بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 14 اسفند 98
انجمن مدیران تولید سینما طی نامه ای سرگشاده به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به عواقب آنچه رویارویی سازمان سینمایی با صنف مدیران تولید دانستند، هشدار دادند.

به گزارش خبرنگار مهر ، در پی انتشار اطلاعات ارزشیابی هنرمندان سینما از سوی سازمان سینمایی که براساس آن به هنرمندان صنوف مختلف درجه معادل مدرک تحصیلی اعطا شده بود، انجمن مدیران تولید سینمای ایران طی نامه ای به وزیر ارشاد نسبت به درج برخی نام های غیرمرتبط با صنف خود در این فهرست به عنوان مدیر تولید اعتراض کرد.

در متن این نامه آمده است:

وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی

باسلام و احترام

شفاف سازی اخیر سازمان سینمایی در اعلام نام برخی از افراد در خصوص اعطای درجه هنری، با عنوان شغلی مدیریت تولید سینما که هیچ سابقه ای در این حرفه ندارند، منجر به حیرت و اعتراض شدید جمعی از مدیران تولید باسابقه سینما شده است.

بعد از حذف انجمن مدیران تولید سینما از بخش تجلی اراده ملی جشنواره فیلم فجر و جلوگیری از حضور مدیران تولید فیلم ها در مصاحبه مطبوعاتی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، این سومین مورد رویارویی سازمان سینمایی با مدیران تولید سینما است.

آقایان تصمیم گیر!

نسل درخشان تهیه کننده های کنونی، زمانی خود از مدیران تولید حرفه ای و خلاق بودند، حرفه تهیه کنندگی در آینده نیاز به پشتوانه نیروی انسانی کار بلد دارد. برادرانه هشدار می دهیم این تصمیمات اشتباه و ندادن پاسخی مناسب، عواقب جبران ناپذیری در سینمای ایران دارد. انجمن مدیران تولید سینمای ایران

کد خبر 4868944

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین توئیت خود در واکنش به انتشار اخبار ابتلای مسئولین به کرونا، نوشت: دغدغه مردم، کروناگرفتکی من و شما نیست. خودبزرگ بینی را کنار بگذاریم.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سید عباس صالحی آمده است:

چند خبر منتشر امروز از مراکز و اشخاص مسوول:

1.تعداد ... از نمایندگان مجلس کرونا گرفتند.

2. رئیس مرکز... کرونا گرفته است.

3. نماینده شهرستان... : کرونای من کنترل شده است.

عزیزان:

دغدغه مردم، کروناگرفتکی من و شما نیست.

خودبزرگ بینی را کنار بگذاریم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نمایده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی درگذشت جانباز و رزمنده سرافراز، سردار رمضان پورقاسم، مدیرکل سابق حراست این سازمان و رئیس ستاد نماز جمعه ساری را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف، نمایده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی درگذشت جانباز و رزمنده سرافراز؛ سردار حاج رمضان پورقاسم، مدیرکل سابق حراست این سازمان و رئیس ستاد نمازجمعه ساری را تسلیت گفت .

در این پیام تسلیت آمده است :

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون

خبر عروج شهادت گونه جانباز و مجاهد سرافراز دوران دفاع مقدس سردار حاج رمضان پورقاسم، مدیرکل سابق حراست سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس ستاد نمازجمعه ساری

موجب تاثر و تالم خاطر شد .

این جانب ارتحال این جانباز و رزمنده خستگی ناپذیر دوران دفاع مقدس را به خانواده محترم ایشان و همه کارکنان خدوم سازمان اوقاف و امور خیریه تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه طلب می کنم .

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جامعه پزشکی کشور و پرستاران به علت ازخودگذشتگی در مقابله با شیوع بیماری کرونا تقدیر و تشکر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

راه ملت: به گزارش راه ملت و به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، در این پیام تقدیر و تشکر آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا
...و هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده

فرهنگ والای جهاد و از خودگذشتکی به عنوان یک سرمایه بزرگ اجتماعی در بین مردم عزیز ایران تاریخچه ای دیرینه دارد چنانکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز این فرهنگ عظیم در ابعاد مختلف از جمله حفظ و تثبیت نظام اسلامی، عزت و استقلال کشور، حماسه مقاومت و پیروزی در دفاع مقدس و همدلی و همیاری با آسیب دیدگان حوادث مختلف طبیعی از جمله سیل و زلزله نمود و تبلور داشته است.

امروز نیز جامعه پزشکی کشور و پرستاران خدوم این دیار علی رغم تمام بی مهری هایی که گاهی در فضای مجازی در حق آنها می شود به صورت شبانه روزی در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا ایستاده اند. این کارزار، آزمون بزرگی در عرصه ایثار و جهاد است که پزشکان و پرستاران عزیز با سربلندی بر آن فایق آمده اند.

این جانب ضمن تبریک حلول ماه مبارک رجب المرجب وظیفه خود می دانم که از وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همه پزشکان، پرستاران و پرسنل درمانی جهادگر کشور به علت ازخودگذشتگی در مقابله با شیوع بیماری کرونا تقدیر و تشکر کنم و این وعده را بدهم که سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به نوبه خود با تمام ظرفیت موقوفات بهداشتی و درمانی خود در خدمت ریشه کن کردن بیماری کرونا خواهد بود.

منتشر شده در :1398/12/13 - 01:12|شناسه خبر: 46581 27 بازدید
گزارش خطا:

لینک خبر :‌ راه ملت
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از نام نویسی حدود 50 درصد زائران در کاروان های حج تمتع 99 خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت امروز به ریاست حجت الاسلام والسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.

در این جلسه، سرپرست حجاج ایرانی به فراهم شدن مقدمات سفر زائران ایرانی به سرزمین وحی اشاره و خاطرنشان کرد: کمتر از یک هفته از آغاز نام نویسی زائران در کاروان های حج تمتع 99 می گذرد و استقبال زائران از نام نویسی بسیار خوب بوده است.

وی افزود: در حال حاضر حدود 50 درصد زائران در کاروان های حج تمتع 99 نام نویسی کرده اند و در روزهای آینده تا پر شدن باقیمانده ظرفیت ثبت نام ادامه می یابد تا کاروان ها تکمیل شوند.

در این جلسه آقای علیرضا رشیدیان نیز به تلاش همکاران سازمان حج و زیارت برای فراهم شدن مقدمات سفر زائران ایرانی به سرزمین وحی اشاره و اظهار کرد: همزمان با آغاز نام نویسی از زائران، همکاران این سازمان تمام توان خود را به کار گرفته اند تا بتوانند بدون هیچگونه مشکلی مقدمات سفر حج آینده را فراهم کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان گزارشی از حوزه عتبات عالیات افزود: با توجه به اتفاقات اخیر و شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف، به صورت موقت اعزام زائران به عتبات متوقف شده است اما همکاران این سازمان در عراق حضور دارند تا به محض برطرف شدن این خطر، مقدمات سفر زائران حسینی را فراهم کنند.

این جلسه با گزارش حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری درخصوص برنامه ریزی ها و فعالیت های فرهنگی این معاونت جهت حج 99 ادامه یافت.

وی گفت: همزمان با اعلام رسمی نام نویسی زائران برای حج آینده، اسامی روحانیان کاروان ها نیز به سازمان حج و زیارت داده شد تا زائران بتوانند کاروان های خود را برای اعزام به سرزمین وحی انتخاب کنند.

بر پایه این گزارش، در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: این یک آزمون الهی است که امیدورایم با تلاش همگانی و رعایت نکات بهداشتی و دعای خیر همه مومنان، ملت ایران نیز از این آزمون سربلند بیرون بیایند و بیماران نیز به زودی بهبود یافته و به آغوش گرم خانواده خود بازگردند.

آغاز فرآیند نام نویسی در کاروانهای حج تمتع 99 از امروز

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ششمین جلسه محفل ادبی فیض به دلیل شیوع ویروس کرونا، با شعار ترویج فرهنگ همدلی و امیدبخشی، با حضور شماری از استادان و شاعران کشور به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، در پی شیوع بیماری کرونا ششمین جلسه محفل ادبی فیض با هدف پیشگیری از اشاعه این ویروس و ترویج فرهنگ همدلی و امیدبخشی با بهره مندی از گنجینه گران بهای شعر و ادب فارسی، با مشارکت ویدئویی 174 نفر از اعضای این محفل و انتشار 65 فایل صوتی و تصویری به شیوه مجازی برگزار شد.

این محفل ادبی با خوانش شعر معروف فیض کاشانی با مطلع بیا تا مونس هم یار هم غمخوار هم باشیم/ انیس جان غم فرسوده بیمار هم باشیم توسط مرتضی یراق بافان آغاز و در ادامه با انتشار ویدئوی شعرخوانی استادان و شاعران مطرح کشور ادامه یافت.

شعرخوانی اعضای کودک و نوجوان و انتشار یادداشت همایون شاهمرادی کتابدار ویژه نابینایان کتابخانه مرکزی پارک شهر با موضوع دلتنگی برای فضای کتابخانه در ایام تعطیلی کتابخانه ها؛ خوانش دیباچه گلستان توسط نرگش بدشت، گوینده و تهیه کننده رادیو و یکی از اعضای محفل فیض که این روزها در بستر بیماری به سر می برد و همچنین انتشار قصیده فاخر 52 بیتی تازه سروده شده علیرضا قزوه با موضوع شیوع بیماری و وقایع روز جهان، شعرخوانی سرویش تریپاتی از هندوستان و سید سکندر حسینی از افغانستان، پخش نماهنگ شعرخوانی فاطمه محمدی و حسین بهزادی فر (از گویندگان و مجریان سرشناس صدا و سیما)، عزیز آذین فرد (مؤلف کتاب فارسی دانشگاهی هم قافیه با باران ، محمد علی یوسفی (استاد دانشگاه کیش) و فاطمه مجیدی از دیگر بخش های جالب توجه ششمین جلسه محفل ادبی فیض بود.

در این محفل علاوه بر انتشار اشعار، ویدئویی از کانال علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در پایگاه اینترنتی آپارات نیز با موضوع معرفی کتاب فیه ما فیه و خوانش غزلی از مولانا پخش شد.

در بخش دیگری از این محفل ضمن معرفی کتاب های هدهد سفید ، با ارائه نشانی اینترنتی دریافت فایل های pdf شش شماره منتشر شده آن در پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، به عنوان هدیه ای فرهنگی برای پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان تقدیم اعضاء شد که با استقبال فراوان شاعران نوجوان و خانواده هایشان روبرو شد.

اسماعیل امینی، رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی، ساراجلوداریان، امید صباغ نو، بهرام مژدهی، حسن اسحاقی، حسین صیامی، فریبا یوسفی، مرضیه فرمانی، حسنا محمدزاده، سمانه رحیمی، فرشته شفقت، نصیبا مرادی، الهام نجمی، بهار صدرزاده، الهام پوریونس، محمدجواد پیش نماز، زهرا محمودی، محمود یوسفی، سمیه مؤمنی، سمانه خلف زاده، نازیلا نوبهاری، فاطمه قمری، مهشید موسوی، فرحناز میرزایی، نعیمه محمدی، فاطمه حبیبی، زهر امیریان کرمی، الهام انصافی، سمیرا یکه تاز، فاطمه رحمانی، مهسا ایمانی، اکرم مولاوردی و آیت اللهی از جمله شاعران و شرکت کنندگان در ششمین جلسه محفل ادبی فیض بودند.

سلسله نشست های شعرخوانی کتابخانه مرکزی پارک شهر موسوم به محفل ادبی فیض توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران دوشنبه های دوم و آخر هر ماه از ساعت 15 تا 17 بعدازظهر در این کتابخانه برگزار می شود.

کد خبر 4869405

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در حالی که با شایعات منتشرشده از سوی برخی رسانه های بیگانه در فضای مجازی به نظر می رسید مردم از نگرانی شیوع کرونا، تشرف به حج تمتع را به سال های بعد موکول کنند، اما در کمتر از یک هفته، ظرفیت نیمی از کاروان های حج تمتع تکمیل شده است.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، با آغاز نام نویسی سفر به حج تمتع 99، در فضای مجازی اخباری مبنی بر عدم برپایی حج تمتع از سوی عربستان و حتی جلوگیری از ورود زائران ایرانی برای تشرف به حج ابراهیمی سال آینده منتشر شد و برخی نیز با شایعه پراکنی سعی داشتند مشمولان سفر به حج تمتع را برای تشرف به این سفر معنوی منصرف کنند که اکبر رضایی، سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت با شایعه دانستن اخبار تعطیلی حج تمتع، خواستار پیگیری اخبار حج تمتع 99 از سوی منابع رسمی شد و گفت: در صورت توقف عملیات حج تمتع باید سعودی ها به صورت رسمی چنین موضوعی را اطلاع رسانی و به ما اعلام کنند که این امر صورت نگرفته و آن ها نیز در حال برنامه ریزی برای انجام مناسک حج تمتع سال 1441 هستند.

شایعات زائران را از تشرف به حج 99 منصرف نکرد

اخبار منتشر شده درباره شیوع ویروس کرونا در ایران و پخش این ویروس توسط ایرانیان آنقدر توسط رسانه های بیگانه مطرح شده است که حتی برخی از ایرانیان تصور می کنند چنین اخباری واقعیت دارد و ایرانیان موجب شیوع ویروس کرونا در منطقه شده اند! در حالی که بر اساس آمارهای منتشر شده، ویروس کرونا از مدت ها قبل با منشأ چین در کشورهای منطقه فراگیر شده بود و حتی قربانیانی داشته است، اما به دلیل مسائل مختلف سیاسی، دولتمردان و مسؤولان رده بالای کشورهای منطقه از انعکاس اخبار مربوط به کرونا جلوگیری کرده اند.

با این وجود نام نویسی سفر به حج تمتع سال آینده نهم اسفندماه آغاز شد که در این دوره، دارندگان فیش حج تمتع تا پایان فروردین سال 86 به عنوان زائر اصلی در اولویت تشرف قرار دارند. به گفته اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت، تعداد این افراد به عنوان مشمولان تشرف به حج 99 بیش از 250 هزار نفر است و در صورتی که ظرفیت کاروان ها تکمیل نشود، نام نویسی از ودیعه گذاران تا نیمه اردیبهشت سال 86 از 21 اسفندماه آغاز خواهد شد.

کرونا مانع ثبت نام حج تمتع نشد/ تکمیل نیمی از ظرفیت کاروان های حج در کمتر از یک هفته

در حالی که با شایعات منتشر شده از سوی برخی رسانه های بیگانه در فضای مجازی، به نظر می رسید که مردم از ترس کرونا، تشرف به حج تمتع را به سال های بعد موکول کنند، اما حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که 13 اسفندماه برگزار شد، از نام نویسی حدود 50 درصد زائران در کاروان های حج تمتع 99 خبر داد.

با استقبال کم نظیر مردم رای تشرف به حج تمتع، ظرفیت نیمی از کاروان های حج تمتع 99 در کمتر از یک هفته تکمیل شد و با این روند به نظر می رسد که زائران خانه خدا که بیش از 13 سال در انتظار این سفر معنوی بودند، بدون توجه به شایعات اقدام به نام نویسی برای سفر به حج تمتع 99 کرده و با این اقدام بار دیگر دشمنان نظام و اسلام را از خود ناامید کرده اند.

کرونا سخت تر از 15 سال انتظار نیست!

یکی از دارندگان فیش حج تمتع که برای تشرف به حج تمتع در حال برنامه ریزی است، در گفت وگو با فارس می گوید: ما حدود 15 سال است که منتظر نوبت برای تشرف به حج تمتع هستیم. البته که امسال این هزینه برای ما سنگین است اما به خاطر رسیدن به استطاعت، سفر حج تمتع بر ما واجب شده است و برای همین هم در کاروان های حج تمتع 99 ثبت نام می کنیم.

وی با اشاره به برخی شایعات منتشر شده در فضای مجازی درباره شیوع ویروس کرونا و خطرات احتمالی برای رفتن به این سفر معنوی می افزاید: حج ابراهیمی نمایش اتحاد مسلمانان است و همانطور که پس از تعطیلی حج تمتع در سال 95 آیات الله نوری همدانی فرمودند: زمانی که فرد استطاعت پیدا کند و راه ها هم باز باشد باید به این سفر معنوی برود . بنابراین نه تنها کرونا بلکه هیچ چیزی نمی تواند مانع سفر ما به حج تمتع شود و معتقدم که 15 سال انتظار سخت تر از کرونا نیست و البته امیدارم این بیماری به زودی ریشه کن شود. ان شاالله من نیز به این سفر مشرف خواهم شد.

به گفته علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت 90 هتل برای اسکان زائران ایرانی خانه خدا در مکه مکرمه و مدینه منوره اجاره شده است و با هماهنگی های انجام شده نام نویسی زائران حج تمتع 99 از طریق سامانه رزرو در حال انجام است.

همچنین با توجه به درخواست افزایش سهمیه برای زائران ایرانی، 87 هزار و 500 نفر به حج تمتع 99 مشرف می شوند که البته ممکن است با موافقت سعودی ها، این تعداد تا روزهای منتهی به برگزاری حج تمتع افزایش یابد.

به گزارش فارس، هزینه قطعی سفر به حج تمتع حدود 33 تا 41 میلیون تومان اعلام شده است که زائران خانه خدا در قالب 570 کاروان به عربستان اعزام می شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل هنرهای تجسمی از برگزاری مسابقه بین المللی کاریکاتور "ما کرونا را شکست می دهیم" خبر داد.

به گزارش هنرآنلاین ، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی از برگزاری مسابقه بین المللی کاریکاتور "ما کرونا را شکست می دهیم" خبر داد. این مسابقه به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نهادهای دیگری مانند؛ مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری ، بنیاد فرهنگی روایت فتح، اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برگزار می شود.

مظفری گفت: اداره کل هنرهای تجسمی بنا به مسئولیت ها و وظیفه ای که در حوزه هنرهای تجسمی به عهده دارد، در برنامه هایی که جنبه ملی و بین المللی دارد حضور می یابد. ما معتقدیم که هنرمندان هنرهای تجسمی می توانند در بحران های اجتماعی، مؤثر باشند و حضور آنها در فضاهای هنری و رسانه ای موجب تقویت روحیه از یکسو و همچنین انجام مسئولیت اجتماعی هنرمندان در قبال جامعه است.

وی افزود: از آنجا که مسئله کرونا، موضوعی جهانی است استقبال خوبی از این مسابقه در همین مدت کوتاه شده است، امیدواریم که این حرکت منجر به شروع حرکت های مؤثر دیگر در زمینه ارتباط هنرهای تجسمی با جامعه باشد.

مظفری گفت: این مسابقه از آن دست جشنواره هایی نیست که در اختیار یک یا دو نهاد فرهنگی باشد، برگزارکنندگان این مسابقه بین المللی از حضور هر نهاد و سازمانی که احساس کند می تواند در این زمینه مؤثر باشد استقبال می کنند.

گفتنی است که مدت ارسال آثار به این مسابقه بین المللی تا 11 فروردین سال 1399 اعلام شده است. علاقه مندان می توانند به نشانی دانشگاه علوم پزشکی؛ شیراز بلوار زند، ساختمان مرکزی علوم پزشکی شیراز، مدیریت فرهنگی و یا با نشانی پست الکترونیک coronacontest@gmail.comآثار خود را ارسال کنند و برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 07132122653 و 07132122649 و موبایل :09173052671 تماس بگیرند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
مراسم پایانی معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به تعویق افتاد.

به گزارش ایسنا، مراسم پایانی این رویداد که قرار بود اسفندماه برگزار شود، برای حفظ سلامت شهروندان و با توجه به تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اولویت سلامت جامعه در وضعیت کنونی منتفی شد. زمان برگزاری مراسم پایانی این رویداد سال 1398 اعلام خواهد شد.

به گفته ابراهیم حیدری دبیر شهرهای خلاق و فرهنگ و هنر داوری مرحله اولیه این رویداد بهمن ماه انجام شده است. در نخستین دوره برنامه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، 370 شهر مشارکت داشتند.

فراخوان این رویداد نیمه تیرماه سال 1398 در 9 حوزه فرهنگ و هنر منتشر شد. مجموعا 2400 ساعت کارگاه آموزشی برنامه ریزی فرهنگی برای 1200 نفر در سی و یک مرکز استان کشور با حضور سه نماینده از هر شهر برگزار شد. با آموزش از شهرهای مختلف برای شناسایی ظرفیت های بومی و محلی و جلب مشارکت سازمان های همکار، در نهایت 370 شهر مجموعه برنامه ها و طرح ها ایده های شان در عرصه خلاقیت فرهنگی وهنری را به دبیرخانه مرکزی ارسال کردند.

بر اساس فراخوان هر شهر در سه رشته مجاز به شرکت در رقابت بود. گروه های نه گانه هنری برای بهره گیری حداکثری از ظرفیت های فرهنگی و هنری شهرها در رقابت شهرهای خلاق فرهنگ و هنر دیده شده است.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، بخش های مختلف به این شرح است:

1- هنرهای تجسمی شامل خوشنویسی، نقاشی، نگارگری، سفال و سرامیک، منبت کاری، نساجی، گرافیک، مسجمه سازی و گرافیک 2-هنرهای نمایشی شامل تعزیه، تئاتر، نمایش خیابانی و میدانی، نمایش آیینی و سنتی، نمایش نامه و نمایش 3- موسیقی، 4- مد و لباس، 5- صنایع سنتی، 6- ادبیات، 7- رسانه و مطبوعات و بازی های رایانه ای، 8- سینما و 9- صنعت بسته بندی و چاپ

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر با هدف برنامه ریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی بر رویکرد آمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران، کشف، جذب، و پرورش فعالیت ها و حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش، و پایدار بومی، ساماندهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت های فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیت های مردمی در فرهنگ، تبادل تجربه ها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران و توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب وکارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری نهادها و دستگاه های مرتبط مثل کمیسیون ملی یونسکو و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور راه اندازی شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حسین مسافرآستانه، مدیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر عنوان کرد: این روزها منتظر هستیم تا از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی تئاتر کشور است یک ستاد بحرانی تشکیل و برنامه ریزی درستی برای گروه های خسارت دیده صورت بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴ سایت های دیگر : قدس آنلاین خبر آنلاین سینما پرس

حسین مسافر آستانه مدیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر که این روزها همچون سایر تماشاخانه ها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است، در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس درباره وضعیت سالن ها و آغاز اجراها گفت: فعلا هنوز چیز مشخصی وجود ندارد و تنها مسئله مهم و اساسی توجه به تذکرت عمومی وزارت بهداشت و درمان و رعایت آنها است تا جامعه از این معضل کرونا عبور کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است جدول اجراهای سال آتی ایرانشهر به واسطه اجراهای لغو شده اسفند ماه کنونی تغییر کند، گفت: قطعا ما در این زمینه باید تشکیل جلسه بدهیم و تصمیم گیری لازم برای کسانی که در این ماه تعطیل شدند را خواهیم گرفت تا ببینیم جدول برنامه هی سال بعد چه تغییری می کند و نتیجه نهایی بعد از جلسه اعلام خواهد شد. بنابراین قطعا جدول تغییر خواهد کرد.

مسافرآستانه در پاسخ به این سوال که برای گروه هایی که امکان اجرای مجدد ندارند چه تمهیدی خواهند اندیشید، گفت: ببینید این مسئله یک بحران اجتماعی تلقی می شود که تماشاخانه ها هیچ کدام برای آن برنامه یا بودجه مشخص ندارند و نمی توانند هم خسارت مستقل پرداخت کنند، چون پیش بینی برای آن نشده بود این مسئله ای است که همه توقع داریم متولیان فرهنگی تئاتر کشور برای آن تصمیم گیری کنند.

وی در این باره افزود: متولیان تئاتر کشور که در وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی است، می بایست برنامه ای بریزند و سیاستی تعیین کنند و به سالن ها اعلام کنند تا همه تکلیف خود را بدانند این امر هم مثل سایر اتفاقات غیر مترقبه نیاز به یک ستاد بحران دارد تا برای آن اتفاق غیر مترقبه تصمیم گیری شود، جامعه تئاتری هم توقع دارند که این ستاد بحران در وزارت ارشاد تشکیل و تصمیم گیری و بخشی از خسارت گروه ها با برنامه ریزی وزارت ارشاد جبران شود.

مسافرآستانه درباره ضدعفونی کردن تماشاخانه ایرانشهر در این ایام گفت: این اقدام را ایرانشهر قبل از تعطیلی هم انجام داده بود ما جزو اولین تماشاخانه هایی بودیم که هم نسبت به ضدعفونی کردن محیط و هم نصب ضدعفونی کننده و پاک کننده هایی که برای خود مراجعان بود، اقداماتی انجام دادیم که البته به تعطیلی خورد قطعا پیش از شروع فعالیت مجدد دوباره برای ضدعفونی کردن محیط اقدام خواهیم کرد.

وی درباره اجرای نمایش برگشتن به کارگردانی خودش در تماشاخانه سرو نیز گفت: این کار هم مثل بقیه گروه ها متحمل خساراتی شد که همه گروه ها توقع داریم برای ما هم تصمیمی برای خسارتمان گرفته شود و مورد حمایت قرار بگیریم. هنوز مشخص نیست بتوانیم اجرای مجدد داشته باشیم یا خیر باید صبر کنیم و ببینیم این شرایط کی و کجا ختم می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، از این سِمت برکنار و ماموریتش در این مجموعه پایان یافته اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : آمد خبر

عباس عظیمی که مخالفتی جدی با ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت داشت، در گفت وگویی با ایسنا اظهار کرد، براساس نامه ای که ظهر امروز دریافت کرده، پایان مأموریتش در موسسه اعلام شده و فردا باید خود را به بخش اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کند.

او درباره جزئیات جلسه هیأت امنای مؤسسه هنرمندان پیشکسوت با معاون هنری (سبد مجتبی حسینی) و خبر لغو ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت با بنیاد رودکی بر مبنای همین جلسه که عصر امروز، سه شنبه 13 اسفندماه منتشر شد، توضیح داد: خوشبختانه دیگر صحبتی از ادغام نیست و اگرچه از جزئیات این تصمیم مطلع نیستم، اما دست کم در ظاهر قرار بر این شده که دیگر ادغام وجود نداشته باشد و موسسه به سمت اصلاح اساسنامه و رفع نواقص حرکت کند تا در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود و ببینیم در آینده چه پیش می آید.

وی در پاسخ به این که اصلاح اساسنامه را خودش به عنوان مدیرعامل و هیات مدیره موسسه باید انجام دهند، گفت: واقعیت این است که من باید به وزارتخانه برگردم و ماموریتم از فردا در موسسه تمام می شود. البته به طور قانونی تا پایان اسفند عضو هیات مدیره و مدیرعامل موسسه بودم اما بدون این که در جریان باشم، با نامه ای که امروز ظهر دریافت کردم پایان ماموریتم در موسسه زودتر از موعد اعلام شد و باید فردا به وزارتخانه مراجعه کنم تا مشخص شود چه کار کنم، چون به هر حال حدود 28 سال سابقه کار در وزارت فرهنگ را دارم.

عظیمی با تاکید بر این که نکته مهم درباره موسسه هنرمندان پیشکسوت این است که موسسه به صورت مستقل بتواند به وظایف خود عمل کند ، درباره اینکه چه کسی جایگزین او خواهد شد، گفت: تا این لحظه هیچ اطلاعی ندارم، نه از هیات مدیره و نه از مدیرعامل جدید. اصلا نمی دانم آیا هیئت مدیره فعلی در جریان این تغییر بوده یا خیر که بعید می دانم مطلع بوده باشند اما گویا تغییراتی در هیئت مدیره ایجاد می شود و احتمالاً از اعضای قبلی تعدادی هستند و تعدادی هم جایگزین خواهند شد.

او در پایان از هنرمندان پیشکسوت عضو این موسسه هم خواست که این روزها به فکر این باشند که ویروس کرونا آن ها را دچار مشکل نکند چون هیچ چیز دیگری مهم نیست.

وی همچنین بیان کرد که موسسه هنرمندان پیشکسوت حتما از قبل بهتر عمل می کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
هادی مظفری مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار متنی در صفحه شخصی خود از کادر پزشکی و پرستارانی که این روزها با کرونا مقابله می کنند، تقدیر و تشکر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : آمد خبر ایرانا

به گزارش خبرگزاری مهر ، هادی مظفری مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه شخصی خود، ویدئویی از یک بیمارستان که کادر پزشکی آن در حال روحیه دادن به بیماران مبتلا به کرونا هستند، گذاشت و نوشت:

از جان ات که عزیزتر نیست! جمله ای که بارها از زبان نزدیکان مان شنیدیم، هر بار که شرایط کاری سخت تر شد.

هر بار که با امید از خانه بیرون زدیم و با شانه های افتاده و دَمغ برگشتیم.

هر بار که سر سفره نشستیم و یکی به ما سُقلمه زد که چرا داری با قاشق و چنگال ات بازی می کنی و تازه فهمیدی ثانیه هاست چشمانت راه کشیده است وسط ِ گُلِ سفره. هر بار که به تعداد آدم های ندیده و با ایشان دست نداده، پشت سرت حرف زدند. هر بار که با چهار شانه رفتی و بی رمق با نصف آن برگشتی و سرت درد می کرد از حرف و دروغ و کنایه و نگاه های نامهربان.

معمولاً دور و بر مان کسی هست که حال مان را بفهمد و از کارمان سر دربیاورد و از گفته و نا گفته های مان بداند اوضاع کاری مان از چه قرار است!

خیلی که دوست مان داشته، این جمله را گفته است بارها؛ از جان ات که مهمتر نیست! بیا بیرون! گور پدرشان! به درک!

این روزها خیلی فکر می کنم به این جمله ها!

لابد دور و بر بهیار و نظافتچی و پرستار و پزشک و حسابدار و نگهبان های بخش عفونی بیمارستان های ایران و جهان خیلی ها هستند که وقتی شانه های خسته و دست های کبود و نفس های تنگ عزیزان شأن را ببینند، بگویند؛ بیا بیرون! وقتی ماسک ندارید، اتاق ایزوله ندارید، پرسنل کم دارید، حقوق کافی نمی دهند، از جان ات که عزیزتر نیست!

این روزها که ویدئوهای پرستاران را می بینم که وقت خوردن ِ یک لیوان چای در ایستگاه سرپرستاری، با گوشی هایشان آهنگ شیش و هشت پخش می کنند و می خندند و می رقصند و به خودشان و تمام بستری های بخش و یک شهر آدم های نگران، امید به زندگی می دهند، خیال می کنم بدهکاریم به آنها که در روزی که چیزی از جان شأن عزیزتر نبود، ماندند پای جان ِ بقیه مردم و نگفتند از جانم که عزیزتر نیست .

کد خبر 4869531

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

[نیره خادمی] بیست ویک سال است در زندان به سر می برم، زندانی که حاصل بیماری است: ام اس؛ اما با عشق به زندگی و امید توانستم تا اینجا برسم. در این سال ها بسته شدن هر دری به رویم، مجبورم کرد برای زنده بودن دری را در درون خود باز کنم تا امیدی برای زنده بودنم باشد. اینها حرف های علیرضا کوشک جلالی، نویسنده، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر ایرانی است که به علت بیماری ام اس از سال ها قبل خانه نشین شده است. با شیوع ویروس کرونا در ایران، کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری در حوزه تئاتر، موسیقی و سینما به مدت دو هفته متوقف و از مردم خواسته شده است برای جلوگیری از شیوع بیماری در خانه بمانند. حالا در عصر کرونا، این هنرمند ایرانی که عضو کانون کارگردانان آلمان و ایران است و سال هاست در آلمان زندگی می کند، گروه کاکتوس امید را برای انتقال تجربیات خود در دوران خانه نشینی اجباری راه اندازی کرده است. او به شهروند می گوید: شاید تجربیاتم درباره بسته شدن درهای بیرونی و باز شدن درهای درونی به درد کسی بخورد.

علیرضا کوشک جلالی تحصیلات خود را در زمینه بازیگری در آلمان پشت سر گذاشت و از سال 1364 به عنوان نویسنده و کارگردان در آلمان مشغول کار است. او تا به حال نزدیک به 70 نمایش در ایران و آلمان اجرا و جوایز بسیاری در زمینه کارگردانی و نویسندگی در فستیوال های تئاتری بین المللی کسب کرده است: پیش از بیماری می توانستم راه بروم، بدوم، شنا کنم، سر صحنه تئاتر بروم، کارگردانی کنم و خلاصه تمام فعالیت های روزمره را در بیرون از خانه انجام دهم، اما بیماری ام اس به آرامی همه اینها را از من گرفت، بنابراین مجبور شدم راهی برای نجات پیدا کنم. گروه کاکتوس امید که به تازگی در تلگرام راه اندازی کرده ام شاید دریچه ای باشد تا بتوانیم از زندان بیرونی رها شویم و یکی پس از دیگری درهایی را در درون مان بگشاییم. دنیا شرایط بسیار سختی را پشت سر می گذارد و در ایران این مسأله به علت تحریم، شرایط بهداشتی، بیکاری و هزاران مسأله دیگر پیچیده تر است و همه را مجبور به خانه نشینی کرده است که یکی از بزرگ ترین خطرات برای مبتلاشدن به افسردگی و در نتیجه آماده شدن بدن برای بیماری ها به ویژه کروناست. بسته شدن هر دری در این 20 سال به رویم، مجبورم کرد برای زنده ماندن دری در درون باز کنم. می دانم که شرایط بسیار سخت است، اما باز کردن دریچه ها برای ما شانس است. علیرضا کوشک جلالی معتقد است که در این شرایط می توان کارهایی را در خانه انجام داد که از مدت ها قبل به دلیل نبودن تمرکز و بیرون رفتن از خانه روی زمین مانده است؛ مثل مطالعه، ترجمه یا نوشتن و برنامه ریزی: از این دیدگاه، خانه نشینی برای ما موهبت است با این تفاوت که شما می دانید این وضع موقتی است. هر فاجعه دو بخش دارد؛ بخشی که می تواند به نردبانی برای به اوج رسیدن تبدیل شود و بخشی که می تواند انسان را به چاه افسردگی بکشاند. راه نخست بسیار سخت و دومی راحت ترین راه است. برای زنده ماندن به سوی نردبان رفتم، هر چند که چاه همیشه سعی در اغوای من داشته و دارد و گاه وسوسه سقوط بسیار لذت بخش به نظر می آید.
پذیرش فاجعه مرحله ابتدایی گذر از آن است. آیا علیرضا کوشک جلالی به راحتی با این شرایط خانه نشینی کنار آمده است؟ او در پاسخ می گوید در ابتدا با فاجعه ای بزرگ روبه رو بوده است: در وهله نخست انسان باید فاجعه را بپذیرد. پذیرش فاجعه مرحله ابتدایی گذر از آن است. اگر بخواهیم آن را تکذیب کنیم و واقعیت را نبینیم، احتمالا به سمت نابودی خواهیم رفت. برای من این مراحل بسیار سخت و درواقع از بدترین دوران زندگی ام بود، اما پس از گذر از آن و پذیرفتن شرایط جدید، شروع به بررسی کردم که حالا توان انجام چه کارهایی را دارم. فهرست کارهایی که قادر به انجام شان بودم و تا قبل از بیماری کمتر به آنها توجه کرده بودم، بسیار برایم هیجان انگیز و ماجراجویانه بود. کم کم به بینشی نوین از خود دست پیدا کردم و با پیاده کردن آن برنامه ها، اعتماد به نفس شدت گرفت و آرامشی در درون ایجاد شد. عجیب بود، ناتوانایی ها آیینه ای شد برای دیدن توانایی هایم که زیر خرواره روزمرگی خاک می خورد و فهمیدم، سال ها، خودم به فکر خودم نبودم. نخستین پروسه، یعنی پذیرش فاجعه تا اقدام برای انجام کارهای جدید، سخت ترین دوره است، اما وقتی در اول باز شد، حلقه ای پرانرژی تو را در آغوش می گیرد و انرژی برای گام بعدی در درون فوران می زند، نقشه جدید، اقدام جدید، مبارزه ای سخت و جان فرسا و حلقه های انرژی جدید، در درون و بیرون. کارها، با تمام مصائب، پشت سر هم انجام می شوند. اتفاقات مثبت مثل یک دومینو به پیش می روند، حلقه های مثبت در هم گره می خورند تا طنابی بسازند تا قلابش را به ابرها گره بزنی و از نردبان، خود را به آسمان بکشی. به سقف آسمان. در این راستا لشکری و خانواده ای تشکیل می شود و پیوندهای بسیاری شکل می گیرد که بر زخم های هم مرحم می نهند، بلند می شوند، به راه ادامه می دهند، از خستگی و درد به زمین می خورند و باز دست در دست هم به پا می خیزند. این اتفاق مثل جمع آوری انرژی های موجود در فضا است که با تمرکز و کار شدید می توان در آنها حل شد و آنها را در خود حل کرد. ام اس بیماری التهابی است که در آن سلول های عصبی مغز آسیب می بیند. آسیب ها بخش هایی از سیستم عصبی را مختل می کند و به تدریج علایم و نشانه های آن در اندام های جسمی فرد مبتلا ظاهر می شود و توانایی های حرکتی را کاهش می دهد. این کارگردان و نویسنده که از 20سال پیش به این بیماری مبتلاست از تجربه زیسته خود در مواجهه با آن می گوید: در این سال ها درها یکی پس از دیگری برای من بسته شد. بیماری من به شکلی است که روز به روز توانایی فیزیکی ام را کم می کند و درواقع مثل خوره انسان را می خورد، دویدن را از من گرفت، راه رفتن را، غلت زدن در رختخواب را، کنترل دقیق ادرار را... و کماکان درحال پیشروی است، با هر در جسمانی که او به رویم می بندد، در جدیدی را از نظر روحی باز می کنم. چون به بازی شطرنج هم علاقه دارم، اجازه نمی دهم مدت زیادی آچمز باشم. دقیقا هر شرایطی که برای بدنت پیش می آید، مجبور می شوی نوع تفکراتت را نسبت به بدنت و توانایی هایت تغییر بدهی، آن را بپذیری و وارد مرحله بعدی شوی. راحت نیست اما شاید تنها راهی است که آدم می تواند از مقدار انرژی های باقیمانده وجودش استفاده کند و آن را افزایش دهد.
او معتقد است که با داشتن امید می توان این ویروس و بیماری را شکست داد: این بیماری شکست خواهد خورد، هیچ شکی ندارم. اما پس از شکست و باز شدن درها، می توان افسرده و سرخورده بیرون آمد یا امیدوار و با دست پر. گروه تلگرامی کاکتوس امید با هدف راه دوم تشکیل شده است. ما می توانیم بعد از شکست بیماری با انرژی مضاعف از خانه بیرون بیاییم. ما می توانیم از راه دور جرقه های امید را در آسمان آبی به پرواز درآوریم. من دستانم را از کلن (آلمان) که ویروس به شهر ما هم وارد شده، به سوی شما، دوستان تئاتری، دراز می کنم تا به زودی تک تک تان را بدون هیچ ترسی، سخت در آغوش بگیرم. من می دانم که این دشمن وحشتناک بر خاک می افتد، امیدوارم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد و ما در تبریز، اطراف کوه سهند، در رشت، کنار خزر، شهر کرد، شیراز، تهران، قم، بندر دیر، در ساحل خلیج فارس و سایر شهرهای ایران دوباره تمرینات را شروع کنیم و به صحنه تئاتر و زندگی برگردیم.
هنوز زیبایی هست و خورشید در بیرون از خانه می تابد. تا به حال خیلی از تئاتری ها از گروه کاکتوس امید استقبال کرده اند: جناب کرونا، هنوز زیبایی هست و خورشید در بیرون از خانه می تابد. همان طور که زندانیان در آشویتس و دیگر اردوگاه های مرگ آلمان نازی، در بدترین شرایط و کوهی از شکنجه، گرسنگی، زجر و رنج، زنده بیرون آمدند و به سن پیری رسیدند، ما هم با سری افراشته این دوره را پشت سر خواهیم گذاشت.
پایه گذاری گروه تئاتری علی جلالی آنسامبل در شهر کلن، عضویت در کانون کارگردانان آلمان و ایران، دارنده مدرک درجه یک هنری از وزارت ارشاد در سال 93 بخشی از افتخارات علیرضا کوشک جلالی است. از آثار به اجرا در آمده این کارگردان در ایران می توان به مسخ، پستچی پابلو نرودا، بازرس، موسیو ابراهیم و گل های قرآن، راهزنان، خدای کشتار و رابینسون کروزو اشاره کرد. کوشک جلالی همیشه کارگاه های آموزشی زیادی در شهرستان ها داشته و هجده نمایش را هم با هنرمندان شهرستانی روی صحنه برده است.حالا هم در شرایطی که کروناویروس ترس و نگرانی بر جان همه انداخته است، او سعی دارد تا با گفتن از تجربه هایش باری از روی دوش هنرمندان بردارد. به ویژه هنرمندان تئاتر که در چند ماه اخیر به واسطه تعطیلی های پی در پی در آبان و دی ماه با ضررهای زیادی مواجه شده اند.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
مدیرعامل شرکت فرهنگی هنری ققنوس و وبسایت ایران کنسرت می گوید هزینه کارت به کارت کردن وجوه حاصل از فروش بلیت ها را نه تهیه کننده قبول می کند و نه خواننده.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

سرویس موسیقی هنرآنلاین: محمدحسین توتونچیان تهیه کننده موسیقی درباره تأثیر ویروس کرونا بر روی صنعت موسیقی گفت: در حقیقت این ویروس تأثیر صد درصد مستقیمی روی صنعت موسیقی گذاشته است. از آنجا که طبق بخش نامه وزارت بهداشت و ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری هر گونه تجمع ممنوع اعلام شده است، طبیعتاً در کنسرت ها هم تجمع شکل می گیرد و باید لغو می شدند.

مدیرعامل شرکت فرهنگی هنری ققنوس و وبسایت ایران کنسرت با اشاره به این که ما با لغو کنسرت ها نه تنها هیچ فروشی نداشته ایم، بلکه تمام بلیت هایی را هم که فروخته بودیم مجبور شدیم که به خریداران پس بدهیم، درباره این شرایط عنوان کرد: این هزینه کارت به کارت کردن وجوه حاصل از فروش بلیت ها را نه تهیه کننده قبول می کند و نه خواننده. همه این هزینه ها را مجموعه ما به خاطر اعتمادی که مردم دارند و وجوهشان را در اختیار ما قرار دادند، پس می دهد.

این تهیه کننده ادامه داد: هرچند هزینه هر کارت به کارت عدد چندانی نیست ولی وقتی قرار است مثلاً 110 هزار بلیت عودت داده شود، این رقم یک عدد چشم گیر و قابل توجهی خواهد شد که ما را دچار خسران و زیان مضاعف می کند. از طرفی خود موسسه ققنوس به واسطه تهیه کنندگی خواننده هایی که دارد و کنسرت هایی که برگزار می کند، مبلغی به آرتیست ها داده بود که با لغو کنسرت ها پولی به ما عودت داده نشد.

توتونچیان اظهار داشت: در این روزهایی که تمام بیزینس ها به واسطه پیشگیری از ویروس کرونا اقدام به کم کردن کارکنانشان کرده اند، ما داریم با حداکثر توان و نیرو کار می کنیم چون بابت وظیفه ای که به گردن گرفتیم مسئول هستیم. ما باید هر چه زودتر پول های خریداران را پس بدهیم. در این کار احتمال هر نوع خطای سیستمی یا فردی وجود دارد و این مسئله فشار کاری ما را دوچندان می کند. این عوارض ابتدایی ویروس کرونا است که شامل صنعت موسیقی و تئاتر کشور شده است و سایر پیامدهای آن رفته رفته و به مرور زمان مشخص خواهد شد.

وی در پاسخ به این سؤال که چقدر با تعطیلی اجباری فعالیت های موسیقی موافق بودید، بیان کرد: من در مجمع صنفی تهیه کنندگان موسیقی کشور گفتم اگر نظر بگیریم در یک کنسرت یک روزه که در دو سئانس مختلف در هتل اسپیناس پالاس برگزار می شود، حدود پنج هزار نفر مخاطب حضور پیدا کنند، اگر فقط یک درصد از افراد به هر طریقی مبتلا شوند، درواقع این آمار به روزی 50 نفر مبتلا می رسد. حالا نه من و نه هیچ کس دیگر حاضر نیستیم عزیزانمان جزو این 50 نفری باشند که در سالن کنسرت به ویروس کرونا مبتلا می شوند. بنابراین علیرغم این که تعطیلی کنسرت ها به لحاظ مالی برای ما بسیار زیان آور است ولی من و همکارانم با تعطیلی اجباری کنسرت ها موافق هستیم.

توتونچیان ضمن تأکید بر این که در همه مقوله ها یک سری استانداردهای بین المللی وجود دارد که ما آن ها را رعایت نمی کنیم، خاطرنشان کرد: ما باید به استانداردهایی که دنیا به آن رسیده است توجه کنیم و اگر جایی از این استانداردها با قوانین اسلامی مغایرت داشت آن را اسلامیزه کنیم. نباید این طور باشد که ما تازه خودمان شروع به آزمون و خطا کنیم. مملکت ما مملکتی نیست که در آن فرصت آزمون و خطا وجود داشته باشد و مردم ما هم مردمی نیستند که تحمل آزمون و خطا داشته باشند. اگر استانداری در دنیا وجود دارد که پسندیده است، پس چرا ما آن را انجام نمی دهیم؟ در زمینه کرونا هم بهتر است بیاییم استانداردهایی را که چین انجام داد و در زمینه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به رشد منفی رسید انجام بدهیم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
محمد معتمدی معتقد است در شرایطی که شیوع ویروس کرونا موجب ایجاد شرایطی دشوار برای مردم کشورمان شده است، انتقال امید برای گذر از بحران می تواند نقش مهمی در تلطیف فضای جامعه داشته باشد.

محمد معتمدی خواننده موسیقی ایرانی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره حال و هوای این روزهای جامعه ایرانی پس از شیوع بیماری کرونا و نقش هنرمندان در تلطیف فضای موجود گفت: قطعاً این روزها شرایط خوب و ایده آلی نیست و مردم عزیز کشورم در شرایط سختی به سر می برند. ولی آنچه مسلم است اینکه شرایط کنونی همیشگی نخواهد بود و مردم خیلی زود از این روزها گذر خواهند کرد.

این خواننده موسیقی ایرانی تأکید کرد: من باور دارم که درخت ها دوباره شکوفه خواهند زد و همه ما دوباره صدای بلبلان بهاری را می شنویم و شاهد شکفته شدن گل هایی از جنس بهار خواهیم بود که حال همه ما را با طراوتشان خوب می کند. من همچنان در این روزهای سخت بر این باورم که امید و جوانه های امید خیلی زود دوباره به کشور ما باز می گردد.

وی ادامه داد: مسئله ای که به اعتقاد من بسیار مهم است. عملکرد ما در این روزهاست که چقدر بتوانیم به یکدیگر امید به زندگی و امیدواری انتقال دهیم. ما باید تمام تلاشمان را بکنیم تا به سهم خودمان انتقال دهنده نشاط و انگیزه باشیم. در عین حال همه می دانیم که سخت ترین بیماری ها حتی آن دسته از بیماری هایی که برای آن ها درمانی متصور نیست فقط با یک وسیله و با یک سلاح به نام امید و انگیزه و نشاط درمان می شود. حتی ما دیده ایم که از سوی دیگر ساده ترین بیماری ها با پذیرفتن یاس و ناامیدی تبدیل به فاجعه می شود. در این شرایط حتی اگر مسئله ای به نام بیماری هم وجود نداشته باشد، همین موضوع یأس و نا امیدی خود به تنهایی کشنده است.

این خواننده موسیقی ایرانی که طی ماه های گذشته با تور کنسرت های حالا که می روی میزبان مخاطبان بود، در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشورمان تصریح کرد: من این روزها یاد خاطراتی از دوران جنگ می افتم. به خوبی به خاطر دارم وقتی جنگ تحمیلی جریان داشت، من در سنین کودکی شاهد بمباران شهرهای مختلف کشور بودم و وقتی صدای آژِیرقرمز به صدا در می آمد تمام شهر خاموش می شد. این خاموشی هرچند خود در برگیرنده اضطراب و دلهره بود ولی باعث می شد تمام اعضای خانواده و حتی فامیل های دور و نزدیک در یک ساعت مشخص دور هم جمع شوند و با وجود روشنایی بسیار کم مانند نور شمع به در کنار هم بودن فکر کنند.

معتمدی افزود: در آن روزها وقتی مجبور بودیم ساعت های زیادی را در تاریکی مطلق به سر ببریم، برای من هرچند نگرانی از بمباران وجود داشت اما یک خوشحالی در دلم بود که ما از این فرصت می توانیم استفاده کنیم و در این ساعت هایی که کنار هم هستیم به شعر خوانی، حافظ خوانی، تصنیف خوانی، ترانه خوانی و نقل خاطرات بپردازیم. این ساعت ها اوقاتی بودند که همه کارشان را رها می کردند و در دورهمی های بسیار صمیمی باهم بودن را تجربه می کردند. شرایطی که این روزها هم به وجود آمده و خیلی از خانواده ها و افراد که به نوعی خودشان را در خانه حصر کردند، مقداری در کنار هم بودن را بیشتر تجربه می کنند. این روزها یک مرحله گذار از یک شرایط سخت است که می تواند در کنار همه مراقبت ها، پیشگیری ها، پرهیز از شایعه ها و توجه دقیق به نکات بهداشتی امید بخش باشد و اعضای خانواده را بیشتر دور هم جمع کند. اتفاقاً در همین شرایط است که می توانیم به آینده ای روشن و روزهای پرامید پیش رو فکر کنیم.

وی در پایان گفت: من برای مردم کشورم بهترین آرزوها را می کنم و بیشترین سپاس و تشکرم را هم از پزشکان، پرستاران و پرسنل بیمارستان ها دارم که این روزها دقیقاً عین عزیزانی که در زمان جنگ در خط مقدم درست در جایی که پرخطرترین اتفاقات می افتد، حضور دلسوزانه، مسئولانه و فداکارانه ای دارند تا بیماران مبتلا به کرونا هرچه زودتر بهبود پیدا کنند. آنها به اعتقاد من در دل آتش و کارزاری هستند که باید از آنها قدردانی کرد.

کد خبر 4868624

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
نقاش و طراح پارک ساعی در آستانه 90 سالگی همچنان در انتظار تحقق آرزویی است که از 45 سال قبل همراهش بوده، اما نه تنها وعده ساخت خانه موزه اش عملی نشده بلکه نام کوچه محل زندگی اش هم تغییر نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : شعار سال

اعتمادآنلاین| تغییر نام کوچه محل زندگی حسین محجوبی هم به دیگر خواسته های او، که عبارت اند از تاسیس بنیاد و خانه موزه، اضافه شده و با وجود وعده هایی که داده شده مسکوت باقی مانده است.

حسین محجوبی سال 1309 در لاهیجان متولد شد. او در دانشگاه معماری فضای سبز خواند و علاوه بر طراحی پارک ساعی، بر اجرای ساخت پارک های ملت و نیاوران هم نظارت داشت. او در نقاشی هم بیشتر با منظره هایش شناخته می شود.

محجوبی مهرماه امسال در آستانه 90 سالگی در میان هم نسلان و اطرافیانش حاضر شد تا چهل و پنجمین سال تاسیس خانه محجوبی را به همراه رونمایی از تندیس و جشن امضای کتاب روزگار محجوب جشن بگیرد.

این نقاش 45 سال است که در کوچه هجدهم خیابان بخارست، در منزل، آتلیه و گالری اش زندگی می کند؛ منزلی که قرار است به خانه موزه تبدیل شود و گرچه آبان ماه سال 97 هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی، در دیدار با محجوبی گفت: محجوبی بر آن است تا در منزل خود که در آن سکونت دارد موزه ای راه اندازی کند که در این کار همراه او خواهیم بود ، هنوز این قول ها عملی نشده است.

کوچه ای به نام یک نقاش

به وعده راه اندازی موزه، باید تغییر نام کوچه محل زندگی او را هم اضافه کرد که به گفته سعید محجوبی، طراح گرافیک و فرزند حسین محجوبی، امسال از سوی مسئولان پیشنهاد شد: اوایل امسال که به دنبال تاسیس بنیاد حسین محجوبی بودم، نامه ای از سوی وزیر ارشاد به جناب آقای حناچی، شهردار تهران، ارجاع داده شد با این مضمون که در منزل پدرم آثار هنری زیادی وجود دارد و بیش از 40 سال در این مکان زندگی کرده است. بنابراین شهرداری از توان خود در جهت اینکه چنین مکانی برای آیندگان حفظ شود و موزه ای در زیرمجموعه بنیاد حسین محجوبی تاسیس شود استفاده کند.

او ادامه می دهد: در تابستان امسال آقای کاظمی مشاور شهردار به همراه آقای ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی از خانه محجوبی بازدید کردند و گفتند که نام خیابان تغییر کند.

سعید محجوبی سپس به موافقت با این موضوع اما با تغییراتی اشاره می کند: ما به جای تغییر نام خیابان، پیشنهاد کردیم نام کوچه هجدهم به حسین محجوبی تغییر کند و بن بستی هم که منزل پدر در آن قرار دارد، به بن بست اول تغییر نام دهد. آنها نیز قبول کردند. حتی آقایان حق شناس و مسجدجامعی که عضو شورای شهر تهران هستند از این مساله اطلاع دارند، اما تاکنون تغییر نام صورت نگرفته است.

چهار دهه انتظار برای تبدیل یک خانه به موزه

او در مورد وضعیت راه اندازی خانه موزه محجوبی می گوید: ایده ساخت خانه موزه محجوبی به 45 سال قبل که پدرم این مکان را به عنوان منزل، آتلیه و گالری دائمی انتخاب کرد، برمی گردد. در آن زمان هنوز تاسیس خانه موزه ها یک کار فراگیر نبود، اما ایده او با دوران انقلاب و جنگ و... مصادف شد. البته پدرم پیگیری هایی انجام داد که تا مراحل صورت جلسه هم پیش رفت. در 2 سه سال اخیر هم ما تلاش کرده ایم این مکان را به خانه محجوبی تبدیل کنیم.

محجوبی بازگو می کند که پدرش از فروردین سال 53 در این منزل ساکن است و ادامه می دهد: در صورت جلساتی که برای پیگیری به منظور تاسیس موزه و بنیاد انجام شده، هدف این بوده است که شهرداری ملک را به قیمت روز بخرد و به همراه تعدادی از تابلوها و بخشی از وسایل شخصی پدر در موزه نمایش دهند. در واقع سازمان زیباسازی مامور این داستان است، اما تاکنون این اتفاق هم صورت نگرفته.

محجوبی در ادامه می گوید در حدود 700، 800 تابلوی نقاشی از پدرش باقی مانده است که مربوط به تمام دوره های کاری او هستند، بخشی از آنها گنجینه خانواده محسوب می شوند و تعدادی هم قرار است در اختیار خانه موزه محجوبی قرار گیرد.

او در پایان عنوان می کند که در صورت اجرایی نشدن وعده های مربوط به ساخت بنیاد و خانه موزه محجوبی طرح دیگری در ذهن دارد: اگر تا یکی 2 سال آینده این ملک از سوی شهرداری به موزه تبدیل نشود، قصد داریم با به روزرسانی و تغییراتی، آن را به یک مکان فرهنگی تبدیل کنیم تا در نهایت هدفی که پدرم سال هاست در ذهن دارد اجرایی شود و ملک را به صورت یک مجموعه فرهنگی همراه با گالری، کافه کتاب، سالن اجتماعات و... درآوریم.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
جلسه هیأت امنای مؤسسه هنرمندان پیشکسوت با حضور اعضای هیأت امنا در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه هیأت امنای مؤسسه هنرمندان پیشکسوت عنوان شد که ادغام مؤسسه با بنیاد رودکی اصلاً مطرح نیست و این موسسه ادغام نمی شود.

همچنین در این جلسه با حضور هیات مدیره و مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت گزارش حسابرسی موسسه طبق اساسنامه بررسی شد و با تاکید بر فراهم کردن زمینه انتقال تجربیات هنرمندان پیشکسوت به نسل جوان، بر برنامه ریزی برنامه های سال آینده موسسه تاکید شد.

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیات امنای موسسه هنرمندان پیشکسوت در این جلسه گفت: جلسات هیات امنای موسسه مطابق اساسنامه باید برگزار شود و هیات امنا به معنای مجمع عمومی است که تصمیمات آن طبق قانون اجرایی می شود.

محمدمهدی احمدی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی در این جلسه گفت: ضرورت دارد که در امور و مجموعه ها و مؤسسات هنری هم ضوابط و قواعد قانونی رعایت شود و هم روحیه فرهنگی، هنری هنرمندان مورد توجه قرار گیرد و این دو در کنار هم می تواند زمینه خدمات مؤثری را برای هنرمندان فراهم کند.

این جلسه با حضور سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیأت امنای مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، علیرضا اسماعیلی؛ نماینده فرهنگستان هنر، رضا پورحسین؛ نماینده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، کوروش زارعی؛ نماینده سازمان تبلیغات اسلامی، ابراهیم صادقی فر؛ نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ، محمود فرهنگ؛ نماینده معاونت امور هنری به عنوان اعضای هیات امنای مؤسسه و مهدی افضلی؛ دبیر هیأت امنا و محمدمهدی احمدی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل حوزه وزارتی و نماینده وزیر برگزار شد.

سید عباس عظیمی، مدیر عامل، حسن ریاحی و محسن علی اکبری از اعضای هیات مدیره و همچنین بازرس قانونی و حسابرس مستقل موسسه و اعضای کمیته حسابرسی و امور مجامع معاونت امور هنری نیز در این جلسه حضور داشتند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ابراهیم پشت کوهی معتقد است در این شرایط دولت ها باید ورود کنند؛ پس چه زمانی می خواهند از ساحت هنر حمایت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

سرویس تئاتر هنرآنلاین ، ابراهیم پشت کوهی از 23 بهمن ماه نمایش "تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می کند اتللو" را در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه آورد که اجرای این نمایش نیز در پی تعطیلی فعالیت های فرهنگی هنری به منظور جلوگیری از شیوع کرونا ویروس، حسب دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی متوقف شد. پشت کوهی در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین در این باره گفت: تعطیلی اجرای نمایش ها کار درستی است، چراکه باید به فکر روان مردم باشیم و آنچه که حائز اهمیت است، سلامت تماشاگران است چراکه تئاتر به واسطه حضور تماشاگران و مخاطبان اش شکل می گیرد.

او در ادامه افزود: از آنجا که به صورت هفته ای و مقطعی تعطیلی اجراها اعلام می شود ما نیز در بلاتکلیفی عجیبی به سر می بریم. ما نسبت به دیگر گروه ها سردرگمی بیشتری داریم چرا که تعدادی از عوامل و بازیگران این نمایش از بندرعباس و بوشهر به منظور اجرا به تهران آمدند و در شرایط پیش آمده و تعطیلی اجرای نمایش ها مجبور شدم تا آن ها را به جنوب بفرستم چراکه بیشتر از این امکان آنکه آن ها را نگه دارم را نداشتم و منتظر هستم تا ببینم چه پیش می آید.

این نویسنده و کارگردان همچنین اضافه کرد: با تئاتر شهر هم گفت وگوهایی به منظور تعیین تکلیف داشته ایم اما آن ها هم به صورت قطعی در جریان وضعیت نیستند؛ اما در صورتی که ناگهان به من اعلام شود که اجراها ادامه خواهد داشت من باید به عوامل این نمایش که به جنوب رفته اند بگویم که بازگردند و این رفت وآمد هم به لحاظ سلامتی شان خطرناک است. از سویی هم تئاتر شهر گفته است امکان دارد که ادامه اجراها به آغاز سال آینده موکول شود، هرچند که وقفه پیش آمده زحمات گروه را دچار آسیب می کند چراکه این نمایش را بیش از 4 ماه تمرین کردیم و کمتر از ده روز به صحنه آمده است و اجرای دوباره آن نیازمند هماهنگی هایی است، اما تلاش مان بر این است تا در شرایط مناسب و آغاز فعالیت های فرهنگی هنری این نمایش را به صحنه آوریم.

پشت کوهی پیشنهادی را خطاب به مسئولان فرهنگی هنری عنوان کرد و گفت: در اخبار خوانده ام که دولت ژاپن از والدین درخواست کرده تا به محل کار خود، نروند و اعلام کرده روزی 80 دلار به آن ها حقوق پرداخت می کند تا در کنار خانواده خود بمانند. در این شرایط دولت ها باید ورود کنند پس چه زمانی می خواهند از ساحت هنر حمایت کنند. تئاتر کشور ما که تحت حمایت چندان دولتی نیست و سال هاست که به سمت خصوصی سازی رفته است و ساختار تئاتر در پی خصوصی سازی دچار آسیب هایی شده است و کمتر تئاتر اصیلی دیده می شود که وجه هنری تئاتر در آن حفظ شده باشد.

او در ادامه افزود: با این همه به نظرم دولت باید در چنین شرایطی ورود کند و از گروه های تئاتری حمایت ویژه ای کند تا حداقل بتواند جلوی ضرری مادی آن ها را بگیرد. در هر حال گروه های تئاتری به منظور آماده سازی یک نمایش دچار آسیب معنوی خواهند شد؛ اما می شود از زیان های مادی آن با تمهیدات، حمایت ها و بسته های پیشنهادی دولتی از این وضعیت جلوگیری شود.

ابراهیم پشت کوهی در پایان صحبت هایش اظهار کرد: امیدوارم که هر چه زود با همیاری مردم این وضعیت رفع شود و به ثباتی در جامعه برسیم. آرزو می کنم افراد بیمار هرچه زودتر شفا یابند و باز هم می گویم که تئاتر بدون تماشاگر معنایی ندارد باید شرایطی در جامعه فراهم شود تا تماشاگر با رغبت به تماشای نمایش بنشیند و اکنون وضعیت کل جامعه ما ملتهب است و امیدوارم زودتر به روزهای خوبی برسیم تا شادی، عشق و دوستی در سطح خیابان ها و جامعه را به چشم ببنیم.

بازیگران نمایش "تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می کند اتللو" اصغر همت، ناهید مسلمی، غلامرضا فرج زاده، ایمان اشراقی، مسیح کاظمی، منصور صوفی، گاتا عابدی و نیما سید موسوی هستند.

پس از سرگیری اجرای نمایش ها علاقمندان می توانند بلیت "تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می کند اتللو" از سایت تیوال تهیه کنند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
پسر احمد نیک طلب بیان کرد: به دلیل رعایت اصول بهداشتی و همه گیر شدن بیماری کرونا، مراسمی برای تشیع پیکر پدرم یاور همدانی برگزار نخواهد شد، و او فردا پس از تطهیر در سالن تطهیر بهشت زهرا، در قطعه هنرمندان دفن خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) احمد نیک طلب متخلص به یاور همدانی در 2 اردیبهشت سال 1313 خورشیدی در همدان متولد شد و امروز در 13 اسفند 1398 در 85 سالگی دار فانی را وداع گفت. بابک نیک طلب پسر احمد نیک طلب در گفت وگو با خبرگزاری ، علت فوت پدر را عارضه قلبی و تنفسی اعلام کرد که مدت ها بود از آن رنج می برد.

بابک نیک طلب اظهار کرد: سایه سار الوند که مجموعه ای است شامل غزل، قصیده، مثنوی و رباعی، به همراه بومی سروده های همدانی و از سوی انتشارات سوره مهر در سال 1383 منتشر شد، اثر مورد علاقه پدرم بود که کتابخانه ویدنر در دانشگاه هاروارد به عنوان تنها منبع گویش های همدانی از آن نگهداری می کند.

او ادامه داد: پدرم در سال های اخیر عضو شورای شعر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بوده است و تا لحظات آخر حیات در انجمن های ادبی و مراکز فرهنگی حضوری فعال داشت.

پسر احمد نیک طلب بیان کرد: به دلیل رعایت اصول بهداشتی و همه گیر شدن بیماری کرونا، مراسمی برای تشییع پیکر یاور همدانی برگزار نخواهد شد، و او فردا پس از تطهیر در سالن تطهیر بهشت زهرا، در قطعه هنرمندان دفن خواهد شد.

وی در انتها یادآور شد: پس از عبور از بحران این بیماری بزرگداشتی برای یاور همدانی در تالار وحدت یا حوزه هنری برگزار خواهند کرد و از عموم مردم برای شرکت در آن دعوت خواهند کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
محمد یراقچی ضمن ارائه پیشنهاد برگزاری همزمان سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با هفته کتاب در آبان ماه، بیان کرد: با این کار می توانیم با یک تیر دو نشان بزنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

محمد یراقچی، مدیر انتشارات پنجره در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به زمان پیشنهادی برگزاری سی وسومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: پس از عبور از بحران شیوع کرونا در ایران و البته سایر کشورها، سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران باید در بهترین زمان خود یعنی ماه های آبان و یا آذر برگزار شود؛ چراکه خردادماه و پس از ماه رمضان هوا به سمت گرم شدن می رود و اگر محدودیت گرما را در نظر بگیریم، خردادماه زمان مناسبی برای این رویداد بین المللی نخواهد بود.

وی افزود: از طرف دیگر برگزاری نمایشگاه کتاب در خرداد سال 1399 به دلیل زمان امتحان دانشجویان و دانش آموزان موجب کاهش استقبال و افت حضور مخاطبان در نمایشگاه خواهد شد.

یراقچی عنوان کرد: آبان ماه سال آینده زمان خوبی برای برپایی سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران است و باتوجه به برگزاری هفته کتاب در این ماه می توانیم با یک تیر دو نشان بزنیم؛ هم هفته کتاب و هم برپایی نمایشگاه کتاب تهران.

مدیر انتشارات پنجره با اشاره به اینکه تعویق زمان برگزاری نمایشگاه کتاب لطمه ای به ناشران نمی زند، خاطرنشان کرد: تصور من این است که موسسه های انتشاراتی بر بازار معمول کار خود متکی هستند و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بازار دومی در جوار بازار اصلی کارشان است که می تواند فرصت مالی مناسبی را برای ناشران فراهم کند. البته به عنوان یک ناشر صرفا به این رویداد اتکا نمی کنم اما از نظر برخی ناشران، رقم دریافتی از نمایشگاه بسیار چشم گیر است.

وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران بیش از آنکه یک نمایشگاه باشد، فروشگاه کتاب است، بیان کرد: این رویداد باید به یک سال تولید ناشران برای معرفی، تبلیغ، شناسایی، گفت وگو و بازاریابی آثارشان بپردازد؛ اما توجه به این بخش ها نسبت به بخش فروشگاهی این رویداد بسیار ضعیف است و ناشر همچون کتابفروش در این رویداد حضور پیدا می کنند. امیدوارم در تغییرات آئین نامه در سال های دیگر با بهبود عملکرد این بخش مواجه شویم.

مدیر انتشارات پنجره با اشاره به درخواست کتاب فروشان از متولیان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نمایشگاه های استانی گفت: در برگزاری نمایشگاه کتاب استانی با مشکل آئین نامه مواجه هستیم که به کتابفروشان سراسر کشور آسیب می زند. برای جلوگیری از آسیب بیشتر این قشر از جامعه، نمایشگاه های کتاب باید سهمی به کتاب فروش بدهند و یا مانع ازآسیب بیشتر کتاب فروشان در سراسر کشور بشوند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران در صفحه مجازی، شیوع ویروس کرونا را فرصت توجه به کتاب های الکترونیک دانست.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رسول جعفریان، رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران: دوست ما آقای حسینی پور، مدیر عامل خانه کتاب گفته اند از کرونا فرصتی برای کتاب بسازیم. این نکته خوبی است، اما به این بهانه خواستم نکته دیگری را عرض کنم و آن این که، با رفتن دانشجویان به شهرها و خانه هایشان، دسترسی آن ها به بسیاری از کتاب ها ناممکن شده و امکان امانت گرفتن نسخه فیزیکی کتاب در محل یا بیرون برای آن ها وجود ندارد.

برای این مسأله چه فکری باید کرد؟
دانشگاه تهران و شاید دیگر دانشگاه ها کلاس ها را به صورت آنلاین برگزار می کنند و امیدوارم در این زمینه موفق باشند. این هفته بنده سه کلاس آنلاین داشتم که برگزار شد، هرچند نیاز به امکانات بیشتری هست برخی از آن ها با کمک ابزارهای دیگر تا حدودی جبران می شود.

با این حال، دانشجو برای تحقیق نیاز به کتاب دارد و برای این کار، چه باید کرد؟ اگر ما طی این سال ها توانسته بودیم یک پایگاه اطلاعاتی بزرگ از کتاب ها فراهم آوریم، و بخشی از بودجه های کتاب را برای حل مشکلات حقوقی آن هزینه کرده و فایل های الکترونیکی را در حد چند صد هزار و میلیونی فراهم آوریم، امروز می توانستیم با دست پر در خدمت دانشجویان باشیم. اما اکنون، اگر آن ها یک فایل الکترونیکی از یک کتاب خواستند، باید از کجا درخواست کنند؟

بسیاری از اوقات دانشجویان حاضر به پرداخت هزینه آن هم هستند، اما امکان فنی آن در قالب یک پایگاه جامع و مجهز وجود ندارد.

ما در دانشگاه تهران، طبق معمول و در حد توان پاسخگوی نیازهای محدود دانشجویان هستیم، اما اغلب درخواست ها از کتاب های جدید است که امکان اسکن آن ها به دلایل حقوقی برای ما وجود ندارد. احتیاط های بهداشتی هم ایجاب کرده که بسیاری از کارمندان نتوانند سر کار حاضر شوند، و حتی اگر مشکل حقوقی هم نبود، کار اسکن را کتاب های درخواستی را انجام دهند.
در هر حال ما سخت نیازمند یک پایگاه نیرومند برای کتاب های الکترونیکی هستیم. بهتر است از فرصت کرونا برای این کار استفاده کنیم.

اکنون بر ما فرض و لازم است تا یک طرح بزرگ در این زمینه تهیه شده و امکانات برای دانشجویان، استادان و دیگر خواستاران که در حال حاضر دسترسی به کتابخانه ها ندارند، فراهم شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران – ایرنا – مسئولان برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب آلمان در شهر لایپزیگ در شرق این کشور روز سه شنبه اعلام کردند که این نمایشگاه از بیم و نگرانی از شیوع ویروس کرونا برگزار نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : عصر ایران تصویر روز صراط نیوز خط بازار ایران مراسم نیوز

به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، مسئولان این نمایشگاه در توییتر اعلام کردند که اطلاعات بیشتر در مورد این رویداد متعاقبا منتشر می شود.

به گفته سازمان دهندگان نمایشگاه لایپزیگ آلمان ، سال گذشته این رویداد فرهنگی 286 هزار بازدیدکننده داشته است.

نمایشگاه لایپزیگ که از نمایشگاه های مهم کتاب در جهان محسوب می شود، قرار بود در روزهای 12 تا 15 ماه مارس (22 تا 25 اسفند ماه) برگزار شود.

این نمایشگاه، دومین نمایشگاه بزرگ کتاب در آلمان پس از نمایشگاه کتاب فرانکفورت است.

نگرانی از شیوع ویروس کرونا بر برگزاری نمایشگاه های دیگر نقاط جهان نیز تاثیر گذاشته است، به طوری که ناشران آمریکایی مثل سیمون و شوستر، به دلیل شیوع ویروس کرونا از نمایشگاه کتاب لندن انصراف داده اند.

سیمون و شوستر (Simon & Schuster) که یکی از 5 ناشر بزرگ جهان است، اولین نام بزرگی است که از حضور در نمایشگاه لندن صرف نظر کرده است.

گروه تولید محتوای اینگرام (Ingram Content Group) یکی دیگر از بزرگترین غرفه داران و اُور درایو (OverDrive) یکی از اصلی ترین شرکت های تولید کتاب الکترونیکی از عدم حضور در نمایشگاه لندن خبر داده اند.

ویروس کرونا نخست در ووهان چین شایع شد و سپس به بیش از 60 کشور جهان سرایت کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
جعفر همایی که معتقد است آبان ماه بهترین زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران است، گفت: قبل از انقلاب، همیشه یک نمایشگاه کتاب در آبان ماه برگزار می شد و این مسأله چیز تازه ای نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

جعفر همایی، مدیرمسئول نشر نی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، ضمن استقبال از پیشنهاد برخی ناشران برای برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه گفت: برگزاری نمایشگاه در آبان پیشنهاد بسیار خوبی است؛ چرا که اولاً مناسبات هفته کتاب در این ماه برگزار می شود و ثانیاً این ماه مقارن است با فعال شدن دانشگاه ها و آغاز دوره تحصیلی دانشجویان و دانش آموزان که می توانند کتاب های خود را از نمایشگاه کتاب تهیه کنند.

همایی برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه را دارای سابقه تاریخی خواند و اضافه کرد: قبل از انقلاب و زمانی که اتحادیه ناشران و کتاب فروشان مسئول برگزاری نمایشگاه کتاب بود، همیشه یک نمایشگاه کتاب در آبان ماه برگزار می شد؛ در نتیجه برگزاری نمایشگاه در این ایام سابقه تاریخی هم دارد و چیز تازه ای نیست.

مدیرمسئول نشر نی ضمن بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه هزینه کلی دولت را هم کم می کند، عنوان کرد: باتوجه به اینکه هفته کتاب را هم در آبان ماه داریم، تجمیع این دو رویداد و برگزاری یک جای آن ها، هزینه های اجرایی را برای دولت کم می کند.

وی در نقد برگزاری نمایشگاه کتاب در خردادماه، اظهار کرد: خرداد قاعدتاً ماه گرم و فصل امتحانات دانشجویان و دانش آموزان است؛ بنابراین بیشتر مخاطبان کتاب در خرداد درگیر درس و امتحانات هستند. با این حساب آبان ماه از این جهت هم مزیت دارد و مجموعاً فکر می کنم برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه پیشنهاد مناسب تری است.

همایی در واکنش به این فرضیه که برگزاری هم زمان نمایشگاه و هفته کتاب موجب ضربه خوردن کتاب فروشی ها می شود، اظهار کرد: اگر نمایشگاه تبدیل، به یک نمایشگاه واقعی کتاب شود، به کتاب فروشی ها هم آسیب نمی رسد، زیرا مشکل کتاب فروشی ها این است که نمایشگاه یک فروشگاه بزرگ کتاب است.

وی ضمن بیان اینکه برگزاری نمایشگاه در اردیبهشت یا خرداد و آبان فرق چندانی برای کتابفروشی ها ندارد، اضافه کرد: اگر نمایشگاه در اردیبهشت ماه هم برگزار می شد، به کتاب فروشی ها لطمه می رسید و تا دو ماه بعد، فروش کتابفروش ها پایین می آمد؛ بنابراین چه نمایشگاه در اردیبهشت برگزار شود چه در آبان، لطمه ای که به کتاب فروشی ها می رسد، تفاوت یکسان است.

همایی در رد ضرر کتابفروشی ها از برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه، اضافه کرد: آبان بیشتر فصل فروش کتاب های درسی است و فصل فروش کتاب های عمومی و تخصصی نیست؛ به این خاطر فکر نمی کنم مشکل خاصی برای کتاب فروشی ها داشته باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
یک نویسنده کودک و نوجوان گفت: خلاقیت و ادبیات دو عنصر مهم در آثار کودک و نوجوان اند و آثاری را که به صورت مستقیم آموزش اخلاقی یا پیام می دهند نمی توان جزء ادبیات به شمار آورد، زیرا ادبیات باید خلق شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

ناهید معتمدی، مترجم ادبیات کودک و نوجوان و عضو شورای کتاب کودک، در گفت وگو با ایکنا، درباره معیار انتخاب کتاب برای ترجمه گفت: با توجه به حضور 35 ساله ام در شورای کتاب کودک، من و اغلب مترجمانی که می شناسم اصولاً به معیارهایی توجه می کنیم یا اثر در جوایز ادبی برگزیده شده باشد و خلاقیت و تفکر هنری را در مخاطب کودک و نوجوان ایجاد کند یا ذهن او را به چالش بکشد و سبب تکامل ذهنی مخاطب شود.

وی با بیان اینکه ادبیات در نفس خود آموزش نمی دهد، بلکه باعث شناخت می شود و ذهن مخاطب را گسترش می دهد تا بتواند درک بیشتری از پیرامون خود داشته باشد، افزود: زبان و قصه در یک اثر نیز حائز اهمیت است و باید برای مخاطب قابل فهم باشد و بتواند راهنمای خوبی برای زندگی باشد، زیرا همه قصه ها تداعی ذهنی می شوند و این طور نیست که کودک و نوجوان فقط در مقابل مشاهدات عینی خود کنش و واکنش نشان دهد و بسیاری از تجربه ها را می توان از طریق شخصیت های داستانی کسب کرد.

ضعف نگرش در آثار تألیفی

معتمدی با بیان اینکه معیار به تکامل رساندن مخاطب در هنر و ادبیات، معیاری جهانی است، ادامه داد: در آثار تألیفی با وجود ضعف، چند نویسنده خوب هستند که نگرش عمیقی به دنیای کودک و نوجوان دارند، اما تفاوت اغلب آثار تألیفی یا ترجمه ای در نگرش نویسندگان است. اغلب نویسندگان خارجی در آثارشان صاحب نگرش اند و به هستی و وقایع توجه و آینده نگری جهان شمول دارند. حال ممکن است این اثر فانتزی، پلیسی یا واقع نما باشد، اما تخیل را در کودکان زنده و بارور می کند. البته در سال های اخیر تعدادی از نویسندگان ایرانی پنجره های ذهنی را باز کرده اند و آثاری را برای کودکان در زمینه های گوناگون خلق می کنند. امیدوارم فرهاد حسن زاده و نویسندگانی مانند او در جهان مطرح شوند.

بیشتر بخوانید:

این مترجم به غلبه آثار ترجمه ای بر تألیفی اشاره کرد و گفت: این مسئله برای امروز و دیروز نیست و از سال های دور وجود داشته است، اما طی سال های پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی، آثار تألیفی بر ترجمه غلبه داشت و به دلیل وجود تنگناهای موضوعی، نگرشی، سبکی و ... که در آثار تألیفی وجود دارد، اغلب مخاطبان به آثار ترجمه ای روی می آورند.

معتمدی بیان کرد: مترجم برای ترجمه بهتر آثار باید فرهنگ ها را بشناسد و بتواند اثر مناسبی را برای کودک و نوجوان کشورمان انتخاب کند. همچنین در ترجمه نیز وسواس کافی داشته باشد تا بتواند مقصود نویسنده را انتقال دهد. بنابراین همه آثاری که ترجمه می شود در زمره آثار خوب قرار نیستند، زیرا اغلب تکراری اند و بیشتر در قالب مجموعه چاپ می شوند.

نگاه کاسبکارانه در ترجمه

وی ادامه داد: هر جامعه ای از نظر فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی، اعتقادی، اقتصادی و ... متفاوت است و مترجم باید با توجه به آن ها اثری را برای ترجمه انتخاب کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اینکه باید توجه زیادی به معیارهای اخلاقی و فرهنگی داشته باشد، کتاب های خوب را از دور خارج نکند و اجازه دهد آثار خوب منتشر شوند، زیرا ما نیاز به آثار ترجمه شده داریم.

معتمدی یادآور شد: نگاه کاسبکارانه برخی ناشران سبب می شود که بسیاری از کتاب های خوب ترجمه شده منتشر نشود و ناشر سراغ آثار سرگرم کننده و سطحی برود و وقتی با استقبال مخاطب مواجه می شود، آن را به چاپ های متعدد می رساند. این آثار را در شورای کتاب کودک بررسی می کنیم و همه در فهرست آثار خوب شورای کتاب کودک قرار نمی گیرند.

وی گفت: یکی از ویژگی های مهم آثار ترجمه زبان و بیان است و باید مترجمان از آن شناخت کافی داشته باشند، در حالی که اغلب آثار ترجمه شده در همین زمینه مشکل دارند و اصطلاحاتی را به کار می برند که برای کودک و نوجوان نامأنوس است. مسئله دیگر رعایت حق کپی رایت است و ناشران باید آن را رعایت کنند و حق نویسنده خارجی را در نظر بگیرند. همه این موارد و مؤلفه ها در شورای کتاب مورد توجه قرار می گیرد.

این مترجم با اشاره به معیارهای فرهنگی در آثار ترجمه ای، بیان کرد: زبان و فرهنگ اثر باعث تعامل فرهنگی می شود و نمی توان آن را به دلیل غربی بودن نویسنده یا فضای داستان رد کرد و به عنوان عامل تهاجم فرهنگی به آن نگاه کرد، اما اغلب مترجمان کشورمان این امر را مورد توجه قرار می دهند. به هر حال، خلاقیت و ادبیات اثر حائز اهمیت است و آثاری که به صورت مستقیم آموزش اخلاقی می دهند یا در پایان پیامی دارند، آنها را نمی توان جزء ادبیات به شمار آورد. ادبیات باید خلق شود، بین ساختن و آفرینش فرق هست و آفرینش با جوشش درونی همراه است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
محمدرضا جعفری با فرض برطرف شدن عوارض ناشی از شیوع ویروس کرونا و عقب افتادن امتحانات دانش آموزان و دانشجویان تا خردادماه، این ماه را زمان مناسب برگزاری نمایشگاه کتاب خواند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران خبر آنلاین صراط نیوز

اعتمادآنلاین| محمدرضا جعفری، مدیر مسئول نشر نو با اشاره به تعویق نمایشگاه کتاب تهران و بحث برگزاری آن در ماه های بعدی سال؛ خردادماه را زمان مناسب تری برای برگزاری نمایشگاه خواند و گفت: اگر تا خردادماه این بلای ناشی از ویروس کرونا برطرف شود، بهتر است که نمایشگاه کتاب، خرداد برگزار شود.

جعفری در پاسخ به مخالفان برگزاری نمایشگاه کتاب در خردادماه گفت: اینکه برخی از ناشران خردادماه را به دلیل گرمی هوا مناسب برگزاری نمایشگاه نمی دانند، چندان قطعیت ندارد و شاید اصلا هوا گرم نشد.

او ادامه داد: همچنین برخی این تاریخ را به دلیل مصادف شدن با فصل امتحانات دانشجویان و دانش آموزان به عنوان جمعیت بزرگ از مخاطبان نمایشگاه مناسب برگزاری این رویداد نمی دانند در صورتی که امکان دارد با این وضع امتحانات دانش آموزان و دانشجویان ها هم عقب بیفتد و اصلاً قیدی وجود ندارد که امتحانات حتماً همزمان با نمایشگاه کتاب برگزار شود.

مسئول نشر نو برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان یا آذرماه را نامناسب خواند و گفت: خیلی موافق برگزاری نمایشگاه کتاب در آبان ماه یا آذر ماه نیستم؛ زیرا در صورت این انتقال، نمایشگاه به زمان برگزاری دوره بعدی؛ یعنی سی وچهارمین دوره نزدیک می شود. بنابراین با فرض اینکه امتحانات دانش آموزان و دانشجویان عقب بیفتد، من خردادماه را برای برگزاری نمایشگاه کتاب مناسب می دانم و بر تاریخ های دیگر ترجیح می دهم.

جعفری ضمن اشاره به اینکه تاریخ برگزاری نمایشگاه در کاهش یا افزایش ضرر کتابفروشی ها تاثیر چندانی ندارد، اضافه کرد: در کل برای ما هم خیلی تفاوتی ندارد که نمایشگاه در چه تاریخی باشد. ما دلمان می خواهد در خدمت مردم باشیم؛ حالا هر طور که باشد.

منبع: ایبنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
سخنگوی شورای صنفی نمایش از تصمیم گیری نهایی برای چگونگی ادامه اکران فیلم های روی پرده در جلسه آینده این شورا خبرداد.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت اکران فیلم هایی که روی پرده هستند، گفت: با توجه به اینکه نزدیک به 2 هفته است که سینماهای سراسر کشور تعطیل هستند، هنوز وضعیت ادامه اکران فیلم های روی پرده مشخص نیست.

وی تاکید کرد: بررسی و تصمیم برای چگونگی ادامه اکران فیلم ها، به جلسه آینده شورای صنفی نمایش موکول شده است.

سخنگوی شورای صنفی نمایش با اشاره به اینکه در هفته جاری جلسه شورای صنفی نمایش برگزار نشده است، بیان کرد: باید منتظر ماند تا ببینیم تصمیم دولت برای آغاز فعالیت های فرهنگی و هنری برای هفته آینده چیست، تا تصمیم گیری نهایی در این زمینه گرفته شود.

با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور، سینماهای کشور نزدیک به 2 هفته است که تعطیل شده است، این درحالی است که بسیاری از فیلم های روی پرده اکران خود را تازه آغاز کرده بودند، در چنین شرایطی با نزدیک شدن به اکران نوروزی سال 99، مشخص نیست که شرایط اکران این فیلم چه خواهد بود.

کد خبر 4867859

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- هرچند تا برگزاری سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر دقیقا 45 روز دیگر باقی مانده است اما سوال اساسی این است که تیغ تعویق کرونا که گریبان بسیاری از رویدادهای سیاسی، اجتماعی، تجاری و فرهنگی دنیا را گرفته آیا زورش به جشنواره فجر هم می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : سینما تیکت سلام نو

هنوز دو هفته هم از پایان برگزاری اختتامیه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نگذشته بود که سر و کله کرونا ویروس پیدا شد. البته آن اوایل حضورش مثل حالا اینقدر ایران و جهان را تحت تاثیر قرار نداده بود.

اما این روزها شاید بیشترین اخباری که از سراسر جهان مخابره می شود درباره تعویق و لغو برگزاری مراسم ها و آیین هایی است که برخی با نیم قرن سابقه و بدون وقفه همواره برگزار شده اند.

البته اخبار لغو و تعویق در برگزاری مراسم های مختلف تنها به امسال (اسفند ماه 1398) و ایران خلاصه نمی شود و تقریبا سراسر جهان با اپیدمی تعویق و لغو همراه شده اند.

اما در میان همه این اخبار همچنان یک سوال بزرگ در برگزاری سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر باقی مانده است که آیا این رویداد مهم هنری هم به تعویق خواهد افتاد؟

در بررسی تقویم تاریخ سال 99 به نظر می رسد، آنچه بیش از همه مدیران برگزاری جشنواره جهانی را در دو راهی برگزاری یا تعویق قرار داده این است که اواسط اردیبهشت سال 99 ماه مبارک رمضان آغاز خواهد شد و پس از آن هم زمان مناسبی برای برگزاری جشنواره به دلیل حضور میهمانان خارجی وجود ندارد.

حالا در تصمیمات جدید احتمال تغییر تاریخ جشنواره فیلم کن در فرانسه بسیار قوت گرفته است و در ایران نیز برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که قرار بود 26 فروردین به مدت 10 روز برگزار شود به بعد از ماه رمضان موکول شده است.

محمدمهدی عسگرپور که حالا بعد از 4 دوره متوالی دبیری رضا میرکریمی بر این رویداد، مسئولیت برگزاری جشنواره را بر عهده گرفته مهمانان مختلفی را برای حضور در ایران دعوت کرده است و تا کنون نیز با توجه به پیگیری های ما بحثی درباره تعویق جشنواره مطرح نشده است.

به این ترتیب و بنا بر اعلام قبلی سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، این رویداد از تاریخ 28 فروردین تا پنجم اردیبهشت سال آینده در تهران برگزار خواهد شد.

با شیوع ویروس کرونا در ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیه ای تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی در سالن های سراسر کشور را تا تاریخ 9 اسفندماه تعطیل اعلام کرد اما در ادامه این وضعیت تمدید شد. همین امر به تعلیق زنجیره ای از رویدادهای فرهنگی و هنر در کشور منجر شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مصطفی سماوات مدیر کل دفتر نظارت بر مراکز، مشاغل و مجامع سازمان سینمایی درباره چگونگی درجه بندی هنری سینماگران توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان سینما پرس

به گزارش افکارنیوز ،

مصطفی سماوات مدیر کل دفتر نظارت بر مراکز، مشاغل و مجامع سازمان سینمایی ، درباره اساس درجه بندی هنری سینماگران ، گفت: ارزشیابی هنرمندان و بررسی پرونده ها روالی خاص دارد؛ ما فرمی داریم که در آن یکسری آیتم ها مشخص شده و بر اساس آن اسناد و مدارک متقاضی درجه هنری را به ما می دهند. مدارک بررسی می شود و یک شورا و کمیته تخصصی (شورای ارزشیابی هنرمندان) که بجز بررسی اسناد و مدارک، آیتم هایی مانند خلاقیت و ... را هم در نظر می گیرد، به متقاضی کسب درجه هنری نمره می دهد.

اخبار فرهنگ و هنر - او افزود: در واقع این شورا امور کیفی را به امور کمی و عددی تبدیل می کند؛ ضمن اینکه الزامی در اخذ نظر از صنف مربوط نیست؛ چون ممکن است فردی در صدا و سیما، نمایش خانگی، عرصه فیلم کوتاه و یا به صورت مستقل فعالیت داشته باشد. در ارزشیابی ها، این دسته بندی و رشته ها مشخص می شود. بنابراین اساس کار ما (شورای ارزشیابی هنرمندان) بر اساس آیتم ها، عوامل و عناصری است که نمره دارد و مورد بررسی قرار می گیرند.

سماوات ادامه داد: بخش تولید مربوط به سال های پیش بوده و یکی دو سال است طبق تصمیمی که شورای اصلی ارزیابی هنرمندان انجام داده، رشته ای به نام تولید را ارزیابی نمی کنیم. ممکن است سوال پیش بیاید که فلان آقا یا خانم بر چه اساسی در فلان صنف ارزیابی شده و درجه هنری گرفته؛ باید گفت که قطعاً یکسری اسناد و مدارک ارائه دادند که مورد بررسی قرار گرفته است.

وی در پایان گفت:کمیته تخصصی ارزشیابی هنرمندان که در دست ماست، پیشنهاد می دهد و شورای اصلی تصمیم گیری می کند. آیتم های ارزشیابی هم بر اساس نمره است؛ مثلا بین صد و چهل تا صد و هفتاد فرد را فوق لیسانس حساب می کنند یا درجه دو هنری. حالا ممکن است فردی صد و سی و هشت یا صد و سی و نه و نیم گرفته و داخل شورا برود و قبول شود؛ البته این موارد به ندرت و موردی پیش می آید و اصلاً کلی نیست.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
در حالی مراسم اعطای جوایز هفتادمین دوره جشنواره بین المللی فیلم برلین برگزار شد که جایزه خرس طلایی بهترین فیلم به شیطان وجود ندارد رسید؛ اثری بدون مجوز ساخت، به کارگردانی محمد رسول اُف که به دلیل ممنوع الخروجی اش نتوانست جایزه اش را خودش دریافت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

پرسش: اخیراً فیلم شیطان وجود ندارد ساخته محمد رسول اُف در بخش اصلی جشنواره فیلم برلین پذیرفته شده و رسم مألوف جشنواره ها بر این است که کارگردانان آثار، به هنگام نمایش فیلم هایشان در هر رویداد سینمایی حضور داشته باشند و عدم حضورشان به دلایل سیاسی و ممنوعیت های قضایی، تصویری نامطلوب از کشور متبوعشان ایجاد خواهد کرد.

به دنبال ممنوع الخروجی رسول اف بود که خانه سینما، به رئیس قوه قضاییه نامه نوشت و با بیان این مطلب از حجت الاسلام رئیسی خواست امکان حضور محمد رسول اُف در جشنواره 2020 فیلم برلین فراهم شود؛ نامه ای که در آن نوشته شد: ... به لحاظ مصالح ملی و ارائه تصویری واقعی از فضای فرهنگی کشورمان، مقرر فرمایید نسبت به صدور مجوز حضور ایشان در جشنواره مذکور مساعدت مقتضی مبذول شود.

** جای خالی رسول اُف در جشنواره ها

اما با همه تلاش ها رسول اُف از حضور در جشنواره برلین و دریافت جایزه، بازماند چراکه تابستان پیش به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، از سوی دادگاه انقلاب به یک سال حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور و منع شرکت در فعالیت های اجتماعی و سیاسی محکوم شده بود.

محمد رسول اُف کارگردان سینما که تاکنون جوایز داخلی و خارجی بسیاری را دریافت کرده است، پیش از این نیز، در هفتادمین جشنواره کن، جایزه اصلی بخش نوعی نگاه را برای فیلم لرد از آن خود کرده بود.

اما خوب است بدانید آثاری که نام برده شد تنها فیلم های بدون مجوز ساخت نیستند که در کشور ساخته و راهی جشنواره های خارجی شده و جوایزی را هم دریافت کرده اند.

** جعفر پناهی، آثار بدون مجوز و صید جوایز

تاکسی اثر مستندگونه جعفر پناهی است که برای اولین بار در بخش رقابتی شصت و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم برلین به نمایش درآمد و توانست خرس طلای این دوره از جشنواره را از آن خود کند. این فیلم بدون مجوز و با امکانات محدودی ساخته شد. کل فضای فیلم در یک تاکسی روایت می شد که خود جعفر پناهی راننده آن است. پناهی به دلیل ممنوع الخروج بودن نتوانست در این جشنواره حضور یابد و جایزه وی توسط خواهرزاده اش دریافت شد.

سه رخ نام اثر دیگری به نویسندگی و کارگردانی پناهی است که البته دست خالی هفتاد و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کن را ترک نکرد و توانست نخل طلای بهترین فیلمنامه را به ارمغان آورد.

** اثری بدون مجوز و زیرزمینی

کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد ساخته بهمن قبادی فیلم دیگری است که بدون مجوز و زیرزمینی در کشور ساخته شد. این فیلم که در مراسم افتتاحیه بخش نوعی نگاه شصت و دومین جشنواره کن به نمایش درآمد، توانست جایزه ویژه این بخش را به خود اختصاص دهد و مورد استقبال منتقدان و تماشاگران جشنواره هم قرار گیرد.

** عصبانی نیستم میانه راه مجوز گرفت!

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم در سال 96 و در گفت وگویی با باشگاه خبرنگاران درباره فیلم عصبانی نیستم بیان کرد: عصبانی نیستم بدون مجوز شروع به ساخت کرد و بعد از پیگیری های ما، آنها برای مجوز اقدام کردند. همچنین در آن دوران، طبیعی بود که چنین فیلمی اجازه اکران پیدا نکند؛ وی در ادامه عنوان کرد: ابتدا کار را ساختند و بعد دوستان ما به آنها پیغام دادند، شما باید در نهایت مجوز بگیرید. طبق روال فیلمی که مجوز ندارد، نمی تواند اکران شود. مگر اینکه برخی بخواهند راه خودشان را طی کنند و ارتباطی خارج از کشور داشته باشند و برای آنها فیلم بسازند. این فیلم به کارگردانی رضا درمیشیان پس از چهار سال توقیف، سرانجام اکران شد.

** راه حلی برای فیلم های بدون مجوز

اما فارغ از آثار مطرح شده که از لحاظ سینمایی، هنری و کیفی چه ویژگی هایی دارند و اینکه کسی در کاربلدی و خلاقیت این کارگردانان هم شکی ندارد؛ همیشه کارگردانانی بوده اند که با ساخت فیلم هایی که معمولاً به آنها جشنواره ای می گویند، اسم و رسم خود را از جشنواره های خارجی کسب می کنند و بدون توجه به اخذ مجوز، آثار سینمایی خود را در کشور می سازند.

این نوع آثار با توجه به لزوم داشتن مجوز برای فیلمبرداری در برخی اماکن عمومی و شهری، چگونه ساخته می شوند؟ آیا تاکنون اعضای شورای پروانه ساخت یا معاونت نظارت و ارزشیابی برای این مسئله راه حل هایی در نظر گرفته اند؟

** به حیطه ما ارتباطی ندارد

برای رسیدن به پاسخ این سؤال ها با اعضای شورای پروانه ساخت تماس گرفتیم که همه این افراد به نوعی پاسخ این سؤال ها را مربوط به حیطه خود ندانستند و آنها را از وظایف معاونت نظارت و ارزشیابی سینمایی دانستند.

تنها حسین کرمی یکی از این اعضای این شورا، درباره چگونگی ساخت آثار سینمایی بدون مجوز به خبرنگار ایرناپلاس گفت: پیشنهاد من این است که جزئیات و بحث قانونی را از ارشاد و اداره کل مربوطه بپرسید. واقعیت ماجرا این است که این عمل تخلف است. هرگونه تصویربرداری مرتبط با تولید فیلم سینمایی لازمه اش اخذ مجوز است. به عبارت دیگر، کارگردان و دیگر عوامل فیلم، برای تولید یک اثر از وزارت ارشاد مجوز می گیرند. برای مجوز تصویربرداری به ناجا رجوع می کنند و از آنجا مجوز می گیرند. در گذشته بسیاری، آثار سینمایی را بدون مجوز می ساختند که البته در حال حاضر هم این کار را انجام می دهند و عده ای هم از این رفتار خلاف حمایت می کنند.

این اظهارات کرمی منتقدانی هم در میان اهالی سینما دارد که معتقدند حتی اگر فیلمی قادر به رعایت استانداردهای قانونی در کشور نیست، نباید دست سازنده اش را بست و مانع حضورش در عرصه جهانی و جشنواره های خارجی شد؛ شاید نامه خانه سینما به رئیس دستگاه قضا را هم بتوان در همین رویکرد برشمرد.

** نیاز به دیپلماسی رسانه ای و هنری

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون راهی برای حل این مشکلات یا رایزنی هایی با جشنواره های خارجی برای حل چنین مشکلاتی داشته اند؟ ، بیان کرد: این را باید از ارشاد پرسید که وقتی می بیند یک فیلمی غیرقانونی تولید شده و مجوزهای قانونی را دریافت نکرده و علی رغم حکم قضایی به خارج از کشور رفته است، چرا به آن جشنواره اعلام نمی کنند که این فیلم غیرقانونی است؟ البته این کار را باید یک مقام قانونی انجام دهد که مکاتبه و اعلام شکایت کند. در واقع نوعی دیپلماسی رسانه ای و هنری لازم است که باید مسئولان سینمایی آن را انجام دهند.

گزارش از هنگامه ملکی

####

لینک خبر :‌ پرسش
سینما سیار که با هدف پخش فیلم در شهرهای بدون سینما اجرا می شود با خرید 100 دستگاه در دوران ریاست حجت الله ایوبی بر سازمان سینمایی کلید خورد ولی با رفتن ایوبی از سازمان مدتی متوقف بود. از آن 100 دستگاه در حال حاضر 69 دستگاه در اختیار انجمن سینمای جوانان ایران است و به نظر می رسد بقیه دستگاه ها در اختیار موسسه رسانه های تصویری بوده که با انحلال آن موسسه اطلاعی از آنها نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

سهم صاحبان فیلم ها و پخش کنندگان از فروش در سینما سیار شفاف سازی شد.

به گزارش تابناک و به نقل از صبا، انجمن سینمای جوانان ایران متولی اجرای طرح سینما سیار در سال 98 با اجرای برنامه های مختلف در سراسر کشور به ویژه حضور در شهرهای سیل زده و زلزله زده سعی در ایجاد عدالت فرهنگی داشته است.

سینما سیار که با هدف پخش فیلم در شهرهای بدون سینما اجرا می شود با خرید 100 دستگاه در دوران ریاست حجت الله ایوبی بر سازمان سینمایی کلید خورد ولی با رفتن ایوبی از سازمان مدتی متوقف بود. از آن 100 دستگاه در حال حاضر 69 دستگاه در اختیار انجمن سینمای جوانان ایران است و به نظر می رسد بقیه دستگاه ها در اختیار موسسه رسانه های تصویری بوده که با انحلال آن موسسه اطلاعی از آنها نیست.

در حال حاضر نمایش فیلم ها در سینما سیار با فروش بلیت انجام می گیرد که گران ترین آنها 7 هزار تومان است که ویژه سالن های مناسب تر در شهر تهران است و در شهرهای دورافتاده که سالن نمایش مناسب ندارند این رقم پایین تر است.

آنچه اتفاق مهمی در زمینه اجرای طرح سینما سیار محسوب می شود آمار فروش در سایت سینماتیکت است که و پخش کنندگان می توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

شرایط مالی اجرای طرح اینگونه است که 40 درصد از فروش بلیت سهم صاحب فیلم، 10 درصد پخش کننده، 30 درصد اپراتور و 20 درصد هم سهم انجمن سینمای جوانان ایران است. اگر اجرای برنامه باکیفیت بالا باشد امکان افزایش سهم اپراتور تا 35 درصد و کم شدن سهم انجمن تا 15 درصد هم وجود دارد. همچنین وظیفه و هزینه نگهداری و تعمیر دستگاه های سینماسیار برعهده انجمن است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
هنرمندان سیما لحظه ای کار را متوقف نکردند، حتی زمانی که برخی از دوستان و همکارانشان در خانه سینما با رسانه های خارج نشین هم صدا شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، کرونا آمد و شایعات مجازی هم دست بردار نیستند؛ شاید گاهی اوقات شایعات آن قدر استرس و اضطراب در دل مخاطب ایجاد می کند که خود آن بیماری آن گونه خطرناک نیست! اتفاقی برای برنامه ها و سریال های تلویزیون افتاده است که با وجود خبرهای موثق و اظهارنظر معاون سیما باز هم برخی از گروه های تلگرامی دست بردار نیستند و هر روز نام سریال یا برنامه ای را می آورند که ضبط و تصویربرداری اش متوقف شده است، همچون روز گذشته که خبری در کانال تلگرامی اعلام شد که سریال "پایتخت" به دلیل شیوع کرونا متوقف شده است و فیلمبرداری دو قسمت پایانی اش به زمان دیگری موکول می شود تا در دو روز تعطیلی عید فطر روی آنتن برود؛ اما این شایعه به سرعت تکذیب شد و "پایتخت" سیروس مقدم بدون هیچ مشکلی در ایام نوروز روی آنتن خواهد رفت.

پخش این گونه شایعات می تواند باعث تضعیف روحیه مردم و مخاطبین تلویزیون در این شرایط خاص باشد. البته در این حال برخی اعتقاد دارند شرایط امروز حساس است و مردم نیاز به شادی و سرگرمی دارند و برخی هم ترجیح می دهند در زمانی بهتر که حال همه خوب است بازگردند. البته که امروز مردم نیاز به خندیدن، شادی و نشاط دارند! فقط چند برنامه وارد تعطیلی موقت شدند آن هم به دلیل حضور تماشاگر که مدیران و دست اندرکاران تلویزیون به این تصمیم رسیدند که جان مردم در خطر نیفتد؛ البته که برخی از آنها هم ترجیح دادند بدون تماشاگر ضبط شوند تا این روزها کنار مردم باشند.

به سراغ برخی از پروژه ها و هنرمندان رفتیم که این روزها چه حال وهوایی دارند و چرا آن قدر حاشیه و شایعه توقف و تعطیلی برخی از تصویربرداری ها در فضای مجازی دست به دست می شود؛ رصد زندگی هنری هنرمندان و چهره های معروف برای طرفداران و دنبال کنندگان این حوزه جذابیت های خاص خود را دارد. شبکه های اجتماعی مختلف و امکان دسترسی به آن با استفاده از تلفن همراه این امکان را برای کاربران فراهم کرده است تا با ساده ترین راه امکان دنبال کردن بازیگران محبوب خود را داشته باشند و از وضعیت آن ها مطلع شوند.

این روز ها هنرمندان در عرصه های مختلف در شبکه های اجتماعی از فعالیت شبانه روزی پزشکان و پرستاران حمایت کردند اما نکته مهم این است که چه کسی از هنرمندانی که شبانه روز در تلاشند تا ساعات مفرحی را برای مخاطبان فراهم آورند، قدردانی می کند. هنرمندان سیما در شرایطی که اکثر فعالیت هایی که باعث ایجاد تجمع می شود تعطیل شده است حاضر به توقف کار نشدند تا کارها بدون وقفه جلو برود و دوربین های خود را خاموش نکردند و لحظه ای از تلاش برای کنار مردم ماندن عقب نشینی نکردند بلکه برای مبارزه مردم با ویروس کرونا در شبکه های اجتماعی به صورت فعال حضور دارند و با ضبط ویدئو و وایرال کردن آن، تلاش دارند مردم را به آرامش در مقابل استرس فراگیری کرونا دعوت کنند، حتی در برابر فشار برخی از دوستان و همکارانشان در خانه سینما که با انتشار بیانیه هم صدا با رسانه های خارج نشین بودند در مقابل خاموش کردن دوربین ها مقاومت کردند.

داود میرباقری با تعداد زیادی از عوامل سازنده مجموعه در قشم مشغول تصویربرداری یکی از سریال های عظیم تلویزیونی با عنوان سلمان است، سریالی که بعد از بیابان های شهداد کرمان به قشم رسیده است و از 20 هزار بازیگر بهره می برد که از سراسر کشور شناسایی شده اند. قرار است بعد از پایان فیلمبرداری در لوکیشن قشم، داود میرباقری و عواملش به ترکیه بروند؛ این اتفاق در سال 1399 می افتد؛ زیرا تصویربرداری سریال "سلمان" تا پایان اسفندماه در ایران ادامه دارد.

مجموعه تلویزیونی سلمان فارسی در سه دوره ایران، بیزانس و بخش مربوط به اسلام تولید خواهد شد و در دو بخش کودکی سلمان تا رحلت پیامبر(ص) و بازگشت سلمان به مدائن طراحی شده است و در 40 قسمت روی آنتن خواهد رفت. مجموعه تلویزیونی 40قسمتی (البته شاید به واسطه پیچیدگی های داستانی، قسمت های سریال افزایش پیدا کند) همچون کارهای گذشته داود میرباقری پیچیده و دشوار است. فرهاد اصلانی نقش بازرگان و تاجری را بازی می کند؛ علی دهکردی و محمدرضا هدایتی هم بازیگران دیگری اند که به این مجموعه تلویزیونی پیوسته اند.

"سلمان فارسی" از تولد تا ماجرای فتح ایران سریال می شود. با بازیگران خارجی و داخلی که به 15 هزار نفر می رسد مذاکره و با تعداد کثیری از آنها هم قرارداد بسته شده است. سریال "سلمان فارسی" که جزو کارهای الف ویژه تلویزیون به شمار می رود تا پنج سال تصویربرداری اش طول خواهد کشید. بازیگران و عوامل سریال "سلمان فارسی" سال آینده با پایان یافتن تصویربرداری در اواخر اسفندماه به ترکیه می روند و بعد از بازگشت در لوکیشن هایی همچون تیسفون و جی فیلمبرداری می کنند. بعد از تصویربرداری در کلیسا به شهرک غزالی می روند و احتمالاً لوکیشنی در ورامین هم خواهند داشت.

مرجان اشرفی زاده کارگردان سریال تاریخی "می جان" است که با حال وهوای انقلاب قرار است ایام ماه مبارک رمضان سال 1399 میهمان خانه های مردم شود، نزدیک به 2 ماه است که جلوی دوربین رفته است و از بازیگرانی همچون بهروز شعیبی، الهام کردا، امیررضا دلاوری، پرویز فلاحی پور، مریم بوبانی، رؤیا حسینی، گیتی قاسمی، سیاوش چراغی پور، رها خدایاری، وحید آقاپور، مجید پتکی، معصومه قاسمی پور، فریده دریامج، محمدعلی فرمند، شهروز آقایی پور، سونیا سنجری، مریم شعبانی، رضا جوشنی، مهدی فریضه و هاله گرجی بهره می برد. این کارگردان با توجه به آماده شدن سریال برای تماشای مردم، همزمان با تصویربرداری متأسفانه دچار بیماری شد اما حاضر نشد تا بهبود کامل صبر کند و کار را در گیلان ادامه می دهد.

ابوالقاسم طالبی این روزها سریال "طلاق" را برای تلویزیون می سازد، سریالی که ابتدا قرار بود به شبکه نمایش خانگی برود و فعلاً 35قسمتی و در صف سریال های الف فاخر تلویزیون قرار دارد. کارگردان سریال های خاطره انگیزی همچون "به کجا چنین شتابان" و "بازگشت پرستوها" حالا این سومین سریالی است که با توجه به اتفاقات روز اجتماعی می سازد. طالبی این روزها با توجه به اینکه در گذشته ای نه چندان دور، عمل جراحی قلب داشته اما همراه با گروه سازنده مشغول تصویربرداری سریال "طلاق" در تهران است.

راما قویدل کارگردان سریال "ایل دا" به همراه گروه سازنده در ارتفاعات خرم آباد مشغول تصویربرداری مجموعه ای با موضوع دفاع از مرز و بوم کشورند، سریالی که قصه فداکاری و ایثار مردم غرب کشور در اوایل جنگ تحمیلی را روایت می کند، سریالی که در 26 قسمت و 80 لوکیشن استان لرستان تصویربرداری می شود. پیش از این مطرح شده بود اگر "ایل دا" آماده شود همزمان با چهلمین سالگرد آغاز حماسه دفاع مقدس در سال آینده روی آنتن می رود، سریالی که هنوز شبکه و زمان دقیق پخشش مشخص نیست اما احتمال دارد با نظر معاونت سیما از شبکه یک سیما پخش شود.

جواد شمقدری کارگردان سریالی است که ماجرای جاسوسی و نفوذ آمریکایی ها در ایران را روایت می کند. او با پایان کار در چالوس هم اینک مشغول تصویربرداری در تهران است و هیچ توقفی در کار نیست. داستان سریال "نفوذ" از بهمن ماه 1357 سالروز پیروزی انقلاب اسلامی تا آبان 1358 و ماجرای لانه جاسوسی است؛ داستانی است 42قسمتی و برای مهرماه 1399 آماده می شود، سریالی که آخرین روزهای تصویربرداری اش را می گذراند و برای اولین بار با حجم بالایی از جلوه های ویژه سی جی یا همان تکنولوژی های جدید تولید می شود. یلدا افشاری نیا، امین اسکندریان، کیمیا اکرمی، احمد نجفی، حمید گودرزی، رحیم نوروزی، علیرام نورایی، صالح میرزاآقایی، شهره لرستانی، زهرا سعیدی، سیدمحسن هاشمی، جلیل فرجاد، ماشاءالله شاه مرادی، کاوه سماک باشی، امیرمحمد زند، نجوا صاحب الزمانی، فاطمه بیگی، محمدجواد جعفرپور و جلال فاطمی بازیگران ایرانی این سریال و فیلیپ ساپرکین و سامی بابو از دیگر بازیگران خارجی این سریالند. این سریال قرار است در مهرماه سال 1399 روی آنتن برود.

سیروس مقدم به همراه عوامل سازنده مجموعه "پایتخت6" در تلاشند تا ساعات خوشی را برای نوروز مخاطبان فراهم کنند این گروه در منطقه مازندران مشغول به تصویربرداری اند که بسیار شرایطی سختی با توجه به گسترش "کرونا" وجود دارد اما لحظه ای حاضر به توقف در ادامه تصویربرداری نشدند. جالب است بازیگران این مجموعه با توجه به فشار کار و زمان بندی محدود برای رسیدن به پخش باز هم فضای شادی را برای مردم به بهانه تولد یکی از بازیگران فراهم می کنند تا روحیه مخاطب را تغییر دهند، البته که روز گذشته هم توقفی که بر اساس شایعات فضای مجازی اعلام شد توسط گروه "پایتخت" تکذیب شد. تاکنون حدود 70 درصد از سریال تصویربرداری شده و تدوین نیز به صورت همزمان پیش می رود و از روز اول فروردین ماه روی آنتن خواهد رفت.

گروه سازنده سریال نوروزی "کامیون" به همراه مسعود اطیابی کارگردان، مشغول تصاویر این مجموعه در تهرانند و در حالی که از مرز 85 درصد تصویربرداری عبور کرده اند تلاش می کنند برای پخش نوروز مجموعه را آماده کنند. لعیا زنگنه بازیگر این مجموعه نوروزی با انتشار ویدئویی سعی در آرامش بخشی به مخاطبین دارد و حتی اعلام می کند که "ما به دنبال خوب کردن حال مردمیم". این سریال با بازی مهدی هاشمی، لعیا زنگنه، جهانبخش سلطانی، بیتا سحرخیز، نادر سلیمانی و با معرفی علی عامل هاشمی، بهنام شرفی، هادی مرتضی زاده، ماهان عبدی، کامیاب دانش پور در 30 قسمت 42دقیقه ای تولید و از ابتدا تا پایان فروردین 1399 پخش خواهد شد. تصویربرداری "کامیون" این روزها در حوالی خیابان ستارخان ادامه دارد.

سعید آقاخانی با همکارانش در سریال "ن خ" با رعایت و مراقبت مسائل بهداشتی، هم اینک مشغول تصویربرداری در تهرانند و هیچ توقفی در کار نبوده است. فصل دوم سریال "نون خ" در حالی خودش را برای ماه مبارک رمضان 1399 آماده می کند که در تهران از مرز 70 درصد تصویربرداری گذشته است. بعد از میرطاهر مظلومی و مجید یاسر، به تازگی شقایق دهقان جلوی دوربین رفته است که با نقشی متفاوت در این سریال تلویزیونی ایفای نقش می کند. سعید آقاخانی، حمیدرضا آذرنگ، شقایق دهقان، سیروس میمنت، پاشا جمالی، هدیه بازوند، ندا قاسمی، میرطاهر مظلومی و مجید یاسر از جمله بازیگران این مجموعه تلویزیونی اند.

البته سیدعلی صالحی، نسرین مرادی، ماشاءالله وروائی، سیروس سپهری، کاظم نوربخش، سیدحسین موسوی، حسین مرادی، یوسف کرمی، وریا امینی، افشین ملکی، کیوان شیخ احمدی، رضا رشیدی، پرویز کولیوند، سیروس حسینی فر، حسن رحمتی، علی اخوان، صهبا شرافتی، نارین ایوبی، آتنا مهیاری، شقایق فتاحی، مدیا زردویی و شبنم عظیمی به ایفای نقش می پردازند. میرطاهر مظلومی بازیگر دیگری است که در این فصل به "نون خ" اضافه شده و نقش دایی شفیع و برادر زن "نورالدین خانزاده" را بازی می کند. او همچون دیگر بازیگران این سریال تلویزیونی از لوکیشن های غیرآپارتمانی و بومی استقبال کرده است. نقش شقایق دهقان مشخص نشده اما تصویری که از او منتشر شده است نشان می دهد که دوربین "نون خ" به زلزله کرمانشاه هم توجهی کرده است و "شقایق دهقان" نقش امدادگر را بازی می کند.

جلیل سامان به همراه گروه سازنده در تلاشند تا مجموعه "زیرخاکی" را برای اوایل سال 1399 آماده کنند؛ پژمان جمشیدی بازیگر نقش اول مجموعه برای تغییر روحیه مخاطبان با ویروس کرونا شوخی و آن را در شبکه های اجتماعی توزیع می کند. قصه "زیرخاکی" از 30 مردادماه در شهرک سینمایی آغاز شد و درباره مردی است که دنبال "زیرخاکی" است و برای یافتن گنج درگیر ماجراهای هیجان انگیزی می شود! جلیل سامان کارگردان این سریال تلویزیونی با گذشت دو سال از پخش "نفس" آخرین ساخته تلویزیونی اش، این سریال را در 25 قسمت می سازد. این سریال جلیل سامان علاوه بر حضور متفاوت پژمان جمشیدی و بازگشت ژاله صامتی به تلویزیون با این اثر، از چهره سینمایی پرکار و محبوبی چون هادی حجازی فر استفاده کرده است که در "زیرخاکی" تلویزیون نقش آفرینی می کند؛ همچنین گوهر خیراندیش نیز نقش متفاوتی در این سریال دارد.

سعید نعمت الله این روزها اولین تجربه کارگردانی خود را به همراه عوامل سازنده تجربه می کند و "زمین گرم" را برای شبکه 3 سیما می سازد، از طرفی دیگر علی غفاری کارگردان "بچه مهندس" روزهای پایانی تصویربرداری را در تهران سپری می کند، سریالی که احتمال دارد در کنداکتور رمضانی شبکه 2 سیما قرار بگیرد. این سریال، کودکی، نوجوانی و جوانی شخصیتی به نام "جواد جوادی" را مطرح می کند که به تعبیر کارگردان سریال، جواد یا کاراکتر "بچه مهندس" در این فصل، 25ساله می شود و مقطع فارغ التحصیلی این شخصیت را به نمایش درمی آورد.

سریال 35قسمتی "بچه مهندس" 45دقیقه ای است؛ کنارِ روزبه حصاری بازیگر جوادی و شخصیت اصلی داستان، فرهاد قائمیان، ثریا قاسمی،کامران تفتی و اتابک نادری، سیدمهرداد ضیایی،کاوه سماک باشی، فرناز رهنما، شیوا خسرومهر و... از بازیگران جدیدی اند که در فصل سوم "بچه مهندس" حضور دارند. قصه فصل سوم در سال 1391 تعریف می شود و جواد 25ساله است. پیش از این کودکی و نوجوانی را تعریف کردیم و حالا به مقطع فارغ التحصیل شدن شخصیت اصلی داستان می رسیم. "بچه مهندس" که از سال 1367 ماجرایش به تلویزیون کشیده شد و حالا اتفاقات داستان در سال 1391 روایت خودش را دنبال می کند.

فعالیت هنرمندان در عرصه سیما برای فراهم آوردن ساعاتی مفرح و بانشاط برای مخاطبان که براساس توصیه های وزارت بهداشت بهتر است در خانه بمانند و از ترددهای غیرضروری پرهیز کنند کم از فعالیت بی دریغ پزشکان و پرستاران ندارد. صدالبته بجاست که به این تلاش شبانه روزی گروه های فیلمسازی توجه شود؛ با صحبت هایی که سیدمرتضی میرباقری معاون سیما در روز گذشته عنوان کرد حضور پزشکان و توجه به سلامت گروه های فیلمسازی را شاهدیم، مطمئناً مردم هنردوست کشور نیز از تلاش بی وقفه هنرمندان غافل نشده اند و این تلاش را ارج می نهند و با احترام به آن می نگرند.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری میزان- بازیگر فیلم جان سخت گفت: من سالها در سینما و تلویزیون بازی کرده ام، بالاخره سابقه ای دارم که برای ان زحمت کشیده ام، برای همین سابقه هم به لطف خدا پیش مردم جایگاهی پیدا کرده ام که همیشه لطف آنها به من بوده است، سابقه ام را از سر راه نیاورده ام که در هر کاری بازی کنم.

تاریخ انتشار: 13:32 - 13 اسفند 1398

- کد خبر: 601840

جلیل فرجاد بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ،پیرامون فعالیت های اخیر خود در عرصه بازیگری گفت: فعلا پیشنهاد خوبی ندارم و عجله ای هم ندارم که صرفا برای بودن در صحنه در هر کاری بازی کنم، بیشتر ترجیح می دهم صبور باشم و همچنان منتظر نقشی خوب خواهم ماند.

وب درخصوص دلیل کم کاری های اخیر خود در عرصه بازیگری افزود: من سالها در سینما و تلویزیون بازی کرده ام، بالاخره سابقه ای دارم که برای ان زحمت کشیده ام، برای همین سابقه هم به لطف خدا پیش مردم جایگاهی پیدا کرده ام که همیشه لطف آنها شامل حال من بوده است، سابقه ام را از سر راه نیاورده ام که در هر کاری بازی کنم.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین گفت وگو جلیل فرجاد پیرامون همکاری با علی نصیریان اینجا کلیک کنید

بازیگر فیلم جان سخت دلیل غیبت طولانی مدت خود در سینما را اینگونه مطرح کرد: به شدت دلتنگ حضور در عرصه سینما و بازی در آثار سینمایی هستم. سالهاست از سینما دور شده ام و دلتنگ این هستم که بار دیگر تصویر خود را بر پرده سینما ببنیم.

وی در همین راستا افزود: بار ها و بار ها گفته ام چرا از سینما دور شده ام و غایبم، به همین دیگر دوست ندارم در مورد وضعیت بازیگری سینما نظر بدهم، زیرا دیگر برای من هیچ اهمیتی ندارد. اگر کار خوبی پیشنهاد شود بازی می کنم و اگر نشود بازی نمی کنم. من نمی توانم دنبال نقش بروم و هر روز در هر دفتر سینمایی به دنبال حضور در آثار باشم. من به هیچ وجه برای بازی در سینما التماس کسی را نمی کنم.

این بازیگر پیشکسوت سینما با اشاره به وجود رابطه در سینما تاکید کرد: متاسفانه برای بازیگران پیشکسوت و نسل میانی سینما نقش خوب نوشته نمی شود و طبیعتاً وقتی نقشی خوب نباشد ترجیح می دهم در خانه بمانم تا در آن نقش بازی کنم. یک زمانی بود که از ما برای حضور در آثار سینمایی دعوت می شد و ما برای بازی حق انتخاب داشتیم، اما در حال حاضر روابط، خودی و ناخودی و برخی اتفاقات باعث شده تا فقط برخی امکان حضور در سینما را داشته باشند.

فرجاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط روحی خوبی برای بازی ندارم و ترجیح می دهم که کاری را قبول نکنم. نقش های پیشنهادی اینقدر کوچک هستند که برای من بازیگر هیچ انگیزه ای برای کار باقی نمی گذارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
با تعطیلی سینماهای چین و کاهش درآمدهای گیشه در ایتالیا و کره جنوبی و با توجه به چشم انداز غیرقابل پیش بینی ویروس کرونا، صنعت سینما با زیان حداقل 5 میلیارد دلاری مواجه شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از هالیوود ریپورتر، در سال 2019 مجموع فروش گیشه بین المللی سینما به 31.1 میلیارد دلار و گیشه جهانی به رکورد 42.5 میلیارد دلار رسید اما این آمارهای امیدوارکننده در سال جدید به سرعت جای خود را به نگرانی های جدی به سبب شیوع ویروس کرونا داده است، موضوعی که به تدریج در حال تبدیل شده به یک بحران جهانی است.

این ویروس تاکنون 9 هزار نفر را در سطح جهان آلوده کرده و جان بیش از 3 هزار نفر را نیز گرفته است که بخش عمده ای از تلفات آن از کشور چین محل اصلی انتشار این ویروس بوده است.

سالن های سیما چند هفته ای است که به طور کامل در چین تعطیل شده اما ویروس کرونا تاثیرات قابل توجهی در شمار مخاطبان سینمایی در کره جنوبی، ایتالیا و حتی ژاپن به عنوان سومین بازار بزرگ سینمایی جهان داشته است.

برخی تحلیلگران معتقدند شیوع ویروس کرونا با کاهش درآمدهای گیشه و توقف تولیدات سینمایی حداقل زیان 5 میلیارد دلاری را برای صنعت سینما به همراه خواهد داشت و این رقم می تواند با کاهش مخاطبان در دیگر کشورها از جمله آمریکا افزایش بیشتری هم داشته باشد. تاکنون 100 مورد ابتلا به ویروس کرونا و شش کشته در آمریکا گزارش شده است.

در چین که دومین بازار بزرگ سینمای جهان پس از آمریکاست، 70 هزار سالن سینما همچنان تعطیل است و ادامه این روند و لغو اکران ها درآمدهای استودیوهای فیلمسازی چینی و حتی هالیوودی را به شدت کاهش داده است.

میزان بلیت های فروخته شده در سینماها طی تعطیلات سال نوی چینی از تاریخ 24 ژانویه تا 23 فوریه تنها 4.2 میلیون قطعه بود این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال 2019 میلادی 1.76 میلیارد قطعه بلیت فروخته شده بود!

پیش بینی می شود زیان سینمای چین تا پایان ماه فوریه چیزی در حدود 2 میلیارد دلار و یا بیشتر باشد و این در حالی است که انتظار نمی رود شرایط حاکم بر سینماها تا چند هفته آینده و حتی ماه ها به روال عادی بازگردد.

در هفته گذشته میزان فروش گیشه در سینماهای کره جنوبی (پنجمین بازار بزرگ سینمایی جهان) با 80 درصد کاهش رو به رو شد و فیلم مرد نامرئی با فروش 1.1 میلیون دلاری صدرنشین فروش شد. بر اساس اعلام مسئولان سینمای کره جنوبی، فروش سینماهای این کشور در ماه فوریه با 70 درصد کاهش به 85 میلیون دلار نزول یافت و 7.3 میلیون نفر به سینما رفتند. اما آمارها در بازه زمانی مشابه سال 2019 حاکی از فروش 158 میلیون دلاری و 22.3 میلیون مخاطب است.

یکی از مسئولان کمیته فیلم کره جنوبی می گوید شرایط بسیار وخیم تر از سال 2015 و شیوع ویروس سارس است و در آن سال مخاطبان 40 درصد ریزش داشتند اما چیزی به عنوان تعطیلی سینماها نداشتیم و بازار سینما پس از یک ماه احیا شد اما این موضوع درباره شیوع ویروس کرونا صدق نمی کند و بسیار غیرطبیعی است که شمار مخاطبان روزانه سینما در کره جنوبی به کمتر از 100 هزار نفر برسد!

CGV که بزرگترین مجموعه سینماهای زنجیره ای در کره است تمامی 9 سالن خود را در شهر دئگو تعطیل کرده است که چهارمین شهر بزرگ کره است.

همچنین با توجه به تعطیلی و یا کاهش نمایش ها، اکران بسیاری از فیلم های داخلی در کره به تعویق افتاده است. به عنوان مثال قرار بود نسخه سیاه و سفید فیلم برنده اسکار اَنگل ساخته بونگ جو هو از روز چهارشنبه اکران عمومی شود اما نمایش آن به پس از بین رفتن خطر ویروس کرونا موکول شد.

در ایتالیا نیز حدود نیمی از سینماها به ویژه در بخش شمالی و ثروتمند کشور تعطیل شده است و دولت ایتالیا محدودیت های سختی برای مقابله با شیوع این ویروس اتخاذ کرده است. تاکنون 1694 مورد ابتلا در ایتالیا گزارش شده که جان 34 نفر را گرفته است.

درآمدهای گیشه سینمای ایتالیا نیز در هفته نخست پس از تعطیلی بخشی از سالن ها، 44 درصد کاهش داشته است و مجموع فروش هفته گذشته نیز در مقایسه با با مدت مشابه سال گذشته 76 درصد نزول داشته است.

سینمای ایتالیا سال گذشته توانسته بود فروش سالانه خود را 14 درصد افزایش دهد و آمارهای گیشه در ماه ژانویه 2020 و پیش از شیوع ویروس کرونا نیز با 22 درصد رشد، نوید سالی درخشان را برای سینمای ایتالیا می داد.

در ژاپن که تاکنون بیش از 275 مورد ابتلا و شش مرگ گزارش شده است، بیم از شیوع ویروس به تدریج گریبان سینما را نیز گرفته و آمارها از کاهش 10 تا 15 درصدی فروش حکایت دارد.

در ایران که بیشترین شمار کشته شدگان خارج از چین را به نام خود ثبت کرده نیز سینماها کاملا تعطیل است و دیگر کشورهای منطقه خلیج فارس چون کویت، امارات و عربستان سعودی و ... نیز با کاهش درآمدهای حاصل از فروش فیلم در سینما رو به رو شده اند.

با افزایش موارد ابتلا به کرونا در آمریکا، شرایط سینمای آمریکا نیز به زودی دستخوش تغییراتی خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهیه کننده سینما و تلویزیون خطاب به رامبد جوان نوشت: مخاطب شما میلیون ها افراد کم برخورداری هستند که جز تلویزیون هیچ دلخوشی دیگری ندارند.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سید محمود رضوی تهیه کننده سینما و تلویزیون پس از انتشار خبر انصراف رامبد جوان از ساخت فصل جدید خندوانه، در بخشی از یادداشتش خطاب به او نوشته است: هرکس با تولید تاک شو و برنامه ای شبیه خندوانه آشنایی داشته باشد یا حتی در این سال ها آن را دنبال کرده باشد می داند که تولید این نوع برنامه ها نیازمند حضور مردم و تماشاگران است، اما با علم به همه این شرایط، حتماً به عمل و یادداشت آقای جوان معترضم!

همه ما آقای رامبد جوان را برنامه ساز و کارگردانی خلاق و پیشرو می دانیم. او می توانست این روز ها فکر کند تا چگونه برای شادی مردم بدون تماشگر خندوانه را به خانه های مردم برگرداند تا لحظه ای در این روز های سخت مردم را تنها نگذاشته باشد، او می توانست فکر کند چگونه در این شرایط به سهم خود کاری کند تا در این شرایط روحی و حال بد مردم، با همان انرژی همیشگی باشد و مثل بمب انرژی به خانه های تک تک مردم سرک بکشد و با خنده درمانی، اول استرس مردم را کم کند و بعد بتواند مشکلات آن ها را درمان کند. اما در کمال تعجب آقا رامبد جا خالی داد! نه به مسوولان صدا و سیما؛ بلکه به تک تک مردم!

رامبد جوان، بد کرد، اما نه به مسوولان، به مردمی که به بودنش احتیاج داشتند که به کمک او و برنامه اش مثل همیشه بخندند و ساعتی مشکلات و سختی ها را فراموش کنند، اما ایشان ترجیح دادند تا با یک متن چند خطی بهانه نبودنش را جور کند!

آقای جوان به مردمی پشت کردند که نه در اینستاگرام هستند، تا دلخوری خود از این جا خالی دادن را در زیر صفحه ایشان بنویسند و نه به تلویزیون های اینترنتی دسترسی دارند، تا از شوآف های وزیر جوان برای رایگان بودند چند روزه اشتراک این پلتفرم ها و نیم بها بودن بها حجم اینترنت بهره ببرند، آن هم برای فراهم شدن زیرساخت های 1400 وزیر جوان

آن مردم فقط و فقط تلویزیون دارند و در روز های حال بدی چشم به حضور آقای رامبد جوان و خندوانه در قاب تلویزیون داشتند، کار این روز های آقای جوان، همانند کار پزشکی بود که در وقت بیماری مردم، از ترس جان خودش گفت حال ندارم نسخه ای برای درمان شما بدهم و رفت و گوشی اش را خاموش کرد.

آقای رامبد جوان عزیز، هنوز برای تجدید نظر دیر نشده
مخاطب اصلی برنامه خندوانه شما، 50 میلیون جمعیت کم برخورداری هستند که جز قاب تلویزیون دلخوشی دیگری ندارند و حامی همیشگی خندوانه بوده اند، لطفاً برای لبخند، درمان استرس و دل نگرانی آن ها در تصمیمات تجدید نظر کن.

به قول آن عالم فرزانه، خوبی دنیا این است که متوقف نمی شود و روز های تلخ و سختش می گذرد، این روز های سخت هم به هر نحوی می گذرد و آن چیزی که می ماند عمل ما در کنار مردم و همراهی یا عدم همراهی با مردم در این روز های سخت است. یادمان باشد همین مردم وقتی از محبوبان سینمایی خود، بی مهری دیدند، با آن ها بی مهری کردند و فیلم هایشان یکی بعد از دیگری بی تماشاگر ماند!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر سینما آزادی از احتمال عدم استقبال مردم از سینماها حتی بعد از حل معضل کرونا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزراش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بسته شدن سینماهای کشور و روبرو شدن با معضل کرونا، باعث شده است سینماهای کشور از نظر اقتصادی دچار آسیب دیدن به صورت جدی بشوند. بسیاری از سینماگران و مسئولین سینمایی کشور خصوصاً سینماداران و صنوف دیگر و مرتبط با آن، از ابهام آینده سینمای کشور در نوروز و ابتدای سال جاری نگرانند.

سجاد نوروزی مدیر سینما آزادی و سرگروه سینمایی کشور در این خصوص گفت: با این شرایط قطعاً فعالیت سینمایی شب عید و اکران نوروزی منتفی خواهد بود. پیش بینی من این است که باتوجه به اینکه فعلاً در نقطه آغازین این وضعیت قرار داریم و در نهایت باید دوره این بیماری بگذرد و توصیه های پزشکی مبنی بر مراقبت بعد از آن که تا 10 روز ادامه دارد، اکران نورز نخواهیم داشت.
وی در ادامه بیان کرد: فقدان اکران نوروزی یعنی حذف حدود 40 درصد از درآمد سینمای ایران و از این رهگذر اولین قشری که متضرر می شوند سینمادارانند.

جدای از هزینه نگهداری سینما و هزینه های جاری و ساری آن، سینماها معمولاً دو شیفت نیرو می خواهد چون سینما تا نیمه شب فعالیت دارند و بنابراین دستمزدها و هزینه های آن نیز دو برابر می شود. با این وصف، به نظر من وضعیت اکران سینماها در ابهام بدی قرار گرفته است و ما نمی توانیم نسبت به اقتصاد سینمای کشور برای سال آینده خوشبین باشیم.

نوروزی ضمن اشاره به اینکه جدای از سینماداران، پخش کننده ها و تهیه کننده ها نیز در حال ضررند گفت: قطعاً باید برای حل این مشکل فکر عاجل شود. شاید پرداخت یارانه ولو به صورت موقت بتواند برای حل این مشکل کمک کند. چون به شدت شرایط سینما سخت می شود. در نظر داشته باشیم که تا آخر اسفند احتمالاً سینماها تعطیلند و بعد از ایام نوروز با فرض اینکه اکران داشته باشیم یا نه ما به ماه مبارک رمضان برخورد می کنیم که آن دوره نیز از نظر فروش به شدت مشکل داریم.

وی در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره حضور مردم در وضعیت عادی بعد از حل معضل کرونا گفت: فکر می کنم که مردم به سینماهای کشور تا مدتی بعد از آن نیز به دلیل مراقبت های بهداشتی نروند. همچنین درباره اکران های نوروزی و تداخل آن با اکران های فعلی باید دید که شورای صنفی نمایش چه تصمیمی خواهد گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
عامریان گفت:باید بخشی از هزینه ها با حمایت دولت و تخصیص یارانه تامین شود تا همه فشارها روی ما و سینمادار نباشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : پایگاه خبری گسترش نیوز

سید ابراهیم عامریان تهیه کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره گران شدن بلیت سینما گفت: با توجه به وضع اقتصادی کنونی مردم، قطعا جزء آن دسته افرادی نیستم که بگویم قیمت ماورایی برای بلیت ها در نظر بگیرند، اما باید توجه داشت هزینه های فیلمساز نسبت به دو سال گذشته حدود پنج برابر شده است، پس چه فرد یا ارگانی جوابگوی ادامه حیات ما خواهد بود آیا تمهیداتی برای ما اندیشیده می شود؟

او افزود: اگر می گویم قیمت بلیت باید تا حدودی افزایش داشته باشد نه اینکه بخواهیم به جان مردم بیفتیم بلکه به خاطر دوام سینماست در غیر اینصورت و با این هزینه ها مجبور هستیم بایستیم و دیگر فیلمی تولید نکنیم، چون دخل و خرج همخوانی ندارد.

تهیه کننده انفرادی ادامه داد: با این شرایط ادامه راه ما با گران شدن پنج یا ده هزارتومانی بلیت سینما، منطقی نیست. البته من در جایگاهی نیستم که قیمت تعیین کنم، اما مسئولان امر باید برای این جریان نیز فکر کنند، چون به جز ما سینمادار و دیگر اعضای سینما نیز لطمه خواهند خورد.

عامریان در پاسخ به این سوال که آیا می توان گفت بخشی از ریزش مخاطب نسبت به سال قبل به علت گران تر شدن قیمت بلیت ها است، بیان کرد:اینطور نیست، چون نداشتن برنامه ریزی صحیح موجب ریزش مخاطب شد. زمان هایی بود که فیلم هایی با قدرت جذب مخاطب بالا روی پرده نبود، اما مخاطب تشنه فیلم دیدن بود.

تهیه کننده دینامیت ادامه داد: افزایش قیمت بلیت راهکار دارد، چون مانند سال 98 که تصمیم های خوبی گرفته شد قرار نیست همه سینما ها یک نرخ باشند و مخاطب در طول هفته با قیمت های مختلفی روبرو می شود و امسال هم می توانیم اینگونه عمل کنیم این در کنار برنامه ریزی صحیح اکران باعث می شود ریزش مخاطب نداشته باشیم و هرمخاطبی طبق توان مالی، روز و سینمای خود را انتخاب کند و فیلم ببیند.

عامریان گفت:با پنج برابر شدن هزینه های فیلمسازی توقع گران شدن پنج برابری قیمت بلیت را نداریم، چون طبق توان مالی و وضعیت کنونی جامعه منطقی و انسانی نیست، اما باید بدانیم بخشی از هزینه های اضافه را تهیه کننده می تواند تامین کند و بخشی دیگر باید با حمایت دولت و سازمان سینمایی و یارانه هایی که در نظر می گیرند تامین شود تا همه فشار ها روی ما و سینمادار نباشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
عبدالله اسفندیاری در خصوص اکران دوباره نرگس مست و دیگر فیلم های روی پرده سینما از سازمان سینمایی درخواست همکاری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴ سایت های دیگر : تیتر برتر اعتماد آنلاین بولتن نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با شیوع ویروس کرونا فعالیت های هنری از جمله اکران فیلم های سینمایی در دو نوبت متوقف شد و هنوز مشخص نیست، اجازه اکران مجدد فیلم ها چه زمانی صادر می شود.

در پی این اتفاق قرار بر این شده تا جبران خسارت شود و روز ها و یا هفته هایی به فیلم هایی که اکرانشان در این برهه زمانی متوقف شد، تعلق بگیرد. اینکه چگونه جامه عمل به این وعده پوشانده می شود، نیاز به صبر و خروج از جریان کرونا دارد.

عبدالله اسفندیاری تهیه کننده نرگس مست در این باره گفت: از سازمان سینمایی می خواهیم بستری را فراهم کند تا لطمه حاصل از توقف اکران به خاطر کرونا، جبران شود و فرصتی معقول و دوباره به ما بدهند تا فیلممان مجدداً رنگ پرده را به خود ببیند.

او افزود: امیدوارم زمانی را در نظر بگیرند تا فیلم ها بتوانند خودشان را نشان دهند و در چرخه مناسب اکران قرار بگیرند.

این تهیه کننده در خصوص حضور فیلمش در جشنواره های خارجی عنوان کرد: برنامه ریزی های لازم در حال انجام است که نرگس مست در جشنواره های معتبر جهانی حضور پیدا کند.

فیلم نرگس مست اولین تجربه بلند سینمایی سید جلال الدین دری است که تهیه کنندگی آن را عبدالله اسفندیاری بر عهده دارد و در سال 1395 تولید شد. بازیگران فیلم عبارتند از: سعید پورصمیمی، سیامک صفری، رضا فیاضی، هومن برق نورد، متین ستوده، بهنام قربانی، امیرحسین مدرس، مهدی پاکدل و میترا حجار.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: داستان راجع به یک سازنده قدیمی تار است که در خانه اش با گروه جوانی که تمرین موسیقی می کنند، مراوده دارد. او در فضای ذهنی خودش اساتید موسیقی ایران را گاه به جای آن ها تصور می کند و ما ترانه های ماندگار فارسی را از آن اساتید می شنویم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
عباس رزیجی می گوید سبد اکران در سینما با توجه به فیلم های موجود، خوب نیست و این آثار چندان برای مخاطب و صنعت سینما جذاب نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

سرویس سینمایی هنرآنلاین : عباس رزیجی کارگردان و مستندساز در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره تازه ترین فعالیت های خود توضیح داد: در حال حاضر مشغول بازنویسی فیلمنامه "حال" هستم و اگر همه چیز خوب پیش برود بعد از عید مشغول به کار می شویم.

او درباره تغییراتی که در فیلمنامه ایجاد کرده است، گفت: سلیقه خودم بسیار خرده پیرنگ بود، اما در حال حاضر بنا به سلیقه مخاطب، تهیه کننده و سرمایه گذار به سمت پیرنگ می رود. حال و هوای فیلم تغییر کرده درواقع آدم ها و روابط همان است، اما پیش از این داستان بر مبنای شخصیت ها بود و حالا قصه به آن اضافه شده است.

کارگردان "دم سرد" همچنین درباره این که چرا به سمت قصه گرایش پیدا کرده است، اظهار کرد: قصه همیشه برای تماشاگر سینما جذاب تر و مهم تر است. هرچند سلیقه شخصی خودم این است که شخصیت ها داستان را پیش ببرند، اما مردم به دنبال قصه هستند.

این کارگردان درباره مستند "قصری با دیوارهای قرمز" که در سیزدهمین جشنواره بین المللی حقیقت به نمایش درآمد، بیان کرد: پخش جهانی فیلم را شروع کردیم و به زودی در جشنواره ها حضور خواهد یافت. احتمالاً برای اکران هنر و تجربه نیز به زودی درخواست خواهیم داد.

رزیجی همچنین درباره وضعیت حال حاضر سینما نیز بیان کرد: با توجه به مجموعه فیلم هایی که دیده می شود، برای نیمه اول سال آینده نگرانم. به این دلیل که فیلم ها بفروش و تماشاگرپسند نیستند. سبد اکران در سینما با توجه به فیلم های موجود خوب نیست و این آثار خیلی برای مخاطب و صنعت سینما جذاب نیست. امیدوارم در نیمه اول سال آینده فیلم های خوبی ساخته شود تا نیمه دوم را پوشش دهد.

او در خاتمه در پاسخ به این سؤال که آیا افزایش قیمت بلیت سینماها در شرایط فعلی ایران را اتفاقی مثبت برای سینما می داند یا خیر، گفت: من صلاح نمی دانم قیمت بلیت افزایش یابد. باید به جای این افزایش قیمت، بر تعداد مخاطب افزوده شود. افزایش قیمت بلیت در شرایط فعلی بسیار خطرناک است. هرچند ساخت فیلم ها به شدت گران شده و برآورد فیلم ها بسیار سنگین است، اما نباید باعث ضرر و کاهش مخاطب شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
هیأت داوران آکادمی هوش مالی، اسامی فیلم های سینمایی برتر جشنواره فجر که به موضوع سواد مالی پرداخته اند را اعلام کرد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، دکتر کمیل رودی مدیر آکادمی هوش مالی گفت: تمام فیلم های سی و هشتمین جشنواره بین المللی فجر در مدت برگزاری جشنواره، مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت 5 فیلم نامزد دریافت نشان ویژه هوش مالی شدند.

وی افزود: رتبه بندی و انتخاب فیلم ها بر اساس فراوانی مفاهیم سواد مالی در فیلم و نیز چگونگی پرداختن به آن ها صورت گرفته است.

مدیر آکادمی هوش مالی ضمن اشاره به اینکه مسائل اقتصادی، بخش مهمی از دغدغه افراد جامعه است، گفت: در مواجهه با مسائل اقتصادی زندگی روزمره چاره ای جز افزایش آگاهی و توانمندسازی مردم وجود ندارد. آموزه های فرهنگی و تاریخی ما و تجربه پذیرفته شده جهانی هم بر اهمیت این امر تأکید دارند. از آنجا که سینما از یک سو بازتابی از نگرش ها و رفتار های جامعه است و از سوی دیگر، عاملی مؤثر بر فرهنگ و آینده جامعه، آکادمی هوش مالی، با هدف گفتمان سازی سواد مالی، اقدام به ارزیابی و تقدیر از فیلم های برتر نموده است.

بر اساس این گزارش متن بیانیه ی پایانی ارزیابی فیلم های شرکت کننده در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر از منظر سواد مالی بدین شرح است:

با عنایت خداوند متعال نخستین دوره ارزیابی فیلم های سینمایی برتر جشنواره فیلم فجر از منظر پرداختن به مفاهیم سواد مالی به پایان رسید. صنعت سینما به عنوان یکی از ابزار های مهم تولید معنا و تاثیرگذاری فرهنگی و تولیدکنندگان سینما به عنوان کسانی که در عرصه فرهنگ نقش آفرینی می کنند، تأثیر به سزایی در فرهنگ جوامع و مدیریت و جهت دهی افکار عمومی دارند. بیان مسائل، حرف ها، درد ها و آرمان های جامعه، نوعی مطالبه گری است که دیگر بخش های جامعه را نیز به حرکت وا می دارد.

آگاهی بخشی و توانمندسازی مردم در مواجهه با مسائل مالی ضرورت انکارپذیر جامعه است. امری که هنرمندان و سینماگران به بهترین صورت می توانند آن را به عنوان یک دغدغه و گفتمان ملی مطرح نمایند. هیئت داوران آکادمی هوش مالی، ضمن تشکر از همه فیلم سازانی که به شیوه های گوناگون، به مفاهیم سواد مالی پرداخته بودند، 17 فیلم را در این حوزه شناسایی کرده و با نقد، تحلیل و بررسی این فیلم ها از نظر فراوانی و چگونگی پرداختن این مفاهیم، 5 فیلم را نامزد دریافت نشان ویژه هوش مالی دانسته است:

1. عامه پسند؛ به کارگردانی سهیل بیرقی
2. روز بلوا؛ به کارگردانی بهروز شعیبی
3. بی صدا حلزون؛ به کارگردانی بهرنگ دزفولی زاده
4. سه کام حبس؛ به کارگردانی سامان سالور
5. کشتارگاه؛ به کارگردانی عباس امینی

از این میان، فیلم برتر در مراسمی که در اردیبهشت ماه سال آینده با حضور برخی نخبگان، مسئولین و چهره های محبوب کشور برگزار خواهد شد، اعلام و مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. امید است با ارتباط تنگاتنگ نهاد علم و هنر، شاهد تولید آثار اثرگذار بیشتر و عمیق تری در ترویج مفاهیم سواد مالی باشیم.

لازم به ذکر است اعضای هیئت داوران تعیین شده از سوی آکادمی هوش مالی برای ارزیابی فیلم های سی و هشتمین جشنواره فجر از منظر سواد مالی عبارتند از:

1. دکتر علی رسولی زاده: دکترای اقتصاد، عضو هیئت مدیره شرکت دانش بنیان پارت و عضو هیئت مدیره بانک قرض الحسنه رسالت
2. دکتر کمیل رودی: دکترای مدیریت از دانشگاه تهران، مدرس دانشگاه و مدیر آکادمی هوش مالی
3. دکتر پیمان متقی: دکترای مدیریت، پژوهشگر سواد مالی و عضو هیئت علمی دانشگاه قم
4. دکتر کوثر اخوان: دکترای مهندسی صنایع از دانشگاه تهران، تحلیلگر بازار سرمایه و مدرس سواد مالی
5. هادی نجف: کارشناس ارشد کسب و کار الکترونیک و مدرس سواد مالی
6. دکتر عبدالکریم خیامی: دکترای سیاستگذاری فرهنگی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و رئیس سابق مرکز طرح، برنامه و ارزیابی معاونت سیمای سازمان صدا و سیما
7. دکتر مریم جلالی: دکترای مدیریت و برنامه ریزی امور فرهنگی، برنامه ساز رادیو و تلویزیون و کارشناس رسانه
8. دکتر محمدصادق افراسیابی: دکترای سیاستگذاری فرهنگی، معاون فرهنگسازی و توسعه کسب و کار های مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر سابق کمیته اقتصاد اجتماعی کارگروه فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج
9. سارا عرفانی: نویسنده، برگزیده جشنواره های متعدد ادبی و مدرس کارگاه های نویسندگی
10. فرهاد جم: دانش آموخته تئاتر، بازیگر و نویسنده

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دو عضو جدید به شورای پروانه ساخت فیلم های سینمایی اضافه شدند.

به گزارش ایسنا، اخیرا اعلام شد حسن بلخاری به عضویت شورای پروانه نمایش فیلم های سینمایی در آمده و این تغییرات در هر دو شورای مهم برای صدور مجوز ساخت و نمایش فیلم ها اتفاق افتاده است.

محمدمهدی طباطبایی نژاد، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در گفت وگویی با ایسنا در این زمینه توضیح داد: آقای حسن بلخاری که سال ها تجربه حضور در شورای پروانه ساخت را داشتند، به تازگی عضو شورای پروانه نمایش شده اند و در واقع از شورای پروانه ساخت به شورای پروانه نمایش رفته اند.

او با اشاره به اینکه طبیعی است هر از گاهی از این جابجایی ها داشته باشیم، افزود: در حال حاضر آقایان اکبر نبوی و مجید رضابالا هم به عنوان اعضای جدید شورای پروانه ساخت هستند که البته آقای رضابالا همچنان در شورای پروانه نمایش هم هستند و ممکن است یکی دو نفر دیگر به شورای پروانه نمایش اضافه شوند.

وی درباره تغییر احتمالی در سیاست گذاری ها با تغییر در اعضای شوراها گفت: طبیعتا انتخاب اعضای شورا در راستای سیاست های کلی سازمان سینمایی و وزارت ارشاد است و جابجایی ها و تغییرات دلیل بر اینکه شورا یا فردی مسئله ای داشته نیست. در این مورد به آقایان کرمی و رضابالا می توان اشاره کرد که در هر دو شورا حضور دارند تا محصولات را چه پیش از ساخت و چه بعد از آن ببینند و ارزیابی کنند. بنابراین آنچه ما در نظر داریم خارج از سیاست های کلی ما برای ارتقای کیفی و محتوای سینمای ایران نیست و این طور نبوده که سیاست جدید و نویی درانداخته باشیم.

او تاکید کرد: ما تلاش می کنیم هم شورای پروانه ساخت و هم شورای پروانه نمایش منسجم، حرفه ای و کارآمدتر باشد.

طباطبایی نژاد همچنین درباره نقش این شوراها در مضمون آثار سینمایی برای سال آینده سینما در مقایسه با فیلم های تلخ و بعضا همراه با خشونت جشنواره فجر گفت: به هر حال هر اثر سینمایی برای تولید ساخت و اکران از گلوگاه این دو شورا می گذرد ولی نکته مهم اینجاست که آنچه در جشنواره فجر به نمایش درمی آید آیینه تمام نمای سینمای ایران نیست. جشنواره فجر فقط یک بخشی از تصویر سینمای ایران را نشان می دهد نه همه تصویر را. چرا که در همین جشنواره امسال بیش از 80 فیلم بازبینی شدند ولی فقط 28 فیلم به جشنواره راه یافتند در حالی که تقریبا سه برابر این تعداد فیلم، خارج از جشنواره وجود دارد که نسبت به آن ها قضاوتی نداریم. ضمن اینکه نباید فراموش کرد انتخاب فیلم برای جشنواره براساس ویژگی هایی که یک جشنواره می تواند داشته باشد معمولا اتفاق بیفتد و فیلم های خیلی متفاوت دیگری برای اکران آماده می شوند.

پیش تر حسن خجسته، محمد احسانی، حسین کرمی، جمال شورجه، مجید رضابالا، کمال تبریزی، رضا پورحسین، محمد هادی کریمی و حجت الاسلام خاموشی به عنوان اعضای پروانه نمایش و منوچهر شاهسواری، فریدون جیرانی، محمود اربابی، حسین کرمی، حسن بلخاری، جمال شورجه و مسعود نقاش زاده به عنوان اعضای شورای پروانه ساخت فیلم های سینمایی معرفی شده بودند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
در پی انتشار نامه انجمن مدیران تولید سینما و مطرح کردن مواردی درباره نشست های پرسش و پاسخ و ... روابط عمومی جشنواره فیلم فجر توضیحاتی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، در پی انتشار نامه اعتراضی انجمن مدیران تولید سینما خطاب به وزیر ارشاد و مطرح کردن مواردی درباره نشست های پرسش و پاسخ جشنواره فیلم فجر و حذف جایزه این صنف از مراسم تجلی اراده ملی، روابط عمومی جشنواره سی وهشتم فیلم فجر توضیحاتی را ارائه کرد.

در این توضیحات آمده است: عوامل فیلم های سینمایی که طبق آیین نامه فراخوان جشنواره، واجد شرایط دریافت سیمرغ هستند، در نشست های پرسش و پاسخ حضور پیدا می کنند و عناوین دیگری از جمله مجری طرح، سرمایه گذار، مدیر تولید، مشاور و ... امکان حضور در نشست ندارند.

همچنین درباره جوایز بخش تجلی اراده ملی به سه دلیل تقاضای این انجمن در اولویت قرار نگرفت؛

اولا با توجه به تعداد نزدیک به 40 تقاضا برای حضور در این بخش و محدودیت 12 تایی، اولویت به دستگاه هایی با گستره ملی داده شد. حتی 2 درخواست بخش های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وجود اهمیت و گستردگی اما به دلیل تقدم مهمان بر میزبان حذف شدند.

ثانیا جوایز این بخش شامل موضوع یا رویکرد هستند، نه یک صنف خاص از بین ده ها صنف سینما.

ثالثا جای جوایز صنوف سینما در جشن سالانه خانه سینما است .

کد خبر 4869357

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
باید اعتراف کنم این روز ها یکی از سخت ترین روز های زندگی و کاری ام است نه از بابت اصل حضور کرونا بلکه به خاطر حواشی و شایعه های پیرامون این بیماری همه گیر جهانی

به گزارش عصرشهروند، به قول متخصصان پزشکی، کرونا که از آنفلوآنزا خطرناک تر نیست،درصد مرگش هم خیلی کمتر از این بیماری است اما حواشی پیرامونش، دروغ پرداری هایش،شایعات اعصاب خرد کنش، آسیب های روانی اش، افسردگی هایش و... از خود بیماری واقعا که خطرناک تر است.

یعنی حاشیه بر متن غلبه کرده و خیلی ها هم که از این آب گل آلود به شیوه خودشان ماهی می گیرند؛ متاسفانه.
یکی پرستار و پزشک نیست خودش را در نقش پرستار و پزشک جا می زند و حرف هایی می زند که مورد توجه قرار گیرد.

یکی پرستار و پزشک هم هست اما باز هم همان نقش را بازی می کند و خارج از دایره وظایفش مثلا می خواهد حرف های متفاوتی بزند تا به لطف شبکه های اجتماعی دیده شود.

دم به دم، حرف، هردم شایعه، یک بار فلان فیلم که راننده آمبولانس می گوید سه برابر آمار اعلامی فوتی بر اثر کرونا را دیده که دفن کرده اند؛چنان هم با آب و تاب می گوید که ملت هیجان زده از کرونا، باورشان می شود واقعا چنین اتفاقی افتاده،

بار دیگر کلیپی از فلان قبرستان منتشر می شود و می گویند این فیلم مربوط به دفن یک کرونایی در یکی از قبرستان های بوشهر است بعدا کاشف به عمل می آید که آن کلیپ مربوط به قبرستان قم است نه بوشهر.

کار به جایی می رسد که حتی یک برنامه تلویزیونی چین را زیر نویس فارسی می کنند و بر علیه ایرانی ها هر آنچه دوست دارند مثلا ترجمه می کنند، فکرشان هم درست است: مگر چند درصد ایرانی ها چینی بلدند تا بخواهند متوجه وانگ وونگ برادران و خواهران چینی باشند؛کلیپی که بعدا خود چینی ها تکذیبش کردند.

اما با عرض پوزش بدبختی و شرمساری ماجرا جایی است که بعضی از باسوادان و کسانی که از لحاظ مدارک تحصیلی بالا هستند این ها را بازنشر می کنند و چون این ها بازنشر می کنند سایر مردم نیز به استناد اینان، باور می کنند.

این نکته ماجراست.همین درد است.همین هاست که روزها را سخت می کند. پخش شایعه چقدر که آسان است اما جمع کردنش خیلی سخت، این البته بخشی اش هم بر می گردد به عدم شفافیت برخی مسوولین با مردم که به شایعه پردازان کمک می کند.

البته بیشتر کسانی که مطالب را بازنشر می کنند انصافا هیچ قصد و نیت بدی ندارند. تنها تقصیرشان این است که به سرعت شایعه ها را باور می کنند و به همان سرعت بازنشرش می کنند؛ این مشکل ماجراست و دردِ امروز ما.

سختی کار ما رسانه ای ها اینجا نمایان است. این روزها بیشتر وقتم به تکذیب -با دلیل همراه با توضیح -به دوستان و آشنایان و اهالی محل و... می گذرد؛کاری که بسیار سخت است و واقعا آدم را پیر می کند؛این را از ته دل گفتم.

در دوره ارشد ارتباطات دو تحقیق مفصل درباره مشکل شایعه با عنوان باورپذیری سریع شایعه در ایرانیان انجام دادم و با تحقیقی نسبتا جامعه شناسانه به این مساله پرداختم.

نتیجه و لب کلام ساعت ها گفت و گو با اساتید جامعه شناس و یافته های دیداری خودم این بود:

یک: مردم ایران به رسانه های رسمی خصوصا و تاکیدا صداوسیما -که از همه بیشتر قابل دسترسی است- اعتماد لازم را ندارند، روزنامه ها،خبرگزاری ها و سایت های رسمی هم دستشان در انتشار برخی مطالب بسته است و مجبور به لاپوشانی می شوند.

دو: در نتیجه همین بی اعتمادی آنان به رسانه هایی که از آن تعبیر به رسانه های بیگانه می شود مراجعه می کنند، آن رسانه ها بعضا حرفه ای عمل می کنند و با سیاست یک حرف راست، دو حرف دروغ اخباری به خورد مخاطب می دهند که باورپذیری اش برای مردم راحت تر است در نتیجه پیروز این جدال متاسفانه آنانند.

سه:دستگاه های مسوول هم در فرصت مناسب به این شایعات پاسخ نمی دهند و وقتی اقدام می کنند که دیگر دیر شده است.

و چهارم: متاسفانه مردم ایران به راحتی آبِ خوردن حرف ها را باور می کنند و به همان راحتی منتشرش می کنند؛ به همین دلیل هم هست که کارشناسان تبلیغات همواره بهترین روش تبلیغ و بازاریابی در ایران را تبلیغ دهان به دهان می دانند.

کاش خارج از کلیشه های مرسوم، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد یا هر نهاد مسوول دیگری روی این چهار مورد -که البته کشف من نیست و تقریبا همه کارشناسان رسانه می دانند- کارگروه های حرفه ای تشکیل دهند؛ هزینه کنند و با به کار گیری اساتید خبره و استخوان خرد کرده های مطبوعات، آغازی باشند بر پایان یک معضل اجتماعی در ایران.

خبرآنلاین

لینک خبر :‌ عصر شهروند
تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران امروز دوشنبه یک لایحه دو فوریتی را به تصویب رساندند که بر اساس آن، شهرداری پایتخت اجازه می یابد 11 ملک بزرگ خود از جمله چاپخانه موسسه همشهری که بزرگترین چاپخانه خاورمیانه به شمار می رود، به فروش برساند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : شفقنا جماران نامه نیوز فرارو عصر بازار خرداد نیوز

به گزارش ایرنا، این لایحه دو فوریتی امروز سه شنبه در دویست و سومین جلسه شورای شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت و با تصویب آن، شهرداری تهران اجازه یافت به منظور تامین منابع درآمدی خود در سال آینده، مجتمع ایستگاهی مولوی، فروشگاه شهروند بوستان، مجتمع دوستان، چاپخانه همشهری، پروژه شرکت گاز، ملکی در خیابان ولی عصر (عج) روی تونل رسالت، پارکینگ ایرانشهر، ملک مجاور دادسرای ناحیه 2، ملک واقع در گلستان جنوبی و ملکی در منطقه پاسداران را از طریق مزایده به فروش برساند.

فروش چاپخانه موسسه همشهری و ساختمان قدیم روزنامه اطلاعات از بحث انگیزترین و جنجالی ترین املاک موجود در این فهرست فروش بود که اعضای شورا سرانجام با فروش چاپخانه همشهری موافقت اما با روزنامه اطلاعات مخالفت کردند و مقرر شد ملکی دیگر به جای روزنامه اطلاعات در فهرست فروش املاک شهرداری قرار گیرد.

احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در مخالفت با فروش ساختمان روزنامه اطلاعات گفت: روزنامه اطلاعات قدیمی ترین روزنامه ایران است که از آغاز کارش تا الان نزدیک به 100سال می گذرد و به طور پیوسته منتشر شده و در این ساختمان شکل گرفته است. قبلاً و در دوره مدیریت من در ارشاد برای این ساختمان طرحی بود که با شهردار وقت به توافقاتی هم رسیده بودیم.

وی موقعیت ساختمان روزنامه اطلاعات را مورد اشاره قرار داد و گفت: موقعیت این ساختمان بسیار ویژه است. جایگاه خبری آن از یک طرف به مجلس نزدیک است و از طرف دیگر به ریاست جمهوری، دستگاه های اجرایی و مجمع تشخیص مصلحت نظام و حوزه قضا. علاوه بر آن بازار و مرکز تجاری هم کنار آن قرار دارد. در واقع این ساختمان در مرکز فعالیت های سیاسی تجاری و فرهنگی است.

مسجدجامعی افزود: این جا دو موضوع طرح می شود یکی مسئله موزه مطبوعات و دیگری مسئله موزه چاپ است که در حال حاضر در بخشی از ساختمان کتابخانه ملی در خیابان سی تیر مستقر است. علاوه براین اینجا می تواند محلی برای دفاتر همه خبرگزاری ها و مطبوعات، چه داخلی و چه خارجی و نیز محل کنفرانس ها و اجلاس ها و مصاحبه های مطبوعاتی باشد.

عضو شورای شهر تهران در توضیح خود به فضای قدیمی ساختمان روزنامه اطلاعات اشاره کرد و گفت: در طرح شهر تهران این ساختمان جزء فضای قدیمی شهر است. پیرامون آن از جمله اطراف بازار و ناصرخسرو همه سنگفرش شده و باید دقت کرد که قرار است خیابان خیام هم پیاده راه داشته باشد و تا پارک شهر ادامه پیدا کند. یعنی پیاده راه از یکسو به بازار وصل شود و از طرف دیگر تا سی تیر و موزه باستان ادامه پیدا کند و سمت پارک شهر پیشروی کند.

مسجدجامعی افزود: حفظ این جایگاه و ساختار برای موقعیت شهر تهران و شهرداری تهران به عنوان نهادی که دغدغه پایتخت را دارد امری مسلم است. پیشینیان هم این را پذیرفته اند و مناسب است که نسبت به آن توجه ویژه ای شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فروش ملک جایگزین ساختمان قدیم روزنامه اطلاعات قرار است در نشست بعدی شورای اسلامی شهر تهران بررسی شود.

فروش بزرگترین چاپخانه خاورمیانه

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی جزییات فروش املاک موجود در این لایحه، اختلاف نظر بسیاری بر سر چاپخانه موسسه همشهری داشتند.

احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در این زمینه گفت: بودجه سال 98 کاملا محقق شد و بخشی هم به آن اضافه کردیم . باید برای بودجه 99 برنامه هایی در نظر بگیریم تا مجبور نشویم املاکی مانند چاپخانه همشهری که مدرن ترین چاپخانه ایران است را بفروشیم.

وی افزود: علاوه بر چاپ روزنامه همشهری در این چاپخانه 20 روزنامه دیگر نیز سفارشات شان را منتشر می کنند.

مسجد جامعی، فروش این چاپخانه را به صلاح ندانست و گفت: در حال حاضر داریم چوب حراج بر این ملک می گذاریم که وسعت کمی هم ندارد.

وی گفت: نباید بهترین سرمایه هایی که دیگران برای ما گذاشته اند را بفروشیم.

ابراهیم امینی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم با فروش چاپخانه همشهری مخالفت کرد.

وی گفت: این چاپخانه بزرگ ترین چاپخانه خاورمیانه محسوب می شود.

امینی ادامه داد: شهرداری آنقدر املاک دارد که حتی آمارش را نمی دانیم. بنابراین باید آنها را بفروشیم نه چاپخانه همشهری را.

وی گفت: این چاپخانه برند است و نباید به راحتی اجازه فروش آن را بدهیم.

از سوی دیگر، محسن هاشمی رییس شورای شهر به دفاع از این تصمیم برخاست و گفت: اگر این املاک را نفروشیم باید بساز و بفروش باشیم.

در نهایت، از 16 عضو حاضر در نشست علنی شورای شهر تهران 14 عضو با فروش این چاپخانه موافقت کردند.

چاپخانه موسسه همشهری که در کیلومتر 14 جاده مخصوص کرج واقع است، بیش از 24 هزار متر مربع مساحت دارد و با برخورداری از ماشین آلات و تجهیزات مدرن و پیشرفته، بیش از نیمی از چاپ مطبوعات کشور را انجام می دهد.

تعیین قیمت پایه املاک

حجت نظری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه گفت که قیمت پایه املاک در این لایحه مشخص نیست.

وی افزود: ملکی حدود 800 متر در منطقه یک که قبلا مفصل در مورد آن بحث شد، قیمت پایه آن یک چهارم قیمت واقعی اعلام شده بود.

نظری افزود: برای پیشگیری از شائبه های این چنینی شهرداری باید قیمت پایه ملک را اعلام کند.

وی افزود: اعضای شورا از کجا بدانند، ملکی با پلاک ثبتی فلان چه شرایطی دارد و آیا فروش آن مناسب است یا خیر؟!.

شهربانو امانی عضو دیگر شورای شهر تهران نیز در ادامه بررسی این لایحه گفت: فروش این املاک در چارچوب قانون و موضوع بودجه، مورد تایید است.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد طرح کردن قیمت پایه با نوعی قصد و غرض همراه است، افزود: از دوستان تقاضا دارم همانطور که به 2 فوریت لایحه رای دادند در موضوعات دیگر نیز این چنین باشند و نباید در قیمت پایه مداخله کنیم.

امانی تاکید کرد که فروش املاک از طریق سامانه مشکلی ندارد.

حامد مظاهریان معاون برنامه ریزی شهردار تهران نیز در ادامه این جلسه خاطر نشان کرد که این املاک همه از نوع دانه درشت هستند. شهرداری می توانست لایحه بیاورد و بگوید بودجه را 2 برابر و اختیارات را بیشتر کنید ولی این لایحه را مطرح کرد.

در نهایت، اعضای شورای شهر این لایحه دو فوریتی را تصویب کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
پاسداشت مکتوب خبرآنلاین برای شخصیت فرهنگی و آثار قلمی زنده یاد استاد سیدهادی خسروشاهی/ 18
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت

آشنایی من با مرحوم استاد سید هادی خسروشاهی به اوایل دهه 70 بر می گردد؛ آن زمان که در اداره کل مطبوعات داخلی مسئولیت داشتم . با نام پر آوازه او از طریق کتاب ها و فعالیت های فرهنگی بین المللی اش آشنا بودم و دیدارش حتی تا آخرین نوبت، هربار افتخاری بزرگ محسوب می شد .

آن مرحوم، مؤسس هفته نامه بعثت بود که به شکل مستمری از اوایل انقلاب اسلامی منتشر می شد و تاکنون بیش از 1500 شماره از آن منتشر شده است. او علاوه بر تأسیس نشریات متعدد، در حلقه مشاوران و مؤثران بسیاری از مجلات اندیشه ورزانه برای حوزه و دانشگاه بود و آراء و نظراتش را گرامی می داشتند.
مکتب اسلام، مکتب تشیع، معارف جعفری، راه حق، ندای حق، وظیفه، مجموعه حکمت، نور دانش، آیین اسلام، مسلمین، آستان قدس، نسل نو، نسل جوان، استوار، پیکار اندیشه، مهد آزادی و ... بخشی از مجلات و نشریات ارزشمندی است که او در نشر و مدیریت آن نقش فعالانه داشت.
همراه با توسعه مجله نگاری در حوزه اندیشه های اسلامی، او مهارت، بزنگاه شناسی و هوشمندی بالایی درخصوص انتشار ویژه نامه هایی داشت که کمتر کسی در حوزه و دانشگاه به سراغ چنین موضوعاتی می رفت؛ و مهمترین عنصر و دغدغه فکری او توسعه و ترویج وحدت در میان ادیان و تقریب مذاهب و تعامل و تضارب آراء در میان اندیشه های اسلامی در جهان بود.
گذشته از آثار متعدد و کارهای ارزشمندش، آن صفتی که از نخستین دیدار مرا متعجب و شیفته او کرد، فروتنی بی نظیرش بود. با اکثر کارمندان اداره، رفاقت می کرد و اصرار داشت کارهای اداری را شخصا دنبال کند؛ کاری که همواره شرمندگی مدیران فرهنگ دوست و شخصیت شناس را مضاعف می ساخت .

طبیعی است که چنین فرزانگانی، طبعی لطیف و جامع داشته باشند و دامن خود را از حیدری – نعمتی بازی های رایج دنیای سیاست بالا کشند و فرهنگ و اندیشه را ساحتی شریف تر، متعالی تر و گسترده تر از مناسبات سیاست پیشگان بدانند و عمل ورزند.

یکی از آسیب هایی که به فرهنگ زده ایم، وارد کردن اندیشه ورزان و پاسبانان فرهنگ به معادلات سیاسی است و دیده ایم چه بر سر آنان می آید: چهره ای ترحم برانگیز و تأسف بار از خادمانی فراهم می سازیم که روزگاری از نام آوران فرهنگ بوده اند.
یادش گرامی و روحش قرین رحمت الهی باد.

* قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده مدیران مسؤول در هیأت نظارت بر مطبوعات

جناب استاد سیدهادی خسروشاهی پنج شنبه 8 اسفند به دلیل بیماری کرونا درگذشت. از آنجا که به دلیل شرایط خاص اجتماعی، فعلا مراسمی برای این مرد بزرگ برگزار نمی شود، خبرآنلاین سنت پاسداشت مکتوب نخبگان را برای این عالم فرزانه منتشر می کند.

کد خبر 1359940

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تهران – ایرنا- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را در ماه مبارک رمضان منتفی دانست و سه احتمال را در برگزاری این نمایشگاه مطرح کرد.

عبدالهادی فقهی زاده روز چهارشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار معارف ایرنا اعلام کرد: به صورت رسمی اعلام می کنم در ماه مبارک رمضان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را برگزار نمیکنیم. چون امکان برگزاری این نمایشگاه در ماه رمضان آینده در مصلای امام خمینی (ره) وجود ندارد. بنا براین ضمن هماهنگی با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رسیدن به نتیجه قطعی، برنامه جایگزین نمایشگاه قرآن را طی دو هفته آینده اعلام خواهیم کرد.

این مقام مسئول اضافه کرد: بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم طبق روال سال های گذشته قرار بود در ماه رمضان سال 99 مصادف با اردیبهشت ماه برگزار شود و بسیاری از مقدمات آن نیز فراهم شده است ولی این مشکل اخیر یعنی ویروس کرونا وضعیتی را بوجود آورد که عملا امکان برگزاری نمایشگاه را با آن تجمع بزرگی که هر سال شاهد آن هستیم، از دست بدهیم و نتوانیم نمایشگاه قرآن را در فضای مصلی برگزار کنیم.

وی افزود: انگیزه ما برای برگزاری نمایشگاه قرآن همچنان به قوت خود باقی است و معتقدیم برگزاری این نمایشگاه، هم با وصف ملی و بین المللی بودن هم فرصت مهمی را برای موسسات قرآنی و نهادها در سطح ملی بوجود می آورد و هم فرصتی را در اختیار جامعه متدین و مخاطبان این برنامه ها قرار می داد.

این استاد دانشگاه افزود: در دو سال اخیر وصف بین المللی را به نمایشگاه برگرداندیم؛ به گونه ای که در اردیبهشت امسال که بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد، نمایندگانی از دولت ها و نهادهای مردمی قرآنی 17 کشور را دعوت کردیم که حضور پیدا کردند و تجربه قابل توجهی بود.

وی افزود: امسال کمیته کودک و نوجوان را ایجاد کردیم و تاکید داریم تا این کمیته در فضای بیشتری و با تنوع فعالیت ها حضور پیدا کند که با مشکلی به نام ویروس کرونا برخورد کردیم و چون نگاه ما در چنین رویداد بزرگی به مخاطبان هست، حس کردیم که مخاطبان این آمادگی را در خود احساس نمی کنند و شرایط را مهیا نمی دانند تا بتوانند در نمایشگاه شرکت کنند.

به گزارش ایرنا، تاکنون مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به 2 هزار و 336 نفر و فوتی در اثر کرونا به 77 نفر رسیده است و 435 نفر در مجموع بهبود یافته اند.

فقهی زاده افزود: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار بود نمایشگاه بین المللی کتاب هشت روز قبل از برپایی نمایشگاه قرآن به پایان برسد و طبق برنامه این نمایشگاه در دهه آخر ماه شعبان برگزار شود و ابتدای ماه رمضان مصلی را به ما تحویل بدهند تا ما حدود پنج روز فرصت داشته باشیم و در هشتم ماه رمضان نمایشگاه قرآن را افتتاح کنیم اما نمایشگاه کتاب نیز به تاخیر افتاد و قرار شد بعد از ماه رمضان برپا شود.

گزینه های جایگزین برای برپایی نمایشگاه قرآن

رئیس بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از احتمال برگزاری این نمایشگاه در تیر ماه و مصادف با ایام ولادت امام رضا (ع) خبر داد و گفت: این ایام با اواخر دهه کرامت مصادف است که فضایی معنوی را در کشور ایجاد می کند و فعالیت های قرآن و عترت در این روزها صورت می گیرد.

وی گزینه دوم برای برپایی نمایشگاه قرآن را نیمه اول ربیع الاول یعنی اوایل آبان دانست که تا 17 ربیع سالروز ولادت پیامبر اکرم (ص) ادامه خواهد داشت.

فقهی زاده تاکید کرد: البته هنوز هیچ یک از دو گزینه موردنظر قطعی نیست و گزینه جدی دیگری به عنوان گزینه سوم وجود دارد و آن برگزار نشدن نمایشگاه قرآن در سال 99 است که در صورت تایید گزینه سوم، این نمایشگاه را در ماه رمضان سال هزار و 400 برپا خواهیم کرد.

وی با اشاره به برنامه های قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: درصورت برگزارنشدن نمایشگاه قرآن در سال 99 فعالیت های قرآنی متعددی را در کشور سامان خواهیم داد.

معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در مرداد ماه سال آینده دومین شعبه استانی نمایشگاه بین المللی قرآن در تبریز برگزار خواهد شد و این برنامه به قوت خود باقی است. سال قبل این نمایشگاه در مشهد در ایام ماه رمضان برپا شده بود.

وی افزود: برنامه های دیگری مانند افزایش هفته های قرآن و عترت در استان ها و برگزاری جشنواره های خاص قرآنی را در دست بررسی داریم که امیدواریم تا پایان اسفند گزینه نهایی را اعلام کنیم.

ویژگی های نمایشگاه بعد از ماه رمضان

فقهی زاده گفت: کمیته ها و شوراهای نمایشگاه قرآن با توجه به مشکلات اخیر با محدودیت هایی مواجه شدند و با توجه به احتمال برگزار نشدن نمایشگاه قرآن در ماه رمضان، بسیاری از کمیته ها به ویژه کمیته طرح و برنامه همچنان فعال هستند و امیدوارم در فروردین ماه بتوانیم کمیته ها را با کاهش ویروس کرونا به صورت جدی تر فعال کنیم.

وی افزود: یکی از مهمترین نگرانی های ما استقبال نکردن در غیر از ماه رمضان است که هنوز با تردید به آن نگاه می کنیم. چون نظر بعضی از جامعه عام قرآنی این بود که در صورت استفاده از ظرفیت بالای رسانه ها، خبرگزاری ها و فضای مجازی می توانیم نمایشگاه پرشورتری را در تیر ماه نسبت به ماه رمضان داشته باشیم.

رئیس بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افزود: در این صورت مکان حضور گروه بیشتری از مخاطبان بین المللی فراهم می شود که معمولا در ماه رمضان در نمایشگاه قرآن شرکت نمی کنند و موضوع دیگر امکان افزایش حضور مخاطبان استانی و شهرستانی است که معمولا در ماه رمضان این امکان را ندارند.

وی افزود: از طرف دیگر در تابستان، فضای فراغت بیشتری برای مردم و به ویژه دانش آموزان و دانشجویان فراهم می شود که کمتر درگیر امتحانات هستند.

فقهی زاده اضافه کرد: خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) قرار است یک نظرسنجی خاص را در این زمینه انجام دهد و از مخاطبان قرآنی و مخاطبان نمایشگاه قرآن به عنوان یک نمونه آماری محدود نظرخواهی کند.

رکورد فروش کتاب در نمایشگاه بیست و هفتم شکسته شد

فقهی زاده با اشاره به نتایج بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که در اردیبهشت امسال برگزار شده بود، اظهار داشت: تقویت حضور علمی و فرهنگی ناشران دینی در قالب کمیته فروش یکی از ویژگی های این نمایشگاه بود که فوق العاده بود و قابل قیاس با نمایشگاه بیست و ششم نبود.

وی افزود: در بیست و هفتمین نمایشگاه قرآن بیش از 10 میلیارد تومان فروش داشتیم که در تاریخ برگزاری نمایشگاه های بین المللی قرآن کریم بی سابقه بود درحالی که در سال گذشته حدود چهار میلیون تومان فروش داشتیم.

این پژوهشگر قرآنی با اشاره به برخی انتقادهای مطرح شده در برگزاری نمایشگاه بیست و هفتم اظهار داشت: آنچه باعث می شود برخی مخاطبان از سر دقت و خیرخواهی مطالبی را به عنوان انتقاد مطرح کنند، به قالب نمایشگاه مربوط است در حالی که محتوای نمایشگاه بیست و هفتم حتی نسبت به نمایشگاه بیست و ششم که با مدیریت خودمان برگزار شده بود، تفاوت داشت.

وی افزود: مثلا در بخش بین الملل که کمیته ویژه ای را درنظر گرفته بودیم، نمایندگانی از 17 کشور حضور پیدا کردند و دهها برنامه متنوع داشتیم در حالی که سال قبل فقط سه کشور حضور داشتند.

فقهی زاده اضافه کرد: کمیته عفاف و حجاب را بنا به مطالبه جامعه متدین همچنان در نمایشگاه آوردیم ولی کاملا در حاشیه قرار داده بودیم و در نیم طبقه بالای شبستان مصلای امام خمینی (ره) قرار داشت و فضای اصلی شبستان کاملا در ا ختیار بخش های مختلف نمایشگاه قرآن بود.

وی افزود: در حوزه کودک و نوجوان فعالیت های چشمگیر قابل توجهی داشتیم به گونه ای که تصمیم گرفتیم امسال آن را به دلیل تاثیرگذاری، به صورت مستقل و ویژه برگزار کنیم ولی قبول داریم که برخی از برنامه ها نیز تکراری بود.

ایجاد تحول در بخش عترت نمایشگاه

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کمیته عترت در سال 97 برای اولین بار تاسیس شد که در سال اول موفق بود و در سال دوم نیز توفیقات بیشتری داشت. چون تاکید ما بر این موضوع بود که از نظر علمی پنج قله در عترت وجود دارد.

وی از بعثت، غدیر، عاشورا، امام رضا(ع) و مهدی موعود (عج) به عنوان پنج قله بزرگ مناسبتی در اسلام با قرائت مکتب اهل بیت (ع) یاد کرد و افزود: دو قله دیگر معارفی یعنی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه وجود دارد که ما بر روی این هفت مورد برنامه ریزی کردیم و توانستیم در بخش عترت نمایشگاه قرآن یک تحول ایجاد کنیم.

نوآوری در50 درصد برنامه های نمایشگاه

فقهی زاده گفت: شورای طرح و برنامه را در نمایشگاه بیست و هفتم ترتیب دادیم که برای نمایشگاه بیست و هشتم نیز با جدیت در حال برنامه ریزی هستیم و جلسات آن همچنان برقرار است و تاکنون بیش از 10 جلسه آن برگزار شده است. در این شورا بسیاری از طرح ها به دلیل تکراری بودن رد شدند ولی حداقل 50 درصد از برنامه های ما در نمایشگاه بیست و هفتم جنبه های نوآورانه داشت.

وی با اشاره به فعالیت های کمیته دانشگاهی و حوزوی اظهار داشت: البته نقایصی هم داشتیم که در جای خود قابل بررسی است ولی بخش نظارت و ارزیابی نمایشگاه قرآن را در سال های 97 و 98 با جدیت فعال کردیم و نتایجی که به دست آمده، نتایج واقع نگرانه ای است و سعی کردیم در برنامه ریزی های بیست و هشتمین دوره از آن استفاده کنیم.

وی افزود: در نمایشگاه بیست و هفتم به طور جدی آسیب شناسی هایی نیز صورت گرفت و دو جلسه با حضور مدیران کمیته ها و مسئولان مربوطه بعد از برپایی نمایشگاه برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بیرجند - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: امسال به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا برنامه های نوروزی از جمله طرح آرامش بهاری و ویژه برنامه سال تحویل در بقاع متبرکه استان برگزار نمی شود.

حجت الاسلام پرویز بخشی پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس ابلاغیه سراسری تمامی مدیران بقاع متبرکه استان موظف هستند روزانه اماکن مذهبی خراسان جنوبی را حداقل 2 تا سه بار ضد عفونی کنند.

وی اظهار داشت: همچنین تاکید شده که نسبت به استریل کردن کتاب ها، ادعیه و جانماز و مهرها اقدام شود و در حد توان از مهرهای سنگی استفاده کنند که قابل شست و شو باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: با توجه به برنامه ضد عفونی کردن بقاع متبرکه مردم می توانند با رعایت نکات بهداشتی به زیارت امامزادگان مشرف شوند.

وی با اشاره به اینکه تمامی بقاع متبرکه در استان به روی مردم باز است اظهار داشت: برای حفظ سلامت زائران تجمع افراد و توزیع غذای نذری در بقاع متبرکه ممنوع است.

بخشی پور افزود: به منظور حفظ سلامت مردم، از بیماران قلبی، تنفسی و کلیوی یا افراد با سن بالا درخواست می شود که در اماکن متبرکه تا زمان رفع خطر انتشار ویروس کرونا حضور پیدا نکنند.

وی بیان کرد: برای پیشگیری از ویروس کرونا در برخی شهرستان ها نماز جماعت بقاع متبرکه لغو شده است و برخی ممنوعیت های تردد به وجود آمده که توصیه شده اگر بقعه ای کار عمرانی دارد از این فرصت استفاده کنند و اطراف ضریح را ببندند و کارهای عمرانی را انجام دهند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: با این وجود در نوروز بستگی به شرایط دارد و اگر این مشکل رفع شود و مراجع تصمیم گیر استان، اسکان در جوار بقاع متبرکه را مجاز دانستند ما هم تبعیت می کنیم که امید است شرایط رو به بهبودی رود و مردم در ایام نوروز بتوانند به سفر و زیارت بقاع متبرکه بروند.

بنابر اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد موارد قطعی ابتلا به کرونا در استان خراسان جنوبی تا دیروز (سه شنبه) به پنج نفر رسید.

محمد دهقانی فیروزآبادی شامگاه سه شنبه افزود: با پیگیری های جدی که انجام شد، دقایقی قبل آمار مربوط به امروز استان از مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت دریافت شد و تا ظهر امروز از 48 نمونه ای که به ما پاسخ دادند خوشبختانه 43 نمونه منفی بوده و پنج نمونه مثبت داشتیم.

اولین مورد مثبت ابتلا به کرونا در خراسان جنوبی روز شنبه دهم اسفند اعلام شد و تاکنون 2 بیمار مبتلا به کرونا در استان بهبود یافتند و از بیمارستان ترخیص شدند.

ویروس کرونا که از چین شیوع یافت و به بسیاری از کشورهای جهان سرایت کرده، تاکنون اغلب استان های کشور را نیز درگیر کرده است.

طرح آرامش بهاری نوروز 98 در 58 بقعه متبرکه خراسان جنوبی برگزار شد و بیش از 620 هزار زائر و گردشگر از 28 اسفند 97 تا 14 فروردین امسال به زیارت امامزادگان و بقاع متبرکه استان رفتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

مدتی قبل نخستین جشنواره رسانه ای ابوذر در مازندران با تلاش و تدبیر سازمان بسیج رسانه برگزار شد و از فعالان برتر رسانه استان تجلیل به عمل آمد اما دبیرخانه این جشنواره در فرایند داوری، متوجه شده بود برخی آثار ارسالی، کپی شده از آثار فعالان رسانه ای دیگر است و بدون این که حق معنوی صاحب اثر اصلی رعایت شود، به عنوان یک اثر تولیدی به دبیرخانه جشنواره فرستاده شد.

عبدالمهدی حق شناس رییس بسیج رسانه مازندران در این زمینه در همان زمان توضیح داده بود: پس از محرز شدن تخلّف و در حالی که برخی از این آثار، در شمار آثار برگزیده قرار داشتند، تصمیم بر این شد تا داوری یک بار دیگر و پس از حذف آثار کپی شده انجام شود و در این مرحله، داورانی از تهران برای بررسی آثار انتخاب شدند و درنهایت برگزیدگان نهایی جشنواره ابوذر معرفی شدند.
امروز و در آستانه برگزاری جشنواره مطبوعات مازندران، اخباری از ارسال آثار نامعتبر و جعلی به نام برخی افراد خاص به این جشنواره فرهنگی- هنری شنیده شد درحالی که از دبیرخانه جشنواره و همچنین از رییس خانه مطبوعات مازندران، توقع می رود همانند رییس سازمان بسیج رسانه، این موارد را شناسایی و نسبت به حذف آثار جعلی از فرایند داوری اقدام کنند و اجازه ندهند حق کسانی که با حضور هوشیارانه و مستمر در همه حوزه ها، محتوا تولید کردند و آن را به تنها جشنواره معتبر استانی، فرستادند به این امید که تلاش شان دیده شود، تضییع گردد.
طی چندروز اخیر گزارشی از سوی خانه مطبوعات مازندران انتشار عمومی یافت که شامل نام افراد، نام رسانه و تعداد آثار ارسالی به جشنواره مطبوعات 98 بود که البته این اقدام گامی هرچند کوچک در راستای شفاف سازی و بسیار ارزشمند است و ما ضمن قدردانی از خانه مطبوعات استان به خاطر این کار، توقع داریم آثار برگزیده نیز در نهایت، انتشار عمومی یابد یا در سایت خانه مطبوعات، در دسترس همگان قرار گیرد. اما نکته ای که در همین چند روز، ذهن همه را به خود مشغول کرده است یکی از سایت های دستِ چندم با رنکینگ الگسای چند ده هزار است که برابر این گزارش، 81 اثر با نام هایی مشابه به هم، که کمتر در جامعه رسانه ای استان با عنوان خبرنگار و روزنامه نگار شناخته شده هستند، به جشنواره ارسال کرد و از این نظر، رتبه نخست را به خود اختصاص داد اما روزنامه خبرشمال که سه صفحه آرای حرفه ای و شش خبرنگار و نویسنده شناخته شده در جامعه رسانه ای استان و همچنین چند دبیرسرویس دارد و تمام نام ها در هرشماره این روزنامه درج می شود، با ارسال 44 اثر با فاصله-از نظر تعداد آثار ارسالی به جشنواره-در جای دوم قرار دارد.
ما از آنجایی که حریم رسانه و جشنواره مطبوعات را محترم می دانیم و از صمیم قلب می خواهیم تلاش صادقانه آن عده از همکاران رسانه ای که به جای کپی پیست و سرقت تلاش دیگران، بر تولید محتوا تمرکز دارند، در چنین فضاهایی بیشتر به چشم بیاید و سالی یک بار در عمل به آنان خداقوّت گفته شود، پیگیر موضوع شدیم تا مبادا در این جشنواره معظَم فرهنگی - هنری، دزدان محتوا و متقلّبان فرهنگی، به جای روزنامه نگاران اصیل تکیه بزنند و به ریش همه بخندند! به همین خاطر سراغ موضوع را گرفتیم و ازجمله به یاد ما آمد که این سایت که در سنوات قبلی، نامی نداشت و حضوری موفق در جشنواره مطبوعات در سابقه خود ندارد، چگونه ممکن است در یک سال اخیر 81 اثر تولیدی در حوزه های مختلف مورد نظر در جشنواره مطبوعات داشته باشد و از آنجایی که خودمان در خبرشمال به قول جوانان این کاره ایم و به قول کاسبان، مظنّه بازار دست مان بود می دانستیم به طور معمول محتوای تولیدی یک رسانه حرفه ای طی سال، چندین برابر مواردی است که به جشنواره مطبوعات ارسال شده است به عنوان نمونه روزنامه خبرشمال 42 اثر در شاخص های تعیین شده به جشنواره فرستاد اما مجموعه آثار تولید شده در طول یک سال اخیر توسط همکاران ما در خبرشمال چندین برابر این تعداد بوده است یا اگر خبرگزاری فارس 39 اثر به این جشنواره فرستاد، تولیدی این خبرگزاری در طول سال چندین برابر این رقم است.
نکته بعدی این که اگر شما هر لحظه بخبرگزاری فارس مراجعه کنید و یا هر شماره روزنامه خبرشمال را تورق کنید مشاهده خواهید کرد که چندین اثر تولیدی در این دو رسانه، قابل مشاهده است و بررسی همین موارد، تشویق مان کرد به این سایت سری بزنیم و از آنچه که دیدیم متحیّر شدیم.
اگر خواننده هم اکنون سری به این پایگاه خبری بزند متوجه خواهد شد تقریباً تمام اخبار و ازجمله اخبار ویژه این پایگاه خبری، از سایت های دیگری گرفته شده و تقریباً نام هیچ کدام از افرادی که در لیست اعلام شده توسط خانه مطبوعات مازندران، به جشنواره مطلب فرستادند در این سایت وجود ندارد و مطلبی از آنان که در تراز یک اثر جشنواره ای باشد، مشاهده نمی شود. البته ما امیدواریم افرادی با استفاده از نام و عنوان این پایگاه خبری، اثری فرستاده اند، اثر را از جایی سرقت نکرده باشند. این در حالی است که اگر همین لحظه به خبرگزاری فارس مازندران که 39 اثر به جشنواره فرستاد، مراجعه کنید متوجه طیف گسترده ای از اخبار و گزارش های تولیدی این خبرگزاری خواهید شد.
نکته دومی که بیانگر تحقق دزدبازار رسانه ای در این سایت است این که از صدر تا ذیل مطالب اصلی، همه کپی پیست شده از سایت مقام معظم رهبری تا مشرق نیوز و سایر خبرگزاری ها است، اما هیچ کدام ارجاع ندارد و به جای امانت داری و اعلام دقیق نام منبع، در ابتدای خبر و گزارش، عبارت به گزارش پایگاه تحلیلی خبری مازندرانه افزوده شد و گویا مدیریت سایت، با این کار می خواهد به خواننده بی اطلاع این گونه القا کند که این اخبار و تحلیل های سیاسی، کار خبرنگاران و تحلیل گران ماست. این درحالی است که اگر به عنوان نمونه به سایت شمال نیوز سری بزنید و خبر با عکس مربوط به دکتر یوسف نژاد را بخوانید در ابتدای خبر نوشته شده به گزارش شمال نیوز به نقل از خانه ملت تا رعایت امانت را به جا آورده باشد.
نکته آخر درخصوص این سایت این است که تمام اخبار اصلی، آخرین خبر و همچنین گزارش های تصویری آن مربوط به یک هفته و حتی یک ماه قبل است و حتی پیشنهاد سردبیر، دو متن کپی شده مربوط به حدود سه ماه قبل -29 آذر- است ضمن اینکه تولیدی این سایت هم نیست اما یکی از آن دو ارجاع ندارد و آنچه که موجب حیرت ما است این است که این سایت، چگونه در عملکرد سالانه خود 81 اثر تولیدی داشته است!
از آنجایی که دبیرخانه جشنواره مطبوعات و رییس خانه مطبوعات مازندران و همچنین مدیرکل ارشاد استان باید در صدر مدافعان حق و حقوق مصنّفان و مولّفان باشند انتظار داریم به همه آثار و ازجمله به ادعای این سایت با دقت رسیدگی کنند و در فرآیند داوری به گونه ای رفتار نکنند که این تصور در میان جامعه رسانه مازندران ایجاد شود که اهالی خانه مطبوعات، اهل شیتیل دادن و شیتیل گرفتن هستند و به جای نگاه فنی -تخصصی، نگاه بچه محلی نداشته باشند و چشم خود را به خبرنگارانی که با بغلی پر از آثار دزدی به جشنواره مطبوعات آمدند، نبندند. در این صورت حق این همه رسانه، روزنامه و خبرگزاری که در گرما و سرما و زیر برف و باران خبرنگار فرستادند تا خبری بنویسد و تحلیلی کند، زیر پای بی انصافی عده ای و بی توجهی عده ای دیگر نابود می شود.

لینک خبر :‌ روزنامه خبر شمال
زنده یاد یاور همدانی صدایی رسا از شعر فارسی و منبعی مهم از تاریخ شفاهی ادبیات در چند دهه گذشته بود، اما بی آنکه از این جهت مورد توجه اهل فن برای ثبت خاطراتش قرار گیرد، خاموش شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : شفاف

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، احمد نیک طلب مشهور به یاور همدانی از پیشکسوتان حوزه شعر، امروز در سن 85 سالگی دیده از جهان فروبست. همدانی که در سال 1313 در همدان متولد شد، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر گذراند و سپس برای گذراندن تحصیلات عالی در مقطع کارشناسی در دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی راهی تهران شد. او پس از فارغ التحصیلی، در دبیرستان های همدان و تهران به تدریس پرداخت.

او که سرودن را از 13 سالگی آغاز کرده بود، ابتدا در همدان و سپس در تهران در جمع شاعران به کار خود ادامه داد. در سال هایی که هنوز آرامگاه بوعلی همدان ساخته نشده بود، جمعی از شاعران این شهر در جوار آرامگاه او به شعرخوانی می پرداختند که یاور همدانی نیز یکی از آنها بود. مفتون همدانی، از شاعران و از دوستان یاور همدانی، آن روزها را چنین توصیف می کند: در بسیاری از محافل ادبی همدان در آن روزها که شعرای بزرگی شرکت می کردند، حضور می یافتیم. در خاطرم هست حتی پدرم به دوستی با یاور توصیه می کرد و می گفت که روزگاری شاعر بزرگی خواهد شد و امروز این مسئله را دریافتم.

یاور سال ها بعد در تهران فعالیت خود را ادامه داد. ابتدا در دبیرستان بامداد شروع به تدریس کرد و پس از آن با رفت و آمد به مجامع ادبی، با زنده یاد ذبیح الله ملک پور آشنا شد؛ کسی که مؤسس انجمن ادبی حافظ بود. حضور همدانی به عنوان یکی از دبیران انجمن ادبی حافظ و پس از آن همکاری با رادیو در کنار شخصیت هایی چون رهی معیری سبب شد تا شعر او مخاطب عام یابد و برخی از ترانه هایش، به ویژه آن دسته از سروده هایش به لهجه محلی، از راه موسیقی به گوش مخاطبان شعردوست برسد. او همچنین عضو هیئت مدیره انجمن ادبی و هنری ایران و هند و مؤسس انجمن ادبی شهرداری تهران نیز بود.

زنده یاد همدانی در سال های پس از انقلاب نیز در کنار شخصیت های ادبی چون زنده یاد لاهوتی، مرحوم مشفق و دیگران چراغ شعر و ادب را روشن نگاه داشت و با همکاری با نهادهای مختلف از جمله شورای شعر دفتر موسیقی وزارت ارشاد کارش را در این زمینه ادامه داد. شعرهای زنده یاد همدانی از آغاز دوران جوانی در بیشتر نشریات کثیرالانتشار کشور همچون ندای اکباتان همدان ، آفتاب شرق خراسان ، اندیشه کرمان ، آذرآبادگان و همچنین مطبوعات پس از انقلاب منتشر شد.

سال ها تلمذ و شاگردی در نزد اساتید شعر و ادب، از یاور همدانی شاعری ساخت که هم در شعر حرفی برای گفتن داشت و الگوی شاعران جوان تر بود و هم خلقی نیکو که هم قطارانش بالاتفاق از آن با عنوان یکی از مهمترین ویژگی های شاعر یاد می کنند. چاپ آثاری در حوزه شعر، تحقیق و تصحیح نام او را در زمره شاعرانی که به صورت جدی و حرفه ای به ادب فارسی می پردازند و شعر را زندگی می کنند، ثبت کرد. مثنوی صبح فردا ، سایه سار الوند ، تصحیح دیوان رضی الدین آرتیمانی و ... از جمله آثار اوست که به یادگار مانده است. قالب های شعری او متنوع است، اما بیشتر بر غزل تکیه دارد. از نظر او شعری خوب است که فارغ از هر قالبی، محتوای خوبی داشته باشد.

اما اهمیت یاور همدانی تنها به دلیل فعالیت های ادبی اش نبود. او در کنار انتشار آثار متعددی در حوزه شعر، تصحیح و تحقیق گنجینه ای از هنر و شعر معاصر بود. گنجینه ای که در سینه خود خاطرات مهمی از تاریخ شفاهی شعر معاصر، جریان های ادبی در 50 سال گذشته و شخصیت های تأثیرگذار فرهنگی و ادبی داشت. حضور او در انجمن های ادبی مختلف از جمله ویژگی های زیست شاعرانه اوست. یاور همدانی سال ها با رفت وآمد در انجمن های ادبی مختلف مانند انجمن ادبی ایران به ریاست محمدعلی ناصح، انجمن ادبی صائب با حضور خلیل سامانی(موج)، انجمن ادبی سعد یا کلبه سعد، انجمن حکیم نظامی به ریاست زنده یاد وحیدزاده فرزند ارشد زنده یاد وحید دستگردی و ... با جریان های مختلف ادبی در ارتباط بود؛ جریان هایی که امروزه شاید کمتر نامی از آنها در محافل ادبی و دانشگاهی برده شود. او صدایی رسا از شعر فارسی و منبعی مهم از تاریخ شفاهی ادبیات در چند دهه گذشته بود، اما بی آنکه از این جهت مورد توجه اهل فن برای ثبت خاطراتش قرار گیرد، خاموش شده است. روحش شاد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
امروزه سینما، تئاتر و تلویزیون به جای آن که خود را به عنوان سرباز وطن در خط مقدم جنگ نرم علیه دشمن فرض کنند، با بی اعتنایی محض، بسیاری از احکام و عقاید دینی جوانان را زیر سوال برده و متأسفانه در بعضی موارد آن ها را به سخره می گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

به گزارش شبکه اجتهاد ، طلاب و اساتید مدرسه علمیه عالی نواب در نامه ای به به شورای صنفی و شورای صدور پروانه نمایش سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار مواجهه با عقب رفت فرهنگی در حوزه سینما شده و بر جلوگیری از زیر سؤال بردن اعتقادات و ترویج ابتذال و انحراف در سینما تأکید کردند.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

بسمه تعالی

ولتکن منکم امه یدعون الی الخیر و یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و اولئک هم المفلحون (آل عمران/104)

هنری که در خدمت حق، انسانیت و راستی و درستی قرار داشته باشد، ارزشمند محسوب می شود (مقام معظم رهبری)

مقوله هنر و رسانه از جمله مهم ترین و ارزشمندترین داشته های آدمی است که به وسیله آن می توان عمیق ترین، والاترین و زیباترین مفاهیم را با شیواترین و بهترین روش به مخاطب منتقل نمود و این مهم در طول تاریخ سینمای کشور به خصوص پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی همواره دغدغه هنرمندان متعهد و ارزشی بوه است. لکن عرصه تئاتر و سینما طی چند سال گذشته با مشکلات عدیده ای در حوزه فنی و درون مایه روبرو بوده است؛ امروزه سینماهای مطرح و کمپانی های بزرگ هنری در جهان با بهره گیری از ظرفیت های خود توانسته اند سطح کیفی تولیدات خود را تا حد زیادی ارتقاء دهند و این مسئله نه تنها به شکوفایی اقتصادی آن ها منجر گشته، بلکه با ابزار هنر، فرهنگ خود را به کشور ها و ملت های دیگر منتقل نموده اند و این امری است که در کشور ما با وجود استعدادهای کم نظیر و ظرفیت های هنری فراوان هم چنان مغفول مانده است و در نتیجه مخاطبان به تماشای آثار به اصطلاح آپارتمانی کم خرج عادت کرده اند.

اما درون مایه آثار، بیشترین انتقادات را در حوزه سینما، تئاتر و تلویزیون در پی داشته است. پرداختن به محتواهای کلیشه ای، مسائل تکراری و جبران نمودن ضعف فیلمنامه ها با اضافه کردن چند ستاره سینما در جهت فروش بیشتر آثار، سبب گشته سینمای امروز وضعیت وخیمی پیدا کند؛ سینمای کشور که می بایست به عنوان محلی برای نمایش فرهنگ اصیل ایرانی به شمار رود، نتوانسته انتظارات حداقلی دلسوزان این عرصه را پاسخ گوید. بلکه در نقطه مقابل، با تولید آثار سخیف و سطحی، فیلمنامه های دارای انحراف اخلاقی، عقیدتی و مستهجن و به کار بردن الفاظ رکیک، مبتذل، فحاشی و پرداختن به شوخی های جنسی متعدد، سینما را از سبد فرهنگی تفریحی بسیاری از خانوداه ها حذف کرده است.

آیا وقت آن نرسیده که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای صنفی و شورای صدور پروانه نمایش و دیگر دستگاه های ذیربط به عنوان متولیان عرصه فرهنگی در این زمینه تصمیمی اتخاذ کنند؟ در زمانه ای که به فرموده مقام معظم رهبری دشمن تمام عزم خود را برای منحرف و نابود ساختن بنیان های فکری جوانان ما جزم نموده و با حربه رسانه و هنر و سینما، جهان را به تسخیر فعالیت های خود درآورده، آیا این ضعف و در جا زدن و در بعضی موارد عقب رفت فرهنگی در حوزه سینما، جای تأمل و بررسی ندارد؟

امروزه سینما، تئاتر و تلویزیون به جای آن که خود را به عنوان سرباز وطن در خط مقدم جنگ نرم علیه دشمن فرض کنند، با بی اعتنایی محض، بسیاری از احکام و عقاید دینی جوانان را زیر سوال برده و متأسفانه در بعضی موارد آن ها را به سخره می گیرند؛ ارتباطات و اختلاط بی مورد، ناصحیح و شرم آور میان زن و مرد در بعضی آثار به اصطلاح هنری، عدم رعایت حجاب و پوشش متعارف اسلامی و قبح زدایی از حدود الهی، یکی از مصداق های این مدّعاست که سینمای کشور را آلوده به ابتذال و انحراف نموده است. همچنین نشان دادن چهره ای خشن، بی منطق، ظالم و غیر قابل تحمل از جامعه اسلامی ایرانی، دقیقاً در جهت اهداف دشمن و برخلاف حقیقت و باطن جامعه ایران، خود ظلمی بزرگ در حق ملت فهیم ایران است.

اساتید و طلاب مدرسه علمیه عالی نواب به جهت دفاع از مکتب و حقانیت اسلام عزیز، ضمن محکومیت این آثار ضد هنری، به متولیان فرهنگی کشور به خصوص شورای صدور پروانه نمایش هشدار می دهد مطامع سیاسی و فرهنگی خود را بر ارزش های پاک اسلامی مقدم ننموده و از آثار تدبیرهای ناپخته خویش برحذر باشند.

والسلام علی من اتبع الهدی

لینک خبر :‌ شبکه اجتهاد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

وحدانه آخوند شریف

هم زمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیه ای تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی در سالن های سراسر کشور را تا تاریخ 9 اسفندماه تعطیل اعلام کرده بود.

متأسفانه تا این تاریخ ویروس کرونا همچنان در کشور قصد جولان دادن داشت و شهرها را یکی پس از دیگری درمی نوردید، ازاین رو اطلاعیه ای، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنا به توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر عدم برگزاری اجتماعات غیر الزامی و لزوم رعایت توصیه های اکید پزشکی و بهداشتی، ضمن قدردانی از همراهی شایسته فعالان و صنوف مرتبط در این خصوص صادر و تعطیلی تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی سراسر کشور به مدت یک هفته دیگر را تا تاریخ 16/12/98 تمدید کرد.

این تعطیلی دوهفته ای سینماها تا اینجا، هرچقدر برای علاقه مندان سینما سخت بوده، برای خود دست اندرکاران سالن های سینما، مدیران سینما و سینما داران سخت تر و دردآورتر بوده و ضررهای مالی فراوانی را برای سینما در حوزه پخش و نمایش به دنبال داشته است. همین راکد ماندن سرمایه برای صاحبان آثار سینمایی هم مساوی با ضرر و زیان قابل توجه است و این توقف اکران، به جز ضرر به فیلم های این نوبت اکران، به طور دومینووار، منجر به آسیب های مالی برای انبوه فیلم هایی خواهد بود که پشت خط اکران هستند. در این خصوص به سراغ معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد هراسان رضوی محمدرضا محمدی می رویم تا از برنامه های پیش رو برای برون رفت از این معضل جویا شویم.

نامعلوم بودن زمان برگزاری مجدد برنامه های فرهنگی و هنری

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد هراسان رضوی محمدرضا محمدی در گفت وگو با خبرنگار این رسانه ضمن اعلام نامعلوم بودن زمان برگزاری مجدد برنامه های فرهنگی و هنری اعلام کرد: تصمیمی کشوری، در رابطه با تمام برنامه ها ازجمله همایش ها، کنسرت های موسیقی، نمایش و برنامه های سینمایی اتخاذشده که تا تاریخ شانزدهم ادامه دارد و بعدازآن منتظر ابلاغیه جدید هستیم و تا زمانی که وضعیت عادی نشده این تصمیم ادامه خواهد داشت. ما هم منتظریم تا بر اساس وضعیتی که اعلام خواهد شد، برنامه ریزی کنیم. ممکن است وضعیت جامعه برای مقابله با کرونا طوری باشد که تعطیلی منحصر به این دو هفته نبوده و به زمان بیشتری برای رسیدن به نقطه ایمنی کامل نیازمند باشیم.

آیا پیشنهادی از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در خصوص جبران ضرر و زیان مالی سینما داران و مدیران سالن های نمایش به ریاست سازمان سینمایی کشور صورت گرفته است؟

بله. قطعاً نگرانی مدیران سینما و سالن های نمایش به خاطر تعطیلی پایان سال و ضرر و زیانی که بر آن ها واردشده اعم از اکران نشدن فیلم ها و از طرفی الزام به پرداخت حقوق کارمندان خود و عیدی آن ها قابل درک است و باید پیگیری شود، لذا نامه ای از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی خطاب به رئیس سازمان سینمایی کشور حسین انتظامی تنظیم شده جهت اینکه از پیش بینی های لازم جهت کمک به سینماها مطلع شویم، همچنین طی مکاتبه ای که در قالب پیشنهاد با مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرام کرمی داشته ایم عنوان شده که اگر محل یا اعتباری وجود دارد جهت کمک به کارگردانان حوزه نمایش یا کمک تسهیلاتی و یا بلاعوض در حوزه سینما و دولت یا وزارت خانه برنامه ای جهت کمک های مالی به این گروه ها دارند به استان ها ابلاغ شود تا از نگرانی مدیران سینما و خصوصاً بخش خصوصی در این شرایط بحرانی کاسته شده و ضرر و زیانشان جبران گردد.

برای نمایش هایی که در حال اجرا بوده چه تدبیری سنجیده شده است؟

در حیطه نمایش ، یکسری از آن ها در نوبت اجرا و یکسری از نمایش ها در سازمان ها در حال اجرا بودند. در خصوص نمایش هایی که در حال اجرا بوده و متوقف شده بعدازاینکه سالن ها بازگشایی شوند بدون محدودیت زمانی به آن ها اجازه ادامه کار داده خواهد شد تا از این طریق ضرر و زیان آن ها جبران گردد.

ضرر و زیان سالن دار چگونه پرداخت خواهد شد؟

تفاهمی بین سالن دار و کارگردان قطعاً قبل از اجراها وجود داشته که اصولاً تفاهم در قالب اجرای برنامه خواهد بود و وقتی برنامه ای اجرا نشود مسلماً پولی ردوبدل نخواهد شد.

وضعیت پرداختی های نمایشگاه ها به چه صورت است؟

آموزشگاه های آزاد هنری،آموزشگاه های سینمایی و آموزشگاه های نمایش همگی در قالب بخش نامه تعطیلی، هم اکنون هیچ گونه فعالیتی ندارند و از آن طرف نگرانی هایی از جانب مدیران آموزشگاه، مبنی بر اینکه وضعیت هزینه های پرداخت شده توسط هنرجو به چه صورت خواهد بود، وجود دارد و دستور از جانب ما چنین بود که یا کلاس جبرانی با مساعد شدن شرایط برگزار گردد یا اینکه وجه پرداخت شده به هنرجو عودت داده شود.

آیا دستورالعمل های گندزایی در اختیار سالن داران قرارگرفته است؟

در ابلاغ و آیین نامه اجرایی که از سوی ستاد پیشگیری از کرونای استان برای تمام دستگاه ها فرستاده شده است و ما آن را به سینماها، آموزشگاه ها، سالن های نمایش و همایش منعکس کرده ایم، به تمام روش های گندزایی سالن ها اشاره و تأکید شده تا درصورتی که وضعیت به خالت عادی برگردد هیچ گونه تهدیدی برای امنیت و سلامتی مردم وجود نداشته باشد که نیاز است مدیران سینمایی و نمایشی ما هم فکری لازم جهت اجرایی شدن این دستورالعمل ها را مبذول دارند.

وضعیت اکران های نوروزی مشخص شده است؟

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد در خصوص اکران های نوروزی تابعی از سازمان سینمایی کشور است و منتظر ابلاغیه و دستورالعمل جدید برای برنامه های نوروزی هستیم که در این هفته یا هفته آتی به صورت رسمی اعلام خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه صبح امروز
شورای تبلیغ استان همدان با صدور اطلاعیه ای گفت: به منظور مقابله با ویروس کرونا مساجد نماز جماعت را کوتاه و حتی الامکان بدون انجام مستحبات برگزار و تا بهبود شرایط، از برگزاری مراسمات و آیین هایی که لازمه آن، اجتماع در مساجد است پرهیز کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، شورای تبلیغ استان همدان به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه بیانیه ای را درباره نحوه برپایی برنامه های مذهبی و نمازهای جماعت پنجگانه در مساجد صادر کرد.

حجت الاسلام مهدی ارتقایی پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری جلسه شورای تبلیغ اظهار داشت: در این جلسه که با حضور همه اعضا آن در دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، نحوه برگزاری نمازهای جماعت و برنامه های مذهبی در سطح استان مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی به تشریح مصوبات این جلسه پرداخت و گفت: در پایان اعضا این ستاد که متشکل از رئیس شورای عالی تبلیغ و نماینده ولی فقیه در استان، مدیر حوزه علمیه استان، مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان، معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه استان، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، مدیر کل اداره اوقاف وامور خیریه استان، نماینده گروه های تبلیغی، نماینده سپاه انصارالحسین(ع) و مدیر حوزه علمیه خواهران استان هستند اطلاعیه ای را صادر کردند.

دبیر شورای تبلیغ حوزه علمیه استان همدان گفت: در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع مردم شریف و انقلابی استان همدان به ویژه امامان و امنای مساجد می رساند، شورای تبلیغ استان، در پاسخ به پرسشهای مکرّر نمازگزاران در روزهای اخیر نسبت به امکان برگزاری نماز جماعت در سطح مساجد اعلام می دارد پس از انجام کارشناسی های لازم و کسب نظر ستاد مدیریت کرونا در استان و استفسار از دانشگاه علوم پزشکی همدان، ضرورتی برای تعطیلی مساجد استان وجود ندارد.

در شرایط کنونی، ضمن رعایت همه موازین بهداشتی و محور قرار دادن سخن متخصصان، از ارتباط معنوی با خداوند منّان و اقامه نماز، دعا و نیایش و توسّل نباید غافل بود. جامعه به عقلانیت و معنویتِ توأمان نیاز دارد.

از نمازگزاران درخواست می شود، ضمن رعایت نظافت بیشتر، نایلون یک بار مصرف برای کفش ها و وسایل شخصی خود و مهر و سجاده همراه داشته باشند و در صورت نیاز، از ماسک استفاده نمایند.

نماز جماعت را کوتاه حتی الامکان بدون انجام مستحبات برگزار کنند و تا بهبود شرایط، از برگزاری مراسمات و آیین هایی که لازمه آن، اجتماع در مساجد است پرهیز نمایند.

از بانوان نمازگزار درخواست می شود که همراه خود چادرنماز شخصی به مساجد بیاورند. بهتر است سالمندان و بیماران قلبی و ریوی به دلیل احتمال بالای ابتلای آنها به بیماری، در مساجد حاضر نشوند؛ هم چنین افرادی که دارای علایم بیماری کرونا مانند سرفه و تب هستند در نماز جماعت شرکت نکنند.

از تماس چهره به چهره، مصافحه و دست دادن در بین دو نماز، اطعام و توزیع نذوراتِ خوراکی پرهیز نمایند و با فاصله مجاز شرعی حدود یک متر، صفوف را منظّم کنند. میتوان احسانات را با توزیع محصولات بهداشتی جهت دهی کرد.

از فعّالین فرهنگی و مادحین اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) خواستاریم در راستای تحقّق سلامت جسمی- معنوی مردم عزیز، هماهنگ با تصمیمات نهادهای ذیصلاح، مشی داشته باشند. پیشنهاد می شود نیروهای انقلابی در شرایط کنونی، بیشتر به فعّالیت های جهادی-خدماتی و غنی سازی فضای مجازی بپردازند.

در پایان، از مردم فهیم و بصیر دارالمجاهدین همدان خواستاریم با همراهی خود با مواضع حکیمانه مراجع بزرگوار تقلید و علمای دلسوز و نهادهای ذی صلاح و فاصله گرفتن از نگاه های افراطی و یا تفریطی، زمینه وحدت و همدلی هر چه بیشتر را فراهم آورند.

در این روزها و شب های ماه نورانی رجب المرجّب، از درگاه خداوند علیم و قدیر بهترین تقدیرها را برای همگان به خصوص مردم صبّار و شکور استان خواهانیم.

انتهای پیام/741/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حجت الاسلام امیری ضمن اعلام ممنوعیت اسکان مسافران در زائرسراهای امامزادگان استان چهارمحال و بختیاری گفت: این امر به دلیل پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و برقراری سلامت مردم اعلام شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

حجت الاسلام حسن امیری امروز (سه شنبه 13 اسفند) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرکرد گفت: برگزاری هرگونه اجتماع و مراسم مذهبی در امامزادگان استان چهارمحال و بختیاری نیز ممنوع است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری بابیان اینکه همه امامزاده های سطح استان ضدعفونی می شود افزود: امامزادگان دو معصوم شهرکرد نیز که روزانه پذیرای زائران است ضدعفونی می شود.

وی ابراز کرد: ضریح مطهر، صحن ها، کفشداری، محوطه، سرویس بهداشتی توسط خادمان و هیئت امناهای بقاع متبرکه در سطح استان روزانه ضدعفونی می شود.

حجت الاسلام امیری گفت: ضدعفونی بقاع متبرکه در سطح استان با همکاری گروه های بهداشتی در حال انجام است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: ضمن اعلام ممنوعیت اسکان مسافران در زائرسراهای امامزادگان استان چهارمحال و بختیاری گفت: این امر به دلیل پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و برقراری سلامت مردم اعلام شده است.

پایان پیام/ 361

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
یاسوج- مهمترین جاذبه گردگشری مذهبی کهگیلویه و بویراحمد به علت مقابله با شیوع کرونا تعطیل و ورود به صحن حرم بی بی حکیمه تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: در استان 225 بقعه متبرکه داریم که از بین این بقاع، 30 بقعه به عنوان بقاع شاخص شناخته می شود.

حجت الاسلام سید نور الله جنتی پور افزود: بقعه متبرکه حضرت بی بی حکیمه(س) با حضور زائرین کشورهای مختلف، یک بقعه بین المللی محسوب می شود.

جنتی پور با بیان اینکه با توجه به ضرورت پیشگیری از شیوع کرونا، ضدعفونی سازی بقاع متبرکه و حتی مساجد در دستور کاری قرار گرفته است، اظهار کرد: تا اطلاع ثانوی زائرین از ورود به صحن حرم بی بی حکیمه(س) منع شده و هرگونه تجمع و اسکان نیز ممنوع است.

جنتی پور گفت: تمهیدات لازم در این راستا اندیشیده شده و همراه با دیگر دستگاه ها برای مقابله با این ویروس حرکت خواهیم کرد.

لینک خبر :‌ تحلیل بازار
اراک - ایرنا - مدیر حج و زیارت استان مرکزی گفت: اعزام کاروان های عتبات عالیات این استان همزمان با دیگر نقاط کشور در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به مدت 2 هفته تعلیق شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : جماران

وحید اسکندری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اقدام که به صورت ملی از سازمان حج و زیارت کشور به تمامی استان ها ابلاغ شده است و تنها به دلیل آن حفظ سلامت زائران و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا است.

وی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از مردم مومن استان مرکزی برای زیارت عتبات عالیات نام نویسی کرده اند که این سفر معنوی به مدت 2 هفته تعلیق و پیش بینی می شود در هفته دوم فروردین ماه سال آینده اعزام کاروان های عتبات عالیات دوباره آغاز شود.

مدیر حج و زیارت استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: یک هزار و 300 نفر از دارندگان فیش ثبت نام در قالب 9 کاروان از این استان برای انجام مناسک حج تمتع به سرزمین وحی اعزام می شوند.

اسکندری افزود: زائران حج تمتع استان مرکزی در قالب پنج کاروان از کلانشهر اراک، 2 کاروان از ساوه، یک کاروان از خمین و یک کاروان نیز به صورت مشترک از محلات و دلیجان به سرزمین وحی اعزام می شوند.

وی ادامه داد: امسال یک کاروان حجاج بیت الله الحرام استان مرکزی ویژه زوجین در نظر گرفته شده و تا کنون 135 زوج برای این سفر معنوی نام نویسی کرده اند.

سال گذشته هزار و 450 نفر از استان مرکزی به حج تمتع اعزام شدند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون فرهنگی اوقاف لرستان از ضدعفونی کردن بقاع متبرکه لرستان در چند نوبت در طول روز خبر داد و گفت: تجمعات در بقاع متبرکه تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

حجت الاسلام محمد جواد عباس زاده، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، بیان داشت: در راستای مقابله با ویروس کرونا بقاع متبرکه لرستان به صورت روزانه و در چند نوبت ضدعفونی می شوند.

وی افزود: استریل کردن کتاب های ادعیه، سجاده ها و مُهرهای موجود در بقاع و اماکن متبرکه از دیگر اقدامات در زمینه جلوگیری از فراگیر شدن ویروس کرونا است.

حجت الاسلام عباس زاده خاطرنشان کرد: در نشستی با حضور اعضای ستاد پدافند غیرعامل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان صورت گرفت، مصوب شد در بقاع متبرکه در حد توان از مُهرهای سنگی استفاده کنند که قابل شست و شو باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: برای حفظ سلامت زائرین و جلوگیری از گسترش این ویروس بین مردم اجتماعات و برگزاری مراسم مذهبی با حضور آحاد مردم تعطیل شده است و در برخی بقاع متبرکه در استان برگزاری نماز جماعت لغو شده است.

معاون فرهنگی اوقاف لرستان بیان داشت: برای حفظ سلامت مردم باید به دستورات اتخاذ شده عمل شود و تا حد امکان از ورود به تجمعات خوددرای شود.

وی تأکید کرد: مردم همواره در ریشه کن کردن ویروس کرونا نقش اصلی را داشته و باید نکات بهداشتی را رعایت کنند./9451/ت310/ب1

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از ضدعفونی بقاع متبرکه برای پیشگیری از کرونا خبر داد و گفت: مسؤولان بقاع متبرکه تمام مصوبات را انجام دهند تا سلامتی جامعه به خطر نیافتد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

حجت الاسلام مختار کرمی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: در راستای پیشگیری از کرونا اقدامات متعددی در بقاع متبرکه استان انجام شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه امکان انتقال ویروس در اماکن پرتردد بیشتر از سایر مکان هاست، گفت: از این رو باید در بقاع متبرکه که جزو اماکن پر تردد است نکات بهداشتی بیشتر رعایت شود.

وی از ارائه نکات آموزشی بهداشتی به هیأت امنای بقاع متبرکه خبر داد و افزود: مسؤولان بقاع متبرکه باید تمام مصوبات را انجام دهند تا سلامتی جامعه به خطر نیافتد.

کرمی از ضدعفونی روزانه بقاع متبرکه خبر داد و گفت: از همین رو از افراد سالخورده درخواست داریم که از ورود به اماکن مذهبی خودداری کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه همه افراد مکلف به اجرای مصوبات ستاد پیشگیری از ویروس کرونا در استان هستند، افزود: هیچگونه کوتاهی و قصور در این زمینه بخشودنی نیست.

وی با تأکید بر پرهیز از انجام اقدامات خودسرانه و برگزاری تجمعات بیان کرد: درست است که محیط بقاع متبرکه کاملا ضدعفونی شده است، اما محیط امامزادگان به هیچ وجه مصون از ویروس کرونا نیست و زائران باید حتما مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

کرمی با اشاره به اینکه ملاک برای ما و همه شهروندان و زائرین عمل به توصیه ها و دستورالعمل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و باید نکات بهداشتی بر اساس این دستورالعمل ها رعایت شود، اضافه کرد: برای سلامتی بیشتر مردم توزیع غذای نذری نیز در بقاع متبرکه ممنوع شده است.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا معمولاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه یا سرفه انتشار می یابد که می تواند ویروس را به هرکسی که در تماس نزدیک با فرد آلوده است، منتقل کند، افزود: برگزاری همایش ، نمایشگاه و اجتماعات در ادارات و بقاع متبرکه باید لغو و یا به تعویق افتد.

انتهای پیام/73005/ق

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مسوولان میراث فرهنگی اردبیل می گویند چند سال است همه ی تلاش خود را برای نجات حمام تاریخی ملاهادی به کار گرفته اند، اما هنوز نتوانسته اند اجازه ی دو مالک این بنای تاریخی را برای حفاظت از این اثر قاجاری بگیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : آمد خبر دنیای سفر

به گزارش ایسنا، در طول روزهای گذشته چند نفر از فعالان میراثی اردبیل از متروکه شدن و تخریب تدریجی حمام تاریخی ملاهادی در نزدیکی گنبد شیخ صفی الدین اردبیلی خبر می دهند ، بنایی تاریخی که تا 10 سال قبل دست کم بخش مردانه آن فعال بوده، اما از آن به بعد تا امروز حمام به طور کامل تعطیل و به مرور متروکه شده و از چند سال قبل نیز دیواری جدید راه ارتباطی دنیای بیرون و سازه ی این حمام تاریخی را قطع کرده است و امروز سقف بخش هایی از این حمام تاریخی که در سال 1383 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، فرو ریخته و آن به دلیل همین بی توجهی ها از سوی مالکانش در حال از بین رفتن است.

نادر فلاحی - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل - در گفت وگو با ایسنا، شخصی بودن مالکیت این بنای تاریخی را دلیلِ ورود نکردن میراث فرهنگی برای حفاظت از این اثر تاریخی می داند و می گوید: مالکیت شخصی حمام باید به میراث فرهنگی برای ورود به بنا اجازه دهد. در حال حاضر سه دانگ از این اثر تاریخی متعلق به اداره کل اوقاف استان اردبیل و سه دانگ دیگر آن متعلق به یک مالک حقیقی است. به همین دلیل حفاظت از این اثر، خارج از ید و اختیار اداره کل میراث فرهنگی است.

وی با این وجود ثبت ملی بودن این اثر تاریخی را عاملِ پیگیری های مداوم میراث فرهنگی برای تعیین تکلیف این اثر تاریخی بیان می کند و ادامه می دهد: از روز نخست پیگیر این موضوع هستیم که بتوانیم برای این بنای تاریخی تعیین تکلیف کنیم. به مالکان اعلام کردیم تا اجازه دهند ما به مرمت این اثر تاریخی ورود کنیم و اجازه ی تخریب آن را ندهیم اما تا کنون از این درخواست نتیجه ای نگرفته ایم.

او با بیان این که در نهایت شکایت ها و اعتراض همسایگان این بنای تاریخی باعث ورود دستگاه قضا به وضعیت این اثر تاریخی شد، اظهار می کند: با ورود دستگاه قضا به وضعیت این بنای تاریخی، مالکان مجبور به تمکین برای گرفتن تصمیم نهایی شدند تا یا خود به مرمت این اثر تاریخی ورود کنند یا با نظر میراث فرهنگی بنا را به یک کاردان بسپارند تا بتوان آن را نجات داد.

فلاحی ورود صندوق احیا به این بنای تاریخی، آن هم با مجوز شورای فنی معاونت میراث فرهنگی را راهکار دیگر میراث فرهنگی بیان می کند که در صورت اجازه دادن مالکان، سرمایه گذار بتواند با کاربری خدماتی مانند رستوران، موزه یا مجموعه ای فرهنگی یا اقتصادی، این بنای تاریخی را مرمت و آن از بلاتکلیفی نجات پیدا کند.

وی با این وجود از پیگیری نکردن مالکان حمام ملاهادی بعد از ورود دستگاه قضا خبر می دهد و می گوید: در پیگیری هایی که از اداره کل اوقاف استان داشته ایم، آن ها به دوستان به ما قول داده اند تا در این زمینه اقدامات مفید و به موقع را انجام دهند.

وی با اشاره به حساسیت میراث فرهنگی نسبت به نجات این حمام تاریخی، اظهار می کند: میراث فرهنگی با پیگیری از طریق دستگاه قضایی برای تمکین مالک حقیقی و اوقاف استان، تلاش می کند تا این بنای تاریخی را نجات دهد. حتی به مالکان اعلام کرده ایم که میراث فرهنگی حاضر به دادن کمک بلاعوض است تا بتوان این اثر تاریخی را به کاربری های فرهنگی تبدیل کند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل با تاکید بر این که به واسطه ی مشخص بودن کاربری گذشته ی این اثر، طرح مرمتی آن آماده است، ادامه می دهد: باید این بنای تاریخی عین به عین گذشته مرمت شود. آن یک پروژه ی عمرانی نیست که از ابتدا به طرح مرمت جدیدی نیاز داشته باشد، چون سازه ی آن ثبت ملی است، خوشبختانه می توان به سرعت آن را مرمت کرد و در نهایت درباره ی کاربری آن توافق کرد.

فلاحی همچنین به نامه نگاری های اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل با هدف نگهداری و حفظ این بنای قاجاری با شهرداری اردبیل برای به سازی معبر عمومی و به نتیجه رسیدن با مالکان جهت اصلاح وضع موجود این بنای تاریخی اشاره می کند و می گوید: با پیگیری های انجام شده از سوی اداره کل ودرخواست از مدیر عامل صندوق احیا، قرار است تا مبلغی برای مرمت اضطراری در سال آینده در اختیار این اداره کل قرار گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بالاخره پس از گذشت حدود 11 ماه، طلسم برپایی مرحله کشوری چهارمین دوره مسابقات قرآن ورزش و جوانان شکسته شد، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، برپایی آن به زمانی دیگر موکول شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

به گزارش ایکنا؛ مرحله استانی چهارمین دوره مسابقات قرآن ورزش و جوانان بهمن ماه سال 1397 شد و مقرر بود که مرحله کشوری و مراسم اختتامیه چهارمین دوره به میزبانی آذربایجان شرقی در اسفند ماه سال گذشته برپا شود، اما با گذشت بیش از 11 ماه، زمان برگزاری نامشخص ماند، اما با پیگیری های رسانه ای بالاخره تاریخی در اسفندماه 98 برای برپایی آن اعلام شد.

بیشتر بخوانید:

جعفر سطوتی، مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در گفت وگو با خبرنگار ایکنا گفت: برگزاری مرحله کشوری چهارمین دوره مسابقات قرآن ورزش و جوانان با تخصیص اعتبارات کافی در تاریخ های 18، 19 و 20 اسفندماه به میزبانی استان آذربایجان شرقی در نظر گرفته شده بود. همچنین همه مقدمات مسابقات با همکاری بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای انتخاب اعضای هیئت داوران انجام شد.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در اغلب استان های کشور بیان کرد: با توجه به این که متسابقین از سراسر کشور به استان آذربایجان شرقی اعزام می شوند و محل تجمع، امکان ابتلای افراد به کرونا را بیشتر می کند، بنابر این زمان مرحله کشوری چهارمین دوره از مسابقات به تعویق افتاد.

مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: زمان برگزاری این دوره از مسابقات با فروکش کردن شیوع این ویرویس اعلام می شود.

یادآوری می شود، چهارمین مرحله کشوری مسابقات قرآن ورزش و جوانان ویژه آقایان و بانوان در رشته های حفظ، قرائت ترتیل و تحقیق برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گلپایگان- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلپایگان گفت: وقف های مردمی در 950 سال گذشته، مسجد جامع گلپایگان را تا کنون حفظ کرده اند این در حالی که آن زمان میراث فرهنگی نبوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ سایت های دیگر : گذار نیوز خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام عباس نصیر الاسلامی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 15 مغازه در پشت شبستان مسجد جامع گلپایگان وقف شده که متولی آن امامت جماعت این مسجد است، اظهار داشت: زمین این مغازه ها در گذشته گاهی کوره آجر پزی برای مصالح مسجد، گاهی خانه خادم مسجد و گاهی به عنوان تپه بوده است.

وی افزود: حجت الاسلام ابوالقاسم اسفرنجانی 45 سال گذشته برای تأمین هزینه های مسجد جامع شبستان و این مغازه ها را ساخت و وقف کرد.

دغدغه اوقاف حفظ ابنیه تاریخی است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلپایگان با تاکید براینکه اداره اوقاف دغدغه حفظ ابنیه تاریخی را دارد، یاد آوری کرد: وقف های مردمی در 950 سال گذشته مسجد جامع را تا کنون حفظ کرده اند این در حالی است که آن زمان میراث فرهنگی وجود نداشته است.

وی با اشاره به 15 پرونده قدیمی سرقفلی مغازه هایی که سال 93 تخلیه و تخریب شد، افزود: اداره میراث فرهنگی و شهرداری گلپایگان در سال 93 صورت جلسه هایی را امضا کردند که برای این مکان، طرح ارائه دهند و برای پروانه ساخت همکاری کنند که در این اسناد خدشه ای وارد نیست و معتبر هستند.

با گردشگری مذهبی مخالفت نمی شود

حجت الاسلام نصیر الاسلامی، رعایت حق و حقوق شرعی مسجد که دغدغه حفاظت از آن وجود دارد را خواستار شد و تصریح کرد: مسجد یک مکان تفریحی نیست، گرچه با گردشگری مذهبی هم مخالفتی نداریم ولیکن مسجد از شعائر اسلامی است و کارکرد مسجد، تبیین دین، فقه و شریعت است.

وی با تاکید بر اینکه یا مغازه ها ساخته می شود یا معوض ملکی یا مالی دریافت می شود، اظهار کرد: در دی ماه 97 پرداخت دائمی سه میلیون تومان به علاوه تورم سالانه را شهرداری پرداخت کرد و برای حل شدن ماجرا، متولی وقف مغازه ها را پذیرفت و اوقاف هم به این خواست امام جماعت مسجد جامع احترام گذاشت اما ایده آل اداره اوقاف و امور خیریه معوض ملکی است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان با بیان اینکه برای تعریض جاده در روستای درب امام زاده سعیدآباد اداره راه و شهرسازی معوض ملکی به جای تصرفات داد، افزود: اداره میراث فرهنگی برای شبستان مسجد به بهانه تازه ساخت بودن آن، هزینه نمی دهند و مکان مغازه ها موقوفه مسجد جامع است و در هر صورت نتیجه این دفاع از وقف، هر چه باشد هزینه همین مسجد خواهد شد.

وی گفت: در جلسه هماهنگی با شورای شهر و شهرداری گلپایگان مبنی بر پرداخت حق و حقوق مسجد جامع گلپایگان شهرداری اعلام کرد که بسته پیشنهادی برای تأمین حقوق مسجد جامع ارائه می دهد و سپس مغازه های تازه ساخت تخریب شود اما این مغازه ها بدون تامین حقوق مسجد تخریب شدند.

حجت الاسلام نصیرالاسلامی با بیان اینکه نخاله های ساختمانی به چهره تاریخی این مسجد آسیب می زند، تاکید کرد: تعیین و پرداخت حق موقوفات مسجد و تمام دغدغه این اداره به نفع مسجد است و هزینه ها صرف خود مسجد خواهد شد.

درب های تاریخی و اشیای تاریخی شهرستان، اکنون کجاست؟

وی بیان کرد: درب های تاریخی و اشیای تاریخی شهرستان، اکنون کجاست؟ مگر این اشیا در موزه های اصفهان و تهران و غیره قرار نگرفتند؟ اداره اوقاف و امور خیریه درب ها، کتیبه ها در موزه ها و امام زاده ها نگهداری می کنیم و در برابر بازدید عموم قرار دادیم بنابراین اداره اوقاف دغدغه حفظ آثار تاریخی را دارد و برای حفظ اثر تاریخی تلاش می کند.

کد خبر 4868722

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در حوزه امور قرآنی به موضوعات زیادی پرداخته نشده و پیگیری این امور هدف اصلی راه اندازی مجمع خیرین قرآنی در سراسر کشور از جمله استان اصفهان است. از مهمترین دغدغه های این مجمع در سال های اخیر در کنار برگزاری مسابقات قرآن، می توان به اجرای طرح تربیت معلم صحیفه سجادیه و حمایت از خانه های قرآن اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

وقف قدمتی طولانی در ایران دارد و برخی موقوفات مربوط به هزار سال پیش است، اما وقف به ویژه در امور قرآنی کمتر مورد توجه قرار گرفته و مسیرهایی که واقفان تاکنون در آنها حرکت کرده اند، بیشتر در حوزه های معیشتی و درمانی و... بوده و کمتر دیده می شود که تشکیلات و برنامه ای برای حمایت از امور قرآنی، نهج البلاغه یا صحیفه سجادیه در نظر گرفته شده باشد.

طی آماری که استخراج شده شاید کمتر از 2 تا 3 درصد موقوفات جهت گیری فرهنگی و قرآنی داشته باشد و این مسئولیت همه ما را سنگین تر می کند که در این زمینه کار کنیم. البته مدتی است که مراکز قرآنی به اهمیت این موضوع پی برده اند.

یکی از مراکزی که طی سال های اخیر در زمینه وقف فرهنگی و قرآنی فعالیت داشته، مجمع خیرین قرآنی استان اصفهان است. به منظور آشنایی با فعالیت های این مجمع، خبرنگار ایکنا با علی فضیلتی، رئیس مجمع خیرین قرآن استان اصفهان، گفت وگویی داشت که در ادامه می خوانید.

ایکنا درباره تاریخچه و تشکیلات مجمع خیرین قرآنی توضیح دهید.

در سال 1392 جمعی از مدیران قرآنی به این نتیجه رسیدند که مجمع خیرین قرآنی را در اصفهان تشکیل دهند و به دنبال آن از طریق سازمان تبلیغات اسلامی، مجوز تشکیل مجمع خیرین قرآنی اخذ شد. هدف اولیه این بود که کار زمین مانده در امور قرآنی را دنبال کرده و تا جایی که ممکن است این جهت گیری برای مناطق محروم و روستایی باشد. این فعالیت ها از استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان شروع شد. به این صورت که مدیران مؤسسات قرآنی و خانه های قرآن این استان ها به اصفهان دعوت و طی این دعوت آنها با مؤسسات و ظرفیت های قرآنی اصفهان آشنا شدند و کلاس های آموزشی مختلفی در زمینه روش های مدیریت، تهیه طرح و برنامه و غیره به صورت کارگاهی برگزار شد.

از سال 1392 تاکنون بیش از 3500 نفر از مدیران مؤسسات و مربیان قرآن در قالب 115 گروه برای شرکت در کارگاه های آموزشی از 29 استان به اصفهان آمده اند و این کار با حمایت خیرین انجام شده و ظرف مدت 6 سال، کار نسبتاً گسترده ای صورت گرفته است، برای مثال از سیستان و بلوچستان 7 گروه، از کرمان 8 گروه و از استان های دیگر نیز گروه های مختلف حضور پیدا کرده اند.

ایکنا فعالیت های مجمع به چه بخش هایی تقسیم می شود و اولویت ها چیست؟

یکی از بخش های مجمع به آموزش و توان افزایی مربیان قرآن اختصاص دارد. این بخش سایتی قوی دارد و برای شناسایی مدیران و مربیان قرآنی که در مراکز مختلف فعالیت می کنند برنامه مدونی تهیه کرده است. اخیراً نیز مسابقه ای برگزار شد که 1392 مربی قرآن از 13 استان برای شرکت در مسابقه ای اینترنتی ثبت نام کردند و بیش از دو سال است که مجمع در مورد آموزش مفاهیم قرآن فعالیت می کند.

با توجه به وجود هفت هزار خانه قرآن در کشور، واحدی در مجمع با عنوان آموزش و توان افزایی خانه های قرآن راه اندازی شده، زیرا این خانه های قرآن به دلیل محدودیت ها و مشکلات بسیار، نیاز به کمک دارند، حتی برخی خانه های قرآن راه اندازی شده که قرآن و تخته وایت برد ندارند. به همین منظور بخشی در سال های اخیر با عنوان هر ایرانی، یک خیر قرآنی در مجمع راه اندازی شده و در فضای مجازی در مورد آن تبلیغات شده است. تاکنون 10 هزار جلد قرآن و تعداد زیادی قرآن در حد نو به مجمع اهدا کرده اند و مجمع هم در اختیار خانه های قرآن قرار داده و همچنین تعداد زیادی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه از سوی خیرین خریداری و توزیع شده است.

ایکنا مهمترین دغدغه های مجمع خیرین قرآن اصفهان در شرایط فعلی چیست؟

مجمع خیرین قرآنی استان اصفهان بحث پشتیبانی از بنیاد صحیفه سجادیه استان اصفهان را برعهده دارد که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته است. بنیاد صحیفه سجادیه اصفهان تاکنون 10 برنامه آموزش تربیت مربی قرآن را اجرا کرده و اخیراً با همکاری بنیاد صحیفه سجادیه خراسان رضوی و قم مقرر شده که در مساجد نیز یک شب در هفته صحیفه سجادیه آموزش داده شود.

مسئله دیگر که باید مورد توجه مجمع قرار دارد، جانشین پروری است و یکی از وظایف مربیان و کلاس هایی که برای آنان برگزار می شود، توجه به این امر است. لذا اگر سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه تربیت مربی قرآن متمرکز شود، که در سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمتر به آن توجه شده است، خیلی موفق خواهد بود.

ایکنا از مهمترین اقداماتی که مجمع خیرین اخیراً انجام داده چیست؟

از مهمترین فعالیت های مجمع خیرین در سال های اخیر، برگزاری کلاس های تدبر در قرآن است که به همت مؤسسه تدبر در قرآن قم به مدت دو سال و مستمر در اصفهان برگزار می شود. فعالیت دیگر این مجمع، هم افزایی با مؤسسات قرآنی اصفهان است که سعی شده تا حد امکان با این مراکز ارتباطات کاری و مشورتی قوی تر صورت پذیرد و با اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت اصفهان هم ارتباط برقرار شده است.

مجمع خیرین قرآن اصفهان اخیراً دو مسابقه برنامه ریزی کرده است، یکی با عنوان زن از منظر قرآن که امید است در کل کشور برگزار شود چون در ادامه مسابقات احسن الحدیث است که 16 دوره آن از سال 86 تاکنون برگزار شده و برگزاری این مسابقات از سال 92 به بعد تحت پوشش مجمع خیرین درآمده است.

فعالیت دیگر برگزاری مسابقه صحیفه سجادیه است که در زمینه تربیت مربی صحیفه سجادیه برگزار می شود و بنیاد صحیفه سجادیه اصفهان این طرح را در تمام شهرستان های کشور اجرا می کند و تاکنون بیش از 350 شهرستان در این مسابقه نام نویسی کرده اند و کتاب به صورت رایگان برای داوطلبان ارسال می شود.

مسابقه صحیفه سجادیه دوسالانه است و در دوره بعدی به عنوان تربیت مدرس برگزار می شود. این طرح با کمک اساتید صحیفه سجادیه در استان های اصفهان، قم و مشهد برگزار می شود و امید است قدمی باشد برای استفاده از صحیفه سجادیه که تفسیر موضوعی قرآن و سبک زندگی قرآنی است و همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تأکید کرده اند: صحیفه سجادیه برای یک عمر کافی است ، انتظار می رود به صورت قوی تر در این زمینه فعالیت شود.

همکاری در برگزاری مسابقه احسن الحدیث 18 نیز از دیگر فعالیت های مجمع خیرین قرآن اصفهان است به صورت کشوری با موضوع زن از منظر قرآن برگزار می شود و شامل تفسیر موضوعی 300 آیه درباره بانوان از بدو تولد دختر، دوره کودکی و نوجوانی و ازدواج و بعد از ازدواج و فرزندداری و همسرداری و ... از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه است و امید است در دو ماه آینده اقدامات اولیه در زمینه برگزاری مسابقه انجام شود.

همچنین، کلاس های سبک زندگی قرآنی و اسلامی، روش جذب خیرین و ایجاد اشتغال و کارآفرینی برگزار می شود، زیرا اعتقاد ما این است که اگر نیروی داوطلبی در یک روستا کار قرآنی انجام می دهد باید به فعالیت اقتصادی آن هم توجه شود.

علاوه بر این، برای نونهالان طرح آموزش قرآن نسیم هدایت ویژه مقطع سنی 5 تا 6 سال اجرا می شود که در روستاها می تواند گسترده انجام شود. اگر از اول شکل گیری انقلاب اسلامی تا حالا بیشتر روی خردسالان کار می شد، الان حتما ظرفیت فرهنگی بیشتری داشتیم. در این بخش ها می توان حرکت های گسترده ای با هم افزایی نهادهای مختلف انجام داد و نیروهای دغدغه مند قرآنی را شناسایی کنیم تا در گسترش فرهنگ عظیم قرآنی تلاش کنند.

ایکنا برای بهبود عملکرد و ایجاد شرایط و فضای بهتر و همچنین جلب نظر خیرین چه برنامه هایی را در دستور کار دارید؟

بر اساس طرح ها و برنامه هایی که در مجمع خیرین اصفهان برنامه ریزی شده است، چندین خیر در مجمع جذب شده اند که منابع مجمع را تأمین می کنند. درصددیم خیرینی را که در زمینه قرآن و وقف و کارهای خیر فعال هستند، شناسایی و با عده ای صحبت کنیم تا قدم هایی برداشته شود.

درخواست مجمع خیرین از خبرگزاری ها مخصوصاً ایکنا که به صورت تخصصی در زمینه امور قرآنی فعالیت می کند این است که به مؤسسات و خانه های قرآن روستایی بیشتر توجه شود، زیرا این ها ذخایر عظیمی در روستاها هستند که از سوی افراد داوطلب و دلسوز بدون اینکه هزینه ای بر دوش دولت داشته باشند در حال فعالیت هستند و لازم است برنامه و عملکرد این مراکز به گوش همگان برسد.

ایکنا از سازمان ها و نهادهای قرآنی برای ترویج و حمایت از موقوفات قرآنی چه انتظاری دارید؟

اختصاص فقط دو درصد موقوفات به امور قرآنی فاجعه است و در این شرایط با وجود حضور حجت الاسلام والمسلمین خاموشی به عنوان رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مهدی قره شیخلو به عنوان رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و آقای حسینی که قبلاً در این منصب بودند، باید بحث خیرین و موقوفات قرآنی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

از زمان ریاست حجت الاسلام خاموشی در سازمان اوقاف و امور خیریه، توجهات ویژه به قرآن می شود مخصوصا انتصاب دقیق و به موقع ریاست جدید مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف به عنوان فردی با تجربه و متخصص در امور قرآنی و امین کارهای قرآنی در جامعه، موقعیت خوبی است که بخشی از مسائل قرآنی زمین مانده را اوقاف برعهده بگیرد، چون تشکیلاتی مثل سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگیر کارهای متنوع هستند و اگر سازمان اوقاف و امور خیریه به کمک دو دستگاه دیگر بیاید و این سه دستگاه متمرکز در زمینه قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه کار انجام دهند، بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

مسابقات سراسری قرآن کریم بسیار اثرگذارند، ولی بهتر است که سازمان اوقاف کارویژه ای انجام دهد و آن هم تربیت مربی قرآن است، زیرا آموزش نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و تربیت مربی قرآن از مهمترین کارهای زمین مانده است که مورد غفلت قرار گرفته و سازمان اوقاف باید با تدبیر دقیق جریان را به سمت تربیت مربی قرآن پیش ببرد و برای هر منطقه و روستا متولی قرآن تربیت کنند که بومی و مقیم آن منطقه باشد.

شرایط حمایت از مراکز قرآنی متأسفانه از قبل بدتر شده، اگر قوانین تسهیل شود و امکانات در اختیار مؤسسات قرآنی قرار داده شود، خیلی بیشتر می شود در این زمینه کار کرد. آنچه مسلم است در حال حاضر باید برای بیش از 75 درصد جمعیت کشور امکان فراگیری آموزه های قرآنی فراهم شود، یعنی اگر جمعیت 80 میلیونی کشور را در نظر بگیریم باید 73 میلیون نفر در برنامه های قرآنی کشور شرکت کنند که متأسفانه در حال حاضر حتی 5 میلیون نفر هم درگیر کار قرآنی نیستند، لذا برنامه ها باید خیلی متمرکزتر باشند و این اتفاق نمی افتد، مگر اینکه همه نهادهای کشور بسیج شوند و تنها راه مبارزه با جنگ نرم متعهد و متدین شدن است.

در کنفرانس اخیر که در اصفهان برگزار شده بود، از مدیران ارشد سازمان اوقاف و امور خیریه حضور داشتند و طرح منظمی را ارائه کردند که بر اساس آن قرار است در هر استان مجمع خیرین قرآنی تشکیل شود که اگر اطلاع رسانی بیشتر در این زمینه صورت پذیرد و استان ها بدانند که سازمان اوقاف به این سمت و سو پیش می رود، آنها نیز هماهنگ تر خواهند شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
با هدف مقابله با کرونا، تفاهم نامه همکاری بین سپاه، شهرداری، آموزش و پرورش و اداره اوقاف میانه امضا شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴ سایت های دیگر : مهرصبا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجانشرقی، این تفاهم نامه ها با هدف کمک به کنترل یا پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، تامین سلامت جامعه و ضدعفونی اماکن عمومی، ترویج خودمراقبتی، دانش افزایی خانواده ها، و بسیج ملی جهت مقابله با این بیماری ویروسی، فیمابین این ادارات با سپاه میانه بسته شده و طرفهای قرارداد در زمینه سمپاشی اماکن، توزیع بسته های بهداشتی، و خدمت رسانی برای عموم مردم، با هم همکاری خواهند کرد.

طی این تفاهم نامه، سپاه متعهد گردید تا با فراخوانی مربیان سلامت بسیج و با هماهنگی با شبکه بهداشت، نسبت به آموزش عموم مردم در خصوص نحوه ضدعفونی اماکن، راه های پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، اقدام نماید.

همچنین ادارات طرف قرارداد نیز متعهد شدند علاوه بر تامین خودرو مورد نیاز برای گروه های جهادی، البسه، ماسک، دستکش، مواد گندزدا و محلول ضدعفونی را به میزان کافی تهیه و در اختیار سمپاش ها و ضدعفونی کنندگان اماکن عمومی، مدارس و مساجد قرار دهند.

به همت بسیج سازندگی و با مشارکت بهداری سپاه، تفاهم نامه همکاری بین سپاه، شهرداری، آموزش و پرورش و اداره اوقاف و امور خیریه میانه برای مقابله با ویروس کرونا، امضاء شد.

لینک خبر :‌ بسیج