور مستقیم از بیماری کرونا دچار بیشترین آسیب شده اند و شامل امکان بهره مندی از تعویق پرداخت تسهیلات در اسفند 98 و دو ماهه اول سال 99 شده اند، به شرح زیر است:

1. مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران ها، بوفه ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها، اغذیه فروشی ها (و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)

2. مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری، مهمان پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، زائرسراها، مراکز بوم گردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بین راهی (و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)

3. حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوایی، جاده ای، ریلی و دریایی

4. دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری

5. تولید و توزیع پوشاک

6. تولید و توزیع کیف و کفش

7. مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه

8. مراکز و مجتمع های ورزشی و تفریحی

9. مراکز و مجتمع های فرهنگی و آموزشی

10. مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی

یادآور می شود اقساط وام های قرض الحسنه کلیه اشخاص بدون قید و شرط به مدت سه ماه به تعویق خواهد افتاد و بانک ها موظف به اجرای این بخشنامه هستند.

* صنف نشر را فراموش نکنید!

به نظر می رسد وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی باید طی نامه ای نام ناشران و کتابفروشان را نیز وارد این فهرست کرده تا مشمول شوند، چرا که با توجه به تعویق نمایشگاه کتاب ضربه به ناشران در موضوع اقتصادی جبران ناپذیر است.

در این مسیر مذاکره با بانک ها برای تأمین وام هایی با بهره کم و با ترک تشریفات و پرداخت با سرعت بالا از سوی بانک ها حداقل سقف 60 میلیارد تومان برای مرحله اول که پیش بینی می شود تا دو برابر نیز افزایش یابد که بتواند جلوی بحران کمبود نقدینگی را بگیرد و به شکلی بازپرداخت آن بعد از نمایشگاه شروع شود.

دریافت مهلت 3 تا 6 ماهه از سازمان تأمین اجتماعی برای پرداخت حق بیمه کارگر و کارفرما از مقطع زمانی بهمن ماه 98 تا ناشران و کتابفروشان بتوانند به مرور از فروش کم این مبالغ را پرداخت نمایند.

همکاری و همراهی در تعویق بازپرداخت وام های اعطایی از جانب بانک به دلیل رکود ناشی از ویروس کرونا از موارد مهم شمرده می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرناپلاس- در معضل چاپ کتاب با ترجمه های تکراری جدا از تبیین راهکارهای قانونی در جهت اعمال حقیقی قانون کپی رایت و قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان، به نظر می رسد خود فعالان حوزه نشر نیز باید پیشگام مبارزه با این وضعیت آشفته حوزه ترجمه باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

زمانی که اپلیکیشن ایران صدا، وابسته به سازمان صدا و سیما، بطور غیرقانونی و بدون اجازه گرفتن از ناشر و صاحب اثر، رمان های پرفروشِ ناشران (آثاری چون: زمانی که یک اثر هنری بودم، آخرین انار دنیا، خیابان بوتیک های خاموش، هیولای هاوکلاین، باد سهمگین، باغ وحش شیشه ای و...) را با فرمت صوتی منتشر می کند، دیگر از ناشران نان به نرخ روز خور و نوکیسه و تازه به دوران رسیده، چه توقعی است؟

وقتی بار اولی نیست که این مسأله در نشر خاصی اتفاق می افتد و باز هم دست به این گونه سرقت های ادبی می زنند و این بی اخلاقی ها تکرار می شود، و این بار انتشار کتابی در آستانه چاپ بیستم، در کنار تکه های دیگرِ پازل که کنار هم چیده شود، شک به یقین تبدیل می شود که مسأله چیز دیگری است و ریشه در جای دیگری دارد.

امروز که دو دهه از فعالیت نشر ما می گذرد، وقتی به گذشته برمی گردیم، در کنار همراهی و مهر مخاطبانمان که پشتوانه حقیقی و دلگرمیِ ما در ادامه این راه پر فراز و نشیب هستند، برخی از ناملایمتی ها و تنگ نظری ها را نیز مرور می کنیم. رفتارهایی غیرحرفه ای و تنگ نظرانه که از درون خانواده نشر اعمال می شود تا ما را در برابر این سوال اساسی قرار دهد که مگر نه این که در درجه اول، خود این خانواده بزرگ باید حامی یکدیگر باشند؟
به ظاهر پاسخ آری است؛ اما در عمل شاهد بی اخلاقی ها و کژاندیشی هایی در حوزه نشر هستیم که متاسفانه به یک عرف تبدیل شده اند.

یکی از این بی اخلاقی ها که متاسفانه به رویه ای کاملا عادی بدل شده، معضل چاپ کتاب با ترجمه های تکراری است. جدا از تبیین راهکارهای قانونی در جهت اعمال حقیقی قانون کپی رایت و قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان، به نظر می رسد خود فعالان حوزه نشر نیز باید پیشگام مبارزه با این وضعیت آشفته حوزه ی ترجمه باشند؛ چراکه امروز ادبیات مکتوب ترجمه ای ما به همین دلیل است که آسیب جدی خورده است و هر روزه شاهد کتاب های ترجمه تکراری - که اگر کپی و سرقت ادبی نباشد و واقعا ترجمه شده باشد - از ترس عقب ماندن از بازار و دیگر رقبا، هستیم و نه تنها مخاطب را گمراه می کند که در این وانفسای کاغذ و نشر، کاغذ باطل کرده است و جای کتاب بهتری را در قفسه تنگ. از آسیبش به ادبیات و زبان می گذریم که در این مجمل نمی گنجد.

به طور مشخص در حوزه ادبیات کردی، انتشارات افراز تنها ناشری است که از همان آغاز و به موازات ترجمه های آثار غربی و نیز تالیفی، با راه اندازیِ بخشِ ادبیات همسایه ، به صورت حرفه ای و جدی به معرفی نویسنده های کرد و ادبیات کردی پرداخت. کار سترگی که پیش از آن توسط هیچ ناشری اتفاق نیفتاده بود و اتفاقی نو در بازار کتاب ایران به شمار می آمد. در کنار ادبیات کردی، گسترش ادبیات ارمنی و عربی، که جایگاهی در ایران نداشت، از دیگر فعالیت ها و دغدغه های نشر افراز در آن روزها بود.
اکنون اما وضعیت به گونه ای شده که بین ناشران، در چاپ آثاری که زمانی هیچ نشری جرات نزدیک شدن به آن حوزه را نداشت، رقابت شکل گرفته است؛ که ای کاش حداقل این رقابتی سالم بود و نه این گونه بی اخلاق.

گستردگیِ این موارد، برگ زرینی در مجموعه نشر افراز و کارشناسان آن مجموعه محسوب می شود، که به قدری انتخاب های درستی در این حوزه انجام می شود که به مرجعی برای انتخاب کتاب های ترجمه در انتشارات دیگر بدل شده است، چراکه امروز بسیاری از رمان ها و نمایشنامه هایی که پیش از این در نشر افراز منتشر شده اند، توسط ناشران زیادی در طی سالیان مختلف چاپ شده است.
در انتها، چند مورد را صرفا جهت نمونه و گزارش به مخاطبانمان می آوریم؛ که صاحبان اصلی انتشارات افراز و عامل دوام آوردنمان در این وضعیت سخت و دشوار، همین شما مخاطبان فرهیخته مان هستید.
به امید روزی که بی اخلاقی در تمام حوزه ها، خاصه حوزه فرهنگ و نشر، ریشه کن شود.

✔ زمانی که یک اثر هنری بودم - اریک امانوئل اشمیت / مترجمان: فرامرز ویسی، آسیه حی
تاریخ انتشار: 1387 - نشر افراز

✔ عمویم جمشیدخان؛ مردی که باد همواره او را با خود می برد - بختیار علی / ترجمه ی رضا کریم مجاور.
تاریخ انتشار: اردیبهشت1391 - نشر افراز

✔ آخرین انار دنیا - بختیار علی / ترجمه ی آرش سنجابی.
تاریخ انتشار: 1387 - نشر افراز

✔ غذا، دعا، عشق - الیزابت گیلبرت / ترجمه ی ندا شادنظر.
تاریخ انتشار: 1389 - نشر افراز

✔ ده فرزند هرگز نداشته ی خانم مینگ - اریک امانول اشمیت / ترجمه ی فهیمه موسوی.
تاریخ انتشار: 1393 - نشر افراز

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بازار نشر ایران نیز در پی شیوع ویروس چینی، کرونایی شد و نشر کشورمان که هر سال در آستانه نوروز و نمایشگاه کتاب تهران روزهای شلوغ خود را می گذراند، اکنون تعطیل یا نیمه تعطیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

به گزارش خبرنگار ایکنا، براساس آمار خانه کتاب از ابتدای اسفندماه تاکنون 4894 عنوان کتاب به چاپ رسیده که 223 عنوان آن در حوزه دین است. از این تعداد 138 عنوان چاپ اولی و 186 عنوان تألیفی است و این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری را نشان می دهد، به طوری که در اسفند سال گذشته 13806 عنوان چاپ شده بود که 1513 عنوان آن در حوزه دین بود. به نظر می رسد شیوع ویروس کرونا بر سایر مسائل و مشکلات نشر ایران افزوده و سهم عمده ای در این مسئله داشته است، زیرا علاوه بر اینکه بسیاری از برنامه های فرهنگی و ادبی را به تعطیلی کشاند، بلکه برپایی بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، یعنی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را نیز به تعویق انداخت و بسیاری از کتابفروشی ها که در آستانه نوروز و نمایشگاه کتاب پرکارتر از هر زمان دیگری بودند، اکنون ساعات کار خود را کاهش داده اند و بیشتر بر فروش الکترونیکی و اینترنتی کتاب امیدوارند.

در گزارش پیش رو، همانند ماه های گذشته، نگاهی به تازه های نشر حوزه دین و قرآن داریم تا مخاطبان از مهمترین عناوین این حوزه در روزهای پایانی سال مطلع شوند. این تازه ها به همراه معرفی مختصر کتاب آمده است.

اسلام علوی، اسلامی اموی

کتاب اسلام علوی، اسلام اموی تألیف صابر اداک به بررسی سرنوشت مسلمانان پس از شهادت امام علی(ع) و قرائت های مختلف از اسلام می پردازد که یکی برگرفته از سیره حسنه علوی و دیگری برتافته دولت نوظهور اموی بود. این کتاب را نشر کویر به چاپ رسانده است. در این کتاب در دو فصل اول به تأسیس دولت اموی و عملکرد سیاسی و فرهنگی آن در دوران 20 ساله حکومت معاویه و تحولات جامعه اسلامی در آن زمان پرداخته می شود؛ سپس علل و انگیزه های امام حسین(ع) در مخالفت با یزید و ایستادگی او در برابر اسلام اموی را که منجر به حادثه عاشورا شد، مورد بحث قرار می گیرد.

هدف از نگارش این کتاب، بررسی سرنوشت اسلام، مسلمانان، تحولات سیاسی و فرهنگی جامعه اسلامی، پس از شهادت امام علی(ع) و پایان دوران خلافت راشدین بیان شده است. تحولاتی که با خلافت معاویة بن ابی سفیان و تأسیس دولت امویان در سال 41 هجری آغاز و پس از بیست سال به حادثه خونین عاشورا منجر شد. در این دوران، شاهد ستیز پیدا و پنهان میان دو قرائت مختلف و بلکه متضاد از اسلام هستیم که یکی برگرفته از سیره حسنه علوی بود و دیگری برتافته دولت نوظهور اموی. آن یکی ریشه در سنت و سیره پیامبر(ص) و سلف صالح داشت و این دیگری بی ریشه بود و بیشتر به معجونی می مانست از جاهلیت و قبیله گری اعراب، تفرعن و اشرافیت قریش، که اینک با ثروت و قدرت بادآورده خلافت در هم آمیخته و سلطنتی به ظاهر اسلامی بنا نهاده بود. اسلام علوی، اسلام حقیقت بود و اسلام اموی، اسلام هویت.

بیشتر بخوانید:

آیین بندگی و دلداگی

کتاب آیین بندگی و دلدادگی پاره ای از اسرار معرفتی، سلوکی، فردی، اجتماعی و تمدنی نماز برگرفته از دروس اسرار الصلاة سید یدالله یزدان پناه است که مشتمل بر هشت فصل بوده و به همت حجت الاسلام والمسلمین سعید هلالیان و به همت مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی و نشر کتاب فردا به زیور طبع آراسته شده است. در این نوشتار تلاش شده تا از آن سو که اسلام جامع بین ملک و ملکوت است، برخی حکمت ها و اسرار معرفتی و دقایق سلوکی، اجتماعی، فرهنگی و تمدنی نماز به دور از پیچیدگی های فنی و اصطلاحات تخصصی تبیین شده و در عین حال، عمق و محتوای مباحث نیز در حد امکان محفوظ بماند.

اندیشه و عمل سیدموسی صدر

کتاب اندیشه و عمل سیدموسی صدر ، شامل خلاصه سلسله درس گفتار های اندیشه و عمل است که در 192 صفحه، قطع رقعی و با قیمت 30 هزار تومان به همت انتشارات مؤسسه اطلاعات وارد بازار نشر شده است. این درس گفتار ها از سال 1390 تاکنون در مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار می شود. مجموع درس گفتار های برگزار شده تا بهمن 1398، 61 جلسه است که خلاصه سخنرانی 50 جلسه آن تدوین و در این کتاب منتشر شده است.

تربیت دینی کودک

تربیت دینی کودک اولین جلد از مجموعه درس های تربیتی آیت الله حائری شیرازی است که با نگاهی نو، به محور های اصلی تربیت اسلامی می پردازد و به همت دفتر نشر معارف برای ششمین بازچاپ شده است. نویسنده در مقدمه کتاب می گوید: امروزه تعلیم و تربیت از مسائل بسیار مهم عالم است. اساس امنیت عالَم به تعلیم و تربیت برمی شود، اگر انسان ها بد تعلیم و تربیت شوند، ابزار تهاجم فرهنگی خواهند شد. اگر عالم بخواهد از این وضعی که در آن هست آزاد شود، آن آزادی در گرو اصلاح روش تعلیم و تربیت است. با اصلاح این روش، علما و دانشمندانی ظهور خواهند کرد که عالَم به واسطه آن ها اصلاح خواهد شد.

این کتاب در شش بخش تنظیم و تدوین شده است: جهان بینی تربیتی، دین و تعلیم و تربیت، تربیت بر مبنای فطرت، عوامل تربیت، روش های سوء تربیتی و پرسش ها و پاسخ های تربیتی. این کتاب از یک سو به مباحث بنیادی تربیت اسلامی و تربیت دینی کودک و نوجوان (به ویژه دانش آموزان) می پردازد و از سویی دیگر راهکار های تربیتی برای برون رفت از وضعیت فعلی جامعه را بیان می کند.

کرب و بلای امام زمان(عج) و مرابطه مؤمنانه منتظران

کتاب کرب و بلای امام زمان(عج) و مرابطه مؤمنانه منتظران جدیدترین اثر اسماعیل شفیعی سروستانی است که توسط انتشارات موعود عصر(عج) به چاپ رسیده است. همواره و در طول تاریخ، هر یک از حضرات انبیا و اوصیای الهی بسته به شرایط تاریخی و عصری که در آن می زیستند و حوزه مأموریتی که خداوند تعالی بر عهده آن ها گذارده بود، مستعد و پذیرای ابتلائاتی می شدند. مهجوریت و خانه نشینی، حبس و اسارت، مهاجرت و غربت، ضربت و شهادت و سرانجام غیبت. هر یک به مثابه کرب و بلایی بودند که آن اولیاءالله، خود را مهیای آن ساخته و در کمال رضایت و صبر پذیرایش می شدند. در وجهی، ابتلائات امام، حاصل حکایت تلخ بدعهدی مردم و گسست بیعت با امام بوده و از وجهی دیگر، ارتقای امام به مراتب عالی و باشکوه قرب الی الله، پس از تجربه بلا و ابتلا حاصل آمده است.

جلد 52 تفسیر تسنیم

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی آیسسکو در سال 1385 تفسیر تسنیم را به عنوان تحقیق برتر در عرصه مطالعات اسلامی و قرآنی برگزیده است. در ادامه انتشار مجموعه تفسیر تسنیم، جلد 52 از اثر تفسیری آیت الله جوادی آملی، با همکاری پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز بین المللی نشر اسرا منتشر شده است. این مجلد به تفسیر آیات 50 تا پایان سوره مبارکه کهف اختصاص دارد.

یک مشت نخودچی

کتاب یک مشت نخودچی زیرنظر مریم بصیری به همت انتشارت سروش منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب 16 داستان را به قلم نویسندگان جوان دربرمی گیرد که با نظارت و گردآوری بصیری منتشر شده اند. این داستان ها درباره کرامات امام رضا(ع) هستند. این کتاب به عبارتی سلامی از راه دور به تمام کرامات و معجزات، سیره و رفتار حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است.

مأموریت پنهان
کتاب مأموریت پنهان 124 خاطره کوتاه و بلند از مبارزات گسترده شهدای دفاع مقدس در دوران رژیم پهلوی است که انتشارات قدر ولایت آن را روانه بازار نشر کرد.

در کارنامه خیل شهدای دفاع مقدس آن هایی که در دوره تسلط رژیم پهلوی، دوران نوجوانی و جوانی خود را گذرانده بودند، مبارزه با این رژیم مستبد و ضد اسلام، ملاحظه و مشاهده می شود. این اثر شامل 124 خاطره کوتاه و بلند از مبارزات گسترده شهدایی، چون محمد بروجردی، ناصر کاظمی، عبدالحسین برونسی، محمدابراهیم همت، محمد نظرنژاد، موسی نامجو، عبدالله میثمی، حسین علم الهدی و ... را به تصویر می کشد.

سیاست داخلی و خارجی از منظر آیت الله العظمی خامنه ای
در این کتاب که به قلم امیر سیاهپوش به رشته تحریر درآمده است، تلاش شده مباحث کلی و مبنایی رهبر معظم انقلاب ارائه شود. بسیاری از مباحث اصلی ایشان مربوط به حوادث و وقایعی است که در زمان خاصی اتفاق افتاده و زمان آن گذشته است؛ مثل بیانات و مواضع در خصوص حضور آمریکا در عراق و سقوط صدام. این مباحث بسیار بنیادین و ریشه ای است و حتماً در یک کار تحلیلی باید محور بررسی قرار بگیرد، اما با ساختار کتاب حاضر، عرضه آن اشکالات و ابهاماتی را باعث می شد و روشن ساختن برخی ابعاد دست کم ذکر موارد و مستندات تاریخی مرتبط در پاورقی را ضروری می ساخت و همین موضوع قطعاً حجم کنونی را تا دو برابر افزایش می داد. همچنین تلاش شده ساختار مباحث، منسجم و بر اساس یک نظام منطقی باشد، اما در عین حال نوعی استقلال در فصول و بخش های مختلف هم دیده می شود؛ به همین دلیل برخی مباحث و عناوین دائماً تکرار شده که ممکن است اهل تحقیق این تکرار ها را مناسب ندانند.

بهترین آفریده خداوند
کتاب بهترین آفریده خداوند یک اثر پژوهشی به همت عبدالرحیم مبارک است که این نویسنده مناقب امیرمؤمنان علی(ع) را از گوشه گوشه کتب اهل سنت جمع آوری کرده و کتاب محققانه ای با نام خیرُ البریة تدوین کرده است. ترجمه این اثر به تازگی به همت مؤسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) به چاپ رسیده است. هر چند شناخت حقیقی حضرت علی(ع) را جز در توان خداوند و رسول خدا(ص) نیست؛ با این حال در تعریف و تمجید و برشمردن فضائل بی شمار حضرت امیرمؤمنان(ع) کتاب های بسیاری نوشته شده است که بسیاری از آن ها متعلق به شیعیان و ولایتمداران به ولایت اهل بیت(ع) است.

فهرست شگفت آور این کتاب به نحوی است که خواننده در ابتدای امر از خود می پرسد، آیا براستی چنین ویژگی ها و خصائلی از حضرت علی(ع) در کتاب شیعیان نقل شده است که اهل سنت آن را نقل کرده اند؟! ویژگی هایی همچون آفریده شدن موجودات از نور حضرت علی(ع)، الطاف خداوند به امیرالمؤمنین(ع)، علی(ع) به منزله کعبه و قرآن و...، سبقت امیرالمؤمنین(ع) در نماز و روزه و جهاد و...، آیات نازل شده درباره حضرت علی(ع)، علوم بی پایان امیرالمؤمنین(ع)، شباهت حضرت علی(ع) به انبیای الهی، همراهی امیرمؤمنان با تمامی پیامبران الهی(ع)، ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا (س) در عرش الهی، حضرت علی(ع) در معراج رسول خدا(ص) و محبت و علاقه فراوان ملائکه به امیرمؤمنان(ع).

مسیح اسلام
مسیح اسلام عنوان کتابی است که فضایل امیرالمؤمنین را در قالب 150 روایت بیان می کند و مراحل نهایی تولید را طی می کند. این اثر را باید کتابی با مضمون و سبک کتاب پرفروش فاطمه علی است و به قلم حجت الاسلام علی قهرمانی دانست که درباره فضائل حضرت علی(ع) به نگارش درآمده و نویسنده آن تلاش کرده تا هر نقل و حدیثی را در قالب داستانکی مجزا روایت کند. ویژگی این کتاب ارائه بیش از 150 روایت از فضائل و کرامت های حضرت علی(ع) به نقل از منابع معتبر اهل سنت است. این چینش و گزینش می تواند فرصتی برای تقویت وحدت و تقریب مذاهب و همچنین بازشناسی امام علی(ع) برای خواننده باشد.

گفت وگوی علم و دین
کتاب گفت وگوی علم و دین ، اثر دیویدلیند برگ و رونالد نامبرز با ترجمه فریبرز محرم خانی و فاطمه یوسفی راد با همکاری انتشارات بوستان کتاب چاپ و منتشر شده است. این کتاب درباره چالش های موجود در مباحث علم و دین و تقابل آن دو تهیه و تدوین شده است. این اثر ابتدا کلیسای قرون وسطا را در مواجهه با سنت کلاسیک، سنت آگوستین را جربیکن و استعاره ندیمه مورد بررسی قرار داده و به نظریه گالیله، کلیسا و کیهان اشاره می کند. در ادامه نویسنده به بازنگری در سفر آفرینش و زمین شناسی، نظم طبیعت و طبیعت نظم در بریتانیای قرن نوزده می پردازد. در خاتمه نوشتار پیش رو جابه جایی داروینیسم و مسیحیت را ذکر کرده و علم، معجزه و مناقشه سنجش دعا را مورد ارزیابی قرار می دهد. انسان های ماقبل آدم، مباحث آمریکایی در مورد وحدت و قدمت بشر از موضوعات جالب توجه این مجموعه به شمار می رود.

بر اساس پژوهش های صورت گرفته، برخی مدافعان باور های دینی تا آنجا پیش رفته اند که رابطه بین علم و دین را به صورت رابطه ای اساساً هماهنگ و موافق ترسیم می کنند. اینان ادعا می کنند که علم، تنها در فرهنگی دینی مانند مسیحیت می توانسته است چنین رشد کند، زیرا در دین، اعتقاد به جهان قانونمند و منظمی که توسط موجودی الهی خلق و هدایت می شود، به طور گسترده وجود داشته است.

محی الدین شیعه خالص
در این کتاب با استفاده از ادله متقن و پرهیز از شواهد نامطمئن، به یکی از وجوه شخصیت ذوابعاد عارف کامل، محی الدین ابن عربی، یعنی تشیع ایشان پرداخته شده و به سؤالات و شبهات متعددی در این زمینه پاسخ داده است. هرچند محور اصلی این کتاب تشیع محیی الدین است، اما در ضمن آن به مذهب بزرگانی نظیر سنائی، عطار، ملای رومی، صدرالدین قونوی، قطب رازی و...نیز اشاره شده است.

بی شک محی الدین معصوم نبوده، ولی خطا های محی الدین در کنار عطایای وی ناچیز است و آنقدر در آثار خود در و جواهر به ارمغان آورده که حدوحصر ندارد و اگر گردوغباری هم بر آن است باید آن را کنار زد و آن جواهرات را از لابلای آن جدا کرد. البته اگر دیده ای جواهرشناس وجود داشته باشد. او حق بزرگی بر گردن عالمان شیعی دارد و فقط به برکت آرا و آثار او بوده که توفیق معرفت اجمالی آیات و روایات معارفی شیعی فراهم شد و مخالفان وی از علامه مجلسی ثانی و شیخ احمد احسائی و تا آقامیرزا مهدی اصفهانی و... نیز خواسته یا ناخواسته بر سر سفره او نشسته اند. این اثر را محمدحسین وکیلی نوشته و نشر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام روانه بازار نشر کرده است.

بر کرانه های روشنفکری
کتاب بر کرانه های روشنفکری اثر عبدالرحیم گواهی است که نشر نقد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این اثر به نقد و بررسی آرای روشنفکران دینی معاصر پرداخته است. در مقدمه کتاب آمده است؛ برخی از روشنفکران دینی ما، گاهی به جای انتقاد از شیوه غلط فهم و درک و عمل مسلمانانه ما و سایر جوامع و فرق اسلامی، دامنه اعتراض و انتقاد خویش را به اصل حوزه اسلام، معارف اسلامی، قرآنی و سیره نبوی گسترش و تعمیم می دهند و سخنانی بر زبان می آورند و یا در ملأ عام مواضعی می گیرند که چندان منطقی و معقول و برازنده یک مسلمان حنیف نیست، از جمله اینکه یکی دین را تنها برای آخرت می داند و دیگری دین را قابل قبض و بسط می داند و آن دیگری اسلام را خالی از محبت توصیف می کند و بالاخره چهارمی ادیان ابراهیمی را فاقد شادی و آرامش و امید معرفی می کند و تنها دین بودایی را دارای فضایل می داند و بالاخره آن دیگری وحی نبوی را رؤیا می نامد و الی آخر. در هر صورت در این فضای دین گریزی و دین ستیزی به برخی پرسش ها و ابهامات پاسخ داده ام.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
موسسه خانه کتاب اعلام کرد برای استفاده کادر درمانی کشور، بیماران و بیماران مشکوک به کرونا که در بیمارستان ها بستری شده اند، به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کتاب اهدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، با شیوع گسترده بیماری کرونا در کشور و حضور شبانه روزی کادر درمانی کشور در بیمارستان ها، موسسه خانه کتاب اعلام کرد آمادگی دارد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کتاب اهدا کند.

کتاب های اهدایی این موسسه می تواند در ساعات فراغت کادر درمانی برای آرامش روح و روان مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین با توجه به زمان موردنیاز برای طی شدن دوران نقاهت مبتلایان به ویروس کرونا در بیمارستان ها و مراکز در نظر گرفته شده، کتاب می تواند برای گذراندن این دوران مورد استفاده بیماران باشد.

خانه کتاب اعلام کرده باتوجه به ادامه شرایط گسترش بیماری کرونا، مطالعه و کتابخوانی یکی از بهترین راه ها برای مقابله با استرس ها و اضطراب های ناشی از شیوع ویروس کرونا و پشت سر گذاشتن این دوره خواهد بود.

کد خبر 4878575

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

پژمان کریمی
برنامه یا شیوه منحوس بت سازی از شاعران و نویسندگان اسلام ستیز و ضد انقلاب اسلامی از روزهای نخست انقلاب اسلامی به مرحله اجرا رسید.
گروهک های معاند با انقلاب مانند منافقین یا سازمان موسوم به چریک های فدایی خلق و... در نشریاتشان تلاش می کردند به منظور برجسته کردن نام و آثار شاعران و نویسندگان منسوب به خود و در واقع طرح باورها و اهداف مسموم مطلوبشان، به جلب و جذب علاقه مندان به ادبیات و فریب نوجوانان و جوانان بپردازند!
در سایه خط بت سازی است که قلم به دستان معاند، قله هایی توصیف و تصویر می شوند که نقد نگاه و آثارشان به معنای انکار کلیت ادبیات ایران و برشده از بی سوادی و نفی هنر و ایستادن در برابر فرهنگ و ستیز با اندیشه و نشانه تحجر و تفرعن و علامت جمود فکری و جلوه میل به سرکوبگری و برآمده از شهوت دیکتاتوری است!
باید بدانیم؛ وقتی از یک نام، بتی ساخته می شود تنها آثار او نیست که محمل و منبع باورها و القائات سیاسی واقع می شود بلکه؛ سبک زندگی وی نیز به مثابه سرمشقی برای مخاطبان معرفی می شود و پیش انداخته می شود!
ابراهیم گلستان یک داستان نویس مقیم انگلیس است. وی روزگاری فیلم سینمایی و تبلیغاتی می ساخت. او تا جایی در مسیر جاسوسی برای دولت استعماری انگلیس پیش رفت که رژیم آمریکایی پهلوی دوم را وادار به واکنش کرد. امروز درباره گلستان چه باید بگوییم که با هجوم رسانه های معاند مواجه نشویم. این فرد در نزد رسانه های بیگانه و برخی روزنامه های زنجیره ای مدعی اصلاحات به اندازه ای از قداست برخوردار است که کوچک ترین نقدی علیه آثارش برتافته نمی شود. چرا؟ چون او در یک قالب برنامه وخط بت سازی، قله ای تعریف شده است که هیچ نقدی بر او وارد نیست! او باید بت می شد تا دین ستیزی اش به عنوان یک ارزش هنر ی- ادبی از سوی مخاطبان فهم و پذیرفته و در ادامه؛ تبدیل به مبنای فکری شود!
غلامحسین ساعدی هم همین طور!
این نویسنده و نمایشنامه نویس کمونیست که پس از پیروزی انقلاب در کنار شورای به اصطلاح مقاومت ایران با پرچمداری گروهک منافقین در آمد؛ یکی از قلل داستان نویسی معاندین به شمار می آید. به یاد دارم، چند سال پیش، در سالگرد تولد وی، همزمان یک شبکه رادیویی داخلی، دو خبرگزاری دولتی و خصوصی، رادیو فرانسه و رادیو زمانه، در توضیح ویژگی های قلم او همراستا شدند و هیاهو کردند!
عجیب نیست؟
در برخی محافل تئاتری، وقتی نام ساعدی برده می شود؛ برخی کلاه از سر بر می دارند، کرنش می کنند و کوچک ترین نقدی علیه وی و آثارش را علمی و هنری وجایز نمی شمارند و در هیچ مقیاسی بر نمی تابند!
در کنار نامهای برشمرده؛ نام بهرام بیضایی همو که بنا به اسناد ساواک؛ مراسم ازدواجش در محفل بهاییان صورت گرفت؛ نام سیاووش کسرایی عضو حزب توده، نام احمد شاملو جاسوس رسمی نازی ها و عامل دفتر فرح پهلوی، نام سیمین بهبهانی عامل وزارت فرهنگ و هنر پهلوی و نام هوشنگ گلشیری خبرچین ساواک و نام اسماعیل خویی شاعر هتاک نسبت به مقدسات...را قرار دهید!
کافی است که رسانه ای انقلابی مطلبی علیه یکی از شاعران و نویسندگان برشمرده منتشر کند. رسانه های معاند داخلی و خارجی و سایتهای اجاره ای، برآشفته می شوند. مضحک اینکه برآشفتگان روشن ترین اسناد در وابستگی ها و خیانت های قلم به دستان اسلام ستیز و ضد انقلاب را هدف بی اعتنایی قرار می دهند و صرفا با بیان مطالب سطحی احساسی تلاش می کنند ذهن مخاطب را مدیریت کنند.
در گفت وگو با نگارنده، یکی از گویندگان که متن فیلمی مستند درباره یکی از قلم به دستان سکولار و ضدایرانی را خوانده بود، از برخوردهای اهانت آمیز و تهدیدهای هواداران آن قلم به دست خبر می داد و می گفت که برخی دوستان و همکاران من آشکارا به من اهانت کردند.
موضوع بت سازی در دهه 90 جدی تر از پیش پی گرفته شد و تصور شد که احیای کانون منحله نویسندگان می تواند یکی از بسترهای بت سازی واقع شود. چنین هم شد.
در سال 93 کانون چپ نمای همکار ساواک و منحل شده ، در قالب محفلی خصوصی و پنهان از نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به شیوه ای غیرقانونی احیا شد تا ضمن کمک به اجرای برنامه بت سازی، قلم به دستان اسلام ستیز به شکل منسجمی تری نیز به فعالیت های سیاسی - ادبی خود ادامه دهند.
احیای کانون - همان طور که انتظار می رفت- با شادی واستقبال رسانه های معاند روبه رو شد و بی بی سی فارسی بیشتر از رسانه های همپالگی خود به تجلیل از آن پرداخت.
کانون هم در اولین گام رسما خواهان صدور مجوز کتاب هایی شد که به دلیل طرح مسائل مخالف با ارزش های اخلاقی و دینی از مرحله نشر بازمانده بودند.
باید بدانیم؛ بت سازی اگر چه بر پایه منفعت طلبی سیاسی و ضد دینی شکل گرفته است اما خسارت آن تنها منحصر به حوزه سیاست و دین نیست. برکشیدن های به دور از شاخص ها و معیارهای ادبی و تخصصی و تنها متکی به ایجابات سیاسی، از بی مایگان و کم مایگان سرمشق می سازد و منجر به پاگیری و قدرت یابی جریان های به ظاهر ادبی و بی مقدار می شود. همان اتفاقی که در دهه های 30 و40 و 50 با تدبیر ساواک رخ داد و با طرح نام عناصر چپ نمای وابسته به دربار پهلوی، ادبیات فارسی از مضامین دینی دور شد و کالایی مبتذل به نام جعلی شعر و داستان به مخاطب تحمیل شد. مخاطبی که قرار بود به واسطه فیلمفارسی و شعرک های مهوع عاشقانه و جنسی و پاورقی های سطحی، از دین ورزی و تفکر و فعالیت سیاسی و مبارزه علیه طاغوت پهلوی و استکبار آمریکا غفلت کند!
با تاسف باید اذعان کرد عمله میدانی برنامه بت سازی هم اینک به عنوان نفوذی در سطح انواع رسانه های رسمی جمهوری اسلامی حضور دارند و فعالیت می کنند. اگر این نفوذی شناسایی و دفع نشوند انزوا ی اهالی قلم متعهد و انقلابی، به عنوان یک عارضه فرهنگی کهنه و جدی، شکل حادتری خواهد گرفت و دیری نمی گذرد که ادبیات فارسی همچون عرصه سینما و تئاتر به تسخیر اراده های دین ستیز درآید! مصادیق و نشانه های این پیش بینی روشن تر از این است که قابل کتمان پنداشته شود! جز این است؟!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

ک مثل کرونا... ک مثل کتاب!
آفتاب یزد - زهره مسکنی: ابتدا موضوع فقط در حد یک خبر کوتاه با چنین مضمونی بود: نسل تازه ای از ویروس کرونا در منطقه ای از چین شیوع پیدا کرده که تا کنون جان بسیاری افراد را گرفته است . اما رفته رفته تعداد مبتلایان به این ویروس در سراسر جهان بیشتر شد. اینک هر روز افراد بسیاری جان خود را از دست می دهند و دائم به تعداد کشورهایی که از شناسایی موارد ابتلا به کرونا خبر می دهند، افزوده می شود. گذشته از بیماری و مرگ ومیر، تبعات این بلای ناگهانی دامنگیر تمام جنبه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی فرهنگی دنیا شده است. اثرگذاری ویروس کرونا بر جهان کتاب موضوعی است که در این گزارش به آن پرداخته ایم.
سرایت رکود از صنعت نشر چین
به کتاب فروشی های جهان
قرنطینه از چین شروع شد. مردم چین خانه نشین شدند و از حضور در اماکن عمومی پرهیز کردند. در این کشور بسیاری از صنایع مربوط به چاپ و نشر از جمله کتاب فروشی ها تعطیل یا نیمه تعطیل و بسیاری از رویدادهای فرهنگی و ادبی نیز لغو شد. ناشران کتاب های انگلیسی زبان بازار کتاب چین، مشتریان خود را از دست داده اند و حتی آمازون نیز دچار خسارت های زیادی شده است. آمازون بسیاری از خدمات خود را به مشتری های چینی معلق کرده و آمارهای منتشر شده توسط موسسات دولتی و تحقیقاتی بین المللی مثل بوک اسکن نشان می دهد وضعیت اسفناک و رکود بازار کتاب تا سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت. در چین حدود 70 هزار کتاب فروشی که تقریباً 90 درصد کتاب فروشی های این کشور را شامل می شود، تعطیل شده است. بعد از چین، نمایشگاه های کتاب در اکثر کشورهای جهان نیز به دلیل جلوگیری از گسترش ویروس کرونا یکی یکی به تعویق افتاد. نمایشگاه کتاب پاریس که قرار بود از اول تا چهارم فروردین برگزار شود، لغو شد. این نمایشگاه در دوره قبل 160 هزار بازدیدکننده داشت و قرار بود 50 کشور نیز در این دوره برگزاری آن حضور داشته باشند. سپس ناشران مشهوری چون سیمون اند شوستر و اینگرام از شرکت در نمایشگاه کتاب لندن که قرار بود از دهم تا دوازدهم مارس در این شهر برگزار شود، انصراف دادند و گفتند سلامت کارکنانشان از هر رویداد دیگری مهم تر است. مقامات ایتالیایی نیز نمایشگاه کتاب بولونیا را به تعویق انداختند. در شهر بولونیا نمایشگاه کتاب کودک از ماه فوریه به ماه مارس موکول و بسیاری دیگر از تجمعات فرهنگی نیز تعطیل شد. ناشران ایتالیایی نگران کسب و کار خود هستند و از دولت کمک خواسته اند. بسیاری از مشتری های کتاب فروشی ها و کتابخانه های عمومی ایتالیا ترجیح می دهند از تماس با کتاب خودداری کنند و به نظر می رسد این ترس تا مدت ها بعد از پاکسازی ویروس همچنان گریبان گیر صنعت چاپ کتاب در ایتالیا باشد.
سرنوشت نامعلوم
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
پس از انتشار اخبار بیشتر و جدی تر درباره ویروس کرونا در جهان، مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را منوط به اعلام نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست. او اعلام کرد با توجه به پیش بینی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اینکه اوج شیوع ویروس کرونا در اردیبهشت ماه خواهد بود، اواخر خرداد ماه به عنوان گزینه اصلی زمان برگزاری این دوره از نمایشگاه مورد توافق بوده است. این موضوع با واکنش های مختلف ناشران مواجه شد. عده ای بر این اعتقادند که به دلیل مناسبات هفته کتاب و تقارن با فعالیت دانشگاه ها و آغاز دوره تحصیلی دانشجویان و دانش آموزان بهتر است نمایشگاه در آبان برگزار شود تا تجمیع این رویدادها و برگزاری یکجای آنها، هزینه های اجرایی را نیز کم کند. عده ای دیگر اما می گویند برگزاری نمایشگاه در آبان و کاهش فاصله بین دو دوره این رویداد، ناشران را از فرصت کافی برای تولید کتاب محروم کرده و موجب کاهش میل مخاطب به خرید از نمایشگاه خواهد شد؛ بنابراین بهتر است نمایشگاه هر زمان که ویروس کرونا مهار شد، برگزار شود.
عده ای دیگر می گویند طرح مسئله تغییر زمان نمایشگاه کتاب تهران در سال آتی و برگزاری آن در ماه آبان به جای اردیبهشت فقط باید برای سی وچهارمین نمایشگاه مورد بحث و بررسی قرار گیرد نه نمایشگاه سی وسوم که همه ناشران بر اساس تاریخ قبلی آماده شرکت در آن بوده اند. مدیرعامل خانه کتاب هم گفته است اگر نمایشگاه کتاب باز هم به تعویق بیفتد، معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد از ناشران و کتاب فروشان حمایت می کند. در نهایت سخنگوی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از موکول شدن زمان برگزاری این رویداد فرهنگی به بعد از ماه رمضان خبر داده است.
از ضدعفونی کتابخانه ها
تا لغو برنامه های فرهنگی
با ورود کرونا به ایران و اتخاذ تصمیمات برای مدیریت بحران ناشی از شیوع بیماری، اثرات و تبعات آن شامل بخش فرهنگی نیز شد. فعالیت کتابخانه ها محدود و از اعضای کتابخانه ها خواسته شد برای بازگرداندن به موقعِ کتاب های امانتی به کتابخانه ها دغدغه نداشته باشند تا مراجعه حضوری به کتابخانه ها کاهش یابد. ضدعفونی و تعطیلی موقت، اقدام بعدی در خصوص کتابخانه ها بود. اما سرانجام کتابخانه های عمومی تا پایان سال تعطیل شدند که پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح، در زمان مقتضی کار خود را از سر بگیرند. ویروس کرونا اگر چه بین همه صنوف مشترک است، اما بخش هایی همچون صنعت نشر را به دلیل بنیه اقتصادی ضعیف، متحمل فشار بیشتری کرده و در حال حاضر احتمال وقوع دومینوی بحران و گرفتاری یکی پس از دیگریِ حلقه های نشر دور از انتظار نیست. در شرایط فعلی، کتاب فروشان راهکاری هایی مانند ثبت سفارش تلفنی یا آنلاین را در دستور کار قرار داده اند، اما این راهکار ها تنها پاسخ به نیاز مخاطبان ثابت و همیشگی است. تخصیص بخش عمده نقدینگی برای تولید به ویژه در ماه های پایانی سال؛ افزایش قابل توجه نرخ مواد اولیه در سال جاری؛ ضرورت خرید نقدی یا خرید با صدور چک های کوتاه مدت؛ تعویق نمایشگاه که ناشران به فروش آن امیدوار بودند و کاهش شدید تردد مردم در معابر شهری احتمال بروز بحران مالی را بین فعالان صنوف نشر افزایش داده است. حالا کتاب فروشی هایی که قبل از شیوع کرونا، با مشکلاتی نظیر کمبود مشتری، عرضه آثار قاچاق و اُفست و فروش مستقیم اینترنتی ناشران و توزیع کنندگان درگیر بودند، بیشتر تحت فشار قرار دارند. از مشکلات اقتصادی که بگذریم شیوع کرونا در موضوعات اجتماعی نیز اثرگذار بوده است. برای مثال با بررسی اخبار مربوط به کرونا به عدم برگزاری مراسم تشیع پیکر احمد نیک طلب متخلص به یاور همدانی به دلیل رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری از سرایت بیماری برمی خوریم. خانواده این شاعر اعلام کردند پس از عبور از بحران کرونا، در تالار وحدت یا حوزه هنری بزرگداشتی برای یاور همدانی برگزار خواهند کرد. لغو اغلب برنامه های فرهنگی و هنری به دلیل پرهیز از تجمع افراد و امکان تسریع سرایت ویروس، از موضوعات قابل توجه این روزهاست. لغو آیین تجلیل از شایستگان تقدیر سی وپنجمین جایزه کتاب سال؛ تعویق هشتمین دوره اهدای نشان های طلایی و نقره ای لاک پشت پرنده ؛ موکول شدن برگزاری پنجمین خیریه اسفندگان کتاب به زمانی دیگر؛ تعویق مراسم اختتامیه نهمین دوره جایزه ادبی هفت اقلیم؛ منتفی شدن مراسم پایانی جام باشگاه های کتاب خوانی؛ برگزاری مجازی اختتامیه جایزه نوفه؛ موکول شدن اجرای طرح عیدانه کتاب به زمانی پس از عید نوروز سال 99؛ عدم برگزاری جشنواره داستان بانه در موعد مقرر؛ به تعویق افتادن آیین پایانی جایزه کتاب سال بوشهر؛ لغو سفر هیئت فرهنگی ترکیه به ایران برای امضای تفاهم نامه حضور این کشور به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران؛ لغو برنامه های شهرکتاب های مرکزی و الف و تعطیلی تمام نشست ها، جشنواره ها و تئاترهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سایر تبعات شیوع کرونا بر رویدادهای فرهنگی کشور است.
عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد!
ویروس کرونا با تمام ضرر و زیان هایی که به جهان کتاب وارد کرده، مصداق بارز ضرب المثل عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد نیز هست. چرا که شیوع گسترده آن، فروش کتاب طاعون نوشته آلبر کامو، نویسنده فرانسوی را در فرانسه و ایتالیا به میزان قابل توجهی افزایش داده است. از زمان شیوع ویروس کرونا میزان فروش این رمان در فرانسه به طرز عجیبی افزایش یافته و تنها در 8 هفته اول سال جدید میلادی 1800 نسخه از آن به فروش رسیده است. این در حالی است که فروش طاعون در همین بازه زمانی در سال 2019 به 400 نسخه هم نمی رسید. فروش این رمان در ایتالیا نیز سه برابر شده و آن را در رتبه نخست پرفروش های سایت آمازون ایتالیایی قرار داده است. سال گذشته نیز پس از آتش سوزی کلیسای نتردام در پاریس، اقبال مردم به رمان گوژپشت نتردام اثر ویکتور هوگو به شدت افزایش یافت. در سال 2015 نیز حملات تروریستی داعش به مناطقی از پاریس، رمان پاریس، جشن بی کران نوشته همینگوی را پرفروش کرده بود. در ایران مدتی پس از سپری شدن وضعیت اولیه شیوع، گویی فرصت هدف گذاری و برنامه ریزی میسّر شده و جامعه فرهنگی کشور به طرق مختلف در صدد تبدیل این تهدید به فرصتی در مسیر ترویج کتاب خوانی برآمده است. در همین راستا پویش تندرست باش ای ایران به همت خانه کتاب با هدف تقویت روحیه مردم ایران و مشارکت بزرگان فرهنگ و هنر در جریان مبارزه با ویروس کرونا تشکیل شد تا پیام های صوتی اهالی فرهنگ و هنر روی خروجی خبرگزاری کتاب ایران قرار گیرد. سعید تشکری، محمد جعفر یاحقی، قاسم رفیعا، ابوالقاسم غلامی مایانی راد، احمد آرام، حسن بلخاری، نیکنام حسینی پور، محبوبه نجف خانی، افسانه شعبان نژاد، مصطفی رحمان دوست، نوید فرخی، موسی بیدج، تهمینه حدادی، غلامرضا امامی، هاشم اکبریانی، رضا کاظمی، منصوره اتحادیه و علی بلوکباشی از شاعران و نویسندگانی هستند که در این پویش مشارکت داشته اند. انجمن فرهنگی آموزشی ویرایش و درست نویسی نیز از تشکیل پویش در پناه کتاب با هدف کاهش اضطراب و استفاده از فرصت حضور بیشتر مردم در منازل برای توسعه کتاب خوانی خبر داده است. علاقه مندان برای مشارکت در این پویش، فیلم کتاب خوانی خود را در صفحه های مجازی به اشتراک می گذارند. برخی ناشران در پی شیوع کرونا، به جای تخفیف خرید حضوری، خرید اینترنتی را آسان تر کرده و ارسال کتاب های خود را رایگان اعلام کرده اند. شخصیت های فرهنگی اغلب از طریق فضای مجازی مردم را به خواندن کتاب، تماشای فیلم یا استفاده از اینترنت به لذت بردن از تنهایی و استفاده از اوقات فراغتی که به آنها تحمیل شده، ترغیب می کنند. در میان اخبار مرتبط با این موضوع، به ترجمه کتاب چینی دور شو ای ویروس بدجنس! نیز می رسیم که نوشته گروهی از نویسندگان چینی است و با ترجمه فروغ فرجود توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شده تا دانستنی های لازم درباره کرونا را در اختیار بچه ها قرار دهد. این کتاب برای دسترسی سریع مخاطبان به صورت الکترونیکی منتشر شده است. کتابخانه ملی نیز اعلام کرده که امکان بهره مندی آنلاین از 23 هزار کتاب کودک با موضوعات مختلف را فراهم کرده است. کتاب ها به صورت کامل اسکن شده و متن آنها روی سایت قرار گرفته و با عضویت در سایت می توان یک کتابخانه شخصی مناسب برای کودکان تهیه کرد و در اختیارشان گذاشت. برگزاری جشنواره مرورنویسی کتاب ویژه کتابداران وکارکنان کتابخانه ها با محوریت چگونه مرور کتاب بنویسیم؟ ؛ پویش با کتاب واکسینه شویم توسط فرهنگسرای اندیشه با مدیریت رضوان خرمیان و ابتکار مجله اینترنتی کافه داستان در همراه نمودن نویسندگان و مترجمان برای معرفی کتاب به مردم در ایام نوروز که با خانه نشینی مصونیت از ابتلا به بیماری متقارن شده نیز از جمله اقداماتی است که با استفاده از فضای مجازی در حال انجام است. احتمال می رود در ایام پیش رو، بازار استفاده از اپلیکیشن ها و سامانه هایی مانند فیدیبو ، طاقچه ، کنسل ، کتاب راه ، آدیوبوک ، نوار و... که امکان تهیه کتاب های روزآمد را با هزینه کمتر، خیال آسوده تر و رعایت حق کپی رایت فراهم کرده اند، داغ تر شود. تعطیلی مدارس و خودقرنطینگی، هرچند با اضطراب و نگرانی احتمال به ابتلا همراه است، اما فرصتی را در اختیار خانواده ها قرار داده تا به سراغ کتاب های مورد علاقه شان بروند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز اعلام کرده که به مدت یک هفته عرضه کتاب در سایت های اینترنتی به صورت رایگان ارائه می شود و علاوه بر این، در حال اجرای طرحی اینترنتی با عنوان پیک امید مجازی است تا کودکان و نوجوانان ایرانی بتوانند اوقات خود را صرف مطالعه کتاب، تماشای فیلم، فراگیری ساخت کاردستی، نقاشی و دیگر هنرهای تجسمی کنند. انتشارات مدرسه نیز اعلام کرده تا پایان تعطیلات نوروز، همه کتاب های الکترونیک و صوتی خود را از طریق اپلیکیشن بوفه به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار داده است. چه کسی فکرش را می کرد در روزهای پایان سال 98 ویروسی خانمان برانداز به نام کرونا بتواند یک تنه این همه پویش و همکاری و همراهی را با هدفی مقدس و مشترک چون هدایت به سوی کتاب در جامعه کتاب زده ما راه بیاندازد؟ کتاب زندگی تان همواره خوانا و مانا باد.

