بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 25 دی 98
محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی با دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : استانداری خراسان شمالی خبرگزاری تسنیم خبرگزاری شبستان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت: با استان خراسان شمالی نا آشنا نیستم .

سید عباس صالحی افزود: با توجه به مشکلات و کمبودهای مالی باید در یک سال و نیم باقی مانده به پایان عمر دولت به دنبال انجام کارهای موثر در استان باشیم .

وی تاکید کرد: برای اجرای پروژه های جدید و یا ترمیم تکمیل وضعیت موجود فرهنگ و هنر استان از سوی استان غربالگری صورت بگیرد و به وزارتخانه اعلام شود .

صالحی، مطرح کرد: با برگزاری جشنواره ها در استان خراسان شمالی موافقت می کند اما ظرفیت های لازم باید در استان ایجاد شود تا موجب دور شدن اهالی فرهنگ و هنر نشود .

خراسان شمالی در حوزه فرهنگ و هنر نیازمند نگاه ویژه دولت است

استاندار خراسان شمالی در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح وضعیت حوزه فرهنگ و هنر این استان پرداخت، گفت: استان خراسان شمالی در حوزه فرهنگ و هنر نیازمند نگاه ویژه دولت است .

و به نقل از روابط عمومی استانداری، دکتر محمد علی شجاعی در این دیدار اظهار داشت: برخی نبود امکانات را به نوپا بودن استان ربط می دهند اما بنده اعتقاد دارم استان به نسبت سن خود حالش خوب نیست .

دکتر شجاعی افزود: اعمال برخی قوانین و مقررات در حوزه چاپخانه ها، انتشارات و مطبوعات برای جذب تبلیغات در استان کم برخوردار خراسان شمالی موجب عدم توسعه این بخش ها می شود .

وی با اشاره به اینکه بخش هایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط در مرکز استان خراسان شمالی بر قرار است، گفت: 43 درصد استان روستانشین هستند که در میان آنان استعدادهای هنری خوبی وجود دارد و ما نمی توانیم این استعدادها را نادیده بگیریم .

وی، تاکید کرد: مشکلات و کمبودهای مالی را به خوبی می دانم اما بر برقراری عدالت نیز تاکید دارم چرا که در برخی سرانه ها وضعیت استان صفر است .

وی گفت: بنده اعتقاد دارم تقویت حوزه فرهنگ و هنر موجب کاهش آسیب های اجتماعی و حتی کم شدن تعداد پاسگاه ها می شود .

میزبانی جشنواره های ملی و بین المللی، دبیرخانه دائمی برخی از جشنواره ها، توسعه بخش کتابخانه ها، فضاهای آموزشی، فرهنگی و هنری، قرآنی، سینمایی و تقویت مطبوعات، حل مشکلات بیمه هنرمندان از موضوعات مطرح شده توسط دکتر شجاعی در این نشست بود .

یادآوری می نماید؛ محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی و حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان عصر روز گذشته با دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفتگو کرند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اصفهان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اعلام این خبر گفت: سید عباس صالحی 26 دی ماه به منظور حضور و سخنرانی در آیین پایانی کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) به اصفهان سفر می کند.

خاطرنشان می شود ، کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(علیه السلام)روز پنج شنبه 26 دی ماه در اصفهان با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان می دهد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی نوشت: داغ سردار قاسم سلیمانی و مسافران سانحه هوایی، ما را از سیل زدگان سیستان و بلوچستان غافل نکند.

عباس صالحی در ادامه این توئیت افزود: سرمای زمستانی، خرابی، آوارگی و تنگنای زندگی، درد هموطنان استان است.
وی تصریح کرد: به یاری شان بشتابیم.

بارش باران سیل آسا در جنوب شرق کشور که از شامگاه پنجشنبه 19 دی آغازشده، استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داده و سبب جاری شدن سیلاب در این استان ها شده است.

شرایط در استان سیستان و بلوچستان از سایر استان ها وخیم تر اعلام شده به طوری که میزان بارش ها در جنوب استان نسبت به سال گذشته 26 برابر شده است و درنتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است.

اکنون در سیستان و بلوچستان تعداد 500 روستا و 14 شهرستان درگیر سیل هستند و 20 هزار واحد مسکونی براثر جاری شدن سیلاب تخریب کلی و جزیی دیده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

سرابی مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری، با اشاره به این مطلب که مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت متبوع به استناد مصوبه 26 فروردین 1398 شورای عالی فضای مجازی، برنامه تحول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارتقای نقش در فضای مجازی را تدوین کرده است افزود، یکی از اقدامات این برنامه متناسب سازی ساختار و نظام مدیریت این وزارتخانه است.

وی گفت براین اساس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان اولین دستگاه دولتی تلاش دارد تشکیلات و نظام مدیریت خود را با تحولات فضای مجازی متناسب نماید. لذا رویدادی با عنوان ایده یابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوین طراحی شده و در آینده ی نزدیک اجرا خواهد شد
سرابی مدیر کل دفتر نوسازی ضمن اعلام این خبر، اهداف این رویداد را اینطور توصیف کرد: 1) شناخت بهتر از نقش های حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افق آینده، 2) شناسایی ایده های ناظر به الگوهای ارتباطی وزارتخانه با مردم و سایر دستگاه ها و نهادهای بین المللی و 3) کشف ایده در طراحی الگوهای ساختاری آینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کرد.
ایشان ادامه داد این رویداد با مشارکت تعدادی از مراکز نوآوری و کارآفرینی در حال برنامه ریزی است. در مرحله اول، چهار پیش رویداد ناظر به چهار گروه مخاطب شامل 1) اهالی فرهنگ و هنر، 2) نخبگان و اساتید و صاحب نظران، 3)فعالان فضای مجازی و مراکز نوآوری و 4)مدیران و کارمندان وزارتخانه برگزار خواهد شد و مرحله پایانی نیز با حضور برگزیدگان و منتخبان، به عنوان رویداد نهایی برگزار خواهد شد. طبق برنامه ریزی های انجام شده امید می رود رویداد پایانی در خردادماه 1399 برگزار شود.

لینک خبر :‌ سرآمد
سازمان حج و زیارت در فراخوانی اعلام کرد تعدادی از نیروهای همکار خود در امور ذبح قربانگاه را از میان متقاضیان واجد شرایط سال اولی انتخاب می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : لبیک

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: سازمان حج و زیارت قصد دارد تعدادی از نیروهای همکار خود در امور ذبح قربانگاه را از میان متقاضیان واجد شرایط سال اولی انتخاب کند؛ بنابراین آن دسته از افراد واجد شرایط که متقاضی اعزام به عنوان ذابح (فاقد سابقه-سال اولی) حج تمتع سال 1399 هستند، می بایست در فراخوان حاضر شرکت و درخواست خود را ثبت کنند .

براساس این گزارش، حداقل سن 25 و حداکثر 45 سال، داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم، عدم داشتن سابقه اجرایی ذابح قربانگاه حج تمتع ، ارائه گواهی معتبر مبنی بر توانایی در ذبح و فعالیت در یکی از کشتارگاه های کشور و یا پیشه قصابی، طی دوره آموزشی و ارائه گواهینامه قبولی مرتبط با سِمَت اعزام و شرکت در آزمون و مصاحبه عملی از ضوابط اختصاصی شرکت در فراخوان ذابحان است .

این گزارش حاکی است، آخرین مهلت نام نویسی در این فراخوان 30 دی ماه اعلام شده است و زمان و مکان برگزاری آزمون و مصاحبه عملی متعاقباً به متقاضیان واجد شرایط اطلاع رسانی خواهد شد .

فراخوان ذابحین با سابقه حج تمتع 99

سازمان حج و زیارت همچنین در اطلاعیه دیگری اعلام کرده است که آن دسته از متقاضیان دارای سابقه اجرایی ذابح قربانگاه در حج تمتع سال های گذشته که آمادگی همکاری در حج 99 را دارند لازم است در فراخوان مربوطه در سامانه جامع کارگزاران شرکت و در صورت دارابودن سایر شرایط نسبت به ثبت درخواست و دریافت کد رهگیری اقدام کنند .

این گزارش می افزاید، سازمان حج و زیارت اعلام کرده است که شرکت در فراخوان تعهدی برای این مجموعه مبنی بر انتخاب و اعزام فرد به عنوان ذابح در حج 99 ایجاد نمی کند .

گفتنی است، شرکت در این فراخوان تعهدی برای انتخاب متقاضی ایجاد نخواهد کرد و به متقاضیان پذیرفته شده در زمان مقرر اطلاع رسانی خواهد شد.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران - ایرنا - مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در نشستی اعلام کردند، در صورت موافقت شورای عالی امنیت ملی، اعزام زمینی زائران ایرانی به عتبات از سرگرفته خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، در جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج وزیارت که امروز(سه شنبه) به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد، ضمن بررسی و تبادل نظر در خصوص مباحث اجرایی حج 99 اعلام شد، کارگروه مسائل پزشکی حج برای پیگیری اقدامات لازم در این حوزه فعال شده است.
در این جلسه آسیب شناسی کارگروه مسکن در خصوص حج 98 و اقدامات کارگروه حمل و نقل هوایی و فرودگاه ها و استراحتگاه بین راهی جده - مکه بررسی و تصریح شد: هیئت مسکن برای اجاره هتل های حج 99 درحال آماده سازی مقدمات است و با دریافت روادید به عربستان اعزام خواهد شد.
همچنین در این جلسه علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به استمرار پروازهای هوایی زائران ایرانی به عتبات عالیات تصریح کرد: مسئولان عراقی برای از سرگیری اعزام زمینی زائران ایرانی به عتبات آمادگی دارند و در انتظار اعلام نظر شورای عالی امنیت ملی هستیم.
در آغاز این نشست نیز حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به حضور بسیار گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: مردم ایران اسلامی همچون گذشته در این مراسم باشکوه حماسه ای دیگر خلق کردند و حضور انقلابی آنان، نشانه وفاداری مردم به نظام و انقلاب اسلامی است.
وی با ابراز تاسف از حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین اظهار کرد: این حادثه همه ما را داغدار و مصیبت زده کرد، اما یک خطای انسانی که بعید نیست بر اثر دستکاری دشمن به وقوع پیوسته باشد نباید نگاه ما را به یک مجموعه منفی کند، سپاه پاسداران در چهل سال گذشته جانفشانی های زیادی داشته و همچنان آماده جانفشانی در راه دفاع از کشور و حفظ امنیت مردم است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: سپاه پاسدران انقلاب اسلامی، همیشه مدافع مردم ایران و مستضعفین جهان بوده و جان نثاری در راه حفظ آرمان های اسلامی را حتی در خارج از مرزها انجام داده و شهیدان سرفراز سلیمانی و همدانی نمونه ای از همین افراد هستند.
آقای رشیدیان نیز ضمن ابراز همدردی با خانواده جانباختگان حادثه هواپیمایی اکراین، این حادثه را خطای انسانی عنوان کرد و گفت: متاسفانه از این حادثه برخی دشمنان ایران اسلامی به دنبال بهره برداری سیاسی هستند و از تهییج مردم سوء استفاده می کنند؛ برخی رسانه های آمریکایی و انگلیسی نیز بر این تحریکات می افزایند تا تقابلی را در داخل کشور رقم بزنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون اعضای صندوق اعتباری هنر کشور در جمع هنرمندان مهریز گفت: یکی از انواع تسهیلاتی که این صندوق به هنرمندان واجد الشرایط پرداخت می کند، تسهیلات اشتغال زایی است که تا سقف 300 میلیون تومان است.

به گزارش خبرگزاری فارس در مهریز، منصور وحیدی فر در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد مهریز و در جمع هنرمندان، خبرنگاران و مسؤولان کانون های قرآنی گفت: صندوق اعتباری هنر برای رفع دغدغه مالی و تأمین آینده هنرمندان و کسانی که به وسیله قریحه و استعداد خداوندی ارتزاق می کنند پایه گذاری شده است.

معاون اعضای صندوق اعتباری هنر کشور با بیان اینکه سالیانه 65 میلیارد تومان کمک مالی به هنرمندان کشور پرداخت می کنیم تأکید کرد: طی تفاهم نامه بین این صندوق و سازمان تأمین اجتماعی کشور، کسانی که هنرمند بودن شان محرز شده باشد می توانند از بیمه هنرمندان و بیمه تکمیلی استفاده کنند. مبنا نرخ بیمه 18 درصد است و بر این اساس، صندوق هنر 10 درصد و هنرمند 8 درصد حق بیمه پرداخت می کند.

وی افزود: درخصوص بیمه تکمیلی نیز، 70درصد حق بیمه توسط صندوق هنر و کمتر از 30 درصد آن را هنرمند پرداخت می کند و این بیمه تکمیلی تمام مزایا و خدمات را در بر دارد و هنرمندان را به طور کامل حمایت می کند.

وحیدی فر ادامه داد: به عنوان نمونه، هنرمندی داشتیم که به سبب بیماری صعب العلاج و هزینه های بالای درمان دچار مشکل شده بود و صندوق توانست هزینه تأمین دارو به مبلغ 850 میلیون تومان به او پرداخت کند.

وی همچنین عنوان کرد: در استان یزد برای هنرمندانی که 55 سال سن دارند و حقوق بگیر سازمان و نهادی نیستند و تنها از راه دریافت یارانه ارتزاق می کنند ماهیانه مبلغ 250 هزارتومان به عنوان کمک مستمری از محل این صندوق در نظر گرفته می شود.

این مقام مسؤول با بیان اینکه شهرستان مهریز صد و سی و چهارمین شهرستان در اولویت بوده است تصریح کرد: یکی از خدمات صندوق اعتباری هنر، اعطای وام در حوزه تسهیلات اشتغال زایی است و صندوق می تواند به عنوان راه اندازی کسب و کار فرهنگی، تا سقف 300 میلیون تومان به هنرمندان تسهیلات پرداخت کند.

وحیدی فر با اشاره به این که صندوق هنر در سال گذشته 11 میلیارد و 970 میلیون تومان وام پرداخت کرده است بیان کرد: برای رفع نیاز ضروری و فوری هنرمندان نیز تا سقف 5 میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می کنیم.

وی همچنین اظهار داشت: ایران فقط تهران نیست و ما طی سه سال گذشته بیشتر به شهرستان ها و نیازهای هنرمندان شهرستانی پرداخته ایم و در این خصوص تاکنون با بیش از 5 هزار هنرمند دیدار چهره به چهره داشته ایم.

انتهای پیام/90028/ق

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بنیانگذار جشنواره هنر های تجسمی فجر با بیان اینکه امروز ملت ایران در غم شهادت سردار سلیمانی و حادثه سقوط هواپیما همه ملت ایران محزون اند، خطاب به هنرمندان تجسمی گفت: ضمن حفظ ساحت هنرمندان می گویم رفتار اخیر برخی از هنرمندان تجسمی در خصوص انصراف از جشنواره فجر عجولانه بود و نباید کاری کرد که سوژه تبلیغاتی BBC، VOA ، بن سلمان و دشمنان منافق شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

حبیب الله صادقی نقاش، استاد دانشگاه و بنیان گذار جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، با اشاره به فضاسازی های رسانه ای درخصوص انصراف برخی هنرمندان از جشنواره تجسمی فجر اظهار داشت: متاسفانه همان طوری که اخبار عجولانه ای از انصراف برخی هنرمندان از جشنواره منتشر شد؛ برخی از دوستان ما نیز در بیان مطالب بدروایی کردند.

وی با تاکید بر حفظ رفتارهای محترمانه در هم دردی با رنج از دست دادن هموطنانمان گفت: ما باید هرکاری می کنیم با احترام همراه باشد. این رنج، غصه و حرمانی که در سوگ فرزندان ملت ما با شهادت دانشجویان، دانشمندانمان و فرزندان جوان براساس یک اشتباه و خطای سهوی ایجاد شد، همه را ناراحت کرد اما من به عنوان طراح و مبدع اولیه جشنواره هنرهای تجسمی فجر احساس می کنم باید مقداری با مطالعه، عنایت و احترام به شهدای این حادثه که 174 فرزند این وطن بودند برخورد کنیم.

هنرمندان عجولانه تصمیم گیری و عمل کردید/ من انصراف نداده ام

این نقاش و استاد دانشگاه افزود: من به عنوان یک پدر خودم را شریک غم همه خانواده های این حادثه تلخ می دانم؛ همانطور که فرزندان خودم را در آغوش می گیرم در هجران این بچه های دانشمند بسیار محزون هستم و خودم را داغ دار این ماجرا می دانم.

بنیان گذار جشنواره هنرهای تجسمی فجر طیفی از هنرمندان تجسمی فجر که به احترام شهدای این حادثه از حضور در جشنواره فجر انصراف داده اند را هنرمندان تاثیرگذار در رویدادهای فرهنگی دانست و ادامه داد: هنرمندان نیز به عنوان روشنفکران و گروهی که جامعه از پشت چشمان آن ها دنیا را می بینند و داوری می کنند باید نسبت به همه اتفاقات اجتماعی واکنش نشان دهند و من دست بوس همه این عزیزانی هستم که در این غم بزرگ خودشان را شریک می دانند اما به آن ها می گویم کمی عجولانه تصمیم گیری و عمل کردید.

صادقی تصریح کرد: من به عنوان عضو شورای سیاست گذاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر فعالیت دارم و امسال داوری جشنواره را نیز برعهده ندارم درحالی که بدون هماهنگی اسم من به عنوان شورای داوری و عضوی از انصراف داده شده های جشنواره اعلام شده است که چنین نیست.

ایران در غم پهلوان دلیری چون سردار سلیمانی سیاه پوش است

وی گفت: من در غم پهلوان دلیری همچون سردار سلیمانی و یاران او جامعه ما سیاه پوش است و ما نیز غصه داریم و این چند موضوع اصلا مرتبط به هم نیستند. جشنواره فجر یک جشنواره برای تبادل و رویت آخرین تجربه های هنری و ره یافت های نسل های گذشته است لذا نباید آن را به اتفاقات دیگر گره بزنیم.

این هنرمند نقاش به همراهی مردم با انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: شما در مراسم 22 بهمن سال جاری دوباره تجدید بیعت مردم با نظام را خواهید دید و ما نباید کاری انجام دهیم که دشمن شاد شویم و رفتار بحران زا داشته باشیم. با احترام به همه هنرمندان تجسمی اعلام می کنم بهتر بود بجای انصراف از جشنواره در جلسه ای تمهیدات لازم را می دیدند و مثلا یک سری کار هنری برای این شهدا خلق می شد تا مردم از فضا و فضیلتی که از خون شهید سلیمانی برای مردم ایجاد شد و دنیا استکبار را شوکه کرد احترام می گذاشتیم و هنرمندان جوان اثر ارائه می دادند.

سوژه تبلیغاتی بن سلمان و نانجیبان دشمن انقلاب نشویم

بنیان گذار جشنواره هنرهای تجسمی فجر تاکید کرد: یقیناً معتقدم مقداری با احترام و مهربانی به همه کسانی که به فرهنگ معاصر خدمت کرده اند ما مردم نیز نباید در داوری این افراد عجله داشته باشیم و آن ها را وارد چرخه ای نکنیم که دشمن شاد شویم. من به عنوان یک معلم، پژوهشگر، کاریکاتوریست و نقاش می دانم دغدغه و دل مشغولی ها و باورهای داوران جشنواره برخاسته از یک احساس انسانی است اما این حرکت مقداری عجولانه و در آبشخوری است که سوژه تبلیغاتی بن سلمان و نانجیبان دشمن انقلاب محسوب می شود.

صادقی گفت: با همه احترامی که به هنرمندان دارم از کسی که اسم بنده را به عنوان انصرافی از جشنواره نقل کرده است نقد دارم که آیا یک بار از من سوالی شده که اسم من را به عنوان تحریم کننده نوشته اید؟ این حرکت عجولانه بوده است اما اشکالی ندارد و با احترام عاشقانه به همه داوران، دبیران و اعضای شورای برگزار کننده جشنواره فجر امیدوارم کاری نکنند که دشمن شاد شویم و مجبور شویم سفیر خبیث انگلیس را در خیابان ها و در بین تظاهرات کنندگان ببینیم.

تحریم جشنواره فجر یک حرکت سیاسی است/ هنرمندان را سرمایه های ملی هنر معاصر می دانیم

وی این سخن محمدحسین نیرومند مبنی بر سیاسی بودن حرکت داوران جشنواره تجسمی فجر را تایید کرد و افزود: من قبول دارم انصراف از جشنواره های فجر در زمانی که همزمان با سوگ مردم در غم شهادت سردار سلیمانی و حادثه سقوط هواپیما رخ داده که غم بزرگی در ایران می باشد، یک اتفاق سیاسی است و ما تردید نداریم. کار سیاسی منظور ما همان کاری است که آمریکایی ها، انگلیسی ها، صهیونیست ها، دگراندیش ها و ضد انقلاب می کنند اما معتقدم هنرمندان را در لابه لای این اتفاقات و برای ابراز همدردی و تسلی خاطرشان، آن ها را دشمن حساب نکنیم. ما همه هنرمندانی را که در این تعزیت دلیلی را برای انصراف خود روایت کرده اند را سرمایه فرهنگی و ملی می دانیم، بنابراین همه آن ها فرزندان و سرمایه های ملی هنر معاصر هستند و ما با ادبیات و گفتمان شان نزول مناسب با آن ها برخورد می کنیم و احترام آن ها حفظ می کنیم تا آرامش صورت گیرد.

این هنرمند نقاش ادامه داد: تحریم جشنواره فجر در راستای رفتاری است که تلویزیون کثیف انگلیس با voa و پمپئو و تمام خبانث این روزها شروع کرده اند. این رفتار با سابقه ی40 ساله همراه ای، هم قدمی و همگامی عاشقانه من با ارزش های برآمده از دوران انقلاب و احساس عاشقانه من نسبت به سرزمین ، آیین، دین، قرآن و باورهای اجتماعی نمایش داده شده همخوانی ندارد. ما باید مراقبت کنیم دشمن شاد نشویم و به ساحت هنرمندانمان بی احترامی نشود چراکه همه این هنرمندان دلداده ارزش های ملی ما هستند و آن ها را از فرایند جریان سیاسی که می خواهد از آب گل آلود ماهی بگیرد جدا می دانیم. ماهی گیری یک اتفاق فردی است اما امروز دشمن می خواهد با نارنجک ماهی بگیرد؛ دشمن بی خود می کند چراکه مردم پای انقلاب اند و دل داده ارزش های سرزمینشان هستند و همه این کیان را دوست دارند.

بنیان گذار جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: همانطور که سردار سلیمانی بدون سپر و کلاه خود و زره به سینه دشمن می زد و وحدت ایجاد کرد ما نیز به همه هنرمندان احترام می کنیم و در سوگ این فرزندانمان که شهیدند تلخ کامیم ولی نباید در روایت عجله کنیم و باید خوب دشمن شناسی داشته باشیم و سوژه تبلیغاتی بی بی سی، voa و بن سلمان و دشمنان منافق نشویم.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
هنرمند شاخص عرصه کاریکاتور و گرافیک گفت: همه ملت عزادار جانباختگان هواپیمای اوکراینی بودند، اما گروهی از هنرمندان بعد از گذشت 4 روز از حادثه در یک خیزش خیابانی با سفیر انگلیس همراهی کردند که این مسئله یک اقدام ضدملی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : راه دانا

گروه فرهنگ و هنر جوان آنلاین فاطمه ملکی؛ چهار روز پس از جریان سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی در کشور، تعدادی از هنرمندان تجسمی و داوران این رشته هنری به بهانه عزاداری برای جانباختگان این حادثه از حضور در جشنواره هنر های تجسمی فجر انصراف دادند و برخی از فعالان عرصه هنر هم به تحریک مردم برای حضور در تجمعات پرداختند که اظهارات مازیار بیژنی در این رابطه را در ادامه می خوانیم.

برخی هنرمندان بعد از شهادت حاج قاسم صف خود را از ملت جدا کردند

مازیار بیژنی از هنرمندان شاخص عرصه کارتون و کاریکاتور درباره اتفاقات اخیر اظهار داشت: بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی، مردم یک حرکت توأم با وحدت علیه آمریکا از خود نشان دادند، ما منتظر بودیم در این شرایط هنرمندان رشته تجسمی با مردم همراهی کنند؛ در این خصوص تعدادی از هنرمندان در کنار ملت قرار گرفتند، اما عده ای از آن ها در این حرکت سراسری موضعی نگرفتند و با مردم همراهی نکردند. در واقع آن ها ترجیح دادند در این ماجرای عظیم ملی اعتراض به آمریکا و دشمن خارجی سکوت کرده و حتی بعضاً مخالفت کنند.
وی ادامه داد: در واقع حادثه ترور شهید سلیمانی خطی بود که در آن صفوف مشخص شد؛ عده ای از هنرمندان صف خودشان را از مردم جدا کردند و در صف دشمن ایستادند. البته جای تأسف دارد، اما آن ها با این کار تکلیف خودشان را روشن کردند.

هنرمندانی که به جای همدردی با داغدیدگان، موضعی علیه قوای نظامی گرفتند

هنرمند شاخص عرصه کاریکاتور و گرافیک یادآور شد: در شرایط کنونی مملکت و شرایط جنگی و رودر رویی با آمریکا، حادثه تلخ دیگری رخ داد که عده ای داغدیده شدند و ملت هم از این سانحه ناراحت شدند. تعدادی از افراد جامعه و هنرمندان به جای همدردی با داغدیدگان، موضعی علیه قوای نظامی کشور و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرفتند.

وی افزود: طبعاً در شرایط آماده باش جنگی اگر یک سری از هنرمندان و دیگر شخصیت ها به سمت دشمن بروند و دشمن را تأیید کنند، یک اقدام ضدملی و ضد امنیتی انجام داده اند؛ مثل فراخوانی که برخی از کارگردان ها و هنرمندان انجام دادند.

بیژنی اظهار داشت: در شرایط امنیتی و حتی شرایط عادی هیچ نظام و حکومتی اجازه نمی دهد که علیه کشور شعار داده شود، اما برخی از هنرمندان و چهره های سرشناس به نفع دشمن شعار دادند؛ حتی برخی از هنرمندان با تحریک جوانان آنان را به خیابان ها دعوت کردند؛ اسم این کار جز اقدام ضدامنیتی و ضد ملی چه می تواند باشد؟ ً!

موضع سیاسی هنرمندان

وی درخصوص کناره گیری برخی از هنرمندان برای حضور در جشنواره تجسمی فجر یادآور شد: بسیاری از آقایان و خانم ها که هنرمند حساب می شوند و در این عرصه مشهورند، در فتنه سال 88 هم چنین موضع سیاسی داشتند؛ آن ها در سال 88 دوسالانه کاریکاتور را به بهانه عزاداری تحریم کردند؛ در حالی که این جشنواره یک دوسالانه هنری و بین المللی بود.

این هنرمند شاخص عرصه کاریکاتور و گرافیک بیان کرد: طبعاً همه ملت عزادار جانباختگان هواپیمای اوکراینی بودند، اما این گروه بعد از گذشت 4 روز از حادثه در یک خیزش خیابانی با گردانندگی سفیر انگلیس حضور داشتند و به دلیل حضور سفیر انگلیس در این تجمع غیر قانونی، قضیه مشکوک بوده است. به هر حال همراهی برخی از آقایان و خانم های هنرمند با سفیر انگلیس که دشمن شناخته شده ملت ایران بوده، یک اقدام ضدملی است.

وی درباره تجمع برخی هنرمندان به بهانه همدردی با جانباختگان هواپیمای اوکراینی گفت: به نظر من این حرکت، نوعی لشکرکشی خیابانی است؛ به هر حال این تجمع کنندگان عزادارتر از خانواده جانباختگان نیستند؛ همان طور که در صدا و سیما و رسانه ها می بینیم، موضع خانواده های جانباختگان در دفاع از نظام و اطاعت از رهبری روشن است؛ اما می بینیم که نخست وزیر کانادا و انگلیس و رئیس جمهور آمریکا دایه مهربانتر از مادر می شوند و متأسفانه تعدادی هم با این مقامات کشور هایی که به گونه مجرم در این حادثه بودند، همراهی می کنند.

بیژنی خاطرنشان کرد: در تاریخ انقلاب با اتفاقات زیادی مواجه بودیم که ترور حاج قاسم سلیمانی یکی از چند حادثه استثنایی است؛ نمونه این اتفاق انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ماه 1360 بود که صف بندی واضحی را در فضای غبارآلود ایجاد کرد؛ منافقین بعد از این ماجرا مجبور شدند از مردم جدا شده و به خانه های تیمی پناه ببرند؛ درباره حادثه اخیر هم در آینده مسائلی مشخص خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
انوش معظمی بازیگر نقش حرمله به تحریم جشنواره تئاتر فجر از سوی برخی هنرمندان واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : رویداد ایران راه مبین حامیان ولایت برترین ها ساعت24

انوش معظمی بازیگر، کارگردان و نویسنده تئاتر و تلویزیون، در خصوص انصراف هنرمندان و گروه های تئاتری از حضور در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، در گفت وگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: من با تحریم جشنواره تئاتر فجر مخالفم و معتقد هستم که هنرمند با هنر خود می تواند حرف بزند. زمانی که یک نویسنده قلم خود را زمین بگذارد، به یک شخص منفعل تبدیل می شود؛ دیگر از چه طریق می تواند دیدگاه خود را منتقل کند. با این حال، به نظر همکارانم احترام می گذارم.

وی افزود: ما هنرمندان باید مراقب باشیم و نگذاریم که هیجان های گذرا سبب بدهکاری ما به خودمان در آینده شود. اکثر هنرمندان عزیزی که جشنواره فجر را تحریم کردند، برخاسته از جشنواره های فجر هستند و در همین کشور و جشنواره ها پا گرفتند و به آن ها بها داده شده است.

معظمی بیان کرد: مسائل امروز کشور، تلخ است و همه با تلخ کامی ها مواجه هستیم؛ اما نباید کل موضوع را زیر سوال ببریم. هنرمندی که گوشت، پوست و استخوان هنرش از جشنواره فجر است، باید فکر کند و احساسی عمل نکند. من آب در آسیاب هیج سیستمی نمی ریزم، وابسته به هیچ گروه و حزبی هم نیستم.

او ادامه داد: همواره از خدای خود خواسته ام که توفیق عنایت کند و قطره ای از اقیانوس جوانمردی امیرالمومنین (ع) را در وجود من بگذارد تا بتوانم با جوانمردی تصمیم و موضع بگیرم و تابع احساس و هیجان هایم نباشم. شاید صحبت های من برای بسیاری ناخوشایند باشد؛ اما من این حرف ها را برای خوشایند یا ناخوشایندی کسی نمی گویم. تمام نیت من این است که منصفانه و جوانمردانه در برابر مسائل روز کشورم موضع بگیرم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اولین نشست کارگروه اقتصاد رسانه، کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران عنوان شد که باید اقتصاد رسانه سرمایه پذیر شود و وظیفه دولت آماده کردن بسترها برای این حوزه است. همچنین باید از فرصت حضور در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی برای رفع برخی از موانع و مشکلات استفاده شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

اولین نشست کارگروه اقتصاد رسانه، کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با موضوع رسانه و صنایع فرهنگی برگزار شد.

این نشست که با حضور عبدالرضا نوروزی، رئیس کارگروه اقتصاد رسانه، اعضای تشکل های حوزه رسانه، برخی از فعالان حوزه تئاتر، سینما، تهیه کننده ها، روابط عمومی برخی از سازمان ها و رسانه ها، نماینده شرکت های دانش بنیان تشکیل شد، درباره مشکلات اقتصاد هن موانع بانکی، قانون گذاری و نحوه ارائه مجوز ها صحبت شد. همچنین محمد ولی، دبیر میز صنایع خلاق و نوآورانه سازمان توسعه تجارت، سعید اسماعیل زاده، کارشناس اداره کل هنرهای تجسممی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسن پوراسماعیلی، پژوهشگر مرکز پژوهش های مجلس از موانع دولتی-حمایت در حوزه اقتصاد رسانه گفتند.

در ابتدای این نشست که صبح امروز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، نوروزی رئیس کارگروه اقتصاد رسانه از جایگاه اتاق ایران به عنوان مادر تشکل های بخش خصوصی گفت: اینکه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در عمل مشاوره سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه است با 18 کمیسیون تخصصی که به عنوان بازوی مشورتی اتاق ایران هستند.

او از اهمیت اقتصاد رسانه گفت و اقتصاد دیجیتال. به گفته نوروزی موتور محرک اقتصادی در دنیا دست فناوری اطلاعات و ارتباطات است. بزرگ ترین قدرت اقتصادی دنیا که آمریکا و چین است در حوزه فناوری اطلاعات رتبه بالایی دارند.

نوروزی ادامه داد: 10 سال قبل وقتی برای اولین بار در اتاق ایران از اقتصاد دیجیتال یا فناوری اطلاعات و فناوری صحبت می شد، بدنه سنتی و تجار که بسیار افراد ارزشمندی در حوزه اقتصاد ایران بوده و هستند اصلاً این حوزه را جدی نمی دانستند و خیلی به آن اهمیت نمی داند. اما با گذر زمان و با مشخص شدن گردش مالی شرکت هایی IT این افراد متوجه اهمیت این بخش از اقتصاد شدند.

او ادامه می دهد: امروز اتاق ایران و اتاق تهران در حوزه اقتصاد دانش بنیان پیشتاز هستند؛ اتاق تهران از استارت آپ ها حرف می زند و کار می کند. اگرچه تحریم ها به این حوزه ضربه زده ولی همچنان ما در خیلی از حوزه های استارت آپی رتبه دوم و سوم را داریم. رشد صنایع فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران رشد سریعی داشته و توانسته با همه محدودیت ها عنوان خوبی را در دنیا کسب کند و خیلی از نگاه های سنتی به این حوزه تغییر کرده است.

نوروزی گفت: کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات در اتاق ایران از مهم ترین کمیسیون های اتاق ایران است و در ذیل خود کمیته های مهمی را تعریف کرده و کمیته اقتصاد رسانه یکی از این دسته است.

او ادامه داد: این کمیته به حوزه اقتصاد رسانه، تئاتر، سینما، تجسمی، سخت افزاری و نرم افزاری، پیشران های فناوری می پردازد و در این کمیسیون اولویت اصلی شناسایی فرصت ها، زمینه رشد و موانع و مشکلات حوزه رسانه است.

او مهم ترین مشکل امروز حوزه رسانه را درزمینهٔ بانکداری دانسته و عنوان کرد که بانک ها رسانه، تئاتر، فیلم سینمایی و دیگر ابعاد این هنر را به عنوان کالای ملموس نمی دانند و برای همین از ارائه خدمات بانکی با تضمین غیرقابل ملموس خودداری می کنند.

به گفته نوروزی یکی از مهم ترین مشکلات حوزه رسانه مقررات و قوانین زائد و متنوع است. برای همین کمیته اقتصاد رسانه سعی می کند ذیل کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات این قوانین را احصا کند و بتواند درزمینهٔ پالایش این قوانین گام مثبتی بردارد.

بعد از پایان صحبت های نوروزی افراد حاضر در جلسه خود را معرفی کردند؛ از کار و فعالیت خود گفتند و از دغدغه های که دارند: دغدغه هایی درباره موانع و مشکلات بانکی، کارشکنی های نهادهای حاکمیتی در حوزه ارائه مجوزها، تعدد و تکرر قوانین و مقررات و مشکلات اقتصادی این حوزه.

در این نشست درباره تعریف هنر، مفهوم هنر، هنرهای دولتی و غیردولتی، هنر آوانگارد و آلترناتیو گفته شد و قرار شد در جلسه های بعدی این مباحث با تمرکز بیشتری ادامه داشته باشد.

همچنین در این نشست تأکید شد که مشکلات اصلی حوزه شناسایی شود و در جلسه های شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی به طور مستقیم به دولت بیان شود تا درنهایت این مشکلات برطرف شود.

سعید اسماعیل زاده، کارشناس اداره کل هنرهای تجسممی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مالیات هنرمندان گفت. به گفته اسماعیل زاده مدیران هنری به کالای هنری خود به شکلی توجه ندارد که این کالا ارزش افزوده دارد. هنوز این بستر فکری جا نیفتاده است. او به هنرهای تجسمی یا به تابلویی اشاره می کند که درنهایت ارزش آن 4 میلیارد تومان است ولی هنوز نظام بانکی این اثر را به عنوان ضمانت برای ارائه تسهیلات قبول نمی کند.

بعد از آن علیرضا حسینی نایب رئیس انجمن تهیه کنندگان درباره یکی از مشکلات حوزه رسانه گفت: ما با کارشناسان اقتصادی و بخش اقتصادی رسانه ارتباط مستقیمی نداریم و برای همین درنهایت تهیه کننده و سرمایه گذار جایشان عوض می شود. ما باید با تیم اقتصادی خوبی کار کنیم.

بعد از آن نوروزی مهم ترین مشکلات حوزه اقتصادی را جزیره ای عمل کردن نهادها، تشکل ها و سازمان عنوان کرد. او گفت که اتاق ایران ذیل همین مفهوم از وزارت کشور و وزارت کار و امور اجتماعی خواسته تا تمام تشکل هایی که در حوزه اقتصادی کار می کنند در اتاق ایران متمرکز شوند.

بعد از آن محمد ولی، دبیر میز صنایع خلاق و نوآورانه سازمان توسعه تجارت از تبدیل شدن هنر به صنعت هنری گفت: هنر بخشی از صنعت است و دنیا هم امروز به هنر به عنوان صنعت هنری که باید درآمدزایی کند نگاه می کند. هنر بدون درآمد می میرد.

او ادامه داد: دولت ها اگرچه به دلیل نیاز خود از هنر حمایت می کنند ولی هنر هم به درآمد و پول نیاز دارد تا سرپا بماند. هنر و اقتصاد به هم آمیخته شده اند و بقای آن ها به هم گره خورده است.

بعد از آن حسن پوراسماعیلی، پژوهشگر مرکز پژوهش های مجلس از نحوه قانون گذاری و پالایش قوانین گفت. باید برای حوزه صناعی فکر تسهیلگری شود و این وظیفه دولت و همه ارکان حاکمیتی است.

بعد از آن پیروز ارجمند به گردش مالی صنایع فکری اشاره کرد: صنعت تبلیغات در اروپا 90 میلیارد دلار در سال گردش مالی دارد؛ صنعت تبلیغات بریتانیا 36 میلیارد پوند درآمد دارد و صنایع خلاق در اندونزی یک هفتم گردش مالی این کشور را در اختیار دارد. او به سهم ایران از اقتصاد رسانه اشاره کرده و آن را ناچیز دانست.

به گفته ارجمند اصلاح قوانین و تدوین مقررات مناسب حلقه مفقوده اقتصاد و رسانه است که بخش خصوصی را با موانع و مشکلات جدی مواجه کرده است. باید اقتصاد رسانه سرمایه پذیر شود و وظیفه دولت آماده کردن بسترها برای این حوزه است.

او به اهمیت جلسات شورای گفت وگوی دولت با بخش خصوصی اشاره کرد که در آن می توان مستقیم مشکلات را با حاکمیت در میان گذارد و از خیلی از مشکلات در این حوزه کاست.

لینک خبر :‌ اتاق ایران آنلاین
این روزها که عصبانیت حرف اول را می زند و فضای ملتهبی ایجاد شده است، یکی از روش های واکنشی برخی هنرمندان به بی خبری هایشان در این مدت، کناره گیری از جشنواره های هنری بوده است. جشنواره هایی که در تمام این سال ها تلاش کرده اند تا خود را به محفلی مطمئن برای هنرمندان تبدیل کنند و علاوه بر نمایش آثار، فرصت بحث و گفت وگو را برای هنرمندان هر حوزه ای فراهم کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : برترین ها

اما در روزهای پیش و پس از بهت عجیبی که تمام جامعه را فراگرفت، هنرمندان راه کناره گیری را انتخاب کردند. اغلب این هنرمندان و گروه های نمایشی تصمیم گرفتند از صفحات شخصی شان برای این اطلاع رسانی استفاده کنند و در نتیجه خبر کناره گیری هنرمندان از جشنواره های مختلف به سرعت در میان مخاطبان دست به دست می شد. البته برخی هنرمندان هم بودند که بدون آنکه در جشنواره ای حاضر باشند، از کناره گیری شان خبر دادند که پدیده ای عجیب در نوع خود به حساب می آمد و می توان موج سواری شان را در این میان دید. در این گزارش، نه فقط روایت این کناره گیری ها را می خوانید، بلکه واکنش هایی که نسبت به این شکل از اعتراض از سوی دبیرهای جشنواره، وزارت فرهنگ و ارشاد و دیگر نهادهای مسئول را هم بررسی کرده ایم.
جشنواره فیلم؛ سکوت برقرار است
روند کناره گیری از جشنواره فیلم با پیام احساسی مسعود کیمیایی آغاز شد، زمانی که کارگردان خون شد تصمیم گرفت فیلمش را از بخش مسابقه جشنواره خارج کند. این پیام بلافاصله با صحبت های تهیه کننده شکل دیگری به خود گرفت. تهیه کننده اعلام کرد فیلم را از بخش مسابقه بیرون نمی کشد اما به درخواست مسعود کیمیایی احترام می گذارند و خون شد در بخش کارگردانی رقابت نخواهد کرد. مسعود ده نمکی بدون اسم آوردن از کیمیایی، انگ های عجیبی به او زد که با عکس العمل سریع ابراهیم داروغه زاده روبه رو شد. اما روند کناره گیری از جشنواره متوقف نشد. پس از آن که کیمیایی از همراهی با مردم صحبت کرد، هنرمندان پرتعداد دیگری نیز به او پیوستند که نمی خواهند در این جشنواره به عنوان میهمان حضور داشته باشند. با این وجود، از آنجایی که تا امروز هیچ تهیه کننده ای فیلمش را از جشنواره خارج نکرده است، به نظر می رسد موقعیت جشنواره فیلم از جشنواره های دیگر ثبات بیشتری داشته باشد. شنیده ها حاکی از آن است که رایزنی با اهالی این حوزه ادامه دارد و این امید می رود که تصمیم هنرمندان در این زمینه را تغییر دهند و داورانی آبرومند و مسلط برای جشنواره سی و هشتم فیلم فجر معرفی کنند.
جشنواره تئاتر؛ ما از صلح می گوییم
در شرایطی که هفته گذشته فهرست اجراهای صحنه ای جشنواره تئاتر فجر اعلام شده بود، گروهی از هنرمندان این حوزه نیز اعتراض شان را با کناره گیری از جشنواره نشان دادند. این گروه هم درخواست پاسخگویی از مسئولان داشتند و علت عدم حضورشان را همراهی با مردم اعلام کردند. گروهی از نادر برهانی مرند، دبیر این جشنواره عذرخواهی کرده اند و گروهی دیگر فقط خبر از کناره گیری خود داده اند. نکته عجیب در میان کناره گیری تئاتری ها، بیرون کشیدن نمایش هایی از جشنواره بود که نامشان در فهرست اجراهای صحنه ای دیده نمی شد. با این وجود، روز گذشته نادر برهانی مرند، در یادداشتی مفصل هنرمندان تئاتر را مخاطب قرار داد و برایشان نوشت: آگاهی شادمانه و اندوهبار، دوسویه معنای بودن آدمی است در حضور تاریخی اش. هنر به ما آموخته روشن بینی چیزی نیست جز مشارکت شورمندانه در اندوه های جهان و در سویی دیگر نمایه آگاهی شادمانه ای است از اینکه علی رغم وجود تب و تاب و غم و رنج آدمی انسان و ارزش هایش تداوم داشته و خواهد داشت. روزهای سختی است برای همه ما مردمی که در سوگ عزیزان نشسته ایم و بحق، کیست که از عمق جان لمس نکرده باشد اندوه و التهابی را که بر قلب و جان همگی ما سایه انداخته است؟ برهانی مرند که نامه اش را با این جملات به پایان می رساند: دیگر بار صمیمانه و همدلانه از شما خواهش می کنم که افتراق هایمان را کناری بگذاریم و در خانه خویش بمانیم، یقین بدانید همه ما یک آرمان مشترک بزرگ داریم: اعتلای فرهنگ و هنر این مرز و بوم و خدمت به مردمان نجیب و رنج دیده کشور عزیزمان. پیش از رسیدن به این جمله، توضیح می دهد: در میان فضائل پر شمار هنر، فضیلتی انکارناپذیر هم است که ما را به پرهیز از عصبیت و خشونت های فیزیکی و نمادین فرا می خواند و فرصت حضور گفت و شنود و مباحثه چند جانبه را فراهم می آورد. در میان بسیاری از کنش های جمعی، هنر تئاتر و رویدادهایش از بهترین دستاوردهای تمدن بشری برای از دست ندادن فرصت گردهمایی علی رغم تمامی تفاوت ها و تمایزهاست؛ جایی که هیجانات منجر به یورش های ناروشن به امری حاد، به مواجهه ای روشن گرایانه و زیباشناختی مبدل می شود. ضرورت تئاتر، آنچه که همه دل در گروی آن داریم، فراخوانی برای حضور در فضاهای گشوده و همچنین گشودن عرصه هایی است که هنوز ناگشوده مانده اند؛ دعوتی است به حضور برای پر کردن جایگاهی که غیاب در آن شرایط مشارکت شورمندانه در غم ها و شادی ها را سخت یا ناممکن می کند. هر رویداد مرتبط با این هنر ارزشمند، چه اجرایی چند روزه برای همگان و چه گردهمایی هنرمندانه در فستیوال تئاتری، جهت کنش آگاهی بخش هنر را به سوی ارتباطی تعاملی با مردمی می برد که در هنگام غم و شادی حوزه عمومی را می جویند تا همدلانه یکدیگر را برای بروز عواطف و آگاهی خود ملاقات کنند. به نوشته برهانی مرند: نگاهداشت حرمت تئاتر و ارزش هایش ما را بر آن می دارد که همه عزیزانی را که در مسیر مفاهمه همراه بودیم بار دیگر برای همگرایی فرابخوانیم. آنچه ساخته ایم دستاورد همه هنرمندانی است که نشان درخشان خود را با سخاوت به امروز ما سپرده اند و آنچه که خواهیم ساخت آینده ای است که باید مطلوب ما باشد.
جشنواره تجسمی؛ استعفا پذیرفته نشد
داوران و دبیرهای بخش های مختلف جشنواره تجسمی نیز گروهی از هنرمندانی بودند که سعی کردند صدای اعتراض شان را از راه کناره گیری نشان دهند. این مسئله اما با ارجاع شورای سیاستگذاری به یکی از بند های آیین نامه جشنواره مرتفع شد: بر اساس آیین نامه جشنواره هنرهای تجسمی فجر، تصمیم گیری در موارد ویژه به عهده شورای سیاستگذاری است و با توجه به شرایط پیش آمده، در روزهای آتی، این شورا جلسه ای را برای تصمیم گیری زمان و مکان دقیق این رویداد، تشکیل خواهد داد. همین شورای سیاستگذاری نیز تشخیص داد که استعفای دبیر جشنواره هنرهای تجسمی را نپذیرد. هادی مظفری رئیس شورای سیاستگذاری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با استعفای ابراهیم حقیقی، دبیر جشنواره موافقت نکرد و گفت: با درک شرایط و دغدغه ایشان به سبب همراهی با جان باختن ِهموطنان عزیز درسانحه هوایی، باید بگویم که این روزها همه ما عزادار و سوگواریم. وقتی مصیبتی حادث می شود، حضور بزرگان یک قوم، التیامی است بر مصیبت وارده و امروز به حضور استاد حقیقی و بزرگان هنر این کشور اعم از دبیران و داوران عزیز، بیش از همیشه نیازمندیم تا مرهمی باشند بر داغ سترگ و اندوه همگی مان.

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
چند روزی است در فضای مجازی شاهد انصراف تعدادی از داوران و مسوولان برگزار کننده جشنواره هنرهای تجسمی از این جشنواره هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : روزنامه ایران

در پی این اعتراض، عکسی در فضای مجازی منتشر شده که در آن تصویر و عنوان هنرمندانی که از جشنواره انصراف داده اند در کنار هم چیده شده است. بعد از انتشار این عکس انجمن هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی به این عکس واکنش نشان داد و گفت: این عکس واقعیت ندارد و از عنوان هنرمندان سوءاستفاده شده است. بعضی از هنرمندان هم به انتشار تصویرشان در این عکس معترض شده اند و مدعی شده اند از تصویر آن ها سوءاستفاده شده و آن ها همچنان در جشنوراه حضور دارند.

با این رفتار خواسته اند برای خودشان تبلیغ کنند

مسعود نجابتی؛ هنرمند خوشنویس، طراح گرافیک و داور جشنواره هنرهای تجسمی جزء هنرمندانی بود که به انتشار این عکس اعتراض کرد. او با بیان اینکه بسیاری از هنرمندانی که تصویر و عنوان آن ها در پوستر منتشر شده قصد خداحافظی ندارند و نباید از این افراد سوءاستفاده می شد، در پاسخ به این پرسش که چرا در شرایط حساس فعلی تعدادی از هنرمندان چنین واکنشی داشته اند، بیان کرد: بسیاری از این هنرمندان با انقلاب همسو نبودند و با این رفتار خواسته اند برای خودشان تبلیغ کنند که این نوع اطلاع رسانی و تبلیغ آنها باید بررسی شود.

وی با انتقاد از سوءاستفاده از تصویر هنرمندان افزود: بسیاری از این هنرمندان نمی دانند از تصویر آن هاسوءاستفاده شده و لازم است این موضوع از طریق وزارت ارشاد و جشنواره هنرهای تجسمی باید پیگیری شود.

نجابتی انصراف گروهی از هنرمندان از ادامه فعالیت در جشنواره هنرهای تجسمی را عملی از قبل برنامه ریزی شده، عنوان کرد و متذکر شد: این هنرمندان می توانستند فقط عکس خود را در فضای مجازی قرار دهند نه اینکه دیگران را وارد اهداف خود کنند. علاوه بر این ما هنوز نمی دانیم دقیقا چه اتفاقی افتاده و هر روز با اطلاعات جدیدی نسبت به اتفاقاتی که اخیرا صورت گرفته روبه رو می شویم، همچنین از این مدل اتفاق ها در سال های جاری کم نبوده، چرا بعد از این اتفاق(انفجار هواپیمای اکراینی) برخی از هنرمندان تصمیم انصراف از ادامه فعالیت جشنواره گرفته اند؟

این هنرمند خوشنویس و طراح گرافیک بیان کرد: به نظر می رسد این موضوع می تواند تذکر و تلنگری به شورای سیاستگذاری و انتخاب هنرمندان به عنوان هیات دوران باشد تا در سال های آینده با دقت بیشتری این افراد را انتخاب کنند.

واکنش هنرمندان به اتفاقات روز جامعه باید هنرمندانه باشد

این هنرمند خوشنویس و طراح گرافیک در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه واکنش هنرمندان به مسایل روز جامعه باید چگونه باشد، تصریح کرد: این واکنش باید هنرمندانه باشد.

مسعود نجابتی گفت: با توجه به اینکه یکی از اهداف جشنواره هنرهای تجسمی فجر توجه به آثار هنری فاخر و مرتبط با انقلاب اسلامی است، اما این جشنواره در سال های اخیر ماهیت خود را از دست داده و از این هدف خود دور شده است. طی چند سال اخیر حضور هنرمندانی که دغدغه انقلاب را دارند در این جشنواره کمرنگ شده، و رقابت رشته های هنری نیز به صورت دوسالانه یا سالانه درآمده است.

به گفته او توقع هنرمندان از جشنواره هنرهای تجسمی فجر مبنی بر رشد و ارتقای آثار متناسب با اهداف این جشنواره در سال های اخیر اجرایی نشده است.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تهران- ایرنا- مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاریخ شکوهمند انقلاب اسلامی را مملو از برگ های آمیخته با اتحاد، همدلی و همراهی ملت ایران دانست و یادآور شد: در این میان تئاتر و هنرمندان تئاتر همواره صحنه را بستری برای تجلی همدلی، اتحاد و هویت ایرانی دانسته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

شهرام کرمی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاکید بر آنکه شکوه و تجلی فرهنگ و تعالی مردمان فرهنگ مدار در سایه اتحاد و همدلی آنها در تمامی فراز و فرودهای تاریخ هر سرزمینی به بار می نشیند، خاطرنشان کرد: کشور ما ایران و مردمان آن همواره در تاریخ پر فراز و نشیبش یک دل و یک صدا، رمز اتحاد و همدلی را برای بازتاب تجلی فرهنگ خود در صحنه های ملی و بین المللی به اثبات رسانده اند.

وی ادامه داد: از روزهای قیام مردم در مسیر انقلاب تا روزها و ماه های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی و در ادامه سال های شکوهمند حماسه سازی هشت سال دفاع مقدس از یک سو و از سویی دیگر حوادثی مانند زلزله بم، منجیل، رودبار و در چند سال اخیر حوادثی مانند زلزله ورزقان، سیل جنوب کشورمان و حادثه پلاسکو تنها بخشی از اتفاق هایی بوده که علاوه بر داغدار و سوگوار کردن ملت ایران تجلی بخش مفهوم اتحاد و همدلی برای پشت سر گذاشتن آن روزهای سخت و بازگرداندن امید و آرامش به جامعه بودند.

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: در این میان همواره جامعه هنرمندان و در پیش قراول آنها خانواده تئاتر هر چند کوچک اما یک صدا و متحد در تمامی سختی ها، تلخی ها و شیرینی ها دوشادوش ملت ایران بوده اند. چرا که آنها در پیشانی نوشت فعالیتشان تجلی فرهنگ، پویایی و رمز اتحاد هنر تئاتر را به مثابه گفتگو و گفتمانی زنده و مستقیم با مخاطب انتخاب کرده اند. به همین سبب است که در تمامی اتفاقات دوشادوش مردم کشورشان با یک نگاه تلاش کردند تا التیام بخش زخم های جامعه و بازتاب دهنده شور اتحاد ملی و فرهنگ غنی ایرانی باشند.

کرمی جشنواره بین المللی تئاتر فجر را آینه ای تمام نما از فعالیت هنرمندان و خانواده تئاتر در سراسر کشور دانست که زیر چتر واحدی با همراهی و هنرنمایی برگزیدگان این خانواده، رخدادی هنری و فرهنگی را در وسیع ترین شکلش که از آن به عنوان سال تحویل تئاتر ایران نیز یاد می شود رقم می زنند.

به واسطه چنین تعریفی است که بیش از پیش نیازمند اتحاد همدلی و همراهی برای بازتاب و تجلی شکوه همه جانبه به همراهی هنرمندان تئاتر و زبان مشترک آنها یعنی هنر که زبانی برای امیدبخشی و بهترین مرهم برای التیام سوگواری های جامعه است هستیم.

به گفته این نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر روزهایی که کشور ایران داغدار از دست دادن تعدادی از هموطنانمان در حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو و یا چله نشین فقدان تعدادی از هموطنانمان در حوادث طبیعی چون زلزله ورزقان و سیل جنوب کشور بود هنرمندان داغدار و سوگوار تئاتر نیز به عنوان بخشی از جامعه و ملت شریف ایران با زبان هنر تلاش کردند تا التیام بخش زخم های خورده بر روح جامعه باشند. این خود تنها بخشی از نماد و شکوه تجلی همدلی و همراهی ملت ایران است که گواه آن بر تک تک برگ های تاریخ کشورمان به وضوح قابل رصد است.

کرمی برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر را که در آن علاوه بر گروه های داخلی میزبان گروه های بین المللی هستیم را نیز بخش مهمی از رمز فعل همدلی و اتحاد جامعه و هنرمندان آن که بی شک از جامعه جدا نیستند خواند و یادآور شد: در همین شرایط است که نیازمند روحیه پویا، هنر زنده و جریان ساز و فرهنگ بخش تئاتر هستیم. تا اینبار از زبان هنر علاوه بر انتقال حس همدلی و همراهی هنرمندان با جامعه سوگوار ایران شاهد امید آفرینی توسط زبان فراگیر هنرمندان تئاتر در صحنه های نمایشی باشیم.

از سوی دیگر جشنواره بین المللی تئاتر فجر میزبان ماه ها تلاش، تمرین و ممارست هنرمندان سراسر کشور است و برپایی و برگزاری آن پاسخی به ثمره تلاش این هنرمندان و از سوی دیگر بازتاب این تلاش ها به واسطه آثار نمایشی به مخاطبانی است که بی شک با دَم آنهاست که هنر زنده، پویا و جریان ساز تئاتر می تواند به بقا و دوام خود اطمینان داشته باشد.

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از تلاش ها و خدمات شبانه روزی نادر برهانی مرند دبیر جشنواره سی و هشتم تئاتر فجر و تمامی دست اندرکاران و هنرمندان حاضر در این رویداد خاطرنشان کرد: جشنواره بین المللی تئاتر فجر فرصتی برای بازتاب تلاش و هویت تئاتر ایران طی سالی است که آنرا پشت سر گذاشتیم و از سوی دیگر چشم انداز فردای تئاتر ایران است. همچنین این جشنواره همواره معرفی کننده استعدادهای درخشان در عرصه های مختلف هنرهای نمایشی کشورمان بوده است. به سبب تمامی این مراتب است که در چنین شرایطی بیش از پیش نیازمند همراهی و همدلی هنرمندان هستیم و افتخار می کنیم که سهم بالایی از این همدلی و همراهی را اینبار جامعه تئاتر که آنها نیز مانند مردم ایران سوگوار تعدادی از هموطنان مان در این روزهای سخت هستند به تصویر می کشند.

کرمی در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره بین المللی تئاتر فجر مهمترین عرصه برای بازتاب داشته ها و دستاورد تمامی هنرمندانی است که تا به امروز در تمامی روزهای پر افتخار تاریخ معاصر کشورمان با تمام فراز و فرودهایش تلاش کرده اند تا یک دل و یک صدا بازتاب دهنده مطالبات و درخواست های عاطفی مردم در صحنه های تئاتر باشند. تردیدی وجود ندارد که با این اتحاد و همدلی بار دیگر می توانیم برای ساختن آینده ای بهتر بیش از پیش تلاش و همت کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در پی انتشار گفت و گوی خبرگزاری تسنیم با غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در تاریخ 24 دی مبنی بر ادعای اختصاص یک هشتادم ارز دولتی تخصیصی کاغذ به واردات زینک از سوی رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مطابق مصوبه ستاد تنظیم بازار، سهمیه ارز دولتی صرفا برای واردات کاغذ مصرفی مطبوعات و ناشران کتاب است و امکان تخصیص آن به سایر موارد، هر چند مهم وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پی انتشار گفت و گوی خبرگزاری تسنیم با غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در تاریخ 24 دی مبنی بر ادعای اختصاص یک هشتادم ارز دولتی تخصیصی کاغذ به واردات زینک از سوی رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مطابق مصوبه ستاد تنظیم بازار، سهمیه ارز دولتی صرفا برای واردات کاغذ مصرفی مطبوعات و ناشران کتاب است و امکان تخصیص آن به سایر موارد، هر چند مهم وجود ندارد.

همچنین مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی در نامه ای به تاریخ 10 دی، این موضوع را به مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان تصریح کرده است .

یادآور می شود، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در گفت و گو با تسنیم گفته بود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اختصاص یک هشتادم ارز تخصیصی کاغذ به واردات زینک را بلامانع دانسته است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نمایشگاه های گردشگری این روزها در هند برپا است. ایران طبق اعلام قبلی قرار بود در این نمایشگاه ها حضور داشته باشد اما در آن ها غایب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : کیمیا نیوز تیتر شهر همگردی دنیای سفر

به گزارش ایسنا، هند جزو 20 کشور هدف گردشگری ایران است. دو کشور تفاهم نامه های زیادی برای توسعه همکاری ها بویژه در بخش گردشگری دارند. دو سال پیش در سفر رییس جمهور به هند تفاهم نامه ای کنسولی با این کشور امضا شد تا دیپلمات های ایرانی و هندی بی نیاز از ویزا به خاک یکدیگر سفر کنند.

این تفاهم نامه مقدمه ای بود برای توافق دو کشور برای صدور روادید الکترونیکی برای اتباع ایرانی و هندی. چند روز پیش دیداری بین وزیر فرهنگ و توریسم هند و معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد ایران صورت گرفت که هر دوی آن ها بر افزایش سفر پس از این توافق دو جانبه اذعان کردند.

محسن جوادی در آن دیدار گفت که یکی از راه های گسترش روابط بین دو کشور توریسم فرهنگی است. سینها پاتل - وزیر فرهنگ و توریسم هند هم هفتادمین سالگرد روابط ایران و هند را بهانه ای برای گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور قرار داد و گفت که کشور هند همواره به ایران به عنوان یک شریک خوب و یک همسایه دوست نگاه می کند که این باعث می شود روابط ما گسترده تر و عمیق تر شود. فرصت های زیادی بین ایران و هند در خصوص توریسم و گردشگری وجود دارد که باید به آن توجه شود.

سال پیش علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با سفیر هند در ایران خواستار تبادل گردشگران بیشتر بین دو کشور شد و گفت که آمادگی دارد مشکلات و موانع موجود در مسیر همکاری بین دو کشور را با کمک مسؤولان هند بررسی و رفع کند.

رقم مبادلات گردشگری ایران و هند در سال های اخیر مشخص نیست اما در سال 1396 پیش از آن که روادید به شکل الکترونیکی صادر شود، هر طرف حدود 50 هزار مسافر به یکدیگر صادر می کرد.

سیاستگذاری های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال های اخیر نشان می دهد که می خواهد نگاه ویژه ای به هند داشته باشد. این وزارتخانه حتی درخواست بررسی امکان لغو روادید توریستی بین دو کشور را مطرح کرده است.

در جدول نمایشگاهی که اردیبهشت ماه امسال دفتر تبلیغات و بازاریابی گردشگری منتشر کرد نیز نام چند نمایشگاه گردشگری هند دیده می شود که ایران قصد حضور در آن ها را داشت. این نمایشگاه ها قرار بود در شهرهای مومبای و دهلی برگزار شود. نمایشگاه هایی که به عنوان شبکه بزرگ بازاریابی در صنعت گردشگری (شرق آسیا و هند) معرفی شده اند اما پیگیری های خبرنگار ایسنا نشان می دهد ایران در آن ها غایب است.البته تاریخ برپایی یکی از این نمایشگاه ها(مومبای) به آینده موکول شده است.

به نظر می رسد با آن که هند جزو کشورهای در اولویت نخست گردشگری ایران است اما هنوز استراتژی مشخصی برای آن تعریف نشده و اهمیت ارزش اقتصادی حضور در آن ها درک نشده است.

غیبت ایران در کشوری چون هند وقتی بیشتر به چشم می آید که انتظار می رود در وضعیت موجود و پس از تحولات و حوادث اخیر منطقه، ایران نمایش پر قدرت تری دست کم در کشورهای هدف گردشگری داشته باشد.

حضور ایران در این نمایشگاه ها از 15 دیماه به فراخوان گذاشته شد، تقریبا دو هفته پیش از آغاز این نمایشگاه ها. مسؤولیت این نمایشگاه ها با شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی است که از آبان ماه طی نامه ای از معاونت گردشگری، مسؤول پاویون غرفه های ایران در تمام نمایشگاه های خارجی شده است؛ زمانی که نیمی از نمایشگاه های انتخابی همین معاونت توسط کانون اتومبیلرانی و جهانگردی برپا شده بود. هر دوی این شرکت ها زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند.

جدول نمایشگاه هایی که قرار است ایران در آن ها حضور داشته باشد

علت این واگذاری، آن هم در وسط سال مشخص نیست، اما مسؤولان شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی این توضیح را داده اند که کانون طبق تصمیم شورای سیاست گذاری نمایشگاه های بین المللی در ابتدای امسال به عنوان مجری تمام نمایشگاه های خارجی در سال 98 تعیین شده بود که با ابلاغ معاون گردشگری کشور در ماه آبان، پاویون این نمایشگاه ها به شرکت مادر تخصصی واگذار شد و این شرکت نیز در حال انتخاب مجری برای این پاویون ها است.

این شرکت به عنوان مجموعه ای دولتی قصد دارد اجرای پاویون ایران را طی یک مزایده به شرکت های خصوصی واگذار کند تا طبق گفته مدیرعامل آن از این طریق، کسب درآمد شود. این تصمیم آژانس های گردشگری را نگران کرده است چرا که معتقدند: این شکل برگزاری، فضا را به سمت کسب سود پیش می برد و نمایشگاه ها را از حالت تخصصی خارج می کند.

به نظر می رسد فراخوان دیرهنگام برای انتخاب مجری خصوصی، باعث از دست دادن فرصت حضور در برخی نمایشگاه های بین المللی از جمله هند که جزو بازار هدف گردشگری ایران بوده، شده است. هرچند کهدفتر تبلیغات و بازاریابی گردشگری به ایسنا اطلاع داده نمایشگاه های دیگری را در هند جایگزین این فرصت های از دست رفته کرده است اما جزئیات و وضعیت آن ها هنوز مشخص نشده است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی در نشست خبری که اوایل آذرماه برگزار شد و رسما اعلام کرد که مسؤولیت نمایشگاه های بین المللی به این شرکت واگذار شده است به جای اطلاع رسانی و شرح جزئیات برنامه درباره نمایشگاه هایی که زمان برگزاری آن ها نزدیک بود، به طور خاص از پیگیری برای حضور در نمایشگاه های فیتور اسپانیا، روسیه و آلمان خبر داد، درحالی که همان موقع نمایشگاه های اسپانیا و آلمان، متولی و مجری مشخصی داشتند و حضور ایران در نمایشگاه ها درحال پیگیری بود و این انتظار می رفت تمرکز از سوی متولی جدید روی نمایشگاه هایی باشد که کمتر به آن ها توجه می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
در روزهای گذشته خبری منتشر شده مبنی بر درخواست ناشران 13 کشور برای ترجمه اثری در مورد سردار شهید قاسم سلیمانی. مجید جعفری اقدم مدیر انتشارات و آژانس ادبی پل در گفتگو با برنامه رادیویی تقاطع فرهنگ که از شبکه رادیویی فرهنگ پخش شده، گفته است: پس از شهادت سردار سلیمانی، تعدادی از ناشران و آژانس های ادبی دنیا که با ما در ارتباط هستند، از ما پرسیدند آیا اثری در ایران هست که ایشان را به صورت کامل معرفی کند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

طبق گفته این ناشرکشورهای ترکیه، مصر، الجزایر، آذربایجان، صربستان، انگلیس، آمریکا، سوریه، لبنان، قزاقستان، گرجستان، ایتالیا و فرانسه از ایران خواسته اند کتابی درباره شهید سلیمانی به آن ها معرفی شود تا بتوانند این کتاب را ترجمه کنند.

جعفری در ادامه این خبر گفته است: بعد از بررسی آثار موجود در بازار کتاب، به این نتیجه رسیده در حال حاضر کتاب جامعی که همه ابعاد زندگی سردار سلیمانی را در بر بگیرد، وجود ندارد.

چرا اثر جامعی درمورد سردار سلیمانی نوشته نشده است؟

با توجه به اینکه سردار شهید سلیمانی همه این سال ها به شکل تک خال نظامی ایران و یک سیبل معرفی شده اما اثر مکتوبی که بتواند به عنوان یک اثر جامع برای شناخت او به دنیا معرفی شود، وجود ندارد.

پیرامون این مساله با حمید خلیلی مدیر انتشارات شهید کاظمی که سال هاست در حوزه انتشار تاریخ شفاهی رزمندگان، فرماندهان و سرداران جنگ فعالیت می کند، گفتگو کردیم. خلیلی همان ابتدا در پاسخ به پرسش ما می گوید: نوشته نشدن اثر جامع درمورد شهید سلیمانی به چند دلیل اتفاق نیفتاده است که مهم ترین آن حضور سردار در جبهه های متعدد است. او توضیح می دهد: بیشتر سال های زندگی شهید سلیمانی در جبهه ها گذشت و همین باعث می شد نتواند روی این مساله تمرکز کند. علاوه بر این موقعیت ایشان و مسایل امنیتی باعث می شد نتواند براحتی از خاطراتش صحبت کند.

مدیر انتشارات شهید کاظمی اخلاص و علاقه به گمنامی را دلیل دیگر نوشته نشدن خاطرات سردار سلیمانی می داند و تصریح می کند: سردار و بسیاری از فرماندهان دیگر که خاطراتشان ثبت نشده در زمان حیات شان ملاحظاتی دارند، اخلاص آن ها اجازه نمی دهد از اقدامات موثر شان صحبت کنند در حالی که می بینیم ژنرال ها و فرماندهان جنگش کشورهای دیگر علاقه داشتند فتوحات شان را اعلام کنند و به همه نشان دهند.

ناشران در نوشتن خاطرات سردار عجله نکنند!

خلیلی معتقد است با توجه به فضایی که بعد از شهادت سردار سلیمانی در کشور بوجود آمد بسیاری از ناشران برای نوشتن کتاب ایشان اقدام خواهند کرد. مدیر نشر شهید کاظمی با بیان اینکه مطالبه کشورهای دیگر نباید ما را هول کند که اثر ضعیفی ارایه دهیم، همه ناشران را در این مورد خاص به تامل و صبوری دعوت می کند و تاکید می کند: تولیدات شال های گذشته نشان می دهد، تولید اثر آسان است اما برای سردار نباید کار ضعیف تولید شود چون ایشان شناسنامه مقاومت و دفاع مقدس ایران معرفی شده اند و ارایه اثر ضعیف همه سال های دفاع و مقاومت ما را زیر سوال می برد.

این ناشر برای نوشتن اثر جامع و کامل درمورد شهید سلیمانی، پیشنهاد می دهد وزارت ارشاد وارد گود شود و کارگروهی متشکل از ناشران مطرح و حرفه ای، نویسندگان، خانواده شهید و همرزمان تشکیل دهد تا به همه ابعاد ایشان پرداخته شود چون ابعاد زندگی شهید سلیمانی بسیار گسترده است.

او می گوید: غیر از مطالبه کشورهای دیگر، حتما نسل جوان امروز می خواهد او را بشناسد تا متوجه شود چرا در تشییع و تدفین پیکر مطهر ایشان آن حماسه اتفاق افتاد آیا اثری سست و ناقص می تواند پاسخ گوی سوالان نسل پرسشگر امروز باشد!؟

خلیلی همچنین توصیه می کند در شرایط فعلی همه دوستان و همرزمان شهید سلیمانی حتی آن هایی که فقط یکبار او را دیده اند، خاطرات دیدارها را بنویسند و آن ها را ثبت کنند.

نوشتن از رفاقت های حاج قاسم برای نسل امروز

مدیر نشر شهید کاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا این نشر برای نوشتن اثری جامع با موضوع شهید قاسمی اقدام خواهد کرد، می گوید: با توجه به رفاقتی که میان شهید کاظمی و سردار سلیمانی وجود داشته قطعا به این مساله فکر می کنم و به نهادهای مرتبط هم اعلام آمادگی کرده ام اما برای انجام این کار عجله نمی کنیم و با بکارگیری نویسنده ها و مصاحبه گرهای متعدد و بررسی جوانب وارد عمل می شویم چون هم خانواده و همرزمان ایشان داغدار هستند و هم باید به همه فیلم ها و دست نوشته هایی که از ایشان وجود دارد، پرداخته شود. ضمن اینکه اگر ببینیم نشری مثل نشر سوره مهر برای نوشتن این خاطرات اقدام می کند، ما وارد این حوزه، نمی شویم.

خلیلی در پایان گفت: نظر من این بود که با توجه به علاقه ایشان به مشارکت در نوشتن اثر شهید کاظمی که با شهادتشان محقق نشد، حالا اثری بنویسیم با محوریت هر دو شهید و در آن به دوستی این دو تاکید کنیم تا الگویی از رفاقت برای نسلی ارایه دهیم که به مساله دوستی و رفاقت توجه ویژه ای دارد.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
مدیر کمیته ناشران داخلی سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از پیش بینی QR-code مخصوص هر ناشر برای بررسی کتاب هایی که به نمایشگاه آورده اند و نیاورده اند، خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

سیدرفیع احمدجواهری، مدیر کمیته ناشران داخلی سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به پیش بینی تمهیدات ویژه برای کتاب های نمایشگاه توضیح داد: در دوره های مختلف نمایشگاه کتاب شاهد بودیم ناشران در زمان ثبت نام فهرستی از کتاب های خود را درج می کنند که در روزهای نمایشگاه، بسیاری از کتاب های آن را در غرفه ندارند یا کتاب ناشران دیگر را می آورند.

وی با اشاره به اصلاح این روند در نمایشگاه سی وسوم، ادامه داد: در آئین نامه جدید بخشی پیش بینی شده است که بر اساس آن ناشران اجازه دارند فقط کتاب هایی که ثبت نام کرده اند را بفروشند، نه کتاب دیگری.

جواهری درباره نحوه کنترل این موضوع نیز گفت: در این زمینه در تابلو و کتیبه همه ناشران QR-code نصب می شود و زمانی که ناظر ما به واسطه برنامه این کد را می خواند، فهرست کتاب های ناشر بر روی دستگاهش نمایان می شود و همان جا از ناشر سوال می کند که کدام کتاب اضافه و کدام کتاب کم است.

وی با بیان اینکه کنترل کتاب های ناشران امسال با طراحی برنامه QR-code قابل پیش بینی است، افزود: اگر ناشری برخلاف اظهارات خود کتابی را درج کرده باشد اما در نمایشگاه نیاورده و موجود نباشد، طبق آیین نامه نمایشگاه این کار کم فروشی است و تخلف محسوب می شود و با آن برخورد خواهد شد.

جواهری درباره نظارت ناظران بر این روند عنوان کرد: ما همان نظارتی که هر سال داشتیم در نمایشگاه سی وسوم نیز خواهیم داشت؛ با این تفاوت که در سالیان گذشته ناظران ما ابزاری برای کنترل این بخش نداشتند اما به واسطه این برنامه اطلاعات ناشر قابل بررسی و پیگیری است.

وی تاکید کرد: تمام کارهایی که در آیین نامه پیش بینی شده نظارتی است و نظارت در درازمدت به اصلاح منجر می شود؛ زیرا ناشران متوجه می شوند که دقت در کارها وجود دارد و به همین دلیل خود را به روز و منظم می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
روزنامه دولتی ایران در اقدامی سیاسی، صفحه ای را به اشعار تنی چند از شاعران ملحد و ضد دین اختصاص داد.

این روزنامه، به بهانه تمجید از وطن، مجالی را برای طرح نام شاعران ضد دین فراهم کرد. یکی از این شاعران سیاوش کسرایی است. کسرایی در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان عضو رسمی حزب بدنام توده فعالیت می کرد. وی در مقطعی از فعالیت به اصطلاح ادبی و سیاسی خود توسط ساواک دستگیر می شود. در گزارش مستند ساواک اما ، کسرایی به عنوان فردی زنباره بی خطر برای سلطنت تشخیص داده می شود و از حوزه رصد ساواک بیرون می رود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی این فرد رو به معارضه با انقلاب و مردم ایران می آورد و پس از مدتی مجبور به فرار از ایران به افغانستان(در زمان حاکمیت کمونیست ها) و سپس اروپا می شود.
شاعر دیگر که شعر وی درباره ایران، اهالی روزنامه یاد شده را به هیجان آورده ، ایرج میرزاست. ایرج میرزا همواره به عنوان شاعری هتاک معرفی شده است.
در کنار نام ملحدین، روزنامه ایران همچنین به استقبال از سروده ای از سروده های سیمین بهبهانی هم می رود. بهبهانی یا خلیلی، از جمله اعضای کانون منحله نویسندگان ایران بود که پس از مدتی به همکاری با ساواک روی می آورد. بهبهانی همچنین مدتی به عنوان سانسورچی وزارت فرهنگ دوران طاغوت فعالیت می کرد. بهبهانی از امضاکنندگان بیانیه ضدایرانی ما نویسنده ایم محسوب می شود. بیانیه ای که در آن به اعمال ممیزی قانونی اعتراض شده بود و پس از انتشار، هدف استقبال گسترده دولت های متخاصم و رسانه های ضدایرانی واقع شد.
اصرار روزنامه ایران به طرح نام و پرداختن به شاعران مسئله دار به بهانه وطن و در چنین روزهایی که به نام ایران و ایرانی برخی در اندیشه فتنه و فتنه برانگیزی هستند، قابل تامل است!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
نهمین دوره جایزه فتح الله مجتبایی، برگزیدگان خود را شناخت . در این دوره دو پایان نامه، به عنوان آثار برگزیده و سه رساله نیز از سوی هیئت داوران شایسته تشویق شناخته شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، مراسم اهدای جوایز نهمین دوره جایزه دکتر فتح الله مجتبایی، روز سه شنبه 24 دی با حضور اصحاب فرهنگ و اندیشه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

علی اصغر محمدخانی ، معاون فرهنگی مؤسسه شهر کتاب در ابتدای این مراسم گزارشی درباره رساله های دریافتی ارائه کرد و گفت: در سال جاری 40 رساله دکتری به دبیرخانه شهر کتاب رسیده که 8 رساله در حوزه ادیان و عرفان و 32 رساله در حوزه ادبیات فارسی بوده که عموماً از سوی دانشجویان دانشگاه های الزهرا، بیرجند، پیام نور، تربیت مدرس، چمران اهواز، سمنان، سیراز، فردوسی مشهد، قم، کاشان، مشهد، یزد و چند دانشگاه دیگر صورت پذیرفته است.

وی اظهار کرد: بررسی رساله ها می تواند نوعی ارزیابی فعالیت گروه های زبان و ادبیات فارسی و ادیان و عرفان باشد و مشخص می شود که طی این سال ها به چه مسائلی پرداخته شده است. به عنوان مثال در سال 97، پنج رساله از 40 رساله به خاقانی پرداخته شده است درصورتی که در سال های گذشته بیشتر رساله ها درمورد مولوی بوده و بعد از مولوی، سعدی و نظامی مورد توجه بودند.

محمدخانی عنوان کرد: در میان آثار، سه رساله تطبیقی وجود داشت که اندیشه های مولانا با گاندی، شیخ اشراق و بولتمان مقایسه شده بود، اما در میان این 40 رساله، 5 رساله اختصاص به ادبیات معاصر فارسی داشت که با رویکردهای جدید ادبی به پایان نامه ها توجه کرده بودند که امید است در ادبیات معاصر بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: امسال نسبت به سال های گذشته در زمینه ارسال رساله، حضور آقایان پررنگ تر از بانوان بود، 23 رساله از 40 رساله ویژه آقایان بود و در میان برگزیدگان نیز تعداد آقایان بیشتر بود.

معاون فرهنگی مؤسسه شهر کتاب از انتخاب دو اثر برگزیده و سه رساله تشویقی خبرداد و گفت: هرچند این امکان وجود ندارد که تعداد برگزیدگان اضافه شود، اما برخی از این رساله ها که برگزیده نشدند، قابل چاپ هستند و باید این امکان فراهم شود که این آثار چاپ شود زیرا به نسبت کتاب هایی که چاپ می شود برخی از این رساله ها حرف های بهتری دارند.

وی به معرفی دو رساله برگزیده پرداخت و اظهار کرد: یکی از رساله های برگزیده، تصحیح دیوان عارف قزوینی و تحقیق در احوال وی نوشته سعید پورعظیمی از دانشگاه خوارزمی است که استاد راهنمای این اثر، دکتر تقی پورنامداریان و مسعود جعفری بوده اند که شناخت جدیدی از عارف قزوینی برای مخاطبان فراهم می کند، رساله برگزیده دیگر در حوزه ادیان، مسیح شناسی در سنت مسیحی و اسلامی با تأکید بر آراء بولتمان و مولانا جالاالدین بلخی نوشته محمد صبائی است که استاد راهنمای این اثر، فاطمه لاجوردی بوده است و نویسنده این رساله آراء کسانی که قبل از بولتمان بوده اند را بررسی کرده و به بولتمان رسیده و بعد به این موضوع پرداخته که چه شباهت هایی در آراء بولتمان با مسیح شناسی در مثنوی و آثار مولانا به چشم می خورد.

محمدخانی با اشاره به سه رساله تشویقی عنوان کرد: یکی از این رساله ها زیبایی شناسی تکرار در غزل سعدی است که به قلم زیبا اشراقی نگاشته شده و دو رساله تشویقی دیگر تحقیق در کانون ادبی هرات با تکیه بر تصحیح انتقادی لطایف نامه فخری هروی نوشته هادی بیدکی و تصویرگری خاقانی در قصائد، تأثیرات و تأثرات ، نوشته سیدمحسن حسینی است.

فتح الله مجتبایی، عضو هیات علمی بنیاد دائرة المعارف بزرگ اسلامی، ضمن تشکر از داوران نهمین دوره این جایزه گفت: داوران زحمات زیادی برای بررسی رساله ها می کشند و خواندن هر رساله گاهی ماه ها طول می کشد و زمان زیادی لازم است تا بتوانند درمورد آنها نتیجه گیری کنند.

وی عنوان کرد: اگر امکانات کافی وجود داشت به 5 رساله می توانستیم جوایز اختصاص دهیم، ولی به هرحال همین که از این افراد قدردانی می شود تا حدی کفایت می کند.

مجتبایی با اشاره به رساله تصحیح دیوان عارف قزوینی و تحقیق در احوال وی اظهار کرد: عارف قزوینی را با اطلاعات کمی که در دست داشتیم می شناختیم، اما در این رساله به جنبه های مختلف این عارف پرداخته شده است. رساله دیگر هم با عنوان مقایسه بین بخشی از افکار بولتمان با یکی از عرفای بزرگ اسلام موضوعی قابل بحث است.

وی همچنین با اشاره به رساله زیبایی شناسی تکرار در غزل سعدی ، گفت: این رساله به نوعی خاص است زیرا در رساله ها کمتر به سعدی پرداخته شده و در اینجا فن شاعری سعدی مورد توجه قرار گرفته و نکته دیگری که درباره سعدی فراموش شده است تصویری بسیار روشن از اخلاق اسلامی در بوستان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

تقی پورنامداریان، شاعر و استاد ادبیات فارسی و استاد راهنمای رساله تصحیح دیوان عارف قزوینی و تحقیق در احوال وی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این جایزه و کسانی که این رساله ها را داوری کردند گفت: درست است که این رساله در دوره یک سال و نیم نوشته شده، ولی پورعظیمی به عنوان خالق این اثر خیلی پیش از این این ها در این زمینه کار کرده و تمام شعرهای عارف قزوینی را سطر به سطر خوانده و با دیوان های مختلف که از عارق قزوینی وجود دارد مقایسه کرده و مسلماً تصحیح صورت گرفته از دیوان عارف قزوینی بی نظیر است، زیرا نویسنده این رساله بسیاری از نامه های این عارف را که هرگز کسی پیدا نکرده بود با جستجو از بازماندگانش دریافت کرده و در رساله آورده است.

نامداریان در رابطه با رساله زیبایی شناسی تکرار در غزل سعدی عنوان کرد: سعدی، مردمی ترین شاعر زبان فارسی است، مردمی بودن نه به این معنی که درمورد گرفتاری های مردم حرف زده یا تعهد اجتماعی دارد یا رنج های مردم را تصویر کرده، مردمی از این نظر که طیف وسیعی از مردم اشعار سعدی را خوانده اند و از آن لذت برده اند، این لذت بخشیدن بخاطر ابداع معانی تازه نیست، بلکه ناشی از سبکی است که سعدی در زبان بکار برده است و از خصوصیات زبانی شعر سعدی، تکرار است و در برخی جاها اسرار دارد که این تکرار را بکار ببرد و سعدی این تکرار را یک جور خلاف عادت در زبان تصور کرده است.

شهرام پازوکی، پژوهشگر، استاد دانشگاه و داور این دوره جایزه دکتر فتح الله مجتبایی با اشاره به رساله مسیح شناسی در سنت مسیحی و اسلامی با تأکید بر آراء رودولف بولتمان و مولانا جلال الدین بلخی گفت: این رساله که مسیح شناسی را در آثار بولتمن و مولانا مقایسه کرده یکی از بهترین رساله ها در سال های اخیر است و بولتمان یک الهی دان بسیار سخت نویس است که آثارش بیشتر به زبان آلمانی است و نوشتن درمورد بولتمان و اساساً فهم آنچه که می گوید جزء کارهای دشوار است.

وی اظهار کرد: آنچه باعث شده، صبائی بخواهد این تطبیق را انجام دهد، بحث مسیح شناسی است که در کلام رسمی اسلامی چیزی به این عنوان نداریم و همانند پیغمبرشناسی که فقط در شیعه رواج دارد، مسیح شناسی مسیحیان نیز مثل امام شناسی شیعه است، یعنی یک جور تفکر دینی که مبتنی بر شخص و ولی است و یکی از کارهای ویژه در زمینه مسیح شناسی، مثنوی مولاناست و پیغمبرشناسی در مثنوی مولانا می تواند موضوع رساله های دیگر شود.

پازوکی افزود: تطبیقی که صبائی درباره مقایسه آراء بولتمان در موضوع مسیح شناسی و شخصیت مسیح در مثنوی انجام داده از این جهت حائز اهمیت است که به یک نکته توجه کرده که معمولاً در آثار ما به آن توجه نمی شود و آن این است که چگونه انبیاء در آثار عرفانی ما فراتاریخی می شوند، یعنی از حالت یک شخصیت تاریخی بیرون می آیند، اما مسئله ای که در این نتیجه گیری به آن توجه شده این است که تشابه های ظاهری خیلی اوقات فریب دهنده است، یعنی عبور از این مسیر تاریخی در عرفان اسلامی و آثار مولانا و در کارهای بولتمان ممکن است این شبهه را ایجاد کند که این ها به یک مقصد واحد می خواهند برسند که نویسنده این رساله به خوبی به این موضوع توجه کرده تا فریب این تشابه های ظاهری را نخورد.

مسعود جعفری، استاد دانشگاه و عضو هیئت داوران به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: قطعاً بدون شخصیت علمی و سخت کوشی و جدیت و پایبندی به اصول علمی نمی شود کار درستی انجام داد، رساله تصحیح دیوان عارف قزوینی و تحقیق در احوال وی سه بخش دارد یک مقدمه مفصل درباره زندگی عارف هست که خودش یک کتاب است و بخش بعدی شامل تصحیح متن شعرها با نسخه بدل است، یعنی آثاری که از عارف موجود هست را با هم سنجیده و بخش سوم شامل تعلیقات و نکته ها و شرح هاست که با زیرورو کردن هزاران مطبوعات قدیمی بدست آمده و دقت خارق العاده ای در این اثر شده است.

وی اظهار کرد: این جایزه ها در ایران برای ما تازگی دارد و عجیب به نظر می آید، ولی در تمام دانشگاه های دنیا شبیه به این جوایز و بورس ها برای دانشجویان دکتری و دانشجویانی که از رساله خود دفاع می کنند خیلی فراوان است و هر دانشجوی دکتری بیش از اینکه به این فکر کند باید چگونه استخدام شود به این فکر می کند که چگونه می تواند یکی از این جایزه ها را بگیرد و شخصیت علمی خود را نشان دهد ولی اینجا فکر می کنیم که هر دانشجوی دکتری اگر خوب است باید سر کلاس برود و تدریس کند.

جعفری تصریح کرد: جایزه دکتر مجتبایی روزنه ای است برای اینکه به سمت دیگری حرکت کنیم. امید است شبیه این جایزه و بورس های تحقیقاتی در رشته های مختلف علوم انسانی پا بگیرد و فضای این رشته ها را عوض کند.

در ادامه این مراسم، جوایز برگزیدگان که شامل مبلغ 100میلیون ریال و لوح تقدیر و تندیس بود به برگزیدگان اهدا شد و سپس هریک از برگزیدگان به ارائه توضیحی مختصر در رابطه با آثار خود پرداختند.

سعید پورعظیمی، نویسنده رساله تصحیح دیوان عارف قزوینی و تحقیق در احوال وی گفت: در رابطه با این رساله خرسندم که آرزوی 85 ساله این عارف برآورده شد، همه آرزوی عارف این بود که روزی آثارش بدون هیچ تغییری بدست همگان برسد و امروز متنی را در دست داریم که مجموعه همه آثار این عارف است بجز نامه ها و چون دو چاپ از این نامه ها وجود داشت نمی توان به این اثر اضافه کرد و هر دو کتاب نیز کتاب های پر خطایی هستند که اگر چاپ دقیق از نامه های عارف شود با اطمینان می توانیم بگوییم که این همه آن چیزی است که عارف تولید کرده است.

نویسنده رساله محمد صبائی، مسیح شناسی در سنت مسیحی و اسلامی با تأکید بر آراء رودولف بولتمان و مولانا جلال الدین بلخی ، عنوان کرد: این رساله بر اساس یک مسأله شکل گرفت که این مسیح که توانسته فراتر از مرزهای دین مسیحی حضور یابد و ایفای نقش کند براستی کیست و چه رسالتی دارد و با پیشنهادی که دکتر مجتبایی به من دادند مبنی بر اینکه بدنبال پدیدارشناسی مسیح باش، این نظریه برای من راهگشا شد و بدنبال آن رویکرد تطبیقی را انتخاب کردم و برای اینکه پاسخ مسأله را پیدا کنم سعی کردم به حقیقت مسیح نگاه کنم و همین باعث شد که بولتمان را با یک عارف مقایسه کنم.

وی اظهار کرد: در پاسخ به چیستی مسیح باید بگوییم که مسیح، حقیقت حیاتبخش الهی است که در ساعت فراتاریخی ظهور می کند و خدا را به ما می شناساند و ما را با خود به دیدار خدا می برد و آن لحظه ای که کلام موعظه را ایمان می آوریم و لحظه ای که به ولی خدا سر سپرده می شویم، لحظه پایانی عالم است و طبق آنچه بولتمان و مولانا گفته اند به محض مواجهه با این حقیقت فراتاریخی در آستانه قیامت ایستاده ایم و ما مخلوق جدیدی هستیم.

زیبا اشراقی، نویسنده اثر زیبایی شناسی تکرار در غزل سعدی نیز گفت: این رساله خواسته یکی از شگفتی های زبان سعدی را بازگو کند و در واقع به دنبال تکرارهای نامرعی سعدی رفته و سعدی در حوزه های معنا هم مضامین را گاهی تکرار می کند.اما تکرارهای سعدی نوع جدیدی از تکرار هستند که جستجو و بسامد آنها و شناخت و دسته بندی آنها جذابیت خاصی دارد و در این رساله در حدی که مقدور بوده سعی کردم در دو فصل این موضوع اصلی را سامان دهم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

در جریان برگزاری بیست وهشتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی نو، بر ضرورت توسعه همکاری ناشران در زمینه ترجمه و نشر آثار مربوط به روابط دو کشور در نشست مشترک ناشران ایرانی و هندی تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با برگزاری بیست وهشتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی نو، هیأت ایرانی به ریاست جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست سالانه ناشران که با حضور بیش از صد تن از ناشران هندی از سراسر هند و جمعی از مسئولین وزارت توسعه منابع انسانی هند در هتل آشوکا برگزار شد، شرکت کرد و در خصوص همکاری های چاپ و نشر گفت وگو کردند.

جوادی ضمن تشریح سیاست ها و رویکردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه چاپ و نشر، برپایی نمایشگاه های بین المللی کتاب را فرصت مناسبی جهت مبادله تجربیات در حوزه نشر و توسعه همکاری ها در این زمینه دانست.

وی با اشاره به رشد و توسعه نشر در سال های پس از انقلاب اسلامی، خواستار توسعه همکاری های ناشران ایران و هند در زمینه ترجمه و نشر آثار به ویژه منابع مربوط به روابط دو کشور شد و ابراز امیدواری کرد تا هند در دور بعدی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان میهمان ویژه شرکت کند.

دیلیپ چنوی، دبیرکل مؤسسه نمایشگاه های کتاب هند نیز در این برنامه، با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی ایران و هند، حضور پُررنگ ایران در نمایشگاه کتاب دهلی نو را ناشی از اهتمام جمهوری اسلامی ایران به توسعه همکاری های فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب با هند خواند و کتاب را ظرفیت مناسب و مؤثری در همکاری های تجاری و فرهنگی ایران و هند برشمرد.

حسین پور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب دیگر سخنران این مراسم بود که پیرامون روند افزایش چاپ کتاب در ایران پس از انقلاب و فرصت های موجود جهت همکاری ناشران ایرانی و هندی در قالب طرح تاپ گرند و بورسیه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران توضیحاتی ارائه داد.

انتهای پیام/ص

13:53 - 1398/10/24 / شماره : 742836 / تعداد نمایش : 72

air.ir/ZrqcFZr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی نو با حضور ناشران خارجی از جمله جمهوری اسلامی ایران به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم افتتاحیه این دور از نمایشگاه بین المللی با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و محمد علی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو و وزیر توسعه منابع انسانی هند و جمع کثیری از ناشران هندی و بین المللی برگزار شد.

علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کشورهای دیگری چون فرانسه، امارات، مصر، اسپانیا، انگلستان، آلمان، عربستان، چین، سریلانکا، لهستان و نپال نیز در بیست وهشتمین دوره این نمایشگاه حضور داشتند.

جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان و هیأت همراه از غرفه جمهوری اسلامی ایران و سایر غرفه ها بازدید به عمل آورند.

در نمایشگاه امسال دهلی نو، علاوه بر رایزنی و خانه کتاب، نشر حافظ و سوره مهر دو ناشر شرکت کننده ایرانی در این دور از نمایشگاه هند حضور داشتند.

گفتنی است؛ شورای ملی کتاب هند با نظارت وزارت توسعه منابع انسانی و با همکاری سازمان توسعه تجارت هند و وزارت بازرگانی این کشور، مسئول برگزاری نمایشگاه کتاب دهلی نو بوده است.

انتهای پیام/ص

14:03 - 1398/10/24 / شماره : 742837 / تعداد نمایش : 67

air.ir/ZrqdFZr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت استفاده از ظرفیت های بخش های صنعتی برای تولید انبوه و تجاری سازی کالاهای فرهنگی تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

محسن جوادی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری جایزه فیرزوه در نشست خبری افتتاح این جشنواره که امروز (24 دی) در فرهنگستان هنر برگزار شد؛ گفت: هدف از جایزه فیروزه حمایت، تشویق و تقدیر از فعالان حوزه کالاهای فرهنگی و جهت دادن تولیدات محصولات فرهنگی است.

وی ادامه داد: هدف از برگزاری جایزه فیروزه، افزایش تقاضای کالاهای فرهنگی و در نتیجه اقتصادی کردن تولیدات این محصولات است. هدف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفتمان سازی تولید، تبلیع و مصرف کالاهای فرهنگی ایرانی اسلامی است. بدین منظور باید یک شبکه علمی کارآ برای تولید، عرضه و مصرف محصولات فرهنگی ایجاد شود.

این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد که باید محصولات فرهنگی تولیدی در کشورمان بازار منطقه ای و بین المللی پیدا کنند. دقت داشته باشیم که کالاهای فرهنگی می تواند ابزار مهمی برای اشتغال زایی باشد برای همین می توانیم از ظرفیت بخش های صنعتی برای تقویت این بخش استفاده کرد.

جوادی با اشاره به ظرفیت بالای همه استان ها و اقوام ایرانی برای ارائه محصولات فرهنگی گفت: امسال در نمایشگاه جایزه فیروزه به ارائه کالاهای فرهنگی استان های گلستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان توجه ویژه شده است.

به گفته جوادی یک سند داوری برای بررسی دقیق آثار ارائه شده به جایزه فیروزه تهیه شده است که معیارهای مشخصی را برای داوری آثار فراهم می کند.

به گزارش ایسنا، علاقه مندان می توانند برای بازدید از آثار ارائه شده و برگزیده به پنجمین دوره جایزه فیروزه، از امروز 24 دی به فرهنگستان هنر واقع در خیابان ولیعصر، نرسیده به خیابان طالقانی مراجعه کنند. این نمایشگاه تا تاریخ 29 دی برقرار است.

همچنین طی روزهای پیش رو در جریان نمایشگاه جایزه فیروزه، نشست های تخصصی با موضوعات طراحی و تولید بازی ها و اسباب بازیی مبتنی بر فرهنگ، هدایای فرهنگی و لزوم توجه و پرداختن به آن در بازار کنونی، فرصت ها و چالش های طراحی و تولید نوشت افزار در ایران و ملاحظلت فرهنگی، ماهیت عروسک، ویژگی ها و شاخص های عروسک های قومی و مردم ساخت، نقش و کارکرد صنایع دستی در امور اقتصادیف اجتماعی و فرهنگی، بازاریابی کالاهای فرهنگی و کارآفرینی فرهنگی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
پنجمین دوره جایزه فیروزه صبح روز دوشنبه با هدف نمایش کالاهای فرهنگی در حوزه های صنایع دستی، نوشت افزار، عروسک، اسباب بازی و... با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری جایزه فیروزه و علی فریدونی مدیر کل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی و دبیر جایزه فیروزه در فرهنگستان هنر افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر خبرگزاری پانا نسل امروز زمان نیوز

نکته حائز اهمیت در این دوره از جشنواره که آن را با جشنواره های دیگر متمایز کرده است، حضور 3 استان خوزستان، سیستان و بلوچستان و گلستان با نگاه به جغرافیای این سه استان است. به گفته علی فریدونی، دبیر جشنواره در راستای تعمیم دادن جشنواره فیروزه قرار است تمرکززدایی صورت بگیرد و این جشنواره از پایتخت به استان های دیگر که مهد اقوام هستند، سوق یابد و در استان های دیگر هم برگزار شود تا کالاهای فرهنگی اقوام دیده شوند. محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست قبل از افتتاحیه گفت: امیدواریم در جشنواره فیروزه به شبکه علمی کارآمد برای تولید، ایجاد بازار بین المللی و مصرف برسیم و راهی را که آغاز کردیم ادامه دهیم. او در ادامه توضیح داد: جایزه فیروزه برای حمایت، تشویق و تقدیر فعالان حوزه فرهنگی است و جهت دهی به تولیدات کالاهای فرهنگی خواهد بود تا در مسیر درست تولید قرار بگیرند. معاون فرهنگی وزارت ارشاد تأکید کرد: امیدوارم در دوره جدید با توجه بیشتر به اقوام راهی برای دیده شدن استان ها در دوره های بعد باز کنیم و برای کالاهای فرهنگی بازارهای منطقه ای ایجاد کنیم. کالای فرهنگی سهم بزرگی در اقتصاد کشور دارند که ما در سطح جهان شاهد موفقیت آن هستیم اما در کشور ما مهجور مانده است در نتیجه می توانیم با پرداختن به کالاهای فرهنگی، اقتصاد فرهنگ را به مرحله رونق برسانیم. علی فریدونی، دبیر جشنواره جایزه فیروزه در نشست خبری این دوره نمایشگاهی گفت: از چند سال پیش تصمیم گرفتیم در حوزه فرهنگ و کالاهای فرهنگی و به تبع آن تولید در این حوزه فعالیت های گسترده انجام دهیم زیرا مفهومی است که همه قشرهای جامعه با آن سروکار دارند. آنچه در آیین نامه جایزه فیروزه آمده است، نگاه گفتمان سازی و ترویج محصولات فرهنگی است و به نوعی تولید در مصرف گرایی فرهنگی است که ما باید در این میان به ارتقا تولیدکننده و مخاطب بیندیشیم. فریدونی گفت: آن چه جامعه در حال حاضر به آن احتیاج دارد که ما هم به آن پرداختیم همانند نوشت افزار، اسباب بازی، هدایای فرهنگی و... موضوعات مهم و فرهنگی جشنواره فیروزه هستند. حوزه عروسک یکی از نیازهای جامعه شناسی، روانشناسی و نیاز زمانه است که با هویت ایرانی و اسلامی درهم آمیخته شده و به آن پرداخته شده است.
در ادامه جشنواره فیروزه با حضور محسن جوادی و علی فریدونی افتتاح شد و قرار است تا 29 دی ماه میزبان حضور مردم باشد.

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

محمد مهدی عرب زاده نوشت: جشنواره بین المللی فجر، پس از مدتها با موهبتی مواجه شده که سالها برای آن طرح و برنامه میریخته است. سی وهفت دوره این جشنواره، زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران برگزار شده و چند سالیست شاهد حضور بازیگران و اکران فیلمهایی است که آشکارا به نظام مقدس جمهوری اسلامی هجوم میبرند و در کمال بی انصافی تکه پرانی میکنند. جمهوری اسلامی هرگز گریزی از نقد منصفانه نداشته و نخواهد داشت اما برخی شیفتگان غرب، گاهی با سیاه نمایی از جامعه و خود تحقیری و گاه با عبور از خط قرمزهای اخلاقی، در تلاشند تا مسیر فرهنگ ایرانی-اسلامی سینمای پس از انقلاب را به بیراهه بکشانند.

در چند روز اخیر تعدادی از همین سینماگران، به بهانه عزاداری برای سرنشینان هواپیمای اوکراینی، جشنواره سی وهشتم فیلم فجر را از نعمت وجود خود محروم کرده اند و این فرصتی است برای آن دسته از هنرمندان انقلابی که در طول این سالها از نبود ظرفیت شکایت کرده اند.

انصراف سینماگران بی انصاف از حضور در جشنوارهای که نماد فیلمسازی پس از انقلاب شکوهمند اسلامی است، فرصتی برزگ برای هنرمندان انقلابی است تا جشنواره بین المللی فجر، به جای نشر و انتقال پیامهای ضد انقلاب، در مسیر اصلی خود قرار بگیرد. نمایش فیلمهایی منطبق بر فرهنگ ایرانی و اسلامی بر پرده نقره ای، مستلزم همکاری و پشتیبانی بیش از پیش مسئولین و همت مضاعف هنرمندان انقلابی است.

لینک خبر :‌ اعتدال
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : تابناک باتو تجارت آنلاین سیمرغ خبر یزد خوزستان آنلاین

کیهان امروز در مطلبی مفصل از خجالت برخی هنرمندان معترض درآمده، بخش های از یادداشت کیهان را اینجا آوردیم:

برخی سینماگرانی که در جشنواره فیلم فجر امسال شرکت نکرده و یا آثارشان رد شده بود، روغن ریخته را نذر امامزاده کردند و گفتند که جشنواره فیلم فجر امسال را تحریم می کنند!

نکته جالب اینکه اکثریت قریب به اتفاق این افراد، امسال اثری در جشنواره فیلم فجر ندارند و معلوم نیست که چه چیزی را تحریم کرده اند! مثل رضا درمیشیان ، که قبلا نیز فیلمی در حمایت از فتنه ساخته بود و در تجمعات روز شنبه، مثل جعفر پناهی، سفیر انگلیس را همراهی می کرد و با وجود ادعای مستقل بودن، بابت ساخت فیلمش از فارابی و بیت المال پول گرفته است! یکی از صحنه گردان های اصلی تحریم جشنواره فجر، منتقد بی اخلاق و هتاکی است که در صفحه مجازی خودش به شهید قاسم سلیمانی نیز اهانت کرده بود! امیر پوریا عامل سفارت استرالیا است که مدتی پیش از کشور فرار کرده و مقیم خارج است.

برخی رسانه ها گزارش داده اند که وی کمپین تحریم جشنواره فجر را ایجاد کرده است و سینماگران را به اعلام تحریم جشنواره فجر تشویق و تحریک می کند.

هر چند که این جریان، اتفاق مبارکی است و جای امید است، افرادی که امسال جشنواره فیلم فجر را تحریم کرده اند، سال های بعد نیز قید این جشنواره را بزنند. چرا که بسیاری از این فیلمسازها و منتقدان، نسبتی با عنوان فجر ندارند و فقط موجب مخدوش شدن این عنوان و هدر رفتن بیت المال می شوند.

امیر جعفری و ریما رامینفر که با تلویزیون به شهرت رسیدند نیز، بیانیه هتاکانه و مشترکی را در جهت فضاسازی تبلیغاتی علیه نیروهای مسلح منتشر کرده اند.

لینک خبر :‌ برترین ها
علی عطشانی نسخه ای از فیلم جدید خود را به جشنواره فیلم فجر داده بود و فیلمش نه تنها مورد تایید هیات انتخاب قرار نگرفته بود که حتی در لیست رزروها هم نبود. حالا او ادعا می کند که جشنواره فیلم فجر را تحریم کرده است.

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا ، فضای اجتماعی همچنان درگیر شوک هجدهم دی ماه و سقوط هواپیمای مسافربری است. به تبع اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح که این واقعه را خطای انسانی بر اثر اصابت موشک از پدافند خودی اعلام کرد، رسانه ها و کاربران شبکه های اجتماعی، واکنش های متفاوتی داشتند و طبیعی است که در پازل چهره های مشهور فضای مجازی، برخی چهره های هنری هم برای اظهارنظر در این موضوع ورود کردند.

اظهارنظرها متفاوت بوده و هرکس بنا به ایده و مشی شخصی خود اعلام موضع کرده است. یکی از مدل های موضع گیری که به دلیل نزدیکی این روزها به رویداد فرهنگی جشنواره فیلم فجر مطرح شده، اعلام عدم حضور یا به عبارتی تحریم این دوره از جشنواره است. این شکل موضع گیری از جانب افراد زیادی مطرح نشده و بیشتر از جانب هنرمندانی است که اثر قابل توجهی برای جشنواره فجر ندارند، ولی با این حال در حال ضریب خوردن در فضای رسانه ای است.

بخشی از این اتفاق به دلیل این است که رسانه های معاند از این مدل مواضع سوءاستفاده کرده و بر طبل نفاق و اختلاف بین جامعه هنری می کوبند و شکاف ایجادشده باعث شکل گیری فضایی دوقطبی بین هنرمندان می شود. این دوقطبی که با ژست درکنار مردم بودن تعدادی هنرمند شکل گرفته، باعث شکل گرفتن فضایی شده که اگر هنرمندی در جشنواره فجر حضور یابد، در مظان این اتهام است که مقابل مردم خودش ایستاده است. شکل مضحک ماجرا این است که پررنگ کردن این دوقطبی هم به کمک شبکه ایران اینترنشنال رسانه وابسته به پول های سعودی و شبکه بی بی سی فارسی وابسته به انگلیس صورت می گیرد.

اما طرف دیگر ماجرا هم نوع پوشش و پرداخت رسانه های داخلی در مورد این شکل موضع گیری ها است که این نمونه های معدود هنرمندان را به واسطه همان های وهوی رسانه ای شان، در شکلی تعمیم یافته از جامعه بزرگ هنری تعبیر می کنند.اوایل امسال تحقیقاتی با بررسی محتوای شبکه های اجتماعی هنرمندان مشهور صورت گرفت که برمبنای روش تحلیل محتوای کمی، نظرات این هنرمندان را در رویدادهای اجتماعی و سیاسی بررسی کرده بود.

نتیجه این تحقیق جالب بود؛ به خصوص که این نتایج برخلاف نظر افراد و رسانه هایی است که گمان می کنند عموم هنرمندان نسبت به شرایط اجتماعی و سیاسی، انتقادات تند و معاندانه نسبت به وضعیت موجود دارند. برمبنای این تحقیق بخش مهمی از هنرمندان، عنصر معاند نظام نیستند و فقط نسبت به رفتار مسئولان انتقاد دارند. بیش از 48درصد از هنرمندان فعال در شبکه های اجتماعی در شرایط سیاسی که نسبت به آن اطلاعاتی ندارند، سکوت کرده و آماری کمتر از سه درصد از میان نظرات، دیده می شود که مخالفت مستقیم و عناد با سیاست های نظام دارند که اغلب این افراد، دوتابعیتی یا ساکنان خارج از کشور هستند.

اما عجیب است معمولا در مواجهه با اهالی هنر از سوی برخی رسانه ها و به خصوص رسانه ملی، افتادن در دام تعمیم دادن کل جامعه هنری به همین چند چهره مشهور هنری دیده می شود؛ آن هم چهره هایی که عملا بخش مهمی از اعتبارشان برای حضور در فضای رسانه ای، در حفظ همین های وهوی ها و اظهارنظرهای شاذ است.در آرایش رسانه ای این روزها که برخی سلبریتی ها در فضای مجازی تلاش می کنند باعث تعمیق شکاف بین هنرمندان شوند، شاید نتوان توقعی از آن 48درصد هنرمند ساکت در شبکه اجتماعی داشت که موضعی صریح در مقابل همصنف هایشان بگیرند، ولی می توان با رجوع به کارنامه هنری چند سال اخیر این سلبریتی ها و همچنین نسبت زندگی شان با واقعیت زندگی مردم، ژست های همراهی با جامعه ایران را به چالش کشید. بازیگری که برای حضور در یک سریال شبکه نمایش خانگی، دستمزد میلیاردی گرفته (که اتفاقا سرمایه گذاران این سریال، از متهمان اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان هستند) نمی تواند نمایندگی جامعه هنری در حمایت از مردم را برعهده بگیرد.

یا هنرمندی که در این دوره از جشنواره فجر، اثر قابل توجهی ندارد، چگونه می تواند نسبت به عدم حضور خود در این رویداد فرهنگی، ژستی حق به جانب بگیرد. جالب تر اینکه یک منتقد سینمایی که تا چند سال پیش در تلویزیون و رادیو حضور داشت، حالا که از ایران مهاجرت کرده و ساکن ترکیه شده است، این روزها با برخی سینماگران تماس می گیرد و بدون اینکه بگوید از ایران رفته، به انصراف از جشنواره فیلم فجر تشویق شان می کند.

این مدل ژست گرفتن به نام مردم، آنچنان مضحک شده که بین اهالی رسانه به شوخی تبدیل شده است. مثلا علی عطشانی نسخه ای از فیلم جدید خود را به جشنواره فیلم فجر داده بود و فیلمش نه تنها مورد تایید هیات انتخاب قرار نگرفته بود که حتی در لیست رزروها هم نبود. حالا او ادعا می کند که جشنواره فیلم فجر را تحریم کرده است. سررشته این تحریم جشنواره فیلم فجر هم که به مسعود کیمیایی تعلق می گیرد، بیشتر واکنشی است شخصی نسبت به اتفاقات و حواشی ای که حین نمایش سه فیلم اخیرش در جشنواره فیلم فجر رخ داده بود و با خنده ها و هو کردن حاضران در سالن نمایش به حاشیه کشیده شده بود.

منبع: فرهیختگان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : تابناک باتو تیک خبر یزد سیمرغ خوزستان آنلاین تجارت آنلاین

روزنامه فرهیختگان از انصراف دهنگان جشنواره فجر شاکی ست:

بر مبنای یک تحقیق بخش مهمی از هنرمندان، عنصر معاند نظام نیستند و فقط نسبت به رفتار مسئولان انتقاد دارند. بیش از 48درصد از هنرمندان فعال در شبکه های اجتماعی در شرایط سیاسی که نسبت به آن اطلاعاتی ندارند، سکوت کرده و آماری کمتر از سه درصد از میان نظرات، دیده می شود که مخالفت مستقیم و عناد با سیاست های نظام دارند که اغلب این افراد، دوتابعیتی یا ساکنان خارج از کشور هستند.

شاید نتوان توقعی از آن 48درصد هنرمند ساکت در شبکه اجتماعی داشت که موضعی صریح در مقابل همصنف هایشان بگیرند، ولی می توان با رجوع به کارنامه هنری چند سال اخیر این سلبریتی ها و همچنین نسبت زندگی شان با واقعیت زندگی مردم، ژست های همراهی با جامعه ایران را به چالش کشید.

بازیگری که برای حضور در یک سریال شبکه نمایش خانگی، دستمزد میلیاردی گرفته (که اتفاقا سرمایه گذاران این سریال، از متهمان اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان هستند) نمی تواند نمایندگی جامعه هنری در حمایت از مردم را برعهده بگیرد. یا هنرمندی که در این دوره از جشنواره فجر، اثر قابل توجهی ندارد، چگونه می تواند نسبت به عدم حضور خود در این رویداد فرهنگی، ژستی حق به جانب بگیرد. جالب تر اینکه یک منتقد سینمایی که تا چند سال پیش در تلویزیون و رادیو حضور داشت، حالا که از ایران مهاجرت کرده و ساکن ترکیه شده است، این روزها با برخی سینماگران تماس می گیرد و بدون اینکه بگوید از ایران رفته، به انصراف از جشنواره فیلم فجر تشویق شان می کند.این مدل ژست گرفتن به نام مردم، آنچنان مضحک شده که بین اهالی رسانه به شوخی تبدیل شده است. .

مثلا علی عطشانی نسخه ای از فیلم جدید خود را به جشنواره فیلم فجر داده بود و فیلمش نه تنها مورد تایید هیات انتخاب قرار نگرفته بود که حتی در لیست رزروها هم نبود. حالا او ادعا می کند که جشنواره فیلم فجر را تحریم کرده است. سررشته این تحریم جشنواره فیلم فجر هم که به مسعود کیمیایی تعلق می گیرد، بیشتر واکنشی است شخصی نسبت به اتفاقات و حواشی ای که حین نمایش سه فیلم اخیرش در جشنواره فیلم فجر رخ داده بود و با خنده ها و هو کردن حاضران در سالن نمایش به حاشیه کشیده شده بود.

لینک خبر :‌ برترین ها
برخی از هنرمندان و گروه های تبلیغاتی نمایش ها در بخش های مختلف جشنواره تئاتر فجر با حرکت های هیجانی و رادیکال و با هدف موج سواری، شوآف یا خوشایند دیگران انصراف خود را برای حضور در جشنواره تئاتر فجر اعلام کرده و به دیگران نیز برای عدم حضورشان فشار وارد می کنند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، یازده روز از ترور ناجوانمردانه سردار شهید قاسم سلیمانی به دست آمریکایی ها و یک هفته از سانحه هواپیمایی اوکراین و شهادت جمعی از هم وطنان ایرانی و غیر ایرانی می گذرد و در این مدت موج های زیادی از همدلی و وحدت مردم در تشییع پیکر پاک سردار سلیمانی و دیگر شهدای ترور در عراق را شاهد بودیم در حالیکه در بین هنرمندان از طیف های مختلف تنها تعداد اندکی در این رابطه واکنش نشان دادند و آنهایی هم که واکنشی داشتند از سوی دیگران مورد تخطئه و تهدید قرار گرفتند. بخش دیگری از این موج به سوگواری برای از دست رفتن هم وطنانمان در کرمان و در سانحه هواپیمایی اوکراینی می رسد اما در این بین اتفاقات مرموز دیگری نیز در جریان است که در حال تیشه زدن به ریشه جشنواره های فجر است.

در این مقطع تعدادی از هنرمندان تئاتر، سینما، تلویزیون و موسیقی در این چند روز به انصراف از حضور در بخش های مختلف هنری از جمله تحریم جشنواره تئاتر فجر، فیلم فجر، موسیقی فجر، لغو کنسرت ها و همینطور فعالیت در صداوسیما پرداختند. بگذریم از کسانی به راستی از بابت ناراحتی خانواده های شهدا فعالیت هنری خود را لغو کرده اند، عده ای هم هستند که با کلیدواژه خطای انسانی و انصراف در این فضا موج سواری کرده و برای خوشایند دیگران و گروه های خاص داخلی و خارجی دست به این اعتراضات زده اند.

پُر واضح است که براساس فکت های حاضر در فضای مجازی، عده ای از فضای آشفته و گل آلود در حال ماهی گرفتن هستند و با تحریک گروه های نمایشی تلاش دارند از این نمد برای خود کلاهی درست کنند و به طور مداوم در فضای مجازی در حال پخش اخبار آن و همینطور تشویق و ترغیب دیگر گروه ها برای انصراف هستند.

در این بین هنرمندانی چون مهناز افشار حتی در خارج از کشور به تهییج دیگر هنرمندان در داخل مشغول هستند و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند. این رویکرد که از سوی بسیاری از هنرمندان هم تقبیح شده، در جاهایی منجر به واکنش های طنز شده و به عنوان مثال هومن خلعتبری برای جا نماندن از این قافله مطلبی را به طنز در فضای مجازی منتشر کرد.

نکته اول: بسیاری از این گروه هایی که در این چند روزه به بهانه عزاداری برای شهدای هواپیمایی و مخالفت با حاکمیت، انصراف خود را از حضور در جشنواره تئاتر فجر اعلام کرده اند، گروه هایی هستند که از منابع دولتی برای تولید نمایش خود در تئاتر شهر و گاهاً تماشاخانه ایرانشهر کمک هزینه دریافت کرده اند.اما در این میان مرور چند نکته ضروری به نظر می رسد:

گرچه شاید این گروه ها هنوز کمک هزینه خود را از انجمن هنرهای نمایشی دریافت نکرده اند اما قرارداد دارند و این پول را تا انتهای سال دریافت می کنند. اگر قرار است این گروه ها از جشنواره فجر انصراف دهند، چرا از منابع دریافتی خود انصراف نمی دهند؟!

این قراردادها متفاوت از کمک هزینه ای است که گروه ها برای حضور خود در جشنواره فجر دریافت می کنند. بنا بر این اگر گروهی تصمیم می گیرد از حضور در جشنی که به نام انقلاب اسلامی و پیروزی آن برگزار می شود، انصراف دهد بهتر این است که پولی هم از حاکمیت دریافت نکند و اگر هم گرفته آن را برگرداند.

نکته دوم: خیلی از افراد انصرافی از جشنواره نظیر الف. د در طول سال داوری ها و کارگاه های آموزشی زیادی در استان ها برگزار می کنند. این کارگاه ها هم از سوی اداره کل هنرهای نمایشی هماهنگ و بودجه بندی و همه از پول حاکمیت تزریق می شود.

نکته سوم: مدیران فرهنگی و هنری ما در شرایط کنونی چه نقشی برعهده دارند؟ آیا تصمیم دارند در شرایط فعلی همچون تاکنون بایستند و تنها نظاره گر وضع موجود باشند؟ درست است که شاید عده ای از مدیران تصور کنند که با صحبت کردن در این زمینه مسئله چالشی تر می شود اما در واقع وظیفه دولت این است که درباره حضور و انصراف هنرمندان شفاف سازی کرده و تصمیم گیری کند.

در این میان تنها نادر برهانی مرند دبیر جشنواره تئاتر فجر به صدور بیانیه ای اکتفا کرد و در آن ضمن همدلی با اهالی تئاتر از آنها خواست که به جشنواره تئاتر برگردند. او در این بیانیه نوشته است: صمیمانه و همدلانه از شما خواهش می کنم که افتراق های ناچیزمان را کناری بگذاریم و در خانه خویش بمانیم، یقین بدانید همه ما یک آرمان مشترک بزرگ داریم: اعتلای فرهنگ و هنر این مرز وبوم و خدمت به مردمان نجیب و رنج دیده کشور عزیزمان.

این شفاف سازی به این معنی است که هنرمندان به ویژه آنهایی که برجسته و مطرح هستند در سالی که گذشت چقدر قراردادهای هنری و کاری بسته اند، چه اندازه مطالبه دولتی داشته اند و در کدام سالن ها به اجرا رفته و پول دریافت کرده اند؟ بهرحال یک جای کار باید همه چیز شفاف شود و اینطور نباید باشد که یک عده از هر دو سو مطالبه داشته باشند هم خود را با عناصر بیگانه و به قولی روشنفکری و اپوزوسیون همراه کنند و هم از سوی دیگر سالن دولتی بگیرند، به اجرا بروند و مطالبات خود را داشته باشند.

نکته چهارم: بنا به گفته منابع آگاه خیلی از کارکنان در دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر نیز اکنون برای حضور و انصراف خود تحت فشار قرار گرفته اند. سؤالی که اینجا ایجاد می شود این است که اگر این انصراف ها سازمان یافته نیست چطور می شود که در یک روز شانزده گروه نمایشی یک مرتبه با هم، هم پیمان می شوند و انصراف می دهند؟ آیا غیر از این است که لیدر و سرگروهی این مسائل را رهبری می کند!

علاوه بر فشار بر دوستان دبیرخانه فجر، بخش زیادی از این فشارها از همان تشییع پیکر سردار سلیمانی و هنرمندانی که در این حوزه و برای عرض تسلیت و همراهی با مردم در صفحات مجازی خود مطالبی را منتشر کردند نیز وارد شده است. خیلی از این هنرمندان از سوی گروه های فشار و هنرمندان به قولی اپوزوسیون تحت فشار و صحبت های ناروا قرار گرفتند و این فشارها تا جایی پیش رفت که حتی خود خانه تئاتر نیز در سایت و کانال خود یک پیام تسلیت برای شهادت سردار قاسم سلیمانی منتشر نکرد! در حالی که همین خانه تئاتر بیانیه ای درباره سانحه هوایی اخیر منتشر کرده و به نوعی تشویق هنرمندان برای انصراف و عدم حضور در فجر نیز دامن زده است!

در چنین شرایطی آیا سقوط هواپیما و اتفاقات رخ داده پس از آن یک بهانه ای سازمان یافته بیشتر برای یک عده نبوده است؟ هنرمندی که در طول سال بیش از بیست داوری در شهرهای مختلف دارد و کلاس های آموزشی برگزار می کند آیا پول خود را از جایی غیر از دولت می گیرد که حال تحت تأثیر جو برای حضور در فجر انصراف می دهد؟

اینجاست که پُز روشنفکری و دموکراسی نمایی یک عده خود را نشان می دهد. بنا به گفته منابع آگاه بیشتر انصراف ها از گروه های نمایشی تهرانی بوده و کمتر گروه های شهرستانی به استثنای گروه های نمایشی مشهد که البته آن هم تهیه کننده های مشترک دارند، به این سمت و سو سوق پیدا کرده اند. هنوز گروه های استانی و شهرستانی و بخش تئاتر خیابانی برای عدم انصراف در حال مقاومت هستند به طوری که خیلی از این جوانانی که انصراف نداند مدام انگ خودفروش ، خودفروخته ، عقده ای و ... می خورند و منابع آن نیز در صفحات مجازی موجود است.

در این میان تنها نغمه ثمینی نویسنده را دیده ایم که در کنار انصراف خود اعلام کرده است که ما در ایام گذشته در جشنواره دیده شده ایم، اما انصراف ندهندگان جوان اشقیا نیستند! شاگردان و دوستان و همکارهای ما هستند و بسیاری شان برای تئاتر مقروضند.

همچنین در حال حاضر هنرمندانی که شرافتمندانه پای کار ایستاده اند نقششان در مرکز هنرهای نمایشی و دبیرخانه فجر چیست؟ هنرمندان انصرافی از فجر در صورتی که نیتشان ضربه به حاکمیت نبود، می توانستند با حضور در جشنواره قدری از آلام مردم بکاهند و یا اینکه بودجه های خود را برای کمک به سیل زده های سیستان و بلوچستان و ساخت زیرساخت های آنجا و همینطور تئاتر استان ها اختصاص دهند.

نکته پنجم: برخی از هنرمندانی که در بخش های مختلف جشنواره حاضر شدند یا گروه های تبلیغاتی نمایش ها تحت تأثیر دیگران با حرکت های هیجانی و رادیکال یا برای موج سواری، شوآف یا خوشایند دیگران انصراف خود را اعلام کرده اند، به دیگران نیز برای عدم حضور خود فشار وارد می کنند و با نیت استعفای مدیران نیز آرام پیش می روند تا تمام گروه ها و همینطور مدیران فجر کناره گیری خود را اعلام کنند.

در حال حاضر نیز پروژه استعفای داوران، اعضای دبیرخانه و نادر برهانی مرند، مدیر جشنواره تئاتر فجر را نیز کلید زده اند و با هشتک از صفحات اینستاگرام خود منتشر می کنند. پشت بخشی از این اتفاقات در تئاتر فجر ستادهای تبلیغات آزاد و روابط عمومی های نمایشی حضور دارند.

نکته پایانی: از آب گل آلود شده فرهنگ و هنر این را بگوییم که برخی گروه های نمایشی هم که اصلا در فجر شرکت نکرده یا اینکه اجرا نداشته اند یا گروه هایی که با همه تلاششان نمی توانستند شرایط حضور خود را با وجود اعلام نامشان به دلیل مشکلات فنی یا تمرینی فراهم کنند نیز خود را به عنوان انصرافی فجر اعلام کرده اند! احتمالا اینها هم تصور کرده اند که از این قافله جا می مانند و اگر نام خود را اعلام نکنند دیگر در گروه های تئاتری جایی نخواهند داشت!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
برخی هنرمندان در روزهای گذشته در حالی جشنواره فیلم فجر را تحریم کردند که نه بازیگر اثری هستند و نه کارگردان و صرفاً نمی توانند تماشاچی باشند و برخی نیز برای دور ماندن از رقابت اقدام به تحریم اثر خود کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : مشرق نیوز هم اندیشی خیبرآنلاین مردم نیوز ایرانا

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم - در روزهای گذشته همزمان با اعلام خبر شهادت برخی هموطنان در هواپیمای اوکراینی به دلیل بروز خطای انسانی به دلیل شرایط جنگی حاکم بر کشور، برخی هنرمندان با انتشار متن ها و ویدئوهایی اعلام کردند در جشنواره فیلم فجر حضور نخواهند داشت و بزرگترین رخداد سینمایی ایران را تحریم می کنند!

این نحوه تحریم کردن جشنواره های داخلی مسبوق به سابقه است. برای مثال در سال 88 نیز برخی سینماگران ایرانی در بیانیه ای خطاب به فیلمسازان خارجی از آنها خواستند تا به نشانه اعتراض به آنچه سرکوب مردم می خواندند، جشنواره فجر را تحریم کنند.

در بخش داخلی جشنواره آن سال نیز برخی سینماگران حضور در هیئت داوران را نپذیرفتند. فرهاد توحیدی، فاطمه گودرزی، مینو فرشچی، عزت الله انتظامی و اصغر فرهادی از جمله افرادی بودند که داوری جشنواره را هرکدام به دلیلی قبول نکردند. رخشان بنی اعتماد نیز به حضور فیلم مستندش در جشنواره اعتراض کرد و رسول صدرعاملی نیز فیلم خود را که در حال تدوین بود به جشنواره نفرستاد.

با این حال ایده تحریم در آن سال با شکست مواجه شد چراکه این جشنواره مهم ترین رخداد سینمایی کشور و بزرگترین جشنواره فیلم در سطح منطقه است و کارگردانان جوان مهم ترین بخت خود برای پیشرفت در این حرفه را شرکت در جشنواره فجر می دانند. سایر کارگردانان سرشناس نیز باید از رهگذر این جشنواره فیلم خود را برای گیشه آماده کنند و حضور در جشنواره و رقابت با سایر فیلم سازان را گامی برای مطرح کردن نام فیلم شان و فروش بیشتر آن می دانند.

حربه تحریم در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر کارساز نشد و با حضور آثار کارگردانان صاحب نامی همچون داریوش مهرجویی، تهمینه میلانی، ابراهیم حاتمی کیا، پوران درخشنده، مجتبی راعی، داریوش فرهنگ و شهرام اسدی جشنواره با وضعیت قابل قبولی به کار خود پایان داد.

با گذشت ده سال بار دیگر صحبت از تحریم جشنواره فیلم فجر به گوش می رسد. مسعود کیمیایی که با فیلم "خون شد" در این جشنواره حضور داشت در پیامی ویدئویی انصراف خود را اعلام کرده است. پیمان معادی نیز اگرچه کارگردان اثری نیست اما از حضور در جشنواره انصراف داده است! و ممکن است در روزهای آینده نیز نام برخی هنرمندان به گوش بخورد اما تجربه تحریم های گذشته نشان داده است هنرمندانی که زمانی جشنواره را تحریم می کردند، سال های بعد با دستِ پُر و حالتی شورانگیز به جشنواره می آمدند.

در واقع در این حوزه با یک رفتار پارادوکسیکال و متناقض مواجه هستیم. رخشان بنی اعتماد اگرچه سال 88 از جشنواره انصراف داد، اما در سی و دومین جشنواره فیلم فجر(سال 92) با "قصه ها" پا روی فرش قرمز جشنواره گذاشت. اصغر فرهادی نیز که حضور در هیئت داوران را نپذیرفته بود در جشنواره سال بعد(سال 89) با جدایی نادر از سیمین سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و کارگردانی را از آن خود کرد.

از سوی دیگر شاید چنین تحریمی را بتوان نوعی فرار رو به جلو و کاسبکارانه تفسیر کرد. کارگردان صاحب نامی مانند مسعود کیمیایی سالها است که دست خالی از جشنواره بیرون می آید. آخرین جایزه او برای فیلم جرم در جشنواره فجر سال 89 بود. بعد از آن فیلم های متروپل و قاتل اهلی هیچ موفقیتی کسب نکردند و برخی منتقدان معتقدند دوران کیمیایی سالهاست که به پایان رسیده است. همچنین طبق گفته های تهیه کننده فیلم جدید وی، اثر جدید کیمیایی قرار است در جشنواره حضور داشته باشد اما در بخش کارگردانی رقابت نکند و بدیهی بود کیمیایی در رقابت با کارگردانان صاحب نامی همچون حاتمی کیا، مجیدی و دیگران توان رقابت نخواهد داشت پس بهترین کار ادعای انصراف به بهانه همدردی با مردم است!

پگاه آهنگرانی و سارا بهرامی از تحریم کنندگان جشنواره هیچ فیلمی نه در بخش سودای سیمرغ دارند و نه در بخش نگاه نو. سارا خوئینی ها نیز نه امسال، بلکه در دو سال گذشته هیچ فیلمی در این رویداد بزرگ سینمایی نداشته است.

این رفتار متناقض و به نوعی کاسبکارانه سلبریتی ها موجب شده تا علاوه بر مردم، برخی دیگر از هنرمندان نیز داد اعتراض سر دهند. ماه گذشته بعد از بیانیه برخی هنرمندان با عنوان #صدای_آبان_98، کارن همایونفر آهنگساز برجسته ایرانی در صفحه شخصی خود به این بیانیه هنرمندان اعتراض کرد و نوشت: در صفحه ات اعتراض می کنی اما یک و نیم میلیارد دستمزد برای ده روز می گیری و الآن هم از دست شوخی زشت شهروند البرزی با کودکی که در سطل زباله انداختند گله می کنی؟ الآن آن شهروند را دستگیر کردند احتمالاً کارش با کرام الکاتبین است، نمی خواهید کمپین برای آزادی اش ترتیب دهید؟ هموطن عزیزم، سیاه خود ماییم، سیاه کار خود ماییم که در زندگی روزمره در رفتار اجتماعی، در حفظ حق شهروندی دیگران یک لحظه هم با خودمان روراست نیستیم. این اعتراضات و بیانیه های ظاهری و عوام فریب لیاقت خودمان است..."

روز گذشته نیز سیروان خسروی با انتشار تصویر یک آفتاب پرست در صفحه شخصی خود، رفتار هنرمندانی که جشنواره فجر را تحریم کردند به آفتاب پرست تشبیه کرد و نوشت: "افسوس که هنوز هم بسیارند کسانیکه دنباله رو سلبریتی های آفتاب پرستی هستند که یک روز سبزند، یک روز بنفش، یک روز عزادارند، یک روز به فلان کاندیدا "اعتقاد راسخ" دارند، روز دیگر تظاهر به فریب خوردگی می کنند، یک روز تاریخ سازند و روز دیگر تاریخ باز. اینها همانهایی هستند که از ماهیگیری از آب گل آلودِ هیچ حادثهای نمی گذرند و شهوت دیده شدنشان تمام ناشدنی است..."

اگرچه تحریم حضور در جشنواره ای مانند فجر چندان کارساز نیست، امابه نظر می رسد این افراد بهتر است برای نشان دادن مردمی بودن خود نسبت به حضور پول های کثیف در سینما اعتراض کنند. ترانه علیدوستی بازیگر سریال شهرزاد در حالی که اقدام به تحریم جشنواره کرده است که برای بازی در سریال شبکه خانگی شهرزاد مبلغ 90 میلیون تومان ماهانه دریافت می کرد و محمد امامی تهیه کننده این سریال در ارتباط با پرونده اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان دستگیر شده بود. هادی رضوی مهم ترین سرمایه گذار این سریال نیز محکوم پرونده بانک سرمایه بود و به بیست سال حبس محکوم شد.

سال 95 کمپین #نه_به_شهرزاد از سوی برخی کاربران شبکه های اجتماعی شکل گرفت و خواهان شفاف سازی درخصوص منابع مالی این سریال بودند و پرسش هایی مطرح کردند که از سوی ترانه علیدوستی و سایر عوامل شهرزاد بی پاسخ مانده است.

رفتارهای متناقض و به قول خود اهالی هنر آفتاب پرستانه، جایگاه این قشر را در میان مردم تنزل می دهد و از این پس به آنها به چشم بدبینانه نگاه می کنند و حتی خارج از ساحت سیاست، به کارهای آنها در حوزه فعالیت های اجتماعی و امور خیریه نیز به دیده تردید نگاه می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
انصراف برخی سلبریتی ها از شرکت در جشنواره فجر به دلیل سقوط هواپیمای اوکراینی، موجی از انتقادات را به همراه داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : سینما پرس افکار نیوز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی بر اثر خطای انسانی، موضوع داغ این روزهای فضای مجازی است و هنرمندان و کاربران شبکه های اجتماعی نسبت به این موضوع واکنش های متفاوتی نشان داده اند.

با نزدیک شدن به جشنواره های فجر، برخی هنرمندان در فضای مجازی خبر از انصراف یا به نوعی تحریم جشنواره های فجر به عنوان داور، شرکت کننده، تماشاگر و... را داده اند. انتشار این نوع خبرها نه تنها به فضای اجتماعی کشور کمک نمی کند، بلکه بازی رسانه ای به راه انداخته و سبب می شود تا شبکه های معاند فضای بیشتری برای جولان داشته باشند.

این اخبار که در روز های اخیر از سوی برخی هنرمندان منتشر شد، تعجب بسیاری از افراد را برانگیخت چرا که برخی از هنرمندان اعلام کرده اند که در هیچ یک از جشنواره های فجر حضور نخواهند داشت و حتی به تماشای آثار همکاران خود هم نمی نشینند. اما باید دید این هنرمندان به جشنواره های فجر دعوت می شوند که بخواهند آثاری را ببینند. از این رو مشخص نیست قصد و نیت آنها از انتشار چنین پیام هایی چیست؟

این پیام ها به ظاهر نشان می دهد که این هنرمندان برای همدردی با مردم داغدار از شرکت در جشنواره ها دست می کشند، اما باید گفت در این میان افرادی هم هستند که برای دیده شدن و درخشیدن نامشان در فضای مجازی دست به انتشار پیام های انصراف از جشنواره می زنند تا بلکه بتوانند از این طریق نام خود را بر سر زبان ها بیاورند.

بیشتر بخوانید: مدعیان همدردی با مردم/ ناچهره هایی که به دنبال جلب توجه هستند

در کنار این هنرمندان، کسانی هم بودند که سال ها کار تصویر را کنار گذاشته و این بار با ترفندی جدید می خواستند نام خود را درخشان تر کنند که با واکنش مدیران هم مواجه شدند.

محمد سرشار مدیر شبکه پویا با انتشار متنی در صفحه اینستاگرامی خود با اشاره به خداحافظی قلقلی از صدا و سیما، نوشت: آقای شهرام لاسمی (اگر یادتان باشد، همان قلقلی دهه شصت) نه کارمند صدا و سیماست، نه برنامه ای در شبکه کودک داشته و نه برنامه ای در دست تولید دارد. ایشان دقیقا با کجای صدا و سیما خداحافظی کرده؟

در کنار این پیام ها نیز پیامی از برخی هنرمندان منتشر شد که برای داوری آثار دعوت شده اند و انصراف داده اند اما با پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان مشخص شد هیچ دعوت یا مذاکره ای برای داوری آثار با هومن سیدی و مهدی کرم پور برای داوری جشنواره فیلم فجر انجام نشده بود که آنها انصراف بدهند.

علی عطشانی هم با وجود اینکه فیلمش مورد تایید هیات انتخاب قرار نگرفته بود و حتی در لیست رزرو ها هم نبود، اعلام کرده که در جشنواره حضور نخواهد داشت.

این واکنش ها ثابت می کند که برخی خود را به جریانی پوچ وصل می کنند تا دیده شوند اما نمی دانند این راهی که می روند به ترکستان است.

بیشتر بخوانید: تکذیب ادعای هومن سیدی درباره انصراف از داوری جشنواره فیلم فجر

این اتفاق ها نه تنها در جشنواره فیلم فجر بلکه در دیگر بخش های جشنواره های فجر نیز رخ داده است. برخی هنرمندان حاضر در جشنواره های فجر امسال نخستین سالی است که در این جشنواره ها حاضر می شوند تا بتوانند نتیجه سال ها فعالیت خود را ببینند اما موجی که برخی هنرمندان به راه انداخته اند سبب شده تا افرادی که برای هنر خود تلاش کرده اند، میان آسمان و هوا بمانند. البته دبیر جشنواره تئاتر فجر نیز خطاب به اهالی تئاتر گفت که از تصمیم خود صرف نظر کنند.

بیشتر بخوانید: واکنش کیهان کلهر به وقایع اخیر و لغو فعالیت های هنری در کشور

واکنش هنرمندان به تحریم جشنواره های فجر

هنرمندانی هم هستند که به این انصراف ها واکنش نشان دادند و آنها را به تفکر و اندیشه دعوت کرده اند.

طاهر شیخ الحکمایی عضو شورای سیاست گذاری جشنواره تجسمی فجر ، از پیامد های انصراف دبیر کل و تعدادی از داوران این رویداد صحبت کرده و تاکید کرده که هنرمند باید از طریق اثر خود واکنش نشان دهد.

نادر مشایخی نیز در این راستا در صفحه مجازی خود در اینستاگرام نوشت: این یک کنسرت نیست، یک رویداد شنیداری است. این یک تفریح نیست، یک مشاهده است. دقت در مشاهده واکنش به زمان، مسئولیتی که هنرمند دارد، این است که با ابزار خود به اتفاق واکنش نشان دهد. پس ما کنسل نمی کنیم.

انوش معظمی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که مردم بیشتر او را با نقش حرمله شناختند در صفحه مجازی خودش به قهر و انصراف کارگردانان و هنرمندان تئاتر از جشنواره فجر واکنش نشان داد.

محسن محسنی نسب کارگردان سینما نیز در واکنش به این رفتارها گفت: کسانی که کناره گیری می کنند سه دسته هستند، افرادی که اساسا در هنر کشور نقشی ندارند و کنار گذاشته شده اند و به هر طریق می خواهند خودشان را مطرح کنند. دسته بعد افرادی هستند که تحت تاثیر فضای تلخ جامعه احساساتی می شوند و واکنش هایی نشان می دهند که طبیعی است؛ تعدادی هم هستند که کار آنها ریشه در حرکتی سیاسی دارد ؛ این سه دسته باید تفکیک شوند که چه نیتی دارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یک تهیه کننده تلویزیون گفت: هنرمندان به جای تحریم جشنواره، همکاری شان را با رسانه ملی و سینمای ایران قطع کنند چون که ایران هم جزئی از جمهوری اسلامی ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

سعید کمانی تهیه کننده تلویزیون و سینما در گفت وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، درباره جریانی که این روزها عامل اصلی تحریک بازیگران و کارگردانان سینما و تلویزیون شده تا صداوسیما و جشنواره را تحریم کنند، گفت: من به شدت با این ماجرا مخالفم و معتقدم این ماجرا همسو با اهداف غرب است.

تهیه کننده سریال سفر در خانه همچنین ادامه داد: ما این افراد را در شرایط مختلف دیده ایم. همین هواپیمای اوکراینی که سقوط کرد تا چند روز خیلی از همین افراد نمی دانستند و حتی پیام تسلیت ندادند. زمانی که مطلع شدند می شود از این آب گل آلود ماهی گرفت به سرعت وسط میدان آمدند.

وی در ادامه نیز بیان داشت:کارهای این روزهای هنرمندان بیشتر اهداف براندازی دارد. برای مثال ترانه علیدوستی می گوید ما اسیری هستیم در یک زندان بزرگ. نمی دانم آیا ما هم حاضر هستیم مثل وی اسیر شویم که سالیانه میلیاردها تومان بابت بازیگری در این کشور درآمد دارد و در اروپا خرج می کند؟ این چه اسارتی است که این خانم و امثالهم مالیات هم نمی دهند

وی ادامه داد: در کشوری مثل ایران هنرمندان بالاترین درآمد را دارند و هیچ مالیاتی پرداخت نمی کنند در صورتیکه یک کارگر کارخانه باید سالیانه مالیات دهد. جالب است که همه اینها شهرت شان را مدیون رسانه و سینما و تلویزیون همین مملکت هستند و حالا که مشهور شده اند، از آب گل آلود ماهی می گیرند!

تهیه کننده سریال سایبر در ادامه تصریح کرد: این هنرمندان به جای تحریم جشنواره، همکاری شان را با رسانه ملی و سینمای ایران قطع کنند چون این موارد هم جزئی از جمهوری اسلامی ایران است. ما خوشحال می شویم که اینها ما را تحریم کنند و سینما هم نیایند. تا فضا باز شود برای خیلی از جوان هایی که استعداد دارند و پشت صف اینها و شهرت الکی شان ایستادند.

وی ادامه داد: سوالی دارم و آن هم اینکه اگر با جمهوری اسلامی مخالفید چرا در سینمای جمهوری اسلامی بازی می کنید؟ آمریکا چند سال پیش هواپیمای مسافربری ما را مورد اصابت قرار داد و یک عذرخواهی هم نکرد و فرمانده ناوشان مدال شجاعت گرفت، بعد همین هنرمندان در آن کشور با التماس و خواهش اقامت گرفتند؟! چطور آنجا احساس شرم نمی کنند و الان و اینجا شرمسار می شوند!

تهیه کننده سریال دختر گمشده در ادامه نیز بیان داشت: چطور حاضرید از بریتانیا که بیش از نیمی از مردم ایران را کمتر از صد سال پیش کشت، با خفت اقامت بگیرید؟ من خواهش می کنم که سینما را هم تحریم کنند این پویش را هم راه بیندازند که سینما هم بازی نکنند تا ببینیم در خارج از کشور جایی دارند!

وی درباره نحوه برخورد مسئولین نیز گفت: باید مسئولین این بار محکم برخورد کنند و اجازه ندهند تا اینها از این کارها کنند و همه بازیگران و سینماگرانی که چنین تصمیمی گرفتند را بیرون کنند. کجای دنیا دیدید که به خاطر یک اشتباه سربازی که سالیان دراز خدمت کرده و افتخاراتی را کسب کرده را بیرون کنند؟ حالا الان می گویند سردار حاجی زاده و فرمانده سپاه را برکنار کنید چونکه نتوانستند اند آنها را ترور کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
در ادامه رفتارهای متناقض برخی از سلبریتی ها و سینماگران، سعید آقاخانی هم اعلام کرد که جشنواره فیلم فجر امسال را تحریم کرده است!

طی روزهای اخیر، تعداد انگشت شماری از سینماگران اعلام کرده اند که برای سوگواری برای جان باختگان سانحه هوایی اخیر، جشنواره فیلم فجر را تحریم کرده اند و در آن شرکت نمی کنند. بگذریم از اینکه برخی از این افراد هیچ فیلمی در جشنواره فجر ندارند، همچون پگاه آهنگرانی، سارا بهرامی و... اما رفتار دوگانه برخی افراد نیز بسیار قابل توجه است. نمونه چنین افرادی سعید آقاخانی است. وی درحالی جشنواره فیلم فجر را تحریم کرده که برای ساخت یک سریال کمدی برای صداوسیما قراردادی نجومی بسته است!
بنابراین به نظر می رسد بهتر است سعید آقاخانی قرارداد نجومی اش با صدا و سیما را لغو کند تا تحریم جشنواره ای که ظاهراً در آن اثر قابل توجهی نیز ندارد. مرکز صیانت صداوسیما با رصد رفتار برخی به اصطلاح هنرمندان، می تواند گام بزرگی در تصفیه سازمان از عناصر ضد مردمی بردارد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
خبرگزاری میزان- تهیه کننده فیلم سینمایی خون شد گفت:انصراف برخی هنرمندان از جشنواره فیلم فجر معنای دیگری داشته و سمت و سویی دیگری دارد، هنرمندان می توانند اعتراض کنند اما اینکه این جشنواره را زیر سوال برده و بقیه را به انصراف از آن تحریک کنند سویه سیاسی دارد.

تاریخ انتشار: 07:00 - 25 دی 1398

- کد خبر: 586332
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : افکار نیوز

جواد نوروزبیگی تهیه کننده فیلم سینمایی خون شد در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون انصراف مسعود کیمیایی از حضور در جشنواره فیلم فجر سی و هشتم گفت: من با مسعود کیمیایی صحبت کردم، وی بیانیه ای نسبت به انصراف خود از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر صادر کرده بود اما بعد از صحبت با وی توافق کردیم که وی می تواند از بخش کارگردانی و فیلمنامه نویسی جشنواره انصراف دهد اما ما برای حضور در جشنواره امسال انصراف نخواهیم داد.

وی در همین راستا ادامه داد: مسعود کیمیایی مختار است، می تواند از دو بخش فیلمنامه نویسی و کارگردانی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر انصراف دهد، اما درباره کلیت فیلم بسیاری از عوامل زحمت کشیده اند که همگی دارای حقوق معنوی هستند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده گفت وگوی نوروزبیگی درباره ساخت فیلم طبقه حساس 2 اینجا کلیک کنید

تهیه کننده فیلم سینمایی خون شد با اعلام دوباره حضور این فیلم در جشنواره فیلم فجر سی و هشتم اذعان کرد: طبق صحبتی که با تمامی عوامل از جمله بازیگران و عوامل پشت صحنه صورت گرفت، همگی موافق حضور در جشنواره فیلم فجر هستند و کسی تمایل به انصراف از این جشنواره را ندارد.

وی انصراف برخی هنرمندان از حضور در جشنواره فیلم فجر را اینگونه تحلیل کرد: از هنرمندان کشور توقع می رود که بعد از یک اتفاق ناگوار که جامعه را در اندوه فرو برده موضع درستی بگیرند، موضع گیری هنرمندان در چنین شرایطی طبیعی است اما نه به این عنوان که به یکباره به جشنواره مهم کشور که سالهاست در حال برگزاری است پشت کنند.

این تهیه کننده سینما در همین رابطه تصریح کرد: تحریم جشنواره فیلم فجر معنای دیگری داشته و سمت و سویی دیگر نیز دارد، هنرمندان می توانند اعتراض کنند اما اینکه این جشنواره را زیر سوال برده و بقیه را به انصراف از آن تحریک کنند جنبه اعتراض اجتماعی نداشته و بیشتر سویه سیاسی دارد.

نوروزبیگی خاطرنشان کرد: ما طی هفته گذشته همگی بعد از شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی به یک وحدت و انسجام ملی با شکوه رسیده ایم، حال با این جهت دهی های نادرست نباید آن اتحاد ملی را خدشه دار کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
اجازه دهید این طور بگوییم که منهای هنرمندان تعداد انگشت شماری از آن ها که به عنوان هنرمند شناخته می شوند، مابقی تحریم کننده های تلویزیون و جشنواره فجر کسانی هستند که یا اصلاً اثری در این جشنواره ندارند، یا اثرشان نتوانسته حداقل استانداردهای لازم برای شرکت در جشنواره را کسب کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

محمد تربت زاده/

اجازه دهید این طور بگوییم که منهای هنرمندان تعداد انگشت شماری از آن ها که به عنوان هنرمند شناخته می شوند، مابقی تحریم کننده های تلویزیون و جشنواره فجر کسانی هستند که یا اصلاً اثری در این جشنواره ندارند، یا اثرشان نتوانسته حداقل استانداردهای لازم برای شرکت در جشنواره را کسب کند. حتی در میان مجریانی که تلویزیون را تحریم کرده اند هم بیشترشان، کمتر از پنج ساعت در ماه، آنتن داشته اند. با این وجود اما کمپین تحریم جشنواره فجر و صداوسیما، در فضای مجازی سروصدا به راه انداخته است. هرچند بسیاری از کاربران فضای مجازی، تحریم جشنواره فجر را گذاشته اند به پای همراهی آن ها با مردم، اما به گفته برخی از اهالی دنیای هنر، پشت پرده این کمپین به ظاهر مردمی جریان ها و چهره هایی قرار دارند که یک سرشان می رسد به ترکیه و یک سر دیگرشان به سفارتخانه انگلیس در تهران!

فقط در بخش کارگردانی

همه چیز از جشنواره تئاتر فجر شروع شد. فقط چند ساعت بعد از اینکه رسانه ها اعلام کردند هواپیمای اوکراینی به اشتباه توسط پدافند هوایی کشورمان مورد اصابت موشک قرار گرفته، جمعی از اهالی تئاتر انصرافشان را از جشنواره فجر اعلام کردند. این چهره های تئاتری در اقدامی عجیب و غریب از نادر برهانی مرند، دبیر جشنواره هم خواسته اند از سمتش انصراف دهد! البته آقای برهانی و دبیرخانه جشنواره هنوز واکنشی به این ماجرا نشان نداده اند.

این انصراف ها مدتی بعد به جشنواره فیلم فجر هم رسوخ کرد و برخی از چهره های شاخص مثل مسعود کیمیایی هم انصرافشان را اعلام کردند. البته تهیه کننده فیلم خون شد بعد از اینکه متوجه شد کیمیایی تصمیم گرفته فیلم را از جشنواره خارج کند، اعلام کرد: فیلم خون شد در جشنواره فیلم فجر حضور دارد و نمایش داده می شود، اما با احترام به نگاه و نظر آقای کیمیایی تقاضای ما این است که فیلم در بخش کارگردانی داوری نشود و در مابقی بخش ها مورد قضاوت قرار بگیرد! .

پس از این، چهره های شاخصی مثل فاطمه گودرزی، هومن سیدی و... هم انصرافشان از جشنواره را اعلام کردند. البته این چهره های شاخص هیچ کدام، اثری در جشنواره امسال نداشتند!

ادا و اطوار

پرحاشیه ترین استعفاها اما مربوط به حوزه تجسمی جشنواره فجر بود. نخستین نفری که انصرافش را از جشنواره اعلام کرد، ابراهیم حقیقی، دبیر جشنواره بود. بعد از او داوران جشنواره هم اعلام کردند که در جشنواره تجسمی فجر حضور نخواهند داشت. بعد از این، موج انصراف ها فراتر رفت و به شورای سیاست گذاری رسید که البته انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس در بیانیه ای انصراف سه تن از اعضای شورای سیاست گذاری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را تکذیب کرد. انصراف های پی درپی در حوزه تجسمی جشنواره اما کم و بیش مورد انتقاد هنرمندانی قرار گرفت که معتقد بودند این روشِ اعتراض، بیشتر ادا و اطوار به حساب می آید وگرنه کسی که به سیاست های نظام انتقاد دارد، اصلاً چرا باید داوری جشنواره فجر را قبول کند؟ سروش میلانی زاده، یکی از هنرمندان حوزه تجسمی کشورمان در اینباره در صفحه اینستاگرامش نوشته بود: در شرایط فعلی از هر زاویه ای نگاه می کنم می بینم داستان انصراف دادن از دبیری و داوری جشنواره تجسمی فجر مثل یک شوخی آزاردهنده است. دبیران و داوران نباید فراموش کنند که اگر هیچ کس نداند، جامعه تخصصی تجسمی می داند که این سِمت ها را بعد از اعتراض های آبان ماه قبول کردند. دیگر انصراف دادن برای چیست؟ حتی اگر چشمتان آن زمان بسته بود و دیر متوجه شدید هم از نظر من ایرادی ندارد! اما دیگر پروپاگاندای خبری برای چیست؟ بروید انصراف بدهید و شرمنده باشید و صدایش را هم درنیاورید. اگر هم در این کشور هنر را از سیاست جدا می دانید که با سر بالا به داوری و دبیری و مشاوره ها ادامه دهید. فراموش نکنیم که موج سواری روی چند موج، احتمال سقوط را بسیار زیاد می کند .

باید باهم باشیم

تنها حوزه ای که کم و بیش از انصراف در امان ماند، حوزه موسیقی جشنواره فجر بود. البته جشنواره موسیقی فجر هم پس از حمله مجازی برخی از فعالان به کیهان کلهر بابت برگزاری کنسرت در روزهایی که بازار لغو کنسرت و انصراف از جشنواره داغ بود، به حاشیه رفت. کیهان کلهر اما در واکنش به این اعتراض ها گفت: فکر می کنم در این شرایط باید با هم باشیم و در میان شما باشیم و از نفس یکدیگر استفاده کنیم و به جای عصبانی بودن یا به جای پرخاشگری، این جوّ زمخت و خشن را با موسیقی تلطیف کنیم تا برای همه ما قابل تحمل شود. موسیقی جدی و هنر جدی هیچ وقت نباید تعطیل شود؛ زیرا کارش به تفکر وا داشتن افراد است نه مسئله دیگر؛ از لحاظ اجتماعی اگر بخواهیم قدمی برداریم، باید به فرهنگمان توجه کنیم و فرهنگ را باور کنیم و ریشه تمام مسائل را در فرهنگ بدانیم. اگر مسائل فرهنگی تحلیل بروند و ما کار نکنیم، خیلی ها از این بابت خوشحال خواهند شد .

علیرضا قربانی و علیرضا عصار هم دیگر خواننده هایی بودند که اگرچه کنسرت هایشان را برای احترام به خانواده جانباختگان هواپیمای اوکراینی لغو کردند، اما کم و بیش مورد اعتراض فعالان مجازی قرار گرفتند. دلیل اعتراض ها هم اظهارنظرهای این دو خواننده درارتباط با رویکرد اعتراضی به ماجرای سقوط هواپیما بود. عصار در اینباره گفته بود: به عنوان یک شهروند ایرانی؛ هیچ کدام از ما موافق خیلی از اتفاق هایی که در این روزها می افتد نیستیم، اتفاق هایی مانند شکستن شیشه ها و تخریب اموال عمومی، اما نظر شخصی من این است که حق با مردم است و مسئولان در هر سِمتی که هستند باید دقت کنند که این مردم شایستگی شان بیشتر از این حرف هاست که بخواهند با این همه سختی در کشوری زندگی کنند که ثروت بسیار دارد .

ساندویچیِ رو به روی دانشگاه!

بعضی از هنرمندانی که نخواسته اند نامشان فاش شود، اما گفته اند که ریشه کمپین تحریم جشنواره فجر، برمی گردد به خط دهی یکی از سلبریتی های خارج نشین به نام امیر پوریا . پوریا یکی از منتقدان سینمایی است که تا همین چند وقت پیش در تلویزیون و رادیو، برنامه اجرا می کرد اما مدتی پیش تصمیم گرفت از ایران مهاجرت کند و به ترکیه برود. آقای منتقد از همان زمان هم یکباره یادش آمد که در تمام سال های فعالیتش در صداوسیمای جمهوری اسلامی، با تمام خط و مشی های آن مخالف بوده، به همین خاطر شروع به انتشار پست های عجیب و غریب سیاسی در صفحه اینستاگرامش کرد!

حالا بر اساس گفته چهره های هنری، آقای منتقد که خودش جای پایش را در شبکه های ماهواره ای محکم کرده، کمپین تحریم جشنواره فجر را آغاز کرده و با چهره های مطرح هنری تماس می گیرد و آن ها را تشویق به شرکت در این کمپین می کند!

البته بعضی ها هم می گویند پروژه تحریم جشنواره فجر، از ساندویچی رو به روی دانشگاه امیرکبیر آغاز شده است! یعنی جایی که به گفته رسانه ها سفیر انگلستان پیش از بازداشت با تعدادی از سلبریتی های معروف، جلسه مشترک گذاشته بود.

شهوتِ دیده شدن

آن طور که کارشناس های این حوزه می گویند، موج انصراف های احساسی سلبریتی ها و چهره های مختلف هنری ریشه در جوسازی رسانه های آن طرف آبی دارد. اهالی دنیای هنر می گویند جوسازی رسانه ای، دقیقاً جامعه هنری را دوپاره کرده و از آن ها دشمن مردم یا دوست مردم ساخته است. طبیعی است که در این میان خیلی ها می خواهند در دسته دوم قرار بگیرند و به همین خاطر است که سراسیمه و بدون تأمل، به کمپین تحریم جشنواره فجر و صداوسیما پیوسته اند. البته نباید فراموش کنیم که رویکرد رسانه های داخلی هم کم و بیش به این ماجرا دامن زده است. خصوصاً زمانی که این رسانه ها، خبر انصراف چند چهره گمنام از بخش های مختلف جشنواره فجر را با تیتر کمپین تحریم جشنواره فجر در فضای مجازی منتشر کردند.

با وجود تمام این مسائل اما هیچ کس شک ندارد که کمپین تحریم جشنواره فجر، بیشتر از آن که جنبه انسانی و همزادپنداری با خانواده های قربانیان پرواز اوکراین را داشته باشد، یک حرکت سیاسی است. حرکتی که دقیقاً مثل سال 96، بازیگران و سلبریتی ها را به بازی گرفته و بدون اینکه خودشان بدانند، آن ها را دستمایه پیشبرد اهداف سیاسی خودش کرده است.

البته قبل از اینکه این حرف ها را بگذارید به پای سلبریتی ستیزی رسانه ها، بد نیست بدانید که حتی برخی از سلبریتی ها هم بازی خوردن همکارانشان توسط جریان های سیاسی را قبول دارند. مثل سیروان خسروی که با انتشار تصویری از یک آفتاب پرست در صفحه اینستاگرامش، عملکرد سیاسی همکارانش در سال های اخیر را به رفتار آفتاب پرست تشبیه کرده است! به عنوان حسن ختام، پست اینستاگرامی سیروان خسروی را بدون کم و کاست و از زبان خودش بخوانید: سلبریتی ها از ماهیگیری از آب گل آلودِ هیچ حادثه ای نمی گذرند و شهوت دیده شدنشان تمام ناشدنی است. نه سبز بودم، نه بنفش شدم، نه تَکرار کردم و نه سیاه می شوم. ولی افسوس که هنوز هم بسیارند کسانی که دنباله رو سلبریتی های آفتاب پرستی هستند که یک روز سبزند، یک روز بنفش، یک روز عزادارند، یک روز به فلان کاندیدا اعتقاد راسخ دارند، روز دیگر تظاهر به فریب خوردگی می کنند، یک روز تاریخ سازند و روز دیگر تاریخ باز. این ها همان هایی هستند که از ماهیگیری از آب گل آلودِ هیچ حادثه ای نمی گذرند و شهوت دیده شدنشان تمام ناشدنی است. من نه از درود به شرف ها خوشحال می شوم و نه از لعنت ها ناراحت، چون می دانم تنها با یک پست عوامفریبانه تمام لعنت ها به درود تبدیل می شود. قطعاً قلب من هم همانند هر انسانی از این همه مصیبت به درد آمده، اما باور دارم که گذاشتن یک عکس مشکی یا پُست هایی که جز برانگیختن احساساتِ لحظه ای هیچ کاربردی ندارند، هیچ دردی را درمان نخواهد کرد .

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، باز هم تاریخ تکرار شد. 10 سال قبل در چنین روزهایی، بازار تحریم جشنواره گرم بود. عده ای از اهالی هنر که البته تعدادشان زیاد هم نبود، با شعار حمایت از اعتراضات مردمی، اعلام کردند که حاضر نیستند در رویدادهایی چون جشنواره فیلم و تئاتر و موسیقی فجر شرکت کنند. با این حال، همه این جشنواره ها به روال همیشگی برگزار شدند، طوری که امروز کمتر کسی به یاد دارد که چنین جریانی در حاشیه جشنواره های فجر در آن دوره رخ داده بود. نکته مهم این است که جریان تحریم جشنواره در آن سال هم، بلافاصله در پی یک قیام بزرگ مردمی شکل گرفت. در سال 88 نیز وقتی مردم اعتراض خود را به جریان فتنه و آشوب های خیابانی نشان دادند و راهپیمایی بزرگ 9 دی برگزار شد، تعدادی از اهالیِ نااهل فرهنگ و هنر، ساز تحریم جشنواره را کوک کردند تا بلکه آهنگ خروش مردم به گوش نرسد!

10 سال بعد باز هم چنین نمایشی درحال اجراست، اما این بار بهانه، یک حادثه تراژیک است و نحوه اجرای نمایش، کمدی وار به نظر می رسد! همه چیز از تشییع باشکوه یک قهرمان ملی و بین المللی شروع شد. ماجرایی که نشان داد همه ادعاها مبنی بر فراقت مردم با آرمان های انقلاب و جهه مقاومت فقط طبلی توخالی اما پر سر و صداست. حضور پررنگ نسل جوان ایرانی، به ویژه دهه هفتادی ها و هشتادی ها و رجزخوانی آن ها برای آمریکا ، یک شکست بزرگ و سنگین برای غربگراها بود. این شکست خوردگان، به بهانه سوگواری برای درگذشت تعدادی از هموطنان و همراهی با موج عصبی-هیجانی ایجاد شده در بین بخشی از جامعه اعلام کردند که رویدادهای فجر را تحریم کرده اند! هر چند که این بار نیز تعداد آن ها اندک است، اما از نظر کارکرد و رفتار سیاسی آن ها، قابل تأمل است.

درباره تحریم جشنواره فیلم فجر ، وجه کمیک قضیه بر جنبه سیاسی آن غلبه دارد. از این نظر که اکثر تحریم کنندگان افرادی هستند که آثارشان رد شده است! مثل علی عطشانی، کارگردانی که هیچ گاه فیلم درجه یک و بزرگی نساخته اما اظهار نظر خنده داری کرده و گفته که از هیئت انتخاب جشنواره تشکر می کند که کارش را ساده کرده اند چون اگر فیلمش به جشنواره راه می یافت، تحریم می کرد! رضا درمیشیان هم با فیلم حذف شده اش برای جشنواره فجر رجز خوانده و گفته که نبودن در این جشنواره افتخار است! سارا بهرامی و پگاه آهنگرانی نیز درحالی اعلام کرده اند برای همدردی با جان باختگان سقوط هواپیما این جشنواره را تحریم کرده اند که فیلم هایی که در آن ها بازی کرده اند، اصلا به جشنواره راه نیافته اند و معلوم نیست که آن ها چه چیزی را تحریم کرده اند!

سیاست بازی یا همدردی با جان باختگان؟

درباره معدود افرادی چون مسعود کیمیایی، پیمان معادی و هائده صفی یاری که ازقضا در بخش مسابقه جشنواره پذیرفته شده اند اما در جهت همراهی با موج تحریم جشنواره فجر خواسته اند که کارشان در جشنواره داوری نشود نیز یک نکته گفتنی است؛ امسال فیلمسازهای منسوب به جریان انقلاب با دست پر به جشنواره فیلم فجر آمده اند. در دورانی به سر می بریم که سینمای جریان شبه روشنفکری و فیلم های تجاری و کمدی، رو به قهقرا می روند و در مقابل، سینمای انقلاب درحال شکوفایی دوباره است. معدود پذیرفته شدگان در جشنواره فیلم فجر که بر طبل تحریم می کوبند، چون از هم اکنون خود را بازنده این رقابت می دانند، خواسته اند تا شکست خود را با ژست مردم دوستی و اعتراض به حاکمیت جبران کنند!

این موضوع حتی در رده منتقدان و نویسندگان نشریات و صفحات سینمایی روزنامه ها نیز صادق است. گروهی از منتقدان و روزنامه نگاران که به دلایل مختلف، نمی توانند کارت حضور در جشنواره را بگیرند، در بیانیه مشترکی اعلام کرده اند که جشنواره امسال را تحریم کرده اند. صحنه گردان این نمایش نیز یک منتقد مهاجرت کرده از کشور است که ازقضا، موقع شهادت حاج قاسم سلیمانی، یک پست توهین آمیز منتشر کرده و بعدا آن را حذف نموده بود.

یکی از تاکتیک های جریان شبه روشنفکری در مقابل جمهوری اسلامی، بهره بری حداکثری از امکانات و بودجه های حاکمیتی و خدمات رسانی حداقلی بوده است. به بیان بهتر، آن ها فقط از نظر گفتمانی، مستقل از حکومت هستند وگرنه طی همه سال های بعد از انقلاب بیشترین استفاده را از تجهیزات و اموال حکومتی برده اند. این جریان ، بار دیگر برای حمایت از یک موج سیاسی و فضاسازی تبلیغاتی در جهت منافع و مصالح غربگراها –به ویژه در آستانه انتخابات مجلس- این نمایش را راه انداخته اند. یعنی هم فیلم ها و چهره آن ها در جشنواره فجر امسال دیده می شود و هم اینکه به اصطلاح، روغم ریخته را نذر امامزاده کرده و وظایف سیاسی خود را انجام داده اند. مثل همیشه، فرمان به دست اتاق فرمان های سیاسی است و سلبریتی ها تنها اجرا کننده هستند.

ماجرا وقتی سیاسی تر می شود که رسانه های معاند، گزارش های پر آب و تابی درباره تحریم جشنواره های فجر برای اعتراض به حاکمیت منتشر کردند! این رسانه ها طوری خبرسازی کردند که گویی جمع زیادی از هنرمندان به این بازی پیوسته اند! سال 88 نیز وقتی تعداد قلیلی، طرح تحریم جشنواره را کلید زدند، همین رسانه ها بازتاب گسترده ای به آن دادند.

یکی از ترفندهای آن ها برای اجرای خواسته های سیاسی در جشنواره فجر، حضور بر صحنه مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فجر و سر دادن شعارهای سیاسی بود. اما آن ها امسال این فرصت را هم از دست رفته می بینند، چون به احتمال زیاد، جشنواره امسال فاقد مراسم افتتاحیه است و در مراسم اختتامیه نیز به احتمال فراوان، صحنه دراختیار هنرمندان انقلابی خواهد بود و آثار جریان شبه اپوزیسیون و روشنفکرنما، با دستان خالی جشنواره را ترک خواهند نمود.

فرصتی برای حاکمیت

جریان تحریم جشنواره های فجر، بار دیگر اخلال در مدیریت فرهنگی کشور را هشدار داد. برخلاف همه تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر پالایش فضای فرهنگی از جریان های غیرمتعهد و حمایت از جبهه معتقد به انقلاب اما متأسفانه جهت گیری اصلی مدیران فرهنگی در همه دوره ها و دولت ها، جذب و نوازش افراد و جریانات زاویه دار با نظام بوده است. این مسئله، در عرصه های تئاتر و هنرهای تجسمی پررنگ تر بوده است و در سینما نیز عیان است. وقتی دبیر و اکثریت داوران جشنواره تجسمی فجر از این جشنواره انصراف دادند، یعنی وزارت ارشاد این عرصه را به طور تقریبا دربست به افرادی سپرده بود که اساسا تعهدی نسبت به این جشنواره و نام و رسم آن ندارند!

جریان تحریم جشنواره های فجر، به نوعی کار مسئولان فرهنگی را ساده کرد. مسئولانی که به خاطر محافظه کاری یا رو در بایستی، توان کنار گذاشتن افرادی متضاد با راه و مرام فجر را نداشتند، حالا دچار توفیق اجباری شده و بدون اینکه خودشان عملا کاری کرده باشند، بخشی از ناخالصی ها از فضای جشنواره ها پاک شده اند.

جریان تحریم جشنواره ها و رجزخوانی از سلبریتی ها برای حاکمیت، یک فرصت است در جهت کنار رفتن بعضی از افراد و باز شدن فضا برای چهره های جدید و متعهدتر.

لینک خبر :‌ راهبرد معاصر
در بررسی خبرنگاران و رسانه هایی که حکم به تحریم جشنواره فجر داده بودند، مشخص شد بسیاری از آنها، برای شرکت در جشنواره، نام نویسی کرده بودند و از طرف دبیرخانه به دلیل نداشتن مدارک کافی، مردود شده و حالا روغن ریخته را نذر امام زاده کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : فرهیختگان 598 خبر گزاری رسا

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا ، پس از حادثه فجیع هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری اوکراین، موج اعتراض در ایران آغاز شد. یک موج عمومی از اعتراض ها که طبیعتا در هر کشوری که این اتفاق در آنجا رخ می داد، اجتناب ناپذیر بود. اما از یک جایی به بعد، این موج طبیعی از فرآیند نرمال خود به موج سواری تغییر مسیر داد. برخی که به خیابان ها آمده بودند، شعارهای انسانی و اعتراضی خود را به شعارهای ساختارشکن و نابهنجار تغییر دادند. در ادامه این تغییر رویکرد، هنرمندان هم وارد غائله شدند و با انتشار سخنانی که عمده آنها در فضای مجازی رقم خورد، صحبت از تحریم مجموعه جشنواره های فجر کردند. تنی چند از بازیگران، کارگردانان و عوامل سینما، جشنواره فجر را تحریم کردند، برخی خبرنگاران و سایت های سینمایی، اطلاع رسانی از آن و برخی از داوران هم فرآیند قضاوت و داوری در این جشنواره را بایکوت کردند.

این اتفاق، طی 24 تا 48 ساعت ابتدایی، روحیه هیجانی داشت. به طوری که هر ساعت بر تعداد تحریم کنندگان افزوده می شد و همین روحیه هیجانی سبب شد تا باز هنرمندان در چشم مردم آمده و کار آنها حسابی رسانه ای شود. پس از 48 ساعت، انتقادهایی از دل مجموعه هنرمندان در مخالفت با این نهضت هیجانی به راه افتاد و برخی هنرمندان، نسبت به این عملکرد هم صنفی های خود اعتراض هایی کردند. این اعتراض ها تا حدی ترمز این وضعیت هیجانی را کشید. در ادامه، با بررسی هویت تحریم کننده ها، ابعاد دیگری از اصل واقعه مشخص شد.عمده هنرمندانی که جشنواره فجر را تحریم کرده اند، کسانی هستند که هیچ اثری در این دوره نداشته یا افرادی اند که به عبارتی، کنش هایی بدون هزینه را تحمیل کرده اند.

مثلا برخی از آنهایی که در جشنواره هیچ اثری نداشتند به این منطق روی آورده بودند که اگر به عنوان داور دعوت شوند، آن را نمی پذیرند یا مخاطب فیلم های جشنواره های امسال نیستند.ماجرا ابعاد دیگری هم داشت؛ در بررسی خبرنگاران و رسانه هایی که حکم به تحریم جشنواره داده بودند، مشخص شد بسیاری از آنها، برای شرکت در جشنواره، نام نویسی کرده بودند و از طرف دبیرخانه به دلیل نداشتن مدارک کافی، مردود شده و حالا روغن ریخته را نذر امام زاده کرده اند. آب که بیشتر گل آلود شد، برخی کانال های تلگرامی که تعداد اعضای آنان به هزار نفر هم نمی رسید و پست هایشان زیر 300 بازدید می خورد نیز اعلام کردند جشنواره را تحریم کرده اند در حالی که حتی یک سهمیه هم در جشنواره امسال نداشتند.با برخوردهای چند تن از هنرمندان با این لشکرکشی های غیرموجه و البته روشن شدن ماهیت بسیاری از این تحریم کنندگان، موج تحریم تا حد زیادی خوابید.

تحریم کردن جشنواره، تحریم مردم است

جواد نوروزبیگی که فیلم خون شد مسعود کیمیایی را در جشنواره امسال دارد، این موج تحریم ها را تحریم مردم می نامد. این تهیه کننده که پس از انصراف مسعود کیمیایی از جشنواره امسال، اعلام کرد خون شد، بدون داوری در بخش کارگردانی در سایر بخش های رقابتی جشنواره امسال حضور دارد، گفت: بالاخره یک اتفاق ناگواری رخ داده که طی آن، همه از مسئولان کشور انتقاد دارند که چرا در این قضیه با آنها صادقانه رفتار نشده و این خیلی غم انگیز است. البته غم انگیزتر از آن، کتمانی است که اتفاق افتاده و این طور برای مردم جلوه کرده اگر کسی نمی فهمید، شاید اصل و واقعیت قضیه هم بازگو نمی شد. اینها مواردی است که مردم را آزار می دهد که نکند در گذشته هم اتفاق هایی از این دست رخ داده و اصل ماجرا برای آنها بازگو نشده است.

تهیه کننده خون شد ادامه داد: این قبیل تصورات در ذهن بسیاری از مردم شکل گرفته است؛ خب طبیعتا هنرمندان هم تافته جدابافته ای از مردم نیستند و آنها هم نسبت به وقوع چنین اتفاق هایی غمگین هستند. از سوی دیگر ما در آستانه جشنواره های فجر قرار داریم، بنابراین خیلی طبیعی است که نخستین ابزاری که هنرمندان ما در دست دارند این است که بیایند و سخن از تحریم جشنواره های فجر بزنند. در حالی که به نظر من، ما در این ماجرا نباید دچار خلط مبحث شویم چراکه بحث رقابتی ما در جشنواره یک چیزی است و بحث اعتراض هم یک چیز دیگر که اتفاقا هر دو مقوله هم سر جای خودش و برای همه دارای اهمیت است.

نوروزبیگی در توضیح این موضوع می گوید: اینکه یک هنرمند با ترکیب این دو فضا، سعی در تحریم جشنواره داشته باشد، تنها یک هدف بزرگ را در پی دارد و آن، تحریم مردم است. یعنی ما با این کارمان مردم را از بزرگ ترین و مهم ترین اتفاق سینمایی سال محروم می کنیم. محروم کردن مردم که تاثیری ندارد. من هم به عنوان یک تهیه کننده که فیلمی در بخش رقابتی جشنواره امسال دارد، اعتراض دارم اما نمی آیم فیلمم را که حاصل تلاش 70 نفر است و ما آن را برای مردم ساختیم از جشنواره بیرون بکشم چون اصل اعتراض من ربطی به فرآیند جشنواره ندارد. درست نیست که برای به گوش رساندن اعتراض مان، بیاییم و طرف دیگر را خراب کنیم. من به عنوان تهیه کننده از این تریبون استفاده کرده و اعتراضم را رسانه ای می کنم ولی نمی آیم به جشنواره فیلم فجر آسیب بزنم.

نوروزبیگی در الزام به پایان پذیری این شکل اعتراض ها و سپردن آن به قانون به فرهیختگان گفت: این واکنشی است به مجموعه کشور. در طول این چند روزه همه عذرخواهی می کنند و هیچ کس نبوده که بیاید و بخواهد دفاع کند. من مسئولی را ندیدم که بیاید و دفاع کند و این یعنی به نتیجه رسیدن اعتراض. خب ما اعتراض می کنیم که چه شود؟ می خواهیم مسئولان مان در قبال یک اشتباه از مردم شان عذرخواهی کنند و آنها هم که این کار را مداوما تکرار می کنند. پس در چنین شرایطی تن دادن به اعتراض بیشتر، قرار است به چه نتیجه ای منجر شود؟ اگر یک مسئول بود که می آمد و مثلا اشتباه فردی را نمی پذیرفت و زیربار عذرخواهی نمی رفت، خب می گفتیم اینقدر باید اعتراض کرد تا او را متوجه عمل زشت خودش کنیم، ولی وقتی مسئولان در حال عذرخواهی از مردم هستند، آن وقت چرا باید اعتراض خودم را ادامه دهم؟ نتیجه اعتراض من باید به اعتراف ختم شود که شده است. باید از اینجا به بعد را در اختیار قانون قرار دهیم چون ابعاد این ماجرا به گوش همه رسیده و قانون باید تکلیف نهایی را روشن کند. چه ربطی دارد که بخواهیم اتفاق مهمی مانند جشنواره را تحریم کنیم.

سخنان منطقی نوروزبیگی، مصادیق عینی بسیاری دارد. از عذرخواهی مسئولان مرتبط تا دستور پیگیری دلایل این اتفاق و البته گزارش ریز جزئیات آن به مردم که به سیر قانونی نیاز دارد. البته که در این مسیر، آنچه سبب خشم بسیاری از مردم و البته هنرمندان ما شده، نوعی بی تفاوتی رسانه ها به این حرکات اعتراضی است. حرکت هایی که بعضا به پای ناهنجاری ها خوانده شده و همین، زمینه ساز گسترده تر شدن آتش آن می شود.

رسانه ها بگویند پیام اعتراض ها را دریافت کرده اند

سیدعلی احمدی علاوه بر اینکه سال هاست تهیه کننده برنامه های پرمخاطبی چون خندوانه و دورهمی است، در جشنواره امسال یک فیلم مهم دارد؛ درخت گردو ی محمدحسین مهدویان که مهران مدیری و پیمان معادی در آن بازی می کنند.احمدی راهکار پایان دادن به این موج انصراف ها و اعتراض ها را همنشینی با جماعت معترض دانسته و اعلام می کند که هنرمندان و مردم ما باید به یک آرامشی در نتیجه اعلام رسانه ها مبنی بر شنیده شدن صدای اعتراض ها برسند.این تهیه کننده به فرهیختگان می گوید: من معتقدم این قبیل اعتراض ها نباید صورت بگیرد. من نمی دانم که این اعتراض ها، از چه تفکر و از چه سمت وسویی ناشی می شود. وظیفه هنرمند، حضور است که می تواند با این حضور، پیام و منظور خود را به گوش همه برساند. در این میان اما یک وظیفه هم مسئولان و دست اندرکاران ما دارند و آن اینکه اعلام دریافت کنند. یعنی این پیام هایی که از اعتراض های مردمی و طبعا هنرمندان می شود، به یک پاسخی برسد و آنها بگویند که [ای] مردم و هنرمندان، ما پیام شما را دریافت کردیم و بیایند راجع به آن توضیح دهند. پاسخ دهی به این شکل سبب می شود برخی فرصت نکنند هنرمندان را تحریک کرده تا آنها را نسبت به واکنش های شدید تر یا گسترده تر حساس کنند.

تهیه کننده درخت گردو ادامه می دهد: آنها باید راجع به این اعتراض ها در رسانه ها و مخصوصا رسانه ملی صحبت کنند. حال آنکه ما در رسانه های مان کمتر در این باره سخن می گوییم. قطعا اگر هنرمند این فرصت را پیدا کند که در رسانه ملی حرف بزند، این همنشینی سبب خواهد شد که منعطف تر نسبت به اعتراضش ورود کند. متاسفانه همنشینی های ما بسیار کم و مخدوش است و درنتیجه فضا به این سمت کشیده می شود که شاهدش هستیم.

احمدی در پایان صحبت هایش یک نمونه مصداقی جالب برای گفته هایش رو می کند. او می گوید: قطعا در چنین شرایطی که امروز می بینیم، هنرمند، مقصر صددرصد نیست، بلکه ما او را به چنین شرایطی رسانده ایم. طبیعتا اگر حجم اعتراض ها گسترده شود، به جشنواره لطمه خواهد خورد. بخشی از هویت جشنواره به حضور هنرمندانش است. البته معتقدم الان هم می شود قضیه را با گفت وگو حل کرد. در این زمینه مثال جالبی برایتان می آورم. همواره به یاد داشته باشید که هنرمند باید کسی را کنارش داشته باشد؛ حبیب احمدزاده را همه می شناسند. او این کار را با بخشی از هنرمندان ما داشته و با آنها معاشرت دارد. طیفی از هنرمندان هستند که به او بدوبیراه می گویند و انتقادهای اساسی به او دارند، اما احمدزاده کسی است که با همان طیف می نشیند و حرف می زند و با آنها ارتباط برقرار می کند و آنها هم حرفش را قبول کرده و می پذیرند. متاسفانه تعداد افرادی از جنس حبیب احمدزاده در رسانه های ما زیاد نیست که اگر بود، قطعا کار به اینجا نمی رسید.

البته در پایان این گزارش باید به این مورد مهم هم اشاره کنیم که برخی از این اعتراض ها، با واکنش های مردم هم مواجه شده است. هنرمندانی که امسال اثری را در جشنواره نداشتند و اعلام کردند که جشنواره را تحریم کرده اند، با این پرسش های مهم مواجه شدند؛ آن سالی که فلان اثر مهم در جشنواره را داشتی و می دانستی از بابت آن اجرا دیده می شوی و شانس برنده شدنت بسیار بود، چرا از جشنواره انصراف ندادی؟ یا شما که با فلان پروژه دولتی پرپول کار کردید الان به چه اعتباری، جشنواره دولتی را تحریم می کنید؟ یا چرا در فلان مناسبت ملی که به عزای عمومی منجر شد، کاری نکردی و حالا به فکر تحریم افتاده ای؟ و...

قدرمسلم آنکه در بسیاری از این انصراف ها، بیش از آنکه بر وجه اپوزیسیون هنرمند افزوده شود، زمینه های انزوا و گوشه گیری او فراهم می آید. همین الان هم سوال بسیاری از مردم در شبکه های مجازی از هنرمندانی که مثلا جشنواره را تحریم کرده اند این است که سیاست های جشنواره در طول چندین دهه تغییری نکرده و طبیعتا برای دوره های بعدی هم به همین منوال باقی خواهد ماند، وقتی امسال جشنواره را تحریم کردی یعنی تا آخر عمر هنری ات باید این رویداد را ترک کرده و دیگر به آن بازنگردی، آیا می توانی؟

منبع: فرهیختگان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
همه گروه ها کمک کنند، کشور در مقاطع خاص از جمله این ایام با تعادل و آرامش حفظ شود. این دقت نظر در سایه بهره برداری از ظرفیت های نقاد در هر سو با ظرافت و بدون رویکردهای رادیکال است که فضای عمومی یا فضای نخبگان را به التهاب نکشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : سلام نو

پس از آنکه ادبیات ناپسندی در فضای نقد برخی رفتارهای شماری از سینماگران در برخی برنامه های تلویزیونی مطرح شد، در تداوم رویدادهای اخیر، خانه سینما و کانون کارگردانان سینما و همچنین رئیس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فجر واکنش نشان دادند؛ واکنش هایی که انتظار می رود در آنها، ثبات و آرامش ایران در نظر گرفته شده و گروه های مرجع از جمله سینماگران مانع از رادیکال شدن فضا شوند.

به گزارش تابناک ؛ پس از واکنش های برخی سینماگران نسبت به ماجرای سقوط هواپیما و همچنین درباره جشنواره فجر، در چند روز گذشته در تلویزیون و همچنین برخی بسترهای آنلاین به برخی سینماگران توهین شد که در یک مورد این توهین جنبه های ناموسی یافت. این توهین ها منجر به واکنش حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فیلم فجر شد و در نهایت اکنون خانه سینما و کانون کارگردانان سینما در این زمینه بیانیه هایی داده اند که لحن بیانیه خانه سینما و کانون کارگردان تند و غیرمنتظره بود.

همزمان با شتاب شکل گیری زنجیره کنش ها و واکنش ها طی روزهای اخیر، تسری یک چالش به همه عرصه ها و چند وجهی شدن مسائل، شرایط را پیچیده ساخت اما فراموش نکنیم که با وجود همه نقدهای موجود، باید این ملاحظه را در هر مرحله ای مدنظر داشت که یک سلسله اقدامات ناخواسته تاثیر منفی بر ثبات و آرامش عمومی نگذارد. در این زمینه نقش گروه های مرجع از جمله سینماگران کشورمان در این عرصه حساس کلیدی است و انتظار می رود مراقب حفظ پیوند نقد و مطالبه گری با میانه روی و حفظ یکپارچگی ملی در سطح جامعه باشند.

همچنین این انتظار وجود دارد اشخاصی که کنترلی بر کلام خود ندارند و ادبیات شان به خصوص در فضای رسانه ملی به عنوان دستگاه اطلاع رسانی کشور، التهاب آفرین است و حتی وقتی از کشور دفاع می کنند، با دفاع بد برای کشور هزینه درست می کنند، از تریبون های عمومی از جمله صداوسیما دور نگه داشته شوند و اگر قرار است نقدی به یک عملکرد سینماگری نیز وارد شود، بیان این نقد به اشخاصی سپرده شود که قدرت تشخیص کلمات مناسب را داشته باشند و این تعابیر به جای کمک به وضع، یک چالش و تنش جدید را به وجود نیاورد.

وقتی تیر کلام از چله کمان حنجره خارج می شود، می تواند بر خطایی بنشیند و آن را متوقف کند و یا عامل یک اشتباه را چنان هدف قرار دهد که گروه دیگری اقدامات شدیدتری در حمایت از آنکه هدف قرار گرفته، در پیش بگیرند. بنابراین باید در نظر گرفت، مدیریت فضای افکارعمومی با دقت عمل ویژه و در نظر گرفتن همه ملاحظات صورت پذیرد و همه گروه ها کمک کنند، کشور در مقاطع خاص از جمله این ایام با تعادل و آرامش حفظ شود و این دقت نظر در سایه بهره برداری از ظرفیت های نقاد در هر سو با ظرافت و بدون رویکردهای رادیکال است که فضای عمومی یا فضای نخبگان را به التهاب نکشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

فرارو- بالاخره کار داوری مرحله اول جشنواره فیلم فجر هم به پایان رسید و ابراهیم داروغه زاده دبیر این جشنواره اسامی 22 فیلم راه یافته به بخش سودای سیمرغ سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر را اعلام کرد.

به گزارش فرارو، در این لیست نام خون شد مسعود کیمیایی، آتابای نیکی کریمی ، خروج ابراهیم حاتمی کیا ، خورشید مجید مجیدی ، درخت گردو محمد حسین مهدویان ، روز بلوا بهروز شعیبی روز صفر سعید ملکان ، من می ترسم بهزاد محمودی ، مردن در آب مطهر نوید محمودی آن شب، کورش آهاری ، عامه پسند سهیل بیرقی ، قصیده گاو سفید بهتاش صناعی ها دیده می شود.

هنگامی که ثبت نام فیلم ها برای حضور در جشنواره فیلم فجر آغاز شد، بیشتر بزرگان سینما برای رقابت حاضر شدند، اما حالا که لیست نهایی بخش سودای سیمرغ اعلام شده بیشتر آن ها از حضور در این جشنواره انصراف داده اند. لامینور داریوش مهرجویی، جنایت بی دقت شهرام مکری ، مجبوریم و قاتل و وحشی حمید نعمت الله غایبان مطرح این دوره از جشنواره فیلم فجر به شمار می آیند.

البته با وجود اینکه خون شد مسعود کیمیایی جز لیست رقابتی ها بود، اما یک روز پس از اعلام لیست او در یک پیام ویدیوئی از شرکت در این جشنواره انصراف داد تا لیست بزرگان انصرافی تکمیل شود. تهیه کننده این فیلم هم گفته که تقاضای ما این است که فیلم در بخش کارگردانی داوری نشود و در مابقی بخش ها مورد قضاوت قرار گیرد.

ستاره بازی به کارگردانی هاتف علیمردانی، گورکن کاظم مولایی سگ بند مهران احمدی، سبز سفید قرمز محمد حسین لطیفی، دست انداز ساخته کمال تبریزی نیز از دیگر غایبان نام آشنای بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر هستند.

خورشید مجید مجیدی
مجید مجیدی پس از 12 سال قرار است که در جشنواره فیلم فجر حاضر شود. البته خورشید تازه ترین اثر او در دقیقه 90 فرم حضور گرفت تا جشنواره امسال از مجید مجیدی بی نصیب نماند. مجیدی که آخرین بار در سال 1386 با فیلم آواز گنجشک ها به جشنواره فجر آمده بود، اما دو اثر دیگرش به جشنواره فیلم فجر نیامدند. او امسال با فیلم خورشید که به نوعی گفته می شود بازگشت به سینمای مورد علاقه اش هم هست در بخش رقابتی جشنواره فجر حضور دارد.

در مورد فیلم خورشید اخبار محدودی منتشر شده است. اما نیما جاویدی نویسنده این اثر گفته که قصه این فیلم درباره کودکان کار است که معضل اجتماعی این روز های جامعه ماست. جواد عزتی تنها اسمی ست که به عنوان بازیگر این فیلم منتشر شده و تهیه کنندگی و سرمایه گذاری این اثر را امیر بنان و مجید مجیدی انجام داده اند. فیلمبرداری این اثر سینمایی هم برعهده هومن بهمنش بوده است.

مجیدی پیش از این، با فیلم سینمایی بچه های آسمان در میان نامزد های نهایی دریافت اسکار بهترین فیلم خارجی زبان حضور داشت و با فیلم های پدر ، بچه های آسمان ، رنگ خدا ، باران ، بید مجنون و آواز گنجشک ها ، جوایز متعددی را از جشنواره های معتبر جهانی دریافت کرده است.

خون شد بدون مسعود کیمیایی
این نام آخرین اثر مسعود کیمیایی، کارگردان نسل اولی سینمای ایران است. کیمیایی که پس از قاتل اهلی که در سال 1395 ساخته شد، قدری از سینما فاصله گرفته بود. از چند ماه پیش شایعه ساخت فیلم جدیدش که به نوعی یک قیصر جدید است بر سر زبان ها افتاد.

خون شد قرار است از معرفت، جوانمردی و غرور حرف بزند و قصه ی بازگشت مردی ست که می خواهد همه چیز را راست و ریست کند. این خلاصه داستانی نامفهوم است از خون شد که آن را ربط می دهد به قیصر که مثل آن فیلم درباره مردی بود که بعد بازگشت با فاجعه ای روبه رو می شد. اما خون شد راه دیگری را می رود. درست است که قهرمان خون شد می خواهد آبرو را به خانواده برگرداند، اما ماجرای فیلم درباره انتقام نیست.

سعید آقاخانی، سیامک انصاری، لیلا زارع، نسرین مقانلو، هومن برق نورد و سیامک صفری با گریم ها و لباس های جنوب شهری در تازه ترین فیلم کیمیایی حاضر هستند. خون شد را جواد نوروزبیگی تهیه می کند، او پرسه در مه و طبقه حساس تا اعترافات ذهن خطرناک من و سراسر شب را در کارنامه تهیه کنندگی خود دارد. سرمایه گذار فیلم هم محمد صادق رنج کشان است که بخش اعظم سرمایه فیلم های اکران شده امسال همچون سرخپوست و متری شیش و نیم را تامین کرده است.

با این وجود "خون شد" بدون مسعود کیمیایی در جشنواره فیلم فجر حاضر خواهد شد. تا حضور بزرگان سینما کمرنگ تر شود.

خروج ابراهیم حاتمی کیا
خروج شاید پرجنجال ترین فیلم حاضر در جشنواره فیلم فجر امسال باشد. فیلمی که سازمان سینمایی اوج همچون سه اثر پیشین حاتمی کیا، سرمایه گذاری آن را برعهده گرفته است. البته جالب است که چارچوب کلی داستان این فیلم توسط ابراهیم حاتمی کیا و عوامل تقریباً لو رفته است.

خروج ماجرای تعدادی کشاورز است که در سیل محصولات شان از بین رفته است و سوار بر تراکتور راهی تهران می شوند تا صدای اعتراض خودشان را به گوش هیئت دولت برسانند.

حاتمی کیا هم در مورد قصه این فیلم گفته که خروج داستان 8 تا 10 مرد است که از دزفول سفر خود را آغاز کرده و راهی تهران می شوند، این افراد دو ماه و نیم در مسیر هستند و در این راه با چالش های فراوانی روبرو می شوند.

سوژه سیاسی و اجتماعی حاتمی کیا برای فیلم خروج نشان می دهد که او همچون سال های گذشته، امسال هم حضوری پر التهاب خواهد داشت. فرامرز قریبیان، پانته آ پناهی ها، گیتی قاسمی، جهانگیر الماسی، آتش تقی پور، فرزاد حسنی و ... بازیگران فیلم خروج هستند.

روز بلوا بهروز شعیبی
بهروز شعیبی با نخستین اثرش یعنی دهلیز، توجه مخاطبان و منتقدان را جلب کرد. او در این فیلم نقش اصلی و تراژیک را به رضا عطاران واگذار کرد. اتفاقی که برخی ها از آن به عنوان ریسک بزرگ یاد کردند. اما این ریسک منجر به موفقیت او شد.

بابک حمیدیان، لیلا زارع، محمد علیمحمدی، مسعود دلخواه، زکیه بهبهانی، ساغر قناعت، پاشا جمالی و داریوش ارجمند ترکیب بازیگران تازه ترین اثر بهروز شعیبی را تشکیل می دهند. فیلمی که محصول سازمان اوج است.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: "عماد استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی مورد توجه است، او ناگهان توسط پلیس با اتهام هایی جدی مواجه می شود که خود و خانواده اش را در موقعیت پیچیده ای قرار می دهد. " خلاصه داستانی که از طریق آن می شود حال و هوای فیلم را فهمید.

روز بلوا چهارمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی پس از دهلیز ، سیانور و دارکوب در مقام کارگردان است.

روز صفر سعید ملکان
این اولین اثر سعید ملکان در مقام کارگردان است. ملکان در سینما به عنوان یک چهره پرداز حرفه ای و سپس در مقام تهیه کننده شهرت دارد. اما او حالا اولین اثر سینمایی اش را ساخته است. سعید ملکان مرد پشت پرده ی فیلم ابد و یک روز سعید روستایی و ویلایی ها ساخته ی منیر قیدی بود که هر دو از فیلم های اول مطرح سال های اخیر بودند.

روز صفر روایتی از یک اتفاق ملتهب معاصر است که به عملیات دستگیری عبدالمالک ریگی می پردازد که اوایل دی ماه مراحل پایانی فیلمبرداری خود را در آلمان پشت سر گذاشت.

ساعد سهیلی و امیر جدیدی به عنوان دو بازیگر اصلی این فیلم معرفی شده اند و طبق شنیده ها، ساعد سهیلی در نقش عبدالمالک ریگی و امیر جدیدی در نقش مامور امنیتی ایفای نقش خواهند کرد.

براساس گفته ها، بخش عمده سکانس های روز صفر در شهرک سینمایی دفاع مقدس فیلمبرداری شده است و از دیگر نکات قابل توجه فیلم سعید ملکان، حضور هنروران پاکستانی ست که حال وهوای فیلم را قابل درک می کند.

فیلمنامه روز صفر را سعید ملکان و بهرام توکلی به صورت مشترک به نگارش درآورده اند.

آتابای نیکی کریمی
این پنجمین فیلم نیکی کریمی پس از یک شب ، چند روز بعد ، سوت پایان و شیفت شب است. او نشان داده که سلیقه مختص به خودش را دارد و علاقه مند به تجربه گرایی است.

آتابای خارج از تهران ساخته شده و لوکیشن های اصلی این فیلم در شهرستان خوی بوده است. بخش هایی از فیلم سینمایی آتابای ، به زبان ترکی است و جواد عزتی در تجربه ای متفاوت و سخت، برای اولین بار به زبان ترکی ایفای نقش کرده است.

نویسندگی آتابای را هادی حجازی فر برعهده داشته و تهیه کننده این اثر هم حسن مصطفوی بوده است. هادی حجازی فر ، جواد عزتی ، سحر دولتشاهی و دانیال نوروش بازیگران آتابای هستند و اولین نمایش این فیلم در جشنواره فجر امسال خواهد بود.

درخت گردو محمد حسین مهدویان

مهدویان پس از ایستاده در غبار ، لاتاری و دو ماجرای نیمروز حالا به سراغ درخت گردو رفته است، تا فیلم دیگری با سوژه تاریخی بسازد. این درحالی ست که او پس از ماجرای نیمروز، رد خون گفته بود که دیگر سراغ سوژه تاریخی نمی رود. اما انگار مهدویان نمی تواند دل از سینمای مورد علاقه اش بکند و این بار زیر قولش زده است.

ماجرای درخت گردو در غرب کشور می گذرد و گفته می شود داستان فیلم با الهام از ماجرایی واقعی، در خلال بمباران شیمیایی شهر سردشت شکل گرفته است. گرچه مهدویان در چهار فیلم قبلی خود سوژه های سیاسی را دنبال کرده، اما او این بار در پنجمین فیلمش سعی کرده قدری از این نگاه دور شود.

مهدویان از سال 94 به بعد هر سال فیلم ساخته و در جشنواره فیلم فجر هم حضور داشته است. او امسال هم فیلم درخت گردو در جشنواره حضور دارد، اما رقبای سرسخت تری نسبت به قبل دارد. هم کارگردانان پیشکسوت و هم کارگردانان هم نسل او در این رقابت ها حضور دارند.

مهران مدیری و پیمان معادی، مینا ساداتی و... بازیگران محمدحسین مهدویان در فیلم درخت گردو هستند. نکته آخر هم اینکه مهدویان از رضوی تهیه کننده پیشین آثار قبلی خود فاصله گرفته و درخت گردو را با همکاری سید مصطفی احمدی ساخته است. احمدی تهیه کنندگی برنامه دورهمی و سریال خانگی هیولا را در کارنامه دارد.

من می ترسم بهنام بهزادی
من می ترسم چهارمین اثر بهنام بهزادی در مقام کارگردان است که نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی آن را خود او برعهده دارد. او پیش تر وارونگی ، تن ها دوبار زندگی می کنیم ، قاعده تصادف را ساخته بود که برای این آثار جوایز مختلفی از جشنواره های داخلی و خارجی دریافت کرده است.

در خلاصه داستان، چهارمین فیلم بلند سینمایی بهنام بهزادی، آمده است: بدیش اینه من وسط کلی شک ام که می خوام برم یا نه...، ولی بدترش اینه که صد برابرش مطمئنم نمی تونم بمونم.

الناز شاکردوست، پوریا رحیمی سام، امیرجعفری، ستاره پسیانی، مهران احمدی، پیام یزدانی، مجید جعفری و یگانه رفتاری ترکیب بازیگران اصلی این فیلم را تشکیل می دهند.

آن شب کوروش آهاری
آن شب نخستین فیلم بلند کوروش آهاری در ژانر وحشت و دومین اثر سینمایی اوست که فیلمنامه آن توسط او و میلاد جرموز نوشته شده است.

آن شب درباره یک زوج ایرانی در آمریکاست که در یک هتل محبوس شده اند در حالی که نیرو های بیگانه ای آن ها را وادار می کنند که با راز هایی که از هم پنهان کرده اند روبه رو شوند. آن شب فیلمی از کمپانی ماموت پیکچرز است که با همکاری کمپانی سون اسکای اینترتینمنت ساخته شده است.

الکس بروتو به همراه جفری الارد و شریل استارولاکیس تهیه کنندگی این فیلم را برعهده دارند. تری جرج (برنده جایزه اسکار) مشاور تهیه کننده فیلم است. محمد درمنش نیز تهیه کننده ایرانی این فیلم است.

شهاب حسینی، امیرعلی حسینی، آرمین مهر، گلبرگ خاوری و علی کوششی، در کنار لی لی ویکی، جرج مگوایر، الستر لیتم، مایکل گرم و جیا مورا ترکیب بازیگران ایرانی و خارجی این فیلم را تشکیل می دهند.

عامه پسند سهیل بیرقی
عامه پسند سومین فیلم سهیل بیرقی است. او از فیلمسازان جوانی است که با همان اولین فیلمش یعنی من توانست نظر ها را به خودش جلب کند فیلمی که قهرمانش یک زن بود. او پس از من ، درام ورزشی عرق سرد را ساخت که داستان آن در مورد نیلوفر اردلان، قهرمان تیم ملی بود که به خاطر همسرش ممنوع الخروج شد و نتوانست در المپیک شرکت کند.

عامه پسند تکمیل سه گانه سهیل بیرقی درباره زنان جامعه است که فاطمه معتمد آریا، هوتن شکیبا و باران کوثری بازیگران اصلی آن هستند

اسم فیلم جدید سهیل بیرقی، یادآور اثر محبوب کوئنتین تارانتینو به نام داستان عامه پسند است. عامه پسند بیرقی در ژانر اجتماعی ساخته شده است، اما گویا فضای متفاوتی با کار های قبلی بیرقی دارد.

مردن در آب مطهر نوید محمودی
مردن در آب مطهر پنجمین اثر نوید وجمشید محمودی کارگردانان اهل افغانستان ومقیم ایران است. نویسندگی و کارگردانی این فیلم را نوید محمودی و تهیه کنندگی را جمشید محمودی برعهده داشته است. برادران محمودی با نخستین اثرشان چند متر مکعب عشق مورد توجه قرار گرفتند.

علی شادمان، ندا جبرائیلی، متین حیدرنیا، صدف عسگری، سوگل خلیق، علی رضا آرا، امیررضا رنجبران، خیام وقار، پیمان مقدمی، مهتاب جعفری، فرید اسحاقی، فاطمه شکری، محیا رضایی، فاطمه میرزایی و علی رضا مهران بازیگران این فیلم را تشکیل می دهند.

عاشقانه تازه برادران محمودی قصه چند جوان مهاجر افغان را روایت می کند که قصد رفتن به اروپا دارند. در خلاصه داستان فیلم آمده است: "هر بلایی که سر عشق می آید از دربه دری است! رونا: حامد از دریا می ترسی یا از هر چی بترسی بلای جونت میشه؟ حامد: نمی ترسم "

آبادان یازده 60 مهرداد خوشبخت ، ابر بارانش گرفته مجید برزگر ، پوست بهمن ارک ، تومان مرتضی فرشباف ، دوزیست برزو نیک نژاد ، سه کام حبس سامان سالور ، سینما شهر قصه کیوان علی محمدی ، شنای پروانه محمد کارت ، مغز استخوان حمیدرضا قربانی و خوب، بد، جلف 2:ارتش سری پیمان قاسم خانی از دیگر آثاری هستند که به بخش سودای سیمرغ سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر راه یافته اند.

لینک خبر :‌ فرارو
آیا هر کسی که با رویه و روش ما موافق نباشد اجازه داریم هر حرفی در مورد او بزنیم و هر تهمتی را به او و خانواده اش روا داریم؟ مرز این حرفها به لحاظ عرفی، شرعی و اخلاقی تا کجاست؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : اسکان خوزستان آنلاین سیمرغ خبر یزد راهبرد معاصر

عصر ایران ؛ کاوه معین فر - شنبه شب (21 دی) در برنامه جهان آرا از شبکه افق به مسئله هواپیمای اکراینی و اتفاقات بعد از آن پرداخته شد، بخشی از سخنان مهمان برنامه محمد صادق کوشکی با هیچ معیاری قابل قبول نیست.

در برنامه راجع به سقوط هواپیما و جانباختگان و اتفاقات ناشی از آن به تفصیل حرف زده شد، در بخشی از سخنان محمد صادق کوشکی اشاره کرد: اگر اون بچه های سپاه تو مرز نبودند خانمی که میای فراخوان می زنی...می دونی دست امثال عبدالمالک ریگی به تو و دخترت و کس وکارت می رسید... شاید هم خوشت می اومد، شاید دوست داشتی ولی مردم ایران دوست ندارن

از محمد صادق کوشکی به عنوان عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه تهران واقعا بیان چنین سخنانی بعید است، حتی اگر به هر دلیلی ایشان عصبانی شده و به خشم آمده باشد، چنین شیوه بیانی قابل قبول نیست.

سخنان محمدصادق کوشکی در شبکه افق

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

اصل این اتفاق برمی گردد به فراخوانی که هنرمندان در فضای مجازی منتشر کرده بودند که روز یکشنبه ساعت 18 به احترام جانباختگان هواپیمای اوکراینی در میدان آزادی جمع شوند، که رخشان بنی اعتماد هم این فراخوان را در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده بود و البته بنی اعتماد آن پست را حذف کرد و گفت این مراسم لغو شده است و از مردم خواست که شرکت نکنند.

