بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 15 بهمن 98
جلسه 739 شورای فرهنگ عمومی با دستور جلسه ارائه گزارش اقدامات به عمل آمده از سوی مجموعه دستگاه ها و نهادها در جهت تحقق اهداف و رویکردهای بیانیه راهبردی مقام معظم رهبری در خصوص گام دوم انقلاب اسلامی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرزهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی صبح امروز در 739 امین جلسه شورای فرهنگ عمومی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سند راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی، اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی به اعتبار ساختار میان دستگاهی و شوراهای استانی خود می تواند در دو بخش تبیین گام دوم انقلاب اسلامی و همچنین راه کارهای عملیاتی ظرفیت سازی کند.

وی ادامه داد: در بخش تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی قرار نیست گفتمان درونی انجام دهیم، بلکه یک جامعه 80میلیونی باید مخاطب ما باشد، در این مسیر هم نباید تنها تیتر گام دوم انقلاب اسلامی را تکرار کنیم، بلکه نقطه جهش ذکر شده در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باید عملیاتی شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: برای رفتن به سمت اقدامات عملیاتی ابتدا باید روش های موثری که در طول یک سال بررسی شده بازنشانی شود تا ببینیم در مرحله تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در چه مرحله ای قرار داریم، در امر بازنشانی باید سندهای مختلفی که در دستگاه ها وجود دارد دیده شود.

صالحی یادآور شد: یکی از کارهای مهم دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی این است که کارهایی که در مرحله تبیین بیانیه رخ داده است بررسی کند تا متوجه شویم دارایی ما در این بخش چه چیزهایی است.

وی افزود: پس از مرحله تببین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باید ببینیم در بعد عملیاتی این بیانیه چه کرده ایم، اجزایی که در بیانیه مربوط به فرهنگ عمومی است باید استخراج شود و اعضای شورای فرهنگ عمومی نیز به اعتبار دستگاه هایی که در شورا عضو هستند باید در مرحله اقدام اهتمام لازم را داشته باشند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با ارائه این پیشنهاد که می توان یک سند اقدام برای بیانیه گام دوم انقلاب در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: با سند اقدام هرآنچه در دستگا ه های مختلف ذیل بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی انجام می شود در یک مجموعه جمع آوری و سپس از کمک سایر دستگاه ها برای تکمیل این اقدامات استفاده خواهد شد.

صالحی بیان کرد: به طور کلی دو زاویه یعنی تبیین و ترویج و همچنین بعد عملیاتی در بیانیه گام دوم انقلاب باید در نظر گرفته شود، البته یک تقسیم کار نیز در سند اقدام باید مشخص شود تا مسیری که رهبر معظم انقلاب مشخص کردند با همگرایی حداکثری دنبال کنیم.

وی در پایان گفت: قاعدتا باید برنامه ها را برپایه یک جامعه حداکثری گذاشت تا بتوان راه فرعی را پیمود، امیدوارم با اقدامات درست پاسدار خون سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و تمام شهدا و همچنین ارواح طیبه امام راحل باشیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه ایران دارای دیرینگی تاریخی و تنوع اقلیمی است، گفت: خط دیپلماسی فرهنگی و هنری کشور را می توان بر مبنای لباس و پوشاک ایرانی تقویت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری ایمنا دولت خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی صبح امروز از بخش های مختلف دبیرخانه جشنواره مد و لباس فجر بازدید کرد و با تاکید بر این مطلب افزود: جشنواره مد و لباس برآیندی از فعالیت های کارگروه مد و لباس در طول سال است.

وی ادامه داد: ساختار کارگروه مد و لباس به سمت ترکیب سازی است به این معنا که از ظرفیت چند مجموعه در این زمینه می خواهد کمک بگیرد که اگر موفق باشد در وظایف خود توفیقات بیشتری به دست می آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش دیگر اقدامات این کارگروه ارتباط با اتحادیه ها، موسسات مرتبط، نخبگان هنری و علمی و موسسات دولتی و عمومی است. هر چه قدر از ترکیب این 4 عنصر اصلی بهره بیشتری ببریم در انجام وظایف کارگروه هم نقش موثرتری خواهد داشت.

صالحی با اشاره به نیاز امروز جامعه به مد، تصریح کرد: مد یک نیاز انسانی است که هر چقدر تنوع داشته باشد به جذابیت زندگی کمک می کند. به این معنا که پوشاک هم با اینکه اصولی دارد ولی تنوع هم دارد که به بقای اصول آن کمک می کند.

از طریق لباس و پوشاک می توانیم سبک زندگی ایرانی خود را صیانت کنیم

وی با بیان اینکه چگونه از طریق لباس و پوشاک می توانیم سبک زندگی ایرانی خود را صیانت کنیم و در عین حال تنوع بخشی آن هم رعایت شود؛ ادامه داد: لباس هویت هر ملتی به شمار می آید که باید به آن توجه داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اقتصاد هنر و فرهنگ هم در این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است. این حوزه می تواند بخش های تولید ملی را ارتقاء دهد و به قطع وابستگی های خارجی منجر شود.

وی به نقش حوزه مد و لباس بر عفاف و حجاب کشور اشاره کرد و افزود: وقار ایرانی همواره در پوشاک آن نمود داشته است و ما از طریق لباس خود از هویت ایرانی مان صیانت می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حوزه مد و لباس همچنین می تواند در ارتباطات بین المللی نقش به سزایی داشته باشد و علاوه بر اینکه پارچه ها باید ایرانی باشد، طرح های ملی هر قوم نیز در آن باید مورد توجه قرار بگیرد. غذا و پوشاک سریع الانتقال است و می توان از این طریق دیپلماسی فرهنگی را رقم زد.

وی افزود: مد و لباس خط ارتباطی ما را با جهان تعریف می کند و در ایران تنوع اقوام داریم که دارای ظرفیت های هنری بسیاری دارند که قابل توجه است و باید هنر اقوام را پاسداری کرده و آن را ارتقاء دهیم. اقدام ایرانی نقطه اتصال و وحدت ایرانی به شمار می آید. در عین اینکه زبان رسمی فارسی است ولی باید نمادهای اقوام هم مورد توجه قرار بگیرد تا اقوام مختلف کشور احساس تعلق یابند و بدانند که مورد توجه هستند.

صالحی در ادامه با اشاره به اهمیت اقتصاد اقوام گفت: حوزه مورد توجه دیگر در این بخش بخش علمی پژوهشی است که باید مورد توجه فعالان مد و لباس قرار بگیرد. دانشگاه ها و مراکز علمی می توانند پژوهش هایی با توجه به دارایی های کهن و ذائقه های جدید داشته باشند.

وی توجه به ارتقای آموزشی و مهارتی را از دیگر مواردی دانست که باید مورد توجه و اهمیت قرار بگیرد و افزود: باید حلقه هایی که بین دانش و مهارت عملی ایجاد شده، پر شود و این اقدام ادامه اقدامات علمی و پژوهشی است.

امسال حدود 300 اثر منتخب را به تولید انبوه می رسانیم

در بخش دیگری حمید قبادی مشاور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حضور اعضای کارگروه مد و لباس تلفیقی از نهادهای مردمی و غیر دولتی است که از سیاست های محوری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی با اشاره به آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره مد و لباس فجر ادامه داد: اتفاق مهمی که در این زیمنه افتاده کاربردی کردن جشنواره است و آثار منتخب طراحان در جشنواره بلافاصله تبدیل به قرارداد می شود و تلاش می کنیم امسال حدود 300 اثر منتخب را به تولید انبوه برسانیم.

قبادی افزود: در بخش تولید محتوا هم بر اساس اعلام خانه کتاب در سال های اخیر شاهد رشد فزاینده تولید کتاب درباره مد و لباس ایرانی بوده ایم.

وی ادامه داد: کاهش وابستگی به منابع خارجی با همراهی طراحان ایرانی در این حوزه نیز قابل توجه است ولی تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

مشاور معاون امور هنری افزود: انجمن طراحان و بخش علمی و دانشگاهی هم در برگزاری کارگاه های آموزشی با هدف ارتقای دانش فعالان مد و لباس کمک های خوبی داشته است و حوزه مد و لباس در بخش ارائه مجوزها هم سرعت دارد.

وی گفت: امسال برای اولین بار سازمان فرهنگ و ارتباطات نیز در جشنواره مد و لباس فجر حضور دارد و کشورهایی برای حضور اعلام آمادگی کرده اند.

قبادی به ویترین ملی در جشنواره مد و لباس فجر هم اشاره کرد و افزود: چند سالی است درهای ورودی تالار وحدت به صورت ویترین به ارائه برندهای فعال می پردازد و امسال هم ظرفیت 20 ویترین را برای ارائه و نمایش آثار این بخش را دارد.

تاکنون 7هزار و 734 اثر به دبیرخانه جشنواره مد و لباس فجر رسیده است

در بخش دیگری مرضیه شفاپور دبیر کارگروه مد و لباس با شاره به روند فعالیت ها و اقدامات دبیرخانه جشنواره مد و لباس فجر گفت: تاکنون تعداد 7هزار و 734 اثر به دبیرخانه جشنواره مد و لباس فجر رسیده و امسال بر کیفیت آثار تاکید بیشتری شده است.

وی افزود: 12 دبیرخانه در سطح کشور داریم و 16 استان به صورت همزمان با تهران این جشنواره را برگزار می کند.

شفاپور گفت: جشنواره مد و لباس فجر امسال دارای 8 بخش است که از آن جمله بخش های بین الملل، صنعت، زیورآلات، علمی و دانشگاهی، رسانه، کیف و کفش و حجاب و عفاف است.

وی افزود: بخش حجاب و عفاف امسال با رویکرد خانواده است و در این بخش رشد داشته ایم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در بازدید از بخش های مختلف دبیرخانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: بازار هنرهای تجسمی نیاز به فکر، نقشه و شتاب عملیات دارد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی با بیان این مطلب افزود: خانواده هنرهای تجسمی بسیار گسترده است و گزارش های رسیده از این دبیرخانه نشان دهنده شرایط قابل قبول آن است.

وی با اشاره به ویژگی های جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: این جشنواره سختی ها و فرصت هایی دارد که جوان بودن این جشنواره از جمله ویژگی های آن به شمار می آید. عنصر جوانی جشنواره برای آن فرصت محسوب می شود و باز سازی در آن نسبت به جشنواره های دیگر که قدمت بیشتری دارند، راحت تر است. از طرفی جوان بودن آن می تواند از نظر دیده شدن و رسانه ای شدن سختی به شمار آید.

صالحی افزود: سختی دیگر این حوزه همگرا کردن این خانواده بزرگ است ولی در عین حال قدرت گفت و گوی درونی هم ایجاد می کند که از جمله فرصت های این هنر محسوب می شود.

وی در عین حال تصریح کرد: هنرهای تجسمی قدرت ترکیب سازی را فراهم می آرود تا برای ذائقه های جدید جذابیت ایجاد کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه در حوزه هنرهای تجسمی به برخی موضوعات و رویکردها نیاز داریم ادامه داد: حوزه بازار و اقتصاد هنر یکی از رویکردها است که جشنواره هنرهای تجسمی هم به آن توجه دارد و باید ببینیم چگونه می توان به این روند سرعت ببخشیم.

وی در عین حال تصریح کرد: جریان بازار هنرهای تجسمی نیاز به فکر، نقشه و شتاب عملیات دارد و بخش قابل توجهی از هنرمندان هنرهای تجسمی در سراسر کشور داریم که می توان از آن ها بهره برد.

عضو کابینه دوازدهم افزود: گذرهای فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال می شود که برخی از آن ها شروع شده و برخی هم شتاب بیشتری یافته است. مثلا در خراسان با توجه به تنوع اقوام بخش قابل توجهی از هنرهای تجسمی می تواند فعال باشد.

صالحی ادامه داد: شبکه شهرهای خلاق هم یکی دیگر از موضوعاتی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را دنبال می کند. از طریق این شبکه ها برخی از شهرها با توجه به سبقه تاریخی و ظرفیت های انسانی می توانند ظرفیت های هنری خود را ارتقاء دهند و از در کنار هم قرار گرفتن این هنرها، هنرهای تجسمی هم می تواند در بخش های کمیت، کیفیت و اثرگذاری ارتقاء یابد.

وی به گالری ها و نقش آن در بخش های هنری اشاره کرد و گفت: اینکه چطور می توانیم گالری ها را از لحاظ کیفیت، دامنه و اثرگذاری ارتقا دهیم باید مورد توجه قرار بگیرد و برندسازی از گالری ها و فرصت سازی برای آن ها نقش مهمی دارد.

فرصت جشنواره را از نگاه اقتصاد هنر دنبال کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فرصت جشنواره را از نگاه اقتصاد هنر دنبال کنیم و این موضوع را جدی بگیریم تا بعد از پایان آن بتوانیم ایده های تازه به اقتصاد هنرهای تجسمی تزریق کنیم.

وی با اشاره به اهمیت گفت و گوی هنرها و میان رشته ای تصریح کرد: ما به طرف هنرمندان ترکیب ساز و محصولات ترکیب ساز در حرکتیم که با خلق های جدی به ذائقه های جدید نزدیک تر می شویم. و ویژگی نسل امروز باعث می شود این حوزه را جدی تر بگیریم و گفت و گوی هنرها و میان رشته ای را بیش از بیش مورد توجه قرار بدهیم.

صالحی خط ارتباط و اتصال با حوزه های علمی و پژهشی هنرهای تجسمی را ضروری برشمرد و گفت: حوزه های علمی و پژوهشی هم می تواند برای خلق اتفاقات جدید در حوزه هنرهای تجسمی کمک بسیاری داشته باشد و جشنواره هنرهای تجسمی با دانشگاه ها و مراکز علمی پیوند محکم تری ایجاد کند.

وی با تاکید بر ضرورت ارتباط میان حوزه علم و هنر ادامه داد: جشنواره ها به علت ویژگی همگرایی مجموعه ها که دارد، این فرصت را ایجاد می کنند که مراکز علمی را هم فعال کنند تا به کمک جشنواره ها بیایند.

صالحی افزود: اینکه رابطه هنرهای تجسمی با بخش های آموزش علمی را چگونه می توان افزایش داد، از اهمیت برخوردار است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

در بخش دیگری هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی گزارشی از روند فعالیت های دبیرخانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ارائه کرد.

وی گفت: این دوره از جشنواره از تاریخ بیست و نهم بهمن آغاز می شود و آیین پایانی آن نهم اسفند در تالار وحدت خواهد بود.

مظفری ادامه داد: در سال های اخیر سه رویکرد را به جشنواره هنرهای تجسمی افزوده ایم که از آن جمله افزایش حضور هنرمندان این حوزه است.

وی تصریح کرد: بخش پژوهش رویکرد دیگر است که در کنار جشنواره تلاش می کنیم این موضوع مورد توجه قرار بگیرد. بازار هنر و توجه به آن هم از رویکردهای دیگر جشنواره در سال های اخیر است.

مدیرکل هنرهای تجسمی ادامه داد: با توجه به اینکه جشنواره هنرهای تجسمی جوان است باید انگیزه بیشتری برای جامعه هنری ایجاد کنیم.

در ادامه برخی از مدیران بخش های مختلف جشنواره هنرهای تجسمی گزارشی از روند فعالیت های دبیرخانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر رائه کردند.

در پایان دو کتاب مقالات هشتمین و یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مسؤولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت فردا (16 بهمن ماه) در ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی با آرمان های امام راحل (ره)، شهدا و انقلاب شکوهمند اسلامی تجدید میثاق می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان لبیک شهید نیوز

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس ، هم زمان با دهه مبارک فجر، مسؤولان هر سازمان و نهادی با حضور در مرقد امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی، با آرمان های معظم له و انقلاب اسلامی تجدید میثاق می کنند.

بر همین اساس، مسؤولان سازمان حج و زیارت و بعثه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فردا (16 بهمن ماه) در مرقد مطهر امام خمینی (ره) ضمن تجدید میثاق با آرمان های امام راحل و انقلاب شکوهمند اسلامی، به مقام شامخ رهبر کبیر انقلاب اسلامی و شهدا نیز ادای احترام می کنند.

این مراسم چهارشنبه ساعت 10 صبح با حضور حجت الاسلام عبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت، جمعی از علما و همچنین کارگزاران در مرقد امام خمینی (ره) برگزار می شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/ 900

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
ظرفیت های جدید کاروان های سوریه تا پایان بهمن ماه اعلام شد که بر اساس آن در دو هفته آینده حدود 200 زائر ایرانی همراه با کاروان های حج و زیارت عازم سوریه می شوند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، اعزام زائران به سوریه از اواخر آذرماه پس از پاکسازی داعش برقرار شد و به گفته علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت این سفرها به صورت محدود انجام می شود.

4 کاروان در نیمه اول بهمن به سوریه مشرف شدند

بر همین اساس در بهمن ماه نیز با توجه به ظرفیت های اعلام شده برای هفته اول بهمن ماه دو کاروان پیش بینی شد که این کاروان ها در زمان مقرر به صورت هوایی با شرکت هواپیمایی ماهان از فرودگاه امام خمینی (ره) تهران به فرودگاه دمشق اعزام شدند.

پس از آن دو ظرفیت دیگر نیز برای هفته دوم بهمن ماه اعلام شد که اکنون هم زمان با نیمه بهمن ماه و اعزام 4 کاروان به سوریه از اول ماه جاری، ظرفیت های کاروان های سوریه تا پایان بهمن ماه اعلام شد.

اعزام 200 زائر ایرانی به سوریه در 2 هفته

بر همین اساس، 4 کاروان دیگر نیز در نظر گرفته شده است که در نیمه دوم بهمن ماه عازم سوریه می شوند. به طوری که 17، 20، 24 و 27 بهمن ماه این کاروان ها با ظرفیت حدود 45 نفر به سوریه می روند و علاقه مندان از شهرهای مختلف می توانند با حضور در دفاتر کارگزاری استان خود در این کاروان ها ثبت نام کنند.

بر همین اساس از نیمه دوم بهمن ماه تا پایان این ماه، حدود 200 ایرانی به سوریه مشرف می شوند و بر اساس برنامه کاروان ها، زائران علاوه بر زیارت حرم حضرت زینب (س)، حرم حضرت رقیه (س)، به بازدید از قبرستان باب الصغیر و بازار اموی و حمیدیه نیز می روند.

همچنین با توجه به اینکه یکی از این کاروان ها یعنی کاروان 24 بهمن ماه برای ایام ولادت حضرت زهرا (س) پیش بینی شده است، در صورت افزایش تقاضا، امکان افزایش ظرفیت یا حتی اضافه شدن یک کاروان جدید به این کاروان مناسبتی، وجود دارد.

کاروان هایی که به صورت مجاز و زیر نظر سازمان حج و زیارت به سوریه اعزام می شوند، در دو بسته چهار شب و 5 روز و سه شب و 4 روز در نظر گرفته شده است که هزینه این اعزام ها نیز به ترتیب3 میلیون و 995 هزار و 500 تومان و 3 میلیون و 554 هزار و 950 تومان است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
پس از تقریبا یک هفته از بازداشت امیر تتلو امروز 15 بهمن 98 تتلو با انتشار پستی در اینستاگرامش خبر آزاد شدنش از زندان ترکیه را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین رادیو زمانه بازار نیوز

به گزارش راهبرد معاصر، امیر تتلو که در تاریخ 8 بهمن 98 در حالیی که قصد خروج از کشور ترکیه را داشت توسط نیروهای ترکیه بارداشت شد و پس از چند روز امیر تتلو با انتشار ویدیویی در اینستاگرام خبر آزاد شدنش از زندان ترکیه را منتشر کرد.

آزادی امیر تتلو

گفتنی است؛ پلیس ترکیه چند روز قبل تتلو را در حالی که قصد خروج از این کشور را داشت، بازداشت کرده بود و علت بازداشت او را نقض مقررات ویزا اعلام کرده بود.

عصر دیروز دوشنبه، 14 بهمن ، ابتدا کمپانی موسیقی آونگ در شبکه اجتماعی اینستاگرام خبر آزادی امیر تتلو را منتشر کرد. ساعتی بعد هم حساب کاربری امیر تتلو که بیش از دو میلیون و 700 هزار نفر دنبال کننده دارد با انتشار عکسی از او که در میان جمعی از دوستانش بود تلویحا این خبر را تایید کرد و نوشت: "بابت اینا ننه بابامو دادم !! راضیم... امتحان تموم شد!"

دستگیری امیر تتلو

حدودا یک هفته قبل 8 بهمن 98 سردار احمد نوریان سخنگوی نیروی انتظامی از بازداشت امیرحسین مقصودلو ( امیر تتلو) در ترکیه خبر داد.

وی گفت: به علت پرونده های قضایی که برای تتلو در ایران تشکیل شده بود، اعلان قرمز اینترپل برای این فرد اعلام و وی در ترکیه بازداشت شد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

امیر تتلو پس از دستگیری در ترکیه تمام صفحات مجازی خود را به روز کرده و در اینستاگرام از لحظه به لحظه ای که در بازداشتگاه است استوری گذاشته و هواداران خود را از وضعیتش مطلع می کرد.

بیوگرافی امیر تتلو

امیرحسین مقصودلو متولد 30 شهریور 1362، تهران با نام هنری امیر تتلو، از خوانندگان ایرانی است که در سبک ریتم اند بلوز (R&B) فعالیت می کند.

امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو در سال 1382 آغاز به کار کرد و با وبلاگی که امین دانکر، دوست نزدیک او ایجاد کرده بود به انتشار اثرهایش پرداخت.

در سال 2012، تتلو نخستین آلبومش را منتشر کرد.

تتلو در 12 آذر 1392 به دلیل انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرامی خود توسط پلیس امنیت اخلاقی ایران بازداشت و پس از مدتی در 14 آذر 1392 آزاد شد.

او پس از آزادی با انتشار نامه ای از طرفدارانش عذرخواهی کرد. امیر تتلو پس از دستگیری و آزادشدن در صفحهٔ رسمی فیس بوک خود این اخبار را منتشر کرد. چند بار نسبت به اشتباهاتش اقرار کرد و در یک فایل صوتی خبر از پشیمان شدنش داد.

چندی بعد، اخبار مبنی بر انتشار ندامت نامه ای از او و تلاشش برای کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

لینک خبر :‌ راهبرد معاصر
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به ضرورت بهره گیری از همه توان ها و ظرفیت های مادی و معنوی کشور به ویژه حمایت های مردمی برای توسعه فرهنگ و هنر، پیش نویس لایحه اصلاحیه ماده (4) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، موضوع مستنثنی نمودن وزارت فرهنگ از شمول ممنوعیت دریافت هدایای مردمی را به کمیسیون لوایح هیئت دولت ارائه نموده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت مطابق ماده (4) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، دریافت هرگونه وجه، کالا و یا خدمات تحت هر عنوان از اشخاص حقیقی و حقوقی از سوی وزارت خانه، مؤسسات و شرکت های دولتی، غیر از مواردی که در مقررات قانونی معین شده یا می شود، هم چنین، اخذ هدایا و کمک نقدی و جنسی در قبال کلیه معاملات اعم از داخلی و خارجی از سوی وزارت خانه، مؤسسات و شرکت های دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، مؤسسات و شرکت هایی که شمول قانون بر آن ها مستلزم ذکر نام یا تصریح نام است و یا تابع قوانین خاص هستند، ممنوع است.

هم چنین، کتابخانه های دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی، فرهنگستان ها، بنیاد ایران شناسی، سازمان های اسناد ملی ایران و میراث فرهنگی کشور، کتابخانه های ملی ایران و مجلس شورای اسلامی می توانند به صاحبان کتابخانه، اشیا هنری و موزه ای که مجموعه کتاب ها و اشیا ملکی خود و یا بخشی از آن ها را به مؤسسات مذکور اهدا می کنند با تأیید هیئت امنا یا بالاترین مقام دستگاه ذی ربط، مبالغی به عنوان هدیه بپردازند. این مبلغ نباید بیش از 60 درصد قیمت کارشناسی هدایا باشد.

با توجه به ماده مزبور، برخی از دستگاه ها به دلیل ماهیت علمی – پژوهشی، فرهنگی، تاریخی و ... از ممنوعیت مصرح در بخش اول ماده مستنی شده اند از جمله سازمان میراث فرهنگی که در زمان تصویب این قانون، از سازمان های تابعه و بخشی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است نیز در این زمره قرار دارد اما بعد از تغییرات ساختاری و منفک شدن بخش های متعدد از این وزارت خانه، به شرح وظایف و مناسب سازی قوانین و مقررات توجهی نشده و در حال حاضر این وزارت برای پیشبرد برخی از اهداف و مأموریت های خود با خلاءهای قانونی مواجه شده است.

در شرایط فعلی با گسترش سرانه فضاهای فرهنگی و احداث و افتتاح تالارهای فرهنگی و هنری، موزه های هنرهای معاصر، سالن های سینما و نمایش، گالری ها و ... اشخاص متعددی از هنرمندان و فرهنگ دوستان حاضر هستند برای حمایت و توسعه فرهنگ و هنر کشور با دولت سهیم شده و کمک های مختلفی همچون اهدا کتاب، تأمین تجهیزات سالن ها و مراکز فرهنگی و هنری، اهدا آثار هنری خود و هنرمندان بزرگ و ... را به این وزارت خانه انجام دهند که با توجه به منع قانونی مزبور در ماده یادشده، میسر نیست.

بر این اساس و با توجه به موارد فوق و نیز ضرورت بهره گیری از همه توان ها و ظرفیت های مادی و معنوی کشور به ویژه حمایت های مردمی برای توسعه فرهنگ و هنر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش نویس لایحه اصلاحیه ماده (4) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، موضوع مستنثنی نمودن وزارت فرهنگ از شمول ممنوعیت دریافت هدایای مردمی را جهت سیر مراحل بررسی و تصویب به هیئت دولت ارائه نموده است.

مطابق این لایحه پیشنهادی، در ماده یادشده بعد از عبارت سازمان میراث فرهنگی عبارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الحاق می شود.

لینک خبر :‌ دفتر هیئت دولت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

موسیقی فارس_ملیکا انصاری: نشست خبری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمد الهیاری؛ مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و رئیس جشنواره و همچنین شاهین فرهت؛ دبیر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر دقایقی قبل، در روز سه شنبه 15 بهمن ماه ساعت 10:30صبح در محل تالار وحدت برگزار شد.

شاهین فرهت در این نشست ضمن اشاره به جدول اجراهای موسیقی گفت: تمام تلاش ما طی این جشنواره، پوشش بهتر اتفاقات موسیقی بود. این جشنواره 253 گروه از 125 استان کشور بوده که استان تهران با 107 گروه و خراسان رضوی 21 گروه به ترتیب بیشترین سهم در جشنواره را دارند. در این جشنواره که از بیست و چهارم تا سی ام بهمن ماه قرار به برگزاری است ، پذیرای 1600 هنرمند هستیم که 37 درصد آنها زن و 63 درصد آنها مرد هستند. و همچنین نود نوبت اجرا نیز برای گروه های خارجی در نظر گرفته شده است.
فرهت در ادامه گفت: با وجود آن که چند سالی است کلمه بین الملل از این جشنواره حذف شده اما شاهد اجرای هشت گروه بین المللی هستیم. در این جشنواره عامل کیفیت و تنوع نقاط جغرافیایی و تنوع فرم به عنوان اصل در نظر گرفته شده است.

سپس مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در ارتباط با چگونگی و کیفیت برگزاری این دوره از جشنواره موسیقی فجر سخنانی را ایراد کرد. محمد الهیاری در این رابطه به خبرنگاران گفت: این جشنواره نماد صلح و دوستی است و تمام تلاشمان را می کنیم تا به خوبی اجرا شود. امسال بر خلاف پارسال، نسبت گروه های مدعو و گروه هایی که طبق فراخوان انتخاب شده و حضور دارند برابر است و این موضوع اتفاق مهمی است. ما بر این باوریم که موسیقی همچنان می تواند ابزار خوبی برای دیپلماسی باشد. لازم به ذکر است که در این جشنواره اجرای گروه فاخر سیستان و بلوچستانی را خواهیم داشت که عواید این برنامه به سیل زدگان آن منطقه اختصاص خواهد یافت.
الهیاری افزود: امسال غیر از تهران در مناطق آذربایجان شرقی، بوشهر ، سیستان و بلوچستان،منطقه آزاد اروند ، گلستان ، لرستان ، خوزستان ، کرمانشاه ، خراسان شمالی و فارس ، جشنواره برگزار خواهد شد. در جشنواره امسال ملزم کردیم که گروه های موسیقی غیر از پوستر تیزر یک دقیقه ای برای معرفی خود داشته باشند تا مخاطبان بتوانند انتخاب بهتری صورت دهند.

محمد الهیاری با اشاره به بخش های مختلف جشنواره چنین افزود: در سی و پنجمین جشنواره ی موسیقی فجر نشست هایی از جمله بداهه نوازی موسیقی ایران، تاثیر فضای مجازی در موسیقی، روند موسیقی پاپ در سه دهه اخیر و غیره برگزار خواهد شد. امسال جایزه موسیقی و رسانه نیز خواهیم داشت و امیدواریم برگزاری این بخش بتواند با معرفی برگزیدگان، سهم بسزایی در عملکرد رسانه ها نیز داشته باشد. با وجود آن که گفته می شود ترانه در جای درستی نایستاده، اما می توان در بین این اشعار آثاری پیدا کرد که هم مورد قبول مردم و هم کارشناسان این حوزه باشد و به همین دلیل جایزه ترانه در امسال خواهیم داشت که در جهت حفظ کلام و ترانه این تصمیم گرفته شده است.

الهیاری فومنی در مورد زمان بندی و برنامه ریزی برای اجرای جشنواره موسیقی فجر نیز گفت: در نهایت از جهت مسایل اجرایی امسال تمام تلاش خود را کردیم تا اول بهمن کارهای مربوطه را انجام داده باشیم و خدا را شکر موفق شدیم که تمام هنرمندان و سالن ها آماده این جشنواره باشند که این گونه هم شد و همه مقدمات برای برگزاری جشنواره فراهم آمده است.

مسئولین در ادامه این نشست به پرسش های اهالی رسانه پاسخ دادند که از مهم ترین سوالات مطرح شده می توان به مساله دستمزد پنجاه میلیونی گرفته شده برای جشنواره سال قبل توسط شاهین فرهت اشاره کرد. خبرنگاران این مساله را نیز یادآور شدند که سال گذشته فرهت عنوان کرده بود که به صورت رایگان دبیری جشنواره موسیقی فجر را در سال 1397 بر عهده داشته است. شاهین فرهت نیز ضمن تایید این موضوع برای اظهار کرد که کل این مبلغ(50میلیون) را در وجه خیریه واریز کرده که با ناراحتی اصحاب رسانه مواجه شد. چرا که خبرنگاران حاضر در جلسه اعتقاد داشتند که این مبلغ یا نباید دریافت می شد و یا این که بهتر بود در حوزه موسیقی هزینه شود.

یکی از مهمترین سوالات به موضوع کیفیت پایین ترانه های پاپ حاضر در این دوره می پرداخت و ضمن کنایه به آثار تولیدی حوزه پاپ ، بیان شد که امسال خوانندگان پاپ حاضر در جشنواره موسیقی فجر پرچم داران ترانه های مبتذل هستند و اگر قرار است جشنواره به ترانه و شعر اهمیت قائل شود چرا این خوانندگان حضور دارند؟
الهیاری در پاسخ به این پرسش چالشی نیز چنین گفت : ترانه هایی که برای مجوز به دفتر موسیقی فرستاده می شوند ، تقریبا به صورت نثر هستند و نمی توان اسم آن ها را شعر و ترانه گذاشت و اگر مجوزی داده می شود دلیلش آن است که آثار دارای حداقل ها هستند و نه آن که آثار با کیفیتی می باشند. در جایزه هم شعر قرار است آثار با کیفیت مورد بررسی قرار بگیرند. برای ارتقای سطح کیفی اشعار و ترانه ها، از شهریور ماه دفتر موسیقی تمام تلاش های لازم را کرده همان طور که دیده می شود تعداد آثار کم کیفیت منتشر شده کاهش پیدا کرده است.
در بین پرسش های مطرح شده نیز ایراداتی به روند برگزاری جشنواره امسال وارد شد و همان طور که اصحاب رسانه انتظار داشتند ، رفع آن ها به سال های آتی موکول شد.

اختصاصی موسیقی فارس

لینک خبر :‌ موسیقی فارس
مدیرکل هنر های نمایشی اعلام کرد طی هفته جاری قسط دوم کمک هزینه گروه های تئاتری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر پرداخت و تا پایان سال قسط سوم تسویه می شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شهرام کرمی مدیرکل هنر های نمایشی درباره وضعیت بودجه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و پرداخت کمک هزینه گروه های تئاتری شرکت کننده در این رویداد، به خبرنگار مهر گفت: امسال اعتبار کلی تئاتر نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش داشته، ولی هم و غم ما این است تا به نحو بسیار خوبی سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را برگزار کنیم.

وی تأکید کرد: قسط اول کمک هزینه گروه های شرکت کننده در جشنواره سی و هشتم پیش از این پرداخت شده بود. خوشبختانه بخش دوم کمک هزینه جشنواره را نیز به زودی دریافت می کنیم و طی هفته جاری قسط دوم کمک هزینه گروه های تئاتری پرداخت و تا پایان جشنواره قسط سوم کمک هزینه ها هم پرداخت می شود.

مدیرکل هنر های نمایشی درباره وضعیت حمایت مالی نهاد ها و سازمان ها از سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، تصریح کرد: متأسفانه هیچ نهادی به لحاظ مالی از جشنواره حمایت نکرد. تنها شهرداری منطقه و سازمان زیباسازی به ما در زمینه تبلیغات محیطی جشنواره کمک کردند. در واقع حمایت به شکل اجرایی داشتیم، ولی در حوزه اعتباری از حمایت بی بهره ایم.

کرمی ادامه داد: به جز اعتبارات مصوب خودمان، هیچ حمایت مالی از سوی نهاد ها و سازمان های دیگر از جشنواره تئاتر فجر نداریم.

وی در پایان سخنان خود درباره زمان بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، گفت: وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است ظرف امروز یا فردا از جشنواره بازدید کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
پنجمین روز جشنواره تئاتر فجر هم با اجرای نمایش ها و البته با حاشیه های مختلف سپری شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : افکار نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، پنجمین شب از سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با حضور مدیران هنری برگزار شد. در این روز مدیران هنری از جمله شهرام کرمی (مدیر کل اداره هنر های نمایشی)، حمید قبادی (مشاور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی)، حجت الاسلام دکتر بهداروند (مشاور فرهنگی مدیر کل هنر های نمایشی)، کوروش زارعی (مدیر مرکز هنر های نمایشی حوزه هنری) و حمید نیلی (مدیر عامل انجمن هنر های نمایشی ایران) به تماشای نمایش های مختلف نشستند.

در روز پنجم جشنواره از فصل اول مجموعه نمایشنامه های متکی بر زندگینامه شهدای دفاع مقدس با عنوان قلم روشن رونمایی شد.

در این روز نمایش های بیگانه در خانه ، کوچه مختار بود و تالاب هشیلان در مجموعه تئاترشهر اجرا شدند.

نمایش بیگانه در خانه در روز های نخست جشنواره، توانست مخاطبان بسیاری را به خود جذب کند؛ قرار است این نمایش تا تاریخ 18 بهمن ماه به اجرای خود ادامه دهد.

نمایش تالاب هشیلان نیز در دو سانس در تالار قشقایی اجرا شد و می توان گفت از نمایش های پر مخاطب روز پنجم بود.

