بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 8 بهمن 98
خزر: در نزدیکی انتخابات، تاکید بر وجود مشکلات ریز و درشت، سیاستی پرکاربرد است. سیاستی که در آن کاندیدای انتخابات، بزرگ نمایی مشکلات موجود را با وعده های فراوان برای حل این مشکلات در می آمیزد. غافل از اینکه گوش مردم از این وعده ها پر است و فاصله حرف تا عمل از زمین تا آسمان!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : تدبیر شرق با مردم

به گزارش خزرآنلاین ، در بین سیاست مداران ایرانی یک عادت عجیب وجود دارد. عادتی که شاید نمونه اش در هیچ کجای جهان یافت نشود. آن هم بازگو کردن مشکلات برای مردم به جای حل آن است. تصور کنید وزیر راه و شهرسازی از ضعف راه های کشور می گوید. وزیر بهداشت از کمبود تجهیزات بیمارستانی گله می کند و وزیر فرهنگ و ارشاد بر لزوم فرهنگ سازی تاکید می کند. اظهاراتی که به علت تداوم طرح آن در رسانه های گروهی، دیگر عجیب به نظر نمی رسد. آن هم برای مردمی که مدت هاست فراموش کرده اند که اساسا وظیفه مسئولین حل مشکلات است نه در میان گذاشتن آن با مردم!

برایمان عادی شده است که مسئولین بیایند و از مشکلات بگویند. عادی شده که مثلا مدیرکل ورزش و جوانان گیلان از کمبود سرانه ورزشی استان بگوید و مدیرکل آموزش و پرورش از وجود بخاری های نفتی در مدارس. گویا از یادمان رفته که همین هایی که مشکلات را طرح می کنند، خودشان باید آن را حل کنند وگرنه انعکاس مشکلات موجود برای مردمی که نه بودجه ای در اختیار دارند و نه قدرتی برای حل آن، چه فایده ای دارد؟!

در نزدیکی انتخابات، تاکید بر وجود مشکلات ریز و درشت، سیاستی پرکاربرد است. سیاستی که در آن کاندیدای انتخابات، بزرگ نمایی مشکلات موجود را با وعده های فراوان برای حل این مشکلات در صورت پیروز شدن خودش در انتخابات در می آمیزد غافل از اینکه گوش مردم از این وعده ها پر است و فاصله حرف تا عمل از زمین تا آسمان!

طی روزهای اخیر یک کاندیدای انتخابات لنگرود با یکی از سایت های خبری استان به گفتگو نشسته است. گفتگویی که در آن پرویز محمدنژاد ضمن تاکید بر ضعف زیرساخت ها در لنگرود، وعده هایی از جنس زنده کردن برنج و ابریشم و پیوند زدن بهبود وضعیت اشتغال جوانان به اتحادیه اوراسیا داده است.

فارغ از اینکه این وعده ها تا چه اندازه قابلیت عملی شدن دارد، تحقق آن ها اصلا در حد توانایی های یک نماینده مجلس هست یا نه و قبلی هایی که با همین وعده ها یا مشابه آن ها راهی بهارستان شدند تا چه اندازه به وعده ها وفا کردند، هدف، اشاره به قسمت دیگری از اظهارات این کاندیدای انتخابات از حوزه لنگرود است. همان قسمتی که در آن محمدنژاد بارها و بارها از ضعف زیرساخت ها در لنگرود می گوید.

اگرچه محمدنژاد در گفتگوی خود نامی از فرد خاصی نمی برد اما توجه به این نکته که او در پی کنار زدن لاهوتی از کرسی نمایندگی مجلس و تصدی خودش بر صندلی سبز بهارستان است، ممکن است هر بیننده و خواننده ای را ناخوداگاه به یاد نماینده فعلی لنگرود انداخته و انگشت اتهام کم کاری در حوزه زیرساخت ها را به سمت لاهوتی نشانه بگیرد. در این بین اما ممکن است سوالاتی هم در نزد افکار عمومی شکل بگیرد. سوالاتی که پاسخ به آن می تواند تا حد زیادی فاصله حرف تا عمل محمدنژاد و محمدنژادهایی که سودای بهارستان را در سر می پرورانند، مشخص کند.

1. این " بایدها " را دقیقا چه کسی باید اجرایی کند؟ مثلا تصور کنیم نویسنده این مطلب بنویسد که اقتصاد ما باید تا 10 روز دیگر از چین پیشی بگیرد. مگر نه اینکه تحقق این بایدها در گرو تلاش های دولت و مجلس است؟ اگر این چنین است که چرا اقتصاد کشور به این رکود کم سابقه دچار است؟ چه تضمینی وجود دارد که محمدنژاد هم همچون بسیاری از افراد دیگر پس از حضور در بهارستان، این باید ها را از یاد نبرد؟

2. محمدنژاد تا پیش از کاندیداتوری مجلس، قائم مقام مدیر عامل شرکت توزیع برق گیلان به عنوان یکی از مهمترین شرکت های اجرایی و خدمت رسان استان بوده است. حالا که او تا این اندازه بر لزوم تقویت زیرساخت های لنگرود تاکید می کند، بد نیست به افکار عمومی بگوید که نه در خصوص برنج و ابریشم و اوراسیا، بلکه حداقل در حوزه کاری خود یعنی همان صنعت برق در جهت ارتقای زیرساخت های شهرستان لنگرود چه کرده است؟ البته به راحتی می توان با جستجوی ساده در فضای مجازی به اخبار فراوان قطعی برق در لنگرود دست یافت.

3. گرایش سیاسی محمدنژاد ابهامی است که می بایست از سوی این کاندیدای مجلس مشخص شود. بنا به آن چه که در رسانه ها منتشر شده، وی در انتخابات دوره قبل مجلس که اصلاح طلبان مورد استقبال مردم قرار داشتند، خود را نامزدی اصلاح طلب معرفی می نموده است ( اینجا را بخوانید ) حالا که سیاست های دولت برخواسته از اصلاحات به خصوص در حوزه اقتصاد مردم را به شدت از اصلاحات رویگردان کرده، امید است محمدنژاد همچنان پایبند به گرایشات سیاسی خودخوانده اش باشد.

در پی اظهارات اخیر یک کاندیدای مجلس؛ حرف های قشنگی که دیگر در گوش مردم نمی رود!

لینک خبر :‌ خزر آنلاین
اولین جلسه ستاد هماهنگی فعالیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از معاونین این وزارتخانه و سایر دستگاه ها برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در اولین جلسه ستاد هماهنگی فعالیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با بیان اینکه عمر با برکت و شهادت سردار سلیمانی هر دو نقطه عطفی در جهت تقویت بنیان های ارزشمند انقلاب اسلامی به شمار می آید که باید مورد استفاده حداکثری قرار گیرد، اظهار داشت: سردار سلیمانی را می توان منشوری دانست که خصلت ها و شخصیت فردی، اخلاقی و معنوی ایشان قابلیت الگوسازی دراد، در اصل وجود شخصیتی چون سردار سلیمانی همانند شخصیتی مثل شهید چمران می تواند تا مدت ها برای جامعه ظرفیت سازی کند .

وی ادامه داد: ظرفیت های چندجانبه و وجوه متنوع شخصیت شهید سلیمانی گستره و دامنه مخاطبان را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. اگرچه سردار سلیمانی به معنای امروزی شخصی رسانه ای نبود ولی ابعاد مختلف وجودی ایشان باعث شده بود مخاطبان با ارتباط گیری با بخشی از شخصیت این شهید والامقام ارتباط درونی پیدا کنند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از نظر فردی، اخلاقی و معنوی اخلاص، پرهیز از ریا و خودنمایی جزء جوهر اصلی شخصیت سردار شهید سلیمانی محسوب می شود. همچنین بعد اخلاص ایشان عمق خیلی زیادی دارد که می تواند در الگوسازی کارایی مؤثر داشته باشد .

صالحی بیان کرد: دینداری مقید، تعبد و تشرع سردار شهید سلیمانی چه در عمل فردی و چه در ابعاد اجتماعی قابلیت های فراوانی برای الگوسازی دارد. از دیگر ویژگی های ایشان می توان محبت به اهل بیت(ع)، ساده زیستی، فروتنی در ابعاد فردی، مردمی بودن، اعتدال و میانه روی و پرهیز از تعصبات و وابستگی های حزبی و جناحی در اخلاق اجتماعی اشاره کرد .

وی افزود: در حوزه مدیریت نظامی، بحران، دیپلماسی بین المللی و منابع انسانی فراملی، دفاع از عتبات حرم های شریف، مبارزه با تروریسم، از وجوه بین المللی شخصیت سردار شهید سلیمانی است. ابعاد چندگانه و بروز شخصیت او به عنوان مدیری مدبر، مردمی، مخلص و پا به رکاب اسطوره ای از شهید سلیمانی ساخته است که می تواند برای آینده ایران و منطقه و جهان اسلام الگوسازی کند .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز داشت: به منظور نشان دادن شخصیت والای این شهید یک ستاد با محوریت اقدامات فرهنگی، هنری، ادبی، رسانه ای و فضای مجازی برای نشان دادن هرچه بیشتر شخصیت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تشکیل شده است. هدف از برپایی ستاد این است که با استفاده از وجوه مختلف شخصیت شهید سلیمانی بتوان با هم افزایی و انسجام در حوزه های مختلف فرهنگی، هنری، ادبی، سینمایی و رسانه ای آثاری خلق کرد که به الگوسازی در مورد این شهید والامقام امیدوار بود .

وی ادامه داد: برای کار در این حوزه ها باید هدف گذاری های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را برنامه ریزی کرد، بخشی از برنامه ها به صورت خودجوش در فاز کوتاه مدت تا چهلم ایشان تولید و یا در حال تولید است، اما باید برنامه های میان مدت را از زمان اربعین شهادت ایشان به مدت یکسال کلید زد و در فاز بلندمدت نیز برنامه هایی برای سالیان طولانی تنظیم کرد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حوزه سینما می توان فیلم های کوتاه، بلند، مستند و انیمیشن را در قالب برنامه کوتاه مدت مدنظر قرار داد .

صالحی یادآور شد: در حوزه ادبیات باید به سمت شعر، مستندنگاری، داستان کوتاه و بلند رفت، در این بخش می توان اتفاقات خوبی را رقم زد، در این حوزه علاوه بر نگاه کوتاه مدت باید در فاز میان مدت هم ابعاد شخصیتی سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را جست وجو و به آن پرداخت .

وی افزود: در بخش هنری نیز بدون کار سفارشی باید اقدامات را پیش برد، البته در همین فاز کوتاه مدت بسیاری از هنرمندان به صورت خودجوش آثاری در حوزه های مختلف هنری تولید کردند، همچنین در حوزه طراحی و لباس می توان سبک زندگی درست را به جامعه تزریق کرد، در همین زمان شهادت تا به امروز نقوش بسیار زیبایی در بسیاری از لباس ها دیده شده که سرشار از سبک زندگی درست است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه مطبوعاتی هم در داخل و هم در خارج اقدامات ویژه ای انجام شده که البته باید ادامه داشته باشد، در کنار فضای مطبوعاتی نباید از فضای مجازی غافل شد، زیرا فضای مجازی دارای پتانسیلی است که ضمن تولیدات خاص خود می تواند در هریک از حوزه های ذکر شده فعالیت کند .

صالحی با بیان اینکه تمام تولیدات این حوزه ها تا اربعین شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی باید مشخص و جهت دهی شود، گفت: از زمان شهادت سردار تا به امروز تولیداتی نیز از سوی دستگاه های دولتی و عموم مردم رقم خورده است که ظرفیت آن در کنار تولیدات این چهار حوزه باید مدنظر قرار گیرد، در واقع باید خروجی محصولات از دستگاه های مختلف و این چهار حوزه ارزیابی و براساس آن برنامه های میان مدت و بلندمدت برنامه ریزی شود .

گفتنی است در این جلسه سردار عبدالرضا آزادی معاون فرهنگی هنری سازمان بسیج مستضعفین، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، محمد مهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خدادی معاون امور مطبوعاتی، همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد، محمدرضا بهمنی رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمدرضا موالی زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، حمید قبادی مشاور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا زندوکیلی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، علی رمضانی نماینده وزارت آموزش و پرورش و محمد حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ظرفیت های جدید سفر به سوریه در بهمن ماه اعلام شد. در این دوره با توجه به عدم تغییر برنامه و امکانات ارائه شده در کاروان ها، هزینه سفر به سوریه افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس

عقیق:پس از برقراری امنیت در سوریه و نابودی داعش، سفر به سوریه از اواخر آذرماه بدون اطلاع رسانی رسمی از سوی سازمان حج و زیارت آغاز شد.

برقراری اعزام های سوریه به صورت محدود

با از سرگیری این سفرها و افزایش تقاضا، مسؤولان سازمان حج و زیارت باز هم چندان رغبتی به انتشار اخباری مبنی بر برقراری این سفر معنوی نداشتند، تا اینکه علیرضا رشیدیان پس از حدود سه هفته از برپایی این اعزام ها، به ازسرگیری سفر به سوریه به صورت محدود خبر داد.

در برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شد که اعزام کاروان های سوریه در قالب دو بسته متفاوت باشند؛ به طوری که برخی کاروان ها به مدت 4 شب و برخی دیگر نیز به مدت 5 شب در سوریه حضور داشته باشند. همچنین تمامی اعزام ها به صورت هوایی از طریق شرکت هواپیمایی ماهان باشد.

هزینه سفر به سوریه افزایش یافت

روند اعزام زائران به سوریه از آذرماه تاکنون ادامه دارد، اما هزینه سفر به سوریه در ظرفیت های جدید اعلام شده با قیمت این سفر در ماه گذشته متفاوت است و افراد برای ثبت نام در کاروان های سوریه باید مبلغ بیشتری نسبت به ماه های گذشته هزینه کنند. این امر در حالی است که خدمات ارائه شده به زائران تفاوتی با قبل ندارد و کاروان ها نیز در همان هتل 5 ستاره دمشق اسکان می یابند.

در اعزام های جدید، هزینه اعزام زائران در کاروان های چهار روز و سه شب مبلغ 3 میلیون و 554 هزار و 950 تومان و در کاروان های پنج روز و چهار شب مبلغ 3 میلیون و 995 هزار و 500 تومان در نظر گرفته شده است. در حالی که هزینه اعزام زائران در کاروان هایی که در دو ماه اخیر به سوریه اعزام می شدند، به ترتیب 3 میلیون و 388 هزار و 500 تومان و 3 میلیون و 795 هزار تومان بود.

اعلام ظرفیت های جدید سفر به سوریه در بهمن ماه

همچنین بر اساس ظرفیت های جدید سفر به سوریه در بهمن ماه، کاروان ها در تاریخ های 10، 13، 17 و 20 به حرم حضرت زینب (س) مشرف می شوند.

بسیاری از زائران سفر به سوریه برای نخستین بار به سوریه اعزام می شوند. این افراد رشادت های مدافعان حرم و سلیمانی ها را عامل برقراری امنیت در حرم حضرت زینب (س) می دانند. فیلمی ببینید از حال و هوای زائران حرم حضرت زینب (س) در هواپیما قبل از رسیدن به دمشق:

به گزارش فارس، سفر به سوریه با وجود محدودیت های موجود برقرار است و مسؤولان سازمان حج و زیارت در نظر دارند با بررسی امکانات و شرایط سوریه، تعداد کاروان های اعزامی به سوریه را در سال آینده افزایش دهند. علاقه مندان به تشرف به سوریه می توانند به دفاتر کارگزاری استان های خود مراجعه کنند.

لینک خبر :‌ عقیق
با توجه به محدودیت اعزام زائران ایرانی به عتبات، در ایام شهادت حضرت زهرا (س) نیز هیچ کاروانی از سوی سازمان حج و زیارت به کربلا مشرف نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : عقیق شیعه نیوز وارث

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، هر ساله هم زمان با شهادت حضرت زهرا (س) بسیاری از عاشقان حرم حسینی به کربلا مشرف می شوند، اما امسال با توجه به موقعیت و شرایط عراق، اعزام زائران ایرانی به عتبات به صورت محدود انجام می شود.

سازمان حج و زیارت نیز با توجه به این محدودیت ها، کاروانی به منظور اعزام زائران ایرانی در ایام شهادت حضرت زهرا (س) ندارد.

البته در اولین روز آغاز ثبت نام عتبات برای دی ماه، چند کاروان برای این ایام پیش بینی شده بود که به گفته یکی از مدیران دفاتر زیارتی به دلیل پر نشدن ظرفیت های این کاروان ها در روزهای نخست، این کاروان ها حذف شد و جایگزینی برای آن قرار ندادند. به همین دلیل زائران متقاضی سفر به عتبات باید در کاروان های دیگر که هفته آینده به عتبات مشرف می شوند، نام نویسی کنند.

بر همین اساس در ایام شهادت حضرت زهرا (س) کاروان ایرانی به عتبات اعزام نشده و به این ترتیب در هفته جاری زائران ایرانی نیز در کربلا حضور نخواهند داشت و علاقه مندان به سفر عتبات می توانند در تاریخ های بعدی یعنی 14 و 17 بهمن ماه به عتبات مشرف شوند.

تمام اعزام زائران ایرانی به عتبات از چند ماه اخیر تنها به صورت هوایی صورت می گیرد و هیچ اعزامی به صورت زمینی از سوی سازمان حج و زیارت به کربلا اعزام نمی شود. همچنین در بهمن ماه با توجه به محدودیت های ماه های گذشته تنها زائران چند استان همچون تهران، خراسان رضوی، قم، قزوین و اصفهان به عتبات مشرف می شوند.

به گزارش فارس، هزینه سفر هوایی به عتیات از 3 میلیون و 800 هزار تومان تا 4 میلیون و 150 هزار تومان برای بهمن ماه سال جاری در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بر اساس قاعده قتیل الزحام ، دولت عربستان باید دیه شهدای منا را از بیت المال بپردازد، اما پس از4 سال سرپوشی بر بی کفایتی خود، در گزارش هایی نه تنها عربستان را مقصر نمی داند، بلکه مدعی شده که این اتفاق قضا و قدر الهی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، یکی از مطالبات مردمی در سامانه فارس من پیگیری حقوق خانواده شهدای منا بر اساس قاعده قتیل الزحام با عنوان برای استیفای حقوق شهدای منا چه اقداماتی انجام شده است؟ به شمار می رود. ( اینجا بخوانید)

وعده سعودی ها برای پرداخت دیه شهدا ی حج 94 بر اساس قاعده قتیل الزحام

با وجود گذشت بیش از 4 سال از فاجعه منا و شهادت حدود 500 زائر ایرانی در این فاجعه دردناک، همچنان نتایج قابل قبولی برای احقاق حقوق خانواده شهدا یا حتی دلیل این فاجعه حاصل نشده است.

این امر در حالی است که بر اساس دیه قتیل الزحام ، اگر شخصی به قتل برسد و قاتل شناخته نشود یا براثر ازدحام کشته شود، دیه او از بیت المال باید پرداخت شود. بر همین اساس، دو سال پس از این فاجعه، حمید محمدی، رئیس سابق سازمان حج و زیارت در گفت وگوی ویژه خبری (13 شهریور 96) تصریح کرد: در طول مذاکراتی که با وزیر حج عربستان داشتیم و موارد مربوط به فاجعه منا و مسجدالحرام، دیه شهدا بر اساس قاعده قتیل الزحام وعده داده شده بود که مسأله را همچنان مصرانه در جلساتی که داشتیم مطرح کردیم و دنبال خواهد شد.

اما طرف سعودی بدون در نظر گرفتن این قاعده، همچنان پس از 4 سال بر بی کفایتی خود سرپوش می گذارد و در گزارش هایی نه تنها خود را مقصر نمی داند، بلکه مدعی شده که این اتفاق قضا و قدر الهی بوده است!

ادعای سعودی ها درباره فاجعه منا/ بررسی هایی که پایانی ندارند

حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی در حج تمتع امسال هم طی نامه ای به وزیر حج عربستان و امیر مدینه، خواستار پیگیری و اعلام نتیجه درباره وضعیت پرونده شهدای منا شد. اما به گفته نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، متأسفانه بعد از گذشت 4 سال همچنان آن ها می گویند که در حال بررسی و پیگیری هستیم. ما نمی دانیم در این 4 سال چه اقداماتی برای رسیدن به نتیجه انجام داده اند، چرا که پاسخ روشنی در این باره نمی دهند.( اینجا بخوانید)

با این وجود مسؤولان سازمان حج و زیارت همچنان در جلسات مختلف با طرف سعودی خواستار پیگیری پرونده شهدای منا هستند؛ به طوری که حتی در ماه های اخیر علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در جلسه امضای تفاهم نامه حج 99 با طرف سعودی از وزیر حج و عمره عربستان خواست تا موضوع پیگیری پرونده شهدای منا تسریع شود که طرف سعودی نیز تنها اعلام داشت که این موضوع همچنان در دست پیگیری است.

خانواده شهدای منا نیز از همان ماه های نخست فاجعه خواستار پیگیری آن بودند، اما با توجه به قطع روابط سیاسی ایران و عربستان در همان سال روند پیگیری ها به کندی طی می شود. اما با تلاش های وزارت امور خارجه به برخی از خانواده شهدای منا ویزا داده شد تا بتوانند از نزدیک پیکر شهدای خود را شناسایی کنند.

بی نتیجه بودن تلاش وزارت خارجه برای خانواده شهدای منا

البته وزارت امور خارجه کشورمان نیز با وجود قطع روابط دیپلماتیک، پیگیری ها را متوقف نکرد؛ به طوری که علاوه بر احضار کاردار عربستان و اعلام محکومیت و مسؤولیت دولت عربستان سعودی در بروز فاجعه منا، می توان راه اندازی تارنما به منظور جمع آوری و ثبت مستندات توسط یک سازمان غیردولتی در انگلستان، اعلام موضوع فاجعه منا به کمیساریای حقوق بشر برای بررسی، ارسال پیام مقامات کشورمان به همتایان خود در کشورهای اسلامی و بررسی طرح موضوع در شورای حقوق بشر سازمان ملل را جمله اقدامات وزارت خارجه در پیگیری پرونده شهدای منا برشمرد.

علاوه بر این، با توجه به اینکه طرح دعوی در محاکم یا مجامع قضایی بین المللی وجود نداشت، قرار شد برای ایجاد فشار بر دولت سعودی در مجامع غیرقضایی بین المللی پیگیری هایی صورت گیرد. همچنین وزارت امور خارجه در آن زمان درحال رایزنی با برخی از وکلای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای تحقق این موضوع بود که البته تاکنون نتایجی در این زمینه از سوی این وزارتخانه اعلام نشده است.

از دیگر اقدامات کشورمان در اعتراض به بی کفایتی آل سعود در فاجعه منا، تعطیلی حج تمتع در سال 95 بود، چرا که ایران معتقد بود امنیت زائران تأمین نشده است. اما پس از یک سال وقفه در برپایی حج تمتع، در تفاهم نامه حج 96 مسؤولان حج و زیارت کشورمان به موضوع عزت، امنیت و کرامت زائران ایرانی تأکید کردند و خواستار توجه بیش از پیش طرف سعودی به این موارد شدند.

دولتی ها هم با بهانه های مختلف از پیگیری فاجعه منا شانه خالی کردند

با این وجود بسیاری از خانواده های شهدای منا معتقدند که مسؤولان کشورمان به طور شایسته به دنبال روشن شدن دلیل فاجعه منا و احقاق حقوق خانواده های شهدا نیستند. تا جایی که قاسمی فرزند شهید منا می گوید: در این چهار سال با وجود پیگیری های مختلفی که داشتیم، حتی برگزاری جلسات مختلف در همان سال های اول فاجعه منا، هیچ نتیجه ای حاصل نشده است و به نظر می رسد که مسؤولان برای رسیدن به نتیجه تلاشی نمی کنند، بلکه درصدد هستند تا این فاجعه به فراموشی سپرده شود و خانواده ها نیز این موضوع را پیگیری نکنند. بنابراین باید بگویم که آخرین اقدامات هم همان اولین اقدامات در پیگیری فاجعه منا است.

همچنین اخوان فرزند شهید منا معقتد است که از سال 1394 که فاجعه منا رخ داد، اولین فرد پیگیر، رهبر معظم انقلاب اسلامی بودند که پس از سخنرانی با اقتدار موجب شدند که آل سعود از موضع خود کوتاه بیاید و پیکر شهدا را به ایران بازگرداند. در این چهار سال اخیر هم باید بگویم که غیر از مقام معظم رهبری، هیچ مسؤولی آن طور که شایسته آن عزیزان است، به فکر شهدا منا نبوده و نیست. متأسفانه مسؤولان دولتی هیچ گونه دغدغه ای برای پیگیری دلیل رخ دادن فاجعه منا و حقوق این خانواده ها ندارند.

شمسایی همسر شهید علی محمد خادمی زاده نیز در همین باره می گوید: گمان می کردیم که مسؤولان با قوت پیگیر این فاجعه و روشن شدن دلایل آن باشند، اما متأسفانه در کمال ناباوری این اتفاق نیفتاد و دولتی ها هم با بهانه های مختلف از پیگیری این فاجعه شانه خالی کردند و حتی وقتی خانواده ها پیگیر می شوند، طوری رفتار می کنند که انگار ما خواسته ناحق و زیادی از آن ها داریم. دولت مدعی توانمندی سیاست خارجه بود، اما حتی از یک شکایت ساده هم دریغ کرد. برای همه ما سؤال است که چرا اینچنین عمل می کنند. حتی گلایه به سازمان حج و زیارت هم بی فایده است.

زهرا شعبانی همسر شهید سیدحمیدرضا حسینی نیز معتقد است: ما از سال 1394 تاکنون همان حرف هایی را از مسؤولان می شنویم که سال 1394 گفته اند. یعنی هیچ صحبت جدید و نتیجه خاصی از آن موقع تاکنون حاصل نشده است و البته ما نیز چنان امیدی به مسؤولان دولتی برای پیگیری این فاجعه دردناک نداریم.

مسامحه کشورهای اسلامی با سعودی ها در پیگیری فاجعه منا

با تمامی پیگیری های مسؤولان کشورمان از متولیان حج تمتع تا وزارت امور خارجه، طرف سعودی همچنان جواب قانع کننده برای پرونده شهدای منا نداده است و البته در این بین به نظر می رسد مسامحه دیگر کشورهای اسلامی که قربانیانی در فاجعه منا داشتند، باعث شده که آل سعود چندان رغبتی به پاسخگویی در این زمینه نداشته باشد و ایران اسلامی به تنهایی احقاق حقوق شهدای منا را پیگیری کند.

برای پیگیری موضوع قتیل الزحام و پرداخت دیه شهدای منا، از برخی دفاتر مراجع عظام تقلید درباره قاعده قتیل الزحام و این که اگر دیه شهدای منا را دولت مقصر پرداخت نکرد، آیا دولت جمهوری اسلامی باید آن را بپردازد؟ استفتاء کرده ایم که همچنان منتظر پاسخ آن ها هستیم.

به گزارش فارس، مهرماه سال 94 هم زمان با عید قربان، در فاجعه منا که به دلیل بی کفایتی شجره ملعونه آل سعود اتفاق افتاد، بیش از 7 هزار مسلمان از جمله حدود 500 زائر ایرانی به شهادت رسیدند. پس از آن پیگیری ها به منظور احقاق حقوق خانواده شهدای منا و همچنین دلیل رخ دادن فاجعه منا آغاز شد و خبرگزاری فارس نیز در گفت وگوهایی پای درد دل خانواده شهدای منا نشست که برخی از این گفت وگوها را می توانید اینجا ، اینجا و اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
امامزاده معصوم (ع) در خیابان قزوین تهران در این روزهای سرد زمستان به مسافران و افراد بی خانمان اسکان می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری دفاع مقدس عقیق

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، امامزاده معصوم (ع) یکی از امامزاده های تهران است که در خیابان قزوین بین گمرک و سه راه آذری در محل پل امامزاده معصوم واقع شده است.

علی بن حمزه بن عبدالله بن محمدباقر معروف به معصوم (ع) از نواده های محمدباقر(ع) امام پنجم شیعیان است که هم اکنون بارگاه ملکوتی این امامزاده در این روزهای سرد زمستان میزبان افراد بی خانمان و در راه مانده است.

در این امامزاده درهایش برروی زائران بسته نمی شود و افرادی که مکانی برای اسکان ندارند، می توانند شب ها با حضور در این بارگاه ملکوتی به استراحت بپردازند و از سرمای زمستان در امان باشند.

همچنین به منظور اسکان در این امامزاده، متولیان آن قوانیی پیش بینی کرده اند. به طوری که افراد قبل از اسکان باید با مسؤولان آستان هماهنگ کرده و علاوه بر رعایت نظافت، وسایل دریافتی را قبل از خروج تحویل دهد.

تجهیز امامزاده معصوم (ع) برای اسکان افراد بی خانمان

مجتبی عبداللهی مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان تهران در گفت وگو با فارس با بیان اینکه امامزاده معصوم (ع) از محل نیت یکی از واقفان برای اسکان افرا بی خانمان در زمستان تجهیز شده است، گفت: ما با استفاده از محل نیت یکی از واقفان پتوهای نو و حوله های یک بار مصرف تهیه کردیم تا افراد بی خانمان بتوانند در فصل زمستان از آن ها بهره ببرند.

وی با بیان اینکه امکان استحمام نیز در امامزاده معصوم (ع) برای افراد بی خانمان و در راه مانده فراهم است، افزود: در این امامزاده مسافرانی که استطاعت مالی برای اسکان در هتل ها ندارند نیز می توانند به استراحت بپردازند. امیدواریم با کمک واقفان امکانات بهتری را برای رسیدگی به مردم کشورمان فراهم سازیم.

به گزارش فارس، در تهران امامزاده های بسیاری وجود دارد که روزانه میزبان صدها زائر است و بسیاری از خیران و واقفان نیز نذورات خود را در آنجا هزینه می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با افزایش تعداد اجراها نسبت به سال گذشته، با 90 اجرا در 6 سالن همراه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین خبرگزاری ایمنا خرداد نیوز

به گزارش ایسنا، جدول سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر اعلام شد تا تکلیف اجراهایی که تا 17 روز دیگر روی صحنه می روند مشخص شود.

بر این اساس جشنواره سی و پنجم با پنج اجرای بیشتر نسبت به سال گذشته، طی 9 روز برگزار می شود. شروع رسمی جشنواره از 24 بهمن ماه است اما 23 بهمن ماه هم دو اجرا در بخش پاپ جشنواره در سالن میلاد نمایشگاه برگزار خواهد شد. همان طور که در آخرین روز و همزمان با اختتامیه هم بخش پاپ در این سالن، در دو سانس اجرا خواهد داشت.

سالن هایی که پذیرای جشنواره سی و پنجم هستند نسبت به سال گذشته با کاهش همراه بوده است؛ در جشنواره سی و چهارم موسیقی فجر، سالن ایوان شمس هر شب ساعت 19 اجرا داشت که امسال کلا از لیست سالن های برگزارکننده حذف شده است.

از طرفی سالن سوره حوزه هنری که سال گذشته در یک سانس اجرا داشت، امسال با اضافه شدن یک سانس دیگر، ساعت های 18 و 30 دقیقه و 21 و 30 دقیقه پذیرای گروه های مختلف از جمله گروه های موسیقی نواحی خواهد بود.

ضمن اینکه برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان همانند سال های گذشته در دوبخش بخش موسیقی دستگاهی و موسیقی نواحی و همچنین برگزیدگان جشنواره نوای خرم در این سالن اجرا دارند.

در جشنواره سال گذشته بخش بانوان حذف شده بود که انتقادهای بسیاری را هم به همراه داشت اما امسال با اضافه شدن گروه های بانوان به جشنواره موسیقی، در سالن نیاوران پنج گروه به روی صحنه می روند.

در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر گروه های کودک و نوجوان هم حضور دارند که دو گروه ارکستر پارس ناصر نظر و سودابه سالم در این ردیف قرار می گیرند.

سال گذشته خانه سینما هم در مشارکت و همراهی با جشنواره موسیقی، پخش فیلم های مستند را برعهده داشت که با نگاهی به جدول امسال به نظر می رسد این بخش حذف شده باشد.

از دیگر تفاوت های جشنواره امسال با سی و چهارمین دوره، تغییر سانس اجراها در برج آزادی است که از 19 به 21 و 30 دقیقه تغییر کرده است.

در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر هشت گروه و هنرمند در بخش بین الملل به اجرا می پردازند که به کشورهای بلژیک، فرانسه، ایتالیا، ترکمنستان و اتریش (دو گروه) تعلق دارند.

ضمن اینکه ارکستر سمفونیک صداوسیما با رهبری آرش امینی، ارکستر سمفونیک تهران (نصیر حیدریان)، ارکستر ملی ایران به رهبری سهراب کاشف در تالار وحدت اجرا دارند.

رستاک به سرپرستی سیامک سپهری، خنیاگران مهر (بهزاد عبدی) و کر اردیبهشت به سرپرستی حمید عسکری از جمله گروه هایی هستند که امسال و سال گذشته در جریان جشنواره خموسیقی فجر اجرا داشته و دارند.

در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر تعداد خوانندگان حوزه پاپ به 10 نفر می رسد و برخی از آنها نیز در دو سانس به روی صحنه خواهند رفت. تعداد هنرمندان در سال گذشته به 9 نفر می رسید که در ساعاتی مشابه در دو سانس و در برج میلاد اجرا کردند.

بر اساس جدول منتشر شده، اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در روز اول اسفند ماه خواهد بود.

ضمن اینکه بلیط فروشی ها از طریق دو سایت تیوال و پارس بلیت انجام می شود که سال گذشته از طریق ایران کنسرت و 3670 انجام شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بزرگداشت بهزاد فراهانی، به مناسبت تولد وی، بعد از ظهر روز شنبه پنجم بهمن ماه در خانه تئاتر با حضور تعداد زیادی از همکاران وی و چهره های هنری، چون رضا بابک، کریم اکبری مبارکه، صدرالدین زاهد، محمد ابراهیمیان، دکتر امیرحسن ندایی، داوود فتحعلی بیگی، منصور خلج، ایرج راد و ... برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

به گزارش ستاد خبری خانه تئاتر، بزرگداشت بهزاد فراهانی، به مناسبت تولد وی، بعد از ظهر روز شنبه پنجم بهمن ماه در خانه تئاتر با حضور تعداد زیادی از همکاران وی و چهره های هنری، چون رضا بابک، کریم اکبری مبارکه، صدرالدین زاهد، محمد ابراهیمیان، دکتر امیرحسن ندایی، داوود فتحعلی بیگی، منصور خلج، ایرج راد و ... برگزار شد.

در ابتدای این نشست که دومین نشست از مجموعه برنامه های زندگی تئاتری من بود، مجید گیاه چی که اجرای برنامه را برعهده داشت گفت: هدف از برگزاری این نشست ها توسط کانون کارگردانان خانه تئاتر ایجاد امکان برای انتقال تجارب و دیدگاه های حاصل از یک عمر فعالیت مستمر و موفق هنرمندان شایسته ی تئاتر در مواجهه ای مستقیم با مخاطبان و علاقمندان است تا شاید از خلال بیان این تجربیات، ضمن ایجاد امکان و فرصتی برای ابراز و ثبت شان، بتوان در مسیر اصلاح خطاهای احتمالی و تشخیص راه و مسیری مناسب تر برای حال و آینده ی تئاتر بهره جست.

سپس شهرام گیل آبادی، رئیس هیات مدیره ی کانون کارگردانان خانه تئاتر، اظهار داشت: ما این جا جمع شدیم تا به بهزاد فراهانی بگوییم که قدرتان را می دانیم و بابت همه ی تلاش های فراوانی که تا کنون برای اعتلای فرهنگ و تئاتر انجام دادید، از شما ممنون هستیم.

وی گفت: شاید بتوان در حوزه تئاتر، در بازه های زمانی گوناگون چهار فصل را برشمرد. فصل اول بازنمایی که در آرای فلاسفه ای چون افلاطون و ارسطو و هنرمندان متقدم تئاتر قابل قابل شناسایی است و البته قرن ها استمرار داشته و هنوز هم دنبال می شود. تئاتر در ادامه در جست وجوی فرانمایی است و بیش ترین تمرکز فرانمایی بر محور اجتماع است. دیدگاه های فلاسفه ای چون دکارت، آغازگر فصل سوم که می توان از آن به عنوان انسان به خودی خود یاد کرد منتج می شود که پدیدآورنده مفهوم انتزاع است و همین انتزاع را می توان مادر و مولد مفهوم فرم برشمرد. اما فصل نهایی و آخرین فصل هنر تئاتر تا به امروز تئاتر تعاملی و کنش گر است.

گیل آبادی بیان کرد: به اعتقاد من، تعامل، عنصر الهام بخش آثار متعدد بهزاد فراهانی است، که در جست وجوی سازندگی از طریق و مسیر تئاتر است. یقین دارم که بررسی آثار ایشان می تواند سر فصلی برای یک ترم دانشگاهی باشد و در دانشگاه ها می توانند و باید به آثار معاصران بیش از آن چه هست، توجه نموده و بپردازند.

مدیرعامل خانه تئاتر افزود: بهزاد فراهانی بر سانتی مانتالیسم هنری خط بطلان می کشد. در شیوه ی کار او تماشاگر کنش گر درگیر چالشی برای رسیدن به رشد اندیشه می شود. اما ظرافت هنر او در این است که آثارش با باورپذیری همراه است. به جرئت می گویم که این باورپذیری در خلق و اجرای اثر از همان اولین آثارش او مشهود است.

وی تاکید کرد: رشد اندیشگی روز افزون هدفی است که فراهانی برای تئاتر قائل است. در واقع تئاتر کنش گر همان نقطه تمرکزی است که بهزاد فراهانی در مسیر آن کوشش می کند. بررسی آثار ایشان ما را به تئاتری نوزا و درون گرا رهنمون می سازد که از خود مردم گرفته می شود و با اصول زیبایی شناسی تلفیق شده و به خود مردم پس داده می شود و این گونه با منظری جهان شمول توسعه فرهنگی را پدید می آورد.

گیل آبادی گفت: تئاتر فراهانی برای بیان و نقد اجتماعی پرورانده می شود و انقلابی را بر صحنه و درون مخاطبان پدید می آورد. او با این نگاه، سطحی متعالی از اندیشه اجتماعی را پیش چشم ما باز می کند.

وقتی به خاطراتم با ایشان رجوع می کنم، لحظه ای را به یاد نمی آورم که برای امور صنفی پیش آهنگ نشده باشند، همان پیش آهنگی ای که بر صحنه تئاتر هم جاری می کند. فراهانی دگرخواه است و این گونه مفهوم تعامل را بر صحنه جاری می کند.

در ادامه نشست، محمد ابراهمیان، روزنامه نگار و منتقد، که از نخستین روزهای فعالیت هنری بهزاد فراهانی، آثار او را به شکلی مستمر دنبال کرده و نقدهای فراوانی بر آن ها نگاشته است، سخنانش را با دیالوگی از فراهانی آغاز کرد و درباره این هنرمند، اظهار داشت: می خواهم درباره ی زبان تغزلی فراهانی و پیوند عمیقش با جامعه ی روستایی صحبت کنم. به اعتقاد من، نقطه ی متمایزکننده هنر او یکی نگاه روستایی مبارز از منظر تئاتری و رئالیسم اجتماعی است و دیگری تاکتیک ها و استراتژی های او در تداوم حرفه اش و تداوم داشتن همیشه موثرش بر صحنه ی تئاتر.

وی ادامه داد: یکی از اولین نمایش های او تیارت فرنگی نام داشت که به کارگردانی سیروس ابراهیم زاده به روی صحنه می رفت. در آن نمایش، فراهانی جوان، نقش یک پیرمرد هشتاد ساله را بازی می کرد. زمانی که من اجرا را دیدم از توان بازیگری او حظ بردم و به یاد دارم در نقدی که نوشتم، تنها نکته ی انتقادم به صدایش برمی گشت که نشان گر صدای یک پیرمرد نبود. من در همان نقد نوشتم که بهزاد فراهانی بازیگری بزرگ است و امیدوارم هیچ گاه حیف نشود.

ابراهیمیان گفت: جدا از امر بازیگری، بهزاد، همواره شور نوشتن داشت. نمایش نامه های او مرا به هیجان وا می داشتند و به یاد دارم که سه شب پی در پی، برای دیدن سنگ و سرنا یکی از نمایش نامه های او به تئاتر رفتم و هر بار بیش از پیش سرشار از لذت شدم.

به نظر من یکی از بهترین آثاری که تا به امروز از ادبیات به نمایش نامه اقتباس شد، داش آکل بود که با عنوان گل و قداره به قلم بهزاد فراهانی تبدیل به نمایش نامه شد.

نگاه فراهانی اجتماعی است و دغدغه های اجتماعی را همیشه در کارهای او می توان یافت.

سپس مهدی میامی، بازیگر درباره بهزاد فراهانی گفت: اولین دیدار من با این هنرمند به حدود سال پنجاه برمی گردد. که گروهی نوجوان بودیم و به عشق هنر دور هم جمع می شدیم. فکر می کنم حدود بیست نفر از ما هم چنان مشغول به کار هستند. در گیر و دار های کارمان متوجه شدیم که برای گروه مان به مربی نیاز داریم. در جست و جوی این مربی به دانشگاه هنرهای دراماتیک رفتیم و با داریوش مودبیان آشنا شدیم. قرار بر این شد که او وظیفه ی آموزش ما را به عهده بگیرد.

وی ادامه داد: در روزهایی که با مودبیان تمرین می کردیم به نمایش نامه ای از بهزاد فراهانی رسیدیم. ما تصمیم گرفتیم که با ایشان دیدار کنیم و به جست و جوی نشانی از او راه افتادیم. در نهایت که موفق شدیم با او دیدار کنیم از ما اسقبال کرد و از آن پس هفته ای نبود که بیش از دوبار ایشان را نبینیم و در محضر او شاگردی نکنیم.

میامی گفت: خیلی از ما هر شب به انتظار صدای جادویی او پای رادیو می نشستیم. مثلاً نمایش موسیو ابراهیم و گل های قرآن یکی از نمایش های بی نظیر با بازی او بود.

او در سینما، تلویزیون و تئاتر بی نظیر بود اما بهزاد فراهانی در قامت نویسنده نیز مثال زدنی است. در دوره ای که هنوز تلویزیون خیلی رواج نداشت، خیابان های تهران به عشق شنیدن نوشته ها، صدا و آثار او خلوت می شود و مردم در رادیو به نوشته هایش گوش می سپاردند.

یا برای مثال اگر بخواهم درباره فیلم نامه های او بگویم فیلمی که قبل و بعد انقلاب را به هم متصل کرد سفر سنگ بود که بهزاد فراهانی آن را نوشت و مسعود کیمیایی کارگردانی اش کرد.

وی بیان کرد: من نوشته های او را با بهرام بیضایی مقایسه می کنم و فراهانی نویسنده را هم سطح با غلام حسین ساعدی می بینم.

در پایان لازم است اشاره کنم شاید بهزاد فراهانی برای خودش خوب زندگی کرده باشد، اما من فکر می کنم که یک ملت را از نعمت نوشته هایش که می توانست به مراتب بیش تر باشد، محروم کرد. شاید افراد زیادی بتوانند مثل بهزاد فراهانی بازی کنند اما کمتر کسی هست که بتواند جای فراهانی نویسنده را بگیرد.

در ادامه مراسم قرار بر این بود که رویا تیموریان درباره بهزاد فراهانی صحبت کنند که به دلیل آفیش بودن و علی رغم میلش امکان حضور پیدا نکرد، اما پیامی صوتی ارسال کرد و در آن از بهزاد فراهانی بابت تمام زحماتی که در حوزه تئاتر کشیده اسا تشکر کرده و هفتاد و شش سالگی او را تبریک گفت.

سپس ایرج راد، درباره بهزاد فراهانی گفت: من بهزاد فراهانی را از سال 1344 می شناسم که نمایشی را در کانون پرورش فکری به روی صحنه می بردیم. ادامه آشنایی ما در اداره برنامه های تئاتر بود که بهزاد فراهانی در گروه تئاتر ملی و من در گروه تئاتر مردم مشغول به کار بودیم. یادم می آید که من از بهزاد درخواست کردم که در کاری برای من بازی کند و او با روی خوش پذیرفت و با عشق و احساس مسئولیت کار کرد.

وی ادامه داد: او همواره به دنبال عشق و دوست داشتن در تئاتر است و خاطرات من از آن زمان شگفت انگیز است. شاید اختلاف نظرهای ما کم نبوده باشد و نیست و زمان های زیادی از هم دلگیر می شدیم اما در آخر به عشق تئاتر به هم بازمی گشتیم چون فریادهای ما همواره برای بهتر شدن تئاتر بود و تنها سر این مسئله بود که با هم نزاع داشتیم.

در ادامه از خود بهزاد فراهانی دعوت شد تا دقایقی در مورد شروع و آغاز کارش صحبت کند. وی گفت: من نسلی را در سالن می بینیم که عمرم با آن ها گذشته و از این بابت خوشحال هستم. اولین معلم من در تئاتر پدرم بود که در شش سالگی آداب تعزیه خوانی را به من آموخت. معلم بعدی مادرم بود که در عید نوروز کت وشلوار پدرش را می پوشید و به مجالس می رفت و مردم را می خنداند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از معلم هایم در عرصه تئاتر مردی به نام تفرشی آزاد بود. یادم هست که در اولین حضورم بر روی صحنه در نمایشی سه پرده ای قرار شد که من سینی چای را به روی صحنه ببرم و به بازیگر اصلی تعارف کنم، هنگام ورود به صحنه غفلتاً پایم به چهارچوب در گیر کرد و سکندری خوران وارد صحنه شدم اما هر جور بود نگذاشتم سینی و چای بر زمین بیفتد که موجب خنده فراوان تماشاگران شد و جالب آن که کارگردان از من خواست که هر روز به همین نحو وارد شوم، در نتیجه من چند روز همین ورود را که بسیار سخت و گاه دردناک هم بود بازی کردم.

در ادامه و در بیست سالگی یک بار با عنوان بهترین بازیگر شناخته شدم. بعد در رادیو کار کردم. از حضور در رادیو بسیار راضی هستم.

فراهانی گفت: من در سال چهل به شاهین سرکسیان پیوستم و او به من تئاتر سالم، پاک و استرلیزه را آموخت. بعد هم که دو پرده از نمایش روزنه آبی اکبر رادی را کار کردیم، سر پرده سوم فوت کرد و یکی از خاطرات تلخ زندگی ام را ساخت. در مکتب ها و تئاترهای مختلفی شاگردی کردم و بعد هم برای ادامه تحصیل در رشته تئاتر به استراتسبورگ فرانسه رفتم.

این بازیگر بیان کرد: در عرصه ی سینما قریب به پانزده فیلم نامه دارم.

سفر سنگ را اول قرار بود حبیب کاوش بسازد اما کیمیایی گفت من می خواهم این فیلم را بسازم، من مخالفت کردم اما با هر روشی بود و نهایتاً به دلیل تهدید ماموری از ساواک، سناریو را برای کارگردانی به او دادم.

وی اظهار داشت: در تلویزیون بیش از سی کار بازی کردم و به نظرم زیباترین شان آلبوم خانوادگی و بعد کت جادویی بود. من وصیت کرده ام که پس از مرگم تکه هایی از آلبوم خانوادگی را به عنوان نمونه آثارم پخش کنند.

فراهانی در ادامه گفت: بیش از چهل ترانه دارم. نزدیک به پنجاه نمایش نامه نوشتم. در دوبلاژ تجربیات خوبی دارم. در کوچک خان جنگلی هم نقشی را به چهار زبان بازی کردم. در مسئله عاشقی بارها صعاشق شدم اما نهایت عشقم مخصوص همسرم شد که دیوانه وار دلباخته همسرم شدم. او نقاش بسیار خوبی است و تجربه ی بازیگری هم دارد و مهم تر از همه به من کمک کرد تا سه بچه ی خوب را با هم پرورش دهیم.

آرزویی جز دموکراسی و عدالت اجتماعی ندارم.

در پایان دوست دارم بگویم، بهتر است تلاش کنیم هرگز دروغ نگوییم، اما اگر نمی توانیم دروغ نگوییم، کاش حداقل بتوانیم هیچ وقت به خودمان دروغ نگوییم. سپس با خواندن بیت شعری به سخنان خود خاتمه داد.

در ادامه فهمیمه رحیم نیا همسر بهزاد فراهانی گفت: بهزاد سخنور خوبی است و این باعث شده من همیشه در جایگاه شنونده باقی بمانم و حتی وقتی موضوعی تکراری را بارها و بارها تعریف کرده است، باز چون بار اول هیجان زده و مشتاق به آن توجه کنم. زندگی با بهزاد سختی هایی هم داشت اما فکر می کنم چیزی که پنجاه سال ما را کنار هم نگاه داشت، جهان بینی مشترک ما بود. یکی از لذت بخش ترین لحظه های زندگی من زمانی بود که منتظر می ماندم تا بهزاد بنویسد و من با ذوقی ناگفتنی آن را بخوانم.

سپس بهزاد فراهانی در پاسخ به این سوال که چه موضاعات یا ویژگی هایی را در خلق آثارش حائزاهمیت می داند، گفت: من به تضاد اعتقاد دارم البته اگر از نوع درست خود باشد. وقتی به زندگی مردم نگاهی درست و دقیق می کنم بعضی لحظه ها را در می یابم که سوژه از آن جا برای من شکل می گیرد. بعد در تصورم کاراکتر ها ساخته می شود و به آن ها و شیوه زیست شان فکر می کنم و بالاخره سراغ نوشتن می روم. به نظر من دراماتیست از مشاهده ی زندگی مردم تغذیه می کند و باید بهترین آن داستان ها، وقایع یا اتفاقات را برداشت و شروع به نوشتن کرد.

سپس حضاری که در مراسم بودند از بهزاد فراهانی سوال پرسیدند. او در پاسخ به این سوال که اگر امکان بازگشت به گذشته وجود داشت چه کاری را دیگر انجام نمی دادی. گفت: من نقطه تیره در کارنامه ام ندارم و هیچ گاه برای پول بازی نکرده ام. فکر می کنم اگر به گذشته باز می گشتم دوباره همین راه را می رفتم، چون کار دیگری بلد نبودم. اگر غصه ای هم در مسیرم هست غم نبودن بزرگانی است که شاگردی آن ها را کرده بودم.

به عنوان حسن ختام، رضا بابک، بازیگر، شعری سرود و کیک تولد بهزاد فراهانی بریده شد و با عکسی دسته جمعی برای یادگاری، جشن تولد هفتاد و شش سالگی این بازیگر ثبت شد.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
دنیای اقتصاد : از نوروز سال 95 که استاد محمدرضا شجریان با انتشار ویدئویی ضمن تبریک سال نو از ابتلای خود به بیماری سرطان خبر داد تا اکنون که اندکی کمتر از 4 سال می گذرد هنردوستان ایرانی با نگرانی روند مداوای خسرو آواز ایران را پی می گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : بیتوته تیتر برتر شعار سال

هنرمند تاثیرگذار ایران در آستانه سال 95 با انتشار آن پیام ویدئویی و با موهای تراشیده و چهره ای متفاوت گفته بود: من سال هاست با یک مهمان پانزده ساله آشنا هستم و دیگر با همدیگر دوست شده ایم و الان هم من به خاطر او اینجا ایستاده ام و طبق دستور پزشکم موهای سرم را هم کوتاه کرده ام. چند وقت دیگر اینجا هستم چون در اینجا آرامش دارم و بعد از آن به سراغ شما خواهم آمد و کارهای هنری ام را دنبال خواهم کرد. لازم می دانم در این لحظه از دو دوست دیرینه ام محمدرضا لطفی و پرویز مشکاتیان که بسیار دوستشان دارم و دلم برایشان تنگ شده است یاد کنم و بگویم که دلم برایشان تنگ شده است... البته انتشار این پیام ویدئویی یک پیش زمینه داشت. ماجرا از این قرار بود که او اسفند 94 و در آخرین روزهای سال کنسرتش در ارمنستان را لغو کرد و در اینستاگرامش نوشت: به اطلاع دوستداران و علاقه مندان مهربانم می رسانم، امروز ششم اسفندماه 1394 پزشک معالجم موردی را در ام آر آی اخیرم مشاهده کرد که قاطعانه از من خواست سفرم را لغو کرده تا برای 6 تا 8 هفته زیر نظر ایشان به معالجه و درمان مورد دیده شده بپردازیم من هم با اکراه مجبور به پذیرفتن آن شدم. لذا با همه تمهیدات و برنامه ریزی هایی که برای کنسرت دوازدهم فروردین ماه 95 شهر ایروان ارمنستان انجام داده بودیم و همچنان با استقبال گرمتان روبه رو هستیم، با پوزش خواهی از شما دوستداران عزیزم یادآور شوم به خاطر وضع پیش آمده نابهنگام، در تاریخ مقرر از دیدار با شما مهربانانم محروم خواهم بود. امید است پوزش مرا بپذیرید تا در آینده ای هرچه نزدیک تر توفیق خدمت گزاری همیشگی نصیبم گردد و از شرمندگی تان برون آیم. دیگر اطلاعات و تصمیمات بعدی در این مورد نیز از طریق سایت رسمی ام به آگاهی تان خواهد رسید.

در این سال ها خانواده استاد ترجیح داده اند روند درمان در فضایی آرام و دور از حاشیه و هیاهو طی شود و به همین دلیل خبرهای چندانی در این رابطه منتشر نشده است. انتشار یکی دو عکس از استاد و اعلام خبرهایی مبنی بر روند درمان توسط فرزندانش کل خبرهایی هستند که در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. دیروز صبح اما خبر بستری شدن استاد محمدرضا شجریان در بیمارستان جم یک بار دیگر مردم را نگران کرد. دلواپسی ها و نگرانی ها با مطرح شدن نام بیمارستان جم به اوج رسید؛ چراکه سال 95 عباس کیارستمی فیلمساز برجسته نیز در همین بیمارستان بستری بود، اما جراحی ناموفقش باعث شد تسلیم مرگ شود و دیروز خاطرات تلخ مرگ پرحاشیه اش باعث شد حساسیت ها و نگرانی ها شدت بیشتری پیدا کند. البته خبرهای غیر رسمی این موضوع را مطرح می کنند که وضعیت جسمانی استاد از چند ماه پیش با وخامت روبه رو بوده و درنهایت دیروز منجر به بستری شدنش در بیمارستان شده است. دیروز اما بعد از انتشار خبرهای ضد و نقیض در شبکه های مجازی مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در گفت وگو با خبرگزاری ها گفت استاد شجریان برای تعبیه راه عروقی جهت دارورسانی راحت به بیمارستان مراجعه کرده و امروز یا فردا مرخص می شود. در همین رابطه روابط عمومی شرکت دل آواز که با همت محمدرضا شجریان در سال 1356 تاسیس شد هم اعلام کرد که استاد هر چند وقت یک بار برای چکاپ باید چند روزی به بیمارستان برود و برای خلط ریه هم باید تحت نظر باشد تا عفونت احتمالی پیش نیاید. شاهرخ تویسرکانی، نویسنده و روزنامه نگار و از کسانی که با خانواده استاد شجریان در ارتباط بودند نیز در گفت وگو با ایسنا وضعیت وی را در فرآیند پزشکی گذشته توصیف و یادآوری کرده که وی هر چند وقت، دست کم برای چکاپ های تجویز شده، به بیمارستان مراجعه داشته است. همچنین محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در تماس تلفنی با رئیس این بیمارستان در جریان کم و کیف روند درمانی استاد قرار گرفت و آمادگی جامعه پزشکی را برای کمک به همکاران خود در این بیمارستان اعلام کرد.

در حالی که از صبح دیروز خبرهای متفاوتی درباره بیماری استاد منتشر می شد در نهایت دیروز عصر دکتر حسن عباسی پزشک هماهنگ کننده تیم پزشکی حال عمومی استاد را پایدار و مساعد عنوان کرد و گفت: آقای شجریان برای چکاپ و کنترل بیشتر اینجا هستند و هرچند وقت یک بار ما دو روز در خدمت ایشان هستیم و در یکی، دو روز آینده مرخص می شود. وی تاکید کرد شرایط اصلا وخیم نیست و ایشان برای رسیدگی های جزئی که لازم بوده اینجا هستند و به خاطر کنترل بیشتر در سی سی یو بستری شده اند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
امیرحسین شفیعی گفت: قرار نیست جشنواره ای اضافه کنیم و ما با همایش سردار آسمانی به دنبال جریان سازی هستیم تا بگوییم هنرمندانی هستند که با این موضوع آثاری تولید می کنند.

سرویس تئاتر هنرآنلاین ، نشست رسانه ای "همایش ملی تئاتر سردار آسمانی" پاسداشت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و سرداران شهید جبهه مقاومت صبح امروز 7 بهمن ماه با حضور امیرحسین شفیعی دبیر همایش و جمعی از اهالی رسانه در تماشاخانه سرو برگزار شد.

امیرحسین شفیعی ضمن اشاره به اینکه پس از ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی، مردم واکنش های مختلفی داشتند، گفت: گاهی هنرمندان برخی رشته ها می توانند با خلق اثر، واکنش نشان دهند اما تولید تئاتر زمان بر است و هنرمندان تئاتر خیابانی که هنری مردمی است، سریع تر می توانند اثری را آماده اجرا کنند. همایش ملی تئاتر سردار آسمانی نیز با بخش خیابانی کار خود را آغاز کرد. این همایش با حضور 16 گروه نمایشی از 12 استان از دهم بهمن ماه کار خود را آغاز خواهد کرد.

او در ادامه افزود: با اینکه بازار انصراف گروه های شرکت کننده در جشنواره تئاترفجر داغ بود، تشکر می کنم از هنرمندانی که با باور و انرژی خود ایستادند و سی و هفت اثر را به دبیرخانه این همایش ارسال کردند.

این کارگردان با بیان اینکه همایش ملی تئاتر سردار آسمانی در سه بخش برگزار می شود، عنوان کرد: این همایش در سه بخش اصلی، ویژه و مساجد با حضور شانزده اثر برگزار می شود. سه اثر در بخش مساجد حضور دارند، یک اثر در بخش ویژه و دوازده اثر در بخش اصلی.

شفیعی با بیان اینکه افتتاحیه این همایش روز دهم بهمن ماه از مزار شهید سردار قاسم سلیمانی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: هنرمندان در ابتدای این مراسم ادای احترامی به مزار شهید سردار قاسم سلیمانی دارند و پس از آن قطعات نمایشی متناسب با زندگی و فعالیت های نظامی سردار اجرا خواهد شد، نقالی مرشد محسن میرزاعلی نیز در این مراسم اجرا می شود. همچنین در ادامه خانواده تئاتر از شهید حسین پورجعفری که در کنار شهید سردار قاسم سلیمانی به شهادت رسید، تقدیر خواهند کرد و دو تن از هنرمندان شاخص در این افتتاحیه سخنرانی می کنند.

او در ادامه اضافه کرد: در بخش اجراها، گروه های استانی از یازده بهمن ماه کار خود را در استان های مختلف آغاز خواهند کرد. پنج گروه به تهران دعوت شدند و همزمان با اربعین شهید سردار قاسم سلیمانی در تئاتر شهر، پل طبیعت، میدان امام حسین، پلازای هفتم تیر، ایوان انتظار و ده مسجد آثار خود را اجرا می کنند.

دبیر همایش ملی تئاتر سردار آسمانی با اشاره به اینکه در برگزاری این همایش همکاری خوبی با دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر داشتیم، تصریح کرد: طی این همکاری، نوزدهم بهمن ماه بخش خیابانی این جشنواره به آثار خیابانی با موضوع شهید سردار قاسم سلیمانی اختصاص دارد. بیستم و بیست و یکم بهمن ماه نیز مجموعه تئاتر شهر اجراهای مرتبط با این موضوع خواهند داشت. روز بیست و دوم بهمن ماه نیز ویژه برنامه تئاتر سیاری حد فاصل میدان انقلاب تا میدان آزادی با حضور ده اثر اجرا می شود.

امیرحسین شفیعی در ادامه اضافه کرد: اداره کل هنرهای نمایشی، اداره کل فرهنگی شهرداری تهران، ستاد هماهنگی مساجد کشور، اداره فرهنگ و ارشاد استاد کرمان، سپاه ثارالله و بنیاد شهید از جمله نهادها و مراکزی بودند که در برگزاری این همایش مشارکت داشتند.

او با تاکید بر اینکه زمانی که جشنواره موضوعی برگزار می شود، تصور بر آن است که پول های کلانی در میان است، اظهار کرد: با شفافیت می گویم که بودجه برگزاری این همایش با مشارکت نهادها و مراکزی که نام بردم صد و پنجاه میلیون تومان است. آنچه که باعث شده هنرمندان شرکت کننده در این همایش حضور داشته باشند، عشق به شهید سردار قاسم سلیمانی است وگرنه با این رقم ها، چنین برنامه ای امکان برگزاری نداشت. حاضر هستیم در اختتامیه ریز هزینه کرد را نیز در اختیار رسانه ها قرار دهیم.

کارگردان نمایش "دریادلان" در بخشی از صحبت هایش گفت: در مدت زمان بسیار کوتاهی که در اختیار داشتیم در ابتدا توانستیم این همایش را برگزار کنیم اما پس از آن برنامه ای با عنوان "محفل خاطره نمایش" را طراحی کردیم. ما اطلاعات بسیار کمی از زندگی شهید سردار قاسم سلیمانی داریم و نیاز است تا خاطرات و دستاوردهای ایشان بازگو شود بنابراین محفل خاطره نمایش با حضور سه تن از نزدیکان سردار برگزار می شود تا جنبه های زندگی ایشان برای درام نویسان تبیین شود تا آن ها بتوانند آثار نمایشی با موضوعیت زندگی سردار تولید کنند. محفل خاطره نمایش، نوزده بهمن ماه ساعت ده صبح در تالار اسوه برگزار خواهد شد. طی این برنامه سه اثر نمایشی به چاپ خواهد رسید تا این آثار مورد توجه قرار گیرد تا در جشنواره تئاتر مقاومت اجرا شود و سپس در تماشاخانه سرو روی صحنه آیند تا کاری ارزشمند برای این سردار تولید شود. پنج اثر ویژه نیز از همین محفل برای مساجد تولید و به اجرا خواهد رسید.

او در پایان صحبت هایش گفت: قرار نیست جشنواره ای اضافه کنیم و ما با این همایش به دنبال جریان سازی هستیم تا بگوییم هنرمندانی هستند که با این موضوع آثاری تولید می کنند. اعتقادم بر این است این رویداد می تواند در قالب جشنواره تئاتر مقاومت ادامه پیدا کند. من نگرانی بابت بودجه ندارم چراکه هنرمندان شرکت کننده با جان و دل کار می کنند و این آثار از علایق و درونیات آن ها شکل گرفته است. با رقم صد و پنجاه میلیون تومان، نود و هشت اجرا در تهران و شهرستان ها پیش بینی شده است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین

فروش بلیت نمایش های حاضر در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از فردا(سه شنبه 8 بهمن) آغاز می شود.
به گزارش رسیده، فروش بلیت های سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از هشتم بهمن ماه در سایت تیوال آغاز می شود.
اهالی رسانه می توانند از ساعت 12 تا 20 روز سه شنبه 8 بهمن با مراجعه به این سایت و ارائه کد مندرج بر روی کارت های خبرنگاری، جهت تهیه بلیت اقدام کنند.
همچنین سایت تیوال از ساعت 20 همین روز جهت تهیه بلیت برای مخاطبان باز خواهد شد.
دانشجویان هم می توانند با ثبت مشخصات خود در سایت از تخفیف 50 درصدی جهت خرید بلیت بهره مند شوند.

اعلام اسامی همراهان و حامیان جشنواره بین المللی تئاتر فجر
اسامی نهادها و ارگان هایی که در برگزاری جشنواره سی و هشتمین جشنواره بین المللی فجر با دبیرخانه این رویداد هنری همکاری دارند، اعلام شد.سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با همراهی و همکاری نهادها و ارگان های مختلف برگزار می شود.
مرکز هنرهای نمایشی رادیو، شرکت مترو (قطارهای شهری)، سازمان زیباسازی شهردار تهران، شهرداری منطقه 11 و معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با دبیرخانه این رویداد هنری همراهی و همکاری دارند.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
اسامی نهادها و ارگان هایی که در برگزاری جشنواره سی و هشتمین جشنواره بین المللی فجر با دبیرخانه این رویداد هنری همکاری دارند، اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : شبکه خبری ایرانیان

به گزارش روابط عمومی سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با همراهی و همکاری نهادها و ارگان های مختلف برگزار می شود.

مرکز هنرهای نمایشی رادیو، شرکت مترو (قطارهای شهری)، سازمان زیباسازی شهردار تهران، شهرداری منطقه 11 و معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با دبیرخانه این رویداد هنری همراهی و همکاری دارند.

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با دبیری نادر برهانی مرند از 10 تا 21 بهمن ماه در تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
تعدادی از هنرمندان در اعتراض به سقوط هواپیمای اوکراینی که در واقع اعتراض به سپاه پاسداران بود، از جشنواره تئاتر فجر انصراف دادند؛ غافل از این که این انصراف، انصراف از هنرمند بودن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس - رسول حسنی؛ سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دلیل حوادث تلخ و شیرین پیش آمده در هفته های منتهی به ایام برگزاری این رویداد فرهنگی، یکی از متفاوت ترین دوره های خود را سپری خواهد کرد. این تفاوت که در جای خود تأمل انگیز است، پیش از آنکه منبعث از حوادث پیش آمده باشد، نتیجه جَوزدگی و احساسات گرایی هنرمندانی است که جشنواره تئاتر فجر را تحریم کردند.

هرچند هنرمندان با انصراف از تئاتر فجر سعی داشتند حاکمیت را در موضع متهم قرار دهند؛ اما واقعیت امر این است که آنها از هنرمند بودن خود انصراف داده اند و گمان کرده اند می توانند روند انتقام سخت را با سقوط هواپیما گره بزنند و از این نمد کلاهی برای خود ببافند و احتمالاً جایگاه هنری خود را ارتقا دهند. واضح است اگر به جای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد و دستگاه دیگری مسئولیت سقوط هواپیما را پذیرفته بود با این حجم از انصراف ها مواجه نبودیم.

این اقدام معنادار آن قدر اهانت آمیز بوده که باید پی گیری شود. شهرام کرمی در جایگاه مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد باید از آنها اعلام برائت کند نه آن که انصراف دهندگان را تطهیر کرده و از دیگران خبرنگاران بخواهد این حرکت را نتیجه احساسات پاک هنری بدانند و به چیز دیگری نسبت ندهند.

آیا ایستادن در مقابل اتفاقی که فقط سپاه پاسداران در روی دادن آن دخیل نبوده، نتیجه احساسات پاک هنری است؟ آن هم در شرایطی که فرماندهان سپاه پاسداران رسماً در رسانه ملی و مجلس شورای اسلامی عذرخواهی کردند. باید بدانیم همان قدر که اقدام سپاه در جریان انتقام سخت قابل تقدیر است به هیچ عنوان در جریان سقوط هواپیمای اوکراینی سزاوار نکوهش نیست.

وقت و سرمایه ای که برای بازبینی و انتخاب گروه های نمایشی صرف شد با همین احساسات پاک هنری از بین رفت. این هدر رفت هزینه ها چگونه جبران خواهد شد؟ هنرمندی که در کنار سپاه بودن را تاب نمی آورد بعید است درکی از هنر داشته باشد و اجتماع خود را بشناسد. به صرف خلق یک اثر هنری نمی توان صاحب اثر را هنرمند نامید، باید دید که این اثر تا چه میزان آیینه زمانه خود است. شعر، رمان، تئاتر، سینما و انواع هنرهای دیگر باید در خدمت عامه مردم باشد نه عده ای خواص تنگ نظر مرفهی که بیشتر از نوک بینی خود را نمی بینند و افکار مرتجع شان را در پس صورتک نیوآرت و هنر مدرن و هنر برای هنر که سال هاست در گورستان مکاتب هنری دفن است پنهان می کنند.

احمقانه است اگر فکر کنیم انصراف هنرمندان از جشنواره تئاتر فجر به حاکمیت و اقتدار خدشه ناپذیر آن آسیب وارد کرده و یا خدشه ای به پیکره سترگ و نستوه سپاه پاسداران خللی وارد خواهد کرد. این انصراف بیش از هر چیز جشنواره تئاتر فجر و در نهایت هنر تئاتر را دچار اشکال خواهد کرد. اگر این هنر که دچار اشکالات عدیده و پرشمار است از سوی هنرمندان آن به بهانه های واهی تحریم شود مسلماً دود این آتش اول از همه به چشم اهالی آن خواهد رفت.

تنها کاری که بر زمین مانده حمایت از نادر برهانی مرند دبیر این دوره از جشنواره تئاتر فجر است. کسی که ثابت کرده است می تواند کشتی آسیب پذیر تئاتر فجر را به سلامت به ساحل امن برساند. برهانی مرند تنها دبیری بود که سال گذشته در خیل جشنواره گوناگون اقدامات ویژه ای برای چهل سالگی انقلاب تدارک دیده بود. متأسفانه تلاش ها و کوشش های این دبیر دغدغه مند چنان که باید دیده نشد.

در سال جاری نیز برهانی مرند همه سعی خود را به کار بست تا گروه های انصرافی به زیر چتر جشنواره فجر بازگردند و از آنها خواست مطالبه خود نسبت به مسائل پیش آمده را در زمان و فضای دیگری دنبال کنند. درخواستی که متأسفانه جدی گرفته نشد و فضایی را که نباید پدید آورد.

با اطمینان باید گفت سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر با شکوه تر از دوره های قبل برگزار خواهد شد و کسانی در سال نوی تئاتر کشور حضور ندارند در حسرت حضور این رویداد فرهنگی باید بمانند به قولی این زمستان می گذرد و روسیاهی آن برای زغال خواهد ماند.

انتهای پیام/ 161

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
سومین دهه برگزاری جشنواره تئاتر فجر که سال های 81 تا 90 میزبان هنرمندان بود، تغییراتی چون برگزاری بازار تئاتر ایران و همچنین مسابقات نمایشنامه خوانی را در برگرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : افکار نیوز تئاتر آنلاین رو تیتر

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آروین موذن زاده؛ جشنواره بین المللی تئاتر فجر، در حالی سی و هشتمین دوره خود را آغاز می کند که بدون شک توانسته در بیش از سه دهه برگزاری، جایگاهی قابل توجه در بین رویدادهای هنری کشور، منطقه و حتی در سطح جهانی برای خود به وجود بیاورد؛ جشنواره ای که با تمام فراز و فرودهایش همچنان به عنوان مهم ترین رویداد تئاتری کشور مورد توجه هنرمندان و هنردوستان قرار دارد و نمی توان جایگاه آن را در میان جامعه تئاتر کشور نادیده گرفت.

در آستانه برپایی سی و هشتمین دوره از جشنواره بین المللی تئاتر فجر و در ادامه روال مرور دهه های مختلف این جشنواره در خبرگزاری مهر ( اینجا ) و ( اینجا ) به سومین دهه از برگزاری جشنواره یعنی دوره بیست و یکم تا سی ام می پردازیم که از سال 81 تا 90 در تهران برگزار شد.

مجید شریف خدایی، فرهاد مهندس پور، حسین مسافر آستانه، زنده یاد سعید کشن فلاح، مجید سرسنگی، حسین پارسایی، محمد حیدری و رحمت امینی دبیران این دوره ها بودند که فرهاد مهندس پور با دبیری 2 دوره مجزا از هم و مجید شریف خدایی با دبیری دوره های بیست و یکم و بیست و دوم بیشترین دبیری جشنواره را در طول دهه سوم از برگزاری جشنواره تئاتر فجر برعهده داشته اند . شریف خدایی در کل از دوره هجدهم تا بیست و دوم و به مدت 5 دوره متوالی دبیر تئاتر فجر بوده است.

در ادامه به مرور دوره های بیست و یکم تا سی ام می پردازیم:

گام بیست و یکم: ایجاد بخش نمایشنامه خوانی

بیست ویکمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری مجید شریف خدایی از روز 1 تا 11 بهمن ماه 1381 در تهران و به صورت بین المللی برگزار شد.

مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، تالار وحدت، تالار هنر، باغ هنر (خانه هنرمندان)، بوستان 17 شهریور، المهدی، اوستا، بهمن، خواجوی کرمانی، دانشجو، رازی، راه آهن، ساعی، شهر، قیطریه، لاله، ملت، کوی جهاد دانشگاهی، دانشگاه تهران و تکیه طرشت میزبان این دوره از جشنواره بودند.

طراح پوستر این دوره از جشنواره حسین خسروجردی بوده است. در این دوره 43 اثر در بخش مسابقه، 22 اثر در بخش دانشگاهی (صحنه)، 6 اثر در بخش دانشگاهی (بین الملل)، 9 اثر در بخش مرور، 44 اثر در بخش خیابانی، 10 اثر در بخش تعزیه های علوی، 10 اثر در بخش بین الملل، 5 اثر در بخش دانشگاهی (جنبی)، 14 اثر در بخش خارج از مسابقه و 8 اثر در بخش نمایشنامه خوانی در جشنواره شرکت داشتند که بخش نمایشنامه خوانی از نوآوری های این دوره از جشنواره بوده است.

از جمله اتفاقات مهم این دوره می توان به بزرگداشت مهدی فتحی و فخری خوروش اشاره کرد.

گام بیست و دوم: بخش خیابانی (مرور)، نوآوری تازه

بیست ودومین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری مجید شریف خدایی از 3 تا 13 بهمن 1382 در تهران و به صورت بین المللی برگزار شد و سیامک احصایی طراحی پوستر این رویداد هنری را برعهده داشت.

در این دوره بیش از 130 اثر در جشنواره حضور داشتند که شامل 50 اثر در بخش مسابقه، 10 اثر در بخش مرور، 23 اثر در بخش خیابانی، 10 اثر در بخش تعزیه ، 9 اثر در بخش بین الملل، 4 اثر در بخش خیابانی (مرور)، 16 اثر در بخش خارج از مسابقه و 10 اثر در بخش نمایشنامه خوانی می شدند که بخش خیابانی (مرور) از نوآوری های این دوره از جشنواره بوده است.

این دوره از جشنواره دارای کاتالوگی با سردبیری افشین هاشمی بود. همچنین نشریه روزانه بیست ودومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در 11 شماره با سردبیری افشین هاشمی منتشر شد.

بزرگداشت خسرو خورشیدی، فهیمه راستکار، حسین مسافرآستانه و امیر دژاکام از جمله اتفاقات مهم این دوره جشنواره تئاتر فجر بود.

گام دوره بیست و سوم: برگزاری جشنواره به صورت غیررقابتی

دوره بیست و سوم جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری فرهاد مهندس پور از روز 1 تا 10 بهمن ماه 1383 در تهران و به صورت غیر رقابتی برگزار شد.

فرهاد مهندس پور

مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، خانه نمایش، خانه خورشید، تالار نو، تالار وحدت و تالار هنر، تالار تجربه و تالار گفت وگو میزبان این دوره از جشنواره بودند.

در دوره بیست وسوم سمینار گفتگوی تئاتر ایران و جهان با 15 عنوان در کتابخانه تئاتر شهر و خانه هنرمندان ایران، میزگرد سیستم های تئاتری با 3 عنوان، نمایشگاه عکس نمایش شب خواهران برونته و بزرگداشت مهین عباسی طالقانی (اسکویی)، رضا کرم رضایی، ایرج راد، علی منتظری مقدم، محمد جمالپور، مهدی متوسلی و غلامحسین نوری نکاح (حسین نوری) برگزار شده است.

گام بیست وچهارم: انتشار ویژه نامه و کتاب جشنواره

بیست وچهارمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه از روز 30 دی تا 9 بهمن ماه 1384 در تهران و به صورت غیر رقابتی برگزار شد.

در این دوره 6 اثر در بخش تولیدات جدید، 17 اثر در بخش بین المللی، 19 اثر در بخش منتخب تولیدات سال، 12 اثر در بخش منتخبان آثار برتر جشنواره های استانی، 4 اثر در بخش تجربی، 6 اثر در بخش پایان نامه های برتر دانشکده های هنر تهران، 26 اثر در بخش خیابانی، 11 اثر در بخش فیلم و 2 اثر در بخش نمایشنامه خوانی (برنامه نشست برشت ) در جشنواره شرکت داشته اند.

همچنین محمود احمدی نژاد (رئیس جمهور وقت)، غلامعلی حدادعادل (رئیس وقت مجلس شورای اسلامی) و محمدحسین صفارهرندی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت) به جشنواره پیام هایی ارسال کرده بودند.

این دوره از جشنواره دارای ویژه نامه کتاب بیست وچهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با سردبیری کیوان کثیریان، خبرنامه نمایش روزانه بیست وچهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در 10 شماره با سردبیری کیوان کثیریان و نقد تئاتر (ویژه نامه کانون ملی منتقدان ایران) با مسئولیت بهزاد صدیقی بوده است. همچنین بزرگداشت جابر عناصری، حسین کسبیان، سعید کشن فلاح و محمد چرمشیر در این دوره برگزار شده است.

گام بیست وپنجم : بزرگداشت چهره های شاخص تئاتر

بیست وپنجمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری زنده یاد سعید کشن فلاح از روز 18 تا 27 دی ماه 1385 در تهران برگزار شد.

سالن اصلی، چهارسو، قشقایی، کارگاه نمایش و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، تماشاخانه مهر، خانه هنرمندان ایران، نو، تالار وحدت و هنر در بخش صحنه ای و تئاتر شهر، فرهنگسرای بهمن، فرهنگسرای نیاوران و مولوی در بخش خیابانی میزبان این دوره از جشنواره بودند.

در دوره بیست وپنجم بزرگداشت فرشید ابراهیمیان، سیاوش تهمورث، داوود رشیدی، تاجبخش فنائیان ، جواد افشین نژاد، فاتح بادپروا ، علی تفضلیان، علی حاج علی عسگری، عبدالرضا حیاتی، حسن دادشکر ، حسین راضی، علی نقی رزاقی، علی رضایی، رضا صابری، اردشیر صالح پور، ایرج صغیری، صادق عاشورپور ، همایون علی آبادی، محمد غیاثوند، داوود فتحعلی بیگی، حسین فدایی حسین، محمود فرهنگ، ابراهیم کریمی، داوود کیانیان، محمود گبرلو ، مهدی لزیری ، مریم معترف، عظیم موسوی و محمدهادی نامور برگزار شده است.

در این دوره 28 اثر در بخش تولیدات صحنه ای ایران، 9 اثر در بخش بین المللی، 11 اثر در بخش منتخبین جشنواره های تئاتر مناطق، یک اثر در بخش ویژه سال پیامبر اعظم، 8 اثر در بخش جشنواره جشنواره ها، 24 اثر در بخش منتخب تولیدات خیابانی ایران و 4 اثر در بخش کودک و نوجوان در جشنواره شرکت داشته اند.

در این دوره آثار در بخش های نمایشنامه نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه و موسیقی به رقابت پرداختند.

گام بیست وششم : برگزاری نمایشگاه 25 سال پوستر تئاتر ایران

بیست وششمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری مجید سرسنگی از روز 17 تا 26 بهمن ماه 1386 در تهران برگزار شد.

در دوره بیست وششم 2 سمینار در خانه هنرمندان ایران و تماشاخانه سنگلج، 5 نشست تخصصی، 5 عنوان کارگاه در خانه هنرمندان ایران، نمایشگاه 25 سال پوستر تئاتر ایران و بزرگداشت اکبر زنجانپور ، حسن خجسته، حسین مسافرآستانه ، گلاب آدینه و محمود عزیزی برگزار شده است.

در این دوره 20 اثر در بخش مرور تئاتر ایران در سال 1386، 17 اثر در بخش مسابقه بین الملل، 8 اثر در بخش چشم انداز تئاتر ایران در سال 1387، 9 اثر در بخش تجربه های دانشجویی، 4 اثر در بخش تجربه های دانشگاهی (اساتید)، 25 اثر در بخش برگزیدگان جشنواره های نمایشی کشور، 3 اثر در بخش ویژه انقلاب اسلامی، 4 اثر در بخش ویژه تئاتر ملل، 31 اثر در بخش تئاتر خیابانی، 8 اثر در بخش نمایشنامه خوانی، 38 اثر در بخش رادیویی و تلویزیونی و 28 اثر در بخش تئاتر فراگیر در جشنواره شرکت داشته اند.

افتتاحیه این دوره از جشنواره در مرقد مطهر امام خمینی (ره) و مجموعه تئاتر شهر و اختتامیه در تالار وحدت برگزار شد.

گام بیست وهفتم: برگزاری مسابقه عکس جشنواره

بیست وهفتمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه از روز 2 تا 11 بهمن ماه 1387 در تهران برگزار شد، طراح پوستر اصلی این دوره از جشنواره مهدی پاکدل و طراح پوستر نمایشگاه پوستر جشنواره استودیو پاکدل بوده است.

کتاب طرح جامع اطلاعات آماری تئاتر شهرستان ها و کتاب سی در یک (آثار برگزیده مسابقه عکس بیست وهفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر) در این دوره منتشر شده است.

در این دوره 21 اثر در بخش مرور تئاتر ایران در سال 1387 و برگزیدگان جشنواره های مناطق، 17 اثر در بخش مسابقه بین الملل، 18 اثر در بخش چشم انداز تئاتر ایران در سال 1388، 9 اثر در بخش تجربه های نو، 9 اثر در بخش جشنواره جشنواره ها، 3 اثر در بخش خارج از مسابقه بین الملل، 5 اثر در بخش تئاتر ملل (ویژه کشورهای اسلامی)، 10 اثر در بخش آثار موضوعی، 12 اثر در بخش خیابانی (مسابقه ویژه انقلاب اسلامی)، 16 اثر در بخش خیابانی، 9 اثر در بخش تولید متون نمایشی و نمایشنامه خوانی، 132 اثر در بخش رادیویی و تلویزیونی و 10 اثر در بخش رادیو تئاتر در جشنواره شرکت داشته اند.

همچنین در این دوره مسابقه عکس نیز برگزار شد.

گام بیست وهشتم: برگزاری نخستین بازار تئاتر ایران

بیست وهشتمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری حسین پارسایی از روز 2 تا 11 بهمن ماه 1388 در تهران برگزار شد.

حسین پارسایی

این دوره از جشنواره دارای کتاب نقد تئاتر از نظر تا عمل ، کتاب هنر اجرا ، کتاب بکت و آنتروپی ، کتاب توسعه تئاتر ضرورت ها و راه کارها ، کتابشناسی نمایش شهرستان ، کتاب مجموعه مقلات پژوهشی (تئاتر تجربی، تئاتر شهرستان، تئاتر خیابانی)، کتاب قاب 88 (آثار برگزیده مسابقه عکس بیست وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر)، کتاب سی پو (آثار برگزیده مسابقه پوستر بیست وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر) و کتاب ITM2010 بوده است.

در این دوره 10 اثر در بخش مرور تئاتر ایران در سال 1388، 11 اثر در بخش برگزیدگان جشنواره های مناطق، 18 اثر در بخش مسابقه بین الملل، 16 اثر در بخش چشم انداز تئاتر ایران در سال 1389، 5 اثر در بخش تجربه های نو، 10 اثر در بخش جشنواره جشنواره ها، 13 اثر در بخش مهمان، 6 اثر در بخش تئاتر ملل، 10 اثر در بخش میهمان بین الملل، 30 اثر در بخش تئاتر خیابانی، 9 اثر در بخش تولید متون نمایشی و نمایشنامه خوانی، 69 اثر در بخش رادیویی و تلویزیونی و 5 اثر در بخش رادیو تئاتر در جشنواره شرکت داشته اند.

بزرگداشت آتیلا پسیانی، محمدرضا خاکی، بهروز غریب پور، مریم معترف، محمدهادی نامور، فتانه دادخواه و ابراهیم حقیقی و همچنین نخستین بازار تئاتر ایران با مدیریت محمد اطبایی در طبقه دوم تالار وحدت برگزار شد.

گام بیست ونهم: برگزاری کشوری جشنواره تئاتر فجر

بیست ونهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری محمد حیدری از روز 23 بهمن تا 1 اسفند ماه 1389 در تهران، آستانه اشرفیه، بجنورد، بندر انزلی، رشت، کرج، گرگان و لاهیجان برگزار شد.

در این دوره آثار بخش مسابقه بین الملل در بخش های موسیقی، طراحی صحنه، بازیگری زن، بازیگری مرد، نمایشنامه نویسی، کارگردانی، جایزه ویژه هیأت داوران و جایزه بزرگ هیأت داوران و آثار بخش خیابانی در بخش موسیقی، طراحی صحنه، بازیگری زن، بازیگری مرد، طرح و ایده و کارگردانی به رقابت پرداختند. همچنین در این دوره مسابقه عکس و پوستر نیز برگزار شده و کانون منتقدان جهانی برگزیدگانی داشته است.

در این دوره 20 اثر در بخش مرور تئاتر ایران در سال 1389، 12 اثر در بخش برگزیدگان جشنواره های مناطق، 12 اثر در بخش مسابقه خیابانی، 17 اثر در بخش مسابقه بین الملل، 15 اثر در بخش بین الملل، 19 اثر در بخش چشم انداز تئاتر ایران در سال 1390، 9 اثر در بخش تجربه های نو، 13 اثر در بخش جشنواره جشنواره ها، 23 اثر در بخش میهمان، 4 اثر در بخش پایان نامه های برتر دانشجویی، 14 اثر در بخش فجر استانی (1 اثر از جمهوری آذربایجان)، 25 اثر در بخش خیابانی و 12 اثر در بخش تولید متون نمایشی و نمایشنامه خوانی در جشنواره شرکت داشته اند.

گام سی ام: میزبانی چند استان از جشنواره

سی امین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از روز 5 تا 22 بهمن ماه 1390 در استان های تهران، البرز، کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی و گلستان برگزار شد.

سالن اصلی، چهارسو، قشقایی، کارگاه نمایش و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، تماشاخانه مهر حوزه هنری، خانه نمایش، تالار هنر، تالار وحدت، تالار حافظ، تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر، دانشگاه هنر و خانه هنرمندان ایران در بخش صحنه ای، محوطه تئاتر شهر، محوطه کاخ گلستان، بوستان باغ هنر و پارکینگ تالار وحدت در بخش خیابانی و تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر در بخش نمایشنامه خوانی میزبان این دوره از جشنواره بودند.

رحمت امینی

بزرگداشت زنده یاد جمشید مشایخی، اسماعیل خلج، شیرین بزرگمهر و احمد جولایی در این دوره برگزار شد. همچنین شاهد برگزاری سومین بازار تئاتر ایران با مدیریت نسیم سلیمان پور بودیم که در این بازار، 34 گروه ایرانی و 28 مهمان بین المللی حضور داشتند.

در این دوره 21 اثر در بخش مرور و برگزیدگان تئاتر مناطق، 21 اثر در بخش مسابقه بین الملل و 19 اثر در بخش مسابقه ایران (منتخباتی از هر بخش)، 9 اثر در بخش مسابقه خیابانی، 15 اثر در بخش بین الملل، 9 اثر در بخش چشم انداز تئاتر ایران در سال 1391، 6 اثر در بخش تجربه های نو، 9 اثر در بخش نگاه ویژه، 26 اثر در بخش مهمان، 1 اثر در بخش محیطی، 21 اثر در بخش فجر استانی، 24 اثر در بخش خیابانی، 9 اثر در بخش نمایشنامه خوانی و 14 اثر در بخش رادیو تئاتر در جشنواره شرکت داشته اند.

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند 10 تا 21 بهمن ماه در تهران برگزار می شود.

کد خبر 4835178

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: طبق مصوبه اعضای کمیسیون فرهنگی، اعضای شورای عالی هنرمندان مرکب از 7 نفر شامل رئیس کل و 6 نفر از هر رشته هنری توسط مجمع سازمان نظام صنفی هنرمندان انتخاب می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

به گزارش افکارنیوز ،

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: در جلسه امروز اعضای کمیسیون ادامه رسیدگی به موادی از طرح سازمان نظام صنفی هنرمندان را در دستور کار خود داشتند که بخشی از مواد این طرح در این جلسه به تصویب اعضای کمیسیون رسید.

اخبار سیاسی - وی افزود: بر اساس مصوبه امروز اعضای کمیسیون، ارکان و تشکیلات سازمان به شرح زیر است:

مجمع عمومی، شورای عالی هنرمندان که در این قانون شورای عالی نامیده می شود و دبیرخانه آن در سازمان صنفی هنرمندان ایران که در تهران است مستقر می شود، رئیس کل سازمان و هیأت مدیره کانون های استانی که شعبه های سازمان در استان ها هستند، کمیته ها و بازرسان.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: همچنین بر اساس این مصوبه ساختار تشکیلاتی کانون های استانی به پیشنهاد رئیس کل سازمان به تصویب شورای عالی خواهد رسید.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون علاوه بر این مصوب کردند که ترکیب مجمع سازمان به شرح زیر است:

هیأت مدیره کانون های استانی به نسبت تعداد شرکت کنندگان در انتخابات هیأت مدیره استان مذکور، یک تا سه نفر از بین خود به عنوان نماینده برای شرکت در مجمع عمومی به ترتیب زیر معرفی می نماید:

1- تا 500 نفر شرکت کننده در انتخابات یک نفر.

2- از 501 نفر تا هزار نفر شرکت کننده دو نفر.

3- از هزار نفر به بالا سه نفر.

وی افزود: همچنین در مصوبه امروز کمیسیون آمده است وظایف مجمع سازمان به شرح زیر است:

1- استماع گزارش شورای عالی، رئیس کل و بازرسان و تصویب سیاست های کلان پیشنهادی شورای عالی.

2- انتخاب شورای عالی برای دوره چهار ساله و بازرسان برای دوره دو ساله با رأی مخفی و همچنین عزل ایشان.

3- مذاکره و اتخاذ تصمیم در سایر اموری که در دستور کار جلسه قرار دارد و طبق قوانین و آیین نامه های مربوطه و سایر ضوابط به عهده سازمان و در صلاحیت مجمع است.

4- تعیین و تصویب حق عضویت سالانه اعضا و سایر منابع درآمد برای سازمان بر اساس پیشنهاد شورای عالی.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: همچنین علاوه بر این در این مصوبه آمده است اعضای مجمع به شرح مندرج در ماده 9 این قانون به مدت 4 سال انتخاب می شوند و آیین نامه داخلی مجمع به پیشنهاد شورای عالی به تصویب مجمع خواهد رسید.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون در ادامه این جلسه مصوب کردند که رئیس کل سازمان بالاترین مقام اجرایی، اداری و مالی و نماینده قانونی سازمان در کلیه مراجع با حق توکیل به غیر می باشد و در حدود مصوبات مجمع و شورای عالی و مقررات و ضوابط مربوط دارای اختیار کامل است که از طرف مجمع عمومی از بین منتخبین هیأت مدیره سراسر کشور و اعضای سابق شورای عالی به مدت 4 سال انتخاب و به رئیس جهت صدور حکم معرفی می شود.

وی افزود: همچنین در این مصوبه آمده است که مجمع عمومی می تواند انتخاب و معرفی رئیس کل را به شورای عالی منتخب خود واگذار نماید.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: علاوه بر این در این مصوبه آمده است که شورای عالی حق استیضاح رئیس کل را دارد و در صورتی که دو سوم اعضای شورای عالی رأی عدم اعتماد به رئیس کل بدهند وی عزل می شود و مجمع عمومی فوق العاده جهت انتخاب رئیس کل تشکیل می شود. در این فاصله رئیس شورای عالی سرپرستی سازمان را عهده دار خواهد بود.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: علاوه بر این اعضای کمیسیون مصوب کردند که اعضای شورای عالی هنرمندان مرکب از 7 نفر شامل رئیس کل و 6 نفر از هر رشته هنری توسط مجمع انتخاب می شوند.

وی خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون فرهنگی در ادامه کار خود مصوب کردند که جلسات شورای عالی که حداقل هر دو ماه یکبار تشکیل می شود با حضور دو سوم اعضای شورا رسمی است تصمیمات متخذه با اکثریت آرا معتبر بوده و برای واحدهای ذی ربط لازم الاجرا است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: علاوه بر این در این مصوبه ذکر شده که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین ایشان و نیز افرادی که از طرف وزیر تعیین می شوند می توانند در تمام جلسات شورای عالی با حق اظهارنظر و بدون حق رأی شرکت نمایند.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: همچنین در این جلسه مصوب شد تا شورای عالی دارای یک رئیس، یک نایب رئیس و یک دبیر خواهد بود که از بین اعضای شورا با رأی اکثریت نسبی اعضای رسمی شورا برای مدت چهار سال انتخاب می شوند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان گفت: اعضای کمیسیون علاوه بر این امروز مصوب کردند که دبیر شورای عالی مسؤول تشکیل جلسات و اداره دبیرخانه شورای عالی خواهد بود. اداره جلسات شورای عالی به عهده رئیس شورای عالی یا نایب رئیس شورای عالی خواهد بود.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
اختتامیه جشنواره شعر فجر در حالی روز شنبه برگزار می شود که کماکان خبری از معرفی نامزدهای دریافت این جایزه منتشر نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره شعر فجر در خبری به رسانه ها اعلام کرده آئین پایانی چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، عصر شنبه 12 بهمن در شهر زاهدان برگزار می شود.

این تصمیم که برای حمایت و همدردی با سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان گرفته شده، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن جوادی، معاون امور فرهنگی این وزارتخانه، مدیران استان سیستان و بلوچستان، دبیران علمی و اجرایی جشنواره، جمعی از اعضای هیأت علمی و داوران این رویداد ادبی و دوستداران ادبیات و اهالی فرهنگ عملی می شود.

قرار است در این مراسم، برگزیدگان بخش های شعر بزرگسال ، شعر کودک و نوجوان ، درباره شعر و همچنین بخش ویژه شعر جوان معرفی شوند که تا زمان تنطیم این گزارش هنوز نامزدهای این بخش ها معرفی نشده اند.

همچنین طبق روال معمول، نشست رسانه ای نیز برای این رویداد که تنها و مهمترین رویداد ملی حوزه شعر کشور به شمار می رود، برگزار نشده است. از سوی دیگر سعید بیابانکی دبیر این دوره از جشنواره نیز تاکنون از ارائه هر توضیحی درباره روند این رویداد به رسانه ها خودداری کرده است.

در چنین شرایطی اختتامیه چهاردهمین جشنواره شعر فجر، شنبه 12 بهمن ساعت 17:30 در زاهدان، خیابان آزادی، مجتمع فرهنگی سینمایی هلال برگزار می شود.

کد خبر 4838373

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
پوستر سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال رونمایی شد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، پوستر سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال، ظهر امروز (هفتم بهمن ماه) با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی مهدوی راد دبیر علمی جایزه کتاب سال، علیرضا کرمی طراح پوستر و علی علیمحمدی مدیر جشنواره های فرهنگی موسسه خانه کتاب در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

در این آیین، محسن جوادی با بیان اینکه این روز ها باید بر اهمیت کتاب در جامعه تاکید کنیم، گفت: ایران در طول تاریخ با کتاب و فرهنگش معروف بود و باید به این مسیر برویم که شناخت از ایران با کتاب ادامه پیدا کند.

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین مهدوی راد با بیان اینکه علمای درجه یک ما برای جایزه کتاب سال به عنوان یک جریان پژوهشی ارزش قائل هستند، گفت: توجه به کتاب سال، حرمت گذاشتن به علم و دانش است و تاکنون خوب برگزار شده و از این به بعد هم خوب برگزار خواهد شد. اطمینان می دهم هیچ پیش زمینه و هیچ پیش فرضی در گزینش کتاب ها اثر نگذاشته است.

علیرضا کرمی، طراح پوستر سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال گفت: محور اصلی طراحی این پوستر، تکیه بر ایرانی اسلامی بودن فرهنگ کشور ما دارد؛ بنابراین از عناصر ایرانی و اسلامی استفاده کردم. همچنین از کتاب آرایی و نماد های آن همچون کاشی ها، کتیبه ها و نماد های سنتی و ایرانی استفاده کردم. استفاده از تایپوگرافی و قرینه سازی از دیگر عناصر مورد استفاده در پوستر این دوره از جایزه کتاب سال است.

علیمحمدی گفت: در این دوره از جایزه کتاب سال، علاوه بر کتاب هایی که از طریق فراخوان به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال شد، کتاب های چاپ اولی که برای ثبت در بانک اطلاعاتی خانه کتاب به موسسه خانه کتاب ارسال می شود نیز مورد بررسی قرار گرفت که جامعیت داوری آثار راه به همراه داشته است.

در پایان از پوستر سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال رونمایی شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
روستاهای راه یافته به مرحله نهایی ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران معرفی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : قدس آنلاین

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد اطلاع رسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی، در این دوره از رقابت 1419 روستا و منطقه عشایری شرکت کردند. هیئت داروان این جشنواره در مرحله اول 126 روستا و منطقه عشایری را برای داوری در مرحله دوم انتخاب کردند. در ادامه داوران در مرحله دوم این جشنواره از میان 126 اثر راه یافته به این مرحله 60 روستا و منطقه عشایری از 23 استان را به عنوان برگزیدگان مرحله دوم این جشنواره انتخاب و به دبیرخانه جشنواره برای داوری نهایی معرفی کردند. همچنین از میان 60 روستای راه یافته به مرحله نهایی این جشنواره شش روستا و منطقه عشایری نامزد مرحله نهایی بخش استمرار شدند.جایزه بخش استمرار به روستایی تعلق می گیرد که در دوره های پیشین این رقابت حضور داشته و به عنوان برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی شده است. داوری مرحله نهایی این جشنواره در بهمن ماه امسال برگزار خواهد شد.

روستاهای راه یافته به مرحله نهایی به این شرح است:

روستای وادقان کاشان، غرغن در فریدن، تیل در شبستر، سیدآباد و لج در مهاباد، بالو در ارومیه، ناچیت در بوکان، روستاهای گورک سادات و بنه گز در شهر تنگستان، مل گل در شهرستان دشتی، فانی آباد در شهر کوهرنگ، هودر در طبس، احمدآباد میان جلگه در نیشابور، ریواده در شهر جغتای، سیدآباد در شهر خوشاب، زوارم در شیروان، دشت گرمه، روستاهای مربچه و دوکوهک از شهر رامهرمز، درسجین از شهرستان ابهر، افتر و لاسجرد از سرخه، روستای آزمناباد از ایرانشهر، وشنام دری از چابهار، روستاهای پاقلات و دهنو از لامرد، روستاهای طاحونه و علویه از جهرم، حشمتیه از شهر آباده، اکبرآباد از پاسارگاد، ولیعصر از مرودشت، شهرک غدیر از داراب، خورنگان از فسا، سرا از سقز، دهبکری از بم، احمد آباد از زرند، شیخ آباد از کهنوج، روستا نوریاب از پاوه، خیرآباد از شهر گچساران، روستا القچین از چرام، کردخیل از ساری، روستاهای اومال و خورشید از نکا، کلاگر محله از قائم شهر، نصیرایی از شهر میناب، ایسین از بندر عباس، روستاهای دستجرد و حسین آباد آشوری از بهار، سید شهاب از تویسرکان، روستاهای ویان، اکنلو و داق داق آباد از شهرستان کبودرآهنگ، اسلامیه از شهر تفت، گردکوه از شهر مهریز.

همچنین روستاهای راه یافته به مرحله نهایی بخش استمرار به این شرح است:

روستای پوده از شهر دهاقان اصفهان، روستای ارکان از شهر بجنورد در خراسان شمالی، روستای دهنو لوداب از شهر بویراحمد در استان کهگیلویه و بویراحمد،روستای فولاد لوقویی از شهر بیله سوار در اردبیل، روستای رئیس آباد از شهر اشکذر استان یزد، روستای خرماکلا در قائم شهر استان مازندران.

بنا بر اعلام دبیرخانه ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ، کیفیت آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در این دوره نسبت به دوره های گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.

فراخوان ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران اول تیرماه سال جاری از سوی دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد. در فرایند برگزاری این رقابت نهادها و سازمان هایی همچون نهاد کتابخانه های عمومی کشور، معاونت توسعه مناطق محروم رئیس جمهوری، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی، سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، خانه کتاب، کمیسیون ملی یونسکو، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن کتابداری واطلاع رسانی ایران و شبکه روستاهای دوستدار کتاب، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و بخش خصوصی و فعالان فرهنگی و تشکل های مردم نهاد مشارکت داشتند.

مراسم اختتامیه این جشنواره 19 بهمن ماه در محل سالن همایش های کتابخانه ملی ایران با حضور اصحاب قلم و فرهنگ هم زمان با برنامه معرفی ششمین پایتخت کتاب ایران برگزار خواهد شد. در نهایت 10 روستا و منطقه عشایری به عنوان روستاهای برگزیده و 10 روستا و منطقه عشایری به عنوان روستاهای تقدیری و یک روستا به عنوان برگزیده استمرار معرفی خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
آرامگاه مهدی آذریزدی، نویسنده فقید حوزه ادبیات کودک، با گذشت بیش از یک دهه، همچنان و به دلیل عدم حصول تفاهم بین هیات امناء حسینیه خرمشاه (محل دفن آذریزدی) و مسئولان شهری در یزد، در مهجوریت به سر می برد و به تازگی موضوع انتقال آرامگاه آذریزدی هم بر سر زبان ها افتاده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد - سیدضیا میررحیمی: مهدی آذریزدی ، پیر قصه گوی ایران و نویسنده فقید حوزه کودک و نوجوان بود که توانست با داستان های خواندنی اش از جمله و خلق آثاری مانند قصه های خوب برای بچه های خوب توانست یار و یاوری برای کودکان باشد و علاوه بر این قشر، حتی بزرگسالان را هم جذب خودش کند؛ تا جایی که از سوی سازمان جهانی یونسکو نیز به دلیل تلاش وی در حوزه کودک تجلیل شد.

این نویسنده یزدی در سال 1300 در محله خرمشاه یزد متولد شد و به رغم محرومیت از درس و مدرسه توانست با همت و تلاش وصف ناشدنی خود در زمینه داستان سرایی برای کودکان، ادبیات کودکان و نوجوانان در کشورمان را متحول کند. وی در سال 1387 درگذشت و در زادگاهش یزد، به خاک سپرده شد.

اما امروز پس از گذشت بیش از یک دهه از فقدان پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران، آرامگاه او در ظلمت است و پس از گزارش ها و پیگیری های متعدد، به تازگی خبری در مورد انتقال آرامگاه وی از مکان فعلی در برخی رسانه ها منتشر شد. خبرنگار ایبنا برای پیگیری موضوع سراغ مسئولان شهری در یزد رفت و ماجرا را از آنها جویا شد.

ونوس عامری، عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد در گفت و گو با خبرنگار ایبنا ، با اشاره به تلاش های شورای شهر پنجم برای ساماندهی آرامگاه زنده یاد مهدی آذریزدی، گفت: پیشنهاد انتقال آرامگاه آذریزدی را معاون شهرسازی یزد مطرح کرده است و باید از طریق او پیگیر موضوع شوید؛ علی ایّ حال، ما از ابتدای شورای پنجم پیگیر بازسازی این آرامگاه در شان آذریزدی بودیم و سعی کردیم پس از بازسازی، فرهنگسرای کودک و نوجوان نیز در کنار آن ایجاد کنیم اما در نهایت هیات امنا، هیچ همکاری با ما نکرد.

وی افزود: با آنکه شهرداری یزد تمامی هزینه های مربوطه، به همراه آرامگاه و محوطه را تقبل کرده بود، اما هیات امناء محل دفن مهدی آذریزدی هیچ همراهی نکردند و در بین کار نیز تعهدات خود را انجام ندادند که در نهایت این همکاری قطع شد.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد بیان کرد: لازم است که در شان آذریزدی کاری کرده و فرهنگسرا و اِلِمانی را به یاد او ایجاد کنیم. البته ما ایجاد فرهنگسرای کودک و نوجوان به نام آذریزدی را در دستور کار داریم زیرا او نویسنده ای بزرگ است و به گردن ما حق دارد و تمامی اعضای شورا نیز به این امر اهتمام دارند.

انتقال آرامگاه آذریزدی به عنوان طرح پیشنهادی است
در همین رابطه خبرنگار ایبنا سراغ معاون شهرسازی شهرداری یزد هم رفت. مجتبی فرهمند نیز درباره طرح پیشنهاد انتقال آرامگاه مهدی آذریزدی، ضمن اشاره به عدم همکاری هیات امنای محل دفن آذریزدی، گفت: متاسفانه علی رغم تلاش های فراوان مسئولان برای پیگیری موضوع ساماندهی آرامگاه زنده یاد آذریزدی، هیات امناء این مکان همکاری لازم را نداشتند و ما نتوانستیم کاری در این زمینه انجام دهیم.

وی افزود: اما با توجه به اینکه امکان ساخت آرامگاه و اِلِمان برای این نویسنده مطرح کشوری وجود ندارد، پیشنهاد انتقال آرامگاه آذریزدی را به عنوان طرحی پیشنهادی ارائه کرده ایم زیرا وضعیت فعلی آرامگان اصلا زیبنده و درخور این نویسنده که مقیاس اش، بسیار فراگیر و فراملی است، نبوده نیست.

فرهمند در بیان جزئیات بیشتر طرح پیشنهادی، عنوان کرد: در این راستا ما پیشنهادی را مبنی بر انتقال آرامگاه آذریزدی به یکی از بوستان های شهری مطرح کرده ایم و سعی می کنیم در منطقه ای که بتوانیم فعالیت های خود را پیگیری کنیم، این انتقال صورت گیرد. اما آنچه که مطرح شده، فعلا به صورت پیشنهاد است و هنوز اقدامی صورت نگرفته و مکتوب نشده است.

معاون شهرسازی یزد با اشاره به مکان های در نظر گرفته شده برای انتقال آرامگاه آذریزدی بیان کرد: تاکنون دو منطقه برای این انتقال شناسایی شده که یکی از آنها بوستان مهرآوران با فضایی بالغ بر 3 هکتار و مکان دیگری نیز کنار رودخانه شهر و پشت ساختمان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد است که در صورت تایید توسط مسئولان و دستگاه های مربوطه این پیشنهادها اجرایی می شود.

فرهمند ادامه داد: طرح ساماندهی آرامگاه، ایجاد المان، تبدیل آرامگاه وی به مرکزی فرهنگی و اتصال حسینیه خرمشاه یزد به قبرستان، از طریق پل هوایی و تبدیل آن به گالری شهری از جمله طرح هایی بود که برای آرامگاه وی در محله خرمشاه یزد در نظر گرفته شده بود اما متاسفانه به دلیل عدم همراهی هیات امنای این بخش، فعالیت ها متوقف شده است.

وی افزود: تنها راه خروج آذریزدی از مهجوریت به عنوان نویسنده مطرح جهانی و کشوری و به عنوان کسی که مقام معظم رهبری از وی به عنوان فردی که در تبیت فرزندانشان اثر داشته است، انتقال آرامگاه وی است که درصورت ارائه طرح و تصمیم گیری در این خصوص و تاییدیه، این کار انجام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
به دنبال انتشار آئین نامه و ضوابط حضور ناشران در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بخشی از ناشران دغدغه قوانین و شیوه اجرای آن ها در ایام نمایشگاه را دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، دوم بهمن ماه امسال آئین نامه ها و ضوابط حضور ناشران داخلی، ناشران خارجی، بخش بین الملل و دستورالعمل هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران در سایت نمایشگاه منتشر شد. به دنبال این موضوع ناشران پس از مطالعه این آئین نامه دیدگاه ها و نظرات مختلفی داشتند که در فضای مجازی نیز به بحث گذاشته شدند. در این میان، مباحث مختلفی مطرح شد که به نظر می رسد می توانند در بردارنده نکات کاربردی و موثری برای سیاستگذاران فرهنگی کشور، مسئولان نمایشگاه و دست اندرکاران بخش های مختلف این نمایشگاه به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور داشته باشند.

قوانین و ضوابط نمایشگاه باید اجرایی باشد
پروین صدقیان، مدیر انتشارات گل آذین در گفت وگو با ایبنا و با بیان اینکه مواردی که برای قوانین نمایشگاه سی وسوم نگاشته شده اند خیلی زیاد است و می توانست به گونه ای قابل اجرا باشد، گفت: فکر نکنم هیچ ناشری بتواند همه این قوانین و دستورالعمل ها را حفظ کند و در نظر بگیرد. از سوی دیگر مواد آئین نامه به گونه ای مطرح شده که گویی همه ناشران متخلف هستند.

وی با بیان اینکه آیین نامه سوالات زیادی با خود به همراه می آورد، ادامه داد: به نظر من آئین نامه جدید دست و پاگیر و پرمخاطره است. با این شرایط؛ در نمایشگاه کتاب تهران که باید سعی کنیم کیفیت کار را بالا ببریم اگر ناخواسته اتفاقی بیفتد ممکن است با کمیته های مخلف دچار مشکل شویم.

صدقیان با ذکر مثالی در این زمینه توضیح داد: به عنوان مثال اگر کارت خوان رو به مشتری نباشد، یک تخلف است؛ در حالی که تصور کنید در ازدحام و شلوغی نمایشگاه اگر من داخل غرفه نباشم و کارمند من دستگاه را برای تعویض کاغذ یا هر دلیل دیگری به سمت خودش برگرداند، تخلف محسوب شده و اگر در این بین یک بازرس بیاید من متخلف می شوم.

وی افزود: مساله اینجا است که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاران کمیته ناشران داخلی در مدتی که مسئول نمایشگاه بودند، در جریان رخدادها و اتفاق های نمایشگاه بودند و متخلفان را می شناسند؛ زیرا در این سال ها همه همدیگر را خوب می شناسند و با کار هم آشنا هستند و می دانند چه کسانی تخلف می کنند.

مدیر انتشارات گل آذین با اشاره به سردرگمی برخی ناشران در این روزها گفت: برخی خانم های ناشر با من تماس می گیرند و درباره چگونگی ثبت تغییر قیمت کتاب های چاپ های جدید سوال می کنند. از آنجایی که قرار است سیستم متمرکز فروش امسال اجرایی شود، اگر تغییر قیمتی داشته باشند، ممکن است سیستم قبول نکند.

به گفته صدقیان، باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که در روزهای شلوغی و ازدحام نمایشگاه کتاب تهران چنین مشکلات و نکات ریزی می تواند کار و فروش ناشران را تحت الشعاع قرار دهد و ناشر شرمنده مخاطبش شود. بنابراین امیدوارم مسئولان نمایشگاه با تعدیل آئین نامه زمینه را برای حضور بهتر ناشران فراهم کنند.

متخلفان نمایشگاه شناخته شده اند
سراغ ابوالقاسم شهلایی مقدم، مدیر انتشارات نقش و نگار با بیان اینکه هر مدیرمسئولی می تواند این همه ضوابط را در ذهن نگه دارد و به نیروهایش آموزش دهد و اعمال کند شایسته جایزه ی ویژه است، به ایبنا گفت: مسئولان باید توجه کنند که شرکت در نمایشگاه برای اعضای صنف یک حق است نه یک امتیاز! و عموم ناشران صاحبان نمایشگاه اند؛ نه عده ای که باید به هر نحو جلوی تخلفشان را گرفت و کنترل شان کرد؛ چون می خواهند از این امتیاز بهره ببرند.

وی افزود: درباره اعطای بن خرید کتاب و بودجه های شبیه آن، در گذشته گفته ام و باز هم خواهم گفت که باید آب را از سرچشمه بست و کنترل کرد؛ زیرا وقتی بن به مقادیر میلیونی به عده ای داده می شود، طبعا همان ها راه تبدیل کردنش به پول را خواهند یافت؛ ولو با تبصره.

شهلایی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران عطایی نیست که به لقایش بخشیده شود و حق صنف است، عنوان کرد: در طول این سال ها که نمایشگاه برگزار شده است، متخلفان درشت و عمده و حامیان آن ها آن قدر برای مسئولان مشخص، شناخته شده و واضحند که نیازی به اعمال تضییقات عدیده برای این همه ناشر نیست تا چند ده متخلف شناسایی یا جلوگیری شوند، حتی من و شما هم نام آن ها و طرز کارشان را می دانیم.

وی تاکید کرد: البته شاید اکنون برای سخن گفتن درباره نمایشگاه کمی زود باشد اما چون موقع اعلام ضوابط و ثبت نام است، مجبوریم آن را در صدر اخبار و توجهات مان قرار دهیم.

مفاد آیین نامه با تبصره نقض نشود
امیرحسین بختیاری، مدیر انتشارات ایران شناسی نیز در این زمینه معتقد است؛ این ضوابط خوب است؛ به شرطی که همه مواد آن رعایت شود. او در این باره گفت: مساله اینجا است که قوانین این آئین نامه باید از سمت برگزارکنندگان نیز به شکل کامل رعایت شود که البته این حرف من مربوط به رویکرد سیستم دولتی است.

وی ادامه داد: آئین نامه دربردارند قوانین محکم و متقنی است که خیلی هم خوب است اما به نظرم ضرورت دارد زمینه ای ایجاد شود در روزهای منتهی به نمایشگاه کتاب تهران با یک نامه از مدیر یا مسئول بالاتر این قوانین نقض نشود.

بختیاری با بیان اینکه گاهی یک روز مانده به نمایشگاه با یک تبصره و نامه نگاری به ناشر متخلف غرفه داده می شود، گفت: گاهی تا دقیقه 90 هیچ جای خالی وجود ندارد اما در دقیقه 99 برای یکسری ناشران و در کنار موسسات خیریه و موسساتی که هیچ ربطی به نمایشگاه کتاب ندارند، غرفه داده می شود. به این ترتیب باید گفت این میزان وقت و نیروی انسانی برای بررسی قوانین و ضوابط بی معنا جلوه می کند.

وی با اشاره به افزایش هزینه غرفه ها گفت: من با این مساله هیچ مشکلی ندارم و به نظرم در میان همه نمایشگاه هایی که در کشور برگزار می شود، نمایشگاه کتاب تهران از ارزان ترین محل هایی است که غرفه در اختیار ناشر قرار می دهد. افزایش قیمت خوب است زیرا با این اقدام حضور در نمایشگاه حرفه ای تر می شود.

بختیاری با توضیح در این زمینه عنوان کرد: گاهی ناشر می گوید من کلی باید هزینه بدهم تا یک میزان کتاب بفروشم و به صرفه نیست؛ اما بسیاری از همین ناشران برای حضور در نمایشگاه های خارجی هزینه های زیادی پرداخت می کنند و برای نمایشگاه داخلی این هزینه را نمی کنند.

مدیر انتشارات ایران شناسی با بیان اینکه در ریشه برخی از ضوابط مشکل داریم، گفت: در برخی ضوابط فقط به بحث کمیت اشاره شده؛ به عنوان مثال ناشر باید در طول چهار سال 40 عنوان کتاب منتشر کرده باشد. مگر ناشر مرکز تولید انبوه است؟ گاهی برخی کتاب ها پژوهشی هستند و پنج سال زمان صرف نگارش و یک سال ونیم زمان برای ویراستاری علمی و ادبی آن صرف می شود.

وی با بیان اینکه اگر هزینه و رویه نمایشگاه تغییر کند، بسیاری از ناشران دست و پا نمی زنند که در نمایشگاه حضور داشته باشند، افزود: قرار نیست ناشران در نمایشگاه معرفی و نقد و بررسی کتاب داشته باشند؛ بلکه به دلیل وضعیت اقتصادی جامعه ناشران فقط به دنبال نقدینگی هستند؛ نه سود. هرچقدر هم ناشر بفروشد، نمی تواند پاسخگوی سرمایه گذاری اش باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران- ایرنا- معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بکارگیری همه ظرفیت ها برای حمایت از اهالی قلم و نشر گفت: باور داریم حمایت نباید گلخانه ای باشد؛ از این رو تفاهم نامه ای در راستای حمایت و توسعه اقتصاد فرهنگ و اهالی قلم و نشر با بانک عامل نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امضا شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : فصل تجارت فصل اقتصاد خبر آنلاین روزنامه ایران

محسن جوادی روز دوشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانک صادرات به عنوان بانک عامل سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل این وزارتخانه به تاکیدات سید عباس صالحی وزیر فرهنگ درباره توجه و توسعه اقتصاد فرهنگ اشاره کرد و گفت: توسعه اقتصاد فرهنگ همواره مد نظر ما بوده و خواهد بود؛ امضای تفاهم نامه با بانک صادرات نیز در همین راستا انجام گرفته است.
وی همچنین با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ حرکت های خوب و روبه جلویی صورت گرفته اظهار داشت: تلاش ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است تا فضاهای مناسبی برای حمایت و کمک به اهالی فرهنگ و هنر گشوده شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد با امضای این تفاهم نامه در زمینه موضوعاتی مانند وام به اهل قلم نیز به کار گرفته شود.

به گفته جوادی این به آن معناست که با حمایت اقتصادی، بتوانیم امکانات و فضاهای لازم را برای اصحاب قلم، اهالی نشر و مولفان فراهم کنیم تا با خیال آسوده تر به فعالیت خود برای ادامه حرکت چرخ انتشار نشر کمک شود.

بانک صادرات بانک عامل نمایشگاه کتاب شد

رئیس سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در ادامه بانک صادرات را بانک عامل سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران معرفی و سپس به بخش های مختلف تفاهمنامه منعقده با این بانک اشاره کرد و گفت: تأکید اصلی این تفاهم نامه روی نمایشگاه کتاب تهران نیست، بلکه تلاش ما این است که تمام نمایشگاه های استانی نیز در طول سال آینده از حمایت های بانک صادرات (بانک عامل) بهره مند شوند تا از این طریق شاهد رونق و تحولات اقتصادی و اجتماعی و رفاهی در حوزه نشر باشیم.

جوادی ابراز امیدواری کرد با امضای این تفاهمنامه و حمایت بانک عامل بتوانیم راهکارهایی برای همکاری مناسب میان بخش های اقتصادی و فرهنگی به ویژه توزیع مستقیم یارانه های نمایشگاه های کتاب به ویژه تهران به دانشجویان، طلاب و دانشگاهیان ایجاد کنیم.

تاکید بر توسعه فرهنگی کشور

مدیرعامل بانک صادرات نیز در این مراسم امضای تفاهمنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانک عامل (صادرات) با اشاره به سابقه همکاری میان این بانک و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همکاری های فرهنگی به ویژه نمایشگاه کتاب، علاقه این بانک به تداوم آن و توسعه فرهنگی کشور را مورد تاکید قرار داد.

حجت الله صیدی، اظهار داشت: به خود می بالیم که این امکان فراهم شده تا در دوره کنونی برپایی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و سایر نمایشگاه های استانی کتاب و... چراغی را در توسعه فرهنگی کشور روشن کنیم.

خدمات رسانی به اهالی قلم و حوزه فرهنگ افتخار بانک صادرات

وی خاطرنشان کرد: امکانات بانک صادرات از لحاظ خدمات رسانی در اختیار ناشران، تولید کنندگان، محصولات فرهنگی و مولفان و همه علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی قرار خواهد گرفت بنابراین تلاش ما این خواهد بود که امکان دسترسی به اهالی قلم را تسهیل و تسریع کنیم.

مدیرعامل بانک صادرات در عین حال ابراز امیدواری کرد خدمات این بانک بتواند در نهایت منجر به ارتقای فرهنگی جامعه شده و وضعیت دسترسی و علاقه مندی به کتاب و کتابخوانی را نیز فراهم و گامهایی در جهت افزایش سرانه مطالعه در کشور برداشته شود.

نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

ثبت نام ناشران برای حضور در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ساعت 10 صبح روز سه شنبه (8 بهمن ماهجاری) آغاز خواهد شد. ناشران متقاضی باید با مراجعه به سایت نمایشگاه کتاب تهران به آدرس www.tibf.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار کتاب یعنی زندگی از 26 فروردین تا 5 اردیبهشت سال 99 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

با امضای تفاهم نامه میان بانک صادرات ایران و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این بانک به عنوان بانک عامل سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران معرفی شد.
به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، بر اساس این تفاهم نامه، این بانک به عنوان بانک عامل نمایشگاه های کتاب تهران و استان ها و سایر نمایشگاه های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شده و حمایت های مختلفی از حوزه فرهنگ انجام خواهد داد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به سابقه همکاری میان این بانک و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما به خود می بالیم که توانسته ایم در دوره کنونی چراغی را در راستای توسعه فرهنگی کشور روشن کنیم. بانک صادرات ایران همیشه در حوزه فرهنگی فعال بوده و با این تفاهم نامه، امیدواریم نقش مؤثرتری در اعتلای بخش فرهنگی کشور ایفا کنیم.
حجت اله صیدی با بیان این مطلب که امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بانک صادرات ایران افتخار است، گفت: از دو جنبه علاقه مند بودیم تا این تفاهم نامه نهایی شود: نخست علاقه و توجه بانک صادرات ایران به توسعه فرهنگی؛ چرا که معتقدیم براساس توسعه فرهنگی در سایر حوزه ها نیز می توان پیشرفت کرد و دیگر اینکه امکانات ما از نظر خدمات رسانی در اختیار ناشران، تولیدکنندگان محصولات فرهنگی و مؤلفان و همه علاقه مندان به کتاب قرار خواهد گرفت و سعی می کنیم امکان دسترسی به آنها را تسهیل و تسریع کنیم.
وی افزود: نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور شناخته می شود و مشارکت در برگزاری این رویداد را موجب بالندگی خود می دانیم.
در این مراسم، همچنین محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه نگاه این وزارتخانه به فرهنگ، نگاه گلخانه ای نیست و به چرخه اقتصادی و گشایش فرصت های اختصاصی اقتصادی برای آن نیز توجه دارد، تصریح کرد: فرهنگ می تواند گشایش هایی در بخش های مختلف گردش اقتصادی ایجاد کند و به همین دلیل حمایت بخش اقتصادی از بخش فرهنگ را قدر می نهیم.
وی با اشاره به همکاری بانک صادرات ایران در پرداخت وام به اهل قلم بیان کرد: رکن اصلی تولید کتاب، اهل قلم هستند و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، به نظر می رسد نوشتن، نیازمند حمایت است تا چرخه اقتصاد نشر فعال تر شود. امیدواریم این تفاهم نامه در زمینه موضوعاتی مانند وام به اهل قلم نیز بیشتر به کار گرفته شود. این به معنای آن است که ما با حمایت اقتصادی، فضایی را فراهم کنیم تا مؤلفان با خیال راحت تر به کار تألیف بپردازند و چرخه انتشار نشر شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه تأکید اصلی این تفاهم نامه روی نمایشگاه کتاب تهران نیست، گفت: استان ها هم در طول سال آینده از حمایت های بانک صادرات ایران بهره مند خواهند شد و تحولات اقتصادی و اجتماعی در حوزه نشر را شاهد خواهند بود.

لینک خبر :‌ بانک صادرات ایران
رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلویزیون درباره آخرین وضعیت جسمانی خود گفت: نزدیک به دو هفته در کما بودم و وضعیت بسیار بدی را پشت سر گذاشتم، اما خدا را شاکرم که توانستم کما را پشت سر بگذارم و چند روز پیش از کما بیرون آمدم.

صراط:

رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلویزیون درباره آخرین وضعیت جسمانی خود گفت: نزدیک به دو هفته در کما بودم و وضعیت بسیار بدی را پشت سر گذاشتم اما خدا را شاکرم که توانستم کما را پشت سر بگذارم و چند روز پیش از کما بیرون آمدم.

به گزارش میزان ایرانمنش با گلایه از بی توجهی هنرمندان و مسئولین فرهنگی به وضعیت خود خاطرنشان کرد: متاسفم که هیچکس طی این مدت حالی از من نپرسید، نه از خانه سینما تماسی داشتم و نه کسی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به من سر زد، به جز تعداد کمی از دوستان و هنرمندان دیگر کسی جویای احوالم نشد.

لینک خبر :‌ صراط نیوز
کارشناس سینما گفت: تا وقتی که فقط حقوق آن ها را مدّ نظر قرار دهیم و حدود آن ها را نبینیم، همواره در بر همین پاشنه می چرخد و سلبریتی ها یک رفتار ناهنجار را در جامعه ترویج می کنند، رفتاری که هر چقدر عسل در دهان سلبریتی ها می کنند با واکنش منفی روبرو می شویم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : اصفهان شرق ربیع

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ محمدرضا عبدالحمیدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صاحب نیوز درباره اقدامات اخیر برخی سلبریتی ها در خصوص انصراف از جشنواره فجر و برخی برنامه های تلویزیونی بیان کرد: اگر در خصوص سلبریتی پروری به 10 تا 15 سال قبل نگاه کنیم می بینیم که در دوره ای جمهوری اسلامی را با بی اعتنایی تحریم می کردند و معمولاً به گونه ای این حس القاء می شد که گویا درباره مواردی که مربوط به جمهوری اسلامی است، واکنشی نشان نمی دادند.

کارشناس حوزه مدیریت فرهنگی ادامه داد: سلبریتی ها از حدود سال 88 در حوزه واکنش های اجتماعی وارد کار شدند و از آن به عنوان یک پرستیژ اجتماعی بهره می بردند و این روند ادامه پیدا کرد و در واقع این نمودار از 10 سال گذشته با شیب ملایمی افزایش یافت.

وی افزود: در مقطعی اوج اقبال مردم به سمت سلبریتی ها را شاهد بودیم که در اثر تصمیمات اشتباه از سوی خود سلبریتی ها کاهش یافت؛ این افراد قبلاً جایگاه اجتماعی بهتری داشتند ولی خیلی زود نمودار به سمت شیب منفی رفت.

عبدالحمیدی گفت: فعالیت ها و صحبت های اخیر سلبریتی ها در خصوص جشنواره فجر و صداوسیما بیش از هر چیز، سردرگمی جامعه سلبریتی ها در واکنش به اتفاقات جامعه را نشان می دهد و حتی از سوی خودشان هم حرف های متناقضی زده می شود و مانند گذشته متحد نیستند؛ این انشقاق به خوبی در میان سلبریتی ها پیداست و تصمیم در خصوص جشنواره فجر هم تأیید کننده همین موضوع است.

* خواستگاه اجتماعی سلبریتی ها رو به افول است

کارشناس سینما در ادامه خاطر نشان کرد: خواستگاه اجتماعی سلبریتی ها رو به افول است؛ این اتفاق هم به واسطه اتحاد نداشتن آن ها و هم به واسطه این که جامعه شناخت زیادتری نسبت به آن ها پیدا کرد رقم خورد؛ البته این دوره گذار شاید حدود 10 سال طول بکشد تا موضوع شناخت به جایگاه تصمیم گیری اجتماعی برسد و جامعه حس کند که تکیه گاه امنی به نام سلبریتی ها را انتخاب نکرده بود.

وی تصریح کرد: سازمان صداوسیما و مدیریت فرهنگی کشور باید تصمیم صحیح و عقلایی در خصوص سلبریتی هایی که با بی اعتنایی و بی احترامی و گاهی با ادبیات های غیر محترمانه این سازمان ها را نقد می کردند و از آن ها اعلام برائت می کردند را اتخاذ کند؛ در این ماجرا در سال های قبل در جشنواره ها هم می دیدیم که هنرمندان روی صحنه می آمدند و رفتارهای زشتی داشتند ولی بعد از دقایقی جایزه می گرفتند و می رفتند.

عبدالحمیدی با اشاره به این که این یک مطالبه عمومی است و این مطالبه از همان افتتاحیه ها و اختتامیه ها به وجود آمد و هنوز هم ادامه دارد، گفت: سازمان سینمایی، صدا وسیما و وزارت ارشاد باید تصمیمی در خصوص این مدل واکنش نشان دادن سلبریتی ها داشته باشند.

منتقد سینما در بخش دیگری از گفتگوی خود ابراز داشت: برنامه های سلبریتی پرور شبکه های ماهواره ای از من و تو گرفته تا بی بی سی و حتی در برنامه هایی که در حدّ مجری برنامه سلبریتی پرور هستند، ساز و کار معینی برای فعالیت در فضای مجازی سلبریتی ها دارند، این افراد موظف هستند در صفحه شخصی خودشان در اینستاگرام در راستای اهداف آن برنامه فعالیت کنند و اگر مجری خلاف اهداف شبکه تلویزیونی و برنامه های آن حرفی در صفحه شخصی خودش بزند، مورد مؤاخذه قرار می گیرد و این روند یک مکانیسم کاملاً حقوقی دارد.

* رویه اشتباه مدیران فرهنگی در قبال سلبریتی ها

وی ادامه داد: این رویه مدیریت فرهنگی اشتباهی که مدیران وزارت ارشاد و سازمان صداوسیما پیش گرفتند که فکر می کنند به سلبریتی باید محبت کرد ولو این که او توهین کند، خطایی است که در فاصله زمانی 20 ساله گذشته ده ها مورد می توان برای رد کردن این نوع مدیریت دلیل آورد.

عبدالحمیدی در بیان انتقادی هم گفت: مدام در عرصه مدیریتی از حقوق سلبریتی ها صحبت می کنیم، این صحبت ها را ارجاع می دهم به افتتاحیه و اختتامیه که وزاری ارشاد و رؤسای سازمان سینمایی از بیمه و حق مالیات ها و رفت و آمد در کشورهای دیگر صحبت می کنند و همچنین مسئولان مرتب حقوق انجام شده و نشده را برای خودشان موظف می کنند، اگر هم مقداری از حدود هنرمندان صحبت شود شاهد چنین اتفاقاتی نیستیم.

* تا حدود سلبریتی ها مشخص نشود در بر همین پاشنه می چرخد

کارشناس سینما افزود: تا وقتی که فقط حقوق آن ها را مدّ نظر قرار دهیم و حدود آن ها را نبینیم، همواره در بر همین پاشنه می چرخد و سلبریتی ها یک رفتار ناهنجار را در جامعه ترویج می کنند، رفتاری که هر چقدر عسل در دهان سلبریتی ها می کنند با واکنش منفی روبرو می شویم.

وی گفت: سلبریتی ها مختار هستند زمینه همکاری را خودشان مشخص کنند و این مورد از حقوق آن هاست، امّا وقتی که با واکنش های تند می آیند و جانب احتیاط را در نوع بیان رعایت نمی کنند و همیشه منافع شخصی را در اولویت می گذارند، نوبت به مسئولان سازمان سینمایی و سایر مسئولان مربوطه می رسد تا رفتار مناسبی با این دست اقدامات داشته باشند.

عبدالحمیدی خاطر نشان کرد: وقتی فردی می گوید من علاقه به همکاری ندارم، نباید از جانب آن سازمان دوباره دعوت به همکاری و امکاناتی در اختیار آن ها گذاشته شود.

کارشناس حوزه مدیریت فرهنگی در پایان گفت: این طور نباشد که فردی به طور عمومی بیانیه تکفیر سازمان سینمایی و وزارت ارشاد را صادر کند و دوباره در مناسبات کاری در دفتر مدیری عذرخواهی بکند و یا حتّی نکند و دوباره روی آنتن برود؛ این جا مخاطب هم از عذرخواهی او اطلاعی ندارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
چهره هایی ملی در سینما همچون خانم ها فرشته طائرپور و آذر معماریان و بانوانی دیگر، با ارائه مشورت های عقلایی، موجب دفع آسیب هایی غیرسینمایی شدند که هیچ ارتباطی با جشنواره پیدا نمی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : صراط نیوز نامه نیوز مثلث آنلاین افکار نیوز خبرگزاری فارس

به گزارش مشرق ، جشنواره فیلم فجر شاید تا به امروز یکی از سخت ترین و چالش برانگیزترین دوره های خود را در این عمر 38 ساله پشت سر می گذراند. دوره ای که تنش ها و تحولات اجتماعی سیاسی فرامتنی، بیشترین تأثیر را روی متن جشنواره ای گذاشت که متعلق به اهالی سینماست. در این مقطع مرزبندی های غیر سینمایی می رفت تا بدترین تأثیر را بر متن جشنواره بگذارد و متاسفانه، عاملانی که دامنه تحریک را افزایش داده بودند، با اینکه از اهالی سینما هستند، از بدنه به حساب نمی آیند که در متن سینما قرار داشته باشند. در این میان عده ای از سینماگران که دامنه کنشگری آنها فراتر از سینماست، وارد گودی شدند که اندکی در آن منافع نداشتند و با تحریک احساسات عمومی و میهن پرستانه سایرین سعی کردند که معادلات ملی ترین رویداد سینمایی کشور را تحت الشعاع قرار دهند.

بعد از حادثه سرنگونی هواپیمایی اوکراینی، بخشی از فضای سیاسی و اجتماعی کشور دچار نوعی سردرگمی و شوک برآمده از این اتفاق شد. طبق معمول این وقت ها و در خلأ اطلاع رسانی درست مثل همیشه سر و کله شبکه های فارسی زبان پیدا شد.جهت دهی که طراحی کلانی داشت و بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال به همراهی تیم فضای مجازی رادیوفردا آن را اداره می کردند، مسیری بود که به کنش گری فراتر از جشنواره می اندیشید، که از فردای تحریم بزرگ در صورت وقوع، باید به هر آن چیزی که دولت و حاکمیت می گوید، شک کرد و به دیده تردید نگاه کرد. سلبریتی ها و سینماگران به شکل عجیبی داشتند، ناخواسته وارد این بازی می شدند و در این میان چه چیزی بهتر و هیجان انگیزتر از سینما و سلبرتی هایش.

کلیدواژه تحریم از همان جا و با همان خط به بهانه ناراحتی و اندوه حاصل از این حادثه نوشته شد و به سرکردگی عده ای از منتقدان و سینمایی نویسان در حاشیه رفته رفته و آرام آرام گسترش پیدا کرد.یکی از منتقدانی که به تازگی از کشور خارج شده و در سودای رسیدن به شبکه سعودی ایران اینترنشنال است، به همراه یک سینماگر غیرفعال، روشن کننده موتور این تحریم و پیگر همان خط رسانه ای ضدسینما بود.

بیانیه های مکرر و یار و یارکشی فراوان سینما را به دو قطب پررنگ حکومتی و ضد حکومتی تبدیل می کرد. تماس ها و پیام هایی از سوی گروه خودجوش تحریمی که ما در غم این اندوه، جشنواره را تحریم می کنیم و ... . با یکی با نرمی و لطافت صحبت کردند به آن دیگری الفاظ رکیک نسبت می دادند و یکی دیگر را تهدید کردند ولی در پایان سینماگران و چهره هایی ملی در سینما همچون خانم ها فرشته طائرپور و آذر معماریان و بانوانی دیگر، نه با تاثیر عملگرایانه بلکه با ارائه مشورت های عقلایی، موجب دفع آسیب هایی غیرسینمایی شدند که هیچ ارتباطی با جشنواره پیدا نمی کرد. البته از آن معلم فقید (زنده یاد علی معلم) نیز باید یاد کنیم که در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر، همزمان با جشنواره فیلم فجر در سال 1388 دست به اقدام مشابهی زد.

تحریم کنندگان خودجوش و کمی خودسر وقتی از دوقطبی کردن سینما و نابودن جشن ملی سینماگرانشان ناامید شدند، سناریوی دیگری را پیش کشیدند و آن چیزی نبود جز اینکه این بار نباید کسی داوری جشنواره فیلم فجر را بپذیرد. خبرنگار رادیوفردا به صورت پیگیرانه ای با برخی از روزنامه نگاران و متاسفانه بعضی از چهره های سینمایی شناخته شده راه و روش خود را به سمت تحریم داوری جشنواره هدایت کردند. اما اتهام زنی و تهدید سینماگران نجیب ایرانی راه به جایی نبرد، اگر تصور می کردند کسی نامزد داوری است با او تماس می گرفتند تا منصرفش کنند، ولی این سناریو هم مانند خط اول شکست خورد، چون اصالت ذاتی و وجودی اش همراه با مقاصدی غیرسینمایی توأم بود.

بالاخره داوران جشنواره فیلم فجر معرفی شدند و ترکیب و چیدمان بهتر از آن چیزی بود که گروه تحریم کنندگان خودجوش تصور می کردند و شاخصه بسیار مهم در مورد این هیات انتخاب این است که شخصیت سیاسی در این ترکیب و جود ندارد. اتفاقا مهمترین نکته در ترکیب این دوره حضور پررنگ تر اهالی واقعی سینماست و دقت وسواس گونه ای در ایجاد تنوع و رنگین کمانی از تجربه ها و توانمندی ها، شاخصه بارز و متمایز هیات داوران این دوره از جشنواره است؛ از نویسنده، کارگردان، منتقد سینما، طراح صحنه و بازیگر تا مدیر فرهنگی و رسانه ای و جشنواره ای و صنفی و...

بیشتر بخوانید:

آیا سیمرغ های جشنواره فیلم فجر در خدمت منافع ملی خواهد بود

نکته دیگر انتخاب و استفاده از منتقد سینمایی و حفظ جایگاه منتقد و به رسمیت شناختن آن در هم در ترکیب هیات انتخاب هم در هیات داوران.حضور چهره هایی با سلیقه و رویکردهای مختلف اجتماعی و فرهنگی از جمله فریدون جیرانی، نرگس آبیار، مازیار میری، عسگرپور و سعید راد نقطه قوت و امتیاز این دوره است.اما نکته مهم این است که این ترکیب برای اولین بار تجربه داوری در بخش سودای سیمرغ را دارد و قبلا داور جشنواره در این بخش نبودند.

به نظر می رسد دبیر جشنواره بیش از دوره های گذشته درایت به خرج داده است و نگاهی گذرا به ترکیب و اسامی اعضای هیات های انتخاب و داوری نشان می دهد نوعی سلیقه، سخت گیری، درایت و عقلانیت و هوشمندی در گزینش و چینش این ترکیب وجود دارد.

از نرگس آبیار به عنوان یکی از موفق ترین بانوان سینماگر ایران با کارنامه ای درخشان و برخوردار از آثار شاخص تا اصلانی به عنوان یکی از موفق ترین فیلمبرداران امروز سینمای ایران که از جایگاه بین المللی هم برخوردار است. عباس بلوندی چهره برجسته در عرصه طراحی صحنه، سعید راد با کوله باری از تجربه و سابقه در عرصه بازیگری، این هیات داوران را ممتاز می کند. طهماسب صلح جو هم منتقد با تجربه ای است که همواره زیست و فعالیت به دور از اغراض شخصی، زبانزد اهالی سینماست.
مقایسه اعضای هیات داوران این دوره با چند دوره اخیر نشان می دهد که این ترکیب چند مرتبه از دوره های اخیر بالاتر است. ضمن اینکه، نوعی موازنه و کیفیت در همه افراد منتخب حس می شود.
در شرایطی که برخی نغمه های ناکوک با شانتاژ رسانه های دست نشانده درصدد تخریب جایگاه و وجاهت بزرگ ترین رویداد سینمایی کشور هستند، بازهم سینماگران به همراه مدیریت سینمایی کشور، از ورود یک آفت سیاسی به حوزه سینما که منجر به دوپاره شدن آن می شد، جلوگیری کردند.

***ایزد مهرآفرین

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
خبرگزاری میزان- هفتمین روز از بهمن ماه 98 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به روایت نویسنده حسین پسر غلامحسین از شهیدی که حاج قاسم وصیت کرد کنار او دفن شود اشاره کرد.

تاریخ انتشار: 17:37 - 07 بهمن 1398

- کد خبر: 591008
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، هفتمین روز از بهمن ماه 98 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به روایت نویسنده حسین پسر غلامحسین از شهیدی که حاج قاسم وصیت کرد کنار او دفن شود اشاره کرد.

یکسال است که هیچ پیشنهادی نداشته ام

بازیگر سریال بچه مهندس گفت: نزدیک به یکسال می شود که هیچکس برای بازی با من تماس نگرفته است، اگر مردم دلیلش را می دانند من هم می دانم که چرا به یکباره از خاطر همه فراموش شدم.

محمد کاسبی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون آخرین فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: نزدیک به یکسال می شود که هیچکس برای بازی با من تماس نگرفته است، اگر کسی دلیلش را می داند من هم می دانم که چرا به یکباره از خاطر همه فراموش شدم.

وی درباره احتمال حضورش در فصل دوم سریال بچه مهندس اضافه کرد: هیچ تماسی برای حضور در این سریال با من گرفته نشده و با توجه به اینکه اثر در مرحله پیش تولید قرار گرفته بعید می دانم در فصل دوم این سریال حضور داشته باشم.

بیشتر بخوانید: آخرین گفت وگوی محمد کاسبی پیرامون حضورش در سریال سر دلبران اینجا بخوانید

وی دلیل کم کاری خود را اینگونه تشریح کرد: واقعیت اینکه پیشنهادات نسبت به گذشته خیلی کمتر شده است، برخی مواقع هم اگر پیشنهادی باشد مورد پسند من قرار نگرفته و ترجیح داده ام که در آن کار بازی نکنم. البته من همیشه در زندگی امیدوار بوده و توکلم به خدا است و همچنان به آینده امیدوارم.

بازیگر سریال سر دلبران درباره بازخورد مردم نسبت به کم کار بودن خود اظهار کرد: من هیچ وقت به مسائل حاشیه ای نپرداخته ام، بازیگرم و سعی می کنم تا همیشه کاری که بلد هستم را انجام دهم، خوشبختانه مردم همیشه به من لطف داشته و دارند و همیشه از من می خواهند بیشتر بازی کنم، اما برای این خواسته باید کار خوب پیشنهاد شود.

وی در همین رابطه اذعان کرد: کار به طور کلی کم شده و به همین دلیل نه تنها من بلکه بسیاری از بازیگران کم کار شده اند، عادت هم ندارم اتفاق را گردن شخص دیگری بی اندازم و یا حاشیه سازی کنم که مشکل از کجا هست و از کجا نیست. هیچ وقت اهل این نبوده ام که توپ را در زمین دیگری انداخته و کم کار بودن خودم را توجیح کنم.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

تحول جایگاه زنان در جامعه توسط حضرت زهرا (س)

کارشناس علوم قرآنی گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) مرجع تقلید همه زنان مدینه و مکه بوده و هم اکنون مرجع تقلیدی برای همه بانوان هستند ایشان در امورات دینی، تربیتی، فرزند پروری و حتی ایفای نقش های اجتماعی یک مدرس محسوب می شدند.

محمد امین نخعی کارشناس علوم قرآنی در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون سیره تربیتی حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) تربیت شده پیامبراکرم (ص) هستند لذا زیر ساخت های تربیتی ایشان از کودکی و بر مبنای سیره ای ارزشمند شکل گرفته است.
***جایگاه و منزلت حضرت زهرا(س)
وی پیرامون شیوه بالا بردن منزلت و جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) توسط رسول خدا (ص) تاکید کرد: پیامبر اکرم(ص) به شیوه های متعدد جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) را در جامعه اسلامی و در نظر مسلمانان افزایش دادند، این امر تاثیر فراوانی در نگاه مردم آن زمان به جایگاه زنان داشت، از سوی دیگر فضاسازی پیامبر اکرم(ص) سبب شد تا حضرت صدیقه کبری (س) بتوانند در اجرای رویکر دهای سیاسی خود موفق تر و شناخته شده تر عمل کنند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب مربوط به ایام فاطمیه اینجا کلیک کنید

وی حضور حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان سنبل یک بانو و تغییر دیدگاه مردمان آن زمان نسبت به جایگاه زن را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: پیامبراکرم (ص) به عنوان رسولی از سوی پروردگار تحولات فراوانی را در جامعه عصر جاهلیت به اجرا گذاشتند ایشان با کمک حضرت فاطمه زهرا (س) همچنین با در نظر گرفتن تمهیدات درست فضای جامعه و نگاه مردم به جایگاه زن و دختران را متحول کردند. رسول خدا (ص) هر روز از کنار خانه حضرت صدیقه کبری (س) عبور می کردند و هر روز دست بر سینه می گذاشتند و می فرمودند: فدا ها ابوها، پدر به فدایت ، همچنین هر بار که حضرت صدیقه کبری (س) را می دیدند دست ایشان را می بوسیدند این اتفاقی بود که پیش از این در جامعه ای که دختران را زنده به گور می کردند سابقه نداشت.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
عامه پسند فیلمی درباره آنچه مردم معمولی دوست دارند
با اعلام نهایی نتایج آثار سینمایی حاضر در بخش نگاه نو سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی عامه پسند به کارگردانی سهیل بیرقی به عنوان یکی از حاضران این دوره از مهمترین رویداد سینمایی کشور معرفی شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، با اعلام نهایی نتایج آثار سینمایی حاضر در بخش نگاه نو سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی عامه پسند به کارگردانی سهیل بیرقی به عنوان یکی از حاضران این دوره از مهمترین رویداد سینمایی کشور معرفی شد.

بیرقی بعد از دو دوره غیبت در جشنواره فیلم فجر امسال بار شانس خود برای به دست آوردن سیمرغ بلورین این رویداد مهم سینمایی را می آزماید. بیرقی سومین اثر خود در سینما را تجربه می کند و در این فیلم علاوه بر نویسندگی و کارگردانی، تهیه کنندگی فیلم را نیز بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده فهرست کامل آثار سودای سیمرغ فجر 38 اینجا کلیک کنید

در خلاصه داستان فیلم سینمایی عامه پسند آمده است: عامه پسند. [ م مَ / مِ پَ سَ ] (ن مف مرکب) آنچه را مردم معمولی پسندند. آنچه را عرف پسندد. عامه پسند به نوعی ادامه فیلم های من و عرق سرد است. داستان این فیلم درباره قصه زنی پنجاه و هفت ساله است و فاطمه معتمد آریا، هوتن شکیبا و باران کوثری بازیگران اصلی فیلم هستند.

هوتن شکیبا بازیگر نقش اول مرد فیلم سینمایی عامه پسند سال گذشته توانست به خاطر بازی در فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خود نماید، اتفاقی که نه تنها در جشنواره بلکه در میان اهالی رسانه و منتقدین نیز تایید شد.

حال شکیبا در هشتمین تجربه جدی سینمایی خود با فیلم سینمایی عامه پسند راهی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شده تا بتواند از سیمرغ بلورین خود دفاع کند، اتفاقی که با توجه به محوری بودن نقش شکیبا در این فیلم چندان دور از دسترس نیست.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

روایت نویسنده حسین پسر غلامحسین از شهیدی که حاج قاسم وصیت کرد کنار او دفن شود

نویسنده کتاب حسین پسر غلامحسین گفت: شهید محمد حسین یوسف الهی به عنوان یک عارف در لشکر 41 ثارالله و بین همرزمان خود شناخته شده بود، خصوصیات رفتاری او باعث شده بود تا حتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی نیز به وی بسیار علاقمند شود.

مهری پورمنعمی نویسنده کتاب در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون کتاب حسین پسر غلامحسین گفت: کتاب حسین پسر غلامحسین روایتی از زندگی شهید محمدحسین یوسف الهی است که سپهبد شهید قاسم سلیمانی به این شهید بزرگوار ارادت ویژه ای داشت و در وصیتنامه خود اعلام کرده بود که وی را در کنار مزار شهید محمدحسین یوسف الهی به خاک بسپارند.

وی دلایل نوشتن کتاب حسین پسر غلامحسین را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: به صورت اتفاقی نوشتن کتاب درباره شهید محمدحسین یوسف الهی به اسم من ثبت شد، من در یادواره شهدای اطلاعات نیروی زمینی سپاه منطقه جنوب شرق به مسئولیت سردار محمد مارانی شرکت کردم اما در آن زمان هیچ اطلاعاتی در مورد شهید محمد حسین یوسف الهی نداشتم، در دل با خود نیت کردم و از خود شهید کمک خواستم، پس از مدتی کوتاه اطلاعات اسناد و مدارک فراوانی را با یک وانت از سوی بنیاد حفظ آثار شهدای استان کرمان برای من ارسال کردند، این رویداد برایم باور نکردی بود. خود شهید عزیز کمک کرده بود و اطلاعات فراوانی را در اختیارم قرار داد در عین حال برای تکمیل بخشی از خاطرات شهید محمد حسین یوسف الهی از گفته ها و خاطرات سپهبد شهید قاسم سلیمانی نیز استفاده کردم.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار در حوزه ادبیات اینجا کلیک کنید

وی آشنایی با زندگی شهید محمدحسین یوسف الهی را برای خود درسی بزرگ دانست و تاکید کرد: محمد حسین یوسف الهی زندگی ارزشمندی داشته است، هنگامی که برای نگارش کتاب حسین پسر غلامحسین به مطالعه اسناد و مدارک می پرداختم با رفتار و اخلاق این شهید بزرگوار بیشتر آشنا شدم و هرچه بیشتر مطالعه می کردم بیشتر مجذوب این شخصیت می شدم چراکه سراسر زندگیش درس بود.

منعمی پیرامون ویژگی های شخصیتی شهید محمد حسین یوسف الهی اظهار کرد: شهید محمد حسین یوسف الهی به عنوان یک عارف در لشکر 41 ثارالله و بین همرزمان خود شناخته شده بود، خصوصیات رفتاری او باعث شده بود تا حتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی نیز به وی بسیار علاقمند شود، این شهید بزرگوار فردی توانا بود همین امر باعث شد تا به وی مسئولیت های بالاتری برای فعالیت در جبهه های حق علیه باطل پیشنهاد کنند، اما او همواره خود را سربازی بیش نمی دانست.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
رضا ایرانمنش از کُما در آمد
خبرگزاری میزان- بازیگر سریال مردان آنجلس گفت: من به مدت بیست روز کامل در کما به سر بردم، بعد از به هوش آمدن به دلیل زخمی که در بدنم ایجاد شده از بیمارستان مرخص شده و در خانه ادامه مراحل درمان را سپری می کنم.

رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون آخرین وضعیت جسمانی خود گفت: نزدیک به دو هفته در کما بودم و وضعیت بسیار بدی را پشت سر گذاشتم اما خدا را شاکرم که توانستم کما را پشت سر بگذارم و چند روز پیش از کما بیرون آمدم.

وی در همین راستا ادامه داد: معتقدم اگر ذره ای نسبت به گذشته بهتر شده باشم از لطف خدا و دعای مردم بوده است، مردم اینقدر به من لطف دارند که همیشه شرمنده آنها هستم.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین فعالیت های رضا ایرانمنش در عرصه بازیگری اینجا کلیک کنید

این بازیگر پیشکسوت سینما با اشاره به ادامه روند درمان خود اظهار کرد: من به مدت بیست روز کامل در کما به سر بردم، بعد از به هوش آمدن به دلیل زخمی که در بدنم ایجاد شده از بیمارستان مرخص شده و در خانه ادامه مراحل درمان را سپری می کنم.

بازیگر فیلم سینمایی دکل دلیل ترخیص خود را اینگونه تشریح کرد: دلیل ترخیصم از سوی پزشکان احتمال بالای ابتلا به عفونت بیمارستانی بود، به همین خاطر هم اکنون خانه ام به صورت کامل ایزوله شده تا زخم به وجود آمده عفونت نکند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران افکار نیوز افق تهران فرتاک نیوز

جدیدترین آمار فروش فیلم های روی پرده در سینماهای تهران و شهرستان ها تا عصر دوشنبه (7 بهمن ماه) به شرح زیر است:

مطرب/ 134 سینما/ 79 روز نمایش/ فروش کل: 35 میلیارد و 561 میلیون تومان

چشم و گوش بسته/ 76 سینما/ 79 روز نمایش/ فروش کل: 11 میلیارد و 370 میلیون تومان

زیر نظر/ 122 سینما/ 30 روز نمایش/ فروش کل: شش میلیارد و 312 میلیون تومان

منطقه پرواز ممنوع/ 79 سینما/ 79 روز نمایش/ فروش کل: پنج میلیارد و 502 میلیون تومان

بنیامین/ 102 سینما/ 79 روز نمایش/ فروش کل: چهار میلیارد و 335 میلیون تومان

جهان با من برقص/ 132 سینما/ 23 روز نمایش/ فروش کل: سه میلیارد و 814 میلیون تومان

جان دار/ 49 سینما/ 44 روز نمایش/ فروش کل: سه میلیارد و 243 میلیون تومان

23 نفر/ 80 سینما/ 44 روز نمایش/ فروش کل: یک میلیارد و 441 میلیون تومان

تورنادو/ 19 سینما/ 79 روز نمایش/ فروش کل: 793 میلیون تومان

آشفتگی/ 15 سینما/ 37 روز نمایش/ فروش کل: 548 میلیون تومان

اژدر/ 66 سینما/ 19 روز نمایش/ فروش کل: 337 میلیون تومان

سونامی/ 20 سینما/ 30 روز نمایش/ فروش کل: 327 میلیون تومان

مشت آخر/ 13 سینما/ 37 روز نمایش/ فروش کل: 195 میلیون تومان

امیر/ 30 سینما/ 12 روز نمایش/ فروش کل: 81 میلیون تومان

اولین امضاء برای رعنا / 16 سینما/ 12 روز نمایش/ 10 میلیون و 500 هزار تومان

قطار آن شب/ 29 سینما/ پنج روز نمایش/ پنج میلیون و 500 هزار تومان

منبع: سامانه فروش سینمای ایران

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در آستانه برگزاری است؛ رویدادی که می تواند تاثیر قابل توجهی بر گیشه فیلم های در حال اکران سینمای ایران داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، با نزدیک شدن به آغاز سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر ، آرام آرام توجه علاقه مندان سینما به این رویداد مهم هنری-اجتماعی جلب می شود و حداقل برای ده روز اکران عمومی فیلم ها به حاشیه می رود. به همین خاطر است که بسیاری از تهیه کنندگان سینما از اکران فیلم خود در نزدیکی بازه برپایی جشنواره می پرهیزند تا از شکست در گیشه پیشگیری کنند. امسال ممکن است این قرعه به نام جهان با من برقص افتاده باشد تا ساخته تحسین شده سروش صحت چنان که باید مورد توجه مخاطبان عمومی قرار نگیرد؛ فیلمی که تاکنون و پس از سه هفته نمایش روی پرده بیش از 3 میلیارد فروخته است.

در کنار این، نگاهی به فیلم های روی پرده در آستانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، نمایانگر موفقیت برخی آثار و احتمال شکست برخی دیگر در گیشه است. مثلا کمدی مطرب پس از 11 هفته اکران، با نزدیک شدن به جشنواره با فروشی بیش از 35 میلیارد تومان می رود که نام خود را به عنوان پرفروش ترین فیلم سال ثبت کند. ساخته مصطفی کیایی که در صورت تداوم اکران شاید بتواند رکورد هزارپا را پشت سر بگذارد. کیایی که پیش از این با سوژه های اجتماعی و رویکرد طنز به آن ها توانسته مخاطبان ثابتی را برای سینمای خود دست و پا کند، در تازه ترین اثر خود به سراغ ماجرای خواننده ای رفته که با پیروزی انقلاب حالا در مراسم و میهمانی ها می خواند.

چشم و گوش بسته دیگر فیلم موفق این روزهای سینمای ایران است. فیلمی از فرزاد موتمن با بازی امین حیایی و بهرام افشاری که سوژه جالبی دارد: دو مرد که یکی نابینا و دیگری ناشنواست، در صحنه یک قتل بازداشت می شوند و حالا باید راهی برای نجات خود بیابند . این فیلم توانسته با 11 هفته اکران به فروشی بیش از 11 میلیارد تومان دست یابد.

در کنار این ها باید به زیر نظر به کارگردانی مجید صالحی اشاره کرد. فیلمی که بار دیگر پای رضا عطاران را به یک اثر کمدی سینمایی گشوده است و توانسته در 4 هفته اکران حدود 5.5 میلیاردتومان بفروشد. باید دید زیر نظر با حضور بازیگران محبوبی چون امیر جعفری و مهران احمدی، سروش جمشیدی و آزاده صمدی و بهره مندی از تبلیغات گسترده در فضای مجازی می تواند به فروش یک میلیاردی هفتگی خود ادامه دهد یا نه؟

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
هیأت داوران بخش فیلم های مستند، کوتاه و نگاه نو کار داوری آثار این سه بخش سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را آغاز کردند.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، مهدی جعفری (کارگردان و مدیرفیلمبرداری)، روح الله حجازی (کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیه کننده)، مصطفی رزاق کریمی (کارگردان و مستندساز)، فرشته طائرپور (تهیه کننده و فیلمنامه نویس) و هادی مقدم دوست (فیلمنامه نویس و کارگردان) به عنوان اعضای هیئت داوران سه بخش مستند ، فیلم کوتاه و نگاه نو احکام خود را از ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر دریافت و بازبینی آثار این سه بخش را در فاصله پنج روز تا آغاز جشنواره، کلید زدند.

در این دوره، 10 فیلم بلند سینمایی در بخش نگاه نو، 10 فیلم در بخش فیلم کوتاه و 10 فیلم در بخش مستند پذیرفته شده اند.

گفتنی است سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر از 12 تا 22 بهمن همزمان با چهل ویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اگر جشنواره فیلم فجر در آغاز راه بود ( مثلا در دهه شصت که با پدیده ی کارگردان سالاری در سینما روبرو بودیم) شاید این بی توجهی، قابل چشم پوشی بود...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

گروه فرهنگی : اکبر نبوی کارشناس سینما در یادداشتی نوشت: جدای از آنکه انتخاب 9 داور (که برای دومین بار در تاریخ جشنواره فیلم فجر رخ می دهد) جای درنگ و پرسش دارد، یک خلاء معنادار و غیرقابل توجیه در ترکیب جشنواره سی و هشتم قابل ملاحظه است: فقدان یک تهیه کننده حرفه ای در ترکیب داوران.

به گزارش بولتن نیوز ، تهیه کننده یکی از سه ضلع بنیادین تولید یک اثر سینمایی ست و گاه می تواند نقش تألیفی داشته باشد. این درست است که تهیه کنندگان مؤلف در سینمای ایران چندان پرشمار نیستند، با این حال، نبودن یک تهیه کننده در جمع داوران جشنواره، نه تنها خوشایند نیست، بلکه نشان می دهد که دبیر محترم جشنواره نسبت به ارکان سینما، توجه شایسته و دقیقی ندارد.

اگر جشنواره فیلم فجر در آغاز راه بود ( مثلا در دهه شصت که با پدیده ی کارگردان سالاری در سینما روبرو بودیم) شاید این بی توجهی، قابل چشم پوشی بود، اما جشنواره فجر در آستانه ی چهل سالگی ست و تجارب فراوانی اندوخته و منطقا باید به بلوغ و پختگی در سیاستگذاری، طراحیِ فرم و محتوا و ... رسیده باشد و نباید چنین اشتباهاتی را مرتکب نشود.

آیا سازمان جشنواره به این بلوغ و پختگی نرسیده است؟

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

گروه گزارش
در برج عاج خود هستند و از آن بالا، همه را ریز می بینند. به خاطر بازی در یک فیلم، دستمزد چند صد میلیونی می گیرند و بخشی از سال را در آن سوی آب ها به خوشی می گذرانند. روزهایی هم که کار نمی کنند و کنار سواحل فلان دریا نیستند، در خانه ای اشرافی و پرزرق و برق روی کاناپه لم می دهند و در حالی که قهوه خود را می نوشند، اخبار روز را هم از ماهواره دنبال می کنند. بعضی هایشان نیز مجبورند هر ماه برای خانواده شان در خارج هزاران دلار ارسال کنند و برخی نیز علی رغم شعار حب وطن اما به خاطر یک مشت دلار برای شبکه تلویزیونی وابسته به حکومت عربستان سعودی کار می کند و... با این حال و هوا، تلفن همراه را به دست می گیرند و در شبکه های اجتماعی، شعار سیاسی می نویسند. می نویسند که اسیرند و هوایی برای تنفس ندارند و در تنگنا قرار گرفته اند و... انگار که نه انگار، اربابان امروز جامعه، خودشان هستند!
آنچه روایت شد، شرح حال و اوضاع پرتناقض این روزهای برخی از چهره های مشهور هنری و یا همان سلبریتی هاست. همان هایی که قرار بوده سازندگان فرهنگ و برآورندگان هنر کشور باشند. اما بعضی از آنها از یک طرف به مهره هایی در دست سوپرسرمایه دارها تبدیل شده اند و منافع اقتصادی خودشان و آنها را تامین می کنند و از طرف دیگر، به تبلیغاتچی های جریان های سیاسی داخلی و خارجی بدل شده اند!
از ایجاد انحراف در افکار عمومی برای شناخت نامزد اصلح در انتخابات گرفته تا حمایت از تروریست هایی که دستشان آغشته به خون بیگناهان است تا شبکه سازی برای حمله به نیروهای دفاعی کشور و جریان سازی به سود دولت آمریکا، پس از ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی، از تأثیرات منفی این گروه است.
و کلیدواژه تحریم جشنواره فیلم فجر، تازه ترین طرح سیاسی تعدادی از چهره های مشهور است.
در این گزارش به ابعاد مختلف این رفتار می پردازیم. با ما همراه باشید.
موج مرده
با وجود آن که چند روز از سقوط هواپیمای اوکراینی گذشته بود، اما بعد از اعلام دلیل این سانحه و هجمه محافل و رسانه های بیگانه به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برخی از به اصطلاح سلبریتی ها نیز با این موج همراه شدند. ابتدا یکی از فیلمسازان کهنه کار اعلام کرد که برای همدردی با مردم، فیلم جدید خودش را از جشنواره فجر خارج می کند. این درحالی است که همین فیلمساز بعد از چند روز دوباره به جشنواره بازگشت. اما اتفاق عجیب این بود که برخی از فیلمسازها و بازیگرانی که اصلا فیلمی در جشنواره فجر نداشتند و برخی از آنها سال هاست که گذرشان به این جشنواره نیفتاده، ناگهان اعلام کردند که به نشانه اعتراض یا همدردی، جشنواره فجر امسال را تحریم کرده اند! حتی دو نفر از سینماگران، به دروغ مدعی شدند که به آنها پیشنهاد داوری جشنواره شده است و در جهت تحریم جشنواره، نپذیرفته اند!
این اتفاق از دو منظر قابل بررسی است؛ اول اینکه اساساً عدم شرکت در جشنواره فجر، ربط چندانی به همدردی با مردم ندارد، کما اینکه موقع فروش بلیت های جشنواره، شاهد استقبال خیره کننده مردم از جشنواره بودیم که این نشان می دهد عموم مردم، مخاطب نمایش تحریم نیستند. دوم هم اینکه بازیگران یا فیلمسازهایی که قبلاً برای راهیابی به جشنواره اصرار می ورزیدند و از ورود به آن باز ماندند، روغن ریخته را نذر امامزاده کرده و با این کار، دست به خودنمایی زدند.
شاید خلاصه رفتارهای این سلبریتی ها را بتوان در یادداشت های اخیر شهاب حسینی درک کرد. آنجا که این بازیگر نوشت: این بنده کوچک بدین وسیله این حرکت را تایید نمی کنم و آن را گامی در جهت همدردی تلقی نمی نمایم. هنر و فرهنگ حق مردم هر سرزمین است و در هر محفلی و تحت هر عنوانی که مجال بروز و ظهور پیدا کند، تأثیرگذار جامعه خویش خواهد بود. ای کاش نیت هایمان هم خالص باشد، و بنا به صلاح شخصی خود - فی المثل ترس از برخورد تحقیرآمیز مخاطب با فیلم مان به سیاق و روال ادوار گذشته - پشت احساسات پاک مردم قایم نشویم. اوست یگانه حی و حاضر و ناظر. هم قصه نانموده داند، هم نامه نانوشته خواند. شهاب حسینی در یادداشت دومش هم نوشت: چطور می توانیم دم از انصراف بزنیم در حالی که کارهایی در کارنامه خود داریم که بودجه آن مشخصاً از نهادهای قدرت تأمین شده؟ این اگر ریاکاری نیست پس چیست؟
با این حال، رسانه های بیگانه و ضدایرانی، روی موج مرده ای که در اثر تحریم جشنواره پدید آمد، سوار شدند و به گونه ای خبرسازی کردند که گویی سینماگرانی که دم از تحریم زده اند، سخنگوی کل جامعه هستند و تحریم تعداد قلیلی از سینماگران که اکثرشان هم ناشناخته اند را نوعی ضربه به جمهوری اسلامی جلوه دادند!
رفتارشناسی تحریم کنندگان جشنواره فجر
جریان تحریم جشنواره فیلم فجر از سوی برخی از بازیگران و فیلمسازها، یک فرصت برای شناخت بهتر این افراد است. در این ماجرا، برخی از سلبریتی ها، گرایش و موضع واقعی خود را برملا کردند. می توان در این فضا به رفتارشناسی این گروه پرداخت.
محمدتقی فهیم، منتقد سینما به گزارشگر روزنامه کیهان می گوید: بی تردید هر هنرمندی اختیار خودش و اثرش را دارد که با آن چکار کند و در ارتباط با رویدادهای هنری چه موضعی داشته باشد. اما وقتی هر بی هنری که در آشفته بازار بی هنران سال های گذشته با ترفندهایی به عنوان هنرمند ، فیلمساز و سلبریتی دست یازیده، خودش را وارد صف کند و جزو انصراف دهندگان از جشنواره فیلم فجر معرفی کند، قابل تأمل است؛ فرصت طلبی هم آدابی دارد ولی برخی فکر می کنند که کسی متوجه رفتارشان نیست؛ بسیاری از افرادی که امروز دم از تحریم جشنواره فجر می زنند با امکانات بیت المال به همه چیز رسیده اند و در فقدان هنرمندان اصیل، جایگاه ها را غصب کرده اند و حالا با سیاسی کاری علنی می خواهند سود ببرند.
وی می افزاید: تناقض رفتاری این جماعت، دُم خروس آنها را هویدا کرده است. وقتی به ابتذال موجود در آثار این طیف انتقاد می شود، پرخاشگرانه مدعی مردمی بودن می شوند و می گویند که باید در شرایط احوال بد مردم، آنها را شاد کرد. ولی حالا می گویند چون مردم داغدار هستند باید جشنواره را تحریم کرد! یعنی علنا ثابت کرده اند که به جای نشستن بر کرسی هنر و تولید اثر، سیاسی کارانی هستند که کار قبلی شان تجارت پیشگی بوده است و اکنون سودشان در سیاست پیشگی است، و گرنه اگر رفتارشان نوع دوستانه بود که باید به محض سقوط هواپیما دست به همدردی
می زدند.
این کارشناس تصریح می کند: خطاب به برخی از هنرمندان پیشکسوت و مدعی روشنفکری هم باید گفت، امروز مرزهای رودررویی با جبهه شر شفاف تر شده است. سرنوشت بسیاری از کشورها از شیلی تا شوروی پیش رویمان است که آمریکا با انواع تزویرها و فشارها چه بر سرشان آورد. وظیفه روشنفکر واقعی، اصیل و مردمی آن است که پی جوی علت های بی عدالتی باشد و بداند که کجا باید بایستد. بعید می دانم که این جماعت ندانند آمریکا در این بین چه نقشی دارد و اینکه در متن هایشان حداقل یک جمله به ارباب نمی گویند راهبردشان را مشکوک می کند. وقتی شاهدیم به اندازه همین نخست وزیر کانادا که در عین همه حرف ها ولی از نقش آمریکا در افزایش تنش ها هم غافل نشده، اشاره ای به جنگ افروز اصلی نکرده و نمی کنند، سطح شان را تنزل می دهد.
سیاسی یا انسانی؟
بدون شک جریان تحریم جشنواره فیلم فجر، یک موج سیاسی است که به بهانه احساسات مردم ایجاد شده است. هر چند، همان طور که گفته شد، مردم وقعی بر این رفتارها ننهادند. اما این اتفاق، از لحاظ کارکرد و جایگاه جریان سلبریتی های وابسته به غرب، قابل تحلیل است.
امیر قریب، دانشجوی دکترا و کارشناس حوزه امنیت در گفت وگو با گزارشگر روزنامه کیهان می گوید: بدون تردید این اقدام هنجارشکنانه، مشکوک و تأمل برانگیز بوده و بررسی ریشه ای پیرامون علل، انگیزه ها و مشوقین آن از ملزومات است، زیرا اگر این افراد دغدغه مشکلات مردم را می داشتند، در سیل سیستان و بلوچستان حضوری فعال و اثرگذار ایفا نمایند، البته از این مصادیق و براهین در این خصوص بسیار وجود دارد، لیکن این افراد با اقدامی سیاسی و نه انسانی، سوار بر امواج احساسات مردم شده و بعضاً به پایه و عمود خیمه امنیت کشور می تازند. انتقاد، بررسی و نقد علل سقوط هواپیمای اکراینی، امری طبیعی است ولی زیر سؤال بردن 40 سال مجاهدت نیروهای دفاعی در حفظ امنیت کشور به بهانه این حادثه، اقدامی کینه جویانه و از روی حقد و عقده گشایی است، به عبارتی آب به آسیاب دشمن ریختن است.
وی می افزاید: هنوز فراموش نکرده ایم که حمایت همه جانبه بسیاری از سلبریتی ها از یک کاندیدای خاص در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال 1396 در قامت یک حزب سیاسی و اقدامات تخریبی آنها علیه تعداد دیگری از نامزدها با افشاء تبادل مبالغ چند ده و چند صد میلیون تومانی، ابعاد جدیدی یافت و ننگ آورترین صحنه این نمایش، ژست منتقدانه آنها علیه کاندیدای مورد حمایت و برائت از آن حمایت فریب گونه بعد از دو سال است. یعنی معلوم شد که حمایت آنها از یک کاندیدای خاص، صرفا جنبه مالی داشت. بدون تردید در میان جامعه هنری و سینمایی افراد معتقد به مبانی انسانی و همچنین میهن دوستانه کم نیستند، ولی همان جماعت اندک و به ظاهر همه چیزدان بودند که از تجویز داروهای پزشکی خطرناک تا حمایت از محیط زیست و مسائل نظامی، امنیتی و قضایی را در حوزه اظهارنظر خود دانسته و با افاضات خویش، ضایعات معنوی و مادی غیرقابل جبرانی را بر جامعه و کشور وارد داشتند. هنوز خاطره مردم از قتل یک روحانی بی گناه و انگیزه های قاتل که متأثر از پیام های تهییج کننده یک بازیگر مشهور بود، پاک نشده است.
این کارشناس ادامه می دهد: توئیت یکی از بازیگران مبنی بر تهدید جانی در صورت شرکت نمودن در جشنواره و اجبار بر انصراف، تأمل برانگیز است، مگر چه جریانی پشت این انصراف ها و تحریم ها است که قادر به سلب حیات افراد است؟! حضور داوران مشکوک به دوتابعیتی در جشنواره فیلم فجر، همسویی و همصدایی با جریانات معاند، تولید فیلم های ضدایرانی، شبهه افکنی و... اقداماتی است که از سوی یک سری از به ظاهر روشنفکران جامعه هنری رخ می دهد و متأسفانه به علت مرجع و محل رجوع بودن ایشان برای برخی از مردم و علی الخصوص بعضی از جوانان، اقدامات و رفتار ایشان به گونه ای حجیت بر این انحراف زیان بار است.
قریب همچنین می گوید: فارغ از هرگونه احتمال وابستگی مستقیم و غیرمستقیم با جریانات معاند و هرگونه نفوذ احتمالی که در واقع دور از ذهن هم نیست، اقدامات برخی سلبریتی ها منجر به تفرقه افکنی در میان جامعه است. ایجاد چند دستگی و از بین رفتن وحدت در جامعه مصداق عملی اقدام علیه امنیت ملی است، زیرا جامعه ای که در آن وحدت و یکپارچگی از بین برود، قطعاً در طوفان نفاق و بلایا آسیب پذیر و شکننده تر خواهد بود. البته بدون شک انقلاب اسلامی نیازمند ریزش ها و رویش ها است و می توان این تهدید را به فرصتی چشمگیر تبدیل نمود، ریزش و حذف مهره های وابسته و از خود بیگانه فرصتی را برای عرض اندام چهره های جوان و انقلابی و خوش ذوق فراهم می آورد تا رویش های جدید متضمن ادامه حیات پربرکت انقلاب اسلامی ایران و تحویل پرچم این نهضت به صاحب اصلی آن گردد، ان شاءالله.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

نسخه پرده ای مطرب هم درآمد!

نسخه پرده ای و غیرقانونی فیلم مطرب سر از فضای وب درآورد.

به گزارش بانی فیلم، در حالی که فیلم مطرب امروز از مرز 35٫5 میلیارد تومان عبور کرد، لینک دانلود نسخه پرده ای و بدون مجوز آن هم در فضای اینترنت در دسترس کاربران قرار گرفت. به نظر می رسد این نسخه قاچاق از روی پرده یکی از سینماهای نمایش دهنده ضبط شده است.

فیلم مصطفی کیایی که از حدود سه ماه پیش روی پرده است، همچنان 134 سالن سینما را در اختیار دارد.

طی ماه های گذشته نسخه قاچاق فیلم های قصر شیرین ، خانه پدری ، شبی که ماه کامل شد و سرخپوست نیز منتشر شده بود.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
بازیگر سینما و تلویزیون از وضعیت سریال های نمایش خانگی انتقاد می کند و اعتقاد دارد زمانی سخت گیری زیادی در مورد حجاب می شد، اما الان اصلاً اینطور نیست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، مریم امیرجلالی بازیگری است که شاید شهرتش را بتوان مدیون کارهای طنزی دانست که در دهه 1380 در آنها حضور داشت. کمتر کسی است که بازی های روان و دلنشین او را در سریال هایی همچون "متهم گریخت"، "چهار چرخ"، "چاردیواری"، "خانه به دوش"، "نقطه چین" و "پشت کنکوری ها" به یاد نیاورد.

امیرجلالی در فیلم هایی همچون "ما خیلی باحالیم"، "خالتور"، "به دنبال خوشبختی"، "آقای هفت رنگ"، "مادرزن سلام"، "مهمان"، "شب های تهران" و "مربای شیرین" نیز جلوی دوربین رفته است. این بازیگر محبوب و مردمی در سریال "ترش و شیرین" به کارگردانی رضا عطاران نیز ایفای نقش کرده است.

سریال مورد بحث نوروز 1396 پخش شد و مخاطبان زیادی را با خود همراه کرد. امیرجلالی در این سریال نقش "نصرت خانم" را ایفا کرد. او زنی مستقل و متکی به خود بود که نماد ایستادگی در مقابل مشکلات زندگی به شمار می رفت. این روزها، سریال "ترش و شیرین" از شبکه آی فیلم با زبان انگلیسی روی آنتن رفته است.

مردم مخاطب طنز دلچسب و با اصالت هستند؛ فیلمنامه های کمدی را می پسندند که علاوه بر برخورداری از آرایه های روز، منطبق با واقعیت های جامعه باشد. به تعبیر مریم امیرجلالی مردم دوست دارند فیلمنامه نویس از وضعیت جامعه و خانواده های ایرانی فاصله نداشته باشد و مشکلات و معضلات و اتفاقات خودشان را با دستمایه طنز از قاب تلویزیون دنبال کنند. اگر اتفاق خاصی برای طنزهای امروز نمی افتد چون انگار فیلمنامه نویس در فضایی دیگر از جامعه امروز، سِیر می کند.

او درباره کم کار بودن و طنزی که در تلویزیون کمرنگ تر شده است به خبرنگار خبرگزاری تسنیم ، گفت: چند سالی است که کار نکرده ام؛ کارهایی پیشنهاد می شود اما نقش ها زیاد خوب نیستند و ترجیح می دهم کار نکنم. فیلمنامه هایی پیشنهاد می شود که اصلاً کیفیت خوبی ندارند. مردم این روزها از من می پرسند چرا طنز ساخته نمی شود و شما چرا دوباره آن آثار موفق "ترش و شیرین"، "متهم گریخت" یا "خانه به دوش" را تکرار نمی کنید؛ واقعاً نمی دانم چه جوابی به آنها بدهم.

وی افزود: خوشبختانه آنقدر بازیگر جدید آمده است که کار به قدیمی ها داده نمی شود. من دغدغه خودم را ندارم؛ درباره کسانی صحبت می کنم که عمری تلاش کردند و کاربلدند اما الان کنج خانه نشسته اند، نه حال اینها را کسی می پرسد و نه کسی به اینها کار می دهد.

امیرجلالی درباره اینکه چرا طنازان کاربلد و طنزهای خوب به تلویزیون برنمی گردند، افزود: طنزنویسان کاربلد در تلویزیون نیستند که فیلمنامه های طنز خوب که از جنس سادگی و حقیقت گرایی باشد، نوشته نمی شود. تجملات و زرق و برق جایش در مدیوم تلویزیون نیست. اینجا باید حرف های ساده و تأثیرگذار زد؛ مردم می خواهند هم فرهنگ بیاموزند و هم دلشان خوب باشد. آن روزگار فیلمنامه های خوب طنز نوشته می شد و طنزهای خوبی داشتیم.

بازیگر سریال "متهم گریخت" در پاسخ به سؤالی درباره رضا عطاران و همکاری با این کارگردان، تصریح کرد: با رضا عطاران زیاد کار کرده ام؛ همکاری با او خیلی راحت است. وقتی با هم کار می کردیم، معمولاً دیالوگ های به صورت بداهه به ذهنم می رسید و با او در میان می گذاشتم، آقای عطاران خیلی استقبال می کردند. در پروژه هایی که با رضا عطاران کار می کردم، خیلی راحت بودم و او هم دست مرا باز گذاشته بود. من در سریال ها زندگی می کردم و ساعت های خوبی را داشتم. متأسفانه با اینکه مردم آقای عطاران را دوست دارند، او از تلویزیون کنار کشید و به سمت سینما رفت.

وی به اصالت بازیگری اشاره کرد و افزود: فیلمنامه های درستی داشتیم؛ اگر به ما فیلمنامه ای می دادند این نبود که همه چیز را کارگردان بگوید، من بازیگر مؤلف بودم؛ خیلی زحمت کشیدم و افتخار می کنم درگیر تیم بازی ها و گروه بازی های برخی نشدم. هیچگاه اصالت بازیگری ام را به خاطر گرفتن نقشی زیر سؤال نبرده ام و افتخارم این است با کسانی کار کرده ام و کارهایی در کارنامه ام وجود دارد که همیشه برای مردم تازگی دارد.

امیر جلالی درباره بازپخش سریال های تلویزیون و دوبله شان در شبکه آی فیلم، گفت: گاهی اوقات آی فیلم را می بینم اگر وقت داشته باشم. ترجیح می دهم کارها با صدای خود بازیگران پخش شود، چون حس ها بهتر منتقل می شود. اما وقتی قرار است سریال ها برای غیرفارسی زبانان پخش شود، چاره ای جز دوبله نیست. البته باید توجه کنیم که دوبله ها روان و باکیفیت باشند. مخصوصاً من در نقش خودم خیلی بداهه گویی دارم و فکر می کنم انتقال اینها در دوبله کار آسانی نیست.

وی در خصوص نقش "نصرت خانم" سریال "ترش و شیرین" که جایگاه اجتماعی و محبوبیتی در بین مردم پیدا کرد، توضیح داد: من تمام نقش هایم را دوست دارم، چون هیچ اجباری در پذیرش آنها نداشته ام و خودم آگاهانه فیلمنامه را خوانده و تصمیم گرفته ام که نقش را بازی کنم. تمام سریال هایی که در آنها حضور داشته ام واقعاً برایم خاطره انگیزند. مهمتر از هر چیز این است که هنوز هم مردم این سریال ها را دوست دارند و می بینند، این بهترین چیزی است که در ارتباط با این سریال ها به ذهنم می رسد.

بازیگر سریال "نقطه چین" در پاسخ به این سؤال که چرا آنقدر "ترش و شیرین" محبوب شد،گفت: به نظر من اینکه مردم همچنان بازپخش کارها را دنبال می کنند، نشان می دهد که این سریال ها پیام داشته اند و درد جامعه را به تصویر کشیده اند. راستش را بخواهید، من خیلی از سریال هایی را که الان ساخته می شوند، اصلاً قبول ندارم؛ خیلی از آنها بدآموزی دارند.

وی با توجه به پخش سریال های تلویزیون در شبکه آی فیلم و دوبله اش با زبان های مختلف به بازخورد سریال هایش اشاره کرد و گفت: من دو سه روز است که از کانادا برگشته ام. آنجا در خیابان، فروشگاه و رستوران افراد زیادی مرا به همدیگر نشان می دادند. من فرانسه می فهمم اما انگلیسی زیاد بلد نیستم؛ نمی فهمیدم که چه می گویند اما می دانستم که درباره من و اینکه مرا در تلویزیون دیده اند، صحبت می کنند.

امیرجلالی در پاسخ به این سؤال که شما معمولاً ایفاگر نقش شخصیت هایی بوده اید که استرس زیادی را تحمل می کنند و مشکلات زیادی در زندگی دارند؛ این شرایط به لحاظ روحی روی خودتان تأثیری ندارد، تصریح کرد: برخلاف آنچه مردم فکر می کنند، ما بازیگران زندگی لاکچری نداریم که با این استرس ها و مشکلات زندگی روزمره بیگانه باشیم. من به موقعیت نقش بیشتر اهمیت می دهم و گاهی اوقات با کمترین دستمزد کار می کردم. وقتی می دیدم مردم راضی اند، من هم راضی بودم. مثلاً در سریال "متهم گریخت" من ایفاگر نقشی بودم که با دار و ندار همسرش می سازد و در مقابل تمامی مشکلات ایستادگی می کند. در آن مجموعه این پیام منتقل می شود که پول به تنهایی خوشبختی نمی آورد، بلکه عشق و صمیمیت اهمیت دارد. من به این مسائل اعتقاد دارم؛ شاید به نظر برخی از افراد من سنتی باشم اما طرز فکرم این است که معنویات خیلی مهمند. عشق، سلامت و صداقت سه موضوع مهم در زندگی هر آدمی اند.

وی در بخش دیگر از این گفت وگو به سکانسی از سریال "ترش و شیرین" اشاره کرد که خیلی آن لحظه را دوست دارد؛ امیرجلالی گفت: سکانسی که بچه خوابیده بود و من مدام می آمدم و روی او لحاف می انداختم. اول قربان صدقه اش می رفتم، اما بعد سر و صدا می کردم و می گفتم: حالا باید تا صبح جون بکَنی! وقتی زیاد غذا می خوری تا صبح باید این طرف و آن طرف کنی و خوابت نمی برد. این سکانس قشنگ بود. آن سکانسی که روی بالکن خانه ایستاده بودم و آقای لولایی از من خواستگاری کرد و من نمی خواستم بچه ها بفهمند اما بعداً می دیدم که صاحبخانه از طبقه بالا نگاه می کند، آن هم به نظرم جالب بود.

بازیگر سریال "متهم گریخت" در پاسخ به این سؤال که فکر می کنید بازیگر چطور می تواند در قلب مخاطبان برای خودش جا باز کند، خاطرنشان کرد: باید جلوی دوربین فیلم بازی نکنی؛ به نظر من باید با مردم همراه شوی و اجازه بدهی که مردم هم با تو ارتباط بگیرند. بعضی از مخاطبان به من می گویند: ما واقعاً تصور می کردیم که تو همسر آقا ماشااله هستی. چون نقش را طبیعی بازی کرده بودم. مهم است که مخاطب بتواند با تو همذات پنداری کند.

وی در خصوص نقش هایی که دوست دارد به او پیشنهاد شود، توضیح داد: الان دیگر نقشی پیشنهاد نمی شود. من مصاحبه ای از آقای علی صادقی خواندم که گفته بود در اوج شهرت کنار رفتم، چون نقش درست و حسابی پیشنهاد نمی شود. واقعاً درست می گوید، نقش ها خوب نیست و بهتر است که کار نکنی. الان شرایط عوض شده است؛ به نظر من سریال هایی که برای شبکه خانگی می سازند، دقیقاً همان چیزهایی است که در شبکه جِم می بینیم. زمانی که ما کار می کردیم، سختگیری زیادی در مورد حجاب می شد، اما الان اصلاً اینطور نیست. خانم ها با آرایش و لباس های آنچنانی جلوی دوربین می روند؛ واقعاً نمی دانم چه اتفاقی افتاده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
در دل تراکم اکران منتهی به جشنواره فجر، کمدی اژدر هم روی پرده رفته؛ یک کمدی- فانتزی با رگه های نمادگرایانه که هرچند پر است از بازیگران ریز و درشت، ولی سئانس های فیلم به تدریج کم و کمتر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : ایلام بیدار

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: این کاهش مداوم سئانس ها باعث شکل گیری شایعاتی درباره احتمال توقیف فیلم هم شده. در چرایی این توقیف هم دلایل مختلفی ذکر شده که از شوخی های کلامی کاراکتر هایی که نقش آن ها را علی انصاریان و میرطاهر مظلومی بازی می کنند تا طعنه به روزنامه رسمی شهرداری را شامل می شود. بماند که فیلم تعریض هایی هم به یک فیلم کالت سینمای ایران یعنی گاو دارد و اساساً خط اصلی داستان هم براساس شاخ گاو شکل می گیرد و پیش می رود. از ضعف های کمدی اژدر که گریبانگیر غالب کمدی های سینمایی کشور است و سازمان سینمایی باید به شکلی منطقی و عملگرایانه این ضعف را ترمیم کند، ولی در این باره قدمی برنمی دارد که بگذریم اژدر را باید یک پله بالاتر از کمدی هایی بدانیم که همه چیز را خلاصه کرده اند در شوخی های کلامی چراکه کوشیده در کنار کمدی های کلامی از ایجاد کمدی-موقعیت برای پیشبرد داستان نیز استفاده کند و این نقطه قوت آن است. نقطه ضعف کمدی، ریتم کند تدوین است. انگار که یک فیلم تلویزیونی را می بینی نه یک فیلم سینمایی. کمدی سازی سینمایی نیاز به ضرباهنگی مناسب حال مخاطب دارد. عجول بودن تماشاگر این دوران و بدیهی است که اژدر ، چون در تدوین خیلی آرام و باطمأنینه پیش می رود مطلوب مخاطب این دوران باشد.

اژدر می توانست بسیار پویاتر و باانرژی تر از فیلم فعلی باشد اگر تدوینی مناسب فضای فانتزی فیلم برایش درنظر گرفته می شد و نه یک تدوین آرام و خطی. ریتم آرام و باطمأنینه در ساخت فیلم های هنری مطلوب سینمای جشنواره ای به کار می آید، ولی وقتی بناست فیلمی کمدی مخاطب پسند بسازیم این ریتم مطمئناً کارساز نیست. رضا سبحانی کارگردان اژدر سینماگری تجربه گراست که هم سابقه ساخت فیلم هایی هنری همچون خاک سرد را دارد و هم سابقه ساخت فیلمی همچون به تهران خوش آمدید . برای همین از نظر تکنیکی سینما را می شناسد و در کمدی سازی هم سعی می کند کم نگذارد، اما مشکل نوع نگاه هنری و صبورانه ای است که در تضاد با کمدی خود را نشان می دهد. حالا این سؤال مطرح است که چرا اژدر روز به روز از تعداد تماشاگرانش کم می شود و با محدودیت بیشتری در سئانس روبه روست و آیا این ناشی از ریتم است؟ هم بله و هم نه! بله از این جهت که شاید مخاطب فیلم را پس زده باشد و نه از این جهت که اژدر از ابتدای اکران، به دلیل محدودیت سئانس دچار مشکل شده است که گزینه اول محتمل تر به نظر می رسد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : عصر شهروند گام خبر

روزنامه ایران: پرونده معافیت مالیاتی در دنیای فرهنگ و هنر پس از جلسه مجلس شورای اسلامی رنگ و بوی تازه ای به خود گرفت و تمام افرادی که خود را نگران نشان می دادند، حالا مجبورند به این قانون تازه پایبند باشند و به معافیت مالیاتی در عرصه های فرهنگ و هنر احترام بگذارند.

یک: طرح تصویب شده در مجلس چیست؟

صبح روز گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خود بندهایی از ماده 9 را در ارتباط با معافیت مالیاتی و خدماتی تصویب کردند. در همین جلسه، علاوه بر معافیت مالیاتی شمش طلا و تخم مرغ نطفه دار و انواع مباحث اقتصادی، در حوزه فرهنگ و هنر نیز نمایندگان خدمات مشمول معافیت مالیاتی را مشخص کردند و به این وسیله، خدمات زینک، چاپ و انتشار روزنامه اعم از کاغذی یا الکترونیکی، چاپ کتاب، نشریه و خدمات نشر و توزیع آنها و هرگونه تبلیغات در روزنامه ها و نشریات به استثنای مؤسسات کمک آموزشی و کنکور از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. بنابر این مصوبه، تمام مراحل خدمات تهیه، تولید، پخش و عرضه فیلم، سریال و موسیقی و تمام خدمات مربوط به تجهیز و راه اندازی امور صوت و تصویر سالن های نمایش فیلم و تئاتر و موسیقی از پرداخت مالیات معاف هستند.

البته رسیدن به محتوای نشست علنی مجلس کار بسیار پیچیده ای است و اغلب نمایندگان علاقه ای به صحبت در این زمینه ندارند. اما تا آن جایی که ما می دانیم، این بار با رأی موافق قاطعانه ای که نمایندگان به این طرح دادند، دیگر معافیت مالیاتی هنرمندان قطعی است. هرچند در این میان مخالفانی هم همچنان پیدا می شوند و حاضر نیستند از موضع خود کوتاه بیایند. برای مثال پس از جلسه روز گذشته مجلس، نصرالله پژمان فر که اصولاً بگومگو با هنرمندان دارد و پیش از این نیز موضع گیری های تند و تیزی درباره هنرمندان کرده بود، به سؤالات خبرگزاری تسنیم پاسخ داد و گفت: به هر حال هر مصوبه یا لایحه ای، موافقان و مخالفانی دارد؛ آن چیزی که مجلس بر اساس آن تصمیم گرفت قاطبه جمعیت است اما مستثناهایی وجود دارند که درآمدهای بالایی دارند. پیشنهادهایی شده از آن دسته به صورت خاص، مالیات اخذ شود. یعنی همان تولیدکنندگان و تهیه کنندگان فیلم یا تئاتر و حتی موسیقی که معمولاً درآمدهای خاص و بالایی دارند، به طوری دیگر با آنها رفتار خواهد شد.

دو: در جلسه علنی چه گذشت؟

در شرایطی که بیشترین جنجال مربوط به این طرح به دنیای سینماگران مربوط بود اما در جلسه علنی مجلس بیشترین میزان بحث و جدل ها بر سر دنیای کتاب اتفاق افتاد. برای نمونه، سید محمدجواد ابطحی، نماینده مردم خمینی شهر و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی که از موافقان این طرح بود، مؤسسات آموزشی و کنکور را مورد بحث قرار داد و گفت:

چرا باید مؤسسات کمک آموزشی و کنکور از مالیات معاف باشند؟ چه کسی گفته این مافیای حاکم بر کنکور و این مؤسسات آموزشی که هر دم یک جور تبلیغات می کنند. صداوسیمای بیچاره هم به خاطر اینکه بودجه اش نارسا است، مجبور است در همه شبکه ها آنها را تبلیغ می کند. اصلاً ما فرهنگ آموزشگاه، تعلیم و تربیت، همه را از بین برده ایم. چرا؟ چه کسانی پشت این قضیه اند؟

او در پایان صحبت هایش توضیح داد: حرف و درخواست ما این است که مؤسسات کمک آموزشی و کنکور از مالیات بر ارزش افزوده معاف نباشند. به عقیده من این حرف درستی است. اینقدر با این کارها بر گرده طبقات محروم فشار وارد نکنید. من فکر نمی کنم که کسی هم با این مخالفت داشته باشد. پس از صحبت های ابطحی و با اعلام موافقت دولت و کمیسیون آموزش و تحقیقات، این پیشنهاد با حضور 197 نفر از نمایندگان مجلس به رأی گذاشته شد و نهایتاً تصویب شد.

از طرف دیگر، علیرضا محجوب، نماینده مردم تهران نیز در صحبت هایش پیشنهاد حذف خدمات چاپ از معافیت مالیاتی را مطرح کرد و گفت: امروز زینک به یک پدیده لوکس تبدیل شده و عمده چاپ های رایج به شکل دیجیتال انجام می شود که مراحل و خدمات متفاوتی دارد. چاپ پوستر ارزش عمومی ندارد. دقت کنید که قانون را با مثال بی مورد، پر نکنید. اما این پیشنهاد به تصویب نرسید و نمایندگان به آن رأی ندادند. تا در نهایت جزء 3 بند (ب) ماده 9 لایحه معافیت مالیاتی با 143 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در صحن تصویب شود. همان بندی که می گوید: خدمات زینک، چاپ و انتشار، روزنامه اعم از کاغذی یا الکترونیکی، چاپ کتاب، نشریه و خدمات نشر و توزیع آنها و هرگونه تبلیغات در روزنامه ها و نشریات به استثنای مؤسسات کمک آموزشی و کنکور، مشمول معافیت مالیاتی هستند.

سه: معافیت اهالی سینما به کجا رسید؟

طبق بند تصویب شده، تمام فعالیت های سینمایی مشمول معافیت مالیاتی می شوند. به عبارت دیگر تمام مراحل خدمات تهیه، تولید، پخش و عرضه فیلم، سریال و موسیقی می توانند از این معافیت استفاده کنند. معافیتی که درماه های گذشته فضای رسانه ای را متشنج کرد و کار را به جایی رساند که در نخستین جلسه مجلس در این زمینه بخش هایی از لوایح پیشنهادی دولت از سوی مجلس بررسی شد که یکی از آنها معافیت مالیاتی هنرمندان و نویسندگان بود. در این جلسه که در هفته پایانی دی ماه برگزار شده بود، بعد از سخنرانی موافقان و مخالفان نمایندگان مجلس به طرح حذف معافیت مالیاتی هنرمندان و نویسندگان رأی ندادند و معافیت مالیاتی هنرمندان در بودجه بر جای خود باقی ماند.

اما روز گذشته این طرح به صورت کامل تصویب شد و تمام مراحل تهیه، تولید و پخش آثار در این معافیت قرار گرفتند. با وجود این، جالب است بدانید که در طرح پیشنهادی اولیه که از سوی دولت مطرح شده بود، معافیت مالیاتی هنرمندان از طرح حذف شده بود. به عبارت دیگر در لایحه ای که سال 1380 به تصویب رسید، چنین حق و حقوقی در اختیار اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفت تا آنها را به حضور در این فضا تشویق کنند. طبق آن لایحه، فعالیت هنری عبارت است از مجموعه فعالیت هایی که در فرآیند خلاقیت، تولید، تکثیر، اجرای صحنه ای، نمایش و توزیع آثار سینمایی، سمعی و بصری، موسیقایی، هنری، نمایشی، هنرهای تجسمی و مرمت و بازسازی آثار تاریخی، فرهنگی و باستانی انجام می گردد.

در همان لایحه فهرستی کامل این موارد نیز نوشته شده بود که هرچند نمایندگان ترجیح داده اند جزئیات طرح دیروز را منتشر نکنند اما تمام مراحل فیلمنامه نویسی، تهیه کنندگی، کارگردانی، صدابرداری، صداگذاری، فیلمبرداری، طراحی صحنه و لباس، تدوین، مدیریت تدارکات، جلوه های ویژه، بازیگری، بدلکاری، چهره پردازی، خدمات لابراتواری فیلم سازی، عکاسی، گویندگی، منشی صحنه، مدیریت تولید فیلم، آهنگسازی، دوبلوری، انیمیشن سازی، مستندسازی، مونتاژ، بازیگردانی، نورپردازی، دستیاری کارگردان و صدابرداری و نمایش فیلم و پخش و فروش آثار تصویری از پرداخت مالیات معاف هستند. به عبارت دیگر می توان گفت پس از چند ماه پرحاشیه، قانون معافیت مالیاتی هنرمندان به همان متنی بازگشت که در سال 80 تصویب شده بود.

چهار: آیا همه چیز تمام شد؟

مهم ترین مسأله ای که در این میان باید موردتوجه قرار داد، نه قانون بلکه الزام به اجرای قانون است. مسأله ای که برای بسیاری از هنرمندان و اهالی رسانه دردسرهایی را ایجاد کرده است و با فشاری که برعهده تهیه کننده، پخش کننده، ناشر و... می گذارد، این افراد را مجبور می کند تا این فشار را روی قشرهای دیگر بیاورند. هرچند در قانون تصویب شده، تأکید روی تمام مراحل – از پیش تولید تا توزیع- این آرامش خاطر را ایجاد می کند که واقعاً افراد می توانند از این امکان استفاده کنند و تمرکز خود را روی تولید آثار فرهنگی و هنری بگذارند. در مرحله بعد اهالی فرهنگ و هنر و رسانه هستند که باید در این باره اظهارنظر کنند و از کاستی ها و اجبارها سخن بگویند و نهادهای صنفی مرتبط نیز این ماجراها را پیگیری کنند. در حال حاضر، فقط می دانیم در زمینه حمایت از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه یک قدم به عقب بازنگشته ایم.

لینک خبر :‌ برترین ها
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:جشنواره فیلم فجر متعلق به هنرمندان است و این خود بستری برای بیان عقاید و نظرات آن ها در قالب آثارشان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:جشنواره فیلم فجر متعلق به هنرمندان است و این خود بستری برای بیان عقاید و نظرات آن ها در قالب آثارشان است.

مهدی شیخ در گفت وگو با سایت روزنو با تاکید بر مشارکت حداکثری هنرمندان در جشنواره فیلم فجر، گفت: جشنواره فیلم فجر برجسته ترین همایش سینمایی کشور است که سابقه ای در حدود عمر انقلاب اسلامی ایران دارد؛ جشنواره ای که بدون اغراق می توان گفت همیشه مورد حمایت پرشور مردم قرار گرفته است.

وی افزود: بنده به عنوان یک فعال حوزه فرهنگی نیک می دانم که کار در سینما سخت و همراه با پیچیدگی است. حقیقتاً افرادی که در این حوزه مشغول فعالیت هستند را باید حمایت کرد، زیرا وضعیت نامناسب اقتصادی سال های اخیر کشور کار در این بخش هنری را سخت تر از همیشه کرده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر متعلق به هنرمندان است و این خود بستری برای بیان عقاید و نظرات آن ها در قالب آثارشان است.

این نماینده اصلاح طلب مجلس در ادامه عنوان کرد: مدتی است که برخی هنرمندان حرف از تحریم جشنواره به میان آوردند که لازم است از این عزیزان سخت کوش که خاطرات خوبی از آن ها به یاد داریم بگویم که اعتراض جنبه هایی بهتر از تحریم این برنامه هم دارد. این افراد، محبوب بسیاری از جامعه هستند و کاش مردم را از دیدن آثار فاخر خود محروم نکنند. به اعتقاد من، بدون حضور هنرمندان محبوب، جشنواره آن توفیق لازم را نخواهد داشت.

وی یادآور شد: به عنوان فردی که در کمیسیون فرهنگی مجلس مشغول به فعالیت هستم تا حد قابل ملاحظه ای از نگرانی و دلخوری اهالی هنر باخبر هستم و تا جایی که کاری از دستمان برآمده انجام دادیم، ولی باید بپذیریم که بهترین افراد برای اصلاح امور خود ما هستیم.

شیخ با اشاره به نقش پررنگ هنرمندان در جامعه گفت: نگاه بسیاری از افراد جامعه به رفتار و عمل هنرمندان و مخصوصاً هنرمندان باسابقه است و از این رو بار سنگینی به دوش این عزیزان است، زیرا خواه یا ناخواه آن ها تبدیل به الگوی افراد زیادی شده اند و امیدوارم علیرغم تمام سختی ها در این مسیر، بهترین انتخاب ها را داشته باشند تا در نهایت اتفاقات خوبی برای آینده ایران بیفتد.

عضو فراکسیون امید مجلس در پایان خاطرنشان کرد: هرگاه خودمان کار را رها کردیم و به امید آینده بهتر نشستیم، ضرر کردیم. برای داشتن ایرانی آباد، همه به اندازه یک شهروند مسئولیت هایی به دوش داریم که ان شاالله خداوند توفیق دهد که بتوانیم با رعایت اصول اخلاق در این راه موفق باشیم.

لینک خبر :‌ روز نو
4 روز تا آغاز برگزاری سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر باقی است و در این فرصت باقی مانده تکاپوی دست اندرکاران این رویداد سینمایی برای برگزاری میهمانی شکوهمند و در خور توجه برای اهالی سینما دیدنی به نظر می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : برترین ها

به گزارش عصر شهروند، 4 روز تا آغاز برگزاری سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر باقی است و در این فرصت باقی مانده تکاپوی دست اندرکاران این رویداد سینمایی برای برگزاری میهمانی شکوهمند و در خور توجه برای اهالی سینما دیدنی به نظر می رسد. از آن طرف فیلمسازانی هم که قرار است فیلم شان دراین تورنمنت نفس گیر شرکت کند این روزها آرام و قرار ندارند و تمام تلاش شان را می کنند تا نسخه با کیفیت فیلم شان به دست مخاطبان برسد. استودیوها و لابراتورها هم روزهای پرازدحامی را پشت سر می گذارند.

جالب اینجاست که با تمام تقلایی هم که بعضی فیلمسازان برای آمادگی نسخه نهایی فیلم شان می کنند روند آماده سازی بعضی فیلم ها تکمیل نشده یعنی هنوز پوستر و اعلان شماری از فیلم های مهم امسال نظیر خورشید مجید مجیدی یا روز صفر سعید ملکان، خروج حاتمی کیا یا خون شد مسعود کیمیایی در رسانه ها منتشر نشده ضمن اینکه ما اهالی رسانه و سینماگران هم نمی دانیم پوستر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر چه ترکیب بندی دارد، از این حیث به نظر می رسد تکاپوی فیلمسازان برای رساندن فیلم شان به جشنواره با دست اندرکاران این رویداد سینمایی در یک سطح قرار بگیرد و ترافیک عجیب و غریبی در برپایی جشنواره شاهد هستیم.

خلاصه اینکه در یک هیجان و جنب و جوشی پیشا جشنواره ای از شنبه آینده سینمای ایران دوباره با فیلم های جدید و نو مزین و نگارین می شود و با شکل و شمایل جدید به حیات خود ادامه می دهد. اهالی سینمادوباره دور هم جمع می شوند؛ بحث پیرامون سینما بالا می گیرد و منتقدان راجع به کیفیت فیلم ها با حرارت زیادتر از قبل اظهارنظر می کنند. در این گزارش تلاش می کنیم به مهم ترین اتفاقات حول جشنواره فجر تا روزهای برگزاری بپردازیم.

روز گذشته در آستانه برگزاری این مهم ترین رویداد سینمایی مراسم افتتاح 12 سالن جدید پردیس سینمایی ملت با هدف افزایش ظرفیت صندلی ها و حل مشکل پارکینگ این مجموعه با حضور پیروز حناچی شهردار، محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران و حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی با حضور هنرمندان در پردیس ملت برگزار شد.

شهردار تهران دراین مراسم با اشاره به چهارمین دهه پیروزی انقلاب گفت که در جشنواره فجر به همین مناسبت اقدامات ویژه ای صورت گرفته است. به اعتقاد او اگر خواستار ارتقای عرصه هنر هستیم باید عرصه رقابت را توسعه دهیم تا فعالان سینمایی با همدیگر رقابت داشته باشند و هنر و فرهنگ کشور را توسعه دهند. حناچی به حواشی پیرامون حمایت های شهرداری از جشنواره پرداخت و گفت: حمایت ما از جشنواره صرفا مالی نیست و گاهی مواقع بستر سازی مناسب برای بهتر برگزار شدن یک جشنواره هم حمایت تلقی می شود.

در جشنواره امسال 54 سالن سینما در مراکز استان ها میزبان جشنواره فیلم فجر خواهند بود و از زمان آغاز بلیت فروشی اینترنتی که از سوی برگزارکنندگان محلی اعلام خواهد شد مخاطبان می توانند سینمای دلخواه خود را جهت تماشای فیلم های مورد علاقه خود انتخاب کنند.

در چند روز اخیر برنامه تا جشنواره 38 به منظور معرفی آثار راه یافته به سی و هشتمین دوره از جشنواره فیلم فجر در سالن رودکی مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود که با استقبال خوبی از جانب فیلمسازان حاضر در جشنواره و مخاطبان رو به رو شد. ویژه برنامه تا جشنواره 38 با همراهی روابط عمومی و ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر و همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران به منظور معرفی آثار راه یافته به این دوره از جشنواره و رونمایی از اقلام تبلیغاتی فیلم ها از شنبه 5 بهمن ماه کارش را آغاز کرده تا امروز سه شنبه 8 بهمن ماه ساعت 14 تا 20:30 در سالن رودکی مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.در این برنامه که با حضور 4 نفر از عوامل هر فیلم از جمله کارگردان، تهیه کننده، بازیگران یا هر یک از عوامل فنی مثل فیلمنامه نویس، فیلمبردار، صدابردار، آهنگساز و... برگزار شده و برای هر یک از آثار راه یافته به جشنواره امکان نمایش عکس، تیزر، آنونس و بخش هایی از فیلم همراه با گپ و گفت با مجری برنامه فراهم خواهد شد و عوامل هر فیلم طبق جدول زمانبندی شده که اطلاع رسانی می شود، می توانند در مدت 30 دقیقه فیلم خود را معرفی کنند. امروز روز پایانی معرفی فیلم ها خواهد بود.

روزنامه اعتماد

لینک خبر :‌ عصر شهروند
سینماپرس: تعدادی از کارشناسان فرهنگی و سینماگران در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر با انتقاد نسبت به تمامی مواردی که باعث افول و نزول این رویداد سینمایی شده است تأکید کردند: جشنواره فیلم فجر نشانی از ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی ندارد و این در حالی است که وظیفه اصلی این رویداد سینمایی که در ایام الله دهه فجرانقلاب اسلامی برگزار می شود ترویج، تبیین و صدور شعائر انقلاب اسلامی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

به گزارش سینماپرس بی تردید جشنواره فیلم فجر یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی کشور است؛ رویدادی که تولد آن به بهانه برگزاری جشن های ایام الله دهه فجر و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بود اما متأسفانه طی سال های اخیر به دلیل عملکرد غلط و سیاست های نادرست متولیان و دست اندرکاران برگزاری اش کمتر نام و نشانی از اهداف، دستاوردها و آرمان های انقلاب اسلامی با خود به همراه دارد و از همین رو با انتقاد بسیار جدی از سوی کارشناسان، صاحب نظران و اهالی سینما روبرو شده است.

منتقدان نسبت به سیاست های غلط متولیان سینمای کشور بر این باورند که عملکرد غلط این افراد باعث شده تا جشنواره فیلم فجر هویت اصلی خود را به فراموشی بسپارد و شاید از همین رو است که طی سال های اخیر با وام گرفتن از برخی شوآف ها و ظاهرسازی های جشنواره های غربی، بیش از آنکه به متن و محتوا آثار و سنخیت آن ها با آرمان های انقلابی توجه کند به سمت برگزاری شوهای مبتذل نظیر مراسم فرش قرمز، فتوکال و... رفته است.

از سوی دیگر جشنواره فیلم فجر از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به واسطه حضور برخی مدیران ناآشنا به امور سینما دستخوش تغییراتی اساسی شد که موج انتقادات اهالی سینما و رسانه های دغدغه مند را به همراه داشت. از دوپاره کردن بخش های ملی و جهانی جشنواره که با انتقاد گسترده اهالی سینما روبرو شد گرفته تا بی توجهی به فیلم های استراتژیک و انقلابی در رویدادی که عنوان مقدس فجر را با خود به یدک می کشد دل یکایک هنرمندان دلسوز و متعهد سینما را به درد آورده است. کوچک شدن، خنثی سازی و یخ زدگی جشنواره به دلیل حذف کردن سلیقه ای بخش های مهم و همچنین جداسازی اهالی رسانه و سینماگران از یکدیگر نیز موجی از انتقادات را طی این سال ها با خود به همراه داشته و عده ای از سینماگران هم معتقدند پارتی بازی، رفاقت، باندبازی و زد و بندهای فراوان باعث افول این رویداد سینمایی شده است.

بسیاری از کارشناسان فرهنگی بر این باورند که به دلیل حضور برخی مدیران اشتباهی در سازمان سینمایی آنچه باید در حوزه تحول تولید آثار فرهنگی و هنری و سینمایی رخ بدهد اتفاق نمی افتد؛ آن ها تأکید دارند که دولت آقای روحانی در همه حوزه ها از جمله حوزه فرهنگ و هنر عملکردی به شدت غیرقابل قبول دارد و مسئولان دولت هیچ گاه در مقام پاسخگویی نبوده و نیستند!

در همین راستا 15 تن از کارشناسان فرهنگی و اهالی سینما سرکار خانم: مریم پوریامین و آقایان: حسن برزیده، محمود گبرلو، عباس لاجوردی، سیروس الوند، محمدرضا اسلاملو، حسین گیتی، امرالله احمدجو، حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر، علیرضا سربخش، محسن فاضلی، حجت الاسلام والمسلمین احد آزادی خواه، نادر طریقت، سیدرضا اورنگ و کاوه سجادی حسینی در آستانه برگزاری جشنواره فجر انقلاب با سینماپرس گفتگو کردند که ماحصل این گفتگوها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

برزیده: محتوای نازل آثار، شیوه انتخاب و داوری فیلم ها، باندبازی و لابی گری های متعدد جشنواره فجر را دچار افول کرده است/ جرأت، جسارت و شجاعت در بین مسئولان جشنواره وجود ندارد

حسن برزیده کارگردان سینما در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر با انتقاد نسبت به افول این رویداد سینمایی گفت: محتوای نازل آثار، شیوه انتخاب و داوری فیلم ها، باندبازی و لابی گری های متعدد جشنواره فجر را دچار افول جدی کرده است. بنده معتقدم یکی از دلایل اصلی این اتفاقات تکرار مکررات در جشنواره است. دیدگاه ها در جشنواره بیشتر سیاسی است تا سینمایی! مایه تأسف است که تخصص در جشنواره فجر جایگاهی ندارد. داوری ها سیاسی است، فشارهای بیرونی برای انتخاب یک اثر زیاد است و از سوی دیگر سیاست مسئولان سینمایی هم بر این مبنا است که همه را از خود راضی نگه دارند و به همین علت را جوایز را تقسیم می کنند.

پیشنهادات منتقد پیشکسوت سینما به دست اندرکاران برگزاری جشنواره فیلم فجر/ گبرلو: شفاف سازی در همه بخش های جشنواره خواسته اکثریت اهالی سینما و رسانه است

محمود گبرلو که سال ها است به صورت متناوب مسئولیت اجرای نشست های خبری جشنواره را به عهده دارد در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر با ارائه برخی پیشنهادات سازنده به دست اندرکاران برگزاری جشنواره گفت: شفاف سازی در همه بخش های جشنواره خواسته اکثریت اهالی سینما و رسانه است و من امیدوارم دست اندرکاران برگزاری جشنواره به این مسأله بسیار مهم توجه داشته باشند. متأسفانه نشست های خبری تبدیل به یک شو و فضای تیلیغاتی کاذب برای جشنواره شده است در صورتی که نشست خبری یک موقعیت استراتژیک برای جشنواره است که شوخی بردار نیست. متأسفانه برنامه درستی برای این نشست ها در نظر ندارند. برای نشست های خبری شان و اعتباری قائل شویم همان گونه که برای نشست های خبری ریاست جمهوری و کنفرانس های خبری شأن و اعتباری قائل هستیم چون هنرمند جایگاهش کمتر از شخصیت های مهم سیاسی اجتماعی نیست.

لاجوردی: جشنواره فجر اهداف خود را گم کرده و در آن فیلم های ارزشی دیده نمی شوند/ فیلمسازان ضدایرانی نباید در جشنواره انقلاب حضور داشته باشند

عباس لاجوردی کارگردان سینما نیز با انتقاد شدید نسبت به افول این رویداد سینمایی اظهار داشت: جشنواره فجر اهداف خود را گم کرده به نحوی که در آن نه فیلم های ارزشی دیده می شوند نه فیلم های حرفه ای؛ مشکل ما در سینما بنیادین است و به قول معروف خانه از پای بست ویران است . از زمانی که هر فیلمی بدون توجه به آرمان های انقلابی توانست وارد این رویداد شود اوضاع جشنواره روز به روز بحرانی تر شد. جشنواره فجر به عنوان نماد فرهنگی انقلاب شکوهمند اسلامی باید جان پناه و مأمنی برای فیلمسازان ارزشی و انقلابی باشد، باید در آن فیلم های انقلابی حضور داشته باشند اما متأسفانه ما به ویژه طی سال های اخیر شاهد حضور فیلمسازانی هستیم که چندان قرابتی با انقلاب اسلامی ندارند.

الوند: بنده بارها در هیأت انتخاب شاهد سفارش ها و زدوبند بوده ام!/ ما باید قدر جشنواره فجر را بدانیم و اجازه ندهیم با ندانم کاری به حاشیه کشانده شود

سیروس الوند کارگردان سینما نیز در این خصوص به سینماپرس گفت: یکی از بزرگترین مشکلات جشنواره فیلم فجر دخالت های بیرونی است؛ دولت و نهادهای مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر نباید در امور برگزاری جشنواره دخالت کند، این دخالت ها باعث می شود فیلم هایی که قابلیت حضور در جشنواره را ندارند وارد این رویداد شده و اعتبار جشنواره را زیر سوأل ببرند. سال ها است نه تنها سینماگران که اهالی مطبوعات و رسانه ها هم نسبت به مسائل مختلف جشنواره انتقادات جدی دارند. از مسأله حضور فیلم های ضعیف در این رویداد گرفته تا بحث مهم انتخاب مکانی مناسب جهت استقرار رسانه ها در ایام برگزاری جشنواره و ادغام بخش های ملی و جهانی طی این سال ها همواره مورد مناقشه بوده است.

اسلاملو: مدیران رانتی باعث افول سینما و جشنواره فیلم فجر شده اند/ برخی مدیران سینمایی باوری به انقلاب اسلامی ندارند

محمدرضا اسلاملو کارگردان سینما و کارشناس فرهنگی در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر با انتقاد نسبت به افول این رویداد سینمایی گفت: بنده بارها تأکید کرده ام بزرگترین مشکل ما برخی مدیران و اتاق فکرهایی هستند که به کرات در سینما و تلویزیون شاهد آن ها هستیم، مدیرانی که با رانت وارد عرصه فرهنگ و هنر شده اند و موجبات افول و نزول سینما و جشنواره فیلم فجر را فراهم آورده اند. مدیرانی که نه بر اساس ضوابط و تجربه و مهارت که بر اساس رفاقت و باندبازی و رانت وارد سینما شده اند بزرگترین معضل امروز سینمای کشور هستند. آن ها بدون هیچ تجربه و بینش و آگاهی سرنوشت سینمای کشور را در دست خود گرفته اند و برایشان مهم نیست که سینما در جهت درست هدایت می شود یا خیر!

گیتی: اضافه کردن بخش خارج از مسابقه خواسته اکثریت اهالی سینما و منتقدان است/ چه اشکالی دارد اگر تعداد بیشتری فیلم در جشنواره اکران شود؟

حسین گیتی منتقد پیشکسوت سینما نیز در این خصوص اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر با اهمیت ترین رویداد سینمایی کشور و مورد توجه یکایک سینماگران و سینمادوستان است و باید با تدبیر و درایت ویژه مسئولان بسیار باشکوه و پررونق برگزار شود از این رو اضافه کردن بخش خارج از مسابقه خواسته اکثریت اهالی سینما و منتقدان است و امیدواریم که برای یک بار هم که شده مسئولان برگزاری جشنواره گوش شنوایی داشته باشند. یکی از آفات اصلی جشنواره را عدم حضور چهره های متخصص مدیریتی و اجرایی است؛ این مدیران، دولتی اند و هیچ قرابتی با هنر و سینما ندارند. آن ها با اصل هنر بیگانه اند و تعلق به پشت پرده سینما دارند. همین اتفاقات است که باعث تضعیف شدن جشنواره فجر شده است.

احمدجو: تصمیم گیری های لحظه ای و سلیقه ای و فقدان سیاست گذاری اصولی باعث نزول جشنواره فجر می شود/ ما در پی چه سینمایی هستیم؟

امرالله احمدجو کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز در این باره به سینماپرس گفت: تفکیک جشنواره های ملی و جهانی، تصمیم گیری های لحظه ای و سلیقه ای مدیران و برنامه ریزان و فقدان سیاست گذاری اصولی باعث نزول جدی جشنواره فجر شده است؛ بنده معتقدم پیش از هر چیز باید تعریف روشن و شفافی از جشنواره فجر داشته باشیم. یکی از بزرگترین معضلات جشنواره فیلم فجر در حال حاضر فقدان سیاست است. اصلاً معلوم نیست این جشنواره آیا همان جشنواره ای است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماد فرهنگی انقلاب زائیده و متولد شد یا اهداف آن دچار تغییر شده است؟

پژمانفر: جشنواره فجر ارتباط خود را با انقلاب از دست داده است/ دولت در همه حوزه ها از جمله حوزه فرهنگ و هنر عملکردی به شدت غیرقابل قبول دارد

حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر گفت: اساساً جشنواره فجر ارتباط خود را با انقلاب از دست داده است، دولت می خواهد جشنواره فیلم فجر را به سمت سویی ببرد که در راستای اهداف ملت نیست. دولت های یازدهم و دوازدهم آقای روحانی با توجه به عملکرد کاملاً غیرقابل قبول در عرصه وعده های ارائه شده و معیشت مردم که سفره های مردم را کوچک کرده هیچ پاسخی در مقابل این همه ظلمی که به ملت روا شده نداشته و ندارند و اصلاً در مقام پاسخگویی نیستند.

سربخش: وزارت ارشاد باید استعدادهای جوان را برای تولید آثار درخور ایام الله دهه فجر شناسایی و حمایت کند

علیرضا سربخش جانباز روشندل و کارشناس فرهنگی نیز در این باره اظهار داشت: متأسفانه چند سالی است که سینما و در ذیل آن جشنواره فیلم فجر نشانی از ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی ندارند. در این سال ها هیچ فیلمی در خصوص انقلاب اسلامی و اهداف و ارزش ها و آرمان های آن تولید نشده و این اتفاق باعث حیرت و تأثر سینماگران و مردم مومن و انقلابی شده است. در نهایت تأثر باید عنوان کنم که سینمای امروز ایران از مسأله انقلاب اسلامی دورافتاده و در حالی است که نسل سوم و چهارم انقلاب باید از طریق سینما به عنوان یک رسانه بسیار قدرتمند با آرمان های انقلاب اسلامی و ارزش های آن آشنا شوند.

فاضلی: جشنواره فجر برای بازگشت به روزهای اوج نیازمند ادغام بخش های ملی و جهانی و توجه به نقدهای اهالی رسانه است

محسن فاضلی منتقد سینما در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر با انتقاد شدید نسبت به افول این رویداد سینمایی گفت: جشنواره فجر برای بازگشت به روزهای اوج نیازمند ادغام بخش های ملی و جهانی، توجه به نقدهای اهالی رسانه و منتقدان و گزینش آثاری با محتوای ارزشمند است اما متأسفانه علیرغم اینکه این نکات بارها توسط کارشناسان خبره سینما و رسانه مطرح شده اما همچنان شاهد آن هستیم که مدیران و مسئولان و سیاست گذاران جشنواره تنها به سخنان مجیزگویان توجه می کنند و به حرف های منتقدان اهمیتی نمی دهند. ما نیازمند فیلم هایی هستیم که مضمون و محتوایی ارزشمند در راستای اهداف و آرمان های جشنواره داشته باشند. در همین راستا می توان تنها تعداد اندکی فیلم های ارزشمند را در بخش مسابقه جشنواره گذاشت و مابقی فیلم ها را برای آگاهی اهالی رسانه و منتقدان از یک سال فعالیت سینمای ایران در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآورد.

آزادی خواه: جشنواره فیلم فجر باید شعائر انقلاب اسلامی را ترویج، تبیین و صادر کند/ در حوزه تولید آثار ارزشی شاهد عقب گرد هستیم!

حجت الاسلام والمسلمین احد آزادی خواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر به سینماپرس گفت: انتظار کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان خاستگاه مردمی و نهاد قانون گذاری از قله منیع جشنواره فیلم فجر خلق و نمایش آثار سینمایی است که بتواند ارزش ها و شعائر انقلاب اسلامی را ترویج، تبیین و صادر کند، از نظر ما این اتفاق ایده آل و معنای واقعی داشتن یک سینمای استثنایی و انقلابی است. ما در حوزه تولید آثار ارزشی شاهد عقب گرد هستیم؛ دلیل اصلی این اتفاق بی توجهی به حوزه مهم سینمای دفاع مقدس است. زمانی خروجی های این گونه مهم سینمایی بسیار مشهودتر از سینمای امروز بود. سینمای دفاع مقدس ما زمانی توانست موج بیداری اسلامی را ایجاد و به صدور انقلاب اسلامی کمک کند. اتفاقی که منجر به تشکیل خاورمیانه انقلابی شد. بی تردید امروزه حضور نیروهایی همچون حشدالشعبی و یا حزب الله لبنان به واسطه آثار فرهنگی و هنری است که از سینمای دفاع مقدس بیرون آمده و این برای ما مایه افتخار است.

طریقت: رجل عالم و فرهیخته فرهنگی خانه نشین شده و در عوض افرادی با باندبازی و زدوبند گزینش می شوند

نادر طریقت کارگردان سینما و تلویزیون در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر گفت: یکی از بزرگترین معضلات و مشکلات سینمای کشور که در جشنواره فیلم فجر هم شاهد آن هستیم زدوبند و باندبازی است به نحوی که رجل عالم و فرهیخته فرهنگی خانه نشین شده و در عوض افرادی با باندبازی و زدوبند برای حضور در هیأت های انتخاب و داوری جشنواره فجر گزینش می شوند که با حب و بغض فیلمسازان مستقل را بایکوت کرده و به جای آن بعضاً آثاری به شدت ضعیف را برای حضور در مهمترین رویداد سینمایی کشور انتخاب می کنند. پرسش بنده از دست اندرکاران برگزاری جشنواره فیلم فجر و سیاست گذاران کلان فرهنگی و سینمای کشور این است که آیا ما افراد فرهیخته در سینمای ایران کم داریم که مرتباً باید شاهد حضور چهره هیا تکراری و یا کم تجربه در اصلی ترین گلوگاه های جشنواره فجر انقلاب باشیم؟

اورنگ: دست های پشت پرده در تلاشند تا جشنواره فجر را به انحطاط بکشانند/ جداسازی بخش های ملی و جهانی جشنواره فجر یک اشتباه بود

سیدرضا اورنگ منتقد و مدرس سینما در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر با انتقاد شدید از اوضاع بحرانی این رویداد سینمایی گفت: دست های پشت پرده در تلاشند تا جشنواره فجر را به طور کامل به انحطاط و نابودی بکشانند. همه ما باید آگاه باشیم که حضور مدیریت پشت پرده در سینمای ایران یک حقیقت است و برخلاف باور عده ای افراد یک توهم توطئه نیست!؛ سیاست دست های پشت پرده این است که جشنواره فجر را از بین ببرند و یک رویداد و جشنواره دیگری را جایگزین آن کنند. یکی از بزرگترین اشتباهات تاریخی در خصوص جشنواره فیلم فجر جداسازی بخش های ملی و جهانی این رویداد از یکدیگر بود؛ جداسازی بخش های ملی و جهانی جشنواره فجر یک اشتباه مهلک و بر اساس یک لجبازی بود. این اتفاق مانند آن است که ما بدن یک انسان را از وسط نصف کنیم و انتظار داشته باشیم آن انسان بتواند مانند گذشته ادامه حیات دهد!

پوریامین: جشنواره فیلم فجر برخلاف اهداف اولیه اش به نمایش ابتذال در سینما تبدیل شده است/ چشم برخی فیلمسازان به سیاستمداران غربی دوخته شده!

مریم پوریامین کارشناس سینما و عضو سابق شورای پروانه نمایش سینمای خانگی نیز در این خصوص اظهار داشت: متأسفانه جشنواره فیلم فجر برخلاف اهداف اولیه اش به صحنه ابتذال و فساد در سینما تبدیل شده است؛ مراسم های نامأنوسی همچون فتوکال و فرش قرمز و... باعث شده تا برخی به اصطلاح هنرمندان به صورت بدحجاب و با سروشکل نامناسب در جشنواره فجر انقلاب ظاهر شوند و ضمن آسیب وارد کردن به فرهنگ عمومی کشور، اذهان آحاد افراد جامعه را در ایام الله دهه فجر جریحه دار کنند. متأسفانه ما امروزه شاهد آن هستیم برآیند آثار سینمایی آن چیزی نیست که در شأن مخاطب ایرانی و اسلامی باشد؛ برآیند جشنواره فجر به هیچ عنوان در مسیر مناسبات و اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی نیست و افسوس که باید عنوان کنم ما سینمای ملی و ایرانی را کاملاً کنار گذاشتیم و تنها به کپی کاری از آثار خارجی بسنده کرده ایم.

سجادی حسینی: عملکرد شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم فجر قابل قبول نیست/ غلبه فرامتن بر متن آسیب زیادی به جشنواره فیلم فجر زده است

کاوه سجادی حسینی کارگردان سینما در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر گفت: عملکرد شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم فجر قابل قبول نیست و ما اگر طی سال های اخیر شاهد هر اتفاق نادرستی در جشنواره فیلم فجر هستیم به دلیل فقدان سیاست گذاری های مناسب و اصولی برای برگزاری این مهمترین رویداد سینمایی کشور بوده و همیشه اعمال سلیقه برخی افراد و اعمال فشار از سوی برخی افراد خارج از محدوده سینما بر پیکره جشنواره فیلم فجر آسیب بسیار وارد کرده است. یکی از فاجعه بارترین اتفاقاتی که ما همواره شاهد آن هستیم غلبه فرامتن بر متن در جشنواره فیلم فجر است؛ بی شک این اتفاق آسیب زیادی به جشنواره فیلم فجر زده و باعث شده تا جشنواره فیلم فجر بخشی از اعتبار خود را نزد اهالی سینما از دست بدهد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: عضو هیات داوران سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر گفت: من هیچگاه سلیقه ای به امر داوری نگاه نکرده ام، داوری یکی از کارهای سخت است، راحت ترین راه این است که داور شدن را نپذیریم اما وقتی این وظیفه را می پذیریم تعهدی سنگین را بر دوش می کشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : میزان نسل برنا آنلاین باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش سینماپرس ، مسعود دلخواه بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و عضو هیات داوران سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در گفت وگو با میزان، پیرامون چگونگی داوری در این دوره از جشنواره تئاتر فجر گفت: من هیچگاه سلیقه ای به امر داوری نگاه نکرده ام، داوری یکی از کارهای سخت است، راحت ترین راه این است که داور شدن را نپذیریم اما وقتی این وظیفه را می پذیریم تعهدی سنگین را بر دوش می کشیم.

وی در همین راستا ادامه داد: در ابتدا و پیش از شروع جشنواره تئاتر فجر باید بگویم که اگر اثر و یا فردی در جشنواره به عنوان برگزیده انتخاب نشد به این معنا نیست که اثر بی کیفیتی بوده و در نقطه مقابل اگر فرد و یا اثری در جشنواره تئاتر فجر برگزیده می شود به معنای بی عیب و نقص بودن آن نیست.

عضو هیات داوران سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر در همین رابطه افزود: در جشنواره ها قضاوت به صورت نسبی است، یعنی هر اثر نسبت به سایر آثار قضاوت می شود، برای همین هر سال نوع چیدمان آثار بخش مسابقه، انتخاب اصلی را رقم می زند. به نظر من داور به هیچ وجه نباید سلیقه شخصی و سبک خود را در قضاوت دخیل کند و هر ژانری را بنا به مقتضیات خود مورد بررسی قرار دهد.

وی درباره انصراف نمایشش برای حضور در این دوره از جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: طبق بیانیه ای که در همان زمان منتشر کردیم صحبتی از انصراف و یا تحریم جشنواره نبود، این را بگویم که اثر ما اثری کمدی بود و بنا به مقتضیات شرایط امروز و اتفاقات ناگوار اخیر اعم از شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی تصمیم گروه بر اجرا نرفتن آن در جشنواره تئاتر فجر شد. این اتفاق به هیچ وجه به این معنا نبود که من جشنواره تئاتر فجر را تحریم کرده باشم و یا از آن انصراف دهم.

داور جشنواره تئاتر فجر در همین راستا تاکید کرد: این موضوع را یادآور شوم که نظر هر فرد می تواند بنا به شرایط تغییر کند، از همین تریبون اعلام می کنم که برای حضور در جشنواره تئاتر فجر شرایط گروهم فراهم نشد و لذا به دلیل کمدی بودن اثر تصمیم گرفتیم که اجرا نداشته باشیم.

وی در مورد حضورش در قامت داور جشنواره بین المللی تئاتر فجر خاطرنشان کرد: من داوری در جشنواره تئاتر فجر امسال را به دلیل احترامی که برای شهرام کرمی و نادر برهانی مرند دبیر جشنواره قائل بودم و همچنین احترام به تمام گروه های حاضر در جشنواره تئاتر فجر به خصوص شهرستانی ها قبول کردم و از تصمیم و حضورم در هیات داوران جشنواره دفاع می کنم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از آمادگی این سازمان برای افتتاح هر 15 روز یکبار یک پروژه فرهنگی در تهران خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : افق تهران خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین میثم امرودی صبح امروز در مراسم افتتاح سالن های جدید پردیس سینمایی ملت با بیان اینکه این سازمان توانایی آن را دارد که هر 15 روز یک بار افتتاحیه فاخری در سطح شهر داشته باشد، گفت: پردیس تئاتر و بلک باکس های باغ کتاب نیز آماده است و هر زمانی که شهردار تهران دستور دهند و آماده باشند در مراسمی این پروژه های فرهنگی افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه تا پایان اسفندماه چندین سینمای شهر تهران که تعطیل بودند مجددا بازگشایی می شوند، تصریح کرد: البته برنامه ریزی های ما تا آخر خردادماه است و این مراکز فرهنگی یکی بعد از دیگری افتتاح خواهند شد.

رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه معتقدیم هنر و سینما می تواند ذائقه مردم را بالا ببرد و خوب زیستن را به ما بیاموزد، گفت: هنر می تواند امنیت ذهنی و اخلاقی شهروندان را افزایش دهد و سلامت اجتماعی را تضمین کند و معتقدیم سینما ابزار مهمی است که می تواند علاوه بر پر کردن اوقات فراغت به مردم آموزش دهد.

وی با بیان اینکه سینمای فاخر می تواند تمدن ساز باشد و ما در گام دوم انقلاب باید تمدن سازی کنیم، گفت: الان زمان آن رسیده که سرمایه های خود را به کار گیریم و آنچه را که در عرصه های مختلف داریم به منصه ظهور برسانیم.

به گزارش ایسنا، صبح امروز با حضور شهردار تهران و معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد سالن های جدید پردیس سینمایی ملت به بهره برداری رسید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
در حالی که کمتر از چند روز تا آغاز برپایی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده اما وضعیت نامعلوم اکران دیدن این فیلم جرم است به عنوان تنها فیلم جشنواره سی و هفتم که هنوز تکلیفش مشخص نشده، پرونده دوره قبل را نیمه تمام گذاشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین دیدن این فیلم جرم است فیلمی در ژانر سیاسی به کارگردانی و نویسندگی رضا زهتابچیان و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه محصول سازمان سینمایی سوره حوزه هنری است. فیلمی که از ابتدای مراحلی همچون اخذ پروانه ساخت تا تولید و حالا هم در اکران شرایط پیچیده و سختی را پشت سر گذاشته است. مسئولان حوزه هنری و تهیه کننده بارها نسبت به سرنوشت فیلم ابراز نگرانی کرده و خواستار روشن شدن وضعیت اکران آن شدند که ظاهراً تا امروز بی نتیجه بوده است. داستان ساخت این فیلم و روزهای پرفراز و نشیبش را از زبان کارگردان این اثر بخوانید.

* دیدن این فیلم جرم است برای نخستین بار در جشنواره سی و هفتم فجر به نمایش درآمد. اما به خاطر مضمونش تا به امروز درگیر حواشی بسیاری شده است. اجازه بدهید بحث را از ساخت فیلم شروع کنیم. شما فیلمنامه این اثر را حوالی سال های 84-85 نوشته اید. چرا بین نگارش فیلمنامه تا ساخت آن چنین وقفه طولانی ایجاد شد؟

به دو دلیل. ابتدا اینکه از نظر اجرایی اصلاً کسی اعتماد نمی کرد این فیلم را بسازم و حتی مهم تر از آن، وقتی هم اعتماد به وجود آمد هیچ کس جرأت نمی کرد بابت محتوای فیلم پای آن بایستد و معتقد بودند این فیلمنامه خیلی تند است. همان زمانی که فیلمنامه نوشته شد، یعنی حدود 13-14 سال پیش به دلیل این بازخوردها فیلمنامه هایم را رها کردم و برای ادامۀ تحصیل در رشتۀ مهندسی سیستم ها ، به سوئد رفتم. اتفاقاً آنجا از طرف آقای کلاس برلین (Claes Berlin)، مدیر کیفیت سازمان فضایی سوئد، پیشنهاد کار دریافت کردم و مهمترین دلیلم در نپذیرفتن این پیشنهاد جذاب این بود که فهمیدم سازمان فضایی سوئد (SAAB SPACE)، تولید محصولات کاربردی در صنایع نظامی هم دارد. دلم چرکین شد!

بگذریم. با وجود اینکه می خواستم به آمریکا بروم اما علاقۀ بسیار زیادی که به فیلمسازی داشتم مرا به ایران بازگرداند تا این که سال 91 با آقای محمدرضا شفاه آشنا شدم. ایشان آن زمان مدیر خانه داستانی سازمان اوج بود و من هم طرح این فیلم را با او مطرح کردم و او هم خیلی از آن استقبال کرد و پیگیری های زیادی انجام داد تا این فیلم ساخته شود. اما نشد و گذشت.

بعداً آقای شفاه در حوزه هنری مشغول به کار شد. سال 94 تصمیم داشتم یکی از فیلمنامه هایم با عنوان مصلحت نظام را جلوی دوربین ببرم؛ که اتفاقاً آن هم فیلمنامه ای نسبتاً تند بود، اما هرگز نه به تندی دیدن این فیلم جرم است ! بنا به تصمیمی که با ایشان گرفتیم قرار شد پیش از ساخت سینمایی مصلحت نظام یک تله فیلم بسازیم تا اعتماد سرمایه گذاران را جلب کنیم. فیلمنامه دیدن این فیلم جرم است را تکمیل کردم و قرار شد آن را در قالب یک تله فیلم کنیم. اما خیلی از دوستان در حوزه هنری گفتند حیف است این فیلمنامه به صورت تله فیلم ساخته شود و بهتر است آن را سینمایی بسازید. سال 95 با چراغ سبز و حمایت حوزه هنری، پیش تولیدش را آغاز کردیم. برنامه ما این بود که به موازات فرایند اخذ پروانه ساخت، کار را هم شروع کرده باشیم. تا اینکه پس از یک ماه ونیم پیش تولید وزارت ارشاد گفت این فیلم خط قرمز ماست و غیرقابل مذاکره! پروژه متوقف شد.

پرونده این فیلم بسته شد. سال 96 قرار شد یکی دیگر از فیلمنامه هایم تحت عنوان شرط رومی را بسازم. فیلمی اجتماعی با محوریت شرف که متأسفانه آن هم به دلیل مشکلات مالی متوقف شد. تا اینکه سال 97 به صورت غافلگیرکننده ای حوزه هنری پروندۀ دیدن این فیلم جرم است را بازگشود. باید تأکید کنم که اگر حوزه هنری و خصوصاً شخص آقای شفاه پای کار نبودند، اصلاً این فیلم ساخته نمی شد.

*در فیلم اشارات صریحی به انفعال مقامات رسمی کشور، بحث مذاکرات، تحقیر ملی، انتقاد به ضعف سیاستمداران و ... می شود، در حالی که سال های میانی دهه هشتاد که این فیلمنامه نوشته شده عملاً این بحث ها به پررنگی امروز مطرح نبوده است و برخی معتقدند انتقادات شما متوجه دولت فعلی است. آیا بخشی از فیلمنامه را براساس اتفاقات روز تغییر دادید و این تاکیدها با هدف بوده است؟

ما جامعه سیاست زده ای داریم و متأسفانه فیلم اصلاً فهمیده نشده است. وقتی من تأکید می کنم فیلمنامۀ این اثر را سال های 84 85 نوشتم، یعنی آن زمان نه برجامی در کار بوده و نه آتش به اختیاری و نه خیلی دیگر از چنین اتفاقات و اصطلاحات امروزی. تنها کاری که در بازنویسی فیلمنامه کردم، یک به روزرسانی جزئی بوده است. مثلاً کاراکتر غلامرضا در فیلمنامه قدیم کسی بود که مجالس مخالفان سیاسی اش را با سر و صدا و چوب و چماق به هم می ریخت اما در فیلمنامه به روزرسانی شده از دیوار سفارت انگلیس بالا رفته و موجب خسارت های حیثیتی به کشور شده است.

اما در مورد اینکه انتقادات این فیلم صرفاً متوجه دولت است، کاملاً مخالفم. در فیلم آقای راد از اداره ویژه امنیت، کریمی از کمیته تصمیمات ملی و زاهدی از شورای منافع استراتژیک هستند. اینها سازمان هایی هستند که عینیت بیرونی و ما به ازای خارجی ندارند و همگی ساختگی اند و این که بگوییم اینها دولتی یا حکومتی هستند درست نیست. اصلاً یک سؤال: سرهنگ یوسفی در فیلم که از سپاه پاسداران است و شخصیتی منفور هم هست، چه ربطی به دولت دارد؟ یا آیت الله احتشام که شخصیتی صد در صد اصولگراست و طرفدار سرسخت مبارزه با غرب تا سرحدّ شهادت است و او هم کاراکتری منفی دارد چه ربطی به دولت دارد؟ حتماً بخشی از انتقادات فیلم علیه دولت هم هست اما اینکه تصور کنیم فیلم انحصاراً علیه دولت است کاملاً غلط و اجحاف بر تعمق فیلم است. جالب است که از آن سو یک عده فیلم را در وهن سپاه و تخریب بسیج فهمیدند و یک عده اساساً فیلم را پمپاژ سیاهی علیه نظام درک کردند! خلاصه اینکه هر کسی از ظنّ خود شد یار من .

*در این فیلم به نظر می رسد به خیانت سیاستمداران هم اشاره دارید. بیشتر توضیح می دهید؟

موضوع اصلاً خیانت نیست. تمام کسانی که در فیلم داخل آن آمبولانس نشسته اند و جلسه گرفته اند، هدفشان این است که باید منافع ملی تأمین شود. من آنها را خائن نشان نداده ام. آنها بخاطر نوع تشخیص شان که ظالمانه است و نه خائنانه ، با امیر به تناقضات و تضادهای جدی برمی خورند. نکته اینجاست که خیانت زیرمجموعۀ ظلم است.

*برای برخی این سؤال پیش آمده که چرا این فیلم که ضد انگلیس است، توقیف شده است؟

نمی توان گفت این فیلم ضدانگلیس است. بلکه این فیلم اساساً ضد هر گونه گردن کشی و بزرگی طلبی، یا همان استکبار است؛ چه خارجی و چه داخلی! و مشکل اینجاست که این فیلم، نوک پیکانش رو به استکبار داخلی است! رو به خودی هاست! رو به روابط فراقانونی است! رو به تقدس های من درآوردی و هیمنه های خودساختۀ تارعنکبوتی است. در واقع وارد کردن انگلیس به قصه نه یک ضرورت مضمونی بلکه ابزاری جهت دراماتیزاسیون بیشتر قصه بوده است. انگشت هشدار این فیلم بر مسائل داخلی گذاشته شده است. همین است که عده ای آن را تحمل نمی کنند!

آنهایی که سطح فیلم را دیدند بیشتر درگیر مسائل سیاست خارجه کشور شده، فیلم را ضد دولت تصور کردند. اما آنهایی که فیلم را عمیق تر تماشا کردند متوجه شدند که داستان بسی فراتر از این حرف هاست. فهمیدند که داستان علیه رویکردهای مسموم و نهادینه شده و علیه بدعت هایی مسری و خانمان سوز در رفتارهای بسیاری از صاحبان انواع قدرت است.

شمشیر آبدیدۀ این فیلم بیشتر متوجه استکبار داخلی است تا خارجی. اینجاست که می بینید بسیاری از سهامداران قدرت در طیف های سیاسی متضاد که همیشه در نبرد با یکدیگر بوده اند، چگونه در برابر فیلم متحد می شوند و جبهه واحدی تشکیل می دهند و سراپا زره پوش از اکران آن ابزار نگرانی می کنند.

*در بطن تقابل و جنگی که میان جریان های جاری در فیلم وجود دارد می خواهید چه پیامی را برسانید. آیا ممکن است نقد جریان های انقلابی و امنیتی فضای جامعه را ملتهب کند؟

پیام فیلم، یک چیز است! اگر دقت کنید، در جای جای این فیلم و بارها و بارها از کلمه قانون و مشتقات آن مانند قانوناً، قانونی و ... استفاده شده است. دغدغۀ اصلی این فیلم قانون عادلانه و اجرای آن است. همۀ موضوعات دیگری که در فیلم مطرح می شود فرع بر این موضوع اصلی و در ذیل آن هستند.

و اما بعد؛ این که تصور کنیم جریان ها و نهادهای انقلابی در این فیلم به جان هم افتاده اند اصلاً درست نیست. یک عده ای گفتند این فیلم وزارت اطلاعات، نیروهای ویژه، نیروی انتظامی و امثالهم را مقابل بسیج قرار داده و حتی برخی گفتند که همه اینها کمر به آزاد کردن کاراکتر منفی قصه بسته اند. این درست نیست. چون پرسنل این ارگان ها در فیلم اصلاً خبر ندارند پای چه کسانی در میان است و فقط دستوری را که در ساختار به آنها داده شده، اجرا می کنند. بلکه این تیم تصمیم گیرنده هستند یعنی چند نفری در سطحی بالا که در گوشه ای جمع شده اند و به این نتیجه رسیده اند که منافع ملی در این است که از حق امیر چشم پوشی و کاراکتر منفی فیلم آزاد شود و برود، زیرا از نظر ایشان تعهد به منافع ملّی مصداقی چنین می یابد.

*حساسیت های روی این فیلم قبل از تماشای آن از روی نامش آغاز می شود. چرا دیدن این فیلم جرم است بر پیشانی این اثر نشست؟

این اسم برگرفته از دیالوگی در یکی از سکانس های حذف شده فیلم است. ما چند صحنه ای را در فیلمنامه داشتیم که متاسفانه به دلیل کمبود بودجه نتوانستیم آنها را فیلمبرداری کنیم. صحنه ای داشتیم که درگیری اتفاق افتاده و راد یکی از شخصیت های داستان می بیند مردم جمع شده اند و در حال فیلم گرفتن هستند. به سرعت با نیروهای تحت امرش هماهنگ می کند و یک گروه بدل هنری را با تجهیزات ریل، دوربین و نورپردازی به صحنه می آورد با چند پوستر بزرگ که روی آن نوشته: اینجا صحنه ساخت یک فیلم سینمایی است، لطفا تجمع نفرمایید . راد این کار را می کند که اگر بین نهادهای نظامی حاضر در محل درگیری اتفاق افتاد اینطور به نظر بیاید که اینجا صحنه فیلمبرداری یک فیلم است. او این کار را برای مدیریت افکار عمومی انجام می دهد تا این ویدئوها در شبکه های اجتماعی دست به دست نگردند و فرصت تبلیغاتی و ضدحیثیتی به رسانه های خبری بیگانه داده نشود.

امیر متوجه می شود که بیرون، صحنه فیلمبرداری راه انداخته اند و به مسئولان بلندپایۀ حاضر در آنجا می گوید: صحنه فیلمبرداری درست کردین؟ خب پس چرا نمی ذارین مردم بیان فیلمشون رو ببینن؟! چون دیدن این فیلم جرمه، مگه نه!؟ .

اما متأسفانه به دلیل اینکه بودجۀ کافی نداشتیم نتوانستیم این صحنه را بگیریم. در چنین شرایطی برای ما ناراحت کننده بود که برخی منتقدان و مخالفان بی خبر از واقعیات و بی پروا از مسئولیت قضاوت مدّعی می شدند که به این فیلم بودجه های کلان اختصاص داده شده. در حالی که ما جزو ارزان ترین فیلم های جشنواره بودیم و بخاطر کمبود بودجه با حذف صحنه هایی کلیدی و محرومیت از تجهیزات سازمانی و ممنوعیت در استفاده از لوکیشن های شهری متحمّل صدماتی جدی شدیم.

*با توجه به مخالفت ها و مشکلاتی که در برابر ساخت این فیلم وجود داشت، تجهیزات را چطور فراهم کردید؟

در مورد تجهیزات فنی، که هیچ فیلمی به مشکل قانونی برنمی خورد. گرفتن تجهیزات فنی عرف خود را دارد. شما فلان ابزار را برای فلان مدت، اجاره می کنید. همین. اما مشکلات عدیدۀ ما در رابطه با تجهیزات سازمانی مثل تجهیزات مربوط به پلیس، از جمله لباس و ماشین و اسلحه و غیره بود. با وجود اینکه پروانه ساخت داشتیم، هیچ تجهیزاتی از این دست در اختیار ما قرار داده نشد و هرچه نیاز داشتیم اجباراً خودمان با فقر و مشقت فراهم کردیم. ماشین های شخصی خودمان و چند ماشین اجاره ای را استیکر زدیم تا شبیه ماشین پلیس بشوند و چراغ های گردان و چند دست لباس پلیس را هم خریدیم.

به ما حتی مجوز فیلمبرداری در سطح شهر هم ندادند! ما یک سکانس خارجی داشتیم که متوجه شدم عوامل تولید شرایط فیلمبرداری آن را با مجوز فیلم کوتاه فراهم کرده اند و مابقی صحنه ها را هم که مجبور شدیم در گوشه ای از شهرک غزالی بگیریم تا در معرض دید نباشیم؛ در حالی که ما می خواستیم طبق فیلمنامه قصۀ فیلم در یکی از مراکز اصلی شهر مانند میدان هفت تیر اتفاق بیفتد، با جمعیتی از مردم و ماشین های پلیس و...؛ آن هم با چه استوری بوردهایی که هنوز هم با حسرت نگاهشان می کنم.

راستش، این فیلم، با وجود داشتن مجوز، رسماً زیرزمینی تولید شد! این مشکلات، ضربات سنگینی به ما تحمیل کرد. یعنی ما مجبور شدیم از صد جای فیلم بزنیم؛ تا جایی که من از نظر فرمی کلاً یک فیلم دیگری ساختم نسبت به آنچه که قبلاً طراحی کرده بودم.

*فیلم از یک جایی به بعد شباهت هایی با آژانس شیشه ای پیدا می کند. عامدانه به چنین تصویری دست زدید؟

من زمانی که قصه را می نوشتم، یعنی همان پاییز 84 یا 85، یادم هست که در یک جا از قصۀ خودم، یاد آژانس شیشه ای افتادم. اما اصلا برایم مهم نبود، زیرا من از آن فیلم اقتباس نکرده بودم و صرفا شباهت موقعیت نمایشی بود که چنین وهمی را موجب می شد. کما اینکه در زمان نمایش آن فیلم، عده ای گفتند آژانس شیشه ای اقتباسی از بعدازظهرسگی است. در حالی که فقط تشابه موقعیت نمایشی بود که آژانس شیشه ای را تداعی گر بعدازظهر سگی می کرد. شاید بیست سال دیگر هم یک نفر فیلمی بسازد با همین موقعیت نمایشی و عده ای هم اشتباهاً بگویند دیدن این فیلم جرم است شمارۀ 2 ساخته شده!

*البته مطالبات امیر در این فیلم با حاج کاظم تفاوت های بنیادینی دارد.

دقیقاً. ضمن این که فیلم من، در مبنا و رویکرد و چارچوب ارزش هایش با آژانس شیشه ای خیلی تفاوت دارد و مطالباتش هم خیلی متفاوت است.

*عکس العمل نهادهای دولتی و امنیتی نسبت به این فیلم چگونه بوده است؟

ما همه جا موافقان و مخالفان خودمان را داریم. اما تا این لحظه که من اینجا هستم زور مخالفان بر موافقان چربیده است. ببینید، ما عملا توقیف شده ایم و در عین حال دو سه بار روی آنتن تلویزیون برنامه داشته ایم. حالا اینجا سوالی طرح می شود که چطور ممکن است از یک طرف فیلمی را توقیف کنند واز طرف دیگر آنتن رسانه ملی را در اختیارش قرار دهند؟ پاسخش همان است که عرض کردم. ما در جریان های مختلف فکری و سیاسی هم موافقانی داریم و هم مخالفانی. اما مسئله اینجاست که یال و کوپال موافقان فیلم، به آن اندازه ای نیست که بتوانند فیلم را رفع توقیف کنند بلکه تا همین حد بوده که آنتن تلویزیون را دقایقی به ما بدهند تا از حق پایمال شدۀ این فیلم دفاع کنیم.

*بازخورد اهالی رسانه، منتقدان و مردم در ایام جشنواره به فیلم چگونه بود. نکته جالب اینجاست حتی برخی رسانه ها و منتقدان اصول گرا و انقلابی هم به فیلم شما تاختند و امثال آقای کوشکی فیلم را وهن سپاه و اهانتی به این نهاد انقلابی تلقی کردند و مشاور رییس جمهور در همان ایام در توییتی با این مضمون که دین این فیلم جرم نیست، بلکه ساختن آن جرم است نسبت به آن واکنش نشان داد.

همین طور است! این فیلم، چون قرائت های رسمی جاری در کشور را رعایت نکرده و ضوابط متعارف در موضع گیری های سیاسی و اجتماعی در این کشور را تمکین نکرده است، فهمش برای عده ای خیلی سخت شده است. بارها گفته ام که با طرز فکر یا با مایی یا علیه مایی نمی شود این فیلم را درست فهمید. این فیلم جاهایی با آن ما است که آن ما حق باشد و به همین ترتیب جاهایی علیه آن ما است که آن ما میل به ظلم گرفته باشد.

لذا منتقدان غالباً فیلم را نفهمیدند و نسبت به آن بسیار سیاست زده واکنش نشان دادند. تحلیل هایشان بیشتر مضمونی بود و دنبال نیت خوانی ها و کشف عقبۀ سازندگان فیلم؛ که یعنی چه کسانی پشت فیلم بوده اند، از چه جناحی بوده اند و چه کرده اند و غیره .

من یادم هست آن زمان نقدهایی روی فیلم نوشته می شد که برای من خیلی جالب بود.از این منظر که آدمها می توانند چه تحلیل های متفاوتی از وقایع مختلف سیاسی و اجتماعی داشته باشند که به اندازۀ برخی از همین تحلیل هایی که روی فیلم ما هست بی اساس و تخیلی باشد.

یک عده از منتقدان، فیلم را حمایت کردند و عده ای دیگر به شدت بر آن تاختند، اما مردم! همین معمولی های بی ادعا! به نظرم آنها فیلم را خوب فهمیدند! و لطف زیادی به فیلم نشان دادند.

ما اکران های مردمی در جشنوارۀ فجر 97 را با سه چهار ردیف صندلی خالی در شب های نخست اکران آغاز کردیم. اما شب های میانی بلیت کف سالن و کنار دیوار فروختیم و شب های پایانی سانس فوق العاده داشتیم و این نشان می دهد که مردم دهان به دهان این فیلم را تبلیغ کرده اند و به یکدیگر انتقال داده اند. اکران با اهالی رسانه هم برایم جالب بود، آنجا هم از فیلم استقبال شد.

*یک انتقادی که به فیلم وارد است خط کشی بین آدم های قصه است که به صورت عیانی افراد را در جبهه های خوب و بد قرار می دهد. از دخترانی که در ماشین با مرد مست شوخی می کنند تا مظلومیت هانیه که هرکدام نشان دهنده یک قشر در جامعه اند، از سویی دیگر با شخصیتی مواجهیم که خودش را نماینده تفکر عدالت جو و آزادی خواه می داند و نماینده بسیج است و در مقابل نیروهای امنیتی که برخی از آنها هم خوب تصویر نشده اند.

امیر، نمایندۀ بسیج نیست! قبلش این را بگویم که اتفاقاً دختران شوخ و شنگی را که در ماشین خودشان با مرد مست شوخی می کنند، تعمداً گذاشتم که بگویم سراغ این خط کشی ها نرویم. زیرا اولین کسانی که ازهانیه دفاع می کنند و به دست درازی آن مرد معترض می شوند همین دختران هستند. و این اولین اقدام فیلم در همان سکانس اولین است در عبور از خط کشی های رسمی. ما در این فیلم هم روحانی بد داریم و هم روحانی خوب. هم پاسدار خوب داریم و هم پاسدار بد. حالا سپاه خوب است یا بد؟ پاسخ این است که: بستگی دارد! هم خانوادۀ امیر که یکی از مردم اند چادری هستند و هم خانوادۀ آیت الله احتشام اصولگرا. حالا چادری ها خوب هستند یا بد؟ باز هم بستگی دارد!

من تعمداً و آگاهانه حجاب های الفاظ و ادبیات و تیپ و لباس و ژست و ریش و تسبیح و عضویت در فلان ارگان یا نهاد، تعلق به فلان صنف یا طبقه را خرق کرده ام و تأکید کرده ام موضع گیری در قبال حق و عدالت است که تعیین می کند یک فرد انسان خوبی است یا بد. به نظرم اگر این جو سیاست زده در فضای کشور حاکم نبود این نکات به راحتی قابل درک بود. چون مواردی که عنوان کردم آن قدر در فیلم صریح و آشکارند که اصلاً نیازی به توضیح و کدگشایی ندارند.

اما درباره این که می گویید هرکدام از اینها نمایندۀ یک قشر در جامعه هستند، اینطور نیست. امیر نماینده بسیج نیست! امیر فقط یک هفته است که فرماندۀ آن پایگاه شده است و بعد از اتفاقی که برای همسرش می افتد تصریح می کند که من معلمم و اهل قلم و کاغذم. در نسخۀ کامل فیلم (متاسفانه نسخۀ جشنواره ناقص بود)، شما معلم بودن امیر را در کنار شاگردانش می بینید. در نسخۀ کامل می بینید که او در حمایت از کارتن خوابها پوستری در دست گرفته و روی آن نوشته آیا کارتن خوابها شهروندان جمهوری اسلامی نیستند؟! . این آدم دوبار سابقۀ بازداشت دارد. به نظرم امیر نمایندۀ بسیج نیست بلکه نمایندۀ خودش و طرز فکرش است. چون در آن پایگاه آدم های دیگری هم وجود دارند که همگی بسیجی اند اما کنش های متفاوت و حتی متضادی نسبت به امیر دارند.

در این فیلم بسیجی ها از تیپ های مختلفی هستند که البته این مسئله در نسخه به نمایش درآمده در جشنواره فجر که به علت کمبود زمان ناقص به روی پرده رفت به خوبی مشخص نبود. بسیجی تر از همه در آن جمع کسی است که چفیه ای به گردن دارد و مداح است اما در لحظات بحرانی امیر را تنها می گذارد اما شخصیتی دیگر که یک جوان کاملاً معمولی است و اتفاقاً هیچ گرایشی به بسیج و بسیجی ها هم ندارد پای حق می ایستد. یعنی کاراکترهای این فیلم، طرز فکر ها را نمایندگی می کنند و نه نهادها، ارگان ها، حزب ها و جریان ها را. این را هم بگویم که بارها از من انتقاد شده که چرا در فیلم، زن خود امیر را مورد تعرض قرار دادند؟ آیا بهتر نبود این زن، یک زن معمولی جامعه و خصوصاً با ظاهری فاقد حجاب استاندارد می بود و امیر برای او خروش می کرد؟ از این دست اعتراضات بسیار بود. اما جواب من، یک جمله است: رسالت من در این فیلم تقدیس بسیج نبود. به ویژه اینکه وقتی پای خانوادۀ خود امیر در میان باشد، داستان باورپذیرتر می شود.

*اما قداست و مظلومیت زیادی برای هانیه ایجاد کردید. چقدر در دنیای واقعی امکان چنین تعرضی وجود دارد؟

هرگز قداستی ایجاد نکرده ام. هانیه فقط یک دختر خوب است؛ همین! اما مظلومیت را چرا. چون واقعاً مظلوم واقع شد. اتفاقی که برای هانیه در فیلم می افتد از نظر خود من متعارف نیست اما نمایندۀ خوب و مختصری است برای ظلم . ظلمی با صورتی دراماتیک و درگیرکننده.

*و سردار کیست؟ آیا او پایانی بر همه این تقابل هاست؟

او نمایندۀ یک کنش عاقلانه در فیلم است. اما این که فکر کنیم نمادی از یک نگاه خاص، تفکر ویژه یا شخصیتی مشهور باشد، خیر. اینطور نبوده است. یعنی در زمان نگارش فیلمنامه صرفاً همین شخصیتی بود که در فیلم آمده است؛ نه بیشتر. نمایندۀ یک کنش عاقلانه .

*شما معتقدید که دیدن این فیلم جرم است یک فیلم اجتماعی است. اما قبول دارید که سایه سیاسی بودن روی این فیلم بسیار سنگین است؟

از نظر من، این فیلم، یک فیلم اجتماعی است و البته اجتماع در مقیاس کلانش سیاست را هم در بر می گیرد. اینکه فکر کنیم چون قصۀ ما در یک پایگاه بسیج می گذرد پس فیلم سیاسی است به نظر من اشتباه است. حداقل اینکه لزوماً نمی توان چنین نتیجه ای گرفت. حضور بسیج در این فیلم و وقوع درگیری نظامی بین نهادهای مسلّح قصه را خیلی دراماتیزه می کند. شما فرض کنید اینها چند جوان دانشجو بودند که با نیروی ویژه درگیر می شدند. به نظر شما آیا اینقدر جذابیت داشت که درگیری بین بسیج با یک نهاد نظامی دیگر واقع شود؟!

اگر داستان غیر از این بود، قطعاً این جذابیت را نداشت و این انتخاب من بود. اما به نظرم به خاطر فضای بیرونی فیلم است که این جو نسبت به آن به وجود آمده و برداشت ها نسبت به فیلم اغلب اشتباه شده است. البته این نکته را هم اضافه کنم که جاری شدن قصه در یک پایگاه بسیج آن هم در فیلمی چنین گستاخ، گوشزد کردن این نکتۀ ظریف و مهم نیز هست که: من، یک منتقدم؛ نه یک معاند! و فکر می کنم که این مرزبندی ها را در فیلم شفاف کرده ام.

*در مورد انتخاب بازیگران فیلم بگویید. به دلیل حساسیتی که بر فیلمنامه حاکم است آیا به راحتی توانستید بازیگرانتان را انتخاب کنید؟

من سراغ چند بازیگر رفتم که فیلمنامه را خیلی دوست داشتند اما ملاحظاتی بیرون از فیلمنامه داشتند. حتی یکی از بازیگران سرشناس به من گفت بیشتر از این که فیلم را سیاسی ببینم، مضامین انسانی آن برایم جالب بود؛ ولی معذورم بدارید! عده ای هم مستقیماً گفتند که می ترسیم! همین طور که مشغول انتخاب بازیگران بودیم، برنامه ریز پروژه مهدی زمین پرداز را به من معرفی کرد. من اصلاً او را نمی شناختم و وقتی دیدمش به نظرم انتخاب درستی آمد.

*رییس سازمان تبلیغات اسلامی و تهیه کننده بارها طی نامه های سرگشاده به وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی مراتب اعتراض خود را به توقیف این فیلم نشان دادند و خواستار اکران شدند. وضعیت نمایش فیلم در حال حاضر چگونه است؟ آیا صحبتی مبنی بر ممیزی و سانسور فیلم در میان است؟

بله؛ دوستان بارها پیگیری کردند اما تاکنون به نتیجه ای نرسیده ایم. چیزی که از وزارت ارشاد دریافت کرده ایم، این است که مشکل فراتر از آنی است که با چند ممیزی در گوشه کناره های فیلم، مجوز نمایش بدهند. ظاهراً کلیّت اثر مشکل دارد!

*و شما زیربار ممیزی فیلم می روید؟

به هیچ وجه! اگر قرار باشد فیلم به ممیزی بربخورد اتفاق دیگری خواهد افتاد. من این فیلم را ساخته ام و امروز این فیلم در مالکیت مادی حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی است. آنها قانوناً می توانند تسلیم تیغ سانسور بشوند و دیدن این فیلم جرم است را سانسورشده اکران کنند، اما قطعاً بدون اسم من! یعنی اگر بخواهد کوچکترین سانسوری بر این فیلم اعمال شود، بنده این حق را برای خودم قائلم که خواهان حذف اسم خودم از تیتراژ این فیلم و تمام بسترهای تبلیغاتی مربوط به این فیلم باشم؛ مثل تیزرها و بیلبوردها و امثالهم. در صورت وقوع کوچکترین سانسوری، این فیلم، بدون نویسنده و کارگردان باید اکران شود. بسیار برایم مهم است که هیچ چیزی از این فیلم دست نخورد. اگر دست خورد، باید بدون رضا زهتابچیان باشد.

البته اینها برای شرایط فرضی است. وگرنه در شرایط واقعی، انصافاً تا اینجا مقاومت و پایمردی حوزه هنری و سازمان تبلیغات بوده که جلوی سانسور فیلم را گرفته است. بماند که مشکل مخالفان با کلیّت اثر است؛ نه صرفاً با فلان سکانس و فلان دیالوگ.

*چقدر احتمال می دهید که بخشی از این پافشاری مبنی بر عدم اکران فیلم در واقع تسویه حساب با حوزه هنری است؟

خیلی زیاد! همین چند ماه پیش، یکی از صاحبان قلم در یک خبرگزاری، مرا دید و کنارم کشید و گفت که فیلم را دوست داشته است. وقتی پرسیدم که خب پس چرا به فیلم حمله کرده بودید، در جواب گفت که آن حمله به رغم نظر مثبتی که به فیلم داشتیم صرفاً یک تسویه حساب با حوزه هنری بود!

*یکی از انتقاداتی که فیلمسازان به وزارت ارشاد دارند نگاه سلیقه ای و وجود فیلترهای گوناگون از ساخت تا اکران فیلم است. عده ای معتقدند با وجود پروانه ساخت چه ضرورتی به صدور پروانه نمایش است. مسئله ای که گریبان بسیاری فیلم ها را گرفته و با وجود پروانه ساخت و حضور در جشنواره رسمی فجر اما امکان اکران پیدا نکرده اند.

این را که فیلمنامه ای پروانه ساخت بگیرد و پس از فیلم شدن، از فیلتر پروانه نمایش هم بگذرد درک می کنم. چون خودم یک فیلمسازم و می دانم که چطور می توان فیلمنامه ای را واژه به واژه به تصویر بکشی، اما جوری به تصویر بکشی که با تصویری که فیلمنامه در مواجهۀ اول ارائه می دهد، فرق داشته باشد.

اما مشکل اینجاست که من فیلمساز فقط با وزارت ارشاد طرف نیستم. یعنی تجربه نشان داده که فیلمی از فیلترهای وزارت ارشاد عبور می کند اما به طرزی غافلگیرکننده با ممانعت تصمیم گیرانی دیگر در جاهایی دیگر مواجه می شود. مثلا ناگهان کمیسیون فرهنگی مجلس یا فلان نهاد امنیتی یا فلان شخص در فلان جا جلویش را می گیرد. این دیگر چه روالی است؟!

مشکل من فیلمساز اینجاست که مشخص نیست من دقیقاً با چند نهاد و ارگان و سازمان طرف هستم. منطقاً من باید فقط با وزارت ارشاد به عنوان متولی اصلی طرف باشم و نظارت و رضایت تصمیم گیران و اثرگذاران دیگر باید در ساز و کارهای میان آنها و وزارت ارشاد باشد، نه میان من و آنها!

*با توجه به سرنوشت نامعلوم فیلم انتظار شما در شرایط فعلی چیست؟

ببینید، این فیلم فاقد یک پایگاه رسمی حمایت کننده است و البته منصفانه هم هست زیرا این فیلم قواعد بازی و قرائت های رسمی را که پایگاه ساز هستند تمکین نکرده است؛ بلکه همانطور که گفتم نیتی حق مدارانه داشته است بی توجه به خرسندی ها و ناخرسندی های این طیف و آن طیف.

پس بدیهی است که بسیاری از اهالی سیاست که در بند خطوط سبز و قرمز رسمی هستند و نگاهی پایگاه گرا دارند نسبت به فیلم موضعی بلاتکلیف پیدا کنند. زیرا مواضع فیلم برایشان مبهم است. گرچه که به نظر من تماشاگر منصف و بی غرضی که حین تماشای فیلم از اسارت پیش فرض های ذهنی اش رهیده مواضع فیلم را کاملاً روشن و شفاف حس می کند، آن چنان که تجربۀ اکران در جشنوارۀ فجر 97 مؤید این ادعاست. خلاصه اینکه حرف این فیلم بسیار ساده و صریح است و البته بی طرف و در عین حال بی تعارف! نمی دانم. با این اوصاف چه انتظاری می توان داشت؟!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
گروه فعالیت های قرآنی در جلسه اخیر کمیته تخصیص اعتبارات صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی در مورد اعضای هیئت رئیسه این کمیته تصمیم گیری شد و بر اساس آن محمدعلی خواجه پیری به عنوان رئیس این کمیته انتخاب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

به گزارش ایکنا ؛ اواخر هفته گذشته سی و یکمین جلسه کمیته تخصیص اعتبارات صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی که اولین جلسه آن با حضور اعضای جدید بود برگزار و طی آن در مورد اعضای هیئت رئیسه جدید این کمیته تصمیم گیری شد.

بر همین اساس و پس از رأی گیری، اعضای کمیته تخصیص ، محمدعلی خواجه پیری از اعضای حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی را با اکثریت قاطع آراء به عنوان رئیس این کمیته انتخاب کردند. همچنین حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز به عنوان نائب رئیس این کمیته انتخاب شد.

حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت نیز به عنوان منشی جلسات انتخاب شد. جلسه آینده این کمیته نیز هفته آینده برگزار خواهد شد.

همچنین در بخشی از این جلسه گزارشی در مورد اعتبارات قرآنی سال 98 که قرار است تخصیص پیدا کند مطرح شد. به علت پایین بودن این اعتبار از دریافت امتناع شد؛ چراکه مسئولان پیگیر افزایش رقم تخصیص داده شده، هستند.

یادآور می شود براساس مصوبات چهل وهفتمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که دهم دی ماه برگزار شد، اعضای جدید کمیته تخصیص و همچنین هیئت بازرسی این صندوق انتخاب شدند و بر اساس آن حجج اسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها؛ محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و جواد شیخ اکبری، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، به عنوان اعضای حقوقی کمیته تخصیص معرفی شدند.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، مدیرعامل موسسه فرهنگی قرآن و عترت بیت الاحزان حضرت زهرا(س)؛ حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور و رحیم قربانی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات مردمی و تشکل های قرآن و عترت کشور، به عنوان اعضای مردمی این کمیته معرفی شدند.

از دیگر اعضای حقوقی این کمیته باید به چهار دبیر کمیسیون های شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز اشاره کرد که شامل این افراد است: علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش؛ عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حمیدرضا میرعظیمی، رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی و سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت.

هیئت بازرسی این کمیته نیز حجت الاسلام والمسلمین مهدی اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم؛ سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و لاله افتخاری، به عنوان صاحب نظر حقیقی عضو شورای توسعه فرهنگی، معرفی شده اند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
ایسنا/بوشهر کارگردان و بازیگر تئاتر گفت: ما با پول کارگری تئاتر رؤیای خیس در حوالی پلک هایت را به مرحله اجرا رساندیم و متاسفانه هیچ حمایتی از ما نشد و حتی سوبسیدهایی که اداره فرهنگ و ارشاد باید به هنرمندان بدهد به بخش خصوصی واگذار شده و ما بابت آن پول پرداخت می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین تاور

علیرضا بحرینی زاده در گفت وگو با ایسنا عنوان کرد: من همیشه در کارهایم دنبال این هستم که در کنار لذت بردن مخاطب از کار، حرف روز جامعه و مشکلاتی که وجود دارد را بگویم، اما بعضا ممکن است قصه و روایت در جغرافیایی دیگر و اصلا با فرهنگ دیگری باشد؛ امّا به هر حال همیشه تلاش من این بوده علاوه بر اینکه مخاطب از کار لذت ببرد، آن کار حرفی هم برای گفتن داشته باشد.

می گویم شما چهره های جدیدی را به تئاتر معرفی کرده اید، با توجه به اینکه شاید کار با افراد باتجربه آسان تر و نتیجه بخش تر باشد چه توجیهی برای این کار دارید، بحرینی زاده پاسخ می دهد: به نظر من این به خود کارگردان برمی گردد که با چه افرادی راحت تر می تواند کار کند. برای من کار با کسانی که هیچ ذهنیتی از تئاتر ندارند یا بهتر است بگویم کمتر شناختی از هنر و تئاتر دارند خیلی لذت بخش است و همیشه کار کردن با این افراد، البته در کنار با تجربه ها به من انرژی داده و باعث شده به آینده امیدوارتر بشوم.

اصلاً پشیمان نیستم

او در پاسخ به اینکه علیرضا بحرینی زاده چطور علیرضا بحرینی زاده شد، عنوان کرد: اگر امروز در جامعه کسی من را می شناسد و اعتباری هست همه از لطف خدا و محبت مردم است. راستش را بخواهید اگر اندک اعتبار و آبرویی بین مردم هست به خاطر تئاتر است که سال ها برایش زحمت کشیدم و می شود گفت زندگی ام را در این راه گذاشتم. شاید اگر تئاتر کار نمی کردم از لحاظ مالی به مراتب زندگی بهتری داشتم اما الان هم اصلاً پشیمان نیستم هر چند ممکن است کم کارتر باشم.

این هنرمند با اشاره به دلیل ارتباط کمتر با رسانه ها و تمایل نداشتن به انجام مصاحبه گفت: اول اینکه هیچ هنرمندی نمی تواند بگوید من کار هنری می کنم اما نمی خواهم دیده بشوم و اگر کسی چنین چیزی می گوید، به نظر من باید به عقلش شک کرد، چون ماهیت هنر دیده شدن است. اما من اعتقاد دارم هنرمند باید با آثارش دیده شود و نباید اسیر فضای مجازی و اینطور چیزها شد. هر چند که سلیقه من نباشد یا شاید هم تجربه اش را نداشته باشم اما در کل معتقدم که آثار هنرمند بایستی معرف او باشد.

کارگردان و بازیگر دشتستانی در پاسخ به اینکه چطور با استفاده از تئاتر به پرسش های مخاطبان جواب می دهید، اظهار کرد: هنر همیشه زبان گویای مردم جامعه بوده و تئاتر هم می تواند گونه ای از بیان این اتفاقات باشد که خود من همیشه تلاش کردم در کنار لذت بردن از قصه و روایت، مخاطب شرایط و وضعیت جامعه را هم داخل کارم ببیند و به گونه ای با کار همذات پنداری کند، نمی دانم چقدر موفق بودم، امّا همیشه تلاشم بر این امر بوده است.

تئاتری ها همیشه اسیر مشکلات مالی بوده اند

سوال می کنم تئاتر اسیر چه چیزی است و چرا نتوانسته حق خود را بگیرد، او اینگونه پاسخ می دهد: تئاتر و تئاتری ها همیشه اسیر مشکلات مالی بوده اند. تئاتر مثل سینما و تلویزیون نیست که با یک کار دیده بشوی و اغلب بازیگران تئاتر زندگی سختی دارند. در سال های اخیر این امر در شهرستان ها بسیار بسیار بیشتر شده، یک گروه تئاتری برای محل تمرین و اجرا باید هزینه پرداخت کند، که همین امر باعث شده کار کردن سخت شود و گروه ها با تمام شایستگی هایی که دارند از بعضی هزینه ها کم کنند تا به مرحله اجرا برسند، مثلا از دکور می زنند، از لباس می زنند، و شاید کمتر به بعضی چیزها مثل نور، گریم و... بپردازند که شاید همین ها باعث شود آن زیبایی که باید یک اثر هنری و تئاتر داشته باشد، را نبینیم و یا کمتر شاهد آن باشیم.

علیرضا بحرینی زاده تصریح کرد: به طور کلی یک تئاتر خوب پول می خواهد و بازیگر هم برای دیده شدن باید تئاتر خوب بازی کند. اینها کاملا به هم وابسته هستند، نتیجه اینکه یک بازیگر برای بهتر دیده شدن باید در یک تئاتر خوب باشد و یک تئاتر خوب هم مستلزم هزینه کردن و پول است تا بتوان آن را به مرحله اجرا رساند.

وی ادامه داد: معمولا برای اجرای یک تئاتر یعنی بعد از اینکه یک کار اجرا می شود دوستانی علاقه مند می شوند و می گویند ما دوست داریم تئاتر کار کنیم. برای من زیاد اتفاق افتاده وقتی سر تمرین می آیند و می بینند چه شرایطی هست آنهایی که اهل سختی کشیدن نیستند بعد از چند جلسه رها می کنند و می روند. من فقط می خواهم این را بگویم دوستان فقط اجراها را نبینند چرا که تا یک نمایشنامه به مرحله اجرا برسد، پوست کارگردان و بازیگران اجرایی کنده می شود.

کمتر بازیگرانی را می توان پیدا کرد که مطالعه داشته باشند

این هنرمند با اشاره به فعالیت افراد تازه وارد در زمینه تئاتر خاطرنشان کرد: باور کنید بدون مطالعه و دیدن نمی توان موفق شد؛ هر چند متاسفانه سال هاست که رو به افول هست (بحث مطالعه) و کمتر بازیگرانی را می توان پیدا کرد که مطالعه داشته باشند، باید، باید و باید مطالعه داشت و دید و کار کرد و تجربه دیگران را استفاده کنند تا بتوانند موفق شوند.

بحرینی زاده با توضیح دلیل علاقه اش به اجرای عمومی گفت: من معتقدم که تئاتر برای همه است و لذتی که اجرای عمومی برای من دارد جشنواره ندارد. چون که در جشنواره 3 نفر کار آدم را قضاوت می کنند ولی در اجرای عموم تعداد مخاطب های زیادی هستند که حتی بعضی از آنها تخصصی هم ندارند و فقط به عنوان یک مخاطب عام می آیند و همیشه شنیدن صحبت ها و نظراتشان در مورد کار برای من لذت بخش بوده است.

این کارگردان با بیان اینکه جذب اعضای جدید در گروه باعث ایجاد رقابت سالم می شود، اظهار کرد: گروه ما همیشه اعضای زیادی داشته ولی بسته به نوع نمایشنامه این تعداد متغیر می شود. من اعتقاد زیادی به این دارم که یک حس رقابت بین اعضا وجود داشته باشد که این رقابت در کنار رفاقت خیلی هم می تواند شیرین باشد. افراد جدیدی که به گروه اضافه می شوند، می توانند حس رقابت بین اعضاء را بیشتر بکند و شاید یکی از دلایلی که من از افراد جدید در کارهایم استفاده می کنم که با این اتفاق می شود خیلی راحت تر حس رقابت را بین بچه ها ایجاد کرد.

هنرمندان با دستان خالی و بدون حامی کار می کنند

وی درباره تصمیمات و برنامه های کاری اش برای سال آینده به ایسنا گفت: فعلا که تصمیم خاصی ندارم، شاید به دلیل مشکلات مالی چند وقتی کار نکنم؛ اما اگر روزی خواستم ادامه بدهم و کار کنم قطعا باز هم از افراد جدید استفاده می کنم و دوست دارم که این روند ادامه دار باشد. چرا که اگر کمی بیشتر به عقب برگردیم می بینیم همین افراد جدیدی که در گروه مانده اند و یا در گروه های مختلف تئاتر کار می کنند؛ به خصوص در گروه خودمان کسانی هستند که خوش درخشیدند و چه بهتر که این روند ادامه دار باشد.

علیرضا بحرینی زاده با بیان اینکه وضعیت هنر در برازجان اصلا خوب نیست، افزود: هنرمندان با دستان خالی و بدون حامی کار می کنند. اگر انرژی مثبت مردم نبود؛ خیلی از هنرمندان از مدت ها قبل فعالیت شان را متوقف کرده بودند و این اصلا نمی تواند خوب باشد. این روند چند سالی است سبب شده هنرمندان باسابقه ای که سالها زحمت کشیدند و تجربه کسب کردند و الان زمانی هست که نتیجه اش را ببینند کنار کشیده و کار نکنند. به نظرم باید به حال این روند و شرایطی که هست فکری کرد.

این بازیگر و کارگردان با اشاره به مشکلات پیش روی تئاتر گفت: به طور کلی و نه به طور خاص گروه ما؛ قشر هنرمندان برازجان دستشان خالی است. اگر بخواهم درباره گروه خودم بگویم؛ از خود من تا اغلب بازیگران و عوامل بیکار هستیم و به سختی فعالیت می کنیم و با این شرایط کار کردن واقعا دشوار است. شما کارگری را تصور کنید که پول دستمزد خودش را می آورد و داخل تئاتر هزینه می کند. این اگر اسمش عشق و علاقه نیست ما چه اسمی می توانیم بر روی آن بگذاریم؟

وی ادامه داد: ما با پول کارگری این تئاتر -رویای خیس در حوالی پلک هایت- را به مرحله اجرا رساندیم و متاسفانه هیچ حمایتی از ما نشد و حتی سوبسیدهایی که اداره فرهنگ و ارشاد باید به هنرمندان بدهد به بخش خصوصی واگذار شده و ما بابت آن پول پرداخت می کنیم. این مختص گروه ما نیست. اگر نگاه کلی هم به هنر داشته باشیم می بینیم دوستانی که در انجمن های مختلف تجسمی، خوشنویسی، موسیقی... و بقیه بچه هایی که فعالیت هنری می کنند متوجه می شویم آنها هم با چنین مشکلاتی روبرو هستند؛ اما شاید مشکلات داخلی تئاتر به واسطه هزینه هایی که باید در آن انجام شود تا یک نمایش به مرحله اجرا برسد، بیشتر باشد.

به شدت به کارهای ایرانی علاقه دارم

بحرینی زاده تاکید کرد: در تئاتر شما ماه ها تمرین می کنید، و تمرین می کنید و بعد که به مرحله اجرا می رسید، هزینه های این چند ماه یک طرف؛ هزینه دکور، لباس، خود بازیگرها که با دست های خالی آمدند و دارند کار می کنند... اینها مسائل خیلی خیلی سختی هست و نمی شود راحت از آنها گذشت اما متاسفانه این شرایط در برازجان وجود دارد و بسیار سخت شده و روز به روز هم بدتر می شود.

می پرسم نمایش رویای خیس در حوالی پلک هایت حاصل چیست؟ و احساستان نسبت به این کار را شرح دهید، او پاسخ می دهد: اغلب من را با کارها و بازی های غیرایرانی و خارجی می شناسند؛ اما شاید کمتر کسی بداند که من به شدت به کارهای ایرانی علاقه دارم و دنبال می کنم و همین امر باعث شد که من مدت ها یا بهتر است بگویم سال ها دنبال یک نمایشنامه خوب می گشتم که هم مخاطب عام و هم مخاطب خاص بپسندند تا این که نمایشنامه "رویای خیس در حوالی پلک هایت" را خواندم و خوشم آمد و یک حس خوبی به آن داشتم و دارم.

حتی نتوانستیم پول دکور را برگردانیم

این کارگردان تئاتر با اشاره به بازخورد مخاطبان اظهار کرد: از لحاظ فنی تا حدودی راضی هستم ولی اینکه چقدر موفق بوده و اصلا اینکه مخاطبان را راضی کرده، باید مردم بگویند. هر چند شرایط به گونه ای که می خواستم پیش نرفت و همه خواسته هایم برآورده نشد اما به طور کلی از خود کار و بازی بازیگران راضی هستم. خداراشکر کسانی که آمدند و دیدند اغلب رضایت داشتند و شاید اگر این شرایط کنونی حاکم بر جامعه نبود استقبال بهتری هم میشد. در کل از لحاظ فنی و اجراها راضی هستم اما به دلیل شرایط پیش آمده از لحاظ مالی ضرر کردیم و حتی نتوانستیم پول دکور را هم برگردانیم!

وی با اشاره به مدت زمان تمرینات تا رسیدن به اجرای عمومی نمایش رویای خیس در حوالی پلک هایت ادامه داد: از اردیبهشت استارت تمرینات زده شد تا دی ماه که به مرحله اجرا رسیدیم. این وسط اگر بخواهیم تعطیلی ها و مشکلاتی که برایمان پیش آمده را در نظر بگیریم تقریبا 8 ماه تمرین کردیم.

علیرضا بحرینی زاده خاطرنشان کرد: از همه اعضا گروهم کمال تشکر را دارم که با تمام وجود و با دستان خالی زحمت کشیدند تا به مرحله اجرا برسند و همینطور از همه دوستانی که ما را یاری کردند تشکر می کنم. نمی دانم باز هم باید بگویم امیدواریم و امیدواریم روزی را ببینیم که این مشکلات به حداقل برسد... به هر حال آرزو می کنم مشکلات تئاتر کمتر و کمتر بشود و به طور کلی مشکلات جامعه تا جای ممکن برطرف شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
هرچند تا چند روز پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی عزای عمومی در کشور اعلام شد و مردم سراسر ایران اسلامی سوگوار بودند، اما در شهر دلیجان و بر اثر غفلت مسوولان فرهنگی شاهد برگزاری برنامه ای تاسف بار بودیم که سنگینی این غم را دو چندان کرد، برنامه ای با عنوان جشن زمستانه آن هم در خواب زمستانی متولیان فرهنگی!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، 13 دی ماه 1398 روزی تلخ و فاجعه بار در تقویم تاریخ انقلاب اسلامی و روزی بود که شهید سردار قاسم سلیمانی؛ نماد مبارزه با نظام سلطه و ظلم جهانی توسط جنایتکارترین و منحوس ترین تروریسم جهان به شهادت رسید و جهان اسلام را در غم و ماتم فرو برد.

13 دی ماه امسال سردار سلیمانی که همواره در طول زندگی پر خیر و برکتش قدمی جز در راه عزت اسلام و دفاع از مظلومان جهان بر نداشته بود، آسمانی شد و مزد سال ها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدان های مبارزه با استکبار و جبهه های مقاومت را با نوشیدن شهد شیرین شهادت گرفت، شهادتی که همواره آرزویش بود و برایش لحظه شماری می کرد.

شهادت سردار پاداش سال ها ایثار در راه اسلام بود

شهادت که تنها چیزی بود که می توانست شهید سلیمانی را آرام کند؛ پاداش سال ها تلاش و از خودگذشتگی و ایثار او در راه اسلام و انقلاب بود که همچون نعمتی بزرگ بر او و همرزمانش اعطا شد.

سلیمانی هنرمندانه ایستاد، هنرمندانه مقاومت کرد، هنرمندانه مغز متفکر مقابله با استکبار شناخته و هنرمندانه از جمع زمینیان جدا و آسمانی شد و چه زیبا و هنرمندانه مردم قدرشناس ایران اسلامی پیکر پاک و مطهرش را تا آسمان ها بدرقه کردند.

شهادت سردار سلیمانی داغی بزرگ بر دل ها گذاشت

شهادت سردار سلیمانی داغی بزرگ بر دل ها و غمی سنگین بر قلب ها گذاشت، سیل خروشان دوستدارانش در ایران، عراق، سوریه، لبنان، غزه و فلسطین و جای جای کشورهای اسلامی در سوگ شهادتش به سرو سینه زدند و اشک ماتم ریختند.

مرد و زن، پیر و جوان فارغ از هر نوع نگاه و گرایش سیاسی همچون عزاداری که در سوگ عزیز خود نشسته است، در سوگ شهادت سردار سلیمانی لباس سیاه به تن کرده و اقامه عزا کردند و قدرشناسی را به زیباترین و هنرمندانه ترین شکل ممکن به تصویر کشیدند.

در دیار آفتاب مردم همیشه بیدار استان مرکزی نیز همانند دیگر مردم ایران اسلامی در غم شهادت سردار دل ها لباس سیاه به تن کرده و به سوگواری پرداختند، بازاریان اراک در نخستین روز پس از شهادت سردار سلیمانی با برافراشتن پرچم های سیاه در محل بازار، حجره های خود را تعطیلی کردند، حوزه های عملیه نیز در تمام شهرهای استان مرکزی تعطیل شد که همه و همه نشان از سوگواری مردم در غم از دست دادن عزیزترین انسان ها بود.

برپایی جشن زمستانه در ایام شهادت سردار

هرچند تا چندین روز پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی عزای عمومی در کشور اعلام شد و مردم سراسر ایران

مجوز برگزاری جشن قبل از شهادت سردار صادر و بعد از شهادت لغو شده بود، اما متاسفانه بخش خصوصی که برگزار کننده این مراسم بود، به صورت خودسرانه اقدام به برگزاری این جشن کرد که به شدت اشتباه بود

اسلامی سوگوار بودند، اما در شهر دلیجان و بر اثر غفلت مسوولان فرهنگی شاهد برگزاری برنامه ای تاسف بار بودیم که سنگینی این غم را دو چندان کرد، برنامه ای با عنوان جشن زمستانه آن هم در خواب زمستانی متولیان فرهنگی!

جشن زمستانه ای که نه برگزاری آن، در آن شرایط ضرورتی داشت و نه نحوه برگزاری آن مناسب حال و روز این روزهای کشور بود، جشنی همراه با پایکوبی و پخش ساز و آهنگ های شاد!

شرایطی پیش آمد که باید این جشن برگزار می شد!

هرچند حمید صادقی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دلیجان در گفت وگو با خبرنگار فارس در اراک در ابتدا می گوید: این جشن ویژه شب یلدا برای کودکان بوده و در آن نمایش عروسکی اجرا شده است، اما در ادامه اظهاراتش مدعی می شود: شرایطی پیش آمد که باید این جشن برگزار می شد! سپس از پاسخگویی طفره رفته و می گوید: من نمی توانم به خبرگزاری اطلاعات بدهم!

برگزاری جشن اشتباه محض بود

سیامک سلیمانی فرماندار دلیجان نیز در این رابطه به خبرنگار فارس می گوید: برگزاری جشن اشتباه محضی بود که صورت گرفت.

وی بیان می کند: مجوز برگزاری جشن قبل از شهادت سردار صادر و بعد از شهادت لغو شده بود، اما متاسفانه بخش خصوصی که برگزار کننده این مراسم بود، به صورت خودسرانه اقدام به برگزاری این جشن کرد که به شدت اشتباه بود.

فرماندار دلیجان بیان می کند: برگزاری جشن کار بسیار اشتباهی بود که تذکرات لازم به برگزار کنندگان آن دادیم.

نگذاریم جریان نفوذ قلم موی فتنه هایش را بر بوم اهالی فرهنگ بکشد

نیک می دانیم هنر مهم ترین ابزار برای ترویج و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است، شهید سردار سلیمانی از سرمایه ها و ذخایر گرانبها و تمام نشدنی ایران اسلامی بود که به برکت خون این شهید و دیگر شهدا امروز نظام و انقلاب در مقابل تمامی خطرات بیمه شده است.

شهدای مقاومت برای امنیت و آرامش این آب و خاک جان شیرین خود را فدا کردند، امروز وظیفه تک تک ما حفظ حرمت خون شهدا است و هنرمندان نیز باید با تاسی از شهدا هنرمندانه راه آنان را ادامه دهند.

اجازه ندهیم جریان نفوذ قلم موی فتنه هایش را بر بوم اهالی فرهنگ و هنر کشیده و بر اندیشه و تفکر مسوولان و اصحاب فرهنگی رنگ خاکستری بپاشد.

فیلم جشن زمستانه که در ایام خاکسپاری شهادت سردار سلیمانی در دلیجان برگزار شد، در این گزارش منتشر می شود، خبرگزاری فارس پیشاپیش از مردم عزادار و داغدار ایران اسلامی به واسطه انتشار این فیلم عذرخواهی می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: جشنواره موسیقی فجر سیستان و بلوچستان با هدف بالابردن سطح نشاط اجتماعی امسال در مناطق سیل زده جنوب استان برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : زاهدانه راه دانا

حسین مسگرانی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده جشنواره موسیقی فجر سیستان و بلوچستان با هدف بالابردن سطح نشاط اجتماعی امسال در مناطق سیل زده جنوب استان برگزار می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این جشنواره از 15 تا 25 بهمن ماه برگزار می شود، ادامه داد: افراد شرکت کننده در این جشنواره از هنرمندان مطرح استان هستند که همه آنها دغدغه کمک به سیل زدگان بلوچستان را دارند.

وی با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر فجر استان نیز از 15 تا 20 بهمن ماه برگزار می شود، افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده گروه های نمایش خیابانی اجراهای خود را در مناطق سیل زده جنوب استان انجام می دهند. آثار نمایشی "جایی برای هیچکس" از مهدی تقی زاده و "گل پری" به کارگردانی و نویسندگی سعید بادینی در بخش تئاتر خیابانی فجر پذیرفته شده اند و اجرا خواهند شد.

انتهای پیام/392/ ت

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
روز گذشته ستاد خبری سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر با اعلام میزبانی 54 سالن سینما در مراکز استان ها از جشنواره فیلم فجر، فهرست سینما های نمایش دهنده فیلم های بخش استانی این دوره از جشنواره را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

شکیبا افخمی راد _ براساس فهرست اعلام شده، آفریقا، اطلس و هویزه سه سینمایی هستند که در مشهد از هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر مشهد میزبانی می کنند.

نام این سه سینما درحالی اعلام شد که سال گذشته پنج سینمای مشهد، فیلم های جشنواره را به نمایش گذاشتند و انتظار می رفت این تعداد، امسال کاهش نیابد.

ازسوی دیگر اعلام شدن نام سینما های آفریقا و هویزه که فاصله اندکی با یکدیگر دارند، موضوع توجه به پراکندگی جمعیت را زیر سوال می برد، از این رو به سراغ محمدرضا محمدی، معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دبیر هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، رفتیم تا دلیل انتخاب این سه سینما را جویا شویم.

به گفته محمدی، اداره کل ارشاد استان، نام هفت سینما را به ترتیب اولویت به تهران پیشنهاد داده است و فعلا ستاد جشنواره در تهران نام سه سینمای اولویت دار را برای میزبانی جشنواره در مشهد، خبری کرده است.
دبیر هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر مشهد دلیل اولویت دادن به سینمای آفریقا، هویزه و اطلس را این گونه شرح داد: ما برای انتخاب سینمای مناسب باید به ظرفیت ها نگاه کنیم.

پردیس های سینمایی ما سالن هایشان نهایتا 180 تا 200 صندلی دارد که این میزان نمی تواند پاسخ گوی مخاطبان جشنواره فیلم فجر باشد، از این رو باتوجه به تعداد صندلی های فراوان سالن سینماآفریقا (حدود 800 صندلی) و سالن اصلی پردیس سینمایی هویزه (حدود 400 صندلی)، ما این دو سینما را در اولویت گذاشتیم و سینمای اطلس را نیز به عنوان نماینده بخش خصوصی به تهران معرفی کردیم.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین گفت: اداره ارشاد اکنون درحال پیگیری و رایزنی های لازم به منظور تهیه فیلم های جشنواره برای سه سینمای دیگر مشهد است.

او با ابراز امیدواری برای حل این مشکل، از برگزاری جلسه ای با سینماداران مشهد در روز های گذشته خبر داد.

به گفته محمدی، سینما ها پذیرفته اند که اگر ارشاد نتوانست فیلم های جشنواره را برای آن ها تهیه کند، خود این سینما ها برای خرید فیلم ها اقدام کنند. به این ترتیب سه سینمای دیگر در مشهد نیز درگیر جشنواره فجر خواهند شد.

دبیر هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر مشهد همچنین اظهار کرد: این موضوع تا پنجشنبه 10 بهمن، قطعی خواهد شد و در روز های آغازین هفته آینده، کل جزئیات مربوط به جشنواره فیلم فجر در مشهد اعلام می شود.

لازم به ذکر است هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر از 15 بهمن آغاز می شود و تا 21 بهمن ادامه خواهد داشت.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام گفت: ده فیلم در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر همزمان با پایتخت در ایلام اکران خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : تابناک ایلام

عبدالحسین رحمتی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام ظهر امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: فیلم های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر همزمان با پایتخت در ایلام نیز اکران خواهد شد.

وی افزود: براساس تفاهم نامه ای که با دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر منعقد شده است، حداقل ده فیلم در سه سانس در سالن سینما فرهنگ ایلام اکران خواهند شد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام اظهار کرد: لیست فیلم های منتخب قابل اکران، زمان بندی نمایش آن در ایلام هنوز مشخص نشده و پس از اعلام نهایی از سوی دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، به صورت رسمی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز اعلام خواهد شد.

وی بیان کرد: هدف از برگزاری این برنامه ایجاد فضای اکران فیلم های فاخر ملی در استان ها و بهره مندی اقشار مختلف و علاقمندان به حوزه فیلم و ایجاد فضای سینمایی است.

رحمتی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این برنامه ایجاد فضای اکران فیلم های فاخر ملی در استان ها و بهره مندی اقشار مختلف و علاقمندان به حوزه فیلم و ایجاد فضای سینمایی است.

به گفته وی، امسال برنامه اکران فیلم ها در مراکز استان ها از 15 تا 21 بهمن ماه انجام می شود.

انتهای پیام /970821

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ساری - ایرنا - تعدد سیاسیونی که در مازندران وارد عرصه رسانه می شوند و با رسانه داری سعی می کنند به بخشی از اهداف شخصی خود در حوزه سیاست برسند ، در کنار بسیاری از چالش های دیگر در حال آسیب زدن به اعتبار رسانه های محلی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : شرق مازندران تابناک مازندران

حضور چهره های سیاسی در عرصه فعالیت رسانه ای موضوع جدیدی نیست. در بین رسانه های مطرح و معتبر کشور می توان نام هایی را یافت که مدیریت و امتیازشان به عهده برخی چهره های سیاسی است ، چهره هایی که سعی می کنند با استفاده از افراد حرفه ای و آشنا به قواعد کار رسانه ای، حداقل استانداردهای کار در حوزه رسانه را رعایت کنند و اگر هم اهدافی را از رسانه داری دنبال می کنند، در چارچوب قواعد حرفه ای به سمت بیان اهداف خود بروند. اما در مازندران رسانه های متعلق به سیاسیون عمدتا به دلیل نگاه سطحی به حوزه رسانه و نداشتن راهبرد مناسب و همچنین تعریف اهداف کوتاه مدت، عمری کوتاه دارند و پس از مدتی از صحنه رسانه ها حذف می شوند.

بالانشینی مازندران در تعداد رسانه ها

میل به رسانه داری در مازندران طی سال های اخیر به شکل چشمگیری افزایش یافته و هر ماه شاهد افزایش تعداد رسانه های استان هستیم. در حال حاضر بنا بر آخرین آمار منتشر شده توسط معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مازندران 384 رسانه دارای مجوز دارد که این استان را پس از آذربایجان شرقی با 484 رسانه، اصفهان با 467 رسانه، خراسان رضوی با 438 رسانه و گیلان با 395 رسانه در رتبه پنجم استان ها از نظر تعداد رسانه ثبت شده قرار داده است.

البته در این آمار استان تهران که به دلیل تمرکز رسانه های مهم کشور در این استان پنج هزار و 401 رسانه ثبت شده دارد محاسبه نشد. ضمن این که تعداد رسانه های مازندران با احتساب رسانه های سراسری که در این استان دارای دفتر سرپرستی یا نمایندگی هستند به مرز 600 رسانه نزدیک می شود.

نکته قابل توجه برای مازندران از نظر تعداد رسانه ها، تعدد روزنامه ها در این استان است. با این که مازندران در رتبه بندی کشوری از نظر تعداد رسانه های محلی بدون احتساب تهران پنجمین استان کشور است، اما از نظر تعداد روزنامه ها با 17 روزنامه محلی پس از خوزستان که 25 روزنامه دارد، دومین استان کشور است.

مازندران از نظر تعداد هفته نامه ها نیز با 60 هفته نامه، پس از کرمان که 105 هفته نامه دارد و آذربایجان شرقی با 79 هفته نامه سومین استان کشور است. طبیعتاً بخش مهمی از 160 روزنامه و 337 هفته نامه استان تهران محلی نیستند و به همین دلیل در این رتبه بندی نیز تهران مد نظر قرار نگرفته است.

بازی سیاسیون مازندران در زمین رسانه

البته هدف از این نوشتار تحلیل آماری تعداد نشریات و رسانه های آنلاین در مازندران نیست. بلکه نگاهی به حضور سیاسیون مازندران در عرصه رسانه داری است که از سال ها پیش آغاز شده و مشاهدات نشان می دهد که همچنان ادامه دارد و مورد استقبال چهره های جدید عرصه سیاست استان نیز است ، روندی که با توجه به وضعیت کنونی و سرنوشت رسانه های تحت مدیریت سیاسیون نه تنها تاثیری در بهبود فضای رسانه ای استان نداشت، بلکه کیفیت و اعتبار فعالیت های رسانه ای استان را نیز خدشه دار کرده است.

همین وضعیت سبب شده که عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از حضور سیاسیون در زمینه رسانه داری انتقاد کند و از سیاسیون علاقه مند به دریافت امتیاز رسانه ها بخواهد که از این اقدام خودداری کنند.

زارع پس از این اظهار نظر و اعلام لغو مجوز 21 رسانه استان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا نیز تاکید کرد که حضور شخصیت های سیاسی در عرصه رسانه باعث کاهش کیفیت تولیدات رسانه ای می شود.

وی افزود: انتشار رسانه و کار در مطبوعات یک حرفه تخصصی است و نمی توان صرفاً با این حساب که مجوزی دریافت شود، وارد حوزه رسانه و مدیریت رسانه شد. به همین دلیل از سیاسیون می خواهیم که در این زمینه ورود نکنند.

مخالفت با رسانه داری مدیران استان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به سرنوشت بسیاری از رسانه های متعلق به چهره های سیاسی در استان ، اظهار کرد: امروز وضعیت رسانه هایی را که امتیازشان متعلق به سیاسیون استان است می توان معیاری برای ارزیابی میزان موفقیت این چهره ها در عرصه رسانه دانست. بلاتکلیف ماندن رسانه و منتشر نشدن در بازه زمانی انتشار و در نهایت هم لغو مجوز به دلیل منتشر نشدن می تواند سرنوشت بسیاری از این رسانه ها باشد.

زارع از ارائه تقاضای دریافت مجوز رسانه توسط برخی چهره های مدیریتی و سیاسی استان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر نیز افرادی از حوزه مدیریت و سیاست در استان متقاضی دریافت مجوز رسانه هستند ، ولی ما می گوییم با توجه به این که فعالیت در حوزه رسانه کاملا تخصصی است، با این تقاضاها در استان مخالفت می کنیم.

البته مخالفت زارع و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با صدور مجوز رسانه برای این عده از سیاسیون، به تنهایی بازدارنده نیست. چرا که برای دریافت مجوز با مراجعه به معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد می توانند به هدف خود برسند.

چهره های سیاسی و نشریات ناکام

درخواست مجوزهای جدید برخی سیاسیون استان برای رسانه دار شدن، پیشینه ای چند ساله دارد. همین حالا می توان بیش از 15 نشریه استانی را نام برد که امتیازشان به نام یکی از چهره های سیاسی مازندران است. البته برخی از این نشریات از سال ها پیش و زمانی که مدیرمسئول های آنان پست و سمت امروزی را نداشتند آغاز به کار کردند. مانند هفته نامه قارن که متعلق به احمد حسین زادگان استاندار کنونی مازندران است و از اوایل دهه 80 انتشارش آغاز شد، اما سال هاست که در سونامی رسانه های جدید تقریبا محو شده و امروز همراه با بسیاری از نشریات دیگر در بحران کاغذ و گرانی چاپ در حال غرق شدن است. هرچند که قارن زمانی مخاطبانی داشت و فعالیت های قابل دفاعی هم در حوزه رسانه های استان انجام داد.

هفته نامه اصولگرا متعلق به مجتبی زارعی هم از دیگر نشریات استان است که در این دسته قرار می گیرد که اوایل دهه 80 متولد شد و هر چند که مدیرمسئول آن تا معاونت یکی از وزارتخانه های دولت محمود احمدی نژاد پیش رفت، اما امروز خبری از این هفته نامه هم نیست.

در بین سیاسیون مازندران چهره ای را هم می توان یافت که از حوزه رسانه وارد عرصه سیاست شد؛ هادی ابراهیمی مدیرکل کنونی صدا و سیمای مازندران که پیشینه خبرنگاری و پس از آن فرمانداری تنکابن، مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و معاونت سیاسی امنیتی استانداری را دارد. ابراهیمی در دهه 80 امتیاز هفته نامه محلی صبح مازندران را دریافت کرد. نشریه ای که در دهمین انتخابات ریاست جمهوری فعالیت های سیاسی زیادی در مازندران داشت و سال 1389 نیز به روزنامه سراسری صبح ایران تغییر وضعیت داد.

ابراهیمی در دولت دهم و زمان استانداری علی اکبر طاهایی در مازندران، معاون سیاسی امنیتی این استانداری شد و در همین دوره مدیریتی اش امتیاز فصلنامه سیاست اسلامی را از هیأت نظارت بر مطبوعات دریافت کرد. اما این نشریات با وجود این که او در سال های پس از مسئولیت اش در استانداری تا زمان مدیرکلی اش در صدا و سیمای مازندران فرصت مناسبی برای تقویت و انتشار آن ها داشت، به سرانجام روشنی نرسیدند و امروز فقط نامی از آن ها باقی است.

رسانه های نمایندگان مازندران

قدیمی ترین روزنامه حال حاضر مازندران نیز متعلق به یکی از چهره های سیاسی استان است. روزنامه بشیر مازندران با مدیرمسئولی حجت الاسلام عباسعلی بهاری نماینده اسبق مردم ساری در مجلس که بیش از 2 دهه است روی پیشخوان مطبوعات قرار می گیرد و زمانی پرمخاطب ترین رسانه مازندران بود. اما ضعف در نوآوری، کم توجهی به کیفیت، خروج از مسیر تولید محتوا و عقب ماندن از رسانه های جدید، عمر مفید این نشریه پرطرفدار یکی دو دهه پیش مازندران را تمام کرد و امروز با این که این روزنامه هر روز با وجود دشواری های زیاد منتشر می شود، خبری از آن اعتبار و اثرگذاری در جامعه نیست.

همولایتی نام هفته نامه دیگری است که با مدیرمسئولی مدیرکل اسبق صدا و سیمای مازندران و نماینده سابق مردم ساری در مجلس، از حدود 18 سال پیش انتشارش آغاز شد. سید رمضان شجاعی کیاسری پیش از این که به این پست ها برسد همولایتی را راه انداخت و چند سال هم هفته نامه اش عملکرد مناسبی داشت. اما هر چه مسئولیت های شجاعی بیشتر و بزرگ تر شد، هفته نامه اش کمرنگ تر شد. تا امروز که مانند سایر نمونه های مشابه تقریبا خبری از آن نیست.

همان سال ها هفته نامه ای به نام سوردار نیز در مازندران آغاز به کار کرد. نشریه ای که با مدیرمسئولی عبدالوحید فیاضی در سال های پرمخاطب بودن نشریات توانست اسم و رسمی بین مخاطبان رسانه در مازندران دست و پا کند. فیاضی پس از این که سوردار را راه انداخت برای رسیدن به مناصب سیاسی پیگیرتر شد و پس از چند سال توانست به مدیرکلی آموزش و پرورش مازندران برسد. مقصد بعدی فیاضی بهارستان بود. او در انتخابات مجلس نهم توانست از سد احمد ناطق نوری که هفت دوره نماینده نور و محمودآباد بود بگذرد و به بهارستان برود. اما در این بین آنچه که فراموش شد سوردار بود که عملا دیگر وجود ندارد.

نماینده دیگری که نامش در بین صاحب امتیازان رسانه های استان دیده می شود احمدعلی مقیمی است. مقیمی در دوره هشتم از حوزه انتخابیه بهشهر، نکا و گلوگاه به مجلس راه یافت و دوره نهم نیز نمایندگی اش تکرار شد. او در دوره دوم نمایندگی خود امتیاز هفته نامه ای به نام آوای امید را دریافت کرد تا در عرصه رسانه های بومی استان نیز حضور داشته باشد. هفته نامه ای که فقط چند شماره معدود منتشر شد و به توفیقی در این عرصه نرسید.

بین نمایندگان مازندرانی، نام محمد دامادی نماینده دوره نهم و دهم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی را نیز می توان یافت. چهره ای که در دوران نمایندگی اش هفته نامه خجسته را به نام خود ثبت کرد و مثل سایر سیاسیون نتوانست آن را مدیریت کند و قید انتشارش را پس از چند شماره زد و به عبارتی خجستگی نرسید.

مدیران رسانه باز

تعداد نام های سیاسیون و رسانه های آن ها در مازندران بیشتر از این موارد است. حق الله کثیری فرماندار اسبق عباس آباد و از مدیران شهرستانی غرب استان در دهه 80 هفته نامه ساحل سبز را منتشر می کرد. ولی الله حسنی خورشیدی از چهره های سیاسی شرق مازندران که پیشینه مدیرکلی پست استان گلستان و مدیرکلی حراست شرکت پست جمهوری اسلامی را در کارنامه دارد صاحب امتیاز هفته نامه بهنگر است.

سید محمد جعفری عضو شورای چهارم شهر ساری در دوره حضورش در این شورا هفته نامه ذهن بیدار را به نام خودش ثبت کرد. مسعود پیری عضو سابق شورای شهر ساری هم پس از راه یافتن به پارلمان شهری مرکز استان هفته نامه تمشک را راه اندازی کرد. امروز این نشریات عمدتاً منتشر نمی شوند و اگر هم برخی از آن ها هر از گاهی منتشر شوند، جایگاه خاصی در جامعه ندارند.

این میل به رسانه داری در نسل جدید مدیریتی استان نیز دیده می شود. مانند سید محمد باقری عضو شورای بهشهر که نشریه خبر ما را منتشر می کند یا فرید صمدایی بخشدار بخش مرکزی سیمرغ که اخیراً هفته نامه رخداد شمال را به نام خود ثبت کرده و وارد عرصه رسانه داری شده است. با توجه به اظهارات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران مبنی بر دریافت تقاضاهای جدید توسط برخی سیاسیون، احتمالاً تا چند وقت دیگر بر این نام ها افزوده می شود.

تجربه رسانه داری این سیاسیون در دسته تجربه های موفق مدیریت رسانه ای قرار نمی گیرد. چرا که جز روزنامه بشیر مازندران که به واسطه پشتوانه بیش از 20 ساله اش هنوز نام و اعتباری بین برخی مخاطبان سنتی دارد، بقیه آن ها عملا جایگاه خود را از دست داده اند.

آسیب به اعتبار عمومی رسانه های خصوصی

یکی از روزنامه نگاران باسابقه کشور، ورود سیاسیون ناآشنا با مفاهیم و قواعد کار رسانه و نشریات به این حوزه را از آفت های اصلی فعالیت های رسانه ای به ویژه در عرصه نشریات عنوان کرد و گفت: این رسانه ها معمولا حتی اگر مدتی با اقبال عمومی مواجه شوند، به مرور دچار فرسایش می شوند. مدیران سیاسی که پا به عرصه فعالیت های رسانه ای گذاشتند، اتفاقاً باعث افت کیفیت رسانه های ایران شدند.

عادل جهان آرای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : امروز یکی از دلایل فاصله گرفتن مردم با رسانه های کشوری و استانی حضور نادرست و نگاه غیرحرفه ای برخی چهره های سیاسی است. تجربه ثابت کرده رسانه های متعلق به سیاسیون که خارج از قواعد حرفه ای فعالیت می کنند آسیب بیشتری به اعتبار سایر رسانه ها می زنند.

وی ادامه داد : این چهره ها وقتی به این عرصه می آیند به خاطر اهداف سیاسی مد نظرشان، باعث می شوند مخاطب با آن چه که نیاز دارد در رسانه مواجه نشود و اعتماد عمومی به رسانه ها در جامعه به مرور کاهش یابد. در واقع نه تنها اثر مثبتی ندارند، بلکه اعتماد اعتبار عمومی رسانه های خصوصی را هم به واسطه فعالیت غیرحرفه ای و موضع گیری های هدفمندشان خدشه دار می کنند.

غیرحرفه ای ها در میدان حرفه ای رسانه

این روزنامه نگار مازندرانی با بیان این که وضعیت این رسانه ها در استان ها به مراتب ضعیف تر است، گفت: هر چند که حتی در رسانه ها و نشریات معتبر و درجه یک کشور هم می توان اثرگذاری منفی ورود چهره های سیاسی به عرصه تصمیم گیری و مسائل حرفه ای رسانه را دید، اما معمولا قواعد حرفه ای کار رسانه ها در عمده رسانه های کشوری که حتی مالکیت خصوصی داشته باشند تا حد زیادی رعایت می شود.

جهان آرای با بیان این که رسانه یک میدان کاملا حرفه ای و تخصصی است و هیچ فرد غیرحرفه ای نمی تواند در این میدان موفق باشد، اظهار کرد: عموما در گستره های استانی سیاسیونی که وارد عرصه رسانه می شوند هدفی غیر رسانه ای را دنبال می کنند و به دنبال ایجاد تریبونی شخصی یا نردبانی برای ترقی خود هستند. زمانی هم که به مناصب بالاتر می رسند و مشغله های شان بیشتر می شود، به دلیل دغدغه های غیررسانه ای که پیدا می کننند ، آنچه که از خاطرشان می رود و به مرور کنار گذاشته می شود رسانه است.

وی با بیان این که این روند حتی جلوی موفقیت رسانه های خصوصی استان ها را هم می گیرد، گفت : به کارگیری نیروهای غیرحرفه ای، دخالت در جزییات کار رسانه برای رسیدن به اهداف مد نظر و دغدغه رسانه ای نداشتن سبب می شود که این رسانه ها پس از مدتی به فراموشی سپرده شوند و در نهایت اعتبار فضای رسانه ای را زیر سوال ببرند.

برآیند مروری بر وضعیت رسانه های متعلق به مدیران مازندرانی و همچنین اظهارات مطرح شده در این گزارش، اثبات می کند که حضور این چهره های سیاسی استان به عرصه رسانه و به ویژه رسانه های محلی حتی اگر از سر دغدغه و علاقه به حوزه رسانه باشد، تا کنون جز آسیب زدن به اعتبار رسانه ها در جامعه تاثیری نداشت و دور از انتظار نیست سایر سیاسیونی که قصد ورود به این عرصه را دارند نیز همین تاثیر را داشته باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اهواز - ایرنا - معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: فروش کتاب در چهاردهمین نمایشگاه کتاب خوزستان 24 میلیارد و 500 میلیون ریال بود که نسبت به نمایشگاه پارسال حدود 60 درصد رشد دارد.

مرتضی جمشیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:میزان فروش نمایشگاه کتاب خوزستان نشان از استقبال خوب مردم فرهنگ دوست و کتابخوان این استان از نمایشگاه کتاب دارد.

وی با اشاره به استقبال مردم و تاثیر اقتصادی آن برای ناشران کتاب توضیح داد: نمایشگاه کتاب امسال با حضور 400 ناشر و با 90 هزار عنوان کتاب برگزار شد و تلاش شد تا کتاب های روز و متنوع بازار کتاب به دست مردم خوزستان با تخفیف مناسب برسد و همه اقشار بتوانند از فرصت کتابخوانی بهره مند شوند.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: در این دوره از نمایشگاه با برگزاری کارگاه ها و نشست های جنبی ادبی و فلسفی سعی شد فضای گفت وگو میان مردم با مولفان و نویسندگان برقرار شود.

وی مطالعه را عنصری مهم و ضروری برای توسعه کشور و خوزستان دانست و بیان کرد: کتابخوانی باید در خوزستان به یک فرهنگ تبدیل شود و بخشی از اهداف برگزاری نمایشگاه های کتاب نیز در این راستا است.

به گزارش ایرنا در نمایشگاه پارسال کتاب خوزستان یک میلیارد و 600 میلیون ریال کتاب فروخته شد.

چهاردهمین نمایشگاه کتاب خوزستان از 30 دی تا پنجم بهمن ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی اهواز برپا بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کرمان - مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان گفت: همایش ناظم الاطبا در خرداد 1399 برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

به گزارش خبرنگار مهر ، محمدرضا علیزاده بعدازظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص زمان برگزاری همایش ناظم الاطبا کرمانی بیان داشت: همایش ناظم الاطبا کرمانی که قرار بود در تاریخ 14 دیماه سال جاری برگزار شود به دلیل شهادت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار نشد.

وی افزود: بر طبق دبیرخانه مفاخر فرهنگی کرمان برگزاری این همایش به سال آینده موکول شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: پس از بحث و تبادل نظر پیرامون این همایش اعضای کمیته برگزاری همایش ناظم الاطبا تاریخ هفتم خرداد 1399 را برای برگزاری همایش فوق در نظر گرفتند.

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود به ششمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران اشاره کرد و افزود: شهرستان های بم و رفسنجان به مرحله نیمه نهایی راه یافتند.

وی یادآور شد: در ششمین دوره از انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران شهرهای مختلف آثار و مستندات خود را به دبیرخانه مرکزی ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردند.

علیزاده اظهار داشت: دبیرخانه این رویداد بزرگ از بین 163 شهر، شهرهای معرفی شده 38 شهر را برای راه یابی به مرحله نیمه نهایی معرفی کرد که نام دو شهرستان بم و رفسنجان استان کرمان هم در میان آنان مشاهده می شود.

وی افزود: بهمن ماه سال جاری شهرهای راه یافته مورد داوری قرار خواهند گرفت و در نهایت یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران و چهار شهر خلاق در زمینه کتابخوانی معرفی خواهند شد.

علیزاده گفت: شهرهای راه یافته به مرحله نیمه نهایی شامل ارومیه، شهررضا ، تبریز، میاندوآب، گناوه، کاکی ، برازجان، کنگان، خورموج، شهرری، سربیشه، سبزوار، بجنورد، دزفول، رامهرمز، مرودشت، جهرم، فسا، شیراز، اوز ، اردکان سپیدان، بم، رفسنجان، اسلام آباد غرب، لاهیجان، کوه دشت، خرم آباد، بهشهر، آمل، ساری، بابل، بندرعباس، بندر کنگ، سیریک ، همدان، تفت، اردکان، اشکذر هستند.

کد خبر 4836782

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برگزاری جشنواره موسیقی فجر امسال در مناطق سیل زده جنوب استان خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷ سایت های دیگر : راه دانا خبرگزاری تسنیم

به گزارش زاهدنیوز ؛ حسین مسگرانی در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: جشنواره موسیقی فجر استان امسال در دهه مبارک فجر با حضور هنرمندان مطرح استانی در مناطق سیل زده برگزار خواهد شد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود : این اقدام برای بالابردن سطح نشاط اجتماعی در بین سیل زدگان جنوب استان است و با همکاری روسای ادارات شهرستانها به صورت گروهی از 15 تا 21 بهمن اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: تمامی گروههای شرکت کننده در این جشنواره از استان هستند و هنرمندان مطرحی در این جشنواره شرکت خواهند کرد ضمن اینکه برخی از گروههای موسیقی استان نیز برای شرکت در جشنواره کشوری فجر آماده و اعزام خواهد شد.

مسگرانی با اشاره به جشنواره تئاتر فجر نیز بیان کرد:جشنواره تئاتر فجر نیز از 15 تا 20 بهمن آغاز می شود و گروه های نمایش خیابانی در مناطق سیل زده اجرا خواهند داشت و سه کار صحنه ای هم که شرکت کنندگان آن از خارج استان می آیند در جشنواره اجرا خواهند داشت.

وی ادامه داد: دو اثر نمایشی "جایی برای هیچ کس" از مهدی تقی زاده و نمایش "گل پری" به کارگردانی و نویسندگی سعید بادینی در بخش تئاتر خیابانی فجر پذیرفته شده اند و اجرا خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره قرآن و عترت از 15 تا 21 بهمن ماه بیان کرد: جشنواره قرآن و عترت نیز در ایام دهه مبارک فجر برگزار خواهد شد که در بخش های فیلم کوتاه، جشنواره خیابانی قرآن و عترت و تئاتر در سراسر استان و دیگر شهرهای استان است.

مسگرانی افزود: بخش هنرهای تجسمی جشنواره قرآن و عترت که در چابهار برگزار خواهد شد شامل نقاشی، عکس و خوش نویسی است که درآن ایده های قرآنی باید کار شود و جشنواره فیلم و فیلمنامه نویسی قرآنی نیز در سراوان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ زاهدانه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

کردپرس: سید احمد آبسالان کیست و چیست و چه کاره است؟

دبیر آموزش و پرورش با 23 سال سابقه آموزشی، از سال 79 به طور جدی به شعر و شاعری روی آوردم یک مجموعه شعربا موضوع آزاد و یک مجموعه شعر آیینی آماده چاپ دارم. درحال حاضر هم که بعنوان دبیر انجمن ادبی نوید ارشاد اسلامی شهرستان آبدانان در محیطی گرم و صمیمی درخدمت شاعران و اهالی قلم شهرستان هستیم.

کردپرس: از جشنواره ی داستان فیلمان بگویید. چرا فیلمان؟

عنوان فیلمان از نام قله ای سترگ و زیبا از کبیر کوه بزرگ است که در شرق شهرستان آبدانان قرار دارد و این عنوان پس از بحث و تبادل نظر با دوستان فرهیخته و شاعر تایید و معرفی شد .فیلمان سترگ به نوعی تداعی گر استواری و ریشه دار بودن هنر به طور عام و عشق و زیبایی ادبیات و شعر فارسی به طور خاص در استان ایلام و دیار آبدانان است.

کردپرس: چرا ادبیات داستانی برای این جشنواره ی استانی انتخاب شد؟

در مدت 20 سالی که در ارشاد فعالیت و همکاری دارم بارها شاهد برپایی محافل ادبی با محوریت "شعر"بوده ام،اما متأسفانه کمتر به مقوله ادبیات داستانی توجه شده یا لااقل علیرغم استعدادهای فراوان در شهرستان کمتر فرصت نمود این مقوله هنری برای نویسندگان فراهم شده است (جز یک بار در سال92 که در سطح شهرستان برگزار شد و بنده هم افتخار داوری آثار را داشتم.)لذا این بار با پس از طرح موضوع در شهرستان و تأیید مدیرکل محترم و خوش فکر و هنر دوست فرهنگ و ارشاد اسلامی استان (جناب آقای خودآموز) به مرحله اجرا درآمده است.

کردپرس: میزان استقبال از جشنواره را چه گونه ارزیابی می کنید؟

ما یک بار تجربه برگزاری جشنواره داستان نویسی را داشته ایم و خاطرم هست که از دورترین مناطق روستایی شهرستان هم آثاری به دست دبیرخانه رسیده بود.این بار هم که جشنواره کل استان را پوشش داده وخوشبختانه شاهد استقبال کم نظیر نویسندگان نوجوان و جوان و دریافت آثاری زیبا و درخور توجه هستیم.

کردپرس: تاکنون چه تعداد داستان به دبیرخانه رسیده؟

تا این لحظه 102 اثر به دبیرخانه ارسال شده است که قطعا این تعداد بیشتر هم خواهد شد.

کردپرس: آیا امکان برگزاری دوره های بعدی داستان فیلمان وجود دارد؟

در صورت برگزاری موفقیت آمیز این جشنواره ،امید واثق داریم که با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد استان این جشنواره(مانند جشنواره استانی شعر ایوان،تئاتر خیابانی دهلران و...)به عنوان: (جشنواره داستان نویسی فیلمان آبدانان ) به تصویب برسد ان شاالله.

کردپرس: کیفیت داستان ها از نظر محتوا و تکنیک؟

آثار از نظر کمی و کیفی چشمگیر و رضایت بخش است و با نگاهی گذارا به آثار در هر دو بخش جوان و نوجوان شاهد مضامین و تکنیک های تازه در زمینه های موضوع درونمایه ،کشش داستانی و پیام هستیم و به نظر می رسد که داوران محترم جشنواره در مسیرانتخاب و معرفی آثار برتر کار سختی را در پیش خواهند داشت.

کردپرس: میزان حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از جشن واره به چه میزان است؟

انصافا شایسته است که در اینجا از طرف خود (به عنوان دبیر انجمن ادبی و دبیر اجرایی جشنواره فیلمان ) مدیر محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرکار خانم حیدری و مجموعه ی همکاران و نیز از طرف اهالی هنر به ویژه نویسندگان نوجوان و جوان شهرستان آبدانان کمال امتنان و سپاسگزاری خودرا از مسولین استانی بویژه آقای خودآموز مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام،معاون محترم امورفرهنگی و رسانه ای اداره کل، که از لحظه پیدایش این ایده تاکنون با حسن اعتماد کامل به انجمن ادبی شهرستان از نظر مادی و معنوی به تمام معنا حامی ما بوده اند کمال قدر دانی و سپاسگزاری خود را ابراز نمایم.

کردپرس: آیا در جشن واره های بعدی قالب داستانک،داستان مینی مال،داستان بلند گنجانده خواهد شد؟

یقینا در جشنواره های بعدی سایر سلایق و حوزه های داستان نویسی هم مجال امکان شرکت و رقابت را خواهد یافت.

کردپرس: آبدانان چه ظرفیت هایی در ادبیات داستان کودک و نوجوان و بزرگسال دارد؟

از بحث ادبیات ریشه دارفولکوریک و داستان های عامیانه که بگذریم آبدانان هم اکنون دارای چهره های شناخته شده و صد البته استعدادهای فراوان شناخته نشده ای است که در صورت توجه بیشتر حرف زیادی برای گفتن دارند. (این را از روی تجربه داوری آثار نخستین جشنواره داستان نویسی شهرستان عرض می کنم) اخیرا هم که شاهد انتشار رمان آخرین حلقه های تگرگ به قلم آقای سالار پورسردار و شوق وصال به قلم خانم بتول میرزایی بوده ایم و از جوان تر ها هم آثاری چون: نفس های زیر آب - نگار اسکندری پاره تن ؛ محاکمه یک دیکتاتور ؛ دلقک و پادشاه دیوانه سید هادی حسینی بیتا ؛ افسون ؛ دختران مهتاب - فاطمه شکربیگی و چند داستان در دست تحریر دیگر نوید افق های روشنی در زمینه داستان نویسی را به ما می دهد و در عین حال توجه، هدایت و حمایت بیشتر از استعدادهای جوان در مسیر صحیح این مقوله مهم هنری را می طلبد.

کردپرس: اختتامیه ی جشن واره چه زمانی است؟

شنبه 26بهمن ماه تاریخ اختتامیه جشنواره داستان نویسی فیلمان آبدانان خواهد بود.

کردپرس: سخن پایانی دبیراجرایی نخستین جشنواره داستان فیلمان؟

در پایان ضمن قدردانی از همه عزیزانی که همدلانه و مهربانانه در شکل گیری و برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی نقش داشته اند.به ویژه خانم حیدری (مدیرفرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آبدانان) محمد کرمی (مدیر موسسه فرهنگی هنری گل بابونه بهار) یاسر سهرابی گرامی و سایر دوستان، خواهان توجه بیشتر اولیای امر به هنر ریشه دار داستان نویسی در استان بویژه مناطق محروم تری چون آبدانان هستیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کرد پرس
با توجه به تاثیر غیرقابل انکار اجرای موسیقی بر روحیه مردم و نشاط اجتماعی، لازم است در افزایش اجراهای موسیقی ایرانی و احیای جایگاه این هنر فاخر در بین مردم، همت گماشته شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، شاید امروز، موسیقی ملی ما، همان نیِ معروف مولانا باشد که از نیستان بریده بودندش و از جدایی ها شکایت می کرد.

ما در ایران زندگی می کنیم. سرزمین ساز و سرور، شعر و ادبیات. دلیل این دوری هرچه که باشد، ضرر آن تنها به خودمان می رسد و به فرهنگ دیرین مان. با در نظر گرفتن اینکه فرهنگ ما، همواره مورد هجوم قرار گرفته، هرکدام از ما این وظیفه را داریم که از هر معقوله ای که ارتباطی با فرهنگ و ریشه های خودمان دارد صیانت کنیم و کدام معقوله مرتبط تر از موسیقی ملی مان؟

گذشته از این، شادی و نشاط لازمه امروز جامعه ماست که موسیقی، نقش پررنگی در تامین این نیاز ایفا می کند و اگر این موسیقی، پرمغز و فاخر باشد، تاثیرش در روان ما هم ژرف و ماندگارتر است.

در شهر سمنان، نوازندگان چیره دستی فعالیت می کنند که می توانند در افزایش نشاط شهر بسیار اثرگذار باشند. هنرمندانی که من پای شنیدن مشکلات و دردلشان نشستم.

سینا فرزامی راد، مدیر یک آموزشگاه موسیقی، نوازنده و مدرس تنبک، در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: یک مشکل مهم در اجرای کنسرت موسیقی، بحث اقتصادی است. کنسرت برای هنرمند هیچ فایده ای به جز یک رزومه ندارد. به خاطر شرایط اقتصادی و استرس های هنرمندان، هرکس نفع مالی خودش را دنبال می کند و این باعث جدایی و تفرقه بین آنان می شود.

او افزود: مورد بعدی، عوامل سخت افزاری مثل سالن و تجهیزات صوتی و ... است که سمنان در این زمینه زیاد قوی نیست. سالن تئاترِ شهر که بیشتر در اختیار تئاتر است. تالار آفتاب هم که برای موسیقی است، امکاناتش آسیب دیده است. اتاق هایی که برای تمرین موسیقی بود، به بخش اداری سپرده شده است. فضای حرفه ای موسیقی در سمنان از بین رفته و ابتدایی ترین ملزومات یک اجرای موسیقی را نداریم. یک مجموعه نابود و رها شده است. نمی دانم چقدر آگاهانه و چقدر آن از روی بی کفایتی است. اما واضح است که هیچ تمایلی برای حفظ این امکانات وجود نداشته و ندارد. با مسئولان اداره ارشاد استان سمنان در این باره صحبت می کنیم که می گویند بودجه ای نداریم. درحالی که چقدر مراسمات زاید و بیهوده که هیچ خیری در آنها نیست، از ارشاد بودجه می گیرند؛ اما اماکنی که با سختی برای موسیقی ایجاد شده دارد نابود می شود و معلوم نیست بودجه ای که برای فرهنگ است، کجا می رود.

مدیر یک آموزشگاه موسیقی در پاسخ به این سوال که دلیل عدم گرایش مردم به موسیقی سنتی چیست، گفت: برخی گروه ها به جای اینکه دنبال کار های حرفه ای تر باشند، کار های سطح پایینی که به درد مجالس دورهمی می خورد را با یکسری تکنیک ها آورده اند در کنسرت. به همین دلیل از این کنسرت ها خیلی استقبال نمی شود. دلیل دیگر این است که موسیقی سنتی ما مدت ها است که خوراک روز به مردم نمی دهد.

موسیقی سنتی از شرایط روز جامعه فاصله گرفته است به این دلیل مردم سراغ موسیقی هایی می روند که کمی از حال روحی و حرف دلشان در آن بشنوند حتی اگر آن موسیقی ضعیف باشد. مثلا رپ که بر اساس تعاریفی که هنرمندان موسیقی سنتی می شناسند، هیچی از موسیقی در آن نیست، اما حرف دل جوانان را می زند. بسیاری از مفاهیمی مثل عشق و زندگی و ... آنطوری که در موسیقی سنتی تعریف می شود، مطابق روز نیست و جوانان گرایشی به این نوع نگرش ندارند.

فرزامی راد ابراز کرد: موسیقی سنتی ما تلاش می کند مردم را بخود نزدیک کند، اما تلاشی نمی کند خود به مردم نزدیک شود. هنرمند باید پله ای بگذارد و مردم را اندکی همراه خود بالا ببرد. خود را در حد مردم بیاورد پایین و بعد مردم را با خود همراه کند. برخی از گروه های موسیقی سنتی که طرفدار بیشتری دارند، در ابتدا از اشعار ساده تر و مردم فهم تر استفاده می کنند و بعد اگر غزلی از بزرگان ادبیات را تصنیف کنند، اشعار مردم فهم تر اولیه مخاطب را در دام غزل بزرگان می اندازد و دیگر مخاطب با شعر سطح پایین ارضا نمی شود. اما برخی نوازنده ها آنقدر اجراهایشان را تکنیکی و تخصصی می کنند که شنونده غیرمتخصص چیزی از اجرا متوجه نمی شود که این موجب می شود دفعه بعدی دیگر به این اجرا نمی رود.

او خاطرنشان کرد: مردم از خواندن خواننده در موسیقی خیلی بیشتر استقبال می کنند و موسیقی خام بی کلام مخاطب خیلی خاص و کم دارد. در حال حاضر برخی گروه ها به جای استفاده از خواننده، دکلمه روی کار ها می گذارند که این باعث می شود گروه های موسیقی با مردم حرف بزنند و جذبشان کنند.

مدیر یک آموزشگاه موسیقی اظهار کرد: اگر همدلی بچه های هنر بیشتر بشود، می شود کار هایی انجام داد، اما هرکاری انجام بدهند، خودشان تنها هستند. ادارات با بیخیالی ها و امکانات ندادن ها از بخش های ضعیف و غیرقانونی هنر حمایت می کنند.

امیر خیرالدین، نوازنده و مدرس سنتور، سرپرست گروه موسیقی سنتورنوازان خیام در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: ما برای برگزار کردن کنسرت، مشکلات زیادی داریم. مهم ترین مشکل، بحث مالی است. چون کنسرت موسیقی سنتی در سمنان، و حتی در شهر های بزرگتر، طرفداری به آن صورت ندارد. اکثر هنرمندان موسیقی درآمدشان صرفا از راه موسیقی است. اگر بخواهند کنسرت بگذارند، باید حداقل 6 ماه از تدریس در کلاس هایشان بزنند و تمرین کنند. به این ترتیب، منبع درآمد اصلیشان حذف می شود، اما در نهایت درآمد زیادی از کنسرت به دست نمی آورند. اینکه بگوییم هنر برایمان مهم تر از درآمد است فقط یک شعار است مگر اینکه که مشکلی از نظر اقتصادی نداشته باشیم. چون هنرمند هم برای امرار معاش به درآمد نیاز دارد.

او افزود: مشکل بعدی، ممیزی ها است. یکی از اهداف اجرای موسیقی این است که حرفی را به مخاطب منتقل کنیم. منِ آهنگساز حرفم را در یک شعر می بینم، روی آن ملودی می سازم، گروه تمرین می کند و بعد از زحمت، ممیزی ها شعر را رد می کنند. اشعار شاعران معاصر را حتی بررسی هم نمی کنند و اکثرا به خاطر اسم شاعر رد می کنند.

سرپرست گروه موسیقی سنتورنوازان خیام ابراز داشت: همدل نبودن اعضای گروه ها هم مانع برگزاری کنسرت می شود. ما در گروه خودمان این مشکل را نداریم، اما برخی گروه ها اینگونه هستند و قطعا هرچقدر هم نوازنده ها حرفه ای باشند، وقتی همدلی بین اعضا نباشد، نتیجه کار خوب از آب در نمی آید چرا که همیشه گفته اند هرچه از دل برآید به دل نشیند.

خیرالدین اظهار کرد: سلیقه موسیقایی مردم هم در ترغیب موسیقی دانان به اجرای موسیقی خیلی موثر است. بیشتر مردم بزرگان موسیقی سنتی، مثل فرامرز پایور را نمی شناسند و نمی دانند کیست. وقتی مردم گرایش به موسیقی سطح پایین تر داشته باشند، نوازنده ها هم مجبورند یا کنسرت نگذارند یا موسیقی سطح پایین تر اجرا کند.

رامین صبری، رئیس انجمن موسیقی استان سمنان، نوازنده و مدرس دف و تنبک در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: شهر سمنان 11 آموزشگاه موسیقی دارد. از نظر استقبال کلی از موسیقی با تناسب جمعیت، در شرایط خوبی هستیم. این نشان می دهد که مردم استان ما، خصوصا شهر سمنان هم هنر دوستند و هم نشان داده اند که موسیقی برایشان اهمیت دارد و بچه هایشان را به آموزشگاه می فرستند. ما در شهر سمنان حداقل 5 گروه حرفه ای موسیقی داریم که سالی یک یا دو اجرا دارند.

او افزود: ما برای تعداد اجرای بیشتر موسیقی محدودیت نداریم. به جز 4 ماه در سال که ممنوع است، بقیه سال می توانیم اجرای موسیقی داشته باشیم، اما نیاز به حمایت دارد.

او افزود: همه جای دنیا موسیقی پاپ طرفدار بیشتری دارد و خرج خودش را با مخاطبان زیادش درمی آورد. موسیقی پاپ فقط نشاط است هیچ تفکر و ریشه ندارد. اما در موسیقی سنتی، برای حرفه ای شدن خیلی هزینه و زحمت لازم است. پس موسیقی سنتی اگر بخواهد به مرحله اجرا برسد خواه ناخواه هزینه هایی در بردارد که اگر کمک بخش دولتی یا اسپانسر خاصی نباشد، عملا قابلیت اجرا ندارد.

رئیس انجمن موسیقی استان سمنان ابراز داشت: ما پارسال به سختی اولین جشنواره موسیقی فجر را در سمنان، همزمان با جشنواره کشوری برگزار کردیم و 8 اجرا داشتیم که تعدای از تهران و تعدادی اجرا های برگزیده بومی استان سمنان بودند. اما امسال تا کنون به خاطر عدم تامین بودجه لازم، علی رغم میلمان نتوانستیم کاری در این زمینه انجام دهیم.

صبری اظهار کرد: عوام مردم، کمتر دنبال گوش کردن به موسیقی تفکری هستند. حتی اگر همین سالن های 300، 400 نفری ما در اجرا های موسیقی ملی پر باشد، شاید با حداقل ها بتوانیم موسیقی اجرا کنیم. سالن های موسیقی پاپ با ظرفیت 1000 نفر هم پر می شوند. اما موسیقی ملی در سالن های با طرفیت کمتر و با قیمت بلیط نصف، بازهم معمولا پر نمی شود. پس فرهنگ مردم هم باید درست بشود و مردم بتوانند تشخیص بدهند و حمایت کنند.

او در رابطه با اجرای خیابانی موسیقی گفت: صدای برخی سازهای ایرانی، به گونه ای است که نمی شود در خیابان به گوش مخاطب برسد. یعنی شرایط خیابان، باعث می شود صدا شفاف و زلال به گوش مخاطب نرسد و عاری از احساس شود. علاوه بر این، اجرای این ساز ها تمرکز بالایی می خواهد.به این دلایل نوازنده ترجیح می دهد خیابانی اجرا نکند. اما کارهای مقامی، تنبور نوازی، سرنا نوازی، دوتازنوازی و... را چوان ریز صدا ها مهم نیست و کلی گویی از فرهنگ هستند، را می شود در خیابان اجرا کرد.

رئیس انجمن موسیقی استان سمنان تصریح کرد: اداره امور اجتماعی استانداری هم پی گیرند و از ما خواسته شده که در صورت امکان این شرایط را ایجاد کنیم که در مناطق خاصی از شهر ها که محروم هستند اجرای موسیقی خیابانی داشته باشیم. اگر زیرساخت ها شامل فضا حتما مشخص شود و گروه های خاصی که می توانند این اجرا ها را بروند مشخص شوند این کار انجام می شود.

صبری افزود: وقتی نشان دادن ساز در صدا و سیما ممنوع است و ساز های خودمان را ارائه نمی دهیم، مردم چطور به موسیقی سنتی گرایش داشته باشند؟ وقتی ساز های خودمان را ارائه نمی دهیم مردم چطور بشناسند؟ به نظر من درست ترین کار این است که در مدارس موسیقی ملی پخش بشود و به این طریق بچه ها با این نوع موسیقی آشنا بشوند.

امیر بینایی مدیرکل دفتر اموراجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: واقع بینانه اگر نگاه کنیم، در اوضاع فعلی کشور که تحریم ها باعث شده مردم از نظر اقتصادی در سختی زندگی کنند، بیش از هر زمان دیگری به نشاط اجتماعی نیاز است و لازم است کاری کنیم که حس امید و نشاط در مردم افزایش پیدا کند.

او افزود: رویکرد انتخابی ما این است که موسیقی هایی را در معابر خیابان ها برای مردم اجرا کنیم. منظور، موسیقیِ فاخر ایرانی است با موضوعاتی که حس ملی و وطن دوستی مردم را به وجد بیاورد. مثلاً موسیقی هایی که مربوط به دهه فجر باشد. با توجه به اینکه در حال حاضر نزدیک به دهه فجر هم هستیم، این بهترین بهانه برای این منظور است. برای اجرای این کار، نیازمند هنرمندان بومی هستیم.

مدیرکل دفتر اموراجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان بیان کرد: طرح بعدی که از حدود سه سال پیش شروع کردیم، توانمند سازی عوامل اجتماعی و منابع انسانی است؛ که به معنیِ رفتن به مناطق محروم و کم برخوردار اجتماعی، کشف استعداد های خوب و قابل بارور شدن و توانمندسازی آنها است. نه فقط در زمینه موسیقی، بلکه در تمام هنر ها و حتی در زمینه تولید این اقدام انجام می شود که اگر کسی توانایی یا هنری دارد که می تواند با استفاده از آن به اقتصاد خانواده کمک کند، به او کمک کنیم مسیر زندگی اش به سمتی برود که از فقر و محرومیت نجات پیدا کند. ضمن اینکه به این ترتیب ما هنر را هم به نمایش گذاشته ایم.

بینایی ابراز داشت: موضوع دیگر، توانمندسازی و جذب مهاجرین ساکن در استان سمنان، اعم از کرد، لر، بلوچ، آذری وغیره به موسیقی سنتی خودشان است. با توانمندسازی این افراد و اجرای موسیقی برای عموم مردم، هم خودش درآمد کسب می کند و هم به نشاط اجتماعی کمک کرده اند و مهم ترین قسمت این اتفاق این است که آسیب های اجتماعی افراد با سرگرم شدن به هنر کم می شود.

او با بیان اینکه از برگزاری کنسرت های فاخر حمایت می کند، افزود: عقیده من این است که ما به عنوان مسئولین و مدیران فرهنگی باید این هنر را داشته باشیم که از فضای کنسرت برای ترویج فرهنگ با ارزش ایرانی - اسلامی استفاده کنیم. چون تاثیری که هنرمند محبوب یک جوان بر افکارش می گذارد خیلی بیشتر از تاثیر ما است.

مدیرکل دفتر اموراجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان تاکید کرد: ما آماده هرگونه همکاری با انجمن موسیقی استان سمنان در بحث فراهم کردن مکان اجرا های موسیقی و مشکلات به این شکل هستیم. هنرمندان این حوزه هم باید مطالبات خود را از طریق انجمن موسیقی استان سمنان پیگیری کنند. با این همه از هنرمندان تقاضا دارم بضاعت ما را در نظر بگیرند و شرایط کشور و استان را درک کنند.

او افزود: از مسئولین می خواهم که همه برای رسیدن به یک وفاق تلاش کنیم و اگر معتقدند حرف من اشتباه است، پیشنهادات خود را در مورد نشاط اجتماعی بیان کنند تا به یک تصمیم جمعی برسیم. در روایات ما بسیار به شاد کردن دل مومنین تاکید شده است و مردم هم به شادی و امید نیازمند هستند.

سخن آخر

همواره این مهم در ذهن من هست که گوش ما برای سپرده شدن به موسیقی سطحی و بی مغز، حیف است و اگر امکان داشت هنر گوش سپردن به موسیقی فاخر را از سنین پایین به دانش آموزان می آموختیم، دیگر هرگز این درد جدایی از هویت و ریشه هامان، ناخواسته بر ما تحمیل نمی شد. حال اینکه حمایت مسئولین مربوطه از موسیقی ملی و هنرمندانش، می تواند در آشتی نسل ما با ریشه ها و هویت مان بسیار اثر بخش باشد. باشد که نیِ مهجور مانده مولانا، بازجوید روزگار وصل خویش

گزارش از آتنا نائینی نژاد

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی گفت: بسیاری از مطبوعات نسبت به بی عدالتی در توزیع سهمیه یارانه کاغذ توسط دولت گلایه دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۷

سید احسان قاضی زاده هاشمی در گفتگو با قدس آنلاین اظهار کرد: برای کاغذ که جزو کالاهای اساسی است امسال 90میلیون یورو از محل ارز 4200تومانی یارانه در نظرگرفته شده بود که باوجود گذشت 10ماه از سال این مقدار ارز هنوز به طور کامل پرداخت نشده ،از این رو لازم است دولت هرچه سریعتر در این زمینه اقدام جدی انجام دهد. نماینده مردم سرخس و فریمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در جلسه ای که با حضور مدیران مطبوعات و معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد بر موضوع یارانه مطبوعات که مبلغ ناچیزی از ابتدای سال تاکنون پرداخت شده است تاکید ویژه ای صورت گرفت. قاضی زاده هاشمی بیان کرد: طبق مصوبه بودجه سال جاری دولت باید در حدود 120 میلیارد تومان برای این موضوع پرداخت می کرد، اما باوجود گذشت 10ماه از سال هنوز در حدود 18 میلیارد تومان پرداخت کرده است ، از این رو مقررشد معاون وزیر این موضوع را پیگیری کند تا سازمان برنامه و بودجه اقدام جدی در این زمینه انجام دهد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: دولت باید کاغذ لازم رابرای مطبوعات ، نشریه ها و حوزه چاپ تا زمان ابلاغ بودجه سال آینده را تامین کند تا کشور با مشکل خاصی در حوزه کاغذ بویژه برای کتاب و برگزاری نمایشگاه کتاب در سال 99روبرو نشود. وی افزود: موضوع دیگری که مطبوعات نسبت به آن گلایه دارند عدم رعایت عدالت در توزیع یارانه کاغذ است، از این رو مقرر شد هر نشریه ای که چاپ و اعلام وصول چاپ آن از سوی چاپخانه ها صورت بگیرد و از سهمیه کاغذ دولتی جامانده باشد با مراجعه به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه خود سهمیه خود را مطالبه کند. قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: انتظار این است که سال آینده هم ارز 4200 تومانی برای واردات کاغذ تخصیص داده شود زیرا لایحه دولت ارز 4200 تومانی برای کالاهای اساسی را حفظ کرده است و کاغذ نیزهمچنان جزو ردیف کالاهای اساسی است.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
جیرفت - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان از انعقاد تفاهم نامه برگزاری همزمان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در جنوب کرمان خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه فیلم های جشنواره فجر همزمان با پایتخت در مناطق محروم جنوب کرمان نیز اکران می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفتارنو

حسین اسحاقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت تدبیر و امید بر عدالت فرهنگی و هنری تاکید دارد لذا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که ایران فقط تهران نیست و این مهم یکی از راهبردهای این وزارتخانه است.

وی ادامه داد: تفاهم نامه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر بر اساس همین عدالت فرهنگی برنامه ریزی شده تا مردم هنردوست هفت شهرستان جنوبی استان کرمان هم بتوانند به طور همزمان، فیلم های این جشنواره را تماشا کنند.

وی با بیان اینکه فیلم های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر از 15 تا 22 بهمن ماه همزمان با تهران در منطقه جنوب کرمان به نمایش درخواهند آمد، گفت: اقدامات و تدابیر لازم برای برگزاری باشکوه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در این منطقه صورت گرفته تا شاهد استقبال حداکثری مردم این دیار از جشنواره باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: جشنواره فیلم فجر مهمترین جشنواره سینمایی ایران بوده و آشتی مردم با سینما و کمک به رشد بیشتر این موضوع و اینکه همه ما باید خدمتگزار سینما باشیم از اهداف اصلی برگزاری جشنواره فیلم فجر در این روزها است.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان جنوبی را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی