بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 دی 98
اصفهان- ایرنا- اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین (ع) روزهای چهار و پنجشنبه هفته جاری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانان خارجی از کشورهای مسلمان در اصفهان برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : تابناک اصفهان قدس آنلاین روزنامه جوان آنلاین

حجت الاسلام محمد علی انصاری روز شنبه در نشست خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی (ع) در مجتمع مطبوعاتی اصفهان افزود: هر چه داریم از وجود نازنین اهل بیت(ع) است و هر مشکل بر سر راه زندگی ما با استفاده از تعالیم اهل بیت که برگرفته از تعالی قرآن است حل خواهد شد.

وی با بیان این که بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب شکوهمند ما می گذرد، تصریح کرد: این نظام و انقلاب بر پایه تعالیم اهل بیت شکل گرفت به همین دلیل از روزهای آغازین پیروزی دشمنان اهل بیت، حقانیت و اسلام که دشمنان انسانیت هم هستند در برابر این نظام و مردم به ویژه در حوزه فرهنگی، اندیشه و فکر ایستادند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از ضرورت های کشور و نظام ما این است که معارف اهل بیت و شخصیت بزرگ ائمه معصومان و در راس آن امیرالمومنین(ع) به مردم تبیین شود.

وی، سعادت دنیا و آخرت را در توسل به معارف اهل بیت ذکر کرد و اظهارداشت: استان و شهر اصفهان از شهرها و استان های ولایتمداری است که در زمینه های مختلف ارادت خود را به اهل بیت نشان داده است.

انصاری تصریح کرد: از این رو در آستانه 1400 امین شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع)، این ضرورت را ایجاب کرده تا در قالب کنگره به ابعاد مختلف این شخصیت ارزشمند تاریخ جهان بشریت پرداخته شود.

وی تصریح کرد: مدت هاست برای برگزاری کنگره تلاش شده و برنامه ها در اصفهان به عنوان یکی از مراکز عشق و ارادت به ساحت مقدس مولای متقیان برنامه ریزی شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، هدف از برگزاری این کنگره را آشنایی مردم جهان و ملت ایران با معارف اهل بیت به ویژه حضرت علی (ع) دانست.

وی ادامه داد: اگر تمامی ابعاد شخصیتی مولای متقیان را در یک مورد تبیین کنیم آن سخنان گهربار این مولا در قالب کلمات، خطبه ها در نهج البلاغه است که نشان دهنده شخصیت این امام بزرگ است.

انصاری تصریح کرد: در کنار حضور بسیاری از شخصیت های علمی، فرهنگی و دینی و معارف اهل بیت، اختتامیه این کنگره عظیم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

300 مهمان خارجی در کنگره حضور دارند

رییس شورای سیاستگذاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) گفت: دبیرخانه کنگره در تاریخ دهم خرداد در 34 محور برای گروه های مخاطبان حوزودی، شعرا، هنرمندان(هنرهای تجسمی) نگارگری و خط اعلام فراخوان کرد.

سیدحسین رضا زاده افزود: حدود 1082 اثر در بخش مقاله، کتاب، پایان نامه، شعر و آثار هنرمندان ارسال شده است در این راستا ارزیابی آثار ارسالی توسط ارزیابان و هیات داوری در هر بخشی حدود یک ماه به طول انجامید.

وی بیان کرد: 14 جلد از مقالاتی که نمره 70 به بالا اخذ کردند پس از ویراستاری و صفحه آرایی با همکاری دانشگاه آزاد واحد فرهنگی و قرآن و عترت در دست چاپ است.

رییس شورای سیاستگذاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی (ع) ادامه داد: یکی از اقدامات ارزشمند در این راستا این است که 32 مقاله در زبان انگلیسی و فرانسه در 2 مجلد چاپ و وزارت امور خارجه این کتاب ها را برای مشتاقان در دنیا ارسال کنند.

وی، برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب امیرالمومنین(ع) در نگارخانه امام خمینی (ره) به مدت پنج روز از 25 دی ماه و تجلیل از 20 هنرمند با اهدا جوایز ولوح تقدیر را از جمله برنامه های جانبی کنگره دانست.

رضا زاده ادامه داد: همچنین از پنج نفر از خبرنگارانی که در خلال کنگره در خدمت آن ها بودیم در ابلاغ این رسالت و پوشش خبری وسیع برای کنگره با اهدا لوح تقدیر و جایزه تجلیل خواهد شد.

رییس شورای سیاستگذاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین گفت: تمامی هزینه های کنگره توسط خیران وعلاقمندان به این حوزه تامین شده است همچنین حدود 300 مهمان خارجی از کشورهای لبنان، مصر و دیگر کشورهای مسلمان در این کنگره حضور دارند.

جای نهج البلاغه در حوزه های علمیه و دانشگاه ها خالیست

مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بیان کرد: 25 و 26 دی ماه اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) برگزار می گردد.

علی اصغر بیگی اظهار داشت: ما در بشریت کلامی به بزگی نهج البلاغه نداریم و اگر نهج البلاغه در جامعه ای زنده باشد آن جامعه پویا است، پیام نهج البلاغه پیامی برای همه نسل ها و دوره ها است.

وی گفت: نهج البلاغه کتاب زندگی امروز و فرداست، هرچه برای رساندن این پیام تلاش کنیم جایگاه انسانی انسانیت بیشتر شناخته می شود.

مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اصفهان تصریح کرد: اگر نظام مقدس جمهوری اسلامی با اندیشه وفکر آغاز شد، تداوم آن می تواند در نهج البلاغه نمود پیدا کند.

وی اظهار داشت: جای نهج البلاغه در حوزه های علمیه ودانشگاه ها خالی است که متاسفانه تاکنون حق نهج البلاغه ادا نشده و امیداریم این کنگره ها نهج البلاغه را به جایگاه حقیقی خود برسانند.

بیگی افزود: در کنار برگزاری کنگره 2 رخداد مهم از جمله مرکز پژوهش های نهج البلاغه در دانشگاه ها و مدرسه تخصصی تحقیقات نهج البلاغه ایجاد خواهد شد.

در جای جای اصفهان ابعاد شخصیتی حضرت علی(ع) مشهود است

مدیرکل تشریفات استانداری اصفهان بیان کرد: کمیته سه نفره ای متشکل از مدیرکل روابط عمومی و مدیرکل تشریفات و مدیرکل دفتر استانداری اصفهان برای برنامه ریزی جهت برگزاری کنگره امام علی (ع) تشکیل شده است.

مسعود نیک آیین افزود: وظیفه کمیته استانداری در رابطه با کنگره در زمینه رسانه ها و روابط عمومی حسب دستور استاندار و حمایت ویژه از برگزاری شایسته و آبرومند در حال انجام است.

وی ادامه داد: جای جای اصفهان ابعاد شخصیت حضرت علی(ع) در هنر، معماری، تاریخ و فرهنگ و تمدن اسلامی مشهود است.

مدیرکل تشریفات استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: اگر از ابعاد شخصیتی امام علی (ع) استفاده کنیم بسیاری از مشکلات امروز جامعه و جامعه بین المللی برطرف می شود.

وی، حلقه مفقوده و گمشده دنیای امروز را توسل به جملات وعبارات مباحث فاخر ائمه معصومین به ویژه حضرت علی (ع) دانست و بیان کرد: در اصفهان تمامی مباحث فرهنگی و هنری و تاریخی در خدمت مذهب بزرگ شیعی وطلایه دار آن حضرت علی (ع) است.

جایگاه قرآن در سیره امیرالمومنین امام علی(ع)، توحید در کلام امیرالمومنین، نگرش و برخورد امیرالمومنین، دشمن شناسی از منظر ایشان، حقوق انسان، نقش مردم در حکومت از منظر نهج البلاغه از جمله محورهای اصلی فرخوان کنگره هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حساب توئیتری خود نوشت: برای بازسازی اعتماد، جلسه گفتگوی صریح و شفاف مسئولان ستاد مسلح با رسانه ها ضروری است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی به دنبال حادثه دلخراش روز چهارشنبه هواپیمای مسافربری بوئینگ 737 در حساب توئیتری خود نوشت:

به سهم خود از خانواده داغداران هواپیمای اوکراینی عذرخواهی می کنم و تسلیت مجدد می گویم. زخم آنان با اخبار اخیر عمیق تر شد. اطلاعیه ها و توضیحات فرمانده نیروی هوایی سپاه خوب بود، اما کافی نیست.

برای بازسازی اعتماد، جلسه گفتگوی صریح و شفاف مسئولان ستاد مسلح با رسانه ها ضروری است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی نوشت: پیگیری سانحه هوایی حق ملت است، در مجازات خاطیان، اغماض نکنیم.

سید عباس صالحی در ادامه توئیت خود افزود: دونالد ترامپ و قاتلان سردار شهید قاسم سلیمانی از لیبی سازی ایران، قطع امید نکرده اند، آنان را به طمع نیندازیم.

وی ادامه داد: نیروهای مسلح، ضامن امنیت و وحدت اراضی اند، خدمات شان را از یاد نبریم.

صبح امروز (شنبه) ستادکل نیروهای مسلح ایران تایید کرد که بر اثر بروز خطای انسانی و غیرعمد، هواپیمای خطوط هوایی اوکراین مورد اصابت قرار گرفته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه سیاسی/ با اعلام رسمی ستاد کل نیروهای مسلح در رابطه با علت سقوط هواپیمای بوئینگ 737 اوکراینی که در آن خطای انسانی عامل اصلی این حادثه شناخته شد، فضای مجازی صحنه واکنش چهره های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بود. حتی آنهایی که در طول این دو سه روز، هربار خبری از شلیک موشک به هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین می شد آن را دروغی بیش ندانسته و به دنبال منبع موثقی برای این خبرها می گشتند، از پنهانکاری مسئولان بشدت انتقاد کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

از صبح دیروز وحدت مواضعی که در فضای مجازی از سوی چهره های مختلف شکل گرفت، قابل توجه بود. آنها هر کدام در توئیتر، اینستاگرام و یا در مصاحبه هایی که داشته اند، به نحوه اطلاع رسانی بشدت اعتراض کردند. در توئیت های تعدادی از سیاسیون بخوبی پیداست که آنها هم همزمان با سایر مردم از واقعیت موضوع خبردار شدند یا اینکه اگر بخواهیم بدبینانه به این ماجرا بنگریم. وقفه 3 روزه در اعلام واقعیت ماجرا از سوی مسئولان، بشدت چهره های مختلف سیاسی و اجتماعی را عصبانی کرده است. اما چه راهی جز ابراز تأسف و تاختن بر افرادی که در این زمینه مسئولیت داشته اما در میان هیاهوهای خبری سکوت در پیش گرفته، وجود دارد؟ برخی از این چهره ها توضیحات فرمانده هوافضای سپاه را خوب اما ناکافی دانستند، تعدادی به بی خبر نگه داشتن دولت و اصرار سخنگوی آن بر سقوط هواپیما به علت نقص فنی اعتراض کردند.
در ادامه، واکنش های تعدادی از چهره ها را می خوانید؛ افرادی که با اندوه بسیار و در سایه عدم اطلاع رسانی دقیق نگران سرمایه ملی هستند که از آبان ماه تا به امروز همچنان در حال فروکش است. هرچند حضور چند میلیونی مردم در مراسم تشییع شهدای مقاومت امیدی برای وحدت ایجاد کرده بود، اما بار دیگر با این اتفاق معلوم نیست میزان سرمایه اجتماعی تا کدام سطح فرو خواهد نشست.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، روز شنبه در رشته توئیتی درباره سقوط هواپیمای خط هوایی اوکراینی نوشت: حادثه ساقط شدن هواپیمای اوکراینی در اثر خطای انسانی پدافند هوایی فاجعه ای سنگین و ملی است. باید خود را جای تک تک بازماندگان این فاجعه، شهروندان ایرانی و مسئولان بگذاریم تا به عمق و ابعاد آن، از قربانی شدن جوانان نخبه تا لطمه دیدن اعتماد اجتماعی و مسائل فنی و نظامی حساس باشیم. در دیگر توئیت جهانگیری تأکید شده است: همچنان باید پیگیر جدی و شفاف زمینه ها و عوامل بروز این خطای زیانبار بود و با همدردی و ژرف اندیشی دامنه ها و پیامدهای آن را تحمل پذیر کرد. خود را شریک داغ سنگین همه خانواده های سوگوار و عموم ملت می دانم.
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه نیز در توئیتی با عنوان روزی غم انگیز نوشت: نتایج اولیه تحقیقات داخلی توسط نیروهای مسلح: اشتباه انسانی در زمان بحران ناشی از ماجراجویی ایالات متحده به فاجعه منجر شد. عرض تأسف عمیق، پوزش و تسلیت ما به مردم ما، خانواده های قربانیان و همه ملت های آسیب دیده.
حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهوری که از آن دست مسئولان بود که تا پیش از صدور بیانیه نیروهای مسلح از واقعیت موضوع خبر نداشت و حتی به انتقاد از برخی رسانه ها پرداخته و گفته بود: به همان میزان که برد موشک های ما بازدارندگی ایجاد می کند و امنیت می آفریند باید برد مواضع و رسانه های ما و دقت در نقطه زنی آنها نیز به همسان با قدرت دفاعی کشور به مصون سازی ما بینجامد. دشمن اکنون ما را با موشک های نقطه زن رسانه ای هدف قرار داده است ، در توئیت دیروز خود نوشت: آنچه خبر می پنداشتند دروغ بود، آنچه دروغ می پنداشتند خبر بود. ما - را- گول خوردیم. امان از پنهانکاری. او حتی برای صحبت های حاجی زاده هم نظرسنجی گذاشت و از کاربران توئیتر پرسید که تا چه حد قانع شدید.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت: به سهم خود از خانواده داغداران هواپیمای اوکراینی عذرخواهی می کنم و تسلیت مجدد می گویم. زخم آنان با اخبار اخیر عمیق تر شد. اطلاعیه ها و توضیحات فرمانده نیروی هوایی سپاه خوب بود، اما کافی نیست. برای بازسازی اعتماد، جلسه گفت و گوی صریح و شفاف مسئولان ستاد مسلح با رسانه ها ضروری است.
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس هم در اینستاگرام خود نوشت: پرسیدنی است که در جمهوری اسلامی، که قرار بر آن بود که جمهوریت آن، مزین به ارزش های انسانی، اخلاقی و اسلامی باشد، چرا و توسط چه کسانی این ارزش ها نادیده انگاشته می شود و به اعتماد ملت و حاکمیت لطمات جبران ناپذیر وارد می نماید؟ در جمهوری اسلامی مورد پذیرش ملت، مصلحتی فراتر از اخلاق، امنیت و اصول اخلاقی و انسانی نداریم. بر متولیان امر فرض است که در پاسخ به افکار عمومی و احترام به حساسیت های شکل گرفته و احساسات پاک ملت، پاسخی
در خور بدهند.
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته که باید از همان ابتدا حقیقت به مردم اعلام می شد الان مردم مسئولان را دروغگو می دانند. کسی که این کار را کرده باید فوراً اعلام می کرد و مجازاتش را دریافت می کرد. اگر در ابتدا و از اول این موضوع مطرح می شد فقط یک اشتباه صورت می گرفت. وقتی چند روز این موضوع را کتمان کردند، اشتباه بزرگ تری مرتکب شدند الان مردم مسئولان را دروغگو می دانند.
محمد فاضلی استاد دانشگاه شهید بهشتی هم در یادداشتی با عنوان آنچه نابخشودنی است ، در کانال تلگرامی خود نوشت: دروغگویی و اصرار بر پنهانکاری با ذات اطلاع رسانی و روراستی با ملت در تضاد است. سه روز پنهانکاری خطرناک است. وحشتناک پاسخ این سؤال است: سیستم هایی که تا به این حد پنهانکار و غیرشفاف هستند چه چیزهای دیگری را پنهان می کنند یا قادرند پنهان کنند؟ هولناک، پنهان نگه داشتن واقعیت از دولت است که اگر پنهان نشده بود رئیس سازمان هواپیمایی و سخنگوی دولت با آن اصرار از نفی سناریوی اصابت موشک نمی گفتند. دروغگویی و پنهانکاری سیستماتیک نابخشودنی است. نمی دانم بر داغ بر دل مانده قربانیان پرواز بگریم یا بر این سطح از نابخردی، بی اخلاقی یا ناکارآمدی که بر سر میلیون ها ایرانی آوار می شود.
مجید انصاری عضو مجمع روحانیون مبارز هم در گفت و گو با ایسنا گفت: فاجعه مضاعف پس از سقوط هواپیمای مسافربری نحوه برخورد مسئولان با حادثه واطلاع رسانی درباره آن بود. باید با قاطعیت درباره هر دو مسأله یعنی مسببان سقوط هواپیما و مسببان اطلاع ناقص رسیدگی شود؛ با افراد خاطی طبق مقررات برخورد شود و مجازات شوند تا حداقل اعتماد مخدوش شده جامعه ترمیم گردد.
سیدمحمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گو با جماران گفت: حتماً به خاطر اشتباه صورت گرفته یک برخورد جدی صورت بگیرد. چرا واقعیت آن طور که باید و شاید از ابتدا به مردم گفته نشد؟ حکومت ما جمهوری اسلامی است و لازمه اسلامی بودن صداقت، درستی و راستی است. اینکه شلیک به سوی این هواپیما تکذیب می شود و سرانجام اعلام می شود که به اشتباهی صورت گرفته است بسیار باعث تأسف است.
عبدالله رمضان زاده سخنگوی دولت اصلاحات هم که در این چند روز همواره از افرادی که بحث سقوط این هواپیما را به شلیک موشک ربط می دادند به دنبال معرفی منبع خبر بوده و حتی تحلیل های بسیاری از کارشناسان هواپیمایی را بازنشر می داد پس از باخبر شدن از بیانیه نیروهای مسلح در توئیتر خود نوشت: شرمنده ام؛ کاش می مردم .
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون اصل 90 در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: کمترین انتظار مردم استعفا یا برکناری فوری بالاترین رده های مسئول در فاجعه هواپیمای اوکراینی و سپردن آنها به دست عدالت است.
اگر این اقدام صورت نگیرد، فردا درخواست استیضاح وزرای مسئول را تقدیم می کنم، اگر رئیس و هیأت رئیسه مثل عدم اعلام وصول استیضاح ها و طرح تک نرخی کردن بنزین. عمل کنند یا برکناری و مجازات برای خاطیان فاجعه در کار نباشد من به حرمت سوگند یاد کرده در برابر مردم، استعفا می دهم.
حزب کارگزاران سازندگی هم در بیانیه ای نوشت: اعتمادی که پس از حوادث تلخ آبان ماه، در جریان وداع با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تا حدودی ترمیم شده بود اکنون بار دیگر در معرض خطر قرار گرفته است. اما آنچه پیش و بیش از نظام رسانه ای کشور باید مورد نقد قرار گیرد فقدان رفتار حرفه ای و مسئولیت پذیری در ارکان مختلف کشور است.
پنهان کاری مدیران اجرایی از هر رده ای از مسئول بالا و پایین کشور یک زنگ خطر و بحران جدی است که باید سریعاً درمان شود چرا که همین بحران به ارکان دیگر کشور تسری می یابد و در سلسله مراتب معیوب اداری به تداوم فاجعه منتهی شده است. همه ما مسئول این فاجعه و غفلت هستیم و باید در برابر ملت عذر تقصیر یا قصور به جا آوریم و از خطای انسانی و فنی، توبه ای ملی کنیم و ملت را حول این مصیبت متحد سازیم. امروز همه ما صاحب این عزای ملی هستیم.
حزب اعتماد ملی هم در بیانیه ای اعلام کرد:اعتماد مردم بزرگترین سرمایه اجتماعی هر حکومت است و باید با حساسیت با آن مواجه شد. در جریان این حادثه، بر این سرمایه چوب حراج زده شد و مردم در نهایت، اثبات ادعاهایی را شاهد شدند که از سوی دشمنان مطرح می شد و بطلان ادعاهایی را که مقامات ما مدعی بودند.
این بدترین بلایی است که می شود بر سر اعتماد مردم آورد. مسئولان باید با مردم با صداقت و شفاف مواجه شوند و هیچ امری را از آنان پنهان نکنند. تا کی مردم از حق خود برای انتخاب اصلح محرومند و ناچار به انتخاب بد، بین بد و بدتر برای جلوگیری از فاجعه ای تلخ ترند؟ تا کی کتمان واقعیت تنها راه برخی، برای ادامه وضع موجود است؟

بیانیه رئیس جمهوری

رئیس جمهوری در بیانیه ای با اشاره به نتیجه تیم تحقیقاتی ستاد کل نیروهای مسلح مربوط به سانحه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی، اعلام کرد: در فضای تهدید و ارعاب رژیم متجاوز امریکا علیه ملت ایران پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی و به منظور دفاع در برابر حملات احتمالی ارتش امریکا، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آماده باش صددرصد قرار داشتند که متأسفانه خطای انسانی و شلیک اشتباه، به یک فاجعه بزرگ منجر شد و ده ها انسان بی گناه قربانی شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، متن بیانیه حجت الاسلام حسن روحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
ملت شریف ایران. با نهایت تأسف و تأثر، ساعاتی قبل از نتیجه تیم تحقیقاتی ستاد کل نیروهای مسلح مربوط به سانحه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی مطلع شدم. در فضای تهدید و ارعاب رژیم متجاوز امریکا علیه ملت ایران پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی و به منظور دفاع در برابر حملات احتمالی ارتش امریکا، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آماده باش صددرصد قرار داشتند که متأسفانه خطای انسانی و شلیک اشتباه، به یک فاجعه بزرگ منجر شد و ده ها انسان بی گناه قربانی شدند. جمهوری اسلامی ایران از این اشتباه فاجعه بار بسیار متأسف است و اینجانب از سوی جمهوری اسلامی ایران به خانواده های قربانیان این فاجعه دردناک، عمیقاً تسلیت عرض می کنم و به کلیه دستگاه های ذیربط دستور می دهم که تمامی اقدامات لازم برای جبران، همدردی و دلجویی از ایشان به عمل آورند. همچنین ضمن ابراز تأسف شدید، همدردی دولت ایران را به ملت ها، دولت ها و خانواده های قربانیان غیرایرانی تقدیم می نمایم.
وزارت امور خارجه، همکاری کامل کنسولی برای شناسایی و بازگرداندن پیکرهای قربانیان به خانواده هایشان را به عمل می آورد. این حادثه دردناک موضوعی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن گذشت. می بایست تحقیقات تکمیلی برای شناسایی کلیه علل و عوامل این فاجعه ادامه یافته و مسببین این اشتباه نابخشودنی مورد پیگرد قانونی قرار گرفته و نتایج به استحضار ملت شریف ایران و خانواده های قربانیان برسد. همچنین ضرورت دارد برای رفع نقاط ضعف سامانه های پدافندی کشور، ترتیبات و تمهیدات لازم اتخاذ گردد تا هرگز چنین فاجعه ای تکرار نشود. مجدداً ضمن اظهار همدردی با خانواده های قربانیان این حادثه دردناک، برای درگذشتگان از درگاه الهی، غفران و رحمت الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت دارم.

اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح

ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین، با صدور اطلاعیه ای، این حادثه را ناشی از خطای انسانی دانست و اطمینان داد بلافاصله مقصر آن را به سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی نماید.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
ملت شریف و انقلابی ایران اسلامی؛
در پی وقوع حادثه دلخراش سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ 737 خطوط هوایی کشور اوکراین در اولین ساعات صبح چهارشنبه 18/10/98 و در بحبوحه تهاجم موشکی به پایگاه امریکای جنایتکار و احتمال تأثیر اقدامات نظامی در این حادثه، ستاد کل نیروهای مسلح بلافاصله به منظور بررسی این احتمال اقدام به تشکیل هیأت بازرسی متشکل از کارشناسان فنی و عملیاتی، مستقل از سازمان هواپیمایی کشوری نمود که نتایج بررسی شبانه روزی و دقیق این هیأت به استحضار ملت شریف ایران می رسد: 1-درپی تهدیدهای رئیس جمهور و فرماندهان نظامی امریکای جنایتکار مبنی بر هدف قرار دادن تعداد زیادی از اهداف در خاک جمهوری اسلامی ایران در صورت انجام عملیات متقابل و نظر به افزایش بی سابقه تحرکات هوایی در منطقه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به منظور پاسخگویی به تهدیدات احتمالی در بالاترین سطح آماده باش قرار گرفتند. 2- در ساعات پس از انجام عملیات موشکی، پرواز های جنگی نیروهای تروریست امریکایی در پیرامون کشور افزایش یافته و برخی اخبار نیز از مشاهده اهداف هوایی به سمت مراکز راهبردی در کشور به واحدهای دفاعی واصل و اهداف متعددی در برخی صفحات رادار مشاهده شد که موجب حساسیت بیشتر در مجموعه های پدافند هوایی گردیده است. 3- در چنین شرایط حساس و بحرانی، پرواز شماره 752 خطوط هوایی اوکراین از فرودگاه امام خمینی(ره) حرکت نموده و درهنگام چرخش، کاملاً در حالت نزدیک شونده به یک مرکز حساس نظامی سپاه و در ارتفاع و شکل پروازی یک هدف متخاصم قرار می گیرد که در این شرایط بر اثر بروز خطای انسانی و به صورت غیرعمد، هواپیمای مذکور مورد اصابت قرار گرفته که متأسفانه موجب به شهادت رسیدن جمعی از هموطنان عزیز و جان باختن تعدادی از اتباع خارجی می گردد. 4- ستاد کل نیروهای مسلح ضمن عرض تسلیت و اظهار همدردی با خانواده های داغدار هموطن و جان باختگان اتباع سایر کشورها و عذرخواهی به خاطر خطای انسانی پیش آمده، اطمینان کامل می دهد با پیگیری انجام اصلاحات اساسی در فرآیندهای عملیاتی در سطح نیروهای مسلح امکان تکرار این گونه خطاها را غیرممکن ساخته و بلافاصله مقصر آن را به سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی نماید تا با خطاهای صورت گرفته برخورد قانونی صورت گیرد. 5- همچنین ابلاغ گردید تا در اسرع وقت مسئولین مربوطه در سپاه با حضور در رسانه ملی توضیحات مشروحی را به مردم شریف ارائه نمایند.

دستور رئیسی به سازمان قضایی نیروهای مسلح

رئیس قوه قضائیه طی دستوری به رئیس سازمان قضایی نیرو های مسلح، ضمن اعلام تسلیت مجدد به بازماندگان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، جمع آوری مستندات و اقدامات قضایی مربوط به این حادثه دلخراش را مورد تأکید قرار داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، در دستور ابراهیم رئیسی به حجت الاسلام بهرامی ریاست سازمان قضایی نیرو های مسلح آمده است:
احتراماً با عنایت به بیانیه ستاد کل نیرو های مسلح درخصوص حادثه تأسف بار سقوط هواپیمای اوکراینی که منجر به شهادت و جان باختن تعدادی از هموطنان و اتباع برخی کشور های دیگر شده است ضمن تسلیت مجدد به خانواده های داغدار، بدین وسیله مقرر می دارد: سازمان قضایی نیرو های مسلح در اسرع وقت با دریافت و جمع آوری مستندات مربوط به ستاد کل نیرو های مسلح، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان هواپیمایی کشور و اخذ توضیح از مقامات مسئول مطلع، نسبت به شناسایی واقعیت قضایی مقصرین بروز این حادثه ناگوار اقدام و برابر ضوابط و مقررات قانونی رسیدگی و نتیجه را به صورت مستمر به اینجانب منعکس نمایند. دادستان کل کشور هم در نامه ای به دادستان نظامی تهران خواستار ورود به حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و شناسایی علل و عوامل این حادثه شد. در دستور حجت الاسلام محمدجعفر منتظری به غلامعباس ترکی، دادستان نظامی تهران آمده است: نظر به اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح درخصوص حادثه تأسف انگیز سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین که در صبحگاه روز چهارشنبه 18 دی ماه سال جاری در حوالی تهران اتفاق افتاد و منجر به جان باختن عده ای از هموطنان عزیز و همنوعان غیرایرانی شد، ضمن اظهار تأثر عمیق از این حادثه دردناک و عرض تسلیت به بازماندگان داغدیده این عزیزان ضروری است سریعاً و با دقت و اهتمام لازم ورود کرده و تحقیقات لازم برای شناسایی کلیه علل و عوامل این حادثه انجام و نتیجه را برای پیگیری های بعدی به اینجانب گزارش نمایید. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی هم با صدور پیامی تأکید کرد: بررسی ابعاد این خطا، وظیفه مهمی است که باید در اولویت کار دستگاه های ذیربط قرار گیرد. همچنین شناسایی عوامل قصور یا تقصیر در ایجاد این واقعه تأسفبار، مطالبه بحقی است که نباید از آن غفلت شود. مجموعه دستگاه های مرتبط باید تدبیری اتخاذ کنند تا راه بر تکرار چنین سانحه تلخی بسته شود و خطایی از این دست تحت هیچ شرایطی به وقوع نپیوندد.

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
با همکاری صندوق اعتباری هنر و بانک قرض الحسنه مهر ایران تسهیلات قرض الحسنه به اهالی فرهنگ و هنر پرداخت خواهد شد.

به گزارش هنرآنلاین ، سید حسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از همکاری صندوق اعتباری هنر و بانک قرض الحسنه مهر ایران برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به اهالی فرهنگ و هنر خبر داد و افزود: توسعه متوازن، تخصیص و توزیع منابع مالی به ویژه در مناطق کم برخوردار، تسریع در ارائه وام و افزایش تسهیلات پرداختی از مهم ترین برنامه های این صندوق در دو سال گذشته بوده است.

سیدزاده با اشاره به همکاری مؤثر صندوق اعتباری هنر با بانک قرض الحسنه مهر ایران گفت: بر اساس تفاهم نامه منعقدشده این تسهیلات به منظور تأمین و رفع احتیاجات ضروری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در چارچوب ضوابط صندوق و مقررات بانکی پرداخت می شود. خوشبختانه بانک قرض الحسنه مهر ایران طی دو سال گذشته همکاری خوبی با صندوق اعتباری هنر در اعطا تسهیلات قرض الحسنه به فعالان فرهنگی و هنری کشور داشته است.

او با اشاره به مبلغ وام های پرداختی به اعضا صندوق در سه سال گذشته تصریح کرد: در سال 95 صندوق اعتباری هنر مبلغ یک میلیارد و 920 میلیون تومان به 315 نفر و در سال 96 بیش از سه میلیارد تومان به 624 نفر پرداخت کرده است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه افزود: در سال 97 شاهد رشد چشمگیر بهره مندی اعضای صندوق از تسهیلات قرض الحسنه بودیم. بر این اساس 1464 نفر از اعضاء به منظور اخذ 6.9 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه (بدون بهره) به بانک قرض الحسنه مهر ایران معرفی شدند. در 9 ماه سال 98 نیز 1100 نفر از اعضاء به منظور اخذ حدود هفت میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ضروری (بدون بهره) به بانک عامل معرفی شدند که در ادامه همکاری با بانک مهر این روند تسریع می شود. از مهم ترین اقدامات صندوق هدایت منابع به سمت استان ها با اولویت استان های کم برخوردار بود.

سیدزاده با اشاره به همکاری مجدد با بانک قرض الحسنه مهر ایران گفت: امیدواریم بر اساس این تفاهم نامه با اعطا تسهیلات قرض الحسنه به هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران عضو صندوق طی امسال و سال آتی از مشکلات جامعه فرهنگ و هنر کاسته شود و فعالان فرهنگی و هنری بتوانند نقش مؤثر خود را گسترش فرهنگ و هنر ایرانی و نشاط اجتماعی ایفا کنند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
آئین اختتامیه چهاردهمین دوره تلاوت های مجلسی با برتری سعید عبدی به عنوان قاری برتر جمهوری اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : پرس شیعه

به گزارش خبرنگار مهر ، آئین اختتامیه چهاردهمین دوره تلاوت های مجلسی شامگاه دیروز 20 دی ماه در سالن برج میلاد با حضور حناچی شهردار تهران، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران،

حجت الاسلام مازنی نماینده مجلس شورای اسلامی، مهدی قره شیخلو مدیر مرکز امورقرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، مجید مجیدی کارگردان فیلم محمد رسول الله ( ص) ، و دیگر مسئولین و شخصیت های قرآنی برگزار شد.

این مراسم که در ابتدا با یک ساعت تأخیر برگزار شد گروه تواشیح شمس الهدی به اجرای مراسمی آئینی پرداخت و سپس بعد از آن نیز سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با ادای احترام به شهید قاسم سلیمانی پخش شد.

در ادامه با ذکر نوای کسری کاویانی در مدح سلطان علی ابن موسی الرضا ( ع) ، پرچم بارگاه نورانی و مضجع شریف سلطان علی ابن موسی الرضا (ع) گردانده شد و جمع حاضرین متبرک به عطر حریم امن امام هشتم شدند.

در ادامه احمد مسجد جامعی به بیان نکاتی پرداخت و گفت: جشنواره تلاوت های مجلسی تجربه جهانی برایش رقم زده شده که آکادمی ای تشکیل شده و بهترین ها را عضو کرده و همه در داوری تصمیم اتخاذ می کنند در چنین شرایطی باید به شیوه های جدیدی اندیشید و به مجموعه های قاریان در حوزه بررسی آثار در قالب چنین جشنواره هایی کمک کرد و می توانم بگویم این ایده در سال 1400 می تواند شکل نوینی را به خود بگیرد.

وی ادامه داد: ما عرصه های نوینی را در این سطح و شهر داشته ایم چرا که شهر تهران بنیان و اساس آن بر اساس قرآن بنا شده است. تهران شهر کوچکی بوده در کنار امامزاده اسماعیل و دربهای چوبی داشته است.

مسجد جامعی اظهار داشت: موقعی که تهران دورش دیوار می کشند به تعداد سوره های قرآن برج و بارو می سازند و 114 برج و بارو پیرامون شهر ساخته می شود و در هر کدام یکی از سوره ها را قرار می دهند و زمانی که چنین مجموعه آثار قرآنی را بررسی می کردیم نوآوری و جدید بودن آن به اثبات می رسد.

وی در خصوص اینکه ایرانیان در قرائت آوازه ای بلند داشته اند گفت: در قرائت هم ایرانیان ید طولایی دارند یحیی ابن عباس در حوزه قرائت تعلیم گرفت که کاشانی بود و مکتب قرائت را در کوفه بنیان نهاد و اخیراً یکی از محققین یکی از لهجه های وی را مورد بررسی قرار داده است. همچنین ادامه دهنده سبک او یک نفر است که با دو نسل به دماوند می رسد و یکی از کارهایی است که انجام می شود.

عضو شورای شهر تهران افزود: از همان سالهای نخستین در کنار اصحاب پیامبر ( ص) ایرانیان توانستند گوی سبقت را از بقیه بربایند و بدین نحو در سال 1400 امیدواریم ظرفیت ها را به وجود بیاوریم بشرطی که بتوانیم آن را پرورش دهیم.

مسجد جامعی با اشاره به شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی سرزمین ما همیشه پهلوانانی داشته که از حیثیت مردم دفاع می کردند و در ادامه پهلوانی ها سردارقاسم سلیمانی است، سرباز کسی که جان خودش را در راه عقیده و آرمان از دست می دهد سرباز کلمه ریشه دار و عمیق است و فهم عمیقی که در مطالعه تاریخ داشته را نشان می دهد و تواضع بسیار زیاد را نشان می دهد که لقبی را در سنگ قبرش ننویسند.

وی ادامه داد: قرآن و اهل بیت جز جدایی ناپذیر فرهنگ ایرانی است و سردار شهید تمام این ویژگی ها را داشت و در ذاتش بروز پیدا می کرد و این اصلی بود که در سلوکشان می دیدم و برای همه درگذشتگان که در محضر قرآن و برای قرآن جنگیدند و نبرد کردند روحی آرام از خداوند منان آرزومندیم.

در ادامه این مراسم داوران به جایگاه اصلی رفته و مسابقات از بین پنج منتخب آغاز شد.

قاسم مقدمی، حمید شاکرنژاد ، سید جواد حسینی، سید کریم موسوی، امین پویا، وحید نظریان از جمله داوران این فینال انتخاب قاری برتر مردمی تلاوت مجلسی بوده است.

اولین شرکت کننده مهدی سعادتی بود و آیاتی چند از کلام الله مجید را تلاوت نمود سپس ابراهیم تبسم چهره قسمتی از آل عمران را قرائت کرد و حسین بیات به تلاوت آیاتی از سوره نمل پرداخت که تحسین تمام حضار را در پی داشت.

احترام شهردار به قرائت قرآن

در حین تلاوت حسین بیات نیز حناچی شهردار تهران هم به سالن اصلی برج میلاد ورود کرد اما به حرمت تلاوت قرآن تا چند دقیقه پشت درب ایستاد تا تلاوت این قاری که با تحسین حاضران همراه شده بود به اتمام برسد.

سپس مصطفی راغب خواننده آئینی کشور به اجرای سرود پرداخت و حناچی در بیان سخنانی کوتاهی گسترش فرهنگ قرآنی را وظیفه همگانی دانست.

حناچی افزود: این فرهنگ را باید بیشتر درجامعه بگسترانیم وظیفه همه ماست قرآن سند وحدانیت ماست وهم لحن و صوت و مفاهیم قابل درک و گسترش برای جوانانمان باشد.

تجلیل از مجید مجیدی کارگردان فیلم محمد رسول الله ( ص) به رسم خدمات ارزنده به جامعه قرآنی و آثار فاخر قرآنی و اهدای تندیس جشنواره و یک جلد کتاب الله مجید به ایشان از دیگر برنامه های این مراسم بود.

سپس نفرات برتر در مراحل استانی و کشوری نیز مورد تجلیل قرار گرفتند.

در ادامه بعد از اجرای تواشیح در قالب اربعین توسط سید کریمی موسوی، نقاشیان رئیس این جشنواره به بیان نکاتی پرداخت و گفت: رونق بخشیدن به یک محفل قرآنی در فضایی که به فجر قرآنی نزدیک می شویم. به حمدالله امروز واقعه مهم قرآنی جامعه عمل پوشید و توانستیم این مجلس باشکوه را برگزار کنیم امیدواریم قرآن بتواند در فضای آغشته از قرآن هدایت یکایک ما را به عهده بگیرد. دل دادن ما به قرآن دل دادن به انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی قرآن را در این کشور و در کل منطقه احیا کرد. خرسندم که در طول چهار ساله گذشته از 95 تا کنون مراسم جشنواره های تلاوت مجلسی را برگزار کنیم جشنواره تلاوت های مجلسی قدم اول ماست که به همه تنوع تلاوت ها و حفظ کل قرآن دست یابیم. البته در مسابقات بین المللی بهترین قرائت را داشته ایم اما جشنواره تلاوت مجلسی زمینه بستر سازی این گونه جشنواره ها در کشورهای منطقه فراهم کرده است.

در نهایت با اعلام نفرات برتر تعداد یک میلیون و 346 هزار و 400 نفر در رأی گیری انتخاب قاری شرکت کردند.

سعید عبدی به عنوان قاری برتر تلاوت های جمهوری اسلامی با بیش از 3 هزار رأی مردمی و رأی هیأت داوران انتخاب شد.

کد خبر 4822403

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

روزهای فیلم ایران 26 تا 29 دی ماه جاری به همت وابستگی فرهنگی ایران در استانبول برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کوروش مقتدری، وابسته فرهنگی کشورمان در استانبول با اعلام این خبر گفت: وابستگی فرهنگی در راستای معرفی سینمای ایران و فیلم های ایرانی با همکاری شهرداری منطقه بی اوغلو استانبول و اداره کل همکاری های فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 9 فیلم ایرانی به نمایش خواهد گذاشت.

وی افزود: امروز، رُخ دیوانه، آذر، شهدخت پرویز و دیگران، بادیگارد، مزار شریف، شیار 143، کفشهایم کو؟، طعم شیرین خیال و روزگاری عشق و خیانت در مرکز فرهنگی آکادمی بی اوغلو استانبول با زیرنویس ترکی استانبولی برای علاقه مندان به سینما و فیلم های ایرانی نمایش داده می شود.

مقتدری اظهار کرد: نشست سینمای ایران با حضور ابوالحسن داوودی، کارگردان ایرانی و صاحب نظرانی از ترکیه درباره سینمای ایران در خلال برگزاری این رویداد فرهنگی، برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ص

13:40 - 1398/10/21 / شماره : 742642 / تعداد نمایش : 72

air.ir/ZrqNWZr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی با صدور پیامی ارتحال آیت الله رسولی محلاتی را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، با صدور پیامی، ارتحال آیت الله سید هاشم رسولی محلاتی را تسلیت گفت.

متن پیام سرپرست حجاج ایرانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ.

خبر ارتحال عالم فرهیخته، آیت الله حاج سیدهاشم رسولی محلاتی عضو دفتر حضرت امام راحل (قدس سره شریف) و رهبر معظم انقلاب اسلامی (حفظه الله تعالی)، موجب تأثر و تأسف گردید.

این عالم ربانی سالیان زیادی از عمر با برکت خود را صرف مجاهدت علمی و عملی نمود و در دوره های گوناگون تاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی نقش ایفا کرد. از ایشان بیش از یکصد اثر نفیس در زمینه معارف اسلامی، تفسیر و حدیث به یادگار مانده است.

اینجانب این ضایعه را به محضر حضرت بقیة الله الاعظم، رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراجع عظام تقلید، حوزه های علمیه، بیت شریف آن بزرگوار و همه ارادتمندان آن عزیز تسلیت عرض می نمایم و امیدوارم خدمات خالصانه آن عالم عامل مقبول درگاه الهی قرار گیرد و اندوخته مناسبی برای آخرت ایشان باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه خبری وب سایت های ایران

نهاد کتابخانه های عمومی کشور و بنیاد ملی بازی های رایانه ای؛ برای توسعه و هم افزایی اقدامات مشترک دو مجموعه با محوریت ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل بنیاد ملی بازی های رایانه ای؛ این تفاهم نامه در 8 ماده با تعیین تعهدات بنیاد ملی بازی های رایانه ای و نهاد کتابخانه های عمومی کشور، توسط علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و سید صادق پژمان، مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای امضا شد.

از مهم ترین تعهدات طرفین؛ فراهم کردن امکانات برای برگزاری دوره های آموزش بازی سازی برای مخاطبان کتابخانه ها در گروه سنی نوجوانان و جوانان، اختصاص فضای ویژه در کتابخانه ها به منظور تکمیل منابع کتابخانه ها با کتب و بازی های اهدایی بنیاد، مشارکت در برگزاری رویدادهای بازی سازی با محوریت کتاب و کتاب خوانی و همکاری در ایجاد اتاق های بازی در کتابخانه ها را می توان نام برد.

اطلاع رسانی و همکاری در ایجاد کتابخانه جامع تخصصی بازی های دیجیتال، از دیگر تعهدات ذکر شده در این تفاهم نامه است.

لینک خبر :‌ بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
ابراهیم حقیقی دبیر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به همراه دبیران و داوران بخش های مختلف این رویداد، از همراهی با این جشنواره انصراف دادند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : سلام نو افکار نیوز فرارو فرهنگ امروز

اعتمادآنلاین| دبیر و داوران دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در واکنش به حوادث اخیر کشور و به دلیل آنچه همدردی با جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی عنوان کردند، از همراهی با این رویداد انصراف دادند.

بر این اساس، اونیش امین اللهی دبیر بخش گرافیک این رویداد و علی باقری، مهدی مهدیان و مهدز فاتحی داوران این بخش عصر شنبه 21 دی ماه در صفحه های شخصی خود متنی را مبنی بر انصراف از حضور در جشنواره تجسمی فجر منتشر کردند.

به فاصله چند ساعت پس از این انصراف، دبیران و داوران دیگر بخش های جشنواره تجسمی فجر از جمله نقاشی، عکس، تصویرسازی و در نهایت نیز ابراهیم حقیقی دبیر این رویداد از همکاری با دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر انصراف دادند.

دفتر امور هنرهای تجسمی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنوز واکنشی به انصراف گروهی دبیر و داوران این رویداد نشان نداده است.

دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر یک ماه دیگر و از 23 تا 30 بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.

منبع: مهر

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
تهران- ایرنا- ابراهیم حقیقی دبیر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به همراه تعدادی از دبیران و داوران بخش های این جشنواره از حضور در جشنواره یادشده استعفا کردند؛ ولی هنوز مشخص نیست اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این استعفا را خواهد پذیرفت یا خیر.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : شهرآٰرا نیوز برترین ها عصر شهروند

ابراهیم حقیقی در صفحه اینستاگرام خود این خبر را اعلام کرد و یافته های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که اداره کل هنرهای تجسمی نیز از این کناره گیری آگاهی یافته است.

در متن بیانیه دبیر و داوران بخش عکس دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن همدلی با قربانیان فاجعه اخیر و درک شرایط اجتماعی و حال عمومی جامعه انسانی و فرهنگی ، آمده است که دبیر و هیات داوران بخش عکس دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ادامه همکاری با این رویداد معذوریم و ضمن تشکر از عکاسان شرکت کننده، تأثر و همدلی عمیق خود را با مردم داغدار ایران اعلام می کنیم.

رضا رینه ای ، دبیر بخش خوشنویسی این جشنواره نیز از حضور در این جشنواره در راستای همدلی با مردم ایران انصراف داد.

دبیر و داوران بخش گرافیک شامل مهدی مهدیان، علی باقری و مهدی فاتحی و همچنین دبیر و داوران بخش تصویرگری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شامل مهنوش مشیری، علی هاشمی شهرکی، علی خدایی و پیمان رحیمی زاده در همین راستا از حضور در این جشنواره اعلام انصراف کردند.

مهدی فاتحی ، از داوران بخش گرافیک جشنواره فجر نیز در حساب کاربری خود در اینستاگرام انصراف خود را از ادامه همکاری در این جشنواره اعلام کرد.

دبیر و داوران بخش سرامیک این جشنواره نیز شامل فرزاد فرجی، مجید ضیائی، صادق باقری و هیربد همت آزاد از جمله انصراف دهندگان از حضور در این جشنواره هستند.

کامبیز صبری که به عنوان داور مجسمه سازی دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی شده بود با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود، از همراهی با این رویداد اعلام کناره گیری کرد.

در همین راستا، لیلی گلستان مدیر گالری گلستان نیز از حضور در دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر انصراف داد.

دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در 10 رشته هنری شامل تصویرسازی، خوشنویسی، سرامیک، عکاسی، کاریکاتور و کارتون، طراحی گرافیک، مجسمه، نقاشی، نگارگری و رسانه های هنری جدید (شامل سه رسانه ویدئوآرت، پرفورمنس آرت، و چیدمان) برگزار می شود.
مهنوش مشیری، رضا رینه ای، فرزاد فرجی، رویین محتشم، کیارش زندی، اونیش امین الهی، روح الله شمسی زاده، بهمن شریفی، رضوان صادق زاده و آزاده گنجی دبیران این رویداد هستند.
جشنواره دوازدهم تجسمی فجر برای امکان دادن به بروز خلاقیت هنرمندان و دوری از محدودیت محتوایی، موضوع جشنواره آزاد اعلام شده است و همچنین رویکرد جشنواره گفت وگوی هنرها: آفرینش تجسمی نوین با نگاهی بین رشته ای است.
دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با ریاست هادی مظفری، به دبیری هنری جمال عرب زاده و دبیری اجرایی عبدالرحیم سیاهکارزاده 23 تا 30 بهمن 98 در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت ارشاد از اختصاص بخشی ویژه برای تکریم شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی در مراسم افتتاحیه یا اختتامیه سی وهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و برگزاری همایش ملی با مشارکت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و به نام این شهید سرافراز خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : ایران آنلاین

شهرام کرمی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تسلیت برای شهادت سردار امنیت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: بنا به رسالت ذاتی و به منظور تکریم هر چه بیشتر نام و یاد شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی بنا داریم تا بخشی ویژه را در افتتاحیه یا اختتامیه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به مقام شامخ این شهید سرفراز اختصاص دهیم.

وی تاکید کرد: نام شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی نامی مترادف با اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران و چهره و افعال او در مسیر مبارزه با تروریسم در عرصه بین الملل قابل احترام و تکریم است و در حال برنامه ریزی و رایزنی با نادر برهانی مرند دبیر جشنواره سی و هشتم تئاتر فجر هستیم و به محض نهایی شدن این مهم، مراتب را از طریق رسانه ها به اطلاع عموم خواهیم رساند.

کرمی با اشاره به روزهای باقی مانده تا آغاز جشنواره بین المللی تئاتر فجر در گام سی و هشتم و فشردگی برنامه ها گفت: تمام همکاران و دست اندرکاران برگزاری این رویداد به همراه ستاد اجرایی در اداره کل هنرهای نمایشی شبانه روزی در حال تلاش برای برگزاری باشکوه تر جشنواره بین المللی تئاتر فجر هم شان و هم سنگ نام و افتخار هنر ایران و به ویژه هنر نمایش ایران با طلیعه نام فجر هستند.

برگزاری همایش مشارکتی تئاتر خیابانی سردار آسمانی

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت ارشاد با اشاره به مشارکت در برگزاری همایش ملی خیابانی سردار آسمانی با همکاری انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با نام و یاد شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: طی یکی، دو روز گذشته فراخوان این همایش ملی برای برپایی در روزهای شکوهمند انقلاب اسلامی در تاریخ 20 تا 23 بهمن سال جاری منتشر شده و در اختیار هنرمندان و فعالان عرصه تئاتر کشور قرار گرفته است.

بعد از انتشار خبر شهادت شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و تنی چند از یاران و همرزمانش، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در راستای سیاست های خود که توسعه و تقویت بنیان های هنر نمایش در عرصه تئاتر ملی و گره خورده با مفاهیم غرورآفرین و افتخارآمیز مقاومت، پایداری، دفاع مقدس، ایثار و شهادت است تصمیم گرفت همایشی با رویکرد ملی با محوریت زندگی، مسیر مقاومت تا شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را برای پاسداشت این نام غرورآفرین در تاریخ معاصر کشور برگزار کند.

10 محور همایش ملی سردار آسمانی

به گفته کرمی همایش ملی تئاتر خیابانی سردار آسمانی در 10 شاخه سردار آسمانی و دفاع مقدس؛ سردار آسمانی و امنیت ملی؛ سردار آسمانی و نسل جوان؛ سردار آسمانی و جبهه مقاومت اسلامی؛ سردار آسمانی و استکبار ستیزی؛ سردار آسمانی و ولایت مداری؛ سردار آسمانی و شهدای مدافع حرم؛ سردار آسمانی و فرهنگ عاشورا؛ سردار آسمانی، وحدت ملی و انسجام اسلامی و سردار آسمانی و مردمداری برگزار خوهد شد.

وی خاطرنشان کرد: از میان آثار رسیده به دبیرخانه این همایش، 10 اثر به بخش نهایی راه پیدا خواهند کرد و هر اثر حداقل هفت اجرا با هماهنگی و برنامه ریزی انجمن هنرهای نمایشی استان مربوطه، در فضاهای عمومی شهر اجرا خواهد داشت.

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت ارشاد تصریح کرد: از میان آثار پذیرفته شده، تعداد پنج اثر منتخب جهت اجرا در تهران دعوت خواهند شد و هر اثر در تهران طبق زمانبندی ستاد سه اجرا خواهد داشت و مراسم اختتامیه این رویداد نیز روز بیست و سوم بهمن ماه در تماشاخانه سرو انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.

سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت، بامداد جمعه 13 دی ، در حمله موشکی پهبادهای وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با دستور دونالد ترامپ ، رئیس جمهوری این کشور در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رسید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
خبرگزاری میزان- مدیرعامل جمعیت احیاگران روستا های ایران گفت: ما با رصد و آمایش سرزمینی در روستا ها نسبت به شناسایی محصولات قدم برداشته ایم و با برگزاری رویداد های حرفه ای با مضمون برندینگ صنایع دستی، بسته بندی، صادرات به راه اندازی دفتر بهبود و تجاری سازی صنایع دستی پرداختیم.

تاریخ انتشار: 20:57 - 21 دی 1398

- کد خبر: 582185
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، نخستین نمایشگاه تجهیزات ورزشی ساخت ایران یکم دی 1398 با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در تالار خلیج فارس مجلس و به همت سازمان های مردم نهاد جوانان، افتتاح شد و به مدت سه روز دایر بود.

معرفی دستاورد های سمن های جوانان(سازمان های مردم نهاد جوانان) و فعالیت های کارافرینی و اقتصادی آن ها در سطح کشور در این نمایشگاه معرفی و حوزه اجتماعی سازمان های مردم نهاد برای نمایندگان مجلس، وزرا و مسئولین رده بالای کشور بیان و با ارائه تولیدات و اقدامات زیرساختی بخش ورزش و بخش جوانان نسبت به شناخت توانمندی های بومی کشور در صنایع سلامتی و نیز خدمات اجتماعی پرداخته شد.

جمعیت احیاگران روستا های ایران نیز به عنوان سمن برگزیده کشوری در حوزه توانمندسازی و کارآفرینی با نگاه اجتماعی حضور داشت و با بیان اقدامات علمی و برنامه های اعضاء و کمیته های تخصصی خود را در حوزه های گردشگری، فرهنگ و هنر و صنایع دستی، کشاورزی، صنایع غذایی و سلامت، صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین محیط زیست و فناوری روستا های کشور محصولات خود، برای مخاطبان خاص این نمایشگاه عرضه کرد.

نادر گیویان پور مدیرعامل جمعیت احیاگران روستا های ایران در این نمایشگاه ضمن قدردانی از بستر سازی تبادل نظر و گفتمان فعالان اقتصادی با وزرا و نمایندگان مجلس مسیر پیشرفت و اقتصاد پویا را افزایش سطح دانش و مهارت تولید و بازار دانست.

وی همچنین در نشست تخصصی با اعضا کمسیون اقتصادی مجلس نسبت به توجه در زمینه مسائل مولد با نگاه محیط زیست در تأمین نهاده های کشاورزی و نیز تمرکز بر صنایع تبدیلی برای ایجاد ارزش افزود همراه با سود خالص را رکن مهم صنایع وابسته به تولیدات محلی و روستایی دانست.

مدیرعامل جمعیت احیاگران روستا های ایران در این نمایشگاه ضمن به تصویر کشیدن انواع مختلف صنایع دستی، بافت، پارچه، هنر های بومی و جواهرات روستا های مختلف کشور هویت و تمدن فرهنگی ایران، تصریح کرد: متولیان زیادی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امور صنایع خلاق و فرهنگی را به دوش می کشند اما جای تعجب است حرکت تخصصی در حوزه تجاری سازی در دستور کار قرار نگرفته است.

وی ادامه داد: ما با رصد و آمایش سرزمینی در روستا ها نسبت به شناسایی محصولات قدم برداشته ایم و با برگزاری رویداد های حرفه ای با مضمون برندینگ صنایع دستی، بسته بندی، صادرات به راه اندازی دفتر بهبود و تجاری سازی صنایع دستی پرداختیم و طی تفاهم نامه با دانشگاه هنر فرانسه توانستیم بخشی از هنر بومی را در شهر پاریس به نمایش بگذاریم.

گیویانپور اظهار داشت: جای خوشحالی است که برخی نمایندگان و رؤسای فدراسیون های ورزشی برای حمایت از این اقدامات ملی اعلام امادگی کرده و خرید هدایای فرهنگی یا تندیس مسابقات و همایش ها را برای مهمانان و مخاطبان داخلی یا خارجی را نوید دادند. ایجاد این فرصت طلایی برای تبلور اقدامات نو و خلاقانه توسط معاون جوانان وزیر بستر ساز افزایش تولید و بروز شدن خدمات در کشور است.

در پایان این نمایشگاه وزیر صمت در کنار معاون حقوقی و معاون جوانان وزارت مقدمات برگزاری نمایشگاه های ملی و بین المللی از دستاورد های عملیاتی جوان مطرح و مورد نظر قرار گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
دبیر اجرایی چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان گفت: اشگاه های کتابخوانی در کتابخانه ها و مدارس برپا می شوند و آزادی عمل دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

فرمهر منجزی، دبیر اجرایی چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره آمار شرکت کنندگان چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی گفت: تاکنون بیش از 19هزار باشگاه در این دوره حضور پیدا کرده اند اما مهلت ارسال آثار و مستندات این دوره تمدید شده و همچنان باشگاه ها به این آمار اضافه خواهند شد. باتوجه به اینکه این طرح، یک طرح نوپا است و امسال چهارساله می شود؛ استقبال ها خوب بوده و بازخوردها حاکی از این است که فعالیت های این طرح در بیشتر شهرها و روستاها درحال برگزاری است.

وی با اشاره به برگزاری طرح جام باشگاه های کتابخوانی با حمایت نهادهای خصوصی و نه دولتی اظهار کرد: با وجود اینکه بودجه این طرح توسط وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین می شود، هزینه استادان و مربیان جام باشگاه های کتابخوانی از نهادهای غیردولتی تامین می شود و انجمن هایی چون انجمن نویسندگان کودک و نوجوان که غیردولتی هستند، در این طرح با ما همکاری می کنند.

منجزی ادامه داد: باشگاه های کتابخوانی در کتابخانه ها و مدارس برپا می شوند و آزادی عمل دارند. این طرح از دوره اول با همکاری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری سازمان های غیردولتی برگزار شد و امیدواریم که بتواند رشد کند و خارج از سیستم دولتی فعالیت کند.

دبیر اجرایی چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان با بیان اینکه این طرح، تاثیر مثبتی در تربیت نسل کتابخوان جامعه دارد، عنوان کرد: من فکر می کنم این طرح، قدم مثبتی بود که جرقه آن در سراسر کشور زده شد و بحث کتابخوانی را به یک دغدغه تبدیل کرد. این طرح گروه خوانی های کتابخوانی را شکل داد و شهرها و روستاها را به بحث کتاب و کتابخوانی و فعالیت بهتر باشگاه ها خود ترغیب کرد.

وی افزود: اینکه بتوانیم تعداد بسیاری کودک و نوجوان را در یک یا دوسال به کتابخوانی علاقه مند کنیم، اتفاق خوبی است و اگر بعد از چندسال این طرح و باشگاه های کتابخوانی نباشند، کودکان و نوجوانان دیگر کتابخوان شده اند و بخشی از ذهن آن ها با کتاب گره خورده است. البته اگر وزرات آموزش و پرورش ایران به حمایت از این طرح می پرداخت، قطعا که نتیجه مطلوب تری حاصل می شد.

منجزی با اشاره به فعالیت کم برخی از استان ها در جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: عوامل متعددی وجود دارد؛ یکی اینکه کسانی که در دوره های آموزشی شرکت می کنند، باید درست انتخاب شوند. ما قبل از برگزاری هر جام، کارگاه هایی برگزار می کنیم و باید کسانی دراین جلسات شرکت کنند که دغدغه کتابخوانی داشته باشند و با کودک و نوجوان سروکار داشته باشند تا بتوانند در این راه کودکان و نوجوانان را همراهی کنند. اگر این طور نباشد، شرکت برخی از باشگاه ها در استان هایی چون استان فارس کم خواهد شد و این به آدم ها و تفکراتشان بستگی دارد.

وی با بیان اینکه جام باشگاه های کتابخوانی بیش از آنکه رقابتی باشد، رفاقتی است، بیان کرد: ما درباره این مقوله حتی قبل از شروع جام گفت وگو کردیم. رقابت به کودکان و نوجوانان انگیزه می دهد و به همین دلیل در داوری ها و اهدای جوایز تلاش می شود که کار گروهی دیده شود نه کار فردی. بچه ها در این مسیر با یکدیگر حرکت می کنند و رقابت ناسالمی هم میان آن ها شکل نخواهد گرفت.

منجزی با تاکید بر اهمیت حضور وزرات آموزش و پرورش در حمایت از طرح جام باشگاه های کتابخوانی گفت: اگر وزرات آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی از ابتدا این طرح را آغاز و همانند دیگر کشورها از آن حمایت می کردند، اتفاق خوبی در این حوزه می افتاد چراکه گروه خوانی ها در مدارس شکل می گیرد اما ما با این کمبود را در مدارس خود مواجه هستیم.

وی افزود: با وجود این کمبود، کودکان و نوجوانان به کتابخوانی عادت ندارد و این طرح، کمکی برای تشویق کودکان و نوجوانان به مقوله کتاب و کتابخوانی است. متاسفانه عمده فعالیت های آموزش و پرورش با محوریت درس و امتحان است؛ درصورتی که اگر به کتابخوانی کودکان توجه شود، ذهن او پرسش گر، کنجکاو و کتابخوان خواهد شد.

منجزی افزود: اگر تمام سازمان های متولی حوزه های کودک این کار را انجام بدهند و نتیجه آن 12 سال هم طول بکشد تا قشری کتابخوان در جامعه تربیت شود، اتفاق خوبی است و امیدوارم این اتفاق رخ بدهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در یک سال گذشته قاچاق کتاب به چاپخانه ها نیز کشیده شده است و چند چاپخانه فعال در این موضوع کشف و پلمب شده اند ، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که وظیفه نظارت بر چاپ را دارد، چه اقدامی در این زمینه انجام داده است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : مرآت

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، تکثیر غیرقانونی کتاب که این روزها با عنوان قاچاق کتاب از آن یاد می شود، اگر در گذشته در شبکه های زیرزمینی و با دستگاه های چاپ دیجیتال منتشر می شد ، امروز به چاپخانه ها نیز کشیده شده است. در چندماه گذشته چند چاپخانه و صحافی که اقدام به چاپ کتاب های غیرقانونی می کردند، شناسایی و پلمب شدند. حجم عظیم کتاب های قاچاق نشان از این دارد که شبکه ای از چاپخانه های متخلف نیز در این جریان حضور دارند که ممکن است برخی از آن ها در زمان نگارش این گزارش دستگاه های خود را برای چاپ کتب قاچاق روشن کرده و هنوز شناسایی نشده باشند.

از آنجایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه نظارت بر واحدهای چاپی را در کشور بر عهده دارد و یک پای جریان مقابله با قاجاق کتاب در کشور نیز به شمار می رود و وزیر ارشاد و معاون فرهنگی اش بارها قاچاق کتاب را تهدیدی جدی برای نشر دانسته اند ، انتظار می رود در برخورد با چاپخانه ها و پیشگیری، جدی تر برخورد کنند. علاوه بر آن باید دید که در چند سال گذشته که قاچاق کتاب موضوعی جدی شده است، دفتر چاپ وزارت ارشاد چه اقدامی برای جلوگیری از ورود چاپخانه ها و صحافی ها به این موضوع داشته است؟

مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این زمینه در گفت وگو با تسنیم، می گوید: ما همه دستورالعمل ها و ضوابطی را که تعیین کننده قوانین و مقررات لازم است به اتحادیه های چاپ ابلاغ کرده ایم و آن ها موظف هستند که به این دستورالعمل ها عمل کنند، در این دستورالعمل ها موارد تخلف برشمرده شده است؛ البته موضوع قاچاق کتاب به صورت مجزا دیده نشده بلکه به عنوان جزئی از یک تخلف کلی دیده شده است، هر نوع محصول چاپی که بدون مجوز باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر این اگر در هر چاپخانه ای تخلفی احراز شد، چه از طریق اتحادیه ها و چه تشکیلات دیگر باید گزازش آن به اداره کل ارشاد همان استان ارائه شود تا بر مبنای آن گزارش رسیدگی کنند، پس از آن گزارش به اداره کل چاپ و نشر فرستاده شده و مجدد مورد بررسی قرار می گیرد، در نهایت به کمیسیون اصلی تخلفات که معاون امور فرهنگی رئیس آن است و با حضور افراد مختلف مانند مدیرکل حقوقی، ریاست حراست وزارتخانه و چند نفر دیگر از نمایندگان اصناف و ... برگزار می شود ، فرستاده می شود.

وی در پاسخ به اینکه تصمیم گیری درباره نوع محکومیت چاپخانه دار به دفتر چاپ مرتبط است یا باید توسط مراجع قضایی انجام شود، گفت: ما به عنوان ضابط این موضوع را به مرجع ذی صلاح گزارش می دهیم و آن ها تصمیم نهایی را می گیرند، البته ما نیز پیشنهاداتی ارائه می کنیم.

مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت کارگروه صیانت از حقوق مولفان و ناشران گفت: در موضوع قاچاق کتاب پیشنهاد من این است که دوستان نماینده ای از دفتر چاپ یا معاونت فرهنگی نیز در جلسات خود داشته باشند، چه بسا ما نیز اطلاعاتی داشته باشیم و بتوانیم فضایی را فراهم کنیم که زمینه انتشار کتاب های قاچاق در چاپخانه ها برچیده شود.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا در دستورالعمل نظارت موضوع قاچاق کتاب به طور ویژه دیده نشده است، گفت: ما دستورالعمل های بحث نظارت را تبیین کرده ایم و خدمت دوستان در دفتر نوسازی و تحول اداری وزارتخانه فرستاده ایم، منتظر تأیید این دستورالعمل هستیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه ادب مدیر نشر جمال با اشاره به رشد قارچ گونه آثار ترجمه در حوزه کودک و نوجوان، گفت: کتاب هایی که متناسب با فرهنگ بومی و ملی ایران نیستند، قطعاً تأثیر مخربی روی جامعه هدف دارند و چاپ آن ها جز با انگیزه سوداگری انجام نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا سبحانی نسب، مدیر نشر جمال، در گفت وگو با ایکنا درباره ترجمه آثار خارجی در حوزه کودک و نوجوان گفت: با توجه به اینکه ترجمه آثار خارجی بدون رعایت کپی رایت، ساده ترین، ارزان ترین و قابل توجیه ترین فعالیت اقتصادی برای ناشران به شمار می رود، ناشران متعددی ترغیب می شوند که سراغ ترجمه بروند که اغلب آنها نیز بدون پرداخت کپی رایت، کتاب ها را ترجمه و روانه بازار می کنند.

وی با بیان اینکه ترجمه می تواند به غنای فرهنگی کمک کند، افزود: ناشران می توانند به زمینه هایی که در آنها دچار کمبودیم بپردازند و آثار مورد نظر را چاپ کنند و این امر برای ناشران آورده خوبی به همراه خواهد داشت، اما وقتی انتشار آثار بدون توجه به تناسب فرهنگی و بومی انجام شود و تنها به جوانب سودآوری و سوداگری توجه شود، آسیب فرهنگی در پی خواهد داشت.

حجت الاسلام سبحانی نسب با بیان اینکه بیش از 60 درصد کتاب های کودک و نوجوان ترجمه ای است، ادامه داد: عمده ترجمه ها مروج فرهنگ غربی است و گونه ای از تهاجم فرهنگی به شمار می آید. این عملکرد سبک زندگی ایرانی – اسلامی را مورد تهدید و تهاجم قرار می دهد و با هیچ منطق و فرهنگی قابل قبول نیست.

این ناشر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در راستای ممیزی جدی رسالتی برای خود قائل نیست و با چند خط قرمز کلی به این آثار اجازه نشر می دهد و این آثار نه تنها منتشر می شوند، بلکه به سرعت در فهرست حمایت های ارشاد هم قرار می گیرند، چه برسد به فهرست نمایشگاهی، زیرا ناشران به دلیل تعدد کتاب، تبدیل به برند های معروفی شده اند که در نمایشگاه های گوناگون هم مکان خوبی را برای غرفه خود اجاره می کنند.

سوداگری هدف بسیاری از ناشران

وی تصریح کرد: ترجمه کتاب های فرهنگساز قطعاً در ارتقای فرهنگی جامعه مؤثر است اما کتاب هایی که با فرهنگ بومی کشور تناسب ندارند، نظام فرهنگ عمومی را بر هم می زنند و چاپ آن ها نمی تواند جزء با انگیزه سوداگری صورت گیرد. این آثار به صورت قارچ گونه در حال چاپ و انتشار ند و بخش کمی از ناشران به دلیل ناآگاهی، توجیه نبودن و توجه نداشتن به میزان تخریب چنین اقداماتی، دست به این امر می زنند، اما بخش زیادی با وجود تذکراتی که این کتاب ها باعث اباحه گری، دین زدایی، خرافه پرستی و ... می شود، توجه نمی کنند و این مسئله نشان می دهد که از روی عمد با تاراج فرهنگ به صرفه اقتصادی می رسند و نهاد یا فردی مسئول رسیدگی به این امر نیست تا باید و نبایدها را بررسی کند.

سبحانی نسب با اشاره به میزان آسیب های آثار ترجمه ای در برابر آثار تألیفی، بیان کرد: ناشران به جای پرداخت حق تألیف به مؤلفان و حق تصویرگری به تصویرگران داخلی، با حق الزحمه مختصر ترجمه، اثر مورد نظرشان را منتشر می کنند. بنابراین این امر برای ناشران جذاب است که بتوانند با کمترین هزینه یک کتاب موفق را در ویترین نشر خود داشته باشند، اما این مسئله باعث می شود که مؤلف به تدریج با کم شدن دستمزدش انگیزه کمی برای تألیف داشته باشد و از گردونه نشر خارج شود و به تبع این امر مؤلفان و نویسندگان پیشکسوت نیز از تربیت و پرورش نوقلمان باز بمانند.

تبعات ترجمه های نامناسب و بدون ضابطه

وی با اشاره به تبعات بی توجهی به آثار ترجمه ای نامناسب، ادامه داد: ترجمه کتاب های نامناسب هم سبک زندگی غربی را ترویج می دهد و هم به نابودی قلم و پدیدآوری کتب کودک و نوجوان می انجامد و این بزرگترین آسیبی است که از کتاب های ترجمه ای نامناسب، بی رویه و بدون ضابطه ناشی می شود.

در بخش دریافت مجوز کتاب های ترجمه ای مسئله دار تسامح ها، همراهی ها و کمک هایی برای برخی ناشران وجود دارد. در بسیاری از موضوعات حتی اگر کتاب هم نداشته باشیم، جایی به نام وزارت ارشاد وجود دارد که برای تألیف کتاب هایی با این موضوعات حمایت کند

این ناشر درباره دلایل سهولت صدور مجوز چاپ آثار ترجمه ای گفت: چون در سمت بررسی کتاب نبوده ام، نمی توانم به طور قاطع بیان کنم که دستی در کار است، اما کتاب های ترجمه ای به قدری با سهولت وارد بازار نشر می شوند که می توان گفت در بخش دریافت مجوز کتاب های ترجمه ای مسئله دار تسامح ها، همراهی ها و کمک هایی برای برخی ناشران وجود دارد. در بسیاری از موضوعات حتی اگر کتاب هم نداشته باشیم، جایی به نام وزارت ارشاد وجود دارد که برای تألیف کتاب هایی با این موضوعات حمایت کند. اما به هر حال ما نیازمند کتاب های فانتزی و هیجانی تراز انقلاب هستیم و در این راستا اهل قلم و اندیشمند کم نداریم و باید از اهالی قلم حمایت شود تا آثار متعدد و خوبی را تألیف کنند. لزوماً نباید ژانر وحشت وجود داشته باشد که کودکان و نوجوانان را به سمت و سوی هیجانات منفی بکشاند. متأسفانه برخی مسئولان به این نیازها توجه کافی نمی کنند و برنامه ای هم ندارند؛ از این رو عرصه برای آثار فانتزی مهاجم و مخرب بازتر بوده و حتی فرش قرمز هم برای آن ها پهن می شود و در نتیجه پس از چند سال آثار مخرب آنها روشن تر می شود.

تجربه ناخوشایند در ترجمه

سبحانی نسب با اشاره به آثار ترجمه در نشر جمال، بیان کرد: در نشر جمال چند اثر اخلاقی ترجمه ای منتشر کرده ام که مربوط به سال های گذشته است. در واقع با یک شرکت قرارداد بسته و امتیاز چند عنوان کتاب را خریداری، ترجمه و چاپ کردم، اما این کار را جزء خطاهای نشر خودم می دانم، زیرا بعداً احساس کردم که باید با حوصله بیشتری این آثار را با مؤلفان داخلی منتشر می کردم، ولی به سبب اینکه در نمایشگاهی آثاری را درباره آشنایی کودکان با خدا دیدم، از ناشر این آثار را خواستم و متوجه شدم که ناشر آن آثار را به ما نداده و آثار مشابهی را عرضه کرده است. در واقع با تخلف ناشر نتوانستم به فایل این آثار دسترسی پیدا کنم. بنابراین این تجربه ناخوشایند را در حوزه ترجمه داشتم.

وی با اشاره به معیارهای انتخاب کتاب ترجمه ای یا مترجم تصریح کرد: اگر ناشر به تخصص لازم در انتخاب کتاب رسیده باشد، می تواند در زمینه آثار ترجمه ای کار کند. در غیر این صورت می تواند از راهنمایی های کارشناسان مجرب استفاده کند و خطایم این بود که در خرید این کتاب ها از مشاوره ای استفاده کردم که معیارهایش با معیارهای من متفاوت بود و استانداردهای نشر جمال مورد توجه او نبود و این امر باعث شد آثار ضعیف ترجمه ای منتشر شود. بنابراین در نشر بین الملل بهره گیری از مشاوره های خبره و حرفه ای حائز اهمیت است.

گفت وگو از سمیه قربانی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رئیس مجلس شورا و وزیر فرهنگ و ورزش قطر از غرفه ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب دوحه بازدید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، در نخستین روز از نمایشگاه کتاب دوحه، احمد بن عبدالله بن زید آل محمود، رئیس مجلس شورای قطر و صلاح بن غانم العلی همراه با هیئتی از مسئولان نمایشگاه کتاب دوحه از غرفه ایران بازدید کردند.

در این دیدار محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات؛ محمدعلی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر؛ رضا شهریور، رایزن فرهنگی ایران در قطر و احمد شاکری، مشاور مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران حضور داشتند.

رئیس مجلس قطر با قرائت شعری از حافظ به پاسداشت زبان و ادب فارسی و فرهنگ ایران پرداخت و در جریان حضور ایران در این دوره از نمایشگاه قرار گرفت.

وزیر فرهنگ و ورزش قطر نیز از حضور ایران در این دوره از نمایشگاه به روال سنوات گذشته تشکر کرد و از آن به خوبی یادکرد. همچنین جاسم احمد البوعینین، رئیس نمایشگاه کتاب دوحه از سفر سال گذشته خود به دعوت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به نیکی یادکرد و آن را برای تقویت فعالیت های فرهنگی دو کشور مناسب دانست و خواستار تقویت آن شد.

سی امین دوره نمایشگاه کتاب دوحه با شعار افلا تتفکرون و با محوریت کتب علمی با حضور 331 ناشر و نمایندگان 31 کشور خارجی در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سید سعید میر محمد صادق، هدف بررسی محتوایی کتاب ها در یک سال گذشته از سوی موسسه خانه کتاب را تاثیر گذاری، هدفمند و متنوع شدن انواع پیش بینی های حمایتی و خدمات اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

سید سعید میر محمد صادق، معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره اقدامات این موسسه در بررسی موضوع کتاب ها، بیان کرد: موسسه خانه کتاب از یک سال گذشته با هدف خدمات دهی بهتر به اهل قلم، عنوان های کتاب را از منظر محتوایی بررسی کرده است.

وی ادامه داد: این بررسی با هدف تاثیر گذاری، هدفمند و متنوع شدن انواع پیش بینی های حمایتی و خدمات انجام شده است. نتیجه این بررسی ها نشان می دهد در دو حوزه کلی، کتاب چاپ می شود.

میرمحمد صادق افزود: نخست، حوزه تخصصی است که نویسندگان، مترجمان و مصححان به خلق اثر در موضوعات فرهنگی، ادبی، هنری، دانش و پزشکی دست می زنند و این افراد در آفرینش و همچنین انتقال در قالب های ترجمه، احیاء و تصحیح محتوا نقش اساسی دارند. اما بخش دوم پدیدآورندگان، عمدتا در حوزه اطلاعات عمومی و سرگرمی مشغول به تولید کتاب هستند.

وی با اشاره به ویژگی های گروه نخست، گفت: این گروه در خلق محتوا و غنای فرهنگی، هنری علمی و دانشی نقش دارند و مشمول پیش بینی های حمایتی قرار خواهند گرفت.

وی درباره ویژگی های گروه دوم ادامه داد: تشابه موضوعی عناوین و تعدد بسیار کتاب در حوزه اطلاعات عمومی و سرگرمی مهم ترین مولفه دسته دوم تولید کنندگان کتاب است؛ به عنوان مثال با کلید واژه بازی، مانند بازی با اعداد، بازی با حروف، بازی با کلمات، بازی با ارقام ریاضی و یا با واژه گنجینه، گنجینه حروف، گنجینه لغات و غیره به تولید کتاب پرداخته شده است.

میرمحمدصادق اضافه کرد: از شاخص ترین ویژگی های این نوع کتاب ها، برخی تعداد صفحات اندک و برخی چاپ های محدود است.

معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب با اشاره به آمار سایت اهل قلم ادامه داد: از زمان ثبت نام کامپیوتری اهل قلم در سال 1393 تا سال گذشته 18682 نفر و فقط در دی ماه سال جاری تعداد 1909 نفر در سایت اهل قلم ثبت نام کرده اند که کیفی سازی خدمات در این زمینه، ضرورت دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران خبرگزاری مهر پرس شیعه

با مشارکت شورای پژوهش های فلسفی هند و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، نشست گفت وگوهای فرهنگی با موضوع دین و صلح در محل شورای پژوهش های فلسفی هند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این نشست با حضور محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاد فلسفه اخلاق دانشگاه، نیکنام حسین پور، رییس خانه کتاب ایران، احمد علی حیدری، عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و رییس جایزه کتاب، محمد علی ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی نو، پروفسور آر سی سینها، رییس شورای پژوهش های فلسفی هند، و جمعی از استادان گروه فلسفه و سانسکریت دانشگاه های دهلی نو برگزار گردید.

پروفسور آر سی سینها با ذکر خاطراتی از سفر خود به ایران و مهمان نوازی ایرانی ها، از جمهوری اسلامی ایران در میزبانی اولین دور گفتگوهای اسلام و بودیسم در تهران تقدیر و تشکر کرد. وی با اشاره به موضوع فرهنگ، دین و همزیستی مسالمت آمیز یادآورشد: در دنیای معاصر هم زیستی مسالمت آمیز ادیان بسیار ضروری است و فرهنگ از مهم ترین ارزش های انسانی است که می تواند در بسترسازی و فراهم کردن زمینه های این همزیستی نقش ایفا کند.

وی افزود فلسفه هندوئیسم بر اساس سازگاری انسان با طبیعت و دیگر موجودات بویژه انسان ها شکل گرفته است و در چرخه آفرینش، دستیابی انسان به زندگی بهتر منوط به تعامل و مناسبات مثبت او با مخلوقات، حیوانات و انسان ها می باشد.

رئیس شورای تحقیقات فلسفی هند با تأکید بر ضرورت و اهمیت ارتباط و تعامل فیلسوفان ایران و هند پیشنهاد داد: دور بعدی نشست فلسفی ایران و هند به جهت وجود منابع و متون فلسفی ایران و هند در کتابخانه بزرگ لکهنو برگزار و با همکاری دو کشور نسبت به ترجمه و بازنشر این متون اقدام شود.

دکتر محسن جوادی با اشاره به تاریخ خرد و حکمت در ایران و نکات مشترک فلسفه اخلاق در ایران و هند سخن گفت و فلسفه اخلاق در هند و ایران و ارتباط آن با فلسفه غرب را مورد تحلیل و گفتگو قرار داد.

وی در ادامه سخنان خود افزود: باوجود تأثیر پذیری فلسفه شرقی از فلسفه غرب در برهه ای از تاریخ، در سالها و دهه های اخیر فلسفه شرقی با اخلاق محوری خود بار دیگر مورد توجه جهانیان قرار گرفته است.

ربانی رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی نو نیز در این نشست، تفکر فلسفی و فیلسوفان را به جهت نگرش های عقلی و منطقی درست از پدیده ها و رویکردهای فرامذهبی، فراجغرافیایی و فراقومی، مناسب ترین و موثرترین عامل در تعاملات فرهنگی ملت ها برشمرد و خاطرنشان ساخت: یقینأ پیشینه مطالعات فلسفی و همچنین جایگاه فلسفه در فرهنگ و دین در ایران و هند، می تواند به فرضت و ظرفیتی جهت همکاری و نخبگان دو کشور تبدیل شده و این گونه گفتگوهای فلسفی امکان یافتن پاسخ های مناسب برای چالش ها و دغدغه های مشترک را نیز بیش از سایر حوزه ها فراهم می آورد.

وی پیشنهاد داد: بمنظور تسهیل و استمرار تعاملات و گفتگوهای فلسفی میان دو کشور، انجمن فلسفی ایران و هند تأسیس و مجموعه ای از همکاری های مشترک در حوزه فلسفه از طریق این انجمن ساماندهی و پی گیری گردد. این پیشنهاد توسط رئیس شورای تحقیقات فلسفی هند و سایر اعضاء جلسه مورد استقبال قرار گرفت و مقرر گردید با پی گیری رایزنی فرهنگی و جلب مشارکت نهادهای دانشگاهی و انجمن های فلسفی دو کشور این انجمن تأسیس گردد.

احمد علی حیدری استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی نیز در سخنان خود با اشاره به ضرورت ها و اهمیت گفتگوهای بینافرهنگی در دنیای معاصر خاطر نشان ساخت: برای تحقق معرفت باید شرایطی مد نظر باشد و در گفتگوهای بین فرهنگی ما باید بدانیم که چه شرایط اولیه ای را مدنظر قرار می دهیم. وی افزود: فلسفه در جهان امروز باید میان فرهنگی باشد یعنی فرهنگ های مختلف را مورد کنکاش و مطالعه قرار دهد، و گرنه فقط یک رشته تحصیلی دانشگاهی خواهد بود.

نیکنام حسین پور نیز در سخنان خود با اشاره به اهمیت گفتگوی فرهنگی برای ملتها گفت: ایران مهد تمدن است و در سالهای اخیر بیش از 11 هزار عنوان کتاب با موضوع فلسفه در ایران چاپ و منتشر شده است. در بخش دیگری از نشست استادان مختلف مطالب و نقطه نظرات خود را پیرامون فرهنگ و دین و هم زیستی مسالمت آمیز مطرح کردند.

نیکنام با بیان اینکه وحدت وجود در متون اسلامی نیز موجود است و هر چیزی مظهر خدا است افزود: ما کثرت و تنوع را قبول داریم ولی نگرانی ما این است که با رشد تکنولوژی غربی در جامعه شرقی، مردم تحت تأثیر فرهنگ غربی قرار گیرند. ما باید رفتارهای مناسب غربی را بپذیریم ولی باید مراقب باشیم که بنیان های فکری ما آسیب نبیند.

در پایان این نشست هر یک از اساتید و پژوهشگران فلسفی هند شرکت کننده در این نشست نیز دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص مباحث ارائه شده توسط هیأت ایرانی ارائه داده و به تشریح دیدگاههای خود در زمینه مناسبات دین و فلسفه و دین و همزیستی مسالمت آمیز در تفکر فلسفی هندوئیسم پرداختند.

انتهای پیام

14:44 - 1398/10/21 / شماره : 742657 / تعداد نمایش : 119

air.ir/Zrq4XZr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در پیام هایی جداگانه درگذشت آیت الله سیدهاشم رسولی محلاتی و حسن سالاری را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب به مناسبت درگذشت آیت الله سیدهاشم رسولی محلاتی، مؤلف، مترجم و گردآورنده آثاری در حوزه تاریخ اسلام و سیره ائمه اطهار (ع) و حسن سالاری، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان پیام تسلیتی صادر کرد.

در پیام تسلیت نیکنام حسینی پور به مناسبت درگذشت آیت الله حاج سیدهاشم رسولی محلاتی آمده است: خبر ارتحال عالم فرهیخته، حضرت آیت الله حاج سیدهاشم رسولی محلاتی که بخشی عمده ای از عمرش را در خدمت فرهنگ بوده است، موجب تاثر و تاسف فراوان شد. مرحوم آیت الله رسولی محلاتی عمر پربرکت خود در راه تالیف، تصحیح و ترجمه آثاری ارزشمندی همچون زندگانی امام حسین (ع)، زندگانی امیرالمومنین (ع)، زندگانی حضرت فاطمه زهرا (س) و دختران آن حضرت، تاریخ اسلام: از پیدایش عرب تا پایان خلافت عثمان و... گذراند و منشأ خدمات ارزشمند و ماندگاری بوده است.

اینجانب به نوبه خود درگذشت آن اندیشمند فرزانه را به همه فرهیختگان و جامعه فرهنگی، علی الخصوص بازماندگان و خانواده محترم تسلیت عرض می نمایم و از درگاه ایزد منان، علو درجات را برای ایشان و صبر جمیل را برای بازماندگان خواهانم.

همچنین در متن پیام تسلیت مدیرعامل خانه کتاب برای درگذشت زنده یاد حسن سالاری آمده است: خبر اندوهبار درگذشت نویسنده و پژوهشگر بنام زنده یاد حسن سالاری که در دوران حیات خود با خلق آثار ارزشمند، تصویر مناسبی از فرهنگ و ادبیات کودک و نوجوان به نمایش گذاشت، موجب تاثر و تالم گردید.آن مرحوم در طول حضور جریان ساز خود در عرصه نویسندگی، مترجمی و پژوهشگری و کسب جوایز علمی و فرهنگی همچون جایز کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال های 86، 88 و 89، جایزه کتاب فصل در سال های 87، 88 و 89، جشنواره نقد کتاب در سال 94 و جشنواره کتاب های آموزشی رشد، گذشته از خدمات فرهنگی و ادبی با آثار درخشان خود به ادبیات کودک هم یاری رساند.

اهتمام و راهبری اش در تولید و انتشار کتاب های حوزه کودک و نوجوان و نیز حضورش در عرصه آموزش از او چهره ای شناخته شده و دارای جایگاه و احترام ارائه کرده است.

ضایعه کوچ مهجورانه اش را به خانواده محترم ایشان، جامعه فرهنگی و ادبی کشور و دوستدارانش تسلیت عرض نموده، علو درجات را برایش از درگاه خالق ن و القلم مسألت می نمایم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، بیش از 1500 عنوان کتاب با موضوع ایران در هند چاپ شده است.

رایزن فرهنگی ایران دردهلی نو در نشستی که در نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی نو برگزارشد سابقه فرهنگی دو کشور هند و ایران را دیرینه، عمیق و عاشقانه توصیف کرد و گفت: نویسندگان و مولفان بسیاری در هند کتاب هایی در زمینه های مختلف ادبی ؛ فلسفی ، اجتماعی و سیاسی ایران به رشته تحریر درآورده اند.

محمدعلی ربانی بابیان اینکه زمینه های مشترک دو کشور فراهم کننده موضوعات برای تالیف وچاپ کتابهای مختلف هستند ابراز امیدواری کرد چاپ عناوین کتاب های ایرانی در هند نیز افزایش یابد.
در ادامه این نشست سالاریان، مسئول غرفه ایران دردهلی نو درباره ویژگی ها، زمان، مکان و توانمندی های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان بزرگ ترین نمایشگاه کتاب در منطقه توضیحاتی را برای حاضران در نشست ارائه کرد و گفت: با توجه به توانایی های موجود در نشر ایران از همه ناشران و مؤسسات نشر در هند دعوت می کنیم تا در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور پیدا کنند.
وی در ادامه به معرفی و اهداف و اولویت های طرح های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتاب ازجمله طرح گرنت پرداخت و از همه ناشران و مؤسسات علاقه مند برای مشارکت در این طرح دعوت کرد.
ادبیات پایداری و مقاومت و چاپ کتاب با این موضوعات، حضور زنان در نشر ایران و سهم آن ها در ادبیات معاصر، لزوم توجه ویژه به گسترش زبان فارسی، طرح تاپ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود که موردبحث و بررسی قرار گرفت.
بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی نو (14 دی ) به شکل رسمی فعالیت های خود را آغاز کرد و تا 22 این ماه درهای آن به روی علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی باز است.
غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه 18 متر مربع مساحت دارد و 450 عنوان کتاب از نشر کشورمان درآن به نمایش گذاشته شده است.
علاوه بر موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، انتشارات بین المللی حافظ و سوره مهر نیز در غرفه ایران حضور و فعالیت دارند.
علاوه بر جمهوری اسلامی ایران کشورهایی نظیر فرانسه، امارات، مصر، اسپانیا، انگلستان، آلمان، عربستان، چین، سریلانکا، لهستان و نپال در بیست و هشتمین دوره نمایشگاه حضور دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
احمد علی حیدری، با اشاره به برگزاری دومین دوره از جایزه منطقه ای کتاب سال در هند، از رایزنی برای برگزاری سومین دوره از این رویداد در چین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

احمد علی حیدری، دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، درباره برگزاری سومین دوره جایزه منطقه ای کتاب سال، بیان کرد: با توجه به اینکه در کشور چین 20 دانشگاه در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی فعال هستند و همچنین برای اینکه به مطالعات پژوهشگران چینی این حوزه که شاید در جایزه جهانی کتاب سال چندان توجه نشده باشد، موضوع برگزاری سومین دوره جایزه منطقه ای کتاب سال در کشور در دست پیگیری است.

وی با اشاره به زمان برگزاری این رویداد، افزود: پیش بینی می شود این رویداد در پاییز سال آینده در چین برگزار شود؛ البته اگر مسئولان فرهنگی چین تمایل داشته باشند، جایزه منطقه ای کتاب سال می تواند همزمان با نمایشگاه بین المللی کتاب پکن برگزار شود تا در اوایل مهر ماه شاهد برگزاری این رویداد در چین باشیم.

حیدری گفت: توسعه آموزش زبان و ادبیات فارسی در کشور چین بسیار قابل توجه است؛ به طوری که شاهد شکل گیری مطالعات فرهنگ ایرانی در این کشور هستیم؛ بنابراین می توان این مطالعات را در قالب تشکیل دبیر خانه مطلع و کار آمد بررسی کرد تا در طول سال این آثار را تشویق کنیم. مکاتبات اولیه طی چند روز آینده آغاز خواهد شد.

به گفته وی، ملاحظات و پژوهش های میدانی برای شناسایی ظرفیت های کشور چین از چند ماه پیش آغاز شده است و نتایج مطلوبی در این زمینه به دست آمده.

دبیرعلمی جایزه جهانی کتاب سال درباره تاثیرات برگزاری جایزه کتاب سال منطقه ای در هند بیان کرد: با برگزاری دومین دوره جایزه منطقه ای کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به میزبانی شبه قاره هند بیش از پیش مشخص شد که این کشور از ظرفیت های قابل ملاحظه ای در زمینه پژوش های زبان و ادبیات فارسی دارد و ما زمینه های تشویق و تقویت مطالعات مربوط به ایران را در این کشور دنبال می کنیم.

وی افزود: با توجه به حضور 800 ساله فرهنگ ایرانی در هند و وجود ذخائر قابل ملاحظه نسخ خطی در این کشور، به نظر می رسد بخش زیادی از این ظرفیت هنوز شناسایی و استخراج نشده است؛ بنابراین همه برندگان و چهره های فرهنگی حاضر، اظهار امید واری کردند، پنج سال آینده این رویداد مجدد در هند برگزار شود.

حیدری گفت: معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مسئولان موسسه خانه کتاب نیز برای تحقق این موضوع تمایل دارند و به طور قطع تا پنج سال آینده آثار دیگری نیز منتشر خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است نمایشگاه کتاب تهران می تواند به جز مساله فروش، در ترغیب مردم به کتاب خوانی اثر ویژه داشته باشد تا گسترش فرهنگ، محور باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

فاطمه ذوالقدر، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به خصوص در چند سال اخیر به یک رویداد موفق بدل شده است، گفت: خوشبختانه این رویداد فرهنگی با وجود کاستی های موجود، هرسال نقاط ضعف کمتر و با قوت بیشتری نسبت به قبل برگزار می شود.

وی ادامه داد: برنامه ریزی ها و سیاست ها باید به گونه ای باشد که با به کار بردن روش های بازاریابی هدفمند، روابط عمومی صحیح، دست یابی به موقعیت عالی و معرفی نمایشگاه در مقام یک رویداد مهم به اهداف بزرگی در کنار این نمایشگاه دست یافت.

ذوالقدر با بیان اینکه مدیریت نمایشگاه پیوسته باید به دنبال گرایش های جدید و توسعه به روز نمایشگاه و خدمات مرتبط با آن باشد، عنوان کرد: افزایش غرفه ها به گونه ای که دیگر چادری برپا نشود و همه بخش های نمایشگاه و ناشران در فضای مسقف جانمایی شود نیز از نکته های مهمی است که باید به آن دقت کرد؛ علاوه بر آن سیستم گرمایشی–سرمایشی و تهویه مناسب باید در نمایشگاه وجود داشته باشد.

وی یادآور شد: تاکید می کنم که نمایشگاه باید با اطلاع رسانی رسانه ها و در محیطی بهتری نسبت به زمان و مکان نمایشگاه، غرفه ها و محل قرارگیری نشرهای مختلف برگذار شود؛ به طوری که هر کس وارد نمایشگاه می شود به آسانی کتاب های مورد نظر خود را در بخش های مختلف بیابد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران فرصتی است که بازار نشر می تواند بهره خود را از فروش کتاب ببرد، گفت: البته فراهم شدن شرایط برقراری ارتباط بین نویسنده و خواننده می تواند این خرید و فروش را اصولی و در ترغیب مردم به کتاب خوانی اثر ویژه داشته باشد تا فقط فروش کتاب مطرح نباشد و گسترش کتاب خوانی و فرهنگ، محور باشد.

لزوم تقویت بعد فرهنگی نمایشگاه کتاب
ذوالقدر همچنین بر لزوم تقویت بعد فرهنگی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تاکید کرد و یادآور شد: برنامه ریزی برای ترویج کتاب خوانی است و چنانچه هوشمندانه و با در نظر گرفتن نیاز مخاطب وضعیت جامعه و سایر فاکتورهای مؤثر اجرا شود، موجب گسترش و تقویت فرهنگ خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر اقدامات مهم و نه کافی در این خصوص صورت گرفته است، گفت: از جمله عوامل مهم و جذاب در این زمینه، مشارکت مستقیم مردم و نهادهای مدنی است؛ به عنوان مثال برگزاری کارگاه های کتاب خوانی و قصه گویی و خاطره نویسی برای تمام مقاطع سنی از کودکان تا بزرگسالان در نمایشگاه کتاب و سایر اماکن عمومی می توان بعد فرهنگی این رویداد را تقویت کرد.

به گفته ذوالقدر، حضور نویسندگان آگاه و مشتاق در روزهای برپایی نمایشگاه، معرفی آثار روز همچنین آثار برجسته و ارائه زندگی نامه برخی نویسندگان می تواند تاثیر به سزایی در رشد فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی داشته باشد.

وی با طرح این موضوع که باید از ظرفیت های مختلف برای اداره و برپایی نمایشگاه کتاب استفاده کرد، گفت: همچنین معتقدم که به کارگیری اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و تشکل ها در عهده دار شدن برگزاری نمایشگاه و بخش های اجرایی همچنین استفاده از خلاقیت و توانمندی های سایر نهادهای مدنی و مردمی نیز باید در دستور کار نمایشگاه باشد.

تقویت بعد بین المللی
ذوالقدر همچنین درباره تقویت بعد بین المللی این رویداد به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور نیز عنوان کرد: به نظرم در این راستا اقداماتی که انجام می شود باید به موقع باشد؛ نه اینکه در لحظات آخر اقدام به اطلاع رسانی شود. ناشران خارجی باید فرصت داشته باشند بارهای خود را سر وقت ارسال کنند؛ این موضوع اهمیت ویژه ای دارد.

وی ادامه داد: توزیع جزوات و بروشور، تعبیه خلاقانه و مناسب سایت و صفحه، درفضای مجازی و انجام تبلیغات و ابلاغ ضوابط و مقررات از جمله مواردی است که در این حوزه باید شکل بگیرد تا نمایشگاه کتاب تهران در سطح بین الملل به عنوان یک نمایشگاه مقبول شناخته شود.

به گفته ذوالقدر، البته در این میان رسانه نیز نقش قابل توجهی دارد و می توان با مطالعه تطبیقی برگزاری نمایشگاه در 32 دوره گذشته و بررسی تجربه های موفق در این سال ها به کیفیت این نمایشگاه در بخش های مختلف افزود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

کتاب دکوری، عکس چند نویسنده و ترجیحا یک عینک با فریم مشکی. مواد لازم آماده است. می توان با استفاده از این ابزار و ثبت تصویر و به اشتراک گذاری آن، نمایش فخرفروشانه ای را تکمیل و خود را یک روشنفکر یا مخاطب جدی کتاب معرفی کرد.کتاب های دکوری، نوبرانه جدید سایت های خرید و فروش اینترنتی، کتاب فروشی و حتی دکوری فروش ها برای اهالی قرن 21 است. مشتریان این کتاب ها، آن ها را متناسب با قد و هیکل کتابخانه شان، در اندازه و رنگ دلخواهی که ترجیحاً با محیط هماهنگ است، انتخاب و خود را اهل کتاب معرفی می کنند و ظاهراً از قافله نمایش عقب نمی مانند! با تبدیل شدن کتاب، یکی از مهم ترین ابزارهای رشد بشر به یک شیء تزیینی، با غم انگیزترین حالت کتاب خوانی مواجه ایم؛ در ادامه بیشتر از رشد فروش این نوع کتاب ها در کشورمان خواهیم گفت.

استقبال از کتاب های تو خالی

استفاده از کتاب های تزیینی وارد مرحله جدیدی شده است. پای این کتاب ها به کتابخانه اتاق کار برخی مدیران و خانه های زیادی باز می شود. استقبال از این کتاب ها که قیمت برخی از آن ها با چند جلد رمان تحسین شده دنیا برابری می کند، باعث شده است برخی از سایت های خرید و فروش اینترنتی یا فروشگاه های اینستاگرامی، به خرید و فروش عمده آن ها رو بیاورند. این کتاب های دکوری، به طور معمول با MDF، پلاستیک یا مقوای توخالی ساخته شده و طبق معمول از کشور چین وارد فروشگاه های داخلی کشور می شوند. این کتاب ها علاوه بر سایت های فروش اینترنتی به سایت های فروش لوازم دست دوم اینترنتی هم راه پیدا کرده اند و مخاطبانی که با دیدن شان می گویند: چه باکلاس و شیک!

کتاب تزیینی؛ یک ژست زشت!

کتاب های دکوری معمولا حجم های بزرگی دارند و با طیف رنگی متنوع، راهی بازار می شوند. ظاهر آن ها شبیه کتاب های معمولی نیست و به ندرت عبارات فارسی روی آن ها دیده می شود. باورش سخت است اما برخی از این کتاب ها به صورت یک کلنی به هم چسبیده، منتها با طول و عرض های متفاوت عرضه می شوند! قیمت آن ها در سایت و صفحه های فروش اینستاگرامی از 45 هزارتومان تا چند صد تومان متفاوت است. البته عجیب نیست که میل به تجمل نه تنها در خانه که در کتابخانه های بزرگ نیز دیده می شود. کتابخانه مجلل ایران مال در تهران که برخی معتقد بودند کتاب های آن بدون دسته بندی مشخص، صرفا جنبه تزیینی و گرفتن سلفی دارد، نمونه همین میل کاذب به ارائه یک ژست متفکرانه است.

چند برابر یک کتاب واقعی

بیایید برای آن که همه چیز واضح تر شود فرض کنیم یک کتابخانه با سه قفسه کوچک داریم. می خواهیم این کتابخانه را با کتاب های تزیینی پر کنیم. اگر اندازه هر قفسه طوری باشد که در آن حداقل پنج کتاب تزیینی جای بگیرد، باید هزینه 15 کتاب تزیینی را که معمولی ترین آن 45 هزار تومان است، بپردازیم، به عبارتی 675 هزار تومان. حال با هزینه این کتاب ها می توان چه کتاب هایی خرید؟ رمان 10 جلدی کلیدر محمود دولت آبادی با قیمت 325 هزار تومان، یک جلد دیوان حافظ نفیس 155 هزار تومانی و یک جلد گلستان سعدی جیبی. اگر حماسه دوست دارید که می توانید یک شاهنامه فردوسی را با افتخار در قفسه بگذارید یا حتی درجه یک ترین رمان های خارجی دنیا را یا هر کتابی که پرمغز است و نویسنده ای برای نوشتن آن زمان و اندیشه هزینه کرده است؛ چیزی جز کتاب های دکوری با مقوای توخالی!

روزنامه خراسان

لینک خبر :‌ بیتوته
جمعی از نویسندگان ایرانی درباره حادثه سقوط هواپیمای PS752 پیامی صادر کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : خبری تحلیلی کلمه ایران امروز

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) متن این پیام به شرح زیر است:

چندی است هر صبح با خبر فوری از خواب برمی خیزیم. خبر فوری صبح چهارشنبه، سقوط هواپیمای تهران – کیِف به سبب نقص فنی بود. خبر سهمگین، ما اندوهگین و رسانه ها درکار پراکندن اخبار ضدونقیض. صبح روز شنبه، خبر فوری تکان دهنده ای ما را آگاه کرد که سبب سقوط هواپیما، نه نقص فنی، که خطای انسانی بوده است. این در حالی است که در سه روز گذشته همه مسؤولان رسمی کشور و رسانه های داخلی یک صدا زمزمه های شکاک مبنی بر اصابت موشک پدافندی را به هواپیمای مسافربری انکار می کردند و آن را فرضیه ای ناممکن می دانستند. ما عملیات فریب را روا نمی دانیم. ما نمک بر زخم داغ دیدگان را روا نمی دانیم. روا نمی دانیم خانواده هایی که برای از دست رفتن عزیزانشان اندوهگین بودند، از بی مسئولیتی، بی کفایتی و ناکارآمدی نهادهای مسئول، خشمگین نیز باشند.

ما نویسنده ایم، اما واژه ای درخور نمی یابیم که مرهم درد سوگواران باشد. ضمن عرض تسلیت به همکاران نجیبمان، حامد اسماعیلیون و منیرالدین بیروتی و دیگر خانواده های داغدار، امید داریم طی فرایندی که جزئیات آن بر همگان آشکار باشد، همه آمران و عاملان خطاکار شناسانده و در دادگاهی پاکیزه متناسب با خطایشان مجازات شوند.

شهلا آبنوس
احمد ابوالفتحی
مریم اسحاقی
الهام اسدالهی
حسین اسدی جوزانی
آرزو اسلامی
فرشته اشتری
مهدی افشارنیک
آتوسا افشین نوید
شهرام اقبال زاده
احمد اکبرپور
نیلوفر انسان
مصطفی انصافی
اعظم ایزدیار
بهزاد باباخانی
حمید بابایی
ایوب بهرام
ساره بهروزی
لی لی بنوفامیل
مصطفی بیان
سعید پورمحمد
خورشید پورمحمدی
حبیب تاری وردیان
مجتبی تجلی
هادی تقی زاده
تکتم توسلی
امیر حسین تیکنی
محمدجواد جزینی
پریسا جلیلیان
کوروش جوادی
فریبا چلبیانی
محمداسماعیل حاجی علیان
مینا حدادیان
مسعود حسن زاده
وحید حسینی ایرانی
حامد حسینی پناه کرمانی
شمیم حسینی مهر
سحر حدیقه
خدیجه حکمت پناه
محسن حکیم معانی
منصوره حقیقی
آذر حیدری
فرهاد خاکیان دهکردی
ابوتراب خسروی
کامبیز خسروی
حسین خاموشی
لیلا درخش
غلامحسین دهقان
مریم ذوالفقاری
گیتی رجب زاده
نازنین رحمان آبادی
حسین رحیمی
ساحل رحیمی پور
حسن رحیمی مقدم
سیدمیثم رمضانی
اکرم روحی
سیروس رومی
الهام زارعی
اسماعیل زرعی
مهدیه زرگر
حمید زمانی
رضا زنگی آبادی
فرشید سادات شریفی
الهام ستوده
محسن سرخوش
نسرین سریانی
نجمه سعیدی
حنانه سلطانی
هایده سلطانیه
آلاله سلیمانی
رامین سلیمانی
امیر سنجابی
پریسا سنجابی
عاطفه سهرابی
مسعود سینایی فر
افشین شحنه تبار
خدیجه شریعتی
شکیبا شریف پور
سعید شریفی
سعیده شفیعی
قاسم شکری
شهلا شهابیان
ناهید شمس
آتوسا زرنگارزاده شیرازی
صدیقه صادقی
کیوان صادقی
لیلا صبوحی
وحید صدرفضلائی
گیتی صفرزاده
سهیلا صمدی
صمد طاهری
قصه طهماسبی
مرجان ظریفی
مرجان عاقل
حسین عباس زاده
مرضیه عباسی
مهدی عباسی زهان
لیلا عطارچی
تبسم غبیشی
بهرام غلامی
لیلا غلامی ونوول
فاضله فراهانی
سهیلا فرزاد
سودابه فرضی پور
مریم فریدی
مهدی فیاضی کیا
مجتبی فیلی
هستی قاسمی راد
افسر قاسمی عالم
علی قانع
فاطمه قدرتی
نسرین قربانی
محمود قلی پور
یوسف کازرونی
ضحی کاظمی
سمیه کاظمی حسنوند
ثنا کاکاوند
ندا کاووسی فر
فرزاد کدخدایی
نشمیل کرباسیان
فریبا کریمی
محمد کشاورز
کاملیا کوشش
مهشاد لسانی
حسین لعل بذری
ابراهیم محبی
مه آ محقق
خاطره محمدی
آرش محمودی
حسن محمودی
فتانه محمودی
نفیسه مرادی
مصطفی مرتضوی
مصطفی مستور
سروش مظفرمقدم
میترا معینی
مجتبی مقدم
علی ملازاده
رضا مهدوی هزاوه
سوانا مهرابیان
راحله موسوی
فریده موسوی
نسرین میرزایی
زهرا نادری
پگاه نجفی خواه
طلا نژادحسن
احسان نصرتی
فرشته نظریان
احسان نعمت اللهی
احمدرضا نفیسی
سمیه نوروزی
حسین هادوی نیا
رؤیا هدایتی
مسعود هوشیار
امیرحسین یزدانبد
حمیدرضا یعقوب زاده
منصور یوسفی کیا

انجمن ها و گروه های داستانی
انجمن ادبیات داستانی دریچه
انجمن ادبیات داستانی روایت
انجمن داستان سیمرغ نیشابور
انجمن داستان مهر و ماه بردسیر
انجمن داستانی ماریم بابل
انجمن صنفی داستان نویسان تهران
داستان نویسان اصفهان
کارگاه نویسندگی اتاق آبی شهرکرد
کانون داستان نویسان کرمان
گروه پادفرهنگ
گروه پنج شنبه های نقد کرج
گروه داستان خانه ی فرهنگ گیلان
گروه علمی آموزشی سماک
گروه یکشنبه های داستانی
انجمن ماتیکان داستان
مدرسه ی داستان

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

دومین دوره جایزه منطقه ای کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ویژه هند با معرفی برگزیدگان در مرکز بین المللی هند به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور گرامیداشت و پاسداشت تلاش های علمی پژوهشگران و خادمان فرهنگ و ادب فارسی و مطالعات ایرانی در هند، دومین جایزه منطقه ای کتاب سال ویژه هند با همکاری مشترک معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه کتاب، دانشگاه دهلی نو، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو و مرکز بین المللی هند در محل این مرکز بین المللی، برگزار شد.

در این مراسم، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسین پور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب، علی چگینی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند، محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو، علیرضا قزوه، وابسته فرهنگی ایران در هند، شاهد مهدی، عضو هیأت رییس دانشگاه همدرد، ان. ان. وهرا، رییس مرکز بین المللی هند، احمد علی حیدری، دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال، رجبعلی سالاریان، مدیر نمایشگاه های استانی مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و جمعی از مسئولان فرهنگی و نویسندگان و استادان و پژوهشگران زبان فارسی درهند در مرکز بین المللی هند حضور یافتند.

ربانی در سخنانی، با اشاره به سهم نویسندگان در مناسبات تاریخی و فرهنگی هند و ایران خاطرنشان کرد: اساس مناسبات ایران و هند بر پایه فرهنگ و عناصر فرهنگی به ویژه نویسندگان شکل گرفته و نویسندگان و محققان هند نقش مؤثری در شکل دهی تصویرهای مثبت از ایران و انتقال ارزش های فرهنگی ایرانیان به جامعه هند برخوردار هستند.

رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو به برگزاری دومین جایزه منطقه ای کتاب جمهوری اسلامی ایران در هند اشاره کرد و این رویداد را گامی مؤثر در پاسداشت خادمان زبان فارسی و فرهنگی ایرانی در هند برشمرد.

وی همچنین، ابراز امیدواری کرد این رویداد فرهنگی بتواند بیش از پیش مسیر مراودات فرهنگی دو کشور را هموارتر سازد.

ان. ان. وهرا، رییس مرکز بین المللی هند هم در سخنان خود، فرهنگ ایران را فرهنگی بالنده و عمیق دانست و گفت: خوشبختانه در این جا نمونه هایی از کتاب و نمایشگاه مختصری از صنایع دستی ایران نیز حضور دارد و ما در آینده قصد داریم از این نمایشگاه های هنری و صنایع دستی ایران بیشتر استقبال کنیم.

در ادامه، هادی سعیدی کیاسری، رییس بنیاد بیدل ایران در باره گردآوری کتاب ها و نحوه داوری و انتخاب آثار سخن گفت. وی به تأثیر عمیق فرهنگی شخصیت هایی چون بیدل دهلوی در فضای ادبی ایران و هند اشاره کرد.

شاهد مهدی، عضو هیأت رییس دانشگاه همدرد نیز با اشاره به برگزاری دومین دوره انتخاب کتاب سال در هند گفت: مشترکات فرهنگی بین دو کشور ایران و هند از همه کشورها عمیق تر و ریشه دارتر است.

حیدری، رییس جایزه کتاب سال نیز با خواندن غزلی زیبا از بیدل دو فرهنگ هند و ایران را دو فرهنگ بالنده و نزدیک خواند و مبنا و مقدمات یک گفتگو را در احترام متقابل به همدیگر و شباهت های آداب و رسوم دانست که این همه در مورد ایران و هند رعایت شده است.

محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم، اظهار کرد: روابط فرهنگی و اجتماعی ایران و هند سابقه دیرینه ای دارد و همیشه با کتاب همراه بوده است. در قدیم وقتی مسافران از ایران به هند می رفتند نسخه های خطی زیادی با خود می آوردند تا بتوانند از آن استفاده کنند. شاهد آن حجم عظیم نسخه های خطی است که در کتابخانه های هند وجود دارد و متقابلا وقتی تاجران از هند به ایران می آمدند فقط تجارت نمی کردند بلکه کتاب، دانش و خردمندی را با خود می آوردند. روابط اجتماعی و اقتصادی با کتاب و فرهنگ شکل گرفت.

وی با بیان اینکه زبان فارسی محمل و بستر خوبی برای تغزل و ابراز عشق، محبت،حکمت و معرفت است، گفت: در شعر حافظ عشق و علاقه به خداوند، انسان و عالم دیده می شود یا در شعر بیدل مضامین اخلاقی و حکمت فراوان دیده می شود. این زبان در هند نیز گسترش و مقبولیت پیدا می کند. معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این شکوه، عظمت، شور و نشاطی که در روابط فرهنگی و اجتماعی ایران و هند در گذشته وجود داشته با تلاش همه ما ادامه پیدا کند چرا که زبان، میراث معنوی بزرگی است و همه ما می توانیم در نگه داشتن آن برای نسل آینده و انتقال خرد، حکمت، مدارا و محبت از طریق این زبان و شعر و متقابلا از طریق زبان هندی و سانسکریت و رواج آن بتوانیم این خردمندی و حکمت که گذشتگان در این کتاب به یادگار گذشته اند را به نسل های بعدی برسانیم.

علی چگینی، سفیر ایران در هند در سخنرانی خود در این مراسم، اظهار کرد: تمدن هندی و فارسی در دو اقیانوس تاریخ به هم رسیدند و این زیبایی و احساس نزدیکی و قرابتی که امروز بین دو این ملت می بینیم میوه، ثمره و تجلی این نزدیکی است.

وی با بیان اینکه ارتباط هند و ایران بر اساس یک رابطه تجاری نیست که ملاک آن سود و زیان باشد، گفت: ارتباط هند با ایران زمین، ارتباطی است که به عمق جان انسان ها برمی گردد. برای همین است که هندیان در ایران احساس غربت نمی کنند و ما نیز هم در سرزمینشان احساس حضور در خانه خویشاوندان خود را می کنیم.

علیرضا قزوه، شاعر ایرانی ضمن خواندن غزلی که به استقبال امیرخسرو دهلوی سروده بود در مورد ادبیات جادو و ادبیات معجزه سخن گفت و یادآور شد: ادبیات بزرگانی چون بیدل و جافظ و مولانا ادبیات معجزه است و خود حافظ اشاره دارد که سحر با معجزه پهلو نزند دل خوش دار... و امروز بخشی عظیم از ادبیات جادو و سحر از هجوم آورده است و در برابر ادبیات معجزه قد علم کرده است و ما باید متوجه این نکته دقیق باشیم.

وجود اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین ایران و هند

نیکنام حسین پور، رییس خانه کتاب ایران نیز روابط تاریخی و فرهنگی ایران و هند را یکی از کهن ترین و عمیق ترین مراودات تاریخی دو ملت در طول تاریخ دانست و گفت: این روابط اگرچه با فراز و فرودهای سیاسی و اجتماعی بسیاری همراه بوده، ولی نتوانسته خدشه ای بر روابط فرهنگی این دو ملتِ با پیشینه تاریخی مشترک، کهن و غنی وارد کند.

وی ادامه داد: فرهنگ، همواره صلابت دهنده این روابط در سطوح مختلف بوده است. در این روابط چند هزار ساله، هم هند بر ایران تأثیر گذاشته و هم ایران بر هند، چنان که اسلام در هند کم و بیش رنگ ایرانی به خود گرفته و فکر، سبک و سیاق اندیشۀ مردم ایران از حیث کلام، شعر، عرفان، حکمت و تصوف با اندیشه مردم هند سنخیت دارد، زیرا هر دو ملت از یک نژاد و یک ریشه هستند و زبان آنها فرزندان یک مادر بوده اند.

حسین پور گفت: عنصر فرهنگ، اصلی ترین و کلیدی ترین مؤلفه در تداوم و پیوستگی ارتباط میان ایران و هند در طول تاریخ بوده است. حال در عصر قدرت های منطقه ای، رویداد دومین جایزه منطقه ای کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در منطقه شبه قاره هند، مجال و فرصت مناسبی برای دو کشور مهیا کرده تا به روابط خود عمق و معنای بیشتری ببخشند. اشتراکات فرهنگی و تاریخی بسیاری بین دو کشور وجود دارد.

تجلیل از برگزیدگان دومین جایزه منطقه ای کتاب سال ویژه هند

در پایان این مراسم از برگزیدگان دومین جایزه منطقه ای کتاب سال ویژه هند تجلیل شدند؛ در محور تصحیح متون، کتاب مرآت الاصطلاح تصحیح چندر شیکهر به عنوان برگزیده و کتاب های کلیات غلام علی آزاد بلگرامی تصحیح سید حسن عباس و کتاب تشریح الاقوام تصحیح آذرمیدخت صفوی به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش تألیف نیز کتاب تحقیق، تنقید، تصحیح متن اور فارسی فرهنگ نویسی تالیف ریحانه خاتون به عنوان برگزیده و کتاب های ابعاد سیر العارفین راجندر کمار و کتاب عبدالحسین زرین کوب(احوال و آثار) مهتاب جهان به عنوان آثار شایسته تقدیر شناخته شدند.

همچنین در بخش ترجمه، کتاب دقایقی با قرآن ترجمه محمدعلی کوثر به عنوان کتاب برگزیده این دوره از جایزه منطقه ای کتاب سال ویژه هند شناخته شد و کتاب های تیسرالاپنه ترجمه کلیم اصغر و شعر مدرن ایران ترجمه عزیز مهدی شایسته تقدیر این جایزه معرفی شدند.

در بخش دیگر از اهدای جوایز از استاید برجسته زبان فارسی پروفسور شریف حسین قاسمی، رییس پیشین گروه فارسی دانشگاه دهلی، خانم پروفسور سیده بلقیس فاطمه حسینی، رییس پیشین گروه فارسی دانشگاه دهلی، خانم پروفسور قمرغفار، رییس پیشین گروه فارسی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه و پروفسور سید اختر مهدی، رییس گروه فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو تقدیر و تشکر به عمل آمد.

همچنین، از پروفسور بهردواج، استاد زبان سانسکریت دانشگاه دهلی، پروفسور ارضا کریم، رییس دانشکده علوم انسانی دانشگاه دهلی، رضا حیدر، رییس ایوان غالب و بلدیر شرما، به پاس خدمات شایانی که در زمینه زبان فارسی انجام داده اند، تقدیر شد.

انتهای پیام/ص

13:22 - 1398/10/21 / شماره : 742639 / تعداد نمایش : 74

air.ir/ZrqKWZr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
دست انداز به کارگردانی کمال تبریزی، ستاره بازی اثر هاتف علیمردانی، سلفی با دموکراسی به کارگردانی علی عطشانی، آفتاب نیمه شب اثر شهریار بحرانی، مجبوریم به کارگردانی رضا درمیشیان، قاتل و وحشی ساخته حمید نعمت الله و عنکبوت به کارگردانی ابراهیم ایرج زاد، از جمله آثاری هستند که به دلایل مختلف پذیرفته نشده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : پایان تیتر ساتین

فیلم های بخش سودای سیمرغ یا مسابقه اصلی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد و در این میان فیلم های روز صفر ساخته سعید ملکان، شنای پروانه اثر محمد کارت و پوست به کارگردانی بهمن ارک و بهرام ارک علاوه بر بخش نگاه نو، به بخش اصلی نیز راه یافتند و در مقابل، فیلم های شماری از چهره های صاحب نام نظیر کمال تبریزی، هاتف علیمردانی و رضا درمیشیان از جشنواره بیرون ماندند.

به گزارش تابناک ؛ اسامی فیلم های راه یافته به بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، بلافاصله پس از پایان جلسه هیأت انتخاب این دوره جشنواره، توسط ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره ملی فیلم فجر اعلام شد. دبیر جشنواره با تسلیت و کسب اجازه از خانواده جان باختگان حوادث اخیر و ادای احترام به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، اسامی فیلم های بخش سودای سیمرغ را اعلام کرد.

بر اساس این خبر، 22 فیلم توسط هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر متشکل از: محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سید محمود رضوی و حسین کرمی برای رقابت در بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) این دوره جشنواره انتخاب شده اند.

در میان آثار انتخاب شده، فیلم های روز صفر ساخته سعید ملکان، شنای پروانه اثر محمد کارت و پوست به کارگردانی بهمن ارک و بهرام ارک که کارگردانان شان فیلم اولی هستند و به بخش نگاه نو راه یافته بودند، در بخش اصلی نیز حضور دارند. این انتخاب از آن جهت در سال های اخیر برای برخی فیلم ها رخ می دهد که بخش های مختلف از جمله بخش فنی اعم از فیلمبرداری، طراحی صحنه، بازیگری و... فیلم نیز مورد داوری قرار گیرد.

دست انداز به کارگردانی کمال تبریزی، ستاره بازی اثر هاتف علیمردانی، سلفی با دموکراسی به کارگردانی علی عطشانی، آفتاب نیمه شب اثر شهریار بحرانی، مجبوریم به کارگردانی رضا درمیشیان، قاتل و وحشی ساخته حمید نعمت الله و عنکبوت به کارگردانی ابراهیم ایرج زاد از جمله آثاری هستند که به دلایل مختلف پذیرفته نشده اند. البته اعلام شده مشکل اصلی درباره قاتل و وحشی ساخته حمید نعمت الله، دعوا بر سر مالکیت آن بوده و پس از رفع این دعوای صاحبان فیلم، هیات انتخاب جشنواره آماده است که این فیلم را به لحاظ احترام به کارگردانش ببیند و درباره آن تصمیم گیری کند.

تابناک در گزارشی مجزا به فیلم های کنجکاوی برانگیزی که از جشنواره فجر بیرون گذاشته، شدند و یا خود در این جشنواره شرکت نکردند و احتمال می رود جزو فیلم های مهم سال 1399 باشند، خواهند پرداخت و مشخصات و جزئیات آن را بررسی خواهد کرد. اسامی فیلم های بخش اصلی و جزئیات آنها و همچنین اسامی فیلم های رزرو بدین شرح است؛

آبادان یازده 60
کارگردان: مهرداد خوشبخت
تهیه کننده: حسن کلامی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

آتابای
کارگردان: نیکی کریمی
تهیه کننده: نیکی کریمی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

آن شب
کارگردان: کوروش آهاری
تهیه کننده: محمد درمنش
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

ابر بارانش گرفته
کارگردان: مجید برزگر
تهیه کننده: مجید برزگر
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

پوست

کارگردان: بهمن ارک و بهرام ارک
تهیه کننده: محمدرضا مصباح
نویسنده: بهمن ارک و بهرام ارک
بازیگران: -
فیلمبردار: پوریا پیشگاهی
تدوین گر: محمد نجاریان
خلاصه داستان: خانواده ای متشکل از یک مادر و پسر، زندگی شان به دلیلی دچار مشکل می شود؛ روایتی از سینمای وحشت.

تومان
کارگردان: مرتضی فرشباف
تهیه کننده: سعید سعدی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

خروج
کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا
تهیه کننده: حبیب اله والی نژاد
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

خوب، بد، جلف 2: ارتش سری
کارگردان: پیمان قاسم خانی
تهیه کننده: محسن چگینی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

خورشید
کارگردان: مجید مجیدی
تهیه کننده: امیر بنان، مجید مجیدی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

خون شد
کارگردان: مسعود کیمیایی
تهیه کننده: جواد نوروزبیگی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

درخت گردو
کارگردان: محمدحسین مهدویان
تهیه کننده: سیدمصطفی احمدی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

دوزیست
کارگردان: برزو نیک نژاد
تهیه کننده: سعید خانی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

روز بلوا
کارگردان: بهروز شعیبی
تهیه کننده: محمدرضا تخت کشیان
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

روز صفر

کارگردان: سعید ملکان
تهیه کننده: سعید ملکان
نویسنده: سعید ملکان و بهرام توکلی
بازیگران: امیر جدیدی، ساعد سهیلی
فیلمبردار: علی قاضی
تدوین گر: -
خلاصه داستان: روایتی از عملیات دستگیری عبدالمالک ریگی

سه کام حبس
کارگردان: سامان سالور
تهیه کننده: ساسان سالور
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

سینما شهر قصه
کارگردان: کیوان علی محمدی
تهیه کننده: کیوان علی محمدی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

شنای پروانه

کارگردان: محمد کارت
تهیه کننده: رسول صدرعاملی
نویسنده: محمد کارت، حسین دوماری و پدرام پورامیری
بازیگران: جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، پانته آ بهرام، علی شادمان، نیره فراهانی، مهدی حسینی نیا، ایمان صفا، مه لقا باقری، نادر شهسواری و آبان عسکری
فیلمبردار: سامان لطفیان
تدوین گر: -
خلاصه داستان: در جنوب شهر، شنای پروانه طوفان به پا می کند.

عامه پسند

کارگردان: سهیل بیرقی
تهیه کننده: سهیل بیرقی
نویسنده: سهیل بیرقی
بازیگران: فاطمه معتمد آریا، هوتن شکیبا و باران کوثری
فیلمبردار: حسین جعفریان
تدوین گر: هایده صفی یاری
خلاصه داستان: عامه پسند. [م مَ / مِ پَ سَ] (ن مف مرکب) آنچه را مردم معمولی پسندند. آنچه را عرف پسندد.

قصیده گاو سفید
کارگردان: بهتاش صناعی ها
تهیه کننده: سیدغلامرضا موسوی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

مردن در آب مطهر
کارگردان: نوید محمودی
تهیه کننده: جمشید محمودی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

مغز استخوان
کارگردان: حمیدرضا قربانی
تهیه کننده: حسین پورمحمدی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

من می ترسم
کارگردان: بهنام بهزادی
تهیه کننده: بهنام بهزادی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

فیلم های رزرو

در صورتی که نسخه نهایی یکی از فیلم های بخش اصلی جشنواره فیلم فجر به دلیل ملاحظات فنی، در موعد مقرر به دبیرخانه جشنواره نرسد، فیلم های ذیل به ترتیب اولویت جایگزین می شوند:

پسرکشی
کارگردان: محمدهادی کریمی
تهیه کننده: محمدهادی کریمی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

زنبور کارگر
کارگردان: افشین صادقی
تهیه کننده: افشین صادقی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

بی صدا حلزون
کارگردان: بهرنگ دزفولی زاده
تهیه کننده: مرتضی شایسته
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

عروسی مردم
کارگردان: مجید توکلی
تهیه کننده: علی سرتیپی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

عنکبوت
کارگردان: ابراهیم ایرج زاد
تهیه کننده: جواد نوروزبیگی
نویسنده:
بازیگران:
فیلمبردار:
تدوین گر:
خلاصه داستان:

این خبر طی روزهای آینذه به مرور تکمیل می شود

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک

سینما دیلی: مسعود کیمیایی از حضور در جشنواره فجر انصراف داد

در حالی که فیلم خون شد مسعود کیمیایی برای حضور در بخش مسابقه جشنواره فجر انتخاب شده این کارگردان دقایقی قبل با انتشار ویدیویی از این جشنواره انصراف داد و گفت: من امسال فیلمی ساختم به نام خون شد که در جشنواره فجر هست. من هیچ وقت اهل جشنواره نبودم و سمت و سویم همیشه مردم هستند و نگاه می کنم می بینیم که مردم روزگار سختی را می گذرانند و روزی نیست که خبرهای بد نشنویم. دلم نمی خواهد فیلمم در جشنواره فجر نشان داده بشود به دلیل تسلیتی که به این همه آدم دارم. مردمی که مسافر بودند

مسعود کیمیایی بعد از داریوش مهرجویی که فیلم لامینور را در جشنواره شرکت نداد دومین فیلمساز موج نوی سینمای ایران است که این تصمیم را می گیرد

توضیحات جواد نوروزبیگی(تهیه کننده) درباره انصراف فیلم "خون شد" مسعود کیمیایی از جشنواره فجر که نشان از مخالفت وی با تصمیم کیمیایی دارد.

لینک خبر :‌ برترین ها
سینماپرس: مسعود کیمیایی گفت که فیلم سینمایی خون شد را به جشنواره فیلم فجر نمی دهد.

به گزارش سینماپرس ، در حالی که فیلم خون شد مسعود کیمیایی برای حضور در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فجر انتخاب شده، کارگردان این فیلم با انتشار ویدئویی از این جشنواره انصراف داد.

اما جواد نوروزبیگی تهیه کننده فیلم در پی انصراف مسعود کیمیایی گفته این کارگردان فقط می تواند از بخش کارگردانی انصراف دهد.

او گفته: فیلم خون شد در جشنواره فیلم فجر حضور دارد و نمایش داده می شود، اما با احترام به نگاه و نظر آقای کیمیایی، تقاضای ما این است که فیلم در بخش کارگردانی داوری نشود و در مابقی بخش ها مورد قضاوت قرار گیرد.

مسعود کیمیایی شب گذشته اعلام کرد: من امسال فیلمی ساختم به نام خون شد که در جشنواره فجر هست. من هیچ وقت اهل جشنواره نبودم و سمت و سویم همیشه مردم هستند و نگاه می کنم می بینیم که مردم روزگار سختی را می گذرانند و روزی نیست که خبرهای بد نشنویم. دلم نمی خواهد فیلمم در جشنواره فجر نشان داده بشود به دلیل تسلیتی که به این همه آدم دارم. مردمی که مسافر بودند .

لینک خبر :‌ سینما پرس
اسامی فیلم های حاضر در بخش مسابقه سینمای ایران سودای سیمرغ ، مهم ترین بخش جشنواره فیلم فجر اعلام شد تا بعد از مدت ها شایعه سازی و حواشی، فهرست راه یافتگان به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر مشخص شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: جمعه شب، ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در یک ارتباط زنده تلویزیونی با شبکه خبر سیما، پس از عرض تسلیت برای درگذشت هموطنان در حوادث اخیر و شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فهرست 22 فیلم حاضر در بخش سودای سیمرغ این دوره از جشنواره را اعلام کرد.

جمع بزرگان در جشنواره فجر
امسال جمعی از نامداران سینمای ایران با فیلم های جدیدشان به جشنواره فیلم فجر پا گذاشته اند تا یکی از داغ ترین رقابت های سینمایی چند سال اخیر حداقل روی کاغذ شکل بگیرد. اگر چه افرادی مانند داریوش مهرجویی با وجود داشتن فیلم جدید فرم حضور در جشنواره را پر نکردند، اما نام های بزرگ در این دوره جشنواره کم نیستند. بازگشت مجدد ابراهیم حاتمی کیا به جشنواره فیلم فجر، یکی از مهم ترین رخداد های این دوره است. خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا که با تهیه کنندگی سازمان اوج تولید شده است، حتی پیش از اینکه فیلمبرداری اش آغاز شود به عنوان یکی از بحث برانگیزترین آثار سی و هشتمین دوره جشنواره مطرح شد. خروج بر اساس خلاصه داستانی که از آن منتشر شده است، رویکرد اجتماعی دارد. حاتمی کیا، آخرین بار با بادیگارد در جشنواره سی وچهارم فیلم فجر حضور داشت؛ فیلمی که گفته می شود شخصیت اصلی آن برگرفته از شخصیت شهید سردار قاسم سلیمانی طراحی شده و حتی گریم پرویز پرستویی در آن فیلم برگرفته از چهره سردار سلیمانی بوده است. اکنون با گذشت چهار سال از آن حضور، حاتمی کیا همکاری مجددی با اوج دارد؛ سازمانی که یکی از پرکار های جشنواره فیلم فجر است. از دیگر نامداران این دوره از جشنواره فجر، مسعود کیمیایی است که با فیلم خون شد به میدان آمده است. کیمیایی در مقام کارگردان آخرین بار با قاتل اهلی در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر حاضر بود؛ فیلمی با بازی پرویز پرستویی که موفقیتی در جشنواره به دست نیاورد. مجید مجیدی نیز یکی دیگر از نامداران سینماست که بعد از سال ها غیبت به سینما آمده است. مجیدی آخرین باری که در فجر به عنوان یکی از شرکت کنندگان بخش مسابقه حضور داشته به سال 86 یعنی 12 سال پیش بازمی گردد که توانست سیمرغ بهترین فیلم را برای آواز گنجشک ها بگیرد. مجیدی در این سال ها دو فیلم محمد رسول الله (ص) و آن سوی ابرها را ساخته که اولی در بخش خارج از مسابقه فجر اکران شد و دومی در جشنواره جهانی فجر حاضر بوده است. امسال مجیدی با خورشید در فجر حاضر است.

دیگر کارگردانانی که امسال در بخش سودای سیمرغ حاضرند عبارتند از مهرداد خوشبخت آبادان یازده 60 ، نیکی کریمی آتا بای ، کوروش آهاری آن شب ، مجید برزگر ابر بارانش گرفته ، بهمن ارک پوست ، مرتضی فرشباف تومان ، پیمان قاسم خانی خوب، بد، جلف 2: ارتش سری ، محمدحسین مهدویان درخت گردو ، برزو نیک نژاد دوزیست ، بهروز شعیبی روز بلوا ، سامان سالور سه کام حبس ، کیوان علی محمدی سینما شهر قصه ، محمد کارت شنای پروانه ، سهیل بیرقی عامه پسند ، بهتاش صناعی ها قصیده گاو سفید ، نوید محمودی مردن در آب مطهر ، حمیدرضا قربانی مغز استخوان و بهنام بهزادی من می ترسم .

عبدالمالک باز هم به فجر سر زد
سعید ملکان، چهره پرداز سال های نه چندان دور سینما، تهیه کننده موفق فیلم های پربحث سال های اخیر و فیلمساز فیلم اولی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر برای اولین تجربه کارگردانی در سینما سراغ عبدالمالک ریگی رفته و ماجرای بازداشت ریگی را در فیلم روز صفر به تصویر کشیده است. سال گذشته نرگس آبیار با دستمایه قرار دادن ماجرای زندگی ریگی ها و حادثه ای واقعی که برای زن برادر عبدالمالک به وجود آمد، فیلم وقتی که ماه کامل شد را ساخت که جوایز مهم جشنواره سی وهفتم را از آن خود کرد.

امسال حضور فیلم دیگری با محوریت زندگی ریگی بار دیگر ماجرای تروریست معروف دهه 80 را سینمایی کرد و مشخص نیست آیا بعد از روز صفر هم عبدالمالک موضوع سینما خواهد بود یا خیر!

قاتل و وحشی پشت جشنواره
ماجرای حاضر نشدن فیلم قاتل و وحشی ساخته حمید نعمت الله در جشنواره فجر با اعلامیه ای که روابط عمومی جشنواره منتشر کرد، پیچیده شد. تا پیش از این گفته می شد که این فیلم به خاطر تکمیل نشدن در جشنواره پذیرفته نشده، اما روابط عمومی اعلام کرد: از آنجا که شرکت در جشنواره و نمایش فیلم از حقوق صاحبان فیلم است و باید توسط فرد واجد شرایط صورت گیرد و در خصوص این فیلم، اختلافات مالکیتی وجود دارد، دبیرخانه جشنواره با توجه به لزوم رعایت قانون و احترام به حقوق صاحبان حق، تا حل مشکل فیلم از اعلام نظر درباره این فیلم خودداری می کند. دبیرخانه جشنواره فیلم فجر اعلام می کند که این آمادگی را دارد در صورت حل مشکل فیلم در زمان مقرر و به لحاظ طی شدن سایر مراحل حضور و به احترام دست اندرکاران ساخت فیلم، با دعوت مجدد از هیئت انتخاب نسبت به اعلام نظر در خصوص شایستگی حضور فیلم و افزودن این فیلم به بخش مسابقه، اقدام نماید.

پردیس ملت دوباره میزبان شد
بعد از کشمکش های رسانه ای درباره اینکه کاخ جشنواره در کجا مستقر شود، با اعلام روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، پردیس سینمایی ملت بار دیگر میزبانی اهالی رسانه را به دست آورد. پیش از این برخی از فعالان رسانه ای با ایجاد موجی از شایعه به دنبال برگرداندن جشنواره فجر به برج میلاد بودند، اما با تثبیت میزبانی ملت طرفداران برگزاری فیلم فجر در برج میلاد باید یک سال دیگر هم منتظر بمانند تا شاید فجر به مرکز همایش های برج میلاد بازگردد. حضور جشنواره فجر در پردیس سینمایی ملت همیشه با انتقادات زیادی روبه رو بوده است، نداشتن دسترسی آسان، نبود پارکینگ مناسب و سالن های کوچک یکی از ایراداتی بوده که در سال های پیش به پردیس ملت وارد می شده است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
اسامی فیلم های پذیرفته شده برای شرکت در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

به گزارش فرهیختگان آنلاین ، اسامی فیلم های پذیرفته شده برای شرکت در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد. پیش از این در دو نوبت مجزا، فهرست پذیرفته شدگان در بخش های نگاه نو (فیلم های اول داستانی) و حقیقت (آثار مستند منتخب جشنواره حقیقت) نیز اعلام شده بود و با انتشار فهرست 22 اثر حاضر در رقابت سودای سیمرغ، چهار نام مشترک بین بخش های نگاه نو و سودای سیمرغ به چشم می خورد.درهرکدام از بخش های حقیقت و نگاه نو، 10 فیلم حضور دارند که با توجه به مشترک بودن چهار فیلم بین بخش فیلم های اول و بخش اصلی رقابت، تنها 6 اثر داستانی هستند که به طور اختصاصی در نگاه نو حضور دارند. به عبارتی امسال 28 فیلم بلند داستانی و 10 مستند در جشنواره فیلم فجر حضور دارند.مجموع فیلم هایی که در این دوره توسط هیات انتخاب دیده شد به ترتیب 89 فیلم بلند و 18 فیلم کوتاه بوده است.

رضا درستکار، منتقد سینما و یکی از اعضای هیات انتخاب سی و هشتمین فستیوال فیلم فجر در این باره می گوید: وضعیت فیلم های امسال هم مانند سال های گذشته بود و یک تعداد فیلم کامل داشتیم و تعدادی هم هنوز اتالوناژ و تصحیح رنگ نشده بودند و برخی هم صداگذاری نهایی روی آنها انجام نشده بود. تعدادی از فیلم ها هم به نسبت بقیه فیلم ها نسخه های ناقص تری ارائه کرده بودند و تنها 60،70 دقیقه از فیلم موجود است. به طور مثال یکی از این فیلم ها اگرچه به لحاظ فنی اثر جدید و تازه ای بود، اما وقتی این فیلم ناقص ارسال شده، داور که نمی داند قرار است در این فیلم چه اتفاقی بیفتد و براساس آن تصمیم بگیرد و وقتی فیلم را روی پرده سبز به جشنواره ارسال می کنند، فیلم عملا بک گراند ندارد و به جایش پرده سبز دیده می شود. در این حالت چه چیزی را باید ببینیم و براساس آن قضاوت کنیم؟ این صحبت های درستکار می تواند دلیل پذیرفته نشدن بخشی از 61 فیلمی باشد که توسط هیات انتخاب امسال پذیرفته نشدند. اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بخش عمده ماجرا متاثر از دلایل و شرایط دیگری است. درستکار درباره حضور تنها یک فیلم کمدی در این دوره از فجر چیزهایی گفته که نشان می دهد نقص فنی و کامل نشدن پروسه تولید فیلم ها صرفا دلیل حذف بخش کوچکی از آثار بوده است. او می گوید: وضعیت سینمای کمدی بسیار بد است و فیلم های خوبی در این ژانر ساخته نمی شود و خیرالموجودین آنها خوب، بد، جلف2 بود که حداقل سر و شکل و انتظامی دارد، اما فیلم های دیگر گیشه ای هستند.

فیلمسازانی مثل حمید نعمت الله، کمال تبریزی، شهریار بحرانی و رضا درمیشیان هم به رغم اینکه فیلم هایشان برای داوری تحویل هیات انتخاب فجر داده شده بود، جزء غایبان این دوره هستند. دبیرخانه فجر تا به حال تنها درباره فیلم قاتل و وحشی ساخته حمید نعمت الله اظهارنظر کرده و راجع به باقی آثار چیزی اعلام نشده است. درمورد قاتل و وحشی اعلام شد که دلیل انتخاب نشدن این فیلم به مسائل مرتبط با مشکلات حقوقی بر سر مالکیت فیلم برمی گردد. رضا درستکار هم می گوید سوای این مسائل حقوقی، قاتل و وحشی مورد تایید کسانی که من با آنها صحبت کرده ام نیز بوده است. اما او راجع به باقی فیلم ها از جمله آثار تولید شده توسط کارگردان هایی مثل کمال تبریزی، شهریار بحرانی و رضا درمیشیان مساله را به کیفیت فنی و زیبایی شناختی کار مرتبط می داند و اظهار می کند: به ضرس قاطع می گویم مشکل فقط در کیفیت آثار است. رضا درستکار در ادامه اضافه می کند: یکی از نکات جالب توجه این دوره این بود که امسال نسبت به سال های گذشته، فیلمسازان اصرار بیشتری داشتند تا حتما در جشنواره حاضر باشند درصورتی که عقل سلیم حکم می کند با وجود رقبای زیاد این اصرار وجود نداشته باشد، اما اغلب اصرار داشتند که فیلم را حتما می رسانیم.

دو کارگردانی که بزرگ ترین رکوردداران جشنواره فجر در کسب جوایز آن هستند، امسال در بخش سودای سیمرغ فجر حضور دارند؛ ابراهیم حاتمی کیا و مجید مجیدی. فیلم قبلی مجیدی که در هندوستان ساخته شده بود، در جشنواره جهانی فیلم فجر که به طور مجزا در فصل بهار برگزار می شود، حضور داشت و اثر موفقی از آب درنیامد، اما فیلم قبلی حاتمی کیا در فجر برنده سیمرغ بلورین شد. حدس زدن اینکه آخرین فیلم مجیدی چگونه و با چه کیفیتی خواهد بود، دشوار است اما فیلم حاتمی کیا به لحاظ فنی وضعیت مشخص تری دارد، هرچند مضمون سیاسی آن هنوز محل کنجکاوی است. نام های هیجان انگیز دیگری هم در این میان حضور دارند. به طور مثال مسعود کیمیایی هم با فیلم خون شد در جشنواره امسال حاضر است. در حالی که آثار پیشکسوتان موج نوی سینمای ایران در چند سال اخیر با آثار روزهای اوج شان تفاوت کیفی محسوسی داشت. امسال اخبار ساخت سری دوم فیلم سنتوری توسط داریوش مهرجویی و خون شد توسط مسعود کیمیایی در این فضا ارزیابی می شد. فیلم مهرجویی، فرم حضور در جشنواره را پر نکرد اما کیمیایی آمده است تا در یکی از آخرین آزمون های بازگرداندن اعتماد به جریان موج نو شرکت کند.

کارگردان های نسبتا جوان تری هم در فهرست شرکت کنندگان امسال فجر هستند که بهروز شعیبی، محمد حسین مهدویان، مجید برزگر، نوید محمودی، سامان سالور و سهیل بیرقی از جمله آنها هستند. سهیل بیرقی با فیلم قبلی اش یعنی عرق سرد اگر چه به موضوعی حاشیه برانگیز دامن زد، اما کیفیت پایینی را به لحاظ سطح کارگردانی ارائه داده بود. بهروز شعیبی یک فیلمساز خوب یا متوسط است که از یک سطح به خصوص کیفی، پایین تر نمی آید. محمدحسین مهدویان چند سال است که هیچ کدام از دوره های جشنواره فجر را از دست نداده و اگر بتواند به همین ترتیب پیش برود، رکورددار پرکارترین فیلمساز ایرانی خواهد شد. نوید محمودی به همراه برادرش جمشید، فیلمی که پدیده جشنواره سی و دوم فجر بود را ساختند. این دو برادر افغانستانی معمولا با هم کار می کنند و گاهی یکی کارگردان و دیگری تهیه کننده است و گاهی این ترکیب جابه جا می شود. آنها چند سالی است نتوانستند به سطح توقعی که با چند متر مکعب عشق ایجاد کرده بودند، برگردند. و اما سامان سالور که هم نسل اصغر فرهادی است و در ابتدای راه، شانه به شانه او در جشنواره های خارجی حرکت می کرد. او طی این سال ها هیچ گاه نتوانست موفقیت کم نظیر فیلم دومش یعنی چند کیلو خرما برای مراسم تدفین را تکرار کند.

بهنام بهزادی هم با فیلم اولش یعنی تنها دوبار زندگی می کنیم ، خیلی از توجهات را به خودش جلب کرده بود، اما دو فیلم بعدی او یعنی قاعده تصادف و وارونگی به هیچ وجه در آن حد نبودند. مرتضی فرشباف از شاگردان کیارستمی و متولد 1364 است. محمد کارت که او هم دهه شصتی است پیش از این مستند ساز بود. برزو نیک نژاد، فیلمسازی است که کارهای تلویزیونی موفقی دارد. مجید برزگر فیلم های کوچک و کم خرج می سازد و نیکی کریمی، هنرپیشه ای که پیش از این هم چند بار کارگردانی کرده بود، از دیگر حاضران در بخش سودای سیمرغ جشنواره سی وهفتم هستند. بهتاش صناعی ها از مستندسازان دیگری است که امسال در سودای سیمرغ فجر سی و هشتم حضور دارد و کیوان علیمحمدی این بار بدون همکار همیشگی اش یعنی امید بنکدار، یک فیلم ساخته است. بهمن و بهرام ارک، دوقلوهای فیلمساز در زمینه فیلم کوتاه هستند که پیش از این در بخش کوتاه فجر حضور داشتند و حالا اولین اثر بلندشان نمایش داده می شود. با این حال در بخش نگاه نو هم فیلم های بسیار کنجکاوی برانگیزی حضور دارند که در بخش سودای سیمرغ حاضر نیستند. شاید مهم ترین فیلم در بین آنها لباس شخصی به کارگردانی امیر عباس رفیعی باشد.

برای آبادان

مهرداد خوشبخت درباره ساخت این فیلم می گوید: من در این سال ها فیلم های زیادی ساختم ولی همیشه دلم می خواست دینم را به مردم آبادان و مهم تر از آن به مردم شهرم ادا کنم و حالا فیلم آبادان یازده 60 به نوعی بخش کوچکی از دین من و درواقع سینمای ایران به مردم آبادان و خوزستانی های عزیز است. امیدوارم فیلمسازان دیگر هم وسط میدان بیایند و به موضوعات حماسه های مردمی بپردازند. من سوژه های واقعی بسیاری دارم که مخلصانه آنها را در اختیارشان قرار خواهم داد و در این راه کمک شان خواهم کرد. فیلم سینمایی آبادان یازده 60، درباره 40 روز اول جنگ و فعالیت و نقش رادیو نفت ملی آبادان، در آن برهه زمانی است که در این فیلم به سقوط خرمشهر نیز اشاره می شود. درواقع این فیلم برداشتی آزاد از اتفاقات و حوادث حقیقی است که در بحبوحه جنگ بر سر مردم آبادان و خرمشهر آمده است. این فیلم با موضوع دفاع مقدس ساخته شده و در آن بازیگرانی همچون علیرضا کمالی، حسن معجونی، شبنم گودرزی، حمیدرضا محمدی، ویدا جوان و نادر سلیمانی ایفای نقش می کنند. آبادان یازده 60، محصول سازمان اوج و جزء فیلم های بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر است.

درخت گردو

مهدویان بعد از ماجرای نیمروز: رد خون اگرچه قول داده بود دیگر سراغ موضوع های سیاسی و تاریخ معاصر کشور نرود، اما انگار تاریخ معاصر دست از سر او برنمی دارد. مهدویان که پیش از این هم بارها در مصاحبه هایش از علاقه به تاریخ معاصر و البته آشنایی اش با این حوزه گفته است، برای فیلم تازه اش هم باز به سراغ سوژه ای از تاریخ سیاسی معاصر کشورمان رفته است. سوژه ای تلخ و بی رحمانه از دل جنگ. محمدحسین مهدویان با سابقه ساخت ماجرای نیمروز ، ایستاده در غبار ، لاتاری این بار از تیم همیشگی خود فاصله گرفته و به سراغ تهیه کننده و بازیگران دیگری رفته است. سیدمصطفی احمدی، تهیه کننده پروژه های اخیر مهران مدیری این بار در قامت تهیه کننده فیلم مهدویان حاضر شده است و مهران مدیری و پیمان معادی هم به عنوان بازیگران این فیلم انتخاب شده اند. گفته می شود مهدویان برای ساخت فیلم چهارمش داستان بمباران شیمیایی سردشت را در نظر دارد و قرار است آن را در یکی از روستاهای مرزی غرب کشور بسازد و به جشنواره سی وهشتم فیلم فجر برساند. مهران مدیری که روز گذشته ویدئوی استقبال مردم از حضورش در بانه در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت در این فیلم یک نقش کاملا جدی را ایفا می کند.

خون شد یا قیصر؟

بیست و نهمین فیلم مسعود کیمیایی با عنوان خون شد اوایل مهرماه شروع و سراغ بازیگران جدیدی مثل سعید آقاخانی رفت که اتفاقا نقش اول کار جدید این کارگردان سینما را بازی می کند. فیلمبرداری خون شد در خیابان های تهران آغاز شد. علیرضا زرین دست، ششمین همکاری اش را با کیمیایی در کسوت مدیریت فیلمبرداری برعهده داشت. قائم شهر و مناطق مختلفی از تهران، دیگر لوکشین های تازه ترین فیلم کیمیایی بودند؛ جواد نوروز بیگی، تهیه کنندگی این فیلم و محمدصادق رنجکشان به عنوان مجری طرح و سرمایه گذار در این پروژه حضور دارد. سعید آقاخانی، سیامک انصاری، لیلا زارع، نسرین مقانلو، هومن برق نورد، سیامک صفری و... گروه بازیگران فیلم را تشکیل می دهند. خیلی ها گفتند، خون شد یک قیصر جدید خواهد بود، شایعه ای که از زمانی او شروع به ساخت فیلم کرد، بر سر زبان ها افتاد، اما واقعیت این بود که کیمیایی همیشه مخالف دوباره سازی قیصر بود. آخرین بار هم در شماره ویژه 50 سالگی مجله فیلم بود، وقتی جواد طوسی از او پرسید که آیا قیصر قابلیت استناد و الگوپذیری دوباره برای این دوران با ساخت قسمت دومش را دارد، کیمیایی جواب داد: من هیچ فیلمی را از خودم و حتی دیگران در دوباره کاری دوست ندارم. جواد نوروزبیگی، تهیه کننده و محمدصادق رنجکشان، جانشین تهیه کننده و سرمایه گذار این فیلم هستند.

خورشید با بازیگران جدید

مجید مجیدی در دهمین فیلم سینمایی خود به کودکان کار که مساله اجتماعی مهم این روزهاست، می پردازد. فیلمبرداری خورشید از دو هفته قبل در جنوب تهران آغاز شده و تاکنون علاوه بر بازیگران کودک، جواد عزتی نیز جلوی دوربین هومن بهمنش رفته است. فیلمنامه خورشید را مجید مجیدی و نیما جاویدی نوشته اند و سرمایه گذاری فیلم سینمایی خورشید را مجید مجیدی و امیر بنان برعهده دارند.

براساس این گزارش، مجید مجیدی به عنوان یکی از شناخته شده ترین فیلمسازان ایرانی در جهان، پیش از این با فیلم سینمایی بچه های آسمان در میان نامزدهای نهایی دریافت اسکار بهترین فیلم خارجی زبان حضور داشت و با فیلم های پدر ، بچه های آسمان ، رنگ خدا ، باران ، بید مجنون و آواز گنجشک ها ، جوایز متعددی را از جشنواره های معتبر جهانی دریافت کرده است. نکته جالب در این فیلم این بود که مجید مجیدی، برای ایفای نقش یک پسر نوجوان در این فیلم به دنبال بازیگر میان مردم گشت و تیم تولید فیلم سینمایی خورشید از همه نوجوانان پسری که علاقه مند به هنر بازیگری هستند، خواست تا ویدئویی یک دقیقه ای برای معرفی خود به همراه دو قطعه عکس از نمای نزدیک و تمام قد از طریق واتساپ ارسال کنند. البته شرایطی هم برای اینها بود، متقاضیان باید از میان متولدین 1384 تا 1386 باشند، اندامی لاغر و ورزیده، قد 150 تا 165 سانتیمتر، پوستی آفتاب سوخته داشته و ترجیحا دارای موی مجعد و بلند باشند. باید دید فیلم مجیدی چه بازیگر جدیدی را به سینمای ایران معرفی می کند.

دوباره خوب بد جلف

خوب بد جلف ساخته پیمان قاسم خانی اولین بار در سی وپنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و بعد از جشنواره، اکران عمومی خود را آغاز کرد و مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفت و همین بهانه ای شد تا پیمان قاسم خانی فصل دوم این فیلم سینمایی را جلوی دوربین ببرد. خوب بد جلف 2 با عنوان ارتش سری با حضور زوج قدیمی این فیلم و بازیگرانی جدید جلوی دوربین رفت و فیلمبرداری اش به پایان رسید. سام درخشانی، پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، گوهر خیراندیش، ستاره پسیانی، ریحانه پارسا، امیرمهدی ژوله، مارال فرجاد، علی اوجی، شکیب شجره، الهام شعبانی و فرهاد آئیش در فیلم خوب بد جلف 2 یا ارتش سری جلوی دوربین رفتند. این فیلم، خردادماه امسال جلوی دوربین رفت و بعد از گذشت بیش از یک ماه تصویربرداری اش به پایان رسید.

خروج ی برای کشاورزان

حاتمی کیا امسال با فیلم سینمایی خروج راهی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شده است، این فیلم سینمایی بعد از بادیگارد و به وقت شام ، سومین همکاری سازمان هنری رسانه ای اوج با ابراهیم حاتمی کیا خواهد بود. خروج، بیستمین فیلم ابراهیم حاتمی کیا در مقام کارگردان در سینمای ایران است. فرامرز قریبیان اولین بازیگر فیلم حاتمی کیا شد و بعد از آن، محمد فیلی برای فیلم انتخاب شد، او درباره نقشش گفت: خروج، داستان هشت تا 10 مرد است که از دزفول سفر خود را آغاز کرده و راهی تهران می شوند، این افراد دو ماه و نیم در مسیر هستند و در این راه با چالش های فراوانی روبه رو می شوند، از نظر من خروج، فیلم بسیار خوبی خواهد شد. من جزء یکی از همین مردان هستم، به نوعی از جمله نقش های اصلی این فیلم سینمایی محسوب می شوم، این چند مرد در کشاکش این سفر همراه هم بوده و از اتفاقات بسیاری گذر می کنند. پاییز سال 97، درست در روز هایی که به نظر می رسید مسائل سیاسی و برجام و ترامپ مهم ترین مساله روز مردم و کشور است یکی از اعضای گروه حاتمی کیا، فایل صوتی را برای او می فرستد که شوکه اش می کند. در جایی از ایران، در یک شهر کوچک، اتفاقی افتاده بود که انگار براساس طرح حاتمی کیا طراحی شده بود. آن دوست در فایل صوتی شرحی از ماجرا را به حاتمی کیا گفت و او همان زمان تصمیم اش را گرفت. او باید خودش فیلمنامه این فیلم را می نوشت. گروه حاتمی کیا تحقیق روی ماجرا را از همان زمان شروع کرده و با بیش از 30 نفر از افراد مرتبط با آن واقعه مصاحبه کردند. زمستان 97 بود که حاتمی کیا از همه چیز دور شد و بی سروصدا نوشتن فیلمنامه تازه اش را شروع کرد و نتیجه آن شد فیلم خروج که به جشنواره امسال رسیده است.

تومان

تومان ، فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مرتضی فرشباف و تهیه کنندگی سعید سعدی است که در سال 1397 ساخته شده است، داستان این فیلم درباره فردی است که از راه قمار اسب و فوتبال تلاش می کند یک شبه طبقه اجتماعی خود را تغییر دهد. فرشباف پیش از این، فیلم سینمایی بهمن را کارگردانی کرده بود که در سی وسومین دوره از جشنواره فیلم فجر حضور داشت و در دو بخش بهترین بازیگر نقش اول زن و بهترین جلوه های ویژه بصری نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد. در تومان، میرسعید مولویان، مجتبی پیرزاده، پردیس احمدیه، ایمان صیاد برهانی و حامد نجابت به ایفای نقش پرداخته اند.

پوست و سحر و جادو

پوست ، فیلمی با کارگردانی بهمن و بهرام ارک با تهیه کنندگی محمدرضا مصباح و محصول سال 1397 است. فیلم پوست نخستین اثر بلند سینمایی برادران ارک است. سال 1396 نیز فیلم کوتاه حیوان با کارگردانی این دو برادر، جوایز متعدد جهانی و ملی ایران از جمله جایزه سینه فونداسیون فستیوال کن و سیمرغ بلورین جشنواره فجر را از آن خود کرده است. موضوع این فیلم عشق، جادو و خرافه پرستی است و درباره خانواده ای است که شامل یک مادر و پسر هستند و زندگی آنها به دلیلی دچار مشکل می شود. فیلمبرداری این فیلم، در روستای باویل شهرستان اسکو انجام می گیرد. محمدرضا مصباح، تهیه کننده این فیلم سینمایی می گوید: فیلم پوست که یک داستان عاشقانه را با الهام از افسانه های محلی در فضایی آمیخته با سحر و جادو تعریف می کند، تلاش کرده تا عجایب نگاری داشته باشد. این فیلم بدون استفاده از اسامی و چهره های شناخته شده، جذابیت های زیادی برای مخاطبان دارد و پیشنهادهای جدیدی برای مسیر آتی سینمای ایران ارائه می دهد. من معتقدم فیلم پوست، شروعی برای دوری از انحصار سینمای بدنه و ورود به فضای هنری است. پوست در شرایط بسیار سخت محیطی از جمله فیلمبرداری در دمای 27- و به شکل مستقل تولید شد، اما از آنجا که برادران ارک سعی داشتند به فضاهای ژنریکی نزدیک شوند که در سینمای ایران متداول نیست، تولید این فیلم بسیار هزینه بر و طولانی شد.

ابر بارانش گرفته

سارا پرستار 35 ساله و مجرب، به بیمارانش کمک می کند تا آرام شوند. حتی آنها که امیدی به زنده ماندنشان نیست... این خلاصه داستان فیلم سینمایی ابر بارانش گرفته است. فیلمی به کارگردانی و تهیه کنندگی مجید برزگر و نویسندگی آرمان خوانساریان و خود برزگر است. فیلم سینمایی ابر بارانش گرفته، چهارمین فیلم بلند مجید برزگر در مقام کارگردان است. نازنین احمدی، مزدک میرعابدینی، علی ثانی فر و ارشیا نیک بین بازیگران اصلی فیلم هستند.

آن شب با بازی شهاب حسینی

مدتی پیش اعلام شد که شهاب حسینی در فیلم سینمایی شب که در آمریکا تولید می شود، حضور خواهد داشت. حالا مشخص شده که فیلمبرداری این اثر سینمایی به کارگردانی کوروش آهاری به پایان رسیده است. این فیلم هم اکنون در مرحله تدوین است. پیش از این، فیلم با نام شب معرفی شده بود، اما حالا به نظر می رسد نام رسمی فیلم، آن شب است. محمد درمنش، الکس بروتو و جفری الارد تهیه این فیلم سینمایی را برعهده دارند. تری جرج که سابقه بردن جوایزی مانند گلدن گلوب و اسکار را دارد، مشاور تهیه کنندگان این فیلم است.در فیلم سینمایی آن شب بازیگرانی مانند شهاب حسینی، امیرعلی حسینی، آرمین مهر، گلبرگ خاوری، علی کوششی، لیلا گرگانیان، لی لی ویکی، جرج مگوایر، الستر لیتم، مایکل گرم و جیا مورا حضور دارند. در خلاصه داستان این فیلم رازآلود و معمایی چنین آمده است: فیلم آن شب، داستان یک زوج ایرانی ساکن آمریکاست که در هتلی محبوس شده اند در حالی که وادار می شوند تا با رازهایی که از هم پنهان کرده اند روبه رو شوند. وظیفه نوشتن فیلمنامه برعهده میلاد جرموز و کوروش آهاری بوده است. این فیلم سینمایی محصول کمپانی های ماموت پیکچرز و سون اسکایز اینترتیمنت است. شهاب حسینی، بازیگر اصلی این فیلم سینمایی، سابقه بازی در فیلم های جدایی نادر از سیمین ، فروشنده ، حوض نقاشی و درباره الی را دارد. حسینی همچنین موسس کمپانی سون اسکایز اینترتیمنت است.

آتابای

آتابای که نام طایفه ای از ترکمن های ساکن ایران است، پنجمین ساخته سینمایی نیکی کریمی پس از فیلم های یک شب ، چند روز بعد ، سوت پایان و شیفت شب است که تابستان امسال در خوی جلوی دوربین رفت و قرار است نخستین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اکران شود. هادی حجازی فر، سحر دولتشاهی، جواد عزتی، دانیال نوروش، یوسفعلی دریادل و مه لقا می نوش ترکیب بازیگران این فیلم را تشکیل می دهند. نکته دیگر درباره آتابای این است که جواد عزتی در این فیلم برای نخستین بار به زبان ترکی ایفای نقش می کند. فیلم سینمایی آتابای، به صورت همزمان توسط علیرضا علویان، صداگذاری و توسط فربد جلالی، اصلاح رنگ شده است.

دوزیست

فیلمبرداری دوزیست به کارگردانی برزو نیک نژاد که از اواسط فروردین آغاز شده بود، بعد از 50 جلسه به پایان رسید. آخرین روز مهرماه امسال بود که سعید خانی، تهیه کننده این فیلم، از برنامه ریزی برای اکران آن در پاییز و زمستان خبر داد و به عبارتی مشخص کرد که قید حضور در جشنواره را زده است. او گفت دوزیست فیلم متفاوتی شده که پتانسیل های زیادی برای جذب مخاطب دارد و با توجه به رکود سینماها قصد داریم بعد از صدور پروانه نمایش، تمام تلاش خود را برای اکران این فیلم در پاییز و زمستان امسال به کار گیریم، بنابراین در صورت اکران عملا حضور در سی وهشتمین جشنواره فجر منتفی می شود. با این حساب حالا دوزیست در جشنواره فجر حضور دارد. جواد عزتی، هادی حجازی فر، ستاره پسیانی، مجید نوروزی، لیلی فرهادپوری، الهام اخوان، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی و سعید پورصمیمی بازیگران اصلی دوزیست هستند و البته از خلاصه داستانی که برای آن منتشر شده، نمی شود چیزی درباره اش فهمید: حمید: دوزیسته دیگه، نره زیر آب که، میره زیر دست و پا له میشه. گفتنی است، در خارج از کشور فیلم ها برای پخش یا اکران، ملزم به ارائه یک خلاصه داستان مختصر و قابل فهم و معقول هستند و چنین رسم عجیبی فقط در ایران وجود دارد.

روز بلوا

عماد، استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی مورد توجه است. او ناگهان توسط پلیس با اتهام هایی جدی مواجه می شود که خود و خانواده اش را در موقعیت پیچیده ای قرار می دهد. روز بلوا چهارمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی پس از دهلیز ، سیانور و دارکوب در مقام کارگردان است. این فیلم توسط سازمان اوج تهیه شده و خلاصه داستان آن یادآور بعضی فیلم های دیگر است که در مورد مجری ها و گوینده های تلویزیونی ایران ساخته شده اند؛ از جمله عرق سرد ساخته سهیل بیرقی و شاید وقتی دیگر به کارگردانی بهرام بیضایی در سال 1366. بابک حمیدیان، لیلا زارع، محمد علی محمدی، مسعود دلخواه، زکیه بهبهانی، ساغر قناعت، پاشا جمالی و داریوش ارجمند بازیگران اصلی تازه ترین اثر بهروز شعیبی هستند.

روز صفر

فیلمنامه روز صفر را سعید ملکان و بهرام توکلی به طور مشترک نوشته اند. بعد از همکاری در دو پروژه تنگه ابوقریب و تختی که توکلی کارگردان و ملکان تهیه کننده بود، این سومین همکاری ملکان و توکلی در ژانر تریلر است که حالا ملکان در جایگاه کارگردان قرار دارد. بخش هایی از اولین تجربه سعید ملکان در مقام کارگردان که به عملیات مهم دستگیری تروریست معدوم عبدالمالک ریگی می پردازد، در کشور آلمان فیلمبرداری شده است، اما بخش عمده سکانس های آن در شهرک سینمایی دفاع مقدس فیلمبرداری شده و همان طور که پیش بینی می شد، این فیلم به لحاظ تولیدی و جلوه های ویژه احتمالا یکی از آثار مهم جشنواره خواهد بود. دیگر نکته قابل توجه فیلم سعید ملکان، حضور تعداد زیادی هنرور پاکستانی است که باتوجه به موضوع فیلم قابل درک به نظر می رسد. با توجه به فشردگی کار فیلمبرداری، پروژه بعضا در دو گروه فعالیت می کند و بخش هایی از کار را بهرام توکلی کارگردانی کرده است. ساعد سهیلی در نقش عبدالمالک ریگی و امیر جدیدی در نقش مامور امنیتی دو بازیگر اصلی این فیلم ایفای نقش خواهند کرد. رئیس وقت سازمان سینمایی در ابتدای سال از تولید فیلمی با موضوع دستگیری این تروریست خبر داد و مدتی بعد معلوم شد کارگردان این فیلم سعید ملکان خواهد بود.

سه کام حبس

از این فیلم سامان سالور تابه حال خلاصه داستانی منتشر نشده و صرفا گفته شده است که فضای آن با کارهای قبلی این فیلمساز تفاوت دارد. فیلمبرداری سه کام حبس به نویسندگی و کارگردانی سامان سالور و تهیه کنندگی برادرش ساسان، از اواخر تیر در تهران آغاز شد و بعد از گذشت دو ماه، روز پنجم مهرماه به پایان رسید. محسن تنابنده که همکار سالور در چند کیلو خرما برای مراسم تدفین بود، در این پروژه هم با او همکاری کرده است.
پریناز ایزدیار، سمیرا حسن پور، متین ستوده، مریم بوبانی، محمود نظرعلیان، یدالله شادمانی، محمد اشکان فر و علیرضا مهران دیگر بازیگران این فیلم هستند. سامان سالور آخرین بار سال 92 فیلم تمشک را ساخت که در جشنواره فجر هم حضور داشت. ساکنین سرزمین سکوت ، چند کیلو خرما برای مراسم تدفین ، ترانه تنهایی تهران ، آمین خواهیم گفت و سیزده59 دیگر ساخته های این کارگردان هستند. چند کیلو خرما برای مراسم تدفین موفقیت های جشنواره ای چشمگیری به دست آورد، اما ترانه تنهایی تهران به کن رفت و هیچ موفقیتی کسب نکرد. پس از آن آمین خواهیم گفت به جشنواره فجر آمد که با هو و جنجال مخاطبان روبه رو شد. سیزده 59 فیلم ناموفق دیگری از سالور بود که در ژانر دفاع مقدس کار شد و پس از آن تمشک بی سروصدا به فجر آمد و بدون تقدیر یا جایزه خاصی بیرون رفت.

سینما شهر قصه

خلاصه ای از داستان فیلم جدید کیوان علی محمدی منتشر نشده اما شاید بتوان سینما شهر قصه را از آن دست آثاری در ستایش سینما دانست. شاید هم بی ارتباط با سالن سینمایی نباشد که به همین نام در چهار راه عباس آباد بود آنچه در زمان دریافت مجوز این فیلم منتشر شد اینکه سینما شهر قصه فیلمی اجتماعی در ستایش از بزرگان سینمای ایران است و بعد از مدت ها جمشید مشایخی جلوی دوربین یک فیلم سینمایی حضور دارد. مرحوم جمشید مشایخی در مورد حضورش در این فیلم گفته بود: کیوان علی محمدی از بنده دعوت کرده تا در فیلمی با مضمون ستایش از بزرگان سینمای ایران بازی کنم. به غیر از بنده، هدیه تهرانی هم در این اثر سینمایی ایفای نقش خواهد کرد.

شنای پروانه

محمدکارت پیش از این با فیلم کوتاه و مستند بین اهالی سینما مشهور شده بود. آثارش هم با استقبال خوبی مواجه شدند. او امسال اولین فیلم خود را با عنوان شنای پروانه به تهیه کنندگی و سرمایه گذاری محمدصادق رنجکشان می سازد. فیلمنامه این اثر، مضمونی اجتماعی دارد که توسط محمد کارت، حسین دوماری و پدرام امیری نوشته شده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: در جنوب شهر، شنای پروانه توفان به پا می کند. در این فیلم جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیرآقایی و پانته آ بهرام به ایفای نقش پرداخته اند.

عامه پسند

عامه پسند همچون دو اثر قبلی بیرقی توسط خود او نوشته شده و فضای آن نسبت به فیلم های من و عرق سرد متفاوت است. گفته می شود که بیرقی در این اثر هم مثل دو فیلم قبلی سراغ، قصه ای مرتبط با زنان جامعه رفته است. در این فیلم فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا و باران کوثری ایفای نقش کرده اند. عرق سرد فیلم قبلی بیرقی اگرچه سراغ سوژه ژورنالیستی رفته بود ولی نمی توان اثری دانست که بخش مهمی از جامعه زنان ایران درگیر آن بودند. باید منتظر ماند و دید که فیلم سوم بیرقی سراغ مسائل واقعی زنان جامعه ایران رفته است یا اینکه فقط یک قصه عامه پسند است.

قصیده گاو سفید

قصیده گاو سفید دومین فیلم سینمایی بهتاش صناعی ها بعد از احتمال باران اسیدی به حساب می آید که به تهیه کنندگی غلامرضا موسوی ساخته شده است. مریم مقدم، علیرضا ثانی فر، لیلی فرهادپور، فرید قبادی، فرید ازقندی، امیر شریعت، ماهور احمدی، محمد حیدری، زهرا پرهون، ابراهیم گله دارزاده، سمیه برجی، مهدی پیله وری، ماندانا معزی پور، سمکو روشنی، ساچلی تاجبخش و آوین پوررئوفی به ایفای نقش در این فیلم پرداخته اند. فیلمنامه کار را بهتاش صناعی ها، مریم مقدم و مهرداد کوروش نیا به طور مشترک نوشته اند. بهتاش صناعی ها متولد سال 1357 در شیراز است. در کارنامه هنری او نویسندگی و کارگردانی دو سریال انیمیشن و یک تله فیلم دیده می شود. احتمال باران اسیدی نخستین فیلم سینمایی بهتاش صناعی هاست که موفق به دریافت جایزه بهترین فیلمنامه از سی وسومین دوره جشنواره فیلم فجر و همچنین نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلم هنر و تجربه از همان جشنواره شد. صناعی ها بعد از آن فیلم مستند بلند دیپلماسی شکست ناپذیر آقای نادری را در سال 95 به طور مشترک با مریم مقدم کارگردانی کرد که جوایزی را در جشنواره های داخلی و بین المللی کسب کرد.

من می ترسم

من می ترسم چهارمین فیلم بهنام بهزادی پس از فیلم های وارونگی ، قاعده تصادف و تنها دوبار زندگی می کنیم است که مطابق رسم معمول بین فیلمسازان هنری ایران، به جای ارائه خلاصه داستان آن یک جمله مبهم گفته شده است: بدیش اینه من وسط کلی شکم که می خوام برم یا نه... ولی بدترش اینه که صدبرابرش مطمئنم نمی تونم بمونم. و بیشترین توضیحی که درباره اش داده شده این است که حال و هوایی متفاوت با ساخته های پیشین کارگردانش دارد. بهزادی غیر از کارگردانی من می ترسم، نویسنده و تهیه کننده آن هم هست. فیلمبرداری این فیلم دی ماه سال گذشته با بازی الناز شاکردوست، پوریا رحیمی سام، امیر جعفری، ستاره پسیانی، مهران احمدی، پیام یزدانی، مجید جعفری و یگانه رفتاری به پایان رسید و فروردین امسال بود که حمیدرضا لوافی که پیش از این در فیلم تنها دوبار زندگی می کنیم با بهزادی همکاری داشت، تدوین من می ترسم را به پایان رساند. بهنام بهزادی که متولد دوم مردادماه 1351 در بروجن است، در مقطع کارشناسی فیلمسازی در دانشکده صداوسیما تحصیل کرد و پس از آن بیش از 20 فیلم کوتاه، مستند و تلویزیونی و سه فیلم سینمایی ساخت. آخرین فیلم بلند او وارونگی در بخش نوعی نگاه جشنواره کن حضور داشت.

مغز استخوان

الان مساله شما چیه؟! می خواین بگین قانونی نیست؟! یعنی اینجا همه چی همیشه قانونی اتفاق می افته؟! هممون درستیم؟! هیچکی هیچ غلطی نکرده تا حالا؟! این خلاصه داستانی است که سازندگان مغز استخوان از آن منتشر کرده اند. همچنان باید سر ساده ترین موضوع که تعهد فیلمسازان ایرانی به ارائه یک خلاصه داستان است، چانه زنی کرد. حمیدرضا قربانی، کارگردان این فیلم، سابقا تدوینگر سینما و دستیار کارگردان در آثار اصغر فرهادی بود. او پیش از این، غیر از فیلم های سه ماهی و خانه ای در خیابان چهل و یکم ، فیلم مستند دیگری به نام همسفران درباره الی ساخت که روایتی از پشت صحنه فیلم درباره الی بود.

مردن در آب مطهر

در خلاصه داستان فیلم آمده است: عاشقانه تازه برادران محمودی قصه چند جوان مهاجر افغان را روایت می کند که قصد رفتن به اروپا را دارند و بعد اضافه شده: رونا: حامد از دریا نترسی. از هرچی که بترسی بلای جونت میشه. حامد: نمی ترسم. داستان فیلم رفتن که اثر قبلی نوید محمودی در مقام کارگردان بود نیز به همین مضمون نزدیک است و نام فیلم تا حدود زیادی انتهای قصه را لو می دهد. مردن در آب مطهر از بازیگران حرفه ای و پولساز سینمای ایران استفاده نکرده و درعوض چهره هایی از هنرمندان مهاجر افغانستانی در آن حضور دارند. بعد از علی شادمان به عنوان اولین بازیگر فیلم برادران محمودی، ندا جبرائیلی، متین حیدرنیا، صدف عسگری، سوگل خلیق، علیرضا آرا، خیام وقار و پیمان مقدمی نیز به عنوان دیگر نقش آفرینان این فیلم معرفی شدند.

لینک خبر :‌ فرهیختگان
اسامی و توضیحات فیلم های حاضر در جشنواره فیلم فجر نشان می دهد که فیلم های اصلی و مهم این جشنواره عموماً از فضای سیاسی و تریلر برخوردارند. آیا سینما در سال آینده شاهد فیلم های جدی تر در سینما خواهد بود؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : شفاف شهید نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، تا آغاز سی وهشتمین جشنوراه فیلم فجر یک ماه باقی مانده است. امسال فیلم های جشنوراه از نظر تنوع ژانر و موضوع بسیار متعددند البته ژانر دفاع مقدس در این دوره از جشنواره فیلم فجر بسیار کمرنگ است به طوریکه این دوره از جشنوراه فیلم فجر را باید از این حیث یکی از فقیرترین دوره های جشنواره معرفی کرد.

در جشنواره امسال از سازمان اوج گرفته تا یکی از سرمایه گذاران معروف و جدید سینما فیلم هایی در گونه تریلر سیاسی، اجتماعی، حادثه ای، کمدی و... داریم. کارگردان های مختلفی از قدیمی ها و پیشکسوت ها مانند مسعود کیمیایی و ابراهیم حاتمی کیا تا جوان ترها مانند بهروز شعیبی و محمدحسین مهدویان حضور دارند.

نکته مهم دیگر حضور جواد عزتی در پنج فیلم سینمایی است که باید با این حساب او را پرکار ترین بازیگر این دوره از جشنواره دانست.

برخی هم مانند سعید ملکان باوجود آنکه قبل تر در بخش هایی مانند تهیه کننده و یا طراح صحنه کار می کرده اند این بار در مقام کارگردان یک فیلم اصطلاحاً بیگ پروداکشن درباره یک اتفاق ملتهب سیاسی می سازد. این تنوع و تعدد فیلم های سینمایی باعث شد تا گزارشی کامل از همه فیلم های سینمایی که فرم جشنواره را پرکرده اند تهیه کنیم.

خروج گریزی به عدالت از دست رفته اجتماعی

ابراهیم حاتمی کیا که در سنت مخصوص خود هر دو سال یک فیلم می سازد، بعد از سینمایی به وقت شام سراغ موضوعی اجتماعی و البته معترضانه به نام خروج رفته است. درباره داستان این فیلم شیوه روایت ها متفاوت است اما اینطور که معلوم است داستان آن درباره تعدادی از دهقانانی است که برای رساندن حرف خود به گوش مدیران دولتی عازم سفر به تهران برای دیدار با هیئت دولت می شوند. از میان بازیگران فیلم باید به فرامرز قریبیان اشاره کرد که اولین تجربه همکاری او با حاتمی کیا است.

در بخش های پایانی فیلم کامبیز دیرباز به آن اضافه شده است. برخی از اخبار در روزهای پایانی فیلمبرداری حاکی از آن بود که برای پایان تصویربرداری فیلم از طرف برخی از مسئولین حواشی ایجاد شده بود که برطرف شد و فیلمبرداری جدیدترین کار حاتمی کیا تمام شد.

کیمیایی چراغی را روشن می کند

مسعود کیمایی که فیلم جدید خود را با سرمایه گذاری صادق رنجکشان می سازد بار دیگر سراغ موضوعی معترضانه با همان فرم و حس و حال مخصوص خود رفته است. احتمالاً طرفداران کیمیایی بار دیگر باید شاهد فیلمی حساس و با تعلیق فراوان در پرده سینما باشند. فیلمبرداری خون شد به نویسندگی و کارگردانی مسعود کیمیایی، سه شنبه 28 آبان ماه در سوادکوه به پایان رسید. ناگفته نماند برخی کیمیایی را به خاطر انتخاب رنجکشان به عنوان سرمایه گذار فیلم مورد انتقاد قرار دادند.

برخی از رسانه ها می گویند اکبر زنجان پور نقشی در فیلم بازی می کند و احتمالا پولاد کیمیایی هم یکی از بازیگران فیلم است. اینطور که افرادی که فیلمنامه این اثر سینمایی را خوانده اند می گویند فضای فیلم با تاریخ مرتبط است. کیمیایی گفته است داستان "خون شد" به مثابه خانه ای قدیمی است که همه چراغ هایش خاموش بوده و هیچکس نیز در اتاق هایش ساکن نیست. در این میان یکی از ساکنین این خانه می آید و همه چراغ ها را روشن می کند.

خون شد

فیلم تُرکی نیکی کریمی

نیکی کریمی که در کارنامه سینمایی خود علاوه بر بازیگری کارگردانی نیز دارد، بعد از فیلم آخر خود با عنوان شیف شب با مضمون خانوادگی و زنان که در سال 1393 ساخته بود و فیلم دیگری را راهی جشنواره فجر نکرده بود، بعد از 5 سال فیلم جدید خود را با بازی هادی حجازی فر راهی جشنواره فجر کرده است. نکته مهم نویسندگی این کار است که توسط حجازی فر نگارش شده است. نکته دیگر درباره آتابای این است که جواد عزتی بازیگر دیگر این فیلم، در آن برای نخستین بار به زبان ترکی ایفای نقش می کند.

درباره این عنوان که آذری است گفته شده است: آتابای که نام طایفه ای از ترکمانان ساکن ایران است.

ساخت موسیقی فیلم جدید کریمی توسط حسین علیزاده است.

آتابای

مجید برزگر و درامی غمناک

کارگردان سینمایی ابر بارانش گرفته برای چهارمین اثر خود از بازیگرانی مانند نازنین احمدی، مزدک میرعابدینی، علی ثانی فر، ارشیا نیک بین استفاده کرده است. فصل باران های موسمی، یک شهروند کاملاً معمولی و پرویز سه فیلم دیگر او در مقام کارگردان بوده است و حالا بعد از گذشت پنج سال از فیلم آخر خود ساخت فیلم جدید خود را به پایان برده است.

در خلاصه داستان ابر بارانش گرفته آمده است: سارا، پرستار 35 ساله و مجرب، به بیمارانش کمک می کند تا آرام شوند.حتی آنها که امیدی به زنده ماندنشان نیست...

برزگر فیلم انتخاباتی دکتر محمدرضا عارف را برای انتخابات ریاست جمهوری ایران (1392) کارگردانی کرده است.

ابر بارانش گرفته

خوب، بد، جلفِ دیگر از پیمان قاسم خانی

قاسم خانی که بعد از فیلم اول کمدی خود با عنوان خوب، بد، جلف سبک مشخص فیلم سازی خود را در سینما نشان داد، بار دیگر و در ادامه همان مسیر قبلی فیلمسازی خود به سمت قسمت دوم فیلم قبلی خود رفته است. اینطور که از عنوان این فیلم و تصاویر آن به نظر می رسد فیلم جدید نویسنده کمدی های شبانه تلویزیون نوعی کمدی تاریخی و شاید سیاسی باشد.

فیلم قاسم خانی یکی از معدود فیلم های کمدی امسال است.

بازیگران این فیلم مانند قسمت قبل از ترکیب پژمان جمشیدی، امیرمهدی ژوله و سام درخشانی به نویسندگی امیرعلی زمانیان است.

قاسم خانی را برخی به خاطر فضای سریال های تلویزونی که نوشته است به تغییر در سبک زندگی مردم می خوانند.

آیا مجیدی به دوران اوج برمی گردد؟

مجیدی بعد از فیلم سینمایی آن سوی ابرها تصمیم گرفت تا درامی اجتماعی مانند سال های دور سینمایی خود بسازد.

به نظر می رسد که وی اینبار به گیشه نظر داشته است زیرا با انتخاب بازیگرانی مانند جواد عزتی سعی کرده است نظر مخاطب خود را جلب کند تا هم بتواند از این منظر موفق باشد و هم فضای معنوی و فکری خود را مانند دیگر درام های اجتماعی خود بسازد.

نکته مهم در این فیلم جدای از بازی چهره هایی مانند علی نصیریان، همکاری وی با نویسنده ای چون نیما جاویدی کارگردان سرخپوست است. این فیلم که به کودکان کار می پردازد احتمالاً یادآور فرم مجیدی در فیلم هایی مانند باران و یا بچه های آسمان خواهد بود. روزگاری که وی در دوران اوج خوب بسر می برد.

از کارگاه کیمیایی تا هنروتجربه

مرتضی فرشباف اولین فیلم خود را برای کارگاه سینمایی عباس کیارستمی ساخت. فیلمی که به دلیل مضمون هنری آن در سینمای هنر و تجربه اکران شد و در جشنوراه های خارجی نیز مورد توجه قرار گرفت. فرشباف بعد از آن به سراغ ساخت فیلمی اجتماعی و انتقادی با بازی فاطمه معتمدآریا رفت که در سی ودومین جشنواره فیلم فجر توانست نامزد بازیگر زن شود و البته از دریافت آن جا ماند. او اینبار برای ساخت فیلم جدید خود با عنوان تومان با تهیه کننده ای مانند سعید سعدی همکاری کرده است. سعدی نیز در فیلم هایی مانند مغزهای کوچک زنگ زده تهیه کننده بوده است و از کارنامه او می توان فهمید که دوست دارد با کارگردانان جوانی که فضای تلخ و انتقادی را رگه های ماجراجویانه و اکشن ترکیب کرده اند کار کند. ناگفته نماند برخی از رسانه ها از همکاری ملکان به عنوان تهیه کننده در این فیلم خبر داده اند.

فرشباف این فیلم را از اواخر شهریور آماده نمایش کرده است.

در داستان فیلم جدید فرشباف آمده است که این فیلم دربارهٔ فردی است که از راه قمار اسب و فوتبال تلاش می کند یک شبه طبقه اجتماعی خود را تغییر دهد.

از بازیگران فیلم تومان می توان به میرسعید مولویان، مجتبی پیرزاده و پردیس احمدیه اشاره کرد.

مرتضی فرشباف

آیا فیلم مهدویان امنیتی است؟

محمدحسین مهدویان که با چهار فیلم ایستاده در غبار، ماجرای نیمروز 1 و2 و لاتاری برای سینمادوستان شناخته شد، نشان داد در فرم و شیوه فیلم سازی خود روال متفاوتی دارد. بعد از فیلم های قبلی وی عموماً او را به عنوان فیلمساز سیاسی در نظر می گیرند. خصوصاً آنکه مستندهای او نیز دارای مضامین سیاسی مانند بحث ترور شهید بهشتی و تاریخ سیاسی سرداران دفاع مقدس است. ماجرای نیمروز نیز به طور مشخص فیلمی سیاسی درباره ترورهای دهه 60، منافقین و عملیات مرصاد بود.

بعد از آنکه وی کلید فیلم جدید خود را زد گمانه هایی درباره ماجرا و حس و حال و هوای فیلم شروع شد. اینکه آیا فیلم جدید مهدویان سیاسی است یا خیر؟ برخی از شنیده ها حاکی از غیرسیاسی بودن این فیلم و درام اجتماعی بودن این فیلم بود. اما آخرین گفته ها نشان داد که این فیلم اگرچه سیاسی نیست اما با تم و فضای فیلم های او کاملاً متفاوت نیست. فیلم جدید مهدویان درباره بمباران سردشت و اتفاقات پیرامونی آن است.

فیلمی با بازی مهران مدیری که باید بازی متفاوتی از او در این فیلم تماشا کنیم ساخته شده است. همینطور پیمان معادی برای اولین بار در کنار مدیری بازی می کند.

عوامل درخت گردو

کمدی گیشه ای فجر

بعد از کمدی خوب، بد، جلف فیلم دیگر کمدی امسال دوزیست است. فیلمی به کارگردانی کمدی ساز سینما و تلویزیون بروز نیک نژاد و با تهیه کنندگی سعید خانی که است در کنار فیلم های اجتماعی و معمایی مانند ایده اصلی، فیلم کمدی لونه زنبور را در کارنامه خود دارد.

قبلتر گفته شده بود که نیک نژاد برای این فیلم از زوج جواد عزتی و رضا عطاران استفاده کرده است که گویا حضور عطاران در این فیلم منتفی شد. با این حساب جواد عزتی یکی از پرکارترین بازیگران این دوره از جشنواره فیلم فجر است. این دو بازیگر بعد از هزارپا اولین بار است که در کنار هم قرار می گیرند. البته در این فیلم هادی حجازی فر نیز به ایفای نقش پرداخته است. حجازی فر در نشست رسانه های فیلم لاتاری گفت که به تازگی در کمدی سطحی بازی کرده است که بعدتر معلوم شد منظور وی فیلم کاتیوشا بوده است. حالا باید دید آیا او بار دیگر در کمدی سطحی بازی کرده است یا خیر؟

جواد عزتی در دوزیست

شعیبی و ماجراجویی

بهروز شعیبی بعد از دو فیلم اجتماعی و یک فیلم سیاسی، چهارمین فیلم خود را در ژانر جنایی و تریلر می سازد. فیلمی با همکاری سازمان اوج که طبیعتاً باید بی نسبت به مسائل اجتماعی-سیاسی ما نباشد. شعیبی در این فیلم با تهیه کننده ای چون محمدرضا تخت کشیان همکاری می کند که در ساخت سریال تاریخی و سیاسی موفقی مانند کلا ه پهلوی نقش داشته است. در حال حاضر فیلم جهان با با من برقص به تهیه کنندگی وی در حال اکران است.

در فیلم جدید شعیبی بازیگرانی مانند بابک حمیدیان، لیلا زارع، محمد علیمحمدی، مسعود دلخواه، زکیه بهبهانی، ساغر قناعت، پاشا جمالی و داریوش ارجمند بازی می کنند.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: عماد استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی مورد توجه است، او ناگهان توسط پلیس با اتهام هایی جدی مواجه می شود که خود و خانواده اش را در موقعیت پیچیده ای قرار می دهد.

روز بلوا

سالور ها بار دیگر باهم فیلم ساختند

همکاری برادران سالور بعد از فیلم هایی مانند تمشک و آمین خواهیم گفت با محسن تنابنده و پری ناز ایزدیار در فیلم سه کام حبس را یکی از فیلم های درام اجتماعی احتمالاً جدی امسال کرده است. بعد از شکست فیلم هایلایت به تهیه کنندگی ساسان سالور که در جشنواره فیلم فجر 36 نتوانست مخاطبین را راضی کند، اینبار برادران سالور تصمیم گرفتند تا با همکاری یکدیگر فیلم بسازند.

تنابنده قبل تر در فیلم چندکیلو خرما برای مراسم تدفین با سامان سالور همکاری داشته است.

به نظر می رسد که این فیلم بتواند این زوج را به موفقیت برساند.

سه کام حبس

روز صفر و اتفاق ملتهب

تمام آنچیزی که درباره اولین فیلم سعید ملکان گفته شد عبارت روایتی از یک اتفاق ملتهب است. فیلمی که از همان ابتدا درباره اش چیز زیادی گفته نشد اما گفته ها حکایت از فیلمی درباره ریگی و تروریست های منطقه داشت. فیلمی که آن را می توان تریلری دیگر در جشنواره فجر امسال دانست.

در فیلم ملکان ساعد سهیلی و بازیگران خارجی در ایران و کشورهای منطقه بازی می کنند. ملکان خود تهیه کننده این فیلم است.

ساعد سهیلی در روز صفر

شنای کارت از نگاه نو به سودای سیمرغ

محمدکارت با اولین فیلم سینمایی خود با عنوان شنای پروانه در بخش نگاه نو حاضر شده است. فیلمی به تهیه کنندگی رسول صدرعاملی و با بازی بازیگرانی چون جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، پانته آ بهرام وعلی شادمان ساخته شده است.

سرمایه گذاری این فیلم با صادق رنجکشان است که برای فیلم خون شد نیز سرمایه گذاری کرده است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است در جنوب شهر، شنای پروانه طوفان به پا می کند. کارت فیلم خود را در سکوت خبری کلید زد.

محمد کارت پیش از این فیلم های مستند سینمایی و کوتاه داستانی چون خون مردگی ، بختک ، معلق آوانتاژ ، بچه خور را ساخته است.

به نظر می رسد رسول صدر عاملی که به ساخت فیلم سینمایی با جوانان اقبال نشان داده است، بتواند شکست گیشه ای فیلم سونامی را با این فیلم پربازیگر جبران کند.

محمد کارت در شنای پروانه

فیلمی دیگر درباره زنان از نگاه بیرقی

سهیل بیرقی که با دو فیلم قبلی خود یعنی من و عرق سرد به میان زنان رفته بود و درباره فضای زنان در جامعه فیلم ساخت، بار دیگر این سوژه را در دستور کار خود قرار داده است. شخصیت های محوری فیلم های بیرقی لیلا حاتمی و باران کوثری بودند و اینبار فاطمه معتمدآریا به عنوان بازیگر فیلم عامه پسند انتخاب شده است. فیلمی که گفته می شود زن آن نماینده زنان دهه چهل است.

فیلم قبلی بیرقی فیلمی انتقادی بود و به نظر می رسد که این فیلم دنباله همان تم باشد. فیلم جدید وی در شهرضا ساخته شده است و از جمله فیلم هایی است که شهرستان ها را لوکیشن خود انتخاب کردند. اتفاقی که در سال های اخیر در میان فیلمسازان انتقادی بیشتر دیده می شود.

فاطمه معتمد آریا، هوتن شکیبا و باران کوثری بازیگران اصلی این فیلمند.

عامه پسند

کارگردان احتمال باران اسیدی در جشنواره فجر

بهتاش صناعی ها که با فیلم احتمال باران اسیدی شناخته شد بار دیگر با بازیگر اصلی این فیلم یعنی مریم مقدم فیلم جدید خود را ساخته است. فیلمی با عنوان قصیده گاو سفید .

درباره داستان این فیلم چیزی گفته نشده است اما احتمال می رود که با توجه به داستان فیلم قبلی صناعی ها این فیلم نیز اجتماعی و تلخ باشد. ناگفته نماند که فیلم قبلی صناعی ها اصلاحیه خورده بود و برخی از رسانه ها از فضای همجنس گرایانه آن خبر داده بودند.

قصیده گاو سفیئد

زوج دیگر برادران در فجر 38

بعد از برادران سالور در فجر امسال، برادران محمودی زوج دیگری اند که امسال با فیلم مردن در آب مطهر در جشنواره فیلم فجر حضور دارند.

فیلمی با بازی محسن تنابنده که او نیز با سالورها همکاری می کند. برادران محمودی امسال سال پرکاری را داشتند و غیر از این فیلم سینمایی شکستن همزمان بیست استخوان و هفت و نیم را نیز در مسابقات جهانی شرکت دادند. شکستن همزمان بیست استخوان به تازگی در سینماهای کشور اکران شده بود.

علی شادمان، ندا جبرائیلی، متین حیدرنیا ، صدف عسگری و... بازیگران این فیلم هستند.

عاشقانه تازه برادران محمودی قصه چند جوان مهاجر افغان را روایت می کند که قصد رفتن به اروپا رادارند. در خلاصه داستان فیلم آمده است: هر بلایی که سرعشق می آید از دربه دری است.

مردن در آب مطهر

مغز استخوان با بازیگران فراوان

حمیدرضا قربانی چهارمین فیلم سینمایی خود را با موضوعی اجتماعی با بازیگرانی چون بابک حمیدیان، جواد عزتی، بهروز شعیبی و پریناز ایزدیار ساخته است.

این دومین همکاری بابک حمیدیان و بهروز شعیبی در مقام بازیگر بعد از فیلم سینمایی سیانور است.

شعیبی امسال هم در فیلم بازی می کند و هم فیلم ساخته است.

مغز استخوان

من می ترسم با امیر جعفری

بهزادی در فیلم جدید سینمایی خود برای چهارمین بار از بازیگرانی مانند امیر جعفری، الناز شاکردوست، ستاره پسیانی و مهران احمدی استفاده کرده است.

در خلاصه داستان چهارمین فیلم بلند سینمایی بهنام بهزادی، آمده است: بدیش اینه من وسط کلی شک ام که می خوام برم یا نه...ولی بدترش اینه که صدبرابرش مطمئنم نمی تونم بمونم.

بهزادی پیش از این ساخت فیلم هایی چون، تنها دوبار زندگی می کنیم ، قاعده تصادف و وارونگی را در کارنامه خود دارد، که برای این آثار جوایز مختلفی از جشنواره های داخلی و خارجی دریافت کرده است.

بهزادی که فیلم های خود را نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی می کند اینبار نیز هرسه بخش این فیلم را خود به عهده گرفته است.

من می ترسم

تنها فیلم دفاع مقدس جشنواره

می توان تنها فیلم موجود در جشنواره فیلم فجر که نماینده سینمای دفاع مقدس است را آبادان یازده 60 معرفی کرد. فیلمی محصول سازمان اوج که با این حساب باید چهارمین فیلم این سازمان در جشنواره فیلم فجر دانست.

این فیلم به کارگردانی مهرداد خوشبخت و به تهیه کنندگی حسن کلامی درباره نقش رادیو آبادان در جریان دفاع و مقاومت مردم این شهر در روزهای جنگ است.

آبادان یازده 60

سومین زوج برادران با فیلمی وهم آلود

برادران ارک با اولین فیلم سینمایی خود که در بخش نگاه نو شرکت کرده اند، فضای رازآلود و از جنس سورآللیستی را در سینما خلق کرده اند. فیلمی که آن را باید جزو فیلم هایی با بازیگران فیلم کوتاه و از شهرستان ها خواند که توانسته است از میان 10 فیلم نگاه نو در کنار فیلم هایی از کارگردانان قدیمی تر قرار بگیرد.

تهیه کننده این فیلم محمدرضا مصباح است که در سال جاری فیلم کوتاه او با عنوان کوچه در جشنوراه فیلم کوتاه مورد تقدیر واقع شد.

بعد از برادران سالور و محمودی، برادران ارک سومین زوج برادران فیلم ساز در این دوره از جشنواره فیلم فجرند.

پشت صحنه پوست

ناشنوایان در فجر ملی

فیلم بی صدا حلزون فیلمی درباره معضلات و مشکلات ناشنوایان است که در سینمای ما کمتر به آن پرداخته شده است. این فیلم نیز جزو فیلم اولی های این دوره از جشنواره است که از نگاه نو به بخش سودای سیمرغ راه پیدا کرده اند.

در این فیلم هانیه توسلی، مهران احمدی، پدرام شریفی، محسن کیایی، علیرضا جلالی تبار، بهنوش بختیاری، بیژن بافکار، شیرین ولی پور و مجتبی شکری بازی می کنند.

تهیه کننده این فیلم از احتمال موفقیت آن در جشنواره و در سینما خبر داده است.

بی صدا حلزون

حضور شهاب حسنی با یک فیلم اولی ترسناک

فیلم سینمایی آن شب یکی از چند فیلمی است که از جمع فیلم های نگاه نو توانسته است به سودای سیمرغ راه پیدا کند.

فیلمی که در آمریکا ساخته شده است و فضایی معمایی و ترسناک دارد. بنابراین این فیلم را در کنار فیلم پوست می توان جزو فیلم های معدود ژانر ترسناک در جشنواره فیلم فجر دانست.

آن شب

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سامانه فروش بلیت فیلم های سینمایی قرار است با عنوان فیلم تیکت توسط خانه سینما راه اندازی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : عصر شهروند سینما پرس روزنامه خراسان

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، خانه سینما در جدیدترین اقدام خود قصد راه اندازی سامانه فروش بلیت فیلم های سینمایی با نام فیلم تیکت دارد. این طرح از سوی مدیر عامل خانه سینما پیشنهاد شده و البته قرار است با همکاری و مشارکت یکی از بازیگران سلبریتی، پیش برود.

در کنار این افراد، یکی از مدیران سابق هنر و تجربه که اخیرا در فضای پخش فعالیت پررنگ تری دارد، همکاری خواهد کرد.

قرارداد این طرح به امضای مسئولان خانه سینما رسیده و برای مدیر اسبق هنر و تجربه و یک سلبریتی بازیگر ارسال شده تا این سامانه در صورت امضای نهایی آن ها شروع به فعالیت کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مراسم کانون کارگردانان سینما به احترام جانباختگان سقوط هواپیمایی اوکراین لغو شد.

به گزارش عصر شهروند، کانون کارگردانان سینمای ایران برنامه “شب محمدعلی نجفی” را به احترام خانواده قربانیان سانحه هوایی و برای همدردی با آنها لغو کرد.

این مراسم قرار بود یکشنبه 22 دی ماه برگزار شود اما به زمان دیگری موکول شد.

ایلنا

لینک خبر :‌ عصر شهروند
سینماپرس: در قسمت چهل و هفتم برنامه سینمایی هفت سیدرضا منتظری از سینماپرس همراه با پژمان کریمی از روزنامه کیهان در خصوص برخی مسائل مهم روز سینمای کشور از جمله دستاوردهای جشنواره فیلم عمار، بی توجهی به سینمای مقاومت، جشنواره فیلم فجر و... گفتگو کردند. منتظری در بخشی از این گفتگو اظهار داشت: علیرغم تمامی شعارهای مسئولان، سینمای مقاومت در کشورمان مغفول مانده و این در حالی است که امروزه سینمای جهان نیازمند تولید و عرضه فیلم هایی با موضوع و محوریت مقاومت اسلامی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

به گزارش سینماپرس اهم اظهارات شرکت کنندگان در میز رسانه چهل و هفتمین قسمت برنامه سینمایی هفت در ذیل این مطلب گردآوری شده است.

کریمی در ابتدای این برنامه با یادی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: در ابتدا یادی می کنم از سردار سپهبد قاسم سلیمانی که با شنیدن نام شان هرآنکس که غیرت، شرف، بصیرت و آگاهی دارد سر تعظیم فرود می آورد. همچنین دست مریزاد به نیروهای سپاه عرض می کنم که سیلی خوبی به ارتش تروریست آمریکا وارد کردند و امیدوارم این سیلی ها تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: ما در صحنه فرهنگی وظیفه داریم که جنگ نرم را فراموش نکنیم. جنگ نرم بسیار مهم است. جشنواره مردمی فیلم عمار امشب اختتامیه اش را تجربه کرد این آیین مصادف شد با ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی و یاران شان و جشنواره تحت تأثیر این اتفاق قرار گرفت و دوستان تدبیر کردند و 2 شب شعر پرشور و حماسی در این خصوص برگزار کردند. اغلب شاعرانی که در این رویداد شرکت کردند همه جوان بودند و اشعاری که به تازگی سروده بودند در وصف حاج قاسم پخته و رسا و بابصیرت بود. جشنواره عمار چند ویژگی دارد. امسال 2700 اثر به دبیرخانه اش رسیده بود. این جشنواره ای است که برگرفته از موضوعات اجتماعی است و همچنین بخشی برای موضوع گیری دارند؛ مثلاً من شهروند در مورد فساد اقتصادی موضوع پیشنهاد می کنم. فردا افتتاحیه این جشنواره در غزه برگزار می شود و این مسأله ای مهم است. متأسفانه در این ایام جز یکی از نمایندگان مجلس من هیچ نماینده فرهنگی ندیدم که در این جشنواره شرکت کند، چرا که مسئولی که بصیرت ندارد نمی تواند در این فضا تنفس کند و در نتیجه استقبال نمی کند.

منتظری نیز در ابتدای اظهاراتش ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام عزای حضرت فاطمه زهرا (س)، شهادت سردار سلیمانی و تمامی اتفاقاتی که ملت ایران را طی هفته گذشته داغدار کرد اظهار داشت: امشب اتفاقی در اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار افتاد که جالب توجه بود. چند روز قبل پیروی اتفاقاتی ترور سردار سلیمانی، مایکل مور فیلمساز شناخته آمریکایی از رهبر معظم انقلاب خواسته بود که ایشان با آمریکا با آرامش برخورد کنند؛ امشب در مراسم اختتامیه جشنواره عمار محسن اسلام زاده مستندساز کشورمان پیامی به مایکل مور داد که قابل توجه بود. در پیام آقای اسلام زاده آمده بود: با آرامش به هیچ وجه نمی توانید جامعه آمریکا را از لابی های قدرت نجات بدهید. بهتر است مستندسازان به خاورمیانه بیایند و از جنایت آمریکا در عراق و افغانستان فیلم بسازند.

وی ادامه داد: واقعاً بنده فکر می کنم چقدر نیاز است یک چنین اتفاقی رخ بدهد. چقدر سینمای جهان نیاز دارد به این اتفاق که تولیداتی در حوزه سینمای مقاومت داشته باشد. در همین رابطه بنده می خواهم یک فلاش بک به 2 روز گذشته بزنم. 2 روز قبل گفتگویی از سرکار خانم انسیه شاه حسینی فیلمساز خوب حوزه دفاع مقدس و مقاومت در روزنامه جام جم خواندم و ایشان یک نکته ای مطرح کرده بودند که برای بنده به شدت حیرت انگیز بود.

منتظری با بیان اینکه خانم شاه حسینی علیرغم اینکه اعلام کرده بودند برای فیلمنامه آخرشان به کودکان شلیک نکنید 5 سال دوندگی کردند تا تولید شود گفت: بر اساس اظهارات خانم شاه حسینی شخص سردار سلیمانی هم فیلمنامه را خوانده بودند و قرار بوده شهید المهندس هم در این فیلم بازی کنند. ایشان وقتی برای حمایت مالی به فارابی می روند پاسخی می شوند که موجب بهت است! عیناً متن گفتگوی ایشان را برای شما بازخوانی می کنم؛ سراغ نهادها هم رفته بودم. در بنیاد فارابی به من گفتند وقتی مردم کف خیابان (شعاری خاص می دهند)، ما نمی توانیم بودجه بدهیم در عراق فیلم بسازی. مردم نمی گویند چرا بودجه فرهنگی را دادی راجع به عراق فیلم ساخته شود. همچنین گفتند آمریکا به این بدی که در فیلمنامه ات نوشتی نیست!

منتظری خاطرنشان کرد: این نوع نگاه توسط مدیران فرهنگی به حوزه سینمای مقاومت بهت آور است. من فرصت نکردم تماس بگیرم با خانم شاه حسینی اما برایم خیلی عجیب بود که یک مسئول فرهنگی بیاید به فیلمسازی که دغدغه پرداختن به موضوع مهم مقاومت را دارد که متأسفانه علیرغم تمامی شعارهایی که مسئولان می دهند سینمای مقاومت در کشورمان مغفول مانده چنین پاسخی بدهد! چطور یک فیلمساز باید 5 سال دوندگی کند و در نهایت چنین حرفی را بشنود و حالا برای اولین بار رسانه ای کند. من امیدوارم جشنواره عمار بتواند بیشتر و گسترده تر از آنچه هست به راه خود را ادامه دهد و فیلمسازانی این چنین بتوانند در آن کار کنند.

کریمی در بخش دیگری از این گفتگو به مشکلات فیلم قاتل وحشی و عدم حضور آن در جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و گفت: گویا سرمایه گذار اولیه و ثانویه فیلم دچار درگیری شدند و فیلم کنار گذاشته شد. برای من تعجب برانگیز بود با کاغذی که آرم خانه سینما داشته نامه ای نوشته شده و خواستار این بودند که فیلم در جشنواره نمایش داده نشود.

در همین راستا حسن آقاکریمی عضو هیأت داوری خانه سینما که به صورت تلفنی مهمان برنامه شده بود در این خصوص اظهار داشت: من از طریق فضای مجازی در جریان قرار گرفتم و برایم تعجب آور بود؛ ما نمی دانیم چه مسائلی مورد توافق بوده. من می دانم سرمایه گذار اولیه فیلم آقای رنجکشان انصراف داد و آقای نادران جایگزین ایشان شد. بابت هزینه کرد سرمایه گذار اولیه هم تفاهم نامه ای امضا کردند که باید با 3 فقره چک پرداخت می شد.

کریمی در این خصوص گفت: ورود مدیرعامل خانه سینما بدعت است. یا شورا باید ورود می کرد یا سازمان سینمایی!

آقاکریمی اظهار داشت: به دبیرخانه هیأت داوری هیچ شکایتی از طرفین نرسیده. اگر مدیرعامل حکم بوده می توانسته نظر بدهد. اینکه شخصاً درخواست کنند از جشنواره فجر که فیلمی را کنار بگذارند درست نیست. تصمیم به عهده تهیه کننده فیلم است.

منتظری نیز در این خصوص گفت: به عقیده بنده این حرکت آقای شاهسواری شورای داوری را زیر سوأل می برد. اگر قرار است ایشان نظر بدهند بهتر است شورای حل اختلاف منحل شود. این اتفاق بسیار عجیبی است!

منتظری در بخش دیگری از این برنامه به اعلام اسامی فیلم های بخش سودای سیمرغ جشنواره اشاره کرد و گفت: طی همین 2-3 ساعت اخیر در فضای مجازی شاهد انتقادات بسیار و شبهه های بسیار بودیم! خیلی از کانال ها در فضای مجازی شائبه های بسیاری مطرح می کردند. خیلی از بازیگران مطرح سینما پست هایی گذاشتند و گفتند فلان فیلم ما که چشمگیر نیست در جشنواره حضور دارد ولی اگر فلان فیلم مان می آمد خوب بود و می توانستیم سیمرغ بگیریم. در هر صورت امسال حواشی زودتر از سال های قبل شروع شد.

وی افزود: ای کاش دوستان در روابط عمومی جشنواره فجر و سازمان سینمایی اسامی کلیه فیلم های متقاضی حضور در جشنواره را پیروی سیاست شفاف سازی اعلام کنند. این حق اهالی سینما و رسانه و دوستداران سینما است که بدانند چه فیلم ها و فیلمسازانی متقاضی حضور در جشنواره بوده اند.

کریمی ادامه داد: بنده معتقدم باید سوأل کرد جشنواره فجر با این ساختار و هویت به درد سینما می خورد یا نه؟ من احساس می کنم این جشنواره که بر سر نامش من حرف دارم هیچ تناسبی با نامش ندارد. باید به حرف یک جمع گوش کنند. امسال به احترام سردار سلیمانی بخشی را طراحی کردند ولی سوأل این است که اساساً در جشنواره چه فیلمی وجود دارد که این جایزه به آن تعلق بگیرد. تجربه سال های قبل ثابت کرده چیزی نیست!

منتظری سپس در خصوص سینمای رسانه ها گفت: آقای نجفی امروز گفتگوی اختصاصی با سینماپرس داشتند و اعلام کردند شنبه اسامی سینمای رسانه ها اعلام می شود. طبق اعلام ایشان بیش از هزار نفر از متقاضیان حضور در سینمای رسانه ها حذف شدند و قول دادند دست اندرکاران فیلم ها در سینمای رسانه حضور داشته باشند که امیدوارم این اتفاق بیفتد.

کریمی در پایان افزود: استراتژی فرهنگی در برگزاری جشنواره ها باید وجود داشته باشد. مگر جشنواره های بین المللی بزرگ اینقدر حاشیه و تغییر مسیر دارند؟ سینمای ما راهبردی نیست. سینمایی است که دچار بحران اندیشه شده و این اتفاق به جشنواره مان هم آسیب وارد کرده است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
چهارمین قسمت از سری جدید برنامه تلویزیونی شب سینما با اجرای امیرحسن ندایی و حضور مجید شاه حسینی به عنوان مهمان، روی آنتن شبکه 4 سیما رفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس شبکه چهار سیما سینما پرس خبرگزاری تابناک

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، چهارمین قسمت از برنامه تلویزیونی شب سینما متأثر از اتفاقات هفته گذشته کشور، به بررسی موضوع شمایل قهرمان ایرانی در مقابل ابرقهرمان های هالیوودی اختصاص داشت؛ این قسمت با حضور مجید شاه حسینی همراه بود.

در آغاز این برنامه، امیرحسن ندایی ضمن تقدیم قسمت چهارم شب سینما به شهید سپهبد قاسم سلیمانی به این موضوع اشاره کرد و گفت: قهرمانان ملی ما امثال حاج قاسم سلیمانی اند که از خاکستر خود دوباره زنده شده و پر خواهند کشید.

مجید شاه حسینی در مطلع کلام خود با تأکید بر تقلید کورکورانه سینمای ایران از مکاتب فرانسوی، گفت: سینمای ایران محتوای خود را از سه مکتب اروپایی نئورئالیسم ایتالیا، ناتورالیسم فرانسوی و سینمای شاعرانه فرانسه وام می گیرد؛ بی آنکه محتوای آنها با بستر واقعی جامعه ایرانی همخوانی داشته باشد؛ نئورئالیسم ایتالیایی در کشور خود نیز به سرعت محکوم شد و به جای آن سینمای امیدبخش در دستور کار سیاستگذاران و فیلمسازان قرار گرفت؛ این سینمایی است که در ایتالیا تنها 10 سال عمر کرد اما دهه ها است که در سینمای ایران از آن تقلید می شود.

در ادامه این گفت وگو شاه حسینی با نقد نظام مدیریت در سینمای ایران، برخی از مدیران سینمایی کشور را طرفدار حفظ وضع موجود دانست و گفت: برخی مدیران سینمایی ما شرکت دارانی اند که در مقام مدیریت، به نان قرض دادن به اهالی سینما مجبورند. رسالت اصلی سینما فروش سبک زندگی است نه بلیط! اگر روزی سینمای هالیوود تعطیل شود، میزان فروش سلاح آمریکایی به 1/4، نرخ فروش اتومبیل آمریکایی 1/8، فروش لوازم خانگی آمریکایی به 1/16 درصد تنزل خواهد یافت.

در بخش دیگری از این برنامه، شاه حسینی رئیس اسبق بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به اهمیت لحن در آثار سینمایی، شعاری شدن بسیاری از فیلم های سینمایی ایران را ناشی از اعتقاد نداشتن عوامل تولید اثر به آرمانی که در فیلم قصد نشان دادنش را دارند، دانست و گفت: اگر سینمای ایران مواضع خود را با لحن قوی و بدون ترس ارائه کند بدون شک فیلم ها شعاری به نظر نخواهند رسید.

شاه حسینی در بخش دیگری از سخنان خود پهلوانی را مهم ترین ویژگی قهرمان ایرانی و محل تفاوت اصلی آن با ابرقهرمان های هالیوودی دانست و گفت: پهلوان ایرانی همواره طرفدار مستضعفین عالم، غیرتمند و در اختیار اراده خداوند است؛ این قهرمان می تواند برخلاف چهره عضلانی ابرقهرمان های هالیوودی، ظاهری نحیف اما روحی بزرگ داشته باشد؛ مانند شهیدان رجایی و سپهبد حاج قاسم سلیمانی.

برنامه تلویزیونی شب سینما پنجشنبه شب های هر هفته از ساعت 23 از شبکه چهار سیما پخش می شود. این برنامه به مسائل سینمای ایران به صورت آکادمیک و با رویکردی پژوهشی می نگرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
خانه سینما طی پیامی به خانواده های مسافران پرواز اوکراین تسلیت گفت.

به گزارش ایلنا، متن پیام خانه سینما به شرح زیر است:

مردم عزادار ایران، تسلیت!

خانواده های مسافران پرواز اوکراین، تسلیت!

بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به همبستگی و دلداری یکدیگر داریم، در این روزها که مدام ترس از فاجعه ای اسف بار بر زندگی مان سایه می افکند!

ما سینماگران ایران، در غم از دست دادن عزیزان پرواز اوکراین، عزادار هستیم و عمیقا آرزوی صبر برای بازماندگان این عزیزان از دست رفته داریم.

ما سینماگران توقع برخوردی با عاملان این خطای انسانی داریم که از وقوع چنین اشتباهاتی در آینده جلوگیری کند.

ما سینماگران از مسئولان پاسخگو و رسانه ملی توقع داریم که دست از پنهان کاری در انتشار به موقع اخبار بردارند و صداقت و شفاف سازی را وظیفه خود و حق ملت بدانند.

ما سینماگران موکدا خواهان ایجاد فضایی امن برای همدردی با بازماندگان عزادار این واقعه هستیم.

ما با اندوهی عمیق این فاجعه فراموش نشدنی را تسلیت می گوییم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سینما جریان | پس از بررسی متقاضیان کارت جشنواره بر اساس 14 بند آیین نامه ای که 21 آذر ماه منتشر شد، در نهایت از میان آرای خبرنگاران و منتقدان حائز شرایط ، پردیس سینمایی ملت به عنوان سینمای رسانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر انتخاب شد.

از بین 2129 نفر متقاضی کارت سینمای رسانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، 789 خبرنگار و منتقد حائز دریافت کارت شدند که از این بین، 422 نفر پردیس ملت و 367 نفر برج میلاد را به عنوان محل سینمای رسانه انتخاب کردند.
روابط عمومی جشنواره فیلم فجر همچنین اعلام کرد: امسال جهت دستیابی به انضباط بیشتر و جلوگیری از تبعیض و به درخواست اکثریت فعالان رسانه، پس از بازنگری در آیین نامه ثبت نام، نسبت به بررسی تقاضاها اقدام گردید که در بررسی جزئیات تقاضاها و با هدف شفاف سازی، موارد زیر به اطلاع می رسد:
• از بین 2129 نفر متقاضی کارت سینمای رسانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، 789 خبرنگار و منتقد حائز دریافت کارت شدند که از این بین، 422 نفر پردیس ملت و 367 نفر برج میلاد را به عنوان محل سینمای رسانه انتخاب کردند.
• در آمار کلی نیز از بین 2129 نفر متقاضی، پردیس ملت با 1068 رأی از بین همه ثبت نام کنندگان (تأیید شده و نشده) بیشترین رأی را به خود اختصاص داده است. همچنین در مجموع 1085 نفر تأیید شده، پردیس ملت با 570 رأی نسبت به برج میلاد برتری داشته است.
• ثبت نام اصحاب رسانه و منتقدان طی 24 آذر تا 1 دی ماه در سامانه جشنواره امکان پذیر بود. در این یک هفته، در مجموع 2129 نفر تقاضای خود را ثبت کردند که فهرست کامل متقاضیان در 3 دی ماه منتشر شد.
• امسال در مجموع 1085 نفر تایید شدند که این تعداد، شامل 593 خبرنگار، 196 منتقد، 72 عکاس، 95 تصویربردار، 106 نفر عوامل فنی و 23 مهمان می شود. این در حالی است که سال گذشته 1337 نفر از بین 2073 نفر تأیید شدند و در این دوره، تعداد کلی پذیرفته شدگان متقاضی حضور در سینمای رسانه ، کاهش داشته است.
• افرادی که امکان ورود به سالن در این دوره را دارند شامل 884 نفر از مجموع خبرنگاران، منتقدان، عکاسان و مهمانان می شود.
• بنا بر درخواست فعالان رسانه و طبق اعلام قبلی، بخشی از ظرفیت سینمای رسانه در این دوره به عوامل اصلی فیلم های حاضر در جشنواره اختصاص پیدا خواهد کرد.
• از میان حائزین شرایط طبق بند 14، افرادی که متقاضی حضور در پردیس چارسو بودند، در میان تأیید نشدگان مشخص شده اند.
• فعالیت رسانه ها از جشنواره سال گذشته تا پایان آذر ماه ارزیابی شده و به رسانه هایی که طی یک سال گذشته مطالب تولیدی در حوزه سینما نداشته اند، طبق بند 2 سهمیه ای تعلق نگرفته است.
• تقاضای رسانه هایی که بیشتر از سهمیه در نظر گرفته شده متقاضی بوده اند، طبق بند 7، به ترتیب اسامی مندرج در نامه تأیید شده است.
• در فهرست پیوست، تعداد فیلم های دیده شده توسط خبرنگاران و منتقدان در دوره گذشته (سینمای رسانه) قید شده است. بر این اساس، مقرر شد از سال آینده، تعداد فیلم های دیده شده توسط خبرنگاران و منتقدان ، به عنوان یکی از معیارهای اصلی صدور کارت سینمای رسانه مدنظر قرار گیرد.
• در فهرست پیوست، ستون های نوع رسانه ، درصد نظم در انتشار و امتیاز ضریب کیفی توسط معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کامل شده است.
• صلاحیت نمایندگان رسانه های خارجی متقاضی توسط اداره کل رسانه های خارجی معاونت مطبوعاتی بررسی شده است.
• در فهرست پیوست رسانه های تصویری اینترنتی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان رسانه های دیجیتال مشخص شده اند.
• در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فهرست کامل متقاضیان کارت جشنواره و دلایل تأیید یا عدم تأیید آنها به همراه جدول سهمیه بندی رسانه ها منتشر می شود.
• مطابق بند 12 سهمیه ای برای خبرنگاران بدون رسانه در نظر گرفته شد که تاییدشدگان با عنوان مهمان مشخص شده اند.

• افراد تایید نشده تا 23 دی ماه فرصت دارند تا با ارسال مدارک و مطالب مورد نظر به ایمیل جشنواره به آدرس info@fajrfilmfestival.com تقاضای بررسی مجدد داشته باشند.
• امید است با همراهی اصحاب محترم رسانه تا پایان ماه جاری کارت های سینمای رسانه صادر و تحویل شود و مرحله صدور کارت سینمای رسانه، پیش از آغاز جشنواره کاملا به اتمام رسد.

لینک خبر :‌ سینما جریان
سینماپرس: با حذف فیلم سینمایی قاتل وحشی به کارگردانی حمید نعمت الله از جشنواره فیلم فجر شائبه های بسیاری در خصوص این اتفاق پیش آمد؛ بر اساس برخی مستندات و شنیده ها اقدام عجیب مدیرعامل خانه سینما و نامه نگاری خارج عرف سازمانی اش باعث شده تا جدیدترین اثر نعمت الله حتی در جلسه آخر هیأت انتخاب به رأی گذاشته نشود!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : مشرق نیوز روزنامه جوان آنلاین سلام نو

به گزارش سینماپرس کنار گذاشته شدن فیلم سینمایی قاتل وحشی به کارگردانی حمید نعمت الله از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر موجی از انتقادات گسترده را با خود به همراه داشت.

گویا این مطلب که قاتل وحشی به دلیل مشکل مالکیتی از حضور در جشنواره بازمانده جای بحث دارد چرا که بر اساس برخی شواهد و شنیده ها مدیرعامل خانه سینما نامه ای با سربرگ خانه سینما به مهدی طباطبایی نژاد ارسال کرده و خواهان آن شده تا از هرگونه اقدامی راجع به فیلم خودداری شود!

این اتفاق در حالی است که شنیده شده شورای داوری و حل اختلاف خانه سینما پیش از این مشکل فیلم را حل کرده بودند و گویا اتفاقات پشت پرده، جای قانون را گرفته و باعث حذف این فیلم از جشنواره شده است.

لازم به ذکر است؛ دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد خارج شدن فیلم سینمایی قاتل و وحشی به کارگردانی حمیدنعمت الله از بررسی هیات انتخاب بخش سودای سیمرغ این دوره جشنواره، به دلیل برخی مشکلات مالکیتی پیرامون این فیلم و براساس نظر معاونت نظارت و ارزشیابی و خانه سینما به عنوان مراجع ذیصلاح موضوع تهیه کنندگی و مالکیتی فیلم است.

بر این اساس، از آنجا که شرکت در جشنواره و نمایش فیلم از حقوق صاحبان فیلم است و باید توسط فرد واجدشرایط صورت گیرد و در خصوص این فیلم، اختلافات مالکیتی وجود دارد، دبیرخانه جشنواره باتوجه به لزوم رعایت قانون و احترام به حقوق صاحبان حق، تا حل مشکل فیلم از اعلام نظر درباره فیلم خودداری می کند.

دبیرخانه جشنواره فیلم فجر اعلام می کند که این آمادگی را دارد در صورت حل مشکل فیلم در زمان مقرر، و به لحاظ طی شدن سایر مراحل حضور و به احترام دست اندرکاران ساخت فیلم، با دعوت مجدد از هیأت انتخاب نسبت به اعلام نظر در خصوص شایستگی حضور فیلم و افزودن این فیلم به بخش مسابقه، اقدام کند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
دنیای اقتصاد : سرانجام اسامی راه یافتگان بخش سودای سیمرغ در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر مشخص شد. این بخش از آن رو برای سینماگران و علاقه مندان سینما اهمیت دارد که به عنوان بخش رقابتی، از نظر اعتبار و همچنین موفقیت درگیشه، برای آثار ساخته شده در طول سال نقش تعیین کننده ای دارد. از ویژگی های این دوره از بخش سودای سیمرغ می توان به رقابت چند کارگردان معروف چون مسعود کیمیایی، ابراهیم حاتمی کیا، مجید مجیدی و پیمان قاسم خانی در کنار برخی سینماگران تازه کار اشاره کرد که احتمالا موجب تنوع بیشتر در برگزاری جشنواره و فهرست نهایی برگزیدگان خواهد شد. البته در این دوره جای برخی بزرگان سینما چون داریوش مهرجویی نیز خالی است که با وجود ساخته شدن فیلم لامینور تمایلی به حضور در این دوره از خود نشان نداده است. در ادامه نگاهی فهرست وار می اندازیم به 22 فیلم شرکت کننده بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر که از 12 تا 22 بهمن برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : خبر خودرو

خون شد ساخته مسعود کیمیایی: باسابقه ترین و قدیمی ترین کارگردان جشنواره امسال مسعود کیمیایی است که بیست ونهمین اثرش را در جشنواره فجر رونمایی می کند.

خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا: فرامرز قریبیان با بازی در نقش اصلی این فیلم پس از چند سال دوباره به سینما و جشنواره فجر برگشته تا نقش یک جانباز شیمیایی دوران جنگ تحمیلی را بازی کند.

آتابای اثر نیکی کریمی:نیکی کریمی که در بسیاری از دوره های جشنواره فجر به عنوان بازیگر حضور داشته است، امسال با پنجمین فیلمش به جشنواره می آید.

خوب، بد، جلف 2: ارتش سری به کارگردانی پیمان قاسم خانی: این اثر یکی از فیلم های کمدی یا شاید تنها کمدی جشنواره امسال است که به تهیه کنندگی محسن چگینی ساخته شده است.

خورشید ساخته مجید مجیدی: یکی دیگر از فیلمسازان مطرح این دوره از جشنواره مجید مجیدی است که امسال با فیلمی اجتماعی که اطلاعات زیادی ازآن در دست نیست، به جشنواره می آید.

آبادان یازده 60 به کارگردانی مهرداد خوشبخت: این فیلم که گفته شده اثری متفاوت در حوزه دفاع مقدس است به شروع جنگ ایران و عراق می پردازد.

آن شب ساخته کوروش آهاری: یکی از فیلم هایی که از بخش نگاه نو به مسابقه سینمای ایران راه یافته آن شب اولین فیلم بلند کوروش آهاری است که به تهیه کنندگی محمد درمنش در آمریکا ساخته شده است.

ابر بارانش گرفته اثر مجید برزگر: فیلم نامه این فیلم توسط مجید برزگر و آرمان خوانساریان نوشته شده است. در خلاصه داستان ابر بارانش گرفته آمده است: سارا، پرستار 35 ساله و مجرب، به بیمارانش کمک می کند تا آرام شوند. حتی آنها که امیدی به زنده ماندنشان نیست.

پوست ساخته بهمن و بهرام ارک: این فیلم که نخستین فیلم بلند کارگردانان آن محسوب می شود به تهیه کنندگی محمدرضا مصباح در شهر اسکو به زبان ترکی ساخته شده و به موضوع عشق، جادو و خرافه پرستی می پردازد.

تومان به کارگردانی مرتضی فرشباف: این فیلم که به تهیه کنندگی سعید سعدی ساخته شده درباره سهراب شهید ثالث است.

درخت گردو ساخته محمدحسین مهدویان: در این فیلم که باز هم به نظر می رسد برپایه برخی وقایع تاریخ معاصر باشد چند بازیگر مطرح چون پیمان معادی، مهران مدیری و مینا ساداتی بازی کرده اند.

دوزیست اثر برزو نیک نژاد: در این فیلم اجتماعی به تهیه کنندگی سعید خانی، جواد عزتی، هادی حجازی فر، ستاره پسیانی، مجید نوروزی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی و سعید پورصمیمی بازی کرده اند.

روز بلوا به کارگردانی بهروز شعیبی: در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: عماد استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی مورد توجه است، او ناگهان با اتهام هایی جدی مواجه می شود که خود و خانواده اش را در موقعیت پیچیده ای قرار می دهد.

روز صفر ساخته سعید ملکان: این فیلم روایتی از یک اتفاق ملتهب معاصر است که امیر جدیدی و ساعد سهیلی دو بازیگر اصلی آن هستند .

سه کام حبس به کارگردانی سامان سالور: از این فیلم هم اطلاعات زیادی منتشر نشده جز اینکه محسن تنابنده، پریناز ایزدیار، سمیرا حسن پور، متین ستوده، مریم بوبانی، اشکان فر و علیرضا مهران گروه بازیگران آن را تشکیل می دهند.

سینما شهر قصه اثر کیوان علی محمدی: تازه ترین ساخته کیوان علی محمدی به همراه علی اکبر حیدری به نظر می رسد با توجه به نامش درباره سینما باشد؛ اما اطلاعات رسمی زیادی درباره آن منتشر نشده است.

شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت: فیلم نامه این فیلم که مضمونی اجتماعی دارد، توسط محمد کارت، حسین دوماری و پدرام پورامیری نوشته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: در جنوب شهر، شنای پروانه توفان به پا می کند.

عامه پسند ساخته سهیل بیرقی: تازه ترین فیلم سهیل بیرقی پس از عرق سرد ، عامه پسند است که تکمیل سه گانه او درباره زنان جامعه است.

قصیده گاو سفید اثر بهتاش صناعی ها: بهتاش صناعی ها که با فیلم احتمال باران اسیدی موفقیت های خارجی زیادی کسب کرد، دومین فیلمش را با نام قصیده گاو سفید به تهیه کنندگی سیدغلامرضا موسوی ساخته است.

مردن در آب مطهر ساخته برادران محمودی: این فیلم درباره قصه مهاجرت چند جوان افغان به اروپا است .

مغز استخوان به کارگردانی حمیدرضا قربانی: این فیلم اجتماعی با نویسندگی علی زرنگار و بازی پریناز ایزدیار، جواد عزتی، نوید پورفرج، بهروز شعیبی و بابک حمیدیان ساخته شده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: الان مساله شما چیه؟! می خواین بگین قانونی نیست؟! یعنی اینجا همه چی همیشه قانونی اتفاق می افته؟! همه مون درستیم؟! هیچکی هیچ غلطی نکرده تا حالا؟!

من می ترسم ساخته بهنام بهزادی: این اثر تازه ترین اثر این کارگردان پس از وارونگی است که حدود یک سال پیش فیلمبرداری آن تمام شد. در خلاصه داستان آن آمده است: بدیش اینه من وسط کلی شک ام که می خوام برم یا نه، ولی بدترش اینه که صد برابرش مطمئنم نمی تونم بمونم .

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
سخنگوی انجمن سینماداران ضمن تشریح فرآیند آماده سازی سینما های مردمی میزبان جشنواره سی وهشتم فیلم فجر از تجهیز 95 درصد این سالن ها به سیستم تصویری دیجیتال لیزری خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا صابری دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران با اشاره به وضعیت سینما های انتخاب شده برای میزبانی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فیلم فجر برای تجهیز این دسته از سالن های سینمایی، حمایت مالی در نظر نگرفته است. البته برای انتخاب سالن های سینمایی و حضور آن ها در چرخه اکران فیلم های جشنواره نیز شرایطی اعمال شد و براساس یک چارچوب مشخص انتخاب ها صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه سالن های سینمایی با آگاهی از شرایط اعمال شده، تجهیز شده و بعد از سوی بازرسان جشنواره تاییدیه دریافت می کنند، توضیح داد: از جمله این شروط موردنظر می توان به مجهز شدن سینما ها به سیستم های اکران دیجیتال لیزری، سیستم صدای دالبی، پارکینگ مناسب برای مخاطب اشاره کرد. یکی از تمهیدات بسیار خوب این دوره از جشنواره همین شرایط است.

سخنگوی انجمن سینماداران تاکید کرد: اگر پردیس ها و یا سالن های در دست احداث، بتوانند قبل از شروع جشنواره فیلم فجر یعنی تا پایان دی ماه تکمیل شوند، بعد از بازرسی می توانند به صورت تشویقی جزئی از سینما های مردمی جشنواره فیلم فجر قرار گیرند.

وی ادامه داد: از جمله سینما های تازه ساز که توانسته اند خود را قبل از جشنواره آماده کنند، می توان به پردیس گالاریا اشاره کرد، که با 2 سالن در جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.

دبیر انجمن سینماداران توضیح داد: خوشبختانه سینما های این دوره از جشنواره از هرنظر آماده ارائه خدمات به مخاطبان جشنواره هستند، در همین راستا اکثر سالن ها صندلی های خود را ترمیم کرده اند.

وی با بیان اینکه امیدوار است که بتوانند میزبان خوبی برای سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر باشند، تاکید کرد: در حال حاضر 95 درصد از سینما های مورد نظر از تجهیزات لیزری استفاده می کنند، این سیستم تصویری با حمایت موسسه سینماشهر به صورت کمک بلاعوض در اختیار سالن های سینمایی قرار گرفته است.

صابری در پایان گفت: در صورتی که آثار جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها نمایش داده شود، سینما های مورد نظر در استان های مختلف هم همان روال سینما های تهران را طی خواهند کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
سینماپرس: امرالله احمدجو کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون در آستانه برگزاری سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر با انتقاد نسبت به افول این رویداد سینمایی گفت: تفکیک جشنواره های ملی و جهانی، تصمیم گیری های لحظه ای و سلیقه ای مدیران و برنامه ریزان و فقدان سیاست گذاری اصولی باعث نزول جدی جشنواره فجر شده است؛ بنده معتقدم پیش از هر چیز باید تعریف روشن و شفافی از جشنواره فجر داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

کارگردان فیلم سینمایی شاخه های بید در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: آنچه چند سالی است ما شاهد آن در جشنواره فیلم فجر هستیم یک جشن و شادی برای تماشای یک سال محصولات تولید شده در سینمای ایران است! درست همانچه که در جشن برداشت محصول در برخی کشورهای غربی شاهد هستیم در جشنواره فیلم فجر هم پیاده سازی شده است!

وی ادامه داد: آنچه امروز بیش از هر زمان دیگری مهم است اینکه ما بفهمیم قرار است دور هم جمع شویم و شادی کنیم یا دستاوردی را نصیب سینمای کشورمان کنیم؟ تکلیف جشنواره فجر باید روشن شود. اگر امروزه جشنواره هدفش را گم کرده به دلیل فقدان سیاست گذاری و استراتژی مشخص از سوی مسئولان و دست اندرکارانی است که سال ها با اهمال کاری این رویداد را صرفاً برای رفع تکلیف از خود برگزار کرده اند.

احمدجو با بیان اینکه تمامی جشنواره های معتبر سینمایی جهان سیاست هایی از پیش تعیین شده دارند که به صورت رسمی توسط دست اندرکاران شان اعلام می شود اظهار داشت: یکی از بزرگترین معضلات جشنواره فیلم فجر در حال حاضر فقدان سیاست است. اصلاً معلوم نیست این جشنواره آیا همان جشنواره ای است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماد فرهنگی انقلاب زائیده و متولد شد یا اهداف آن دچار تغییر شده است؟

این سینماگر خاطرنشان کرد: داوری های سلیقه ای، انتخاب و گزینش آثار سلیقه ای و امثال این اتفاقات آسیب های بی شماری را بر پیکره این رویداد سینمایی وارد آورده؛ درست است که اکنون بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته و طی این 4 دهه مسائل فراوانی را شاهد بوده ایم و شرایط کشور مانند روزهای پس از انقلاب اسلامی نیست و قطعاً حال و هوای تولیدات سینمایی هم عوض شده اند اما یک سیاست گذاری جامع می تواند تکلیف این جشنواره را روشن کند که من مخاطب بدانم در این رویداد شاهد تماشای چه آثاری و بر اساس چه اهدافی خواهم بود.

کارگردان سریال تلویزیونی روزی روزگاری تأکید کرد: یکی از مهمترین مسائلی که جشنواره فجر چند سالی است با آن درگیر شده برخی فیلم های به ظاهر انتقادی و اجتماعی هستند که جز تلخی و تباهی چیز دیگری را به نمایش نمی گذارند. مقصر تولید چنین فیلم هایی که بعداً در محاق توقیف می روند چه کسانی هستند؟ قطعاً مدیران سینمایی و کسانی که به این آثار مجوز تولید داده اند مقصر اصلی این اتفاقات هستند.

وی در همین راستا افزود: مدیران می آیند و به چنین فیلم هایی مجوز ساخت می دهند اما بعداً با فشار نهادهای خارج از سازمان سینمایی این آثار توقیف می شوند و این وسط حق فیلمسازان بخت برگشته پایمال می شود. همین است که بنده مکرراً عرض می کنم که باید برای سینما سیاست ویژه تعیین کرد و بایدها و نبایدها را عیناً و شفاف بیان کرد.

احمدجو در پاسخ به این سوأل که تا چه میزان فقدان سیاست گذاری جامع در خصوص سینما و جشنواره فیلم فجر می تواند منجر به معطوف شدن توجه سینماگران به جشنواره های غربی شود اظهار داشت: رفتارهای سلیقه ای و فقدان سیاست گذاری جامع در سینما باعث شده تا طی این سال ها خیلی از فیلمسازان از فضای فیلمسازی برای سینمای ایران دور شوند. اصلاً ما شاهد یک سوداگری در این قضیه شده ایم به نحوی که حتی برخی افراد برای گرفتن تابعیت از کشورهای بیگانه، تقویت منیت و حتی هوچی گری مبادرت به تولید اثر برای جشنواره های غربی می کنند.

فیلمنامه نویس فیلم سینمایی دنیای وارونه متذکر شد: مهمترین آسیب جشنواره فجر این است که بلاتکلیف مانده و هیچ کس در پی آن نیست تا تکلیفش را روشن کند. من باز هم سوأل می کنم دلیل جداسازی بخش های ملی و جهانی جشنواره چیست؟ این کار چه معنایی دارد؟ حذف و اضافه شدن سلیقه ای بخش های مختلف جشنواره چه معنایی دارد؟ در کدامیک از جشنواره های معتبر دنیا ما همواره شاهد حذف و اضافه شدن بخش های مختلف هستیم؟

این فیلمساز با بیان اینکه در وهله اول باید روشن شود ما در جمهوری اسلامی ایران در پی چه سینمایی هستیم تصریح کرد: مسئولان سینمایی باید یک بار برای همیشه تکلیف سینماگران را روشن کنند. ما باید بدانیم مسئولان در پی سینمای فرهنگی هستند یا سینمای بفروش؟ آن ها باید برای سینمای ایران تصمیم گیری کنند. تصمیم گیری باید از پایه و ریشه باشد.

احمدجو خاطرنشان کرد: ما به جای آنکه با سیاست گذاری های جامع باید کاری می کردیم که جهانیان مجذوب سینمای کشورمان شوند و برای حضور در جشنواره فجر دست و پا بشکنند با ندانم کاری های مکرر فیلمسازان وطنی مان را هم از این رویداد بری کرده ایم! با ایجاد شقه و شکاف و دوپاره کردن جشنواره اصل بین المللی بودن این رویداد را زیر سوأل بردیم و با پدیده ای بی هویت روبرو شده ایم که نمی دانیم تکلیف مان با آن چیست!

وی در خاتمه این گفتگو خواهان حضور مدیریت ثابت در سینمای کشور و یا دبیر ثابت برای برگزاری جشنواره فجر شد و تأکید کرد: تعویض زودهنگام مدیران و دبیران جشنواره ها یکی از دلایل اصلی دیگر افول جشنواره است که امیدوارم برای این مسأله هم تصمیم گیری جدی صورت گیرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
گروه هنر کارگردان پیشکسوت سینمای ایران گفت: سینمایی که خانواده محور باشد نه تنها فعالیت فرهنگی دارد، بلکه نمود بارز احیای امر دینی است. همچنین در برخی آثار که شاید اصلاً ظاهر دینی ندارند می توان به طور مؤثر فرهنگ دینی را اشاعه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

خانواده مهمترین رکن اجتماع است و یکی از ارکان مهمی محسوب می شود که می توان در سینمای ایران بدان پرداخت، زیرا زمینه بسیاری از حوادث اجتماعی از خانواده نشئت می گیرد، اما سال هاست که در سینمای ایران کارکرد اصلی خانواده به محاق رفته و در عموم آثار تصویری که از این نهاد اجتماعی ترسیم می شود تصویری سیاه و نامتعادل است. برای بررسی این نقش آفرینی در سینما با پوران درخشنده، کارگردان سینما، که آثارش در ژانر اجتماعی است به گفت وگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

ایکنا در ابتدا بفرمایید چگونه وارد عرصه سینما _ ژانر کودک شدید.

در زمان تحصیل در رشته پزشکی قبول شدم و خانواده ام از من انتظار داشتند پزشک خوبی شوم اما فهمیدم به واسطه سینما می توانم دغدغه هایم را بهتر بیان کنم؛ فکر می کردم سینمای کودک مظلوم ترین ژانر است، زیرا بسیاری از خانواده ها به مسائل تربیتی کودک واقف نیستند.

در فیلم های ابتدایی ام نظیر پرنده کوچک خوشبختی سعی کردم به کودکانی بپردازم که معلولیت دارند، برای مثال در این فیلم به معضلات دختری ناشنوا پرداختم. مباحث من در این فیلم کاملاً روانشناسانه بود. در این فیلم به پدر و مادر ها متذکر شدم که این عناوین مقدس اند و وقتی این عنوان ها به کسی اطلاق می شود دیگر نمی توان گفت چون فرزندم معلول است از انجام رسالت خود معافم یا می توانم در انجام آن کوتاهی کنم. یکی دیگر از دغدغه های مهم من مربوط به کودکان طلاق است. فرزندان طلاق از داشتن کانون خانواده محروم اند. البته شاید برخی بکوشند با تأمین مالی کمبود پدر یا مادر را جبران کنند، اما این امر با پول جبران شدنی نیست و آسیب های فراوانی را در پی دارد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

اگر نگاهی به پرونده فیلم سازی من داشته باشید از فیلم رابطه گرفته تا پرنده کوچک خوشبختی و در نهایت هیس دختر ها فریاد نمی زنند و زیر سقف دودی همه روی نقش و جایگاه خانواده متمرکز ند. در تمامی این آثار شاهد فروپاشی یا رشد خانواده هستیم و در خانواده هم توجه من روی کودکان متمرکز است و در آثارم آن ها حضور جدی دارند. وقتی سینمای ایران را ارزیابی می کنم از خودم سؤال می کنم، سینمای ایران برای کودکان چه کرده است؟ این سؤالات پاسخ چندان مطلوبی ندارد، بی توجهی به سینمای کودک تنها به امر تولید خلاصه نمی شود، بلکه در امر اکران هم شاهد نابه سامانی شدیدی در این حوزه هستیم، البته هرازگاهی چند فیلم کودک روی پرده می رود، اما این آثار به هیچ وجه پاسخگو ی نیازهای این قشر سنی نیست

ایکنا آیا تولیدات امروز سینمای کودک پاسخگوی نیازهای آنان است؟

وقتی سینما را ارزیابی می کنم از خودم می پرسم که سینمای ایران برای کودکان چه کرده است؟ این سؤال پاسخ چندان مطلوبی ندارد. بی توجهی به سینمای کودک تنها به تولید خلاصه نمی شود، بلکه در اکران هم شاهد نابسامانی شدیدی در این حوزه هستیم. البته هرازگاهی چند فیلم کودک روی پرده می رود، اما این آثار به هیچ وجه پاسخگو ی نیازهای این قشر نیست. در حقیقت کودکان نیازمند سینمای مشخص و مجزایی هستند که سازوکار آن تنها برای آن ها برنامه ریزی شده باشد، حتی معتقدم این ژانر سینمایی باید بودجه و سالن های مختص به خود را داشته باشد و فقط در این هنگام می توان تا حدی به نیاز های کودکان توجه کرد.

پیشنهاد می کنم در شهر های بزرگ از جمله تهران پردیس هایی ساخته شوند که تنها آثار مختص کودکان را نمایش دهند، زیرا پردیس ها می توانند به غیر از سالن های نمایش، سالن های بازی مختص کودکان را هم داشته باشند تا مجموعه های مورد نیاز کودکان در یک مکان قابل دسترس باشد.

ایکنا دغدغه شما در فیلم سازی چیست؟

سینما برای من هرگز هدف نیست، بلکه وسیله ای است تا از طریق آن بتوانم دغدغه هایم را بیان کنم. حرف هایی از جنس مردم؛ مردمی که با آن ها زندگی می کنم. دغدغه من در سینما همان مسائلی است که جامعه به آن حساس است و تاکنون فیلمی نساخته ام که مردم سفارش دهنده آن نباشند. متأسفانه در جامعه اصول انسانی کمرنگ شده و سینما موظف است نقش تربیتی اش را در این زمینه ایفا کند. به همین جهت در آثارم تلاش می کنم به موضوعاتی بپردازم که جنبه اصلاح گری اجتماعی داشته باشد.

ایکنا آیا دلیلی وجود دارد که نتوانسته باشید آثار مورد نظرتان را بسازید؟

متأسفانه در سینمای ایران به نگاه و اندیشه فیلمساز توجه کافی نمی شود. به همین جهت در فیلم های کودک خانواده چندان جایگاهی ندارد. پس در چنین شرایطی حق بدهید که در مورد آینده خانواده بسیار نگران باشم، چون کودکان امروز والدین فردا هستند. این ضعف ها در شرایطی است که در دهه 60 توانستیم در سینمای کودک بسیار موفق باشیم و در آن دوره فیلم های ما در فستیوال های خارجی جوایز گوناگونی کسب کرد. آن آثار بسیار ساده بودند، اما مطرح کردن دغدغه های مهم، رشد کودکان را در پی داشت. البته مدت هاست دیگر چنین اتفاقی در سینمای ایران رخ نمی دهد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

ممکن است سؤال کنید نقش جشنواره کودک در این عرصه چیست؟ به نظرم جشنواره فیلم کودک فیلم کافی برای نمایش ندارد. همچنین برنامه ریزی آن کاربردی نیست و در کنار فیلم های کودک آثاری که به خانواده نیز می پردازد در سینمای فعلی زبان الکنی دارند. چند سال است در تلاشم تا فیلم هیس پسر ها فریاد نمی زنند را بسازم، اما متأسفانه تاکنون اجازه تولید این اثر را نیافته ام، در صورتی که به نظرم پسر ها به شدت در جامعه ما مظلوم اند، زیرا کسی شنونده درد دل های آن ها نیست و به همین جهت بسیاری از آن ها دچار سرخوردگی های فراوان اند.

ایکنا اولویت امروز سینمای ایران تولید چه آثاری است؟

تولید فیلم های تربیتی اصلی ترین موضوع برای سینمای فعلی است، اما مسئولان این موضوع را درک نمی کنند و اگر فعالیت در این زمینه مقدور بود دو سال برای دریافت پروانه ساخت فیلم هیس پسر ها فریاد نمی زنند با مشکل مواجه نمی شدم. متأسفانه مسئولان فکر می کنند پاک کردن صورت مسئله راه حل است، در صورتی که نپرداختن به این موضوعات سبب حادتر شدن معضلات اجتماعی می شود. وقتی فیلم هیس دختر ها فریاد نمی زنند ساخته شد، بسیاری از والدین به حساسیت این موضوع پی بردند و دقت نظرشان درباره فرزندانشان بیشتر شد و این نگرش دقیقاً در راستای رفع مشکل بود.

عدم صدور پروانه ساخت سبب می شود اتفاقاتی نظیر مدرسه معین تکرار شوند زیرا هنوز جامعه درباره این مسائل آگاهی چندانی ندارد. وقتی مسائل مدرسه معین رخ داد باز به وزارت ارشاد رفتم و به آن ها متذکر شدم که با توجه به شرایط اجتماع، وقت پرداختن به این مباحث است و در نهایت توانستم پروانه ساخت را دریافت کنم اما باز هم توصیه هایی مبنی بر تغییر بخش هایی از فیلمنامه داشتند.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

جالب است بدانید که وقتی زمزمه های ساخت فیلم هیس پسر ها فریاد نمی زنند شنیده شد بسیاری از مردانی که در کودکی قربانی این معضل بودند نزد من آمدند و از مشکلات خود و آسیب های روانی ای که از اتفاقات زمان کودکی برایشان رخ داده بود صحبت می کردند. البته به عنوان فیلم سازی که چهل سال سابقه فعالیت دارد می دانم که چگونه باید به این موضوع پرداخت که آسیب رسان نباشد. نگاه من به سینما نگاهی عبادی است، زیرا آن را مقدس می دانم و تلاش می کنم حتماً جنبه اصلاح گری اجتماعی داشته باشم، همانگونه که فکر می کنم در هیس دختر ها فریاد نمی زنند این کار انجام شد.

وقتی پروانه ساخت دریافت کردم تصورم این بود که همه چیز برای تولید فیلم فراهم است، اما سینما به سمتی پیش می رود که دیگر امکان فعالیت در آن به شکل مطلوب فراهم نیست، زیرا پولشویی یا هر عنوان دیگری وارد سینما شده و دستمزد های عجیب و غریب برخی ، پول های گزاف را در سینما باب کرده است و همین موضوع سبب شده اگر فیلمسازی بخواهد مستقل عمل کند، شاید امکانات لازم برایش فراهم نباشد. من برای مبارزه با این فضا آموزشگاهی راه اندازی کرده ام تا جوانان علاقه مند بتوانند به سینما ورود کنند، اما این راه مثمرثمر نبود، چون جوانان به سادگی نمی توانند در این زمینه عمل کنند. ارقام نجومی در سینما مختص بازیگران نیست و این مقوله روی تمامی ارکان سینما اثر گذاشته است و حتی عوامل پشت دوربین و بازیگران رده دوم و سوم هم دستمزد هایشان بالا رفته است. این معضل امر تولید را بسیار دشوار کرده و به همین جهت با وجود دریافت پروانه ساخت، هنوز نتوانسته ام فیلم هیس پسرها فریاد نمی زنند را مقابل دوربین ببرم. پیشنهاد من این است وزارت ارشاد دستورالعملی صادر کند تا فیلمسازان یا تهیه کننده ها مجبور باشند در کنار بازیگران مطرح و گران قیمت از وجود بازیگران تازه کار نیز استفاده کنند، چون در این شرایط ممکن است جوانان تازه کار دیده شوند و همین امر سبب شود دستمزد های غیرمعقول در سینما پایین بیاید

پیشنهاد من این است که وزارت ارشاد دستورالعملی صادر کند تا فیلمسازان یا تهیه کننده ها مجبور باشند در کنار بازیگران مطرح و گران قیمت، از وجود بازیگران تازه کار نیز استفاده کنند، چون در این شرایط ممکن است جوانان تازه کار دیده شوند و همین امر سبب شود دستمزد های غیرمعقول در سینما پایین بیاید. همچنین وزارت ارشاد باید از فیلمسازان مستقل و کسانی که سعی می کنند در آثارشان از چهره های تازه استفاده کنند تا با بازیگرسالاری مبارزه کنند حمایت کند، زیرا در شرایط موجود اگر حمایت نباشد، کاری از دست من یا چند فیلمساز دغدغه مند بر نمی آید.

ایکنا این روزها تولید آثاری نظیر مطرب که فروش نجومی دارد به شدت در سینما رواج یافته است. اشاعه این قبیل آثار زنگ خطری برای سینماست؟

چنین فیلم هایی باید در سینما تولید شود، چون تماشاگر نیازمند شادی و سرگرمی است. این واقعیتی است که به هیچ وجه نمی توان آن را کتمان کرد. اخیراً با یک راننده تاکسی صحبت می کردم و او می گفت که از ساعت 5 صبح تا 12 شب کار می کند تا بتواند مخارج زندگی اش را تأمین کند. فرض کنید این فرد بخواهد با خانواده اش به سینما برود، او در این شرایط باید چه فیلمی تماشا کند؟ باید توجه داشت که سینما نیازمند تمام ژانر هاست، زیرا پرداختن به یک ژانر می تواند سینمای ملی را نابود کند.

عده ای به من می گویند چرا برای اینکه فیلم دلخواهت را بسازی، گاهی سراغ تولید آثار گیشه پسند نمی روی؟ اما همان گونه که پیشتر گفتم، سینما برای من هدف نیست، بلکه وسیله است و به هر قیمتی نمی خواهم کار کنم. به همین جهت سختی ها را می پذیرم، ولی تن به ساخت هر اثری نمی دهم.

ایکنا سینمایی که می خواهد فرهنگ ساز باشد باید چه مسیری را پیش گیرد تا مؤثر واقع شود؟

رسیدن به سینمایی که در آن فرهنگ نقش و جایگاه ویژه ای دارد مستلزم آن است که بدانیم فرهنگ چه تعریفی دارد و چگونه باید به آن نگریست. از نگاه من سینمایی که خانواده محور باشد نه تنها فعالیت فرهنگی دارد، بلکه نمود بارز احیای امر دینی است. همچنین، در برخی فیلم ها که شاید اصلاً ظاهر دینی ندارند می توان به طور مؤثر فرهنگ دینی را اشاعه داد، مثلاً فیلم جدایی نادر از سیمین ساخته اصغر فرهادی اثری است که به زیبا ترین شکل در مذمت دروغ است. پس اگر از آن به عنوان یک اثر فاخر دینی نام ببریم به بیراهه نرفته ایم.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

خانه دوست کجاست است ، اثر مرحوم عباس کیارستمی نیز فیلمی است که تمام ارزش هایی را که در پی ترویج آنیم به کودک عرضه می کند و نمی توان زیبا تر از این مفاهیم اخلاقی را به کودکان آموخت.

در پایان باید بگویم باید راه را برای تولید آثاری که دغدغه اجتماعی دارند باز کرد تا فیلمساز بتواند آثار مورد نظرش را تولید کند. امیدوارم روزی برسد که فیلم هایی نظیر جدایی نادر از سیمین در سینمای ایران به وفور تولید شود.

گفت و گو از داوود کنشلو
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سینماپرس: مهران مهام تهیه کننده سینما و تلویزیون با انتقاد شدید از وضعیت این روزهای شبکه نمایش خانگی گفت: شبکه نمایش خانگی نیازمند هدایت و نظارت جدی است چه در بحث محتوایی و چه در حوزه سرمایه گذاری؛ به عنوان مثال ما سال ها در خصوص پولشویی در این حوزه تذکر می دادیم اما کسی به حرف های مان توجهی نمی کرد و در نهایت همین اواخر مشخص شد که حرف های ما صحت داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

تهیه کننده سریال های تلویزیونی کارآگاه شمسی و دستیارش مادام و دردسرهای عظیم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: مهمترین ضربه ای که پولشویی در شبکه نمایش خانگی به سینما و تلویزیون زد افزایش بی رویه دستمزدهای بازیگران بود. همه ما می دانیم که تهیه کنندگان و سرمایه گذاران عادی سینما و تلویزیون توان آن را ندارند که پول های هنگفت برای تولید یک اثر بگذارند و از این رو در تأمین دستمزدهای اولیه عوامل فیلم ها می مانند و همین باعث می شود تا استمرار فعالیت شان با معضل جدی مواجه شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این اتفاق، کسانی که سرمایه های مشکوک وارد شبکه نمایش خانگی کردند نه از محتوا چیزی می دانند و نه نیازهای روز جامعه را می شناسند و به همین دلیل با تولید آثار نازل سطح سلیقه مخاطب را به شدت دچار تنزل می کنند و باعث تولید و عرضه آثاری می شوند که از جامعه فاصله فراوان دارد و مردم را دچار سرگشتگی می کند.

مهام با بیان اینکه ورود بی رویه سرمایه های مشکوک در شبکه نمایش خانگی تولید آثار در سینما و تلویزیون را به نابودی می کشاند خاطرنشان کرد: مسئولان باید در دستمزد و پول هایی که وارد شبکه نمایش خانگی می شود نظارت داشته و وضعیت را کنترل کنند که در غیر این صورت تا چندی دیگر کشتی سازمان صدا وسیما به گل خواهد نشست!

این تهیه کننده در همین راستا متذکر شد: شکاف بین تلویزیون و وزارت ارشاد روز به روز در حال عمیق تر شدن است و هیچ مسئول و نهاد ناظری جلوی عمیق تر شدن این شکاف را نمی گیرد. تا زمانی که بین تلویزیون و سینما ائتلاف به وجود نیاید و شوراهای نظارتی مشترک برای فیلمنامه ها و تعیین سقف و کف دستمزدها تعیین نشوند ما شاهد اتفاقات تلخ بیشتر خواهیم بود.

تهیه کننده سریال های تلویزیونی نرگس و خانه به دوش تأکید کرد: دستمزدهای نجومی سلبریتی ها که منشأ آن همین شبکه نمایش خانگی و پولشویی در آن بود صدای آحاد افراد جامعه را درآورده؛ آنقدر شکاف طبقاتی بین جامعه و سلبریتی ها زیاد شده که مردم رسماً در مقابل آن ها قرار گرفته اند و دیگر برایشان اهمیتی قائل نیستند. این اتفاقات خطرناک است و باعث ایجاد آسیب های بی شمار در جامعه می شود و باید مدیر متعهد و دغدغه مندی پیدا شود تا بتواند اوضاع را تحت کنترل درآورده و همه چیز را بر اساس یک قاعده تنظیم کند تا حداقل اوضاع از این بحرانی تر نشود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
بعد از اعلام ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر بروز خطای انسانی در سقوط هواپیما، هنرمندان به این خبر واکنش نشان دادند. در ادامه واکنش هنرمندان به سقوط هواپیمای اوکراینی را ببینید
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : خوزستان آنلاین خبر یزد آفتاب نیوز افق تازه تیک افکار نیوز

واکنش هنرمندان به سقوط هواپیمای اوکراینی بر اثر خطای انسانی

ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد: بر اثر بروز خطای انسانی و به صورت غیر عمد، هواپیمای مسافربری اوکراینی مورد اصابت قرار گرفته که متاسفانه موجب به شهادت رسیدن جمعی از هموطنان عزیز و جان باختن تعدادی از اتباع خارجی شد.

بعد از اعلام این خبر، هنرمندان نیز مانند دیگر مردم به این خبر واکنش نشان دادند. در ادامه واکنش هنرمندان به سقوط هواپیمای اوکراینی را ببینید.

اصغر فرهادی با انتشار تصویری تاثر برانگیز از بقایای هواپیمای سقوط کرده چنین نوشت:

سراسر وجودم را غم و خشمی فراگرفته که نمی دانم با کدام کلمات آنرا فریاد بزنم. چگونه این سرنوشت تلخ را که بر این سرزمین مظلوم و ستمدیده چنگ انداخته مویه کنم؟!
ای کاش باور می کردیم بهشت رفتنی نیست، بهشت ساختنی ست.

واکنش اصغر فرهادی به سقوط هواپیمای اوکراینی

شیلا خداداد نیز با انتشار استوری غم خود را چنین بیان نمود:

من اندوهگین نیستم خود اندوه عالمم
سرزمینی در درون سینه ام می گرید

استوری شیلا خداداد در غم سقوط هواپیمای اوکراین

هانیه توسلی نیز با انتشار تصاویر جان باختگان سانحه هوایی چنین گفت:

ای وای
ای وای
ای وای
با تمام وجود خشمگینم
خدایا به داد خانواده هاشون برس
به داد
به عدالت
به حق

پست شیلا خداداد برای سقوط هواپیمای اوکراینی

پرویز پرستویی نیز چنین نوشت:

میان موج
خبرهای تلخ وحشتناک
که میزند به روان های پاک تیغ هلاک !
به خویش میگویم
خوشا به حال کسی
که در هیاهوی این روزگار کور و کر است

"فریدون مشیری

واکنش پرویز پرستویی به سقوط هواپیما

لیندا کیانی نیز چنین نوشت:

آشنایی با جمله جدید خطای انسانی...
پس جان انسانی چی؟!
دل ِ سوخته ی خانواده هاشون چی؟!
عشق چی؟!
مادر چی، پدر چی؟!
بچه چی؟! آینده چی؟! لبخند چی؟!
نابود شدن زندگیه خانواده هاشون چی؟
هیچی... یه خطای انسانی ساده... انگاری که لیوان آبی از دست یکی افتاده... همین... به همین سادگی

واکنش لیندا کیانی به خطای انسانی که منجر به سقوط هواپیما شد

هدیه تهرانی نیز تصویر با نوشته: " عمومی ترین عزای عمومی" در پروفایل اینستاگرام خود و انتشار پستی در صفحه ی شخصی اش به این شوک بزرگ چنین واکنش نشان داد:

انتقام سخت از ماست؟!
ای داد و بیداد
چشمان ما به راه عافیت تو سفید شد!
اینهمه جان نثار عافیت توست

هدیه تهرانی به سقوط هواپیما واکنش نشان داد

شبنم مقدمی نیز چنین نوشت:

من ...اندوهگین نیستم !
.
خود اندوه ِعالمم ! و سرزمینی در سینه ام گریه می کند.
...
غاده السمان

اندوه شبنم مقدمی برای جان باختگان سقوط هواپیما

لاله اسکندری با انتشار تصویری از بقایای هواپیمای دچار سانحه نوشت:

هر روز بارشنیدن یک خبر شوک آور روزمان را شروع میکنیم....
خدا به داد دل اینهمه خانواده داغدار برسد..........
بنا به اطلاع رسانی ستاد کل نیروهای مسلح :خطا انسانی و شلیک اشتباه پدافند سپاه باعث سقوط هواپیما اکراینی و جان باختن 176نفر انسان بی گناه شده است.....
خدایا بر این سرزمین آرامش ببار

شوک لاله اسکندری در خبر سقوط هواپیما

محمدحسین مهدویان نیز به این اتفاق تلخ با انتشار تصویر و متنی این گونه واکنش نشان داد:

فرضیه ها تمام شدند و حالا واقعیت تلخی اش را به رخ کشیده است. مسافران هواپیمای اوکراینی با شلیک پدافند هوایی کشته شده اند.
یادم نمی آید خبری از این تلخ تر، تکان دهنده تر و مایوس کننده تر شنیده باشم.
راستی ما چه طور این همه رنج را تاب می آوریم؟

محمدحسین مهدویان به سقوط هواپیمای اوکراینی واکنش داد

در ادامه واکنش سایر هنرمندان را به این اتفاق بخوانید:

ساعد سهیلی

جای تأسف داره.
واقعأ باید خون گریست... .
تلخ میگذرد این روزها...تلخ

فاطمه گودرزی

زبانم از درد قادر به بیان غصه اعماق قلبم نیست فرزندان عزیزمان بیخودوبی جهت ازبین رفتند فقط با یک خطای انسانی یک اشتباه چطور میشود چنین اشتباهی کرد درحیرت ماجرا هستم چندخانوا ده عزادارشدند؟ اینبار همه مردم سرزمینم داغدار این فرزندان پرآرزو شدند چکاری از دستمون برمیاد؟ فرضا مقصرهم بسزای اعمالش برسد آیا بچه هامون برمیگردن به دامان زندگی؟ در بدترین شرایط جامعه با این همه درد که پیرامونمون رو گرفته تحمل چنین رنجی مشکله چشمان پراشکمان وبغض در گلویمان وقلبی شکسته پاسخگوی حال خانواده های عزیزانمون نیست چه بگویم به خانواده ازدست رفتگانمون جز عرض تسلیتی که مرهمی برای دلشان نیست قلبم بسیار سنگینه از این درد ، شمارا که سیاه پوش فرزندانتان شدید به گرمی درآغوش میگیرم باشدکه پذیرای دل پردردم باشید .

جواد رضویان

به نام پروردگار یکتا ؛
از این غصه گر من بمیرم رواست
یاحق

کارن همایون فر

یک جنایت علیه انسانها... یک جنایت جنگی.
منتظریم از پایینترین تا بالاترین سطح این دروغ و جنایت جنگی محاکمه شوند. چه در سطوح رسانه ها ، چه در سطح مسئولین. اگر ترامپ بزرگترین خطای راهبردی استراتژیک امریکایی ها را انجام داد دولت ما هم از قافله عقب نماند و بزرگترین دروغ تاریخ را تحویل ملت داد. اعتراف به دروغ هم چیزی از جرم تان کم نخواهد کرد. مسئولین باکفایت! حتما فهمیده اند خسارتی که زدند از حمله اتمی به ایران و باورهای مردم هولناک تر بود.
مگر نمیگفتید دروغ ام الفساد است؟
پ.ن:
من خسته شدم از بس رنگ سیاه گذاشتم، از بس برای عزیزان و هموطنانم عزاداری کردم. هر چه می نویسم یا از این سو یا از آن سو فحش می دهند. اینستاگرام هم که کلیه موسیقی هایم و پست های قبلی م را حذف می کند. تصورم از آخرالازمان چیز دیگری بود. اما گویا همین است.

مهدی سلطانی

تسلیت دوباره به بازماندگان سقوط هواپیمای اوکراینی . کاش حد اقل تکذیبیه پیشین مسئولین حقیقت داشت، آن وقت درد بازماندگان شاید کمتر می شد.

پرستو صالحی

تنها دفعه ای بود که دلم می خواست حرف همه ی دنیا دروغ باشه و حرف اینا راست ... این درد و این شکلیش و نمیشه تحمل کرد، سانحه با اشتباه فرق داره ...نمی دونم به خانواده های این عزیزان باید چجوری تسلیت گفت الهی بمیرم برای دل تک تکتون و خواستار محاکمه ی علنی و مجازات سریع عاملان این فاجعه ی انسانی هستیم، امروز باید خون گریست !!! عزای عمومی اعلام کنید

یکتا ناصر

باید که خون گریست...

منیژه حکمت

انسان، دشواری وظیفه است.
دستان بسته ام آزاد نبود تا هر چشم انداز را به جان دربَرکشَم
هر نغمه و هر چشمه و هر پرنده، هر بدرِ کامل و هر پَگاه دیگر
هر قله و هر درخت و هر انسان دیگر را رخصت زیستن را دست بسته، دهان بسته گذشتم؛ دست و دهان بسته گذشتیم
..... احمدشاملو

افسانه بایگان

از جادهُ ابریشم راه میبردیم سوی پروانه شدن... اولین بال بالِ پروانه در دام مشبک ِ توری گرفتار و بر دفتر حافظهْ تاریخ سنجاق شد و خشکید.

نیوشا ضیغمی

خطای انسانی بود؟؟؟؟؟ همین؟!!!!!!!!!!! شرم آوره برای پرپر شدن اینهمه استعداد و امید و آرزو یک عمر عزای عمومی هم کمه

لیلا بلوکات

تسلیت هزاران بار تسلیت دیگه ازین بدتر نمیشد! خدایا چی داره بسرمون میاد؟! هر روز صبح چشم باز میکنی و یه خبر بد میشنوی! از ماست که بر ماست ...

نسرین مقانلو

تسلیت.....
در جاده ابریشم راه میبردیم
سوی پروانه شدن.....
اولین بال بال پروانه
در دام مشبک توری گرفتار
و در دفتر حافظه تاریخ
سنجاق شد و خشکید...
تسلیت به خانواده های داغدار سقوط هواپیمای اکراینی عزیزان
پر کشیده
خدا صبرتان دهد

بیشتر بدانید : اشکان خطیبی: زهر به کام شدیم + عکس

بیشتر بدانید : واکنش نوید محمدزاده به اشتباه انسانی در سقوط هواپیمای مسافربری + عکس

بیشتر بدانید : خانواده نویسنده ایرانی در سانحه هوایی جان باختند + عکس و بیوگرافی

بیشتر بدانید : سوگواری نویسنده ایرانی برای درگذشت خانواده اش در سقوط هواپیما + عکس

بیشتر بدانید : واکنش شاعر طنزپرداز به تنش های ایران و امریکا + عکس

بیشتر بدانید : اشکان خطیبی: دعا کنیم جنگ نشود + عکس

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
اختصاصی سیمرغ

لینک خبر :‌ سیمرغ
کارگردان انیمیشن آخرین داستان گفت: ما یک سری کتاب مصور پیرامون این فیلم منتشر کردیم حتی به بازی کامپیوتری هم فکر کردیم. با این حال اگر کسی باشد که برای مثلاً یک مینی سریال 6 قسمتی حمایت کند چراکه نه سریال هم می سازم.

به گزارش خبرگزاری فارس، برنامه نقد سینما شب گذشته 20 دی ماه در بخش ابتدایی با نقد فیلم آخرین داستان با اجرای بهروز افخمی و با حضور اشکان رهگذر کارگردان فیلم و همچنین آرش خوشخو و پوریا ذوافقاری منتقدان سینما روی آنتن شبکه پنج سیما رفت.

افخمی در ابتدای این برنامه در توضیحی گفت: در برنامه امشب بحثی درباره سینمای استراتژیک را شروع می کنیم و مجبور شدیم وقت نقد فیلم آخرین داستان را کوتاه تر کنیم و ما هم جزو کسانی شدیم که به این فیلم ظلم کردند البته در هفته های آینده دوباره به این فیلم رسیدگی می کنیم.

آرش خوشخو در ابتدا بابیان اینکه امتیاز این فیلم این است که برای مخاطب کودک و نوجوان ساخته نشده است، عنوان کرد: انیمیشن می تواند سوراخ های سینمای ایران را پر کند خیلی از مشکلات در روایت، روابط مردان و زنان و جلوه های ویژه سینمایی وجود دارد که انیمیشن می تواند آن ها را پوشش دهد و اگر دنبال تولید سینمای استراتژیک هستیم بخشی از آن بر عهده انیمیشن است. اینکه گاهی گفته می شود این نوع سینما باید بدون حامی پیش رود، در حال حاضر حرف پوچی است چون انیمیشن در چند جبهه می تواند کمک حال سینمای ایران باشد.

وی با اشاره به پرداخت این فیلم در ترکیب ملی گرایی و ایدئولوژی مذهبی عنوان کرد: اینکه ترکیب ملی گرایی و ایدئولوژی مذهبی در کشور ما چطور باید شکل بگیرد در این فیلم به خوبی پرداخته می شود و آخرین داستان توانست پاسخ هایی هم برای این بحث داشته باشد و به این بپردازد که چگونه باید به تاریخ ملی ایران در دیدگاه مذهبی نگاه شود.

پرداختن به شاهنامه در سینما اتفاقی دل چسب

ذوالفقاری دیگر منتقد این برنامه نیز در سخنانی گفت: من سه بار فیلم را دیدم و از آن خوشم آمد البته منکر ضعف ها و کاستی ها نمی توان شد اما اینکه منبعی مثل شاهنامه با این همه کاراکتر و درام و اتفاقات نمایشی، محور این فیلم قرار گرفته است یک اتفاق است. اگرچه اهالی تئاتر پیش از این به سراغ شاهنامه رفته اند اما در سینما اتفاق جدی نسبت به آن رخ نداده است و از این حیث اتفاق دل چسبی بود.

این روزنامه نگار با اشاره به نقدهای تندوتیز به تجربه های اول اظهار کرد: آن قدر به تجربه های اول حمله شده است که ما با مجموعه ای از تجربه های ناکام روبه رو هستیم. من اتفاقاً گام اولی را که به صورت جدی به همت یک فرد برداشته شده است موفق می دانم و بحث بر سر این است که کجا این اتفاق موفق بوده و یا شکست داشته است.

افخمی در ادامه به رویکرد فیلم نسبت به در نظر گرفتن درجه سنی بزرگ تر از 12 سال به رهگذر انتقاد کرد.

رهگذر نیز در پاسخ گفت: این کار از طرف من نبود و ابتدا این فیلم را با درجه سنی مثبت 15 سال در نظر گرفته بودند که با رایزنی به مثبت 12 سال رسید. البته فیلم صحنه های خشن و ترسناک دارد. با این حال سینمای انیمیشن در جهان صحنه هایی دارد که مرسوم است اما در سینمای ما هنوز مرسوم نیست. من می توانستم کاری برای مخاطب 6 تا 60 سال بسازم اما من این فیلم را برای گیشه نساختم.

ذوالفقاری در ادامه درباره محدودیت سنی فیلم ها عنوان کرد: قرار دادن درجه سنی برای فیلم ها مشکلی بود که به درستی تشخیص داده شد و بعد به بدترین شکل ممکن اجرا شد.

وی در ادامه با یک انتقاد نسبت به فیلم آخرین داستان بیان کرد: وقتی فیلم ساز سراغ داستانی حماسی می رود باید از آشنایی مخاطب نسبت به این داستان آگاه باشد، درباره این فیلم حس می کنم این تخمین مشخص نسبت به آشنایی مخاطب با داستان های به تصویر کشیده شده وجود ندارد.

این منتقد سینما اضافه کرد: این فیلم بار سنگینی را برداشته است و کاراکترها و شخصیت های زیادی دارد که مجموعه این ها باعث شده است فیلم در جاهایی به شاهنامه وفادار باشد و در جاهایی تعلیق و نوآوری هایی ایجاد کند که مورد سؤال بود. فیلم ساز در بخش هایی اسطوره خودش را می سازد و در بخش هایی سراغ اسطوره آشنا برای مخاطب می رود که درنهایت استراتژی مشخصی ندارد.

رهگذر در ادامه در پاسخ به سؤال خوشخو درباره طولانی بودن فیلم و تصمیم برای ساخت سریال آن گفت: خصیصه فیلم های تاریخی حماسی این است که این آثار طولانی هستند. اگر من می خواستم این اثر را به صورت سریال بسازم در تلویزیون باید مرکز پویانمایی صبا از آن حمایت می کرد که حمایت نکرد و گفتند شاهنامه در اولویت های ما نیست. در تولید اثر حدود 15 دقیقه از فیلم درآمد با این حال من سعی کردم چاله ای در روایت فیلم پیش نیاید.

در بخش دیگر خوشخو درباره پرداختن به شخصیت ها بیان کرد: شخصیت ها زیاد و پیچیده هستند که گاهی گیج می شوید. البته شخصیت ضحاک پیچیده و جذاب شده است که ابتدا سمپات است و به تدریج از او متنفر می شوید و حتی رابطه او با شهرزاد خوب درآمده است و من دائم حسرت می خوردم چرا این کار سریال نشده است. با همه این ها فکر می کنم تولید انیمیشن آن قدر سخت است که اگر ما بخواهیم از فیلم ایراد بگیریم کمی غیرمنصافه است.

رهگذر در ادامه درباره تولید سریالی آخرین داستان توضیح داد: ما یک سری کتاب مصور پیرامون این فیلم منتشر کردیم حتی به بازی کامپیوتری هم فکر کردیم. با این حال اگر کسی باشد که برای مثلاً یک مینی سریال 6 قسمتی حمایت کند چراکه نه سریال هم می سازم. ولی کار در حوزه انیمیشن رو لبه تیغ راه رفتن است و من اگر شرایط درستی برای هم تولید و هم برای عرضه و نمایش داشته باشم می توانم وارد چنین اقدامی شوم.

ذوالفقاری در ادامه به صحنه های اثرگذار این فیلم اشاره کرد و گفت: این فیلم صحنه های تأثیرگذاری دارد و ما شاید در سینمای غیر انیمیشن هم دوست داشتیم چنین صحنه هایی را ببینیم و اگر سریال می شد می توانستید هر یک از این کاراکترها را ادامه دهید.

خوشخو نیز در پایان سخنانش بیان کرد: انیمیشن های ما معمولاً با محور مهربانی ساخته می شود اما اوضاع فعلی کشور ما در این روزها نشان می دهد که کودک و نوجوان ما به شجاعت، ماجراجویی و تحول نیاز دارد که این المان ها در انیمیشن های ما نیست و آخرین داستان قدمی برای رسیدن به این الگوست.

در بخش بعدی با حضور امیررضا مافی مدرس دانشگاه و محمد خزاعی تهیه کننده سینما به بحث درباره سینمای استراتژیک پرداخته شد و همچنین محسن علی اکبری نیز به صورت تلفنی گفتگو کرد.

خزاعی در این بخش در پاسخ به سؤال افخمی درباره بهره گیری از ظرفیت اینترنت برای نمایش فیلم ها در برابر سالن های محدود سینمایی عنوان کرد: ما مخاطبان خود را در سینما داریم پس نباید عقب نشینی کنیم. در سالی که به وقت شام در سینما اکران شد سه فیلم دیگر با موضوع مقاومت اکران شد و می توان گفت حدود سی درصد از فروش سالن های سینما به این فیلم ها اختصاص داشت و مردم هم دیدند.

وی اضافه کرد: عده ای می گویند مردم در سینما بیشتر کمدی می بینند درحالی که این گونه نیست و فرضیه ای اشتباه است. البته ما سینمای کمدی، کودک و خانوادگی احتیاج داریم نوع نگاهمان فرق دارد که چه بهره برداری ای قرار است از این سینما داشته باشیم؟ مگر در دهه 60 و 70 فیلم کمدی کم داشتیم اما این قدر جنس نگاهشان نازل بود که برای منافع مادی دست به هر اقدامی بزنند. سینمای استراتژیک بحث دیگری دارد و نباید گفت سالن های سینما را رها کنیم و فقط باید بیاییم پای اینترنت. اگر شما فیلم خوب بدهید مردم دنبالشان می کنند شاید عده ای ترجیح داده اند فیلم ها را در یک فضای سالم تر در منزل خودشان ببینند و این درنتیجه سیاست گذاری اشتباه فرهنگی است که ما انجام داده ایم.

سینمای استراتژیک پرداختن به مسائل کلان کشور است

این تهیه کننده سینما در بخش دیگر تصریح کرد: برخی فکر می کند وقتی می گوییم سینمای استراتژیک یعنی سینمای سیاسی و یا سینمای دفاع مقدس اما معنایش این نیست. سینمای استراتژیک درباره مباحث اساسی و کلان کشور حرف می زند. آینده نگری یک جریان در کشور جزو سینمای استراتژیک آن کشور است. بصیرتی که نسبت به آینده داریم که می تواند درباره دفاع مقدس، انرژی هسته ای و یا حتی درباره آب باشد. جنس سینمای ما و قصه های ما پیشرو نیست به این معنا که بگوید در 10 سال آینده این مشکلات وجود دارد و بخواهیم درباره آن ها کار کنیم.

مافی نیز در ادامه این بحث درباره نگاه راهبردی به بازار اینترنتی سینما، به اتفاقات روزهای اخیر اشاره و عنوان کرد: ما استراتژی فرهنگی و پروتکل عملیات رسانه ای نداریم یعنی وقتی اتفاقی رخ می دهد همه کسانی که تریبون دارند به اعمال نظر سلیقه ای اقدام می کنند و اتاق فکری بالاتر از این ها وجود ندارد که چه باید کرد.

وی اضافه کرد: در حوزه سینما، سینمای استراتژیک گونه ای در کنار سینمای کمدی و کودک نیست بلکه سینمایی است که در حوزه کمدی، کودک و... برنامه ریزی و استراتژی داشته باشد. نتفلیکس امروز دارد هالیوود را می بلعد آن ها به صورت استریم کار می کنند و فیلم ها را روی پرده نمی برند و فقط برای اینکه در جشنواره ها شرکت کند مدتی کوتاه روی پرده می برد. اگر نتفلیکس را بررسی کنیم استراتژی هایی که برای شرق آسیا، آمریکا و خاورمیانه دارد قابل رصد است و اتاق فکر دارد. در ایران هر مدیر فرهنگی بنا به سلیقه خود سلیقه تاکتیک و تکنیک ها را جای استراتژی می گذارند.

خزاعی نیز در ادامه گفت: از زمانی که حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسیده است طیف های مختلفی به فکر کار افتادند که برای او کار بسازند اما واقعیت این است که فیلم های ما درباره قهرمانان خیلی وقت ها هم خوب نبوده است و فضایی ایجاد شده که گاهی برخی نهادها بودجه هایی برای این فیلم ها می دهند که کار خراب می شود. ما چند سال است که درگیر داعش هستیم در منطقه و کار می کنیم، چند فیلم ساخته شد که حتی امکان اکران وسیع در منطقه را ندارند. همان برنامه ریزی و مسلط بودن امریکا بر کشورهای منطقه با ممانعت از اکران فیلم ها مواجه می شود. ما خیلی دوست داشتیم فیلمی چون به وقت شام خارج از ایران در منطقه هم نمایش داشته باشد اما وقتی رایزنی کردیم گفتند که به فلان دلایل نمی توانند فیلم را نمایش دهند.

علی اکبری نیز به صورت تلفنی در سخنانی عنوان کرد: در فضای اینترنتی سینمای کشور، فیلم هایی نمایش داده می شود که فیلم های درستی نیست و مباحث درستی را مطرح نمی کند. بالای 80 درصد فیلم ها مبتذل هستند و شاید 20 درصد فیلم خوب داشته باشیم. از طرفی جمعیتی که می رود سینما و فیلم می خرد بالای 10 درصد نیست اما جمعیتی که برای تشییع سردار سلیمانی می آید بالای 90 درصد است پس چرا این ها به سالن سینما نمی آیند.

فیلم های منجی محور نداریم

وی با اشاره به فیلم های قهرمان محور آمریکا مثل سوپرمن تصریح کرد: این تفکر در هالیوود اجرا شده است که یک منجی قرار است بیاید اما بااینکه ما در کشور شیعه هستیم و منتظر ظهور هستیم چنین فیلم هایی نداریم. مدیران ارشاد چه در کمیسیون فرهنگی مجلس و چه ارشاد هنوز جایگاه هنر را درک نکرده اند.

این تهیه کننده سینما به اهدای تندیس حاج قاسم سلیمانی در جشنواره فیلم فجر اشاره و اظهار کرد: آیا سینمایی که می بینیم با تفکر حاج قاسم سلیمانی نزدیک است و اصلاً رنگ و بویی از آن برده است که می خواهیم تندیسش را بدهیم این هم از نقاط ضعف مدیریت فرهنگی است که هیجان زده نکته ای را مطرح می کنند. هنرمندی که درکی از حاج قاسم ندارد و بعد از این همه شهید از قبل از انقلاب تا بعد از انقلاب داشته ایم توجه لازم را ندارد.

مافی در ادامه با اشاره به پیشنهادها در این زمینه بیان کرد: بر اساس مخاطب و نیاز او باید راهبردها را بسازیم. یک نهاد دانشگاهی به طور مثال راه اندازی و از همه طیف ها دعوت شوند و حرف هایشان شنیده شود؛ کسانی که از حاکمیت منفک باشند و بتوانیم بر اساس گفته های آن ها به نتیجه برسیم.

خزاعی نیز در پایان این بحث گفت: من چون خیلی در نهادها بوده ام چندان به شکل گیری چنین نهادی خوش بین نیستم. کدام نهاد می خواهد تصمیم گیر این جریان باشد ما باید مطالبه گری داشته باشیم سازمان سینمایی چه می کند یا دیگر نهادها چه فعالیتی دارند؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ایسنا : جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دو فوریتی شفاف سازی منابع تامین مالی تبلیغات و فعالیت های انتخاباتی با اصلاح برخی مواد قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در خصوص لایحه مالیات بر ارزش افزوده، بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی الحاق موادی به قانون نحوه ی اجرای اصل 49 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه حمایت از محیط بانان و جنگل بانان، بررسی گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در مورد طرح مستثنی شدن بانک رفاه کارگران از سقف مجاز تملک سهام بانک های تجاری غیردولتی، بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حمایت از ساخت فیلم های ضد آمریکایی و بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح تاسیس موزه جنایات آمریکا در دستور کار است.

همچنین انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها و یک نفر از اعضای کمیسیون عمران به عنوان ناظر در شورای عالی مدیریت بحران کشور در دستور قرار دارد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
این روزها همزمان با اکران انیمیشن آخرین داستان، خبر پذیرفته شدن این فیلم ایرانی در میان نامزدهای دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم جنجال زیادی به پا کرده است، اما ماجرای آخرین داستان از چه زمانی آغاز شد؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

به گزارش وانانیوز،
سالیان سال است که اهالی فرهنگ و هنر کشور و دلسوزان این عرصه از کم کاری دولت و هنرمندان در ساخت آثاری با اقتباس از میراث ادبی کشورمان شکایت دارند. آن ها معتقدند در جایی که در دنیا بزرگترین و معروف ترین آثار سینمایی و انیمیشن با اقتباس از میراث ادبی جهان ساخته شده چرا ما که گنجینه ای غنی از تالیفات ادبی بکر و ناب داریم، به فکر ساخت آثار سینمایی از آن ها نیوفتاده ایم و اگر هم تک و توک کاری شده آنقدر ضعیف و پیش پا افتاده بوده که به زودی به دست فراموشی سپرده شده و کسی چیزی از آن ها یادش نیست.
اما هر از گاهی هم اتفاقات نادری می افتد و کام همه هنردوستان و علاقه مندان به فرهنگ این مرز و بوم را شاد می کند. از جمله آن می توان به انیمیشن آخرین داستان اثر اشکان رهگذر اشاره کرد که با برداشتی آزاد از داستان ضحاک در شاهنامه فردوسی ساخته است. او در این انیمیشن از تکیه زدن جمشید بر تخت پادشاهی می گوید و دادخواهی و قیام آفریدون و کاوه آهنگر را به تصویر می کشد.
انیمیشن آخرین داستان تاکنون موفق به دریافت 12 جایزه بین المللی داخلی و خارجی شده که از جمله آن می توان جایزه سیمرغ بهترین انیمیشن سینمای ایران در سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر و جایزه بهترین انیمیشن سینمایی چهاردهمین جشنواره بین المللی جیراف کانادا را نام برد. پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، حامد بهداد، بیتا فرهی، اشکان خطیبی، اکبر زنجان پور، باران کوثری، حسن پورشیرازی، فرخ نعمتی، شقایق فراهانی، مجید مظفری، زهیر یاری، بانیپال شومون و ملیکا شریفی نیا گویندگی شخصیت های این انیمیشن را برعهده داشتند. در ادامه این گزارش به برخی ویژگی هایی که این اثر را متمایز کرده اشاره می کنیم.
انتشار رمان مصور همزمان با ساخت انیمیشن
همزمان با با ساخت فیلم دو جلد از رمان مصور ارشیا، تولید استودیو هورخش یعنی همان استودیویی که آخرین داستان در آن ساخته شد، تولید و رونمایی شد. رمان مصور ارشیا که برگرفته از شخصیت ارشیا، وزیر دربار جمشید شاه است قصه دوران نوجوانی این شخصیت را روایت می کند. شخصیتی که پرویز پرستویی صداپیشگی آن را در انیمیشن آخرین داستان برعهده دارد.
رمان مصور ارشیا توسط استودیو هورخش که پیش از این مجموعه رمان های مصور جمشید را در چهار جلد منتشر کرده در 64 صفحه به چاپ رسیده است. این رمان با ویراستاری زهرا نجفی، حضور کیان کهرم به عنوان مشاور باستان شناسی، طراحی جلد، استوری برد، طراحی و رنگ رسول رضایی جو، طراحی گرافیکی ملیحه بیدکی فلیان، مدیریت تولید علی قربانی و مدیران اجرایی آرمان رهگذر، نفیسه مقدم پور و تارا صدیقی صورت پذیرفته است. این نمونه کار ها را در مدل های موفق خارجی، چون هری پاتر دیده ایم و سبب می شود مخاطبان بخصوص نوجوانان ضمن لذت بردن از تماشای انیمشین، کتاب آن را نیز در دسترس داشته باشند.

حضور چهره های معروف و سلبریتی ها در نقش صداپیشه
در نمونه های خارجی انیمیشن های موفق، همواره استفاده از شخصیت های مشهور و بازیگران محبوب مردم در صداپیشگی شخصیت ها یکی از عوامل جذب مخاطب بوده است. اشکان رهگذر در این مورد هم هوش به خرج داده و با استفاده از بازیگران مشهور و مورد علاقه مردم، سعی در بالابردن جذابیت فیلم خود کرده است. چند وقت پیش هم همزمان با آغاز اکران این فیلم، گالری عکس های مراحل صداپیشگی انیمیشن آخرین داستان طی مراسمی با حضور بازیگران و عوامل این انیمیشن در پردیس سینمایی باغ کتاب افتتاح شد.
گالری عکس های مراحل صداپیشگی انیمیشن آخرین داستان با حضور اشکان رهگذر، نویسنده و کارگردان، صداپیشگان این انیمیشن، امیر عابدی، عکاس سینما و تلویزیون و بهرام عظیمی کارگردان انیمیشن در گالری پردیس سینمایی باغ کتاب افتتاح شد.
پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، حامد بهداد، بیتا فرهی، اشکان خطیبی، اکبرزنجان پور، باران کوثری، حسن پورشیرازی، فرخ نعمتی، شقایق فراهانی، مجید مظفری، زهیر یاری، بانیپال شومون و ملیکا شریفی نیا از مجموع بازیگرانی که در این انیمیشن صداگذاری کردند در این مراسم حضور داشتند، همچنین از اکبر زنجانپور به پاس یک عمر فعالیت هنری تقدیر به عمل آمد.
موسیقی فاخر و درخور شاهنامه
اگر در بین خوانندگان برجسته کشورمان بگردیم، شهرام ناظری بیش از همه در خوانش اشعار شاهنامه به صورت آواز فعالیت داشته است. او بار ها و بار ها اشعار شاهنامه را با همان لحن حماسی در کنسرت هایش اجرا کرده و مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. اینبار هم شهرام ناظری استاد بنام آواز ایرانی تیتراژ پایانی انیمیشن سینمایی آخرین داستان را اجرا کرده است. شهرام ناظری با خوانش اشعاری از شاهنامه فردوسی، آهنگسازی فرید الهامی و سرپرستی کریستف رضاعی تیتراژ پایانی انیمیشن سینمایی آخرین داستان را خواند.
علی رحیمی نوازنده دف و فرید الهامی نوازنده تنبور این قطعه هستند که با پیشنهاد کریستف رضاعی، آهنگساز این انیمیشن شکل گرفت.

حاشیه و نامه به وزیر!
اما مهمترین حاشیه هایی که تا حدودی گریبانگیر این انیمیشن شد، یکی شرایط نامناسب اکران آن بود. این مساله تا جایی رسید که کارد به استخوان اشکان رهگذر رسید و طی نامه ای از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست به دلیل اهمیت این انیمیشن و شاهنامه سالن های بیشتری برای اکران در اختیار این فیلم قرار بگیرد؛ او نوشت:

نمی دانم نام انیمیشن سینمایی آخرین داستان را شنیده اید یا نه؟! مدیران تحت المر شما حتماً نام این اثر را که بسیار برای کشورش افتخارآفرینی کرده است را شنیده اند. انیمیشنی با آبرو و با استاندارد های جهانی درباره شاهنامه فردوسی، همان کتابی که سال هاست در کتابخانه های ما ایرانی ها خاک می خورد و همیشه از خودمان پرسیده ایم که چرا کسی برای این کتاب تنها کاری نمی کند!

جناب وزیر! حدود 10 سال پیش من جوان بیست وسه ساله ای بودم که به واسطه دغدغه خانوادگی و ملی که داشتم، تصمیم گرفتم تا اثری آبرومند در رابطه با شاهنامه بسازم. می خواستم همان کاری را انجام دهم که آرزوی بسیاری از ایرانیان همچون من بود، ساختن فیلمی درباره شاهنامه فردوسی بزرگ. ناگفته نماند از همان روز های اول بذر ناامیدی را در دل ما پاشیدند؛ به هرکدام از سازمان های سینمایی – البته نه در دوران شما- که خودشان را متولی فرهنگ و هنر می دانستند مراجعه که می کردیم این جملات را می شنیدیم:
ساخت فیلمی با موضوع شاهنامه در اولویت ما نیست!
بودجه نداریم!
نمی توانی تمامش کنی!
چطور انتظار داری بودجه مان را خرج چنین فیلمی کنیم؟

آقای وزیر! ولی ما ناامید نشدیم. من و برادرانم و جوانان استودیومان باهمت خودمان این فیلم را ساختیم و برای ساختنش از همه چیزمان گذشتیم، من و برادرانم دارایی مان را فروختیم و فیلممان را ساختیم، نه برای آنکه درگیر جنون شده بودیم، بلکه به این دلیل که به هدفمان اعتقاد داشتیم. تا اینکه در سال 2013 در مهم ترین جشنواره انیمیشن دنیا، جشنواره بین المللی انسی فرانسه، در بخشی که انیمیشن های در حال ساخت باهم به رقابت می پرداختند، از بین بیش از 90 اثر رسیده از سراسر جهان، جزو 6 انیمیشن برتر در حال ساخت شناخته شدیم. آن زمان بود که فرانسوی ها از ما حمایت کردند. حتی آن ها بیش از تمامی مدیران سینمایی کشور خودمان، ما را جدی گرفتند و به بازار جشنواره بین المللی فیلم کن معرفی کردند تا شاید در آنجا بتوانیم سرمایه گذاری برای به پایان رساندن فیلممان پیدا کنیم. سرمایه گذار هم پیدا شد، ولی همان طور که می دانید تحریم ها مانع جدی، سر راه ورود سرمایه گذاران خارجی به ایران هستند. ولی حضورمان در این جشنواره ها به ما کمک کرد تا بتوانیم سرمایه گذار خصوصی داخلی را به پروژه آخرین داستان جذب کنیم.
جناب وزیر، در مسیر تولید این اثر برای حدود هزار نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کردیم و در حال حاضر 110 نفر در مجموعه دانش بنیانی که آخرین داستان را ساخته است، مشغول به کار هستند. ولی صادقانه عرض می کنم که در مسیر کاری مان از دغدغه های مسئولان برای حمایت از اشتغال زایی، تولید ملی یا پاسداشت فرهنگ ملی و... جز شعار چیز دیگری ندیده ایم. در این 10 سال هیچ حمایتی نشدیم و با دست خالی کاری را به سرانجام رساندیم که بسیاری از شرکت ها و سازمان های تحت حمایت شما که بودجه های بلاعوض میلیاردی دارند، نتوانسته بودند در تمامی اعصار حیات خود انجام دهند. ما برای اولین بار پرچم سینمای انیمیشن ایران را در مهم ترین جشنواره های فیلم و انیمیشن جهان بالا بردیم، در حدود سی جشنواره خارجی معتبر حضور پیدا کردیم که حاصل آن شش جایزه جهانی و شش جایزه داخلی بود.
جناب وزیر، آخرین داستان نماینده سینمای ایران در اسکار 2020 است، به این واسطه امسال دو نماینده از کشورمان در رقابت های اسکار حضور دارد و توانسته ایم در سی ودو کشور قرارداد پخش این انیمیشن سینمایی را ببندیم. رایت آلبوم موسیقی اش را در خارج از ایران بفروشیم. کتاب های مصورش را در داخل و خارج از ایران منتشر کنیم. بازی موبایل تبلت آن را بسازیم و بازهم تأکید می کنم که تا به امروز میلیارد ها تومان پول دولتی خرج انیمیشن ایرانی شده است، ولی تمام دستاورد ها و موفقیت های پروژه آخرین داستان بدون کوچک ترین کمک دولتی کسب شده است.
متأسفانه طی ماه های اخیر مرتکب اشتباهی شدم و آن هم درخواست اکران در ایران بود که امروز بنده را در چنین شرایط منحوسی قرار داده است. تصور من از اکران آن چیزی بود که تا به امروز در سینمای ایران دیده بودم و فکر می کردم با توجه به کارنامه درخشان و افتخاراتی که فیلمم به دست آورده است، حداقل شرایط متوسطی برای اکران آن فراهم می شود، ولی متأسفانه آنچه امروز رخ داده است، حتی شرایطی ضعیف تر از اکران فیلم های هنر و تجربه است. آن هم در شرایطی که فیلم های دیگر که در زمینه انیمیشن یا سینمای کودک و نوجوان ساخته شده اند، با شرایطی به مراتب بهتر از ما در حال اکران هستند. امروز انیمیشن سینمایی آخرین داستان در حال له شدن براثر بی توجهی و سو مدیریت مدیران مربوطه است. متأسفانه باید بگویم که شرایط اکران ما در آمریکا به مراتب عادلانه تر و صادقانه تر از آن چیزی بود که امروز در حال رخ دادن در ایران است.
جناب وزیر! متأسفانه بنده به جریان خاصی هم متصل نیستم که آن جریان از فیلم من در گیشه حمایت کند، دانش آموز به سینما ببرد، صد ها یا هزاران تیزر تلویزیونی حمایتی برایم تدارک ببیند یا تشویق های تحصیلی برای دیدن فیلمم در نظر بگیرد. کار من ساخت انیمیشن است و در این کار نیز مهارت بالایی دارم، ولی متأسفانه در مافیا بازی اکران سینمای ایران خوب نیستم و این کار را هم بلد نیستم. اجازه بدهید اشاره کنم که آخرین داستان با چنین شرایط نامناسبی که در اکران دارد، در هفته پیش در گیشه فروش رتبه ششم را داشته است. پس مخاطب فهیم ایرانی اگر شرایطی باشد که بتواند به دیدن این فیلم بنشیند از آن استقبال می کند. سخن کوتاه می کنم و از شما درخواست می کنم تا برای یک بار هم که شده این را نشان دهید که حمایت از فرهنگ ایرانی و تولید ملی فقط یک شعار نیست! باور بفرمایید که مهاجرت برای متخصصین امر انیمیشن تبدیل به اولین و آخرین گزینه شده است و اتفاقاً شرایط برای متخصصین این امر در بهترین وضعیت ممکن فراهم است و متأسفانه تا امروز هنرمندان متبحری را در این زمینه از دست داده ایم. نگذاریم که اکران این اثر این حس را تقویت کند که ماندن و ساختن کار به جایی نمی برد.

از دیگر حاشیه های این فیلم اعتراضاتی بود که بعضی اهالی ادب به اشکان رهگذر کردند، آن ها معتقدند داستان در شاهنامه به گونه دیگر روایت شده و رهگذر حق جرح و تعدیل آن را نداشته است. رهگذر در واکنش به این موضوع گفت: این روز ها به شدت از سمت کسانی که به شاهنامه ارادت دارند مورد حمله قرار گرفتم. وقتی شما شاهنامه را با دقت می خوانید می بینید که خود فردوسی نیز اقتباس کرده است و وقتی می خواست آن را به نظم دربیاورد تغییراتی داده است. اگر اینطور نباشد پس رسالت ما چیست و چه نقشی را برعهده داریم؟ پس قرار نبوده این اثر عیناً مانند شاهنامه باشد، زیرا اتفاقاتی رخ می دهد که ما نمی توانستیم در مدیوم انیمیشن بیاوریم و تنها در جهان شعر بوده است که می توانستد زیبا به نظر برسد. اتفاقات اگر رویداد های غیر منطقی در فیلم رخ می داد دیگر جذابیتی نداشت.
سخن آخر
با این اوصاف این که انیمیشنی در حد و اندازه های آخرین داستان، در یک استودیوی ایرانی و بر اساس یک داستان کاملا ایرانی ساخته شده و می تواند نه فقط خوراک خوبی برای مردم ایران، بلکه تمام دنیا باشد، امری خوشحال کننده و غرور آفرین است، حالا باید نشست و داوران جایزه آکادمی اسکار چه نظری درباره این انیمیشن دارند و آیا آن را حائز دریافت این جایزه مهم سینمای جهان می دانند یا خیر؟

عوامل انیمیشن آخرین داستان:
نویسنده و کارگردان: اشکان رهگذر
تهیه کننده: احسان رسول اف
مجریان طرح: آرمان رهگذر و احسان رهگذر
تدوین: ژینوس پدرام، آهنگساز: کریستف رضاعی
طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان
انتخاب بازیگران: تینا پاکروان،
سرپرستان انیماتورها: بابک ارجمند، ریحانه میر هاشمی و حامد شاملو
سرپرستان کامپوزیت: نگار صدری و گلی شریف بختیار
سرپرست جلوه های ویژه: علیرضا مالمیری
سرپرستان انیمیت لیپسینک و سایه: نگین خواجه ای و آرزو پیشگاهی
سرپرست قلم گیری و رنگ: مهشاد منقش صنعتی
سرپرست طراحی بکگراند: رسول رضایی جو
عکس: امیر عابدی، مشاور رسانه ای: زهرا نجفی

لینک خبر :‌ وانا
عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت خادم القران الکریم حضرت آیت الله حاج سیدهاشم رسولی محلاتی را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن

متن پیام فقهی زاده به شرح زیر است:

وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ ( البقره 155-156 )

قال رسول الله (ص) اذا مات العالم الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شیء

ارتحال عالم جلیل القدر و بزرگوار خادم القران الکریم حضرت آیت الله سید هاشم رسولی محلاتی را که عمر مبارک خود را در راه ترویج و تبلیغ آموزه های الهی و خدمت صادقانه به آستان مقدس قرآن کریم و معارف اهل بیت ( ع ) گذراند ، صمیمانه تسلیت می گوییم و برای آن فقید سعید غفران و رضوان الهی و برای بازماندگان محترم صبر و اجر جزیل آرزومندیم.

گفتنی است آیت الله سیدهاشم رسولی محلاتی، مولف آثاری، چون تاریخ اسلام، قصص قرآن یا تاریخ انبیا،درس هایی از تاریخ تحلیلی اسلام، راهنمای بهشت یا بهشتیان از دیدگاه قرآن و حدیث، زندگانی امام حسین ( ع ) ، زندگانی امیرالمومنین ( ع )، حضرت فاطمه ( س ) ، ترجمه و شرح اصول کافی ، جنبه های اخلاقی و سیره عملی امام رضا (ع) و شرح تألیفات شیخ طوسی و شروح آن ها شامگاه پنجشنبه 19 دیماه در سن 89 سالگی درگذشت .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: ولادت او به سال 1310 هجری شمسی به مهد ایمان یعنی گلپایگان برمی گردد تا عصاره ای باشد از حضور آیات عظام آن پیرامون ورود این استاد کم نظیر به دایره معرفت که آغاز این تحول پس از پایان تحصیلات و انتخاب شغل شریف معلمی در آموزش وپرورش بود تا تمامی سال های خدمت خود را وقف پروانه هایی کند که به عنوان جویندگان علم و معرفت دور شمع وجود او می گشتند که همچنان ذوب شود. اما این برای او که عاشق قرآن بود کافی به نظر نمی رسید زیرا می خواست کتاب آسمانی را بیشتر کاوش کند و آنچه از هر حرف کلام الهی به دست می آورد در اختیار شیفتگان آن بگذارد تا شاید از این طریق بتوانند وحدانیت رب را عمیق تر بشناسند و بدانند همه چیز در این مصحف خدایی نهفته است. حالا پس از سپری شدن این سال ها، استاد 80 سال از عمر مفید را گذرانده و مسیر پرفرازونشیب نهمین دهه حیات پربرکت خود را سپری می کند درحالی که تمامی این دوران را در اقیانوس بیکران کلام الله مجید در حال ذوب شدن است. استاد علی اشراقی گلپایگانی پس از سپری کردن طول خدمت خود در میان طالبان علم و معرفت و به دست گرفتن لوای بازنشستگی راهی عشق ابدی خود یعنی کتاب و کتابخانه شد که بازهم اغنا نشده تا دست به تأسیس انتشارات دین و دانش در اصفهان بزند تا پایگاهی باشد برای تشنگانی که نیازمند کوثرند. او روز های جوانی را در محضر علمای اَعلام سپری و در امر نشر ازجمله مجله درس هایی از مکتب اسلام و دیگر نشریات ارزشمند و مرجع حوزه علمیه قم تلاش شبانه روزی داشت و خود نیز طی تمامی این سال ها به تألیف هایی کم نظیر برای فراگیر شدن این مکتب پرداخت، اما آخرین اثر ارزشمند استاد علی اشراقی گلپایگانی کتابی در 324 صفحه تحت عنوان شناخت و آگاهی از نام مبارک رب است که با استفاده از معانی بیان شده برای این کلمه مبارک در متن لغات و تفاسیر به زینت طبع آراسته و توسط انتشارات لیالی و دفتر خدمات کتاب و نشر ایران در قطع وزیری به چاپ رسیده است. در صفحات آغازین این اثر ارزشمند بزرگانی، چون سید مهدی فقیه امامی، استاد صدیقین و سید مهدی شفتی تقریر هایی نگاشته و به توصیف آن پرداخته اند زیرا کلمه رب از تمامی سور قرآنی تلخیص، تفصیل و تفسیر شده است. استاد در مقدمه این کتاب می نویسد: در شب پنج شنبه 12 بهمن 1367 مطابق با 25 جمادی الثانی 1409 در هتل آسیای شهر دمشق از ساعت هشت و نیم برای نوشتن آیات شریفه آغاز به تحریر نمودم که بسیار جالب است بدانیم حروف ابجد کلمه رب برابر است با 202 که حروف ابجد کلمه محمد (ص) 92 و علی (ع) 110 که جمعاً برابر می شود با 202، پس باید بدانیم در هر مرتبه صدا کردن خداوند با نام جلیل القدر یا رب هم خدای متعال و هم پیامبر اکرم (ص) و امیرالمؤمنین (ع) را صدا می زنیم. اتمام این تحقیق و تفحص پیرامون کلمه رب که از سال 1367 شروع شده بود بالاخره در رجب المرجب 1438 هجری قمری برابر با اردیبهشت 1396 پس از گذشت 29 سال به پایان می رسد تا برکات این اثر ارزشمند و فاخر بتواند مونس دوران فرهیختگی علی اشراقی گلپایگانی باشد. استاد این روز ها را با بیماری و نقاهت و عدم توانایی جسمی لازم، اما آگاهی کامل از معرفت در بستر تنهایی و دور از جامعه ای که می تواند از شمع وجود او بهره مند شود در کنج خانه به سر می برد و چشم به راه است تا شاید اصحاب علم و متولیان فرهنگ و ارشاد اسلامی به سوی او آمده و با خود زمزمه نکنند از دل برود هر آنکه از دیده برفت!
*روزنامه نگار پیشکسوت

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

سپهرغرب، گروه خبر: جامعه القرآن کریم واحد خردسالان یکی از مراکز نخبه پرور و مطرح قرآنی در همدان، چند سالی است درگیر مشکلاتی چون نداشتن محل مناسب برای دایر کردن کلاس های خود است، مشکلی که برای حل آن وعده های زیادی داده شده اما تنها روی کاغذ.

مؤسسات و مراکز قرآنی زیادی در سال های اخیر در سراسر کشور شروع به کار کرده اند که به شکلی منسجم و علمی به آموزش قرآن و معارف آن می پردازند و شکر خدا در این راه هم موفق بوده اند.

یکی از این مراکز دغدغه مند که در سال های اخیر به شکل جدی و مستمر برای تعلیم و تربیت خردسالان، کودکان و نوجوانان همدان وقت گذاشته و شیوه و برنامه تدریس خاص خود را دارد، جامعه القرآن الکریم واحد خردسالان است که در طول فعالیتش قدم های بزرگی را برداشته و هر سال شاهد کسب موفقیت های این مرکز برای شهر و کشور بوده ایم اما این روزها حال این مرکز خوب نیست و درگیر مشکلات زیادی شده که مهم ترین آن نبود مکانی مناسب است البته این مشکل تازه نیست و به گفته مدیر این مرکز سال هاست درگیر آن هستند، تا آن جاکه برای یافتن مکانی مناسب به اتاق هر مدیر و مسؤولی که فکر می کردند می تواند گره از مشکل باز کند، رفته اند.

مشکلات این مرکز را طاهره روشنیان، مدیر جامعه القرآن کریم خردسالان، پیگیری کردیم اظهار کرد: این جامعه القرآن الکریم از سال 81 در همدان شروع به کار کرد، متأسفانه آمار دقیقی از سال های اولیه فعالیت در خصوص قرآن آموزها وجود ندارد اما از سال 94 تاکنون 16 هزار و 890 نفر در مراکز جامعه در رشته های مختلف قرآنی خصوصاً حفظ شرکت کرده اند.

وی به دوره های آموزشی مراکز اشاره کرد و گفت: دوره حفظ موضوعی به روش اشاره برای سن چهار تا هفت سال، آموزش حروف و روان خوانی، روخوانی برای کمتر از هفت سال و بالای هفت سال، تجوید، قرائت، حفظ، مفاهیم و... از جمله کلاس هایی است که در این مرکز برگزار می شود.

روشنیان با بیان اینکه در طول فعالیت جامعه القرآن هر ساله رتبه های برتر کشوری و اول استانی را کسب کرده ایم، بیان کرد: هر سال در زمینه حفظ کودک و نوجوان بین جامعه القرآن ها، موسسات و مراکز قرآنی کشور رتبه اول را داشتیم.

مشکل عمده ما نبود مکان ثابت و دائمی مناسب است، بعد از سال ها پیگیری و نامه نگاری متعدد امنیت مکانی نداریم و نتوانسته ایم یک محل مناسب پیدا کنیم.

وی به مشکلات موجود جامعه پرداخت و تصریح کرد: مشکل عمده ما نبود مکان ثابت و دائمی مناسب است، هنوز بعد از سال ها پیگیری و نامه نگاری متعدد امنیت مکانی نداریم و نتوانسته ایم یک محل مناسب که شرایط لازم برای برگزاری کلاس داشته باشد پیدا کنیم.

مدیر جامعه القرآن کریم خردسالان همدان اضافه کرد: ابتدا قرار شد در سال 81 به مدت پنج سال مکانی را رایگان در اختیار قرار دهند که این وعده دو سال بیش تر محقق نشد و ما از همان اول با بدعهدی مدیران روبرو شدیم.

وی گفت: بعد از آن در زمان استانداری بهروز مرادی قرار شد مکانی در خیابان هنرستان که مربوط به بنیاد شهید بود، بدهند البته زیر نظر سازمان تبلیغات که این وعده هم بر زمین ماند و ما در نامه نگاری های اداری راه به جایی نبردیم.

روشنیان خاطرنشان کرد: سپس قرار شد مدرسه ای در مرکز شهر طبق قول و قراری که بین استانداری و آموزش و پرورش شده بود، در اختیار قرار دهند که بعد از پیگیری های بسیار گفتند که ما چنین مدرسه ای نداریم و باید به حاشیه و اطراف شهر بروید در حالی که اکثر قرآن آموزهای ما در مرکز شهر هستند.

وی با گلایه از مسئولان استانی که هیچ قدمی برای تهیه مکان شعب قرآنی جامعةالقرآن در طول این سال ها با وجود پیگیری های بسیار مرکز و شخص حجت الاسلام سیدمحمدمهدی طباطبایی برداشته نشده است، گفت: سال 92 گفتند که تا یک میلیارد تومان دنبال ساختمان باشید و ما سه محل را پیشنهاد دادیم.

مدیر جامعه القرآن کریم خردسالان همدان ادامه داد: بعد از پیشنهاد ما در یک حرکت شگفت انگیز در همایشی بدون اینکه محلی را برای ما خریده باشند پشت تریبون اعلام کردند که ما برای جامعه القرآن ساختمان خریده ایم و حتی این موضوع رسانه ای شد در حالی که ما تا الان نه ساختمانی دیده ایم و نه محلی و این یک وعده دروغ پشت تریبون بود.

وی افزود: با این وجود خسته نشدیم و پیگیری کردیم تا اینکه شورای شهر زمینی در اختیار داد اما از نظر محل نامناسب بوده و متراژ خوبی برای ساخت و ساز نداشت، جالب اینکه بدون جواب قطعی به ما همان زمین هم داده نشد، سپس قول دادند به جای زمین اجاره یک سال یک محل را به ما بدهند و ما این مبلغ را در حالی که کفش آهنین پوشیدیم توانستیم بگیریم.

روشنیان در ادامه با خنده تلخی گفت: ما در محلی مستاجر بودیم که شهرداری آن محل را خرید و با وجودی که شرایط سخت ما را به خوبی می دانست بدون مساعدتی 12 میلیون تومان بابت اجاره چهار ماه از ما گرفت.

وی تصریح کرد: بنده سال هاست که از طریق استانداری، شورای شهر، شهرداری و سایر نهادهای مرتبط پیگیر گرفتن مکانی برای جامعةالقرآن هستم اما با وجود همه دوندگی ها، به جوابی نرسیده ام.

مدیر جامعه القرآن کریم خردسالان همدان افزود: در طول این سال ها مکان هایی که به ما پیشنهاد شده یا مشترک با یک دستگاه دیگر بوده و یا دور از مرکز شهر که رفت و آمد را برای خانواده ها و بچه ها بسیار سخت می کند و این خود باعث ریزش بچه ها از کلاس ها می شود.

وی با بیان اینکه اکثر بچه هایی که در مسابقات قرآنی در ادارات مختلف، اوقاف و آموزش و پرروش رتبه می آورند، از تعلیم دیدگان و حافظان جامعه القرآن هستند گفت: متأسفانه این رتبه ها بازخوردی برای استان و مسوولان ندارد که فکری برای احداث مکان و یا یک مدرسه قرآنی مانند دیگر استان ها کنند

روشنیان با اشاره به اینکه همچنان در گیر و دار پاس کاری های اداری هستیم و صدایمان به جایی نمی رسد. به دیدار اخیر خود با استاندار اشاره و تصریح کرد: آقای استاندار دید بازی به آموزش قرآن داشتند که این امیدی به ما داد که اتفاقی خواهد افتاد، ایشان به من قول دادند موضوع محل را پیگیری می کنند و کار را به معاون سیاسی ارجاع دادند ولی تا امروز هیچ اقدامی از سوی این بزرگواران صورت نگرفته اما ما همچنان منتظریم.

روشنیان با بیان اینکه در این پیگیری ها متوجه امحا و از بین رفتن نامه ها و مصوبات سال های قبل در استانداری شدم اظهار کرد: حتی در یکی از زیرمجموعه های استانداری نسبت به پیگیری بنده با حالتی تمسخر آمیز با من برخورد شد.

وی با اشاره به اینکه 30 شعبه در سطح شهر و روستاهای اطراف همدان فعال است، گفت: مراکز ما در سطح شهر و روستاها استیجاری و یا اهدایی موقت است.

مدیر جامعه القرآن واحد خردسالان همدان خاطرنشان کرد: شعبه ذوالریاستین و مطهر هر دو از مراکز مهم و در مرکز شهر و در دسترس خانواده ها هستند که قرآن آموزان زیادی دارند و اکثر حافظان قرآن با محفوظات بالا که جزو نخبگان قرآنی هستند نیز در مرکز مطهر که اکنون با مشکل مکان مواجه است، در حال فراگیری قرآن در شرایط سخت هستند.

وی افزود: ساختمان شعبه مطهر به علت ساخت و ساز خانه همسایه کنار جامعه القرآن دچار ریزش شد و دیگر جایی امن برای حضور قرآن آموزان نبود و ما مجبور شدیم محل کلاس ها را به خانه ای دیگر در همان کوچه با لطف صاحب خانه آن که البته آن هم قدیمی است ببریم، خانه ای که اصلا مناسب نه برای مربی است نه برای قرآن آموز ولی دیگر چاره ای نداشتیم چون در روند درسی بچه ها که اینقدر زحمت کشیده اند وقفه ایجاد می شد.

کمک هایی از طرف خیرین می شود اما با توجه به مخارج مرکز هرگز جوابگوی مشکلات مالی و هزینه اجاره ها نیست.

روشنیان در ادامه با اشاره به اقدام خیرهای قرآنی تصریح کرد: کمک هایی از طرف خیرین می شود اما با توجه به مخارج مرکز هرگز جوابگوی مشکلات مالی و هزینه اجاره ها نیست.

وی با بیان اینکه مشکلات و خواسته های جامعه القرآن در قالب یک خبر نمی گنجد بیان کرد: این مرکز کودکان و نوجوانان نخبه ای دارد که باید مورد توجه و حمایت ویژه مسوولان قرار بگیرند اما دریغ از حمایت و نگاه خاص و ما در طول این سال ها مورد بی مهری ها و حتی تمسخر قرار گرفته ایم.

روشنیان با اشاره به اینکه آیا همیشه نمایندگان از طرف دیگران قول مساعدت به مردم می دهند؟ گفت: این سوالی که مطرح کردم علت دارد؛ ما برای حل مشکلمان نامه به نمایندگان شهرمان خصوصاً دفتر آقای خجسته که فقط یک کوچه با ما فاصله دارند، دادیم و ایشان قول دادند برای بازدید خواهند آمد و تا به امروز نه خودشان آمدند و نه کسی از طرف ایشان پیگیر موضوع شد.

وی افزود: این در حالی است که این آقای نماینده از مرکز ما برای هزینه کلاس قرآن روستایی تخفیف گرفت و قول داد که کمک بزرگی برای رفع مشکل مرکز خواهد کرد؛ ما به وعده خود عمل کردیم و برای این هزینه اندکی که می گیرم هم تخفیف قائل شدیم اما دریغ از مساعدت ایشان.

مدیر جامعه القرآن کریم خردسالان همدان ادامه داد: مراکز ما حتی امکانات اولیه چون صندلی مناسب، دیتا، وسیله شنیداری مناسب، رایانه و... را ندارد اما والدین با وجود همه این مشکلات و کمبودها البته زیر سایه عنایت امام عصر(عج) فرزندان خود را برای فراگیری قرآن به جامعه القرآن می آورند که این موضوع به ما انگیزه داده و ما را دلگرم می کند.

وی خاطرنشان کرد: از خیرین و واقفان عزیز درخواست داریم کمک های خود را در زمینه ترویج و گسترش قرآن مد نظر قرار دهند و در این حوزه نیز وقف هایی داشته باشند تا گره ای از مشکلات جامعه قرآنی باز شود.

روشنیان تأکید کرد: اگر در جامعه ما قرآن آن گونه که باید تعلیم داده و با روح و روان فرزندان ما عجین شود مطمئناً شاهد این همه مشکلات و آسیب های اجتماعی که در جامعه شاهد هستیم، نخواهیم بود.

مدیر جامعه القرآن کریم خردسالان گفت: قرآن فقط برای خواندن در زمان ها و مکان های خاص یا شروع کننده مراسم نیست بلکه باید در زندگی تک تک ما مسلمانان وارد شود.

وی اظهار کرد: باید آیه به آیه و سطر به سطر قرآن در رفتار، گفتار، کردار، وعده ها و قول های ما و... جاری و ساری باشد؛ انشاءالله زیر سایه همین قرآن عاقبت بخیر شویم و با قدمی که برای معرفی و ترویج بیشتر آن برمی داریم ذخیره ای برای آخرت خود فراهم کنیم.

لینک خبر :‌ روزنامه سپهر
چهاردهمین نمایشگاه کتاب کتاب قم و سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان این استان که به مدت یک هفته و با مشارکت 341 ناشر در 240 غرفه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قم برپا بود، روز جمعه 20 دیماه، به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، از جمله ویژگی های این نمایشگاه، حضور ناشران برجسته کشور بود که آثار خود را در موضوعات ادبیات، تاریخ و فلسفه، هنر، پزشکی، حقوق، کتب دانشگاهی، زبان، کمک آموزشی، کودک و نوجوان، روانشناسی و حوزوی عرضه کرده بودند.

با پیگیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، مبلغ 5 میلیارد ریال اعتبار بن کارت برای خرید کتاب از سوی مخاطبان کودک و نوجوان، دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه و نیز موسسات فرهنگی اختصاص یافته بود.

همچنین در سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان استان قم که همزمان با چهاردهمین نمایشگاه استانی قم برپا شده بود، 50 ناشر برگزیده و فعال کودک و نوجوان در 35 غرفه، تازه ترین تولیدات کتاب کودک و نوجوان خود را در معرض بازدید علاقه مندان به کتاب قرار دادند که علاقه مندان می توانسند کتب مورد نیاز خود را با تخفیف های 30 تا 40 درصدی تهیه کنند.

در حاشیه سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان این استان، سلسله نشست های تخصصی کتاب کودک و نوجوان نیز به همت انجمن ناشران کودک و نوجوان برگزار شد.

برگزاری این نمایشگاه با ایام شهادت حضرت زهرا (س) مقارن شده بود و بر این اساس انتشارات طوبی محبت کتاب های برگزیده فاطمی خود را در این نمایشگاه، با تخفیف ویژه به علاقه مندان به فرهنگ اهل بیت (ع) عرضه کرد.

این ناشر کتاب های فاطمی خود را با 30 درصد تخفیف همراه با 20 درصد تخفیف بن نمایشگاه ارائه می کرد که علاقه مندان به این کتب می توانستند آثار مورد نظرشان را با تخفیف 50 درصدی تهیه کنند.

ترجمه بیت الاحزان شیخ عباس قمی، خطبه فدکیه، رازهای شگفت حضرت زهرا (س) جنت الماوی، ترجمه کتاب عوالم العلوم و خاطرات زهرایی از جمله 30 عنوان کتابی است که با موضوع صدیقه طاهره (س) در غرفه این ناشر عرضه شده بود.

از جمله انتشاراتی های دیگری که در این نمایشگاه حضور داشت، انتشارات شهید کاظمی بود که با 250 عنوان از کتاب های خود به چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان قم آمده بود. یادت باشد ، داستان شهید مدافع حرم حمید سیاهکلی مرادی به روایت همسرش، سفر سرخ روایت داستانی شهید محمد حسین علم الهدی، عقیق زندگینامه داستانی شهید خرازی، یک روز بحرانی زندگینامه شهید مدافع حرم محمد رضا دهقان امیری، نفوذ در موساد و چشم روشنی از جمله پرفروش ترین کتاب های انتشارات شهید احمد کاظمی در نمایشگاه کتاب قم بود.

هفتاد و دومین غواص و مار پله نیز دو کتاب تازه منتشر شده از این ناشر بود که در نمایشگاه کتاب قم عرضه شد. این ناشر کتب خود را با تخفیف 20 تا 25 درصدی به بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب قم عرضه می کرد.

انتشارات کتابستان معرفت از ناشرین صاحب نام کشور و ناشر کتاب هایی همچون نامیرا و رویای نیمه شب ، یکی دیگر از ناشرین فعال در چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان قم بود. این ناشر نیز با 105 عنوان کتاب در این نمایشگاه حاضر شده و دو اثر جدید خود را با عنوان دختر جمعه ها و دختری که رهایش نکردی ، که طی این هفته به بازار نشر عرضه کرده را در معرض بازدید علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی قرار داد.

مجموعه سه جلدی هفت جن نیز از آثار پرفروش این ناشر است که با موضوعاتی ماورایی توانست در نمایشگاه مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.

از جمله ناشران کشوری دیگر که در سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان استان قم حاضر شده بودند، انتشارات بُراق، ناشر برگزیده کشوری بود که با 100 عنوان کتاب در این نمایشگاه حضور داشت.

این ناشر با آثاری در موضوعات داستان کودکانه، مهارت های زندگی، رمان، بازی و سرگرمی میزبان خانواده های قمی بود. دکتر عروسک ها ، بال قرمزی و همه برای یکی یکی برای همه از جمله کتاب های تازه منتشر شده این ناشر است که با تخفیف 20 درصدی در نمایشگاه کتاب استان قم عرضه شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم بر لزوم همکاری مدیریت شهری و سایر دستگاه های استان در زمینه اطلاع رسانی رویدادهای فرهنگی تأکید کرد و گفت: استقبال شایسته از رویدادهای متعدد فرهنگی نیازمند همکاری و مشارکت نهادهای مختلف استان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، سیدموسی حسینی کاشانی در حاشیه برگزاری چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان قم و سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان که در محل دائمی نمایشگاه های قم برگزار شد، به استقبال خوب مخاطبان در روزهای پایانی نمایشگاه کتاب استان قم اشاره کرد و گفت: با وجود اتفاقاتی که در هفته گذشته شاهد بودیم، هرچه به روزهای پایانی نمایشگاه نزدیک شدیم، استقبال مردم از نمایشگاه بیشتر شد .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم از برگزاری نمایشگاه کتاب استان قم به عنوان یکی از رویدادهای بزرگ فرهنگی شهر یاد کرد و افزود: اهالی فرهنگ و کتابخوانی در بازه زمانی خاص توانستند در جریان جدیدترین دستاوردهای حوزه نشر قرار بگیرند و کتاب های مورد علاقه خود را تهیه کنند .

حسینی کاشانی به حضور 340 ناشر و عرضه 90 هزار جلد کتاب در چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان قم و سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: تنوع کتاب های عرضه شده و حضور ناشران مطرح کشور از جمله نقاط قوت این نمایشگاه محسوب می شد .

وی با اشاره به تقارن برگزاری نمایشگاه کتاب استان قم با فرا رسیدن ایام فاطمیه و شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، گفت: استقبال مخاطبان نمایشگاه از کتاب های دفاع مقدس و حوزه ایثار و شهادت مشهود بود .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم همچنین به ارزیابی های صورت گرفته از بازدیدکنندگان این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: نظرسنجی های انجام شده نشان دهنده میزان رضایت خوب مخاطبان نمایشگاه است اگرچه در زمینه اطلاع رسانی و انتخاب مکان نمایشگاه نیز انتقاداتی مطرح است .

حسینی کاشانی افزود: متأسفانه نبود یک مجموعه استاندارد نمایشگاهی در قم مشهود است که امیدواریم مسئولان استان نسبت به این موضوع چاره اندیشی کنند .

وی تصریح کرد: ما ناگزیر از انتخاب مجموعه نمایشگاه دائمی قم به عنوان میزبان رویداد نمایشگاه کتاب استان بودیم و با وجود محاسن متعددی که دارد، به دلیل دور بودن از مرکز شهر، مشکلاتی نیز داشت .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم بر لزوم همکاری مدیریت شهری و سایر دستگاه های استان در زمینه اطلاع رسانی رویدادهای فرهنگی تأکید کرد و گفت: استقبال شایسته از رویدادهای متعدد فرهنگی نیازمند همکاری و مشارکت نهادهای مختلف استان است .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کتاب هنوز تنها محصول فرهنگی مظلومی است که مسائلی چون گرانی کاغذ، ضعف حمایت دولت از ناشران، فقر فرهنگی، افزایش قیمت کتاب بر مشکلات عرضه و تقاضای این محصول فرهنگی افزوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین بلاغ مازندران تابناک همدان

خبرگزاری فارس همدان؛ وقتی از کتاب سخن می گوییم گویی از یک موجود زنده و دوستی که همواره خیر و نیکی را برای آدمی می خواهد ، حرف می زنیم؛ دوستی که همچون اقیانوس بیکرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفای آن سپرده و سیراب می شود.

با وجود اینکه همه از اوصاف کتاب و کتابخوانی بسیار دیده و شنیده اند اما همواره از این رفیق دور بوده اند و اندک فرصتی را برای گذراندن وقت خود با این یار آشنا می گذرانند به طوری که سرانه مطالعه کشورمان همچنان زیر پنج دقیقه است.

با وجود اینکه منابع مطالعه شامل روزنامه و مجلات و به تازگی تلفن های همراه شده است اما هیچ چیز نمی تواند جایگزین کتاب شود و آدمی را وارد دریای عمیق معرفت کند.

بر این اساس سالانه نمایشگاه های مختلفی در راستای افزایش سرانه مطالعه در کشور گشایش می یابد تا مردم از نزدیک در جریان تازه های نشر قرار گیرند اما این امر نیز نمی تواند مردم را به این مسئله گرایش دهد که گویا دغدغه های امروزی مردم جدای از کتاب و کتابخوانی است.

اما جدای از مشکل سرانه کتاب و کتابخوانی این روزها ناشران هم دغدغه های زیادی در حوزه کاری خود دارند که این مشکلات بر عرضه و تقاضای این محصول فرهنگی نیز افزوده است .

گرانی کاغذ، ضعف حمایت دولت از ناشران، فقر فرهنگی، افزایش قیمت کتاب همچون سایر کالاها و ....از جمله مشکلات حوزه نشر است که دغدغه این روزهای ناشران شده است.

گرانی کاغذ، ضعف حمایت دولت از ناشران، فقر فرهنگی، افزایش قیمت کتاب همچون سایر کالاها و ....از جمله مشکلات حوزه نشر است که دغدغه این روزهای ناشران شده است.

با توجه به برگزاری چهارصد و ششمین نمایشگاه سراسری کتاب کشور و دوازدهمین نمایشگاه کتاب همدان بر آن شدیم تا در خصوص وضعیت کتاب و کتابخوانی و نشر با برخی ناشران صحبت کنیم که زیر می خوانید.

مدیرمسوول نشر اول و آخر در گفت وگو با فارس یکی از مشکلات اساسی در حوزه کتاب مشکل فرهنگی و سرانه مطالعه است اظهار کرد: بالا بودن قیمت کتاب به دلیل بالا بودن قیمت کاغذ، حمایت کم دولت و بحث فرهنگ مطالعه که به کاهش سرانه مطالعه مربوط می شود، سه مورد از مشکلات حوزه کتابخوانی است.

پویا ریاضی خواه با بیان اینکه نشر بنده تخصصی و در حوزه معماری است اما در این حوزه نیز دانشجویان کمتر راغب مطالعه کتاب هستند گفت: برای گرایش کودکان و نوجوانان به کتاب و کتابخوانی والدین باید فرزندان را ترغیب به کتابخوانی کنند.

وی با بیان اینکه اکنون در دوره ای زندگی می کنیم که پدر و مادران دهه های 40، 50 و 60 که در گذشته درگیر مسائل انقلاب و جنگ بودند، عهده دار زندگی هستند افزود: با توجه به اینکه آنها کمتر فرصت مطالعه داشتند بنابراین مطالعه کتاب را ارزش نمی دانند و همین باعث دور شدن از کتاب است.

امروزه بیشترین مواردی که در گوگل سرچ می شود، آسان ترین ها و قابل درک ترین هاست مواردی که احتیاج به تفکر ندارد زیرا ما آدم های سه دقیقه ای شده ایم

مدیرمسوول نشر اول و آخر ترغیب به مطالعه از سوی خانواده را بسیار اثرگذار دانست و افزود: اگر بچه ها دست والدین کتاب ببینند ترغیب به مطالعه می شوند اما گاهی خود خانواده ها نیز بی اهمیت به این موضوع هستند.

وی با تاکید بر اینکه ما آدم های سه خطی شده ایم و حتی در فضای مجازی نیز کامنت های بیشتر را نمی خوانیم بیان کرد: قیمت کتاب نیز اثرگذار است اما در حال حاضر قیمت یک کتاب برابر با قیمت یک پیتزاست و اگر کتاب در سبد خانوار نیست به این خاطر است که لذت آن را نچشیده اند.

ریاضی خواه با بیان اینکه مردم لذت غذای بیرون را خوب چشیده اند افزود: امروزه بیشترین مواردی که در گوگل سرچ می شود، آسان ترین ها و قابل درک ترین هاست مواردی که احتیاج به تفکر ندارد زیرا ما آدم های سه دقیقه ای شده ایم.

وی با تاکید بر اینکه امروز محتوا مهیاست و هر کسی هر چیزی می خواهد می تواند دسترسی پیدا کند افزود: در دنیای امروز نسبت به قدیم موضوعات گسترده ای داریم و همه می توانند به آن دست پیدا کنند.

این ناشر تخصصی کتب دانشگاهی اضافه کرد: امیدوارم فرهنگ مطالعه جا بیفتد و ما برای نسل آینده مطالعه کتاب را به یادگار بگذاریم زیرا کتاب تنها چیزی است که می تواند ما را به رشد برساند.

مسوول فروش انتشارات ماهابه نیز یکی از مشکلات حوزه چاپ و نشر را عدم حمایت از ناشران عنوان کرد و گفت: یکی از حمایت ها می تواند تبلیغات باشد اما در این زمینه تلاشی نمی شود؛ صدا و سیما برای چیپس و پفک تبلیغات دارد اما کتاب تبلیغ نمی شود.

یکی از حمایت ها می تواند تبلیغات باشد اما در این زمینه تلاشی نمی شود؛ صدا و سیما برای چیپس و پفک تبلیغات دارد اما کتاب تبلیغ نمی شود.

نوری با بیان اینکه عده ای که به نمایشگاه کتاب می آیند نیز تعداد اندکی به دنبال خواندن کتاب هستند افزود: برخی هم برای وقت گذرانی به نمایشگاه می آیند.

وی یکی از دلایل کاهش سرانه مطالعه را گرانی کتاب دانست و خاطرنشان کرد: کاغذ گران شد و موجب افزایش قیمت کتاب؛ هرچند وضعیت اقتصادی جامعه نیز به شکلی است افراد ابتدا به دنبال تهیه اولویت های زندگی هستند و کتاب در اولویت های بعدی خانواده هاست.

این مسوول انتشاراتی با بیان اینکه معمولا کتاب جزو اولویت های زندگی نیست و خرید کتاب به شدت افت دارد گفت: سال گذشته فروش کتاب خوب بود به طوری که سه برابر امسال چه در نمایشگاه ها و چه کتابفروشی ها فروش داشتیم.

وی تبلیغات را در هر امری مهم عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تبلیغات به حدی اهمیت دارد که می تواند برندی را در رتبه اول قرار داده یا از بین ببرد.

نوری اختصاص تبلیغات به تازه های نشر را در میزان سرانه مطالعه مهم دانست و گفت: محتوای کتاب ها نیز بسیار اثرگذار است هرچند اکنون مولف ها اعم از خارجی و داخلی هم زیاد شده است.

وی با اشاره به اینکه برخی مولف های مترجم و حتی مولف های نویسنده شناخته شده نیستند یادآور شد: وقتی از یک کتاب 10 نمونه ترجمه باشد طبیعی است که فروش کتاب پایین می آید.

مسوول فروش انتشارات ماهابه با تاکید بر اینکه در سطح شهر تبلیغات از تازه های کتاب وجود ندارد افزود: برای فرهنگسازی مطالعه کتاب اصلا تبلیغی صورت نمی گیرد.

وی با بیان اینکه کتاب های با محتواهای خارجی فروش بیشتری دارند خاطرنشان کرد: برخی از کسانی که می خواهند کتاب بخرند به طرح جلد توجه می کنند به این صورت که اگر جلد کتابی به دلشان بنشیند می خرند و محتوا برایشان مهم نیست.

ناشران علاقه ای به افزایش قیمت کتاب ندارند زیرا در فروش آنها اثر می گذارد اما وقتی کاغذ تحریم می شود و در کشور نیز دست به تولید کاغذ نمی زنند زنجیره وار قیمت بالا می رود.

نوری در ادامه از کاهش توان خرید کتاب خبر داد و افزود: ناشران نیز علاقه ای به افزایش قیمت کتاب ندارند زیرا در فروش آنها اثر می گذارد اما وقتی کاغذ تحریم می شود و در کشور نیز دست به تولید کاغذ نمی زنند زنجیره وار قیمت بالا می رود.

وی برپایی نمایشگاه ها را در جذب و افزایش سرانه کتابخوانی اثرگذار دانست و گفت: تمرکز ما ناشران به نمایشگاه های استانی نیست و حضورمان بیشتر جنبه تبلیغ انتشارات دارد هر چند در برخی استان ها فروش هم خوب است.

مسوول فروش انتشارات ماهابه اضافه کرد: امیدواریم مطالعه فرهنگسازی شود زیرا اکنون میانگین مطالعه جهانی ما سه دقیقه است که امیدوارم به چهار دقیقه برسد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران نیز در گفت وگو با فارس اظهار کرد: در حوزه نشر هم مثل بقیه کالاهایی که قیمت تمام شده آنها بالاست، دارای افزایش قیمت شده است.

وزارت ارشاد و دولت تلاش کرده اند با اختصاص ارز 4200 تومانی به کاغذ مانع رشد قیمت تمام شده کتاب شوند

قادر آشنا با بیان اینکه وزارت ارشاد و دولت تلاش کرده اند با اختصاص ارز 4200 تومانی به کاغذ مانع رشد قیمت تمام شده کتاب شوند افزود: خوشبختانه الان بازار کتاب رونق خوبی گرفته و مشکل کاغذ در کشور نداریم.

وی با تاکید بر اینکه اکنون چاپخانه های ما در حال چاپ کتاب برای نمایشگاه بین المللی کتاب هستند تصریح کرد: امیدواریم با رونق تولید کتاب در کشور بتوانیم در این حوزه نیز در خدمت مخاطبان باشیم.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با بیان اینکه قیمت کتاب نسبت به سایر کالاها بالا نیست خاطرنشان کرد: در مواقعی مواد اولیه تولید کتاب ارزان بود اما اکنون گران شده است و ما هم نگرانیم اما این گرانی مانع تولید، فروش و خرید کتاب نشده است.

انتهای پیام/89003/خ

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر کتابخانه ابرار اصفهان، از کتابخانه های تخصصی حوزه ورزش در این استان، یکی از مشکلات دوری ورزشکاران و اهالی ورزش از کتاب و کتابخوانی را کمبود کتابخانه های تخصصی این حوزه ذکر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

ملوک پسته، مدیر کتابخانه ابرار اصفهان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان ، با اشاره به قدمت 10 ساله این کتابخانه گفت: کتابخانه تخصصی ورزش و سلامت ابرار با بیش از 7500 عنوان کتاب تخصصی با موضوعات تغذیه و سلامت، فضاها و اماکن ورزشی، مدیریت ورزشی، فیزیولوژی ورزشی، حرکات اصلاحی، آموزش فنون تمامی رشته های ورزشی و صدها عنوان دیگر از کتابخانه های تخصصی کم نظیر است که به ارائه خدمات به شهروندان اصفهانی می پردازد.

مدیر کتابخانه ابرار اصفهان با اشاره به سیستم قفسه باز این کتابخانه افزود: 6500 جلد از مجموعه کتاب های کتابخانه به آثار ورزشی اختصاص دارد که درصدد هستیم با افزایش خرید کتب تازه چاپ شده تخصصی و به روزرسانی هر روزه در این زمینه که دچار کمبود کتابخانه در کشور هستیم، به نیاز مراجعه کننده پاسخ دهیم.

وی در ادامه افزود: اکثر مراجعین کتابخانه دانشجویان تربیت بدنی و مربیان ورزشی هستند که با توجه به طرح جامع کتابخانه ها، درخواست کتب مراجعه کنندگان با پیگیری کتابداران با تجربه بررسی و در اختیار مراجعین قرار می گیرد و چنانچه کتاب مورد نیاز در کتابخانه موجود نبود از طریق امانت بین کتابخانه ای و مشاوره توسط کتابداران به نیاز مراجعن پاسخ داده می شود.

پسته با اعلام برنامه های جنبی برگزار شده در کتابخانه ابرار گفت: نمایشگاه کتاب و برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب از جمله برنامه های کتابخانه ابرار بوده که با استقبال مراجعه کنندگان به ویژه دانشجویان روبرو شده است.

یادآوری می شود، کتابخانه ابرار اصفهان در خیابان توحید میانی، کوچه 33 در حال فعالیت و ارائه کتاب به شهروندان اصفهانی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: آیین اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی نوای زاگرس چهارمحال و بختیاری به تعویق افتاد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری صدا و سیما خبر آنلاین

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، شهرام فرجی ضمن اعلام این خبر افزود: به دلیل شهادت جانگداز سردار سپهبد، قاسم سلیمانی و هم رزمانش و ابراز حس همدردی با این واقعه سترگ و نیز جانباختن هموطنان عزیزمان در حادثه سقوط هواپیما، برگزاری جشنواره موسیقی نوای زاگرس تا اطلاع ثانوی لغو و به زمان دیگری موکول می شود که متعاقبا اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده مقرر بود گروه نوازان و تکنوازان راه یافته به بخش مسابقه جشنواره، 25 لغایت 27 دی ماه به مدت 3 روز در فرهنگسرای بروجن با یکدیگر رقابت داشته باشند.

سردار سپهبد قاسم سلیمانی به همراه تعدادی از هم رزمانش در جبهه مقاومت اسلامی، بامداد جمعه 13 دی ماه 1398 در پی حمله هوایی متجاوزان آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خواستار برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی با گستره ملی در استان خوزستان شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، ناصر آریایی نیا چهارشنبه 18 دی ماه در دیدار با مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی با گستره ملی در استان خوزستان شد و گفت: با توجه به زیرساخت ها و ظرفیت های هنری که در استان خوزستان وجود دارد، ضرورت برگزاری یک جشنواره هنرهای تجسمی با گستره ملی در استان احساس می شود که انشاءا.. اگر این مهم تحقق یابد،سال آینده مجوزهای لازم و فراخوان آن را صادر می کنیم.

وی افزود: 15 گالری و یک گالری مختص انجمن هنرهای تجسمی در استان وجود دارد که از زمان افتتاح تاکنون قریب به 20 رویداد هنری در آن برگزار شده است.

در ادامه هادی مظفری مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اظهار رضایت از روند عملکرد انجمن هنرهای تجسمی خوزستان، قول همکاری جهت برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی در این استان را داد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سبزوار- ایرنا- دبیر شورای فرهنگ عمومی سبزوار گفت: یکی از دغدغه های اعضای این شورا توسعه فرهنگی و اقتصادی مناطق حاشیه شهر است که در این راستا تاکنون 12 مصوبه برای حل مشکلات حاشیه نشینی ارائه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : قدس آنلاین سبزواریان

رضا شجاع مقدم روز شنبه در حاشیه بازدید از یک مرکز فرهنگی سبزوار افزود: حدود یک چهارم جمعیت 250 هزار نفری سبزوار ساکن مناطق حاشیه ای هستند لذا اجرای مصوباتی با هدف عدالت اجتماعی، رفع محرومیت و ارتقای زیرساختهای خدمات شهری این مناطق در دستور کار شورای فرهنگ عمومی قرار دارد.
وی ادامه داد: کمک به مسایل فرهنگی، رفاهی، امنیتی، اجرای برنامه های فرهنگی و هنری، راه اندازی پایگاه های مشاوره، بهداشت و درمان، مهدهای کودک، کتابخانه و سرای محله برخی از اقدامات اجرایی در مناطق حاشیه شهر سبزوار با همیاری دستگاه های اجرایی شهرستان بوده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی و رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سبزوار با اشاره به طرح "گذر فرهنگ و هنر" گفت: پیگیر مکان مناسبی هستیم که با اجرای این طرح مکان هایی شامل تماشاخانه، نگارخانه، نمایشگاه و موزه های خصوصی برای شهروندان و گردشگران ایجاد شود.
وی با بیان اینکه گذرهای فرهنگ و هنر با ارائه طرح از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری شهرداری ها ایجاد می شود افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه تسهیلات مناسب از سرمایه گذارانی که در طرح گذر فرهنگ و هنر مشارکت نمایند حمایت مالی و معنوی می کند.
وسعت شهر سبزوار سه هزار و 754 هکتار است که حدود 800 هکتار آن سکونتگاه غیررسمی است. این شهر در 230 کیلومتری غرب مشهد واقع است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
لاهیجان -ایرنا-رییس انجمن آثار و مفاخر لاهیجان گفت: با توجه به اینکه یک سال از شروع کار این انجمن سپری شده ولی در این مدت هیچگونه همکاری با این نهاد در جهت شناسایی بزرگان و مفاخر شهرستان صورت نگرفته است .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

حجت مهدوی روز شنبه در نشست اعضای این انجمن با اصحاب فرهنگ و هنر لاهیجان خاطرنشان کرد: این انجمن دست نیاز به سوی همه مردم و شهروندان دراز می کند تا بتوانیم در جهت شناسایی مفاخر و بزرگان لاهیجان گام برداریم و آنها را به عنوان یک الگو به نسل جوان معرفی کنیم .

وی اظهار داشت: مفاخر کسانی هستند که ما به آنها افتخار می کنیم و تعریف جامع و کاملی از آن وجود ندارد ولی از نقاشی ، تئاتر ، فیلم ، فلسفه و کلیه شاخه های علمی و حرفه ای جامعه را در بر می گیرد و هرکس در هرجایی تجربه و بضاعت بزرگی دارد از مفاخر محسوب می شود و باید شناسایی و از آنها قدرشناسی شود.

وی با تاکید بر اینکه انجمن مفاخر لاهیجان دنبال این است تا بزرگان را شناسایی و آنها را در معرض دید همگان بویژه جوانان قرار دهد گفت: امروز نسل جوان دچار بحران انتخاب الگو هستند درحالی که لاهیجان افراد نخبه زیادی دارد که بسیاری از آنها بخاطر طبع بلندی که دارند نمی خواهند خودشان را عرضه کنند این وظیفه انجمن است که آنها را شناسایی کند و تعبیری کاربردی از بزرگان شهرستان ارایه نماید .

همچنین نایب رییس انجمن مفاخر لاهیجان نیز در این نشست با اشاره به نقش رسانه ها در این زمینه گفت:رسانه ها بصورت انبوه و فراگیر خود امروز عظمت فرهنگی ایجاد کرده و نقش مهمی در دگرگونی و توسعه جامعه شوند.

شجاع الدین طایفه افزود: هدف انجمن آثار و مفاخر لاهیجان طرح دیدگاه ها و پندار بزرگانی است که افکار و دیدگاه آنها بنیان فرهنگی جامعه هستند و هم رفتار ، کردار و آثارشان ستون های خیمه فرهنگ جامعه را شکل می دهند.

وی تصریح کرد: این انجمن با شروع بکار روی ژرفای اندیشه و درون جامعه تمرکز کرده است و در این راه حواسمان معطوف به دقت و حتی وسواس است .

وی اظهار داشت:امروز این انجمن می خواهد بازخوانی درستی از رفتار ، درک پندارها و کردارهای بزرگان برای انتقال آنها به نسل جوان و بخاطر الگوهایی که باید در اختیار نسل جوان قرار گیرد انجام دهد تا تجربه ها و اندوخته های بزرگان برای نسل جوان قابل دسترسی باشند.

نشست اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان لاهیجان با اعضای انجمن آثار و مفاخر این شهرستان در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان تشکیل شد و در آن نمایندگان رسانه ها نیز نظرات و دیدگاه های خود را مطرح کردند و قرار شد این همکاری ها به منظور تبادل تجربه ادامه داشته باشد.

انجمن آثار و مفاخر شهرستان لاهیجان اسفند ماه سال گذشته متشکل از پنج عضو هیات مدیره از فرهیختگان و معتمدین فرهنگی شهرستان لاهیجان فعالیت خود را آغاز کرد.

این دومین انجمن آثار و مفاخر استان گیلان بعد از رشت به شمار می رود که پس از آن انجمن آثار و مفاخر بندرانزلی و لنگرود نیز فعالیت خود را آغاز کردند.

لاهیجان از سوابق فرهنگی و تاریخی و نام آورانی همچون دکتر مجتهدی بنیانگذار دانشگاه صنعتی شریف ، دکتر حکیم زاده پدر آسایشگاه های ایران و بنیانگذار کهریزک تهران ، حزین لاهیجی و دهها شخصیت برجسته فرهنگی و علمی به عنوان مفاخر این شهرستان برخوردار است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از کمک اوقاف استان برای ازدواج جوانان از محل عواید موقوفات خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

حجت الاسلام مختار کرمی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به اینکه کاهش ازدواج های آسان و پایدار یکی از معضلات جدی اجتماعی است، اظهار کرد: در همین راستا واقفان می توانند در نیات خود عواید موقوفه را برای ترویج و فرهنگ سازی ازدواج آسان در نظر بگیرند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه اوقاف همواره مشارکت فعالانه ای در امر ترویج ازدواج از محل عواید موقوفات داشته است، تصریح کرد: با این اقدام زمینه ازدواج جوانان بسیاری فراهم شده است.

وی با اشاره به اینکه اخیرا نیز به منظور ترویج ازدواج آسان و کمک به ازدواج جوانان مبلغ 100 میلیون ریال از محل عواید موقوفات به بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی استان کمک شد، اضافه کرد: این مبلغ از محل عواید موقوفه سرای سنگی کمک شد.

کرمی با اشاره به اینکه قرار است در این جشن ازدواج بیش از 450 زوج حضور داشته باشند، گفت: پس از برگزاری جشن هم زوج های جوان به مشهد مقدس اعزام خواهند شد که این برنامه نیز با همکاری دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه زنجان اجرایی خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه کمک اوقاف به بحث ازدواج جوانان محدود به این جشن ازدواج نبوده، بیان کرد: در طول سال نیز کمک های موردی از محل عواید موقوفات به بحث ازدواج شده است.

وی در پایان به مشارکت بیشتر مردم در موضوع وقف نیز تأکید کرد و گفت: وقف به عنوان یک سنت حسنه محسوب می شود که مردم باید در این مشارکت ماندگار شرکت داشته باشند.

انتهای پیام/73005/ق20

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲۱

نصف جهان: به مناسبت چهاردهمین قرن شهادت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام، مراسم افتتاحیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام و تبیین سیره و خصایص امام علی علیه السلام طی روزهای 25 و 26 دی ماه سال جاری در مجموعه سالن های امیرکبیر در ساختمان اندیشه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در نشست خبری این کنگره با اشاره به ابعاد شخصیتی امیرمؤمنان علی علیه السلام گفت: امروز هر مشکلی که در زندگی پیش می آید با استفاده از تعالیم نورانی اهل بیت(ع)، قابل حل بوده و مردم، نظام و کشور ولایتمدار ایران اسلامی نمونه بارز ارادت به اهل بیت(ع) بوده و عشق، محبت و دوستی خود را در صحنه های مختلف اثبات نمودند.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی بر پایه تعالیم قرآن و اهل بیت(ع) شکل گرفته است، افزود: به همین دلیل، از روزهای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان قرآن و اهل بیت(ع) که دشمنان انسانیت هستند در مقابل نظام جمهوری اسلامی به شکل های مختلف به خصوص در حوزه فرهنگی، اندیشه و... صف آرایی کردند.

وی با اشاره به اهداف این کنگره افزود: اهتمام به افزایش معرفت و آگاهی از وجود متعدد مکارم و فضایل امام المتقین علی بن ابی طالب(ع)، اهتمام به حفظ اصول و ارزش های اسلامی به ویژه پاسداری از حریم ولایت، مطالعه و پژوهش در مبانی سیره و سلوک حکومت داری امام علی(ع) و... از اهداف برگزاری کنگره است.

حجت الاسلام و المسلمین انصاری از حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه این کنگره خبر داد و گفت: احتمالاً در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اصفهان برای شرکت در مراسم اختتامیه، کاشان به عنوان پایتخت نهج البلاغه معرفی خواهد شد.

رئیس شورای سیاستگذاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمؤمنین علی علیه السلام هم گفت: دبیرخانه این کنگره دهم خرداد فراخوان را در 34 محور برای گروه های مخاطب ارسال کرد که با استقبال بسیار خوبی همراه بود و در نهایت 1082 اثر در بخش های مقاله، کتاب، پایان نامه، شعر و آثار هنرمندان به دبیرخانه رسید.

سید حسین رضازاده با بیان اینکه داوری آثار از سوی هیئت داوران و گروه ارزیابی در هر بخش انجام شد، افزود: مقالات و آثاری که از 100 نمره، بیش از 70 نمره کسب کردند با انجام ویراستاری، در حال چاپ بوده که در مراسم اختتامیه 30 دی ماه سال جاری در 14 مجلد شامل قرآن و امام علی(ع) دو جلد، تاریخ ولایت و امامت، امام علی(ع) و نهج البلاغه، امام علی(ع) در آیینه شعر و ادب و... توزیع می شود.

رضازاده افزود: در این کنگره به مناسبت شهادت سپهبد قاسم سلیمانی، نشان ولایت به خانواده وی اهدا می شود.

رئیس شورای سیاستگذاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام گفت: نمایشگاه تخصصی کتاب و آثار هنرمندان در نگارستان امام خمینی(ره) اصفهان به مدت پنج روز دایر بوده و در مراسم اختتامیه از این هنرمندان تجلیل می شود.

وی برگزاری این کنگره را حرکتی مردمی بدون وابستگی به دستگاه های دولتی بیان کرد و گفت: هزینه برگزاری این کنگره را خیرین و علاقه مندان تأمین کرده اند.

رضازاده از افتتاح بنیاد نهج البلاغه با مساعدت خیرین به منظور گسترش فرهنگ نهج البلاغه و رونمایی از محل پژوهشکده نهج البلاغه در اصفهان خبر داد و گفت: 300 مهمان خارج از استان اصفهان در این کنگره شرکت می کنند و قرائت پیام مراجع تقلید، تجلیل از آثار برتر، اهدای نشان ولایت، رونمایی از 17 جلد کتاب و... از دیگر برنامه هاست.

مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) که مدیرعامل مؤسسه نهج البلاغه اصفهان هم هست گفت: اگر نهج البلاغه در جامعه ای پویا بوده و پیام نهج البلاغه به جامعه برود، آن جامعه زنده خواهد بود و در حقیقت پیام نهج البلاغه کتاب زندگی امروز و فردای ماست و هرچه بیشتر در این راستا تلاش کنیم، جایگاه انسانیت بیشتر شناخته می شود.

حجت الاسلام و المسلمین علی اصغر بیگی با بیان اینکه اصفهان در آینده باید شهر نهج البلاغه نامگذاری شود، افزود: در این کنگره، علاوه بر سخنرانی های تخصصی، شش پانل تخصصی با حضور اساتید دانشگاه های کشور برگزار می شود و مرکز پژوهش های نهج البلاغه و مدرسه تخصصی تحقیقات و آموزش های نهج البلاغه نیز دو واقعه ای است که همزمان با کنگره صورت می پذیرد.

مسعود نیک آیین نماینده ویژه استاندار در این کنگره هم گفت: با توجه به نگرش ویژه استاندار اصفهان به این رویداد بزرگ در اصفهان، کمیته سه نفره ای در استانداری تشکیل و ما در کنار شورای سیاستگذاری کنگره، در بعد معنوی در خدمت سیاستگذاران کنگره خواهیم بود.

لینک خبر :‌ روزنامه نصف جهان