نمایش کوچه مختار بود با موضوعی مرتبط با دفاع مقدس در سالن چهارسو اجرا شد؛ در سانس دوم این نمایش نادر برهانی مرند، شهرام کرمی و حجت الاسلام والمسلمین بهداروند به تماشای آن نشستند.

تالار مولوی نیز میزبان نمایش رسن های گور و تماشاخانه ایرانشهر هم میزبان نمایش های مده آ و شازده احتجاب بود.

در روز های نخست جشنواره شاهد نبود دستفروشان و بساط گستران در محوطه تئاترشهر بودیم؛ ابتدا این امر را ناشی از برنامه ریزی عوامل جشنواره بدانیم. اما دیری نگذشت که از شب پنجم جشنواره تئاتر فجر، باز هم شاهد حضور بساط گستران در محوطه تئاترشهر بودیم. به نظر می رسد این موضوع نیازمند همکاری های بیشتر از سوی ارگان های مرتبط است تا در محوطه مجموعه ای تاریخی و فرهنگی و در زمان برگزاری بزرگترین جشنواره تئاتری کشور شاهد این بی نظمی ها نباشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
پنجمین روز سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با استقبال خوب مخاطبان از اجرای نمایش رسن های گور از شهر بیجار در تالار مولوی و حاشیه هایی در لابی سالن اصلی تئاتر شهر همراه بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین

به گزارش خبرنگار مهر ، روز دوشنبه 14 بهمن تالار مولوی در سالن اصلی خود میزبان نمایش رسن های گور به کارگردانی کامران جباری از شهر بیجار بود که ساعت 17 اولین اجرای خود را در بخش صحنه ای سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تجربه کرد.

در این اجرا که بیش از دوسوم ظرفیت سالن اصلی تالار مولوی با حضور مخاطبان پر شده بود، به موضوعی در دهه 60 و بمباران شهری از ایران در زمان جنگ تحمیلی توسط نیروهای بعثی و همچنین اتفاقات رخ داده درباره زنی جوان از زبان 3 دانش آموز یک مدرسه پرداخته شده بود.

محمد حامد سقایان از مدرسان تئاتر یکی از تماشاگران اجرای اول این اثر نمایشی بود.

تداخل فعالیت های 2 نمایش در لابی سالن اصلی تئاتر شهر

در مجموعه تئاتر شهر نیز نمایش های کوچه مختار بود و ... کار مشترک جواد صداقت و الهام ابنی از بوشهر در سالن چهارسو، خوابگرد امیر کلهری پور از آبیک در سالن سایه و تالاب هشیلان نوشین تبریزی از تهران در سالن قشقایی به صحنه رفتند. در پنجمین روز جشنواره همچنان نمایش بیگانه در خانه سید محمد مساوات موفق ترین نمایش در خصوص استقبال مخاطب بود که در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفت.

اما یکی از مشکلاتی که طی روزهای گذشته در مجموعه تئاتر شهر دیده شده تداخل وضعیت اجرای نمایش خیابانی تنها یک زمین داریم تولید بازار بزرگ ایران با ورود تماشاگران نمایش بیگانه در خانه است. محل دپوی عروسک های نمایش خیابانی تنها یک زمین داریم در لابی سالن اصلی و زمان شروع اجرای این اثر نیز ساعت 18:30 است، این در حالی است که نمایش بیگانه در خانه نیز ساعت 19 به صحنه می رود. جابجایی عروسک ها و آماده سازی شرایط اجرای نمایش تنها یک زمین داریم در فضای باز مقابل مجموعه تئاتر شهر همزمان با حضور مخاطبان نمایش بیگانه در خانه وضعیت نامناسبی را ایجاد کرده و حاشیه هایی را به همراه داشته است.

اورژانس حضور دارد اما آتش نشانی نه

همزمان با برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، یکی از نیروهای اورژانس تهران در مجموعه تئاتر شهر مستقر شده تا در صورت بروز اتفاقی برای حاضران در مجموعه تئاتر شهر اقدامات لازم را انجام دهد. این در حالی است که نیرو یا امکاناتی از سازمان آتش نشانی در مجموعه تئاتر شهر یا مجاورت این مجموعه مستقر نشده است.

حضور مدیران مختلف در رونمایی از 8 نمایشنامه

همزمان با پنجمین روز از سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، چهار جلد کتاب تحت عنوان مجموعه آثار قلم روشن شامل هشت نمایشنامه از زندگی هشت شهید دفاع مقدس در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر رونمایی شد.

در این مراسم، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام محمدمهدی بهداروند مشاور مدیرکل هنرهای نمایشی، نادر برهانی مرند دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، سعید اسدی مدیر مجموعه تئاتر شهر، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، محمود فرهنگ مدیر کانون تئاتر دینی، نصرالله قادری سردبیر ماهنامه نمایش ، محسن سلیمانی فارسانی مشاور رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در امور تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و وحید فخر موسوی رئیس شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی و همچنین خانواده شهید علم الهدی حضور داشتند.

استقبال از شازده احتجات در تماشاخانه ایرانشهر

روز دوشنبه 14 بهمن و در بخش صحنه ای جشنواره سی و هشتم تئاتر فجر، نمایش شازده احتجاب به کارگردانی افشین زمانی با استقبال خوبی از سوی مخاطبان، 2 اجرای خود را در سالن سمندریان سپری کرد.

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با دبیری نادر برهانی مرند، 21 بهمن به کار خود پایان می دهد.

کد خبر 4844088

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- کارگردان و مدیر گروه تئاتر چرک نویس با اشاره به علاقه مندی زیاد به هنر تئاتر در شهرستان ها گفت: مهم ترین مشکل ما مشکلات سخت افزاری مانند کمبود سالن و تجهیزات است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : روزنامه شروع

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز پنجشنبه 10 بهمن ماه فعالیت خود را آغاز کرد و شامگاه 21 بهمن ماه به کار خود پایان خواهد داد. این جشنواره فرصت خوبی برای گروه های مختلف تئاتر، علاقه مندان و دانشجویان رشته نمایش و رشته های مرتبط است تا ضمن دیدن نمایش های مختلف با تجربیات دیگر مناطق خارج از تهران نیز آشنا شوند.

کامران جباری کارگردان و بازیگر تئاتر و مسئول گروه تئاتری چرک نویس از شهر بیجار استان کردستان با نمایش شصت دقیقه ای رسن های گور به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آمده است که در تالار مولوی اجرا می شود. این نمایش با بازی پیمان جباری، محمد وطن خواه، آرین سجادی، شایسته فرمانی فرد، حجت اسداللهی سرایدار و کامران جباری و نویسندگی باقر سروش روایتی از دهه 60 در مدرسه ای به دست می دهد که حین ساخت پناهگاه در ایام بمباران جنگ تحمیلی هشت ساله گورستانی در آن کشف می شود. گورها حاوی اجسادی قدیمی است؛ ولی موهای یک جسد زن در آن تازه است و این امر به گفت وگوهای درونی و رویارویی معلم و شاگردان و حین آن برملا شدن داستان می انجامد...

جباری در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در مورد فعالیت در حوزه تئاتر گفت: از سال 83 کارآموز تئاتر بودم، از سال 90 گروه چرک نویس را تشکیل دادیم و هر سال حداقل یک نمایش برای اجرای عمومی و جشنواره ها داشته ایم.

وی افزود: چهار سال است که مداوم در جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بخش مسابقه نمایش داریم، سال گذشته با نمایش استرالیا نوشته پیام لاریان و همین گروه در بخش بین الملل حضور داشتیم. سال 96 با نمایشی به نام دیگران به کارگردانی غلامرضا همتیان به عنوان بازیگر با گروه همراه بودم و در سال 95 با کار پستو نوشته باقر سروش در بخش مسابقه ایران حضور داشتیم.

جباری در مورد شکل گیری طرح اصلی نمایش گفت: متن از قبل آماده نبود؛ در گفت وگوهایی که با باقر سروش داشتیم راجع به داستان صحبت کرد و صحنه اول آماده شد، 5 صحنه بعد در طول کار در تمرین ها نوشته و در نهایت نمایش آماده شد.

دلیل اینکه این اثر را برای اجرا انتخاب کردیم، جذابیت محتوای کلی و دیگر این بود که همه این 60 دقیقه در یک کلاس مدرسه می گذرد و قرار نیست مدرسه را نشان دهیم که به عنوان کارگردان برای من جذاب بود. از این گذشته دیالوگ های نمایش ترکیبی از شعر و محاوره است؛ به خصوص که یکی از شخصیت ها به جای دیالوگ فقط شعر می گوید و از نیمه کار زبان شعر را رها می کند و به زبان دانش آموزان و زبان روزمره صحبت می کند.

جباری در مورد اجرای عمومی نمایش رسن های گور توضیح داد: این نمایش اواخر تابستان در شهر بیجار اجرای عمومی شد و بعد در جشنواره استانی برگزیده شدیم، همچنین بعد از برگزیده شدن برای جشنواره فجر، باز هم اجرای عمومی در بیجار داشتیم که با استقبال روبرو شد.

اساسی ترین مشکلات گروه های تئاتری در شهرستان مشکلات سخت افزاری؛ مثل سالن و تجهیزات سالن است. همچنین مثلا در شهر ما کسانیکه به شکل دانشگاهی تئاتر را دنبال کرده اند زیاد هستند، ولی بیشتر آنها که برای درس خواندن به تهران می آیند به دلیل اینکه در شهرستان نمی توانند به شکل حرفه ای تئاتر کار کنند ترجیح می دهند به شهر خود برنگردند؛ زیرا زمینه آن مناسب نیست.

وی ادامه داد: اجراهای عمومی خوب هست و با استقبال روبرو می شود؛ ولی درآمد آن به اندازه ای نیست که بتوان به عنوان ممر درآمد استفاده کرد. در شهر بیجار یک سالن داریم که هم باید در آن تمرین کنیم و هم اجراهای عمومی در آن روی صحنه می رود. در حالیکه ما دو گروه ثبت شده در مرکز هنرهای نمایشی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر داریم و گروه های تجربی زیادی هم هستند که فعالیت می کنند.

این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه نمایش های باق وحش و است را در جشنواره امسال دیده است، گفت: به نظر می رسد تا حدی از تب و تاب سال های قبل افتاده است؛ البته تئاتر کارکردن یک انتخاب و دور شدن از تئاتر هم انتخاب است، بعضی از گروه ها تصمیم گرفتند امسال این انتخاب را بکنند.

فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه سال جاری منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش های صحنه ای، نمایش های خیابانی، دیگرگونه های اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامه نویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، کارگاه ها و نشست های تخصصی و بخش به علاوه فجر به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.
بر همین اساس آثار پذیرفته شده در بخش پوستر و عکس تئاتر در نمایشگاه لحظه قطعی از 5 تا 15 بهمن سال جاری در خانه هنرمندان ایران برپا و 59 عکس از 49 عکاس و 60 پوستر از 35 طراح به نمایش گذاشته شده است.
بعد از حواشی انصراف ها نیز از 30 اثر بخش رقابتی 22 نمایش و از 27 اثر بخش غیررقابتی 15 اجرا در جشنواره حضور دارند. همچنین از هفت اثر بخش بین الملل شش اثر اجرا خواهند کرد. در این میان یک اثر به 22 نمایش بخش خیابانی و در بخش رادیو نمایش نیز یک اثر به 10 نمایش قبلی اضافه شده است که این دو نمایش جدید ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی و سانحه دیدگان هواپیما اختصاص دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نشست خبری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با حضور دبیر و رئیس این رویداد هنری برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : سینما پرس روزنامه ابتکار

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، نشست خبری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در حال برگزاری است.

محمد اله یاری مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، در ابتدای این نشست بیان کرد: دفتر موسیقی وزارت ارشاد از مرداد ماه امسال کار ستاد اجرایی جشنواره فجر را آغاز کرد و در پی آن جلسات متعددی را با مدیران رویداد های قبلی برگزار کرد. یکی از اولین کار های ما در این راستا شناسایی و انتخاب اعضای هیئت انتخاب بود که با کمک شاهین فرهت دبیر هنری جشنواره این کار انجام گرفت.

جشنواره موسیقی فجر سرآغاز اجرای قطعات جدید

وی افزود: تمام تلاش ما بر این است تا از این پس گروه هایی که در جشنواره حضور پیدا می کنند، با اجرای آثار تازه به این رویداد بیایند. جشنواره موسیقی فجر می تواند سرآغازی برای اجرای قطعات جدید گروه های مختلف شرکت کننده باشد. ما در حوزه بین الملل برنامه ریزی هایی انجام دادیم که در این بخش اردوان جعفریان داوری و انتخاب آثار را بر عهده داشت.

اله یاری در ادامه گفت: گروه هایی که از طریق فراخوان به جشنواره آمده اند و گروه هایی که دعوت شده اند با تایید هیئت انتخاب در جشنواره حضور یافته اند و هیچ سلیقه شخصی اعمال نشده است. امسال اتفاق خوبی افتاده و آن حضور حداکثری گروه های متقاضی مبتنی بر فراخوان در جشنواره بود. همه گروه ها از مجرای تخصصی و امتیازبندی هیئت انتخاب عبور کرده اند. در بخش بین الملل هم با مشکلات زیادی روبرو بودیم؛ گرچه کانال های سیاسی در این زمینه مسدود بود اما کانال های فرهنگی هنری برای مبادله بین المللی ملت ها و توسعه فرهنگی همچنان باز است. بوشهر، آذربایجان شرقی، خوزستان، گلستان، فارس، خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان و منطقه آزاد اروند استان هایی هستند که میزبان این دوره از جشنواره در شهر های مختلف خود می شوند. گروه هایی هم از تهران در جشنواره های استانی حضور دارند.

تجلیل از نادر مشایخی در اختتامیه

وی در ادامه به قدردانی از اساتید موسیقی در جشنواره و دیگر بخش های فستیوال اشاره کرد و افزود: از هنرمندان و استادان بزرگ موسیقی ایران از جمله افلیا پرتو، نادر مشایخی، حسن اسکندری و هوشنگ ظریف طی مراسمی در اختتامیه تجلیل به عمل می آید. امسال تلاش ما اشاعه هویت بصری است. ما باید طراحی پوستر را کنار بگذاریم و در حوزه های مختلف دیگر به معرفی گروه ها بپردازیم.

رئیس سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: در این راستا ساخت تیزر و طراحی پوستر برای همه گروه ها و معرفی یک دقیقه ای از گروه های موسیقی در فضای مجازی بخش های مختلف هویت بصری را تشکیل می دهند. نشست های پژوهشی ما در جشنواره نیز برپا است؛ پنج نشست پژوهشی از 26 تا 30 بهمن در تالار باربد فرهنگستان هنر برگزار می شود. این نشست ها مبتنی بر موضوعاتی چون حرمت در موسیقی در دین اسلام، بداهه نوازی در موسیقی، روند ترانه سرایی در ایران، تاثیر فضای مجازی بر هنر موسیقی و سیر تغییرات موسیقی پاپ برگزار خواهد شد. جایزه موسیقی و رسانه هم برای بخش هویت بخشی جشنواره موسیقی فجر است.

جایزه ویژه ترانه اهدا می شود

اله یاری درباره جایزه ویژه ترانه در جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: موضوع ترانه موضوع بسیار مهمی است که هم اهالی رسانه و هم دفتر موسیقی روی آن دغدغه ویژه دارند. در این راستا تلاش کردیم سیاست های تشویقی را مد نظر قرار دهیم. برای همین دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر جایزه ترانه در نظر گرفت. با معرفی هیئت داوران این بخش به صورت جدی تر در جریان برگزاری جشنواره موسیقی فجر قرار خواهد گرفت.

قطعه ای برای سردار سلیمانی نواخته می شود

وی همچنین درباره سایر برنامه های ویژه این رویداد هنری گفت: ما همچنین امسال برپایی شب موسیقی سیستان و بلوچستان را در نظر گرفته ایم. در رابطه با سانحه هواپیمای اوکراینی هم بهزاد عبدی کاری را آماده کرده است. عبدی قطعه ای سمفونیک را تهیه کرده که روزی که ارکستر سمفونیک تهران در جشنواره موسیقی فجر اجرا دارد، این قطعه هم اجرا خواهد شد. برای یادبود شهید حاج قاسم سلیمانی نیز قطعه ای به آهنگسازی بهزاد عبدی طراحی شده که در کنسرت ارکستر ملی اجرا می شود. تمام تلاشمان این است که جشنواره موسیقی فجر امسال با شور و شکوه بیشتری برگزار شود.

وی درباره نحوه انتخاب دبیر اجرایی جشنواره بعد از کناره گیری علی ثابت نیا، هم بیان کرد: تمامی گروه ها توسط هیئت انتخاب، انتخاب شده اند و ما بر اساس آیین نامه کار کردیم. حتی حضور من در جلسات هیئت انتخاب هم به دلیل مسئولیتم در دفتر موسیقی و میزبانی بوده است. درباره دبیر اجرایی انجمن موسیقی وابسته به دفتر موسیقی وزارت ارشاد است که اصلاً جدا از ما نیست. طبق آیین نامه دبیر اجرایی حوزه های مالی، پشتیبانی و هماهنگی بین کمیته ها را زیر نظر دارد که علی ثابت نیا در این زمینه فعالیت کرده است. یعنی امور مالی و پشتیبانی جشنواره همین الان هم در انجمن موسیقی ایران امضا و ثبت می شود.

کمک کنیم موسیقی برنده باشد

اله یاری با تاکید بر تلاش برای حضور حداکثری هنرمندان در جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: باید کمک کنیم که در این مقطع حساس موسیقی برنده باشد. عده ای از هنرمندان به دفتر موسیقی آمدند و گفتند ما اگر در جشنواره حضور نداشته باشیم، چه اتفاقی می افتد؟ به آن ها گفتم شما در دفتر موسیقی حضور دارید و اینجا خانه شماست. پس وقتی به جشنواره می آیید با زور نیایید؛ چون اگر روح آن چیزی که می نوازید و می خوانید روی صحنه نباشد، قطعا مردم این موضوع را می فهمند. غیر از این حرفی به دوستان نگفتیم. مطمئن باشید آنچه انجام شده مذاکره در فضایی همراه با حسن نیت بوده است. جشنواره موسیقی فجر متعلق به وزارت ارشاد نیست؛ این رویداد متعلق به همه مردم ایران است.

وی درباره سامانه فروش بلیت جشنواره هم گفت: ما سایت تیوال را به اجرا های غیر پاپ و سایت دیگری را به اجرا های پاپ اختصاص دادیم. خوشبختانه تا الان سایت ها از نظر فنی مشکلی نداشتند. در پایان از تیزر و پوستر گرامیداشت بزرگان موسیقی در جشنواره موسیقی فجر رونمایی شد.

سپس شاهین فرهت دبیر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر گفت: تمام تلاش ما این بوده که برنامه های موسیقیایی با کیفیت را به مخاطبان ارائه کنیم. جشنواره موسیقی فجر یک رویداد بزرگ فرهنگی است که هنرمندان 25 استان کشور در آن حضوری فعال دارند.

وی درباره اجرای آثار ایرانی در جشنواره موسیقی فجر امسال بیان کرد: از هنرمندان دعوت کردیم برای اجرای آثار آهنگسازان بزرگ موسیقی ایرانی به جشنواره بیایند؛ اما متأسفانه برخی از گروه های شرکت کننده از حضور در جشنواره انصراف دادند. البته برخی گروه ها هم از استاندارد لازم برخوردار نبودند. ما در این حوزه با رپرتوار وسیعی مواجهیم که محدود به یک برنامه در جشنواره نخواهد بود.

ماجرای دستمزدی که فرهت نمی خواست بگیرد

در ادامه یکی از خبرنگاران از شاهین فرهت درباره میزان مبلغی که در جشنواره موسیقی فجر سال گذشته دریافت کرد، پرسید. فرهت در نشست خبری پارسال گفته بود دستمزد نمی گیرد، اما او دستمزد خود را دریافت کرده بود.

او در پاسخ به این سوال گفت: سال گذشته گفتم که دستمزدی را بابت دبیری جشنواره نگرفتم؛ اما بعد که جشنواره موسیقی فجر تمام شد مبلغ 50 میلیون تومان به حساب من واریز شد و من آن را صرف امور خیریه کردم. عاشق حیواناتی هستم که دچار آسیب می شوند و این پول را صرف آن ها کردم. دستمزد من اسفند ماه سال گذشته به حسابم واریز شد.

الله یاری هم در همین باره اظهار کرد: ما موظف هستیم که طبق آیین نامه دستمزد پرداخت کنیم. مطمئن باشید مجموع هزینه های جشنواره موسیقی فجر به صورت عمومی منتشر می شود. بودجه موسیقی محدود است؛ اما دوست داریم پرداخت مالی به گروه ها عادلانه باشد.

اردوان جعفریان مدیر بخش بین الملل سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر نیز اظهار کرد: ما در حوزه بین الملل مقداری کارمان متفاوت از دیگر بخش ها بود. با توجه به اینکه عنوان بین المللی در جشنواره نیست، سعی کردیم کیفیت کارمان را بالا ببریم. سیاست ما دعوت از هنرمندان با توجه به تنوع جغرافیایی و تنوع فرم برای راضی نگهداشتن مخاطبان سبک های مختلف بوده است. ما در این شرایط دو گروه در حوزه موسیقی کلاسیک از کشور بلژیک، همچنین از کشور های همسایه ترکمنستان و آذربایجان در جشنواره داریم. در حوزه موسیقی جز نیز گروه هایی از کشور های ایتالیا و اتریش در این دوره حضور دارند. علاوه بر این هنرمندانی مطرح از موسیقی معاصر فرانسه به اجرای برنامه می پردازند. کنسرت موسیقی ظافر یوسف نیز یکی از اتفاقات دیگر در جشنواره امسال است. اهالی موسیقی می دانند که یوسف از هنرمندان بزرگ عرصه موسیقی در دنیاست.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای گروه های موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، ارکسترال، تلفیقی، کودک و نوجوان و بانوان برگزار می شود و نشست های تخصصی، جایزه موسیقی و رسانه و جایزه ترانه از بخش های دیگر این دوره جشنواره است.

در این دوره از جشنواره قرار است طی برنامه های ویژه ای یاد جانباختگان سانحه هوایی مربوط به هواپیمای اوکراینی گرامی داشته شود.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به دبیری شاهین فرهت 24 تا 30 بهمن ماه برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرناپلاس- دهمین آلبوم محسن چاوشی با نام بی نام در حالی در ماه گذشته منتشر شد که چاوشی در این آلبوم الکترونیک_ پاپ از اشعار بزرگان ادبیات فارسی چون مولانا، سعدی و وحشی بافقی بهره گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : انصاف نیوز

سیدعبدالجواد موسوی، شاعر و روزنامه نگار در ارزیابی خود از جدیدترین آلبوم محسن چاوشی به خبرنگار ایرناپلاس گفت: در این آلبوم، مورد ویژه ای که بتواند آن را از دیگر آلبوم هایش متمایز کند، حداقل به گوش من نرسیده است. ممکن است اهل فن نظر دیگری داشته باشند. تحویل دادن شعر به مخاطب به نظر من مهم ترین کاری است که از آقای چاوشی می شود انتظار داشت. اینکه ببینیم تا چه اندازه می تواند حس شعر را درست منتقل کند، کلمات را صحیح ادا کند و از این حیث من به این آلبوم توجه داشتم. به هر حال از یک نظرهایی تلاش ایشان خیلی قابل ستایش است.

بی نام به معنای حقیقی آلبوم است

اول اینکه این آلبوم به معنای حقیقی آلبوم است. یعنی به این شکل نبوده که چند ترک پراکنده بخواند، بعد که همه آنها به حدنصاب یک آلبوم رسید، همه را کنار هم بچیند و تحویل مخاطب دهد. آلبوم یعنی ما با یک حس و حال و تفکر واحد مواجه باشیم که در این آلبوم هست. یعنی شعرهایی انتخاب شده اند که به لحاظ مضمونی با هم اشتراکات زیادی دارند. به لحاظ صورت هم به هر حال شعر کهن فارسی هستند که اغلبش از مولانا است و چند سروده پراکنده دیگر از دیگر بزرگان شعر کلاسیک فارسی ایران. به هیچ وجه او کم فروشی نکرده و مانند آلبوم های قبلی اش برای هر قطعه فکر کرده است.

کلمات طوری ادا می شوند که مخاطب متوجه نمی شود

وی در ادامه افزود: اما در آلبوم بی نام چند نکته وجود دارد؛ متأسفانه یکی دو جا شعر به گونه ای خوانده می شود که مخاطب خیلی متوجه نمی شود کلام چیست. تا حدودی گنگ است. اگر به خاطر داشته باشم برای متن شعر آهنگ گنجشک پریده از غزل سعدی هم این اتفاق افتاده است. ما در آوازخوان های سنتی مان، حتی در اساتید نامدارمان مثل استاد شجریان، مشخصاً داریم که گاهی اوقات شعر را به گونه ای می خواند که مخاطب خیلی خوب متوجه نمی شود و بعضی از کلمات را به تعبیر اهل فن، جویده ادا می کند. اما مخاطبان چنین آثاری خیلی خاص هستند، یا شعرها را بلدند یا اینکه به دیوان و کلام درست مراجعه می کنند و آن را استخراج می کنند. اما نمی دانم مخاطب های چاوشی هم از این دست هستند یا خیر. فرض کنید یک مخاطب که این آهنگ را در ماشین می شنود، شاید خیلی امکان اینکه به گوگل و منبع اصلی رجوع کند، نداشته باشد. به همین دلیل توقع می رود کلمات درست ادا شوند. در بقیه آثار ایشان این مشکل نبوده است. من فقط در این آلبوم یکی دو جا به این برخوردم که کلمات طوری ادا می شوند که در مواجهه نخست مخاطب متوجه نمی شود.

نکته های سؤال برانگیز در آلبوم بی نام

این نویسنده درباره پیوند شعر و موسیقی در آلبوم چاوشی عنوان کرد: در باب پیوند شعر و موسیقی، تلاش های چاوشی قابل تحسین است. اما یکی دو نکته را خیلی متوجه نمی شوم. مثلاً در یکی از آهنگ ها که موسیقی اش بندری است و روی آن شعر مولانا گذاشته است. شاید به جای این شعر می شد از دیگر اشعار مولانا استفاده کرد. زمانی است که برقص آ خوانده می شود و متوجه می شوید چرا آن موسیقی به این اندازه ریتمیک، شاد و هیجانی است، بیست هزار آرزو هم همین طور. اما با این موسیقی قبلاً آهنگ بازار خرمشهر را خوانده بود و بعد یک دفعه این شعر را می خواند. البته ایراد ندارد شعر مولانا را به این شکل بخواند، اما دنبال این هستم که این شعر با بقیه شعرها چه تفاوتی دارد. چرا روی شعر دیگری این اتفاق نیفتاده است. اگر شعر خاصی بود که به این حال و هوا می خورد، برای من قابل هضم بود، ولی این طور نیست. یا مثلاً یکی دو تا از غزل ها را به همین شکل یک نفس خوانده است، بدون اینکه هیچ تغییری در لحن بدهد. یعنی فکر می کرده اگر بخواهد ادامه بدهد می تواند به همین شکل سه چهار غزل را اضافه کند و بخواند و چرا این آهنگ اصلاً تمام نمی شود؟ چرا در آن هیچ تنوع لحن و ملودی دیده نمی شود؟

ارزش کار چاوشی

اما در مجموع در این روزگار که همه سعی می کنند کارهای باری به هر جهت انجام دهند و حتی افراد نامدار ما هم در عرصه موسیقی خیلی سهل انگار شده اند، همین که چاوشی به این اندازه وقت گذاشته و برایش موضوع جدی بوده و سراغ این گونه شعرها رفته، خیلی با ارزش است. در حال حاضر توقع ما از چاوشی با توقع چند سال پیش تفاوت می کند. یعنی توقع داریم شعر را درست تلفظ کند. اگر جایی قافیه را اشتباه می خواند، با گفتن دوستان و هواداران ایشان که چاوشی حتماً عمداً این کار را انجام داده است، خیلی توجیه نمی شود. بالاخره مخاطب باید بفهمد چرا این اتفاق افتاده است.

چرایی صحیح خواندن شهرام ناظری

شاعر مجموعه خارج آهنگ با مهم شمردن مشورت با شاعران بزرگ و اساتید ادبیات ادامه داد: ایشان در قطعه قمارباز مصرع همه نقدها شمردی به وکیلِ در سپردی را به وکیل، در سپردی خوانده است که کاملاً معنی جمله را تغییر داده است. با مشورت گرفتن از یک شاعر کاربلد و یکی از بزرگان و اساتید ادبیات فارسی چنین خطاهایی حل می شود. من شنیده ام استاد ناظری هنوز با استاد شفیعی کدکنی برای خواندن اشعار مشورت می کند. به خاطر همین است که در آثار شهرام ناظری این اغلاط رایجی که بسیاری از آوازخوان های ما دارند، کمتر از بقیه است یا اینکه اصلاً به چشم نمی آید.

صرف رجوع به شعر بزرگان مشکل را حل نمی کند

وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود استفاده از اشعار شاعران بزرگ، اما همچنان خوانندگان آنها را با اشتباهاتی ادا می کنند، عنوان کرد: صرف رجوع به شعر بزرگان، مشکل را حل نمی کند. بعضی ها فکر می کنند همین که اشعاری از منزوی را برای خواندن انتخاب کنند، کار بسیار مهمی انجام داده اند. در حالی که منزوی هم شعرهای ضعیف دارد. زنده یاد خانم سیمین بهبهانی هم شعرهای ضعیف دارد. مثل این است که شما بروید و دیوان حافظ را باز کنید و مصرع قسم به حشمت و جاه و جلال شاه شجاع را بخوانید، بعد بگویید که من از دیوان حافظ خوانده ام در حالی که آن غزل برای خواندن به این شکل مناسب نیست و به درد نمی خورد. بعضی ها همیشه ادبیات و کلام را دست کم می گیرند و فکر می کنند خیلی کاری ندارد و مثل بقیه می توانند از اشعار دیوان یک شاعر بزرگ برای خواندن بهره بگیرند، در حالی که اصلاً این گونه نیست.

افسانه چشم هایت و غلط های فاجعه آمیز

موسوی درباره به کارگیری اشعار در آلبوم افسانه چشم هایت که کار مشترک دو خواننده مطرح امروز کشور است، گفت: در آلبوم اخیر آقای همایون شجریان و علیرضا قربانی از اشعار شاعری استفاده شده که من خیلی او را نمی شناسم، اما غلط وزن و قافیه دارد و فاجعه آمیز است. شعرها را هم مهیار علیزاده انتخاب کرده است و ظاهراً خوانندگان هیچ نقشی نداشتند. اما آن شعرها فاجعه است. شعرهایی هم که از بزرگان انتخاب کرده اند، خیلی هایشان اشعار قابل اعتنایی نیستند و به این شکل نیست که فکر کنید ابتهاج همه شعرهایش درخشان بوده است. بله شاعر درخشانی است، اما او هم شعر ضعیف و سست و دوران نوجوانی و جوانی دارد. مثلاً یک زمانی بهترین شاعر هم، حالش خیلی حال خوبی نیست، شاید شعرش هم خیلی خوب از آب درنیاید. این طور نیست که هر شعری را از او انتخاب کنند و بخوانند و فکر کنند که دیگر تمام است و به هیچ کس هم نباید جواب بدهند. مضاف بر اینکه خواندن آن شعرها آن طور که ما فکر می کنیم کار ساده ای نیست. خواندن شعر اخوان حتی از روی کاغذ و به شکل دکلمه هم کار راحتی نیست.

او در نقدش به برخی هنرمندان موسیقی اضافه کرد: بعضی از دوستان در این حوزه چون اصولاً نمی خواهند پول خرج کنند، معمولاً به شاعر و ترانه سرا هم پولی نمی دهند. به ویژه که برخی از این شاعران هم از دنیا رفته اند. از سوی دیگر، فکر می کنند مشاوره گرفتن یا در شأنشان نیست یا ممکن است برایشان هزینه ای داشته باشد. سعی می کنند اصلاً به سمت این ماجراها نروند.

اهمیت صحیح خواندن ادبیات

سیدعبدالجواد موسوی با شرح مطلبی درباره اهمیت صحیح خواندن متون ادبی بیان کرد: یک کاری به اسم حکمت و حکومت تهیه می کردم که فرازهایی را از آثاری چون فیه مافیه، گلستان سعدی و متونی از این دست در حد چند دقیقه می خواندم. وقتی آنها را برای خودم مرور می کردم، تصورم این بود که خیلی صحیح می خوانم. برای محکم کاری مزاحم یکی از دوستان شدم که استاد ادبیات فارسی است. او ظرایف و دقایقی را به من متذکر شد که فکر نمی کردم ممکن است غلط خوانده باشم. جالب این است که آن شخص می گفت خیلی از نامداران حوزه ادبیات فارسی هم مواردی را که تذکر می دهم، رعایت نمی کنند و اگر به آن شکل خوانده شود، شاید خیلی ها متوجه نشوند غلط است. اما اصرار داشتم آنچه را می گوید رعایت کنم و یک اثر پاکیزه تحویل مخاطب دهم.

وی در پایان با قیاس آلبوم بی نام با افسانه چشم هایت گفت: متأسفانه این دقت ها را در حوزه موسیقی کمتر کسی دارد و باعث می شود یک اثر فاجعه آمیزی مانند افسانه چشم هایت منتشر شود. خوشبختانه اثر چاوشی قابل مقایسه با آن نیست و خیلی بهتر از آن اثر است. به هر حال توقع ما از او بیشتر از اینهاست و دوست داریم همین اغلاط جزئی هم دیگر در کارهایشان تکرار نشود.

گفت وگو از هنگامه ملکی

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ارکستر ملی ایران به رهبری سهراب کاشف و خوانندگی سالار عقیلی در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر حضور دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، ارکستر ملی ایران به رهبری سهراب کاشف و خوانندگی سالار عقیلی در آخرین روز جشنواره چهارشنبه 30 بهمن ماه ساعت 18:30 در تالار وحدت اجرا می کند.

ارکستر سمفونیک تهران نیز در این دوره جشنواره به رهبری نصیر حیدریان در روز شنبه 26 بهمن ماه ساعت 18:30 درتالار وحدت روی صحنه می رود.

به گزارش خبرنگار مهر خبر اجرای تازه ترین کنسرت ارکستر ملی ایران به رهبری سهراب کاشف در چارچوب سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در حالی با معرفی سالار عقیلی به عنوان خواننده منتشر شده که در خبر منتشر شده از قطعات کنسرت پیش رو، نامی برده نشده است.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به ریاست محمد اله یاری (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، دبیری شاهین فرهت از چهارشنبه 23 بهمن تا روز چهارشنبه 30 بهمن در تالار وحدت، تالار رودکی، بنیاد آفرینش های هنری هنری نیاوران، تالار سوره حوزه هنری، مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه بین المللی میزبان مخاطبان خواهد بود.

82 گروه موسیقی در بخش های موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، بین الملل، پاپ، ارکسترال، تلفیقی، بانوان، کودک و نوجوان با 90 اجرا در 80 نوبت به اجرای برنامه می پردازند.

کد خبر 4843263

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک رهبر ارکستر می گوید: جشنواره موسیقی فجر به یک برنامه ریزی دقیق و مدیرانی کاربلد و باتجربه نیاز دارد؛ در غیر این صورت صرف هزینه برای آن، یک کار اضافی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : بازتاب تدبیر و امید روزنامه مردم سالاری

سی و پنجمین دوره از جشنواره موسیقی فجر از 24 بهمن ماه آغاز می شود.

در همین راستا بخش موسیقی ایسنا در روزهای باقیمانده به آغاز جشنواره، گفت وگوهایی را با برخی از هنرمندانی که پیش از این در این جشنواره حضور پیدا کرده اند انجام داده است تا نقاط ضعف، قوت و پیشنهادها برای بهتر شدن این جشنواره را از دیدگاه آنها منعکس کند.

علی رهبری موسیقیدان و رهبر بین المللی ارکستر از جمله هنرمندانی است که با ارکستر سمفونیک تهران در سی و یکمین دوره از این جشنواره حضور پیدا کرده است.

او رهبر دائم و مدیر هنری ارکسترهای سمفونیک در شهرهای بروکسل، پراگ، زاگرب، مالاگا و تهران بوده است. رهبری از 29 سالگی در فستیوال هایی از جمله بزانسون در مسابقات جهانی رهبری ارکستر، فستیوال زالتسبورگ، فستیوال تابستانی بین المللی وین، فستیوال بهاری شهر پراگ، فستیوال موسیقی مدرن در شهر کاسل آلمان و ... حضور داشته است. به همین منظور از او می خواهیم که مشکلات جشنواره موسیقی فجر را در قیاس با جشنواره های مختلف موسیقی که در دنیا برگزار می شوند، شرح دهد.

رهبری اظهار می کند: من با جشنواره موسیقی فجر حدود 15 یا 16 سال پیش آشنا شدم؛ اوایل زمانی که بعد از 30 سال به ایران بازگشتم، خیلی زود متوجه شدم که این جشنواره کیفیت لازم را ندارد. زمانی که با دوستانم صحبت کردم، به من گفتند که انتقادی از جشنواره فجر نکنم؛ زیرا ممکن است از آن برداشت سیاسی شود؛ البته اکنون می دانم که این دیدگاه اشتباه است و به راحتی می توان از جشنواره انتقاد کرد؛ به همین دلیل با رسانه های مختلف درباره جشنواره مصاحبه هایی انجام داده ام.

او ادامه می دهد: سطح این جشنواره به مرور زمان افت کرد و مشکلات آن افزایش یافت. متأسفانه این جشنواره تنها اسم قشنگ فجر را دارد ولی جشنواره نیست. اگر هزینه ای که صرف این جشنواره می شود، برای نوازندگان، ارکستر یا کنسرت های خوب خرج می شد نتیجه بهتری داشت. بودن یا نبودن این جشنواره تفاوت چندانی برای مردم ندارد.

رهبری می گوید: جشنواره یا فستیوال در تمام دنیا برنامه هایی را اجرا می کند که فوق العاده و ویژه هستند و از هنرمندان سطح بالایی برای اجرای برنامه دعوت می کند که مردم به آنها دسترسی ندارند. ولی در ایران هنرمندان بزرگ کشور اغلب در این جشنواره شرکت نمی کنند؛ چراکه از سبک و سطح این جشنواره راضی نیستند.

جشنواره موسیقی فجر هدف ندارد

او یادآور می شود: حدود 40 سال پیش در کشورهای کمونیستی کنسرت برگزار می کردم. زمانی که در هتل های درجه یک از سرآشپزها درباره غذای روز سوال می کردم، پاسخ می دادند که باید ببینند چه چیزی موجود است تا با آن غذا بپزند. اکنون جشنواره موسیقی فجر نیز، بی برنامه و بی هدف است. برگزارکنندگان آن به دنبال این هستند که از هنرمندانی که کار خاصی در پیش رو ندارند، ارزان یا با آنها آشنا هستند، دعوت کنند تا بتوانند جدول برنامه های جشنواره را پر کنند. به یاد دارم که حدود 10 سال پیش آقای محمد سریر (آهنگساز و موسیقیدان) که از مسوولان چنین جشنواره هایی است، با من تماس گرفت که آیا می توانم ارکستر استانبول را برای شرکت در جشنواره به تهران بیاورم؟ سوال کردم که برای چه سالی؟ به من گفت سال نه، هفته آینده!

به او گفتم که حتی در ترکیه نیز برنامه های یکی دو ساله دارند و نمی توان یک روز قبل به آنها گفت که فردا به تهران بروید و کنسرت دهید. این امر نشان می دهد آن قدر دیر برنامه ریزی می کنند که نمی توانند جشنواره را حرفه ای برگزار کنند. هر ارکستر، سازمان یا بنیادی پس از مدتی به شیوه اخلاق و سبک مدیرش عمل خواهد کرد. سلیقه و سبک یک جشنواره نیز به تجربه مدیرش برمی گردد.

رهبری تصریح می کند: سال های گذشته که آقای حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی) مسئول این کار بود، وضع جشنواره خوب نبود. البته ایشان به نسبت آوازخوان خوبی است ولی نمی تواند مدیر یک فستیوال بین المللی باشد.

آقای شاهین فرهت (دبیر هنری سی و چهارمین و سی و پنجمین دوره از جشنواره موسیقی فجر) باسوادتر و دنیا دیده تر است، ولی از اینها که بگذریم آقای فرهت آهنگساز و معلم است. فستیوال به شخصی نیاز دارد که یک مدیر درجه یک باشد؛ زیرا تمام کارهای آن باید با زرنگی، دقت، سرعت، ایده های عالی و ... انجام شود. ولی آقای فرهت تجربه چندانی در این زمینه ندارد و بهتر است از سال بعد دیگر ادامه دهد.

فشرده بودن برنامه ها؛ مشکل دیگر جشنواره

او درباره دیگر مشکلات جشنواره فجر چنین اظهار می کند: فشرده بودن برنامه ها در عرض شش یا هفت روز از مشکلات دیگر این جشنواره است؛ چراکه اگر کسی بخواهد به تماشای چندین برنامه از جشنواره بنشیند، باید از کار و زندگی خود بزند تا بتواند از صبح تا شب در سالن های مختلف اجراها را ببیند. اگر این جشنواره در مدت طولانی تری برگزار شود، مخاطبان آن می توانند به تمام برنامه ها برسند. نه اینکه تنها قادر به تماشای یک اجرای خاص در یک روز خاص باشند.

او در ادامه مطلب بالا می گوید: جشنواره موسیقی فجر یک جشن است؛ و باید جشن فجر ترجمه شود که در آن همه دور هم جمع می شوند و نباید نام فستیوال بر آن گذاشت. اگر بخواهد فستیوال باشد باید همه چیز آن از جمله برگزارکنندگانش در سطح بهتری باشند. من نمی دانم چرا در این سال ها به دنبال هنرمندان خوب ایرانی در خارج از ایران که درجه یک هستند، نرفته اند تا آنها را به ایران بیاورند؟ البته بگذریم از دوستان عزیزمان مانند آقای کیهان کلهر، حسین علیزاده که از بزرگان موسیقی ایران هستند. بدون این افراد نباید جشنواره ای برگزار شود.

رهبری تصریح می کند: سطح جشنواره موسیقی فجر را در حد جشن های آخر سال هنرستان ها یا دانشکده های موسیقی در دنیا می بینم. این جشنواره در حد مهم ترین فستیوال موسیقی یک کشور نیست. اگر بخواهیم این جشنواره را با شهر استانبول که 15 سال در آنجا کار کرده ام مقایسه کرد، می توان آن را با یکی از هفته های معمولی استانبول قیاس گرفت. آنها در هفته چند ارکستر بزرگ اجرا می کنند. به عقیده من برگزاری این جشنواره در چنین وضع اقتصادی کاری اضافی است.

او می گوید که وقتی سال ها فعالیت های یک جشنواره یا فعالیت های موسیقایی وزارت ارشاد و بنیاد رودکی خوب نیست، باید فکری به حال آن کرد.

این رهبر ارکستر اضافه می کند: اشکال کار این است که سطح این جشنواره در حد افرادی است که با آن سر و کار دارند؛ یعنی از معاون وزیر گرفته تا فردی که شرکت کنندگان را انتخاب می کند. پس باید سطح این افراد را درست کرد. الآن 20 سال است که در تمام شوراها تنها چند نفر ثابت حضور دارند که همه نیز آنها را می شناسند. این افراد حتی در دانشگاه ها نیز کار را به دست گرفته و سطح موسیقی را در حد خودشان نگه داشته اند. دولت باید جرأت داشته باشد این گروه ها را عوض کند تا سطح موسیقی بالاتر برود.

رهبری تصریح می کند: هر چند وقت یک بار عده ای برای پیدا کردن راه حل جهت بهبود وضع ارکستر سمفونیک جلسه ای برگزار می کنند. اگرچه اینها همان افرادی هستند که ارکستر را منحل کردند، دوباره آن را راه انداختند، حتی چند سال پیش مرا دعوت کردند و در نهایت کاری کردند که من از دست آنها فرار کنم؛ چون هدف اصلی آنها دوستی و رفاقت و به هم کمک کردن است، نه کمک به بالا رفتن سطح موسیقی و مردم. تا زمانی که یک وزیر جرأت نکند به چنین مسائلی ورود کند، وضع همین گونه خواهد بود. دوباره امسال نیز جلساتی برگزار می کنند تا ببیند سال آینده برای جشنواره چه کنند ولی تا سال ها بعد هم درست نمی شود؛ چون سطح مسوولان پایین است.

او درباره یکی از دلایل مهم خود برای مخالفت با این جشنواره می گوید: کشورهایی که فستیوال دارند، برنامه هر هفته آنها مشخص است. آنها زمانی که بخواهند یک کار بهتر به فعالیت های فصل هنری خود اضافه کنند، فستیوالی برگزار می کنند که از بهترین های موسیقی کشور خود و دنیا دعوت می کنند. اما در شهر تهران که برنامه های سالانه آن مشخص نیست، برنامه های هفتگی ندارد و همه چیز به هم ریخته است، برگزاری چنین جشنواره ای تکرار مکررات است.

همه مسوولان با هم رفیق هستند

رهبری درباره پیشنهادش به جشنواره موسیقی فجر می گوید: مسوولان وزارتخانه که از دنیای دیگری وارد این شغل می شوند و آشنایی ندارند، باورشان می شود که با خرج کردن میلیاردها پول کار مهمی برای کشور می کنند و سطح فرهنگ مردم را بالا می برند، گرچه که اینگونه نیست و مردم در این سال ها نتوانسته اند از پولی که خرج می شود استفاده کنند.

او می گوید: نمی دانم چرا برگزاری این جشنواره این همه سیاهی لشگر دارد؟ اگر برای برگزاری یک جشنواره تنها یک هفته یا 10 روز فرصت دارند، می توانند حداکثر هفت برنامه درجه یک از دنیا داشته باشند که مردم زیادی نه تنها در هفت روز، بلکه 21 روز طی سه سانس به تماشای آن برنامه ها بنشینند. چنین جشنواره ای اگر به اندازه کافی جالب باشد، هزینه هایش تأمین خواهد شد؛ چراکه پنج یا شش برنامه درجه یک در آن برگزار می شود.

علی رهبری تاکید می کند: نباید در چنین جشنواره ای از هر کسی دعوت شود یا اگر برنامه ای به نسبت جالب است، تکراری باشد؛ زمانی که درباره اینها سوال می کنیم، استقبال مردم را بهانه می کنند. گرچه که مردم چاره ای ندارند؛ زیرا در سال به اندازه کافی برنامه وجود ندارد. زمانی که برنامه های رادیو و تلویزیون، ارکستر، فستیوال و ... در سطح مردم درست می شود، تنها برای سرگرمی است و برنامه فرهنگی نیست. برنامه های فرهنگی سطح بالاتری از فرهنگ مردم دارد تا سطح آنها را بالا بکشد.

این در حالی است که در ایران مردم برنامه ها را با خود همراه می کنند. در ایران یک مسوول دولتی که کارهای هنری زیر نظر او است، از یک نمایشگاه یا کنسرت دیدن می کند و سپس می گوید که آن کار چقدر عالی است. ولی این کار درست نیست؛ چون این فرد تا چند روز گذشته نه کنسرت می رفته و نه گالری و کارش چیز دیگری بوده است. نیازی نیست به گونه ای درباره کاری که شاید سطح پایین است اظهار نظر کند که دیگران باور کنند، سطح بالایی دارد و از آن، پشتیبانی کنند. وقتی تشخیص درستی ندارند نباید نظر دهند. این افراد درباره جشنواره فجر نیز همین کار را می کنند و برنامه را مقابل کسی اجرا می کنند که تا به حال با هنر سر و کار نداشته است. این افراد باید با صداقت بگویند که اطلاع درستی ندارند و باید از یک فرد آگاه سوال شود. اما این افراد گمان می کنند با نشستن پشت یک میز سطحشان بالا می رود.

علی رهبری

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
چهار جلد کتاب تحت عنوان مجموعه آثار قلم روشن شامل هشت نمایشنامه از زندگی هشت شهید دفاع مقدس رونمایی شد.

به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، روز دوشنبه، 14 بهمن آیین رونمایی از مجموعه آثار قلم روشن که مجموعه نمایشنامه هایی با موضوع زندگینامه شهدای دفاع مقدس است، در سالن مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدا محسن حسن زاده مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی و مجری این برنامه گفت: پاسداشت مقام شهدا حرکتی شایسته است و خوشحالم که این کار انجام شد. شاید این روزها هوای سردی را تجربه می کنیم اما حال و هوای جشنواره گرم است و حالمان را خوب می کند.
او ادامه داد: چهار جلد کتاب تحت عنوان مجموعه آثار قلم روشن منتشر شد. هشت نمایشنامه از زندگی هشت شهید روایت می کند. کتاب اول، شامل دو نمایشنامه به نام های یا نبودن به قلم کامران شهلایی و همه برادران من نوشته رضا گشتاسب است.
حسن زاده توضیح داد: کتاب دوم دربردارنده دو نمایشنامه فصل یاقوت های سرخ نوشته ندا ثابتی درباره شهید محمدحسین علم الهدی و نمایشنامه هلی برن نوشته محسن عظیمی بر اساس زندگی شهید علی هاشمی است. در کتاب سوم نمایشنامه های از پشت شانه هایش به قلم مهدی نصیری و برونسی به نگارش مرتضی شاه کرم دیده می شود و کتاب آخر، دو نمایشنامه به نام های شال گردن نوشته لادن شیرمرد و طبلی زیر پا می لرزید بر اساس زندگی شهید علی چیت سازیان است.
سپس کامران شهلایی مدیر مجموعه قلم روشن ، گفت: خیلی خوشحالم که امروز نمایشنامه ها به مرحله نهایی رسیدند. چهار کتاب را که مجموعه ای از هشت نمایشنامه هستند، رونمایی می کنیم. در ابتدا باید از شهرام کرمی تشکر کنم که ایده این کار را به من دادند. خوشحالم که این اتفاق بعد از چهل سال می افتد و تولید نمایشنامه ای مستقل در این راستا داریم و امیدوارم باز هم این روند ادامه پیدا کند و در قالب موضوع های مختلف کارمان را ادامه دهیم.
وی ادامه داد: از مجموعه انتشارات پژوهش و مهرداد رایانی مخصوص نیز ممنونم. نوشتن در حیطه زندگی شهدا کار بسیار سختی است. شهدای ما بخش مهمی از تاریخ معاصر ما هستند؛ شناختن آن ها برای شناختن تاریخ و پیش بردن مسیر لازم است. شناخت شهدا بسیار ارزشمند است و خوشحالم که این پروژه در فصل اول خود به سرانجام رسید.
در ادامه مراسم حجت الاسلام محمدمهدی بهداروند مشاور عالی مدیر کل هنرهای نمایشی به روی صحنه آمد و گفت: امسال سی وهشتمین جشنواره تئاتر فجر را در برهه ای آغاز می کنیم که حوادث تلخی کام ما را تلخ کرده است.
وی گفت: در این دوره ایده جدیدی به مجموعه تئاتر شهر اضافه شده است که طبق آن تصمیم گرفته شد از سرداران و صاحب نامان دوره دفاع مقدس در قالب یک نمایشنامه در جشنواره تئاتر فجر رونمایی شود و بنای ما این بود که درباره شهدایی صحبت کنیم که کمتر درباره آن ها سخن گفته شده است.
بهداروند بیان کرد: در گام اول 20 شخصیت را انتخاب کردیم که اکنون به 10 نفر از آن ها پرداختیم و در گام دوم زندگی 10 نفر دیگر را در قالب نمایشنامه خواهیم داشت که سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی نیز یکی از آن هاست. مطمئنم که این کار در حافظه هنر تئاتر کشور ماندگار خواهد شد.
در ادامه برنامه مریم منصوری، نمایشنامه نویس یکی از این کتاب ها سخن خود را با شعری از بهرام اردبیلی شروع کرد و گفت: من در مجموعه قلم روشن افتخار داشتم درباره شهید علی چیت سازیان بنویسم. باید بگویم که فضای جنگ برای من نامانوس نبود چون زندگی من و همه اطرافیانم در آن دوره را در بر گرفته بود.
او ادامه داد: علیرضا نادری نمایش پچ پچه های پشت خط نبرد را درباره دفاع مقدس به اجرا برد و من از این نمایش الهام گرفتم. به یاد دارم که نادری می گفت نمی دانید چه کسانی به جنگ می رفتند کسی را می شناسم که از پاریس به جبهه رفت. این حرف من را ترغیب کرد که به سراغ نوشتن این نمایشنامه بروم. من در این نمایشنامه با شخصیت های حقیقی و حقوقی درام ساختم پس به سراغ پژوهش رفتم و کتاب های این حوزه را خواندم و به جمع آوری اسناد زندگی این شهید پرداختم.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین ویژگی این نمایش در این بود که من نمی توانستم تخیل کنم و فقط باید واقعیات محض را نگارش می کردم و چاره ای جز تئاتر مستند نداشتم. ضمن این که جدا از زندگی این شهید از یک زاویه دیگر من با بحث جنگ هم رو به رو بودم اما در تئاتر به تصویر کشیدن این مفهوم سخت است چون تنها یک صحنه و یک نقطه دید ثابت داریم اما برلوت برشت و نحوه نگاه او به تئاتر و هنر درام و نمایشنامه نویسی بود که من را نجات داد.
منصوری در پایان گفت: علی چیت سازیان فرمانده اطلاعات عملیات بود و من برای نوشتن نمایشنامه ام به کتاب خاطرات همسرشان رجوع و ایده گرفتم. البته به مطالعه منابع دیگر نیز پرداختم.

سپس نوبت به محسن عظیمی، از دیگر نمایشنامه نویسان این اثر رسید.
عظیمی گفت: درباره نمایشنامه نویسی در خصوص زندگی افراد واقعی من پیشتر نیز تجربه هایی داشتم. نوشتن درخصوص افراد حقیقی یعنی همه کتاب ها، فیلم ها و اسناد زندگی آن فرد را بخوانیم و با او زندگی کنیم که این کار سختی است. من در راه نوشتن درباره زندگی شهدا به کتابی از سرلشکر حسین لشکری رسیدم که نوشتن درباره جنگ را برای من جذاب کرد.
او گفت: وقتی نمایشنامه هلی برن را نوشتم از اطرافیانم خواستم که آن را بخوانند. به نظر آن ها این نمایشنامه خوب بود و به من گفتند که کاش نمایش آن نیز به صحنه برود.
عظیمی بیان کرد: شهید علی هاشمی منابع کمی برای مطالعه داشت. بعد از یک ماه می خواستم بگویم که من این نمایشنامه را نمی نویسم اما در نهایت فیلم مستندی را درباره او دیدم که آن فیلم راه را به نوعی برای من باز کرد.
سپس ندا ثابتی نمایشنامه نویس گفت: برکت حضور شهدا برای من انگیزه شد که به این کار روی بیاورم. پروژه های تولیدی در حوزه ادبیات نمایشی کار بزرگی است که انجام می شود. من از سال 94 در حوزه شهدا می نویسم. درباره محمدحسین علم الهدی که خواستم بنویسم از آثار شهید مرتضی آوینی کمک گرفتم. در ادامه شانسی داشتم که با استاد دانشگاهم که برادر این شهید بود آشنا شدم و مسیر برایم هموار شد.
او ادامه داد: متاسفانه در حوزه شهدا ما تخیل را با واقعیت به قدری ادغام می کنیم که به سمت تحلیل می رویم. خیلی از کتاب ها و فیلم ها هم درباره شهدا به هیچ وجه ربطی به وجوه زندگی او ندارد. کاش تعاملی شکل بگیرد تا کسانی که قلم می زنند و در این حوزه به پژوهش می پردازند بتوانند از فیلم هایی که در آرشیوها وجود دارند اما عموم مردم امکان تماشای آن را ندارند، بهره ببرند.
ثابتی بیان کرد: خیلی از انسان ها به هر طریقی ممکن است از دنیا بروند و خونی از آن ها ریخته نشده باشد اما به مقام شهادت رسیده اند.
در ادامه شهرام کرمی، مدیر کل هنرهای نمایشی گفت: در ابتدا باید از نویسندگانی که در فصل اول این مجموعه برای نگارش این نمایشنامه ها دست به قلم شدند، تشکر کنم. در ابتدای راه این پروژه، به این فکر کردم که چرا در عرصه درام نویسی جریان فعالی در کشور ما وجود ندارد. متاسفانه این رویه در فضای هنرهای نمایشی ما جاری است و جریان نمایشنامه نویسی به یک جریان فردی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: این گونه درام نویسی هویتی به عنوان هنرمند جریان ساز ندارد و کمتر هنرمندی داریم که ارتزاق زندگی اش از راه درام نویسی باشد. به همین دلیل دنیایی که در آن درام خلق می شود دنیایی فردی است. به همین دلیل نسلی که در این حوزه وارد می شود یا خودش نمایشنامه اش را اجرا می برد یا به صورت فردی مشغول به نوشتن می شود که ممکن است بعد از مدتی در کارش وقفه ای ایجاد شود.
او بیان کرد: خیلی از افراد فقط درام نویس هستند مثل محسن عظیمی که جهان زندگی اش را با درام نویسی تعریف می کند. پس باید برای این آدم ها و این جریان فکری کرد. من به این فکر کردم که باید جریانی راه بیندازیم که به مجموعه قلم روشن رسیدیم تا این کتاب ها آغاز راه این مسیر شوند.
کرمی با اشاره به اینکه از شهدا می توان به عنوان الگو بهره برد بیان کرد: در ابتدای راه از نمایشنامه نویسان حرفه ای برای خلق نمایشنامه ها درباره این موضوع دعوت کردیم. بسیار سپاسگزارم که نویسندگان حرفه ای دعوت کامران شهلایی را لبیک گفتند و امیدوارم که خیلی زود از فصل دوم این مجموعه هم رونمایی کنیم.

او گفت: در مرحله آفرینشگری یک اثر از فردی که در تاریخ وجود دارد با چالش هایی مواجه هستیم مثل تخیل درام نویس که ممکن است ما را از فرد واقعی دور کند. اما مهم ترین وظیفه نمایش نامه نویس این است که ظرف زمانی محدود که اثر خلق میشود وجوهی از حقیقت را خلق کند که دیگر افراد به آن توجهی نداشته اند، در واقع برش هنری صورت بگیرد و متناسب با جهان، اثری خلق شود.

او در پایان از مهرداد رایانی مخصوص مدیر انتشارات پژوهش، کامران شهلایی مدیر پروژه و مشاور پروژه دکتر حجت الاسلام بهداروند تشکر کرد و از کتاب ها رونمایی شد و حضار عکسی به یادگار گرفتند.
در این مراسم شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی بهداروند مشاور عالی مدیرکل هنرهای نمایشی، نادر برهانی مرند دبیر جشنواره تئاتر فجر، سعید اسدی مدیر مجموعه تئاتر شهر، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، محمود فرهنگ مدیر کانون تئاتر دینی، نصرالله قادری، محسن سلیمانی فارسانی مشاور امور نمایشی بنیاد فرهنگی روایت، محسن حسن زاده مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، میلاد نیک آبادی و... حضور داشتند.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
مجله ی ادبی شب شعر امشب (14 بهمن ماه) به نحوه برگزاری چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر فجر می پردازد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شبکه چهار سیما، آیین اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر عصر شنبه (12 بهمن ماه) با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهر زاهدان برگزار شد. به همین منظور برنامه تلویزیونی شب شعر این هفته از نحوه برگزاری امسال این جشنواره و کیفیت آن می گوید.

در این برنامه علیرضا بهرامی (مجری کارشناس شب شعر)، میزبان مهدی قزلی (دبیر جشنواره و رییس بنیاد شعر و ادبیات داستانی) و سیدهادی حسینی نژاد (شاعر، منتقد و روزنامه نگار) می شود و درباره جشنواره بین المللی شعر فجر گفتگو می کنند. همچنین با دکتر یوسف بینا استاد دانشگاه به صورت تلفنی گفتگو می شود.

مقدمه و پخش قسمت هایی از اختتامیه جشنواره که در شهر زاهدان برگزار شده است از جمله بخش های برنامه است.

مجله ادبی شب شعر به تهیه کنندگی کوروش انصاری، امشب ساعت 22:30 از شبکه چهار سیما پخش می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
آیین رونمایی از مجموعه نمایشنامه های متکی بر زندگینامه شهدای دفاع مقدس با عنوان قلم روشن امروز برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : ایثار

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس ، آیین رونمایی از فصل اول مجموعه نمایشنامه های متکی بر زندگینامه شهدای دفاع مقدس با عنوان قلم روشن امروز در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

در این مراسم شهرام کرمی، مدیر کل هنر های نمایشی، مهدی افضلی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، کوروش زارعی، مدیر مرکز هنر های نمایشی حوزه هنری، حمید قبادی، مشاور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید نیلی، مدیر عامل انجمن هنر های نمایشی ایران) و جمعی از علاقه مندان حضور یافتند.

انتهای پیام/ 221

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
عطیه پژم - سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور می گوید در سایه نظرات کارشناسان امر، به دنبال درجه بندی در حوزه طراحی لباس است چراکه بسیاری از شاخص ها و استانداردهای موجود، چندان منطقی به نظر نمی رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: روزهای پایانی آبان 98 بود که سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سیده مرضیه شفاپور را به عنوان دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس منصوب کرد.

این انتصاب چند ماه پس از رفتن حمید قبادی دبیر سابق کارگروه رقم خورد، درنتیجه طیف وسیعی از جامعه فعال در عرصه مد و لباس، به شدت مشتاق بودند تا از نزدیک با برنامه های دبیر جدید آشنا شوند و به نوعی کندی روند حرکت رخدادهای مد و لباس طی ماه های اخیر را خیلی زود جبران کنند.

هرچند شفاپور این روزها به شدت مشغول برنامه ریزی برای برگزاری نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر است اما نیم نگاهی نیز به سایر برنامه های پیش رو دارد و می گوید نخستین مسئله اش، آموزش فعالان مد و لباس است و به نظر او باید این آموزش ها متمرکز شوند و در قالبی آکادمیک قرار گیرند. او در نظر دارد پس از جشنواره فجر روند آموزش را به شکل بلندمدت، کوتاه مدت و ضمن خدمت به بهبود رسانده و به این واسطه پایه و سطوح هنری فعالان را در حوزه مد و لباس درجه بندی کند.

مشروح گفت وگوی هنرآنلاین با سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور را در ادامه بخوانید:

خانم شفاپور شما از نیروهای مؤثر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستید و قطعاً با واحدها و ادارات زیرمجموعه این وزارتخانه بیگانه نیستید اما بااین وجود این پرسش مطرح است که چه فرایندی موجب شد که شما به عنوان دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور انتخاب شوید؟ لطفاً در این مورد توضیح بفرمایید و بفرمایید وضعیت این کارگروه در قیاس با تفکر و نگرش شما در زمانی پیش ازاین تا چه اندازه همخوانی داشت؟

26 سال است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به کار هستم و لذا آشنایی کامل با ادبیات فرهنگی و هنری و مطبوعاتی دارم و در این مدت 26 سال هرجایی که رفتم، تمام سعی خود را کردم تا اثر و ردپایی از خودم باقی گذارم. باید بگویم که علاقه خاص و وافری به این وزارتخانه دارم و آن را خاستگاه خود می دانم و علیرغم اینکه جاهای دیگری هم به من برای کار پیشنهاد هایی شد همچون شهرداری تهران و سازمان تأمین اجتماعی اما به این واسطه که خود را از جنس فرهنگ و هنر می دانم لذا ترجیح دادم در این وزارتخانه باقی مانده و به خدمت خود ادامه دهم. همان طور که اشاره شد من فردی هستم که در هر موقعیت کاری از خودم ردپا و اثر به جای گذاشته ام، راه اندازی خانه مطبوعات ازجمله نتایج تلاش های من در این وزارتخانه بوده است و من در حوزه خبرنگاری کارهای زیادی به انجام رساندم و اکنون خرسندم که نتایج آن زحمات به بار نشسته است و حداقل خبرنگاران مرجعی برای پرداختن به امور صنفی خوددارند. باید بگویم که با حوزه مد و لباس نیز بیگانه نبودم و با دبیر پیشین این کارگروه یعنی جناب آقای قبادی دو سال پیش در حوزه تشریفات مد و لباس همکاری نزدیکی داشتم. از آنجا که پیش تر مسئول امور زنان و خانواده وزارتخانه بودم باید بگویم که به هرحال حوزه زنان بیش از هر حوزه دیگری درگیر مد و لباس است و لذا در قالب نشست و جلساتی که با دبیر پیشین کارگروه داشتم، علاقه مندی من به این حوزه افزایش پیدا کرد و در ادامه و با توجه به اینکه عزم و خواست معاون هنری وزارتخانه یعنی جناب آقای حسینی نیز بر این بود که به شکل طبیعی امور مربوط به حوزه مد و لباس باید توسط یک زن اداره شود و البته دلایل ایشان هم متقن بود، لذا با پیشنهاد ایشان و موافقت جناب وزیر به این سمت منصوب شدم.

مهم ترین دستاورد فکری شما ظرف این چند ماه از جریان حاکم بر حوزه مد و لباس کشور چه بوده است؟

هرچند طیف بی شماری از فعالان و شاغلان حوزه مد و لباس را آقایان به خود اختصاص می دهند، اما در حوزه طراحی و فعالیت های این حوزه باید به این مسئله معترف بود که بانوان نقش اصلی و اساسی را ایفا می کنند؛ به هرحال خداوند در وجود بانوان ظرفیت هایی قرار داده است که مختص آن هاست و تصور می کنم جنس کار در حوزه مد و لباس بیشترین قرابت را با حس و حال و ظرافت شخصیتی بانوان داشته باشد. از همان ابتدای انتصابم به این سمت متوجه این نکته بودم که با توجه به پیشینه و شناختی که از این حوزه دارم لذا با چالش های گوناگونی روبرو خواهم شد و نقد و ناهنجاری هایی را باید متحمل شوم اما با تمام این پیش فرض ها به این حوزه ورود کردم و باید بگویم که کار در این حوزه ازجمله علایق من است و آن را می پسندم و کوشش خواهم کرد که برای ساماندهی بیشتر به آن وقت بگذارم.

واکنش فعالان مد و لباس نسبت به انتصاب شما چه بود؟

خیلی عالی بود. بازخوردهای مثبت به این انتصاب را می توانستم به ویژه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مشاهده کنم. به شکلی شده بود که بسیاری از فعالان حوزه مد و لباس برای تنظیم قرار ملاقات با من از همان ابتدا از یکدیگر سبقت می گرفتند. برخی هم دورادور من و سوابقم را رصد کرده بودند و البته متعجب از این بودند که چرا فردی جوان به این سمت منصوب شده است و این در حالی است که من سابقه کار در حوزه مدیریت فرهنگی و هنری را همان طور که عرض کردم 26 سال است که در این وزارتخانه دارم و در همان بدو امر با یک چالش مواجه شدم و آن اینکه موعد پنج ماهه تمامی مجوزهای فعالیت فعالان به اتمام رسیده بود و این امر تا اندازه زیادی به سرخوردگی و سلب اعتماد آن ها منجر شده بود و لذا از فضا دور شده بودند که این مشکل فیصله پیدا کرد و همین مقدار که آن ها مواجه شدند که من یک بانو هستم ارتباط خوب و سازنده ای را با من برقرار کردند.

در این مدت مطمئناً پای درد دل بسیاری از فعالان نشسته اید و البته منظور از درد دل، مشکلات و معضلاتی که طراحان و مدیران خانه های مد آن ها را مطرح می کنند. به بخشی از این درد دل ها اشاره کنید و اینکه چه تمهیدی برای رفع آن ها اندیشیده اید؟

نخستین مسئله آموزش فعالان مد و لباس است که به نظر من باید این آموزش ها متمرکز باشد و در قالبی آکادمیک قرار گیرد. در نظر داریم پس از جشنواره فجر امسال آن ها را به شکل بلندمدت، کوتاه مدت و ضمن خدمت به انجام برسانیم که با این واسطه بتوانیم پایه و سطوح هنری فعالان را گرید بندی و درجه بندی کنیم. براین اساس ایجاد یک شورای سیاست گذاری که در آن از تخصص و توان همکاران باسابقه که بنیاد در اختیار دارد در دستور کار قرار گرفت و در ضمن از تخصص دوستانی که بیرون از مجموعه طراح هستند نیز استفاده کردیم تا این مسئله به زودی عملیاتی شود. به شدت هم تأکید دارم که این امر باید به شکل قانونی به انجام برسد و البته در کنار این مسئله عزم جدی داریم تا رویدادهای جاری در عرصه مد و لباس که مسبوق به سابقه بوده اند متوقف نشوند که البته اعطای مجوز به این رویدادها به شکل کاملاً کارشناسی شده و نظام مند به انجام خواهد رسید و از این پس از برگزارکنندگان خواهیم خواست که به خروجی رویداد و ایونتی که برگزار می کنند نیز بیندیشند و این گونه نباشد که رویدادی به صرف برگزاری و بدون هدف و منظور خاصی شکل گیرد. همچنین به دنبال این هستیم که بخش طراحی را رتبه بندی و شاخص ها و استانداردهای کاری آن ها را به منطق نزدیک کنیم. بر اساس این طبقه بندی، قطعاً امکاناتی که در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت و همچنین حمایت ها و پشتیبانی نیز به یک اندازه نخواهد بود که البته همان طور که عرض کردم بعد از جشنواره فجر به منظور تحقق این امور اقدام خواهد شد.

برگزاری برخی از رویدادها همچون جشنواره طراحی پارچه و لباس کودک و نوجوان، نمایشگاه لباس عاشورایی و جشنواره مد و رسانه امسال با توجه به انجام مقدمات و انتشار فراخوان متوقف ماندند، چه برنامه ای برای ازسرگیری آن ها دارید؟

ما در حوزه مد و لباس جشنواره فجر را داریم که ملی است، با این حال اعتقاد شخصی من این است که حوزه های گوناگون در عرصه مد و لباس باید به سمت تخصصی شدن به پیش بروند و این رویدادهایی که شما به آن ها اشاره کردید ازجمله برنامه هایی هستند که در جهت تحقق نگاه تخصصی به این حوزه نقش بسزایی دارند. عجالتاً با مسئولان این سه رویدادی که اشاره شد شخصاً جلساتی داشتم، در حوزه لباس کودک و نوجوان با خانم پدرام صحبت هایی صورت گرفت و قرار بر این شد که برنامه ریزی جامعی در این زمینه صورت گیرد و کارگروه در جلسات تصمیم گیری این جشنواره حضورداشته باشد تا باقوت بیشتر ضعف ها و موانع بر سر راه برگزاری آن برطرف شود. در مورد جشنواره مد و رسانه نیز باید بگویم که ازآنجاکه سابقه رسانه ای نیز داشته و بر نقش سازنده رسانه در این زمینه تأکیددارم و معتقدم که رسانه موجب برندسازی و مطرح شدن و اهمیت یافتن این حوزه شده است، مباحث مفیدی مطرح شود و با موافقت من قرار شد که این جشنواره از سر گرفته شود و اما در مورد نمایشگاه لباس عاشورایی باید بگویم که مقرر شد تا با رفع نقاط ضعف فنی و تخصصی در این زمینه هم زمان با دهه محرم سال آینده شاهد برپایی این نمایشگاه نیز باشیم.

یکی از اتفاقات فرخنده هم زمان با مشغول به کار شدن شما در کارگروه رونمایی از سومین مجلد کتاب ملی مد و لباس بود، نظرتان را به شکل کلی در مورد این کتاب بفرمایید؟

بله کتاب سوم نسبت به دو مجلد قبلی از قوام و پختگی مطلوبی برخوردار بود اما معتقدم که در تدوین و انتشار این کتاب ما تنها نباید به سمت معرفی آثار برویم بلکه باید روند تاریخی، سیر تحولات این عرصه، خاستگاه هرکدام از جریانات و مواردی ازاین دست نیز مورداشاره قرار گیرد، در یک کلام علاوه بر پرداختن به جنبه های آماری در این کتاب باید سعی شود که بر جنبه های پژوهشی و پرداختن به اسناد و مدارک مستند در آن نیز تأکید شود، درهرحال انتظار می رود که این کتاب تمام جنبه ها را شامل شود و مرجعی مناسب برای تمامی اقشار جامعه، طیف های گوناگون فعالان در حوزه مد و لباس اعم از دانشگاهی، محققان و پژوهشگران باشد و در یک وجه قیاسی بر اساس بررسی روند تاریخی و سیر تحولاتی که به آن اشاره شد خواسته ها و توفیقاتی که در این عرصه طی سال های متمادی به آن ها رسیده ایم، آورده شود.

اما در مورد نهمین جشنواره مد و لباس فجر؛ اشاره ای به آخرین اقدامات در این راستا داشته باشید؟

جنب وجوش خاصی در این روزها در دبیرخانه و همچنین بنیاد ملی مد و لباس در روزهای منتهی به برگزاری جشنواره را شاهد هستیم و علیرغم آنکه تا 8 بهمن آخرین مهلت ارسال آثار تعیین شده بود اما با توجه به اینکه به ویژه برای سایت مشکلی پیش آمد هم از سوی متقاضیان استانی و هم تهرانی درخواست های مکرری داشتیم که این زمان تمدید شود. هم اکنون هم حتی در ایام تعطیل از ساعت 10 تا 18 دبیرخانه و بنیاد ملی مد و لباس مشغول فعلیت و تکاپوست تا جشنواره ای درخور برگزار شود. خوشبختانه استقبال خوبی نیز تاکنون صورت گرفته است و از 16 استان کشور اعلام آمادگی شده است که هم زمان با تهران، فعالیت هایی به موازات در مراکز استانی نیز به انجام برسد. درمجموع باید بگویم که در دبیرخانه و بنیاد کار تمام شدنی نیست و بخش های مختلف این مجموعه مشغول کارهای محوله تخصصی خود هستند و از این نظر شاید بتواند گفت جنس و ماهیت کار در این نهاد با بسیاری از مراکز فرهنگی و هنری متفاوت است.

و کلام آخر؟

این حقیر خودم را یک انسان اجرایی می دانم و با این دیدگاه نه تنها در کارگروه که در تمامی حوزه هایی که تاکنون خدمت کردم به دنبال انجام کارهای روتین و روزمره نیستم و اصطلاحاً همیشه برای خودم کار می تراشم. اساساً فعالیت در این حوزه باید از روزمرگی خارج شود. این روحیه را از همان ابتدا به دوستان همکارم نیز القاء کرده ام و با شروع کار در کارگروه ازآنجاکه آدمی هستم اهل فعالیت و تکاپوی زیاد لذا به دوستان همکارم بدون تعارف گفته ام که برای کار مؤثر و پویا بند کفش های خود را محکم ببندند. خیلی برای این حوزه یعنی مد و لباس برنامه و ایده دارم که باید انجام شود و امیدوارم با همکاری و تشریک مساعی دوستان در این حوزه این اقدامات انجام شود تا به واسطه این همکاری، همگی از کار و فعالیت در این حوزه لذت و رضایت داشته باشند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
گروه ادب یک مترجم ادبیات کودک و نوجوان گفت: باید قانون کپی رایت در جامعه ما رعایت شود و راهی جزء این نیست، با تأخیر در تصویب این قانون، وضعیت تألیف، ترجمه و تولید آثار ادبی، هنری و ... بدتر می شود؛ از این رو دولتمردان به صورت جدی به این مسئله بیندیشند و تدبیری به کار گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

به گزارش ایکنا ؛ شیدا رنجبر، یکی از مترجمان حرفه ای ادبیات کودک و نوجوان است که تاکنون بیش از 80 عنوان کتاب ترجمه به چاپ رسانده است. اولین کتاب وی در سال 1378 به چاپ رسید. دو جایزه هم برای کتاب اردک کشاورز نوشته مارتین وادل، از شورای کتاب کودک و دوسالانه کانون پرورش فکری نصیبش شده است. رنجبر در گفت وگو با ایکنا به نحوه انتخاب کتاب برای ترجمه اشاره کرد و گفت: وقتی مترجم متنی را ترجمه می کند، از خود هیچ اختیاری ندارد، یعنی کاملاً تابع نویسنده، طرز فکر، جهان بینی و ... است و فقط در انتخاب متن می تواند انتخابگر باشد. از این رو کتابی را انتخاب می کنم که با جهان من یعنی زاویه دید من به جهان هماهنگی داشته باشد و پیامی که نویسنده می خواهد به مخاطب انتقال دهد، مورد پذیرش من باشد و بتوانم آن را به همان صورت به مخاطب انتقال دهم، در واقع هم به متن و هم به مضمون آن وفادار باشم. البته من به عنوان یک ایرانی هم کتاب را مورد توجه قرار می دهم که با فرهنگ کشورم متناسب باشد و مخاطبان کشورم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

بیشتر بخوانید

وی افزود: از نکات مهم دیگری که در انتخاب یک اثر برای ترجمه مورد توجه قرار می دهم این است که بازخوردهای جهانی نسبت به این کتاب چگونه بوده است، آیا مخاطبان زیادی داشته و پرفروش بوده است و دیگران چه نظری در رابطه با کتاب داشته اند؛ زیرا کتابی که در خارج از کشور مورد استقبال بوده و بازخوردهای مثبتی داشته، بنابراین از تکنیک خوبی برخوردار بوده است.

ترجمه شتابزده موفق نخواهد بود

رنجبر با بیان اینکه کتابی را انتخاب می کنم که در آن فکری نو وجود داشته باشد و مخاطب بتواند با خواندن آن تجربه های جدیدتری پیداکند، ادامه داد: در یک جامعه سلیقه های متفاوتی وجود دارد و ممکن است کتابی را که موردپسند من نبوده، مترجم دیگری آن را ترجمه کند و اتفاقاً کتاب پرفروش هم باشد. این موضوع دقیقاً مربوط به جهان بینی است، من جهان بینی را معادل ایدئولوژی نمی دانم، بلکه زاویه دید من به مسائل گوناگون است.

این مترجم در ادامه به ترجمه های بی رویه اشاره و بیان کرد: انجام ترجمه های بی رویه، اشتباه در ترجمه ها، ورود مترجمان تازه کار و ... باعث شده، نگرانی های بسیاری در این حوزه به وجود بیاید و با وجود این وضعیت حس من به عنوان یک مترجم این است که مترجم و ترجمه دیگر حرمتی ندارد، بعضی مترجمان غیرحرفه ای را می بینم که سراغ آثار ترجمه ای تکراری می روند و این مسئله به این دلیل است که این اثر امتحان خود را پس داده و از فروش آن مطمئن اند، این آثار ترجمه ای به سرعت و بدون توجه به ویراستاری آن منتشر می شوند. مطمئناً چنین ترجمه شتابزده ای، خوب نخواهد بود، زیرا مترجم با یک بار خواندن نمی تواند به لایه های زیرین یک اثر پی ببرد و باید بادقت آن را بخواند و ترجمه کند، در غیر این صورت ترجمه موفقی نخواهد بود.

کدام ترجمه بهتر است

وی ادامه داد: کار اصلی ادبیات انتقال بازی های زبانی است که در یک اثر وجود دارد و همه اینها باید در ترجمه رعایت شود، در حالی که شتابزدگی مترجم یا ناشر باعث می شود اثر به درستی ترجمه نشود و غلط های ریز و درشت را در این گونه ترجمه ها می بینید، زیرا در اغلب موارد ناشر از این مسئله نگران است که مترجم یا ناشر دیگری این اثر را منتشر کند. از سویی هم با وجود این ترجمه ها، مخاطب سردرگم است که کدام ترجمه بهتر است؟!

رنجبر در ادامه درباره اینکه چگونه می توان یک اثر خوب انتخاب کرد، تصریح کرد: جامعه ما جامعه کتابخوانی نبودند، اما مادران دهه شصت توجه بیشتری به این مسئله دارند، اما چون آگاهی کمی دارند، به فهرست های معرفی کتاب تکیه می کنند، اما به نظرم والدین باید خودشان کتابخوان باشند و این فهرست را خودشان تهیه کنند، زیرا این فهرست پاسخگوی نیازها و سلایق و علایق آنها نخواهد بود و ما باید خودمان دست به انتخاب بزنیم و تجربه کنیم تا به سلیقه و نیاز شخصی خود دست پیدا کنیم. اما در رابطه با ترجمه های متعدد، منتقدان و مروجان کتاب می توانند نقش آفرین باشند و ترجمه های مناسب را برای جامعه معرفی کنند. البته این مشکل نباید به این مرحله می رسید.

کودک حق تجربه دارد

وی درباره اینکه ذهن دست نخورده کودک با چه آثاری باید پرورش یابد، بیان کرد: این ذهن دست نخورده یک انسان است که حق دارد تجربه کند و به آگاهی برسد و این آگاهی از آزادی در انتخاب به وجود می آید. ما باید اجازه دهیم ذهن کودک رشد و پرورش یابد. هنوز بسیاری از والدین دوست دارند، علاقه شخصی خود را به کودک دیکته کنند.

رنجبر در پاسخ به اینکه آیا کپی رایت می تواند راهکار قطعی برای حل این مشکل باشد، گفت: باید قانون کپی رایت در جامعه ما رعایت شود و راهی جزء این نیست، با تأخیر در تصویب این قانون، وضعیت تألیف، ترجمه و تولید آثار ادبی، هنری و ... بدتر می شود؛ از این رو دولتمردان باید به صورت جدی به این مسئله بیندیشند و تدبیری به کار گیرند. اکنون بسیاری از هنرمندان، مؤلفان و مترجمان کشورمان متضرر می شوند، در حالی که حق کپی رایت، حق همه آنهاست.

وی یادآور شد: در حال حاضر که قانون کپی رایت در کشورمان وجود ندارد، اما فیپا( فهرست نویسی پیش از انتشار) وجود دارد و هر ناشری قبل از انتشار و ترجمه یک اثر می توانند استعلام بگیرند و به ترجمه و انتشار اثر تکراری اقدام نکنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
علی حسینی با اشاره به تاخیر در اهدای جوایز شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال گفت: از خانه کتاب به عنوان مجری برگزاری این رویداد می خواهیم که پیگیر تامین بودجه و پرداخت جایزه ما از نهادهای مربوطه باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

علی حسینی، از شایستگان تقدیر بخش تاریخ و جغرافیای سی وششمین دوره جایزه کتاب سال، در آستانه برگزاری سی وهفتمین دوره این جایزه، در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از به تعویق افتادن پاداش خود، پس از گذشت یک سال از این رویداد خبر داد.

حسینی که به همراه احمد پوراحمد برای ترجمه کتاب روش تحقیق برای اوقات فراغت و گردشگری؛ راهنمای عملی تألیف آنتونی جیمز ویل، در سی وششمین دوره جایزه کتاب سال در بخش تاریخ و جغرافیا عنوان شایسته تقدیر را دریافت کرده بود، در ادامه گفت: ما پیگیر پاداش خود از خانه کتاب بودیم و مسئولان خانه کتاب امسال وعده پرداخت به ما داده اند که امیدواریم با تامین بودجه، محقق شود.

وی اضافه کرد: از آنجایی که ما مرجع تصمیم گیری نیستیم و از فرایند اجرایی مسائل کتاب سال بی اطلاعیم، نمیتوانیم در باره این فرایند اظهار نظر کنیم؛ اما به هرروی طبق قول خانه کتاب امیدواریم که مبلغ جایزه امسال پرداخت شود.

این مترجم، پیگیری و مطالبه پاداش شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال را از مسئولیت های خانه کتاب دانست و گفت: از خانه کتاب به عنوان مجری برگزاری این رویداد می خواهیم که پیگیر تامین بودجه و پرداخت جایزه ما از نهادهای مربوطه باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
احمد سالک با انتقاد از بی توجهی در تخصیص بودجه فرهنگی به ویژه بودجه حوزه کتاب گفت: حوزه فرهنگ در سال 1398 کمترین بودجه را داشت؛ یعنی 1/8درصد بودجه کل که این میزان تخصیص، یعنی هیچ.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

حجت الاسلام احمد سالک، معاون اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره مشکلات تامین بودجه رویداد های فرهنگی؛ به ویژه جایزه کتاب سال بیان کرد: کدام نهاد باید به تامین بودجه فرهنگی اقدام کند؟ دولت باید بودجه حوزه فرهنگ و به ویژه کتاب را به عنوان حوزه ای که در همه مسائل فرهنگی نقش زیربنایی دارد تامین کند.

وی با انتقاد از عملکرد دولت در تدوین و ارائه لایحه بودجه و تعیین بودجه فرهنگی، افزود: حوزه فرهنگ کمترین بودجه سال 1398 را داشت؛ شش دهم بودجه عمومی و یک هشتم بودجه کل به بخش فرهنگ اختصاص پیدا کرده بود که این میزان تخصیص، یعنی هیچ. این در حالی است که در بسیاری از کشور ها بالغ بر 3/5درصد بودجه برای حوزه فرهنگ بودجه پیش بینی می شود.

به گفته وی، آثار بی توجهی به تخصیص بودجه در تامین جوایز شایستگاه تقدیر رویداد های مختلف؛ از جمله جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نمود پیدا می کند.

سالک گفت: تا وقتی شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال به عنوان اعضای جامعه نخبگانی مورد توجه قرار نگیرند، به وضعیت توسعه کتاب خوانی در سطح عموم جامعه کمتر توجه خواهد شد.

معاون اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به میزان بودجه فرهنگی سال آتی افزود: درباره بودجه سال 99 پیش بینی می کنیم در سطح بودجه سال 1398 باشد و یا حتی کمتر؛ اما در هر صورت باید منتظر بود تا بودجه در کمیسیون تلفیق بررسی و نتیجه مشخص شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نشست هم اندیشی ناشران خارجی برای حضور در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور مسئولان برگزار شد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، نشست هم اندیشی ناشران خارجی برای حضور در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور مهدی عمرانلو؛ مدیر کمیته ناشران خارجی، رضا بصیرت،مدیر کمیته مالی، مهدی حافظی، ذی حساب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از ناشران روز یکشنبه (13 بهمن ماه) در سالن زنده یاد عاشوری موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برگزار شد.

مهدی عمرانلو با اشاره به بروزرسانی آیین نامه نمایشگاه کتاب تهران گفت: بر اساس آیین نامه، کتاب های سال 2017 به بعد مشمول دریافت یارانه خرید در نمایشگاه کتاب تهران خواهند شد. همچنین کتاب های 2016 به پایین نیز به صورت آزاد فروخته خواهند شد.

مدیر کمیته ناشران خارجی با تاکید بر دقت ناشران در بارگذاری لیست کتاب ها به هنگام ثبت نام گفت: لیست کتاب هایی که توسط یک ناشر در سامانه ثبت نام بارگذاری می شوند ملاک شرکت در نمایشگاه محسوب می شود. همچنین ناشران باید توجه داشته باشند که در این دوره از نمایشگاه همانند سال گذشته استفاده از سامانه فروش متمرکز برای استفاده از یارانه فروش کتاب الزامی است.

وی تصریح کرد: ناشران خارجی برای بهره مندی از یارانه نشر باید حتما اطلاعات دقیقی از آثار قابل عرضه خود به همراه میزان موجودی در انبار اعلام کنند. تمام این اطلاعات مورد صحت سنجی قرار خواهند گرفت.

در ادامه این جلسه رضا بصیرت با اشاره به اجرای طرح سامانه فروش متمرکز کتاب در تمام بخش های نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال با همکاری بانک عامل جدید نمایشگاه کتاب تهران این سامانه در تمام بخش ها اجرا خواهد شد تا بدین صورت گزارش دقیقی از تعداد فروش کتاب ها و میزان تراکنش های انجام شده داشته باشیم.

وی ادامه داد: بر اساس این سامانه ناشران نمی توانند آثاری را که در سامانه ثبت نشده اند به فروش برسانند. همچنین مشکلاتی که این سامانه در سال گذشته داشت را بر طرف کرده ایم و از این رو امسال برای نخستین بار سامانه فروش متمرکز در تمام بخش های نمایشگاه اجرا خواهد شد.

در ادامه این جلسه نمایندگان ناشران خارجی به بیان دیدگاه های خود در رابطه با برگزاری نمایشگاه کتاب و شرایط ناشران خارجی پرداختند.

گفتنی است سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار کتاب یعنی زندگی از 26 فروردین تا 5 اردیبهشت سال 99 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رئیس کتابخانه رازی گفت: تلاش کتابخانه صوتی و شنیداری رازی بر این است که زمان مرده مردم را با کتاب و کتابخوانی زنده و کتاب های صوتی را برای زمان های بلااستفاده جایگزین کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

محسن اسماعیلی، رئیس کتابخانه رازی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به افتتاح کتابخانه صوتی و شنیداری رازی بیان کرد: کتابخانه رازی واقع در فرهنگسرا رازی در گامی جدید به تاسیس کتابخانه صوتی و شنیداری برای مخاطبان اقدام کرده است. با توجه به مشغله های روز جامعه و گرانی کاغذ و کتاب؛ کتابخانه صوتی می تواند در مقوله ترویج کتاب و کتابخوانی و ارتقا سطح کتابخانه ها، مثبت و موثر واقع شود.

وی ادامه داد: حدود 1500کتاب صوتی در موضوعات مختلف چون روان شناسی، کودک و نوجوان، تاریخ، ادبیات، زبان انگلیسی و سایر حوزه های پرمخاطب در کتابخانه موجود است.

اسماعیلی با اشاره به کتاب صوتی های حوزه کودک و نوجوان، گفت: درحال حاضر 220 کتاب صوتی کودک و نوجوان در کتابخانه موجود است؛ اما در چشم انداز پیش رو در تلاش هستیم تا این تعداد کتاب را به 7000 نسخه برسانیم و نقش حوزه های پرمخاطب چون روان شناسی و ادبیات را در کتابخانه پررنگ تر کنیم.

رئیس کتابخانه رازی با اشاره به هدف تاسیس کتابخانه صوتی و شنیداری عنوان کرد: ارتقاء مطالعه مردم و ترویج کتابخوانی از اهداف ما در تاسیس این کتابخانه است. تلاش کتابخانه صوتی و شنیداری رازی بر این است که زمان مرده مردم را با کتاب و کتابخوانی زنده و کتاب های صوتی را برای زمان های بلااستفاده جایگزین کند.

وی افزود: روند تهیه کتاب های صوتی کتابخانه به این شکل است که برخی کتاب های صوتی دانلود شده و برخی از کتاب ها تهیه و صوتی می شوند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: باتوجه به مشغله کاری و شخصی بسیاری از مردم و زمان های بیهوده ای که میان این مشغله ها گم می شود، کتاب های صوتی کتابخانه رازی بیشتر مورد استقبال قشر کارمند و دانشجو قرار می گیرد.

رئیس کتابخانه رازی با بیان اینکه 1500 کتاب صوتی در سیستم های به روز کتابخانه تعبیه شده است، بیان کرد: مخاطبان با مراجعه به کامپیوترهای کتابخانه می توانند به شکل نامحدود کتاب های مورد علاقه خود را انتخاب کرده و در سی دی و یا فلش از آن ها استفاده کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نشست های تخصصی در حوزه کتاب سه شنبه 15 بهمن ماه با حضور برگزیدگان بیست و هفتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، معاونت پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی و موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با همکاری خانه کتاب نشست های تخصصی را برگزار می کنند.

کتاب "خدای نامگ: شاهنامه فارسی میانه" برگزیده بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با حضور یاکو همین آنتیلا نویسنده کتاب و سخنرانی محمود جعفری دهقی و احسان چنگیزی سه شنبه 15 بهمن ماه ساعت 15 تا 17 در سرای اهل قلم بررسی می شود.

سرای اهل قلم در خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفرجنوبی، کوچه خواجه نصیر، پلاک دو واقع است.

نشست تخصصی "نگاهی به تغییر اهداف و رویکردها در ایران شناسی، از روسیه تزاری به شوروی" نیز سه شنبه 15 بهمن ماه ساعت 16 با حضور دنیس ولکوف برگزیده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و گودرز رشتیانی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار می شود.

از دیگر نشست های روز سه شنبه 15 بهمن ماه "چشم انداز تاریخی روابط ایران و روسیه" است که با حضور دنیس ولکوف برگزیده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار خواهدشد.

این نشست ساعت 10 در دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی به نشانی بزرگراه شهید چمران، پل مدیریت، خیابان علامه جنوبی، دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی، سالن شهید مطهری میزبان علاقه مندان است.

همچنین نشست "حمل و هستی شناسی: مطالعات و متون در باب خوانش های سینوی و پساسینوی از مقولات ارسطو" با حضور اَلِکْساندِرکالبارْزیک، دگروتر نویسنده از آلمان و محمدجواد اسماعیلی سه شنبه 15 بهمن ماه ساعت 15 در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه برگزار می شود.

موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه در خیابان ولیعصر(عج)، خیابان نوفل لوشاتو، کوچه شهید آراکلیان، شماره 4 واقع است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
قادر آشنا، از تمدید مهلت ثبت نام ناشران متقاضی حضور در نمایشگاه کتاب تهران تا 17 بهمن ماه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

قادر آشنا، مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره زمان ثبت نام ناشران متقاضی حضور در سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: زمان ثبت نام ناشران تا پنج شنبه (17 بهمن ماه) تمدید شد.

وی افزود: دلیل اصلی این تصمیم وجود دو روز تعطیلی از آغاز زمان ثبت نام بود. تا ساعات پایانی امروز در مجموع 2088 ناشر شامل 1299 ناشر عمومی، 297 ناشر کودک ،391 ناشر دانشگاهی و 101 ناشر کمک آموزشی ثبت نام کرده اند.

یاد آور می شود؛ ناشران متقاضی از 8 بهمن ماه تا امروز دو شنبه (14 بهمن ماه) برای ثبت نام در سایت سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فرصت داشتند.

سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 26 فروردین تا 5 اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون اجرایی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تمدید زمان ثبت نام ناشران داخلی برای حضور در این رویداد فرهنگی خبر داد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، زمان ثبت نام ناشران داخلی برای حضور در نمایشگاه کتاب تمدید شد.

مهدی اسماعیلی راد معاون اجرایی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، با اعلام این خبر گفت: ناشرانی که هنوز موفق به ثبت نام نشده اند، می توانند تا پایان روز پنج شنبه (17 بهمن ماه) با مراجعه به سایت نمایشگاه کتاب تهران نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

ناشران متقاضی می توانند برای ثبت نام به سایت www.tibf.ir مراجعه کنند. همچنین دبیرخانه کمیته ناشران داخلی، مستقر در طبقه منهای یک اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، از ساعت 9 الی 16 با شماره تلفن 66176368 پاسخگوی ناشران خواهد بود.

سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار کتاب یعنی زندگی از 26 فروردین تا 5 اردیبهشت سال 99 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حجت الاسلام مهدوی راد می گوید داوران جایزه کتاب سال به کتاب های تقریری بها می دهند و چرخه داوری و قضاوت در این رویداد فرهنگی دارای خط قرمزهای صریح و مشخص است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی راد با احتساب امسال، 5 دوره است که دبیری جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را به عهده دارد. مراسم اختتامیه سی وهفتمین دوره این جایزه روز چهارشنبه 16 بهمن برگزار می شود و در فرصتی که روز یکشنبه 13 بهمن در حاشیه نشست خبری این رویداد دست داد، با مهدوی راد درباره برخی شائبه ها و سوالات موجود درباره داوری های جایزه کتاب سال گفتگو کردیم.

دو محور کلی این گفتگو، یکی وجود یا عدم وجود سفارش های بیرون از دبیرخانه برای بررسی آثار و دیگری سوالات موجود درباره کتاب های تقریری بود. به این ترتیب می توان سوال و جواب های این گفتگو را در این دو محور کلی خلاصه کرد.

در ادامه مشروح گفتگو با مهدوی راد را می خوانیم:

* جناب مهدوی راد، یکی از سوالاتی که طی دوره های مختلف جایزه کتاب سال مطرح بوده و در دوره های دبیری شما هم مطرح شده اند، درباره شائبه سفارشی بودن برخی کتاب ها و ورودشان به چرخه های داوری است. روایت شما را به عنوان دبیر جایزه درباره این مساله بشنویم. آیا واقعاً کتاب های سفارش شده یا نشده ای داشته ایم که در جایزه کتاب، کامروا یا ناکام شوند؟

گاهی این سوالات مطرح می شوند. با من هم تماس هایی گرفته می شود و برخی اساتید در این باره صحبت هایی دارند که مثلاً چرا کتاب فلانی بالا نیامد یا چرا فلان کتاب به مرحله بعدی صعود پیدا کرده است. من در این باره دو سال پیش هم با مجله اندیشه پویا مصاحبه کردم و به صراحت گفتم که در مدتی که دبیر این جایزه بوده ام، چنین اتفاقی نیافتاده است. یعنی طی 5 سالی که من دبیر جایزه کتاب سال بوده ام، انصافاً نه وزیر ارشاد، و نه معاون وزیر هیچ کدام توصیه ای به ما در دبیرخانه جایزه مبنی بر این که فلان کتاب را بررسی کنید یا نکنید، نداشته اند.

* درباره این که برخی کتاب ها برگزیده شوند یا نشوند، چه طور؟

نه. در این باره هم برخی اساتید صحبت هایی داشته اند که مثلاً چرا کتاب فلانی برگزیده نشد. در این باره باید این توضیح را بدهم که اگر تا پیش از اعلام رأی نهایی داوران هر بخش، با چنین مساله ای روبرو شده باشم، با اجازه از گروه های بررس، کار را دوباره برای ارزیابی به دیگرانی خارج از گروه موردنظر سپرده ام. اگر بخواهم دقیق تر بگویم، می توانم به سال گذشته و دوره پیشین جایزه اشاره کنم که کتابی در حوزه فلسفه داشتیم. چندتن از دوستان و صاحب نظران گفتند چرا این کتاب بالا نیامد؟ من با مدیر گروه فلسفه صحبت کردم و علت را جویا شدم. به این مساله هم توجه کنیم که اگر به برایند کار گروه و مدیرش اعتماد نداشته باشیم، سنگ روی سنگ بند نمی شود. به هرحال ایشان هم گفت نظر اعضای گروه بررسی و هیأت داوری چنین بوده که این کتاب به مرحله بعدی نرود. من به این دوستمان گفتم با اجازه شما، بررسی دیگری از زاویه ای دیگر روی این کتاب انجام بدهیم. ایشان هم مخالفتی نداشت و کتاب را به دو نفر دیگر هم دادم تا آن را خوانده و بررسی کنند. در نهایت دونفر دیگری هم که کتاب را خوانده بودند، همان نظر اعضای گروه داوری فلسفه را داشتند. به این ترتیب بود که پرونده این کتاب بسته شد.

یک مرتبه دیگر هم یکی از اساتید بزرگ و عالیقدر تماس گرفتند که فلان کتاب که درباره فلسفه غرب است، چرا چنین شرایطی دارد؟ من متن ارزیاب های جایزه را به آن استاد دادم تا مطالعه کند. ایشان بعد از بررسی ارزیابی ها با تعجب گفت نمی دانستم تا این حد در داوری ها دقت می شود! چون داوران جایزه برای هر سوال و هر مورد داوری، یک صفحه مطلب نوشته بودند. می خواهم بگویم بیش از 80 درصد داوران جایزه کتاب سال، نهایت دقت شان را در ارزیابی به کار می گیرند. داوری های بعضی از این داوران، در حد یک مقاله هستند. در همین زمینه کتابی هم در حوزه فلسفه بود که در یکی از دوره ها، داور جایزه برای هر مورد و سوال ارزیابی، علاوه بر یک صفحه مطلبش، به منابع و مأخذ مورداستفاده نویسنده رجوع کرده و نامشان را در ارزیابی آورده بود.

* درباره ملاحظات سیاسی یا مذهبی جایزه چه طور؟ در این زمینه شائبه هایی وجود داشته و حرف ها و حدیث هایی شنیده شده است!

ببینید، از نظر مسائل سیاسی، همان طور که آقای حسینی پور در نشست خبری سی وهفتمین دوره جایزه کتاب (یکشنبه 13 بهمن) گفت ما یک سری خط قرمزها داریم. یعنی در جایزه، قانون داریم. به مفادش هم با صراحت اشاره می کنیم. مثلاً اگر کتابی بخواهد وحدت ملی ایران را خدشه دار کند، برای دبیرخانه کتاب سال ارزشی ندارد که بررسی شود؛ حتی اگر توسط بررس های وزارت ارشاد مجوز چاپ گرفته باشد. یا مثلاً اگر کتابی بخواهد تمامیت ارضی ایران را مخدوش کند یا به اختلافات قومی و مذهبی کشورمان دامن بزند، از چرخه داوری حذف می شود. کتاب هایی هم که ملاک ها و اصول مشخص شرعی اسلامی را رعایت نکنند، بررسی نخواهند شد. این بحث جدا از مساله تأویل است. چون تأویل به برداشت و بحث نویسنده برمی گردد. به عبارتی اگر مطالب کتابی براساس تأویل نوشته شده باشند، در جمع کتاب های غیرمجاز ما برای بررسی نیست.

* یک سوال و ابهام دیگری که درباره جایزه کتاب سال وجود داشته، درباره آثار تقریری است. بد نیست در این باره هم توضیحات شما را بشنویم.

ببینید، قدیم ها در حوزه های علمیه بحثی مطرح بود مبنی بر بازسازی مطالب که اصطلاحاً در دانش حوزوی به آن تقریر می گوئیم. کتاب هایی داریم که با این رویکرد، یعنی تقریر، بازسازی و بازنویسی تولید شده اند. یکی از سوال هایی که از ما می پرسیدند این بود که به کتاب های تقریری بها می دهید یا نه؟ یا مثلاً سال گذشته به ما می گفتند چرا تقریرهای حوزوی را به جایزه نمی آورید؟ اتفاق ما این کار را انجام می دادیم اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم، این است که در روزگار فعلی، تقریرات حوزه تغییر کرده اند و تقریرات دانشگاهی هم به آن ها اضافه شده اند. به عنوان مثال، سال گذشته یک کتاب تقریری از دانشگاه امام صادق (ع) در کتاب سال، جایزه گرفت که متن اش، در واقع تقریر درس گفتارهای استادی بود که توسط یکی از دانشجویان این دانشگاه تنظیم، تدوین و چاپ شده بودند.

یک سری آثار بودند که از حدود اواخر قرن سیزدهم، در حوزه های علمیه ما به تقریرات معروف شدند. یعنی استاد بالای منبر درس اش را می گفت و شاگرد یا طلبه، درس را می نوشته و سپس با اندکی بازسازی و ویرایش، آن را منتشر می کرد. این ها کتاب های تقریری هستند.

* یعنی در تقریر شاگرد شرح و تفسیری بر حرف استادش نمی نویسد!

نه. تقریر، شرح نیست. همان ْ حرف های استاد است. به همین دلیل یک شوخی هم وجود دارد که می گویند کتاب اگر خوب باشد، به اسم مؤلف است و اگر بد بود، به اسم مقرّر است چون حرف های استاد را خوب نفهمیده است. حالا اخیراً در زمانه ما این مساله باب شده و در دانشگاه ها هم زیاد دیده می شود که درس گفتارهای استاد توسط شاگرد پیاده و در قالب کتاب چاپ می شود. گاهی شاگردها افزوده هایی هم به مطالب استاد دارند. مثلاً تحقیق و پژوهش، و منابع را استخراج می کنند. گاهی به این افزوده ها و منابع اشاره می شود و گاهی هم نمی شود، طوری که گویی مقرر، نویسنده کتاب است.

* یعنی می گوئید امانت داری در این آثار رعایت نمی شود؟

نه. چون شاید هم توافقی بین استاد و شاگرد در کار باشد. نکته مهم دقیقاً همین جاست. یعنی آن چیزی که ما با آن سر و کار داریم، کتاب است و کاری به این نداریم که چه طور تولید شده است؛ مگر این که از جایی به ما خبر برسد که مطالب کتاب، با سرقت ادبی یا علمی تهیه شده اند و متعلق به فرد دیگری هستند. در زمینه تقریرات، بالای مطلب نوشته می شود که این کتاب، درس های فلانی را در بر می گیرد و توسط فلان دانشجو یا شاگرد تقریر شده اند. ما چنین کتاب هایی را بررسی می کنیم و از دایره داوری بیرون شان نمی گذاریم. چون همان طور که گفتم، ما با کتاب روبرو هستیم. اما اگر مؤلف یعنی همان کسی که درس را گفته، به ما بگوید که 30 درصد یا بیشتر حجم کار، برای شاگرد است _ در حدی که به چشم بیاید _ ما به طور جداگانه به شاگردِ تقریرکننده هم لوح تقدیر می دهیم اما جایزه و لوح اصلی برای همان مولف یا استاد است.

* که نقش اش مثل استاد راهنماست!

نه. استاد راهنما هیچ کاری ندارد و فقط راهنمایی می کند. این شمای استاد و مدرس هستید که مطالعه و تحقیق؛ و درس را ارائه کرده اید. حالا آمده اید درس را گفته اید و دانشجویتان هم مطلب را از شما گرفته و شسته رفته اش کرده است. شاید هم کمی مطلب آکادمیک به آن اضافه کرده و در قالب کتاب چاپش کرده باشد.

ما به تقریرات بها می دهیم و همان طور که گفتم در کنار مؤلف اصلی، از آن ها تقدیر می کنیم. بعضی مواقع هم متأسفانه با کتاب های سرقتی روبرو هستیم که متأسفانه، وجودشان یک درد و آسیب است.

ما تا جایی که در توانمان است، به جامعه علمی اطمینان می دهیم نمی گذاریم حق کسی ضایع شود. به همین دلیل هم یک ماده قانونی در جایزه کتاب سال در نظر گرفته ایم که اگر کتابی به هردلیلی از نظر جا افتاد و بررسی نشد، در دوره بعدی مجال بررسی و احتمالاً جایزه گرفتن را داشته باشد.

کد خبر 4842499

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

برترین ها: روزنامه کیهان در یادداشتی انتقادی از خجالت همایون غنی زاده درآمد.

کیهان می نویسد: در جشنواره فیلم فجر یا در رسانه ملی و یا در دیگر مراسم به اصطلاح هنری و سینمایی، گروهی که بعضا دوتابعیتی بوده (و در اصل به دلیل پذیرفتن تابعیت کشور بیگانه همچون آمریکا، طبق قوانین آن کشور و قسم نامه خود، تابعیت ایرانی خود را ملغی و آمادگی خود برای مقابله با دشمنان آمریکا را اعلام کرده اند) یا جشنواره و رسانه ملی را تحریم کرده و یا بارها اقدام به لجن پراکنی علیه باورها وارزش های مردم و انقلاب و اسلام نموده اند، به آسانی بازهم در این مراکز فرهنگی برایشان فرش قرمز پهن کرده و پروژه های میلیاردی تقدیم شان می کنند و انواع و اقسام جایزه را به پایشان می ریزند!

فردی که با چوب حراج زدن برخی متولیان فرهنگی به بیت المال، توانسته افکار مالیخولیایی و مازوخیستی خود را به عنوان فیلم، جلوی دوربین برده و به جشنواره به قول خودش حکومتی آورده و تریبون آزاد جشنواره را اشغال کرده، بدون هیچگونه چشم و رویی در حالی که هنوز قهوه حکومتی را زیر زبانش مزه می کند، اثر سادیستی خود را به کسانی تقدیم می کند که به نظر ایشان در سکوت کشته شده اند! و حتی آنقدر جرات و جربزه ندارد که مثل همپالگی هایش، بیانیه های ربع پهلوی و منافقین و پمپئو و بن سلمان را تکرار کند.

آنچه که مدعی دیگر هنرمندی در مراسم حکومتی دیگری انجام می دهد و برای اثر مضحک و مسخره اش که تحت عنوان نگاه نو، سال گذشته برخی داوران فیلم ندیده را سر ذوق آورد و جایزه گرفت، بازهم به روی صحنه رفته، دهان خود را باز کرده و صدای داعش و تروریست های الاحوازیه را از گلوی خود خارج می کند یا فرد دیگری به راحتی در کنفرانس مطبوعاتی پس از فیلم، قوانین مملکت را زیر پا می گذارد.

لینک خبر :‌ برترین ها
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : برترین ها

روزنامه کیهان با حمله به فیلم سینما شهر قصه نوشت: حاصل کار به جز نمایش تکه پاره هایی تصادفی از برخی فیلم ها و گفتن برخی دیالوگ های معروف و عشقی آبکی چه در زندگی و چه در سینما(که نه تنها کسی را به سینما علاقمند نمی کند بلکه از آن منزجر می سازد) و همچنین چند شوخی کلامی بعضا سخیف و تکراری به اضافه ترانه های فیلمفارسی ، چیز دیگری به نظر نمی رسد. ملغمه ای از ناصرالدین شاه آکتور سینما و اخراجی ها و لیلی با من است و... که البته طرح و پی رنگ و ساختار حداقلی که در آثار یاد شده وجود داشت را فاقد است.

یک آپارتچی سینما که عاشق فیلمفارسی است، به عشق دختری از خانواده ای سنتی و برای رسیدن به او دست به کارهای مختلف می زند. ضمن اینکه به طور مضحکی دختر و برادر شهیدش طرفدار فیلم های شبه روشنفکری از آب درآمده و البته پدر پسر هم عاشق فیلم هندی است. پسر در میانه فیلم به دختر می رسد و ازدواج می کند اما فیلم تمام نشده و به شکل زجر دهنده ای با ادامه نمایش تکه فیلم های مختلف، تماشاگر بینوا را روی زمین می کشد. صحنه های سرهم بندی شده و بازی های آبکی تر و دیالوگ های ابلهانه، همه و همه فیلم را به جای اثری فانتزی و کمیک به کاریکاتوری ناشیانه بدل ساخته است.

متاسفانه نمایش صحنه هایی از مردم در انقلاب اسلامی و رهبران آن در میانه این کاریکاتور ناقص الخلقه و تحریف نظرات انقلابیون نسبت به سینما و نمایش ضدیت خانواده های سنتی با سینما بدون نشان دادن فساد و فحشاء سینمای پیش از انقلاب، از دیگر دستپخت های موذیانه تولیدکنندگان این فیلم بوده است. به نظر می آید با چنین فیلم هایی است که مردم از سینما گریزان شده و بنا به آمار رسمی اینک بیش از 5-6 درصد آنها تماشاگر سینما نیستند و حالا گویا قرار بوده با این فیلم، عشق به سینما نشان داده شود و مردم عاشق سینما شوند! اینجاست که با لحن کریم آب منگل در فیلم قیصر دیالوگ او را باید این گونه بیان کرد : سینما سینما که می گفتند این بود؟

لینک خبر :‌ سلام نو
سینماپرس: جهانگیر میرشکاری صدابردار پیشکسوت سینمای ایران و برنده 5 سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر گفت: طی سال های اخیر جشنواره فجر ارج و قرب خود را از دست داده؛ این جشنواره ای که ما امروزه شاهد آن هستیم نشانی از سال های ابتدایی برگزاری اش را ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

صدابردار فیلم های سینمایی مهمان مامان و کاغذ بی خط در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: جشنواره فیلم فجر در سال های ابتدایی برگزاری اش جایگاه و ارج و قرب ویژه ای داشت. به خصوص سینماگران در ایام برگزاری جشنواره جایگاهی ویژه داشتند و می توانستند در هر سینما و هر سانسی که دلشان می خواست به تماشای فیلم ها بنشینند و همه جا به آن ها عزت می گذاشتند اما امروزه برای دریافت تعدادی بلیت برای یک سینمای خاص باید گردن خود را کج کنند!

وی ادامه داد: علاوه بر سینماگران در آن زمان مردم هم عشق و علاقه ای عجیب به سینما و فیلم ها داشتند. من به خوبی به خاطر دارم که برای نمایش برخی فیلم ها در سرمای شدید زمستان و زیر بارش برف صف های طویل چندصدمتری پشت گیشه سینماها شکل می گرفت و مردم اشتیاق این را داشتند که فیلم های تازه از تنور درآمده را ببینند.

میرشکاری با بیان اینکه فضای جشنواره فجر در سال های ابتدایی برگزاری اش بسیار استاندارد، حرفه ای تر و باکلاس تر از جشنواره فجر کنونی بود اظهار داشت: یکی از دلایل افت جشنواره و به طور کل سینمای ایران فیلم های بسیار ضعیف و کپی شده از یکدیگرند که دیگر هیچ شوقی برای مخاطب باقی نمی گذارند. من شخصاً طی سال های اخیر تنها یکی دو بار به صورت بسیار محدود و با اصرار زیاد برخی اهالی سینما که از دوستانم بودند به تماشای فیلم های شان در جشنواره نشسته ام و به طور کل رغبتم را برای حضور در این رویداد از دست داده ام.

صدابردار فیلم های سینمایی سگ کشی و دست های آلوده خاطرنشان کرد: متأسفانه این روزها نه تنها حال جشنواره فجر چندان خوب نیست که به طور کل حرمت ها در سینما از بین رفته و این اتفاق برای ما قدیمی ها بسیار تلخ و ناراحت کننده است.

این صدابردار برجسته سینمای ایران در بخش دیگری از این گفتگو به بیان خاطرات دریافت اولین سیمرغ بلورین خود پرداخت و گفت: اولین جایزه من از جشنواره فجر برای فیلم های اجاره نشین ها و خانه دوست کجاست؟ بود. در واقع آن سال اولین باری بود که به صدابرداری جایزه تعلق می گرفت و پیش از آن سابقه نداشت که در جشنواره به صدا جایزه بدهند.

وی ادامه داد: از آنجا که هیچ اطلاع رسانی قبلی صورت نگرفته بود در شب اختتامیه جشنواره من در تلویزیون سر ضبط یک تله تئاتر بودم که ناگهان اصغر شاهوردی آمد و خبر داد که جایزه لوح زرین که بعدها به سیمرغ بلورین تغییر پیدا کرد را به من داده اند. خوب مسلماً بنده مثل خیلی از جوانان آن روزگار خوشحال شدم. اصولاً جایزه همیشه آدم را خوشحال می کند چرا که انسان احساس می کند که کارش مورد قبول بوده و از این نظر به خود افتخار می کند.

میرشکاری در پاسخ به این پرسش که گرفتن جایزه چقدر باعث شد دیدگاه حرفه ای تری به سینما پیدا کنید اظهار داشت: من همیشه برای همه کارهایم از جان و دل مایه می گذارم. اینطور نبود که بعد از دریافت جایزه دقت بیشتری روی کارم داشته باشم. من حتی همین حالا هم اگر کاری را می کنم مانند اولین تجربه کاری ام که در فیلم باشو غریبه کوچک بود استرس دارم و از این نظر هیچ تفاوتی با گذشته نکرده ام.

وی افزود: دریافت جوایز متعدد از جشنواره فجر تنها باعث شد تا من انتخاب های آگاهانه تری داشته باشم و سعی کنم تنها با کارگردانان خوب و کاربلد همکاری داشته باشم که خوشبختانه این توفیق را پیدا کردم.

رکورددار دریافت سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری از جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این سوأل که آیا همچنان به گرفتن جایزه از جشنواره فجر فکر می کنید یا خیر گفت: قطعاً مشتاق هستم که این اتفاق برایم رخ بدهد اما از ته دل آرزو دارم جوانانی که کارشان خوب است امکان کار و فعالیت بیشتر داشته باشند و جایزه را به آن ها بدهند تا اشتیاق به ادامه کار در نسل جوان بیشتر شود.

میرشکاری در پایان این گفتگو تأکید کرد: من معتقدم داوری ها در جشنواره فیلم فجر باید حرفه ای و تخصصی تر از گذشته شود، به پیشکسوت و یا جوان بودن افراد توجه نشود، به توصیه ها توجه نشود و اگر قرار است کسی جایزه ای از این جشنواره دریافت کند تنها بر اساس توان و تخصص اش باشد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
مجید برزگر در نشست پرسش و پاسخ فیلمش در جشنواره فجر، از وضعیت و شرایط بد اکران فیلم ها انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : سینما پرس خبرگزاری پانا شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، نشست خبری فیلم ابر بارانش گرفته به کارگردانی و تهیه کنندگی مجید برزگر با حضور کارگردان، مسعود امینی تیرانی (مدیر فیلم برداری)، آرمان خوانساریان (نویسنده)، علی ثانی فر، نازنین احمدی، مزدک میرعابدینی، ارشیا نیک بین (بازیگران)، لیلا نقدی پری (طراح صحنه و لباس)، الهام صالحی (طراح چهره پردازی)، حمیدرضا برزگر (تدوینگر)، حمید جانی پور (عکاس)، آرامه اعتمادی (منتقد) با اجرای فرزاد حسنی عصر امروز دوشنبه چهاردهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

این فیلم چهارمین فیلم بلند مجید برزگر در مقام کارگردان است که در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر امسال نمایش داده می شود.

برزگر پیش از فیلم هایی نظیر یک شهروند کاملاً معمولی ، پرویز ، فصل باران های موسمی و ... را کارگردانی کرده بود، که در زمان خود با نقد های مثبتی روبرو شد.

امروز در نشست خبری این فیلم، این کارگردان به نحوه اکران فیلم های سینمایی اتقاد کرد و گفت: برخلاف آمار و ارقام، اوضاع سینما از قبل بدتر شده است.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

مجید برزگر کارگردان فیلم ابر بارانش گرفته با اشاره به اکران این فیلم عنوان کرد: به اکران از این منظر نگاه می کنم که سینمای ایران در سال های گذشته کم تماشاگرتر بوده است. تجربه فیلم های قبلی ام این را نشان داده که اگر فیلم ها درست ساخته شوند، تماشاگر خاموش سینما می تواند به فیلم های ما توجه کند و اگر می خواهد فیلم ببیند به سراغ این دسته از فیلم ها بیاید.

برزگر در پاسخ به سوالی درباره اکران و فروش فیلم توضیح داد: من فکر می کنم فیلم هایم را برای اقلیت و گروه خاموشی که سلیقه شان را دوست دارم، تولید می کنم که البته تعدادشان کم هم نیست. تلاش من در این سال ها این چنین بوده و همین مسیر را رفته ام.

او درباره شباهت ابر بارانش گرفته به سینمای تارکوفسکی توضیح داد: مثل هر فیلمسازی که علایقی دارد برای من هم این فیلمساز الگو است. مشخصا در سکانس لیوان به فیلم استاکر تارکوفسکی ادای دین کرده ام و کل فیلم نیز در همین فضا است. مانند بقیه فیلم هایی که ممکن است در سینمای داخل یا خارج ایران ببینید، من هم علایقی دارم که بدون اینکه بخواهم آن را کپی کنم مسیرشان را ادامه می دهم.

وی همچنین با اشاره به موسیقی متن فیلم توضیح داد: سرتاسر فیلم موسیقی داشت، یک قطعه از بتهوون انتخاب کردم و همین موسیقی از ابتدا تا پایان تکرار می شود.

نازنین احمدی (بازیگر) در پاسخ به سوالی درباره کم بودن دیالوگ هایش در این فیلم توضیح داد: نقشی که به عهده داشتم کم دیالوگ نبود، آقای برزگر اولین بار که طرح را به من داد، شیفته آن شدم. او لحظه به لحظه همراه من بود و از او برای این پیشنهاد متشکر هستم.

علی ثانی فر هم با اشاره به حس و حالش در این فیلم گفت: برای بازیگری مثل من بازی در چنین فیلم هایی خوشایند است، دوست داشتم با مجید برزگر کار کنم و در این فیلم این تجربه برایم پیش آمد. در این فیلم نقش همسر سارا را بازی می کردم و مانیفست اصلی فیلم بین این دو شخصیت برقرار می شود و می خواستم این مانیفست بدون هیچ واسطه ای جاری شود.

آرامه اعتماد منتقد حاضر در جلسه بیان داشت: من طرفدار فیلم پرویز بودم و کار های آقای برزگر را دوست دارم. میل زن قصه ما به خودکشی و کشتن مریض هایش جالب است. نهنگ صورتی که در دریا می بینیم نماد زندگی است. برعکس نهنگ آبی که یادآور مرگ است. این فیلم نقاط قوت زیادی دارد و مانند باقی فیلم ها نقاط ضعف هم در آن دیده می شود.

آرمان خوانساریان نویسنده این فیلم با اشاره به همکاری اش با مجید برزگر در نگارش این فیلمنامه افزود: من و مجید زمانی که کار را شروع کردیم قرار بود روی ایده او که درباره اوتانازی بود، شروع به کار کردن درباره این سوژه کردیم. این فیلم شاعرانه و بیشتر شبیه فیلم های کوتاه آقای برزگر است.

وی افزود: سعی کردم فیلمنامه شاعرانه مان را روزمره تر و محاوره تر به تصویر بکشیم. همکاری با مجید برزگر باعث افتخار بود. خیلی کم می توان از کسی هنگام کار کردن چیز یاد گرفت، اما کار کردن با او چیز های زیادی به من آموخت.

در ادامه نشست، برزگر با تاکید به اینکه همه ارکان فیلم به خصوص فضاسازی آن برایم اهمیت داشت افزود: ما چندین ماه برای رسیدن به این فضا موسیقی گوش کردیم و نقاشی و فیلم تماشا کردیم. برای لوکیشن عمارتی که در فیلم می بینید خانه ای ویرانه در بندر کیاشهر پیدا بود که آن را بازسازی کردیم. همه آنجه که در فیلم می بینید محصول آن چیزی است که ما تولید کردیم.

الهام صالحی درباره گریم این فیلم که دیده نمی شود توضیح داد: قرار نیست گریم چشم را بدزدد بلکه باید زندگی در آن جریان داشته باشد و گریم به نشان دادن حال و هوای زندگی روزمره کمک کند.

مجید برزگر درباره داستان این فیلم توضیح داد: فکر می کنم دو سال پیش این داستان را در چند مدل نوشتیم که در نهایت به داستانی که امشب دیدید رسیدیم. در فیلم های قبلی که به عنوان تهیه کننده یا کارگردان حضور داشتم زمان زیادی طول می کشید تا پول هایمان را جمع کنیم، برای این فیلم نیز زمان زیادی طول کشید تا بتوانیم کمک بگیریم و موفق به ساخت فیلم شویم.

همچنین با اشاره به فضاسازی فیلم ادامه داد: بخش زیادی از این فضاسازی به طراحی لباس و صحنه مربوط بود. من لوکیشن خاصی می خواستم که تقریبا یک ماه به دنبال این عمارتی که فیلمبرداری انجام شده رسیدم. تقریبا تمام خانه و بیمارستان طراحی شده است. بدون تردید همکاری ام با تمام عوامل این فیلم ادامه خواهد داشت، زیرا من را به تمام چیز هایی که فکر کرده بودم رساندند.

اعتمادی با ابراز خوشحالی از حضور فیلم مستقل در جشنواره افزود: در جشنواره ای که پر از حرف و حدیث است فیلم مجید برزگر حضور دارد که به صورت مستقل و با بودجه شخصی ساخته شده است، با خوب یا بد بودن این فیلم کاری ندارم که البته فیلم خوبی ا ست چیزی که برایم مهم است مستقل بودن آن است.

کارگردان فیلم ابر بارانش گرفته همچنین درباره تفاوت صدای این فیلم در سالن سینما و استودیو عنوان کرد: چیزی که در استودیو ها به صورت استاندارد می شنویم چیزی نیست که در سالن می شنویم، زیرا ما هنوز به استاندارد جهانی در سالن های سینما نرسیده ایم.

مسعود امینی تیرانی (مدیر فیلمبرداری) با اشاره به همکاری با مجید برزگر گفت: شانس بزرگی که برای یک فیلمبردار اتفاق می افتد همکاری با یک کارگردان با درک و کاربلد است، فیلمنامه را که خواندم احساس نزدیکی بیش از اندازه ای با آن کردم و تصمیم گرفتم در آن حضور داشته باشم.

او افزود: برای من مهم ترین اتفاق این بود که گاهی در زندگی اتفاقی که دوست داریم برایمان نمی افتد و نیاز به معجزه داریم، اگر تجربه مشابهی با این اتفاق داشته باشیم می توانیم خودمان را جای بازیگران بگذاریم و این رمزی بود که فیلم ابر بارانش گرفته را می ساخت. مجموع این عوامل باعث شد بتوانیم به یک شکل بصری برسیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
برگزاری جشنواره فیلم فجر هر ساله با حواشی فراوانی همراه است و این حواشی برای عموم مردم علی الخصوص سینما دوستان جذابیت خاص خود را دارد و با حذف فرش قرمز و فوتو کال در این دوره از جشنواره به جذابیت این مطالب افزوده است که در ادامه به حواشی روز دوم جشنواره خواهیم پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : سلام نو

تیتربرترگزارش می دهد؛ دو روز از سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم می گذرد و این در حالی است که شاهد حواشی بسیاری در طی این مدت کوتاه بوده ایم و روز دوم جشنواره نیز حواشی زیادی داشت که در ادامه مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد.

روز دوم جشنواره شروعی مهیج و فوق العاده برای اهالی هنر و رسانه داشت و شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت و تهیه کنندگی رسول صدرعاملی توانست شور و حال خوب و مثبتی به پردیس سینمایی ملت بدهد و سالن برگزاری نشست های رسانه ای در هنگام نشست خبری این فیلم مملو از خبرنگاران و عکاسان بود که در این دوره از جشنواره این حجم استقبال از نشست خبری بی سابقه بود.

مطالب مرتبط : حواشی بازیگران در جشنواره فیلم فجر 38

غیبت رسول صدر عاملی در نشست رسانه ای فیلم شنای پروانه نیز از حواشی مهم روز دوم جشنواره بود که به گفته محمد کارت کارگردان فیلم به دلیل مشکلات نتوانستند در نشست خبری حضور پیدا کند.

دیگر نکته جالب روز دوم جشنواره نبود جا برای جواد عزتی بازیگر فیلم شنای پروانه در نشست خبری این فیلم بود، وی در ابتدا به دلیل تاخیر در حضور در نشست خبری این فیلم جایی برای نشستن نداشتن اما در ادامه به خواست حضار صندلی برای او در بین عوامل فیلم در نظر گرفته شد.

از اتفاقات مهم و جالب روز دوم جشنواره اکران فیلم دو کارگردان فیلم اولی به نام های محمد کارت و بهرنگ دزفولی زاده بود، که اولی در گذشته در زمینه مستند و فیلم کوتاه مشغول به فعالیت بوده است و دزفولی زاده نیز سالها به عنوان عکاس در جشنواره فیلم ها حضور داشته است.

اکثر بازیگران و عوامل فیلم ها از گفتگو با رسانه خودداری می کنند و پس از نشست خبری به طریق گوناگون سالن پردیس را ترک کنند و گویی به جای تحریم جشنواره، رسانه ها را تحریم کرده اند و و این مساله نارضایتی اهالی رسانه را به همراه داشته است.

در روز دوم جشنواره مجری نشست خبری به منصور ضابطیان سپرده شده بود و او توانست با بیان شیوای خود به درستی جلسات را مدیریت و سوالات خبرنگاران را از عوامل فیلم ها بپرسد و نسبت به روز گذشته که محمود گبرلو مدیریت و اجرا جلسات را بر عهده داشت بسیار توانمند تر ظاهر شد.

مطالب مرتبط : اخبار حواشی جشنواره فیلم فجر

چهره و پوشش عجیب غریب پانته آ بهرام در نشست خبری شنای پروانه که به گفته ی خودش و اجبار مسوولین برگزاری مراسم ناچار به سر کردن شال رنگی شده بود، از حواشی دومین روز جشنواره فیلم فجر می باشد.

چهره ی خندان طناز طباطبایی و دیر رسیدن جواد عزتی به نشست رسانه ای که با تشویق حاضرین در سالن نیز همراه بود، از حواشی دیگر نشست خبری فیلم مهیج و مخاطب پسند شنای پروانه بود.

فیلم بی صدا حلزون در حالی در سانس دوم سینمای رسانه اکران شد که برخی از اهالی رسانه از اواسط فیلم سالن های سینما را ترک کردند و به نوعی با این حرکت اعتراضشان به فیلم را اعلام کردند.

غیبت بازیگران مرد فیلم بی صدا حلزون در نشست رسانه ای این فیلم از دیگر حواشی روز دوم جشنواره بود که مهران احمدی، محسن کیایی و پدرام شریفی هیچکدام در نشست رسانه ای فیلم حاضر نشدند.

مطالب مرتبط : حواشی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

اعتراض عوامل بی صدا حلزون به عدم حضورشان در بخش مسابقه سینمای ایران و لذا دیده نشدن بازی هانیه توسلی به عنوان کاندیدای نقش اول زن این دوره از جشنواره از حواشی دیگر نشست رسانه ای این فیلم بود.

نشست رسانه ای فیلم تومان در آخرین اکران روز دوم جشنواره فجر در حالی برگزار شد که اکثر صندلی های سالن خالی بود و بیشتر اهالی رسانه نسبت به زمان بالای فیلم معترض بودند.

تومان علیرغم داستان نو و ریتم تند و جذابش نتوانست نظر اهالی رسانه را جلب کند و روز دوم جشنواره فجر با اکران این فیلم در حالی به پایان رسید که همچنان شاهد فیلم تمام عیاری در پردیس سینمایی ملت نبوده ایم.

از دیگر نکته های روز دوم جشنواره شنیدن زمزمه های مبنی بر نرسیدن فیلم خورشید ساخته مجید مجیدی و جایگزینی آن با فیلم عنکبوت ساخته ابراهیم ایرج زاد است.

هر سال جشنواره فیلم فجر پر از حاشیه های غیر سینمایی است که بازیگران و چهره های شناخته شده با رفتار، حرکات و نوع پوشش خود به آن دامن می زنند. در چند سال اخیر نیز در موعد برگزاری جشنواره فیلم فجر شاهد پوشش و مدل لباس های خاص و عجیب و غریب بازیگران ایرانی و حرکات خارج از عرف آنها هستیم که تبعات آن بعد از جشنواره تا مدت ها ادامه پیدا می کند.
روز گذشته نیز حرکت پانته آ بهرام در کنفرانس خبری فیلم "شنای پروانه" خبرساز شد و با واکنش های انتقادی و تند کاربران فضای مجازی همراه شد. خانم بهرام در حالی که شال از سرش برمی داشت درباره تراشیدن موهایش در کنفرانس خبری "شنای پروانه" گفت: من را دعوا کردند گفتند روی این یک شالی بنداز، این شکلی ام من!

انتشار این ویدئو پست های انتقادی کاربران فضای مجازی را به همراه داشت. کاربران ضمن اعتراض به اینگونه اقدامات چهره های هنری، خواستار برخورد جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اینگونه هنجارشکنی ها شدند.

لینک خبر :‌ تیتر برتر
سینما جریان | فیلم سینمایی پسرکشی به کارگردانی و تهیه کنندگی محمدهادی کریمی وارد بخش مسابقه جشنواره شد.

دبیر خانه جشنواره فیلم فجر درباره حضور فیلم پسرکشی در جشنواره اعلام کرد: نظر به اینکه فیلم سینمایی خورشید به کارگردانی مجید مجیدی و تهیه کنندگی آقایان بنان و مجیدی به دلیل طولانی شدن مراحل فنی فیلم، تا زمان مقرر آماده نمایش نشد، با توجه به مقررات اعلامی، فیلم سینمایی پسرکشی به کارگردانی و تهیه کنندگی محمدهادی کریمی وارد بخش مسابقه جشنواره می شود و از تاریخ 14 بهمن ماه جایگزین فیلم خورشید در جدول نمایش می شود.
در عین حال به منظور احترام به خواست مخاطبان و تماشاگران عزیزی که بلیت های این فیلم را پیش خرید کرده اند و همچنین ارج گذاری به تلاش سازندگان که با اهتمام فراوان و به احترام تماشاگران همچنان در حال آماده سازی فیلم هستند، از زمانی که فیلم خورشید آماده نمایش شود در زمان های پیش بینی در جدول نمایش فیلم خورشید نمایش داده خواهد شد و برای فیلم پسر کشی با اعلام قبلی از طریق سایت فروش جشنواره (فجر تیکت) نمایش های اختصاصی به تعداد مشابه سایر فیلم های سینمایی پیش بینی خواهد شد.

در این اطلاعیه آمده است: برای همه سینماگران عزیزی که در طول ماه های گذشته به احترام سینما دوستان عزیز شب و روز تلاش کرده و میکنند تا روز های سراسر افتخاری را برای مردم سینما دوست فراهم کنند، آرزوی توفیق مضاعف می کنیم.

لینک خبر :‌ سینما جریان
حبیب اسماعیلی و محمدرضا مصباح از تهیه کنندگان سینما درباره اهمیت اضافه شدن سالن های سینما گفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، حبیب اسماعیلی تهیه کننده و پخش کننده سینمای ایران، پیرو اضافه شدن هفت سالن سینمایی به پردیس سینمایی ملت و تأثیر آن بر اکران فیلم هایی سینمایی گفت: به مدیر سینما ملت و همکارانشان برای راه اندازی این سالن ها، خسته نباشید می گویم. علاوه بر افزایش تعداد سالن ها احداث پارکینگ برای این پردیس سینمایی از نکات بسیار حائز اهمیت بود.

وی ادامه داد: اضافه شدن سالن ها باعث می شود که فیلم هایی که در عرض سال اکران نمی شوند یا فضا یا زمان مناسب برای اکران ندارند، فضای لازم برای اکران آنها فراهم شود.

اسماعیلی در پایان گفت: هر صندلی که به پردیس های سینمایی اضافه می شود، قابل تقدیر است و انشاءالله از این دست اتفاقات در سینماهای دیگر هم بیفتد و فیلم ها بتوانند در پردیس های سینمایی به راحتی اکران شوند.

محمدرضا مصباح تهیه کننده سینما نیز درباره افزایش هفت سالن سینمایی به پردیس سینمایی ملت و تأثیر آن بر اکران فیلم ها عنوان کرد: جای خوشحالی و خرسندی است که هفت سالن سینمایی به پردیس سینمایی ملت اضافه شده است و باید از کسانی که این توسعه را رقم زدند، تشکر کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر سرانه بسیار پایین سالن ها و صندلی های سینما نسبت به جمعیت را شاهدیم، هرچقدر این توسعه ها بیشتر اتفاق بیفتد به رشد فرهنگ و هنر این کشور کمک می شود.

تهیه کننده فیلم سینمایی پوست با اشاره به موقعیت خاص پردیس سینمایی ملت، توضیح داد: با توجه به مکان قرارگیری و دسترسی راحت به این پردیس سینمایی، افزایش هفت سالن در آن را می توان به فال نیک گرفت و امیدوارم روز به روز شاهد افزایش سالن های سینما در همه نقاط کشور باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
منتقد سینما اعتقاد دارد که برخی انصراف دادند و جشنواره فیلم فجر را تحریم کردند که نه منتقد سینما بودند و نه هیچکس آنان را می شناخت؛ حتی کارت جشنواره را هم نداشتند. این حرف ها شوخی و جک است؛ البته بد نیست قبل از جشنواره کمی طنز هم داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبر آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، انصراف و تحریم دو واژه ای است که پیش از شروع جشنواره های فجر به میان آمدند و تبلیغات مسمومی را ایجاد کردند اما به هیچ جایی نرسیدند؛ چون حرکت فجر انقلاب اسلامی در فرهنگ و هنر ریشه هایی محکم و استوار دارد که با تک صدایی نارسا نمی تواند تبدیل به هجمه ای رسا شود. البته که عمده انصراف دهندگان و تحریم کنندگان آمدند و در سینمای هنرمندان و سینمای رسانه ها عکس یادگاری می گیرند و در نشست خبری هم حاضر می شوند. همان اعتقاد و نظری که سعید مستغاثی منتقد سینما هم دارد که در مورد تحریم جشنواره توسط عده ای به خبرنگار خبرگزاری تسنیم ، گفت: این حرف ها شوخی و جک است؛ جشنواره فجر که خود ما هم انتقادات زیادی به آن داریم، جشنواره ای است که باید برگزار شود و می شود؛ این جشنواره در طول این 38 سال همواره برگزار شده و اینکه عده ای بیایند و بگویند که ما نمی آییم تأثیرگذار نیست.

وی افزود: کسانی را می بینیم که فیلم نداشتند اما از جشنواره انصراف دادند؛ مثلاً کسی که 27-28 سال فیلمی نساخته و بیاید جشنواره را تحریم کند چه معنی دارد؟ یا مثلاً کسی که خارج از کشور است و ربطی ندارد جشنواره را تحریم می کند! این موضوع مانند آن است که من هیچ تخصصی در پزشکی ندارم و بیایم سمینار پزشکی را تحریم کنم؛ واقعاً جک است! حتی کسانی را داریم که اصلاً کارت برایشان صادر نشده بود و می گفتند ما منتقد سینماییم در حالی که هیچکس آنان را نمی شناخت.

مستغاثی خاطرنشان کرد: به نظرم این کار به گونه ای طنز و فان است و البته بد نیست که قبل از جشنواره فیلم فجر کمی طنز هم داشته باشیم. من امیدوار بودم که این افراد جشنواره را تحریم کنند چرا که کمی خلوت تر می شود و می توانیم صندلی برای تماشای فیلم پیدا کنیم؛ البته که این روزها هم در صف های شلوغ منتظر می مانیم نوبت به ما برسد و در سالن های نمایش هم هجوم جمعیت را شاهدیم.

این منتقد سینما تأکید کرد: به نظرم برخی از قدیمی ها که نباید بسازند و هر سال فیلم کلافه کننده می سازند همانطور که می خواستند فیلمشان را بیرون ببرند بهتر می بود کنار می کشیدند تا 2 ساعت خون دل نخوریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری میزان- جشنواره فیلم فجر در حالی سومین روز از سی و هشتمین دوره خود را پشت سر گذاشت که استقبال از آن در سینماهای مردمی بسیار خوب پیش رفته است.

تاریخ انتشار: 00:46 - 15 بهمن 1398

- کد خبر: 593085
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، جشنواره فیلم فجر در حالی سومین روز از سی و هشتمین دوره خود را پشت سر گذاشت که استقبال از آن در سینماهای مردمی بسیار خوب پیش رفته است.

در ادامه تصاویر استقبال مردمی از جشنواره فیلم فجر را خواهید دید:

بیشتر بخوانید: برای مشاهده فهرست کامل آثار سودای سیمرغ فجر 38 اینجا کلیک کنید برای مشاهده متن کامل نشست خبری جشنواره فیلم فجر 38 اینجا کلیک کنید برای مشاهده آخرین خبرها از جشنواره فیلم فجر 38 اینجا کلیک کنید برای مشاهده معرفی هیئت داوران جشنواره فیلم فجر 38 اینجا کلیک کنید برای مشاهده برنامه سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر 38 اینجا کلیک کنید

***پردیس کوروش

***سینما بهمن تهران

***سینما آزادی

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
به گفته یکی از تهیه کنندگان سینما که اثرش در جشنواره فیلم فجر حضور دارد تنها راهی که نحوه رای دادن به آثار را به مخاطبان می گوید همان آنونس هایی است که پیش از اکران فیلم پخش می شود و این تاثیرگذاری لازم را ندارد.

به گزارش ایسنا، در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر روند رای گیری بهترین فیلم مردمی نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته، اما قرار است طبق اعلام خانه سینما که مسئولیت اجرای این طرح را برعهده دارد، اجرای آن با ضریب دقت بیشتری انجام شود.

با این حال ایسنا طی پیگیری ها و گفت وگوهایی که با برخی از تهیه کنندگان آثار حاضر در جشنواره داشته است، بیشتر عوامل فیلم ها از نحوه اجرای این طرح اظهار بی اطلاعی کردند.

علاوه بر آن مخاطبان جشنواره فیلم فجر نیز به شیوه اطلاع رسانی ها برای نحوه رای دادن انتقاداتی داشتند زیرا ابهاماتی برایشان وجود داشته و به همین دلیل برخی نتوانسته اند آرا خود را ثبت کنند.

سعید خانی تهیه کننده "دوزیست" در گفت وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه توضیحاتی درباره نحوه اجرای طرح جمع آوری آرا مردمی به عوامل اجرایی این اثر داده نشده است، گفت: بازخوردهایی از طرف مخاطبین داشتیم که نشان می داد اطلاعات دقیق و درستی از نحوه رای دهی ها وجود ندارد و به آسانی نمی توانند رای دهند. حتی برخی نمی دانند باید با اپلیکیشن این کار انجام شود یا ارسال کد!

وی افزود: با توجه به اطلاعاتی که به من داده شده می دانم مخاطبان از زمان شروع اکران فیلم به مدت 4 ساعت فرصت دارند تا به آن اثر رای دهند.

اطلاع رسانی بسیار ضعیفی در این بخش انجام شده و شاید بتوان گفت 80 درصد از افراد نسبت به آن اطلاعاتی ندارند و تنها راهی که آگاهی سازی به مخاطبان انجام میشود همان آنونس هایی است که پیش از اکران فیلم پخش میشود و تاثیر گذاری لازم را ندارد.

غلامرضا موسوی تهیه کننده "قصیده گاو سفید" به ایسنا گفت: متاسفانه در جریان نحوه اجرای این فرآیند نیستم. حتما دوستان برنامه های دقیق دارند اما این که نحوه رای گیری ها مانند سال گذشته است یا تغییراتی داشته، نمی دانم.

او افزود: باید این اطلاع رسانی ها انجام می شد اما این اتفاق نیفتاده است. اطلاعاتی داده نشده، مصاحبه ای منتشر نشده و به طور دقیق نمی دانم چگونه برنامه ریزی شده است.
از کم و کیف این شرایط اطلاعاتی ندارم فقط می دانم که خانه سینما قرار است مسئولیت اجرای آن را بر عهده داشته باشد. تاکنون بازخوردی هم از مخاطبان نداشتم.

جواد نوروزبیگی تهیه کننده "خون شد" نیز به ایسنا گفت که از شیوه اجرای آرا مردمی اطلاعاتی ندارد و فقط می داند از طریق اپلیکیشن این کار انجام می شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا بازخوردی از طرف مخاطبان داشته یا نه گفت: خیر و شیوه اطلاع رسانی ها هم خیلی ضعیف بوده است.

جمشید محمودی تهیه کننده "مردن در آب مطهر" درباره اینکه آیا اطلاعاتی درباره شیوه جمع آوری آرا مردمی به او ارائه شده است، گفت: اتفاقاً این موردی است که ما هم نسبت به آن بی اطلاع بودیم. روز گذشته که با مخاطبین در سینمای فرهنگ فیلم را دیدیم بعد از اتمام اکران، این سوال وجود داشت که چگونه می توان به آن رای داد این نشان می دهد که اطلاع رسانی ها به درستی صورت نگرفته و اطلاعات کافی وجود ندارد. نکته این بود که من خودم هم به عنوان تهیه کننده فیلم نمی دانستم و برای خودم هم سوال بود و فکر می کردم هنوز هم صندوق وجود دارد اما متوجه شدم که دیگر به این شکل نیست.

ایسنا پیگیر توضیحات خانه سینمااست که مسئولیت اجرای این طرح را دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
شهرام همایون فعال برانداز و مدیر تلویزیون لس انجلسی "کانال یک" با حمله به شهاب حسینی هنرپیشه مشهور سینما، او را به دلیل مخالفت با تحریم جشنواره فجر آماج فحاشی قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : جام نیوز آخرین خبر شهید نیوز امپراتوری دروغ

شهرام همایون فعال برانداز و مدیر تلویزیون لس انجلسی "کانال یک" با حمله به شهاب حسینی هنرپیشه مشهور سینما، او را به دلیل مخالفت با تحریم جشنواره فجر آماج فحاشی قرار داد.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
علیرضا جلالی تبار می گوید: ما معضلی داریم که تقصیر سینما و تلویزیون نیست. مسئله این است که ما در صنفمان یا خانه سینما همچون قسمت های دیگر از پخش مجدد کارها درصدی هر چند ناچیز را به بازیگرها و عوامل اختصاص نمی دهیم. درحالیکه این موضوع در دنیای امروز مسئله ای پذیرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

علیرضا جلالی تبار (بازیگر سینما و تلویزیون) در پاسخ به این پرسش که چرا پس از نقش آفرینی در فیلم وقتی همه خوابیم بهرام بیضایی، اتفاقی که باید برای او در سینما رخ نداد، به خبرنگار ایلنا گفت: 10 سال طول می کشد تا یک فیلم فرهنگی هضم شود. بعد از آن فیلم خیلی از دوستان که مرا برای گفتگو و مذاکره به دفترشان دعوت می کردند، فیلم را ندیده بودند. خیلی های دیگر نیز فکر می کردند که من سن و سال بالایی دارم و با یک گریم نقش 70 ساله را به من پیشنهاد می دادند. این موضوع بازهم نشان می داد که فیلم را ندیده اند؛ چراکه من در آن فیلم دو نقش بازی می کردم. همچنین عده دیگری از دوستان نیز مرتب نقش زن مرده، زندانی و موارد دیگری را پیشنهاد می دادند که تکرار نقش های گذشته بود.

وی ادامه داد: در واقع خود فیلم وقتی همه خوابیم نیز یک فیلم منتقد نسبت به وضعیت سینمای آن روز ایران است. به نوعی آنهایی که فیلم را دیده اند چون فیلم انتقادی به آنها بوده است، رویکرد خوشی به آن نداشتند ولی شکر خدا بعد از ده سال فیلم هضم شد و به مدد دیدن ویدیوهای آن، مردم و همکاران ما با آن ارتباط برقرار کرده اند. به این ترتیب اکنون در برخورد با مخاطب فیلم خیلی تفاهم بیشتری نسبت به آن زمان دارم. آن زمان همگی شنیده بودند که یک فیلمی هست که می گوید تجارت بد است، در صورتی که فیلم به نوع سوداگری آدم ها انتقاد داشت نه به تجارت و سودآوری. فیلم می گفت چیز بدی را برای خرید انتخاب کرده اید؛ این یک فیلم فرهنگی است. به نظر من آن اثر باید نسبت به شرایط مختلف بازخوانی شود چراکه وقتی همه خوابیم به عنوان یک اثر فرهنگی حالا حالاها حرف برای گفتن دارد.

جلالی تبار همچنین درباره اینکه مجموعه های تلویزیونی تا چه اندازه موقعیت را برای درخشش در اختیار بازیگران قرار می دهد، توضیح داد: قبل از این موضوعات ما یک معضلی داریم که تقصیر سینما و تلویزیون نیست. در واقع مسئله این بوده که ما در صنفمان یا خانه سینما همچون قسمت های دیگر از پخش مجدد کارها درصدی هر چند ناچیز را به بازیگرها و عوامل اختصاص نمی دهیم درحالیکه این موضوع در دنیای امروز مسئله ای پذیرفته شده است.

این بازیگر در ادامه اظهار داشت: وقتی من سریالی را برای یک شبکه خاصی با تبلیغات و درآمد مشخص بازی می کنم، همه چیز آن مشخص است اما وقتی آن مجموعه در شبکه ای دیگر پخش می شود، نیازمند قراردادی جدید است. به نوعی پخش های بعدی در سینما هم برای بازیگران و عوامل عایدی ندارد. به این ترتیب ممکن است در مقطعی مردم بازیگری را در 4 شبکه تلویزیون ببینند ولی عملا آن آدم در آن شرایط بیکار است.

وی ادامه داد: در کشورهای صاحب سینما این بند توسط صنف قرار داده شده و اداره مالیات افراد را به رعایت آن ملزم کرده است. همین موضوع سبب شده تا بازیگران برای تقویت خود توانمندی پیدا کنند و از این فضای مصرفی که تمام توان خود را بگذارد و در نهایت با دست خالی مواجه شوند، خارج شوند. به این ترتیب از این فضا که بازیگر سر هر فیلمی سهم خواهی کند و دچار مسائل حاشیه ای شود نیز خارج می شویم و افراد می توانند با یک فکر راحت به داستان و فیلمنامه و کاری که باید انجام دهند، بپردازند.

جلالی تبار در ادامه بیان کرد: به نظر من اگر صنف به یک شکل منصفانه ای موفق به ساماندهی این موضوع شود، انگیزه مضاعفی ایجاد می کند تا ما به گونه ای کار کنیم که آن فیلم بیشتر دیده شود. از سوی دیگر این کار شرایطی ایجاد می کند که ما به عنوان کسی که 10 تا 15سال در این حرفه کار کرده، با شرایط غیرمنصفانه ای روبه رو نشویم.

وی افزود: به طور کلی فیلمنامه های خوب این قدرت را به بازیگر می دهد که اگر کاری بلدند انجام دهند. من در خیلی از کارها حضور پیدا می کنم و تمام تلاشم را هم انجام می دهم ولی چون نقش مایه آنچنانی ندارد، کار استاندارد و تعقیب کردنی را شاهد نمی شویم.

این بازیگر در پایان درباره خبری که چندی پیش از مهاجرت کردن او به کشوری دیگر منتشر شده بود، توضیح داد: 5 سالی من را در اوج کار و موقعیت و انرژی که داشتم، کنار گذاشته بودند. در واقع ناگهان تمام پیشنهادات نقش های فرعی شده بود. نمی توانم بگویم که چقدر برای این حرکت اندیشیده شده بود اما بازخوردش برای من 5 سال بیکاری و کم کاری مطلق بود. این وضعیت هم در تئاتر و هم در سینما وجود داشت و به همین دلیل ترجیح دادم که مهاجرت کنم. شکرخدا گشایشی اتفاق افتاد و توانستم در اقلیم زبان و فرهنگ خودم بمانم و فعلا مشغول هستم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
امسال مثل دوره های گذشته سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، از 12 تا 22 بهمن ماه، هم زمان در تهران و چندین شهر بزرگ دیگر کشور برگزار می شود. جشنواره سی و هشتم فیلم و فجر به دلیل همدردی با بازماندگان سانحه هوایی دی ماه 98 بدون برگزاری مراسم افتتاحیه نگاه و توجه علاقه مندان سینما و فیلم دوستان را به خود جلب کرده است و امسال به طور مستقیم با اولین اکران در تاریخ 12 بهمن کار خود را آغاز می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : عصر ایران

امسال مثل دوره های گذشته سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ، از 12 تا 22 بهمن ماه ، هم زمان در تهران و چندین شهر بزرگ دیگر کشور برگزار می شود. جشنواره سی و هشتم فیلم و فجر به دلیل همدردی با بازماندگان سانحه هوایی دی ماه 98 بدون برگزاری مراسم افتتاحیه نگاه و توجه علاقه مندان سینما و فیلم دوستان را به خود جلب کرده است و امسال به طور مستقیم با اولین اکران در تاریخ 12 بهمن کار خود را آغاز می کند.

جشنی هرساله برای میزبانی از کلی حواشی

جشنواره فجر هر سال حواشی و جذابیت خاصی دارد و همیشه چالش هایی که فیلم ها با قوانین پخش دارند منتج به اتفاقاتی می شود که در زمان انتخاب بهترین فیلم یا بازیگر و اعلام جوایز رخ می دهد مثل سالی که جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد به صورت ناگهانی از نوید محمدزاده سلب شد و به رضا عطاران داده شد و عطاران به روی صحنه آمد و او هم گفت که این سیمرغ برای من نیست و تصمیم داوران به گفته خود داوران نوید محمد زاده بود نه من!

هر سال تعدادی از فیلم ها به ژانر جنگ حال چه دفاع مقدس چه اتفاقات حول مسائل سیاسی خارج از کشور و جنگ با تروریسم در زمان حال. به طور مثال امسال فیلم روز صفر به کارگردانی سعید ملکان حول داستان دستگیری عبدالمالک ریگی از زاویه تیم جاسوسی ایرانی آماده و ساخته شده است و همیشه به مناسبت دهه فجر بخشی از فیلم ها به همین ژانر می پردازند.

هر سال بعضی از فیلم ها در همان اولین اکران شان در جشنواره به خواست مردم به اکران های ویژه می رسد، امسال شنای پروانه در اولین روز جشنواره در ایران مال به اکران ویژه رسید. معمولا این فیلم ها سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاچیان را نصیب خود می کنند. سال گذشته این افتخار از آن فیلم متری شیش و نیم با بازی پیمان معادی و نوید محمدزاده شد.

همچنین پر افتخار ترین فیلم دوره قبلی جشنواره فجر شبی که ماه کامل شد بود که جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین چهره پردازی، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین بازیگر نقش اول مرد و زن را از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.

امسال باید دید چه فیلمی می تواند مرز تعداد جوایز و افتخارات را جابجا کند.

بلاگ نماوا وب سایتی برای نقد و بررسی فیلم های ایرانی و خارجی ، در طول جشنواره فیلم فجر به اخبار و نقد داستانی و ساختاری آثار اکران شده در جشنواره فیلم فجر میپردازد و نویسندگان این بلاگ با حضور پررنگ، فیلم های جشنواره فجر را از زوایای مختلف و سلیقه های متفاوت بررسی کرده و شما با مطالعه این مقالات میتوانید برنامه ریزی بهتری برای حضور در جشنواره برای روزهای پایانی و انتخاب فیلمی مطابق سلیقه خود داشته باشید.

تماشای آنلاین ویژه برنامه سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر در نماوا

امسال بیست و دو فیلم در بخش اصلی این جشنواره برای کسب سیمرغ ها در 20 سینمای کشور با یک دیگر رقابت خواهند کرد. بخش های جانبی همچون نگاهی نو، مستند و فیلم کوتاه نیز به رسم سال های گذشته در جشنواره حضور خواهند داشت که برخی از آن ها هم زمان در بخش اصلی نیز حاضر خواهند بود.

نماوا به مدت 10 روز میزبان بینندگان و طرفداران برای تماشای آنلاین ویژه برنامه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر خواهد بود و شما می توانید حواشی و اخبار جشنواره را به طور منظم از این برنامه دنبال و تماشا کنید. پخش این ویژه برنامه روزانه خواهد بود و در آن به گزارش برنامه پخش، نقد و بررسی، گفت و گو با دست اندر کاران، اتفاقات و اخبار و رویدادهای فیلم های حاضر در جشنواره پرداخته می شود و اخبار دقیقی از بخش های اصلی و جانبی و پیش بینی ها برای دریافت سیمرغ در بخش های مختلف جشنواره در اختیار علاقه مندان به فیلم و سینما قرار خواهد گرفت.

در هر یک از قسمت های این ویژه برنامه ی 50 دقیقه ای آروند دشت آرای مجری این ویژه برنامه در گفت وگویی اختصاصی با عوامل و سازندگان یکی از فیلم های حاضر در جشنواره فجر انجام خواهد داد و شرکت کنندگان در این گفت و گو به جزییات ساخت و پخش آن فیلم و واکنش بینندگان، منتقدان و خبرنگاران از آن خواهند پرداخت.

با توجه به این که همه فیلم های اکران شده در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به زودی در سرویس تماشای آنلاین فیلم و سریال نماوا به نمایش در خواهد آمد، تماشای این ویژه برنامه برای کاربران نماوا و علاقه مندان به جشنواره فجر و اخبار و حواشی آن بسیار جذاب خواهد بود.

نماوا به مناسبت جشنواره فجر شرایط بسیار ویژه ای برای خرید اشتراک یک ماهه نماوا در نظر گرفته است. در مدت زمان پخش این ویژه برنامه یعنی از 12 تا 22 بهمن فرصت دارید با استفاده از کد تخفیف Fajr98 ، 50٪ تخفیف برای خرید اشتراک یک ماهه (ویژه مشتریان جدید) و یا کد تخفیف Winter98 ، 40٪ تخفیف برای تمدید اشتراک 3 ماهه (ویژه ی مشتریان فعلی) دریافت کنید.

با تهیه این اشتراک در کنار فرصت تماشای ویژه برنامه نماوا برای سی و هشتمین جشنواره فجر، می توانید از تماشای هزاران فیلم ، سریال ، انیمیشن و مستند ایرانی و خارجی که برای همه سلیقه ها و گروه های سنی تهیه شده اند لذت ببرید و فیلم ها یا سریال های مورد علاقه خود را در مجموعه ای طبقه بندی شده و قابل جست وجو، در کنار خانواده یا دوستان تان، به صورت آنلاین آنلاین یا دانلود شده تماشا کنید.

لینک خبر :‌ شما نیوز
فرشباف گفت:حرفه ای های سینما نمی گذارند، راهی تازه آغاز شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : افکار نیوز فرتاک نیوز بولتن نیوز تیتر ۱ تابناک سمنان

حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، فیلم سینمایی تومان ساخته مرتضی فرشباف در سانس پایانی آثار داستانی در روز دوم جشنواره فجر در پردیس ملت کاخ رسانه ها اکران شد. این اثر با نظرات متفاوتی رو به رو بود و البته بسیاری انتقادات فراوانی به فیلم داشتند.

فرشباف در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره انتقادات اهالی رسانه نسبت به فیلم بیان کرد: وقتی طرفداران فیلم دو قطبی می شوند، یعنی همه چیز طبیعی است. فیلم روال آشنای سینمای ایران را طی نمی کند. به همین دلیل، مخاطب,فیلم را به عنوان فکر و ایده ای تازه، راحت در آغوش می گیرد.

فرشباف ادامه داد: معتقدم فیلمم می تواند بسیار خوب مخاطب عام داشته باشد. کسی که در خانه بیننده فیلم های هالیوودی است، به خوبی با این اثر ارتباط برقرار می کند. حرفه ای های سینما نمی گذارند، راهی تازه آغاز شود; مشکل سینمای ما سانسور نیست.

وی درباره انتقاداتی که نسبت به فرم فیلم می شود، گفت: برخی فکر می کنند حرکت دوربین مزاحم قصه است؛ فکر می کنند این حرکات جلوی تمرکز روی محتوا را می گیرد و مزاحم است. این اتفاقات می تواند طوری در هم تنیده شوند که هیچ کدام بر دیگری اولویت نداشته باشد. محتوا می تواند در حرکت دوربین یا نوع نزدیک شدن به آن آدم باشد. متاسفانه ما در سینما، ابتدا قصه پیدا می کنیم و برایش کاراکتر می سازیم. در صورتی که باید با کاراکتر ها به قصه برسیم. راه نزدیک شدن به کاراکترها، کار با دوربین و میزانسن است و باید از مدیوم شات بیرون بیاییم.

این کارگردان سینما گفت: اسم فیلم ابتدا عنوان دیگری بود، اما فکر کردم تومان عنوان بهتری است؛ چراکه پول، شخصیت منفی پنهان فیلم است که باعث می شود، شخصیت اصلی، آدم های اطراف خود را از دست بدهد. این عنوان تمرکز بیشتری در مخاطب ایجاد می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

*علی رفیعی وردنجانی
زیر نظر تصویر پوچ و مخرب از داستان در سینما و مشخصاً سینمای ایران نشان می دهد. در این اثر که مجید صالحی کارگردانی آن را به عهده دارد، رضا عطاران ، آزاده صمدی ، سروش جمشیدی ، مهران احمدی و امیرجعفری به ایفای نقش می پردازند که ای کاش هرگز چنین نقش های بی هویتی را بازی نمی کردند. سینمایی که از زیر نظر به مخاطب القا می شود، عمیقاً قابل نکوهش و سزاوار بدترین الحان منتقدی چون مسعود فراستی است!
* یک سوراخ!
داستان از پیدا شدن سوراخی بر مبل یکی از آپارتمان نشینان (رضا عطاران) آغاز می شود که با رفتن همسر خود به مسافرت از دوستش به خانه او آمده تا ... ؛ اما این داستان به طرز فاجعه باری به سمت و سوی جنایت و کشف رازهای زناشویی مردان آپارتمان نشین سوق پیدا می کند که بسیار سطحی و تزئینی آن را تعریف کرده است. از همه بی در و پیکر تر پایان بندی آن است که نشان داده مولف نه فیلمنامه را می شناسد و نه سینما را. فیلمنامه اجازه دارد بر اساس یک رویداد (هرچند سطحی) روایت خود را آغاز کند، اما هرگز اجازه ندارد که با همچون رویدادی قصه خود را به پایان رساند. اساساً رسالت داستان در سینما ایجاز و فشرده سازی روایت است؛ هرگاه هرکدام از این دو در فیلمنامه رعایت نشده باشند، تصویر فاقد معنا و جذابیت هنری محسوب خواهد شد. چه رسد به این که در اثری این چنین هیچ کدام این دو عنصر رعایت نشده است و تنها به صرف مسخره بازی های مخرب اخلاق و فرهنگ ، مخاطب را میخکوب کرده است.
*ضد اخلاقیات
رسالت هنر در ابراز همگانی فرهنگ و مشخصاً اخلاقیات به جامعه است و اگر چه شاید گاهی اوقات جامعه توانایی درک آن موقعیت ذکر شده در اثر هنری را نداشته باشد، اما بالاخره این اثر هنری است که اعجاز نیروی روان آدمی را به رخ می کشد. در چنین شرایطی سوال بزرگ از سازندگان سینمایی زیرنظر این است که هدف شما از ساخت چنین اثر بی محتوا و عمیقاً مخرب که هیچ دستاورد فرهنگی – اجتماعی ندارد (فارغ از اینکه اول باید یک اثر سینمایی باشد که هرگز حتی به سینما هم نزدیک نشده است) چه بوده است ؟ چرا بودجه بیت المال را صرف ساخت چنین آثار عقب افتاده ذهنی – اجتماعی می کنید تا جیب هایتان برآمده شود؟

مولف در برابر تاثیری که اثرش بر روی مخاطب می گذارد مسئول است و اگر اداره ای بود که فارغ از خطوط قرمز(البته که فیلم پر از رفتارهای غیر اخلاقی – اسلامی است) تاثیر واکنش ها و کنش های ایجاد شده در یک اثر سینمایی را بررسی می کرد، قطعاً زیرنظر تنها همان دو دقیقه ابتدایی که عطاران وارد فروشگاه می شود و برای منزل خرید می کند را قابل نمایش اعلام می کرد . تعجب بزرگ من به عنوان مخاطبی که با آثاری همچون متهم گریخت ، خانه به دوش ، بزنگاه و ... بزرگ شده ام از رضا عطاران است که چگونه با قبول بازی در این اثر به همه تلاش های شبانه روزی اش برای رسیدن به آنِ هنری پشت پا زده است.

Rafieia91@yahoo.com

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
ایجاد کمپین برای تحریم جشنواره فیلم فجر که با تحریک یک چهره خاص در سینما ایجاد شده بود، با روشن شدن چراغ جشنواره فیلم فجر رنگ باخت و افرادی که روزی نامشان در فهرست تحریم کنندگان فجر به چشم می خورد، بی سر و صدا در حال بازگشت به جشنواره هستند.

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: جاذبه حضور در جشنواره فیلم فجر، توانست اتحاد نیم بندی که بر سر تحریم این جشنواره به وجود آمده بود را شکست دهد. همان طور که ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر مدعی شده بود تحریم ها فقط یک غلیان احساسات بوده، تکاپوی بازگشت به جشنواره از سوی برخی از تحریم کنندگان نشان داد که سوءاستفاده از احساسات هنرمندان چندان بادوام نخواهد بود.

تحریم کنندگان مردم را به فجر دعوت می کنند!
داروغه زاده گفته بود: تاکنون چند نفر از سینماگران اعلام کرده اند در جشن شرکت نمی کنند که ما هم برنامه ای برای جشن نداریم. به نظر می رسد تحریم جشنواره فجر بیشتر یک جو رسانه ای بوده است. حالا هم کسانی که تا دیروز می گفتند نباید در جشنواره فجر شرکت کرد، در شبکه های اجتماعی به دنبال دعوت مردم به تماشای فیلم هایشان در این جشنواره هستند. هانیه توسلی و پیمان معادی از جمله سلبریتی هایی بودند که در پی مشخص شدن علل سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی، اعلام کردند سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را تحریم خواهند کرد. حالا همزمان با آغاز جشنواره فیلم فجر شاهد هستیم که این سلبریتی ها با انتشار پوستر فیلم هایی که در آن ایفای نقش کرده اند، مردم را به تماشای فیلم ها در جشنواره تشویق می کنند.

بازگشت به دوران پیش از تحریم و دعوت از مردم برای حضور در جشنواره نشان می دهد که تحریم کنندگان از برنامه ای که برخی پیش پای آن ها چیده بودند باخبر شده و موضع خود را جدا کرده اند.

دعوت کننده به تحریم سر از جِم درآورد
در پشت صحنه فضاسازی برای تحریم جشنواره فیلم فجر نام یک منتقد سینمایی به چشم می خورد؛ شخصی که سال ها به عنوان مجری و منتقد جلسات نقد و بررسی فیلم های جشنواره فجر از این جشنواره پول گرفته و حالا با خروج از کشور برای رسیدن به اهداف سیاسی به دنبال کمپین تحریم فجر بود. گفته می شود امیر پوریا که این روز ها در خارج از کشور به سر می برد نقش پررنگی در تحریک بازیگران و کارگردانان سینما برای تحریم جشنواره فجر داشته است. او به اذعان بعضی از دوستان و نزدیکانش در ترکیه بود و هنوز هم در این کشور به سر می برد. همان زمان هم خبر هایی به گوش می رسید که پوریا در حال نهایی کردن توافق خود برای پیوستن به شبکه ماهواره ای سعودی ایران اینترنشنال است. شنیده ها همچنین از روی آنتن رفتن یک برنامه سینمایی با محوریت او در این شبکه ماهواره ای حکایت می کرد؛ برنامه ای که بر حسب بعضی شنیده ها قرار است تحت عنوان کات روی آنتن برود و سینما را دستمایه تولید تلویزیونی قرار دهد. همکاری این منتقد با شبکه سعودی ایران اینترنشنال در ادامه روند جذب چهره های داخلی برای همکاری با این شبکه ماهواره ای است. تابناک می نویسد: پوریا به تازگی با شبکه ایران اینترنشنال وابسته به خاندان سعودی همکاری اش را آغاز کرده و دور از انتظار نیست که در آینده نزدیک به بریتانیا انتقال داده شود تا برنامه سینمایی را برای این شبکه راه اندازی کند.

مجری سابق هفت به تلویزیون بازگشت
رضا رشیدپور که در روز های بعد از سقوط هواپیمای اوکراینی در یک پیام دوپهلو اعلام کرده بود در کنار مردم می ماند، دوباره قرار است برنامه ای تلویزیونی را در شبکه 3 سیما روی آنتن بفرستد. روابط عمومی شبکه 3 اعلام کرد برنامه اتفاق با اجرای رضا رشیدپور روی آنتن شبکه 3 می رود و به موضوعاتی در حوزه های علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ورزشی با حضور چهره های مطرح هر کدام از این حوزه می پردازد. این برنامه با حضور بیش از 500تماشاگر روایت خواهد شد. همچنین در این برنامه می توان منتظر هر اتفاقی از جمله مناظره، گفتگو، بازنمایی اتفاقات شگفت انگیز دنیای علم و... بود. رشیدپور سابقه اجرای یک دوره کوتاه مدت برنامه هفت را در شبکه 3 سیما داشته است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تهران- ایرنا- رئیس کارگروه مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی از طنین بانگ الله اکبر در بیش از 60 هزار مسجد کشور در شب 22 بهمن خبر داد و گفت: بیش از 86 نمایندگی فرهنگی خارج از کشور نیز علاوه بر توزیع بسته های فرهنگی،میزبان برگزاری برنامه شب های شعر ،محفل انس با قرآن ،برپایی هفته های فیلم مذهبی و چندین برنامه متنوع فرهنگی، دینی و مذهبی خواهند بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

رئیس کارگروه مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی در نشست خبری اعلام برنامه های این کارگروه به همراه نصرت الله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از آلبوم سرود مساجد کشور و کتاب اصول و مبانی مربی گری سرود و آواز جمعی رونمایی کردند.

رونمایی از آلبوم سرود مساجد کشور

آلبوم سرود مساجد کشور با عنوان هوای تازه و کتاب اصول سرود و آواز جمعی با حضور رئیس کارگروه مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی و قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی رونمایی شد.

آلبوم سرود هوای تازه شامل سرودهای مکتب عشق، روح باران، ایران و کانون ایمان است.
حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی کتاب اصول و مبانی مربیگری سرود را برای گروه های سرود بسیار مفید دانست و گفت: این کتاب به قلم شهروز حقی در 237 صفحه و در هشت فصل تالیف شده و ما در این زمینه به یک کار زیربنایی نیاز داشتیم.

ارائه کار شاخص در دهه فجر از دغدغه های کارگروه مساجد است
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در پاسخ به ایرنا برای ارائه برنامه های جدید در ایام الله دهه فجر، گفت: دستگاه های مختلف برنامه های خود را اعلام می کنند و ما ناگزیر هستیم که این برنامه ها را اجرا کنیم ولی ارائه و انجام یک کار شاخص و ویژه، از دغدغه های کمیته مساجد بوده و هیات اندیشه ورز نیز که سال گذشته شکل گرفت، این دغدغه را داشت.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که ما باید به دنبال کارهای فاخرتر و شاخص تر باشیم افزود: سال گذشته یک کار فاخر انجام شد که اجرای سرود 40 هزار نفری بچه های مسجد بود و با تلاش و هماهنگی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اجرای این سرود همزمان با 12 بهمن در سراسر کشور صورت گرفت.
ارزانی اضافه کرد: امسال می توانیم از راه اندازی یک سامانه به عنوان کار فاخر یاد کنیم که مساجد در سطح کشور تمام فعالیت های خود را در آن بارگذاری می کنند و بعد از دهه فجر می توان به صورت دقیق گفت که چه کارهایی صورت گرفته است

مسجد پایگاه وحدت و انقلاب
وی با بیان فعالیت های شورای سیاست گزاری ائمه جمعه، ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، مرکز رسیدگی به امور مساجد، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد: شعار کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی به عنوان مسجد پایگاه وحدت و انقلاب انتخاب شده است.
تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بزرگداشت یاد و خاطره شهید قاسم سلیمانی ، پویش ختم قرآن به یاد سردار شهید سلیمانی و تکریم مقام شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی از برنامه های دستگاه های عضو کارگروه مساجد است که ارزانی به آن اشاره کرد.
رئیس کارگروه مساجد دهه فجر از برنامه های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، مجمع جهانی اهل بیت (ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مرکز بین المللی گفت و گوی ادیان و تمدن ها برای انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی در سطح جهانی سخن گفت.
مسابقه کتابخوانی آینده انقلاب اسلامی
ارزانی گفت: مسابقه کتابخوانی از کتاب آینده انقلاب اسلامی اثر استاد شهید مرتضی مطهری به صورت مجازی مطرح می شود و فراخوان جشنواره سرود هوای تازه ویژه بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به صورت مجازی منتشر می شود.
انقلاب به روایت هنر
رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، گفت: مراسم انقلاب به روایت هنر در مساجد منتخب در موضوع های شعر، سرود، نمایش و پخش فیلم و خاطره گویی برگزار می شود.
وی افزود: تجلیل از خانواده شهدا و هنرمندان انقلابی در مسجد، بزرگداشت یاد و خاطره سردار شهید سلیمانی و همرزمان شهیدش، برگزاری محفل انس با قران و قرائت دسته جمعی سوره فجر در قالب طرح تلاوت نور و برپایی نمایشگاه های محتوایی و آموزشی با موضوعات انقلاب اسلامی از دیگر برنامه های ایام الله دهه فجر است.
برنامه های بین المللی دهه فجر
ارزانی گفت: اعزام مبلغ گفت و گوهای دینی به گرجستان، یونان، اتریش و اتیوپی، برگزاری برنامه شب های شعر در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی در 86 نمایندگی فرهنگی و برگزاری محفل انس با قرآن با همکاری شورای عالی قرآن از برنامه هایی است که در سطح بین المللی برگزار می شود.
وی افزود: برپایی هفته های فیلم مذهبی با همکاری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در سطح بین المللی نیز از مهمترین برنامه های مرکز بین المللی ادیان و تمدن ها است.

بانک تکبیر در 60 هزار مسجد
رئیس کارگروه مساجد دهه فجر اظهار داشت: بانگ الله اکبر در بیش از 60 هزار مسجد در سطح کشور در شب 22 بهمن یکی از برنامه های شب پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی افزود: در مساجد محلات شاهد برپایی نمایش عکس و میز خدمت هستیم و توجه ویژه به مساجد محلات آسیب پذیر، خدمات رسانی به مناطق محروم، اعزام تیم های جهادی به منظور محرومیت زدایی به مناطق گوناگون به خصوص مناطق سیل زده از مهمترین برنامه های سازمان بسیج محلات در طول این ایام است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
خبرگزاری میزان- رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: بجاست کار ویژه ای در مؤسسات تحقیقی، دانشگاهی و حوزوی صورت گیرد تا مختصات این مکتب را در عرصه های مختلف، به صورت فنی مورد بحث و شناسایی قرار دهد و برنامه اجرایی مدونی تنظیم شود تا ما را به مسیر درست هدایت کرده و از شعار زدگی خارج کند.

تاریخ انتشار: 20:04 - 14 بهمن 1398

- کد خبر: 592962
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

حجت الاسلام والمسلمین حبیب علی ارزانی در گفت وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در خطبه های 27 دی 98 نماز جمعه تهران از اصطلاح، مکتب حاج قاسم یاد کردند، گفت: برای زنده نگه داشتن این مکتب، باید به یک سری خصیصه ها و مؤلفه هایی در این باره پرداخته شود.

وی ادامه داد: طبیعتاً وقتی درباره مکتب و انسان مکتبی صحبت می کنیم، تربیت در آنجا یکی از مسائل بسیار مهم است؛ ابتدا و انتهای راه نیز مهم است و اینکه نقطه هزیمت آن کجاست. البته در آنجا توجه به ساحت های مختلف شخصیتی انسان در حوزه بینش، گرایش و رفتار نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: در این راستا هدفمندی و انسجام در ارتباط با دیگر اجزا نیز باید مورد توجه قرار گیرد. البته مؤلفه ارتباطات نیز بسیار مهم است؛ ارتباط انسان با خود، انسان با خدا، انسان با طبیعت و انسان با دیگر مخلوقان 4 حوزه ارتباطی بسیار مهم هستند.

بیشتر بخوانید:
شهادت سردار سلیمانی برچیده شدن بساط استکبار از منطقه را شتاب خواهد داد
رئیس ستادهماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور یادآور شد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری درباره مکتب حاج قاسم، بجاست کار ویژه ای در مؤسسات تحقیقی، دانشگاهی و حوزوی صورت گیرد تا مختصات این مکتب را در عرصه های مختلف، به صورت فنی مورد بحث و شناسایی قرار دهد و برنامه اجرایی مدونی تنظیم شود تا ما را به مسیر درست هدایت کرده و از شعار زدگی خارج کند.

حجت الاسلام والمسلمین ارزانی اضافه کرد: برای قرارگیری در مکتب حاج قاسم، رهبر معظم انقلاب، راه را نشان داده اند و بهتر است که برنامه ای مدون کنیم و ذیل آن برنامه به سمت هدف مورد نظر، حرکت کنیم.

بیشتر بخوانید:
به نام خدای قاصم ...
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

بهرام فاضلی زاد مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در آیین افتتاح پنجمین جشنواره مد و لباس استان ویژگی مهم این جشنواره را کار دست و استفاده از مفاهیم سنتی و آیین های بومی و محلی در طراحی عنوان کرد و اظهار داشت: در بعضی از لباس ها طرح های بومی و سنتی با طرحی نو تلفیق شده است به شکلی که سلیقه و نگاه نسل جدید و قدیم را بازگو می کند.

دکتر فاضلی افزود : در نمایشگاه لباسی طراحی شده که قابلیت استفاده در چهار مجلس با چهار تنوع و طرح منحصر به فرد را دارد به گونه ای که میتوان این لباس را در چهار طرف به تن کرد که باید از این طرح ها حمایت کرد.

وی در ادامه از مدیران حوزه های اقتصادی استان خواست که از طراحان مد و لباس استان کرمانشاه حمایت کنند تا طراحان بتوانند، آثار خود را معرفی و به تولید انبوه برسانند و در این زمینه اشتغال نیز حاصل شود.

خبرنگار : طیبه دولت آبادی

لینک خبر :‌ فرتاک نیوز
پرونده تخریب های صورت گرفته در محوطه تاریخی امامزادگان محمد(ع) و جعفر(ع) دامغان به دادستانی ارائه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵ سایت های دیگر : شبکه اطلاع رسانی دانا

به گزارش خبرنگار مرآت ، برخی اقدامات عمرانی در محوطه تاریخی امامزاده محمد(ع) و جعفر(ع) دامغان در سال جاری به دغدغه بسیاری از دوستداران میراث فرهنگی در استان سمنان تبدیل شده است. هرچند شورای شهر دامغان از این اقدامات دفاع کرده است اما ظاهرا این دفاعیه ها برای طرف های این دعوای میراثی قانع کننده نبوده است.

در مهرماه امسال مدیرکل اوقاف و امور خیریه اعلام کرد که در طرح توسعه حرم امامزادگان حتما باید ضوابط میراث رعایت شود و به هیچ وجه به دنبال ایجاد مراکزی مثل سالن اجتماعات در محوطه حرم امامزادگان نیستیم. در همین ماه و البته در پی طرح انتقادات پرشمار پیرامون طرح توسعه مذکور، طرح جدیدی در کمیته فنی میراث فرهنگی به تصویب رسید و به شهرداری دامغان سپرده شد؛ هرچند شهرداری دامغان اقدامات عمرانی خود را بر مبنای آن پیش نبرد!

ادامه انتقادات، واکنش زارع زاده رئیس شورای شهر دامغان را به دنبال داشت. او در مطلبی یادداشت گونه، به منتقدان پاسخ داد که پروژه توسعه حرم امامزادگان مسیر قانونی خود را طی کرده و اگر کسی ابهامی دارد، موضوع را از طریق دستگاه قضائی پیگیری کند! منتقدان به این یادداشت هم واکنش نشان دادند و نوشتند که از قضا شکایت میراث فرهنگی در دادگاه ویژه روحانیت در حال رسیدگی است.

خبرنگار مرآت به تازگی، آخرین موضع اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در قبال وقایع پیش گفته جویا شده است.

مهدی جمال در پاسخ به پرسش خبرنگار مرآت گفت: من با توسعه گردشگری حول حرم امامزادگان جعفر(ع) و محمد(ع) کاملا موافقم اما انتظار داشتیم به گونه ای دیگر عمل شود.

جمال با تأکید بر این که هیأت امنای امامزادگان، شورای شهر و اوقاف بارها به ما گفته بودند که طرح مصوب میراث را اجرا خواهند کرد گفت: گلایه ما از این نهادها، عدم اجرای این طرح است و اکنون نیز انتظار داریم طرحی که وزیر میراث فرهنگی درباره آن دستور ویژه ای صادر کرده است اجرا شود تا با چالش مواجه نشویم.

وی با بیان این که درباره تخریب های صورت گرفته در محوطه تاریخی حرم امامزادگان، نامه نگاری هایی با دادستانی داشته ایم گفت: از رئیس وقت اوقاف نیز در این خصوص شکایت بعمل آمده است چراکه مطابق قانون ضوابط میراث فرهنگی به هیچ وجه نباید مغفول واقع شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان ابراز امیدواری کرد میراث بجا مانده از گذشتگان در محوطه حرم امامزادگان، به سلامت باقی بماند.

امامزادگان جعفر(ع) و محمد(ع) از نوادگان امام سجاد(ع) و امام موسی کاظم(ع) هستند. چنان که برخی منابع ذکر کرده اند واقف بنای حرم امامزادگان، سیف الدین علی کیا از امرای سلسله کارکیای گیلان بوده است. پیش تر اوقاف و شورای شهر دامغان در اندیشه اجرای طرح توسعه حرم این امامزادگان در مساحت 4 هزار و 500 متر مربع بودند که این امر مخالفت منتقدان را برانگیخت.

باید دید محکمه در خصوص این اختلافات چگونه داوری خواهد کرد؟

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ مرآت
محمدرضا علیزاده ،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی گفت :برگزاری رویدادهای مختلف در سال های گذشته به برکت نظام جمهوری اسلامی با محوریت قران داشتیم

وی ادامه داد: برگزاری رویدادهای مختلف در سال های گذشته به برکت نظام جمهوری اسلامی با محوریت قران هر سال رونق بیش از پیش داشته است . ازجمله جشنواره تلاوت، برنامه های حوزه قران و عترت، برگزاری کرسی تلاوت قران، برگزاری نمایشگاه در مرکز استان و شهرستان ها، جشن های ویژه رمضان، هفته قران و عترت، جشنواره عکس، و آزمون های قران و عترت در استان برگزار شد.

علیزاده گفت : به دلیل همزمانی این نمایشگاه با چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تلاش عوامل اجرایی نمایشگاه بهره مندی از معنویت این نمایشگاه در کنار نشاط معنوی است.

وی با اشاره به برنامه ریزی های گسترده برای برگزاری این نمایشگاه گفت: رویکرد چهاردهمین نمایشگاه بزرگ قرآن کریم و عترت استان کرمان ترویجی و فرهنگی بوده و برنامه های جانبی بسیار خوبی در این راستا در نظر گرفته شده است.

علیزاده ادامه داد: نمایشگاه قران کریم استان کرمان پس از چهارده دوره به مطالبه ای از طرف مردم و جامعه فرهنگی و قرانی استان کرمان تبدیل شده و طی هشت سال گذشته در استان به طور مستمر برگزار شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان شعار امسال نمایشگاه را "قرآن معنای زندگی" عنوان کرد و افزود: این نمایشگاه 110 غرفه دارد که در فضایی حدود 5 هزار متر مربع راه اندازی شده است.

وی گفت : این نمایشگاه مهمترین و بزرگترین رویداد فرهنگی و قرانی با رویکرد تبلیغی و ترویجی است که توجه اقشار مختلف به خصوص جوانان را به این کتاب انسان ساز معطوف می کند.

علیزاده ؛ فراهم کردن بستری برای تعامل فعالان حوزه قرآن، موسسات فرهنگی و نهادهای قرآنی و آشنایی آحاد مردم در سنین مختلف با حوزه های فعال در حوزه قرآنی را از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد .

وی از اختصاص 50 غرفه این نمایشگاه به فروش کتاب، نرم افزار و قلم قرآنی و 15 غرفه به فروش محصولات عفاف و حجاب خبر داد و گفت: 25 غرفه این نمایشگاه به موسسات و نهادهای قرآنی، 10 غرفه به بخش ویژه کودکان و نوجوان و 10 غرفه نیز به بخش هنری اختصاص داده شده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

کاشف اسرار_ هفته گذشته مدیر مسوول پایگاه خبری کاشف اسرار از سوی تعدادی از اصحاب رسانه های دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده آنان جهت پیگیری اختصاص بسته حمایتی در آستانه عید نوروز به معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه تعیین شد.
به گزارش کاشف اسرار، خلیل اخوان اصغری در حالی خطاب به محمد باقر نوبخت حقیقی معرفی شده به برخی از آنان بسته معیشتی تعلق نگرفته است.
یکی از روزنامه نگاران مونث شاغل در شرق استان گیلان مدعی شده است بسته حمایتی به او تعلق نگرفت.وی که نخواست نامش فاش شود دلیل عدم تعلق بسته حمایتی را اخذ وام ازدواج در سال قبل عنوان کرد و خواستار بررسی توسط معاون رئیس جمهور شد.
خبرنگار دیگری هم به بهانه انجام سفر های خارجی در سال های 95، 96 و 98 و نیز پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی بسته به او تعلق نگرفته است.

از وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی سوال می شود آیا ادعا روزنامه نگار مونث برای عدم بسته معیشتی به خاطر اخذ وام ازدواج صحت دارد؟ آیا برای ارائه پاسخ به متقاضی بررسی کرده تا به این نتیجه برسد روزنامه نگاران برای کسب خبر به خارج از کشور عزیمت دارند؟ آیا اطلاع دارد تعداد کثیری از روزنامه نگاران دارای بیمه اصحاب فرهنگ و هنر و جزو مشاغل آزاد و دارای قرارداد از طریق صندوق هنر هستند و مورد حمایت رسانه ای نیستند و به ناچار به صندوق هنر پناه آورده اند، حال گناه کرده اند دارای بیمه هستند و به این بهانه دارای بسته معیشتی دولت نمی باشند؟ انتظار می رود مسوولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر چه سریعتر با ارائه مستندات و ذکر موازین قانونی پاسخ بدهند، البته متذکر می شود علی اکبر طاهایی به عنوان معاون این وزارت خانه پاسخگو رسانه نبود

لینک خبر :‌ کاشف اسرار
ایسنا/هرمزگان در حالی سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر در بندرعباس از 15 بهمن در دو سینما ستاره شهر و ستاره جنوب کلید می خورد که این بار شاهد نمایش 13 فیم در بخش سودای سیمرغ در بندرعباس خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد

این دوره از جشنواره فیلم فجر بندرعباس در هفت روز و با قیمت بلیط 15 هزار تومانی در دو سانس 17:30 و 20 در سینما ستاره شهر و دو سانس 18 و 20:30 در سینما ستاره جنوب به نمایش در خواهد آمد تا فیلم دوستان هرمزگانی همچون سه سال متوالی گذشته این بار هم بتوانند شاهد اکران بخشی از مهمترین جام بزرگ سینمایی کشور باشند.

در جشنواره سی و پنجم فیلم فجر در بندرعباس تعداد 8 فیلم رگ خواب، پشت دیوار سکو ، اشنوگل، کارگر ساده نیازمندیم، شماره 17 سهیلا، ایستگاه اتمسفر، آباجان، رهایی از بهشت، هشت فیلمی هستند در گروه الف و 8 فیلم در گروه ب شامل فیلم های خوب بد جلف، یک روز بخصوص، ماه گرفتگی، کمدی انسانی، نگار، انزوا، خانه دیگر و آزادی به قید شرط اکران شدند که بلیت روز فروش یک هزار و 543 قطعه، تعداد 296 بلیت به صورت اینترنتی به فروش رفت و تعداد 320 نفر نیز مهمان جشنواره بودند.

در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در بندرعباس در مجموع 18 فیلم در 46 سانس در دو بخش کودک و نوجوان و سودای سیمرغ به نمایش درآمد.

فیلم های "اتاق تاریک"، "امپراطور جهنم"، "تنگه ابوقریب"، "جشن دلتنگی"، "سرو زیر آب"، "شعله ور"، "عرق سرد"، "فیلشاه"، "کامیون"، "لاتاری"، "سوتفاهم"، "هایلایت" و "مصادره" به نمایش در آمد . در جشنواره سال گذشته فیلم های قهرمانان کوچک، دنیای کیف ها، فیلشاه، دزد و پری و شکلاتی در 10 سانس ویژه کودک و نوجوان در ساعت 10 صبح به نمایش در آمد که در مجموع با رشد بیش از 50 درصد مواجه بود، در بخش کودک و نوجوان نیز یک هزار و 500 تماشگر نیز به دیدن فیلم ها در دو سینما ستاره شهر و ستاره جنوب نشستند و در بخش سودای سیمرغ با استقبال 4 هزار و 617 نفری رو به رو شدیم که نشان دهنده جهش مناسبی بود و رشد قابل توجهی رقم خورد.

در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در بندرعباس ماجرای نیمروز 2(رد خون) از حسین مهدویان، غلامرضا تختی از بهرام توکلی، سال دوم دانشکده از رسول صدر عاملی، روزهای نارنجی از آرش لاهوتی، جمشیدیه از یلدا جبلی، معکوس از پولاد کیمیایی، ایده اصلی از آزیتا موگویی، بیست و سه نفر ار مهدی جعفری، وکیل مدافع از سلمی بابایی و ونداد دوشن و آشفتگی از فریدون جیرانی 10 فیلمی است که در یک هفته در بندرعباس به نمایش درآمد. در بخش سودای سیمرغ در مجموع 10 فیلم با 28 سانس در دو سینما ستاره جنوب و ستاره شهر به نمایش درآمد و در مجموع این بخش سه هزار و 99 نفر از فیلم های به نمایش درآمده استقبال کردند که بالاترین آمار به روز پایانی و رکورد 567 نفری روز هفتم بود.

به ترتیب فیلم های بیست وسه نفر با 84.5 درصد، غلامرضا تختی با 83.3 درصد و ماجرای نیمروز با 76 درصد از نگاه علاقه مندان رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.

همچنین در بخش سیمرغ پروانه ها نیز فیلم های لکنت، پاستاریونی، بنیامین،ضربه فنی و آخرین داستان نیز برای تمامی مقاطع تحصیلی و گروه های سنی در نوبت صبح به نمایش درآمد که یک و هزار و 100 نفر در بخش سیمرغ پروانه ها از فیلم های به نمایش درآمده در سینما ستاره شهر استقبال کردند.

اما در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر این بار 13 فیلم نیز بندرعباس ارسال خواهد شد، فیلم های "آتابای، سه کام حبس، آن شب، قصیده گاو سفید، تومان، کشتارگاه، خوب- بد-جلف 2، لباس شخصی، مغز استخوان، دشمنان، روز بلوا، من می ترسم و روز صفر" در دو سینما ستاره شهر و ستاره جنوب به نمایش درخواهد آمد.

بلیت فروشی به صورت اینترنتی در سامانه خرید بلیط دو سینما (ستاره شهر cinemasetareh.ir و ستاره جنوب cinemasetarehjonoob.ir) و به صورت حضوری درب سالن صورت می گیرد.

همچنین 5 فیلم در بخش کودک به نام ها "منطقه پروازممنوع، تورنا 2، قطار آن شب، بیست وسه نفر و کاتی و ستاره" همه روزه از ساعت 10 صبح در سینما ستاره شهر بندرعباس اکران می شود. بلیت بخش کودک به صورت رایگان و توزیع آن در بین مدارس کمتر برخوردار انجام می شود.

به گزارش ایسنا، قرار است آئین افتتاحیه سی و هشتمی جشنواره فیلم فجر در بندرعباس 15 بهمن ماه ساعت 20 با اکران فیلم "سه کام حبس" در سینما ستاره شهر بندرعباس برگزار شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
استاندار اصفهان گفت: در استان اصفهان 43 سالن سینما وجود دارد که 33 سالن آن در شهر اصفهان است و طی یک سال اخیر نزدیک به یک میلیون و 500 نفر در سینماهای اصفهان حضور داشته اند و مردم اصفهان بیش از یک 14 میلیارد ریال از هزینه های خود را صرف تماشای فیلم در سینما کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : روزنامه نصف جهان

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، عباس رضایی شامگاه دوشنبه در آیین افتتاحیه دهمین جشنواره فیلم فجر اصفهان اظهار کرد: امروز جشنواره ها به ویژه جشنواره فیلم فجر محلی برای نمایش هنر و هنرمندان کشور شده است، برگزاری این جشنواره ها و حضور اهالی هنر به معنای این است که هنر در ایران و در این دیار یعنی اصفهان متوقف نیست و جریان دارد.

استاندار اصفهان با اشاره به هم تراز بودن جشنواره فیلم فجر اصفهان با تهران افزود: افتتاحیه چندین پردیس سینمایی در سال های اخیر و ورود بخش خصوصی در حوزه سینما یک افتخار است چرا که ثمره آن توسعه زیرساخت های هنری و رویدادهای فرهنگی خواهد بود.

وی با بیان آن که باید در حوزه سینما و حضور حداکثری مردم در سالن های سینما تلاش بیشتری شود، افزود: حضور پررنگ بخش خصوصی در زیرساخت های هنری و فرهنگی سبب امنیت فرهنگی کشور است، در استان اصفهان 43 سالن سینما وجود دارد که 33 سالن آن در شهر اصفهان است و طی یک سال اخیر نزدیک به یک میلیون و 500 نفر در سینماهای اصفهان حضور داشته اند و مردم اصفهان بیش از یک 14 میلیارد ریال از هزینه های خود را صرف تماشای فیلم در سینما کرده اند، البته باید در این حوزه تلاش بیشتری کرد چراکه هنر می تواند عاملی برای کاهش آسیب های اجتماعی در کشور باشد.

رضایی با گرامیداشت ایام دهه فجر اضافه کرد: ما کمی در جهت مبانی و دستاوردهای انقلاب کم کاری کرده ایم، انقلاب های بزرگی همچون انقلاب چین، فرانسه و روسیه که در قرن معاصر در دنیا اتفاق افتاده است، جنسشان با انقلاب ما متفاوت است و هر انقلاب ویژگی های خاص خود را دارد.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات انجام شده 3 انقلاب بزرگ در قرن معاصر صورت گرفته است که عبارت اند از انقلاب فرانسه، روسیه و ایران اما در تحلیل این سه انقلاب در مباحث مختلف ریشه شکل گیری، ماندگاری و هدف از وقوع آن ها، مباحث مختلفی مطرح است.

وی در ادامه یادآور شد: مقایسه انقلاب اسلامی ایران با دو انقلاب دیگر اشتباه است چراکه اصل و ریشه ها شکل گیری آن ها با هم متفاوت است، اگر این سه انقلاب را به لحاظ مختلفی همچون اقتصادی، نظامی و اجتماعی و ویژگی های عصر وقوع انقلاب باهم مقایسه کنیم، تفاوت ها را به وضوح مشاهده خواهیم کرد، جنس وجودی انقلاب اسلامی نور و هدف آن رسیدن به کمال واقعی است.

رضایی اذعان داشت: در فرانسه و روسیه تمام شرایط برای وقوع یک انقلاب آماده بود اما این شرایط در سال 57 در کشور ایران اصلاً محیا نبود، به طور مثال اقتدار نظامی آن روز ایران، یک اقتدار کامل و تا دندان مسلح بود در حالی که در فرانسه اصلاً چنین شرایطی وجود نداشت و وضعیت نظامی آن کاملاً متشنج بود.

استاندار اصفهان ویژگی های مردمی و مذهبی بودن را از عوامل اصلی پیروزی انقلاب مطرح کرد و ادامه داد: انقلاب ما پیروزی خود را مدیون تفکر و رهنمودهای حکیمانه و ویژگی های امام راحل است که توانست رژیم نظامی ایران را با مردم همراه کند، آن چیزی که سبب شد علی رغم تمام شیطنت های نظام های استکباری، ملت ما جشن سینما را در چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی برگزار کنند، مردم ما با وجود فتنه ها، هجمه ها و شبهات مختلف که می خواهد بین مردم و نظام و همچنین نظام و دولت را فاصله اندازد هوشیار هستند.

رضایی در پایان بیان داشت : مردم بصیر ما هوشیاری لازم را دارند و می دانند ریشه مشکلات معیشتی و اقتصادی امروز جامعه در کجا است و آن ها را پای نظام نمی نویسند، جشنواره فیلم فجر تحلیل واقعی این موضوع است.

انتهای پیام/63086/ج30/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: در راستای حمایت از نویسندگان و پدیدآورندگان آثار فرهنگی در خراسان جنوبی، 710 میلیون ریال خرید کتاب انجام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی؛ ناصر نبی زاده عنوان کرد: در هفدهمین جلسه هیات انتخاب و خرید کتاب استان از مجموع حدود 60 عنوان کتاب بررسی شده ، با خرید 36 عنوان کتاب، در مجموع 2 هزار و 923 نسخه، موافقت و به مبلغ 710 میلیون و 605 هزار ریال از انتشارات ، نمایندگی های نشر استان و مولفین خریداری شد.

وی با بیان این که این اقدام هر ساله توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با هدف حمایت از ناشران و مولفان استانی انجام می گیرد، خاطرنشان کرد: اولویت خرید کتاب نیز، با کتبی است که توسط ناشران و چاپخانه های خراسان جنوبی منتشر شده باشد.به گفته وی اعتبار خرید کتاب استان بر اساس تفاهم نامه حمایت از فعالیت های فرهنگی از سوی معاونت فرهنگی وزارت متبوع تعیین و ابلاغ می گردد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به این که مولفان و ناشرانی که تمایل دارند در آثار تالیفی آن ها توسط این اداره کل جهت خرید بررسی شود، درخواست نامه خود را به انضمام یک نسخه از کتاب ارسال نمایند، تصریح کرد: در هیات انتخاب و خرید کتاب استان کتب منتشر شده در سال جاری و سال قبل آن بررسی می شود. لازم به ذکر است کتب باید حتما چاپ اولی باشند. کتاب های تست و کمک درسی شامل حمایت و خرید نمی شوند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

از چه سالی در زمینه خوشنویسی و خطاطی فعالیت تان را شروع کردید و در حال حاضر مشغول چه کاری هستید؟

علاقه من به خوشنویسی برمی گردد به دوران ابتدائی از کلاس چهارم و در همان زمان شرکت در مسابقات خط و خوشنویسی. در کلاس چهارم نفر اول دبستان، کلاس پنجم نفر اول شهرستان و کلاس ششم نفر اول فرمانداری کل سمنان. ولی شروع و آشنائی با انجمن خوشنویسان ایران از سال 1359 و ثبت نام در کلاس مکاتبه ای تا مرحله عالی و مرحله ممتاز را در سال تحصیلی 65- 1364 در محضر استاد امیرخانی حضورا کسب فیض کردم که خوشبختانه تمرین و ممارست و فعالیت هنری ام تا امروز ادامه دارد و در حال حاضر فعالیتم در زمینه انجام امور تبلیغاتی است.

ارزشمندترین اثرتان از نظر خودتان کدام اثر است؟

من همه تابلوهای خوشنویسی خودم را به نوعی دوست دارم ولی در مقطعی از فعالیت خود(دهه هفتاد) یک سری کارهای فیکه از داخل روغنی که در آن زمان به نوعی منحصر به فرد بود (کاری که تا آن زمان به این صورت کسی انجام نداده بود)تکنیک این کار با فویل کاری و پستوله و رنگ از پشت آینه- شیشه یا پیکسلی انجام می شد که من به آن کارها نیز تعلق خاطر و ارتباط خوبی داشتم و تعدادی اثر خوشنویسی با قلم هم داریم که به دو اثر تعلق خاطر بیشتری دارم. یکی تابلوی الله و دیگر صد خانه اگر به طاعت آباد کنی است.

آن چیزی که یک اثر را در حرفه ی خوشنویسی می تواند منحصر به فرد کنید رعایت بی نقص تکنیک هاست یا مسیر شخصی هنرمند؟

مسیر شخصی هر هنرمند که علایق و سلیقه خود را به نوعی دنبال می کند، بسیار مهم است و این امر می تواند در خلق اثر تاثیر به سزائی داشته باشد البته با رعایت تمام اصول و قواعد نستعلیق بدون اینکه ذره ای از آن قواعد عدول کرده باشد و اما آن چیزی که به اثر خوشنویسی جلوه بصری بیشتری می دهد تذهیب- تشعیر- پارسپارتوی مناسب و دیگر مواردی که در یک اثر به کار می رود و مهمتر از همه متن زیبا شعر جمله یا پیام است.

آیا در نمایشگاه و جشنواره ها هم شرکت کرده اید؟ اگر بازخورد جالبی که نسبت به آثارتون در جشنواره ها یا نمایشگاه ها داشتید، برای ما تعریف کنید؟

بله من در تمام نمایشگا های جمعی خوشنویسان سمنان، در نمایشگاه مشترک سمنان و گرگان و نمایشگاه های جشنواره خوشنویسی ساری- رامسر و نمایشگاه سمینارهای سرپرستان انجمن های سراسر کشور در گرگان- شهر کرد- تهران و... شرکت داشته ام و معمولا هر اثر هنری از نظر مختلف بازخورد های متفاوتی دارد که به نظر من هر کدام می تواند در حد خود جالب باشد.

خط چه جذابیتی دارد که شما به سوی آن رفتید؟

معمولا خوشنویسی علاوه بر جذابیت بصری یک کشش درونی هم دارد و اوایل همین کشش درونی بود (شاید ارثی) که مرا ناخودآگاه به سوی خود می کشید و بعدها هم هر چه بیشتر می نوشتم و تمرین می کردم احساس نزدیکی و دوستی و تشنگی بیشتری به خوشنویسی پیدا می کردم و از آنجا که خوشنویسی یک هنر معنوی و دلی است، هنرمند خوشنویس به نوعی از هنر خود و خلق اثر لذت برده و همین لذت باعث انگیزه و ممارست و ادامه می شود.

خوشنویسان استان چه مشکلاتی بر سر راهشان است؟

متاسفانه علیرغم همه تبلیغاتی که صورت می گیرد آن طور که شایسته است توجه عمیق و ریشه ای به هنر و هنرمند و از جمله خوشنویسی نمی شود و اما علاوه بر این چون ابزار در خوشنویسی حرف اول را می زند، متاسفانه مشکل کمبود ابزار مهمترین دغدغه بیشتر خوشنویسان سمنان است که اغلب به نوعی با آن درگیر هستند.

تاکنون چند اثر خلق کرده اید؟

ببینید تمرین یک خوشنویس هم به نظر من اگر بدون ایراد باشد، می تواند یک اثر باشد هرچند هرگز به نمایش گذاشته و ارائه نشود و اما بنده با توجه به اینکه حدود نزدیک به 50 سال است که می نویسم آثار قابل ارائه زیادی داشته ام که هر کدام به نوعی از دسترس من خارج شده یا به دوستان و اطرافیان و... هدیه داده شده و یا به فروش رفته و تعداد کمی را هم در مجموعه شخصی خودم حفظ کرده ام.

یک خوشنویس برای موفقیت چه مواردی را باید در نظر بگیرد؟

خوشنویس با توجه به موقعیت خود و اینکه در چه مرحله ای از هنر خوشنویسی فعالیت می کند، باید رعایت حدود شرایط را داشته باشد. به فرض اگر در مرحله ابتدائی آموزش و یادگیری است، تمرین و ممارست زیاد و رعایت تمام نکاتی را که استاد به او می گوید و در مراحل دیگر به اقتضای موقعیت و شرایط توجه به نکات و راهنمایی های استاد و باز آنچه شرط اصلی است، تمرین و ممارست که باید هر روز بدون وقفه انجام شود.

به عقیده شما آیا خوشنویسی هنری ذاتی است یا اکتسابی؟ و تعلیم چقدر در خوشنویس شدن یک فرد موثر است؟

علاقه و گرایش به خوشنویسی می تواند درونی- ذاتی و حتی ارثی باشد اما اینها به هیچ عنوان کافی نیست. برای خوشنویس شدن هنرجو باید حتما با رعایت تمام اصول زیر نظر یک استاد تعلیم ببیند و تمرین و هر روزه داشته باشد.

هیچ کس در نزد خود چیزی نشد

هیچ آهن، خنجر تیزی نشد

هیچ حلوائی نشد استاد کار

تا که شاگرد شکر ریزی نشد

پس قطعا باید گفت(برای چندمین بار) تعلیم و تمرین موثرترین و مهم ترین چیزی است که باید هر هنرجوی خوشنویسی از آن غافل نشود.

به طور متوسط روزی چند ساعت مشق خط می کنید؟ و از بین قالب های خوشنویسی(قطعه نویسی، چلیپا، سیاه مشق و...) به کدام یک راغب تر هستید؟

در حال حاضر با توجه به موقعیت کاری و شرایط سنی زمان تمرین من کم و پراکنده است و بیشتر متمرکز روی اثر هستم. ولی در سال های اخیر که خوشنویسی کتاب سمنانی قلمین نازی و ضرب المثلی را در دست داشتم به طور متوسط روزانه 2 یا 3 ساعت و گاهی بیشتر وقتم صرف خوشنویسی می شد و اما در رابطه با قالب هائی که فرمودید بسته به شرایط و نیاز مشق می کنم و از مشق نظری و تحلیل بصری خطوط قدما و بعضی از معاصرین غافل نیستم.

قدما صبر در یادگیری و آموزش خوشنویسی را یکی از بارزترین ویژگی های این هنر برمی شمرند. آیا می توان از این نکته این بهره را برد که خوشنویسی در ذات خود حامل اخلاق و معنویت نیز هست؟

بله خوشنویسی ذاتا یک هنری اخلاقی معنوی است و با توجه به اینکه بسیاری از هنرمندان خوشنویس کاتب قرآن ادعیه و آثار عرفانی بزرگان مثل مولوی- حافظ- سعدی و عطار و دیگر آثار از این دست بوده اند به این سبب هم خوشنویسی به نوعی اخلاقی و معنوی و دلی و همه خوشنویسان بزرگ ما به نوعی اخلاق مدار بوده و گرایشات عرفانی داشته و بعضا عارف بوده اند.

به عنوان یک هنرمند خوشنویس که حتما در طول روز با اشعار و کلمات بزرگان سر و کار زیادی دارید؛ رابطه میان ادبیات و هنر خوشنویسی را در فرهنگ ایرانی چطور ترسیم می کنید؟

همانطور که به نوعی در جواب سوال بالا عرض کردم رابطه بسیار تنگاتنگی بین ادبیات و خوشنویسی وجود دارد و در مواردی می توان گفت ادبیات با هم نوائی با خوشنویسی بی شک جذاب تر- تاثیرگذارتر و ماندگارتر خواهد شد. البته در کنار این نظر اعتقادی وجود دارد که خط نستعلیق از چنان غنا اعتلا و جلوه های ناب بصیری برخوردار است که به تنهایی می تواند بار یک هنر مستقل را به دوش بکشد که در جای خود این مطلب قابل تامل است.

با توجه به اینکه نستعلیق را عروس خطوط اسلامی لقب داده اند و خطی در کمال اعتدال و توازن است، جایگاه خط شکسته را چطور می بینید؟

با توجه به پیچش ها و حرکات کشیده ها و دوایر و رهائی کلمات خط شکسته می توان گفت در موارد خاص جایگاه خوبی را دارد. آنچه در شکسته بیشتر اهمیت دارد چینش حروف و کلمات در کنار یکدیگر و ایجاد فضای کلی است در حالی که در نستعلیق حروف و کلمات به تنهایی بار جلوه های ناب بصری را به دوش می کشند.

برداشتتان از این جمله امام(س) که فرمودند: هنر دمیدن روح تعهد در انسان هاست چیست؟

امام در رابطه با تمامی هنرها این سخن را گفته اند که سخن صحیح و درستی می باشد ولی در مورد هنر خوشنویسی این سخن مستقیما و به طور خاص مصداق دارد.

در هنرهایی مثل موسیقی، برخی از اساتید معتقدند تا هنرمند با ساز خود به وحدت نرسد، نمی تواند در حد کمال و بلوغ بنوازد، آیا می توان در خوشنویسی هم به چنین امری قائل بود؟

همان طور که گفته شد ابزار خوشنویسی جایگاه ویژه و غیر قابل انکاری دارد حال اضافه کنید اسباب کتابت خوب را با حال و صفای هنرمند خوشنویس که قطعا خط بیشتر از هنرهای دیگر (موسیقی) ارتباط درونی با ابزار و خود هنرمند دارد.

میرعلی هروی خوشنویس بزرگ (حدود 500سال پیش) می فرماید:

پنج چیز است که تا جمع نگردد در خط

هست خطاط شدن نزد خرد امر محال

دقت طبع و وقوفی ز خط و خوبی دست

طاقت محنت و اسباب کتابت به کمال

به نظرتان شیوه های جدید خوشنویسی اعم از تغییراتی که در دانگ و دوایر، کشیده ها و یا نقطه ها به وجود آمده، چه رابطه ای با تغییرات اجتماعی و ذهنی هنرمند امروز دارد؟

عرض به حضور شما خوشنویسی از اصول و قواعد متقن و خاصی پیروی می کند و از قرن ها پیش و با زحمت و مرارت بزرگان به این جایگاه رفیع رسیده است و اما در مقطعی از زمان استاد میرزا رضا کلهر برای آسان تر شدن خط تعمیراتی در دوایر کشیده ها دادند که کشیده ها کوتاه تر و دوایر کمتر کوچکتر شد و تغییرات جزئی دیگر از آن تاریخ این خوشنویسی به سبک کلهر معروف شد و بیشتر معاصرین بعد از ایشان از این سبک پیروی کردند و اما دیگر تکنیک های جدید چنانچه با توجه به رعایت اصول خوشنویسی باشد مانند نقاشی خط- خط گرافیک و فرمهای مدرن هیچ منافاتی ندارد و این تعمیرات با توجه به شرایط زمانی اجتناب ناپذیر است و در جایگاه خود می تواند قابل ارائه و در خور توجه باشد.

توصیه شما به هنرجویان جوان که تازه وارد این عرصه شده اند، چیست؟

اجازه بدهید به جای توصیه این بیت را برای این عزیزان بخوانم

داند آن کس که آشنای دل است

که صفای خط از صفای دل است

جایگاه زنان را در هنر خوشنویسی امروز چطور ارزیابی می کنید؟

خوشبختانه امروز ما بانوان خوشنویس بسیار خوبی داریم که هر کدام برای خود جایگاه ویژه و حرفی برای گفتن دارند و ای بسا دوشادوش و گاها پیشتازتر از آقایان گام برداشته اند که باید حتما دیده شوند و مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

آقای سهرابی، مردم نه تنها شما را یک هنرمند خوب بلکه شاعر خوب هم می شناسند. لطفا در این مورد و تالیفات خودتان توضیح دهید.

آنچه را که شما می فرمائید می توان این طور توضیح داد که علاقه و گرایش مردم به هنر و ادبیات و به طور کلی خوبی ها موجب ایجاد علاقه و محبت بین آنان و هنرمند می شود. گویا مردم هنرمند را واسطه خود در بیان آنچه در دل دارند، می دانند با توجه به این نکته از زبان سعدی بزرگ همواره به خود گوشزد می کنم که سپاس دار که جز فیض آسمانی نیست.

غزل- مثنوی- دوبیتی طبع آزمائی کرده ام و اخیرا یک کتاب شعر و خوشنویسی به نام قلمین نازی و ضرب المثلی را در قالب دوبیتی گفته و اصل ضرب المثل را در بالای صفحه خوشنویسی کرده ام.

چگونه به سمت شعر کشیده شدید و بیش تر در چه قالب هایی شعر می سرایید؟ در چه مضامینی؟

بله آغاز سرایش شعر به تشویق یکی از دوستان و توصیه ایشان مبنی بر اینکه طبع خود را بیازمایم، مبادرت به سرودن شعر سمنانی نمودم و البته هنوز خود را در آغاز راه می دانم.

اولین شعری که سرودید یادتان هست؟

دقیقا اولین شعر من یک غزل بود که در مرداد 92 همزمان با 23 ماه رمضان گفتم. بیان حالی بود (با خدا) که با مطلع هما جون تون بی بیرین شا اشنه شروع می شود که اگر فرصت باشد برایتان می خوانم.

بفرمایید.

هما جون تون بی بیرین شا اشنه

تا ته دیم پی پرده رد با اشنه

جان ما از تنمان بیرون رفت دیشب

تا که از روی تو پرده کنار رفت دیشب

نوری موچش و هر چی روشنی

باشن عجبا چه قد و بالا اشنه

نور چشمان من و هر چی روشنی بود

گفتند چه قد و بالا دیشب

برو دزارون همن بات عجب

باریکلا کوچه رعنا اشنه

در و دیوار همه گفتند عجب

آفرین که چه رعنایی دیشب

زمینی هم مگیما جاپی په بو

ای تکون بخورد و بشتا اشنه

زمین هم می خواست از جایش بلند شود

یک تکانی خورد و به جای خودش ایستاد دیشب

وله دارین فقط سر ژیری وند

بفاعند بوئی هما جا اوشنه

درخت گل فقط سرش را پایین انداخت

و نوعی خود را به همه جا پراکند دیشب

اندارون اون زفن تا کوبایون

بسوتون اون گرمی بالا اشنه

من آن زبان را ندارم که بگویم

ولی از آن همه گرما سوختم دیشب

برمه و ناله و آهی سحرین

هوش هما سر پی بیرین شا اشنه

گریه و ناله و آه سحری

هوش از سرما برد دیشب

دله مستی با کو مه نشون بدش

بد بین اه همه او با اشنه

در حال مستی بود که به من نشان داده شد

دیدم این همه او (خدا) بود دیشب

و سته دیگر بشه دل صاف واکه مجد

باز بنی هر چه ته بدیا اشنه

بس است دیگر برو دلت را صاف کن مجد

تا باز دوباره ببینی آنچه را که دیدی دیشب

کدام یک از سبک های شعر را می پسندید؟ در مورد سبک مورد نظرتان توضیح دهید.

بنده ضمن علاقه به سبک خراسانی به سبک هندی و سروده های صائب تبریزی علاقه زیادی دارم و یک دو بیتی دارم به این مضمون(سمنانی)

رودکی زمان تا نیما یوشی

پنج اختری آسمن فروتنی

اما گر نخونده سبکی هندی

کلا بشی چی ته سرتا گوشی

ترجمه:

از زمان رودکی تا زمان نیما یوشیج و این پنج اختر آسمان خروش(حافظ- مولانا- سعدی- فردوسی- نظامی)-

ولی اگر سبک هندی را نخوانده ای تا بناگوش کلاه بر سرت رفته است.

با کدام شاعر قرابت روحی بیشتری احساس می کنید و شعر کدام یک از شاعران را بیشتر می خوانید و از آثار او تاثیر می پذیرید؟

دیوان حافظ که همیشه کنار دستم است. دیوان سعدی- مثنوی معنوی و غزلیات شمس را هم تقریبا خوانده ام و با شعرای دیگر از قدما و معاصرین هم بیگانه نیستم و بدون شک از آثار همه بزرگان تاثیر گرفته ام.

فکر می کنید سرودن بیشتر زاییدة کوشش است یا این که شعر باید در وجود شاعر بجوشد؟

در ابتدای امر به نظر می رسد کسی که توانائی سرودن شعر را دارد، مبادرت به سرودن می نماید که این شعر جوششی است. مولوی (خون که می جوشد منش از شعر رنگی می دهم) سرودن شعر قابلیتی است که همواره همراه شاعر است او می تواند به مناسبت یا دلایل خاص دیگر شعر بسراید اما طبیعی است که این سرودن از عمق و ماندگاری شعر می کاهد به نوعی پاسخ شما را در جواب سوال ما قبل داده ام.

محافل و انجمن های ادبی چقدر به رشد شما در شعر کمک کردند؟

همواره اصرار بر این داشتم و دارم که از حضور در این گونه جلسات غافل نبوده و بهره های زیادی از این دست محافل بگیرم.

فکر می کنید که یک شاعر باید در تمام عمر شاعر باشد یا نه، فقط لحظه ای که قرار است شعر بگوید؟ و آیا شاعرانه زندگی کردن، زندگی اش را با مشکل مواجه می کند؟

به نظر من نمی توان گفت بدون سابقه ذهنی و مطالعات قبلی، انسان تنها براساس موهبت و قریحه ذاتی مبادرت به سرودن شعر نماید و اما آنچه شعر را تاثیرگذار و ماندگار می کند، قریحه و طبع خداداد است به قول حافظ:

حسد چه می بری ای سست نظم بر حافظ

قبول خاطر و لطف سخن خداداد است

و یا با حافظ آن را که خواندی استاد، گر بنگری به تحقیق

صنعتگریست، اما طبع روان ندارد

نظر شما در خصوص روزنامه پیام استان سمنان؟

در شرایطی که کارهای مطبوعاتی به خاطر مسائل و شرایط روز و مشکلات و گرانی کاغذ و وجود شبکه های اجتماعی و از این دست مسائل که قطعا با مشکلات زیادی مواجه است، مداومت در انتشار روزنامه پیام به همت دست اندارکاران این روزنامه در خود تامل و قابل ستایش است.

سخن آخر.

ضمن تشکر از دوستان دست اندرکار روزنامه از حوصله شما صمیمانه سپاسگزار و برایتان آرزوی سلامی و بهروزی دارم.

لینک خبر :‌ روزنامه پیام سمنان
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: برای نخستین بار جشنواره موسیقی فجر با حضور گروه های فعال سراسر استان در بوشهر برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، محمدحسین زندویان در نشست هماهنگی جشنواره موسیقی فجر در استان بیان کرد: انسجام و هماهنگی مهمترین مولفه در برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی و هنری فجر است.

وی اظهار داشت: ایجاد شور و نشاط اجتماعی در دهه مبارک فجر که دهه ای مردمی است از الزامات و ضروریات جامعه می باشد.

زندویان عنوان کرد: کمیته ای با حضور اعضاء انجمن موسیقی استان و پیشکسوتان موسیقی برای بهتر برگزار نمودن جشنواره تشکیل شود.

حماسه حق پرست رئیس انجمن موسیقی استان گزارشی در ارتباط با اجرای جشنواره بیان نمود.

در ادامه نشست برنامه های اجرایی جشنواره موسیقی را مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

لازم به توضیح است جشنواره موسیقی فجر استان از 24 الی 30 بهمن ماه در شهر بوشهر برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در حالی که محدودیت سرانه فرهنگی، از چالش های اساسی تبریز و آذربایجان شرقی است، شورا و شهرداری تبریز، عزم خود را برای تصاحب خانه هنر و حذف یکی از کانون های اصلی تاریخ، فرهنگ و هنر آذربایجان جزم کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سال ها پس از مطالبه عمومی در مورد ضرورت خروج اعضای شورای اسلامی شهر از موزه شهر یا همان عمارت تاریخی شهرداری تبریز، حال اعضای شورای شهر و شهرداری تبریز، بدون در نظر داشتن علایق و دلبستگی های تاریخی و فرهنگی مردم، تصمیم گرفته اند کارزار شورای شهر را به خانه هنر باغ گلستان منتقل کنند.

خروج شورا از عمارت تاریخی بلدیه، از نخستین روزهای فعالیت شورای چهارم توسط اصحاب فرهنگ و رسانه، دائماً پیگیری می شد اما اغلب اعضای شورای چهارم، گویا حضور در عمارت ساعت را کلاس نمایندگی خود می دانستند و در برابر این مطالبه عمومی، مقاومت می کردند.

در شورای چهارم، ساختمان قدیمی یکی از مناطق شهرداری و بخشی از تاسیسات خاوران، از گزینه هایی بود که برای انتقال محل جدید شورا، مدام مطرح می شد. اما در نهایت، قانونی در شورا مصوب شد مبنی بر اینکه ساختمان جدید شورا باید در منطقه دوکمال طراحی و احداث شود. با این حال، این مصوبه هم مانند بسیاری از مصوبات شورا به محاق رفت، تا بحث انتقال محل شورا، به دوره پنجم برسد.

در اوایل شورای پنجم نیز انتقال جلسات شورا به معاونت شهرسازی شهرداری تبریز در مراحل نهایی بود اما این انتقال با کارشکنی یکی از اعضای شورا به نتیجه نرسید.

حال شورا و شهرداری، از میان گزینه های مختلف روزی میز(!) تصمیم گرفته خیلی راحت و بی دغدغه، از فرهنگ و تاریخ مردم مایه بگذارند و شورا را به خانه هنر باغ گلستان انتقال دهد؛ به نام مردم و به کام شورانشینان!

اخیراً محمدحسین اسحقی معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز در مصاحبه ای، گفته حضور فیزیکی شهرداری و شورای شهر تبریز در باغ گلستان، فضایی اداری در آنجا ایجاد می کند و این امر موجب می شود تا ناهنجاری های باغ گلستان از میان رفته و زمینه های بازگشت دوباره خانواده ها به این محل فراهم شود.

محمدحسین اسحقی اشاره ای نکرده که چه عاملی باعث ناهنجاری های باغ گلستان شده و از سوء مدیریت در حفظ وجهه اجتماعی این باغ سخن به میان نیاورده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی اخیراً سرانه فضاهای فرهنگی استان را 2سانتی مترمربع خوانده و تاکید کرده است، برای رسیدن به حداقل استانداردها نیازمند 35 برابرِ فضاهای موجود هستیم. حال با اقدام ناگهانی شهرداری و شورا، این سرانه، بیش از پیش تصعیف خواهد شد.

خانه هنر تبریز علاوه بر شاخص های عددی سرانه فرهنگی، دارای وجهه ارزشمند فرهنگی و تاریخی است. این بنا با گستره طولی و نمای کم نظیر سنگی، همزمان با عمارت تاریخی شهرداری تبریز احداث شده و روزگاری، بستر نخستین انجمن شهری در کشور بود. یکی از غنی ترن کتابخانه های تاریخی ایران نیز ریشه در حیات همین بنای سنگی دارد. با انتقال کتابخانه به محل جدید، این ساختمان، به عنوان یکی از معدود موزه های تخصصی کاریکاتور در جهان مطرح شد.

خانه هنر سال 1387 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و حالا با انتقال شورا به آن، و تعمیرات اساسی در طراحی و فرم داخلی، بیم آن می رود که وجهه تاریخی بنا، آسیب جدی ببیند، کما اینکه معاون فنی و عمرانی شهرداری، از همین حالا برای تدارک اساسی این اثر مظلوم تاریخی، خط و نشان می کشد.

مروری کوتاه بر کارنامه شهرداری در حفظ آثار تاریخی نشان می دهد این مجموعه، در اغلب موارد، در بحث های تاریخی، مستقل عمل می کند و آن چنان که باید، به جنبه های کارشناسی، نظارت های میراثی و مطالبه عمومی اعتنا ندارد.

با انتقال شورا به باغ گلستان، طبیعی است که روح و هویت تاریخی اثر، دستخوش بروکراسی اداری شورا و شهرداری خواهد شد. علاقه مندان تاریخ و فرهنگ تبریز و آذربایجان، سال ها است از وضعیت عمارت تاریخی ساعت دل نگرانند، اما شهرداری و شورای شهر تبریز در واقع، به جای انکه به این مطالبه فرهنگی پاسخ دهند، این مطالبه را از میدان ساعت، به میدان گلستان انتقال می دهد.

انتهای پیام/60002

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
آریایی نیا با اشاره به عدم برگزاری افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، گفت: علت آن است که هزینه های افتتاحیه جشنواره برای سیل زدگان سیستان و بلوچستان اختصاص پیدا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

ناصر آریایی نیا، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با بیان اینکه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر از فردا در اهواز آغاز می شود، اظهار داشت: علاقه مندان برای تهیه بلیط های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به سایت ubelit.com مراجعه کنند.

معاون هنری اداره ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه برای خبرنگاران و خبرگزاری ها در جشنواره فیلم فجر امسال دو جایزه در نظر گرفته شده است، افزود: یک جایزه به بهترین تیتر و یک جایزه به بیشترین اخبار منعکس شده جشنواره از لحاظ کمی و کیفی تعلق می گیرد ضمن اینکه برای تقدیر و تشکر از همکاری های خبرنگاران بلیت های جشنواره به صورت رایگان تقدیم شان می شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه افتتاحیه جشنواره فیلم فجر امسال در سراسر کشور برگزار نمی شود، خاطرنشان کرد: علت آن است که هزینه های افتتاحیه جشنواره برای سیل زدگان سیستان و بلوچستان اختصاص پیدا کرد.

آریایی نیا با بیان اینکه زمان و مکان اختتامیه متعاقبا اعلام می شود، گفت: در پایان جشنواره، از مطبوعات و خبرگزاری هایی که بیشترین اطلاع رسانی را در خصوص جشنواره داشتند تقدیر به عمل می آید.

لازم به ذکر است؛ در سی و هشتمین جشنواره، 17 فیلم برای بزگسالان در بخش سودای سیمرغ در دو سانس 18 و 20 و برای کودکان 5 فیلم در بخش سیمرغ پروانه ها، در سانس 10 درسینما های ساحل و هلال اهواز اکران خواهند شد./9456/

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

قال اللهُ الحَکیمُ فِی کِتَابِهِ الکَرِیم
بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِیمِ
ن وَ اَلْقَلَمِ وَ مٰا یَسْطُرُونَ

– فرماندار محترم شهرستان گناوه
-مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
– اعضای محترم شورای تأمین

با سلام و آرزوی دعای خیر
هم اکنون که ایران عزیزمان در فقدان سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی یکپارچه شور و وحدت است تا دشمن را به این باور برساند که نوای هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّه از نای هر ایرانی بلند می شود ، جا دارد این مورد را مد نظر بگیریم که سردار عزیزمان حاج قاسم سلیمانی سرباز مبارزه با ارتجاع و انحراف داعش و وابستگان آن بود و اینک بر ما فرض است راه آن سردار رشید اسلام را در ایستادند مقابل سوداگران افراط که نیتی جز نشان دادن چهره ایی متعصبانه و بدور از رحمت و رأفت از دیانت و متدینین ندارند نشان دهند . لذا کوتاه کلام اینکه فعالین فرهنگی ، مدنی و اجتماعی گناوه اعلام می کند هر اقدامی برای بستن فضای فرهنگی شهر گناوه با سوء استفاده از باورهای دینی مردم شریف شهرفرهنگی، بندری و مهمان نواز گناوه را محکوم می کنیم و از شما می خواهیم امنیت که ماحصل خون شهدای بزرگ این دیار از انقلاب تا سردار شهیدمان حاج قاسم است را فدای تحرکات متعصبان و افراط کاران نکنید .

و من الله التوفیق
جمعی از فعالین مدنی ، فرهنگی و اجتماعی گناوه

شنیده می شود مهرجو فرماندار گناوه بر اثر فشارهای وارده از طرف گروه های فشار کنسرت های موسیقی را یک هفته به تعویق انداخته این در حالی است که ایشان از ابتدا با برگزاری کنسرت ها مخالف بوده است.

لینک خبر :‌ صدای استان
یازرلو گفت: امسال پردیس سینمایی کاپری گرگان میزبان برگزاری جشنواره فیلم فجر است و 14 فیلم در این جشنواره اکران می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴

رضا یازرلو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان، با گرامیداشت دهه مبارک فجر گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مانند سایر دستگاه های فرهنگی و هنری استان گلستان و دوشادوش مردم و جامعه فرهنگ و هنر برنامه های مختلف و متنوعی را برای بزرگداشت دهه فجر تدارک دیده است.

معاون هنری، سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: در چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی جشن های باشکوهی با مشارکت هنرمندان، اصحاب فرهنگ و هنر در استان گلستان برگزار می شود.

وی به میزبانی گلستان در جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و افزود: ما همزمان با جشنواره فیلم فجر در تهران میزبان بخشی از فیلم های سودای سیمرغ این جشنواره در استان هستیم.

یازرلو با بیان اینکه پردیس سینمایی کاپری گرگان میزبان برگزاری جشنواره فیلم فجر است، یادآور شد: امسال گلستان میزبان 17 فیلم جشنواره فیلم فجر است که 12 فیلم مختص بخش مسابقه و پنج فیلم مربوط به بخش پرواز پروانه ها ویژه کودکان و نوجوانان است.

معاون هنری، سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: فیلم های ویژه کودکان و نوجوانان در نوبت صبح اکران می شود و اکران فیلم های سودای سیمرغ و مسابقه از ساعت 15 عصر آغاز می شود و تا ساعت 23 شب ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه استان گلستان برای ششمین سال متوالی میزبان جشنواره فیلم فجر است، خاطرنشان کرد: مردم گلستان می توانند با مراجعه به سایت سینماتیکت و یا از طریق مراجعه حضوری به پردیس سینمایی کاپری از این آثار دیدن کنند.

یازرلو متذکر شد: در سال گذشته بالغ بر 14 هزار نفر از مردم گلستان از فیلم های فجر دیدن کردند و امیدواریم امسال نیز استقبال باشکوه مردم تکرار شود.

معاون هنری، سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان به برگزاری جشنواره شعر فجر سیدالشهدای مقاومت در گلستان خبر داد و گفت: این جشنواره در 16 بهمن ماه در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار می شود و از همه علاقه مندان شعر و ادب دعوت می کنیم با حضور در این جشنواره از آثار سروده شده هنرمندان بهره مند شوند.

وی یادآور شد: جشنواره شعر فجر سیدالشهدای مقاومت در راستای بزرگداشت مقام بزرگ سپهبد سلیمانی برگزار می شود و بخش ویژه سردار سلیمانی در این جشنواره پیش بینی شده است.

یازرلو بیان کرد: همچنین مجموعه دیگری از برنامه ها را ویژه دهه فجر در نظر گرفتیم اما با توجه به اینکه عمده این برنامه ها شادمانه و با جشن همراه بوده به دلیل تقارن با ایام بزرگداشت و چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی در دهه سوم بهمن ماه برگزار می شود که جشنواره موسیقی فجر گلستان، جشنواره مد و لباس ایرانی و اسلامی و جشنواره بزرگ ملی نگارگری ایرانی اسلامی از جمله این برنامه ها است.

پایان پیام/ 695

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
امیر کلهری پور کارگردان نمایش خوابگرد که از شهر آبیک قزوین در بخش صحنه ای سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حاضر شده است، با بیان اینکه متن این نمایش بر اساس یک خبر واقعی که از روزنامه خواندند شکل گرفت، گفت: نخستین و مهم ترین مشکل ما، نداشتن سالنی برای تئاتر است. مجبوریم در سرسرای فرهنگسرا و نمازخانه آن و جاهای بی ربط، به تمرین تئاتر بپردازیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۵

به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر کلهری پور کارگردان نمایش خوابگرد است که از شهر آبیک قزوین در بخش صحنه ای سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حاضر شده است. نمایشی که متن آن را نوید ایزدیار نوشته و در بخش غیررقابتی جشنواره روی صحنه رفته است.

امیر کلهری پور خوابگرد را متنی خواند که در فضای ذهنی و کابوس واری رقم می خورد و گفت: داستان از این قرار است که اتفاقی برای کاراکتر اصلی داستان در نوجوانی رخ داده که امروز باعث روان پریشی او شده است؛ دلیل این اتفاق هم اعتیاد پدر خانواده است که باعث می شود کارشان به راه های باریک کشانده شود.

این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه در این نمایش معضل اجتماعی اعتیاد را در بستر روایتی سورئال و در قالب خواب و رویا نمایش می دهد، گفت: من و نوید ایزدیار (نویسنده نمایشنامه) سال هاست همکاری داریم. مساله خوابگرد همموضوعی بود که نوید در روزنامه خوانده و آن را برای ما تعریف کرده بود. در واقع متن این نمایش بر اساس یک خبر واقعی شکل گرفت. خبری که می گفت سه رفیق برای کاری خلاف به یک خانه می روند و کاراکتر اصلی داستان با مادر خودش مواجه و بعد از آن دچار روان پریشی می شود. این تیتر و خبر روزنامه را خواندیم و گفتیم چه جالب است از آن یک نمایشنامه بنویسیم.

کلهری پور همچنین درباره چالش هایی که اجرای تئاتر در شهرستان آبیک استان قزوین با آن روبه روست، گفت: نخستین و مهم ترین مشکل ما، نداشتن سالنی برای تئاتر است. در شهرمان تنها یک سالن همایش چندمنظوره داریم که متعلق به اداره کل فرهنگ و ارشاد است و فرمانداری و نهاهای دیگر هم برای برپایی برنامه هایشان از آن استفاده می کنند.

او با بیان اینکه آبیک حتی از وجود یک بلک باکس برای اجرا و تمرین تئاتر هم بی بهره است، تصریح کرد: مجبوریم در سرسرای فرهنگسرا و نمازخانه آن و جاهای بی ربط، به تمرین تئاتر بپردازیم.

کارگردان نمایش خوابگرد با اشاره به اینکه با وجود این مشکلات زیرساختی و اساسی در دوازده سال گذشته به کار تئاتر پرداخته است، گفت: همین سالن همایش که روزگاری تنها با تماشاگران مهمان پر می شد، امروز تماشاگر دائمی تئاتر دارد و این اتفاقی خوب است. اما نداشتن سالن و محل تمرین همچنان یک معضل بزرگ است.

کلهری پور همچنین درباره جشنواره تئاتر فجر، گفت: تا چند سال پیش، هر سال یک جشنواره منطقه ای مجزا برگزار می کردند اما مدتی است که جشنواره منطقه ای حذف شده و بازبینی آثار از طریق فیلم انجام می شود که این اتفاق خوبی نیست چون بزرگان تئاتر ما تاکید می کنند برای ارزیابی کیفیت یک تئاتر باید آن را به صورت زنده تماشا کنی.

کارگردان نمایش خوابگرد تصریح کرد: نمی توان از روی فیلم، یک تئاتر را قضاوت کرد و آنچه باید اتفاق بیفتد، نمی افتد و این مشکلی است که در این چند سال گریبانگیر تئاترهای شهرستان ها شده است.

او با بیان اینکه جشنواره منطقه ای تئاتر فجر به غیر از داوری، اتفاقی بود که کارگردان ها را از همه جای ایران و چند شهر دور هم جمع می کرد و امکانی برای آشنایی با هنرمندان سایر شهرها و اشتراک تجربیات بود گفت: اما این اتفاق خوب چند سالی است حذف شده و امیدوارم دوباره شاهد برگزاری جشنواره تئاتر مناطق باشیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در دیدار رئیس اتحادیه لیتوگرافان ایران و رئیس اتحادیه چاپخانه داران و صنوف وابسته فارس بر تلاش مستمر برای جلوگیری خروج سفارش های چاپی از استان تاکید کرد و گفتک تولید محتوا در رسانه های مکتوب کاهش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : هنر آنلاین

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، صابر سهرابی در ابتدای این نشست صمیمی گفت: تولید محتوا در رسانه های مکتوب کاهش یافته و عرضه اندام فضای مجازی باعث کم رنگ شدن و کاهش تیراژ در نشریات کشور شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس با اشاره به مشکلات صنعت چاپ استان تصریح کرد: اداره کل برای رفع موانع و مشکلات چاپخانه ها گام های لازم در بهبود شرایط موجود برداشته و برای جلوگیری از خروج سفارش های چاپی از استان نیز با سازمان ها و ارگان های دولتی و اجرایی پیگیری های لازم انجام شده است.

سهرابی بیان داشت: در بحث فرهنگ و فرهنگ سازی نیز هنرصنعت چاپ به عنوان بخش سخت افزاری و سرمایه بر تولید محصولات فرهنگی بحساب می آید که همواره به عنوان یکی از محورهای اشاعه فرهنگ در جوامع مطرح و کاربردی است. همچنین این صنعت چرخه اطلاعات و دانش را از مسیر کتاب و مجلات برعهده دارد، اما در دنیای امروز صنعت چاپ علاوه براین موارد تاثیر بزرگ و شگرفی در تولید محصولات دارای بسته بندی و چرخه تولید آنها را نیز به عهده دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اظهار داشت: چرخه ای که به عنوان مهمترین رکن در کسب و کار و همینطور در صاردات غیر نفتی فعال و پویا است، هرچند که علاوه بر موارد ذکر شده می توان به حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی تجاری صنعت چاپ نیز اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت تعاونی سازندگان کلیشه، لیتوگراف، مهر و پلاک و چاپ اسکرین درادامه این جلسه به تشکیل اتحادیه سراسری استان ها با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد که بر این اساس 25 استان عضو این اتحادیه می باشند.

شجاع به مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی در خصوص حذف مالیات بر ارزش افزوده چاپخانه ها پرداخت و عنوان کرد: در چهار سال اخیر اقدامات خوبی انجام شده از جمله جلوگیری از افزایش تعرفه واردات کاغذ از 4 درصد به 15 درصد، و همچنین به عضویت درتعاونی مطبوعات و کارگروه ساماندهی کاغذ نیز اشاره کرد.

وی به آرامش نسبی حاکم بر بازار کاغذ و زینک اشاره کرد و افزود: قیمت یک بند کاغذ مصرفی از 540 هزار تومان به 260 هزار تومان و قیمت زینک نیز 35 تا 40 درصد کاهش قیمت داشته و واردات زینک هم از مالیات بر ارزش افزوده معاف شده است که این آرامش بوجود آمده حاصل حمایت های بی دریغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور فرهنگی وزیر و معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

شجاع با اشاره به تقلیل تیراژ انتشارات و مطبوعات کشور گفت: با وجود اینکه ناشران و مطبوعات یارانه کاغذ دریافت می کنند، اما تیراژ مطبوعات از 2 تا 3 هزار نسخه به 200 تا 300 نسخه در روز کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف به بیان مشکلات و معضلات صنعت چاپ و صنایع وابسته نیزاشاره کرد و گفت: کمتر چاپخانه ای دارای یک شیفت کاری دائم می باشد و چاپخانه ها و واحدهای وابسته کوچک نیازمند حمایت های بیشتری نسبت به چاپخانه های بزرگ و مجتمع های چاپ برای ادامه فعالیت می باشند. تداخل صنفی و خروج سفارش های چاپ به خارج استان از دیگر مشکلاتی هستند که صنعت چاپ با آن مواجه است.

او با اشاره به جایگاه صنعت چاپ در دنیا تصریح کرد: چاپ فقط کتاب و مطبوعات نیست و باید به سمت بسته بندی نگاه ویژه ای به این بخش از صنعت داشت و سرمایه گذاری ها را در این صنعت باید به سمت چاپ بسته بندی و چاپ الکترونیک سوق دهیم. امروزه صنعت چاپ در صنایع هوافضا، دارویی، پزشکی، خودروسازی و دیگر صنایع نقش آفرین است. صنعت چاپ یک صنعت ارز آور است که پس از صنایع اسلحه سازی و کشاورزی در جایگاه سوم دنیا قرار دارد.

غلامرضا شجاع، نماینده تشکل های صنعت چاپ استان های کشور به جز تهران با قدردانی از تلاش های مستمر و ارزنده فعالان و اهالی صنعت چاپ، خواستار حمایت های بیشتر استانی و سوق دادن سرمایه گذاران به این بخش از صنعت شد.

مهدی فرهنگ رئیس اتحادیه چاپخانه داران و صنوف وابسته استان فارس نیز در این نشست گفت: در سال جاری 5 هزار زینک توسط اتحادیه لیتوگرافان ایران به چاپخانه های استان تخصیص یافته که نیمی از آن ها توزیع شده است و با توجه به رفع محدودیت های ابلاغی و انجام تعهدهای لازم در مصرف زینک ها، مابقی زینک ها نیز بین چاپخانه های استان توزیع خواهد شد.

فرهنگ در ادامه تصریح کرد: همه چاپ، فقط چاپ کردن نیست و کیفیت محصولات چاپی از اصول انکارناپذیر صنعت چاپ می باشد و چاپخانه ها تعهد کاری و اخلاقی نسبت به سفارش های چاپی دارند. مراکز غیر مجاز با انجام تبلیغات در فضای مجازی باعث به هم ریختن کسب و کار در چاپخانه ها شده است و با فعالیت های زیرزمینی و چاپ برچسب های غیر مجاز خوراکی، بهداشتی و صنعتی بهداشت و سلامت اجتماع را به مخاطره می اندازند.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران و صنوف وابسته با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: با توجه به برگزاری یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اولین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری استان در دوم اسفند ماه سال جاری، تلاش داریم تا با هماهنگی فرمانداری شیراز از خروج سفارش های چاپی کاندیداهای انتخاباتی از استان فارس جلوگیری شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ایسنا/قزوین مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین با بیان اینکه طرح ملی فهما به منظور حمایت هدفمند از کانون های فرهنگی هنری مساجد در حال فعالیت است، گفت: در طرح ملی فهما با توجه به معدلی که از سامانه زیست بوم بچه های مسجد رصد می شود استانی که بیشترین معدل را به دست بیاورد پایتخت فرهنگی هنری مساجد کشور معرفی خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

حجت الاسلام علی رمضانی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین، در نشست خبری با اصحاب رسانه که پیش از ظهر امروز 14 بهمن ماه برگزار شد، اظهار کرد: اساسنامه شورای سیاست گذاری مساجد کشور تصویب شده و متشکل از 3 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و آموزش وپرورش است.

وی افزود: در حال حاضر این شورای سیاست گذاری فعالیت خود را در سطح کشور آغاز کرده و در استان ها نماینده ولی فقیه در استان رئیس، استاندار نایب رئیس و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر شورا محسوب می شود.

حجت الاسلام رمضانی با بیان اینکه طرح ملی فهما به منظور حمایت هدفمند از کانون های فرهنگی هنری مساجد در حال فعالیت است، گفت: در طرح ملی فهما که مخفف فرهنگ هنر مساجد ایران است با توجه به معدلی که از سامانه زیست بوم بچه های مسجد رصد می شود استانی که بیشترین معدل را به دست بیاورد پایتخت فرهنگی هنری مساجد کشور معرفی خواهد شد.

این مسئول یادآور شد: تلاش می شود در این طرح فرصت های طلایی شکار شود و اقتدار پایگاه ها و کانون های مساجد را به رخ بکشیم زیرا زیست بوم فهما می تواند صدای بچه های مسجد را به گوش همه مجموعه ها برساند.

وی با اشاره به راه اندازی سایت زیست بوم مجازی بچه های مسجد عنوان کرد: به منظور ایجاد فرصت بروز استعداد و خلاق برای رقابت سالم و تعامل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور سامانه ای تحت عنوان زیست بوم مجازی بچه های مسجد با هدف کشف، پرورش و به کارگیری خلاقیت های فرهنگی هنری بچه های مسجد با امکان رصد، پایش و ارزیابی اطلاعات راه اندازی کرده است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین افزود: اشتراک گذاری تجارب فعالان مساجد، ایجاد منبعی عظیم برای تولید دانش های بومی، ارتقای توان شناسایی نیازها و حل مسائل و مشکلات فرهنگی اجتماعی، کمک به سیاست گذاران و مدیران فرهنگی کشور برای تصمیم گیری صحیح و دقیق از دیگر اهداف این زیست بوم است.

این مسئول یادآور شد: این زیست بوم تنها نهاد رسمی ارائه اطلاعات کامل کانون های مساجد در کشور خواهد بود و علاقه مندان می توانند بانک اطلاعاتی کاملی را در این زیست بوم به صورت مجزا دریافت کنند.

حجت الاسلام رمضانی در پایان با اعلام اینکه 365 کانون مساجد استان قزوین تاکنون در این سامانه ثبت نام کرده اند، بیان کرد: بودجه های کانون ها از این پس برحسب امتیازاتی که در این سامانه به دست می آوردند تخصیص خواهد یافت که از جمله شاخص های ارزیابی مساجد در این زیست بوم می توان به ارتقاء فعالیت های قرآنی، غنی سازی اوقات فراغت، فرهنگ کتاب و کتاب خوانی، فضای مجازی و خلاقیت و نوآوری اشاره کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: منظور از برگزاری جشنواره، مشارکت فرهنگی و اجتماعی فعال، نقادانه، توجه به نگاه های زیبایی شناسانه درباره مفاهیم فرهنگی از لنز دوربین و با نگاه کارگردانان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس مشهد فوری خبر فوری

جعفر مروارید امروز 14 بهمن ماه در نشست خبری هفدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد، اظهار کرد: 6 سینما از جمله هویزه، اطلس، گلشن، ویلاژ توریست، آفریقا و شهید اصغرزاده در برگزاری این جشنواره حضور دارند و دلیل حضور این سینماها این است که ما عدالت توزیعی را که جزء برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، در مشهد داشته باشیم و سلیقه ها و نگاه های مختلف بتوانند در مشهد در فضای فرهنگی متناسب با یک دسترسی سهل و آسان در جشنواره شرکت کنند.

وی افزود: در سینما شهید اصغرزاده به طور خاص اکران سیمرغ و پروانه ها را خواهیم داشت و فیلم های خاص کودکان و نوجوانان با نگاه تربیتی به طور رایگان برای کودکان، نوجوانان و آموزش و پرورش اکران خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، ادامه داد: زمانی که ما صحبت از جشنواره فیلم فجر می کنیم، منظور برگزاری جشن نیست؛ بلکه مشارکت فرهنگی و اجتماعی فعال، نقادانه، توجه به نگاه های زیبایی شناسانه درباره مفاهیم فرهنگی، اجتماعی و بنیادین جامعه از لنز دوربین و با نگاه کارگردانان است.

مروارید خاطرنشان کرد: فضای جشنواره فیلم فجر در ایام باشکوه دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود و این خاطره ، انگیزه و بستری را فراهم می کند تا در فضایی که انقلاب اسلامی باعث خلاقیت فرهنگی- هنری شد، نگاه های زیبایی شناسانه و هنری که گاه همراه با نقادی، ایده نو و طرحی نسبت به آینده است، در یک بستر عمومی میان کارگردانان و مردم و مسؤولان به مشارکت گذاشته شود.

وی یادآور شد: برای همین به عقیده من بهترین زمانی است که مسؤولان می توانند همراه خانواده های خود در کنار مردم و در کنار اصحاب رسانه به نقد، بررسی، شنیدن سخنان متفاوت، شنیدن نقادانه و شنیدن طرح ها و ایده های متفاوت در این یک هفته بپردازند.

اکران فیلم های جشنواره فجر در بخش های سودای سیمرغ، نگاه نو و سیمرغ و پروانه در سینماهای مشهد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: باید اشاره کنم که در کنار لیست فیلم های سودای سیمرغ و سیمرغ و پروانه ها، بخش نگاه نو را نیز در مشهد داریم و در سینما آفریقا که سینمای اصحاب رسانه است، لیست کامل نگاه نو نیز اکران خواهد شد؛ سینما آفریقا علاوه بر اکران سودای سیمرغ، بخش نگاه نو را برای اهالی رسانه و مردم اکران خواهد کرد.

مروارید افزود: امسال فضای ویژه ای در جامعه حکم فرماست؛ به دلیل وحدت، همبستگی مردم و توجه به جریان مقاومت و امنیت کشور که این امنیت را مدیون محافظان و سرداران امنیت هستیم و اگر این امنیت نبود نمی توانستیم فضاهای فرهنگی و هنری با نشاط و پر رونقی را در جامعه داشته باشیم؛ در اختتامیه، فیلم مقاومت را خواهیم داشت و از یک فیلم برگزیده در فضای مقاومت در اختتامیه که در تاریخ 21 بهمن یا 25 این ماه برگزار خواهد شد، تقدیر ویژه ای به عمل خواهد آمد.

وی ادامه داد: در کنار تقدیر از فیلم مقاومت به این دلیل که مشهد خود پایگاهی برای نگاه های سینمایی است و در مشهد کارگردانان بزرگ، پیشکسوتان و جوانان سینمایی زیادی داریم، از یک آموزشگاه سینمایی، یک کارگردان جوان مشهدی و یک شرکت سینمایی برتر در فضای مشهد و خراسان نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، بیان کرد: از برنامه های دیگر جشنواره، برگزاری نشست های نقد و بررسی آثار برگزیده جشنواره خواهد بود که در آن اکران فیلم ها، نگاه های فرهنگی و هنری و تاثیرات جریان سینمایی بر فضای کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت و یک آکادمی عمومی در دهه فجر از طریق فیلم و سینما پدید خواهد آمد.

مروارید یادآور شد: امیدوارم که امسال با حضور اصحاب رسانه بتوانیم نشاط فرهنگی و هنری را در کنار تعهد و نقادی در فضای خراسان و مشهد، آن هم در کنار مضجع شریف امام رضا(ع) داشته باشیم. نگاه ما این است که امام رضا(ع) نه تنها منبع معنویت بلکه منبع خلاقیت هنری است و برگزاری جشنواره فیلم فجر با حضور حداکثری فیلم ها و نگاه های حداکثری به این خلاقیت فرهنگی و هنری کمک می کند.

برگزاری بخش سیمرغ سینما خراسان در هفدهمین جشنوراه فیلم فجر مشهد

وی عنوان کرد: امسال بخش سیمرغ سینما خراسان یکی از ویژگی های برگزاری جشنواره در مشهد است که ساخته های کارگردانان مشهدی و خراسانی در این دوره جشنواره به نمایش در خواهد آمد و هیأت داوری بخش هایی از فیلم های منتخب و برگزیده را که طی پروژه ای عادلانه انتخاب کرده است، پس از اکران فیلم ها در طول هفت شب، در اختتامیه از برگزیده سینمای خراسان نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، ادامه داد: امسال از مشارکت شهرداری مشهد نیز بهره مند شدیم و جلوه ای از مشارکت دستگاه های فرهنگی در جشنواره امسال شاهد هستیم و امیدواریم در فضاهای فرهنگی و هنری شهر بتوانیم این مشارکت و همدلی را ادامه و افزایش دهیم؛ چراکه به عقیده من حل مسائل فرهنگی و هنری شهر مستلزم همکاری تمام دستگاه ها خواهد بود.

در این نشست همچنین از پوستر هفدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد رونمایی شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران