بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 7 اسفند 98
مدیران کانون های برتر استان یزد در طرح ملی فهما، جهت دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهران اعزام می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

حجت الاسلام سالاری، مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد گفت: 3 نفر از مدیران کانون های برتر استان یزد جهت دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهران اعزام می شوند.

وی افزود: مدیران کانون های غدیر یزد، صاحب الزمان (عج) یزد و آیت الله حائری میبد به عنوان کانون های برتر استان در طرح ملی فهما بودند که جهت دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهران اعزام می شوند.

لازم به ذکر است، طرح ملی فهما از طریق سامانه بچه های مسجد به منظور ساماندهی فعالیت های کانون های مساجد کشور انجام شد که دو کانون غدیر و صاحب الزمان (عج) یزد توانستند به عنوان کانون های اول و دوم کشور انتخاب شوند.

پایان پیام/ 449

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با اشاره به کارکرد کتابخانه ها، گفت: تبدیل کتابخانه ها از فضایی سرد به باشگاه های کتاب خوانی گرم و چندمنظوره فرهنگی _ اجتماعی بسیار اتفاق خوبی است، این رویکرد می تواند محیط کتابخانه ها را شاداب کند و تلاش در این حوزه خوب است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز در جلسه هیات امنای کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه در حوزه فضا و زیرساخت های مرتبط با کتابخانه ها باوجود نقاط ضعف پیشرفت های خوبی را داشته ایم، اظهار داشت: خوشبختانه تقاضا برای کتابخانه ها زیاد است و باید به این تقاضاها نیز پاسخ داد، در این راستا طرح کتابخانه های مشارکتی به عبارتی دیگر همکاری نهاد کتابخانه های عمومی با بخش های دیگر برای احداث کتابخانه اتفاق خوبی است. در مورد این طرح باید ایده ها کامل تر و فضای لازم برای آن آماده شود.

وی ادامه داد: طرح مشارکتی برای ساخت کتابخانه ها نیازمند یک بازخوانی است، در همین راستا ساخت کتابخانه های غیرانتفاعی نیز موضوع مناسبی است، البته در این زمینه نباید مساله غیرانتفاعی به موجب پول مدنظر باشد بلکه باید تلاش کرد همان فضایی که برای مدارس غیرانتفاعی در نظر گرفته شد برای این دسته از کتابخانه ها نیز در نظر گرفت. به نوعی در این کتابخانه ها باید به دنبال ایجاد فضایی امن برای خانواده ها بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: استفاده از کتابخانه های سیار در مناطقی که کتابخانه ندارند نیز ابتکار خوبی است اما در مورد این طرح باید بیشتر زمان گذاشت. وقتی از کتابخانه سیار استفاده می کنیم به طبع می توان از تبلیغات سیار هم بهره برد، در این کتابخانه ها می توان متناسب با هر مکان یا نیت واقفین و خیرین تبلیغاتی را در نظر گرفت.

صالحی در خصوص کارکردهای کتابخانه نیز یادآور شد: تبدیل کتابخانه ها از فضایی سرد به باشگاه های کتاب خوانی گرم و چندمنظوره فرهنگی اجتماعی بسیار اتفاق خوبی است، این رویکرد می تواند محیط کتابخانه ها را شاداب کند، تلاش در این حوزه خوب است.

وی افزود: اینکه امروز 100درصد کتابخانه ها فضایی برای کودکان و نوجوانان دارند کار بزرگی است، همچنین کتابخانه های ویژه کودک و نوجوان نیز در برخی شهرها احداث شده است و در سایر کتابخانه ها نیز فضاهایی مخصوص حال و هوای این گروه سنی در نظر گرفته شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد عملکرد کتابخانه ها نیز خاطرنشان کرد: اگر مطالعه به عنوان مسیری برای بالا رفتن سواد محسوب می شود پس کتابخانه نیز یکی از مسیرهای بالا رفتن سواد است، در حوزه خلاقیت مخاطبان هم باید کار کرد که یکی از بخش ها در این زمینه کتابخانه است، در مدرسه فرصت برای این امر کم است و کتابخانه می تواند به عنوان عنصر شکوفایی خلاقیت باشد.

صالحی با اشاره به حوزه پژوهش و استفاده از آن برای بالا بردن کارکرد و گره گشایی از کتابخانه ها تصریح کرد: در این راستا باید ارزیابی های درستی انجام شود، در واقع باید دید پژوهش ها چگونه می تواند در ارتقاء خلاقیت، سواد، کاهش آسیب های اجتماعی، بهداشت محله ای و ... اثر داشته باشد، پاره ای از پژوهش ها در این زمینه می تواند شتاب را در عملکرد بهتر در کتابخانه ها بالا ببرد.

وی در مورد منابع و تخصیص بودجه نیز ابراز داشت: متاسفانه سهم حوزه فرهنگ در شرایط موجود باتوجه به افزایش هزینه ها پایین است و این در حالی است که مطالبات از این حوزه رو به افزایش است. به همین منظور در مورد نهاد کتابخانه ها نیز باید از فضاهای دیگری بودجه لازم را اخذ کرد، یکی از این حوزه ها شهرداری ها هستند که باید دید برای سال آتی چه میزانی برای کتابخانه ها در نظر گرفته اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: علاوه بر شهردای باید در نظام خیرین نیز به دنبال تخصیص بودجه بود، در واقع باید در بین خیرین سایر حوزه ها ورود کرد تا به سمت کمک به این بخش نیز سوق پیدا کنند، باید نیاز به کتابخانه را همچون نیاز به مدرسه و درمانگاه ها در بین خیرین جا بیاندازیم، احساس نیاز فضا را برای مشارکت فراهم می کند، البته تبلیغات هم برای بالا بردن احساس نیاز یک ابزار کمک کننده است.

صالحی بیان کرد: کتابخانه ها را علاوه بر خیرین می توان در راستای حمایت به سمت آحاد مردم نیز سوق داد، همانطور که مردم برای ساخت مدرسه و درمانگاه پای کار آمدند برای کتابخانه های نیز باید از این شرایط استفاده کرد، در این بخش مردم خارج از موضوع ساخت و ساز در بخش تامین کتاب، سیستم های کامپیوتری، حضور در بخش آموزش و.... می توانند مشارکت کنند.

وی در پایان گفت: برای کمک به نهاد کتابخانه ها باید از ظرفیت بخش فرهنگی تمام دستگاه ها نیز بهره برد، در واقع در هر دستگاهی باید بخش فرهنگی آن را با نهاد کتابخانه ها مرتبط کرد تا از این ظرفیت هم بتوان استفاده کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام توییتری نوشت: در مدیریت بحران کرونا مواظب دوگانه سازی های جعلی باشیم، در گیر و دار این بیماری در کنارهم باشیم و آن را ریشه کن کنیم.

سید عباس صالحی در این پیام تاکید کرده است: در مدیریت بحران کرونا مواظب دوگانه سازی های جعلی باشیم، ایرانی و خارجی، چینی و غیره چینی قومی و غیرقومی.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: کرونا تنها یک ویروس است نه اعتیاد و اختلاس.

ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته (آذر/دی) از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در این کشور به این ویروس مبتلا، و بیش از 2 هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
این بیماری قابل پیشگیری است و به راحتی و با راهکارهای ساده می توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد.

تاکنون 95 نفر در ایران به طور قطعی به کرونا مبتلا شده و 15 نفر فوت کرده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حجت الاسلام نوروزپور با تاکید بر لغو تجمعات و مراسم ها در امامزادگان و بقاع متبرکه در پی شیوع ویروس کرونا، گفت: به ادارات اوقاف و امورخیریه کشور تاکید شده سجاده ها، مهرها و کتاب های ادعیه را استریل و در صورت امکان بین ضریح و زائران حائل ایجاد کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، همه ساله با آغاز ماه رجب و فرا رسیدن مناسبت های ویژه این ماه همچون ولادت امام محمد باقر(ع)، شهادت امام هادی(ع)، لیلةالرغائب، ولادت امام جواد (ع)، ایام اعتکاف و سالروز میلاد امام علی(ع) ویژه برنامه های مذهبی و مراسم های سخنرانی و مداحی در بقاع متبرکه، امامزادگان، مساجد و هیئات مذهبی برگزار می شد، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و بنابر هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیاری از برنامه های این اماکن مقدس لغو شده است.

در همین زمینه با حجت الاسلام محمد نوروزپور ، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور گفت و گویی ترتیب دادیم و ابلاغیه این سازمان در مورد رعایت نکات بهداشتی و لغو برگزاری مراسم ها در این اماکن را جویا شدیم که ادامه می خوانید:

با توجه به شیوع ویروس کرونا برنامه و تدابیر سازمان اوقاف و امور خیریه در امامزادگان، بقاع متبرکه و مساجد به دلیل حضور مردم در این اماکن چیست؟

با توجه به شیوع ویروس کرونا، طی ابلاغیه ای به ادارات اوقاف و امور خیریه سراسر کشور تاکید شده است، اگر مسجد، بقعه متبرکه و یا امامزاده ای در منطقه آلوده به این ویروس واقع شده باشد، بنا بر تصمیم شورای تامین استان و شبکه های بهداشت استانی در این زمینه تدابیر لازم اتخاذ شود. تعطیلی این اماکن را نمی توان در کل کشور اجرا کرد، بلکه هر استان بر اساس شرایط خاص خودش در این زمینه باید تصمیم گیری کند. به طور مثال اگر شورای تامین استانی اعلام کرد که این منطقه آلوده است حتی باید نمازهای جماعت این امامزاده تعطیل شود،باید به این ابلاغیه عمل شود.

ما به ادارات اوقاف و امور خیریه استان ها توصیه کرده ایم که در این زمینه با شورای تامین استان هایشان همکاری و هماهنگی داشته باشند.

سازمان اوقاف و امور خیریه به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا طی ابلاغیه ای به امامزادگان و اماکن متبرکه تاکید بر رعایت موارد بهداشتی کرده، محتوای این ابلاغیه چه بوده است؟

برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه طی ابلاغیه به ادارات اوقاف و امورخیریه سراسر کشور خواستار استریل تمام سجاده ها، مهرها، کتاب های ادعیه شده و توصیه کرده است که سرویس های بهداشتی و وضوخانه ها روزانه در چند نوبت ضد عفونی شوند.

همچنین به هیئت امنای امامزادگان توصیه برای ضدعفونی کردن ضریح و در برخی موارد، ایجاد حائل چوبی میان زائران و ضریح شده است. علاوه برآن در این بخشنامه به ادارات اوقاف و امورخیریه تاکید شده است که با هماهنگی دانشگاه های علوم پزشکی تمام اقدامات لازم جهت گندزدایی و رعایت نکات بهداشتی در آستان های مقدس صورت گیرد.

در ماه رجب به منظور بهره گیری مردم از فیوضات معنوی و مراسم های مذهبی این ماه همه ساله در امامزادگان و اماکن متبرکه مراسم هایی برگزار می شود، با توجه به شیوع این ویروس کماکان برگزاری این مراسم ها دراین امامزادگان دردستور کار است؟

همان گونه که اشاره شد، ما تصمیمی برای تعطیلی امامزادگان و بقاع متبرکه در دستور کار نداریم. زیرا مردم از این مکان ها بهره معنوی می برند، اما توصیه کرده ایم که تجمعات و مراسم های این اماکن فعلا لغو شود، تا شرایط به حالت عادی برگردد.

برخی از امامزادگان و بقاع متبرکه در جاده های بین راهی قرار گرفته اند، برنامه سازمان اوقاف و امور خیریه برای امامزادگانی که در جاده های کشور واقع شده اند، چیست؟

مردم در جاده های کشور برای اقامه نماز و استراحت بین راهی از برخی امامزادگان و بقاع متبرکه استفاده می کنند، نمی توان اقدام به تعطیلی این اماکن کرد، زیرا که مردم با مشکل مواجه می شوند، اما توصیه شده است که حتما نکات بهداشتی و ایمنی در این اماکن متبرکه توسط هیئت امنای آنها مورد توجه قرار گیرد.

در صورتی که در امامزادگان و بقاع متبرکه موارد مشکوک به این ویروس مشاهده شود، آیا زمینه کمک رسانی به این افراد در درمانگاه های مجاور این اماکن متبرکه فراهم است؟

در صورت مشاهده موارد مشکوک به این ویروس، درمانگاه های مجاور بقاع متبرکه آماده خدمت رسانی به این افراد و هدایت و راهنمایی آنها به بیمارستان در نظر گرفته شده برای چنین بیمارانی هستند.

توصیه شما به زائرانی که درامامزادگان و اماکن مقدس حضور می یابند، چیست؟

لازم است همه زائران بقاع متبرکه، نکات بهداشتی را که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده، رعایت و از سجاده نماز و وسایل شخصی در این اماکن متبرکه استفاده کنند.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
زمان برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شد.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، رئیس بنیاد مسابقات قرآن کریم از تعویق زمان برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم به دلیل شرایط بهداشتی کشور خبر داد و گفت: زمان برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شد.

کریم دولتی، رئیس بنیاد مسابقات قرآن کریم با اعلام این خبر گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور از روز های گذشته نگرانی هایی در زمینه برگزاری همایش هایی که با حضور تعداد زیادی از مخاطبان برگزار می شود، وجود داشته است. در این راستا برگزاری مسابقات قرآن که جنبه بین المللی دارد و افرادی از سایر کشور ها در این مسابقات حضور می یابند و همچنین با توجه به تعداد چشمگیر افرادی که چه به عنوان متسابق و چه به عنوان مخاطب و برگزارکننده با این رویداد در ارتباط هستند، توجه به نکات لازم برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا امری ضرورت به نظر می رسد.

وی اظهار کرد: به همین منظور در جلسه ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن که در روز شنبه سوم اسفندماه برگزار شد، مقرر شد که استعلام کتبی از وزارت بهداشت به عنوان مرکز تخصصی اعلام نظر درمورد این موضوع صورت بگیرد تا نسبت به موضوع برگزاری مسابقات و مقدماتی که باید انجام شود، تعیین تکلیف شود.

دولتی یادآور شد: با توجه به پاسخ استعلام که سه شنبه ششم اسفندماه به سازمان اوقاف و امور خیریه ابلاغ شد در نتیجه مشخص نبودن وضعیت و با توجه به اینکه مسابقات در هفته سوم فروردین ماه برنامه ریزی شده و قطعا بعضی برنامه ریزی ها و فعالیت ها باید حتی زودتر از این زمان انجام شود، برگزاری مسابقات به تاریخ دیگری موکول شد.

دولتی عنوان کرد: با در نظر گرفتن محل برگزاری مسابقات قرآن در حرم مطهر امام رضا (ع) که به طور طبیعی از ازدحام فراوانی برخوردار است و حضور شرکت کنندگان که از سایر کشور ها به ایران می آیند و عموم مردم که به عنوان مخاطب در مسابقات حضور می یابند و با توجه به مشکلاتی که با شیوع ویروس کرونا بوجود آمده، برگزاری مسابقات در ابتدای سال آینده برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده مناسب نیست.

وی تصریح کرد: بنابراین مسابقات قرآن بعد از ماه رمضان در تاریخی که پس از کارشناسی و با هماهنگی تمام دست اندرکاران مختلف مشخص خواهد شد، برگزار می شود و طی روز های آینده نیز زمان جدید برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
در جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت اعلام شد: اجاره مسکن زائران حج 99 در شهرهای مدینه و مکه نهایی شده است.

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج؛ جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، امروز ششم اسفندماه، به ریاست حجت الاسلام والسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد.

نصرالله فرهمند، عضو کارگروه مسکن حج 99، در این نشست از نهایی شدن فرایند اجاره هتل های زائران حج آینده در شهرهای مکه مکرمه و مدینه منوره خبر داد.

وی با اشاره به محورهای مذاکرات هیئت مسکن حج با طرف های سعودی گفت: حدود 90 هتل برای اسکان زائران حج آینده در این دو شهر در نظر گرفته شده است و هتل هایی که واحد بازرسی موافق نبود، اجاره نشدند.

فرهمند افزود: با توجه به دستورالعمل های بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت و با تلاش صورت گرفته در هزینه اجاره هتل های مکه نسبت به حج گذشته صرفه جویی صورت گرفته است.

در ادامه این جلسه، علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج وزیارت به اعلام آمادگی واحدهای مختلف اجرایی برای ثبت نام از دارندگان قبوض اولویت دار تشرف به حج از نهم اسفندماه اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط کشور و در مسیر خدمات رسانی روان تر و آسان تر به زائران، برای افرادی که ثبت نام می کنند مدت زمان بیشتری برای تحویل مدارک ثبت نام در نظر گرفته شده است.

در این جلسه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت لزوم بکارگیری نتایج جلسات آسیب شناسی برای ارتقای خدمت به حجاج را یادآور شد و بر اطلاع رسانی در خصوص مراحل ثبت نام تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین خواستار بازنگری در مفاد قرارداد امضاشده در حوزه خدمات هیئت پزشکی در حج گذشته شد و بر تسریع در انعقاد آن تأکید کرد.

وی گفت: شرح وظایف و مسئولیت واحدهای مختلفی که به حجاج خدمات ارائه می دهند باید روشن و دقیق مشخص و در مسیر مدیریت امکانات و صرفه جویی حرکت شود.

در ادامه این جلسه، اکبررضایی، سرپرست معاونت حج و عمره و محمد آزاد، سرپرست معاونت عتبات عالیات و حسین اسماعیلی، مدیر دفتر نظارت و بازرسی بعثه مقام معظم رهبری از اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده در حوزه مسئولیت خود گزارش دادند.

بنابر این گزارش، در ادامه جلسه، حجت الاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، با توجه به نکات و برخی مشکلات مطرح شده تصریح کرد: از تکرار مشکلات باید پرهیز و تلاش شود موجبات آرامش خاطر هرچه بیشتر زائران فراهم شود.

سرپرست حجاج ایرانی همچنین در آغاز این نشست از حضورآگاهانه ملت فداکار ایران اسلامی در پای صندوق های رأی با توجه به شرایط خاص کشور و توطئه چینی دشمنان، تقدیر کرد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب گفت: با وجود تلاش شبانه روزی دشمنان و رسانه های معاند برای ایجاد یأس و ناامیدی در مردم و مطرح کردن ویروس کرونا برای ایجاد دلهره در کشور، یکبار دیگر شاهد نقش آفرینی مردم عزیز بودیم که به وظیفه شرعی و اجتماعی خود عمل کردند، به نحوی که میزان مشارکت حتی نسبت به برخی کشورهای دیگر بیشتر بود، بدیهی است هر کشوری با شرایط ایران اسلامی، وارد انتخابات می شد مانند مردم ایران سرفراز بیرون نمی آمد.

وی با بیان اینکه مجلس دهم مجلسی کم اثر بود، ابراز امیدواری کرد که مجلس یازدهم بتواند کاستی ها را جبران و خدمت گزاری به مردم را هرچه بیشتر تحقق بخشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سازمان حج و زیارت اطلاعیه ثبت نام زائران در کاروانهای حج تمتع سال 1399 را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، سازمان حج و زیارت اطلاعیه ثبت نام زائران در کاروان های حج تمتع سال 1399 را منتشر کرد.

در متن کامل این اطلاعیه آمده است:

به لطف خداوند متعال بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سازمان حج و زیارت ثبت نام متقاضیان اعزام به حج تمتع سال 1399 در کاروانهای اعزامی به شرح زیر اعلام می گردد؛
الف - جدول زمان بندی ثبت نام در کاروان ها به ترتیب اولویت:

- اولویت های اصلی شامل آن دسته از دارندگان قبوض ودیعه گذاری تا تاریخ 31 فروردین ماه سال 1386 که قبلاً نسبت به تکمیل اطلاعات و دریافت کد رهگیری از سامانه https://reserve.haj.ir اقدام کرده اند ، می توانند از ساعت 10 صبح روز 9 اسفند ماه سال 98 به ثبت نام مبادرت ورزند.

این دسته از واجدین شرایط می بایست برای انتخاب کاروان، رزرو و ثبت نام اولیه به سامانه https://reserve.haj.ir مراجعه و پس از آن مدارک لازم را به مرور زمان به مدیر کاروان مربوطه تحویل نمایند.
در صورت عدم مراجعه به موقع رزرو ایشان باطل و ظرفیت خالی کاروان طبق برنامه زمانبندی در اختیار دارندگان سایر اولویت ها قرار خواهد گرفت.

- ثبت نام ذخیره نیز از دارندگان قبوض ودیعه گذاری تا تاریخ 15 اردیبهشت سال 1386 که قبلاً در سامانه https://reserve.haj.ir با تکمیل و بروز رسانی اطلاعات خود کد رهگیری دریافت کرده اند، از ساعت 10 صبح روز 21 اسفند ماه 1398 انجام می گیرد.

فراخوان این دسته از دارندگان قبوض ودیعه گذاری عمومی نبوده و صرفاً جهت فراهم شدن امکان مراجعه آنها به سامانه جهت اطلاع از ظرفیت های خالی احتمالی و در صورت تمایل رزرو در این ظرفیت ها می باشد. از این رو مطلقاً ظرفیت جدیدی در سطح استان برای پذیرش این افراد با توجه به شیوه فراخوان متصور نمی باشد و تاکید می گردد که ثبت نام قطعی از این افراد منوط به ظرفیت خالی است.
بدیهی است چنانچه تا قبل از زمان پیش بینی شده ظرفیت کاروان ها در هر یک از استان و شهرستان ها کامل گردد، امر ثبت نام متوقف خواهد شد.

توجه مهم: در صورت عدم مراجعه اولویت های اصلی در زمان مقرر از تاریخ 21 اسفند ماه 1398 ظرفیت های خالی موجود در کاروان ها توسط دفاتر حج و زیارت استان ها با فراخوان از اولویتهای ذخیره (دارندگان قبوض ودیعه گذاری تا 15 اردیبهشت ماه سال 1386) تکمیل خواهد شد.

1- برابر فراخوان قبلی سازمان حج و زیارت کلیه دارندگان قبوض ودیعه گذاری حج تمتع می بایست با مراجعه به سامانه https://reserve.haj.ir نسبت به تکمیل و بروزسانی اطلاعات و دریافت کد رهگیری اقدام نمایند، از این رو دارندگان قبوض ودیعه گذاری حج تمتع مربوط به ثبت نامهای عمومی سالهای 1360 و 1363 با مبالغ مختلف 000/18، 000/20، 000/25 و 000/27 تومانی می بایست قبل از ثبت نام به دفتر حج و زیارت استان مربوطه مراجعه و نسبت به بروزرسانی و یا تبدیل قبض خویش به قبض جدید یک میلیون تومانی (با حفظ سابقه) اقدام نمایند. ضمناً دارندگان قبوض ودیعه گذاری 000/800 تومانی مربوط به سالهای 1377 و 1378 نیز با لازم است با مراجعه مستقیم به یکی از شعب بانک ملی و با بهره مندی از مزایای مالی مربوطه قبوض خود را به قبض ودیعه گذاری یک میلیون تومانی تبدیل نمایند. بدیهی است در صورت عدم طی فرآیند ذکرشده امکان انجام تکمیل اطلاعات، رزرو و ثبت نام در کاروان برای دارندگان اینگونه قبوض فراهم نخواهد بود.

2- با توجه به اینکه ثبت نام قطعی در کاروان (پس از ثبت نام اولیه) منوط به مراجعه و ارائه به موقع مدارک به مدیر کاروان، پرداخت بخش اول هزینه سفر به میزان بیست و پنج میلیون تومان (با احتساب اصل مبلغ ودیعه و سود متعلقه) و انجام معاینات پزشکی و اخذ تاییدیه پزشک و نیز واریز باقیمانده هزینه سفر می باشد و از طرفی لازم است تا ظرفیت کاروان ها به منظور انجام اقدام بعدی ازجمله برگزاری جلسات آموزشی، ارائه گذرنامه معتبر، درج و ارسال اطلاعات برای اخذ روادید و.... در حداقل زمان ممکن تکمیل گردد؛ لذا چنانچه افراد در زمان مقرر و اعلام شده برای ثبت نام قطعی (بر اساس آنچه که در بخش نحوه مراجعه و ثبت نام مراجعه کنندگان قید گردیده)، اقدام ننمایند، رزرو و ثبت نام اولیه آنها (به دلیل عدم تکمیل مراحل)، از سوی کاروان قابل ابطال بوده و باقیمانده ظرفیت کاروان در اختیار دارندگان سایر اولویت ها قرار خواهد گرفت.

3- پس از سپری شدن مدت ثبت نام، ظرفیت های خالی برابر جدول زمان بندی فوق در اختیار اولویتهای ذخیره قرار گرفته و نیز به محض تکمیل ظرفیت کاروانهای هر استان / شهرستان / شهر، امر ثبت نام در کاروان مربوطه پایان یافته و به هیچ عنوان امکان افزایش و ایجاد ظرفیت جدید وجود ندارد.

ب- تاریخ اعلام و درج مشخصات کاروان ها در استان ها
- فرآیند ثبت نام در کلیه استان ها از ساعت 10 صبح روز 9 اسفند ماه 1398 خواهد بود و اسامی، نشانی و تلفن دفاتر ثبت نام مدیران و مشخصات کاروانهای حج تمتع در سطح استان، پیش از آغاز ثبت نام قابل رؤیت خواهد بود.

ج- نحوه مراجعه و ثبت نام متقاضیان:
انتخاب کاروان و ثبت نام اولیه در کاروانهای حج تمتع سال 1399 از متقاضیان با مراجعه به نشانی اینترنتی زیر و به صورت غیرحضوری بوده و متقاضیان می بایست ابتدا نسبت به ثبت نام اولیه در یکی از کاروانهای استان محل سکونت خود مبادرت کرده و سپس به مرور زمان به مدیر کاروان مربوطه مراجعه و پس از تحویل اصل قبض ودیعه گذاری خود به مدیر کاروان سایر مراحل ثبت نام را (از قبیل تحویل مدارک، واریز بخش اول هزینه سفر، انجام معاینات و اخذ تاییدیه پزشکی و واریز باقیمانده هزینه سفر) به موقع پیگیری و نهایی کنند.
.https://reserve.haj.ir

د- مدارک مورد نیاز به هنگام مراجعه به کاروان بمنظور قطعی نمودن رزرو ثبت نام:
– اصل قبض ودیعه گذاری اولیه
– کارت ملی
توجه: تحویل سایر مدارک موردنیاز از قبیل گذرنامه معتبر و عکس پس از ثبت نام توسط مدیر کاروان به متقاضی اعلام خواهد شد؛ تأکید می گردد نسبت به آماده سازی این مدارک از هم اکنون اقدام لازم معمول شود.

ذ- نحوه پرداخت هزینه تشرف:
هزینه قطعی سفر هر کاروان بر مبنای مخارج ارزی و ریالی برای هر زائر محاسبه و مبلغ نهایی آن برای هر کاروان درج و در دو مرحله، بخش اول 250 میلیون ریال (با احتساب اصل مبلغ ودیعه گذاری و سود متعلقه) و بخش دوم مبلغ باقیمانده هزینه سفر (که زمان دریافت آن از طریق مدیر کاروان به زائر اعلام می گردد) اخذ خواهد شد. از آنجایی که ودیعه یک میلیون تومانی اولیه که در هنگام ثبت نام توسط افراد پرداخت شده است، به صورت علی الحساب بوده؛ لذا زائرین محترم می بایست پس از ثبت نام و تحویل مدارک به کاروان، بلافاصله با مراجعه مجدد به سامانه فوق و درج اطلاعات مورد نیاز نسبت به رؤیت مبلغ قابل پرداخت (بخش اول هزینه سفر) که از طریق درگاه پرداخت الکترونیکی با استفاده از کارت های عضو شتاب ممکن می باشد، بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب بانک ملی هزینه سفر خود را پرداخت نموده و سپس می بایست انجام معاینات و اخذ تاییدیه پزشکی را در اسرع وقت دنبال نمایند.
نکات ضروری و لازم
1- انتخاب و ثبت نام متقاضی در کاروان هایی میسر خواهد بود که با اطلاعات تکمیل و بروز شده متقاضی در سامانه http://reserve.haj.ir مطابقت داشته باشد (از حیث استان و شهرستان محل اعزام و سایر اطلاعات درج شده از سوی فرد در سامانه تکمیل اطلاعات).

2- متقاضیان پس از قطعی نمودن ثبت نام باید رسید مربوطه را از مدیر کاروان دریافت و ضمن مطالعه مندرجات آن، رسید ثبت نام را نزد خود نگهداری نمایند.
3- چنانچه متقاضی پس از انجام رزرو و ثبت نام قطعی در زمانبندی و مهلت اعلام شده از سوی کاروان نسبت به واریز هزینه سفر اقدام ننماید منصرف از سفر تلقی شده و رزرو وی در کاروان به صورت یک طرفه و سیستمی ابطال می گردد و در صورت تمایل باید مراحل را مجدداً در ظرفیت های خالی کاروان ها دنبال کنند.

4- متقاضیان محترم می بایست درزمان مربوطه با هماهنگی مدیر کاروان نسبت به مراجعه به پزشک و مراکز پزشکی مورد نظری که از سوی مدیر کاروان معرفی می شود اقدام و در صورت تأیید استطاعت پزشکی مراحل نهایی سفر خود را دنبال نماید؛ بدیهی است در صورت عدم مراجعه به موقع به پزشک و انجام معاینات مربوطه و یا عدم تأیید استطاعت پزشکی، فرآیند ثبت نام و اعزام فرد متوقف و فرد دارای اولویت دیگر جایگزین خواهد شد.

5- مدیر کاروان موظف است با هم فکری و هم کاری سه نفر از افراد برگزیده از سوی زائرین که در اولین جلسه آموزشی انتخاب می شوند در خصوص تهیه ملزومات شخصی زائرین نظیر ساک، لباس احرام و سایر موارد از قبیل نحوه ی انتقال به فرودگاه (که به هزینه زائرین خواهد بود) تمهیدات لازم را فراهم نماید. نظارت بر این گونه هزینه ها برعهده سه نفر مذکور خواهد بود.

6- متقاضیان اعزام به حج تمتع که در کاروان ثبت نام قطعی نموده اند می بایست در صورت تشکیک به ممنوع الخروج بودن خود قبل از تشرف و در فرصت مقتضی با مراجعه به مراکز مربوطه در این باره اطمینان لازم را کسب نمایند. بدیهی است جبران هرگونه خسارات مالی احتمالی در این خصوص برعهده شخص متقاضی بوده که در هزینه های انصراف از سفر لحاظ خواهد شد.

5- گذرنامه:
متقاضیان واجد شرایط در صورت نداشتن گذرنامه بین المللی از هم اکنون نسبت به اخذ گذرنامه اقدام نمایند. ضمناً متقاضیانی که دارای گذرنامه با تاریخ اعتبار کمتر از 30 دی ماه 1399 می باشند نیز باید نسبت به تمدید و یا تعویض گذرنامه خود اقدام نمایند؛ همچنین به اطلاع می رساند که همانند سال های گذشته با تعامل و همکاری مجدانه ادارات کل گذرنامه ناجا، امور مربوط به گذرنامه حجاج از طریق دفاتر پلیس + 10 در کوتاه ترین زمان ممکن قابل انجام خواهد بود، از این رو زائرین محترم می بایست حداکثر تا اوایل اردیبهشت 1399، پیش بینی تحویل گذرنامه خود به مدیر کاروان را بکنند.

ر- نحوه دریافت وجه قربانی زائران:
پس از توافق با بانک توسعه اسلامی در عربستان و نهایی شدن وجه قربانی، مراتب از طریق کاروان به اطلاع زائرین خواهد رسید تا نسبت به واریز آن به حسابی که از سوی سازمان به آنان اعلام می شود، اقدام کنند.

ز- واگذاری قبوض:
ودیعه گذارانی که به هر دلیل امکان تشرف را نداشته و قصد واگذاری قبض خود را به دیگری دارند می توانند با مراجعه به سامانه زیر و سپس از طریق دفاتر زیارتی انتخابی (در سامانه مربوطه) درخواست خود را پیگیری کنند. در ضمن افرادی در این سامانه افرادی که قصد دریافت قبض را دارند نیز امکان ثبت درخواست و پیگیری خواهند داشت.

https://tasharof.haj.ir
س - شرایط تشرف مشمولین وظیفه، نظامیان، مقامات و مدیران دستگاه های دولتی:

شرایط خروج از کشور مشمولین و نیروهای نظامی و انتظامی تابع مقررات مربوطه خواهد بود و سفر آن دسته از مقامات و مدیران دستگاه های اجرایی و نیز فرمانداران و بخشداران که قبلاً به حج تمتع مشرف شده اند تابع مفاد بخشنامه شماره 61689/481 مورخ 04/ 10/ 84‬ دبیر محترم هیأت دولت خواهد بود.

ش - جهت آگاهی بیشتر متقاضیان محترم تشرف:
1- با توجه به اینکه در حج تمتع بسیاری از امور از جمله مسکن حجاج بر اساس مقررات وزارت حج عربستان سامان دهی و به اجرا گذاشته می شود و سازمان حج و زیارت برای انتخاب هتل ها و یا تقسیم ظرفیت ها با محدودیت هایی روبروست لذا سرانه زائری اسکان حجاج در مدینه منوره و مکه مکرمه حدود 4 متر مربع و حداکثر اسکان پنج نفر در هر اتاق، با احتساب امکانات داخل اتاق تعیین شده و سازمان حج و زیارت بر این اساس نسبت به تأمین محل اسکان حجاج اقدام کرده است.

2- سازمان حج و زیارت تلاش خواهد نمود تا اسکان حجاج در مدینه منوره را در نزدیک ترین هتل ها به حرم نبوی شریف فراهم نماید، لیکن در مکه مکرمه با عنایت به شرایط خاص اسکان، هتل های مورد استفاده حجاج در مناطق مختلف می باشد که با توجه به بعد مسافت تا مسجدالحرام زائران گرامی برای تشرف به حرم از اتوبوس های مخصوص زائران ایرانی که از مناطق مختلف به ایستگاه های اطراف حرم تردد می کنند؛ استفاده خواهند کرد.

3- با عنایت به مطالب فوق، هزینه مسکن هر زائر با توجه به ساختمان محل اسکان در مدینه منوره و مکه مکرمه محاسبه و تعیین گردیده است. بنابراین یکی از دلایل اساسی تفاوت هزینه های هر کاروان، مکان اقامت آنان در هر یک از دو شهر مذکور است.

4- گروه های قیمتی هتل ها بر اساس امتیازبندی انجام شده و هتل های اجاره شده در مکه مکرمه و مدینه منوره شامل گروه های قیمتی 2 الف ،2 ب ، 2 ج ، 2 د ، 3 الف ، 3 ب ، 3 ج ، 3 د می باشد
4- همان گونه که اشاره شد تفاوت هزینه های کاروان ها ناشی از اختلاف قیمت اجاره بهای مسکن و.... می باشد؛ از این رو به متقاضیان محترم توصیه می شود از ابتدا دقت کافی در انتخاب کاروان خود را داشته باشند؛ زیرا به دلیل ایجاد مشکلات اجرایی، جابه جایی زائر از کاروانی به کاروان دیگر مقدور نخواهد بود.

5- در صورت اخذ مجوزهای لازم از سوی مبادی ذی ربط انشاء الله کلیه زائرین مدینه اول از ایستگاه های پروازی تعیین شده مستقیماً به مدینه منوره اعزام و زائرین مدینه دوم نیز از ایستگاه های پروازی خود مستقیماً به جده اعزام خواهند شد.

کد خبر 4862788

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معممی مقدم از بسیج شدن بقاع متبرکه سراسر کشور برای تهیه لباس و مایحتاج شب عید نیازمندان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان راه ملت

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف ، رضا معممی مقدم با اشاره به بسیج بقاع متبرکه برای تهیه لباس و مایحتاج شب عید گفت: خدمت به فقرا و تلاش به رفع محرومیت مستمندان، یکی از وظایف اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه است که در همین راستا، این اداره کل اقدام به تهیه و ابلاغ طرح آستان مهربانی به مراکز افق سراسر کشور کرد .

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکتهای سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: با توجه به اینکه در فرهنگ جامعه ایرانی، روزهای منتهی به آغاز سال جدید، ایام خرید لباس و مایحتاج شب عید است و به نوعی این ایام، ایام سرور و شادمانی آنان محسوب می شود بنبراین رسیدگی به فقرا و تامین پوشاک و خوراک شب عید آنان از اهمیت مضاعفی برخوردار است که ما نیز تصمیم گرفتیم به نوبه خودمان در این مسیر قدمی برداریم و به افراد محروم و اقشار کم برخوردار خدمتی کنیم .

معممی مقدم خاطرنشان کرد: طرح آستان مهربانی، دو هدف اصلی را دنبال می کند؛ نخست ترویج فرهنگ انفاق، نوعدوستی، مواسات و صدقه و تلاش برای فراهم کردن مشارکت عمومی در این فرهنگ ارزشمند و دیگری خدمت به نیازمندان و محرومین جامعه .

وی افزود: در این طرح قرار است با دعوت از خیرین و مشارکت زائرین و مجاورین بقاع متبرکه، مایحتاج شب عید با اولویت لباس و کفش نیازمندان تهیه و تامین شود .

معممی مقدم با بیان اینکه خدمت به فقرا یک وظیفه همگانی است، افزود: برای انجام این وظیفه مهم از آحاد مردم دعوت می کنیم با مراجعه به بقاع متبرکه، که محل آرامش و پناهگاه مومنین است، کمک های نقدی و غیر نقدی خود را جهت این امر مبارک به مراکز افقِ بقاع متبرکه تحویل دهند .

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکتهای سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: آنچه مهم است حضور و مشارکت در این امر خیر است. لذا مردم نیکوکار ما با هر توان مالی می توانند در این امر خیر شرکت کنند. مراکز افق نیز، این ظرفیت را دارند که اجناس غیر نقدی، اعم از کفش و لباس، آجیل و خشکبار و دیگر مایحتاج را تحویل و در بسته بندی های مناسب، حداکثر تا بیست و پنجم ماه جاری به دست نیازمندان برسانند .

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سرپرست معاونت عتبات سازمان حج و زیارت گفت: تاریخ ثبت نام زائران عتبات نوروزی از امروز به 11 اسفند ماه تغییر یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

به گزارش افکارنیوز ،

محمد آزاد سرپرست معاونت عتبات سازمان حج و زیارت درباره تغییر تاریخ اعزام کاروان های نوروزی به عتبات اظهار کرد: به دلیل حفظ سلامت زائران؛ تا تاریخ 20 اسفند ماه هیچ اعزامی به عتبات صورت نمی گیرد.

اخبار اجتماعی - او افزود: تاریخ ثبت نام زائران عتبات نوروزی از امروز (6 اسفند ماه) به 11 اسفند ماه تغییر یافت.

سرپرست معاونت سازمان حج و زیارت عنوان کرد: اولویت ها و ساعت های مراجعه جهت ثبت نام به قوت خود همانند گذشته باقی است.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
یک موسیقیدان گفت: این روزها حال موسیقی ایرانی چندان خوش نیست، اما شکوه از این امر چیزی را تغییر نمی دهد و برای حل این مشکل راهکارهای گوناگونی هست که می تواند مثمرثمر و زودبازده باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

پیروز ارجمند، موسیقیدان، در گفت وگو با ایکنا، درباره وضعیت فعلی موسیقی ایران گفت: این روزها حال موسیقی ایرانی در تمامی اشکال چندان خوش نیست و دغدغه های گوناگونی در انواع ژانرها وجود دارد مثلاً موسیقی محلی در نخستین گامش با امنیت شغلی و امرار معاش روبه روست. موسیقی سنتی ایران هم با بحران مخاطب در کنسرت ها دست و پنجه نرم می کند، در حالی که این سبک موسیقی علاقه مندان خاص خود را دارد و انتظار می رود کنسرت های آن ها نیز با استقبال روبه رو شود.

وی افزود: درباره موسیقی پاپ هم کمتر آلبوم تولید می شود و فقط بازار کنسرت ها در این شرایط رونق دارد و نوای موسیقی کلاسیک هم که فقط در تالار های رودکی و وحدت به اجرا درمی آید و تقریباً در حال خاموشی است. البته باید توجه کرد که این شرایط فقط در تهران حاکم است و در شهرستان ها شاهد وضعیت اسفباری هستیم و باید تأکید کرد که موسیقی فرهنگی کشورمان نیازمند جراحی اساسی است تا بتواند توسعه پایداری را آغاز کند.

مردمی بودن مختص موسیقی پاپ نیست

مدیرکل اسبق دفتر موسیقی وزارت ارشاد با بیان اینکه مردمی بودن موسیقی فقط مختص موسیقی پاپ خلاصه نیست، اظهار کرد: هر موسیقی با توجه به مخاطبانش می تواند مردمی باشد، برای مثال ترانه های شیرازی، گیلانی، قشقایی و... که بخشی از موسیقی محلی را دربرمی گیرند مردمی هستند. در موسیقی کلاسیک هم می توان شکل مردمی را مشاهده کرد، مثلاً قطعه فور الیزه بتهوون یکی از شاهکار های موسیقی کلاسیک است، اما در بسیاری از اماکن عمومی آن را می شنوید و اطلاق موسیقی مردمی مؤلفه ای برای خوب یا بد بودن اثر نیست. حال این سؤال پیش می آید که چه سبکی از موسیقی قابلیت استقبال همگانی دارد؟ به نظرم موسیقی ای که بتواند برای مردم به سادگی قابل درک باشد، راحت تر مردمی می شود. در موسیقی مردمی ویژگی های فنی نیز وجود دارد. برای مثال عموماً ساز گیتار، پیانو و درام در این سبک موسیقی استفاده می شود که بیشتر با روحیات عموم مخاطبان همخوانی دارد.

مدیر سابق دفتر موسیقی حوزه هنری با بیان اینکه موسیقی مردم پسند عموماً تاریخ مصرف دارد، تأکید کرد: موسیقی پاپیولار ( Popular ) در تمامی اعصار تاریخ مصرف دارد و با نگاهی به تاریخ موسیقی ایران و جهان به خوبی می توان به این مسئله اذعان کرد و فراز و فرود هنرمندان و استقبال از آثار به خوبی بیانگر این امر است.

موسیقی پاپیولار ( Popular ) در تمامی اعصار تاریخ مصرف دارد و با نگاهی به تاریخ موسیقی ایران و جهان به خوبی می توان به این مسئله اذعان کرد و فراز و فرود هنرمندان و استقبال از آثار به خوبی بیانگر این امر است
این آهنگساز درباره رسالت دولت ها در هدایت موسیقی اظهار کرد: وظیفه دولت ها آموزش، ترویج و ارائه موسیقی خوب از طریق رسانه هاست. برای همین هم اگر می خواهیم ذائقه موسیقایی مردم رشد یابد، رسانه ملی موظف است که موسیقی خوب پخش کند، زیرا برای اشاعه محصول خوب باید مخاطبان را در معرض آن قرار دهیم و زیست چندگفتمانی را برای آثار و هنرمندان خوب ایجاد کنیم. تئودور آدورنو، نظریه پرداز، بر این امر تأکید می کند. البته رسالت دولت ها فقط به حمایت از آثار و تولید آن ها خلاصه نمی شود، بلکه تجهیز سالن ها و ایجاد امکانات مناسب یکی از ضروریات امر است، چون هرگز نمی توانید در ورزشگاهی موسیقی خوب کلاسیک اجرا کنید یا بشنوید.

کم کاری سازمان های دولتی

وی متذکر شد: کاملاً صحیح است که تلویزیون وظیفه خود را به خوبی ایفا نمی کند، اما دیگر سازمان ها هم کم کارند. آموزش و پرورش به عنوان اصلی ترین حوزه آموزشی به هیچ وجه به آموزش موسیقی قائل نیست و دیگر بخش های فرهنگی هم نگاهی ساده انگارانه به این حوزه دارند؛ بنابراین نقش دولت فقط در قالب ممیزی خلاصه شده است و در این زمینه نیازمند ارائه راهکاریم تا به چرخه صحیح هنر باز گردیم. در گام اول رسانه ملی باید از ساخت آثار سفارشی دست بردارد. این معضل به ویژه در آثار مذهبی و سیاسی به شدت رایج است. این سبک تولیدات مؤثر نیستند و بیشتر جنبه پر کردن آنتن را دارند.

آهنگساز فیلم سفر به چزابه در پاسخ به اینکه آیا صداوسیما در تنزل ذائقه مخاطبان مؤثر است؟ بیان کرد: قبل از رشد سریع فضای مجازی، صداوسیما نقش قابل توجهی در افت سطح سلیقه موسیقیایی مخاطبان ایفا می کرد، اما حالا نقش صداوسیما بسیار کمرنگ شده، زیرا فضای مجازی با حجم وسیع مخاطبانی که دارد گوی رقابت را از رسانه ملی ربوده است. نکته حائز اهمیت اینجاست که در سطوح بالای حاکمیت، تأکیدی ویژه ای بر بهبود کیفیت موسیقی وجود دارد اما متأسفانه این مهم محقق نشده است و عرصه جولان همچنان برای شبه هنرمندان کاملاً باز است .

خنثی بودن نهادهای نظارتی سیما

وی درباره عملکرد نهاد های نظارتی صداوسیما گفت: بخشی در رسانه ملی با عنوان شورای نظارت موسیقی صداوسیما وجود دارد که با ذهنیت بسیار سنتی کار می کند. برای همین به جای کیفی گرایی، کارکرد کمی گرایی برای آن ها اصل است. با توجه به این نگرش حتماً در مدیریت فرهنگی و رسانه ملی نیازمند تغییر اساسی هستیم، زیرا اگر این دگرگونی به وجود نیاید، دیگر انتظاری از این سیستم نیست و تغییر افراد نمی تواند به اعتلای موسیقی کمک کند، بلکه سیاست های کلی نیازمند تغییر است. بخشی در رسانه ملی با عنوان شواری نظارت موسیقی صداوسیما وجود دارد که با یک ذهنیت بسیار سنتی کار می کند، برای همین به جای کیفی گرایی، کارکرد کمی گرایی برای آن ها اصل است. با توجه به این نگرش حتماً در مدیریت فرهنگی و رسانه ملی نیازمند یک تغییر اساسی هستیم، زیرا اگر این دگرگونی به وجود نیاید دیگر انتظاری از این سیستم نیست

ارجمند با بیان اینکه فضای موسیقی نباید سیاه و سفید باشد، تصریح کرد: وقتی از وضعیت موسیقی انتقاد می کنیم منظور این نیست که چشممان را بر روی اصالت موسیقی مان ببندیم. اتفاقات پست مدرن خوبی هم رخ داده است و برخی از خوانندگان پاپ به سمت خواندن اشعار مولانا یا حافظ روی آورده اند و این امر می تواند گامی مثبت باشد و توصیه من این است که اهالی موسیقی چشم انتظار حمایت های دولتی نباشند و تلاش کنند با ارتقای کیفیت آثارشان مسیر خود را در بازار این هنر بیابند.

وی متذکر شد: دولتی شدن هنر منتج به نتیجه مطلوب نخواهد شد. البته اگر دولت به زیرساختهای فرهنگ و هنر بپردازد، قطعاً مفید است. فرض کنید دفتر موسیقی صداوسیما از همین امروز تعطیل شود چه اتفاقی در این زمینه رخ می دهد، حتی شاید این تعطیلی ثمراتی هم در پی داشته باشد و این موضوع بیانگر آن است که ورود مستقیم دولت به عرصه هنر چندان مفید نیست.

اشتباه در دسته بندی آثار

ارجمند در پاسخ به اینکه می توان موسیقی را به مبتذل و فاخر دسته بندی کرد؟ بیان کرد: فی نفسه با چنین دسته بندی هایی موافق نیستم، چون هیچ شکل از موسیقی بالذات بد نیست، بلکه مجری و هدف عرضه کیفیت اثر را مشخص می کنند. به همین جهت می گویند موسیقی انتزاعی ترین هنرهاست؛ هنری که ممکن است از نگاه جمع کثیری خوب و از نگاه گروه دیگر بد باشد. مثلاً شکلی از موسیقی در میان فرقه های شیطان پرستی محبوبیت دارد، اما ممکن است عده ای متوجه این کارکرد نباشند و از موسیقی مورد نظر هم لذت ببرند و برای آن ها تداعی گر چنین نگاهی نباشد. این ما هستیم که با نحوه تفکر و نگاهمان به موسیقی جهت می دهیم.

ارجمند در خاتمه سخنانش درباره رسالت اهالی رسانه گفت: تمام هنرمندان ایران زمین برای خود رسالت خاصی قائل اند و هر هنرمندی مایل است در راستای اعتلای هنر سرزمینش گام بردارد و فرهنگ و ادبیات ایران سرشار از رمز و راز هایی است که می تواند زمینه ساز این امر باشد.

گفت وگو از داوود کنشلو
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیر مجموعه تئاتر شهر با بیان این که تدابیر ویژه ای برای رعایت اصول بهداشتی در این مجموعه پیش بینی شده است، درباره تغییر احتمالی جدول برنامه های تئاترشهر در صورت ادامه تعطیلی ها با لحنی طنزآمیز گفت: من از تغییر برنامه تئاتر شهر بیشتر از ویروس کرونا می ترسم!

سعید اسدی در گفت وگو با ایسنا افزود: تعطیلی مجموعه های هنری مساله ای ناگزیر و تابع تصمیمات کلان در کشور است که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و رعایت اصول سلامت هموطنان اتخاذ شده است.

او ادامه داد: در حال حاضر منتظر تصمیمات بعدی برای ادامه یا توقف تعطیلی ها هستیم ولی اگر بنا شود از هفته آینده فعالیت خود را از سر بگیریم، دستورالعمل های ویژه ای برای پاکیزه سازی و ضدعفونی کردن محیط مجموعه داریم و تدابیری در این زمینه اندیشیده ایم که آن ها را به کار خواهیم گرفت تا مخاطبان، هنرمندان و کارکنان مجموعه تئاتر شهر در شرایط امنی در این مجموعه تردد کنند، ضمن این که هر یک از این گروه ها مکلف خواهند بود تا دستورات لازم را برای رعایت بهداشت فردی به کار گیرند.

اسدی در پاسخ به این پرسش که در صورت ادامه تعطیلی ها برای تغییر جدول برنامه های تئاتر شهر در سال آینده چقدر انعطاف وجود دارد، با لحنی طنزآمیز گفت: من از تغییر جدول بیشتر از ویروس کرونا می ترسم چراکه تقویم اجرایی تئاتر شهر تابع بسیاری از اتفاقات در طول سال است؛ از جمله تعطیلات عمومی، مناسبت های مذهبی، دو جشنواره مهم تئاتر عروسکی و فجر که کار برنامه ریزی را برای ما دشوار می کند بویژه با درنظر گرفتن این نکته که ما پنج سالن داریم و در هر نوبت اجرا، میزبان هفت اثر نمایشی هستیم.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: به طور مثال زمانی که تاریخ برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی اعلام شد، به زحمت توانستیم برنامه های خود را با این جشنواره تطبیق دهیم و حال این تغییرات ناگهانی هم کار ما را بسیار دشوار می کند.

اسدی ابراز امیدواری کرد که هرچه زودتر به روال عادی بازگردیم و گفت: می توانیم یک جابه جایی چندروزه را پوشش دهیم ولی اگر این تعطیلی ادامه دار شود، شرایط ما بسیار پیچیده خواهد شد. البته در این چندروزه به این مساله فکر کرده ایم ولی هنوز به نتیجه ای نرسیده ایم.

او با بیان این که در حال حاضر تمرین گروه های نمایشی در تئاتر شهر هم متوقف شده است، یادآوری کرد: به هر حال تمرین تئاتر هم فعالیتی جمعی است و قطعا اعضای گروه ها تمایلی ندارند در این شرایط در چنین فعالیت هایی حضور داشته باشند، زیرا در این وضعیت بغرنج، چیزی که بیش از همه اهمیت دارد، سلامتی افراد است.

اسدی خاطرنشان کرد: اگر قرار شد از هفته آینده خدمت رسانی را آغاز کنیم، تا حد امکان برحسب پروتکل های بهداشتی عمل خواهیم کرد تا سلامتی افراد به خطر نیفتد و برنامه های لازم را برای تهیه متریال های بهداشتی انجام داده ایم.

او در پایان گفت: امیدوارم هرچه زودتر به وضعیت عادی بازگردیم بویژه این که ما اسفند پررونقی داشتیم و مجموعه تئاتر شهر شور و حال خوبی پیدا کرده بود که ناگهان ورود این ویروس به کشورمان، همه چیز را تحت تاثیر قرار داد.

شنبه گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و برای حفظ سلامتی مخاطبان و هنرمندان، تمام فعالیت های هنری را به مدت یک هفته تعطیل کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
یک کارشناس صنایع دستی به طرح این پرسش پرداخت که متولیان امر صنایع دستی در کشور در این مدت چهار ماه نمی توانستند یک نشست خبری برای وضعیت هنرمندان صنایع دستی و چالش حذف معافیت مالیاتی آن ها برگزار کنند و چرا مثل سینما و تئاتر از صنایع دستی حمایت نمی شود؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

بر اساس ماده 142، از سال 62 فرش و صنایع دستی از پرداخت مالیات معاف هستند؛ موضوعی که اخیرا با چالش هایی همراه شده و طرح تصویب لغو معافیت مالیاتی این حوزه در سال های آتی هنوز به صورت قطعی مشخص نشده است . همین امر نگرانی هایی را در میان فعالان این حوزه ایجاد کرده است.

حجت الله مرادخانی، پژوهشگر هنر و مدرس دانشگاه در گفت وگویی با ایسنا با اعتقاد بر این که صنایع دستی و هنرهای سنتی یکی از مهمترین عرصه های فرهنگ و هنر ایران است، اظهار کرد: قابلیت های صنایع دستی تنها در وجه هنری و هویتی آن محدود نمانده و از نظر اقتصادی و ایجاد اشتغال و توسعه اجتماعی نیز قابلیت های غیرقابل انکار و ارزشمندی دارد. عرصه ای که در کشور ما با وجود قدمت و تنوع کم نظیرش، مهجور مانده و آن گونه که باید، مورد توجه و تاکید نیست.

او ادامه داد: از سوی دیگر این عرصه با چالش های متنوعی روبه روست که مسیر توسعه آن را با مشکلاتی همراه ساخته است؛ چالش هایی از قبیل کمبود و گرانی مواد اولیه، مسئله عرضه و فروش، ضعف ساماندهی و برنامه ریزی، نبود شناخت نسبت به سلیقه مخاطب و بازارهای داخلی و خارجی، بیمه هنرمندان و کم رنگ بودن قوانین حمایتی بخشی از این مشکلات هستند.

مرادخانی همچنین بحث احتمال لغو معافیت مالیاتی حوزه صنایع دستی را از دیگر چالش های این حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: در ماه های اخیر نیز چالش جدیدی به این مجموعه افزوده شده که در صورت محقق شدن آن، به بن بستی جدی برای فعالیت هنرمندان و فعالان صنایع دستی تبدیل می شود. در مهرماه امسال دفتر پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی کشور در پیش نویس لایحه اصلاح قوانین و مقرارت مالیاتی کشور، پیشنهاد حذف ماده 142 قانون مالیات های مستقیم را ارائه کرده است که با حذف این ماده معافیت مالیاتی هنرمندان صنایع دستی، فرش دستباف، شرکت های تعاونی و اتحادیه های مربوط به آن ها حذف می شود.

این کارشناس صنایع دستی افزود: این اتفاق به این معنی است که تنها مزیت و حمایت مشخص از فعالان این عرصه هویت ساز، فرهنگی و اشتغال زا حذف شود. قابل پیش بینی است که در نتیجه چنین اقدامی، بخش زیادی از کارگاه های فعال صنایع دستی و فرش دستباف به ویژه در روستاها و مناطق شهری کوچک به تعطیلی کشانده شوند، آن هم نواحی کمتر برخورداری که معیشت خانواده های آن ها ارتباط زیادی با تولید و فروش صنایع دستی دارد.

مرادخانی یادآور شد: این در حالی است که در بسیاری از کشورهای فعال در این عرصه، با قوانین و سازوکارهای حمایتی، درصدد هستند تا حوزه هایی نظیر صنایع دستی که از عرصه های مهم صنایع خلاق دنیا به شمار می رود، توسعه بیشتری پیدا کند و در نتیجه آن بسترهای موثر بیشتری برای تولید ثروت و اشتغال در جامعه خود فراهم آورد.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: همان طور که می دانید در ایران مدیریت صنایع دستی بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. وزارتخانه جدیدی که قرار است در سطح کلان به مدیریت این حوزه بپردازد و بسترهای لازم را برای توسعه آن فراهم آورد. با این وجود برخلاف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که نسبت به اعمال مالیات به هنرمندان و فعالان سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی واکنش و پیگیری درخوری داشت و این مسئله را با رایزنی و جلسه و گفت وگو با سازمان امور مالیاتی و سازمان برنامه و بودجه حل و فصل کرد، وزارتخانه میراث فرهنگی نسبت به این مسئله و حذف ماده 142 سکوت اختیار کرده و جز ارسال نامه به معاون اول رئیس جمهوری، تا کنون واکنشی خاصی از خود نشان نداده است.

مرادخانی اظهار کرد: به نظر می رسد این رویکرد ناشی از اولویت نداشتن این چالش مهم برای مسئولان این وزارتخانه است. گزاره ای که شاید بر اساس شواهد موجود بیانگر این واقعیت باشد که وزارتخانه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خود با اعمال مالیات بر کارگاه های تولید صنایع دستی چندان مخالفتی ندارد.

این پژوهشگر هنر با مرور اقدامات معاونت صنایع دستی در هفته های اخیر، خاطرنشان کرد: معاونت صنایع دستی کشور در کمتر از 10 روز چهار رویداد رسانه ای برجسته شامل نشست خبری ثبت جهانی شهرهای صنایع دستی در 14 بهمن، نشست خبری سی وسومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در 19 بهمن، اختتامیه جشنواره فجر صنایع دستی در 20 بهمن و نیز آیین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی در محل نمایشگاه بین المللی تهران در 23 بهمن ماه و همچنین پیش تر مراسم رونمایی از تندیس بلورین جشنواره فیلم فجر را برگزار کرد و از حداکثر ظرفیت وزارتخانه برای انعکاس وسیع رسانه ای آن استفاده کرد.

او ادامه داد: تردیدی نیست که ثبت جهانی شهرهای صنایع دستی، ساخت تندیس جشنواره فجر توسط یک شرکت ساخت بلور ایرانی و نیز برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی رخدادهای ترویجی و مثبتی در مسیر بیشتر دیده شدن صنایع دستی ایران است و باید به این عزیزان خداقوت گفت؛ اما سوالی که در این میان مطرح می شود این است که چرا با علم به چالش های جدی حذف معافیت مالیاتی فعالان صنایع دستی، این معاونت از مهرماه 1398 تا کنون هیچ موضع گیری مشخصی نسبت به حذف ماده 142 مالیات های مستقیم نداشته است؟ تنها اقدام مشخص وزارتخانه میراث فرهنگی ارسال نامه ای در این خصوص به معاون اول رئیس جمهوری در آذر ماه امسال بوده است که بازخورد مشخصی نسبت به آن منعکس نشده است.

مرادخانی در ادامه گفت: آیا معاونت صنایع دستی و در سطحی کلان تر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این مدت حدودا چهار ماه نمی توانستند یک نشست خبری برای وضعیت هنرمندان صنایع دستی و چالش حذف معافیت مالیاتی آن ها برگزار کنند و از ظرفیت رسانه های جمعی و لابی های مدیریتی برای حل این مشکل اقدام کنند؟ حرکتی که به خوبی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به معاف ماندن هنرمندان سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی صورت گرفت و با موفقیت همراه بود.

این کارشناس در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: این که با وجود برگزاری رویدادهای مختلف صنایع دستی و برپایی نشست های خبری متعدد، این وزارتخانه چندان تلاش مشخصی برای حل مشکل حذف ماده 142 قانون مالیات های مستقیم نمی کند، شاید بیانگر این واقعیت باشد که وزارتخانه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خود با اعمال مالیات بر تولیدکنندگان و فعالان صنایع دستی مخالف نباشد؛ مقوله ای که به نظر می رسد در شرایط فعلی مهمترین چالش پیش روی این هنر صنعت اصیل و کهن ایران باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : خلیج فارس بازتاب تیتر امروز

فرارو- کرونا خیلی آرام از چین آمد و در ایران سایه انداخت و سایه اش آنقدر سنگین بود که سینما، تئاتر و موسیقی را در آخرین ماه سال بی رونق کرد.

به گزارش فرارو، شیوع کرونا موجب شد تا سوم اسفندماه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیه ای اعلام کند برای صیانت از سلامت آحاد جامعه، تمام برنامه های هنری و سینمایی کشور از چهارم تا نهم اسفند ماه در سراسر کشور تعطیل هستند و تدوام این وضعیت منوط به بررسی مجدد شرایط و اخذ نظر مراجع ذی صلاح خواهد بود.

در این راستا از سوی برخی دست اندرکاران و مخاطبان ابلاغیه، ابتدا تصور شد تعطیلی سینما ها در این اطلاعیه مورد نظر نیست، چنانچه غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش خبر داد این اطلاعیه به معنای تعطیلی سالن های سینما در کشور نیست. وی این اطلاعیه را محدود به سالن های زیر نظر این وزارتخانه دانست که ارتباطی هم به سالن های سینمای کشور ندارد.

او همچنین گفت: بلیط فروشی همچنان در سایت سینما تیکت ادامه دارد. همین موجب شد تا همایون امیرزاده، مدیر مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوباره تأکید کند: در این مدت اجرای تمام تئاتر ها و نیز اکران فیلم های سینمایی متوقف می شود. بدین ترتیب سینما ها تعطیل و لینک بلیت فروشی در سایت سینماتیکت هم به طور کلی بسته شد.

این در حالی است که روز های آخر هر سال روز های بی رونق سینماست، اما امسال سایه کرونا هم بر سینما سایه انداخته است تا سخت ترین روز های سال برای سینما رقم بخورد. نگرانی ناشی از شیوع کرونا و تعطیلی به جای سینما وضعیت فیلم های فعلی اکران شده از خوب، بد، جلف 2، چهل و هفت ، عطر داغ ، بی وزنی ، دوئت ، نرگس مست و یادم تو را فراموش را سخت می کند و فرصت خوب دیده شدن را از این فیلم ها می گیرد.

برخی از این فیلم ها بر خلاف تعداد دیگری که با بودجه دولتی ساخته شده اند؛ مستقل هستند و برای بقا به حمایت در اکران نیاز دارند. اما با توجه به وضعیت شیوع کرونا در کشور و احتمال تداوم تعطیلی سینما و حتی تغییر اکران نوروزی این نوع فیلم ها که تقدیرشان اکران در بازه زمانی میان جشنواره فجر و اکران فیلم های پرفروش بعدی در نوروز است؛ ضرری دو چندان خواهند کرد.

همین هم موجب شده تا اکثر سازندگان از اکران اسفندماه به ویژه در این شرایط ناراضی باشند. چون سینما در این روز ها با صندلی خالی توی ذوق می زند و مخاطبی نیست که پای نمایش این فیلم ها بنشیند.

جز سینما که این روز ها حال خوبی ندارد؛ تئاتر نیز با شیوع کرونا فعلا به کما رفته است. در حالی که تا همین چند روز پیش سالن های تئاتر با حضور بازیگرانی، چون فاطمه معتمدآریا، قطب الدین صادقی، محمد رحمانیان، آتیلا پسیانی، نوید محمدزاده و بهناز جعفری پر رونق بودند. اما حالا با تعطیلی لازم این روز ها باید نگران گروه های تئاتری بود که بقای شان متکی به گیشه است و تعطیلی این روز ها لطماتی جدی به آن ها خواهد زد هر چند گریزی هم از این وضعیت نیست.

هر چند شهرام کرمی مدیرکل هنر های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای حمایت از این گروه های تئاتری از برنامه ریزی هایی خبر داده است که طبق آن قرار است تا با مدیران سالن ها اعم از دولتی و خصوصی وارد گفتگو شوند و در صورت امکان و میسر بودن در جدول اجراهای شان، فرصت تمدید یک هفته ای گروه های نمایشی را فراهم کنند تا این گروه ها لطمه کمتری ببینند؛ بنابراین باید منتظر بود و دید اقدامات حمایتی وعده داده شده تا چه حد و شامل چه گروه های تئاتری خواهد شد.

ولی این تعطیلی ها تنها به سینما و تئاتر محدود نشده است و یقه موسیقی دیگر شاخه هنر را نیز گرفته است. چنانچه در پی اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد، یک به یک کنسرت ها تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد تا محمد اللهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از هنرمندان و گروه هایی که در جریان به تعویق افتادن کنسرت ها، همکاری خوبی با دفتر موسیقی داشتند از تمهیدات حمایتی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جبران خسارات احتمالی کنسرت های به تعویق افتاده بگوید.

به گفته اللهیاری با توجه به اینکه به تعویق افتادن کنسرت ها ذیل اطلاعیه سراسری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری مستقیم وزارت بهداشت بوده است، تمهیدات حمایتی این وزارتخانه شامل تسریع در صدور مجوز کنسرت های به تعویق افتاده خواهد بود و در این زمینه دفتر موسیقی وزارت ارشاد بر حسب وظیفه خود در این زمینه نهایت همکاری را انجام خواهد داد تا در برگزاری تاریخ بعدی کنسرت های به تعویق افتاده، مشکلی از ناحیه دفتر موسیقی وجود نداشته باشد.

علاوه بر این ها دامنه تعطیلی به گالری ها و نمایشگاه های هنری نیز رسید. چنانچه ششم اسفند در خبر ها آمد که اولین نمایشگاه فروش آثار هنر های تجسمی با نام نقش بهار که قرار بود روز سه شنبه 6 اسفند 98 در گالری خانه در حوزه هنری افتتاح شود، به دلیل توصیه های مراقبتی وزارت بهداشت، تا اطلاع ثانوی برگزار نمی شود. همچنین اداره کل هنر های تجسمی از گالری های سراسر کشور خواست مراسم افتتاحیه، اختتامیه نمایشگاه ها در گالری های سراسر کشور و هرگونه تجمعات هنری را به وقت دیگری موکول کنند.

در ادامه این تعطیلی ها نیز دبیرخانه جشنواره ثمر با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به دلیل شرایط پیش آمده و اهمیت سلامتی گروه ها و تماشاچیان که این روز ها در پی شیوع ویروس کرونا دچارش هستیم، برگزاری این جشنواره به تعویق می افتد.

جشنواره ثمر، جشنواره دانشجویی و مردمی در حوزه تئاتر است که با دبیری دکتر رضا دادویی قرار بود از تاریخ 9 تا 18 اسفند ماه در عمارت نمایشی عمارت نوفل لوشاتو برگزار شود که حالا با شیوع کرونا به سال بعد موکول شده است.

بررسی حال و روز سینما، تئاتر و موسیقی در این روز ها نشان از رخوت کرونایی دارد. محصولات فرهنگی فقط با مخاطب زنده هستند و پویا. اما تعطیلی و تعویق روایت این روز های کرونایی است که سایه اش را بر فرهنگ نیز انداخته است. کرونا این روز ها همچنان پیش می رود، اما چشم های نگران هنرمندان همچون دیگر شهروندان به روزی دوخته شده که شر کرونا از سر ایران کم شود و باز هم رونق برگردد، اما تا آن روز باید این تعطیلی و تعویق را چونان دارویی تلخ نوشید و به امید درمان و روز های بی کرونا، هیچ نگفت و انتظار کشید.

لینک خبر :‌ فرارو
سهراب هادی گفت: سیاستگذاران فرهنگی باید بدانند که سیاست هایشان غلط است و با این سیاست ها هنر را به بن بست می کشانند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع سود دلالان در بازار هنرهای تجسمی و جیب خالی هنرمندان و با حضور سهراب هادی نقاش، کارشناس هنرهای تجسمی، منتقد و پژوهشگر هنر به روی آنتن رفت.

هادی در برنامه "صبح و گفتگو" درخصوص مفهوم دلالی در هنر گفت: وقتی به حقیقت انسان و زیبایی توجه کنیم در می یابیم که هیچ زبانی قدرتمند تر از هنر نمی تواند حقیقت زیبایی را بیان کند.

وی افزود: جوامع در دنیا زمانی رشد می کنند که توسعه انسانی در آن ها صورت گیرد و توسعه انسانی هم محقق نخواهد شد مگر اینکه زمینه ظهور و بروز گفتمان شناخت حقیقت زیبایی و تعالی انسانی از طریق هنر در جوامع فراهم شود.

کارشناس هنرهای تجسمی با رجوع به هنر معاصر و پیدایش گالری های در ایران قبل و بعد از انقلاب مطرح کرد: همه کسانی که بنیانگذار گالری داری در ایران بودند انسانهای شریف و بزرگ و دارای موقعیت فرهنگی هنری بودند و این مکانها را نه به عنوان دلالی بلکه به عنوان محضر وصل به وجود آوردند.

هادی ادامه داد: عده ای سناریوهایی پشت یک اثر هنری و یا هنرمند می نویسند تا جریان معرفی و توسعه آثار هنری را به سودبری و سود محوری تبدیل کنند.

وی با انتقاد از اینکه سیاست ها و سوء مدیریت ها در برنامه ریزی آفت هایی را ایجاد کرده گفت: در حال حاضر وضعیت به گونه ای شده که حتی خبرنگاران هم برای انعکاس خبرهای هنری از گالری دارها پول دریافت می کنند ضمن اینکه برخی گالری دار ها هم چندان علیه السلام نیستند.

هادی با بیان اینکه هدف هنر، توسعه انسانی است و با شکل گیری توسعه انسانی در جوامع بسیاری از پلیدی ها برطرف خواهد شد تصریح کرد: سیاستگذاران فرهنگی باید بدانند که سیاست هایشان غلط است و با این سیاست ها هنر را به بن بست می کشانند ضمن اینکه بسیاری از گالری داران نیز نااهلند و مشکلاتی را به بار می آورند.

کارشناس هنرهای تجسمی با اشاره به راهکارهای حمایت بیشتر از هنرمندان و کوتاه کردن دست دلالان از این حوزه گفت: ما برای حرکت در حوزه های فرهنگی به شدت دچار خلأهای قانونی هستیم لذا انتظار می رود که مجلس در سیاست های کلان و قانون گذاری عمده توجه خود را به حوزه فرهنگ معطوف کند.

وی افزود: دستگاه های اجرایی و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئله توسعه جامعه امروز ایران را مبتنی بر توسعه فرهنگ و هنر و توسعه انسانی ببینند.

هادی در پایان این مصاحبه رادیویی با انتقاد از نبود قانون برای فعالیت بخش خصوصی در فرهنگ و هنر اظهار کرد: هر کسی اعم از ناشر و گالری دار و فیلمساز مبتنی بر دیدگاه خودشان فعالیت می کنند و در عرض هم قرار دارند ضمن اینکه اکثریت سود محور شدند و این دیدگاه نیز باید به ارزش فرهنگی تغییر کند.

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
نمایشگاه نقاشی خط "زمستانه" با ارائه 32 اثر از 28 هنرمند به کیوریتوری کیارش یعقوبی تا روز جمعه 9 اسفند در گالری مژده برپاست. این نمایشگاه نیز مثل سایر برنامه ها و فعالیت های هنری تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا در سطح کشور قرار گرفته است.

به گزارش هنرآنلاین ، مژده طباطبایی، مدیر گالری مژده درباره این نمایشگاه گفت: "زمستانه" یک نمایشگاه گروهی خط نقاشی است و ما کوشش کرده ایم از نسل خاصی از هنرمندان خط نقاش در این مجموعه استفاده کنیم. همواره در مجموعه های نمایشگاهی گالری مژده حضور اساتید پررنگ بوده است ولی ما در این مجموعه خواستیم آثار هنرمندان یک گروه سنی دیگر را به نمایش بگذاریم. ما احساس کردیم لازم است به این نسل توجه بیشتری شود و فرصتی در اختیار جوان ترها قرار بگیرد تا بتوانند خودشان را بیشتر مطرح کنند.

طباطبایی افزود: این نمایشگاه شامل نقاشی خط در تکنیک ها و ابعاد مختلف است. سه کار حجم هم داریم که در آن آثار هم از فرم خوشنویسی ایرانی استفاده شده است. در این نمایشگاه 28 هنرمند شرکت کرده اند و 32 اثر به نمایش است. موضوع نمایشگاه آزاد است و هر هنرمند با سبک و سیاق خودش کار کرده است. به اعتقاد من نمایشگاه "زمستانه" نمایشگاه بسیار متنوع و جذابی است.

مدیر گالری مژده درباره بازخوردها و میزان استقبال از نمایشگاه "زمستانه" بیان کرد: طبیعتاً به خاطر تعداد هنرمندان حاضر در نمایشگاه و نگاه های متفاوتی که در زمینه خط نقاشی عرضه شده است، انتظار استقبال عجیب و غریبی از این نمایشگاه داشتیم، اما متأسفانه افتتاح نمایشگاه هم زمان با شیوع ویروس کرونا در کشور شد و ما بلافاصله شاهد ریزش مخاطبانمان شدیم، به طوری که در روز افتتاحیه هم جمعیت کمتری به گالری آمدند. خیلی از بازدیدکنندگان با ماسک و وسایل پیشگیری از ابتلا به ویروس به نمایشگاه آمدند و خیلی ها اصلاً نیامدند.

طباطبایی در ادامه گفت: ما از روز یکشنبه که قضیه شیوع ویروس کرونا رسمی تر شد، با توجه به هشدارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت بهداشت، نمایشگاه را به صورت نیمه تعطیل درآوردیم. ما خودمان در گالری حضور داریم و از مخاطبین هم دعوت می کنیم که برای بازدید از نمایشگاه با وقت قبلی به گالری بیایند تا شاهد ازدحام جمعیت نباشیم. در کنار آن سعی کرده ایم از اینستاگرام و فضای مجازی هم برای نمایش آثار استفاده کنیم.

مژده طباطبایی درباره تجربه ارائه آثار نمایشگاه در فضای مجازی گفت: من فکر می کنم ارائه آثار در فضای مجازی می تواند اتفاق جذابی باشد. کما این که ما در پویش خیریه "تنها نیستیم" از طریق اینستاگرام توانستیم فروش چشمگیری داشته باشیم. البته نمی دانم الآن مردم دل و دماغی برای خرید اثر دارند یا نه، چون جوی که الآن بین مردم به وجود آمده آنقدر سنگین است که ما آنچنان انتظار نداریم که بخواهد خریدی در حوزه هنر صورت بگیرد. شرایط، شرایط خاصی است و همه مضطرب هستند.

طباطبایی احتمال تمدید نمایشگاه "زمستانه" را رد کرد و گفت: متأسفانه مجبور هستیم پرونده نمایشگاه "زمستانه" را روز جمعه نهم اسفندماه ببندیم، به دلیل این که معلوم نیست شرایط در هفته بعد چطور می شود و از طرفی هر چه به نوروز نزدیک تر می شویم مردم گرفتارتر و ذهنشان مغشوش تر می شود. بااین وجود متأسفانه زحمتی که هفته ها و ماه ها برای جمع کردن نمایشگاه کشیده شد، از نظر بازخورد جمعیت و مخاطب بدون حاصل ماند.

در نمایشگاه "زمستانه" آثاری از علیرضا آستانه، ساناز البرزی، ابراهیم الفت، علیرضا بابایی، محمد بزرگی، بهمن پناهی، پیمان پیروی، امید خاکباز، الهیار خوشبختی، افسانه درویش، بابک رشوند، هادی روشن ضمیر، بهروز زیندشتی، علیرضا سعادتمند، محیا طلوع کیان، عذرا عقیقی بخشایش، رضا عمادی، محمدرضا عموزاد، علی قاسمی، محسن کرمی، احمد مازادی، فریبا نصیریان، سعید نقاشیان، حسین نوروزی، امین هنامی و کیارش یعقوبی به نمایش گذاشته شده است.

این نمایشگاه تا نهم اسفند در گالری مژده به نشانی سعادت آباد، خیابان علامه شمالی، خیابان هجدهم شرقی، پلاک 27، واحد یک، با تعیین وقت قبلی میزبان علاقه مندان است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
در شرایطی که گروه های تئاتری و تماشاخانه های خصوصی چشم امیدشان به همین یک ماه آخر سال بود تا رکود چند ماه قبل شان جبران شود، تعطیلی های اخیر بسیاری از این تماشاخانه ها را در آستانه ورشکستگی قرار داده و حمایت ویژه دولت تنها راه باقی مانده آن ها برای رهایی از این وضع است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : آفتاب نیوز روزنامه صبح اقتصاد تدبیر و امید روزنامه تعادل

به گزارش ایسنا، در چند ماه گذشته برخی اتفاق های سیاسی، اجتماعی و حتی شرایط جوی تاثیر زیادی بر فضای هنری داشته و در این میان تئاتر بیش از همه آسیب دیده است. از نیمه های پاییز که حوادث مختلف یکی پس از دیگری باعث کم شدن تماشاگر سالن های تئاتر یا تعطیلی آن ها شد، شیوع کروناویروس تیر خلاصی بود بر پیکره تئاتر، بویژه بر گروه هایی که بدون کوچکترین حمایت مالی از سوی دولت، نمایش هایی را برای اجرا آماده کرده بودند. این گروه ها و نیز تماشاخانه های خصوصی امید داشتند که شبِ عیدی فروش گیشه و سالن ها رونقی پیدا کند و اوضاع شان کمی سامان یابد، اما حالا برنامه ریزی و پول صرف شده برای تولید تئاتر توسط این گروه ها نه تنها به خسران تبدیل شده، بلکه از برخی سالن های خصوصی خبر می رسد که در آستانه تعطیلی و اعلام ورشکستگی هستند.

البته صاحبان سالن های خصوصی با تعطیلی این هفته تئاتر به دلیل شیوع کرونا کاملا موافق هستند، اما در شرایطی که در خبرها آمده خسارت فیلم های سینمایی در حال اکران جبران می شود، ضروری است برای تئاتر هم مورد توجه قرار گیرد؛ تئاتری ها بر این باورند که این وظیفه جز از اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنمی آید.

دراین باره برخی مدیران سالن های خصوصی در گفت وگو با ایسنا از دغدغه ها و انتظار خود برای پشت سر گذاشتن این اوضاع صحبت کرده اند.

بخشی از پول جشنواره هایی مثل فجر برای زنده نگه داشتن تئاتر صرف شود

مصطفی کوشکی ، مدیر تماشاخانه مستقل تهران از جمله مدیرانی است که معتقدند، سالن ها و گروه های تئاتری در معرض ورشکستگی عجیبی قرار دارند.

او می گوید: آن چه در حال حاضر با آن روبه رو هستیم یک وضعیت ریشه دار است، چون با توجه به دولتی بودن تئاتر، همیشه سکوتی وجود داشته که انگار حق بر این بوده تا برای ما تصمیم گرفته شود و ما هم بگوییم چشم! این مسئله برمی گردد به زمانی که دولت سال ها تولیدکننده و سالن دار تئاتر بود و همه چیز را در اختیار داشت، برای همین مثلاً 15 روز نوروز را کامل تعطیل می کردند چون کارمندان دولت تعطیل می شدند و هیچ کاری به "وجود" تئاتر نداشتند. در حالی که همان موقع سینماها فعالیت می کردند و اتفاقاً موفق تر از هر زمان دیگری هم بودند.

این کارگردان تئاتر اضافه می کند: علاوه بر این تعطیلات بسیار زیاد دیگری هم در طول سال به صورت دستوری اتفاق می افتد، مثل هر مناسبتی که پیش می آید و سالن های تئاتری حتی بیش از سالن های سینما تعطیل می شوند، انگار که میان همه حوزه ها، تئاتر تافته جدابافته است، در نتیجه از 365 روز سال به راحتی بیش از 100 روز در تئاتر تعطیلی داریم و این یک ضربه سنگین به تئاتر است. بغرنجی وضعیت هم موقعی شدیدتر می شود که تئاتر بیشتر به سمت خصوصی شدن رفت، در صورتی که دستورالعمل ها مربوط به همان زمانی است که دولت خودش تهیه کننده بود.

کوشکی با تاکید بر این که هیچ بحثی بر سر تعطیلی اخیر ناشی از شیوع ویروس کرونا ندارد چون به خاطر سلامتی افراد است، ادامه می دهد: نکته این جاست که تقریباً از چند ماه قبل به خاطر اتفاق های سیاسی و اجتماعیِ مکرر و تعطیلی هایی که پیش آمد، کار در تئاتر ما را به جایی رسانده که درمانده شده ایم. مگر یک نفر چقدر توان مالی دارد که در مدتی کوتاه 200 میلیون تومان ضرر مالی بدهد؟ این اتفاق بسیار عجیب است مخصوصا برای گروه هایی که با همه سختی ها تمام سرمایه خود را گذاشتند تا تئاتری روی صحنه بیاورند، اما الان به زمانی برخورده اند که کار بنا به دلایلی تعطیل شده، تماشاگر به خاطر مسائل مختلف به سالن نیامده و الان هم که کاملا تعطیل است. این ضرر سنگینی به بدنه تئاتر است و پیشنهاد دادیم نامه ای به اداره کل هنرهای نمایشی نوشته شود تا مثلاً به جای آن که بودجه تئاتر در جشنواره فجر خرج شود به فکر آن باشند که برنامه عادی تئاتر را زنده نگه دارند. در جشنواره ها هیچ اتفاقی نمی افتد ولی ضروری است از گروه های تئاتری و همین طور سالن دارها حمایت شود تا سرپا بمانند.

او می گوید: در همین تئاتر مستقل تهران تمام برنامه های آموزشی، اجراها، پلاتوها و کافه ها تعطیل شده و در مدت یک هفته بیش از یکصد میلیون تومان ضرر کرده ایم، ضمن این که آخر ماه هم باید اجاره بهای ملک داده شود و اگر حمایتی صورت گیرد یک مُسکن خواهد بود تا مشکلات این چند ماه پشت سر گذاشته شود.

نوفل لوشاتو آخر اسفند تعطیل می شود؟/ دوست دارند تماشاخانه های خصوصی تعطیل شوند

یکی دیگر از تماشاخانه هایی که با مشکل جدی روبه رو شده عمارت نوفل لوشاتو است که مدیرش از احتمال تعطیلی آن خبر می دهد.

داود نامور که حسابی دل پر دردی دارد، به ایسنا می گوید: واقعیت این است که ما امسال اصلا تئاتر نداشتیم یعنی اگر قرار است عیار فرهنگ ما با تئاتر بالا برود، باید بدانیم که امسال فرهنگ مان پایین آمد و البته بعید است این موضوع برای برخی مسئولان اهمیتی داشته باشد.

او اضافه می کند: ما بعد از ماه مهر کلا 55 روز اجرای تئاتر داشتیم و بقیه را در عزاداری و تعطیلی و روزهای غیرعادی گذراندیم تا الان که به ویروس کرونا رسیده ایم. درباره این تعطیلی اخیر متوجه شدیم مدیرکل هنرهای نمایشی چند روز پیش اعلام کرده به گروه های نمایشی کمک می کند. بررسی کردیم ببینیم این کمک چیست و وقتی دقت کردیم و بیشتر خواندیم دیدیم کمک به این معناست که هفت روز اجراها را تمدید می کنند. اما سالن خصوصی که به تمدید شما نیاز ندارد! وقتی سالن خصوصی با یک گروه قرارداد بسته، هر تعطیلی پیش بینی نشده ای به گروه ضرر می زند و خیلی مواقع تمدید هم نمی تواند بکند، چون مثلا با بازیگر برای یک تایم مشخص قرار داشته که شاید قابل تمدید نباشد، پس در این شرایط باید هزینه داده شود که بعید می دانم مدیرکل هنرهای نمایشی بتواند این کار را انجام دهد.

او تاکید می کند: از این جهت می گویم بعید، چون اداره کل هنرهای نمایشی از سال گذشته تاکنون پول هایی را که باید به ما می داده نداده؛ پولی که بابت اجراهای مختلف بوده است. مثلا ما در نوفل لوشاتو نمایش هایی را از جشنواره های مختلف انتخاب کردیم و از اداره کل گفتند کمک هزینه آن ها را می دهند، یا برای جشنواره تئاتر دانشگاهی کمک کردیم که در این عمارت برگزار شود و قرار بود حمایتی صورت گیرد. همچنین نمایش های مختلف دیگری را که از طرف مرکز (اداره کل هنرهای نمایشی) بود، کمک کردیم تا در نوفل لوشاتو اجرا شوند. در واقع یک سوی قضیه این بوده که آن ها از ما درخواست کردند و ما هم کمک کردیم ولی آن طرف قرارداد هنوز پاسخ نداده و کمکی به ما نشده است.

نامور با اشاره به این که مثل برخی ها نبوده که کمک های چند ده میلیونی از تئاتر بگیرد و تنها به دنبال رسیدن به حقی است که بابتش همکاری و کمک کرده و قرارداد داشته، می گوید: اصل وضعیت فعلی ما این است که با سه سال سابقه در نوفل لوشاتو و پیش از آن در ارغنون ، با ادامه این روند احتمالاً آخر اسفندماه اعلام می کنم که عمارت نوفل لوشاتو تعطیل خواهد شد چون می دانم از آن طرف خبری نخواهد شد و از صاحب ملک هم امکان گرفتن تخفیف و فرصت نیست.

او توضیح می دهد: پرداخت اجاره ماهانه بیش از 90 میلیون تومان چیزی نیست که راحت بتوانم آن را به دست آورم، باید کافه مجموعه کار کند، روزانه چند اجرا داشته باشم و تردد در عمارت باشد تا پول اجاره اش دربیاید ولی وقتی الان به خاطر شیوع این ویروس گروه هایی که برای چند ماه آینده اجرا داشتند کار را کنسل می کنند چه امیدی هست که برای یکی دو هفته آینده برنامه داشته باشم؟ به همین خاطر فکر می کنم امیدی برای ادامه فعالیت تماشاخانه های خصوصی نیست مگر این که اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد پشت این قضیه بایستند و بگویند دست کم نگران اجاره نباشیم، بگویند مثلا با صاحبان ملک ها صحبت می کنند یا برای اجاره ها کمک هزینه بدهند تا به ازای ماه هایی که سالن ها خالی بوده حمایتی کرده باشند و این دوران سپری شود.

نامور در پاسخ به این که با توجه به اعتبار زیادی که صرف برگزاری جشنواره های تئاتری از سوی اداره کل هنرهای نمایشی می شود آیا تصور می کند امکان حمایت از گروه ها و تماشاخانه های خصوصی وجود داشته باشد؟ می گوید: بسیاری از این جشنواره ها بی کیفیت بوده اند، یکی از همین ها اخیرا با صرف بیش از 200 تا 300 میلیون تومان برگزار شد و اصلا برگزاری اش در این شرایط عجیب بود، اما واقعیت این است که به نظر می رسد اداره کل هنرهای نمایشی دوست داشت سالن های خصوصی تعطیل شوند و شاید با این وضعیت من به زودی این کار را انجام دهم و به آن ها بگویم آنچ ه شما دوست داشتید انجام شد، این در حالی است که بیش از نیمی از تئاترهای باکیفیت در سالن های خصوصی اجرا می شوند و حتی جشنواره فجر هم نشان داد که بیشتر انتخاب هایش از سالن های خصوصی بود. من تا به حال دو میلیارد تومان در این جا هزینه کرده ام. آیا اداره کل هنرهای نمایشی دوهزار تومانِ آن را داده است؟ خیر، ولی الان که در بحران هستیم نیاز است تا این اداره و وزارت ارشاد حمایت کنند.

کمک بلاعوض نمی خواهیم، لااقل وام بدهند

دیگر مجموعه ای که از شرایط چند ماه گذشته آسیب های زیادی خورده عمارت روبرو است که البته به خاطر تنوع فعالیت هایش نوع خسارت واردشده به آن بیشتر و شاید متفاوت تر بوده است.

هومن پناهی، مدیر عمارت روبرو ضمن اشاره به این که گستره فعالیت در عمارت روبرو منوط به اجرای تئاتر نیست و بخش زیادی از درآمدزایی مجموعه از کنسرت های بین المللی است به ایسنا می گوید: شرایطی که از پاییز در جامعه پیش آمد تغییرات زیادی را در برنامه های ما ایجاد کرد؛ از جمله اجرای یک کنسرت که هزینه زیادی هم برای آن کرده بودیم، ولی اتفاق ها طوری پیش رفت که مجبور شدیم آن را کنسل کنیم. برای اردیبهشت ماه هم یک هنرمند خیلی معروف را دعوت کرده بودیم که به واسطه شیوع ویروس کرونا آن هم لغو شد و این بار چون نمی دانستیم برای دو ماه آینده چه جواب مشخصی باید بدهیم مجبور به کنسل کردن برنامه ای شدیم که برای هماهنگی اش تلاش زیادی شده بود. اما نکته اصلی این جاست که این لغو شدن ها فقط یک سوی ماجراست چون ما روی تک تک این برنامه ها و درآمدی که به دست می آید حساب کرده ایم.

او ادامه می دهد: عمارت روبرو بیش از 20 پرسنل دارد که حقوق شان باید پرداخت شود. جدا از این ها فضایی را در اختیار داریم که اجاره ماهانه سنگینی دارد. در دو ماه گذشته به واسطه برگزار نشدن این اجراها دچار مشکلات زیادی شده ایم و فقط توانستیم تا حدودی حقوق ها را پرداخت کنیم. در حالی که برای اجراهای تئاتر و موسیقی برنامه ریزی خوبی داشتیم که اتفاقاً بعضی از آن ها با استقبال خوبی هم روبه رو شده بودند. اما تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا همه چیز را تغییر داد.

وی اضافه می کند: جدا از این عمارت، تالار فرهنگ را هم بعد از صحبت هایی که با وزارت آموزش و پرورش داشتیم با کلی هزینه و وام در اختیار گرفتیم که راه بیفتد و اجرای هنری در آن جا داشته باشیم، حتی چند اجرای کنسرت موسیقی برای اسفندماه تدارک دیده بودیم که همه کنسل شدند و این ها همه منابع درآمد ما بودند. حالا ما مانده ایم و کلی چِک که نمی دانم چطور باید پول شان را پرداخت کنیم.

پناهی با اشاره به این که قرار بوده عمارت روبرو در جشنواره تئاتر فجر همکاری کند، اما با توجه به انصراف های پیش آمده این فرصت هم گرفته شد تا بخشی از مشکلات و خسارت های مالی پیش آمده برطرف شود، تاکید می کند: فعالیت ما منحصر به تئاتر نیست و به همین دلیل علاوه بر اداره کل از خود وزارت فرهنگ و ارشاد هم این توقع را داریم که حمایت کنند، البته منظورم این نیست که کمک بلاعوض کنند، گرچه ردیف های بودجه ای برای این موضوع در اختیار دارند، اما دست کم می توانند وام هایی را به ما بدهند تا بتوانیم بعد از چند ماه آن را پس دهیم. یک وزارتخانه بهتر می تواند با سازمان ها و نهادهای دیگری نامه نگاری کند تا کمکی در این شرایط خاص به ما شود بویژه آن که گستره کار ما فقط با حضور یک سری شغل ثابت نیست، بلکه افراد زیادی هستند که به طور غیرمستقیم در ارتباط با این کار بودند و الان وضعیت مناسبی ندارند.

او در این باره به حمایت وزارت ارشاد در حوزه نشر و کاغذ و دادن سوبسید اشاره می کند و می گوید: گاهی به گونه ای رفتار می شود انگار در حوزه هنر به ویژه تئاتر، ما روی گنج نشسته ایم و تصور می شود خودمان می توانیم گلیم مان را از آب بیرون بکشیم. البته شاید روزی هم این گونه بود، اگر ساز و کار به طور کامل دست خود ما بود، کمااین که سال 95 و 96 هم همین کار را کردیم، اما از یک جایی به بعد وقتی هم مسائل حراستی و بازبینی پیش می آید و هم ماجرای تعطیلی های مداوم و مالک هم درصد زیادی به اجاره بها اضافه می کند، به حمایت ضروری نیاز می شود، چرا که تاکید می کنم ما دنبال سوداگری نیستیم و همین که اقتصادمان بچرخد کافی است.

ضرورت تعریف شرایط فورس ماژور برای تئاتر

و در آخر شاهین چگینی، رییس هیات مدیره انجمن صنفی تماشاخانه های ایران که از برگزاری جلسه ای با مدیرکل هنرهای نمایشی (شهرام کرمی) در ظهر پنجم اسفند خبر می دهد، می گوید: تعطیلی سالن ها در شرایط فعلی تصمیمی کاملا درست است و از این گسترده تر هم باید باشد، اما مهم ترین مسئله ای که می خواهیم در این دیدار از سوی صنف تماشاخانه داران پیشنهاد دهیم این است که امکان و قدرت پیدا کنیم تا در این نوع مواقع واکنش مناسب داشته باشیم. این باید هم از طرف اعضای صنف اتفاق بیفتد و هم از طرف دولت اعتباراتی برای این شرایط در اختیار قرار گیرد.

او با بیان این که متاسفانه در چهار ماه گذشته در حالت تعلیق به سر بردیم ادامه می دهد: فکر می کنم اول از همه باید جایگاه صنفی ما مشخص شود، در آن صورت اتفاق مناسب تری رخ خواهد داد. صنف باید بتواند پیگیر امور باشد و از قبل با آمادگی پیش بینی برخی مسائل و اتفاق ها را انجام دهد، اما متاسفانه هنوز این قدرت صنفی را پیدا نکرده ایم. جدا از این مسئله، نکته مهم دیگر این است که برای مقابله با چنین موضوع هایی باید تعرفه هایی در اختیار داشته باشیم تا در مواقع فورس ماژور به کار آیند، چرا که در تمام قراردادهای بین المللی هم یک شرایط خاص و ویژه لحاظ شده تا اگر اتفاق خاصی رخ داد شرایط قرارداد در آن مورد ویژه تغییر کند.

او درباره این شرایط خاص توضیح می دهد: فورس ماژور یک تعریف حقوقی دارد و مشخص است که چه شرایطی را در بر می گیرد و می تواند سیل، زلزله یا مواردی از این دست باشد. وضعیت فعلی کشور ما هم یکی از مصداق های فورس ماژور است، بنابراین قراردادها قاعدتاً به هم می خورد و همه شامل شرایط فورس ماژور می شوند؛ شرایطی که باید تعریف حقوقی برای شان ارائه کرد تا مثلاً وقتی وزارت ارشاد در آن قرار گرفت بداند باید چه برخوردی داشته باشد. ولی وقتی از قبل چیزی پیش بینی نشده و این شرایط را برای خودمان تعریف نکرده ایم، هنگام وقوع باید بگردیم ببینیم چه راهکاری می توانیم پیدا کنیم.

چگینی با بیان این که سالن دارها به عنوان صنف، هنوز نتوانسته اند مراوده ای را که سال هاست در پی آن هستند، با وزارت ارشاد داشته باشند یادآوری می کند: زمانی که آقای شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی بودند، قول فراهم شدن شرایطی را دادند که دولت در قالب بسته های حمایتی از سالن های نمایشی حمایت کند و اصلاً کاری به شرایط خاص هم نداشت. این مسئله در زمان ایشان مطرح شد و قصد داشتند چنین کاری انجام دهند اما بعدها دیگر اجرایی نشد و اگر به مرحله اجرا می رسید و بودجه مصوبی در وزارت ارشاد داشتیم حالا در این شرایط می توانستیم به آن استناد کنیم که برای جبران به سالن ها تعلق بگیرد.

ایسنا پیگیر نتیجه جلسه مدیران تماشاخانه ها با مدیرکل هنرهای نمایشی برای حمایت از گروه ها و سالن های تئاتری خواهد شد و موضوع را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دنبال می کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نامه ای به دو معاون میراث فرهنگی و گردشگری خود دستور داد تا از پذیرش بازدیدهای گروهی در موزه ها و مراکز گردشگری دولتی و خصوصی خودداری شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در متن نامه علی اصغر مونسان - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - خطاب به محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی - و ولی تیموری - معاون گردشگری - آمده است: به منظور مقابله با بیماری کرونا در سطح کشور، الزامی است ضمن رعایت دقیق پروتکل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری از شیوع این بیماری، به کلیه موزه های کشور اعم از دولتی و خصوصی، مراکز تاریخی و فرهنگی، پایگاه های ملی و جهانی، مراکز گردشگری و سایر زیرمجموعه های ذی ربط اعلام شود از پذیرش بازدیدهای گروهی (دانش آموزی، دانشجویی و...) خودداری کنند.

بدیهی است تمهیدات لازم برای عوامل و کارکنان مجموعه های یادشده از قبیل ماسک، مواد ضدعفونی کننده و... در نظر گرفته شود و همچنین نسبت به نصب علائم هشداردهنده برای بازدیدکنندگان اقدام شود.

این دستور در حالی مطرح می شود که صبح یکشنبه، چهارم اسفند نخست مدیر اداره کل موزه ها اعلام کرد موزه ها و اماکن تاریخی زیرنظر وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در استان هایی که در معرض تهدید کرونا قرار دارند تا پایان هفته تعطیل شدند ، اما چند ساعت بعد مسؤولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در تصمیم جدیدی اعلام کردند تصمیم گیری نهایی برای تعطیل شدن یا نشدن موزه های زیر نظر این وزارتخانه را به ستاد کرونا در وزارت بهداشت محول می کنند.

این در شرایطی است که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در اطلاعیه ای اعلام کرد برنامه های هنری و سینمایی در سراسر کشور تا پایان هفته تعطیل هستند، خبرهایی از تعطیلی دانشگاه ها و مدرسه ها در برخی استان ها منتشر شد. همچنین برخی استان ها برنامه های ورزشی خود را تا پایان هفته تعطیل کردند.

در عین حال مقام های کشورهایی مانند ایتالیا نیز از تعطیلی سینماها، موزه ها، مدرسه ها و دانشگاه های این کشور به مدت حداقل یک هفته برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا خبر دادند و حتی طرح روز رایگان موزه ها در یکشنبه هر هفته نیز در همه موزه های دولتی ایتالیا از سوی وزارت فرهنگ این کشور لغو شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرکل هنرهای نمایشی با اشاره به برگزاری جلسه با مدیران سالن های خصوصی و دولتی، اعلام کرد طی این جلسه نظرات خوبی درباره حمایت از سالن ها و گروه های تئاتری در سراسر کشور مطرح شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : آمد خبر روزنامه ابتکار تئاتر آنلاین

به گزارش تیتربرتر ؛ شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی درباره جلسه برگزار شده عصر امروز سه شنبه 6 اسفندماه با مدیران سالن های دولتی و خصوصی درباره رسیدن به راهکارهایی حمایتی از گروه های تئاتری و همچنین سالن های خصوصی در شرایط پیش آمده تعطیلی اجباری به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ، به خبرنگار مهر گفت: امروز با توجه به بحران ویروس کرونا که به عنوان معضلی جهانی شناخته می شود و اکثر شهرهای کشور هم درگیر آن هستند، جلسه ای را با مدیران سالن های تئاتر دولتی و خصوصی داشتیم تا همه بخش ها و جوانب موضوع و همچنین راهکارهای مورد نیاز برای حمایت از گروه ها و سالن های نمایشی را مورد بررسی قرار دهیم.

وی درباره موضوعات مطرح شده در این جلسه توضیح داد: موضوعات مختلفی در این جلسه مطرح شد که مهمترین آن ها فراهم کردن شرایط لازم برای سلامتی مراجعه کنندگان به سالن های نمایشی بود و مقرر شد برای آماده سازی سالن ها، نسبت به دستورالعمل های بهداشتی اقدامات لازم انجام شود تا سالن های تئاتری به عنوان فضایی امن برای مخاطبان قلمداد شوند.

کرمی ادامه داد: با توجه به تعطیلی یک هفته ای که طی آن گروه های تئاتری و سالن های خصوصی خیلی متضرر می شوند، درباره اینکه در صورت تمدید تعطیلی ها چه برنامه ریزی و راهکارهایی را باید مدنظر قرار دهیم هم صحبت شد. ضمن اینکه درباره نقش حمایتی اداره کل هنرهای نمایشی در قبال گروه ها و سالن ها نیز تأکید شد و ما نیز نسبت به نقش حمایتی خود پیگیر خواهیم بود تا گروه ها و سالن ها کمتر متضرر شوند.

مدیرکل هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه طی این جلسه قرار شد سالن ها در خصوص تمدید اجراهایی که با تعطیلی یک هفته ای مواجه شدند برنامه ریزی لازم را داشته باشند، بیان کرد: نکته سوم مطرح شده این بود که اگر تعطیلی سالن های تئاتری تداوم پیدا کند، برای سال آینده چگونه برنامه ریزی های اجرایی را انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: زمان پخش طنز زندگی شگفت انگیز است مشخص شد

کرمی که در این جلسه میزبان مدیران سالن های تئاتر فعال شهر تهران اعم از دولتی و خصوصی بود، درباره وضعیت حمایت از گروه های تئاتر و سالن های تئاتری شهرهای دیگر کشور نیز اظهار کرد: ادارات کل ارشاد استان ها در سراسر کشور می توانند در زمینه حمایت از گروه ها و سالن های شهرهای مختلف تأثیرگذار باشند از این رو در تلاش برای برنامه ریزی با ادارت کل ارشاد در این زمینه هستیم. این روند باعث می شود تا بحران تعطیلی سالن ها طی یک هفته را در سراسر کشور به حداقل برسانیم.

وی درباره امکان در نظر گرفتن اجرای گروه های تئاتری در سالن های دولتی از اول فروردین 99 برای جبران اجراهای کسر شده، یادآور شد: ما هر ساله برنامه فعالیت سالن های دولتی تئاتر را از 5 فروردین داریم. امسال با توجه به شرایط پیش آمده مشکلی برای اجرای آثار از اول فروردین 99 در سالن های دولتی را نداریم. اگر کارهای پرمخاطب داشته باشیم این امکان برای گروه ها فراهم است.

مدیرکل هنرهای نمایشی در پایان سخنان خود درباره وضعیت توقف یا تداوم تعطیلی سالن های تئاتری در هفته آینده، گفت: هنوز اطلاع دقیقی از این امر نداریم و منتظریم تا در هفته آینه طبق دستورالعمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عمل کنیم.

لینک خبر :‌ تیتر برتر
مدیر اداره کل هنرهای نمایشی که امروز (سه شنبه، 6 اسفندماه) با مدیران تمام سالن های دولتی و غیردولتی جلسه ای درباره وضعیت این سالن ها در پی شیوع ویروس کرونا داشته است، تاکید کرد: حمایت های مالی لازم از تمام تماشاخانه ها انجام می شود تا هنرمندان و سالن دارها دچار زیان نشوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : آمد خبر

شهرام کرمی به ایسنا گفت: طبیعتا این وضعیت قابل پیش بینی نبود و با توجه به وضعیت عمومی کشور که تعطیلی سالن های نمایشی هم بخشی از آن است، جلسه ای را با حضور مدیران تمام سالن های دولتی و غیردولتی برگزار کردیم و یکی از موضوعات اصلی که از سوی دوستان مطرح شد، بحث زیانی است که در پی تعطیلی سالن ها متحمل می شوند، چراکه تعطیلی سالن های نمایشی برای هنرمندان و سالن دارها مساله ای جدی است و بخش خصوصی که سرمایه گذاری کرده است، در پی این تعطیلی متحمل زیان خواهد شد.

او در پاسخ به این پرسش که با وجود مشکلات مالی اداره کل هنرهای نمایشی، این حمایت ها به چه ترتیبی انجام خواهد شد، توضیح داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی یکی از وظایف خود را حمایت از گروه های هنری و سالن های نمایشی می داند، البته از آن جاکه این بحران پیش بینی نشده بود طبیعتا فعلا بودجه ای برای این حمایت تعریف نکرده ایم، ولی تقاضای ماست و وظیفه خود می دانیم که این موضوع را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کنیم و به هر طریقی شده، این بودجه را تامین کنیم.

کرمی افزود: در جلسه امروز درباره یک سری راهکارهای کوتاه مدت و بلندمدت گفت وگو کردیم. بر همین اساس، اگر این تعطیلی ادامه دار شد، باید ببینیم چگونه می توانیم برنامه ریزی سالن ها را تغییر دهیم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا این انعطاف در برنامه سالن ها وجود دارد که با توجه به شرایط موجود، جدول برنامه های خود را تغییر دهند، توضیح داد: طبیعتا تغییر برنامه سالن ها کار دشواری است که فقط از عهده خود سالن داران برنمی آید بلکه گروه های نمایشی هم باید در این زمینه مشارکت کنند. البته فعلا باید منتظر بمانیم و ببینیم مراجع تصمیم گیرنده چه برنامه ای برای سالن های نمایشی خواهند داشت و این تعطیلی تا چه زمانی خواهد بود.

مدیر اداره کل هنرهای نمایشی از اجرای دستورالعمل های بهداشتی در سالن های نمایشی خبر داد و افزود: این دستورالعمل ها به طور یکسان در تمام سالن ها پیگیری می شود تا محیط تالارهای نمایشی پاک و قابل بهره برداری باشد.

شهرام کرمی خاطرنشان کرد: به هر حال این یک بحران کلی جهانی است و متاسفانه کشور ما را هم دربر گرفته. در این وضعیت هنرمندان تئاتر هم به عنوان بخشی از مردم کشور با این ماجرا دست به گریبان هستند، ولی همه تلاش مان را به کار می گیریم تا هم گروه های نمایشی که برای آماده سازی یک نمایش، چندین ماه تمرین کرده اند و وقت و انرژی گذاشته اند و هم سالن های تئاتر که با هزار مشکل دست به گریبان هستند، کمترین ضربه را متحمل شوند.

او در پایان گفت: امیدوارم این بحران جهانی زودتر برطرف شود و به حالت عادی برگردیم. فعلا سلامتی مخاطبان و هنرمندان مهم ترین دغدغه ماست.

در پی شیوع ویروس کرونا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیه ای که روز شنبه (سوم اسفندماه) منتشر کرد، تمام مراکز و فعالیت های هنری از جمله اجرای تئاتر، اکران فیلم ها و ... را به مدت یک هفته تعطیل کرد. هنوز مشخص نیست این تعطیلی تا چه زمانی ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
محمد رحمانیان که پیش از تعطیلی سالن های تئاتر، نمایش روزهای رادیو را اجرا می کرد، گفت: کل تئاترها و فیلم های ایران و جهان فدای تار موی یک هموطنم.

این نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر در گفت وگو با ایسنا، درباره خواسته گروه های اجرایی در وضعیت فعلی ادامه داد: هیچ خواسته ای را نمی توانم مطرح کنم. کل تئاترها و فیلم های سینمایی فدای یک تار موی هموطنانم که این روزها سلامتی کامل و حال خوش شان برایم از هر چیزی مهم تر است.

او که به تازگی تیزری را درباره کرونا با همراهی بازیگران نمایشش در فضای مجازی منتشر کرده است، افزود: مهم نیست اگر اجرای نمایش ما و هر نمایش دیگری حتی به مدت یک سال به تعویق بیفتد؛ آن چه اهمیت دارد، این است که مردم ما دچار حادثه و این بیماری نفرت انگیزی که روز و شب را بر ما حرام کرده، نشوند.

کارگردان نمایش های عشقه ، فنز و آواز قو تاکید کرد: در این وضعیت مسائل مالی کوچکترین اهمیتی برایم ندارد و هیچ خواسته ای در این زمینه ندارم. تنها یک آرزو دارم؛ این که مردم مان سالم باشند و حال شان خوب شود و با حال خوش به تئاتر بیایند.

او در ادامه بر ضرورت رعایت مسائل بهداشتی در سالن های نمایشی تاکید کرد و گفت: برای حفظ سلامتی مردم، مهم ترین موضوعی که باید به آن توجه کنیم، رعایت اصول بهداشتی است و امیدوارم این موضوع در فضاهای هنری هم رعایت شود.

محمد رحمانیان در پایان این گپ و گفت کوتاه برای کارکنان و دست اندرکاران خبرگزاری ها نیز آرزوی سلامتی کرد و گفت: این روزها مهم ترین مرجع ما برای دریافت اطلاعات درباره بیماری کرونا خبرگزاری ها هستند و امیدوارم مدیران رسانه ها حواس شان به سلامت نیروهای خود باشد.

محمد رحمانیان پیش از تعطیلی سالن های نمایشی، نمایش روزهای رادیو را با بازی هومن برق نورد، افشین هاشمی، احسان کرمی، لیلی رشیدی، آرمین رحیمیان، فهیمه رحیم نیا، با هنرمندی بهنوش طباطبایی، با حضور مهتاب نصیرپور، رویا میرعلمی
و با صدای احترام برومند اجرا می کرد.

این اثر نمایشی که نویسنده آن خود رحمانیان است، با همراهی جمعی دیگر از بازیگران جوان، در تماشاخانه شهرزاد روی صحنه بود که همچون دیگر آثار نمایشی، اجرای آن بعد از شیوع ویروس کرونا و در پی تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مبازره با گسترش این ویروس تعطیل شد.

گروه اجرایی این نمایش به تازگی تیزری را درباره ویروس کرونا و تعطیلی نمایش خود در فضای مجازی منتشر کرده اند که ضمیمه این مطلب است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

[نیره خادمی] فعالیت تئاتری ها پس از اتفاقات آبان و دی ماه امسال یک بار دیگر در اسفند ماه امسال به مدت یک هفته تعطیل شد. این بار نه قطعی اینترنت و نه غم از دست دادن سرمایه های کشور بلکه جلوگیری از شیوع کرونا وقفه یک هفته ای فعالیت های هنری را از جمله در بخش نمایش، کنسرت و اکران فیلم ها رقم زد و در صورت کنترل نشدن کرونا، احتمالا تعطیلی ادامه خواهد داشت. این توقف فعالیت در سایر بخش های فرهنگی هم رقم خورده است اما هیچ کدام از این اقشار به اندازه اهالی تئاتر در معرض آسیب نیستند. در این میان البته کم و بیش به نقل از مسئولان فرهنگی حمایت هایی برای آنان در نظر گرفته شده است اما بیشتر این حمایت ها درباره امکان تمدید اجراهاست آن هم در شرایطی که در دوماه گذشته تنها مجموعه تئاتر مستقل حدود 200 میلیون تومان ضرر کرده است.

دیروز مصطفی کوشکی، مدیر سالن تئاتر مستقل تهران هم گفت که در صورت مناسب نشدن شرایط، سالن های خصوصی و گروه های تئاتری ورشکسته خواهند شد، چون در ماه های اخیر بیشتر سالن ها و گروه های تئاتری با ضرر مالی مواجه شده اند. با وجود همه اینها نه تنها مدیریت سالن ها بلکه گروه های تئاتری ضرورت تعطیلی و این وقفه اجباری را درک کرده اند. تعطیلی پیش آمده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اجتناب ناپذیر بود و برای حفظ سلامت مردم است. این جمله مصطفی کوشکی به خبرگزاری مهر است. از نظر افسانه ماهیان که در چند روز گذشته نمایش بچه را در تالار چهارسوی تئاتر شهر اجرا می کرد، تعطیلی سالن ها در این شرایط تصمیم درستی است اما پیشنهادهایی هم برای جلوگیری از ضرر دارد: این تعطیلی بهترین فرصت برای ضدعفونی کردن محیط این مجموعه های نمایشی است. بهتر است مدیران مرکز هنرهای نمایشی و مجموعه های تئاتری با مشاوره گرفتن از وزارت بهداشت، راه حل هایی را برای ضدعفونی و امن کردن این محیط ها پیدا و اجرایی و با این شیوه مجموعه های نمایشی را برای از سر گرفتن فعالیت های روتین خود آماده کنند. او در خواست کرد که بخشی از امکانات وزارت بهداشت ازجمله ماسک و محلول های ضدعفونی کننده در اختیار مجموعه های نمایشی قرار گیرد تا در صورت شروع اجراها تماشاگران و هنرمندان احساس امنیت کنند. ماهیان درباره زیان مالی گروه های نمایشی هم به ایسنا گفت که چاره ای جز تعطیلی نبود ولی این تعطیلی برای گروه های نمایشی ضررهای جبران ناپذیری به همراه دارد، آن هم در سالن های دولتی با قیمت بلیتی که مرسوم این سالن هاست و به ویژه در سالنی مانند چهارسو که گنجایش چندانی هم ندارد: هنوز تکلیف ما درباره اتمام یا تمدید این تعطیلی مشخص نیست و ممکن است تعطیلی بیش از یک هفته باشد، بنابراین مدیران باید در باکس برنامه های خود تغییراتی اعمال کنند، چون در هر حال این شرایط پیش آمده و مسأله کلی کشور ماست و همه ما به یکدیگر وصل هستیم، مانند سیل یا زلزله یا هر حادثه مشابه دیگری . این شرایط به نوعی بحرانی است و طبیعتا باید منتظر شرایط مطلوب بمانیم تا دوباره بتوانیم فعالیت های عادی خود را از سر بگیریم. پس لازم است مدیران از حالا برای تغییر برنامه های خود آمادگی داشته باشند . مدیران تئاتری باید از همین حالا به گروه هایی که در نوبت بعدی هستند، اعلام کنند که ممکن است با مدتی تأخیر اجرای خود را انجام دهند، همچنان که خود من به اعضای گروه مان گفته ام ممکن است زمانی بیش از زمان مشخص شده قبلی، درگیر این اجرا باشند و باید از حالا آمادگی رویارویی با این تغییر را داشته باشند، مگر آنکه خدای ناکرده اتفاق غریبی رخ بدهد و مثلا کشور یک سال تعطیل شود.
مدیران برخی سالن ها هم در عصر دیروز جلسه ای با مدیرکل هنرهای نمایشی داشتند تا درخواست های خود را دراین باره مطرح کنند. کوشکی یکی از همین مدیران است که به نحوه اطلاع رسانی درباره تعطیلی سالن ها انتقاد دارد و معتقد است که باید حمایت های مالی از گروه ها و سالن ها صورت گیرد: نوع اعلام اداره کل هنرهای نمایشی مبتدیانه است که ما باید از طریق سایت فروش بلیت و بسته شدن فروش نمایش ها مطلع شویم که فعالیت ها تعطیل شده است. درحالی که کلاً 20 سالن تئاتر داریم که می توان از طریق نامه نگاری و حتی تماس های تلفنی موارد و دلایل تعطیلی به سالن ها اعلام شود. نکته دیگر بحث حمایت از سالن های خصوصی تئاتر و کم کردن ضرر مالی سالن ها و گروه ها است. حداقل دولت می تواند بخشی از این ضرر مالی سالن ها و گروه ها را کم کند .

احتمال تعطیلی تماشاخانه ها
حالا مدیر سالن تئاتر مستقل تهران با اعلام ضرر 200 میلیون تومانی در دو ماه گذشته از احتمال تعطیلی این سالن می گوید: خیلی توان داشتم، اما دو تا نهایتاً سه ماه دیگر سالن تئاتر مستقل تهران می تواند در چنین شرایط بحرانی و با توجه به اینکه مکان سالن استیجاری است، به کار خود ادامه دهد و قطعاً توان بیشتری برای ادامه فعالیت نخواهیم داشت. عمارت نوفل لوشاتو هم چندان وضع خوبی ندارد و داود نامور، مدیریت آن از احتمال تعطیلی آن تا پایان اسفند ماه خبر داده است: ما امسال اصلا تئاتر نداشتیم. اگر قرار است عیار فرهنگ ما با تئاتر بالا برود، باید بدانیم که امسال فرهنگ مان پایین آمد و بعید است این موضوع برای برخی مسئولان اهمیتی داشته باشد . ما بعد از ماه مهر کلا 55 روز اجرای تئاتر داشتیم و بقیه را در عزاداری و تعطیلی و روزهای غیرعادی گذراندیم تا الان که به ویروس کرونا رسیده ایم. تنها اجاره یک ماه این سالن 90 میلیون تومان است که به گفته نامور بعید است در این شرایط و طی دو هفته بتوان این رقم را تأمین کرد: مگر اینکه اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد پشت این قضیه بایستند و بگویند دست کم نگران اجاره نباشیم، بگویند مثلا با صاحبان ملک ها صحبت می کنند یا برای اجاره ها کمک هزینه بدهند تا به ازای ماه هایی که سالن ها خالی بوده حمایتی کرده باشند و این دوران سپری شود. به هر حال الان که در بحران هستیم نیاز است تا این اداره و وزارت ارشاد حمایت کنند.

کمک مالی یا وام بلاعوض چاره ساز است
چند روز پیش، یعنی همان روزی که تعطیلی یک هفته ای فعالیت های هنری اعلام شد، شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد اعلام کرد که با مدیران سالن ها گفت وگو خواهیم کرد تا فرصت تمدید یک هفته ای گروه های نمایشی را فراهم کنند. او درباره امکان حمایت های مالی از این گروه ها هم تنها این پاسخ را داد: باید به شکل یکسان از همه گروه هایی که در این شرایط پیش آمده قرار گرفته اند، چه آنهایی که در سالن های دولتی آثارشان را به صحنه برده اند و چه آنهایی که در سالن های خصوصی اجرا می کنند، حمایت و به آنها کمک کنیم. در این شرایط اما مشکل گروه ها تنها با تمدید حل نمی شود چراکه بسیاری از بازیگران برای مدت زمان خاصی با گروه قرارداد دارند و شاید امکان تمدید قرارداد را نداشته باشد. نامور هم به همین ماجرا اشاره کرده و گفته است که سالن خصوصی به تمدید نیاز ندارد: وقتی سالن خصوصی با یک گروه قرارداد بسته، هر تعطیلی پیش بینی نشده ای به گروه ضرر می زند و خیلی مواقع تمدید هم نمی تواند بکند، چون مثلا با بازیگر برای یک تایم مشخص قرار داشته که شاید قابل تمدید نباشد، پس در این شرایط باید هزینه داده شود که بعید می دانم مدیرکل هنرهای نمایشی بتواند این کار را انجام دهد چون اداره کل هنرهای نمایشی از سال گذشته تاکنون پول هایی را که باید به ما می داده نداده؛ پولی که بابت اجراهای مختلف بوده است. هومن پناهی مدیریت عمارت روبه رو که به دلیل تنوع فعالیت هایش خسارت های بیشتر و متفاوت تری را در چند ماه گذشته تجربه کرده است به ایسنا گفته است که ما روی درآمد تک تک برنامه های لغو شده حساب کرده بودیم. آنها البته جز هزینه اجاره، باید به فکر حقوق 20 پرسنل مجموعه هم باشند: حالا ما مانده ایم و کلی چِک که نمی دانم چطور باید پول شان را پرداخت کنیم. علاوه بر اداره کل از خود وزارت فرهنگ و ارشاد هم توقع حمایت داریم. منظورم این نیست که کمک بلاعوض کنند، گرچه ردیف های بودجه ای برای این موضوع در اختیار دارند، اما دست کم می توانند وام هایی را به ما بدهند تا بتوانیم بعد از چند ماه آن را پس دهیم. یک وزارتخانه بهتر می تواند با سازمان ها و نهادهای دیگری نامه نگاری کند تا کمکی در این شرایط خاص به ما شود به ویژه آن که گستره کار ما فقط با حضور یک سری شغل ثابت نیست، بلکه افراد زیادی هستند که به طور غیرمستقیم در ارتباط با این کار بودند و الان وضع مناسبی ندارند.
در نهایت شهرام کرمی، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی پس از جلسه ای که عصر روز سه شنبه با مدیران تمام سالن های دولتی و غیردولتی داشت اعلام کرد که حمایت های مالی لازم از تمام تماشاخانه ها انجام می شود تا هنرمندان و سالن دارها دچار زیان نشوند اما فعلا بودجه ای برای آن تعریف نشده است: وظیفه خود می دانیم که این موضوع را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کنیم و به هر طریقی شده، این بودجه را تامین کنیم.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
طباطبایی گفت: هیچ هنرمندی از حقوق فردی خود در ارتباط با نگارخانه ها آگاه نیست و گالری دارها نیز از حق و حقوق خود بی خبرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع سود دلالان در بازار هنرهای تجسمی و جیب خالی هنرمندان و با حضور مژده طباطبایی زواره مدیر گالری مژده، کارشناس هنری و نقاش و علی قهرمانی نقاش، خطاط و مرمتکار آثار نقاشی به روی آنتن رفت.

طباطبایی در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان داشت: نگارخانه ها و گالری ها و موزه ها در صورتی فعالیت هنری و اقتصادی خود را ادامه خواهند داد که هنرمندی وجود داشته باشد.

کارشناس هنری گفت: زمانی که هنرمند کارش را تولید و عرضه می کند و به سراغ نمایش آثارش می رود واسطه هایی مانند گالری دارها و نگارخانه دارها برای کمک به جریان تبادل مالی، عرضه و نمایش آثار هنری و معرفی هنرمندان شکل می گیرند.

وی ادامه داد: زمانی ماجرا با مشکل مواجه می شود که تعادل و ارتباط بین هنرمند، هنر عرضه شده و نگارخانه دار و خریدار به هم بریزد، مثلاً اگر اثر هنری دارای اشکال باشد خریدار هم معترض می شود و اگر قیمت اثر خارج از عرف باشد و یا اگر آنچه که نصیب هنرمند می شود ناعادلانه باشد مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

طباطبایی با اشاره به اهمیت ویژه نقش نگارخانه دارها و گالری دارها در حمایت از هنرمندان گفت: اگر حواس نگارخانه دار به هنرمند و یا مخاطب نباشد مشکل ایجاد می شود. زبان هنرمند زبان خاصی است و از این رو کار گالری دارها به عنوان واسطه بسیار سخت و پیچیده است.

این نقاش وجود یک اساسنامه برای گالری داری را ضروری خواند و تصریح کرد: هیچ هنرمندی از حقوق فردی خود در ارتباط با نگارخانه و فضاهای اینچنینی آگاه نیست و متاسفانه آموزش گالری داری هم ارائه نمی شود و گالری دارها نیز از حق و حقوق خود بی خبرند.

وی متذکر شد: البته قانون مدونی درخصوص حقوق گالری ها وجود دارد اما در برخی موارد هم آثار به سرقت می روند و به قیمت های بسیار بالا و عجیب و غریب فروخته می شوند که اسم این کار دلالی نیست بلکه دزدی است.

طباطبایی همچنین به مفهوم واسطه و دلال در این حوزه اشاره و بیان کرد: دو نفر که در عرصه خرید و فروش اثر هنری یک پورسانتاژی را به عنوان حق الزحمه در نظر بگیرند و کار انجام دهند "واسطه" هستند اما اگر برخی برای انتفاع بیشتر این معادله را از عرف خارج کنند قضیه متفاوت خواهد شد.

کارشناس هنری ادامه داد: گالری دار با رعایت شأن هنری هنرمند باید ارزشها و ویژگی های اثر هنری را درک و شناسایی کند و خرید و فروش و معرفی آثار هنرمند را بر عهده بگیرد.

وی یادآور شد: یکی از آسیب پذیرترین اقشار در جامعه ما نیروهای مطبوعاتی اند، در حال حاضر روزنامه ها و نشریات در حال تعطیلی هستند و با مشکلاتی مواجهند و البته مشکلات اقتصادی نیز باعث دلالی در این حوزه شده است.

طباطبایی با تأکید بر لزوم هماهنگی بیشتر در حوزه قانونگذاری و ارگانهای ذیربط گفت: صرف نظر از وزارت ارشاد، سازمان امور مالیاتی و شهرداری و تمام حوزه های مرتبط با اقتصاد هنر نیازمند هماهنگی بیشتری هستند.

همچنین در ادامه این "گفت و گوی فرهنگی"، علی قهرمانی مرمتکار آثار نقاشی گفت: شرایط روز این اجازه را نمی دهد که ما هنرمندان صرفاً از راه خطاطی و نقاشی کسب درآمد کنیم لذا هنرمندان به مشاغل دیگر نیز مشغولند.

وی در رابطه با فروش آثار توسط گالری دارها یادآور شد: گالری داری یک حرفه تخصصی است لذا هنرمند الزاماً نمی تواند متخصص فروش آثار نیز باشد. عده ای از هنرمندان خودشان گالری تاسیس می کنند اما هیچ یک از آنها در ارائه و فروش آثارشان موفق نیستند چراکه تجربه و تخصص کافی در این زمینه ندارند.

قهرمانی مطرح کرد: معمولاً فروش آثار هنری در گالری ها با درآمد و سبد اقتصادی جامعه همخوانی دارد اما اگر غیر از این و قیمتها خیلی بالا باشد می توان گفت نوعی بازی مجموعه دارها و گالری دارهاست که خارج از محدوده گالری داری اتفاق میفتد.

نقاش و خطاط برجسته کشورمان با تأکید بر اینکه رسانه ها برای نمایشگاه ها و گالری ها تا حدودی باید اطلاع رسانی و کار فرهنگی انجام دهند متذکر شد: هنرمندان بسیار زیادی داریم که سالها تلاش می کنند اما با حوزه تبلیغات و مطبوعات آشنا نیستند.

قهرمانی در پایان وضع قانون در راستای کیفیت بخشی به کار گالری دارها و نقاشان را خواستار شد و گفت: سخت گیری ها درخصوص مجوزدهی گالری دارها را اذیت می کند و ما انتظار داریم که مدیران وزارت ارشاد نگاه شهرداری گونه را در این حوزه کنار بگذارند.

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
قطب الدین صادقی: به نظرم شهرداری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای هنری باید به صاحبان تماشاخانه های خصوصی کمک کنند در غیر این صورت ما نابود خواهیم شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

سرویس تئاتر هنرآنلاین ، تماشاخانه های خصوصی که با هزینه کاملاً شخصی اداره می شوند و از آن ها می توان به عنوان کارآفرین، نام برد، سال جاری به لحاظ اقتصادی شرایط نامساعدی را پشت سر گذاشته اند. به مدت دو هفته قطع اینترنت و نبود دسترسی به فضای مجازی که می توان از آن به عنوان تنها امکان اطلاع رسانی تئاترهای روی صحنه نام برد، فعالیت های تالارهای نمایشی را با اختلال روبرو کرد و ضرر و زیان جبران ناپذیری را به سالن داران و گروه های نمایشی وارد کرد و در پی آن حوادث و اتفاقات ناگوار اجتماعی منجر به تعطیلی این تماشاخانه ها شد. در این میان آلودگی هوا در کاهش مخاطبان تالارهای نمایشی بی تاثیر نبود. این روزها نیز شیوع کرونا ویروس اسباب تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری را فراهم کرده است و تماشاخانه های خصوصی از اصلی ترین خسارت دیدگان این تعطیلی غیرقابل اجتناب، هستند. به حداقل رساندن ترددهای غیر ضروری در کشور لاجرم قابل اجراست و کمتر شخصی با آن مخالفت دارد؛ اما در این میان باید از سوی مسئولان فرهنگی کشور تصمیم و راهکاری صحیح اتخاذ شود تا صاحبان تماشاخانه های خصوصی بیشتر از این با ضرر و زیان مالی مواجه نشده و خسران مالی تالارهای نمایشی، آن ها را با تعطیلی دائمی مواجه نکند. آنچه که بر همه فعالان عرصه تئاتر واضح و مبرهن است این موضوع است که اداره کل هنرهای نمایشی در شرایط عادی با کمبود بودجه روبروست و قطع به یقین شرایط جبران این خسارت را ندارد؛ مگر اینکه از بودجه فعالیت دیگری زیان تماشاخانه های خصوصی را تامین کند و این مسئله نیز بعید به نظر می رسد، چراکه اداره کل هنرهای نمایشی اکنون از پس هزینه های ضروری خود به طور کامل بر نمی آید.

شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی روز گذشته با صاحبان تماشاخانه های خصوصی جلسه ای را برگزار کرده و ابراز امیدواری داشته تا در این مسیر آن ها را یاری دهد. به این بهانه گفت وگویی با قطب الدین صادقی مدیر تماشاخانه شانو و مهدی علی نژاد مدیر خانه نمایش مهرگان داشته ایم که در ادامه می خوانید:

پایه های فرهنگ و هنر نباید فلج شوند چراکه این مسئله جبران ناپذیر است

قطب الدین صادقی نویسنده، کارگردان، پژوهشگر و مدیر تماشاخانه شانو در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین گفت: وضعیت پیش آمده برای صاحبان تماشاخانه های خصوصی فاجعه است و ضرر و زیان غیرقابل جبرانی را در پی دارد. ما در این شرایط که درآمدی نداریم باید دستمزد پرسنل، اجاره تماشاخانه، هزینه های جاری و قبوض برق، آب و ... را شخصاً و بدون کسب درآمدی تامین و پرداخت کنیم.

او با اشاره به اینکه هزینه های سالن های خصوصی از برگزاری کلاس های آموزشی، اجاره سالن نمایشی و پلاتوها تامین می شود و در شرایط پیش آمده قادر به کسب درآمدی نیستیم، عنوان کرد: متاسفانه مشخص نیست که تعطیلی تماشاخانه های و فعالیت های فرهنگی هنری تا چه زمانی ادامه داشته باشد و باید برای این فاجعه ملی تمهیدی اندیشیده شود و باید این ضرر و زیان به نوعی جبران شود.

این کارگردان تئاتر که پیش از تعطیلی تالارهای نمایشی، نمایش "آینه و آنتیگون" را در تماشاخانه شانو روی صحنه داشت، در ادامه افزود: بعید نیست این تعطیلات تا رفع کامل کرونا ویروس، سه ماه ادامه داشته باشد و هنوز هیچ معیار و زمانی در این باره قابل توجیه نیست و این موضوع منجر به وحشت من و دیگر همکاران شده است. نمایش "آینه و آنتیگون" را پس از تمرینات بسیار و هشت ماه تلاش بی وقفه تنها 5-6 شب روی صحنه آورده بودم که این تعطیلی رقم خورد.

او در ادامه اضافه کرد: دستگاه های دولتی باید تمهیدی بیاندیشند تا اهالی هنر و تئاتر بیش از این دچار ضرر و زیان نشوند. به نظرم شهرداری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای هنری باید به صاحبان تماشاخانه های خصوصی کمک کنند در غیر این صورت ما نابود خواهیم شد.

صادقی افزود: روز گذشته شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی با صاحبان تماشاخانه های خصوصی جلسه ای داشت اما از آنجا که دچار کسالتی هستم امکان حضور در این جلسه را نداشتم و بنابراین نماینده تماشاخانه به این جلسه رفت.

او در پایان صحبت هایش گفت: هرچند که موضوع پیش آمده موقتی است اما پایه های فرهنگ و هنر نباید فلج شوند چراکه این مسئله جبران ناپذیر است. مسئله اصلی این است که دوره بحران و قرنطینه حدود سه ماه باید به طول انجامد و نمی توان میان آن وقفه و شکستی ایجاد کرد تا به سرانجام برسد؛ اما در این مسیر خسارت جبران ناپذیری به ما وارد خواهد شد و امیدوارم نهادهای فرهنگی برای آن تمهیدی بیاندیشند.

کمک دولت می تواند چراغ تماشاخانه های خصوصی را روشن نگاه دارد

مهدی علی نژاد، کارگردان، بازیگر و مدیر خانه نمایش مهرگان در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین گفت: امسال تماشاخانه ها با تعطیلات متعددی روبرو بودند؛ آبان ماه اینترنت قطع شد و از آنجا که امکان اطلاع رسانی برای نمایش های روی صحنه نداشتیم، مخاطب چندانی نیز نداشتیم. سپس چند روزی تماشاخانه ها در پی شهادت سردار قاسم سلیمانی و سانحه هواپیمای اکراینی تعطیل بودند و اکنون نیز به تعطیلی کنونی که به دلیل شیوع کرونا ویروس در جامعه است، رسیدیم. تعطیلات پیش آمده لطمه های بسیاری به سالن داران خصوصی وارد کرده است.

او با بیان این که تعطیلات سالن های نمایشی به دلایلی که گفته شد غیرقابل اجتناب بود، عنوان کرد: مخالفتی با تعطیلاتی که پیش آمد نداشته و ندارم اما این تعطیلات ما را با ضرر و زیان های مالی مواجه کرد که اگر جبران نشود امکان آن را نخواهیم داشت که به فعالیت مجموعه ادامه دهیم.

علی نژاد در ادامه اضافه کرد: در این شرایط من مجبور به آن هستم تا در ماه شصت میلیون تومان از جیب بابت اجاره مجموعه، حقوق پرسنل و هزینه های جاری پرداخت کنم در حالی که هیچ درآمدی ندارم. در کنار آن نیز قراردادهایی با گروه های نمایشی داشته ایم که باید یا مبلغی را که به ما پرداخت کرده اند را بازگردانیم و یا اجرای نمایش شان را به زمان دیگری موکول کنیم. در صورتی که این تعطیلات تا پایان اسفند یا فروردین ماه به طول انجامد، بعید نیست به دلیل ضرر مالی هنگفتی که به آن دچار می شویم، مجبور به تعطیلی تماشاخانه شویم.

او با اشاره به جلسه ای که مدیرکل هنرهای نمایشی روز گذشته با صاحبان تماشاخانه های خصوصی دراین باره داشت، اظهار کرد: آقای کرمی طی جلسه روز گذشته، ابراز امیدواری داد تا با تمهیدی این مسئله را حل و فصل کند تا تماشاخانه های خصوصی به سمت تعطیلی نروند. او به ما اطمینان داد تا جایی که در توان دارد بخشی از خسارت های مالی را جبران کند تا چراغ تماشاخانه های خصوصی روشن بماند.

مهدی علی نژاد در ادامه افزود: تماشاخانه های خصوصی که با هزینه صددرصد شخصی اداره می شوند، کارآفرینان این مملکت هستند، سالن داران، کارمندانی دارند که به صورت پیوسته با آن ها همکاری می کنند و همچنین به شکل ناپیوسته با گروه های نمایشی در همکاری هستند. بنابراین از دولت انتظار داریم تا در شرایط پیش آمده کمک مالی به ما داشته باشد تا چراغ تماشاخانه ها روشن بماند.

او افزود: تا جایی که در جریان هستم تامین خسارت مالی در شرایط اضطراری و ناخواسته پیش آمده از عهده اداره کل هنرهای نمایشی که اختیارات محدودی دارد، خارج است؛ اما به اعتقاد من و دیگر همکاران ام در صورتی که از سوی نهادهای فرهنگی و شهرداری مبلغ یک میلیارد تومان به کلیه تماشاخانه های خصوصی اختصاص یابد ما می توانیم خسارت وارد شده را جبران کنیم و چراغ تماشاخانه های خود را روشن نگاه داریم در غیر این صورت برخلاف میل مان مجبور به تعطیلی یا واگذاری تماشاخانه هستیم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
روز گذشته 4 طرح برای لباس کاروان ایران در المپیک توکیو معرفی شد که طرح نهایی در جلسه ستاد عالی مشخص می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، کمیته ملی المپیک برای لباس کاروان ایران در بازی های 2020 توکیو تصمیم گرفت تا با ارائه فراخوان از بهترین طراحان مد و لباس برای کمک به ورزشکاران دعوت کند.

بعد از این فراخوان که اسفندماه سال گذشته انجام شد، 210 طراح برای طراحی لباس کاروان ایران 1600 اثر خود را ارائه کردند و بعد از داوری، 160 اثر بعد از نمونه دوزی به مرحله نهایی رسیدند. اوایل دی ماه امسال نخستین جلسه نمایش لباس ها برگزار شد که از بین ورزشکاران مرد صمد نیکخواه بهرامی و از بین زنان مهسا جاور، این لباس ها را برتن کردند.

روز گذشته نیز جلسه ای با حضور مسئولان کمیته ملی المپیک، وزارت ارشاد و ستاد مد و لباس برگزار و 4 طرح مورد بررسی قرار گرفت. این طرح ها برای لباس ایران در مراسم رژه و پوشاک رسمی ایران را شامل می شود.

کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک در گفت وگو با فارس با اعلام این خبر گفت: طراحان مد و لباس روز گذشته آمدند. در نشستی که برگزار شد یک تیم مجرب حضور داشتند. 4 طرح ارائه شد، قرار است جلسه ای با ستاد بازی ها و وزیر ورزش داشته باشیم تا طرح ملی به تصویب برسد.

انتهای پیام/س

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- رئیس انجمن تماشاخانه های خصوصی با اشاره به تعطیلی تماشاخانه ها به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: تمدید نشدن تعطیلی ها هم از خسارت به گروه های نمایشی و تماشاخانه های خصوصی کم نمی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

هفته اخیر طبق ابلاغ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل شیوع کرونا بخش های هنری و سینمایی تعطیل شدند تا از ابتلای بیشتر شهروندان جلوگیری شود.

این تصمیم در حالی اتخاذ شد که پیشتر بلیت های سینما، تئاتر و کنسرت پیش فروش شده بود اما به دلیل جمعی بودن هر کدام از این بخش های فرهنگی و هنری تعطیلی باید انجام می شد.

در همین راستا تماشاخانه های خصوصی نیز با وجود تمام مشکلات مالی و اقتصادی موجود در عرصه تئاتر مجبور به بستن درب سالن های خود شدند.

شاهین چگینی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عصر دیروز به همراه مدیران تماشاخانه های خصوصی جلسه ای با شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی داشتیم تا در مورد وضعیت پیش آمده تصمیم گیری شود.

وی با بیان اینکه تعطیلی عرصه هنرهای نمایشی تاثیر مستقیمی بر گروه ها و سالن ها دارد خاطرنشان کرد: نکات مختلفی در این جلسه مطرح و پیشنهاداتی نیز برای کاهش و جلوگیری از خسارت و آسیب ها ارائه شد اما تمام این موارد را به زمان پایان تعطیلی ها موکول کردیم زیرا در گام نخست باید میزان گستردگی تعطیلات مشخص شود که ادامه پیدا می کند یا خیر.

مدیر تماشاخانه استاد جمشید مشایخی تاکید کرد: در این جلسه مطرح شد که امکان دارد از روز شنبه بخش محدودی از عرصه فرهنگ و هنر اجازه فعالیت با رعایت بسیار نکات بهداشتی پیدا کنند اما ممکن است این اتفاق رخ ندهد در هر دو صورت راهکارهای جداگانه ای وجود دارد که بعد از مشخص شدن آن به نتیجه خواهیم رسید.

وی با اشاره به اینکه مدیرکل هنرهای نمایشی قول مساعد برای حمایت از تماشاخانه های خصوصی را داد تا از آسیب بیشتر به این بخش جلوگیری شود تصریح کرد: تعطیلی در وضعیت کنونی منطقی و اجتناب ناپذیر است اما نحوه برخورد با آن و چگونگی راهکار به زمان دیگری موکول می شود که اطلاعات کافی در این زمینه وجود داشته باشد به همین دلیل باید منتظر پایان این شرایط باشیم.

وی با اشاره به اینکه تمدید تعطیلات شرایط را پیچیده تر و سخت تر می کند خاطرنشان کرد: اگر از روز شنبه فعالیت های فرهنگی و هنری از سر گرفته شود نیز امکان ادامه خسارت در حوزه تئاتر وجود دارد زیرا احتمالِ نداشتن تماشاگر را نیز باید در نظر گرفت و یا گروه تمایل به اجرا نداشته باشد وضعیت فعلی طبیعی نیست که بتوانیم آن را پیش بینی کنیم یا خسارات را دقیق تعیین کنیم.

به گفته وی، امکان تمدید اجراها یا موکول کردن آن به بعد از آغاز سال نو نیز مشکلاتی را به همراه خواهد داشت زیرا ممکن است گروه های نمایشی امکان اجرا در تاریخ جدید را نداشته باشند به همین دلیل در شکل معضل به وجود آمده تغییری ایجاد نمی شود.

چگینی با بیان اینکه این خسارات و آسیب ها تنها مربوط به تماشاخانه ها نیست و گروه های نمایشی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد اظهار داشت: با وجود قول حمایت از سوی اداره کل هنرهای نمایشی تصمیم گیری درباره میزان، نحوه و زمان آن به بعد از برنامه تعطیلات موکول شده است.

پیش از این نیز در پی اتفاقات قطعی اینترنت در آبان ماه گذشته بلیت فروشی نمایش ها با مشکلات فراوانی مواجه شد و تماشاخانه های خصوصی و گروه اجرایی ضررهایی را متحمل شدند.

از شامگاه شنبه سوم اسفندماه با وجود بلیت فروشی های صورت گرفته سینما، تئاتر و کنسرت های موسیقی، تعطیل شدند اما عرصه هنرهای نمایشی به دلیل شرایط حاکم اقتصادی بر تماشاخانه های خصوصی و پویا بودن اجرای نمایش ها بیش از سایر حوزه های فرهنگی و هنری ضررهایی را متحمل خواهد شد.

بیماری کووید-19 که ناشی از ویروس کرونا جدیدی است از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت. این بیماری تا امروز (سه شنبه) باعث فوت 2 هزار و 704 نفر در جهان شده است که بیشتر آنان در چین بوده اند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد که تاکنون 95 نفر در کشور به طور قطعی به کرونا مبتلا شده و 15 نفر فوت کرده اند.

این بیماری اگرچه واکسن و درمان خاصی ندارد؛ قابل پیشگیری است و به راحتی و با راهکارهای ساده می توان از شیوع و ابتلا به این کرونا جلوگیری کرد؛ مردم باید از تردد و تماس های غیرضروری و حضور در اجتماعات پرهیز کنند، فاصله منطقی را با همه افراد (یک متر) رعایت کرده و روبوسی و دست دادن را کنار بگذارند. همچنین افرادی که علائم سرماخوردگی دارند، در منزل بمانند، به سرعت مراقبت های درمانی را از طریق پزشکان انجام دهند و با سایر افراد تماس نداشته باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- نویسنده کتاب خسرو خوبان با بیان اینکه، این اثر با محوریت نظرات استاد محمدرضا شجریان درباره موسیقی ایران و گفت وگوی هنرمندان موسیقی درباره این هنرمند آماده انتشار و رونمایی شده است، تاکید کرد: رونمایی از این کتاب هرگز فرصت طلبی از حال و احوال فعلی خسروی آواز ایران نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : شهرآٰرا نیوز آمد خبر

کتاب خسرو خوبان نوشته مهران حبینی نژاد ، که نگاهی مستند و گزارش گونه به مصاحبه ها، سخنرانی های شجریان در نشستهای پژوهشی محمدرضا شجریان دارد توسط نشر ماهریس چاپ شده و قرار است به زودی رونمایی و روانه بازار کتاب شود.

مهران حبیبی نژاد کارشناس ارشد رشته ادبیات فارسی و از فعالان عرصه آواز ایرانی ونویسنده این کتاب در گفت وگو با خبرنگار موسیقی ایرنا در باره آخرین اثر تالیفی خود گفت:

خسرو خوبان ایده من است

این کتاب حاوی مجموعه مصاحبه های محمدرضا شجریان و سخنرانیهای وی در نشست های پژوهش و توصیه های او به شاگردان در باره شیوه آموختن آواز و نگاه به موسیقی که در ادوار مختلف بصورت سخنرانی و مقاله و مصاحبه منتشر شده است و ایده اصلی آن هم متعلق به خود من است.

وی افزود: در کنار نقد و نظرات این استاد برجسته موسیقی و آواز ایران در باره کنسرتها و آلبوم هایش، نظرات و مصاحبه هایی با هنرمندان برجسته ایرانی در باره محمدرضا شجریان ، متن آوازها و تصنیف های اجرا شده توسط خسرو آواز ایران، این خواهد توانست مجموعه ای مفید برای تمام دوستداران شجریان و محققان موسیقی باشد.

مولف کتاب در ادامه افزود: ایده اصلی این اثر از ابتدا متعلق به خودم بود که در ابتدا با عنوان لطیفه نهانی با مجوز رسمی و دستخط شخص استاد شجریان توسط نشر ماهور منتشر شد.

اما در ادامه و بنا به دلایلی که دوست ندارم به بیان آنها بپردازم از انتشار مجدد آن کتاب بصورت نسخه جدید خود داری کردم و بهتر دیدم که ارمان ها یخود را د رتالیف چنین مجموعه ای با تالیف کتاب خسرو خوبان دنبال کنم که این کتاب در سال 1388 توسط انتشارات شلفین منتشر شد.

وی در ادامه افزود: پس از انتشار این کتاب در نشر شلفین با همفکری با همایون شجریان و شخص استاد تصمیم بر حذف و جایگزینی برخی از مطالب برای انتشار مجدد گرفتیم.

وی افزود: نهایتا نسخه فعلی توسط نشر ماهریس با مدیریت مجید بدرکوهی با مطالبی متنوع تر و درج سخنانی از شهرام ناظری، ضیا موحد، محمود دولت آبادی و تنی چند از بزرگان ادب و فرهنگ ایران با تاخیر زیاد که مهمترین علت آن را باید بیماری استاد شجریان و برخی مشکلات دیگر دانست اکنون آماده انتشار است.

کتاب خسرو خوبان فرصت طلبی از این روزها نیست

این نویسنده درباره همزمانی وخامت حال شجریان در روزهای اخیر و آماده انتشار شدن این کتاب گفت: این همزمانی به هیچ عنوان عمدی نبوده و من تحت هیچ شرایطی مایل نیستم از این ماجراها برای بیشتر دیده شدن و یا احتمال فروش بالاتر کتاب سو استفاده کنم.

وی افزود: این کتاب در سال 1387 برای انتشار آماده بود اما بواسطه همان مشکلاتی که پیشتر اشاره شد انتشار این کتاب تاکنون به تعویق افتاده است.

گفتنی است قبل از کتاب خسرو خوبان ، نویسنده این اثر کتابهایی تحت عنوان نغمه ساز جاویدان در 5 جلد با نگاهی به زندگی هنری علی تجویدی ، کتاب زندگی هنری همایون خرم و کتاب زندگی هنری حبیب الله بدیعی را تالیف و روانه بازار کرده است.

چاپ اول کتاب خسرو خوبان توسط نشر ماهریس، با تیراژ 1100 نسخه و قیمت 195000 تومان در حال حاضر اماده انتشار و رونمایی در بازار کتاب است.

خسرو آواز ایران در یک نگاه

محمدرضا شجریان (زادهٔ 1 مهر 1319 در مشهد موسیقی دان، آهنگ ساز، خواننده و خوشنویس اهل ایران و نامزد 2 جایزه گرمی بود که توسط سایت انجمن آسیا به عنوان پرآوازه ترین هنرمند موسیقی اصیل ایرانی معرفی شده و روزنامهٔ ونکوورسان او را یکی از مهم ترین هنرمندان موسیقی در سال 2010 و یکی از 50 صدای برتر جهان معرفی کرده بود.

استاد شجریان از برجسته ترین هنرمندان موسیقی سنتی است و از وی با عنوان خسرو آواز ایران یاد می شود. وی نوروز 95 با انتشار ویدئویی ضمن تبریک سال نو، از ابتلای خود به بیماری سرطان خبر داد و پس از آن تاکنون تحت نظر پزشکان به مداوا مشغول است.

وی را که مبدع چند ساز موسیقی است و شاگردان مختلفی را در عرصه هنر ایران از جمله ایرج بسطامی، حسام الدین سراج، حمیدرضا نوربخش، علی جهاندار و پسرش همایون تربیت کرده است، پیش از هر چیز مردمان این دیار به دو اثر فاخر ربنا و مرغ سحر می شناسند.

این استاد آواز ایران در روزهای اخیر به علت اختلالات ریوی ناشی از بیماری قلبی در بیمارستان جم تهران بستری شده و بامداد دیروز همایون شجریان فرزند وی با انتشار تصویری از نمایشگر علائم حیاتی پدر از دوستداران وی رفع نگرانی کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب با اشاره به اینکه برخی کشورها اقدام به ارسال کتاب کرده اند، گفت: کامیون هایی که حامل کتاب ها هستند پس از اینکه وارد مرز شوند، باید ترخیص شوند چرا که هزینه گمرک و انبارداری برای آنها محاسبه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : خبر گزاری رسا

مهدی عمران لو مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، درباره مشکلات پیش آمده در پی تغییر زمان نمایشگاه کتاب تهران در سال 99 که به پس از ماه مبارک رمضان موکول شد، اظهار داشت: ما در بخش خارجی، نخستین مشکلی که با آن مواجه شدیم این بود که بخش اعظم کتاب ها به کشور حمل شده و بعضی ها هم به تهران رسیده حتی کامیون دیگری نیز از مرز بازرگان عبور کرده و در حال وصول است و این موجب آن شده که همکاران برای باز پرداخت فاکتورها با مشکل مواجه شوند.

وی ادامه داد: این بدهی و تعهد بر گردن همکاران من است. با توجه به اینکه هنوز زمان نمایشگاه کتاب 99 مشخص نیست نمی دانیم این سرمایه به پول تبدیل می شود یا نه اما در پی آن هستیم در کمیته فکر کنیم و راهکارهای عملی را بیابیم.

مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه کتاب هایی که می رسند باید بلافاصله ترخیص شوند، گفت: کامیون هایی که حامل کتاب ها هستند پس از اینکه وارد مرز شود، باید ترخیص شوند چرا که هزینه گمرک و انبارداری بر آنها محاسبه می شود. پس بحث اول همین موضوع کتاب های ارسال شده است و اینکه چه برنامه ای برای فروش قرار است اجرا شود.

* جمیع جهات برای تاریخ نمایشگاه کتاب مدنظر باشد

عمران لو توضیح داد: جمیع جهات در حال بررسی است تا راهکار و برنامه اصولی پیاده شود که حداقل تبعات را برای همکاران داشته باشد.

وی در پاسخ به اینکه برخی نمایندگان یا ناشران کاتالوگ های خود را توزیع کردند این هم مشکلاتی را به وجود می آورد، گفت: بله ما نیز با این مشکل مواجهیم چرا که 50 تا 60 درصد کاتالوگ های ما توزیع شده اما باید دوباره تماس بگیریم و توضیحاتی را درباره تعویق ارائه کنیم اما برخی از همکارانم کاتالوگ هایی هنوز در چاپخانه دارند و این کار را هنوز سخت می کند.

* ورود سه کامیون به کشور از کتاب های خارجی

مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به اینکه تاکنون چند کامیون کتاب از مرز عبور کرده است، گفت: چند کامیون کتاب لاتین تاکنون وارد شده که کامیون اول 12 تن کتاب و کامیون دوم 20 تن کتاب لاتین را به همراه داشت. اما ناشران عربی با توجه به رصد شرایط کمی دست نگه داشته بودند تا زمان اعلام شود. و امروز قرار است رصد کنیم تا بدانیم از سوی این کشورها هم چیزی حمل شده یا نه.

عمران لو در پایان پیرامون زمان پیشنهادی از سوی کمیته خود گفت: با توجه به اینکه هنوز نمی دانیم زمان امتحانات دانش آموزان و دانشگاهیان چه زمانی است و از سوی دیگر متغیرهای بسیار وجود دارد که در تصمیم گیری مؤثر است بنابراین باید جمیع جهات برای تاریخ نمایشگاه مدنظر قرار گیرد.

گفتنی است، روز گذشته ایوب دهقان کار دبیر شورای سیاست گذاری و سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس از موکول شدن زمان برگزاری این دوره از نمایشگاه به پس از ماه مبارک رمضان خبر داد. اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
خبرگزاری میزان- قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: ایراداتی در طی سال های گذشته مبنی بر وارد کردن کتاب های فله ای توسط ناشر نما ها مطرح شده بود که امسال مسئولان تلاش کردند تا آن را حل و فصل کنند، بدین ترتیب حمایت و تسهیلات به سوی کتاب هایی با چاپ های جدید هدایت شده تا از مشکلات جلوگیری شود.

تاریخ انتشار: 14:00 - 06 اسفند 1398

- کد خبر: 592590
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

قادر آشنا قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون روند فعالیت های مسئولان این گردهمایی بزرگ ادبی گفت: سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم اکنون در مرحله ثبت نام قرار دارد، تلاش مسئولان برگزار کننده در جهت هر چه پر بار بودن نمایشگاه است لذا فعالیت همه مجموعه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی صنف کتاب به منظور مهیا نمودن شرایطی مناسب برای فعالان و بازدیدکنندگان کتاب و کتاب خوانی در دستور کار قرار دارد.

وی در همین راستا ادامه داد: برای برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب با مصلی امام خمینی(ره) توافقات لازم انجام شده و برای ایجاد فضا لازم و ارائه خدمات به ناشران تدابیری ویژه اندیشیده شده تا همه ناشران در فضای مسقف حضور داشته باشند و نا برابری در این حوزه شکل نگیرد.
بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبرها از نمایشگاه کتاب تهران اینجا کلیک کنید

آشنا ضمن برشمردن ارزش و اهمیت کتاب و کتابخوانی ابراز کرد: از آنجا که سرانه مطالعه در کشور نامطلوب است لذا تدابیری همچون برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب برای جلب توجه و در اختیار قرار دادن این کالای فرهنگی ارزشمند مد نظر قرار گرفته شده است.

وی به ایراداتی که سال گذشته پیرامون آیین نامه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران وارد شده بود اشاره و بیان کرد: سال گذشته ایراداتی بر آیین نامه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران وارد شده بود که امسال مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تلاش شد با استفاده از توان افرادی که تجربه بیشتری پیرامون حضور در نمایشگاه طی سالهای گذشته داشته اند، بهترین بهره برداری از نمایشگاه بین المللی کتاب انجام شود.

آشنا پیرامون رویکرد های سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: مدیران کمیته های مشخص و وظایف آنان اعلام و به هر کمیته محول شده همچنین کمیسیون بازرگانی شکل گرفته تا درآمد ها در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مدیریت شود، همچنین بودجه نمایشگاه در بخش های مختلف مشخص شده است. در عین حال شکل گیری کمیسیون معاملات از جمله رویکرد های مهم و اصلی این دور از نمایشگاه بین المللی کتاب محسوب می شود که همگی در مرحله اجرا گذاشته شده است.

قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به حضور ناشران بین المللی در نمایشگاه کتاب تهران اشاره و ابراز کرد: هماهنگی لازم برای حضور کتاب های ناشران خارجی با گمرک انجام شده تا بتوانیم با سرعت بیشتری ناشران خارجی را در نمایشگاه مستقر کنیم.

وی هماهنگی برای حضور بخش بین الملل در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را مورد بررسی قرار دارد و بیان کرد: با کشور های مختلف مکاتبات لازم انجام شده تا علاوه بر مشخص شدن آمار ناشران شرکت کنندگان خارجی در نمایشگاه شرایط برای حضور آنان فراهم شود. بحث بورسیه ناشران بین المللی به صورت جدی دنبال شده است با این همه تا به امروز شاهد استقبال بسیار خوبی از ناشران داخلی بودیم این موضوع درحوزه ثبت نام ها خود را به خوبی نشان داده است.

قادر آشنا خاطرنشان کرد: ایراداتی در طی سال های گذشته مبنی بر وارد کردن کتاب های فله ای توسط ناشر نما ها مطرح شده بود که امسال مسئولان تلاش کردند تا آن را حل و فصل کنند، بدین ترتیب حمایت و تسهیلات به سوی کتاب هایی با چاپ های جدید هدایت شده تا از مشکلات جلوگیری شود.

لازم به ذکر است امروز ششم اسفند ماه دبیر شورای سیاست گذاری و سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از موکول شدن زمان برگزاری این رویداد فرهنگی خبر داد و اعلام کرد که با مصوبه شورای سیاست گذاری، سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران بعد از ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
آیین تجلیل از شایستگان تقدیر سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران که قرار بود هفته آینده برگزارشود، لغو شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، با توجه به اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تعطیلی برنامه های فرهنگی و هنری و هم چنین رعایت توصیه های بهداشتی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، آیین تقدیر از شایستگان تقدیر سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران لغو شد.

این آیین قرار بود هفته آینده با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود.

گفتنی است، موسسه خانه کتاب درصدد است با توجه به اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری مراسم رسمی صرفه نظر کرده و شایستگان تقدیر سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ظرف هفته آینده به نحوه مقتضی لوح تقدیر و هدیه خود را دریافت کنند و نحوه دریافت جوایز و لوح تقدیر به آنها اطلاع رسانی خواهد شد.

آثار شایسته تقدیر سی وپنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:

الف) کلیات

نسخ خطی

1. دستنامه نسخه شناسی نسخه های به خط عربی، تألیف فرانسوا دروش، ترجمه سیدمحمدحسین مرعشی، تهران: سمت، 1395، دوازده، 504ص.: مصور(بخشی رنگی).

ب) فلسفه و روان شناسی

فلسفه غرب

در این گروه در بخش ترجمه دو کتاب زیر به طور مشترک انتخاب شدند:

2. بی دولتی، دولت، آرمان شهر، تألیف رابرت نوزیک، ترجمه محسن رنجبر، تهران: نشر مرکز، 1395، 440 ص.

3. نوشتار و تفاوت، تألیف ژاک دریدا، ترجمة عبدالکریم رشیدیان، تهران: نشر نی، 1395، 636 ص.

فلسفه اسلامی

4. نظام معرفت شناسی اشراقی سهروردی، تألیف مهدی عباس زاده، تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، 1395، 652 ص.

منطق

5. شرح منطق اشارات (نهج اول تا دهم)، تألیف مهدی عظیمی، قم: نشر حکمت اسلامی، 1395، 3 ج.

6. منطق تطبیقی، تألیف اسدالله فلاحی، تهران: سمت، 1395، ده، 364 ص.

دین

علوم قرآنی

7. غرر قرآن از نظریه تا تفسیر، تألیف علی راد، قم: دارالحدیث، 1395، 283 ص.

در این گروه در بخش ترجمه دو کتاب زیر به طور مشترک انتخاب شدند:

8. تفسیر امامیه در پژوهش های غربی، تألیف گروه نویسندگان، ترجمه گروه مترجمان، به کوشش و ویرایش محمدعلی طباطبایی، قم: دارالحدیث، 1395، 416 ص.

9. قرآن شناسی امامیه در پژوهش های غربی، تألیف گروه نویسندگان، ترجمه گروه مترجمان، به کوشش و ویرایش محمدعلی طباطبایی، قم: دارالحدیث، 1395، 311 ص.

کلام

10. بنیاد اندیشه سیاسی در اسلام (از تکوین تا تدوین)، تألیف سیدعلی میرموسوی، قم: دانشگاه مفید، 1395، 419 ص.

11. جستارهایی در مدرسه کلامی بغداد، تألیف جمعی از نویسندگان، به کوشش سیدعلی حسینی زاده خضرآباد، زیرنظر: محمدتقی سبحانی، قم: دارالحدیث، 1395، 657 ص.

اخلاق

12. قانون اخلاق بر پایه نقد عقل به عقل، تألیف علی عابدی شاهرودی، قم: کتاب طه، 1395، 592 ص.

سیره معصومین

13. الشهید الاول: محمدبن مکی العاملی، حیاته و آثار، تألیف رضا مختاری، قم: مؤسسة کتاب شناسی شیعه، 1395، 840 ص.: مصور، نمونه.

در این گروه در بخش تألیف دو کتاب زیر به طور مشترک انتخاب شدند:

14. تطورشناسی سیره نگاری با تکیه بر نقش اصحاب امامان علیهم السلام، تألیف حسین حسینیان مقدم، قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، 1395، هشت، 328 ص. : مصور، جدول، نمودار.

15. تصحیح و منبع شناسی کتاب الملهوف سیدابن طاووس: با استفاده از 57 نسخه خطی، تألیف مصطفی صادقی کاشانی، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، 1395، 324 ص. : نمونه، جدول، تصویر رنگی.

16. طبقات اعلام الشیعة: نقباء البشر فی القرن الرابع عشر، تألیف آغابزرگ الطهرانی، تصحیح محمد طباطبائی بهبهانی(منصور)، تهران: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، مشهد: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، 1395، 6 ج.

ادیان دیگر

17. تاریخ اندیشه های دینی، تألیف میرچا الیاده، ترجمه بهزاد سالکی، تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه، 1395، 3 ج.

علوم اجتماعی

اقتصاد

18. سیر اندیشه اقتصادی متفکران مسلمان، تألیف محمدرضا یوسفی، تهران: سمت، 1395، 533 ص.

زبان

زبان فارسی

19. فرهنگ توصیفی دستور زبان فارسی، تألیف علاءالدین طباطبایی، تهران: فرهنگ معاصر، 1395.

علوم خالص

زمین شناسی

20. شکستگی در سنگ، تألیف حسین معماریان و بهزاد تخم چی، تهران: دانشگاه تهران، مؤسسة چاپ و انتشارات، 1395، 820 ص.

علوم کاربردی

پزشکی

21. کتاب جامع سلامت خانواده، تألیف اسکات لیتین، ترجمة سیدعلیرضا طلایی زواره و مرجان قائمی، تهران: تیمورزاده، 1395، 2 ج. مصور (رنگی)، جدول (رنگی)، نمودار (رنگی).

دامپزشکی

22. ایمنی شناسی دامپزشکی، تألیف مایکل ج. دیو رونالد شولتز، ترجمه غلامرضا نیکبخت بروجنی و محمدحسن متدین، محمدمهدی رنجبر، محمد خسروی، عاطفه اسماعیل نژاد، تهران: دانشگاه تهران، مؤسسة چاپ و انتشارات 1395، 507 ص، مصور، جدول، نمودار.

مهندسی برق

23. کنترل مدرن، تئوری و کاربرد، تألیف محمدعلی معصوم نیا، تهران: دانشگاه صنعتی شریف، 1395، 490 ص.

24. مشارکت منابع تجدیدپذیر در بازار برق، تألیف جوان ام. مرالس، آنتونیو جی. کونخو، هنریک ماسن، پیر پینسون، مارکو زوگنو، ترجمة مهدی احسان، زینب غفرانی جهرمی، شقایق یوسفی و آرمان اللهیاری، تهران: دانشگاه صنعتی شریف، 1395، 638 ص.

مواد و معدن

25. ترکیب اطلاعات، رویکردی نوین جهت تصمیم گیری در زمین شناسی، مهندسی معدن، و نفت، تألیف بهزاد تخم چی، محمد لطفی، حمید صیفی ومریم سادات حسینی، تهران: دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک)، 1395، 808 ص.

26. متالورژی جوشکاری و جوش پذیری، تألیف جان سی لیپولد، ترجمة مرتضی شمعانیان، حسین مستعان، اصفهان: دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز نشر، 1395، 460 ص، مصور، جدول، نمودار.

مهندسی مکانیک

27. روش ها و مکانیک شکل دهی فلزات، تألیف احمد عاصم پور، سینا نظری اونلقی، تهران: دانشگاه صنعتی شریف، 1395، 592 ص.

مهندسی کشاورزی

28. تکثیر و پرورش میگوهای دریایی، تألیف کامران رضایی توابع، غلامرضا رفیعی، تهران: دانشگاه تهران، مؤسسة چاپ و انتشارات 1395، 290 ص، مصور، جدول، نمودار، بخش رنگی.

هنر

هنرهای نمایشی

29. گروه هنر ملی از آغاز تا پایان (13571335)، تألیف روح الله جعفری، تهران: نشر افراز، 1395، 2 ج.

موسیقی

30. شناخت هنر موسیقی: سماع ردیف، شامل 18 دفتر، تألیف مجید کیانی، تهران: مؤلف، 1395، 765 ص.

نمایشنامه

31. ائوریپیدس: پنج نمایشنامه، نوشته ائوریپیدس، ترجمة عبدالله کوثری، تهران: نشر نی، 1395، 555 ص.

ادبیات

نثر معاصر

32. اسم شوهر من تهران است، نوشته زهره شعبانی، تهران: نشر مرکز، 1395، 96 ص.*

نقد ادبی

33. بلاغت: از آتن تا مدینه: بررسی تطبیقی فن خطابة یونان و روم باستان و بلاغت اسلامی تا قرن پنجم هجری، تألیف داوود عمارتی مقدم، تهران، انتشارات هرمس، 1395، 340 ص.

34. درآمدی بر تحلیل انتقادی گفتمان روایی، تألیف حسین صافی پیرلوجه، تهران: نشر نی، 1395، 224 ص.

35. پرسش های بوطیقای داستایفسکی، تألیف میخاییل باختین، ترجمة سعید صلح جو، تهران: انتشارات نیلوفر، 1395، 608 ص.

متون قدیم

36. سفینه کهن رباعیات، تصحیح ارحام مرادی و محمدافشین وفایی، تهران: انتشارات سخن، 1395، 386 ص.

تاریخ و جغرافیا

تاریخ

37. سیستم های استقراری و فرهنگ های باستانی دشت رامهرمز جنوب غربی ایران (نتایج کاوش در تل گسر و بررسی منطقه ای رامهرمز)، تألیف عباس علیزاده، لقمان احمدزاده، مهدی امیدفر، ترجمة ماندانا کرمی، رامین یشمی، تهران: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، 1395، 622 ص.

مستندنگاری

38. آنک!... پاریس، تألیف میرجلال الدین کزازی، تهران: انتشارات صدای معاصر، 1395، 256 ص.

39. سفر دیدار: سفر به کوهستان های بدخشان و دیدار از مزار ناصرخسرو قبادیانی، تألیف محمدرضا توکلی صابری، تهران: نشر اختران، 1395، 224 ص.

کودک و نوجوان

داستان و رمان تألیف

در این گروه دو کتاب زیر به صورت مشترک انتخاب شدند:

40. مثل هیچکس، نوشته سپیده خلیلی، تهران: انتشارات قدیانی، 1395، 128 ص.

41. خرسی که چپق می کشید، نوشته سیدجواد راهنما، تهران: انتشارات هوپا، 1395، 278 ص.

داستان و رمان ترجمه

42. عروس دریایی، نوشته اَلی بنجامین، ترجمة کیوان عبیدی آشتیانی، تهران: افق، 1395، 264 ص.

علوم و فنون

43. مجموعه دانستنی های جانوران ایران و جهان، تألیف محمد کرام الدینی، تهران: نشر طلایی، 1395، 5 ج.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
معاون فرهنگی وزارت ارشاد از پرداخت مطالبات بدون تبعیض ناشران بابت خرید کتاب و کتابفروشان برای طرح های فصلی ظرف سه چهار روز آینده خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : آمد خبر بهار نیوز خبرگزاری آریا

به گزارش ایسنا، با نزدیک شدن به پایان سال و با توجه به وضعیت موجود در پی شیوع ویروس کرونا و کاهش فروش کتاب، ناشران بابت تاخیر در پرداخت مطالبات معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بابت خرید کتاب از آن ها و کتاب فرشان نیز جهت تاخیر در پرداخت مطالباتشان برای طرح های فصلی کتاب گله دارند و خواستار پرداخت این مطالبات هستند تا نگرانی و فشار به آن ها کاسته شود.

در پی درخواست یکی از ناشران از سیدعباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - مبنی بر مساعدت برای پرداخت مطالبات ناشران و درخواست از معاونت فرهنگی برای پرداخت بدون تبعیض و باعدالت مطالبات ناشران، محسن جوادی - معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - گفت: ضمن عذرخواهی به اطلاع می رساند بیش از نود و پنج درصد مطالبات ناشران و کتابفروشان بدون تبعیض تا سه چهار روز آینده پرداخت می شود .
کلیه اسناد نهایی و ظرف یکی دو روز در بانک اجرا می شوند.

همچنین محسن جوادی در پاسخ به درخواست کتاب فرشان برای تخصیص بخشی از بودجه نمایشگاه کتاب تهران به عیدانه کتاب برای رونق کتاب فروشی ها، بیان کرد: حتما عیدانه کتاب را خواهیم داشت و اتفاقا با اعتبار مالی مناسب. در برخی از شهرها، شهرداری ها هم به اجرای این طرح کمک می کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: مریم جلالی دهکردی عضو هیئت رده بندی سنی آثار سینمایی معتقد است که حجم انبوه حذف شخصیت پدر در آثار جشنواره فیلم فجر یک هشدار جدی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم آفتاب نیوز

به گزارش سینماپرس ، مریم جلالی دهکردی دارنده مدرک دکترای مدیریت و برنامه ریزی امور فرهنگی، مدرس دانشگاه و عضو هیئت رده بندی سنی آثار سینمایی است. به بهانه پایان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، به سراغ این استاد صاحب نظر حوزه مطالعات فرهنگی و مطالعات خانواده رفتیم و نظرات وی را درباره مضامین و محورهای کلیدی موجود در فیلم های سینمایی امسال به ویژه بازنمایی تصویر خانواده در آثار حاضر در جشنواره سی و هشتم جویا شدیم.

در ادامه مشروح گفت وگوی تسنیم با مریم جلالی دهکردی را از نظر می گذرانید:

آثار نمایش یافته در سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر را از حیث مضمون و محتوا چگونه ارزیابی می کنید؟

محصول سینما یک تولید فرهنگی به شمار می آید، این تولید فرهنگی از طرفی برخاسته از گزاره هایی است که در جامعه جریان پیدا می کند، در خرد و عاطفه عمومی بدان توجه می شود و حاصل تجربه زیسته فیلمساز است؛ از طرف دیگر خروجی سینما بر آینده فرهنگ ما سایه می اندازد و میوه آینده فرهنگی ما را در دل خود پرورش می دهد. سینما همواره گزاره هایی را روی میز فرهنگ می گذارد، پیشنهاداتی درباره سبک زندگی ارائه می کند و دریچه های تازه ای را می گشاید؛ در جریان این فرایند برخاستن اثر سینمایی از دل جامعه و ارائه پیشنهادات معطوف به پیشرفت برای جامعه است که توسط یک سینمای پیشران اتفاق می افتد، و البته یکی از مؤلفه های اساسی و تعیین کننده، نهاد خانواده است.

بر اساس طبقه بندی جامعه شناسان، سه نهاد کلیدی در همه جوامع وجود دارند؛ نهاد دین، نهاد دولت و نهاد خانواده. از آنجاکه جشنواره سی و هشتم فیلم فجر نقطه عطف سالانه سینمای ایران است، می توان نگاه فیلمساران حاضر در این دوره از جشنواره را نسبت به نهاد خانواده سنجید و رویکرد آنها را در این راستا مورد ارزیابی قرار داد؛ اینکه فیلمسازان ما در این دوره چه پیشنهاداتی را فراروی خانواده ها قرار دادند و کدام پنجره های تازه را پیشِ روی آنها گشودند؛ از دو منظر می توان به بررسی این مسئله پرداخت؛ نخست، خانواده به عنوان موضوع فیلم های سینمایی و دیگری خانواده به عنوان مخاطب فیلم های سینمایی.

اغلب آثار حاضر در سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر، خانواده متزلزل و پدرزدوده را به نمایش می گذاشتند؛ بدین معنا، نقش پدر در خانواده هایی که سینمای ایران در آثار جشنواره امسال به نمایش گذاشت، به شدت کمرنگ و ضعیف بود؛ این امر شاید به تغییری که در نهاد خانواده در حال وقوع است، بازگردد؛ با وجود این، چنین حجم انبوهی از حذف پدر در آثار سینمایی جشنواره امسال که قرین حذف قدرت، اقتدار، تصمیم گیری و پیشروی پدرانگی هم بود، یک هشدار است که باید آن را جدی گرفت. شما در اغلب فیلم ها پدری را می دیدید که یا مخالف تغییر است و یا بی خردی می کند؛ چه بی خردی های مالی و چه بی خردی های عاطفی؛ در هر صورت، پدران نقش پیشران فرهنگی خود را از دست داده اند؛ به عنوان مثال مشهود در فیلمی که نام پدران را بر خود داشت، عمق بی خبری پدران از نسل جدید را ملاحظه می کنید؛ پدرانی که اساساً دنیای پسرانشان را نمی شناسند و در خیالات خود زندگی می کنند. رابطه میان زن و شوهر و آنچه ما از آن با عنوان تشکیل خانواده یاد می کنیم نیز در آثار جشنواره سی وهشتم فاقد نشانه های قوی و منسجم بود؛ به نظر می رسد خانواده از اولویت اول به اولویت چندم تبدیل شده است.

در فیلم بی صدا حلزون که من آن را پسندیدم، نمادی از ناشنوایی جامعه و این را که جامعه نمی خواهد بشنود ملاحظه می کنیم؛ در این فیلم با جامعه ای مواجهیم که اساساً نمی خواهد گوش هایش را برای شنیدن باز کند و پدر خانواده نقشی ممانعت کننده دارد؛ او نسبت به این نشنیدن موضع مثبت می گیرد و معتقد است که نباید شنید و باید به همگرایی سکوت تن داد؛ در مقابل، این زن خانواده است که حاضر می شود به ازای تحمل تاوانی سنگین، تمام تلاش خود را به کار بندد تا فرزندش به عنوان نماینده ای از نسل آینده بتواند دنیای جدیدی را تجربه کند؛ بتواند بشنود و این ذوق حاصل از شنیدن را به نسل های بعدی نیز هدیه بدهد.

در اینکه فرهنگ از جنس مادرانگی است و مادران همواره تغییردهنده و مبدع تغییرات فرهنگی بوده اند، شکی نیست اما اغلب این تغییرات در سایه تعامل و هم افزایی زن و مرد یا پدر و مادر با یکدیگر رخ داده است؛ بنابراین به نظر می رسد سینمای ایران در حال نمایش نوعی دست تنها بودن زن و دست تنها بودن مادرانگی است؛ مادرانگی تنها است و هیچ پدری هم به آن کمک نمی کند؛ چنین وضعیتی را در فیلم های دیگر جشنواره سی وهشتم هم مشاهده می کنیم؛ ازجمله در سه کام حبس ، قصیده گاو سفید و آثار دیگر، چنین مؤلفه ای ظهور و بروز برجسته ای پیدا کرده است. فکر می کنم متولیان فرهنگی باید کمک کنند تا این وضعیت رو به بهبود گذارد.

تصویر خانواده را در دیگر آثار جشنواره سی وهشتم فیلم فجر چگونه ارزیابی می کنید؟

فیلم خانواده محور دیگری که می توان درباره آن صحبت کرد، خون شد ساخته مسعود کیمیایی است که بر اجتماع خانواده تأکید بسیاری دارد؛ یکی از معدود فیلم های جشنواره است که ما در آن عنصر مردانه را می بینیم؛ گرچه در این فیلم همچنان با پدر مقصر سروکار داریم و این فرزند پسر است که علیه وضعیت موجود قیام می کند و سعی می کند بار دیگر خانواده را دور هم جمع کند، با وجود این، باز هم توجه به عنصر مردانگی، پدرانگی و قدرت مرد در خانواده در فیلم خون شد قابل توجه است که شاید برخاسته از سنتی باشد که مسعود کیمیایی بدان پایبند است و چندان وجه عمومی نداشته باشد؛ بلکه بیشتر نوعی امضای شخصی باشد که توسط کارگردان خلق شده است. اما نکته مهم در این راستا، دیالوگ اساسی و عصیانگر بازیگر زن فیلم خون شد است که از پیله خود بیرون می آید و بعد از تحمل سال ها عجز، خشونت و حقارت، به مطالبه گری می پردازد؛ آنجا هم کنشگر اصلی فیلم، زن است.

زنان کنشگر مثبت در فیلمنامه های جشنواره سی وهشتم فجر، بعد از نسرین مغانلو در خون شد، پانته آ پناهی ها در فیلم خروج آقای حاتمی کیا و هانیه توسلی در فیلم بی صدا حلزون بهرنگ دزفولی زاده بودند؛ در فیلم خروج ، بازیگر زن فیلم با وجود سنتی بودن، دست به کنشگری فعالانه می زند و نقش خود را به تمام مردان فیلم اثبات می کند؛ اینجاست که مشاهده می کنیم برای رشد یک جامعه، تمام اعضای خانواده باید دست در دست هم دهند؛ بنابراین نه مردانگی صرف و نه زنانگی صرف مثمر ثمر و پیشران توسعه جامعه نخواهند بود.

از نظر شما حذف پدر یا پدرزدودگی در آثار سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر به چه میزان با واقعیت های اجتماعی و خانوادگی روز جامعه ما نسبت دارد؟

سینما اساساً هنر اغراق است و همواره در آن بزرگ نمایی اتفاق می افتد و آن چنان در آن آن چنان تر می شود؛ با وجود این، ما در جامعه نیز با چنین مسئله ای مواجهیم و یکی از مشکلات کنونی جامعه ما عدم نقش آفرینی صحیح اعضای خانواده است؛ در برخی خانواده ها چه مادر و پدر و چه خواهر و برادر و سایر اقوام، آن گونه که باید نقش خود را به درستی ایفا نمی کنند؛ پدران پدرانگی را نمی آموزند و مادران نیز مادرانگی را فرا نمی گیرند؛ در نتیجه گسستی رخ می دهد که نتایجی چون پدرزدودگی و دیگر آسیب های خانوادگی را به دنبال دارد. عنصر خانواده با وجود اینکه مزیت رقابتی گفتمان ایران اسلامی است، اما متأسفانه بسیاری از ما نسبت به آن بی توجهیم و عمدتاً سیاست ها و حرکاتمان در قبال این عنصر ارزشمند، ماهیتی شعاری و سطحی دارد.

اگر فیلم عامه پسند را ملاحظه کرده باشید، احساس می کنید که زنان در جامعه ایرانی با احساس اجحاف مواجهند؛ هرچند ممکن است در واقعیت اجحافی نسبت به آنها رخ نداده باشد؛ این احساس اجحاف از خود اجحاف بدتر است. موضوع مهم دیگری که باید بدان اشاره کرد این است که اساساً نوعی نهادگریزی در سینمای ما در حال وقوع است؛ بدین معنا افزون بر نهاد خانواده، نقش نهاد دولت و نهاد دین نیز در فیلم ها کمرنگ شده است؛ شما در برخی جوامع مشاهده می کنید که اگر نقش نهاد خانواده کمرنگ و تضعیف شده است، نهادهای دیگری چون نهاد دولت و نهاد آموزش وظایف نهاد خانواده را به عهده می گیرند و کاستی های موجود در این راستا را جبران می کنند؛ اما در سینمای ما مسئله اینجاست که نه نهاد خانواده و نه نهاد دین در فیلم ها نقش چندان پررنگی ندارند و نوعی نهادگریزی در آثار فیلمسازان مشاهده می شود؛ دولت در فیلم ها اساساً هیچ کاره است و هیچ کاری از دستش برنمی آید؛ نهاد امنیت که مصداق عینی آن در اکثر فیلم های سینمایی نیروی انتظامی است نیز کارکرد مؤثر خود را به درستی ایفا نمی کند و شخصیت های موجود در فیلم ها تصمیم به انتقام شخصی می گیرند؛ گویی این یک وظیفه فردی است و هیچ نهادی پشتیبان شخصیت ها نیست؛ این اتفاقی است که تبلور آن را در فیلم هایی چون شنای پروانه ، خروج ، خون شد و برخی آثار دیگر جشنواره امسال مشاهده می کنیم؛ البته شنای پروانه در پایان ارجاعی به دو نهاد امنیت و خانواده دارد.

به اعتقاد شما چه تعداد از آثار نمایش یافته در سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر آثاری خانوادگی محسوب می شوند، بدین معنا که بتوان با خاطری آسوده به اتفاق خانواده در سالن سینما به تماشای آنها نشست؟

اگر بخواهیم درباره محور خانواده به عنوان مخاطب آثار سینمایی سخن بگوییم، باید گفت که به استثنای فیلم بی صدا حلزون که می توان مفصل درباره آن حرف زد، فیلم سینما شهر قصه نیز به خوبی نمادی از همگرایی خانوادگی را به نمایش گذاشت؛ هم خانواده سینما و هم خانواده ایرانی در این فیلم مورد توجه قرار می گیرند و به زعم من سینما شهر قصه می تواند تجلی و منادی فرهنگ گفت وگو در درون نهاد خانواده باشد؛ فکر می کنم این فیلم گواه روشنی بر این موضوع بود که خانواده صرفاً مفهومی محدود به زن و شوهر و بچه ها نیست؛ خانواده اقسام متفاوتی دارد؛ مفهوم خانواده اسلامی ناظر به گزاره هایی از این جنس است که اگر با کسی هم سفره شدی، او عضوی از خانواده تو خواهد بود؛ اگر با کسی همسایه شدی او عضوی از خانواده تو خواهد بود؛ اگر با کسی همسفر شدی او عضوی از خانواده تو خواهد بود و غیره؛ این گزاره ها به خوبی در فیلم سینما شهر قصه محقق شده بود؛ بنابراین تصور می کنم باید توجه بهتری نسبت به این فیلم مبذول شود؛ این فیلم نشان می دهد که گذشته، حال و آینده با عینک خانوادگی می تواند همگرا باشد و کنار هم قرار گیرد.

فیلم دیگری که می خواهم به آن اشاره کنم، فیلم سینمایی پوست است؛ در این فیلم مقوله عشق با تکیه بر مناسک و برخی خرافه ها مطرح می شود و در ادامه پیوندی که با مذهب برقرار می کند پیوند بسیار جالبی است و در نهایت این عشق است که پیروز می شود؛ حال، نمود چنین عشقی می تواند در مذهب یا عناصر دیگری باشد.

شما به عنوان یکی از اعضای هیئترده بندی سنی آثار سینمایی، فکر می کنید مهم ترین الزامات و بایسته هایی که هم اکنون باید در نسبت تولیدات سینمای ایران لحاظ شود کدام است؟

به نظر می رسد باید کار عملیاتی جدی در حوزه رده بندی سنی فیلم های سینمایی انجام دهیم؛ حجم بالای خشونتی که در فیلم ها وجود دارد و شاید برخاسته از خشونت و پرخاشگری پنهانی است که اکنون در جامعه ما موجود است، باید به واسطه شاخص های مقتضی کنترل شود؛ این شاخص ها متضمن این امر است که مخاطبان زیر 12 سال یا زیر 14 سال از تماشای برخی فیلم ها اجتناب کنند. از طرف دیگر نوع روابط و استعاره هایی که برخی فیلم ها ایجاد می کنند، حاکی از آن است که ما باید سیاستگذاری های مان را به سمتی جهت دهیم که در سبد سینمای مان بیش از پیش به تولید فیلم های خانوادگی توجه داشته باشیم؛ فیلم ها باید به گونه ای باشند که یا خانواده ها بتوانند کنار همدیگر به سینما بروند و از تماشای آنها لذت ببرند یا اینکه پس از تماشای فیلم، مفهوم خانواده به موضوع گفتگوی خانواده ها تبدیل شود؛ امکان دارد برخی فیلم ها موضوع سنگینی داشته باشند اما وقتی اعضای یک خانواده هوشمند به اتفاق به تماشای آن می نشینند، می توانند تجربه تماشای فیلم را دستمایه ای برای گفتگوهای خانوادگی خود قرار دهند؛ در چنین بستری می توان شاهد انتقال دانش و تجربه از نسل قدیم به نسل جدید و به عکس بود؛ در این راستا سینما باید نقش کلیدی خود را ایفا کند؛ سینمای امروز ما کمتر برای خانواده ها مسئله سازی مثبت می کند و به ندرت قادر است خانواده ها را در موقعیتی قرار دهد که بتوانند حول مسئله ای معین با یکدیگر گفتگو و تبادل تجربه کنند.

سخن پایانی؟

مایلم در پایان به دو نکته اشاره کنم؛ مؤلفه ای که طی سال های اخیر در فضای رسانه ای کشور به کرّات شنیده شده است، مفهوم سواد رسانه ای است؛ اغلب افراد فکر می کنند سواد رسانه ای صرفاً مختص مخاطب است اما این گونه نیست؛ حجم بالای ظهور و بروز فضای مجازی و مصرف شبکه های اجتماعی در فیلم های سینمایی ما نشان دهنده این است که موضوع رسانه در فیلم ها وجود دارد؛ با وجود این، نکته اصلی این است که سواد رسانه ای علاوه بر مخاطبان، مختص تولیدکنندگان محصولات فرهنگی نیز هست؛ تولیدکنندگان ما نیز باید از سطح سواد رسانه ای قابل توجهی برخوردار باشند و بدانند که چگونه می توانند به درستی از کارکردهای رسانه خصوصاً رسانه های نوین بهره ببرند.

مؤلفه تازه دیگری که بروز آن را در برخی فیلم های جشنواره سی وهشتم فجر شاهد بودیم و اتفاقاً در بیانیه گام دوم نیز مقام معظم رهبری نیز نسبت بدان تأکید و اهتمام داشته اند، بحث سواد مالی است؛ به نظر می رسد فیلمسازان ما باید با این مفهوم تازه نیز آشنایی کامل داشته باشند، مفاهیمی چون ورشکستگی، مشکلات مالی و معضلات اقتصادی، دستمایه های دراماتیک خوبی را در اختیار فیلمسازان قرار می دهد که در بسیاری از فیلم ها نیز نمود آن را مشاهده می کنیم؛ ازجمله در قصیده گاو سفید ، عامه پسند ، سه کام حبس ، خروج ، خون شد و روز بلوا و غیره. اگر فیلمسازان ما بتوانند سواد مالی را فرا بگیرند، با ظرافت و زیبایی بیشتری می توانند از صنعت سینما در راستای توسعه سواد مالی استفاده کنند و از طرف دیگر می توانند سواد مالی مخاطبانشان را هم افزایش دهند؛ بی شک ارتقای سطح سواد مالی آحاد مردم امری ضروری برای تحقق توسعه و شکوفایی ظرفیت های بالقوه اقتصاد مقاومتی است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
شبکه نمایش خانگی هر روز بیشتر از قبل توجه مخاطبان را به خود جلب می کند و با وجود اینکه همیشه سریال های جدید تر لزوما بهتر از عناوین قبلی نیستند اما روند کلی سینمای خانگی کاملا امیدوار کننده است، تولیدکنندگان بیشتر از همیشه به نظر مخاطبان و بازخورد آنان اهمیت می دهند چراکه فروش و درآمد سریال به طور مستقیم به جلب نظر مردم وابسته شده است اتفاقی که در صدا و سیما وجود نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

شبکه نمایش خانگی هر روز بیشتر از قبل توجه مخاطبان را به خود جلب می کند و با وجود اینکه همیشه سریال های جدید تر لزوما بهتر از عناوین قبلی نیستند اما روند کلی سینمای خانگی کاملا امیدوار کننده است، تولیدکنندگان بیشتر از همیشه به نظر مخاطبان و بازخورد آنان اهمیت می دهند چراکه فروش و درآمد سریال به طور مستقیم به جلب نظر مردم وابسته شده است اتفاقی که در صدا و سیما وجود نداشت.

و از آن مهمتر حالا که نام های بزرگ پخش آنلاین کشور مانند فیلیمو، نماوا و ملوفیلم وارد این بازی شده اند و رسما روی کارهای مختلف سرمایه گذاری می کنند فشار مناسبی روی تولیدکنندگان است که علاوه بر جلب نظر مخاطبان باید یک اثر فاخر تولید کنند تا تاثیرات مثبتی برای برند سرمایه گذار هم داشته باشند و دیگر نمی توانند با تولید طنزهای زرد و بدون محتوا بدون توجه به چهره ای که از خود بجای می گذارند فقط به فکر فروش و جلب توجه باشند؛ در کل فرهنگ حمایت مردم از محصولات فرهنگی و همچنین فشار مخاطبان و سرمای گذاران به تولیدکنندگان بهترین اتفاقی است که برای سینمای ایران در چند دهه ی اخیر رقم خورده است.

یکی از عناوینی که مدتی سینمای خانگی را به دست گرفته بود سریال مانکن بود که هفته گذشته به کار خودش پایان داد و مسیر را برای نزدیک ترین رقیبش که البته از نظر محتوایی آن چنان هم درخشان نیست یعنی سریال دل باز کرد، سریال دل با استفاده از بازیگران محبوب و البته مهمتر از آن کارگردان سرشناسش آقای منوچهر هادی توجهات زیادی را به خود جلب کرد ولی در نهایت سریال دل را می توان بدترین سریال سینمای خانگی تا به امروز دانست که با وجود تیم تولید قوی و با پتانسیل کمترین اهمیتی برای کیفیت سریال خود قائل نشده اند.

البته از سینمای خانگی یک شانس بزرگ آورد که همزمان با تمام شدن سریال مانکن به پخش سریال هم گناه نزدیک شدیم تا سینمای خانگی وابسته به سریال های ضعیفی مثل دل و کرگدن نشود، سریال همگناه با بازی پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، محسن کیایی، حبیب رضایی، مهدی پاکدل، هنگامه فاضیانی، پدرام شریفی و به کارگردانی مصطفی کیایی احتمالا اصلی ترین کاندید بهترین سریال سال 98 است که به زودی وارد سینمای خانگی خواهد شد و می توانید برای دانلود و تماشای آن از وب سایت تایم سیتی اقدم نمایید.

حدود یک ماه تا پایان سال 98 باقی مانده و امسال شاهد عنوان پر سرو صدای دیگری نخواهیم بود تا اوایل سال آینده که یکی دیگر از عنوان های شدیدا مورد انتظار یعنی سریال قورباغه به کارگردانی هومن سیدی و با بازی نوید محمد زاده وارد سینمای خانگی خواهد شد، سریال قورباغه احتمالا برای مدتی همزمان با هم گناه پخش می شود و بعد از آن می تواند به راحتی در بازار سینمای خانگی یکه تازی کند و حریف های نه چندان قدرتمندی مثل موچین که در ژانرهای دیگر قرار دارند به نظر تهدیدی برای فروش مورد بالای قورباغه نخواهند بود.

با همه ی این صحبت ها آینده ی سینمای خانگی هر روز رقابتی تر و در عین حال حمایت مردم از این بازار هر روز در حال پیشرفت است همین موضوع می تواند محیطی سالم برای رقابت بهترین ها، معرفی استعداد های جدید، دوری از مافیایی و سفارشی شدن سینما را فراهم کند چراکه در یک محیط رقابتی سالم تنها بهترین ها هستند که باقی می مانند و هیچکس نمی تواند و نباید روی اعتبار و ارزش خودش ریسک کند تا افراد بی استعداد را جلوی دوربین ببرد.

لینک خبر :‌ شما نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

خانه سینما به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تا 10 اسفند تعطیل شد.
بر این اساس به صنوف اعلام شده به دلیل شرایط موجود و سلامتی اعضا، خانه سینما از سه شنبه 6 اسفند ماه تا روز شنبه 10 اسفند ماه تعطیل است.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
اکران نوروزی امسال سینما چه بسا همانند آزمونی برای سینما باشد تا با این تنوع در قصه و خصوصا کیفیت متفاوت فیلم ها نسبت به همدیگر، مخاطب را محک بزند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، فضاهای هنری و فرهنگی کشور به واسطه نگرانی از شیوع بیماری کرونا عمدتاً به حال تعلیق در آمده اند و کمتر محلی هنری را می توان یافت که برنامه هایش درحال اجرا باشد. خصوصاً برنامه های سینمایی که جزء سرگرمی های همیشگی بوده اما این روزها تعطیل اند و حداقل تا پایان هفته جاری هیچگونه فعالیتی نخواهند داشت.

در این جمع اکران نوروز همیشه علاقه مندان خاص خودش را دارد؛ چه در مورد طیف متقاضیان و فیلمسازان باشد و چه علاقه مندان به سینما. در عین اینکه معمولاً بهترین های سینمایی سال نیز در این چندساله، همه جوره تلاش کرده اند که در این اکران پرموهبت و پرفروش حضور داشته باشند و صاحب گیشه چندین میلیاردی شوند.

با این حال چینش اکران نوروز 99 به گونه ای دیگر سوق داده شد و از این نظر تنها 3 فیلم از آثار رونمایی شده در جشنواره فجر را در جمع خود می بیند که در این بین نیز تنها شنای پروانه است که توانست در این رویداد عرضه اندامی کرده و نظر آراء مردمی را به سمت خود بکشاند. بنابراین همین چینش می تواند فضا را برای دیده شدن دیگر فیلم های این سبد مهیا کند.

شنای پروانه ، خوب، بد، جلف 2: ارتش سری ، لامینور ، لاله ، بازیوو ، پسرکشی ، و زن ها فرشته اند-2 چینش اکران نوروز 99 هستند؛ هر چند که فیلم پیمان قاسمخانی به شکل غیرمعمولی توانست یکباره حتی فرصت اکران پیدا کند. با این حال فعلاض همگی پشت خط اکران و تعطیلی ناخواسته ایستاده اند و باید دید بالاخره از چه تاریخی می توانند رنگ پرده را ببینند.

این چینش اشاره به نکاتی تازه دارد؛ خصوصا اینکه به واسطه عدم حضور عمده فیلم های خوب جشنواره فجر گذشته در این سبد، می توان بر دست پر سینما در تواریخ دیگر اکران صحه گذاشت تا در برخی ایام سال، دیگر شاهد گیشه بدون مخاطب نباشیم.

این هفت فیلم هرکدام سراغ موضوعات مختلفی رفته اند که از قصه طنز تا کودک و نیز اجتماعی و شاید ورزشی را می توان در میانشان جستجو کرد.

همچنین برخی از این فیلم ها نیز هنوز به نمایش درنیامده اند و مخاطب بدون پیشینه سراغ آنها خواهد رفت. خصوصاً پسرکشی که صرفاً در جشنواره فجر رونمایی شد و البته زن ها فرشته اند-2 ساخته آرش معیریان که هیچ اطلاعاتی از آن در دسترس نیست و برخی خبرها نیز به اشتباه از محمدحسین فرحبخش به عنوان کارگردان آن نام می برند. برای همین زمان عمده فیلم ها نیز متقاضی اکران بوده اند؛ اما بنابر تصویب شورای اکران نوروزی و معیارهای در نظر گرفته شده فعلاً به این جمع اضافه نشدند.

بنابراین اکران نوروزی امسال سینما چه بسا همانند آزمونی برای سینما باشد تا با این تنوع در قصه و خصوصاً کیفیت متفاوت فیلم ها نسبت به همدیگر، مخاطب را محک بزند؛ که آیا مخاطب سینما در این اکران خاص، از همه جور فیلمی استقبال می کند و یا اینکه این کیفیت واقعی فیلم هاست که می تواند بستر فروش و استقبال غیرمعمول را به خود جذب کند.

انتهای پیام /4143/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
محمدرضا فرجی درباره رویکرد جدیدترین جلسه شورای صنفی نمایش که هفته آینده برگزار می شود، صحبت کرد.

محمد رضا فرجی از اعضای شورای صنفی نمایش، درباره اهداف جلسه بعدی این شورا در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت:برای جلسه آینده شورای صنفی نمایش که یازدهم اسفند برگزار می شود دو موضوع در دستور کار است، یکی قیمت بلیت سینما برای سال جدید به رئیس سازمان سینمایی پیشنهاد داده می شود و دیگری موضوع اکران پس از نوروز را مشخص می کنیم.

گفتنی است شش فیلم پسر کشی ، شنای پروانه ، لامینور ، لاله ، بازیوو ، زن ها فرشته اند جزو اکران نوروز 99 هستند و با احتساب خوب، بد، جلف 2 که قبلا مشخص شده بود، اکران عید به هفت فیلم می رسد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
بهنوش بختیاری، بازیگر سینما و تلویزیون که تبلیغات چند روز گذشته اش برای شربت ضدِ کرونا در اینستاگرام جنجالی شده بود، تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، سیدیاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، در یک نشست رسانه ای، از تحت تعقیب قرار دادن بازیگری خبر داد که در صفحه اینستاگرام خود، به طور غیرقانونی، تبلیغ شربت پیشگیری از ویروس کرونا را تبلیغ می کرد.

او در این باره توضیح داد: در روزهای گذشته یکی از سلبریتی ها در فضای مجازی اقدام به تبلیغ شربت پیشگیری از ویروس کرونا می کرد که به دستور دادستانی تحت پیگیرد قانونی قرار گرفت، لذا از شهروندان درخواست می کنیم که به این گونه تبلیغات توجه نکنند.

5757

کد خبر 1357109

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تهران- ایرنا- امسال و برخلاف سال های گذشته محسن امیریوسفی، رئیس شورای صنفی نمایش در اقدامی عجیب و جلوتر از سخنگوی این شوارلیست اسامی نهایی شده اکران نوروز را در اختیار یک رسانه مخصوص قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

حالا و با اقدام عجیب رئیس شورای صنفی نمایش خیلی زود پرونده این نوبت از اکران سینماها مشخص شد که البته با یک بررسی اجمالی می توان دریافت که چرا امیریوسفی خبر فیلم های اکران نوروز را ابتدا در اختیار فلان رسانه قرار داده است.

با مشخص شدن 6 فیلم اکران نوروزی پرونده یکی از مهمترین نوبت های اکران فیلم بسته شد، اما با توجه به اتفاقات اخیر در کشور آیا باز هم نوروز جزو اکران های طلایی سال است؟.

هر چند فعلا نمی توان قضاوت درستی درباره رونق داشتن یا نداشتن سینماها در نوروز 99 داشت اما از آنجا که این نوبت از اکران معمولا از هفته های پایانی اسفند آغاز می شود احتمالا شروع خوبی برای این نوبت از اکران نمی توان متصور شد.

اما در ادامه و جدای از شرایط فعلی جامعه به دلیل حضور ویروس کرونا که حالا از هر چیز دیگری در کشور معروف تر شده به بررسی آثار انتخاب شده می پردازیم که آیا می توانند اقبال مخاطبان و تنوع سلایق را تامین کنند یا خیر؟

خوب، بد جلف 2؛ ارتش سری

نخستین فیلم اکران نوروز که چند روزی هم نمایش خود را آغاز کرده اما به دلیل تعطیلی سینماها از ادامه اکران فعلا باز مانده است، خوب، بد جلف 2؛ ارتش سری است که در همان چند روز ابتدایی فروش به باشگاه میلیاردی ها پیوست.

این فیلم که در ادامه خوب بد جلف یک ساخته شده است به نویسندگی و کارگردانی پیمان قاسم خانی و تهیه کنندگی محسن چگینی است.

سام درخشانی، حامد کمیلی، ریحانه پارسا، فرهاد آئیش، مارال فرجاد، شکیب شجره، ستاره پسیانی، علی اوجی ازجمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

در خلاصه داستان خوب، بد جلف 2؛ ارتش سری آمده است: گروهی ضد انقلابی به ریاست دکتر مدنی(فرهاد آییش) و زیر نظر دونالد ترامپ ماموریتی به فربد (حامد کمیلی) در ایران به عنوان گروه فیلمبرداری به ایران بفرستد. در آنجا پژمان جمشیدی و سام درخشانی به عنوان بازیگر های فیلم ارتش سری انتخاب می شوند. فربد سعی در انجام عملیات است اما پژمان و سام تقریبا همه چی را به هم می ریزند و...

شنای پروانه

شنای پروانه ساخته محمد کارت که همین چند روز پیش در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 5 سیمرغ را دریافت کرد و رکورددار نامزدی در جشنواره بود هم دومین فیلم اکران نوروز است.

این فیلم هر چند حال هوای نوروز و شادی را ندارد اما احتمالا از جمله آثار پرمخاطب سینما خواهد بود.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: فیلمی از زنی به نام پروانه (طناز طباطبایی) در حین شنا در استخر در فضای مجازی منتشر می شود. حالا هاشم شوهر پروانه (امیر آقایی) و برادرش حجت (جواد عزتی) به دنبال انتقام گرفتن از فردی که این فیلم را منتشر کرده هستند، اما ...

جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، پانته آ بهرام، علی شادمان، نیره فراهانی، مهدی حسینی نیا، ایمان صفا، مه لقا باقری و نادر شهسواری بازیگران شنای پروانه هستند.

لامینور

لامینور به کارگردانی داریوش مهرجویی، لاله اسداالله نیک نژاد، بازیوو ساخته امیرحسین قهرایی نیز سه فیلم دیگر اکران نوروزی هستند که تا کنون هیچ اکرانی نه در جشنواره و نه به صورت خصوصی داشته اند.

پسرکشی به کارگردانی محمدهادی کریمی نیز از جمله آثاری است که در روز سوم جشنواره فیلم فجر امسال به این بخش وارد شد.

داستان این فیلم در 2 دهه 40 و 70 می گذرد و داستانی معمایی از پیچیدگی های روابط خانواده ای است که به خاطر یک باور غلط، دهه ها دچار بحران هستند.

ژاله صامتی، آرمان درویش، بهاره کیان افشار، نسیم ادبی، فرخ نعمتی، گلوریا هاردی، صحرا اسدالهی، زینب قادری، لیلا اوتادی، لیلا زارع، شهناز نصرتی و سهیل قاصدی بازیگران فیلم سینمایی پسرکشی هستند.

زن ها فرشته اند 2

زن ها فرشته اند 2 به کارگردانی حسین فرحبخش نیز دیگر فیلم اکران نوروز امسال است که هنوز نمایشی برای هیچ یک از اهالی رسانه و سینماگران نداشته است.

این فیلم هم در کنار خوب، بد، جلف 2 به عنوان دو فیلم نماینده سینمای طنز در اکران نوروز هستند.

سرگروه ها برای اکران فیلم ها نوروز نیز از جمله بازیوو در سرگروهی باغ کتاب، لاله در ماندانا، شنای پروانه در مگامال، لامینور در کوروش، پسرکشی در ایران مال، زن ها فرشته اند در ایران.

حالا در بررسی این فیلم ها می توان دریافت که به جز شنای پروانه ، هیچ کدام از فیلم های پرسروصدای جشنواره مثل درخت گردو محمدحسین مهدویان، خروج ابراهیم حاتمی کیا و خورشید مجید مجیدی خبری نیست.

به علاوه فیلم آتابای نیکی کریمی هم که در نظرسنجی از منتقدان جزو فیلم های برتر جشنواره بود در اکران نوروزی قرار نگرفت.

فیلم مهدویان که به شدت غم انگیز است و مناسب اکران نوروزی نیست اما عجیب است که خبری از فیلم های پرسروصدای دیگر نیست. شاید ماجرای کرونا تهیه کنندگان و پخش کنندگان را نگران کرده که نکند اکران نوروز موفق نباشد.

شورای اکران نوروزی با حضور سید محمد مهدی طباطبایی نژاد (مدیر اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی)، منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه ی سینما)، محمود اربابی (نماینده رئیس سازمان سینمایی)، محمدرضا فرجی و محسن امیریوسفی رییس شورای صنفی نمایش برگزار شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بعد از گمانه زنی های فراوان بر سر نحوه چینش فیلم های اکران نوروزی، سرانجام نام هفت فیلمی را که قرار است در این زمان روی پرده سینما های کشور بروند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

شکیبا افخمی راد _ بر این اساس درکنار فیلم خوب، بد، جلف 2 که اکرانش در سینما ها آغاز شده است، شش فیلم شنای پروانه ، پسرکشی ، لاله ، لامینور ، بازیوو و زن ها فرشته اند 2 در اکران نوروز روی پرده خواهند رفت.

در این بین برخلاف پیش بینی ها، تنها سه فیلم از جشنواره فیلم فجر امسال حضور دارند و چهار فیلم دیگر از تولیدات سینمایی سال 98 هستند. در نوشتار پیش رو نگاهی انداخته ایم به چالش ها، ضعف ها و قوت های فهرست اعلام شده برای اکران در نوروز 99.

2 انتخاب منطقی
معمولا در 10 سال اخیر به غیر از نوروز 91 و 97، هرساله بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره فیلم فجر در اکران نوروز روی پرده رفته است؛ فیلم هایی که امتحانشان را در جذب مخاطب پس داده اند و در آغاز سال جدید، می توانند به سینما ها رونق ببخشند؛ به عنوان مثال فیلم متری شیش ونیم ، منتخب مردم در جشنواره سی وهفتم، که در نوروز 98 اکران شد. فیلمی اجتماعی که توانست به فروش بیش از 27 میلیارد دست پیدا کند. امسال نیز در ترکیب فیلم های نوروز نام بهترین اثر از دیدگاه تماشاگران جشنواره سی وهشتم قرار گرفته است.

بر این اساس، شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت در آغاز سال جدید روی پرده سینما های کشور خواهد رفت. این فیلم علاوه بر آنکه بیشترین سیانس فوق العاده در جشنواره فیلم فجر را گرفت و به فیلم محبوب تماشاگران تبدیل شد، توانست نظر هیئت داوران را نیز جلب کند و به همراه روز صفر ، رکورددار سیمرغ های جشنواره امسال باشد، از این رو می توان گفت نام این فیلم به درستی درمیان هفت فیلم نوروزی قرار گرفته است. شنای پروانه اثری اجتماعی است که از حضور بازیگران مطرحی، چون جواد عزتی، طناز طباطبایی و امیر آقایی بهره گرفته است.

یکی از نکات جالب توجه این فیلم، گریم و بازی امیر آقایی است. او در فیلم شنای پروانه نقش یک گنده لات را ایفا می کند. از همان روز های پیش از جشنواره که فلیمی چنددقیقه ای از بازی آقایی در این اثر منتشر شد، بسیاری گریم این بازیگر را شبیه به وحید مرادی -یکی از لات های معروف تهران که سال گذشته در زندان طی یک درگیری کشته شد- دانستند.

هرچند که داستان فیلم به ماجرای وحید مرادی شباهتی ندارد، همین موضوع نیز مجموعه ای حواشی برای شنای پروانه ایجاد کرده است. بر این اساس، روز گذشته همسر وحید مرادی اعلام کرده است که می خواهد از سازندگان این فیلم شکایت کند.

او به انصاف نیوز گفته است: خیلی ها می خواهند وحید را به عنوان اراذل معرفی کنند و فیلم شنای پروانه هم یکی از آن هاست. من اجازه ندادم از وحید فیلم بسازند، اما حالا از سازندگان فیلم شنای پروانه شکایت می کنم؛ چون می خواستند ادای شوهرم را دربیاورند و می خواهند بگویند عاقبت وحید مرادی اراذل واوباش همین است. من هیچ وقت اجازه نمی دهم شوهرم خراب شود.

وحید، کشتی گیر و ورزشکار بود. سازندگان شنای پروانه هنوز واکنشی به صحبت های همسر وحید مرادی نشان نداده اند. باید دید این حواشی بر اکران فیلم محمد کارت تاثیر می گذارد یا نه.

دیگر نکته مثبتی که در سال های اخیر در ترکیب اکران نوروز مشاهده می شود، درنظر گرفتن یک جایگاه برای فیلم های کودک ونوجوان است. امسال نیز فیلم بازیوو به کارگردانی امیرحسین قهرایی و تهیه کنندگی غلامرضا موسوی، سینماگر مشهدی، برای پخش در نوروز 99 انتخاب شده است. بازیوو نخستین بار در جشنواره کودک امسال روی پرده رفت و توانست چهار جایزه مهم این رویداد را از آن خود کند.

همین موضوع را نیز می توان برگ برنده بازیوو در پیشی گرفتن از اصلی ترین رقیبش پیشی میشی به کارگردانی حسین قناعت دانست.

این فیلم فضای شادی دارد و از حضور بازیگران مطرحی، چون برزو ارجمند، پژمان بازغی، محمدرضا هدایتی، لیندا کیانی، رضا شفیعی جم و سحر زکریا بهره گرفته است؛ دو موضوعی که می تواند به پررونق شدن گیشه نوروز کمک کند.

شانس فیلم های اجتماعی
درمیان فیلم هایی که در جشنواره امسال روی پرده نرفتند، ولی تمام رسانه ها برای آن ها جایگاهی در اکران نوروز درنظر گرفته بودند، می توان به فیلم لامینور به کارگردانی داریوش مهرجویی اشاره کرد؛ فیلمی که درنهایت توانست به اکران نوروز برسد. بیست وهفتمین ساخته داریوش مهرجویی از ابتدای مراحل ساختش به دلیل درگیری با بنیاد سینمایی فارابی، دچار حواشی شد.

بعد از آن نیز عوامل فیلم تصمیم گرفتند فیلمشان را به جشنواره فیلم فجر ارائه نکنند؛ تصمیمی که احتمالا به حواشی رخ داده برای سنتوری در جشنواره بیست وپنجم و جلوگیری از اکران عمومی آن برمی گردد. حال بدون هیچ حاشیه ای، این فیلم قرار است در نوروز 99 روی پرده برود. انتخاب لامینور ازنظر نام کارگردان، حضور بازیگرانی، چون علی نصیریان، پردیس احمدیه، سیامک انصاری، بیتا فرهی، علی مصفا، مهرداد صدیقیان، بهناز جعفری و کاوه آفاق و همچنین داستان فیلم که گفته می شود درباره دختری نوازنده است، می تواند اتفاقی مثبت برای فهرست اکران نوروزی باشد.
لاله به کارگردانی اسدا... نیک نژاد، دیگر اثر انتخابی شورای اکران برای نوروز 99 است.

این فیلم جزو فیلم های متقاضی شرکت در جشنواره سی و هشتم فجر بود که درنهایت به دلیل تمام نشدن مراحل فنی، نتوانست نظر هیئت انتخاب را جلب کند. لاله را که ساخت آن به دلیل مشکلات مالکیت، هشت سال طول کشیده است، می توان از فیلم های پرحاشیه سینمای ایران دانست. موضوع این اثر سینمایی که قرار است به لاله صدیق یکی از قهرمان های اتومبیل رانی ایران بپردازد، می تواند یکی از نکات مثبت لاله در جذب مخاطب باشد.

در این فیلم سارا امیری (در نقش لاله)، ایرج نوذری، سینان تازچو، نیکی کریمی، سام قریبیان و همایون ارشادی به ایفای نقش می پردازند. همچنین به گفته تورج منصوری، تهیه کننده فیلم، این اثر سینمایی برای اکران عمومی باید دوبله شود؛ چراکه به زبان انگلیسی ساخته شده است. درنهایت باید منتظر اکران ماند و دید که لاله چه ویژگی به غیر از داستانش دارد که توانسته است نظر هیئت انتخاب را برای اکران در نوروز جلب کند.

فرصتی برای دلجویی
شاید کمترکسی فکر می کرد ازمیان فیلم هایی که در جشنواره امسال به روی پرده رفته اند، شانس اکران در نوروز به پسرکشی ساخته محمدهادی کریمی برسد؛ اثری که به عنوان فیلم رزرو معرفی شد و درنهایت با نرسیدن خورشید به جشنواره، از روز سوم جشنواره در سینما های کشور اکران شد. راهیابی این فیلم به بخش مسابقه جشنواره آن چنان که باید، خوش یمن نبود.

پسرکشی در زمان اکران در جشنواره نتوانست به اندازه کافی و در زمان های مناسب در سینما های مردمی به نمایش درآید؛ اتفاقی که باعث شد این فیلم از بخش سیمرغ مردمی خارج شود. در سینمای رسانه ها نیز در آخرین سیانس پردیس ملت روی پرده رفت و به دلیل کمبود وقتِ نشست خبری اش، تنها در 10 دقیقه به پایان رسید، اما حالا بهترین زمان اکران را به دست آورده است؛ البته اینکه این فرصت تنها به خاطر دلایل حرفه ای و فنی به پسرکشی داده شده است یا برای دلجویی از عوامل آن، هنوز جای سوال دارد. پسرکشی با بازی ژاله صامتی، آرمان درویش، بهاره کیان افشار و نسیم ادبی، داستانی معماگونه از پیچیدگی های روابط خانوادگی را روایت می کند.

کمدی های نوروز
خوب، بد، جلف 2: ارتش سری ، ساخته پیمان قاسم خانی که از چهارشنبه هفته گذشته اکرانش را در سینما های سراسر کشور آغاز کرده است، دیگر اثری است که در فهرست اکران نوروزی سینما ها قرار دارد؛ یک اثر کمدی، مناسب حال وهوای نوروز با حضور بازیگرانی، چون پژمان جمشیدی، سام درخشانی و حامد کمیلی. باتوجه به استقبالی که از قسمت اول فیلم در نوروز 96 شد، انتظار می رود قسمت دوم آن نیز بتواند رونق بخش گیشه 99 باشد، اما آخرین جایگاه فیلم های نوروزی به فیلم زن ها فرشته اند 2 ساخته حسین فرح بخش اختصاص دارد؛ فیلمی که تا امروز هیچ خبری درباره ساخت، بازیگران و داستان آن منتشر نشده است.

شاید همین موضوع، قرارگرفتن نام این فیلم را در میان اکران های نوروزی سوال برانگیز کند. قسمت اول زن ها فرشته اند را شهرام شاه حسینی، کارگردانی و فرح بخش تهیه کرده بود. حال، اما خود فرح بخش کارگردانی قسمت دوم آن را برعهده گرفته است.

اگر قسمت دوم این فیلم در ادامه قسمت اولش باشد، باید فضایی اجتماعی و کمدی داشته باشد که خود می تواند بر رونق گیشه نوروز بیفزاید. همچنین در زن ها فرشته اند بازیگرانی، چون امین حیایی، نیکی کریمی، مهتاب کرامتی و محمدرضا شریفی نیا حضور داشتند؛ البته باتوجه به نبود خبری رسمی درباره فیلم، معلوم نیست این بازیگران در قسمت دوم زن ها فرشته اند نیز حضور داشته باشند یا نه.

چالشی به نام کرونا
اگر نگاهی به ترکیب فیلم های نوروز 99 بیندازیم، می بینیم برخلاف هرسال که تعداد فیلم های کمدی در نوروز بیشتر بود، امسال فیلم خوب، بد، جلف 2 و احتمالا زن ها فرشته اند 2 به عنوان آثار کمدی روی پرده خواهند رفت؛ موضوعی که شاید بر کم شدن فروش سینما های کشور تاثیر بگذارد. انتخاب تنها دو فیلم کمدی درحالی بوده است که فیلم های دیگری از این سبک نیز متقاضی اکران بودند.

ازجمله آن ها می توان به انفرادی به کارگردانی سیدمسعود اطیابی اشاره کرد. این فیلم که از حضور بازیگری، چون رضا عطاران بهره گرفته است، می توانست در فروش بیشتر گیشه نوروز تاثیرگذار باشد. ازسوی دیگر چند فیلم پرمخاطب جشنواره فیلم فجر مانند خروج اثر ابراهیم حاتمی کیا و روز صفر به کارگردانی سعید ملکان که می توانستند در فهرست اکران نوروزی جای بگیرند و مخاطبان بسیاری را به سینما ها بکشانند، به این فهرست راه نیافتند.

دیگر جامانده از اکران نوروزی نیز فیلم پرحاشیه دیدن این فیلم جرم است نام دارد؛ اثری که باتوجه به موضوع سیاسی اش، می توانست توجه مخاطبان را جلب کند. احتمالا این فیلم به دلیل آنکه تولید امسال نیست، از رقابت بازمانده است. اما مهم ترین چالش اکران نوروز نه نبودِ فیلم های کمدی و نه اکران نشدن فیلم های پرمخاطب جشنواره است.

مهم ترین چالشی که اکران نوروزی امسال با آن روبه روست، شیوع ویروس کرونا در سطح کشور است؛ اتفاقی که درصورت ادامه، می تواند سینما ها را در ایام عید نیز به تعطیلی بکشاند و یکی از زمان های پرفروش سینما را به بی رونق ترین آن ها تبدیل کند.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
اعضای شورای شهر تهران با اشاره به شیوع ویروس کرونا در پایتخت و شهرهای کشور پیشنهاداتی برای مقابله با ویروس کرونا ارایه کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ، با توجه به شیوع ویروس کرونا در تهران و سایر شهرهای کشور بخش اعظمی از مباحث مربوط به شورای شهر تهران به موضوع کرونا اختصاص یافت.

ناهید خداکرمی از اقدامات پیشگیرانه شهرداری تهران در خصوص عدم شیوع ویروس کرونا تشکر کرد و گفت: اقدامات به موقع و جامع شهرداری تهران با همکاری وزارت بهداشت برای کنترل بیماری مثبت بود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: برگزاری جلسات مسئولان وزارت بهداشت با شهرداری تهران باعث شد تا با ارایه یکسان اطلاعات و اقدامات موثر طبق آخرین پروتکل های عدم انتشار کرونا در تهران اجرایی شود. با این حال به شهردار تهران تذکر می دهم تا برای محدود کردن ورود و خروج به تهران اقداماتی انجام دهد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: نمی گوییم تهران قرنطینه شود اما شهرداری می تواند با همکاری وزارت بهداشت، پلیس و وزارت راه اقداماتی برای غربالگری ورود و خروج به تهران به ویژه از شمال و جنوب تهران انجام دهد و این غربالگری باید در ورودی های اصلی شهر و فرودگاه ها انجام شود.

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در خصوص این تذکر گفت: شهردار تهران اختیاراتی برای غربالگری ندارد اما می تواند در جلسات ستاد اصلی پیشنهاد غربالگری را مطرح کند.

در ادامه، سید محمود میرلوحی با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت: پرستاران، پزشکان و شاغلان در بخش بهداشت در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا قرار دارند و از این اقدام آنها تقدیر می کنیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اقدامات مدیریت شهری و شهرداری در مترو و اتوبوسرانی گفت: اداره کل سلامت خدمات شهری به ویژه کارگران در بخش نظافت شهر و مترو و اتوبوس در حال خدمت رسانی هستند که باید قدردان آنها باشیم.

میرلوحی در ادامه با بیان اینکه برخی با ایجاد تشویش ذهنی و استرس بر مردم به دنبال فرصت طلبی هستند، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای مواجهه و برخورد با این فرصت طلبان اقدامات مناسبی انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا می کنم برای ایجاد آرامش در جامعه از ظرفیت های دینی و ملی استفاده کند و اصحاب رسانه هم با اطلاع رسانی به موقع از میزان اضطراب و استرس افراد بکاهند.

میرلوحی تصریح کرد: نباید اجازه بدهیم فضای جامعه در اختیار فرصت طلبان و سوء استفاده گران قرار گیرد و وزارت فرهنگ و ارشاد باید با فرصت طلبان برخورد جدی داشته باشد.

پایان پیام/ 47

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
کارشناس تعلیم و تربیت کمیسیون تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اجرای سند تحول بنیادین نیازمند اقدامات گسترده تر و فعالیتهای بیشتری توسط وزارت آموزش و پرورش و تعامل با شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

برنامه "صبح و گفتگو" ویژه روز امور تربیتی و تربیت اسلامی و در ارتباط تلفنی با حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و همچنین دکتر مقداد حسینی کارشناس تعلیم و تربیت کمیسیون تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.

حجت الاسلام ارزانی با اشاره به جایگاه ویژه تعلیم و تربیت در نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: ما هیچ وقت نباید مبنایی را که شهید باهنر و شهید رجایی بر اساس آن این روز را در اولین سالهای انقلاب طراحی کردند فراموش کنیم.

وی توکل بر حضرت معبود، نیاز انسان به مربی و وجود نقشه راه را سه پایه و مبنای اصلی برای آموزش به دانش آموزان خواند و تأکید کرد: هر یک از این سه عامل بویژه مهارت های رسیدن به قله باید به جامعه و دانش آموزان آموزش داده شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: اگر مربی ظرفیت دانش آموزان و یا افراد جامعه را نشناسد و راه را پیدا نکند طبیعتا نمی تواند انسان را به سر منزل مقصود برساند.

همچنین در ادامه "صبح و گفتگو"، حسینی بیان داشت: روز امور تربیتی با دقت بر مبانی نظری اسلامی و فلسفه شکل گیری جمهوری اسلامی ایران توسط شهید با هنر و شهید رجایی نامگذاری شد و یکی از ساحت های شش گانه مورد توجه نیز ساحت تربیتی، اعتقادی و اخلاقی است که دقیقاً ناظر بر همین موضوع است.

وی با بیان اینکه حوزه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش حداقل به دو ساحت آموزشی و پرورش و تربیت توجه دارد افزود: اگر ساحت پرورشی در انسان رشد نکند هر اندازه هم که علم و دانش داشته باشیم اما نهایتاً به سرمنزل مقصود نخواهیم رسید.

کارشناس تعلیم و تربیت کمیسیون تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رسیدن به سرمنزل مقصود نیازمند رشد ساحت تربیتی، اخلاقی وعبادی در دانش آموزان و افراد جامعه است و فلسفه وجود پیامبران و ائمه اطهار (ع) نیز رشد انسانها در همین حوزه است.

حسینی با اظهار اینکه آموزش و پرورش به عنوان نظام رسمی کشور و متولی رشد نیروی انسانی آینده باید توجه ویژه به این ساحت داشته باشد گفت: این ساحت در سند بنیادین آموزش و پرورش مورد اشاره قرار گرفته اما اجرای این سند نیازمند اقدامات گسترده تر و فعالیتهای بیشتری توسط وزارت آموزش و پرورش و تعامل با شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تعویق زمان برپایی دو رویداد مهم قرآنی کشور یعنی نمایشگاه قرآن و مسابقات بین المللی که در بهار سال آینده برگزار خواهد شد از سوی مسئولین در دست بررسی بوده و ظرف چند روز آینده اعلام خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : پرس شیعه آمد خبر

به گزارش خبرنگار مهر ، در راستای شیوع ویروس کرونا و به دلیل توصیه های پزشکان مبنی بر جلوگیری از اجتماعات غیر ضروری بسیاری از محافل مذهبی و مناسبتی لغو و یا به تعویق افتاده است.

بر همین اساس اوایل سال آینده ما شاهد سه رویداد بزرگ و با شکوه فرهنگی در سطح جمهوری اسلامی هستیم که به ترتیب برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، نمایشگاه بین المللی کتاب و نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است. شیوع ویروس کرونا باعث شد تا بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری، زمان برپایی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به بعد از ماه مبارک رمضان و با تعویق 45 روزه ای موکول شود، اما همچنان تکلیف مسابقات بین المللی و نمایشگاه بین المللی قرآن مشخص نشده است.

محمدمهدی عزیز زاده، رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی و مسئول هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این مسأله گفت: شیوع ویروس کرونا عملکرد سازمان ها و دستگاه ها را تحت تأثیر قرار داده است و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و برنامه هایی که در سال های آتی از جمله نمایشگاه بین المللی قرآن دارد نیز بدون تأثیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: شایعاتی مبنی بر لغو نمایشگاه بین المللی قرآن پیچیده است که صحت نداشته و تکذیب می شود، اما از آنجایی که هر ساله شاهد حضور سیل عظیم مشتاقان در نمایشگاه قرآن بودیم هنوز تصمیمی مبنی بر تعویق برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن نداشته ایم، اما احتمال دارد با توجه به بررسی شرایط کشور در روزهای آتی زمان برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن به تعویق بیافتد. اگر چنین امری با حضور مسئولین وزارت ارشاد قطعی شود، ظرف یک هفته تا ده روز آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

عزیززاده افزود: سنت دیرینه برپایی نمایشگاه قرآن در ماه مبارک رمضان بوده است، ولی ممکن است برای اولین بار در تاریخی به غیر از ماه مبارک رمضان برگزاری این نمایشگاه را شاهد باشیم که منوط به تصمیم مدیران است و تا ده روز آینده هیچ گمانه زنی نمی توان در این خصوص داشت.

رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به تعویق نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به بعد از ماه مبارک رمضان به دلیل شیوع کرونا گفت: نمایشگاه کتاب سه هفته زودتر از نمایشگاه بین المللی قرآن آغاز می شود و نمی توان گفت چون زمان آن نمایشگاه به تعویق افتاده است، حتماً زمان برپایی نمایشگاه قرآن نیز به تعویق خواهد.

با پیگیری های خبرنگار مهر از رئیس ستاد عالی مسابقات جمهوری اسلامی ایران و مسئول اجرایی سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در خصوص این دوره از مسابقات که در مشهد مقدس برگزار خواهد شد، نیز به نظر می رسد تعویق زمان برپایی این دوره از مسابقات بین المللی را شاهد خواهیم بود.

محمد رضا پورمعین ، مسئول اجرایی سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم نیز در گفتگوی کوتاهی با خبرنگار مهر در خصوص تعویق زمان برپایی مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: در حال بررسی هستیم و تا چند روز آینده نتیجه این بررسی اعلام خواهد شد.

کد خبر 4863139

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
لغو کنفرانس ها و جلسات پرتجمع در روزهای آینده، این احتمال را می دهد که زمان برگزاری مسابقات بین المللی قرآن و نمایشگاه قرآن در سال آینده نیز به تعویق بیفتد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : شفاف

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، قرنطینه منطقه ای از کشور چین که شکل جدیدی از کرونا برای اولین بار در آنجا همه گیر شده بود، سرعت انتشار ویروس کرونا در کشور را کمی کند کرده بود امّا حالا دیگر این مسئله یک بحران منطقه ای و مختص کشور چین نیست و کشورهای متعددی را در جهان درگیر خودش کرده است. ایران یکی از آن کشورهایی است که با این ویروس ناشناخته، دست و پنجه نرم می کند. از همان اولین روزهای شیوع این ویروس در کشورمان، تمام رویدادها و اجتماعات فرهنگی، ورزشی و علمی تحت تأثیر ویروس ناشناخته کرونا قرار گرفت.

لغو برنامه های فرهنگی کشور بر اثر گسترش ویروس کرونا و لزوم حفظ مسائل بهداشتی به جایی رسیده است که احتمال می رود، رویدادهای مهم قرآنی همچون مسابقات بین المللی قرآن و نمایشگاه قرآن که قرار بود اوایل سال 1399 برگزار شود، از آن متأثر شود. تصمیم دولت، تعطیلی همه برنامه هایی بود که می توانستند با کم کردن جمعیت زیاد به شیوع بیشتر این بیماری کمک کنند.

جمعیت و شلوغی، راه را برای سریع تر شدن رشد انتقال ویروس جدی از خانواده کرونا باز می کند و به همین خاطر است که در کشور چند رویداد و همایش مهم لغو شده است. تاکنون واکنش های رسمی به تعطیلی این دو رویداد مهم قرآنی یعنی مسابقات بین المللی قرآن و نمایشگاه قرآن از سوی مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی مسابقات بین المللی قرآن و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مسئول برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن مطرح نشده است.

تنها در این باره "حمیدرضا شیخ ویسی"، معاون امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر بررسی موضوع در دست انجام است و درباره تعویق زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن تصمیم گیری خواهد شد. تعویق در برگزاری زمان نمایشگاه قرآن به برگزاری مسابقات بین المللی قرآن و نمایشگاه کتاب بستگی دارد که زودتر از نمایشگاه قرآن برگزار خواهند شد.

مهدی قره شیخلو رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز درباره برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در سال آینده گفت: انتظار می رود تا هفته آینده، تصمیم نهایی اتخاذ و اعلام شود. به نظر می رسد در صورتی که زمان برگزاری آن به تعویق بیفتد، مسابقات با چند ماه تأخیر برگزار شود.

طبیعتاً اگر خطری برای هر کدام از مردم و میهمانان داخلی و خارجی این دو رویداد مهم قرآنی وجود داشته باشد، بهتر است که زمان آن تغییر کند. حالا این احتمال وجود دارد که با گسترش کرونا، شانسی برای میزبانی ایران در مسابقات بین المللی قرآن و نمایشگاه بین المللی قرآن وجود نداشته باشد. چراکه هیچ مسابقه و رویدادی به اندازه سلامت مردم، مهم نیست. رعایت بهداشت فردی، بزرگترین دشمن کرونا و ترس، بهترین دوست این ویروس محسوب می شود. فراموش نکنیم ترس بیش از حد از ویروس که فقط دو درصد از افراد درگیر را به کام مرگ می کشاند، درست به اندازه سهل انگاری و بی توجهی خطرناک است.

روزهای گرم تر که از راه برسند، انگار ویروس هم ضعیف و ناپدید می شود اما برای ادامه روزهای سرد، باید همه ما تلاش کنیم تا درها را برای گسترش این ویروس ببندیم.

به گزارش تسنیم، تاریخ پیش بینی شده برای برگزاری مسابقات بین المللی قرآن، اواخر فروردین ماه 1399 و زمان برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن اردیبهشت ماه سال آینده اعلام شده بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
در جلسه شورای مدیران معاونت قرآن و عترت، کلیات طرح برنامه ملی "پایتخت نهج البلاغه جمهوری اسلامی" با حضور معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه شورای مدیران کلیات طرح ملی پایتخت نهج البلاغه کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه که با حضور عبدالهادی فقهی زاده برگزار شد، وی با اشاره به ضرورت تدوین این برنامه گفت: این طرح جز برنامه های اصلی معاونت قرآن و عترت است و در تلاشیم این برنامه ملی با قوت تدوین و به مرحله اجرا درآید.

وی با اشاره به سیاستها و ساز و کارهای اجرایی، چشم انداز طرح را در دو حوزه معرفت شناسی و گفتمان سازی تبیین کرد و افزود: طرح پایتخت صحیفه سجادیه و شهر قرآن نیز تدوین و تسریع گردد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اولین جلسه آسیب شناسی و امکان سنجی سامانه اطلاع رسانی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور عبدالهادی فقهی زاده برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، با حضور عبدالهادی فقهی زاده جلسه آسیب شناسی و امکان سنجی سامانه اطلاع رسانی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور مدیران اجرایی نمایشگاه برگزار شد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی اخبار نمایشگاه قرآن کریم گفت : سایت معاونت قرآن و عترت و نمایشگاه بین المللی قرآن کریم دو مقوله مستقل از هم نیستند و می بایست این دو بخش مهم تلاش کنند تا اخبار و فعالیت های مربوط به بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در سطح گسترده انعکاس یابد.

وی ضمن تاکید بر اینکه مجموعه روابط عمومی معاونت و پرتال نمایشگاه برای تولید خبر باید اهتمام جدی داشته باشند، تصریح کرد و افزود : سایت نمایشگاه بین المللی قرآن کریم نیازمند توجهی شایسته و دقیق است و با سرعت و دقت لازم اخبار مربوطه اطلاع رسانی شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام ابوالفصل یعقوبی از لغو بخش شفاهی هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

حجت الاسلام ابوالفصل یعقوبی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور و انجام اقدامات پیشگیرانه در این خصوص اظهارداشت: با توجه به لزوم انجام اقدامات بهداشتی و پیشگرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا با تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش شفاهی هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت لغو و به زمان دیگری موکول شد.

مدیر دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: چنین تصمیمی در سطح وزارتخانه صورت گرفته و جز تصمیم های استانی نیست و زمان بعدی انجام این آزمون نیز توسط مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام می شود.

وی ادامه داد: بخش شفاهی این آزمون ویژه مقطع سنی زیر 10 سال بوده است که البته آزمون طرح تشویقی حافظان پنج جز قرآن نیز به همین دلیل لغو و به زمان دیگر موکول شده است.

حجت الاسلام یعقوبی خاطرنشان کرد: هرگونه تصمیم گیری جدید در این حوزه از طریق سامانه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رسانه ها به اطلاع فعالان قرآنی رسانده می شود.

وی با بیان اینکه امسال 14 هزار نفر از استان اصفهان در این دروه از آزمون شرکت کرده اند، تصریح کرد: این آمار در مقایسه با سال گذشته رشد سه هزار نفری داشته و استان اصفهان رتبه اول را در بین دیگر استان های کشور داشته است.

مدیر دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: این آزمون همه ساله در رشته های مفاهیم، محتوا و حفظ قرآن و همچنین معارف اهل بیت برگزار می شود.

پایان پیام/ 128

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

خبر یزد - ایسنا/یزد مدیر کل اوقاف و امور خیریه یزد از ممنوعیت توزیع نذورات اطعامی و مواد غذایی در بقاع متبرکه و امام زادگان برای جلوگیری از شیوع کرونا خبر داد و نسبت به استفاده از ظرفیت تبلیغات محیطی بقاع متبرکه برای آگاهی بخشی عمومی اعلام امادگی کرد.

حجت الاسلام حسین زارع زاده از ممنوعیت توزیع مواد غذایی و نذورات اطعامی در امام زادگان و بقاع متبرکه استان به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد و اظهار کرد: این اقدام با توجه به توصیه ها و تاکیدهای مسوولان بهداشتی انجام می شود.
وی در رابطه با ضد عفونی و رعایت نکات بهداشتی در بقاع متبرکه و امام زاده ها تصریح کرد: با توجه به تشرف روزانه هزاران نفر به امامزادگان و بقاع متبرکه یزد، هر روز در نوبت های مختلف سطوحی که در معرض تماس عمومی قرار دارند، همچنین کفشداری ها ضدعفونی، کیسه های نگهداری کفش زائران جمع آوری، کفش ها در کفشداری ها نگهداری می شوند.
این مسئول افزود: درهای ورودی و خروجی، دستگیره های ضریح های مطهر، جامهری ها، سرویس های بهداشتی و زائرسراها به طور دائم و در بازه های زمانی مناسب ضدعفونی شده و نسبت به ضدعفونی کردن کتب ادعیه و کتابخانه های قفسه باز و امانی بقاع متبرکه نیز اقدامات لازم انجام می شود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه یزد ابراز کرد: در صورت امکان و موجود بودن ماسک و ژل های ضدعفونی در بازار، این اقلام بهداشتی از طرف هیئت امناء امامزادگان و بقاع متبرکه تهیه و به صورت رایگان در دسترس زائران قرار گرفته و برای پائین آوردن هزینه ها، استفاده از محلول نیم لیتر وایتکس در 20 لیتر آب برای ضدعفونی کردن سطوح استفاده شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه یزد، زارع زاده در پایان با تاکید مجدد بر ممنوعیت توزیع نذورات و مواد غذایی خاطرنشان کرد: توزیع هر گونه غذای نذری و سایر مواد غذایی در امامزادگان و بقاع متبرکه استان تا اطلاع ثانوی ممنوع است از طرفی این اداره کل امادگی استفاده از ظرفیت تبلیغات محیطی بقاع متبرکه برای آگاهی بخشی عمومی در راستای کاهش و جلوگیری از شیوع و انتشار بیماری کرونا را دارد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبر یزد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه برگزاری هرگونه اجتماع و مراسم های مذهبی در امامزادگان استان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ممنوع است، گفت: اسکان زائران و مسافران در زائرسراهای بقاع متبرکه مازندران ممنوع اعلام می شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، جلسه کمیته پدافند غیرعامل اداره کل اوقاف استان مازندران صبح امروز با حضور اعضای این کمیته و به ریاست مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان برگزار شد.

حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی در این جلسه با اشاره به ممنوع بودن توزیع غذای نذری در سطح آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه استان مازندران اظهار کرد: رعایت نکات بهداشتی و ضدعفونی کردن مسیرهای ورودی و خروجی زائران در بقاع متبرکه استان ضروری است و به تمامی هیأت های امنا و مدیران بقاع متبرکه استان دستور داده شد روزانه به صورت مرتب اقدام به ضدعفونی کردن اماکن مذهبی کنند.

وی افزود: خادمان آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه موظف هستند روزانه سطوحی که در معرض تماس عمومی قرار دارد را مرتبا با موادهای شوینده ضدعفونی کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا برگزاری هرگونه اجتماع و مراسمات مذهبی در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه استان تا اطلاع ثانوی ممنوع است.

حیدری با اشاره به اینکه بعضی از زائرسراها و سوئیت های بقاع متبرکه استان فاقد مواد ضدعفونی کننده هستند، گفت: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و نظر به توصیه های اکید بهداشتی تا اطلاع ثانوی امکان پذیرش مسافرین و زائرین در امامزادگان و بقاع متبرکه استان مازندران وجود ندارد و از این رو اسکان زائران و مسافران در زائرسراهای بقاع متبرکه ممنوع اعلام می شود.

انتهای پیام/86031/ج/و

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل اوقاف استان مرکزی از لغو تمام برنامه های تجمعی در امامزادگان سطح استان خبر داد و گفت: از ابنیه تاریخی امامزادگان در استان مرکزی مراقبت می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، همزمان با شروع سال جدید شاهد حضور زائران بسیاری در امامزادگان و بقاع متبرکه سراسر کشور هستیم به همین سبب برگزاری برنامه های فرهنگی مختلف در قالب طرح آرامش بهاری در دستور کار بقاع متبرکه سراسر کشور قرار دارد.

این طرح زمینه ای برای نشاط معنوی و آرامش روحی مردم در امامزادگان و بقاع متبرکه را فراهم می کند که از جمله برنامه های این طرح میتوان به مراسم غبارروبی و عطرافشانی بقاع متبرکه، حضور سخنرانان و مداحان در بقاع متبرکه، ویژه برنامه های تحویل سال، برگزاری مسابقات فرهنگی برای گروه های سنی مختلف، برگزاری حلقه های معرفت و احکام و سایر موارد اشاره کرد.

یکی از مهم ترین موضوعاتی که اکنون در سطح جامعه وجود دارد اقدامات پیشگیرانه و مقابله با ویروس کرونا است به همین سبب این طرح زودتر از موعد مقرر در سطح استان مرکزی انجام می شود تا ضدعفونی کردن امامزادگان و بقاع متبرکه استان برای جلوگیری از شیوع این ویروس انجام شود.

مردم نیز باید در این زمینه باید همکاری بیشتری داشته باشند و ضمن رعایت نکات بهداشتی در استفاده از مهر، تسبیح، کتاب های ادعیه و سایر موارد از حضور در اماکن عمومی و شلوغ بپرهیزند.

اجرای زودتر از موعد آرامش بهاری در سطح بقاع متبرکه استان مرکزی

حجت الاسلام عبدالله واحدی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از شیوع کرونا در مکان های زیارتی و بقاع متبرکه استان مرکزی گفت: ویژه برنامه آرامش بهاری در سطح بقاع متبرکه استان قبل از فرارسیدن ایام نوروز انجام می شود به طوری که برنامه هایی از جمله غبارروبی بقاع متبرکه استان در قالب این طرح انجام می شود.

وی افزود: این برنامه با توجه به موضوع شیوع کرونا زودتر از زمان مقرر در سطح بقاع متبرکه استان در حال انجام است و اقدامات ضدعفونی کردن و غبارروبی اماکن زیارتی انجام می شود همچنین در زمینه عملیات عمرانی بقاع متبرکه استان هم اقداماتی برای به سرانجام رساندن آنها انجام می شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی ادامه داد: خادمان ثابت و افتخاری در سطح امامزادگان استان حضور دارند و اقداماتی از جمله قبارروبی و سایراقدامات انجام می دهند اما اکنون با توجه به شرایط موجود فقط خادمان ثابت امامزادگان حضور دارند.

لغو تمام برنامه های تجمعی در امامزادگان سطح استان مرکزی

واحدی با اشاره به توصیه های بهداشتی در بقاع متبرکه استان گفت: تمام برنامه های تجمعی در امامزادگان سطح استان از جمله برنامه های مذهبی، قرائت دعا ندبه، کمیل و زیارت عاشورا کنسل شده است به همین سبب مردم باید برای کنترل شیوع ویروس کرونا همکاری داشته باشند و در صورت امکان از حضور در مراکز عمومی بپرهیزند.

وی بیان کرد: باتوجه به احتمال وقوع سیل در استان اخطار آماده باش به خادمان بقاع متبرکه و امامزادگان استان داده شده است، برای مراقبت از ابنیه امامزادگانی که بنای قدیمی دارند نیز خادمان حضور دارند و هشدار به آنها داده شده است.

انتهای پیام/713/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سرخس گفت: بنا بر اطلاعیه مرکز اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمامی برنامه های فرهنگی در این شهرستان تعطیل است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

حنانه محمدیان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سرخس در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، گفت: اماکن فرهنگی سرخس به منظور توصیه های اکید بهداشتی در شرایط کنونی و ضرورت پیشگیری مناسب از خطر ابتلا به ویروس کرونا و جهت صیانت از سلامت آحاد جامعه، پیرو ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل شده است.

او ادامه داد: تمامی برنامه های هنری و سینمایی در سالن های سراسر کشور و سرخس تا پایان این هفته تعطیل هستند.

انتهای پیام//م. ه

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
در شرایطی که تمامی مسؤولان کشوری و استانی، مردم را از حضور در مراکز شلوغ و عمومی برحذر می دارند در زاهدان نمایشگاه کتاب افتتاح و همچنان دایر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، با توجه به شیوع بیماری کرونا ویروس و لزوم پیشگیری از همه گیری این بیماری، با تدبیر مسؤولان ، علاوه بر مهدکودک ها، مدارس، دانشگاه ها، کلاس های فرهنگی و هنری ارشاد و تمامی کتابخانه های عمومی از روز گذشته تا پایان هفته جاری نه تنها در سیستان و بلوچستان بلکه در کل کشور تعطیل اعلام شده است.

در شرایطی که تمامی مسؤولان کشوری و استانی، مردم را از حضور در مراکز شلوغ و عمومی به دور می دارند در زاهدان نمایشگاه کتاب افتتاح و همچنان دایر است.

تصمیمی از سوی موسسه نمایشگاه فرهنگی ایران مبنی بر تعطیلی نمایشگاه گرفته نشده است

برای پیگیری موضوع سراغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان رفتیم که وی اظهار کرد: نمایشگاه کتاب سوم اسفند ماه و قبل از تصمیمات تعطیلی در زاهدان دایر شده بود اما تمهیداتی برای پیشگیری لازم انجام و تیم علوم پزشکی در نمایشگاه مستقر شده است.

حسین مسگرانی افزود: هنوز تصمیمی از سوی موسسه نمایشگاه فرهنگی ایران و مسؤولان استانی مبنی بر تعطیلی نمایشگاه گرفته نشده است.

وی ادامه داد: در صورتیکه دستور کتبی مبنی بر تعطیلی ابلاغ شود، قطعا نمایشگاه تعطیل خواهد شد.

* تقریبا از 5 اسفند ماه جاری تعطیلی مراکز دانشگاهی، مدارس و نمایشگاه ها،کتابخانه ها و اکثر مراکز عمومی حداقل تا آخر هفته اعلام شده است اما اینکه چگونه دستوری برای تعطیلی نمایشگاه کتاب در زاهدان که مخاطب بسیار زیاد و در سنین مختلف را به خود اختصاص می دهد، اعلام نشده جای تأمل دارد.

جزئیات تعطیلی های استان سیستان و بلوچستان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا

معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با هدف کاهش احتمال بروز بیماری های تنفسی و اطمینان خاطر خانواده ها تا پایان ماه کلاسهای تئوری و کارآموزی کلیه دانشکده ها و گروه های استاژری و پایین تر دانشکده پزشکی تعطیل شد.

در پایان هفته جاری بر اساس وضعیت بیماری های تنفسی در کشور در خصوص تشکیل کلاس ها و یا تمدید تعطیلی تصمیم گیری شده و اطلاع رسانی خواهد شد.

تعطیلی کلاس های درس و کارآموزی در دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان

با تصویب جلسه ستاد بحران دانشگاه تمامی کلاس های درس و کارآموزی در دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان تا پایان هفته تعطیل اعلام شد.

سطانعلی میر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اظهار داشت: با هدف کاهش احتمال بروز بیماری های تنفسی و اطمینان خاطر خانواده ها تا آخر هفته کلاسهای تئوری و کارآموزی کلیه دانشکده ها و گروههای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان تعطیل اعلام می شود.

در پایان هفته جاری براساس وضعیت بیماری های تنفسی در کشور در خصوص تشکیل کلاسها و یا تمدید تعطیلی، تصمیم گیری و اطلاع رسانی خواهد شد.

سایر بخش های اداری و آموزشی و دانشجویی جهت ارائه خدمات به دانشجو یان و مراجعین در این مدت زمان دایر است.

تعطیلی دانشگاه سیستان و بلوچستان تا پایان هفته

روابط عمومی دانشگاه سیستان و بلوچستان اعلام کرد: با توجه به اخبار و اطلاعات موجود در خصوص شیوع ویروس کرونا ، به اطلاع می رساند پیرو جلسه فوق العاده ستاد پدافند غیر عامل استان سیستان و بلوچستان، جلسه هماهنگی اقدامات پیشگیرانه در دانشگاه تشکیل شد.

لذا ضمن دعوت به آرامش، به استحضار دانشجویان محترم می رساند مدیریت دانشگاه بر اساس دستورالعمل های ابلاغی، کلیه ی فعالیت های دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان، اعم از کلاس های آموزشی، امور خوابگاه ها، سرویس های ایاب و ذهاب، بوفه ها و رستوران های دانشجویی را تا تاریخ 9 اسفند ماه تعطیل اعلام می کند، در صورت ادامه ی وضعیت حاضر این تعطیلی قابل تمدید است، سایر بخش ها و فعالیت های اداری دانشگاه همچنان دایر است.

تعطیلی تمامی مهدهای کودک و مراکز روزانه توانبخشی بهزیستی

روابط عمومی بهزیستی سیستان و بلوچستان اعلام کرد: بنابر اعلام تعطیلی مدارس و با هماهنگی های انجام گرفته، به منظور حفظ سلامت کودکان و افراد تحت پوشش و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ، تمامی مهدهای کودک و مراکز روزانه توانبخشی تحت نظارت بهزیستی در سطح استان از روز دوشنبه مورخه 5 اسفند تا پایان هفته جاری تعطیل خواهد بود.

تعطیلی تمامی کتابخانه های عمومی سیستان وبلوچستان

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی سیستان وبلوچستان گفت: در راستای افزایش اقدامات پیشگیرانه؛ تمامی کتابخانه های عمومی استان تا پایان هفته تعطیل است.

تعطیلی کارگا ه های آموزشی فنی وحرفه ای بخش خصوصی و دولتی

روابط عمومی اداره کل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان اعلام کرد: با هدف افزایش اقدامات پیشگیرانه، رعایت نکات بهداشتی و افزایش ضریب ایمنی و سلامت مهارت اموختگان بنا به پیشنهاد مدیر کل آموزش فنی وحرفه ای استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و موافقت استاندار تمامی کارگاههای آموزشی در همه شهرهای استان سیستان بلوچستان تا پایان هفته جاری تعطیل اعلام می گردد.

مربیان آموزشی در مراکز حضور یابند تا تعطیلی مربیان یاعدم تعطیلی آنها اعلام شود.

تعطیلی کلاس های فرهنگی وهنری سیستان وبلوچستان

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان وبلوچستان اعلام کرد: نظر به توصیه های اکید بهداشتی در شرایط کنونی و ضرورت پیشگیری مناسب ابتلا به بیماری کرونا و به منظور صیانت از سلامت آحاد جامعه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از همکاری صنوف مرتبط به اطلاع عموم می رساند: علاوه بر کلاس های فرهنگی وهنری مجتمع های فرهنگی وهنری سیستان و بلوچستان، تمامی برنامه های هنری و سینمایی در سالن های سراسر کشور تا پایان هفته جاری تعطیل می شود.

تدوام این وضعیت منوط به بررسی مجدد شرایط و اخذ نظر مراجع ذی صلاح خواهد بود.

برنامه های هنری، سینمایی وآموزشی که زیر نظر این اداره کل می باشند در سراسر استان تا پایان هفته جاری تعطیل است.

انتهای پیام/3139/خ

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حسین قوامیان، با اشاره به ضرر احتمالی ناشران به دلیل خواب سرمایه و تعویق نمایشگاه کتاب، گفت: با تقویت ویترین کتاب فروشی ها می توان از ضرر احتمالی ناشران پیشگیری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

حسین قوامیان، مدیر کتابفروشی دنیای کتاب قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان این مطلب که در بررسی وضعیت صنعت نشر باید همه حلقه های این عرصه با هم دیده شود، گفت: بی تردید اگر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در زمان مقرر برگزار می شد، به دلیل شیوع قابل توجه ویروس کرونا و کاهش میزان مخاطب، همه حلقه های نشر دچار بحران می شدند. علاوه براین؛ مهمانان خارجی نیز از حضور در این دوره انصراف می دادند و وجه بین المللی بزرگترین رویداد فرهنگی کشور از بین می رفت.

وی به نقش کتاب فروشی ها در کاهش خسارت های احتمالی برگزار نشدن نمایشگاه اشاره و تاکید کرد: با تقویت ویترین کتاب فروشی ها می توان از ضرر احتمالی ناشران متقاضی حضور در نمایشگاه کتاب تهران پیشگیری کرد.

قوامیان افزود: براساس تجربه مشارکت در طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب به ویژه عیدانه کتاب ، شاهد بودم که حجم قابل توجهی کتاب در کتاب فروشی فروخته می شود و در شرایط فعلی که نمایشگاه کتاب را نخواهیم داشت، برگزاری این طرح در سراسر کشور جبران ضرر های احتمالی خواهد بود.

مدیر کتابفروشی دنیای کتاب قم با تاکید بر ضرورت برگزاری سراسری طرح عیدانه کتاب به دلیل تعویق نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: برای جبران خسارت احتمالی ناشران،ناشی از تعویق زمان نمایشگاه کتاب می توان به ایده هدایت بخشی از بودجه برگزاری این رویداد به اجرای طرح عیدانه توجه کرد.

قوامیان افزود: در شهر های درگیر با کرونا، ترس مراجعه به کتاب فروشی وجود دارد؛ به عنوان مثال در قم که نخستین افراد مبتلا به کرونا شناسایی شدند، کتاب فروشی ها به شدت با کاهش مخاطب درگیر هستند. این موضوع موجب شده تا سفارش های تلفنی افزایش پیدا کند؛ بنابراین طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب را می توان با خدماتی مانند تخفیف هزینه ارسال کتاب اجرایی کرد.

وی همچنین با اشاره به پیشنهاد ناشران درباره زمان برگزاری نمایشگاه در خرداد ماه، افزود: اگر متولیان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، خرداد ماه را برای برگزاری نمایشگاه اعلام کنند، به دلیل همزمانی با فصل امتحانات بازهم شاهد افت میزان مخاطب خواهیم بود. اگر این زمان به چند ماه بعدتر و حتی نیمه دوم سال موکول شود، با توجه به میزان قابل توجه تولید کتاب و افزایش خواب سرمایه، ناشران متحمل ضرر خواهند شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
کلیه برنامه فرهنگی و هنری استان البرز تا 98/12/9 لغو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : سپیدار آنلاین تابناک البرز پیشتازان البرز

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ،ناصر مقدم مدیر کل ، در خصوص لغو کلیه برنامه های فرهنگی و هنری استان گفت : بر اساس مصوبات وزارتخانه باتوجه به ضرورت جلوگیری و پیشگیری مناسب از خطر ابتلاء به بیماری در شرایط کنونی و به منظور صیانت و اهمیت سلامت شهروندان محترم ، کلیه برنامه های فرهنگی ، هنری ، سینمایی و آموزشی در سراسر استان البرز تا تاریخ 98/12/9 لغو می گردد .

ایشان یاد آور شدند : در پاسخ به نگرانی های بهداشتی خانواده ها ، تمام نشست ها ، جشنواره ها ، تئاترها و همایش ها نیز لغو گردیده است ، همچنین برگزاری جشنواره مد و لباس ایرانی و جشنواره نشاط و امید نیز به زمان دیگری موکول می گردد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ایسنا/هرمزگان رئیس انجمن موسیقی استان هرمزگان از لغو برنامه های فرهنگی هنری از جمله برخی کنسرت های شهر بندرعباس خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : خبر آنلاین باز خبر

احمد پاداش در گفت وگو با ایسنا، افزود: پیرو شیوع بیماری کرونا در سطح کشور و بخشنامه وزارت فرهنگ و ارشاد مبنی بر تعطیلی برنامه های فرهنگی و هنری تا پایان هفته، فعالیت های مراکز آموزشی موسیقی نیز تعطیل شد.

وی با بیان اینکه تاکنون کنسرت آزاد کمالیان، گروه جالبوت و جشنواره موسیقی بانوان در بندرعباس لغو شده است، تصریح کرد: امیدوارم سایر برنامه ها تا پایان سال و زمانی که دیگر از هر لحاظ شرایط برگزاری کنسرت بر سلامت مردم بی تأثیر باشد، لغو شود.

رئیس انجمن موسیقی استان هرمزگان با اشاره به اینکه شرکت های فرهنگی و هنری خود باید داوطلبانه در این امر پیش قدم شده و از برگزاری کنسرت نیز در این شرایط صرف نظر کنند، عنوان کرد: امیدوارم همگی با رعایت موارد بهداشتی اعلام شده در پیشگیری از شیوع این بیماری پیش قدم باشیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تبریز-ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: برای اتمام بازسازی و مرمت خانه تئاتر تبریز 10 میلیارد ریال نیاز است.

محمد محمدپور روز سه شنبه حین بازدید از روند عملیات اجرایی بازسازی خانه تئاتر تبریز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: هم اکنون عملیات اجرایی بازسازی این محل با جدیت کامل از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در دست اجراست و اگر اعتبارات لازم و موردنیاز در موعد مقرر به آن اختصاص یابد، حداکثر تا اوایل سال آینده آماده بهره برداری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه دلیل اصلی بازسازی خانه تئاتر تبریز مربوط به مشکلات سازه ای و ارتعاش های ساختمان بوده است، اظهار داشت: طرح مطالعاتی بازسازی این مجموعه اواخر سال گذشته آغاز و اوایل امسال به اتمام رسید و بلافاصله با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی عملیات اجرایی با مشخص شدن پیمانکار طرح، شروع شد و هم اکنون نیز مراحل مرمت در تمامی 4 طبقه مجموعه خانه تئاتر رو به اتمام است.

محمدپور ادامه داد: با مسجل شدن مشکلات سازه ای خانه تئاتر تبریز طرح مقاوم سازی بر اساس معیارهای فنی و مهندسی از ابتدای امسال با اختصاص 7 میلیارد ریال از محل اعتبارات سال گذشته و سال جاری ادامه یافته و هم اکنون مرحله مقاوم سازی اسکلت آن به اتمام رسیده است.

وی اضافه کرد: با به پایان رسیدن مرحله مقاوم سازی اسکلت مجموعه ساختمان خانه تئاتر و بر اساس آزمایش های فنی، هیچ گونه ارتعاش مشاهده نشده است و در حال حاضر مراحل نازک کاری، تغییرات مربوط به تاسیسات گرمایشی و سرمایشی و نیز تغییرات در محل لابی ها، سرویس های بهداشتی و محل پلاتوها شروع شده است.

محمدپور با بیان اینکه با تغییرات اعمال شده در خانه تئاتر 2 پلاتو به پلاتوهای قبلی اضافه شده است، مجموع پلاتوهای این مکان را 4 مورد اعلام کرد و گفت: سالن اصلی خانه تئاتر نیز به بهترین شکل ممکن بازسازی و مرمت می شود تا هنرمندان و فعالان تئاتر تبریز هیچ مشکلی در اجراهای خود نداشته باشند.

وی تغییر در جداره بیرونی خانه تئاتر تبریز را از دیگر برنامه های مرمت و بازسازی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با همکاری میراث فرهنگی استان و شهرداری تبریز اعلام و اضافه کرد: بر همین اساس در نظر داریم جداره بیرونی خانه تئاتر به بهترین شکل ممکن که بیانگر و نمایشگر سابقه درخشان و طولانی این شهر در حوزه نمایش باشد، مورد بازسازی قرار بگیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با تاکید بر نقش تبریز در هنر تئاتر ایران و میراث گرانقدر این حوزه در ساختار فرهنگی و اجتماعی آذربایجان، اظهار داشت: بر همین مبنا بهینه سازی مجموعه ها و فضاهای فرهنگی استان در دستور کار اداره کل قرار گرفته است.

محمدپور گفت: مجموعه خانه تئاتر تبریز به لحاظ موقعیت مکانی در یکی از بهترین نقاط شهر واقع شده است و به لحاظ قدمت نیز جزو مکان های ویژه حوزه فرهنگی و هنری منطقه به شمار می رود که با اتمام باسازی می تواند همچون سالیان گذشته به محل و مامون فعالان هنری استان تبدیل شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس به صورت مبسوط درباره مباحث مختلفی همچون؛ تعریف فرهنگ و نگاهی به سیر تاریخی این مسئله، اهمیت توجه به بعد عاطفی جامعه، اهمیت حفظ حجاب و عفاف در کشور، کلیات سند جامع مهندسی فرهنگی کشور، لزوم توجه به بیانیه گام دوم انقلاب ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری، اهمیت توجه به نیازهای مردم، اخلاق حرفه ای و همچنین نقد ایجاد فضای ترس در جامعه به دلیل شیوع بیماری کرونا به ایراد سخن پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، حجت الاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر امروز، 6 اسفندماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس به تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: موضوع فرهنگ یک سهل ممتنع است؛ وقتی نمی توانیم مسئله را حل کنیم، شروع به نقدهای تند می کنیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی کاری نمی کند.

وی با یادآوری اینکه فرهنگ روش زندگی مردم است، گفت: فرهنگ شناسان راجع به مفهوم فرهنگ خیلی بحث کردند و یکی از نکاتی که ذکر می کنند این است که مفهوم فرهنگ در طول زمان تغییر می کندو زمانی در اواخر قرن 19 فرهنگ به معنای روش زندگی طبقه بالای جامعه بود لذا می گفتند عده ای با فرهنگ و برخی بی فرهنگ هستند و اروپایی ها خود را با فرهنگ تلقی کرده و سایر ملت ها را بی فرهنگ می گفتند. مقداری جلوتر رفتند و گفتند فرهنگ مجموعه ارزش ها، آداب و رسوم و قراردادهای اجتماعی است.

فرهنگ، روش زندگی مردم است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: تاکنون بیش از 500 معنا برای فرهنگ ذکر شده است، اما آنچه امروز برای فرهنگ ذکر می کنند این است که فرهنگ روش زندگی مردم است البته یک وجه خاص از زندگی مردم را فرهنگ گفته می شود و به همه عناصر فرهنگ گفته نمی شود.

وی با یادآوری تعریف مقام معظم رهبری از فرهنگ که فرمودند فرهنگ مانند هوایی است که استنشاق کرده و با آن زندگی می کنیم، گفت: در این راستا سند مهندسی فرهنگی کشور با حساسیتی تدوین شده است اما وقتی به این متن نگاه می کنیم، احساس می شود به ابعاد جامعی از فرهنگ توجه شده است. فرهنگ یک بعد و منبع ذهنی

دارد و یک منبع عینی در فضای اجتماعی دارد یعنی فرهنگ یک بروز ضمنی و یک بروز ظاهری در جامعه دارد و ما با ذهن مان روش ها را انتخاب می کنیم که با چه کسی دوست شده و چه موسیقی گوش دهیم.

عاملی گفت: ذهن در فرهنگ جای مهمی است و شاید مثلاً یکی از جنبه هایی که در حوزه فرهنگ مهم است، صرفاً حوزه های شناختی نباشد. خیلی از اوقات تصورمان این است که اگر شناخت مردم درست باشد بقیه چیزها درست می شود. شناخت یک سطحی از عمل اجتماعی است و سطحی از عمل اجتماعی، ایمان است.

لزوم توجه به بعد عاطفی و احساسی جامعه

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: جنبه بسیار مهمی که در حوزه فرهنگ بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه کنیم، بعد عاطفی و احساسی جامعه است. اگر به جنبه عاطفی جامعه توجه نکنیم بازخوردها همراه نخواهد بود.

وی با بیان اینکه این روزها مقداری افراد تحت تأثیر ارتباطات هستند، گفت: زمانی ارتباطات ما محدود به محل جغرافیایی خودمان بود اما امروز ارتباطات فرامحل شده است و امروز با فضای مجازی به لحظه افراد اخبار نقاط مختلف جهان را رصد می کنند. این فرامحلی شدن یک عنصری در فضای اجتماعی تقویت کرده به نام کسی بودن و همه افراد احساس کسی بودن دارند و هر فردی در جامعه ما می گوید من هم یک کسی هستم و جایگاه اجتماعی دارم.

عاملی با یادآوری اینکه احترام به جایگاه فرد و اجتماع بارها در دستورات اسلام آمده است، گفت: خطابات اسلام خطابات عام است آنجایی که خداوند می فرماید یا ایها الناس، یا ایها الذین آمنوا... یعنی دستورات دینی، طبقه بندی و جغرافیا تعیین نمی کند و همه را مورد خطاب قرار می دهد لذا این جنبه عاطفی مهم است و اصلاً این طور نیست که با یک نظام کنترلی بتوان جامعه را در مسیر فلاح قرار داد.

جامعه به قوانین و مقررات نیاز دارد اما کافی نیست

وی با تأکید بر اینکه جامعه به قوانین و مقررات نیاز دارد اما کافی نیست، گفت: به عنوان مثال درباره مسئله حجاب که پاشنه آشیل است، همه می دانیم که اگر این فضای حجاب از دست برود و جامعه دچار بی حجابی شود، بسیاری از ارزش های دیگر در کنارش از بین می روند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این رابطه شورای عالی انقلاب فرهنگی 4 مرحله مصوبه داشته است که مصوبه آخر چند ماه پیش انجام شد که در آن برای 34 دستگاه وظیفه تعیین کردیم و وزارت کشور هم مسئول اجرایی شدن این مصوبات شده است و هر 6 ماه یک بار هم باید گزارش دهد که چه کار کرده است و قوه قضائیه هم اخیراً در رابطه با سند عفاف و حجاب به کارگزاران خود دستور داده است که این مصوبه را دنبال کنند.

عاملی باز هم به سند مهندسی فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: سه هزار نفر کارشناس بر روی سند مهندسی فرهنگی کشور کار کردند و شاید حدود 5 سال مقدمات تدوین این سند طول کشید و دو بار این سند توسط دو رئیس جمهور ابلاغ شد. رئیس شورای هماهنگی مهندسی فرهنگی نیز رئیس جمهور است و در سند پیش بینی شده است که اگر رئیس جمهور نتواند، معاون اول رئیس جمهور ریاست شورا را به عهده می گیرد و در آن نیز اعضایی نیز وزرای مختلف و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و غیره عضویت دارند.

وی با بیان اینکه این شورا در سطح اجرایی بالا تشکیل می شود که تاکنون 4 جلسه آن تشکیل شده و 10 مصوبه هم داشته است، گفت: در این سند باز اسناد ملی پیش بینی شده است مثل سند ملی سینما، سند ملی موسیقی، سند ملی معماری و غیره که مسیر استقرار جامعه اسلامی را راهبری می کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: اگر بخواهیم هدف سند را بگوییم، هدف متعالی، تمدن نوین اسلامی است و آن فرایندی است که مقام معظم رهبری تعیین کردند که در لول استقرار جامعه اسلامی سند دنبال می کند.

وجود 300 برنامه در سند مهندسی فرهنگی کشور

عاملی با بیان اینکه حدود 13 راهبرد کلان و 300 برنامه اقدام در سند وجود دارد، گفت: ما باید به اسناد خود پایبند باشیم و به دقت آن را دنبال کنیم. مقام معظم رهبری نیز چندین بار روی سند مهندسی فرهنگی تأکید کردند و نگاهشان را به مهندسی فرهگی تأویل فرمودند. برخی ها تأویلشان از بحث مهندسی فرهنگی این است که یعنی فرهنگ را به انحصار در مدل ذهنی خود درآوردن در صورتی که مقام معظم رهبری توجه به هندسه فرهنگ را مدنظر قرار دادند که اجزایی در آن است که به مجموعه فرهنگ معنا می دهد.

وی تأکید کرد: در مجموعه فرهنگی نمی توانیم نسبت به اوقات فراغت مردم یا اقتصاد فرهنگی و اقتصاد زندگی مردم، سینما، موسیقی، نظام اخلاق اسلامی جامعه و غیره بی توجه باشیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سند سعی کرده با جامعیتی به این مجموعه نیازها توجه کند، گفت: در وظایف 6 گانه ای که در سند مهندسی فرهنگی ترسیم شده است اولاً آمده است که برنامه های 5 ساله کشور باید تحت تأثیر این سند باشند و باید با این سند گره خورده باشند.

وی ادامه داد: در جلسه دوم ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی تصویب شد که کمیته تلفیقی برای این منظور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عضویت وزیر شورای فرهنگی و ریاست سازمان تبلیغات اسلامی ومعاون فرهنگی، اجتماعی سازمان برنامه ، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تشکیل شود و به اقتضای دستورات جلسه رئیس و وزیر دستگاه مربوطه دعوت شده و مواردی که هست را با آنان به اشتراک گذارند.

در اقدامات بزرگ کشورمان، به فرهنگ اسلامی توجه کنیم

عاملی اظهار کرد: علاوه بر این ها یکی از بحث ها سر پیوست فرهنگی بوده است، به این معنا وقتی که می خواهیم یک اقدام بزرگی در کشور انجام دهیم، به فرهنگ اسلامی هم توجه کنیم و سئوال اینجاست که چه اقداماتی باید انجام شود که نظام حکمرانی را تضمین کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه به عنوان کارگزار وظیفه داریم که ساز و کارهای لازم را فراهم کنیم، گفت: در سند مهندسی فرهنگی پیش بینی شده است که مسئول اجرای سند مهندسی فرهنگی در استان ها شورای فرهنگ عمومی است آن هم به ریاست امام جمعه شهر مرکزی استان لذا حتی در لایه شهرستان ها هم که شورای فرهنگ عمومی دارند، در سند مسئولیت ادامه پیدا می کند و این است که به نظرمان آمد اگر بخواهیم این را اجرایی کنیم باید یک لایه استانی سند مهندسی فرهنگی تدوین شود تا بر مبنای آن لایه بتوان برنامه های اقدامی برای استان تدوین کرد.

رتبه اول استان فارس در بحث سرمایه اجتماعی

وی با تأکید بر اینکه قطعاً این 300 برنامه اقدام نمی تواند بالفور و بالفعل در یک دوره زمانی اتفاق افتاد و باید در آن اولویت گذاری کنیم، گفت: یکی از اولویت های ما چیست، بحث توجه به ظرفیت استان هاست. استان فارس سرمایه بزرگی که دارد، معنویت است و همچنین در رتبه بندی سرمایه اجتماعی در کشور رتبه اول را دارد یعنی جمع با هم می توانند کار کنند و شاید این میراث معنوی شهر باشد که این با هم کار کردن و همراه بودن را تأمین کردند اما آسیب های اجتماعی جدی هم در آن وجود دارد مثل اعتیاد، بزه و غیره.

عاملی گفت: در برخی از شاخص ها مسائل آسیب های استان جدی است و آن برنامه ای که ریخته می شود، ناظر بر مسائل استان است که می آید مقداری مسائل بهینه کرده و در اکو سیستم استان می نشنید.

گام دوم انقلاب نظام ارزش گذاری حرکت 40 ساله آینده انقلاب است

وی با بیان اینکه در برنامه استانی باید نگاه کرد در استان فارس اولویت های ما در حوزه فرهنگی چیست، گفت: مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب را ابلاغ کردند و به نظر من، گام دوم، توصیه ای نیست، بلکه گام دوم انقلاب نظام ارزش گذاری حرکت 40 ساله آینده انقلاب و سند مسیر ریل گذاری و مسیرگذاری برای 40 سال آینده انقلاب است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: مقام معظم رهبری افق نگاه را از برنامه های 5 ساله و چشم انداز 20 ساله به چشم انداز 40 ساله منتقل و هدفگذاری کردند و در آنجا سه هدف را مشخص کردند. هدف اول که مشترک گام اول و دوم است، بحث خودسازی است. هرچه از جنگ دور شدیم این خودسازی فردی و اجتماعی ما ضعیف تر شده است لذا معظم له فرمودند محور اول این مسئله باشد.

به نیازهای مردم توجه کنیم

عاملی ادامه داد: محور دوم جامعه پردازی است یعنی به ظرافت های اجتماعی و مردم توجه کنیم. یک طرفه نمی توان برای جامعه برنامه بریزیم و یک برنامه کاملاً تعاملی است و باید به نیازهای مردم توجه کنیم و اینکه مقام معظم رهبری 10 سال است که سال اقتصادی اعلام می کنند و در گام دوم می فرمایند اگر در اقتصاد موفق نشده و توانمند نشویم در سایر موارد موفق نمی شویم، موید این موضوع است و این مسئله نیاز به نظم و احترام به قانون، اصلاح الگوی مصرف و غیره دارد که اگر در فرهنگ موفق شویم، اقتصاد شکوفا خواهد شد.

وی، عنصر سوم را تمدن نوین اسلامی برشمرد و گفت: بالا سر سند مهندسی فرهنگی، گام دوم مقام معظم رهبری را باید قرار دهیم همچنین بالا سر تدوین سند توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سند جامع مهندسی استان هم باید گام دوم انقلاب باشد. اگر به تمام کشورهای دنیا نگاه کنیم، مشاهده می کنیم که همه آن ها یک اصول ارزش ها دارند و این بیانیه گام دوم هم اصول ارزش های ماست و باید با برنامه های ما گره بخورد.

اخلاق حرفه ای جنبه الزام آوری دارد نه توصیه ای

عاملی در ادامه سخنان خود به مبحث اخلاق اشاره کرد و گفت: اخلاق زمانی است که در یک ظرفیت توصیه ای به آن نگاه می کنیم و اخلاق اسلامی را تبدیل به اخلاق حرفه ای و کدهای مسئولیت اجتماعی می کنیم، وقتی اینگونه شد در روابط حرفه ای الزام آور است یعنی اگر کسی آن کداخلاقی را رعایت نکند، مثلا اگر توهین کند می تواند بر علیه آن اقدام حقوقی کرد لذا اخلاق حرفه ای و اخلاق مبتنی بر کدهای مسئولیت اجتماعی یک جنبه الزام آوری دارد نه جنبه توصیه ای.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به شیوع بیماری کرونا در کشورمان اشاره کرد و گفت: در این رابطه به نظر می رسد بیش از آنکه خطر جامعه را تهدید کند، فضای ترس در جامعه به وجود آمده است و این فضای ترس و اضطراب موجب می شود که بدن کاملاً برای قبول مشکل آمادگی پیدا کند.

وی افزود: بیماری کرونا تاکنون در دنیا 2 هزار و 700 مورد کشته داشته است که از این تعداد 2 هزار و 655 نفر مربوط به چین است و 45 مورد کشته در سطح دیگر کشورهاست که در ایران هم تاکنون 15 نفر بر اثر این بیماری فوت کرده اند البته این مشکل را کشورهای همسایه هم دارند اما ثبت نمی کنند و سیاست رسانه ای اعمال می کنند لذا ما نیز باید به این مسئله بپردازیم.

عاملی ادامه داد: خوشبختانه دستگاه سلامت کشورمان بسیار با دقت این موضوع را دنبال می کند و تمهیدات لازم را برای سلامت مردم فراهم کرده است.

لزوم پرهیز از بزرگ نمایی و تشدید مشکل بیماری کرونا در رسانه ها

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم پرهیز از بزرگ نمایی و تشدید مشکل در رسانه ها تأکید کرد و گفت: این همه آمار از کشته شدگان آنفولانزا و تصادفات جاده ای وجود دارد که بیشتر از بیماری کروناست اما این ها نادیده گرفته می شود. ما وظیفه حفظ آرامش مردم داریم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
الهام بهروزی: موسیقی خوب است و در شرایط فعلی جامعه می تواند بسان مسکن عمل کند. این هنر به واسطه ماهیتی که دارد، به راحتی می تواند با روح انسان ارتباط برقرار کند و او را بکاود و دنیای قابل تحمل تری را پیش روی وی بگذارد. موسیقی در بوشهر از دیرباز طرفداران پرو پاقرصی داشته است. به عبارتی، این هنر با تار و پود زندگی مردمان این دیار گره خورده و در عمق آن رسوخ کرده است. با اندکی تعمق پی می برید که موسیقی در تمام لحظات شاد و غم انگیز انیس و مونس مردمان جنوب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

الهام بهروزی

موسیقی خوب است و در شرایط فعلی جامعه می تواند بسان مسکن عمل کند. این هنر به واسطه ماهیتی که دارد، به راحتی می تواند با روح انسان ارتباط برقرار کند و او را بکاود و دنیای قابل تحمل تری را پیش روی وی بگذارد. موسیقی در بوشهر از دیرباز طرفداران پرو پاقرصی داشته است. به عبارتی، این هنر با تار و پود زندگی مردمان این دیار گره خورده و در عمق آن رسوخ کرده است. با اندکی تعمق پی می برید که موسیقی در تمام لحظات شاد و غم انگیز انیس و مونس مردمان جنوب است.

آنگاه که جاشوان در سیاهی شب دل به دریا می زنند تا رزقی حلال بر سفره بگذارند، این موسیقی است که حوصله شان را رشد می دهد تا سپیده دم امید فرابرسد یا آنگاه که در کسوت شروه عطش بغضی را می شوید تا زندگی را تلنگر بزند رد پایش را به وضوح می بینید. باری موسیقی در بوشهر هم غنا دارد و هم طرفدار. این هنر غنایش را مدیون موسیقدانان و هنرمندانی است که با دل و جان به دنبال بسط آن و شناسایی ابعاد زیباشناختانه آن به همگان هستند. خوشبختانه در این خطه هنرپرور امروز با هنرمندان و گروه های مطرحی روبه رو هستیم که اگر فضا برای آنها مهیا باشد می توانند به شکل بسیط تری توانمندی خود را به تماشا بگذارند.

خوشبختانه با روی کار آمدن انجمن جدید موسیقی ساز و کار منظم تری برای دیده شدن همه ژانرهای موسیقی در حال برنامه ریزی است که تا اینجا کار می توان نمره قبولی به این انجمن داد؛ چراکه مدیریت جدید این انجمن با فضا دادن به همه گروه های بومی و مدنظر قرار دادن هم گونه های موسیقایی درصدد است تا این هنر را در استان به جایگاه حقیقی خود نزدیک کند و از بیراهه ها دور بدارد. بدیهی است که یکی از خلأهای بزرگی که در عرصه موسیقی استان مشاهده می شد نبود جشنواره های بزرگ و معتبر موسیقایی بود که خوشبختانه در سال جاری در سایه سیاست های بجا انجمن موسیقی استان و حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نخستین بار جشنواره موسیقی فجر با حضور گروه های بومی در مجتمع فرهنگی هنری بوشهر برگزار شد. این رویداد با استقبال بسیار چشمگیری روبه رو شد.

این جشنواره که به همت انجمن موسیقی استان بوشهر و با مشارکت موسسه فرهنگی هنری حامی هنر نارنجی در استان برگزار شد، مخاطبانی از هر طیف داشت؛ پیر و جوان، کوچک و بزرگ. برخی از مخاطبان معتقد بودند که ای کاش چنین رویدادهایی همیشه در استان برگزار شود. برخی دیگر هم معتقد بودند که حضور در این جشنواره شادی غیرقابل وصفی در وجود آنها نشانده است و خواهان برگزاری آن در هر فصل بودند. این نظرات بیانگر ماهیت مردمی هنر موسیقی جنوب است که همواره برای مردم جذابیت دارد.

نخستین جشنواره موسیقی فجر در استان بوشهر با حضور 11 گروه موسیقی پاپ و محلی شامل زریاب ، شیلو ، هیرون ، نوای دشتی ، یا ، شالو ، راشن ، کوگانا ، فلامور ، نی نوا و شبدیز از 24 تا 30 بهمن ماه برگزار شد. آیین پایانی این رویداد شامگاه چهارشنبه، 30 بهمن ماه با حضور مسوولان استانی و هنردوستان بوشهری در مجتمع فرهنگی هنری بوشهر برگزار شد.

در آغاز این آیین رئیس انجمن موسیقی استان بوشهر گفت: هنر ریه اجتماعی است که هوای تازه به رگ های اجتماع می رساند. موسیقی به عنوان یک سرمایه اجتماعی در ایجاد شور و نشاط اجتماعی در رویدادهای مختلف ضروری است.

حماسه حق پرست در ادامه با بیان اینکه اندیشه و عاطفه مهم ترین مولفه موفقیت در حوزه موسیقی است، افزود: برگزاری بزرگ ترین رویداد موسیقیایی کشور در استان جز با حمایت و همکاری پیشکسوتان و هنرمندان عرصه موسیقی میسر نبود.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر هم در این آیین گفت: هنر موسیقی با زبان جهانی انسان ها را به هم متصل می کند و موجبات انتقال پیام از سوی موسیقیدان ها را فراهم می سازد.

فاطمه کرمپور با بیان اینکه تصور دنیا بدون موسیقی و صوت زیبای آن بسیار دشوار است، افزود: انسان در طول تاریخ تا به امروز با موسیقی عجین و همراه بوده و جای این مهم همواره در رویدادهای اجتماعی، آیین های مذهبی و در تمامی فرهنگ ها هیچ گاه خالی نخواهد بود.

وی به همراهی موسیقی از بدو تولد تا لحظه مرگ با انسان اشاره و تصریح کرد: فعالیت و حیات بشر، مذاهب، مکاتب، توسعه علم و حتی انقلاب ها خالی از پدیده هنر موسیقی امکان پذیر نیست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تاکید بر اینکه جشنواره موسیقی فجر به عنوان مهم ترین رویداد موسیقیایی کشور هر ساله در کشور که با تنوع فرهنگی و اقلیمی مختلف، بستر تولید آثار فاخر فرهنگی و هنری و طبیعتا موسیقیایی را فراهم کرده، برگزار می شود، تصریح کرد: پرهیز از تمرکزگرایی و توجه به خرده فرهنگ ها و موسیقی نواحی و اقوام به عنوان سرمایه های ملی، از رویکرد جدید معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر برگزاری جشنواره موسیقی فجر در استان ها است.

کرمپور با اشاره به اینکه جشنواره امسال علاوه بر تهران در هشت استان کشور از جمله استان های آذربایجان شرقی، بوشهر، زنجان، خوزستان، گلستان، مازندران، منطقه آزاد اروند و سیستان و بلوچستان برنامه ریزی شده بود، یادآور شد: با توجه به جایگاه ویژه موسیقی در استان بوشهر این جشنواره با حضور 11 گروه موسیقی به مدت هفت روز در سالن مجتمع فرهنگی هنری شهر بوشهر برگزار شد.

وی با بیان اینکه به دنبال برنامه ای مدون و منسجم برای اجرای موسیقی فجر در استان هستیم که در این راستا برگزاری سالانه جشنواره، پاسداشت چهره های موسیقایی و پیشکسوت، معرفی، کشف و شناخت استعدادهای موسیقی در استان بوشهر ضروری است، تاکید کرد: برگزاری جشنواره موسیقی فجر علاوه بر توجه به تولید موسیقی در استان های کشور امکان شناسایی ظرفیت های فرهنگی و هنری مناطق مختلف را به همراه دارد. هنر موسیقی بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال نیز فراهم می کند که توجه به اقتصاد هنر نیز در این راستا ضروری به نظر می رسد.

کرمپور با اشاره به اینکه ایجاد زیرساخت های مناسب برای تولید و اجرای موسیقی نواحی، مناطق و استان های کشور توجه به پیشکسوت ها و آموزش هنرمندان جوان و همچنین توجه به پژوهش و آموزش از موضوعات مهمی بود که از سوی دبیرخانه جشنواره در استان مورد توجه قرار گرفت، خاطرنشان کرد: این جشنواره گستره استانی خواهد داشت و در آینده نمایندگی های انجمن موسیقی بوشهر در شهرستان ها با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های شهرستان خود به اجرای این برنامه خواهند پرداخت.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه انجمن موسیقی استان با نگاه ویژه و تخصصی در راستای توسعه و پیشرفت هنر موسیقی این منطقه گام برداشته که هنرمندان باید در این راه همکاری لازم داشته باشند، یادآور شد: ویژه برنامه نکوداشت هنر نی جفتی نوازی در نیم قرن اخیر بندر بوشهر نیز با هدف تجلیل و تقدیر از پیشکسوتان و گرامیداشت هنر نی جفتی نوازی نسل جوان برگزار شد که مورد توجه هنرمندان و علاقه مندان به هنر موسیقی در استان قرار گرفت.

کرمپور با تشکر از حضور گسترده هنرمندان در راهپیمایی 22 بهمن ماه، خاطرنشان کرد: با توجه به رویداد مهم انتخابات از همه هنرمندان استان دعوت می کنم همچون دوره های گذشته در کنار سایر اقشار مردم در این رویداد مشارکت فعال داشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در پایان از موسسه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندر بوشهر، موسسه فرهنگی هنری حامی هنر نارنجی و انجمن موسیقی استان که همواره در برگزاری برنامه های فرهنگی هنری مشارکت داشتند، تقدیر و تشکر کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر هم در آیین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در بوشهر گفت: جغرافیای خاص جنوب نماد فرهنگ، تاریخ و ادبیات این منطقه از کشور است. استان بوشهر مهد ادب، نماد مقاومت و ایستادگی در برابر بیگانگان و الگوی فعالیت های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بوده و است.

مجید خورشیدی با بیان اینکه منطقه جنوب کشور به ویژه استان بوشهر با توجه به فرهنگ و اقلیم خاص خود خاستگاه آواها و نواهای بی شمار، متنوع و منحصربه فردی است، افزود: اگر نوای سنج و دمام از خطه جنوب گرفته شود، مردمان این منطقه یا مراجعه کنندگان به این شهر قطعا احساس می کنند موسیقی اینجا چیزی را کم دارد.

وی با اشاره به اینکه جغرافیای جنوب با مولفه های منحصربه فرد خود همواره در جهان متفاوت بوده و بار سنگین تاریخی ماندگار را به دوش می کشد، یادآور شد: نظام قدرتمند صنعتی و نظامی از این منطقه کشور شکل گرفته و دروازه ورود اولین ها به کشور بوده است. موسیقی و ریتم خاص این منطقه همانند هوای جنوب تشنه و داغ است. مردم جنوب همه موسیقی می دانند و این هنر در شکل های مختلف و جزء جزء زندگی آنها حضور دارد.

خورشیدی با تاکید بر اینکه جغرافیای جنوب نماد فرهنگ، تاریخ و ادبیات این منطقه است، افزود: پیشینیان فرهنگ ها و آیین های متفاوتی را به یادگار گذاشته اند که موسیقی محلی به عنوان فرهنگ بارز این منطقه شناخته می شود. زبان آثاری که در جنوب خلق می شوند عمدتا خاص و موید ویژگی زندگی این اجتماع است. موسیقی رزمی و بزمی و همچنین موسیقی در حین کار بر دریا از دیگر مولفه های مردم جنوب است که می توان به سور تا سوگ، از گهواره تا عروسی و عزا و حتی بعد از عزا موسیقی در این خطه اشاره کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر در پایان با بیان اینکه استان بوشهر گنجینه خلیج فارس است، یادآور شد: اقشار هنرمند و فرهنگیان این استان شایسته حمایت و تجلیل هستند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند تا به تولید آثار فاخر هنری دست یابند.

پخش کلیپ از برگزاری جشنواره، اجرای موسیقی گروه مفتون ، تقدیر از پیشکسوتان موسیقی استان و گروه های حاضر در جشنواره و اجرای موسیقی های محلی مختلف بوشهر (چوشی خوانی، خیام خوانی، نیمه خوانی، شروه خوانی، مثنوی خوانی، اجرای نی انبان و دمام زنی)، اجرای کودکان کار و... از دیگر برنامه های این آیین بود. اجرای این ویژه برنامه برعهده شاهین بهرام نژاد مجری توانمند صدا و سیمای مرکز بوشهر بود.

لینک خبر :‌ بامداد24
دبیر نخستین اکسپوی هنری استان ایلام با بیان اینکه برگزاری بازار فروش آثار هنری هنرمندان ایلامی به تعویق افتاده است، گفت: با هماهنگی های انجام شده اولین رویداد فروش آثاری هنری استان ایلام در اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

مهدی صندوق آبادی صبح امروز(7 اسفند) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام با بیان این مطلب، اظهار کرد: زمان برگزاری نخستین رویداد بازار فروش آثار هنری ایلام که قرار بود 15 الی 20 اسفندماه سال جاری در محل نگارخانه استاد صندوق آبادی، مجتمع فرهنگی هنری ارشاد اسلامی برگزار شود، به تعویق افتاده است.

وی با بیان اینکه تا کنون نیز استقبال بسیاری خوبی از سوی هنرمندان رشته های مختلف هنری در استان از این رویداد هنری در استان با ارسال آثار انجام شده است، یادآور شد: از زمان اعلام فراخوان تا کنون 283 اثر هنری در قالب رشته ها هنرهای تجسمی از 91 هنرمند از سراسر استان به دبیرخانه این رویداد هنری ارسال شده است.

دبیر نخستین اکسپوی هنری استان ایلام گفت: با توجه به استقبال گسترده هنرمندان بومی، در راستای تداوم ارسال آثار به دبیرخانه، درخواست جمعی از هنرمندان جهت تمدید زمان ارسال اثر و همچنین تاکید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر توقف برنامه های فرهنگی و هنری به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، برگزاری این رویداد از اسفندماه 98 به اردیبهشت ماه سال آینده موکول شده است.

صندوق آبادی با بیان اینکه این تصمیم بر اساس نظر شورای سیاستگذاری نخستین اکسپوی هنری استان ایلام و شورای انجمن هنرهای تجسمی اتخاذ شده است، افزود: زمان بندی دقیق و مراحل اجرای این رویداد هنری در روزهای آتی از طریق رسانه های جمعی به سمع و حضور هنرمندان گرامی و علاقه مندان به آثار هنری خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: تقویت روحیه جمعی و مشارکت عمومی هنرمندان استان در برگزار رویدادهای هنری، ایجاد زمینه مساعد جهت اشتغال و درآمدزایی هنرمندان، ایجاد ارتباط فرهنگی مناسب میان اقشار مختلف جامعه با هنرمندان، سرمایه گذاری و مشارکت فرهنگی و هنری مجموعه های تجاری و خصوصی برای حمایت از هنرمندان و تقویت جایگاه و نقش هنرمندان بومی در تولید آثار هنری از دیگر اهداف این رویداد است.

دبیر نخستین اکسپوی هنری استان ایلام تصریح کرد: محورهای نخستین رویداد فروش آثار هنری در استان در بخش نمایشگاهی شامل نقاشی، طراحی، تصویرسازی، نگارگری، عکاسی، خوشنویسی، حجم و مجسمه، سفال، سرامیک و هنرهای دستی است و علاقه مندان برای شرکت در این بخش می توانند به انجمن هنرهای تجسمی استان واقع در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی مراجعه کنند.

پایان پیام/ 92

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
اصفهان- ایرنا- مدیر روابط عمومی اداره کل اوقاف وامور خیریه اصفهان گفت: به منظور حفظ سلامت مردم و ضرورت پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری کرونا، توزیع هرگونه غذای نذری و نذورات بدون بسته بندی تا زمان اعلام رفع خطر آلودگی عمومی در امامزادگان و بقاع متبرکه این استان ممنوع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری صدا و سیما باشگاه خبرنگاران جوان

ایمان خواجه روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه با توجه به شیوع بیماری های فصلی به ویژه کرونا ویروس، مانع توزیع غذای نذری در بقاع متبرکه استان شدهایم اظهارداشت: تمهیدات لازم برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در امازادگان و اماکن متبرکه اندیشیده شد و تمامی سطوح از بقاع متبرکه که در معرض تماس عمومی قرار دارند، به صورت روزانه و در نوبت های مختلف ضدعفونی می شوند.

وی بیان کرد: این تمهیدات در قالب دستورالعملی به همه شهرستانها و بقاع متبرکه استان ابلاغ شد و پیشنهاد نصب دیواره حائل بین ضریح امامزادگان و زائران نیز داده شد تا از بوسیدن و لمس این اماکن جلوگیری شود.

مدیر روابط عمومی اداره کل اوقاف وامور خیریه استان اصفهان با اشاره به اهمیت استفاده از رسانه ها و ظرفیت تبلیغی بقاع متبرکه در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا در جامعه ادامه داد: زائران اینگونه اماکن مذهبی در شرایط کنونی باید به سلام دادن و زیارت از راه دور اکتفا کنند و از لمس و بوسیدن ضریح امامزادگان خودداری کنند.

وی با اشاره به زیارت روزانه هزاران نفر از آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه استان و اهمیت ضدعفونی این مکان ها اضافه کرد: ضد عفونی روزانه این اماکن در دستور کار هیات های امنا قرار گرفته و محیط های عمومی و مشترک داخل بقاع متبرکه به صورت مرتب و روزانه نظافت و ضد عفونی می شود و مهرها و کتب ادعیه نیز جابجا و نظافت می شوند.

به گفته وی درهای ورودی و خروجی، دستگیره های ضریح مطهر، جامهری ها، سرویس های بهداشتی، زائرسراها و همه سطحی که در معرض تماس عمومی قرار دارند بطور دائم و در بازه های زمانی مناسب ضد عفونی و استریل می شوند.

خواجه تصریح کرد: پیشنهاد تعطیلی امامزاده های اصفهان در ساعت غیر از وقت نماز از طرف مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان به معاونت فرهنگی این سازمان داده شدهاما تاکنون جوابی دریافت نشده است.

وی با بیان اینکه از ظرفیت های تبلیغات محیطی بقاع متبرکه به منظور آگاهی بخشی عمومی برای کاهش و جلوگیری از انتشار این بیماری استفاده بهینه می شود خاطرنشان کرد: با استفاده از ظرفیت تبلیغی بقاع متبرکه، رسانه ها و فضای مجازی سعی کردیم زائران را نسبت به رعایت بهداشت و لزوم حفظ سلامت جامعه هوشیارتر کنیم.

بنا به اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شمار تلفات بیماری کرونا در ایران به 12 و تعداد مبتلایان به 64 نفر رسیده و از روز گذشته تا ظهر این روز، تعداد 18 نفر دیگر مبتلا به ویروس کرونای جدید شناسایی شدند.

از این تعداد هشت نفر در قم، سه نفر تهران ، یک نفر استان همدان, 2 نفر اصفهان و 2 نفر استان مرکزی بودند و از این افراد طی 24 ساعت گذشته چهار نفر جان خود را از دست دادند.

بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونای جدید تاکنون 78 هزار و 866 نفر به این ویروس مبتلا شده اند و دو هزار 592 نفر جان خود را از دست داده اند. از مجموع مبتلایان به این ویروس تاکنون 25 هزار و 128 هزار نفر بهبود یافته اند.

در استان اصفهان 718 باب امامزاده و 15 هزار و 200 موقوفه وجود دارد که از این تعداد پنج هزار و 316 مسجد، 980 حسینه، حدود 150 حوزه علمیه و مابقی موقوفات منفعتی است که این موقوفات حدود 45 هزار رقبه را شامل می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/لرستان معاون بهره وری اقتصادی اوقاف و امور خیریه گفت: برای پیشگیری از خسارات سیل، بیمه بقاع متبرکه و مساجد لرستان انجام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

مهندس مسلم رضایی پور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در سیل ابتدای سالجاری با وجود خسارت برخی از مساجد، بقاع متبرکه واماکن مذهبی از سیلاب ها، هیچ گونه اعتباری در اختیار اوقاف و امور خیریه استان برای بازسازی قرار نگرفت.

وی ادامه داد: با توجه به هشدارهای هواشناسی در خصوص احتمال وقوع سیل در استان، اطلاع رسانی لازم را به هیات امنای مساجد و بقاع متبرکه انجام داده ایم تا با یک سری کارهای زیربنایی از بروز خسارت به اماکن مذهبی جلوگیری به عمل آید.

رضایی پور خاطر نشان کرد: همچینین در راستای پیشگیری از خسارت سیل به باقع متبرکه و مساجد استان، پیگیر بیمه این اماکن مذهبی شدیم و تعداد زیادی از آنها در سطح استان را بیمه کرده ایم.

انهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بندرعباس - ایرنا - در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و به منظور صیانت از سلامت آحاد افراد جامعه تا زمان اعلام رفع خطر بیماری کرونا، توزیع هرگونه غذای نذری در امامزادگان و بقاع متبرکه هرمزگان ممنوع است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان امروز سه شنبه در نشست با مسوولان ستادی این اداره درباره جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در بقاع و اماکن متبرکه سطح استان هرمزگان، اظهار کرد: این اقدام با توجه به توصیه ها و تاکیدهای مسوولان بهداشتی این استان انجام می شود.

حجت الاسلام حسین مهدیان ادامه داد: با توجه به تشرف روزانه هزاران نفر به امامزادگان و بقاع متبرکه هرمزگان،هر روز در نوبت های مختلف سطوحی که در معرض تماس عمومی قرار دارند، همچنین کفشداری ها ضدعفونی، کیسه های نگهداری کفش زائران جمع آوری، کفش ها در کفشداری ها نگهداری می شوند.

وی اضافه کرد: درهای ورودی و خروجی، دستگیره های ضریح های مطهر، جامهری ها، سرویس های بهداشتی، زائرسراها به طور دائم و در بازه های زمانی مناسب ضدعفونی شوند و نسبت به ضدعفونی کردن کتب ادعیه و کتابخانه های قفسه باز و امانی بقاع متبرکه نیز اقدام ها لازم انجام شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان ابراز داشت: در صورت امکان و موجود بودن ماسک و ژل های ضدعفونی در بازار، این اقلام بهداشتی از طرف هیئت امناء امامزادگان و بقاع متبرکه تهیه و به صورت رایگان در دسترس زائران قرار گیرد.

همچنین از ظرفیت تبلیغات محیطی بقاع متبرکه برای آگاهی بخشی عمومی در راستای کاهش و جلوگیری از شیوع و انتشار بیماری کرونا استفاده شود.

همچنین طبق آمارهای اعلام شده 95 نفر در کشور درگیر کرونا شده اند و این بیماری تا کنون منجر به فوت 15 نفر در 13 استان کشور شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل اوقاف فارس از تعطیلی زائرسرا های بقاع متبرکه و مراسم های مذهبی و مناسبتی و همچنین گندزدایی و ضدعفونی کردن بقاع متبرکه در استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز ، حجت الاسلام سیدعباس موسوی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس در جلسه ستاد بحران این اداره کل، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در برخی استان های کشور و لزوم انجام موارد و نکات احتیاطی جهت پیشگیری و جلوگیری از گسترش این ویروس در استان و همچنین به منظور حفظ سلامت هموطنان دستور العمل و شیوه نامه بهداشتی پیشگیری از بیماری های واگیردار که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز تهیه شده است، به تمامی اماکن مذهبی ابلاغ شد.

او افزود: همچنین تعطیلی زائرسرا های بقاع متبرکه، برگزاری مراسم های مذهبی و مناسبتی تا اطلاع ثانوی در سطح بقاع متبرکه و اماکن مذهبی لغو هستند.

موسوی با بیان اینکه گندزدایی و ضدعفونی کردن بقاع متبرکه شاخص در دستور کار قرار گرفته است، گفت: ممنوعیت طبخ و توزیع غذا و نذورات در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی، اطلاع رسانی در خصوص نکات بهداشتی و نصب علائم هشداردهنده و احتیاط به جهت پیشگیری در سطح اماکن مذهبی هم از جمله مواردی است که در دستور کار قرار گرفته است.
زیباترین مسجد ایران تا اطلاع ثانوی تعطیل است

مدیرکل اوقاف فارس همچنین گفت: به جهت جایگاه خاص مسجد تاریخی نصیر الملک و حضور گردشگران مختلف از جمله گردشگران خارجی بازدید از این مسجد نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

او در ادامه با تبریک فرارسیدن ماه رجب المرجب و گرامیداشت این ایام گفت: ضمن اینکه رعایت نکات بهداشتی و توصیه های اتباع و متخصصین و مسئولان امر در زمینه پیشگیری و درمان بسیار ضروری و حائز اهمیت است، از توکل به حضرت ربوبیت و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیز نباید غافل شد. امروز جامعه ما بیش از هر چیز به آرامش و بردباری نیاز دارد. به همین جهت از دعا و راز و نیاز با مبعود نباید غافل بود.

موسوی یادآور شد: بر اساس توصیه های بسیاری از علما قرائت آیه 51 سوره توبه قُلْ لَنْ یصِیبَنَا إِلَّا مَا کَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا وَعَلَی اللَّهِ فَلْیتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ؛ بگو جز آنچه خدا برای ما مقرر داشته هرگز به ما نمی رسد او سرپرست ماست و مؤمنان باید تنها بر خدا توکل کنند در هنگام سختی ها و گرفتاری ها بسیار سفارش شده است که از عموم مردم می خواهیم ضمن حفظ آرامش و رعایت تمام نکات بهداشتی و توصیه های پزشکان با انس با معنویت نیز زمینه گذر از شرایط فعلی جامعه را برای خود هموار کنند.

مدیرکل اوقاف فارس اظهار کرد: به تمام اماکن مذهبی استان نیز یکسری موارد ابلاغ شده است از جمله ضدعفونی کردن کف و کلیه سطوح اماکن مذهبی با مواد ضدعفونی کننده مانند محلول های وایتکس، جمع آوری کلیه مهر های نماز و کتب ادعیه، تیه بروشور، تراکت و توزیع بین کلیه مساجد، بقاع و اماکن متبرکه و نصب بنر با پیام های پیشگیری از بیماری کرونا، نصب علائم هشداردهنده، رعایت نکات بهداشتی و نحوه شست وشوی صحیح دست در نقاط مختلف اماکن به ویژه در محل سرویس های بهداشتی.

او گفت: همچنین به تمام اماکن مذهبی استان ابلاغ شده است که با توجه به وجود حجم گسترده مطالب و اطلاعات نادرست و غیر واقع در فضای مجازی، تأکید می شود از انتشار شایعات و مطالب نادرست در خصوص بیماری covid-19 (کرونا ویروس) در گروه ها و کانال های اطلاع رسانی منتسب به بقاع متبرکه جداً خودداری کنند.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حجت الاسلام حیدری با بیان اینکه برخی از اعضای هیئت امنای مساجد استان با انجام فعالیت های فرهنگی مساجد مخالفت می کنند و این امر موجب دلسردی جوانان از حضور در این پایگاه های دینی می شود،گفت: همکاری و همدلی مبنای فعالیت های مسجدی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی امروز(6اسفند) در نشست شورای هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران در دفتر حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه هشت هزار و 100مکان مذهبی در دیار علویان فعالیت دارند، گفت: چهار و 648مسجد استان در اداره کل اوقاف و امورخیریه استان شناسنامه دارند و تعدادی نیز هنوز ثبت نشدند.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان مازندران با بیان اینکه برخی از اعضای هیئت امنای مساجد استان با انجام فعالیت های فرهنگی مساجد مخالفت می کنند و این امر موجب دلسردی جوانان از حضور در این پایگاه های دینی می شود، افزود: 2هزار و 500مسجد استان هیئت امنا دارند.

وی خاطرنشان شد: بخش های مختلفی نظیر بسیج، کانون فرهنگی هنری، امام جماعت و هیئت امنا در مساجد فعالیت دارند و اصل کار باید بر مبنای همکاری و همدلی باشد .

حجت الاسلام حیدری به نقش روحانی مسجد به عنوان مدیر طبیعی این پایگاه های دینی اشاره کرد و گفت: انتخاب هیئت امنا مساجد حتما باید به تایید روحانی مسجد رسیده باشد.

وی به بسته بودن در برخی مساجد استان در وقت نماز صبح اشاره کرد و افزود: برخی مساجد که هیئت امنا ندارند به وسیله خادم مسجد اداره می شوند اما باز وقت نماز صبح در بروی نمازگزاران باز نمی شود.

حجت الاسلام حیدری با بیان اینکه فقط 313 مسجد استان امام جماعت برای اقامه نماز صبح دارند، اظهار کرد: 210 مسجد استان در سه نوبت صبح، ظهر و عصر و مغرب و عشا اقامه نماز جماعت دارند.

وی با بیان اینکه بیش از هزار و 900 مسجد استان امام جماعت دارند، گفت: شمار زیادی از مساجد استان امام جماعت ندارند که باید برای رونق فعالیت های مسجدی زمینه حضور روحانی در مساجد فرهم شود.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان مازندران از اعلام آمادگی این اداره کل برای کمک به ستادهماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان جهت تحقق اهداف کانون های مساجد خبر داد.

حجت الاسلام حیدری به شمار زیاد حوزه های علمیه و طلبه های مازندرانی اشاره کرد و خواستار به کار بستن این ظرفیت برای رونق فعالیت های مسجدی شد.

پایان پیام/ 286

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان در خصوص بیماری کرونا و برنامه های آتی این اداره اطلاعیه ای صادر نمود. به گزارش میلادلارستان قاسم پور رییس اداره اوقاف و...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : هورگان

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان در خصوص بیماری کرونا و برنامه های آتی این اداره اطلاعیه ای صادر نمود.

به گزارش میلادلارستان قاسم پور رییس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان اعلام کرد: پیرو ابلاغیه صادره از طرف اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس و با توجه به لزوم اتخاذ تمهیدات و تدابیر لازم جهت جلوگیری از انتشار و شیوع ویروس کرونا در سطح جامعه و به ویژه اماکن عمومی از جمله امامزادگان واجب التعظیم، مساجد و حسینیه ها، به اطلاع مردم عزیز می رساند تا اطلاع ثانوی کلیه تجمعات عمومی و برنامه های فرهنگی قرآنی و مناسبت های فرهنگی و مذهبی از جمله لیله الرغائب، میلاد ائمه، مراسمات ادعیه، اعیاد، موالید ، محافل انس با قرآن، مراسم ختم و مراسمهای دیگر در اماکن مذهبی از جمله امامزادگان،مساجد و حسینیه ها ممنوع بوده و کلیه هیات امنا و خادمین محترم ملزم به رعایت و اجرای این ابلاغ خواهند بود.

لذا از تمامی همشهریان عزیز استدعا دارد تا اطلاع ثانوی از حضور در اماکن فوق خودداری نمایند.

لینک خبر :‌ میلاد لارستان
ایسنا/قزوین رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان البرز با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور و لزوم پیش بینی در این حوزه گفت: موقوفه مرحوم حاج محمدحسین خزانه در این حوزه ورود پیداکرده و مواد ضدعفونی کننده و شوینده برای نیازمندان و مددجویان تحت پوشش دفتر موقوفه در نظر گرفته شده تا زمینه رعایت بهداشت فراهم شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

حجت الاسلام والمسلمین میثم عباسپور، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان البرز در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: موقوفه مرحوم حاج محمدحسین خزانه از جمله موقوفات شهرستان البرز مستقر در شهر الوند است که نیت این موقوفه خیرات و مبرات برای عموم جامعه هدف در این شهر است.

وی افزود: در راستای اجرای امینانه نیات واقف خیراندیش مرحوم حاج محمدحسین خزانه و در جهت خدمت رسانی مطلوب و شایسته کریمانه به نیازمندان و مددجویان تحت پوشش دفتر موقوفه اقدامات بسیاری مورد توجه است که سالیان سال در حال انجام است.

حجت الاسلام عباسپور با بیان اینکه از جمله این خدمات می توان به تهیه جهیزیه برای زوج های جوان و نیازمند اشاره کرد، گفت: در میلاد حضرت زهرا (س) تعداد 50 سری جهیزیه اهدا شد که ارزش هر کدام از این جهیزیه ها 20 میلیون تومان بود، در این جهیزیه ها اقلامی چون فرش، یخچال، اجاق گاز، ماشین لباسشویی، جاروبرقی و اقلام دیگر زندگی وجود داشت.

این مسئول عنوان کرد: همچنین در آستانه سال نو و برای ایام نوروز نیز اقلامی را آماده کرده ایم که شامل 400 بسته مواد غذایی و ارزاق چون برنج، روغن، رب و غیره، 400 بسته اقلام بهداشتی شامل ده قلم مواد شوینده اعم از شامپو، صابون مایع، مایع ظرف شویی، پودر دستی و ماشینی، مایع ضدعفونی و 400 بسته البسه و پوشاک چون مانتو و کفش بود و بین مددجویان توزیع شد.

وی با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور و لزوم پیش بینی در این حوزه خاطرنشان کرد: موقوفه مرحوم حاج محمدحسین خزانه در این حوزه ورود پیداکرده و مواد ضدعفونی کننده و شوینده برای نیازمندان و مددجویان تحت پوشش دفتر موقوفه در نظر گرفته شده تا زمینه رعایت بهداشت فراهم شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان البرز اضافه کرد: از آنجا که این موقوفه قید مکان دارد تلاش می کنیم تا جایی که مقدور باشد خدماتی را در حوزه مقابله با بیماری کرونا برای مردم شهر الوند ارائه کنیم.

وی ادامه داد: همچنین موقوفه خزانه جهت تهیه ماسک برای مردم نیز آماده است و حتی به چندین فروشگاه و داروخانه نیز مراجعه کردیم تا ماسک تهیه کنیم اما تاکنون محقق نشده است.

حجت الاسلام عباسپور در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم حتماً ماسک را تهیه کرده و در اختیار مردم قرار می دهیم زیرا وظیفه ما خدمت به مردم است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
گروه استان ها مدیرکل حج و زیارت استان کرمان با اشاره به آخرین جزئیات ثبت نام حج، عتبات و سوریه در کرمان گفت: در صورت استقبال مردم کرمان پرواز مستقیم از کرمان به دمشق با هواپیمایی ماهان انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۰۷

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، محمود عرب نژاد صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، امام شهدا و شهدای مدافع حرم اظهار داشت: حاج قاسم سربازرس حج طی چهار دوره مراسم حج بود.

وی با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی در این مراسم بسیار فعال و موثر بود افزود: شهید سلیمانی حتی به دلیل فعالیت های انقلابی که داشت یک دوره توسط پلیس عربستان دستگیر شد.

مدیرکل حج و زیارت استان کرمان با عنوان اینکه مراحل ثبت نام دارندگان قبوض حج که در سنوات قبل ثبت نام کردند فراهم شده و جلسات متعددی در سطح استانی، ملی و بین المللی برگزار شده است گفت: گروه هایی از سازمان حج و زیارت در عربستان هستند تا مقدمات مراسم را فراهم می کنند.

وی با بیان اینکه انتخاب کاروان، ثبت نام و پرداخت مرحله اول پول توسط زائران به صورت اینترنتی انجام می شود و نیاز به حضور و مراجعه حضوری زائران نیست افزود: از روز جمعه ساعت 10 صبح ثبت نام به صورت سراسری آغاز می شود.

عربنژاد با اشاره به اینکه امسال بیش از سه هزار و 500 زائر در قالب 25 کاروان از استان کرمان به سرزمین منا اعزام می شوند گفت: زائرانی که تا تاریخ 31 فروردین 86 ودیعه گذاری کردند می توانند در این دوره ثبت نام کنند و چنانچه ثبت نام تکمیل نشد زائران به صورت روزشمار می توانند ثبت نام کنند.

وی با بیان اینکه هنوز مبلغ نهایی حج 99 اعلام نشده و در قسط اول زائران باید 25 میلیون تومان پرداخت کنند افزود: مبلغ کامل حج به صورت دو قسط از زائران دریافت می شود.

وی با اشاره به اینکه چند ماهی است سفر به سوریه و زیارت حرم حضرت زینب(س) آغاز شده است افزود: از پایان اسفندماه در صورت استقبال مردم کرمان پرواز مستقیم از کرمان به دمشق با هواپیمایی ماهان انجام می شود.

انتهای پیام/511/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم