بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 21 اسفند 98
آیین نامه چگونگی هزینه کرد وجوه حاصل از حق التولیه، حق النظاره و هدایای مستقل و جدول میزان حق الزحمه امین یا هیات امناء اماکن مذهبی سال 1399 در کمیسیون فرهنگی هیئت دولت به تصویب رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری کار ایران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت در ابتدای جلسه اصلی کمیسیون فرهنگی، دبیر کمیسیون ضمن تبیین جوانب پیشنهاد و فرایند بررسی آن در دبیرخانه کمیسیون فرهنگی دولت افزود: برابر تصویبنامه هیئت وزیران در خصوص چگونگی هزینه کرد وجوه حاصل از حق التولیه ،حق النظاره و هدایای مستقل و جدول میزان حق الزحمه امین یا هیات امناء اماکن مذهبی در سال 1398، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می بایست گزارش تفریغ آیین نامه سال 1398 را به منظور بررسی به هیئت وزیران ارائه نماید. بر همین اساس با پیگیری های دبیرخانه کمیسیون گزارش تفریغ در حال تنظیم است و به دبیرخانه کمیسیون ارسال خواهد شد.

برابر اظهار رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از مهمترین تغییرات آیین نامه در مقایسه با تصویبنامه سال 1398 موضوع لحاظ نمودن حق الزحمه امین در موقوفاتی است که فاقد عایدات هستند و این بند در راستای توجه به امین در موقوفات در آیین نامه جدید اضافه شده است. افزایش حدود بیست درصدی سرجمع منابع و مصارف آیین نامه پیشنهادی از دیگر موضوعات مورد بحث در جلسه کمیسیون فرهنگی بود.

در پایان این جلسه، بررسی این آیین نامه پایان یافت و متن پیشنهادی با اصلاحاتی جهت طرح در هیئت محترم وزیران به تصویب رسید.

گفتنی است، این جلسه به ریاست صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، و دبیری دکتر طالبی، و با حضور خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در محل دائمی برگزاری جلسات این کمیسیون برگزار شد.

لینک خبر :‌ دفتر هیئت دولت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جدیدترین توئیت خود نوشت: پروژه مقصر یابی را با توهم پراکنی پیش می برند، می توان منتقد روحانیت بود اما انصاف نیست که ⁧کرونا⁩ را بهانه روحانیت ستیزی کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:

پروژه مقصر یابی را با توهم پراکنی پیش می برند:

مردم قم و اکثریت قاطع روحانیت با توصیه های درمانی و بهداشتی ناهمراهی نداشتند بلکه مراجع و بزرگان روحانیت بر تبعیت از دستورات پزشکی تاکید داشتند و دارند.

می توان منتقد روحانیت بود اما انصاف نیست که ⁧کرونا⁩ را بهانه روحانیت ستیزی کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نهاد کتابخانه های عمومی کشور پوستر و فراخوان دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، پوستر و فراخوان دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اطلاع رسانی این جشنواره در کتابخانه های عمومی و سایر سازمان ها و مراکز فرهنگی سطح کشور، توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور منتشر شد.

دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا(ع) و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین علیهم السلام، به ویژه حضرت امام رضا (ع) و افزوده شدن منابع مرتبط با سیره حضرت امام هادی (ع) به عنوان بخش ویژه دهمین دوره، همزمان با ایام فرخنده دهه کرامت، برگزار می شود.

همچون دوره های گذشته، منابع مرتبط با سیره یکی از معصومین(ع) به کتاب های هر دوره این جشنواره اضافه شده که بر این اساس منابع مرتبط با حضرت معصومه (س) در هفتمین دوره، منابع مرتبط با حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) در هشتمین دوره، منابع مرتبط با حضرت ابن الرضا امام جواد (ع) در نهمین دوره و کتاب هایی با موضوع حضرت امام هادی (ع) به عنوان بخش ویژه دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در نظر گرفته شده است.

دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در قالب های کتاب خوان مجازی، چهار گزینه ای، داستانک نویسی، روزنامه کتاب، نمایش خلاق و نقاشی و در سه بخش فردی ، گروهی ، خانوادگی و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار می شود که علاقه مندان می توانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، به صورت فردی، گروهی یا خانوادگی، در دو شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند.

علاقه مندان به شرکت در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا 9 خرداد 1399 فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و با مراجعه به آدرس های www.samakpl.ir یا www.razavi.iranpl.ir برای دریافت فایل کتاب ها اقدام و یا جهت دریافت امانی کتاب های جشنواره به کتابخانه های عمومی سراسر کشور اقدام کنند.

کد خبر 4875585

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
حوزه/ مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف و امور خیریه، 15 موضوع محوری طرح های پژوهشی مورد نیاز سازمان اوقاف و امور خیریه را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن آمد خبر پرس شیعه خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری حوزه ، محمد مولایی، مدیر کل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت و گویی پژوهش برای توسعه هر کشور را امری لازم و حیاتی عنوان کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، وقت و هزینه بسیاری به این امر مهم اختصاص داده می شود، البته پژوهش هایی منجر به خلق نوآوری، ثروت و تحول خواهد شد که کاربردی باشد.

وی اظهار کرد: اهمیت پژوهش به اندازه ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی با نگاهی تیزبینانه نسبت به تأثیر پژوهش در توسعه و تحول جامعه، یکی از مهم ترین دستاوردهای امور پژوهشی را کاربردی شدن آن در صنایع و حل مسائل مختلف کشور می دانند و همواره به عملی شدن پژوهش ها تأکید داشته و معتقدند که پژوهش و تحقیق باید به میدان عمل وارد شود و از کنج کتابخانه ها بیرون بیاید.

مولایی افزود: بر همین اساس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در راستای انجام رسالت و مأموریت های خود از طریق راهکارهای علمی و کاربردی؛ انجام پژوهش حول محورهای تعیین شده را در دستور کار خود قرار داده و از کلیه محققان و پژوهشگران دعوت می کند تا با با مراجعه به سایت سازمان اوقاف و امور خیریه و تکمیل فرم پرسشنامه طرح پژوهشی مورد نظر، سازمان را در انجام رسالتها و مأموریتهایش یاری رسانند.

عناوین فراوان طرح های پژوهشی سازمان اوقاف و امور خیریه در سال 1399 بدین شرح است:

1- تدوین نقشه راه تحول دیجیتال و هوشمندسازی سازمان اوقاف و امور خیریه مبتنی بر هوش مصنوعی، کلان داده و اینترنت اشیاء

2- طراحی نظام پایش و بانک اطلاعات خیریه های کشور

3- طراحی و تدوین الگوی سنجش شایستگی امناء و کارگزاران وقفی و بقاع متبرکه و نحوه تعامل با آنها و نظارت بر عملکردشان

4- طراحی نظام آموزش و توانمند سازی امناء، متولیان و کارگزاران وقفی

5- طراحی و تدوین الگوی شایستگی نظام ارزیابی و توسعه مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه

6- بررسی راهکارهای توسعه وقف های همگانی در بستر فضای مجازی

7- بررسی و شناخت راهکارهای ایجاد منابع پایدار برای انجام فعالیتهای قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه

8- بازمهندسی مسابقات قرآن کریم و بررسی اثرات آن بر گروههای مختلف و ترسیم ویژگی های مسابقه مطلوب از دیدگاه قرآن و حدیث

9- آسیب شناسی و بررسی عوامل و دلایل فاقد درآمد شدن موقوفات کشور و راهکارهای کاربردی برای برون رفت از این چالش

10- طراحی و پیاده سازی زنجیره های کشت و صنعت و فرآوری محصولات آن متناسب با مزیت های نسبی موقوفات و بقاع متبرکه کشور

11- طراحی الگوی راهبری شرکتی برای اداره امور موقوفات

12- طراحی مفهومی الگوی مشارکت توسعه دهندگان (Developer) موقوفات در راستای افزایش بهره وری موقوفات

13- طراحی مفهومی نظام آماری اقتصاد وقف

14- طراحی روشهای نوین در جهت اجرای دقیق و بهینه نیات واقفین

15- طراحی الگو و ساز و کار اداره امور بقاع متبرکه و مساجد با محوریت مردم و طراحی شیوه نظارت صحیح سازمان اوقاف و امور خیریه بر عملکرد آنها

یادآور می شود، مهلت ارسال طرح های پیشنهادی، 28 اسفندماه است و علاقه مندان می توانند طرح های پیشنهادی را به آدرس پستی: تهران، خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو، سازمان اوقاف و امورخیریه ، اداره کل برنامه ریزی ، نظارت و تحول سازمانی گروه پژوهش و آدرس الکترونیکیpajoohesh@oghaf.ir ارسال کنند.

313/60

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

خبرگزاری آریا- معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: همزمان با پایان سال، مساعدت با نیازمندان در قالب بسته های کمک معیشتی در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، حجت الاسلام غلامرضا عادل افزود: مؤسسه های خیریه وابسته به امامزادگان و بقاع متبرکه این بسته های کمک معیشتی را تا پایان سال میان افراد نیازمند تحت پوشش توزیع می کنند.
وی در ادامه با اشاره به ضد عفونی و پاکسازی اماکن زیارتی و بقاع متبرکه گفت: با توجه به اینکه در های بسیاری آستان امامزادگان در شرایط کنونی بسته است خادمان این اماکن داوطلبانه و روزانه اقدام به ضدعفونی محیط و اماکن اطراف آستان ها می کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، وی در پاسخ به سؤال خبرنگار که آیا درِ آستان امامزاده های همه استان ها بسته است گفت: این مسأله در استان ها با توجه به شرایط متفاوت هر استان به مراجع ذیربط و ذیصلاح استانی سپرده شده است تا مدیران استانی تدبیر کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
نام نویسی تکمیل ظرفیت حج تمتع 99 از امروز 21 اسفندماه آغاز شد و زائران تا نیمه اردیبهشت 86 می توانند اقدام به ثبت نام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : تابش کوثر خبرگزاری شبستان خبرگزاری آنا الف ملیت فانوس

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، نام نویسی تکمیل ظرفیت حج تمتع 99 برای دارندگان فیش حج تا نیمه اردیبهشت ماه سال 86 از ساعت 10 صبح امروز 21 اسفندماه آغاز شد.

پیش از این ودیعه گذاران تا پایان فروردین سال 1386 به عنوان زائر اصلی می توانستند نام نویسی کنند و اکنون ودیعه گذاران تا نیمه اردیبهشت ماه به عنوان زائر ذخیره به شمار می روند.

بر اساس اعلام قبلی سازمان حج و زیارت، ثبت نام تکمیل ظرفیت برای دارندگان قبوض ودیعه گذاری عمومی نبوده و فقط برای فراهم شدن امکان مراجعه آنها به سامانه جهت اطلاع از ظرفیت های خالی احتمالی و در صورت تمایل رزرو در این ظرفیت ها است، از این رو ظرفیت جدیدی در سطح استان برای پذیرش این افراد باتوجه به شیوه فراخوان متصور نیست و فعال شدن اولویت آنان برای ثبت نام منوط به وجود ظرفیت خالی در شهر و شهرستان مربوطه است. بنابراین چنانچه تا قبل از زمان پیش بینی شده ظرفیت کاروان ها در هر یک از استان و شهرستان ها کامل شود، ثبت نام متوقف خواهد شد.

نام نویسی مشمولان حج تمتع 99 از جمعه نهم اسفندماه آغاز شد و به گفته اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت تاکنون بیش از 60 درصد ظرفیت کاروان های حج تمتع 99 تکمیل شده است و زائران اصلی اقدام به نام نویسی کرده اند.

همچنین هزینه نهایی حج تمتع سال آینده از حدود 33 تا 41 میلیون تومان درنظر گرفته شده است که به گفته حجت الاسلام عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی این هزینه به منظور سهولت پرداخت در دو قسط اخذ می شود که قسط اول 25 میلیون تومان پیش بینی شده است.

به گزارش فارس، در تمتع حج سال آینده 87 هزار و 500 ایرانی در قالب 570 کاروان در ایام حج به عربستان اعزام می شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
پس از متوقف شدن ورود به کربلا از هفته جاری به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، ورود به نجف اشرف هم ممنوع شد و با این روند به نظر می رسد سفر به عتبات تا پایان امسال برقرار نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : بازتاب عصر امروز عقیق خبر 24 وارث خط بازار بولتن نیوز

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، در پی شیوع کرونا در عراق به ویژه بغداد، استاندار نجف طی اطلاعیه ای از ممنوعیت ورود به این استان به مدت یک هفته خبر داد.

بر همین اساس، از امروز چهارشنبه 22 اسفندماه تا 28 اسفندماه ورود به شهر نجف امکان پذیر نیست و تنها افراد بومی می توانند وارد نجف شوند.

پیش از این استاندار کربلا ورود به کربلا را متوقف کرده بود، اما با توجه به ایام ولادت امیرالمؤمنین (ع) و برپایی جشن میلاد آن حضرت در حرم علوی با حضور زائران شهرها و کشورهای مختلف، امکان توقف ورود به نجف اشرف از اوایل هفته جاری وجود نداشت.

به نظر می رسد با توجه به شیوع ویروس کرونا در منطقه و با وجود اعلام برخی منابع درباره بازگشایی مرز مهران از 24 اسفندماه، به منظور مهار این ویروس تا پایان سال جاری امکان برقراری سفر به عتبات وجود ندارد. این امر در حالی است که بر اساس برنامه ریزی سازمان حج و زیارت سفرهای نوروزی به عتبات از 24 اسفندماه قرار بود آغاز شود.

به گزارش فارس، از اوایل اسفندماه سفر به عتبات با شیوع ویروس کرونا در منطقه متوقف شد و سازمان حج و زیارت طی اطلاعیه ای از مذاکرات به منظور برقراری و تعلیق این سفرها تا اطلاع ثانوی خبر داد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رهبر اکستر مطرح کشور گفت: خواننده های لس آنجلسی پس از انقلاب اسلامی تاکنون با فرار از کشور، مدام دم از وطن میزنند اما تا به عمل میرسند هویت خیانتکارانه خود را رونمایی میکنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

میرزمانی،مدیر کل سابق دفتر موسیقی ارشاد و موزیسین ایرانی در گفتگو با دانشجو در خصوص حضور خواننده های لس آنجلسی به عنوا نماینده های موسیقی ایرانی در جشن موسیقایی عربستان سعودی گفت: در وهله اول قبل از آنکه بخواهم نفس حضور خوانند های لس آنجلسی در ضیافت ولیعهد عربستان سعودی را نقد کنم باید از منفعل بودن دیپلماسی فرهنگی مسئولان کشور در این خصوص گلایه کنم.

وی ادامه داد: متاسفانه انگار این مساله تبدیل به یک عادت شده است که مسئولان فرهنگی کشورمان در بزنگاه های مهم و بین المللی کاملا منغعل عمل میکنند و آنجاهایی که باید وارد عمل شویم هیچ اقدامی نمیکنیم، در این مراسم موسیقایی عربستان، جای خالی خودنمایی دیپلماسی فرهنگی به شدت احساس میشود که دوستان مسئول حتی زحمت انتشاریک بیانیه هم درباره اینکه خواننده های لس انجلسی حاضر در این جشنواره به هیچ وجه نماینده های رسمی هنر ایران زمین نیستند، به خود نداده اند چه برسد به اقدامات دیپلماسی فرهنگی.

وی افزود: اگر بنا به دلایل مختلف و موجه، مسئولین فرهنگی کشور صلاح نمیدانند که حضور رسمی در برخی جشن ها و مراسم های موسیقایی بین المللی همچون جشن موسیقی عربستان داشته باشند بابد ازطریق دیپلماسی فرهنگی ، عدم حضور کشورمان را در این مراسم ها رسما اعلام کنند تا افراد سودجو و خیانتکاری چون خواننده های لس آنجلسی با موسیقی مبتذلشان خود را به عنوان نماینده هنر سرزمین اصیل ایرانی جا نزنند.

میرزمانی در پایان خاطرنشان ساخت: در وهله اول باید گفت، حضور خواننده های لس آنجلسی در جشن موسیقایی عربستان اقدامی خائنانه نسبت به مردم و کشوور محسوب میشود و در وهله دوم نیز بسیاری از این خواننده های لس آنجلسی پس ز انقلاب اسلامی تاکنون با فرار از کشور ، مدام دم از وطن پرستی و همراهی با مردم را میزنند اما تاریخ ثابت کرده است که تا به عمل میرسد هویت واقعی و خیانتکرانه خود را هویدا میسازند. به عنوان مثال یکی از همین خواننده ها که همیشه به آهنگ معروف خلیج فارس خود می بالد و مدام شعارهای وطن پرستی سر میدهد، خیلی راحت و بخاطر یک مشت دلار به دامن کسانی پناه میبرد که در اقدامی مذبور منکر نام خلیج فارس میشوند که خود این اقدام گواه بسیاری از مسائل است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
ماکان بند و هوروش بند و ایوا ن بند و .... مورد تبلیغ تلویزیون جمهوری اسلامی همان میزان خطرناک هستند که ساسی مانکن.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش فرهیختگان آنلاین ، امیر ابیلی، روزنامه نگار منتقد نوشت: نکته مهم این است که در تحلیل آهنگ ساسی مانکن همه به بیان اینکه مبتذل/مستهجن و برای کوکان و نوجوانان خطرناک است بسنده می کنند. فارغ از اینکه حجم انبوهی از موسیقی هایی که دارای همان میزان ابتذال ند با مجوز رسمی جمهوری اسلامی در دسترس همان مخاطب کودک و نوجوان است. ظاهرا تنها این بخش ترانه که دو تا شات بزن و راحت بخواب باعث این میزان از واکنش های انتقادی شده است، اما اگر این تکه در متن آهنگ وجود نداشت خطرش کمتر بود؟ آیا در اینصورت روشنفکران و مخاطبان ظاهرا الیت طبقه متوسط دیگر به آن انتقادی نداشتند؟ ابتذال پیش از آنکه مفهومی محتوایی و تقلیل یافته به یک مصرع از یک ترانه باشد موضوعی ساختاری و فرمی است. از این جهت تفاوتی میان آثار مجوزدار داخل ایران، با موسیقی لس آنجلسی و موسیقی زیرزمینی هم نیست.

ابتذال رسمی و غیررسمی فرقی با هم ندارند. مخاطب نوجوان امروز در برابر پمپاژ موسیقی مبتذل است و درنهایت این پمپاژ محصول فرهنگی است که به مخاطب در درازمدت تفکر، جهان بینی و سبک زندگی می دهد و زندگی هیچ کس با یک مصرع در یک ترانه تغییری نمی کند. پس، ماکان بند و هوروش بند و ایوا ن بند و .... مورد تبلیغ تلویزیون جمهوری اسلامی همان میزان خطرناکند که ساسی مانکن.

لینک خبر :‌ فرهیختگان
امید اسدی مدیر تماشاخانه ایران تماشا عنوان کرد: تمام تلاشمان در راستای تبدیل تماشاخانه به یک کمپانی بین المللی و مرتبط با شرکت های نمایشی خارجی است برای سال آتی چند قرارداد خارجی با گروه ها بسته ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، این روزها و با تعطیلی تماشاخانه ها در پایتخت و دیگر شهرها شرایط برنامه ریزی برای سالنهای نمایش ایام نوروز سخت تر شده و وضعیت اجراهای اسفند و فروردین ماه نیز بلاتکلیف است.

سالنهای خصوصی این روزها به سختی نفس می کشند از اجاره بها سالن ها تا حقوق پرسونل و قراردادهای فسخ شده همه دغدغه آنها شد است یکی از سالن های نوپا در این ایام ایران تماشا است که در مرکز شهر قرار دارد و چند سالی است که فعالیتش را آغاز کرده و تلاش میکند خود را به کیفیت بالاتری برساند.

درباره این سالن با امید اسدی کارگردان تئاتر به صحبت نشستیم که مشروح آن را در ادامه می خوانیم:

*جناب اسدی به پایان سال 98 نزدیک می شویم و این دومین سال فعالیت تماشاخانه ایران تماشا محسوب می شود، در سالی که گذشت چه فعالیت هایی انجام دادید و آیا از عملکرد تماشاخانه رضایت دارید؟

-سال 98 برای ایران تماشا سال پرباری بود از ابتدای سال، چهار اجرای بین المللی مثل اجرای مشترک ایران و افغانستان و ایران و هلند داشتیم.

در این سال ما حدود 33 تا 36 اجرای نمایش داشتیم هر روزمان غیر از ایام تعطیل تقوی رسمی کشور در سه سانس 17،19 و 21 اجرا داشتیم از این تعداد بیست نمایش را خودمان تولید کردیم یا مجری طرح بودیم یا هماهنگ کننده آن شدیم در هر صورت کار از بیرون نبود و چون کمپانی های تئاتر عمل کردیم.

خوشبختانه ایران تماشا به زودی از سوی دپارتمان تئاتر سازمان ملل متحد به عنوان یک کمپانی رسمی تئاتر بین المللی شناخته می شود که اگر این اتفاق بیافتد نخستین کمپانی رسمی تئاتر خصوصی ایران می شویم که از سال 99 رویکردمان تغییر خواهد کرد بنابراین امسال به عنوان سومین سال اجرای نمایش ها مجموعه فعالیت هایمان بین المللی خواهد شد.

*نخستین تماشاخانه ای که فعالیت بین المللی در عرصه خصوصی ایران آغاز کرد تئاتر مستقل بود.

-بله تئاتر مستقل اولین جایی بود که به سمت کمپانی شدن در ایران حرکت کرد من هم شاید سرمشقم مصطفی کوشکی و تئاتر مستقل بود ولی هنوز تئاتر مستقل رسمی کمپانی نشده است. علت نزدیک شدن من به این فضا هم آشنایی ام با یکی از اعضای دپارتمان تئاتر سازمان ملل در جشنواره فجر بود که برای یک کارگاه طراحی صحنه سالن پرتابل ورکشاپی در ایران برگزار شد من هم در آن شرکت کردم و دوستی بین ما شکل گرفت بعد هم مدارکم را ارائه کردم و خوشبختانه از ماحمایت شد و قرار شد که در سال 99 شروعمان با کارهای بین المللی باشد.

*چه کارای بین المللی قرار است در سال 99 به صحنه ببرید؟

-در راستای کمپانی شدنمان یک کار مشترک با ایتالیا ترتیب دادیم به نام باغچه های پلاستیکی ، کار دوم هم با کشور فرانسه و کار سوم هم با سوئد است. این آثار پس از ماه مبارک رمضان قرارداد بسته شد و قرار است از نیمه دوم خرداد کارها به صحنه بیایند. البته شاید به دلیل ترافیک اجرایی که به دلیل شیوع کرونا ایجاد خواهد شد قدری کارها عقب بیافتد بنابراین باید کارها را ساماندهی کنیم.

در راستای کمپانی شدنمان یک کار مشترک با ایتالیا ترتیب دادیم به نام باغچه های پلاستیکی ، کار دوم هم با کشور فرانسه و کار سوم هم با سوئد است

*قرارداد اجرای کارها برای سال جدید از چه تاریخی بسته شده است؟

-ما قراردادها را از پنجم فروردین ماه بستیم که احتمالا تا آخر فروردین کنسل می شود و کارها به اردیبهشت ماه موکول خواهد شد برای اولین کارها هم دو نمایش قرارداد بسته شده یکی نمایش میراث یک قتل که ملودرامی اجتماعی است یک کمدی تلخ که به اتفاقات ناخواسته زندگی آدم ها که به مرگ روحی و معنوی شان می انجامد، پرداخته است یک کار دیگر هم حسن کچل است که سال گذشته قرار بود اجرا برود مسائلی برایش پیش آمد که اجرایش لغو شد و اما برای سال آتی سوتفاهمات رفع شده و قرار است که به اجرا بروند.

*آقای اسدی به نظر می رسد مخاطبان تئاتر ایران تماشا را هنوز مثل سالن های دیگر شناخته شده سطح مرکز شهر نمی شناسند میانگین فروش و وضعیت مخاطبان شما به چه صورت است؟

-خب طبق آمار فروش بلیت سامانه تیوال در زمان اجراها میانگین فروش هر سانس اجرا حداقل 40 و حداکثر 110 مخاطب است که من حس می کنم با توجه به ظرفیت 116 نفره صندلی و 130 نفر گنجایش مخاطبمان را داریم.

خیلی از کارهایی که در سال 98 ایران تماشا آنها را به خوبی انجام داد یکی از این کارها مثل تخفیف بلیت است که برای کارمندان دولت یا پرسونل نهادها ترتیب دادیم.

*مثلا چه نهادهایی؟

-مثلا سازمان بهره برداری مترو که یکی از پر جمعیت و پر تردد ترین نهادهای تهران است، ما به آنها گفتیم که به شما 300 بلیت مهمان می دهیم ولی شما 700 بلیت تمام بها از ما بخرید یا در ازایش تفاهم نامه نوشتیم که تبلیغات کارهای ما را در جاهایی مثل مترو یا بیلبردهای شهرداری انجام دهند.

*پس انچه که سرمایه گذاری شما برای جذب مخاطب بوده، بخش رسانه ای و بازرگانی تان محسوب می شود؟

-بله مثل سایت تخصصی فروش بلیت که تیکیت تماشا بلیت فروشی مختص خودمان است تیکیت تماشا به جز تیوال، تیکیت، تخفیفان و سایت های فعال است و سامانه های دیگر بلیت فروشی مثل سایت های تماشا تئاتر و رسانه های نیز به کمکمان هستند و همه را در اختیار مخاطب قرار دادیم.

ما یک سانس هم برای تئاتر دانشگاهی در نظر گرفتیم این هم یکی دیگر از کارهایمان بود که طی تفاهمنامه با انجمن مدرسان خانه تئاتر قرار شد گروه های نمایشی که از سوی انجمن مدرسین یا کارگردانان فعالند و یا عواملشان مدرس یا دانشجو هستند، یک سانس اجرا بگیرند.

ما یک سانس هم برای تئاتر دانشگاهی در نظر گرفتیم این هم یکی دیگر از کارهایمان بود که طی تفاهمنامه با انجمن مدرسان خانه تئاتر قرار شد گروه های نمایشی که از سوی انجمن مدرسین یا کارگردانان فعالند و یا عواملشان مدرس یا دانشجو هستند، یک سانس اجرا بگیرند.

برای همکاری با گروه های دانشگاهی هم در نظر گرفتیم اجاره بها را حذف کنیم و کف فروش برای تعداد تماشاگر بگذاریم، بنابراین دیگر ما به گروه ها نگفتیم که باید مثلا این اندازه 50 هزار تومان بلیت بگذارند اینها مهم نیست حتی اگر می خواستند 5 هزار تومان بلیت تعیینی کنند اما گفتیم حداقل نصف ظرفیت مخاطب داشته باشند و روی این جنبه کار کردیم که خوشبختانه جواب هم داد و چند کار دانشجویی اینگونه روی صحنه رفتند.

*وضعیت ایران تماشا در ایام جشنواره فجر چطور بود؟

-خوشبختانه در فجر هم به عنوان سالن پرکار شناخته شدیم یازده نمایش در بخش به علاوه فجر اجرا بردیم و در حاشیه جشنواره هم 9 کار روی صحنه داشتیم که جمعا بیست کار در سه سانس داشتیم.

در بخش آموزشی فجر هم کارگاه های اجرایی داشتیم که خیلی بازخورد داشت حدود 1200 نفر شرکت کننده این کارگاه هاه داشت و این اولین دور این کارگاه ها در راستای آموزش محوری سالن برایمان ثبت شد و تصمیم داریم در این زمینه باز هم فعال باشیم.

در هر حال ویژگی خوبی که کارهای ما دارند کیفیت و شرایط خاصشان است ما هر کاری را روی صحنه نمی بریم مثلا یک نمایشی در زمینه صلح از بازیگران معلول داشتیم، یا نمایشی بین المللی کار مشترک ایران وسوریه داشتیم بنابراین از ابتدا هم قرار نبود ما برای پول هر کاری را روی صحنه ببریم یک سری کارهای ویژه را انتخاب میکنیم، شاید هم علت این وسواسم این است که قبل از سالندار بودن، نویسنده و کارگردان هستم.

بارها هم شده به دوستانم گفتم که اگر دغدغه تئاتر نداشتم امکان نداشت این هفت هشت میلیارد سرمایه را در کار فرهنگی بگذاریم می رفتم در یک شهرکی برج می ساختم یا اینکه خرید و فروش می کردم.

*سالن ایران تماشا برای کدام نهاد است؟

-مکان سالن قبل ترها برای وزارت ورزش و جوانان یعنی تربیت بدنی سابق بوده که 10 سال است اجاره می رود و بخشی دست ما و بخشی هم دست یک موسسه پزشکی است که الان طرفمان با معاونت فرهنگی سپاه است. البته این را بگویم که این روزها ما خیلی دغدغه اجاره بها نداریم فشاری از این بابت نیست منتها فشار حقوق پرسونل است که برای دو ماه نزدیک به چهل میلیون تومان می شود.

با توجه به اینکه در این مدت درآمدی نداشتیم و می بایست پیش پرداخت کارهای لغو شده را هم که دریافت کردیم، پس بدهیم یک مقدار شرایط برایمان سخت تر شده چرا که پیش پرداخت ها را هم خرج تعمیرات و کارهای سالن کردیم و انصاف هم به دور است که پول پرسونل و پیش پرداخت ها را نپردازیم.

هجده نمایش برای اسفند فروردین در صف اجرا داشتیم که هر هجده تا نزدیک به بیش از سیصد میلیون قرارداد بوده است

بهرحال ما هجده نمایش برای اسفند فروردین در صف اجرا داشتیم که هر هجده تا نزدیک به بیش از سیصد میلیون قرارداد بوده است. امیدواریم واقعا دولت کاری در این زمینه انجام دهد و کار سختی هم برایش نیست که کمکی به سالن ها با توجه به خسارت ها داشته باشد ما حتی برای جشنواره فجر از انجمن نمایش طلبکار هستیم یعنی نمایش هایی که روی صحنه رفته پولش نقد برای انجمن واریز شده اما هنوز به ما پرداخت نکرده اند امیدوارم شرایط طوری نشود که سال آینده بگوییم دیگر تئاتر کار نمی کنیم.

*سال آینده را برای هنرمندان و سالن داران چطور پیش بینی می کنید؟

-اگر دولت از سالن های خصوصی حمایت نکند سال آینده سال ورشکستی سالن های خصوصی است بی تعارف این را میگویم چون در بین همکارانم می بینم که چقدر سختی می کشند و آرام کسانی که هر روز زندگی شان را برای تأسیس یک مکان از پول شخصی اش گذاشته و از نان زن و بچه اش زده که یک کار فرهنگی انجام دهد به کجا رسیده است و تلاش دارد چراغ تئاتر را روشن نگه دارد اما الان زمزمه های انحلال و تعطیلی اش می آید و خودش با زبان بی زبانی ازدولت کمک می خواهد.

سالنداران خصوصی یک کار فرهنگی انجام داده و از نان زن و بچه شان زده اند و چراغ تئاتر را روشن نگه داشته انداما الان زمزمه انحلالشان می آید

در این فاصله تاسیس سالن های خصوصی از سال 90 تاکنون یعنی از دوره ای که مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی بود تا امروز هیچوقت به دولت نگفتیم نیاز به کمک داریم گفتیم خصوصی هستیم و کارهایمان را خودمان انجام می دهیم اما الان وقت آن رسیده که دولت کمکی به سالن های خصوصی برای زنده ماندنشان بکند. مثلا اگر دو میلیارد هم از بودجه به صورت کمک هزینه به بخش تماشاخانه های خصوصی و گروه هایی که این مدت اجرایشان لغو شده تخصیص دهند اتفاقی نمی افتد و به دولت فشار نمی آورد حال امروز دولت ثابت می کند که چقدر دغدغه تئاتر دارد و همانطور که ما سرمایه آوردیم در تئاتر خصوصی هزینه کردیم.

حضرت حافظ می فرماید که : وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم/ که در طریقت ما کافریست رنجیدن

*فرصتی برای ضدعفونی کردن سالن و فعالیت هایی از این دست پیدا کردید؟

-بله اتفاقا همانطور که گفتم چون پشت سالن مرکز پزشکی خاص هست این دوستان خودشان داوطلبانه برای ضدعفونی کردن آمدند البته هیچکس هم در سالن نیامده اما خودشادن خبر دادند که برای ضدعفونی سالن آمدند و خیلی کمک کردند حتی نزدیک به 100 ماسک ودستکش در اختیار ما در سالن قرار دادند و ما هم در اختیار بچه ها گذاشتیم حتی اگر شرایط به همین صورت باقی بماند ما هم برای هم وطنانمان در این جهاد شرکت می کنیم و تماشاخاانه ایران تماشا و پرسونلش به کمک مردم می آییم و حتی اگر نیاز اقلام باشد برای مردم تهیه میکنیم و به آنها خواهیم رساند.

*ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
خاطره رضائیان که با 14 سال سن در بخش تصویرسازی نهمین جشنواره مد و لباس فجر تقدیر شد می گوید بزرگترین درس حضور در جشنواره این بود که درک کرد باید بیش از هر زمان دیگری توان حضور در فعالیت های جمعی و گروهی را در خود تقویت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: خاطره رضائیان 14 سال بیشتر ندارد؛ با این همه امسال و در نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در روز اختتامیه بخش مؤسسات، علمی دانشگاهی و صنعت این دوره از جشنواره و البته در بخش تصویرسازی کاغذی تقدیر شد. تصویرسازی ابزاری است که هنرمندان با تکیه بر آن به خلق آثاری زیبا می پردازند و بعضاً در ترکیب با برش های سه بعدی کاغذ، نتیجه ای چشمگیر و منحصربه فرد را به دست می آورند.

رضائیان در این باره به خبرنگار هنرآنلاین گفت: از دوران کودکی علاقه بسیاری به فعالیت های هنری ازجمله طراحی و نقاشی داشتم و به همین دلیل از هر فرصتی برای پرداخت به این مقولات بهره می گرفتم. در حال حاضر هم بیشتر تمرکز خود را روی هنر تصویرسازی و خیاطی گذاشته ام.

او افزود: هنر تصویرسازی ازجمله ایده آل های من است و به همین دلیل وقتی متوجه شدم که جشنواره مد و لباس فجر دارای این بخش نیز است، تلاش کردم تا برای حضور در این بخش، اثری را خلق کنم که خوشبختانه و به لطف هیئت داوران شایسته تقدیر شد.

این هنرمند نوجوان با اشاره به اینکه تصویرسازی کاغذی نقش بسزایی در زمینه هنرهای مفهومی ایفا می کند اذعان داشت: در حوزه مد و لباس هم که روزبه روز طرح ها نو و بدیع وارد بازار می شود، باید به دنبال راهکارهایی برای مدل سازی این طرح هخا بود که به عقیده من تصویرسازی کاغذی یکی از بهترین راهکارها برای انجام این کار است.

او در پاسخ به این پرسش که آیا قصد ادامه تحصیل در حوزه مد و لباس را دارد یا خیر بیان کرد: بعید می دانم که چه در دوره دبیرستان و چه دانشگاه این رشته را برای تحصیل انتخاب کنم چون جنس دغدغه هایم برای آینده این نیست، اما معتقدم هر فردی در هر جایگاهی که قرار داشته باشد، باید به یک زمینه هنری هم دلبستگی داشته باشد و چه بسا من به این عرصه به عنوان یک ذوق هنری نگاه کنم و در فرصت های مختلف به آن بپردازم.

رضائیان در خاتمه گفت: یکی از مهم ترین نکات موجود در جشنواره مد و لباس فجر این بود که از نزدیک دیدم چگونه هنرمندان با شوق و ذوق در کنار هم قرار می گیرند و تجربیاتشان را به اشتراک می گذارند و شاید بزرگ ترین درس حضور من در این جشنواره این باشد که باید بیش از گذشته، توان حضور در فعالیت های جمعی و گروهی را در خود تقویت کنم.

در ادامه طرح شایسته تقدیر خاطره رضائیان را ببینید:

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
افرادی که در زندگی مرزهایی دارند و عادت کرده اند از آن مرزها کوتاه نیایند، در فضای کنونی ایران بیشتر آسیب می بینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

چرا که می بینند چگونه فرصت طلبان و دورقاب چین ها مجال عرض اندام پیدا می کنند و عرصه را بر چهره های اصیل در هر شاخه و رشته ای تنگ می کنند.استاد هوشنگ ظریف که بعد از چند سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری فراموشی دل به دیار باقی داد، از این دست افراد بود. او همانند جسم برازنده،رشید و چشم نوازش، درونی زیبا داشت و حقارت ها و پستی ها را برنمی تابید. بی آنکه واکنشی مستقیم نشان دهد، کناره می گرفت و در لاک تنهایی خود فرو می رفت.

تجربه حضور او در خانه موسیقی، به خصوص از سال های پایانی دهه هشتاد، نمونه ای از این رفتارها بود که جسم زیبا و باوقارش تاب آن کج رفتاری ها را نیاورد و البته دیگر نامهربانی ها مزید بر علت شد تا افسرده شود و گوشه گیری اختیار کند. در آخرین گفت وگوی همسرشان، خانم صالحی گرامی، به عینه این ماجرا و فسرده شدن روحی و جسمی استاد ظریف بیان شده است.

این فراز از گفت وگوی ایشان را بخوانید: آنقدر غصه خورد و غصه هایش را در سینه حبس کرد تا آرام آرام افسردگی گرفت و بیماریش شدت یافت و در این مدت جز دوستان و شاگردان صمیمی اش کسی حالی از او نمی پرسد. سه سال است که در این خانه نشسته ام و جز برای رفتن دکتر از منزل خارج نشده ام (روزنامه ایران- بهمن 1398)

من این فرصت را داشتم که در سال هایی که خود منتقد خانه موسیقی بودم، از گلایه های او از برخی بشنوم. او سخت از نوع مدیریت خانه موسیقی گله مند بود و به رغم آنکه خود در پایه ریزی بنای آن سهم داشت و از بنیانگزاران بود، اما فکر نمی کرد ناراستی ها و دنائت پیشگی برخی ها تا بدان پایه باشد که حتی برخی بدیهیات اخلاقی را پاس ندارند. با این که از جار و جنجال پرهیز می کرد اما در یک موضوع ورود و حتی در میزگردی مطبوعاتی شرکت کرد و در برابر برخی آسانخواران که می خواستند ردیف علی اکبرخان شهنازی را کپی کرده و به نام خود منتشر کنند، موضع گیری کرد.

استاد ظریف مدتی بعد کنار کشید چرا که نمی خواست به عنوان دکور و زینت المجالس از او استفاده کنند و تقریبا دیگر کمتر در کارهای صنفی فعالیت داشت اما همه گاه وقتی افرادی را می دید درد دل می کرد و از اوضاع می نالید.

البته این فشارها منحصر به اهل موسیقی نبود، بلکه از سوی دولت هم فشار وارد می آمد. برای نمونه در سال 85 که وزارت ارشاد دولت احمدی نژاد روی کار آمد، روزی استاد را دیدم و سخت گله مند بود که "بعد از سال ها تدریس باید دوباره مجوز بگیرد و علاوه بر آن فرم پر کند و تست اعتیاد بدهد."

ظریف استاد و معلمی بی نظیر بود، بی عقده و کینه. دلسوزی اش برای شاگردان مثل یک پدر برای فرزند بود. اگر سخت گیری هایی هم داشت، تنها به دنبال این بود که شاگردان درک ودریافت عالی را به خوبی بتوانند پیاده و اجرا کنند. از گفت و گوی بلندی که با استاد علیزاده داشتم بخشی هم درباره شاگردی اش در محضر استاد ظریف بود. البته استاد علیزاده زمانی که به هنرستان نیامده بود آقای ظریف معلم سرود آنها بود و سپس وقتی به هنرستان آمد معلم آموزش تار آنها شد.

این خاطره جالب زمانی است که قرار بود در استودیو قطعه ای را ضبط کنند و از قرار آقای ظریف وقت نمی کند و به آقای علیزاده که شاگرد هنرستانش و آن زمان جوانی 13 تا 14 ساله بود می گوید برو به استودیوی فلان و بگو مرا ظریف فرستاده و می توانم بخش تار این قطعه را به جای ایشان بزنم که ضبط کنید. خود آقای علیزاده هم وقتی این خاطره را تعریف می کرد حسی از احترام و لذت را در چشمانش می توانستی بخوانی. اینکه نوازنده ای در تراز ظریف که معلم هست به شاگردش، آن هم شاگرد نوجوان، چنین میدانی بدهد، من حداقل کمتر در میان اهل موسیقی چنین فرصت بخشی هایی را دیده ام؟

ای کاش فرصتی می کرد و ردیف موسی خان معروفی را خود می نواخت و انتشار می داد، چرا که در پاکیزه نوازی و شفافیت مضراب ها و دقت در کار بی نظیر بود و قطعا ردیفی که او انتشار می داد از این منظر بسیار قابل اعتنا بود. او در محضر دو استاد نامدار تار و ردیف موسیقی دستگاهی(استادان علی اکبرخان شهنازی و موسی معروفی) آموزش دید و علاوه بر آن دوستی بیش از نیم قرنی با فرامرز پایور که تجسم خلاقیت و نظم و اخلاق بود، ظریف را شایسته این جایگاه می کرد که ردیفش اعتباری ویژه داشته باشد. یادش گرامی و روحش شاد.

* روزنامه نگار و پژوهش گر تاریخ موسیقی معاصر ایران
* منتشر شده در پایگاه خبری تحلیلی موسیقی ما . 19 اسفند 1398

کد خبر 1363331

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
آلبوم خراسانیات برگرفته از موسیقی مقامی خراسان با صدای استاد محمدرضا شجریان و آهنگسازی زنده یاد پرویز مشکاتیان امروز سه شنبه 20 اسفند منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، آلبوم خراسانیات ؛ با صدای استاد محمدرضا شجریان و آهنگسازی زنده یاد پرویز مشکاتیان برای نخستین بار منتشر شد.

اعلام سامانه صدور مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز آلبوم خراسانیات متعلق به شرکت دل آواز در ژانر موسیقی سنتی پیش از این و در تاریخ 5 مرداد 1398 با شماره پرونده 5240-1397 صادر شده بود. برگرفته از موسیقی مقامی خراسان است و در آن از اشعار باباطاهر عریان و ملک الشعرای بهار بهره گرفته شده است. مقدمه کاروانیان ، زلفای قجری ، تک نوازی سنتور ، یقین دِرُم ، گفتی که ممیر وچهار مضراب ، قطعه خزان ، ساز و آواز دشتستانی از جمله قطعات این آلبوم است که در دسترس علاقمندان موسیقی سنتی و صدای محمدرضا شجریان قرار گرفته است.

ضبط استودیویی این آلبوم مربوط به سال 1365 بوده اما تا به حال منتشر نشده است. بر اساس اعلام سامانه صدور مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز آلبوم خراسانیات متعلق به شرکت دل آواز در ژانر موسیقی سنتی پیش از این و در تاریخ 5 مرداد 1398 با شماره پرونده 5240-1397 صادر شده بود.

اجرای موسیقی آلبوم خراسانیات را گروه عارف بر عهده داشته است؛ گروه عارف متشکل از نوازندگانی چون پرویز مشکاتیان، منصور سینکی، جمشید عندلیبی، محمد فیروزی، اردشیر کامکار، بیژن کامکار و ارژنگ کامکار بوده است.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

خبرگزاری آریا - در سال 1398 حدود 15 آلبوم در سبک های راک، متال، بندری، جزبندری، تلفیقی، نیوایج، جَز، الکترونیک و ... به شکل رسمی منتشر شده است. کیفیت آثار نسبت به وضعیت موسیقی کشور قابل توجه و درخور است. اما اگر این تعداد را دو برابر هم کنیم بازهم بسیار کم است. یکی از دلایل این کمبود کمیت این است که بسیاری از موزیسین ها دیگر علاقه ای به انتشار رسمی آثارشان ندارند و آن ها را در پلتفرم های موسیقی به شکل شخصی انتشار می دهند؛ از تلگرام و ساوندکلود گرفته تا اسپاتیفای و بند کمپ. دلیل هم واضح است دوندگی و هزینه های انتشار رسمی بیشتر از درآمد و هرگونه منفعت مادی و معنوی است. به نظر می رسد که دفتر موسیقی وزارت ارشاد باید راهکاری آسان تر برای هنرمندان در نظر بگیرد تا همه بتوانند با دردسر کمتری آثارشان را به شکل رسمی منتشر کنند. به 15 آلبومی که در زمینه موسیقی مستقل و جریان فرعی منتشر شده نگاهی گذرا داشتیم. بی شک آلبوم های دیگری هم منتشر شده که می توانستند در این لیست جای بگیرند اما ملاک را بیپ تونز و مجوز رسمی ارشاد قرار دادیم.
آلبوم یاد رفتگی از کوئینتت تهران
کوئینتت تهران پس از اجراهای متعدد در شهرهای مختلف ایران بالاخره اولین آلبوم رسمی اش به نام یادرفتگی را منتشر کرد. نشر رهگذر هفت اقلیم و شرکت پخش رها وظیفه انتشار و پخش این آلبوم را بر عهده دارند. همچنین موسس و سرپرست گروه کوئینتت تهران، علیرضا چهره قانی است. این گروه در آلبوم خود، قطعاتی از آستور پیاتزولا، آهنگساز و نوازنده آرژانتینی را اجرا کرده اند. این اثر شامل نُه آهنگ بی کلام است. سروش صادقی (پیانو)، مهرداد مهدی (آکاردئون)، علیرضا چهره قانی (ویولن)، محمدرضا جبار (کنترباس) و فرزان فلکدهی (گیتار الکتریک) اعضای کوئینتت تهران را تشکیل می دهند. این آلبوم شامل 9 قطعه بیکلام است و اثر معروف پیاتزولا با نام تانگوی آزادی هم در آن جای گرفته است؛ قطعه ای که پیش از این ماکان اشگواری هم از آن استفاده کرده شعری از منصفی را با آن ترکیب کرده بود.
آلبوم سوی ایرانی جز از ماهان میرعرب
یکی از مهمترین آلبوم های سال سوی ایرانی جز اثر ماهان میرعرب بود که هم در موسیقی ما و هم در رسانه های دیگر مورد توجه قرار گرفت. این آلبوم حاصل زندگی نوازنده هایش است. آن ها سه روز در یک استودیو جمع می شوند و تمام داشته هایشان را می گذارند و تمام آموخته هایشان را فراموش می کنند. سوی ایرانی جز تا کنون پخته ترین اثر ماهان میرعرب است. آلبومی که برای مخاطبان جز می تواند بسیار جذاب باشد و از طرفی برای مخاطبی که با جز هم آشنا نیست مورد پسند. سوی ایرانی جز شامل 9 قطعه بی کلام ات و به جز نی خبری از ساز ایرانی نیست. در این آلبوم ماهان میرعرب (گیتار و گیتار بدون فرت)، گلنار شهیار (آوا)، داوید سیکس (پیانو)، امیر وحبا (پرکاشن)، کاوه سروریان (نی)، مارتین برار (گیتار بیس) و مونا مطبوع ریاحی (کلارینت) به عنوان نوازنده حضور داشتند.
آلبوم باغ پلاستیکی اثر گروه ضرب و فوت
گروه ضرب و فوت همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از ریتم و سازهای بادی است. مهمترین ویژگی این گروه ژانری است که انتخاب کردند. آن ها سراغ ترکیبی از موسیقی اسموت جز با موسیقی الکترونیک رفتند که اصولا در دسته چیل اوت و لانژ دسته بندی می شود. این موسیقی کمتر در ایران مورد توجه قرار گرفته است. در تولید آلبومشان برعکس اجرای زنده دقیق و تکلیف روشن عمل کردند. ضرب و فوت برخی از قطعات بسیار مشهور از گروه های غیر ایرانی را هم بازنوازی کرده است که از جمله آن ها می توان به اکسیژن اثر ژان میشل ژار و قطعه ای از گروه پینک فلوید اشاره کرد. آن ها برای این کار از نظر قانونی اجازه گرفتند و همچنین می توانند این آثار را بیرون از ایران هم اجرا کند. آلبوم باغ پلاستیکی که دغدغه های اجتماعی و محیط زیستی هم دارد شامل 11 قطعه باکلام است. اعضای ضرب و فوت و هنرمندان مهمان در کنسرت هایشان شامل داریوش صالح پور، رضا تاجبخش، سروش عومی، امیر محمدی و علیرضا میرآقا هستند. آلبوم این گروه به همت یاشار درفشه و همکاری نشر و پخش رها منتشر شد.
آلبوم هشت دقیقه و بیست ثانیه اثر دوئت لیرا
گروه لیرا متشکل از زوج هنری یگانه حسینی نیا و آرش هژیرآزاد است. البته در ضبط ها علی جعفری پویان و در اجرای زنده عرفان عاصمی نژاد و مهیار طهماسبی آن ها را همراهی کردند. هر دوی آن ها موسیقی را به شکل آکادمیک دنبال کردند و پیشنه ی اصلی شان در موسیقی کلاسیک است. دوئت لیرا تجربه ای جدید برای آن ها بوده که از انتشار آلبوم تهران-مریخ آغاز شد و حالا با انتشار آلبوم دومشان با نام هشت دقیقه و بیست ثانیه ادامه پیدا کرده است. آلبوم اول بیشتر حال و هوای کلاسیک و نئوکلاسیک داشت اما آلبوم جدیدشان بیشتر رنگ و بوی موسیقی نیوایج دارد. اگرچه در این سال ها آرتیست های نئوکلاسیک و امبینت در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفتند و پیش از این هم آرتیست ها نیوایج مورد توجه مخاطبان بودند اما گروه ها کمتر به دنبال این موسیقی می رفتند. آرش هژیرآزاد آهنگساز آثار است و نوازندگی پیانو و سینتی سایزرها را برعهده دارد و یگانه حسینی نیا با همراهی علی جعفری پویان نوازندگی بخش زهی آلبوم را انجام دادند. این آلبوم هم شامل 10 قطعه بی کلام است.
آلبوم هزارتو از گروه هزارتو
آلبوم هزارتو به شکل گروهی آهنگسازی و تنظیم شده است و برای ضبط قطعات علی باغفر از درامرهای با تجربه و پویا ملاحیان نوازنده کیبورد، گروه را همراهی کردند. نوازندگی گیتار ریتم و خوانندگی برعهده کیانوش نقدی پور بوده، گیتار بیس را آرش چیانی نواخته و کیان عفتی نوازنده گیتار الکتریک بوده است. همچنین پس از ضبط آلبوم پویان مهردلان به عنوان نوازنده درامز به این گروه اضافه شد. این گروه سعی داشته آلبومی در ژانر پراگرسیو راک تولید کند و البته برخی قطعات به آلترنیتیو راک و هارد راک نزدیک شده است. گروه راک بجنوردی هزارتو در سال 1389 تشکیل شده و امسال اولین آلبومش را با 9 قطعه باکلام منتشر کرد.
آلبوم هومرگ اثر گروه بارامانت
گروه بارامانت که از نامش بر اساس دو کلمه بار امانت شکل گرفته و در زمینه ویدئو آرت و پرفورمنس هم فعال است در سال 1390 شکل گرفت. نخستین آلبوم گروه بارامانت با نام هومرگ به همت نشر جوان و تابستان امسال در بحبوحه ی اجراهای جریان فرعی در گالری محسن رونمایی شد. این آلبوم حاصل فعالیت هشت ساله ی گروه است. با اینکه سرپرست و آهنگساز گروه یعنی هامد بابایی دوست ندارد این گروه با برچسب متال شناخته شود اما المان های موسیقی مشخصاً به زیرشاخه هایی از موسیقی متال اشاره دارد. این آلبوم هشت قطعه بی کلام دارد که بیشتر بر ریف های گیتار الکتریک تاکید دارد و کمتر سراغ سولو نوازی می رود. همچنین دو تن از پیشکسوتان سبک راک و متال یعنی فرشید اعرابی و همایون مجدزاده در این آلبوم بارامانت را همراهی کردند.
آلبوم نام من عشق است اثر فرواگ
فرهاد مدیری با نام هنری فرواگ فعالیت رسمی اش را آغاز کرد. او پیش از این با انتخاب موسیقی فیلم های پدرش فعالیتش در زمینه موسیقی را آغاز کرده بود. فرواگ در ضبط اولین آلبوم موسیقی اش سراغ بهترین های موسیقی آلترناتیو ایران رفته است و یک دوجین نوازنده و موزیسین درجه یک را کنارش جمع کرده است. به نام ها دقت کنید؛ حمزه یگانه، امیر دارابی، آرین کشیشی، سیاوش روشن، شایان فتحی، میثم مروستی، آتنا اشتیاقی، ایوب سعیدی، ابراهیم علوی، حسین کمانی، علیرضا قهرمانی، فریدون بهرامی، هومن نامداری، میلاد و مهرداد عالمی. اوهمچنین با بهترین صدابرداران و مهندسین صدا کار کرده است. نام من عشق است شامل 9 قطعه باکلام است که اصولا براساس آثار نواحی و محلی ساخته شده و اشعاری از حسین منزوی و ابراهیم منصفی در آن به چشم می خورد و تنظیم ها اکثرا حال و هوای موسیقی جَز به خود گرفته است.
آلبوم هانمیخد اثر اندیشیا
اندیشه هژبر از گیتاریست های سبک متال در مشهد است. او پیش از این آلبوم 18.1.8.1 را منتشر کرده بود. همچنین گروه دیگری به نام wake of shame دارد که فعالیت های متفاوتی را در آن پیگیری می کند. آلبوم هانمیخد شامل نه آهنگ بی کلام در سبک راک است و گیتار الکتریک در آنها نقش راوی اصلی را ایفا می کند. به جز آهنگ اول که ساخته امیر وفایی است، هشت قطعه دیگر را اندیشه هژبر آهنگسازی کرده است. 9 نوازنده میهمان در این اثر حضور داشته اند که از جمله آنها می توان به همایون مجدزاده، آندره خاچیکیان، آیدین حسن زاده و نوید اربابیان اشاره کرد. این آلبوم تقریباً تنها آلبومی بوده که در زیرشاخه های سنگین راک در سال 1398 منتشر شده است.
آلبوم آبی خاکستری اثر داریوش آذر
داریوش آذر بالاخره در سال 1398 توانست اولین آلبوم مستقلش را منتشر کند. او در گروه پالت اولین نفری بود که سراغ تولید آثار شخصی رفت اما در نهایت خیلی دیر به انتشار و برگزاری کنسرت شخصی رسید. داریوش آذر در مسند خواننده بسیار توانا ظاهر شده و آلبومی با کیفیت استاندارد و نزدیک به جریانِ به اصطلاح پاپ تلفیقی عمل کرده است. بعضی قطعات یادآور تنظیم های گروه چارتار و برخی شبیه به پالت است. از طرفی او با وارد کردن اصوات الکترونیک توانسته رنگ صدایی یکدستی در قطعاتش ایجاد کند که این را به نوعی مدیون محمد شریعت است. داریوش آذر آلبومی عاشقانه بر اساس نامه نگاری های خودش و همسرش طراحی تولید کرده است؛ نامه نگاری هایی که پر از اشعار شاعران به نام مانند شاملو، براهنی، مصدق و البته ابیات خودش بوده است. ابن آلبوم 11 قطعه دارد و افراد زیادی در نوازندگی، تنظیم و تنظیم آن نقش داشتند. این آلبوم الگوی مناسبی برای موسیقی پاپ باکیفیت است که اصولا توانایی جذب مخاطب میلیونی را هم ندارد.
آلبوم جالبوت اثر گروه جالبوت
جالبوت گروهی که در بندرعباس متولد شد و در چهار سال گذشته روند پراز تغییری طی کرده است. تعدادی از اعضای جالبوت از بندر به تهران آمدند و در تهران با اضافه شدن موزیسین های دیگر ترکیب نهایی امروزشان را تشکیل دادند. جالبوت تحت تاثیر بزرگان نوگرای بندرعباس از جمله ابراهیم منصفی و علیخان حبیب زاده است پس ریتم و موسیقی بندر در کارشان به ووح دیده می شود و از طرفی به واسطه اعضایش راک، فانک، جز و ... هم به موسیقی آن ها تزریق شده است. آلبوم اولشان با تاخیر منتشر شد چراکه مدت هاست این قطعات را اجرا می کنند اما هنوز به مرحله انتشار نرسیده بود. آلبوم جالبوت شامل 10 قطعه باکلام است.
آلبوم اوربیتون اثر گروه انسو
گروه انسو موسیقی مینیمال اش را موسیقی مراقبه ای غیر آیینی می داند. آن ها ریشه های جز و راکشان را در قالب موسیقی مینیمال به نمایش می گذارند. آن ها کارشان را به شنیدن آثار گروه رونین و نیک برچ آغاز کرده بودند که در نهایت به واسطه همکاری با هرمس توانستند او را ملاقت کنند و درس های جدیدی بگیرند. آلبوم شامل 5 قطعه بی کلام است و به همت هرمس روی صفحه هم منتشر شده است. انسو امسال کنسرت و رونمایی آلبومش را به شکل همزمان در فرهنگسرای نیاوران برگزار کرد. هومن ثنایی (گیتار الکتریک)، سامان ثقفیان (گیتار الکتریک)، کیارش رادمهر (باس)، سینا نجفلو (درامز) و محمد طباخیان (پرکاشن) اعضای گروه انسو را تشکیل می دهند.
آلبوم ادیسه اثر گروه لِمونویز
آلبومِ اول گروه مشهدی و جوان لِمونویز با عنوان اُدیسه پس از دو سال رونمایی شد. آثار گروه چهار نفره ی لِمونویز در زیرشاخه هایی از راک دسته بندی می شود. آن ها سعی کردند در آلبوم اُدیسه ترکیبی از موسیقی ایندی، فانک، پانک و حتی الکترونیک ارائه دهند. آلبوم اُدیسه هشت قطعه دارد و تمام ترانه ها فارسی هستند. اعضای این گروه را، مصطفی حسینی (خواننده و گیتار الکتریک)، سینا کریمی (گیتار بیس و صدا بردار)، پارسا اسدزاده (سینتسایزر و خواننده)، آرش ظریفیان (درامز و آرت وورک) تشکیل می دهند. همچنین گروه پس از این آلبوم قطعات و موزیک ویدئویی با ترانه انگلیسی منتشر کرده است.
آلبوم در من برو شکار اثر گروه داماهی
گروه داماهی پس از گذشت حدود چهار سال بالاخره آلبوم دومش را منتشر کرد. آلبومی که قرار بود براساس مفاهیمش نامش داروخانه باشد اما در نهایت براساس یکی از قطعات با شعر محمود طلوعی نامش به در من برو شکار تغییر کرد. آن ها در این آلبوم هم به آثار بندرعباسی وفادار ماندند اما دغدغه های عاشقانه و اجتماعی را نیز پررنگ تر کردند. ترانه ها از محمود طلوعی، احسان گودرزی و ابراهیم منصفی است. در این آلبوم رضا کولغانی بیش از پیش در زمینه آهنگسازی برای داماهی فعال شده است اما تنظیم ها تغییر خاصی نکرده است. آلبوم شامل 12 قطعه است که به همت نشر نوفه منتشر شده.
آلبوم هست شب اثر ساسان سرمدی
ساسان سرمدی که شغل اصلی اش دندانپزشکی است پس از سال های فعالیت در زمینه ادبیات و موسیقی توانست آلبوم اولش با نام هست شب را منتشر کند. این آلبوم تماما بر اساس اشعار نیما یوشیج شکل گرفته و تمرکزش بر مفهوم شب در ابیات نیما بوده است. محمدرضا اصغری وظیفه تنظیم و طراحی صدا را برعهده داشته که رنگ جدیدی به آلبوم بخشیده است. همچنین مازیار خواجیان نوازنده گیتار بیس و صادق کیا از دست اندرکاران این آلبوم بودند. آلبوم تا حدی یادآور سادگی و سرراستی آثار سهیل نفیسی است و خود او هم یادداشتی در دفترچه آلبوم دارد. این آلبوم تلفیقی شامل هفت قطعه باکلام است.
آلبوم تنهایی اثر کیوان کیارس
آلبوم تنهایی اولین آلبوم مستقل کیوان کیارس با نگاهی به موسیقی جیپسی جز است. کیوان کیارس عضو شورای بررسی موسیقی دفتر موسیقی وزارت ارشاد است. از سال 1377 به شکل خودآموز به سبک جیپسی جز روی آورده و چندین اجرا در فرهنگسراهای تهران داشته است. او در کارنامه خود ساخت بیش از شصت موسیقی متن برای فیلم و سریال و همچنین قطعات باکلام برای خوانندگان مطرح را دارد. مجموعه حاضر شامل دوازده آهنگ بی کلام است که ساخت ملودی و ریتم و نوازندگی گیتار بر عهده کیوان کیارس بوده و در برخی از قطعات بردیا کیارس نیز با نوازندگی ویولن او را همراهی کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
رزیتا اسکویی گفت: در شرایط پیش آمده فعلی، متاسفانه تعطیلی مراکز فرهنگی هنری غیرقابل اجتناب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

سرویس تئاتر هنرآنلاین ، رزیتا اسکویی مدیرعامل مجموعه فرهنگی هنری خانه هنر دیوار در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره این مجموعه گفت: مجموعه فرهنگی هنری خانه هنر دیوار از نخستین و جامع ترین مجموعه های فرهنگی هنری بخش خصوصی است. این مجموعه 4 پلاتو تمرین تئاتر دارد و شامل بخش ها و فعالیت هایی چون؛ اتاق فیلم که دارای یک سینمای کوچک با ظرفیت 43 نفر است که در آن نقد و بررسی فیلم های روز دنیا و آثار بزرگان صورت می گیرد، استودیو موسیقی، استودیو دوبلاژ، برگزاری تمرین و ضبط موسیقی، ورک شاپ ها و دوره های موسیقی، اتاق طراحی لباس و صحنه می شود.

او در ادامه افزود: مجموعه فرهنگی هنری خانه هنر دیوار، آرت شاپ کوچکی به منظور حمایت از کارهای هنری و صنایع دستی بچه هایی دارد که محلی برای عرضه آثارشان ندارند و در این مجموعه بدون دریافت هزینه ای فضا در اختیارشان قرار می گیرد. همچنین این مجموعه دارای فضای امن و صمیمی است که گروه ها به منظور استراحت پس از تمرینات تئاتر این امکان را دارند در آن محل به استراحت بپردازند و هر آنچه علاقه مند بودند را سفارش دهند. به این محل کافه نمی گوییم اما در فرمت معمولی کافه به حساب می آید.

اسکویی با بیان اینکه در شرایط پیش آمده فعلی، متاسفانه تعطیلی مراکز فرهنگی هنری غیرقابل اجتناب است، عنوان کرد: ویروسی به یک باره و سرزده وارد مملکت ما شد و مجبور به آن شدیم که فعالیت های خود را کنسل کنیم و این تعطیلی متاسفانه از مراکز فرهنگی هنری آغاز شد؛ سالن های نمایش دولتی و خصوصی، سینماها و تمام مراکز فرهنگی دولتی تعطیل شدند و ما نیز با تمام تمهیداتی که به منظور ضدعفونی فضا، تهیه ماسک، دستکش و موارد ضروری برای تمامی افرادی که به ما مراجعه می کردند، در نظر گرفته بودیم، مجبور به تعطیلی شدیم.

او همچنین اضافه کرد: در شرایط پیش آمده مجبوریم بجنگیم و این جنگیدن با تعطیلی کنار نمی آید چرا که مالکان و صاحبان املاک متاسفانه هیچ همراهی با ما نمی کنند و باید در این وضعیت اجاره بها را که رقم بسیار سنگینی است را پرداخت کنیم و مبلغ این اجاره چیزی نیست که ما بتوانیم از پس انداز نداشته مان آن را بپردازیم، چراکه بخش فرهنگی هنری به خصوص کاری که ما در حال انجام آن هستیم تا این اندازه سوددهی ندارد که بخواهیم پس اندازی داشته باشیم.

اسکویی ضمن اشاره به اینکه بعید نیست این تعطیلات تا رفع کامل کرونا ویروس و سپری شدن شرایط بحرانی، سه تا چهار ماه ادامه داشته باشد، اظهار کرد: در صورتی که تعطیلات تا سه- چهار ماه به طول انجامد، یعنی اینکه ما هیچ امیدی به بقا نداشته باشیم چراکه هیچ ارگانی از ما حمایت نمی کند و اصلاً نمی دانیم که به کجا باید مراجعه کنیم؛ شهرداری، اداره کل هنرهای نمایشی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا نهادهای هنری دولتی دیگر؟ نمی دانیم کدامیک ما را به عنوان خانواده خود می پذیرند. بسیار علاقمند هستیم که راهنمایی شویم که در این شرایط باید به کجا مراجعه کنیم و چه کسی حامی ما و بخش خصوصی است که هوای هنرمند را داشته و تمام تلاشش بر این بوده تا به صورت ویژه به هنرمند، بازیگر، کارگردان و عوامل احترام بگذارد و برای شان محیطی امن و درخور و شایسته به وجود آورد.

مدیرعامل مجموعه فرهنگی هنری خانه هنر دیوار همچنین تصریح کرد: متاسفانه اکنون مستأصل هستیم و نمی دانیم که در این شرایط باید به کجا مراجعه کنیم؟ باید به مالک اعلام تخلیه محل را کنیم؟ باید از جناب آقای کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی کمک بخواهیم؟ البته طبق صحبت های دوستان در نشستی که آقای شهرام کرمی با مدیران تماشاخانه های خصوصی داشت اعلام کرد که به صاحبان تماشاخانه های خصوصی کمک می کند اما ما هم از این خانواده دور نیستیم.

او در ادامه اضافه کرد: ما بستری برای اجراهای تماشاخانه های خصوصی فراهم می کنیم تا گروه ها بتوانند در محیطی امن با هزینه کم به تمرینات شان بپردازند. اکنون ما نیز همچون تماشاخانه های خصوصی و دیگر مراکزی که به آن ها کمک رسانی می شود، نیازمند کمک و مساعدت هستیم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

مدیرکل هنرهای نمایشی از تشکیل "شورای مبارزه با کرونا در تئاتر" خبر داد و ابراز امیدواری کرد در بودجه سال99، اعتباری برای این منظور درنظر گرفته شود.

ایران آرت: در میان تمدید تعطیلی تماشاخانه ها، مجموعه تئاترشهر اعلام کرد که تا پایان سال اجرایی نخواهد داشت. تعطیلی ناخواسته به دلیل شیوع ویروس کرونا دامن سالن های نمایش و دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری را گرفته است و به گونه ای باعث مختل شدن زندگی در روزهای منتهی به پایان سال شده است.

تئاترشهر تعطیل شد

به گزارش همشهری، مجموعه سالن های تئاترشهر که قرار بود میزبان اجراهای جدید اسفند ماه باشد در اطلاعیه ای آورده است: "با ضرورت پیش آمده در تعطیلی فعالیت های هنری در تعامل و رایزنی با گروه های نمایشی تا پایان سال جاری اجرایی را روی صحنه نخواهد داشت. همچنین تمرین و آماده سازی نمایش و سایر خدماتی که باعث اجتماع افراد در این مجموعه می شود نیز به دلایل بهداشتی ممکن نخواهد بود." با توجه به اینکه زمان پایان این ویروس در ایران مشخص نیست اما مجموعه تئاترشهر پیش بینی کرده که نمایش ها می توانند اجرای خود را از 5 فروردین ماه آغاز کنند. در بخش دیگری از اطلاعیه تئاترشهر آمده است: "نمایش هایی که در پایان سال و در تالارهای پنج گانه مجموعه تئاترشهر روی صحنه بودند از تاریخ پنجم فروردین1399 به اجرای خود ادامه خواهند داد." اکثر تماشاخانه های تهران که جدول اجراهای خود را در سال جاری و چند ماه جلوتر در سال جدید برنامه ریزی کرده و بسته بودند به ناچار تغییراتی را در زمان و چگونگی اجراها خواهند داشت.

در آرزوی اجرا

تغییر برنامه های جدول اجرای مجموعه تئاترشهر در سال آینده، چنان که پیش از این نیز مدنظر قرار گرفته بود، متناسب با زمانبندی برگزاری جشنواره های بین المللی نمایش عروسکی و تئاتر فجر و به تناسب نوع و شرایط نمایش ها با مناسبت های موجود در تقویم سالانه صورت خواهد گرفت. "یه گاز کوچولو" فقیه سلطانی، "الویرا 2020" بابک کریمی، "قهوه قجری" آتیلا پسیانی، "سه شنبه های لعنتی" محمدمهدی خاتمی، "تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می کند اتللو" ابراهیم پشت کوهی و "بچه" افسانه ماهیان ازجمله نمایش هایی هستند که قرار بود آخرین ماه سال اجرا شوند و باید دید نمایش ها چه زمان روی صحنه خواهند رفت و آیا شرایط اجراها در فروردین ماه به روال گذشته بازمی گردد؟

تأمین اعتبار برای حمایت از گروه های نمایشی

به نقل از همشهری، یکی از بحث های داغ گروه های نمایشی حمایت در روزهای تعطیلی است؛ تعطیلی ناخواسته که علاوه بر به هم خوردن جدول اجراها باعث ضرر سالن ها و گروه های نمایش شده است. شهرام کرمی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی در این باره می گوید: "در شرایط فعلی هنرمندان تئاتر هم به لحاظ شغلی در خطر هستند و هم به دلیل توقف فعالیت شان متضرر شده اند. امیدواریم شرایط به گونه ای شود که از فروردین سال99 اجراهای تئاتری از سرگرفته شود و شرایط به روال عادی خود برگردد."

مدیرکل هنرهای نمایشی یادآور می شود: "در اداره کل هنرهای نمایشی برای پیش بینی، ارزیابی و حمایت از هنرمندان و سالن های تئاتری، شورایی را با عنوان "شورای مبارزه با کرونا در تئاتر" شکل داده ایم که متشکل از برخی مدیران بخش های مختلف اداره کل و همچنین چند تن از هنرمندان تئاتر است. این شورا با ارزیابی شرایط فعلی بهترین راهکارها را برای حمایت از هنرمندان تئاتر درنظر می گیرد." کرمی درباره حمایت مالی مدنظر از گروه ها و سالن های خصوصی متضرر شده در هفته های اخیر، توضیح می دهد: "در این شورا موضوع حمایت مالی از گروه ها و سالن ها مطرح و مقرر شد با توجه به بضاعتی که داریم این حمایت انجام شود. جلسه ای را با معاون هنری وزیر ارشاد داشتم درخصوص حمایت مالی از گروه ها و سالن های متضرر شده، موضوع را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مطرح کردیم. وزیر ارشاد و معاون هنری به همراه مدیران حوزه های مختلف جلساتی را برگزار کرده و به دنبال رسیدن به راهکاری در این زمینه هستند. در این زمینه پیشنهادهایی را ارائه داده ام و منتظر نظر وزارتخانه درخصوص حمایت مالی از گروه ها و سالن ها متضرر شده هستم." کرمی ادامه می دهد: "امیدواریم در بودجه سال99، اعتباری برای این منظور درنظر گرفته شود. واقعیت این است که سقف بودجه حمایتی تئاتر برای سراسر کشور 4میلیارد و 500 میلیون تومان است که بودجه ناچیزی است و در این 2سال هم رشد نکرده است. اگر اعتباری برای حمایت از گروه ها و سالن های متضرر شده درنظر گرفته نشود، بخشی از بودجه تئاتر را به این امر اختصاص خواهیم داد."

منبع خبر : ایران آرت

لینک خبر :‌ آمد خبر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

ایران مراسم نیوز : مدیرعامل خانه با اشاره به آنکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مهم ترین نمایشگاه در منطقه است و از نظر جمعیت و وسعت یکی از مهم ترین نمایشگاه های کتاب در جهان به شمار می رود گفت: ویروس کرونا بسیاری از نمایشگاه های کتاب در پاریس لندن و بولونیا را تحت الشعاع خود قرار داده و آنها را به تعطیلی کشانده است. باتوجه به آنکه بخشی از اقتصاد نشر ما به نمایشگاه کتاب تهران گره خورده است و ناشران ما بهارشان با بهار نمایشگاه ها یکسان شده است؛ دغدغه مسئولان بر این امر بود که بتوانند نمایشگاه کتاب را برگزار کنند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، نیک نام حسینی پور عنوان کرد: اما در آن روی سکه، سلامت شهروندان در اولویت مسئولان است و باید هماهنگی میان نهادها و مسئولان به وجود آید. حرف اول و آخر را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره برگزاری این رویداد می زند. اگر آنها تشخیص دادند، در خردادماه نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد و در صورت عدم کسب مجوز از وزارت بهداشت در تاریخ دیگری برگزار خواهد شد.
مدیرعامل خانه کتاب در پاسخ به این پرسش که مدتی است خبر برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه سال 99 به گوش می رسد و آیا این تاریخ مورد تایید شما هست یا خیر گفت: نظرات کارشناسان در این مسئله متفاوت است نسبت به بازه زمانی آبان ماه که پیش تر مطرح شده بود نیز یکی از رایزنی این هاست و هنوز تاریخ دقیق این رویداد مشخص نشده است.

لینک خبر :‌ ایران مراسم نیوز
سینا دادخواه از سوخت شدن کتاب هایی که در چند ماه اخیر منتشر شدند می گوید و معتقد است اتفاقات امسال برای کسب و کارهای فرهنگی که آسیب پذیرترند، تیر خلاص است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : کیمیا نیوز

این داستان نویس در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت ادبیات داستانی در سال 98 و تاثیر وقایع اجتماعی بر آن اظهار کرد: نویسندگان از بقیه فعالان فرهنگی جدا نیستند، و این فشار مضاعف را بر گردن خود احساس می کنند که اتفاقاتی در حال افتادن است که از دست ما خارج است. البته انجمن صنفی داستان نویسان استان تهران سعی کرد نسبت به اتفاقات قبل واکنشی نشان دهد. فکر نمی کنم اتفاقی که برای نویسنده ها افتاد از جماعت روشن فکر و فرهنگ ورز خیلی منفک باشد، جنس واکنش همان است؛ آمیخته ای از خشم، درماندگی و نگرانی نسبت به آینده.

او افزود: اما نکته ای هست و آن هم این که این مشکلات پی در پی رویکردها و گرایش های نویسنده ها را در سال های بعد هم حتما تحت تاثیر قرار می هد. من احساس می کنم دگرگونی مهمی در نوع نگاه ما به جامعه دارد پیش می آید، ما همه در این گرداب عظیم اجتماعی هستیم و نویسنده ها آن قشری هستند که نسبت به این اتفاقات حساس ترند. برای همین تاثیر این اتفاقات در سال های آتی حتما خودش را نشان می دهد.

دادخواه با بیان این که اتفاق نگران کننده دیگری که وجود دارد این است که این حوادث باعث شده میزان کتاب خریدن مردم خیلی کم شود گفت: نمایشگاه کتاب هم به تعویق افتاد و این هم بر کسب و کار نشر و هم بر روی کار نویسنده ها اثر خواهد گذاشت. در چند ماه گذشته کتاب هایی که منتشر شدند، به دلیل بحران های پیاپی که مردم کمتر فرصت داشتند از تازه های نشر باخبر شوند سوخت شدند. حتی این کتاب ها فرصتی در شب عید و بعد هم در نمایشگاه کتاب داشتند که هر دو تقریبا از دست رفت. اما فکر می کنم در بلندمدت این اتفاقات باعث شود ما نویسندگان احساس مسئولیت بیشتری نسبت به اتفاقات اطراف مان نشان دهیم، یک عده از نویسندگان حتما این ها را درونی خواهند کرد و خواهند نوشت.

این نویسنده افزود: شاید وقتی از همه جهات نگاه می کنیم، سال 98 یکی از مهم ترین سال های بعد از انقلاب است. البته بحران های امسال در کوتاه مدت جز خسران چیز دیگری ندارد، همه کسب و کارها آسیب می بینند و برای کسب و کارهای فرهنگی که آسیب پذیرترند، این اتفاقات تیر خلاص است.

او همچنین بیان کرد: ما به همراه جمعی از داستان نویسان بزرگ خیریه اسفندگان کتاب را داشتیم که 40 نویسنده کتاب های شان را امضا می کردند و کتاب ها با تخفیف مشخصی به فروش می رسید و عوایدش به یک خیریه تعلق پیدا می کرد که امسال، پنجمین سال برگزاری آن به تاخیر افتاد و حتی ممکن است اصلا برگزار نشود، که این به نظرم بسیار اتفاق بدی بود.

سینا دادخواه همچنین درباره وضعیت نقد داستان نویسی در سالی که گذشت گفت: سال هاست از فقدان یک جریان جدی نقد ادبی رنج می بریم. حالا معمولا وضعیت به نحوی است که نویسنده، منتقد روزنامه نگار و حتی ناشر یکی شده است، یعنی همه چیز در هم آمیخته شده. نویسندگانی داریم که هم زمان ناشر، فعال فرهنگی و ادبی و غیره هستند. این چندبعدی شدن آدم ها شاید باعث شده از جدی بودن شان در یک بعد کم شود، برای همین نقد ادبی هم کمرنگ شده است.

او ادامه داد: حلقه های کوچک نقد ادبی وجود دارد، اما نمی دانم آخرین بار چه زمانی جریان نقد ادبی به صورت جدی کار می کرد. فکر می کنم در اواسط دهه 80 به واسطه رونق صفحه های ادبی روزنامه ها جریان هایی شکل گرفته بود، اما آن ها دیگر نیستند یا خیلی کمرنگ شده اند. پس از آن نسل بعدی نیامد یا کسانی که هستند خیلی انفرادی و جزیره ای فعالیت می کنند. البته این را هم باید درنظر گرفت که دیگر عملا مجله ای هم وجود ندارد، حتی مجلاتی از قبیل همشهری داستان ، ناداستان و ... هم که چاپ می شوند دیگر بخشی به نام نقد ادبی ندارند و در روزنامه ها هم دیگر این اقبال وجود ندارد.

نویسنده یوسف آباد، خیابان سی وسوم با اشاره به تبدیل شدن جلسات نقد به رونمایی اظهار کرد: این روزها جلسات نقد بیشتر به رونمایی کتاب تبدیل شده اند و این جلسات را معمولا ناشر برگزار می کند. ناشر هم چون از این قضیه نفع می برد، کسی را می آورد که کتاب را معرفی کند و نه نقد. در واقع این جلسات بیشتر نوعی دورهمی است. اولا که نقد شفاهی اصلا نقد محسوب نمی شود، نقد باید مکتوب باشد که خیلی کمرنگ است و حتی همان جلسات نقدی که می توانست خروجی مطلوبی داشته باشد هم به جلسات رونمایی تبدیل شده است. یک زمان حلقه های ادبی ای وجود داشت که نیابتی کار نقد را به صورت فورس ماژور انجام می داد، اما همان حلقه ها هم کمرنگ شده که در این جا می شود پیوند این مسئله را با قفل شدن جامعه مدنی فهمید، که جامعه مدنی کمتر نمود بیرونی پیدا می کند و آدم ها دیگر به خاطر وضعیت اجتماعی اخیرا کمتر حوصله این را دارند که فضای شبه عمومی بین خودشان به وجود بیاورند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
علی چنگیزی از نویسندگان، منتقدان ادبی، مترجمان و مولفان خواست به ناشران برای عبور از شرایط فعلی کمک کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : آمد خبر

به گزارش خبرنگار مهر ، ایام پیش رو در کشور به دلیل اپیدمی بیماری کرونا وضعیت ویژه و خاصی را به وجود آورده است. ناشران و کتابفروشان کشور نیز متأثر از این فضا با دشواری های بسیاری برای ادامه مسیر فعالیت اقتصادی خود روبرو شده اند و هر روز خبرهای مختلفی از وضعیت بغرنج مالی آنها به گوش می رسد.

علی چنگیزی، نویسنده و منتقد که سابقه داوری در جایزه ادبی جلال آل احمد را نیز در کارنامه خود دارد در یادداشتی که در ادامه می خوانید و برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است، پیشنهاداتی را خطاب به اهل کتاب برای همیاری به منظور عبور از این شرایط بیان کرده است.

صنعت نشر این روزها شرایط خوبی را نمی گذراند و در خبرها بود که صنعت نشر لطمه 700 میلیاردی در سال 98 متحمل شده است، شاید این رقم دقیق نباشد، اما به هر روی گواه ضرر سنگین صنعت نشر و فشار اقتصادی شدید بر این صنعت در سال 98 است. ضرری که دلیلش گرانی کاغذ و کم شدن قدرت خرید مخاطبین کتاب است و این آخری ها هم شیوع ویروس منحوس کرونا و بعضاً بسته شدن کتابفروشی ها و کاهش بیش از پیش مشتری ها در نزدیکی نوروز. چه باید کرد؟

می اندیشم در این شرایط هر کسی، هر فردی به اندازه خودش باید به جامعه اش کمک کند، به اندازه توانش سعی کند از دردها بکاهد، و زخم ها را مداوا کند.

به سهم خودم به عنوان یک نویسنده کوچک، آنچه به ذهنم می رسد جز خرید کتاب به صورت الکترونیک که چه بسا در این روزگار عاقلانه ترین کار باشد، در صورت امکان، بخشیدن حق تألیف و ترجمه به عنوان نویسنده و مترجم به ناشران محترم است تا بخش کوچکی از ضرر ایشان جبران شود بلکه بتوانند انشاالله ، سرپا بمانند چه بسا بیش از این متضرر نشوند.

همه ما، نویسنده، ناشر و ویراستار و کارکنان نشر... در یک کشتی نشسته ایم و باید با همکاری، گذشت و همیاری از این مرحله و شرایط خاص گذر کنیم. با همکاری و اعتماد می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و قلب ها را به هم نزدیک.

کد خبر 4875453

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
فهرست کتابفروشی های سراسر کشور به همراه آدرس و شماره تماس آنها در سایت خانه کتاب به نشانیketab.irقابل مشاهده است.

به گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب، با شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم حفظ نکات بهداشتی و رعایت توصیه های ستاد ملی مدیریت کرونا مبنی بر ماندن هموطنان در خانه، هرچند مراجعه به کتابفروشی ها کاهش داشته است، اما زمان مناسبی برای خواندن کتاب های مورد علاقه فراهم شده است و کتابخوانی می تواند در ایام حضور افراد در منزل مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

بنابراین به منظور تهیه کتاب های مورد نیاز و عدم خروج از منزل، علاقه مندان به کتاب می توانند با مراجعه به سایت ketab.ir در قسمت بانک های اطلاعاتی و منوی کتابفروشی ها به فهرست کتابفروشی های سراسر کشور دسترسی پیدا کنند.

فهرست کتابفروشی ها به تفکیک استان و شهر در سایت خانه کتاب قابل مشاهده است و علاقه مندان می توانند طی تماس با کتابفروشی موردنظر خود، کتاب یا کتاب های مورد نیاز خود را سفارش دهند.

در این میان برخی ناشران و کتابفروشی ها با برگزاری مسابقه کتابخوانی مجازی، فروش ویژه و ارسال رایگان کتاب برای تشویق و ترغیب مخاطبان تلاش می کنند.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
در راستای صیانت از فرهنگ اسلامی ایرانی و اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی، حدود 400 مورد مجوز تقویم (پیش از چاپ ) و همچنین حدود 1000 مورد تقویم (رومیزی، دیواری، سررسید) توسط معاونت امور فرهنگی و رسانه ای صادر و بررسی گردید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ، بنا بر دستورالعمل و ضوابط صدور مجوز انتشار سر رسید (سالنامه) و تقویم (گاه شمار) و در راستای صیانت از فرهنگ اسلامی ایرانی و اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی از مورخه 98/9/1 از میان کلیه درخواست های اشخاص حقیقی و حقوقی مراجعه کننده به این معاونت حدود 400 مورد مجوز تقویم ( پیش از چاپ ) صادر و 1000 مورد تقویم ( رومیزی، دیواری، سررسید) بررسی گردید.

گفتنی است حدود 50 مورد استعلام محتوای تقویم نیز از مراجع ذیصلاح توسط معاونت امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران صورت پذیرفت که این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در سال های اخیر محبوبیت کتب الکترونیک افزایش یافته است. سرعت خرید، حمل آسان، قیمت کم، و دوستی با طبیعت تنها چند دلیل برای علاقه به آثار الترونیک است. در این مطلب به مزیت های آثار الکترونیک می پردازیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گودریدر، کتابخوانی یکی از هیجان انگیزترین فعالیت های جهان است و کتاب خوب خواننده را به سرزمین های دور می برد و اجازه می دهد دست از نگرانی هایش بردارد. از روابط انسانی و تاریخ به انسان ها می آموزد. خواندن انسان را باهوش تر می کند.

در سال های اخیر افراد زیادی از خواندن کتاب های چاپی دست برداشته اند و کتاب الکترونیک می خوانند. در این مطلب قصد داریم مزیت های کتاب های الکترونیک را بررسی کنیم:

گزینه های بیشتر:
هنگام خرید آثار چاپی دو گزینه دارید. یکی خرید از فروشگاه و دیگری جست وجو در میان فهرست و سفارش آنلاین است. این در حالی است که برای خرید آثار الکترونیک با فهرستی متنوع مواجه می شوید چون خیلی از آثار فقط به صورت الکترونیک وارد بازار کتاب می شوند.

دریافت سریع:
وقتی کتاب جدیدی را انتخاب کنید با لمس کردن بخشی از صفحه می توانید به آن دسترسی پیدا کنید و به راحتی ورقش بزنید. همین موضوع دلیل خوبی برای خواندن کتاب های الکترونیک است. با کتاب های سنتی باید به کتابفروشی بروید و کتاب موردعلاقه تان را انتخاب کنید. وقتی کتاب الکترونیک را می خرید می توانید فوراً دانلودش کنید و چند دقیقه بعد خواندنش را آغاز کنید.

قیمت کم:
قیمت کتاب های الکترونیک ارزان تر از کتاب های چاپی است زیرا هزینه خاصی صرف تولیدش نمی شود. وقتی نوشتن کتاب تمام می شود به راحتی به کتاب الکترونیک تبدیل می شود. بخش چاپ کتاب حذف می شود و ناشر دیگر نگران فراهم کردن کاغذ نیست.

مهربان با طبیعت:
متأسفانه روند تولید کتاب گران است. بار زیادی را به طبیعت هم تحمیل می کند. هزاران درخت هر ساله قطع می شوند تا مردم بتوانند از شکل سنتی کتابخوانی لذت ببرند. اگر دوست دارید از طبیعت مراقبت کنید بهتر است کتاب الکترونیک بخوانید. از آنجا که برای تولید کتاب الکترونیک نیازی به کاغذ نیست پس ضرری هم به طبیعت نمی رساند. کتاب را روی کامپوتر، تبلت، یا گوشی به راحتی می خوانید. به این روش هم کتاب می خوانید و هم از درختان مراقبت می کنید.

مزایا:
خرید کتاب الکترونیک مزایای خوبی دارد. یکی از مهم ترین مزایای خرید کتاب الکترونیک این است که گاهی تخفیف هایی برای خرید دیگر کتاب ها به شما تعلق می گیرد، یا اثر دیگری از همان نویسنده را هدیه می گیرید. از آنجا که تولید کتب چاپی زحمت زیادی دارد، احتمال هدیه دادن پایین است و سودی برای فروشنده ندارد.

یک تیر و چند نشان:
هنگام مسافرت احتمالاً دوست دارید با خود چند کتاب ببرید. کتاب ها گاهی فضای زیادی را اِشغال می کند. به همین دلیل گاهی چند کتاب را فراموش می کنید یا در خانه جا می گذارید. با داشتن کتابخوان الکترونیک می توانید کتاب های متعددی را با خود داشته باشید. بستگی به فضای دستگاه الکترونیک خود می توانید کتاب داشته باشید و این بدان معناست که می توانید هر بار صدها کتاب را با خود حمل کنید. دیگر نگران از دست دادن لذت ماجراجویی وگردش در میان کتاب ها نخواهید بود.

قابل جستجو بودن:
احتمالاً گاهی دوست دارید کتاب موردعلاقه خود را ورق بزنید و عبارتی که موقع خواندن نظرتان را جلب کرد بار دیگر بخوانید. ممکن است شخصیتی از کتاب حرفی زده باشد که دوست دارید بار دیگر به آن رجوع کنید. در روش سنتی این کار دشوار است. بین صدها صفحه را ورق بزنید تا شاید نقل قول محبوبتان را بیابید. کتاب های الکترونیک این امکان را به شما می دهند که کلمات و جملات را جست وجو کنید. پیدا کردن جمله محبوبتان فقط چند ثانیه طول می کشد.

کتابخوانی فعالیتی هیجان انگیز و خوب است. به افزایش هوش خواننده کمک می کند اما شاید وقت آن فرا رسیده که توجه خود را از کتاب های سنتی به سمت کتاب های الکترونیک ببریم. انجام این کار مزیت های زیادی برای خواننده و همچنین طبیعت دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
قیمت کاغذ که در هفته گذشته با افزایش روبه رو شده بود، اندکی ارزانتر شد، در مقابل اما گلاسه و مقوا گران شده اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، قیمت کاغذ در بازار آزاد که در هفته گذشته شیب افزایش را دنبال کرده بود و از 320 هزار تومان به 350 هزار تومان به ازای هر بند کاغذ 70گرمی رسیده بود دوباره کاهش پیدا کرد.

بر این اساس امروز قیمت هر بند کاغذ 100 در 70 با گرماژ 70گرمی 335 هزار تومان معامله شده است.

همچنین قیمت هر بند کاغذ 60 در 90 با گرماژ 70گرمی 235 هزار تومان معامله شده است.

البته کاهش قیمت در بازار آزاد همه گیر نبوده است، برخی از انواع کاغذ هم چنان افزایش قیمت را تجربه می کنند، برای نمونه قیمت کاغذ 80گرمی نیز با افزایش مواجه شده است.

کاغذ گلاسه براق با افزایش قیمت هر کیلو 17هزار و 300 تومان معامله شده است.

انواع مقوا نیز با افزایش قیمت در هفته جاری روبه رو بوده است.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا- مدیرعامل خانه کتاب ضمن تقدیر از اهالی فرهنگ در همراهی با پویش تندرست باش ای ایران در مسیر ارتقای سلامت روانی جامعه، گفت: این پویش حرکتی ملی است و برای تحقق اهداف کلان آن نیازمند همراهی تمام نهادهای فرهنگی و هنری کشور هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : رادیو ایران

نیک نام حسینی پور، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار داشت: بعد از انتشار دستورالعمل وزارت بهداشت و تبعیت تمام وزارتخانه ها از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری، اهالی قلم که همواره در مسیر ایجاد اتحاد و همدلی در جامعه نقش مهمی را ایفا کردند با همکاری خانه کتاب پویشی را به عنوان تندرست باش ای ایران آغاز کردند.

سهم اهالی فرهنگ در همراهی با فرماندهان مبارزه با کرونا

وی ادامه داد: پویشی که طی آن از زبان نویسندگان، مترجمان، شاعران و منتقدان ادبی شناخته شده کشورمان در کنار معرفی کتاب و آثاری که می تواند در این روزهای قرنطینه خانگی همراه ملت بزرگوار ایران باشد؛ تلاش دارند ضمن تقدیر و تشکر از فرماندهان اصلی مبارزه در مسیر شیوع بیماری کرونا یعنی پرستاران، پزشکان و کادر درمانی بیمارستان ها به سهم خود در ایجاد افزایش حس اعتماد به نفس عمومی در جامعه و ایجاد حس همدلی و همراهی در راستای مبارزه با این ویروس سهم و دین خود را ادا کنند.

اقبال بی سابقه اهالی فرهنگ از پویش تندرست باش ای ایران

به گفته مدیرعامل خانه کتاب؛ بعد از تعامل با نهادهای بهداشتی و گروه های فرهنگی مختلف اعم از بخش وزارتخانه ای و گروه های خصوصی، درنهایت به این نتیجه رسیدیم با همکاری اهالی فرهنگ پویش تندرست باش ای ایران را با هدف مشارکت بزرگان فرهنگ و همراهی و همدلی آنها با عموم دوستداران و علاقمندان به کتاب و یار مهربان در کشور راه اندازی کنیم.

امری که شاید در گام نخست گمان نمی کردیم با چنین اقبالی از سوی اهالی فرهنگ مواجه شود اما ایجاد شور و مشارکت و حس همدلی و همراهی میان اهالی فرهنگ باعث شد ما نیز در کنار اقبال وسیع طیف نویسندگان؛ مترجمان؛ شاعران و منتقدان ادبی در استمرار و ادامه این مسیر ثابت قدم تر باشیم.

مشکلات بزرگ تر از کرونا را شکست داده ایم

حسینی پور با اشاره به قرار گرفتن در آستانه نوروز باستانی 1399 و تلاش جامعه فرهنگ و هنر برای افزایش روحیه اعتماد به نفس در جامعه در مسیر مبارزه با ویروس کرونا در کشور خاطرنشان کرد: به محض مطرح ساختن این پویش با سیل همراهی اهالی فرهنگ، هنر و نویسندگان در این عرصه مواجه شدیم. آثار ارسالی آنها بعد از پالایش و ویرایش توسط همکاران مان در خانه کتاب در سایت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در صفحه اینستاگرام و صفحات مجازی نویسندگان و فعالان فرهنگی کشورمان منتشر شد و تا امروز نیز با تمام قدرت درحال پیگیری و توسعه این پویش در راستای ایجاد حس همدلی و اتحاد در مسیر مبارزه با کرونا و افزایش روحیه اعتماد جمعی میان عموم مردم کشورمان با تعامل اصحاب فرهنگ هستیم.

مدیرعامل خانه کتاب بهار را فصل نوزایی، شکوفایی و طراوت طبیعت دانست و ابراز امیدواری کرد با همت مسئولان و فرماندهان کادر پزشکی در مسیر مبارزه با شیوع کرونا هم زمان با آغاز سال جدید و میزبانی کشورمان از بهار طبیعت شاهد گذر از بحران کرونا در کشورمان باشیم. تردیدی وجود ندارد که با همت بزرگ مردان ایران این ویروس را شکست خواهیم داد چراکه در طول تاریخ ما مشکلات بزرگ تر از کرونا را شکست داده و از آن عبور کرده ایم.

ارتقای روحیه سلامت جامعه رسالت اهالی فرهنگ است

مدیرعامل خانه کتاب آغاز پویش تندرست باش ای ایران را حرکتی ملی در راستای ایجاد سطح افزایش اعتماد عمومی و ارتقاء روحیه سلامت جامعه در مسیر مبارزه با ویروس کرونا دانست و تصریح کرد: تردیدی در این مساله وجود ندارد که برای تحقق اهداف کلان و ایده آل این پویش که حرکتی ملی است نیازمند دست یاریگر دیگر نهادهای فرهنگی و متولیان امر هنر و فرهنگ در کشورمان و به ویژه فضای رسانه ای جامعه ایران هستیم. چراکه ارتباط و ضریب نفوذ رسانه ها و تأثیری که آنها بر مردم دارند در حس همراهی و همدلی با این پویش می تواند نقش مؤثری در ارتقاء سطح سلامت روانی جامعه و افزایش حس روحیه اعتماد در مسیر مبارزه با این ویروس در جامعه ایفا کند.

کرونا باعث هم بستگی اجتماعی در جامعه شده است

وی ادامه داد: تاریخ کشورمان بارها نشان داده در حوادثی مانند بلایای طبیعی و امروز در مسیر مبارزه با کرونا، همواره تلاش داشتیم تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم. امروز هم در مواجهه با کرونا باید رویکرد ما این باشد. کرونا باعث هم بستگی اجتماعی در جامعه شده است و باید این هم بستگی را قدردان باشیم؛ چراکه شاهد هستیم که آحاد جامعه پای کار هستیم تا بتوانیم در مسیر شکست دادن این ویروس و خارج کردن آن از کشورمان تمام همت و تلاش خود را به کار بندیم.

جهاد عظیمی که در خط مقدم آن پزشکان قرار دارند

مدیرعامل خانه کتاب تاکید کرد: از کشور ایران با توجه به سابقه تمدنی و فرهنگی انتظار می رود که هنرمندان، اصحاب فرهنگ و قلمش پشتیبان این مساله در مسیر ارتقاء بهداشت روانی جامعه باشند. امید که تلاش مسئولان نیز بتواند یاریگر این پویش و تلاش برای ارتقاء پشتیبانی از پزشکان و پرستاران و عموم جامعه ما باشد. این جهاد عظیمی است که در خط مقدم آن پزشکان قرار دارد و ما به عنوان فعالان فرهنگی نیز به عنوان پشتیبان و یاریگر آن ها در این مسیر خواهیم بود.

برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گرو تایید وزارت بهداشت

حسینی پور با اشاره به آنکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مهم ترین نمایشگاه در منطقه است و از نظر جمعیت و وسعت یکی از مهم ترین نمایشگاه های کتاب در جهان به شمار می رود گفت: ویروس کرونا بسیاری از نمایشگاه های کتاب در پاریس لندن و بولونیا را تحت الشعاع خود قرار داده و آنها را به تعطیلی کشانده است. باتوجه به آنکه بخشی از اقتصاد نشر ما به نمایشگاه کتاب تهران گره خورده است و ناشران ما بهارشان با بهار نمایشگاه ها یکسان شده است؛ دغدغه مسئولان بر این امر بود که بتوانند نمایشگاه کتاب را برگزار کنند.

اما در آن روی سکه، سلامت شهروندان در اولویت مسئولان است و باید هماهنگی میان نهادها و مسئولان به وجود آید. حرف اول و آخر را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره برگزاری این رویداد می زند. اگر آنها تشخیص دادند، در خردادماه نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد و در صورت عدم کسب مجوز از وزارت بهداشت در تاریخ دیگری برگزار خواهد شد.

مدیرعامل خانه کتاب در پاسخ به این پرسش که مدتی است خبر برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه سال 99 به گوش می رسد و آیا این تاریخ مورد تایید شما هست یا خیر گفت: نظرات کارشناسان در این مسئله متفاوت است نسبت به بازه زمانی آبان ماه که پیش تر مطرح شده بود نیز یکی از رایزنی این هاست و هنوز تاریخ دقیق این رویداد مشخص نشده است.

حمایت از ناشران در این ایام الویت است

حسینی پور در پاسخ به دیگر پرسش ایرنا مبنی بر آنکه با توجه به اتفاقات منبعث از کرونا، در سایر شاخه های هنری شاهد حمایت فعالان فرهنگ و هنر کشور هستیم و آیا این حمایت از ناشران هم صورت خواهد گرفت تصریح کرد: این هفته با معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای نحوه حمایت از ناشران و کتاب فروشان صحبت کردیم. به عنوان مثال طرح عیدانه را قرار بود برگزار کنیم که در اولین فرصت در بعد از عید با نام بهارانه کتاب این طرح را با همراهی کتاب فروشان اجرا خواهیم کرد.

در خصوص ناشران نیز معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلساتی را برگزار کرد و تمهیداتی اندیشیده شد برای خرید کتاب از ناشران تا جبران تاخیر در مورد برگزاری نمایشگاه کتاب صورت گیرد. اگر شرایط به گونه ای باشد که برگزاری نمایشگاه کتاب لغو و یا به زمانی دیرتر منجر شود در سیاست های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا حمایت تمام قد از ناشران را در شیوه های مختلف به شکل عملی اجرایی کنیم.

از اهداف عیدانه کتاب دور نخواهیم شد

مدیرعامل خانه کتاب با تاکید بر آنکه هدف اصلی برگزاری طرح عیدانه کتاب باز کردن پای مردم به کتاب فروشی ها بود و نمی خواهیم از این هدف دور شویم خاطرنشان کرد: کتاب فروشی ها به عنوان پاتوق های فرهنگی نیازمند حضور هرچه بیشتر مردم هستند اما باتوجه به شرایط ایجادشده طی هفته گذشته قرار شده با شرکت پست تعاملی را برقرار کنیم تا کتاب فروشان و ناشران که به شکل اینترنتی آثار خود را به فروش می رسانند با همکاری شرکت پست بتوانند با تخفیف های بیشتر و هزینه حداقلی بالا محصولات خود را به دست مخاطبان برسانند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
یک ناشر گفت: برای اینکه عادت ها تغییر کند، شرایط خاص می تواند کمک خوبی باشد و اکنون ما در شرایط ویژه و خاص بیماری کرونا هستیم و می توان از این فرصت استفاده و مخاطبان را با کتاب های الکترونیک آشنا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

علی محمدپور، ناشر و مدیر استارت آپ دانی ، در گفت وگو با ایکنا، درباره کتاب های الکترونیک و دسترسی و استفاده از آن ها در بحران کرونا گفت: دغدغه اصلی ناشران و فعالان این حوزه این است که جامعه ما آشنایی خوبی با کتاب های الکترونیک ندارد و برای اینکه عادت ها تغییر کند، شرایط خاص می تواند بسیار مؤثر باشد و اکنون ما در شرایط شیوع بیماری کرونا هستیم و می توان از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرد.

وی افزود: این تغییر عادت ها باید پیش از اینها رخ می داد و تأخیر در این مسئله آسیب هایی را به همراه دارد که اکنون در حل آن ها مانده ایم، برای مثال آموزش وپرورش باید از مدت ها پیش آموزش از راه دور، مجازی و مکمل را ایجاد می کرد، اما این کار انجام نشده و اکنون این مسئله همانند گره کوری شده است، زیرا همه دانش آموزان به اینترنت دسترسی ندارند. یکی از دلایل این مسئله را چه در بحث آموزش و چه درباره کتاب های الکترونیک می توان نگاه سنتی و راحت طلبانه دانست.

بیشتر بخوانید:

محمدپور درباره چرایی این امر بیان کرد: محتوایی که در پلت فرم و به صورت کتاب الکترونیک قابل عرضه است، بیشترین سود را برای ناشر به همراه می آورد، یعنی همان ناشران سنتی که در بازار فعالیت می کنند، اگر بخواهند یک کتاب کاغذی چاپ کنند، 15 تا 20 درصد از قیمت پشت جلد کتاب، سود نصیبشان می شود، اما در پلتفرم ها 50 تا 70 درصد سود می کنند. در مرکز ملی فضای مجازی کمیته ای در حوزه پلتفرم های کتاب وجود دارد و براساس پایشی که از سوی این کمیته انجام می شود، هر سال نسبت به سال قبل آن فروش کتاب دیجیتال یا الکترونیک 2 تا 3 برابر بوده است و در سال های آتی بازار بزرگی در این حوزه به وجود خواهد آمد.

ایجاد بازاری جدی برای ناشران

این ناشر گفت: در حال حاضر این بازار نسبت به سال های قبل برای ناشران حتی ناشران سنتی قابل توجه و جدی شده است و اگر تاکنون رغبتی برای حضور در این بازار نداشته اند، به چند دلیل بوده است؛ یکی اینکه مسئله در آمریکا با فعالیت شبکه آمازون منجر به تعطیلی 50 درصد کتابفروشی های این کشور شد و ناشران را تحت فشار گذاشت، زیرا این سایت به طور مستقیم وارد مذاکره با نویسندگان شد و ناشران در این میان حذف شدند. این ایراد بزرگی بود زیرا آمازون فقط یک پلتفرم بود و نمی توانست در حوزه محتوا کار تخصصی انجام دهد. حتی اگر نیروی بیشتری در این زمینه به کار می گرفت، زیرا ناشران بزرگی در آمریکا بودند که تجربه های ارزشمندی داشتند. از این رو آمازون بیشتر در حوزه کتاب های رمان و داستان موفقیت هایی را به دست آورد و در سایر زمینه ها مجبور شد با ناشران قرارداد ببندد. در ایران نیز این دغدغه وجود داشت، زیرا برخی از پلتفرم ها وقتی رغبتی از سوی ناشران ندیدند، دست به تولید محتوا و ترجمه آثار زدند.

آشنایی اندک مخاطبان با کتب الکترونیک مخاطبان ایرانی آشنایی اندکی نسبت به کتاب های الکترونیک دارند و رسانه ملی و حتی خبرگزاری ها هم کمتر به این موضوع پرداخته اند و بنابراین سیاست درست و مشخصی در معرفی این کتاب ها وجود نداشت و ندارد، بنابراین ناشران از استقبال مخاطبان از این آثار اطمینان ندارند

وی تصریح کرد: مخاطبان ایرانی آشنایی اندکی نسبت به کتاب های الکترونیک دارند و رسانه ملی و حتی خبرگزاری ها هم کمتر به این موضوع پرداخته اند. بنابراین سیاست درست و مشخصی در معرفی این کتاب ها وجود نداشت و ندارد. بنابراین ناشران از استقبال مخاطبان از این آثار اطمینان ندارند، در حالی که باید به مردم آموزش داد که چگونه کتاب الکترونیک بخوانند.

محمدپور ادامه داد: در آغاز ظهور کتاب های الکترونیک در اروپا، مالیات 25 درصدی بر آن اعمال شد تا از سرعت رشد این کتاب ها بکاهند و کتاب های کاغذی کمتر آسیب ببینند، اما وقتی جامعه نسبت به آن آشنایی پیدا کرد، جایگاه هر یک از این کتاب ها نیز مشخص شد و این قانون نیز حذف شد.

وی ابراز کرد: در کشور ما رشد کتاب های الکترونیک در حوزه عمومی بوده است، زیرا بخش های آموزش کودک و نوجوان و علمی و دانشگاهی در دست نهادهای دولتی است و برای رشد کتاب های الکترونیک در این زمینه ها، ناشر نیازمند همکاری و هماهنگی با آن هاست و این مسئله آن ها را به دلیل دردسرهای فراوانش از کار با نهادهای دولتی بازمی دارد.

کتابخانه های عمومی وارد گود شوند

این ناشر با اشاره به وضعیت بحران کرونا در کشور گفت: یکی از راهکارها در این وضعیت این است که کتابخانه های عمومی بتوانند محتوای کتاب ها را به صورت الکترونیک در اختیار مخاطبان قرار دهند که این مسئله در کشورهای مهم جهان حل شده است و بسیاری از کتابخانه ها نیز به صورت شبکه ای به هم متصل شده اند و مخاطب با کارت عضویت کتابخانه می تواند به محتوای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد و مطالعه کند. اما در این شرایط که این امکان وجود ندارد، کتابخانه های عمومی می توانند کتاب های مورد نیاز مخاطبان را به صورت امانت تلفنی در اختیار مخاطبان قرار دهند، هر چند مسائل فراوانی برای افراد خاص مانند معلولان وجود دارد.

وی یادآور شد: امیدوارم مسئولان پس از عبور از بحران کرونا به کمبودها و زیرساخت های کشور بیندیشند و برای رفع آن ها اقدام کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
کم شدن درآمد کتابفروشان و ناشران که با شیوع کرونا شدت گرفته و مشکلاتی که دامن اقتصاد نشر را رها نمی کند، جهانِ کتاب را تیره و تار کرده است.

به گزارش بولتن نیوز، مهمان ناخوانده این روزها خوب خودش را به گوشه گوشه دنیا دعوت می کند و جاگیر می شود. شیوع کرونا نمایشگاه های بزرگ کتاب ، مسابقات فرهنگی هنری و حتی ورزشی را تحت تاثیر قرار داده و همه آن ها را تعطیل کرده است.

هرچند برخی نمایشگاه های بزرگ کتاب در جهان مانند لایپزیک، پاریس، لندن، بلونیا (تاخیر35 روزه) و... تعطیل شده اند، اما سرنوشت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که قرار بود 26 فروردین 99 آغاز شود، هنوز مشخص نیست.

پیش از این طی یک گزارش، تمام گزینه های متصور برای زمان برگزاری نمایشگاه کتاب مورد بررسی قرار گرفت، اما گزینه لغو نمایشگاه هم مانند سایر نمایشگاه ها هنوز روی میز است.

اما این مسأله که اگر نمایشگاه کتاب نداشته باشیم چه می شود؟ سؤال مهمی است که این گزارش در پی بررسی جوانب مختلف آن است. هرچند در شرایطی که تمام اجتماعات مهم و سیاسی و فرهنگی تعطیل شده اند، لغو یک رویداد شاید در ظاهر آسان ترین انتخاب باشد، اما مسیر تصمیم گیری و منتهی شدن به لغو حتما باید کارشناسی شده باشد.

کرونا حالا پس از 32 سال نمایشگاه کتاب را هرچند موقتی تعطیل کرد، اما در همین بلاتکلیفی، وضعیت صنعت نشر ما و جهان چه خواهد شد؟ این در حالی است که ناشران و کتابفروشان ایرانی بدون کرونا هم حال و روز خوبی نداشتند، اما با خانه نشینی ها و توصیه های وزرات بهداشت برای جلوگیری از شیوع این بیماری، صنعت نشر در کنار سایر حوزه های اقتصادی بیشتر متضرر شده است.

طرح هایی که شما را به کتاب می رساند

این روزها ناشران خوشفکری با توجه به محدودیت ها، چاره اندیشی های زیبایی داشته اند. آنها با پویش های مطالعاتی و یا با دسترسی های سهل تر مخاطبان را فراموش نکرده اند و با شعارهایی از قبیل آنلاین کتاب بخرید یا ارسال رایگان، شما فقط بگید چی می خواید و... تلاش دارند در منزل هم کتاب را در اختیار شما قرار دهند تا از این مسیر هم خود رزقی داشته باشند و هم فضای مطالعه در منازل و فضای کرونایی فراموش نشود.

با این حال هنوز هم صنف نشر و تشکل های وابسته به آن به شکلی کاملاً جدی متضرر شده اند. از سویی تکلیف نمایشگاه کتاب که ناشران به آن دلخوش بودند، هنوز مشخص نشده و همه این اتفاقات، زنجیره ای از بلاتکلیفی را شکل داده اند.

اگر کمبود و گرانی کاغذ و نهایتاً پایین آمدن شمارگان کتاب و بالا رفتن قیمت آن در ماه های گذشته به صنعت نشر، آسیب جدی وارد کرده بود، اما با کنترل داد و ستد کاغذ، بازار کتاب به ثبات نسبی رسیده بود و کم کم رنگ و روی نشر کشور از بی جانی خارج می شد که کرونا همین پیکر نیمه جان را هم تحت تاثیر قرار داد و تعطیلی نمایشگاه به واقع تیر خلاص بود.

شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب، تکلیف زمان برگزاری نمایشگاه کتاب را بر گردن وزارت بهداشت نهاده است، ولی به نظر می رسد باید پیش از آن با تشکل های داخلی و خارجی نشر جلساتی را برگزار کند و زمان های پیشنهادی را در نظر بگیرد و سپس سر میز مذاکره با وزرات بهداشت بنشیند.

* زمان برپایی نمایشگاه کتاب سریعا مشخص شود/ بخش خارجی از تاخیر ضرر می کند

احد رضایی مدیرعامل انتشارات ویژه نشر که سال جاری مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب بود، درباره ضرر ناشران از تاخیر در برگزاری سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: تاخیر بسیار در برپایی نمایشگاه کتاب تهران، ناشران خارجی و حتی نمایندگان آنها را نیز متضرر می کند.

وی افزود: بخش خارجی با مشکلات بسیار و با تدابیر خاص اقدام به ورود کتاب به کشور می کند. در واقع با سخت ترین مسیرها کتاب ها به ایران می آیند، چرا که برخی ناشران و کشورها نمایشگاه ما را تحریم کرده و در تهران حاضر نمی شوند و یا مستقیم شرکت نمی کنند. بنابراین ما از طریق سایر کشورها کتاب های آنها را می آوریم.

رضایی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه ناشران و یا نمایندگان آنها در این بخش برای خرید کتاب ها اعتباراتی را به شکل وام و یا چک در نظر گرفته بودند تا کتاب ها برای اواخر فروردین ماه در تهران باشد، گفت: حالا که نمایشگاه کتاب به تاخیر افتاده برخی کتاب هایی که نقد و اعتباری خریداری شده، متولیان آنها را با مشکل همراه می کند؛ چرا که قرار بود نمایشگاه در ماه آوریل (فروردین) برپا شود. بنابراین ما باید تا اواخر ماه می (اردیبهشت) وجوه را پرداخت می کردیم، اما اکنون با تاخیر به وجود آمده به مشکل جدی می خوریم. در این صورت چنانچه باز هم تاخیر ادامه دار باشد با مشکلاتی در این بخش روبه رو می شویم.

مدیرعامل ویژه نشر با اعلام اینکه برخی از کتاب های اروپایی و انگلیسی به گمرک رسیده و ماندگاری آنها در گمرک هم مشکلات دیگری را رقم می زند، توضیح داد: با تمام موارد یاد شده بهترین زمان برای بخش خارجی به واسطه تعهدات نشان می دهد تاخیر بیش از خرداد ماه نباید داشته باشیم.

به گفته وی، اگر شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب و وزارت بهداشت فکری برای کتاب های رسیده به گمرک نداشته باشند، بیش از 90 درصد افرادی که کتاب وارد کرده اند با مشکل روبه رو خواهند شد.

رضایی ضمن بیان اینکه ناشران عرب کتاب ها را بارگیری کرده بودند، اما به واسطه شیوع این بیماری دستور توقف داده اند، تصریح کرد: حتی یک کامیون حامل کتاب هم از انگلیس حرکت کرده بود، اما به دلیل بسته بودن مرزها، این کامیون متوقف شده است. از این رو درخواست داریم متولیان امر هرچه سریع تر تصمیم بگیرند.

رضایی با بیان این مطلب که در جلسه تصمیم گیری برای زمان نمایشگاه کتاب از نمایندگان ناشران داخلی و خارجی هم دعوت شود، افزود: باید در این راستا نظر تشکل های نشر هم پرسیده شود، چرا که در مسأله بازپرداخت اعتبارات مشکلات یکسان داریم. تاخیر بیشتر ما را متضرر خواهد کرد. بنابراین برای زمان برگزاری نمایشگاه سریعا تصمیم گیری شود، زیرا برپایی زودتر مشکلات را کم تر خواهد کرد.

این گزارش اضافه می کند، چند روز پیش قادر آشنا مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران درباره زمان برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفته بود: اعلام این زمان منوط به اعلام نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

ناشران داخلی و خارجی، مهم ترین ضرردهندگان میدان

حالا کرونا آمده و اول نمایشگاه های کتاب استانی و بعد، نمایشگاه کتاب تهران را تعطیل کرده است. اما نمی شود نشست و به حال صنعت نشر کشور، زار زار گریست. باید حرکت کرد و چاره ای برای این وضع اندیشید. برای جلوگیری از زیان ناشران و کتابفروشان چه باید کنیم و با چه ایده ها و ابتکاراتی می شود از این وضع خارج شد؟

مهم تر از همه این که برای قشر علاقه مند به نمایشگاه کتاب تهران چه برنامه ای می شود در نظر گرفت؟

چند ایده که شاید کمک کننده باشد/ پیشنهاد اول: توسعه نمایشگاه های استانی

یکی از روش ها برای نجات صنعت نشر، توسعه نمایشگاه های کتاب استانی است. در همین مقطع نگاهی گذرا به روند برپایی این نمایشگاه ها جالب است.

ایده اولیه این نمایشگاه ها از سوی رهبر انقلاب مطرح شد. حضرت آیت الله خامنه ای در بازدید از ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشتند: نمایشگاه کتاب تهران به استان های کشور نیز برده شود پیرو این توصیه، اولین نمایشگاه کتاب استانی در سال 1371 در گیلان برگزار شد.

از سال 1371 تاکنون 410 نمایشگاه کتاب استانی برگزار شده و آمارها نشان می دهد طی سال های متمادی زاهدان با 21 دوره و یاسوج با 19 دوره بیشترین میزبانی از نمایشگاه های استانی را داشته اند؛ ضمن اینکه در سال جاری زاهدان آخرین نمایشگاه استانی بود که به دلیل شیوع کرونا یک روز زودتر به کار خود پایان داد و متاسفانه ارومیه و قزوین نتوانستند نمایشگاه خود را دایر کنند. البته استان فارس و کرمانشاه نیز به دلیل درگیری آبان نتوانستند نمایشگاه خود را برگزار کنند. طی سال جاری ایلام به دلیل همزمانی با اربعین حسینی نیز قادر به برپایی نمایشگاه نشد و اردبیل هم به دلیل مشکلات میزبانی، نمایشگاه کتاب استانی را برپا نکرد. بنابراین، نمایشگاه کتاب استانی در اکثر استان های کشور برگزار شده؛ مگر اینکه استان مدنظر به دلیل مشکلات نتوانسته باشد میزبانی را بپذیرد.

یکی از دستاوردهای عمده برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب، توزیع مناسب، متوازن و متعادل کتاب در سطح کشور و به ویژه مناطق دوردست و خارج از مرکز بوده است.

ناشرانی که اغلب در بیشتر نمایشگاه های استانی حضور داشته اند عبارتند از: سلام ، اسم ، نگاه ، نسل نواندیش ، آرایان ، امیرکبیر ، علمی فرهنگی ، سخن ، آموت ، میلکان ، کوله پشتی و....

نمایشگاه های استانی کتاب، تدارک گسترده نمایشگاه کتاب تهران را ندارند و پس از مهار بیماری کرونا می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن برای آماده سازی آن ها برنامه ریزی کرد. این کار باعث می شود تا دسترسی همه مناطق کشور به تازه های نشر، یکسان شده و حتی برگزار نشدن نمایشگاه کتاب تهران، نیازهای اقشار مختلف فرهنگی و عامه کتابخوانان به کتاب را تا حد زیادی کاهش دهد.

پیشنهاد دوم: استمرار طرح های فصلی در نبود نمایشگاه کتاب؛ با قدرت و بودجه بیشتر

یکی دیگر از روش ها، گسترش طرح های فصلی مثل پاییزه، زمستانه و تابستانه کتاب است که از سوی موسسه خانه کتاب اجرا می شود. اجرای این طرح ها به واسطه تخفیف های اعمالی در آن برای دانشجویان، طلاب و مخاطبان نمایشگاه می تواند جایگزین خوبی باشد. هرچند اهالی قلم و دانش آموزان هم باید در آن ویژه دیده شوند.

در این طرح ها شهرهای بزرگی چون تهران و مشهد را می شود کنار گذاشت یا سهم کم تری برایشان قائل شد؛ چرا که ابرشهرها با دارا بودن مراکز بزرگ عرضه کتاب، نیاز مخاطب را تأمین می کنند و ناشرانی هستند که آثارشان را در این شهرها با تخفیف خوب به مخاطب عرضه می کنند.

نخستین دوره این طرح ها در پاییز 1394 با عنوان طرح کتابفروشی به وسعت ایران آغاز شد. در آن روزها سیدعباس صالحی، وزیر فعلی ارشاد، معاون فرهنگی این وزارتخانه بود که خواستار حمایت از کتابفروشی ها شد. این طرح در راستای دستور وی برای حمایت از کتابفروشی ها و افزایش کتابخوانی شکل گرفت و تاکنون 12 دوره از آن در شهرهای مختلف برگزار شده است.

این طرح حدودا از یک تا 2 و نیم میلیارد هزینه و بودجه نیاز دارد که گاهی کمی با فاصله تامین می شود. اگر به خاطر شیوع کرونا، نمایشگاه بین المللی کتاب را نداشته باشیم، می توانیم در پاییز سال 99 با طرح های فصلی و استانی، التیام بخش درد و رنج های اقتصاد نشر باشیم.

پیشنهاد سوم: توسعه نشر الکترونیک

در این مسیر با همکاری ناشران و مولفان نسخه الکترونیکی کتاب ها، مجلات و کتاب های صوتی را طبق استاندارد بین المللی نشر الکترونیک تولید شده و امکان مطالعه و خرید قانونی کتاب روی موبایل، تبلت و رایانه فراهم می شود. از مزایای این نوع نشر می توان به حذف هزینه های چاپ کاغذی کتاب، دسترسی آسان به کتاب ها، سازگاری با محیط زیست، تهیه و آماده سازی آسان و سریع اثر، مطالعه روی انواع دستگاه های هوشمند مانند موبایل و... اشاره کرد.

البته نشر الکترونیک از جمله سازوکارهایی است که نه تنها عمده ناشران که اغلب مخاطبان هنوز نتوانسته اند با آن به خوبی کنار بیایند و سازمان دهندگان نشر الکترونیک در کشور، موسسات استارتاپی و طراحان نرم افزارهای کتابخوانی هستند که معمولاً ربطی به ناشران کتاب کاغذی ندارند.

خو نگرفتن مخاطبان با این شیوه مطالعه از یک سو و ناآشنایی و اقبال نکردن ناشران سنتی نسبت به این پدیده نوین موجب شده تا نشر الکترونیک در کشور، جایگاه ارزنده ای نداشته باشد.

ناشران؛ حلقه اصلی و اساسی نمایشگاه کتاب

در ادامه نظر جمعی از ناشران، نویسندگان، کتابفروشان و توسعه دهندگان نشر را درباره تغییر در زمان نمایشگاه کتاب و اینکه در روزهای کرونایی چه تصمیمی لازم است و باید چه کرد، می خوانید.

سعید مکرمی، مدیر انتشارات اسم درباره لغو یا تأخیر در برگزاری نمایشگاه کتاب و این مسأله که کرونا با نشر چه کرد، اظهار داشت: برای پاسخ به این نکات باید جوانب موضوع را نیز نگاه کرد. در سال 98 با اتفاقات عجیبی روبه رو شدیم. در واقع سال عجیبی برای ما بود، اما زمانی به راحتی می توانیم در مورد نمایشگاه کتاب صحبت کنیم که کل صنعت نشر و کتاب را با هم و یکجا در نظر بگیریم؛ یعنی ناشر، کتابفروش، توزیع کننده، چاپخانه دار و ....

این ناشر در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اگر تک بعدی بنگریم، نگاه جامعی نخواهیم داشت، گفت: اگر کتابفروش آسیب ببیند، پخش هم متضرر می شود. در این صورت نشر آسیب جدی می بیند. البته وقتی راجع به نشر صحبت می کنیم، نمی توانیم بگوییم تنها برای کتابفروش این اتفاق افتاده است، چرا که باید کل این صنف را در نظر گرفت. در این صورت با پدیده ای مواجهیم که باید جزء به جزء آن را بررسی کرد.

مکرمی گفت: از ماه آبان تا امروز هر ماه درگیر یک مسأله بوده ایم. در واقع هر سال ما بر این باوریم که نیمه دوم سال برای ناشران و کتابفروشان (صنف نشر) نیمه طلایی تر است؛ چرا که ما تصور می کنیم چک های خود را پاس خواهیم کرد و بدهی ها کمتر می شود. حتی معونه راه هم برای بهار سال آتی کنار می گذاشتیم؛ چرا که هر سال بر اساس یک نظم طبیعی که نمایشگاه در اردیبهشت برگزار می شد، مسیر را می پیمودیم.

به گفته وی، اما سال 98 بحران عجیب و غریبی ایجاد شد. در آبان ماه چند هفته ای درگیری داشتیم و اولین صنفی که در آن بحبوحه آسیب دید، صنعت کتاب بود؛ چون اساساً کتاب و کتابفروشی وقتی رونق دارد که حال خوبی در جامعه وجود داشته باشد؛ چون فرد باید حوصله کند و یک کتاب را بخواند. اما وقتی از آبان عبور کردیم و به آذر رسیدیم به دلیل آلودگی هوا با تعطیلی های مداوم روبه رو شدیم. مدارس، ادارات و شهر تعطیل شد و پس از آن در دی ماه به شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی رسیدیم. به خصوص شهر تهران در این روزها به دلیل سقوط هواپیما تحت تأثیر قرار گرفت، اما تصورمان این بود که در بهمن اتفاقات خوبی رخ می دهد. به انتخابات رسیدیم و پس از آن هیاهوی کرونا آغاز شد.

مدیر نشر اسم خاطرنشان کرد: در این مدت، چرخه نشر به شدت شکننده شد و اگر بخواهیم درباره شکنندگی نشر حرف بزنیم، باید بگوییم کتابفروشی ها، ناشران، موزعان و عمدتاً افرادی که در تأمین کتاب بودند محتاط شدند و با ترس بیش تری کار خود را دنبال کردند، اما در این بین ناشران، بیش از دیگران آسیب دیدند.

وی گفت: ممکن است کتابفروش کم کم از مردم نقدینگی دریافت کند، اما ناشر این گونه نیست. از سوی دیگر کتابفروش نمی تواند مغازه اش را ببندد و همواره باید فروشگاهش باز باشد. از این رو هزینه ثابت فروشگاه هم باید در نظر گرفت که هزینه بالایی است. در چنین وضعیتی، اگر سال 99 حرف از این باشد که نمایشگاه کتابی نداشته باشیم، یعنی پذیرفته ایم که همین میزان ناشر که امروز فعال هستند، نابود خواهند شد.

مکرمی ضمن بیان اینکه عمده ناشران تصور می کنند تراکنش های نمایشگاهی می تواند صنعت سالیانه نشر آنها را نجات دهد، توضیح داد: حالا اگر نمایشگاه کتاب نداشته باشیم، یعنی با فاجعه همراه خواهیم شد. نباید تنها به ناشر نگاه کنیم. باید در تصمیم گیری ها کل صنعت نشر را بنگریم. پس گزاره نبود نمایشگاه کتاب از گزاره های عجیب است. بنده مخالف تعطیلی نمایشگاه هستم؛ چرا که بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور ما است و بین 5 تا 7 میلیون بازدیدکننده دارد.

وی درباره اینکه چه زمانی بهترین وقت برای برپایی نمایشگاه است، گفت: با توجه به توصیه های وزارت بهداشت در زمینه عدم شیوع ویروس کرونا بهترین زمان بعد از ایام ماه مبارک رمضان یعنی خردادماه است؛ چرا که ما هنوز وارد تابستان نشده ایم و می توانیم از مصلی استفاده کنیم. اگر وارد فصل گرما شویم، سیستم سرمایشی مصلی پاسخگوی جمعیت نخواهد بود. از سوی دیگر خردادماه بهترین زمان است؛ چرا که از تاریخ اصلی نمایشگاه که 26 فروردین اعلام شده بود، خیلی دور نشده ایم.

ادامه داد: برخی در این بین در اظهارنظرهایشان سخن از انتقال نمایشگاه به هفته کتاب را مطرح می کنند، اما این مسأله شدنی نیست، زیرا ما بخش بین الملل نمایشگاه کتاب را هم داریم و این زمان فرصت شرکت در نمایشگاه فرانکفورت است و قطعا ناشران خارجی در تهران حاضر نمی شوند. دیگر اینکه همه ناشران روی تاریخ اردیبهشت ماه حساب باز کرده بودند. پس یک ماه و نیم فاصله ایجاد شده با زمان اعلامی خسران کمتری برایشان خواهد داشت، ولی فاصله 6 ماهه یعنی برگزاری در آبان برای یک ناشر فاجعه است و پس از کرونا بحران از بین رفتن ناشران را در این صورت خواهیم داشت.

این ناشر ابراز داشت: تعطیلی نمایشگاه کتاب، آسیب بیشتری از تعطیل نشدن آن دارد و می توان آن را به تأخیر انداخت و بهترین زمان آن پس از ماه مبارک رمضان است.

فریدون: آبان، بهترین زمان برپایی نمایشگاه کتاب است

عبدالعظیم فریدون، مدیر نشر محراب قلم نیز درباره نمایشگاه کتاب گفت: وقتی کاری در تقویم کاری ثبت می شود، طبیعی است همه طبق آن برنامه ریزی می کنند. از این رو برای نمایشگاه کتاب هم این اتفاق افتاده بود. دست اندرکاران صنعت نشر عمدتاً ناشران هستند و برنامه ریزی کاری شان را بر آن مبنا انجام داده بودند تا پرونده آثارشان را در پایان سال 98 ببندند و آثار را در نمایشگاه کتاب سال 99 عرضه کنند.

وی گفت: دو هدف وجود دارد؛ اول اینکه آثار جدید به مخاطبان ارائه دهند، چون در کشور ما مردم به حدی گرفتاری دارند که فراغتی برای خرید کتاب ندارند و بهترین فرصت همان سالی یک بار در نمایشگاه کتاب است. از سوی دیگر ناشران هم کتاب های چاپ اول و جدید خود را عرضه می کنند. پس برای مخاطب و ناشر، نمایشگاه کتاب اهمیت دارد. نکته دوم اینکه نمایشگاه کتاب در تهران تبدیل به فروشگاه شده و بخشی از هزینه های ناشران به ویژه با تولیدات جدید در نمایشگاه تأمین می شود، اما حالا که کرونا تأخیر در کار ایجاد کرده، چند مشکل برای ناشران رخ می دهد؛ اول اینکه آنها تلاش کرده و کتاب تولید کرده اند، ولی امکان عرضه ندارند و دوم اینکه با هدف تأمین هزینه ها در نمایشگاه، اعتباراتی را صرف کرده اند. اینها نیز دچار مشکل خواهند شد. البته طبیعی است که کرونا

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
جعفری اقدم ضمن ارائه گزارشی از برپایی پنجمین دوره فلوشیپ استانبول گفت: کرونا موجب شد تا برخی از کشورها در این رویداد بین المللی نشر حضور پیدا نکنند و پنجمین دوره فیلوشیپ استانبول نسبت به سال گذشته کم رونق باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

مجید جعفری اقدم، مدیر آژانس ادبی و ترجمه پل در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به حضور این آژانس در پنجمین دوره فلوشیپ استانبول گفت: فلوشیپ استانبول در اولین دوره خود با حمایت 18 ناشر و آژانس ادبی کار خود را آغاز کرد و پس از توسعه و رسیدن به جایگاه خود در پنجمین دوره خود با بیش از 100 آژانس و ناشر از 68 کشور برگزار شد تا بتوانند در یک زمان و مکان مشخصی با یکدیگر آشنا شده و درباره تعاملات نشر دو کشور مذاکره کنند.

وی ادامه داد: چندین ناشر از ایران، چین و کره جنوبی نیز به این رویداد دعوت شدند که به دلیل شیوع ویروس کرونا نتوانستند در این فلوشیپ حضور پیدا کنند.

جعفری اقدم با اشاره به اینکه هدف اصلی این رویداد، ارتباط و تعامل ناشران ترک با دیگر کشورها است، خاطرنشان کرد: ناشران هرکشور 25 قرارملاقات برای تعاملات نشر دو کشور و تبادل کپی رایت تنظیم کردند و سمینارهایی نیز درباره مباحث کلی نشر بین الملل برگزار شد.

مدیر آژانس ادبی و ترجمه پل درباره تاثیرگذاری حضور ایران در پنجمین دوره فلوشیپ برای گسترش تبادلات نشر میان دو کشور اظهار کرد: اگر امکانی برای حضور ناشران بیشتری از ایران در فلوشیپ نمایشگاه های کتاب فراهم شود، تاثیر چشم گیری را در نشر ایران شاهد خواهیم بود.

جعفری اقدم افزود: بسیاری از شرکت کنندگان فلوشیپ به نوعی به ادبیات مشرق زمین علاقه مند هستند و با توجه به حضور ایران و بازار نشر فرهنگ مکتوب در این رویداد، علاقه مندان به خودی خود به این رویداد واکنش نشان خواهند داد و اگر بتوانیم امکاناتی را برای حضور عوامل نشر ایران در این رویداد بین المللی فراهم کنیم تا با ناشران ترک ارتباط بگیرند، قطعا موثر خواهد بود.

وی عنوان کرد: هزینه حضور در این رویدادها برای عوامل نشر ایران بسیار کم است، شرکت کنندگان فلوشیپ استانبول نیز سهل الوصول تر هستند و این کار تاثیر خوبی بر توسعه بازارهای نشر ایران و ترکیه خواهد داشت. تلاش ما این بود تا بتوانیم ارتباطات تازه ای با ناشران کشورهای مدعو داشته باشیم و ضمن معرفی ایران، قابلیت ها و توانمندی های نشر ایران را در عرصه بین الملل عرضه کنیم.

مدیر آژانس ادبی و ترجمه پل با اشاره به اینکه ویروس کرونا پنجمین دوره فلوشیپ استانبول را از رونق انداخته بود، گفت: کرونا موجب شد تا برخی از کشورها در این رویداد بین المللی نشر حضور پیدا نکنند و پنجمین دوره فلوشیپ استانبول نسبت به سال گذشته کم رونق باشد.

جعفری اقدم خاطرنشان کرد: برای معرفی آثار ایرانی 5نوع کاتالوگ شامل کتاب های برنده جوایز ایرانی، 180 کاتالوگ ویژه داستانی، کودک، نوجوان، رمان و کاتالوگ کتاب های غیر داستانی شامل ادبیات، مطالعات اسلامی، مطالعات ایرانی آماده کرده و در مجموع 500 عنوان کتاب را به کشورهای شرکت کننده فلوشیپ ارائه کردیم.

وی افزود: برخی کشورها چون پاکستان، اندونزی، مالزی، مجارستان، رومانی و فرانسه از کتاب های ایرانی استقبال کردند. همچنین دیداری با مسئول خرید رایت انتشارات راندوم هاوس شعبه انگلستان برای عرضه رمان های ایرانی انجام شد.

مدیر آژانس ادبی پل درباره ماهیت و اهداف فلوشیپ ها در نمایشگاه های کتاب مختلف جهان توضیح داد: فلوشیپ، یک برنامه حمایتی توسط نمایشگاه های کتاب برای ناشران، نویسندگان، تصویرگران و... است تا با هزینه مسئولان برگزاری نمایشگاه در این رویداد شرکت کنند.

وی افزود: اکثر نمایشگاه های کتاب از جمله نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، فلوشیپ دارند و 15 ناشر از کشورهای مدعو در آن شرکت می کنند. البته برخی از کشورها فارغ از نمایشگاه های کتاب، فلوشیپ را به صورت یک رویداد مستقل نگاه می کنند و برنامه ویژه ای برای آن تدارک می بینند. فلوشیپ استانبول نیز یکی از بزرگ ترین فلوشیپ ها است که برای ترکیه به عنوان یک رویداد تاثیرگذار، ارزش بالایی دارد.

جعفری اقدم با اشاره به اینکه فلوشیپ از سوی دولت و یا موسسات مجری نمایشگاه برای حمایت از عوامل نشرهای کشورهای مقصد برگزار می شود، عنوان کرد: البته در این 10سال اخیر فلوشیپ ها دیگر به عنوان بخشی از برنامه های نمایشگاه کتاب نیستند؛ بلکه به عنوان یک رویداد کاملا مستقل اجرایی خواهند شد و استانبول نیز پنجمین دوره مستقل این رویداد را برگزار کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : خبر آنلاین خبرگزاری شبستان آیین باور

در شرایطی که بحران کرونا، بازار کتاب را هم تحت تاثیر قرار داده است، دو ناشر از مردم خواستند کتاب های خود را تلفنی سفارش دهند.

نشر نی و نشر مرکز، طی اطلاعیه ای، از علاقه مندان خواستند که در شرایط بحرانی این روزها، کتاب های مورد نیاز خود را به صورت تلفنی به کتاب فروشی های محله خود سفارش دهند.
در متن اطلاعیه نشر نی آمده است: از کتاب فروشی ها به مثابه مویرگ های حیاتی فرهنگ مکتوب حمایت کنیم. هموطن؛ کتاب مورد نیاز خود را به صورت تلفنی از نزدیک ترین کتاب فروشی منزل خود تهیه کنید.

همچنین نشر مرکز نیز اطلاعیه مشابهی را با متن زیر در فضای مجازی انتشار داده است: برای تهیه کتاب های مورد نیازتان می توانید از نزدیک ترین کتاب فروشی محل کار یا منزلتان به صورت تلفنی کتاب سفارش دهید.

لینک خبر :‌ روزنامه هفت صبح
یک ناشر گفت: نوسانات کاغذ در ابتدا و انتهای سال 98 نشر را بسیار تحت تأثیر قرار داده است و در واقع مجبور شده ایم تیراژها را کم کرده و قراردادهای متفاوت تری با نویسندگان تنظیم کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

نسیم قباشی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا ، اظهار کرد: از سال 97 با افزایش شدید قیمت کاغذ روبه رو شدیم به همین دلیل کتاب هایی که چاپ آن ها به سال 98 موکول شد، هزینه های ما را بسیار بالا برد.

وی افزود: همچنین در سال 98 افزایش قیمتی که در نرخ دلار اتفاق افتاد افزایش قیمت مجددی در قیمت کاغذ به وجود آورد.

مدیر انتشارات آهیخته تصریح کرد: نوسانات کاغذ در ابتدا و انتهای سال 98 نشر را بسیار تحت تأثیر قرار داده است و در واقع مجبور شده ایم تیراژها را کم کرده و قراردادهای متفاوت تری با نویسندگان تنظیم کنیم.

قباشی در خصوص سهمیه بندی کاغذ دولتی ادامه داد: اتفاق دیگری که متأسفانه رخ داد بحث سهمیه بندی کاغذهای دولتی بود، درواقع فرایند دریافت کاغذ طولانی شد و به این دلیل دچار مشکلاتی شدیم.

وی اضافه کرد: وزارت ارشاد سامانه ای به وجود آورد تا بتواند مراحل شابک ، فیپا و مجوز وزارت ارشاد را در یک قالب بیاورد. این کار با این نیت بود که ناشر بتواند در 10 الی 15 روز مجوز چاپ بگیرد اما متأسفانه این سامانه آنقدر فرایند را طولانی تر کرده است که گرفتن مجوز را دچار مشکل کرده است، در صورتی که اگر تحت همان شرایط پیشین جلو می رفتیم یک ماهه به نتیجه می رسیدیم.

قباشی افزود: تا پیش از این ما دو نوع تألیف کتاب داشتیم، دریک مورد موضوعی به نویسنده می دادیم تا در آن خصوص پژوهش کند و بتواند تألیفی داشته باشد.

وی ادامه داد: در مورد دوم نویسنده خود درخواست می کرد که کتاب وی را برایش چاپ کنیم و باید بگویم که اتفاقات به وجود آمده باعث شد در این مورد ریزش داشته باشیم؛ چراکه افزایش قیمتی که برای کتاب اتفاق افتاد تقریباً مخاطبان کتاب را کم کرد.

مدیر انتشارات آهیخته تصریح کرد: نویسندگان برای تألیف کتاب دو انگیزه دارند برخی کتاب تألیف می کنند تا به دست علاقمندان به آن برسد و برخی به صرفه اقتصادی آن نیز نگاه می کنند.

قباشی اضافه کرد: نویسندگان دسته دوم با این وضع انگیزه خود را برای چاپ کتاب از دست دادند در نتیجه ریزش مخاطبان و کم شدن انگیزه نویسندگانی که انگیزه اقتصادی داشتند باعث کاهش نشر شد.

وی ادامه داد: همچنین نویسندگانی که برای مخاطبین علاقمند می نوشتند به دلیل کم شدن مخاطبان دچار نوعی سر افکندگی شده و برای نوشتن کتاب کم انگیزه شدند.

مدیر انتشارات آهیخته در خصوص تأثیر شیوع بیماری کرونا ، گفت: من در این خصوص دو نوع تحلیل را کنار هم می گذارم، اول اینکه نوسانات قیمت و سهمیه بندی کاغذ که اواخر سال اتفاق افتاد همچنین نزدیک شدن به ایام تعطیلی نوروز و فعالیت نداشتن برخی چاپخانه ها باعث شد چاپ برخی از کتب به تأخیر بیفتد و با توجه به اینکه زمان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 25 فرودین ماه بود این استرس وجود داشت که ممکن است برخی کتاب ها به نمایشگاه نرسد؛ اگر از این زاویه به تعویق نمایشگاه کتاب نگاه کنیم تا حدودی مثبت است.

قباشی ادامه داد: از طرفی بیماری کرونا احتمالاً تعداد مخاطبین نمایشگاه را کم خواهد کرد در واقع به علت پرهیز از تجمعات تأثیر خود را خواهد گذاشت.

وی در خصوص چشم اندازهای آینده نشر افزود: دو رویکرد وجود دارد یکی اینکه کتاب هایی تألیف کنیم که به حدی جذاب باشد که مخاطب را به سوی خود بکشاند.

مدیر انتشارات آهیخته تصریح کرد: رویکرد دیگر این است که بر اساس تقاضایی که در بازار وجود دارد کتاب تولید کنیم.

قباشی افزود: ما هر دو رویکرد را در نظر گرفته ایم چراکه گاهی اوقات ما باید جامعه را حرکت دهیم در نتیجه نیاز به تألیف کتاب هایی داریم که اگر چه مخاطب ذائقه آن را ندارد اما بتوانیم آن ذائقه را در مخاطب ایجاد کنیم.

وی افزود: مدیر انتشارات آهیخته اضافه کرد: رویکرد دوم را نیز باید مد نظر داشت چراکه باید صرفه اقتصادی نیز برای ما داشته باشد در واقع متناسب با تقاضای بازار به سمت بازار سازی هایی برویم که جنبه دوم را نیز تقویت کنیم تا از طریق این رویکرد بتوانیم آن ذائقه سازی را نیز ایجاد کنیم.

کد خبر 414435

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی درباره آخرین وضعیت ادغام و برگزاری نمایشگاه کتاب تهران توضیحاتی داد. به...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : آمد خبر

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی درباره آخرین وضعیت ادغام و برگزاری نمایشگاه کتاب تهران توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال جاری برخی خبرها حاکی از تسویه حساب مؤسسات تابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کارمندان آنهاست و بنا بر همین مساله گفته می شود که کار تسویه حساب و تشکیل هیئت هایی به منظور انحلال و ادغام این مؤسسات در یکدیگر شروع و حتی در برخی مؤسسات در حال به پایان رسیدن مراحل اجرایی است.

پیش از این معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره این مساله اعلام کرده بود که پس از پایان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران این مساله وارد فاز اجرایی خواهد شد و این ادغام میان مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، خانه کتاب و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان شکل می گیرد.

با این همه بخش بسیاری از کارمندان این مؤسسات با پایان قرارداد کاری خود در سال جاری دارای وضعیت نامشخصی برای ادامه فعالیت خود هستند و اعلام می کنند که ادامه فعالیت آنها منوط به تعیین وضعیت این ادغام خواهد بود.

در این زمینه خبرنگار مهر از ایوب دهقانکار مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جویای وضعیت نهایی این کارمندان و فرآیند ادغام شد.

وی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: ما این اطمینان را می دهیم که این ادغام که سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است هیچ ضرری به وضعیت کارمندان مؤسسات وارد نخواهد کرد. ما همه ابعاد حقوقی و اداری این مساله را در نظر می گیریم و بدون اینکه به مجموعه پرسنل آسیبی وارد شود فرآیند را صورت می دهیم.

دهقانکار در عین حال عنوان کرد: اطمینان می دهیم که ما فرآیندی را انجام می دهیم که قانون اجازه بدهد و بار حقوقی مثبت داشته باشد

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سیاست وزارت ارشاد به طور قطع بر این ادغام است کما اینکه در سایر معاونت ها نیز این اتفاق افتاده است. اسم این فرآیند را به شکلی های مختلفی بیان می کنند اما صرف نظر از آن هم شخص آقای صالحی و هم آقای جوادی نظر شأن این است که به شکلی انجام بپذیرد که آسیبی به کارمندان وارد نشود.

وی درباره زمان قطعی این رویداد نیز گفت: شاید این اتفاق قبل از برگزاری نمایشگاه کتاب سال بعد رخ دهد با این همه آقای وزیر باید در این زمینه تصمیم بگیرند.

در بخش دیگری از این گفتگو وی درباره وضعیت زمان برگزاری نمایشگاه کتاب نیز گفت: از نظر ما نظر وزارت بهداشت و کمیته ملی کرونا فصل الخطاب است و وقتی ایمنی را اعلام کنند ما با تمام قوا کار را شروع می کنیم اما فعلاً به زمان قطعی نمی توانیم برسیم. اما زمانی که این مسال اعلام شود احتمالاً تلاش می کنیم در کمترین وقت این اتفاق بیافتد.

وی در پاسخ به سوالی ردباره تحت الشعاع گرفتن بخش بین المللی نمایشگاه از این اتفاق نیز گفت: همه مسائل را باید سنجید نمایشگاه های کتاب پاریس و لندن به کل کنسل شد. اما فعلاً سیاست ما بر کنسل کردن نیست و تابع وضعیت کشور هستیم.

لینک خبر :‌ همراز
سینماپرس: ماشاالله شاهمرادی زاده و علیرضا سربخش 2 سینماگر و کارشناس فرهنگی کشور در آستانه روز بزرگداشت شهدا با انتقاد از کم کاری هنرهفتم در خصوص پرداختن به زندگی شهدا متذکر شدند: متأسفانه چندسالی است که اکثر فیلمسازان انقلابی، متعهد و ارزشی را خانه نشین شده و در عوض برخی فیلمسازان وابسته به غرب را پر و بال داده اند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : فاش نیوز سازمان نهضت سوادآموزی ایثار

به گزارش سینماپرس 22 اسفند ماه در تقویم رسمی کشور روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شده است. روزمردانی که عاشقانه رفتند تا دیاری آباد و امن برای امروز ما بسازند. بزرگداشت شهدا در ماه و روزی نامگذاری شده که هر فرد ایرانی در حال آماده شدن برای عید نوروز است و آحاد جامعه در این ماه به ویژه اواخر اسفندماه در تهیه و تأمین نیازهای اساسی و ضروری زندگی شان هستند ولی در لابه لای این جنب و جوش و شور و علاقه برای آماده شدن آغاز سال جدید نباید یادمان رود که مردانی برای تحقق آرامش امروز ما از گرانبهاترین و بالاترین سرمایه خویش گذشتند و با حضور در جنگ تحمیلی و تحمل سختی ها و دشواری ها در برابر تجاوز و خودخواهی های دشمنان ایستادند و از مرز و بوم میهن اسلامی مان دفاع کردند . مردانی که با دادن خون خود زمین ایران اسلامی را به رنگ سرخ آغشتند و به دشمنان اسلام نشان دادند در جایی که آن ها به اعتقادات و ارزش های اسلامی بی احترامی کنند و یا برای کم رنگ این ارزش ها توطئه کنند، حاضرند از والاترین و شیرین ترین سرمایه خود یعنی جان شان بگذرند ولی یک قدم از آرمان و اهداف شان که در اسلام تعیین و تبیین شده است، کوتاه نیایند . به همین دلیل نامگذاری روز بزرگداشت شهدا در اسفندماه تلنگری بزرگ برای مردم ایران است که هر سال جدید را با یک بیعت مجدد با شهدای انقلاب اسلامی آغاز کنند تا در شروع هر سال بیش از گذشته حافظان شایسته ارزش های اسلامی و نظامی و آرمان های امام و شهدا باشند و با تلاش مضاعف در راستای ترویج ایثار و شهادت و شناخت و کسب معرفت از آنان گام های بسزایی را بردارند .

اما متأسفانه هر سال در این روز مهم و ارزشمند یادمان می آید که عرصه فرهنگ و هنر کشور در خصوص بزرگداشت این شهدای والامقام کار شایسته ای انجام نداده و به ویژه دست هنرهفتم همواره در این حوزه خالی بوده است؛ این سوأل سال ها است مطرح می شود که سینما به عنوان مهمترین و تأثیرگذارترین ابزار رسانه ای برای معرفی شهدای دلپاک و افتخارآفرین تا چه حد نقش داشته است؟ آیا کم کاری در این زمینه در دهه های گذشته و در مدیریت های قبلی سینمایی کشور قابل کتمان است؟ آیا عدم گرایش اغلب فیلمسازان به معرفی این عزیزانی که تنها در برخی برنامه ها و مراسم سینمایی از آنها به نیکی و احترام یاد می شود و دیگر هیچ؛ را می توان منکر شد؟ آیا زمان آن نرسیده که بپذیریم بنا به فرمایش رهبر مدبر و فرزانه انقلاب اسلامی، در حوزه دفاع مقدس و معرفی فرماندهان شهیدی که مرزهای این کشور را با چنگ و دندان برای رفاه ما حفظ کردند قصور جدی صورت گرفته است؟

بی تردید آنچه مدنظر ما است معرفی زندگی و شخصیت شهید بطور مشخص است و نه مفاهیم مستتر در واژه پر معنا و جایگاه پر فضیلت کلمه شهید که بی شک اینان در جای خود هریک قابل تأمل است و تولیداتی نیز توسط هنرمندان متعهد داشته ایم.

اینک در آستانه روز بزرگداشت شهدا به این بهانه از 2 سینماگر و کارشناس فرهنگی و مطرح کشور آقایان: ماشاالله شاهمرادی زاده و علیرضا سربخش سوأل کرده ایم که چرا ما باید در سینمای ایران شاهد بیکاری بخش اعظمی از سینماگران دغدغه مند حوزه مقاومت و دفاع مقدس باشیم و به جای تولید آثار استراتژیک فیلم هایی با مضامین همجنسگرایانه ، فمینیستی و... تولید شود؟ چرا امروزه ما به جایی رسیده ایم که برای مدیران و مسئولان سینمایی مان تنها خوش آمد غربی ها وجشنواره های غربی مهم است؟ چرا سینمای ایران سرشار از فیلم های شبه روشنفکرانه یا سیاه و تلخ و یا کمدی های سطحی و نازل و ضداخلاقی شده است؟

ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان مطرح سینمای کشور در پاسخ به این سوأل سینماپرس اظهار داشت: متأسفانه چندسالی است که اکثر فیلمسازان انقلابی، متعهد و ارزشی را خانه نشین شده و در عوض برخی فیلمسازان وابسته به غرب را پر و بال داده اند! من نمی دانم در این اوضاع تکلیف فیلمسازان ارزشی چیست؟ آیا ما هم باید بیاییم و مانند برخی این نورچشمی ها فیلم های روشنفکرمآبانه یا سیاه و تلخ بسازیم تا بتوانیم مرتب کار کنیم و از دولت بودجه دریافت کنیم؟

وی ادامه داد: پرداختن به زندگی شهدا چه شهدای دوران دفاع مقدس، چه شهدای مدافع حرم، چه شهدای ترور، هسته ای، مقاومت و... جزو بدیهیات و ضروریات در سینمای جمهوری اسلامی ایران است و یکایک مسئولان و متولیان فرهنگی و سینمایی کشور باید با دغدغه مندی در این خصوص توجه ویژه ای به فیلمسازان متعهد، ارزشی و ولایتمدار داشته باشند و از آن ها برای تولید آثارشان حمایت کنند اما متأسفانه نه تنها هیچ حمایتی صورت نمی گیرد بلکه آقایان ما را از خودشان می رانند! به عنوان مثال خود بنده چند سالی است که فیلمنامه های متعددی را آماده ساخت دارم اما هربار به بهانه های واهی مانع از تولید این آثار می شوند و نداشتن بودجه را بهانه می کنند!

این سینماگر با بیان اینکه امیدوارم تمامی دستگاه ها و نهادهای مرتبط به جای اینکه مانند مانع و سد جلوی راه سینماگران ارزشی می ایستند از این دلسوزان و دغدغه مندان حمایت کرده و از آن ها برای تولید آثارشان حمایت جدی نمایند تصریح کرد: ما نیازمند آن هستیم که با حضور یک مدیر ارزشی و انقلابی در سینمای کشور بتوانیم به جایگاهی که شایسته فرهنگ و هنر در جمهوری اسلامی ایران است دست یابیم.

کارگردان فیلم سینمایی پنجشنبه آخرماه در گفتگو با سینماپرس خاطرنشان کرد: دین و اسلام و قرآن و مذهب و نماز و روزه و نیکی و نیکوکاری در کدامیک از فیلم های امروز سینمای ایران جای دارد؟ متأسفانه آنچه اصلا از آن حمایتی نمی شود فیلم ها روشنگرانه و دغدغه مندانه و متعهدانه هستند و این مایه تأسف و شرمساری است.

علیرضا سربخش جانباز روشندل و کارشناس فرهنگی نیز در این خصوص به سینماپرس گفت: دوران دفاع مقدس یکی از مقاطع بسیار مهم، حساس و تاریخی در کشور ما است که همواره در تولید آثار فرهنگی و هنری باید به آن توجه شود و همانطور که غربی ها بعد از گذشت دهه ها مسأله جنگ جهانی دوم را فراموش نکرده اند و در آثار متعدد سینمایی شان به این مسأله می پردازند ما نیز نباید دفاع مقدس را فراموش کنیم؛ یکایک مردم ایران مدیون خون شهدا و جانبازان دوران دفاع مقدس هستند و سینمای کشور نیز باید دین خود را نسبت به این شهدای بزرگوار ادا کند.

وی ادامه داد: هنوز بسیاری از قهرمانان دوران جنگ هستند که هیچ گونه فیلم خوبی در رابطه با زندگی شان ساخته نشده و باید با ساخت این آثار قهرمان ملی را به مردم و به ویژه جوانان معرفی کرد. ما قهرمانان و دلاورمردان بسیاری داریم که باید با ساخت فیلم از زندگی های ایشان، آرمان ها و اهداف شان را به نسل جوان که شاید شناخت کمتری نسبت به آن ها دارند بشناسانیم و این وظیفه هنرمندان و مدیران سینمایی است که با دغدغه مندی به این حوزه بسیار مهم ورود کنند.

مدیرمسئول نشریه سینمارسانه در خاتمه اظهاراتش متذکر شد: مسئولان سینمای کشور می بایست با سیاست گذاری های کلان خود و توجه به هنرمندان دغدغه مند و حساس کردن سایر هنرمندان در زمینه پرداختن به آثار دفاع مقدس اهتمام ورزند تا این سینما احیاء شده و مردم بتوانند از برکات آن استفاده کنند. ما باید به جای تولید و عرضه انبوه آثاری که روابط قبیحانه را ترویج می کنند دست به تولید آثاری ارزشی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس بزنیم و فیلم هایی را تولید کنیم که دردی از جامعه مان درمان کنند نه اینکه دردهایی را به جامعه بیفزایند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
انتقادها ادامه دارد که چرا برنامه و سریال می سازید؟ اگر آنتن خالی بماند مردمی که در خانه اند به سراغ شبکه های معاند بروند؛ این بیانیه های سرگشاده و وقت و بی وقت باید پاسخ این سؤال و ابهام خانواده ها را بدهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : بیتوته

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، انتقاد به ساخت برنامه و سریال و حتی فیلم سینمایی هنوز ادامه دارد از کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما گرفته تا فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران؛ البته که برخی در خانه سینما با انتشار بیانیه ای هم صدا با خارج نشینان شدند اما هنرمندان سیما در این شرایط حاضر به توقف کار نشدند تا کارها بدون وقفه جلو برود سریال هایی که نوروزی، مناسبتی و در ایام دیگر روی آنتن می روند و تعطیلی و توقف شان هم هزینه آور است و هم اختلال در برنامه ریزی آینده کنداکتور تلویزیون است، از طرفی دیگر برنامه های پربیننده ای که حتی تماشاگر دارند، دوربین ها خاموش نشد و لحظه ای از تلاش برای کنار مردم ماندن عقب نشینی نکردند بلکه برای مبارزه مردم با ویروس کرونا در شبکه های اجتماعی به صورت فعال حضور دارند و با ضبط ویدئو و وایرال کردن آن، تلاش دارند مردم را به آرامش مقابل استرس فراگیری کرونا دعوت کنند.

دامن زدن به این انتقادات، شایعه پراکنی و حتی فشار رسانه ای، دور از حرفه ای گری است؛ انگار که این قشر و عده مردمی را نمی بینند که بنابر توصیه ها و هشدارهای وزارت بهداشت باید در خانه بمانند و از مسافرت ها و ترددهای غیرضروری بپرهیزند! پخش این گونه مطالب می تواند باعث تضعیف روحیه مردم و مخاطبین تلویزیون در این شرایط خاص باشد. البته در این حال برخی اعتقاد دارند شرایط امروز حساس است و مردم نیاز به شادی و سرگرمی دارند و برخی هم ترجیح می دهند در زمانی بهتر که حال همه خوب است بازگردند.

امروز مردم نیاز به خندیدن، شادی و نشاط دارند! وقتی تمام تمهیدات پزشکی و بهداشتی و هماهنگی با شهرداری، اورژانس، وزارت بهداشت و آتش نشانی، اندیشیده شده و هماهنگی ها وجود دارد چرا باز برخی اصرار به تعطیلی دارند؟ چرا آن قدر شایعه پراکنی می کنند؛ یک روزی دامنِ سریالی به نام "پایتخت" را می گیرد، یک روزی می گویند "عصر جدید" به نوروز نمی رسد و روز گذشته هم "دورهمی" را تعطیل کردند!

با پیگیری های خبرنگار تسنیم مشخص شد که هم "پایتخت" به طور کامل در نوروز روی آنتن می رود و این روزها در تهران روزهای پایانی اش را تصویربرداری می کند؛ "عصر جدید" که قسمت های ابتدایی اش را آغاز کرده است در نوروز هم روی آنتن می رود. "دورهمی" هم بدون هیچ مشکلی و با رعایت جدی تر مسائل بهداشتی و حضور پزشکان، ضبط می شود و برای نوروز هم روی آنتن خواهد بود.

کارگاه مدیریت بحران کرونا در سینما با انتشار بیانیه ای خطاب به رئیس سازمان صداوسیما خواستار توقف ضبط برنامه های تلویزیونی شدند که با حضور تماشاگر تولید می شوند. از طرفی دیگر علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران خواستار توقف پروژه های سینمایی و تلویزیونی شده است. او در مکاتبه ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس صداوسیما با اشاره به شیوع بیماری کرونا خواستار توقف پروژه های سینمایی و تلویزیونی شد.

او در این مکاتبه نوشته است: "بعضاً برخی از تولیدات سینمایی و تلویزیونی در محیط های نسبتاً محدود و با تراکم و تردد جمعیت تهیه می شود؛ در چنین شرایطی رعایت ملاحظات بهداشتی بسیار مشکل است و این امر می تواند ضمن داشتن عوارض و خطرات برای این عزیزان، باعث گسترش شدید زنجیره انتقال ویروس کرونا به دیگران نیز شود. لازم است ضمن اتخاذ تدابیر و سازوکارهای جبرانی برای جلوگیری از ضرر و زیان این قشر فرهیخته، در اسرع وقت اقدامات لازم برای توقف پروژه های مذکور تا اطلاع ثانوی به عمل آید."

صحبت های رئیس سازمان صداوسیما شاید پاسخی به همه این انتقادات و واکنش های وقت و بی وقت باشد: "من معتقدم اگر کسی نگاه متخصص و هوشمندانه داشته باشد، بهتر از ترس و واهمه است؛ چون مشخص است که این ویروس از طریق دهان و بینی چگونه منتقل می شود و باید مراقب این موضوع باشیم. من امروز جلسه کامل شورای معاونین را داشته ام. ما وسط جنگ و میدانیم! افکار عمومی، روحیه، آرامش و اطلاع رسانی و آموزش جامعه به طور عمومی به عهده ما است."

علی عسگری درباره تدارک فیلم های سینمایی، سریال ها و مسابقات تلویزیونی توضیحاتی داد: تصمیم گرفتیم کنداکتور (جدول پخش) صداوسیما را تغییر بدهیم و از یکشنبه یا دوشنبه رفتیم روی کنداکتور نوروزی. 140 فیلم سینمایی ایرانی و خارجی تدارک دیده شده است. 3 سریال پایتخت، کامیون و دوپینگ که هرسه مقداری طنز دارند که برای نشاط اجتماعی ما خوب است، پخش خواهد شد و تقریباً 10 مسابقه داریم. برنامه های پربیننده ای همچون "دورهمی" و تعداد قابل توجهی مستند هم داریم. ما در حال مطالعه ایم که سبک زندگی در این مدت تغییر کند. کارشناسان، متخصصین و خود آقای وزیر در شورای امنیت ملی توضیح دادند که اگر همه چیز خوب پیش برود، 20 فروردین به قله (شیوع کرونا) می رسیم و تا 2 ماه بعد هم همچنان درگیریم.

رئیس صداوسیما درباره مدرسه شدن تلویزیون صحبت کرد: خانه امن ترین و بهترین نقطه برای سلامتی است و به همین دلیل این به ذهن بنده رسید که با وزیر آموزش و پرورش صحبت کردیم و بلافاصله برنامه های شبکه 7 سیما را برای دانش آموزان تغییر دادیم، دیدیم کافی نیست، از شبکه چهار هم که شبکه نخبگانی است کمک گرفتیم. خوشبختانه از تحرکات فضای مجازی که داریم هم بهره بردیم و از آی پی تی وی ها و اپ هایمان و به ویژه تلوبیون هم بهره برداری کردیم و مأموریت اصلی پیدا کرد که همه برنامه ها را بارگذاری کند تا اگر کسی نتوانست برنامه ای را ببیند به آن رجوع کند. اتفاقاً امروز وزیر آموزش و پرورش تماس گرفتند با بنده و گفتند "ما الآن می توانیم بگوییم که آموزش و پرورش وجود دارد و فعال است. مدرسه ها باز است و معلم ها می آیند و فقط دانش آموزان سر کلاس نمی آیند."

علی عسگری پاسخ اعتراضات و انتقادات به ضبط برنامه های با تماشاگر را داد: اولاً من عرض کنم که ما نمی توانیم تحرک و تولید کشور را رها و کشور را تعطیل کنیم. دشمن قصد این را دارد که ما چرخ کشور را تعطیل کنیم. ما برنامه ریزی کرده ایم و با حفظ بهداشت و سلامت همکاران همه کار می کنند. اگر ما تعطیل می کردیم که نمی توانستیم 66 شبکه تلویزیونی و بیش از 90 شبکه رادیویی را اداره کنیم. همه اینها دارند کامل کار می کنند، ضمن اینکه 20 سریال هم در حال تولید هستند و بر کار کاملاً تسلط داریم. ما سریالی در حال تصویربرداری داریم که 700 نفر عوامل دارد و پزشک مستقر کرده ایم که هر روز یکی یکی افراد را چک می کند که بروند یا نروند و اگر کسی مشکلی داشته باشد، اجازه کار نمی دهند و نمی توانند وارد صحنه بشوند. برنامه "دورهمی" هم همین طور.

او درباره آمادگی شبکه سلامت با تولید 70 موشن گرافیک، تأکید کرد: روزی هم که این اتفاق افتاد، تعداد زیادی موشن گرافیک آماده بود و حدود 70 برنامه شبکه سلامت آماده کرده بود که وقتی گفته شد، روی آنتن رفتند. بحث اصلی ما شفافیت بود و هر روز بعد از جلسه آخرین اخبار را عین واقعیت ارائه می دهند. البته احتمالی که داده می شود که این جنگی بیولوژیک و میکروبی باشد. این احتمال وجود دارد و آمریکا یک شیطان بزرگ و در حال افول است که محتمل است این بساط را راه انداخته باشد که جریان افولش خیلی پیدا نباشد و مشغله های فراوان هم برای دیگران ایجاد کند.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

هلدینگ صباایده مالک برندهای آپارات، فیلیمو و صباویژن که تا پیش از این بخشی از سهام سینماتیکت را در اختیار داشت، با کامل کردن سبد سهام خود از این پلتفرم فروش آنلاین بلیط سینما، مالک صددرصدی آن شد.

به گزارش سینماسینما ، این هلدینگ با سابقه 15 سال فعالیت در کسب و کارهای فناورانه و با فعالیت تخصصی در دو حوزه VOD و UGC، یکی از قدیمی ترین بازیگران صنعت محتوا با تمرکز بر فضای آنلاین محسوب می شود. صباایده که تا پیش از این 45 درصد از سهام سینماتیکت را در اختیار داشت، با هدف حمایت بیشتر از کسب و کارهای مرتبط با زمینه فعالیت اش، اقدام به خرید باقی مانده سهام سینماتیکت کرده است. سینماتیکت قدیمی ترین سامانه فروش آنلاین بلیط سینما است که علاوه بر روحیه تیمی نزدیک با هلدینگ صباایده، حوزه فعالیت مشترکی هم با این مجموعه دارد و هم افزایی صددرصدی این دو برند به توسعه فضای کسب و کار آنلاین در سینما منجر خواهد شد.

از اهداف دیگر صباایده برای این سرمایه گذاری تحول در حوزه بلیط فروشی آنلاین سینما، ایجاد رونق در بازار بلیط فروشی آنلاین با هدف حمایت از سینماها و سینماداران، توسعه دانش فنی و زیرساختی سامانه بلیط فروشی در حوزه فرهنگ و هنر، نزدیک کردن بیشتر فضای آفلاین و آنلاین سینما و نیز رقم زدن چشم اندازهایی برای بهبود خدمات محتوایی در آینده سینمای ایران است.

سینماتیکت نیز پلتفرمی با سابقه هشت سال حضور در صنعت سینما ایران است که به عنوان قدیمی ترین و اولین سامانه فروش آنلاین بلیط سینما شناخته می شود. از طرفی صنعت سینما یکی از صنعت های پرجاذبه با ظرفیت بالا در ایران است که سرعت پیشرفت آن در فضای آنلاین به کندی صورت گرفته. صباایده امیدوار است با حمایت های مالی و معنوی از استارتاپ در حال رشد سینماتیکت و با اشتراک گذاری دانش تخصصی که در طول سال ها کسب وکار فناورانه به دست آورده، در ادامه این همکاری نوآوری هایی را در صنعت سینما ایران و به ویژه فضای آنلاین رقم بزند.

روابط عمومی صباایده

لینک خبر :‌ سینما سینما
بازیگر سینما و تلویزیون گفت: دولت باید به مردم کمک کند تا بتوانند خودشان را قرنطینه کنند، نمی شود که همه کارها را مردم انجام دهند، اگر قرار باشد مردم همه کارها را انجام دهند پس دولت چکار می کند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

امیرمحمد زند بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ در رابطه با شیوع کرونا در کشور بیان داشت: در زمینه کرونا، به جای روحیه دادن به مردم، باید آگاهی آن ها را بالا ببرند. من 3 هفته است که خودم را قرنطینه کرده ام ولی با یک نفر و دو نفر فایده ندارد، باید همه مردم خودشان را در خانه قرنطینه کنند ولی متاسفانه می بینیم که به مسافرت، شمال و خرید می روند، انگار نه انگار که داریم دچار یک فاجعه انسانی می شویم.

وی افزود: دولت باید به مردم کمک کند تا بتوانند خودشان را قرنطینه کنند، نمی شود که همه کارها را مردم انجام دهند، اگر قرار باشد مردم همه کارها را انجام دهند پس دولت چکار می کند؟ رئیس جمهور محترم باید برای مردم وام یا تسهیلاتی در نظر بگیرند، به کسانی که نمی توانند سر کار بروند 2 ماه فرصت دهند تا در خانه بمانند؛ الان در یک موقعیت خط قرمز قرار گرفته ایم، درست مانند جنگ است، حالا با دشمنی می جنگیم که دیده نمی شود.

این بازیگر کشورمان اظهار داشت: دولت باید اداره ها را ببندد، من واقعا تعجب می کنم، مگر زمان جنگ (جنگ با کرونا) که بمباران می شود و همه مردم جانشان در خطر است کم کردن یک یا دو ساعت از وقت اداری چه کمکی به آن ها می کند؟ کسی که سرکار یا بیرون می رود یک ساعت یا چند ساعت بیرون باشد چه فرقی می کند؟ مهم این است که آدم ها در این مدت با هم ارتباط نزدیک نداشته باشند و فاصله هایشان با هم حفظ شود، دستشان به جایی نخورد و تمام سطوح ضدعفونی شود.

وی در ادامه بیان کرد: اگر می بینند که مردم هم رعایت نمی کنند باید حالت حکومت نظامی شود، شهر ها را تعطیل کنند تا مردم در خانه بمانند؛ الان در کشور ایتالیا جریمه تعیین کرده اند، کسانی که از خانه بیرون بیایند جریمه می شوند، از هر خانواده فقط یک نفر آن هم به صورت محدود برای خرید مایحتاج بیرون می روند، اگر بیشتر از این شود و در شهر اجتماعی شکل بگیرد جریمه می شوند و با آن ها برخورد قانونی می کنند.

زند اذعان داشت: یک بخشی از این بحران را دولت و بخش دیگر را مردم باید حل کنند، مثلا بانک مرکزی گفته بود که مردم یک ماه دیرتر اقساطشان را بازپرداخت کنند، خدا خیرشان بدهد، ولی باید اداره ها را تعطیل کنند، به مردم وام های بلاعوضی بدهند، دو ماه حقوق مردم را جلوتر بدهند.

بازیگر سریال ستایش عنوان کرد: من همین الان هم قرارداد یک فیلم سینمایی ام را که در حال کلید زدن بود به خاطر شیوع کرونا متوقف کردم، بچه پولدار هم نیستم، روی گنج هم ننشسته ام، ما هم مثل همه مردم عادی مخارج داریم، الان نزدیک 3 هفته است که در خانه مانده ام و نرفته ام مادرم را ببینم، به خاطر این که خطرناک است.

وی ادامه داد: همین الان من یک استوری از عکس خیابان های خلوت چین و جاده های شمال ایران گذاشته ام، درست است که می گوییم دولت باید مدیریت کند اما خود مردم هم باید به فکر خودشان باشند، اگر الان یک دشمن خارجی به ایران حمله می کرد این گونه پشت هم بودیم؟ ما که ادعا داریم مرد جنگ هستیم.

امیرمحمد زند اظهار داشت: من اولین نفری بودم که راجع به ماسک انتقاد کردم و ویدیو منتشر کردم؛ گفتند ماسک ها از شنبه به صورت رایگان توزیع می شود؛ این دولت هم که همیشه همه کارها را از شنبه یا جمعه شروع می کند، بعد هم که دیدیم نیست.

وی در ادامه گفت: البته این قضیه احتکار و نبود ماسک و ژل ضدعفونی دست چیزی است که در تمام دنیا فراگیر شده است، آمریکا هم که این همه ادعا دارد با همین مشکل مواجه شده است، در ایتالیا و آلمان و جاهای دیگر هم که دوستان ویدیو می فرستند از همین مشکل می گویند.

بازیگر سریال ترور خاموش گفت: انگار این ویروس کرونا را ساخته اند که یک سری تاجر ماسک و ژل دست به سود برسند؛ این قدر ماجرای این ویروس عجیب و غریب است که آدم سر در نمی آورد که چه شده است، هدفشان چیست؟ نمی دانم چه کسانی قرار است از این وضعیت منفعت ببرند؛ اما در حال حاضر دولت و مردم باید به هم کمک کنند تا این مشکل حل شود.

امیرمحمد زند در پایان گفت: مردم هم باید کمک کنند، همیشه در سیل و زلزله و ... این مردم هستند که کمک می کنند، همین الان هم که پویش مردمی برای بیمارستان مسیح دانشوری راه انداخته اند مردم کمک می کنند. پزشکان و پرستارانی که در این روزها زحمت می کشند تعداد زیادی از آن ها هفته هاست که خانواده هایشان را ندیده اند، آن ها هم خسته می شوند، تعدادی از آنها فوت می کنند و نیروی متخصص جایگزینی برایشان نداریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
صابر اکبری گفت: توجه ما به سینما بایستی تاریخی باشد، تاریخ سینما خیلی با دین همراه است، سینما از تئاترهای یونان شروع شد و هالیوود پر از آثار آخرالزمانی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

اشاره: مسئله سینما در ایران یکی از مسائل پرپیچ و خم، پر ابهام و متناقض است که گاهی در میان جستجوی باورمندانه به هنرپیشه ها یا همان سلبریتی ها در کنار کارگردانان دچار ابهامات خنده داری می شویم که همه چیز را با همدیگر و در کنار هم نگه می دارد و دقیقا چند هوایی شدن مسئله می شود.

برای بررسی مسئله سینمای دینی در ایران خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا به گفت وگو با داود طالقانی و صابر اکبری پرداخت، هر دو مهمان؛ فعال رسانه ای و کارشناسی ارشد ارتباطات از دانشگاه امام صادق هستند تا در دو بخش درباره این مسئله به صحبت و تبادل نظر بپردازند. بخش اول از این گفت وگو تقدیم مخاطبین محترم می گردد.

رسا- یکی از مسائلی که شاید برای مردم هنوز درست حل نشده است و نمی توان درباره دقت نظر پیرامون آن سخن گفت، موضوع سینمای دینی است و این ابهام مسئله مند که سینمای ایران چه مسیری را تا سینمای دینی باید طی کند؟

داود طالقانی: قبل از اینکه بخواهیم درباره سینمای دینی صحبت کنیم و شاخصه های آن را برشماریم، باید فهم دقیقی نسبت به مفهوم داشته باشیم تا بتونیم در مورد شاخصه ها و مصادیق آن در جهان اجتماعی سخن بگوییم. اینجا است که وقتی می خواهیم در مورد سینمای دینی صحبت کنیم اول باید یک تعیین تکلیفی در مورد هنر دینی داشته باشیم تا بتوانیم بعد از آن هم یک نظری در مورد سینمای دینی داشته باشیم.

طبق نظریه ای از فلسفه هنر هگل بر می آید که هنر جزئی از دین است و یک دقیقه از تاریخ دین محسوب می شود. اساسا در غرب و شرق هنر در خدمت دین بوده و جزء تجلیات دین بوده است؛ از این رو می توان در مجسمه سازی و نقاشی و شعر، مثال های زیادی برای این تجلی آورد.

یونان تمثیلی از حضور دین در هنر بود

به عنوان مثال در مجمسه سازی یونان شمایل خدایگان و فرشتگان را می کشیدند، سرودها هم در شرق و هم در غرب وقتی مورد استفاده قرار می گرفت، در اصل برای نیایش و تسبیح بوده است و در نقاشی نیز همین کارایی را داشت.

ما وقتی می خواهیم از سینمای دینی صحبت کنیم، دچار یک حشو و اضافه می شویم. می توان با گذر از نگاه های متفاوت به سینما و مفهوم شناسی سینمای دینی یک سری شاخص ها را ردیابی کنیم و به نوعی تعریف خاصی را ارائه کنیم. معمولا وقتی می خواهیم یک تعریف خاص ارائه کنیم، بر سر این تعریف مناقشه هایی صورت می گیرد. ما می توانیم بگوییم سینمای دینی، سینمایی است که شامل مضامین دینی، آیکون ها و شمایل دینی می شود. در واقع ما با این تعریف داریم یک مرحله گذر می کنیم و قبول می کنیم که هنر جزئی از تاریخ است.

بخش های قابل تجسم دین می تواند وارد سینما شود

صابر اکبری: برای فهم سینمای دینی باید نگاه مان را به خود سینما دقیق تر کنیم. سینما ابعاد مختلفی چون صنعت، تکنولوژی، زیبایی شناختی، رسانه ای و اقتصادی دارد. اولین نکته ای که برای رسیدن به مفهوم و تعریف سینمای دینی، فهم خود سینما است.

در واقع سینما منبر نیست و مسائلی را که بالای منبر گفته می شود، نمی توان در سینما به عنوان دین نشان داد. به عیارتی سینما هنر تصویر است که اقتضائات خود را دارد و فقط آن بخش هایی از دین می تواند در سینما به نمایش گذاشته شود که قابل تجسم باشد. در سینما نمی توانیم مانند بیانیه سیاسی مستقیم وارد شویم و وقتی تصویر و تخیل می سازیم، اثرش به مراتب می تواند جدی تر و تاثیرگذارتر باشد.

سینما محلی برای نمایش است

منظور از اینکه سینما درسنامه، بیانیه سیاسی یا منبر نیست، یعنی قادر به نشان دادن مفاهیم دینی نیستیم، به عنوان مثال نماز را نمی توانیم نشان بدهیم اما یک انسان نمازخوان را می توان به تصویر کشید و دروغ را هم نمی توان به نمایش گذاشت اما فرد دروغگو قابلیت نمایشی دارد.

البته فهم دیگری هم وجود دارد که باید به تاریخ سینما و سیر تطور آن توجه داشت، سینما به نوعی مولود مدرنیته است و از آنجایی که مدرنیته اصالت را به انسان داده است، پس محور سینما انسان، شخصیت و قهرمان است که به راحتی سایه این محوریت انسان در سینما قابل تشخیص است.

رسا- با این وجود باید یک ترکیبی میان مبانی دینی و انسان داشته باشیم یا اینکه سینمای دیگری خلق شود یا بتوانیم همچون آثار موفق سینمای ایران که توانست گوشه ای قرآن یا تاریخ را به تصویر بکشد، انعطاف هنر را به میان بیاوریم، اما با این وجود مسئله اینجاست که چگونه می توان مقوله دین را به تصویر کشید؟

طالقانی: اگر به طور خاص به دنبال چنین هنری باشیم که به معنای واقعی کلمه خادم دین باشد، بایستی به دنبال مضامین دینی باشیم، با جستجوی سه مضمون خوشبختی، عشق و مرگ در سینما که جزئی از مضامینی هستند که دین درباره آنها حرف برای گفتن دارد، متوجه می شویم که تاریخ سینما در حال به تصویر کشیدن این سه مضمون است و کل تاریخ سینما را به نوعی می توان تاریخ سینمای دینی بازخوانی کرد.

وقتی فارغ از مسئله فرم صحبت می کنیم و به دنبال مضامینی می گردیم که بتوان شکل هایی غیر از آن را برای سینمای دینی مطرح کرد، به نوعی دنبال شمایلی غیر از این سه آیکون دینی هستیم، مثلا شمایل مسیح در غرب و به خصوص سینماهای اروپایی تبدیل به یک آیکون شده است، مثلا شخصیتی با موهای طلایی و یک سیم خاردار به دور سر اوست.

شمایل شناسی برای سینمای دینی، حسن است یا قبح

دچار استیگماتا شده و انگشت های زخمی دست نشان از یک شخصیت دینی دارد، پس این ویژگی ها را می توانیم دنبال کنیم و بگوییم که هر جا این شمایل پیدا شد، آنجا سینمایی دینی داریم ولی این شمایل شناسی معمولا می تواند رهزن باشد.

اکبری: سینما هنر تصویر است و باید موارد قابل نمایش را گزینش کنیم و از طرفی اینها را در شخصیت ها و انسان ها نشان دهیم، درست است که سینمای غرب یک انسان خود بنیاد را به تصویر می کشد که به ملکوت وصل نیست اما ما باید انسان متصل به حق تعالی را به تصویر بکشیم.

به نظرم نباید به سینما ذات گرایانه نگاه کرد و بلکه توجه ما تاریخی باشد و اتفاقا تاریخ سینما خیلی با دین همراه است. سینما از تئاترهای یونان شروع شد و به مفاهیم دینی و خدایان دوازده گانه پرداخت و حالا به چیزی که الان موجود است، تبدیل شد، به عنوان مثال همین هالیوود و این سطح از تولیدات فیلم های آخرالزمانی که در آن تولید می شود، نشان می دهد که سینما ذاتا مخالف دین نیست.

رسا- البته این مسئله هست که خدایگان چند گانه سینمای یونان یا تفکر یهودی سینمای هالیوود بدون شک در مسیر دین به معنای حقیقی حرکت نمی کند و تنها ترجمانی از دین را به تصویر می کشد که نگاه زمان پریشانه و آناکرونیستیکی دارد. /882/ 402/

خبرنگار: مهدی براتی

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
یکی از تهیه کننده گان سینما در واکنش به درخواست ارائه راه حل از سوی رئیس سازمان سینمایی، تقاضای برقرار عدالت در تمام حوزه های تجاری کشور را دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : برترین ها روزنامه هفت صبح اعتماد آنلاین عصر شهروند

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، در ادامه ارائه راه حل های سینماگران کشور، اعم از تهیه کننده، سینما دار و مدیران دفاتر پخش به رئیس سازمان سینمایی برای رفع مشکل ضرر و زیان سینماهای کشور، یکی دیگر از تهیه کنندگان در این خصوص پیشنهاداتی ارائه داد.

جواد نوروزبیگی تهیه کننده سینما در پاسخ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم گفت: فقط انگار در میان مراکز تجاری کشور، سالن های سینما آلوده است. بسیاری از مراکز تجاری مانند مراکز خرید و پاساژها همه در حال کارند. نمونه آن مرکز خرید کوروش است. اگر فضا آلوده است و باید تعطیل باشد پس چرا این مجتمع های تجاری که محل عبور و مرور مردم است باز است؟

به نظرم با رعایت شرایط بهداشتی مانند پوشیدن دستکش و ماسک زدن و رعایت فاصله در سالن می شود بدون نگرانی فیلم تماشا کرد. سینما یکی از معدود تفریحات امروز مردم کشور است و نباید همین یکی را هم تعطیل کرد. با سینما می شود فضای روحی و روانی مردم نیز مساعد شود و مردم کمی تفریح کنند.

وی در ادامه برای جبران ضرروزیان سینماداران گفت: فکر می کنم که با پرداخت وام بدون بهره یا کم بهره می شود برای سینمادارها کاری کرد. یا می توان از هزینه های جشنواره های آتی کم و صرفه جویی کرد و به کمک سینماهای کشور آمد.

تهیه کننده خون شد باتوجه به اینکه سینماهای کشور ما در سال های بعد انقلاب تا به حال دچار چنین بحرانی نشده است بیان کرد: مردم ما یکباره با این شرایط مواجه شدند و آمادگی برخورد با آن را نداشتند و برای همین یکباره در شرایط حاد قرار گرفتند. اما الان سطح بهداشتی مردم همانطور که می بینیم با آگاهی و ارائه اطلاعات لازم بسیار بالا آمده است و عموم مردم مقررات لازم را رعایت می کنند. پس می شود با ضدعفونی کردن سینماها و همینطور ارائه ماسک و دستکش در ورودی سالن های سینما فیلم را برای مردم اکران کرد تا از این تفریح حدقل برخوردار شوند.

تکرار می کنم که اگر سینما تعطیل است باید بسیاری از مراکز تجاری و دیگر مکان های غیرضروری نیز تعطیل شود اما اگر اینگونه نیست سینما هم می تواند به کار خود ادامه دهد. باید کاری بکنیم چون در حال حاضر همه تهیه کنندگان، سینماداران و دفاتر پخش ضرر می دهند و آسیب جدی می بینند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری میزان- سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: شورای صنفی نمایش درباره بازگشایی سینماها تصمیم گیرنده نیست و شورای ملی کرونا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بازگشایی اعلام نظر خواهند کرد.

تاریخ انتشار: 14:49 - 20 اسفند 1398

- کد خبر: 604655

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، درباره آخرین نتایج جلسه شورای صنفی نمایش گفت: به دلیل تعطیلات اخیر و ادامه وضعیت تعطیلی سینماها جلسه شورای صنفی نمایش امروز تشکیل نشد.

وی درباره تصمیم گیری مبنی بر تعطیلی مجدد سینما ها به علت شیوع ویروس کرونا در هفته آینده اظهار کرد: شورای صنفی نمایش در این باره تصمیم گیرنده نیست و شورای ملی کرونا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بازگشایی اعلام نظر خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره احتمال اخذ تمهیداتی ویژه برای جبران خسارت آثار سینمایی در حال اکران و اکران نوروزی خاطرنشان کرد: این تصمیمات باید در جلسه شورای صنفی نمایش اتخاذ شود و از آنجا که جلسه ای برگزار نشد هنوز هیچ تمهیدی در این باره تصمیم گیری و قطعی نشده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سینماپرس: در آخرین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی درباره جبران ضرر و زیان صنعت سینما در پی شیوع ویروس کرونا بحث و تبادل نظر شد.

به گزارش سینماپرس ، در این جلسه بعد از بحث و بررسی بسته حمایتی از صنعت سینما پس از کرونا، مدیران بخش های مختلف گزارشی را از روند اقدامات انجام شده ارائه دادند و به بیان پیشنهادات خود پرداختند.

از جمله موارد مطرح شده در این جلسه می توان به پیشنهاداتی چون تشکیل کارگروه کرونا، توقف صدور پروانه ساخت، توقف پروژه های درحال تولید، تقویت حوزه نمایش خانگی و عرضه فیلم های اکران نشده در این حوزه و همچنین افزایش مهلت دریافت مطالبات موسسات از پروژه ها اشاره کرد.

در این جلسه حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی در سرعت در انجام کارشناسی های لازم بر روی بسته حمایتی از صنعت سینما در پی شیوع ویروس کرونا تاکید کرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهیه کننده سینما نسبت به ادامه فیلمبرداری برخی پروژه ها در شرایط فعلی و روزهای کرونایی واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

سید امیر سیدزاده تهیه کننده سینما، در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص ادامه فیلمبرداری برخی پروژه ها با وجود شیوع ویروس کرونا گفت: ظاهراً با وجود خطر بالای ویروس کرونا و شیوع آن، فعالیت و فیلمبرداری برخی پروژه های سینمایی ادامه دارد و انگار تعدادی از افراد هم دچار این بیماری شده اند! متأسفانه نمی دانم چرا قانون مشخصی در این زمینه وجود ندارد تا قدرت بازدارندگی و تعطیلی این پروژه ها را داشته باشد؟!

وی افزود: مسئله مهم و فاجعه آمیز دیگری که اهالی سینما با آن درگیر شده اند، تعطیلی سینماهاست. البته نفس کار درست و منطقی است؛ اما باید بخش حمایتی نیز در دستور کار دولت، وزارت ارشاد و مسئولان و دست اندرکاران فرهنگی قرار بگیرد.

این تهیه کننده ادامه داد: به شخصه سال هاست می گویم باید صندوق بیمه فیلم های سینمایی تاسیس شود تا در مواقع اضطراری که سینما تعطیل می شود، بتواند بخشی از ضرر سرمایه گذار، تهیه کننده، سینمادار و ... را جبران کند.

سیدزاده افزود: در شرایطی که سینما در حالت عادی به خاطر پایین آمدن کیفیت آثار، تغییر ذائقه مخاطب برای دیدن فیلم های کمدی سخیف، در حاشیه ماندن فیلم های تامل برانگیز، ترافیک اکران و ... با مشکلات عدیده و مهم مثل افت مخاطب و رونق روبرو شده، کرونا و امثال آن می تواند تیر خلاصی بر پیکرش باشد. برپایی صندوق بیمه فیلم ها می تواند بخشی از درد های سینما را حداقل در چنین شرایطی کم کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
کارگروه مدیریت بحران در سینما با انتشار نامه ای سرگشاده از رئیس صداوسیما درخواست کرد تا تولید سریال ها و برنامه ترکیبی این سازمان متوقف شود.

به گزارش ایلنا، متن نامه کارگروه مدیریت بحران در سینما به شرح زیر است:

جناب آقای عبدالعلی عسگری

ریاست محترم سازمان صداوسیما

متاسفانه علیرغم وضعیت بحرانی شیوع ویروس کرونا و هشدار رسمی وزارت بهداشت، سریال ها و برنامه های ترکیبی سازمان صداوسیما در حال ضبط و حتی پیش تولید هستند. در هر یک از این سریال ها و برنامه ها تعداد زیادی از مردم کنار عوامل هنری و فنی حضور دارند که در شرایط فعلی که حفظ سلامتی شان باید اولین اولویت سازمان باشد اما براساس گزارش های رسیده در تعدادی از این پروژه ها بیماران مبتلا به کرونا دیده شده است.

مستحضر هستید که به دلیل ویژگی های خاص این ویروس از جمله دوره نهفتگی طولانی مدت، تدابیری مثل حضور پزشک سر صحنه یا در دسترس بودن مواد ضد عفونی نمی تواند جلوی انتقال و گسترش بیماری را بگیرد.

از آنجا که عوامل فیلمهای سینمایی و سریال ها همچون تنه یک پیکرند، کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما نگرانی عمیق خود را بابت سلامتی سازندگان، دست اندرکاران و شرکت کنندگان در سریال ها و برنامه های در دست تولید سازمان صداوسیما اعلام می دارد و از جنابعالی به عنوان عالیترین مقام سازمان، مصرانه می خواهد هر چه سریع تر دستور توقف این سریال ها و برنامه ها را تا زمان رفع خطر صادر فرمایید.

بدون شک در صورت عدم توقف و ادامه این تولیدات، شاهد صدمات غیر قابل جبرانی خواهیم بود

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

بانی فیلم: جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما در پیشنهاد حاتم بخشانه ای از اعضای خود خواسته تا برای پر کردن آنتن بی حال این روزهای تلویزیون به یاری صدا و سیما بشتابند. بر اساس این پیشنهاد قرار است تهیه کنندگانی که مایل هستند فیلمهایشان را در قالب سبد پیشنهادی به تلویزیون ارائه دهند، اعلام آمادگی کنند.

در متن این دعوت آمده: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز فرهنگی و توصیه وزارت بهداشت جهت در خانه ماندن شهروندان، باید تلاش کنیم تا به کمک خانواده ها بشتابیم تا برای ماندن در خانه و سپری کردن این اوقات به بهترین نحو، این روزها را بگذرانیم. از این رو هریک از اعضای محترم جامعه صنفی تهیه کنندگان که تاکنون آثار سینمایی خود را در اختیار رسانه ملی قرار نداده اند لطف کرده و به ما از طریق کانال جامعه صنفی تهیه کنندگان اطلاع دهند تا بتوانیم شرایط ارایه فیلم ها به صورت سبد پیشنهادی را به رسانه ملی فراهم آوریم .

حال اینکه کمک رسانی برای تهیه خوراک آنتن تلویزیون کرونا زده و نجات بینندگان از انبوه فیلم های قدیمی و تکراری، اقدامی خودجوش است یا برای انجام آن با مدیران صدا و سیما هماهنگی هایی صورت گرفته، مشخص نیست. ضمن اینکه معلوم نیست این سبد پیشنهادی قرار است با قیمتی تخفیف خورده محصولات سینمای ایران را در اختیار تلویزیون قرار دهد یا با رقمی منطقی.

هر چند صدا و سیما طی این سالها در برخورد با محصولات سینمای ایران و پخش تیزرهای فیلم ها چنان سختگیری های متنوعی اعمال کرده که دل خیلی از تهیه کنندگان از دست آن خون است و باید دید آیا راضی خواهند شد آثارشان را با رقم پایین در اختیار این رسانه بگذارند یا خیر!

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما، در نامه ای سرگشاده به علی عسکری، نگرانی خود را بابت سلامتی سازندگان، دست اندرکاران و شرکت کنندگان در سریال ها و برنامه های در دست تولید سازمان صدا و سیما اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبر فوری دنیای اقتصاد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، روسای تعدادی از صنوف خانه سینما، اقدام به تشکیل کارگروه مدیریت بیماری کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران کرده اند. وظیفه این کارگروه، توجه و مراقبت صنوف از جان و سلامت اعضای خود، با توجه به شرایط حاکم بر پروژه های جاری در تولیدات صنعت فیلم ایران ( سینما، تلویزیون، تبلیغات و ... ) است.

سیدغلامرضا موسوی (شورای عالی تهیه کنندگان سینما)، رضا درمیشیان (کانون کارگردانان سینمای ایران)، تورج منصوری (انجمن مدیران فیلمبرداری سینما)، فاطمه معتمدآریا (انجمن بازیگران سینما
محمدرضا منصوری (انجمن مدیران تولید سینما)، پویان کفیلی (انجمن دستیاران فیلمبرداران سینما)، ایمان کرمیان (انجمن جلوه های ویژه میدانی سینما)، امیرحسین قدسی (انجمن طراحان فیلم)،
دانش اقباشاوی (انجمن برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما) و روانبخش صادقی (دبیر هیئت مدیره خانه سینما)، اعضای کارگروه مدیریت بیماری کرونا را تشکیل می دهند.

این کارگروه، در نخستین اطلاعیه خود، از بی توجهی برخی از سازندگان سریال ها و برنامه های ترکیبی صدا و سیما به شیوع ویروس کرونا و اصرار بر ادامه تولید که بی شک سلامت عوامل را به خطر می اندازد، انتقاد کرد.

در این اطلاعیه که در قالب نامه ای سرگشاده به رییس سازمان صدا و سیما منتشر شده، از علی عسکری، درخواست شده است برای توقف تولید این برنامه ها دخالت کند.

متن این نامه به شرح زیر است:

متاسفانه علیرغم وضعیت بحرانی شیوع ویروس کرونا و هشدار رسمی وزارت بهداشت، سریالها و برنامه های ترکیبی سازمان صداوسیما درحال ضبط وحتی پیش تولید هستند. در هر یک از این سریالها و برنامه ها تعداد زیادی از مردم در کنار عوامل هنری و فنی حضور دارند که در شرایط فعلی که حفظ سلامتی شان باید اولین اولویت سازمان باشد اما براساس گزارش های رسیده در تعدادی از این پروژه ها بیماران مبتلا به کرونا دیده شده است.
مستحضر هستید که به دلیل ویژگی های خاص این ویروس از جمله دوره نهفتگی طولانی مدت، تدابیری مثل حضور پزشک در سر صحنه یا در دسترس بودن مواد ضد عفونی نمی تواند جلوی انتقال و گسترش بیماری را بگیرد.
از آن جا که عوامل فیلم های سینمایی و سریال ها همچون تنه یک پیکرند، کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما نگرانی عمیق خود را بابت سلامتی سازندگان، دست اندرکاران و شرکت کنندگان در سریال ها و برنامه های در دست تولید سازمان صدا و سیما اعلام می دارد و از جنابعالی به عنوان عالیترین مقام سازمان، مصرانه می خواهد هر چه سریعتر دستور توقف این سریالها و برنامه ها را تا زمان رفع خطر صادر فرمایید.
بدون شک در صورت عدم توقف و ادامه این تولیدات، شاهد صدمات غیر قابل جبرانی خواهیم بود.

5757

کد خبر 1363167

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
محمد مهدی عسگرپور با انتقاد از برخی اظهارنظرها درباره تعطیلی رویدادهای فرهنگی و سینمایی برای جبران خسارت های پیش آمده ناشی از شیوع کرونا در سینما گفت: انگار ناتوانی ها به حدی رسیده که حتماً باید در درون خانواده، یک چیزی فدای چیزی دیگر از همان خانواده شود.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته برخی اهالی سینما به ابراز نگرانی از وضعیت آینده سینماها با توجه به تعطیلی پیش آمده پرداختند و با تاکید بر اینکه دولت باید با تمهیداتی در صدد جبران خسارت سالن های سینمایی باشد پیشنهاد کردند که می شود بخشی از بودجه این جبران خسارت و حمایت مالی دولت با برگزار نشدن بعضی جشنواره های سینمایی باشد.

در این باره عسگرپور، دبیر سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر و نیز مدیرعامل سابق خانه سینما در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده نسبت به این نوع پیشنهادها واکنش نشان داده است.

او در این یادداشت با عنوان کرونا، سینما و صف ماسک داران نوشته است:
ناگفته پیداست که سینمای ایران مثل بسیاری از موضوعات دیگر در طول یک ماه اخیر و لابد چند ماه آینده تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا شرایط بسیار سختی را سپری می کند؛ شرایطی که تابحال تجربه نکرده بود. قطعاً در این میان برخی فعالیت ها با لطمات جدی تری مواجه شده اند که صاحبان فیلم هایی که درجدول نمایش بودند، برخی پخش کنندگان و سینماداران از این قبیل هستند. به شکل طبیعی دراین ایام هرگروه یا فردی نیز با انگیزه های متفاوت مایل است یافته ها و یا درخواست های خود را به اشتراک بگذارد و حتی برای شرایط آتی نیز پیشنهاداتی ارائه کند؛ پیشنهاداتی که گاهی از سر دلسوزی، منفعتی را برای گروهی بزرگ می تواند شامل شود و گاهی آنقدر جمع و جور و شمرده، که فقط پیشنهاددهنده و چند تن از دوستانشان از آن بهره می برند.

سابقه هم نشان داده آن دسته که خوش صحبت ترند و مقدار تریبونی هم دارند و به خاطر ذهن محاسبه گرشان از توان محدود دولت در جبران خسارات، پیشاپیش آگاهند، سریع تر در صف طلبکاران نوبت می گیرند و ای بسا صف را هم خود تشکیل می دهند. فارغ از اینکه در درجه نخست لازم است بدانیم چه کسانی به معنای واقعی بیشترین لطمه را دیده اند و بعد ببینیم چگونه می شود جبران ضرر کرد.

این کارگردان ادامه داده است: معمولاً آنانی که عقل معاش شان حرف اول را در سینما می زند، دو پارامتر را در نظر می گیرند: اول درصف نخست مطالبه گری ایستادن و دوم سیلی نقد را به از حلوای نسیه دانستن

مدیرعامل سابق خانه سینما نوشته است: تجربه کار در خانه سینما به من نشان داد، اقشاری به شدت آسیب پذیر در صنوف مختلف هستند که حتی تریبونی برای بیان مشکلاتشان ندارند، بسیاری از آن ها درطول چند سال شاید یک بار هم درگیر پروژه ای نمی شوند، و مثلاً اگر این دسته که کم هم نیستند را در این ایام درنظر بگیریم، به شدت محتاج ترند تا صاحبان عمده مجموعه های سینمایی که غالبا در طول چند سال اخیر هرکدام و در رقابت محدود بین خودشان سالن های سینمایی بیشتری را تملک کرده اند و در زمان شمارش سودهای سالهای اخیرشان به دورترین چیزی که می اندیشیدند سختی معیشت همکارانی بود که با سیلی صورت خود را سرخ نگه می داشتند و حالا هم حاضر نیستد پس از سالها سود، به زیان دو یا سه ماهه و موقت تن دهند و نقدترین چیز برایشان ارایه نسخه تعطیلی رویدادهای فرهنگی و جشنواره های سینمایی است، یعنی تعطیلی بخشی از سینما به نفع بخش دیگر. انگار ناتوانی ها به حدی رسیده که حتماً باید در درون خانواده، یک چیزی(فعلا همان بخشی که کورسویی از دیپلماسی عمومی و پرداختن به سینمای فرهنگی و هنری در آنها دیده می شود) فدای چیزی ازهمان خانواده (که فعلاً چند نفر صاحب مجتمع های سینمایی که در غیاب بسیاری از چیزها مالک کل سینما شده اند) شود، فعلاً چاقوهایشان را برای رویدادهایی تیز می کنند که با خودش و در حد بضاعتش نشان فرهنگی دارد و توانسته به مقدار قابل توجهی به بودجه های غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اتکا کند و کمی کودکانه است اگر فکر کنیم با تعطیلی شان، حامیان مالی این جشنواره ها حاضرند پولشان را به آن بخش از سینما که رشد فرهنگی دست کم اولویت اولش نیست و معادلات مالی اش هم ترتیبات دیگری دارد بدهد.

عسگرپور اظهار کرده است: به نظرم طرح تعطیلی رویدادهای سینمایی با بیان بی فایده بودنشان به نفع تعدادی مجموعه دار که اتفاقاً از جهت تعداد، بسیار کم و از جهت مال و اموال بسیار پرقدرتند، باظاهر تا حدی عوام فریبانه اش یک تیر است بادو نشان: جذب مالی بودجه(هرچه قدر که امکان دارد) برای کسانی که سودهای چند ساله شان کاملا به خودشان مربوط بوده و ضرر اخیر را به حساب بیت المال می گذارند و از سر راه برداشتن باقیمانده پایگاه های مقاومت فرهنگی سینما، به نفع سیطره کامل سینمای سطحی و فاقد استاندارد که دیر زمانی است با سرمایه گذاری همین دوستان سینمادار همانند ویروسی واگیردار به جان سینمای ملی افتاده است.

بنظرم با این نظریه نه تنها رویدادها وجشنواره های در پیش، بلکه تمام حمایت ها و سرمایه گذاری های دولتی برای تولید آثار استاندارد فرهنگی، به نفع بخش غالبا غیر فرهنگی سینما قابل تعطیل کردن است، چرا که همواره درطول سال های اخیر و لابد بعد از این، مسائلی وجود دارد که می توان رویدادهای فرهنگی و سینمایی را بابتش تعطیل کرد و با پول آن به بخشی از سینما که اتفاقاً آسیب هایش گاهی غیرقابل کتمان است کمک کرد. به هر روی حتی اگر تصمیم گیران اصلی روزی با برداشتن مشکلات حقوقی و قانونی به این نتیجه برسند که چنین جابجایی انجام دهند، صف واقعی باید تشکیل شود و ای بسا در آن هنگام جای سرصف و ته صف فعلی، باید عوض شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: حسین کشاری مدیر سینما استقلال تهران عنوان کرد که ضرر تعطیلی سینماها به واسطه شیوع کرونا بزرگ ترین ضرری بوده که سینماهای کشور تا به امروز تجربه کرده اند.

به گزارش سینماپرس ، حسین کشاری مدیر سینما استقلال در گفتگو با مهر درباره تعطیلی سینماها در ایام کرونایی گفت: متأسفانه شرایطی پیش آمده که همه مشاغل دچار ضرر شده اند اما فکر می کنم هر چه مردم تلاش کنند تا از گسترش این بیماری جلوگیری شود و بر تعداد مبتلایان اضافه نشود شرایط بهتری خواهیم داشت.

این سینمادار ادامه داد: من می دانم که بعدها این ضررها جبران می شود اما در این شرایط مهم این است که ضرر جانی نداشته باشیم بنابراین باید همگی در این موقعیت به سهم خودمان بکوشیم. من فقط امیدوارم این شرایط زودتر به پایان برسد.

وی افزود: این برای اولین بار است که سینما دچار چنین خسران بزرگی می شود چون سینماها همیشه باز بوده اند و از آنجایی که اقتصاد شکننده ای دارد بیشتر دچار ضرر شده است. البته حتی اگر سینماها بازگشایی هم شوند تا مردم دوباره اعتماد کنند و به تماشای فیلم ها بنشینند طول می کشد و این باز هم یک ضرر است. یعنی حتی بعد از پایان این شرایط و بازگشایی سینماها فکر نمی کنم مردم استقبال کنند چون ترسی بر جامعه حاکم شده است و این امر چند ماهی طول می کشد در همین شرایط خیلی از دورهمی های فامیلی کنسل شده است چه برسد به اینکه مردم بخواهند وارد سینما با آن جمعیت شوند. بنابراین این ضرر حالاحالا ادامه دارد.

این مدیر سینما در پایان با بیان اینکه این شرایطِ فوق العاده باعث شد برنامه ریزی اکران ها به هم بخورد، اظهار کرد: انتظار می رود بعد از بهبود شرایط دولت به سینما کمک کند چون خودشان می دانند محیط های فرهنگی دچار چه خسران بزرگی شده اند. برای مثال ما هزینه سنگینی بابت آب، برق، گاز و ... پرداخت می کنیم. دولت باید به گونه ای کمک کند که این چرخه فرهنگی متوقف نشود و بچرخد. اگر کمکی نکند خیلی از سینماها بسته می شوند چون همانطور که گفتم ما هزینه زیادی بابت آب و برق و پرسنل پرداخت می کنیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: به نظر می رسد پیشنهاداتی که علاقه مندان به سینما و سینماگران واقعی می توانند به رئیس سازمان سینمایی بدهند که تا حدودی سینما از این مخمصه نجات پیدا کند، در سه پیشنهاد خلاصه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : دیار آفتاب شهدای ایران

به گزارش سینماپرس ، کورنا، این ویروس منحوس جدای از جان انسان ها تا به امروز خیلی از بخش های مهم اقتصادی و اجتماعی کشورهای جهان از جمله کشور ما را با چالش و بحران جدی روبه رو کرده است.

در این بین، صنعت سینما و گردشگردی شاید بیشترین آسیب را از این مهمان ناخوانده در سراسر دنیا دیده باشد، به طوری که طبق آمارها ویروس کورنا نزدیک به 5 میلیارد دلار ضرر به سینماهای جهان زده است.

در کشور ما نیز که خود به خود صنعت سینما نحیف و آسیب پذیر بوده و هست و در این میان تنها دلخوشی سینماگران و سینماداران به شب عید و اکران نوروزی بود که آن هم با وجود این شرایط دود شد و رفت هوا.

حالا و در شرایطی که هنوز مشخص نیست این وضعیت اضطراری تا چه زمانی قرار است پایدار باشد، سینمای ایران با چند بحران جدی روبه رو شده است که اگر فکری به حالش نشود، حتماً و قطعاً از دست خواهد رفت. در این بین خیلی از پروژه های سینمایی یا تعطیل خواهند شد یا با ورشکستی مواجه می شوند. حال و روز سینماداران از سینماگران و فیلمسازان بدتر و وخیم تر خواهد شد.

چند روز پیش حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی در توئیتی از همه علاقه مندان سینما خواست که برای مقابله و رد شدن سینما از این بحران پیشنهاداتشان را برای او بفرستند.

به نظر می رسد پیشنهاداتی که علاقه مندان به سینما و سینماگران واقعی می توانند به رئیس سازمان سینمایی بدهند که تا حدودی سینما از این مخمصه نجات پیدا کند، در سه پیشنهاد زیر خلاصه می شود.

پیشنهاد اول: سالانه حدود 90 تا 100 فیلم سینمایی در سینمای ایران تولید می شود که از این بین نهایتاً بین 30 تا 40 فیلم روی پرده اکران را به خود می بیند. در این بین هم فقط شش تا هفت فیلم هستند که به فروش خوبی دست پیدا می کنند و برای علاقه مندان سینما حرفی برای گفتن دارند. مابقی آثار متأسفانه حکم سالن و صندلی پرکن را در شرایط اکران دارند.

حال با توجه به اینکه کلی فیلم از سال قبل مانده که هنوز اکران نشده و همینطور فیلم های اکران نوروز هم به تعویق افتاده است، بی شک به محض بازگشایی سالن های سینمایی، ترافیک عجیب و غریبی در اکران ایجاد خواهد شد که حتماً به سهم خواهی و درگیری سینماگران و سینماداران با سازمان سینمایی منجر خواهد شد.

راه حل چیست؟

بهترین راه حل تشکیل کمیته ای از سوی سازمان سینمایی است تا با همکاری دفاتر پخش در وهله اول تعداد آثار متقاضی اکران را رصد و شناسایی کنند و در مرحله بعد با بازبینی آثار توسط این کمیته فقط به فیلم هایی که مخاطب درست و درمانی دارند، اجازه اکران بدهند. مابقی آثار هم که اجازه اکران به آن ها داده نمی شود، سریع مجوز پخش نمایش خانگی شان صادر شود و مبلغی هم برای کمک به صاحبان آثار داده شود.

مثلاً فیلم هایی در جدول اکران امسال وجود دارد که حتی فروش شان به 500 میلیون تومان هم نرسیده است و فقط سالن ها و صندلی های سینما را بی خودی اشغال کردند. با این حساب و با این طرح شاید سود هم برای این دست از تهیه کنندگان حاصل بشود.

در هالیوود هم سالانه بالای 2000 فیلم ساخته می شود که نهایتاً 100 تا از آن ها اکران می شوند و مابقی از دیگر بسترهای پخش استفاده می کنند. بهتر است از این تجربه استفاده شود.

پیشنهاد دوم: خیلی از جشنواره های کوچک و بزرگ سینما و خیلی از رویدادهای مهم فرهنگی، هنری در دنیا به دلیل ویروس کورنا تعطیل شده است و ترجیح داده اند که برگزاری رویدادشان را به زمانی دیگر موکول کنند. حالا در این بین جشنواره جهانی فیلم فجر که چند سالی است در اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود، در مواجهه با این پدیده اصرار دارد به جای تعطیل کردن یا جابه جایی یک ماه از اردیبهشت به خرداد، این جشن را هر طور که شده برگزار کند.

نکته اول در این بین این است که اساساً از کجا معلوم و مشخص است که این ویروس تا آن زمان دست از سر کشور و کل دنیا بردارد. نکته دوم اینکه حتی اگر بپذیرم این ویروس شرش اردیبهشت ماه از سر کشور ما کم می شود، آیا تضمینی بر سلامتی شرکت کنندگان و میهمانان خارجی که قرار است در این رویداد شرکت کنند و وارد ایران شوند، وجود دارد یا نه؟.

به نظر می رسد مخاطبان و شرکت کنندگان ایرانی هم احتمالاً استقبالی از این رویداد نخواهند داشت، چه برسد به خارجی ها.

راه حل چیست؟

همانطور که در این چند روز گذشته چند سینماگر هم به این مسئله اشاره کردند، اگر صرفاً و برای یک دوره این جشنواره و جشنواره فیلم کودک اصفهان برگزار نشود، آب از آب تکان نخواهد خورد و هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد؛ جشنواره ای که با وجود چندین دوره برگزاری همچنان مخالفان جدی دارد و آنچنان که باید و شاید نتوانسته اثرگذار و درخور برگزار شود.

برگزارنشدن چنین جشنواره ای حتماً به کسی ضرر نخواهد زد، مگر گردانندگان و تیم اجرایی این جشنواره که احتمالاً از قبل این جشنواره بخواهند منفعت مالی و اعتباری برای خود دست و پا کنند. بهتر است هزینه چندین میلیاردی را که سازمان سینمایی برای این جشنواره و همچنین جشنواره فیلم کودک اصفهان می کند، در صندوق اعتباری هنر واریز کند و آن را بین سینماگران و سینمادارانی که در این دوران متضرر شده اند، پرداخت کند.

پیشنهاد سوم: پیشنهاد سوم راه حلی است که خود رئیس سازمان سینمایی از روزی که بر این مسند نشسته است، پیگیر آن بوده و هست و آن چیزی نیست جز شفاف سازی.

سازمان سینمایی مثل تمام مواردی که در این ایام شفاف سازی کرده است، یک بار برای همیشه باید از دفاتر پخش فیلم های سینمایی بخواهد که لیست فیلم هایی را که برای اکران آماده کرده اند، به سازمان سینمایی تحویل بدهند که مشخص شود دقیقاً چه تعداد فیلم برای اکران سینماها در امسال قرارداد بسته اند و قرار است اکران شوند، با این شفاف سازی دقیقاً نقشه راه اکران مشخص می شود و تصمیم گیری در این خصوص خیلی ساده و علمی خواهد شد.

*جوان

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: سازمان سینمایی گزینه های پیشنهادی برای جبران خسارت تعطیلی اجباری سینماها ارائه داد و بر اساس آن ارائه بلیت نیم بها برای رونق سینماها یکی از این گزینه هاست، اما سینمادارها و تهیه کنندگان روش دیگری را پیشنهاد می دهند، آن ها خواستار تعطیلی جشنواره های جهانی فجر و جشنواره فیلم کودک شده و می گویند باید بودجه این جشنواره ها به عنوان خسارت به فیلم ها و سینماها اختصاص داده شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

به گزارش سینماپرس ، چند هفته بعد از اعلام تعطیلی فعالیت های فرهنگی- هنری و بسته شدن سینماها برای جلوگیری از شیوع کرونا، اکنون سازمان سینمایی می خواهد به وعده اش برای جبران خسارت این تعطیلی بپردازد و طرح هایی را در این زمینه ارائه داده است.

جبران خسارت با اکران شبانه سینما
پس از فراخوان رئیس سازمان سینمایی برای ارائه پیشنهاد درباره جبران خسارت تعطیلی سینماها، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی بخشی از پیش نویس این پیشنهادها را رسانه ای کرد.

مسعود نجفی با بیان اینکه پیشنهادها در 20 بند آماده شده، گفت: مهم ترین مواردی که در این بسته حمایتی در نظر گرفته ایم، تخصیص نوبت های نمایش فیلم به صورت شبانه، افزایش زمان نمایش فیلم های پرفروش، افزایش روزهای نیم بها با هدف رشد ضریب اشغال، تغییر بازپرداخت وام سینماگران و هنرمندان و بخشودگی جرایم دیرکرد از سوی صندوق اعتباری هنر است که بعد از بازشدن سینماها عملی می شود.

این پیشنهادها قرار است در آینده نزدیک نهایی و اجرایی شود. با توجه به اینکه امکان بازگشایی سینماها در نوروز بسیار پایین است، احتمالاً زمان باز شدن سینماها به بعد از تعطیلات نوروز و فرارسیدن ماه رمضان منتهی خواهد شد.

تکرار طرح ماه رمضان!
سازمان سینمایی هر ساله طرح های تشویقی در ماه رمضان اجرایی می کند که از افت فروش فیلم ها در این ماه جلوگیری کند. از جمله این طرح ها فروش بلیت نیم بها و افزایش سانس های سینماها تا ساعت های نزدیک به سحر است.

با توجه به این نکته، در عمل آنچه سازمان سینمایی برای جبران خسارت تعطیلی سینماها در نظر گرفته اجرای مجدد طرح های قدیمی است. این طرح ها هم با وجود ترافیک فیلم های در نوبت اکران، قطعاً نمی تواند تاثیر فوق العاده ای در جبران خسارت های مالی وارد شده به سینماها داشته باشد، به خصوص اینکه بازگشت رونق به سینماها و ریختن ترس مردم برای رفتن به سینماها مسئله ای است که به مرور اتفاق خواهد افتاد و انتظار یک تغییر رویه آنی برای اعلام بازگشایی سینماها کمی بعید به نظر می رسد.

پیشنهاد تهیه کننده ها و سینمادارها
به رغم اینکه تعطیلی سینماها و مراکز فرهنگی- هنری تنها بخشی از رکود اجباری است که کرونا به جامعه تحمیل کرده است، برخی از تهیه کننده ها که دست بر قضا خودشان سینمادار هم هستند، پیشنهادهای منفعت طلبانه ای برای جبران خسارت به کسب و کارشان ارائه داده اند؛ پیشنهادهایی که به نظر نمی رسد وزارت ارشاد حاضر به تن دادن به آن ها باشد. از جمله این طرح ها پیشنهاد تعطیلی جشنواره های سینمایی در سال آینده است.

سیدجمال ساداتیان تهیه کننده سینما و مدیر سینما آستارا، پیشنهاد داده است دولت بودجه ای را برای جبران خسارت سینماها تصویب کند. وی با اشاره به اینکه دولت خسارت سیل زدگان را جبران کرده است، باید بودجه ای نیز برای جبران خسارت سینماهایی که دچار ضرر و زیان شده اند در نظر بگیرد. سعید خانی تهیه کننده و پخش کننده سینما، با انتشار توئیتی به رئیس سازمان سینمایی، نوشته است: آقای انتظامی جشنواره کودک یک سال برگزار نشود، هیچ اتفاقی نمی افتد. هزینه آن به سینمادارها و فیلم های در حال اکران تعلق بگیرد.

منوچهر محمدی تهیه کننده و مالک دو مجموعه سینمایی نیز پیشنهاد مشابهی را ارائه می دهد و می گوید: برای جبران خسارت وارد شده به سینماها در پی شیوع ویروس کرونا، هزینه برگزاری جشنواره جهانی فجر صرف حفظ سینما شود و نیز تغییراتی در چیدمان اکران نوروز برای جذب مخاطب در دوران پساکرونا صورت گیرد.

محمدی توضیح می دهد: توصیه من این است که دولت به خصوص وزارت ارشاد هر چه سریع تر در روزهای باقی مانده سال تصمیم جدی بگیرد. یکی از کارهایی که دولت می تواند انجام دهد حداقل این است که با توجه به تأخیر در تغییر زمان جشنواره جهانی فیلم فجر، منابع میلیاردی که برای آن جشنواره بوده را به جبران ضرر و زیان این بخش اختصاص دهد. چه اشکالی دارد یک سال جشنواره را با توجه به این شرایط برگزار نکنیم و منابعش را به اساس سینما و حفظ آن اختصاص دهیم؟

جواد نوروزبیگی دیگر تهیه کننده ای است که پیشنهاد تعطیلی جشنواره ها را ارائه داده است، وی می گوید: فکر می کنم که با پرداخت وام بدون بهره یا کم بهره می شود برای سینمادارها کاری کرد یا می توان از هزینه های جشنواره های آتی کم و صرفه جویی کرد و به کمک سینماهای کشور آمد.

مردم با رعایت اصول بهداشتی به سینما بروند!
نوروزبیگی حتی پیشنهاد غیرعلمی و خطرناک بازگشایی سینماها زودتر از پایان کرونا را ارائه می دهد و بیان می کند: می شود با ضدعفونی کردن سینماها و همینطور ارائه ماسک و دستکش در ورودی سالن های سینما فیلم را برای مردم اکران کرد تا از این تفریح حدقل برخوردار شوند.

وی همچنین با طرح این سؤال که در صورت ادامه این روند سرنوشت فیلم هایی که در حال تولید هستند و فیلم هایی که آماده اکرانند چه خواهد شد؟ می گوید: اگر اوضاع به همین منوال باشد، ما با انباشتگی بزرگی از فیلم آماده اکران پشت در سالن های سینما روبه رو خواهیم شد. من مطمئنم که اگر تصمیم بهداشتی و درستی گرفته شود که اضطراب مردم برای دیدن فیلم ها در سینما کم شود، می توان درهای سینما را باز کرد.

مسئله تعطیلی جشنواره های سینمایی برای پرداخت خسارت نقدی به سینمادارها، جزو طرح های پیشنهادی سازمان سینمایی نیست و به نظر نمی رسد وزارت ارشاد و سازمان سینمایی تمایلی به انجام چنین کاری داشته باشند، آنچه مسلم است اینکه سازمان سینمایی قصد دارد از عامل زمان به عنوان ابزار جبران خسارت استفاده کند.

نکته قابل توجه در پیشنهادهای تهیه کننده ها و سینمادارها باور حرفه ای آن ها به ناکارآمدی و هزینه سازبودن جشنواره هایی از جنس جشنواره جهانی فجر است! اگرچه برخی از محافل سینمایی قاطعانه خواستار ادامه برگزاری این رویدادهای سینمایی هستند و حتی الحاق مجدد بخش جهانی به جشنواره ملی فجر را قبول ندارند.

* جوان

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران- ایرنا- مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، گفت: امیدوارم در سال 1399 با کمک های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانیم مرکز نوآوری و شتاب دهی سینمای ایران را برای گسترش نگاه کسب وکاری در سینمای ایران راه اندازی کنیم.

علیرضا تابش درباره مرور سال 98 و چشم انداز سال 99 بنیاد سینمایی فارابی، گفت: سینمای ایران سال پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشت و نمود آن آثاری بود که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. بنیاد سینمایی فارابی هم در حمایت از بخشی از این آثار و فیلم ها سهم و نقشی داشت. امسال هم مثل چند سال گذشته جوانان و نسل کارگردانان خلاق سینمای ایران در عرصه های مختلف حرف هایی برای گفتن داشتند و امیدوارم در سال جدید، پس از اتفاقاتی که این روزها شاهدش هستیم - ویروس کرونا و فراگیری اش- مردم بتوانند مجموعه فیلم هایی را که آماده اکران است، در فضایی پرنشاط و با خیال آسوده ببینند؛ چرا که آنها باید به قضاوت محصولات سینمای ایران بنشینند.

تسهیل گری فارابی در عرصه حضور جهانی

وی ادامه داد: بنیاد سینمایی فارابی در این زمینه جهت حضور پخش کنندگان و فیلمسازان در جشنواره های معتبر جهانی نقش تسهیل گر دارد. بنیاد سینمایی فارابی همواره سعی کرده است هر سال بعد از حضور در رخدادهای مهم بین المللی - به خصوص دو جشنواره برلین و کن- ارزیابی خود را از حضور آثار ایرانی، فعالیت پخش کنندگان ایرانی، موفقیت مذاکرات با پخش کنندگان و تهیه کنندگان و مباحثی که در حوزه تولید مشترک می گذرد و تعامل ارتباطات بین دست اندکاران سینمای ایران با کسانی که به غرفه سینمای ایران می آیند و ایرانی هایی که در بخش های مختلف بازار حضور و فعالیت دارند، ارائه دهیم. همانطور که می دانید،

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، افزود: جشنواره های معتبری چون کن و برلین برای حضور فیلم ها حق ثبت نام قابل توجهی می گیرند و اینگونه نیست که دست اندرکاران فیلم ها به سفر توریستی بروند. آنها مجبورند برای موارد مختلفی چون سفر هوایی، محل اقامت، هزینه ثبت نام برای حضور در جشنواره، بازار و... هزینه کنند. آن چیزی که صادقانه باید به آن اشاره کنم، این است که برآورد ما در گفت وگوی خصوصی با پخش کنندگان بخش خصوصی سینمای ایران که هر سال با صرف هزینه های معمول حضور در این جشنواره ها حاضر می شوند، این است که آنها از این حضور رضایت دارند اما بنا به دلایلی، تمایلی برای عنوان میزان توافقات یا قراردادهایی منعقد شده و ارائه اطلاعات و گزارش از دریافتی حق پخش و نمایش، وجود ندارد. این البته دلایلی هم دارد؛ شاید به خاطر مسأله مالیات باشد و از سویی حضور بخش خصوصی سینمای ایران در بازارهای بین المللی، حضوری نوپا است.

تابش گفت: باید توجه داشت در یک برهه از سینمای ایران، در دهه های 60 و 70 و 80، نهاد قدرتمندی مثل بنیاد سینمایی فارابی در همه عرصه های سینمای ایران یکه تازی می کرد. هر که می خواست فیلمی تولید کند تا آخرین مرحله تولید و پس از تولید، با کمک بنیاد سینمایی فارابی این کار را انجام می داد. از آن سو هر که قصد داشت فیلمی را به خارج از کشور ببرد، باید به سراغ بنیاد سینمایی فارابی می رفت. اما این کمپانی یا نهاد که تمام قد در عرصه سینما فعال بود، آرام آرام تحت تأثیر تغییر اکوسیستم سینمایی، دچار تغییراتی شد. در دهه های 80 و 90، آرام آرام بخش خصوصی در سینمای ایران رشد کرد.

عمده آثار موفق ایران در دنیا محصول فکر جوانان خلاق سینمای ایران است

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به پرسش محمود گبرلو درباره حضور فیلم شیطان وجود ندارد ساخته محمدرسول اف در جشنواره برلین و موفقیت این فیلم گفت: واقعیت این است که این فیلم مراحل اخذ مجوز از معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی را طی نکرده و طبعاً آثاری می توانند زیر چتر سینمای ایران در جشنواره برلین و غرفه سینمای ایران حضور داشته باشند که مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (پروانه ساخت و پروانه نمایش) را کسب کرده باشند.

وی گفت: شخصاً علاقمندم که آثار فیلمسازان ما در اقصی نقاط کشور از همین مسیر عبور کند و بتوانند به سهولت فیلمشان را بسازند. نمی خواهم مشخصا نام فیلمی را بیاورم اما طبق مقررات، فیلم هایی که به لحاظ مضمونی خطوط قرمز را رعایت نمی کنند یا هنجارهای رسمی را به رسمیت نمی شناسند، به لحاظ قانونی تکلیف شان روشن شده و عملا در گردونه نمایش یا اکران یا حمایت جشنواره ای قرار نمی گیرند.

تابش در ادامه درباره برخی تحلیل ها درباره حضور موفق فیلم های دارای مجوز از سینمای ایران در جشنواره های جهانی با برچسب هایی چون سیاه نمایی یا دوری از واقعیات اجتماع و ... گفت: به عدد آدم های روی زمین، می توان درباره یک اثر هنری ایده و نظر و تحلیل دریافت کرد و اساساً جشنواره ها، آوردگاهی برای تضارب آرا و بروز اندیشه های مختلف درباره یک اثر هنری هستند. منتقدان سینمای ایران هم مثل منتقدان خارجی، حق دارند که راجع به یک اثر هنری ابراز نظر کنند و نظرات موافق و مخالف درباره آثار داشته باشند، اما وقتی فیلمی موفق شده مجوزهای لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بگیرد، این که با سلیقه شخصی بگوییم سیاه نماست یا امیدآفرین نیست یا ضد امید و امیدآفرینی است، به نظرات شخصی افراد و منتقدان برمی گردد که البته نظرشان محترم است.

تابش گفت: خوشحالم این را می گویم عمده آثاری که این روزها در جشنواره های مهم جهانی کسب اعتبار می کند، برای سینمای ایران جایزه به دست می آورند و اساسا حضور موفق سالیان سال فیلم های ایرانی در صحنه های مهم بین المللی، محصول فکر جوانان خلاق سینمای ایران است و نشان از یک آینده روشن دارد.

وی درباره ارائه نظرات کارشناسی در بخش بین الملل برای تحلیل، ارزیابی و تأیید حضور یا عدم حضور فیلم های ایرانی در جشنواره های خارجی گفت: در این زمینه کارشناسی و تحلیل در حد و اندازه خودش وجود دارد، اما این که برای هنرمند تعیین تکلیف شود، مطلقا اینگونه نیست. کما این که مثلا در جشنواره های داخلی ما نیز چنین نیست. در جشنواره اخیر فیلم های کودکان و نوجوانان که در اصفهان برگزار شد، برای اولین بار کمیته تحلیل اقتصادی فیلم را در حاشیه جشنواره برگزار کردیم و کارشناسانی، ساعت ها با تهیه کننده و پخش کننده و کارگردان هفت فیلم ایرانی جشنواره، جلسه ای را برگزار و آنها را متقاعد کردند اگر این شیوه های پیشنهادی را به کار بگیرند، در اکران پیش رو، موفق تر خواهند بود.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، افزود: در واقع نوعی گارانتی فروش را هم به آنها پیشنهاد داده بودند. از آن جمع، 4 فیلم تا به امروز اکران شده و آن دوستانی که به توصیه های گروه کارشناسی ما اعتنا کردند، خوشبختانه در اکران موفق شدند و فیلم های آنها جزو فیلم هایی هستند که هزینه های خودشان را درآوردند و فروش نسبتاً مناسبی هم نسبت به سرانه فروش در سینمای کودک و نوجوان داشتند. این در حالی است که یکی از دوستان که فیلم پرسروصدایی هم ساخته بود، به توصیه ها یا نظرات کارشناسان توجهی نکرد و فیلم او در اکران شکست بدی خورد، در حالی که با چند فرمول پیشنهادی کارشناسان می توانست برای فیلم او اتفاقات بهتری رخ بدهد... همین موضوع در حوزه بین الملل هم صادق است اما این به آن معنا نیست که ما برای پخش کننده فیلم تعیین تکلیف کنیم. این جزو تعاریف و سیاست های بنیاد فارابی نیست اما آنچه به عنوان مشورت به نظر ما می رسد، می گوییم.

چه بسا در بسیاری از ملاقات ها، طرف خارجی آمده پشنهادی داشته و ما او را به بخش خصوصی وصل کرده ایم و تسهیل کننده این ارتباط بوده ایم. بعضی از آن ارتباطات به سرانجام رسیده و برخی موفق شده، برخی هم ناموفق و رها شده. بنابراین ما نقش وصل کننده در حوزه بین الملل داریم و آن هم به تشخیص و تجربه و کار کارشناسی اتفاق می افتد. در فراز و فرودهای سال های گذشته هم یک ارزیابی واقعی تری از بخش خصوصی خودمان داریم و هم سابقه و تولیدات طرف خارجی را تحلیل می کنیم و به این نکته می رسیم که آیا یک کمپانی با یک سابقه و روزمه است که می توان به همکاری با آن فکر کرد یا خیر...

باید نگاه تصدی گر را کنار بگذاریم و نگاه تسهیل گر داشته باشیم

تابش در ادامه این برنامه در توضیح بیشتر تغییر نقش بنیاد سینمایی فارابی در عرصه بین الملل نسبت به گذشته گفت: همانطور که اشاره شد، ما در گذشته به خاطر شرایط خاص تولید و اکران، یک فارابی قدرتمند داشتیم که حقیقتاً مدیریت همه عرصه ها را در اختیار داشت اما این اکوسیستم چندسالی است که تغییر پیدا کرده و آرام آرام بخش خصوصی ما موفق شده که خودی نشان بدهد، به جشنواره ها برود، فیلم بفروشد، قرارداد تولید مشترک امضا بکند و... همه تلاش و همت ما در بنیاد فارابی این است که تسهیل کننده فعالیت بخش خصوصی باشیم، کمتر مداخله کنیم و بتوانیم برخی از وظایف حمایتی را که به نوعی روی دوش بنیاد سینمایی فارابی است، با نگرش جدید اجرا کنیم. این که نگاه تصدی گر را کنار بگذاریم و نگاه تسهیل گر داشته باشیم.

وی ادامه داد: در شرایط موجود، با توجه به فعالیت بخش خصوصی، این که نهادی مثل فارابی بیاید و بخواهد یک تنه و با انحصار، حضور در بازارهای جهانی را قبضه کند، هنر نیست و البته غیر ممکن است.

حمایت دولت از سینما متوجه کدام رویکردهاست؟

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی متذکر شد: یکی از وظایف دولت یا نهادهای دولتی در سینما، حمایت از پیشکسوتان سینما است. این که مراقبت کنند آنها هم در حوزه آموزش به عنوان مربیان پیشکسوت و هم در حوزه تولید بتوانند اثرگذار باشند. به ویژه برخی از فیلمسازان که نوع نگاه خاص تری به سینما و هنر دارند باید شرایطی برایشان تسهیل شود و تهیه کننده تشویق شود، از طرف بنیادهای سینمایی حمایت صورت بگیرد تا عرصه برای کار و تولید فرهنگی برای آنها تسهیل شود. وظیفه دیگر دولت، حمایت از نسل نوجوی سینمای ایران است. زیست بوم صنعت سینما در کل دنیا تغییر کرده است و این زیست بوم در سینمای ایران هم خوشبختانه همپای تغییرات جهانی (به خصوص با تکیه بر توانمندی نسل جدید) تغییرات جدی کرده و خواهد کرد. باید از سوی دولت شرایط لازم برای ورود نسل جدید سینماگران به عرضه تولید فراهم شود.

تابش گفت: ما چهار سال است که در بنیاد سینمایی فارابی بخشی از بودجه سالیانه بنیاد را به فیلمسازان جوان و فیلم اولی ها اختصاص داده ایم. نسبت به فیلم اولی ها حساسیت داریم چون ریسک نسبت به تولید فیلم آنها بالاتر است و هر تهیه کننده ای حاضر نیست برای فیلم آنها سرمایه بیاورد، هرچند واقعا برخی از فیلمنامه هایشان درخشان و قابل اعتنا است و تا حدودی نگاه تهیه کنندگان نسبت به آثار فیلمسازان اول، تغییر کرده است.

وی با اشاره به لزوم رعایت عدالت در این زمینه گفت: مدل گفت وگویی که بین بنیاد فارابی و فیلمسازان جوان و تهیه کنندگانشان شکل می گیرد، باید متفاوت باشد. ما تلاش کرده ایم که در این زمینه با گفت وگوی فرهنگی پیش برویم. این موارد را داشته ایم که فیلمساز جوانی تا چهار مرحله گفت وگوی فرهنگی با کارشناسان، سر برخی نکات فیلمنامه و بازنویسی پیش رفت و فیلم او هم به عنوان تجربه اول، به فیلمی قابل قبولی بدل شد. یا فیلمی کاملا تجربه گرا و هنری که کارشناسان ما نکاتی را در حوزه مضمون اثر پیشنهاد دادند و فیلمنامه بازنویسی شد، ضمن آن که ما تا لحظه اجرا و فیلمبرداری هم حضور داشتیم. در ادامه تهیه کننده بعد از ساخت، فیلم اول کارگردان جوان فیلم را آورد و کارشناسان بنیاد دیدند، آنجا هم برخی نظرات مشورتی را لحاظ کردند.

تابش افزود: شاید فارابی سهمی در این فیلم از نظر مادی نداشته باشد اما همین فیلم، دو سیمرغ جشنواره امسال را به دست آورد و برخی از کمک های ما به فیلم اولی ها اینگونه است. به ویژه درباره فیلمسازان جوان که معتقدم آنها سعه صدر بالاتری دارند، اهل گفت وگو هستند. در کنار این که اهل بحث و گفت وگو هستند و به سادگی هم زیربار نکات یا پیشنهادات کارشناسان نمی روند، اما در عین حال خوب می شنوند و ایده ها را به کار می گیرند. در واقع ما در برخی از فیلم ها، حمایت مالی مستقیم داریم و در برخی از فیلم ها هم که آثار قابل تامل امسال یا سال های قبل بوده اند، مشورت های کارشناسی داده ایم ولی ضرورتاً در آن فیلم سرمایه گذاری نکرده ایم.

ورود سرمایه های پاک و جدید؛ کمک به اقتصاد فرهنگ و هنر

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: کار مهم دولت در عرصه سینما، کمک به ورود سرمایه های جدید است. همچنان معتقدم که صنعت نشر، موسیقی، کتاب، هنرهای تجسمی، سینما و تئاتر نیاز به ورود سرمایه های پاک و جدید دارد.

وی افزود: یکی از نکاتی که در این سال ها در عرصه فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور جدی به آن توجه شده، مقوله تقویت اقتصاد فرهنگ است. اقتصاد فرهنگ در حوزه سینما ضرورتا به این معنا نیست که خود دولت آستین بالا بزند و در همه مراحل مختلف از ایده تا تولید و پساتولید و اکران و پسااکران خودش سرمایه گذاری کند، چون اساسا زیست بوم در حوزه فرهنگ و هنر دچار تغییرات جدی شده و خوشبختانه بخش خصوصی در عرصه های مختلف مثل سالن سازی، تولید، توزیع، پخش، نمایش و ... به خوبی کار می کند، پس رونق بازار فرهنگ، نیاز به حضور سرمایه گذاران جدید دارد. در کنار این تشویق به ورود سرمایه گذاران، تصویب قوانین ضد تراست ضروری است.

تابش گفت: هر چه تعداد بیشتری سرمایه گذار بخش خصوصی داشته باشیم، رقابت سالم تر و بهتری را خواهیم داشت. شاید عده ای گمان کنند دولتی ها دوست دارند میز و جایگاه خودشان را بچسبند و تلاش کنند بودجه بیشتری برای نهاد خودشان بگیرند یا حوزه اختیاراتشان را گسترش دهند اما به باور من با توجه به اتفاقاتی که در ایران و دنیا می افتد، ما در منطقه خاورمیانه جزو کشورهایی هستیم که مصرف فرهنگی مان (به ویژه در فیلم و موسیقی) بالا است. مصرف کننده زیاد داریم اما نقائصی وجود دارد. ثبت کپی رایت همچنان انجام نمی شود. سرمایه گذاری درست روی پلتفرم های توزیع قانونمند آثار هنری اتفاق نمی افتد. وقتی صحبت از سرمایه گذار می کنیم، سریع ذهن مان به سمت حضور فلان سرمایه گذار در تولید می رود، در حالی که منظور من صرفا تولید نیست. عرصه هنر سرمایه گذارانی می خواهد که در عرصه سالن سازی زنجیره های بزرگ سینمایی را بسازند و حتی روی سامانه های توزیع آثار هنری در فضای دیجیتال سرمایه گذاری کنند.

چشم انداز جدید همکاری جهانی سینمای ایران با جهان شرق و آسیا

تابش درباره برخی ملاقات های مدیران بنیاد سینمایی فارابی با نمایندگان فرهنگی و سینمایی دنیا گفت: ما به همراه پخش کنندگان بخش خصوصی هر سال برای حفاظت از برند سینمای ایران در دو جشنواره معتبر غرب کن و برلین حضور داریم. با همه نقدهای برخی دوستان رسانه ای نسبت به این حضور، معتقدیم برای دفاع از کیان سینما، فعالان سینمای ایران باید برای حفظ برند سینمای ایران در این رویدادها حاضر باشند. بنیاد فارابی نیز حسب وظیفه اش تسهیل گر حضور بخش خصوصی در عرصه پخش بین المللی است. همان بخش خصوصی که خوشبختانه در این سال ها توانسته به یک درآمدزایی برای پخش فیلم ها و فروش رایت برخی از آثار سینمایی و حتی قراردادهای تولید مشترک هم برسد. درست است بعد از هر جشنواره ای دوستان ما در بخش خصوصی بنا به دلایلی گزارش رسانه ای از حضورشان نمی دهند، ولی اگر به اتفاقاتی که در طول سال رخ می دهد، دقت کنید، این که فیلمی از سینمای ایران به جشنواره ساندنس آمریکا ، شانگهای چین، بوسان کره و توکیو می رود یا در مسکو جایزه می گیرد، همه اینها نتایج رایزنی ها و مذاکرات اولیه ای است که در چتر سینمای ایران (در جشنواره برلین یا کن) رخ داده است.

وی گفت: ما طی دو سال اخیر رویکردی را در بنیاد سینمایی فارابی به طور جدی دنبال کردیم که مبنای پژوهشی و مطالعاتی هم داشت و آن ورود به بازار جهان شرق و آسیا است. مشخصاً کارشناسان ما وقت بسیار زیادی را در این زمینه صرف کردند و بسیار خوشحالم که الان این خبر را بدهم که بعد از مذاکرات پیاپی و سفرهای طرف چینی و بالعکس، ما به یک توافق نامه جامع با سینمای چین رسیدیم. طرف چینی وسواس بسیار زیادی دارد و به لحاظ اداری هم سلسله مراتب حزب و دستگاه های فرهنگی آنها باید لحاظ شود تا در زمینه همکاری های خارجی به توافق نهایی برسند. خوشبختانه کلیات توافق نامه جامع با چین به تصویب رسیده است که به زودی باید امضا شود.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تأکید کرد: این توافق نامه، سینمای ایران را به یک بازار بزرگ وصل خواهد کرد و عملاً به بخش خصوصی سینمای ایران اجازه می دهد که هم در توزیع و اکران فیلم و هم در عرصه تولید مشترک به یک دنیای جدید ورود کند.

وی اظهار داشت: همین الان دو پروژه تولید مشترک با چین دنبال می شود؛ یکی فیلم کارگردان معروف سینمای ایران مجید مجیدی است و یکی هم یک پروژه انیمیشن- رئال است که علی نوری اسکوی با چینی ها در دست اجرا دارد. این دو قرارداد در حوزه سینمای داستانی و انیمیشن حائز اهمیت است و امیدوارم در آینده نزدیک درهای بازار جدید همکاری در جهان شرق و آسیا و مشخصاً چین به روی سینمای ایران باز شود.

تابش ادامه داد: البته کشورهای دیگری هم در این زمینه برای همکاری آماده هستند. با 4 مقام پاکستانی از بهار 98 تا تابستان 98 صحبت کردیم که یکی از آنها دولتی بود و سه پخش کننده و تهیه کننده بخش خصوصی که به دعوت جشنواره جهانی فیلم فجر و جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان، امسال به ایران آمدند. برای یکی از پخش کنندگان برنامه گفت وگو با پخش کنندگان ایرانی ترتیب دادیم و آنها از استودیوها و دفاتر پخش سینمای ایران و خانه سینما بازدید و در جلساتی شرکت کردند. امیدواریم با پاکستان دو برنامه جدی را دنبال کنیم؛ یکی پخش فیلم های ایرانی در بازار پاکستان اکران و فروش اینترنتی در پلتفرم های جدید و دیگری بحث تولید مشترک است؛ ما با طرف پاکستانی برای تولید مشترک فیلم سینمایی به توافق رسیدیم.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، افزود: آنها یک دهه است این انتظار را از سینمای ایران دارند و خوشبختانه مذاکرات ما خیلی جدی تر از گذشته پیش رفته است. فیلمنامه برای طرف پاکستانی فرستاده شده و آنها هم استقبال کرده اند و امیدوارم وارد فاز تولید مشترک شویم. تفاهم با پخش کنندگان فیلم در شبه قاره و هند برای عرضه اینترنتی فیلم های ایرانی صورت گرفته است. با روسیه و کره جنوبی تفاهم نامه همکاری امضا شده است، با بنگلادش، صربستان و ارمنستان هم توافقات خوبی برای همکاری در زمینه های تولید و عرضه فیلم صورت گرفته است.

توفیقات بخش بین الملل سینمای ما در این سال ها دیده نشده است

تابش در ادامه در پاسخ به انتقاد محمود گبرلو درباره دیده نشدن فعالیت های بین المللی بنیاد سینمایی فارابی در این سال ها، گفت: ما رقم حمایت ها، کمک ها و هزینه کردها را روی سایت می گذاریم و گاه به طور جدی نقد می شویم که برخی از این نقدها، اتفاقا به اصلاح برخی رویه های ما کمک می کند. برخی نقدهای منصفانه منتشره بعد از گزارش های شفاف سازی نهادهای مختلف اینگونه بازخوردی داشته اند. بخش فرهنگ، هم اقتصادش کوچک تر است و هم ضربه پذیرتر است. اساسا در صف اول شفاف سازی فارابی و نهادهای سازمان سینمایی هستند.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، ادامه داد: دلیلش این است که در رسانه ها گفته می شود بودجه فرهنگ و هنر باید به بخش های مختلف تخصیص پیدا کند و... این خوب است که شفاف سازی توسط نهادهای دولتی یا نهادهای حامی و تسهیل گر انجام شود اما بهتر است واقعیاتی که در حضور و تعاملات جهانی سینمای ایران هست، گفته شود چرا که اساساً اطلاع رسانی، به پیشبرد فعالیت ها در صنعت سینما کمک می کند. به نظرم واقعیت ها و توفیقات بخش بین الملل سینمای ما در این سال ها دیده نشده است و رسانه های ما باید رویکردشان را مبتنی بر گفت وگوهایی کنند که انگیزشی باشد و به نوعی مورد استقبال بخش خصوصی سینما نیز قرار بگیرد. رسانه های سینمایی گاه با آدرس غلط دادن، بخش خصوصی را از این که ابراز کند که اساسا چه اتفاقی در حوزه بین الملل می افتد توفیقاتش چه بوده و برنامه هایش برای آینده چیست، پشیمان می کنند.

وی گفت: باید به این نکته توجه داشت که اگر یک فیلم که در جشنواره فجر هم موفق بوده و سیمرغ برده، صرفا جهت حضور و امکان نمایش در یک جشنواره معتبر جهانی، یک رقم را برای ورودیه دریافت کند، این درآمد کافی نیست. بسیاری از پخش کنندگان ما به همین رقم درآمد بسنده می کنند. درست است که این رقم شاید در قیاس با ارزش پول ایران، قابل توجه باشد ولی دامنه بازار فیلم خیلی گسترده تر از این ارقام است. ما الان پلتفرم های مطرحی در جهان داریم که دنبال عرضه فیلم های ایرانی هستند اما پخش کننده بخش خصوصی سینمای ایران علاقه ای به مذاکره با پلتفرم اینترنتی یا بازارهای دیگر پخش جهانی که کمتر مورد کنکاش یا جستجو یا رایزنی قرار می گیرد، ندارد و پخش کنندگان به همان درآمد حق پخش جشنواره ای، بسنده می کنند، در حالی که بازار بزرگتری پیش روی سینمای ایران است.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در ادامه، درباره بحث مجری برنامه درباره احتمال جاماندن سینمای ایران از بازارهای سینمایی منطقه، با فعالیت کشورهای عربی یا ترکیه و ... گفت: این اعلام خطر درستی است. اگر پخش کنندگان و تهیه کنندگان ما، سینما را با صنعت تصویر جدید پیوند ندهند، آینده سینمای ایران دچار خطر خواهد شد. ما بین 1980 تا 2010 میلادی در عصر اطلاعات یا عصر دیجیتال به سر می بردیم اما امروزه، از 2010 به بعد، در عصر پسادیجیتال به سر می بریم. اگر اهالی سنیما اهمیت مدیا را درک نکنند، آینده دشواری پیش روی ما خواهد بود اما من به اندیشه و توان نسل نوی سینماگرمان که چندوجهی می نگرند و دوست دارند AR و VR و پیوند با صنعت تصویر جدید را تجربه کنند، معتقد هستم.

تابش ادامه داد: موفقیت ظاهری برخی بازارهای منطقه، قوت سینمای آنها نیست بلکه نشانه استفاده آنها از رسانه های جدید است. دو سال پیش وقتی ابوالحسن داودی از جشنواره ای در تونس برگشت، به من گفت ترک ها سریال هایشان را به عربی و فرانسوی رایگان در اختیار شبکه های تونس قرار می دهند و رایگان در رسانه های جدید اروپایی و عربی توزیع می کنند. کشورهای همسایه ما اهمیت رسانه های نوین را فهمیده اند. کشوری مثل عربستان سعودی در بازار فیلم کن حضور پیدا می کند و آرام آرام آثار کشورهای عربی بی نام و نشان را عرضه می کند. یکی از کارهای ما تحلیل رفتار کشورهای منطقه در جشنواره های معتبر جهانی است.

چشم انداز سال 99 بنیاد سینمایی فارابی، گسترش نگاه کسب و کاری در سینما

تابش درباره چشم انداز سال 99 بنیاد سینمایی فارابی، اظهار داشت: در عرصه بین الملل توجه به بازارهای شرق جهان را دنبال خواهیم کرد. مذاکراتی که انجام دادیم نیاز به پیگیری دارد و به ثمر رساندن مذاکرات در برنامه کاری ما قرار دارد. البته آن چیزی که بنیاد سینمایی فارابی به نمایندگی از سینمای ایران امضا می کند به معنای ایجاد فضا برای انحصار خودش نیست بلکه ما تسهیل گر شرایط برای بخش خصوصی سینما هستیم تا آنها بتوانند به راحتی با طرف های خارجی کار کنند. در عرصه داخلی هم امیدوارم ما در سال 1399 با کمک های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانیم مرکز نوآوری و شتاب دهی سینمای ایران را برای گسترش نگاه کسب وکاری در سینمای ایران راه بیاندازیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

جامعه سینما:فرزاد عظیم بیگ/این نوشته ی کوتاه به نسبت مساله ی سانسور فراموشی در سینمای ایران اختصاص یافته است. موضوعی با ابعاد مختلف و چندگانه ، که بررسی آن، نیازمند مطالعه ی دقیق تاریخ تحولات سینمای ایران در بیش از چهار دهه ی گذشته، و آشنایی با چگونگی اعمال نظام سانسور و آثار فکری، روانی و اجتماعی و اقتصادی آن بر بدنه ی هنر و پیکر جامعه است.

حال اما در این فرصت کوتاه، به ناچار به این موضوعات نگاهی تیتروار باید انداخت تا طرحی جامع از بحث به دست بیاید. برای نوشتن از نسبت سانسور و فراموشی در سینمای ایران، لازم است به دو امر اساسی به عنوان بن مایه ی متن نظر داشت: سینما و سانسور.

سینما از زمان تولد خود یکی از بحث برانگیزترین تولیدات هنری بوده؛ هم چنان که بی هیچ شکی، تاثیرگذارترین رسانه ی هنری در قرن گذشته نیز بوده است. سطح اثرگذاری سینما و پتانسیل هایش، همواره آن را به موضوع کشمکش و جولانگاهی برای بهره برداری ها و استفاده های گوناگون بدل ساخته است.

اما در این میان، همیشه یک موضوع به شکلی تغییرناپذیر و ثابت باقی مانده است. و آن هم، برداشت ها و مصارف مختلفی است که از پتانسیل فیلم و عمق نفوذ آن بر اذهان مخاطب می توان داشت. بسیاری از گروه های سیاسی، باندهای قدرت، افراد و مذاهب و... بوده و هستند در طی تاریخ با اعمال نفوذ و سانسور بر سینما (و به طور کلی بر عرصه هنر)، تلاش کردند تا آنچه را که تولید شده، به نفع خود بازگردانند و مصادره کنند. نیازی به آوردن مثال و شاهد نیست.

هرکس با جستجویی کوتاه می تواند نمونه های متعدد این موضوع را در سطح جهان بیابد. اما این نوشته قرار است ناظر بر سینمای ایران باشد، به ویژه سینمای ایران در پس از انقلاب. سینمایی که در طی یک قرن حیات خود تحولات بسیاری را از سر گذراند و اتفاقات فراوانی برایش افتاد.

برای بررسی این موضوع نیاز است تا شکل سینما در جامعه ی ایران از برهه ی انقلاب به بعد را، به سرعت از پیش چشم بگذرانیم، و از سوی دیگر، به ساختار و نوع عمل سانسور در ایران نیز نگاهی داشته باشیم. سینما در سال های منتهی به انقلاب و اندکی پس از آن، دارای ابعاد صریح اجتماعی شد و زمینه ساز چرخشی فکری را در خیل بزرگی از مخاطبان خود پدید آورد.

آثار مختلفی که با رویکرد اجتماعی و در قالب کلی تر موج نوی سینمای ایران تولید می شدند، بیانگر گرایش فیلم سازان به پرداختن به مسائل مردمی و رسیدن به لایه های زیرین اجتماع ایران است. بی پروایی و صراحت کلام، درعین شکلی از سمبولیسم (در آثار برخی از فیلم سازان) را می توان یکی از ویژگی های این جریان دانست.

در همان دوره ی پهلوی نیز بسیاری از این آثار با سانسورهای شدید، منع پخش و توقیف مواجه شدند. این جریان پس از به ثمر رسیدن انقلاب و در همان دو سه سال اول، نوید سینمایی چندصدایی و چندگانه را می داد که افراد و فیلم سازان با گرایش ها و سلایق مختلف بتوانند آثار خود را تبدیل کنند.

اما مدتی بعد، معلوم شد که حاکمیت تازه نیز خطوط قرمز پررنگی برای سانسور و قلع وقمع فیلم ها دارد. باندهای مسلط بر سینما البته نمی توانستند سینما را مانند برخی دیگر از هنرها مانند نمایش و موسیقی به محدودیت های شدید گرفتار کنند، و هم چنین برای استفاده تبلیغی خویش، مجبور بودند تا با سینما کنار بیایند و آن را بپذیرند. اما این پذیرش تحت شدیدترین شرایط و مقرراتی بود که سینماگران ایران تا آن روزگار با آن روبه رو شده بودند. حالْ سینمای ایران با شیوع سانسور گسترده ای بر پیکر خود مواجه بود.

اما این سانسور به شکل های متفاوت تری عمل می کرد. ممنوع الکاری بسیاری از چهره هایی که الزاما دشمنی یا مخالفتی با نظام تازه نداشتند و یا حتی در صف مبارزین فکری و ایدئولوژیک حکومت شاه نیز قرار داشتند، در کنار تعطیلی سینماها، کنترل و نظارت مستقیم بر تمام مراحل تولید و عرضه ی فیلم ها و همینطور کنترل بازار فیلم از ابعاد این نظارت سیستماتیک تازه ای بود که منجر به سانسوری غیرمستقیم نیز می شد. در سال های 1357 تا اوج جنگ ایران و عراق، فیلم هایی آوانگارد و خارج از جریان نیز تولید شد که امروز حتی به سختی قابل پیدا کردن هستند و تنها جز نام و نسخه های محدود -آن هم به مدد اینترنت و آرشیوهای شخصی- چندان اثری از آن ها باقی نمانده است.

حال باید کمی درباره شیوه ی عمل سانسور در هنر (به طور عام) و سینمای ایران (به طور خاص) صحبت کرد. به طور کل می توان گفت که سانسور عملی نشأت گرفته از ایدئولوژی است. آن هم قرائت خاصی از هژمونی قدرت که می خواهد تنها صدای مطلوب خودش باقی بماند. سانسور و قدرتِ سانسورکننده همیشه از چیزی ترس دارد و یا می خواهد دیگر شکل ها و گونه های بیان، تغییر کرده و در شکل موردتایید خود حل شود. همه ی رژیم های سیاسی در طی تاریخ، به ویژه در چند سده ی پیشین به نوعی از سانسور بهره برده اند.

امری که امروز هم به شکلی گسترده در تمام رسانه ها و تریبون ها مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران نیز در زمان پهلوی و آغاز جریان های مولد سینمایی، علی رغم آن که رژیم تلاش داشت از خود چهره ای تکثرگرا و دموکراتیک نشان بدهد که منجر شد تا فیلم های بسیار شاخصی با رویکردهای مختلف تولید بشود و کارگردانان به نامی پا به عرصه بگذارند، اما آثار زیادی نیز در محاق رفتند و یا هنرمندان مختلفی با محدودیت های شدید، اَنگ های سیاسی و امنیتی مختلف و عوارض آن روبه رو شدند.

پس از انقلاب اما نیروی تازه، تلاش داشت تا این وجهه را کنار بزند و خود را منادی حقیقی رهایی هنر از دست نظام سانسورهای سلیقه ای نشان بدهد. نیروهای تازه میل داشتند تا هنر را هرچه بیشتر به توده مردم نزدیک کنند و خود را در نقش عاملی تسهیل کننده و نه محدودکننده به هنرمندان معرفی کنند. اما این روند نیز دیری نپایید و یا اصلا پا نگرفت. زیرا همگان خیلی زود متوجه شدند که استقرار قدرت تازه در جایگاه حاکمیت، آن هم در جامعه ی متکثر و متشتت ایران نیازمند شکلی از جزم گرایی و مرکزگرایی است؛ به ویژه که حالا قرار است تا قرائتی از حکومت ایدئولوژیک نیز بر سر کار بیاید. از این زمان، روند سانسور با تغییراتی اساسی در زیرساخت ها و رویکردهای خود آغاز شد.

دستورالعمل ها و بخشنامه های مختلفی ساخته شد تا تعریف و حدود حاکمیت را از سینما و کارایی و هدف آن مشخص سازد. سانسورهای حذف گونه و ظاهری جای خود را به بازتعریف سانسور و نظام مند کردن آن داد. به این معنا که در قدم اول با وابسته کردن تمام شکل های تولید فیلم به سازمان سینمایی و وزارت ارشاد و لزوم دریافت انواع مجوزهای دولتی برای ساخت فیلم، عملا امکان هرگونه تولید آزادانه فیلم از سینماگران سلب شد -که البته بعدها دیدیم که این موضوع نیز چندان سد راه فیلم سازان آزاد نشد.

این قدم اول، وابستگی سینما را به بدنه ی دولت و قدرت در پی داشت. در این شرایط، و با اضافه شدن تعریف ها و هدف گذاری های سینما، هنرمندان به نوعی ناچار بودند که براساس این استانداردها و معیارها رفتار کنند. اما هم چنان به گواه تاریخ می بینیم که این موضوع نیز به شکل اولیه اش چندان دیری نپایید. حالا، تیغ سانسور از پیش آخته تر و برّنده تر شده بود و با در دست گرفتن عنان اقتصادی و زیرساخت های تولید سینمایی، عملا از دوران گذشته کوبنده تر ظاهر شده بود.

حالا عنصر سانسور براساس یک پایه ی ایدئولوژیک می کوشید تا با عبور از جریان های سینمایی گذشته، شکل موردنظر خود را از سینما و فیلم مستقر سازد، راه را بر هرگونه تفکر و تولید متفاوت ببندد و بیش از همه، وسیله ای باشد برای شوریدن بر گذشته. این شورش با نفی و منفی گرایی از هرچه در گذشته ی سینمایی ایران (مانند سایر مظاهر فرهنگ) بود سرچشمه می گرفت و درنهایت میل داشت تا به شکل تولید و قرائت موردنظر خود برسد. اما در این راه یک مشکل اساسی وجود داشت؛ قدرت تازه نمی دانست که دقیقا شکل سینمای موردعلاقه اش چگونه خواهد بود. به همین علت، تلاش کرد تا با زدودن دیگر قرائت ها و فُرم ها از طریق سانسور، به شکلی این معضل را با مهندسی معکوس حل کند. سانسورِ تازه، در هر مرحله خود را قوی تر می ساخت و از طریق دخالت مستقیم و چندوجهی، صدایی رسا برای خواست های تازه بود.

سانسور و نسیان

عمل سانسور در سینمای ایران در پس از انقلاب، تلاشی بود تا دامنه ی حذف و تدوین ساختارها را از محدوده های سینما فراتر بگسترد و آن را تبدیل به یکی از ابزارهای تبلیغی در راستای جهان بینیِ تازه مسلط کند. جهان بینی ای که از طریق سینما می توانست تبلیغ بشود. اما از سوی دیگر، نمی شد که تمام درها را بست و یا رسانه هایی مانند سینما (و تلویزیون) را که پتانسیل های خوبی برای استقرار ایدئولوژی تازه وارد بودند از بین برد. سینما تصمیم گرفت که در همراهی با وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور، یعنی درگیری در یک جنگ تمام عیار و مقابله با سازمان ها، گروه ها و افراد مخالف خود، آثاری در تایید و ستایش وضعیت بغرنج آن دوره بسازد و یا تلاش کند که این اتفاق به طور هماهنگ رخ بدهد.

به همین منظور فیلم های متعددی در ژانر جنگی توسط عوامل حرفه ای و غیرحرفه ای آن دوره ساخته شد که بعدتر به نام ژانر دفاع مقدس شناخته شده است. در کنار این ژانر هم فیلم های مختلفی تولید می شد که سعی داشت هرچه بیشتر بر وجوه استعلایی و نمادپردازانه ی سینما تاکید کند و آن را بیشتر در مسیر نوعی تفکر شبه عرفانی و نیمه فلسفی قرار بدهد. البته نباید از یاد برد که از همان سال 1358 تا اواخر دهه شصت، فیلم های بسیار مهمی تولید شدند که خارج از این قالب ها بودند. اما غالب آن آثار تلاش های فردی و حاصل زحمات گروهی از سینماگران بود که عمدتا از حلقه های قدرت به دور بودند و به همین علت نیز طعم سانسور را بارها چشیده بودند.

باید توجه داشت که سانسور در اینجا نه فقط یک ابزار حذفی است، بلکه ابزاری است که به واسطه ی حذف و یا جلوگیری از پدیدآمدن آثار، فضای فکری مخاطب و توده های مردم را برای تولیدات مطابق با استانداردهای قدرت باز می کند. یعنی آن گروه مسلط که حالا تمام مسیرهای تولید سینمایی را در دست گرفته، تلاش دارد تا با پاک کردن گذشته و حتی در مواردی کتمان آن، زمینه ی فراموشی را در چشم توده ی مخاطب فراهم کند. زیرا سانسور همیشه نسبتی مستقیم با فراموشی دارد.

آن چه که حذف می شود و یا جلوی آن گرفته می شود، به ورطه ی فراموشی می رود. و این، برای مخاطبی که حتی گاه از وجود عنصر حذف شده اطلاع هم ندارد، در چشم اندازی کلی یک نوع نسیان را به همراه دارد. این نسیان در سطح عمومی، با حذف آلترناتیوها و سینمای ضدجریان منجر به یک دست شدن فضا می شود.

دیگر تماشاچی از سالن سینما و فیلم انتظار ندارد تا او را آگاه کند و یا آگاهی ای خارج از عرف های تثبیت شده به او بدهد. مخاطبِ نسیان زده، به شرایط پساسانسور عادت کرده و ذهن اش کمتر به دنبال تحرک و جستجو خارج از این چارچوب می رود. به همین سبب است که بسیاری از سینماگران آلترناتیو و به اصطلاح دگراندیشی که پس از انقلاب در ایران ماندند، مجبور به نوعی از مصالحه با سیستم شدند، یا مدت ها اثری نساختند و یا تمام ریسک ها و خطرات را به جان خریدند و تلاش کردند تا آثارشان را به سیاق سابق تولید کنند. گروه آخر هم چنان تلاش می کردند تا مخاطبان را به شکلی وسیع تر درگیر کنند و به نوعی برضد این نسیان غالبْ عمل کنند.

فراموشی شایع شده در دو دهه ی ابتدایی بر سینمای پس از انقلاب، یکی از وجوهات استیلای سانسور بر پیکر سینما بود. سانسور توانسته بود تاحدود زیادی وضعیت پیشین را از ذهن توده ی مردم و مخاطبان سینما (در یک سطح ابتدایی) بزداید و با تکیه بر ابزارهای کنترلی خود، شیوه ای جایگزین را بسازد.

شیوه ای که خود تولیدکنندگان آن نیز در بسیاری از موارد بر ناکارآمدی و اشکالات مختلف آن آگاهی داشتند. چنین موضوعی، با برهم زدن جریان پیوسته ی شکل گیری تاریخ و انتخاب کارماده برای ساخت تاریخ، علاوه بر ترویج فراموشی و نسیان درمیان توده ها، موجب می شود که این شبح فراموشی به شکل شبحی تاریک بر خاطره و ذهنیت توده های مردم سایه بیفکند. فراموشی در این مقام دیگر مقطعی و درباره یک اتفاق و موضوع خاص نیست، بلکه رفته رفته به صورت یک ویژگی کلی و فراگیر درمی آید و به شاخصه ای در زمان خویش بدل می شود. شاخصه ای که سال ها بعد می تواند هم به عنوان یک نقطه ی تاریک و هم به مثابه یکی از را ه های اقتدار از آن یاد شود.

تولد حقایق تازه

سینما با تصویر کار می کند، با تصویر متحرک. تصویر متحرک هم یکی از بزرگترین جادوگری هایی است که آدمی تاکنون توانسته بدان دست یابد و از آن بهره ببرد. پس می توان سینما را یکی از بزرگترین جادوهای تاریخ به شمار آورد؛ جادویی که مستقیما با حقیقت سروکار دارد.

سینما حقایقی را برمی سازد و با تدوین می تواند منطق زمان و تاریخ را دچار اغتشاش، تغییر و بازآرایی کند. حقایقی که در یک قاب سینمایی می بینیم آن چیزی است که از لحظه ای از جهان محاط اش جدا شده و اکنون خود هویت و مسیری متفاوت را طی می کند. چنین ویژگی هایی، هجمه ی سانسور را بر سینما بسیار بیشتر از دیگر رسانه های هنری کرده است. و به همان نسبت، عمق اثر فراموشی و نسیان را بر مخاطبان سینما بیشتر کرده است. با این تفاسیر، می توان گفت که نظام سانسور با استفاده از توان خود، حقایقی تازه را تدوین می کند که قدم به قدم جایگزین بخش هایی می کند که پیشتر حذف کرده بود. این، همان روندی است که در برخی از گرایش های سینمای ایران در دو دهه ی گذشته شاهد آن بودیم -این امر در تلویزیون نیز بسیار پررنگ است و یکی از محل های اصلی تبلور چنین نظرگاهی است.

در بیست سال اخیر جریانی از فیلم ها به راه افتاده که تلاش دارند وجهه ای دیگر از سانسور را به نمایش بگذارند. در فضایی که روند حذف و سانسور مستقیم در سال های ابتدایی انقلاب باز کرد، بعضی از روایت ها و تصاویر ناقص مانده اند و این فیلم ها تلاش دارند تا با جایگزین کردن برداشت مطلوب قدرت از حقایق و با دادن رنگ و لعاب های تاریخی و حتی کمیک، آن را تبدیل به چیزی باورپذیر کنند که از اتفاق جایش هم در این پازل روایی خالی بود. این موضوع، روی دیگر سانسور است.

فضایی که خالی مانده و حالا می بایست پر بشود. چنین برداشت هایی گاه برخلاف تمام آن چیزی است که رخ داده، و یا گاه با تقلیل کلیت موضوع به یک موقعیت کوچک، آن را باورپذیر و قابل درک می سازد. چنین رویکردی، بازی با روح تاریخ است. می توان گفت که تاریخ را آنانی می نویسند که از آن بهره می برند، اما نمی توان این را هم نادیده گرفت که روح و روند تاریخ، دیر یا زود تمام تصویر را بر ما نمایان می سازد. بنابراین ساختن و جایگزین کردن حقایق تازه نمی تواند همیشگی باشد و یا سیاستی از سوی نیروی سانسور باشد که در بلندمدت هم چنان بازدهی داشته باشد. البته چنین کاری در بعضی لایه ها می تواند مهیب ترین اتفاقات را به خوانشی کارت پستالی تقلیل بدهد و آن را به دستمایه ای برای فروش بیشتر تبدیل سازد؛ موضوعی که در بسیاری از فیلم های دهه ی اخیر که با نگاهی به دهه شصت و هفتاد شمسی ساخته شده اند، قابل تشخیص اند.

امروز و فردا

آنچه که امروز پیش روی ماست، یکی از پیچیده ترین رفتارهای سانسور در سینمای ایران در طی سال های گذشته است. رفتاری به شدت نهادی با سیکلی فروبسته که با گذر از دوران ایدئولوژیک و شبه پروپاگانداییِ خود، به درک ضرورت بهره برداری اقتصادی و عرصه ی مالیِ جدیدی رسیده است.

تنها کافی است به تعداد فیلم هایی که در سال های اخیر با تم دهه شصت ساخته شده نگاهی بیندازیم. هرآنچه که زمانی حتی بر زبان آوردنش نیز می توانست شدیدترین مجازات ها را در پی داشته باشد، امروز تبدیل به تم یا موضوعی در یک فیلم شده، چه کمدی، چه درام و چه فیلم های جنگی. آن هم نه در زمانی که مثلا حاکمیت و گرانیگاه قدرت تغییر کرده باشد، زیرا معمولا چنین تحولی با تغییر سیستم های سیاسی میسر است، بلکه در زمانی که سانسور بیش از هر زمان دیگر به بن بست خورده بود.

تا پیش از این، سانسور تا حد زیادی موفق شده بود تا فراموشی را میان مخاطبان سینما جا بیندازد. فراموشی نیز راه به نسیان بزرگتری می بَرَد که اثرش بسیار طولانی تر و عمیق تر است و از حیطه ی سینما خارج شده، به امر تاریخ ورود می کند. در این موقعیت، سینما فهمید که برای عبور از بن بست سانسور و روشن کردن موضع خود نسبت به گذشته ی نه چندان دور، باید یک بار دیگر آن گذشته را فرابخواند. اما این بار تاریخ در شکلی کمیک متبلور می شود.

آنچه که با فیلم های غالبا کمدی از اواسط دهه هشتاد شمسی آغاز شد، بازنویسی کمیک تاریخی تراژیک با استفاده از حقایق جایگزین شده بود. این حقایق اگرنه تمام خلأ را پر می کردند، لااقل می توانستند خوراکی تازه و قوی را برای مصرف کنندگان تازه و تشنه ی خود فراهم کنند. درعین حال و از سوی دیگر، شدیدترین سانسورها و سرکوب ها علیه فیلم های مستقل (که در تمام این سال ها علی غم سرکوب به کار خود ادامه دادند) و فیلم سازان آغاز شد. برخی از آنان تهدید و زندانی شدند، بسیاری از فیلم ها از نظر اقتصادی تحریم شده، با دستوراتی خارج از چارچوب مصادر سینمایی از سالن های سینما حذف شده و یا با توقیف و حذفیات محتوایی بی شماری مواجه گشتند. این اتحاد دو سوی بدنه ی سانسور، موجب شد که بسیاری از مخاطبان سینما در این هاله ی جادوییِ ساخته شده از حقایق جایگزین وارد شده، و خریدار این فیلم ها گردند.

جریان سینمای خارج از قدرت اما در تمام این سال ها به شکل های مختلف و در بزنگاه های متفاوتی سر برآورده و هیچ گاه بدنه ی سانسور به طور کامل موفق به حذف آن نشده است. شاید چون بسیاری از آن ها نام های معتبری در عرصه ی سینمایی بوده و هستند و عملا خارج کردن ایشان از دور امکان پذیر نیست، و یا دلایل دیگری که خود تحلیلی جداگانه را طلب می کند.

نکته اما در اینجاست که فراموشی از پسِ سانسور، برخلاف انتظار سانسورگران، هیچ گاه دائمی نخواهد بود. همیشه لحظه ای و راهی هست که بتوان بر سانسور فائق آمد. سینمای ایران در دهه های مختلف درگیر این فراموشی بوده است، اما چنین نسیانی تاکنون نتوانسته همه گیر شود و فرم های مقاومت در سینما در لباس های گوناگون در سالیان مختلف ظهور داشته و تصویر بزرگ تر و مطلوب سانسور را مخدوش کرده اند.

از : فیلم پن

لینک خبر :‌ جامعه سینما
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران طی مکاتبه ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان صداو سیما با اشاره به شیوع بیماری کرونا خواستار توقف پروژه های سینمایی و تلویزیونی شد.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران با اشاره به این که عده ای از تهیه کنندگان در شرایط کنونی کشور در حال استمرار ساخت و تهیه فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی با حضور انبوه عوامل سازنده هستند، خواستار توقف این پروژه ها شد.

وی با بیان این که بعضا برخی از تولیدات سینمایی و تلویزیونی در محیط های نسبتا محدود و با تراکم و تردد جمعیت تهیه می شود خاطرنشان کرد: درچنین شرایطی رعایت ملاحضات بهداشتی بسیار مشکل است و این امر می تواند ضمن داشتن عوارض و خطرات برای این عزیزان، باعث گسترش شدید زنجیره انتقال ویروس کرونا به دیگران نیز گردد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران تاکید کرد: لازم است ضمن اتخاذ تدابیر و سازوکارهای جبرانی برای جلوگیری از ضررو زیان این قشر فرهیخته، در اسرع وقت اقدامات لازم برای توقف پروژه های مذکور تا اطلاع ثانوی به عمل آید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مسئول تدوین برنامه ستاد مقابله با کرونای معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این ستاد با همکاری برخی نهادها برای اوقات فراغت شهروندانی که به خاطر کرونا ایام تعطیلات را در منازلشان سپری خواهند کرد، تولیدات قرآنی در فضای مجازی عرضه خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری آریا میزان

محمدمهدی عزیززاده، مسئول تدوین برنامه ستاد مقابله با کرونای معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت وگو با ایکنا، با اشاره به جریان مقابله با کرونا و فضاسازی هر کدام از دستگاه ها در این باره، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مأموریت یافته است که در حوزه فعالیت رسانه ای صحیح، اطلاع رسانی درست و مدیریت فضای مسموم رسانه ای برخی جریانات فعالیت هایی را انجام دهد که بخشی از این مأموریت ها به این معاونت مرتبط است.

مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن به تشکیل ستادی برای این کار در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و برگزاری جلسات منظم آن در فواصل زمانی نزدیک، اشاره کرد و افزود: در نهایت یک برنامه ریزی صورت گرفته که هدف اصلی آن ارتقا سطح سلامت و بهداشت معنوی و فکری مردم است. همچنین توجه به اهمیت و نقش اساسی نشاط آفرینی و امیدبخشی با توجه به در پیش بودن ایام نوروز و اعیاد مبارک ماه های رجب و شعبان نیز مورد تأکید قرار گرفته است. علاوه بر این، استفاده از ظرفیت نهادهای قرآنی مردمی، شخصیت ها و گروه های مرجع، تأکید بر رعایت اصول بهداشتی و علمی و پرهیز از اقدامات غیراصولی و غیرصحیح، استفاده از بستر فضای مجازی با توجه به اصل جذابیت و حوزه گسترده اثرگذاری آن و تأکید بر نقش و کارکرد گزاره های کلیدی قرآن و ادعیه و زیارات معتبر دینی در ارتقای سطح معنوی جامعه و کاهش دل نگرانی ها و تشویش ها از دیگر اصول و سیاست هایی است که این ستاد در طراحی برنامه های خود مد نظر قرار خواهد داد.

ترویج اندیشه های صحیح دینی در مواجهه با ابتلائات

عزیززاده به طراحی اقدامات عملی برای اجرای این سیاست ها اشاره و اظهار کرد: در این طرح سه راهبرد پیگیری می شود که یکی از آنها ترویج باورها و اندیشه های صحیح دینی در مواجهه با ابتلائات است. یکی از شبهاتی که به طور جدی در فضای مجازی گسترش پیدا می کند و طراحی های پیچیده ای هم برای آن صورت گرفته این است که تقابلی بین فضای معنویت و باور دینی با فضای علمی دامن زده شود که این بسیار خطرناک است. لذا یکی از راهبردها این است که اندیشه ها و باورهای صحیح را برای مواجهه با ابتلائات و بیماری ها ترویج دهیم.

این نگاه که باید بخش قابل توجهی از فعالیت ها به سمت فضای مجازی حرکت کند، شکل گرفته است. باید فرهنگ وارد شدن به فضاهای جدید در عرصه فعالیت های قرآنی ایجاد شود، سهم ما در تولید آثار و محصولات قرآنی در سبد فرهنگی خانواده بسیار ناچیز بوده و اصلاً قابل بیان نیست

وی بیان کرد: برای این موضوع سه کار جدی طراحی شده که محور اصلی آنها تولید آثار و محصولات صوتی و تصویری است این آثار برگرفته از آموزه ها و مضامین قرآنی هستند و مروج باور صحیح نسبت به مقوله دعا و توسل و نیایش خواهند بود. جمع آوری آثار تجسمی، فیلم کوتاه، کلیپ، آثار صوتی و متنی موجود و مشارکت با رسانه ملی به ویژه شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن برای تولید میان برنامه های دینی از دیگر کارهایی است که در این راهبرد پیگیری خواهد شد.

فعالیت 5 استودیو معاونت قرآن در کشور

مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن با اشاره به اینکه راهبرد دیگر ما در این برنامه ها ترویج اخلاق مداری و ارتقای روحیه صبر، همیاری و تحمل در مواجهه با مشکلات خواهد بود، به تولید و عرضه برنامه های ترکیبی و گفت وگومحور با بزرگان دینی و قرآنی اشاره کرد و گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، پنج استودیو در استان های تهران (مؤسسه مهد قرآن)، یزد (مؤسسه ثقلین)، مشهد (جامعه قاریان مشهد)، تبریز (مهد قرآن آذربایجان شرقی) و قم (مؤسسه آفاق نورالمجتبی) دارد. در همین راستا تمام ظرفیت های این استودیوها فعال شده و تا شب عید به فعالیت ادامه خواهند داد. ضمن اینکه احتمال فعال بودن در تعطیلات عید نیز وجود دارد.

عزیززاده تصریح کرد: از همین طریق فراخوان داده می شود تا تمام مؤسسات و فعالان قرآنی اعم از مؤذنان، گروه های تواشیح و هم خوانی، مبتهلان، قاریان، حافظان، خطبا، سخنرانان و تمام افرادی که در حوزه قرآن و عترت صاحب کرسی هستند و الان این فضا باعث شده تا از بستر فضای مجازی برای کارهای خود استفاده کنند و به تولید محتوا بپردازند، این گروه ها می توانند برای ادامه فعالیت خود در فضای مجازی از ظرفیت این استودیوها استفاده کنند. با توجه به اینکه باید اصول بهداشتی رعایت شود، طبیعتاً فعالان همان استان هایی که این استودیوها در آنجا مستقر است، می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

وی با تأکید مجدد بر اینکه این استودیوها در شهرهای تهران، مشهد، تبریز، یزد و قم مستقر هستند، گفت: فعالان قرآنی این استان ها چه به صورت فردی و چه گروهی می توانند برای تولید محتوا از ظرفیت این استودیوها استفاده کنند. حتی افرادی که تا پیش از این جلسات خود را به صورت حضوری برگزار می کردند، می توانند از استودیوها برای تولید محتوای آموزشی جهت فعالیت در فضای مجازی استفاده کنند. بنابر این یکی از راهبردهای اصلی ما در این شرایط تولید اثر است.

همکاری فعالان قرآنی برای تولید آثار

عزیززاده با بیان اینکه تعطیلات نوروزی با مناسبت های ماه شعبان همراه شده است، ابراز کرد: از طرف دیگر مردم نیز در خانه به نوعی قرنطینه شده اند، در چنین شرایطی هر فعال قرآنی که احساس می کند می تواند محصولی برای تولید در فضای مجازی داشته باشد می تواند با مراجعه به این استودیوها به تولید اثر بپردازد، ما برای راحتی کار و ارتقا این فرایند زمینه انتشار این آثار را نیز فراهم خواهیم کرد تا با بیشترین تأثیرگذاری همراه باشد.

مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن با اشاره به اینکه تلاش خواهد شد تا اولین خروجی های این تولیدات به زودی دیده شود، به همکاری ستاد مقابله با کرونا که در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تشکیل شده با جهاد دانشگاهی و شورای عالی قرآن برای تولید محتوای مناسب شرایط فعلی اشاره کرد و افزود: تلاش خواهیم کرد تا در این شرایط که مردم در خانه هستند استفاده بهینه تری از حضور تمام وقت در خانه داشته باشند و لذا از ابتدای فروردین ماه هر شب محافل آنلاین قرآنی، سخنرانی، مسابقه خانواده محور و ... را شاهد خواهیم بود.

وی در پاسخ به اینکه این تولیدات از طریق چه کانالی در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت و شهروندان چگونه در جریان این تولیدات قرار خواهند گرفت، گفت: در یکی از پیام رسان ها کانالی در نظر گرفته شده و اقدامات اجرایی شدن آن در دست اجراست، همچنین در بستر شبکه های اجتماعی نیز صفحه ای در نظر گرفته شده است تا این تولیدات از آن طریق در اختیار مخاطبان قرار گیرد. بنابر این شهروندان برای استفاده از این محتواها اگر هشتگ خانه های نورانی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنند به تولیدات در نظر گرفته شده خواهند رسید.

هدف قرآنی کردن فضای خانه هاست

عزیززاده در بخش دیگری از گفت وگوی خود به فعالیت برخی از مؤسسات قرآنی بر پایه فضای مجازی اشاره و اظهار کرد: با توجه به شرایط به وجود آمده بخش قابل توجهی از کلاس های آموزشی این مؤسسات که مبتنی بر فضای مجازی است با مشارکت معاونت قرآنی وزارت ارشاد ارتقا ظرفیت پیدا خواهد کرد تا سایر هموطنان و نه تنها مخاطبان آن مؤسسه، از چنین آموزش هایی بهره مند شوند. بنابراین هدف اصلی از این فعالیت ها این است که برنامه هایی تدارک دیده شود تا فضای خانه های مردم در این ایام بیشتر قرآنی شود. این محتواها نیز از سوی مؤسسات و فعالان قرآنی که از طریق این فراخوان از آنها خواسته ایم تا از ظرفیت ها استفاده کنند، تولید می شود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مأموریت یافته است تا در حوزه فعالیت رسانه ای صحیح، اطلاع رسانی درست و مدیریت فضای مسموم رسانه ای برخی جریانات، فعالیت هایی انجام دهد که بخشی از این مأموریت ها به این معاونت مرتبط می شود

مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن با بیان اینکه تولیدات دارای استانداردهای لازم خواهد بود، گفت: افرادی که برای تولید اثر مراجعه می کنند باید استانداردهایی که در نظر گرفته می شود، داشته باشند، ضمن اینکه این تولیدات قبل از انتشار با استانداردها مطابقت داده خواهد شد. در همین راستا پیشنهاد من در درجه اول استفاده از ظرفیت قاریان ممتاز و بین المللی، گروه های تواشیح و هم خوانی، سخنرانان و صاحبان منابر و مؤسسات قرآنی به عنوان چهار گروه اصلی مخاطب است. خارج از این اگر شخصی دارای استعداد ویژه ای بوده و درصدد تولید اثر خاصی است نیز می تواند مراجعه کند.

عزیززاده درباره وضعیت فعالان سایر استان ها که استودیوهای معاونت قرآن و عترت در آنجا استقرار نیافته است، گفت: با توجه به اینکه به شدت توصیه شده است تا سفری در شرایط فعلی صورت نگیرد، لذا افراد اگر از قبل اثری دارند، می توانند آن را ارائه دهند، اما امکان حضور و تولید اثر جدید برای آنها فراهم نخواهد بود.

وی در پایان در مورد فعالیت کمیته قرآن و فضای مجازی که یکی از کمیته های کمیسیون تبلیغ و ترویج است و تناسب فعالیت آن کمیته با شرایط فعلی بیان کرد: این نگاه که باید بخش قابل توجهی از فعالیت ها به سمت فضای مجازی حرکت کند، شکل گرفته است. باید فرهنگ وارد شدن به فضاهای جدید در عرصه فعالیت های قرآنی ایجاد شود، سهم ما در تولید آثار و محصولات قرآنی در سبد فرهنگی خانواده بسیار ناچیز بوده و اصلاً قابل بیان نیست، این سهم زمانی افزایش پیدا می کند که تولید افزایش یابد و تولید نیز نیاز به امکانات دارد. ساخت استودیوها با نگاه به همین موضوع بوده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
فقهی زاده با اشاره به تاثیر کانون های فرهنگی هنری مساجد در انس جوانان با این خانه های خدا، گفت: فعالیت کانون ها در عرصه مباحث دینی فرهنگی منجر به شکوفایی استعداد جوانان مسجدی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

خبرگزاری شبستان ، گروه مسجد وکانون های مساجد، عبدالهادی فقهی زاده ، با بیان اینکه بدون تردید مسجد نخستین پایگاه اجتماعی، دینی، فکری و سیاسی جهان اسلام به شمار می رود، گفت: اولین کاری که پیامبر اکرم(ص) بعد از ورود به مدینه انجام داد، ساخت مسجد بود که به عنوان مرکزیت دینی، آموزشی، تربیتی، قضایی جامعه آن روزگار تلقی می شد.

بنابر گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای فهما، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در طول تاریخ اسلام نیز مسجد همواره میان ملل اسلامی و فرهنگ های مختلف جوامع مسلمان در نقاط مختلف جهان از اهمیت وافری برخوردار بوده و مأمن، ملجأ و پناهگاه عموم مسلمین به شمار رفته است.

وی ادامه داد: این رویکرد تا دوره معاصر نیز جاری و ساری بوده و هست، در جریان انقلاب اسلامی ایران، فعالیت های ائمه مساجد و طیف گسترده ای از مردم متدین بود که سبب شد جریان انقلاب رو به جلو حرکت کند. در واقع آن حرکت عظیم مردمی سبب شد تا حیثیت فکری، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به مساجد بازگردد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاثیر کانون های فرهنگی هنری مساجد در گسترش حضور قشر جوان در مسجد گفت: بیش از دو دهه از تاسیس کانون های مساجد می گذرد، رویکردی که توانست در کنار برنامه های سنتی مسجد، سطوح دیگری از توانمندی های جوانان مسجدی را به منصه ظهور برساند و فعالیت های فرهنگی از گذرگاه مسجد را به معنای خاص کلمه ارتقا دهد. اکنون در بسیاری از مساجد کشور در شهرهای دور و نزدیک فعالیت های این کانون ها قابل توجه و تقدیر است.

فقهی زاده اظهار کرد: فعالیت های کانون های مساجد با نظم فراوانی با هدایت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در حال اجرا است و امیدوارم دایره اثربخشی این برنامه ها روز به روز گسترش یابد.

وی در مورد تاثیر فعالیت های قرآنی در کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای رشد و ارتقای سبک زندگی اسلامی گفت: باید توجه کنیم که بدون تردید قرآن کریم حبل المتین اتحاد اسلامی است و هیچ مسلمانی نیست که به قرآن عشق نورزد و آن را وحی ناب الهی تلقی نکند. فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد در عرصه برنامه های قرآنی این ظرفیت عمومی را به ویژه برای قشر نوجوان و جوان ایجاد می کند تا در پایگاه اصلی درخشش معارف قرآن که علی القاعده مسجد است، در حوزه نشر فرهنگ قرآنی تلاش کنند.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان گفت: به همت خیران و با مشارکت اوقاف و امور خیریه استان 191 نفر از زندانیان جرائم غیر عمد در استان لرستان آزاد شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران میرملاس نیوز آمد خبر قدس آنلاین

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ا 19 نفر از زندانیان جرائم غیر عمد آزاد شده اند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان اظهار داشت: کل بدهی این افراد مبلغ 5 میلیارد ریال بوده که با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه ، خیرین عزیز و سازمان زندانها تامین شده است .-

وی ابراز کرد: یکی از طرح های بسیار خوب اوقاف در کمک به زندانیان ، مشارکت در آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد در استان بوده است .

حجت الاسلاک طباطبایی تصریح کرد:امروز افراد شریف بسیاری در جامعه وجود دارند که به علت شرایط بد اقتصادی و یا هر علت غیر عمد دیگر به زندان افتاده اند و به علت ناتوانی از پرداخت جریمه و یا دیه مجبور به تحمل زندان هستند .

مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان با بیان اینکه آزاد سازی زندانیان از طریق بهره گیری از ظرفیت وقف به صورت مستمر ادامه خواهد داشت، افزود:هدف از این کار کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه است .

پایان پیام/ 599

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد گفت: به طور طبیعی با توجه به شرایط پیش آمده، یکی از حوزه هایی که در معرض آسیب های اقتصادی قرار دارد، کسب و کارهای فرهنگی و هنری بزرگ و کوچک است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

محمدجواد استادی در گفت وگو با ایسنا درخصوص میزان خسارت و زیان وارده به سینماها در پی شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: با توجه به رونقی که سینماها در این چند سال اخیر داشته اند؛ می توان میزان خسارت و زیان وارده به سینماها را تخمین زد؛ اما به دلیل اینکه بحث سلامت مردم در میان است، آسیب و زیان به سلامت عمومی جامعه ممکن است بسیار بیشتر از خسارت و زیانی باشد که سینماها از تعطیلی می بیند.

وی تصریح کرد: معمولا متولیان این امور پیش بینی هایی در این باره خواهند داشت؛ احتمالاً محاسبه میزان خسارات در سینماها نسبت به سایر کسب و کارهای هنری راحت تر است؛ اما در زمینه نمایش ها به دلیل متفاوت بودن شهرستان ها، مراکز و تعداد نمایش ها، متفاوت خواهد بود.

تاکنون دستورالعمل قطعی در خصوص تعطیلی یا بازگشایی سینماها در نوروز ابلاغ نشده است

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد عنوان کرد: تاکنون هیچ دستورالعملی در خصوص تعطیلی و یا بازگشایی سینماها در عید نوروز ابلاغ نشده است؛ به محض اینکه ستاد ملی کرونا به تشخیص برسد و تصمیم بگیرد، ما اعلام خواهیم کرد. سینماها نیز تاکنون همراهی خوبی داشته اند زیرا آن ها نیز متوجه مسأله سلامت مردم هستند.

وی ادامه داد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان ها، حوزه عملیاتی است و باید آنچه به ما ابلاغ می شود را اجرا کنیم؛ اما نکته ای که لازم است بیان کنم این است که شیوع ویروس کرونا و دچار شدن مردم به این بیماری، شرایط خاصی را برای کشور به وجود آورده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد بیان کرد: همان طور که آقای رئیس جمهور نیز اشاره کردند، کنترل این بیماری، به مدیریت متمرکز و واحد نیاز دارد؛ طبق گفته ایشان، تقریباً تمام تصمیم ها در این خصوص را ستاد ملی مبارزه با کرونا در تهران برعهده دارد. با توجه به این که مسأله کرونا، موضوعی تخصصی است؛ لذا همه بخش های اجرایی کشور باید متناسب با دستورات ستاد عمل کنند.

ستاد ملی مبارزه با کرونا، امکان فعالیت سینماها را مشخص خواهد کرد

استادی ادامه داد: به این ترتیب تصمیم گیری و برنامه ریزی در خصوص تعطیلی سینماها، نمایش ها و یا مراکز فرهنگی و هنری را ما انجام نمی دهیم. ما، از شرایط و آمار مربوط به این موضوع اطلاع کافی نداریم و لذا نمی توانیم در این خصوص تصمیم گیری کنیم. ستاد ملی مبارزه با کرونا با توجه به شرایط بیماری، شرایط کشور و اطلاعاتی که در این ستاد وجود دارد، تصمیم لازم را اخذ می کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مصوبات مربوط به حوزه های خود را اجرایی خواهد نمود.

وی با اشاره به اهمیت سلامت مردم، خاطرنشان کرد: مسأله اصلی ما سلامت مردم است؛ قطعا هیچ اولویتی بالاتر از سلامت مردم نخواهیم داشت. بنابراین تصمیم تخصصی در این حوزه مربوط به وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا است؛ و تصمیم این ستاد نه تنها در مشهد بلکه تقریباً در تمام شهرهای کشور به تناسب وضعیت عملی خواهد شد.

میزان فروش نوروزی سینماها در سال های گذشته، مقدار زیان را مشخص می کند

وی با بیان این که میزان خسارت وارد شده به سینما و تئاتر با استفاده از اطلاعات آمار و برنامه ریزی قابل محاسبه است، افزود: به توجه به میزان فروش نوروزی سینماها در سال های گذشته، مقدار تقریبی ضرر و زیان مشخص خواهد شد؛ اما در حال حاضر من عددی در این خصوص در اختیار نداریم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد تأکید کرد: تصمیم گیری و برنامه ریزی در مورد نحوه جبران خسارات نه تنها در سطح اقتضائات شهرستان بلکه در سطح اقتضائات استان هم نیست و نیاز به تصمیم گیری کلان دارد؛ زیرا برای جبران این ضرر و زیان باید منابعی برای تأمین وجود داشته باشد. البته اقدامات بسیار مناسبی از سوی اداره کل در جهت برآورد خسارت های وارده صورت گرفته است تا نسبت به جبران این خسارت ها در حد مقدورات چاره اندیشی شود.

استادی ادامه داد: انشاءالله با کم رنگ شدن این شرایط بحرانی و مناسب شدن شرایط، حتماً تلاش های عملیاتی لازم برای تصمیم گیری در سطح کلان صورت خواهد گرفت. به طور کلی امیدوار هستم که با بررسی شرایط موجود و جمع بندی های نهایی در خصوص مکانیزم های کلان جبران خسارت های مالی، با تدابیری که در سطح ملی اتخاذ می شود، نتایج مثبتی حاصل شود.

بسیاری از خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت الکترونیک انجام می شود

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد بیان کرد: در این ایام خدماتی که در گذشته به مردم ارائه می شده است، فعال بوده؛ با توجه به توصیه هایی که در خصوص عدم حضور مردم وجود دارد؛ سعی کرده ایم درخصوص حوزه هایی که نیاز به پاسخگویی در آن ها وجود داشته، به بهترین شکل و بدون ایجاد خللی در کار مردم پاسخ ارباب رجوع را بدهیم؛ تا علاوه بر این مشکلات، مشکل دیگری برای مردم ایجاد نشود.

استادی اضافه کرد: خوشبختانه بسیاری از خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت الکترونیک انجام می شود؛ در این صورت مردم با مراجعه به درگاه یکپارچه خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در همه حوزه ها وجود دارد، می توانند بسیاری از خدمات و اطلاعات را از طریق سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بدون مراجعه حضوری در اختیار داشته باشند.

وی افزود: توصیه من این است که مردم با مراجعه به درگاه یکپارچه خدمات و سپس تماس تلفنی با همکاران ما که در اداره پاسخگو هستند، مسائل کاری خود را پیگیری کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
فراخوان جشنواره مجازی نمایش خانه با تمرکز بر سه محور چگونه کرونا را شکست دهیم ، نوروز را در خانه بمانیم و متل ها و قصه های قدیمی سرزمین مادری را احیا کنیم منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، سازمان مردم نهاد نیمدری سبز با همکاری دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی در راستای بالا بردن روحیه افراد در هنگام قرنطینه و بهبود فضای روحی و روانی افراد درگیر با بحران ویروس کرونا قصد دارد جشنواره نمایش خانه را با شعار هر خانه، یک تماشاخانه تئاتر در سطح غیرحرفه ای و با مشارکت کودکان و نوجوانان و همراهی مادران و پدران برگزار کند.

دیگر نهادهای مشارکت کننده در این رویداد دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بوشهر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر هستند.

این جشنواره موضوعی با تمرکز بر محورهای چگونه کرونا را شکست دهیم ، نوروز را در خانه بمانیم و متل ها و قصه های قدیمی سرزمین مادری را احیا کنیم در چهار بخش نمایش های ایرانی ، نمایش عروسکی ، نمایش کوتاه و استندآپ کمدی برگزار می شود.

علاقه مندان می توانند آثارشان را با مدت زمان 5 تا 15 دقیقه با تلفن همراه ضبط و تا تاریخ 19 فروردین 1399 از طریق واتس اپ به شماره 09369740246 ارسال کنند. آثار دریافتی در پنج حوزه بازیگری، نویسندگی، کارگردانی، طراحی صحنه و موسیقی داوری خواهند شد و جوایزی به برگزیدگان اهدا می شود.

اختتامیه جشنواره مجازی نمایش خانه با اعلام قبلی در بندر بوشهر برگزار می شود.

کد خبر 4874458

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت:با وجود تعطیلی مساجد به خاطر شیوع ویروس کرونا مراسم اعتکاف در قالب برنامه تلویزیونی روی آنتن می رود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری حوزه

حجت الاسلام و المسلمین بلک مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،گفت: همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشورمان جهت جلوگیری از انتشار این ویروس از برگزاری مراسم اعتکاف و ورود زائرین به امام زادگان استان ممانعت نمودیم.

او ادامه داد: جهت برگزاری مراسم نورانی و پر از خیر و برکت اعتکاف در خانه همشهریان زیارت از راه دور را برگزیدیم و در 15 رجب مصادف با آخرین روز مراسم اعتکاف اقدام به برگزاری مراسمی مذهبی زیارت از راه دور در قالب برنامه تلویزیونی با عنوان توسل خانگی خواهیم نمود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان بیان کرد: همشهریان می توانند این برنامه توسل را که در قالب پخش زنده می باشد، از شبکه ملی افق و استانی اصفهان با شعار خانه تک تک ما ساده ترین هیئت شد مشاهده نمایند.

حجت الاسلام بلک عنوان کرد: این برنامه در روز سه شنبه مورخ 20 اسفند از حوالی ساعت 17:30 با قرائت دعای ام داوود با سخنرانی آیت الله مهدوی از مقبره علامه مجلسی (ره) میهمان قاب تلویزیون خواهد بود تا همچون سال های گذشته همه ارادتمندان به اهل بیت (ع) در 15 رجب دعای ام داوود را زمزمه و جهت دفع بلا از کشور مان به درگاه خداوند منان طلب خیر نمایند.

انتهای پیام/م

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
ایسنا/اصفهان معاون امور فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و سیر صعودی که در استان اصفهان داشته، اماکن و بقاع متبرکه اصفهان تعطیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

ولی الله روان در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شیوع این ویروس، ضدعفونی کردن اماکن متبرکه و مراقبت های ویژه در دستور کار قرار گرفت و تصمیم بر این شد که هیچگونه تجمعی در این اماکن نباشد.

وی با بیان اینکه هرگونه تجمع می تواند باعث انتقال و شیوع بیشتر ویروس کرونا شود، خاطرنشان کرد: دستورالعمل هایی داشتیم مبنی بر اینکه اقامه نماز جماعت در بقاع متبرکه و مساجد تعطیلی شود، چرا که تجمعات می تواند باعث انتقال ویروس شود، در این راستا در کل استان اصفهان بقاع متبرکه تا اطلاع ثانوی تعطیل است، تا زمانی که از وضعیت بحرانی خارج شویم و شرایط عادی شود.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تصریح کرد: برای جلوگیری از تجمعات، مراسم تحویل سال نو و پنجشنبه آخر سال هم برگزار نخواهد شد.

روان با اشاره به اینکه نماز جماعت در مساجد و بقاع متبرکه اقامه نمی شود، ادامه داد: در طول روز، ضدعفونی کردن در مساجد و امامزاده ها با رعایت دستورالعمل های بهداشتی انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه مراسم پنجشنبه آخر سال و تحویل سال نو ممکن است با همکاری صدا و سیما انجام شود، خاطرنشان کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه با همکاری صدا و سیما برنامه های در این زمینه تدارک دیده تا افراد بتوانند از این برنامه ها استفاده کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حجت الاسلام موسوی گفت: برگزاری مراسم پنج شنبه آخر سال در بقاع متبرکه و امامزادگان فارس به دلیل حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از انتشار ویروس کرونا، لغو می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز ، حجت الاسلام سید عباس موسوی ، امروز (سه شنبه 20 اسفند) با اشاره به فرا رسیدن پنج شنبه آخر سال، گفت: بر اساس یک سنت دیرینه، بسیاری از مردم در پنج شنبه آخر سال به زیارت قبور اهل بیت و امامزادگان (ع) می روند و این اماکن مقدس را عطر افشانی می کنند که امسال به دلیل شیوع کرونا و با هدف حفظ سلامت عمومی، این مراسم لغو می شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه فارس افزود: لغو این مراسم به دلیل حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از بیماری کرونا به انجام می رسد و شهروندان باید در برپایی مراسم پنج شنبه آخر سال و غبارروبی مزار شهدا و درگذشتگان، حفظ سلامت خود و جامعه را در اولویت قرار دهند.

وی تاکید کرد: بقاع متبرکه و حرم های مطهر در استان به صورت مستمر ضد عفونی و شستشو می شوند اما لازم است تا زائران از تماس مستقیم با ضریح و سطوح خودداری کنند.

حجت الاسلام موسوی با اشاره به لزوم رعایت توصیه های بهداشتی، بیان کرد: حفظ سلامت در شرایط شیوع بیماری های واگیردار، ضروری است و موجب ایجاد آرامش در جامعه می شود.

پایان پیام/ 664

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
حوزه/ معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان از ضد عفونی بقاع متبرکه استان و لغو طرح نوروزی آرامش بهاری خبر داد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

حجت الاسلام محمد جواد عباس زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در خرم آباد با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان لرستان تمهیداتی برای ممنوعیت تردد زائران در بقاع متبرکه استان اندیشیده شده است، گفت: به همت ادارات اوقاف و امور خیریه و مراکز بهداشت شهرستانها 110 امامزاده و بقعه متبرکه این استان بیش از دو بار در هفته ضدعفونی می شوند .

وی با بیان اینکه امسال به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا برنامه های دینی و فرهنگی در همه امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار نخواهد شد، خاطرنشان کرد: برنامه طرح آرامش بهاری که هر ساله در امامزادگان و بقاع متبرکه کشور برای زائران برگزار می شد، امسال لغو شده است .

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان در پایان با اشاره به اینکه مردم باید توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند، گفت: امید می رود با همت مردم و همت مدافعان سلامت و نیروهای جهادی شاهد ریشه کنی ویروس کرونا باشیم .

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
بافت - رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه از تحویل بسته های حمایتی برای کمک به اقشار آسیب پذیر به هیئت امنای امامزاده های این سه شهرستان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : آمد خبر

به گزارش خبرنگار مهر ، مهدی شریف چهارشنبه شب در جلسه طرح آستان مهربانی بقاع متبرکه با اشاره به اینکه از محل نذوراتی که هدف مشخصی برای مصرفشان تعیین نشده مواردی صرف خیرات و مبرات می شود، اظهار داشت: کمک به رفع آسیب های اجتماعی در اولویت های سازمان اوقاف است.

وی با اشاره به اینکه طرح افق در امام زاده های شاخص افتتاح شد، افزود: این مرکز زیر نظر هیئت امنا به رصد مشکلات اجتماعی در حوزه های مختلف می پردازد.

شریف بیان کرد: کمک امام زاده ها باید بر اساس شرایط زمان و مکان جامعه باشد و در همه حوزه ها کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه اولویت کمک باید برای قشر آسیب پذیر باشد، تاکید کرد: در این زمینه باید شأن و جایگاه افراد حفظ شود.

رئیس اوقاف شهرستان های بافت، رابر، ارزوئیه گفت: به هیئت امنای تمام امام زاده های سه شهرستان به نسبت محل و درآمد بسته حمایتی برای کمک به اقشار آسیب پذیر تحویل داده می شود و با پیگیری های که انجام شد مجوز کارتخوان امام زاده ها صادر شده است.

کد خبر 4875255

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

حجت الاسلام داود میرزایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این اقدام در راستای مقابله با شیوع بیماری کرونا اجرا می شود.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی و برای پیشگیری و مقابله با کرونا، رفت و آمد و تردد به بقاع متبرکه تعطیل است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه تعطیلی امامزادگان و بقاع متبرکه همزمان با ماه رجب است، مردم آذربایجان غربی می توانند مراسم مذهبی از جمله مداحی و سخنرانی ها را به صورت آنلاین از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دنبال کنند .

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی ادامه داد: تعطیلی این مراکز معنوی و فرهنگی تا اطلاع ثانوی است و هرگونه تغییر در این تصمیم از طریق رسانه ها اعلام خواهد شد.

به گزارش ایرنا، شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شده اند و صدها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.

این بیماری قابل پیشگیری است و به راحتی و با راهکارهای ساده می توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد؛ این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.

طبق آخرین آمار، هشت هزار و 40 نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده و از این تعداد، 291 نفر جان خود را از دست داده اند.

تاکنون در آذربایجان غربی 100 آزمایش در خصوص ابتلا به بیماری کرونا مثبت اعلام شده که از این افراد، چهار نفر جان خود را از دست داده اند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران

بزرگنمایی:

پیام خوزستان - دزفول- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شوش گفت: براساس مصوبه نشست مدیریت بحران این شهرستان فعالیت بقاع متبرکه شاخص این شهرستان با هدف پیشگیری از انتشار ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است.

محمدحسن پورنعمت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بقاع متبرک حضرت دانیال نبی(ع)، حرم مطهر دعبل خزاعی(ع)، امامزاده عبدالله بن علی(ع)، قدمگاه شچاخ و امامزاده تاج العارفین از جمله مکان های مقدسی هستند که بدلیل پیشگیری از تشکیل اجتماعات تعطیل شده اند.
وی بیان کرد: با توجه به وضعیت بیماری در روزهای آینده برای ادامه فعالیت بقاع متبرکه شاخص و شلوغ این شهرستان تصمیم گیری خواهد شد.
شهرستان شوش با اماکن مذهبی زیارتی، گردشگری و باستانی و نیز مناطق عملیاتی فتح المبین و فکه جذابیت خاصی برای مسافران نوروزی و کاروان های راهیان نور دارد.
برچسب ها
سازمان اوقاف و امور خیریه ویروس کرونا شوش
پروندهٔ خبری
کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش ها

لینک خبر :‌ خوزستان آنلاین
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایراز توزیع 2000 سبد کالا در بین نیازمندان این شهرستان در قالب طرح "دست های مهربانی" در این شهرستان خبر داد و گفت: بسته های حمایتی سبد کالا به منظور اجرای نیت واقف از عواید موقوفه سیف الدوله شهرستان ملایر توزیع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایراز توزیع 2000 سبد کالا در بین نیازمندان این شهرستان در قالب طرح "دست های مهربانی" در این شهرستان خبر داد و گفت: بسته های حمایتی سبد کالا به منظور اجرای نیت واقف از عواید موقوفه سیف الدوله شهرستان ملایر توزیع شده است.

به گزارش تابناک همدان از ملایر، پژمان جعفری از توزیع 2000 بسته حمایتی بین نیازمندان شهرستان ملایرخبر داد و گفت: بسته حمایتی سبد کالا به منظور اجرای نیت واقف از عواید موقوفه سیف الدوله شهرستان ملایرتوزیع گردید.

وی با بیان اینکه اجرای نیت های واقفین نیک اندیش از اولویت های اصلی اداره اوقاف شهرستان ملایر است، اظهار داشت: اقلامی مثل برنج، روغن، ماکارونی، سویا، رب، حبوبات و... در بین نیازمندان توزیع گردید.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر با اشاره به نیات موقوفات در شهرستان ملایر در راستای کمک، مساعدت و دستگیری از نیازمندان و مستمندان افزود: موقوفه سیف الدوله یکی از موقوفه های شاخص شهرستان ملایر به شمار می آید که عواید آن اجرای نیت واقف می شود.

وی بیان کرد: در راستای همین طرح با معرفی اداره آموزش و پرورش شهرستان ملایر تعداد 600 دست گرمکن ورزشی به مبلغ 1 میلیارد ریال خریداری و اهدا شد.

جعفری با اشاره به سایر فعالیت های انجام شده از محل نیات واقفین افزود: با توجه به مشکل به وجود آمده در کشور و به منظور حمایت و پیشگیری کرونا ویروس مبلغ 200 میلیون ریال کمک مالی و تعداد 4 هزار ماسک تحویل شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملایر گردید.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر یاد آور شد: وقف احسان ماندگاری است که می تواند در زمینه های مختلف راهگشای حل مسائل و مشکلات جامعه باشد.

لینک خبر :‌ تابناک همدان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: نوروز امسال تجمعات در لحظه تحویل سال نو و دیگر مناسبت های مذهبی و اعیاد در بقاع متبرکه برگزار نمی شود.

به گزارش عصرزنجان حجت الاسلام مختار کرمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شیوع کرونا در کشور، تمهیدات لازم در بقاع متبرکه به منظور پیشگیری از این بیماری اندیشیده شده است.

وی با بیان اینکه امسال نیز قرار بود برنامه های مناسبتی در بقاع متبرکه اجرایی شود اما برای پیشگیری از شیوع بیماری، همه برنامه ها لغو شد، تصریح کرد: هرچند که درب برخی بقاع متبرکه باز است و ضدعفونی و غبارروبی انجام می شود، البته ممکن است زیارت از نزدیک هم امکانپذیر نباشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و در راستای پیشگیری از بالا رفتن سرعت شیوع بیماری و بر اساس ابلاغیه معاونت فرهنگی سازمان اوقاف، تصمیم به محدود کردن بسیاری از تجمعات و مراسم های مذهبی در بقاع متبرکه سراسر کشور گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال به غیراز تمهیدات اندیشده شده در ارتباط با پیشگیری از کرونا یکی از موضوعات مهم کمک به خانواده های نیازمند است، گفت: سال گذشته 800 بسته بین خانواده های نیازمند توزیع شد و امسال نیز مقرر شده است که تعداد بیشتری بسته حمایتی توزیع شود.

کرمی با اشاره به اینکه امسال طرح آرامش بهاری با پیوست اجتماعی یعنی حمایت از نیازمندان اجرایی خواهد شد، اضافه کرد: در همین راستا بسته های حمایتی شامل مواد غذایی و پوشاک بین نیازمندان توزیع می شود.

وی با بیان اینکه امسال به لحاظ رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از کرونا نسبت به توزیع ژل های بهداشتی و ماسک در بقاع متبرکه اقدام می شود، تصریح کرد: این اقدامات نیز با همکاری هیأت امنای بقاع متبرکه انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ عصر زنجان
ایسنا/هرمزگان معاون فرهنگی _ اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان از محدودیت طرح نوروزی آرامش بهاری در بقاع متبرکه و امام زادگان استان به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : بسیج آفتاب جنوب

حجت الاسلام مصطفی آزادی، معاون فرهنگی _ اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایطی که شیوع ویروس کرونا در کشور و استان به وجود آورده، اجرای ده ساله طرح نوروزی "آرامش بهاری" در بقاع متبرکه و امام زادگان در سال پیش رو با محدودیت ها و تغییراتی همراه است.

وی افزود: طرح "آرامش بهاری" در سنوات گذشته از 28 اسفندماه آغاز می شد و تا 17 فروردین ماه ادامه داشت، غبارروبی گلزار شهدا و بقاع متبرکه، آمادگی جهت اسکان مسافران، برپایی خیمه های معرفت، اعزام مبلغین از قم به خیمه های معرفت و برنامه محوری تحویل سال ازجمله برنامه های این طرح بود.

معاون فرهنگی اوقاف هرمزگان ادامه داد: در سال پیش رو برنامه تحویل سال در هیچ کدام از بقاع متبرکه استان برگزار نمی شود و تنها پخش پیام مقام معظم رهبری (مدظله العالی) را به صورت زنده از بلندگوهای بقاع متبرکه خواهیم داشت. همچنین برپایی خیمه های معرفت و ورود مبلغین از خارج استان لغو شده است.

حجت الاسلام آزادی اضافه کرد: به دنبال لغو خیمه های معرفت، پیگیر راه اندازی ایستگاه های سلامت با همراهی و کمک معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان در بقاع متبرکه هستیم. همچنین در تلاشیم با به کارگیری ظرفیت های مراکز افق بتوانیم در توزیع ژل ضدعفونی، ماسک بهداشتی و مواد شوینده به صورت رایگان نقش درخور شأنی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در نظر داریم با جذب مشارکت های مردمی بسته های حمایتی و معیشتی اعم از پوشاک ، خوراک و سایر اقلام ضروری را تحت عنوان آستان مهربانی تهیه و بین مستمندان توزیع کنیم، هرچند به دلیل تعطیلی بقاع متبرکه و حضور نداشتن زائرین و خیرین در بقاع، این برنامه هنوز قطعی نیست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مراغه- ایرنا- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مراغه گفت: با توجه به لزوم پیشگیری از ابتلای شهروندان به بیماری کرونا، نمازهای جماعت و مجالس ترحیم در مساجد این شهرستان برگزار نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : جماران باشگاه خبرنگاران جوان اروم نیوز

حجت الاسلام فریدون مطهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس مصوبات بهداشتی، برگزاری مجالس ترحیم، شب هفت، چهلم، عید سیاه و سایر مجالس از سوی خانواده های معزا و نیز آیین های عزاداری در مساجد و تکایای این شهرستان تا اطلاع ثانوی مقدور نخواهد بود.

وی با بیان اینکه مساجد و ائمه جماعات همیاران حوزه سلامت هستند، ادامه داد: در این راستا ائمه جماعات از برگزاری اجتماعات اعم از مجالس ختم و جشن و همه برنامه های جمعی خودداری کنند.

وی اضافه کرد: برای همین منظور، تذکرات لازم به هیئت امنای مساجد نیز در زمینه ممنوعیت برگزاری هرگونه آیین های عزاداری و مجالس در مساجد داده شده و در صورت تخلف برخورد خواهد شد.

وی گفت: رعایت همه دستورالعمل های بهداشتی وزارت بهداشت و توصیه نامه بهداشتی مرکز رسیدگی به امور مساجد در اماکن متبرکه و مساجد الزامی است.

وی افزود: همچنین مردم را به استفاده بیشتر از ماه های پیش رو و استفاده از ظرفیت نماز، دعا، استغفار، مناجات و تلاوت قرآن، توصیه می کنیم.

وی اضافه کرد: با توجه به وضعیت فعلی جامعه، زحمات شبانه روزی مسئولان امر به ویژه مسئولین بهداشت و درمان و ستاد کرونای شهرستان ، همه پزشکان، پرستاران و مراقبان سلامت جامعه که در این ایام تلاش وافری دارند، همچنین بسیجیان و سپاهیان و ارتشیان و روحانیت قابل تجلیل و تقدیر است.

شهرستان مراغه دارای 694 موقوفه شامل 237 موقوفه دارای رقبه، 377 مسجد، 80 حسینیه و یک هزار و 968 رقبه بوده و با حدود 268 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شیراز-ایرنا-فرماندار شیراز گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا شهروندان شیرازی از تهیه و توزیع نذورات خوراکی تا اطلاع ثانوی جدا خودداری کنند.

محمدرضا امیری چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این رابطه، نشستی با مسوولان دستگاهای فرهنگی و مذهبی از جمله سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس و تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی (شاهچراغ) و سید علاءالدین حسین(ع) برگزار شد.

وی ادامه داد: در این نشست از متولیان امور مذهبی استان فارس و شهر شیراز تقاضا شد که روحانیون، مبلغان دینی و هیات های مذهبی به مردم اعلام کنند که با توجه به شیوع کرونا اگر شهروندان قصد ادای نذوراتی را در این ایام دارند که به شکل تهیه و توزیع اغذیه و مواد خوراکی است تا اطلاع ثانوی از این کار خودداری کنند.

فرماندار شیراز تاکید کرد: مردم و شهروندان در این شرایط به جد از تهیه،توزیع و پخش نذورات خوراکی در شرایط شیوع ویروس کرونا خودداری کنند.

وی گفت: در این نشست همچنین مطرح شد که در صورت صلاحدید علمای دینی شیراز،کسانی که نذوراتی را در شرایط فعلی دارند به جای تهیه و توزیع اغذیه هزینه آن را صرف تهیه و توزیع اقلام بهداشتی مانند ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای قشر محروم و نیازمند جامعه کنند.

امیری بیان کرد: پیشنهاد هدایت نذورات مردم به سمت نیازهای روز جامعه و تهیه و توزیع اقلام بهداشتی با استقبال مسوولان مراکز فرهنگی و مذهبی شیراز و یا نمایندگان آنها مواجه شد.

وی در ادامه با اشاره به کمبود اقلام بهداشتی مورد نیاز در بازار،گفت: این مساله نیز از سوی مدیران مراکز فرهنگی و مذهبی شیراز و یا نمایندگان آنها مطرح شد که در شرایط کنونی بسیاری از خیرین و متولیان موقوفات برای تهیه اقلام بهداشتی اقدام اما در تامین این اقلام به مشکلاتی مواجه شده اند که نیاز است در این راستا هماهنگی های بیشتری بین دستگاه های مربوطه انجام شود تا نذورات نیک اندیشان شیرازی و استان فارسی به سمت نیازهای روز جامعه و در جهت شکست بیماری کرونا قرار گیرد.

با شناسایی 18 مورد جدید ابتلا به کرونا در استان فارس شمار مبتلایان در این استان به 151 نفر افزایش یافت ،تاکنون پنج نفر از هم استانی ها به علت ابتلا به کووید 19 جان خود را از دست داده اند، 42 نفر نیز با وضعیت عمومی خوب در ایزوله خانگی به سر می برند.

علاوه بر شیراز، در شهرستان های فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، ارسنجان، لارستان، کازرون، مرودشت، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، سرچهان و کوار مبتلای به کرونا شناسایی شده است.

در سطح کشور نیز با شناسایی 881 مورد ابتلای جدید قطعی به کووید19 تعداد مبتلایان به 8042 نفر رسید.

تاکنون 2731 نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند و روند بهبودی و ترخیص این بیماران افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.

در طول 24 ساعت گذشته، 54 نفر از مبتلایان جدید کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 291 مورد رسید. استان های تهران ، قم ، گیلان ، اصفهان ، البرز و مازندران بیشترین تعداد ابتلا به کرونا را در کشور دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
علی غیاثی ندوشن گفت: استان چهارمحال و بختیاری به لحاظ فرهنگی و هنری به دلیل تنوع قومیتی دارای هویت و غنای فرهنگی و هنری خاص است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛ ابراهیم شریفی ریگی روز دوشنبه 19اسفند با حکم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد به عنوان مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری معرفی شد.

مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال وبختیاری گفت: این استان به لحاظ وضعیت جغرافیایی و همچنین تعدد قومیت در کشور دارای جایگاه و اهمیت خاصی است.

علی غیاثی ندوشن افزود: این استان تامین کننده بخش از آب کشور است و به لحاظ فرهنگی و هنری به دلیل تنوع قومیتی دارای هویت و غنای فرهنگی و هنری خاص است.

وی اظهارداشت: زمینه فعالیت فرهنگی و هنری در این استان به دلیل فرهنگ عامه حاکم بر منطقه، مختصات و خصوصیات هنری، تاریخی و فرهنگی موجود از جایگاه والایی برخوردار است.

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین گفت: در این استان با توجه به حضور طوایف و قومیت های مختلف،باید به خرده فرهنگ ها توجه ویژه ای کرد.

ابراهیم شریفی ریگی افزود: توجه به خرده فرهنگ ها در میان اقوام، احیاء مراسم و آیین ها و سنتی که در طول سالیان مختلف نادیده گرفته شده است، از مهمترین برنامه ها و اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد در راستای اعتلای فرهنگ ایرانی اسلامی است.

وی، افزایش توجه به فضای مجازی که در زمان حاضر از حساسیت و ویژگی خاصی برخوردار است ، را مورد تاکید قرار داد و گفت: هنرمندان در حوزه رسانه و فرهنگ می توانند با تولید مختوا نگاه ویژه در این زمینه داشته باشند.

در این آیین ابراهیم شریفی به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال وبختیاری معرفی و از زحمات 6 ساله جواد کارگران تقدیر شد.

ابراهیم شریفی ریگی، فوق لیسانس علوم اجتماعی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لردگان را در کارنامه اجرایی خود دارد.

جواد کارگران دهکردی از سال 93 سکان دار اداره کل فرهنگ و ارشاد چهارمحال و بختیاری بود.

لینک خبر :‌ بسیج