لینک خبر :‌ روزنامه آفتاب یزد
پشت پرده چت های خصوصی بازیگران با مجری من و تو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

فایل ویدیو محسن کیایی: فکر نکنیم که کرونا گریبانمان را نمی گیرد و برای همسایه است؛ خطر بیخ گوشمان است

از طرح های سازمان سینمایی برای جبران خسارت های کرونایی سینما تا گفتگو با عوامل سریال پربازیگر "هم گناه" را در ویژه برنامه سینمایی برداشت ببینید.

لینک خبر :‌ خبر 24
چندین سال از افتراق و جدایی جشنواره فیلم فجر و بخش بین الملل آن می گذرد و همواره در این سال ها چهره های مختلف از منتقدان، سینماگران و حتی برخی از مدیران سینمایی در مورد این جدایی مسائل و مباحث قابل اعتنایی را مطرح کرده اند. در حالی که تکلیف برگزاری این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر به دلیل شیوع بیماری کرونا مشخص نیست، پس از گذشت چندین سال مجید مجیدی هم به جرگه منتقدان جدایی بخش داخلی و بین الملل جشنواره فیلم فجر پیوسته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : راه دانا بانی فیلم سینما پرس

سیدمرتضی ذاکر

صاف نیوز: مجیدی کارگردان و سینماگر کشورمان که امسال با فیلم خورشید در بخش مسابقه سی وهشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت در گفت وگویی تفصیلی با ماهنامه جشنواره فیلم اندیشه پویا به انتقاد از جدایی بخش بین الملل از جشنواره فیلم فجر پرداخته است.

پرزنت شدن بدون لابی گری!
وی با اشاره به تجربیات خودش از پرزنت محصول در جشنواره فجر اظهار می دارد: آن زمان که پیر هانری دولو در جشنواره فجر بدوک را دید و آن را به کن فرستاد، مثل حالا نبود که برای رسیدن فیلم به جشنواره، نیاز به لابی گری داشته باشی! شرایط طوری بود که من خودم از دوستان حوزه شنیدم که فیلمم به کن رفته!

کارگردان فیلم سینمایی خورشید با انتقاد از جدایی بین الملل از جشنواره اصلی فجر می افزاید: یکی از دلایلی که فضای ناسالم امروز ایجاد شده، جدا کردن بخش بین الملل از جشنواره فجر است که اصلاً اصل فلسفه جشنواره فجر را زیر سؤال برده است. در آن سال هایی که این جدایی صورت نگرفته بود، رؤسای جشنواره های مطرح خارجی موقع برگزاری جشنواره به ایران می آمدند و در کنار مخاطبان ایرانی، فیلم های ایرانی را می دیدند و برای جشنواره های خود گزینش می کردند.

مجیدی خاطر نشان می کند: فیلم بچه های آسمان در جشنواره فجر بود که توسط نماینده جشنواره مونترال انتخاب شد و کم کم به سمت دیگر جشنواره ها رفت و بزرگ شد. آن زمان باربارا مدیر جشنواره ونیز خودش هر سال مهمان فجر بود و با دقت فیلم ها را می دید و فیلم انتخاب می کرد. این سینماگر سرشناس با اشاره به سطح پایین مهمانان حاضر در جشنواره جهانی فجر می گوید: این چهره های درجه سه و چهاری که از توی کافه های اروپا پیدا می کنند و به بخش بین الملل جداشده از فجر می آورند، خیلی توفیر دارند با آن آدم های درجه یکی که قبل از جدایی بین الملل، به جشنواره فجر می آمدند و فیلم های ایرانی را می دیدند. هر چند ورود مجیدی به عرصه مخالفان این جدایی مؤیِد نظر دیگر منتقدان است، اما علت سکوت این سینماگر سرشناس در مورد آسیب های تصمیم جنجالی مسئولان سینمایی کشور در مورد جدا کردن این دو بخش جشنواره فیلم فجر موضوع قابل اعتنایی است که خود مجیدی باید در مورد آن صحبت کند. محمدمهدی عسگرپور که دبیری این دوره از جشنواره جهانی فجر را بر عهده دارد در واکنش به پیشنهاد برخی از فعالان سینمایی مبنی بر تعطیلی جشنواره جهانی و اختصاص بودجه اش جهت جبران ضرر تعطیلی سینما ها که وی از آن ها با عنوان مجموعه دار هایی که صاحب کل سینما شده اند یاد کرد، می گوید: فعلاً چند نفر صاحب مجتمع های سینمایی که در غیاب بسیاری از چیز ها مالک کل سینما شده اند، چاقوهایشان را برای رویداد هایی تیز می کنند که با خودش و در حد بضاعتش نشان فرهنگی دارد و توانسته به مقدار قابل توجهی به بودجه های غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اتکا کند و کمی کودکانه است اگر فکر کنیم با تعطیلی شان، حامیان مالی این جشنواره ها حاضرند پولشان را به آن بخش از سینما که رشد فرهنگی دست کم اولویت اولش نیست و معادلات مالی اش هم ترتیبات دیگری دارد، بدهند.

درخشنده موافق صددرصد ادغام
واقعیت این است که دفاع یا توجیه جدایی یا برگزاری همزمان دو بخش از مهم ترین محمل سینمایی کشور همواره جزو داغ ترین بحث های چند سال اخیر در میان طیف های متنوع سینمایی کشورمان بوده است. پوران درخشنده، نایب رئیس کانون کارگردانان درباره ادغام دو بخش بین الملل و داخلی جشنواره فیلم فجر می گوید: من صددرصد با ادغام دو بخش بین الملل و داخلی جشنواره فجر موافق هستم. ما باید برای سینمای خودمان تلاش کنیم تا بتوانیم بازار جهانی برای آن فراهم کنیم. وقتی هدف مان ارتقای سینمای ایران باشد، متعاقب آن محفلی فراهم می کنیم که سینماگران داخلی با سینماگران خارجی رودررو شوند تا تبادل افکار صورت بگیرد. وقتی سینماگران خارجی را برای جشنواره بین الملل دعوت می کنیم، طبیعتاً آن ها برای دیدن فیلم ایرانی به اینجا می آیند و این در حالی است که اصلاً سینماگران داخلی ما در این جشنواره حضور ندارند! از خلال همین گفت وگوهاست که نگاه فیلمساز ایرانی شناخته، تحلیل و در نهایت سینمای ایران به دنیا عرضه می شود. کارگردان زیر سقف دودی ، هیس، دختر ها فریاد نمی زنند و شمعی در باد توضیح داد: ادغام دو جشنواره بین الملل و داخلی باعث می شود به جای هزینه در دو جای متفاوت در یک جا، اما با کیفیت بالاتر جشنواره را برگزار کنیم. سینمای ایران این ظرفیت و پتانسیل را دارد که در سطح جهانی بیشتر مطرح شده و بدرخشد.

صرفه اقتصادی بیشتر
منوچهر مصیری، کارگردان، نویسنده و تدوینگر سینما و تلویزیون با تأکید بر ادغام دو بخش بین الملل و داخلی جشنواره فیلم فجر می گوید: نظر شخصی من در این باره این است که به دلایل مختلف از جمله اقتصادی (آن هم در شرایط کنونی ایران) بهتر است دو بخش جهانی و بین الملل فجر با هم ادغام شده و هر دو با هم در بهمن برگزار شود. در این حالت هم استقبال بهتری از سوی مجامع سینمایی- بین المللی صورت می گیرد و هم جشنی باشکوه تر و با کیفیت تر برگزار می شود.

کارگردان فیلم های سینمایی دنیا و آخرین خون تصریح کرد: چند سال پیش که این دو بخش باهم برگزار می شد، سینماگر خارجی فیلم های خارجی را با فیلم های منتخب سینمای ایران مقایسه می کرد و همین مسئله به رشد سینمای ایران کمک می کرد، اما در حال حاضر جشنواره بین الملل ما بیشتر جشنواره ای راجع به فیلم های ایرانی است. ما در کشورمان جشنواره های متعددی با این محوریت فیلم های ایرانی (از جمله جشن خانه سینما) داریم و برگزاری این جشنواره ها با عناوین متفاوت چندان ضرورتی ندارد. به نظرم هزینه ای که در حال حاضر صرف جشنواره بین الملل می شود، بهتر است برای ارتقای سینمای ایران و در بخش های دیگر همین سینما مصرف شود.

در حالی که جشنواره فیلم فجر 40 سالگی اش را پشت سر می گذارد، اما هنوز هم شرایط بلوغ مدیریتی و وحدت رویه منطقی برای برپایی آن دیده نمی شود. چه اینکه هر روز چهره های جدیدی به جرگه منتقدان جدایی بخش داخلی و بین الملل جشنواره فیلم فجر اضافه می شوند، اما ظاهراً گوش مسئولان به این حرف ها بدهکار نیست و ضمن ادامه این مسیر بر اساس انگاره آزمون و خطا، مرغ شان همچنان یک پا دارد.

منبع: روزنامه جوان

لینک خبر :‌ صاف نیوز
تهران- ایرنا- گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در یازده ماه سال98 اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

به گزارش روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از موسسات تابعه سازمان سینمایی در یازده ماه سال98 منتشر شد.

اطلاعات گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بر اساس کمک به برگزاری جشنواره بین المللی سینما حقیقت و برگزاری همزمان در استان ها، کمک به تولید فیلم مستند (کوتاه، نیمه بلند، بلند)، حمایت از تولید فیلم سینمایی تجربی، حمایت از اکران فیلم های هنری و تجربی، حمایت از تولید فیلم سینمایی خلاق( کم بودجه) و هزینه های جاری و حقوق و دستمزد تنظیم شده است.

از دیگر موارد گزارش مالی حمایت از تولید مشترک فیلم مستند با دیگر کشورها، کمک به خانه مستند استان ها و سایر مجامع سینمایی، حمایت از تولید و انتشار فصلنامه های انیمیشن و سینما حقیقت، حمایت از تولید فیلم انیمیشن سینمایی، حمایت از تولید فیلم انیمیشن کوتاه، حمایت از تولید مشترک فیلم انیمیشن با دیگر کشورها و پروژه سینمایی لاله است.

گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در یازده ماه سال98 را اینجا می توانید مشاهده کنید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

روزنامه هفت صبح، گروه سینما | همزمان با خانه نشینی اجباری، وزارت ارشاد تصمیم به اجرای طرح توزیع روزی یک فیلم گرفته است. جالب ترین نام در این طرح فیلم مارمولک است که از سال 82 توقیف شده. یکی از بهترین تصمیم های وزارت ارشاد توزیع انبوه فیلم در شبکه خانگی است. بر اساس این طرح ق ...

این مطلب برای کاربران ویژه میباشد. برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدیوها باید وارد شوید و یا اپلیکیشن هفت صبح را نصب و به کلیه امکانات دسترسی یابید.

لینک خبر :‌ روزنامه هفت صبح
بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: امیدوارمدستوری که مقام معظم رهبری در مورد قضیه کرونا به سرلشکر باقری داده اند و دستوراتی که سرلشکر باقری به نیروهای مسلح داده اند خیلی جدی اجرا شود تا این ویروس دیگر سیر صعودی نداشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

حمید ابراهیمی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ در رابطه با شیوع ویروس کرونا گفت: به دلیل کاهلی از سمت برخی از مسئولان مجبوریم الان در خانه بمانیم ولی ای کاش زودتر از این ها در خانه می ماندیم، ای کاش زودتر به این نتیجه می رسیدند که قرنطینه کنند.

وی افزود: وقتی که 50 نفر آدم را به راحتی می توانستند قرنطینه کنند احتیاجی نبود که الان چندیدن هزار نفر قرنطینه شوند، متاسفانه ما همیشه منتظر می مانیم وقتی که یک چیزی همه گیر می شود آن وقت دست به کار می شویم.

بازیگر سریال حکایت های کمال اظهار داشت: قرنطینه شدن هم حساب و کتاب دارد، من که نمی توانم 20 روز در خانه بمانم، بیرون نروم و به فکر خورد و خوراک خودم و خانواده ام نباشم؛ اما با تمام این اوصاف من هم معتقدم که همه باید قرنطینه شوند و بیرون نروند به این خاطر که زنجیره وصال این مریضی از بین برود.

وی اذعان داشت: کارمندان بانک، کارمندان بیمارستان و خیلی از ادارات مختلف هستند که می بینیم سرکار می روند، خود ما هم به شخصه هنوز تصویربرداری سریالمان را تعطیل نکرده اند و هنوز در حال ضبط هستند، من در حال حاضر آفیش نیستم اما همکارانم هنوز هم سر کار می روند و این برای آن ها خطرناک است، ما از کجا می دانیم که یک نفر از عزیزانی که سر صحنه حضور پیدا می کند ممکن است به کرونا مبتلا نباشد، همانطور که می دانید این ویروس تا مدتی خودش را نشان نمی دهد.

ابراهیمی عنوان کرد: کارمندان ادارات مختلف هنوز سرکار می روند خب اینگونه که نمی شود، مگر چین با آن همه جمعیت مردمش را قرنطینه نکرد؟

وی در ادامه گفت: امیدوارم این دستوری که مقام معظم رهبری در مورد همین قضیه کرونا به سرلشکر باقری داده اند و دستوراتی که سرلشکر باقری به نیروهای مسلح داده اند خیلی جدی اجرا شود تا این ویروس دیگر سیر صعودی نداشته باشد.

این بازیگر کشورمان اظهار داشت: ما مردمی که وضعیت مالی خوبی نداریم باید سعی کنیم این یک ماه را خانه بمانیم و سختی آن را تحمل کنیم، واقعا بیشتر از این نمی دانم و راه حلی ندارم.

وی خاطرنشان کرد: بعضی چیزها دیگر به مدیران و مسئولان ربطی ندارد، چطور برخی می توانند در چنین شرایطی در الکل صنعتی وایتکس بریزند و به عنوان الکل طبی به مردم بدهند؟، ماسک ها و ژل های ضدعفونی کننده دست را احتکار می کنند تا گران تر بفروشند، این چه بلایی است که بر سرمان آمده است؟ من فکر می کنم این بلا بدتر از کرونا است، کرونا یک بیماری است که بالاخره با تلاش پزشکان تمام می شود و از بین می رود ولی این نامهربانی ها به همدیگر را باید چکار کنیم؟ این درد را چگونه باید از بین ببریم؟ این دردی نیست که از بین و از یاد برود؛ دستگاه های نظارتی باید با محتکرین برخورد کنند.

این کارگردان در ادامه افزود: من که می دانم اگر این الکل را به مردم بدهم و از آن استفاده کنند می میرند، چطور می توانم این کار را بکنم؟ تا الان چندین نفر در اثر استفاده از الکل تقلبی جان خود را از دست داده اند؛ همه جور بیزینس را دیده بودیم، اما این بیزینس که با جان آدم ها بازی می کند قابل هضم نیست و مقصرش ما مردم هستیم.

حمید ابراهیمی در پایان در توصیه ای به مردم گفت: من عاجزانه از مردم خواهش می کنم در خانه بمانند، همین که مانع شیوع بیشتر این ویروس باشیم مطمئن هستم که خودش فروکش می کند، بهترین کار این است که خودمان را قرنطینه کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

فاش نیوز- سینماگران مثل سایر مردم در روزهایی که همه کشور درگیر شیوع بیماری کرونا هستند، نسبت به این ماجرا واکنش های مختلفی داشته اند و ما هم در گفت و گویی با ابوالحسن داوودی کارکرد سینما در مواجه با روزهای بحرانی را بررسی کردیم.

ابوالحسن داوودی در گفت وگو با سایت هنروتجربه درپاسخ به این سوال که سینما در مواقعی بحرانی چه نقشی دارد و آیا نقش داشتن در این روزها جزو وظایف سینما هست یا نه، گفت: شاید آن چه در روزهای بحرانی نیاز داریم با سینما به دست نیاید. ما در جامعه مشکل فرهنگی داریم. به دلیل همین مشکلات فرهنگی در بحران ها که معمولا سریع اتفاق می افتند و اضطرار ایجاد می کنند،به دلیل تنبلی ذاتی سینما و زمان بر بودن تولید فیلم اگر بخواهیم برنامه ریزی کنیم که مثلا فیلمی با محور آن بحران ساخته شود، فرصت از دست می رود و بحران کار خودش را کرده و دیگر فایده ای ندارد. ما باید از قبل فکر کنیم که از سینما و قابلیت هایش چه استفاده ای می توان کرد .

او گفت: بخش بزرگی از کاری که سینما انجام می دهد ایجاد سرگرمی است. در شرایطی مثل حالا که بیماری کرونا فراگیر شده و افراد باید در خانه بمانند، مشخص است که سینما و فیلم های خوب یکی از بهترین وسایل سرگرمی است .

داوودی در ادامه افزود: متاسفانه ما همیشه آنقدر بحران های مختلف داشته ایم و آنقدر مدیریت ناکارآمدی داریم که در بحران ها نه تنها سینما بلکه سایر عناصر هم نتوانسته اند نقش خودشان را به درستی ایفاکنند .

کارگردان هزارپا گفت: این مسئله در تلویزیون ما هم دیده می شود؛ تلویزیون امروز از نقش اجتماعی و فرهنگی خودش فرسنگ ها فاصله گرفته، اما مزیتی که تلویزیون نسبت به سینما دارد، این است که گاهی وقت ها در لحظه با تصمیم گیری درست قابلیت تاثیرگذاری آنی دارد مثلا اگر خبرها درست بیان شود و تلویزیون اعتماد مردم را به خودش جلب کند کمک می کند که کارکرد آموزشی پیدا کند و حداقل بعد از مدتها که رسانه ای سیاست های یک طرفه ای داشته شاید حالا بتواند بخشی از جایگاهش را به دست آورد، اما وضعیت سینما فرق دارد و بعد از بحران باید به این موضوع فکر کرد که سینما در چنین روزهایی باید چه کار کند و چه مسئولیت هایی دارد . متاسفانه مدیریت ما اینطور است که وقتی بحرانی به پایان می رسد همه چیز را فراموش می کنند. برنامه ریزی های فرهنگی ما هم در کنار سایر موضوعات مناسب بحران نیست و همه چیز شامل مرور زمان می شود

ابوالحسن داوودی بیان کرد: متاسفانه مدیریت ما اینطور است که وقتی بحرانی تمام می شود همه چیز را فراموش می کنند مثلا وقتی زلزله تهران رخ داد بسیجی تشکیل شد و هنرمندان را دعوت کردند و در قالب جشنواره فیلم هایی مرتبط با زلزله را نشان دادند و زمانی که از موضوع دور شدیم هیچ کس هیچ حرفی نزد و ماجرا تمام شد. برنامه ریزی های فرهنگی ما در کنار سایر موضوعات مناسب بحران نیست و همه چیز شامل مرور زمان می شود .

این کارگردان در ادامه تاکید کرد: باید برنامه ریزی فرهنگی کلی و کلان برای بحران داشت. اصولا بحران ها خوراک خوبی برای تولیدت سینمایی هستند. سینما از درام سرچشمه می گیرد و می دانیم که بزرگترین درام های بشری در شرایط بحرانی رخ می دهد و روایت می شود، پس هزاران هزار داستان شکل می گیرد که می تواند فیلم های موفقی برای آینده باشند، اما این چیزی نیست که با برنامه ریزی به ثمر بنشیند بلکه نیاز سینما و درام آن را شکل می دهد. من در سبقه مدیریتی کشور چنین دیدی ندیده ام که بتواند به بحث پایدار و نتیجه بخشی پیرامون بحران داشته باشد و اگر سینما در زمینه بحران کاری کند براساس نیاز خودش و تلاش فردی اتفاق می افتد .

منبع: هنر و تجربه

لینک خبر :‌ فاش نیوز
دکتر صفاتاج گفت: جشنواره فیلم فجر کارایی، مانایی و پویایی خود را از دست داده است. دلیل نپرداختن به موضوع فلسطین فاصله قشر متعهد و مسئول با روشنفکران در موضوع فلسطین است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

اشاره: یکی از مسائل پر اهمیت جهان اسلام به خصوص انقلاب اسلامی، مسئله فلسطین و رژیم غاصب صهیونیستی است. اینکه موضوع فلسطین به چه دلیل باید در میان مردم گفته شود، یکی از مسائلی است که هنوز به طور کامل در میان مردم فراگیر نشده است.

خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا ، برای بحث درباره موضوع فلسطین و سینما به نزد کارشناس فلسطین و منطقه رفته است. دکتر مجید صفاتاج نویسنده کتاب سینمای سلطه، صهیونیسم و رسانه و آثار دیگری همچون دانشنامه فلسطین سال ها است که در حوزه منطقه غرب آسیا فعالیت دارد.

رسا- چرا مسئله فلسطین و قدس به عنوان یک سوژه در جشنواره فیلم فجر مورد توجه نیست؟

مسئله فلسطین قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هم مورد توجه محافل دانشجویی، روشنفکران و مبارزان بود؛ چه جریان های چپ گرا و چه جریان های اسلام گرا. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، علی رغم مطرح بودن شعارهایی مبنی بر جهانی بودن قضیه قدس، توسعه طلبی رژیم صهیونیستی، طمع داشتن به منابع جهان، تفاوت در نوع نگاهشان به مسائل پیرامونی خود و ذخایر کشورهای اسلامی، متاسفانه جریان های روشنفکری و هنری ما به دلیل تفاوت در نوع نگاهشان به مسائل و به دلیل اختلاف با جمهوری اسلامی، ولایت فقیه و حتی قانون اساسی به این مسائل نپرداختند.

در محافل فرهنگی و هنری به ویژه در حوزه روشنفکری جهل وجود دارد، همین موضوع باعث شد تا تغافل به تسامح تبدیل شود، این اتفاق امروز به مرحله تقابل رسیده است و در این جریان ها فکر می کنند که به خاطر حمایت جمهوری اسلامی از فلسطین و مسئله قدس منافعی وجود دارد، در صورتی که اصلا اینگونه نیست.

فاصله کارشناسان با جریان هنری بر سر موضوع فلسطین

مسئله فلسطین، بحثی کاملا آرمانی و از طرفی مقابله هوشمندانه با دشمن در خارج از سرزمین های خودی است، البته دلایل متعددی دارد اما تا زمانی که کارشناسان و مسئولان فاصله شان با این جریان های روشنفکری در حوزه هنری زیاد باشد، خلاء ادامه خواهد داشت.

یکی دیگر از دلایل ترس بازیگران و هنرمندان از بایکوت شدن توسط کشورهای غربی است، ما مگر چند نفر همچون آقای مهدی نصیریان داریم که بتوانند در فیلمی چون شکارچی شنبه نقش بازی کند. در اصل خیلی از هنرپیشگان و بازیگران سینمایی در مرحله اول منافع شخصی شان را مدنظر قرار می دهند تا بحث هایی چون انسانیت، آرمان های نظام جمهوری اسلامی و ...

جشنواره ای منفعل و تحریم بازیگران

تفکری وجود دارد که فلان بازیگر می گوید: هشتاد میلیون ایرانی فدای پسر من که بخواهد خم به ابرویش بیاید. همین منفعت طلبی چنین بازیگری را به مقابله و رویارویی با نظام می کشاند و در همین دو هفته اخیر شاهد بودیم که به خاطر برنامه ای در شبکه افق با واکنش های زیادی مواجه شدیم و نهایتا خیلی از بازیگران و هنرمندان سینما و خانه سینما، جشنواره فیلم فجر را با وجود انفعالش تحریم کردند.

اگر جشنواره فیلم فجر انفعالی عمل نمی کرد، نیازی به جشنواره عمار در حوزه مقاومت نبود، جشنواره فیلم فجر کارایی، مانایی و پویایی خود را از دست داده است و دلیل نپرداختن به موضوع فلسطین؛ جهل هنرمندان ما در حوزه سینما از کارگردان تا بازیگر، منفعت طلبی هنرمندان و تلاش آنها برای گرفتن تابعیت آمریکا و عدم روشنگری و نزدیک شدن اقشار متعهد و مسئول به جریان های روشنفکرمآب است.

رسا- باوجود چنین وضعیتی چرا افراد متعهد در این حوزه ورود نکردند؟

در حوزه هنر کم کار کردیم اما حوزه هنر و فیلم بستری آفت پذیر است و آفت های زیادی دارد، مثلا شاید در حوزه سینما جوانی وارد شود و در ابتدا متعهد و مقید باشد و چند فیلم هم در زمینه فلسطین و صهیونیسم بسازد، اما به تدریج وقتی در آن جو قرار می گیرد، انرژی و انگیزه اش دچار تقلیل می شود.

جوان متعهدی که از شاگردان مرحوم فرج الله سلحشور است، با ساختن چند مستند و افشای ماهیت صهیونیسم و فراماسونری سریعا بایکوت می شود و به اتهام عامل کیهان بودن، جیره خوار بودن، او را می زنند.

رسا- یعنی در واقع تصور می کنند که هزینه سایر فیلم ها از کجا می آید و عمده فیلم های سینمایی ایران با بودجه بیت المال تولید می شود، به خصوص آثار عده ای از همین افرادی که ادعای روشنفکری هم دارند.

البته اگر تحمل این سختی ها را کنار بگذاریم، مشکلات دیگری همچون هزینه ها هم باعث می شود که این جوانان سراغ درآمدزایی بروند و از طرف دیگر صداوسیما هم تمایل زیادی به بحث های مربوط به فلسطین ندارد و حتی مسئولینی که معتقد هستند، درگیر جذب مخاطب شدند.

در حوزه فیلم و هنر به جای اینکه ذائقه مخاطب را بسازیم، به سمت تامین ذائقه و خواسته های مخاطب رفتیم، مخاطبینی که به صورت شبانه روزی توسط شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی بمباران اطلاعاتی می شوند و نگرش و بینش هایشان تغییر پیدا کرده است.

رسا- در واقع قسمتی از مخاطبین هم در صداوسیما به فراموشی سپرده شده اند.

امسال در زمینه هنر کم کاری شد، هنرمندان، سینماگران، کارگردان ها را با آرمان های انقلاب آشنا کردیم و کاری هم انجام شد، تکراری و بدون هیچ گونه تنوعی بود، زبان هنرمند خاص است و نباید با زبان زور سخن بگوییم.

با تمام تاسف باید گفت که در وزارت ارشاد مشکل داریم و نه تنها نیروی متعهد کم داریم، بلکه مخالف این تفکر وجود دارد، اینها کارشکنی هم می کنند. امروز در ارکان های هنری نظام و به طور کلی در نهادهای مربوط به فرهنگ، اعتقادی به آرمان های انقلاب و ارزش های اسلامی وجود ندارد و اگر هم باشد، در حد شعار است.

اگر فیلمساز هنرمند و متخصص در زمینه فلسطین فیلم خوب و ارزشی بسازد، مثل این است که گلوله آتش را در دستانش گرفته باشد و این فیلمساز تا کجا توان تحمل این گلوله را دارد و بالاخره ناگزیر به پرتاب آن خواهد شد. /882/ 402/

خبرنگار: مهدی ترابی

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
نخستین جلسه کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما برگزار شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، در این جلسه که باحضور حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی برگزار شد، پس از بحث و تبادل نظر درخصوص پیشنهادات مطرح شده برای جبران ضرر و زیان صنعت سینما در پی شیوع ویروس کرونا مقرر شد از قشرهای آسیب پذیر سینما از طریق پرداخت مستقیم و همچنین فعالیت هایی که بر اثر کرونا دچار آسیب و تعطیلی شده اند، حمایت شود.

تعویق پرداخت اقساط اعضاء خانه سینما به مدت سه ماه و پرداخت وام قرض الحسنه به سینماهای بخش خصوصی به ازای هر پرده، ده میلیون تومان از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

همچنین مقرر شد از اسفندماه تا زمانی که فعالیت های سینمایی، تعطیل است هزینه سهم کارفرمای بیمه تامین اجتماعی کارکنان آموزشگاه ها، لابراتورها، شرکتهای پخش و سینماها از طریق اعتبارات حمایتی سازمان سینمایی عودت شود.

در این جلسه، پیشنهادهایی هم برای کمک به خرید حق پخش نمایش خانگی مطرح شد که تصمیم گیری به جلسه آینده موکول شد. قرار است جلسه بعدی کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما قبل از پایان سال برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرعامل خانه سینما به عضویت کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : اقتصاد آینده ایلام بیدار حامیان ولایت

منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما که پیش از این در شوراهای مختلف دیگری هم عضویت داشت، در جلسه برگزار شده در سازمان سینمایی تحت عنوان کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما هم حضور داشت. وی علاوه بر این کارگروه و مدیرعاملی خانه سینما در چندین شورا و هیئت امنای دیگر نیز حضور دارد.
برخی از رسانه ها با اشاره به تعدد مسئولیت ها و حضور شاهسواری در شوراها و هیئت امنای مختلف، از رئیس سازمان سینمایی مطالبه کردند که میزان دریافتی مدیرعامل خانه سینما بابت این شوراها را شفاف سازی کند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

[پولاد امین] فیلم ما شروع خوبی داشت و در سه روز نخست بیش از یک ونیم میلیارد تومان فروخت. از نظر تعداد تماشاگر هم به هرحال پرمخاطب ترین فیلم اکران بودیم. با این حال، همه می گفتند که شروع ما کمتر از حد انتظار بوده و معلوم بود که تعداد مخاطبان فیلم در طول اکران بیشتر هم خواهد شد. اما حتی آن مقدار غیرمنتظره را هم در نظر بگیریم، اگر اکران فیلم ادامه پیدا می کرد، ما در این 20روز تعطیلی حداقل 10 میلیارد تومان دیگر می فروختیم. با این حال، این تخمین ها و برآوردها را نمی توان اثبات یا حتی به طور دقیق محاسبه کرد. اما به طور حتم و با اطمینان می توان گفت که کرونا آسیب مالی زیادی، نه فقط بر فیلم ما که بر کلیت سینمای ایران وارد آورد. اینها جملاتی است که محسن چگینی، تهیه کننده فیلم خوب، بد، جلف 2 در یک عصر کرونایی و دلگیر جمعه به شهروند می گوید. تهیه کننده ای که مثل اغلب مردم در خانه نشسته و به این فکر می کند که یک ماه پیش از این، همه و ازجمله خود او فکر می کردند فیلم خوب، بد، جلف 2 چه شانسی آورده که توانسته چنین اکران خوبی بگیرد و بی رقیب و به عنوان یکه تاز گیشه ها به استقبال نوروز برود. اما کرونا آمد و همه حساب وکتاب ها را به هم ریخت و سرنوشت سینمای ایران بعد از دوران کرونا را تبدیل به گره کوری کرد. حالا در شرایطی که سه هفته از تعطیلی سینماها می گذرد، سینمای ایران یکی از بحرانی ترین دوره هایش را می گذراند، یعنی در روزهایی که قراربود شاهد یکی از پر رونق ترین دوره های سال سینمایی باشیم (بخش قابل توجهی از چرخه اقتصادی سینمای ایران در اکران نوروزی اتفاق می افتد) تمرکز تهیه کنندگان، پخش کنندگان و البته سینماداران روی خساراتی است که کرونا به بار آورده. بگذریم از بی سروسامانی فیلم های درحال ساخت که در تردید بین تعطیلی و ادامه کار روی جان عوامل شان خطر می کنند و از این نظر در کانون حواشی، شایعات، انتقادات و اعتراضات رسانه ای روزهای اخیر بوده اند.

پیش از اینکه کرونا بیاید و اوضاع به هم ریخته سینمای بی سامان ما را به هم ریخته تر کند، چند فیلم در اواخر بهمن ماه روی پرده آمده و چند فیلم هم به عنوان فیلم های اکران نوروزی مشخص شده بودند و قرار بود فیلم های بهمن ماهی هم در صورت فروش بالاتر از کف فروش، اکران شان ادامه پیدا کند و به اکران نوروز اضافه شوند. اما تحت تأثیر هجوم کرونا نمایش فیلم های تازه اکران شده تنها چند روز بعد از آغاز نمایش متوقف شد و با توجه به دستورالعمل های صادرشده مبنی بر تعطیلی سینماها حداقل تا پایان سال (که به احتمال زیاد تمدید نیز خواهد شد) فرجام فیلم های اکران نوروزی نیز در هاله ای از ابهام قرار دارد. این موضوع می تواند برای سینمای ایران که در شرایط معمولی اش نیز از اعطای فرصت عادلانه اکران به اکثر تولیداتش ناتوان بود، فاجعه بار باشد، به خصوص که درست بعد از نوبت اکران نوروز، نوبت به اکران ماه رمضان خواهد رسید که در شرایط عادی نیز یکی از اکران های نامطلوب سال محسوب می شود، این یعنی حداقل آسیب کرونا برای سینمای ایران می تواند به هم ریختن نظام اکران و اضافه شدن فیلم های دو نوبت اکران (حدود 20 فیلم) به سیاهه انبوه فیلم های دورمانده از اکران باشد یا به عبارت بهتر پربرگ تر شدن پرونده فیلم های بلاتکلیف و درواقع شکست خورده. این موضوعی است که مدیر سینما استقلال نیز آن را به زبانی دیگر مطرح می کند.
حسین کشاری، مدیر سینما استقلال به شهروند می گوید که سینماها تاکنون چنین خسارتی را تجربه نکرده اند و این در کنار شکنندگی اقتصاد سینما در ایران باعث شده ضرر و زیان وارده به این بخش بیشتر از دیگر بخش های جامعه یا حداقل محسوس تر از دیگر بخش ها باشد، به ویژه که حتی بعد از بازگشایی نیز تا زمانی که مردم بر ترس شان فایق آیند و دوباره به سینما بیایند، حداقل چند ماه طول خواهد کشید.
محسن چگینی، تهیه کننده فیلم خوب، بد، جلف 2 نیز بر خسارات ناشی از کرونا تأکید دارد: تعطیلی کرونا باعث شد ما نه تنها اکران اسفند را از دست دهیم که عملا اکران فروردین یا همان اکران نوروز را نیز از دست داده ایم، یعنی حتی اگر همین فردا هم اعلام شود که مشکلات حل شده و سینماها باز می شوند، باز هم تا بازگشت اعتماد مردم زمان لازم است و طول می کشد تا رونق دوباره به سینماها بازگردد
در این بین، علی سرتیپی، پخش کننده تأثیر کرونا را چنین تحلیل می کند: اکران نوروز همه ساله در اصل ذخیره بسیاری از ماه های کم فروش سال را برای سینماداران تأمین می کرد که امسال از دست رفته. ضمن اینکه تعطیلی کرونا باعث اضافه شدن به صف فیلم های پشت صف اکران می شود که این نیز در ادامه راه به فشردگی اکران می انجامد.

جبران خسارات
در صورت بازگشایی سالن ها، سینما با اوضاعی بغرنج مواجه خواهد شد. از یک سو چندین فیلم روی پرده هستند که تنها چند روز به نمایش درآمده اند و طبیعی است که انتظار ادامه اکران را داشته باشند و از سوی دیگر هم قرارداد اکران نوروزی هفت فیلم (اغلب مهم) بسته شده است و صاحبان آن فیلم ها هم توقع دارند در اسرع وقت روی پرده آیند. این یعنی فیلم هایی آسیب های بیشتری در قیاس با دیگران خواهند دید که باید از این امر جلوگیری کرد یا خسارت واردشده را جبران کرد.
اما وقتی تهیه کننده فیلمی چون خوب، بد، جلف 2 که از همان ابتدا جزو شانس های رکوردشکنی و فروش بود، چنین ناامیدانه به سرنوشت فیلمش می اندیشد، تکلیف دیگر فیلم های کم شانس تر روشن می شود. یعنی باید بسیاری از فیلم ها را از هم اکنون جزو شکست خورده های سال به شمار آورد و برای جبران خسارات آنها فکری کرد. خواسته ای که احمد اطراقچی، کارگردان فیلم چهل وهفت با ما در میان می گذارد: ما بعد از دو سال اکران گرفتیم و هزینه زیادی هم برای تبلیغات کار دادیم، اما تنها دو روز بعد از آغاز اکران تعطیلی سینماها پیش آمد. البته ما شرایط را درک می کنیم و برای سلامتی مردم اهمیت قائلیم، اما امیدواریم بعد از عادی شدن شرایط دچار
تبعیض نشویم
محمدحسین فرح بخش، تهیه کننده زن ها فرشته اند2 هنوز ایده روشنی در این مورد ندارد: تاکنون گفته نشده که وضع اکران نوروز 99 چگونه خواهد بود و در حقیقت از این نظر آینده سینمای ایران آشکارا نامعلوم است. تنها چیزی که مشخص است، این است که فرصت اکران نوروز 99 را از دست داده ایم و این امر در کلیت فروش سینماها در طول سال تأثیر خواهد داشت.

چه باید کرد؟
گردش مالی سینمای ایران در سال گذشته حدود 240 میلیارد تومان بود که در این بین حدود 80 میلیارد تومان سهم تهیه کنندگان، 90- 80 میلیارد تومان سهم سینماها بوده. یعنی که هر روز تعطیلی کرونایی برای سینماداران به معنای ضرر یک میلیون تومانی است که در صورت ادامه این روند می تواند حیات حرفه ای خیلی ها را با دشواری مواجه کند. برای همین هم هست که از همان نخستین روزهای تعطیلی درباره لزوم جبران تمام یا حداقل بخشی از این ضرر و زیان هشدار داده شده است. اما اینکه این جبران خسارت باید به چه شیوه ای باشد، افراد مختلف هرکدام از منظر نگاه خود روش هایی پیشنهاد کرده اند. مثلا برخی از تهیه کنندگان و سینماداران بر این عقیده اند که باید به فیلم ها و سینماهای ضرردیده یارانه تعلق گیرد. برخی دیگر پیشنهاد داده اند جشنواره جهانی فیلم فجر و حتی جشنواره کودک تعطیل شود و هزینه های آن به سالن ها و فیلم های ضرردیده اختصاص یابد. بعضی ها هم راهکارهایی چون افزایش بلیت سینماها را پیشنهاد کرده اند و البته در این میان پیشنهاد دیگری نیز وجود دارد که می تواند به کلیت سینمای ایران (البته به جز جامعه سینماداران) در عبور از بحران کمک کند و آن هم چیزی نیست مگر ارایه مستقیم برخی از فیلم های سینمایی در وی اودی ها و شبکه نمایش خانگی.
البته اینکه این روش های حمایتی تا چه حدی کارآمد است و تا چه حد می تواند باری از دوش سینمای ایران بردارد، حکایتی دیگر است. حسن کلامی، تهیه کننده آبادان یازده 60 بر این باور است که بسیاری از این پیشنهادها شلوغ کاری با هدف افزایش قیمت بلیت است و به شهروند می گوید: این چیزها عملا دردی از سینما دوا نخواهد کرد. این تهیه کننده درباره برخی از پیشنهادها، مثلا اختصاص دادن هزینه های جشنواره جهانی فیلم فجر و جشنواره کودک به جبران خسارات سینما هم می گوید: آخر مگر این جشنواره ها چقدر هزینه دارند که با لغو آنها بتوان ضرر و زیان سینماداران، پخش کنندگان و تهیه کنندگان را داد؟ این را هم فراموش نباید کرد که بعد از نوروز هم ماه رمضان خواهد رسید و اکران رمضان حتی در شرایط عادی نیز هیچ گاه اکران پررونقی نبوده و بنابراین در بازگشت سینما به رونق نقشی نخواهد داشت.
احسان رسول اف، تهیه کننده فیلم دوئت می گوید: در مورد تعطیلاتی مانند همین تعطیلات کرونایی معمولا برای جبران خسارت، اکران فیلم ها را تمدید می کنند تا حق فیلم های روی پرده پایمال نشود. البته معمولا حرف ها و پیشنهادهای سینماگران تأثیر چندانی در تصمیم گیری ها ندارد، اما امیدوارم این بار این اتفاق نیفتد و برای احقاق حق ما چاره ای اندیشیده شود.
محسن چگینی هم پیشنهاد مشابهی دارد: شورای صنفی نمایش باید در جلسه با صاحبان فیلم ها به تصمیمی عادلانه برسد. من پیشنهاد می کنم شرایط فیلم های اکران نوروزی تغییر کند و مثلا فیلم های اکران نوروز در نوبت دوم اکران نوروز روی پرده بیاید.
محمدحسین فرح بخش نیز درباره جبران خسارات کرونا می گوید: اینکه آسیب وارده به فیلم ها چقدر بوده و چگونه باید جبران شود، موضوعی است که الان نمی توان درباره اش تصمیم گرفت و باید بعد از خروج از این وضع دوباره جدول بندی اکران کرد و درباره جبران این آسیب فکر چاره بود. محمدمهدی طباطبایی نژاد، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی اما می گوید: تا عادی شدن شرایط کشور نمی توان گفت که چه باید کرد. اما فیلمسازانی که اکران فیلم هاشان با شیوع کرونا متوقف شد، مطمئن باشند که تمهیدات لازم برای جبران این تعطیلی ها لحاظ خواهد شد که ممکن است اکران مجدد باشد یا اکران دوم یا حتی اکران آزاد.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
دنیای اقتصاد : آخر هر سال معمولا زمان مناسبی برای ارزیابی عملکرد اقتصادی فیلم های اکران شده است، اما امسال معادلات این بررسی با توجه به فراگیر شدن ویروس کرونا و تعطیلی سالن های نمایش، تا حدی برهم خورده، زیرا پرونده مالی فروش فیلم ها با تعطیلی سینماها و پایان نیافتن زمان مقرر به طور مبهمی بسته شده است. با این همه، عایدی 11 ماهه گیشه ها در سال 98 نه تنها در مقایسه با مدت مشابه، بلکه نسبت به کل سال 97 از رشد فروش حکایت دارد که البته بیشتر آن را مدیون فیلم های پرمخاطبی همچون مطرب و متری شیش ونیم است؛ که اولی رکورد پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران و دومی رکورد پرفروش ترین فیلم غیرکمدی تاریخ سینمای ایران را شکسته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : کندو نیوز

طبق آمار، میزان فروش سینمای ایران در سال 1398 که کمی بیش از 11 ماه را دربرمی گیرد، روی هم 296 میلیارد و 437 میلیون تومان بود که این رقم معادل تماشای 25 میلیون و 910 هزار و 687 نفر است. در حالی که کل فروش 79 فیلم سینمایی اکران شده در سال 1397، 239 میلیارد و 769 میلیون و 340هزار تومان بود که از حضور 27 میلیون و 410 هزار و 836 نفر در سالن های سینما حاصل شد. از این رو با وجود توفیق فروش در گیشه امسال، می توان گفت از نظر تعداد مخاطب، زنگ خطر برای سینمای ایران به صدا درآمده است؛ زیرا تفاوت تعداد مخاطبان و مبلغ فروش نشان دهنده این واقعیت است که بخش مهمی از افزایش فروش در سالی که گذشت نتیجه بالارفتن قیمت بلیت بوده نه افزایش تعداد مخاطبان؛ آن چنان که طبق آمار، حتی مقایسه 11ماهه مشابه این دوسال نیز از کاهش 3 درصدی مخاطب خبر می دهد.

نکته دیگری که از فهرست فروش 74 فیلم به نمایش درآمده امسال می توان نتیجه گرفت این موضوع است که نزدیک به 65 درصد کل درآمد سینمای سال 98 تنها عاید 10 فیلم شده است. فیلم هایی که سر جمع توانسته اند 190 میلیارد تومان از کل 296 میلیارد تومان درآمد امسال را از آن خود کنند. هرچند فروش بالای فیلم ها الزاما به معنای ارزشمندتر بودن آنها نیست؛ اما در مجموع بازتاباننده نوع سلیقه عمومی و احتمالا مفرح بودن چنین تولیداتی است. نگاهی به این فهرست که اغلب آنها هم اکنون از شبکه های خانگی و سایت های پخش فیلم سر درآورده اند، آن هم در موقعیت کنونی که اغلب خانواده ها برای حفظ سلامت خانه نشین شده اند، می تواند راهنمای خوبی برای پرکردن اوقات فراغت در روزهای آینده باشد.

کارگردان: مصطفی کیایی

میزان فروش: 38 میلیارد و 545 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 3,247,826 نفر

بازیگران: پرویز پرستویی، محسن کیایی، الناز شاکردوست، مهران احمدی، حسین امیدی و امین مقدم

خلاصه داستان: داستان این فیلم درباره یک خواننده کاباره ای به نام ابراهیم خوش لحن (خوش سینه) است که پیش از اوج گرفتن با وقوع انقلاب 1357 همچون این طیف خواننده ها از صحنه کنار می رود و در نهایت به خواننده مراسم تبدیل می شود.

کارگردان: سعید روستایی

میزان فروش: 27 میلیارد و 720 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 2,308,737 نفر

بازیگران: پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، فرهاد اصلانی، مازیار سیدی و هومن کیایی

خلاصه داستان: چند تن از ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر به سردستگی صمد (پیمان معادی) به دنبال فروشنده بزرگ شیشه در تهران به اسم ناصر خاکزاد (نوید محمدزاده) هستند؛ اما در این بین ماجراهای پیچیده ای شکل می گیرد.

کارگردان: مسعود اطیابی

میزان فروش: 25 میلیارد و 88 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 2,404,028 نفر

بازیگران: مهدی هاشمی، سام درخشانی، پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، امید روحانی، نادر سلیمانی

خلاصه داستان: پس از ماجراهای قسمت اول تگزاس ساسان به همراه بهرام و آلیس به ایران برمی گردند. پدر بهرام آقا بابک و مادر ساسان سوری جون به دنبال آنها می آیند، اما ساسان نمی داند که آن دو زن و شوهر هستند.

کارگردان: منوچهر هادی

میزان فروش: 22 میلیارد و 542 میلیون

تعداد تماشاچی: 1,797,184 نفر

بازیگران: محمدرضا گلزار، سعید آقاخانی، یکتا ناصر، بهرام افشاری، ساره بیات و مهران مدیری

خلاصه داستان: رحمان آبدارچی یک شرکت است و پزشک به او اعلام کرده است که به زودی از دنیا خواهد رفت. از این جهت رحمان فکری به سرش می زند تا از مرگ خود برای خانواده اش سودی حاصل کند؛ اما همیشه با بدشانسی روبه رو می شود.

کارگردان: نرگس آبیار

میزان فروش: 19 میلیارد و 12 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 1,706,755 نفر

بازیگران: هوتن شکیبا، الناز شاکردوست، پدرام شریفی، فرشته صدرعرفایی و آرمین حیدریان

خلاصه داستان: روایت دختری جوان از مناطق جنوب شهر تهران است که درگیر عشق جوانی شهرستانی می شود و این در حالی است که دختر به دلایلی مجبور به مهاجرت از ایران است. در این مسیر برادرش با او همراه می شود اما...

کارگردان: نیما جاویدی

میزان فروش: 14 میلیارد و 981 میلیون

تعداد تماشاچی: 1,191,738 نفر

بازیگران: نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، ستاره پسیانی، آتیلا پسیانی، مانی حقیقی و حبیب رضایی

خلاصه داستان: سال 1347 زندانی قدیمی در جنوب ایران به دلیل مجاورت با فرودگاه تازه تاسیس شهر در حال تخلیه است. رئیس زندان سرگرد نعمت جاهد به همراه مامورانش مشغول انتقال زندانیان به زندان جدید هستند اما حین جابه جایی زندانی ها، یک زندانی فرار می کند و تلاش ها برای پیدا کردن او ادامه می یابد؛ اما در این میان ماجرایی عشقی نیز اتفاق می افتد که...

کارگردان: فرزاد موتمن

میزان فروش: 12 میلیارد و 835 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 1,101,753 نفر

بازیگران: امین حیایی، بهرام افشاری، آناهیتا درگاهی، مسعود کرامتی، لیندا کیانی، مانی حقیقی

خلاصه داستان: داستان این فیلم کمدی درباره مردی است که توسط یک زن تبهکار کشته می شود و دو غریبه را به جرم قتل بازداشت می کنند. یکی صحنه قتل را ندیده چون نابیناست، آن یکی هم فقط صحنه را دیده چون ناشنواست.

کارگردان: حامد محمدی

میزان فروش: 10 میلیارد و 696 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 870,559 نفر

بازیگران: جواد عزتی و امیر جعفری

خلاصه داستان: چهارانگشت داستان مردی متصل به بدنه حاکمیت به نام احد فاتحی است که به کمک مدیر برنامه خود نادر ایستاده به بهانه سفر به مکه راهی کامبوج و تایلند شده تا کار ناتمامی را به اتمام برساند اما در آنجا درگیر مشکلاتی می شود.

کارگردان: کمال تبریزی

میزان فروش: 10 میلیارد و 662 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 972,372 نفر

بازیگران: مهران مدیری، محمدرضا گلزار، لیلا حاتمی، ویشکا آسایش، هانیه توسلی و پژمان جمشیدی

خلاصه داستان: داستان فیلم در بستری کمدی روایت می شود و قصه یک شرکت هواپیمایی است که در حال ورشکست شدن است، رئیس شرکت پیشنهاد می دهد که یک هواپیمای خراب از شرکت با چند مسافر را به داخل خلیج فارس بیندازند تا...

کارگردان: مجید صالحی

میزان فروش: 8 میلیارد و 418 میلیون تومان

تعداد تماشاچی: 625,659 نفر

بازیگران: رضا عطاران، امیر جعفری، مهران احمدی، سروش جمشیدی، علی استادی، امیر نوری و سیاوش مفیدی

خلاصه داستان: محسن پس از خرید به خانه باز می گردد و متوجه می شود مبلی که امید روی آن نشسته است سوراخ شده و امید را مقصر می داند، مهشید همسر محسن به این مبل بسیار علاقه دارد و او در حال برگشتن از سفر است...

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
داریوش باباییان پیشنهادهایی برای جبران خسارت های وارد شده به بخش تولید و اکران در پی شیوع ویروس کرونا ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : بولتن نیوز اعتماد آنلاین

داریوش بابائیان تهیه کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با ارائه پیشنهادی برای جبران خسارت های وارد شده به بخش تولید و اکران سینما و برگشت به روال عادی گفت: از آن جایی که هر سینمادار، دفتر پخش و فیلمسازی نظریه اش را بر مبنای سودآوری خودش می دهد، پس بهتر است نماینده اصلی وزارتخانه بدون هرگونه پارتی بازی ورود کند و با بررسی دقیق موضوع، فیلم هایی که آخر سال با مشکل مواجه شده اند و آثاری که قرار است اکران شوند را شناسایی و از آنها حمایت کنند.

او افزود:در این راه باید عدالت واقعی و تحقیق و بررسی های لازم انجام شود و حتی اگر نمی توانند به اصلی ترین مسئله درخصوص نظارت بپردازند چند نفر سینماگر حرفه ای و بی طرف را انتخاب کنند تا در کنارشان کار را به نحو احسن پیش ببرند و سینما از عید فطر به روال عادی خود برگردد.

این تهیه کننده در خصوص مشکل کمبود روز های اکران و تقسیم باقی روز ها بین فیلم های آماده نمایش، بیان کرد: از الان تا زمانی مشخص، پروانه ساخت صادر نشود و حتی پس از آن نیز به تعداد اندک صادر کنند تا بتوان از ترافیک تولید و اکران جلوگیری کرد در غیراین صورت وضعیت فاجعه بارتر می شود، چون عدالت از بین خواهد رفت و ضرر فیلمسازی و مشکلات سینما را به چندین برابر می رساند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
درست در شرایطی که سینما برای سال جدید آذین بندی می شد و فیلم های جدید برای سبد اکران نوروز به صف شده بودند، ویروس نامیمون کرونا سرزده از راه رسید و همه برنامه ها و نقشه های اهالی سینما را بر هم زد و کرکره همه سینماها پایین کشیده شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

شعار سال: شاید در ابتدای بروز این تلاطم کمتر کسی تصور می کرد که تعطیلی ها از مرز یکی، دو هفته بگذرد و چراغ سینماها در نوروز که گل سرسبد اکران فیلم هاست خاموش شود و فیلم هایی که با هزینه های سرسام آور تولید شده اند راهی برای نمایش در سینماها نداشته باشند، اما در نهایت چنین اتفاق تلخی رخ داد؛ نه تنها سینماها تعطیل شدند که اکثر برنامه ها و مراسم و گردهمایی های فرهنگی هم کنسل شده یا متوقف شدند و برای ریشه کن شدن این بیماری همه اهالی سینما به مرخصی اجباری رفتند.حتی ساخت بسیاری از سریال ها و برنامه های تلویزیونی هم به حالت تعلیق درآمده و متوقف شده است.

حالا از روزهایی که چراغ سینما خاموش شده بیشتر از سه هفته می گذرد و رفته رفته بر حجم نگرانی اهالی سینما افزوده می شود و پرسشی که برای برون رفت از این اتفاق در ذهن شکل می گیرد این است که مدیران سینما برای خروج از این بحران چه باید کنند؟

با محمود اربابی، عضو کارگروه ویژه رسیدگی به مسائل و مشکلات سینما در زمان شیوع ویروس کرونا گفت وگویی انجام دادیم که از نظر می گذرانید.

حدود سه هفته است که شیوع ویروس کرونا همه مسائل کشور را تحت تاثیر خود قرار داده و طبیعی است که سینما نیز ازاین فرآیند جدا نبوده است، تعطیلی سینماهای کشور و لغو تمام برنامه های فرهنگی و هنری در حالی صورت گرفته که سینما و سایر بخش های وابسته به آن برای ایام نوروز تدارک دیده بودند. یک نوع غافلگیری؛ تحلیل شما از این شرایط چیست؟

متاسفانه باید بگوییم که این اپیدمی و ویروس نامیمون بحران را برای همه بخش های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در همه کشورهای جهان به وجود آورده و عارضه ای بین المللی و جهانی به شمار می رود. اولین نقاطی هم که این ویروس مورد حمله قرار داده و به آنجا خسارت وارد می کند و در معرض خطر قرار می گیرند مکان هایی است که با ازدحام جمعیت شکل می گیرد، یعنی آن دسته از کسب و کارهایی که لازمه شکل گیری آنها تجمع است و نیاز به گردهمایی مردم دارد از جمله سینما که شامل اکران های سینمایی، برنامه و جلسات و نشست های هنری، تولیدات مربوط به فیلم یا سریال، استودیوها و... می شود و هر چند ممکن است به صورت فردی این ویروس به افراد انتقال پیدا کند، اما آنچه اهمیت دارد این است که خط مقدم پیشگیری این بیماری در مراکز پرجمعیت همچون سینماها و مشاغل زیرمجموعه آن است که الان همه تعطیل هستند و بازگشایی آن عوارض جبران ناپذیری از جهت سلامت دارد.
نکته مهمی که در پی تعطیلی های اجباری سینما و لغو تمام برنامه های فرهنگی و هنری وجود دارد و زیاد به چشم می آید، نگرانی و دلشوره ای است که برای اهالی هنر به وجود آمده و بحث هایی است که میان اهالی سینما مطرح می شود که برای گذر از این بحران جدی چه باید کرد؟

تکلیف سینماگران و سینماداران بعد از این بحران عظیم چه خواهد بود؟ البته با درنظر گرفتن این نکته که اساسا سینما در اسفند ماه با چالش مخاطب همراه بود ولی به هر جهت سینماداران برای جلب مخاطبان از اکران فیلم های کمدی بهره می بردند.

سینما مثل هر صنعت دیگری همچون گردشگری، و دیگر فعالیت های اقتصادی و... با پیک مخاطب و دامنه کوتاه مخاطب مواجه است.

بدیهی است که در شرایط نرمال اعم از پیک یا دامنه کوتاه معمولا همه صنایع گردش مالی خود را دارند و این یعنی اقتصاد متعادل اما وقتی عوارض بیرونی
پیش می آید، گردش چرخ صنعت دچار ناآرامی و تولید دچار بحران می شود.
من معتقدم اگر این بحران به وجود نمی آ مد سینما دچار افت وخیز جذب مخاطب نبود. این صحبت من برمبنای تحلیلی است که سینماداران از نحوه رفتار مردم در اسفند ماه با سینما دارند.

شاید سینما در اولویت اول زندگی مردم در این ماه قرار نمی گرفت اما مخاطب خود را داشت، ولی
به وجود آمدن این تلاطم و اپیدمی، سینماها را با بحران بی سابقه ای مواجه کرده که دامنه آن همه سینما را درگیر کرده؛ از سینمادار تا پخش کنندگان آثار، تولیدکنندگان، تهیه کنندگان و سرمایه گذاران همه در کارشان اخلال وارد شده است.

البته نکته مهم درصد زیان مندی است. به نظر می رسد سرعت آسیب و ضرر و زیان به اهالی سینما در یک مسیر قرار نمی گیرد، موافقید؟

دقیقا همین طور است. به عنوان نمونه سرعت مواجهه سینماداران با این آسیب در روز است اما شدت آسیب دیدگی ناشی از تعطیلی سینماها برای تولیدکنندگان یا سرمایه گذاران در ماه و سال است. به این دلیل که سرمایه آنها با تولید فیلم به نوعی بلوکه شده و آنها با نمایش فیلم شان به سرمایه اولیه و سود ناشی از آن دست می یافتند، ولی در حال حاضر این بازگشت مالی برای شان وجود ندارد و آنها به اصل پول خود دسترسی ندارند ولی سینماداران روزانه با بحران مواجه هستند و با آن دست و پنجه نرم می کنند، به همین جهت می توانیم بگوییم بحران ناشی از شیوع کرونا باعث خسارت و آسیب به صنعت سینما شده اما در خط مقدم این آسیب ها سالن های سینما قرار دارند.

بحثی که در این میان به وجود می آید این است که سینماها به لحاظ ساختاری و شاکله بندی هم با هم تفاوت زیادی دارند و در این فرآیند بعضی سالن های سینمایی نظیر شهرستان ها و سینماهای تک سالنه در خطر بیشتری هم قرار می گیرند. در این مورد چه نظری دارید؟

نظر درستی است. سینما هم مثل تمام فعالیت های دیگر اجتماعی مورد محاسبه قرار می گیرد. در یک زمان طبیعی وقتی خرج و دخل ها را مورد ارزیابی قرار می دهیم بعضی سینماها از فروش اکران فیلم ها به سود زیادی می رسند.

بعضی سینماها دخل شان طبیعی است اما بعضی سینماها در ایام متعادل هم مخاطب چندانی ندارند و با زیان و ضرر همراه هستند مثل سینماهای تک سالنه، سینماهای شهرستان ها یا شهرهای دورافتاده یا سینماهای فرسوده که مخاطبان کمتری دارند، این سالن های سینمایی قطعا با بحران بیشتری مواجه هستند تا سینماها و پردیس هایی که فروش مجموع فیلم های سالن هایش روزانه میلیونی محاسبه می شود البته که در شرایط فعلی این پردیس ها هم آسیب می بینند اما آسیب آن سینمای تک سالنه قطعا بیشتر است.

نکته ای که در این شرایط بحرانی باید مدنظر قرار داد اینکه بعضی سالن های سینمایی یا صاحبان سرمایه آسیب می بینند چون در این مقطع بازگشت سود برای شان قطع شده بعضی سینماها و صاحبان سرمایه هم هستند که در این مقطع به اصل پول خود نمی رسند اما دسته سوم از سینما ها وقتی می گوییم به شرایط بحرانی نزدیک می شوند یعنی به ورشکستگی کامل رسیده اند.

از طرفی این صحبت شما عمومیت هم پیدا می کند و شامل همه اهالی سینما از جمله عوامل پشت دوربین فیلم ها و سریال ها هم می شود.

به نکته درستی اشاره کردید. تعدادی از افراد سینما جزو پرسنل ثابت سینماها، فیلم ها و سریال ها هستند که حقوق شان برقرار است اما گروه زیادی پروژه ای کار می کنند و در این بحران اجتماعی آنها هستند که ضرر و آسیب می بینند و در واقع وقتی بحث آسیب پذیری مطرح می شود این قشر هستند که در اولویت قرار می گیرند.

کسانی که در شب عید حقوقی ندارند و گذر زندگی شان با خطر مواجه می شود باید حمایت جدی به این گروه شود تا ظرف دو، سه ماه آینده سینما این بحران را رد کند این قشر از سینماگران بیشتر مورد توجه سازمان سینمایی وزارت ارشاد و خانه سینما قرار می گیرد تا مثلا پردیس هایی که گردش مالی قابل توجه دارند.

درراستای این صحبت ها و اشاره ای که شما به حمایت وزارت ارشاد و خانه سینما و سازمان سینمایی داشتید انتظامی برای رسیدن به برنامه مشخص از یک هم اندیشی جمعی در فضای مجازی استفاده کرده است.

آقای انتطامی هدف شان این بود که برای مقابله با بحران و پیشگیری آسیب های احتمالی اقتصادی، روانی نظرات دیگران را بدانند و درنهایت به راه حل مناسبی دست پیدا کنند.

باتوجه به اینکه به تازگی کارگروه ویژه برای شیوع ویروس کرونا از سوی رییس سازمان سینمایی تشکیل شده و شما هم عضو این کارگروه رسیدگی به بحران هستید بفرمایید در جلسات گذشته به چه جمع بندی برای گذر از این بحران رسیدید؟

برای روبه رو شدن با این بحران سازمان سینمایی 3مرحله را در اولویت خود قرار داده است؛ در مرحله اول خود سازمان سینمایی باید اقداماتی را برای رفع مشکلات سینما انجام دهد و می تواند اقداماتی را انجام دهد. مرحله دوم سازمان سینمایی با دیگر سازمان ها باید وارد گفت وگو شود و در قسمت سوم پیشنهاداتی است که سازمان سینمایی برای برون رفت از این بحران به سینماگران و
سازمان های دیگر می دهد و پیشنهاداتی که از جانب سینماگران می شود و آنها را مورد بررسی قرار می دهد.

اجرای طرح را چه زمانی آغاز می کنید؟

بعضی پیشنهادات و نکات مهم را از همین فردا آغاز می کنیم، بعضی را برای یک ماه آینده در دستور کار قرار دادیم و تعدادی از طرح ها و برنامه های حمایتی و بازسازی ها در برنامه های سالانه ما قرار می گیرد. در حال حاضر گفت وگو ها انجام شده و پیشنهادات اولیه مطرح شده است.

گویا در آغاز راه این کارگروه چند طرح را برای گذر از بحران مسائل سینمایی مورد بررسی قرار داده است. در این باره توضیح می دهید؟

در سازمان سینمایی به چند راهکار اولیه رسیدیم و در روزهای جاری روی پنج یا شش محور کار می کنیم. اول اینکه تمام اعضا و خانواده سینما که از صندوق اعتباری هنر و هر جایی که سازمان سینمایی، وزارت ارشاد و خانه سینما با منابع مالی آن در ارتباط است وام دریافت کرده اند، پرداخت وام های شان به تعویق افتد و دیرکرد پرداخت وام شان جزو جریمه به حساب نیاید تا شرایط و اوضاع سینما به حالت عادی برگردد.

نکته دوم بحث هزینه های بیمه تامین اجتماعی اهالی سینما پرداخت شود. سازمان سینمایی هزینه خدمات بیمه ای اعضای خانه سینما را متقبل شود تا فشار بر افراد وارد نشود.

همچنین برای صاحبان فیلم ها و سینماها نکته ای که درنظر گرفتیم این است که وقتی سینماها باز شد زمان سانس های فیلم ها افزایش پیدا کند. بحث سانس شبانه فیلم ها پیشنهاد شده که با آغاز ماه رمضان سانس فیلم ها افزایش پیدا کند، باید ببینیم اجرایی شدن آن چقدر با موفقیت همراه خواهد بود. فعلا در فاز اول این برنامه ها را برای عبور از بحران درنظر داریم، ولی نکته مهمی که می خواستم اشاره کنم اینکه صاحبان فیلم ها هم از حق و حقوقی برخوردار هستند باید ببینیم آنها نظرشان برای چگونگی اکران فیلم شان چیست. صاحبان فیلم و سینماداران در این مسیر باید با هم به توافق برسند چون آنها هستند که در این بحران آسیب دیده و متضرر شده اند.

نکته قابل توجهی که این چند روز در فضای مجازی دیده می شود، کلیپی است که توسط اهالی سینما ساخته شده و در آن تعدادی از بازیگران و کارگردانان از مردم دعوت می کنند به حضور در خانه های شان. در واقع برای کمک به مردم کمپین هایی راه اندازی شده است.

بله، اهالی سینما و خانه سینما در روزهای گذشته فعالیت هایی در این زمینه داشته اند و بیشتر نظر این بود که هنرمندان و سینماگران در این طرح سهیم باشند و به مردم یادآوری کنند که در خانه بمانند. قطعا مشارکت هنرمندان تاثیر زیادی خواهد داشت.

و نکته پایانی و مهم بحث نمایش فیلم های جدید در شبکه نمایش خانگی یا همان وی اودی است که با برنامه ریزی خاصی پیش می رود و فیلم های زیادی برای مردم عرضه می شود.

باتوجه به اینکه در این روزها مردم در خانه هستند خصوصا برای اینکه فضای مفرحی برای بچه ها فراهم شود، سامانه های نماوا و فیلیمو برنامه هایی را دارند، تخفیفاتی داده اند و فیلم های تازه برای مردم بارگذاری می کنند. تمام این تلاش ها صورت می گیرد امید به اینکه این دوران را با آرامش بیشتری پشت سر بگذاریم.

بعضی سینماها دخل شان طبیعی است اما بعضی سینماها در ایام متعادل هم مخاطب چندانی ندارند و با زیان و ضرر همراه هستند مثل سینماهای تک سالنه، سینماهای شهرستان ها یا شهرهای دورافتاده یا سینماهای فرسوده که مخاطبان کمتری دارند، این سالن های سینمایی قطعا با بحران بیشتری مواجه هستند تا سینماها و پردیس هایی که فروش مجموع فیلم های سالن هایش روزانه میلیونی محاسبه می شود البته که در شرایط فعلی این پردیس ها هم آسیب می بینند اما آسیب آن سینمای تک سالنه قطعا بیشتر است. نکته ای که در این شرایط بحرانی باید مدنظر قرار داد اینکه بعضی سالن های سینمایی یا صاحبان سرمایه آسیب می بینند چون در این مقطع بازگشت سود برای شان قطع شده بعضی سینماها و صاحبان سرمایه هم هستند که در این مقطع به اصل پول خود نمی رسند اما دسته سوم از سینما ها وقتی می گوییم به شرایط بحرانی نزدیک می شوند یعنی به ورشکستگی کامل رسیده اند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه وطن امروز، تاریخ انتشار 24 اسفند 98، شماره: 4608

لینک خبر :‌ شعار سال
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : شعار سال

شفقنا رسانه- معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که رسانه ها باید در رابطه با کروناویروس مهارت تولید اطلاعات را افزایش دهند و زوایه های پنهان موضوع را پیدا کنند. او می گوید: در شرایط بحران احساسات باید از قالب اطلاعات خارج و قالب اصلی اطلاعات، واقعیات شود. رسانه ها همچنین باید دقت را برای صحت در اولویت کارشان قرار دهند و نسبت محتوا و اسم را درنظر بگیرند. به عبارتی رسانه باید متناسب با جایگاه و سواد افراد و نسبت مسئولیت و تخصصشان با موضوع از آن ها محتوا بخواهد.

محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیان ارزیابی خود از عملکرد رسانه ها در زمینه انتشار اخبار مربوط به کرونا ویروس به شفقنا رسانه می گوید: ما دو دسته رسانه شناسنامه دار و بدون شناسنامه داریم. رسانه های شناسنامه دار در رابطه با انتشار اطلاعات مربوط به کرونا ویروس متعهدانه عمل کردند و رسانه های بدون شناسنامه، بخصوص رسانه های خارج از کشور که با هویت نامعلوم وارد فضای رسانه ای شدند، فضای اضطراب، تشوش افکار عمومی، منابع متعدد و اطلاعات ضد و نقیض تولید کردند. رسانه های شناسنامه دار به دلیل ظرفیت هایی که داشتند، در بستر آموزش، اطلاع رسانی، ایجاد تضارب آرا و نظرات در موضوعات مختلف و نیز پاسخ به سوالات اساسی مردم حرکت می کردند.

او ادامه می دهد: حقیقتاً ماهیت کرونا ناشناخته و مهمان ناخوانده بود و ایران هم تنها کشوری نیست که کرونا واردش شده باشد. بلکه بخشی از جهان است که با این ویروس درگیر شده، به همین دلیل ابعاد موضوع از نظر پزشکی هم ناشناخته است.

خدادی با اشاره به گستره فراگیری بحران کرونا ویروس می گوید: می توان گفت گستره این بحران، عظیم ترین گستره فراگیری و دربرگیری را دارد چون اگر حوادث متعدد را در ایران و سایر کشورهای جهان درنظر بگیرید، می بینید که عمدتاً بخشی از جامعه را درگیر کرده اند ولی کرونا ویروس مسئله ای نگران کننده برای هرکس در این کره خاکی است. چراکه همه نگران مبتلا شدنشان هستند، به همین دلیل جهت پیشگیری نیازمند آموزش اند. طبیعتاً به میزانی که اطلاعات درست به افراد داده شود، مراقبتشان هم صحیح تر است. در نتیجه مرز بین بی خیالی و ترس را به یک نقطه مناسب می رسانند. چون ما در جامعه شاهد عده ای هستیم که اساساً ترسیده اند و عده ای هم نسبت به آن بی توجه. درحالی که نقطه وسط یعنی برخورد منطقی افراد با واقعیت.

او ادامه می دهد: همچنین ما شاهد رسانه هایی هم هستیم که متاسفانه کارکردشان سیاسی است. مثل رسانه های مقیم لندن، پاریس، اسرائیل، عربستان، آمریکا و... . متاسفانه این رسانه ها از بستر کرونا مانند هر موضوع دیگری هدفشان ایجاد بدبینی و به نوعی تلقین سوء مدیریت، ناکارآمدی و ناامیدی است. اگر به عملکرد این نوع رسانه ها نگاه کنید، گویی جامعه ایران هیچ نقطه مثبتی ندارد یا روزنه ای به عنوان امید در آن یافت نمی شود. به عبارتی جامعه ای کاملاً ناتوان و ناامید است که هیچ اقدام مثبتی از سوی هیچ نهادی صورت نمی گیرد. این رسانه ها هر اقدام منفی را در بالاترین حجم بازتاب می دهند و هر اقدام مثبت را در کمترین مقدار آن. در این رسانه ها نه تحلیل دیده می شود و نه کنش و واکنش ولی یک صدای نامعلوم را به تولید محتوا تبدیل می کنند و از هر لایه اطلاعاتی می خواهند یک نقطه ضعف برجسته و تلاش می کنند که آن را اثبات کنند.

او می گوید: سوال مهم این است که این رسانه دلسوز مردم ایران اند یا مامور به اجرای اهداف کشورهایی چون عربستان و... هستند که بودجه شان را تامین می کنند؟ آیا منافع عربستان و سایر کشورهایی که این گونه رفتار کرده اند در تقویت همبستگی و پیشرفت مردم ایران است یا تحقیر و تضعیف و ایجاد یاس و بدبینی و نهایتاً هرج و مرج مانند سایر کشورهای منطقه؟

خدادی با اشاره به بحث آمار و اطلاعات مختلف ارائه شده درباره کرونا ویروس در رسانه ها می گوید: آمار و اطلاعات درباره این مسئله متفاوت است. کروناویروس یک بحث تخصصی، علمی و پزشکی است به همین دلیل سیاسی کردن آمار و تشکیک آن مسئله ای غیرحرفه ای است که در رسانه های خارج نشین شاهد آن بودیم. به عبارتی شاهد بودیم که تعداد کشته شده ها بر اثر کرونا ویروس را تا 20 هزار هم اعلام کردند. خب این رفتار سبب اضطراب در مردم و ایجاد بی اعتمادی می شود و این بی اعتمادی سبب می شود تا به توصیه های ایمنی کارشناسان و مسئولان بی توجه باشند.

او تاکید می کند: اساساً ماهیت این ماجرا نسبت پزشک و بیمار است. اگر بیمار نسبت به پزشک اش بی اعتماد شود، دستورالعملش را انجام نمی دهد و وقتی دستورالعمل های پزشک را انجام ندهد در کوتاه ترین زمان ممکن قربانی می شود. این خطری است که امروز به صورت هدفمند بر روی بخشی از جامعه انجام می شود. نمی گویم که در کشور همه چیز هست و همه کارها به جا و مناسب انجام می شود. بلکه معتقدم کمبود، مشکلات و گاهاً سوء مدیریت هم هست ولی این ها بخشی از موضوع هستند نه همه آن. مهم این است که امروز همه کشور، با تمام توان و با همه ظرفیت ها به میدان آمده اند تا این بحران را در کوتاه ترین زمان و بالاترین ظرفیت و کمترین صدمات کنترل کنند.

با این حال این ادعا از سوی برخی مطرح است که به خیلی از رسانه ها هشدار داده شده تا ملاحظات سیاسی به کار ببرند و مصلحت اندیش باشند. معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن رد این ادعاها می گوید: اساساً معاونت مطبوعاتی براساس قانون اجازه دخالت در متن هیچ رسانه ای را تا زمان انتشار ندارد. به همین دلیل ما هیچ دخل، تصرف و ابلاغی به رسانه ها در محتوا تا قبل از انتشار نداریم. بعد از انتشار است که افراد حقیقی و حقوقی می توانند معترض یک مطلب باشند. از طرفی اگر بخواهیم توصیه ای هم بکنیم به صورت رسمی در سایت اعلام می شود. همان طور که شاهد هستید ما دو اطلاعیه رسمی درباره کرونا ویروس در سایت معاونت مطبوعاتی منتشر کردیم که توصیه هایمان کاملاً مهارتی و حرفه ای بود.

او ادامه می دهد: اینکه به رسانه ها بگوییم دقت را برای صحت بکار بگیرید و بعد به سراغ سرعت انتشار بروید و در نهایت به فکر رقابت باشید، توصیه خوبی است. توجه داشته باشید که اعلام شمار مبتلایان، فوتی ها و... باید از سوی منبع خبر موثق مطلع متخصص و مستند به سند باشد. این درحالی است که بزرگترین مشکل رسانه های ما بازنشر اطلاعات است نه تولید اطلاعات. متاسفانه بسیاری از رسانه های ما وظیفه خود را بازنشر اطلاعات می دانند.

خدادی به بیان موارد می پردازد که بهتر است تا رسانه ها در پرداختن به کرونا ویروس به آن ها توجه ویژه داشته باشند. او می گوید: وظیفه اول رسانه ها در هر موضوعی بخصوص کرونا ویروس، تولید اطلاعات است. یعنی بیشتر از اینکه محل انتقال دیدگاه ها باشند باید محل تولید اطلاعات باشند. همچنین رسانه باید سوژه را بر پوشش خبری قالب کند. از طرفی باید مهارت تولید اطلاعات در رسانه ها افزایش و زوایه های پنهان موضوع را پیدا کنند. اساساً رسانه نباید کارکرد تبلیغی داشته باشد بلکه باید کارکردش تبیینی باشد و متناسب با نیاز مخاطبش اطلاعات تهیه کند. در اینجاست که رسانه به اثر می رسد و تولیداتش در لایه جذابیت، معنا پیدا می کند.

او ادامه می دهد: در شرایط بحران به دلیل فضای احساسی که وجود دارد، احساسات باید از قالب اطلاعات خارج شود و قالب اصلی اطلاعات، واقعیات شود. انتشار احساسات خیلی خطرناک است چون برگرفته از یک شرایط غیر طبیعی و غیرعادی است و فوراً فروکش می کند. این درحالی است که اطلاعات باقی می ماند. به همین دلیل به رسانه ها توصیه می کنیم تا در رابطه با کرونا دقت را برای صحت در اولویت کارشان قرار دهد، دقت در مرجع اطلاعات برای منبع اطلاعات هم مسئله مهمی است و همچنین رسانه ها باید نسبت محتوا و اسم را درنظر بگیرند. به عبارتی رسانه باید متناسب با جایگاه و سواد افراد و نسبت تخصص و مسئولیت در موضوع از آن ها محتوا بخواهد. این درحالی است که ما الان با بحران نظرات مواجهه هستیم. به این معنا که بسیاری از افراد از جایگاه غیر مرتبط و مسئول و متخصص درباره وضعیت بهداشت و درمان یک استان نظر می دهند و عدد اعلام می کند. مشکل ما امروز گمانه ها، برداشت ها و اطلاعات شفاهی است که بعضاً فاقد دقت لازم هستند و رسانه آن ها را به عنوان اطلاعات منتشر می کند.

∗مطالب ما را در کانال تلگرامی شفقنا رسانه (mediashafaqna@) دنبال کنید.
∗ نقد و نظر و سوژه های خود را از طریق ارتباط با ادمین کانال (shafaqnamedia_admin@) به ما بگویید.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

شفقنا رسانه- معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که رسانه ها باید در رابطه با کروناویروس مهارت تولید اطلاعات را افزایش دهند و زوایه های پنهان موضوع را پیدا کنند. او می گوید: در شرایط بحران احساسات باید از قالب اطلاعات خارج و قالب اصلی اطلاعات، واقعیات شود. رسانه ها همچنین باید دقت را برای صحت در اولویت کارشان قرار دهند و نسبت محتوا و اسم را درنظر بگیرند. به عبارتی رسانه باید متناسب با جایگاه و سواد افراد و نسبت مسئولیت و تخصصشان با موضوع از آن ها محتوا بخواهد.

محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیان ارزیابی خود از عملکرد رسانه ها در زمینه انتشار اخبار مربوط به کرونا ویروس به شفقنا رسانه می گوید: ما دو دسته رسانه شناسنامه دار و بدون شناسنامه داریم. رسانه های شناسنامه دار در رابطه با انتشار اطلاعات مربوط به کرونا ویروس متعهدانه عمل کردند و رسانه های بدون شناسنامه، بخصوص رسانه های خارج از کشور که با هویت نامعلوم وارد فضای رسانه ای شدند، فضای اضطراب، تشوش افکار عمومی، منابع متعدد و اطلاعات ضد و نقیض تولید کردند. رسانه های شناسنامه دار به دلیل ظرفیت هایی که داشتند، در بستر آموزش، اطلاع رسانی، ایجاد تضارب آرا و نظرات در موضوعات مختلف و نیز پاسخ به سوالات اساسی مردم حرکت می کردند.

او ادامه می دهد: حقیقتاً ماهیت کرونا ناشناخته و مهمان ناخوانده بود و ایران هم تنها کشوری نیست که کرونا واردش شده باشد. بلکه بخشی از جهان است که با این ویروس درگیر شده، به همین دلیل ابعاد موضوع از نظر پزشکی هم ناشناخته است.

خدادی با اشاره به گستره فراگیری بحران کرونا ویروس می گوید: می توان گفت گستره این بحران، عظیم ترین گستره فراگیری و دربرگیری را دارد چون اگر حوادث متعدد را در ایران و سایر کشورهای جهان درنظر بگیرید، می بینید که عمدتاً بخشی از جامعه را درگیر کرده اند ولی کرونا ویروس مسئله ای نگران کننده برای هرکس در این کره خاکی است. چراکه همه نگران مبتلا شدنشان هستند، به همین دلیل جهت پیشگیری نیازمند آموزش اند. طبیعتاً به میزانی که اطلاعات درست به افراد داده شود، مراقبتشان هم صحیح تر است. در نتیجه مرز بین بی خیالی و ترس را به یک نقطه مناسب می رسانند. چون ما در جامعه شاهد عده ای هستیم که اساساً ترسیده اند و عده ای هم نسبت به آن بی توجه. درحالی که نقطه وسط یعنی برخورد منطقی افراد با واقعیت.

او ادامه می دهد: همچنین ما شاهد رسانه هایی هم هستیم که متاسفانه کارکردشان سیاسی است. مثل رسانه های مقیم لندن، پاریس، اسرائیل، عربستان، آمریکا و... . متاسفانه این رسانه ها از بستر کرونا مانند هر موضوع دیگری هدفشان ایجاد بدبینی و به نوعی تلقین سوء مدیریت، ناکارآمدی و ناامیدی است. اگر به عملکرد این نوع رسانه ها نگاه کنید، گویی جامعه ایران هیچ نقطه مثبتی ندارد یا روزنه ای به عنوان امید در آن یافت نمی شود. به عبارتی جامعه ای کاملاً ناتوان و ناامید است که هیچ اقدام مثبتی از سوی هیچ نهادی صورت نمی گیرد. این رسانه ها هر اقدام منفی را در بالاترین حجم بازتاب می دهند و هر اقدام مثبت را در کمترین مقدار آن. در این رسانه ها نه تحلیل دیده می شود و نه کنش و واکنش ولی یک صدای نامعلوم را به تولید محتوا تبدیل می کنند و از هر لایه اطلاعاتی می خواهند یک نقطه ضعف برجسته و تلاش می کنند که آن را اثبات کنند.

او می گوید: سوال مهم این است که این رسانه دلسوز مردم ایران اند یا مامور به اجرای اهداف کشورهایی چون عربستان و... هستند که بودجه شان را تامین می کنند؟ آیا منافع عربستان و سایر کشورهایی که این گونه رفتار کرده اند در تقویت همبستگی و پیشرفت مردم ایران است یا تحقیر و تضعیف و ایجاد یاس و بدبینی و نهایتاً هرج و مرج مانند سایر کشورهای منطقه؟

خدادی با اشاره به بحث آمار و اطلاعات مختلف ارائه شده درباره کرونا ویروس در رسانه ها می گوید: آمار و اطلاعات درباره این مسئله متفاوت است. کروناویروس یک بحث تخصصی، علمی و پزشکی است به همین دلیل سیاسی کردن آمار و تشکیک آن مسئله ای غیرحرفه ای است که در رسانه های خارج نشین شاهد آن بودیم. به عبارتی شاهد بودیم که تعداد کشته شده ها بر اثر کرونا ویروس را تا 20 هزار هم اعلام کردند. خب این رفتار سبب اضطراب در مردم و ایجاد بی اعتمادی می شود و این بی اعتمادی سبب می شود تا به توصیه های ایمنی کارشناسان و مسئولان بی توجه باشند.

او تاکید می کند: اساساً ماهیت این ماجرا نسبت پزشک و بیمار است. اگر بیمار نسبت به پزشک اش بی اعتماد شود، دستورالعملش را انجام نمی دهد و وقتی دستورالعمل های پزشک را انجام ندهد در کوتاه ترین زمان ممکن قربانی می شود. این خطری است که امروز به صورت هدفمند بر روی بخشی از جامعه انجام می شود. نمی گویم که در کشور همه چیز هست و همه کارها به جا و مناسب انجام می شود. بلکه معتقدم کمبود، مشکلات و گاهاً سوء مدیریت هم هست ولی این ها بخشی از موضوع هستند نه همه آن. مهم این است که امروز همه کشور، با تمام توان و با همه ظرفیت ها به میدان آمده اند تا این بحران را در کوتاه ترین زمان و بالاترین ظرفیت و کمترین صدمات کنترل کنند.

با این حال این ادعا از سوی برخی مطرح است که به خیلی از رسانه ها هشدار داده شده تا ملاحظات سیاسی به کار ببرند و مصلحت اندیش باشند. معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن رد این ادعاها می گوید: اساساً معاونت مطبوعاتی براساس قانون اجازه دخالت در متن هیچ رسانه ای را تا زمان انتشار ندارد. به همین دلیل ما هیچ دخل، تصرف و ابلاغی به رسانه ها در محتوا تا قبل از انتشار نداریم. بعد از انتشار است که افراد حقیقی و حقوقی می توانند معترض یک مطلب باشند. از طرفی اگر بخواهیم توصیه ای هم بکنیم به صورت رسمی در سایت اعلام می شود. همان طور که شاهد هستید ما دو اطلاعیه رسمی درباره کرونا ویروس در سایت معاونت مطبوعاتی منتشر کردیم که توصیه هایمان کاملاً مهارتی و حرفه ای بود.

او ادامه می دهد: اینکه به رسانه ها بگوییم دقت را برای صحت بکار بگیرید و بعد به سراغ سرعت انتشار بروید و در نهایت به فکر رقابت باشید، توصیه خوبی است. توجه داشته باشید که اعلام شمار مبتلایان، فوتی ها و... باید از سوی منبع خبر موثق مطلع متخصص و مستند به سند باشد. این درحالی است که بزرگترین مشکل رسانه های ما بازنشر اطلاعات است نه تولید اطلاعات. متاسفانه بسیاری از رسانه های ما وظیفه خود را بازنشر اطلاعات می دانند.

خدادی به بیان موارد می پردازد که بهتر است تا رسانه ها در پرداختن به کرونا ویروس به آن ها توجه ویژه داشته باشند. او می گوید: وظیفه اول رسانه ها در هر موضوعی بخصوص کرونا ویروس، تولید اطلاعات است. یعنی بیشتر از اینکه محل انتقال دیدگاه ها باشند باید محل تولید اطلاعات باشند. همچنین رسانه باید سوژه را بر پوشش خبری قالب کند. از طرفی باید مهارت تولید اطلاعات در رسانه ها افزایش و زوایه های پنهان موضوع را پیدا کنند. اساساً رسانه نباید کارکرد تبلیغی داشته باشد بلکه باید کارکردش تبیینی باشد و متناسب با نیاز مخاطبش اطلاعات تهیه کند. در اینجاست که رسانه به اثر می رسد و تولیداتش در لایه جذابیت، معنا پیدا می کند.

او ادامه می دهد: در شرایط بحران به دلیل فضای احساسی که وجود دارد، احساسات باید از قالب اطلاعات خارج شود و قالب اصلی اطلاعات، واقعیات شود. انتشار احساسات خیلی خطرناک است چون برگرفته از یک شرایط غیر طبیعی و غیرعادی است و فوراً فروکش می کند. این درحالی است که اطلاعات باقی می ماند. به همین دلیل به رسانه ها توصیه می کنیم تا در رابطه با کرونا دقت را برای صحت در اولویت کارشان قرار دهد، دقت در مرجع اطلاعات برای منبع اطلاعات هم مسئله مهمی است و همچنین رسانه ها باید نسبت محتوا و اسم را درنظر بگیرند. به عبارتی رسانه باید متناسب با جایگاه و سواد افراد و نسبت تخصص و مسئولیت در موضوع از آن ها محتوا بخواهد. این درحالی است که ما الان با بحران نظرات مواجهه هستیم. به این معنا که بسیاری از افراد از جایگاه غیر مرتبط و مسئول و متخصص درباره وضعیت بهداشت و درمان یک استان نظر می دهند و عدد اعلام می کند. مشکل ما امروز گمانه ها، برداشت ها و اطلاعات شفاهی است که بعضاً فاقد دقت لازم هستند و رسانه آن ها را به عنوان اطلاعات منتشر می کند.

∗مطالب ما را در کانال تلگرامی شفقنا رسانه (mediashafaqna@) دنبال کنید.
∗ نقد و نظر و سوژه های خود را از طریق ارتباط با ادمین کانال (shafaqnamedia_admin@) به ما بگویید.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی درگذشت رضا یوسفی محله ، مدیر گروه آموزش های عمومیِ شبکه آموزشِ سیما را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

در پیام محمد خُدادی آمده است:

انا لله و انا الیه راجعون

خبر درگذشت زنده یاد رضا یوسفی محله ، مدیر گروه آموزش های عمومیِ شبکه آموزشِ سیما، که سالیان بسیاری از زندگی حرفه ای خود را در امر آموزش و آگاهی بخشی مخاطبان رسانه ملی گذراند، موجب تاثر شد. اینجانب درگذشت این مدیر متخصص و توانمندِ رسانه ای را به خانواده گرامی ایشان و جامعه رسانه ای کشور، به ویژه همکاران ایشان در رسانه ملی تسلیت می گویم و برای بازماندگان، صبر و اجر مسألت دارم.

زنده یاد رضا یوسفی محله که صبح جمعه 23 اسفندماه 1398 بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت، علاوه بر شبکه آموزش، سال ها تجربه مدیریت در گروه های برنامه ساز شبکه های تهران و سه سیما را نیز بر عهده داشته است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- فهرست فعالیت ها و هزینه های هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در راستای شفاف سازی اطلاعات از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

به گزارش روز شنبه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در 11 بهمن ماه سال جاری در 350 شهر و شهرستان و در بیش از 470 حوزه در چهار گروه ترجمه و مفاهیم، معارف اهل بیت (ع)،حفظ قرآن، سبک زندگی و سیره معصومان و در 16 رشته برگزار شد که 10 رشته به حفظ قرآن اختصاص دارد و 75 درصد داوطلبان رشته حفظ قرآن را انتخاب کردند.

بنا بر این گزارش ، 60 درصد از هزینه های صورت گرفته جهت برگزاری هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت از محل دریافت حق ثبت نام و 40 درصد آن از محل اعتبارات معاونت قرآن و عترت تامین شده است . مبنای حمایت معاونت قرآن و عترت از فعالیت های آموزشی موسسات قرآنی سراسر کشور ، عملکرد آن ها در آزمون سراسری قرآن و عترت بوده که پس از ارزیابی، تعیین و تعلق می گیرد .

قرار است به دو هزار نفر از شرکت کنندگانی که بالاتر از نمره 70 را کسب کرده اند، به قید قرعه به میزان 400 میلیون تومان اهدا شود. همچنین به این افراد گواهی نامه داده خواهد شد و کسانی که موفق به کسب 90 امتیاز شده اند، لوح تقدیر نیز دریافت خواهند کرد.

عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خبرنگار معارف گفت: اهمیت آزمون سراسری قرآن و عترت را می توان در راستای جریان سازی فرهنگی برای فعالیت های قرآنی دانست و معتقدیم این فعالیت ها فقط به حفظ و قرائت قرآن محدود نمی شود.

وی برگزاری این آزمون را زمینه ای برای جریان سازی فرهنگی فعالیت های قرآنی دانست و افزود: البته مسابقات و آزمون های مربوط به رشته های قرائت و حفظ قرآن را همواره از مهمترین فعالیت های قرآنی موثر در فراهم کردن زمینه پیدایش فرهنگ قرآنی قلمداد می کنیم ولی اکتفا به آن را نمی پسندیم. به همین دلیل تاکید داریم در سال های آینده موضوع های معارفی و آموزه های قرآن و عترت در این آزمون به صورت جدی تری مطرح شود و بتواند طیف بزرگتری از مخاطبان را به خود جلب کند.جهت دریافت جدول هزینه های مالی هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت اینجاملاحظه نمایید.

بر اساس این گزارش در مجموع 12 میلیارد و 452 میلیون ریال برای این آزمون هزینه شده که سه میلیارد ریال به جوایز اختصاص داده شده و 381 میلیون ریال برای تبلیغات و اطلاع رسانی درنظر گرفته شده است.

حق الزحمه مراقبان آزمون در استان ها یک میلیارد و 291 میلیون ریال، تامین مکان آزمون در استان ها یک میلیارد و 699 میلیون ریال، حق الزحمه عوامل ستادی و موسسات معین استان ها هشت میلیارد ریال، 763 میلیون ریال برای چاپ سوالات و ارسال به استان ها صورت گرفته و یک میلیارد و 761 میلیون ریال بابت تصحیح ماشینی پاسخ نامه ها و پشتیبانی و ارائه خدمات سامانه ثبت نام آزمون هزینه شده است.

همچنین مبلغ 181 میلیون ریال بابت اطلاع رسانی پیامکی به داوطلبان، 97 میلیون ریال برای طراحی و بازخوانی سوالات آزمون و حق الزحمه عوامل دبیرخانه و ناظران اعزامی به استان ها و هزینه های جاری دبیرخانه آزمون بالغ بر 362 میلیون ریال بوده است. مبلغ 100 میلیون ریال برای حق الزحمه موسسه معین دبیرخانه آزمون و 645 میلیون ریال برای آزمون الکترونیکی نورالمجتبی هزینه شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اسامی نفرات برگزیده هشتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان از سوی شورای عالی قرآن اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش ایکنا با جمع بندی نتایج آزمون های شرکت کنندگان در هشتمین دوره ارزیابی و اعطای گواهینامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم که از اردیبهشت ماه امسال آغاز شده بود، نفرات برگزیده معرفی شدند.

در دوره هشتم، از مجموع 215 نفر شرکت کننده که سه مرحله آزمون ورودی ، تلاوت و مصاحبه و نظری را پشت سر گذاشتند، در نهایت 59 نفر در بخش قاریان و 16 نفر در بخش مدرسان موفق به دریافت گواهینامه تخصصی در یکی از سطوح 2 تا 4 شدند.

بنابر گزارش دبیرخانه ارزیابی قاریان و مدرسان، نفرات برگزیده می توانند از اردیبهشت ماه سال 99 نسبت به دریافت گواهینامه مربوطه که به تأیید رئیس شورای عالی قرآن و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده است، اقدام کنند.

مسعود نوری از استان تهران؛ حسین پورکویر از خراسان رضوی؛ سیدمحمد حسینی پور از استان سمنان و مهدی شایق از استان یزد به عنوان قاریان با مدرک درجه دو شناخته شدند.

همچنین سعید حاجیان از استان تهران؛ مریم منصوریان فر از استان تهران؛ سمانه کوچکی از استان تهران؛ مهدی خیرآبادی از خراسان رضوی؛ ابوالفضل چمنی فارمد از خراسان رضوی، یوسف قاسمی از استان زنجان و لیلا بایست از استان کرمانشاه مدرس درجه 2 گرایش تنغیم شناخته شدند.

برای مشاهده اسامی درجات 3 و 4 مدرسان قرآن و قاریان لینک های ذیل کلیک شود.

اسامی و درجات قاریان هشتمین دوره ارزیابی

اسامی و درجات مدرسان قرآن هشتمین دوره ارزیابی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: در تلاش هستیم تا راهکارهای مختلف برای کاهش جبران به گروه های هنری را پیدا کنیم، هنوز راهکاری در قالب نامه رسمی به دست ما برای حمایت مالی از این گروه ها نرسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

به گزارش خبرنگار ایمنا ، شیوع ویروس کرونا به بخش های مختلفی از جمله هنر و هنرمندان آسیب وارد کرده است. بخش بزرگی از هنر به مخاطب برمی گردد و بسیاری معتقدند هنر بدون مخاطب معنایی معادل "هیچ" دارد. در روزهایی که کرونا وارد کشور شد مراکز هنری از جمله سینماها و تئاترها از اولین مراکزی بودند که تعطیل شدند. اما تعطیلی روند ساخت این آثار به این آسانی ها نبود.

در هر پروژه هنری به خصوص تئاتر و سینما تعداد زیادی از عوامل درگیر می شوند. همین تجمع تعداد زیاد افراد در یک صحنه، لوکیشن و یا پلاتو کوچک بسیار خطر آفرین است. این مسائل باعث شد تا هنرمندان به ادامه روند تولید پروژه های هنری اعتراض کنند. اما با توجه به حوزه اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد این نهاد دستوری برای متوقف کردن ساخت و یا تمرین ها نداد. حتی گفته شد که این وزارتخانه اعلام کرده مسئولیت هنرمندان در صورت حضور بر سر صحنه به عهده خودشان است.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان درباره این شایعه به خبرنگار ایمنا گفت: طبق بخشنامه هایی که از وزارتخانه رسیده برنامه های هنری که مستلزم تجمع مردم در یک مکان است، فعلاً برگزار نشود. این نامه ها و بخشنامه ها را اعلام کردیم و به دست گروه های مختلف هنری رسانده ایم. اینکه نامه جدیدی برای هنرمندان ارسال شده مبنی بر اینکه در صورت حضور در صحنه ها فیلمبرداری یا تئاتر بر عهده خودشان است، صحت ندارد. تمام برنامه های هنری در سراسر کشور لغو شده، زیرا سلامت هنرمندان و مخاطبان در اولویت است.

محمدعلی جعفری ادامه داد: مکان های رسمی زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد تا زمان عادی شدن شرایط تعطیل است و هیچ برنامه ای در این محل ها اجرا نمی شود. شاید یک گروهی بدون اطلاع ما در یک پلاتو شخصی دور هم جمع شوند و تمرین کنند، اما هیچ اجرایی روی صحنه نخواهد رفت.

وی درباره برنامه های وزارت ارشاد برای جبران آسیب و ضرر وارد شده به گروه های هنری، اظهار کرد: وزارتخانه درباره گروه های تئاتری نامه ای زده برای اینکه گروه های نمایشی به دلیل اینکه برای دکور، لباس و... هزینه کردند، نوبت ها و حق شان محفوظ باشد تا ضرر کمتری ببینند. بنابراین این گروه ها پس از عادی شدن شرایط می توانند با همان وضعیت قبل به کار خود ادامه دهند.

جعفری تاکید کرد: در تلاش هستیم تا راهکارهای مختلف برای کاهش جبران به گروه های هنری را پیدا کنیم. هنوز راهکاری در قالب نامه رسمی به دست ما برای حمایت مالی از این گروه ها نرسیده است و تنها یک خبر از تلویزیون مبنی بر تعویق اقساط بانکی و بخشش مالیاتی برای آموزشگاه های هنری پخش شد.

کد خبر 414899

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
رئیس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان با بیان اینکه به تازگی خبری درباره یکی از هنرمندان تئاتر اصفهان شنیده ام که گویا تست کرونای ایشان مثبت اعلام شده است اما باید موضوع را به طور دقیق پیگیری کنم و امیدوارم این اتفاق نیفتاده باشد. گفت: وضعیت تئاتر کشور در شرایط عادی هم ویروس زده است چه برسد به هفته های اخیر که شیوع کرونا همه فعالیت های هنری را به تعطیلی کشانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : سینما پرس

رئیس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان درگفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت سلامت هنرمندان این استان پس از شیوع کرونا ، گفت: به تازگی خبری درباره یکی از هنرمندان تئاتر اصفهان شنیده ام که گویا تست کرونای ایشان مثبت اعلام شده است اما باید موضوع را به طور دقیق پیگیری کنم و امیدوارم این اتفاق نیفتاده باشد.

محمد ترابی با بیان اینکه وضعیت تئاتر متاسفانه بسیار بحرانی و بد است، گفت: وضعیت تئاتر کشور در شرایط عادی هم ویروس زده است چه برسد به هفته های اخیر که شیوع کرونا همه فعالیت های هنری را به تعطیلی کشانده است. هر بار که اتفاق جدیدی می افتد وضعیت تئاتر بدتر می شود؛ با تعطیلی نمایش ها در پی شیوع کرونا هم شاهد بودیم که گروه های هنری اصفهان به شدت آسیب دیده و اذیت شدند. مخصوصاً گروه هایی که برای اجرای شان هزینه کرده و قرار بود تئاترشان را درست در همین روزهای اسفند روی صحنه ببرند.

ترابی یادآور شد: متاسفانه حال و روز فرهنگ خوب نیست و کمک ارگان های حامی هم بسیار محدود شده است. تنها نهادی که هنوز حداقل ترین امکانات را در اختیار تئاتر این شهر قرار می دهد شهرداری اصفهان است، حوزه هنری اصفهان که عملاً تعطیل است و با گذشته چند ماه هنوز هیچ کسی برای ریاست کانون نمایشی آن انتخاب نشده است؛ تنها کمک حوزه هنری به هنرهای نمایشی این بود که در آبان ماه برای جشنواره تئاتر استانی اصفهان به مدت سه روز سالن ماه را در اختیار اجراهای تئاتر قرار دادند.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان همچنین با نقدی به عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، گفت: تنها سالن اداره کل ارشاد اصفهان سالن استاد فرشچیان است که آن را در اختیار بخش خصوصی قرار داده و بخش خصوصی هم آن سالن را قطعه قطعه کرده و هر بخش را اجاره داده است و عملاً اگر گروه های تئاتر بخواهند نمایشی را در سالن فرشچیان اجرا کنند باید اجاره سالن بپردازند.

ترابی یادآور شد: تالار هنر اصفهان هم که وابسته سازمان فرهنگی هنری شهرداری اصفهان بود متاسفانه امسال به دلیل تعمیرات قابل استفاده گروه های هنری نبود. اما با شروع کرونا همین اندک فضا نمایشی هم از بین رفت و هزینه هایی را روی دست هنرمندانی گذاشت که قرار بود در این روزها نمایش هایی را روی صحنه ببرند؛ این تعطیلی ضروری، ضربه های روحی و روانی و ضرر مالی قابل توجهی را به گروه ها وارد کرد.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان تصریح کرد: البته در روزهای اخیر همه روسای انجمن های هنرهای نمایشی کشور، نامه نگاری ها و رایزنی هایی با نهادهای ذی ربط انجام داده ایم که امیدوارم به نتیجه برسد و دوستان متولی هنر در کشور پس از عبور از بحران، فکری به حال جبران خسارات تئاتر در شهرستان ها بکنند.

ترابی خاطرنشان کرد: فعلاً حساسیت اصلی روی روحیه هنرمندان تئاتر است که تضعیف شده، اما امیدوارم به زودی اتفاقات خوبی بیفتد چون ما به آینده خوشبین هستیم و امیدواریم کرونا نه فقط از ایران که به زودی از تمام جهان رخت بربندد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
روزنامه ایران نوشت: با توجه به وضعیت فعلی کشور و تعطیلی برنامه های هنری و موسیقی، انجمن موسیقی استان کرمان با همکاری شهرداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان، مسابقه نوازندگی (تکنوازی و گروه نوازی) و خوانندگی در فضای مجازی راه اندازی کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

علاقه مندان می توانند با ضبط کلیپ های یک دقیقه ای و ارسال آنها از طریق اپلیکیشن واتساپ به شماره اعلام شده در فراخوان دراین مسابقه شرکت نمایند. سورج یاسایی رئیس انجمن موسیقی کرمان دراین باره گفت: فعالیت های هنری به دلیل شیوع ویروس کرونا عملاً تعطیل شده است و اغلب مردم هم این روزها در منزل به سر می برند بنابراین تصمیم گرفتیم از امکانات فضای مجازی استفاده بهینه و بهتری داشته باشیم و با راه اندازی این مسابقه با حضور علاقه مندان به هنر و موسیقی یک دورهمی شبانه و صمیمی داشت باشیم.

به گفته یاسایی؛ در این مسابقه بحث کیفی و کار حرفه ای مد نظر نخواهد بود. تنها تلاش ما این است در این شرایط کسانی که دستی در موسیقی دارند هنر خود را در این دقایق محک بزنند و به مردم معرفی کنند و افراد علاقه مند به خوانندگی یا نوازندگی چه به صورت تک نفره یا گروهی ویدوئوها را به آدرس اعلام شده ارسال می کنند تا در صفحه ایسنتاگرامی انجمن موسیقی استان بارگذاری بشود.

داوران این مسابقه خود مردم و مخاطبین این برنامه هستند. ما به دنبال ایجاد انگیزه بیشتر برای جوانان و علاقه مندان به موسیقی هستیم تا درهر سطح هنری بتوانند هنر خود را به مردم عرضه کنند. ویدئوهای برتر هم براساس تعداد مخاطبینی که آثار را پسندیده باشند (لایک) مشخص می شوند.

وی افزود: اگر بخواهیم با حضور کارشناسان موسیقی این آثار را به صورت تخصصی تر بررسی کنیم عملاً جامعه هدف ما کوچکتر خواهد شد. از سوی دیگر در این مقطع به دنبال آن بودیم مشغولیتی برای مردم درست شود و مهم این است که همه باهم در یک کار مشارکت داشته باشیم و در مورد کارهای یکدیگر صحبت کنیم. البته مشارکت در این برنامه مختص به هنرمندان و علاقه مندان به موسیقی شهر کرمان نیست و از همه شهرهای ایران حتی خارج از ایران می توانند در آن شرکت داشته باشند و در فضای مجازی آثار خود را به اشتراک بگذارند.

رئیس انجمن موسیقی کرمان درباره اهمیت فضای مجازی در معرفی کارهای هنری اضافه کرد: استعداهای موسیقی در این کشور هستند که گمنام مانده اند یا شرایط حضور و معرفی کارهای خود را نداشته اند. به عنوان مثال نوازنده ای را می شناختیم که بسیار زیبا در یک جای دور افتاده فعالیت داشت و شاید اگر 20 سال پیش بود هیچ وقت نمی توانست هنر خود را به مردم معرفی کند. بنابراین فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی در این امر بسیاراثرگذار هستند. حتی یکی از دوستانی که در جشنواره موسیقی جوان حائز مقام و رتبه شده بود از ما درخواست کرد در این مسابقه شرکت کند و این نشان می دهد مردم ما به هنر و موسیقی علامندند و نسبت به آن گرایش دارند و به نظرم از این به بعد هم می توانیم از طریق ارسال این ویدئوها استعدادهای خوب موسیقی کشورمان را شناسایی و معرفی کنیم.

241241

کد خبر 1364955

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
حجت الاسلام فائزی گفت: بنا به دستور سازمان اوقاف و امور خیریه و به منظور پیشگیری از تجمعاتی که احتمال افزایش شیوع کرونا را در پی دارد، برگزاری آئین تحویل سال نو در بقاع متبرکه خوزستان لغو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴

حجت الاسلام فائز فائزی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: بنا به دستور سازمان اوقاف و امور خیریه و به منظور پیشگیری از تجمعات که احتمال افزایش شیوع کرونا را در پی دارد، برگزاری آئین تحویل سال نو در بقاع متبرکه خوزستان لغو شد.

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان ادامه داد: بر این اساس با توجه به محدودیت های اعمال شده به منظور ورود به استان خوزستان مراسم آرامش بهاری نیز که همه ساله در بقاع متبرکه برگزار می شد امسال به دلیل شیوع ویروس کووید 19 برپا نمی شود.

وی با بیان اینکه حفظ سلامت شهروندان از هر موضوعی واجب تر است تصریح کرد: گروه های جهادی بقاع متبرکه که متشکل از خادمان آستان ها هستند در قالب گروه های امداد سلامت در راستای فعالیت های کمک بهداشتی در بقاع متبرکه اقدام می کنند.

حجت الاسلام فائزی اضافه کرد: دستورات و ابلاغیه های لازم بهداشتی به مدیران فرهنگی و متولیان بقاع متبرکه نسبت به رعایت حداکثری نکات بهداشتی داده شده و انتظار می رود زائران گرامی آستان امامزادگان نیز با رعایت حداکثری نکات بهداشتی سلامت خود و دیگران را حفظ کنند.

معاون فرهنگی اوقاف خوزستان عنوان کرد: به همه بقاع متبرکه اعلام شده که دستکش و ماسک های ضدعفونی شده را میان زائرین به صورت رایگان توزیع کنند، هرچند که این اقلام تا حدودی کمیاب شده اما در حال راه اندازی کارگاه تولید ماسک هستیم که خبرهای تکمیلی آن متعاقبا اعلام می شود.

پایان پیام/ 690

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
خرم آباد - ایرنا - رییس اداره اوقاف و امورخیریه پلدختر گفت: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا هیج خدماتی به زایران بقاع متبرکه این شهرستان ارائه نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : جماران هرمیزان بسیج

کاظم پیرک روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به توصیه های موکد بهداشتی برضرورت پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری کرونا و برای صیانت از سلامت آحاد جامعه، پذیرش و تردد در امامزادگان و بقاع متبرکه شهرستان پلدختر ممنوع است.

وی افزود: در شرایط فعلی و تا زمان کنترل بیماری کرونا ویروس، تصمیم گرفته شد بقاع متبرکه به صورت موقت اطلاع ثانونی از پذیرش زایر جلوگیری کند و رفت و آمد در این اماکن معنوی ممنوع است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه پلدختربا بیان این که بقاع متبرکه شهرستان روزانه ضدعفونی می شوند، بیان کرد: به هیات امنا و مدیران اجرایی امامزادگان و بقاع متبرکه شهرستان اعلام شد روزانه درب های ورودی و خروجی، اماکن متبرکه، دستگیره های ضریح مطهر ، جا مهری، سرویس های بهداشتی، زایرسرا و تمام سطوحی که در معرض تماس عمومی قراردارند ضد عفونی و استریل کنندکه در دستور کار آنها قرار گرفته است.

پیرک بر ممنوعیت تجمع ، تهیه و توزیع مواد غذایی و نذورات اطعامی در بقاع متبرکه شهرستان خبرداد و افزود: اداره اوقاف پلدختر پس از بازگشایی بقاع متبرکه علاوه بر ضدعفونی، برنامه و تمهیداتی برای محدود کردن فاصله زایران و دلدادگان امامزادگان از ضریح در نظرداردو هرگونه تغییر در تصمیم، تمهیدات و برنامه ها از طریق رسانه های رسمی اعلام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف هرمزگان گفت: توزیع 300 بسته کامل معیشتی میان نیازمندان از محل موقوفات مرتبط تا پایان امسال انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ سایت های دیگر : هرمز باشگاه خبرنگاران جوان آمد خبر جماران خبرگزاری شبستان

حجت الاسلام مصطفی آزادی ظهر امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: 300 بسته کامل معیشتی شامل ضروریات و مایحتاج سفره زندگی افراد نیازمند در اداره کل اوقاف و امور خیریه هرمزگان تهیه شده که تا پایان هفته در میان خانواده های شناسایی شده در مراکز افق مستقر در امامزادگان و بقاع متبرکه استان توزیع می شود.

وی افزود: این بسته معیشتی به ارزش بیش از 170 هزار تومان در قالب تأکیدات ویژه نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه تهیه شده و به شکلی کاملا آبرومندانه در آستانه نوروز در اختیار خانواده های نیازمند بخصوص خانواده هایی که همجوار با بقاع زندگی می کنند، توزیع خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف هرمزگان با بیان این که با توجه به شرایط خاص امسال و شیوع ویروس کرونا، مواد شوینده نیز در این بسته معیشتی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: امسال هیچ مراسمی در محل بقاع متبرکه و امامزادگان نخواهیم داشت.

حجت الاسلام آزادی همچنین اضافه کرد: اعتبار لازم برای تهیه این بسته های معیشتی از محل خیرات مردم و درآمد حاصل از موقوفاتی که نیت واقف مرتبط با این بحث است، تأمین شده و تا پایان هفته این بسته ها توزیع خواهد شد.

انتهای پیام/3264/ر

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

پایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس، رئیس اداره اوقاف وامور خیریه پاوه واورامانات از توزیع رایگان بسته های ویژه مقابله با کروناویروس شامل ماسک، مایع ضدعفونی کننده در میان افراد پرخطر شهرستان پاوه خبر داد و درهمین راستا از مردم شهرستان بالاخص از زوار اماکن متبرکه ( بقعه سیدعبییدالله هجیج ، سلطان اسحاق) درخواست نمود تا اتمام دوره ی بیماری مذکور از سفر زیارتی به اماکن مذهبی پاوه جداً خودداری فرمایند.

ب ه گزارش خبرنگار پاوه پرس، ماموستا ملاهادی رمضانی درگفتگو با خبرنگار پاوه پرس به علل توزیع اقلام کرونایی پرداخت وافزود: مستند به حدیث نبوی من اصَبَح لایَهتَم باُمور المسلمین فلیس بِمُسلِم آن که صبح کند ودغدغه مسلمانان را نداشته باشد مسلمان نیست ، ما نیز حسب وظیفه دینی واخلاقی خویش ودر اجرای دستورالعمل های ابلاغی سازمان اوقاف وامور خیریه اقدام به راه اندازی ایستگاه سلامت به جای آرامش بهاری نمودیم که طی آن ودرحد بضاعت و توان کارکردی خویش کاستن از آلام پیش روی همشهریان را وظیفه ی ذاتی خویش دانسته ومطابق بدان گروههای هدفی که بیشترین ارتباط کاری را با جامعه داشته اند دردستور کار دارند

پاوه پرس، توزیع ماسک های امروزاگرچه اقدام شایسته وقابل تقدیری بود لکن همچنانکه مستحضرید حاشیه ها و گلایه از جانب تعدادی از رانندگان تاکسی به همراه داشت ، در صورت صلاحدید توضیحی رمختصر مرقوم فرمائید؟

ماموستا رمضانی درهمین راستا تصریح نمود: امروز درمعیت مهندس آذری شهردار پاوه ، دکتر جهانبخش ولدبیگی رئیس شبکه بهداشت ودرمان ومهندس شفیعی رئیس اتاق اصناف به صورت نمادین اقلامی بین گروههای هدف توزیع گردید، ا زآنجائیکه توزیع اقلام مابین تک تک افراد واجد شرایط در فرجه ی زمانی محدود امری محال بوده ، تعدادی به صورت نمادین توزیع ومابقی حسب تصدی مسئولیت دراختیار مهندس شفیعی(خبازان) ومهندس آذری(تاکسی رانی) گذاشته شد ومقرر برآن گردید (کسری اقلام مربوطه) فردا در اختیار شهرداری محترم گذاشته شود تا دربین متقاضیان توزیع گردد.

ماموستا ملاهادی رمضانی ضمن ادای احترام به متصدیان خدمات عمومی شهرداری های تابعه شهرستان ( پاوه ، نوسود، نودشه، بانه وره وباینگان) کارکرد عزیزان را در شرایط فعلی جهادی برشمرد وافزود: با هماهنگی با شهرداران شهرهای تابعه شهرستان حسب نیاز سنجی بسته های ویژه مقابله با کروناویروس شامل ماسک، مایع ضدعفونی کننده به نمایندگان آنان توزیع تا به ارتقای بهداشت فردی نیروهای مورد نظر بینجامد.

رئیس اداره اوقاف وامور خیریه پاوه واورامانات با یادآوری گندزدایی وضدعفونی مساجد وبقاع متبرکه شهرستان ، تهیه وتوزیع 30 هزار سی سی مایع ضدعفونی، 550 جفت دستکش وماسک قابل شستشو اقلامی بودند که دربین گروههای پرخطر شهرهای تابعه شهرستان پاوه توزیع گردید.

وی در خاتمه ضمن تمجید از اصحاب رسانه شهرستان به سبب تنویر افکار عمومی خاطر نشان ساخت ، این روزها کرونا ویروس به یک معضل جهانی مبدل گردیده وکشورهای زیادی را به خود درگیر نموده است ، راه مقابله این بیماری نیز باتوجه به اینکه درمانی برای آن یافت نمی شود، جز با آگاهی بخشی توده ها ورعایت بهداشت فردی ومحیطی وماندگاری درمنازل ممکن نمی گردد این درحالی است همچنان پیشگیری مهمترین فاکتوری است که باید در این راستا مورد توجه قرار گیرد.

بصیرت مدیران اجرایی وتلاش آنان در جهت تمهید مقدمات پیشگیری بیماری کرونا ستودنی است وامید می رود با مساعی مشکور مدیران اجرایی وهمراهی مردمی در کمترین زمان ممکن براین بیماری غلبه نمائیم وبار دگر شادی وامید به زندگی درشهرستان مرزی پاوه ودیگر مناطق کشور مستولی یابد.

لینک خبر :‌ پاوه پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

در پاسخ به مطلب مندرج در ستون حرف مردم مورخ 12/10/98 با عنوان درخواست از اداره اوقاف گرگان، عده ای سال هاست در برخی خانه های وقفی در شهرستان گرگان به ویژه خیابان شهدا، لاله ششم زندگی می کنند درحالی که... خواهشمند است دستور فرمایید پاسخ سازمان اوقاف و امور خیریه را در خصوص مطلب فوق در همان صفحه و ستون منتشر نمایند:
از مجموع هفت رقبه تحت تصرف اشخاص اداره کل اوقاف و امور خیریه استان گلستان صرفا دو مورد به دلیل انقضاء اسناد اجاره بابت تخلیه و تحویل مورد اجاره که عرصه و اعیان آن وقف عام است در دادگاه در دست پیگیری می باشد. سایر موارد دارای سند اجاره معتبر بوده و اساسا مشکلی در این خصوص وجود ندارد و اکثریت مستاجرین خوش حساب می باشند.

لینک خبر :‌ روزنامه آفتاب یزد
400 بسته حمایتی بین نیازمندان شهرستان ساوه توزیع شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، همزمان با ایام ولادت حضرت علی علیه السلام و در آستانه سال نو اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه 400 بسته حمایتی در بین نیازمندان و اقشار آسیب پذیر شهرستان توزیع کرد.

حجت الاسلام کَرمی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، گفت: این 400 بسته حمایتی اوقاف در دو مرحله بین نیازمندان شهرستان توزیع شد.

حجت الاسلام کَرمی افزود: اولین مرحله با عنوان طرح عدالت علوی ودر ایام ولادت امیرالمومنین علی علیه السلام اجرا شد که اداره اوقاف شهرستان تعداد 150از محل اجرای نیت موقوفات و خیرین شهرستان بسته حمایتی بین بین گروه های هدف نیازمندان و اقشار آسیب پذیر توزیع کرد.

او اضافه کرد: اکنون هم با توجه به اینکه در آستانه نوروز و ایام پایانی سال هستیم و با توجه به شیوع بیماری کرونا جهت تقویت روحیه نیازمندان تعداد 250 بسته حمایتی شامل برنج، حبوبات، روغن و همچنین تعداد 15 هزار ماسک و دستکش با محوریت مراکز افق امامزادگان شهرستان ساوه از محل اجرای نیت موقوفات و خیرین شهرستان بین افراد کم درآمد و نیازمند توزیع کذدیم.

انتهای پیام / ج

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: تصمیم گیری درباره بخشش یا تقسیط و...در حیطه اختیارات اداره کل نیست، از همین رو منتظر هستیم که همکاران اوقاف مرکز در این رابطه تصمیم گیری کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

حجت الاسلام مختار کرمی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: با توجه به مشکل پیش آمده به خاطر ویروس کرونا مستاجرینی که دارای شغل های خاص هستند، حقیقتا دچار آسیب و کاهش درآمد شده اند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان تصریح کرد: در همین راستا حتی برخی از مالکین در بعضی از نقاط اعلام کرده اند که به مدت دو ماه از مستاجرین اجاره دریافت نخواهند کرد که یک اقدام منطقی و خیرخواهانه است.

وی با اشاره به اینکه در سازمان اوقاف و امور خیریه هنوز برای این مسئله تصمیم گیری خاصی نشده است، افزود: اما همه مدیران کل اوقاف و امور خیریه کشور نطرشان این است که این کار صورت بگیرد که در این رابطه استان زنجان نیز درخواست لازم را داده است.

کرمی گفت: تصمیم گیری درباره بخشش یا تقسیط و...در حیطه اختیارات اداره کل نیست از همین رو منتظر هستیم که همکاران اوقاف مرکز در این رابطه تصمیم گیری و به استان ها ابلاغ شود.

انتهای پیام/73005/ق

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان اراک گفت: درپی شیوع ویروس کرونا و کمک به کسبه ها اخذ اجاره بهای رقبات تجاری عرصه و اعیان وقف اراک 2 ماه به تعویق افتاد.

به گزارش دیار آفتاب ؛ حسین نعیمی رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان اراک گفت: با توجه به کسادی بازار شب عید به علت شیوع بیماری کرونا و در جهت رفاه حال مستاجرین اوقاف مقرر شد اجاره بهای مستاجرینی که در رقبات تجاری عرصه و اعیان وقف اداره اوقاف شهرستان اراک فعالیت می کنند دو ماه با تاخیر اخذ شود.

نعیمی اظهار کرد: با توجه به شرایط به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا و دستور مساعد مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ، فعالان تجاری رقبات اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اراک که مهلت چک آنها اسفند 98 و فروردین 99 است می توانند با 2ماه تاخیر اجاره بهای خود را پرداخت نمایند.

وی ادامه داد: لازم است این افراد با مراجعه به واحد اجارات اداره اوقاف شهرستان اراک ضمن کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص ، نسبت به تعویض چک های اجاره بها اقدام کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ دیار آفتاب
شورای فرهنگ عمومی استان قزوین همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور و استان بیانیه ای صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، متن بیاینه شورای فرهنگ عمومی استان قزوین به شرح زیر است:

بسمه تعالی
گسترش روز افزون بیماری کرونا در سطح استان و کشور متاسفانه تبدیل به یکی از معضلات عمده در جامعه شده است که دارای ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... است و لازم است کلیه سازمانها، ارگانها ،نهادها و تشکیلات دولتی و غیر دولتی در زمینه های مختلف فرهنگی ،اجتماعی ،بهداشتی ، اقتصادی و امنیتی و نظامی ،همراه و همگام با مردم در مدیریت،مبارزه و پیشگیری هدفمند و هوشمندانه نسبت به ریشه کنی و قطع زنجیره انتقال این بیماری گام بردارند.

شورای فرهنگ عمومی استان ضمن تشکر از پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران، نیروهای اداری و سازمانی، نیروهای مردمی و جهادی و بسیجیِ پای کار و تقدیر از خیران نیکوکاری که با بذل بی دریغ مال به کمک همنوعان خویش شتافتند و مواد ضد عفونی کننده را به مردم اهدا نموده و همچنان به این امر خداپسندانه استمرار می ورزند و نیز از همه مالکان شریفی که در این اوضاع ویژه، اجاره املاک خود را به مستاجرین بخشیده یا به تاخیر انداختند و مشکلی از مشکلات مردم را مرتفع نمودند ،بر نکات و موارد ذیل تاکید می نماید:

1-تاکید می شود تصمیمات ،بخشنامه ها و آیین نامه های ستاد استانی مبارزه با بیماری کرونا و مصوبات و اقدامات کمیته های مربوطه، برای همه دستگاههای عضو شورای فرهنگ عمومی و سایر دستگاههای دولتی و غیر دولتی و عموم مردم لازم الاجرا و ضروری است.

2-ضمن دعوت از مردم برای پیوستن به پویش و حرکت اجتماعی "در خانه می مانیم " دستگاههای فرهنگی نظیر صدا و سیما ،فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، نهاد کتابخانه ها،حوزه هنری ،اداره کل ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و دانشگاههای استان ، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری،می بایست نسبت به تولید و انتشار محتواهای مفید در زمینه های مختلف ازجمله آموزش سبک زندگی در شرایط کرونا ، آموزش راههای پیشگیری و تاکید بر در خانه ماندن بعنوان تنها راه حل برون رفت از بحران اقدام نمایند.

3-به منظور پیشگیری از شیوع و گسترش بیشتر بیماری ،دستگاههای عضو ترتیبی اتخاذ نمایند که از برگزاری مراسم چهارشنبه سوری و پنجشنبه آخر سال (زیارت گروهی اهل قبور)ممانعت جدی و جلوگیری بعمل آید.(دستگاههای فرهنگی، قضایی و انتظامی در این راستا تدابیر لازم را اتخاذ نمایند.)

4- ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته در روزهای اخیر ،کلیه دستگاههای عضو شورا می بایست به منظور ترغیب مردم و پربار کردن حضور همه اعضای خانواده ها در منزل ، نسبت به برگزاری مسابقات فرهنگی و مذهبی نظیر کتابخوانی،حفظ قرآن و احادیث، هنرهای تجسمی، فیلم و عکس در فضای مجازی و صدا و سیما،اقدام نمایند.

5-ضمن تشکر از اقدامات موثر سازمان صدا و سیمای مرکز استان ،انتظار می رود این نهاد با پخش فیلم و سریالهای سرگرم کننده و مفرح و انتشار آموزشهای علمی و بهداشتی و انجام فعالیتهای ورزشی در منازل ، ضمن استفاده از ظرفیتهای موجود در همه نهادها و ارگانهای دولتی و انقلابی استان و محتواهای تولید شده این دستگاهها ،با ستاد استانی مدیریت بحران بیماری کرونا و کمیته های زیرمجموعه نهایت همکاری و تعامل را برقرار نماید.

6-دستگاههای مربوطه وظیفه دارند نسبت به تعطیلی مراکز زیارتی ،سیاحتی ،فرهنگی و ورزشی که محل ازدحام جمعیت می شوند با رعایت موارد قانونی اقدام نمایند.
7- با توجه به در پیش رو بودن ایام نوروز، کلیه دستگاههای فرهنگی و مذهبی و تبلیغی ترتیبی اتخاذ نمایند که مردم در نوروز امسال به هیچ وجه به دید و بازدیدهای نوروزی نروند و در خانه بمانند تا از انتشار این ویروس منحوس پیشگیری و جلوگیری شود.
در پایان تاکید می شود مطمئنا ملت بزرگ و صبور ایران اسلامی با توکل بر خداوند سبحان و استعانت از ائمه اطهار(ع ) و با رعایت ضوابط بهداشت فردی و عمومی و با همدلی و اتحاد عمومی، از این آزمایش نیز سربلند بیرون خواهد آمد و سایه ی سلامتی و شادی بر سر این کشور مستدام خواهد ماند.

دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان قزوین

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
خیران نیکوکار رامسری در راستای اجرای طرح مودت 21 میلیارد و 600 میلیون ریال به پروه های عمرانی اماکن مذهبی این شهرستان کمک کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : وارش خبر گزاری رسا

حاجی پور حجت الاسلام محمدابراهیم حاجی پور رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رامسر در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: در اجرای پروژه های عمرانی بقاع متبرکه و مساجد از محل طرح مودت تاکنون 21 میلیارد و 600 میلیون ریال از خیران نیکوکار، خدماتی تبرئی اعم از استادکاری، کارگری، خرید مصالح ساختمانی و وسایل مورد نیاز دریافت شد.

او افزود: شهرستان رامسر دارای 57 بقعه متبرکه و 108 مسجد است که همراه مردم متدین و دوستدار اهل بیت و خاندان مطهرش با حضور پرشور خود در این اماکن مذهبی ارادت خود را به آن ها ابراز و عشق و علاقه وافر خود را نشان داده اند.

حاجی پور از هزینه 7.5 میلیارد ریالی در بخش عمرانی ساخت وساز و تعمیرات برای بقاع متبرکه خبر داد و گفت: 500 میلیون ریال دربخش مدیریتی اعم از حقوق خدام، آب برق و گاز و 270 میلیون ریال در بخش کار های فرهنگی و قرانی اعم از برگزاری ویژه برنامه های فرهنگی و مسابقات قرآنی هزینه شد.

او معرفی 83 نفر از خادمین مساجد به تامین اجتماعی شهرستان جهت تحت پوشش قراردادن بیمه تامین اجتماعی، سرکشی های مستمر به بقاع مساجد شهرستان جهت دیدار با هیأت امناء و رفع موانع و مشکلات، نصب دوربین های مداربسته برای بقاع متبرکه شهرستان و ایجاد سیستم مانیتورینگ، برگزاری ویژه برنامه بصیرت عاشواریی و تهیه 10 هزار بطری آب معدنی، چای و قند جهت موکب اربعین حسینی اداره کل اوقاف استان مازندران واقع در شهر سامرای عراق پذیرایی از زائرین کربلا را از دیگر اقدامات فرهنگی در سال جاری عنوان کرد.

حاجی پور افزود: امسال از محل درآمد موقوفات 105 میلیون ریال در راستای اجرای نیات واقفین خیر اندیش در زمینه های توسعه و ترویج قرآن کریم، کمک به مستندان، تعزیه داری و روضه خوانی، حوزه علمیه و عمرانی مساجد هزینه شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رامسر گفت: در راستای حفظ و نگهداری از املاک وقفی تاکنون برای 130 موقوفه و بقعه سند مالکیت صادر شده که از این تعداد 23 فقره در امسال صادر شد.

او از تنظیم 54 فقره قرارداد اجاره با مستاجرین موقوفات از قبیل کشاورزی، باغی، تجاری و مسکونی خبر داد و افزود: بزرگترین پروژه احداث بنای مجتمع فرهنگی و خدماتی آستان مقدس آقاپلاسید و آقابسمل ساداتشهر است که با زیر بنای 3 هزار و 820 متر در حال احداث است.

حاجی پور با اشاره به اینکه در امسال از درآمد بقاع متبرکه حدود 9.4 میلیارد ریال در بخش های مدیریتی، فرهنگی، قرانی و عمرانی هزینه شده افزود: هم اکنون اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان 6 پروژه عمرانی در حوزه بقاع متبرکه و موقوفات شهرستان را در دست اقدام دارد که این پروژه ها از پیشرفت 20 تا 90 درصد برخوردار هستند.

پ
انتهای پیام/س

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان