بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 15 دی 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی در حساب کاربری توئیتر خود با اشاره به همدلی بین مردم در سوگواری برای شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، نوشت: همه در سوگ و خونخواه سیاوش زمانه خود هستیم؛ اما آیا سیاه جامگان سووشون باقی خواهیم ماند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر یزد خوزستان آنلاین

سیدعباس صالحی در پی ورود پیکر مطهر سردار سپهبد قاسم سلیمانی و همراهان شهیدش به ایران و تشییع از استان خوزستان در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: می ترسم دلم برای این روزها تنگ شود. این که همه با هم در سوگ بودیم، گریستیم و فریاد زدیم و خونخواه سیاوش زمانه خویش شدیم. آیا ما سیاه جامگان سوگ سووشون باقی خواهیم ماند؟

سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی بامداد جمعه (13 دی) به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله پهبادهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود. در پی این اقدام تروریستی حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری سه روز عزای عمومی اعلام کردند.
وزارت امور خارجه هم با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی رژیم آمریکا را محکوم کرد و نشست فوق العاده تشکیل داد. همچنین سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به آمریکا به وی اعلام شد. آیین های تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی و همراهانش دیروز (شنبه، 14 دی) در شهرهای کاظمین، کربلای معلا و نجف اشرف و امروز پس از ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران در استان خوزستان و در مشهد و تهران و خاکسپاری در کرمان محل تولد این سردار اسلام برگزار خواهد شد.

هدف ترامپ ریشه های فرهنگی توانایی ایران است

همچنین علی اصغر سیدآبادی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از توئیت های تهدیدآمیز اخیر دونالد ترامپ و ادعای اینکه کشورش با تجهیزات نظامی جدید به حمله احتمالی ایران پاسخ خواهد داد، در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: ترامپ هیچ تفکیکی بین ایران و جمهوری اسلامی ایران قائل نیست. دشمنان ایران می دانند، آن چه به ما توش و توان تاب آوردن و بازآفرینی داده است، چیست. هدف ترامپ و اسراییل و عربستان ریشه های فرهنگی این توانایی است. حالا تکلیف روشن است، بدون هیچ ابهامی. یا دوستدار ایرانیم یا نیستم./ایرنا

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
مراسم تجدید عهد هنرمندان با سردار شهید قاسم سلیمانی در حوزه هنری در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، آیین تجدید عهد هنرمندان با شهید حاج قاسم سلیمانی، چهره بین المللی مقاومت و سردار پرافتخار ایرانی با عنوان سردار آسمانی هم اکنون در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم قاری قرآن، آیاتی چند از کلام الله مجید را قرائت کرد.

سپس، کوروش زارعی مسئول هنر های نمایشی حوزه هنری، شعری قرائت کرد و گفت: شهادت سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی، برای همه غیر منتظره بود. این فاجعه نه تنها دل مردم ایران را به درد آورد، بلکه برای همه مردم جبهه مقاومت سخت و اسف بار بود. امروز نه تنها ما بلکه همه مردم جهان داغدار شهادت او هستند.

میلاد عرفان پور مدیر دفتر موسیقی حوزه هنری هم پیش از قرائت شعرش گفت: سلام خدا بر سردار قاسم سلیمانی و سیدالشهدا امام حسین علیه السلام. امید که ما هم در پیروزی که پیش روست، سهمی کوچک داشته باشیم.

قاسم سلیمانی عارف بود و عارفانه هم شهید شد

پس از آن کوروش زارعی بیان کرد: خداوند همیشه بن بست های این انقلاب را با شهادت بهترین ها باز کرده است. اگرچه شهید قاسم سلیمانی آخر از همه رفت، اما بهتر از همه رفت. شهادت حاج قاسم ملت ایران و عراق را به هم پیوند داد. سردار ما به دست پست ترین و منفورترین انسان روی زمین به شهادت رسید؛ حاج قاسم ما سال ها برای رسیدن به دوستان شهیدش بی تابی می کرد؛ او یک عارف بود و عارفانه هم شهید شد.

حاج قاسم نمونه بارز ولایت پذیری بود

در ادامه، همایون امیرزاده از همزمان سردار شهید قاسم سلیمانی و مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد گفت: به سهم خودم از دوستان در حوزه هنری که این جلسه آبرومند را برگزار کردند، کمال تشکر را دارم. افتخار می کنم به این سربازی؛ امروز همزرمان این شهید شانه هایی را جستجو می کنند تا خود را خالی کنند.

او افزود: حاج قاسم یک نوجوان چهارده ساله بود که اول بار به جبهه رفت. شب عملیات والفجر هشت من بی سیم چی بودم. بعد از بچه های غواص به خط زدیم و نوحه آخر را آهنگران می خواند و حاج قاسم سخنرانی می کرد. او یک شب قبل از والفجر هشت صحبت بسیار عاشورایی کرد؛ شاخصه اصلی شخصیت او توسل به اباعبدالله (ع) بود. حاج قاسم نمونه بارز ولایت پذیری بود؛ اخلاق و اخلاصش او را به لالایی نسل بعد تبدیل می کند. در هر دوره ای اسطوره ای ظهور می کند و اسطوره زمان ما حاج قاسم سلیمانی است.

در این مراسم نفیسه سادات موسوی شعرش را برای سردار قاسم سلیمانی قرائت کرد. در این مراسم همچنین، حاج علی انسانی، شاعر و مداح اهل بیت پیش از مداحی و شعرخوانی گفت: مجلس از کیفیت خاصی برخوردار است؛ اهل فن و ادبا نشستند و باید شعر فاخر خوانده شود. خودم تا الآن اظهار ارادتی که فاخر باشد، نداشته ام. اجازه بدهید دو سه بیت از صائب بخوانم. همه از ویژگی های سردار قاسم سلیمانی سخن گفتند؛ اما از عرفان، خودساختگی و مهربانی های سردار قاسم سلیمانی کمتر سخنی به میان آمده است.

کوروش زارعی در ادامه این مراسم تصریح کرد: در تحقیقاتم برای عملیات والفجر هشت متوجه شدم شهید حاج قاسم سلیمانی همیشه به بچه ها می گفت به مهریه حضرت زهرا(س) اروند را قسم بدهید و حرکت کنید. وقتی حاج احمد به آب قسم می دهد، راه باز می شود. حاج قاسم سلیمانی گفته بود سال آینده در ایام فاطمیه در دنیا نخواهم بود و این اتفاق افتاد.

در این مراسم مرشد میرزا علی به منقبت خوانی پرداخت و شاعرانی مانند علی داوودی، میلاد عرفانپور، نفیسه سادات موسوی و حاج علی انسانی حضور داشتند.

زارعی تصریح کرد: خیلی به جوانان اعتماد داشت شاید دلیل موفقیت هایش در سوریه و عراق بود که به جوانان عراقی و سوری خیلی بهاء داد.

در این مراسم علی محمد مؤدب هم شعرش را درباره حاج قاسم سلیمانی خواند. فاضل نظری هم از دیگر شاعرانی بود که در این مراسم حضور داشت.

حجت الاسلام و المسلمین شیرازی، نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: توفیقی است در جمع اهالی هنر، چند جمله ای از سردار سلیمانی بگوییم؛ بدون مقدمه وارد موضوع می شوم، سردار سلیمانی یک هنرمند بود چه هنری بالاتر از این که بتواند همه را جذب خود کند نه یک ایران که مردم عراق، لبنان، سوریه، پاکستان و هند برای او متاثر شدند تاکنون غیر از تشییع جنازه امام خمینی(ره)ندیدم کسی از دنیا عروج کند همه ایران برای او اشک بریزند.

وی افزود:دیروز برخی تصور می کردند کرمان متاثر است اما دیدم تبریز از کرمان سوزناک تر است همه پیام دادند نمی شود شهید را زمینی ببرید؛ قم اصفهان، رفسنجان و کرمان در آن حضور داشته باشند.

او افزود:راست و چپ و زن و مرد و کم حجاب و باحجاب می خواستند با او عکس بگیرند چه داشت پول داشت به دیگران پول می بخشید یک چیز داشت به همه غالب بود و آن عشق به مردم بود. مردم از امام صداقت دیدند از سردار سلیمانی صداقت دیدند. آن روز که در گیلان گفت تا سه ماه دیگر اثری از داعش نمی بینند شک نکردند چون در ایران راست گفت، در لبنان راست گفت، اگر می گفت عاشق بچه های شهدا هستم؛ هم پای آن ها می سوخت، فرقی نداشت بچه شهید دفاع مقدس باشد یا مدافع حرم، او را پدر و عمو خطاب می کردند همه حرف هایی که بچه های شهدا نوشتند جمع کنید تا عشق بچه های شهدا به سردار قاسم سلیمانی تبیین شود.

نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: راز او علاوه بر مردم داری یک نکته بود دیروز وصیت نامه اش را خواندم من قبر خودم را در گلزار شهدای کرمان مشخص کردم محمود می داند آن قبر کجاست قبر را کنار قبر یوسف اللهی انتخاب کرده بود و گفته بود مرا در کنار شهدای ثارالله دفن کنید، متمایز از شهدای دیگر نباشد روی قبرم بنویسید سرباز قاسم سلیمانی، او می خواهد سرباز باشد شعار نمی دهد در لبنان خود را بزرگ نکرد، حزب الله را بزرگ کرد. در عراق خود را بزرگ نکرد بارها سردار سلیمانی می گفت فرمانده من ابو المهدی است هیچ زمانی نگفت من سوریه را شکست دادم رمز پیروزی او این بود.

حجت الاسلام شیرازی تصریح کرد: یوسف اللهی عارف بود سلیمانی از یوسف اللهی چه دیده است که می خواهد کنار او دفن شود.

او ادامه داد: سردار سلیمانی را از دوران جنگ می شناسم مسئول تبلیغات بود سردار سلیمانی کجا یوسف اللهی کجا؛ وقتی خودی ندید می خواهد کنار یوسف اللهی دفن شود و یک ایران برایش اشک می ریزد ما می آییم اینجا برای اینکه بگوییم تو یک نفر نبودی یک ایران بودی.. تازه این دنیایش است قیامت چه خبر است؛ الله اعلم خیلی حرف ها دارم تا امروز نگفتم. مردم ما هنوز یک ذره از سردار سلیمانی می دانند. مردم شاید باور نکنند سردار سرلشکر سپاه، فرمانده نیروی قدس یک زندگی ساده دارد یک زندگی معمولی دارد. در و دیوار خانه اش عکس شهدا بود در اتاق کارش عکس شهدای مدافع حرم بود هیچ چیزی از این دنیا نداشت. سی و نه سال با او زندگی کردم و رفت و آمد داشتم آن روزی که یک نیروی رزمنده جنگ بود تا هفته گذشته هیچ تفاوتی نداشت. در زمان حیاتش هر شهری برای سخنرانی رفتم جوان ها گفتند دست او را ببوس. عشق به سردار سلیمانی در ایران قبل از شهادتش هم بود. این جز به دلیل پاگذاشتن روی هوای نفس نبود تازه بعد از شهادتش در جهان گُل می کند.

در این مراسم علی داوودی، شاعر به شعرخوانی پرداخت ومحسن مومنی شریف، مجتبی رحماندوست از دیگر حاضران در مراسم بودند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یکصد و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان لرستان با حضور نماینده ولی فقیه در استان و استاندار لرستان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، احمد حسین فتایی، مدیر کل، در ابتدای این جلسه ضمن تسلیت شهادت سردار شهید " حاج قاسم سلیمانی " گفت: آن شهید بزرگوار در طول عمر با برکت خویش، خدمت به اسلام و نظام اسلامی را به معنای واقعی کلمه معنا کرد و بجز ایران، تمام ملتهای مسلمان منطقه نیز از برکات وجود این مرد بزرگ بهره مند بودند.

وی سپس به برخی مصوبات جلسه گذشته شورا اشاره کرد و افزود: مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان به بهبود و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی در استان می انجامد و نیاز است که دستگاه های عضو اهتمام بیشتری در این خصوص داشته باشند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان لرستان تصریح کرد: انتخابات اسفند ماه سال جاری از مهمترین موضوعات امروز استان است که جنبه های فرهنگی آن در جلسه آینده ی شورا به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پایان خاطر نشان ساخت: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان از تمامی نظرات، پیشنهادات و طرح هایی که بتواند سطح کیفیت عملکرد شورا را ارتقاء دهد استتقبال می کند.

در پایان این جلسه حکم انتصاب حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی، نماینده ولی فقیه در استان به عنوان رییس شورای سیاست گذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با امضای سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس شورای سیاستگذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، به وی اهداء شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی بار دیگر درباره سوگ سیاوش زمانه نوشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد جماران برترین ها خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بار دیگر در اکانت شخصی اش به شهادت حاج قاسم سلیمانی و سوگواری جامعه برای این شهید بزرگ واکنش نشان داد و نوشت:

می ترسم دلم برای این روزها تنگ شود. این که همه با هم در سوگ بودیم، گریستیم و فریاد زدیم و خونخواه سیاوش زمانه خویش شدیم. آیا ما سیاه جامگان سوگ سووشون باقی خواهیم ماند؟

258258

کد خبر 1338872

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
با وجود انتشار اخباری مبنی بر توقف اعزام زائران عتبات پس از شهادت سپهبد سلیمانی، سفر به کربلا همچنان برقرار است و تا پایان دی ماه 37 کاروان زیارتی به صورت هوایی به این سفر معنوی مشرف می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس عقیق رجا نیوز مشرق نیوز بسیج وارث

به گزارش شیعه نیوز ، سفر به عتبات در ماه های اخیر با فراز و نشیب هایی همراه بود و پس از شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و سایر شهدای مقاومت در بغداد، اخباری مبنی بر مسدود شدن راه سفر به کربلا در فضای مجازی منتشر شد.

با این وجود سفر به عتبات همچنان برقرار است و همانطور که علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرده بود، این سفر تنها به صورت هوایی و محدود صورت می گیرد و فعلا برنامه ای برای اعزام زمینی زائران اتخاذ نشده است.

با توجه به محدودیت اعزام ها، سفر به عتبات از تمام استان ها انجام نمی شود و با توجه به برنامه ریزی سازمان حج و زیارت، در حال حاضر تا پایان دی ماه امکان رزرو و ثبت نام برای این سفر معنوی امکان پذیر است.

بر همین اساس، به گفته یک منبع مطلع تا پایان ماه جاری تا این لحظه 37 کاروان زیارتی عتبات پیش بینی شده است که این کاروان ها از استان های تهران، خراسان رضوی، اراک، قم، قزوین و اردبیل به عراق اعزام می شوند و تمام پروازها توسط شرکت هواپیمایی ماهان به نجف اشرف در حال انجام است.

بر همین اساس، علاقه مندان به سفر عتبات می توانند با مراجعه به یکی از 2 هزار و 500 دفتر زیارتی مجاز در زمان های پیش بینی شده تا پایان دی ماه به عتبات مشرف شوند.

لینک خبر :‌ شیعه نیوز
حجت الاسلام نوروزپور اعلام کرد: ویژه برنامه های شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در طول 3 روز عزای عمومی در 2 هزار بقعه شاخص کشور برگزار می شود.

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف: حجت الاسلام المسلمین محمد نوروزپور با بیان اینکه ویژه برنامه های شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی به معاونان فرهنگی ادارات کل اوقاف و امور خیریه سراسر کشور ابلاغ شده است، گفت: به همین مناسبت امامزادگان و بقاع متبرکه کشور سیاهپوش می شوند و پرچم سیاه در این اماکن مقدس به اهتزاز در می آید .

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: با هماهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرماندهان مقاومت به منظور سخنرانی در امامزادگان و بقاع متبرکه در استان های مختلف کشور دعوت شده است .

نوروزپور افزود: هیئات مذهبی و مداحان نیز مراسم های ویژه ای را در امامزادگان برگزار می کنند. از ناشران و مولفان نیز دعوت شده است کتاب های با موضوع دفاع مقدس، شهدا و محورهای مقاومت را در قالب نمایشگاه هایی در بقاع متبرکه به زائران ارایه بدهند .

وی همچنین یادآور شد:کارشناسان و روحانیون حاضر در خیمه های معرفت نیز به تبیین محورهای مقاومت و دستاوردهای مدافعان و حرم و شهید حاج قاسم سلیمانی می پردازند .

نوروزپور در پایان خاطرنشان کرد: کلیپ هایی نیز با موضوع دستاوردهای مدافعان حرم توسط معاونت فرهنگی اوقاف تهیه شده و در غرفه های چندرسانه ای که در بقاع متبرکه تدارک دیده شده به نمایش در می آید.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی در پیامی ضمن تسلیت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی نوشت: حاج قاسم تنها یک فرمانده نظامی نبود. او برای بسیاری از جوانان، الگوی تراز مؤمن انقلابی به حساب می آید.

به گزارش خبرگزاری فارس، متن پیام علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به مناسبت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی به این شرح است:

بسم الله القاصم الجبارین

مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا

هیچ عاقبتی جز شهادت برای سردار دلاوری چون حاج قاسم سلیمانی متصور نبود. سرداری که به واسطۀ بیش از چهار دهه جهاد صادقانه و خالصانه در راه خدا، اسطوره ای ملی برای ایرانیان و نماد حق طلبی برای آزادگان جهان شناخته می شد.

حاج قاسم تنها یک فرمانده نظامی نبود بلکه مرام و مسلک او مرام جوانمردی، اخلاق مداری، مردم داری، ایران دوستی و عشق به فرهنگ ایرانی-اسلامی و دوستدار کتاب و کتابخوانی بود و برای بسیاری از جوانان، الگوی تراز مومن انقلابی به حساب می آید.

سردار سرافراز اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی در این سال ها با فرماندهی محور مقاومت در جهان اسلام بذر امیدی در دل ملت های ستمدیده کاشت که ان شاء الله خون مطهر ایشان و همرزمان شان استحکام و پیروزی این محور در جهان اسلام را تضمین می کند.

اینجانب به نمایندگی از کتابداران و کارکنان کتابخانه های عمومی سراسر کشور شهادت این سردار بزرگ اسلام و همراهان مجاهدش به ویژه آقای ابومهدی المهندس را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، خانواده ایشان و عموم ملت شریف ایران تسلیت می گویم.

هر چند بزرگترین انتقام بر اساس سنت های الهی، از قاتلان آن شهید بزرگوار، در همان لحظه که تصمیم به این ترور وحشیانه گرفتند، گرفته شد و نام منحوس شان به عنوان قاتلان پاک ترین فرزندان اسلام و ایران در تاریخ ایران و جهان ثبت گردید؛ اما همچنان باید منتظر سیلی ده برابر محور مقاومت به خود باشند.

ان شاء الله.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مراسم بزرگداشت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و شهدای مقاومت تاکید کرد: شهادت حاج قاسم سلیمانی، دشمنان را در منطقه به دلهره انداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خوزستان آنلاین خبر یزد

به گزارش ایلنا، مراسم بزرگداشت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و شهدای مقاومت امروز با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی از سوی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در نمازخانه این سازمان برگزار شد.

سرپرست حجاج ایرانی در این مراسم به ویژگی های حاج قاسم و ابومهدی پرداخت و گفت: برای شهادت این بزرگواران می توان نگاه های مختلفی داشت، اما اینکه چه چیزی، حاج قاسم را حاج قاسم کرد؟ این موضوع در پیام و گفتار رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی بیان شده که اولین ویژگی برجسته را اخلاص ایشان برشمردند.

وی افزود: حاج قاسم کاری که انجام می داد به دنبال این نبود که این کار به نام چه کسی نوشته می شود، تنها برای رضای خدای متعال گام بر می داشت. شجاعت دومین ویژگی برجسته این سردار اسلام بود. وی وقتی اعلام کرد، سه ماه دیگر حکومت داعش پایان می یابد، با تمام شجاعت این سخن را بیان کرد و خوشبختانه وعده الهی نیز در این خصوص محقق و حکومت داعش از سرزمین های اسلامی زدوده شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، مردمی بودن، زمان شناسی و در صحنه بودن را از دیگر ویژگی های برجسته شهید سلیمانی عنوان کرد و یادآور شد: همین ویژگی های ممتاز سبب شد که این شهید بزرگوار در شب جمعه و در آستانه ایام فاطمیه (س) به درجه شهادت نائل آید به گونه ای که روز هفتم شهادت این شهید بزگوار همزمان با روز شهادت حضرت زهرا(س) و اربعین شهادتش همزمان با روز 22 بهمن شده است.

وی با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی، عباسی برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) بود، تصریح کرد: این شهادت آثار و منافع زیادی خواهد داشت، همچون زمانی که مرحوم آقامصطفی خمینی شهید شدند، افراد زیادی در شهادت ایشان، گریه کردند؛ اما امام امت (قدس سره شریف) فرمودند، شهادت آقامصطفی از الطاف الهی است.

سرپرست حجاج ایرانی تاکید کرد: این شهادت، حاج قاسم های زیادی را تربیت می کند، امروز این پیکرمطهر در عراق تشییع شد و وضعیت را در عراق تغییر داد، نگاه ها را عوض کرد و جهت فکری افراد را به جهت دینی برگرداند، این تنها بخش اندکی از آثار شهادت این شهید بزرگوار به شمار می آید.

وی با بیان اینکه که شهادت حاج قاسم سلیمانی، دشمنان را در منطقه به دلهره انداخته، تاکید کرد: به یاری خداوند متعال، خون پاک این سردار شهید و شهدای مظلوم مقاومت، موجب نجات منطقه از حضور استکبار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران

الکساندر دوگین با تسلیت شهادت سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه به دست تروریست های ارتش آمریکا گفت: ژنرال سلیمانی مانند قهرمان زندگی کرد، مانند قهرمان جنگید و مانند قهرمان شهید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، الکساندر دوگین، نویسنده و اندیشمند معروف روسیه در پی شهادت سردار دلها اظهار کرد: ژنرال سلیمانی مانند قهرمان زندگی کرد، مانند قهرمان جنگید و مانند قهرمان شهید شد. او در برابر دجال و سرنوشت شوم جنگید. زندگی ای نمونه و الگو، پایانی نمونه و الگو داشت.

وی افزود: فقط درست زندگی کردن مهم نیست، بلکه درست مردن نیز مهم است. این هنر واقعی است.

این نویسنده بیان کرد: جنگیدن در برابر پلیدی جهانی و مردن مانند یک جنگجو. این نشانی ایرانی است، پسران نور در برابر پسران تاریکی می جنگند.

الکساندر دوگین خاطرنشان کرد: پیروز شدن تنها مهم نیست، بلکه نبرد و جنگیدن در طرف حق مهم است. به چنین کسی جلال و افتخار حقیقی تعلق می گرد، نور لطیف جلال سلطنتی.

وی همچنین، تأکید کرد: هیچ گونه افسوس و اندوهی نیست، الگوی ایده آل بهترین چیزی که می تواند برای یک انسان اتفاق بیافتد، مردن با اسلحه ای در دستان، انجام کلی شاهکار، از بین بردن عروسک های خیمه شب بازی یعنی داعش، نجات دوستان (سوریه کبیر) و ضربه زدن به دشمنان است.

الکساندر دوگین در پایان یادآور شد: مهمترین چیز در آینده ای نزدیک اتفاق خواهد افتاد البته نه در لیبی بلکه در عراق. اینجاست که مقاومت جدیدی از روح ژنرال سلیمانی متولد می شود.

انتهای پیام/ص

09:40 - 1398/10/15 / شماره : 742097 / تعداد نمایش : 123

air.ir/ZrqeDZr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
محمد گلریز درباره لزوم ساخت آثار موسیقایی فاخر برای شخصیت های بزرگی چون سردار سلیمانی، گفت: می توانیم با یک شعر فاخر و ملودی خوب کاری را بسازیم که همه زمزمه کنند و با این کار یاد و خاطره این شهید بزرگوار و همچنین دیگر افرادی را که هم ردیف او هستند، زنده نگه داریم. من نیز اعلام می کنم که با همه وجودم آماده هستم تا بیایم و بدون هیچ چشم داشت مادی، یک یا چند سرود فاخر و ماندگار را برای سردار سلیمانی کار کنم.

این خواننده که برای انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی سرودهای بسیاری همچون "ای مجاهد شهید مطهر"، "این بانگ آزادی"، "حجسته باد این پیروزی" و "دریغا ای دریغا" را خوانده است، درباره ضرورت ساخت سرودهای مناسب برای شخصیت بزرگی چون سردار سلیمانی خصوصا پس از شهادتش مطالبی را عنوان کرد.

گلریز در گفت وگو با ایسنا، در ابتدا درباره دلایل ساخته نشدن سرودهای خوب و فاخر برای چنین شخصیت های مهمی می گوید: اینکه سرودهای خوب برای شخصیت های مهم کشور ساخته نمی شود، به این دلیل است که در چند سال گذشته موسیقی ما به موسیقی لس آنجلسی شبیه شده است. گاهی چیزهایی می شنویم که واقعا انسان را متأسف می کنند. ما موسیقی غنی با قدمتی چند هزار ساله داریم. شاعران خوبی در گذشته و حال داریم، ولی اکنون موسیقی کشور و ترانه های آن پیش پا افتاده با ملودی های تکراری هستند.

گلریز بیان می کند که من همیشه گفته بودم که هیچ قدرتی نمی تواند دو مافیای ماشین و موسیقی را متوقف کند؛ چراکه هر کسی بخواهد حرف بزند، با پول او را می خرند. دلالان موسیقی ضربات مهلکی به موسیقی ملی و ارزشی ما می زنند که جبران ناپذیر است و می تواند اخلاق و روحیات جوانان ما را تغییر دهد.

او با بیان اینکه موسیقی در ظاهر، باطن و تفکر فرد اثرگذار است، می گوید: در طول سال هایی که در حوزه موسیقی فعالیت کرده ام، متوجه شده ام که موسیقی در بین سایر شاخه های هنر بیشترین تأثیرگذاری را دارد. متأسفانه برخی از بانی های فرهنگی ما به صورت خودخواسته یا ناخواسته به افزایش ساخت موسیقی های بد کمک می کنند. زمانی هم که از آنها سوال می کنیم چرا وضعیت به این گونه است؟ می گویند که اگر ما این کار را نکنیم به سراغ بدتر می روند . این در حالی است که با این سیاست از چاله ای به چاله دیگر می افتیم. به نظرم این امر از خارج به ما تحمیل می شود.

او در توضیح نظرش می گوید: اگر یک بار به یک کنسرت پاپ بروید تنها صداهای گوش خراشی می شنوید که شما را به یاد لس آنجلس می اندازد و شرایط در این کنسرت ها به گونه ای که فرد از موسیقی لذت ببرد، نیست.

گلریز در ادامه گریزی به سرودهایی که در زمان جنگ می ساخته اند می زند و بیان می کند: موسیقی هایی که در آن زمان حماسی و درباره شهدا بوده اند، هنوز که هنوز است هر کسی با هر سلیقه ای که آنها را گوش دهد، می پسندد. سرودهایی که برای شخصیت هایی مانند شهید مطهری و شهید رجایی ( راه رجا ) ساخته شد یا سرود بانگ آزادی . به همین دلیل است که هر کسی ما را در خیابان می بیند با نام این سرودها ما را صدا می زند و یا قسمتی از سرودهای آن زمان را می خواند. این اتفاق نشان دهنده آن است که این سرودها در ذهن مردم ماندگار شده است.

ساخت سرودهای مناسب در شأن سردار سلیمانی چقدر ضرورت دارد؟

از گلریز می خواهیم که به این پرسش پاسخ دهد. او می گوید: سردار سلیمانی علاوه بر اینکه فردی بود که در نبردها و در دوران دفاع مقدس رشادت های زیادی داشت، ویژگی اخلاص او باعث شد که مردم تا این حد به او علاقه داشته باشند. او یک فرد ملت پرست و وطن پرست بود و ریشه داعش را از بین برد. او جان و تمام وجود خود را در راه دفاع از مردم گذاشت.

این خواننده ادامه می دهد: دست اندرکاران وزارت ارشاد، حوزه هنری و صدا و سیما و هر کسی که برای چنین فعالیت هایی ردیف بودجه ای دارند و وظیفه شان انجام این کار است، باید به فکر ساخت سرودی مناسب باشند. زمانی که چنین اتفاقی برای شخصی مانند سردار سلیمانی رخ می دهد، همه ما در عرصه های مختلف مانند فیلم سازی، گرافیک و... باید دست به کار شویم. موسیقی در چنین زمینه ای خیلی می تواند اثرگذار باشد و به قول قدیمی ها تنها صدا است که باقی خواهد ماند. می توانیم با یک شعر فاخر و ملودی خوب کاری را بسازیم که همه زمزمه کنند و با این کار یاد و خاطره این شهید بزرگوار و همچنین دیگر افرادی که هم ردیف او هستند را زنده نگه داریم. من نیز اعلام می کنم که با همه وجودم آماده هستم تا بیایم و بدون هیچ چشم داشت مادی، یک یا چند سرود فاخر و ماندگار را برای سردار سلیمانی بسازم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
داوود فتحعلی بیگی گفت: برای سردار قاسم سلیمانی تفاوتی نداشت که چه شخصی مظلوم واقع شده و آن فرد پیرو کدام دین است و او در همه حال به حمایت از مظلوم بر می آمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵ سایت های دیگر : ایران آنلاین

سرویس تئاتر هنرآنلاین ، داوود فتحعلی بیگی مدرس دانشگاه، کارگردان، بازیگر، نویسنده و پژوهشگر در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره سردار قاسم سلیمانی گفت: من با این بزرگوار از نزدیک آشنایی نداشتم و از طریق اخبار از فعالیت ها و نقش ایشان در کشور و منطقه مطلع بودم. با این حال خبر شهادت سردار سلیمانی برایم بسیار دردناک بود و مرا بی اختیار به یاد مالک اشتر انداخت؛ چراکه مالک را نیز عوامل معاویه ترور و به شهادت رساندند.

او همچنین در ادامه افزود: در حقیقت معاویه در جبهه باطل قرار داشت و مالک اشتر در جبهه حق و امیرالمونین بود. امروز نیز دوباره آن اتفاق در ارتباط با سردار بزرگ قاسم سلیمانی تکرار شد. مقایسه ای که میان سردار قاسم سلیمانی و مالک اشتر انجام دادم به دلیل سعه صدری است که از این شخصیت بزرگوار از طریق شنیده ها سراغ دارم.

این پژوهشگر همچنین اضافه کرد: برای سردار قاسم سلیمانی تفاوتی نداشت که چه شخصی مظلوم واقع شده و آن فرد پیرو کدام دین است و او در همه حال به حمایت از مظلوم بر می آمد و این موضوع نشان از آن داشت که این مرد بزرگ از بسیاری از مرزها عبور کرده و دارای روحانیت و نورانیتی است که در تمام وجودش متبلور شده و منجر به آن شده تا همه چیز را انسانی بنگرد.

فتحعلی بیگی با بیان اینکه سردار قاسم سلیمانی با اینکه مواضع اعتقادی خود را داشت، از منظر تعصب به کسی نگاه نمی کرد، عنوان کرد: شهید سردار قاسم سلیمانی همواره وظایف انسانی خود را انجام می داد و از مهمترین وظایفی که ما هنرمندان باید عهده دار آن باشیم این است که به مفاهیم وطن پرستی و شهادت توجه بیشتری نشان دهیم و از آن غافل نباشیم و در این راستا باید متولیان زمینه های تولید اینگونه آثار را فراهم کنند.

او در ادامه صحبت هایش اظهار کرد: متاسفانه دانشکده هنرهای زیبا و دیگر دانشگاه ها اقدام به حذف درس آشنایی با تعزیه که در بنیان آن مفاهیم خیر و شر و شهادت قرار داشت، کرده اند و به جای آن درس تاریخ تئاتر آمریکا را برای دانشجویان تدریس می کنند. کجا باید این درددل را عنوان کرد که بنیان تعزیه جدال خیر و شر است و این هنر بنیان های اسلامی و حسینی دارد؟

این استاد دانشگاه همچنین افزود: درسی که اکنون با عنوان تاریخ تئاتر آمریکا به دانشجویان آموزش داده می شود از هجوم فرنگی ها و اروپاییان شکل گرفته نه آمریکای سرخ پوستی. همان آمریکائیان هفت تیرکش و کابویی که اکنون تنها شکل هجوم و تعرض شان تغییر کرده است وگرنه همان نگاه گذشته را دارند.

داوود فتحعلی بیگی اضافه کرد: چرا باید درس تعزیه در دانشگاه حذف شود و به جای آن تاریخ تئاتر آمریکا تدریس شود؟ شاید این امکان وجود داشت که هر کدام جای خود تاثیرگذار باشند.

او با طرح این پرسش که آیا ما هنرمندان وظیفه ای در قبال این جامعه و جدال تاریخی نداریم؟ تصریح کرد: هیچ گونه امتیاز ویژه ای از دولت دریافت نکرده و نمی کنم و همین حقوق بازنشستگی ما را بس، ضمن اینکه هر سه یا چهار سال یکبار نمایشی را روی صحنه می آورم و تمام مطالبی که عنوان کردم درددل من بود و از سر چاپلوسی برای دولت چیزی را مطرح نکردم.

شهادت سردار سلیمانی به مراتب بیشتر از اعمالش بر مردم و جامعه تاثیرگذار بود

تاجبخش فنائیان مدرس، نویسنده و کارگردان درباره سردار قاسم سلیمانی گفت: با این بزرگوار از نزدیک آشنایی نداشتم؛ اما مگر کسی هست که او را نشناسد؟ به اعتقاد من شهید سردار قاسم سلیمانی مظهر انسانی بود که توانست با پاکی روح خود در روح دیگران اثرگذار باشد.

او در ادامه افزود: این تاثیرگذاری پس از شهادت ایشان به مراتب بیشتر شد چراکه شهید با شهادت خود در روح و روان دیگران تاثیر گسترده تری خواهد گذاشت و در واقع این معنی شهادت است که انسان با گذشت از جان خود بیشتر از کلمه، حرف و عمل می تواند بر دیگران اثرگذار باشد.

فنائیان در ادامه اضافه کرد: شهید سردار قاسم سلیمانی نیز زمانی که در قید حیات بود اقدامات بسیاری برای مملکت و منطقه انجام داد اما شهادتش به مراتب بیشتر از اعمالش بر مردم و جامعه تاثیرگذار بود و این موضوع را آینده ثابت خواهد کرد.

این نویسنده و کارگردان در پایان صحبت هایش تصریح کرد: هنرمندان در صورتی که ذره ای روحیه هنری واقعی در وجودشان باشد از این نوع شهادت ها درس گرفته و با آن بر آحاد جامعه تاثیرگذار می شوند و اینگونه تاثیر شهادت و از جان گذشتگی به مراتب مضاعف و وسیع تر خواهد شد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
هرچند از اوایل پاییز، مدیرعامل زیباسازی شهرداری تهران اعلام کرده بود تعرفه ای از تئاترهای تعیین شده نمی گیرد و این سازمان به گروه های تئاتری برای تبلیغات آثارشان، بیلبورد رایگان شهری ارائه می کند اما به نظر می رسد همانطور که حسن خلیل آبادی می گوید قولِ سازمان زیباسازی، قول نیست و همچنان این سازمان از گروه های تئاتری برای نصب بیلبورد و تبلیغات شهرداری هزینه های بالایی طلب می کند و تکلیف مصوبه شورای شهر تهران برای استفاده خانواده تئاتر و همچنین فعالیت های فرهنگی و هنری از فضاهای تبلیغات شهری مشخص نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

به گزارش خبرنگار ایلنا، مدت هاست موضوع دسترسی رایگان تئاترهای مستقل و غیرتجاری به بیلبوردهای شهری به یکی از دغدغه های خانواده تئاتر تبدیل شده است.

مسئولان شهری اعلام کرده اند تئاتر به دلیل بلیت فروشی، مقوله تجاری است و بیلبورد رایگان به آن تعلق نمی گیرد؛ اظهارنظرهایی که موجب انتقاد و نارضایتی تعدادی از هنرمندان تئاتر شده است. تئاترهای که عموما درآمد حاصل از بلیت فروشی آنها نه تنها کفاف هزینه های تولید و پرداخت دستمزد عوامل، اجاره سالن، ساخت دکور و... را نمی دهد که گاهی کارگردان/تهیه کننده ها را بدون حضور یک حامی مالی خصوصی و کمک دولتی، زیر بار ده ها میلیون تومان قرض هم می برد.

در همین زمینه بخوانید:

گروه های تئاتری چگونه باید بدون تبلیغات، اجرایشان را همچنان استوار نگاه دارند و از فروپاشی گسترده اقتصاد تئاتر جلوگیری کنند؟

تئاترهای غیرتجاری شهر تهران، اغلب با کمترین بودجه و فروشی که همان هزینه های اندک را هم پوشش نمی دهد روی صحنه می روند و اغلب از پرداخت اجاره های میلیونی بیلبوردهای شهری ناتوان اند.

با اینکه شهرام گیل آبادی (مدیرعامل خانه تئاتر) پیش تر از رایزنی هایی با مسئولان شهری برای رفع این مشکل خبر داده بود و اعضای شورای شهر تهران بر ضرورت اعطای رایگان بیلبوردهای شهری برای تبلیغات تئاتر تاکید کرده بودند اما تاکنون این وعده حتی به مرحله تحقق نزدیک هم نشده است.

حسن خلیل آبادی (عضو شورای شهر تهران) در گفتگو با ایلنا، درباره اینکه چرا سازمان زیباسازی شهرداری تهران تاکنون به وعده خود مبنی بر ارائه فضای تبلیغاتی رایگان شهری عمل نکرده است، می گوید: سازمان زیباسازی معمولا به قول هایی که می دهد عمل نمی کند و این ایراد اساسی این سازمان است.

خلیل آبادی ادامه می دهد: شهرداری تهران و سازمان زیباسازی به جای بنرهای مدیریت محله، باید از تئاترهای جوان یا حرفه ای حمایت کند؛ باید به هنرمندانی که از نظر مالی پشتیبانی ندارند و با پول جیب خودشان تئاتری را روی صحنه می برند و به سختی در سالن های غیراستاندارد برای مردم این هنر را زنده نگه می دارند، خدمات حمایتی و فضای تبلیغاتی شهری رایگان ارائه دهد.

این عضو شورای شهر تهران تصریح می کند: شهرداری اگر واقعا می خواهد به جوهره انسانی شهر که لطافت و هنر است، توجه کند باید به تئاتر و هنرمندان آن کمک کند تا هنرمند برای تبلیغ تئاتر، مجبور نشود خودش به سختی و با صرف هزینه های زیاد، اقدام کند.

بیش از یک ماه پیش، محمدجواد حق شناس که ریاست کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران را به عهده دارد با بیان اینکه قبلا هم تلاش کردیم امکان استفاده از فضای شهری برای تبلیغات تئاتر به خصوص در منطقه 11 تهران که تمرکز بیشتری از نظر سازه های تئاتری وجود دارد، فراهم شود به ایلنا گفت: اما اگر بتوانیم این خواسته را تبدیل به چهارچوبی کنیم که ابعادش روشن باشد و بتوانیم رویکرد حمایتی ضابطه مندی را تعریف کنیم، شاید بیشتر و بهتر ما را به مقصود برساند.

حق شناس خاطرنشان کرد: اگر این خواسته توسط خود اهالی تئاتر، خانه تئاتر و مجموعه های دیگر به صورت مشخص تر منعکس و ارائه شود و ما امکان مطالعه دقیق تری داشته باشیم، می توانیم زودتر به نتیجه برسیم.

این در حالی است که همان زمان عباس غفاری (کارگردان تئاتر) در گفتگو با ایلنا، با اشاره به اینکه برای یک روز اجاره بیلبوردهای شهری باید میلیون ها تومان بپردازید، به تجربه خودش برای استفاده از فرصت تبلیغات شهری اشاره و تصریح کرده بود: از طریق سازمان زیباسازی اقدام کردم که موافقت کردند تابلوی شهری رایگان در اختیارم قرار دهند؛ با این همه از من 5 میلیون تومان برای هزینه های چاپ و نصب خواستند. می دانید که پرداخت این هزینه ها هرچقدر هم اندک باشد، باز برای گروه هایی مثل ما که تهیه کننده و سرمایه گذار ندارند بسیار دشوار است. گروه هایی مانند ما از پس هزینه این بیلبوردها برنمی آیند و برای همین این بخش تبلیغات هم از تئاترها گرفته شده است. در نتیجه چند جوره ضرر می کنیم؛ نه می توانیم تبلیغات داشته باشیم و نه فروش بلیت.

محمدجواد حق شناس هم درباره اینکه آیا تمهیداتی برای دسترسی عادلانه همه گروه های تئاتری به امکان تبلیغ شهری اندیشیده خواهد شد؟ به ایلنا گفت: می توانیم با کمک خود صنف تئاتر، سازمان زیباسازی شهرداری تهران و سایر ذی نفعان به طرحی مشترک برسیم که هم ضابطه مند بوده و تبعیض آمیز نباشد و هم اینکه قابلیت نظارت دقیقی داشته باشد تا جای گلایه برای کسی باقی نماند.

حجت نظری دیگر عضو شورای شهر تهران هم در گفتگو با یک رسانه درباره بدقولی سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفته بود متأسفانه امور فرهنگی مورد توجه دست اندرکاران قرار نمی گیرد و در تصمیم گیری ها معمولاً حوزه فرهنگ در درجات بعدی اهمیت و اولویت قرار دارد. نظری همچنین در همان گفتگو با تاکید بر اینکه حمایت از فعالین حوزه فرهنگ و در اختیار قرار دادن فضاهای فرهنگی شهر به اهالی فرهنگ و هنر باید در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد، گفته بود تئاتر امری تجاری نیست و کاری کاملا فرهنگی و اجتماعی برای توسعه فکری است.

حسن خلیل آبادی همچنین در گفتگو با ایلنا، بر این تاکید می کند که شهرداری و سازمان زیباسازی باید در محدوده هایی که این تئاترها اجرا می شود المان هایی نصب و مردم را به سوی دیدن این نمایش ها راهنمایی کند و تئاترهای فاخر را در تمام شهر مطرح کند؛ برخی از تئاترها هم دست کم می توانند در همان محله ای که سالن تئاتر قرار دارد، تبلیغ و معرفی شوند.

او همچنین از هنرمندان تئاتر می خواهد تا از طریق معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و یا سازمان زیباسازی برای دریافت امکان تبلیغات شهری رایگان مراجعه و پیگیری های لازم را انجام دهند، یا به شورای شهر نامه درخواستی ارائه دهند تا شورا آن را به سازمان زیباسازی ارجاع دهد و تاکید می کند: هرچند قول های زیباسازی شهرداری تهران، قول نیست!

هرچند از اوایل پاییز، مدیرعامل زیباسازی شهرداری تهران اعلام کرده بود تعرفه ای از تئاترهای تعیین شده نمی گیرد و این سازمان به گروه های تئاتری برای تبلیغات آثارشان، بیلبورد رایگان شهری ارائه می کند اما به نظر می رسد همانطور که حسن خلیل آبادی می گوید قولِ سازمان زیباسازی، قول نیست و همچنان سازمان زیباسازی مسیری خلاف گفته های مدیرعاملش را طی کرده و از گروه های تئاتری برای نصب بیلبورد و تبلیغات شهرداری هزینه های بالایی طلب می کند.

در این میان تکلیف مصوبه شورای شهر تهران برای استفاده خانواده تئاتر و همچنین فعالیت های فرهنگی و هنری از فضاهای تبلیغات شهری مشخص نیست و تاکید چندباره اعضای شورای شهر هم بر اجرای این مصوبه، به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

بیشتر بخوانید:

اظهار نگرانی مدیران مجموعه های نمایشی از وضعیت فروش تئاترها

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران- ایرنا- همزمان با شهادت سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، تعدادی از مسئولان فرهنگی و هنری کشور در پیام های جداگانه شهادت این مجاهد راستین را تبریک و تسلیت گفته و جنایت آمریکا در به شهادت رساندن قهرمان مبارزه با تروریسم را محکوم کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : خبر یزد خوزستان آنلاین شما نیوز

سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی شامگاه جمعه (13 دی) به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود. در پی این اقدام تروریستی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی سه روز عزای عمومی اعلام کردند.
وزارت امور خارجه هم با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی رژیم آمریکا را محکوم کرد و نشست فوق العاده تشکیل داد. همچنین سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به آمریکا به وی اعلام شد. آیین های تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی و همراهانش امروز (شنبه، چهاردهم دی) در شهرهای کاظمین، کربلای معلی و نجف اشرف و فردا پس از ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران در مشهد و تهران، همچنین خاکسپاری در کرمان محل تولد سردار سلیمانی برگزار خواهد شد.

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شهادت سردار سلیمانی چنین نوشته است.

همه دیده پرخون و رخساره زرد

زبان از سیاوش پر از یادکرد

دریغ آن گو نامبرده سوار

که چون او نبیند دگر روزگار

کم نیستند احساساتی که گمان می کنیم می شناسیم و می دانیم تا روزی که آن را به تجربه بنشینیم و آنگاه خواهیم دانست که نمی شناختیم، نمی دانستیم، هیچ .... چرا که درک آن بدون مواجهه با آن عملا ممکن نیست. و هر بار در معرض تجربه ای چنین قرار گرفته ام از "انسان" در شگفت مانده ام.

وی افزوده است: غریب است آدمی که نمی ترکد از حجم غمی که چون کوهی گران بر دل نحیفش وارد می شود و به بهتش می برد. به حیرتی غریب و به سکوتی عمیق. به حسی که جز در رویایی اش قابل شناخت نیست. رحیل " سلیمانی " نهیب حادثه ای سخت بود، غمی جانگداز که به وقت ابتلا عظمتش را می توان دید و به بهت فرو رفت. حاج قاسم جمع عجیبی بود از شجاعت و زهد. دلاوران بسیاری به چشم دیده ام که در چهره و قامت نشانه های دلاوری داشتند. نشانه هایی که نشان می داد خود را برای کسب آن پرورده اند، و یا زاهدان که به خرقه تقوا و جامه پرهیز آراسته اند. حاج قاسم اما مردی بود دلاور و امیر، توامان زاهدی آزاد و آرام. در جوارش می شد آرامشی قوی و قدرتی ژرف را به چشم دید.

این قدر و قدرت باورمند و باطنی او را ارتفاعی بخشیده بود فراتر از نام و عنوان، القاب و درجات، گرایش ها و سلیقه ها. او سردار و سالار ملی بود و از همین مرتبت بود که می گفت به باور شخصی آدم ها و احوالات دینی آنها کاری نداریم، ما به عنوان "شیعه" برای "انسان" مبارزه می کنیم. احترام او به "انسان" در هزار صحنه دیده و نادیده زندگی اش روشن بود، سردار دلاوری که برای بوسه بر کفش مادری بر زمین افتاد و برای شادی کودکی آغوش گشود و گرم گرم گریست...

شجاعت او دیگرگونه بود و غریب

با آرامشی از سر قدرتی متصل به سراپرده ای ...

رحیل سلیمانی به مانند رحلت مردستان های بزرگ تاریخ است، پهلوانان نادره ایران، آنانکه مردمان خواه ناخواه مرهون ایشانند.

رحیل سلیمانی اگر چه به سنت تاریخ به برآمدن صدها قاسم صادق دلاور منجر خواهد شد اما جای خالی اش باقی خواهد ماند. از صبح یک نجوا، فقط یک نجوا در سرم می چرخد همان غزل خواجه:

ز گریه مردم چشمم نشسته در خون است

ببین که در طلبت حال مردمان چون است

از آن زمان که زچشمم برفت رود عزیز

کنار دامن من همچو رود جیحون است

فرهنگستان هنر نیز در پی شهادت سردار عشق و ایمان و همرزمانش پیام تسلیتی را بدین شرح منتشر کرد.

بسم رب الشهداء والصدیقین شهادت سردار والامقام، حاج قاسم سلیمانی و نیز شماری از همرزمانش که در راه عشق به وطن و حمایت از ولایت و ملت شریف ایران همواره کوشیدند، موجب تأثر و تألم ملت شریف ایران و جبهه مقاومت شد. حاج قاسم سلیمانی ، سردار سرافراز سپاه اسلام، چهره درخشان مقاومت اسلامی و نماد هنر ایستادگی در برابر مستکبران آمریکایی، متجاوزان صهیونیستی و تروریست های منطقه بود. خون این سردار افتخارآفرین، الهام بخش مقاومت در سراسر جهان اسلام خواهد بود.

شهادت این شهید بزرگوار را به پیشگاه حضرت ولی عصر (روحی و ارواحنا فداه)، رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی)، یاران و همرزمانش در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و عموم هموطنان تبریک و تسلیت می گوییم و از خداوند متعال برای سردار بزرگمان، شهید قاسم سلیمانی ، همنشینی با سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، و برای خانواده معزز و بازماندگان ایشان، صبر و اجر جزیل مسئلت داریم.

بیانیه انجمن قلم؛ با سلاح قلم پاسدار خون شهدای اسلام هستیم

انجمن قلم نیز در این خصوص بیانیه ای صادر کرد و نوشت: شهادت، هنر مردان خداست. برای برخی مردان خدا هجرت از دنیا با مرگی جز شهادت قابل تصور نیست.

شهادت سردار بزرگ، حاج قاسم سلیمانی را، که نماد مجاهد در راه خدا و مبارز با ظلم و استعمار بود، به حضرت ولی عصر (عج)، مقام معظم رهبری، خانواده و هم رزمان و دوستداران ایشان و همه ایرانیان و مردم آزاده جهان تسلیت می گوییم.

سردمداران شیطان بزرگ و پیروان آنها باید بدانند این شهادت ها مسیر حق طلبی و مبارزه با ظالمان را از بین نمی برد و عزم حق جویان را در قطع دست شیاطین محکم تر خواهد کرد. با شهادت حاج قاسم سلیمانی ها، نور فروزان اندیشه متعالی آنان روز به روز تابنده تر شده، گسترش بیشتری پیدا خواهد کرد و ضمن بیدار کردن جان های خفته، به منزوی شدن هر چه بیشتر تفکر تجاوزگر امریکایی منجر خواهد شد. نویسندگان و شعرای ایرانی وظیفه خود می دانند با سلاح قلم، پاسدار خون شهدای اسلام از جمله شهید سلیمانی و همراهان مجاهدش باشند و حماسه رشادت و شهادت آنان را در تاریخ جاودانه سازند.

پیام تسلیت مجمع ناشران انقلاب اسلامی

شهادت فرمانده دلاور سپاه اسلام و ذوالفقار ولایت، سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی به دست شقی ترین اشقیا، نه تنها برای مسلمانان و شیعیان دنیا، بلکه برای همه آزادگان و آزادی خواهان عالم سخت و سنگین است. این اقدام، نه یک اقدام تروریستی، بلکه یک اقدام جنگی توسط دشمن غدار است. این شهید عزیز در چهار دهه جهاد و مبارزه دائمی و خستگی ناپذیر، از دوران هشت ساله دفاع م قدس تا نابودی داعش و تروریست های تکفیری، خط گفتمانی و فرهنگی مکتب مقاومت و پایداری را هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران، بسط و گسترش و تثبیت نمود.

ریخته شدن خون پاک حاج قاسم، به عنوان اسطوره مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی و صهیونیسم جنایتکار، توسط موشک های شیطان بزرگ، مهر بطلانی بود بر خط سازش و مذاکره خفت بار با همین دشمن جنایتکار و تکلیف را بر همگان برای همیشه روشن نمود که راه پیروزی جبهه حق تنها از مسیر مقاومت و پایداری می گذرد.

دشمن جنایتکار بداند بی شک انتقام سخت نزدیک است و طبق وعده الهی که فرمود إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنتَقِمُونَ، خون مطهر شهدای مقاومت با نابودی کامل و عاجل رژیم صهیونیستی و فتح قدس شریف به ثمر خواهد نشست.

مجمع ناشران انقلاب اسلامی شهادت شهید سلیمانی ، شهید ابومهدی المهندس و دیگر یاران همراهش را به محضر بقیة الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفداه، حضرت امام خامنه ای، آحاد ملت ایران و مستضعفان عالم تسلیت عرض نموده و اعلام می دارد که به فضل الهی، جهاد فرهنگی علیه ظلم و ستم جهانی هم پای جهاد نظامی تا درک پیروزی نهایی ادامه خواهد داشت و در این راه لحظه ای از پای نخواهیم نشست.

تسلیت مجله بخارا و خانه اندیشمندان علوم انسانی

مجله بخارا ضمن عرض تسلیت و اظهار تاسف عمیق از شهادت سردار سلیمانی در مراسم بدرقه نماد مبارزه با متجاوزان به سرزمین ما شرکت می کند و برنامه های پژ وهشی اعلام شده شب های بخارا با حذف بخش موسیقی اجرا خواهد شد. خانه اندیشمندان علوم انسانی شهادت مظلومانه این پاسدار مدافع حریم اهل بیت علیهم السلام و رادمرد صیانت از آرمان های انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی کشور را به ملت شریف ایران بویژه اندیشمندان و فرهیختگان تسلیت عرض می کنیم.

تسلیت دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دارالقرآن

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پیامی شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و سردار شهید ابومهدی المهندس را تسلیت گفت و اعلام کرد: بی شک آرمان های م قدس این دو عزیز که نمادهای عزت و اقتدارند و راه پر افتخار آنان در ایران و عراق و دیگر نقاط جهان توسط جبهه بزرگ مقاومت اسلامی دنبال شده و گسترده تر و عمیق تراز گذشته ادامه خواهد یافت و پرچم مقاومت هرگز برزمین نخواهد افتاد و دشمنان جنایتکار و اذناب شان بدانند انتقام سختی در انتظار آنان است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با صدور پیامی شهادت سردار قاسم سلیمانی را تسلیت گفت و افزود: مردم سلحشور! حواسمان باشد. دشمن به استیصال رسیده است. آمریکایی ها نماد مقاومت را زدند که بگویند مقاومت تمام شده است.
حجت الاسلام محمد قمی افزود: حاج قاسم فدا شد که ما را به یاد امام و مکتب امام بیندازد. همه دلبستگان مقاومت این پیام حاج قاسم را شنیده اند؛ اینک ما نیز محکم تر و شجاعانه تر از قبل با شیاطین و اشرار عالم مبارزه خواهیم کرد. آحاد مردم ایران خون خواه حسین (ع) و وارثان حسین (ع) هستند. قاسم سلیمانی وارث حسین ماست. چنان چه از عماد مغنیه تا محسن حججی و از احمد کاظمی تا احمدی روشن چنین بوده اند. و اینک ما منتقم خون و پویندگان راه ایشان خواهیم بود.
سازمان دارالقرآن الکریم با صدور بیانیه ای اعلام کرد: آن سردار بزرگ اسلام با پیروی محض از ولی خدا، هیمنه استکبار را فرو ریخته بود و سردمداران استکبار و صهیونسیم را به زانو درآورده بود و با تلاش و مجاهدت شجاعانه خود در صف مقدم مبارزه با تروریسم بین الملل و سرسپردگان کور و کر آن ها، خواب شیرین را بر شیاطین خفته در کاخ های ستم تلخ کرده بود.
در این بیانیه همچنین آمده است: امنیت ملت بزرگ ایران امروز مرهون جهاد خالصانه و صادقانه آن سردار بزرگ و همرزمان اوست و بی شک، شهادت او نه تنها پایان او نیست، که آغازی دگربار و رویشی وصف ناپذیر در جبهه مقاومت است.
سازمان دارالقرآن افزود: اکنون انتقام خون پاک آن سردار سرافراز، سرمشق یکایک شاگردان خمینی بزرگ در مدرسه مقاومت و خواسته اصلی سربازان جبهه مقاومت است. دولت سفاک آمریکا و نیروهای تروریست او در منطقه باید در انتظار انتقامی به عظمت نام سردار سلیمانی بزرگ باشند.
ستاد اقامه نماز به مناسبت شهادت سردار سپهبد سلیمانی اعلام کرد: تروریست های آمریکایی باید منتظر انتقام سخت امت مسلمان و مجاهدان فی سبیل الله باشند. نماز عارفانه سردار سلیمانی در خط مقدم جبهه ها فراموش نخواهد شد. یاد و نام آن اسوه مقاومت جاودان باد.

بیانیه تسلیتی خانه موسیقی

در این بیانیه آمده است: سردار قاسم سلیمانی که همه عمر، تلاش و مجاهدتش علیه تروریسم بود خود قربانی تروریسم تجاوزگران شد. خانه موسیقی ایران شهادت این سردار عزیز را به ملت بزرگ ایران تسلیت می گوید. امید است مبارزات همرزمانش علیه تروریسم تا حاکمیت صلح جهانی استمرار یابد.

آیین های تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی و همراهانش امروز (شنبه، چهاردهم دی) در شهرهای کاظمین، کربلای معلی و نجف اشرف و فردا پس از ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران در مشهد م قدس (یکشنبه چهاردهم دی) و تهران (دوشنبه شانزدهم دی)، همچنین خاکسپاری در کرمان محل تولد سردار سلیمانی برگزار خواهد شد.

پیام تسلیت بنیاد بین المللی غدیر

بنیاد بین المللی غدیر با صدور پیامی اعلام کرد: بی تردید سردار سلیمانی مایه عزت و افتخار نه فقط ایرانیان بلکه تمام مسلمانان و مستضعفان ستمدیدۀ جهان بوده و خواهد بود. دشمنان کوردل و در رأس آنها امریکای خبیث و جنایتکار بیهوده گمان کرده اند با شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس، زمینه استمرار جنایات خود را در منطقه فراهم کرده اند و از این پس روی آرامش نخواهند دید.
این بنیاد افزود: یقین داریم بر اساس وعده تخلف ناپذیر الهی، خون پاک این شهیدان، مسیر جهاد را هموارتر و راه و رسم مقاومت و ظلم ستیزی را پررونق تر از گذشته خواهد کرد. بی تردید انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون پاک این سرداران آغشته کردند و آینده نشان خواهد داد خون بر شمشیر پیروز است.

بیانیه خانواده بزرگ تئاتر در محکومیت ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
خانواده بزرگ تئاتر ایران در محکومیت ترور ناجوانمردانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بیانیه ای با بیش از پنج هزار امضا صادر کرد. در متن بیانیه خانواده بزرگ تئاتر ایران چنین آمده است: شهادت هنر مردان خداست. ترور پلید است و پلیدی به دنبال نابودی و جنگ است. اینک که قدرت طلبی امپریالیسم جهانی با ترور مردان بزرگ وطن همچنان ناامنی خاورمیانه و جهان را طلب می کند ما هنرمندان تئاتر هم صدا با ملت ایران این شقاوت و کینه را محکوم و با صدای بلند اعلام می کنیم به هیچ عنوان صلح جهانی اینگونه محقق نخواهد شد. بدون تردید اینگونه اقدامات ماجراجویانه تنها با هدف جنگ طلبی جهانی و توطئه برای استقلال و آزادی یک ملت باعزت است که برای نیل به استقلال خون های زیادی را نثار کرده است.
شهادت سردار قاسم سلیمانی محکوم بوده و این محکومیت به معنای نابودی نگاهی است که به دنبال حذف مقامات بلندپایه یک کشور دست به جنایت و ترور می زند. ما هنرمندان جامعه تئاتر ایران همپای ملت مبارز ایران ضمن محکومیت این ترور و جنایت بزرگ بشری، حمایت خود را از آرمان و ارزش ها و راه سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی اعلام می داریم.

که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید

محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز با صدور پیامی در این زمینه نوشت: مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضیٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا

شهادت مظلومانه سردار بزرگ ایران اسلامی، سپهبد حاج قاسم سلیمانی، دل هر آزاده ای را به درد آورد و غم فراقش، آتش به جان همه زد. دشمن زبون و ددمنش، در خیال خام خود، پرچم مقاومت و مبارزه را بر زمین انداخته، حال آنکه خیل عظیم سربازان جان بر کف وطن و پیروان خمینی کبیر و خلف برحقش، علم جهاد و مقاومت را راسخ تر از قبل بر دوش کشیده، اجازه نخواهند داد خون سردار محبوب دلها و همرزمان و همراهانش، پایمال شود. ما نیز در جبهه فرهنگ، بیش از گذشته در راه تبیین فرهنگ جهاد و شهادت گام برخواهیم داشت و راه آن شهید همیشه زنده را در عرصه فرهنگ و هنر این سرزمین ادامه خواهیم داد؛

که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید

پیام تسلیت موسسه خانه کتاب

شهادت مظلومانه مالک اشتر رهبری شهید سرافراز اسلام سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و یارانش موجب حزن فراوان شد.
سرباز رشید وطن پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی که دل ها را ربوده بود و حماسه های بی بدیلش همیشه در خاطر ملت ما و همه آزادی خواهان جهان به یادگار خواهد ماند، نماد ولایت مداری، مجاهدت، فداکاری، شجاعت، مبارزه با تروریسم و آزادی خواهی بود و سرانجام مزد سال ها مجاهدت در دفاع از قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و مظلومان بی دفاع را با رسیدن به آرزوی دیرینه اش و شهادت در راه خدا گرفت و به یاران شهیدش پیوست و قطعا راه پرافتخار این سردار بزرگ و رشید دنیای اسلام که سردار دل ها بود و حیاتش باعث غرور ملی بود و شهادتش همبستگی ملی را رقم زد، ادامه خواهد داشت.
هیات مدیره، مدیرعامل و کارکنان موسسه خانه کتاب شهادت جانسور سردار دلاور جبهه مقاومت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و یاران باوفایش سردار سرتیپ پاسدار شهید حسین جعفری نیا، سرهنگ پاسدار شهید شهرود مظفری نیا، سرگرد پاسدار شهید هادی طارمی، سروان پاسدار شهید وحید زمانیان، شهید ابومهدی مهندس معاون نیروهای حشدالشعبی عراق و دیگر شهدای حمله هوایی نیروهای متجاوز و تروریست امریکایی در بغداد را به محضر مقدس حضرت ولی عصر (عج)، رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، جبهه مقاومت، امت اسلامی، مردم شهید پرور ایران اسلامی و خانواده های این شهدای عزیز تبریک و تسلیت می گوید.

انجمن صنفی هنرمندان موسیقی کشور
انجمن صنفی هنرمندان موسیقی در بیانیه ای به این مناسبت نوشت: شهادت، هنر مردان خداست و مجاهدین فی سبیل الله شایسته ترین افراد برای کسب این مدال پرافتخار و همجواری با سالار شهیدان در رضوان الهی است.
سال هاست ایران زخمدار شهادت دلیرمردان و شیران بی باکی است که سراسر رشادت و جوانمردی شان زبانزد دوست و بیگانه است. دوستانی که افتخار به جسارت و شجاعتش دارند و دشمنانی که از ترس به خود می لرزند.
و باز هم دشمنان ناتوان و بزدل نتوانستند شجاعت و دلاوری سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی را تاب بیاورند و صف شکنی های او را در میادین نبرد، ببینند. آنان در این پندارند که با شهادت چنین سردار عالم و توانایی راه مسیر ایشان مسدود می شود و هیچ نمی دانند کهژژژ در تاریح ایران، پس از شهادت رشیدانی چون سردار قاسم سلیمانی از خونشان لاله های سرخگون می روید و خاک پاک وطن را باز هم به ایثار و فداکاری هایشان با خون سرخشان فرش می کنند.
ایران، سرزمین دلیران است و هیچگاه دشمنان و بیگانگان نمی توانند گوشه ای از خاک میهنمان را تصرف نمایند تا نام و یاد بزرگ مردانی چون حاج قاسم سلیمانی، حاج حسین همدانی، حاج اصغر همت، شهید مهدی باکری و شهید حسن باقری و دیگری سردارانی که خویشتن را فدای راهی بزرگ نمودند تا پرچم میهن، پرچم شرف و پرچم ایمانشان سرافراز بر قله های سر به فلک کشیده ایران بدرخشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حمید قبادی مشاور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی شهادت سردار قاسم سلیمانی پیامی را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

به گزارش هنرآنلاین ، متن پیام حمید قبادی به شرح زیر است:

"مهربانانه سخن می گفت و هوشمندانه گام برمی داشت. قدرتمندانه فرماندهی می کرد و لطافت رفتارش با مردم زبان زد و قدرت کلامش طنین انداز بود.

توکل و آرامش او لرزه بر اندام دشمن می انداخت. تردید در کلام و گام هایش نبود و عین یقین بود. یقین او نهاد ساز شد و مقاومت در دنیا مکتب شد. مکتبی که به قدرت عظیمی در مقابله با جهالت نوین تبدیل شد. مکتبی که بیکران رهرو دارد و دامنه ای به پهنای تمامی جهان را در برمی گیرد.

دامنه مکتب قاسم سلیمانی، همان مکتب حضرت ثارالله است که بر او پایانی وجود ندارد. مکتب سیدالشهدا(ع) همواره می درخشد.

قیام بر ظلم و ستم، جهاد و ستیز با گمراهان، دفاع از مظلومان، پایداری و مقاومت و اتکا به ذات الهی از مفاهیم این مکتب درخشان است که همه این ها در او بود. او شهادت را دوباره معنا کرد و مقاومت را جان بخشید و به آرزوی بلندش رسید.

این مکتب می ماند و پرچم حق را به دست صاحبش خواهد رساند."

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

روزنامه اعتماد: آنچه یک نوازنده پیشکسوت در مراسم رونمایی از یک آلبوم موسیقی مطرح کرد، بار دیگر ساز تنبور را در کانون توجه همگانی قرار داد. پنجشنبه ای که گذشت، آلبوم مقامات کهن تنبور با نوازندگی یحیی رعنایی و صدای پویان رعنایی در فرهنگسرای سرو رونمایی شد. شهرام صارمی در حالی در این مراسم موضوع پیشنهاد ثبت جهانی ساز تنبور از سوی ایران را مطرح کرد که این ساز چند روز قبل از آن، پس از چند سال پیگیری های یحیی رعنایی و مدارک مختلفی که او به میراث فرهنگی و ارشاد کرمانشاه ارایه کرد، سرانجام ثبت ملی شد.

از تنبور به سازی مقدس یاد می کنند که جایگاه بی مانند در آیین های غرب ایران به ویژه منطقه کرمانشاه دارد. چنانکه سابقون این ساز، تنبور را نداءالحق می خواندند؛ سازی که صدای خداوند است و به جهت احیای ضمیر خفته درون، به صوراسرافیل شباهت دارد که در روز قیامت مردگان را بیدار می کند؛ اما آیا این ساز در هر وجه ممکن می تواند مقدس باشد؟ آیا این ساز به خودی خود و مستقل از ضمیر خنیاگر و نوایی که او در آن می دمد هم مقدس است؟ غالب نوازندگان حال حاضر این ساز، چنین نظری ندارند. آنها معتقدند امر مقدسی اگر در ارتباط با ساز تنبور وجود دارد، باید آن را نه در خود ساز بلکه در خلوص محتملی یافت که نوازنده هنگام نواختن به خرج می دهد.

آنچه در پس زمینه تفکری که ساز تنبور را مقدس و پایدار در قلمرو عرفان می داند، نگرشی است که به اکمال انسان، هرچند دور و دیر و دشوار نظر دارد. هم از این روست که گذشتگان موسیقی و کسانی که در گذشته با ساز تنبور محشور بوده اند، این ساز را به انسان کامل تشبیه می کردند و از این رهگذر به مفهوم کمال به عنوان نقطه اتکای مطلوب در جهان بینی و نظرگاه خود موضوعیت می بخشیدند.

تلقی عرفانی از کمال به انسانی نظر دارد که سعادت او -که همان رسیدن به آن نقطه اتکای مطلوب باشد- از مسیری صعوبت آمیز می گذرد و دستاورد و پاداش دشواری هایی است که برای مراقبت از خود به خود هموار کرده. به بیان دراویش اهل حق، انسانی که از پس ریاضتی که بر او هموار شده، در آتشدان حضرت حق به پختگی رسیده است. تشبیه تنبور به چنین موقعیتی از مفهوم انسان بودن، گواهی است بر حضور نامرئی جهانی که ماورای این ساز دسته بلند و کاسه گلابی شکل آن جریان دارد. سازی که پیشینه آن را دو و نیم هزاره قبل از میلاد مسیح برآورد می کنند.

تنبور، ساز تاویل برانگیزی است و تحلیل های متکثری چه در باب کارکرد معنوی و عرفانی آن و چه پیوند مفاهیم انسانی با جسمانیت این ساز وجود دارد که شرح آن در کوتاهی این مجال میسر نیست. چنانکه سیم های پایین و بالای آن را نشانه هایی از بنده و معبود یا عاشق و معشوق در برابر هم در نظر می آورند. از اینها و مسائل و مباحث بسیار دیگر می توان به عمق آنچه پایفشاران بر ثبت جهانی تنبور می گویند، پی برد.

لینک خبر :‌ برترین ها
خانواده بزرگ تئاتر ایران در محکومیت ترور ناجوانمردانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بیانیه ای با بیش از پنج هزار امضا صادر کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در متن بیانیه خانواده بزرگ تئاتر ایران در محکومیت ترور ناجوانمردانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی چنین آمده است:

شهادت هنر مردان خداست.

ترور پلید است و پلیدی به دنبال نابودی و جنگ است. اینک که قدرت طلبی امپریالیسم جهانی با ترور مردان بزرگ وطن همچنان ناامنی خاورمیانه و جهان را طلب می کند ما هنرمندان تئاتر هم صدا با ملت ایران این شقاوت و کینه را محکوم و با صدای بلند اعلام می کنیم به هیچ عنوان صلح جهانی اینگونه محقق نخواهد شد.

بدون تردید اینگونه اقدامات ماجراجویانه تنها با هدف جنگ طلبی جهانی و توطئه برای استقلال و آزادی یک ملت باعزت است که برای نیل به استقلال خون های زیادی را نثار کرده است.

شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی محکوم بوده و این محکومیت به معنای نابودی نگاهی است که به دنبال حذف مقامات بلندپایه یک کشور دست به جنایت و ترور می زند.

ما هنرمندان جامعه تئاتر ایران همپای ملت مبارز ایران ضمن محکومیت این ترور و جنایت بزرگ بشری، حمایت خود را از آرمان و ارزش ها و راه سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی اعلام می داریم.

جمع آوری امضا برای این بیانیه توسط روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی همچنان ادامه دارد.

اسامی برخی از هنرمندان امضاکننده بیانیه فوق به شرح زیر است:

علی نصیریان، بهزاد فراهانی، قطب الدین صادقی، تاجبخش فنائیان، ایرج راد، داود فتحعلی بیگی، حمیدرضا نعیمی، کوروش نریمانی، حسین پاکدل، هادی مرزبان، اصغر همت، مریم معترف، حسین کیانی، فرزانه کابلی، حمیدرضا آذرنگ، ایوب آقاخانی، مسعود دلخواه، جلیل فرجاد، شکرخدا گودرزی، بهروز بقایی، سیروس همتی، رضا فیاضی، حسین مسافرآستانه، افسانه ماهیان، شهرام زرگر، نصرالله قادری، سیدحسین فدایی حسین، مهرداد کوروش نیا، میرطاهر مظلومی، سعید داخ، فرهاد قائمیان، سیدجواد طاهری، ندا ثابتی، شهرام گیل آبادی، زهرا صبری، محمد شهنی دشت گلی، رحمت امینی، ارمغان بهداروند، احمد کاوری، کوروش سلیمانی، حسین پارسایی، خیرالله تقیانی پور، علی سلیمانی سرنسری، گیتی قاسمی، مهدی بهداروند، احمد سلیمانی، بهزاد صدیقی، ابراهیم گله دارزاده، حجت الله سبزی، هواس پلوک، محمدرضا زندی، محمدرضا آزاد، رضا میرمعنوی، فقیهه سلطانی، اعظم بروجردی، سروش طاهری، محمدهادی عطایی، بهزاد صدیقی، نازیلا نوریشاد، زهره بهروزی نیا، خیام وقارکاشانی، انوش معظمی، حسن عابدی، حجت علیخانی، فرزان دلفانی، مهدی صفاری نژاد، ابراهیم حسینی، امیر فخرموسوی، محمد یاقوت پور، کریم اکبری مبارکه، احمد رجب پور تبریزی، احمد افتخاری، علی یعقوب زاده، محمد یوسفی زاده، جواد سرخه، رضا صمدپور، سیامک زمردی مطلق، مهدی آشنا، سیدجواد روشن، رضا بهشتی، محمد ترابی، شهاب راحله، سهیلا جوادی، علی برجی، کیانوش احمدی، محسن سلیمانی فارسانی، شیرزاد عسگری، میثم سرآبادانی، داود نامور، نوید جعفری، کوروش سلمانی دهباز، نسیم کشن فلاح، مسعود ملکوتی نیا، کیوان پورمحمدتقی، میلاد اکبرنژاد، سامان حیدریان، حسین نادری، محمدرضا زبرجدی، علی دانش اردبیلی، غلامرضا رحیمیان، فضل الله عمرانی، شهلا شفیعی، علیرضا غفاری، امین اکبری نسب، هاشم پورمحمدی، مرتضی اسدی مرام، سعید ذبیحی، مهدی اسدی تبار، انوش نصرماسوله، علی حاج علی عسگری، امیر کرم، صیاد خالیگران، پوریا جلالی، مهدی ادیبی، منصور میخ بر، پرستو قیطرانی، سعید جمشیدی، حسین نورایی، علیرضا درویش نژاد، علی اکبر پشم فروش، اصغر خسروآبادی، سینا دلشادی، رضا بنفشه خواه، اورنگ نارکی، مسلم نارکی، ساسان شکوریان، حسین عباس زاده، مجتبی راوش، هادی افسر، امیر صادقی، ادیب کاغذدست، جواد صداقت، الهام ابنی، اورانوس شرافت، سیداسماعیل سخایی، سیدمحمدحسن ربیعی، غلامرضا عبدالله زاده، غزل بویری، فرحناز قجابگلی، شکیبا بویری، خدیجه مویسات، سمیه تمیمی زاده، رقیه ارشادی، علی فتوحی و...

اسامی برخی از نهادهای امضاکننده بیانیه فوق نیز به این شرح است:

مدیران و کارکنان اداره کل هنرهای نمایشی، خانه تئاتر، روسای انجمن هنرهای نمایشی سراسر کشور، مدیران و کارکنان حوزه هنری، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، مدیران و کارکنان مجموعه تئاتر مولوی، مدیران و کارکنان مدیریت تئاتر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک، کارکنان درگاه تخصصی هنرهای نمایشی ایران (ایران تئاتر) و ...

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مهر نوشت: معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یک روز پس از شهادت شجاعانه سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی دلنوشته ای را منتشر کرد.

سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یک روز پس از شهادت شجاعانه سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی دلنوشته ای را منتشر کرد.

در متن این دلنوشته آمده است:

کم نیستند احساساتی که گمان می کنیم می شناسیم و می دانیم تا روزی که آن را به تجربه بنشینیم و آنگاه خواهیم دانست که نمی شناختیم، نمی دانستیم، هیچ .... چرا که درک آن بدون مواجهه با آن عملا ممکن نیست. و هر بار در معرض تجربه ای چنین قرار گرفته ام از انسان در شگفت مانده ام.

غریب است آدمی که نمی ترکد از حجم غمی که چون کوهی گران بر دل نحیفش وارد می شود و به بهتش می برد. به حیرتی غریب و به سکوتی عمیق. به حسی که جز در رویایی اش قابل شناخت نیست. رحیل سلیمانی نهیب حادثه ای سخت بود، غمی جانگداز که به وقت ابتلا عظمتش را می توان دید و به بهت فرو رفت.

حاج قاسم جمع عجیبی بود از شجاعت و زهد. دلاوران بسیاری به چشم دیده ام که در چهره و قامت نشانه های دلاوری داشتند. نشانه هایی که نشان می داد خود را برای کسب آن پرورده اند، و یا زاهدان که به خرقه تقوا و جامه پرهیز آراسته اند. حاج قاسم اما مردی بود دلاور و امیر، توامان زاهدی آزاد و آرام. در جوارش می شد آرامشی قوی و قدرتی ژرف را به چشم دید.

این قدر و قدرت باورمند و باطنی او را ارتفاعی بخشیده بود فراتر از نام و عنوان، القاب و درجات، گرایش ها و سلیقه ها. او سردار و سالار ملی بود و از همین مرتبت بود که می گفت به باور شخصی آدم ها و احوالات دینی آنها کاری نداریم، ما به عنوان شیعه برای انسان مبارزه می کنیم. احترام او به انسان در هزار صحنه دیده و نادیده زندگی اش روشن بود، سردار دلاوری که برای بوسه بر کفش مادری بر زمین افتاد و برای شادی کودکی آغوش گشود و گرم گرم گریست ...

شجاعت او دیگرگونه بود و غریب. با آرامشی از سر قدرتی متصل به سرا پرده ای ...

رحیل سلیمانی به مانند رحلت مردستان های بزرگ تاریخ است، پهلوانان نادره ایران، آنانکه مردمان خواه ناخواه مرهون ایشانند. رحیل سلیمانی اگر چه به سنت تاریخ به برآمدن صدها قاسم صادق دلاور منجر خواهد شد اما جای خالی اش باقی خواهد ماند.

از صبح یک نجوا، فقط یک نجوا در سرم می چرخد همان غزل خواجه:

ز گریه مردم چشمم نشسته در خون است / ببین که در طلبت حال مردمان چون است

از آن زمان که زچشمم برفت رود عزیز / کنار دامن من همچو رود جیحون است

241241

کد خبر 1338563

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی زنان ناشر با اشاره به دغدغه های مجود از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب تهران، تسریع در صدور مجوز آثار ارسالی به اداره کتاب را خواستار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

مریم جدلی، رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی زنان ناشر در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به مطالبات این تشکل از سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عنوان کرد: گفت: انتظار حضور پیدا کردن در یک نمایشگاه بدون تنش، با نظم و همدلی همه مسئولان و ناشران را داریم.

وی با اشاره به بعد بین المللی نمایشگاه کتاب تهران توضیح داد: هر سال تعداد زیادی ناشر خارجی به نمایشگاه می آیند که نظم و انضباط برای آن ها بسیار اهمیت دارد و ما نیز باید به این نکات توجه کنیم زیرا این نمایشگاه در واقع فرهنگ کشور ما را برایشان روایت می کند.

وی با بیان اینکه ایجاد دبیرخانه دایمی نمایشگاه کتاب تهران یک ضرورت است، گفت: به نظرم برای ماندگار شدن تجربیات سه دهه نمایشگاه و بهبود آن همچنین مستندسازی و استفاده از تجربیات ضروری است که این دبیرخانه تشکیل شود.

جدلی تاکید کرد: در واقع ایجاد یک فضا و جو صمیمی و همکاری بین مسئولان و ناشران، مطلوب ما ناشران است. انتظارمان این است که برای این رویداد فرهنگی ارج و منزل بیشتری قایل شوند که در بردارنده فاکتورهای مختلفی است.

وی همچنین با اشاره به دغدغه محل برگزاری نمایشگاه گفت: تثبیت مکان نمایشگاه یک نکته اصلی و ضروری است و خواسته ما پیش بینی جایگاه و مکانی دائمی برای فروش کتاب و مناسب با یک نمایشگاه بین المللی است.

تسریع فرایند مجوزدهی
به گفته وی، سرعت بخشیدن به روند بررسی و مجوز کتاب ناشران که همه تلاش خود را برای چاپ کردن و رسیدن کتاب هایشان به نمایشگاه انجام می دهند نیز دیگر خواسته ناشران است.

جدلی با اشاره به اهمیت تبلیغات گفت: به نظرم باید تبلیغات لازم برای قبل و در زمان نمایشگاه کتاب با هدف ترغیب و تشویق مردم به کتاب و کتابخوانی از طریق رسانه های جمعی نیز باید در اولویت کاری مسئولان نمایشگاه باشد.

وی با بیان اینکه غرفه و مکان هایی که به ناشران اختصاص داده می شود نیز باید عادلانه و بر اساس قوانین باشد، تاکید کرد: از سوی دیگر رفع مشکل قطعی کارتخوان های ناشران به خصوص در روزهای پرفروش و روزهای اول نیز از دیگر درخواست ها ما به شمار می آیند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
دبیرخانه سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال نامزدهای گروه دین این دوره از جایزه کتاب سال را معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، 17 اثر در موضوعات کلیات اسلام، علوم قرآنی، حدیث و فقه و اصول از گروه دین به مرحله دوم سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران راه پیدا کردند.

در موضوع کلیات اسلام دو کتاب نفحات روشن: مجموعه درس گفتارهای تفسیری، اعتقادی، عرفانی و فلسفی عارف ربانی و حکیم صمدانی آیت الله میرزاعبدالکریم روشن طهرانی(ره)، 6 ج ، ویرایش و پاورقی ها: سیدمحمود طاهری، قم: آیت اشراق، 1397 و فرهنگ نامه مؤلفان اسلامی ، 4 ج، تألیف گروهی از پژوهشگران، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، 1397 به مرحله دوم داوری راه پیدا کردند.

در موضوع علوم قرآنی 5کتاب تمسک العترة الطاهرة بالقرآن الکریم ، 3 ج، تألیف محمدجعفر طبسی، قم: مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، 1397، قرآن پژوهی در شبه قاره هند ، تألیف رئیس اعظم شاهد، قم: مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی(صلی الله علیه و آله)، 1397، جریان شناسی تفسیر علمی ، تألیف شادی نفیسی، قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، 1397، مضامین اصلی قرآن ، تألیف فضل الرحمان، ترجمه فاطمه علاقه بندی، ویراستار علمی: مهرداد عباسی، تهران: کرگدن، 1397 و نظریه پردازی قرآن بنیان: رهیافت های توسعه روش نظریه پردازی قرآن بنیان سیدمحمدباقر صدر ، تألیف سعید بهمنی، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، 1397 به عنوان نامزد جایزه کتاب سال شناخته شدند.

چهار کتاب اعتبارسنجی احادیث شیعه: زیرساخت ها، فرایندها، پیامدها ، تألیف سیدعلیرضا حسینی شیرازی، تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت)؛ پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی و مؤسسه رهجویان راه امام هادی علیه السلام، 1397، رویکردهای نوین در حدیث پژوهی شیعه ، تألیف جمعی از نویسندگان، به اهتمام مرتضی سلمان نژاد و سیدمحمدهادی گرامی، تهران: دانشگاه امام صادق علیه السلام، 1397، ضوءالشهاب فی شرح الشهاب ، 3 ج، تألیف السید ضیاءالدین ابوالرضا فضل الله بن علی بن عبیدالله الحسنی الراوندی، تحقیق مهدی سلیمانی آشتیانی، قم: دارالحدیث، 1397 و درر اللآلی العمادیة فی الاحادیث الفقهیة ، 8 ج، تألیف ابن ابی جمهور، تحقیق گروهی از محققان کتابخانه علامه مجلسی، زیرنظر سیدحسن موسوی بروجردی با همکاری پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام، قم: کتابخانه علامه مجلسی، 1439ق در موضوع حدیث به مرحله نیمه نهایی سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال راه پیدا کردند.

در موضوع فقه و اصول شش کتاب مکاسب محرمه ، 10 ج، تألیف علیرضا اعرافی، قم: مؤسسه اشراق و عرفان، 1397، تأثیر دیدگاه های فقهی بر قوانین کیفری در جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص ، تألیف اسماعیل آقابابائی بنی، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، 1397، مکتب اجتهادی سید طباطبایی یزدی (در فقه معاملات) ، تألیف سیدمصطفی محقق داماد، تهران: مرکز نشر علوم اسلامی با همکاری انتشارات سخن، 1397، مکتب اجتهادی آخوند خراسانی ، تألیف سیدمصطفی محقق داماد، تهران: مرکز نشر علوم اسلامی، 1397، موسوعة ردالشبهات الفقهیة المعاصرة (المرأة) ، 3 ج، تألیف جمعی از مؤلفین و محققین، به اهتمام محمدمهدی جواهری، قم: مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، 1397 و معتمد تحریر الوسیلة ، 6 ج، تألیف عباس ظهیری، تهران: مؤسسه چاپ و نشر عروج، 1397به عنوان نامزد جایزه کتاب سال شناخته شدند.

مراسم پایانی سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بهمن ماه، با معرفی برگزیدگان و کتاب های شایسته قدردانی برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مسعود کوثری به عنوان مدیرعامل شرکت انتشارات علمی و فرهنگی طی دوران مدیریتش کارنامه قابل دفاعی از خود به جا گذاشت، حالا باید منتظر نشست و دید انتصاب یک ژن خوب چه دستاوردی برای این نشر بزرگ رقم خواهد زد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : کارگر نیوز

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، نادره رضایی به عنوان مدیرعامل شرکت انتشارات علمی و فرهنگی منصوب شد؛ شاید روزی که حکم انتصاب مدیر عامل جدید شرکت انتشارات علمی و فرهنگی را می زدند گمان نمی کردند که شرایط کشور به گونه ای رقم بخورد، که همه چیز بی سر و صدا برگزار شود.

اتفاقی که نه تنها عجیب است بلکه سکوت رسانه ها در برابر آن، وجه دیگری از مناسبات قدرت را در این فضا روشن می کند. انتصاب یک فرد بی تجربه به عنوان مدیرعامل یکی از قدیمی ترین و بزرگترین بنگاه های نشر ایران که آثار مشهوری را منتشر کرده نشان از عمق رابطه بازی در مناسبات اداری دارد.

این انتصاب در حالی صورت گرفته که دکتر مسعود کوثری پیش از این مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی بود و طی مدتی که سکان مدیریت این انتشارات را در دست داشت آثار قابل توجهی را چاپ یا تجدید چاپ کرد. برای مثال تجدید چاپ کتاب حافظ نامه بهاءالدین خرمشاهی یا انتشار ترجمه های آثار فئودور داستایفسکی مانند جنایت و مکافات از زبان روسی که اولین ترجمه فارسی از زبان روسی این اثر داستانی است. همچنین انتشار مجموعه ای از داستان های نویسندگان ایرانی از دیگر اتفاقاتی است که طی سال های اخیر و در دوران مدیریت کوثری شاهد آن بوده ایم.

کوثری که کارنامه پرباری در دوران مدیریتش بر علمی و فرهنگی از خود به جای گذاشته حالا به خاطر مسئول کمیته اقشار ستاد انتخاباتی بانوان حامی حسن روحانی کنار گذاشته شده و فردی بدون اندکی تجربه در حوزه نشر را بر مدیریت این بنگاه نشر گمارده اند که نشان از تسلط روابط بر ضوابط حرفه ای در فضای نشر دارد.

اگر مخاطب آثار علمی و فرهنگی طی سال های اخیر باشید حتما تایید می کنید مجموعه ادبیات کلاسیک جهان یا کتاب های 10 هزار تومانی این نشر همه از گزینه هایی هستند که بسیاری را به خواندن دعوت کردند آثاری که برخاسته از تجربه کوثری در حوزه نشر و کتاب بوده و توانست تحولی را در این انتشارات دولتی بی رمق ایجاد کند اما حالا انتصاب یک فرد بی تجربه در واقع این گمانه را تقویت می کند که علمی و فرهنگی به جای اینکه ناشر پرقدرتی باشد بیشتر حیاط خلوتی است برای مدیران تا از این طریق خدمات یک فرد در یک ستاد انتخاباتی را جبران کنند.

دکتر مسعود کوثری طی 5 سال اخیر که علمی و فرهنگی را مدیریت می کند با ترجمه های موفق و در کنار آن آثار علمی در حوزه مدرنیته توانست ویترین موفقی را برای نشر علمی و فرهنگی آماده کند که هر مخاطبی بتواند دست پر از آن خارج شود و البته بابت انتخاب هایش پشبمان نشود.

حالا باید منتظر نشست و دید انتصاب یک ژن خوب به عنوان مدیر عامل یکی از قدیمی ترین و بزرگترین بنگاه های نشر ایران چه آینده و سرنوشتی را برای نشر علمی و فرهنگی رقم خواهد زد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
نویسندگان حوزه ادبیات در واکنش به اقدام جنایتکارانه دولت آمریکا با انتشار متن های تسلیت، همدردی خودشان را با مردم ایران ابراز کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، صبح جمعه همه ایران با خبر تلخ شهادت سردار رشید ایران و اسلام، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، فرمانده عملیاتی حشد الشعبی و همراهان دلاورشان از خواب بیدار شدند. خبر به قدری تلخ بود که به یکباره و قبل از اعلام عزای عمومی، همه کشور در سوگ فرو رفت و همه فضای مجازی پر از پیام های تسلیت شد. در این بین نویسندگان و اهل قلم از نخستین قشرهایی بودند که در کنار شاعران به این اتفاق جنایتکارانه دولت امریکا واکنش نشان دادند.

محمود دولت آبادی ، خالق کلیدر در یادداشتی با انتشار یک بیت شعر به پا گر خَلَد خاری آسان برآید/ چه سازم به خاری که در دل نشیند! نوشته است: از لحظه ای که خبر فاجعه ترور سردار قاسم سلیمانی را شنیدم، مفهوم این عبارات بالا ذهنم را رها نمی کند: چه سازم به خاری که در دل نشیند؟ و ازخود می پرسم آیا این است سرنوشت همه فرزندان شایسته این آب و خاک، با هر اندیشه و هرگرایشی؟ انهدام؟

باری... ایران بار دیگر یکی از فرزندان شایسته خود را با دریغ تمام، از دست داد. شخصیتی که سدٌی سترگ در برابر خون آشامان داعش برآورد و مرزهای کشور ما را از نکبت حضور آنان ایمن داشت. من نیز در اندوه عمیق ازدست دادن آن انسانی که شخصاً دورادور دوست می داشتمش، سوگوارم.

این یادداشت دولت آبادی با واکنش های متفاوتی روبه رو بود و عده ای به مخالفت با صحبت های دولت آبادی پرداختند و دست به توهین زدند و به تخریب بزرگ ترین نویسنده کشور پرداختند.

میلاد عظیمی ، پژوهشگر و نویسنده در واکنش به صحبت های مطرح شده در فضای مجازی نوشت:
آسیاب به نوبت...امروز نوبت محمود دولت آبادی است. نویسندۀ بزرگ سپیدموی در موضوعی عقیده اش را نوشت و عده ای آزادی خواه در فضای مجازی به راه افتاده اند که[...]. شرمم می آید بنویسم آنچه را نوشته اند. جان حرفشان این است: آقای دولت آبادی[...] نظر خودت را نگو. یا آنچه را ما دوست داریم و درست می دانیم بگو یا ساکت شو. اگر قلمت را نشکنی و صدایت را نبری عرض و آبرویت مباح است. هر چه بخواهیم دربارۀ تو می نویسیم. فحش تهمت تحقیر.... تو در این موضوع مثل ما فکر نمی کنی و به همین دلیل دشمن ما ومردمی. دشمن ایرانی. ما برای نابود کردن دشمن البته هر کاری را مباح می دانیم. در مذهب ما خفه کردن صدای دشمن هدف است و این هدف مقدس هر وسیله ای را توجیه می کند. آقای دولت آبادی یک وقت خیال نکنی که تو زخم خوردۀ سانسورهستی و سابقۀ دراز در دفاع از آزادی بیان داری. میزان حال فعلی توست و تو فعلا در این یک موضوع خاص، نظرت خلاف نظر ماست. مایی که مرکز عالم و معیار حق و باطلیم. آقای نویسنده! درست است که خیلی از ماها که به تو فحش می دهیم بلد نیستیم یک سطر بی غلط بنویسیم اما ما عوضش مبارز هستیم و در فضای مجازی - عموما به شکل ناشناس- فعالیت می کنیم و فحش می نویسیم. تو با آن کارنامه و تجربه و سابقه زندان و مبارزه برای آزادی بیان، باید نظر ما را بپذیری که صدایمان در فحاشی و بهتان زدن بلند است ... در ایام انقلاب شاه به دکتر غلامجسین صدیقی پیشنهاد کرد نخست وزیر شود. صدیق مصدقی بود و سخت خوشنام بود. پذیرفت. گفت به یک شرط که شاه در کشور بماند که شاه نپذیرفت. دوستان صدیقی برآشفته شدند. به او گفتند آقای صدیقی! به فکر آبرویتان باشید. صدیقی گفت: آبرو را برای چنین روزی جمع کرده بودم که فدای منافع ایران کنم. آقای دولت آبادی عزیز! مبادا دلت بشکند. مبادا از این همه بی حیایی و دریده زبانی شرم آور غم بر دلت بنشیند. آثار تو اعتبار ادبیات معاصر ایران است. تاریخ فراموش نخواهد کرد که تو به پوپولیسم مهارگسیختۀ پشت کردی و منافع ملی را در نظر گرفتی و آزادوار و فروتنانه عقیده ات را گفتی و نوشتی. نترسیدی و آبرویت را به مسلخ هتاکان آوردی. تو نویسندۀ مردم و هنرمند مردمی هستی. سرد و گرم دهر چشیده ای. نه برای نام و نه برای نان است آنچه می گویی. فقط نظرت گفتی و آن را در معرض نقد مستدل و محترم گذاشتی. همین. وای بر کشور ما اگر چون تو مردی نتواند بی واهمه از سیل دشنام ها سخن بگوید.

مهدی یزدانی خرم ، نویسنده و روزنامه نگار نیز در صفحه خود نوشت: و سال های سال است که صبح ها با خبری از خواب بیدار می شوم که بوی باروت در فضا منتشر می کند. سال هاست که برای آزادی بیشتر، حقوق انسانی و رسوخ در تصلب می نویسم اما بوی باروت دست از سرم برنمی دارد. من که در یک خانواده ی ارتشی بزرگ شده ام بسیار خوب می شناسم خبرهای اولِ صبح را. من که سال هاست روزنامه نگارم از خبرهای دمِ صبح می هراسم. و من که سال هاست می نویسم می دانم دمِ صبح چه زمانِ عجیبی ست. سال ها دشنام شنیدیم از هر طرف چون از این اخبار دم صبح هراس داشتیم. چون انگار در انتهای تاریکی چیزی را نشانه می روند که قرار است خواب در چشم ترم بشکند. از ترامپ متنفرم. شاید از هیچ سیاست مداری اندازه ی او متنفرم نبوده ام. خاورمیانه را غرق خون، در ید تندروهای مختلف و تکثیر مناسک سربریدن می طلبد. چند سال است تمام رشته هایی را که همین اندک عقلا تنیده بودند پنبه کرده. نگاه کنید به اطراف. همه نگران، عقلانیت گم شده ی روزگار و حالا ترور قاسم سلیمانی که چیزی بیش از یک ترور است. انگار این خبیثِ جامد یک جنگ در کارنامه اش کم دارد. و از این سو همه در بهت و حیرت اند که چه گونه باید در این حجمِ سفاهت باید دم از صلح و آشتی بزنند. از آمریکا متنفرم چون خونی نبوده که در خاورمیانه نریخته باشد. چون وقتی فضا به چنین سمتی رود از قلم های امثال ما چه کاری ساخته است؟ از صبح که می خوانم اخبار را و حماقتِ آن پسابِ زردِ جامد که ترامپ نام دارد قلب ام بیش تر برای مردم ام می سوزد. کلافِ گره خورده ی خاورمیانه را هیچ آمریکایی ای نمی تواند باز کند چه با داعش هم نتوانستند و فقط خون بود بر خون که تلنبار شد. در اخبار همه ی سیاست شناسان ابراز حیرت می کنند و این که این دیوانه نه تنها چیزی از صلح نمی داند که باعث می شود میل به انتقام جان های بسیاری را آکنده کند. برای او و هم فکران اش پشیزی ملت ها ارزش ندارند چون فشاری که مردم ایران بابت تحریم ها تحمل می کنند برای شان هیچ است. وقتی حرف از گرسنه گی، باروت و خون شود دیگر صدای عقل به کجا می رسد. آن قدر غمگین ام که می خواهم ایران را در آغوش کشم و بگریم. مرده شوی زنده باد، مرده بادها را ببرند. حالا تمام معادلات عوض شده اند. حالا باید منتظر روزهایی باشیم که شب شان آبستن است. و این خبیث تروریستِ بزدل انگار از اولین تک یاخته هاست که باید از سیاست حذف شود تا تازه بتوان فکر صلح بود. امروز بیش از هر زمان ایران به ما که هر کدام شاید مملو از زخم و غم رنج باشیم نیاز دارد. التماس می کنم از زنده باد مرده باد بیرون بیایید و دقیق تر نگاه کنید، آن پرچم در باد نباید از اهتزاز بیفتد...

علی آقاغفار روزنامه نگار و نویسنده نیز با انتشار پیراهن تیر خورده قاسم سلیمانی شعری منتشر کرده است که در زیر می خوانید:
باز امشب هوس گریه پنهان دارم/ میل شبگردی در کوچه باران دارم

میثم رشیدی مهرآبادی نویسنده کتاب صد روسی ، با انتشار عکسی از شهید سلیمانی و شهید احمد کاظمی نوشته است:
حاج قاسم سلیمانی بیشتر از هر کسی، دلتنگ دیدار حاج احمد کاظمی بود. حالا پیش همند. خوشا به حالشون...

سیدعلی کاشفی خوانساری نیز به این اتفاق تلخ واکنش نشان داد به انتقاد از برخی چهر ه های به ظاهر روشنفکر پرداخت.

کبری خدابخش دهقی ، نویسنده کتاب محسن ما نیز در صفحه اجتماعی خودش یادداشتی با متن زیر منتشر کرد: حاج قاسم به آرزویش رسید، مبادا سست شوید. چون خبر شهادت مالک اشتر به امیرالمؤمنین علیه السّلام رسید بسیار اندوهگین و افسرده خاطر شد گریست و بر منبر تشریف برده فرمود: ما از خدا هستیم و بسوی او باز می گردیم، و ستایش خداوندی را سزا است که پروردگار جهانیان است، بار خدایا من مصیبت اشتر را نزد تو بشمار می آورم، زیرا مرگ او از سوگ های روزگار است، خدا مالک را رحمت فرماید که بعهد خود وفاء نمود، و مدّتش را بپایان رسانید، و پروردگارش را ملاقات کرد، با اینکه ما تعهّد نموده ایم که پس از مصیبت رسول خدا- صلّی اللّه علیه و آله بر هر مصیبتی شکیبا باشیم، زیرا آن بزرگ ترین مصیبت ها بود. خدا مالک را جزای خیر دهد و چگونه مالک که اگر کوه بود کوهی عظیم و بزرگ بود، و اگر سنگ بود سنگی سخت بود، آگاه باشید بخدا سوگند مرگ تو ای مالک، جهانی را ویران و جهانی را شاد می سازد یعنی اهل شام را خوشنود و عراق را خراب می گرداند، بر مردی مانند مالک باید گریه کنندگان بگریند، آیا یاوری مانند مالک دیده می شود، آیا مانند مالک کسی هست، آیا زنان از نزد طفلی بر می خیزند که مانند.

مهدیه سادات شاهمرادی با انتشار عکسی از تابوت های سربازان آمریکایی نوشت:
خون های پاک زمین را پاک می کند از لوث پلیدی از این لحظه، نه زمین آرام می ماند و نه زمان. خون حاج قاسم سلیمانی این بار از دل زمین می جوشد و نقش شما را پاک خواهد کرد! منتظر می مانیم.

وجیهه سامانی نویسنده و دبیر جشنواره قلم زرین با انتشار عکسی تغییر یافته از کتاب اول دبستان نوشت:
شبی که همه خواب بودیم!
.
.
این بار هم علمدار از سرزمین فرات بازنگشت.

محمدرضا شرفی خبوشان ، نویسنده و دبیر علمی این دوره جایزه جلال آل احمد نیز با انتشار عکسی از سپهبد شهید، قاسم سلیمانی در حال راز ونیاز نوشت:
من درست نفهمیدم حاج قاسم سلیمانی به دوست کرمانی اش چی گفته. حتی آن دوست کرمانی اش هم که این حرف حاج قاسم را برای من نقل می کرد، نفهمیده بود حاج قاسم چی گفته.
دوست کرمانی از احتمال ریاست جمهوری رفیق قدیمی اش پرسیده بود. جواب حاج قاسم این بود: خیلی کمه برای من. من و دوست کرمانی حاج قاسم به همه چیز فکر کردیم الّا کنایه ی این مرد به مقام والای شهادت.
حق داشتیم چون باور نمی کردیم قرار است حاج قاسم به این زودی مقامش از همه ی رئیس جمهورهای دنیا بالاتر برود.

حسین شاه مرادی ، رییس موسسه انتشارات امیرکبیر نیز نوشت: من هم مثل بسیاری از شما، با اختلاف نگاه سیاسی و فرهنگی و عقیدتی مشکلی ندارم و در این سال ها رفیقان و همکاران زیادی داشته و دارم که اختلاف نظرهایی جدی با هم داشته و داریم. اما واکنش و موضع افراد مختلف در فقره شهادت حاج قاسم عزیز، ملاکی مهم و معیاری تعیین کننده برای من در تنظیم روابط آینده ام با آن هاست. اینجا دیگر بحث دیدگاه فکری نیست، بحث شرافت و انسانیت است. این رخداد، آن چنان مهم است که سکوت و نظاره گریِ خاموش افراد هم در آن معنا دارد، چه رسد به کنش های شماتتگرانه و شادی های در خلوت و جلوت که حسابش سواست.
ان شاءالله به برکت خون این شهید عزیز، اطرافمان را از لوث وجود بی شرفان و وطن فروشان پاک خواهیم کرد. این از من.

بهروز دلاور نویسنده و روزنامه نگار نیز در صفحه خود با انتشار عکسی از رهبر انقلاب و سردار سلیمانی نوشته است:
سردار یادت هست، آقا وقتی داشتند نشان ذوالفقار رو برات نصب می کردند ، فرمودند : مجاهدات در راه خدا با این پاداش های دنیایی قابل جبران نیست. حقا که درست گفتند، دیشب ، سحر جمعه ، از دست ارباب عالم، حضرت حسین بن علی ( ع)، نشان شهادت گرفتی... دل می رود ز دستم...

وحید یامین پور نیز با انتشار عکسی از رهبر معظم انقلاب نوشت:
سرت سلامت... داغ دل و زخم جان را جز تو التیامی نیست.

محمد سرشار ، نویسنده و مدیر شبکه پویا نوشت:
چشمهایم خیس است و نمیتوانم بنویسم.... شهادتت مبارک علمدار.

علی چنگیزی ، نویسنده جوان و داور جوایز متعدد ادبی نیز با انتشار عکسی از سردار رشید اسلام نوشت:
عرض تسلیت برای شهادت حاج قاسم سلیمانی، خدمت شما، و همین طور خانواده محترم ایشان... برای من روز دردناکی است هر چند آرزوی مجاهدی مثل ایشان شهادت است. کشورمان شخصیتی تاثیرگذار و محبوب، شجاع و وطن پرست را از دست داد. فرموده: ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عندربهم یرزقون. شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله سرداران بزرگ تاریخ ایران است. روحش شاد.

جواد کلاته عربی ، نویسنده و پژوهشگر با انتشار نقاشی کودکی از دست حاج قاسم سلیمانی و انگشتر عقیق اش نوشت: حاج قاسم! بچه های ما سیزدهم دیِ نود و هشت را فراموش نخواهند کرد. روزی که تلویزیون پر بود از اسم و عکسِ تو و چشمانِ پدرها و مادرهاشان پر بود از اشک... حاج قاسم! تو در خاطرِ بچه های ما برای همیشه ماندی.
پ.ن: رفتم توی اتاق که بنشینم به انجام کارهام، دیدم چیزی ازم پنهان می کند. توجه نکردم و مشغول کارهام شدم. این بار زیرچشمی نگاه کردم، دیدم دارد یک نقاشی می کشد. دقت کردم، متوجه شدم چی کشیده است. زدم زیرِ گریه...

مهدی قزلی ، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با انتشار عکسی عملیاتی از حاج قاسم سلیمانی نوشت: آدمی در بستر به دنیا می آید اما مجاهد در بستر از دنیا نمی رود. شهادتت مبارک.
وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ
الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
مردی با بالهای شهادت به ملاء اعلی عروج کرد که زمین، سنگینی قدمهایش را بر گرده خود می فهمید و آسمان به سایه اش بر سر او می بالید.
او اقیانوسی عمیق و کتوم بود که علیرغم غرائب نهفته در اعماق، بر ساحل نگاهش امواجی نرم و آرام داشت.
او کوهی استوار و شامخ بود که هیچ طوفانی توان لرزاندش را نداشت.

سیدعلی شجاعی ، نویسنده شناخته شده نیز در متنی نسبتا طولانی نوشت: سردار قاسم سلیمانی مصداق تمام و کمال مردی و مردانگی و تعیّن مجاهد فی سبیل الله در عصر ما بود.
شخصیتی منحصر به فرد که مشابه و نظیر نداشت و قرنها بود که مادر گیتی کسی چون او را به بشریت اهدا نکرده بود.
وجودش چنان از عظمت خدا لبریز بود که هرچه جز او را کم و کوچک می دید. ترس را نمی شناخت و با خستگی و نومیدی بیگانه بود.
پرداختن به کارهای بزرگ، هیچگاه از توجهش نسبت به امور کوچک نمی کاست.
او با دستهای اعجاز گرش، عقل و عشق را به هم پیوند زده بود و با نگاه آسمانی اش مهر و رقّت و عطوفت را با اقتدار و سلحشوری و صلابت آشتی داده بود.
عشق به حضرت محمد مصطفی و علی مرتضی و اهل بیت عصمت و طهارت، مهر و عاطفه وجودش را به همه ابنای بشر تعمیم داده بود.
سینه آسمانی او صندوقچه اسراری بود که جز خودش هیچ کس از عهده حمل آن برنمی آمد.
او کسی بود که در معرفت و سلوک غبطه عارفان و سالکان را برمی انگیخت و در هوش و کیاست و فراست، رشک برجسته ترین طراحان و سیاستمداران جهان و در شجاعت و رشادت، حیرت بی باک ترین دلیران و جنگاوران.
او مردانه می جنگید تا ریشه وحشت و ترور را در جهان بخشکاند و صلح و آرامش ماندگار را برای بشر به ارمغان بیاورد.
نه تنها ملت ایران که دنیای تشیع و جهان اسلام، به هر چه از امنیت و آرامش و عزت رسیده اند، الی الابد وامدار مجاهدتهای بی بدیل اویند.
خداوند درجات عالی اش را متعالی گرداند و شفاعت او را در حق درماندگان و زمینگیرانی چون ما بپذیرد.
طوبی له و حسن مأب

همچنین روز گذشته جشن امضا و رونمایی از کتاب زخم زار اثر شهره احدیت که قرار بود روز جمعه با حضور شخصیت های مطرح هنر و ادبیات برگزار شود، به احترام شهادت سردار سلیمانی برگزار نشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ فراموش نخواهد کرد که تو به پوپولیسم مهارگسیختۀ بنجل بازاری پشت کردی و منافع ملی را در نظر گرفتی و آزادوار و فروتنانه عقیده ات را گفتی و نوشتی. نترسیدی و آبرویت را به مسلخ هتاکان آوردی.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

به گزارش مشرق، میلاد عظیمی در کانال نور سیاه نوشت:

امروز دوباره نوبت محمود دولت آبادی است. نویسندۀ بزرگ سپیدموی در موضوعی عقیده اش را نوشت و عده ای آزادی خواه در فضای مجازی به راه افتاده اند که [...]. شرمم می آید بنویسم آنچه را نوشته اند. جان حرفشان این است : آقای دولت آبادی[...] نظر خودت را نگو. تو حق نداری نظرت را بنویسی. یا آنچه را ما دوست داریم و درست می دانیم بگو و بنویس یا ساکت شو. اگر قلمت را نشکنی و صدایت را نبری عرض و آبرویت مباح است. هر چه بخواهیم دربارۀ تو می نویسیم. فحش... تهمت... تسخر... تحقیر... هر چه بخواهیم. در این موضوع خاص تو مثل ما فکر نمی کنی و به همین دلیل دشمن مایی و دشمن مردمی و دشمن ایرانی و ما برای منکوب و نابود کردن دشمن البته هر کاری را مجاز و مباح می دانیم. در مذهب مختار ما خفه کردن صدای دشمن هدف است و این هدف مقدس هر وسیله ای را توجیه می کند. بخصوص برای ما که آزادی خواهیم و استبدادستیز. آقای دولت آبادی یک وقت خیال نکنی که تو زخم خوردۀ سانسور هستی و سابقۀ دراز در دفاع از آزادی بیان داری. میزان حال فعلی تست و تو فعلا در این یک موضوع خاص نظرت خلاف نظر ماست. مایی که مرکز عالم هستیم. مایی که معیار حق و باطلیم. آقای نویسنده درست است که خیلی از ماها که به تو فحش می دهیم بلد نیستیم یک سطر بی غلط بنویسیم اما ما عوضش مبارز هستیم و در فضای مجازی -عموما به شکل ناشناس- فعالیت می کنیم و فحش می نویسیم. تو با آن کارنامه و تجربه و دانش و معرفت و سابقۀ زندان و مبارزه برای آزادی بیان، باید نظر ما را بپذیری که صدایمان در فحاشی و بهتان زدن بلند است ...

بیشتر بخوانید:
دلنوشته محمود دولت آبادی برای شهادت سردار سلیمانی

در ایام انقلاب شاه به دکتر غلامحسین صدیقی پیشنهاد کرد نخست وزیر شود. صدیقی مصدقی بود و سخت خوشنام بود. پذیرفت. گفت به یک شرط که شاه در کشور بماند که شاه نپذیرفت. دوستان صدیقی برآشفته شدند. به او گفتند آقای صدیقی! به فکر آبرویتان باشید. صدیقی گفت: آبرو را برای چنین روزی جمع کرده بودم که فدای منافع ایران کنم...
آقای دولت آبادی عزیز! نویسندۀ بزرگ ما! مبادا دلت بشکند. مبادا از این همه بی حیایی و دریده زبانی شرم آور غم بر دلت بنشیند. آثار تو اعتبار ادبیات معاصر ایران است. تاریخ فراموش نخواهد کرد که تو به پوپولیسم مهارگسیختۀ بنجل بازاری پشت کردی و منافع ملی را در نظر گرفتی و آزادوار و فروتنانه عقیده ات را گفتی و نوشتی. نترسیدی و آبرویت را به مسلخ هتاکان آوردی. تو نویسندۀ مردم و هنرمند مردمی هستی. سرد و گرم دهر چشیده ای. نه برای نام و نه برای نان است آنچه می گویی. کدام اعتبار و افتخار است که به آن نرسیدی. فقط عقیده ات را گفتی. همین. صرفا نظرت را گفتی و آن را فروتنانه در معرض نقد مستدل و محترم گذاشتی. همین. وای بر کشور ما اگر چون تو مردی نتواند بی واهمه از سیل دشنام ها سخن بگوید.

غبار سیاست زدگی فروخواهد نشست. چشمها با باران خرد و داد شسته خواهد شد و تو آن روز مثل خورشید خواهی درخشید... مثل آفتاب... ای نویسندۀ ما... ای نویسندۀ شریف ما... ای نویسندۀ شجاع ما... ای نویسندۀ مردم دوست و ایران دوست ما...

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با جمعی از ناشران هندی ضمن تشریح فعالیت های این معاونت با تاکید بر ظرفیت قابل توجه ایران برای تعامل با هنر بر محور کتاب برگزاری دومین دوره جایزه منطقه ای کتاب سال به میزبانی هند را نشان علاقه ایران به تعامل فرهنگی با کشورهای دیگر دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، نشست مشترک محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور، مدیر عامل موسسه خانه کتاب با جمعی از فعالان حوزه نشر هند شب گذشته شنبه (14 دی ماه) در حاشیه بیست وهشتمین دوره نمایشگاه کتاب دهلی نو برگزار شد.

جوادی با اشاره به فعالیت های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایران، مسئولیت حمایت از نویسندگان و ناشران و نیز برگزاری نمایشگا های کتاب، خرید کتاب برای کتابخانه های مختلف، جشنواره های کتاب مانند کتاب سال ملی یا جهانی، جایزه ادبی جلال و شعر فجر را برعهده دارد. برنامه های ترویجی مانند باشگاه های کتاب و انتخاب روستاها و شهرهای دوستدار کتاب که از میان آن ها پایتخت کتاب ایران انتخاب می شود هم ازجمله کارهای دیگر معاونت فرهنگی در ایران است.

وی ادامه داد: ایران الان ظرفیت خوبی برای تعامل با هند و کشورهای شرقی بر محور کتاب دارد؛ علاوه بر زمینه های ارتباطی تاریخی که میان ایران و هند در گذشته وجود داشته است و هنوز نیز وجود دارد، زمینه های فرهنگی زیادی نیز مانند ارزش خانواده، معنویت، وحدت گرائی و دوری از کثرت و غیرپنداری، احترام به محیط زیست و تصور طبیعت به مثابه آیه های خداوند که نشان از الوهیت دارد می تواند مبنایی برای گسترش همکاری ها باشد.

جوادی افزود: در دنیای جدید که موج لذت جوانی و خودگرائی و سرکشی آدمی به اسم استقلال انسان، همه ارزش های بنیادی دینی و ازجمله مفاهیم بلند معنوی ایران و هند را در معرض تهدید قرار می دهد همکاری های فرهنگی برای مواجهه با این موج، ضرورت بیشتری می یابد.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آمار تولید کتاب در ایران گفت: در سال گذشته شمسی، نزدیک به صدهزار عنوان کتاب در ایران چاپ شده است که تا پایان امسال احتمال افزایش پنج درصدی آن پیش بینی می شود؛ البته درباره شمارگان، ما هم مثل بسیاری از کشورها با مشکل مواجه هستیم. تعداد کسانی که به جای خرید کتاب به صورت فیزیکی آن را به صورت الکترونیکی می خوانند، روز به روز بیشتر می شود. نشر الکترونیکی در ایران در حال رونق گرفتن است اما هنوز سازوکارهای حقوقی لازم برای حمایت و تقویت آن نهایی نشده است.

جوادی درباره وضعیت ناشران در ایران بیان کرد: بیش از 16هزار ناشر ثبت شده در ایران وجود دارد که البته بخش عمده ای از آن ها فعالیت اندکی دارند، اما صدها ناشر هم وجود دارد که هر روز کتاب جدیدی منتشر می کنند.

وی با اشاره به رویداد های کتاب محور در ایران، ادامه داد: سی و هفت سال است جایزه معتبر کتاب سال در ایران برگزار می شود و برگزیدگان آن در رشته های مختلف مورد تقدیر قرار می گیرند. جایزه جهانی کتاب سال در ایران این روزها برای بیست و هفتمین سال متوالی برگزار می شود.

جوادی با تاکید بر اینکه جایزه منطقه ای کتاب سال به میزبانی هند نشانه علاقه ایران به تعامل با هند است، گفت: جایزه منطقه ای کتاب سال که به تازگی تاسیس شد و اینک در دومین دوره خود به آثار نویسندگان هندی درباره ایران اختصاص دارد و چند روز آینده مراسم آن در همین شهر برگزار می شود هم، نشان علاقه ما به تعامل فرهنگی با کشورهای دیگر است.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این برنامه ها در سخت ترین شرایط اجتماعی و اقتصادی ایران مانند دوران دفاع مقدس که حدود 9 سال طول کشید و نیز در دوره های مختلف تحریم اقتصادی ایران که از سوی آمریکا صورت گرفته است تعطیل نشد. کتاب و فرهنگ با زندگی ایرانیان عجین است و در هر شرایط از زندگی آن را پاس می دارند.

وی افزود: بیش از هزار باشگاه کتابخوانی در ایران فعال است که اعضای آن بیشتر در شهرهای کوچک و روستاها از دانش آموزان دبستانی گرفته تا زنان خانه دار، به صورت جمعی و گروهی کتاب می خوانند. این باشگاه ها معمولا بین 15 تا 20 نفر عضو دارند که زیرنظر یک مربی کتاب می خوانند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در معرفی طرح گرنت، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای معرفی فرهنگ ایران به ملت های دیگر دو نوع گرنت دارد. یکی بیشتر برای حمایت از ترجمه آثار تاریخی و مذهبی ایران به زبان های دیگر است و دیگر برای حمایت از ترجمه نویسندگان جوان و آثار نسل نو به ویژه داستان نویسان معاصر ایرانی است.

جوادی ادامه داد: هر ناشری که آثاری از این دست را به زبان غیرفارسی منتشر کند و کار او مورد قبول داوران گرنت باشد تشویق می شود؛ البته زبان فارسی هم پذیرای آثار زیادی از کشورهای دیگر است و جالب است بدانید در سال های گذشته تعداد عناوین کتاب های ترجمه شده از زبان های دیگر به فارسی قابل توجه بوده است.

وی با اشاره به برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: ما سی و سومین دوره نمایشگاه بزرگ بین المللی تهران را در پیش داریم که یکی از پرمخاطب ترین نمایشگاه های کتاب دنیا است و علاوه بر فروش مستقیم کتاب فعالیت های مختلف فرهنگی را هم در برمی گیرد.

به گفته جوادی، در سال گذشته بیش از 3 میلیون نفر از این نمایشگاه دیدار کردند و بیش از 2000 ناشر داخلی و خارجی در آن شرکت کردند. مهمان ویژه ما سال گذشته چین بود که با بیش از 300 نفر در این نمایشگاه شرکت کرد. امسال کشور ترکیه مهمان ویژه ما است.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: من از ناشران هندی هم دعوت می کنم تا در این نمایشگاه حضور یابند و آثار خود را برای فروش عرضه کنند. ما آمادگی داریم تا در حوزه های مختلف مربوط به کتاب با نویسندگان و ناشران هندی همکاری نزدیک داشته باشیم. پیشنهاد می کنم تا کارگروهی مشترکی برای تعیین اولویت های همکاری در حوزه کتاب تشکیل شود.

وی با اشاره به دیگر فعالیت های ترویجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امسال یزد پایتخت کتاب ایران است که سابقه ارتباطی زیادی با هند دارد و موضوع اصلی آن کتاب کودک است. من از مسئول بخش کتاب های کودک در اتحادیه ناشران هند رسما برای حضور در نمایشگاه کتاب یزد، دعوت می کنم.

وی در پایان گفت: کتاب بهترین راه برای دوستی میان ملت هاست. در گذشته ایرانیان با فرهنگ هندی آشنایی عمیق داشتند و مثلا بیش از هزار سال پیش، بهترین کتاب مردم شناسی هند را ابوریحان بیرونی که دانشمندی ایرانی است، نگاشته است. مردم هند نیز آشنایی عمیقی با ادبیات فارسی داشتند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در واقع طنین شعر فارسی هنوز از هند به گوش می رسد، شاعران پارسی گوی هندی با مهاجرانی که از ایران و در طلب ذوق و شور و نشاط به هند رفته اند همان طور که محمد تقی بهار می گوید: هند بازار خرید ذوق بود/هند یکسر عشق و شور و شوق بود/صنعت و ذوق و هنر ترکیب یافت کاروان ها جانب دهلی شتافت/بس روان شد کاروان در کاروان/تنگ های دل پر از کالای جان

جوادی گفت: گروه دیگر فارسی گویان هند، همان شورمندان هندی اند که زبان پارسی را آموخته و با ذوق و هنری که داشته اند در شعر فارسی سرآمد شده اند. نام کسانی مانند غائب دهلوی یا بیدل در تاریخ شعر فارسی جایگاه بلندی دارد. همین ها بودند که مردم هند را با عمق اندیشه و فرهنگ ایرانی آشنا کردند. آیا روا نیست که دوباره رفت و آمد میان اهالی شعر و ادب دوباره شکوه پیوند گذشته ایران و هند را زنده کند.

در این نشست نیکنام حسینی پور، مدیرعامل خانه کتاب؛ محمد علی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو؛ رجبعلی سالاریان، مدیر نمایشگاه های استانی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و احمدعلی حیدری دبیرعلمی جایزه جهانی کتاب سال نیز حضور داشتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در دیدار با ناشران کشور هند گفت: روند افزایش چاپ کتاب در ایران از برکات انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب که به منظور حضور در آیین اختتامیه دومین جایزه منطقه ای کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند به این کشور سفر کرده است، همزمان با بیست و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب دهلی نو در نشستی با ناشران مطرح از کشور هند گزارشی از وضعیت نشر ایران ارائه کرد. در این نشست محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمد علی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو؛ رجبعلی سالاریان، مدیر نمایشگاه های استانی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و احمدعلی حیدری دبیرعلمی جایزه جهانی کتاب سال نیز حضور داشتند.

حسینی پور در این مراسم سخن خود را با این جمله جواهر لعل نهرو نخست وزیر اسبق هند آغاز کرد و گفت: در میان مردمان و نژاد های بسیاری که با هندوستان ارتباط داشته اند و در زندگانی و فرهنگ هند نفوذ کرده اند قدیمی ترین و با دوام ترین آن ها ایرانیان هستند .

مدیرعامل خانه کتاب با ارائه گزارشی از وضعیت نشر کتاب در ایران گفت: براساس آمار ثبت شده در بانک اطلاعات خانه کتاب، در طول چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران (1357ش/ 1979م تاکنون) در حدود یک میلیون و چهارصدهزار عنوان کتاب ثبت شده که نشان از روند افزایشی چاپ کتاب است به نحوی که از 294 عنوان در سال 1357 (1979م) به 101 هزار عنوان در سال 1397 (2019م) رسیده است.

وی ادامه داد: از یک میلیون و چهارصدهزار عنوان کتاب چاپ شده، حدود یک میلیون و صد هزار عنوان تالیف و سیصد هزار عنوان ترجمه را شامل می شود؛ به عبارتی 77 درصد از این آثار تالیف و 23 درصد آن ترجمه ای هستند که توسط 11هزار ناشر چاپ شده اند که از این تعداد 8659 ناشر مرد و 2330ناشر زن هستند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب ادامه داد: روند افزایشی چاپ کتاب از برکات انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی است. طرح تاپ و گرنت از جمله برنامه هایی است که برای حمایت از نویسندگان در ایران صورت می گیرد. همچنین 37جشنواره کتابی در ایران برگزار می شود که ازجمله مهم ترین آن ها می توان به جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه جهانی کتاب جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که دبیری جایزه جهانی کتاب سال با احمدعلی حیدری است که اکنون در جمع ما نیز حضور دارند.

حسینی پور با بیان اینکه دومین جایزه منطقه ای کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند فرصت مغتنمی برای حضور و تعامل نویسندگان دو کشور با یکدیگر است، گفت: با توجه به روابط تاریخی دو کشور امیدوارم این تعامل و تبادل فرهنگ، فکر و دانش بیش از بیش گسترش یابد.

وی در پایان گفت: باید اعلام کنم علی رغم تحریم های ظالمانه علیه کشورمان، ابعاد دانش و فرهنگ ایران هر روز گشترش پیدا می کند. از همه برگزارکنندگان این همایش تشکر و قدردانی می کنم و امیدوارم بتوانم در ایران خدمت ناشران هندی باشم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
خوانین زاده با بیان اینکه تولید سالانه کتاب بریل از چندصد عنوان تجاوز نمی کند، به موانع توسعه نشر بریل در کشور؛ از قیمت کاغذ مخصوص تا بی اعتمادی ناشران اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، 14 دی ماه روز جهانی خط بریل است و براساس برآورد ها بین 500 تا 600 هزار نفر در کشور دچار آسیب های بینایی هستند؛ در حالی که براساس گفته محمد خوانین زاده، مدیر امور توانبخشی نابینایان و کم بینایان سازمان بهزیستی کشور میزان تولید سالانه کتاب بریل از چندصد عنوان تجاوز نمی کند!

از مهم ترین راهکار ها برای تسهیل دسترسی نابینایان به کتاب در چارچوب ایجاد فرصت های برابر توجه به قوانین از جمله قانون جامع حمایت از حقوق معلولان است؛ علاوه براین جلب نظر ناشران برای همکاری با مراکز تولید کننده کتاب بریل نیز از پایه های قابل اتکاء اما کمتر موردتوجه قرارگرفته برای تقویت جریان تولید کتاب بریل محسوب می شود.

درباره میزان دسترسی نابینایان به کتاب بریل و فعالیت های مرکز رودکی با خوانین زاده به گفت و گو نشسته ایم.

تولید کتاب بریل در ایران چه زمانی و چطور آغاز شد؟
سال 1304 و به قولی در سال 1299 نخستین مدرسه ویژه نابینایان ابتدا در تبریز و بعد در اصفهان تاسیس و تلاش برای تامین کتاب درسی برای دانش آموزان نابینا آغاز شد. تهیه این منابع که با دستگا ه های تایپ بریل و یا لوح و قلم تامین می شد؛ به مرور این جریان با واردات دستگا ه های نوین، ارتقاء پیدا کرد. نخستین دستگاه چاپ ملخی که امکان تولید انبوه کتاب بریل را فراهم کرد، اواخر سال 1347 وارد ایران شد و تا امروز، یعنی بعد از 50 سال، خوشبختانه همچنان فعال است. به مرور زمان با واردات دستگاه های جدید از کشور های مختلف از جمله آلمان و یا نروژ، جریان تولید کتاب بریل تقویت شد. علاوه براین با انعقاد تفاهم نامه با سازمان آموزش و پروش استثنائی و واگذاری امور تولید کتاب بریل دانش آموزان نابینا به این سازمان، فرصت بیشتری برای تولید منابع متنوع فراهم شد.

کمی درباره فعالیت های مرکز رودکی و نقش آن در تامین کتاب های بریل توضیح دهید .
چاپ منابع متنوع از جمله قرآن کریم در دو قالب با ترجمه شامل 11 مجلد و بدون ترجمه در شش مجلد، نهج البلاغه، ادعیه، صحیفه سجادیه، زیارت نامه ها، تقویم رایگان، کتاب آموزش موسیقی و همچنین تبدیل کتاب های آموزشی و عمومی با همکاری ناشران، از جمله فعالیت مرکز رودکی است. با توجه به رونق تولید کتاب بریل در مرکز از 11 سال پیش، با هدف جلب مشارکت ناشران به طور مداوم در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داریم.

با چند ناشر در ارتباط هستید و این همکاری چگونه است؟
همکاری ناشران با مرکز، همواره به دلایل مختلف از جمله تغییر مدیریت و یا وضعیت بازار کتاب متغیر بوده است. امسال حداقل 13 ناشر با مرکز همکاری دارند؛ البته کیفیت همکاری آن ها یک سان نیست و می توان این همکاری ها را به دو دسته قوی و ضعیف تقسیم بندی کرد. در واقع ما از ناشران می خواهیم تا نسخه حروف چینی کتاب ها را در اختیار ما قرار دهند تا به کتاب بریل تبدیل شوند. اعضا مرکز می توانند از همه این منابع در کتابخانه بریل استفاده کنند.

نوع همکاری ناشران با مرکز در قالب قرارداد شکل می گیرد؟
نوع همکاری ناشران متفاوت است؛ برخی و حتی نویسندگان برای همکاری با مرکز، داوطلبانه اعلام آمادگی می کنند. قرار دادی وجود ندارد و براساس اعتماد چند دهه ای، فایل ها را در اختیار مرکز قرار می دهند. برخی از ناشران انتظار دارند انتفاعی داشته باشند اما برای ما امکان عقد چنین قراردادهایی وجود ندارد؛ البته نگرانی ناشی از لو رفتن فایلِ متن و انتشار غیر قانونی کتاب هم یکی از موانع قابل توجه در همکاری ما با ناشران است.

کتابخانه مرکز رودکی مجهز به چند منبع است؟
6500 عنوان شامل 23 هزار جلد کتاب بریل که کتابخانه مرکز رودکی را به بزرگترین کتابخانه بریل در کشور تبدیل کرده است.

براساس برآورد ها، بین 500 تا 600 هزار نفر افراد دچار نقص بینایی در کشور وجود دارد، از این تعداد چند نفر عضو مرکز رودکی هستند؟
در مجموع 7000 نفر عضو مرکز، نزدیک به 2500 نفرعضو کتابخانه بریل و 4000 نفر عضو کتابخانه گویای مرکز رودکی هستند. مابقی افراد نیز از سایر خدمات مرکز در زمینه استفاده از قرآن و کتاب های بریل آموزش زبان انگلیسی استفاده می کنند.

سالانه چند عنوان کتاب بریل در کشور تولید می شود؟
میزان تولید کتاب بریل با میزان تولید کتاب قابل مقایسه نیست؛ به طوری که سالانه 100هزار عنوان در کشور منتشر می شود اما میزان تولید سالانه کتاب بریل از چندصد عنوان چاپ نخست تجاوز نمی کند که اختلاف قابل توجهی را نشان می دهد.

با نگاه آسیب شناسانه بفرمایید، میزان دسترسی این افراد به منابع مورد نیاز چقدر است؟ آیا فروشگاه کتاب بریل در کشور وجود دارد؟
با توجه به هزینه سنگین و همچنین زمان بر بودن جریان تولید کتاب بریل، امکان تولید کتاب هم سان با کتاب های معمولی، نه تنها برای مرکز؛ بلکه در سراسر کشور وجود ندارد؛ هرچند میزان تولید کتاب های بریل در مقایسه با یک دهه اخیر رشد قابل توجهی داشته و برخی مراکزخصوصی و یا برخی ناشران به صورت خیلی محدود برای فروش کتاب های بریل اقدام کرده اند اما نمی توان واقعیت و شکاف موجود را نادیده گرفت.

درباره میزان دسترسی از طریق کتاب فروشی نیز باید دوباره به هزینه تولید و قیمت بالای کتاب بریل اشاره کنم که اغلب در توان خرید عزیزان نابینا نیستند. علاوه براین با توجه به نگهداری دشوار کتاب های بریل در منزل، به دلیل حجم قابل توجه آن ها، پیشنهاد می شود کتاب های مورد نیاز به صورت امانی استفاده شود؛ البته نمی توان رد کرد که نابینایان علاقه مند هستند برخی منابع از جمله قرآن کریم به خط بریل را در منزل داشته باشند.

قیمت کتاب های بریل چگونه تعیین می شود؟
قیمت ها از سوی ناشران و تولید کنندگان تعیین می شود اما با توجه به اینکه خرید کتاب، همان طور که گفتم از توان مالی مخاطبان نابینا خارج است. مرکز سعی می کند با به کار گیری حداکثر امکانات خود دسترسی را علاوه بر تجهیز منابع کتابخانه با افزایش میزان تولید و حمایت سازمان بهزیستی افزایش دهد. امید واریم تولید کتاب بریل با همکاری سازمان بهزیستی در زمینه تامین کاغذ، هزینه حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، هزینه های تعمیردستگاه های چاپ بریل و همچنین خرید یک نسخه کتاب از ناشران همکار به مبلغ بین 8 تا 10 میلیون تومان تقویت شود.

هزینه تولید هر جلد کتاب بریل به طور متوسط چقدر است؟
هر چند قیمت هایی اعلام شده، اما به طور دقیق نمی توان درباره هزینه تمام شده هر کتاب بریل اظهارنظر کرد. کتاب های بریل با کاغذ های 120 تا 160 گرمی تولید می شود، بنابراین، ماده اولیه کتاب بریل در ردیف مقوا دسته بندی می شود. این ماده اولیه به شدت دچار نوسان قیمت است؛ بنابراین مشکل تامین کاغذ برای تولید کنندگان این حوزه چند برابر دیگر ناشران برآورد می شود.

تامین کاغذ مخصوص کتاب بریل مشمول ارز 4200 تومان است؟
سازمان بهزیستی کشور متولی تامین کاغذ برای انتشار کتاب های مرکز است؛ آن هم بدون حمایت و از بازار آزاد؛ البته به شرطی که موجود باشد. به عنوان مثال؛ مدت هاست پیگیر خرید کاغذ 140گرمی هستم اما پیدا نمی کنم.

ایران از امضاء کنندگان معاهده مراکش است و براساس مفاد این معاهده باید زمینه های چاپ همه کتاب ها به صورت بریل مهیا شود. این معاهده بر میزان دسترسی نابینایان به کتاب موثر بوده است؟
هرچند معاهده مراکش از سوی ایران امضا شده اما هنوز شاهد اجرایی شده آن نیستیم. امید واریم با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایرنهاد های مرتبط، زمینه های لازم برای اجرای این معاهده فراهم شود. از سوی دیگر، چند سال پیش طی مکاتبه با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی 12 مکانیزم پیشنهادی برای تقویت همکاری ناشران با مرکز رودکی از جمله درج نام ناشران در کتاب را شرح دادم. با وجود همه این مسائل به نظر می رسد اجرای کامل قانون جامع حمایت از حقوق معلولان زمینه ای برای رفع برخی کاستی ها در حوزه دسترسی نابینایان به کتاب را مهیا خواهد کرد؛ همچنان برای مذاکره با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بررسی راه های تشویق ناشران، آمادگی داریم.

دسترسی به کتاب از جمله مهم ترین مطالبه نابینایان محسوب می شود. فعالان امور خیریه چه همکاری برای ایجاد این دسترسی انجام می دهند؟
یکی از مطالبات جامعه نابینایان در زمینه ایجاد فرصت های برابر، استفاده از همه کتاب های منتشر شده است و تاکید دارم نمی توان به این حوزه نگاه انتفاعی داشت.
افراد فعال در امور خیریه به ویژه در حوزه نابینایان و کم بینایان کمتر به نیاز های فرهنگی این قشر توجه می کنند و نیاز های اساسی و روزمره از جمله تامین غذا و پوشاک را در نظر دارند اما نباید فراموش کنیم توجه به نیاز های فرهنگی افراد نابینا و کم بینا از جمله در تامین کتاب به معنای توجه به ظرفیت آن هاست تا بتوانند در آینده مستقل و موقعیت های بهتری داشته باشند. باید تاکید کنم؛ نابینایان جزو مستعد ترین افراد جامعه برای ادامه تحصیل و همچنین فعالیت در عرصه ها و مشاغل مهم از جمله تدریس در دانشگاه، مدیریت، وکالت، نمایندگی در شورای شهر و کارآفرینی هستند.

تامین نیاز های فرهنگی، علاوه براینکه زمینه های استقلال افراد نابینا در جامعه را تقویت می کند، موجب خواهد شد تا برای جامعه مفید تر باشند؛ بنابراین از خیران دعوت می کنم به امور فرهنگی نابینایان توجه بیشتری داشته باشند. از ناشران نیز می خواهم با مرکز رودکی همکاری کنند و فرصتی را ایجاد کنند تا کتاب ها در دسترس نابینایان قرار بگیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
گروه ادب نویسندگان و اهالی قلم با انتشار پیام هایی، اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی را محکوم کردند.

به گزارش ایکنا ؛ جمعی از اهالی قلم با انتشار پیامی در صفحات اجتماعی خود به اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی واکنش نشان دادند.

شجاعی: قاسم سلیمانی اقیانوسی عمیق و کتوم بود

سیدمهدی شجاعی، نویسنده، در پیامی قاسم سلیمانی را اقیانوسی عمیق و کتوم دانست که با وجود غرائب نهفته در اعماق، بر ساحل نگاهش امواجی نرم و آرام داشت. در متن این پیام آمده است؛

وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ

الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

مردی با بال های شهادت به ملاء اعلی عروج کرد که زمین، سنگینی قدم هایش را بر گرده خود می فهمید و آسمان به سایه اش بر سر او می بالید. او اقیانوسی عمیق و کتوم بود که علیرغم غرائب نهفته در اعماق، بر ساحل نگاهش امواجی نرم و آرام داشت. او کوهی استوار و شامخ بود که هیچ طوفانی توان لرزاندش را نداشت.

سردار قاسم سلیمانی مصداق تمام و کمال مردی و مردانگی و تعین مجاهد فی سبیل الله در عصر ما بود. شخصیتی منحصر به فرد که مشابه و نظیر نداشت و قرن ها بود که مادر گیتی کسی، چون او را به بشریت اهدا نکرده بود.

وجودش چنان از عظمت خدا لبریز بود که هرچه جز او را کم و کوچک می دید. ترس را نمی شناخت و با خستگی و نومیدی بیگانه بود. پرداختن به کار های بزرگ، هیچ گاه از توجهش نسبت به امور کوچک نمی کاست. او با دست های اعجازگرش، عقل و عشق را به هم پیوند زده بود و با نگاه آسمانی اش مهر و رقت و عطوفت را با اقتدار و سلحشوری و صلابت آشتی داده بود.

عشق به حضرت محمد مصطفی و علی مرتضی و اهل بیت عصمت و طهارت، مهر و عاطفه وجودش را به همه ابنای بشر تعمیم داده بود. سینه آسمانی او صندوقچه اسراری بود که جز خودش هیچ کس از عهده حمل آن برنمی آمد.

او کسی بود که در معرفت و سلوک غبطه عارفان و سالکان را برمی انگیخت و در هوش و کیاست و فراست، رشک برجسته ترین طراحان و سیاستمداران جهان و در شجاعت و رشادت، حیرت بی باک ترین دلیران و جنگاوران.

او مردانه می جنگید تا ریشه وحشت و ترور را در جهان بخشکاند و صلح و آرامش ماندگار را برای بشر به ارمغان بیاورد. نه تنها ملت ایران که دنیای تشیع و جهان اسلام، به هر چه از امنیت و آرامش و عزت رسیده اند، الی الابد وامدار مجاهدت های بی بدیل اویند.

خداوند درجات عالی اش را متعالی گرداند و شفاعت او را در حق درماندگان و زمین گیرانی، چون ما بپذیرد.

طوبی له و حسن مأب

محمدرضا سرشار: شهادت بزرگترین استراتژیست ضد تروریسم

محمدرضا سرشار، نویسنده پیشکسوت در پیامی شهادت این سردار پاسدار را تسلیت گفت که در متن آن آمده است:

بسم الله القاصم الجبارین

هر شب ستاره ای به زمین می کشند و باز

این آسمان غمزده، غرق ستاره هاست

سرانجام روح بزرگ سرگردانی که سال ها کلافه از تنگی قالب تن و بی تاب از شوق دیدار یاران قدیم و وصال رفیق اعلی، پیوسته مجنون وار، گستره ای به وسعت ایران و عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و ... را درمی نوردید و در آسمان و زمین و کوه و تپه و ماهور و هامون و شهر و روستا، پشت هر خاکریز و دیوار و درون هر سنگر و خرابه و میدان و کوچه و خیابان، شهادت را به آرزو می جست، قفس تنگ تن را شکست و در آسمان بیکران رضوان و رحمت الهی، به پرواز درآمد.

این شرف و عزت و سعادت ابدی، بر او و همراهانش، مبارک باد!

بزرگترین استراتژیست ضد تروریسم دولتی جهان، در آتش قهر و کینه کور بزرگترین نظام مولد تروریسم دولتی جهان سوخت، تا یک بار دیگر، به کند ذهن ترین و دیرباورترین افراد - و در رأس آنها، کدخداپرستان داخلی- ثابت کند که احترام به استقلال و آزادی و حقوق ملل و افراد و بشر و ترهاتی از این دست، جز ابزار هایی برای فریب و تحمیق مردم جهان و تثبیت و تداوم سلطه استکبار بر آنان نیست!

از آن سو، نظام سلطه، به پیشوایی تاجر فاسد فاسق بی فرهنگی، چون ترامپ و همفکرانش، با آلودن دستان پلشت خود به این خون های پاک، برای خویش، ننگ و ذلت ابدی را خریدند.
این عصاره های بی فضیلتی و انحطاط و شقاوت، اگر اندک دانشی می داشتند و قدری تاریخ خوانده بودند و راز جوشش و رویش و نیروی سهمگین افشاگر و فروکش خون شهید را می دانستند، چه بسا مرتکب چنین حماقت بزرگی نمی شدند؛ و تتمه نفوذ و اعتبار شیطانی خویش را، این گونه در معرض خطر قرار نمی دادند.

خون پاک شهید سلیمانی و همراهانش، در امتداد جریان خون های همه خداخواهان و آزادگان حق جویی است که از ابتدای خلقت – هابیل - بر زمین ریخت، و نقطه اوج آن در عاشورا و کربلا بود؛ و زان پس نیز الهام بخش شهدای انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی و خط مقاومت در فلسطین و لبنان و سوریه و یمن و عراق و ... شد؛ و در آینده نیز موجد و پیشران شهدایی خواهد شد که در تداوم این راه، به طلب انتقام این خون ها و خون هایی که برای گرفتن انتقام آن ها بر زمین ریخته خواهند شد، خواهد بود. تا آن زمان که منتقم آخرین ظهور کند؛ و در سایه او، جهان در صلح و آرامش خدایی، رنگ آسایش بی خدشه را به خود ببیند. همان گونه که فرمود: لکم فی القصاص حیات یا اولی الالباب. و فانتظروا، انی معکم، منتظرون.

این هنوز از نشانه سحر است

باش تا صبح دولتت بدمد!

دولت آبادی: من در اندوه عمیق سوگوارم

یادداشت محمود دولت آبادی، نویسنده مشهور کشورمان نیز در روزنامه ایران منتشر شده به شرح زیر است:

به پا گر خَلَد خاری آسان برآید

چه سازم به خاری که در دل نشیند!

از لحظه ای که خبر فاجعه ترور سردار قاسم سلیمانی را شنیدم، مفهوم این عبارات بالا ذهنم را رها نمی کند: چه سازم به خاری که در دل نشیند؟ و ازخود می پرسم آیا این است سرنوشت همه فرزندان شایسته این آب و خاک، با هر اندیشه و هر گرایشی؟ انهدام؟

باری... ایران بار دیگر یکی از فرزندان شایسته خود را با دریغ تمام، از دست داد. شخصیتی که سدی سترگ در برابر خون آشامان داعش برآورد و مرز های کشور ما را از نکبت حضور آنان ایمن داشت. من نیز در اندوه عمیق از دست دادن آن انسانی که شخصاً دورادور دوست می داشتمش، سوگوارم.

احمد شاکری: بغضی گلوگیر به اندازه یکایک حق طلبان

احمد شاکری از نویسندگان، پژوهشگران و منتقدان ادبی کشورمان نیز در یادداشتی این اقدام دولت آمریکا را محکوم کرد. در متن این یادداشت آمده است؛

قال رسول الله صلی الله علیه و آله: إنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فی قُلُوبِ الْمُؤ منینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.

شهادت سردار سرافراز حاج قاسم سلیمانی آتشی از خشم و کوهی از اندوه و غم را بر دل های آزادگان و حق جویان عالم افکند. معنویت و خلوص این روح آسمانی، ایران اسلامی را عاشورایی کرد تا مشخص شود این آتش، از تبار حرارتی است که دل های آزادگان عالم در غم شهادت ابی عبدالله الحسین با آن آشنا است.

محبت بی پایان به سرباز مجاهد ایران اسلامی، غم بی حدی را در از دست دادن او رقم می زند. این غم با بغضی گلوگیر به اندازه یکایک حق طلبان، نفس ها را در سینه ها حبس می کند؛ و این نفسِ انباشته، چون رعدی در آستانه خروش و انتقام است. خون صد ها و هزاران شخصیت بی بدیلی، تاکنون ریشه های درخت انقلاب را آبیاری کرده اند و قلم های بسیاری از شهیدان نوشته اند. اما بی تردید تجربه ای که اکنون در آن واقع شده ایم از کم نظیرترین نمونه ها در طول تاریخ انقلاب اسلامی است.

خون شهید حاج قاسم سلیمانی موج می زند و گویا هیچ ساحلی برای آرامش پذیری آن نیست. اکنون نسل متولد دهه هفتاد و هشتاد، در حال درک تجربه ای از عظمت شهادت و عزت آن هستند که فراتر از هر سخن و نوشته ای است. اکنون در حال تنفس در روز ها و لحظات درخشانی هستیم که نویسندگان امروز ادبیات دفاع مقدس و رزمندگان دیروز دفاع مقدس در کنار جوانان و نوجوانان در حال تجربه ای مشترک اند. تجربه ای که به اندازه عشق و علاقه همگان به قهرمان ملی و مجاهد فی سبیل الله برای تمامی مان نزدیک و ملموس است.

اکنون شعر شاعران، خاطره راویان، تصویرگری تصویرگران و تاویل اهل معنی و نظر، همگی به دنبال ثبت واقعه ای هستند که در جان یکایکمان حضور دارد. این تجربه عمیق معنوی، جمعی و بی نظیر، خود از الطاف رحیمیه الهی است. اگر تا کنون روایت شخصیت های دفاع مقدس در صدد معرفی چهره های تابناک این دوران بی مانند بودند. اگر زندگی نامه شهدا در صدد نزدیک سازی مخاطبان به زیست با برکت آن انوار قدسی بودند. اکنون، هر آزاده و حق جویی خود روضه خوان شهید عالی مقام سردار سلیمانی است.

این حرکت جمعی مبارک و این توجه سیل دل ها به شخصیتی که او را در عمق جان ستایش می کردند بالاتر از هر روایتی است. بالاتر از هر قلمی است. حقیقتی است که قلم به آن تعظیم می کند و در مقابل آن سر می شکند. هر دلی که از غم این شهادت به درد آمده باشد خود قلم مجسم آن خواهد بود. جوانان و نوجوانان این دوران با شهادت شهید سرافراز قاسم سلیمانی و یارانش این فرصت را خواهند یافت که شور معنوی و مقدس دوران دفاع مقدس را عمیقا درک کنند.

این شهادت ما را به ریشه هایمان پیوند داد. ما را از سرچشمه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی سیراب کرد. امر مبارکی که جز خون پاک شهید قادر به انجام آن نیست. این غم عظیم را، این غم مبارک را باید جرعه جرعه نوشید. باید آن را همانند شهد شیرین شهادت برای قاسم بن الحسن چشید. باید با پیوند این غم با غم آل الله سرمست توحید شد.

رضا اسماعیلی: خونی تازه در کالبد مقاومت

رضا اسماعیلی در یادداشتی به مناسبت شهادت سردار پاسدار اسلام قاسم سلیمانی نوشت:

زیر شمشیر غمش رقص کنان باید رفت

کان که شد کشته او نیک سرانجام افتاد

از زمان شنیدن خبر شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی تا این لحظه، به طرز غریبی حماسه شهادت سردار رشید اسلام مصطفی چمران در ذهنم تداعی می شود. هر چند این دو شهید در دو جبهه مختلف می جنگیدند، اما اخلاص، صلابت، شجاعت، بی ادعایی، و شوق شهادت سیمای نورانی آن ها را سخت به هم مانند کرده بود.

دیروز با انتشار خبر شهادت سردار سلیمانی – همچون سال 60 که شهید چمران آسمانی شد – داغی سنگین بر جان ملت ایران آوار شد. اما یقین دارم که خون سرخ و جوشان او همچون چشمه ساری زلال، در کالبد حق خواهان و آزادگان روحی دوباره خواهد دمید و شجره طیبه مقاومت و پایداری را در جهان اسلام بالنده تر خواهد کرد.

سلام و درود خدا بر روح پرفتوح سردار رشید و پرافتخار اسلام حاج قاسم سلیمانی و یاران ایثارگرش که سند استقلال و آزادی ایران را با نثار خون پاک خویش امضا کردند.

مختارپور: سردار سلیمانی الگوی تراز مؤمن انقلابی است

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی در پیامی ضمن تسلیت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی نوشت، بخشی از متن این پیام به این شرح است:

بسم الله القاصم الجبارین

مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا

هیچ عاقبتی جز شهادت برای سردار دلاوری، چون حاج قاسم سلیمانی متصور نبود. سرداری که به واسطه بیش از چهار دهه جهاد صادقانه و خالصانه در راه خدا، اسطوره ای ملی برای ایرانیان و نماد حق طلبی برای آزادگان جهان شناخته می شد.

حاج قاسم تنها یک فرمانده نظامی نبود بلکه مرام و مسلک او مرام جوانمردی، اخلاق مداری، مردم داری، ایران دوستی و عشق به فرهنگ ایرانی-اسلامی و دوستدار کتاب و کتابخوانی بود و برای بسیاری از جوانان، الگوی تراز مومن انقلابی به حساب می آید.

سردار سرافراز اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی در این سال ها با فرماندهی محور مقاومت در جهان اسلام بذر امیدی در دل ملت های ستمدیده کاشت که ان شاء الله خون مطهر ایشان و همرزمان شان استحکام و پیروزی این محور در جهان اسلام را تضمین می کند.

هر چند بزرگترین انتقام بر اساس سنت های الهی، از قاتلان آن شهید بزرگوار، در همان لحظه که تصمیم به این ترور وحشیانه گرفتند، گرفته شد و نام منحوس شان به عنوان قاتلان پاک ترین فرزندان اسلام و ایران در تاریخ ایران و جهان ثبت شد؛ اما همچنان باید منتظر سیلی ده برابر محور مقاومت به خود باشند.

انتهای پیام

احمد شاکری از نویسندگان، پژوهشگران و منتقدان ادبی کشورمان نیز در یادداشتی این اقدام دولت آمریکا را محکوم کرد. در متن این یادداشت آمده است؛

قال رسول الله صلی الله علیه و آله: إنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فی قُلُوبِ الْمُؤ منینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.

شهادت سردار سرافراز حاج قاسم سلیمانی آتشی از خشم و کوهی از اندوه و غم را بر دل های آزادگان و حق جویان عالم افکند. معنویت و خلوص این روح آسمانی، ایران اسلامی را عاشورایی کرد تا مشخص شود این آتش، از تبار حرارتی است که دل های آزادگان عالم در غم شهادت ابی عبدالله الحسین با آن آشنا است.

محبت بی پایان به سرباز مجاهد ایران اسلامی، غم بی حدی را در از دست دادن او رقم می زند. این غم با بغضی گلوگیر به اندازه یکایک حق طلبان، نفس ها را در سینه ها حبس می کند؛ و این نفسِ انباشته، چون رعدی در آستانه خروش و انتقام است. خون صد ها و هزاران شخصیت بی بدیلی، تاکنون ریشه های درخت انقلاب را آبیاری کرده اند و قلم های بسیاری از شهیدان نوشته اند. اما بی تردید تجربه ای که اکنون در آن واقع شده ایم از کم نظیرترین نمونه ها در طول تاریخ انقلاب اسلامی است.

خون شهید حاج قاسم سلیمانی موج می زند و گویا هیچ ساحلی برای آرامش پذیری آن نیست. اکنون نسل متولد دهه هفتاد و هشتاد، در حال درک تجربه ای از عظمت شهادت و عزت آن هستند که فراتر از هر سخن و نوشته ای است. اکنون در حال تنفس در روز ها و لحظات درخشانی هستیم که نویسندگان امروز ادبیات دفاع مقدس و رزمندگان دیروز دفاع مقدس در کنار جوانان و نوجوانان در حال تجربه ای مشترک اند. تجربه ای که به اندازه عشق و علاقه همگان به قهرمان ملی و مجاهد فی سبیل الله برای تمامی مان نزدیک و ملموس است.

اکنون شعر شاعران، خاطره راویان، تصویرگری تصویرگران و تاویل اهل معنی و نظر، همگی به دنبال ثبت واقعه ای هستند که در جان یکایکمان حضور دارد. این تجربه عمیق معنوی، جمعی و بی نظیر، خود از الطاف رحیمیه الهی است. اگر تا کنون روایت شخصیت های دفاع مقدس در صدد معرفی چهره های تابناک این دوران بی مانند بودند. اگر زندگی نامه شهدا در صدد نزدیک سازی مخاطبان به زیست با برکت آن انوار قدسی بودند. اکنون، هر آزاده و حق جویی خود روضه خوان شهید عالی مقام سردار سلیمانی است.

این حرکت جمعی مبارک و این توجه سیل دل ها به شخصیتی که او را در عمق جان ستایش می کردند بالاتر از هر روایتی است. بالاتر از هر قلمی است. حقیقتی است که قلم به آن تعظیم می کند و در مقابل آن سر می شکند. هر دلی که از غم این شهادت به درد آمده باشد خود قلم مجسم آن خواهد بود. جوانان و نوجوانان این دوران با شهادت شهید سرافراز قاسم سلیمانی و یارانش این فرصت را خواهند یافت که شور معنوی و مقدس دوران دفاع مقدس را عمیقا درک کنند.

این شهادت ما را به ریشه هایمان پیوند داد. ما را از سرچشمه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی سیراب کرد. امر مبارکی که جز خون پاک شهید قادر به انجام آن نیست. این غم عظیم را، این غم مبارک را باید جرعه جرعه نوشید. باید آن را همانند شهد شیرین شهادت برای قاسم بن الحسن چشید. باید با پیوند این غم با غم آل الله سرمست توحید شد.

رضا اسماعیلی: خونی تازه در کالبد مقاومت

رضا اسماعیلی در یادداشتی به مناسبت شهادت سردار پاسدار اسلام قاسم سلیمانی نوشت:

زیر شمشیر غمش رقص کنان باید رفت

کان که شد کشته او نیک سرانجام افتاد

از زمان شنیدن خبر شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی تا این لحظه، به طرز غریبی حماسه شهادت سردار رشید اسلام مصطفی چمران در ذهنم تداعی می شود. هر چند این دو شهید در دو جبهه مختلف می جنگیدند، اما اخلاص، صلابت، شجاعت، بی ادعایی، و شوق شهادت سیمای نورانی آن ها را سخت به هم مانند کرده بود.

مختارپور: سردار سلیمانی الگوی تراز مؤمن انقلابی است

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی در پیامی ضمن تسلیت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی نوشت، بخشی از متن این پیام به این شرح است:

بسم الله القاصم الجبارین

مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا

هیچ عاقبتی جز شهادت برای سردار دلاوری، چون حاج قاسم سلیمانی متصور نبود. سرداری که به واسطه بیش از چهار دهه جهاد صادقانه و خالصانه در راه خدا، اسطوره ای ملی برای ایرانیان و نماد حق طلبی برای آزادگان جهان شناخته می شد.

حاج قاسم تنها یک فرمانده نظامی نبود بلکه مرام و مسلک او مرام جوانمردی، اخلاق مداری، مردم داری، ایران دوستی و عشق به فرهنگ ایرانی-اسلامی و دوستدار کتاب و کتابخوانی بود و برای بسیاری از جوانان، الگوی تراز مومن انقلابی به حساب می آید.

سردار سرافراز اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی در این سال ها با فرماندهی محور مقاومت در جهان اسلام بذر امیدی در دل ملت های ستمدیده کاشت که ان شاء الله خون مطهر ایشان و همرزمان شان استحکام و پیروزی این محور در جهان اسلام را تضمین می کند.

هر چند بزرگترین انتقام بر اساس سنت های الهی، از قاتلان آن شهید بزرگوار، در همان لحظه که تصمیم به این ترور وحشیانه گرفتند، گرفته شد و نام منحوس شان به عنوان قاتلان پاک ترین فرزندان اسلام و ایران در تاریخ ایران و جهان ثبت شد؛ اما همچنان باید منتظر سیلی ده برابر محور مقاومت به خود باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
آیین تجدید عهد با سردار شهید قاسم سلیمانی با حضور گسترده سینماگران و هنرمندان رشته های مختلف شنبه 14 دی در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش هنرآنلاین ، جمع گسترده ای از سینماگران و هنرمندان کشور و اصحاب رسانه با حضور در مسجد آیت الله خامنه ای حوزه هنری در آیین "سردار آسمانی" ویژه تجدید عهد با شهید قاسم سلیمانی چهره بین المللی مقاومت و سردار پرافتخار جهان اسلام شرکت کردند.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که اجرای این مراسم را به عهده داشت در ابتدای این برنامه ضمن عرض تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهندس گفت: شهادت سردار سلیمانی برای همه غیرمنتظره بود و نه تنها مردم ایران بلکه دل مردم آزادی خواه و دردمند دنیا به درد آورد. حاج قاسم برای همه مردم آزادی خواه دنیا بود و امروز همه آزادی خواهان داغدار حاج قاسمند.

همایون امیرزاده از همرزمان حاج قاسم سلیمانی در لشگر 41 ثارالله دوران دفاع مقدس با ارائه خاطراتی از همراهی با این شهید بزرگوار بیان کرد: امروز همرزمان این شهید شانه هایی را جستجو می کنند که سرهایشان را بر روی این شانه ها بگذارند و گریه کنند. من از دیروز با بسیاری از همرزمان خود در تماسم و دائم دنبال بهانه ای هستیم که خودمان را خالی کنیم. اگر بخواهم 3 عنصر اصلی برای حاج قاسم سلیمانی نام ببرم؛ ولایت پذیری، اخلاص و اخلاق است. به عنوان مثال در میان چادر عشایر در حالی که با آنان غذا می خورد می بینیم که نشان از اخلاص و صمیمیت وی دارد.

امیرزاده در پایان خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی به لالایی مادربزرگان تبدیل خواهد شد و اسطوره امروز ایران است.

در ادامه این مراسم خانم نفیسه سادات موسوی به خواندن قطعه ای شعر در وصف شهید سلیمانی و بعد از او حاج علی انسانی شاعر و مداح اهل بیت به مدیحه سرایی پرداخت.

علی محمد مؤدب شاعر آثار انقلابی هم در این بخش برنامه اجرای برنامه پرداخت.

حجت الاسلام شیرازی نماینده ولی فقیه در سپاه قدس نیز در بخش پایانی برنامه پشت تریبون آمد و گفت: سردار سلیمانی یک هنرمند بود و چه هنری بالاتر از این که بتواند همه را جذب خود کند. نه یک ایران بلکه مردم عراق، مردم لبنان، مردم سوریه، مردم پاکستان و مردم هند برای او می سوزند. تاکنون من غیر از تشییع جنازه امام راحل ندیده ام کسی از این دنیا عروج کند و همه ایران این گونه برای وی اشک بریزند. او یک روستایی زاده بود. دیروز برخی تصور می کردند کرمان می سوزد اما امروز یکی از دوستان می گفت: داغ تبریز از کرمان سوزناک تر است.

وی اشاره کرد: همه فرزندان شهدا او را یا پدر یا عمو خطاب می کردند. در همین چند روز مصیبت فراق سردار سلیمانی مصیبت حرف بچه های شهدا بود. راز او علاوه بر مردم داری یک نکته بود. وقتی من دیروز وقتی وصیت نامه اش را خواندم دیدم نوشته است که من قبر خودم را در گلزار شهدای کرمان پیدا کرده ام و محمود (برادر همسر شهید سلیمانی) خوب می داند آنجا کجاست. پس مرا مانند دیگر شهدا دفن کنید. سنگ قبرم متمایز نباشد و روی قبرم فقط یک جمله بنویسید: "سرباز قاسم سلیمانی". پس می بینید که او خود را فقط سرباز می داند. او هیچ گاه شعار نداد. او در لبنان خود را بزرگ نکرد بلکه حزب الله را بزرگ کرد. حتی بارها می گفت فرمانده من در حشد الشعبی ابومهدی است. او هیچ گاه نگفت من داعش را شکست دادم، من سوریه را نجات دادم.

حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام علی شیرازی، نماینده ولی فقیه در سپاه قدس، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری، ابراهیم داروغه زاده دبیرجشنواره بین المللی فیلم فجر، رضا میرکریمی، فرهاد توحیدی، محمدحسین قاسمی، مهران احمدی، مصطفی رزاق کریمی، حبیب احمدزاده، محسن علی اکبری، علی روئین تن، مصطفی رزاق کریمی، علی اکبر ثقفی، امیرحسین شریفی، ناصر شفق، مهدی کریمی، مسعود نجفی، محمدرضا خردمندان، محمدرضا شرف الدین، سیاوش حقیقی، محمدهادی کریمی، حبیب ایل بیگی، علی وزیریان، عبدالستار کاکایی، محمد طیب، سیدحمید شریفی آل هاشم، علی اصغر یوزباشی، مریم نقیبی، وحید چاووشی، جواد موگویی، حسین مسافر آستانه، علی محمد مودب، ساسان ناطق، محمود حبیبی کسبی، مرشد میرزاعلی، نفیسه سادات موسوی، یعقوب توکلی، مجید فروغی، تاجبخش فناییان میلاد عرفان پور، امیر نصیربیگی، محسن میرزاعلی، توحید معصومی، علی اکبر صفی پور مدیرکل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری، محمد الهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، امیررضا مافی، محسن سلیمانی، علی اکبر عبدالعلی زاده، محمدحسین ساعی معاون اداری و مالی و مدیر آموزش دانشگاه سوره، جعفر حسنی، عباس گودرزی، مهدی کوچکی، حسین حقیقی، علی داوودی، علی انسانی، سروش بخشش، سیدمحمد حسین پورفاضلی، حجت عدالت پناه، سامان غنائمی، مصطفی رحماندوست، سید وحید فخر موسوی، علی اکبر صفی پور، خیرالله تقیانی پور و... چهره هایی بودند که در آیین "سردار آسمانی" حضور یافتند. مجدالدین معلمی، سید مسعود شجاعی طباطبایی، عبدالحمید قره داغی، عباس محمدی، جواد سمنانی، ناصر فیض مدیر دفتر طنز، کوروش زارعی، محمد زرویی نصرآباد، عباس حسین نژاد، یزدان عشیری، احسان کاوه، علی قربانی، حیدر ایمنی، سید احسان باقری و... نیز از جمله مدیران و مسئولان حاضر از حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم بودند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
جمعی از هنرمندان و اصحاب رسانه دیروز با حضور در مسجد حوزه هنری در مراسم تجدید عهد با شهید قاسم سلیمانی شرکت کردند.

به گزارش مرور نیوز، آیین تجدید عهد با سردار قاسم سلیمانی با حضور گسترده سینماگران و هنرمندان رشته های مختلف عصر دیروز (شنبه 14 دی ماه) در حوزه هنری برگزار شد.

جمعی از سینماگران و هنرمندان کشور و اصحاب رسانه با حضور در مسجد آیت الله خامنه ای حوزه هنری در آیین سردار آسمانی ویژه تجدید عهد با شهید قاسم سلیمانی چهره بین المللی مقاومت و سردار پرافتخار جهان اسلام شرکت کردند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام علی شیرازی، نماینده ولی فقیه در سپاه قدس، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری، ابراهیم داروغه زاده دبیرجشنواره بین المللی فیلم فجر، رضا میرکریمی، فرهاد توحیدی، محمدحسین قاسمی، مهران احمدی، مصطفی رزاق کریمی، حبیب احمدزاده، محسن علی اکبری، علی روئین تن، مصطفی رزاق کریمی، علی اکبر ثقفی، امیرحسین شریفی، ناصر شفق، مهدی کریمی، مسعود نجفی، محمدرضا خردمندان، محمدرضا شرف الدین، سیاوش حقیقی، محمدهادی کریمی، حبیب ایل بیگی، علی وزیریان، عبدالستار کاکایی، محمد طیب، سیدحمید شریفی آل هاشم، علی اصغر یوزباشی، مریم نقیبی، وحید چاووشی، جواد موگویی، حسین مسافر آستانه، علی محمد مودب، ساسان ناطق، محمود حبیبی کسبی، مرشد میرزاعلی، نفیسه سادات موسوی، یعقوب توکلی، مجید فروغی، تاجبخش فناییان میلاد عرفان پور، امیر نصیربیگی، محسن میرزاعلی، توحید معصومی، علی اکبر صفی پور مدیرکل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری، محمد الهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، امیررضا مافی، محسن سلیمانی، علی اکبر عبدالعلی زاده، محمدحسین ساعی معاون اداری و مالی و مدیر آموزش دانشگاه سوره، جعفر حسنی، عباس گودرزی، مهدی کوچکی، حسین حقیقی، علی داوودی، علی انسانی، سروش بخشش، سیدمحمد حسین پورفاضلی، حجت عدالت پناه، سامان غنائمی، مصطفی رحماندوست، سید وحید فخر موسوی، علی اکبر صفی پور، خیرالله تقیانی پور و... چهره هایی بودند که در آیین سردار آسمانی حضور یافتند.

مجدالدین معلمی، سید مسعود شجاعی طباطبایی، عبدالحمید قره داغی، عباس محمدی، جواد سمنانی، ناصر فیض مدیر دفتر طنز، کوروش زارعی، محمد زرویی نصرآباد، عباس حسین نژاد، یزدان عشیری، احسان کاوه، علی قربانی، حیدر ایمنی، سید احسان باقری و... نیز از جمله مدیران و مسئولان حاضر از حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم بودند.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که اجرای این مراسم را به عهده داشت در ابتدای این برنامه ضمن عرض تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهندس گفت: شهادت سردار سلیمانی برای همه غیرمنتظره بود و نه تنها مردم ایران بلکه دل مردم آزادی خواه و دردمند دنیا به درد آورد. حاج قاسم برای همه مردم آزادی خواه دنیا بود و امروز همه آزادی خواهان داغدار حاج قاسمند.

همایون امیرزاده از همرزمان حاج قاسم سلیمانی در لشگر 41 ثارالله دوران دفاع مقدس با ارائه خاطراتی از همراهی با این شهید بزرگوار بیان کرد: امروز همرزمان این شهید شانه هایی را جستجو می کنند که سرهایشان را بر روی این شانه ها بگذارند و گریه کنند. من از دیروز با بسیاری از همرزمان خود در تماسم و دائم دنبال بهانه ای هستیم که خودمان را خالی کنیم. اگر بخواهم 3 عنصر اصلی برای حاج قاسم سلیمانی نام ببرم؛ ولایت پذیری، اخلاص و اخلاق است. به عنوان مثال در میان چادر عشایر در حالی که با آنان غذا می خورد می بینیم که نشان از اخلاص و صمیمیت وی دارد.

امیرزاده در پایان خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی به لالایی مادربزرگان تبدیل خواهد شد و اسطوره امروز ایران است.

در ادامه این مراسم نفیسه سادات موسوی به خواندن قطعه ای شعر در وصف شهید سلیمانی و بعد از او حاج علی انسانی شاعر و مداح اهل بیت به مدیحه سرایی پرداخت.

علی محمد مؤدب شاعر آثار انقلابی هم در این بخش برنامه اجرای برنامه پرداخت.

حجت الاسلام شیرازی نماینده ولی فقیه در سپاه قدس نیز در بخش پایانی برنامه پشت تریبون آمد و گفت: سردار سلیمانی یک هنرمند بود و چه هنری بالاتر از این که بتواند همه را جذب خود کند. نه یک ایران بلکه مردم عراق، مردم لبنان، مردم سوریه، مردم پاکستان و مردم هند برای او می سوزند. تاکنون من غیر از تشییع جنازه امام راحل ندیده ام کسی از این دنیا عروج کند و همه ایران این گونه برای وی اشک بریزند. او یک روستایی زاده بود. دیروز برخی تصور می کردند کرمان می سوزد اما امروز یکی از دوستان می گفت: داغ تبریز از کرمان سوزناک تر است.

وی اشاره کرد: همه فرزندان شهدا او را یا پدر یا عمو خطاب می کردند. در همین چند روز مصیبت فراق سردار سلیمانی مصیبت حرف بچه های شهدا بود. راز او علاوه بر مردم داری یک نکته بود. وقتی من دیروز وصیت نامه اش را خواندم دیدم نوشته است که من قبر خودم را در گلزار شهدای کرمان پیدا کرده ام و محمود (برادر همسر شهید سلیمانی) خوب می داند آنجا کجاست. پس مرا مانند دیگر شهدا دفن کنید. سنگ قبرم متمایز نباشد و روی قبرم فقط یک جمله بنویسید: سرباز قاسم سلیمانی . پس می بینید که او خود را فقط سرباز می داند. او هیچ گاه شعار نداد. او در لبنان خود را بزرگ نکرد بلکه حزب الله را بزرگ کرد. حتی بارها می گفت فرمانده من در حشد الشعبی ابومهدی است. او هیچ گاه نگفت من داعش را شکست دادم، من سوریه را نجات دادم.

لینک خبر :‌ مرور نیوز
بازیگر، کارگردان و تهیه کننده سینما، گفت:سردار حاج قاسم سلیمانی برای مردم و برقراری صلح در دنیا می جنگید و بدون شک شخصیت بی نظیر سلیمانی هرگز فراموش نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : راه دانا

سیدجواد هاشمی، بازیگر، کارگردان و تهیه کننده سینما در گفتگو با دیار آفتاب ؛ در پاسخ به پرسشی در ارتباط با ابراز خرسندی شماری از عوامل وابسته به دشمنانِ ایران در پی شهادت سردار سلیمانی، گفت: سردار حاج قاسم سلیمانی برای مردم و برقراری صلح در دنیا می جنگید و بدون شک شخصیت بی نظیر سلیمانی هرگز فراموش نخواهد شد.

هاشمی با اشاره به عملکرد درخشان سردار سلیمانی در نابودی گروه تروریستی داعش در منطقه بیان داشت: به دلیل اینکه ترامپ گفت که سردار سلیمانی خیلی ها را کشته و او راست گفت چراکه سردار سلیمانی نسل وحشیانی را از روی زمین برداشت که آنها همه چیز دنیا را نابود می کردند.

وی با تأکید بر اینکه همه ما و دنیا مدیون سردار سلیمانی هستیم،گفت: نابودی تروریسم در منطقه ای که سال ها دچار آشوب شده توسط سردار سلیمانی لطف به همه بشریت بود.

هاشمی با بیان اینکه مسلماً ترامپ و کلیه حامیان این اتفاق پشیمان خواهند شد، ادامه داد: ترامپ گفت سردار سلیمانی مسئول کشتن خیلی از آدم ها است اما نگفت کدام آدم ها و باید بررسی کرد که سلیمانی چه کسانی را از روی زمین برداشت در واقع او ظالمان و مفسدارن واقعی را از روی زمین برداشت.

وی با اشاره به اینکه عده ای جاهل از شهادت سردار سلیمانی اظهار شادمانی می کنند، گفت: کسانی که چه خود فروخته باشند و چه در جهل مطلق باشند از این اتفاق خوشحالی می کنند. البته روزی متوجه می شوند که هیچ کسی همچون سردار سلیمانی به درد آنها نمی خورد.

بازیگر، کارگردان و تهیه کننده سینما، با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی تبلور صلح در منطقه و جهان بود، افزود: در آینده ترامپ متوجه خواهد شد که شخصی را به شهادت رسانده است که هم عواقب آن به خودشان بر می گردد.

هاشمی، با اشاره به اینکه خیلی از این اتفاق غمگین هستیم، خاطرنشان کرد: همه ایران و مسلمانان جهان از این اتفاق ناخوشایند، ناراحت و غمگین هستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ دیار آفتاب
علی اکبر عبدالعلی زاده روزنامه نگار و منتقد سینما همزمان با آیین تشییع پیکر شهید سردار قاسم سلیمانی و جمعی دیگر از همرزمان شهیدش، دلنوشته ای را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

به گزارش خبرنگار مهر ، علی اکبر عبدالعلی زاده روزنامه نگار و منتقد سینما همزمان با آیین تشییع پیکر شهید سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس دلنوشته ای را منتشر کرد.

در این یادداشت آمده است:

در عصر انفجار اطلاعات، ما مردمی هستیم که همچنان با اسطوره هایمان هم نفسیم. با آن ها و با تمام خصلت های شان در ساحت ایرانی بودن زندگی می کنیم. با یل های همیشه حاضر قبیله آزادگان، با سلحشوران مکرر تاریخ که از ازل، در دوردست تاریخ، تا ابد؛ در ناکجای زمان پیش رو با آن ها زیسته ایم.

حالا، درست وسط معرکه دهکده جهانی، به پشت گرمی اسطوره های همیشه زنده مان رخ دررخ کدخدای سلطه، قد علم کرده ایم و مثل همه دوارن های تمدن بشری، امید ستمدیدگان شده ایم؛ از ملت غرب آسیا و شبه جزیره هند، تا دل اروپا و آفریقا وامریکا و...

تاریخ اسلام در آغاز امامت، یک مالک اشتر دارد و تاریخ معاصر ایران اسلامی در دوران شکوه دوباره اش مانند تمام اعصار سلحشوری، مالک ها به همراه دارد. خیل فرماندهان ناشناخته ای که در دنیای سایه ها برای گسترش نور، شب را به روز می رسانند. همان ها که دشمن را وحشت زده می کنند؛ پهلوانان روزگار نو که حتی یک مصاحبه در رسانه ها و مویی از خودپرستی بر بدن ندارند. برای همین دشمن آن ها را فرماندهان خاکستری می خواند و می داند یک به یک سرسپرده علمدار کربلا در صف شهادت ایستاده اند.

بامدادان از میان سپاه سپیدجامگان، رستمی دیگر به شاهنامه شد.

این بار یلی از کرمان از واقعیت به خیال جاودانه جهان ایرانی کوچ کرد. درست در زمانی که مردمان در خواب آرام بودند. هر سلحشور، که به نور می پیوندد، جان ملتی پر می کشد و چشم امتی از غم به خون می نشیند. اما دل قوی دار که سپیدجامگان صف به صف؛ آموخته مکتب عاشقان و تلمذ کرده سردار دل ها، جان بر کف، پای امنیت و صلابت و غرور و سربلندی امتی ایستاده اند.

امروز و همیشه، سپاه جان برکفان همراه امت مقاومت، در سراسر دنیا زمزمه می کنند: شهادتت مبارک مرد خدا. سفرت به نور پیروز، سردار جاویدان حقیقت. دست علمداریت را تا ابد تاریخ، به دوش می کشیم.

کد خبر 4816116

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در ویژه برنامه نقد سینما به بهانه شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، بخش های از خاطره های مستندسازان درباره همراهی با سردار سلیمانی مرور شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : برترین ها خبر خودرو

به گزارش عصر شهروند، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما، برنامه نقد سینما شب گذشته 13 دی ماه با یاد و گرامیداشت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس روی آنتن رفت.

امیررضا مافی منتقد سینما و نادر طالب زاده سینماگر و مستندساز مهمان این برنامه بودند و درباره ابعاد مختلف شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی سخن گفتند.

مافی نیز در سخنانی مطرح کرد: وقتی قهرمان ملی یک کشور را ترور می کنیم به این توجه نداریم که ملت را یکپارچه کرده ایم و اتفاقا امروز می بینیم آدم ها با سلایق مختلف این اقدام را محکوم می کنند.

مافی در بخش دیگر درباره تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی تصریح کرد: من اطمینان دارم تشییع پیکر او بعد از تشییع امام خمینی (ره) بزرگ ترین تشییع تاریخ ایران خواهد بود.

در بخش بعدی برنامه نقد سینما علیرضا سعیدی در اجرای میز خبر به رویکرد حوزه هنری هم زمان با شهادت حاج قاسم سلیمانی اشاره و بیان کرد که سر در سینماهای تحت مدیریت حوزه هنری به تصاویر سردار سلیمانی مزین شده است.

در بخش بعدی ساسان فلاح فر و محسن اردستانی رستمی مستندساز در مقابل افخمی حضور یافتند تا از خاطرات خود از حاج قاسم بگویند.

ساسان فلاح فر کارگردان مستندهایی چون پایان ماموریت و خاطرات بادیه درباره کار در حوزه ساخت مستند گفت: حدود 22 مستند کارکرده ام که 95 درصد آن ها در حوزه مقاومت و اتفاقا بیشتر آن ها درباره لشکر فاطمیون بوده است.

وی با اشاره به خاطرات بادیه عنوان کرد: این مستند تصاویر حیرت انگیزی از حاج قاسم دارد که اولین نمایش آن در جشنواره سینماحقیقت امسال بود و یک مستند 61 دقیقه ای است که در نقاط عطف آن حضور ویژه حاج قاسم را در خط نبرد و بالای سر تک تک افغانستانی ها می بینیم که با آن ها گفتگو می کند و انگشتر خود را هدیه می کند. ما از این مستند این احساس را که او چقدر دوست داشتنی است درک می کنیم. او به نوعی پدر جبهه مقاومت و پدر فاطمیون بود.

کارگردان پایان ماموریت اضافه کرد: اگر می خواهیم او را بشناسیم باید تک تک رزمندگان حوزه مقاومت را بشناسیم. لبنانی ها، سوری ها، عراقی ها و.. دوستش داشتند. او شخصیت واحدی است که همه ما را به عنوان جبهه مقاومت دورهم جمع می کند.

این مستندساز با اشاره به دغدغه اردستانی برای ساخت آثار سینمایی و تصویری بیان کرد: شاید فقط در فیلم سینمایی بیست وسه نفر دیده شد که او به پشت صحنه اش رفته است اما سریال پایتخت هم با نظر او پیش رفت و می خواست این دست از کارها تولید شود.

افخمی نیز در ادامه به ساخت سریال رعدوبرق که قرار است با موضوع سیل کارگردانی کند اشاره و بیان کرد: اگر برای ساخت سریال رعدوبرق متعهد نبودم که به صورت شبانه روزی وقتم را می گیرد و اگر همین الان تلویزیون و سیمافیلم اجازه می داد حاضر بودم سریال رعدوبرق را زمین بگذارم و سراغ ساخت سریالی برای نمایش ارتباط و رفاقت ابومهدی المهندس و سردار سلیمانی بروم که از هم اکنون می دانم داستان جذابی هم از آن درمی آمد.

در وسترن ها و کارهای سینمایی نیز چنین رفاقت هایی درباره دو مرد پهلوان را دیده ایم. با وجود اینکه سریال رعدوبرق آماده است اما در این لحظه این آمادگی را برای ساخت چنین سریالی دارم. در عین حال ساخت فیلم داستانی با تجربه هایی که شما دارید نیز کار سختی نیست.

مصطفی سیفی مستندساز و فیلم بردار نیز در خاطراتی اظهار کرد: من همیشه قابی را می دیدم که هیچ گاه به من دروغ نمی گفت. یعنی کسی که بخواهد در مقابل دوربین نقش بازی کند و من هیچ گاه این حس را از حاج قاسم و دوستان او نداشتم. دی ماه 84 که حاج احمد کاظمی شهید شد برای اولین بار او را دیدم که به شدت گریه می کرد و من همیشه فکر می کردم او به عنوان یک فرمانده بزرگ با این همه تجربه چرا این قدر گریه می کند. سال 2014 که داعش به عراق حمله کرد حاج قاسم را دوباره دیدم و آن زمان او بسیار باصلابت و در اول خط جوف الصخر بود.

رفیعی در ادامه در پاسخ به سوال افخمی که با توجه به اینکه سردار سلیمانی برترین قهرمان 40 ساله دوم است و چگونه قرار است درباره او مستندسازان دست به کار شوند، اظهار کرد: اگر حاج قاسم را به عنوان یک نماد در نظر بگیریم خیلی از موضوعات حل می شود.

امروز یک نعمت بزرگ ما در جمهوری اسلامی امنیت است. حاج قاسم چشم هایش همیشه از فرط بی خوابی به زور باز می ماند. ما باید او را در حوزه های مختلف سیاست، اقتصاد، علم و... تعمیم دهیم و نشان دهیم می توان در همان جایگاهی که هستیم قاسم سلیمانی باشیم. ما در روایت فتح این آمادگی را داریم که اگر کسی در تبیین این نماد بخواهد وارد کار شود دست او را بفشاریم.

افخمی نیز در پایان این گفتگو با اشاره به ساخت آثاری مرتبط با سردار سلیمانی گفت: بخش ابتدایی جمع آوری تحقیقات و مستندها توسط روایت فتح است و بخش بعدی نگارش رمان است که می تواند توسط حوزه هنری انجام شود.

خبرگزاری صبا

لینک خبر :‌ عصر شهروند
جشنواره فیلم فجر با موافقت رئیس سازمان سینمایی تندیس سردار شهید سلیمانی را به بهترین فیلم از منظر جهاد و مقاومت اهدا خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : سینما جریان فاش نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در پی شهادت سردار مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی، جشنواره فیلم فجر با موافقت رئیس سازمان سینمایی و به منظور پاسداشت نمادین این الگوی ظلم ستیزی تندیس سردار شهید سلیمانی را به بهترین فیلم از منظر جهاد و مقاومت اهدا خواهد کرد.

در این سال ها شاهد ساختن فیلم هایی با مضمون مقاومت و مبارزه با تروریسم از سوی فیلمسازانی بوده ایم که با ساختن این نوع کارها به شناختن هر چه بیشتر چهره تروریسم به جهانیان تلاش کرده اند. تعدادی از این فیلمسازان از ضرورت ساخت این نوع فیلم ها در سینما گفته اند.

در دوران جدیدی قرار گرفته ایم

مهدی همایون فر، تهیه کننده فیلم 33روز با تأکید بر اینکه باید این نگاه ویژه در جشنواره فیلم فجر، به فیلم های مقاومت و مبارزه تروریسم تداوم داشته باشد، گفت: برای ساخت این فیلم ها باید یک نظام تشویق و ترفیع از سوی فارابی و سازمان سینمایی ایجاد برای فیلمسازان ایجاد شود. واقعه شهادت سردار سلیمانی بیانگر این است که ما در دوره جدیدی از مبارزه قرار گرفته ایم و مقطع بسیار حساسی است. پس نقش آفرینی فرهنگ و هنر در این دوران اهمیت بالایی خواهد داشت.

فرهمند: اهدای تندیس سردار سلیمانی به شرطی جریان ساز است که فیلمسازان برای ساخت فیلم هایی با موضوع مقاومت دغدغه و البته شرایط لازم را داشته باشند

در حد شعار باقی نمانیم

رضا فرهمند، کارگردان مستند زنانی با گوشواره باروتی نیز در این باره توضیح داد: با توجه به رخدادی که اتفاق افتاد، باید از دریچه های مختلف به مقاومت پرداخته شده این موضوع فراگیر شود. اهدای تندیس سردار سلیمانی به شرطی جریان ساز خواهد بود که فیلمسازان برای ساخت فیلم هایی با موضوع مقاومت دغدغه و البته شرایط لازم را داشته باشند چرا که این کار نیازمند یک حمایت گسترده است. ما در تمام این سال ها درگیر این نوع رفتارها از جانب دشمنان بوده ایم، اما در زمینه فرهنگ و هنر، همچنان نیاز به حمایت از تولید آثار جریان ساز و اثرگذار دیده می شود و نباید همه چیز در حد یک شعار باقی بماند.

مخاطب جهانی باید تروریسم واقعی را بشناسد

مرتضی شعبانی، تهیه کننده و کارگردان سینمای مستند نیز گفت: فیلم هایی که در حوزه مقاومت ساخته می شوند، مخاطبان را با اتفاق هایی که در کشورهای اطراف می افتد؛ آشنا می کند. این نوع فیلم ها باعث می شود تا مخاطب تروریسم واقعی را بشناسد. سینما شیوه بیانی این موضوع است. فیلم هایی مانند به وقت شام ، شبی که ماه کامل شد و امثال این فیلم ها، می توانند در خاورمیانه و کشورهایی که این روزها با مسئله تروریسم دست و پنجه نرم می کنند، اثرگذار باشند.

انتهای پیام/4104/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
به تعبیر محمد خزاعی تهیه کننده "به وقت شام" و دبیر جشنواره مقاومت، حتماً موضوع زندگی حاج قاسم سلیمانی دستخوش نگاه ها و مستندهای متعددی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، تولید فیلم با موضوع شخصیت سپهبد سلیمانی سوژه فضای مجازی شده و بسیاری گمانه زنی می کنند اولین کار داستانی و نمایشی در سینما یا تلویزیون را چه کسی می سازد؟ نکته ای که در برخی از شبکه های مجازی به نام ابراهیم حاتمی کیا رسیده اند و نوشته اند قرار است ابراهیم حاتمی کیا فیلم سینمایی درباره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بسازد. حتی بعد از مبارزه با داعش، پیشنهاد ساخت فیلم سینمایی ایشان مطرح شده بود اما با مخالفت خود "حاج قاسم" مواجه شد. حالا این گمانه زنی ها چقدر صحت دارد باید آن را سپرد به زمانی که این کارگردان سینما و یا دیگر هنرمندان وارد فرآیند جدی تر این اتفاق قرار بگیرند و صحبت کنند.

به تعبیر محمد خزاعی تهیه کننده "به وقت شام" و دبیر جشنواره مقاومت، حتماً موضوع زندگی حاج قاسم سلیمانی دستخوش نگاه ها و مستندهای متعددی خواهد شد. مجموعه های نمایشی و سینمایی ساخته می شوند، چون همه هنرمندان نسبت به این موضوع دغدغه دارند.

او به خاطره دیدار با رهبر انقلاب اشاره کرد که ماجرای ساخته نشدن فیلم درباره حاج قاسم سلیمانی در سینمای ایران را مشخص می کند؛ خزاعی گفت: در دیدار خصوصی با ابراهیم حاتمی کیا خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم. آقا ابراهیم به حضرت آقا گفتند من خیلی دوست دارم فیلم زندگی حاج قاسم را بسازم اما ایشان به هیچ عنوان راضی نمی شود. حضرت آقا هم گفتند ایشان خیلی مشغله دارند و شاید دلیلش همین است؛ شما قدری صبر کن! بعد از آن سردار وحید هم گفتند می خواهید برویم خانه حاج قاسم و جلسه بگذاریم تا راضی شان کنیم اما ایشان هیچ رغبتی ندارند.

دبیر جشنواره مقاومت تأکید کرد: تصاویر زیادی از حاج قاسم ضبط شده اما هیچ کدام هنوز بیرون نیامده است. امثال حاج قاسم ها نمی خواستند درباره خودشان صحبت شود و منیتی هم نداشتند. برخی آدم ها از این مرحله عبور می کنند و اهداف والاتری دارند تا اینکه خودشان را پرزنت کنند.

خزاعی با بیان اینکه شهادت حاج قاسم یک تولد بود، ادامه داد: از این پس مردم دنیا حاج قاسم را خواهند شناخت و حاج قاسم ها خواهند آمد و الگوی نوجوانان خواهند شد. برخی دوستان می گفتند حالا تکلیف چه می شود؟ به آنها گفتم مسیر انقلاب را نگاه کنید از دهه 60 اینقدر فراز و نشیب داشته ایم؛ بهشتی، مطهری، چمران را از ما گرفته اند اما این مسیر ادامه پیدا کرد. خط و مسیر ما مشخص است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینماپرس: پرویز پرستویی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام درباره شهادت سردار سلیمانی نوشت: حاج قاسم سلیمانی هیچ ربطی به کینه های ما از وضعیت کشورمون نداره... درواقع آقای بازیگر که تا پیش از این هم مواضع ضد ایرانی داشت و هر از گاهی با افاضات خود آب به آسیاب دشمن می ریزد به جای اعلام برائت از دشمنان، همچنان بر مواضع خود تاکید دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : نگاه جنوب ایران نیوز شهید نیوز خبر خودرو

به گزارش سینماپرس ، پرویز پرستویی بازیگر معروف سینما در صفحه شخصی خود در اینستاگرامش درباره شهادت حاج قاسم سلیمانی نوشت:

لینک خبر :‌ سینما پرس
کمتر فیلمسازی در دوران حیات این شخصیت ها، سراغ ساخت اثری درباره آنها می رود، شهادت سردار بزرگ اسلام، حاج قاسم سلیمانی و شخصیت ویژه ای که داشت، ممکن است برخی فیلمسازان را ترغیب به ساخت اثری در توصیف ابعاد شخصیتی این فرمانده محبوب کند اما آنچه ضروری است، نحوه پرداخت و چگونگی روایت درباره اوست تا آثاری از این دست را در دام شعارزدگی و قدیس سازی گرفتار نکند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

به گزارش قدس آنلاین ، سینمای ایران برخلاف سینمای هالیوود، سینمای قهرمان پروری نیست و تعداد فیلم های ساخته شده درباره قهرمان هایمان، بسیار کم و انگشت شمار است. نگاهی کلی به آثار قهرمان محور در تاریخ سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی نشان می دهد که قهرمان های برجسته فیلم های ایرانی به دو گروه قهرمان های ملی و قهرمان های دینی تقسیم می شوند. از شاخص ترین قهرمان های دینی در فیلم های ایرانی می توان به شخصیت پیامبر اسلام (ص) در فیلم محمد رسول الله (ص) مجید مجیدی، حضرت مریم (ع) در مریم مقدس و حضرت سلیمان (ع) در ملک سلیمان هر دو به کارگردانی شهریار بحرانی اشاره کرد. مهم ترین قهرمان های ملی فیلم ها هم عبارتند از شهید چمران در چ ابراهیم حاتمی کیا، امام خمینی (ره) در فرزند صبح بهروز افخمی، حاج احمد متوسلیان ایستاده در غبار اثر محمد حسین مهدویان و جهان پهلوان تختی در فیلم غلامرضا تختی بهرام توکلی.

پرداخت به قهرمان های ملی هم معمولا در زمان ممات این چهره ها اتفاق می افتد و کمتر فیلمسازی در دوران حیات این شخصیت ها، سراغ ساخت اثری درباره آنها می رود. شهادت سردار بزرگ اسلام، حاج قاسم سلیمانی و شخصیت ویژه ای که داشت، ممکن است برخی فیلمسازان را ترغیب به ساخت اثری در توصیف ابعاد شخصیتی این فرمانده محبوب کند اما آنچه ضروری است، نحوه پرداخت و چگونگی روایت درباره اوست تا آثاری از این دست را در دام شعارزدگی و قدیس سازی گرفتار نکند. درباره بررسی ابعاد این موضوع با مجتبی فرآورده، تهیه کننده فیلم هایی همچون 23 نفر و ملک سلیمان گفت و گو کردیم.

مردی بزرگ و جامع الاطراف

تهیه کننده فیلم 23 نفر درباره ضرورت پرداختن به زندگی قهرمان های ملی در سینما گوید: اگرچه کشور ما قهرمان ملی کم ندارد اما بدون تردید سالها باید بگذرد تا مادر گیتی همچون سردار سلیمانی را به دنیا بیاورد. ایشان یک فرمانده نظامی صرف نبود بلکه داری مغزی متفکر، استراتژیستی برتر، دیپلماتی قدرتمند، جامعه شناسی خبره و مرد بزرگی بود که ابعاد وجودی مختلفی داشت.

او تاکید می کند: امیدوارم که در این هیاهوی احساسی، کسی به سمت تصویر زندگی ایشان نرود چون رسیدن به ابعاد وجودی این سردار بزرگ نیازمند تعمق گسترده ای در شخصیت و منش و رفتار او، و نسبت ایشان با انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس است تا بتوان گوشه ای از ابعاد وجودی ایشان را به درستی درک کرد.

این تهیه کننده سینما با یادآوری دیداری که سردار سلیمانی در افتتاحیه فیلم 23 نفر با عوامل تولید داشتند خاطرنشان می کند: در این دیدار ایشان تاکید کردند که گنجینه های دفاع مقدس را فراموش نکنید. وقتی گنجینه و مکتوبات و خاطرات غنی از دوران دفاع مقدس داریم، بهتر اینکه اگر کسی می خواهد در مسیر حاج قاسم سلیماتی قدم بردارد، عزمش را جزم کند و به خاطرات هشت سال دفاع مقدس بپردازد، گمان می کنم ایشان راضی تر خواهند بود.

به گفته فرآورده، این جمله سردار که گنجینه دفاع مقدس را رها نکنید و برای ماندگاری در تاریخ، تصویرش کنید، مبنای ذهنی او برای ادامه مسیر کاری اش در عرصه فیلمسازی قرار گرفته است.

هنوز زود است

تهیه کننده فیلم سینمایی ملک سلیمان (ع) درباره اینکه سردار سلیمانی به عنوان چهره ای که اقتدار نظامی او در اذهان پررنگ تر است اما حضورشان سر صحنه فیلمبرداری فیلم 23 نفر نشان از دغدغه های فرهنگی ایشان داشت، می گوید: تاکید سردار برای ساخت فیلم 23 نفر بسیار موثر بود. زمانی که ایشان سر صحنه فیلمبرداری آمدند، کتابی از خاطرات دوران دفاع دستشان بود. ایشان نه تنها کتابهای منتشر شده در حوزه دفاع مقدس که رمان های مهم جهان را هم می خواندند، کتابخوان قهاری بودند و با ادبیات سرو کار داشتند. به همین دلیل ابعاد وجودی ایشان بسیار پیچیده است و به تعبیری شهید سلیمانی، جمع اضداد بودند.

او درباره ادای دین سینمای ایران به جایگاه شهید سلیمانی تاکید می کند: هنوز زود است که سینمای ایران بخواهد به شخصیت ایشان نزدیک شود زیرا به آسانی نمی توان به چنین شخصیتی نزدیک شد، ایشان همانقدر که با سینما و ادبیات سروکار داشت با نظامی گری و سیاست و با جامعه و مردم هم عجین بود. این از برکات انقلاب اسلامی است که نمونه های منحصربفردی را پرورش می دهد، یک فرمانده نظامی را در دنیا بیابید که اینقدر محبوبیت مردمی داشته باشد؟! شخصیت سردار سلیمانی، جمع اضداد بود و نزدیک شدن به چنین شخصیتی بسیار دشوار است.

فرآورده با بیان اینکه اگر قرار است اهالی سینما ادای دینی به شهید سلیمانی داشته باشند بهتر است به توصیه ها و سفارشات ایشان عمل کنند، می گوید: اگر به سفارش ایشان عمل کنیم گویی درباره شخصیت این شهید گرانقدر فیلم ساخته ایم. ایشان توصیه کردند که گنجینه عظیم دفاع مقدس را زمین نگذارید و تا می توانید این مفاهیم را به فیلم و سریال تبدیل کنید. اگر همین کار را انجام دهیم، کافی است. چه اصراری هست که به سرعت درباره شخص ایشان فیلمی ساخته شود؟ بنظرم در شرایط احساسی، تولیدات باکیفیتی ساخته نمی شود و شاید تصویر مخدوشی از ایشان تصویر شود زیرا تجربه های خوبی از تولید آثار فرهنگی در شرایط احساسی و جو زده نداریم. به نظرم عمل به توصیه سردار شهید برای حفظ گنجینه دفاع مقدس به منزله کار کردن برای ایشان است.

فیلمهایی موثر در تاریخ سینمای ایران

این تهیه کننده سینما در پاسخ به اینکه سینمای دفاع مقدس در سالهای اخیر به محاق رفته است به طوریکه برخی از سینماگران نسبت به تولید اثر در این حوزه، اظهار بی میلی کرده یا به دلیل سختی تولید، کمتر به سمت تولیدات دفاع مقدسی رفته اند، توضیح می دهد: نه بی میلی سینماگران در این موضوع دخیل است و نه سختی کار، بازدارنده است.

او ادامه می دهد: سینما، صنعت گرانقیمتی است و نیاز به بودجه ای کلان دارد. سرمایه گذار بخش خصوصی در این عرصه بسیار کم است و در حوزه دفاع مقدس هم هزینه نمی کنند. وظیفه ذاتی سازمان های عریض و طویل فرهنگی که به نام انقلاب، دفاع مقدس، مقاومت و فرهنگ ایثار و شهادت، پول دریافت می کنند، این است که در این حوزه ها سرمایه گذاری کنند در حالیکه هزینه نمی کنند، آنها بایستی هزینه ساخت چنین فیلم هایی را تقبل کنند، آن زمان می بینید که چقدر فیلم دفاع مقدسی ساخته می شود.

فرآورده خاطرنشان می کند: کدامیک از بخش های فرهنگی کشور که بودجه دولتی و عمومی می گیرند در این چند سال در حوزه دفاع مقدس فیلم ساختند؟ آنها باید جوابگو باشند. گویی دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و مقاومت برای مدیران دولتی، فقط به درد سخنرانی و مصاحبه می خورد.

وی درباره اینکه چرا فیلم های دفاع مقدس در اکران هم مورد بی مهری قرار می گیرند، می گوید: اگر فیلم 23 نفر را با بقیه فیلم های نزدیک خودش در جدول فروش مقایسه کنید می بینید یک فیلم دفاع مقدسی بدون داشتن بازیگر چهره، جذب مخاطبش از فیلم های پرزرق و برق که بازیگر چهره دارند، بیشتر است در حالیکه در آن فیلم ها دستمزد بازیگران به بهانه جذب مخاطب، چند صدمیلیونی است ولی فروش همان فیلم ها پایین تر از فیلم بدون چهره 23 نفر هستند. فیلمهای دفاع مقدس مخاطب خودشان را دارند ولی ما مخاطب را به تماشای این فیلم ها عادت نداده ایم. حتی اگر این فیلم ها در اکران هم مورد بی مهری قرار بگیرند ولی در مسیر تاریخ سینمای ایران، دیده می شوند و قطعا موثر هستند.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
سینما جریان روز چهارشنبه 11 دی ماه 98 مطلبی با عنوان جشنواره فیلم فجر و مساله ای به نام توقیف! منتشر کرد که به مشکلات توقیف فیلم های سینمایی بعد از نمایش در جشنواره فیلم فجر پرداخته بود. امروز بخش دوم از این مطلب منتشر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

در دهه هفتاد و نیز هشتاد، همچنان با فیلم هایی مواجه می شویم که پس از نمایش های جشنواره ای گرفتار تیغ ممیزی شده و گاه برای چند سال و گاه برای همیشه به محاق رفته اند. همه اینها دست به دست هم داده و جشنواره فیلم فجر را به جشنواره ای منحصر به فرد تبدیل کرده که در سرتاسر جهان نمونه ای از آن یافت نمی شود!. حال در ادامه بخش نخست که تقدیم حضورتان شد، در این یاددشت به تعدادی دیگر از فیلم های توقیف شده با پس زمینه جشنواره فجر می پردازیم.

آدم برفی و دیدار
جشنواره فجر سال 73 یکی از جنجالی ترین دوره های آن بوده که طی آن فیلم های آدم برفی ساخته داود میرباقری و دیدار به کارگردانی محمدرضا هنرمند پس از چند نوبت نمایش، توقیفی چند ساله را تجربه کردند. اولی بابت زن پوشی اکبر عبدی به شدت مورد تقبیح قرار گرفته و بلافاصله پس از پایان جشنواره به محاق رفت. دیدار هم که نخستین نقش اول سینمایی مهران مدیری به حساب می آمد، به واسطه عشق شکل گرفته میان پسر مسلمان جبهه رفته و دختری از ارامنه ساکن ایران به بن بست خورد. جالب اینکه هر دو فیلم هم پس از انتخابات دوم خرداد 76 و روی کار آمدن کابینه سیدمحمد خاتمی، بلافاصله اکران شده و به فروش نسبتا بالایی هم دست پیدا کردند. هر چند که مردم پیش از اکران، نسخه بی کیفیت ویدئویی آدم برفی را تماشا کرده بودند.

موج مرده، به رنگ ارغوان و گزارش یک جشن
ابراهیم حاتمی کیا با وجود این که موفق ترین فیلمساز نسل جوان پس از انقلاب که فیلم هایش جوایز زیادی را در جشنواره فجر کسب کرده و فیلمساز مورد وثوق نظام به حساب می آید نیز برخی ساخته هایش با مشکل ممیزی مواجه شده است. موج مرده که لقب جنجالی ترین جلسه مطبوعاتی تاریخ جشنواره فیلم فجر را به خود اختصاص داده، درباره فرمانده نظامی بازنشسته ای است که می خواهد هر طور که شده انتقام شهدای هواپیمای ایرباس ایرانی که به دست ناو وینسنس سرنگون شده را بگیرد و در این مسیر با مشکلات زیادی مواجه می شود. فیلم با وجود آن که در برنامه جشنواره گنجانده شده بود، توسط تهیه کننده اش (رجبی معمار) از بخش مسابقه بیرون کشیده شد!. حاتمی کیا هم با چهره ای برافروخته در سینمای اهالی رسانه حاضر شده و بدون آن که فیلم نمایش داده شده باشد، به دفاع از فیلمش پرداخته و فریاد مظلومیت سر داد. در به رنگ ارغوان وضعیت پیچیده تر بوده و شغل قهرمان فیلم (مامور زبده امنیتی) که در ماموریت حساس خود به دختر سوژه اش علاقمند شده، دردسر ساز شد. به همین خاطر هم فیلم با وجود آن که آماده نمایش بود، به دستور وزارت اطلاعات به نمایش درنیامده و پنج سال بعد در بخش مسابقه جشنواره شرکت کرده و پنج سیمرغ بلورین را از آن خود کرد. فیلم در نمایش عمومی هم موفق نشان داده و یکی از فیلم های پرمخاطب کارنامه ابراهیم حاتمی کیا محسوب می شود. گزارش یک جشن که در جشنواره سال 89 به نمایش درآمد، فیلمی با محوریت جوانان بود که با توجه به اتفاق های سیاسی پیش آمده در تابستان 88 با واکنش های منفی مواجه شده و توقیف شد که این توقیف تا به امروز هم ادامه دارد.

در مسلخ عشق، مارمولک، از رییس جمهور پاداش نگیرید، خیابان های آرام
کمال تبریزی همیشه پای ثابت کارگردان هایی است که فیلم های توقیفی دارند و در این زمینه صاحب رکورد شده است. اولی فیلمی در گونه دفاع مقدس است که بنا به ملاحظات نظامی توسط ارتش از نمایش آن جلوگیری شده و گذشت نزدیک به سه دهه نیز گره ای از مشکلات آن باز نکرده است. دومی یک کمدی شکل گرفته براساس فیلم ما فرشته نیستیم با بازی رابرت دنیرو و به قلم پیمان قاسمخانی است که پس از چندین سانس نمایش در جشنواره فجر و نیز سانس های فوق العاده پی در پی، مورد انتقاد بخشی از مسئولان کشور قرار گرفته که رفتن رضا در لباس روحانیت را بهانه حملات خود به فیلم قرار دادند. با این حال معاونت سینمایی مجوز نمایش عمومی فیلم را صادر کرد اما سرانجام فشارهای شدید بیرونی باعث پایین کشیده شدن فیلم از اکران پیش از رسیدن به سی امین روز نمایش بود. فیلم بعدی تبریزی هم که در سال 87 ساخته شده بود، شباهت زیادی به تم اصلی فیلمنامه لیلی با من است (قرار گرفتن فرد در موقعیت اشتباهی) دارد. چند شوخی تند و تیز با رییس جمهور وقت در کنار گذشتن بخش مهمی از فیلم در مناسک حج، بهانه لازم را برای توقیف موقت فیلم به بخش نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی وقت داد. فیلم سرانجام پس از شش سال در تیرماه 1394 روی پرده رفت که در جلب نظر مساعد مخاطبان به شدت ناموفق عمل کرد. خیابان های آرام دیگر فیلم توقیفی کمال تبریزی است که پس از نمایش در جشنواره سال 88 به دلیل مضمون فیلم و اشاراتی که به برخی اتفاق های سیاسی کشور داشت، برای همیشه بایگانی شد.

عصبانی نیستم
یکی دیگر از فیلم های دهه نود سینمای ایران که به خاطر مواضع سیاسی شخصیت اول آن، پس از اکران جشنواره ای توقیف شده و حتی سیمرغ بلورین هیات داوران نیز به بازیگر آن (نوید محمدزاده) اهدا نشد!. فیلمی درباره دانشجویی فقیر که از دانشگاه اخراج و به اصطلاح ستاره دار شده و برای رسیدن به دختر موردعلاقه اش هم با موانع بسیار مواجه است. این فیلم هم پس از چند سال سرانجام رنگ پرده را به خود دیده و با فروشی مناسب از روی اکران برداشته شد.

سنتوری
یکی از ساخته های درخشان داریوش مهرجویی در دوره تازه فیلمسازی اش که پس از چند نمایش پرشور در جشنواره فجر سال 86 و به دست آوردن سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد توسط بهرام رادان، به دلایلی نامعلوم برای همیشه توقیف شد. اتفاقی که تاثیر فراوانی روی مهرجویی و تهیه کننده سنتوری (فرامرز فرازمند) گذاشت تا جایی که فرازمند چند سال بعد بر اثر سکته قلبی درگذشت. سنتوری مدتی پس از توقیف در نسخه هایی بی کیفیت روانه بازار قاچاق شده و میلیون ها نفر از مردم ایران نیز به تماشای آن نشستند. در سال های بعد نسخه باکیفیتی هم از فیلم بیرون آمده و سنتوری را بی آن که به نمایش عمومی درآمده باشد، به یکی از پربیننده ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران بدل کرد.

آشغال های دوست داشتنی
رکورددار پر کردن فرم شرکت در جشنواره فیلم فجر که می توان نام آن را در کتاب گینس هم ثبت کرد!. محسن امیریوسفی هم به مانند عبدالرضا کاهانی از آن جنس فیلمسازانی است که علاقه زیادی به حاشیه داشته و بازی های رسانه ای را به خوبی می شناسند. امیریوسفی که دو فیلم قبلی اش (خواب تلخ و آتشکار) هم به مشکل ممیزی برخورده، سرانجام امسال توانست پروانه نمایش عمومی فیلم را گرفته و آن را اکران کند که با استقبال گرم علاقمندان سینما نیز روبرو شد. او این روزها دوباره فرم جشنواره را پر کرده و می خواهد نسخه تازه فیلمش با 55 دقیقه اضافه و حضور بهروز وثوقی را به نمایش بگذارد!. اتفاقی که البته با توجه به قوانین و ضوابط جشنواره فیلم فجر تقریبا امری محال به نظر می رسد و قصد امیریوسفی چیزی جز به سرزبان ها انداختن مجدد فیلمش نیست.

لینک بخش اول

جشنواره فیلم فجر و مساله ای به نام توقیف!

لینک خبر :‌ سینما جریان
هم زمان با شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، سراغ پرونده ای رفته ایم که دربرگیرنده فیلم ها و سریال هایی است که با موضوع فرماندهان ساخته شدند. زندگی ایشان ظرفیت بالایی برای تبدیل به یک اثر دراماتیک جذاب دارد؛ کافی است کار، دست کارگردانی خوش فکر بیفتد.

بازدید صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی

گروه فرهنگی " تیتریک " ؛ هم زمان با شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، سراغ پرونده ای رفته ایم که دربرگیرنده فیلم ها و سریال هایی است که با موضوع فرماندهان ساخته شدند. زندگی ایشان ظرفیت بالایی برای تبدیل به یک اثر دراماتیک جذاب دارد؛ کافی است کار، دست کارگردانی خوش فکر بیفتد.

همچنان سینما و تلویزیون بهترین ظرفیت و امکان برای روایت زندگی سرداران و فرماندهان هشت سال دفاع مقدس است. استقبال از فیلم های "چ"، "ایستاده در غبار" و سریال های "شوق پرواز"، "سیمرغ" و... نشان می دهد اگر از ظرفیت موجود به خوبی استفاده شود، مخاطب تشنه دیدن زندگی بزرگان دوران دفاع مقدس است.

نکته مهمی که نباید فراموش شود، نگاه درست به این شخصیت ها است؛ کاری که محمدحسین مهدویان درباره زندگی جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان کرد و جواب گرفت. او چشم روی واقعیت نبست و همین بر محبوبیت دو چندان ایشان افزود. موج واکنش های مثبت در زمان اکران فیلم را به یاد بیاورید تا متوجه اهمیت کار مهدویان و البته سازمان اوج شوید.

درباره غالب فرماندهان و سرداران جنگ، کتاب های متعددی در قالب خاطره نگاری و رمان منتشر شده. با استقبال هم مواجه بوده اند، اما حکایت تصویر چیز دیگری است. در این پرونده درباره 10 چهره شاخص جنگ که زندگی شان (ولو جزیی از آن) سوژه یک فیلم یا سریال شده است، نوشته ایم. اینکه هر کدام را چه کسی ساخته، چه کسی نقش را بازی کرده، صاحب چه کیفیتی هستند و ...

مصطفی چمران / چ

بازیگر نقش: فریبرز عرب نیا

عملکرد بازیگر: حتما اختلاف نظر های ابراهیم حاتمی کیا و فریبرز عرب نیا در طول فیلمبرداری روی نتیجه کار بی تاثیر نبوده ولی در همین مقدار هم می توان شخصیتی که طراحی و اجرا شد را موفق دانست. با این حال در کمتر نوشته منتقدی و نظر مخاطبی دیدیم که از عرب نیا تمجید شده باشد. اگر حاشیه ها پیش نمی آمد حالا با یک بازی به مراتب بهتر مواجه بودیم. ظرفیت نقش شهید چمران به قدری بالا است که بازیگر می تواند آن را تبدیل به شاه نقش کند و در کارنامه اش ماندگار. عرب نیا لحظات نابی از حالات شهید چمران را در بازی اش نمایان ساخته ولی این مقدار برای ماندگاری نقش در کارنامه بازیگر کافی نیست.

کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا

رویکرد فیلم: ابراهیم حاتمی کیا در فیلم "چ" دو روز از زندگی شهید چمران در پاوه را قاب گرفته است. او برای پایان دادن به غائله پاوه به این شهر اعزام می شود و در فیلم "چ" منش این فرمانده را قاب می گیرد. علاوه بر این فیلم اشاره هایی گذرا به احوالات چمران در زندگی شخصی می کند.

نتیجه فیلم: بعد از نمایش فیلم این سؤال پیش آمد که آیا ما با شمایل کاملی از شهید مصطفی چمران و زندگی اش مواجه هستیم؟ کمی بعد، اما تعابیری از "چ" روایت شد که حاتمی کیا از چمران چریک فاصله گرفته و چمران صلح طلب را تصویر کرده و پیشنهادی به سیاستمداران امروزی داشته و ... به هر حال "چ" همه زندگی شهید چمران نیست و اگر کسی بخواهد درباره او بیشتر بداند باید به منابع دیگر رجوع کند. حاتمی کیا به هدفی که از ارائه چمران صلح طلب داشته به خوبی دست یافته است.

عباس بابایی / سریال شوق پرواز

بازیگر نقش: شهاب حسینی

عملکرد بازیگر: شهاب حسینی در دهه اخیر هرچه بازی کرده، موفق بوده و از این حیث صاحب یک رکورد است. او برای جان دادن به شخصیت مهمی، چون شهید بابایی، اما کاری سخت داشته که مهمترین بخش آن عبور از پوسته ای به نام شهاب حسینی است. این بازیگر باید ابتدا همه ذهنیت های پیشین از خود و کاراکتر ها را پس بزند و بعد به شمایل شهید بابایی جان دهد. شهاب حسینی به خوبی از عهده این کار بر آمده و حالا تصور حضور بازیگری دیگر در این نقش محال به نظر می رسد.

این نقش را شهاب حسینی طوری بازی کرد که خاص و عام آن را تحسین کردند و همچنان اذعان دارند یکی از بهترین نقش های کارنامه حسینی با سریال شوق پرواز رقم خورده. این سریال چند موقعیت ویژه در اختیار حسینی قرار داد تا توانایی اش را به رخ بکشد. از جمله چالش آمادگی بدنی، نمایش احساسات درونی و ...

کارگردان: زنده یاد یدالله صمدی

رویکرد سریال: خلبان شهید عباس بابایی زندگی پرفراز و نشیبی داشته است؛ از تحصیل در ایران و رفتن به آمریکا برای ادامه تحصیل و بازگشت و جنگ. سازندگان سریال "شوق پرواز" مواد اولیه کافی برای ساخت اتری درباره زندگی این شهید داشتند و سعی کردند در این سریال 24 قسمتی بخش های زیادی از این اتفاقات را روایت کنند.

نتیجه سریال: نقد هایی به ساختار سریال وارد است، اما در نهایت "شوق پرواز" را باید در زمره آثار موفق زندگینامه ای دسته بندی کرد. یدالله صمدی اگرچه ریتم کندی برای بیان داستان انتخاب کرده بود، اما در نهایت موفق شد زندگی این شهید را برای مخاطبان گسترده تلویزیون روایت کند و حالا شهید عباس بابابی فقط یک نام نیست بلکه به واسطه یک اثر تصویری، زندگی اش برای مردم آشنا است. شهاب حسینی برای ترسیم این شخصیت به خوبی از عهده کارش بر آمد و یکی از بازی های خوبش را ثبت کرد.

حاج احمد متوسلیان / ایستاده در غبار

بازیگر نقش: هادی حجازی فر

عملکرد بازیگر: خود هادی حجازی فر هم باور نمی کرده که بتواند شبیه حاج احمد متوسلیان شود. این اتفاق، اما افتاد و از آن سو حجازی فر بازی بدون نقصی ارائه کرد و تحسین خاص و عام را به خود دید. حجازی فر در مصاحبه ای که با هفت صبح داشت، این طور روایت کرد: از آنجایی که شباهتی بین من و حاج احمد متوسلیان وجود نداشت، علاقه مند نبودم در این نقش بازی کنم.

به کل معجزه گریم را فراموش کرده بودم. از طرف دیگر سال ها بود که به خاطر بسیاری از مسائل پیرامون بازیگری در سینما، بیشتر روی کارگردانی و بازیگری در تئاتر تمرکز کرده بودم. احساس می کردم که انتخاب بازیگران، ربط آنچنانی به صلاحیت یا توانایی تو در بازی ندارد و از طرف دیگر کارگردانان ما آنچنان حوصله رفتن و دیدن کار های نوپا، پیدا کردن استعداد ها و چهره های جدید را ندارند.

کارگردان: محمدحسین مهدویان

رویکرد فیلم: "ایستاده در غبار" اشاره هایی به کودکی و نوجوانی حاج احمد متوسلیان می کند و تمرکز اصلی اش بر حضور او در جبهه به عنوان فرمانده است.

نتیجه فیلم: محمد حسین مهدویان ثابت کرد که می توان خارج از کلیشه ها سراغ قهرمان های دفاع مقدس رفت؛ فیلم "ایستاده در غبار" هم ساختاری مستندگونه دارد و هم قهرمانش را سفید سفید نشان نمی دهد. یعنی می توان فیلم را دید و با داستانش همراه شد و از آن سو قهرمانی را به تماشا نشست که در وهله اول یک انسان است با همه نقاط قوت و ضعفی که دارد. حاج احمد متوسلیان انسان بزرگی است، اما این بزرگی باعث نمی شود که خطای انسانی اش نادیده گرفته شود. نکته مهم دیگر درباره فیلم "ایستاده در غبار" این است که پس از تماشای آن حتی اگر کسی کوچک ترین شناختی از حاج احمد متوسلیان نداشته باشد، با او آشنا می شود.

شیرودی و کشوری / سریال سیمرغ

بازیگر نقش: جواد هاشمی نقش شهید کشوری و محمد جوزانی، نقش شهید شیرودی را بازی کرده اند.

عملکرد بازیگر: جواد هاشمی و محمد جوزانی توانستند شمایلی باورپذیر (لااقل برای مخاطبان دهه هفتاد) ایجاد کنند. دوبله هم بر بالارفتن کیفیت کارشان افزود.

کارگردان: حسین قاسمی جامی

رویکرد سریال: "سیمرغ" یکی از سریال های پربیننده ای است که با موضوع زندگی قهرمان های دفاع مقدس ساخته شده است و بعداً نسخه ای سینمایی از دل آن بیرون کشیده شد. حسین قاسمی جامی در سریال "سیمرغ" روایتگر شجاعت مردان هوانیروز (علی اکبر شیرودی و احمد کشوری) شد.

این سریال شرح عملیات هایی است که این دو بر عهده داشتند و نقبی هم به زندگی شان زده می شود. لحظات حضور این دو به همراه شهید سهیلیان در عملیات های مختلف، اسارت و آزاد شدن او پس از سال ها همچنین زمان شهادت شان بخش هایی از سریال را شکل می دهد. این سریال که در همان سال ها مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به ویژه جوانان و نوجوانان قرار گرفته بود، داستان حماسه های خلبانان هوانیروز غرب کشور است.

شهدای بزرگی همچون شهید سهیلیان، شهید کشوری، شهید شیرودی و تنی چند از قهرمانان وطن مان در این فیلم دیده می شوند. یکی از بخش های جالب سریال حمله چندین لشکر از مزدوران عراقی به یکی از پادگان های مرز است که خلبانان شجاع هوانیروز به رغم فرمان منهدم کردن پادگان خودی به دلیل اینکه این پادگان سالم به دست عراقی ها نرسد، جوانمردانه تنها با سه فروند کبرا با انهدام بیش از 80 تانک عراقی، آن ها را وادار به عقب نشینی می کنند.

نتیجه سریال: "سیمرغ" واسطه آشنایی مخاطبان گسترده تلویزیون با بخشی از زندگی شهیدان شیرودی و کشوری شد و همین یعنی سریال موفق بوده. از آن سو بیننده با بخشی از رشادت های هوانیروز آشنا شد.

عباس دوران / خلبان

بازیگر نقش: علی دهکردی به عملکرد بازیگر علی دهکردی زمانی برای نقش شهید دوران انتخاب شد که محبوب طیف زیادی از مخاطبان بود. او از پس این نقش بر آمد و موفق بود.

کارگردان: جمال شورجه

رویکرد فیلم: "خلبان" نسخه سینمایی مینی سریال "عبور از خط سرخ" است که راوی دلاوری شهید عباس دوران شد. صدام حسین در اجلاس سران عدم تعهد در هاوانا، میزبانی بغداد را برای اجلاس بعدی گرفته بود تا ژست یک صلح طلب را به نمایش بگذارد. عباس دوران یکی از خلبان هایی است که خود را به عراق رساند و با وجود آتش گرفتن هواپیما، آن را به محل برگزاری اجلاس زد و به شهادت رسید.

نتیجه فیلم: جمال شورجه پیش از آنکه رشادت عباس دوران را سوژه فیلمش کند، یک فیلم به نام "دایره سرخ" ساخت که داستان آن هم درباره یک خلبان نیروی هوایی است. این بار، اما قصه به خلبان واقعی اشاره ندارد. فیلم به نوعی تقابل ماندن برای دفاع و رفتن برای نجات است. رضا، با پدر زنش (محمودی) برای ماندن در ایران و رفتن به آلمان اختلاف دارند. رضا در عملیاتی پایش را از دست داده و منتظر عملیات بعدی است. هنگام شروع عملیات هوایی، یکی از خلبان ها به دلیل مشکلی قادر به شرکت در عملیات نمی شود و پدرزنش جایش را می گیرد.

عملیات انهدام با موفقیت انجام می شود و محمودی که هدایت یکی از هواپیما ها را برعهده دارد، سرانجام با وجودی که هواپیما مورد اصابت قرار گرفته، سالم در فرودگاه به زمین می نشیند. جمال شورجه با "خلبان" به رشادت شهید عباس دوران ادای دین کرد. با این حال فیلم از نظر کیفی چندان قابل دفاع از کار درنیامد. گویی کارگردان برای روایت آن و اثرگذاری داستانش بیش از همه به اصل واقعیت اکتفا کرده است. مجموع این عوامل باعث شده فیلم سینمایی "خلبان" به رغم برخورداری از ویژگی های مثبت سینمایی، اثری ماندگار و قابل تأمل لقب نگیرد.

حسن باقری / مستند آخرین روز های زمستان

بازیگر نقش: مهدی زمین پرداز

عملکرد بازیگر: مهدی زمین پرداز به لطف گریمی تحسین شده، شباهت کاملی به شهید باقری پیدا کرده بود. با این حال او در بازآفرینی شمایل شهید باقری تلاشی وافر داشت و نتیجه ای مطلوب حاصل شد. در زمان پخش سریال یکی از سؤال های مشترک این بود که آیا بیننده با خود واقعی شهید مواجه است با بازیگر نقش ایشان را بازی می کند؟ زمین پرداز مدت ها روی حالات و رفتار شهید باقری مطالعه داشته و به همین خاطر موقع بازی، زیر نظر مهدویان، شمایی باورپذیر از شهید ارائه کرده است، زمین پرداز بازیگر توانایی است که بعد ها در فیلم ها و نقش های دیگر استعداد خود را به رخ کشید.

کارگردان: محمدحسین مهدویان

رویکرد سریال: "آخرین روز های زمستان" درباره جایگاهی است که حسن باقری در جبهه به دست آورد و عواملی است که باعث شد نامش ورد زبان رزمنده ها باشد. با این حال اشاره هایی به گذشته او و دوران پیش از فرماندهی هم دارد. این سریال باعث شد خیلی از بیننده ها با ابعاد مختلف زندگی و شخصیت ایشان بیش از پیش آشنا شوند. "آخرین روز های زمستان" یکی از موفق ترین آثار زندگینامه ای است.

نتیجه سریال: فرمتی که مهدویان برای روایت انتخاب کرده بود، مورد توجه بسیاری از مخاطبان قرار گرفت. او با استفاده از تصویربرداری 16 میلی متری و بهره مندی از تصاویر و صدا های آرشیوی در کنار صدا و تصویر های بازآفرینی شده، به یک فرمول متفاوت در مستندسازی رسید. محتوای "آخرین روز های زمستان" هم مورد توجه بود؛ کما این که حسین معززی نیا درباره اش گفته بود: تصویری که این فیلم از حسن باقری نشان می دهد، تصویری واقعی است، تصویری که از او قهرمان نمی سازد، او را انسانی نشان می دهد زمینی که تصمیم می گیرد برای دفاع از خاک سرزمین خود به میدان جنگ وارد شود. فیلم با زبانی ساده داستان این اتفاق را نشان می دهد.

محمود کاوه / شور شیرین

بازیگر نقش: حمیدرضا عمارلو

عملکرد بازیگر: چهره گریم شده حمیدرضا عمارلو شباهتی فراوان به محمود کاوه پیدا کرده بود و از آن سو بازیگر در نمایش رفتار کاوه موفق عمل کرد. آنچه مد نظر کارگردان بوده این است که بتواند ساده زیستی و بی الایشی شهید را به تصویر بکشد. این کار وقتی سخت می شود که بدانیم شهید کاوه چه فرمانده باذکاوت و مقتدری بوده، نمایش جمع اضداد در یک فیلم کار سختی است و بازیگر باید حواسش به همه جوانب می بوده. حمیدرضا عمارلو به رغم اینکه تجربه زیادی در بازیگری ندارد، از پس نمایش این مفهوم با موفقیت برآمد و توانست شخصیتی باورپذیر از شهید محمود کاوه پیش روی مخاطب قرار دهد.

کارگردان: جواد اردکانی

رویکرد فیلم: شهید محمود کاوه از جوان ترین فرماند های ایران در دوران جنگ تحمیلی است. فیلم "شور شیرین" شرح رشادت و درایت های او در ماجرای آزادسازی شهر بوکان است. فیلم کاری به گذشته کاوه ندارد و همه تمرکزش بر فعالیت او در حین عملیات است؛ از نحوه مدیریت نیرو ها تا خلوت ها و ... در این فیلم مخاطب پی می برد شهید کاوه چه فرمانده مقتدر و ساده زیستی بوده است.

نتیجه فیلم: "شور شیرین" سعی کرده تصویری ملموس از این فرمانده شهید ارائه دهد و تا حدودی موفق می شود، اما مشکل بزرگ آن به کیفیت خود اتر باز می گردد. ورود به داستان بر اساس کلیشه های سینمایی دهه شصتی رخ می دهد و در حین روایت قصه هم تصویر دشمن بعثی همان نمونه های آشنایی است که پیش تر دیده ایم؛ آدم های تندخو و عصبی که از دست فرمانده ایرانی عاصی شده اند. "شور شیرین" در نشان دادن شمایل شهید کاوه دچار اغراق نشده، اما تصویری که به مخاطب می دهد هم کامل نیست. شاید اگر کارگردان کمی دقت می کرد حالا با اثری موفق تر روبرو می بودیم.

علی اصغر وصالی / چ

بازیگر نقش: بابک حمیدیان

عملکرد بازیگر: بابک حمیدیان تصویری ملموس از شهید وصالی پیش چشم مخاطب قرار داد. بازی اش آن قدر انرژیک بود که بازی فریبرز عرب نیا را تحت تاثیر قرار داد. او توانست بخشی از شور درونی وصالی را به نمایش بگذارد و به مخاطب بگوید آرمانش چگونه معنا می شود. حمیدیان به خاطر این نقش به طور مشترک با "رستاخیز" سیمرغ مکمل جشنواره سی و چهارم فجر را به دست آورد. این نقش جزو بازی های ماندگار بابک حمیدیان است که هم خودش برای آن انرژی زیادی گذاشته و هم کارگردان حواسش بوده طوری از بازیگر بازی بگیرد که در کانون توجه باشد.

کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا

رویکرد فیلم: فیلم "چ" به گذشته شهید علی اصغر وصالی ورود نمی کند و آنچه می بینیم جایگاهی است که در غائله پاوه دارد. در همان ابتدا متوجه می شویم وصالی فرمانده گروهی به نام "دستمال سرخ ها" است که، چون دستمال سرخ به گردن می بستند به این عنوان متصف شدند. وصالی آدمی پرشور است که برعکس دکتر چمران اعتقادی به مذاکره ندارد و می گوید باید با تمام توان دشمن را پس زد و شهر را آزاد کرد. حاتمی کیا نخواسته گذشته او را نمایش دهد چرا که عقبه شهید وصالی آنقدر پرفراز و فرود است که خود می تواند یک فیلم مجزا باشد؛ از جدایی از گروهک منافقین، تا زندانی شدن توسط ساواک و فعالیت های مختلف پس از انقلاب.

نتیجه فیلم: فیلم "چ" باعث شد خیلی ها با شهید وصالی آشنا شوند. از آن سو بابک حمیدیان تصویری ملموس از شهید وصالی پیش چشم مخاطب قرار داد. حالا نام شهید وصالی برای خیلی ها نا آشنا نیست. آن ها می دانند در غائله پاوه این شهید چه رشادت هایی داشته و در کنار شهید چمران چه نقش پر رنگی در پاسداشت این خطه از سرزمین مان بر عهده اش بوده است.

سیدحسیں علم الهدی / زیباتر از زندگی

بازیگر نقش: حامد کمیلی

عملکرد بازیگر: حامد کمیلی بازیگری حرفه ای است و دلیل اصلی انتخاب او برای نقش شهید علم الهدی همین بوده، انتظار از او بالا است ولی کارگردان بازی درستی از این بازیگر نگرفته. شاید اگر شرایط بهتری مهیا می بود، این نقش در کارنامه کمیلی جاودانه می شد.

کارگردان: انسیه شاه حسینی

رویکرد فیلم: "زیباتر از زندگی" داستان زندگی سید حسین علم الهدی، از رزمندگانی است که در عملیات نصر حضور داشت. این عملیات توسط ارتش در اوایل جنگ در منطقه جنوب اهواز در دشت آزادگان انجام شد. فیلم علاوه بر نمایش پایمردی او در جبهه های نبرد، راوی زندگی خصوصی او شده و به همین خاطر بخشی از داستان به عاشقانه های علم الهدی و همسرش اختصاص دارد.

نتیجه فیلم: "زیباتر از زندگی" اثر ضعیفی محسوب می شود و نتوانسته با طیف زیادی از مخاطبان ارتباط برقرار کند. از منظر شخصیت پردازی نیز، وجوه کاملی از شهید علم الهدی به نمایش نگذاشته و در جا هایی شخصیت واقعی ایشان با خود واقعی شان فاصله دارد.

این ضعفی است که در زمان اکران فیلم پرخی ها به آن اشاره کردند، حامد کمیلی هم چندان موفق نبود؛ شاید اگر شرایط بهتری مهیا می بود، این نقش در کارنامه کمیلی جاودانه می شد، خود عملیات نصر هم می توانست بهتر تصویر شود که نشد، علاوه بر "زیباتر از زندگی" مستندات بسیاری هستند که تصویری از شهید ارائه کرده اند؛ مثل مستند "دفاع مقدس"، مستند "آخرین روز های زمستان" و "ملاقات عشایر عرب با روح الله خمینی در جماران".

چند کتاب خوب هم درباره شهید علم الهدی نوشته شده: کتاب "سه روایت از یک مرد" که در روایت اول از زبان شکنجه گر ساواک حسین پیش از انقلاب، روایت دوم از دوست و همرزم او تا لحظه شهادت و روایت سوم، از ملاقات یک قاچاقچی با علم الهدی است که او را حر زمان خویش کرد.

محمد جهان آرا / سریال کیمیا

بازیگر نقش: حامد بهداد

عملکرد بازیگر: حامد بهداد در نقش شهید جهان آرا عملکردی موفق داشت. او بازیگری حرفه ای است و می داند چطور یک نقش را ایفا کند، با این حال بازی اش به مذاق عده ای هم خوش نیامد و به همین خاطر در زمان پخش سریال شاهد واکنش های مختلفی بودیم.

کارگردان: جواد افشار

رویکرد سریال: شهید محمد جهان آرا نامی آشنا برای خاص و عام است. او از بزرگ مردانی بود که نقش بسیار مهمی در تشکیل سپاه پاسداران خرمشهر ایفا کرد. او پس از تشکیل سپاه خرمشهر، مردانه جنگید و نقش بسزایی در دوران دفاع مقدس داشت. "کیمیا" اولین مجموعه تلویزیونی است که با ادای دین خود به شهید محمد جهان آرا با ایفای نقش حامد بهداد، سقوط خرمشهر را بیان می کند. به قول تهیه کننده سریال: متاسفانه در هیچ یک از فیلم و سریال هایی که مربوط به فیلم های حوزه دفاع مقدس می شود، تا به حال به شخصیت محمد جهان آرا پرداخته نشده است و این در حالی است که نام ایشان با خرمشهر و دفاع مقدس عجین شده بود.

نتیجه سریال: "کیمیا" در زمان پخش مورد استقبال بود، اما حواشی زیادی هم داشت. در بخش مربوط به نمایش تصویر شهید جهان آرا، مهم ترین واکنش را سید محمد حسین جهان آرا، برادر شهید جهان آرا داشت. او در گفتگو با خبرگزاری تسنیم از اعتراض خانواده فرمانده سپاه خرمشهر به تصویر ارائه شده از سردار شهید سید محمد جهان آرا در سریال کیمیا سخن گفت و آن را تصویری غیرواقعی دانست: "تصویری که از محمد در سریال کیمیا به نمایش در آمده، تصویر یک انسان بلاتکلیف و مستأصل است در حالی که دیالوگ هایی، چون "نمی دانم چه کار کنم؟ " یا "نمی توانیم معجزه کنیم" متعلق به او نیست و هرگز کسی از زبان محمد چنین سخنانی نشنیده است. " سازندگان سریال هم به این شائبه توضیح دادند و از نیت خیر خود برای ادای دین به شهید جهان آرا گفتند.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ تیتر ۱
سینماپرس: سیاوش حقیقی تهیه کننده سینما در پی شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی گفت: فقدان پرداختن به ابعاد مختلف عملکرد شهدا و سرداران بزرگ در آثار تصویری مایه تأسف است؛ بی تردید نیازی به ساخت فیلم در رابطه با زندگی نامه سردار سلیمانی نیست چرا که وی آنقدر شناخته شده است و در دل مردم جا دارد که از چپ و راست، اصلاح طلب و اصولگرا، باحجاب و بی حجاب، نسل جوان و پیر همه شیفته وی هستند؛ آنچه ما نیاز داریم پرداختن به ابعاد مختلف عملکرد این سردار بزرگ، بصیرت، تفکر و دلاورمردی های او برای ضربه زدن به دشمنان اسلام و ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

تهیه کننده فیلم سینمایی خون خدا ضمن عرض تسلیت به امت ایران اسلامی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما باید در رابطه با عملکرد و تفکر شهدا، سرداران، جانبازان و دلیرمردان عرصه نظامی مبادرت به تولید اثر کنیم چرا که یکی از ایرادات ما این است که مباحث بسیار مهمی از جمله اینکه چرا باید در مواجهه با دشمنان بجنگیم و مقاومت کنیم را برای جامعه تشریح نکرده ایم و این وظیفه سینما و تلویزیون به عنوان رسانه های بزرگ، فراگیر و تأثیرگذار است که به این مهم بپردازند.

وی ادامه داد: بنده نوعی به عنوان سینماگر موظف هستم دست در دست بزرگان عرصه نظامی بگذارم و کمک کنم تا آثار ارزشمندی در حوزه فرهنگی کشور برای تشریح ابعاد مختلف حرکات نظامی برای اطلاع جامعه تولید شود و از سوی دیگر مسئولان نیز موظف هستند از سینماگران حمایت داشته باشند. هر عقل سلیمی می داند که امروزه باید عملکرد نیروی قدس، مدافعان حرم و... در قالب آثار سینمایی و تلویزیونی به تصویر کشیده شود اما چیزی به عنوان تولید فیلم در مورد زندگی سرداران بزرگی مانند حاج قاسم سلیمانی حداقل در فضای امروز نیاز نیست.

این تهیه کننده سینما در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه پرداختن به زندگی شخصی سردار سلیمانی را جزو ضروریات امروز سینمای کشور نمی دانید، نظرتان راجع به تصمیم برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر برای اهدای تندیس حاج قاسم سلیمانی به یکی از فیلم های حوزه مقاومت که بسیاری افراد از آن به عنوان موج سواری سازمان سینمایی نام برده اند چیست، اظهار داشت: نکته مهمی که وجود دارد این است که پس از شهادت سردار سلیمانی بسیاری افراد در کشور از جمله خود بنده موج سواری می کنند و این اتفاق تنها به سازمان سینمایی و دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر بازنمی گردد.

حقیقی خاطرنشان کرد: بسیاری افراد امروزه پشت اسم حاج قاسم سلیمانی قایم شده اند و این اتفاق بسیار ناراحت کننده است؛ نکته ای که در خصوص خبر اهدای تندیس سردار سلیمانی در جشنواره فیلم فجر وجود دارد این است که من متوجه نمی شوم چرا بلافاصله پس از اعلام خبر شهادت این بزرگمرد این تصمیم گرفته شد؟ مگر ما چند فیلم در حوزه مقاومت داریم که بتوانند با هم برای به دست آوردن این تندیس رقابت کنند؟

تهیه کننده فیلم سینمایی مادری در خاتمه اظهاراتش افزود: حرکت سمبلیک اهدای تندیس سردار سلیمانی در جشنواره فجر نباید حالت شوآف داشته باشد و بنده معتقدم که ای کاش دوستان ما در جشنواره فیلم فجر خبررسانی نمی کردند و در مراسم اختتامیه جشنواره این کار را بدون اطلاع قبلی انجام می دادند تا حالت شوآف به خود نگیرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در واکنش به شهادت سپهبد قاسم سلیمانی گفت که اقدام اخیر آمریکا در قبال شهادت سردار دلها کار کاملاً اشتباه و غلطی بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، علی نصیریان بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون به شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی به دست تروریست های آمریکایی واکنش نشان داد و گفت: اقدام اخیر آمریکا در قبال شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی کار کاملاً اشتباه و غلطی بود، من تعجب می کنم که دولت آمریکا چطور به خود اجازه چنین عمل زشتی را داده است.

وی افزود: اقدام نابخردانه دولت آمریکا برای تمامی مردم منطقه تبعات بسیار جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت، در این اقدام تنها مردم ایران ضربه نخورده اند بلکه مردم آمریکا نیز از این عمل لطمات جبران ناپذیری را تحمل خواهند کرد.

بازیگر سریال "میوه ممنوعه" با نقد عملکرد سازمان ملل نسبت به شهادت سردار سلیمانی گفت: من متوجه نمی شوم که واقعاً سازمان ملل چه کاره است، چرا در قبال این اتفاق هیچ واکنش درستی نشان نمی دهد؟ سازمان ملل به نحوی برخورد می کند که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است، همین سکوت سازمان ملل نشان می دهد که هیچ کاره است.

علی نصیریان اظهار کرد: سردار شهید سلیمانی، سردار بزرگ سپاه بود و مسئول امنیت یک کشور بوده است، چطور می شود که آمریکا به خودش اجازه به شهادت رساندن چنین شخصیت والایی را می دهد.

این پیام را روابط عمومی رسانه ملی در پایگاه اطلاع رسانی صداوسیما منتشر کرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه هنر یک کارگردان سینما و تلویزیون اظهار کرد: شخصیت فردی مانند حاج قاسم سلیمانی ظرفیت آن را دارد که منبع تولید آثار فاخر و ملی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

جواد افشار، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفت وگو با ایکنا با بیان اینکه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نماد قهرمانی ملت ایرانی است، اظهار کرد: سردار سلیمانی از ابتدای جوانی اش خودش را وقف کشور کرد و در هشت سال دفاع مقدس یکی از چهره های فاخری بود که توانست با رشادت های خود برگ زرینی را در تاریخ این سرزمین رقم بزند. حفظ کیان این سرزمین برای سردار، مهم ترین اولویت زندگی اش بود و هر زمان احساس خطر می کرد با تمام وجود و جان بر کف عازم جبهه های نبرد می شد و برایش فرقی نمی کرد این مبارزه در مرزهای سرزمینش باشد یا مبارزه با دژخیمان داعش.

وی افزود: جهاد حاج قاسم بعد از هشت سال جنگ تحمیلی ادامه پیدا کرد، زیرا دشمنان انقلاب و ایران سعی کردند به شیوه های گوناگون به جمهوری اسلامی ایران صدمه بزنند. حاج قاسم در خارج از مرز ها جنگید تا دست داعش از این سرزمین دور بماند. هنوز زمان زیادی از رجز خوانی های سران داعش نگذشته است که فریاد می زدند در میدان آزادی سر از تن ایرانیان جدا می کنیم، اما سردار این صداها را در نطفه خفه کرد.

شهادت بزرگترین پاداش حاج قاسم بود

کارگردان فیلم گاندو با بیان اینکه سردار سلیمانی اجرش را از خداوند دریافت کرده است، اظهار کرد: پاداش این ایثار و جانفشانی را مردم نمی توانند جبران کنند اما خداوند به وعده ای که در این زمینه داده عمل خواهد کرد، زیرا خداوند در سوره آل عمران آیه 169 فرموده است: و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتاً بل احیاءُ عند ربهم یرزقون؛ و گمان مبر آنان که در راه خدا کشته شده اند، مردگانی هستند، بلکه آنان زنده و در بارگاه پروردگارشان بهره مندند. البته محبوبیت سردار و جایگاه رفیع او همیشه در قلب ایرانیان باقی خواهد ماند.

این فیلمساز ادامه داد: حاج قاسم سلیمانی بزرگترین پاداش دنیوی را هم دریافت کرد و شهادت او از سوی بزرگترین دژخیم زمان شکل گرفت تا شهادت او پیامش را در گوش جهانیان طنین انداز کند و همگان بدانند که حامی واقعی تروریسم کیست. نکته بعد اینکه سردار سلیمانی دانه ای فرورفته در خاک است که به سرعت سر از خاک بیرون می آورد و صد ها قاسم سلیمانی باز هم در راه این سرزمین جانفشانی خواهند کرد، زیرا او نماد استقامت، شجاعت و الگوی جوانان بسیاری در این سرزمین است.

سینماگران شخصیت والای سردار را به تصویر بکشند

وی در پاسخ به این سؤال که سینماگران چگونه می توانند مبلّغ آرمان های سردار دل ها باشند، تأکید کرد: سردار سلیمانی سرشار از نبوغ نظامی بود. همچنین اخلاقیات والای انسانی او زبانزد همه مردم ایران بوده و هست. در همین راستا سینماگران می توانند در قالب فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی گوشه ای از شخصیت عظیم این شهید را به تصویر بکشند.

افشار با بیان اینکه اگر شخصیتی چون قاسم سلیمانی در آمریکا حضور داشت، منبع الهام آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی بود، بیان کرد: اگر در هالیوود قهرمان و شخصیتی چون سردار سلیمانی داشت، مطمئناً صد ها فیلم درباره او ساخته می شد. پس چرا نباید در این زمینه به اندازه توانمان عمل کنیم. البته مسئولان نیز باید از تولید چنین آثاری حمایت کنند تا شرایط فعالیت برای هنرمندان فراهم شود.

وی در پایان تصریح کرد: شخصیت حاج قاسم دیگر تکرارشدنی نیست، اما نباید فکر کنیم با از دست دادن او فرهنگ مقاومت و شهادت متوقف می شود، زیرا مکتبی که امام(ره) آن را پایه گذاری کرد و رهبر انقلاب آن را پرورش داد، حاج قاسم های دیگری دارد که پویندگان این راه خواهند بود.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سینماپرس: مجید جوانمرد کارگردان پیشکسوت سینما در پی درگذشت هنرمند فقید سینمای کشور زنده یاد شهلا ریاحی گفت: همانطور که همه می دانند بانو شهلا ریاحی اولین کارگردان زن سینمای ایران بودند و شناخت بسیار زیادی روی تکنیک سینما داشتند اما به واسطه تربیت حرفه ای که داشتند وقتی در مقام بازیگر فعالیت می کردند هیچ گاه جلوی دوربین وجه فیلمساز بودن خود را به رخ نمی کشیدند و هرگز در کار کارگردان دخالت نمی کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

کارگردان فیلم های سینمایی شکار روباه و دستمزد در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: اولین همکاری بنده با زنده یاد ریاحی در سال 1369 در فیلم تیغ آفتاب شکل گرفت. ایشان با علاقه بازی در این فیلم را پذیرفتند. یکی از نکاتی که باعث شد تا بنده لذت زیادی از همکاری با ایشان ببرم این بود که ایشان برای بهتر شدن نقش مرتب سفارش هایی می کردند.

وی ادامه داد: بانو ریاحی بازیگر بسیار توانایی بودند که نمونه آن را در سینمای ایران بسیار به ندرت شاهد هستیم و من سعی کردم از همه توانایی های ایشان نهایت استفاده را در فیلم هایم ببرم. به عنوان مثال بانو ریاحی با اینکه اغلب نقش مادران را ایفا می کردند اما هیچ گاه این نقش ها را به صورت تکراری به تصویر نمی کشیدند و ما در آثاری که از ایشان به یادگار مانده است شاهد نقش آفرینی های غیر کلیشه ای و غیر تکراری هستیم.

جوانمرد خاطرنشان کرد: با اینکه بانو ریاحی یک حجب و حیای ذاتی داشتند و حالت مظلومیت شان بسیار زیاد بود و یک معصومیت خاصی در چهره و به خصوص چشم های ایشان هویدا بود اما به خوبی می توانستند نقش های متفاوت و قابل باوری از شخصیت هایی که با ذات خودشان در تضاد بود را ایفا کنند.

این سینماگر یادآور شد: خوشبختانه بعد از تیغ آفتاب این فرصت دست داد تا بنده در فیلم عروسی خون همکاری مجددی با ایشان داشته باشم که در آنجا نیز از قابلیت های بی شمار ایشان در هنر بازیگری نهایت استفاده را بردم.

وی با تأکید بر اینکه جای خالی هنرمندان بزرگی مانند ایشان در سینمای کشور پر نخواهد شد متذکر شد: شاید باور نکنید اما در همان سال ها اکثریت اهالی سینما ایشان را مادر سینما می دانستند و سر پروژه ایشان را با لفظ مامان صدا می کردند. من بسیار متأسفم که مادر سینمای ایران سال ها دچار بیماری آلزایمر شدند و دیگر ما را به خاطر نمی آوردند. حتی بنده یک بار ایشان را ملاقات کردم اما وقتی به بنده نگاه کردند مرا نشناختند.

جوانمرد در خاتمه این گفتگو درگذشت بانو ریاحی را یک ضایعه جبران ناپذیر برای سینمای کشور برشمرد و گفت: بنده با نهایت تأثیر و تأسف درگذشت این بانوی هنرمند را به یکایک جامعه هنری سینمای ایران تسلیت می گویم و امیدوارم باز هم بتوانیم هنرمندانی مانند بانو ریاحی را در عرصه سینمای کشور شاهد باشیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینما جریان | در ادامه واکنش چهره های سرشناس هنری به ترور سردار حاج قاسم سلیمانی توسط دولت ترامپ، یک بازیگر هالیوودی به نمایندگی از 52 درصد مردم آمریکا از مردم ایران عذرخواهی کرد.

رز مک گوان که یکی از مخالفان سرسخت ترامپ است در واکنش به اقدام تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی، در صفحه توئیتر خود با استفاده از هشتگ به ایران نقل مکان کنید جنجال آفرید.

او با استفاده از هشتگ سلیمانی در انتهای توئیت خود نوشت: ایران عزیز، ایالات متحده به کشور، پرچم و مردم شما بی احترامی کرده است. 52 درصد از ما (مردم آمریکا) عمیقاً معذرت خواهی می کنیم. ما با ملت شما صلح می خواهیم. ما توسط یک رژیم تروریستی گروگان نگه داشته شده ایم. نمی دانیم چطور باید فرار کنیم. لطفاً ما را نکشید .

او در ادامه با هجوم نظرات مخالف روبه رو شد و به خاطر تمام واکنش های بدی که دریافت کرد و از جمله به او گفته شد خودش باید به ایران نقل مکان کند ، توئیت قبلی را پاک کرد و متن جدیدی نوشت.

در متن جدیدش این بازیگر گفت: قبول، من ترسیدم، چون ممکن است جنگی جدید در راه باشد. بعضی مواقع اشکالی ندارد که بابت افرادی که در قدرت هستند، بترسیم. این حق ماست. این چیزی است که سربازان شجاع بسیاری برای آن جنگیده اند. این دموکراسی است. من نمی خواهم هیچ سرباز آمریکایی دیگری کشته شود. همین .

جان کیوزاک بازیگر دیگری بود که به ترور شهید سلیمانی واکنش نشان داد و نوشت: می دانیم این کاری است که دیکتاتورها وقتی در یک گوشه گیر می افتند برای شروع کردن جنگ می کنند. ما پیروی نخواهیم کرد .

کتی گریفین بازیگر و کمدین نوشت: دونالد ترامپ با این حرکت به شدت احمقانه و بدون فکر که یک عمل جنگی بود تمام آمریکایی ها در سراسر دنیا را در خطری عظیم قرار داده است .

لینک خبر :‌ سینما جریان
مراسم تشییع پیکر شهلا ریاحی (بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون) با حضور جمع اندکی از همکارانش در سالن انتظار تالار وحدت در حالی برگزار شد که پسرش از صدا و سیما گله کرد که چرا سراغ مادرش را نگرفتند و همچنین خطاب به برخی سلبریتی ها سخنانی را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که صبح یکشنبه 15 دی ماه به دلیل سرمای هوا و بارش باران امکان برگزاری آن در محوطه بیرونی تالار وحدت نبود، جمعی از هنرمندان و مردم علاقه مند به این بانوی سینما شرکت کردند و در مدح این هنرمند سخن گفتند اما جای خالی هنرمندان و بازیگران مطرح سینما و تلویزیون و نیز مسئولان مربوط نه تنها مشهود بود بلکه سبب اعتراض برخی حاضران هم شد.

در ابتدا فاطمه معتمد آریا (بازیگر) در سخنانی کوتاه گفت: او زنی شریف، خوش صدا و خوش سیما بود و تشکر می کنم از کسانی که در این شرایط غیرعادی برای برگزاری این مراسم هماهنگی و تلاش کردند.

پوری بنایی (بازیگر) هم با تشکر از مردم که در چنین مواقعی هنرمندان را تنها نمی گذارند، بیان کرد: من خیلی کم سن و سال بودم که با خانم ریاحی آشنایی خانوادگی داشتیم و بعد همکاری کردیم. ایشان قابل ستایش بودند و ارزش بالایی داشتند. آرزو می کنم تنها پسرش ستایش کند چنین مادری را چون هر کسی چنین مادری ندارد.

سپس کامران قدکچیان (کارگردان سینما) که نسبت خانوادگی با این هنرمند دارد، افزود: آدمها همه یک جور به دنیا می آیند ولی یک شکل از دنیا نمی روند. سابقه کاری و عمری که وی در هنر صرف کرد رفتنش را متفاوت کرد. البته ایشان رفتنی نیست و برای همه ماندنی خواهد بود. ایشان بجز اولین کارگردانان زن بودن، اولین بانویی بود که روی صحنه تئاتر رفت و وارد سینما شد. همسر ایشان فرهنگی و فرهیخته بود و یکی از افتخارات من این است که ایشان خاله من بود.

در ادامه محمد متوسلانی (کارگردان و بازیگر) هم بیان کرد: متاسفم برای بانویی چون شهلا ریاحی که چنین مراسم مختصری برایش برگزار شد. متاسفانه رسانه های خودمان هم حق مطلب را ادا نکردند و امیدوارم این خط کشی ها و فاصله ها در جامعه از بین رود و با هم مهربان باشیم. خوب است که مسئولان هم این نکته را مدنظر قرار دهند.

وی گفت: به نظرم زندگی شهلا ریاحی می تواند یک الگو باشد و باید تحقیق مفصل تری درباره او صورت گیرد.

در این بخش کامران ملکی یکی از اعضای هیات مدیره خانه سینما که اجرای مراسم را برعهده داشت، گفت که برخی هنرمندان پیام دادند مثلا علی نصیریان که به دلیل کسالت نتوانسته به مراسم بیاید.

سپس ایرج راد کارگردان و بازیگر در سخنانی گفت: شهلا ریاحی حق بزرگی به گردن همه کسانی که در هنرهای نمایشی کار می کنند دارد. جوانانی که در این عرصه فعالیت می کنند باید سپاسگزار کسانی مثل او باشند که امکاناتی را در بدترین شرایط ممکن فراهم کرد. اگرچه امروز هم مشکلاتی بویژه در تئاتر وجود دارد ولی ایشان با کارهای ارزشمندی که کرده در تاریخ هنرهای نمایشی این مملکت جاودان خواهد ماند.

او افزود: از پیشکسوتان تعداد زیادی باقی نمانده اند و امیدوارم هم سلامت باشند و هم ما راهروان آن ها باشیم.

در پایان منوچهر ریاحی، تنها پسر این هنرمند گفت: من به هر جایی رسیدم و مثلا اینکه دکترا گرفتم همه را مدیون مادرم هستم. امروز می خواستم از خیلی سازمان ها گله کنم ولی همسرم گفت اخلاق مادرم را ادامه دهم که همیشه حتی اگر ناراحت بود با خوش برخوردی رفتار می کرد.

او سپس از زمان شروع کار مادرش گفت و افزود: "پریچهر" ما پنج سال قبل درگذشت و مادرم به دلیل آلزایمر متوجه نبود دخترش فوت کرده است.

وی با قدردانی از مرکزی که مادرش را برای نگهداری به آنجا سپرده بود گفت: خیلی ها از جمله سلبریتی های خارج از کشور به من بدو بیراه گفتند که چرا مادرم را به سرای سالمندان برده ام چون از این مراکز غول ساخته شده در حالی که ای کاش پنج سال زودتر می بردم و بهتر به او رسیدگی می شد.

پسر شهلا ریاحی هم چنین از خانه سینما بویژه معتمدآریا و منوچهر شاهسواری، موسسه هنرمندان پیشکسوت و عباس عظیمی و صندوق هنرمندان تشکر کرد و افزود: از صدا و سیما هم گله مندم که هیچ سراغی از مادر نگرفتند.
وی در پایان شعر و نوشته روی سنگ مزار مادرش را خواند و گفت که شعر آن سروده خود شهلا ریاحی بوده است.
این بازیگر همچنین خواسته بود روی سنگ مزارش نوشته شود:
خانه ابدی برای خودم.

در آخر این مراسم، منوچهرشاهسواری مدیر عامل خانه سینما هم گفت: یک سپاس ویژه دارم از منوچهر ریاحی که برای مادرش زحمات زیادی کشید و یادمان باشد امروز روزی از روزهای خداست و خانم ریاحی به عنوان بازکننده مسیری برای بسیاری از زنان این سرزمین احترام زیادی برای ما دارد.

محسن امیریوسفی، عزت الله رمضانی فر، پیمان شریعتی، حبیب اسماعیلی، شهرام کرمی و مهدی افضلی از جمله حاضران در این مراسم بودند.

در ادامه پیکر شهلا ریاحی برای انجام فریضه نماز و خاکسپاری به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.

به گزارش ایسنا، مراسم ترحیم شهلا ریاحی روز پنجشنبه 19 دی ماه از ساعت 18 تا 19:30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می شود.

ریاحی، بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون متولد سال 1305 بود که شامگاه 10 دی ماه در سن 93 سالگی درگذشت.

او طبق گفته پسرش، از حدود 10 ماه قبل قادر به صحبت کردن و غذا خوردن نبود و مدت ها بود که کسی از اطرافیانش را نیز نمی شناخت.

از جمله فیلم های این بازیگر می توان به پرنده کوچک خوشبختی ، پرستار شب ، گل مریم ، در مسیر تندباد ، مرگ پلنگ ، بچه های طلاق ، دلشدگان ، دوفیلم با یک کلید ، راه و بیراه ، می خواهم زنده بمانم ، چراغ خانه ، همسران ، این خانه دور است و سلام به انتظار اشاره کرد.

او علاوه بر سال ها حضور در عرصه بازیگری تئاتر، تلویزیون و سینما، با ساخت فیلم مرجان در سال 1335 به عنوان اولین کارگردان زن سینمای ایران نیز شناخته می شود. آخرین حضور او در سینما به فیلم نهنگ عنبر 2 در سال 95 برمی گردد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ساعت تشییع پیکر شهلا ریاحی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون تغییر کرد.

مراسم تشییع پیکر شهلا ریاحی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ساعت 9٫30 صبح روز یکشنبه 15 دی ماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار خواهد شد.

ضمنا مراسم یادبود شهلا ریاحی، روز پنجشنبه 19 دی ماه از ساعت 18 تا 19:30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می شود.

شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران در پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت این هنرمند آورده است:

بازگشت همه به سوی اوست

بازیگر پیشکسوت و ستاره ماندگار تاریخ سینمای ایران بانو شهلا ریاحی، بعد از تحمل دوران طولانی و تلخ بیماری از میان ما رفت و به آرامش بیکران و جاودان پیوست.
با اندوهی فراوان درگذشت این هنرمند محبوب و نخستین کارگردان زن سینمای کشورمان را به حضور هموطنان عزیز، خانواده محترم ایشان و تمامی همکاران و سینماگران گرامی تسلیت عرض می نماییم.

لینک خبر :‌ سینما تیکت
دیروز در نبود اهالی رسانه، مدیرعامل انتشارات علمی فرهنگی با 38 سال قدمت، تغییر کرد و مسعود کوثری، جای خود را به نادره رضایی داد؛ زنی که در شمار امضاکنندگان نامه فعالان سیاسی به باراک اوباما بود؛ نامه ای که می گفت: مردم ایران خود را قربانی تنش ها میان دو دولت ایران و آمریکا می دانند.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، صبح روز گذشته در جلسه ای بدون حضور اهالی رسانه، مدیرعامل انتشارات علمی فرهنگی تغییر کرد و مسعود کوثری، صندلی مدیریت را تحویل نادره رضایی داد.

تا پیش از این 51 درصد سهام این انتشارات برای سازمان تامین اجتماعی و 49 درصد سهام متعلق به وزارت علوم بود که چند سالی است سازمان تامین اجتماعی 100%سهام را خریداری کرده و در اختیار دارد.

بدون اینکه خبری منتشر شود، طی روزهای گذشته حکم جایگزینی مدیرعامل صادر شد و آن، حکم مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی برای مدیریت این انتشارات بود. سالاری، زن جوانی را که هیچ سابقه فرهنگی و انتشاراتی در کارنامه ندارد به عنوان مدیرعامل موسسه ای معرفی کرد که پس از ادغام دو موسسه بزرگ، 38 سال قدمت دارد و از سال 1360 تاکنون فعالیت های قابل توجهی در حوزه کتاب داشته است.

در پایگاه این موسسه آمده است: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی دارای سابقه ای طولانی و میراثی غنی در عرصه چاپ و نشر است که از ادغام دو مؤسسه انتشاراتی قدرتمند به نام های بنگاه ترجمه و نشر کتاب و مؤسسه انتشارات فرانکلین به وجود آمد.

با این وجود، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی برای کسی حکم زد که در انتصابش حرف و حدیث بسیار است و مهم ترین انتقاد، بی تجربگی او در حوزه نشر است. هرچند نادره رضایی مدیرعامل جدید، اغلب مدیریت ها را مزمزه کرده و از سازمان و شرکتی به نهادی دیگر رفته و عادت به تجربه کردن دارد، این بار هم او بر مسند علمی فرهنگی تکیه کرد.

وی یکی از امضاکنندگان نامه موسوم به 466 فعال سیاسی و مدنی به باراک اوباما در حمایت از نامه 55 زندانی سیاسی به شمار می رود. او فردی است که هنگام انتخابات در ستاد بانوان حسن روحانی فعالیت سیاسی داشت.

در کارنامه نادره رضایی مشاور مدیرعامل ایران خودرو در امور مسئولیت های اجتماعی، مشاور اجتماعی رئیس جمعیت هلال احمر و عضویت غیرموظف شرکت لیزینگ خودروی غدیر دیده می شود، اما هر کدام به اندازه جرعه ای اندک! ناگفته نماند رایزنی برای مدیرکلی اداره کار استان تهران مدنظر برخی مسئولین بود که فشارها رضایی را از آن سمت ها دور کرد.

حالا او مسؤولیت بخش های مهم فرهنگی هنری از جمله شرکت بازرگانی کتاب گستر ، شرکت فرهنگ فیلم تهران و همچنین شرکت چاپ و نشر کتیبه به عنوان سه شرکت وابسته به انتشارات علمی و فرهنگی را بر عهده گرفته است که بودجه سالانه آنها حدود 20 میلیارد تومان است.

گفته می شود که نزدیکی نادره رضایی به برخی افراد حاضر در دولت موجب این انتخاب شده است، اما مدیری که اندک آشنایی لازم را با حوزه کتاب ندارد، چگونه می تواند یک موسسه انتشاراتی با حدود نیم قرن سابقه را اداره کند؟

نکته جالب این که وی در انتخابات شورای شهر تهران رد صلاحیت شده و از نزدیکان شهین دخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس جمهور ایران در امور حقوق شهروندی است. زنی که اظهاراتش، همواره حاشیه ساز بوده است.

پیش از این مسعود کوثری مدیر انتشارات علمی فرهنگی بود که از 30 تیر ماه 1393 برای دو سال تصدی این موسسه حکم گرفت، اما حدود پنج سال در این بنگاه انتشاراتی مدیر بود.

با توجه به موضوع ادغام موسسات معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، گمان می رفت یکی از مدیران موسسات سه گانه در حال ادغام، مسؤولیت انتشارات علمی فرهنگی را عهده دار شود که با معرفی و معارفه نادره رضایی، این اتفاق نیفتاد.

نکته جالب این که همچنان نام مسعود کوثری به عنوان مدیرعامل انتشارات علمی فرهنگی در سایت این موسسه ثبت شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی شهادت سردار پرافتخار اسلام حاج قاسم سلیمانی و شهدای همراه او پیامی صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت ارشاد، آقای عبدالهادی فقهی زاده در پی شهادت جانگداز سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی پیامی را صادر کردند؛ در متن پیام معاون قرآن و عترت آمده است:

إِنَّ اللَّهَ اشتَری مِنَ المُؤمِنینَ أَنفُسَهُم وَأَموالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللَّهِ فَیَقتُلونَ وَیُقتَلونَ وَعدًا عَلَیهِ حَقًّا فِی التَّوراةِ وَالإِنجیلِ وَالقُرآنِ وَمَن أَوفی بِعَهدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاستَبشِروا بِبَیعِکُمُ الَّذی بایَعتُم بِهِ وَذلِکَ هُوَ الفَوزُ العَظیمُ (التوبه/آیه 111)

شهادت مظلومانه سردار استقامت و رشادت و اسوه ایثار و مجاهدت، سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی (ره) موجب تألم و تأثر فراوان شد.
او که عمر با برکت خود را در راه خدا و صیانت از حریم آل الله (ع) سپری کرد و بار ها در مصاف با متجاوزان و جنایتکاران، به استقبال مرگ رفت تا عظمت و اقتدار اسلام عزیز را به جهانیان بنمایاند و پرچم استکبارستیزی و دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را به اهتزاز در آورد، اکنون در کوچی غمبار، در حمله دژخیمان آمریکایی در خون خود غلتید و به آرزوی دیرینه خود دست یافت و به ملکوت اعلی عند ملیک مقتدر پرکشید.
شهادت ایشان اگر چه حزن و اندوه فراوان را بر دل همه آزادگان و حق طلبان جهان گذاشت، اما مشعل حرکت در خط سرخ تشیع راستین و مسیر آزادگی را فروزنده تر کرد. شهادت این سردار پرافتخار سپاه اسلام را به محضر فرمانده معزّز کل قوا حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) و آحاد دغدار امت مسلمان تسلیت می گوییم و بالندگی جبهه مقاومت اسلامی را در اقصی نقاط جهان از خداوند عزّت، مسألت می کنیم.
خداوند روح بلند این شهید سعید را با ارواح طیبه ائمه اطهار (ع) و امام شهیدان حضرت امام خمینی (ره) محشور فرماید!

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
عبدالهادی فقهی زاده در مراسمی که به مناسبت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار شد، گفت : ما در ایران امروز همه داغداریم همه سوگواریم ولی برق نگاه نافذ این مرد بزرگ یادآور آموزه های نابی است که از مکتب عاشورا آموخته ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی شما نیوز خبرگزاری بین المللی قرآن

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، عبدالهادی فقهی زاده در سخنرانی امروز خود در جمع همکاران معاونت قرآن و عترت که به مناسبت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار شد، گفت : بدون شک سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در زمره شهیدان راستین راه خداست؛ او که مرز زبان و مرز نژاد و مرزهای سیاسی را در نوردید و به نماد عزت و نماد مقاومت اسلامی در جهان اسلام بدل شد ، مایه ی بزرگی از اخلاص داشت . نمی توان تصور کرد این شور و هیجان و این شعور و خیزش مردمی در سطح جهان از هندوستان گرفته تا آفریقا و از کشورهای دور و نزدیک همه به جوش و خروش بیایند و این بدون جهت باشد .

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود : من در سال های عمرم هیچ شهادت و وفاتی را که این کارکرد اجتماعی را داشته باشد به یاد نمی آورم مگر وفات حضرت امام خمینی رحمت الله علیه که هم انسجام ملی را تقویت کرد و هم آرمانها را تابنده تر و جدی تر از گذشته نمایان ساخت و این همه نیست مگر به یمن خلوص و ایثار و صادقانه ی این مرد بزرگ .

وی با اشاره به پیام ارزشمند مقام عظمای ولایت گفت : کلید واژه بسیار مهمی در سخنان داهیانه رهبر انقلاب وجود داشت که او یکی از عالی ترین نمونه های تربیت شدگان اسلام و مکتب امام خمینی رحمت الله علیه است ؛ من معتقدم که این کلید واژه مهم کاملا حساب شده بیان شده است و پشت آن یک مایه ای از محتوی نهفته است . ما در ایران امروز همه داغداریم همه سوگواریم ولی برق نگاه نافذ این مرد بزرگ یادآور آموزه های نابی است که از مکتب عاشورا آموخته ایم؛ ایستادگی و ثبات قدم در راه حق ، جانفشانی در راه پاسداری از ارزش ها و خوبی ها ، دفاع از مظلوم و ایستادگی در مقابل ظالم از جمله ویژگی های این سردار بزرگ اسلام بوده است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیان دیگر ویژگی های عظیم این شهید جنگ و جهاد گفت : سلیمانی بزرگ نماد عزت ماست، نماد ایستادگی ماست ، نماد مقاومت ماست .

فقهی زاده در خاتمه بیانات خود با تاکید بر هوشیاری و بصیرت بیش از پیش مردم ایران گفت : ما اگر در خلوت خود می توانیم بگرییم ولی باید در مقابل دشمنان و بدخواهان ثابت قدم باشیم و به دور از شعار زدگی و شتاب زدگی عمل کنیم ، باید کار را به مسئولان ارشد نظام مقدس جمهوری اسلامی بسپاریم که تحت لوای ولایت بیاندیشند و تدبیر کنند . ان شاء الله در زمان مناسب پاسخ دندان شکنی را به بدخواهان و دژخیمان آمریکایی خواهیم داد . این هوشیاری و بصیرت شناخت عمیق مسائل در بیشتر آحاد جامعه اسلامی ما در ایران امروز وجود دارد باید به این هوشیاری آفرین گفت و از هر گونه احساسات بی مبنا و شتاب زده خودداری کرد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار و کتاب فروشان استان همدان می گوید کارشناسان باید نظارت جدی بر محتوای کتاب ها داشته باشند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، عباس ستاره ای ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نمایشگاه سراسری کتاب همدان، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی مردم، باید کتب در نمایشگاه ها با قیمت مناسب عرضه شود.
وی ادامه داد: یکی از دغدغه هایی که در این زمینه وجود دارد محتوای قوی کتاب هاست و باید کتب پرمحتوا در معرض دید مراجعه کنندگان نمایشگاه قرار گیرد.
ستاره ای با بیان اینکه مخاطبان اصلی نمایشگاه کتاب، نوجوانان و جوانان هستند، یادآور شد: به طورقطع اهالی پروپاقرص کتاب از نمایشگاه استقبال خواهند کرد.
وی با تأکید بر تسهیل رفت وآمد دانش آموزان به نمایشگاه، خاطرنشان کرد: باید هماهنگی های لازم با مدارس صورت بگیرد تا دانش آموزان را به نمایشگاه بیاورند و این قشر نیز بتوانند از فرصتی که برای ترویج کتابخوانی ایجاد شده، استفاده کنند.
رئیس اتحادیه نوشت افزار و کتاب فروشان استان همدان با بیان اینکه افزایش استقبال مردم از نمایشگاه نیاز به تبلیغات گسترده دارد، یادآور شد: علاقمندان به کتاب در طول سال منتظر برگزاری چنین نمایشگاهی هستند و باید اطلاع رسانی به گونه ای باشد تا بتوانند در این فضا حضور یابند و به کتب مورد نظر خود دسترسی داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه باید کارشناسان نظارت جدی بر محتوای کتاب ها داشته باشند، تصریح کرد: کتاب هایی که در نمایشگاه ها عرضه می شوند، باید به روز باشد و نیاز مردم را پاسخ دهد.
ستاره ای در خصوص تأثیر برگزاری نمایشگاه بر فروش ناشران، گفت: اگر هزینه های حضور ناشران در نمایشگاه کاهش یابد، کتاب ها نیز با قیمت مناسب تری به فروش خواهد رفت و به تبع آن، استقبال مردم نیز افزایش خواهد یافت.
دوازدهمین نمایشگاه سراسری کتاب از 18 تا 23 دی ماه و در دو نوبت 9 تا 12 و 15 تا 20 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان میزبان علاقمندان به کتاب است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: برگزاری همایش ناظم الاطباء به دلیل همزمانی آئین تشییع و خاکسپاری سردار سلیمانی در کرمان با این همایش لغو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در کرمان با اشاره به اینکه مقرر بود که همایش ناظم الاطباء کرمانی سه شنبه چهاردهم دی ماه در کرمان برگزار شود اظهار داشت: به دلیل همزمانی آئین تشییع و خاکسپاری سردار سلیمانی در کرمان با این همایش لغو شد.

وی با بیان اینکه جمع کثیری از اهالی فرهنگ و هنر استان کرمان که خواستار شرکت در آئین تشییع سردار شهید سپهد حاج قاسم سلیمانی در کرمان بودند گفت: به این جهت تصمیم گرفته شد که برگزاری این همایش لغو شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: برگزتری این همایش به زمان دیگری موکول شده که زمان آن متعاقبا اعلام خواهد شد.

به گزارش تسنیم مقرر بود که همایش ناظم الاطباء کرمانی در روز 14 دی ماه جاری در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

گفتارنو/مرضیه قاضی زاده: هجدهمین نمایشگاه کتاب استان که از آن به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کرمان یاد می شود در تاریخ 7 تا 13 دی ماه در محل نمایشگاه بین المللی جنوب شرق برگزار شد. اگر چه بنا به اذعان مدیران استانی از این نمایشگاه استقبال خوبی صورت گرفته و بیش از 650 میلیون تومان بن کتاب در این نمایشگاه فروخته شده است، اما درطول ایام برگزاری نمایشگاه همواره گلایه هایی از سمت بازدید کنند در خصوص زمان برگزاری نمایشگاه، تعدادناشران و تنوع کتاب ها و همچنین قیمت آن ها شنیده می شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزایش قیمت کتاب را به عنوان یکی از دغدغه های مردم در نمایشگاه کتاب معرفی می کند ودر ادامه می افزاید: ما امسال سعی کردیم تا کمتر بن های کتاب را به کتاب خانه ها، مدارس و نهاد ها توزیع کنیم، به طوری که امسال 650 میلیون تومان بن بین مردم توزیع شد و تنها 50 میلیون تومان به مدارس و کتابخانه ها اختصاص داده شد.

محمدرضا علیزاده خاطر نشان می کند: باید توجه داشت که در کنار تخفیف 20 درصدی بن کتاب ناشران نیز بین 10 تا 30 درصد برای کتاب های خود تخفیف گذاشتند.

اگر چه علیزاده در خصوص میزان فروش کتاب ابراز بی اطلاعی می کند و معتقد است که این مسئله ظرف دو الی سه روز آینده مشخص می شود، اما در ادامه می گوید: در این ایام تنها 700 میلیون تومان بن کتاب توزیع شده است و به طور معمول فروش کلی نمایشگاه 2 الی 3 برابر میزان بن های فروخته شده است.

این در حالی است که برخی از غرفه داران اند مدعی اند که میزان فروش در نمایشگاه کتاب امسال نسبت به سال های گذشته کمتر بوده است. این دسته از افراد معتقدند که با صرف اتکا به مبلغ فروش نمی توان از افزایش درآمد و فروش بیشترکتاب صحبت کرد چرا که با افزایش قیمت کاغذ، متوسط قیمت هر کدام نسبت به سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش یافته است.

علیزاده در واکنش به ادعای کاهش فروش و سودآوری هجدمین نمایشگاه کتاب می گوید: ای مسئله به طورمطلق نیست، برخی از ناشران از میزان فروش خود رضایت دارند.

او ضمن پذیرش افزایش قیمت کتاب، در نمایشگاه امسال می افزاید: درآمد افراد بستگی به این امر دارد که چه کتاب هایی در کرمان به فروش می رود، ولی آن چیزی که معیار ما است این است که نسبت به سال گذشته 100 میلیون تومان بن کتاب بیشتر فروخته شده است، حال آنکه حتی یک روز هم اصلا هیج بن کتابی توزیع نشده است.

براساس گفته های مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی از استان های کشور من جمله فارس و بوشهر به دلیل مسائل اقتصادی نمایشگاه کتاب را امسال برگزار نکردند.

او ضمن اشاره به شهادت سردار سلیمانی در خصوص تأثیرات این موضوع بر نمایشگاه کتاب می گوید: وضعیت بازدید و فروش در روز جمعه که روز آخر نمایشگاه بود متاثر از شهادت سردار سلمانی مثل روز های اول بود، در حالی که روند نمایشگاه ها طوری است که همیشه روز آخر شلوغ ترین روز نمایشگاه می بود.

**31 استان باید در ظرف 6 ماه نمایشگاه برگزار کنند

یکی دیگر از دغدغه ها و گلایه های هجدمین نمایشگاه کتاب امسال مربوط به زمان برگزاری نمایشگاه بود، حال آنکه برخی از بازدید کنندگان با اشاره به گذشت بیش از 3 ماه از سال تحصیلی جدید مدعی بودند که بیشتر کتاب های مورد نیاز خود را خریداری کرده اند و نتوانستند تا از فرصت نمایشگاه بهره لازم را ببرند.

این دسته از افراد که بیشتر متقاضی خرید کتاب های کمک درسی و تستی اند، آبان ماه را فرصت بهتری برای نمایشگاه می دانند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص علت برگزاری نمایشگاه کتاب در دی ماه می گوید: نمایشگاه های فرهنگی ایران مجری نمایشگاه ناشران در استان ها است.

علیزاده با بیان این جمله که زمان نمایشگاه کتاب تاریخ خاصی ندارد، خطاب به منتقدان زمان نمایشگاه کتاب می گوید: مردم فکر می کنند که نمایشگاه کتاب الزاماً باید مهر و آبان ماه برگزار شود، ولی نمایشگاه کتاب استانی تقویم مشخص و ثابتی ندارد؛ دلیلش هم این است که 31 استان باید در ظرف 6 ماه نمایشگاه برگزار کنند.

او در ادامه می افزاید: ما پارسال نمایشگاه کتاب را آبان ماه برگزار کردیم و امسال ین تاریخ را به ما نمی دادند. نزدیک ترین تاریخ در دی ماه بود. البته در آذر ماه هم فرصتی داده شد، ولی این امر محقق نشد؛ چرا که نمایشگاه بین المللی جنوب شرق برای این تاریخ فرصتی نداشت.

علیزاده خاطر نشان می کند: در ابتدا کمتر زمانی بوده است که نمایشگاه کتاب در یک تاریخ مشخص بر گزار شود؛ هر چند ککه تمامی استان ها به دنبال آبان ماه اند.

**اگر می توانستیم حتماً کتاب های کمک درسی را از یارانه ها حذف می کردیم

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در خصوص کتاب های کمک درسی نیز می گوید: اگر ما می توانستیم حتما کتاب های کمک درسی را از یارانه ها حذف می کردیم، اما متاسفانه این کار عملی نیست.

علیزاده می افزاید: نمایشگاه کتاب برای حمایت از کتاب های کمک درسی و یا محلی برای عرضه کسب و کار این حوزه نیست چرا که ان ها بازار خود را دارند.

*** از تعداد ناشران کم نشده است

آنطور که در سایت های خبری آمده است تعداد ناشران نمایشگاه کتاب از 644 ناشردر سال گذشته به 481 ناشر تقلیل یافته است. حال آنکه برخی از بازدید کنندگان نمایشگاه نیز به این موضوع اشاره داشتند و عنوان می کردند که تعداد قابل توجهی از لیست کتاب های مورد نیاز خود را نتوانستند تهیه نند.

بازدید های میدانی خبرنگار گفتار نو نیز حاکی از این مسئله است که بیشتر کتاب های نمایشگاه مختص به کتاب های کودک، روانشناسی و رمان بود و سهم کتاب های دانشگاهی و آموزشی به نسبت پایین بود.

بنا به اذعان برخی از ناشران این نمایشگاه، افزایش قیمت کاغذ وسایر شرایط اقتصادی منجر شده تا ناشران در انتخاب کتاب ها محتا ط تر باشند وبرای شرکت در نمایشگاه صرفاً کتا بهای پر فروش خود را ارائه کنند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خوب ارزیابی کردن سطح هجدمین نمایشگاه بین المللی کتاب در پاسخ به این پرسش خبرنگار گفتارنو مبنی بر علت کاهش تعداد ناشران شرکت کننده در هجدهمین نمایشگاه بین اللملی کتاب می گوید:ما امسال تمام سالن ها را زیر پوشش نمایشگاه کتاب بردیم و از تعداد ناشران ما کم نشده است.

علیزاده تشریح می کند: در سال گذشته همراه نمایشگاه کتاب نمایشگاه مطبوعات نیز برگزار شد و یکی از سه سالن به نمایشگاه کتاب اختصاص پیدا کرد، اما امسال زیر بنای نمایشگاه کتاب از 4 هزار متر به 6 هزار متر افزایش یافت.

او در خصوص تعداد ناشران این نمایشگاه می گوید: شاید در آمار ناشران سال گذشته اشتباهی صورت گرفته باشد، اما امسال به طور دقیق 481 ناشر در نمایشگاه کتاب شرکت کردند که از این تعداد 86 ناشر از ناشران خارجی و 295 ناشر مربوط به انتشارات داخلی و استانی بود.

بنا به اذعان او 750 ناشر برای نمایشگاه کتاب کرمان اعلام آمادگی کردند چرا که نمایشگاه کتاب کرمان یکی از نمایشگاه های خوب کشور است؛ ولی در نهایت به خاطر محدودیت فضا 481 انتشاراتی در تهران انتخاب شدند.

لینک خبر :‌ گفتارنو
کودکان حاضر در سینما کودک کانون پرورش فکری سیستان و بلوچستان پیش از آغاز اکران فیلم در رثای سردار قاسم سلیمانی سوگواری کردند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون سیستان و بلوچستان، حاضران در سینما کودک زاهدان به یاد سردار سلیمانی سوگواری کردند.

سینما کودک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان، که تنها سینمای تخصصی کودک در استان است، با اکران فیلم های سینمایی و پویانمایی های تولید کانون جایگاه شایسته ای در نزد کودکان و نوجوانان زاهدانی یافته است و آنان لحظه های خاطره انگیزی را در کانون تجربه می کنند.

این بار اما اتفاقی مهم فعالیت این سینما و حاضران در آن را، همراه با کشور و سراسر جهان، تحت تاثیر خود قرار داده بود که همانا خبر شهادت یکی از رزمندگان سرافراز ایران از ابتدای دفاع مقدس تا کنون بود که همه ی سال های حیات خود را از ابتدای انقلاب تا کنون در راه جهاد و شهادت سپری کرده بود.

شهادت سردار قاسم سلیمانی باعث شده بود حاضران در سالن سینما، پیش از شروع فیلم، همراه با همکاران کانون لحظه هایی را با اندوه از دست دادن یکی از مبارزان راه حق سوگواری کنند و عصبانیت خود را از دست عاملان این جنایت بزرگ اعلام کنند.

لینک خبر :‌ کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان
آئین اختتامیه نخستین جشنواره مطبوعات شهرستان های استان تهران و افتتاحیه کتابخانه مرکز ماده 16 شهید زیادیان برای حضور در مراسم تشیع پیکر شهید قاسم سلیمانی لغو گردید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مرضیه محرابی سرپرست معاونت فرهنگی و رسانه ای از لغو برنامه های فرهنگی و رسانه ای استان در روز دوشنبه98/10/16 برای حضور در مراسم تشیع پیکر سردار سلیمانی خبر داد .

وی با اشاره به لغو برنامه های فرهنگی، هنری و رسانه ای استان تهران در زمان عزای عمومی گفت: با احترام به مقام شامخ شهداء، علی الخصوص شهید گرانقدر سردار قاسم سلیمانی، برگزاری مراسم اختتامیه نخستین جشنواره مطبوعات شهرستان های استان تهران و افتتاحیه کتابخانه شهید زیادیان لغو و متعاقباً اعلام خواهد شد.

معاون امور فرهنگی و رسانه ای از کلیه اهالی فرهنگ و رسانه استان تهران جهت حضور در مراسم تشیع پیکر سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی دعوت بعمل آورد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
محفل افتتاحیه چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر فجر عصر پنج شنبه 12 دی ماه در تالار سوره اصفهان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، در این محفل ادبی علاوه بر سعید بیابانکی دبیر علمی و مهدی قزلی دبیر اجرایی چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، محمدعلی بهمنی، پرویز بیگی حبیب آبادی، عبدالجبار کاکایی، اسماعیل امینی، محمود اکرامی فر، محمدکاظم کاظمی و جواد محقق به عنوان دبیران دوره های گذشته و خسرو احتشامی، فضل الله شیرانی (سخا) و محمد مستقیمی (راهی) از شاعران پیشکسوت اصفهان حضور داشتند که در بخش های مختلف این برنامه شعرخوانی کردند.
همچنین حجت الاسلام محمدعلی انصاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان و مهدی احمدی فر، رئیس حوزه هنری اصفهان نیز در این برنامه سخنرانی کردند.
کلیپ پیام و شعرخوانی علیرضا قزوه، دبیر نخستین جشنواره شعر فجر که به دلیل اقامت در کشور هند در این محفل حضور نداشت و سید علی موسوی گرمارودی که به دلیل کسالت نتوانسته بود به اصفهان بیاید نیز در بخش هایی از این محفل پخش شد.
این گزارش می افزاید، در این برنامه مهدی قزلی به نمایندگی از محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با اهدا لوح سپاس به استاد خسرو احتشامی، از یک عمر تلاش وی در عرصه شعر و ادبیات تجلیل کرد.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
ایسنا/اصفهان معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان از تغییر تاریخ برگزاری کنسرت ها، اجرای تئاترها و اکران فیلم ها در اصفهان خبر داد و گفت: زمان ثبت نام اهالی رسانه برای شرکت در جشنواره فیلم فجر استانی نیز به روز هفدهم دی ماه موکول شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

محمدعلی جعفری در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: بعد از انتشار خبر شهادت سپهبد سلیمانی، خیلی از سالن های برگزارکننده کنسرت و تئاتر و همچنین سینماها، به صورت خودجوش و پیش از اعلام رسمی نهادهای متولی اعلام کردند که برنامه های خود را تعطیل می کنند.

وی ادامه داد: روال عمومی بر این است که هنگام اعلام عزای عمومی برنامه هایی از این دست تعلیق و با برنامه های متناسب جایگزین شود یا اینکه با فاصله و در فرصتی مناسب شاهد برگزاری آن باشیم، به همین دلیل تئاترهایی که یکی دو شب به پایان اجرای آن ها باقی مانده بود می توانند پس از اتمام عزای عمومی اجرای خود را ادامه بدهند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان خاطرنشان کرد: ثبت نام اهالی رسانه برای شرکت در جشنواره فیلم فجر استانی نیز که قرار بود از فردا آغاز شود به تاریخ 17 دی ماه موکول شده و بعد از انتشار فراخوان، خبرنگاران واجد شرایط می توانند نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
افروغی ضمن تاکید بر اینکه باید یک شاکله فرهنگی ایجاد کنیم، گفت: نماز جمعه از فرهنگ جدا نیست و همه نهادهای فرهنگی باید یک منظومه باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام سیدمحمدیوسف افروغی امروز ( 14 دی) در نشست با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد که در دفتر امام جمعه بهمئی برگزار شد ضمن تشکر از نگاه ارزشمند فرهنگی و قرآنی مدیرکل، اظهار داشت: خدمت به مردم، خدمت به دین و بهترین نوع خدمت است.

امام جمعه بهمئی فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارای وظایف متعددی دانست و اظهار داشت: دامنه هنر چنان گسترده بوده که همه مسائل را دربر می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: هیچ هنری در بین کشورهای اسلامی علی رغم فاصله ما با نقطه آرمانی، اخلاقی تر از کشور ایران دنبال نمی شود .

افروغی اضافه کرد: رسانه و فرهنگ ما رسالت و اخلاق را از همه کشورها علیرغم کاستی ها بهتر رعایت و مدیریت می کنند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بهمئی ضمن تاکید بر اینکه باید فرهنگ و ارشاد به یک اندیشکده تبدیل شود، اظهار داشت: اگر قرار است حرکت های خوبی در استان اتفاق بیافتد، باید به محتوا توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید گفت و گوها بین نخبگان بیشتر و هر فصل یک نشست با آنها داشته باشیم ، گفت: محتوا، قالب به همراه دستگاه، ترکیب یک اثر هنری است.

افروغی ضمن تاکید بر اینکه باید به مباحث نظری هنر توجه شود، یادآور شد: در زمینه موسیقی باید به روان شناسی موسیقی توجه شود، ضمن اینکه در زمینه مباحث نظری در حوزه هنرمندان باید بیشتر کار کنیم.

امام جمعه بهمئی با بیان اینکه باید مبانی به هنرمندان دهیم تا خالق زیبایی شوند، تصریح کرد: مبانی فقهی و قانونی در هنر مورد توجه باشد.

وی نبرد اراده ها را در دنیای امروزی حاکم دانست و با بیان اینکه همه نبردها در فرهنگ هاست، تاکید کرد: کار فرهنگی معادل زیرساخت های فرهنگی، نداریم و از این سرمایه استفاده نمی شود .

افروغی ضمن تاکید بر اینکه باید یک شاکله فرهنگی ایجاد کنیم، گفت: نماز جمعه از فرهنگ جدا نیست و همه نهادهای فرهنگی باید یک منظومه باشند.

خطیب جمعه لیکک ضمن اعلام آمادگی همکاری با حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: فعالیت در حوزه هنر را لازم می دانم و باید تبادل نظر بین حوزه هنر و روحانیون صورت گیرد.

وی شهرستان بهمئی را دارای ظرفیت های خوبی در حوزه فرهنگی و دیگر حوزه ها دانست که شایسته تقویت هستند و گفت: باید به اقتصاد هنر و هنرمندان توجه شود.

پایان پیام/ 82

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
با اعلام عزای عمومی در سراسر کشور کنسرت ها، نمایش ها و فعالیتهای کلیه آموزشگاهها و هنرستان های موسیقی آذربایجان غربی تعطیل اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، معاون هنری و سینمایی ضمن تسلیت شهادت سردار رشیداسلام حاج قاسم سلیمانی اعلام کرد:با توجه به اعلام عزای عمومی در سراسر کشور، کلیه برنامه های هنری در استان آذربایجان غربی در روز های 13و14و15 دی ماه تعطیل می باشد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
شمیری تصریح کرد: شورای عالی قرآن، دارالقرآن سازمان تبلیغات، امور قرآنی اوقاف و فرهنگ و ارشاد اسلامی همگی در راستای اعتلای قرآن در حال فعالیت هستند اما حلقه مفقوده کل کشور تشکیل یک وزارت با نام وزارت قرآن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

جاسم شمیری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: خوشبختانه قاریان و حافظان قرآن در جامعه از همدلی نسبتا مناسبی برخوردار هستند هر چند یک مجموعه واحدی با نام جامعه قرآنی خوزستان فعالیت ندارد.

فعال قرآنی خوزستان با بیان اینکه یک تشکل واحد با عنوان جامعه قرآنی در کل کشور وجود ندارد افزود: شورای عالی قرآن، دارالقرآن سازمان تبلیغات، امور قرآنی اوقاف و فرهنگ و ارشاد اسلامی همگی در راستای اعتلای قرآن در حال فعالیت هستند اما حلقه مفقوده کل کشور تشکیل یک وزارت با نام وزارت قرآن است.

وی با تاکید بر اینکه وجود وزارت قرآن در کشور همه مشکلات فعالان و فعالیت های قرآنی را تا حدودی برطرف خواهد کرد ادامه داد: راه اندازی چنین وزارتی منجر به تخصیص اعتبارات ویژه ای برای فعالیت های قرآنی در سایر استان های کشور می شود.

شمیری با اشاره به اینکه فعالیت های قرانی از بزهکاری اجتماعی می کاهد اضافه کرد: در سال 92 اقدامی برای تشکیل جامعه قرآنی در خوزستان صورت پذیرفت اما متاسفانه این مهم به صورت کلی فراگیر نشد و پس از مدت کوتاهی فعالیت به فراموشی سپرده شد.

وی تصریح کرد: هنگامی که فعالیت های جامعه قرآنی خودجوش است و اعتبارات ویژه ای تخصیص داده نمی شود نباید انتظار حرکت گسترده ای را داشته باشیم.

این داور مسابقات قرآن با بیان اینکه لزوم راه اندازی یک مکان متمرکز برای تجمع فعالان قرآنی در خوزستان احساس می شود ابراز کرد: این اتفاق با حمایت و ورود استانداری خوزستان صورت می پذیرد، ارگان های دولتی و فرهنگی نسبت به تهیه مکان متمرکز برای فعالان قرآنی اقدام کنند.

وی مهاجرت فعالان قرآنی از خوزستان به خارج از استان را یک معضل برای آینده قرآنی خوزستان دانست و عنوان کرد: هنگامی که نخبه و پژوهشگر قرآنی مورد حمایت قرار نگیرد منجر به مهاجرت می شود این مورد در خوزستان در حال گسترش است و فعالان قرانی به مرکز کشور در حال مهاجرت هستند.

شمیری بیان کرد: نخبه قرآنی وقتی با بی اهمیتی مواجه شود پیشرفت خود را در مهاجرت از استان می بیند و این مهاجرت از استان برای آینده قرآنی خوزستان بسیار دشوار است.

وی یاد آور شد: خوزستان نخبگان قرآنی فراوانی در سایر استان های کشور دارد و در صورتی که این افراد در خوزستان حمایت می شدند اکنون این استان قطب قرآنی جهان اسلام بود.

پایان پیام/ 690

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سمنان- ایرنا- مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان گفت: زمینه های اداری تبدیل مدرسه بدون استفاده به کتابخانه در شهر کهن آباد سمنان در شورای آموزشی استان توسط فرمانداری و اداره آموزش و پرورش شهرستان آرادان در حال پیگیری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : جماران

حسین شاکری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه ای به استانداران سراسر کشور دستور استفاده از ظرفیت ساختمان های اداری بدون استفاده دولتی در شهرهای بدون کتابخانه را صادر کرد.

وی با اشاره به اینکه شهر کهن آباد از توابع شهرستان آرادان تنها شهر بدون کتابخانه استان سمنان است، ادامه داد: پیرو این دستور، پیگیری ها و جلسه های متعددی برای یافتن و شناسایی ساختمان های دولتی بدون استفاده و در عین حال دارای استحکام لازم برای راه اندازی کتابخانه عمومی در کهن آباد شهرستان آرادان که در سال های اخیر از روستا به شهر ارتقا یافته است برگزار شد.

شاکری افزود: پس از پیگیری های به عمل آمده و پیرو مصوبه های انجمن کتابخانه های عمومی استان سمنان در 17 آبان 98 مبنی بر تعیین تکلیف وضعیت کتابخانه در شهر کهن آباد، فرماندار شهرستان آرادان پیشنهاد استفاده بخشی از یک مدرسه بدون استفاده و قدیمی در کنار شهرداری شهر مذکور را ارائه کرد.

این مقام مسوول تاکید کرد که این پیشنهاد باید ضمن اخذ مجوزهای لازم شامل ارائه استحکام بنا و رفع موانع حقوقی و اداری، در شورای آموزشی استان مطرح و تصمیم لازم اتخاذ شود.

وی افزود: مقدمه های اداری طرح این مساله در شورای آموزشی استان توسط فرمانداری و اداره آموزش و پرورش شهرستان آرادان در حال پیگیری و اقدام است.

شاکری اضافه کرد: در صورت نبود امکان استفاده از مدرسه برای راه اندازی کتابخانه عمومی و با توجه به اینکه ساختمان دولتی دیگری در شهر کن آباد برای این منظور موجود نیست، مقرر شد اقدام مقتضی به منظور واگذاری زمین و ساخت کتابخانه از منابع دولتی و خیران صورت گیرد.

مدیرکل کتابخانه های استان سمنان با اشاره به اینکه بر اساس قانون، موضوع ساخت کتابخانه از حوزه وظیفه این نهاد خارج است و این امر باید توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری شود، گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور یک نهاد عمومی غیردولتی است و صرفا به عنوان بهره بردار فعالیت می کند و پس از ساخت و تحویل کتابخانه به ارائه خدمت به شهروندان می پردازد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سمنان روز دوشنبه نهم دی ماه 98 گزارشی با عنوان ضرب الاجل معاون استاندار سمنان به فرماندار آرادان به کجارسید؟ را بر روی خروجی خود قرار داد.

در این گزارش آمده است: ضرب الاجل 2 ماهه معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار سمنان به فرماندار شهرستان آرادان به منظور ایجاد کتابخانه در شهر کهن آباد تاکنون به نتیجه ای نرسیده است.

شهر کهن آباد از توابع شهرستان آرادان در استان سمنان قرار دارد و دارای یک هزار و 200 نفر جمعیت شهری و یک هزار و 800 نفر جمعیت روستایی است.

کهن آباد تنها شهر بدون کتابخانه در استان سمنان است و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان 17 مهر 98 در نشست انجمن کتابخانه های عمومی استان سمنان در سالن جلسات اداره کل کتابخانه های عمومی این استان از فرماندار شهرستان آرادان خواست تا 2 ماهه آینده، مکانی را به منظور ایجاد کتابخانه در شهر کهن آباد معرفی کند.

حبیب الله خجسته پور معرفی ساختمانی برای تغییر کاربری به منظور ایجاد کتابخانه شهر کهن آباد به انجمن کتابخانه های عمومی استان سمنان ظرف 2 ماه آینده را از فرمانداری آرادان خواستار شد و در صورت نبود چنین مکانی، معرفی زمینی به منظور احداث کتابخانه در این شهر را ضروری خواند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران اعلام کرد: در 18 نمایشگاه استانی در سال جاری نزدیک به 46 میلیارد تومان کتاب فروش رفت و ما را در برپایی این نمایشگاه ها مصمم تر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

قادر آشنا مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، با اشاره به برگزاری 18 نمایشگاه استانی کتاب در سطح کشور در سال جاری گفت: بدون تعارف باید گفت قم پایگاه علم و ترویج علوم دینی است. شهر قم و ناشران آن نه در ایران که در کل جهان اسلام شناخته شده است و ما این را باید قدر بدانیم و توجه کنیم.

وی افزود: نوزدهمین نمایشگاه را در این استان با دو رویکرد متفاوت اما یک مبنای درست بر پا کردیم و علاوه بر نمایشگاه اصلی استان، نمایشگاه کودک و نوجوان هم در کنار آن داریم؛ چرا که موضوع کودک و نوجوان در استان قم موضوع جدی است. در چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان قم هم ناشران خوب و با کیفیت این حوزه شرکت کرده اند و هم کتاب هایی که عرضه کرده اند، کتاب های جدیدی است.

آشنا با بیان اینکه مشکلات اقتصادی مانع برگزاری نمایشگاه های کتاب نیست، تصریح کرد: نمایشگاه کتاب در کشور خاستگاه خودش را پیدا کرده است و مردم به کتاب علاقه دارند. دنیای مجازی و الکترونیکی نتوانسته است با کتاب رقابت کند و جایگاهش را بگیرد. با توجه به این نکات، وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار سنگین است.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برپایی نمایشگاه های کتاب را از جمله برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی او دانست و یادآور شد: وقتی می بینیم در 18 نمایشگاه استانی در سال جاری نزدیک به 46 میلیارد تومان کتاب به فروش رفته است، این ما را در برپایی نمایشگاه های کتاب مصمم تر می کند.

وی گفت: تلاش می کنیم تا پایان سال، به وعده هایمان در برپایی نمایشگاه های کتاب استانی در سایر استان ها عمل کنیم مگراینکه به هر دلیلی استانی توانایی برپایی نمایشگاه را نداشته باشد و از این موضوع استقبال نکند.

آشنا درباره برگزاری نمایشگاه های تخصصی کتاب هم گفت: آرام، آرام می توان به سمتی رفت که نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان را به طور مستقل برگزار کنیم. در نمایشگاه بین المللی تهران حسن برپایی همزمان نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان این است که مخاطبان با سنین مختلف در نمایشگاه حضور پیدا می کنند و خانواده ها از این فرصت استفاده و بهره مند می شوند. اما در استان ها اگر استانی اعلام آمادگی کند، ما این توانایی را داریم که حمایت کنیم؛ مثل سال گذشته که در قم به صورت مستقل نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان برگزار شد.

وی در پایان تاکید کرد: به نظرم می توان برخی نمایشگاه های استانی کتاب را از جمله حوزه دین، دفاع مقدس و کودک و نوجوان به صورت موضوعی داشته باشیم چراکه این موضوعات این قابلیت را دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
طاهریان گفت: بر اساس تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نگاه جشنواره ای به رویداد فهما نداریم، بلکه در این رویداد به دنبال اهدافی بالاتر و با نگرشی بلندمدت هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز ، مرتضی طاهریان در دیدار با اعضای ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی، با بررسی روند فعالیت ستاد فهما در این استان اظهار داشت: طرح ملی فهما با راه اندازی پرتال جامع بچه های مسجد و سامانه سجا آغاز شده و به دنبال بهره مندی از ظرفیت فناوری های نوین برای تهیه بانک اطلاعاتی جامع از کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور هستیم.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور با اشاره به تدوین سند چشم انداز و توسعه کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: بر اساس تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نگاه جشنواره ای به رویداد فهما نداریم، بلکه در این رویداد به دنبال اهدافی بالاتر و با نگرشی بلندمدت هستیم.

طاهریان با بیان این که کانون ها فعالیت های خود را در 33 شاخص فرعی و 8 شاخص اصلی ثبت می کنند و بار اصلی راهنمایی و توجیه کانون های مختلف شهری و روستایی در این راستا بر عهده کارشناسان ستاد استانی است، گفت: برخی پیشنهادها درخصوص بازنگری در روند ارزیابی استان ها و شیوه های سنجش و راستیآزمایی اطلاعات وارد شده، به ستاد کشوری رسیده که مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با اشاره به این که مدل تکاملی طرح ملی فهما در سال 1400 اجرایی خواهد شد ، ادامه داد: در این مدت تلاش می شود ضمن فراهم کردن زیرساخت های لازم در کانون های فرهنگی هنری مساجد، آموزش های لازم به اعضا داده شود.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مساجد بهترین پایگاه در حوزه فرهنگ و هنر هستند، خاطرنشان کرد: در قالب رویداد فهما بنا داریم استان ها، ستادها و کانون های برتر مسجدی کشور را معرفی کنیم و در سرجمع همه فعالیت ها پایتخت فهما برای مدت یک سال مشخص شود.

همچنین در این نشست، محمد هادی نیا مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی و هر یک از کارشناسان این ستاد به ارایه گزارش، پیشنهادات و نکته نظرات خود پرداختند.

پایان پیام/ 533

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان