بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 20اسفند 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جدیدترین توئیت خود نوشت: خبرنگاران رسانه های کشور در روزهای سخت ⁧کرونایی⁩ می کوشند روحیه و امید بیافرینند، دست مریزاد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:

خبرنگاران رسانه های کشور در روزهای سخت ⁧کرونایی⁩ می کوشند روحیه و امید بیافرینند و سطح آگاهی عمومی و تخصصی را ارتقا بخشند.

قلم ها و دوربین ها در کنار پزشکان و پرستارانند.

دست مریزاد

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت کشورمان با نوشتن نامه ای خطاب به وزیر ارشاد، از او خواست تا درباره تغییر مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت تجدید نظر کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بازخوردها و اعتراض های هنرمندان پیشکسوت به تغییر(بخوانید برکناری) مدیریتی در مؤسسه هنرمندان پیشکسوت همچنان ادامه دارد. در روزهایی که کل جامعه با بیماری کرونا درگیرند و بسیاری از مردم خود را در خانه هایشان قرنطینه کرده اند، به یکباره خبر کنار گذاشتنِ مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت منتشر شد. این اتفاق به شکلی کاملاً نامتعارف و یکباره رخ داد.

سیدعباس عظیمی مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت از سِمتش کنار گذاشته شد تا با حکمی از سوی سیدمجتبی حسینی رئیس هیأت امنای مؤسسه هنرمندان پیشکسوت محمد طباطبایی به عنوان جانشینش انتخاب شود.

عظیمی هفت سال در مؤسسه فعالیت داشت و اکنون هنرمندان پیشکسوت برای حمایت از او هر روز دست به قلم می شوند. روز گذشته بود که زیدالله طلوعی یادداشتی اعتراضی نوشت. این بار هم داریوش ارجمند برای دومین بار دست به قلم شده و این بار خطاب به وزیر ارشاد نامه ای سرگشاده نوشته است. در ادامه بخش های از متن نامه داریوش ارجمند خطاب به وزیر ارشاد را می خوانید:

وزیر محترم!
جناب آقای دکتر سید عباس صالحی عزیز!
باسلام و احترام
جناب عالی مسلمان و متعهدید و می دانید که برای شما احترام قائلم و ضمن پیگیری هایی که قبلاً از مراجع ذیصلاح شروع کرده ام، این مطلب را از سر دلسوزی برایتان می نویسم و نگرانم که ناخواسته در جریان برکناری بسیار نابه جای آقای سیدعباس عظیمی مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت به غلط و بر اساس اطلاعات ناصحیح دچار اشتباه شده باشید. چرا که مطمئنم شما درس آموخته مکتب اسلام و پیامبر و قرآنید و خود را تابع دستورات پیامبر و قرآن می دانید.
اسلامی که دائماً توصیه و تأکید بر تکریم و احترام بزرگان دارد! که متأسفانه در وزارت ارشاد برعکس عمل می شود! و حقوقی برای خواسته آنان قائل نیستند؟

آقای صالحی عزیز!

اینجا مشاورانتان به شما آدرس غلط دادند! و موضوع فرق می کند.
اگر می گذاشتند که درد و دل تک تک ماها را بشنوید، متوجه می شدید که طوماری که یکی بنویسد و همه امضا کنند! اصلاً در کار نیست!!!
اینجا متفاوت با همه اعتراضات عمومی هنرمندان است!
سنی از ما گذشته و دیگر به این راحتی تحت تأثیر جو قرار نمی گیریم والا طبیعی آن بود که با مشخص شدن مدیر جدید دست برداریم و بر حسب آنچه عقل می گوید تنش ایجاد نکنیم!
ولی کجا آرامش می بینید؟
با این بی تدبیری، مدیر جدید را هم در مقابل پیشکسوتان قرار دادید و حرمتش را شکستید! و اگر او هم تدبیر می داشت امروز خود را بازیچه دست امثال آقای حسینی نمی کرد!
بگذریم...

آقای وزیر!
درد ما داشتن صرفاً یک مدیر اداری نیست.
شما فرزندمان را از ما گرفتی.
مگر می شود به این راحتی کسی از فرزندش بگذرد؟!
آقای عظیمی یک دنیا احساس و عاطفه بود!
جواب همسران و حتی فرزندان این همه پیشکسوت را برای این درد چگونه می دهید؟
به جرئت او اولین مدیر فرهنگی این مملکت است که موفق شده این همه وحدت و همدلی، در راستای منافع ملی در بین هنرمندان پیشکسوت کشور پدید آورد و تقریباً همه هنرمندان در رشته های هنری متعدد، سلایق و گرایشات فکری و اخلاقی مختلف و از همه مهمتر در رنج سنی بین 60 تا بالای 98 سال !! به وجود آورده که در هیچ دورهای حتی قبل از انقلاب هم مانند ندارد و به عنوان یک رکورد قابل ثبت خواهد بود!
آری آنان به او اعتماد قلبی کرده اند و به او وابسته عاطفی و احساسی شده اند و امروز رفتنش نفرین سنگین این همه کهنسال و خانواده هایشان را دارد. برای معاون هنری و همه کسانی که خواسته و ناخواسته در این ماجرا نقشی داشته و دارند و به زودی نتیجه این نفرین را خواهند دید!

او به راستی تعریف درست یک خدمتگزار در نامه امام علی علیه السلام به مالک اشتر است!
آیا ادراکی از این موضوع در وزارت ارشاد وجود دارد؟

ارجمند در بخش دیگری از نامه اش به وزیر ارشاد نوشته است: از آنجا که این اتفاقات به نام شما رقم خورده! و من شما را می شناسم، از سال های دور، حیفم آمد این خطر را به شما گوشزد نکنم که خدای ناکرده ناخواسته نامتان در ردیف معاندان هنرمندان این سرزمین در تاریخ هنر ایران ثبت شود، هر چند که انتظار می رود با شجاعت تمام، نسبت به اصلاح این رویه غلط، حکم برانید و قبل از آنکه نگران ناراحتی و دلخوری معاون خود شوید، به اصل موضوع و دلنگرانی جمع کثیری از پیشکسوتان بیندیشید و به یمن این روز فرخنده و تولد با سعادت امام علی علیه السلام، این اتفاق را به عنوان هدیه روز پدر تقدیم پدران کهنسالان هنر کشور کنید.

ضمنا برای اطمینان جناب عالی از واقعیات مطرح شده من این متن را در جمع هنرمندان پیشکسوت به همه پرسی می گذارم که اگر اشتباه می کنم، فقط یک کلام جوابم را بدهند و بگویند آقای ارجمند اشتباه می گویی و اینگونه نیست!

عزت زیاد
سرباز پیر عرصه فرهنگ و هنر ایران زمین
داریوش ارجمند
18 اسفند 98
مصادف با میلاد با سعادت امام علی علیه السلام

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا- سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی تاکید کرد که قلم ها و دوربین ها در روزهای سخت کرونایی در کنار پزشکان و پرستارانند.

صالحی دوشنبه در این توئیت افزود: خبرنگاران رسانه های کشور در روزهای سخت کرونایی می کوشند روحیه و امید بیافرینند و سطح آگاهی عمومی و تخصصی را ارتقا بخشند.قلم ها و دوربین ها در کنار پزشکان و پرستارانند. دست مریزاد .

به گزارش ایرنا، از ظهر دیروز (یکشنبه) تا امروز (دوشنبه) و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، 595 مورد بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به 7161 نفر افزایش یافت.

خوشبختانه تاکنون 2394 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 بهبود یافته و ترخیص شده اند و متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 43 نفر از مبتلایان جدید کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 237 مورد رسید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نام نویسی حج تمتع 99 در حال انجام است، اما برخی با توجه به شایعه پراکنی رسانه های بیگانه، از ترس کرونا نام نویسی برای تشرف به حج تمتع 99 را به سال های بعد موکول کرده اند که در این باره از دفتر رهبر معظم انقلاب استفتا کردیم.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، در روزهای اخیر با توجه به نام نویسی سفر به حج تمتع و همچنین شیوع ویروس کرونا در منطقه، برخی از مشمولان تشرف به حج تمتع به دلیل نگرانی از ابتلا به کرونا و نامعلوم بودن زمان دقیق از بین رفتن این ویروس در منطقه، نام نویسی برای تشرف به حج تمتع 99 را به سال های بعد موکول کرده اند.

این امر در حالی رخ می دهد که برخی از رسانه های بیگانه به ویژه در فضای مجازی همواره تبلیغ می کنند که نباید به حج تمتع تشرف یافت و احتمال شیوع ویروس کرونا تا تیرماه سال آینده وجود دارد، اما بسیاری از کارشناسان از مهار این ویروس تا اواسط اردیبهشت ماه خبر داده اند و با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی سعودی ها نیز احتمال مهار ویروس کرونا تا دو ماه آینده بسیار قوی است.

در عین حال بسیاری از مشمولان حج تمتع 99 نام نویسی در کاروان ها را به تعویق نینداخته و برای تشرف به این سفر معنوی در حال برنامه ریزی هستند، تا جایی که به گفته اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت تاکنون 60 درصد ظرفیت کاروان های حج تمتع تکمیل شده است.

با این وجود به منظور سهولت در نام نویسی زائران و جلوگیری از نگرانی برای تشرف به حج تمتع، از دفتر مقام معظم رهبری استفتاء کرده ایم تا جویا شویم که در صورت نگرانی از کرونا و نامشخص بودن زمان مهار آن، آیا ثبت نام برای افرادی که دارای استطاعت مالی و توان بدنی هستند، در این شرایط وجوب شرعی دارد یا خیر؟

پاسخ دفتر مقام معظم رهبری به شرح ذیل است:

تا وقتی از طرف نهادهای مسئول منعی اعلام نشده در صورت استطاعت باید برای انجام این فریضه مهم الهی اقدام نمایید.

به گزارش فارس، عربستان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا عمره مفرده را متوقف کرده است. همچنین در روزهای اخیر اطراف خانه خدا با دیوار حائل حدود دو متری بسته شده است و زائران در فضایی دور از کعبه به طواف خانه خدا می پردازند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : روزنامه امتیاز خبرگزاری موج شاخص نیوز بسیج

شفقنا – حجت الاسلام نوروزپور از لغو مراسم پنجشنبه آخر سال و تحویل سال نو در تمامی بقاع متبرکه در سراسر کشور به منظور جلوگیری از تجمعات و شیوع ویروس کرونا خبر داد.

به گزارش شفقنا به نقل از شبستان حجت الاسلام محمد نوروزپور درباره اقدامات سازمان اوقاف و امورخیریه در خصوص جلوگیری از تجمعات در بقاع متبرکه، گفت: تمام تجمعات در بقاع متبرکه لغو شده است، حتی مراسم ها و تجمعات را در بقاع متبرکه استان هایی که محدودیتی از سوی مسئولان بهداشتی ایجاد نشده بود، نیز لغو کردیم.

وی ادامه داد: برگزاری مراسم پنجشنبه آخرسال و سال تحویل نیز در تمام بقاع متبرکه کشور لغو شده است. در ابلاغیه ای که به تمامی ادارات کل اوقاف در استان ها ارسال شده است، اعلام کردیم، برگزاری هر نوع تجمعات در بقاع متبرکه ممنوع است.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: همچنین در بقاع متبرکه استان هایی مانند گیلان، مازندران، هرمزگان و... که شبکه بهداشت و شورای تأمین استان وضعیت را بحرانی اعلام کرده و محدودیت تردد در استان اعمال شده است، ما نیز محدودیت تردد در بقاع متبرکه اعلام کرده ایم و از رفت و آمدها در این استان ها جلوگیری کردیم.

نوروزپور تصریح کرد: در بقاع متبرکه دیگر استان ها رفت و آمد و تردد به بقاع متبرکه تابع شرایط شورای تأمین و شبکه تأمین استان ها است و براساس دستور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هیئت امنا موظف به اجرای دستور شورای تأمین استان ها هستند.

وی ادامه داد: همچنین به طور مرتب بقاع متبرکه و امامزادگان گندزدایی و ضدعفونی می شوند. همچنین پخش نذروات در بقاع متبرکه از توزیع غذا به سمت توزیع اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده رفته است و به جای غذا نذری این اقلام توزیع می شود. در برخی از بقاع متبرکه نیز با همکاری و نظارت شبکه بهداشت ماسک تولید و توزیع می شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره تدفین فوت شدگان در آرامستان های بقاع متبرکه، گفت: در خصوص تدفین اموات نیز با هماهنگی و مجوز شبکه بهداشت تدفین در آرامستان های بقاع متبرکه انجام می شود. امیدواریم مردم نیز همراهی لازم را داشته باشند تا این بحران را پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

شفقنا – حجت الاسلام نوروزپور از لغو مراسم پنجشنبه آخر سال و تحویل سال نو در تمامی بقاع متبرکه در سراسر کشور به منظور جلوگیری از تجمعات و شیوع ویروس کرونا خبر داد.

به گزارش شفقنا به نقل از شبستان حجت الاسلام محمد نوروزپور درباره اقدامات سازمان اوقاف و امورخیریه در خصوص جلوگیری از تجمعات در بقاع متبرکه، گفت: تمام تجمعات در بقاع متبرکه لغو شده است، حتی مراسم ها و تجمعات را در بقاع متبرکه استان هایی که محدودیتی از سوی مسئولان بهداشتی ایجاد نشده بود، نیز لغو کردیم.

وی ادامه داد: برگزاری مراسم پنجشنبه آخرسال و سال تحویل نیز در تمام بقاع متبرکه کشور لغو شده است. در ابلاغیه ای که به تمامی ادارات کل اوقاف در استان ها ارسال شده است، اعلام کردیم، برگزاری هر نوع تجمعات در بقاع متبرکه ممنوع است.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: همچنین در بقاع متبرکه استان هایی مانند گیلان، مازندران، هرمزگان و... که شبکه بهداشت و شورای تأمین استان وضعیت را بحرانی اعلام کرده و محدودیت تردد در استان اعمال شده است، ما نیز محدودیت تردد در بقاع متبرکه اعلام کرده ایم و از رفت و آمدها در این استان ها جلوگیری کردیم.

نوروزپور تصریح کرد: در بقاع متبرکه دیگر استان ها رفت و آمد و تردد به بقاع متبرکه تابع شرایط شورای تأمین و شبکه تأمین استان ها است و براساس دستور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هیئت امنا موظف به اجرای دستور شورای تأمین استان ها هستند.

وی ادامه داد: همچنین به طور مرتب بقاع متبرکه و امامزادگان گندزدایی و ضدعفونی می شوند. همچنین پخش نذروات در بقاع متبرکه از توزیع غذا به سمت توزیع اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده رفته است و به جای غذا نذری این اقلام توزیع می شود. در برخی از بقاع متبرکه نیز با همکاری و نظارت شبکه بهداشت ماسک تولید و توزیع می شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره تدفین فوت شدگان در آرامستان های بقاع متبرکه، گفت: در خصوص تدفین اموات نیز با هماهنگی و مجوز شبکه بهداشت تدفین در آرامستان های بقاع متبرکه انجام می شود. امیدواریم مردم نیز همراهی لازم را داشته باشند تا این بحران را پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی ارتحال آیت الله محمدی لنگرودی را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر آمد خبر پرس شیعه

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی ، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی ارتحال آیت الله محمدی لنگرودی را تسلیت گفت .

در این پیام تسلیت آمده است :

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون

قال رسول الله (ص) اذا مات المومن الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شیء

خبر ارتحال روحانی گرانقدر؛ آیت الله حاج شیخ رضا محمدی لنگرودی موجب تاثر و تالم خاطر گردید .

ایشان از شاگردان به یادگار مانده از امام خمینی و آیت الله محمد تقی بهجت بوده اند که سهم بسزایی در ترویج و تبلیغ علوم حوزوی و معارف اسلامی داشته اند .

این جانب ارتحال این روحانی معزز و عالم ربانی را به جامعه بزرگ روحانیت و خانواده محترم ایشان تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه طلب می کنم .

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در سطح صندوق اعتباری هنرگفت با انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور مقابله با شیوع بیماری کرونا در سطح صندوق خوشبختانه تاکنون حتی یک مورد مشکوک میان همکاران و مراجعین مشاهده نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا بانی فیلم

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از صندوق اعتباری هنر، سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر درباره اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گفت: تمامی اتاق ها و محوطه صندوق به صورت مستمر ضدعفونی وروزانه دمای بدن همکاران و مراجعین اندازه گیری می شود .

وی در ادامه افزود: به منظور به حداقل رساندن انتقال بیماری، ماسک، مواد ضدعفونی و دستکش در اختیار همکاران قرار داده شده است تا در ارتباطات روزانه از این تجهیزات استفاده نمایند. همچنین به منظور پیشگیری از سرایت این بیماری تردد مراجعین و همکاران محدود و از طریق استقرار سیستم های ارتباطی تلفنی در ورودی صندوق به سوالات اعضا پاسخ و خدمات ارائه می شود .

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه تاکنون هیچ مورد ابتلا به کرونا در صندوق اعتباری هنر گزارش نشده ادامه داد: با انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور مقابله با شیوع این بیماری، برگزاری جلسات متعدد آموزشی و توجیهی برای کارمندان و محدودیت ارتباطات در سطح صندوق خوشبختانه تاکنون حتی یک مورد مشکوک میان همکاران و مراجعین مشاهده نشده است .

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به خدمات غیرحضوری صندوق اعتباری هنر گفت: خدمات اینترنتی صندوق بدون نیاز به مراجعه حضوری هنرمندان مانند گذشته ادامه دارد و اعضا می توانند برای دریافت هزینه های پزشکی تحت پوشش بیمه تکمیلی، مستندات درمان خود را بر روی سامانه بیمانو به نشانی bimano.ir.www بارگذاری کنند تا مجبور به مراجعه حضوری نباشند. همچنین متقاضیان جدید نیز می توانند نسبت به ثبت نام، تکمیل فرآیند عضویت، ویرایش ودر صورت لزوم اصلاح اطلاعات خود از طریق وب سایت صندوق؛ به نشانی www.honarcredit.ir اقدام کنند .

سیدزاده در پایان گفت: از اعضا محترم درخواست داریم ضمن حفظ آرامش خود برای کنترل و پیشگیری ویروس کرونا از مراجعات غیرضروری خود به صندوق خودداری کنند .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دکتر محمد صادق افراسیابی معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص این نشست گفت: تا کنون 46 فعال حقیقی و حقوقی در حوزه سواد رسانه ای کشور برای شرکت در این نشست، حضور خود را قطعی کرده اند که با توجه به ضرورت تاخیر در برگزاری نشست مذکور به دلیل پیشگیری از شیوع بیماری کورونا، مقرر شد سامانه ثبت نام از امروز تا پایان اسفندماه مجددا باز شود و علاقه مندانی که به هر دلیل تا کنون فرصت نکردند برای حضور در گردهمایی فعالان سواد رسانه ای کشور ثبت نام کنند امکان ثبت اطلاعات خود را همچنان خواهند داشت.

وی افزود: هر یک از اشخاص حقیقی و حقوقی که برای شرکت در دومین نشست فعالان سواد رسانه ای کشور ثبت نام کرده اند 15 دقیقه فرصت خواهند داشت که تجربه فعالیت های خود را در عرصه سواد رسانه ای بیان نمایند و سه نفر از مشاورین متخصص پس از پایان ارائه هر یک از فعالان سواد رسانه ای، نظرات خود را برای بهبود فعالیت های ایشان بیان خواهند نمود.

افراسیابی خاطر نشان ساخت: بخش دیگری که در نشست هم اندیشی فعالان سواد رسانه ای کشور مد نظر است اجرا شود، ارائه ایده های نو و خلاقانه برای افزایش سواد رسانه ای است که توسط برخی ایده پردازان مطرح کشور این ایده ها تبیین خواهند شد.

معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اختصاص بخشی ویژه به تجربه فعالان سواد رسانه ای کشور در زمینه تولید و انتشار محتوای مرتبط با موضوع سواد رسانه ای و اخبار و اطلاعات مرتبط با کورونا خبر داد و گفت: با توجه به تلاش فعالان سواد رسانه ای برای آگاه سازی مردم از تبعات اخبار جعلی، شایعات و انتشار اطلاعاتی که باعث ایجاد هراس در جامعه میشود، تصمیم گرفتیم در این نشست پانلی ویژه را به تجارب موسسات فعال سواد رسانه ای برای ارتقای سواد رسانه ای مردم در روزهای مقابله با ویروس کورونا اختصاص دهیم.

افراسیابی در ادامه به طراحی دو کارگاه آموزشی برای فعالان سواد رسانه ای کشور اشاره کرد و گفت: در دومین نشست دو سالانه فعالان سواد رسانه ای کشور دو کارگاه آموزشی با موضوع شیوه های گفتمان سازی در حوزه سواد رسانه ای و شیوه های تولید و انتشار محتوای سواد رسانه ای طراحی شده است که این دو کارگاه با حضور و تدریس برجسته ترین اساتید کشور برگزار خواهد شد.

به گفته افراسیابی ثبت نام در این نشست رایگان است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل وظایف ذاتی خود از برگزاری این نشست به شکل دو سالانه حمایت می کند. علاقه مندان برای ثبت نام در نشست فعالان سواد رسانه ای کشور میتوانند تا پایان اسفندماه سال جاری به نشانی اینترنتی mas.saramad.ir مراجعه نموده و یا از طریق ارسال ایمیل به نشانی Mas@farhangmail.ir در این رویداد ثبت نام کنند. شماره تماس های 02632524849 و 09178722713 در طول این مدت پاسخگوی سوالات احتمالی فعالان سواد رسانه ای کشور خواهند بود.

لازم به ذکر است نخستین نشست فعالان سواد رسانه ای کشور سال 1396 با حضور بیش از 40 موسسه و شخصیت حقیقی و حقوقی مطرح در زمینه سواد رسانه ای در باغ زیبای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است.

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع خبر : رکنا

لینک خبر :‌ آمد خبر
تهران - ایرنا - رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: یکی از مهمترین اقدامات ما برای مقابله با ویروس کرونا ارائه آموزش مجازی از درگاه پرتال بچه های مسجد و آشنایی اعضای کانون ها با این مساله است.

به گزارش ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی روز دوشنبه با اشاره به وضعیت کنونی به وجودآمده در کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا، درباره اقدامات کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای مقابله با این ویروس گفت: تبیین راه کارهای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا، از طریق اطلاع رسانی در قالب مباحث فرهنگی و اجتماعی از جمله برنامه هایی محسوب می شود که در کانون های فرهنگی هنری مساجد سامان یافته است.

وی افزود: ارائه بسته آموزشی پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در بخش آموزشِ الکترونیک سامانه بچه های مسجد، ویژه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و همچنین تجهیز کانون ها و کتابخانه های مساجد به امکانات و لوازم بهداشتی مقابله با کرونا با استفاده از ظرفیت های مردمی و خیرین مساجد انجام شده است.

به گفته ارزانی، تولید و نشر محتوا از طریق فضای مجازی و پیام رسان ها در قالب عکس، عکس نوشته، اینفوگرافی، موشن، فایل صوتی و تصویری، از دیگر اقداماتی است که تاکنون در سطح کانون های مساجد جهت مقابله با ویروس کرونا صورت گرفته است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فعالیت های خودجوش و خلاقانه بچه های مسجد در مورد پیشگیری و مقابله با کرونا و پیامدهای آن به ثبت می رسد، افزود: پوشش خبری این اقدامات از طریق رسانه های مختلف، به منظور آشنایی هرچه بیشتر و اطلاع رسانی به اعضای کانون ها صورت می گیرد.

ارزانی با بیان اینکه استمرار فعالیت های فرهنگی هنری کانون ها از طریق پرتال بچه های مسجد به صورت مجازی نیز منعکس می شود، گفت: از دیگر برنامه های کانون ها، می توان به برگزاری طرح یاری گران زندگی با رویکرد پیشگیری از آسیب های اجتماعی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد.

نگاهی به برنامه های جاری کانون های مساجد

رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با بیان برنامه ها و فعالیت های جاری در سطح کانون های مساجد از برگزاری مسابقه گام دوم انقلاب اسلامی مبتنی بر متن بیانیه در 10 شیوه ویژه اعضای کانون ها و کاربران سامانه بچه های مسجد و همچنین برگزاری مسابقه فرهنگی بانوی صبور با موضوع آشنایی با شخصیت حضرت زینب (س) ویژه اعضای خواهر عضو کانون های مساجد کشور خبر داد.

به گفته ارزانی مسابقه سراسری با کتاب در خانه ، طرح مردمی سلام بر امام ویژه قرائت زیارت امین الله، راه اندازی کانال خانه های نورانی و طرح باشگاه خبرنگاران مسجدی با رویکرد هر مسجد یک خبرنگار از طریق سامانه خبرگزاری شبستان از دیگر برنامه های کانون هاست.

وی افزود: استمرار و توسعه ارتباط مسجد و خانواده، پیگیری و تمهیدات لازم ستادهای استانی در راستای راه اندازی کانال ارتباطی و تبلیغی میان امام جماعت و نمازگزاران مسجد از سوی مدیر مسئول کانون فرهنگی به منظور تولید محتوای مجازی نظیر ارایه سخنرانی، جلسات تفسیر کوتاه و اخلاق کاربردی نیز در برنامه های کانون ها قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرنامه گویا

علی خسروجردی، انصاف نیوز: بهروز صفاریان آهنگساز اجرای کنسرت خوانندگان ایرانی در عربستان سعودی را اشتباه نمی داند و معتقد است که این موضوع بیزینسی برای خوانندگان است. او باور دارد تا تا زمانی که ابی را به رسمیت نشناسیم، نباید از او انتقاد کنیم. حسین زمان از خوانندگان قدیمی پاپ، اجرای کنسرت در هر جایی از دنیا را حق هر هنرمندی می داند ولی به حضور ابی در کنار ساسی مانکن انتقاداتی وارد می کند. حسین پرنیا از نوازندگان سنتور معتقد است که این کنسرت ها با هدف سیاسی برگزار می شود ولی توجه به این برنامه ها محلی از اعراب ندارد. خشایار اعتمادی این اجرا را پسندیده نمی داند اما از مسوولان می خواهد تا بستری را برای فعالیت فراهم کنند.

پنج شنبه و جمعه جمعی از خوانندگان ایرانی در العلا عربستان روی استیج رفتند و برنامه اجرا کردند. همچنین لیلا فروهر اولین خواننده زن است که در این کشور اجرا داشته است. بسیاری از خوانندگان لس آنجلسی در کشورهای همسایه و اطراف خلیج فارس از اوایل انقلاب تا به امروز برنامه اجرا کرده اند. این برنامه با واکنش های بسیاری در فضای مجازی همراه بود و بسیاری حضور این هنرمندان را -باتوجه به عملکرد حکومت عربستان در مواردی چون یمن، قتل خاشقچی و برخورد با فعالان حقوق زن و اختلاف با ایران- خلاف اصول هنرمندان و تعهدات هنری دانستند. این موضوع تنها به ایران محدود نمی شود و هنرمندان دیگر کشورها -از جمله آمریکا- نیز برسر این موضوع مواضع مختلفی دارند و برخی چون نیکی میناژ هم به دلایل حقوق بشری کنسرت خود در این کشور را لغو کرد. بنیاد حقوق بشر در بیانیه ای از نیکی میناژ و دیگر افرادی که قرار بود در فستیوال جده عربستان برنامه اجرا کنند خواسته بود تا برنامه خود را لغو کنند.

اگرچه بسیاری از کاربران فضای مجازی هجمه های زیادی به این اجرا وارد کردند اما اهالی هنر این موضوع را با دیدی دیگر تحلیل می کنند که با دیدگاه کاربران فضای مجازی بسیار متفاوت است.

بهروز صفاریان،حسین زمان، حسین پرنیا و خشایار اعتمادی از اهالی موسیقی درباره کنسرت این خوانندگان ایرانی در عربستان با انصاف نیوز به گفت وگو پرداخته اند.

صفاریان: نمی توان ابی را نقد کرد

بهروز صفاریان درباره اجرای ابی در کنار ساسی مانکن می گوید: ایتدا از کسانی که به آقای ابی خورده وارد می کنند باید پرسید آیا ابی را در جایگاه و وضعیت موجهی می بییند که چنین انتظاری از او داشته باشند یا نه؟ ما در سیستم خودمان آقای ابی را به عنوان یک فرد قانونی و رسمی نمی شناسیم و قبول نداریم. ما که او را قبول نداریم، نباید او را نقد کنیم و نباید بگوییم شما آدمی جدی هستید و نباید در کنار یک آدم غیرجدی قرار بگیرید.

این موضع روشن نیست. اگر آقای ابی آدمی جدی است، مراجع رسمی باید آقای ابی را به عنوان یک آدم جدی و تاثیرگذار اعلام کنند. باید در جاهایی تاثیرگذاری و میزان تشعشع هنری او که در جامعه تاثیرگذاشته است را معترف باشند تا بتوانیم چنین نظری را بدهیم.

او درباره ابی توضیح داد: از نظر نظام آقای ابی در حد ساسی مانکن و یک سری آدم خزعبل است که در آن طرف می خوانند. نمی توان این آدم را نقد کرد که چرا در کنار آدمی مثل ساسی مانکن قرار گرفته است، به دلیل اینکه این دو نفر از نظر سیستم و آدم هایی که در اینجا نظر می دهند یک کاری انجام می دهند که آن کار خلاف و غلط است.

صفاریان در گفت وگو با انصاف نیوز درباره اجرای این کنسرت گفت: نظر من این است که کار اشتباهی نکرده اند. آنها باید زندگی کنند و بیزینس دارند. بخش مهمی از این بیزینس در جاهایی مثل ترکیه، امارات و ارمنستان است که در اطراف و نزدیکی ایران قرار دارد.

من دل خوشی از آقای شادمهر عقیلی ندارم ولی حرف حق را می زنم، بنده خدا در همین مملکت کار خودش را می کرد همانطور که خیلی از افراد دیگر می توانند کار خودشان را بکنند. بسیاری از کسانی که در موسیقی رسمی کشور کار می کنند، کاری خیلی فراتر از آن چیزی می کنند که شادمهر عقیلی ها کردند و اکنون رسمی شده اند و کنسرت می دهند. بیزینس خیلی خوبی برای عده ای خاص و مشخص در سیستم کنسرت گذاری و مافیای ایران وجود دارد.

این هنرمند ادامه داد: این بیزینسی برای خوانندگان در اطراف ایران است چون عمده طرفداران آنها در داخل ایران هستند و کنسرت های تور اروپا و آمریکا برای آنها بعد مالی چندانی ندارد. خوانندگانی که کنسرت می گذارند، معمولا اطراف ایران را انتخاب می کنند به دلیل اینکه ایرانیان به آنجا می روند و این راهی برای موفقیت و پول سازی برای آژانس هایی است که تور برگزار می کنند و مسافر به جاهای مختلف می برند. من عربستان را نمی دانم اما جاهایی مثل امارات را می دانم که کنسرت برگزار می شود و بیشتر از ایران می روند و این بیزینس آن آدم ها است.

وقتی نمی تواند در داخل کشور خودش پول به دست بیاورد، مجبور است از اطراف مملکت خودش پول به دست بیاورد. او که به اسراییل نرفته است تا در آنجا کنسرت برگزار کند.

صفاریان درباره کیفیت این اجراها توضیح داد: افتضاح بود. حرف من عوامانه بود و این را از نگاه عوام می گویم. واکنشی که از مردم نسبت به این موضوع گرفتم افتضاح بود. آن چیزی که در قالب تصویر و تلویزیون از این اجرا می بینیم افتضاح است. sound check برای آن سالن است و پخش زنده کار غلطی است. پخش زنده از یک کنسرت که اکولایزر در آن سالن انجام می شود، غلط است.

در این فضا آمبیانس، هیجانات و خیلی از موارد دیگر ممکن است پیش بیاید و کوک خواننده دربرود یا ناهماهنگی وجود داشته باشد. وقتی این موارد خیلی دقیق و مستقیم از تلویزیون پخش شود، قابل برگشت نیست و نمی توان آن را درست کرد. بسیاری از این کنسرت ها را خارجی ها انجام می دهند ولی آن را تصحیح می کنند مثل کنسرت های ایرانی که track را ضبط می کنند و ایرادها را برطرف و آن را میکس می کنند و سپس روی تصویر پیاده می کنند.

او ادامه داد: وقتی زنده باشد، کاری نمی توان کرد. اگر بخواهیم آن را با اجراهای گرمی یا اجراهایی که اینسو و آنسو انجام می دهند مقایسه کنیم، چیزی غیرقابل مقایسه است به دلیل اینکه بافت موسیقی و خیلی از مسائل مثل کیفیت نوازنده و خواننده موسیقی ما ربطی به آنها ندارد. نباید این طور مقایسه کنیم. اجرا می توانست خیلی تمیزتر باشد و زنده پخش نشود. اگر می خواستند اجرا را لایو پخش کنند آن را با فاصله زمانی پخش می کردند تا در استودیو تصحیح کنند و روی تصویر بگذارند و سپس پخش کنند.

این هنرمند در پایان گفت: بسیاری از خوانندگان ممکن است به این خوانندگانی که در اینجا افتضاح کرده اند نقد وارد کنند و بخندند. من خودم از آدمی مثل ساسی مانکن بدم می آید و از او متنفر هستم به دلیل اینکه امثال این آدم ها و تتلو تاثیر مخرب می گذارند. خیلی از آدم ها این افراد را talent [با استعداد] می شمارند. این باعث شده تا این افراد تاثیر خیلی منفی روی کل جامعه و به خصوص طیف آینده مملکت که بچه های کوچک باشند، بگذارند.

اما آدم هایی که این افراد را مسخره می کنند، نگاهی کنند که خواننده هایی که در اینجا کنسرت می گذارند آیا در واقعیت خودشان از آنها بهتر هستند که پیکان انتقاد خودشان را به سمت آنها می گیرند؟ من به عنوان یک کارشناس و کسی که سال ها است این کار را انجام می دهد می گویم: خیر اینطور نیست. تک تک کنسرت هایی که در داخل ایران گذاشته می شود، اگر به صورت لایو از تلویزیون پخش شود به مراتب بدتر از این خواهد بود.

زمان: این مجموعه متعادل نبود

حسین زمان درباره ی اجرای برخی از خوانندگان در پنج شنبه و جمعه شب هفته گذشته به انصاف نیوز گفت: نمی توانم درباره آدم ها تصمیم بگیرم و بگویم که آنها شرکت کنند یا نکنند. من حساسیت خیلی خاصی درباره ی حضور آنها در عربستان ندارم، یک هنرمند می تواند در هر کشوری اجرا داشته باشد.

بین حاکمان دو کشور مشکلات و مسائلی وجود دارد ولی هنرمندان را نباید محدود کرد تا در جایی شرکت کنند یا نکنند. این موضوع هم مثل مسئله ورزشکاران است که به آنها می گویند که اجازه مسابقه دادن با یک ورزشکار از یک کشور را دارد یا ندارد. ایجاد کردن چنین جبری، صورت خیلی خوشی ندارد.

او درباره ی حضور ابی در کنار ساسی مانکن گفت: انتظار نداشتم تا برخی از هنرمندان سرشناس و خوب قدیمی را در کنار افرادی ببینم که بویی از هنر نبرده اند. مردم می دانند که منظور من چه افرادی هستند و خودشان درباره این موضوع قضاوت خواهند کرد. این موضوع را نمی پسندم. این مجموعه از نظر افراد شرکت کننده متعادل نبود و اجراها بسیار بد بود. انتظار داشتم اگر برخی از هنرمندان پیشکسوت آمادگی و توان اجرای زنده را ندارند، جلوی مردم قرار نگیرند و اجازه دهند تا خاطرات خوب در ذهن مردم باقی بماند.

زمان درباره ی ابی گفت: صدای آقای ابی را خیلی دوست دارم و از نوجوانی با این صدا زندگی کرده ام. من در خلوت خودم هنوز به این صدا گوش می دهم. دلم می خواست تا ابی را همیشه دراوج ببینم و شاهد اجرای خوب او باشم. بیشتر از هرچیزی، این موضوع من را اذیت کرد. دوست داشتم او را مثل همیشه قبراق و توانمند روی استیج ببینم ولی این اتفاق نیفتاد. من از این موضوع ناراحت شدم، اجرا در یک کشور زیاد مسئله نیست.

هفته گذشته ترانه ای به نام دکتر از ساسی مانکن منتشر شد که مخاطب این ترانه دانش آموزان بودند. متن ترانه و انتشار بخشی از ویدیو کلیپ این ترانه انتقاد بسیاری درپی داشت که این اثر به هیچ وجه برای دانش آموزان مناسب نیست و ترانه ای مبتذل است .

زمان درباره این ماجرا گفت: مخالف حضور هنرمندان جدید و ارائه سبک جدید نیستم و حساسیتی روی هیچ سبکی ندارم. به نظرم برای هر هنرمند علیرغم همه ی آزادی هایی که وجود دارد، باید شاخصه هایی هم وجود داشته باشد. ما نباید با ارائه یک اثر موسیقیایی به هنر و جامعه لطمه ی فرهنگی بزنیم. آدم ها باید این موارد را از یکدیگر جدا کنند و خیلی نمی توان روی آنها اسم هنرمند گذاشت.

جلب توجه کردن با کارهایی که ناهنجاری دارد هیچ افتخاری ندارد. این موضوع مثل این است که فردی در خیابان شلوغ که همه در آن تردد می کنند لباس هایش را از تنش دربیاورد. این کار به طور قطع جلب توجه می کند چون کاری نامتعارف، نامتعادل و عجیب است ولی به آن معنا نیست که چنین آدمی توانسته است نظرها را جلب و کار قشنگ و جذابی انجام داده است.

این هنرمند ادامه داد: باید به هنر احترام گذاشت. در این روزها، افرادی تصمیم دارند که با ارائه ی کارهای ناهنجار خودشان را نشان دهند و نه تنها برای هنر، بلکه برای خودشان به عنوان یک انسان هم احترام قائل نیستند. وقتی از دایره انسانیت و اخلاق دور و جدا می شویم، نمی توان خیلی از خصایص انسانی را درباره آنها به کار برد.

زمان در پایان گفت: برای تمام سبک های موسیقی احترام قائل هستم، این موضوع را هیشه می گویم و بازهم خواهم گفت. مردم مخاطبان موسیقی هستند، بسیاری رپ، راک و بسیاری هم پاپ و کلاسیک دوست دارند که سلیقه ی تمامی این افراد قابل احترام است.

ما هنرمندان وظیفه ی بزرگی بر دوش داریم و به تمامی هنرمندان سفارش می کنم که به تعهد هنری خود پایبند و برای هنر ارزش و احترام قائل باشند. ما نباید با ارائه کارهای سخیف و بی ارزش چهره ی هنر را مخدوش نکنیم.

پرنیا: این کنسرت ها بیشتر جنبه ی سیاسی دارد تا فرهنگی

حسین پرنیا از نوازندگان سنتور درباره ی این اجرا می گوید: من نمی توانم درباره ی این موضوع دخالتی کنم ولی باید به این نکته اشاره کنم که این کنسرت ها بیشتر جنبه ی سیاسی دارد تا جنبه های فرهنگی. برگزارکنندگان این کنسرت زمامدار فرهنگی ایران نیستند. همچنین این افراد توجیه گر فرهنگ ایرانی در کشورهای خارجی محل اقامتشان یا کشورهایی که در آن برنامه اجرا کرده اند نبوده اند.

بیشتر انگیزه ها برای این کنسرت ها بیزینسی است و آنها کار می کنند. فضای فکری آدمی که در خارج از ایران کار می کند با فضای فکری هنرمندان داخل کشور بسیار متفاوت است. شما از داخل کشور این موضوع را مورد بررسی قرار می دهید ولی به یک هنرمند در خارج از کشور چنین پیشنهادی را می دهند.

این هنرمند توضیح داد: طبیعی است که هنرمندی را برای اجرا به نقطه ای دیگر از دنیا دعوت می کنند و برای آن اجرا پولی به او می دهند. پولی که به او می دهند، ممکن است گران تر یا ارزان تر باشد. این هنرمند هیچ موضع سیاسی نسبت به جایی که زندگی می کند، ندارد. اگر بخواهیم بگوییم این عرق ملی است، این عرق چگونه تعریف می شود؟ این عرق در داخل یا خارج تعریف می شود. به نظرم توجه به این موضوع ها بیهوده است و جنبه حاشیه دارد. ای کاش به مسائلی بپردازیم که در کشور با آن دست و پنجه نرم می کنیم.

پرنیا درباره توجه به این دست از موضوعات به انصاف نیوز گفت: به نظرم توجه به این مسائل حاشیه سازی و خود را به خواب زدن است. ما امروز در داخل کشور مشکلات عمده ای داریم و یکی از این مشکلات هنرمندانی هستند که از کار بیکار شده اند. وزارت ارشاد مراکز فرهنگی را تعطیل کرد که در این شرایط، مراکز فرهنگی باید تعطیل شوند. دولت چه تمهیداتی برای هنر در این شرایط خرج می کند؟ دولت چه گلی بر سر هنرمندان خود می زند؟ ما هیچ امکاناتی برای مبارزه با این بیماری نداریم و فقط تعطیل می کنیم، هیچ گونه توجیه و یارانه اقتصادی برای شهروندان ما وجود ندارد و یک برشکستگی شغلی و حرفه ای صورت می گیرد.

این هنرمند توضیح داد: ابی و برخی از خوانندگان در جاهای دیگر دنیا زندگی می کنند. فضای فکری کشور ترکیه که در نزدیکی ما است بسیار با ما متفاوت است و نیازی نیست به جایی دورتر برویم. ما درخواهیم یافت که فضای فکری داخل کشور ما با نقاط دیگر بسیار متفاوت است و آزادی های مدنی، تعریف شغل، فعالیت و بسیاری از موارد فرق می کند.

این هنرمند توجه به این موضوع را مثل حضور مسوولان در صدا و سیما می داند: توجه به این موضوع در داخل کشور مثل حضور مسئولانی یک لاقبا در رسانه ی ملی است و آنها اینطور می گویند که ما بهتر از جاهای دیگر دنیا زندگی می کنیم ولی نمی گویند که مردم در کشورهای دیگر چگونه زندگی می کنند. این مغلطه ها باعث سقوط اخلاق در جامعه شده است.

او ادامه داد: شما به عنوان یک خبرگزاری و کسی که دغدغه خبر دارد باید روی این موارد کار کنید. توجه به این نکات، محلی از اعراب ندارد و اگر کسی در خارج از کشور این مصاحبه را بخواند فقط نیشخندی می زند و از کنار آن می گذرد.

پرنیا در پایان گفت: وقتی برای کاری به خارج از کشور می روم و مسائل داخل کشور را از رسانه ها پیگیری می کنیم، مردم آنجا فکر می کنند که ما در پاره ای پرت شده از دنیا قرار داریم و نمی فهمیم که در دنیا چه خبر است و یا به برخی از موارد می خندند. یکی از همین موارد، موضوعی است که شما به آن می پردازید. گروهی کنسرتی اجرا کرده و برای چه کسی سیاسی است؟ آقای ابی محلی از اعراب سیاست گذاری داخلی ندارد و در جایی دیگر از دنیا زندگی می کند که موضوعی بسیار طبیعی است. آقایانی در تلویزیون کار می کنند و قراردادهای آنچنانی می بندند از سخنران تا مجری مگر صحبتی از سیاست و نقد سیاسی می شود؟

اعتمادی: این کار پسندیده نبود

خشایار اعتمادی از خوانندگان قدیمی و با سابقه پاپ نیز درباره این اجرا به انصاف نیوز گفت: اگر تمهیدات و بستر لازم برای هنرمندان و نخبه ها فراهم کنند، فکر نمی کنم که هیچ ایرانی برای کاری به هیچ جای دنیا برود. من به هیچ وجه کار آنها را توجیه و تایید نمی کنم. به نظرم وقتی کشوری با میهن آدم متخاصم است این کار پسندیده نیست.

این تقاضا را دارم که مسوولان باید بستری را برای امنیت شغلی ایرانیان در حوزه های مختلف ایجاد کنند. امروز که عربستان سهل است، اگر روزی رژیم صهونیستی آنها را به کار گرفت، نباید شک کرد. کار آنها بسیار ناپسند بوده است ولی استنباط من این است که قبل از اینکه به آنها بتازیم، تمهیدات را در حوزه های مختلف برای نخبگان، سرمایه گزاران، ورزشکاران، فرهنگی ها فراهم کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ انصاف نیوز
حمیدرضا نوربخش چند روز پس از شیوع ویروس کرونا در کشورمات از دولت خواست تا برای موضوعات معیشتی هنرمندان در این شرایط چاره اندیشی کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از خانه موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی گفت: بسیاری از فعالیت های موسیقی پس از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده اندو اکنون دغدغه جدی خانه موسیقی معیشت هنرمندان است که دولت باید برای آن چاره ای بیندیشد. در حال حاضر اتفاق ناگواری همه کشور را تحت تاثیر قرار داده است که به مثابه یک شوک برای کشور بوده است. ضمن اینکه همه می دانیم که ماه های پایانی سال فعالیت همه صنوف به خصوص فعالیت های موسیقی شدت می گیرد اما متاسفانه با این اتفاقی که افتاد همه چیز مختل شد، همه دچار مشکل شدند و جامعه هنری و موسیقی کشور هم از این موضوع مستثنی نبود. فعالیت های موسیقی هم به این دلیل که با مخاطب و اجتماع سروکار دارد بیشتر آسیب دیده و فعالیت های اهالی موسیقی و به خصوص کنسرت های موسیقی عملاً میسر نیست.

وی با اشاره به مختل شدن حوزه آموزش موسیقی نیز گفت: بسیاری از آموزشگاه ها و کلاس های موسیقی عملا تعطیل شده اند که این مسأله بسیار جدی و مهمی است. از طرفی هم معلوم نیست این مسأله تا چه زمانی ادامه دارد. در این مدت تماس هایی از سوی هنرمندان داشتیم نگرانی هایشان ابراز کرده و می کنند.

مدیرعامل خانه موسیقی با اشاره به گردش اقتصادی ناچیز آموزشگاه های موسیقی گفت: آموزش موسیقی به آن معنا کار اقتصادی نبوده و نیست و آموزشگاه ها به زحمت خودشان را سرپا نگه داشته اند و بحران مخاطب همیشه وجود داشته است. ممکن است یک یا دو آموزشگاه توانسته باشند خوب کار کنند اما در کل وضعیت خوبی ندارد. از سوی دیگر دامنه این تعطیلی ها و فعالیت های موسیقی تمام شهرها را گرفته و فقط مختص تهران نیست. شهرستان ها که به زحمت سرپا بودند و با مضیقه های بسیاری روبرو هستند. حتی بسیاری از آموزشگاه ها برای پرداخت اجاره ملکشان مشکل دارند، بسیاری ثبت نام ترم های جدید ندارند و مدرسان موسیقی که معیشت شان از این طریق بوده و راه دیگری ندارند با مشکل روبرو هستند.

نوربخش در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در بخش های پاپ کنسرت هایی بود که درآمد زایی داشت اما در بخش کلاسیک و نواحی به آن معنا رونق اقتصادی وجود نداشت بنابراین آموزش بخشی بود که این ها می توانستند فعالیت کنند که الان با تهدید جدی روبرو شده اند. در واقع الان کل جامعه موسیقی درآمدزایی ندارند.پس باید به این مساله به طور جدی اندیشید و از مجموعه دولت و شخص وزیر محترم فرهنگ و ارشاد خواهش جدی داریم فکری برای بخش موسیقی بکنند. باید برای برای جبران این خسارت ها و تامین معشیت هنرمندان موسیقی با تاکید بر بربخش های آسیب پذیر فکری اساسی کنند و چاره ای بیاندیشند. به هر حال این دغدغه جدی خانه موسیقی است. امیدواریم از این ورطه عبور کنیم و هرچه زود تر این مساله تمام شود. چرا که اگر ادامه یابد تبعات بعدی هم دارد. تا همه چیز به روال عادی برگردد بسیار طول می کشد. الان اولویت های مردم چیز دیگری است اول سلامت و بعد معشیت است و همه این موضوعات را کنار می گذاریم می بنیم که بخش موسیقی نیاز به یک تمهید جدی دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
فرهنگ سینما و تئاترتهران فراخوان نخستین جشنواره مجازی برای مقابله با کرونا با عنوان نمایش خانه منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری اتحاد آنلاین ، به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ، سازمان مردم نهاد نیمدری سبز با همکاری دفتر تئاتر خیابانی این اداره کل، در راستای بالا بردن روحیه افراد در هنگام قرنطینه و بهبود فضای روحی و روانی افراد درگیر با بحران ویروس کرونا قصد دارد جشنواره نمایش خانه را با شعار هر خانه، یک تماشاخانه تئاتر ، در سطح غیرحرفه ای و با مشارکت کودکان ونوجوانان و همراهی مادران و پدران برگزار کند. دیگر نهادهای مشارکت کننده در این رویداد دفتر امور اجتماعی وفرهنگی استانداری بوشهر، کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان و انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر هستند.

این جشنواره موضوعی با تمرکز بر محورهای چگونه کرونا را شکست دهیم، نوروز را در خانه بمانیم و متل ها و قصه های قدیمی سرزمین مادری را احیا کنیم در چهار بخش نمایش های ایرانی، نمایش عروسکی، نمایش کوتاه و استندآپ کمدی برگزار می شود و علاقه مندان می توانند آثارشان را با مدت زمان 5 تا 15 دقیقه با تلفن همراه ضبط و تا تاریخ 19 فروردین 1399 از طریق واتساپ به شماره 09369740246 ارسال کنند.

آثار دریافتی در پنج حوزه بازیگری، نویسندگی، کارگردانی، طراحی صحنه و موسیقی داوری خواهند شد و جوایزی به برگزیدگان اهدا می شود و اختتامیه جشنواره مجازی نمایش خانه با اعلام قبلی در بندر بوشهر برگزار می شود.

علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس ایمیل و صفحه اینستاگرام جشنواره نمایش خانه به این شرح زیر nimdarysabz@gmail.com و nimdarysabz مراجعه کنند.

منبع ایرنا

'); d.write('

لینک خبر :‌ اتحاد آنلاین
مدیر بخش موسیقی سایت تیوال گفت: ما در دو هفته اخیر که فعالیت کنسرت ها متوقف شده است، بیش از 13 هزار بلیت خریداری شده را لغو کردیم و با این شرایط این آمار به عددی بیش از 20 هزار بلیت نیز خواهد رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

سرویس موسیقی هنرآنلاین: مسعود برزی مدیر بخش موسیقی سایت تیوال درباره تأثیر کرونا بر روند بلیت فروشی کنسرت ها به هنرآنلاین گفت: پس از بخشنامه وزارت بهداشت و ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعطیلی تمامی فعالیت های هنری، باید مبلغی را که خریداران بابت بلیت کنسرت ها و تئاترها پرداخت کرده بودند عودت می کردیم. به همین خاطر سریعاً از طریق پیامک به خریداران اطلاع دادیم که می خواهیم پول شما را برگردانیم چون با این شرایط دیگر امکان جایگزینی کنسرت ها هم وجود ندارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه به کمک بانک سامان هزینه هایی را که باید پس می دادیم به کارت خریداران واریز کردیم.

مدیر بخش موسیقی سایت تیوال درباره آمار بلیت های لغوشده، عنوان کرد: ما در دو هفته اخیر که فعالیت کنسرت ها متوقف شده است، بیش از 13 هزار بلیت خریداری شده را لغو کردیم و با این شرایط که احتمالاً تعطیلی ها ادامه پیدا می کند این آمار به عددی بیش از 20 هزار بلیت خواهد رسید.

برزی در پایان اظهار داشت: متأسفانه براثر تعطیلی فعالیت های هنری به خاطر شیوع ویروس کرونا، یک ضربه بسیار شدیدی به اقتصاد هنر ایران وارد شده که جبران ناپذیر است. امیدوارم همه مسئولان امر دست به دست هم بدهند تا بتوانیم از این بحران با کمترین ضرر و زیان عبور کنیم و فعالیت های هنری را دوباره از سر بگیریم، چرا که فرهنگ و هنر نقش بسزایی در جامعه ما دارد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی از طیف های مختلف اعلام کردند: خوانندگان پارسی زبان با حضور در خاک سعودی مایه ننگ بسیاری از ایرانیان شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : حامیان ولایت مردم نیوز زنجان سحر

بگذارید از گاف بزرگی که سعودی ها هنگام نمایش کنسرت شادمهر در طنطوره دادند، شروع کنیم. شاید 20 نفر هم پای کنسرت ننشسته بودند. خواننده داشت برای صندلی های خالی می خواند. بی آنکه برایش نگاه مخاطبان فارسی زبان مهم باشد. بی آنکه به تناقض آنچه می خواند (دنیایی که بمب و موشک نمی سازه/ موشک روی خواب کودک نمیندازه) با اتمسفری که در آن حضور پیدا کرده، فکر کند. مخاطبی در کار نیست. مخاطب شخص بن سلمان است که حالا با به هم ریختن معادلات سیاسی در عربستان، بازی تاج و تخت به راه انداخته است و بازیگرانی برای این نمایش می خواهد اما بازیگران لس آنجلسی نمایش سعودی، به خاطر پول، قمار دوسرباختی داشتند و البته باعث تصحیح افکار عمومی بسیاری از ایرانیان شدند.

در سالی که هالیوود با فیلم سینمایی علاءالدین به تحقیر شاهزاده سعودی پرداخت، در شرایطی که ستارگان جهان ورزش و هالیوود از راجر فدرر تا اسکارلت جوهانسون به خاطر ننگ بن سلمان حاضر به همکاری با سعودی ها نشدند، در شرایطی که ماجرای قتل فجیع یک روزنامه نگار هنوز از دامن سعودی پاک نشده است و در حالی که بمباران مردم یمن از زن و مرد و کودک هنوز ادامه دارد، خوانندگان پارسی زبان در مراسم تولد شاه سعودی برای صندلی های خالی خواندند تا تناقض های تازه ای از ایران دوستی شان را آشکار کنند. آنچنان که بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی از طیف های مختلف با واکنش هایی اعلام کردند خوانندگان پارسی زبان با حضور در خاک سعودی مایه ننگ بسیاری از ایرانیان شده اند.

***
محمدحسن یادگاری*: شهره شدن یک شهر، یک منطقه و جغرافیا در دوران دهکده جهانی می تواند به دلایل مختلف باشد؛ بسیاری از مناطق به واسطه آثار باستانی، آثار طبیعی، جنگ ها و وقایع تاریخی به شهرت می رسند که نشان از اصالت شان دارد و برخی از مناطق که هویتی ندارند، به هر طریقی به دنبال هویت سازی اند؛ حتی هویت های کاذب و نوساخته! طنطوره عربستان دقیقا با همین سیاست گذاری نامش این روزها بر سر زبان ها افتاده است. مجموعه فعالیت های هنری با استفاده از چهره های به شهرت رسیده رسانه ای، کاری کرد نگاه ها به منطقه ای خشک و تاریخ سازی شده بچرخد و گوش ها نام شهری را بشنوند که تلفظش برای نخستین بار بر زبان ها دشوار است. شبیه این تجربه را نیم قرن قبل تاریخ ایران با برگزاری جشن هنر شیراز به دست آورده بود، البته شیراز هم تاریخ داشت، هم جغرافیا و هم هویت و فقط قرار بود بازنمایی ای متفاوت و تجمل گرایانه از ایران مترقی شده و غرب گرا باشد. کمتر از یک دهه بعد از آغاز جشن هنر شیراز، تاریخ دید که این پوسته زیبا چه تضادی با فرهنگ کوچه و بازار و مردمی ایران داشت. هویتی ساخته شده و صوری که ارتباطی با ذاتش نداشت و با هسته ای پوچ فقط زیبا بود.

فارغ از هویت سازی فرهنگی، لیبرال و هنری در معرفی یک اقلیم که در دوران اصلاحات معاصر حاکمیت عربستان دنبال می شود، استفاده از خوانندگانی که در دسته مخالفان سیاسی حاکمیت ایران قرار می گیرند در این مجموعه اجرا نکته جالبی است؛ دسته ای که فرهنگ مردم پسند ایران با اصطلاح لس آنجلسی ها می شناسدشان و اوج فعالیت شان به اوایل دهه 70 شمسی بازمی گردد؛ درست زمانی که حمل ونقل و ترابری شکلی امروز به خود گرفته بود تا آثار ویدئویی و موسیقایی راحت تر قابل انتقال باشند و ناتوانی مدیریت عرصه فرهنگی و هنری در داخل کشور امکان پرورش موسیقی پاپ را برای رفع نیاز داخلی نداشت. نمایش طنطوره نشان داد لس آنجلسی ها، این دسته از خوانندگان و اهل موسیقی که وطن شان را به خاطر باورهای شان ترک گفتند اما به زعم خود مدت هاست که وطن را جایی دزدیده شده و متعلق به خود می دانستند، حالا پس از گذشت دهه ها، از آن ور بام افتاده اند. آنها که حاضر نبودند در هر شرایطی در کشورشان کار کنند و در وطن درآمد داشته باشند، اجرایی از خود نشان دادند که خود در وجدان شان می دانند منبع پول به دست آمده از این کنسرت، منبعی نادرست و غیراخلاقی تر از آنی دارد که آنان به خاطر باورشان وطن شان را ترک کردند. دلارهای بادآورده عربستانی آنقدر اغواگرانه و گزاف به این افراد پیشنهاد شده که از اجرای شان معلوم است با کمترین کیفیت، عجولانه و سراسیمه برای روی سن رفتن آماده شده اند. آنان از باورهای شان در مقابل دلار کوتاه آمدند و به عنصری خرد در سیاست گذاری کلان عربستان در ورود به مدیریت افکار عمومی ایرانیان تبدیل شدند؛ تناقضی بین باورهای گذشته و اقدام حال حاضر که گریبان محبوبیت این خوانندگان را می گیرد.

مجموعه اجراهای زمستان طنطوره تقلای عربستان را با دلارهای بادآورده اش برای مدیریت فرهنگی منطقه، با حالتی اسف بار و متناقض نشان می دهد. وقتی اولین ترانه اجرا شده در این برنامه به نام رویای آزادی ترانه ای است که تحلیل متنش در شرایط کنونی از جانب طرفداران خواننده این اثر، بیشتر عربستان را خطاب می گیرد تا ایران را، می توان به این تناقض رسید. یا تناقضی دیگر جایی است که جمله تبلیغاتی اجرای اسطوره های موسیقی ایران در تبلیغات این برنامه رایج شد؛ شعاری که همه اهل هنر و موسیقی حتی خود این خوانندگان هم می دانند دروغی تبلیغاتی بیش نیست، چرا که در این بین یک خواننده زیرزمینی عامه پسند و یک خواننده مجلس گرم کن و عروسی خوان، هیچ گاه در میان اسطورگان موسیقی ایران قرار نمی گیرند و نخواهند گرفت. این اسطوره سازی یا برای تخریب موسیقی اصیل ایرانی طراحی شده یا مذاکرات و جابه جایی دلارها با سایر خوانندگان که نزدیک تر به لقب اسطوره اند، جوش نخورده است.

فارغ از اینها، شاید برنامه زمستان طنطوره را بتوان یک نمایش دانست تا یک کنسرت. این نمایش با محوریت حضور چهره ها برگزار شد و نه صدای شان. خوانندگان کهنسال تر به خاطر کهولت سن نفس کم می آوردند، بد می خواندند و با تولید صداهایی ناهنجار کم توانی شان را جبران می کردند و در بهترین حالت می توان گفت در نوستالژی های قدیمی شان واماندند. بگذریم از اینکه خواندن ترانه ای درباره ایران یا بردن نام تهران از دستور کار اجرای این خوانندگان خارج شده بود. جوان ترها هم نشان دادند توان خوانندگی شان بسیار فاصله دارد از مهارتی که افکت ها و بازسازی های استودیویی برای شان صداسازی می کند. البته اینها فارغ اند از تک خواننده زیرزمینی که هنوز برای خودش هم معلوم نیست چرا باید در این نمایش جا بگیرد. اگر اصل و بنا بر اسطوره های موسیقی ایران است، همه اینها خلاف آدابی است که خواننده ایرانی در دوران آموزش موسیقایی اصیلش از طبیعی خوانی و احترام به شنونده می آموزد.

تجربه جهانی نشان داده وقتی یک سرمایه گذار حتی با بالاترین درجه از ثروتمندی در عرصه فرهنگی و هنری بدون دانش و آگاهی وارد شود، سود مالی اش فقط در جیب هنرمند کاسبکار می رود و اثراتی که سرمایه گذار به دنبال آن است در بلندمدت حاصل نمی شود. دلارهای بادآورده سعودی همین عینیتند که تاریخ سالیان بعد، این اقدامات را به شفاف ترین شکل ممکن قضاوت خواهد کرد. یادمان نرود پشتوانه شبکه دوباره راه اندازی شده MBC فارسی، از این برنامه و سرمایه گذاری دقیق و آینده نگرانه اش با برگزاری برنامه هایی چون Persia,S Got Talent و جمع کردن چهره های رسانه ای خارج از ایران در حال شکل گیری است؛ شبکه ای که با شعار سرگرمی بی انتها جانی دوباره گرفته و فعلا در حال جلب مشتری از میان دریافت گران دستگاه ماهواره در ایران است.

یادمان نرود لااقل نکته آموزنده ای که این نمایش ها برای ما دارد این است که مخالفان فرهنگی هویت ایرانی چقدر با انگیزه اند و در جریان سازی به مهارتی در فرصتی کوتاه برای مدیریت افکار عمومی دست یافته اند. آنها خلأها و نیازمندی های داخل ایران را بخوبی می شناسند، با پژوهش ها و افکارسنجی های قوی این اطلاعات را به ثبت می رساندند و برایش برنامه ریزی می کنند.

* مستندساز و دکترای علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران

***
محمد گلریز گفت: خواننده های لس آنجلسی سخنان دلنشینی درباره حسن وطن دوستی بر زبان می آوردند اما پای عمل که می رسد، هیچ بویی از مرام ایرانی نبرده اند و همچون ستون پنجم دشمن به مردم کشورشان خیانت می کنند. خواننده پیشکسوت موسیقی کشورمان درباره حضور خواننده های لس آنجلسی در جشن موسیقی سعودی ها که این روزها در عربستان برپا شده است، به وطن امروز گفت: ماهیت ضدایرانی سردمداران عربستان سعودی سال هاست برای ایرانی ها روشن شده و مسؤولان دیکتاتور کشور عربستان با نمایش های قلابی چون برپایی جشنواره های هنری می خواهند پز آزادی های حداقلی را در کشورشان بدهند، فارغ از اینکه همین الان هم اغلب مردم عربستان از حداقل حقوق شهروندی هم برخوردار نیستند و قاعدتا کشوری که برای انتخاب مسؤولانش رای و نظر مردم اهمیتی ندارد، هیچ رنگ و بویی از دموکراسی نبرده است و تمام این جشنواره ها صرفا یک نمایش تصنعی برای فریب افکار عمومی دنیا محسوب می شود که برای این نمایش به تعدادی شبه هنرمند نیاز دارند. وی ادامه داد: در وصف اقدامات ضدبشری عربستان سعودی همین بس که در شرایطی که حج عمره را به علت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل کرده اند و بنا به درخواست سازمان بهداشت جهانی هر گونه تجمع در این کشور به تعطیلی کشیده شده است، برپایی کنسرت هایی به بهانه جشن موسیقی بین المللی، خیانت به مردم عربستان محسوب می شود که متاسفانه نشان دهنده این موضوع است که دیکتاتورهای سعودی حتی به فکر سلامتی مردم شان هم نیستند.

گلریز در بخش دیگری از صحبت هایش به حضور خواننده های لس آنجلسی در این جشن موسیقایی اشاره کرد و افزود: خدا را شکر همان طور که از عنوان این دسته از خواننده ها پیداست، این خواننده ها متعلق به ایران و ایرانی نیستند و در واقع نماینده های کشور آمریکا در این جشن موسیقی محسوب می شوند. وی گفت: اما درباره این عده معلوم الحال باید بگویم این خواننده ها هیچ بویی از وطن پرستی نبرده اند، البته سخنان دلنشینی درباره ایران و ایرانی بر زبان می آوردند اما پای عمل که می رسد، هیچ بویی از مرام ایرانی نبرده اند و همچون ستون پنجم دشمن به مردم کشورشان خیانت می کنند که این خیانت از دوران دفاع مقدس شروع شده و اکنون با حضور در مراسمی که متولیانش ضدایران و ایرانی هستند، ظاهر متفاوتی به خود گرفته است. این هنرمند ادامه داد: این روزها که هنرمندان واقعی سرزمین مان همراه و همدم مردم به جنگ ویروس کرونا رفته اند، برخی از این خواننده ها خوب بلد هستند چگونه با افکار عمومی بازی کنند؛ از سویی ترانه های وطنی با مضامینی چون خلیج فارس و... سر می دهند، از سوی دیگر خودشان را به عنوان هنرمند ایرانی قالب جشنواره ای به ظاهر موسیقایی می کنند. به نظر بنده این خواننده ها با حضور در مراسم ضیافت دیکتاتور عربستان، آبروی اندک خود میان افکار عمومی را هم بردند و دیگر حنای شان رنگی ندارد.

***

موزیسین پیشکسوت گفت: خواننده لس آنجلسی که همیشه به آهنگ معروف خلیج فارس خود می بالد و مدام شعارهای وطن پرستی سر می دهد، به خاطر یک مشت دلار به دامن کسانی پناه برد که در اقدامی مذبوح منکر نام خلیج فارس می شوند.

سیدمحمد میرزمانی، مدیرکل سابق دفتر موسیقی ارشاد و رهبر ارکستر مطرح ایرانی در گفت وگو با وطن امروز ضمن گلایه از منفعل بودن دیپلماسی فرهنگی مسؤولان کشور، حضور خواننده های لس آنجلسی در جشن موسیقایی عربستان را اقدامی خائنانه نامید و گفت: متاسفانه مسؤولان فرهنگی کشورمان در بزنگاه های مهم و بین المللی کاملا منفعل عمل می کنند و مواقعی که باید وارد عمل شویم هیچ اقدامی نمی کنیم. وی در ادامه گفت: قبل از اینکه بخواهیم به حضور خائنانه خواننده های لس آنجلسی در جشن موسیقایی عربستان سعودی بپردازیم باید گفت در این مراسم موسیقایی جای خالی خودنمایی دیپلماسی فرهنگی بشدت احساس می شود که دوستان مسؤول حتی زحمت انتشار یک بیانیه هم درباره اینکه خواننده های لس آنجلسی حاضر در این جشنواره به هیچ وجه نماینده های رسمی هنر ایران زمین نیستند، به خود نداده اند، چه برسد به اقدامات دیپلماسی فرهنگی.

میرزمانی در ادامه به نفس حضور نماینده های هنر ایرانی در جشنواره ها و مراسم بین المللی اشاره کرد و افزود: هر زمان که اسمی از مراسم بین المللی موسیقایی به میان می آید باید خاطرمان باشد که اگر قرار بر حضور رسمی در چنین رویدادی داشته باشیم باید شرایطی فراهم شود که هنرمندانی در آنجا حضور به هم رسانند که اجرا و شأن فرهنگی شان، نمایانگر تاریخ و تمدن 3 هزار ساله کشورمان باشند، نه آنکه با هنر مبتذل شان با آبروی ایران و ایرانی بازی کنند. وی افزود: اما اگر بنا به دلایل مختلف و موجه، مسؤولان فرهنگی کشور صلاح نمی دانند که حضور رسمی در برخی جشن ها و مراسم موسیقایی بین المللی همچون جشن موسیقی عربستان داشته باشند، باید از طریق دیپلماسی فرهنگی، عدم حضور کشورمان را در این مراسم رسما اعلام کنند تا افراد سودجو و خیانتکاری چون خواننده های لس آنجلسی با موسیقی مبتذل شان خود را به عنوان نماینده هنر سرزمین اصیل ایرانی جا نزنند. میرزمانی گفت: به هر حال خیلی هم جای نگرانی نیست، زیرا علاقه مندان به موسیقی در سراسر دنیا طی سال های اخیر با موسیقی اصیل ایرانی بخوبی آشنا شده اند و امیدوارم شرایطی رقم بخورد که هنرمندان واقعی این سرزمین همچنان به درخشش در جوامع بین المللی ادامه دهند. این آهنگساز پیشکسوت در ادامه به رفتار متناقض خواننده های لس آنجلسی اشاره کرد و افزود: بسیاری از این خواننده های لس آنجلسی طی 40 سال اخیر مدام دم از وطن پرستی و همراهی با مردم می زنند اما به عمل که می رسد هویت واقعی و خیانتکارانه خود را هویدا می کنند.

به عنوان مثال، یکی از همین خواننده ها که همیشه به آهنگ معروف خلیج فارس خود می بالد و مدام شعارهای وطن پرستی سر می دهد، خیلی راحت و به خاطر یک مشت دلار به دامن کسانی پناه می برد که در اقدامی مذبوح منکر نام خلیج فارس می شوند و هزار و یک اعتقاد و باور ضدایرانی را در سراسر دنیا گسترش می دهند. وی در خاتمه گفت: مسلما مردم و هنردوستان واقعی فراموش نخواهند کرد زمانی که ملت در دوران 8 سال جنگ تحمیلی با چنگ و دندان از خاک وطن خود دفاع می کردند، امثال خواننده های لس آنجلسی در ناز و نعمت در کشورهایی که سلاح های کشتار جمعی در اختیار صدام قرار می دادند، خوشگذرانی می کردند و شعارهای ضدایرانی این کشورها را در ترانه های شان فریاد می زدند، مسلما این اتفاق جدید هم نقطه تاریک دیگری از رفتار این دسته از خواننده های لس آنجلسی را در ذهن مردم ایران رقم خواهد زد.

منبع: روزنامه وطن امروز

لینک خبر :‌ آخرین نیوز
داود نامور، مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو عنوان کرد: در سال 99 اگر مردم و هنر دوستان و دولت از تئاتر خصوصی حمایت نکنند، اتفاق بدی برای سالن های خصوصی خواهد افتاد چرا که الان هم ما در مرز ورشکستگی مالی قرار داریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، این روزها به دلیل شیوع کرونا تمامی مراکز فرهنگی و هنری کشور ازجمله سالن های نمایشی و تئاتر تعطیل شده است علاوه بر خسارت ها و مشکلات بیش از 110 گروه نمایشی روی صحنه که اسفند ماه کارشان به تعطیلی کشید سالن های نمایشی نیز دچار مشکل و خسارت به جهت این تعطیلی شدند.

سالن های خصوصی تئاتر این روزها اگر کرونا را هم کنار بگذاریم به دلیل مشکلات مالی همینطور کرونا گرفته بودند این شرایط به وضعیت وخیم تماشاخانه ها دامن زده به طوریکه مدیران بیشتر تماشاخانه های خصوصی این روزها نزدیک به ورشکستگی مالی شده و نیاز به حمایت و کمک دارند.

یکی از این تماشاخانه ها، نوفل لوشاتو است که در سال 98 بسیار فعال ، پرکار و پرمخاطب بوده است به همین منظور با داود نامور مدیر این تماشاخانه به گفت وگو نشستیم:

*جناب آقای نامور وضعیت تعطیلی برای تماشاخانه ها نگران کننده است شما هم در مصاحبه های قبلیتان گفته بودید که امکان ورشکستگی برای تئاتر خصوصی زیاد است ، این روزها در چه حالی هستید و اینکه برنامه هایتان قرار است به چه صورتی پیش برود؟

-فعلا که تعطیل هستیم قبلا هم اعلام کردیم که در حال ورشکستی و نزدیکی به این شرایط شدیم البته ما این را اعلام کردیمم عده ای کارگردان تئاتر نمی دانم چرا خوشحال شدند! ما هم به آنها گفتیم اگر فکر میکنید تئاتر خصوصی به تئاتر کشور ضربه می زند ما هم تعطیل میکنیم اشکالی ندارد دو میلیاری که برای نوفل لوشاتو هزینه کردم را بیرون می آوردم و در بانک میگذارم به جای این همه دردسر دیگر کار فرهنگی هم نمیکنم. بهتر است گویا کار فرهنگی را یک عده دیگر که به آن وارد هستند انجام دهند.

*شما معتقد هستید که تماشاخانه های خصوصی بدون عیب و ایراد هستند یعنی آسیب های آنها را قبول ندارید؟

-خیر اصلا چنین چیزی را من نمیگویم که تئاتر خصوصی بدون عیب و ایراد است، بالاخره ما هنوز نوپا و جوان هستیم ، چند سال است که تئاتر خصوصی درحال رشد و پا گرفتن است اینکه هنوز یک نهالی رشد نکرده و پا نگرفته یک عده تیشه دست گرفت اند تا آن را نابود کنند، خیلی بد است.

شرایط تئاتر خصوصی این روزها طوری است که با دو ماه تعطیلی مثل همین الان برای شیوع کرونا به راحتی به ورشکستی می رسد. هنرمندان به جای اینکه به ما روحیه بدهند و تبلیغات مثبت انجام دهند ، دست به فعالیت منفی مجازی یک عده زده اند.

*صحبت هایی درباره حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی برای تماشاخانه ها بالاخص تئاتر خصوصی شده است آیا با شما در این زمینه مذاکره ای صورت گرفته است؟

-خیر اصلا ، ببینید خود اداره کل هنرهای نمایشی آنقدر بودجه اش کم است و بدهی دارد که فرصتی برای فکر کردن به ما ندارد اما من این را به جرأت میگویم در آستانه سال 99 اگر تئاتر خصوصی جمع شود و به لحاظ مالی و کاری ضربه خورد ، تک تک تئاتری ها و تئاتر ایران ضرر خواهند کرد این اتفاق به چند دلیل می افتد اول اینکه بهترین کارهای حرفه ای ، تجربی و دانشجویی در تئاتر خصوصی شکل گرفته و دراینجا ها اجرا رفته است.

خیلی ها تعریف تئاتر خصوصی را اشتباه فهمیده اند ، فکر میکنند چون اسمش تئاتر خصوصی است باید پول بدهند و بروند کار کنند درصورتی که قسمت اعظمش این نیست و دولت هم حمایت میکند. مگر دولت چند سالن در اختیار دارد و با این همه خروجی دانشگاهی و فارغ التحصیل سینما، تئاتر، هنرهای نمایشی دانشگاه هنرهای زیبا، سوره، فرهنگ و هنر و کاردانی چطور می تواند اینها را جواب گو باشد بنابراین نیاز به تئاتر خصوصی دارد. بهرحال اینها به یک عشقی به این رشته آمدند و یک جا باید تجربه و کار کنند.

بهرحال خدایی نکرده اگر تئاتر خصوصی ضربه بخورد به همه این جامعه ضربه خورده و بیکاری هاه بیشتر می شود.

شما حساب کنید الان هجده تماشاخانه خصوصی فعال هستند از بلک باکس 40-50 نفره تا 300 نفره ، همه اینها را حدودی حساب کنیم یک سری تماشاخانه ها تا هفده هجده کارمند و برخی هفت هشت کار مند دارند، بیش از 200 نفر در این تماشاخانه ها حرفه ای مشغول هستند و کار میکنند که 80 درصد این 200 نفر، رشته تخصصی شان نمایش است و این تعطیلی باعث بیکار شدن این افراد شده است و باعث می شود که تئاتر دولت تحت فشار قرار بگیرد.

امسال جشنواره تئاتر فجر نشان داد که تئاتر خصوصی حتی در برند فجر هم خیلی تأثیرگذار است به دلیل اینکه 50 درصد کارهایی که در فجر اجرا رفت در تئاتر خصوصی بود، شاید بیش از 50 درصد کارهایی که کاندید جایزه شدند هم از کارهایی بود که در تئاتر خصوصی به صحنه رفته بود، مثل کریلوژی، مارلون براندو و بیگانه در خانه که همه در خصوصی اجرا رفته بودند.

*اگر این یک ماه که به دلیل کرونا همه جا تعطیل شده را فاکتور بگیریم وضعیت نوفل لوشاتو در سالی که گذشت راضی کننده بود؟ چه آماری از مخاطبان و فروش کارها وجود دارد.

-ببینید من قبلا هم گفتم که حاضر هستم همه کارکرد سال 98 را در اختیار رسانه ها قرار دهم تا همه ببینند. در سالی که گذشت بیش از 220 گروه در نوفل لوشاتو اجرا داشتند که از این تعداد 60 تا 70 گروه اجرای عموم داشتند از گروه حرفه ای تا تجربی و دانشجویی.

بیش از 110 اجرای جشنواره ای ما در نوفل لوشاتو داشتیم از ابتدای سال 98 ما با تئاتر دانشگاهی کارهای جشنواره ایمان را آغاز کردیم تا رسیدیم به تئاتر تجربه (26 گروه نمایشی) ، آرخه، افرا و در نهایت هم قرار بود با جشنواره تئاتر ثمر هم اجراهای جشنواره ای را به پایان ببریم که به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد و جشنواره ثمر تصمیم دارد در صورت مساعد شدن شرایط فروردین ماه جشنواره خود را برگزار کند.

همچنین امسال ما بیش از هفتاد هشتاد نمایشنامه خوانی با گروه های حرفه ای و نویسندگان مطرح داشتیم. هفتاد درصد این نمایشنامه خوانی ها، اجراها و جشنواره را ما ریالی دریافت نکردیم فقط درصد سالن سی درصد و هفتاد درصد گروه را در نظر داشتیم. حال من چطور سالن خصوصی هستم که این همه حمایت میکنم درحالیکه سالن خصوصی اسمش رویش است که باید پولش را بگیرد اما ما نگاهمان اینطور نبود ، نگاهمان کمک به تئاتر و استعدادیابی از گروه ها بود.

طبق آمار تیوال و سامانه ثبت شده حضوری یا سایتی مشخص است که بیش از 110 هزار نفر نوفل لوشاتو در سال 98 مخاطب داشته است

من به گروهی چهار بعد از ظهر اجرا دادم که بهترین کار ما شد به خاطر اینکه کار نمایشی با کیفیتی بود مخاطب خود را هم جذب کرد، ساعت سه بعداز ظهر و دوازده شب نمایش لانچر به صحنه میرفت خیلی هم پرمخاطب بود و هنوز هم هست.

در نهایت این را بگویم که سال 98 ما بسیار پرکار و پرمخاطب بود به لحاظ برگزاری جشنواره ها هم غنی بودیم، هفت تا از اجراهای نوفل لوشاتو امسال به فجر رفت، سه تا در بخش به علاوه فجر و چهار تا هم در بخش رقابت که همه اینها نشان میدهد این سالن چقدر فعال است.

99 درصد از کارمندان سالن ما نمایش خوانده اند از کارشناسی تا دانشجوی دکتری داریم و همین نشان میدهد که ما از تئاتری ها حمای میکنیم یک ماه خسارت ما مساوی با دویست تا سیصد میلیون ضرر مالی است حال شاید یک عده دوستان ناراحت شوند که چرا مبلغ اعلام میکنم اما ایرادی دراین نمی بینم ما واقعا 93 میلیون هر ماه اجاره میدهیم و من گفتم حاضرم تمام وضعیت مالی یک سالم را اعلام کنم بهرحال ما این کارکردمان است که فجر هم سالن برتر ما را اعلام میکند.

طبق آمار تیوال و سامانه ثبت شده حضوری یا سایتی مشخص است که بیش از 110 هزار نفر نوفل لوشاتو در سال 98 مخاطب داشته است، تأثیر تماشاخانه خصوصی با دو سالن 92 نفره و 32 1نفره با اجراها و جشنواره های مختلف اینجا مشخص می شود من حاضرم با تک تک دولتی ها و مسئولان دراین باره صحبت کنم حال یک چند نفرهم گفته اند که حاضرند برای عیب و ایراداتمان با ما مناظره کنند اشکالی ندارد ما این کار را با کمال میل انجام میدهیم بهرحال ما خالی از مشکل نیستیم.

حال اگر همه تماشاخانه های خصوصی چون شهرزاد، نوفل، مهرگان، دیوارچهارم، دا، مستقل، هامون، سپند و ... را حساب کنیم بالغ بر 500 هزار تا یک میلیون جمعیت به دیدن نمایش در سالن ها می روند چرا باید این مقدار تماشاگر را حذف کنیم و تئاتر خصوصی را نابود کنیم و بگوییم تأثیری ندارد؟ بهرحال حتما نقدهایی هست و من قبول دارم اما مگر ما در سالن های دولتی ایرادی نداریم کدام یک از کارهای دولتی ها در سال 98 موفق تر از خصوصی ها بود؟ غیر از لانچر 5 که آن هم در سالن خصوصی برجسته شد، تبلیغات کرد و دیده شد و بار سومی است که اجرا می رود.

*برای سال آتی جدول برنامه هایتان به چه صورت است آیا تغییری در جدول خواهید داد؟

-اول این را بگویم که ما همیشه اسفند ما فصل برداشت کارمان بوده است شاید البته یک عده بگویند تئاتر اسفند ماه برداشت ندارد اما برای ما اینطور نیست چون اجراهای پایانی سالمان انجام می شود و برنامه ریزی منظم و دقیق سه ماه بهار را خواهیم داشت. سالن دوم ما از همین الان تا ماه محرم بسته شده است، یعنی با بیش از 25 گروه قرارداد بستم اما آیا می شود در این شرایط کار کرد؟ من از سوم فروردین اولین کارمان را که کمدی است و از سیزدهم فروردین با 5 گروه اجرای نمایشی قرار است سال جدید را شروع کنم ولی آیا شیوع کرونا از بین می رود؟ آیا مردم تمایل به دیدن نمایش خواهند داشت و می توانند فروردین را در فضای نمایشی بیایند؟

ما به جان انسان ها احترام می گذاریم بهرحال سالن ها می بایست تعطیل می شدند و این شرایط اجباری برای سلامت هم وطنان است به همه هم توصیه میکنم که در منازلشان باشند. ما هم بیش از دو تا سه بار سالن ها را ضدعفونی کردیم بهرحال جان انسان از هر چیزی واجبتر است و این احترام به انسانیت است و مسلما تئاتر برای انسان است ای کاش جان هیچ انسانی در دنیا برای کرونا به خطر نیافتد.

اما بهرحال ما در این شرایط خسارت دیده ایم خوشحال می شویم اگر این اتفاق و این بیماری به زودی از کشورمان خارج شود و مردم سرپا شوند همانطور که یک نانوا به مردم نان می دهد، تئاتر هم باید غذای روح بدهد و مردم به سالن ها بیایند و نمایش ببینند و لذت ببرند و ما هم از درامدش برای خانواده هایمان ببریم.

*الان تکلیف گروه های اجرایی اسفند که کارهایشان لغو شد، چیست؟

-یک سری گروه ها که خودشان مایل بودند اجرایشان را ادامه ندهند یک تا دو گروه هستند که با آنها مذاکره کردیم سال آینده هر طور شده به آنها اجرا بدهیم غیر ازاینکه یک تا دو اجرا هم به خاطر شرایط مالی مشکل داشتند که قرار است با آنها هم برای رفع مشکلشان صحبت کنیم.

*نکته آخر؟

-من از شما در این فضا و شرایط میخواهم که حرف ما را به دولت برسانید. بهرحال دولت هم خوشحال می شود که ما سرپا باشیم و دغدغه سالن ها را نداشته باشد، به نظر من دولت می بایست ما را تنها نگذارد ما هیچ وقت از دولت طلب مالی نداشتیم اما الان موقعش است به خاطر شرایط مالی و حق و حقوق بچه ها نیاز مالی داریم درست است که همه چیز اتفاق افتاده است اما بهرحال ما الان نیاز به این حمایت داریم. من و بیش از هفده تماشاخانه نامه به معاونت هنری از سوی انجمن صنفی زدیم و اعلام خسارت کردیم خسارت هم جزئی است اینکه اجاره بها و حق و حقوق کارمندانمان پرداخت شود اگر این اتفاق بیافتد واقعا حمایت ما هم از بخش دولتی سال جدید زیاد خواهد بود.

من و بیش از هفده تماشاخانه خصوصی نامه به معاونت هنری از سوی انجمن صنفی زدیم و اعلام خسارت کردیم خسارت هم جزئی است اینکه اجاره بها و حق و حقوق کارمندانمان پرداخت شود

امیدواریم فروردین آتی برای ما خیلی خوب باشد تا بتوانیم کارهایمان را روی صحنه ببریم، حال همین جشنواره ثمر هم اعلام کرده اگر شرایط خوب باشد جشنواره را برگزار کند.

نکته دیگر هم این است که تماشاگران و مخاطبان در سال جدید تئاتر را تنها نگذارند، اگر شده روحیه بدهند در فضای مجازی تبلیغات کنند، این وضعیت اگر تا خرداد ماه ادامه پیدا کند ما به مالکان اعلام ورشکستگی و تحویل سالن خواهیم کرد. بهرحال مردم می بایست به تئاتر برگردنند و دو مرتبه شور و شوق همیشگی تئاتر برگردد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

برای جامعه سینما:رضا اورنگ/سرنگونی سیدعباس عظیمی از تخت مدیریت موسسه هنرمندان پیشکسوت،هرچند به صورت قانونی انجام شده است،اما بیشتر به کودتایی بدون خونریزی می ماند.مطمئنا اعضای هیات امنای این موسسه با سیدعباس عظیمی آشنا بوده و از عملکرد مثبت او آگاهی داشته اند،اگر هم نداشته اند،حتما با حمایت تمام قد پیشکسوتان از وی با شخصیت و عملکرد عظیمی آشنا شده اند.

سوال از معاون هنری وزارت ارشاد که طراح اصلی است و هیات امنای موسسه این است:چرا باید مدیری که دلسوز است و عملکرد خوبی دارد را از مدیریت خلع کرد و به حاشیه فرستاد؟

به راستی چرا باید تنها مدیری را که مورد احترام تام و مقبولیت حداکثری بین اعضا در کل تشکل ها دولتی و غیر دولتی است را برکنار کرد؟ یک جای کار اشکال دارد،معاون هنری ارشاد و اعضای هیات امنا بگویند ایراد و اشکال کار کجاست؟

اگر معاون هنری وزارت ارشاد دل خوشی از سیدعباس عظیمی نداشته یا خدای نکرده به محبوبیت وی بین پیشکسوتان حسادت می کند،بیاید رک بگوید،در این صورت همه می پذیرند،چون در سیستم مدیریتی ایران این دیدگاه باب است و مرسوم.

اگر هم معاون هنری وزارت ارشاد دوست داشته رفیق شفیق اش را بر مسند ریاست موسسه هنرمندان پیشکسوت ،بنشاند هیچ ایرادی ندارد،زیرا همگان می دانند در سیستم اداری موسسات دولتی و غیر دولتی ایران پارتی بازی بیداد می کند!در همین وزارت ارشاد واقعا چند مدیر وجود دارند که با توجه به توانایی های ذاتی و کاری شان انتخاب و مشغول به کار شده اند؟!

جناب معاون هنری وزارت ارشاد،پیشکسوتان عرصه هنر،یک عمر کاری را که به آنان گفتند انجام بده،انجام دادند،اکنون که همه موی سپید کرده اند و محاسن شان رنگ طبیعی گرفته نیز حق انتخاب ندارند؟حق ندارند بگویند دوست دارند چه کسی مدیریت موسسه شان را بر عهده داشته باشد؟

بهتر نیست مدیری را بر مسند بنشانید که با رای اکثر پیشکسوتان عرصه هنر انتخاب شود؟چرا اصل دموکراسی را که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز آمده است اجرا نکرده و برای انتخاب مدیر موسسه از اعضا رای گیری به عمل نمی آورید؟

متاسفانه اهالی رسانه نیز به موضوع برکناری سیدعباس عظیمی واکنش نشان نداده و با پیشکسوتان عرصه هنر همراهی نکردند،چرا؟ اگر چنین موضوعی برای سلبریتی ها اتفاق می افتاد،باز هم بر دست و دهان خویش قفل می زدند؟عدات خواهی و آزادگی چه می شود؟رسانه هایی که وابستگی دولتی دارند یا وابستگی های مالی تکلیف شان روشن است،رسانه های دیگر هم تکلیف دارند سکوت کنند یا مکلف شان کرده اند بنا بر مصلحت ماسک بر دهان و قفل بر قلم بزنند؟!

روزگار جوانی برای همیشه نمی ماند، زمانه آن را به زور خواهد گرفت، چه بخواهیم و چه نخواهیم. هنرمندان و بازیگران نیز که روزگاری در اوج سرمستی و اشتهار بودند، مزه تند پیری را چشیده وخواهند چشید. این تقدیری است مقدر شده که باید به آن تن داد.

از ابتدای تاریخ بشر، ریش سفیدان و پیشکسوتان، مورد احترام بوده اند، زیرا استفاده از تجربه آنان باعث کم شدن اشتباه و موفقیت در زندگی شده و می شود. متاسفانه نسل امروز، قدر این گوهرهای گرانقیمت را ندانسته و آنان را خواسته و ناخواسته دور می ریزند.امروز اغلب هنرمندان جوان و مسوولان، ارزشی برای پیشکسوتان قائل نیستند.

بسیاری از استخوان خردکرده های تئاتر، سینما و تلویزیون در بدترین شرایط با غول های نداری و بیماری دست و پنجه نرم کرده و می کنند و در تنهایی می میرند، اما کسی نه مرهمی بر زخم های شان می گذارد، نه حالی می پرسد و نه حتی دستی بر تابوت شان می زند!

این در حالی است که امروز، نابازیگران نازپرورده با دستمزدهای چند ده و چند صد میلیونی در عرصه سینما و تلویزیون جولان داده و خنده سرمستانه سر می دهند! مسوولان نیز چشم روی همه چیز بسته و فقط در فکر حفظ مقام و موقعیت خود هستند، اصلا برای شان مهم نیست آنان و بسیاری دیگر از هنرمندان در چه وضعیت اسفناکی به سر می برند.

روزگاری که این پیشکسوتان در عرصه تئاتر و سینما با کمترین امکانات و در سخت ترین شرایط هنرنمایی می کردند، این نابازیگران و مسوولان بر مسند ریاست نشسته هنوز تقدیرشان مقدر نشده بود! در سال های اخیر تعداد قابل توجهی از این پیشکسوتان در بدترین وضعیت سر به دامان مرگ گذاشتند و می گذارند، اما مسوولانی که برای درگذشت فامیل بسیار دور یک نابازیگر جوان بزک کرده انواع پیام تسلیت را ارسال می کنند، برای فوت پیشکسوتان غریب، حتی آه سردی نیز از سینه بر نمی آورند، چه رسد به ارسال پیام تسلیت!

خانه های عریض و طویل سینما و تئاتر که پول بیت المال را هدر داده و می دهند، چرا گامی برای گرفتاران این دو عرصه برنداشته و برنمی دارند؟! چرا بالادست نشینان ، دستی به تابوت آنان نزده و نمی زنند؟ آیا پیشکسوتانی که پایه گذار تئاتر و سینمای این مملکت بوده اند، سهمی از درآمدهای میلیاردی ندارند؟ افتتاح خانه سالمندان هنرمندان، یک حرکت تبلیغی و توهین آمیز بیشتر نبود و نیست، مانند همان خانه پیشکسوتان که کوچک ترین گامی برای هنرمندان سالخورده بر نداشت. مشکل پیشکسوتان، خانه سالمندان نیست، احترام است و احقاق حق، همین.

چرا مسوولان برای یک شخص خاص، آنچه در توان شان هست انجام داده و می دهند، اما برای دیگرانی که سابقه شان از فرد مورد نظر بیشتر است، کاری انجام نمی دهند؟ آیا فقط یک نفر خاص باید در تمام مراسم حضور داشته و همه گرد او بچرخند؟ دیگر پیشکسوتان از نظر این مسوولان بی ارزشند؟! آسیاب به نوبت است، روزی که چندان دور نیست، نوبت به آنان نیز خواهد رسید. پیشکسوتان بی پناه، مظلومانی هستند که آه شان بسیار زود تاثیر خواهد گذاشت! به پیشکسوتان احترام بگذارید و آن گونه که شایسته است با آنان رفتار کنید. آنان احترام می خواهند، نه ترحم.

در این دوران نامردمی که سایه اش بر سر هنر و هنرمندان نیز سنگینی می کند،مردی بر مسند ریاست موسسه هنرمندان پیشکسوت می نشیند و تمام توان خویش را به کار می گیرد تا دردی از دردهای پیشکسوتان بردارد،حتی با گرفتن جشن تولد و سفرهای تفریحی،اما روسا و آنانی که هیچ گاه تاب آن را نیاورده و نمی آورند تا ببینند مدیری به جای ریاست، خدمت می کند و خادم مردم و پیشکسوتان است،دوباره تاب نیاورده و یک مسوول دلسوز را با کودتایی بدون خونریزی،اما همراه با دل شکستن از کار برکنار کردند تا فردی را که مورد نظر خودشان است بر مسند ریاست موسسه هنرمندان پیشکسوت بگمارند،نه مدیری را که قاطبه پیشکسوتان می خواهند!

اکثر مسوولان و مدیران یا به پیشکسوتان اهمیتی نداده و یا به صورت صوری فردی را که خودشان می خواستند روی سر گرفته و حلواحلوا کردند.هرگز احترامی را که شایسته پیشکسوتان بود به آنان نگذاشتند و نمی گذارند.

حتی به پیشکسوتان احترام نگذاشته و به آنان اجازه نداده و نمی دهند تا مدیری که خواست اکثریت است ریاست موسسه هنرمندان پیشکسوت را بر عهده داشته باشد.پیشکسوتان درخواست دارند همچنان سیدعباس عظیمی ریاست این موسسه را داشته باشد،چرا معاون هنری وزارت ارشاد و هیات امنا به خواست پیشکسوتان بی احترامی کرده و بر خلاف رای آنان تصمیم می گیرند؟!

پیشکسوتان از مسوولان و مدیران فقط احترام می خواهند،اما این خواست ناچیز را هم از آنان دریغ می کنند!بی احترامی به پیشکسوتان،یعنی پا نهادن روی گلوی هنر و هنرمند و فشار دادن آن تا حد مرگ!

لینک خبر :‌ جامعه سینما
گروه فرهنگی: اوضاع فروش کتاب در روزهای شیوع ویروس کرونا وخیم توصیف می شود.

به گزارش ایسنا، در روزهایی که راه مقابله با بیماری کووید 19 ماندن در خانه اعلام شده و مردم قرار است کمتر و برای نیازهای اساسی به خیابان بیایند، کرکره خرید کتاب هم پایین آمده است و کسی سراغی از آن نمی گیرد.
روایت دست اندرکاران نشر و فروش کتاب از احوال این روزهای فروش کتاب، حکایت اوضاع وخیمی است که تجربه غیرقابل مقایسه ای را نسبت به اسفند سال های گذشته در کارنامه ناشران و کتاب فروشان ثبت کرده است.
کتاب ها روی دست ناشران مانده است
منوچهر حسن زاده - مدیر نشر مروارید - درباره وضعیت عرضه کتاب در روزهای اخیر می گوید: اوضاع وخیم است. آن تعداد از مراکز فروش که سفارش داده بودند و برای شان ارسال کرده بودیم، سفارش ها را برگشت دادند. آن هایی هم که برنگردانده اند، تقاضا کرده اند که پرداخت شان را سه ماه عقب بیندازند.او با بیان این که از همه وخیم تر، وضعیت ناشران است اظهار می کند: ناشران کاغذ و دیگر مایحتاج را نقد خریده اند، پول چاپخانه، صحاف و ... را هم نقد داده اند و کتاب ها را به خاطر بازار عید و نمایشگاه کتاب در انبارشان گذاشته اند، اما حالا روی دست شان مانده است. تقریبا همه دریافتی هایی هم که منتظر بودند بگیرند به درخواست کتاب فروشی ها سه ماه عقب افتاده است. حسن زاده با اشاره به این که نشر مروارید فروش اینترنتی و غیراینترنتی دارد افزود: فروش اینترنتی و غیراینترنتی، همه چیز به هم ریخته است. یک ماه پیش کار در حال جان گرفتن بود، پرسنل جدید استخدام کرده بودیم و در حال توسعه کار بودیم، اما یک دفعه همه کار فرو ریخت و پیامدهایش بدتر هم خواهد بود، چون اهل قلم حق التالیف شان را می خواهند، آن ها هم چشم امیدشان به همین بوده است.
کتاب فروشی ها بسته شده اند
محمود احمدی - مدیر فروش نشر ماهی - نیز درباره وضعیت فروش این نشر در روزهای شیوع ویروس کرونا در تهران و دیگر شهرها می گوید: میزان فروش نسبت به اسفندهای قبلی اصلا غیرقابل مقایسه است.به گفته او، نشر ماهی در این روزها و روزهای قبل فروش اینترنتی نداشته است.او در ادامه بیان می کند: آن چه از سوی مراکز پخش به ما می گویند این است که کتاب فروشی ها بسته شده یا در حال بسته شدن هستند.این فعال نشر معتقد است فروش کتاب در این روزها نسبت به اسنفدماه سال های قبل خیلی ضعیف شده است.احمدی می افزاید: برخی از مراکز فروش سفارش می دهند، اما نمی دانم با چه چشم اندازی این کار را انجام می دهند.
تجربه افتی بی سابقه
با شیوع ویروس کرونا در چین، مردم این کشور بیش از پیش به سراغ خرید اینترنتی برای اقلام مورد نیاز خود رفتند. فرهنگ خرید اینترنتی در چنین روزهایی می تواند هم نیاز شهروندان را برطرف کند و هم به این نوع کسب وکارها رونق بخشد. اما احوال برخی فروشگاه های اینترنتی کتاب در ایران از افت فروش بی سابقه حکایت دارد.زهرا طالبی - مدیر آژانس کتاب - درباره وضعیت فروش اینترنتی کتاب در روزهای اخیر اظهار می کند: اسفند همیشه ماه فروش ما بود، اما در این مدت به حداقل ممکن سال رسید. کتاب هایی که ما عرضه می کنیم بیشتر دانشگاهی هستند و با تعطیل شدن دانشگاه ها عملا کارمان تعطیل شد و فقط حقوق کارمندان برای مان مانده است.او ادامه می دهد: بعد از عید هم در حالت معمول کار از رونق می افتد، چون دانشجویان اول ترم بهتر کتاب می خرند و اواخر ترم به کپی کردن از روی کتاب یا جزوه رو می آورند.طالبی معتقد است افت فروش آژانس کتاب در روزهای اخیر در عمر کاری این مجموعه بی سابقه بوده است و می گوید: چند ماه قبل که خیابان ها شلوغ بود و اینترنت قطع شده بود، کار ما رشد کرده بود، اما این بار به ما هم آسیب زده است، و نه فقط بر ما، که بر همه اصناف تاثیر گذاشته است.او می افزاید: ما هم فروشگاه داریم و هم فروش اینترنتی اما الان هر دو کار خوابیده است. فقط هم ما نیستیم، همه همکاران مان را می بینم که نگران چک های شان هستند. ماه هایی بود که می توانستند چک های ماه های دیگر را هم پاس کنند ولی الان نگرانی همه این است که برای چک های این ماه باید چه کار کنند.
نمی توانیم متوجه شویم
اما محمد صدوقی - مدیر طاقچه - درباره وضعیت فروش این کتاب فروشی آنلاین در روزهای اخیر می گوید: عرضه نسخه جدید نرم افزار طاقچه با شیوع کرونا در ایران هم زمان شد. در این مدت میزان مراجعه به طاقچه 30 درصد افزایش پیدا کرده است اما به علت این هم زمانی ما نمی توانیم متوجه شویم که چون مردم در خانه نشسته اند و مصرف اینترنت شان بالا رفته، ما شاهد این رشد هستیم یا به دلیل امکانات تازه نسخه جدید نرم افزار. او همچنین با اشاره به افزایش 40 درصدی مصرف مردم از اینترنت در دوران شیوع ویروس کرونا بیان می کند: کسب و کارهای اینترنتی چند دسته هستند؛ یک دسته مثل ما مبتنی بر محتوا هستند و چون نیاز به ارسال فیزیکی ندارند برای همین زمانی که مردم اینترنت بیشتری مصرف می کنند یا زمان بیشتری برای صرف کردن در اینترنت دارند، فروش و مراجعه شان افزایش پیدا می کند. صدوقی با بیان این که چون طاقچه کاملا محتوامحور است، در این بازه رشد فروش را تجربه کرده است می گوید: اما من این وضعیت را تایید نمی کنم. به طور طبیعی چون مردم فرصت بیشتری برای سر زدن به اینترنت دارند به سایت هایی که عرضه کننده محتوا هستند سر می زنند درحالی که ممکن است کسب و کارهایی مثل ارسال کتاب به طور فیزیکی به دلیل مسئله ارسال، دریافت و سایر موارد دچار مشکل شده باشد.اما کتاب فروشی ها درحالی در بهترین زمان سال افت فروش این چنینی را تجربه می کنند که پس از این نیز تعطیلات عید نوروز و ماه رمضان در پیش است. البته درباره زمان برگزاری سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که برگزاری آن در اواخر فروردین منتفی شد هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

لینک خبر :‌ بهار نیوز
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: در حوزه کتاب های الکترونیک بسیاری از نرم افزار های امنیتی در کشورمان فیک هستند و تولیدکننده نمی تواند با خیال آسوده به عرضه کتاب های الکترونیک بپردازد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، در گفت وگو با ایکنا، درباره بحران نشر در ایام شیوع کرونا گفت: شیوع کرونا وضعیت نشر کشور را تحت تأثیر قرار داده و قطعاً آسیب هایی به آن خواهد زد، اما برای کاهش این آسیب ها نامه ای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشته ایم و پیشنهاد هایی را ارائه کرده ایم.

وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر چندین مشکل گریبانگیر حوزه کتاب و نشر شده است که یکی از این مشکلات به تعویق افتادن نمایشگاه کتاب است، هر چند این تصمیم بجا بود و برای حفظ سلامتی باید این کار انجام می شد، اما آسیب هایی را خواهد داشت.

حسن پور ادامه داد: اغلب ناشران در ماه های پایانی سال برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران، آثاری بسیاری را منتشر می کنند و از این نظر نقدینگی بسیاری از آن ها صرف تولید کتاب می شود و حتی تعهداتی را برعهده گرفته اند که باید در موعد مقرر انجام دهند، اما فروش کتاب به یک دهم کاهش یافته است و باعث ایجاد بحران در حوزه نشر خواهد شد. از این رو به وزارت ارشاد پیشنهاد کردیم که تسهیلات بانکی آنی در اختیار ناشران قرار گیرد تا مسائل مالی خود را برطرف کنند، زیرا پیش بینی می کنیم این بحران تا چند ماه دیگر ادامه داشته باشد.

لزوم حمایت از کتابفروش

وی درباره اینکه آیا فروش اینترنتی کتاب و کتاب های الکترونیک می تواند کمک کننده باشد؟ بیان کرد: به صنف نشر پیشنهاد کرده ایم که فعالیت خود را در این حوزه توسعه دهند، اما اکنون تمرکز ذهنی جامعه بر روی کروناست و این روش فروش چند درصد از این ظرفیت را می تواند پر کند؟ شب عید معمولاً فروش کتاب همانند بسیاری از کالا های دیگر افزایش می یافت، اما اکنون این طور نیست و از جهتی اکنون کتاب می تواند زمان مردم را در منازل پر کند و آرام بخش باشد تا از اخبار مشوش به دور باشند.

بیشتر بخوانید:

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در پاسخ به اینکه آیا این مسئله بیانگر غیرحرفه ای بودن نشر ماست و ناشر ارتباط مستمر با مخاطبش ندارد، گفت: کتابفروش باید این رابطه را ایجاد و تقویت کند، اما این مسئله نیز با حمایت از کتابفروش رخ خواهد داد. در تمام دنیا در چرخه نشر استانداردی وجود دارد که ناشر فقط باید کتاب را چاپ کند. وقتی در یک کشور اروپایی وارد کتابفروشی می شوید و کتابی را درخواست می کنید، اگر آن را نداشته باشد، با استفاده از اینترنت و شبکه فروش به شما خواهد گفت که کدام کتابفروشی آن را دارد و می توانید از چه طریقی آن را تهیه کنید؛ بنابراین در کشورمان به بهره گیری از امکانات توجه اندکی می شود. هنوز تصورمان از فروش اینترنتی کتاب، حذف کتابفروش است. البته شاید نمایشگاه های کتاب این ذهنیت را ایجاد کرده است.

نشر الکترونیک سازوکار مناسبی ندارد

حسن پور ادامه داد: زمانی میزان انتشار کتاب افزایش یافت، اما به اندازه کافی کتابفروشی وجود نداشت و نمایشگاه های کتاب به منزله راهکاری موقت برپا شدند، یعنی سیاست های حمایتی در حوزه نشر انجام شد، اما در حوزه کتابفروشان انجام نشد. در شهر و استانی که کتابفروشی های بسیاری دارد، چرا باید نمایشگاه استانی برگزار شود یا نمایشگاه های کتاب با تخفیف بالا به ویژه در مترو ها و خیابان ها برپا شوند.

وی درباره عرضه کتاب های الکترونیک به عنوان راه حلی برای کم کردن آسیب های ناشی از بحران کرونا نیز بیان کرد: اغلب تصور می کنند کتاب الکترونیک رقیب کتاب کاغذی است. دنیا این مسیر را سریع تر از ما پیش رفته و به نتیجه رسیده است. سایت آمازون بر اساس فروش دیجیتال طراحی شد و حدود 70 تا 80 درصد فروش ناشران از کتاب های الکترونیکی بود و اکنون این افزایش فروکش کرده است، زیرا آن ها به این نتیجه رسیدند که مردم علاقه مندند مطالب کوتاه و سطحی را دیجیتالی بخوانند و مطالب عمیق و نیازمند تحلیل را کاغذی می خوانند. به همین دلیل اساس کار خود را بر همین مسئله قرار داده اند، اما متأسفانه ما نمی دانیم با این مسئله چه برخوردی کنیم.

حسن پور به موانع تولید کتاب های الکترونیک و کم رغبتی ناشران به آن اشاره کرد و گفت: در حوزه کتاب های الکترونیک بسیاری از نرم افزار های امنیتی در کشورمان فیک هستند و وقتی یک کتاب کاغذی با قیمت 20 یورو را 3 یورو به صورت الکترونیکی می خرید، قفلی بر روی آن وجود دارد که به هیچ وجه قابل شکستن و کپی برداری نیست و بیشتر از دو دستگاه نمی تواند آن را بخواند، اما متأسفانه در ایران هنوز این مشکل حل نشده است و تولیدکننده نمی تواند با خیال آسوده به عرضه کتاب های الکترونیک بپردازد. از سوی دیگر وقتی کتاب الکترونیک تولید می شود، ناشر متوجه می شود که چند نسخه از آن دانلود شده، اما همین بستر اینترنتی در ایران فاقد امنیت است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
حسن مختار پور، با گلایه از شهرداری تهران، به دلیل تاخیر در تسوبه حساب با کتاب فروشان پاییزه کتاب گفت: اگر نهاد های مختلف از جمله شهرداری، توانایی ضمانت پرداخت را ندارند بهتر است به حوزه فعالیت های فرهنگی ورود نکند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

حسن مختار پور، مدیر کتاب فروشی فرهنگ در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با ابراز گلایه از تاخیر در تسویه حساب با کتاب فروشی های پاییزه کتاب از سوی شهرداری تهران بیان کرد: شهرداری تهران تاکید دارد تنها یک نهاد خدماتی نیست، بلکه یک نهاد اجتماعی است. مشارکت در اجرای پاییزه کتاب 98 از مصادیق مسئولیت اجتماعی شهرداری محسوب می شود اما مشارکت در این طرح، بدون تامین و تخصیص بودجه، موجب بروز مشکلات مختلف شده است.

وی افزود: کتاب فروشی های مشارکت کننده در پاییزه کتاب به تامین کننده های خود متعهد هستند و باید همه بدهی را تسویه کنند؛ بنابراین انتظار می رود، شهرداری برای مشارکت در طرح های فرهنگی ابتدا به فکر تامین بودجه باشد؛ اما در شرایط کنونی، این شائبه ایجاد می شود که هدف، صرفا تبلیغ فعالیت در حوزه فرهنگی است و شهرداری با مشارکت در طرح های فرهنگی از جمله پاییزه کتاب، صرفا می خواهد از مزایای این مشارکت استفاده کند.

مختار پورادامه داد: اگر نهاد های مختلف از جمله شهرداری، توانایی ضمانت پرداخت را ندارند، بهتر است به حوزه فعالیت های فرهنگی؛ از جمله طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب ورود نکند. اگر سوخت و سوز نداره شهرداری چرا بعد از نزدیک به 5 ماه به تعهد خود عمل نکرده است؟ ادامه این روال، تسویه حساب را بی تاثیر می کند و برای کتاب فروش که چند ماه قبل کتاب را با تخفیف فروخته، بی فایده است.

مدیر کتاب فروشی فرهنگ گفت: اگر بودجه فرهنگی قابل توجه نیست، می توان به کاهش درصد تخفیف ها فکر کرد تا طرح با اطمینان بیشتری قابلیت اجرایی شدن داشته باشد.

مختار پور با بیان اینکه کسب و کار ها از جمله کتاب فروشی ها متاثر از شیوع ویروس کرونا، دچار بحران عمیقی شده اند درباره وضعیت کتاب فروشی ها در سال آینده بیان کرد: پیش بینی آینده آسان نیست. تجربه فعالیت در حوزه کتاب فروشی نشان می دهد، فروش شب عید و اسفند ماه، کتاب فروشی ها را برای چند ماه ابتدایی سال جدید از نظر مالی پشتیبانی می کند؛ در حالی که با کاهش فروش جدی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: پرداخت تعهدات مالی کتاب فروشی ها به تاخیر افتاده و در این وضعیت، همراهی تامین کننده ها و اعلام فرصت یک ماهه از خواسته کتاب فروشی ها است؛ ولی متاسفانه نمی توان با اطمینان گفت در اردیبهشت هم اتفاقی رخ می دهد؛ در حالی که نهاد پشتیبانی وجود ندارد و به نظر نمی رسد، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان و همچنین نظام بانکی توان حمایت داشته باشند؛ بنابراین فشار افزایش پیدا خواهد کرد.

مختار پور با اشاره به تنگنای مالی برای همه حلقه های نشر در وضعیت فعلی افزود: صنعت نشر را باید یک زنجیره دید و همه فعالان این زنجیره از وضعیت فعلی آسیب دیده اند. مگر توان حلقه های مختلف این زنجیره چه قدر است؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: در حوزه کتاب های الکترونیک بسیاری از نرم افزار های امنیتی در کشورمان فیک هستند و تولیدکننده نمی تواند با خیال آسوده به عرضه کتاب های الکترونیک بپردازد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، در گفت وگو با ایکنا، درباره بحران نشر در ایام شیوع کرونا گفت: شیوع کرونا وضعیت نشر کشور را تحت تأثیر قرار داده و قطعاً آسیب هایی به آن خواهد زد، اما برای کاهش این آسیب ها نامه ای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشته ایم و پیشنهاد هایی را ارائه کرده ایم.

وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر چندین مشکل گریبانگیر حوزه کتاب و نشر شده است که یکی از این مشکلات به تعویق افتادن نمایشگاه کتاب است، هر چند این تصمیم بجا بود و برای حفظ سلامتی باید این کار انجام می شد، اما آسیب هایی را خواهد داشت.

حسن پور ادامه داد: اغلب ناشران در ماه های پایانی سال برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران، آثاری بسیاری را منتشر می کنند و از این نظر نقدینگی بسیاری از آن ها صرف تولید کتاب می شود و حتی تعهداتی را برعهده گرفته اند که باید در موعد مقرر انجام دهند، اما فروش کتاب به یک دهم کاهش یافته است و باعث ایجاد بحران در حوزه نشر خواهد شد. از این رو به وزارت ارشاد پیشنهاد کردیم که تسهیلات بانکی آنی در اختیار ناشران قرار گیرد تا مسائل مالی خود را برطرف کنند، زیرا پیش بینی می کنیم این بحران تا چند ماه دیگر ادامه داشته باشد.

لزوم حمایت از کتابفروش

وی درباره اینکه آیا فروش اینترنتی کتاب و کتاب های الکترونیک می تواند کمک کننده باشد؟ بیان کرد: به صنف نشر پیشنهاد کرده ایم که فعالیت خود را در این حوزه توسعه دهند، اما اکنون تمرکز ذهنی جامعه بر روی کروناست و این روش فروش چند درصد از این ظرفیت را می تواند پر کند؟ شب عید معمولاً فروش کتاب همانند بسیاری از کالا های دیگر افزایش می یافت، اما اکنون این طور نیست و از جهتی اکنون کتاب می تواند زمان مردم را در منازل پر کند و آرام بخش باشد تا از اخبار مشوش به دور باشند.

بیشتر بخوانید:

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در پاسخ به اینکه آیا این مسئله بیانگر غیرحرفه ای بودن نشر ماست و ناشر ارتباط مستمر با مخاطبش ندارد، گفت: کتابفروش باید این رابطه را ایجاد و تقویت کند، اما این مسئله نیز با حمایت از کتابفروش رخ خواهد داد. در تمام دنیا در چرخه نشر استانداردی وجود دارد که ناشر فقط باید کتاب را چاپ کند. وقتی در یک کشور اروپایی وارد کتابفروشی می شوید و کتابی را درخواست می کنید، اگر آن را نداشته باشد، با استفاده از اینترنت و شبکه فروش به شما خواهد گفت که کدام کتابفروشی آن را دارد و می توانید از چه طریقی آن را تهیه کنید؛ بنابراین در کشورمان به بهره گیری از امکانات توجه اندکی می شود. هنوز تصورمان از فروش اینترنتی کتاب، حذف کتابفروش است. البته شاید نمایشگاه های کتاب این ذهنیت را ایجاد کرده است.

نشر الکترونیک سازوکار مناسبی ندارد

حسن پور ادامه داد: زمانی میزان انتشار کتاب افزایش یافت، اما به اندازه کافی کتابفروشی وجود نداشت و نمایشگاه های کتاب به منزله راهکاری موقت برپا شدند، یعنی سیاست های حمایتی در حوزه نشر انجام شد، اما در حوزه کتابفروشان انجام نشد. در شهر و استانی که کتابفروشی های بسیاری دارد، چرا باید نمایشگاه استانی برگزار شود یا نمایشگاه های کتاب با تخفیف بالا به ویژه در مترو ها و خیابان ها برپا شوند.

وی درباره عرضه کتاب های الکترونیک به عنوان راه حلی برای کم کردن آسیب های ناشی از بحران کرونا نیز بیان کرد: اغلب تصور می کنند کتاب الکترونیک رقیب کتاب کاغذی است. دنیا این مسیر را سریع تر از ما پیش رفته و به نتیجه رسیده است. سایت آمازون بر اساس فروش دیجیتال طراحی شد و حدود 70 تا 80 درصد فروش ناشران از کتاب های الکترونیکی بود و اکنون این افزایش فروکش کرده است، زیرا آن ها به این نتیجه رسیدند که مردم علاقه مندند مطالب کوتاه و سطحی را دیجیتالی بخوانند و مطالب عمیق و نیازمند تحلیل را کاغذی می خوانند. به همین دلیل اساس کار خود را بر همین مسئله قرار داده اند، اما متأسفانه ما نمی دانیم با این مسئله چه برخوردی کنیم.

حسن پور به موانع تولید کتاب های الکترونیک و کم رغبتی ناشران به آن اشاره کرد و گفت: در حوزه کتاب های الکترونیک بسیاری از نرم افزار های امنیتی در کشورمان فیک هستند و وقتی یک کتاب کاغذی با قیمت 20 یورو را 3 یورو به صورت الکترونیکی می خرید، قفلی بر روی آن وجود دارد که به هیچ وجه قابل شکستن و کپی برداری نیست و بیشتر از دو دستگاه نمی تواند آن را بخواند، اما متأسفانه در ایران هنوز این مشکل حل نشده است و تولیدکننده نمی تواند با خیال آسوده به عرضه کتاب های الکترونیک بپردازد. از سوی دیگر وقتی کتاب الکترونیک تولید می شود، ناشر متوجه می شود که چند نسخه از آن دانلود شده، اما همین بستر اینترنتی در ایران فاقد امنیت است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

فاش نیوز- اکران سال 99 از همین حالا وارد بحران شده. منتفی شدن احتمالی اکران عید به دلیل شیوع کرونا ضرر و زیان فراوانی به فیلم ها و سینماها وارد کرده و سینماها هر زمانی باز شوند ابتدا چند فیلم اکران زمستان و سپس فیلم های تعیین شده برای اکران عید باید نمایش شان را شروع کنند.

در این شرایط اکران اردیبهشت هم با ماه رمضان همزمان شده و عملا اکران مفید سال 99 با احتمال پایان بحران کرونا از عید فطر یعنی چهارم خرداد آغاز می شود و رقابت و جنجال های اکران از سر گرفته خواهد شد. از دست دادن احتمالی یک فصل اکران رقابت ده ها فیلم مدعی برای اکران تابستان و پاییز فشار بی سابقه ایی به اکران اوارد می کند و مدیریت این ترافیک به یک برنامه ریزی ویژه نیاز دارد. به نظر می رسد تنها راه سازمان سینمایی اختصاص اکران سال آینده به تولیدات قبل از جشنواره فجر است.

آیا برای مدیریت اکران، نمایش تولیدات تازه سینما به بعد از جشنواره 99 موکول می شود تا شاید بتوان جلوی بحران اکران سال بعد را گرفت.

* منبع: فیلم نیوز، سینما دیلی

لینک خبر :‌ فاش نیوز
سینماپرس: تداوم تعطیلی سالن های سینما از یک سو و ضرورت تضمین سلامت اهالی هنر هفتم و مخاطبان آن از سوی دیگر، معادله سختی را پیش روی سیاستگذاران سینمایی قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری آنا

به گزارش سینماپرس ، در آغازین روز این هفته و در حالی که تعطیلی سینماهای کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا وارد دومین هفته تعطیلی خود شده بود، رئیس سازمان سینمایی با انتشار توئیتی از لزوم طراحی بسته های حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر ناشی از این تعطیلی گفت.

حسین انتظامی در پایان این توئیت از آمادگی سازمان سینمایی برای دریافت ان پیشنهادات نیز گفت. در همین حال سه روز پیش از انتشار این توئیت، رییس شورای عالی اکران فیلم های سینمایی در گفتگویی به صاحبان فیلم هایی که به تازگی روی پرده سینماها رفته بودند اطمینان خاطر داد که در شرایط خاص جامعه تمام حقوق مترتب بر فیلم ها ملاحظه خواهند شد.

محمدمهدی طباطبایی نژاد البته در گفتگوی خود برنامه مشخصی را برای جبران این ضررها و احقاق حقوق صاحبان فیلم ها و سینماداران ارائه نکرد. او با اعلام این موضوع که هنوز در این زمینه و البته چگونگی برنامه ریزی برای اکران نوروزی به تصمیم قطعی نرسیده اند تصمیم گیری روشن در این زمینه را به روزهای آینده موکول کرد.

اگرچه آمادگی سازمان سینمایی (به عنوان نماینده دولت) برای دریافت پیشنهادات اهالی سینما و کارشناسان این حوزه اقدام مبارکی است، اما به شرط آن که این اقتراح و همفکری مانع از اقدام و برنامه ریزی فوری برای جبران خسارت ها نشود. به عبارت دیگر نباید به این بهانه، خواسته یا ناخواسته زمان به هدر برود و فرصت خریده شود. می توان در کنار طرح های ناشی از مشورت و بارش افکار، به برنامه های مقطعی اما منطقی و تأثیرگذار نیز اندیشید.

کارگروه مدیریت بیماری کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران با حضور اعضای صنوف مختلف سینمایی تشکیل شده است.

از سوی دیگر، سید جمال ساداتیان تهیه کننده نام آشنای سینمای ایران و مدیر سینما آستارا نیز روز گذشته در گفتگویی با یکی از رسانه ها که در سایت سازمان سینمایی نیز منعکس شده است بر این نکته تأکید کرد که چشم امید همه سینماداران به بازگشت رونق به گیشه در تعطیلات نوروز 99 بود.

وی گفت: سینمادارها در این شرایط هم باید اجاره ملک دهند، هم حقوق پرسنل و پرداخت های مضاعف مربوط به شب عید. در حالی که با تعطیل شدن سینماها حتی بوفه دارانی که در سینماها مشغول بودند هم بی کار شده اند... می دانیم که دولت در پی تحریم ها وضعیت اقتصادی چندان مناسبی ندارد، ولی به نظر می رسد باز هم دولت باید در این باره حمایت کند، چون هر چه فکر می کنیم و به هر جایی که فکر می کنیم شاید در کشور وجود داشته باشد تا برای دریافت حمایت به آن جا مراجعه کنیم به غیر از دولت جای دیگری نیست.

ساداتیان پیشنهاد خود برای جبران این خسارت ها توسط دولت را هم این گونه بیان کرد: می توان بررسی کرد که میزان فروش سینماها در پایان فروردین سال قبل چقدر بوده و آن را ملاک عمل قرار دهند. در این بین بعضی سینماها ممکن است فروش بیشتری داشته باشد و بعضی فروش کمتر، درواقع همه را هم نمی توان به یک چشم دید و اگر با بررسی ظرفیت فروش سینماها دولت بتواند کمکی را تأمین کند مفید خواهد بود.

اما جدا از بحث ضررهای ناشی از تعطیلی سینما به ویژه در تعطیلات نوروز (که با شرایط فعلی بسیار محتمل است) موضوع تداوم تولید برخی پروژه های سینمایی و تلویزیونی در این روزها نیز در نوع خود جالب است. در حالی که ضبط بسیاری از برنامه ها و سریال های تلویزیونی و فلیمبرداری فیلم های سینمایی به خاطر خطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا متوقف شده است اما تولید برخی دیگر از آثار همچنان ادامه دارد.

علاوه بر برخی برنامه های تلویزوین مثل دورهمی که با حضور تماشاگران و عوامل تولید پرتعداد در استودیو ضبط می شود برخی سریال ها نیز روند تولد خود را متوقف نکرده اند. این موضوع در سینما کمتر نمود بیرونی دارد اما خبرهای جسته و گریخته حاکی از آن است که اغلب این پروژه ها نیز با فشار تهیه کننده و سرمایه گذار در حال ادامه تولید است.

از سوی دیگر چند روز پیش هم خبر تشکیل کارگروه مدیریت بیماری کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران با حضور اعضای صنوف مختلف سینمایی منتشر شد.

سید غلامرضا موسوی نماینده شورای عالی تهیه کنندگان سینما، رضا درمیشیان نماینده کانون کارگردانان سینمای ایران، تورج منصوری نماینده انجمن مدیران فیلم برداری سینما، فاطمه معتمدآریا نماینده انجمن بازیگران سینما، حمیدرضا منصوری، انجمن مدیران تولید سینما، پویان کفیلی نماینده انجمن دستیاران فیلمبرداران سینما، ایمان کرمیان نماینده انجمن جلوه های ویژه میدانی سینما، امیر حسین قدسی نماینده انجمن طراحان فیلم و دانش اقباشاوی نماینده انجمن برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما اعضای این کارگروه هستند.

رئیس سازمان سینمایی از لزوم طراحی بسته های حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر ناشی از این تعطیلی گفته است.

هدف تشکیل این کارگروه طبق گفته سخنگوی آن یعنی دانش اقباشاوی این موارد است: پایش پروژه های جاری و جمع آوری اطلاعات میدانی، تدوین دستورالعمل های مواجهه با شرایط بحران و اطلاع رسانی در خصوص مقررات تخصصی بهداشتی با توجه به شرایط ویژه محیط کار در مراحل تولید محصولات صنعت فیلم ایران، مشاوره و نظارت بر روند رعایت مقررات ضروری برای پیشگیری از ابتلا یاعضای گروه تولید به بیماری کرونا و انجام اقدامات فوری در صورت ابتلای فرد یا افراد گروه به این بیماری، ارائه مشاوره به کلیه عوامل در زمینه امور قانونی و حقوقی مرتبط با شرایط بحران (فورس ماژور)، کمک به پیگیری شرایط و نحوه رسیدگی به وضعیت مبتلایان احتمالی اعضای صنوف.

این اولین واکنش جدی صنوف مختلف سینمایی به شرایط شکننده این روزها سینمای ایران است. واکنشی که به منظور تضمین سلامتی اهالی سینما رقم خورده است اما با توجه به الزام آور نبودن توصیه ها و خروجی این کارگروه بعید است که اقدام خاصی در این زمینه رقم بخورد. با این حال شاید پیگیری رسانه ای بتواند معادله تداوم فعالیت سینما و سینماداران در عین تضمین سلامت اهالی هنر هفتم و مخاطبان را حل کند و گره از کار فروبسته سینمای ایران بگشایند.

*آنا

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: غلامرضا فرجی می گوید: برای اینکه سینماها از بحران کرونا عبور کنند حمایت دولت ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

به گزارش سینماپرس ، غلامرضا فرجی مدیر پخش شرکت بهمن سبز و سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با ایلنا با اشاره به ضوعیت سینماها گفت : همه باید خودمان را در شرایط فعلی سازکار کنیم و به حفظ سلامت جامعه کمک کنیم تا بتوانیم همه چیز به حالت اولیه برگردد.

وی ادامه داد : به لحاظ مادی سینماها مانند سایر مشاغل خسارت دیده اند و به منظور جبران این آسیب دولت باید از آنها حمایت کند. البته دولت مشکلات دیگری نیز دارد مثلا ما در مقطعی هستیم که سالمندان و بازنشستگان باید حقوق و بیمه اسفندماه خود را بگیرند اما با توجه به شرایط فعلی باید دولت از سالن هایی که دچار ضرر و زیان شدند حمایت کنند.

فرجی افزود:حتی اگر همین فردا نیز سالن های سینما باز شوند بسیار نیاز داریم که مخاطب اعتمادش دوباره جلب شود و به سینما بیاید. و از این فضایی که بوجود آمده خارج شود لذا حمایت دولت کاملا ضروری است.

وی ادامه داد : شرایط باید به سمتی برود که حتی تهیه کننده ای که اولین فیلم اش را ساخته امید داشته باشد تا آثار دیگرش را بسازد و به بازگشت سرمایه اش امیدوار باشد با یک برنامه ریزی مدرن می توانیم از این بحران عبور کنیم به شرطی که همه فعالان این عرصه کمک کنند طرح و برنامه نیز بدهند و دولت نیز حمایت کند.

فرجی افزود :کمک بلاعوض، وام های قرض الحسنه، حذف عوارض شهرداری، نوسازی سالنها، از جمله مواردی است که دولت با برنامه ریزی می تواند کمک بزرگی به سینما داران بکند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای پروانه نمایش، گفت: تا زمانی که ستاد مبارزه با بیماری کرونا در کشور وضعیت عادی اعلام نکند، تمامی سینماهای کشور برای جلوگیری از شیوع این بیماری تعطیل خواهد ماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای پروانه نمایش، در گفت و گو با ایکنا، خبر داد: در تصمیمات جدید این شورا به فیلم های درخت گردو ساخته محمدحسین مهدویان، مردن در آب مطهر به کارگردان نوید محمودی و چند می گیری گریه کنی 2 ساخته علی توکل نیا پروانه نمایش داده شد. این آثار در نوبت اکران باقی خواهند ماند تا در زمانی که شرایط عادی شود و سپس روی پرده روند. درخت گردو هم ظرف سه یا چهار ماه آینده روی پرده خواهد رفت.

وی درباره شرایط اکران فیلم در شرایط فعلی گفت: سینما های سراسر کشور همگی تعطیل اند و تا زمانی که ستاد مبارزه با بیماری کرونا وضعیت را عادی نداند، سینما ها همچنان تعطیل باقی خواهند ماند. البته درباره زمان این تعطیلی نمی توانم اظهارنظر کنم، ولی یقیناً حداقل تا پایان اسفند این شرایط باقی خواهد ماند.

این مدیر سینمایی در پایان درباره شرایط اکران فیلم های نوروزی گفت: در حال حاضر وضعیت بسیار پیچیده است، چون اگر بخواهیم اکران نوروزی را به تعویق بیندازیم به ماه رمضان برمی خوریم و اگر باز هم زمان را عقب تر ببریم، به زمان امتحانات مدارس نزدیک می شویم. در چنین شرایطی لازم است صنوف ذی نفع جلسه ای بگذارند و درباره شرایط موجود تصمیم گیری کنند.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تلاش عمومی برای پاکیزگی محیط ظاهری منزل ستودنی است، اما بسیاری از ما غافلیم که افکار آلوده و مسموم، بیشتر از زباله هایی که در گوشه و کنار خانه از نظر دور مانده خطرآفرین است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

رمضانعلی کاوسی - آخرین ماه سال 1398 را سپری می کنیم. خانواده ها و به خصوص خانم ها بدون ترس از ویروس کرونا با رعایت اصول بهداشتی آستین همت را بالا زده و مشغول خانه تکانی اند. خانه تکانی یکی از رسوم ملی است که ریشه در فرهنگ ما ایرانی ها دارد.

تلاش عمومی برای پاکیزگی محیط ظاهری منزل ستودنی است، اما بسیاری از ما غافلیم که افکار آلوده و مسموم، بیشتر از زباله هایی که در گوشه و کنار خانه از نظر دور مانده خطرآفرین است. ما علاوه بر پاکیزگی ظاهری محیط اجتماعی و منازل نیازمند یک خانه تکانی فرهنگی نیز هستیم. در طول سال آلودگی های متعددی سبب شده ذهنیت و افکار ما زنگار ببندد. نیاز است همت کنیم و از لحاظ روحی و معنوی نیز وجود خود را صیقل دهیم.

به نظر می رسد اندک بودجۀ فرهنگی هم که دولت برای گسترش فرهنگِ صحیح زیستن به صورت قطره چکانی به جامعه تزریق می کند نیز با بدسلیقگی بیشتر مدیران فرهنگی کشور به هدر می رود. پس چه باید کرد؟

نیازی نیست دنبال دایۀ دلسوزتر از مادر بگردیم. باید بدون چشمداشت به دولت وارد گود شویم. خانه تکانی فرهنگی یعنی اینکه بیاموزیم از سختی ها فرار نکنیم و برای حل مشکلات تدبیر کنیم. خانواده ها باید به فرزندانشان بباورانند که خوشبخت شدن در دنیا فقط در مسیر قرآن و اهل بیت میسر است. ما باید به این واقعیت برسیم که زندگی متشکل از خوشی ها و ناخوشی هاست. خوشی مطلق در دنیا وجود ندارد. ذات دنیا با گرفتاری و بیماری و... عجین شده است. به خصوص در وهلۀ کنونی که کرونا نیز در کمین ماست، ناامیدی مثل یک سم مهلک است. اگر در برابر گرفتاری های دنیا صبور نباشیم، با دست خودمان جهنم کوچکی برای خودمان خلق می کنیم.

تجربه ثابت کرده که هر چه از آموزه های دینی فاصله بگیریم، آرامش هم از خانه هایمان رخت برمی بندد. وقتی در زندگی گذشت نداشته باشیم و بخواهیم هر مشکلی را با داد و فریاد و عصبانیت حل کنیم، نه تنها به نتیجۀ مطلوب نمی رسیم بلکه همین عصبانیت تبدیل به کینه و صفات رذیلۀ دیگر می شود.

باید بیاموزیم که خانه معبد انسان است. اگر قداست خانه حفظ شود، بسیاری از گناهان و بداخلاقی ها به حاشیه می رود. اگر محیط خانه تبدیل به معبد شود، مرد خانه به همسر و فرزند بد و بیراه نخواهد گفت. زن خانواده نیز به خاطر رسیدن به مقاصد مشروع یا نامشروعش مرتب از حربۀ قهر و بدخُلقی استفاده نمی کند.

اگر منطقی زندگی کردن در خانواده کم رنگ شود؛ اگر محیط فرهنگی خانواده و جامعه رنگ و بوی دینی نداشته باشد؛ اگر اسیر ثروت اندوزی، شهوت پرستی، مقام پرستی و... بشویم، هرگز روی آرامش نخواهیم دید.

امروزه بعضی از ما آن قدر تحت تأثیر امواج مسموم ماهواره ها و شبکه های مجازی قرار گرفته ایم که فراموش می کنیم مسلمانیم و نسبت به فرزندان خود مسئول هستیم. وقتی نسبت به فرزندان خود کم توجهیم و از محبت کافی به آنان دریغ می ورزیم، آنها هم به این نتیجه خواهند رسید که بیرون از محیط خانه به دزدی عاطفه مبادرت ورزند. خناسان فراوانی هم در جامعه هستند که برای فرزندان فراری از خانه دام پهن کنند تا آنان را به بیراهه بکشانند.

ما در ابعاد مختلف اجتماعی هم شدیداً نیازمند خانه تکانی فرهنگی هستیم. به عنوان مثال، گاهی در بعضی کارگردانان و بازیگران، تعهد چندانی نمی بینیم.
متأسفانه بعضی از اشخاصِ به اصطلاح هنرمند، چنان سینمای ما را به بازی گرفته اند که گویی رسالتی به جز سیاه نمایی برای مردم کشورشان ندارند. شما فکر می کنید فیلم های ساخته شده با ژانر دفاع مقدس یا فیلم هایی که سبب انسجام خانواده می شود در جشنواره های خارجی مقام می آورد؟

من نمی دانم بعضی از فیلمسازان ما با چه رویی روی فرش قرمز جشنواره های خارجی قدم می گذارند و شعار وطن پرستی سر می دهند! چرا فیلم هایی که از کشور ما مورد توجه غربی ها قرار می گیرد سرشار از تلخ اندیشی و سیاه نمایی است؟ چرا در اغلب آثار ارائه شده هیچ نشانه ای از زنان و مردان باغیرت ایرانی مشهود نیست؟ پهلوانان و قهرمانان هشت سال دفاع مقدس تا چه اندازه ای توسط فیلمسازان ما به غربی ها شناسانده شده اند؟

به باور من سلبریتی های بی درد، مدیران فرهنگی نالایق و فیلمسازان مزد بگیر و معلوم الحال نمی توانند سینمای ما را از این فلاکت برهانند...

لینک خبر :‌ فاش نیوز
سینماپرس: تعدادی از هنرمندان و کارشناسان فرهنگی کشور در خصوص ضرورت توجه به هنرمندان متعهد و انقلابی به جای میدان دادن به برخی هنرمندنماهای غرب زده و ناآگاه تأکید کردند: یکایک دستگاه ها، نهادها، سازمان ها و ارگان ها باید همکاری خود را با این سلبریتی های خائن، وطن فروش و دوتابعیتی که سال ها از بودجه بیت المال ارتزاق کرده و سر سفره نظام نشسته اند اما اینک با موج سواری خود را همسو با استکبار و امپریالیسم کرده اند، قطع نمایند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

به گزارش سینماپرس خیانت عده ای از سلبریتی های وطن فروش، دوتابعیتی و ... مدت ها است که با واکنش بسیاری از هنرمندان ولایی و متعهد و مردم شریف و انقلابی ایران اسلامی مواجه شده است.

این سلبریتی ها که خود را در هر مسأله ای متخصص می دانند و داعیه دار فهم و دانش و کمال در هر حوزه و رشته ای هستند همین چند سال قبل بدون شناخت سیاست و اقتصاد در زمان انتخابات ریاست جمهوری با شعارهای فریبنده ثبات اقتصادی مردم را تحریک برای رأی دادن به یک کاندیدا کردند، وعده ای که هرگز رنگ عملی به خود نگرفت و اتفاقاً مشکلات شدید اقتصادی آنقدر دامنه دار شد که صدای انتقادات و اعتراضات مردم را از اقصی نقاط کشور بلند کرد.

همین چند وقت قبل این سلبریتی های وطن فروش و ضدمردی برخلاف خیلی از هنرمندان برجسته جهان که از لحظه ترور سردار قاسم سلیمانی توسط آمریکای جنایتکار و خون خوار، به این جنایت واکنش نشان دادند و به انتقاد از دولت ایالات متحده و دفاع از ایران پرداختند، کاملاً در این خصوص سکوت کردند اما بعد از آنکه خبر سقوط هواپیمای اوکراینی آمد، همراه با جماعت منافقان و مزوران شدند و با حضور در تجمعات اندک خیابانی که توسط عده ای فریب خورده و دشمن برگزار می شد به زعم خود قصد سقوط نظام را داشتند!

آن ها در فضای مجازی دست به فضاسازی علیه کشور و نیروهای مسلح زدند و گویی که سخنگوی ترامپ ملعون در ایران هستند، مانند فتنه سال 88 مردم را به آشوب خیابانی فراخواندند. چند فیلمساز در تجمعات شرکت کردند که یکی از آن ها همراه سفیر خبیث انگلیس، بازداشت شد. همان فردی که قبلاً نیز به خاطر جعل واقعیات مربوط به فتنه سال 88 مدتی زندانی شده بود!

در این وانفسا تعدادی از این سلبریتی های ضدمردمی که شهرت و ثروت شان را مدیون پول های بیت المال و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند با خیال اینکه کار نظام تمام شده تمامی همکاران شان را به تحریم جشنواره های فرهنگی و هنر فجر انقلاب و سازمان صدا و سیما دعوت کردند؛ پروژه ای که خیلی زود شکست خورد و با اعلام حمایت بسیاری از چهره های برجسته فرهنگی و هنری از جمله شهاب حسینی از جشنواره های فرهنگی و هنری فجر، دست این خائنان به وطن برای مردم روشن شد!

این اتفاقات به اضافه خبر ارتباط برخی از این هنرمندنماهای ضد میهن با سفارتخانه های اروپایی در یک سال گذشته بارها مطرح شده و برخی هنرمندان نیز در جشن تولد ملکه انگلیس در سفارت این کشور حضور پیدا کرده بودند باعث شد تا بسیاری از هنرمندان متعهد به نظام و انقلاب اسلامی علیه این وطن فروشان و مدیرانی که به آن ها پروبال و اجازه کار و فعالیت می دهند موضع بگیرند و خواهان آن شوند که دیگر هرگز این افراد خیانت پیشه اجازه هیچ گونه فعالیت فرهنگی و هنری در کشور را نداشته باشند.

هنرمندان ولایی با تأکید بر اینکه جشنواره های فجر انقلاب اسلامی تنها متعلق به هنرمندان حزب الهی است خواستار آن شدند تا دست یکایک هنرمندانی که ضدمیهنی و ضدمردمی بودن آن ها به اثبات رسیده است دیگر هرگز اجازه حضور در هیچ رویداد فرهنگی و هنری را نداشته باشند.

در همین راستا 8 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور آقایان: محمدحسین نیرومند، حجت الاسلام والمسلمین احمد سالک کاشانی، محمدصادق کوشکی، شفیع آقامحمدیان، سیدهادی منبتی، ماشاالله شاهمرادی زاده، جهانگیر الماسی و محسن علی اکبری با ما گفتگو کردند که ماحصل این گفتگوها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

نیرومند: مدیریت کلان فرهنگی در حق نیروهای باورمند به ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی کوتاهی می کند/ امروز نیازمند عزمی راسخ هستیم

محمدحسین نیرومند مدیرعامل پیشین انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در خصوص ضرورت توجه به هنرمندان متعهد و انقلابی به جای میدان دادن به برخی هنرمندنماهای غرب زده و ناآگاه گفت: متأسفانه مدت ها است مدیریت کلان فرهنگی در حق نیروهای باورمند به ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی کوتاهی می کند؛ گویا خاطرات تلخ فتنه 88 برای مدیران فرهنگی و هنری درس عبرت نشده است! کوتاهی برخی از این هنرمندان طی 10 سال اخیر به خوبی ثابت شده است؛ این وظیفه مدیران فرهنگی است که رفتار و کردار این افراد را رصد کنند و به جای اینکه امکانات را در اختیار آن ها قرار دهند کمی فضا را برای نیروهای انقلابی و باورمند به ارزش های انقلاب باز بگذارند و درصدد تربیت نیروهای انسانی باشند که با باورمندی به انقلاب می خواهند وارد این عرصه شوند.

سالک کاشانی: وظیفه مسئولان حمایت از هنرمندان انقلابی است/ حرکت برخی هنرمندان در همراهی با آمریکایی ها قابل پیگیری خواهد بود

حجت الاسلام والمسلمین احمد سالک کاشانی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به سینماپرس گفت: خوشبختانه ما در طول 41 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد شاهد حضور هنرمندان قدر و درجه یکی در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری به ویژه سینما و تلویزیون بوده ایم؛ وظیفه مسئولان فرهنگی حمایت از هنرمندان انقلابی و متعهدی همچون جمال شورجه و زنده یاد فرج الله سلحشور است. متأسفانه ما اخیراً از سمت برخی به اصطلاح هنرمندان حرکتی را شاهد بودیم که جشنواره های فجر انقلاب اسلامی و صدا و سیما را تحریم کرده بودند. در واقع این افراد در فضایی که آمریکایی ها در دریای طوفانی گرفتار شده اند و در حال دست و پا زدن هستند تا از سیلی که از سمت جمهوری اسلامی ایران خورده اند رهایی پیدا کنند با آن ها همراه و همسو شدند.

کوشکی: سلیمانی های حوزه فرهنگ و هنر به علت توجه بیش از حد به هنرمندنماهای بی وطن شناخته نشده اند/ مسئولان به هنرمندان واقعی توجه کنند

محمدصادق کوشکی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و کارشناس فرهنگی نیز در خصوص ضرورت توجه به هنرمندان متعهد و انقلابی به جای میدان دادن به برخی هنرمندنماهای غرب زده و ناآگاه گفت: در عرصه نظامی از خیل عظیم مردم سرداران و سربازانی متولد شدند که ایران اسلامی را در جهان سرفراز کردند، ما قطعاً در عرصه فرهنگ و هنر هم می توانیم افرادی مانند سردار سلیمانی داشته باشیم اما آنچه باعث شده تا سردارسلیمانی های حوزه فرهنگ و هنر شناخته نشوند، توجه بیش از حد به هنرمندنماهای بی وطن است که در اصل نقش ستون پنجم دشمن را بازی می کنند. نیاز به پاک سازی طی سال های اخیر در عرصه فرهنگ و هنر بسیار احساس می شود. اگر ما جشنواره ای با عنوان مقدس فجر داریم و عده ای بی اعتقاد به فجر و به انقلاب و نظام و بی اعتنا به ایران اسلامی می خواهند آن را تحریم کنند همان بهتر که اصلاً این جشنواره تعطیل شود! نمی شود کسی که اعتقادی به فجر و انقلاب نداشته باشد و عملاً در حساس ترین شرایط کشور به جای اینکه کنار وطنش بایستد دست در دست دشمن گذاشته و علیه مدافعان کشور تجمع راه بیندازد و هر زمان که مفعتش ایجاد کند اسم ایران را بیاورد در این رویداد انقلابی حضور داشته باشد.

آقامحمدیان: حضور افراد غیرانقلابی و غیرمتعهد در عرصه فرهنگ و هنر به مصلحت کشور نیست/ برخی افراد با عنوان هنرمند، نقش سربازان دشمن را بازی می کنند

شفیع آقامحمدیان مدیرعامل پیشین مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز با انتقاد شدید نسبت به بی توجهی مدیران فرهنگی و هنری به هنرمندان انقلابی و میدان دادن به سلبریتی های خائن گفت: حضور افراد غیرانقلابی و غیرمتعهد در عرصه فرهنگ و هنر به مصلحت کشور نیست من امیدوارم با این اتفاقات پیش آمده و زمزمه هایی که از برخی افراد فاقد اندیشه برای تحریم کردن جشنواره های فرهنگی و هنری فجر انقلاب اسلامی به گوش رسیده، مسئولان سرشان به سنگ خورده باشد و متوجه شده باشند که دیگر نباید روی این افراد سرمایه گذاری کنند و امکانات و بودجه های دولتی را در اختیار آن ها قرار دهند. این مایه تأسف و شرمساری است که ما طی سال های اخیر افرادی را به درجه سلبریتی بودن رسانده ایم که هیچ عرق و ارداتی به انقلاب اسلامی نداشته اند و فاقد نگرش و نگاه و شناخت و جدی بودند و قدرت تجزیه و تحلیل شرایط را نداشته اند. این نقصانی است که متأسفانه با بی تدبیری مدیران فرهنگی به تازگی شکلی جدی تر و تهدیدآمیز تر به خود گرفته است.

منبتی: عناصر اصلی تمامی حوزه های فرهنگی و هنری از جمله جشنواره فیلم فجر باید افرادی انقلابی و معتقد به حاکمیت باشند

سیدهادی منبتی کارشناس فرهنگی و مدیرعامل اسبق موسسه تصویرشهر در خصوص ضرورت توجه به هنرمندان متعهد و انقلابی به جای میدان دادن به برخی هنرمندنماهای غرب زده و ناآگاه گفت: به عقیده بنده ما 40 سال دیر به نتیجه رسیدیم که عناصر اصلی تمامی حوزه های فرهنگی و هنری از جمله جشنواره فیلم فجر باید افرادی انقلابی، حزب الهی و معتقد به حاکمیت باشند و امیدوارم حال که به این نتیجه رسیده ایم با سیاست گذاری های اصولی کاری کنیم تا کسانی که دل در گرو انقلاب و نظام اسلامی ندارند خود به خود از عرصه فرهنگی تصفیه شوند. سوأل بنده از مسئولان و متولیان حوزه فرهنگ و هنر به ویژه مسئولان سینمای کشور این است که چرا ما باید به کسانی که به عنوان هنرمند از بیت المال ارتزاق می کنند اما تنها به منافع شخصی شان می اندیشند اجازه جولان دادن در عرصه فرهنگی کشور را بدهیم؟ کسانی که تا منافع شخصی شان تأمین نشود حضور در جشنواره برایشان الزامی ندارد چرا باید برای ما حائز اهمیت باشند؟

شاهمرادی زاده: مسئولان فرهنگی در بزرگ کردن افراد غرب زده و خردکن هنرمندان انقلابی تبحر خاصی دارند/ دست جیره خواران آمریکا در حوزه فرهنگ و هنر رو شد

ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان سینما نیز در این باره به سینماپرس گفت: متأسفانه مسئولان فرهنگی در بزرگ کردن افراد غرب زده و وابسته به استکبار جهانی و خردکن هنرمندان انقلابی تبحر خاصی دارند؛ این مسأله مدت ها است به ما ثابت شده و فقط متعجب هستیم که چرا نهادهای نظارتی در قبال این عملکرد غلط مدیران فرهنگی موضعی نمی گیرند!؟ این هنرمندان شبه انتلکتوئل و دیکتاتورمآب ضد میهنی که همه آرمان های شان پناه بردن به دامان آمریکای جنایت کار، ملعون و خبیث است باید بدانند با این رفتارهای عجایبی و تحریم جشنواره های فجر انقلاب اسلامی راه به هیچ جا نخواهند برد و تنها با این کار خودشان را هرچه بیشتر نزد مردم خوار و خفیف خواهند کرد. این ها باید بدانند فرهنگ و هنر انقلابی اصلاً به حضور یا عدم حضور آن ها وابسته نیست و اتفاقاً ما بسیار خرسند خواهیم شد که این افراد از عرصه فرهنگی و هنری کشور دور شوند و جا را برای حضور هنرمندان ولایتمدار، مومن و انقلابی باز بگذارند.

الماسی: مدیرانی که خودشان ناصواب انتخاب شده و نگاه سوداگرانه به عرصه فرهنگ و هنر دارند از هنرمندان متعهد و انقلابی حمایت نمی کنند

جهانگیر الماسی بازیگر و کارگردان سینما در خصوص ضرورت توجه به هنرمندان متعهد و انقلابی به جای میدان دادن به برخی هنرمندنماهای غرب زده و ناآگاه گفت: بدیهی است مدیرانی که خودشان ناصواب انتخاب شده و نگاه سوداگرانه به عرصه فرهنگ و هنر دارند از هنرمندان متعهد و انقلابی حمایت نکنند؛ این ها از سینما و تئاتر و فرهنگ چه می دانند؟ این ها فقط مجرای پول و سرمایه را می شناسند و در یک سری جریانات سهام دار هستند و از همین رو تنها از نیروهای مشکوکی که معلوم نیست از کجا آمده اند حمایت می کنند! از زمانی که مدیران سینمای کشور به سرمایه سالاری بها دادند و موازین اخلاقی و انسانی را با بال و پر دادن به هنرمندان غیرانقلابی و غیرمتعهد زیر سوأل بردند حال و روز سینما خراب و خراب تر شد! من امیدوارم مدیران فرهنگی و سینمایی به این نتیجه رسیده باشند که از این پس باید تنها به هنرمندان مومن و متعهد بها بدهند تا در بزنگاه های حساس تاریخی افراد غیر مومن و غیرمتعهد نتوانند علیه فرهنگ و هنر کشور کاری انجام دهند.

علی اکبری: مشکل اصلی مدیرانی هستند که جلوی سلبریتی ها تعظیم می کنند اما به هنرمندان انقلابی بی توجهند/ چشم برخی سلبریتی ها از حضور مردم در تشییع سردار دل ها کور شد!

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما نیز با انتقاد شدید نسبت به عملکرد ناصواب مدیران فرهنگی و هنری کشور گفت: من مشکل را در حضور برخی افراد به ظاهر هنرمند و سلبریتی ها نمی بینم؛ مشکل ما مدیرانی هستند که جلوی سلبریتی ها سر تعظیم فرود می آورند اما به هنرمندان انقلابی بی توجهند، مدیرانی که طی تمامی این سال ها با اهمال کاری و بی توجهی مفرط شان باعث بیکاری و خانه نشینی هنرمندان ولایتمدار و مومن و معتقد به نظام و انقلاب اسلامی شده و برای هنرمندانی که دغدغه شان حفظ و اشاعه ارزش های اسلامی و انقلابی است حرمتی قائل نمی شوند. گویا سلبریتی ها به این نتیجه رسیده اند که اگر هر خیانتی به نظام و کشور بکنند و هر حرفی بزنند باز هم جایگاه شان استوار است و می توانند مانند گذشته از بودجه های بیت المال استفاده کرده و از منافع و مواهب مادی و معنوی برخوردار باشند از این رو نیاز جدی امروز ما این است که یک بار برای همیشه این خطای چندین بار تکرار شده را کنار بگذاریم و دیگر اجازه ندهیم کسانی که منافع نظام را با خطر روبرو ساخته اند در عرصه فرهنگ و هنر جولان دهند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
یک کارشناس فرهنگی معتقد است: جریان نفوذ به عنوان جریانی خطرناک در محیط کلان کشور می تواند زمینه را برای ضعیف کردن نهادهای مهم کشور فراهم کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

سعید الهی به تسنیم گفت: آیا هر شبکه و اجتماع هنری با هر سابقه ضدّمردمی ولو برخی رفتارهای عوام پسندانه و فرصت طلبانه می تواند لایق عنوان سرمایه اجتماعی باشد؟ قطعاً پاسخ خیر است.بنابراین برای رسیدن به تعادل در این زمینه، هیچ راهی غیر از گفت وگوی دوطرفه بین مسئولان مربوطه با چهره های مورد اشاره و طرح انتظارات و توقعات به حق و قابل اجرا و رسیدن به منطق مشترک وجود ندارد. حال اینکه چرا برخی متولیان امر در اجرای این مذاکرات، بدون در نظر گرفتن جایگاه حاکمیت خود مرعوب چهره ها و دچار انفعال و وادادگی می شوند و یا اینکه چطور برخی سلبریتی ها بدون در نظر گرفتن ملاحظات و مصالح و منافع ملی در زمین برخی معاندان و رسانه های ضدایرانی به بازی می پردازند و موجب انواع سوء تفاهم ها می شوند، فرصت مفصلی را برای آسیب شناسی می طلبد.جریان نفوذ که مقابله با آن همواره مورد اشاره و تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است از مناظر مختلف تعریف می شود. جالب است که بدیهی ترین برداشت از فعالیت این جریان هم ارائه اطلاعات داخل کشور به بیگانگان است ولاغیر! اما وجوه دیگر آن به زعم من می تواند تلاش آگاهانه و شاید ناآگاهانه برخی مدیران و تصمیم گیرندگان در تغییر اولویت های نهاد بااهمیت دولتی باشد به گونه ای که به تدریج انحراف از اهداف آرمانی را به دنبال داشته باشد.
وی افزود: از سویی ناکارآمدی در اجرا و بسترسازی های اشتباه برای برخی مدیران در بخش های مختلف و حتی کج فهمی ها و برخوردهای نابجا و بدون تدبیر نیز می تواند مصداقی از لایه های جریان نفوذ در برخی سازمان ها باشد؛ به گونه ای که مجریان در سطوح پایین تر متوجه خدمت خود به جریان نفوذ و نفاق نشوند. به عنوان مثال صدور احکام قضایی برای متخلفین و مجرمان اعم از حوزه سینما ضرورت اجتناب ناپذیری است اما نه آن حکمی که با وجود وجاهت اجتماعی و هنری این دسته از افراد در منظر عمومی، به مفهوم واقعی بی پشتوانه است و قابل اجرا نیست و بیشتر از آنکه فرد را متنبه کند او را برای ادامه فعالیت های غیرقانونی جری تر می سازد و موجب بی اعتباری و خدشه دار شدن چهره دستگاه قضایی کشور شود.
این کارشناس سینما ادامه داد: کافی است مقامات ارشد قوه قضائیه به محتوای احکام صادره و در عین حال فضاسازی های رسانه ای جریان معاند نظام دقت بیشتری کنند تا به وضوح متوجه تفاوت موضوع با مجرمان عادی بشوند. بی شک نحوه مواجهه با اهالی فرهنگ و هنر و هماهنگی کامل با دستگاه های متناظر مانند وزارت ارشاد، اطلاعات و... مستلزم مکانیزمی دقیق تر و واقع گرایانه تر است تا هم مانع از بازتاب های منفی در عرصه رسانه ها و محافل خارجی شود و هم در عین حال احکام در جهت صیانت از اعتبار جامعه هنری کشور صادر شود. اگرچه شنیده ام بعد از استقرار جناب آقای رئیسی اتفاقات مؤثری در این زمینه در حال رخ دادن است؛ اما باید بپذیریم که حضور آثار افرادی چون پناهی و رسول اف در رویدادهای پرطمطراق غربی و ایجاد سروصداهای پرهزینه برای نظام، متأسفانه ریشه در عملکرد همین مراکز قضایی دارد که به نظر می رسد برنامه مدون و مدبرانه ای برای مقابله با تخلفات احتمالی جامعه هنری نیز ندارند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
یک تهیه کننده قدیمی سینما عنوان کرد: شرایط بحرانی فعلی همه مشاغل را درگیر کرده و امیدوارم مسئولان سینمایی با تمهیداتی راهگشا، موقعیت ها را ارزیابی و شناسایی کنند تا از این شرایط عبور کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

صبا کریمی/

یک تهیه کننده قدیمی سینما عنوان کرد: شرایط بحرانی فعلی همه مشاغل را درگیر کرده و امیدوارم مسئولان سینمایی با تمهیداتی راهگشا، موقعیت ها را ارزیابی و شناسایی کنند تا از این شرایط عبور کنیم.

با تعطیلی سینماها در پی شیوع ویروس کرونا، نگرانی های بسیاری پیرامون وضعیت اکران فیلم ها و سرنوشت سینما در سال آینده به وجود آمده و گمانه زنی های زیادی مبنی بر اختلال در نمایش آثار، ترافیک اکران، بی نظمی در تولید و... در کنار وضعیت اقتصادی سینما، گیشه ها و درآمد سینماداران و سینماهای خصوصی که این روزها با تعطیلی متضرر شده اند، شکل گرفته است. از سویی دیگر در روزهای اخیر رئیس سازمان سینمایی در توییتی با مطرح کردن پیشنهادی مبنی بر ضرورت طراحی بسته های حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر تعطیلی ناشی از کرونا خبر داد. با این حال به نظر می رسد باید منتظر ماند و دید تا زمان گشایش سینماها و بازگشت به شرایط عادی مدیران سینمایی چه برنامه ریزی را برای جبران ضررهای فعلی سینما در نظر گرفته اند.

حبیب اسماعیلی، تهیه کننده سینما و مدیرعامل مؤسسه رسانه فیلم سازان با اشاره به وضعیت سینما در روزهای جاری می گوید: این روزها بیماری کرونا و درگیری ذهنی مردم و اتفاقات ناگواری که در سراسر کشور و دنیا در حال رخ دادن است به قدری تأثیرگذار است که سینما به حاشیه رانده شده، اما از رئیس سازمان سینمایی، سینماداران، فیلم سازان گرفته تا اصحاب رسانه همه این آرزو را داریم که این ویروس ریشه کن شود و مردم در سلامت باشند.

وی در ادامه افزود: به جز سینما بسیاری از فعالیت های تجاری در شب عید ضربه خوردند و این مسئله فقط شامل حال سینما نیست و این اتفاق ضربه بزرگی به پیکره اقتصاد زده و طبعا سینما هم از آن مستثنا نیست.

خوشبختانه آقای انتظامی در این شرایط به فکر سینما هستند

اسماعیلی با اشاره به پیشنهاد رئیس سازمان سینمایی مبنی بر حمایت از مشاغل خرد در سینما اظهار می کند: این اتفاق خوبی است که آقای انتظامی هم نسبت به این مسئله واکنش نشان داده و به فکر سینما هستند، اما سینما برخلاف سایر بخش ها این گونه نیست که اگر اتفاق ناگواری در کشور رخ می دهد، کالاها داخل انبار احتکار شوند و بعداً با قیمت بالاتری آن را عرضه کنند. این مسئله در سینما یک تاریخ مصرفی دارد و همین تاریخ مصرف هم تقریباً آن را از بین خواهد برد.

این تهیه کننده قدیمی سینما می گوید: به یاد دارم در مقاطع مختلف تاریخی سینماها چندین روز تعطیل شدند و فیلم هایی که در حال اکران بودند ضربه خوردند و پس از آن هم که اکران شدند دیگر آن اتفاقی که باید برایشان می افتاد، رخ نداد.

سینما باید جزیی از برنامه ریزی های دولتمردان برای خروج از این بحران باشد

مدیرعامل مؤسسه رسانه فیلم سازان تأکید می کند: در وضعیت فعلی هم به فیلم هایی که در اسفند ماه اکران شدند با توجه به شرایط بد اقتصادی، اکران و مشکلات سرگروه ها حاضر شدند در بدترین شرایط فیلم هایشان را اکران کنند، اما با توجه به مشکلاتی که به وجود آمد این فیلم ها از بین رفتند. ضمن اینکه وقتی شرایط به حالت عادی برگردد فیلم های جدید اکران می شوند و حتی قرار بود برای نوروز 99 فیلم هایی اکران شوند که متأسفانه این اتفاق نیفتاد و برنامه ریزی ها بهم خورد. در واقع نمی دانم راهکار این مسئله چیست و به طور کلی دولت چه برنامه ای برای برون رفت از این شرایط بحرانی دارد و چه پیش بینی و تمهیداتی اندیشیده که قطعاً سینما هم جزیی از این برنامه ریزی خواهد بود.

وی اضافه می کند: به هرحال یکسری فیلم ها هم که قرار بود اکران شود، در این شرایط اکران آن ها میسر نشد و البته در شرایط بهتری اکران خواهند شد، اما این شرایط هر روز برای سینمادار هزینه بردار است و هر ارگان و دفتری هزینه های مختص خودش را دارد و طبعاً آن ها هم به اینکه اکران نوروزی می تواند کمک رسان باشد، امید داشتند.

وی می گوید: به یاد دارم اسفند ماه سه چهار سال گذشته که فیلم من سالوادور نیستم را اکران کردیم بنا به گفته سینماداران این فیلم سینما را در آن مقطع نجات داد و این بدان معنی است که ما فرصت های خوبی را در ماه های اسفند و آغاز اکران نوروزی از دست دادیم.

اسماعیلی یادآور می شود: من فکر می کنم همان طور که آقای انتظامی فردی فرهنگی هستند و این شرایط را درک کردند باید به فکر زیرمجموعه های خودشان باشند، چون این ها به جز سینما منبع درآمد دیگری ندارند و اتفاق خوبی است اگر بتوانند موقعیت هایی را ارزیابی و شناسایی کنند که برای آن ها راهگشا باشد تا از این شرایط عبور کنند.

با توجه به جو عمومی جامعه مردم از سینما استقبال نمی کنند

وی با اشاره به واکنش مردم نسبت به بازگشایی سینماها تصریح می کند: به دلیل اینکه در شرایط فعلی مشخص نیست سینماها چه زمانی بازگشایی می شوند و حتی با این شرایط اگر سینماها پس از مدتی هم باز شوند با توجه به جو عمومی که وجود دارد کسی از سینما استقبال نخواهد کرد، فکر می کنم وظیفه دولتمردان ماست که در این شرایط به فکر مشاغل مختلف از جمله سینما باشند و در کنار آسیب های روحی که همه با آن مواجه هستند، ضربه مهلک اقتصادی به صنوف مختلف را هم به آن اضافه کنید و عبور از همه این مسائل نیازمند حمایت دولت است.

اسماعیلی با اشاره به توقف اکران نوروزی و پیش بینی وضعیت اقتصادی سال آینده سینما اظهار کرد: به نظرم نمی توان پیش بینی کرد سال آینده با چه وضعیتی روبه رو خواهیم بود، فقط امیدوارم این بیماری ریشه کن شود و همه چیز به حالت عادی بازگردد. طبعاً مردم هم به تفرجگاه ها و فضاهای سرگرمی همچون سینما نیاز دارند. ضمن اینکه این ضربه صرفاً متوجه سینما نبوده و ابعاد آن جهانی است و بخش های دیگری همچون صنعت گردشگری هم به شدت از این وضعیت متضرر شده و این خسارت به یک یا دو شغل محدود نشده است.

وضعیت اکران فیلم ها در سال آینده

این تهیه کننده سینما می گوید: در وهله اول امیدوارم سلامتی به جامعه بازگردد و دولتمردان ما به این وضعیت رسیدگی بیشتری کنند و این گله وجود دارد که آن ها می توانستند چنین شرایطی را پیش بینی کنند نه اینکه شیوع این بیماری بیشتر شود و سپس به دنبال چاره باشند. ضمن اینکه معتقدم اگر شرایط به حالت عادی بازگردد مردم هم زندگی خودشان را خواهند کرد و اوضاع بهتر می شود.

اسماعیلی درباره وضعیت ترافیک اکران فیلم های سال 99 در نتیجه عدم اکران نوروزی و بهم خوردن برنامه ریزی های قبلی عنوان می کند: قطعاً با مسئله ترافیک فیلم ها در سال آینده مواجه خواهیم شد. در وهله اول اکران فیلم های نوروز است که طبعاً با تأخیر آغاز می شود. ضمن اینکه اگر سینماها بازگشایی هم شوند بعید می دانم مردم به سرعت از سینماها استقبال کنند و از سویی دیگر این جابه جایی اکران ها منجر به ترافیک در روند نمایش آثار بعدی خواهد شد. به نظرم برای این مسائل باید راهکاری پیدا کنند.

تولید سال آینده و تقسیم بندی آن و ازیاد تولید هم مسائل دیگری است که به نظرم می توان آن را با برنامه ریزی درستی کنترل کرد.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
کانون کارگردانان سینمای ایران از تهیه کنندگان و کارگردانان پروژه های سینمایی و تلویزیونی در حال فیلمبرداری خواست برای حفظ سلامتی خود و عوامل فیلم ها، پروژه هایشان را متوقف نمایند.

به گزارش ایلنا، متن درخواست کانون کارگردانان سینمای ایران به شرح زیر است:

باتوجه به اعلام مکرر مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر اینکه قطع زنجیره انتقال کرونا تنها از طریق قرنطینه میسر است و با استناد به گزارش نگران کننده کارگروه مورد اعتماد و فعال مدیریت بحران کرونا در سینما ، کانون کارگردانان سینمای ایران از تمامی تهیه کنندگان محترم و کارگردانان عزیز درخواست می نماید جهت حفظ سلامتی خود و عواملشان هرچه سریعتر نسبت به تعطیلی پروژه های سینمائی و تلویزیونی اقدام نمایند.

تعهد کاری عوامل این پروژه ها قابل تحسین است ولی سلامت این عزیزان و خانواده های آنها مهمتر است و مسئولیت هرگونه اتفاق ناخوشایند به نام تهیه کنندگان و کارگردانان ثبت خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
کارشناس و منتقد سینما در خصوص لو رفتن گفتوی اینترنتی سلبریتی ها با مجری شبکه ماهواره ای گفت: عده ای نگران و دلواپس نسبت به پدیده ای به نام نفوذ فرهنگی هستند که یک بار دیگر این موضوع مصداق پیدا کرد و در واقع این نگرانی بسیار به جا و درستی است که کشور ما در معرض جدی نفوذ فرهنگی قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ محمدرضا عبدالحمیدی در گفتگو با صاحب نیوز بیان کرد: چند روز قبل خبر ارتباط اینستاگرامی یکی از مجریان بدنام شبکه های ماهواره ای با چند نفر از سلبریتی های ایرانی در فضای مجازی منتشر شد که چند مطلب را به ترتیب اهمیت می توان برشمرد.

کارشناس سینما و رسانه گفت: این که کدام بازیگر یا فرد مشهور عامل و درگاه نفوذ فرهنگی به داخل کشور است فرع ماجراست، اصل ماجرا این است که اولاً دلواپسانی که با حسن نیت، نگران سلامت اخلاقی و امنیتی جامعه بودند و در مقاطعی با بی اخلاقی های عدیده برچسب گذاری شدند حق داشتند و آن چه مدیران فرهنگی نمی دیدند را پیش بینی می کردند و تذکر می دادند؛ اما این مسئله به کانون توجه تصمیم گیران تبدیل نشد و اکنون شاهد تبعات آن بی توجهی ها هستیم.

عبدالحمیدی اضافه کرد: ثانیاً اتفاق اخیر یک بار دیگر اهمیت این مطلب را به همگان متذکر شد که مدل مدیریت فرهنگی کنونی که بر پایه بزرگداشت بی چون و چرای سلبریتی هاست و می توان از آن به عصر حاکمیت سلبریتی ها بر فضای فرهنگی کشور یاد کرد خطاست و نیاز به بازنگری جدی دارد.

وی افزود: تهدید علیه جان و مال مردم شریف ایران گاهی جنبه اقتصادی و نظامی دارد و گاهی نیز جنبه های فرهنگی رسانه ای در پی خواهد داشت، در ماه های اخیر شاهد اتفاقاتی بودیم که یک معادله را جلوی چشمان ما قرار می دهد؛ در شرایطی که دشمنان مردم ایران کشور را از هر نظر تحریم کرده اند برخی هنرمندان دقیقا از کلید واژه تحریم استفاده کردند و صداوسیما و جشنواره فجر را به زعم خودشان تحریم کردند و به عیان مشهود است برخی از این افراد، پیاده نظام های دشمنان مردم هستند که مأموریت دارند از درون کشور را با چالش های روانی مواجه کنند.

کارشناس سینما گفت: همان طور که مردم عزیز ایران برای دفاع از خود و هویت چند هزار ساله اش بارها و بارها فرزندانش را به کارزارهای نظامی و ... فرستاده تا مسیر را برای متجاوزان به این حریم ناامن کنند، شایسته است در زمینه فرهنگی نیز راه نفوذ دشمنان را سد کرده و مسیرهای ارتباطی جاسوس ها را ناامن کنند؛ اتفاقاتی مانند هک کردن صفحات مجازی جاسوسان، از این جهت که مسیرهای ارتباطی نفوذ فرهنگی را ناامن می کند کار خوب و پسندیده ای است و امیدوارم باز هم شاهد چنین اقداماتی میهن پرستانه ای باشیم.

کارشناس حوزه مدیریت فرهنگی در تشریح مدیریت رسانه ای حاکم بر کشور خاطر نشان کرد: در همین فضایی که سلبریتی ها جشنواره فجر را تحریم کردند و در شرایطی که کشور ما از بیرون تحریم است جمعی از سلبریتی ها موجب افزایش فشار روانی شدند و متأسفانه و در کمال تعجب باز هم از طرف مدیریت سازمان سینمایی شاهد حمایت از سلبریتی ها بودیم؛ این که فکر کنیم اگر بعد از هر بار اشتباه یا خیانت یک سلبریتی باز هم او را حلوا حلوا کنیم این کار موجب اصلاح و هدایت او می شود یک خطای مدیریتی است که از نظر علمی و تجربی مردود است.

عبدالحمیدی ادامه داد: سلبریتی ها در ایران سالهاست که در این موقعیت ها نشان داده اند به دنبال منفعت طلبی خود هستند و تنها چیزی که برایشان اهمیت ندارد اخلاق حرفه ای و تعهد به مدیریتی ست که از آن ها حمایت می کند؛ این اشتباه مدیریتی سال هاست در بدنه کشور رخنه کرده و هنوز قوانین مدیریت فرهنگی و رسانه ای درستی حاکم نشده است.

وی تصریج کرد: تاریخ رسانه و سینمای جهان به ما می گوید هر گاه سلبریتی و هنرمند دچار خطا شد به جای این که او را بیش از آن چه که هست تعظیم کنیم، طبق قانون و قاعده های حقوقی و قضایی، اقدام او را مورد بررسی قرار دهیم و به او یادآور شویم که نسبت به تعاملات خود، مسئولیت اجتماعی و حقوقی دارد.

کارشناس و منتقد سینما ادامه داد: به عنوان جمع بندی می گویم این که کدام بازیگر چه ارتباطی با خارج از کشور داشته، چه گفته و چه شنیده چندان حائز اهمیت نیست؛ این مهم است که یک بار دیگر بفهمیم نفوذ فرهنگی وجود دارد و برای امنیت اخلاقی خود و خانواده خودمان هم که شده، لازم است کمی واقع بینانه تر به کاراکترهای در ظاهر محبوب و در باطن بی تعهد به منافع جمعی و ملی یعنی سلبریتی ها بنگریم، همچنین ناامن شدن کانال های ارتباطی جاسوسان را باید به فال نیک گرفت.

وی در پایان گفت: در انتها این را اضافه می کنم که پیگیری های حقوقی-امنیتی-مدیریتی برای پاسخ به این پرسش که کدام سلبریتی چه مناسباتی را ترتیب داده می تواند به بهبود فضای اخلاقی و روانی جامعه کمک کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا

خبرگزاری آریا- سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری با هدف جبران ضرر و زیان صنعت سینما در ایام تعطیلات کرونایی پیش نویس بسته ای حمایتی را آماده کرده است که بعد از تایید، اجرایی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، مدیر روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری گفت: این بسته در 20 بند آماده شده است و مراحل کارشناسی را می گذراند.
مسعود نجفی افزود: مهمترین مواردی که در این بسته حمایتی در نظر گرفته ایم، تخصیص نوبت های نمایش فیلم به صورت شبانه، افزایش زمان نمایش فیلم های پرفروش، افزایش روز های نیم بها با هدف رشد ضریب اشغال، تغییر بازپرداخت وام سینماگران و هنرمندان و بخشودگی جرایم دیرکرد از سوی صندوق اعتباری هنر است که بعد از بازشدن سینما ها عملی می شود.
وی گفت: امیدواریم این پیش نویس به زودی تایید و نهایی شود.
از آغاز شیوع کرونا در ایران مراکز فرهنگی و ازجمله سینما ها تعطیل شدند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، برخی سینماگران از توقف تولید فیلم هایشان در این ایام خبر داده و گروهی با ارائه آمار هایی ازجمله تعطیلی 60 درصد سینما ها ابراز نگرانی کرده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
یک تهیه کننده قدیمی سینما عنوان کرد: شرایط بحرانی فعلی همه مشاغل را درگیر کرده است و امیدوارم مسئولان سینمایی با تمهیداتی راهگشا، موقعیت ها را ارزیابی و شناسایی کنند تا از این شرایط عبور کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، با تعطیلی سینماها در پی شیوع ویروس کرونا، نگرانیهای بسیاری پیرامون وضعیت اکران فیلمها و سرنوشت سینما در سال آتی به وجود آمده است و گمانه زنیهای زیادی مبنی بر اختلال در نمایش آثار، ترافیک اکران، بی نظمی در تولید و ... در کنار وضعیت اقتصادی سینما، گیشه ها و درآمد سینماداران و سینماهای خصوصی که این روزها با تعطیلی متضرر شده اند، شکل گرفته است. از سویی دیگر طی روزهای اخیر رییس سازمان سینمایی در توییتی با مطرح کردن پیشنهادی مبنی بر لزوم طراحی بسته های حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر تعطیلی ناشی از کرونا خبر داد. با این حال اما به نظر میرسد باید منتظر ماند و دید تا زمان گشایش سینماها و بازگشت به شرایط عادی مدیران سینمایی چه برنامه ریزی را برای جبران ضررهای فعلی سینما در نظر گرفته اند.

حبیب اسماعیلی، تهیه کننده سینما و مدیرعامل موسسه رسانه فیلمسازان با اشاره به وضعیت سینما در روزهای جاری می گوید: این روزها بیماری کرونا و درگیری ذهنی مردم و اتفاقات ناگواری که در سراسر کشور و دنیا در حال رخ دادن است به قدری تاثیرگذار است که سینما به حاشیه رانده شده است اما از رییس سازمان سینمایی، سینماداران، فیلمسازان گرفته تا اصحاب رسانه همه این آرزو را داریم که این ویروس ریشه کن شود و مردم در سلامت باشند.

وی در ادامه افزود: به جز سینما بسیاری فعالیت های تجاری در شب عید ضربه خوردند و این مسئله فقط شامل حال سینما نیست و این اتفاق ضربه بزرگی به پیکره اقتصاد زده است و طبعا سینما هم از آن مستثنی نیست.

خوشبختانه آقای انتظامی در این شرایط به فکر سینما هستند

اسماعیلی با اشاره به پیشنهاد رییس سازمان سینمایی مبنی بر حمایت از مشاغل خرد در سینما اظهار کرد: این اتفاق خوبی است که آقای انتظامی هم نسبت به این مسئله واکنش نشان داده اند و به فکر سینما هستند، اما سینما برخلاف سایر بخش ها اینگونه نیست که اگر اتفاق ناگواری در کشور رخ می دهد کالاها داخل انبار احتکار شوند و بعداً با قیمت بالاتری آن را عرضه کنند. این مسئله در سینما یک تاریخ مصرفی دارد و همین تاریخ مصرف هم تقریبا آن را از بین خواهد برد.

این تهیه کننده قدیمی سینما تاکید کرد: خاطرم است در مقاطع مختلف تاریخی سینماها چندین روزی تعطیل شدند و فیلم هایی که در حال اکران بودند ضربه خوردند و پس از آن هم که اکران هم شدند دیگر آن اتفاقی که باید برایشان می افتاد، رخ نداد.

سینما باید جزیی از برنامه ریزی های دولتمردان برای خروج از این بحران باشد

مدیرعامل موسسه رسانه فیلمسازان تاکید کرد: در وضعیت فعلی هم به فیلمهایی که در اسفندماه اکران شدند با توجه به شرایط بد اقتصادی، اکران و مشکلات سرگروه ها حاضر شدند در بدترین شرایط فیلم هایشان را اکران کنند اما به توجه به مشکلاتی که به وجود آمد این فیلم ها از بین رفتند. ضمن این که وقتی شرایط به حالت عادی برگردد فیلمهای جدید اکران می شود و حتی قرار بود برای نوروز 99 فیلم هایی اکران شوند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و برنامه ریزی ها بهم خورد. در واقع نمیدانم راهکار این مسئله چیست و به طور کلی دولت چه برنامه ای برای برون رفت از این شرایط بحرانی دارد و چه پیش بینی و تمهیداتی اندیشیده است که قطعا سینما هم جزیی از این برنامه ریزی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: بهرحال یک سری فیلم ها هم که قرار بود اکران شود با این اتفاق میسر نشد و البته در شرایط بهتری اکران خواهند شد اما در این شرایط هر روز برای سینمادار هزینه بردار است و هر ارگان و دفتری هزینه های مختص خودش را دارد و طبعا آنها هم به این که اکران نوروزی می تواند کمک رسان باشد، امید داشتند. یادم است اسفندماه سه چهار سال گذشته که فیلم من سالوادور نیستم را اکران کردیم بنا به گفته سینماداران این فیلم سینما را در آن مقطع نجات داد واین بدان معنی است که ما فرصت های خوبی را در طی ماه های اسفند و آغاز اکران نوروزی از دست دادیم.

اسماعیلی یادآور شد: من فکر می کنم همانطور که آقای انتظامی فردی فرهنگی هستند و این شرایط را درک کردند باید به فکر زیرمجموعه های خودشان باشند چون اینها به جز سینما منبع درآمد دیگری ندارند و اتفاق خوبی است اگر بتوانند موقعیت هایی را ارزیابی و شناسایی کنند که برای آنها راهگشا باشد تا از این شرایط عبور کنند.

با توجه به جو عمومی جامعه مردم از سینما استقبال نمی کنند

وی با اشاره به واکنش مردم نسبت به بازگشایی سینماها تصریح کرد: به دلیل اینکه در شرایط فعلی مشخص نیست سینماها چه زمانی بازگشایی میشوند و حتی با این شرایط اگر سینماها پس از مدتی هم باز شوند با توجه به جو عمومی که وجود دارد کسی از سینما استقبال نخواهد کرد. فکر میکنم اینجا وظیفه دولتمردان ماست که در این شرایط به فکر مشاغل مختلف از جمله سینما باشند و در کنار آسیب های روحی که همه با آن مواجه هستند ضربه مهلک اقتصادی به صنوف مختلف را هم به آن اضافه کنید و عبور از همه این مسائل نیازمند حمایت دولت است.

اسماعیلی با اشاره به توقف اکران نوروزی و پیش بینی وضعیت اقتصادی سال آینده سینما اظهار کرد: به نظرم اصلا نمی توان پیش بینی کرد که سال آینده با چه وضعیتی روبرو خواهیم بود. فقط امیدوارم این بیماری ریشه کن شود و همه چیز به حالت عادی بازگردد. طبعا مردم هم به تفرجگاهها و فضاهای سرگرمی همچون سینما نیاز دارند. ضمن این که این ضربه صرفا متوجه سینما نبوده و ابعاد آن جهانی است و بخش های دیگری همچون صنعت گردشگری هم به شدت از این وضعیت متضرر شده و این خسارت به یک یا دو شغل محدود نشده است.

وضعیت اکران فیلم ها در سال آینده

وی تاکید کرد: در وهله اول امیدوارم سلامتی به جامعه بازگردد و دولتمردان ما به این وضعیت رسیدگی بیشتری کنند و این گله وجود دارد که آنها می توانستند چنین شرایطی را پیش بینی کنند نه این که شیوع این بیماری بیشتر شود و سپس به دنبال چاره باشند. ضمن این که معتقدم اگر شرایط به حالت عادی بازگردد مردم هم زندگی خودشان را خواهند کرد و اوضاع بهتر می شود.

اسماعیلی درباره وضعیت ترافیک اکران فیلم های سال 99 در نتیجه عدم اکران نوروزی و برهم خوردن برنامه ریزی های قبلی عنوان کرد: قطعاً با مسئله ترافیک فیلم ها در سال آینده مواجه خواهیم شد. در وهله اول اکران فیلم های نوروز است که طبعاً با تاخیر آغاز می شود. ضمن این که اگر سینماها بازگشایی هم شوند بعید می دانم مردم به سرعت از سینماها استقبال کنند و از سویی دیگر این جابه جایی اکرانها منجر به ترافیک در روند نمایش آثار بعدی خواهد شد. به نظرم برای این مسائل باید راهکاری پیدا کنند، تولید سال آینده و تقسیم بندی آن و ازیاد تولید هم مسائل دیگری است که به نظرم میتوان آن را با برنامه ریزی درستی کنترل کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
فرهنگ سینما و تئاترتهران انجمن سینمای جوانان ایران و لابراتوار پیشگامان سینمای آریا در راستای حمایت از سینماگران جوان کشور در حوزه آموزش فنی و مهارتی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.

به گزارش پایگاه خبری اتحاد آنلاین ، انجمن سینمای جوانان ایران و لابراتوار پیشگامان سینمای آریا در راستای حمایت از سینماگران جوان کشور در حوزه آموزش فنی و مهارتی، پشتیبانی تولید و پس تولید و بازسازی و مرمت میراث ارزشمند فیلم های کوتاه تولید شده در سینمای ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند.

پیش از این لابراتوار پیشگامان سینمای آریا در راستای توانمندسازی دانشجویان سینما در کشور و با هدف انتقال تجربیات و ارتقای دانش تخصصی مبتنی بر فن آوری های نوین سینما با دانشگاه سوره تفاهمنامه همکاری امضا کرده بودند.

در همین راستا لابراتوار پیشگامان سینمای آریا با همکاری مراکز آموزشی و دانشگاه های سینمایی کشور قصد دارد نخستین فصل از مجموعه کارگاه های آموزش های عملی دانستنی های سینمای دیجیتال را با عنوان اصلاح رنگ برگزار کند.

تدریس این کارگاه برعهده هوتن حق شناس سرپرست بخش تصحیح رنگ لابراتوار پیشگامان سینمای آریا است که سابقه تصحیح رنگ فیلم هایی از جمله خورشید، سرخ پوست، متری شیش و نیم و..... را در کارنامه کاری خود دارد.

درک و شناخت تئوری های رنگ، بررسی فضاهای رنگی، بررسی مراحل تولید و پس تولید و بررسی نقش تصحیح رنگ در سینمای امروز از مباحثی است که قرار است در این کارگاه به آن پرداخته شود.

با توجه به تعطیلی برنامه های فرهنگی و آموزشی در شهر تهران و به منظور اهمیت سلامت هنرجویان و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا زمان برگزاری کارگاه اصلاح رنگ متعاقبا اعلام می شود.

منبع ایرنا

'); d.write('

لینک خبر :‌ اتحاد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : فاش نیوز

سینماسینما ، پریسا ساسانی: با تشکیل کارگروه مدیریت بحران کرونا در سینما امید به پایش و رصد گروه های فعال سینمایی و ممانعت از ادامه فعالیت گروه ها بیش از پیش قوت گرفته است و انتظار می رود این کارگروه با دریافت اطلاعات دقیق از نوع فعالیت های در حال انجام اقدامات درست و به هنگام گروه های مختلف را به انجام برسانند.
آنچه مسلم است مجموع فعالیت های تصویری صرفا شامل فعالیت های سینمایی نمی شود بلکه انواع فعالیت های تولیدی اعم از سریال های تلویزیونی، نمایش های خانگی، فیلم های تبلیغاتی و صنعتی و حتی فیلم های ورزشی را نیز شامل می شود که مجموع عوامل تولید نیاز به وجود چنین کار گروه جهت صیانت از جان شان را دارند و به تبع این پرسش پیش می آید که ضمانت اجرایی برای صیانت از افراد چیست؟
دانش اقباشاوی سخنگوی کارگروه مدیریت بحران کرونا در پاسخ به پرسش سایت خبری – تحلیلی سینماسینما مبنی بر اینکه ضمانت اجرایی برای ممانعت از ادامه فعالیت های گروه های تولید چیست؟ گفت: پرسش کارگروه مدیریت بحران کرونا هم همین است که در صورت عدم جلوگیری و ممانعت از تولیدات که در روزهای پرخطر جامعه در حال انجام است؛ تکلیف جان اهالی سینما و تلویزیون و مجموع عوامل تولید محتوا چیست و این ضمانت اجرایی را مسئولان با اقدامات درست و تصمیم گیری های قابل دفاع در شرایط بحران باید به ما بدهند.
این کارگردان افزود: از 2 هفته پیش 23 صنف که به شکل میدانی سر صحنه های تولید حضور دارند از طریق هیات مدیره خانه سینما نامه هایی به وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کار و امور اجتماعی و سازمان صدا و سیما ارسال کردند که در این نامه ها به شکل رسمی خواستار توقف پروژه ها شدند. از سوی دیگر کارگروه مدیریت بحران هم پیگیر پاسخ از هیات مدیره خانه سینما است و بنده شخصا درخواست پاسخ از دبیر هیات مدیره آقای روانبخش صادقی را داشتم و منتظر پاسخ رسمی این سه وزارتخانه هستیم.

وظیفه ذاتی کار گروه مدیریت بحران کرونا چیست؟
علاوه بر پایش دقیق گروه های فعال تولید در روزهای پر خطر، چگونگی رصد کردن از نکات مهم و قابل طرح است که سخنگوی کارگروه مدیریت بحران کرونا توضیح داد: وظیفه ذاتی این کار گروه جمع آوری اطلاعات از مجموع گروه های فعال است و پایش می کنیم که چه گروه هایی با چه عناوین تعریف شده در پروژه ها مشغول به کار هستند و ژانر تولیدی آنها چیست؟ آیا در ژانر تولید فیلم های جنگی هستند، آیا روی سوژه های اجتماعی و یا تاریخی کار می کنند؟ و اینکه پراکندگی جغرافیایی آنها با توجه به استان هایی که بیشترین آلودگی را دارند کدام نقاط است. مجموع این اطلاعات را جمع آوری و دیده بانی می کنیم و به مراجع انتقال می دهیم تا اقدامات لازم را انجام دهند.
اصل اول سلامتی و بعد کاررعایت شود
وی در پایان صحبت های خود آگاهی بخشی را وظیفه اصلی این کار گروه اعلام کرد و گفت: به اعتقاد من هیچ ضمانت اجرایی بالاتر از آگاهی بخشی و رساندن صدای نیروهای انسانی در حوزه تولید تصویری به مسئولان نیست و امید است در درجه نخست اصل اول سلامتی و بعد کار رعایت شود تا بتوان شاهد نیروهای سرحال و متخصص تولید تصویری در بعد از پایان کرونا باشیم. من متاسفم که بگویم تا قبل از اعلام موجودیت این کارگروه 2 پروژه پر خطر در حال فیلمبرداری بود ولی در نتیجه پایش و رصد متوجه شدیم که یک پروژه مهم دیگر هم در شرایط پر خطر به فعالیت خود ادامه می دهد این در حالی است که اصل احتمال شیوع کرونا در این پروژه ها قابل انکار نیست. این موضوع به مراجع اطلاع داده شد تا طبق قانون پیگیری و برخورد شود و اگر این روند ادامه پیدا کند در راستای انجام مسئولیت اجتماعی اسامی این پروژه ها را اعلام می کنیم.

طبق اطلاعات به دست آمده سینماسینما ، دو پروژه تلویزیونی و یک پروژه سینمایی با حضورهنروران پر تعداد و سایر عوامل در حال فعالیت هستند.

لینک خبر :‌ سینما سینما
عبدالله علیخانی درباره وضعیت سینما درشرایط کنونی و چگونگی حمایت وزارت ارشاد از سینماداران بخش خصوصی صحبت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین خبر 24 سینما پرس

عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما و بازرس انجمن سینماداران با ارائه پیشنهادی برای جبران ضرر کرد سینماداران پس از پاکسازی کامل ویروس کرونا به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: ضرر بخشی از سینما ها که دولتی هستند را خود دولت می دهد، اما سینمای بخش خصوصی در این شرایط،درآمد که ندارند هیچ، مخارجی از جمله دستمزد کارگر، بیمه، هزینه آب و برق و... را هم دارد که مسئولان امر می توانند حداقل، آن را پرداخت کنند.

او در خصوص باز کردن سینما و حضور مخاطب برای دیدن فیلم ها در این شرایط بیان کرد: اصلا این کار منطقی و صحیح نیست، اگر بگوییم در این برهه از زمان ارشاد تنها یک کار درست انجام داده همین تعطیلی سینما ها بود، چون پای سلامتی مردم و جامعه در میان است.

این تهیه کننده ادامه داد: در بحث کاسبی و کار نیز، دنیا به آخر نرسیده، چون بالاخره این مشکل حل می شود و دوباره سینما به چرخه خود بر می گردد. در این میان سلامت مردم از همه چیز واجب تر است و اگر کسی مخالف این جریان باشد کاملا عجیب و غیرمنطقی خواهد بود.

علیخانی اضافه کرد: همیشه در کار ها مخالف و موافق داریم، ولی در کل باید ببینیم حرف و ایده مطرح شده، بیانگر چیست نه اینکه چه کسی آن را بیان می کند. اصلا مهم نیست چقدر ضرر داشتیم، چون جان مردم و سلامت جامعه از هر مقوله ای واجب تر است.

بازرس انجمن سینماداران گفت:از جسم و روح سالم است که انسان صاحب همه چیز می شود اگر قرار باشد سلامتی وجود نداشته باشد هیچ چیزی ارزشی ندارد پس تصمیم ارشاد کاملا درست است، چون سلامتی جامعه را فدای منافع نکردند.

این تهیه کننده در خصوص تمدید مجدد تعطیلی سینما ها عنوان کرد: جدیدا چیزی اعلام نشده است فقط همان اطلاعیه آخری که ارشاد به ما داد. این جریانی نیست که بتوان روی آن تاریخ گذاشت، چون زمان پایان آن مشخص نخواهد بود شاید یک هفته، یک ماه و بیشتر زمانبر شود.

علیخانی گفت: هر زمان متخصصان تشخیص بدهند بازگشایی سینما، نماز جمعه، کنسرت، تئاتر و... بلامانع است و ضرری برای جامعه ندارد می توان ادامه فعالیت داد، چون ما قدرت تشخیص این کار مهم تخصصی را نداریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر یک سامانه فروش بلیت از تکمیل پروژه بازگشت هزینه بلیت های لغو شده تئاتر، سینما و کنسرت خبر داد و گفت: همه پول ها به استثناء هزینه چند کنسرت انتهای سال، تا امروز به حساب کاربران واریز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : خبر 24 افکار نیوز حامیان ولایت

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، پیرو اطلاعیه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعطیلی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی کشور تا 22 اسفند ماه، سامانه های فروش بلیت اجراهای نمایش، سینما و کنسرت از جمله تیوال موظف به بازگرداندن پول کاربران شدند.

محمدامرآبادی مدیر سامانه فروش بلیت تیوال که از چندی پیش به همراه تیمشان در تلاش برای بازگرداندن هزینه بلیت خریداران بودند، در گفت وگو با فارس عنوان کرد: تقریبا بیش از هشتاد درصد هزینه ها ظرف 10 روز ابتدای تعطیلات شیوع کرونا به کاربران بازگشت اما بیست درصد هزینه ها که شامل پروژه قهوه قجری، سالن اصلی تئاتر شهر به کارگردانی آتیلا پسیانی هم بود ، باقی مانده بود.

وی در ادامه افزود: همه هزینه بلیت های لغو شده تا 16 اسفند ماه به علاوه قهوه قجری به حساب کاربران بازگشت. الان خودمان هم در حال تنظیم یک گزارش درباره آنچه در این مدت انجام شد هستیم. مبلغ به همان کارتی که خرید با آن انجام شده واریز شده و نیازی به تماس یا فرستادن شماره کارت برای تیوال نبود. با انجام آن برای هر سری از خریداران، این کار با پیامک به آگاهی افراد رسید.

امرآبادی با تشکر از صبر و درک کاربران نسبت به گستردگی برنامه های تیوال و بالا بودن حجم خریدها، گفت: یک تعدادی کنسرت هم باقی مانده بود که در روزهای پایانی سال برنامه اجرا داشتند که آنها هم تعطیل شدند و هزینه هایشان تا پایان سال به حساب خریداران بازخواهد گشت.

وی درباره وضعیت جدول تبلیغات و بلیت فروشی کارها برای سال آتی توضیح داد: کار درستی که ما هم امید داریم اینگونه شود و اخباری هم که خواندیم نشان داد که شهرام کرمی و بدنه دولت هم با آن همسو هستند ، سالن های دولتی گویا قرار است نوبت ها را حفظ کنند و همه کارها را به سمت عقب تر ببرند که هر گروهی که نوبت اجرا داشته ، با حفظ اولویت و تعداد اجراها به نوبت به صحنه بروند. خوشبختانه گویا سالن های خصوصی هم از این امر استقبال کردند، امیدواریم همین اتفاق در همه سالن ها رخ بدهد.

امرآبادی اظهار داشت: خبرهایی داریم که پروژه هایی چون قهوه قجری سالن اصلی تئاتر شهر به سال جدید موکول می شود و پروژه حمیدرضا نعیمی فردریک که قرار بود پس از قهوه قجری ، هفتم فروردین در ایام نوروز به صحنه برود، اجرایش عقب تر بیافتد حال این صحبتی بود که تا الان صورت گرفته و امیدوارم که برای همه سالن ها این اتفاق بیافتد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حوزه/ یک تهیه کننده سینما اظهار کرد: سینمای ایران اگر بتواند کارکرد استراتژیک داشته باشد، به نظرم می تواند مبلّغ ارزش های انقلاب باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

غلامرضا موسوی تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرگزاری حوزه ، با بیان این که در کارهایی که انجام می دهد سعی می کند مروج فرهنگی ایرانی – اسلامی باشد، گفت: سینما در شرایطی فعلی تنها وسیله ای برای سرگرمی نیست، زیرا بسیاری از کشورهای جهان از آن به عنوان ابزاری برای تبلیغ سیاست های خود سود می برند. در این میان اگر باشند آدم هایی که چنین دیدی نسبت به سینما دارند به نظرم اسیر یک خوش خیالی هستند که از آن به عنوان ساده انگاری می توان نام برد.

وی افزود: برای اثبات گفته فوق اگر نگاهی به تولیدات روز سینمای جهان بیندازیم متوجه خواهیم شد تا چه حد از این ابزار برای رسیدن به منافع سیاسی و اجتماعی سود برده می شود، اما متاسفانه سینمای استراتژیک ما در دهه های اخیر به شدت کم کار شده است، درصورتی که این گونه جدا از این که می تواند مبلغ اندیشه های ایرانی اسلامی باشد، قادر است در جذب گیشه هم موفق باشد. برای مثال در ژانر اکشن و پلیسی انتظار می رود کارهای ارزشی خوبی تولید کرد که ما نسبت به آن غافل هستیم.

این تهیه کننده تاکید کرد: مغفول ترین بخشی که در سینما به آن نگاه نمی شود، به نظرم سینمای کودک است. این گونه سینمایی به فراموشی مطلق سپرده شده و جز چند فیلم، سالیانه شاهد تولید کار دیگری نیستیم. این در حالیست که پایه های اصلی سینما از این حوزه شکل می گیرد و اگر ما نسبت به آن بی تفاوت باشیم در آینده از بابت آن بسیار متضرر خواهیم شد، حتی می توانم بگویم سینمای ملی از بابت این توجهی ضربه اساسی خواهد خورد.

این تهیه کننده تاکید کرد: بگذارید روشن تر بگویم. امروز کودکان ما در تلویزیون بیشتر چه کارتون های تماشا می کنند؟ جواب این سوال روشن است، زیرا وقتی مخاطب از کودکی با قهرمانان خارجی اخت می شود در بزرگسالی هم نسبت به آن احساس دغدغه می کند. بنابراین مسئولان صدا و سیما باید روی این نکته توجه ویژه داشته باشند.

موسوی تاکید کرد: بحث دیگر من به جایگاه سبک زندگی در فیلم های ایرانی مربوط می شود. در جامعه ایرانی مهمترین فاکتور خانواده است و هیچ چیزی به اندازه این امر برای خانواده اهمیت ندارد. این نکته را گفتم تا تاکید کنم، اگر امروز ما خانواده را به شکل نامطلوبی در فیلم هایمان نشان دهیم در حقیقت سبک زندگی را تبلیغ کرده ایم که هیچ نسبتی با فرهنگ ایرانی ندارد. در همین رابطه فیلم های اجتماعی مهمترین نقش را ایفا می کنند، چون آنها به توجیح این که در پی تصویرگری معضلات هستند، قبح برخی رفتارهای ناشایست را در فیلم ها از بین می برند.

این تهیه کننده تاکید کرد: در کنار سینما، تلویزیون هم در این رابطه نقش خاص خود را دارد و حتی شاید بتوان گفت کارکردش در زمینه خانواده بیشتر از سینماست. این اتفاق را در سریال های تلویزیونی می بینیم. در سریال های تلویزیون باید مردم امید و نشاط ببینند، زیرا پرخاشگری که در بین اعضای خانواده برخی تولیدات تلویزیون مشاهده می شود هیچ کمکی به رفع معضلات نخواهد کرد.

وی در انتها تاکید کرد: در کنار تلویزیون می توانیم روی دیگر بخش های هنر به ویژه تئاتر نیز توجه و تاکید داشته باشیم، زیرا تئاتر هنری است که بیشتر فرهیختگان و افرادی را مخاطب دارد که الگو هستند، برای همین توصیه من این است در این حوزه روی نمایشنامه های ایرانی توجه ویژه شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
منوچهر محمدی با بیان اینکه به نظر می رسد ارشاد در حوزه سینما در سکوت و سکون به سر می برد، پیشنهاد کرد: برای جبران خسارت وارد شده به سینماها در پی شیوع ویروس کرونا، هزینه برگزاری جشنواره جهانی فجر صرف حفظ سینما شود و نیز تغییراتی در چیدمان اکران نوروز برای جذب مخاطب در دوران پساکرونا صورت گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : آمد خبر بلاغ مازندران پایگاه خبری گسترش نیوز

این تهیه کننده و مدیر دو مجموعه سینمایی زندگی و مگامال در گفت وگویی با ایسنا ضمن اشاره به اینکه به نظر می رسد برای وضعیت سینما و مشکلات پیش آمده ناشی از شیوع کرونا ویروس اقدامی عملی انجام نمی شود، پیشنهادهایی مطرح و بر نکاتی تاکید کرد.

او پیش از هر چیز گفت: به شخصه آرزو می کنم هرچه زودتر و با کمک پزشکان و پرستاران و کادر درمانی کشور و مدیریت صحیح در این زمینه، ریشه شیوع این ویروس از ایران عزیز قطع شود و ما با حداقل ضرر و زیان در همه عرصه ها از جمله در عرصه سلامت مواجه باشیم چون بیش از هر چیز سلامت ایرانیان عزیز باید هدف و آرزوی ما باشد.

محمدی افزود: اما وقتی شرایطی اضطراری از این دست پیش می آید و یک اپیدمی آن هم در این ابعاد و گستردگی که می تواند اثرات زیانباری بر بخش های دیگر داشته باشد، شکل می گیرد، طبیعی است که دولت به عنوان نماد حاکمیت نباید از عرصه های دیگر غفلت کند. به هر حال با دستورالعمل های ستاد مبارزه با کرونا و قرنطینه کردن نسبی ای که الان در کشور جریان دارد، بسیاری از کسب و کارها به طور جدی دچار ضرر و زیان شده، به خصوص برای ما ایرانیان که معمولاً در شب عید و نوروز حجم بالای گردش اقتصادی در تمامی حوزه های جریان پیدا می کند.

تهیه کننده فیلم های مارمولک ، ارتفاع پست و طلا و مس در ادامه ی اظهارنظر خود درباره ضررهای وارد شده به مشاغل به طور اختصاصی درباره سینماها گفت: سال 98، از جنبه های مختلف سال خیلی خوبی برای سینمای ایران نبود و اهالی سینما بویژه کسانی که صاحب سالن هستند به امید سال 99 و نوروز بودند که متاسفانه با این اتفاق روبرو شدند. اگر بخواهیم روی اعداد و ارقام صحبت کنیم باید بگویم فارغ از اینکه سینماها دایر باشند یا تعطیل، هر صندلی به طور متوسط بین 2 هزار تا 2500 تومان برای صاحب سالن هزینه می برد که شامل هزینه های مربوط به پرسنل، حقوق، بیمه، شارژ و سایر هزینه هاست. چنین عددی را اگر در تعداد صندلی های مجموعه ضرب کنیم به راحتی متوجه می شویم که حتی اگر نخواهیم دست به تعدیل نیرو بزنیم، با چه رقم هایی مواجه هستیم. البته تا جایی که من خبر دارم اکثر سینماداران نه تنها تعدیل نیرو نکردند، بلکه حقوق اسفند را به رغم مضیقه شدیدی که وجود داشته پرداخت می کنند، آن هم در شرایطی که این حقوق اسفند شامل عیدی و پاداش سنوات و در واقع معادل چهار ماه حقوق است و فشار سنگین به صاحبان سینماها وارد می کند.

این سینمادار یادآور شد: در سال های گذشته وقتی حوادث و بلایای طبیعی نازل شدند، دولت بلافاصله در حوزه های مختلف وارد عمل شد و حداقل یک کمیته ویژه تشکیل می داد تا بر اساس آن ضرر و زیانی که مثلا به بخش های کشاورزی و صنعت وارد شده را جبران کند؛ بخشی از این کمک به شکل پرداخت نقدی بود، بخشی به شکل پرداخت وام با سود بانکی اندک و بخشی هم کمک های دیگر. در این اتفاق اخیر آن طور که از شواهد و قراین برمی آید به احتمال بسیار زیاد تا اواخر فروردین همچنان ماجرا ادامه دار است و این دو ماه که برای صاحبان سینماها محل تامین کسری هزینه های ماه های آینده مثل محرم و صفر و ماه رمضان هم بود، از دست می رود. این شرایط یکی از اتفاقات نادر و سخت سینماست و اگر دولت به کمک سینماداران نیاید مشکلات عدیده ای را می توان پیش بینی کرد از جمله اینکه برخی سالن ها تصمیم بگیرند طور کامل تعطیل شوند که با توجه به ناوگان کوچک سینمای ایران ضرر بزرگی به صنعت سینمای کشور وارد خواهد شد.

او گفت: اتفاق دیگر ممکن است تعدیل نیرو باشد و در شرایطی که کشور ما هم با تورم بالا و هم رکود سنگین و بیکاری فزاینده مواجه است، اقدام خوبی نخواهد بود پس لازم است دولت چاره اندیشی کند. توصیه من این است که دولت بخصوص وزارت ارشاد هر چه سریعتر در روزهای باقیمانده سال تصمیم جدی بگیرد. یکی از کارهایی که می تواند انجام دهد حداقل این است که با توجه به تاخیر در تغییر زمان جشنواره جهانی فیلم فجر، منابع میلیاردی که برای آن جشنواره بوده را به جبران ضرر و زیان این بخش اختصاص دهند. چه اشکالی دارد یک سال جشنواره را با توجه به این شرایط برگزار نکنیم و منابعش را به "اساس" سینما و حفظ آن اختصاص دهیم؟

منوچهر محمدی گفت: نکته بعدی این است که اکران زمستان که شامل بهمن و اسفند می شد عملاً از بین رفته و اکران عید هم به طریق اولی از بین می رود. اگر این ماجرا ادامه پیدا کند احتیاج است که حداقل با صنف های مرتبط مثل تهیه کنندگان، پخش کنندگان و سینماداران جلساتی برگزار شود تا چاره اندیشی صورت گیرد وگرنه با یک آشفتگی در این زمینه مواجه خواهیم شد و مشکلاتی بروز خواهد کرد که حل آن به نظرم پیچیده خواهد بود. اصلا برای من اسباب تعجب است که در این روزها ارشاد در یک سکوت و سکون به سر می برد و انگار هیچ فعالیتی در آن نیست. در حالی که قاعدتا می توانستند در این مورد جلساتی را تشکیل دهد که لزوما به این معنا نیست به شکل فیزیکی باشد ولی باید زودتر چاره اندیشی شود.

او با اشاره به تعدد آراء و سلایق در سینما تاکید کرد: فکر می کنم دوران پساکرونا، مجموعه ای از اختلافات و مشکلات را در سینما به وجود آورد که خودش داستان مفصلی خواهد بود.

محمدی در بخشی دیگر از صحبت های خود ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که بالاخره این ویروس از ایران خواهد رفت و اعلام می کنند بازگشایی سینماها اشکالی ندارد، ولی چگونه باید اعتمادی را برای مخاطب ایجاد کرد که مجدداً به سینماها برگردد؟ چون مطمئنا تا وقتی مردم به درجه ای از اعتماد روحی و روانی نرسند، سینماها باید با حداقل ظرفیت شروع به کار کنند و این باز هم خودش یک ضرر است، براین اساس دامنه این ضرر و زیان را باید تقسیم بندی کنیم و برای هر دوره ای از این تقسیم بندی هم برنامه، هم راهکار و هم روش های خاصی طراحی کنیم. مثلاً اگر وظایفی بر عهده سالن دارهاست از نظر ایمنی و مسائل بهداشتی اقدام شود اما به نظرم همه چیز در یک سکوت و سکون غیرقابل باور رفته و این ها چیزی نیست که برعهده وزارت بهداشت بگذاریم، اساساً حوزه تخصصی وزارت بهداشت نیست که برای سینما و وضعیت اکران آینده تصمیم بگیرد بلکه باید در یک ترکیب صنفی و دولتی بررسی شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا مانند آنچه در ایتالیا در پیش گرفته شده و سینماها با رعایت تمهیداتی مثل کم کردن مخاطب همچنان باز هستند، نمی شد در ایران هم اینطور عمل کرد؟ گفت: مسئله اینجاست که اگر ما سینماها را با یک سوم مخاطب باز کنیم، سوی دیگر ماجرا به تهیه کننده برمی گردد که آیا راضی می شود فیلمش را در این شرایط اکران کند؟ چون تفاوت کشور ما با جایی مثل ایتالیا این است که در ایتالیا بیش از 70 درصد فیلم هایی که روی پرده می روند محصول آمریکا هستند و با قیمت نازلی تهیه می شوند ولی در اینجا تهیه کننده حساب می کند که اگر فیلمش را در زمانی مثل نوروز با حداکثر ظرفیت اکران کند، احتمال اینکه سرمایه اش برگردد باز هم کمتر از 50 درصد است.

او افزود: اما نکته مهم تر این است که آیا مردم استقبالی می کنند؟ همین الان به نظر می رسد با فرض عادی شدن شرایط و بازگشایی سینماها باید تغییری در چیدمان فیلم های نوزروز به وجود آید تا مردم به رفتن به سینما غیب شوند. این چیدمان برای شرایط بسیار نرمال و طبیعی بوده و در وضعیت فعلی محل اشکال است. پس باید با نگاه دیگری تصمیم گیری شود و شاید اساساً احتیاج باشد با چیدمانی از فیلم های پرمخاطب سینماها باز شوند. اصلا این وضعیت شاید هیچ خدمتی به بعضی فیلم های انتخاب شده نکند و بیشتر آن ها را دچار مشکل کند. البته همه این ها را می گوییم اما متاسفانه علائم و نشانه هایی مبنی بر ایجاد کارگروه یا تصمیم گیری در این باره دیده نمی شود و انگار همه چیز در کماست، چون اگر هم کاری انجام شده حداقل خبری به ما نرسیده است. بنابراین دوستان بدانند این دوران سپری می شود و در نهایت ما می مانیم و حجم زیادی مشکل که اگر فکری نشود، به جز اینکه رابطه جامعه سینمایی و دولت تیره تر شود نتیجه دیگری باقی نمی ماند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
جواد نوروزبیگی گفت:با تخصیص وام های کم بهره شاید بتوان بخشی از مشکلات و ضررهای سینمایی ها را برطرف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، شیوع ویروس کرونا در جهان درهمه ابعاد جامعه تاثیرگذار بوده و عملا چرخه فعالیت را مختل کرده که سینما یکی از آن هاست. سینمای ایران نیز در این قاعده قرار گرفته و طبیعتا مانند بقیه مشاغل ضررهایی داشته است.

طی چند روز اخیر برخی سینماگران، پیشنهاد هایی برای حمایت از آن ها به خصوص بخش خصوصی داشته اند که یکی پس از دیگری مطرح می شود و باید دید پس از اتمام شیوع این ویروس تا چه حد مورد قبول مسئولان تصمیم گیرنده واقع شده و اجرایی می شود.

جواد نوروزبیگی تهیه کننده سینما به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: به نظرم یکی از کار های مهم، تخصیص وام های کم بهره است تا شاید بخشی از مشکلات سینمایی ها حل شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تداوم تعطیلی سالن های سینما از یک سو و ضرورت تضمین سلامت اهالی هنر هفتم و مخاطبان آن از سوی دیگر، معادله سختی را پیش روی سیاستگذاران سینمایی قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در آغازین روز این هفته و در حالی که تعطیلی سینماهای کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا وارد دومین هفته تعطیلی خود شده بود، رئیس سازمان سینمایی با انتشار توئیتی از لزوم طراحی بسته های حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر ناشی از این تعطیلی گفت.

حسین انتظامی در پایان این توئیت از آمادگی سازمان سینمایی برای دریافت ان پیشنهادات نیز گفت. در همین حال سه روز پیش از انتشار این توئیت، رییس شورای عالی اکران فیلم های سینمایی در گفتگویی به صاحبان فیلم هایی که به تازگی روی پرده سینماها رفته بودند اطمینان خاطر داد که در شرایط خاص جامعه تمام حقوق مترتب بر فیلم ها ملاحظه خواهند شد .

محمدمهدی طباطبایی نژاد البته در گفتگوی خود برنامه مشخصی را برای جبران این ضررها و احقاق حقوق صاحبان فیلم ها و سینماداران ارائه نکرد. او با اعلام این موضوع که هنوز در این زمینه و البته چگونگی برنامه ریزی برای اکران نوروزی به تصمیم قطعی نرسیده اند تصمیم گیری روشن در این زمینه را به روزهای آینده موکول کرد.

اگرچه آمادگی سازمان سینمایی (به عنوان نماینده دولت) برای دریافت پیشنهادات اهالی سینما و کارشناسان این حوزه اقدام مبارکی است، اما به شرط آن که این اقتراح و همفکری مانع از اقدام و برنامه ریزی فوری برای جبران خسارت ها نشود. به عبارت دیگر نباید به این بهانه، خواسته یا ناخواسته زمان به هدر برود و فرصت خریده شود. می توان در کنار طرح های ناشی از مشورت و بارش افکار، به برنامه های مقطعی اما منطقی و تأثیرگذار نیز اندیشید.

کارگروه مدیریت بیماری کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران با حضور اعضای صنوف مختلف سینمایی تشکیل شده است.

از سوی دیگر، سید جمال ساداتیان تهیه کننده نام آشنای سینمای ایران و مدیر سینما آستارا نیز روز گذشته در گفتگویی با یکی از رسانه ها که در سایت سازمان سینمایی نیز منعکس شده است بر این نکته تأکید کرد که چشم امید همه سینماداران به بازگشت رونق به گیشه در تعطیلات نوروز 99 بود.

وی گفت: سینمادارها در این شرایط هم باید اجاره ملک دهند، هم حقوق پرسنل و پرداخت های مضاعف مربوط به شب عید. در حالی که با تعطیل شدن سینماها حتی بوفه دارانی که در سینماها مشغول بودند هم بی کار شده اند... می دانیم که دولت در پی تحریم ها وضعیت اقتصادی چندان مناسبی ندارد، ولی به نظر می رسد باز هم دولت باید در این باره حمایت کند، چون هر چه فکر می کنیم و به هر جایی که فکر می کنیم شاید در کشور وجود داشته باشد تا برای دریافت حمایت به آن جا مراجعه کنیم به غیر از دولت جای دیگری نیست .

ساداتیان پیشنهاد خود برای جبران این خسارت ها توسط دولت را هم این گونه بیان کرد: می توان بررسی کرد که میزان فروش سینماها در پایان فروردین سال قبل چقدر بوده و آن را ملاک عمل قرار دهند. در این بین بعضی سینماها ممکن است فروش بیشتری داشته باشد و بعضی فروش کمتر، درواقع همه را هم نمی توان به یک چشم دید و اگر با بررسی ظرفیت فروش سینماها دولت بتواند کمکی را تأمین کند مفید خواهد بود .

اما جدا از بحث ضررهای ناشی از تعطیلی سینما به ویژه در تعطیلات نوروز (که با شرایط فعلی بسیار محتمل است) موضوع تداوم تولید برخی پروژه های سینمایی و تلویزیونی در این روزها نیز در نوع خود جالب است. در حالی که ضبط بسیاری از برنامه ها و سریال های تلویزیونی و فلیمبرداری فیلم های سینمایی به خاطر خطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا متوقف شده است اما تولید برخی دیگر از آثار همچنان ادامه دارد.

علاوه بر برخی برنامه های تلویزوین مثل دورهمی که با حضور تماشاگران و عوامل تولید پرتعداد در استودیو ضبط می شود برخی سریال ها نیز روند تولد خود را متوقف نکرده اند. این موضوع در سینما کمتر نمود بیرونی دارد اما خبرهای جسته و گریخته حاکی از آن است که اغلب این پروژه ها نیز با فشار تهیه کننده و سرمایه گذار در حال ادامه تولید است.

از سوی دیگر چند روز پیش هم خبر تشکیل کارگروه مدیریت بیماری کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران با حضور اعضای صنوف مختلف سینمایی منتشر شد.

سید غلامرضا موسوی نماینده شورای عالی تهیه کنندگان سینما، رضا درمیشیان نماینده کانون کارگردانان سینمای ایران، تورج منصوری نماینده انجمن مدیران فیلم برداری سینما، فاطمه معتمدآریا نماینده انجمن بازیگران سینما، حمیدرضا منصوری، انجمن مدیران تولید سینما، پویان کفیلی نماینده انجمن دستیاران فیلمبرداران سینما، ایمان کرمیان نماینده انجمن جلوه های ویژه میدانی سینما، امیر حسین قدسی نماینده انجمن طراحان فیلم و دانش اقباشاوی نماینده انجمن برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما اعضای این کارگروه هستند .

رئیس سازمان سینمایی از لزوم طراحی بسته های حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر ناشی از این تعطیلی گفته است.

هدف تشکیل این کارگروه طبق گفته سخنگوی آن یعنی دانش اقباشاوی این موارد است: پایش پروژه های جاری و جمع آوری اطلاعات میدانی، تدوین دستورالعمل های مواجهه با شرایط بحران و اطلاع رسانی در خصوص مقررات تخصصی بهداشتی با توجه به شرایط ویژه محیط کار در مراحل تولید محصولات صنعت فیلم ایران، مشاوره و نظارت بر روند رعایت مقررات ضروری برای پیشگیری از ابتلا یاعضای گروه تولید به بیماری کرونا و انجام اقدامات فوری در صورت ابتلای فرد یا افراد گروه به این بیماری، ارائه مشاوره به کلیه عوامل در زمینه امور قانونی و حقوقی مرتبط با شرایط بحران ( فورس ماژور)، کمک به پیگیری شرایط و نحوه رسیدگی به وضعیت مبتلایان احتمالی اعضای صنوف .

این اولین واکنش جدی صنوف مختلف سینمایی به شرایط شکننده این روزها سینمای ایران است. واکنشی که به منظور تضمین سلامتی اهالی سینما رقم خورده است اما با توجه به الزام آور نبودن توصیه ها و خروجی این کارگروه بعید است که اقدام خاصی در این زمینه رقم بخورد.با این حال شاید پیگیری رسانه ای بتواند معادله تداوم فعالیت سینما و سینماداران در عین تضمین سلامت اهالی هنر هفتم و مخاطبان را حل کند و گره از کار فروبسته سینمای ایران بگشایند.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تهران- ایرنا- بازیگر و تهیه کننده سینما، گفت: سینما بهترین زمان اکران خود را از دست داده است و برای جبران آن باید از الان برنامه و طرح های مناسبی را تدوین کرد تا خسارت های گیشه جبران شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : سینما پرس

حبیب اسماعیلی که علاوه بر تهیهکنندگی به عنوان پخش کننده نیز در سینمای ایران فعالیت دارد، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره تعطیلی سینماها و پیش بینی وضعیت اکران فیلم ها، اظهار داشت: فعلا کسی اطلاع دقیقی از زمان بازگشایی سینماها ندارد اما آنچه مسلم است اینکه حتما برنامه ریزی اکران فیلم های نوروز با تغییرات بسیاری همراه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه احتمال وقفه دو ماهه برای بازگشایی سینماها وجود دارد، گفت: این وقفه می تواند فشردگی نمایش فیلم های پشت صف اکران را بیشتر و بیشتر کند و در واقع این معضل هم برای سینما بسیار سخت است.

تهیه کننده فیلم سینمایی خرگیوش افزود: نکته دیگر از دست دادن بهترین زمان اکران سال است که از اواخر اسفند ماه شروع و تا نیمه فروردین ادامه دارد و ما این زمان طلایی اکران را متاسفانه از دست داده ایم.

اسماعیلی تاکید کرد: حتما باید از الان برای وضعیت اکران فیلم ها و سینماها برنامه ریزی کاملی کنیم تا زمان بازگشایی سینماها با برنامه درست صاحبان فیلم ها کمتر متضرر شوند.

وی با بیان اینکه از اواسط اردیبهشت ماه هم ماه مبارک رمضان آغاز خواهد شد، گفت: با برنامه ریزی و اجرای طرح های مناسب این زمان را هم می توان برای رونق سینماها مانند چند سال گذشته فعال کرد یعنی به نوعی با اکران فیلم های جذاب و برنامه ریزی درست تا حدی از خسارت گیشه در تعطیلات به دلیل بیماری کرونا را جبران کرد.

بازیگر فیلم سینمایی 360 درجه درباره اینکه آیا افزایش قیمت بلیت سینماها می تواند کمکی به این صنف کند؟ گفت: بله قطعا افزایش قیمت بلیت سینما به نفع تهیه کننده و سینمادار است اما با توجه به این وضعیت اقتصادی کشور و اتفاقات روی داده بعید به نظر می رسد که گزینه افزایش قیمت بلیت سینماها رای آورده و اعمال شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی درگذشت روزنامه نگار پیشکسوت و مدیرمسئول روزنامه اسرار و هفته نامه اسرار اقتصادی را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران آمد خبر

در پیام محمد خُدادی آمده است:

انا لله و انا الیه راجعون

خبر درگذشت زنده یاد "محمدرضا را چمنی"، صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه اسرار و هفته نامه اسرار اقتصادی موجب تاثر شد.

اینجانب درگذشت این پیشکسوت مطبوعاتی را به خانواده گرامی ایشان، جامعه رسانه ای کشور و همکاران خوبم در مجموعه مطبوعاتی اسرار تسلیت می گویم و برای بازماندگان، صبر و اجر مسئلت دارم.

" محمدرضا راه چمنی" دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی و عضو شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان صبح امروز دوشنبه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
عضو هیئت داوران انتخاب فیلم قرآنی جشنواره سی و هشتم فجر معتقد است که سال هاست مدیران سیاسی در موارد مختلف به لطایف الحیل از آثار قرآنی حمایت نمی کنند و فیلم سازان قرآنی را به حاشیه رانده اند و هیچ نهاد و یا سازمانی دغدغه قرآنی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : بانی فیلم دنیای سینما خبرگزاری دفاع مقدس فاش نیوز

ماجرای تولید و عرضه فیلم های قرآنی سال هاست که مغفول مانده و ظاهراً هیچ نهاد و سازمانی در قبال آن پاسخگو نیست، اما طی دو سال اخیر و با انتصاب عبدالهادی فقهی زاده به عنوان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موضوع انتخاب فیلم های قرآنی جدی شد و معاونت مذکور با معرفی هیئت داوران منتخبش در جشنواره فیلم فجر حضور یافته است. آنچه موجب تعجب در نتایج داوری فیلم های قرآنی امسال شد، عدم انتخاب و معرفی اثر قرآنی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر است. هرچند داوران در بیانیه پایانی از مهدی فقیه برای یک عمر فعالیت در نقش دینی و قرآنی و نیز به پاس احترام به فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت از مستند بانو تقدیر شد، ولی همچنان این سؤال به قوت خود باقی است که چرا در فجر 98 فیلم قرآنی انتخاب نشد؟! به همین جهت بر آن شدیم که برای بررسی و آسیب شناسی فیلم های قرآنی با عباس صالح مدرسه ای، یکی از اعضای هیئت داوران، گفت وگویی بی پرده و صریح داشته باشیم. صالح مدرسه ای در سال 1383 برای ساخت مجموعه فیلم های قرآنی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان فیلمساز خادم قرآن انتخاب شد و در کارنامه اش 83 فیلم داستانی، مستند و قرآنی دارد.

ایکنا در ابتدا بگویید چه آثاری را فیلم های قرآنی می دانید و مبنای انتخاب آن ها چیست؟

اختلاف نظر گوناگونی در حوزه تعریف فیلم قرآنی وجود دارد و اجماعی نیست. عده ای با استناد به آیه 59 سوره انعام که می فرماید: لَا رَطْبٍ وَلَا یَابِسٍ إِلَّا فِی کِتَابٍ مُبِینٍ همه فیلم هایی که در حوزه اخلاق و مسائل مرتبط با انسان ساخته می شود را منتسب به قرآن می دانند. به این معنا که می گویند حتی از فیلم های غیراخلاقی هم می توان برداشت قرآنی کرد زیرا قرآن مبین هستی است. با این فرض که همه چیز در قرآن است، همه فیلم ها می تواند قرآنی باشد، اما تعریف فیلم قرآنی را از همان سال های آغازین انقلاب سید ناصر هاشم زاده، به عنوان متفکر در این زمینه تبیین و ارائه کرد و با تأسی از دیدگاه های او، همکارانم آثاری نظیر رنگ خدا ، تولد یک پروانه ، یک تکه نان ، بید مجنون ، زیر نور ماه ، آواز گنجشک ها و... را در حوزه واقعی و مردان آنجلس ، ملک سلیمان نبی ، یوسف پیامبر و... را در حوزه تاریخی و قصص قرآن ساختند که با اقبال عمومی جامعه روبرو شد. تعریف فیلم قرآنی یک موضوع تخصصی است و جای دیگر باید آن را مطرح کرد، ولی در یک جمله باید وقتی فیلمی در جشنواره ها با تعاریف و شئونات قرآنی منطبق نباشد، طبیعتاً انتخاب نمی شود.

ایکنا به نظر شما فیلم های اخلاق گرا و معناگرا در حوزه فیلم های قرآنی قرار می گیرند؟

خداوند متعال در آیه 4 سوره بلد می فرماید: لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِی کَبَدٍ ، مسلماً ما انسان را در رنج آفریدیم. اگر بخواهیم تفسیر به رأی کنیم همه فیلم های جشنواره قرآنی است. متأسفانه در شرایطی که زندگی می کنیم گاهی جور هم قانون است و باید به آن تن بدهیم و اکنون تناسبی بین شرایط فعلی جامعه و معیارهای قرآنی نیست و به همین نسبت در فیلمسازی هم این موضوع وجود دارد.

ایکنا با توجه به معیارهای شما احتمالاً سال ها باید منتظر ما ند تا اثری با این ویژگی ها ساخته شود و حتی شاید برخی حتی همین آثار را قرآنی ندانند. نظرتان در این باره چیست؟

با یک سکانس نمی توان یک فیلم را قرآنی دانست. با توجه به اینکه همه امور الهی است نمی توان هر اثری را قرآنی قلمداد کرد اگر بخواهیم عوامانه در نظر بگیریم همه فیلم ها قرآنی اند و به همین جهت نمی توان اثری انتخاب کرد.

ایکنا از این رویکرد گله مندید؟

در آیه 15 سوره فاطر آمده است: یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَی اللَّهِ ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ به مو گفتی صبوری کن، صبوری/ صبوری، طرفه خاکی بر سرم کرد. شکایت و گله ما مربوط به ضعفمان است. خداوند آفریده و ما گاهی از برخی اموری که برایمان پیش می آید گله مندیم. البته ممکن است این گله ناشی از مشکلاتی فردی باشد ما از خدا گله نمی کنیم از خودمان گله مندیم؛ حافظ می گوید تو در طریق ادب باش و گو گناه من است. خداوند در آیه 62 سوره عنکبوت می فرماید: اللَّهُ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشاءُ قبض و بسط امور دست خداست، اما گله ما دنیوی و مربوط به شرایط خودمان است.

ایکنا ریشه مشکل را در متولیان امر می بینید؟

در شرایط فعلی اگر کسی دانش و سوژه قرآنی داشته باشد هیچ نهاد و سازمانی از او حمایت نمی کند. زیرا هیچ نهاد و یا سازمانی دغدغه قرآنی ندارند و این دغدغه ها را به تصویر نمی کشد. سال هاست مدیران سیاسی در جا های مختلف به لطایف الحیل از آثار قرآنی حمایت نمی کنند و فیلم سازان قرآنی را به حاشیه رانده اند.

ایکنا در جشنواره سی و هشتم فیلم قابل توجهی دیدید؟

سینمای ایران از نظر تکنیکی در همه وجوه پیشرفت کرده است، حتی در زمینه متن هم فیلمنامه های قدرتمندی نوشته می شود، اما موضوع و محتوا از مفاهیم و مضامین قرآنی الهام نمی گیرد و البته این موضوع اشکالی ندارد و آن ها دوست دارند این مسیر را انتخاب کنند. ولی بی انصافی است که متوقع باشید تا ما به جهت ارتقای تکنیکی، این نوع فیلم ها را قرآنی بنامیم. فیلم قرآنی، سازوکار خودش را می طلبد و هر فیلمی قرآنی نیست.

ایکنا به نظر شما تفاوت فیلمسازان امروز با نسل قبل در چه چیز است؟ آیا این تفاوت سبب شده که مدیران و سینماگران از ساخت فیلم های قرآنی منصرف شوند ؟

مسئله فیلم سازی به نسل ها نیست. اتفاقاً در جشنواره سی و هشتم فیلمسازانی از نسل های مختلف حضور داشتند. اما سینما آینه جامعه است. در حال حاضر چرا اقتصاد و سیاست قرآنی نیست؟ پس به تبع آن سینمای ما هم قرآنی نیست.

ایکنا یعنی امیدوار نیستید که فیلم سازان جدید قرآنی پا به این عرصه بگذارند؟

تولید فیلم حرفه ای قرآنی، دانش و تجربه می طلبد و زحمات فراوانی دارد و البته مثل همه امور ریشه اش به خانواده برمی گردد، وگرنه یک شبه نمی توان فیلم ساز قرآنی شد. سال ها پیش قبل از برگزاری یکی از جشنواره های فیلم های قرآنی بعضی از مدیران بودجه قابل توجهی را اختصاص دادند تا عده ای به سرعت آثار قرآنی بسازند تا کنداکتور جشنواره پر شود. نتیجه اش هم این شد که یکسری فیلم های بی کیفیت در جشنواره ارائه شد، حتی فیلم افرادی در این جشنواره شرکت کرد که باوری درباره قرآن نداشتند و علناً به این موضوع اعتراف و به عنوان یک پروژه پولساز و کاری به آن نگاه کردند. این حرکت نسنجیده مسئولان وقت باعث شد تا علاوه بر اتلاف سرمایه و انرژی، جشنواره هم تعطیل شود. مسیری که می توانست با هدایت صحیح، مثمر ثمر باشد و به سوی آینده ای درخشان برسد، در گام اول نخست متوقف شود.

ایکنا آیا فقط تولیدات نازل سبب تعطیلی جشنواره شد؟

دلایل دیگری هم داشت و در آن زمان اغلب متولیان جشنواره نه قرآنی بودند و نه سینمایی و بیشتر چهره های سیاسی در آن حضور داشتند و از همان ابتدا ورودشان به مقوله فیلم های قرآنی اشتباه بود. همان زمان اساتید شاخص و بنامی بودند که با پشتوانه سال ها مطالعه، پژوهش و دانش، متخصص فیلم قرآنی بودند، اما از آن ها دعوت نشد.

ایکنا آیا تبدیل مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور به معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد سرنوشت فیلم های قرآنی و ساز و کار آن به این مجموعه محول شد؟

مسئولان ذیربط باید پاسخ این پرسش را بدهند، اما تولید فیلم قرآنی وظیفه همه نهادهاست، مگر قرآن فقط برای وزارت ارشاد یا بنیاد فارابی و کارکنانش نازل شده است؟! این موضوع، ملی و فراملی است و نمی دانم چرا دستگاه ها توپ را در زمین یکدیگر می اندازند؟ تمام افراد در برابر آخرین کتاب الهی مسئول اند و هر کسی در هر پست و موقعیت و جایگاهی واجب است به وظیفه اش عمل کند. کسانی که با طرح ایراد های بنی اسرائیلی سعی دارند تا ساخت فیلم های قرآنی را فقط به گردن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیندازند، در واقع فرافکنی می کنند. همه دستگاه ها بر سر سفره قرآن نشسته اند و بودجه های کلان می گیرند و برای همه چیز هم هزینه می کنند، ولی تا به تولید فیلم های قرآنی می رسد آن را از سر باز می کنند. همه ما به ساحت قرآن بدهکاریم، ولی هر کدام به نوبه خود به قرآن جفا می کنیم.

در خانه ایرانیان و در تمامی اماکن قرآن در قطع های گوناگون وجود دارد، ولی چند درصد مردم با آن مأنوس اند، ما کلا م الله را به ظواهر محدود کرده ایم و باطن قرآن را از یاد برده ایم. طبیعی است که مسئولان و فیلمسازان هم برخاسته از همین جامعه اند. البته علوم قرآنی و دانش سینمایی لازم و ملزوم یکدیگرند و پرداختن به این موضوع سبب پیوند دوباره مخاطبان با آثار قرآنی می شود.

گفت و گو از داوود کنشلو
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
یکی از فعالان قرآنی وضعیت به وجود آمده، تعطیلی فعالیت های اجتماعی و خانه نشین شدن بسیاری از مردم را بهترین فرصت برای پرداختن به امور دینی به ویژه حفظ قرآن برشمرد و گفت: می توان با بسیج امکانات و عزم و اراده انقلابی برای حفظ قرآن گام مؤثری برداشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش ایکنا، یکی از فعالان قرآنی در یادداشتی ضمن گلایه از کم توجهی به امور دینی و قرآنی در توصیه های کارشناسان برای پر کردن اوقات فراغت پیش آمده، بر شکل گیری بهترین موقعیت برای پرداخت به حفظ قرآن تأکید کرده است. وی در بخشی از یادداشت خود به تعطیل شدن بسیاری از فعالیت های قرآنی در پی شیوع ویروس کرونا اشاره کرده و پیشنهاد داده است تا هزینه های برنامه های قرآنی تعطیل شده به امر حفظ قرآن کریم اختصاص یابد. متن کامل این یادداشت در ادامه آمده است.

بسم الله الرحمن الرحیم
وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ ...

محضر سروران ارجمند، مدیران، دست اندرکاران و فعالان معزّز امور قرآنی ایّدهم الله

با احترام و تبریک میلاد پدر معصوم امت حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام و آرزوی سلامتی برای ملت شریف ایران اسلامی و سایر ملت ها در مواجهه با مشکل بیماری اخیر؛ جسارتاً نکته ای را از باب یادآوری و تذکار به محضرتان عرض می کنم و امیدوارم مورد عنایت قرار گیرد.

مستحضرید که توصیه اکید مسئولان و کارشناسان بهداشت و سلامت به قاطبه مردم برای مقابله با کرونا، ماندن در خانه و عدم خروج از منزل به منظور قطع زنجیره همه گیری ویروس است. به نظر می رسد این روزها و ساعات وافر خانه نشینی ناخواسته، خود به فرصتی بی بدیل برای مردم جهت پرداختن به امور مورد علاقه ای که به خاطر سبک زندگی امروزی جبراً از اولویت شان خارج شده، تبدیل شده است.

در گفت وگوهای تلویزیونی این روزها می دیدم کارشناسان مختلف برای استفاده مردم از فرصت پیش آمده حضور در خانه، آنان را به امور متنوعی همانند: موسیقی، کتابخوانی، ورزش، فیلم، آموزش دروس و مهارت ها، زبان آموزی، یادگیری آشپزی، دیدن فیلم، انجام بازی های خانگی و .... تشویق و سفارش می کردند.

از یک طرف، اصل این فرصت شناسی از سوی برخی از فعالان فرهنگی قابل تحسین است، اما از سوی دیگر آن چه که موجب افسوس و تأثر می شود، اولاً عنایت کم و ناکافی به امور دینی و معنویات است و ثانیاً به طور خاص، جای خالی توجه دادن مخاطبان به انس با قرآن سراسر شفا و رحمت، در میان توصیه های اکثر کارشناسان کاملاً ملموس است.

ای کاش در این روزها که آمادگی ذهنی و توجه قلبی مردم را بدخواهان و دشمنان، آماج شایعه و دروغ و نفرت پراکنی کرده و آرامش روانی جامعه را به مخاطره انداخته اند، و یا عده ای غافل و کج سلیقه محتواها و مطالبی سخیف و ضعیف فرهنگی را به خورد خلق الله می دهند؛ حداقل به قدر دیگران، عده ای بودند که فرصت را برای توصیه مردم به حلاوت انس با قرآن و آثار و برکات بی شمار روحی، معنوی و حتی مادی آن، غنیمت می شمردند.

اما پیشنهاد؛ به نظر می رسد می توان در مدت باقیمانده تا انتهای فروردین 99 و با توجه به احتمال طولانی تر شدن مدت خانه نشینی کرونایی، و از طرفی تعطیلی بسیاری از برنامه های قرآنی و فرهنگی جمعی و موسمی -که طبعاً صرفه جویی های مالی و بودجه ای را هم در بر داشته است - با اغتنام فرصت و با عزم و اراده انقلابی و اقدام سریع و جهادی جوانان قرآنی، همه ظرفیت های قرآنی کشور به ویژه شورای معارف سیما و شبکه های رادیویی و تلویزیونی قرآن، سازمان های تبلیغات اسلامی، اوقاف و دارالقرآن، نهادهای قرآنی حوزه های علمیه، معاونت ها و مدیریت های قرآنی دولتی اعم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم و فناوری، بهداشت و درمان، نیروهای مسلح و همچنین تشکل ها و مؤسسات قرآنی مردمی و سایر نهادهای مرتبط در این خصوص بسیج شوند و علاوه بر عرضه مجدد تولیدات فاخر قبلی، بسته هایی با محتوا و شکل جذاب و هنرمندانه و متناسب با زمان و موضوعات مبتلابه روز با اولویت گسترش فرهنگ انس با قرآن کریم تهیه و تولید نموده و از طرق مختلف، ترجیحا از شبکه های پربیننده رسانه ملی و همچنین فضای مجازی به صورتی فراگیر پخش و منتشر نمایند.

از حیث محتوا هم می توان با دریافت فوری ایده های جدید و مؤثر، موضوعاتی مختلف و متعددی چون حفظ عبارات کوتاه و شعارهای قرآنی مرتبط، حفظ مجموعه آیات و سور منتخب به صورت موضوعی و حتی ترتیبی، معرفی چهره ها، کتاب ها و مجلات، اپلیکیشن ها، فیلم ها و انیمیشن ها و سایر آثار علمی و هنری مناسب با ذائقه های مختلف، بیان نکات جذاب تفسیری، روایی و معرفتی همراه با چاشنی های هنری و انگیزشی جذاب مانند مسابقه، ترافیک رایگان و ... با هدف ارتقای عزم ملی برای رشد و تقویت روحیه معنوی و اجتماعی اقشار مختلف مردم را مورد نظر قرار داد.

ضمنا شایسته است در طراحی برنامه ها، مناسبت های پیش رو لحاظ شده و آثار تولیدی به صورتی هدفمند، زمینه ساز برنامه های تکمیلی ویژه در ماه مبارک رمضان باشد.

انشاءالله خداوند کریم به فکر و قدرت و عزم همه خادمان و دلسوزان و دست اندرکاران فرهنگ قرآنی برکت و نفوذ در قلب ها عنایت فرماید.

با سپاس و تقدیر از توجه و اهتمام حضرات
التماس دعا
قم / حسین اسدی
سیزدهم رجب، میلاد قرآن ناطق علیه الصلوة والسلام

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مرحله نوبت دهی اداره ثبت شرکت ها برای ثبت اساسنامه انجمن خادمان قرآن با توجه به روزهای اوج بحران کرونا در کشور، با قدری تأخیر انجام می شود، اما با ثبت رسمی آن شاهد برگزاری مجمع چهارم انجمن با هدف انتخاب مجامع تخصصی و دبیری شورا خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

به گزارش ایکنا، سومین مجمع انجمن خادمان قرآن کریم، 27 بهمن ماه سال جاری با حضور عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای این انجمن در تهران برگزار شد.

یکی از دستورات تشکیل این مجمع، تصویب نهایی اساسنامه بود، اساسنامه ای که نیازمند اصلاحاتی در زمینه اصلاحات امور تخصصی، کارگروه ها و کارشناسی ها بود. طی مجمع سوم نیز در زمینه اصلاح ارکان، ساختار، تعداد اعضای امنا، شورای عالی و مسائل حقوقی و مالی و حسابرسی اساسنامه بحث و تبادل نظر شد، همچنین پیشنهادی مبنی بر الحاق فعالان ممتاز و برگزیده قرآن به جمع خادمان قرآن از سوی معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد که به تأیید اعضا رسید.

اما به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضا در مجمع سوم به منظور تصویب نهایی اساسنامه، مجمع فوق العاده اوایل اسفندماه برگزار شد تا اساسنامه اصلاح شده به تصویب برسد.

بیشتر بخوانید:

تصویب اساس نامه به جلسه فوق العاده موکول شد اساسنامه انجمن خادمان قرآن تصویب شد برگزاری سومین مجمع عمومی انجمن خادمان قرآن

بنابر گفته محمدرضا پورمعین، دبیر انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران مرحله نوبت دهی اداره ثبت شرکت ها برای ثبت اساسنامه تصویب شده از سوی اعضا، با توجه به روزهای اوج بحران کرونا در کشور، با قدری تأخیر انجام می شود اما تمام اصول در تهیه اساسنامه رعایت شده است. منتظر هستیم کارشناسان ادارات ثبت نظراتشان را درباره این اساسنامه ارائه دهند. از این رو هنوز منتظر تأیید نهایی اداره ثبت است .

پورمعین در پاسخ به این سؤال که چه میزان اساسنامه تغییر کرده است؟ اظهار کرد: تقریباً از مجمع دوم تا سوم حدود 7 تا 10 درصد تغییر کرده و البته تغییرات زیادی نداشته است و با ثبت در اداره ثبت شرکت ها، اعتبار قانونی پیدا می کند تا در مجمع چهارم براساس آن عمل شود. سپس انتخابات مجامع تخصصی را انجام خواهیم داد و پس از آن تشکیل هیئت امنا و انتخاب دبیر کل مجمع را شاهد خواهیم بود.

وی گفت: انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، انجمن ملی است و از سطح یک در بررسی برخوردار است و ضوابطی دارد تا با قوانین مالکیت معنوی در جمهوری اسلامی سازگاری داشته باشد. به همین دلیل حساسیت ویژه ای را می طلبد که نیازمند زمان بررسی بیشتر از حدود معمول است.

پورمعین بیان کرد: امیدواریم این اساسنامه تا پایان بهار 99 به ثبت رسمی اداره ثبت شرکت ها برسد تا در تابستان 99 برگزاری مجمع چهارم را با هدف انتخاب مجامع تخصصی انجمن و همچنین دبیری شورا شاهد باشیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
شاخص : ارزاق و کارت هدیه در بین اقشار نیازمند به همت موقوفات حاج محمدنظرآبادی و حاج محمد حسین امین الرعایا قزوین توزیع گردید.

حجت الاسلام مرتضی کریمی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی شاخص، از توزیع ارزاق و کارت هدیه در بین اقشار نیازمند به همت موقوفات حاج محمدنظرآبادی و حاج محمد حسین امین الرعایا قزوین خبر داد.

وی افزود: اقلام ارزاق عمومی و مواد غذایی از محل عواید موقوفه محمد اسماعیل حسب الوصیه نظرآبادی و حاج محمد حسین امین الرعایا در شهرک چوبیندر و دفتر موقوفه توزیع گردید.

رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان قزوین ادامه : این اقلام شامل برنج روغن رب گوجه ماکارونی و حبوبات و قند و شکر به ارزش تقریبی هر بسته 1میلیون 800 هزار ریال و همچنین کارت های هدیه با عنوان دست مهربانی به ارزش به تعداد 80 کارت 1 میلیون ریالی انجام شد که در کل معادل 265 میلیون ریال به 185نفر از اقشار نیازمند اهدا گردید.

انتهای پیام/ 1300/ د

لینک خبر :‌ شاخص نیوز
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت بیماری کرونا استان لرستان در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، چاپ هرگونه آگهی و اطلاعیه ترحیم مشتمل بر زمان و مکان فاتحه خوانی و خاکسپاری توسط چاپخانه داران استان را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت بیماری کرونا استان لرستان، متن اطلاعیه صادره به شرح زیر است:

بسمه تعالی

مدیران محترم چاپخانه های استان لرستان

با سلام و احترام

به اطلاع می رساند حسب دستور مقامات قضایی استان و در راستای مقابله با شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح استان و کشور و به منظور پیشگیری از هرگونه ازدحام جمعیت که موجب گسترش بیماری می شود، تا اطلاع ثانوی چاپ و انتشار هرگونه اطلاعیه و آگهی ترحیم مشتمل بر زمان و مکان خاکسپاری و یا فاتحه خوانی ممنوع می باشد.لازم به ذکر است با واحدهای صنفی که مفاد این اطلاعیه را رعایت ننمایند برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا لغو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، زمزم معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از لغو سومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد.

او افزود: این جشنواره که قرار بود فروردین ماه 99 برگزار شود، با توجه به شیوع ویروس کرونا لغو شد.

زمزم با اشاره به این که 61 گروه از 15 استان برای شرکت در سومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان نام نویسی کرده بودند، گفت: هنرمندان خراسان جنوبی، تهران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، کردستان، البرز، خوزستان، لرستان، کرمان، همدان، گیلان، اصفهان، یزد، قم و سمنان برای شرکت در جشنواره آثار خود را ارسال کرده بودند.

انتهای / ط ا

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان از تعطیلی بقاع متبرکه استان اصفهان با توجه به شیوع کرونا تا اطلاع ثانوی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : تابناک اصفهان خبرگزاری صدا و سیما باشگاه خبرنگاران جوان

حجت الاسلام محمدحسین بلک در گفت وگو با خبرنگار ایمنا ضمن تبریک میلاد امام علی ( ع) با اشاره به بحران شیوع کرونا در کشور و به تبع آن دراستان اصفهان اظهار کرد: از زمان اعلام شیوع این بیماری در خصوص اماکن مذهبی و بقاع متبرکه تصمیماتی اتخاذ شد که از سوی استان اصفهان همکاری خوبی در خصوص اجرای این تصمیمات صورت گرفت.

وی افزود: ضد عفونی بقاع متبرکه نخستین دستورالعمل ابلاغی به استان بود که به همه بقاع ابلاغ و هیأت امنا با همکاری خیران مواد مورد نیاز را تأمین و نسبت به ضد عفونی اقدام کردند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه محدود کردن برگزاری نمازهای جمعه در مساجد از دیگر دستورالعمل های ابلاغی برای پیگشیری از شیوع کرونابوده است، افزود: طی دو روز گذشته با برگزاری جلساتی این دستورالعمل نیز اجرایی و تقریباً برگزاری نماز جماعت در سطح استان اصفهان محدود شده است.

وی با بیان اینکه تعطیلی مساجد و بقاع متبرکه آخرین دستورالعمل ابلاغ شده به اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان بوده است، تصریح کرد: این موضوع به تمام بقاع متبرکه استان اصفهان ابلاغ شد و بقاع متبرکه تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام شده است و در اکثر بقاع نیز اجرایی شده است البته باید توجه داشت که در برخی از بقاع که تردد بسیار محدود است این طرح اجرایی نشده و در صورت نیاز به سرعت اجرایی خواهد شد.

حجت الاسلام بلک همچنین به ضدعفونی روزانه اماکن تحت پوشش اوقاف و امور خیریه که امکان تردد در آن ها وجود دارد، اشاره کرد و گفت: البته باید توجه داشت که مواد ضدعفونی کننده توسط خود هیئت امنا تأمین و در برخی از اماکن نیز بسته های بهداشتی بین مراجعان توزیع شده است.

کد خبر 414100

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: با توجه به شیوع کرونا ویروس در کشور مراسم تحویل سال نو در بقاع متبرکه برگزار نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : ربیع

حجت الاسلام محمدحسین بلک در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان ، با اشاره به تلاش اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در پی گسترش کرونا ویروس اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا ویروس در کشور تلاش شد آنچه که در مسیر انجام وظایف ما در همراهی و همکاری با مسئولان استانی و کشوری است انجام شود و مسیر را تنظیم و حرکت را بر اساس تشخیص مسئولان امر کنترل کنیم.

وی افزود: در این راستا با برگزاری مراسمی مانند اعتکاف روبه رو بودیم و از پیش اعلام کردیم چنانچه برگزاری چنین مراسمی به صلاح و سلامت شهروندان نباشد به طور یقین این برنامه ها برگزار نخواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به ارائه مسائل کارشناسانه مسئولان امر مبنی بر عدم برگزاری تجمعات گفت: به این نتیجه رسیدیم که این برنامه ها در اماکن مذهبی برگزار نشود و از تجمعات غیرضروری برای عدم انتشار کرونا ویروس اجتناب شود.

وی تصریح کرد: به موازات پیشرفت کرونا ویروس در شهرهای مختلف، تشخیص مسئولان بهداشت و درمان استان این است که مراقبت ها را به یک سقف حداکثری برسانیم تا افرادی که دست اندرکار مقابله با ویروس هستند بتوانند با بسترهای محدودتری از این موضوع روبه رو باشند و آن را کنترل کنند.

بلک ادامه داد: به همین دلیل تشخیص داده شد که بقیه اجتماعات از قبیل نماز جماعت در مساجد، بقاع و امامزادگان برگزار نشود و حتی بسیاری از شهرستان ها با توجه به تعدد زائران در اماکن مذهبی، صلاح دیدند این اماکن تا اطلاع ثانوی پذیرای زائران به صورت زیارت از نزدیک نباشد و با هماهنگی انجام شده این امر محقق شد.

وی با اشاره به ارائه دستورالعمل هایی به مدیران بقاع و روسای ادارات اظهار داشت: به مدیران بقاع متبرکه و روسای ادارات اوقاف شهرستان ها تاکید شد ضدعفونی اماکن، حفظ بهداشت و تامین مایحتاج بهداشتی به خوبی انجام شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت فعلی تمام این اماکن برای جلوگیری از انتشار و گسترش کرونا ویروس تعطیل هستند.

وی افزود: امامزادگان و بقاع متبرکه ملجأ و پناهگاه معنوی مردم است و نباید در چنین شرایطی اقدامات به گونه ای رقم بخورد که آسایش روحی و روانی مردم خدشه دار شود بنابراین این مرز را باید حفظ کرد به طوری که هم از انتشار این ویروس جلوگیری کرد و همچنان فضا را برای آرامش روحی و روانی مردم فراهم نگه داشت.

بلک با اشاره به در پیش بودن سال نو گفت: براساس رسم دیرینه مراسم تحویل سال در امامزادگان واجب التعظیم و بقاع متبرکه با حضور چشمگیر مردم برگزار می شد ولی با توجه به شیوع کرونا ویروس تاکنون برنامه ای برای مراسم تحویل سال نو در اماکن مذکور وجود ندارد.

وی تصریح کرد: امیدواریم شرایط فعلی تغییر پیدا کند و با تشخیص مسئولان این امکان فراهم شود تا مردم بتوانند مراسم تحویل سال را در امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار کنند.

انتهای پیام/166/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به شرایط به وجود آمده در رابطه با گسترش کرونا، از همه کتابفروشی های شهر قم دعوت کرد به منظور تسهیل شرایط ماندن مردم در خانه در پویش در خانه بمانیم کتاب بخوانیم مشارکت کنند.

سیدموسی حسینی کاشانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، ضمن تبریک میلاد حضرت علی (ع) و ایام مبارک ماه رجب با اشاره به همکاری گسترده همه نهادها در جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا و برنامه ریزی در راستای تسهیل شرایط ماندن مردم در خانه گفت: با هدف ترغیب مردم به ماندن در خانه و با توجه به برطرف کردن بخشی از نیازهای فرهنگی خانواده ها اقدام به برگزاری پویشی تحت عنوان درخانه بمانیم کتاب بخوانیم کردیم.

وی به تشریح ابعاد این طرح پرداخت و گفت: در پویش جهادی در خانه بمانیم کتاب بخوانیم بناست با مشارکت کتابفروشی های داوطلب سطح شهر کتاب ها با تخفیف و پیک رایگان به آدرس پستی مشتری ارسال شود تا از خارج شدن غیر ضرور خانواده ها از خانه جلوگیری به عمل آید.

حسینی کاشانی با دعوت از کتابفروشی های شهر قم برای مشارکت در این طرح اضافه کرد: از کتابفروشی های شهر قم دعوت می کنم در این حرکت فرهنگی به کمک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیایند و برای تبلیغ و حمایت از این پویش از تمام ظرفیت های رسانه ای خود استفاده کنند تا این طرح به در خانه ماندن مردم و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا در شهر کمک کند.

وی تاکید کرد: همواره کتابفروشان و ناشران که خادمان فرهنگی هستند در این حرکت های جهادی پیشگام بوده اند و البته اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم هم وظیفه خود می داند که علاوه بر پشتیبانی معنوی از این طرح در صوت امکان حمایت مادی هم از کتابفروشی های داوطلب مشارکت در این اقدام را دنبال کند و امیدواریم پیگیری های انجام شده در این زمینه نتیجه بخش باشد.

این مقام مسئول در پایان یادآور شد: کتابفروشی هایی که علاقه دارند در این طرح مشارکت کنند، حداکثر تا 24 ساعت آینده آمادگی خود را به اداره فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اعلام نمایند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مشهد- ایرنا- معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: برپایی نمایشگاه قرآن کریم که هرسال همزمان با ماه مبارک رمضان در مشهد برگزار می شد، لغو گردید.

حجت الاسلام محمد تقی کاظمی نسب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تصمیم پیرو سیاست های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا گرفته شده است.

وی ادامه داد: هر تصمیمی که در زمینه برپایی نمایشگاه قرآن در مشهد گرفته شود، اطلاع رسانی خواهد شد.

در پی مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و مشورت صنوف دست اندرکار فرهنگی، باتوجه به پایدار بودن شرایط انتقال این بیماری، تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی سراسر کشور از دوم تا 22 اسفند ماه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لغو شده و ممکن است این وضعیت تا پایان سال ادامه داشته باشد.

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد از 23 تا 30 اردیبهشت ماه امسال مقارن با هفتم تا چهاردهم ماه رمضان با حضور فعالان، قاریان و ناشران قرآنی از 20 ملیت جهان اسلام در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی مشهد دایر شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از برپایی نمایشگاه مجازی آثار هنرمندان استان برای مقابله با بیماری کرونا در تبریز خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ،محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نمایشگاه مجازی در راستای پیشگیری، آموزش، آگاه سازی و امید بخشی به جامعه برای مقابله با ویروس کرونا و با هدف مشارکت و همراهی هنرمندان، در 11 بخش برپا می شود.

او با بیان این که تیتر، پوستر، تصویرسازی، کاریکاتور، خوشنویسی، شعر و قطعات ادبی، نقاشی، موشن گرافی، انیمیشن، عکس و کلیپ محور های تعیین شده این نمایش است، افزود: این نمایشگاه از پس فردا به صورت رسمی آغاز می شود.

او افزود: هنرمندان و علاقمندان برای شرکت در این نمایشگاه می توانند آثار خود را با مشخص کردن بخش مورد نظر به نشانی الکترونیکی coronatbz@gmail.com یا به شناسه کاربری coronatbz@ در پیام رسان های بله و ایتا ارسال کنند.

محمدپور با تاکید بر این که محدویتی برای شرکت در این نمایشگاه مجازی وجود نداشته و شرکت کنندگان می توانند از اکنون آثار خود را حداکثر تا 6 اثر در هر بخش به جشنواره ارسال کنند، افزود: برگزاری این نمایشگاه تا زمان مهار بیماری کرونا در نشانی www.instagram.com/corona.tbz ادامه می یابد.

او بیان کرد: شرکت کنندگان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تماس بگیرند و اختتامیه معرفی آثار برتر سال آینده برگزار می شود.

او با تاکید بر این که بهار سال 99 به خاطر تلاش برای شکست کرونا، بهار همدلی نام گرفته است، افزود: انجمن های فرهنگی و هنری استان در قالب پویش هنرمندان جهت برگزاری این نمایشگاه هنری مشارکت فعال خواهند داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در خاتمه گفت: در راستای حمایت از پویش در خانه بمانید ، این جشنواره به صورت مجازی برگزار شده و ارسال و تولید آثار نیز بدون خروج از خانه به صورت مجازی به نمایش در می آید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
فتایی، از مسدود کردن راه های منتهی به آرامستان ها خبر داد و گفت: برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا مراسم پنج شنبه آخر سال در آرامستان ها تعطیل می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، احمدحسین فتایی ، امروز(19 اسفندماه) با اعلام این خبر افزود: بر اساس تصمیماتی که در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در لرستان گرفته شد، حضور مردم در پنج شنبه آخر سال و رفتن به آرامستان ها ممنوع است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به شلوغی پنج شنبه آخر سال و ازدحام در آرامستان ها عنوان کرد: جلوگیری از حضور مردم در این مکان برای پیشگیری از همه گیر شدن ویروس کرونا ضروری است.

وی ادامه داد: با مسدود کردن مسیر رفت و آمد در آرامستان های لرستان جلوی حضور مردم گرفته می شود.

فتایی بر ضرورت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به عموم مردم تأکید و خاطرنشان کرد: صدا و سیمای استان، رسانه ها و فضای مجازی ظرفیتی مناسب در این زمینه هستند.

وی با تأکید بر ضرورت ضدعفونی کردن جایگاه های سوخت، عنوان کرد: در این زمینه نیز باید اقلام مورد نیاز توسط سازمان صمت تأمین شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان از تعطیل بودن اماکن زیارتی و مذهبی تا اطلاع ثانوی خبر داد و گفت: فرمانداران استان در راستای کاهش ترددهای غیرضروری و کنترل بیماری کرونا اصنافی که داوطلب هستند و امکان پذیر است نسبت به تعطیلی اقدام نمایند.

پایان پیام/ 666

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: جشنواره ملی آموزش،آگاهی،آرامش با هدف "کرونا را شکست می دهیم " بصورت غیرحضوری در دو رشته پوستر و موشن گرافی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه وبویراحمد محمد علی پیرسبزی در گفتگو با خبرنگاران افزود: در شرایطی که سلامت روانی جامعه متاثر از شیوع ویروس کرونا می باشد، هنرمندان میتواند مروج امید و نشاط اجتماعی در جامعه باشند.

وی ادامه گفت: در همین راستا جشنواره ملی آموزش،آگاهی،آرامش با گستره ملی در دو رشته "پوستر و موشن گرافی" بصورت غیر حضوری با محوریت کرونا را شکست می دهیم با همکاری انجمن هنرهای تجسمی استان برگزار می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد هدف از برگزراری این جشنواره غیر حضوری را اطلاع رسانی،ارتباط صحیح و منطقی درجامعه و آموزش فرهنگی در رابطه با ویروس کرونا عنوان کرد.

وی با بیان اینکه ارتباط با فضای اجتماعی و فرهنگی تنها در گرو هنرمند بودن نیست تصریح کرد: ت اثیر حضور هنری هنرمندان در عرصه ها و موقعیت های مختلف می تواند توانایی و نقش آنها را پررنگ تر کند.

پیرسبزی با اشاره به نحوه برگزاری این جشنواره بیان کرد: هنرمندان علاقمند می توانند آثار خود را بدون محدودیت ارسال اثر و شرایط سنی که در فراخوان اعلام می شود، تا تاریخ 10 فروردین ماه 1399 به شماره واتس آپ ( 09177053295) ارسال کنند.

وی در پایان با اعلام جوایز نفرات برتر این جشنواره گفت: در رشته موشن گرافیک نفر اول مبالغ "20 میلیون ریال"، نفر دوم " 15 میلیون ریال" و نفر سوم " 10 میلیون ریال" و همچنین در رشته پوستر نفر اول مبالغ "10 میلیون ریال"، نفر دوم " 7 میلیون ریال" و نفر سوم " 5 میلیون ریال"اهدا می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ایلام - ایرنا - معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام گفت: با توجه به لغو برنامه ها و همایش های مختلف در پی شیوع کرونا، برگزاری جشنواره ملی تئاتر شرهانی به سال آینده موکول شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین جماران

عبدالحسین رحمتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اینجشنواره همه ساله نیمه دوم اسفند ماه به میزبانی شهرستان دهلران برگزار می شود که امسال با توجه به شیوع کرونا به سال آینده موکول شد.

وی ادامه داد: 70 اثر به دبیرخانه جشنواره ملی تئاتر شرهانی ارسال شده است که با شرایط موجود امکان بازبینی آثار وجود ندارد.

وی اظهار کرد: بر اساس برنامه زمان بندی قرار بود بازبینی آثار قبل از سال صورت گیرد اما با توجه به شرایط کنونی و تا بهبود اوضاع، امکان بازبینی آثار ارسالی وجود ندارد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام ابراز امیدواری کرد: بعد از بهبود شرایط موجود این جشنواره همچون سالهای گذشته برگزار شد.

جشنواره ملی تئاتر شرهانی با موضوع ایثار و شهادت همه ساله دوم اسفند ماه به میزبانی شهرستان دهلران برگزار و با استقبال چشمگیر اهالی هنر مواجه می شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه کشورهای مختلف درگیر با کرونا نیز با مشکلات مشابه ایران در زمینه توزیع اقلام بهداشتی و موارد دیگر مواجه هستند، گفت: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا اگر فردی بیماریِ محرز خود به کرونا را پنهان کند، مجازات شامل حالش می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : جماران آمد خبر تبریزمن خبرگزاری کرد پرس

محمدمهدی شهریاری روز دوشنبه در جلسه ستاد استانی کرونا که سه ساعت به طول انجامید، اظهار داشت: مردم استان از طریق خودقرنطینگی و کاهش تجمع برای پیشگیری از شیوع این بیماری با مسوولان همکاری کرده و عوامل انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی نیز با جدیت بیشتر مبادی ورودی را کنترل کنند.

وی با تاکید بر اینکه مسافرت بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با کرونا ممنوع است، افزود: مبادی ورودی استان در زمان حاضر به درستی کنترل نمی شود و با توجه به اینکه ایجاد ممنوعیت در این مبادی یک مطالبه عمومی به شمار می رود، باید تدابیر سختگیرانه تر در این خصوص اعمال شود.

وی همچنین در مورد تامین اقلام بهداشتی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی نیز گفت: نهادهای متولی برای تامین هزینه های مربوط به تهیه این اقلام جلسه مشترکی تشکیل دهند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز در این امر مشارکت خواهد کرد.

وی همچنین از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی خواست تا علاوه بر دو کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات و امنیتی، اجتماعی و انتظامی که در ستاد استانی مبارزه با کرونا فعال خواهد شد، کمیته های تخصصی دیگری را نیز جهت پیشبرد اهداف این ستاد شناسایی و معرفی کند.

استاندار آذربایجان غربی در حقیقت به دنبال تعریف یک ساختار سازمانی برای ستاد استانی مبارزه با کروناست تا برخی از مصوبه های قبلی از جمله ضدعفونی معابر به صورت مقطعی انجام نشود و کمیته های مربوطه نسبت به پیگیری امور به صورت مستمر اقدام کنند.

همخوانی تصمیم های شهرستانی با مصوبه های ستادهای استانی و ملی

معاون سیاسی اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر لزوم همخوانی تصمیم های شهرستانی با مصوبه های ستادهای استانی و ملی مبارزه با کرونا تاکید کرد و گفت: کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات در ستاد ملی مبارزه با کرونا به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده و متناظر آن در سطح استان تشکیل می شود.

علی مصطفوی افزود: کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا هم به ریاست وزیر کشور تشکیل شده است و متناظر آن در سطح استان روز پنج شنبه پیش رو تشکیل جلسه می دهد.

وی با تاکید بر اینکه این ستاد در سطح استان تنها مرجع اعلام آمار تعداد مبتلایان و اتخاذ تصمیم در مورد کروناست، بیان کرد: بر اساس مصوبه های ستاد ملی مبازه با کرونا، اولویت تبدیل وضعیت نیروها در سیستم درمانی با کسانی خواهد بود که به صورت داوطلبانه در این مراکز فعالیت کنند.

وی همچنین تشدید نظارت بر جایگاه های سوخت و سوختگیری توسط اپراتور را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: مردم نیز باید از دستگاه های الکترونیک بر پرداخت هزینه استفاده کنند.

تعداد افراد مبتلا به کرونا در آذربایجان غربی به 73 نفر افزایش یافت
دبیر ستاد استانی مبارزه با کرونا و رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی نیز گفت: تاکنون 73 بیمار مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده اند که از این تعداد چهار نفر فوت کرده اند.

وی ضمن هشدار به مردم استان، اظهار داشت: برخی ها نسبت به شیوع این بیماری بی تفاوت هستند و برخی دیگر انتظار دارند تا مسوولان با قاطعیت همه مراکز تجمع را تعطیل اعلام کنند؛ اما آنچه مسلم است وضعیت استان در هفته پیش رو به لحاظ ابتلا به ویروس کرونا بدتر خواهد شد و برای جلوگیری از آن تنها باید از تجمع مردم جلوگیری گردد .

وی با اشاره به اینکه چهار پزشک نیز در سطح استان به این ویروس مبتلا هستند و حال عمومی آنان مساعد است، بیان کرد: مبتلا شدن این پزشکان که از کادر بیمارستانی نیستند، نشانه این است که ویروس در سطح مطب های پزشکی استان در حال گردش است و مردم باید بیش از پیش توصیه های خودمراقبتی را رعایت کنند.

وی اضافه کرد: امروز یک هتل نیز در اختیار دانشگاه قرار گرفت تا کادر درمانی که در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارند، در انجا اسکان یابند و اعضای خانواده خود را به خطر نیاندازند.

وی همچنین از مردم خواست تا به شایعه های فضای مجازی توجه نکنند و افزود: این ویروس ناشناخته است و بسیاری از مطالبی که در شبکه های اجتماعی راجع به آن نوشته می شود، جنبه علمی ندارد؛ از سوی دیگر افرادی که در این فضا به شایعه پراکنی اقدام می کنند باید مورد برخورد قرار گیرند.

وی اضافه کرد: برای تسهیل امر اطلاع رسانی و آموزش مردم نیز مسوولیت قرارگاه اطلاع رسانی ستاد استانی مبارزه با کرونا به معاونت فرهنگی دانشگاه واگذار شد.

زمینه سازی برای اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نیز اهداف بسیج ملی مبارزه با کرونا را تشریح کرد و از زمینه سازی برای اجرای این طرح در سطح استان خبر داد.

دکتر رسول انتظارمهدی افزود: راه اندازی نظام مراقبت، کاهش تماس مردم با عوامل بیماری زا، سالم سازی محیط با مداخله بسیجیان، مدیریت مراقبت شده بیماران بعد از ترخیص و کاهش موارد ابتلا تنها بخشی از اهداف این طرح ملی است.

وی نیز از رفتار برخی از مردم گلایه کرد و گفت: برخی ها این مشکل را جدی نمی گیرند در حالی که طول اپیدمی بیماری باید طولانی تر شود و راهکار آن کاهش تماس مردم است.

ضرورت توجه به معنویات در امر آموزش و اطلاع رسانی کرونا

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن قدردانی از فعالیت کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی، گفت: مسوولانی که در صدر آموزش و اطلاع رسانی کرونا قرار دارند باید معنویات را هم در کنار توصیه های خودمراقبتی متذکر شوند تا بارقه امید همواره در دل مردم وجود داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی با اشاره به اینکه اگر همه مراکز دینی تعطیل شود، مرض عمیق تر از کرونا شامل حال ما خواهد شد ، افزود: مسوولان آموزش های بهداشتی مربوط به برپایی نماز جماعت را جدی بگیرند.

بیماری کرونا ابعاد مختلفی دارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و دبیر شورای اطلاع رسانی استان نیز با تاکید بر اینکه بیماری کرونا دارای ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان شورای اطلاع رسانی استان را تنها نگذارد و خلاء معاونت اجتماعی را در دانشگاه پر کند.

حجت الاسلام ناصر خدایاری با تاکید بر اینکه گاهی مطالب نادرستی در مورد کرونا از طریق شبکه های اجتماعی منتشر می شود، افزود: بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری استان به فضای مجازی منتقل می شود تا مردم به لحاظ روحی تقویت شوند.

تعطیلی بیشتر برای شکستن زنجیره ویروس

فرماندار ارومیه تعطیلی 10 روزه بازار را خواستار شد تا زنجیره ویروس کرونا در سطح استان شکسته شود و ادامه داد: مردم تنها باید برای تهیه اقلام ضروری از منزل خارج شوند تا از شیوع گسترده این ویروس جلوگیری شود.

علیرضا ملامحمدی زاده بیان کرد: مجتمع فروش خودرو ارومیه از فردا در عمل تعطیل می شود و امروز خودروهای بسیاری از مردم را به خود آنان تحویل دادند تا زمینه تعطیلی کامل آن فراهم گردد.

وی همچنین بر دورکاری برخی از کارمندان و جلوگیری از ورود مسافران تاکید کرد و افزود: نظارت ها باید تشدید شود تا از هرگونه تجمع مردم در بازار و سایر مراکز جلوگیری گردد.

آخرین یافته های علمی در حال بررسی است

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نیز از بررسی آخرین یافته های علمی در مورد کرونا در قالب 300 مقاله برتر خبر داد و گفت: قرارگاه به صورت 24 ساعته فعال است تا تصمیم ها بروزرسانی شود.

دکتر ایرج محبی با تاکید بر اینکه اطلاعات در مورد این ویروس بسیار اندک است، بیان کرد: بسیاری از موارد که در خصوص آن از طریق رسانه ها اعلام می شود، صحیح نیست.

وی بیان کرد: 40 تا 70 درصد مردم در طول یکسال به این بیماری مبتلا می شوند اما پیک بیماری باید به تاخیر بیافتد تا هم تخت های بیمارستانی مدیریت شود و هم قدرت مانور برای کادر درمانی ایجاد گردد.

وی با تاکید بر اینکه واهمه از این ویروس طبیعی است، اضافه کرد: از میان شاخص های شیوع بیماری تنها تعداد تماس و طول مدت شیوع ویروس در دست ما قرار دارد و بر همین اساس باید از تجمعات مردمی جلوگیری گردد.

استفاده از ظرفیت هتل ها به عنوان نقاهتگاه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز گفت: با توجه به ممنوعیت سفر، از ظرفیت هتل های استان می توان به عنوان نقاهتگاه استفاده کرد تا بیمارانی که پس از درمان مرخص می شوند برای مدتی در این هتل ها اسکان یابند.

جلیل جباری افزود: ضدعفونی هتل های استان نیز در برخی از موراد با محدودیت دسترسی به محلول گندزدایی مواجه است و دانشگاه علوم پزشکی استان به این امر نیز توجه داشته باشد.

صدا و سیمای آذربایجان غربی در مورد کرونا نظرسنجی می کند

مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان غربی از راه اندازی یک نظرسنجی تلفنی راجع به رفتار مردم در خصوص کرونا در آینده نزدیک خبر داد و گفت: اطلاع رسانی شفاف دانشگاه علوم پزشکی استان موجب آرامش روانی مردم شده است.

مسعود مجرد افزود: اطلاعات به روز راجع به کرونا در ساعت 20 از صدا و سیمای استان اعلام می شود و این تجربه موفق باید ادامه یابد.

وی همچنین با اشاره به اینکه شعار در خانه بمانیم در شبکه استانی به صورت ثابت نمایش داده می شود، افزود: تلاش رسانه ملی این است که اعتماد مردم با اطلاع رسانی شفاف بیش از پیش جلب شود.

به گزارش ایرنا تعداد دیگری از حاضران نیز در این جلسه به اظهار نظر پرداختند و دغدغه همه آنان کاهش تعداد مبتلایان و ارایه راهکارهای عملی برای کنترل این ویروس اپیدمیک به شمار می رفت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
الهام بهروزی: تئاتر یکی از هنرهای پیشتاز در استان بوشهر است که با وجود ظرفیت های مستعدی که در خود جای داده است؛ اما آن گونه که باید حمایت نمی شود؛ این در حالی است که این هنر به واسطه زنده بودن و در صحنه بودن می تواند در بعد فرهنگ سازی و کاهش آسیب های اجتماعی بسیار موثر ظاهر شود و مسوولان شهری می توانند در این مقوله بیشتر از ظریفت های هنری تئاتر بهره بگیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۲۰

الهام بهروزی

تئاتر یکی از هنرهای پیشتاز در استان بوشهر است که با وجود ظرفیت های مستعدی که در خود جای داده است؛ اما آن گونه که باید حمایت نمی شود؛ این در حالی است که این هنر به واسطه زنده بودن و در صحنه بودن می تواند در بعد فرهنگ سازی و کاهش آسیب های اجتماعی بسیار موثر ظاهر شود و مسوولان شهری می توانند در این مقوله بیشتر از ظریفت های هنری تئاتر بهره بگیرند.

طبیعتا این هنر در روزهایی که میزبان میهمان منحوس و ناخوانده ای چون کرونا هستیم حال خوبی نداشته باشد؛ چراکه همه برنامه ریزی هایش متوقف شده است؛ اما به روزهای قبل از کرونا بنگریم متوجه می شویم که در سال 98 تئاتر بوشهر با درخشش هنرمندان و گروه های تئاتری هم استانی توانست روزهای خوبی را تجربه کند؛ هر چند در این سال شاهد انزوای برخی از کارگردانان و هنرمندان خوب این خطه در رویدادهای تئاتری بودیم اما نمی توان چشم بر موفقیت های هنرمندان استان در رویدادهای بزرگ تئاتری بست. یک اتفاق تلخی که در تئاتر بوشهر در سال جاری افتاد کوچ علی غلامی هنرمند باتجربه و پیشکسوت تئاتر جنوب بود که نبودش برای هنر استان ضایعه ای بزرگ بود. بی شک وی نقش بی بدیلی را رشد تئاتر این اقلیم ایفا کرد.

اما این سوگ نتوانست تئاتر بوشهر را از حرکت بازنگهدارد و خوشبختانه این هنر توانست در سال جاری به واسطه وجود هنرمندان بزرگ و خلاق و تلاش های بی دریغ جهانشیر یاراحمدی، مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان و هیات رئیسه این انجمن به خوشی بدرخشد.

درصدد برآمدیم در واپسین روزهای سال 98 پای صحبت های جهانشیر یاراحمدی، مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر بنشینیم و به واکاوی تئاتر بوشهر در روزهایی که گذشت و روزهایی که خواهد آمد، بپردازیم.

مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر در گفت وگو با بامداد جنوب گفت: تئاتر هنری است که هر شب روی صحنه متولد می شود و همان شب روی همان صحنه می میرد. در شب های دیگر همین طور متولد می شود و باز می میرد. این مدام زاده شدن و مردن مهم ترین تفاوت تئاتر با سایر هنرهای دیگر است. در حقیقت همین مشخصه موجب شده که تئاتر، هنری زنده، حاضر و خلق در لحظه تعریف شود. اتفاقی که در هنرهای دیگر نمی افتد اما در تئاتر روی می دهد زنده بودن آن ، رو در رویی و نفس به نفس با مخاطب است. مخاطب با حواس پنجگانه خود با تئاتر روبه رو می شود و با آن ارتباط برقرار می کند. در اینجا یک نکته وجود دارد که تئاتر تنها هنری است که بدون واسطه خلق می شود. این در حالی است که هنرهای دیگر به کمک یک ابزار با انسان ارتباط برقرار می کنند؛ خوشنویسی با نی قلم و دوات، نقاشی با بوم و رنگ، سینماگر با دوربین و... ولی تئاتر تنها هنری است که صرفا با رو در رویی دو انسان شکل می گیرد. از همین روی است که تئاتر را انسانی ترین هنرها تعریف کرده اند و انتظار دارند سرشار از درس های انسانی باشد که به گمان من انتظار بحقی است .

جهانشیر یاراحمدی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه تئاتر زنده است و در لحظه جریان دارد، این خاصیتش چقدر در تحلیل و کند و کاو سوژه های انتخابی می تواند مخاطب را اقناع کند، توضیح داد: نکته قابل توجه در این پرسش شما مخاطب است که این برمی گردد به نویسنده و کارگردان یک اثر تئاتری که در انتخاب یک موضوع، تحلیل و نگارش آن چقدر به علم مخاطب شناسی توجه داشته است! تردید نداشته باشید اگر یک نویسنده باهوش و یک کارگردان زیرک با نگاه دقیق به مسائل اجتماع پیرامون خودش این مسائل را به ویژه در نگارش و سپس در کارگردانی تحلیل کند، قطعا اثر شگفت آوری پیش روی مخاطب خواهد گذاشت. بنابراین ضرورت دارد که پیش از اینکه اثری در روی صحنه زنده خلق شود، نویسنده و کارگردان مخاطب شناسی کند. طبیعی است که هر اثری که بر اساس نیاز مخاطب پیرامونی خود خلق شود، بدون تردید مورد توجه مخاطب قرار می گیرد .

وی در ادامه با تاکید بر اینکه توجه مخاطب یعنی اینکه من مخاطب ممکن است از تماشای اثر شما لذت ببرم یا ممکن است مرا به تامل وادارد، افزود: از دید من این تامل مهم ترین نکته ای است که یک اثر تئاتری بایستی به وجود بیاورد. یعنی کارگردان باید در ذهن مخاطب وسواس ایجاد کند و ذهن او را به کنکاش وادارد؛ به گونه ای وقتی از سالن تئاتر خارج می شود با خود سوالاتی را ببرد که برای رسیدن به پاسخ هایشان تفکر و تامل و مسائل اجتماعی مطرح شده را در اثر تحلیل کند. اگر این اتفاق افتاد بدون شک زنده بودن هنر تئاتر می تواند در تحلیل نمایش، اثر بسیار عمیقی بگذارد .

این نویسنده و پژوهشگر مطرح حوزه تئاتر همچنین در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه برخی از هنرمندان تئاتر استان معتقدند که انجمن هنرهای نمایشی استان در حال پیش رفتن به سمت نخبه کشی است! نظر شما در این باره چیست، گفت: ببینید باید نخست ببینیم نخبه چیست و نخبه کیست و بعد مدعی شد که نخبه کشی صورت گرفته است یا خیر! طبیعی است باید نخبه ای وجود داشته باشد تا نخبه کشی هم صورت بگیرد. بنابراین به دلیل اینکه گزاره اول وجود ندارد، خود به خود گزاره دوم منتفی می شود !

مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر در ادامه در خصوص وضعیت جشنواره های تئاتری درون استانی نیز بیان کرد: در درون استان سالانه یک سری جشنواره هایی مثل جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دیّر، جشنواره طنز تنگستان، جشنواره تئاتر کوتاه گناوه، جشنواره مونولوگ دیلم و... برگزار می شود که بودجه این رویدادها از طریق بودجه شهرستانی (فرمانداری، شهرداری و شوراهای اسلامی این شهرستان ها) تامین می شود اما امسال تا این لحظه از سوی شهرستان ها بودجه برگزاری این رویدادها تامین نشده است و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی نیز تنها در تامین بخشی از اعتبار این جشنواره ها کمک می کنند. به همین دلیل فعلا نمی توان در خصوص وضعیت این رویدادها اظهار نظر کرد .

یاراحمدی در ادامه با به حضورش در همایش تئاتر استان های کشور و تدریس یکی از پنل های تخصصی آن، دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و گفت وگو در خصوص مشکلات تئاتر استان ها، نشست با معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص پیامدهای سوء ادغام انجمن های هنری و موسسات فرهنگی هنری و اعتراض به این طرح اشاره کرد و گفت: انجمن هنرهای نمایشی استان مانند گذشته همچنان پیگیر مشکلات و مسائل جامعه تئاتری است و به عنوان یکی از نمایندگان انجمن در جلسات تئاتری کشور در سطح کلان حضور داشت ه ام و پیگیر مشکلات و معضلات تئاتر استان ها بوده ام. یکی از دغدغه های جدی ما در سال جاری تکمیل پلاتوی جدید مجموعه تئاتر شهر بوشهر واقع در مجتمع فرهنگی هنری بود که با پیگیری های صورت گرفته ان شاءالله این پلاتو در سال 99 به بهره برداری خواهد رسید. علاوه بر این پیگیر ساخت پلاتو در شهرها و بخش هایی از استان که سالن ندارند نیز بودیم .

وی با تاکید بر اینکه از ابتدای مسوولیتم در انجمن هنرهای نمایشی استان یک دغدغه بسیار مهم و جدی داشتم و آن هم خلأ 30 ساله ارتباطی بود که جامعه هنری ما با شورای سیاستگذاری تئاتر کشور داشت، افزود: بنابراین این دغدغه را با دکتر ماحوزی، مدیرکل وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در میان گذاشتم و به طور مستند و مستدل متذکر شدم که مدیران تئاتر کشور اصلا شناختی از مدیران فرهنگی ما ندارند و حتی فامیلی آنها را نمی دانند! این مساله با تلاش های من و خانم ماحوزی پیگیری شد و این خلأ سی ساله در بازه زمانی کوتاهی پر شد و خیلی خوب توانستیم که تئاتر بوشهر و ظرفیت های آن را به کشور معرفی کنیم و از همین جا از خانم ماحوزی به خاطر این مهم، سپاسگزاری می کنم. این روند را در دوره جدید با خانم دکتر کرمپور نیز در میان گذاشتم و اهمیت موضوع را تشریح کردم و او نیز این پیوند ارتباطی با مدیران هنر را کشور را ادامه داد که خوشبختانه نتایجش را در طول سال می بینیم. کافی است قیاس مختصری کنیم این دوره زمانی را با ادوار پیش؛ تفاوتش واضح و مبرهن است. خوشبختانه امروز تئاتر بوشهر مثال زدنی است به گونه ای که هر جا صحبت از تئاتر استان ها می شود، تئاتر بوشهر را مثال می زنند .

یاراحمدی در ادامه با اشاره به اینکه دغدغه دوم من بحث سخت افزاری بود، تصریح کرد: هرچند این مقوله جزء وظایف انجمن نبود اما من مقداری فوضولی کردم و به این مساله ورود کردم و با پیگیری هایی که انجام دادیم و به زیرساخت ها و ظرفیت های موجود استان اضافه کردیم و در مجموعه تئاتر شهر بوشهر نیز پلاتوهایی را برای تمرین افزودیم که بدون شک جامعه تئاتری در آینده بیشتر قدر آنها را خواهند دانست؛ دغدغه سوم ما حمایت مالی از تولیدات تئاتری بود که متاسفانه این مهم به دلیل کمبود اعتبار، کم محقق شده است و این اتفاق تلخی است .

وی با اشاره به اینکه انجمن هنرهای نمایشی استان طبق سیاست های تئاتر کشور پیش می رود، افزود: از این رو، توسعه اجراهای عموم در استان یکی از برنامه های کلیدی بود که در اولویت برنامه های ما قرار گرفت و خوشبختانه در این زمینه توانستیم گام های استواری برداریم و آن را برای کارگردان های استان تبدیل به یک دغدغه کنیم. اینک نه تنها در شهر بوشهر بلکه در سایر شهرستان ها و بخش های استان نیز شاهد اجراهای عموم پرمخاطب در طول سال هستیم. البته این اتفاق را هنوز باید پررنگ تر کنیم. برنامه دیگری که در دستور کار ما قرار گرفت، طرح تبادل تئاتر بود که در حال انجام است و در جریان آن از آثار باکیفیت و شاخص سایر استان ها از جمله تهران برای نمایش در استان دعوت می کنیم که در نقاط مختلف استان به روی صحنه می روند. در سال جاری چندین کار فاخر در استان اجرا شد و قرار بود در اسفند هم دو کار خوب از تهران در بوشهر اجرا شود که به دلیل شیوع کرونا در کشور به تعویق افتاد .

یاراحمدی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه با توجه به اینکه تئاتر یک هنر مردمی است اما آن گونه که باید از سوی مسوولان مورد توجه واقع نمی شود، از دید شما علت این کم توجهی چیست، گفت: حقیقتش این سوال همیشگی خود ما نیز هست، ببینید وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی فرهنگ و هنر کشور است، تئاتر استان ها را حمایت نمی کند، دیگر چه انتظاری از حمایت سایر مسوولان دارید؟! بنابراین این دغدغه جدی است که هنر تئاتر با توجه به پتانسیل و ظرفیتی که دارد، چرا در مقایسه با هنرهای دیگر کمتر دیده می شود؟! این در حالی است که هنر تئاتر می تواند با ایجاد روایت تازه، به جامعه امروز کمک شایانی کند و آن نشاط و امید ببخشد .

مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر با تاکید بر اینکه در این سال ها رنج و درد عمیقی را متحمل شده ایم و آن هم کمبود منابع مالی است، یادآور شد: بودجه تئاتر استان نه تنها کم است، بلکه هیچ است، به طوری که برای جشنواره تئاتر استانی بوشهر در سال 97، از بودجه ملی 15 میلیون و از بودجه استان هم 15 میلیون و در سال جاری هم برای این رویداد از بودجه استانی 20 میلیون تومان و از بودجه ملی هم 15 میلیون تومان اختصاص یافت؛ یعنی عملا برای اجراهای عموم اعتبار انجمن صفر است .

یاراحمدی در پایان در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه تئاتر بوشهر امروز چقدر به کارهای علمی پژوهشی نیاز دارد، توضیح داد: کارهای علمی و پژوهشی محدود به زمان و مکان خاصی نیست، بلکه در هر زمان و هر مبدا جغرافیایی باید به صورت مستمر انجام شود و نیاز این هنر در هر جغرافیایی است. بنابراین شدیدا احساس می کنم این دو برای تئاتر استان ها نیاز است امیدوارم روزی برسد که کارهای علمی و پژوهشی هر دو در ردیف همدیگر پیش بروند. در پایان آرزو می کنم که مصیبت کرونا خیلی زود از سر ایران و دیگر ممالک جهان رفع شود و مردم در صحت و سلامتی و صلح و شادی در کنار یکدیگر زندگی کنند.

لینک خبر :‌ بامداد24