بهرحال موضع کوشکی با هر متر و معیاری قابل درک نیست و معلوم نیست چرا چنین بی محابا این واژگان را بر زبان جاری کرد؟ آنهم در تلویزیون؟

حسین انتظامی (رئیس سازمان سینمایی) به این سخنان واکنش نشان داده و در توئیتر نوشت: به کسانی که هنجارهای اخلاقی جامعه را رعایت نمی کنند و بی پروا به نوامیس کشور و هنرمندان توهین می کنند، آنتن زنده می دهند!؟

انجمن مستندسازان سینمای ایران هم با انتشار بیانیه ای عکس العمل نشان داد، در بخشی از بیانیه اعلام کرده بودند: بخش هایی از این برنامه در ساعات گذشته دست به دست در شبکه های اجتماعی می چرخد و عرق شرم بر پیشانی مردم سیاهپوش کشور می نشاند. آیا نمی شود پایان و نهایتی برای این بی احترامی ها به شان و حقوق مردم در صدا و سیما متصور بود ؟

بانو رخشان بنی اعتماد از مفاخر فرهنگ و هنر این سرزمین و از پیشکسوتان به نام انجمن مستندسازان سینمای ایران است.

مهرزاد دانش (منتقد سینما) هم در توئیتر نوشت: هیچ دیدگاه دینی و سیاسی، اجازه وقیح گویی درباره یک انسان، به ویژه یک خانم را نمی دهد. شگفت زده و متأسفم که از تلویزیون این مملکت، به بانویی هنرمند، با آثاری ماندگار درباره عدالت/انسانیت، نسبت لذت بردن از گرفتار شدن نزد نابکاران داده می شود. پروای از خدا کجاست؟

باید از آقای کوشکی پرسید: اون خانم چی را دوست داشتند؟ این که به دست عبدالمالک ریگی و امثال او بیافتد هم خودش و هم دخترش؟ شما بر چه اساسی این حرف را می زنید؟آیا هر کسی که با رویه و روش ما موافق نباشد اجازه داریم هر حرفی در مورد او بزنیم و هر تهمتی را به او و خانواده اش روا داریم؟ مرز این حرفها به لحاظ عرفی، شرعی و اخلاقی تا کجاست؟

نکته ناامید کننده این است که مجری برنامه و دیگر مهمان برنامه (نادر طالب زاده) هم ساکت نشسته اند و در مقابل چنین ادبیاتی سکوت نشانه رضا اختیار کرده اند!

آیا در تلویزیون افق هیچ کسی نیست که مرز و حدود رسانه را برای مهمانانش تشریح کند، مهمان برنامه اجازه دارد هر حرفی حتی (تهمت ناموسی) بزند؟ مدیران و مسئولان صدا و سیما می دانند چنین رفتار و گفتاری چه عواقبی در پی دارد و آیا این تشویش اذهان عمومی نیست؟

فقط باید گفت در چنین شرایطی که همه به نوعی داغداریم و دل و جانمان به درد آمده است بهتر است که به جای آزردن و رنجاندن، سعی در تسلی دادن همدیگر داشته باشیم.

آقای محمد صادق کوشکی را باید به این حدیث امام علی (ع) ارجاع داد: خشم هم نشین بسیار بدی است؛ عیب ها را آشکار، بدی ها را نزدیک و خوبی ها را دور می کند.

آقای کوشکی! عزیز، استاد بزرگوار، وقت دلجویی و همدلی است نه جدایی و افتراق، خودتان را کنترل کنید.

___________________________________________

بیشتر بخوانید:

لینک خبر :‌ عصر ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : ایرانا خبرگزاری دانشجو سینما جریان

به گزارش سلام نو ، عزت اله علیزاده معاون اجرایی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این پرسش که سینماگران حاضر در این دوره جشنواره برای خدمات لابراتوآری به کدامیک از لابراتوآرها می تواند مراجعه کنند، گفت: در حال حاضر 5 لابراتوآر روشنا، آریا، گسترش، ایران نوین و فام جزو لابراتوآرهای به روز کشور به شمار می رود که سینماگران برای خدمات لابراتوآری آثار خود از جمله دریافت نسخه دی سی پی و یا خدمات پس از تولید به این 5 لابراتوآر مراجعه می کنند.

وی با بیان اینکه در مقررات جشنواره فیلم فجر آمده است که آثار انتخاب شده برای حضور در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر باید نسخه دی سی پی خود را به دبیرخانه ارائه کنند، تاکید کرد: جشنواره فیلم فجر هیچ لابراتوآری را برای همکاری در جشنواره فیلم فجر انتخاب نکرده است و در صورتی که فیلمی زمان کمی برای دریافت نسخه دی سی پی داشته باشند، دبیرخانه جشنواره یک لابراتوآر را در حد توصیه به صاحبان فیلم ها معرفی می کند.

معاون اجرایی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر توضیح داد: به طور طبیعی کارهای پس از تولید فیلم ها در لابراتوآرها انجام می شود و صاحبان فیلم ها از همان لابراتوآرها نسخه دی سی پی خود را دریافت می کنند، تاکید می کنم لابراتوآرها توسط تهیه کنندگان انتخاب می شوند و دبیرخانه جشنواره هیچ لابراتوآری را برای دریافت نسخه دی سی پی انتخاب نمی کند.

علیزاده در پایان گفت: پنج لابراتوآری که نام برده شده است، مجوز کار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دریافت کرده اند و از لحاظ فنی در شرایط خوبی هستند و به همین دلیل صرفاً به عنوان توصیه به فیلمسازان معرفی می شوند./ مهر

لینک خبر :‌ سلام نو
بخشی از هنرمندان و ورزشکارانی خود را عزادار قربانیان سقوط هواپیمای آمریکایی می نمایانند که همین چند روز پیش در سوگ شهادت شهید سپهبد سلیمانی، که جان و عمر و آبروی خود را فدای انسانیت و امنیت و عزت وطن کرده بود، همراه قاطبه مردم ایران نبودند. جالب اینکه عده ای از اهالی سینما و تلویزیون، از حضور در جشنواره فیلم فجر و یا حضور در رسانه ی ملی، استعفا یا امتناع نموده اند. صدا و سیما و سینمایی که سلبریتی ها را از گمنامی درآورد و برای آنها نان و نام فراهم آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

به گزارش راهبرد معاصر، سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین و جان باختن تمامی سرنشینان و خدمه آن با واکنش جامعه هنری و ورزشی ایران روبرو شد. شماری از هنرمندان از شرکت در جشنواره های فیلم، تئاتر و موسیقی انصراف داده اند. برخی ترجیح داده اند که کنسرت های برنامه ریزی شده را لغو کنند و گروهی هم اجرای نمایش های روزانه خود را در سالن های تئاتر متوقف کرده اند. اینکه سلبریتی ها از جان باختن بخشی از هم وطنان خود اندوهگین شده اند، درست و طبیعی است.کما اینکه همه مردم ایران در جای جای جهان، از این اتفاق دردناک ناراحت و متاثراند. اما نکته اینجاست که چرا سلبریتی ها، فقط از درگذشت بخشی از هموطنان ناراحت می شوند!؟ و مسئله ی دیگر اینکه چرا تا پیش از بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح و اقرار صادقانه در اشتباه پدافند هوایی سپاه پاسداران، از این حجم تسلیت ها و عزاداری ها خبری نبود؟ بخشی از هنرمندان و ورزشکارانی خود را عزادار قربانیان سقوط هواپیمای آمریکایی می نمایانند که همین چند روز پیش در سوگ شهادت شهید سپهبد سلیمانی ، که جان و عمر و آبروی خود را فدای انسانیت و امنیت و عزت وطن کرده بود، همراه قاطبه مردم ایران نبودند. جالب اینکه عده ای از اهالی سینما و تلویزیون، از حضور در جشنواره فیلم فجر و یا حضور در رسانه ی ملی، استعفا یا امتناع نموده اند. صدا و سیما و سینمایی که سلبریتی ها را از گمنامی درآورد و برای آنها نان و نام فراهم آورد.

* صبا راد مجری برنامه ی آشپزی تلویزیون که پس از ازدواج با مانی رهنما از گمنامی در آمده بود، اعلام کرد از این زمان به بعد در برنامه آشپزی اش حضور نخواهد یافت!

* پرستو صالحی با اعلام حضور در تجمعی که به بهانه ی عزاداری برای قربانیان حادثه سقوط هواپیما برپا شده بود، و البته با شعارهای رادیکال ضد حاکمیت کشور و با حضور سفیر انگلیس در تجمع همراه بود، با بازماندگان سانحه هوایی هم دردی کرد و در شبکه های اجتماعی اینگونه واکنش نشان داد.

* جعفر پناهی کارگردان سینما هم در اقدامی تامل برانگیز حضور خود در تجمع تحت عنوان عزاداری برای بازماندگان سانح هوایی را با هشتگ #تظاهرات در شبکه های مجازی پوشش داد!

* اصغر فرهادی که چند سال پیش تر، با سرمایه گذاری خواهر امیر قطر در آثار سینمایی اش، بهشت خود را روی خون مردم مظلوم منطقه ساخته بود و این مسئله موجب ناراحتی مردم و ایجاد سوال مبنی بر چرایی هم سفره شدن فرهادی و یک قطری(که در آن زمان از پشتیبانان جدی داعش بود) شده بود، گفت از سقوط هواپیمای اکراینی عصبانی است:

* هدیه تهرانی در واکنشی مبهم و سوال برانگیز نوشت انتقام سخت از ماست !؟ اینکه بخشی از جوانان این کشور برای دفاع از تمامیت ارضی و دفاع از امنیت و ناموس کشور در عراق و سوریه شهید می شوند و عده دیگری از جوانان نخبه ای که در حال جهاد علمی بوده اند جان خود را در فضای به وجود آمده ناشی از تهدید همه جانبه کشور توسط آمریکای جنایتکار از دست می دهند، مطمئنا ازدستمزد نجومی بازیگران درجه چندم کشور نخواهد کاست. پس تشویش و نگرانی خانم تهرانی بی مورد است و شاید این دست اعلام نظرها بطورکلی سالبه به انتفاع موضوع باشد:

* خوشبختانه تیم ملی والیبال کشورمان این بار توانست با گذشتن از سد حریفان، به المپیک 2020 والیبال راه یابد. چند وقتی می شد که افت محسوس تیم ملی موجب افزایش انتقادات و مطرح شدن مسئله بی کفایتی کاپیتان، بازیکنان و مربی این تیم شده بود. سعید معروف کاپیتان تیم ملی والیبال کشورمان که به واسطه توجه فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی، دعوت به تیم ملی و حضور در میادین جهانی، پله های ترقی را طی کرد و در ورزش والیبال دیده شد، در واکنش به سقوط هواپیمای اکراینی و جان باختن تعدادی از هموطنان عزیزمان، در واکنشی نمک ناشناسانه نوشت:

* ما شهروند نیستیم، ما اسیریم، میلیون ها اسیر

این واکنش ترانه علیدوستی به سانحه سقوط هواپیما و شرکتش در تجمع غیرقانونی هنجارشکنانه ایست که منجر به هتک حرمت شهید سپهبد سلیمانی و پاره کردن عکس شهید سلیمانی شد. با اندکی تامل می توان گفت خانم علیدوستی، اتفاقا در کشوری که امروز دولت مورد علاقه، مورد حمایت و ایده آل شما ساخته است، این عموم مردم معمولی هستند که شهروند نیستند و به نوعی میلیون ها اسیر محسوب می شوند. مردمی که حقوق شهروندی شان نادیده انگاشته شده و اسیر دست دغلبازانی مثل شریک، همکار، ولی نعمت و هم سفره ی شما، هادی رضوی (تهیه کننده سریال شهرزاد و محکوم به زندان به دلیل اختلاس چندین میلیاردی) شده اند. این تناقض که چگونه می شود هم کاسه ی اختلاسگران و دزدان بود و از دموکراسی، آزادی و عدالت حرف زد، برای مردم کشور ایجاد سوال کرده است. چگونه می شود در انتخابات با تمام توان از کسی حمایت کرد و با روحانی تا 1400 گفت و منتقد تصمیمات برآمده از دولت او شد.

برای اینکه صداقت خود را نشان بدهید، اموال حرامی که از هادی رضوی تهیه کننده سریال شهرزاد گرفته اید را به بیت المال برگردانید. یا برای اینکه از خود رفع اتهام کنید به کمک سیل زدگان سیستان و بلوچستان بیایید و مبالغی که از هادی رضوی تهیه کننده اختلاس گر گرفته اید را به مردم کمک کنید. شاید آن روز، تقلید رفتار انسان های درست کار بیشتر یه چهره تان بیاید.

* شاید میدان دادن به افراد دورو و بازیگر ، از اساسی ترین ایرادات وارده به صدا و سیمای ملی باشد. صداوسیما باید در بکارگیری برنامه سازان و مجری های برنامه های تلویزیونی دقت بیشتری کند و بجای بازیگران ، از هنرمندان متعهد و مردمی استفاده کند. اگر شما هم زهرا خاتمی راد را تا به امروز نمی شناخته اید و در برنامه هایی تلویزیونی ندیده اید، مطلب خاصی را از دست نداده اید، زیرا ازین پس هم او را نخواهید دید!

* قلقلی استعفا داد!

شهرام لاسمی ، بازیگر ایرانی که با ایفای نقش شخصیت قلقلی به شهرت رسید، در واکنش به حادثه هواپیمای اوکراینی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش بعد از سی سال حضور در صدا و سیما و به دست آوردن شهرت و نوا، برای همیشه از این رسانه خداحافظی کرد. کاربری در پاسخ به او نوشت: بعد از یه عمر حرف نزدن، کاش کمی فکر می کردی و این بار هم حرف نمی زدی!

محمد سرشار مدیر شبکه تلویزیونی کودک، در صفحه شخصی خود نوشت: آقای شهرام لاسمی (اگر یادتان باشد قلقلی دهه 60) نه کارمند صداوسیماست، نه برنامه ای در شبکه کودک داشته و نه برنامه ای در دست تولید دارد.

این بزرگوار دقیقا با کجای صداوسیما خداحافظی کرده؟

لینک خبر :‌ راهبرد معاصر
جواد نوروزبیگی تهیه کننده فیلم سینمایی عنکبوت معتقد است که بهترین فیلمش از جشنواره بازمانده است.

تهیه کننده فیلم سینمایی عنکبوت که فیلمش در بخش رزرو جشنواره ی فیلم فجر قرار گرفته است گفت: با توجه به اینکه عنکبوت درباره یک اتفاق واقعی بود از همان ابتدا که برایش درخواست پروانه ساخت دادم با مشکلاتی مواجه شدم. این فیلم درباره یک قاتل زنجیره ای است که در اواخر دهه هفتاد دست به قتل زنان می زد و پیش از این مستندهایی هم درباره او ساخته شده بود.

او یادآور شد: عنکبوت از همان زمان تقاضای پروانه ساخت با مخالفت هایی رو به رو شد که ما تقریباً توانستیم افراد را متقاعد کنیم و بگوییم ما در این فیلم، سهم افراد خودسر را از کلیت جدا کرده ایم و اتفاقاً عنکبوت به آسیب شناسی اجتماعی می پردازد.

نوروزبیگی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با سازمان های مرتبط و حتی قوه قضاییه هم جلساتی داشتیم تا اشکالات را برطرف کنیم و این کار را کردیم. وقتی فیلمبرداری به پایان رسید از سازمان سینمایی اجازه گرفتم و اولین نسخه را به برخی سازمان های دیگر نشان دادم و توانستیم نظر مساعد آن ها را جلب کنیم.

او ادامه داد: ما و همه کسانی که فیلمی در جشنواره داریم متوجه یک سری فیدبک هایی از داوران و دست اندرکاران آن می شویم. سال هاست که من به جشنواره، فیلم می دهم و طبیعی است که متوجه برخی ماجراها می شوم. از همین رو احساس خطر کرده و با دبیر جشنواره صحبت کردم، اما ایشان حتی از ارایه مجوزهای ما استقبال کرد چراکه من هر مجوزی لازم بود ارایه دادم و فیلم را برای هرکسی که لازم بود نمایش داده بودم و نظرات آن ها را در بخش هایی از فیلم اعمال کردم. ولی من خودم نگران هیات انتخاب بودم چون می دانستم برخی با این جنس فیلم ها مشکل دارند.

وی افزود: در مجموع به نظرم بیشتر، نگرانی های برخی از اعضای هیات انتخاب باعث شد عنکبوت به جشنواره راه پیدا نکند و اینچنین با آن رفتار کنند و گرنه به عنوان کارشناسی که باید تمام ابعاد یک فیلم را بررسی کنند، عنکبوت را نگاه نکردند. یعنی به جهت محتوایی با فیلم برخورد کردند. حتی به نظرم در نگاه این ترکیب هیات انتخاب، صاحبان فیلم هم تاثیر داشتند.

نوروزبیگی ابراز عقیده کرد: متاسفم که چندین سال است با جشنواره ای مواجه هستیم که روی حضور یا غیبت یک جناح خاص در این رویداد سینمایی تاکید دارند. گویا فیلم قبل از اینکه بخواهد مورد ارزیابی و داوری قرار بگیرد دچار یک نشانه گذاری خاص می شود. می دانم دوستان ناراحت می شوند اما باید بگویم که وقتی ترکیب هیات انتخاب به گونه ای چیده می شود که سهم سینما در این ترکیب کم است، این اتفاقات می افتد. سینما آن قدر تهی شده است که باید از جای دیگری افرادی را برای انتخاب فیلم های سینمایی بیاوریم! واقعاً چه زمانی از سینمایی ها برای داوری آثار تلویزیونی استفاده شده است؟ گلوگاه های سازمان سینمایی دست بچه های سینما نیست.

این تهیه کننده سینما عنوان کرد: اعتراض من مربوط به این رفتار است. هدف ما از برگزاری جشنواره چیست؟ آیا قرار است یک طیف خاص از فیلم ها را به جشنواره راه بدهیم؟ آیا قرار است صاحبان فیلم ها را هم مورد ارزیابی قرار بدهیم؟ باید صادقانه رفتار کنیم. من سه فیلم دارم و با عرض پوزش از 2 کارگردان دیگر، اما به نظرم بهترین فیلمم از جشنواره بازمانده است.

نوروزبیگی توضیح داد: این موضوع به خاطر نظر دو سه نفر این اتفاق افتاد و اتفاقا همان ها می ترسند و فکر می کنند اگر عنکبوت در این رویداد دیده شود، جامعه به هم می ریزد. درحالی که مردم این فیلم را دوست خواهند داشت، چون بیان صادقانه ای داشته است.

وی ادامه داد: اگر عنکبوت فیلم ضعیفی بود، حرفی نمی زدم و اصلا آن را به جشنواره ارایه نمی دادم. بالاخره بعد از این همه سال کار در سینما من یک شخص صاحب تشخیص هستم و فکر می کنم سنوات کاری من نسبت به برخی از اعضای هیات انتخاب خیلی بیشتر است. واقعاً متاسفم که با روحیه یک کارگردان و یک جمع فیلمساز بازی شده است. واقعاً روند جشنواره کی می خواهد درست شود؟ کی قرار است مبنای قضاوت ما، آدم ها نباشند؟

نوروزبیگی عنوان کرد: از قبل هم یک جو رسانه ای راه افتاد و متاسفانه هیات انتخاب تحت تاثیر این جو رسانه ای قرار گرفت. برای مثال سرمایه گذار فیلم را مورد انتقاد قرار می دهند در حالی که او از بخش خصوصی آمده و برای ما فیلم می سازد. او فیلم طنز نمی سازد، بلکه فیلم های اجتماعی تولید می کند. سینمای ما مدت ها بود که از انعکاس آسیب های اجتماعی در آثار دوری می کرد اما او دقیقاً در همین بخش سرمایه گذاری می کند، اما حتی او را هم بی انگیزه می کنند و در مقابل سازمان اوج قرار می دهند.

تهیه کننده فیلم عنکبوت در پایان گفت: باید سرمایه بخش خصوصی مورد توجه قرار بگیرد. اگر قرار است جشنواره دولتی داشته باشیم به ما بگویند تا به عنوان بخش خصوصی فکری کنیم. اما اینکه سعی می کنند آثار بخش خصوصی را از جشنواره جدا کنند و تنها آثار بخش دولتی را به جشنواره را بدهند، زیبنده یک جشنواره وزین نیست. اصلاً به نظرم بهتر این است که امتیازی بالاتر به بخش خصوصی بدهند چون دست اندرکاران این بخش برای فیلم های اجتماعی پول هزینه کرده اند اما با این روند جشنواره، بخش خصوصی فدا و فراموش می شود. اگر نگاهی به فیلم های فهرست اعلام شده جشنواره امسال داشته باشید، متوجه سهم زیاد بخش دولتی می شوید و این موضوع به بدنه سینما لطمه می زند./ایسنا

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
در چند روز گذشته در برخی فضاهای مجازی و در صدا و سیما در برنامه ای به برخی سینماگران توهین شد، این توهین ها واکنش دبیر جشنواره ی فیلم فجر و در مقطعی واکنش رئیس سازمان سینمایی و در نهایت خانه سینما و کانون کارگردانان سینما را به همراه داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : عصر خبر روزنامه هفت صبح دیدار نیوز روزنامه ابتکار

به گزارش ایسنا، در اوایل هفته یک سینماگر پیشکسوت به دلیل انتشار ویدیویی و اعلام انصرافش از جشنواره ی فیلم فجر در فضای مجازی که البته توسط تهیه کننده اش تایید نشد، توسط یک فعال مورد توهین قرار گرفت که این روند واکنش ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره ی فیلم فجر را به همراه داشت که از او دفاع کرد.

اما در پی توهین به یک کارگردان زن در یک برنامه تلویزیونی، خانه سینما، حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی و کانون کارگردانان سینما واکنش نشان دادند.

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی در توئیتی نوشت: به کسانی که هنجارهای اخلاقی جامعه را رعایت نمی کنند و بی پروا به نوامیس کشور و هنرمندان توهین می کنند، آنتن زنده می دهند؟! آیا مجری نباید واکنش نشان دهد؟

روابط عمومی خانه سینما هم در بیانیه ای به درخواست روسای صنوف و جمع کثیری از اعضای خود، اعتراض خود را به صدا و سیما درباره توهین به یکی از فیلمسازان اعلام کرد.

در این بیانیه که از لحن تندی برخوردار است، آمده که خانه سینما به درخواست روسای صنوف و جمع کثیری از اعضای خود، طی این بیانیه ضمن اعلام وظیفه اخلاقی، فرهنگی، حرفه ای و صنفی خود در حراست از حیثیت کلیه اعضا-به ویژه یکی از فاخرترین چهره های فیلمسازش به نمایندگی از جامعه اصناف سینمایی کشور به مردم ایران اعلام داشته که چشم بر روی اینگونه توهین ها و عملکردها نخواهد بست.

کانون کارگردانان سینمای ایران هم در بیانیه اش، هتک حرمت بزرگان و سرمایه های سینمای ایران را شدیدا محکوم و اعلام کرد که در برابر توهین به سینماگران سکوت نخواهد کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
خانه سینما با انتشار بیانیه ای از سینماگران تقاضا کرد تا در برنامه های صداوسیما شرکت نکنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، خانه سینما به درخواست روسای صنوف و جمع کثیری از اعضای خود، طی این بیانیه اعتراض خود را به صداوسیما اعلام کرد.

متن بیانه به شرح زیر است:

سال هاست رسانه ی انحصاری ملی که مدعی ارتقای فرهنگ و هنر و دانش اجتماعی و حقوق شهروندی است، نه تنها از انجام تکالیف ملی و اصلی اش جا مانده، بلکه هرازچندگاهی با خروج خود از مرزهای اخلاق و انسانیت به بهانه دفاع از ارزش ها تداوم تخریب اش را در شبکه های متعدد به رخ می کشد و در مسیر این ماموریت، چه چهره هایی شاخص تر از هنرمندان جامعه برای آن که هدف تخریب قرار گیرند؟

اهانت اخیر و بی شرمانه صداوسیما به بانویی محترم از جمع کارگردانان سینمای ملی ایران و فرزند هنرمندش، پیش و بیش از آن که خدشه ای به ساحت اعتبار و ارزش این سرمایه ی فاخر فرهنگی و هنری کشور وارد کند، برای ما سینماگران و همه کسانی که سینمای اجتماعی او را در تمام این سال ها دنبال کرده اند، گواه گویایی ست بر تداوم عامدانه ی روند ایجاد تفرقه و تخریب توسط سازمان مذکور.

خانه سینما به درخواست روسای صنوف و جمع کثیری از اعضای خود، طی این بیانیه ضمن اعلام وظیفه ی اخلاقی، فرهنگی، حرفه ای و صنفی خود در حراست از حیثیت کلیه ی اعضا به ویژه یکی از فاخرترین چهره های فیلمسازش و ضمن اظهار تأسف برای مدیریت سازمانی که ظاهراً بر محتوای تولیدات رسانه اش هیچ نظارت هوشمندانه ای ندارد، به نمایندگی از جامعه اصناف سینمایی کشور به مردم ایران اعلام می کند که همسو با مطالبات مدنی و حق جویانه ی آن ها، چشم بر روی این گونه توهین ها و عملکردهای رسانه ی ملی نخواهد بست.

همچنین به همه همکاران خود پیشنهاد می دهد که با خودداری از حضور در برنامه های به اصطلاح سینمایی و تحلیلی این رسانه، همدل و همراه در این اعتراض حرفه ای مشارکت کنند تا این رسانه گمان نبرد که به اتکای قدرت و بودجه ی وافرش می تواند هر تهمت و توهینی را نثار سینمای ایران و چهره های فرهنگی این سرزمین کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
در پی پخش مطالبی در سازمان صداوسیما درباره مسعود کیمیایی و رخشان بنی اعتماد، کانون کارگردانان سینمای ایران متنی را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : بانی فیلم سینما سینما خرداد نیوز سلام نو اعتدال

به گزارش خبرنگار ایلنا، متن کانون کارگردانان به شرح زیر است:

کانون کارگردانان سینمای ایران هتک حرمت بزرگان و سرمایه های سینمای ایران سرکار خانم رخشان بنی اعتماد و جناب آقای مسعود کیمیایی را شدیدا محکوم می کند و در برابر تخریب، سینماگران سکوت نخواهد کرد.

کانون کارگردان سینمای ایران با احترام به تمامی برنامه سازان سیما، رسما از تمامی کارگردانان سینما درخواست می کند تا عذرخواهی رسمی سازمان صداوسیما در هیچ برنامه تلویزیونی به عنوان میهمان و کارشناس شرکت نکنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
در پی صحبت های صادق کوشکی در شبکه افق و توهین به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری دو نهاد صنفی از سینماگران خواستند صدا و سیما را تحریم کنند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در پی صحبت های صادق کوشکی در شبکه افق و توهین به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری دو نهاد صنفی از سینماگران خواستند صدا و سیما را تحریم کنند. در بخشی از بیانیه خانه سینما آمده: اهانت اخیر و بی شرمانه صداوسیما به بانویی محترم از جمع کارگردانان سینمای ملی ایران و فرزند هنرمندش، پیش و بیش از آن که خدشه ای به ساحت اعتبار و ارزش این سرمایه ی فاخر فرهنگی و هنری کشور وارد کند، برای ما سینماگران و همه کسانی که سینمای اجتماعی او را در تمام این سال ها دنبال کرده اند، گواه گویایی ست بر تداوم عامدانه ی روند ایجاد تفرقه و تخریب توسط سازمان مذکور.به همه همکاران خود پیشنهاد می دهد که با خودداری از حضور در برنامه های به اصطلاح سینمایی و تحلیلی این رسانه، همدل و همراه در این اعتراض حرفه ای مشارکت کنند تا این رسانه گمان نبرد که به اتکای قدرت و بودجه ی وافرش می تواند هر تهمت و توهینی را نثار سینمای ایران و چهره های فرهنگی این سرزمین کند.

همچنین دربیانیه کانون کارگردانان آمده: کانون کارگردانان سینمای ایران هتک حرمت بزرگان و سرمایه های سینمای ایران سرکار خانم رخشان بنی اعتماد و جناب آقای مسعود کیمیایی را شدیدا محکوم می کند و در برابر تخریب، فحاشی و توهین شرم آور به سینماگران سکوت نخواهد کرد.کانون کارگردان سینمای ایران با احترام به تمامی برنامه سازان سیما، رسما از تمامی کارگردانان سینما درخواست می کند تا عذرخواهی رسمی سازمان صداوسیما در هیچ برنامه تلویزیونی به عنوان میهمان و کارشناس شرکت نکنند.

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی چه شاخصه هایی دارد؟ آیا انصراف هنرمندان از حضور در جشنواره فیلم فجر کار درستی است؟ پیامدهای این انصراف چیست؟ 5 منتقد سینما به این پرسش ها پاسخ داده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : افکار نیوز مشرق نیوز صراط نیوز شهید نیوز

خبرگزاری فارس گروه سینما: در روزهای اخیر برخی سینماگران ضمن ادعای همدلی با خانواده های شهدای پرواز تهران اوکراین، از حضور در جشنواره فیلم فجر انصراف داده اند. این در حالی است که از میان انصراف دهندگان، جمع کثیری هیچ اثری در جشنواره نداشتند و صرفاً از حضور در جشنواره به عنوان تماشاچی انصراف دادند! اما این واکنش ها چقدر روی جشنواره تأثیرگذار است؟ آیا به جایگاه جشنواره فجر انقلاب اسلامی لطمه می زند یا برعکس، جایگاه آن را به واسطه نبودن سینماگران زاویه دار با انقلاب ارتقا می بخشد؟ در این باره با چند تن از منتقدان گفت وگو کرده ایم که در ادامه می خوانید:

سعید مستغاثی منتقد سینما معتقد است: غیر از دو سه سینماگر که آن ها هم نسبت چندانی با انقلاب و فجر ندارند و هیچ وقت هم کنار مردم نبوده اند، باقی سینماگران اصلا جایی در فجر ندارند و این اقدامشان موج سواری است. نماینده آن دو سه نفر هم در 40 - 50 سال قبل فریز شده و فیلم هایش معمولاً فاقد استاندارد سینما بوده است، پس چگونه می تواند کنار مردم باشد؟

وی افزود: هنرمندان ما از برخی هنرمندان غربی ضد سیاست های استعماری هم عقب تر هستند، بنابراین خروج آن ها از جشنواره اتفاقی مبارک است.

* انصراف از جشنواره چه دردی دوا می کند؟

در مقابل، اما امیررضا مافی منتقد سینما و دانش آموخته فلسفه غرب معتقد است نباید از تحریم بودن جشنواره ملی کشور توسط هنرمندان خوشحال باشیم. باید یاد بگیریم گفت وگو و تعامل کنیم.

وی تأکید کرد: معتقدم هنرمندان باید با سعه صدر بیشتری برخورد می کردند، چون حادثه سقوط هواپیما، حادثه تلخی است و بخشی از ابعاد آن هنوز روشن نشده، ضمن اینکه نیروهای نظامی هم بابت این خطای سهوی عذرخواهی کرده اند.

مافی افزود: وقتی همه مردم درباره یک واقعه ناراحت هستند و حاکمیت هم بابت آن عذرخواهی کرده است، انصراف از جشنواره چه معنایی می خواهد متبادر کند؟ منظورم این است که همه دچار ناراحتی و هیجانات می شویم اما نباید سویه ناراحتی و اعتراضمان را گم کنیم. هنرمندان می توانند این مطالبه را داشته باشند که همه زوایای موضوع بررسی شود اما انصراف از جشنواره نمی دانم با چه هدفی است؟ آیا در جشنواره شرکت نکردن چه دردی از مردم دوا می کند؟

این منتقد سینما گفت: جشنواره فیلم فجر علیرغم همه مشکلاتی که دارد، اما هنرمندان را گرد هم جمع می کند و هر چقدر بتوانیم همه طیف ها و آد م ها با عقاید مختلف را به گفت وگو دعوت کنیم، جشنواره ملی تر برگزار می شود. خود سردار شهید سلیمانی هم چنین بود. بنابراین بهتر است هنرمندان ضمن حضور در جشنواره، به اتفاق تلخی که رخ داده است ادای احترام کنند. چون این اتفاق یک سوگ اجتماعی است و قابل مصادره نیست. کشور با دامن زدن به دوقطبی ها اصلاح نمی شود، بجای تحریم کردن جشنواره، باید اتحاد داشته باشیم و یاد بگیریم در 40 سال دوم انقلاب با هم تلاش کنیم.

* هنرمند فعال سیاسی نیست

جشنواره فیلم فجر جشنواره ای نیست که با انصراف چند هنرمند برگزار نشود. محمدتقی فهیم منتقد پیشکسوت سینما این را می گوید و ادامه می دهد: طبیعی است هر هنرمندی حق دارد محصولش را در جشنواره ای شرکت دهد یا ندهد، اما وقتی کسی در جشنواره اثری ندارد و حتی کارت دعوتی هم به او تعلق نگرفته است، دقیقاً چگونه ادعای تحریم جشنواره را دارد؟!

وی اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر راه خودش را می رود، اما هنرمندان نباید برخورد سیاسی داشته باشند، باید انسانی با موضوعات مواجه شوند. اگر واقعاً واکنش آن ها مبنای انسانی دارد، چرا روز اولی که هواپیما سقوط کرد، اعلام انصراف نکردند؟

به گفته فهیم؛ هنرمند فعال سیاسی نیست که در رویارویی های سیاسی از هنرش مایه بگذارد. هنرمندان باید از اینکه خود را به یک فعال سیاسی تبدیل کنند؛ خود را کنار بکشند و حرفه هنر را پیگیری کنند. مخصوصا در این دوره که مرزبندی ها شناخته تر شده و محور شرارت (آمریکا) مشخص است.

* هنرمندان، اسیر موج رسانه های بیگانه

کیوان امجدیان کارشناس رسانه از زاویه دیگری به موضوع انصراف هنرمندان نگاه کرده است. او می گوید: آمریکا برای حمله انتقام عین الاسد، نه از جبهه نظامی که از جبهه رسانه ورود کرد. رسانه ای که حالا دیگر همه می دانیم ضعف مفرط مان در آن قابل انکار نیست. رسانه ای که برای ما هنوز فقط یک معاونت کوچک در وزارت ارشاد است و همین. رسانه ای که هنوز برای ما فقط چند خبرگزاری و سایت است. رسانه ای که بعضاً با رابطه و رانت و رفاقت اداره می شود... غافل از آنکه در همین بخش است که ضربه خواهیم خورد. هر چقدر هم که در جبهه نظامی قوی باشیم تا وقتی بازوی رسانه ای مان بد عمل کند موفق نمی شویم.

وی اضافه کرد: حکایت ما مثل تیم فوتبالی است که 9 نفر در این تیم، عالی و با تکنیک و کاربلدی بازی می کنند اما دروازه بان و نوک حمله ما ناتوان است و در این شرایط به سادگی گل می خوریم و به سختی گل می زنیم. با این اوصاف، آمریکا بعد از شکستش به فاصله 3 روز کاری کرد که ما حتی نتوانیم پیروزیمان را جشن بگیریم.

این منتقد سینما درباره تحریم جشنواره فیلم فجر از سوی برخی هنرمندان افزود: هنرمند متخصص کار خود است؛ او نه علم رسانه را می داند و نه سیاست را. طبیعی است که وقتی یک جبهه رسانه ای بسیار قوی تر از ما هرچند نسبت به ما در موقعیت متضاد یا معاند قرار داشته باشد می تواند کاری کند که بعضی هنرمندان به سادگی اسیر فضای ترسیم شده و موج هایی شوند که توسط این رسانه ها ایجاد می شود. جبهه رسانه ای پرقدرت به سادگی میتواند هنرمند را روی موج هایش بالا و پایین ببرد.

وی تصریح کرد: جبهه رسانه ای ما اگر درست کار می کرد و اگر هنرمند را در مسیر درست قرار می داد و او را در خود نگه می داشت، او هیچوقت با موج رسانه ای دیگری همراه و همسو نمی شد. البته این را هم بگویم که بسیاری از هنرمندان اعلام کرده اند که با قدرت در جشنواره حاضر خواهند بود اما حتی همان ها که نمی آیند را هم ما باید در مسیر درست قرار می دادیم. فکر می کنم باید دوباره با تجدید قوای رسانه ای و ایجاد تغییرات کلان و بزرگ در جبهه رسانه ای کاری کنیم که همین هنرمندان هم با اعتماد به مهندسی رسانه ای کشور، از این پس در مقابل تهدیدات خارجی علمدار باشند و در صف مقدم حمایت از مردم خود قرار گیرند نه اینکه اسیر موج رسانه های بیگانه شده و مقابل مردمشان صف آرایی کنند.

* جشنواره فجر مانیفست مختص خود را ندارد

سیدمحمد حسینی مدیر مرکز تولید متن سازمان سینمایی حوزه هنری درباره انصراف هنرمندان از جشنواره فیلم فجر می گوید: آنچه دارد اتفاق می افتد، آنارشی هنری است. کار عاقلانه ای نیست و کمکی هم به کسی نمی کند. آدم های ناراحتی که حرف های ناراحت کننده تری می زنند و نمک روی زخم می پاشند.

وی ادامه داد: با واکنش هایی روبه رو هستیم که باعث می شود پنجه روی صورت خودمان بکشیم و این واکنش جز کمک به دشمنان، دردی دوا نمی کند.

این منتقد سینما گفت: جشنواره فیلم فجر از اساس اتفاق عاقلانه ای نیست و مدیریت عاقلانه ای هم بر آن استوار نیست، چون از هر دری در آن می توان سخن گفت؛ در حالی که جشنواره باید مانیفست خود را داشته باشد اما اکنون قصد نقد جشنواره را نداریم، بلکه نقد این رفتار (انصراف هنرمندان از جشنواره) مدنظر است.

حسینی در باره واقعه رخ داده اخیر گفت: وظیفه مردم مطالبه گری است و باید شفافیت را مطالبه کنند. اما وظیفه مسئولان این است که به سرخط برگردند و مردم را درک کنند و صداقت داشته باشند که دستوری دینی است. همچنین باید درباره عملکرد خود گزارش دهند و همت کنند که چنین اتفاق هایی دیگر تکرار نشود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سعید آقاخانی بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون هم در راستای همدردی با مردم اخیر کشور، از شرکت در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر انصراف داد. شنیده می شود بازی چشمگیر او در دو فیلم خون شد و زنبور کارگر شانس بالایی برای دریافت سیمرغ مجددی را برای او ایجاد می کرد.

به گزارش عصر شهروند، سعید آقاخانی بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون هم در راستای همدردی با مردم اخیر کشور، از شرکت در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر انصراف داد.

سعید آقاخانی که امسال با دو فیلم خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی و زنبور کارگر ساخته افشین صادقی در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شرکت دارد- که البته فیلم دوم فعلاً در بخش رزرو جای گرفته- انصراف خود را از حضور در این رویداد سینمایی اعلام کرد.

او در یادداشت کوتاهی که برای بانی فیلم فرستاد نوشت: بی تردید هنرمند واقعی و اصیل، هیچگاه از خاستگاه و مردمش جدا نبوده و نیست. این روزها که حوادث مترقبه و غیرمترقبه گوناگونی جو روانی جامعه و مردم شریف میهنم را یک به یک با بی رحمی نشانه گرفته اند، صلاح دیدم ضمن بیان همدردی صمیمانه خودم و آرزوی شکیبایی برای خانواده های داغدار و تمنای مغفرت برای از دست رفتگان از پیشگاه پروردگار، انصراف خودم را از حضور در جشنواره فیلم فجر امسال اعلام کنم .

یادآور می شود این هنرمند در دوره سی وسوم جشنواره بین المللی فیلم فجر برای بازی در فیلم خداحافظی طولانی (فرزاد موتمن) برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شده بود و در دوره سی و ششم جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم کامیون (کامبوزیا پرتوی) بود.

شنیده می شود بازی چشمگیر او در دو فیلم خون شد و زنبور کارگر شانس بالایی برای دریافت سیمرغ مجددی را برای او ایجاد می کرد.

بانی فیلم

لینک خبر :‌ عصر شهروند
محسن تنابنده بازیگر، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما و تلویزیون که این روزها مشغول تصویربرداری قسمت جدید پایتخت است اعلام کرد در پی حواشی توهین به سینماگران در صداوسیما، دیگر با تلویزیون همکاری نخواهم کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روز گذشته در یک برنامه تلویزیونی، صحبت های زننده ای درباره مسعود کیمیایی، رخشان بنی اعتماد و باران کوثری مطرح شد که با واکنش منفی بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی روبرو شد. این موضوع باعث شد که بسیاری از سینماگران نسبت به این توهین ها موضع گیری کنند و حتی از تحریم صداوسیما سخن به میان آوردند.
محسن تنابنده نویسنده و بازیگر سریال پرطرفدار پایتخت دیگر هنرمندی بود که به این توهین واکنش نشان داد. او که این روزها مشغول تصویربرداری ششمین قسمت پایتخت است به گفت:
در پی توهین هایی که به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری در تلویزیون رخ داد می خواهم اعلام می کنم که پس از پایان تصویربرداری پایتخت 6 دیگر هیچ همکاری با تلویزیون نخواهم داشت و دیگر هم در هیچ سریال تلویزیونی بازی نخواهم کرد و حتی به عنوان نویسنده هم با تلویزیون همکاری نخواهم کرد. هم اکنون هم چاره ای جز ادامه تصویربرداری پایتخت 6 نداریم و گرنه می خواستم همین الان همکاری ام را با تلویزیون به اتمام برسانم
با توجه به صحبت های تنابنده می توان گفت پایتخت 6 آخرین سری از این مجموعه پرطرفدار خواهد بود.

منبع: فیلم نیوز

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
بررسی کارنامه و مواضع بسیاری از بازیگران و اهالی سینما که ادعای تحریم جشنواره فیلم فجر را دارند نشان می دهد که این اقدام بیش از آن که ناشی از دغدغه مردمی باشد، به نیاز آنها به خبرسازی بازمی گردد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، شنبه بیست ویکم دی ماه ستاد کل نیروهای مسلح در یک بیانیه رسمی سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین در سحرگاه چهارشنبه هجدهم دی را ناشی از خطای انسانی و اصابت موشک پدافند نیروهای خودی دانست.

این خبر از همان دقایق اولیه با بهت عمومی همراه شد. در این میان، تعدادی از هنرمندان رشته های مختلف هنری از جمله سینما هم در بستر فضای مجازی به این واقعه واکنش نشان دادند. واکنش هایی که در کنار تأسف و تأثر، با انتقادات فراوانی نیز همراه بود. مرور اظهارنظرها و واکنش چهره های فرهنگی، هنری و ورزشی در این چند روز، نشان می دهد که آنان همچون بسیاری از وقایع اجتماعی، سیاسی و اقتصادی پیشین آزادانه انتقادات و نظرات خود را مطرح کردند.

یک موج سلبی، فراتر از همدردی و نقد

با توجه به عمق مصیبت وارده و فضای سوگوارانه روزهای اول پس از حادثه و اعلام رسمی اینکه سقوط هواپیما بر اثر خطای انسانی نیروهای مسلح بوده است، این انتظار می رفت که این واکنش ها با لحن منتقدانه، عصبی و گاهی غیرمنصفانه همراه باشد.اما آنچه این بار فضای اظهارنظر و انتقاد را متفاوت از گذشته ساخت، اعلام موضع برخی از هنرمندان و کناره گیری آنها از رویداهای فرهنگی به ویژه جشنواره های هنری بود؛ اتفاقی که در رشته های موسیقی، هنرهای تجمسی و به ویژه تئاتر، بیشتر خود را نشان داد.

یکی از اولین چهره ها و شاید خبرسازترین هنرمندی که موضع کناره گیری از رویدادهای هنری فجر را کلید زد، مسعود کیمیایی بود. این کارگردان 78 ساله که قرار بود امسال با فیلم خون شد در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حاضر شود، با انتشار پیامی ویدئویی در صفحه اینستاگرامش انصراف خود را از این رویداد سالانه اعلام کرد.

کیمیایی گفت: من امسال فیلمی ساختم به نام خون شد که در جشنواره فجر هست. من هیچ وقت اهل جشنواره نبودم و سمت و سویم همیشه مردم هستند و نگاه می کنم که مردم روزگار سختی را می گذرانند و روزی نیست که خبرهای بد نشنویم. به دلیل تسلیتی که به این همه آدم دارم، دلم نمی خواهد فیلمم در جشنواره فجر نشان داده شود؛ مردمی که مسافر بودند.

پس از اعلام این موضوع از سوی مسعود کیمیایی، جواد نوروزبیگی تهیه کننده فیلم خون شد در گفتگویی که با ایلنا داشت ضمن احترام به این کارگردان پیشکسوت گفت: فیلم خون شد در جشنواره فیلم فجر حضور دارد و نمایش داده می شود اما با احترام به نگاه و نظر آقای کیمیایی، تقاضای ما این است که فیلم در بخش کارگردانی داوری نشود و در مابقی بخش ها مورد قضاوت قرار گیرد .

به این ترتیب مسعود کیمیایی که دو فیلم اخیرش، قاتل اهلی و متروپل با برخورد سرد منتقدان و مخاطبان و حتی طرفدارانش همراه شده بود، امسال بدون این که در رقابت با سایر کارگردانان شرکت کند، شاهد حضور خون شد در سایر بخش های رقابتی جشنواره خواهد بود.

چرا با وجود حوادث تلخ در سال های گذشته، ادعای کناره گیری و تحریم امسال و در شرایط ملتهب و خاص این روزهای کشور برجسته سازی می شود؟

اما بلافاصله پس از این اظهارنظر کیمیایی، دبیران و داوران دو بخش طراحی گرافیک و سرامیک جشنواره هنر های تجسمی فجر نیز از همکاری با این جشنواره انصراف دادند.

برخی کارگردانان، بازیگران و هنرمندان تئاتر هم در صفحه های شخصی خود از کناره گیری و عدم حضور و مشارکت در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خبر دادند. از جمله باید به انصراف شانزده گروه از هجده گروه در بخش دیگرگونه های اجرایی این جشنواره اشاره کرد. این وضعیت باعث شد تا نادر برهانی مرند دبیر جشنواره تئاتر فجر امسال، در بیانیه ای خطاب به اهالی تئاتر از آنها بخواهد تا با کنار گذاشتن افتراق های ناچیز به یک آرمان مشترک بزرگ یعنی اعتلای فرهنگ و هنر این مرز وبوم و خدمت به مردم کشور بیندیشند.

تعدادی از بازیگران و اهالی سینما هم برای این که از این قافله عقب نمانند، به کاروان کناره گیران پیوستند. عاملان این کناره گیری و رسانه های همسو با آنان اصرار دارند که از انصراف خود به عنوان تحریم یاد کنند تا به نوعی به آن رنگ و بوی نافرمانی مدنی داده باشند!

صاحبان این موضع گیری پرتعداد نبوده و بیشتر چهره هایی هستند که امسال و حتی از چند سال پیش اثری در جشنواره فیلم فجر ندارند.با این حال به خاطر فضای رسانه ای خاص این روزها، اظهار نظرهایشان دست به دست می چرخد.

رسانه های معاند هم به روال همیشه از این آب گلآلود ماهی گرفتند و اظهارنظرهای جنجالی سینمایی ها را گواهی بر اختلافات عمده میان هنرمندان و حاکمیت و البته شکل گیری دوقطبی کاذب حکومتی/ غیرحکومتی بین هنرمندان دانستند.

شماها کجایید؟ دقیقاً کجایید؟!

پگاه آهنگرانی، سارا بهرامی و سارا خوئینی ها چهار بازیگر زنی بودند که اعلام کردند از حضور در جشنواره فیلم فجر کناره گیری می کنند. همان گونه که روزنامه فرهیختگان در بخشی از گزارش دیروز خود آورده است، اساساً این سه بازیگر در جشنواره امسال حضور قابل توجهی نداشته اند که بخواهند انصراف دهند.

پگاه آهنگرانی نه در بخش سودای سیمرغ و نه در بخش نگاه نوی جشنواره سی و هشتم فیلمی ندارد. او امسال در فیلم زنبور کارگر بازی کرده که در فجر پذیرفته نشده و به عنوان رزرو دوم معرفی شده است. احتمال حضور این فیلم در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر بسیار پایین است.

سارا بهرامی، هنرپیشه دیگری که با اعتماد به نفسی مثال زدنی اعلام کرده بود به نشانه همدلی با مردم داغدار و ستمدیده سرزمینم، نه به عنوان هنرمند شرکت کننده، نه در مقام داوری و کارشناس مدعو و نه در نقش مخاطب و بیننده هیچ یک از آثار، امسال در هیچ یک از جشنواره های هنری فجر حضور نخواهم داشت نه تنها امسال فیلمی درجشنواره ندارد، بلکه کسی هم حضور او به عنوان کارشناس یا داور را در هیچ رویداد سینمایی به یاد ندارد!

سارا خوئینی ها هم اعلام کرده بود که امسال در هیچ یک از مراسم ها و ضیافت های جشنواره فجر تحت هیچ عنوانی، حتی تماشای آثار همکارانم حضور نخواهم یافت نه امسال و نه در دو سال گذشته، فیلمی در این رویداد سینمایی نداشت. به این لیست باید نام پیمان معادی، صابر ابر، ترانه علیدوستی و عبدالرضا کاهانی را نیز اضافه کرد.

به نظر می رسد برای برخی هنرمندان، کم هزینه ترین راه در مواجهه با مشکلات مردمی و رویدادهایی که کام جامعه را تلخ کرده است همین کناره گیری و فرار باشد.

شاید سعیدآقاخانی از معدود بازیگران کنارکشیده ای باشد که امسال با دو فیلم خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی و زنبور کارگر ساخته افشین صادقی (رزرو) در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شرکت دارد.

البته اگر معنای حضور هنرمندان در جشنواره را به حضور فیزیکی آنها در ایام جشنواره تعمیم دهیم،باید به این نکته اشاره کرد که آقاخانی سال گذشته هم با وجود بازی در سه فیلم قسم، حمال طلا و بنفشه آفریقایی به دلیل درگیر بودن در تولید سریال نون خ در نشست های خبری و اکران های جشنواره حاضر نبود.

اما می توان یکی از جالب ترین کناره گیری ها را به شهرام لاسمی یا همان بازیگر نقش قلقلی در برنامه های کودک دهه شصت مربوط دانست. او در پستی اینستاگرامی نوشت: امروز 22 دی ماه 1398 بعد از سی سال خدمت در صدا و سیما برای همیشه از این رسانه خداحافظی می کنم .

این خداحافظی علاوه بر این که موجی از نظرات طنزآمیز و همراه با تعجب را در فضای مجازی به همراه داشت، با واکنش مدیر شبکه تلویزیونی پویا نیز همراه بود. محمد سرشار با انتشار متنی در صفحه اینستاگرامی خود با اشاره به خداحافظی قلقلی از صدا و سیما، نوشت: آقای شهرام لاسمی (اگر یادتان باشد، همان قلقلی دهه شصت) نه کارمند صدا و سیماست، نه برنامه ای در شبکه کودک داشته و نه برنامه ای در دست تولید دارد. ایشان دقیقا با کجای صدا و سیما خداحافظی کرده؟

تعدادی از هنرمندان از جمله هومن سیدی و مهدی کرم پور هم از رد پیشنهاد داوری در جشنواره فیلم فجر گفتندکه پیگیری رسانه ها نشان داد هیچ دعوت یا مذاکره ای برای داوری آثار با این دو چهره نشده است. علی عطشانی هم با وجود اینکه فیلمش (سلفی با دموکراسی) مورد تأیید هیئت انتخاب جشنواره قرار نگرفت، از حضور در جشنواره انصراف داد!

البته بازنشر این گونه اظهارات و اخبار بیشتر بین سلبریتی ها و هم صنفی های این چهره ها انجام می شد و از سوی کاربران عمومی با استقبال چندانی مواجه نشد، اما همین انعکاس هم در نوع خود خبرسازی و حاشیه های فراوانی را به دنبال داشت.

چرا حالا؟ چرا اینجا؟

اولین نکته ای که در مرور این واکنش ها باید به آن اشاره کرد این است که چرا موضوع کناره گیری و انصراف از سوی هنرمندان و چهره های سینمایی، در رویدادهای تلخی که در سال های گذشته رخ داد و اتفاقاً برخی از آنها در ماه های منتهی به جشنواره فجر بود اعلام نشد؟ به عبارت دیگر، چرا این ادعا امسال و با توجه به شرایط ملتهب و خاص این روزهای کشور برجسته سازی می شود؟

حتی با فرض درست بودن این واکنش های تحریمی و البته با احترام تمام و کمال به شهدای سقوط هواپیما و بازماندگان مصیبت زده این عزیزان، آیا سوگواری های قبلی ملت در دو دهه اخیر که درپی جان باختن جمع زیادی از هموطنان رخ داد، ارزش این به اصطلاح تحریم را نداشت؟ وقایعی همچون ریزش ساختمان پلاسکو، غرق شدن کشتی سانچی، زلزله بم و کرمانشاه، سیل بهار امسال در خوزستان،لرستان و گلستان، حادثه انفجار قطار در نیشابور، حادثه خروج قطار مشهد- تبریز از ریل، چندین سقوط هواپیما، تصادفات رانندگی پرتلفات، ریزش معدن یورت و... که متأسفانه کم هم نبوده اند.

در نتیجه، به نظر می رسد رویکرد کنونی بیش از آن که به منظور همدردی با مردم عزادار باشد، حرکتی سیاسی و برای کم رنگ جلوه دادن جشنواره فیلم فجر به عنوان مهم ترین و رسمی ترین رویداد سینمایی کشور است. مسیری که به ایجاد شکاف بین جامعه هنری و حاکمیت می انجامد.

از سوی دیگر مرور کارنامه اغلب این چهره های سینمایی (و نه همه آنها) نشان می دهد که توجه به دغدغه های مردم چندان در آثاری که خلق کرده و یا در آنها مشارکت داشته اند پررنگ نیست. البته بررسی دقیق و مورد به مورد این ادعا، نیاز به مجالی فراخ تر و مطلبی مستقل دارد، اما یک بررسی اجمالی گویای این حقیقت است که انعکاس درد مردم در این آثار چندان پررنگ نبوده است.

علاوه براین، اتفاقاً هنرمندان رشته های مختلف هنری اگر دغدغه بیان مشکلات مردم و ادعای آسیب شناسی مشکلات و بیان ایرادات برخی نهادها یا روندها را دارند، باید پای در میدان نقد هنرمندانه بگذارند.

جالب اینجاست که بخش عمده بازیگران و اهالی سینما که این روزها دم از تحریم و کناره گیری از جشنواره فیلم فجر می زنند، پیش از این تندترین مواضع سیاسی و اجتماعی را چه به صورت مستقیم و چه در آثار سینمایی خود مطرح کرده اند و با هیچ واکنش منفی از سوی حاکمیت هم مواجه نشده اند.

لذا به نظر می رسد کم هزینه ترین راه برای مواجه شدن با مشکلات مردمی و رویدادهایی که کام جامعه را تلخ کرده است همین کناره گیری و فرار باشد. روشی منسوخ و روغن ریخته ای که مشخص نیست نذر کدام امامزاده می شود!

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تهیه کننده تلویزیون گفت: مدیران نباید بگذارند تا تحریم کنندگان سینما و تلویزیون دوباره برگردند. لااقل من دیگر در برنامه های تلویزیونی خودم قطعا از حضور چنین افرادی که صداوسیما را تحریم کردند، دعوت نخواهم کرد.

احسان ارغوانی تهیه کننده برنامه های تلویزیونی در گفت وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس ، با اشاره به انصراف برخی هنرمندان از حضور در جشنواره های سینما و تلویزیون گفت: صد در صد مخالف این جریان هستم و متاسفانه فشارهایی که روی برخی دوستان وارد شده منجر شده که تصمیم های عجیب و غریبی می گیرند.

تهیه کننده برنامه پل فروردین ادامه داد: منظور از فشارها، فشارهایی است که از سوی فضای مجازی به آنها وارد شده است و متاسفانه فضا به گونه ای است که باعث تصمیم گیری های اشتباهی شده است.

این تهیه کننده همچنین بیان داشت: ما که در رسانه کار می کنیم باید با مردم رو راست باشیم. بعد از شهادت سردار سلیمانی خیلی از این دوستانی که الان صداوسیما و جشنواره ها را تحریم می کنند، هیچ واکنشی در صفحه های شخصی شان نشان ندادند.

وی ادامه داد: اینستاگرام صفحه شخصی من را بست و گفتم فدای سر سردار سلیمانی و اعتقادی که در این سالها برای آن جنگید و از کشورش دفاع کرد تا همین هنرمندان در آرامش و رفاه باشند و بتوانند سرمایه پس انداز کنند. حالا که پای غیرت و ناموس وطنمان می رسد، متاسفانه برخی از اینها دارند آب به آسیاب دشمن می ریزند.

تهیه کننده برنامه امروز هنوز تموم نشده همچنین بیان داشت: هیچ کسی از اتفاقی که برای هواپیمای اوکراین افتاد خوشحال نشده است و همه ما ناراحتیم و مسئولین ذی ربط وظیفه دارند تا این موضوع را پیگیری کنند و مقصرین باید به مجازاتشان برسند، اما اشتباه انسانی در همه جای دنیا پیش می آید.

وی ادامه داد: اما اینکه اینها آمدند و همه را به هم ربط دادند، آنهم در شرایطی که همه این هنرمندان شهرت و محبوبیت خود را مدیون رسانه ملی هستند، کاری اشتباه است و حالا که به جایی رسیدند و معروف شدند و وضع مالی خوبی از طریق همین تلویزیون پیدا کردند خودشان را گم کردند.

ارغوانی همچنین اظهار داشت: هنوز هم من پای اعتقاداتم ایستادم و می گویم تلویزیون خانه اول و آخرم است و دوستش داریم و با تمام وجود برای تلویزیون می جنگیم. افرادی هم که دوست ندارند در تلویزیون کار کنند در باز است بفرمایند و بروند!

وی ادامه داد: اما نکته اینجا است که مدیران نباید بگذارند تا این افراد به تلویزیون برگردند. لااقل من دیگر در برنامه های تلویزیونی خودم قطعا از حضور چنین افرادی که صداوسیما را تحریم کردند، دعوت نخواهم کرد. کسی که عزت نفس کشورش را زیر سوال می برد دیگر جایی در تلویزیون ندارد چرا که اسم این تلویزیون، تلویزیون ملی است نه شبکه خصوصی و همه ما پول بیت المال می گیریم.

تهیه کننده ایرانیش همچنین افزود: اگر امنیتی بوده و هر کدام از ما برنامه ای ساختیم از شهادت امثال حاج قاسم سلیمانی بوده است و این مصداق بارز بی انصافی است که درست در زمان حساس خودمان را کنار بکشیم تا مصون بمانیم که فالوورهایمان را از دست ندهیم اینستاگرام مان به مشکل نخورد و بسته نشود. من هم به عنوان یک ایرانی ناراحتم و پیام تسلیت در صفحه ام گذاشتم.

وی ادامه داد: من به عنوان یک فرد رسانه ای وظیفه دارم که حرفم را به حق بزنم و الان مشخص می شود که دشمن اصلی من چه کسی است. اگر بحث آزادی است چرا وقتی پستی درباره سردار سلیمانی گذاشتم، اینستاگرام صفحه من را بست؟ پس معلوم است که آزادی وجود ندارد.

این تهیه کننده همچنین بیان داشت: اما شما هنرمندان آنقدر آزادید که به بزرگترین دستگاه فرهنگی کشور از وزارت ارشاد گرفته تا تلویزیون بی احترامی می کنید و هیچکس هم شما را کاری ندارد! پس الان معلوم می شود که کجا آزادی هست و کجا نیست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سیاست های غلط صداوسیما که در هر عید و مناسبتی برای پر کردن آنتن تلویزیون، سراغ بازیگران سینما، خواننده ها یا سایر سلبریتی ها می رود و زندگی خصوصی آن ها را به عنوان افرادی که شایسته معرفی در رسانه ملی هستند معرفی می کند، کار را به اینجا می رساند که برخی از سلبریتی ها در عمل به عنوان آتشبیاران معرکه وارد شده و از تمام شهرتی که در قبال حضور در رسانه ملی به دست آورده اند به عنوان پتانسیلی برای رفتار های ضدملی استفاده می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: انصراف تبلیغاتی چند سینماگر از حضور در جشنواره فیلم فجر که بعضی از آن ها مانند پگاه آهنگرانی اصلاً فیلمی در جشنواره ندارند، در کنار پست های اینستاگرامی و توئیت های برخی دیگر از چهره های دست چندم سینما، نشان داد که صداوسیما چقدر در سال های گذشته راه را اشتباه رفته است.

سعید آقاخانی یکی از این افراد است که در حال همکاری با صداوسیماست و دیروز در اقدامی نمایشی از حضور در جشنواره فیلم فجر انصراف داد. این انصراف باعث شد تا روز گذشته، بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی، دوگانه انصراف از فجر و همکاری با صداوسیما را به نوعی منفعت طلبی معنا کنند که در آن هنرمند مورد نظر حاضر نیست از نفع همکاری با صداوسیما چشم پوشی کند.

در سویی دیگر انصراف هنرمندان دوتابعیتی نمود بارزی داشت؛ پیمان معادی از جمله این بازیگران است که اعلام کرده از حضور در جشنواره سی و هشتم فیلم فجر منصرف شده است. داشتن تابعیت دوگانه که در میان هنرمندان سینما کم هم نیست، به پاشنه آشیلی برای فعالیت های هنری تبدیل شده است تا آنجا که این افراد بیش از آنکه خود را متعهد و مقید به ایران بدانند به تابعیت امریکایی شان تعهد دارند. هیچ گاه سابقه نداشته که پیمان معادی برای مثال نسبت به نقض حقوق بشر دولت امریکا در نقاط مختلف جهان واکنشی نشان بدهد یا از حضور در جشنواره ای غربی منصرف شود.

از سوی دیگر روز گذشته اعلام شد هادی مظفری، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر، استعفای دبیر این جشنواره را قبول نکرده است! تعداد اساتید شناخته شده در این عرصه بسیار بالاست و اینکه شورای سیاستگذاری جشنواره بر رد استعفای فردی که حاضر نیست جشنواره مهم فجر را دبیری کند، اصرار می ورزد، این سؤال را مطرح می کند که چرا باید باز هم به افرادی که نمی خواهند با هنر انقلاب همکاری کنند، با اقدامات اینچنینی ضریب داده شود؟!

حمله فیک های اینترنتی به کیهان کلهر
پس از آنکه کیهان کلهر اعلام کرد کنسرت هایش را لغو نخواهد کرد، بسیاری از اکانت های مجهول الهویه در اینستاگرام و توئیتر به این چهره هنرمند حمله کردند که چرا در این شرایط همصدا با عده ای که به دنبال لغو کنسرت ها هستند حاضر نشده این کار را بکند.

کلهر نوشت: این روز ها برخی هنرمندان کنسرت و اجرا را تحریم یا کنسل می کنند که اتفاقاً عده ای از آنان مواجب بگیر ارشادند و بخش زیادی از اجرا های آنان ارگانی است. بنده به عنوان یک هنرمند کاملاً مستقل که در کشورم بیمه درمانی هم ندارم، بی هیچ وابستگی به ارگان، سازمان یا اداره ای دولتی، به تنها کاری که در آن تحصیل کرده ام و تخصص دارم با جدیت می پردازم. در کنار مردمم هستم و معتقدم که صلح و اعتراض و موسیقی از هم جدایی ناپذیرند. دیگر هنرمند شناخته شده دنیای موسیقی که آماج حملات فیک های اینترنتی قرار گرفت، سیروان خسروی بود. سیروان در صفحه شخصی اش با انتشار عکسی از یک آفتاب پرست سبز و بنفش و سیاه نوشت: افسوس که هنوز هم بسیارند کسانی که دنباله رو سلبریتی های آفتاب پرستی هستند که یک روز سبزند، یک روز بنفش، یک روز سیاهند. یک روز به فلان کاندیدا اعتقاد راسخ دارند، روز دیگر تظاهر به فریب خوردگی می کنند، یک روز تاریخ سازند و روز دیگر تاریخ باز. این ها همان هایی هستند که از ماهیگیری از آب گل آلودِ هیچ حادثه ای نمی گذرند و شهوت دیده شدنشان تمام ناشدنی است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
جریان مشکوکی برای تحریک هنرمندان و اهالی سینما جهت انصراف از جشنواره فجر در بخش های مختلف ازجمله سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی به راه افتاده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : خط نیوز

خانه سیاسی , فرهنگی
تاریخ انتشار : 25 دی 1398 - 1:07 | 227 بازدید |
جریان مشکوکی برای تحریک هنرمندان و اهالی سینما جهت انصراف از جشنواره فجر در بخش های مختلف ازجمله سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی به راه افتاده است. واقعیت این است که بعد از اعلام جزئیات حادثه هواپیمای مسافربری اوکراین که همه مردم ایران در سوگ مسافران این پرواز هستند ، فضایی ایجاد شد که متأثر از عکس العمل احساسی برخی هنرمندان است.
انصراف مسعود کیمیایی از حضور در جشنواره فیلم فجر و انصراف برخی دیگر از هنرمندان در بخش های موسیقی و هنرهای تجسمی حاکی از وجود دست های پشت پرده است که قصد دارند از این آب گل آلود ماهی بگیرند. حتی طبق برخی شایعات، پیشنهاد داوری جشنواره فیلم فجر به هومن سیدی داده شده بود که از پذیرش آن خودداری کرده است. هومن سیدی سابق بر این قرار بود به عنوان بازیگر در فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار ایفای نقش کند که به دلایل نامعلومی از حضور در این فیلم سینمایی انصراف داده بود.
اما در شرایط ملتهب کشور، برخی از گروه ها و اصناف هنری با صدور بیانیه هایی هماهنگ با برخی از جریانات و رسانه های معاند مثل بی بی سی فارسی و شبکه اینترنشنال با چند روز تأخیر ساز ناکوک می زنند. برخی از این افراد و بیانیه ها با فراموش کردن حضور مردمی در تشییع سردار سلیمانی به گونه ای به عرض تسلیت می پردازند که گویا فراموش کرده بودند چند روز قبل از اعلام واقعیت حادثه سقوط هواپیمای مسافربری این حادثه را تسلیت بگویند.
*سکوت دبیر جشنواره فیلم فجر در رابطه با تحریم ها
در این میان سکوت مسئولان ازجمله داروغه زاده، دبیر جشنواره فیلم فجر که باوجود پیگیری های مکرر موفق به گفت وگو با وی نشدیم، حاکی از انفعال و عدم انجام وظایف نظارتی و اعمال سیاست های بازدارنده در قبال این بخش معدود از جامعه هنری است که متأسفانه همواره برخی احساسات عمومی را بهانه و دستاویزی برای مجادلات سیاسی قرار می دهند.
به منظور بررسی علت تحریم جشنواره فجر از سوی برخی از هنرمندان با احمد میرعلایی، تهیه کننده سینما و تلویزیون به گفت وگو پرداختیم. وی با اشاره به جریانات تلخی که پس از سقوط هواپیمای مسافربری رخ داد به رسالت گفت: اتفاقی که برای این هواپیمای مسافربری رخ داد قلب همه را به درد آورد. هیچ کس از این اتفاق خوشحال نیست، ممکن بود این حادثه ناگوار برای فرزندان ما هم رخ می داد و بعدازاین اتفاق روزهای تلخ و ناگواری برای همه به وجود می آمد.
وی بابیان اینکه ما در کشوری به نام ایران با قدمت و فرهنگ تاریخی زندگی می کنیم ، اظهار داشت: کشور ما در طول 40 سال بعد از پیروزی انقلاب اتفاق های مختلفی را تجربه کرده که ما باید فکر کنیم این اتفاقات را آیا برای ما رقم می زنند یا رقم می خورد؟ حتی اگر اشتباهی رخ دهد باید گفت که در تمامی عملیات جنگی در همه دنیا یک درجه خطای انسانی وجود دارد که دادگاه صحرایی هم برگزار نمی شود این در حالی است که فرمانده نیروی هوایی سپاه در کشور ما خودش عذرخواهی می کند و باید به این عذرخواهی احترام گذاشت.
تهیه کننده سریال حضرت موسی(ع) با تأکید بر اینکه باوجود غم انگیز بودن این اتفاق نباید نگاه احساساتی به این قضیه داشت، عنوان کرد: مردم ایران، عاطفی و دارای احساسات پاک هستند، اما باید به شرایط بحرانی ای که در کشور وجود داشت توجه می شد و اینکه چه کسانی وضعیت منطقه را جنگی کردند؟ اینکه چه کسانی پایگاه های نظامی در کنار کشور ما و در منطقه ایجاد کردند؟ وقتی دشمن دندان برای ما تیز کرد ما هم می بایست از غرور ملی کشورمان دفاع می کردیم؛ کشوری که با مشکلات تحریم دست وپنجه نرم می کند و شرایط سختی را در سال های اخیر گذرانده است.
میر علایی، بابیان اینکه در این شرایط حساس لازم است که مردم سعه صدر داشته باشند، ادامه داد:
اینکه برخی اعتقاددارند چرا چند روز این موضوع پنهان شده بود باید موردبررسی قرار بگیرد، شاید افراد نفوذی در کشور بودند که باید محاکمه می شدند، اما برخی مصالح در کشور مانع از اعلام آن می شد، برخی هم معتقد هستند خارجی ها بودند که این موضوع را تشخیص دادند درحالی که باید گفت این فاجعه برای همه ناگوار و غم انگیز بود و هیچ کس از این اتفاق خوشحال نشد.
*نباید احساسات مردم مورد سوءاستفاده قرار بگیرد
وی با تأکید بر اینکه ما باید بدانیم چه کسانی این وضعیت ناگوار را برای کشور ما ایجاد کردند، تصریح کرد: نباید نسبت به این قضیه احساساتی برخورد کرد تا در آینده مشکلات بدی برای ما پیش نیاید. مسافرانی که در این هواپیما بودند عزیزان ما هم بودند و همه حق دارند نسبت به این قضیه واکنش نشان دهند، ازجمله هنرمندان کشور، اما نباید از احساسات ما سوءاستفاده شود که این موضوع باعث خوشحالی دشمن خواهد شد و به ضرر کشور ما تمام می شود.
این تهیه کننده سینما و تلویزیون بابیان اینکه طبق گفته قرآن کریم هرگاه دشمن از کاری که ما انجام دادیم نگران شد احساس خوشحالی کنید ، عنوان کرد: این گفته که مورد تأیید امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب است یک مانیفست جهانی هم محسوب می شود، برای همین دلیل در این شرایط نباید کاری کرد که موجب جنگ افروزی شود و خوشحالی دشمن را به همراه داشته باشد. همانند آنچه خشنودی انگلیس و سفیر این کشور را به همراه داشت. برای همین باید با تحلیل به این قضیه نگاه کرد و نباید از احساسات مردم سوءاستفاده شود.
میر علایی، با اشاره به اقدامات بزرگ سردار حاج قاسم سلیمانی و نابودی داعش در منطقه خاطرنشان کرد: باید به سردار سلیمانی جایزه نوبل داده شود چراکه داعش را در منطقه محو کرد، داعشی که آمریکا جرئت مقابله با آن را نداشت. سردار سلیمانی برای دفاع از مملکت و برقراری صلح در منطقه تلاش می کرد و در این راه هم به شهادت رسیدند اما هیچ وقت به دنبال جنگ افروزی در منطقه نبود.
وی بابیان اینکه امام خمینی (ره) مخالف استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ عراق بودند باوجوداینکه صدام در حمله به شهرهای ما از سلاح شیمیایی استفاده کرده بود، خاطرنشان کرد: در این شرایط حساس نباید بدون تحلیل و از روی احساسات کاری انجام داد که موجب خوشحالی دشمن شود چراکه عده ای قادر به تشخیص دوست از دشمن نیستند و جای شعار مرگ و درود برای آن ها تغییر کرده است و این جریان به ضرر کشور است.
تهیه کننده سریال حضرت موسی(ع) با اشاره به گسترش آتش سوزی در جنگل های استرالیا گفت: مردم کشور ما نسبت به این موضوع ناراحت هستند و همه آن ها دعا می کنند که این آتش سوزی خاموش شود. چراکه مردم بااحساسی داریم و نباید در این شرایط شیطان موجب نفوذ بین مردم شود. همه ما اعضای یک خانواده هستیم و اتفاقاتی که در خانواده ما رخ داده است نباید منجر به سوءاستفاده دیگران قرار بگیرد.

لینک خبر :‌ روزنامه رسالت
امروز وقت آن است که انقلاب هنری رقم بزنیم تا همه بدانند عرصه فرهنگ، هنر و رسانه هم می تواند، حاج قاسم سلیمانی سینما و رسانه داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش دیار آفتاب ؛ میخواهم از تجربه بگویم، از خودباوری، از جوانانه ای که در همین کشور و در همین نزدیکی اتفاق افتاده و حتماً شما هم در مورد آن دیده و شنیده اید.

کارگردان جوانی که اولین فیلم بلندش را ساخته و هنرپیشه هایش اکثراً از بچه مسجدی هایی هستند که تا بحال تقریباً هیچ کاری در عرصه فیلم انجام نداده اند. اما بخوبی از پس نقش هایی که به آنها سپرده شده برآمده اند.

فیلم سینمایی منطقه پرواز ممنوع تا به حال جمعاً بیش از 5 میلیارد فروش داشته است و در شهرها هنوزهم مشتاقانه برای دیدن آن به سینما میروند و حتی برخی برای چندمین بار بلیط این فیلم را خریداری می کنند.

نه موضوع پیچیده ای است و نه تعجب دارد. فقط کمی خودباوری و اعتماد به نفس و امید می خواهد، همان چیزی که این فیلم بخوبی آن را به تصویر می کشد و گمشده امروز سینمای ماست.

اخیراً گاه و بیگاه به هر بهانه ای شاهد استعفا، تعطیلی، تحریم و... از طرف کسانی هستیم که سر سفره همین مردم به نان و نوایی رسیده اند. هنرمند، سلبریتی یا هر اسم دیگری که برخی ها با خود به یدک می کشند را ابزاری می کنند برای فشار حداکثری به مردم و جمهوری اسلامی.

ناراحت نیستیم! چرا باید از رفتن آن ها ناراحت باشیم؟!

آن ها دل در گرو دین که ندارند هیچ! قصد اینکه میهن خود کنند آباد را هم در سر ندارند. که اگر داشتند علیه وطن ترک وطن نمیکردند. انقلاب آغوشش باز است، دیروز مشتاقانه برای همه آغوش باز کرد و امروز هم؛ عده ای تیغ کشیدند و عده ای تیغ. اولی از تن وطن، دومی بر تن وطن.

القصه! از وطن گفتیم از قهرمانانش نه! از روح و جانش نه! قهرمانانش در خیابان تشییع شدند و دیدیم که مردم دل یک دله کردند و زلف شان را با شهدایشان گره زندند.

القصه!

ایران اسلامی برای تعالی و رشد هرچه بیشتر نیازمند تخلیه ناخالصی هاست، سینمای انقلاب اسلامی نیز برای در نوردیدن قله های تعالی هنر متعهد نیازمند تخلیه است تا به تحلیه و شیرینی زایدالوصف مدنظر برسد.

امروز شاهد پاک شدن عرصه فرهنگ، هنر و رسانه ایم. طهارتی که سال ها نیازمند آن بودیم و امروز درصدد دست یابی به آنیم.

پر واضح است آن هایی که اشک تمساح میریزند برای مرگ یا زندگی کسی نیست، که اگر بود دایه مهربان تر از مادر نبودند.

باید گفت از خانواده شهدای هواپیما تا همه بدانند روایت فتح ما در سینه های اینهاست. دکتر جبلی پدر شهید محمدامین جبلی(از شهدای سانحه هوایی اخیر) می گوید: تا همان روز آخر[محمدامین] می گفت من هنوز عزادار سردار سلیمانی هستم؛ مادرش به او گفت حالا نرو، ممکن است جنگ بشود؛ پسرم گفت اگر جنگ شد، اولین نفری که برمیگردد من هستم.

این روزها کم نشنیده و ندیده ایم اظهارات خانواده های شهدای هواپیمایی اخیر را، با همه غمی که دارند، دغدغه انقلاب و اسلام و امنیت کشور اولویت شان شده اما عده ای به بهانه همین حادثه آنهم چند روز بعد با سفیر انگلیس در اقدام علیه آرمان های همان شهدا یکصدا می شوند.

بگذریم از اینکه خیانت های این عده به عرصه فرهنگ و هنر چیست، بگذریم که از فساد و ولنگاری و سیاه نمایی و ده ها موضوعی که باید گفت و مجال نیست.

مهم اینست که امروز ایران امیدوارتر از دیروز می درخشد . آنچه هنر و هنرمند متعهد می نامیم، آنچیزی است که امروز به آن نیاز داریم.

نیازی که سالها بدنبال آن بودیم و تا اشباع شدن فاصله زیادی داریم؛ چرا که از ظرفیت جهانی فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی نباید غافل شویم، عرصه ای که تشنگان زیادی در دنیا عطش آن را دارند.

امروز وقت آن است که انقلاب هنری رقم بزنیم تا همه بدانند عرصه فرهنگ، هنر و رسانه هم می تواند، حاج قاسم سلیمانی سینما و رسانه داشته باشد.

به مناسبت طهارت این عرصه امیدوارم جوانان، جشنواره فیلم فجر را از اسارت کلمات و مدیران و سلبریتی ها خارج کنند تا شاهد طلوع فجر دیگری باشیم ان شاءالله... او ایستاده برایمان دعا میکند و حتماً آنطرف دستش برای کار فرهنگی بازتر است...

ناصر شفیعی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ دیار آفتاب

برترین ها: ترانه علیدوستی، بازیگر مشهور سینمای کشورمان هم در ادامه موج تحریم جشنواره فجر توسط دست اندرکاران سینما، به آنان پیوست.

وی در این باره در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

شش سال حتی به عنوان مهمان هم به جشنواره فجر نرفتم. امسال هفتمین سال است.

خوشحالم که امروز ماهیت این پروپاگاندای غیرسینمایی و دولتی برای تعداد زیادی از همکارانم روشن شده.

با افتخار در کنار آنها، بعد از این هم فجر و افتخاراتش را به اهل.

لینک خبر :‌ برترین ها
همزمان کانون کارگردانان سینمای ایران نیز از همه کارگردانان سینما خواست تا عذرخواهی رسمی سازمان صداوسیما در هیچ برنامه تلویزیونی به عنوان میهمان و کارشناس شرکت نکنند .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : ملیون کردانه

پرسش: اصناف سینمای ایران در قالب خانه سینما با صدور بیانیه ای موضع گیری اخیر سیمای جمهوری اسلامی علیه رخشان بنی اعتماد، کارگردان سینما، را محکوم کرد و از همکاران خود خواست از حضور در برنامه های این رسانه خودداری کنند.

محمدصادق کوشکی، تحلیل گر تندرو، اخیرا در یکی از برنامه های شبکه تلویزیونی افق ، سخنانی علیه رخشان بنی اعتماد مطرح کرد که از سوی کاربران شبکه های اجتماعی توهین آمیز و نفرت انگیز توصیف شد.

اصناف سینمای ایران نیز در بیانیه خود این اظهارات را بی شرمانه توصیف کرده و می گوید که سازمان صداوسیما به جای انجام تکالیف ملی خود، خط تخریب را پیش گرفته و چهره هایی شاخص از بین هنرمندان را هدف قرار داده است.

این بیانیه در انتها به همکاران خود پیشنهاد می دهد که با خودداری از حضور در برنامه های به اصطلاح سینمایی و تحلیلی این رسانه، همدل و همراه در این اعتراض حرفه ای مشارکت کنند تا این رسانه گمان نبرد که به اتکای قدرت و بودجه ی وافرش می تواند هر تهمت و توهینی را نثار سینمای ایران و چهره های فرهنگی این سرزمین کند .

همزمان کانون کارگردانان سینمای ایران نیز از همه کارگردانان سینما خواست تا عذرخواهی رسمی سازمان صداوسیما در هیچ برنامه تلویزیونی به عنوان میهمان و کارشناس شرکت نکنند .

رخشان بنی اعتماد پیش از این از مردم دعوت کرده بود که به یاد قربانیان سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی مراسمی برگزار کنند.

وی اگرچه این دعوت را پس گرفت، اما روز دوشنبه به مدت چند ساعت بازداشت شد.

###

لینک خبر :‌ پرسش
دبیر بخش فیلم کوتاه جشنواره هنری و دانشجویی ققنوس سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: سینما باید ابزاری برای امید باشد، اما آنقدر امید را از ما دور کردند که فیلم سازان جرات ساختن فیلم با مفهوم امید را ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : عصر تبریز

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدامین جواهری، دبیر بخش فیلم کوتاه پنجمین جشنواره هنری و دانشجویی ققنوس سازمان بسیج دانشجویی طی نشست خبری که در خبرگزاری دانشجو برگزار شد، گفت: جشنواره های فیلم باید جریان ساز باشند تا بتوانند بر جامعه تاثیر بگذارند، ولی متاسفانه در حال حاضر جشنواره های فیلم، جریان ساز نبوده و صرفا در حد یک دورهمی بوده اند که این یک آفت است.

وی ایجاد امید از طریق آثار سینمایی را یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب به سینماگران برشمرد و افزود: سینما باید ابزاری برای امید باشد، ولی آن قدر امید را از ما دور کرده اند که هیچ فیلم سازی جرات ساختن فیلم با مفهوم امید را ندارد. با این وجود ما در بخش فیلم کوتاه پنجمین جشنواره هنری و دانشجویی ققنوس محور ها و شاخص های رهبر معظم انقلاب در مورد سینما را مدنظر قرار داده ایم که یکی از این محور ها امید است.

جواهری با تاکید بر اینکه باید به جای سلبریتی پروری هنرمند پرور باشیم، تصریح کرد: سلبریتی سوار بر موج می شود و می داند کی بخورد، کی بیاشامد و چه زمانی برای سلامتی خود رژیم بگیرد، اما هنرمند در شرایط حساس در کنار مردم است.

دبیر بخش فیلم کوتاه پنجمین جشنواره هنری و دانشجویی ققنوس با بیان اینکه ما برای مردم و به خاطر مردم نه تنها از چیزی انصراف نمی دهیم بلکه با قدرت جشنواره ققنوس را برگزار می کنیم، تصریح کرد: متاسفانه گا ها در مقابل جشنواره هایی که با محوریت بسیج و انقلاب برگزار می شود سنگ اندازی صورت نمی گیرد و حمایت رسانه ای نیز از این جشنواره ها انجام نمی شود. به هر حال امیدواریم که نسبت به جشنواره ققنوس نگاه ویژه ای شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه محیط زیست از دیگر موضوعاتی است که در بخش فیلم کوتاه جشنواره ققنوس به آن پرداخته می شود، گفت: شرکت شکوه پارس آزمون، به عنوان حامی بخش فیلم کوتاه انتخاب شده است. همچنین ما از بهترین داوران در بخش هیئت انتخاب و داوری که شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و افراد سینمایی هستند، استفاده کرده ایم که توجه ویژه ای به فرم و محتوا خواهند داشت.

جواهری به ارسال 270 فیلم کوتاه به دبیرخانه این جشنواره اشاره کرد و افزود: از بین آثار ارسال شده در مجموع 22 فیلم داستانی در مستند کوتاه، 5 انیمیشن و 5 نماهنگ برای بخش مسابقه انتخاب می شوند و این آثار نیز هم زمان با برگزاری جشنواره طی دو روز اکران خواهند شد.

دبیر بخش فیلم کوتاه پنجمین جشنواره هنری و دانشجویی ققنوس گفت: هم زمان با برگزاری این جشنواره کارگاه های سواد رسانه ای و سینمای ضدجنگ نیز برگزار خواهند شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
در همه ی این سال ها، این افراد با جوایزی که در جشنواره ی فجر گرفته اند به شهرت و نان و نوا رسیده اند و امروز به جای ایستادن در کنار مردم، تکه ای از پازل جنگ روانی و رسانه ای دشمن شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : زنجان سحر

گروه فرهنگی-رجانیوز: پس از تشییع با شکوه و بی نظیر سردار سربلند مقاومت و همچنین حمله ی کوبنده ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع نیروهای آمریکایی در عراق، دشمنان تحقیرشده ی ایران که هیمنه ی هالیوودی خود را از دست رفته می بینند، این روزها خشمگینانه قصد انتقام گرفتن از مردم داغدار ایران و نظام اسلامی شان را دارند.

به گزارش رجانیوز ، در این بین یکی از بازوهای پروپاگاندای رسانه ای و جنگ روانی آن ها، مثل همیشه سلبریتی های اجاره ای هستند.

این بار پای یک معامله ی دو طرفه در میان است؛ دشمنان ایران با استفاده از این سلبریتی های اجاره ای، بر طبل جنگ رسانه ای محکم تر خواهند کوبید و در طرف دیگر، سلبریتی های ورشکسته و بی هنر، برای سر زبان انداختن نام خود فرصت دوباره ای خواهند یافت.

چند روزی است که خبر انصراف بعضی از به اصطلاح هنرمندان، از حضور در جشنواره های هنری فجر، به صورت گسترده در فضای مجازی مخابره می شود که در این میان انصراف برخی بازیگران و فیلمسازان سینمای ایران از حضور در سی و هشتمین جشنواره ی فیلم فجر، بیش از همه به چشم آمده است.

این منصرفان! شرایط متفاوتی دارند. بعضی از آن ها مثل سارا بهرامی، پگاه آهنگرانی و سارا خوئینی ها، اصلا فیلمی در جشنواره ندارند!

آن ها می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و حالا که در هیچ فیلمی حضور ندارند، حداقل به بهانه ی همراهی با مردم، اسم فراموش شده و بی اهمیت خود را، دوباره بر سر زبان ها بیاندازند.

عده ای دیگر هم روغن ریخته را نذر امامزاده کرده اند. مسعود کیمیایی که حداقل خودش آخرین باری را که در جشنواره ی فجر حضور داشته و به خاطر فیلم های ضعیفش هو شده، یادش نمی آید، از حضور در جشنواره انصراف داده است.

هرچند متاسفانه با مخالفت تهیه کننده ی فیلم، فیلم کیمیایی فقط از بخش کارگردانی جشنواره کنار خواهد رفت و متاسفانه امسال هم باید شاهد فیلمی از این فیلمساز تمام شده در جشنواره باشیم.

عبدالرضا کاهانی هم شرایطی مشابه کیمیایی دارد. او که سال هاست برای اکران نشدن و جنجال های پس از توقیف فیلم هایش فیلم می سازد، اعلام کرده است که به احترام مردم عزادار و ستمدیده در جشنواره حضور نخواهد داشت.

او که سابقه ی وطن فروشی در جشنواره ی فیلم کارلووی واری چک را پس از فتنه ی 88 در کارنامه دارد، کاش بداند که اگر واقعا به مردمش احترام قائل است، باید پیش و بیش از هر چیزی، این احترام را در فیلم هایش نشانمان دهد.

آخرین فیلمی که از کاهانی اکران شده، فیلم خانم یایا است که در تایلند فیلمبرداری شده و یکی از بی سر و ته ترین فیلم های سال های اخیر سینمای ایران است، فیلمی که هیچ منتقدی حاضر به دفاع از آن نشد. علاوه بر این، نارضایتی تماشاگران از این فیلم کاهانی که در صفحه ی مجازی او قابل رویت است، شاهد دیگری است بر این که امثال کاهانی هیچ احترامی برای وقت و پول مردم قائل نیستند.

تعداد دیگری از انصراف هندگان سینمای ایران هم از بی توجهی مردم و رسانه ها رنج می برند. در این میان شهرام مکری که چندی پیش فیلم هجوم را در جشنواره ی برلین داشت و فیلمش با کاندید شدن در بخش بهترین فیلم همجسبازانه این جشنواره، بزرگترین دست آورد حرفه ای او را رقم زد، از همه جالب تر است.

او در متن انصراف خود نوشته است: اینترنت ایران از 25 آبان تا 3 آذر قطع بود و من روز 4 آذر اعلام کردم که فیلم جنایت بی دقت در جشنواره ی امسال ثبت نام نمی کند... امروز برای احترام به خانواده ها و جامعه ی داغدار ایران، همسو با سایر همکارانم از ته مانده ی حضورم در جشنواره ی فیلم فجر به عنوان تماشاگر هم انصراف می دهم.

از این متن بی توجهی به موضع 4 آذر مکری به وضوح به چشم می آید و اگر کسی به آن اقدام توجه می کرد، شاید مکری مجبور نمی شد که علاوه بر ته مانده ی آبرویش، ته مانده ی حضورش در جشنواره ی فجر را هم به میدان بیاورد.

پیمان معادی یکی دیگر از بازیگرانی است که از حضور در جشنواره ی فجر انصراف داده است. او نوشته است: من با کدام دل شاد بروم جشنواره که جشن بگیرم؟ هرچند از به هم خوردن جشن آقای معادی متاسفیم، اما به نظر می رسد که مردم در روزهای سختی که دولت مورد حمایت همین حضرات برایشان رقم زده بود هم آن چنان دل و دماغی برای شادی نداشته اند.

مثلا روزهایی که عکس هایی از آقای معادی در آغوش بازیگر زن آمریکایی-کریستین استوارت-منتشر شد و یا عکس هایی که همین چند روز پیش این بازیگر دو ملیتی از اروپاگردی به همراه پسرش در فضای مجازی گذاشته بود. آیا مردم ایران که مشکلات جدی معیشتی دارند، با دیدن این عکس ها حس خوبی پیدا می کنند و شاد می شوند؟ شما اصلا می توانید با زندگی های آن چنانی ای که با پول مردم ایران در داخل و خارج کشور برای خودتان ساخته اید، درد مردم را بفهمید؟

در این بین جا دارد به برخی از پاپاراتزی ها و به اصطلاح منتقدین سینما هم اشاره کنیم. یکی از این منتقدین امیر پوریا است. منتقدی که حتی در بین شاگردانش هم بیش از سواد نداشته ی سینمایی، به فحاشی معروف است.

پوریا که به گزارش تسنیم مدتی است در ترکیه زندگی می کند و در صدد پیوستن به تلویزیون سعودی ایران اینترنشنال است، گویا برای دم تکان دادن و کسب شرایط لازم برای پیوستن به وطن فروشان اجاره ای شاغل در این تلویزیون، مامور هدایت پروژه ی انصراف دسته جمعی از جشنواره ی فجر شده است.

شنیده ها حاکی از آن است که پوریا با تعداد زیادی از اهالی سینما تماس گرفته و از آن ها خواسته است که از شرکت در جشنواره انصراف دهند.

او حتی در حساب توییترش، استعفاهای غیر سینمایی را هم منعکس می کند. از استعفای یک گوینده ی صدا و سیما، تا استعفای معاون آموزشی یک بیمارستان!

امیر پوریا در آخرین اقداماتش در پی اثبات وفاداری به دشمنان ایران، ویدئویی از صحبت های چند سال پیشش در شبکه ی چهار سیما منتشر کرده و مدعی شده که در آن برنامه، شجاعانه به نقد سیاست های سینمایی وزارت ارشاد پرداخته است.

او البته از حضورهای پر تعدادش در برنامه های بسیار پر بیننده تری مثل هفت، چیزی نگفته و توضیح نداده که چطور به یک باره و بعد از مهاجرت به فکر اپوزیسیون شدن افتاده است.

پاپاراتزی فرصت طلب بعدی امیر قادری است. منتقدی که به کاسب کاری و نان به نرخ روز خوری معروف است. او که سابقا طرفدار سیاست های سینمایی شمقدری در دولت احمدی نژاد بود و تا همین یکی دو ماه پیش در برنامه ی نقد سینما حضور پیدا می کرد، اعلام کرده که رسانه ی زرد سینمایی اش، جشنواره ی فیلم فجر را پوشش نخواهد داد.

عده ی دیگری از اهالی سینما هم در این روزها با روش هایی متفاوت، دشمنان ملت را همراهی کرده اند. سعید روستایی که به لطف جوایزی که در جشنواره ی فجر کسب کرد، توانست قبل از سی سالگی به شهرت برسد، در صفحه ی مجازی اش و با یک انشای سوزناک، از اوباشی که در تجمعات غیر قانونی روزهای اخیر شرکت داشتند، حمایت کرده است.

جعفر پناهی از حضورش در تجمعات غیرقانونی فیلم پخش کرده و درمیشیان که فیلمش را به جشنواره ی فجر راه ندادند، در مقابل دانشگاه امیرکبیر، اوباش هنجارشکن را همراهی کرده و با فراموش کردن بودجه ای که برای ساخت فیلم لانتوری از بنیاد سینمایی فارابی گرفته بود و همچنین درخواست بودجه از همین سازمان برای فیلم آخرش، هشتگ #وابسته_نیستم را منتشر کرده است.

رخشان بنی اعتماد در صفحه ی مجازی اش فراخوان تجمع غیرقانونی دادو... .

ترانه علیدوستی اما از همه وقیح تر است، او که فرزندش را در کانادا به دنیا آورده، در پروژه ی کثیف سریال شهرزاد حقوق میلیاردی از داماد وزیر گرفته، از صاحبان مجموعه ی لوکسی در باغ فردوس است که قیمت ملک در آن به 70 میلیون هم می رسد و...، در صفحه ی مجازی اش نوشته است: ما شهروند نیستیم. هیچوقت نبودیم. ما اسیریم. میلیون ها اسیر.

شما نه خانم علیدوستی، اما مردم اسیر مشکلات معیشتی شان هستند، شما برای سریال شهرزاد ماهی 90 میلیون تومان-که در آن زمان حقوق پنج سال یک کارگر بود-حقوق می گرفتید، حقوقتان را هم کسی می داد که در اختلاس صندوق فرهنگیان از متهمان اصلی بود. بله خانم علیدوستی، آن معلم و کارگری اسیرند که حقشان را امثال شما خورده اید.

کلیدواژه ی سلبریتی های اجاره ای مردم است. آن ها مدعی اند که در کنار مردم، عزادار جانباختگان حادثه ی تلخ هواپیمای اوکراینی هستند؛ سئوال اینجاست که چرا همان روزی که این اتفاق تلخ رخ داد، عزادار نشدند و بعد از چند روز یاد عزاداری افتادند؟

سوال دیگر این است که مردم چه کسانی هستند؟ آن سیل ده ها میلیونی تشییع کننده ی سردار فداکار وطن، یا چند صد اوباشی که قصد ناامن کردن کشور و لیبی و سوریه سازی ایران را دارند؟ چرا پس از شهادت سردار سلیمانی، هیچ کدام از این "هنرمندان مردمی"، در غم مردم شریک نشدند و حتی یک پیام ساده ندادند؟

سلبریتی ها که با اقداماتشان در انتخابات مختلف، مقصر بسیاری از مشکلات امروز مردم هستند، به جای پذیرفتن مسئولیت و عذرخواهی از مردم، طلبکارانه پشت نقاب مردمی شان همسو با دشمنان ملت ایران حرکت می کنند و قصد فریب مردم را دارند.

در همه ی این سال ها، این افراد با جوایزی که در جشنواره ی فجر گرفته اند به شهرت و نان و نوا رسیده اند و امروز به جای ایستادن در کنار مردم، تکه ای از پازل جنگ روانی و رسانه ای دشمن شده اند.

هرچند پیش از این هم آن ها با فیلم های سراسر چرک و سیاه نمایشان، هم جهت با دشمنان مردم، ایران را جهنمی ترسیم کرده اند که زندگی در آن ممکن نیست و تنها راه نجات مهاجرت است. باید عدم حضور سلبریتی های پولی در جشنواره ی فیلم فجر را به فال نیک گرفت. این جشنواره بی حضور این بی وطنان، بیش از پیش در شأن انقلاب اسلامی و مردم ایران خواهد بود.

لینک خبر :‌ رجا نیوز
سلبریتی سازی یکی از سیاست های ضدفرهنگی غرب است تا به واسطه آن سربازان جنگ نرمی را تربیت و در موقع لزوم آن ها را علیه انقلاب اسلامی وارد میدان کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس رسول حسنی؛ بسیاری از صاحب نظران حوزه فرهنگ اذعان دارند که هیچ جامعه ای شکست نخواهد خورد، مگر آن که به لحاظ فرهنگی مورد هجمه قرار بگیرد و فرهنگ جامعه با هر میزان قدمت و پشتوانه از بیرون مورد حمله قرار بگیرد و عواملی نیز از درون و به آرامی آن را مانند سلول های سرطانی بخراشد.

کشور ایران به دلایلی متحمل بیشترین هجمه های فرهنگی است؛ اول اینکه این کشور قدمت بسیار طولانی و چند هزارساله در حوزه تمدن و فرهنگ سازی دارد، دوم اینکه در بهترین نقطه جغرافیایی و به تعبیری در موقعیتی سوق الجیشی قرار دارد و درنهایت با وقوع انقلاب اسلامی، ایران به کشوری تعیین کننده در جهان بدل شده است. همه این موارد باعث شده بیشترین هجمه های فرهنگی را متحمل شود. در این هجمه ها نیز عوامل خارجی و داخلی نیز به یک میزان تأثیرگذار هستند و به بیان بهتر یکدیگر را تقویت می کنند.

یکی از استراتژیک ترین سیاست های ضدفرهنگی غرب که وابسته به حضور قدرتمند عوامل فرهنگی داخلی است، بحث سلبریتی سازی است تا به اتکای آن بخشی از افکار عمومی و ذهنیت قسمتی از جامعه را در مواقع خاصی که کشور دچار التهاب می شود، مدیریت کنند. برنامه ریزی برای اغتشاش و ایجاد فتنه از مهم ترین وظایف سلبریتی هایی است که با صرف هزینه های مالی و زمان بسیار تربیت شده اند.

میزان تأثیرگذاری سلبریتی ها تا حدی است که حتی می توانند بر رأی عامه مردم را تغییر دهند و یا در ایجاد شایعه و ناامنی روانی جامعه نقش داشته باشند. نمونه بارز این امر را می توان در حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی مشاهده کرد. بسیاری از سلبریتی ها به محض این که سپاه پاسداران مسئولیت حادثه را یک تنه پذیرفت و اعلام کرد بقیه نهادها و دستگاه های کشور در این حادثه دخیل نیستند. به یک باره موجی از اعتراضات گسترده از سوی سلبریتی ها علیه شهید سلیمانی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حتی انقلاب اسلامی آغاز شد.

اگر سلبریتی ها دغدغه مردم را داشتند، چرا از همان روز اول پیام تسلیت ندادند و مشخص شدن وضعیت عاملین این حادثه را مطالبه نکردند؟ و چرا نوع درخواست و پیام های منتشر شده از سلبریتی ها، همان ادبیات سیاست مداران غربی است؟ سلبریتی ها درواقع سربازان جنگ نرم غرب هستند که با پول های عوامل داخلی رشد کرده اند تا در شرایط خاصی وارد میدان شوند.

همه دیدیم که مهناز افشار ، یکی از همان سلبریتی های پرورش یافته در ایران چگونه با انتشار پیام هایی در فضای مجازی علیه ایران و انقلاب اسلامی و حتی ارزش های دینی نظیر حج، عاشورا، پیاده روی اربعین و... در حال پیاده سازی سیاست های ضد فرهنگی غرب بود. این مثلاً هنرمند ایرانی که شعار ایران یجمعنا را سر می داد، به شبکه mbc پیوست تا بیش از این آلت دست سرمایه دارن عربستان سعودی باشد.

مانند این بازیگر در ایران کم نیستند که جشنواره های غربی با دادن جوایز ریز و درشت شان در سلبریتی شدن آن ها نقشی اساسی داشتند. نمونه حضور سربازان جنگ نرم غرب علیه انقلاب اسلامی را در ایجاد موج انصراف از جشنواره های فیلم، تئاتر و هنرهای تجسمی فجر نیز می بینیم؛ هنرمندانی که با سرمایه های انقلاب اسلامی و رسانه های وطن خود رشد کرده اند، حالا در اعتراض به اقدام سهوی سپاه پاسداران در جریان سقوط هواپیمای اوکراینی بیانیه صادر کرده و ضمن آن جشنواره فجر را تحریم می کنند. این اقدام عملاً مخالفت و تعارض با انقلاب اسلامی است.

نضج گرفتن شبکه های خانگی و وفور تولید سریال های ضد فرهنگی که در تعارض کامل با فرهنگ اسلامی ایرانی است، علاوه بر عادی سازی مؤلفه های ضد فرهنگی سیاست سلبریتی سازی را پی می گیرد تا با صرف پول های بسیار چهره هایی را برای پیاده کردن اهداف خود در مواقعی که احساس نیاز می کنند، به میدان بفرستد. در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که باید متولی اصلی فرهنگ در ایران اسلامی باشد، معلوم نیست به کدام دلیل موجه در این موضوع سکوت کرده است.

چگونه سلبریتی های هنجارشکن می توانند جشنواره هایی نظیر فجر را تحریم کنند اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی تواند چنین هنرمندان هنجارشکنی را تحریم کنند. مماشات با این قبیل هنرمندان نتیجه ای ندارد جز اینکه ماجرای گلشیفته فراهانی ، مهناز افشار و حتی محسن مخملباف تکرار شود.

بهتر این است در این شرایط حساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اقدامی جوانمردانه نظیر آنچه سپاه انجام داد، تکلیف خود را با سلبریتی ها و هنرمندان هنجارشکنی که نه درد دین دارند و نه درد وطن مشخص کند، تا در این شرایط نه تنها مردم بلکه اصحاب رسانه بدانند با مهم ترین نهاد فرهنگی کشور یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چگونه برخورد کنند.

انتهای پیام/ 161

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
تهران - ایرنا - سخنگوی قوه قضائیه ضمن تاکید بر استیفای حق جان باختگان سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین گفت: افرادی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده اند و رسیدگی مراحل اولیه کار را طی می کند.

غلامحسین اسماعیلی روز سه شنبه در هجدهمین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره پرونده هواپیمای اوکراین و تحقیق از مقامات نظامی در این پرونده گفت: همان طور که نیروهای مسلح در نیروی هوافضای سپاه اعلام کردند و خاضعانه در برابر ملت حاضر شدند، یافته ها تا این مرحله به مردم گزارش شده است.
وی ادامه داد: در این ارتباط در ستاد کل نیروهای مسلح ابتدا کمیسیون های تخصصی تشکیل شد و این کمیسیون ها ابعاد این موضوع را بررسی کردند.
اسماعیلی اضافه کرد: البته بررسی آنها به اتمام نرسیده و گزارش اولیه را به مردم دادند که شاید بهتر بود همان ابتدا اعلام می شد که این کمیسیون ها برای بررسی حادثه تشکیل شده است.
وی اظهارداشت: با ابلاغ رئیس قوه قضائیه، سازمان قضائی نیروهای مسلح مامور شده با بهره گیری از کارشناسان مختلف نظامی، سازمان هواپیمایی، کارشناسان حوزه سایبری، جنگ الکترونیک و بهره گیری از اطلاعات ضبط شده در جعبه سیاه هواپیما موضوع را بررسی کند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: طبق آخرین اخبار دیشب یا دیروز قرار بود این جبعه سیاه به همراه تیم های کارشناسی ایران و اوکراین به فرانسه ارسال و همه اطلاعات آن بازخوانی شود.
وی گفت: تا امروز از تعدادی از افرادی که در این حوزه بودند تحقیقات مفصلی انجام شده و هر روز تا حوالی ساعت 11 شب تیم های سازمان قضایی نیروهای مسلح مشغول تحقیقات و بازجویی و دریافت اسناد و مدارک هستند.
اسماعیلی درباره استیفای حقوق مادی و معنوی جانباختگان و خانواده های آنان گفت: پیگیر و مطالبه گر استیفای حقوق خانواده ها هستیم و محور دوم کشف حقیقت است؛ تا اکنون نظراتی ابراز شده اما باید همه ابعاد بررسی شود و به حقیقت ماجرا برسیم و محور سوم، اجرای عدالت است.
وی تاکید کرد: در این موضوع، هم تأثیر سبب و هم تاثیر مباشر را بررسی می کنیم تا مشخص شود مسئولیت سبب و مباشر چقدر بوده است.
اسماعیلی افزود: بررسی خواهیم کرد که جنگ افروزی آمریکا چه نقشی در بروز این حادثه داشته و تحقیقات مفصل در این خصوص انجام شده و افرادی هم بازداشت شده اند و رسیدگی مراحل اولیه کار را طی می کند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: حدود 72 ساعت از اقدامات قضایی می گذرد و مشخص شدن اطلاعات جعبه سیاه، کمک شایانی به تحقیقات می کند.

وی افزود: در روزهای اخیر حوادث تلخ از جمله جانباختن تعدادی از هموطنان در مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای عالی قدر در کرمان و همچنین عروج شهادت گونه مسافران پرواز اوکراین رخ داد که به نمایندگی از قوه قضائیه از صمیم قلب به خانواده های داغدار و ملت داغدیده ایران و خانواده اتباع دیگر کشورها تسلیت عرض می کنم.
سخنوی قوه قضاییه ادامه داد: اعلام می کنم این عزیزان به ویژه جانباختگان خطوط هوایی اوکراین از ما از خانواده ما و از کشور ما و از این سرزمین بودند و تعدادی میهمان بودند که داغدار این فاجعه ما هستیم نه دیگران.
اسماعیلی اظهار داشت: آنها دلسوز ما نیستند زیرا در سیل 98 حتی از رساندن کمک های مردمی و بین المللی ممانعت کردند که اگر دوستدار ایرانی بودند این اقدام جنایتکارانه را انجام نمی دادند.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به ایام شهادت حضرت زهرا(س) افزود: ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) را که اولین و بزرگترین و والا مقام ترین شهید راه ولایت و الگوی ولایت مداری در جهان بشریت است، تسلیت می گویم.

سردار سلیمانی قهرمان بین المللی مبارزه با تروریسم بود

وی با اشاره به حادثه ترور سردار حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: شهادت مظلومانه سردار سرافراز، فدایی ایران و ایرانیان سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان او که عزت و اقتدار و امنیت را برای مردم ما به ارمغان آورد، تسلیت می گویم.
اسماعیلی اضافه کرد: او قهرمان بین الملی مبارزه با تروریسم به ویژه تروریسم دولتی بود و درود و رحمت خداوند به روح بلند ایشان و ارواح طیبه شهدا که خون پاک آنها در ایران اسلامی و دیگر کشورها قیامتی برپا کرد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: حضور بی نظیر مردم در تکریم این شهیدان، همایش قدرت و پایگاه مردمی نظام جمهوری اسلامی و نمایش همه نیروهای انقلاب در مقابل دشمن جنایتکار و تروریسم دولتی بود.
وی اضافه کرد: تلاش کردند مردم را از حاکمیت دور کنند اما خون به ناحق ریخته شهدا مردم را به صحنه آورد مردمی که انقلاب و نظام متکی بر آنها است.
اسماعیلی اظهارداشت: این حضور، رزمایش بی نظیر نظامی در امتداد اربعین حسینی و رفراندوم بزرگ و خیابانی بود که مردم نظر خود را درباره راهبرد استقامت در برابر دشمنان ابراز کردند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: تشکر مجدد از مردم انقلابی و تشکر مضاعف از پاسداران دلاور دارم که در اولین فرصت نخستین گام را برداشتند و سیلی سختی برچهره استکبار و ترامپ قمارباز نواختند و بعد از این گام های سخت برداشته خواهد شد که به حضور نامشروع آمریکا در منطقه پایان می دهد.
وی خاطرنشان کرد: به خوبی می دانیم استکبار به ویژه آمریکا انگلیس و رژیم اشغالی هم از حضور مردم و هم از سیلی سپاه ناراحت و عصبانی هستند و دنبال بحران آفرینی هستند و البته نقشه و توطئه اصلی آنها جنگ نرم است که هوشیاری مردم این توطئه را خنثی خواهد کرد.

ضرورت امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان

اسماعیلی با اشاره به وقوع سیل در استانهای جنوبی گفت: حادثه مصیبت بار دیگر این روزها سیل استان سیستان و بلوچستان و برخی دیگر از استانهای جنوبی است و مسأله مهم جامعه ما امروز امدادرسانی و کمک به آنان است و همه ما وظیفه داریم با تمام توان به کمک بشتابیم و دولت و ملت در خدمت هستند.
وی اضافه کرد: با ابلاغ رئیس قوه قضائیه قوه قضائیه در کنار مردم باشد و به بررسی علل و عوامل تشدید آسیبها در پی بارش رحمت الهی بپردازند و امیدواریم با تلاش و مجاهدت گرفتاری سیل زدگان برطرف شود.

حکم پرونده سکه ثامن صادر شد
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره حکم پرونده سکه ثامن گفت: جلسه دادگاه هفته گذشته تشکیل و حکم غیرقطعی صادر شده است.
وی ادامه داد: متهم اصلی این پرونده علاوه بر 15 سال حبس تعزیری به مبلغ سه هزار و 651 میلیارد و 654 میلیون و 975 هزار و 68 ریال رد مال در حق شماست محکوم شده است.
اسماعیلی اظهار داشت: از مجموع مبلغ رد مال 700 میلیارد ریال پیش از صدور حکم به شکلت استرداد شده است.
وی اضافه کرد: همچنین متهم اصلی این پرونده به دلیل کلاهبرداری مبلغ هزار 812 میلیارد و 552 میلیون و 630 هزار و 441 ریال جزای نقدی محکوم شده و در خصوص جرم پولشویی مبلغ 99 میلیارد و 222 میلیون و 497 هزار و 930 ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است.
سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: این پرونده 300 جلد و 70 هزار صفحه بود و رأی صادره هم 200 صفحه است اما چون حکم غیرقطعی است هویت متهم اعلام نمی شود و بعد از قطعیت دادنامه هویت متهم اعلام می شود.

سفیر انگلیس عنصر نامطلوب است
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره درباره حضور سفیر انگلیس در تجمعات غیرقانونی اخیر و اقدامات و پیگیری های قوه قضائیه در این خصوص گفت: سیاست قضائی ما این است که بین معترضان و آشوبگران و میان اقدام اعتراضی و اقدام ضد انقلابی و مغایر امنیت ملی کشور تفاوت قائل هستیم.
وی ادامه داد: به هیچ عنوان از امنیت مردم و جامعه کوتاه نمی آییم و با کسانی که به هر شکل اقدام علیه امنیت کشور داشته باشند در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی برخورد می کنیم.
اسماعیلی اظهار داشت: در این موضوع به جهت اینکه ماموریت ما تأمین امنیت شهروندان است، تعارفی با هیچ کس نخواهیم داشت ولو به حسب ظاهر فرد مدعی مصونیت دیپلماتیک باشد.
وی خاطرنشان کرد: البته قواعد بین المللی را مراعات می کنیم و به کنوانسیون های بین المللی که ملحق شدیم احترام می گذاریم اما احترام به کنوانسیون های بین المللی یکجانبه نیست.

اسماعیلی با اشاره به کنوانسیون وین گفت: کنوانسیون وین در تبیین حقوق دیپلماتیک برای دیپلمات های کشورهای خارجی در کشور پذیرنده مصونیت قائل شده است و ما نیز این مصونیت را قائل هستیم.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: البته به موجب ماده 41 کنوانسیون وین همه افرادی که از مزایا و مصونیت های دیپلماتیک بهره مند هستند، موظفند قوانین و مقررات دولت پذیرنده را محترم بشمارند و از مداخله در امور داخلی کشور میزبان خودداری کنند.
اسماعیلی اظهار داشت: سفیر انگلیس به عنوان بالاترین نماینده این کشور در جمهوری اسلامی در یک تجمع غیرقانونی شرکت کرد و از این تجمع فیلم و عکس تهیه کرد و نقش تحریک کننده برای ایجاد تجمع و استمرار تجمع غیرقانونی داشت که به هیچ عنوان پذیرفته نیست.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: ابتدا سفیر انگلیس را نشناختند و او انگلیسی صحبت می کرد و بعد که احساس کرد بازداشت می شود زبان به فارسی صحبت کردن گشود و خود را سفیر انگلیس معرفی کرد.
اسماعیلی تصریح کرد: شیطنت و دروغگویی از این بالاتر در یک شخصیت دیپلماتیک سراغ دارید؟ در حقوق بین الملل چنین شخصی عنصر نامطلوب است و انتظار مردم این است که عنصر نامطلوب اخراج شود و هم قوانین بین المللی ایجاب می کند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در ماده 9 کنوانسیون وین آمده است که دولت پذیرنده هر لحظه و بی آنکه التزامی به توجیه تصمیم خود داشته باشد به دولت فرستنده اطلاع می دهد که رئیس یا هر یک از اعضای هیئت او شخصی نامطلوب است و در این صورت دولت فرستنده مأمور را فرامی خواند و به خدمت او خاتمه می دهد.
وی ادامه داد: اگر امتناع کند، کشور پذیرنده می تواند به عنوان عنصر نامطلوب وی را اخراج کند.
سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: البته مسئول و مباشر در این حوزه وزارت امور خارجه و دولت به عنوان دولت پذیرنده است و ما به عنوان دستگاه قضائی و جامعه حقوقی این استدلال را داریم که این فرد عنصر نامطلوب است و تکلیف عنصر نامطلوب نیز مشخص است.

اقدامات اخیر دستگاه قضا در مبارزه با زمین خواری
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات قوه قضائیه در مبارزه با زمین خواری در 9 ماه اخیر گفت: بعد از سفر رئیس قوه قضائیه به استان آذربایجان شرقی و مطرح شدن پرونده های زمین خواری، در یک مورد بیش از 302 میلیون متر مربع از مراتع سهند شهر مراغه احیا و سند مالکیت آن به نام دولت به نمایندگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی صادر شد.
وی ادامه داد: در منطقه رودبار قصران تهران، یک زمین 2 هزار و 30 هکتاری متعلق به دولت بود که در اثر کوتاهی متولیان هزار و 800 هکتار به نام دولت سند صادر شده بود و 230 هکتار بلا سند و بدون مالک بود و بستری برای افراد سودجو و فرصت طلب شد.
اسماعیلی اظهار داشت: در بخش کوچکی از این 230 هکتار تصرفاتی انجام شد که با پیگیری دادگستری استان تهران و وزارت اطلاعات، سند آن به نام دولت صادر شد.
وی افزود: در پرونده دیگری در یزد که تعدادی از کارمندان اداره ثبت با همکاری ادارات حقوقی سه نهاد متولی زمین و مسکن، صدها هکتار زمین را تصرف کرده بودند بازداشت و بیش از 100 هکتار از این اراضی توقیف و از دست آنها خارج شد.

حکم اعدام برای سه نفر در حادثه حمله تروریستی به کلانتری در اهواز
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره دستگیری عناصر ضد انقلاب در اهواز در پرونده حمله به کلانتری گفت: در حملات تروریستی به کلانتری در استان خوزستان علاوه بر حمله مسلحانه و شهادت دو تن از سربازان و مجروح شدن تعدادی از آنها، معاندان بنا داشتند فیلم ضبط تهیه و ارسال کنند که این افراد دستگیر شدند و هفته گذشته هم محاکمه شدند.
وی ادامه داد: از این افراد سه نفر به اعدام و سایران به حبس 10 سال و 15 سال و یک نفر با تخفیف به 5 سال محکوم شده اند.

تعدادی از افراد رد صلاحیت شده پرونده قضایی دارند
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره رد صلاحیت برخی افراد توسط شورای نگهبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و ارتباط آن با محکومیت مالی آنها گفت: مرجع تأیید صلاحیت داوطلبان در مجلس شورای نگهبان است.
وی افزود: هنوز فرایند رسیدگی به اتمام نرسیده و فرصت اعتراض وجود دارد و چه بسا تغییراتی هم ایجاد شود اما اینکه پرونده دارند، بله تعدادی از این افراد پرونده دارند که البته عددش بالا نیست.
سخنگوی قوه قضائیه اضافه کرد: البته تعدادی از نمایندگان رد صلاحیت شده پرونده قضایی ندارند.
وی تصریح کرد: آمادگی داریم با وصول گزارشات بنابر قوانین و مقررات رسیدگی کنیم و اگر جرمی گزارش شود، وظیفه داریم به جرایم رسیدگی کنیم.

پیگیری حقوقی و کیفری ترور سپهبد سلیمانی
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در مورد پیگیری اقدام تروریستی آمریکا در ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در مجامع بین المللی گفت: هیچ تردیدی در تروریستی بودن اقدام امریکا وجود ندارد و شخص ترامپ رسما اقرار به این اقدام تروریستی کرد و حتما تعقیب می کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه کیفری سه مرجع صالح برای رسیدگی وجود دارد؛ مرجع اول دادگاههای کیفری ایران است و قانون به ما این اجازه را داده است که موضوع را پیگیری کنیم و مرجع دوم کشور دوست ما عراق است و به لحاظ محل وقوع جرم و اینکه اتباع آن کشور هم به شهادت رسیده و امنیت آنها نیز صدمه دیده قابل پیگیری است و مرجع سوم دیوان کیفری بین المللی لاهه است.
اسماعیلی افزود: بنای ما بر این است که هم در جمهوری اسلامی و هم در عراق و هم دیوان کیفری بین المللی علیه ارتش آمریکا و دولت آمریکا و شخص رئیس جمهور آمریکا اعلام جرم کرده و تشکیل پرونده دهیم.
وی اضافه کرد: اینکه فرایند رسیدگی چه خواهد بود حتی اگر طولانی شود، دست بردار نخواهیم بود.

18 میلیارد دلار گم نشده است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در مورد رسیدگی به پرونده اخلالگران ارزی و اینکه آیا وضعیت پرونده معاون سابق نظارت بانک مرکزی مشخص شد یا نه گفت: این پرونده به لحاظ اینکه هنوز بین دادسرا و دادگاه در کش و قوس است و قرار است رفع نقص هایی انجام شود، بعد از رفع نقص و تکمیل تحقیقات اطلاع رسانی می شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده 18 میلیاردی گفت: این پرونده 18 میلیارد خوب تدوین نشد یا نخواستند خوب تدوین شود.
اسماعیلی افزود: یک بار گفتند 18 میلیارد دلار گمشده، یک بار گفتند 18 میلیارد دلار برباد رفته و یک عده نیز بحث تخصیص ارز را مطرح کردند و برخی نیز گفتند اصلا 18 میلیارد دلار گم نشده است.
وی اظهار داشت: 18 میلیارد دلار گم نشده است، در این ارتباط بخش هایی از موضوع را به تناسب تخصیص ارزها رسیدگی کردیم. یک بخشی نیز نیاز به رسیدگی عمومی دارد که در پرونده اصلی ارزی که مربوط به مسئولان بانک مرکزی است، در حال تحقیقات است.
اسماعیلی افزود: در همان زمانی که ارز بالای 10 هزار تومان بود برای مسافرت نیز ارز 4200 تومانی نیز داده می شد و این بر باد دادن ارز است. البته بخشی از این ارز نیز به درستی تخصیص و کالا وارد شده است.

درباره مشایی و بقایی

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آزادی بقایی و مشایی با توجه وضعیت جسمانی آنها گفت: این افراد محکوم شده اند و محکومیتشان در حال اجراست و مانند سایر زندانیان به تناسب از مرخصی استفاده می کنند و و هر زندانی هم نیاز به درمان خارج از زندان داشته باشد، به موجب قانون مقدمات درمان زندانی در خارج از زندان فراهم می شود. اتفاقی که به معنای آزادی آنها و مختومه شدن پرونده های آنها باشد، نیفتاده است.

آخرین وضعیت پرونده کیک های آلوده
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده کیک های آلوده به قرص گفت: بخشهای مختلف اطلاعاتی و امنیتی مطالعات گسترده ای انجام داده اند.
وی افزود: تا امروز انچه مسلم است این است که واحدهای تولیدی ما به هیچ وجه نقشی در این موضوع نداشتند و بررسی ها ادامه دارد و حاکی از یک توطئه است زیرا قرص در بیش از 50 برند کشف شده است.
اسماعیلی اظهار داشت: این اقدامات بعد از تولید و توسط افراد با هدف آسیب زدن به تولید اقتصادی کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: هنوز منشا اصلی شناسایی نشده و نیروی امنیتی و بهداشت و درمان پیگیر موضوع هستند.

قوه قضائیه ساعاتی قبل از اعلام رسمی مطلع شد
سخنگوی قوه قضائیه در مورد اطلاع قوه قضائیه از وقوع خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: قوه قضائیه ساعاتی قبل از اعلام رسمی به مردم مطلع شد و در حد چندساعت قبل در جریان قرار گرفت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه این اطلاع قبل از جلسه شورای عالی امنیت ملی بود یا پس از آن گفت: رئیس قوه قضائیه عضو این شورا است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه دو ماه از اتفاقات آبان ماه گذشته و هیچ آماری از کشته شدگان و بازداشت شدگان گذشته و علت اینکه این آمار از سوی مراجع رسمی اعلام نمی شود چیست و اینکه آیا اعلام آمار به شایعات پایان نمی دهد گفت: در ارتباط با بازدشت شدگان مسئول ما هستیم و آمار هم دست ما است.

وی ادامه داد: در جلسات قبل آمار هم اعلام کردم اما این بازداشت شدگان از یک عددی شروع شد و به لحاظ سیاستی که داشتیم کاهش یافت زیرا بین معترض و اغتشاشگر که بانک و پمپ بنزین آتش زد و آدم کشته است تفاوت قائل شدیم.
اسماعیلی فزود: در مورد اعلام تعداد جانباختگان نهاد متولی شورای امنیت است و بطور قطع شورای امنیت در مقطع مناسب در این خصوص اطلاع رسانی خواهد کرد.

بازداشت 30 نفر در اعتراض های اخیر
اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در تجمعات اخیر چه تعداد بازداشت شدند و اینکه آیا غیر از سفیر انگلیس، اتباع خارجی دیگری نیز بازداشت شده اند یا نه گفت: غیر از سفیر، فرد دیگری گزارش نشده که بازداشت شده باشد.
وی تصریح کرد: اجازه نمی دهیم امنیت کشور مخدوش شود. در حوادث اخیر شاهد اظهارنظرها، فعالیت ها و اقداماتی صددرصد مغایر امنیت ملی کشور بودیم و طبیعی است اعلام کردیم با افرادی که اعتراض مسالمت آمیز داشته باشند برخورد قضائی نمی کنیم؛ ضمن اینکه معتقدیم برای اعتراض مسالمت آمیز نیز باید مجوز قانونی داده شود.
اسماعیلی اظهار داشت: در جایی که اقدام علیه امنیت باشد و امنیت شهروندان را به مخاطره بیاندازد و دست بیگانگان در کار باشد، تعارفی نداریم و در حوادث اخیر نیز بازداشتی داریم اما عدد دقیق ندارم و عدد اولیه چیزی حدود 30 نفر بوده است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره اینکه آیا سلبریتی در میان بازداشت شدگان هم هست، اضافه کرد: برای ما وصف مجرمانه مهم است و شخص مجرم برای ما مهم نیست. ضمن اینکه دستگیری های اولیه نیز توسط ضابطان دستگاه قضایی و در قالب جرم مشهود بوده و تعدادی از آنها نیز آزاد شدند.

سپاه اثبات کرده فدایی مردم است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدام برخی افراد نسبت به تضعیف سپاه در روزهای اخیر گفت: این مسئله به هیچ عنوان نباید زمینه ساز تخریب نیروی مقتدر سپاه باشد زیرا سپاه پاسدار امنیت، پاسدار مرزها، ارزش ها و پاسدار کیان انقلاب و نیرویی است که اثبات کرده فدایی مردم است.
وی ادامه داد: سپاه برای دفاع از این کشور و مردم در برابر گلوله ایستاده و شهدای زیادی تقدیم کرده و هیچ هراسی هم ندارد که در برابر هر دشمنی که بخواهد به این کشور و مردم آسیب برساند، بایستد ولو قدرت جهانی آمریکا باشد.
اسماعیلی اظهار داشت: در این حادثه هم دیدیم، در وضعیتی که هیچ کس جرأت نمی کرد متعرض دولت آمریکا و نیروهای مسلح آمریکا شود، سپاه با سرافرازی اقدام کرد که اقدامی دقیق و اثرگذار بود و در عرصه های مختلف فداکاری خود را برای مردم به اثبات رسانده است.
وی خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان نه تضعیف سپاه و نه هیچ یک از نیروهای مسلح و نه تضعیف هیچ یک از ارکان حاکمیت را برنمی تابیم و این را مضر به حال کشور و مردم می دانیم.
اسماعیلی افزود: اگر اقدامات فداکارانه سپاه در دفاع از کشور نبود، بدخواهان معلوم نبود چه به روز این مردم و مملکت می آورند. از اینکه شجاعانه و متواضعانه آمدند و آنچه اتفاق افتاده را توضیح دادند تشکر می کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: فرایند قضائی در مسیر استیفای حقوق جانباختگان و کشف همه ابعاد و زوایای حقیقت است و در این خصوص بیشترین تیم کارشناسی را اختصاص داده است و قضاوت را نیز اعلام می کند.

پیگیری حقوقی حذف صفحات کاربران اینستاگرام بعد از شهادت سپهبد سلیمانی
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره حذف صفحات و پست های کاربران ایرانی در پی ترور سپهبد سلیمانی در اینستاگرام و فراخوان وزارت ارشاد مبنی بر ثبت شکایت کاربران برای پیگیری حقوقی این مسأله گفت: در این زمینه توسط وزارت ارشاد اقداماتی انجام شده و معتقدیم علاوه بر وزارت ارشاد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز باید اقدامات لازم را انجام دهد؛ به لحاظ اینکه این پیام رسان ها از پهنای باند اینترنت ایران استفاده می کنند و جایی که به نفع مردم ایران نیست و تضعیف ارزش های اسلامی است صفحات کاربران را حذف می کنند اما جایی که عناصر سودجو و فرصت طلب علیه کشور اقدام می کنند این انسداد انجام نمی شود.
وی افزود: به عنوان قوه قضائیه آمادگی داریم برای پیگیری حقوقی موضوع به این دو وزارتخانه کمک کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : راه دانا خبرگزاری کشاورزی ایران

به گزارش شهدای ایران ؛ طی روزهای گذشته برخی افراد در تجمع های غیرقانونی که توسط سفیر انگلیس نیز هدایت میدانی می شد، با هدف برهم زدن نظم عمومی کشور، شعارها و اقدامات ساختار شکنانه ای را علیه جمهوری اسلامی طرح کردند که در این شرایط "آرمان ملی" در گزارشی با عنوان "تجمع های اعتراضی را به رسمیت بشناسید" به دفاع از آنها پرداخت و نوشت: در برخی نقاط دانشجویان با طرح شعارهایی به سردادن شعار علیه مسئولان پرداختند؛ این همدردی ها چندان پسند برخی نمایندگان مجلس و برخی از کارشناسان وابسته به آنها نبود/ در ادامه این روزنامه اصلاح طلب با نادیده گرفتن اقدام آشوب گران در پاره کردن تصاویر شهید سلیمانی نوشت که "از فرصت وفاق ملی ناشی از ترور سردار سلیمانی از سوی آمریکا استفاده شود و ترمیم شکاف اجتماعی در دستور کار قرار گیرد."

لینک خبر :‌ شهدای ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

پایگاه خبری جامعه خبر| سید هادی کسایی زاده: قبل از آغاز سخن این نکته را باید متذکر شوم که رسانه ملی از نامش مشخص است یعنی رسانه ملی ... ملی یعنی ترک، بلوچ، گیلک، قشقایی، کرد، شیعه، سنی، اصلاح طلب، اصولگرا، سپاهی، بی حجاب، چادری، بازاری، و الی آخر ... و کمی کودکانه است که نقد از رسانه ملی را نقد به رهبر انقلاب دانست (چون انتصاب مدیر رسانه ملی از سوی رهبری انجام می شود.) این را در ابتدا گفتم تا مگسانی که بر گرد اخبار ویز ویز می کنند که شکم خود را سیر کنند کمی دور شوند. نقد من بر رسانه ملی و مدیریت اجرایی و شورای نظارت بر آن است.

سوال از رهبر انقلاب: آیا صدا و سیما وضعیت واقعی کشور را نشان می دهد؟ پاسخ گفتند: نه، ناقص نشان می دهد. خیلی پیشرفت های برجسته و بزرگ هست که صدا و سیما نشان نمی دهد. اگر صدا و سیما می توانست همان جور که تلویزیون فلان کشور غربی با یک سابقه و تجربه ی فراوان و با استفاده های هنری دروغ های خودش را راست جلوه می دهد، واقعیات موجود کشور را درست منعکس کند، شما بدانید امروز امید نسل جوان، دلبستگی نسل جوان به کشورش، به دینش، به نظام جمهوری اسلامی اش، به مراتب بیشتر از حالا بود.

عنوان یادداشت این است: چرا رسانه ملی منفور است؟

بگذاریم کمی با قانون صحبت کنیم ...

خط مشی کلی و اصول برنامه های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مصوب 17 تیر ماه 1361 مجلس شورای اسلامی کاملا روشن تبیین و ابلاغ شده است که برخی از ماده های این قانون را با هم می خوانیم:

ماده 7: صدا و سیمای جمهوری اسلامی متعلق به تمامی ملت است و باید منعکس کننده زندگی و احوال تمامی اقوام و اقشار مختلف کشور باشد.

ماده6: ارج نهادن به حیثیت انسانی افراد و پرهیز از هتک حرمت آنان طبق ضوابط اسلامی تاکید شده است.

ماده8: حرکت کلی صداوسیما باید در جهت وحدت، الفت و انسجام هر چه بیشتر جامعه و برحذر داشتن مردم از پراکندگی و تفرقه باشد.

ماده14 : زمینه سازی برای سرعت بخشیدن به اجرای برنامه های قوای سه گانه کشور اهمیت دارد.

ماده15: صدا و سیمای جمهوری اسلامی زبان گویای ملت و چشم و گوش حساس کشور است و از این رو وظیفه دارد خواست ها، نیاز ها و مشکلات مردم را به اطلاع مسئولان برساند.

ماده19: صداوسیما موظف به انتشار آخرین اخبار و اطلاعات صحیح و مهم کشور و جهان است.

ماده55: تلاش جهت برگزاری بحث های آزاد و آموزنده میان احزاب و سازمان های سیاسی قانونی کشور که در درجه اول به روشن شدن بینش های اصیل سیاسی- اسلامی و در درجه بعد به تفاهم سیاسی میان این گروه ها و برخورد سالم آن ها با یکدیگر کمک کند.

چند پرسش از مدیران رسانه ملی و شورای نظارت بر صدا و سیما یعنی ( سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده قوه مقننه، حجت الاسلام حسام الدین آشنا نماینده دولت، غلامحسین حجت الاسلام محسنی اژه ای رئیس شورا، علی جنتی نماینده دولت، محمد حسین صوفی دبیر شورا، محمدجواد لاریجانی نماینده قوه قضائیه، غلامرضا کاتب نماینده قوه مقننه و البته شخص آقای علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما) که دوست دارم شفاف پاسخ دهید و از آن فرار نکنید:

1) هشت سال رسانه ملی در اختیار دولت محمود احمدی نژاد بود و این رسانه قانون و خط مشی خود را زیر پا گذاشت. یعنی حرف منتقدان را سانسور کرد... چرا؟

2) در برنامه زنده تلویزیونی به نام مناظره انتخاباتی محمود احمدی نژاد به خانواده آیت الله هاشمی چه باسند و چه بی سند(چه محق و چه ناحق) تهمت و افترا زد اما رسانه ملی این حق را برای پاسخگویی خانواده آیت الله هاشمی قائل نشد و قانون و خط مشی خود را زیر پا گذاشت. چرا؟

3) چرا فقط چند مجری و چند خواننده و چندکارگردان و تهیه کننده حق برنامه سازی در رسانه ملی را دارند؟

4) چرا نهادهای امنیتی می توانند چند شبکه تلویزیونی را دربست در اختیار خود داشته باشند و جایی برای فعالیت سازمانهای مردم نهاد در رسانه ملی نداریم؟

5) چرا در جریان حوادث دی ماه امسال و سالهای قبل صدای مردم، انتقاد مردم از طریق رسانه ملی منعکس نشد و از دیدگاه رسانه ملی هر گونه تجمع و اعتراض در کشور کار منافقین و آمریکا است؟

6) چرا رسانه ملی در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی از بیش از 80 خانواده فقط سراغ 10 خانواده رفت؟

7) چرا رسانه ملی با ایجاد رسانه باشگاه خبرنگاران جوان (بدون مجوز از وزارت ارشاد) اقدام به تربیت خبرنگار کرده و با سایت خبری بدون مجوز قانونی از ارشاد عنوان بزرگترین خبرگزاری فارسی زبان را یدک می کشد؟ چرا خبرهای زرد منتشر می کنند؟

8) آیا انتصابات در رسانه ملی بدون در نظر گرفتن گرایش سیاسی و بر اساس آزمون استخدامی و شایسته سالاری است؟ آیا واقعا اینطور است؟

9) آیا سریال گاندو و مستند اتم تخریب دولت نبود؟ آیا فرصت دفاع از سوی دولت در رسانه ملی داده شد؟

10) آیا نقد بدحجابی در جامعه از سوی رسانه ملی که دنبال می شود در کنار آن مصاحبه با گلچین بدحجابان در راهپیمایی ها و تشییع جنازه های شهدا کار کثیفی نیست؟

11) آیا مناظراتی که در اوایل انقلاب میان تفکرات دینی و حزبی در رسانه ملی با حضور چهره هایی مانند شهید مطهری و شهید بهشتی با کومونیست ها و مجاهین خلق انجام می شد موجب روشنگری مردم نبود؟ چرا این رویه دنبال نمی شود؟ آیا اینها در خط مشی رسانه ملی نیامده است؟

12) چرا باید تکرار 5 باره سریال مختارنامه آن هم هر سال در ایام محرم موجب شوخی و تمسخر مردم در فضای مجازی شود؟ یعنی فقر کامل سریال سازی و فیلم سازی در رسانه ملی؟ آیا این توهین به مردم نیست؟

13) چرا رسانه ملی باید سکاندار تبلیغات پدیده شاندیز و رب تبرک و موسسات مالی غیرمجاز باشد بدون آنکه صحت سلامت و تائیدیه آن را از مراجع ذیصلاح بگیرد؟ چرا با وجود اخطار دادستانی باز هم تبلیغات شاندیز در ایام قبل از برگزاری دادگاه ادامه داشت؟

14) چرا باید بخش زیادی از فضای رسانه ملی که دانشگاه عمومی مردم است به تبلیغات مواد خوراکی مضر مانند انواع نوشابه ها و خوراکی ها صرف شود آنهم برای درآمد زایی باشد؟ چرا؟

15) چرا باید خبرنگاران غیرحرفه ای رسانه ملی کورکورانه در هر حادثه ای میان مردم بروند و هر حادثه ای که بسیاری از آنها حاصل سوء مدیریتی است را برگردن دشمن بیاندازند و مردم را احمق فرض کنند؟ چرا در انواع حوادث میزگرد و برنامه های تخصصی با حضور کارشناسان انجام نمی شود؟ مگر مردم کارشناس هستند؟ کار مردم بیان نقدها و حرف ها به مسئولان است....

16) چرا در حوادث و بلایا در کشور رسانه ملی کنار مردم نیست؟ چرا با بالگرد و خودرو شاسی بلند و امکانات خاص برای چند ساعت و چند ثانیه گزارش تهیه می شود؟ چرا این حوادث به صورت زنده پخش نمی شود؟ حتما باید حادثه پلاسکو باشد وسط تهران و برای تبلیغات گروهی دوربین زنده چندین چند شبانه روز نشان دهد و مگر صدها نفر در بلایای طبیعی اهمیتی نداشته باشد؟

17) چرا مردم هرچه بخواهند بشنوند و هرچه بخواهند بگوید را به رسانه های خارجی یا فضای مجازی مراجعه می کنند؟

18) چرا قشر زیادی از مردم ایران ماهواره دارند؟

19) چرا یک مجری خانم به خودش اجازه می دهد به مردم در دوربین زنده تلویزیونی بگوید هرکسی اینطور نیست از ایران برود؟ یعنی تا این سطح دیکتاتوری در رسانه ملی ما حکم فرما شده است؟ مگر حکومت نظامی است؟

20) بر اساس چه قانونی اعترافات افراد را خصوصی و اختصاصی از رسانه ملی پخش می کنید؟

21) چرا رسانه ملی به ظرفیت استان ها و هنرمندان و چهره ها و اساتید و کارشناسان در شهرهای مختلف کشور توجه نکرده و فقط در تهران متمرکز شده است؟

22) چرا شورای نظارت بر صدا و سیما یک شورای تشریفاتی است؟ در این سالها چه اخطارها و اخراج ها و توبیخ ها و تشویق هایی دیده و شنیده شده است؟

23) رسانه ملی ما برای خود شیرینی تصور می کند با پخش مستقیم یا غیر مستقیم سخنرانی ها و فرمایشات مقام معظم رهبری عهد و رسالت خود را تمام و کمال انجام داده است. اگر به این باشد رسانه های خارجی خیلی با کیفیت تر این کار را انجام می دهند. تو بعنوان رسانه ملی وظیفه داری این فرمایشات را عمل کنی که مهمترین آن اجرای دقیق دستورات است.رهبر انقلاب سه وظیفه مهم را برای رسانه ملی تاکید کردند:1- هدایت و مدیریت فرهنگ و افکار عمومی جامعه به مثابه دانشگاه عمومی2- وظیفه گسترش دین، اخلاق، امید و آگاهی و ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در میان آحاد ملّت3- پشتیبانی رسانه ای همه جانبه و مبتکرانه در امر بسیج عمومی ملّت و نیز کمک به مدیریت های اجرایی در جهت تأمین اهداف و اجرای سیاست های کلان نظام و تحقق سند چشم انداز کشورآیا این ها انجام شده است؟

24) چرا رسانه ملی منتقدانش را ممنوع الورود و ممنوع الکار می کند؟ آیا این دیکتاتوری در این رسانه نیست؟

25) چرا برای استان تهران سالهاست شبکه استانی ایجاد نشده؟ چون پول از سوی استانداری و دولت تزریق نمی شود؟

26) چرا نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی جایی در رسانه ملی ندارند؟ (کاری به چپ و راست نداریم) در حالی که همه استانها نمایندگانش در شبکه های استانی حاضرند.

27) پخش سریالهای تاریخی(مثل معمای شاه) فاقد سندیت، مشکلات فنی و ممیزی پخش زنده مسابقات ورزشی ( مثل مسابقات اخیر والیبال), گاف ها و تپق های مجریان غیر حرفه ای, کناره گیری و اعتراض تعداد کثیری از سینماگران از تلویزیون ( باران کوثری، فاطمه معتمد آریا، عباس کیارستمی، حامد بهداد، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و... )، ممنوع التصویر شدن گاه و بی گاه چهره های سینمایی یا تلویزیونی، حواشی پخش صدای موسیقی یا کنسرت ها ( از تبلیغ کنسرت حامد زمانی گرفته تا ممنوع التصویری شجریان )، جانبداری در تنظیم و پخش اخبار داخلی و خارجی وممنوع التصویری برخی از دولتمردان بعلل مختلف نمی تواند دلیلی برای منفور بودن رسانه ملی از دید گروهی از مردم ایران باشد؟ می خواهید با دوربین به سراغ مردم برویم تا نظرشان را سوال کنیم؟ البته بدون 2 خبرنگار سفارشی ...

28) حتی پرمخاطب ترین برنامه های اجتماعی_سرگرمی امروزِ تلویزیون یعنی دورهمی و خندوانه درون مایه قابل توجهی ندارند. رامبد جوانی که با لباس و موبایل خارجی کمپین خرید وسایل ایرانی راه می اندازد و تبلیغات روبیکا که از سوی نهاد خاص حمایت می شود و سود خوبی برای رسانه ملی و شخص رامبد جوان دارد (که با همین پول زایمان همسرش را در خارج از کشور جشن می گیرد) و مهران مدیری ای که درعین ساخت برنامه فرهنگی، هرزچندگاهی به نماد بی ادبی وبی فرهنگی و سیبل فحش کاربران مجازی تبدیل میشود. (گاهی با سفارش دولت را نقد می کند و گاهی با سفارش برای جهرمی وزیر ارتباطات نوشابه باز می کند.) و استفاده از ماجراهای تکراری و بازیگران تکراری و خط مشی تکراری مصاحبه های کلیشه ای که مخاطبان داخلی تمامشان را حفظند. سریال های وارداتی هم که آنقدر با کج سلیقگی ( کلید اسرار، جومونگ، دختر امپراطور، جواهری در قصر،کبرا 11 و ...) انتخاب و خریداری می شوند که حواشی پیرامونشان بیشتر از خودشان مخاطب دارد. آیا توقع دارید مردم سراغ ماهواره نروند؟

29) عزت الله ضرغامی پس از پایان ماموریتش در صدا و سیما گفته بود 60 درصد تهرانی ها و 40 درصد مردم کل کشور به ماهواره دسترسی دارند. علی عسکری رئیس کنونی صدا و سیما هم اخیرا نظام اسلامی را رقیب لیبرال دموکراسی غربی دانسته است. این سوال مطرح می شود که صدا و سیمایی که در اختیار او قرار دارد چقدر قابل رقابت با شبکه های تلویزیونی لیبرال دموکراسی است؟ همچنین این سوال پیش روی علی عسگری قرار دارد که مایل است در پایان مسئولیتش آمار دسترسی به ماهواره کاهش پیدا کند یا آنکه بیشتر دوست دارد از صدا و سیما به عنوان بولتن اصولگرایان استفاده کند؟

30) یادتان هست که مصاحبه زنده خبری محمود احمدی نژاد وقتی نوبت به خبرنگار مهر رسید یک مرتبه سیگنال قطع شد؟

31) سفیر انگلیس خودش میان معترضان می آید تا فیلم را به رسانه های انگلیسی برساند آن وقت خبرنگاران صدا و سیمای ما که بسیاری از آنها زبان انگلیسی و زبان آن کشور را هم نمی دانند در ده ها کشور با حقوق چند ده میلیونی مشغول به کار هستند و هیچ خروجی حرفه ای ندارند. بر چه مبنایی رفتند؟ شایسته سالاری بوده؟ مدت زمان حضور چقدر باید باشه؟ چگونه ارزیابی می شوند؟

32) چرا بازیگران خاص مجری می شوند و مجریان یک مرتبه بازیگر می شوند؟ مگر کمبود متخصص در این حوزه ها داریم؟

33) این رسانه منفور است ... من می گویم و می توانم با حضور نمایندگان رسانه ملی کوچه به کوچه با دوربین برویم و نظر سنجی کنیم.

**کاری نداریم که بی بی سی 20 هزار نفر، تلویزیون چین 10 هزار نفر، تلویزیون اسپانیا 6500 نفر، خبرگزاری فرانسه 2200 نفر و غیره کارمند دارند حالا چرا رسانه ملی ایران باید 48 هزار نفر جمعیت داشته باشد. داشته باشد ... اما سوال اینجاست:

1) چند درصد ایرانی ها روزانه 5 ساعت از رسانه ملی استفاده می کنند؟

2) چند درصد ایرانی ها اخبار رسانه ملی را قبول دارند؟

3) چند درصد ایرانی ها به رسانه ملی اعتماد دارند؟

4) چند درصد هنرمندان و شخصیت ها و چهره های فرهنگی و هنری و رسانه ای رسانه ملی را قبول دارند؟

این در حالی است که نیمی از کل هزینهٔ سالانهٔ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هر سال در قانون بودجه مشخص می شود و نیمی دیگر از راه هایی دیگر ازجمله راه های زیر گفته تأمین می شود:

فروش زمان پخش رادیو و تلویزیونی به تبلیغات بازرگانی
دریافت هزینه آبونمان از تمام مشترکان برق در ایران
دریافت مبلغی با عنوان عوارض توسعه شبکه صدا و سیما از فروش هر دستگاه تلویزیون
دریافت مبلغ از تیم های ورزشی مورد نمایش در اوقات خاص
درآمد حاصل از انتشارات سروش
درآمد حاصل از انتشار مجلات
درآمد حاصل از روزنامه جام جم
درآمد حاصل از شرکت صنعتی سیما چوب
درآمد حاصل از شرکت صوتی و تصویری سروش
بودجه مصوب که هرساله در مجلس تصویب و سپس از خزانه دولت دریافت می کند
تولید برنامه مشارکتی که با مشارکت مالی ارگان ها، موسسات، شرکت ها و ... ی دولتی و غیردولتی انجام می شود.

آیا این سرمایه ملی نیست؟

آیا حساب و کتاب ندارد؟

آیا آخرت ندارد؟

آیا مسلمان نیستند؟

تمام آنچه را که گفتم و نوشتم خلاصه می شود بر اینکه چرا رسانه ملی منفور است؟ شاید کمی با این گفته ها به فکر فرو روید و شاید هم بگوئید چرند است و رسانه ملی ما عشق ما و ایمان ما و بصیرت ما و موجب اتحاد ماست. هر فردی با هر عقیده و دیدگاهی صاحب نظر است. بعنوان روزنامه نگار نقدی داشتم بر رسانه ملی که کاملا میلی اداره می شود.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری جامعه
به اطلاع کلیه خبرنگاران محترم میرساند، با هماهنگی انجام شده با سازمان فاوای شهرداری تهران از اول بهمن نسبت به شارژ کارت بلیط های خبرنگاری اقدام خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به اطلاع کلیه خبرنگاران محترم میرساند، با هماهنگی انجام شده با سازمان فاوای شهرداری تهران از اول بهمن نسبت به شارژ کارت بلیط های خبرنگاری اقدام خواهد شد.

شهرداری تهران با هدف ایجاد تسهیلات برای فعالیت هرچه مؤثرتر عزیزان شاغل در عرصه خبر و مطبوعات در زمینه اطلاع رسانی و تردد به حوزه های خبری، بر اساس مصوبه ی شورای اسلامی شهر تهران، تعدادی کارت بلیت یک ساله قابل استفاده در ناوگان مترو و اتوبوسرانی تهران را به صورت رایگان در اختیار خبرنگاران شاغل در پایتخت قرار داده است.
با هماهنگی صورت گرفته با فاوای شهرداری تهران، آن دسته از خبرنگاران که پیش از این کارت بلیط یکساله را دریافت کرده اند و شارژ اعتباریشان پایان یافته است، صرفا برای تمدیدمی توانند مستقیما به
ایستگاه های ذیل
1. همت خط 1،
2. بخارایی خط 1،
3. شهید باقری خط 2،
4. میدان حر خط 2،
5. زمزم خط 3،
6. قدوسی خط 3،
7. نبرد خط 4،
8. توحید خط 4،
9. ارم سبز خط 5،
10. کرج خط 5،
11. امام خمینی
مراجعه و نسبت به شارژ مجدد کارت های خود اقدام نمایند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
گروه مؤسسات قرآنی مردم نهاد مؤسسات قرآنی بسیاری در زمینه پرداخت هزینه های مصرفی برق، آب و فاضلاب دچار مشکل هستند که باید برای حل آن از بخش نامه های به روز استفاده کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

به گزارش ایکنا به نقل از اتقان؛ علی اکبر غلامی، معاون امور مؤسسات قرآنی اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به موضوع پرداخت هزینه مصارف ماهیانه و انشعاب آب، برق و گاز برای مؤسسات قرآنی سطح کشور گفت: این موضوع یکی از مهمترین مسائل و دغدغه های مؤسسات قرآنی کشور محسوب می شود، مؤسساتی که هیچ گونه درآمدی از فعالیت های فرهنگی خود ندارند و حتی از درآمد خود برای پیشبرد اهداف فرهنگی کشور هزینه می کنند.

وی افزود: اما با پیگیری ها و مکاتبات معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با شرکت ملی گاز ایران، شرکت توانیر و شرکت آبفای کشور، از سال 94 به بعد مساجد، حسینیه ها، مؤسسات قرآنی و دارالقرآن ها از پرداخت هزینه انشعاب و مصارف ماهیانه آب، برق و گاز براساس بخش نامه های اعلام شده معاف شدند.

غلامی ادامه داد: علی رغم ابلاغ این بخش نامه به ادارات برق و آب و فاضلاب و... متاسفانه، مؤسسات قرآنی بسیاری در این حوزه دچار مشکل شدند و با پیگیری های اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور از ادارات مربوطه مشخص شد، مؤسسات قرآنی برای بهره مندی از این قوانین، باید از بخش نامه های به روزرسانی شده هر یک از این قوانین استفاده کنند.

وی افزود: بر همین اساس، موسسات می توانند برای دریافت بخش نامه معافیت موسسات قرآنی از پرداخت هزینه انشعاب و مصرف ماهیانه برق در سال های 94 ، 95 ، 96 ، 97 ، روی شماره سال و بخش نامه به روزرسانی شده در سال 98، اینجا کلیک کنند، در این بخش نامه در مورد 3، بند 3، به بخشودگی های هزینه برق مصرفی به صراحت اشاره و براساس آن فضاهای اصلی مساجد، حسینیه ها، موسسات قرآنی و دارالقرآن ها، از پرداخت این هزینه ها معاف خواهند بود.

غلامی گفت: موسسات می توانند برای دریافت بخش نامه معافیت موسسات قرآنی از پرداخت هزینه انشعاب و مصرف ماهیانه آب در سال های 94 ، 95 ، 96 ، 97، روی شماره سال و بخش نامه به روزرسانی شده در سال 98، اینجا کلیک کنند، در این بخش نامه در مورد 2، بند 2، به بخشودگی های هزینه آب مصرفی به صراحت اشاره و بر اساس آن فضاهای اصلی مساجد، حسینیه ها، مؤسسات قرآنی و دارالقرآن ها، از پرداخت این هزینه ها معاف خواهند بود.

معاون امور مؤسسات قرآنی اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور تصریح کرد: بخش نامه معافیت مؤسسات قرآنی از پرداخت هزینه انشعاب و مصرف ماهیانه گاز، همان بخش نامه ابلاغ شده در سال 94 است و مؤسسات می توانند همان بخش نامه قبلی را از اینجا دریافت و استفاده کنند.

در این بخش نامه در مورد 2، بند 2، به بخشودگی های هزینه گاز مصرفی به صراحت اشاره و براساس آن فضاهای اصلی مساجد، حسینیه ها، مؤسسات قرآنی و دارالقرآن ها، از پرداخت این هزینه ها معاف خواهند بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه با بیان اینکه قدردان زحمات عزیزان سپاه و ارتش هستیم و نیروهای مسلح باید اطمینان داشته باشند که ملت پشتیبان آنها است، گفت: از خانواده های شهدا تقدیر می کنیم که به ضدانقلاب میدان ندادند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم ، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی در مراسم بزرگداشت شهدای حادثه سقوط هواپیما که حضور خانواده جان باختگان این حادثه، جمعی از فضلا و روحانیون حوزه، فرماندهان ناحیه 3 مقاومت و جمعی از اعضای هیئت مدیره، مدیران و کارکنان مرکز خدمات برگزار شد،اظهار داشت: در این جریان ها کسانی که به اسم مردم و خانواده های داغدار شیطنت و فتنه کردند رسوا خواهند شد، از خانواده های شهدا تقدیر می کنیم که به ضدانقلاب میدان ندادند.

وی با بیان اینکه قدردان زحمات عزیزان سپاه و ارتش هستیم و نیروهای مسلح باید اطمینان داشته باشند که ملت پشتیبان آنها است، افزود: دشمنان با تمام امکاناتشان تلاش می کنند که حرف باطل خودشان را در دل مردم جای دهند و با جملات زیبا و فریبنده تأثیرگذار باشند اما خداوند اراده کرده است این ها را بشکند.

رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه با بیان اینکه خانواده شهدای حادثه سقوط هواپیما در دل ملت ایران جای دارند، بیان کرد: فرزندان شما در راه خدا رفتند و با کسانی که در مسیر حق نیستند فرق دارند؛ فرزندان شما به وسیله دشمنی کسانی که با اسلام و انقلاب و کشور دشمن هستند جان خود را از دست دادند.

ربانی با اشاره به حضور عظیم ملت ایران در مراسم تشییع سردار سلیمانی گفت: دشمنان همواره حضور حماسی مردم در صحنه های مختلف مانند 22 بهمن را پنهان می کنند ولی نتوانستند این حضور حماسی در تشییع پیکر شهید سردار سلیمانی را پنهان کنند ولی تلاش می کنند آن را بشکنند.

وی گفت: در طول 40 سال گذشته این شیطنت ها همواره وجود داشته و استثنا نداشته است و هر زمان موفقیت بزرگی داشته ایم تلاش کرده اند با شیطنت و فتنه ای آن را کمرنگ کنند.

وی افزود: شما واقعاً با چه چیزی مخالف هستید، آیا شما با عزت، مقاومت و رشادت ایران اسلامی مخالف هستید یا با آن عده ای که داعش را از مرزها عقب راندند و امنیت را برای ایران به ارمغان آوردند دشمنی دارید، سفیر انگلیس نیز در این تجمعات غیرقانونی شرکت کرد، باید هزینه های بسیاری می دادیم تا ثابت کنیم این افراد وابسته هستند ولی این اتفاق سبب شد همه متوجه شوند.

رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: از مسئولان در وزارت خارجه و وزارت ارشاد اسلامی می خواهیم در مقابل این عناصر وابسته و کسانی که اسم خود را هنرمند گذاشته اند ولی در عمل در مقابل ملت می ایستند، به مسئولیتشان عمل کرده و با آنها جدی و حکیمانه و قاطع برخورد کنند.

انتهای پیام/452/ ع

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تنکابن - فرماندار ویژه تنکابن بر ضرورت بازسازی مجتمع فرهنگی و هنری در شهرستان تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : عصر خبر مازنی نیوز تیتر امروز روزنامه خبر شمال

به گزارش خبرنگار مهر ، سیدامیر حسینی جو شامگاه سه شنبه در نشست با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در محل فرمانداری این شهرستان خواستار بازسازی مجتمع فرهنگ و ارشاد اسلامی تنکابن شد و با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت های موجود به نحو احسن نگهداری و بهره برداری کرد، افزود: این مجتمع یک ظرفیت فرهنگی برای تنکابن محسوب شده و در کمتر شهرستان نظیر آن وجود دارد، بنابراین بازسازی و حفظ آن یک ضرورت است.

نماینده عالی دولت در تنکابن با تاکید بر اینکه کار در زمینه فرهنگ و اجتماع، نیاز اساسی جامعه امروز است، خاطر نشان کرد: فعالیت های هنری و فرهنگی مانند اجرای تئاتر، موسیقی، نمایش و برگزاری جشنواره ها و... نقش مهمی در پویایی جامعه داشته و چنانچه با محتوا تولید شوند، تأثیر گذاری مطلوبی دارند.

وی با بیان اینکه تعامل در تمامی زمینه های فرهنگی در تنکابن وجود دارد، تصریح کرد: خوشبختانه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با محوریت موضوعات متعدد و توجه به پیش نیازها به طور مستمر در تنکابن برگزار می شود.

حسینی جو ضمن قدر دانی از حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیأت همراه در شهرستان تنکابن، با برشمردن ویژگی فرهنگی این شهرستان و مردم فرهنگ دوست آن اظهار داشت: تنکابن یکی از قدیمی ترین شهرستان های مازندران بوده که مردمان آن به هنر دوستی و با فرهنگ بودن شهره هستند و دقیقاً به دلیل همین ویژگی، اداره فرهنگ و ارشاد تنکابن باید توجه خود را به این مقوله بیشتر معطوف کند و با برگزاری انواع برنامه های فرهنگی در سطح شهرستان از ظرفیت نیرو ی انسانی هنرمند در رشته های مختلف در جهت پویایی و نشاط شهرستان بهره بگیرد.

کد خبر 4825926

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : راه دانا صبح الوند

به گزارش عصر همدان ؛ کتاب و فرهنگ کتاب خوانی مدتی است که در بین مردم کمرنگ شده و مردم در تلاش هستند که اطلاعات را در زمان کوتاه و به سریع ترین روش به دست بیاورند، غافل از اینکه این افراد خود را از لذت خواندن کتاب و سیر در دنیای آرامش محروم می کنند.

نمایشگاه سراسری کتاب همدان در حالی به پایان رسید که میزان استقبال مردم از این نمایشگاه بسیار کم رنگ تر از گذشته بود.

نبود استقبال مناسب مردم از نمایشگاه بین المللی کتاب همدان سبب شد تا علل آن را از غرفه داران جویا شویم.

یکی از غرفه داران تهرانی با اشاره به اینکه نمایشگاه بین المللی همدان از کیفیت خوبی برخوردار بود، گفت: مردم برای مواردی که علاقه دارند، وقت می گذارند و برای همین سردی هوا دلیلی موجه برای استقبال نکردن مردم نیست.

وی افزود: متاسفانه به دلیل وضعیت نامناسب معیشتی مردم، کتاب جایی در سبد اقتصادی مردم ندارد.

یکی دیگر از غرفه داران اظهار کرد :این دوره از نمایشگاه کتاب در همدان از استقبال کم مردمی برخودار بوده و علت آن عدم اطلاع رسانی و تبلیغات در سطح شهر است.

یکی دیگر از غرفه داران این نمایشگاه افزود: دیگر حاضر نیستم در نمایشگاه همدان شرکت کنم استقبال بسیار کم بود و تا حالا نشده که در شهری جز همدان برویم و استقبال و خرید تا این حد پایین باشد.

وی در ادامه گفت: 5سال پیش هم، همین اتفاق برای ما افتاد و تصمیم گرفتیم دیگر شرکت نکنیم اما احساس می کردیم مثل دیگر شهرها میزان مطالعه مردم همدان هم تغییر کرده باشد که اینگونه نبود.

حال با این استقبال سرد مسئولان استانی و متولیان حوزه فرهنگی باید پاسخگوی دلایل و بی برنامگی ها در این خصوص باشند چرا که درگیر کردن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بدون داشتن خروجی مناسب و قابل قبول در حوزه نشر راه به جایی نخواهد برد و باید در اجرای برنامه های بی ثمر و پر هزینه تجدید نظری بکنند.

در حالیکه به گفته احسانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان همدان، آشنایی مردم با تولیدات نشر جدید، بسترسازی برای آشنایی و ارتباط اقشار مختلف مردم با فرهنگ کتاب خوانی و فراهم شدن فضایی برای تبادل نظر بین اهالی فرهنگ و هنر از جمله ویژگی های برگزاری نمایشگاه است، با برگزارسی چنین نمایشگاهی نه تنها این مهم و اهداف به ثمر ننشسته بلکه باعث بد بینی ناشران و غرفه داران نسبت به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین شده است.

اگر تلاش اداره فرهنگ و ارشاد استان به گفته مدیران این مجموعه اجرای برنامه های با کیفیت است و کمبود اعتبارات و امکانات، منجر به کاهش کیفیت برنامه ها نمی شود و مهمتر در نمایشگاه کتاب نیز سعی شده سطح کیفی بالای آن مشهود باشد پس چرا این نمایشگاه با استقبال سرد و بی مهری مواجهه شد!

انتهای پیام/آ

لینک خبر :‌ عصر همدان
زمان و مکان نامناسبِ برگزاری، تبلیغات و اطلاع رسانی اندک و مدیریت ضعیف، موجب شد نمایشگاه قرآن قزوین که هر سال از شاخص ترین فعالیت های فرهنگی و مذهبی سالیانه این استان بود، به نمایشگاهی راکد و بدون مخاطب تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین ، پس از گذشت 6 سال از برگزاری یازدهمین نمایشگاه قرآن در استان قزوین، دوازدهمین دوره این رویداد چندی پیش در این شهر برگزار شد. با این حال، انتظارات از این رویداد بزرگ فرهنگی و مذهبی در استان قزوین هنوز برآورده نشده است.

برگزاری نمایشگاه در مکانی جدید (مسجدی تازه ساز که هنوز استفاده از آن برای مردم ترویج نشده است)، اطلاع رسانی نادرست و عدم تبلیغات مناسب در سطح شهر موجب شد تا نمایشگاه قرآن کریم استان قزوین که می توانست یکی از پرشورترین رویدادهای فرهنگی و مذهبی استان باشد، نتواند انتظارات جامعه فرهنگ و هنر استان را محقق کند.

چالش های برگزاری نمایشگاه قرآن قزوین در مکانی جدید
حدود دو هفته پیش دوازدهمین نمایشگاه قرآن کریم استان قزوین با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی در مسجد امام حسن عسکری (ع) شهرک کوثر قزوین افتتاح شد. این مکان جدید و تازه تاسیس، برای نخستین بار بود که مورد استفاده نمایشگاهی قرار می گرفت.

انتخاب مکان جدید برگزاری برای این نمایشگاه البته اما و اگرهایی را به همراه داشت چراکه برگزاری نمایشگاه قرآن در فضای معنوی مسجدی تازه تاسیس با امکانات عالی می توانست انتخابی برجسته باشد اما از سوی دیگر عدم اطلاع رسانی صحیح و اصولی، دسترسی نداشتن مردم به این مکان جدید و دوری از مرکز شهر و اجتماعات مردمی روزهای راکدی را به نمایشگاه بخشید.

نمایشگاه قرآن کریم در قزوین جنبه فروشگاهی نداشت
علی کریمی از ناشرین استان قم که در این دوره از نمایشگاه قرآن کریم استان قزوین به همراه تعدادی از ناشرین این استان حضور یافته بود، با اشاره به اینکه این دوره از نمایشگاه قرآن کریم در استان قزوین جنبه فروشگاهی نداشت و نتوانست انتظارات ما را در حوزه فروش فراهم کند، به خبرنگار ایبنا گفت: بنده در بسیاری از نمایشگاه های قرآن کریم در کشور شرکت می کنم اما این شکل از برگزاری و فضای کوچک برای نمایشگاه برای من تازگی داشت.

وی افزود: بنده با ساختار جمعیتی استان قزوین آشنایی ندارم ولی تا جایی که اطلاع کسب کردم مکان جدید نمایشگاه در منطقه ای که از مرکز شهر فاصله دارد، انتخاب شده است و از نظر جمعیتی نیز مکان پرترددی نیست و شاید یکی از علل همین عدم استقبال مردم، این مسئله باشد.

کریمی عنوان کرد: حتی به دلیل فضای خاص این مکان جدید ما مراجعین عمومی نمایشگاه ها را نداشتیم و فقط عده خاصی که در جریان برگزاری قرار گرفته بودند، به فضای نمایشگاه مراجعه کردند.

مردم از برگزاری نمایشگاه قرآن بی اطلاع بودند
فاطمه بختیاری از بازدیدکنندگانی بود که در این نمایشگاه با او به گفت وگو نشستیم. او معتقد است: مردم از برگزاری نمایشگاه بی اطلاع بودند و مکان برگزاری نمایشگاه نیز در جایی که محل تردد مردم باشد، نبود تا آنها به صورت اتفاقی در مواجهه با نمایشگاه قرار گیرند.

وی افزود: نمایشگاه در روزهای پایانی اش بود که من به صورت اتفاقی متوجه برگزاری این نمایشگاه در استان شدم اما اگر اطلاع رسانی درست در سطح شهر انجام می شد، قطعا می توانستیم علاقمندان زیادی را در این دوره از نمایشگاه دور هم جمع کنیم. اطلاع رسانی نامناسب باعث شد تا مردم استان نتوانند از ظرفیت برگزاری چنین نمایشگاه ارزشمندی بهره مند شوند.

فضای نمایشگاهی مطلوب در مکان جدید نمایشگاه ایجاد شده است
سیدباقر ادیب مجابی مسئول انتشارات ادیب قزوین نیز در این خصوص بیان کرد: به دلیل برگزاری نمایشگاه در فضای معنوی مجموعه فرهنگی و مذهبی مسجد امام حسن عسکری (ع) و همخوانی معنایی فضا و نمایشگاه به علاوه امکانات مطلوب نمایشگاهی در این فضای تازه ساز انتظارات بیشتری برای مراجعه و استفاده مردم از نمایشگاه وجود داشت اما اطلاع رسانی نادرست موجب شد این ظرفیت دیده نشود.

وی بیان کرد: تغییر ناگهانی مکان برگزاری نمایشگاه در استان قزوین می توانست از علت های این اتفاق باشد که با برنامه ریزی و تبلیغات شهری مناسب می توانستیم این مسئله را مدیریت کنیم.

مجابی همچنین گفت: درست است که مشکلات اقتصادی حاکم بر وضعیت کشور، کاهش قدرت خرید مردم و مسائل این چینی کل حوزه کتاب و قرآن را تحت تاثیر قرار داده است؛ اما این نمایشگاه با توجه به ظرفیت مذهبی و معنوی استان قزوین می توانست بسیار پرشورتر برگزار شود.

زمان برگزاری نمایشگاه مناسب نبود
سعید مدرسی از مسئولین انتشارات در استان قزوین و غرفه داران در این نمایشگاه هم بیان کرد: به نظر بنده زمان برگزاری نمایشگاه با توجه به بازه امتحانی دانش آموزان و دانشجویان از یک سو و عدم همخوانی معنایی مناسب نبود و ایام ماه مبارک رمضان یا ماه محرم می توانست فرصت مناسبی برای برگزاری این نمایشگاه در استان قزوین باشد.

وی بیان کرد: سطح کلی نمایشگاه مطلوب بود و آثار خوبی برای نخستین بار در این دوره از نمایشگاه عرضه و به مردم ارائه شد اما متاسفانه اقبال عمومی به اندازه دلخواه نبود.

مدرسی گفت: البته در مجموع اقبال مردم از نمایشگاه های این چنینی کاهش یافته است که مسئولین باید به دنبال دلایل این مسئله باشند اما این دوره از نمایشگاه قزوین به دلایلی که گفته شد بیشتر تحت تاثیر این مسائل قرار گرفت.

ارائه 2000 عنوان کتاب قرآنی در نمایشگاه قرآن قزوین
سلیمانی رییس انجمن قرآن و نهج البلاغه استان قزوین نیز در این خصوص بیان کرد: در این دوره از نمایشگاه که با مشارکت بیش از 15 ناشر از استان قزوین و قم برگزار شد، بیش از 2 هزار عنوان کتاب قرآنی در معرض بازدید علاقمندان قرار گفته است.

وی بیان کرد: کتب قرآن، مرتبط با محتوای قرآنی و ابزارهای فرهنگی و مذهبی در این نمایشگاه با تخفیف 40 درصدی به علاقمندان ارائه شد و تلاش کردیم تا با برنامه همه جانبه و جانمایی مناسب غرفه ها شرایط برگزاری یک نمایشگاه استاندارد را فراهم کنیم.

رئیس انجمن قرآن و نهج البلاغه استان قزوین یادآور شد: به دلیل مشکلات قبلی در برگزاری نمایشگاه های استانی تلاش کردیم تا این دوره از نمایشگاه با برنامه های دهه فجر، نمایشگاه کتاب و پایان سال تداخل نداشته باشد و به همین دلیل این بازه زمانی انتخاب شد که شاید از نظر برخی نیز مناسب نباشد.

سلیمانی بیان کرد: به دلیل همخوانی فضا با محتوای نمایشگاه، دوری از ترافیک مرکز شهر و پارکینگ مناسب این مکان برای نمایشگاه انتخاب شد و از نظر امکانات نیز رضایت غرفه داران و مراجعین را به همراه داشته است

وی در پایان گفت: همچنین برای این دوره از نمایشگاه قرآن استان قزوین برنامه های جانبی متعددی در نظر گرفته شده است تا لحظات خوبی و پرباری برای مراجعه کنندگان رقم بزنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
آنچه موجب سئوال است واریز مشابه مبلغ 500 هزار تومان برای یازده نشریه و 600 هزار تومان برای 3 نشریه دیگر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

به گزارش تابناک اردبیل، معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای یک هزار و 65 نشریه محلی، استانی و منطقه ای در سراسر کشور یارانه کاغذ واریز کرد.

این واریزی بابت نوبت دوم سال 98 نشریات استانی است .

در جدول منتشره و از میان یکهزار و 65 نشریه استانی مشمول یارانه در سراسر کشور، نام 14 نشریه استانی و منطقه ای اردبیل به چشم می خورد.

این در حالی است که در دوره های قبلی، حداقل واریز یارانه به نشریات به مراتب بیش از حداکثر ارقام واریزی کنونی بوده است.

یکی از مدیران مسئول نشریات در اردبیل با تقدیر از حمایت های بی دریغ معاونت مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای سرپا نگهداشتن نشریات استان و جلوگیری از تعطیلی آنها، به تابناک اردبیل گفت: برای ما جای سئوال است که ارقام مشابه با چه ملاک و معیاری از سوی معاونت مطبوعاتی تخصیص یافته است؛ مگر می شود که همه 14 نشریه حاضر از لحاظ شاخص های ارزیابی همانند هم باشند تا رقمی مشابه بابت یارانه دریافت کنند!؟

برای اطلاع از ارقام واریزی نشریات استان اردبیل، این جدول را ببینید.

ردیف

دوره انتشار

نام مجوز

صاحب امتیاز

میزان حمایت

1

هفته نامه

اردبیل فردا

فرهاد خائف

5/000/000

2

هفته نامه

آذر یورد

فریدون حسینی

5/000/000

3

دو هفته نامه

آزنا

کبری سعادتی بنه

6/000/000

4

هفته نامه

پیام اردبیل

رسول ناصر آزاد

6/000/000

5

دو هفته نامه

تایماز

پروین حسینی

6/000/000

6

هفته نامه

توسعه اردبیل

مریم محرمی

5/000/000

7

هفته نامه

چشم انداز اردبیل

علی اکبر روح نواز

5/000/000

8

هفته نامه

خیبر

نوروز صمدی فرد

5/000/000

9

دو هفته نامه

رفاقت

حسین صدقی کوهساره

5/000/000

10

دو هفته نامه

سروش سبلان

داریوش سفیدی

5/000/000

11

دو هفته نامه

سلام ساوالان

بهنام دانشی زکی لو

5/000/000

12

دو هفته نامه

محراب ما

مهران محمدی

5/000/000

13

هفته نامه

مهر اردبیل

سیدایوب تقوی طلب

5/000/000

14

ماهنامه

یاشار

بهزاد عباسی

5/000/000

به گزارش تابناک اردبیل، در فاصله یک روز از واریز نوبت دوم یارانه 98 ،معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بارگذاری جدول یارانه واریزی نوبت سوم سال 98 برای یکهزار و 85 نشریه، میانگین حدود 800 هزار تومان یارانه برای حدود 40 نشریه در استان اردبیل اختصاص داده است.

واریزی بابت نوبت سوم سال 98 نشریات استانی

ردیف

دوره انتشار

نام مجوز

صاحب امتیاز

میزان حمایت

1

هفته نامه

اردبیل فردا

فرهاد خائف

10/000/000

2

دوهفته نامه

اطلاعات اردبیل

مریم خداپناه

4/000/000

3

دوهفته نامه

امید اردبیل

حبیب احمدی

9/000/000

4

دوهفته نامه

امین اردبیل

صادق فرهمندامین

6/000/000

5

دوهفته نامه

ایلقار

اکبر عطایی

6/000/000

6

هفته نامه

آذریورد

فریدون حسینی پته خور

14/000/000

7

هفته نامه

آراز

علی نظری شیخ احمد

7/000/000

8

هفته نامه

آرتا

غلامحسین غاربی کلخوارن

7/000/000

9

دوهفته نامه

آزنا

کبری سعادتی بنه

13/000/000

10

دوهفته نامه

آسمان اردبیل

سجاد ناصرآزاد

5/000/000

11

ماهنامه

آفتاب سبلان

افسون جبارزاده لطفی

4/000/000

12

دوهفته نامه

آوای باغرو

غلامحسین آگاهی

4/000/000

13

دوهفته نامه

آوای خیاو

توگل مشکبار

6/000/000

14

هفته نامه

آوای مردم

یونس ضرغام ایناللو

9/000/000

15

ماهنامه

پیک سفیر

لیلی اصلانی قلیچی

5/000/000

16

دوهفته نامه

تایماز

پروین حسینی

14/000/000

17

هفته نامه

توسعه اردبیل

مریم محرمی

10/000/000

18

هفته نامه

چشم انداز اردبیل

علی اکبر روح نواز

10/000/000

19

دوهفته نامه

خیاو

نجفقلی مشکبار

7/000/000

20

دوهفته نامه

رفاقت

حسین صدقی کوهساره

11/000/000

21

دوهفته نامه

ساوالان سوزی

زهرا صادقی

9/000/000

22

ماهنامه

سبلان ورزشی

عبدالرضا اقبال مغانلو

8/000/000

23

دوهفته نامه

سروش سبلان

داریوش سفیدی

13/000/000

24

دوهفته نامه

سلام ساوالان

بهنام دانشی زکی لو

9/000/000

25

ماهنامه

سی روز

مهدی جهاندیده

4/000/000

26

دوهفته نامه

شمالغرب

تیمور حسین نژاد خانقاه

9/000/000

27

دوهفته نامه

صبح صادق

علی نورعلیپور

5/000/000

28

ماهنامه

صدای سبلان

سمیه نصیری

9/000/000

29

دوهفته نامه

طلیعه اردبیل

راشد پرستار

6/000/000

30

دوهفته نامه

فروغ فردا

بهنام رزمجو پشتکوه

9/000/000

31

دوهفته نامه

محراب ما

مهران محمدی

15/000/000

32

هفته نامه

مهر اردبیل

سیدایوب تقوی طلب

10/000/000

33

ماهنامه

نسیم ارس

اسدالله فولادی

4/000/000

34

دوهفته نامه

نمای سبلان

رامین جعفری

6/000/000

35

ماهنامه

نوای ارس

فرصت بهراد خلیفه لو

5/000/000

36

دوهفته نامه

نوید سحر

رسول بخشی زاد

7/000/000

37

ماهنامه

یاشار

بهزاد عباسی

9/000/000

انتهای پیام

لینک خبر :‌ تابناک اردبیل
اگر اهل گشت و گذار در شبکه های مجازی به خصوص اینستاگرام باشید حتما در صفحه ی جستجوی خود با کلیپ های دختران جوان دهه ی هفتادی که علاوه بر اجرای موسیقی، دستی هم بر خوانندگی دارند روبرو شده اید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۵

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از صبح قزوین ؛ اگر اهل گشت و گذار در شبکه های مجازی به خصوص اینستاگرام باشید حتما در صفحه ی جستجوی خود با کلیپ های دختران جوان دهه ی هفتادی که علاوه بر اجرای موسیقی، دستی هم بر خوانندگی دارند روبرو شده اید.

دختران جوانی که این روزها آوازشان به گوش کشور می رسد و تصاویر و کلیپ هایشان در معرض دید مردم قرار می گیرد ماجرای تازه ای از فرهنگ غرب است که از مرزهای ایران عبور کرده و درمیان روزمرگی ها جا خوش کرده است.

در همین پیگیری ها و جستجوی شبکه های مجازی چشممان به صفحه ی اولین دی جی زن استان قزوین افتاد. از گذشته آن چه که از دی جی در ذهنمان داشتیم حضور مردانی در مراسمات عروسی بود که علاوه بر نوازندگی خوانندگی هم می کردند اما حضور این دختر جوان در استان به عنوان دی جی، حال کمی برایمان عجیب بود.

تصورمان حضور یک دی جی خانم در مجالس زنانه بود که صفحه ی مجازی وی چهره ی دیگری از موضوع را برای ما روشن کرد.

صفحه ی اینستاگرام این بانوی قزوینی، شخصی نبود و پست های او نیز بخشی از نمونه کارهای او محسوب می شد و دنبال کنندگان این بانوی موسیقی به 11هزار و 900 نفر می رسید.

در توضیحات صفحه علاوه بر آدرس کانال شماره ا ی برای هماهنگی مراسمات درج شده بود که ما را برای برقراری ارتباط تلفنی راغب می کرد. پس از تماس با شماره مذکور، آقایی پشت خط پاسخ داد که از او در مورد نحوه هماهنگی برای اجرا در مراسم تولد و شرایط حضور دی جی در مراسم جویا شدیم که او نیز به عنوان منشی این خانم در جواب سوالمان گفت: مراسم های تولد محدودیت زمانی خاصی ندارد اما معمولا برنامه های اینچنینی نزدیک به سه ساعت طول می کشد که هزینه ی آن حدود 800 هزار تومان است.

در ادامه گفتم، می خواهیم مراسم را خارج از شهر برگزار کنیم که احتمال دارد آقایان هم در مراسم حضور داشته باشند که این منشی در پاسخ گفت: مکان و زمان برای برگزاری مراسم حائز اهمیت نیست و دی جی می تواند برای مراسمات خارج از شهر هم حضور پیدا کند همچنین مشکلی برای حضور در مراسمات مختلط وجود ندارد.

از او سوال کردم که زمان برگزاری مراسم با ایام سوگواری ائمه اطهار مقارن شده است، آیا این موضوع از نظر شما مشکلی ندارد؟ وی بیان کرد: خیر، از نظر ما مشکلی ندارد اما اگر وزارت ارشاد بویی از ماجرا ببرد، ممکن است وسایل توقیف شده و کار به مجازات قانونی کشیده شود؛ بنابراین بهتر است مراسم پیش از این ایام باشد.

از او خداحافظی کرده و پس از چند روز مجدد به عنوان متقاضی دی جی برای اجرا در مراسم عروسی تماس گرفتیم، تاریخی فرضی ای از مراسم تعیین کرده و از او شرایط حضور دی جی در مراسم را جویا شدیم.

دبیر اجرایی دی جی قزوینی درباره ی حضور دی جی در مراسم عروسی اظهار کرد: برای مراسم عروسی متناسب با امکانات موسیقی، تفاوت قیمت وجود دارد، اگر بنا باشد دی جی در مراسم عروسی با حداقل امکانات حاضر شود طبق قرارداد سه ساعته حدود یک میلیون و 500 هزار تومان هزینه ی یک شب عروسی برآورد می شود.

وی افزود: بنا به درخواست متقاضیان امکانات دیگری هم در کنار موسیقی مانند حضور نوازندگان خانم در مراسم و تلویزیون شهری وجود دارد که هزینه ی این پَک کامل حدود 12 میلیون پیش بینی شده که در صورت درخواست مشتری توضیحات کامل ارائه می شود.

گفتیم که هزینه مراسم برای ما اصلا در اولویت نیست بلکه مهم نحوه ی برگزاری مراسم بوده و مدنظر ما بیشتر برگزاری یک مراسم مجلل و زیبا است. در ادامه اضافه کردیم که در پایان مراسم خانواده ها ی عروس و داماد همگی برای عکس برداری در کنار هم قرار می گیرند و ممکن است مراسم مختلط شود.

که وی با نارضایتی گفت: این مسئله خلاف مقررات است و دی جی نمی تواند در مراسم مختلط حاضر شود زیرا احتمال اینکه امکان گزارش این مسئله را ابلاغ کنند، وجود دارد.

به او اطمینان خاطر دادیم که مشکلی پیش نمی آید و حضور زنان در کنار مردان ممکن است در باغ انجام شود. سرانجام با توجه به اصرار فراوان ما گفت: باید در این خصوص حضوری صحبت شود.

سپس آدرس یک فروشگاه موسیقی را به عنوان دفتر هماهنگ کننده مراسمات در اختیار ما گذاشت.

بعدازظهر همان روز به عنوان متقاضی به سوی آدرس مذکور راهی شدیم. فروشگاه موسیقی مکانی دوطبقه در یکی از نقاط استان بود که با ورودمان مرد جوانی به استقبالمان آمد و ما را برای شرح شرایط مراسم به طبقه بالا ی فروشگاه دعوت کرد.

بعد از اینکه در خصوص شرایط حضور دی جی در مراسم عروسی جویا شدیم مقابلمان نشست و رشته ی کلام را به دست گرفت و بیان کرد: دی جی که امروزه در مراسم ها حضور پیدا می کند اولین دی جی زن در استان قزوین است که پنج سال پیش به عنوان هنرجو آموزش های موسیقی را در کنار خود من تعلیم دید.

وی افزود: وقتی توانایی هایش را دیدم به او گفتم که به طور جدی این کار را ادامه دهد و من حاضرم در این زمینه از او حمایت کنم او هم به این مسئله راغب شد و فعالیت خود را به طور جدی آغاز کرد و حالا حدود چهار سالی است که در استان فعالیت می کند.

مرد جوان ادامه داد: به جرات می توانم بگویم که تیراژ برنامه هایش با موفقیت همراه بوده و بیش از 98 درصد مشتری ها از رضایت کامل برخوردارند.

وی تصریح کرد: نرخ قیمت برنامه ها از یک میلیون و 500 هزار تومان با حداقل امکانات آغاز می شود اما پکیج VIP که شامل نوازنده، در صورت مختلط بودن مراسم شومن آقا (اجرا کننده ی نمایش)، خواننده ی خانم و سیستم های صوتی است، در سطح های مختلف می شود.

این فروشنده لوازم موسیقی ابراز کرد: لازم است بگویم ما با 12 میلیون یک مراسم فوق العاده، مشابه یک کنسرت به متقاضی ارائه می کنیم که به مراسم جلوه ی خاصی می بخشد همچنین در برنامه های چهار الی هشت میلیون تومانی ما بجای سیستم های صوتی از دیوارهای صوتی استفاده می کنیم که البته این طرح بیشتر برای مراسم های فضای باز کاربرد دارد زیرا در محیط بسته کیفیت صدا از بین می رود که ما در این مرحله از اسپیکرهای مخصوص استفاده می کنیم.

وی درباره ی نورپردازی مراسم عنوان کرد: نور و نورپردازی لایت در مراسم عروسی از اهمیت خاصی برخوردار است یکی از مدرن ترین، گران ترین، زیباترین و مجلل ترین سبک های نورپردازی مووینگ بیم است که در تمام مراسم ها با تعداد و انواع مختلف وجود دارد.

این جوان نوازنده گفت: در برنامه ی اجرایی که با قیمت 12 میلیون ارائه می شود؛ در ابتدا سِن طراحی شده، سپس سه پایه های بلندی در کنار سن برای عملیات نورپردازی دور صحنه تلویزیون شهری قرار می گیرد که در آن کلیپ ها وعکس هایی از عروس و داماد همراه با موسیقی و انیمیشن پخش می شود.

وی بیان کرد: ما برای هر بخش از برنامه های خود از یک متخصص طراح استفاده می کنیم به طور مثال افرادی که کار نورپردازی را انجام می دهند می توانند خدمات نورپردازی از قیمت 500 الی 4میلیون و 500 هزار تومان را متناسب با مبلغی که دریافت می کنند ارائه دهند.

این جوان تاکید کرد: بخش سوم ماجرا ارائه ی خدمات تلویزیون شهری است که در برنامه های 12 میلیونی از سه سِت تلویزیون شهری استفاده می شود که طول هر ست 10متر و در مجموع 30 متر است.

از وی در مورد اجرای موسیقی توسط خواننده ی خانم پرسیدیم که وی در پاسخ گفت: زمان اجرای کل برنامه سه ساعت است که 35 دقیقه از این زمان به اجرای خواننده خانم از آهنگ های منتخب خوانندگان زن ایرانی مقیم آمریکا اختصاص داده می شود، البته ما برای مراسم های مختلط تلاش می کنیم تا از بهترین افراد برای اجرای با کیفیت استفاده کنیم از سوی دیگر در صورت مختلط شدن برنامه امکان تغییر افراد نوازنده و خواننده وجود دارد.

وی افزود: ما برای قسمت شوک و اوج خوش گذرانی ماجرا که همان بخش مختلط شدن است نیز برنامه های متنوع تری نسبت به بخش زنانه ارائه می دهیم.

سپس در ادامه ی صحبت ها به بخشی از مراسم اشاره کرد که حتی به قلم کشیدن آن بخش هم برای ما معذوریت هایی دارد اما تا همین جای ماجرا بگوییم که با جسارت تمام از مصرف نوشیدنی و تاثیرات آن در رقص برایمان گفت.

بخش دیگر ماجرا مربوط به بخش حضور شومن در مراسم بود. وی در این باره تاکید کرد: حضور شومن در مراسم برای برقراری ارتباط، ایجاد انرژی و شوخی است.

این فروشنده ابراز کرد: در خصوص پخش موزیک هم باید بگویم که موزیک هایی برای مراسم انتخاب می کنیم که مربوط به گروه سنی خاصی نبوده و عام پسند است.

وی ادامه داد: البته توصیه ی ما به شما برگزاری مراسم در باغ است زیرا تالار محدودیت های خاص خودش را دارد و ما قابلیت ارائه ی خدمات عالی در تالار را نداریم به اصطلاح ساده تر بگویم که شما با این کار هزینه ی خود را دور می ریزید.

این مدیر اجرایی عنوان کرد: تفاوت قیمت برنامه ها به علت ست دی جی های مختلف و سیستم های صوتی بوده که با توجه به قیمت مکمل برنامه ها متفاوت است اما متاسفانه یکی از مشکلاتی که امروزه ما با آن مواجه هستیم عدم همکاری تالارهای عروسی برای حضور گروه موسیقی در مراسم است.

وی در پایان اذعان کرد: البته یکی از توصیه های من برای شما در خصوص اجرای مراسم مختلط برگزاری مراسم در باغ و در زمان آخر شب است زیرا اگر مراسم های اینچنینی در تالار با هماهنگی مدیر تالار نیز انجام شود امکان حضور سرزده ی نیروهای اماکن و توقیف کار وجود دارد.

بدون شک شنیدن اینگونه مباحث که بوی ابتذال و رد پایی از فرهنگ غرب را با خود به همراه دارد، آن هم در شهری چون قزوین با پیشینه فرهنگی و مذهبی غنی بسیار جای شگفتی و البته تأسف دارد، لذا لزوم توجه بیشتر مسئولان و متولیان فرهنگی استان را می طلبد تا فکری دراین باره بیاندیشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
نمایش سیاه بازی دختر شیرازی به نویسندگی، کارگردانی و بازیگری نقش سیاه اصغر زیبایی نژاد از 28 دیماه جاری تا سوم بهمن در سالن سبز مجموعه هنر شهر آفتاب همراه با موسیقی زنده بر صحنه اجرا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : پیام خبر هنر آنلاین

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، اصغر زیبایی نژاد کارشناس سینما، تاتر، مدرس، مشاور، نویسنده، بازیگر و کارگردان شیرزای که شروع فعالیت هنری خود را از سال64 با فیلم تلویزیونی ابرو باد به کارگردانی استاد مرحوم مجید افشاریان آغاز کرده است. وی کارگردان آثاری چون سیب سرخ غلت زنان، کاراگاه مبارک، زمزمه تائوس، از تولد تا تولد، دخت دخش، عشق به توان دو، گلبهار است و او بیش از سی سال است که لباس سیاه می پوشد. از نزدیک با بزرگانی چون بنت یعقوب ( عقیدالملک ) ارباب پوشی را آموخته و سیاه را به صورت مستقیم در محضر استاد علامه دهر آموخته و می توان گفت آخرین و تنها سیاه مکتب شیراز است که دارای حرکات موزون این مکتب و ایجاد کمدی حرکت است .

رسوم سیاه بازی در حال از بین رفتن است

زیبایی نژاد کم کار است، اما هر وقت اثری را روی صحنه داشته قابل دیدن و توجه ویژه بوده. وی معتقد است: ملت ایران از دیرباز زندگی اشان با جشن و شادمانی و سرور گره و پیوند خورده و به مناسبت های گوناگون جشن می گرفتند و به بهانه های مختلف سعی در شادی و سرور و پایکوبی داشته اند، مثلا جشن ختنه سوران، عقد، ازدواج و .... . مردمان ایران مردمانی شاد و امیدوار به زندگی هستند، پس ضرورت به وجود آمدن این گونه نمایش ها نیاز جامعه بوده است و مطالبه مردم و پذیرفتن هنرمندان این گونه نمایش ها در مراسم کاملا خانوادگی باعث اهمیت و جایگاه رشد این گونه می باشد.

زیبایی نژاد می گوید: از جمله نمایش های شادی آور و مردمی می توان به سیاه بازی اشاره کرد . که به تخته حوضی هم شهرت دارد . سیاه بازی در عروسی ها برگزار می شده و برای اینکه سطح حوض را که مرکز حیاط قرار داشته بوسیله الوار پوشانده می شده و روی آن قالی می افتاده و هنرمندان روی آن به اجرای برنامه شادی آور و سرگرم کننده می پرداختند به این نمایش نمایش تخته حوضی گفته شده .

وی افزود: بعضی از اساتید این رشته معتقدند، سیاه نمایش و سیاه بازی نماد سیاوش یکی از اسطوره های ایرانی است که در پاکی، صداقت، راست گویی، نیک اندیشی و نیک گفتاری، نیک کرداری و صلح طلبی زبانزد است. سیاه، یعنی وشَش که منظور صورت اوست و آن را سیاه می کند و به خون خواهی سیاوش لباس قرمز می پوشد .
سیاه هرگز دروغ نمی گوید حتی اگر به ضررش باشد، او حاکمان و ظالمان را به تمسخر وا می دارد .

این هنرمن تئاتر فارس بیان داشت: ارباب او زمانی که به مسافرت می رود، خانواده اش را به دست او می سپارد. امانتدار و درستکار است . پرده از خیانت و ظلم ظالم بر می دارد . و همیشه مدافع مظلومان است او حامی ستم دیدگان است . و برای احقاق حق به همه کاری دست می زند. او شخصیت توده زجرکشیده و ستمدیده است. سمبل آزادی و فریاد درد های اجتماع، سمبل عشق، محبت، شادی و مهر است.

وی ادامه داد: در ظاهر حرف زدن بلد نیست اما از شعرهای خیام ، مولانا ، سعدی و حافظ حتی در عصر جدید سهراب می خواند سیاه حرکاتش ارادی نیست. گاه می لنگد و گاه روی دست وپا راه می رود. وقتی گریه می کند، خنده آور است. سیاه رکن اساسی و جدایی ناپذیر تخنه حوضی است . از اول تا آخر نمایش حضور دارد ، در نمایش های سیاه بازی آدم های بدطینت و شرور شکست می خورند و نمایش با شادی پایان می پذیرد.. او حرف مردم و درددل آنها را می گوید. زبانی بُران و دلی مانند شیر و از هیچ کس و هیچ چیز جز خداوند متعال ترس ندارد .

زیبایی نژاد گفت: سیاه بازی که در آغاز حیات خود از خانه ها و جمع های خصوصی فقط در مراسم خاص و در مجالس اجرا می شد، به همت افرادی چون استاد مهدی مصری، استاد ذبیح الله ماهری، استاد سعدی افشارو بسیاری سیاه بازان دیگر به روی صحنه آمد . در شهر شیراز توسط استاد مرحوم احمد علامه دهر، استاد مرحوم جمشید اسماعیل خانی به روی صحنه آمد و در زمان های قدیم که سینما و تأتر هنوز به ایران نیامده بود، مردم برای خود تفریحاتی داشتند. نمایش تخت حوضی که آن را سیاه بازی یا شوبازی هم خوانده اند، یکی از نمایش های آیینی - سنتی ایران است که در مجالس اجرا می شد و مردم را سرگرم می کرد .

این بازیگر اظهار داشت: یکی از اختصاصات هنرهای مردمی این است که این هنرها در اغلب موارد خود را با روزگار وفق می دهند و زنده می مانند. با این حال متأسفانه نمایش تخت حوضی، تقریبا می توان گفت که دیگر هیچ گروه مطربی که این گونه نمایش را پیگیری کنند وجود ندارد یا قابل طرح نیستند. در سیاه بازی هیچوقت یک متن نمایشی وجود نداشت و نمایش فی البداهه اتفاق می افتاد. البته طرح و قصه های موجود بود که بر اساس آن بداهه گویی شکل گرفته است.

وی گفت: یک گروه مطرب حداقل پنج الی شش نفر و حداکثر ده الی دوازده نفر بود. مطرب ها عموما در قهوه خانه ای جمع می شدند که پاتوق شان بود. صاحب مجلس عروسی از ده یا یکی از محله های شهر به قهوه خانه می آمد و با سردسته یک گروه مطرب طی می کرد که در ازای مبلغی در مجلس عروسی برنامه اجرا کند . بعد ها این گروه ها بنگاه شادمانه تاسیس کردند و برای خود پاتوق شخصی داشتند مثل دفتر کار .

کارگردان نمایش سیاه بازی دختر شیرازی تاکید کرد: از مهم ترین ویژگی های نمایش های روحوضی این بود که گاهی یک داستان را به شکل های مختلف اجرا می کردند. با این حال در نمایش های خنده دار شوخی های ثابتی وجود داشت و فقط نوع بازی فرق می کرد . برای مثال سیاه همیشه به یک شکل نمی خوابید و به یک شکل خروپف نمی کرد و ارباب هم همیشه به یک شکل سیاه را در تاریکی با زنش اشتباه نمی گرفت . سیاه بازان زبان مخصوص خود را داشتند که به آن لهجه ی مطربی می گفتند. اگر کسی پدرش مطرب بود او را چکیده می خواندند و اگر کسی تازه وارد این کار شده بود به او چسبیده می گفتند. رئیس گروه نوازندگان، بازیگرانش را کارگر می خواند. متأسفانه این اصطلاحات و عادات و رسوم در جایی ثبت نشده و تقریباً از بین رفته است .

اصغر زیبایی نزاد در پایان گفت: صحنه این گونه نمایش ساده ، کم حجم ، و بعضا با یک نقاشی در عمق صحنه آراسته می شود و تنها صندلی در این نمایش دیده می شود. گریم توسط خود بازیگران و با ساده ترین مواد مثلا برای سیاه کردن از دوده، چوب پنیه سوخته، سرمه استفاده می شده است و بعد ها متن های مطرحی مثل آثار مولیر به سیاه بازی آداپته شد و حتی متون شکسپیر هم از این دسته اند .

نمایش سیاه بازی دختر شیرازی به قلم و هدایت اصغر زیبایی نژاد و بر اساس نمایشنامه رام کردن زن سرکش به نویسندگی استاد داوود فتحعلی بیگی، تهیه کنندگی امیر خواجه میرکی با همکاری مجموعه فرهنگی سینمایی هنر شهر آفتاب و بازیگران: امیر خواجه میرکی، محمد حسین نعمتی، امین خسروی خواه، سمانه کاظمی، فاطمه احسانی، محمد جواد بهادری، رضا شهابیان، آرزو کیانی و با حضور استاد علی ثابت و اصغر زیبایی نژاد است و مدیر اجرایی: پریا فرهنگی، طراح پوستر و بروشور: فرنوش همای پور، نوازندگان تنبک استاد فرهاد ارقمی، ویولن استاد کبیری، عکس مهران مقدر و علیرضا اسمی، تیزر میلاد اورنگ بر عهده دارند.

این اثر سیاه بازی در زمان: 28 دی تا 3 بهمن ماه _ ساعت:19 با 25% تخفیف در روز نخست و مکان: مجتمع خلیج فارس مجموعه فرهنگی...

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نهاوند از آغاز ساماندهی ترمیم هیات امنای بقاع متبرکه شهرستان خبر داد و گفت: در حال حاضر کار ترمیم هیات امنا از امامزاده محمد(ع) آغاز شده و به تدریج در سایر بقاع متبرکه نیز آغاز و در حال اجراست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : نافع روزنامه سپهر

حجت الاسلام فیض الله اسدپور امروز در گفت وگو با فارس در نهاوند اظهار کرد: به منظور رونق بخشیدن بیشتر به بقاع متبرکه و آستان مقدس امام زادگان به عنوان یکی از مراکز فرهنگی اثربخش در جامعه، ترمیم و تقویت هیات امنای این مراکز در دستور کار اداره اوقاف شهرستان قرار دارد.

وی افزود: این مراکز همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند یک قطب فرهنگی در هر منطقه به حساب می آیند که باید نسبت به آنها توجه ویژه داشت.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان نهاوند هدف از کار ترمیم هیأت امنای امامزادگان را ارتقای سطح کیفی و کمی این مراکز عنوان کرد و افزود: در راستای اجرای منویات رهبری مبنی بر تبدیل این مراکز به قطب های فرهنگی علاوه بر انجام کارهای عمرانی فعالیت های خوبی در زمینه های فرهنگی انجام گرفته است.

وی از آغاز ساماندهی و ترمیم هیات امنای بقاع متبرکه شهرستان خبر داد و گفت: در حال حاضر کار ترمیم هیات امنا از امامزاده محمد(ع) آغاز شده و به تدریج در سایر بقاع متبرکه نیز آغاز و در حال اجراست.

اسدپور افزود: در حال حاضر کار ساماندهی بقعه متبرکه امامزاده جعفر(ع) با 150 میلیون تومان، احداث گلدسته برای امامزاده ابراهیم(ع) با 100 میلیون تومان و تعمیر و مرمت گنبد امامزاده بلقیس و فضل برزول با یکصد میلیون تومان در دست اجراست.

وی از مرمت تنها بقعه میراثی شهرستان خبر داد و اضافه کرد: کار مرمت و بازسازی بقعه گوشه بدیع الزمان با 200 میلیون تومان اعتبار و همکاری اداره میراث فرهنگی شهرستان در حال اجراست.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نهاوند در پایان افزود: در شهرستان نهاوند 23 بقعه وجود دارد که مهمترین آنها امامزاده محمد و علی(ع)، امامزاده ابراهیم(ع) و امامزاده مهدی(ع) است که به عنوان مراکز فرهنگی فعالیت های مختلفی در آنها انجام می شود.

انتهای پیام/ 34140/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان گفت: 3 پروژه کتابخانه ای بروجرد شامل کتابخانه های شهید باهنر، استاد آیتی و شهید سلیمانی تا پایان امسال به بهره برداری می رسند.

به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، فرشته طهماسبی امشب در جلسه انجمن کتابخانه ها و کمیته نهضت مطالعه مفید این شهرستان اظهار کرد: در صورت تامین اعتبار باقیمانده و تحقق وعده مجریان و پیمانکاران، سه پروژه کتابخانه ای یاد شده تا پایان سال مورد بهره برداری قرار می گیرند.

وی با اشاره به پیشرفت 90 و 99 درصدی در پروژه کتابخانه ای شهید باهنر و استاد آیتی بروجرد عنوان کرد: احداث این پروژه ها به ترتیب از سال 89 و 87 آغاز شده است.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان خاطرنشان کرد: از سویی پروژه کتابخانه شهید سلیمانی روستای دینارآباد بروجرد رو به اتمام بوده و بر اساس وعده پیمانکار تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

طهماسبی تاکید کرد: با توجه به محدودیت های منابع مالی و زمان بر بودن اجرای پروژه های کتابخانه ای باید از فضاهای موجود در مساجد، مدارس و ادارات به منظور ایجاد کتابخانه و فضاهای فرهنگی عمومی استفاده کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارتقاء انجمن کتابخانه های عمومی لرستان از رتبه هجدهم به هفتم کشوری در سال جاری افزود: با توجه به عملکرد مثبت این انجمن در شهرستان های استان قطعا تا پایان سال شاهد ارتقاء چند پله ای دیگر خواهیم بود.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان در خصوص پرداخت سهم نیم درصد درآمد شهرداری ها به این نهاد گفت: پرداخت این سهم نقش مهمی در اجرای برنامه های فرهنگی و اجرای برنامه های زیرساختی و سخت افزاری دارد.

طهماسبی تصریح کرد: با توجه به این نهاد کتابخانه ها نهادی غیرانتفاعی است، پرداخت این سهم از سوی شهرداری ها بستر را برای اجرای برنامه های فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی فراهم می آورد.

انتهای پیام/85012

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
اصفهان- ایرنا- استاندار اصفهان خواستار تداوم برگزاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امام علی(ع) در این استان شد وگفت: باید از این حرکت های بزرگ اعتقادی و فرهنگی حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : استانداری اصفهان

عباس رضایی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، با قدردانی از برگزاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) در اصفهان افزود: بدون شک برگزاری این کنگره تأثیر گسترده ای دارد و باید این تأثیرات بررسی و عملیاتی شود.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این کنگره در شهر اصفهان و ضرورت توجه به ابعاد شخصیتی این امام همام اظهار داشت: اعتقاد دارم نهج البلاغه و امام علی(ع) در میان شیعیان غریب است و این در حالی است که باید تلاش شود این غربت به کمترین میزان خود برسد.

استاندار اصفهان با بیان اینکه برنامه هایی همچون این کنگره می تواند در آینده تاثیرات خوبی داشته باشد، تصریح کرد: این کنگره و برنامه های مشابه فرصت های مناسبی است تا با نگرش های حضرت علی (ع) آشنا شویم و با بهره گیری از آنها در مسیر درست گام برداریم.

وی در مورد تعامل برای برگزاری هر چه بهتر کنگره بررسی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین(ع) بیان کرد: استانداری اصفهان تمام توان خود را برای برگزاری این کنگره مد نظر قرار داده و تعامل به مطلوب ترین صورت ممکن انجام شده و این روند بدون شک ادامه دار خواهد بود.

رضایی اضافه کرد: لازم است از این کنگره حمایت شود و برگزار کنندگان این کنگره در صورت اینکه ببینند امکان وجود دارد چنین برنامه های فرهنگی و اعتقادی را ادامه دهند برای جامعه بسیار اثرگذار است.

کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین (ع) 26 دی ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اصفهان برگزار می شود.

این رویداد فرهنگی به منظور پاسداشت چهاردهمین قرن شهادت مولای متقیان امام علی (ع) و با هدف اهتمام به حفظ اصول و ارزش های اسلامی به ویژه پاسداری از حریم ولایت، اهتمام به افزایش معرفت و آگاهی از وجوه متعدد مکارم و فضایل امام المتقین علی بن ابیطالب(ع) ، مطالعه و پژوهش در مبانی سیره و سلوک حکومت داری امام علی(ع) ، ضرورت شناخت دقیق تر از حجةالله فی الارضین امام الانس و الجن برای تبیین حق و باطل و تبیین راهگشای صبر امام علی(ع) در حوادث دوران ، شناسایی و معرفی و ارج نهادن اندیشمندان و پژوهشگران در عرصه تحقیقات پیرامون زندگانی امام الاولین ، فراهم آوردن زمینه های مناسب و کارآمد برای بروز و ظهور استعدادها و خلاقیت های ژرف جامعه فرهنگی و هنری کشور با محوریت مصداق قرآنی "کونوا مع الصادقین" و نیز تداوم ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی در سایه سار تفکر مرام و منش مولای متقیان (ع) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
خرم آباد - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر گفت: سینما فجر این شهرستان پس از وقفه ای کوتاه مدت که به دلیل مشکلات به وجود آمده از سیل سال جاری تعطیل شده بود آغاز به کار کرد.

غلامرضا محمودی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این سینما با اکران فیلم سینمایی سونامی به کارگردانی و نویسندگی میلاد صدر عاملی از روز جمعه هفته جاری فعالیت خود را از سر می گیرد.

وی افزود: مدیریت سینما فجر پلدختر از همه هموطنان فرهنگ دوست درخواست دارد به جهت رونق سینما و توسعه فرهنگی این شهر با حمایت و پشتیبانی خود تنها سینمای پلدختر را حمایت کنند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد پلدختر بیان کرد: سینما فجر پلدختر پس ازسالها با پیگیریهای مسوولان شهرستان به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهره برداری رسید و از سینماهای درجه یک کشور محسوب می شود که برای اکران فیلمهای نمره الف که همزمان در تهران و سایر کلانشهرها اکران می شود نیاز حمایت دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی