بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 3 دی 98
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی اصغر یوسف نژاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (دوشنبه، 2 دی ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد :

- تذکر احمد سالک کاشانی نماینده اصفهان به وزیر آموزش و پرورش: لزوم رسیدگی به سوء مدیریت دانشگاه فرهنگیان اصفهان که به جای دفاع از ارزش های دینی شاهد حذف نیروهای انقلابی و ارزشی در این دانشگاه هستیم.

-تذکر اصغر سلیمی نماینده سمیرم به وزیر جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت: لزوم تجدیدنظر در قیمت پایین تعیین شده برای خرید سیب زمینی سمیرم.

- تذکر نادر قاضی پور نماینده ارومیه و علیرضا محجوب نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: لزوم صدور دستور جهت اجرای دقیق قانون بیمه قالیبافان توسط سازمان تأمین اجتماعی.

-تذکر نادر قاضی پور نماینده ارومیه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: تسریع در پیوند دانشگاه با صنعت در شهرستان ارومیه و تذکر به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: تسریع در اختصاص کاغذ به ناشرانی که کتاب به زبان ترکی چاپ می کنند.

- تذکر هاجر چنارانی نماینده نیشابور و فیروزه به وزیر بهداشت و درمان: ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی شهرستان نیشابور به دانشگاه علوم پزشکی.

- تذکر محسن بیگلری نماینده سقز و بانه به وزیر کشور: عدم حل مشکل واردات 100 قلم کالا از بازارچه های مرزی به رغم وعده های مکرر. همچنین تذکر به وزیر راه و شهرسازی: علت تأخیر در ساخت جاده بانه به مریوان ، سقز به بوکان و سقز به بانه. همچنین تذکر به رئیس جمهور: علت عدم بازگشایی بازارچه های مرزی سیران بند بانه و ده سیف سقز علیرغم وعده های مکرر.

- تذکر ولی الله نانواکناری نماینده بابلسر، فریدون کنار به وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح: با توجه به توافقات انجام شده وزارت راه و شهرسازی چرا پدافند هوایی ارتش از اجرای تعریض جاده بابلسربه بهنمیر. همچنین در تذکر دیگر به وزیر دفاع: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که امسال سال رونق تولید و اشتغال می باشد چرا پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی مستقر در بابلسر از انتقال آب کشاورزی به مزارع مردم جلوگیری می نماید.

- تذکر سیده فاطمه ذوالقدر نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به اضافه 3 نفر از همکاران به وزیر صنعت، معدن و تجارت: واردات و تسریع در ترخیص مواد اولیه برای تولیدکنندگان. همچنین تذکر به وزیر نفت: اقدامات لازم با قید فوریت جهت تخصیص سوخت به صیادان شرق استان هرمزگان.

-تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، میمه، برخوار به رئیس جمهور: وضعیت آبگرفتگی در شهرهای استان خوزستان زیبنده مردم مظلوم و قهرمان نیست در حالی که در بارش های گسترده سال گذشته از غافلگیر شدن دستگاه های اجرایی سخن گفته می شد توقع بود که از تجربه تلخ خسارات های مادی و معنوی که به کشور وارد شد، استفاده نمایید. همچنین تذکر به وزیر صنعت، معدن و تجارت: اعتماد عمومی نسبت به سامانه فروش اینترنتی خودرو رو به کاهش است، مردم معتقدند این نوع عرضه با تکمیل شدن ظرفیت کاملا صوری بوده و عملا خریداران واقعی نمی توانند خرید خودرو انجام دهند.

- تذکر محمد وحدتی هلان نماینده بستان آباد به وزیر صنعت، معدن و تجارت: علت عدم تحویل خودروهای ثبت نام شده در موعد مقرر در صورتی که تحویل فوری با فروش نقدی انجام می دهند.

- تذکر شهروز برزگر کلشانی نماینده سلماس به وزیر آموزش و پرورش: 14 مدرسه شهرستان سلماس مشکل اساسی در سیستم گرمایشی دارند هر چه سریعتر دستور استانداردسازی سیستم حرارتی صادر شود.

- تذکر سیدمحمدجواد ابطحی نماینده خمینی شهر به رئیس جمهور: بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی برای سفر یا زندگی ایرانیان در خارج از کشور پیشکش مردم خوزستان و کولبران مرزی را دریابید. همچنین در تذکر دیگر به رئیس جمهور: قانون تکثیر مدیران و افراد مبتلا به اختلاس و فساد اقتصادی در اطراف جنابعالی است، خواهش می کنم نسبت به انهدام این کانون فساد اقدام نمایید. همچنین تذکر به وزیر راه و شهرسازی: ضروری است به منظور جلوگیری از احتکار مسکن، دریافت مالیات از خانه های خالی و کنترل قیمت مسکن و اجاره بها در راه اندازی مسکن ملی تسریع نمایید./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش بر ضرورت تحقق فعالیت های فرهنگی بر مبنا و پایه های پژوهشی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، علی اکبر ولایتی- مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل- در آغاز سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش، از تلاش های ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دست اندرکاران برگزاری این مراسم در سازمان و وزارت امورخارجه تقدیر کرد.

رییس هیات امنا و موسس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در قرآن کریم به تحقیق و پژوهش و تفکر و تعقل انسان ها اشاره شده و باید طبق قرآن برای پژوهش اهمیت ویژه قائل شویم.

ولایتی تأکید کرد: بزرگان دینی ما در گذشته براساس تحقیق و پژوهش عمل کرده اند و به جایگاه های بالایی رسیده اند و اعتقاد داریم که فعالیت های فرهنگی باید با مبنای تحقیق و پژوهش تحقق یابد.

مراسم بزرگداشت هفته پژوهش امروز (دوم دی ماه) با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل و ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری مشترک وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل حسینیه الزهرا(س) این سازمان، برگزار شد.

کتب جدیدالانتشار و الگوی جایزه ملی پژوهش، افتتاح نمایشگاه کتاب، رونمایی از تاره های نشر، تقدیر از پژوهشگران برتر و تقدیر از نمایندگی های فرهنگی برتر ایران در حوزه پژوهشی از دیگر برنامه های این مراسم است.

ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به پروژه جدید جایزه ملی پژوهش در روابط خارجی گفت: برنامه های اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طبق بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری ترسیم شده است.

وی اظهار کرد: کارهای پژوهشی، ما را نسبت به بسیاری از تاریکی ها، آشنا و روشن می کند و جهل را از بین می برد.

ترکمان

وی افزود: امروز بیش از 80 اثر در نمایشگاه پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارائه شده که 30 اثر آن مربوط به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: با 43 دستگاه اجرایی و فرهنگی همکاری و تعامل خوبی داریم و در حوزه فرهنگی به دنبال گفت وگو با مقامات خارجی هستیم.

ابراهیمی ترکمان در سخنانش، تأکید کرد: برنامه های اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ویژه در سال 99، طبق بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری(مدظله العالی) ترسیم شده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: امروز مفتخریم که از پروژه جدید جایزه ملی پژوهش در روابط خارجی رونمایی کنیم؛ با اتفاق این مهم، جایزه ملی را در روابط خارجی (سیاسی و فرهنگی) رقم می زنیم.

وی به انتشار تعداد 17 عنوان کتاب های فیروزه ای، 30 عنوان کتاب مطالعات منطقه ای، 9 عنوان دانستنی های رایزنان فرهنگی، بیش از 64 عنوان تاریخ شفاهی رایزنان فرهنگی از سال های دور تا امروز، بیش از 88 عنوان رساله های پایان مأموریت رایزنان فرهنگی ایران اشاره کرد.

فردا؛ برگزاری دور دوم گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در مشهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین، از برگزاری دور دوم گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در روز سه شنبه (3 دی ماه) در مشهد مقدس خبر داد و گفت: گفت وگوهای فرهنگی نخبگان گام مؤثری در جهت گسترش تفاهم و تعامل و همچنین، تقویت نقش و سهم نخبگان و اندیشمندان در مسیر حل و فصل چالش های موجود به ویژه در مسیر روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها به شمار می رود.

ابراهیمی ترکمان بیان کرد: در همین راستا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان یک روش و شیوه نو در دیپلماسی فرهنگی اقدام به برگزاری گفت وگوهای فرهنگی ایران و آفریقا، ایران و جهان عرب، آسیایی و شبه قاره کرده است.

وی ادامه داد: هدف اولیه ما پایدارسازی این گفت وگوها است، به این معنی که این گفت وگوها تداوم یابد تا با کشورهای مختلف در مسائل فرهنگی به یک فهم مشترک برسیم.

انجمن علمی برنامه ریزی روابط فرهنگی بین المللی در وزارت علوم به ثبت رسید

وی در پایان سخنانش، از به ثبت رسیدن انجمن علمی برنامه ریزی روابط فرهنگی بین المللی در وزارت علوم خبر داد و گفت: تلاش می کنیم که از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه روابط فرهنگی استفاده کنیم و گفت وگوی بین ادیان مختلف و شخصیت های مختلف خارجی را به طور جدی دنبال خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم با تأکید بر مشارکت های فراملی در حوزه دیپلماسی فرهنگی گفت: فعالیت های پژوهشی در حوزه دیپلماسی فرهنگی و روابط خارجی نیازمند تقویت است.

وی با اشاره به سه مؤلفه سیاست، امنیت و اقتصاد در حوزه سیاست ورزی خارجی و مطالعات در سیاست خارجی گفت: در حوزه سیاست ورزی خارجی و مطالعات در سیاست خارجی سه مؤلفه سیاست، امنیت و اقتصاد مهم است اما در سال های اخیر، حوزه فرهنگ در کنار این سه مؤلفه قرار گرفته و در برخی از موارد، استفاده از دیپلماسی فرهنگی مهم تر از بقیه مؤلفه ها است.

وی افزود: تحلیل هایی که راجع به مفهوم قدرت پدید آمد، شامل دو شاخه قدرت سخت و نرم است و قدرت نرم به عنوان قدرت مؤثرتر و پایدارتر مورد توجه قرار گرفت که طبعاً فرهنگ کانون قدرت نرم است.

صالحی اظهار کرد: انقلاب های ارتباطی و فناوری اطلاعاتی که روز به روز دامنه و گستره آن وسیع تر می شود حوزه فرهنگ را جدی تر کرده است و حوزه صنایع خلاق فرهنگی روز به روز اهمیت خود را در جایگاه اقتصادی و مراودات ملل افزایش دادند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این مهم موجب شده که امروزه ضلع چهارم سیاست ورزی خارجی و مطالعات در سیاست خارجی که فرهنگ باشد، کم اهمیت تر از سیاست نیست. در واقع، حوزه فرهنگ اگر نگوییم اهمیتش بیشتر از حوزه سیاست خارجی است کمتر از آن هم نیست.

وی همچنین، اظهار کرد: اگر سیاست خارجی دانش و مهارت مدیریت تعامل با جهان است، حتما پژوهش رُکن اصلی و پایگاه آن دانش و مهارت مدیریت تعامل با جهان است. به طورکلی، در حوزه فرهنگ پژوهش است که می تواند افق های دیپلماسی ما را مؤثرتر و پایدارتر کند.

وزیر ارشاد

صالحی در ادامه سخنانش، تأکید کرد: فرارسیدن هفته پژوهش و برگزاری مراسم امروز و رونمایی از جایزه ملی پژوهش با همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه، این همکاری و هم افزایی را به فال نیک می گیرم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از کارهای پژوهشی که در سیاست خارجی باید به آن پرداخت، حوزه نظریه پردازی است. ما در حوزه مطالعات کلان روابط خارجی و در مطالعات فرهنگی روابط خارجی گاهی مطالعات مان دارای تناقض های نظری است.

صالحی ادامه داد: تمدن سازی نوین اسلامی نیازمند تقویت دیپلماسی فرهنگی و توسعه روابط خارجی است. جریان پژوهش در روابط خارجی و دیپلماسی فرهنگی باید از ترکیب روش های مختلف استفاده کند.

وی خاطرنشان کرد: نتایج پژوهش ها نباید تکراری باشد و باید فضای پژوهش های دیپلماسی فرهنگی به سوی آینده نگری سوق پیدا کند. مشارکت های فراملی در حوزه دیپلماسی فرهنگی باید به طور جدی دنبال شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در حوزه پژوهش های بنیادین بیش از 40 درصد پژوهش های ما فرا ملی بوده و پژوهشگران ایرانی در کنار پژوهشگران غیر ایرانی کارهای مؤثری انجام داده اند. اهمیت نقد یکی دیگر از بایدهای پژوهشی است که در حوزه دیپلماسی فرهنگی انتظار می رود که دنبال شود.

مراسم بزرگداشت هفته پژوهش امروز (دوم دی ماه) با همکاری مشترک وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

رونمایی از کتب جدیدالانتشار و الگوی جایزه ملی پژوهش، افتتاح نمایشگاه کتاب، رونمایی از تازه های نشر، تقدیر از پژوهشگران برتر و تقدیر از نمایندگی های فرهنگی برتر ایران در حوزه پژوهشی از دیگر برنامه های این مراسم است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از ظهر امروز در آیین بزرگداشت هفته پژوهش که با مشارکت وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، بر ضرورت مشارکت فرا ملی در پژوهش های روابط خارجی به ویژه دیپلماسی فرهنگی تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : دولت خبرگزاری کار ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی با تاکید بر این ضرورت افزود: حوزه سیاست ورزی خارجی و مطالعات سیاست خارجی شاید در ابتدا بر سیاست، امنیت و اقتصاد متمرکز بود اما در حال حاضر حوزه فرهنگ در کنار آن ها از اهمیت بالایی برخوردار شده و به عنوان ضلع چهارم آن به شمار می آید .

فرهنگ کانون قدرت نرم است

وی در عین حال تصریح کرد: این اهمیت از زاویه تحلیل هایی راجع به مفهوم قدرت سخت و قدرت نرم پدید آمده و قدرت نرم موثرتر و پایدار تر است. قدرتی که اهداف آن از طریق جذبه و کشش به منصه ظهور می رسد و نه از طریق ابزارهای قهری. بنابراین فرهنگ هم کانون قدرت نرم به شمار می آید .

وی همچنین تاکید کرد: انقلاب های فناوری و ارتباطات هم حوزه فرهنگ به ویژه پژوهش های این حوزه را جدی تر می کند. همچنین حوزه صنایع خلاق فرهنگی روز به روز بر اهمیتش افزوده می شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این نکات موجب شده پژوهش فرهنگی در کنار سیاست، امنیت و اقتصاد از اهمیت ویژه ای برخوردار شود .

وی ادامه داد: اگر سیاست ورزی در اضلاع چهارگانه اهمیت دارد، حوزه پژوهش مهم و کانونی برای اتفاقات اصلی در این حوزه به شمار می آید .

صالحی افزود: اگر سیاست خارجی دانش ارتباط با خارج از کشور محسوب می شود، پژوهش رکن اصلی این فرایند است .

وی ادامه داد: سهم پژوهش ما ناقص است و قرار بود در پایان سندهای چشم انداز پنجم و ششم به 3 درصد توسعه ناخالص ملی به عنوان سهم پژوهش برسیم اما این مسیر با نیم درصد در حال حرکت است. بنابراین اگر بخواهیم در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی توسعه یابیم باید این سهم را تغییر و افزایش دهیم تا به کمک دیپلماسی فرهنگی بیاید .

دیپلماسی فرهنگی نیازمند تقویت نظریه پردازی است

وی همکاری مشترک وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه پژوهش های روابط خارجی و دیپلماسی فرهنگی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در عرصه پژوهش های روابط خارجی باید نکاتی را مورد توجه قرار داد. اولین نکته در این عرصه توجه به نظریه پردازی است. دیپلماسی فرهنگی نیازمند تقویت نظریه پردازی است .

صالحی در عین حال تاکید کرد: نظریه باید در درون متن و پژوهش حرکت کند و ما نیازمند تقویت نظریات سازنده، پویا، خلاق و موثر در حوزه دیپلماسی فرهنگی هستیم .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بهره مندی از روش های مختلف در دیپلماسی روابط خارجی از دیگر نکات مورد توجه در پژوهش روابط خارجی است. ما هنوز روش های گردآوری کتابخانه ای را داریم. نه اینکه روش خوبی نباشد ولی باید به روش های مکمل و دیگر روش ها هم از جمله روش های پیمایشی و گفتمانی روی بیاوریم تا به نتایج پژوهش ها اعتماد بیشتری شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بنابراین جریان پژوهش در عرصه خارجی باید بتواند از ترکیب روش ها بهره ببرد تا به نتایج اعتماد بیشتری شود .

وی نکته سوم مورد توجه در فرآیند پژوهش را تجویزهای کاربردی پژوهش عنوان کرد و گفت: نتایج باید به نقطه ای برسد تا پژوهش ها مبهم و تکراری نباشد. باید پژوهش در عرصه دیپلماسی فرهنگی را از منظر نتایجی که به ما منتقل می کنند، ارزیابی کنیم. بنابراین در این حوزه هم نیازمند کارهای جدی تری هستیم .

صالحی توجه به آینده نگری در عرصه پژوهش را نکته چهارم با اهمیت در این فرآیند برشمرد و افزود: تحولات جهانی اگر در قرن ها و دهه های قبل با فاصله زمانی قابل اعتنا بودند، در حال حاضر این فاصله ها کمتر شده و این امکان وجود دارد تا موضوع پژوهش به نقطه تحقیق و ارزیابی برسد تبدیل ماهیت بدهد؛ بنابراین توجه به روش های آینده نگرانه در پژوهش ها از اهمیت زیادی برخوردار است و باید بتواند با فضای سیار و تحرکات اجتماعی زمان همراه و همخوان باشد .

ضرورت مشارکت های فرا ملی در فرآیند پژوهش ها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه با مشارکت های فرا ملی در عرصه پژوهش را از دیگر نکات مورد توجه در این فرآیند دانست و گفت: امروز بحث دیپلماسی علمی جدی است و توسعه علم از زاویه مشارکت محققان فرا ملی پدید می آید تا به تحقیق و توسعه ملی بپردازند و کشورهای بسیاری اینگونه پژوهش ها را دارند و در کشور ما نیز بخشی از پژوهش ها به صورت فرا ملی صورت می گیرد. پژوهش فرا ملی نتایج و فرآیند قابل منتشر تر و وسیع تری را دارد .

پژوهش به نقد زنده است

وی در ادامه افزود: نقد در پژوهش از اهمیت زیادی برخوردار است. پژوهش به نقد زنده است. خاصیت پژوهش این است که از نقد آغاز می شود و با آن به کمال می رسد .

در این آیین از آثار تازه منتشر شده وزارت امور خارجه ( 30 عنوان) و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ( 80 عنوان) از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اکبر ولایتی رونمایی شد .

همچنین در بخش دیگری از این آیین لوگوی جایزه ملی پژوهش نیز رونمایی و از برگزیدگان هفته پژوهش تقدیر شد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آیین نکوداشت استاد محمدرضا سحاب نقشه نگار (کارتوگراف) و پژوهشگر ایرانی پیامی صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در این پیام که توسط همایون امیرزاده رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خوانده شد، آورده است:

خاک سرشار از هویت و فرهنگ ایران و جغرافیای پر رمز و راز این سرزمین الهی در دامان پر مهر خود گوهرهای درخشانی پرورش داد که جملگی عشق به وطن و نگاهبانی و نگاهداری از میراث این سرزمین اجدادی را وظیفه ذاتی خویش دانستند.

خاندان فرهیخته سحاب در زمره این شیفتگان و دلبستگان خانه پدری در دو قرن اخیرند، مرحوم استاد عباس سحاب، که از عاشقان این ملک و دسته پرورده پدری دانشمند بود، سال ها در نقشه نگاری خدمات شایسته ای ایفا کرد و از رهگذر تلاش های بی وقفه او نقشه نگاری در ایران، به دانشی نوین بدل گشت و اکنون، تخصص، تعهد و نگاه حرفه ای در خاندان سحاب از نسلی به نسل دیگر منتقل و از دغدغه های شخصی به امر اجتماعی تبدیل شده است.

در روزگاری که هویت ایران و ایرانی بیش از هر زمان دیگری به مخاطره افتاده است، تلاش های استاد برجسته، دکتر محمدرضا سحاب که از نسل سوم این خاندان فرهنگمدار است، در انتشار آثار متعدد رشته جغرافیا و نیز تدوین نقشه های مختلف برای آموزش این دانش، بر اوراق زرین خدمات شایسته این خانواده ایران دوست افزوده و با انتشار مقالات و اطلس های ارزشمند در اثبات حقانیت خلیج فارس، پرچمدار دفاع از حریم ملی ایران و اصالت ایرانی گشته است.

با گرامیداشت یاد و خاطره در گذشتگان این خانواده تلاشگر بویژه زنده یادان ابوالقاسم و عباس سحاب، مراتب قدرشناسی خود را از استاد محمدرضا سحاب ابراز داشته و در آستانه هشتاد و چهارمین سال تاسیس موسسه جغرافیایی سحاب، از خداوند متعال تداوم توفیقات این موسسه و تمامی ایران دوستان و دغدغه مندان پیشرفت و عزت ایران اسلامی را خواستارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : صراط نیوز خبرگزاری فارس وارث شیعه نیوز

شهدای ایران ؛ اعزام زائران عتبات پس از یک ماه وقفه به دلیل شرایط عراق از آذرماه مجدد راه اندازی شد و از آن پس زائران تنها به صورت هوایی به عتبات مشرف شدند.

به گفته علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت، سفر به عتبات به صورت محدود صورت می گیرد. به همین دلیل تعداد کاروان های اعزامی نیز نسبت به ماه های گذشته کمتر است.

بر همین اساس، نام نویسی اعزام های جدید در دی ماه نیز که در روزهای اخیر آغاز شده است، با توجه به محدودیت های موجود در حال حاضر فقط از سه ایستگاه پروازی کشور انجام می شود؛ به طوری که نام نویسی سفر به عتبات برای تمامی شهرها پیش بینی نشده است.

با برنامه ریزی های صورت گرفته اعزام زائران در دی ماه فعلا از سه ایستگاه پروازی تهران، مشهد و کرمان صورت می گیرد که البته به گفته مسؤولان، امکان باز شدن ظرفیت های جدید نیز وجود دارد و درصورت تقاضای استان ها به منظور اعزام به عتبات احتمال افزایش ایستگاه های پروازی به منظور سهولت اعزام زائران نیز امکان پذیر است.

همچنین تمامی پروازهای زائران عتبات با پرواز ماهان و به فرودگاه نجف اشرف صورت می گیرد و در صورت بازگشایی مرز مهران و امکان تردد کاروان های زمینی، تعداد زائران عتبات نیز افزوده خواهد شد.

ظرفیت اعزام زائران به عتبات در دی ماه هر روز افزایش می یابد و زائران می توانند در زمان های پیش بینی شده در کاروان های مجاز سازمان حج و زیارت نام نویسی کنند.

لینک خبر :‌ شهدای ایران
حجت الاسلام مشکی از آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای ایجاد گفت وگوهای تمدنی خبر داد و گفت: این سازمان تمام توان خود را برای جریان سازی تمدنی به کار می گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پرس شیعه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مشکی در مراسم اختتامیه همایش بین المللی گفت وگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب که عصر امروز در سالن شیخ طوسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به همت مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی این پژوهشگاه برگزار شد با ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در زمینه تمدن سازی گفت: از دوستان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به جهت برگزاری چنین سلسله نشست هایی تشکر می کنم و امیدوارم که با قدرت آن را ادامه دهند آن هم در شرایطی که بیش از هر زمان دیگری به گفت و گو نیازمند هستیم.

نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب با اشاره به اهمیت ایجاد گفت وگوهای تمدنی گفت: در گذشته در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت و گوهای بین ادیانی بسیاری انجام شده است همچنین بحث تقریب مذاهب اسلامی سالیان درازی است که در ایران انجام می شود اما جای گفت وگو های اندیشمندان جهان اسلام به شدت خالی بود که در چند سال اخیر به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این جریان نیز به وجود آمده است.

وی ادامه داد: در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگی های سازمان در خارج گفت و گوهایی میان اندیشمندان ایجاد شده است اما این گفت وگوها به صورت جریان در نیامده بود، البته برخی محدودیت ها برای گفت وگوها وجود دارد به عنوان مثال زمانی که به صورت رسمی به این گفت و گوها می پردازیم برخی جریان ها موانعی ایجاد می کنند اما واسپاری چنین کارهایی به تشکل های مردم نهاد بسیار مؤثر بوده است.

حجت الاسلام مشکی با بیان این که ایده گفت و گوی فرهنگی در سال 96 در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان دیپلماسی مکمل در کنار دیپلماسی فرهنگی مطرح شد، اظهار کرد: در سال 97 تشکیل دبیرخانه گفت وگوهای فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید که امروزه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حال شکل گیری است و گروه های مختلفی ذیل این دبیرخانه تعریف شده اند.

نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: طرف های گفت و گوی در نظر گرفته شده در خارج از کشور و در داخل جمهوری اسلامی شامل سازمان ها، مراکز علمی کشورهای اسلامی، نهادهای علمی غیر دولتی، نخبگان علمی، نخبگان در حوزه فرهنگ، مراکز و کانون های رسانه ای، حوزه های علمیه و مراکز دینی و هر مجمع یا تشکل رسمی که در کشورها عهده دار جریان سازی فرهنگی است طرف گفت و گوی دبیرخانه هستند.

وی ادامه داد: در دبیرخانه شورای سیاست گذاری فرهنگی، انجمن هایی در حال تشکیل هستند بنابراین فعالیت هایی که در گذشته به صورت متفرقه انجام می شده است در این دبیرخانه به صورت منظم پیگیری می شوند که امیدواریم این کار با قوت بهتری در نمایندگی های فرهنگی در خارج کشور پیگیری شود.

حجت الاسلام مشکی با بیان این که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه فرهنگی در خارج از مرزهای ایران شناخته می شود، گفت: این سازمان آمادگی لازم برای جریان شناسی و گفت و گوی تمدنی را دارد که هم در ایران و هم نمایندگی فرهنگی سازمان در خارج تمام توان خود را به کار می گیرد تا گفت و گوهای نخبگانی با اولویت جهان عرب و منطقه غرب آسیا شکل گیرد و امیدواریم با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی و المصطفی و سایر نهادها بتوانیم بهتر از گذشته نشست ها را برگزار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سازمان امادگی لازم را برای برگزاری و همکاری در این گونه نشست ها را اعلام می کند و امیدوار هستیم ارتباط میان ایران و کشورهای عرب بیش از گذشته شود./1324/ج

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
مسئول کمیته بودجه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه فرهنگی کشور در لایحه سال 1399 دولت 15 درصد کاهش داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

حجت الاسلام احد آزادیخواه در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا ، درباره میزان بودجه فرهنگی در لایحه بودجه سال 99، اظهار کرد: در بررسی هایی که در کمیته بودجه انجام دادیم بودجه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیشترین رشد را داشته است، بقیه حوزه های فرهنگی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت ورزش و جوانان هم رشد چهار درصدی داشته اند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی سرفصل ها ماند فصل فرهنگ و هنر در وزارت ارشاد اسلامی رشد بیشتری داشته اند، در حالی که بخش هایی مانند دین و مذهب از رشد منفی رنج می برند.

مسئول کمیته بودجه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه صدا و سیما کماکان با مشکل جدی بودجه مواجه است، گفت: معاونت برون مرزی صداوسیما کار صدور انقلاب را انجام می دهد و اخبار و اطلاعات تحلیلی را به بقیه ملت ها می رساند و به نوعی راهبردهای محور مقاومت را تعیین می کند؛ لذا ندیدن بودجه مناسبت در این بخش خسارت زاست.

وی با تصریح اینکه بودجه سازمان اوقاف و امور خیریه در رابطه با مسابقات قرآن کریم بسیار کم شده که این آسیب بزرگی است، گفت: این مسابقات با حضور بسیاری از کشورهای جهان اسلام با محوریت ایران برگزار می شود و با توجه به تبلیغات منفی علیه کشور می تواند وضعیت خوبی را برایمان ایجادکند، بنابراین نباید ضعیف دیده شود.

آزادیخواه با بیان اینکه معتقدم پیشنهادهایی که دستگاه های اجرایی به برای کارشناسی کمیته بررسی بودجه آورده اند عمدتاً به نتیجه نمی رسد، گفت: با توجه به ساختار بودجه گمان نمی کنیم چیزی به حوزه فرهنگ اضافه شود و متأسفانه درصد تخصیص ها هم بسیار پایین است و اولویت ها در نظر گرفته نشده است.

انتهای پیام/4034/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری آنا شورای عالی انقلاب فرهنگی خبرگزاری شبستان

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش با اشاره به پروژه جدید جایزه ملی پژوهش در روابط خارجی گفت: برنامه های اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طبق بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری ترسیم شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس این سازمان در سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش گفت: کارهای پژوهشی، ما را نسبت به بسیاری از تاریکی ها، آشنا و روشن می کند و جهل را از بین می برد.

وی افزود: امروز بیش از 80 اثر در نمایشگاه پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارائه شده که 30 اثر آن مربوط به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: با 43 دستگاه اجرایی و فرهنگی همکاری و تعامل خوبی داریم و در حوزه فرهنگی به دنبال گفت وگو با مقامات خارجی هستیم.

ابراهیمی ترکمان در سخنانش، تأکید کرد: برنامه های اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ویژه در سال 99، طبق بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری(مدظله العالی) ترسیم شده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: امروز مفتخریم که از پروژه جدید جایزه ملی پژوهش در روابط خارجی رونمایی کنیم؛ با اتفاق این مهم، جایزه ملی را در روابط خارجی (سیاسی و فرهنگی) رقم می زنیم.

وی به انتشار تعداد 17 عنوان کتاب های فیروزه ای، 30 عنوان کتاب مطالعات منطقه ای، 9 عنوان دانستنی های رایزنان فرهنگی، بیش از 64 عنوان تاریخ شفاهی رایزنان فرهنگی از سال های دور تا امروز، بیش از 88 عنوان رساله های پایان مأموریت رایزنان فرهنگی ایران اشاره کرد.

فردا؛ برگزاری دور دوم گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در مشهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین، از برگزاری دور دوم گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در روز سه شنبه (3 دی ماه) در مشهد مقدس خبر داد و گفت: گفت وگوهای فرهنگی نخبگان گام مؤثری در جهت گسترش تفاهم و تعامل و همچنین، تقویت نقش و سهم نخبگان و اندیشمندان در مسیر حل و فصل چالش های موجود به ویژه در مسیر روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها به شمار می رود.

ابراهیمی ترکمان بیان کرد: در همین راستا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان یک روش و شیوه نو در دیپلماسی فرهنگی اقدام به برگزاری گفت وگوهای فرهنگی ایران و آفریقا، ایران و جهان عرب، آسیایی و شبه قاره کرده است.

ابراهیمی ترکمان ادامه داد: هدف اولیه ما پایدارسازی این گفت وگوها است، به این معنی که این گفت وگوها تداوم یابد تا با کشورهای مختلف در مسائل فرهنگی به یک فهم مشترک برسیم.

انجمن علمی برنامه ریزی روابط فرهنگی بین المللی در وزارت علوم به ثبت رسید

وی در پایان سخنانش، از به ثبت رسیدن انجمن علمی برنامه ریزی روابط فرهنگی بین المللی در وزارت علوم خبر داد و گفت: تلاش می کنیم که از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه روابط فرهنگی استفاده کنیم و گفت وگوی بین ادیان مختلف و شخصیت های مختلف خارجی را به طور جدی دنبال خواهیم کرد.

بنابر اعلام این خبر، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش امروز (دوم دی ماه) با حضور علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل و سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری مشترک وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل حسینیه الزهرا(س) این سازمان، برگزار شد.

رونمایی از کتب جدیدالانتشار و الگوی جایزه ملی پژوهش، افتتاح نمایشگاه کتاب، رونمایی از تاره های نشر، تقدیر از پژوهشگران برتر و تقدیر از نمایندگی های فرهنگی برتر ایران در حوزه پژوهشی از دیگر برنامه های این مراسم است.

انتهای پیام/ص

16:14 - 1398/10/02 / شماره : 741355 / تعداد نمایش : 151

air.ir/ZrqdtZr

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

تهران(پانا) - یک خواننده زن می گوید آثار قدیمی به خاطر شرایطی که در آن زمان ها حاکم بوده و همدلی هنرمندان با همدیگر ماندگار مانده اند.

پری ملکی بانوی خوش اخلاق و خوش صدا، یکی از قدیمی های موسیقی سنتی و آواز ایرانی محسوب می شود که نزد استادان برجسته ای آموزش دیده است و به واسطه فضای فرهنگی که در خانواده اش حاکم بوده با استادان صاحب نامی نشست و برخاست داشته است.
در سال های اخیر به خصوص بعد از انقلاب بار سنگین موسیقی زنان را به دوش کشیده و با کنسرت هایی که مخصوص بانوان برگزار می کند سعی در روشن نگه داشتن چراغ این عرصه دارد.
ملکی در گفت وگو با خبرنگار پانا با اشاره به دلایل خاطره انگیز بودن آثار قدیمی گفت: آثار قدیمی به خاطر شرایطی که در آن زمان ها حاکم بوده و همدلی هنرمندان با همدیگر ماندگار مانده اند، 90 درصد از آثار قدیمی را امروز که می شنویم همچنان دوست داریم زیرا این آهنگ ها برای تمام ایرانیان خاطره انگیز هستند و از شرایط زندگی اجتماعی، تاریخی و جغرافیایی کشور ما تاثیر گرفته اند.
این خواننده با اشاره به فرم کاری موسیقی سازان و خونندگان قدیمی عنوان کرد: به یاد دارم استاد علی تجویدی زمانی برای ما تعریف می کرد در گذشته زمانی که ملودی به ذهنش می رسیده آن را بلافاصله پیاده می کرده و پیش ترانه سرا می برده تا ترانه مناسبی روی آن گذاشته شود سپس ترانه را به تنظیم کننده می دادند و در نهایت به خواننده سپرده می شد.
وی ادامه داد: ایشان را زیاد می دیدیم و به منزلشان رفت و آمد داشتیم. بارها هم در منزلشان ساز زدیم و آواز خواندیم. یکی از حسرت های ایشان هم درباره محدودیت های آواز خانم ها بود.
ملکی با اشاره به اینکه در گذشته ترانه سرا شعری می سروده که به صدای خواننده بنشیند بیان کرد: استاد تجویدی حتی می گفت در قدیم آهنگ ها مناسب صدای خوانندگان نوشته می شده یعنی موسیقی ساز تشخیص می داده آهنگی که ساخته شده به صدای کدام خواننده می نشیند سپس آن شخص را برای اجرای کار انتخاب می کردند.
این خواننده خاطرنشان کرد: امروزه سد وزارت ارشاد برای ترانه سرایی وجود دارد و دست خوانندگان بسته است برای همین نمی توانند دست جمعی کار کنند.
وی افزود: برای ساخت یک اثر چندین مورد باید رعایت می شد تا آهنگ ساخته شود مانند حالا نبود که یک نفر همزمان شعر تنظیم و آهنگسازی را به عهده بگیرد. آهنگ های جدید خوانندگان پاپ بسیار بد و بی کیفیت هستند کارهای سنتی هم که تمامشان یکنواخت و بدون هیچ تاثیرگذاری ساخته می شوند، مسئولی باید به روی کار بیاید و تغییری بسیار اساسی در این مورد صورت بدهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

موسیقی فارس_شبنم خان مصدق:همزمان با ارائه آلبوم جدید محسن چاووشی باز هم یکی از قطعاتش لو رفت، اخیرا گروه رستاک نیز از این اتفاق مصون نمانده و قربانی انتشار بی ضابطه و بدون اجازه اولین قطعه از آلبوم جدیدش شده است.

می دانیم محسن چاوشی رکورددار لو رفتن قطعات موزیک از ابتدای فعالیت خود تا به حال است. تاکنون بیش از 50 اثر وی در قالب تک آهنگ و یا آلبوم لو رفته است که باعث شده در این زمینه صاحب رکوردی دست نیافتنی شود.

این پدیده (لو رفتن آثار هنری) آثار بسیار مخربی را برای صاحبین اثر می تواند داشته باشد، چرا که بدون هیچ بازدهی مالی در دسترس کاربران قرار می گیرد و از بُعد اجتماعی و اخلاقی پرونده صاحب اثر را دارای خدشه می کند و همچنین از نظر وزارت ارشاد دچار مشکل می شود.

شخص یا اشخاصی که باعث لورفتن آهنگ ها می شوند فاقد شعوری به اسم رفتار حرفه ای هستند. صاحب اثر به دلیل رفتار آن ها مجبور است قسمتی از آلبوم خود را حذف کند و یا حداقل موجب خسارت و زیر سوال رفتن سابقه هنری وی می شود.

هدف اصلی قانون کپی رایت حفاظت از زمان تلاش و خلاقیت خالق اثر است که بر اساس آن صاحب اثر حقوقی برایش لحاظ می شود. برای مثال؛ تولید مجدد اثر نمایش کار به صورت عمومی و....

اما بهتر است به این مساله بپردازیم که اصلا تاریخچه مالکیت فکری در ایران از چه زمانی آغاز شد؟
درسال 1348 قانون حمایت از مولفان مصنفان و هنرمندان و پدید آورندگان آثار هنری تصویب شد. درسال 1352 قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی تصویب شد.

اما یکی از راه هایی که باعث می شود کپی غیر قانونی درجامعه کم شود این است که هنر ایرانی باید دیر یا زود تبدیل به صنعت شود و باید بدانیم برای صنعتی کردن بیشتر از آن که به ابزار مدرن احتیاج داشته باشیم به فکر مدرن احتیاج داریم چیزی که در سینمای صنعتی فرانسه و آمریکا، ایتالیا، آلمان و هم چنین موسیقی کشورهایی مثل انگلستان و آمریکا شاهد بودیم.

بلاشک بخش وسیعی از لو رفتن آهنگ ها در فضای امروز موسیقی ما توسط خود مافیا صورت می گیرد یا حتی شاید خود صاحبین اثر(منظورمان نام های برده شده در این متن نیست) یکی از موارد دیگری که باعث لو رفتن بیشتر آثار موسیقیایی می شود تجاری شدن هنر و نداشتن روحیه و اخلاق حرفه ای است.

اختصاصی موسیقی فارس

لینک خبر :‌ موسیقی فارس
مجید جعفری که مدت 11 سال و در سال های دهه 60 مدیریت مجموعه تئاترشهر را به عهده داشت، می گوید هنوز برای گفتن تاریخ زود است و باید صبر کرد تا نتیجه برخی از اتفاقات را به طور کامل ببینیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجید جعفری طولانی ترین دوره مدیریت را در تئاترشهر دارد؛ او در سال هایی که به عنوان دوره طلایی تئاتر ایران بعد از انقلاب شناخته می شود مدت 11 سال سکان دار هدایت این مجموعه تئاتری بود؛ یعنی از سال 1365 تا 1376. او علاوه بر مدیریت، در طول این سال ها تئاترهای متعددی را هم روی صحنه برد؛ اما اکنون، سال هاست در عرصه تئاتر آزاد فعال بوده و هنچنین سال های متمادی مدیریت انجمن تئاتر کمدی تهران (تئاتر آزاد) را به عهده داشته است؛ با جعفری که دانش آموخته بازیگری و کارگردانی از دانشگاه تهران و فارابی است، درباره شرایط تئاتر در دهه 60 و تفاوت آن با امروز، مدیریت تئاتر، ممیزی و نظارت در دو دوره و مشکلاتی که ریشه در سه دهه گذشته دارد، گفتگو کردیم که مشروح آن را ادامه می خوانید.

در سال های دهه 60 و دوره مدیریت آقای منتظری که شما مدیریت تئاتر شهر را به عنوان یکی از معدود سالن های استاندارد تئاتری کشور در آن زمان به عهده داشتید، شرایط اجرا و رویکرد هنرمندان به تئاتر چگونه بود و چقدر هنرمندان خود را در دسته بندی هایی که امروز می بینیم، تعریف می کردند؟

تمام این دسته بندی ها مثل رئالیست، فرمالیست و ناتورالیست، ناشی از نوعی گرفتاری فکری است. نمایش وقتی اجرا می شود به ما می گوید من را این مدلی اجرا کن. در قوه خلاقه یک هنرمند آن اثر و موضوع نقش می بندد، فرم و رنگ خودش را پیدا می کند تا انجام شود. بنابراین این مدل دسته بندی ها ناشی از نوعی تفکر محدود است. نمی توان به عالم یک بعدی نگاه کرد اما متاسفانه آن دوره نگاه این دوره بود. هنرمند نباید از یک زاویه به قضایا نگاه کند و هر دو وجه هستی را باید دید. علیرغم اینکه معتقدم حتما هر هنرمندی باید یک نوع نگاه به هستی داشته باشد و جهان را تبیین کند اگر حرفی برای گفتن ندارد. اما اینکه یک بعدی به مسائل نگاه کنیم باعث بروز مشکلاتی در آینده می شود به خصوص اگر آدم های موثری باشیم. در آن دوران چنین اتفاقاتی می افتاد و باعث رنجش و انزوا می شد. گاهی یک هنرمند روشنفکر چپ ناگهان دیگران را منزوی می کردند و مدتی بعد برعکس می شد. یک جمع وقتی حرفی را می شوند باید بداند چه کار کند. باید چراغی فراروی آینده داشته باشیم. اگر ما هنرمندان نتوانیم باهم به این توافق برسیم که هرکدام مان دارای نوعی نگاه به هنر هستیم، به مدارا نمی رسیم و در آن دوران مدارا نبود.

آیا می توان شرایط تئاتر امروز را با نگاهی به اتفاقات و رویدادهای سه دهه پیش ارزیابی و بررسی کرد؟

معتقدم هنوز برای گفتن تاریخ کمی زود است و این حرف ها بیشتر خاطرات و تعریف وقایع محسوب می شود. تاریخ وقتی است که درباره ما قضاوت می کنند اما ما هنوز در حال واقع شدن ایم و تاریخ نشده ایم. اما ما باید زرنگ باشیم و از آنچه انجام دادیم لحظه به لحظه نتیجه گیری کنیم اگر می خواهیم درباره مان بد قضاوت نشود. من امروز در انزوای کاملم؛ من که روزی فعال ترین نیروی تئاتر بودم و به سرعت تولید می کردم در عین اینکه درس می دادم و مدیریت می کردم اما امروز منزوی شده ام. بنابراین فکر می کنم هنوز نمی توان تاریخ را آنالیز کرد. امروز چرا من در تئاتر نیستم؟ این را بعدا می توان گفت. کدام عملکردها باعث این انزوا می شود؟ این را بعدا می گویند که چرا آن آدم های فعال امروز یک گوشه افتاده اند درحالی که امروز باید در دوره ثمردهی شان باشند. ما امروز هنوز جزو وقایع و اتفاقاتیم بعدا در موردمان گفته می شود.

وقایعی که به آن اشاره می کنید چقدر در جهت دهی به جریان های تئاتر امروز نقش داشت؟

متاسفانه بعد از انقلاب همان جریان هایی که ما را یکسویه نگر کرده بودند، یکسویه نگر هم نگاه داشتند. سینمای قبل انقلاب و فیلمفارسی تعطیل شد و گفتند جریان نو باید راه بیفتد اما نزدیک ترین مکان به سینما کجاست؟ تئاتر. سینما فرزند تئاتر است. چطور باید فرزندان تئاتر را به سینما هل می دادیم و دل بستگی به تئاتر از بین می رفت و این انرژی متفکر به سینما می رفت؟ تنها از این راه که باید تئاتر تعطیل می شد و همه سیاست ها مبتنی بر همین بود. همه نیروهای فعال و خوش فکر به سینما رفتند و تئاتر مقطوع النسل شد؛ تئاتری که آموزش آن استاد شاگردی و عملی بود به اینجا رسید که استادی نبود تا آموزش دهد و تئاتر تعطیل شد. پس حالا می دانیم که چگونه یک مدیریت نمایشی ضعیف سرگردان شد اما تشکیلات سینمایی قدرتمند شد. اما آنها که این کار را کردند، نمی دانستند اگر تئاتر نباشد سینما نیروی خوب نمی تواند تربیت کند. چون سینما نیروی تربیت شده می خواهد و فرصت آموزش ندارد؛ اگر روزی تئاتر تعطیل شود وای به حال مان است.

در همان سال ها ساختار تئاتر ایران با نظر آقای منتظری بنا بود بر چه اساسی شکل بگیرد؟

رژیم شاه سیستم بروکراسی خود را به گونه ای تعریف کرده بود که اگر نفر بالایی را برمی داشتی همه چیز خراب می شد. در دوره انقلاب یعنی از اواخر 56 تا خود پیروزی انقلاب هیچ تشکیلاتی صاحب نداشت و تفکر اداره شورایی غالب شده بود؛ از سازمان برنامه تا صداوسیما و آدم ها مدیریت شورایی را یاد می گرفتند. ما هم به عنوان هنرمند در تئاتر شهر همین طور فکر می کردیم و شورایی تشکیل داده بودیم. ناگهان در 25 بهمن تلویزیون روشن شد و قطب زاده گفت من آمده ام شما را نجات دهم ملت پابرهنه من. به قدری این جمله کریه و زشت بود که همه به آن واکنش منفی نشان دادند اما راست می گفت. وقتی او حکم گرفت، تمام شوراهای خلاق برای آینده سازی از بین رفت. چون بر اساس آن ساختار دوباره ساختار بروکراسی بعدی شکل گرفت و بحران های زیادی در پی داشت. در دوره شاه همه چیز دانه دانه شکل می گرفت؛ مثلا یک تیم فوتبال کافی بود. در تئاتر هم یکی دوتا داشتیم که تابلویی باشد برای انجام کارها. تعریفی که برای فعالیت ها نوشته شده بود هم در همین حد بود. بعد از انقلاب هم هوشمندانه همان جریانی که سوار هواپیما شد و کنار امام آمد، می دانست نباید بگذارد یکسری چیزها شکل بگیرد. این روزها با چهره ای مثل محسن سازگارا مواجهیم که خودش در این هواپیما نشسته بود و می دانست چطور مسیر انقلاب را منحرف کند. او همان روزها به رادیو رفت نه تلویزیون تا کسی چهره اش را نبیند اما خیلی چیزها را مدیریت می کرد. در سال 56 همه انقلابی و به دنبال سرنگونی رژیم بودند اما آنهایی که کمی هوشمندتر بوده و عملیاتی تر حرکت می کردند، برنامه ای هم برای بعد داشتند.

بحران تئاتر و سینما را هم می توان ناشی از همین جریان ها دانست؟

بله بحرانی که در سینما و موسیقی به وجود آمد بر اساس همین عقیده بود که هرچه در گذشته بود را نابود کنیم و ساختمانی نو بسازیم. وقتی عقیده تخریبی شکل بگیرد همان بحران تاریخی دهه 60 در فرهنگ و هنر را شاهد می شویم. برخی آقایان فکری را در دهه 60 برای ساخت آینده به وجود آوردند که اشتباه بود. هنر موضوعی پیچیده و مهم است؛ بستگی به نوع بهره برداری سیاسیون از آن دارد. وقتی جوانی 25 ساله که تنها دو نقد ضعیف نوشته به عنوان قهرمان در ویرانه ای قرار می گیرد که تئاتر را درست کند، حتما شکست می خورد چون آگاهی ندارد و علی منتظری خودش هم بارها این را گفته اما شرایط جامعه این را می طلبیده. آیا منتظری می توانسته در این شرایط کاری کند؟ نه. اما می توانست از تئاتری ها دل جویی کند که کرد. کسی ادای دینی از حمید سمندریان برای زحماتی که برای تئاتر کشور کرد، انجام نداد. کسی نبود آن سال ها در تئاترشهر اجرا کند تا بالاخره سال 54 گروهی شکل می گیرد با حضور افرادی مثل علی رفیعی که چند کار می کنند. در آن سال ها چیزی برای پز دادن نداشتیم اما بعد از انقلاب جریان های دیگری هم بیرون آمد. ما اجازه نداشتیم به برشت و چخوف فکر کنیم چون اینها درون خود مهندسی داشتند. اصلا خاصیت انقلاب این است که همه چیز را نو می کند و می سازد. باید درباره اینها مستند صحبت شود اما در این 40 سال پنهان کردند و اجازه صحبت درباره آنها را ندادند.

تئاتر امروز ما چه از نظر متن، کارگردانی، پرداختن به شیوه های گوناگون، ارزشیابی و نظارت و مدیریت بودجه چقدر وام دار تصمیمات آن دوره است؟

امروز بعد از 40 سال ما فقط 5 نویسنده داریم. آینده رو به جلو یعنی ما بیش از هزار نویسنده جوان نمایشی داشته باشیم که اگر آثارشان را کار کنیم رو به جلو می رویم اگرنه دیگر تئاتر نخواهیم داشت و تئاترمان از بین خواهد رفت. حرف زیاد است اما باید گفته شود و این کتاب باز شود. وقتی به آقای سمندریان گفتم چرا کار نمی کنی گفت بلد نیستم، من استاد دانشگاهم و شاگرد تربیت می کنم اما این تئاتر محل فعالیت تئاتری های حرفه ای است و وقتی می گویم بلد نیستم یعنی نمی توانم با این مکانیزم کنار بیایم. وقتی می گفتیم چرا تئاتر ایرانی کار نمی کنی، می گفت متنی به من بده که اجرا کنم و ما قبل از انقلاب نداشتیم چنین متنی. شرایط به گونه ای بود که هرکسی می توانست با کمی ارتباط تبدیل به چیز دیگری شود. دهه 60 تیره ترین دوران برای فرهنگ و هنر است و مدیریت فرهنگی خشنی در آن دوره حاکم بود. آن جشنواره باعث شد راهی که در حوزه فرهنگ و هنر پیاده شده بود، بشکند و روزنه امیدی ایجاد شود همین روزنه باعث شد وقتی آقای علی منتظری بعدها به مرکز هنرهای نمایشی آمد فضا از حالت مرده تکان بخورد. اگرچه این اتفاق ها آن سال ها به پایه های اصلی تئاتر آسیب زیادی وارد کرد اما اگر آن دوران و جوانی ها نبود، شاید الان مشکلات بیشتری داریم. آقای منتظری مدیر جوان و فروتنی بود و باقی ماند؛ مضاعف بر اینکه میل و رغبتی به مال و اقتصاد نداشت و برای همین خوش نام است. ایشان فاقد جاه طلبی بود و برای همین تاثیر گذاشت و ساختاری را توانست بنویسد که متاسفانه چون هم زمان ایجاد خطر می کرد برای کسانی که این تشکیلات را راه انداخته بودند نتوانست به موفقیت برسد؛ افرادی که بلایی سر معاونت هنری آوردند که شد معاونت سرگردان. به طوری که اگر پنجاه مدیر هم در این مدیریت کار کنند راه به جایی نمی برند. تمام برنامه شان ایجاد حاکمیت در سینما بود و تمام امکانات را برای سینما تعریف کردند و کارشان را با سرمایه های میلیاردی جلو می بردند درحالی که تئاتر در ضعف شدید بود و آقای منتظری با زحمت پولی از نهادهای دیگر به دست می آورد و خرج تئاتر می کرد.

شما با سال ها مدیریت تئاتر شهر، حتما در جریان مشکلات و مسائل پیش روی بدنه تئاتر غیرتجاری و هنری هم هستید. بخشی از منتقدان وضع موجود معتقدند سال هاست دولت تئاتر را به بهانه خصوصی سازی رها کرده و با حذف مسئولیتش در سوبسید دادن، موجب جریانی شده که به بدنه تئاتر آسیب می زند. با مقایسه این شرایط با وضعیتی که در تئاتر آزاد وجود دارد، چقدر این انتقادها را قبول دارید؟

بخش هایی از آن صحیح و بخش هایی ناصحیح است. معتقدم اگر دولت دستش را از بالای سر تئاتر بردارد این حوزه آنقدر خردمند است که بتواند خودش را مدیریت کند. اما دست برنمی دارند؛ کارهایی می کنند که بودجه تلف می شود و در نتیجه پولی ندارند تا سوبسید بدهند و تئاتر می رود به سمت خود مدیریتی و همه جور اتفاقی در آن می افتد. اگر بخواهند سوبسید بدهند هم اولا اینکه ندارند، بعد هم به یکی می دهند و به دیگری نمی دهند یعنی درست تقسیم نمی کنند. اصلا این منطق را ندارند که تئاتر متفکر است و حرفی برای گفتن دارد. وقتی هم که پول را می دهند طوری برخورد می کنند که انگار تئاتر مزدور است. یعنی پول می دهند و مزدور می خواهند. اگر هم پول ندهند باز دخالت می کنند. آزمون و خطایی که می گویم همین است. بودجه تئاتر باید زیرساخت ها را درست کند، قرار نیست به همه سوبسید بدهد؛ غلط است بگوییم که بودجه تئاتر را برای هر اجرایی که روی صحنه می رود تخصیص دهیم. مخاطب هم باید برای دیدن تئاتر پول بدهد. 160 هزار هنرمند داریم؛ دولت توان تامین این تعداد را ندارد. بنابراین فکر می کنم دولت باید راهی پیدا کند تا هنرمندان تشکیل گروه دهند، آدم های اساسی را جمع کنند و جایی برایشان درست کرده و امکاناتی بدهد تا نمونه سازی کنند و تئاتر در سطح عمومی کشور در سطح بالایی قرار بگیرد. از جهت دیگر، زیرساخت ها را درست کرده و سالن بسازد. الان برخی از هنرمندان در سالن سینما کار می کنند. خب بودجه ها چه می شود؟ نمی گویم دزدی می شود، کسی نمی خورد، اما بودجه بر اساس خردمندی هم توزیع نمی شود. چرا از ابتدای انقلاب تاکنون ما نتوانسته ایم سالن بسازیم؟ برای 160 هزار نفر تنها تالار وحدت، سنگلج و تئاترشهر داریم. بقیه سالن ها هم آن چنان مقبولیتی ندارند. وقتی سالن مناسب نیست، برخی از هنرمندان در سالن های کوچک و سالن های سینما کار می کنند که نه پشت صحنه ای دارد نه امکانات رفاهی برای مخاطب. من نمی دانم بودجه ها صرف چه می شود، اما قطعا خردمندانه خرج نمی شود.

در مورد مداخله دولت در تئاتر گفتید با سوبسید مستقیم به همه مخالفید و معتقدید این حمایت مالی باید وارد حوزه زیرساخت ها شود. برخی معتقدند سوبسید دولت به نفع مخاطب بوده و قیمت بلیت را پایین نگه می داشته اما با حذف این حمایت، خیلی از مخاطبان علاقه مند قدرت خریدشان را از دست می دهند و با نوع خاصی از تماشاگر مواجه می شویم. از نظر شما این مساله را چطور باید ساماندهی کرد؟

من معتقدم دولت باید راهکار پیدا کند. اما متاسفانه ما هرچه می گوییم گوش بدهکاری وجود ندارد چون هرچه می خواهد، می کند و یک راه درست و دائمی را پی نمی گیرند. قطعا باید سوبسید داده شود اما نه در تمام سطوح، نه اینکه به هرکسی داده شود. سوبسید برای نمونه سازی است تا کارهای بزرگ، نمونه های برجسته و فاخر ساخته شود. آن هم توسط اهلش نه هرکسی. کسانی را دیده ام که اهل تئاتر نبوده اند و پول های گزاف گرفته و کار کرده اند. از آن طرف وقتی دولت رها می کند، قیمت بلیت می شود 200 هزار تومان و بیشتر؛ چه کسی این پول را می تواند بدهد؟ فقط افراد خاصی می توانند که آنها هم به تماشای تئاتر نیامده اند، آمده اند هنرپیشه محبوب شان را ببینند. اگر قرار است فرهنگ سازی شود باید تمهیداتی فراتر از این حرف های پیش پا افتاده به کار گرفته شود. یعنی سوبسید به جایش داده شود برای اینکه نمونه سازی شود و تئاتر کار کند و به جیب مردم متصل شود. حتی نفت تمام شدنی است اما تولید تمام شدنی نیست. اینها دودوتا چهارتای اقتصادی است. اینها را یا دولت نمی داند که می خواهد یکسره از نفت استفاده کند یا می داند اما درعین حال نمی داند چه کار کند. معتقدم برداشتن سوبسید خیانت به هنر است. سوبسید دادن باید کانالیزه شده و در مسیر درستی قرار بگیرد. همه اینها حساب و کتاب دارد. خیلی از کارها خودشان می توانند درآمد داشته باشند. اما کارهای فاخر باید سوبسید داشته باشند تا همه مردم بتوانند به تماشایشان بیایند. حقوقی که دولت برای یک کارگر تعیین می کند حدود یک میلیون تومان است چطور از پس بلیت 300 هزارتومانی برآید؟ چرا اینطور شده؟ چون یا دولت تئاتر را رها کرده یا ناگهان می گیرد. وقتی می گیرد توانایی این را ندارد که خرجش را بدهد وقتی ول می کند به این سمت می رود. تئاتر اگر بودجه هم نداشته باشد خودش را مدیریت می کند، به شریط اینکه عاقلی سر کار باشد. خوشبختانه آقای شهرام کرمی دردآشناست اما نمی دانم چرا اقدامی نمی شود و این همه معترض ایجاد می کنند. از آن طرف کار می رسد به جایی که هرچه مخاطب می خواهد به او می دهند و این خطرناک است چون به سمت ابتذال می رود و تعداد آنقدر زیاد می شود که کسانی که خودشان قرار است خودشان را مدیریت کنند ورشکست می شوند، کما اینکه این اتفاق هم افتاده. ناگهان رها می کنند، ناگهان بگیر و ببند می کنند. اگر اینطور عمل کنند ضدخودش می شود. اگر فرهنگ بد عمل کند می شود ضدفرهنگ، ضدهنر و ضدارزش ها. بنابراین باید قطعا با اهل فن تعامل و مقداری هم حرف شنوی داشته باشند. اینکه بگویند خودمان می دانیم چه کار کنیم و درستش می کنیم و حالا ببینیم چه می شود با این حرف ها نمی شود کار فرهنگی را پیش برد. واقعیت این است که من خسته شده ام. وقتی ما خسته شویم ببینید بقیه چطورند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران- ایرناپلاس- به گفته عبدالجبار کاکایی ایجاد محدودیت برای موسیقی اعتراضی، روش درستی برای مواجهه با این سبک موسیقی نیست، چراکه جامعه نیازمند شنیدن آن صداست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

رپ، سبکی از موسیقی است که از 1960 توسط سیاه پوستان آمریکایی در محله های حاشیه ای و فقیرنشین شکل گرفت. ابتدا از این موسیقی برای مبارزه علیه تبعیض نژادی استفاده شد. این سبک موسیقی به دو شکل در ایران اجرا شد، توسط افراد مرفهی که به دنبال شهرت بودند و آثار آنها با مهمانی های شبانه گره خورده بود و گروهی که از طبقه پایین جامعه بودند و از مشکلات خود می گفتند. موسیقی رپ در ایران از نظر زمانی با رپ جهانی فاصله دارد و همچنین خواسته های رپرهای ایرانی، در سبک متفاوتی است. گاهی رپرهای ایرانی هم توانسته اند در شکل گیری رفتار اجتماعی نقش تأثیرگذاری داشته باشند؛ برای مثال یاس در تک آهنگی با نام سی دی رو بشکن از مردم خواسته بود که به حریم خصوصی یکی از بازیگران زن احترام بگذارند.

مردم نیازمند شنیدن موسیقی اعتراضی هستند

اخیرا و بعد از اعتراضات آبان ماه، آهنگ های تندی منتشر و با اقبال برخی طیف ها مواجه شده است، خبرنگار ایرناپلاس به همین بهانه، چرایی اقبال به موسیقی اعتراضی میان بخشی از مردم را از عبدالجبارکاکایی، شاعر و ترانه سرا جویا شد.

کاکایی می گوید من پیش از این جایی گفته بودم موسیقی محرک آگاهی نیست ولی غالبا نیست نه اینکه همیشه نباشد. معمولاً موسیقی بازتاب روح جامعه است. اگر به این نوع موسیقی علاقه نشان داده می شود، باید دلایل جامعه شناسی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی این مسئله جستجو شود؛ نه اینکه تصور کنیم سبکی از زیبایی شناسی کشف شده است، بلکه مردم در فقدان وجود ابعاد زیبایی شناسی به نوعی از موسیقی گرایش پیدا کرده اند. نکته این است که مردم نیاز به شنیدن این حرف ها دارند و به دلیل اینکه این حرف ها معمولاً به شکل قانونی ارائه نمی شوند، طبیعتاً مردم میل بیشتری به موسیقی زیرزمینی دارند.

به گفته کاکایی، نظام فرهنگی ما تمام تلاش خود را برای نشنیدن سبک اعتراضی موسیقی انجام داده که منجر به ترویج موسیقی ولنگار بی محتوایی شده است که ریتمی شاد دارد، چراکه موسیقی اعتراضی گاهی سیاستمداران را نشانه می گیرد و به رفتار طبقه خاصی از مردم نقد دارد. او ادامه داد: راهکار درست مواجهه با موسیقی زیرزمینی این نبود. اگر موسیقی روی زمین ما جرئت بیان حرف های آزادانه را داشت، شاید موسیقی زیرزمینی اینقدر گسترش نمی یافت که گاهی در بعضی قطعات اخلاق کنار گذاشته و فحاشی و هتاکی شود. به هر حال، نظام جامعه ما که نظامی اخلاقی است، از این نظر لطمه می خورد.

خود این گروه ها مقصر نیستند

برخی استفاده از کلمات رکیک، فحاشی و هتاکی را بخشی از موسیقی اعتراضی می دانند، ساختاری که زاده شرایط خاص اجتماعی است، اما گاهی شاید نادیده گرفتن ریتم و قافیه، عمدی باشد، تا خواننده بتواند پیام خود را شفاف تر منتقل کند، کاکایی دراین باره توضیح داد: رپ دنیا را شنیده ام، در مورد تکنیک و به کار بردن درست جملات، در رپ جهانی تکنیک رعایت می شود. موسیقی رپ در دنیا به موسیقی اعتراضی معروف است. وقتی جامعه روبه انحطاط باشد و به سمت سقوط اخلاقی پیش رود، طرح این مسائل می تواند در قالب قبح شکنی تلقی شود. عادی شدن استفاده از الفاظ رکیک معنی انحطاط فرهنگی است. البته خود این گروه ها را مقصر نمی دانم. مقصر جای دیگری است که اجازه بسط و گسترش این نوع از موسیقی را می دهد.

ایجاد محدودیت در بسیاری از بزنگاه های اجتماعی می تواند منجر به بروز عواقب سنگین تری باشد. به گفته کاکایی در جامعه ایران جایی برای بیان سخنان اعتراضی وجود ندارد و به همین دلیل است که موسیقی اعتراضی تا به این اندازه گسترش پیدا کرده است. او افزود: فکر نمی کنم موسیقی رپ در حدی باشد که همه جامعه را درگیر خود کرده باشد، اما به سمتی پیش می رویم که همه جامعه درگیر این نوعی از موسیقی شود و سایر موسیقی های ما نوایی در ریتم 6 و هشت و با سبکی شاد و بی توجه به مسائل روز جامعه تولید می شود. موسیقی اعتراضی در تلاش برای پر کردن خلأی است که متأسفانه موسیقی جدی ما به دلیل نظام مراقبت فرهنگی جرئت وارد شدن به آن را ندارد.

موسیقی ایرانی محدود شده است

خوانندگان و ترانه سرایان به دلیل مشکلات پیش و پس از انتشارِ اثری اعتراضی، کمتر به آن تمایل نشان می دهند. کاکایی درباره تأثیر این محدودیت ها بر موسیقی روز گفت: باید از وزارت فرهنگ و ارشاد پرسید که آیا در موسیقی پاپ و مدرن ما امکان اعتراض اجتماعی وجود دارد یا نه؟ در این وزارتخانه مجموعه ای به نام ممیزان فرهنگی وجود دارد که مانند کتاب، موسیقی را هم کنترل می کنند. البته به نظر من این روند به دلیل فشارهایی است که از بیرون وزارت فرهنگ و ارشاد به آنها وارد می شود. آنها مجبورند موسیقی داخل را منزه و پاکیزه کنند، در حالی که صدای اعتراض وجود دارد و خود را در زیرزمین نشان می دهد.

به گفته این شاعر، موسیقی رپ به عنوان شاهکار هنری در تاریخ هنر ماندگاری ندارد، اما به عنوان اسناد فرهنگی برای دوره تاریخی خاص حفظ خواهد شد. او ادامه داد: در همه دوره های تاریخی محدودیت هایی در عرصه فرهنگی داشته ایم؛ چه قبل و چه بعد از انقلاب. باید توجه کرد که موسیقی اعتراضی به نیازها و مطالبات جامعه پاسخ می دهد.

افرادی که خواستار ارائه مطالبات اجتماعی در آثار هنری خود هستند، این روزها با مشکلات زیادی روبه رو می شوند. شاید اگر ظرفیت نقد و آزادی بیان در جامعه افزایش یابد، بتوانیم شاهد ظهور اعتراض در موسیقی ایرانی و آنچه به صورت مجاز ارائه می شود، باشیم و هنرمندان برای ارائه آنچه نیاز جامعه است، مجبور به تحمل عواقب سنگین نباشند. در چنین شرایطی می توان امیدوار بود که آثار ارزشمند و ماندگار هنری تولید شود.

گفت وگو از: آیدین پورخامنه

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در سه ماهه پاییز امسال 165 عنوان اجرای صحنه ای با 328 اجرا، 98 آلبوم موسیقی ، یک هزار و 48 تک آهنگ، 37 نماهنگ، 13 کتاب گویا و 10 اجرای گروه های خارجی در ایران از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته اند.

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، در این رویداد ارکستر ملی ایران به رهبری میهمان آقاوردی پاشایف کنسرتی با عنوان شب موسیقی ایرانی_آذری را 26 دی ماه ساعت 21 و 30 دقیقه در تالار وحدت اجرا می کند.

خواننده این اجرای ارکستر ملی ایران فخری کاظم نجات است.

در این اجرا، سولیست تار صحیب پاشازاده و سولیست ویلن مازیار ظهیرالدینی ارکستر ملی ایران را همراهی می کنند.

در این کنسرت قطعات آذری و ایرانی چون: سن سیز، آریای بالاش، وطن نغمه سی، سنه ده قالماز، عسگرین آریاسی، آیریلیق، ائولری وارخانه_خانه، قرنفیل، راسپودری چهارگاه، چارداش، مرغ سحر و شوشتری برای ویلن و ارکستر، دونغمه ترک، به یاد صبا، سرود گل، سبک بال و شور آفرین به یاد استاد حسین دهلوی نواخته می شود.

علاقه مندان جهت تهیه بلیت می توانند به سایت ایران کنسرت مراجعه کنند.

****************

دفتر موسیقی آمار مجوزهای پاییز امسال را منتشر کرد

بیش از 1000 تک آهنگ و بیش از 300 اجرای صحنه ای

آمار مجوزهای صادرشده دفتر موسیقی در سه ماهه سوم سال 98 برای اجرای صحنه ای، آلبوم موسیقی، تک آهنگ، نماهنگ، کتاب گویا، اجرای گروه های خارجی در ایران و تعداد شعرها و ترانه های ارسال شده به دفتر موسیقی، اعلام شد.

با توجه به اینکه مجوز اجرای صحنه ای موسیقی در استان ها را ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می کنند و در تهران نیز مجوز اجرای صحنه ای موسیقی در سالن های کمتر از 500 نفر ظرفیت را اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران صادر می کند، آمار اجراهای صحنه ای در استان ها و سالن های کمتر از 500 نفر ظرفیت تهران در این آمار لحاظ نشده و فقط مجوزهای اجراهای صحنه ای که دفتر موسیقی صادر کرده در آمار آمده است.

در سه ماهه پاییز امسال 165 عنوان اجرای صحنه ای با 328 اجرا، 98 آلبوم موسیقی ، یک هزار و 48 تک آهنگ، 37 نماهنگ، 13 کتاب گویا و 10 اجرای گروه های خارجی در ایران از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته اند. همچنین در سه ماهه پاییز امسال سه هزار و 600 پرونده شعر و ترانه در دفتر موسیقی تشکیل شده است. دفتر موسیقی در سه ماهه پاییز برای 15 شرکت فعال در حوزه موسیقی پروانه فعالیت صادر کرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت تجربه و گسترش افق کاری هنرمندان در هشتمین بیینال مجسمه سازی تهران، گفت: در این دوره تعامل خلاق میان هنرمند و مخاطب شکل خواهد گرفت.

نشست بین مدیران اداره کل هنرهای تجسمی و مدیران شرکت فرهنگی و گردشگری عباس آباد با حضور هادی مظفری مدیر کل هنرهای تجسمی، محمد حسین حجازی مدیر عامل شرکت منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، مجتبی خشایارفرد معاون فرهنگی و گردشگری منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، اردشیر میرمنگره معاون هنری اداره کل هنرهای تجسمی و عبدالرحیم سیاهکارزاده رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و همچنین عباس مجیدی رییس هیات مدیره انجمن مجسمه سازان ایران و محمود بخشی دبیر هشتمین بیینال مجسمه سازی تهران، برگزار شد.

هادی مظفری در این نشست، گفت: دوسالانه مجسمه یکی از مهمترین رویدادهای تخصصی و ملی است که خروجی بین المللی دارد. به دلیل اهمیت این بیینال ابتدا با مدیر باغ کتاب تهران آقای محسن جلالی فراهانی گفتگو کردیم که نتایج بسیار خوبی از آن جسله گرفتیم و سپس با منطقه فرهنگی عباس آباد مذاکره کردیم و با استقبال آن مجموعه برای برگزاری این رویداد مهم در هنرهای تجسمی مواجه شدیم.

مظفری گفت: فعالیت ستاد برگزاری بیینال از اوسط مهرماه امسال کار خود را آغاز کرد و در جلسات متعددی که با مسئولان باغ کتاب برگزار کردیم به نتایج قابل توجهی رسیدیم و قرار بر این شد که هنرمندن در سطوح مختلف در باغ کتاب کار خود را ازئه کنند.

مدیرکل هنرهای تجسمی در ادامه گفت: هشتمین بیینال مجسمه سازی تهران در نهایت قصد دارد از طریق تعامل خلاق میان هنرمندان، گروه های تحقیقاتی و مخاطب بستری مناسب برای تجربه گری و گسترش افق کاری هنر ایجاد کند. و با توجه به اینکه فرایند تجربه هنری نقشی کلیدی در دریافت و ارتباط میان مخاطب و هنرمند دارد در این دوره روند شکل گیری آثار مورد توجه قرار گرفته است.

عبدالرحیم سیاهکارزاده رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر درباره همکاری موسسه با هشتمین بیینال مجسمه سازی تهران گفت: تمامی کارهای دبیرخانه ای بیینال از جمله ثبت نام هنرمندان و داوری ها در موسسه تجسمی انجام شده است. ما جلسات زیادی با مدیران باغ کتاب تهران داشته ایم و همراه با هنرمندان از محل دیدن کردیم و هنرمندان جایابی فرضی کارها را انجام دادند.

سیاهکارزاده افزود: مدیر باغ کتاب آقای جلالی فراهانی در زمینه برگزاری هشتمین بیینال مجسمه سازی تهران همکاری های خوبی داشه است و در زمینه پیشنهاد بیینال برای مسیر چیدمان آثار از ایستگاه مترو تا کتابخانه ملی با مدیران منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد هم مذاکره کردیم که قرر شد بر اساس نقشه ها این مسیر تا پل طبیعت هم ادامه پیدا کند.

سید محمد حسین حجازی مدیر عامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد نیز با اشاره به اهمیت دوسالانه مجسمه و همچنین تمایل منطقه عباس آباد برای برگزاری رویدادهای اینچنین، گفت: ما حمایتهای لازم را از این رویداد انجام می دهیم و تهیه مقدمات در حین برگزاری و ساخت آثار را تامین خواهیم کرد.

هشتمین بیینال مجسمه سازی تهران از اسفند 98 تا اردیبهشت 99 در باغ کتاب تهران و اراضی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : اقتصاد آنلاین خبرهای فوری ایران جیب اعتدال

[پولاد امین] همه چیز از گزارش روزنامه وابسته به دانشگاه آزاد آغازشد که نوشت قرارداد تولید برنامه دورهمی 350میلیون تومان به اضافه 30 درصد از تبلیغات قبل، وسط و آخر برنامه بوده که با یک حساب کتاب سرانگشتی می شود حدود یک میلیارد تا یک میلیارد و 200 میلیون تومان. یعنی ماهی 4 تا 5 میلیارد تومان، در صورتی که دورهمی تنها هفته ای یک شب پخش می شود، آن هم برای برنامه ای که در اشل برنامه سازی جزو ارزان ترین برنامه ها رده بندی می شود. برنامه ای گفت وگومحور که از استودیو بیرون نمی رود، بخش نمایشی ندارد و حتی فواصل بین گفت وگوها را هم استندآپ کمدی های مهران مدیری پر می کند...

مدیری مدت هاست که مورد انتقاد است. به خاطر همین برنامه دورهمی، به خاطر سریال هیولا، بازی هایش در سینما و به خصوص فیلم ما همه با هم هستیم و بسیار موارد دیگر که او را در ماه های اخیر به نامی پرتکرار در انتقادات رسانه ای بدل کرده اند. انتشار گزارش درباره دریافتی دورهمی از تلویزیون انتقاداتی را که در رسانه ها و به خصوص فضای مجازی درباره مهران مدیری به وجود آمده بود، تشدید کرد. به ویژه از سوی چهره ها و رسانه هایی که بر این باورند صداوسیما باید بی توجه به سلبریتی ها راهش را ادامه دهد. امیر ابیلی، از نویسندگان سینمایی با این معیار، بودجه دورهمی را نشان دهنده موضع به شدت پایین تلویزیون در برخورد با سلبریتی ها و وادادگی در سرگرمی برای جبران شکست سیاسی می داند.

در این بین انتقادات شماری از منتقدان، ناظر بر این واقعیت بود که در شرایطی که بودجه برنامه هایی مانند خندوانه و مسابقه برنده باش هیچ گاه از مرز برنامه ای 200 میلیون تومان فراتر نرفته است، اختصاص رقمی که دورهمی را حداقل پنج بار گران تر از گران ترین برنامه های تلویزیون می کند، کمترین توجیهی ندارد. موضوعی مناقشه برانگیز که باعث شد عده ای در پس و پشت این قیاس دنبال اغراض و اهداف آشکار و نهان بگردند. اهدافی از قبیل رقابت شبکه ای یا سیاسی. سردبیر سایت سینما ایده آل در این زمینه عقیده دارد که بعد از حملات هدفمند به عادل فردوسی پور حالا نوبت تخریب مهران مدیری رسیده است. آیا مدیرانی که با تعطیلی نود از رونق شبکه نسیم می ترسند، به دورهمی اکتفا خواهند کرد یا بعد از دورهمی سراغ جنجال سازی برای خندوانه هم می روند؟

بسیاری هم بر این گمان هستند که انتقاداتی که در روزهای اخیر درباره مهران مدیری منتشر شده است، ربط چندانی به موضوع دریافتی کلان مدیری از دورهمی اش ندارد و بیشتر مربوط است به انتقادات تندوتیزی که او در برنامه یلدایی اش رسانه ای کرد. انتقاداتی که بنا به رویه صداوسیما تیغ تیزشان بیشتر متوجه دولت بود، همین امر هم باعث شده بسیاری به مدیری خرده بگیرند که چرا تنها و تنها ایرادات و کمبودهای دولت را می بیند. در این میان روزنامه وطن امروز هم به نحوی بی سابقه از دورهمی مدیری تمجیدکرد: بی شک مهم ترین اتفاق تلویزیون در شب یلدا بازگشت مهران مدیری به سیما بود. مدیری کارش را با شروعی طوفانی آغاز کرد و توانست بهترین برنامه تلویزیون برای شب یلدا را روانه آنتن کند. تعریف و تمجیدی که بحث را داغ تر کرد و در فضای مجازی این شوخی مانند را رواج داد که ظاهرا انتقادات مدیری از دولت به مذاق این روزنامه خوش آمده.
با این حال سعید رجبی فروتن، از مدیران وزارت ارشاد سعی می کند میانه را بگیرد و از تجمیع انتقادات و اعتراضات به مهران مدیری جلوگیری کند: دورهمی را در مدیری خلاصه نکنیم بهتره، چون برنامه اتاق فکر، تهیه کننده و نویسنده هم دارد و مهران مدیری با از آن خود کردن متن هایی که امیر وفایی و سایر نویسندگان نوشته اند، به ارایه هنرمندانه آنها می پردازد.

در دورهمی این امر تبدیل به یک رویه شده است که ماه ها درباره بازگشت احتمالی آن صحبت و گمانه زنی می شود و بعد در مناسبتی خاص (که دو مورد اخیر آن شب یلدا و پیش از آن هم سیزده به در بوده) که برنامه روی آنتن می رود، مهران مدیری فتیله انتقادات را چنان بالا می گیرد که جنجال به پا می شود و این ادامه مسیر را برای دورهمی، حداقل در آن مقطع خاص دشوار می کند. از ابتدای امسال این اتفاق دو بار پیش آمده است که در نخستین مورد به انتقادات عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور هم انجامید که مدیری را به تمسخر سیل و سیل زدگان و همچنین روند امدادرسانی و مسئولان درگیر در این روند متهم کرده بود و حالا تبعات برنامه شب یلدا هم بعید نیست به موضع گیری هایی از آن دست بینجامد. با اینکه منتقدی قدیمی که دوست ندارد نامش در گزارش بیاید، به شهروند می گوید: معامله بدی هم نیست. یک میلیارد تومان برای انتقادکردن و محبوب شدن و سر زبان ها افتادن و بعد هم 6 ماه استراحت تا مناسبتی دیگر. در این 6ماه هم می توان در دو فیلم بازی کرد و 2میلیارد تومان دیگر هم به دست آورد!

حالا در شرایطی که دوباره مهران مدیری در متن جنجال های مجازی و رسانه ای تبدیل به پرتکرارترین نام ایرانی در فضای اینترنت شده است، بسیاری بر این باورند که او با چنین بازتابی مزد خود را از دورهمی گرفته و یک بار دیگر بدل به رسانه ای ترین چهره هنری- سینمایی این آب و خاک شده است. اما برخی دیگر مدام یادآوری می کنند که انتقادات از مدیری مبنای منطقی دارد و سوالات بسیاری است که او باید به آنها پاسخ دهد. سوالاتی از قبیل اینکه چرا در تمام شش- هفت سال اخیر تنها کمبودهای دولت را دیده ، چرا تیغ انتقاداتش درباره مسائل و گروه های دیگر این قدر کند است و البته این سوال پرتکرار که بالاخره تکلیف موزه دورهمی چه شد؟
اما تهماسب صلح جو، منتقد سینمایی تلاش دارد با یادآوری جایگاه مهران مدیری رسانه ها را به برخوردی مهربانانه تر با او ترغیب کند: مهران مدیری متر و معیاری برای مقایسه ندارد و همیشه باید او را با خودش مقایسه کرد که ثابت کرده در دنیای کمدی یک پدیده است. در این مقایسه هم در اغلب اوقات موفق بوده، با اینکه همیشه در عرصه های مختلفی فعالیت کرده است و این باعث اوج و فرودهای طبیعی در کارنامه هر هنرمندی می شود.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلام این خبر که شورای هنر احیاء می شود و با مهم خواندن فعالیت های هنری در جامعه امروز عنوان کرد: در دوره فعلی اهمیت هنر کمتر از معیشت مردم نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری در حوزه فرهنگ کشور آمادگی دارد که با مدیریت جدید دبیرخانه (سعیدرضا عاملی) به هنر توجه بیشتری کند و هماهنگی بین دستگاه های هنری بیش از گذشته صورت بگیرد و به ظرفیت هنری توجه شود که شاهد رونق هنر در کشور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : آفتاب نیوز روزنامه پیام سمنان

به گزارش ایسنا، محمدحسین ایمانی خوشخو- رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی - روز دوشنبه دوم دی ماه در جلسه این کمیسون که با حضور جمعی از اعضاء در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) برگزار شد، با اشاره به فعالیت کمیسیون "هنر و معماری" در شورای عالی انقلاب فرهنگی و فلسفه تشکیل آن گفت: در حدود 10 سال پیش شورای هنر که تاثیرگذار بود تعطیل شد و تعطیلی آن شورا باعث شد حوزه هنر در شورای عالی انقلاب فرهنگی تضعیف شود. به واسطه خلایی که بود و ضرورت پیگیری فعالیت های هنری، کمیسیون هنر و معماری تشکیل شد و این کمیسیون با حضور افراد صاحب نام و تاثیرگذار در عرصه هنر کار خود را آغاز کرد. ما در این دوره و حیات کمیسیون از سال 97 تا کنون مصوبات و جلسات متعددی را با هنرمندان در عرصه موسیقی، سینما و غیره داشته ایم.

او یادآور شد: در حوزه موسیقی جلسات متعددی را با هنرمندان خانه موسیقی برگزار کرده ایم و بحث هایی در این جلسات صورت گرفته است که بتوانیم موسیقی را از حالت بلاتکلیفی خارج کرده و جایگاه آن به شکل قانونمند در کشور مشخص شود. این تشتت آراء و اختلاف سلیقه ها باعث می شود که لطماتی به حوزه موسیقی و به خصوص موسیقی اصیل ایرانی وارد شود. در دل جلسات سند موسیقی در حال تدوین است فرایند این جلسات سند موسیقی است که در حال تدوین نهایی است که با تصویب این سند از تشتت آرا و اختلاف سلیقه ها در این حوزه جلوگیری کند.

ایمانی خوشخو گفت: در حوزه سینما چندین جلسه با همکاری وزارت ارشاد و سازمان امور سینمایی برگزار شده است و همچنین دانشگاه استاد فرشچیان را راه اندازی کرده ایم که از بهمن ماه دانشجویان می توانند در این دانشگاه فعالیت کنند. این امر جزو آرزوهای استاد فرشچیان بود که تحقق پیدا کرد. در عرصه تئاتر کشور نیز جلسات متعددی داشته ایم که بتوانیم در عرصه جشنواره های هنری نیز یک رصد دائمی داشته باشیم. قبل از برگزاری گزارشی از مدیران دریافت می کنیم و پس از آن فعالیت آنها را رصد می کنیم و نقاط ضعف و قدرت مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد. این مصوبات عمدتا در کنار فعالیت های جاری این شورا تشکیل می شود.

یکی از الویت های مهم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی احیای شورای هنر است

رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به رویکرد جدید و تاثیرگذار سعیدرضا عاملی – دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی- گفت: دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی در صدد هستند که تغییرات ساختار در دبیر خانه شورا را انجام دهند تا این دبیر خانه چابکتر و اثر گذارتر در ایفای فرهنگ نقش داشته باشد یکی از الویت های مهم ایشان احیای شورای هنر است. شورای هنر که بسیار تاثیر گذار است اگر این شورا احیا شود با توجه به حضور روسای فرهنگی و هنری کشور در سطح عالی به بحث و تبادل نظر می پردازند و همین امر باعث می شود در حوزه هنری شاهد کاهش تشتت آراء باشیم.

دکتر ایمانی خوشخو -رئیس کمیسیون هنر و معماری در شورای عالی انقلاب فرهنگی- در ادامه با مهم خواندن بحث هنر و فعالیت هنری در کشور و جامعه امروز گفت: متاسفانه شاهد فاصله بین جامعه هنری و مدیریت هنری در کشور هستیم و این اصلا خوب نیست. هنرمندان ما به عنوان اقشار و نهادهای مرجع در طول این 40 سال خدمات مهم و متعددی را انجام داده اند. اگر تعامل ما با جامعه هنری بیشتر شود و از فضای رفاقتی بین هنرمندان و مدیریت هنری کشور بهره ببریم خیلی از مسائل و سوء تفاهم ها برطرف می شود. بعضا به دلیل این فاصله ها مواضعی اتخاذ می شود که فاصله ها را بیشتر می کند.

او یادآور شد: بدون هیچ طرفداری خاصی این را می گویم که کارنامه تولیدات هنری ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در خیلی از شاخه ها بهتر از قبل از پیروزی انقلاب بوده است. ما تولیدات فاخری در عرصه موسیقی داشته ایم و سینمای امروز ما در جهان شناخته شده است. طبق سخن استاد ریاحی جوانانی در حوزه موسیقی پرورش پیدا کرده اند که هنر آنها با هنر این اساتید در ابتدای فعالیت شان قابل مقایسه نیست و بهتر از آنها فعالیت داشته اند. جایگاه رفیع هنر بعد از انقلاب ارزشمند است اما اگر ما بیشتر به این حوزه توجه می کردیم مشکلاتی را که اکنون داریم را شاهد نبودیم. سرمایه فرهنگی که در هنر داریم را می توانیم برای از بین بردن مشکلات استفاده کنیم. لازم است که در وضعیت کنونی که دشمنان با گارد خاصی وارد شده اند ما به داشته های خودمان بیشتر تکیه کنیم. هنر جزء فعالیت هایی است که در دیپلماسی عمومی کشورها نقش ایفا می کند. دیپلماسی عمومی هم میدان ایفای نقش مردم است.

هنر باید به عنوان دیپلماسی عمومی بیش از گذشته مورد حمایت قرار گیرد

ایمانی خوشخو افزود: بعضا می بینیم حتی اگر دولت ها با یکدیگر مشکل داشته باشند مردم کشورهای مختلف از طریق دیپلماسی عمومی در حال مراوده هستند و گروه های هنری در کشورها رفت و آمد می کنند. حتما باید هنر را به عنوان دیپلماسی عمومی بیش از گذشته مورد حمایت قرار بدهیم. در دوره فعلی اهمیت هنر کمتر از معیشت مردم نیست. خاصیت دیگر هنر در شرایط سخت کشورها این است که هنر به عنوان سیقل دهنده روح انسان ها فعالیت می کند. ما در عرصه توسعه می توانیم از هنر بهره ببریم. بعضا ممکن است به علت محدودیت بودجه کم توجهی نسبت به این عرصه صورت بگیرد اما باید بیشتر از همیشه از هنر حمایت کنیم. مخصوصا اینکه در کشور ما هنر در جایجای شهرها و روستاها دیده می شود و معطوف به یک قشر خاصی نیست. بعضی ها به اشتباه هنر را وسیله تفریح مرفهان می دانند هنر خود از بطن مردم و سرمایه کشور است.

هنر می تواند ابزاری برای مقابله با تحریم ها باشد

وی افزود: امیدواریم مسئولان عالی نظام که اکنون در حال تصویب بودجه سال 99 هستند به عرصه هنر توجه بیشتری کنند. هنر می تواند ابزاری برای مقابله با تحریم ها باشد. در دوران جنگ از استادان موسیقی برای ایجاد شور و انگیزه در بین مردم استفاده می کردیم و فیلم هایی در این دوران ساخته می شد که اثرگذار بودند. در حوزه تجسمی کم آثاری نداریم که سیمای جنگ را در تابلو به خوبی نشان بدهند. اکنون هم کمتر از دوران جنگ نیستیم. امروز می بینیم که تلویزیون به برنامه هایی روی آورده است که مردم راحت تر بتوانند فشار تحریم ها را تحمل کنند. امیدواریم در این عرصه شاهد حمایت های دولت باشیم.

ایمانی خوشخو با مهم خواندن فعالیت هنری در کشور گفت: این تنگنای بودجه ای نباید به شکل مضاعف و مضر در عرصه هنر خود را نشان بدهد. برای اینکه تاب پذیری مردم بیشتر شود از هنرمندان و گروه های مرجع می توانیم بهره ببریم. چراکه آنها در این عرصه اثرگذار هستند. شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری در حوزه فرهنگ کشور آمادگی دارد که با مدیریت جدید دبیرخانه آن به هنر توجه بیشتری کند و هماهنگی بین دستگاه های هنری بیش از گذشته صورت بگیرد و به ظرفیت هنری توجه کنیم که شاهد رونق هنر در کشور باشیم.

در ادامه جلسه بحثی با محوریت کمیته تجسمی با حضور اعضاء مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این نشست، اسماعیل آذر، مجتبی آقایی، حسن ریاحی، مجید فروغی، محمدعلی خبری، محمدرضا جعفری جلوه، محمد خزایی، سید غلامرضا اسماعیلی به عنوان اعضای کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی سخن گفتند. محمدحسین نیرومند، حمیدرضا نوربخش، بهمن نامور مطلق، حسن بلخاری، رحمت امینی و منصور پارساییف از دیگر اعضای این شورا هستند.

در نشست یادشده، علی متقیان - مدیرعامل ایسنا - نیز به همراه علیرضا بهرامی - مدیر اداره اخبار فرهنگی هنری این خبرگزاری - به عنوان میزبان سخن گفتند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
اقتصاد نیوز:پس از گذشت یک سال همچنان شیوه نامه طراحی شده برای ساماندهی اجراهای خیابانی به مرحله اجرا نرسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : تابناک گیلان

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از همشهری، چند روز پیش همراهی سالار عقیلی با یک گروه موسیقی در خیابان، نظر خیلی ها را جلب کرد. کاری که بسیاری دیگر از خوانندگان می توانند آن را در مقیاس وسیع تر انجام دهند تا حال خراب امروز مردم را کمی بهتر کنند. عقیلی که عنوان کرده این کار را از ته دل انجام داده، می گوید:"حاضرم اگر شرایطی فراهم شود برای مردم در یک فضای باز کنسرت برگزار کنم."

با این حال حضور و فعالیت گروه های موسیقی خیابانی و همچنین برگزاری کنسرت های موسیقی عمومی برای مردم 2موضوعی است که هنوز ارگان ها و نهادها نتوانسته اند برایش کاری انجام دهند و حتی موافقت ارشاد و حتی شهرداری برای انجام این کار باعث شده برخی دیگر از ارگان ها موانعی را ایجاد کنند.

پرونده ای که باز نشده بسته شد

آبان ماه سال گذشته به دنبال برخورد انتظامی با یک گروه 3نفری موسیقی در رشت، واکنش بسیاری از هنرمندان، شهروندان و مسئولان هنری را به دنبال داشت. آن زمان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ساماندهی اجراهای خیابان سخن گفت، ساماندهی که بعد از یک دوره گویا به دست فراموشی سپرده شد تا شاید وقتی که اتفاق دیگری همچون رشت رخ داد بار دیگر وعده ای در این خصوص داده شود.

حسینی، معاون هنری 13 ماه پیش خبر از تدوین پیش نویسی داده و عنوان کرده بود: "این شیوه نامه با همکاری نهادهای شهری که مشارکت شان در این امر لازم است و تأیید کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تدوین می شود و ان شاءالله وحدت رویه ای را در این زمینه ایجاد خواهد کرد تا از یکسو فرزندان ایران زمین؛ دختران و پسران نوازنده که در خیابان به مشق آنچه می توانند، مشغولند، دچار آسیب و مشکل نشوند و از سوی دیگر نغماتی که شایسته نیست، به گوش مردم کشورمان نرسد."

محمد اللهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره تدوین این شیوه نامه به همشهری می گوید: "سال گذشته دفتر موسیقی وزارت ارشاد جلساتی را با مسئولان ذی ربط ازجمله معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری و نیروی انتظامی درخصوص برگزاری کنسرت های خیابانی و فعالیت گروه های موسیقی داشته و به دنبال آن دفتر موسیقی مجوز را در مورد قطعات و محتوای کار صادر می کند، شیوه نامه ای صادر می کند که یک بخش آن تعاریف چگونگی فعالیت گروه ها و نحوه صدور مجوز برای فعالیت بوده و در این شیوه نامه وظایفی که پلیس، اداره ارشاد استان ها و شهرداری باید داشته باشند نیز نوشته شده است."

وی ادامه می دهد:"پیش نویس اولیه آماده شده، این شیوه نامه برای ناجا و معاونت فرهنگی و اجتماعی ارسال شده اما با توجه به گذشت زمان، فرایند کار پیش نرفته و تا حدی متوقف مانده است. اما تا جایی که اطلاع دارم معاونت فرهنگی و اجتمای شهرداری اظهارنظر رسمی کرده و موافقت خود را هم اعلام کرده است. باید بار دیگر نهادهای متولی درباره این موضوع گرد هم آمده تا بتوانیم به تصمیم های لازم و نتایج مطلوب برسیم."

تنها اجرای یک کنسرت عمومی

حمایت و ساماندهی از گروه های موسیقی خیابانی وعده ای بود که هنوز محقق نشده، اما در این میان پیشنهاد برگزاری کنسرت های خیابانی برای مردم ازجمله صحبت هایی بود که به میان آمد و این موضوع یک بار با اجرای محمد معتمدی در بوستان آب و آتش محقق شد اما پرونده آن با همین یک اجرا نیز بسته شد.

با اجرای کنسرت های خیابانی حال مردم را خوب کنیم

حسین زمان؛ ترانه سرا و آهنگساز درباره برگزاری کنسرت های بزرگ برای عموم مردم به همشهری می گوید: "من خودم مشتاق این قضیه بودم صحبتی با اعضای شورای شهر ازجمله آقای حق شناس داشتم و خواستم در این زمینه کمک کنند؛ دوستان با استقبال از این موضوع عنوان کردند با آقای حق شناس صحبت کردند؛ و آنها نیز قرار شد پیگیر شوند و هنوز منتظر جواب هستم." زمان ادامه می دهد:"جوانان ما نیازمند فضای شاد هستند، خانواده ها با این حجم از گرانی نمی توانند از پس هزینه ها بربیایند و چطور می توانند پول بلیت های گران کنسرت را بدهند؟ امیدوارم شرایط به گونه ای شود که بتوانیم کنسرت های خیابانی برگزار کنیم. متأسفانه مسئولان در این زمینه بلاتکلیف هستند و یا اینکه مشتاق نیستند، مردم در یک جا جمع شوند؛ دلیلش را نمی دانم."

موضوع دیگری که زمان به آن اشاره می کند، حضور گروه های موسیقی جوان خیابانی است. زمان در این زمینه می گوید:"کسی که دنبال هنر موسیقی می رود؛ نوازندگی و خوانندگی یاد می گیرد در درونش عشق و علاقه ای به هنر موسیقی نهفته است، این افراد هنرمند و مستعد در جامعه به طور حتم نیازهای مادی هم دارند که باید آن را مرتفع کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. گروه های موسیقی جوان از همین قشر هستند، افرادی با عشق و علاقه که نیاز مادی هم دارند و شاید در میان آنها اندک گروهی بدون نیاز مادی فعالیت کند. به نظرم این گروه ها باعث تلطیف فضای جامعه می شوند و باید از آنها حمایت کرد و دست شان را گرفت نه آنکه چوب لای چرخ آنها بگذاریم."

از میان نظرات

نزهت امیری؛ موسیقیدان و رهبر ارکستر:

گروه های موسیقی خیابانی در رنج هستند. ساعت ها راه می روند و 12ساعت ساز می زنند. گاهی تحقیر می شوند. این رنج کشور من و جوانان را نشان می دهد. باید با در اختیار قرار دادن امکانات حتی اولیه برای آنها کار ایجاد کنیم. اگر مسئولان مصمم هستند که این گروه ها را زیرنظر بگیرند. بیایند به شکل زیبا و اصولی گروه های موسیقی را ساماندهی کنند، برایشان جاهایی آماده کنند مانند فرهنگسراها، مکان های خاص عمومی و بوستان ها اما هیچ کسی به فکر نیست.

حامد همایون؛ خواننده:

موسیقی در هرحالتی حال آدم را خوب می کند و گسترش موسیقی بد نیست. باید دست به دست هم بدهیم و کاری برای هنرمندان جوان انجام دهیم. در این میان اجرای افراد معروف در قالب کنسرت های خیابانی می تواند مؤثر باشد. باید این گروه های موسیقی خیابانی هم صنفی داشته باشند؛ کسی که بتواند از فعالیت آنها حمایت کند. این گروه ها از قشر تحصیلکرده و دانشجو هستند.

رضا یزدانی؛ آهنگساز و خواننده:

حضور گروه های موسیقی و نواختن موسیقی نشاط را به همراه می آورد، باعث می شود مردم در یک مقطع زمانی حتی کوتاه شاد شوند. یک شادی مقطعی و کوچک در دل این همه مشکلات برای مردم چه مشکلی دارد؟ موسیقی حتی فضای شهری را تلطیف می کند و با همه مشکلات حال مردم را خوب می کند. گمان می کنم با این نوع رفتارها، تصمیم هایی گرفته می شود که اصلا درست نیست و بیشتر سلیقه ای است.

بابک ریاحی پور، آهنگساز:

حضور گروه های موسیقی خیابانی در هر کشور دیده می شود و این امر بسیار رایج است. نمی دانم چرا این همه سختگیری وجود دارد. بسیاری از این گروه ها افراد مستعدی هستند که به دلیل نبود جایی برای اجرا و امرار معاش در خیابان ها حضور دارند. با توجه به اینکه ارگان های دولتی ما حمایتی نیستند، بنابراین نمی توان انتظار حمایت داشت اما حداقل به این گروه ها سخت نگیرند. زدن ساز و خواندن در خیابان آفت نیست. باید نوع نگاه ها به این فعالیت تغییر کند.

این مطلب برایم مفید است
بلی
0 نفر این پست را پسندیده اند

لینک خبر :‌ اقتصاد نیوز
گروه هنر جشنواره ملی هنری همام شاید بازتعریفی از مفهوم عزم و اراده برای من و شماست، برای ما که گاهی در رخوت روزهایمان فرومی رویم و تاریکی ایام رنگ روزهایمان را می گیرد و یادمان می رود که خواستن توانستن است. هر کدام از ما شاید نیازمند نگاهی دوباره به توانایی هایمان هستیم و همام می تواند این تلنگر را به هرکداممان وارد کند تا شاید به خود بیاییم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

به گزارش ایکنا ، اولین جشنواره ملی هنری همام ویژه اکران آثار هنری هنرمندان توانیاببه همت گالری مهر هنر و با همکاری سازمان بهزیستی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از 26 آذرم تا یکم دی در فرهنگستان هنر برگزار شد. در این رویداد هنرمندان توانیابعبارت ما می توانیم را به بهترین شکل به منصه ظهور رساندند و نشان دادند اراده آدمی را خللی نیست؛ آن ها عزم را معنایی دوباره بخشیدند و حالا پرچمداران امید در جامعه رخوت زده امروز هستند.

دیروز آخرین روز برگزاری جشنواره همام بود، هرچند اختتامیه این رویداد امروز دوم دی ماه در ایوان شمس برگزار خواهد شد، اما روز گذشته یکی از پربازدیدترین روز های این نمایشگاه هنری بود. علاوه بر علاقه مندان به هنرهای تجسمی، چندی از نمایندگان مجلس، هنرمندان و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر از این نمایشگاه بازدید کردند. هر فردی از هر قشری که در نمایشگاه حضور می یافت شاید ناباوری اولین واکنشش در مواجهه با آثار بود و زیبایی آثار همگان را شگفت زده کرده بود. در این گزارش با تعدادی از هنرمندان و میهمانان حاضر در این جشنواره گفت وگوهایی انجام شده که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

هومن لطفعلی، خواننده و موسیقیدان نابینای حاضر در جشنواره همام، با بیان اینکه 23 سال که در حوزه موسیقی مشغول فعالیت می کند، اظهار کرد: از دوره کودکی با موسیقی آشنایی داشتم و خردسال بودم که پدر و مادرم دریافتند من بسیار بی قرارم و دائماً بهانه می گیرم. آن ها مرا نزد روانپزشک کودکان بردند و آن متخصص به والدینم گفت که موسیقی می تواند در بهبود وضعیتم مؤثر باشد. از آن زمان همیشه ضبط صوتی کنارم بود و من با شنیدن، صدای آن آرام می شدم. در ادامه وقتی بزرگ تر شدم موسیقی را جدی دنبال کردم و تا امروز با هنرمندانی چون مهران مدیری هم همکاری داشته ام. در ضمن به صورت انفرادی چند کنسرت نیز در سراسر ایران برگزار کرده ام.

وی افزود: دیدن یا ندیدن برای من چندان اهمیتی ندارد، زیرا تلاش می کنم وقت و انرژی ام را جایی صرف کنم که برایم بازخورد داشته باشد. در این راستا هنر برایم تکیه گاهی محکم است که هر اندازه در آن پیش می روم، مسیرهای جدیدتری پیش رویم گشوده می شود. البته هنر جدا از محاسن، برخی مسائل را نیز در پی دارد و عواطف انسان را بیشتر برمی انگیزد و شکنندگی اهالی هنر بیش از سایر افراد است و امکان دارد با کوچکترین واکنشی فرد دچار آزار شدید شود. این موضوع برای من رخ داده است و از آن آسیب های فراوانی هم دیده ام.

این هنرمند درباره گرایش خود در موسیقی گفت: در حوزه موسیقی پاپ فعالیت می کنم، هرچند توانایی اجرای موسیقی و آواز سنتی را هم دارم، ولی از دیدگاه یک خواننده و آهنگساز باید بگویم که تمام سبک های موسیقی را گوش می دهم، حتی موسیقی رپ را که شاید چندان به آن علاقه مند نباشم. در موسیقی سبک خوب و بد وجود ندارد، بلکه کیفیت اجرای اثر است که ارزش آن را مشخص می کند.

ابراهیم محمدی، دیگر هنرمند توانیاب حاضر در این جشنواره، نیز درباره دغدغه های خود بیان کرد: از کودکی نقاشی کردن را دوست داشتم و ده سال است که حرفه ای نقاشی می کنم. در این نمایشگاه با تابلو غروب حضور دارم، اثری که آن را در هفت روز خلق کرده ام. درباره تأثیر نقاشی در زندگیم باید بگویم که این هنر به من انگیزه زندگی و فعالیت داد، هرچند مشکلاتی که پیش رویم وجود داشت بسیار آزرده ام کرد.

این نقاش تأکید کرد: یکی از مهمترین دغدغه های هنرمندان توانیاب این است که جامعه هنر آن ها را نمی بیند زیرا عده ای تصور می کنند وضعیت جسمی ما سبب می شود که کیفیت هنرمان پایین باشد، در صورتی که آثار همین نمایشگاه کاملاً خلاف این موضوع را نشان می دهد ولی باز هم در بحث فروش ما با مشکلات عدیده ای مواجه ایم. نکته دیگر به گران بودن وسایل نقاشی برمی گردد، برای امثال من که با حقوق بهزیستی و یارانه زندگی می کنند بسیار سخت و دشوار است.

همچنین، شقایق فراهانی نقاش، درباره اثری می گوید: بیش از 10 سال است که نقاشی می کنم. البته پیشتر هم نقاشی می کردم، اما به صورت جدی حدود یک دهه است که در این حوزه فعالیت می کنم. هنر به من انگیزه داد تا ظرفیت هایم را تکمیل کنم، به ویژه افرادی که معلولیت را دلیلی برای ضعف می دانستند و رسیدن به این توانمندی عجیب است. تلاش می کنم به موفقیتی دست یابم که تمام کسانی که مرا یاری کرده اند به من افتخار کنند.

وی ابراز کرد: در کنار نقاشی به تصویرسازی کتاب کودکان هم مشغولم. درباره درآمدزایی آثارم نیز باید بگویم که در این حوزه چندان درآمدی ندارم، اما ناامید نمی شوم و همچنان تلاش می کنم تا بتوانم خودم را در جامعه هنری بشناسانم. البته اثرم در این نمایشگاه به فروش رفته که اولین درآمد هنری ام است.

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، جزء اولین بازدیدکنندگان نمایشگاه است و درباره این نمایشگاه می گوید: این رویداد زیبایی های بسیاری دارد، چون شور زندگی در هنرمندان توانیاب را به تصویر می کشد. البته آثاری که شاهدش هستیم بخشی از توانایی های بالقوه و بالفعل این عزیزان است.

مسئولان استعدادهای هنرمندان توانیاب را شناسایی کنند

وی ادامه داد: امیدوارم این فعالیت ها زمینه ای ایجاد کند تا مسئولان توانایی این هنرمندان را شناسایی کنند. در این میان برگزاری چنین جشنواره هایی کمک می کند تا ظرفیت این هنرمندان بیشتر دیده شود، اما متأسفانه تا امروز بر اثر برخی غفلت ها آنگونه که باید تلاش های این هنرمندان به خوبی دیده نشده است.

محمدرضا مقیسه، روزنامه نگار پیشکسوت، هم با بیان این که از این جشنواره امید خواهید گرفت، گفت: وقتی دچار رخوت و بی انگیزگی می شوم به این نمایشگاه ها مراجعه می کنم و پیشنهاد می کنم حتماً از چنین نمایشگاه هایی بازدید کنید تا بتوانید راه و رسم زیباتر زندگی کردن را بیاموزید. ممکن است هنرمندان حاضر در این جشنواره محدودیت های جسمانی داشته باشند اما آثارشان گویای عمق زندگی است. این نمایشگاه می تواند کلاس درسی باشد تا به ما گوشزد کند که اشرف مخلوقاتیم.

کیفیت آثار شگفت زده ام کرد

جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون، یکی دیگر از میهمانان این جشنواره بیان کرد: من سال هاست در عرصه هنر فعالیت می کنم و نمایشگاه های بسیاری را هم دیده ام، اما وقتی با آثار هنرمندان جشنواره همام رو به رو شدم حیرت کردم، زیرا آثاری را که هنرمندان توانیاب خلق می کنند بی نهایت زیبا و با کیفیت است و اولین چیزی که به ذهن متبادر می شود این است که معلولیت محدودیت نیست و نخواهد بود.

وی ادامه داد: هنرمندان توانیاب نشان داده اند که به راحتی قادرند با هنرمندانی که وضعیت جسمانی عادی دارند رقابت کنند و در مواقعی از آن ها پیشی بگیرند. ما می توانیم از این هنرمندان درس تلاش بگیریم. آن ها نشان می دهند بسیاری از آدم ها قدر ثروتی را که در اختیارشان است نمی دانند و با کم کاری نعمت های خداوند را نادیده می گیرند.

حجت الاسلام و المسلمین سیدرمضان موسوی مقدم، قائم مقام سازمان صداوسیما، درباره ضرورت توجه به هنرمندان توانیاب گفت: آثاری که به ظاهر هنرمندان ناتوان خلق کرده اند هشداری برای امثال ماست که در ظاهر افرادی توانمندیم. این هشدار می گوید تا چه اندازه غافلیم و چشم خود را به روی سرمایه هایی که در اختیارمان است بسته ایم. هنرمندان توانیاب قدر ظرفیتهایشان را می دانند و به خوبی آن ها را به ظهور رسانده اند.

وی اضافه کرد: در برخی مواقع وقتی آثار این عزیزان با دقت می نگرید درمی یابید آثار آن ها حتی کامل تر و بهتر از دیگر هنرمندان است، زیرا زاویه دید آنها با سایر انسان ها متفاوت است. نکته بعد به مسئولان فرهنگی و هنری مربوط می شود که به نظرم در این عرصه تا اندازه ای غافل هستند، زیرا اگر هنرمند شناسانده نشود، آن فرد قادر نیست ظرفیت های خود را نشان دهد. در همین راستا باید برنامه ریزی های مدونی انجام شود تا هنرمندان توانیاب بتوانند در عرصه های بین المللی هم ظرفیت هایشان را نشان دهند.

موسوی مقدم در پاسخ به این سؤال که سیما چگونه می تواند ظرفیت های این هنرمندان را معرفی کند؟ گفت: اولین و مهم ترین اتفاق شناسایی ظرفیت هنری این هنرمندان است. اگر جامعه به این سطح از آگاهی برسد که هنرمندان توانیاب به لحاظ ظرفیت هنری چیزی از دیگر هنرمندان کم ندارند، وضعیت آن ها از هر لحاظ بهتر خواهد شد و اگر این اتفاق رخ دهد، قادریم سالانه چند چهره تأثیرگذار را به جامعه هنری معرفی کنیم.

زهرا سعیدی، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، دیگر بازدیدکننده این نمایشگاه هم بیان کرد: قبل از آمدنم به این جشنواره تعدادی از تصاویر و سابقه هنرمندانش برایم فرستاده بودند تا اگر موقعیتی فراهم شد از آثار هنرمندان جشنواره همام دیدن کنم. جالب است وقتی تصاویر را دیدم برنامه ام را به گونه ای هماهنگ کردم تا بتوانم از این نمایشگاه دیدن کنم، چون این امر را وظیفه خود می دانم. همچنین کیفیت آثار به گونه ای است که نمی توان از دیدن آن ها لذت نبرد.

وی اضافه کرد: هنرمندان توانیاب نمود بارز خواستن توانستن هستند، چون محدودیت آن ها واقعاً محدودشان نکرده است. بنابراین من آن ها را الگوی بارز اراده می دانم. در این نمایشگاه من تصویری بسیار زیبا دیدم که تماشای آن بسیار لذتبخش بود و در این اثر یک ناشنوا تصویری را از مسجدی کشیده و خود را در گوشه ای از آن نقاشی کرده بود. او در این نقاشی از نور مسجد برای بروز توانمندی هایش الهام گرفته بود. نکته جالب اینجاست که بسیاری از این هنرمندان بدون گذراندن هیچ کلاسی به این ظرفیت ها دست یافته اند.

توجه مجلس به معلولان

وی درباره توجه مجلس به هنرمندان توانیاب هم گفت: در مجلس شورای اسلامی پیشنهادی در برنامه ششم توسعه داریم که 20 درصد حداقل حقوق وزارت کار به عنوان مستمری برای این افراد در نظر گرفته شود. این اتفاق خوشبختانه رخ داده است، اما به دلیل تورمی که پیش آمده این افزایش کم اثر شد.

سعیدی با اظهار تأسف از اینکه در بودجه سال 99 رقمی برای معلولان در نظر گرفته نشده، بیان کرد: در مجلس نیز به دلیل مشکلات بودجه ای اعتباری دست ما بسته است، ولی تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا ردیف حمایتی یا افزایش اعتبار را برای این عزیزان در نظر بگیریم. در ضمن جذب خیرین و حمایت های معنوی از دیگر اقداماتی است که در نظر داریم و در پایان از برگزار کنندگان این جشنواره تشکر می کنم.

محمدمهدی عسگرپور، کارگردان سینما و تلویزیون، هم درباره آثار حاضر در این رویداد و هنرمندان خالق آن هم تصریح کرد: قبل از این که آثار حاضر در جشنواره همام را ببینم تصور دیگری از آثار داشتم، ولی این اتفاق مرا شگفت زده کرد، چون زیبایی آثار فوق العاده بود و ایده های فراوانی به من داد. جمله معروف معلولیت محدودیت نیست را بارها شنیده ایم اما با دیدن این نمایشگاه می توانیم آن را به خوبی درک کنیم.

وی با بیان این که آثار جشنواره همام نشانه هایی از عظمت خداوند است، متذکر شد: چند روزی بود که حال خوبی نداشتم به ویژه با مرگ دو نوجوان کولبر به شدت غمگین بودم، اما با دیدن آثار این هنرمندان مجدداً بارقه امید در من جان گرفت.

عسگرپور تأکید کرد: من در بین نزدیکانم افراد معلول دارم، اما آن ها با چنین فضا هایی که هنرمندان توانیاب در آنها حضور دارند آشنا نیستند. برای همین فکر می کنم اگر چنین فضا های بهتر معرفی شوند هم کارکردش برای مردم مطلوب است و هم به معلولانی که هنوز پی به ظرفیت های خود نبرده اند انگیزه می دهد تا آن ها هم در این مسیر قدم بردارند. این اتفاق بسیار ضروری است، چون آمار معلولان در کشورمان بسیار بالاست. در خاتمه از محمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور ، تشکر می کنم که مرا دعوت کرد تا بتوانم لذت تماشای این آثار شگفت انگیز را از دست ندهم.

عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، دیگر میهمانی بود که از این جشنواره بازدید کرد و درباره این رویداد گفت: من جانباز جنگ تحمیلی ام، برای همین حس تمام آدم هایی را که روی ویلچر هستند به خوبی درک می کنم، اما درباره آثار به نمایش در آمده باید بگویم که با تماشای این نمایشگاه حال بسیار خوبی پیدا کردم.

وی افزود: هنرمندان حاضر در این جشنواره نشان دادند که خلق آثار هنری فقط به اراده آدمی بستگی دارد، وگرنه چرا بسیاری از آدم های سالم قادر به خلق گوشه ای زیبای هنری نیستند، ولی این هنرمندان با چنین ظرفیت خیره کننده ای توانسته اند آثار شگفت انگیزی را تولید کنند. درباره اراده آدمی باید این نکته را هم اضافه کنم که برخی از افراد به ظاهر معلول با توانایی و اراده خود توانسته اند در عرصه های سیاسی هم به موفقیت های خوبی دست پیدا کنند. برای مثال از وزیر کشور انگلیس می توان نام برد که نابینا بود.

عزیزی تأکید کرد: معلولیت نباید باعث غم و ناراحتی شود و انگیزه افراد را از بین ببرد. وقتی روی مین رفتم بسیاری می گفتند دیگر نمی توانم به زندگی عادی بر گردم، ولی با تلاش توانستم به مدارج علمی و سیاسی دست یابم که شاید در شرایط عادی این اتفاق میسر نبود.

مرضیه برومند، کارگردان سینما، در سخنانی کوتاه درباره این نمایشگاه گفت: برگزاری چنین رویدادهایی امید و نشاط را به جامعه تزریق می کند و به جای این که ما به عزیزان توانیاب امید و انگیزه دهیم آن ها این کار را می کنند. این اتفاق بسیار زیبا و مسرت بخش است.

شفیع آقا محمدیان، کارگردان سینما و تلویزیون، تأکید کرد: لحظات حضور در این نمایشگاه برایم تبدیل به یک خاطره ماندگار می شود و زیبایی آثار برایم شگفت انگیز است. این هنرمندان تداعی گر ایده های جدیدی برایم بودند و امیدوارم بتوانم اثری با محوریت همین ایده ها تولید کنم.

گزارش تصویری آخرین روز فعالیت همام را در اینجا تماشا کنید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معلولیت محدودیت نیست این یک شعار نیست، چه بسیار افرادی در جامعه که باوجود داشتن شرایط سخت و امکانات محدود به خاطر همت بلندشان به موفقیت در زندگی رسیده اند ازجمله افراد توان یاب که محدودیت آن ها مانع رسیدن به آرزوهایشان نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

خانه فرهنگی
تاریخ انتشار : 03 دی 1398 - 1:00 | 100 بازدید |
|معصومه شمسینی غیاثوند|
معلولیت محدودیت نیست این یک شعار نیست، چه بسیار افرادی در جامعه که باوجود داشتن شرایط سخت و امکانات محدود به خاطر همت بلندشان به موفقیت در زندگی رسیده اند ازجمله افراد توان یاب که محدودیت آن ها مانع رسیدن به آرزوهایشان نشده است. بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان از معلولیت رنج می برند و در کشور ما 11 درصد جمعیت معلول هستند اما به دلیل اینکه شهرهایمان را دوستدار معلولین نساخته ایم شاهد کمتر حضور آن ها در سطح جامعه هستیم.
به تازگی جشنواره ای با عنوان همام در فرهنگستان هنر برگزار شد. این جشنواره برای اولین بار است که در این سطح در کشور برگزار شد و نمایش توانمندی معلولان و ایجاد نشاط در جامعه معلولین از اهداف این جشنواره بود. در این جشنواره 1150 هنرمند توان یاب در کل کشور شناسایی شدند که از میان آثار آن ها، 800 اثر به داوری رسید. پس از داوری اولیه، 159 اثر حائز حضور در نمایشگاه و رقابت نهایی شد.
بازدید از جشنواره هنری همام فرصتی بود برای تماشای آثار هنرمندان توانایی که باوجود سختی ها آثار هنری بی بدیل خلق کرده بودند که چشم مخاطبان مجذوب این آثار هنری می شد. هنرمندانی که پیش ازاین آثار آن ها تنها در نمایشگاه های خیریه به نمایش گذاشته می شد و احساس ترحم مخاطبان را به همراه داشت درحالی که در این جشنواره مخاطبان با تماشای این آثار به اوج و شگفتی هنرمندان
توان یاب پی بردند.
*عدم بسترسازی برای حضور معلولان در جامعه
به منظور بررسی برگزاری جشنواره همام که برای نخستین بار به این شکل در کشور برگزار شد با کریم پاشازاده، دبیر جشنواره ملی هنری همام ویژه هنرمندان توان یاب سراسر کشور به گفت وگو پرداختیم . وی به رسالت در خصوص این جشنواره هنری گفت: درحالی که 11 درصد جمعیت کشور را قشر معلول تشکیل می دهند اما این افراد را در سطح شهر مشاهده نمی کنیم و این دلیل نبودن افراد معلول نیست بلکه به دلیل این است که بسترسازی مناسبی برای حضور آن ها در سطح جامعه فراهم نشده است. آموزش یکی از مهم ترین راه های کسب هنر است درحالی که معلولان آموزشگاه مناسبی را برای کسب هنر ندارند و اینکه افراد معلول با پا و دهان نقاشی می کنند ارزش کار هنری آن ها را چند برابر می کند درحالی که برای نمایش و اکران آثار هنرمندان معلول هیچ مکان مناسبی وجود ندارد.
دبیر جشنواره ملی هنری همام، فرهنگستان هنر را به عنوان مکان موقتی برای نمایش آثار هنرمندان معلول دانست و خاطرنشان کرد: در تهران هیچ مکان مناسبی وجود ندارد که آثار هنرمندان معلول در طول سال به نمایش گذاشته شود. تعداد انگشت شماری سالن اجتماعات مناسب برای برگزاری مراسم های مختلف وجود دارد و برای همین این ارزش برگزاری این جشنواره را افزایش می دهد.
پاشازاده با اشاره به فروش آثار هنری معلولان در جشنواره همام عنوان کرد: این جشنواره فرصتی را ایجاد کرده است تا خارج از هرگونه ترحمی مثل برگزاری بازارچه های خیریه، آثار هنر معلولان عرضه شود و درآمد حاصل از فروش آثار به طور مستقیم به آن ها تعلق بگیرید و به اقتصاد خانواده این افراد کمک و به نوعی خودکفایی ایجاد کند.
وی ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه و خانواده هایی که افراد دارای معلولیت دارند را یکی از مهم ترین دستاوردهای جشنواره همام دانست و اظهار داشت: مشاهده آثار هنری هنرمندان معلول که باوجود شرایط سخت به موفقیت رسیده اند سایر افراد جامعه حتی افرادی که دچار نقص عضو نیستند را ترغیب می کند همت و ممارست این قشر از جامعه را بیاموزند و سرلوحه کار خود قرار دهند.
دبیر جشنواره ملی هنری همام، با اشاره به برگزاری این جشنواره که برای نخستین بار با این میزان استقبال در حوزه هنرهای تجسمی در کشور برگزارشده است، تصریح کرد: این جشنواره با حضور 160 هنرمند برگزار شد درحالی که بیش از 800 اثر به دبیرخانه ارسال شد و درنهایت161 اثر منتخب و در این جشنواره به نمایش گذاشته شد درحالی که ازنظر فراوانی این آثار از 28 استان و 60 شهرکشور در این جشنواره شرکت کرده است که مشارکتی بی نظیر محسوب می شود.
*برگزاری بخش های جانبی ویژه جشنواره همام
پاشازاده با اشاره به برگزاری بخش های جانبی این جشنواره ازجمله کارگاه های آموزشی با حضور اساتید هنر نقاشی، عکاسی و ارتباط تصویری گفت: این کارگاه ها با استقبال دانشجویان دانشگاه های معتبر کشور ازجمله دانشگاه هنر همراه بود که در کنار سایر معلولان دانشجویان به آموزش مشغول بودند. علاوه بر اینکه کارگاه های گروه های تئاتر و موسیقی به صورت روزانه برنامه هایی داشتند که یکی از جذابیت های جشنواره همام بود.
وی همچنین استقبال مسئولان و هنرمندان مطرح را از جشنواره همام بی نظیر دانست و گفت: علاوه بر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،رئیس سازمان بهزیستی و دکتر قالیباف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از جشنواره همام بازدید داشتند و در کنار مسئولان چهره های شاخص سینما و تئاتر به بازدید از این نمایشگاه پرداختند و نظرشان این بود که احساسی که از بازدید این نمایشگاه داشتند را در هیچ نمایشگاه دیگری تجربه نکرده بودند.
دبیر جشنواره ملی هنری همام، با تأکید بااینکه افراد دارای معلولیت نیاز به ترحم ندارند و نیاز به توجه دارند، تصریح کرد: جشنواره همام ثابت کرد که معلولیت محدودیت نیست چراکه بسیاری از این هنرمندان بدون استاد آموزش به این جایگاه رسیده اند به صورت خودآموز هنر را به زبان مشترک انتخاب کردند و توانستند این موفقیت را به رخ سایر افراد جامعه بکشند.
پاشازاده، چهره برخی از هنرمندان توان یاب در جشنواره همام را در حد بین المللی دانست و گفت: هنرمندی مثل عاطفه ثمری جایزه یونیسف را دارند. هنرمندی مثل رحیم عزیزی که از دو دست دارای معلولیت است با پا نگارگری می کند و در مسابقات جشنواره فجر جایزه گرفته است. استاد راشکی هنرمند معاصر کشور است که همه اساتید هنرهای تجسمی این هنرمند را می شناسند.
وی با تأکید بر فراهم کردن فرصت هایی برای هنرمندان توان یاب در جامعه که دارای ارزش افزوده در کشور هستند، گفت: اگر این ظرفیت ها را با گسترش امکانات در سطح شهرها ایجاد کنیم 11 درصد قشر پرتوان به آغوش جامعه بازمی گردند. مسابقات جهانی ویژه هنرمندان معلول که از سال 1980 توسط ژاپن راه اندازی شد و هر چهار سال یک بار به میزبانی یک کشور برگزار می شود، اما تاکنون حضور سازمان یافته همانند مسابقات پارالمپیک نداشته ایم و لازم است که تیمی را بااستعداد یابی و تقویت هنرمندان توان یاب برای شرکت در مسابقات جهانی هنر و مهارت یابی آماده کنیم.

لینک خبر :‌ روزنامه رسالت
کتاب قاچاق نخرید اگر اهل مطالعه کتاب هستید بدون تردید پوستر قرمزرنگی را که این جمله روی آن نوشته شده در کتاب فروشی ها دیده اید. قاچاق کتاب موضوع مهمی است که می تواند آسیب سنگینی به ناشران و درمجموع علاقه مندان به مطالعه بزند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

گزارش خبرگزاری فارس؛ رضا افراسیابی: میدان انقلاب پاتوق کتاب خوان های تهرانی است که در اینجا همه جور کتابی در قفسه کتاب فروشی ها و در بساط دست فروشان پیدا می شود، در گزارشی که پیش روی شما قرار دارد به میدان انقلاب رفته ایم و با مردم، کتاب فروشان و دست فروشان درباره قاچاق کتاب گفت وگو کرده ایم. البته برای اینکه از برنامه مسئولان برای جلوگیری از قاچاق کتاب مطلع شویم با احد جاودانی رئیس اداره ارشاد استان تهران گفت وگو کرده ایم.

قاچاق کتاب چیست؟

اگر نسبت به قاچاق کتاب شناختی ندارید حتماً از خودتان می پرسید که مگر کتاب هم قاچاق می شود، بهتر است بدانید که وقتی یک کتاب در بازار پیدا نمی شود و عده ای سودجو آن را بدون کسب اجازه از مؤلف و ناشر اصلی چاپ و روانه بازار می کنند، قاچاق کتاب اتفاق افتاده است، البته به کتاب هایی که از خارج کشور وارد می شوند و بدون نظارت وارد بازار می شوند هم قاچاق می گویند.

در بساط کتاب فروش چه می گذرد؟

میدان انقلاب به واسطه حضور بسیاری از مغازه های کتاب فروشی محل رفت وآمد علاقه مندان به کتاب است و به همین دلیل اگر بگوییم اینجا یکی از پاتوق های فرهنگی پایتخت است بیراه نگفته ایم؛ اما در پیاده راه شرق و غرب میدان انقلاب کم نیست تعداد دست فروش هایی که کتاب ها را کف زمین پهن کرده اند.

جالب اینجاست که گاهی کتاب هایی که در مغازه انتشاراتی های قدیمی پیدا نمی شود را می توانی در میان همین کتاب ها که کف پیاده راه چیده شد پیدا کرد، مرد لاغراندامی که 50 سال سن دارد تعداد زیادی کتاب را روی برزنت چیده و خودش هم مشغول مطالعه است.

مشغول نگاه کردن به کتاب هایش هستم که سرش را بالا می آورد کتاب را می بندد و این چنین می گوید: دنبال چی می گردی بگو کمکت کنم. من که از سؤالش جاخورده ام جواب می دهم: پیرمرد و دریا. از میان کتاب های نزدیک خودش یکی را برمی دارد و همان طور که مشغول حساب کردن است توضیح می دهد: وقتی یک کتاب در بازار وجود ندارد اما مردم به دنبال آن کتاب هستند چه اشکال دارد که از طریق دیگری به مخاطبان ارائه شود.

مسئولان مانع قاچاق کتاب شوند

به جرئت می توان گفت که بیشتر افرادی که در حوالی میدان انقلاب قدم می زنند یا برای خرید کتاب آمده اند و یا اینکه در دست هایشان کیسه های پر از کتاب گرفته اند. وارد یکی از مرکز خریدهای ضلع شرقی میدان انقلاب می شوم که بورس کتاب فروشی است.

داخل یکی از مغازه ها می شوم و پس از بیرون رفتن مشتری، موضوع گزارش را با این ناشر کتاب مطرح می کنم. علیرضا از 7 سال پیش در حرفه کتاب فروشی مشغول فعالیت است و با موضوع قاچاق کتاب غریبه نیست.

او می گوید: در این مدت بارها شاهد قاچاق کتاب های خود و دیگر همکارانمان توسط افراد سودجو بوده ام؛ اما چه می شود کرد کاری از دستمان برنمی آید تا جلوی آنها را بگیریم. درخواست من از مسئولان فرهنگی این است که با اقدام صحیح و به موقع جلوی قاچاق کتاب را بگیرند.

قاچاق کتاب؛ بلای جان ناشران و کتاب فروشان

در میان مغازه های کتاب فروشی فروشگاه هایی که بورس نوشت افزار هستند هم کم نیستند که قیمتشان نسبت به نقاط مقرون به صرفه تر است، حتی دکه های روزنامه فروشی اطراف میدان انقلاب کاغذهای کاهی و دفترچه های یادداشت را با جنس و تعداد صفحه مختلف به مشتریان عرضه می کنند.

وارد یکی دیگر از کتاب فروشی ها می شوم که مرد میان سال مشغول چیدن کتاب داخل قفسه ها است. وقتی به مسئول کتاب فروشی می گویم که برای چه به مغازه اش آمده ام دست از کار می کشد و مشتاقانه می گوید: در 15 سالی که در حوزه کتاب مشغول فعالیت هستم متأسفانه بارها شاهد قاچاق کتاب بوده ام. قاچاق کتاب بلای جان ناشران و کتاب فروشان شده است .

این کار باعث شده تا ناشران ضرر مالی سنگینی به ناشران وارد شود که جبران آن برایشان بسیار سخت است، بهتر است مسئولان فرهنگی هر چه زودتر چاره ای برای حل شدن این مشکل پیدا کنند.

پایان نامه هم فروخته می شود

همین طور که در میدان انقلاب قدم می زنم و مغازه های کتاب فروشی و بساط دست فروشان را نگاه می کنم، صدای دورگه مردانی که جمله پایان نامه فروشی، بفرما را تکرار می کنند در گوش هایم می پیچد.

سراغ یکی از آنها می روم تا اطلاعات بیشتری را درباره پایان نامه های فروشی در اختیارم قرار بدهد. او با صدایی بلند می گوید: از پزشکی تا ادبیات تو هر رشته ای که بخوای پایان نامه داریم که راحت بالاترین نمره رو از استادت بگیری. با صدایی آهسته می گویم که قیمت چقدر است. با خنده می گوید: نترس بلند حرف بزن، 2 سالی می شود که اینجا کار می کنم و تا امروز هیچ کس مشکلی برایم ایجاد نکرده است، قیمت پایان بسته به رشته و چیزی که انتخاب می کنی متغیر است.

به بهانه ای از او جدا می شوم و به این فکر می کنم که جامعه ما در آینده ای نه چندان دور متخصصانی خواهد داشت که برای پایان نامه شان هیچ زحمتی نکشیده اند و فقط پول پرداخت کرده اند.

رئیس اداره ارشاد: آسیب به باورها و اعتقادات مردم

برای اینکه یک طرفه به قاضی نرفته باشیم سراغ احد جاودانی رئیس اداره ارشاد استان تهران هم می رویم، او می گوید: متأسفانه موضوع قاچاق کتاب را نمی شود انکار کرد و شاهد این اتفاق توسط سوداگران در بازار کتاب هستیم، کتاب هایی که قاچاق می شوند را به 2 دسته می توان تقسیم کرد.

جاودانی ادامه می دهد: دسته اول کتاب هایی هستند که پس از ارائه به ارشاد اصلاحیه می خورند اما نویسنده یا ناشر حاضر به انجام این کار نیستند و کتاب را خارج از سیستم قانونی وارد بازار می کنند؛ اما دسته دوم کتاب هایی هستند که از خارج کشور وارد می شوند و با معیارهای نظام و ارزش های دینی مان مطابقت ندارند که به همین دلیل به شکل غیرقانونی در بازار توزیع می شوند.

رئیس اداره ارشاد تهران می افزاید: اجازه بدهید در این رابطه مثالی بزنم تا موضوع خوب روشن شود، مقام معظم رهبری درباره حفظ وحدت بین مسلمانان همیشه تأکید داشته اند اما بعضی از کتاب ها در تضاد با فرمایشات ایشان است که مجوز چاپ را دریافت نمی کنند، بدون تردید قاچاق کتاب به کتاب فروشان و ناشران که به شکل قانونی در حوزه فرهنگ کشور فعالیت می کنند، صدمه خواهد زد.

طبق آمارها قاچاق کتاب در سال جاری نسبت به قبل کاهش داشته است

جاودانی توضیح می دهد: در سال گذشته 50 هزار جلد کتاب قاچاق که محور اصلی شان انحراف دینی بود را کشف کردیم و مانع از توزیع در بازار شدیم، آسیب های ناشی از قاچاق کتاب بر باورها و اعتقادات است که به همین دلیل نباید نسبت به آن بی توجه باشیم، طبق آمارها قاچاق کتاب در سال جاری نسبت به قبل کاهش داشته است.

وی بیان می کند: بازرسی های ما بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی همراه با نمایندگان اتحادیه ناشران، چاپخانه داران و نیروی انتظامی انجام می شود که بر اساس میزان تخلف جریمه می شوند یا کتاب هایشان جمع آوری خواهد شد، تلاش می کنیم به طور مستمر به همراه نمایندگان مراجع قانونی بر بازار کتاب نظارت داشته باشیم و از قاچاق کتاب جلوگیری کنیم.

قاچاق کتاب را جدی بگیریم

متأسفانه مقابله با قاچاق کتاب آن طور که شایسته است جدی گرفته نمی شود درصورتی که نباید نسبت به آن بی تفاوت باشیم. مسئولان فرهنگی هم باید بر بازار کتاب نظارت بیشتری داشته باشند و همچنین با متخلفان جدی تر برخورد کنند. البته مردم هم به این نکته توجه داشته باشند که بهتر است کتاب موردنظرشان را از فروشگاه های معتبر تهیه کنند.

انتهای پیام/ی/گ1/ق

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکمیته ناشران داخلی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از اصلاح آیین نامه نمایشگاه کتاب سی و سوم خبر داد و گفت: پس از اصلاح آیین نامه ثبت نام ناشران داخلی را تا پایان دی ماه آغاز خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

سید احمد رفیع جواهری مدیر کمیته ناشران داخلی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، از تشکیل ستادی برای اصلاح آیین نامه داخلی نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: کمیته ای متشکل از 3 نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، 3 نماینده صنف( اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و اتحادیه آشنا) و 3 نماینده موسسه نمایشگاه های فرهنگی در حال بررسی آیین نامه داخلی نمایشگاه کتاب هستند.

وی با اشاره به اصلاحات اساسی در آیین نامه گفت: در برخی موارد ایرادات و نواقص اساسی وجود داشت که باید اصلاح شود در برخی موارد نیز ادبیات به کار رفته در متن نیازمند اصلاح است.

جواهری در پاسخ به این پرسش که ناشران متخلف سال های گذشته اذعان می کنند که نمی دانستند اقدامی که انجام می دهند، تخلف است، آیا موارد و مصادیق تخلفات در آیین نامه مشخص نشده است، گفت: خیر، همه موارد تخلف در آیین نامه به صورت مصداقی بیان شده است، اگر جنین نبود که ما نمی توانستیم با تخلفات برخورد کنیم، مشکل این جاست که ناشران آیین نامه را دقیق نمی خوانند.

وی هم چنین از آغاز ثبت نام ناشران داخلی تا پایان دی ماه خبر داد و گفت: ناشران داخلی از همین امروز نسبت به اصلاح فعالیت خود در سایت خانه کتاب اقدام کنند ، تا اگر کتاب های منتشره خود را ثبت نکرده اند ، گزارش فعالیتشان بروز شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
موسسه خانه کتاب در سال 1387 هتلی را در مشهد مقدس خریداری می کند تا تبدیل به زائرسرای اهل قلم شود، اما فروشنده ملک را به چند نفر دیگر نیز فروخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

خبرگزاری مهر ، سرویس فرهنگ

اطلاعاتی به خبرنگار مهر رسیده که حکایت از یک کلاهبرداری عجیب از موسسه خانه کتاب دارد. این موسسه در سال 1387 هتل آپارتمان وصال را در مشهد مقدس به آدرس خیابان آخوندخراسانی، آخوندخراسانی 22 پلاک 134 به صورت قولنامه ای خریداری می کند.

گویا بخش عمده ای از قیمت ملک مذکور (مبلغی در حدود یک و نیم میلیارد تومان) به حساب مالک واریز می شود تا باقی مبلغ در هنگام سند زدن به مالک تحویل شود.

اما پس از واریز مبلغ به حساب صاحب ملک مشخص می شود که سه دانگ از هتل به نام اوست و سه دانگ دیگر به نام همسرش و همچنین ملک در گرو یکی از بانک هاست و البته همسر دوم فروشنده نیز بابت مطالبات خود از او ملک را توقیف کرده است. همچنین در طی این مدت فروشنده ملک را به دو خریدار دیگر نیز فروخته است.

اطلاعات دریافتی خبرنگار مهر نشان دهنده آن است که موسسه خانه کتاب با طرح شکایت در مراجع قضایی پیگیر این موضوع است اما این پیگیری تاکنون به نتیجه نرسیده است.

حال با توجه به اینکه وظایف تعریف شده موسسه خانه کتاب خدمت به اهل قلم است، این موسسه و مدیران سابقش باید نسبت به این اتفاق پاسخگو باشند. سوال اینجاست که چرا مدیرعامل وقت موسسه خانه کتاب ملک هتل وصال را بدون مشورت حقوقی به صورت قولنامه ای خریداری کرده است؟ آیا این موسسه در آن دوران از حضور یک وکیل یا حقوق دان بهره می برده یا خیر؟

موسسه خانه کتاب زیرمجموعه ای از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، سوال دیگر این است که چرا این وزارتخانه در طی این 11 سالی که از ماجرا می گذرد نتوانسته این حق اهالی قلم ایران را احیا کند و چرا نسبت به این ماجرای حیرت آور شفاف سازی نکرده است؟

شواهد نشان می دهد که هتل آپارتمان وصال در طی این مدت به مخروبه تبدیل شده و حتی برخی از تجهیزات ساختمان از جمله آسانسورها نیز به سرقت رفته است. اگر ملک به این صورت خریداری نمی شد اهالی قلم می توانستند در سفرهای زیارتی خود به مشهد مقدس از امکانات آن بهره ببرند. به عبارتی در طی این 11 سال نه در حق خانه کتاب بلکه در حق اهالی قلم ایران اجحاف شده است.

حضور حضرت آیت الله رییسی در جایگاه ریاست قوه قضاییه و قاضی القضاتی کشور تاکنون برکات بسیاری به همراه داشته است. تاکید ایشان بر شفافیت و پیگیری حقوق اجحاف شده از مردم شریف ایران ستودنی است. امید است که با عنایت ویژه ایشان به این پرونده، حق اجحاف شده اهالی قلم در ایران نیز استیفا شود. به هر حال مبلغ مهمی از پول بیت المال در این ماجرا ضایع شده است که باید از طرف متولیان امر پیگیری شود.

خبرگزاری مهر آماده انتشار پاسخ موسسه خانه کتاب و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

کد خبر 4806276

محمد آسیابانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نزدیک به 16 میلیارد ریال صرف خرید 48 هزار و 650 نسخه کتاب خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : جماران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، در جلسه ششصد و هفدهم هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خرید 376 عنوان کتاب در 48 هزار و 650 نسخه به مبلغ کل 15 میلیارد و 889 میلیون و 750 هزار ریال تصویب شد.

عناوین کتاب های مصوب برای خرید، در سایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در پایگاه اطلاع رسانی هیات انتخاب و خرید کتاب بارگذاری شده است.

5757

کد خبر 1334365

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
نیکنام حسینی پور، در آیین نخستین جشنواره معلمان مولف و پژوهشگر حوزه علوم جغرافیایی ریشه مشکلات مختلف فعلی کشور را ناشی از بی توجهی به علوم انسانی دانست و درباره جایگاه رشته جغرافیا در ایران گفت: رشته ای مانند جغرافیا که یکی از کاربردی ترین علوم در جهان امروز شناخته می شود، در بین مردم، منزوی و ناشناخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین جشنواره معلمان مولف و پژوهشگر حوزه علوم جغرافیایی دوشنبه (2 دی ماه) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.

نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب با اشاره به اینکه حوزه علوم انسانی در حوزه مسئولیت های دولتی مورد توجه قرار نمی گیرد، گفت: با وجود اینکه در بسیاری از کشور ها رشته های علوم انسانی جایگاه ویژه و بالایی دارد متاسفانه در کشور ما دیدگاه مردم به این رشته قابل توجه نیست؛

وی ادامه داد: در نتیجه رشته ای مانند جغرافیا که یکی از کاربردی ترین علوم در جهان امروز شناخته می شود، در بین مردم، منزوی و ناشناخته است؛ همچنین این شاخه دانشگاهی که بین رشته ای نیز محسوب می شود، جایگاه مناسبی در حوزه محیط زیست ندارد.

حسینی پور با اشاره به بی توجهی متقاضیان ورود به دانشگاه به رشته جغرافیا، افزود: در گذشته معمولا رشته های علوم تجربی و ریاضی در اولویت دانش آموزان داوطلبان ورود به دانشگاه بود و گرایش های رشته علوم انسانی جزو انتخاب های آخر قرار داشت.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب بی توجهی به مشکلات جاری زندگی امروز را ناشی از بی توجهی به علوم انسانی دانست و گفت: رویکرد ما به علوم انسانی کاملا نقطه مقابل کشورهای دیگر است و شاید به این دلیل است که هنوز جایگاه علوم انسانی را در حوزه های مختلف نشناخته ایم و مسائل و مشکلاتی چون تعطیلی مدارس، اختلال در برنامه ریزی شهری که مردم ایران درگیر آن هستند و برایشان ملموس است، به دلیل بی توجهی به علوم انسانی است.

حسینی پور با بیان اینکه اهمیت جغرافیا در علوم را نمی توان کتمان کرد، افزود: اهمیت این علم برای کشوری همچون ایران که در موقعیت خاص جغرافیایی، آب و هوایی و سیاسی قرار دارد، دوچندان است.

وی ادامه داد: انسان جهان پرشتاب امروز برای داشتن زندگی مرفه دست به اختراعات و اکتشافات مِی زنند؛ اما همین پیشرفت ها موجب ایجاد مشکلات جغرافیایی حاضر شده است که در مناطق مختلف، مسائل و مشکلات متفاوتی در جهان به وجود می آورد، مسائلی که باید برای آن راهکار های عملی مناسبی جست و جو کرد.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب با اشاره به اینکه شهر تهران یکی از آلوده ترین شهر های جهان به شمار می رود، ادامه داد: یک روز از هر سه روز تهران متاثر از یک آلاینده ها مختلف آلوده می شود، البته عوامل متعدد دیگری در آلودگی این شهر نقش دارند؛ اما اثر عوامل جغرافیایی بیش از دیگر عوامل است.

وی ادامه داد: مسائل و مشکلات جغرافیایی عصر امروز باید مورد بررسی قرار بگیرد و مولفان دلسوز این رشته به کمک مسئولان کشور بیایند و به سهم خود در این راه قلم بزنند. وظایف وجدانی و عمده معلم را صداقت، خدمت و راهنمایی واقعی افراد یک جامعه تشکیل می دهد و چه خوب است این روشنگری علمی در قالب کتاب در راستای رفع مشکلات، به مردم هم ارائه شود.

انتشار 785 عنوان کتاب جغرافیا طی بیش از یک سال
حسینی پور در ادامه به میزان تولید سالانه کتاب در حوزه جغرافیا اشاره و بیان کرد: طبق آمار موسسه خانه کتاب از ابتدای سال 1397 تا کنون 785 کتاب در شاخه های مختلف جغرافیا ثبت شده که در این میان 295 اثر چاپ نخست هستند.

وی افزود: در سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال در رشته جغرافیا 48 اثر شامل 19 اثر در رشته جغرافیای طبیعی 26 اثر در رشته جغرافیای انسانی و سه اثر در ایران شناسی به دبیرخانه ارسال شد. کتاب روش تحقیق برای اوقات فراغت و گردشگری ترجمه احمد پور احمد و علی حسینی حائز رتبه شایسته تقدیر شد. 196 نفر از اعضای سایت اهل قلم موسسه خانه کتاب دانش آموخته رشته تحصیلی جغرافیا هستند.

وی در مقایسه میزان توجه به رشته تخصصی جغرافیا با دیگر رشته های تخصصی گفت: بسیاری از رشته ها از جمله پزشکی تخصصی شده است و برای هر بیماری به پزشک متخصص مراجعه می شود اما به دانش آموختگان رشته های جغرافیا، جامعه شناسی و برنامه ریز شهری بی توجهی می شود.

به گفته مدیر عامل موسسه خانه کتاب، رشته جغرافیا به عنوان یک شاخه بین رشته ای در چند سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است باید پرسید تا چه میزان از تجربه و دانش دانش آموختگان این رشته با توجه به موقعیت ایران بهره مند شده ایم.

حسینی پور با اشاره به موقعیت استراتژیک ایران از نظر جغرافیایی و اهمیت شناخت آن و لزوم حفظ مرز ها بیان کرد: باید بدانیم چگونه از مرز های جغرافیایی محافظت کنیم. دغدغه مولفان و پژوهشگران در این زمینه بسیار با اهمیت است و باید مورد توجه قرار بگیرد تا بتوانیم به جامعه بزرگ و فرهنگی ایران خدمت کنیم.

وی دورهمی معلمان مولف حوزه جغرافیای را نشانه همت بزرگ در وانفسای بی توجهی جامعه به موضوع جغرافیا دانست و گفت: بحث کتاب و کتابخوانی و توجه به معلمان مولف بسیار ارزشمند است. همکارانمان در وزرات آموزش و پرورش باید در توجه به معلمان مولف قدم های بزرگی بردارند.

آمادگی خانه کتاب برای برگزاری جشنواره دانایی توانایی ویژه معلمان
حسینی پور با اشاره به جشنواره دانایی و توانایی ویژه دانش آموزان گفت: یکی از اقدامات قابل توجه در هفته کتاب، برگزاری جشنواره دانایی و توانایی بود، در اختتامیه جشنواره پیشنهاد برگزاری رویداد مشابه برای معلمان طرح شد. موسسه خانه کتاب برای این موضوع آمادگی خود را اعلام می کند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: همه ما اعتقاد داریم، اگر بخواهیم نسل کتابخوان داشته باشیم باید خانواده و همچنین معلم دلسوزی علاقه مند به کتاب و البته دانش آموزان کتابخوان داشته باشیم. اگر این اعضا با هم حرکت کنند، بی تردید می توانند آینده خوبی را برای ایران بزرگ رقم بزنند.

محمد علی میرزایی، رئیس دو انجمن جغرافیایی معلمان تهران و ایران در ادامه این مراسم با اشاره به فعالیت های انجمن جغرافیای معلمان تهران و ایران بیان کرد: دفتر دو انجمن معلمان جغرافیای معلمان تهران و ایران در پایتخت مستفر است و برنامه های متنوعی را برگزار می کند. روز های 18 و 19 دی ماه همایش ملی پیش بینی شده است.

وی درباره برنامه های انجمن در هفته پژوهش افزود: دو مسابقه کتابخوانی و آیین تجلیل از مولفان برای هفته پژوهش برنامه ریزی شده بود که برنامه نخست به دلیل برخی مشکلات برگزار نشد اما امروز شاهد برگزاری نخستین جشنواره معلمان مولف هستیم. در برگزاری این برنامه اداره کل آموزش و پرورش استان تهران و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری قابل توجهی با انجمن داشتند.

در پایان این مراسم از برگزیدگان نخستین جشنواره معلمان مولف تجلیل شد.

در این آیین نیکنام حسینی پور، مدیر عامل موسسه خانه کتاب، محمد رضا سحاب، مدیر عامل موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب، محمد علی میرزایی، رئیس دو انجمن جغرافیایی معلمان تهران و ایران حضور داشتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از بودجه هشت میلیاردی هیات خرید کتاب در سال 1398 تاکنون حدود 90 درصد آن برای خرید کتاب ناشران اختصاص پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به روند فعالیت هیات خرید کتاب گفت: اواخر بهار امسال به ما ابلاغ شد در حد هشت میلیارد تومان می توانیم خرید کتاب از ناشران داشته باشیم و تلاش کردیم جلسات را به لحاظ مالی به گونه ای مدیریت کنیم که این رقم با احتساب 30 درصد تخفیف نسبت به قیمت پشت جلد کتاب، موازنه داشته باشد.

وی با بیان اینکه هیات خرید کتاب در طول امسال تقریبا هر ماه دو جلسه برگزار کرده است، افزود: تلاش کردیم برنامه ریزی های امسال به گونه ای مدیریت شود که تا پایان سال تا سقف هشت میلیارد تومان تعیین شده کتاب خریداری کنیم.

دانش ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی ما این است که در دی ماه نیز دو جلسه هیات خرید کتاب داشته باشیم و به این ترتیب تا بهمن خرید کتاب ادامه خواهد داشت.

دانش با بیان اینکه در دو ماه پایانی سال به دلیل انبارگردانی انبار خرید کتاب نخواهیم داشت، تاکید کرد: از مبلغ تعیین شده برای این هیات تاکنون 90 درصد اختصاص پیدا کرده است.

وی همچنین درباره فعالیت های هیات خرید کتاب در سال 1399 توضیح داد: برای سال آینده باید بودجه و شرایط ابلاغ شود اما هنوز به صورت رسمی ابلاغیه ای برای خرید کتاب در سال 1399 و نمایشگاه کتاب تهران نداریم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: همه تلاش بر این است که ناشران بخش های مختلف در فضای مسقف جانمایی شوند و هیچ بخشی زیر چادر نباشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عنوان کرد: در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب، همه تلاش این است که امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته برای همه همکاران و ناشران بخش های مختلف داشته باشیم تا شرایط برگزاری بهتر باشد.

وی ادامه داد: همه هدف ما این است که به لحاظ نمایشگاهی، فضای بهتری داشته باشیم و اینکه نمایشگاه در مصلا برگزار می شود، خواسته صنف بوده است.

حسن پور با اشاره به آماده سازی بخش های مختلف مصلا برای نمایشگاه کتاب تهران گفت: همه تلاش ما این است که ناشران بخش های مختلف در فضاهای مسقف جانمایی شوند؛ به طوری که هیچ بخشی زیر چادر نباشد.

وی با بیان اینکه در انجام کارها کیفیت را به کمیت ترجیح می دهیم، تاکید کرد: با توجه به همه شرایط و موقعیت های مختلف تلاش داریم کیفیت بخش های مختلف را ارتقا دهیم و ناشران نسبت به دوره های قبل با شرایط بهتری در نمایشگاه حضور داشته باشند.

حسن پور با اشاره به آغاز فعالیت های نمایشگاه زودتر از سال های دیگر نیز توضیح داد: از آنجایی که تاریخ برگزاری نمایشگاه نسبت به سال های قبل زودتر است، زمان ما برای آماده سازی کمتر است؛ چون بعد از تعطیلات عید نمایشگاه برپا می شود و به همین دلیل فرایندها باید سرعت بیشتری داشته باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرعامل شهر کتاب درباره مشکلات خانه وارطان گفت: فرقی نمی کند چه کسی وزیر باشد. وزیر، معاونان و مدیران کل حق ندارند امضاهای مسئولان پیشین را نقض کنند و قرارهای آنها را نادیده بگیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر ، نشست خبری مهدی فیروزان و علی رضا بهزادی، مدیران شهر کتاب و رویداد مهندسی صبا، دیروز شنبه اول دی در خانه وارطان برگزار شد. این نشست به دلیل لاینحل ماندن مساله این دو شرکت با وزارت راه و شهرسازی بر سر خانه وارطان برگزار شد.

فیروزان و بهزادی در ابتدای این نشست گفتند بعد از بیش از یک سال دوندگی بی حاصل، می خواهند صدای خود را به گوش مردم و مسئولان برسانند و به وسیله از وزیر راه و شهرسازی بخواهند تا برای حل مسائل اقدام کند.

فیروزان در بخش انتهایی این برنامه گفت: چون دوستان من در دولت مرا از انتقاد به وزیر راه و شهرسازی برحذر داشته اند، از ایشان خواهش می کنم مساله ما را زودتر حل کنند. من گمان می کنم مشکل، رویکرد فرهنگی ما است. شهر کتاب متعلق به ملت است؛ اما ممکن است وزارتخانه متعلق به طیفی خاص باشد. مشکل ما این است که مستقلیم و وزارتخانه می خواهد استقلال ما را از بین ببرد. در کشوری که قرار است مدیرانش مدبر باشند و عقلانیت و خلاقیت داشته باشند، این طرز رفتار، نامی جز اتلاف منابع ندارد. تیم وزارتی به جای گره گشایی، گره بر گره افزوده اند. امروز ما دنبال دادخواهی هستیم.

بهزادی هم گفت: سال 1394 دکتر آخوندی و دکتر ایزدی تصمیم گرفتند فضایی را بر گفت وگو و اتفاقات معماری، شهرسازی، جامعه شناسی و فرهنگی تاسیس کنند. صاحبان آن خانه که می توانستند اینجا را تخریب کنند، با فرهنگ دوستی تمام، اینجا را به شرکت عمران بهسازی فروختند که اسم آن اکنون به بازآفرینی تغییر یافته است. کلید اینجا را دکتر ایزدی در اختیار ما گذاشتند و من از آقای فیروزان به عنوان کسی که تجربه کار در شهر کتاب و مدیریت فرهنگی دارند، درخواست کردم کنار ما باشند. متاسفانه در کشور ما گمان می کنند با تغییر مدیریت، باید اقدامات مدیران قبلی را متوقف کرد. ما دنبال محکوم کردن کسی نیستیم؛ می خواهیم این نهاد همچنان با همین روند به کار خود ادامه بدهد. قوانین چنین خانه ای را باید بخش خصوصی تعیین کند، نه وزارتخانه. ما اینجا را به عنوان خانه ای در آستانه تخریب کامل تحویل گرفتیم و ساختیم . ما می خواهیم مدیران به ما از بالا نگاه نکنند و برای گفت وگو یک بار هم که شده به محل ما بیایند تا دور از فضاهای محافظت شده با هم مکالمه کنیم.

در ادامه فیروزان گفت: پروژه خانه وارطان را شهر کتاب با کمک شرکت رویداد مهندسی صبا در 1396 شروع کرد. این ساختمان را که حالتی فرسوده داشت، وزارت راه و شهرسازی خریده بود. در زمان وزارت آقای آخوندی وزارت راه و شهرسازی با موسسه صبا توافق کرده بود که اینجا را مرمت و بازسازی کنند و به آن کاربری فرهنگی و هنری بدهند. شهرکتاب بعدها به موسسه صبا پیوست. زمینه های بازسازی بسیار بود و ما مبالغ زیادی را برای احیای این خانه هزینه کردیم. شرکت مادرتخصصی عمران بهسازی که اکنون نامش به شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تغییر کرده، به ما قراردادی داد با عنوان قرارداد مدرن سازی بهره برداری و اهتمام که الان موجود است. هدف آن قرارداد مدرن سازی و نوسازی بافت های فرسوده بود. قرار شد ما اینجا را بازسازی کنیم. ما هم یک طرح فرهنگی بزرگ ارائه کردیم؛ طرحی که شامل خانه گفتمان معماری بود که نشست های آن در طبقه های اول و دوم اینجا برگزار می شد. با درست شدن سالن اجتماعات و تامین تجهیزات صوتی، برنامه ریزی برای برنامه های متعدد و متفاوت شروع شد. طبق این قرارداد که هیچ وقت امضا نشد و طبق نامه های گوناگونی که وزارتخانه در اختیار ما قرار داد، ما حق بهره برداری از اینجا را پیدا کردیم.

مدیرعامل شهر کتاب با اشاره به موقعیت خانه وارطان نزد معماران و اهل فرهنگ و هنر گفت: در واکنش به اتفاقات این چند روز اخیر معماران و شهرسازان بسیاری از تعطیلی خانه وارطان گله کرده اند زیرا اینجا خانه ای شده بود برای معماران و شهرسازان. همزمان که نمایشگاه های گوناگونی در این ساختمان برگزار می شد، ما هم مشغول بازسازی قسمت دیگر حیاط بودیم. می خواستیم در این قسمت از خانه واطان عرصه ای جدید را برای فعالیت های شهر کتاب تعریف کنیم. شهر کتاب که طبق اساسنامه اش موسسه غیرانتفاعی و عام المنفعه است، تاکنون در زمینه های ادبیات، کتاب، نقد کتاب و نقد موسیقی فعالیت کرده است. در خانه وارطان قصد ما این بود که وارد فعالیت در زمینه هنرهای تجسمی شویم. قرار ما این بود که اینجا علاوه بر کتاب و موسیقی، در زمینه گالری مجسمه، گالری نقاشی و ارائه هنرهای نمایشی هم فعال باشد. حتی برای گروه های جوان که از بودجه کافی برخوردار نیستند، پیش بینی استودیو را کردیم و بخشی از تجهیزات استودیو هم خریداری شد و در همین حیاط، کارگاه هایی برگزار کردیم.

فیروزان گفت: برای بخش خصوصی، مثل ما، شخصیت وزاتخانه، یک شخصیت حقوقی است. فرقی نمی کند چه کسی وزیر باشد. وزیر، معاونان و مدیران کل حق ندارند امضاهای مسئولان پیشین را نقض کنند و قرارهای آنها را نادیده بگیرند. ما نامه هایی داریم که وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری تهران نوشته اند. طبق این نامه ها شرکت مادرتخصصی به شهر کتاب نمایندگی داده که ما اینجا را به خانه وارطان بدل کنیم. این نامه ها به فروشگاه های زنجیره ای شهر کتاب، به وزارت بازرگانی، به وزارت نیرو، به وزارت ارشاد و به ثبت شرکت ها داده شده و حتی سند اینجا به ما داده شد تا بتوانیم هر جا که می رویم با ارائه کردن آن رضایت مالک را از فعالیت های خود نشان بدهیم. معاون وقت عوض شدند و معاون بعدی، آقای مهندس عشایری، آمدند. من خدمت ایشان رسیدم و خواهش کردم تکلیف ما را روشن کنند. پرسیدم آیا ما می توانیم به فعالیت هایمان ادامه بدهیم؟ ایشان در حضور همکاران من گفتند بله شما فعالیت های خودتان را در اینجا ادامه بدهید. علت امضانشدن قرارداد در آن زمان این بود که از ما به عنوان یک برند فرهنگی که استانداردهای جهانی این عرصه را رعایت می کند، خواسته شده بود تا برای 80 خانه دیگر در سراسر ایران طرح بدهیم که ما طرح این 80 خانه را هم دادیم. این طرح شامل ترکیبی بود از فروشگاه های کتاب، سی دی، محصولات فرهنگی، گالری، گلخانه، صنایع دستی در کنار امکان برگزاری نشست های متعدد.

وی گفت: تمام کارهای ما در این ساختمان، با هماهنگی مدیران و معاونان وقت انجام شده و اینجا با حضور وزیر وقت، آقای آخوندی افتتاح شده است. در روز حضور آقای آخوندی، ایشان با ابراز رضایت از روند کار ما، خواستند تا این طرح را در شهرهای دیگر هم گسترش دهیم. آقای عشایری هم تاکید کردند که ما از این گروه برای شهرهای دیگر هم طرح خواسته ایم. شرکت صبا و شرکت شهر کتاب، برای تجهیز و آماده سازی اینجا بیش از سه میلیارد تومان، به ارزش پول وقت، هزینه کرده اند. قرار بود ما به ازای هزینه ای که می کنیم، زمان بهره برداری داشته باشیم. ما حین بحث های تخصصی بر روی قرارداد، خصوصاً روی زمان بهره برداری بودیم که آقای عشایری گفتند می خواهند خانه وارطان را به مزایده بگذارند. تمام اسناد ما دال بر این است که وزارتخانه اجازه داده است که در اینجا حاضر شویم. همه طرح های ما با شماره در وزارتخانه موجود است و همگی بررسی شده اند. معاونان و مدیران وقت بارها به اینجا برای بازدید آمدند و روند کار ما را تایید کردند. آقای آخوندی گفتند مزایده حالت جدی ندارد و چون شما سرمایه گذار اینجا هستید، می توانید بمانید. ما حتی پرسیدیم که اگر به هر مصلحت و منفعتی شما ما را انتخاب نکردید، تکلیف چیست؟ گفتند ما همه هزینه های شما را برمی گردانیم. درست ده روز قبل از برگزاری مزایده، من و مدیر خانه وارطان خدمت آقای عشایری رسیدیم و گفتیم در پیش نویس مزایده نوشته نشده که نفر برنده باید هزینه نفر قبلی را پرداخت کند. گفتند چیزی نیست و خیال تان راحت باشد؛ مدیریت خانه وارطان با شما و شرکت صبا خواهد بود. صبا مجموعه ای از فضاهای گفتمانی را ایجاد کرده بود که در زمینه معماری و شهرسازی در منطقه بی نظیر است. تصمیم بر این بود که استارتاپ های معماری و شهرسازی در این ساختمان جمع شوند. طرح های زیادی در این خانه اجرا شد و نسل جوان استقبال خوبی از برنامه های ما کردند. خانه وارطان اولین خانه فرهنگی ایران است که بدون نقص، نه در طرح که در عمل، همه فعالیت ها را پوشش داده است. ما در اجرای برنامه ها همه ضوابط وزارتخانه و شهر کتاب را لحاظ می کردیم. گالری خانه وارطان خیلی زود بین مهم ترین گالری های ایران قرار گرفت و امسال هم جایزه هویت بصری سرو نقره ای دو سالانه ی گرافیک ایران به خانه وارطان داده شد. میزان دقت علمی و دقت اجرایی اعمال شده در این مجموعه بی نظیر است. وقتی وزیر وقت به ما می گوید که با قدرت ادامه بدهیم؛ وقتی معاونان وقت و اعضای هیأت مدیره شرکت مادر تخصصی به ما می گویند که با قدرت ادامه بدهیم، معاون عوض می شود و معاون جدید هم همان حرف را تکرار می کند، در هزینه کردن دچار تردید نمی شویم. حتی ما پرسیدیم که اگر بنا است مدیریت اینجا از ما گرفته شود، دیگر برای خانه وارطان هزینه نکنیم که در جواب گفتند نه شما به کارتان ادامه بدهید. رسیدیم به نوشتن اسناد تعریفی مزایده. همه فضاهای تعریف شده در اسناد تعریفی مزایده، مثل گالری، کافه کتاب، محل گفت وگو و گلخانه را ما نوشته ایم. خانه وارطان صاحب اولین کافه کتاب واقعی جهان است. در کافه ما همزمان دو منو ارائه می شد و اگر مشتری اقدام به خرید کتاب می کرد، برای منوی خوراک، از 10 تا 15 درصد تخفیف برخوردار می شد. ما این طرح را به یونسکو دادیم، یونسکو آن را پذیرفت و به زودی در پاریس اجرا می شود.

مدیرعامل موسسه شهر کتاب با اشاره به روند اجرایی مزایده گفت: مزایده برگزار شد. مزایده معمولاً سه پاکت دارد. پاکت اول پاکت تعاریف است. پاکت دوم ارزیابی صلاحیت است و پاکت سوم، قیمت. داوران این مزایده 5 نفر بودند که هیچ یک فرهنگی نبودند. همه یا از قسمت مالی بودند و یا هیچ تخصص و درایتی در امور فرهنگی نداشتند. این اولین ایراد مزایده بود. در این مزایده در بخش ارزیابی پرسیده بودند چه تعداد پرسنل داریم؟ چه مقدار سابقه فعالیت فرهنگی داریم و چه مقدار رویداد فرهنگی برگزار کرده ایم؟ چقدر برای حوزه فرهنگ هزینه کرده ایم؟ در برابر پنج شرکت دیگر، ما را با 2500 کارمند و 1370 رویداد فرهنگی، در ارزیابی کیفی و تخصصی رد کردند.

فیروزان در پایان سخنانش گفت: شهرکتاب در هیچ حادثه ای ابراز نظر نمی کند؛ چون ما اقتصاد فرهنگ هستیم و باید چتری باشیم که همه مردم و جریان های فکری و فرهنگی را پوشش بدهیم. ما چند ماه است که در اتاق های مدیران سرگردانیم و می گوییم حالا که ما را در مزایده نپذیرفته اید، هزینه های ما را برگردانید. از روز اول گفتند که می دهیم. در طول بیش از یک سال، بارها تقاضا کرده ام پولی را که ما به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی هزینه کرده ایم به ما برگردانید. استنباط من این نیست که آقایان پول ندارند. از نظر حقوقی هم کسی نمی تواند اینجا را از ما بگیرد؛ چون به محض استقرار شما در یک جا، دیگری باید نادرست بودن حضور شما را اثبات کند. من می خواهم احقاق حق شهرکتاب به گوش وزیر راه و شهرسازی و مقامات بالاتر برسد. ما بیش از یک سال است که در راهروهای وزارتی سرگردانیم. برای اینکه ما اینجا را به برنده مزایده تحویل بدهیم، باید وزارتخانه هزینه هایی را که ما انجام داده ایم و ایشان تایید و امضا کرده اند، به ما برگردانند، و تعلل آنها در بازپرداخت باعث شده برنده مناقصه، خانم منیژه حکمت هم از ما گلایه کنند. ما اگر اینجا را تخلیه کنیم، قطعاً نخواهیم توانست مبلغ هزینه هایی را که برای مرمت و احیای اینجا کرده ایم، پس بگیریم. وزارت هم جلوی کار ما را گرفته و هم باعث شده برنده مناقصه نتواند کارش را شروع کند. جا دارد من از دکتر ایزدی تشکر کنم که پای قول هاشان ایستادند و هرجا لازم بوده با بیان حقایق از ما دفاع کرد.

کد خبر 4805160

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ششصدو هفدهم خود، خرید بیش از 376 عنوان کتاب به ارزش بیش از 15 میلیارد ریال را تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

هیأت خرید و انتخاب کتاب، بخشی در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از دو دهه قبل در این وزارتخانه فعال است و در جلسات آن کتاب هایی برای خرید برگزیده می شوند تا هم حمایت از ناشران انجام شود و هم کتابخانه های عمومی تجهیز شوند؛ کتاب هایی که در این چارچوب خریده می شوند، بر اساس اعلام نیاز کتابخانه ها و مراکز فرهنگی به آن ها تعلق می گیرند. برخی ناشران معتقدند در این سال های رکود بازار کتاب و گرانی کاغذ اگر همین خریدهای وزارت ارشاد انجام نمی شد، بسیاری ناشران، ورشکسته می شدند یا سخت تر کار خود را ادامه می دادند. روند خرید کتاب ها، روشی است که به طور مستقیم، مبلغ قابل توجهی را به ناشران کمک می کند و از سوی دیگر نقدینگی را در بازار کتاب افزایش می دهد.

این هیأت بر اساس بند دوازدهم دومین ماده قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ماده سوم از آییننامه نحوه پرداخت یارانه در حوزه نشر و مطبوعات که در سال 1388 تصویب شده است، کار خود را انجام می دهد. این مجموعه در پاییز 1396، به دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقال یافت و بنا بر دستور معاون امور فرهنگی، این وزارتخانه، مدیرکل امور چاپ و نشر ریاست آن را بر عهده دارد. کتاب هایی که در این هیأت بررسی می شود در قالب چهار کارگروه تخصصی؛ شامل دین، علوم اجتماعی و انسانی و دانش عمومی، کودک و نوجوان و هنر و ادبیات، قرار می گیرند و پس از دریافت کتاب هایی که ناشران معرفی کرده اند، بر اساس عنوان و شمارگان درباره آن تصمیم گیری می شود. مسئولیت خرید و انتقال کتاب ها به انبار وزارت ارشاد بر عهده هیأت مرکزی انتخاب و خرید کتاب است.

اعضای هیأت و کارشناسان کمیته های تخصصی هیأت انتخاب کتاب، این افراد هستند: جعفر ابراهیمی (شاهد)، شاعر و نویسنده، رضا اکبری ، عضو هیأت علمی گروه فلسفه و کلام دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد دانشگاه امام صادق (ع) اسماعیل امینی ، شاعر، عضو هیأت مدیره و هیأت امنای بنیاد شعر و ادبیات فارسی ایرانیان، علی اوجبی ، نویسنده، مترجم و مصحح آثار فلسفی مهرزاد دانش ، مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منتقد سینما، سید محمدعلی رفیعی ، از داوران کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، کتاب فصل، کتاب سال ولایت، جشنواره مطبوعات، کتاب سال و جشنواره مطبوعات و... مجید سامی ، معاون امور آموزشی و پژوهشی دفتر امور چاپ و نشر، محمد سلگی ، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات، بلقیس سلیمانی ، داستان نویس و منتقد و پژوهشگر ادبی، سید محمدکاظم شمس ، عضو هیأت تخلفات ناشران، حسن طارمی ، عضو هیأت علمی بنیاد دایرة المعارف اسلامی و معاون علمی بنیاد دایرة المعارف اسلامی (دانشنامه جهان اسلام)، سید علی کاشفی خوانساری ، مدرس، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان، سردبیر فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان، علی گلشن ، مدیر موزه عروسک و فرهنگ ایران، علی اصغر محمدخانی ، معاون فرهنگی شهر کتاب، عضو دانشنامه زبان و ادبیات فارسی، مشاور رئیس موسسه پژوهش حکمت و فلسفه ایران، محمدمهدی معراجی ، عضو هیأت امنای خانه کتاب و عضو هیئت امنای کتابخانه مجلس، رئیس کتابخانه و اطلاع رسانی پردیس دانشگاه علوم قرآن و حدیث قم، محمدرضا موحدی ، عضو هیأت علمی دانشگاه قم و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عضو هیأت مؤسس انجمن علمی قلم وابسته به معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، محمدعلی مهدوی راد ، رئیس کتابخانه تخصصی علوم قرآن قم، دبیر علمی کتاب سال.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه ششصد و هفدهم هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 376 عنوان کتاب در 48 هزار و 650 نسخه به مبلغ کل 15 میلیارد و 889 میلیون و 750 هزار ریال تصویب شد.

عناوین کتاب های مصوب برای خرید در سایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در پایگاه اطلاع رسانی هیأت انتخاب و خرید کتاب بارگذاری شده است.

مراحل تحویل کتاب و سایر مدارک به شرح زیر است.

ناشران محترم بعد از اطلاع از تصویب عناوین ارسالی شان همراه با کتاب های مصوب به میزان اعلام شده، به انبار کتاب واقع در جاده مخصوص کرج، کیلومتر 10، روبروی شهاب خودرو، خیابان نخ زرین، خیابان شهید جلال، روبروی صنایع آموزشی (هنرستان پیام شهید)، تلفن: 51-44545149 ، مراجعه کنند و پس از تحویل کتاب ها و دریافت رسید انبار، طی مراجعه به امور مالی معاونت امور فرهنگی وزارتخانه (اتاق 325)، مدارک ذیل را به مسئول ذی ربط تحویل دهند:

رسید انبار 2 برگی (نسخه ذی حسابی و امور مالی)

کپی پروانه نشر معتبر (از زمان تحوبل مدارک به معاونت، حداقل تا یک ماه اعتبار داشته باشد)

فاکتور فروش (اصل و تصویر):

باید در سربرگ انتشارات و به صورت رسمی باشد (داشتن آرم، نشانی و شماره تلفن انتشارات در سربرگ الزامی است)

فاکتورها دارای شماره و تاریخ باشند و تاریخ فاکتور و تاریخ رسید انبار برابر باشند.

در قسمت خریدار ، فقط نام معاونت امور فرهنگی ذکر شود .

از اعلام شماره حساب و مانده بدهی در داخل فاکتور اجتناب شود .

مهر و امضاء فقط با خودکار یا قلم جوهر آبی مورد قبول است.

پرینت شماره شبا بانک ملی و تأییدیه بانک به نام صاحب پروانه نشر یا انتشارات

ناشران محترم هنگام دریافت رسید انبار،حتماً به تطبیق اطلاعات مندرج در آن با مشخصات کتاب بپردازند تا درصورت مغایرت های احتمالی، مراتب مورد رسیدگی قرار گیرد، در غیر این صورت اعمال تغییرات در مراحل بعدی میسر نخواهد بود.

مهلت مراجعه به انبار، تحویل کتاب و مدارک به امور مالی تا 3 ماه بعد از اعلام در سایت است. از این رو با توجه به اقتضائات اداری مالی معاونت، مراجعات بعد از مهلت مقرر رسیدگی نمی شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- مهلت شرکت در پنجمین دوره جایزه فیروزه تا 15 دی ماه 98 تمدید شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی فریدونی مدیرکل اداره مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی و دبیر جایزه فیروزه، گفت: علاقه مندان می توانند تا 15 دی ماه در محورهای نوشت افزار، اسباب بازی و عروسک، هدایای فرهنگی و استارتاپ های فرهنگی در این دوره از جایزه شرکت کنند. این فرصت تمدید نخواهد شد.

وی افزود: جایزه فیروزه زیر نظر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شناسایی، معرفی، تقدیر و حمایت از دستاوردها، تولیدات و کالاهای فرهنگی و ایده های خلاق با الگوی ایرانی- اسلامی می پردازد.

جایزه فیروزه در یک نگاه

جایزه فیروزه (کالای فرهنگی با الگوی ایرانی - اسلامی) با محورهای نوشت افزار، اسباب بازی و سرگرمی، هدایای فرهنگی، کالاهای فرهنگ محور خانواده، پژوهش های فرهنگی با موضوعات اقتصاد فرهنگ و صنایع خلاق فرهنگی و ایده های استارتاپی برگزار می شود.

موضوعات محوری برگزاری این رویداد شامل نوشت افزار، اسباب بازی و سرگرمی، هدایای فرهنگی و هنرهای سنتی و کاربردی و کالاهای فرهنگ محور خانواده و همچنین اسباب بازی و سرگرمی برای کودکان است.

پنجمین دوره جایزه فیروزه زیرنظر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو بخش کالایی و پژوهش به شناسایی، معرفی، تقدیر و حمایت از دستاوردها، تولیدات و کالاهای فرهنگی و ایده های خلاق با الگوی ایرانی - اسلامی می پردازد.
سال گذشته برای نخستین بار در چهارمین دوره جایزه فیروزه 50 استارتاپ فرهنگی با همکاری ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به رقابت پرداخته که رتبه های یک تا سه نشان فیروزه و هدایای نقدی و غیر نقدی خود را با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گزارشی جالب از نقش سینمای ترکیه در جذب گردشگر و مقایسه آن با نقش فیلمسازان ایرانی در نشان دادن چهره نادرست از کشور در اذهان مردم جهان.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : گلستان 24

گزارشی جالب از نقش سینمای ترکیه در جذب گردشگر و مقایسه آن با نقش فیلمسازان ایرانی در نشان دادن چهره نادرست از کشور در اذهان مردم جهان.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
نسخه تازه فیلم آشغال های دوست داشتنی ساخته محسن امیریوسفی با بازی بهروز وثوقی برای اکران در جشنواره فیلم فجر خبرساز شده است.

چند روزی است که انتشار یک خبر پیرامون نسخه تازه فیلم آشغال های دوست داشتنی منتشر شده مبنی بر اینکه بهروز وثوقی بازیگر سینمای پیش از انقلاب در این فیلم بازی کرده است. قرار است نسخه تازه این فیلم ساخته محسن امیر یوسفی با نام آشغال های دوست داشتنی اصل به دبیرخانه جشنواره فجر ارائه شود، در این نسخه اصل بهروز وثوقی در کنار دیگر بازیگران فیلم ایفای نقش می کند.

در فیلم سینمایی آشغال های دوست داشتنی اصل، نسخه تازه فیلم آشغال های دوست داشتنی که برای حضور در جشنواره فجر ارائه شده، بهروز وثوقی بازی کرده است؛ اتفاقی که پس از طی مراحل تولید این فیلم رخ داده و محسن امیر یوسفی در سفر به آمریکا رقم زده و اکنون همزمان با ارائه نسخه تازه این فیلم به دبیرخانه جشنواره ملی فیلم فجر علنی شده است.

فیلم سینمایی آشغال های دوست داشتنی به کارگردانی محسن امیریوسفی پس از شش سال پیگیری مداوم امیریوسفی از 24 بهمن 97 رفع توقیف شد و در سالن های سینما به نمایش عمومی درآمد و با استقبال عمومی روبرو شد. آشغالهای دوست داشتنی چهار بار تا پای اکران رفته بود؛ اما هر بار به نحوی مانع از این اتفاق شدند تا اینکه در نهایت حجم اعتراضات و فشار ها به حدی رسید که مسئولان سینمایی این فیلم را اکران کردند تا از فشار خلاص شوند.

بیشتر بخوانید: مانع تراشی وزارت ارشاد برای اکران سیاسی ترین فیلم دهه 90

اکنون پس از پایان آن اکران، محسن امیریوسفی از فیلم پیشین نسخه ای تازه آماده کرده که حدود 100 دقیقه است و بخش عمده آن حاوی سکانس های تازه است و 55 دقیقه آن با نسخه اکران شده، متفاوت است.

امیریوسفی برای این نسخه تازه از فیلمش با عنوان آشغال های دوست داشتنی اصل فرم حضور در جشنواره ملی فیلم فجر را پر کرده است؛ فرمی که او در شش دوره جشنواره فجر برای نسخه پیشین پر کرده و هر بار به بهانه ای فیلمش را نپذیرفتند و حتی اجازه ندادند هیات انتخاب آن را ببیند در نهایت با اکران فیلم، تصور مدیران سینمایی چنین بود که ماجرا به پایان رسیده، اما امیریوسفی حالا فصل تازه ای را گشوده است.

"آشغال های دوست داشتنی" محصول سال 1391 است و عوامل تولید آن عبارتند از: نویسنده و کارگردان: محسن امیریوسفی، مدیر فیلم برداری: تورج اصلانی، تدوین: مصطفی خرقه پوش، طراحی و ترکیب صدا: محمدرضا دلپاک، طراح چهره پردازی: سعید ملکان، صدابردار: محمود سماک باشی، طراح صحنه و لباس: فریبا رهبر، جلوه های ویژه کامپیوتری: پیام نبوتی، موسیقی: افشین عزیزی.

بازیگران: شیرین یزدان بخش، حبیب رضایی، هدیه تهرانی، نگار جواهریان، صابر ابر، شهاب حسینی و اکبر عبدی.

داستان آشغال های دوست داشتنی در خانه یک پیرزن که با دخترخالهٔ میانسالش (سیما) زندگی می کند، می گذرد. در یکی از روزهای بعد از انتخابات که تجمع مخالفان انتخابات و معترضان در خیابان های تهران برقرار است عده ای از تجمع کنندگان فراری وارد خانه پیرزن می شوند و در آنجا مخفی می شوند. بعد از خروج از خانه متوجه علامتی بر روی درب خانه پیرزن می شوند و طبق شایعه های آن روزها به پیرزن خبر می دهند که آنها احتمالاً در روزهای آینده به خانه او مراجعه خواهند کرد و آن جا را می گردند پس به پیرزن هشدار می دهند که اگر در خانه اش چیز مشکوک و مسئله سازی دارد آن را از خانه خارج کند تا مشکلی برایش به وجود نیاید و داستان تازه از اینجا شروع می شود.

بر اتاق خانه پیرزن سه قاب عکس از سه مرد وجود دارد. مرد اول پسر پیرزن است که در جنگ ایران و عراق شهید شده است. قاب عکس دوم متعلق به برادر اوست که از اعضای سازمان مجاهدین بوده است که در جریان اتفاقات دهه شصت اعدام می شود و قاب عکس سوم هم متعلق به همسر پیرزن است که ظاهراً از طرفداران مصدق بوده است که در جریان کودتای 28 مرداد برایش اتفاقی می افتد.

روند داستان به گفتگوی خیالی این سه نفر با پیرزن در جریان شبی می گذرد که او خیال می کند فردا به سراغش خواهند آمد.

لینک خبر :‌ تیتر برتر
سینماپرس: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی مطرح کشور همزمان با آغاز فعالیت هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ضمن تأکید بر عملکرد آزادانه به دور از لابی ها و سفارش های جریان های نفوذی و مدیران سینمایی خواستار آن شدند که اعضای هیأت انتخاب بر اساس خط مشی کلان شعائر انقلاب و نظام اسلامی، مبادرت به گزینش آثار کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

به گزارش سینماپرس جشنواره فیلم فجر یکی از پر اهمیت ترین رویدادهای فرهنگی و هنری در جمهوری اسلامی ایران است. متاسفانه طی دوره های اخیر مانند سال های استقرار دولت اصلاحات و با تکیه بر تساهل و تسامح حاکم در بین برخی مدیران سینمایی و فضای فرهنگی دولت تدبیر و امید، تعدادی فیلم با محوریت حمایت از جریان فتنه، سیاه نمایی و حتی ضد شئونات دینی به نمایش در آمد که مبانی و اصول اساسی این جشنواره مهم که هر ساله در ایام الله دهه مبارکه فجر و سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برگزار می شود را زیر سوأل می برد.

این جشنواره که به عنوان معتبرترین جشنواره در خاورمیانه شناخته می شود همواره به دلایل مختلف از جمله ضعف های مدیریتی و اجرایی و همچنین حضور فیلم هایی که با عنوان فجر انقلاب اسلامی همخوانی ندارند مورد نقد و نکوهش سینماگران بوده است.

سینماپرس همزمان با فعالیت هیأت انتخاب سی و هشتیمن جشنواره فیلم فجر برآن شد تا ضمن گفتگو با سینماگران و کارشناسان فرهنگی نظر آن ها را در رابطه با اینکه فعالیت اعضای هیأت انتخاب باید مبتنی بر چه پارامترهایی باشد گفتگو کند.

در همین راستا 11 تن از سینماگران مطرح کشورمان آقایان: آرش فهیم، محمدتقی فهیم، رهبر قنبری، محسن محسنی نسب، هوشنگ توکلی، محسن علی اکبری، جهانگیر الماسی، داود بیدل، حسن هدایت و سهیل سلیمی و سرکار خانم: انسیه شاه حسینی طی گفتگو با سینماپرس ضمن انتقاد شدید به ترکیب ضعیف هیأت انتخاب سی و هشتیمن دوره جشنواره فیلم فجر، متذکر شدند: جشنواره فجر نباید جولانگاهی برای فیلم های سیاه، تلخ و ضداخلاقی باشد. مضامینی همچون روابط نامشروع، عشق و عاشقی های دختر پسری، ازدواج سفید، طلاق عاطفی و... نباید در این رویداد سینمایی که برآمده از انقلاب اسلامی است جایی داشته باشد. ماحصل این گفتگوها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

فهیم: وجود هیأت انتخاب باعث فرار مدیران از مسئولیت مستقیم در برابر آثار تولیدی است/ ضعیف ترین هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر مربوط به همین دوره پیش روست

محمدتقی فهیم منتقد پیشکسوت سینما گفت: بنده جزو افرادی هستم که با وجود هیأت انتخاب به شدت مخالفم چرا که معتقدم وجود هیأت انتخاب باعث فرار مدیران از مسئولیت مستقیم در برابر آثار تولیدی است. در جشنواره های معتبر و استاندارد و با قدمت دنیا هم ما هیچ گاه شاهد حضور هیأت انتخاب نیستیم اما در سیستم مدیریت دولتی ما این اتفاق رخ می دهد. مدیران دولتی در واقع هزینه می کنند تا مسئولیت را از گردن خود بردارند و به گردن افرادی بیندازند که عنوان هیأت انتخاب را با خود به یدک می کشند. این در حالی است که بودجه ها باید برای کارهای راهبردی در جشنواره هزینه شود.

انتظارات از هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر/3 قنبری: هیأت های انتخاب و داوری جشنواره فیلم فجر هویت فردی ندارند و همه چیز به آن ها تحمیل می شود/ این ترکیب بر اساس کدام تدبیر بوده است؟

رهبر قنبری کارگردان سینما همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: هیأت های انتخاب و داوری جشنواره فیلم فجر هویت فردی ندارند و همه چیز به آن ها تحمیل می شود و به همین دلیل هم عملکرد و نتیجه خوبی از کار آن ها حاصل نمی شود اما از آنجا که این افراد زیبا صحبت می کنند و سعی در توجیه و موجه جلوه دادن خود هستند برخی افراد فریب این جملات زیبای شان را می خورند و در خصوص عملکرد غلط شان مطالبه گری ندارند. اینکه کوچکترین فیلمساز زن را به عنوان نماینده بانوان فیلمساز در این هیأت گذاشته اند که حتی نمی تواند جلوی دیگران عرض اندام کند چه معنایی دارد؟ حضور مدیران تلویزیونی در این هیأت انتخاب چه معنایی دارد؟ چون که معیاری نبود میزان شود اندازه ها، زور بازو بر ترازو زور کرد اندازه را! این بیت شعر بهترین تعریفی است که ما می توانیم در خصوص هیأت های داوری و انتخاب جشنواره فیلم فجر بیان کنیم!

محسنی نسب: جای خالی فیلمسازان انقلابی و ارزشی در هیأت انتخاب نگران کننده است/ علت حضور چهرهای تلویزیونی در هیات انتخاب مهمترین رویداد سینمایی کشور چیست؟

محسن محسنی نسب کارگردان سینما همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: جای خالی فیلمسازان انقلابی و ارزشی در هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر نگران کننده است. گویا دست اندرکاران برگزاری جشنواره فجر یادشان رفته که این رویداد برآمده و نشأت گرفته از انقلاب اسلامی است و قاعدتاً باید یکایک دست اندرکاران این رویداد از میان چهره های سرشناس سینمای انقلاب اسلامی برگزیده شوند. کسانی که قرار است فیلم های حاضر در مهمترین رویداد سینمایی کشور را انتخاب کنند بایستی از حامیان و فعالان سینمای ارزشی باشند. این نکته ای است که متأسفانه سال ها است جای خالی اش در جشنواره فیلم فجر احساس می شود. ای کاش یادمان نرود که جشنواره فیلم فجر جشنواره ای انقلابی است و همه چیز در آن باید نشأت گرفته از اهداف، آرمان ها و دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی باشد. از موارد اجرایی و ظاهری این جشنواره گرفته تا موارد محتوایی و باطنی آن باید نشأت گرفته از معنویات باشد و اگر چیزی غیر از این باشد این جشنواره نه جشنواره فیلم فجر است و نه انقلاب!

توکلی: رویکرد سیاسی و جناحی این دوره از جشنواره فجر تفاوتی نخواهد داشت/ طی سال های اخیر ما شاهد عملکرد معکوس هیأت انتخاب بوده ایم

هوشنگ توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: وضعیت امسال جشنواره فجر هیچ تفاوتی با سال های اخیر نخواهد داشت چرا که همان رویکرد سیاسی و جناحی مدیریت فرهنگی بر این رویداد چنبره زده است و از این رو ما نمی توانیم انتظار این را داشته باشیم که فیلم هایی بر اساس مفاهیم، ارزش ها و آرمان های دینی، ملی و انقلابی در این رویداد حضور داشته باشند. ما طی سال های اخیر با انتقادات زیادی از سوی کارشناسان، سینماگران و اهالی رسانه نسبت به جشنواره فیلم فجر روبرو بوده ایم و از آنجا که اهداف و سیاست های مدیران فرهنگی و سازمان سینمایی تغییری نکرده قطعاً روند برگزاری جشنواره فیلم فجر هم با سال های اخیر هیچ تفاوتی نخواهد نداشت و مدیران همان اهدافی را که چند سالی است در پی آن هستند در این دوره هم دنبال خواهند کرد.

شاه حسینی: از دیدن اسامی هیأت انتخاب دچار حیرت شدم/ از این دست اندرکاران جشنواره چه انتظاری می توانیم برای برگزاری جشنواره با رویکرد انقلابی داشته باشیم؟

انسیه شاه حسینی کارگردان سینما نیز در این باره اظهار داشت: بنده شخصاً از دیدن اسامی هیأت انتخاب دچار حیرت شدم و احساس کردم که رسانه ها در انعکاس اخبار دچار اشتباه شده اند چرا که اغلب این اسامی شامل افرادی تکراری و ثابت بودند که عملکردشان در گذشته با انتقاد جدی از سوی سینماگران و رسانه ها روبرو شده بود و هیچ کس انتظار این را نداشت که دوباره چنین افرادی برای این پست مهم به کار گمارده شوند. از این وزیر ارشاد و دست اندرکاران جشنواره چه انتظاری می توانیم برای برگزاری جشنواره با رویکرد انقلابی داشته باشیم؟ این باور بنده و شما و امثال ما است که معتقدیم جشنواره فیلم فجر که زاییده انقلاب اسلامی است باید بر اساس فرهنگ انقلابی پیش برود اما متأسفانه گویا دست اندرکاران جشنواره و سیاست گذاران حاکم چنین رویکردی را قبول ندارند.

علی اکبری: هیأت انتخاب بر اساس خط مشی کلان انقلاب و نظام اسلامی، مبادرت به گزینش آثار کند/ جشنواره فجر نباید جولانگاه فیلم های سیاه، تلخ و ضداخلاقی باشد

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: هیأت انتخاب موظف است بر اساس خط مشی کلان شعائر انقلاب و نظام اسلامی، مبادرت به گزینش آثار کند. جشنواره فیلم فجر معتبرترین رویداد سینمایی کشور و برآمده از انقلاب اسلامی است و ما باید در این جشنواره تنها بایستی سیاست های فرهنگی کلان نظام اسلامی مان را عرضه کنیم. جشنواره فجر نباید جولانگاهی برای فیلم های سیاه، تلخ و ضداخلاقی باشد. مضامینی همچون روابط نامشروع، عشق و عاشقی های دختر پسری، ازدواج سفید، طلاق عاطفی و... نباید در این رویداد سینمایی که برآمده از انقلاب اسلامی است جایی داشته باشد چرا که اصل جشنواره با وجود این فیلم ها زیر سوأل می رود.

الماسی: اهداف ما در سینما و برگزاری جشنواره فجر نیازمند بازتعریف است/ اعضای هیأت انتخاب باید فیلم هایی که تصویر زیبایی از جامعه ارائه می دهند را گزینش کنند

جهانگیر الماسی بازیگر و کارگردان سینما همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: اهداف ما در سینما و برگزاری جشنواره فجر نیازمند بازتعریف است؛ الآن زمانی است که سینمای ایران می تواند با تولید فیلم های استراتژیک و ارزشمند هم جریان زندگی آحاد افراد کشور را به سمت رفاه بهتر و سبک زندگی غنی ایرانی-اسلامی هدایت کند و مواهب بیشتری از زندگی جمعی را تبلیغ کند و هم اینکه دستاوردهای ارزشمندی در سطح سینمای جهان کسب نماید. ما اگر با نظر کارشناسان خبره و متعهد به این بازتعریف دست پیدا کنیم می توانیم طی سال های آتی گام های درستی را در سینما و مهمترین جشنواره سینمایی کشور برداریم در غیر این صورت کما فی سابق در بهترین حالت درجا زده و یا بیش از پیش دچار نقصان و عقبگرد خواهیم شد.

بیدل: جشنواره فیلم فجر بر اساس ایدئولوژی انقلاب اسلامی شکل گرفته و فیلم های حاضر در آن هم باید بر اساس این ایدئولوژی گزینش شوند

داود بیدل کارگردان سینما و تلویزیون نیز در این باره به سینماپرس گفت: جشنواره فیلم فجر بر اساس ایدئولوژی انقلاب اسلامی شکل گرفته و فیلم های حاضر در آن هم باید بر اساس این ایدئولوژی گزینش شوند و اگر اعضای هیأت انتخاب مانند چندسال اخیر برخلاف این رویکرد ارزشمند و مهم مبادرت به انتخاب آثار نمایند در حق جشنواره و انقلاب جفا کرده اند. هر جشنواره ای استراتژی خاص خود را دارد و همه سال باید سیاست ها و استراتژی هایش را به صورت شفاف بیان کند اما متأسفانه جشنواره فیلم فجر که مهمترین جشنواره سینمایی ایران اسلامی است مدت ها است در مورد سیاست ها و استراتژی هایش صحبتی نمی کند و اهداف این جشنواره به صورت شفاف و روشن توسط مسئولان سازمان سینمایی و دست اندرکاران برگزاری اش بیان نمی شود.

هدایت: خطر اصلی که جشنواره فجر را تهدید می کند بی خاصیت شدن این رویداد است/ مدیریت جشنواره باید پاسخگوی گزینش نادرست در مورد اعضای هیأت انتخاب و داوری باشد

حسن هدایت کارگردان سینما همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: خطر اصلی که جشنواره فجر را تهدید می کند بی خاصیت شدن و فرمایشی برگزار کردن این رویداد است. این کار بسیار خطرناک تر از حذف فیزیکی مهمترین رویداد سینمایی کشور است. بنده معتقدم برخی دست اندرکاران جشنواره کاری کرده اند که این رویداد سینمای همانند گذشته حضور موثر و مفیدی در سینما نداشته باشد و همه از آن دور شوند. این بسیار بد است که دیگر میان اهالی سینما هم چندان انگیزه ای برای حضور در این رویداد سینمایی وجود ندارد.

سلیمی: مدیران سینمایی به دلیل فقدان استراتژی از ایجاد فضای فرهنگی و دکترین انقلاب اسلامی در سینما عاجزند

سهیل سلیمی کارگردان سینما و تلویزیون نیز در این باره اظهار داشت: مدیران سینمایی به دلیل فقدان استراتژی از ایجاد فضای فرهنگی و دکترین انقلاب اسلامی در سینما عاجزند و همین مسأله سبب شده تا سینمای ایران از محصولات ارزشی و انقلابی تهی شود و وقتی فضای سینما از تولید محصولات استراتژیک و انقلابی خالی باشد اعضای هیأت انتخاب جشنواره فجر هم مبجورند تن به گزینش آثاری بدهند که هیچ سنخیت و قرابتی با انقلاب اسلامی ندارد. بنده معتقدم ما پیش از هر مسأله دیگری نیاز به یک رهبر فرهنگی داریم که در همه حوزه های فرهنگی و هنری بالاخص سینمای کشور، پرچمدار انقلاب اسلامی باشد و تمام توان و قوای خود را به کار بندد تا فرهنگ و هنر کشور را از فضای مبتذل، پوچ و دم دستی فعلی خارج کند.

فهیم: هیأت انتخاب جشنواره فجر، راه خود را از جریان نفوذ و حامیان فساد اقتصادی جدا کند/ برخی فیلم های حاضر در جشنواره طی سال های اخیر آبروی سینما را برده ان د

آرش فهیم عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: واقعیت این است که جریان نفوذ که نسبت نزدیکی هم با جریان فساد اقتصادی و سوپرسرمایه دارها دارد از آنچه فکرش را می کنیم به ما نزدیک تر هستند و حتی مدیران فرهنگی و جشنواره ای را تحت تأثیر قرار می دهند. این جریان ها حتما برای جشنواره فیلم فجر نقشه دارند. راه رستگاری هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر استقلال از این جریان های آلوده است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
منتقد سینمای ایران با بیان اینکه مصوبه معافیت مالیاتی درآمد های فرهنگی را یکسان فرض کرده و فاصله طبقاتی را افزایش خواهد داد، عنوان داشت: مالیات بر فعالیت فرهنگی اشتباه دولت است و باید معافیت بر درآمد وجود داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، خبری چند روز پیش منتشر شد که از معافیت مالیاتی فعالیت های انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری در لایحه بودجه 1399، اطلاع می داد. این خبر مربوط به پیش نویس یکی از تبصره های لایحه بودجه 1399 بوده است.

بر اساس یکی از بند های آن تمامی فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول 50 درصد بخشودگی مالیاتی می باشند. که با دستور نوبخت این بند حذف شد و فعالیت های مزبور کماکان از معافیت صد درصدی برخوردار شدند.

بعد از اعلام این خبر، اظهارنظر های گوناگونی از سوی موافقان و مخالفان مطرح شد. هر چند این طرح به مذاق بسیاری از هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ خوش آمد و حتی بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ و هنر نیز از آن استقبال کردند،، اما برخی هم اعتقاد داشتند که درست است که اکثر قشر مشمول معافیت مالیاتی درآمد بالایی ندارند، اما در همین میان شماری هستند که به واسطه فعالیت در همین عرصه ها پولشان از پارو بالا می رود و این درست نیست که این عده هم مانند بقیه از پرداخت مالیات معاف باشند. در همین راستا خبرنگار ما به گفتگو با پوریا ذوالفقاری منتقد سینما پرداخته است که در ادامه می خوانید:

پوریا ذوالفقاری در این رابطه با اشاره به اینکه در معافیت مالیاتی سطح درآمد های هنرمندان نادیده گرفته شده است، گفت: برخی موسسات فرهنگی، هنری و انتشاراتی وجود دارد که حتی به سختی اجاره محل انتشار خود را پرداخت می کنند و در مصوبه معافیت مالیاتی مستحق هستند.

سوءاستفاده مولتی میلیاردر های سینما پشت مصوبه دولت

وی افزود: با اجرای این مصوبه از اواخر دهه 80 حوزه فرهنگ یک مامن و پناهگاهی برای سرمایه های مشکوک و مولتی میلیاردر های فرهنگی و سینمایی شد که در کنار فرهنگ از این موقعیت سوءاستفاده کردند. در حال حاضر حوزه فرهنگ از انبوهی پول های غیرضروری تشکیل شده که مناسبات تولید هنری را بهم ریخته است و باید این حوزه از این پول ها پاک شود تا آثار فرهنگی نازل نیز کاهش یابد.

این منتقد سینما با بیان اینکه مصوبه معافیت مالیاتی درآمد های فرهنگی را یکسان فرض کرده و فاصله طبقاتی را افزایش خواهد داد، عنوان داشت: مالیات بر فعالیت فرهنگی اشتباه دولت است و باید معافیت بر درآمد وجود داشته باشد. برخی تهیه کننده گان، کارگردانان، دستیاران و بازیگران سینما وجود دارند که درآمد های بالایی دارند و این درست نیست با تمام مجموعه های فرهنگی و هنری یکسان دیده شوند و یکسان مالیات بدهند بلکه باید بر اساس درآمد مالیات داده شود و سطوح درآمدی هنرمندان و ناشران بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

منبع: سدید

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینما جریان | هیات انتخاب بخش مستند سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، اسامی 10 فیلم منتخب در این بخش را اعلام کرد.

هیات انتخاب بخش مستند متشکل از بابک بهداد ، رامین حیدری فاروقی و مرتضی شعبانی پس از بازبینی فیلم های مستند بلند متقاضی حضور در بخش مستند، 10 فیلم زیر را به ترتیب حروف الفبا برای حضور در جشنواره فیلم فجر برگزیدند:

1- بانو- کارگردان: محمد حبیبی منصور- تهیه کننده: محمد حبیبی منصور

2- پروژه ازدواج- کارگردان: حسام اسلامی، عطیه عطارزاده- تهیه کننده: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

3- جایی برای فرشته ها نیست- کارگردان: سام کلانتری- تهیه کننده: محمد شکیبانیا

4- خسوف- کارگردان: محسن استادعلی- تهیه کننده: محسن استادعلی، مسعود زارعیان

5- خط باریک قرمز- کارگردان: فرزاد خوشدست- تهیه کننده: نگار اسکندرفر و فرزاد خوشدست

6- زمستان است- کارگردان: مهرداد زاهدیان- تهیه کننده: پیروز حناچی

7- زندگی میان پرچم های جنگی- کارگردان: محسن اسلام زاده- تهیه کننده: محسن اسلام زاده

8- عالیجناب- کارگردان: سجاد ایمانی- تهیه کننده: رضا دانش پژوه، سجاد ایمانی

9- کامی- کارگردان: میترا ابراهیمی- تهیه کننده: پیمان قاسم خانی

10- مهدی عراقی را بکش- کارگردان: عبدالرضا نعمت اللهی- تهیه کننده: عبدالرضا نعمت اللهی

سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر 12 تا 22 بهمن ماه سال جاری همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزار می شود.

لینک خبر :‌ سینما جریان
سینما جریان | شورای صدور پروانه نمایش آثار غیر سینمایی با عرضه یک عنوان مستند بلند موافقت کرد.

شورای پروانه نمایش آثار غیر سینمایی، برای مستند بلند “ایکسونامی”به تهیه کنندگی محمد رضا بورونی مهرآبادی، کارگردانی و نویسندگی محسن آقایی پروانه نمایش صادر شد.

همچنین در این جلسه برای یک عنوان فیلم آموزشی و یک عنوان فیلم تئاتر پروانه نمایش صادر شد.

لازم به ذکر است؛ در این جلسه با نمایش فیلم های جشنواره فیلم پارس ،فیلم های بخش مسابقه جشنواره فیلم عمار( 92 عنوان فیلم کوتاه و نیمه بلند)، مجموعه فیلم های کوتاه هنر و تجربه( 14 عنوان) و مجموعه فیلم های کوتاه فرهنگسرای نیاوران(4 عنوان) موافقت شد.

لینک خبر :‌ سینما جریان
غلامرضا موسوی تهیه کننده سینما به اکران فیلم های خارجی در خانه سینما واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : شفاف سینما پرس بولتن نیوز سینما سینما

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، طبق خبرهای منتشر شده قرار است کانون فیلم خانه سینما، از ماه جاری نمایش و نقد فیلم های خارجی را در روزهای سه شنبه در سالن سیف الله داد خانه سینما برگزار کند.

در کنار نمایش فیلم، درباره آن هم صحبت می شود و علاقه مندان می توانند در این جلسات حضور پیدا کنند.

پس از اعلام این موضوع، غلامرضا موسوی تهیه کننده سینما به این برنامه واکنش نشان داده و در صفحه اینستاگرام خود نوشته است:

ظاهراً کفگیر به ته دیگ خورده، خانه سینمای ایران فیلم خارجی نمایش می دهد؛ آن هم فیلمی که علاقه مندان از پانصد و سی و دو راه می توانند ببینند و درباره اش بخوانند. مبارک است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
لغو جلسه دیدار یلدایی رئیس سازمان سینمایی با صنوف سینما به معنای رساندن اعتراضات صنوف به گوش رئیس این سازمان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : پارسینه شعار سال سینما پرس

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، مدیریت سینمای کشور ما با توجه به حساسیت های خاصی که به علت ارتباط با فضای هنرمندان دارد همیشه در معرض نقد قرار داشته است و کمتر دوران مدیریت سینمایی را می توان در نظر گرفت که هنرمندان و صنوف سینمایی به آن معترض نباشند.

هربار با آمدن مدیر جدیدی در خانه سینما و سازمان سینمایی وعده هایی برای برطرف شدن مشکلات بیمه و دیگر مسائل آنان داده می شود اما خبری از بهبود اوضاع جهان نمی رسد.

این بار با فرارسیدن شب یلدا و دیدار مدیران سینمایی با یکدیگر و هنرمندان، قرار بر دیدار و شب نشینی میان رئیس سازمان سینمایی با مدیرعامل خانه سینما بود که این برنامه لغو شد. لغو این دیدار البته دلایلی دارد.

قبل از اشاره به علل باید به این نکته اشاره کرد که برخی از جلسات اخیر رئیس سازمان سینمایی که بدون شک جنبه رسانه ای برای سینماگران دارد بدون خبر و با سکوت انجام می شود، این در حالی است که سینما خصوصاً به دلیل آنکه خود پدیده رسانه ای و همواره مورد توجه اهالی رسانه بوده است، سکوت و برگزاری جلسات آن پشت درب های بسته نشان از کم توجهی به اصحاب رسانه دارد.

به عنوان مثال نشست ریاست سازمان سینمایی با تهیه کننده ها، اعضای شورای صنفی نمایش و اکران درباره موضوع مهم عدالت در اکران و تنظیم قوانین و مقررات مهم برای اکران و نمایش در سینما، نمونه ای از سکوت خبری برای برگزاری جلسه ای مهم و حیاتی جهت تعیین تکلیف این موضوع بوده است، چیزی که روابط عمومی سازمان نیز از برگزاری آن اظهار بی اطلاعی کرده است.

حالا نشستی دیگر با هنرمندان و صنوف سینمایی به خاطر حاضر نشدن صنوف برای این دیدار به نشانه اعتراض به معنای رساندن صدای اعتراض و ناراحتی آنان به گوش مدیران سازمان سینمایی است، اعتراضی که مدت ها است بلاتکلیف مانده است.

تسنیم در ادامه برای شفاف شدن این موضوع با برخی از مدیران خانه سینما مانند همایون اسعدیان تماس گرفت که صحبت دراین باره را به زمان دیگری موکول کرد. دیگر مدیران و اعضای هیأت مدیره نیز عموماً حاضر به گفت وگو درباره این موضوع نشدند. در نهایت در گفت وگوی تلفنی با مهدی سجاده چی رئیس صنف فیلمنامه نویسان درباره این ماجرا گفت وگو صورت گرفت.

برخی هم ناشی از اختلافات داخلی بین صنوف و سینماگران و هیأت مدیره، علاقه مند به شرکت نبودند. علت دیگر عدم حضور صنوف نیز برمی گردد به اینکه برای این جلسه دستور اصولی و مشخصی وجود نداشت و معلوم نبود که برای چه چیزی در این جلسه هنرمندان و مدیران سینمایی باید دور یکدیگر جمع شوند، برای همین به نظر من احساس کردند که این جلسه ای صوری است که آورده خاصی را به دنبال ندارد و بنابراین جلسه مذکور لغو شد.

سجاده چی درباره مشکلات بیمه و روایات ضدونقیضی که درباره آن شنیده می شود بیان کرد: واقعیت این است که مسأله بیمه نسبت به سال های قبل بهتر شده است و تاآنجایی که من به عنوان رئیس صنف فیلمنامه نویسان می دانم از اعضای صنف من کمتر موردی وجود داشت که نسبت به بیمه اعتراض داشته باشد. در هر حال بیمه در برخی از موارد مانند دندان پزشکی و... سقف مناسبی برای کمک هزینه ها ندارد و بنابراین صنوف و هنرمندان نسبت به آن معترضند. البته تأکید می کنم که وضعیت بیمه صورت ناگوار و فاجعه آمیزی ندارد، البته باید مشکلات و خلأهای آن حتماً برای سال آینده برطرف شود. هنرمندان و صنوف متقاضی بسته شدن قرارداد با دیگر شرکت های بیمه اند.

وی در پایان گفت: سینمای ما در این شرایط وخیم اقتصادی دارای گردش مالی بسیار زیادی نیست اما همواره برای هر مسأله ای هیاهوی بیهوده وجود دارد. درباره جلساتی که بدون اطلاع رسانی و به صورت پنهانی برگزار می شود من هم خبرهایی شنیده ام که امیدوارم دروغ باشد.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینما جریان | با پایان ثبت نام متقاضیان حضور در سینمای رسانه، 2129 تقاضا از سوی رسانه های مجازی و مکتوب، اعضای انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران، عکاسان و دست اندرکاران رسانه های دیداری (شبکه های تلویزیونی داخلی و خارجی، رسانه های تصویری فضای مجازی) و شنیداری (رادیو) به ثبت رسید.

از این تعداد، 1317خبرنگار، 270 منتقد، 216 عکاس، 182 تصویربردار و 144 نفر از عوامل فنی در سامانه جشنواره ثبت نام کرده اند که پس از مراحل اولیه بررسی تقاضاها، شورای رسانه در روابط عمومی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در حال بررسی وضعیت متقاضیان بر اساس شیوه نامه 14بندی اعلام شده است که نتیجه آن متعاقبا منتشر خواهد شد.

همان طور که پیش از این اعلام شده بود، امسال همزمان با انتشار فهرست اسامی حائزین شرایط دریافت کارت جشنواره ، گزینه نهایی سینمای رسانه ها برای میزبانی از اهالی رسانه در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر از بین آرای خبرنگاران و منتقدان مشخص خواهد شد.

در دوره گذشته، 2073 نفر متقاضی دریافت کارت جشنواره در سینمای رسانه بودند که این تعداد در این دوره 56 نفر بیشتر شده است.

در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لیست کامل متقاضیان منتشر می شود.

فهرست کامل متقاضیان کارت سینمای رسانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

لینک خبر :‌ سینما جریان
خبرگزاری میزان- با شروع فصل زمستان و نزدیک شدن به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به طور معمول اکثریت آثار مهم سینما اکران خود را به پایان رسانده اند و کمتر کارگردانی فیلم خود را در دی ماه اکران می کند، در این میان، اما مجید صالحی ریسک کرده و اکران فیلم سینمایی زیرنظر را از چهارشنبه آغاز می کند.

تاریخ انتشار: 09:38 - 03 دی 1398

- کد خبر: 579544
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : جهان نیوز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، سینمای ایران در اکران تابستان روزهای خوبی را پشت سر نگذاشت و در ادامه گیشه پاییز هم به جز فیلم سینمایی مطرب ساخته مصطفی کیایی رمقی از خود نشان نداد، به نوعی مطرب را می توان نجات بخش گیشه سرد پاییز سینمای امسال دانست.

با شروع فصل زمستان و نزدیک شدن به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به طور معمول اکثریت آثار مهم سینما اکران خود را به پایان رسانده اند و کمتر کارگردانی فیلم خود را در دی ماه اکران می کند، اکثریت کارگردانانی که آثارشان تا دی ماه اکران نشده باشد ترجیح می دهند فیلمشان را بعد از جشنواره فیلم فجر و ترجیحاً نوروز اکران کنند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده گفت وگوی مجید صالحی پیرامون ساخت فیلم زیر نظر اینجا کلیک کنید

اما در این میان مجید صالحی بازیگر باسابقه و کارگردان تازه کار سینما ترجیح داده تا فیلم سینمایی زیر نظر را پیش از شروع مهمترین رویداد سینمایی کشور وارد چرخه اکران کند، البته فیلم صالحی با محوریتی کاملاً کمدی ساخته شده و با توجه به ترکیب بازیگرانش احتمال فروش بالایی دارد.

فیلم سینمایی زیرنظر نخستین ساخته سینمایی مجید صالحی پس از نزدیک به دو سال گذشت از ساخت سرانجام از شورای صنفی نمایش مجوز اکران گرفته و از چهارشنبه هفته جاری راهی سینماهای کشور خواهد شد.

فیلم سینمایی زیر نظر که مرداد سال گذشته فیلمبرداری اش را آغاز کرده بود و برای اکران نوروز آماده می شد، به دلیل تعداد زیاد فیلم های متقاضی از اکران جا ماند اما پس از انتظار فراوان بالاخره توانست پروانه ی نمایش خود را کسب کند و آماده اکران زمستانی باشد.

رضا عطاران ، امیر جعفری ، مهران احمدی، سروش جمشیدی، علی استادی، امیر نوری، سیاوش مفیدی، علی صالحی، سامیه لک، مصطفی راد، عباس جمشیدی و آزاده صمدی بازیگران زیر نظر هستند.

ترکیب بازیگران این فیلم سینمایی می تواند یکی از دلایل ریسک مجید صالحی برای اکران زیرنظر در زمستان امسال باشد، حال باید دید رضا عطاران، مهران احمدی و امیر جعفری که هر کدام جداگانه آثار پرفروشی را در سینما داشته اند در این فیلم می توانند رقم قابل توجهی را به ثبت برسانند یا نه.

از نکات عجیب فیلم اول مجید صالحی می توان به حضور رضا پرستش در مقام بازیگر اشاره کرد، وی که به دلیل شباهت خود به بازیکن مطرح فوتبال جهان به لیونل مسی ایرانی مشهور است حالا مثل بسیاری از چهره های مجازی وارد سینما و عرصه بازیگری شده است.

صالحی در ابتدای راه با انرژی و انگیزه زیادی ساخت زیرنظر را آغاز کرد و در همان شروع همزمان با دریافت پروانه ساخت این اثر در صفحه مجازی خود نوشت: سلام ، شروع کنم یا نه؟ بالاخره بعد از 25 سال کار تو تاتر و تلویزیون و سینما و کارگردانی سریالهای (سه در چهار) و( موج و صخره) و ... تله فیلمهای (نیش) و ( میش)و.. اولین کارگردانی سینمایی رو شروع کنم یا نه؟.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
فرزاد اژدری کارگردان سینما ضمن انتقاد از درجا زدن تولیدات سینمای ایران، از جستجو برای جذب سرمایه برای ساخت یک فیلم معمایی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : پایگاه خبری تحلیلی حرا مردم نیوز سینما پرس

فرزاد اژدری کارگردان سینما با اشاره به اینکه سینما در شرایط مناسبی قرار ندارد، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: چند فیلمنامه سینمایی در دست دارم که در انتظار جذب سرمایه گذار برای آن هستم، البته صحبت هایی برای جذب سرمایه شده تا ببینیم این اتفاق رخ می دهد یا خیر.

وی بیان کرد: یکی از فیلمنامه ها با موضوع کودک و نوجوان است که همچنان برای ساخت آن به دنبال جذب سرمایه و از طرف دیگر در انتظار تأیید بنیاد سینمایی فارابی هستم تا شرایط ساخت آن را فراهم کنیم.

اژدری تاکید کرد: فیلمنامه دیگرم یک اثر برای بزرگسالان است، که با نام نجوای شبانه فضای ترسناک و معمایی دارد، در واقع یکی از علاقه مندی های من ساخت فیلم هایی با ژانر وحشت و معمایی است.

وی با اشاره به اینکه نام نجوای شبانه موقت است، ادامه داد: متاسفانه شرایط تولید در سینمای ایران بسیار سخت شده است و افراد کمتری جسارت سرمایه گذاری در سینما را دارند، اگر هم که سرمایه گذاری می کنند می خواهند که خود و یا یکی از نزدیکانش در فیلم حضور پیدا کند.

کارگردان فیلم عملیات مهدکودک توضیح داد: معتقدم در حال حاضر سینمای ایران در حال درجا زدن است و به راحتی با بررسی فیلم هایی که به جشنواره فیلم فجر می توانیم وضعیت فیلم ها را بررسی کرد، در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر اکثر آثار سینمای با مشکلاتی مانند فیلمنامه مواجه بودند و یا پایان بندی مناسب نداشتند.

اژدری در پایان گفت: امیدوارم دراین دوره از جشنواره فیلم فجر، در کنار نام های بزرگ سینمایی جوانان با استعداد نیز حضور داشته باشند. البته کار برای فیلمسازان جوان بسیار سخت است چرا که یا سنگ می اندازن جلوی پای فیلمساز، یا فیلم را سانسور می کنند و یا خود فیلمساز خود را سانسور می کند.

کد خبر 4800367

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بازیگر سینما و تلویزیون گفت: مردم ما دارند با فقر دست و پنجه نرم می کنند اما یک عده از هنرمندان در فضای مجازی می آیند و از غذا خوردنشان عکس و فیلم منتشر می کنند و از آرایشگاه رفتن شان حرف می زنند، این ها به مردم چه ربطی دارد؟ هنرمندان متاسفانه این گونه بر مردم تاثیر می گذارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : ایلام بیدار

رضا ایرانمنش بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در خصوص وضعیت سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ گفت: الان اگر جلوی سینماها بروید و فیلم هایی که خیلی پرمخاطب هم هستند و از آن تعریف می کنند را مورد بررسی قرار دهید متوجه می شوید که با خانواده نمی توان این فیلم ها را دید، من به تازگی به سینما رفتم و دیدم که خیلی از مردم ناراضی از سالن سینما خارج شدند، اما اگر یک دوربین و میکروفون دست بگیرید و از همان مردم بپرسید که فیلم چطور بود می گویند: عالی بود و لذت بردیم؛ اما دروغ می گویند و خودشان را فریب می دهند و چون جلوی دوربین قرار گرفته است واقعیت را نمی گوید.

وی افزود: خواننده های ما را ببینید که قبلا ترانه ای می خواندند که معنا داشت و آدم از شنیدن آن لذت می برد اما الان ترانه های بی سر و ته و بی معنی را می خوانند و در بازار موسیقی پخش می کنند، من اسم آهنگ های امروزی را چرت و پرت می گذارم، می گویند در خارج از کشور این موسیقی ها طرف دار دارد اما باید به این دقت کنند که این به اصطلاح موسیقی ها چقدر به فرهنگ و هنر ما نزدیک است.

سرانه مطالعه در ایران 3 دقیقه و سرانه استفاده از فضای مجازی 3 ساعت است

این بازیگر کشورمان اظهار داشت: سرانه مطالعه کتاب در کشور ما 3 دقیقه است، سرانه استفاده از موبایل و گشتن در فضای مجازی که عمر را به بطالت می کشاند 3 ساعت است؛ این جای تاسف دارد؛ وقتی کسی که چند ساعت از عمرش را در روز صرف فضای مجازی می کند چگونه می تواند به دنبال موسیقی یا فیلم خوب برود؟

وی در ادامه گفت: به مهمانی که می رویم می بینیم که همه افراد حاضر در مهمانی سرشان در موبایل است، من بار ها شده که گفته ام جمع کنیم و برویم تا همه با موبایلشان بازی کنند، فرهنگ درست استفاده از این ابزارها را جا نینداخته ایم؛ وقتی کسی که چند ساعت در فضای مجازی سپری می کند، از هنرمندان الگو برداری می کند؛ مثلا می گویند فلان خانم بازیگر آن لباس را پوشیده بود پس من هم باید مانند او لباس بپوشم.

برخی هنرمندان تاثیرات بدی روی مردم می گذارند

ایرانمنش اذعان داشت: مردم ما دارند با فقر دست و پنجه نرم می کنند اما یک عده از هنرمندان در فضای مجازی می آیند و از غذا خوردنشان عکس و فیلم منتشر می کنند و از آرایشگاه رفتن شان حرف می زنند، این ها به مردم چه ربطی دارد؟ هنرمندان متاسفانه این گونه بر مردم تاثیر می گذارند.

می روند از کافه ها بازیگر پیدا می کنند

وی افزود: یک هنرمند که معلوم نیست از کجا آمده است را یک مدت بزرگ می کنند و بعد او را زمین می زنند، ما نمی دانیم کدام را باور کنیم؛ همین آدم ها یک روز به نعل و یک روز دیگر به میخ می زنند و مردم بین دوگانگی قرار می گیرند؛ مردم از هنرمندان بسیار تاثیر می گیرند اما باید این تاثیر درست باشد؛ می روند از یک کافه یک نفر را بر می دارند و بازیگرش می کنند، مگر ما بازیگر توانا کم داریم؟ یعنی این قدر قحطی بازیگر است که می روند از کافه بازیگر پیدا می کنند؟ بعد همان آدم به تلویزیون هم می رود و به دروغ می گوید که من تئاتر بازی کرده ام.

باید با فیلم های ارزشی با تهاجم فرهنگی مقابله کنیم

این هنرمند پیشکسوت عنوان کرد: می گویند باید مقابل تهاجم فرهنگی بایستیم، با دست خالی که نمی شود مقابله کرد، باید فضا و امکانات مناسب را فراهم کنند و با فیلم های ارزشی با تهاجم فرهنگی مقابله کنیم. جریان معاند همه جوره دارد روی فرهنگ ما کار می کند تا همان چیزی که می خواهد را بسازد پس ما نباید بیکار بنشینیم؛ در 8 سال دفاع مقدس همه جوره به ما حمله کردند اما جوانان ما سینه چاک دادند و اجازه ندادند یک وجب از خاک ایران به دست دشمن بیافتد، تمام دنیا در مقابل ما ایستاده بودند و ما با دست خالی جلوی آن ها ایستادیم اما الان فرق می کند، در این جنگ نرمی که دشمن به وجود آورده است باید هوشیار باشیم تا بازنده این جنگ نباشیم.

فقط برای برنامه دورهمی و خنداونه پول دارند؟

بازیگر سریال ستایش بیان کرد: سریال هایی که در تلویزیون ساخته می شوند را ببینید که چقدر ضعیف است، این پول ها به کجا می رود و صرف چه می شود؟ مگر تلویزیون و وزارت ارشاد بودجه ندارند؟ هر بار که خواستم فیلم یا سریالی بسازم گفتند "برو سرمایه گذار پیدا کن"، خب پس شما چه کاره اید؟ شما نباید پول به ما بدهید؟ دولت برای ما چه کار کرده است؟ فقط برای برنامه دورهمی و خنداونه و... پول دارند؟

خجالت می کشم با خانواده به سینما بروم

وی در ادامه افزود: در برنامه ها و سریال های الان فقط با حرکات اروتیک و فحش دادن مردم را می خندانند، آیا این کار فرهنگی است؟ چه کسی به این ها دستور می دهد و نظارت می کند؟ با خانواده که به سینما بروید یا باید از دیدن آن فیلم خجالت بکشید یا دست خانواده را بگیرید و از سینما خارج شوید.

ایرانمنش اظهار داشت: نمی گذارند کار ارزشی انجام بدهم، هیچ کدام از مسئولان حمایت نمی کنند، در جمع می گویند در خدمتیم اما وقتی که به دفترشان می رویم می بینیم که خبری نیست.

ژانر دفاع مقدس را در سینما حذف کرده اند

وی افزود: بیاییم ببینیم که در این چند سال چند کار ارزشی ساخته ایم تا به دخترانمان بفهمانیم حجاب برای حفظ ارزش زن است؟ در مورد این که بچه های زمان جنگ چه کردند چه کرده ایم؟ ژانر دفاع مقدس را در سینما حذف کرده اند؛ آیا واقعا از عمد و با سیاست این کار را می کنند؟ خب بگویند تا همه بدانند، بگویند نمی خواهیم برای دفاع مقدس فیلمی ساخته شود.

بازیگر سریال مردان آنجلس بیان کرد: از استیون اسپیلبرگ پرسیدند که برای ساختن فیلم نجات سرباز رایان و دیالوگ معروف "این ها همه برادران ما هستند" از چه الهام گرفته است که در جواب می گوید: "از بسیجی های ایران که 8 سال در جنگ تحمیلی با عراق جنگیدند الهام گرفته ام"؛ آن ها در مورد دفاع مقدس ما تحقیق کرده اند اما در کشور خودمان دفاع مقدس را فراموش کرده اند.

رضا ایرانمنش در پایان گفت: من مطمئنم در روز قیامت شهدا که جان خود را دادند تا این مملکت حفظ شود از مسئولان شاکی هستند، یک زمانی اگر می فهمیدند کسی در این مملکت دزدی کرده است صدای همه در می آمد اما الان می بینیم که به راحتی اعلام می کنند فلان مسئول چند هزار میلیارد تومان اختلاس کرده است، قبح قضیه را شکسته اند و به راحتی اختلاس و دزدی می کنند و متعاقب آن، اعلام می کنند که چند هزار میلیارد اختلاس شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
سینماپرس: مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی و کارشناس فرهنگی در آستانه سالروز 9 دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت با انتقاد شدید از وضعیت کنونی سینمای کشور گفت: وزارت ارشاد، متولیان سینما و هنرمندان سست عنصر تابع جوسازی ها و فشارهای روانی و امیال غربی ها شده اند و به سمت و سوی آن ها میل پیدا کرده اند و به همین علت است که ما کمتر شاهد تولید آثار فرهنگی در حوزه مسائل و رویدادهای استراتژیک و مهم هستیم و و اگر کاری در خصوص حماسه عظیم 9 دی در سینما صورت نگرفته پیروی همین اتفاق است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

عضو شورای راهبری مرکز سیمافیلم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: هنر زبان همه فهم، گسترده و نافذی است که می تواند مسائل غامض را در قالب هنرآفرینی ها در حوزه سینما و... به جامعه تحویل بدهد.

این دارنده مدرک کارشناسی ارشد مطالعات استراتژیک در همین راستا ادامه داد: این مطلبی است که همه دنیا به ویژه آمریکایی ها روی آن سرمایه گذاری های سنگین کرده اند و برای همین است که هالیوود مرتباً در راستای اهداف سیاست های حاکمان آمریکا مبادرت به تولید فیلم می کند. در واقع وضعیت در کشورهایی مانند آمریکا این گونه است که اگر بخواهند با کشوری وارد جنگ شوند قبل از آنکه نظامیان شان به آن کشورها حمله کنند با لشگر هنری خود آحاد افراد جامعه آن کشورها را تسخیر می کنند و تحویل نظامیان شان می دهند.

عضو چهارمین دوره شورای شهر تهران با انتقاد از انفعال موجود در سینمای کشورمان تصریح کرد: متأسفانه علیرغم آنکه بارها توسط کارشناسان فرهنگی و بزرگان تأکید شده که مسئولان باید سرمایه گذاری های چشمگیری در عرصه فرهنگ و هنر داشته باشند و از تولید آثار استراتژیک حمایت کنند اما ما شاهد نوعی انفعال در میان مدیران و سیاست گذاران کلان فرهنگی مان هستیم و اگر کاری در خصوص حماسه عظیم 9 دی در سینما صورت نگرفته به دلیل همین اتفاق است.

داور جشنواره فیلم وحدت تأکید کرد: متأسفانه وضعیت کشور ما به گونه ای شده که اگر تک ستاره هایی در عرصه فرهنگی و هنری هستند که با تمام وجودشان می خواهند در راستای اهداف نظام و انقلاب اسلامی فعالیت کنند و به مسائل اساسی و مبنایی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... بپردازند جلوی آن ها موانع و سدهای بی شماری ایجاد می شود.

شاکری با بیان اینکه غربی ها به واسطه نفوذی های شان سعی در زمین گیر کردن هنرمندان در حوزه مباحث نظری دارند متذکر شد: ما در تمامی عرصه های فرهنگی و هنری شاهد این اتفاق هستیم. متأسفانه جشنواره های غربی هستند که امروزه برای ما شاخص گذاری و ریل گذاری می کنند، آن ها هستند که وضعیت فرهنگ و هنر و بالاخص سینمای جمهوری اسلامی ایران را بر اساس اهداف و آرمان های شان تبیین و ترسیم می نمایند که اتفاقی بسیار مسموم و خطرناک است.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه اگر تعدادی از هنرمندان دغدغه مند، دلسوز و سینه سوخته انقلاب در مقابل هجوم لشگر دشمن مقاومت کنند از طرف برخی مدیران و هنرمندان داخلی بایکوت می شوند اظهار داشت: این اتفاق در حالی است که ما امروزه باید از هنرمندان مومن، ولایتمدار، متعهد و وفادار به آرمان های نظام و انقلاب اسلامی در همه حوزه ها حمایت کنیم.

وی در پایان اظهاراتش افزود: کسانی که هنر متعهد را قبول دارند باید میدان دار سینما شوند. کسانی که تعریف حضرت امام (ره) را نسبت به هنر و هنرمند قبول دارند باید فضای فرهنگی را در دست بگیرند و راه را برای رشد و اعتلای هنر متعهد باز کنند. شکر خدا تاکنون در عرصه مستند کارهای قابل قبولی در خصوص برخی رخدادهای استراتژیک انجام شده اما این کارها نتوانسته انتظارات جامعه را برآورده سازد. ما امروزه نیازمند آن هستیم که کارهای درخوری در سینما، تئاتر، کتاب و... صورت گیرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
همایون اسعدیان می گوید: بسیاری از افراد سودشان در بی نظمی است و با هر گونه سازماندهی و سیستم منسجم مخالف هستند، زیرا منافعشان را به خطر می اندازد.

به گزارش عصر شهروند، همایون اسعدیان می گوید: بسیاری از افراد سودشان در بی نظمی است و با هر گونه سازماندهی و سیستم منسجم مخالف هستند زیرا منافعشان را به خطر می اندازد.

رئیس هیات مدیره خانه سینما، درباره اینکه چرا با وجود برنامه ریزی های متعدد ما هنوز شاهد یک صنف و تشکل واحد در سینما نیستیم، گفت: امروز ما شاهد چهار تشکل صنفی در حوزه تهیه کنندگی در سینما هستیم که از نظر من به جز تشکل کارگردان-تهیه کننده سه تشکل دیگر هیچ تفاوت فاحش و محسوسی با یکدیگر ندارند. حتی بارها نیز از آنها پرسیدیم که آیا در اساسنامه هایشان تفاوتی با یکدیگر دارند یا خیر و آیا تعاریف تهیه کنندگی متفاوتی دارند که دیدیم چنین چیزی اصلا وجود ندارد.

اسعدیان ادامه داد: با نگاهی به وضعیت موجود مشاهده خواهیم کرد که وضعیت آشفته نیز در کل کشور وجود دارد و بسیاری از افراد سودشان در بی نظمی است و با هر گونه سازماندهی و سیستم منسجم مخالف هستند زیرا منافعشان را به خطر می اندازد. آنها در بی نظمی و آشفتگی هر کاری که دوست داشته باشند می توانند انجام بدهند.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد در کشور اوضاع بهم ریخته را به اوضاع منسجم ترجیح می دهند زیرا در زمان بهم ریختگی شرایط؛ کمتر امکان نظارت و کنترل وجود دارد و افراد می توانند هر حرکتی را انجام دهند اما اگر شرایط انسجام پیدا کند طبیعی است که همه مسائل شفاف می شود و حسابرسی صورت خواهد گرفت.

اسعدیان با اشاره به اینکه این عدم اتحاد تهیه کنندگان شاید به سود یک فرد یا عده ای باشد اما ضرر زیادی به سینما می زند، گفت: به طور مثال ما مدت هاست که بر روی قرارداد تیپ در سینما کار می کنیم اما هنوز نتوانسته ایم این قرارداد را به سرانجام برسانیم زیرا بدون موافقت تهیه کنندگان به سرانجام نخواهد رسید و ما منتظر آن هستیم که صنف واحد تهیه کنندگان تشکیل شود و ما با نماینده آن صنف واحد صحبت کنیم اما مذاکره با چهار تشکل تهیه کنندگی به صورت همزمان و کسب رضایت آنها بسیار سخت است و از سوی دیگر آنها نیز از این وضعیت راضی هستند زیرا می توانند هر گونه ای که دوست دارند رفتار کنند و قرارداد ببندند و پاسخگو هم نباشند.

ایلنا

لینک خبر :‌ عصر شهروند
جبهه رفته، به قول خودش در 29 فیلم شهید شده است. بار ها نقش رزمنده را بازی کرده، در سینما به او شهید زنده می گویند، در تلویزیون مجری برنامه سحر می شود، آن وقت زمانی که در قامت یک کارگردان فیلم کودک می سازد، به طور گسترده ای از سخیف ترین ترانه های لس آنجلسی بی محتوا استفاده می کند و جالب است که متولیان سینمای کودک نیز ایرادی به کارش وارد نمی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: داستان فیلمسازی در فضای حکمفرایی سرمایه بر سینما و گم شدن فرهنگ و هنر، قصه ای سوزناک است که در آن هنر زیر سایه تقلید و ابتذال گم می شود.

در سال هایی که بازخوانی و بازسازی ترانه های قدیمی خواننده های لس آنجلس نشین، به بخشی از جذابیت های کاذب فیلم های کمدی تبدیل شده است، جای تعجب دارد که دنیای پاک و معصوم کودکان، آلوده به فضای تجاری و مسموم فیلم هایی شود که به کودکان به عنوان یک کالا نگاه می کند. متأسفانه کارگردان فیلم سینمایی تورنادو که مدعی ساخت فیلم کودک و نوجوان است، به نام فیلم کودک ملغمه ای ساخته که نمی توان به آن سینمای کودک گفت.

نگاهی کوتاه به موفق ترین ساخته های سینمای کودک در دهه های 60 و 70 نشان می دهد که خلاقیت فیلمساز در شرایطی که محدودیت های زیادی بر سینما حکمفرما بوده، باعث ساخت آثار ماندگاری شده است، حتی استفاده از موسیقی نیز در ساخته های موفق سال های گذشته دارای قواعدی بوده است که امروزه در آثاری مانند پیشونی سفید و تورنادو دیده نمی شود.

تورنادو، به کارگردانی سیدجواد هاشمی با عنوان فیلم کودک در سینما ها به نمایش درآمده است. این فیلم پس از سه گانه آهوی پیشونی سفید از سوی هاشمی کارگردانی شده است.

این بازیگر قدیمی فیلم های ارزشی سینما، در قامت کارگردان علاقه خاصی به بازسازی ترانه های پیش از انقلابی و لس آنجلسی دارد؛ مسئله ای که در آهوی پیشونی سفید و تورنادو دیده شد و بار ها مورد انتقاد قرار گرفت. این رویکرد اگر در سینمای بزرگسال قابل توجیه باشد هرگز نمی توان در سینمای کودک توجیهی برای آن تراشید. هاشمی در گفت وگویی که سال گذشته با جوان داشت، در دفاع از بازسازی ترانه زیارت عباس قادری (پارسال بهار دسته جمعی رفته بودیم زیارت...) در فیلم مثلاً کودکانه اش که برای گروه سنی بالای 60 سال شاید خاطره ای را زنده کند، مدعی شده بود: من مجبورم خانواده را به سینما بیاورم. مجبورم پدر و مادر را در سینما بنشانم. بچه ها این ترانه را درک نمی کنند، اما به محض شنیدن آن دست می زنند و شادی می کنند. من چاره ای ندارم جز اینکه در فیلم نوستالژیک بزرگ تر ها را هم زنده کنم. !

هاشمی در مصاحبه ای که اخیراً با مهر داشت باز هم از ترانه استفاده کرد و گفت: من می گویم اگر موسیقی بتواند خانواده را بخنداند، آن ها دوباره به تماشای فیلم می آیند، از همین رو شبیه این مدل موسیقی را در پیشونی سفید هم استفاده کرده بودم. درست است این ها شباهت هایی دارد، اما موسیقی تکرار نشده و دو موسیقی متفاوت است. من نگاهم را تغییر داده ام. بازیگر سابق فیلم های دفاع مقدسی تأکید کرد: گناه من چیست که می خواهم بچه ها شاد باشند؟ من هم یک وجه دیگر از سینما را دیده ام. جالب این است که سه فیلم را باهم به نمایش می گذارند، از دو فیلم حمایت می کنند ولی فیلم من را کنار می گذارند! مگر مملکت ما نیاز به شادی ندارد؟ من که نمی گویم از آن فیلم ها حمایت نشود. اصلاً خودم تاکنون 29بار در فیلم های سینمای ایران شهید شده ام! من می گویم چگونه ممکن است که ما فکر کنیم فیلمی مثل تورنادو ارزشی نیست؟ مگر ما کار ضدارزشی می سازیم؟ مگر ترانه و موسیقی در فیلم ضدارزش است؟ آن هم در شرایطی که تلویزیون هم برای جذابیت از موسیقی های 6 و 8 استفاده می کند!

هاشمی پیش از این نیز با حضور در تلویزیون درباره گلشیفته فراهانی، تتلو و حتی توجیه نمایش برخی از موضوعات در سینما بر اساس داستان حضرت یوسف و زلیخا صحبت هایی جنجالی بیان کرده بود. این کارگردان همچنین از توقیف فیلم مبتذل رحمان 1400 هم دفاع کرده بود.

از خواهران غریب تا فیلم های عجیب
دهه 70 یکی از پررونق ترین سال های سینمای کودک است. در سال 73، ایرج طهماسب کاراکتر تلویزیونی کلاه قرمزی را به سینما آورد.

محمدمهدی دادگو، تهیه کننده فیلم سینمایی کلاه قرمزی و پسر خاله از خرج کردن برای فیلم نترسید و موسیقی متن آن را به محمدرضا علیقلی سپرد. علیقلی هم مجموعه ای از آهنگ های ماندگار را برای این فیلم خلق کرد. موفقیت گیشه کلاه قرمزی باعث شد تا موسیقی متن این فیلم نیز با استقبال کودکان مواجه شود.

سال بعد کیومرث پوراحمد، کارگردان قدیمی سینما، فیلمی خانوادگی با فضای کودکانه به نام خواهران غریب ساخت. در آن فیلم کارگردان برای موسیقی فیلم ارزش قائل شده است و سراغ ناصر چشم آذر، آهنگساز برجسته رفته و چندین قطعه موسیقی با صدای شکیبایی در این فیلم اجرا می شود که با گذشت نزدیک ربع قرن، هنوز هم جزو ترانه های ماندگار کودکانه است.

نه در کلاه قرمزی و پسر خاله و نه در خواهران غریب داستان ها چیزی بیشتر از روابط عادی و قابل فهم کودکان نبود، اما اکنون فیلمی روی پرده سینما ها رفته است که برای جلب توجه کودکان دست به بازسازی ترانه های لس آنجلسی می زند که برای گروه سنی کودک و نوجوان، نه قابل فهم است و نه حتی خاطره انگیز!

اگرچه بازسازی ترانه های حسن شماعی زاده در فیلم مطرب با توجیه ژانر کمدی و داشتن مخاطب بزرگسال و اینکه داستان فیلم مربوط به چندین سال پیش است، توانسته از ارشاد مجوز بگیرد، باید دید که چرا وزارت ارشاد به بازسازی ترانه ای مشهور از شهرام شپ پره در فیلم تورنادو، هیچ واکنشی نشان نداده است؟!

کارگردان فیلم های آهوی پیشونی سفید و تورنادو زمانی نماد سینمای دفاع مقدس بود و اکنون در دفاع از ترویج ترانه های سخیف لس آنجلسی در سینمای کودک دارای سبک ویژه ای شده است! متأسفانه این فیلم ها در جشنواره فیلم کودک نیز حاضر بودند و هیچ کدام از داوران و کارشناسان آن جشنواره و حتی دبیر آن که ادعای حمایت از سینمای کودک را دارد به آن معترض نمی شوند! آیا با این نوع سیاستگذاری آینده روشنی برای سینمای نحیف کودک متصور خواهیم شد؟!

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در کرسی آزاداندیشی دانشگاه آزاد گفت: رسانه ها دو روز قبل در جریان جزئیات این طرح قرار گرفته بودند، اما با توجه به مصوبه شورایعالی امنیت ملی اعلام هرنوع خبر از جانب رسانه ها ممنوع بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : فردا نیوز اتحاد آنلاین آخرین خبر خبرنکار

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، هشتمین نشست کرسی آزاداندیشی رسانه ای با عنوان "دولت، رسانه ها و اعتراضات بنزینی" در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد درباره جزئیات اجرای این طرح و نحوه اطلاع رسانی آن توضیح داد: جریان رسانه به دلیل تحول در بخش فناوری تبدیل به جزء لاینفکی از زندگی انسانها شده است اما موضوع بنزین، موضوع بسیار مفصلی است و در یک بحث کوتاه قابل بررسی نیست. من اردیبهشت سال 98 وارد معاونت مطبوعاتی شدم و از همان ابتدا کارگروه هایی برای موضوعات اطلاع رسانی تشکیل دادم که اغلب رسانه های اصلی کشور عضو این کارگروه ها هستند و تقریبا از تیرماه موضوع اطلاع رسانی در خصوص بنزین را در دستور کار این کارگروه ها قرار دادیم و درخواست داشتیم که رسانه ها درباره موضوع بنزین کارهای رسانه ای خود را آغاز کنند. زیرمجموعه ها، قاچاق، مصرف بی رویه و قیمت سوخت بود.

وی افزود: همه به این موضوع اعتقاد داشتند که نحوه مصرف سوخت در کشور درست نیست و زمینه چینی ها برای تغییر در الگوی مصرفی و قیمتی صورت گرفته بود. اما بحث معیشتی باعث شد موضوع بنزین بیشتر به چشم بیاید.

خدادی گفت: ما از قبل به رسانه ها به صورت خصوصی درباره افزایش قیمت بنزین اطلاعاتی داده بودیم و آنها یک، دو روز قبل در جریان جزئیات این طرح قرار گرفته بودند، اما با توجه به مصوبه شورایعالی امنیت ملی اعلام هرنوع خبر از جانب رسانه ها ممنوع بود.

وی افزود: اعلام هر نوع خبر مختصات خود را دارد، اما من به شخصه درباره گرانی بنزین و نحوه اطلاع رسانی آن تصمیم گیر نبودم. البته این را هم باید در نظر بگیریم از قبل یک پیشینه اطلاعاتی نسبت به خبر منعکس شده داشتیم و جریاناتی که باعث صف بستن مردم پشت پمپ بنزین ها شده بود باعث شد با این پیشینه تصمیم مذکور گرفته شد.

معاون مطبوعاتی تصریح کرد: تنها بخشی از اعتراضات به موضوع بنزین برمی گشت و بخشی دیگر با معیشت مردم در ارتباط بود. اعتراض حق مردم است و طبیعی است به دنبال چنین رویدادی شاهد واکنش های اعتراضی هم باشیم کما اینکه در دو سال گذشته هم اعتراضات کامیونداران و یا هپکو را هم داشته ایم و اعتراض چیز تازه ای در کشور نیست. من فکر نمی کنم اگر این موضوع زودتر اطلاع رسانی می شد تغییری در واکنش ها ایجاد می کرد. آیا تنها مشکل این اتفاقات عدم اطلاع رسانی درست و به موقع بود؟ من به چنین چیزی اعتقاد ندارم.

وی خاطرنشان کرد: ما در مدل های ارتباطی دچار اختلال هستیم و این موضوع ربطی به دولت کنونی ندارد. مدل های ارتباطی ما دچار نقص است و مسئولان ما عادت دارند به جای ارائه اطلاعات سازمانی تنها اطلاعات را به صورت شفاهی بیان می کنند که این اشتباه است.

خدادی افزود: ما منکر اختلالات اطلاع رسانی نیستیم اما باید این را هم قبول کنیم که جامعه تحت تاثیر اخبار است و این موضوع بر سایر مشکلات تاثیر می گذارد وگرنه چطور است که یک خبر می تواند بازار ارز را با مشکل روبرو کند. همین مشکل در موضوع گران شدن بنزین هم وجود داشت. ما درست مردم را اقناع نکردیم وگرنه راحت تر این اتفاق را می پذیرفتند چون بنزین و سهمیه بندی آن تصمیم منطقی بود اما با ورودش به سبد معیشتی مردم مشکلات و فشار را زیاد کرد و در نهایت منجر به اعتراض شد.

وی افزود: ما در مورد گرانی بنزین باید شرایط کشور را هم در نظر بگیریم. همین طور که رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده بود به دنبال اغتشاش در ایران هستیم ما هم باید آماده این فشارها می بودیم اما در این جلسه تمام ابعاد موضوع قابل بررسی نیست حالا بگذارید خروجی اش بشود، نقص من یا امثال من. اما شما هم پیشنهاداتی ارائه بدهید و خود را جای مسئولان تصمیم گیر بگذارید.

خدادی ادامه داد: بله قطعا مشکلاتی وجود داشت و من این مشکلات را انکار نمی کنم اما در حوزه رسانه هم اقناعی صورت نگرفت. حتی اگر اقناع هم صورت می گرفت ممکن است اعتراضی وجود داشته باشد کما اینکه هر جای دنیا که بنزین گران می شود اعتراضاتی را به همراه دارد.

وی در مورد مشارکت رسانه ها در این تصمیم خاطرنشان کرد: ما رسانه ترسو، رسانه بی خاصیت و رسانه بی هویت در کشور نداریم اما شاید آنها هم راه حلی برای نحوه اطلاع رسانی نداشتند حال دانشگاه ها بیایند و پیشنهاد راه حل بکنند.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: هیچ کس از اتفاقاتی که افتاده راضی نیست، اما هنر ما باید این باشد که مانع از تکرار اشتباه شویم. من تنها کاری که از دستم برمی آمد این بود که رسانه ها را در انعکاس اخبار محدود نکنم و هر رسانه عملکرد خودش را داشته است اما ما هم در این قالب توصیه هایی می کنیم اما در نهایت تصمیم با رسانه هاست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا - معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی درباره سوخت و بنزین را از تیر ماه در دستور کار خود قرار داده است، گفت: تقریبا از مرداد ماه از رسانه ها تقاضا شد که اخبار مربوط به سوخت را در دستور کار قرار دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : عصر ایران ملیت آفتاب نیوز عصر خبر

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز - دوشنبه - در هشتمین نشست کرسی آزاد اندیشی رسانه ای با عنوان دولت، رسانه ها و اعتراضات بنزینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی اظهار کرد: رسانه ها در دنیا بخشی از زندگی انسان ها را تشکیل می دهند، در واقع مردم جامعه از رسانه تاثیر می گیرند و بر رسانه تاثیر می گذارند.

وی درباره نقش رسانه ها در جریان افزایش قیمت بنزین افزود: در مورد نقش رسانه ها در افزایش قیمت بنزین بحث مفصل است، اول باید بگویم که بنده از اردیبهشت ماه سال 98 به معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد رفته ام، دوماه پس از به عهده گرفتن سمت معاون مطبوعاتی کارگروه رسانه تشکیل شد که اغلب رسانه ها در آن عضو هستند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی درباره سوخت و بنزین را از تیر ماه در دستور کار قرار داده است، یادآورشد: تقریبا از مرداد ماه از رسانه ها تقاضا شد که اخبار مربوط به سوخت را در دستور کار قرار دهند.

خدادی عنوان کرد: مسئله قاچاق، مصرف و قیمت سوخت از مرداد ماه در دستور کار رسانه ها قرار گرفت، فکر می کنم که همه مردم اطلاعات کافی درباره قاچاق، مصرف و قیمت بنزین دارند و با این موضوع کنار آمده اند، برداشت بنده این است که اعتراضات مردمی به دلیل افزایش قیمت بنزین به تنهایی نبوده، بلکه به این علت است که افزایش قیمت در زمان تحریم ها و شرایط نابسامان اقتصادی مردم اعمال شده است.

به گفته وی، رسانه ها از روز چهارشنبه 22 آبان ماه از افزایش قیمت بنزین مطلع شدند اما براساس مصوبه شورای امنیت ملی از آنها خواسته شد که از پیش اطلاع رسانی نکنند تا اخبار در یک ساعت مشخص منتشر شود، در این میان رسانه ها هم با وجود اینکه از اخبار مطلع بودند اما همکاری لازم در این خصوص را انجام دادند و خبر را از پیش منتشر نکردند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد:انتشار خبر مختصات خاص خود را دارد، بنده در تصمیم گیری زمان اطلاع رسانی افزایش قیمت بنزین نقشی نداشته ام اما تحلیل دوستان بر این بود که اگر خبر زودتر اعلام شود تبعات منفی مانند ذخیره بنزین یا طولانی شدن صف های پمپ بنزین را با خود به همراه دارد.

خدادی در ادامه با اشاره به اینکه اعتراض یک حق طبیعی مردم است، خاطرنشان کرد: دلیل اعتراض در اصل معدل گرانی بنزین در شرایط اقتصادی امروز است، اعتراضات مردم در کشور موضوع جدیدی نیست، پس از اعمال تحریم ها بارها شاهد اعتراضات مردمی در اقصی نقاط کشور بوده ایم، دولت هم این اعتراضات را پیش بینی می کند و البته تقابلی هم با آن ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت و بخصوص وزیر نفت نباید از پیش موضوع افزایش قیمت را مطرح می کرد، گفت: به طور کلی در کشور در محل مدل ارتباطی دچار اختلال هستیم، اطلاع رسانی با نقص همراه است، اطلاعات شفاهی مطرح می شود و جریان رسانه ظرفیت حداقلی و کارکرد تبلیغاتی پیدا می کند و از کارکرد اقناعی به دور می شود.

خدادی افزود: منبع اطلاعات در کشور ما اختلال دارد، تصمیم گیری درباره زمان اعلام افزایش قیمت بنزین بر عهده وزیر نفت نبوده و این تصمیم در شورای امنیت گرفته می شود.

**دولت باید مردم را از پیش از افزایش قیمت بنزین قانع می کرد

همچنین فرشاد مهدی پور سردبیر روزنامه صبح نو در ادامه این کرسی آزاد اندیشی اظهار کرد: روز پنجشنبه23 آبان ماه از افزایش قیمت بنزین مطلع شدیم و پس از اعلام این خبر با جمعی از مدیران ارشد رسانه ها واکنش مردم را رصد کردیم.

وی افزود: تنش ها درباره افزایش قیمت بنزین از غروب جمعه24 آبان ماه آغاز شد و این اعتراض ها در خصوص اعمال اراده دولت برای اجرای سیاست بود، در واقع مردم از شنیدن خبر افزایش قیمت بنزین شوکه شده بودند چرا که از پیش از اردیبهشت تا 24 آبان ماه هیچ کاری برای اطلاع رسانی و اقناع مردم برای اجرای این سیاست انجام نشده بود.

به گفته سردبیر روزنامه صبح نو، خبر سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین در اردیبهشت ماه قطعی شده بود.

وی عنوان کرد: می بایست به مردم این اطمینان دهده می شد که اگر سیاست های افزایش قیمت بنزین اجرا شود، قیمت ها کنترل می شود، در واقع پایداری و مدل اجرایی این سیاست را باید به مردم توضیح می داده می شد تا مردم بتوانند با موضوع کنار بیایند.

** در موضوع افزایش قیمت بنزین از رسانه بهره نگرفته نشد

اکبر نصراللهی رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی نیز درباره افزایش قیمت بنزین گفت: بحث افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی اعتراضات و اغتشاشات از ابعاد مختلف سیاسی اجتماعی اقتصادی فرهنگی و رسانه ای قابل تقسیم بندی است که در این جلسه به بعد رسانه ها و نقش آنها در این جریان پرداخته می شود.

وی نیز مواضع مسئولان پس از سهمیه بندی بنزین را مناسب ندانست و گفت: می بایست از ظرفیت رسانه ای برای اقناع مردم استفاده می شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ظهوریان، دبیر هیات نظارت بر مطبوعات در گفت وگوی با خبرگزاری ها گفت: روزنامه وطن امروز به دلیل درج تیتری توهین آمیز و بر خلاف منافع و مصالح ملی و دستگاه دیپلماسی کشور هنگام سفر رئیس جمهور به کشور ژاپن، در صفحه یک آن روزنامه، تذکر گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : ایلام بیدار دیار آفتاب

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ظهوریان، دبیر هیات نظارت بر مطبوعات در گفت وگوی با خبرگزاری ها گفت: روزنامه وطن امروز به دلیل درج تیتری توهین آمیز و بر خلاف منافع و مصالح ملی و دستگاه دیپلماسی کشور هنگام سفر رئیس جمهور به کشور ژاپن، در صفحه یک آن روزنامه، تذکر گرفت.

این در حالی است سایتهای ایسنا و خبرآنلاین در گزارش های متفاوت علیه امنیت، فرهنگ و رسالت دینی ما اقداماتی مذبوحانه را اجرا کرده و از سوی دولت تدبیر و امید نیز تقدیر شده اند.

احسان تقدسی فعال رسانه ای در رشته توییتی در پاسخ به انتقاد کانال های حامی دولت از تیتر روزنامه وطن امروز باعنوان "خربزه آبه" که از ضرب المثل مشهور فارسی فکر نان باش که خربزه آب است برگرفته شده نوشت:

برخی ادعا میکنند مرکزی به نام مطالعات ژاپن تیتر روزنامه وطن امروز را مقایر با اصول حداقلی روزنامه نگاری و احترام به سران کشورها دانسته است/ بنا به تحقیقاتی که بنده انجام دادم اساسا مرکزی به نام مطالعات ژاپن وجودخارجی ندارد

پورتال مذکور در واقع پورتال یک مترجم زبان ژاپنی است، پس وجاهت دیپلماتیک ندارد/ در نهایت اینکه انتقاد را باید از روحانی و اصرار وی برای دعوت از سوی دولت ژاپن کرد و نه از رسانه های داخلی

مقدس نمایی رفتارهای دولت در سیاست خارجی کمکی به دولت نمی کند، بلکه برعکس؛ خطرناک تر از هر پوست خربزه ای عمل میکند.

حالا باید از دولت فشل و ناامید تدبیر و امید پرسید که چه تفاوتی میان رسانه های منتقد و یا حامی شما وجود دارد که بین آنها چنین قضاوتهایی می شود؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
95 درصد بودجه مطبوعات تا پایان 98 تخصیص خواهد یافت ؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی راه مردم ؛مدتیست مطبوعات ایران دچار دردسرهای بی شماری شده است . دردسرهایی که معلول عدم تخصیص یارانه به این صنف تاثیر گذار در شرایط تحریم و فشارهای سخت بیگانه گان به کشور است .
با کمی تامل در این قصه پر نیرنگ و فریب که قدرت های جهانی یک طرف آن و ایران عزیزمان در طرف دیگر نشسته اند ، نقش تاثیر گذار رسانه ها به خوبی برای هر فردی مشخص می شود و نیاز به نگاه کارشناسانه نیست . بنا بر رهنمون مقام معظم رهبری در جریانات سیاسی اخیرکه اینگونه بود : آرایش امروز دشمن “آرایش جنگی ” است و توصیه فرمودند ملت آرایش متناسب آرایش جنگی دشمن بگیرد . رسالت امروز رسانه با دیروزش تفاوت زیادی دارد. امروز رسانه ها وظیفه ای بس خطیر تر به عهده دارند تا جایی که بخش اعظمی از این آمادگی دفاعی کشور را “آرایش رسانه ای” تشکیل می دهد. امروز بیش از هر زمان دیگری با جنگ نرم مواجه هستیم . بخش اعظمی از جنگ امروز جهان در دنیای قلم ها اتفاق می افتد.
امروز باید حمایت از رسانه ها بیش از هر زمان دیگری به موقع انجام شود تا مدیران این بخش با فراغتی بیش از گذشته به فکر تولید محتوای رسانه ای و دفاع از کشور در دنیای گفتگو ها و توزیع این محتوا در بخش مجازی باشند.
اما متاسفانه در سال جاری با وجود تفکیک یارانه مطبوعات از کتاب و افزایش آن نسبت به سالهای گذشته تا کنون که در آخرین فصل سال هستیم ، حتی ده درصد از این یارانه تخصیص پیدا نکرد ه است.
در هفته های گذشته اهالی رسانه ها با حضور معاون مطبوعاتی چندین بار گرد هم آمدند تا چاره اندیشی کنند. روز گذشته نیز چند تن از اهالی مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تلفیق درد دل اهالی رسانه ها راشنیدند.
“سید احسان قاضی زاده هاشمی ” نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به اتفاق “جبار کوچکی نژاد” به نمایندگی سایر نمایندگان حاضر در جمع مدیران رسانه های کشور قول داده اند که با حضور معاونت مطبوعاتی به سراغ رییس سازمان برنامه و بودجه رفته و تا 95 درصد سهم مطبوعات و رسانه ها را از این سازمان مطالبه کنند که تا دوماه پیش رو تخصیص یافته و مطالبات عقب مانده رسانه ها از بخش یارانه پرداخت شود.
البته مشکلاتی در روند توزیع یارانه های مطبوعات وجود داشت و سازمان برنامه و بودجه کشور که تخصیص را منوط به عملکرد می داند به دلیل عدم واریز یارانه ای که در حساب وزارت ارشاد بلوکه مانده بود، تا کنون بهانه ای برای عدم تخصیص داشته است . اما معاونت مطبوعاتی قول داده که این مشکلات را حل نموده و امید است سازمان مذکور دست از اینگونه بهانه ها برداشته و سهم مطبوعات را به سرعت تخصیص دهد.
متاسفانه برخی از نمایندگان مجلس اعتقاد دارند که منابع محدود دست دولت را از تخصیص این یارانه بسته بوده است اما لااقل مطبوعات اخبار زیادی از تخصیص بودجه به بخش های مختلف را در همین سالی که گفته می شود محدودیت منابع وجود دارد ، منتشر کرده اند و بیشتر به نظر می رسد مطبوعات و رسانه ها برای دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهمیت چندانی ندارد و یا اینکه متولیان امر برای دفاع از این سهم انگیزه ای نداشته اند.

لینک خبر :‌ روزنامه راه مردم
صد و ششمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی روز یکشنبه اول دی ماه 1398 در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اخبار مربوط به احتمال حذف سهمیه حافظان قرآن کریم در کنکور با پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیئت دولت بر انتخاب یک نماینده برای پیگیری این موضوع تأکید کرد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی موضوع انتقال دبیرخانه کمیسیون آموزش عمومی قرآن به جایگاه مستقل را به عنوان یکی از مطالبات قدیم این شورا یاد کرد و گفت: با توجه به پیگیری های صورت گرفته این موضوع در حال انجام است.
وی در ادامه به موضوع ردیف های مندرج در لایحه بودجه 99 به عنوان پیش دستور جلسه پرداخت و گفت: سهم اعتبارات هزینه نسبت به سال قبل 12 درصد کاهش داشته و گزارش تهیه شده در رابطه با این موضوع در اختیار اعضا قرار می گیرد.
در ادامه جلسه رحیم قربانی، مدیرعامل اتحادیه تشکل ها و مؤسسات قرآنی مردم نهاد گفت: در اغتشاشات آبان ماه 98 یکی از مؤسسات قرآنی استان البرز به آتش کشیده شده و اموالش به سرقت برده شده و همچنین در سیل اخیر اهواز 8 مؤسسه قرآنی این شهر آسیب دیده که بر لزوم پیگیری کمک به این مؤسسات تأکید کرد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور اول جلسه بررسی و ارزیابی وضعیت استقرار ساختار دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور بود که سید حمیدرضا میرعظیمی، رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور به ارائه گزارشی در این مورد پرداخت.
میرعظیمی گفت: در مورد اقدامات انجام گرفته برای تحقق اهداف سند گفت که در این راستا در تاریخ 24 مهر 98 گزارشی ارسال شد و پس از آن نیز به صورت حضوری گزارش دیگری در مورد ساختار مرکز ارائه شد.
میرعظیمی از باز شدن حساب های مسدود شده در یک ماه گذشته خبر داد و گفت: در 9 ماه اخیر مکاتبات بسیاری برای گزارش دهی انجام شده که بی سابقه بود ه و به فال نیک می گیریم.
وی در ادامه با اشاره به گزارش اشتباه اعلام شده مبنی بر کاهش پست ها، گفت: با وجود اینکه در کل وزارتخانه با کاهش پست مواجه بوده ایم اما در مرکز قرآنی پست ها را افزایش داده ایم و تنها قسمتی در وزارت علوم هستیم که با وجود کاهش پست ها در کل وزارت، با افزایش پست مواجه بوده ایم و این به دلیل همکاری وزیر و معاونین بوده است.
در ادامه این جلسه پیشنهاد مطرح شده از سوی محمدمهدی عزیززاده، رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآن کریم مبنی بر بررسی وضعیت کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن توسط یک کارگروه جدید به رأی گذاشته و مقرر شد کارگروهی متشکل از محمدعلی خواجه پیری، رحیم قربانی و محمدمهدی عزیزاده برای تهیه گزارش نهایی تشکیل شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور دوم جلسه ارائه گزارش بیمه فعالان قرآنی بود که حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور به ارائه گزارش در این خصوص پرداخت.
محمدی گفت: با توجه به کمیته تعیین شده برای بررسی وضعیت بیمه فعالان قرآنی، جلساتی را با مدیرکل امور فنی سازمان تأمین اجتماعی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و... داشتیم.
وی با اشاره به این نکته که فکر می کردیم اگر مشکل صندوق اعتباری هنر برطرف شود مشکل بیمه فعالان قرآنی هم حل خواهد شد، افزود: بعد از این جلسات متوجه شدیم اگر تمام مشکلات صندوق هنر هم برطرف شود در خوش بینانه ترین حالت فقط 20 درصد مشکلات بیمه فعالان قرآنی حل خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور در ادامه با توجه به پیشنهاد وزارت ارشاد مبنی بر فعال شدن صندوق گفت: صرفاً با فعال شدن صندوق مشکلات حل نخواهد شد و باید حمایت از کارفرما و مؤسسات انجام شود.
محمدی با اشاره به وجود اعتبار حمایت از بیمه پایه اجتماعی اقشار خاص در بودجه، گفت: اگر به این اعتبار کمتر از یک درصد اضافه شود، 10هزار نفر از قرآنی ها می توانند تحت پوشش قرار بگیرند و یا اینکه هشت دهم درصد سهمیه بیمه افراد خاص را به جامعه قرآنی اختصاص دهند تا مشکلات بیمه مؤسسات قرآنی برطرف شود.
در ادامه جلسه عزیززاده گفت: به اعتقاد من این پیشنهاد خوبی است اما با توجه به استعلام های بنده اعتبارات بیمه شدگان مشاغل خاص توسط خزانه پرداخت نشده و سال به سال به دیون دولت اضافه شده است و در صورت امکان باید به ردیف اعتبار مشخص برسد.
وی بزرگ ترین مشکل وضعیت فعلی را وجود کارفرما برای کارکنان و مربیان مؤسسات برای استفاده از بیمه مشاغل آزاد دانست و ادامه داد: برای حل این مشکل، سه گام پیشنهاد داریم که گام اول مکاتبه جدی با سازمان تأمین اجتماعی است تا جریمه مؤسسات متوقف شود.
رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآن کریم افزود: گام دوم مکاتبه با کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی است و بعد هم گفت و گویی با وزارت کار داشته باشیم.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان جلسه گزارش پیگیری هایی انجام شده برای اجرای مصوبات از جلسه گذشته تا جلسه فعلی، ارائه شد.

لینک خبر :‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از ایجاد چرخه خودکفایی مالی محلات قشم از مجرای توانمندسازی اهالی مستعد محل به عنوان یک فعالیت خرد فرهنگی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

مرتضی شیخ زاد صبح امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در قشم اظهار داشت: در حوزه اقدامات خُرد فرهنگی به سطح محلات ورود کرده ایم.

وی افزود: اداره کل ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم مؤظف شده است نسبت به شناسایی افراد مستعد در زمینه های مختلف در محلات اقدام کند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: ایجاد چرخه درآمدزایی ویژه امور فرهنگی، مذهبی و اجتماعی محلات در دستور کار قرار گرفته و از مجرای توانمندسازی اهالی مستعد هر محل اجرا می شود.

شیخ زاده ادامه داد: به عنوان مثال عضویت رایگان جوانان و نوجوانان مستعد محله امام رضا(ع) شهر قشم در انجمن تئاتر به منظور فراگیری دانش و تجربه لازم از راهکارهای استقلال مالی فعالیت های این محله است.

وی اضافه کرد: این جوانان پس از دوره های آموزشی جهت اجرای تئاتر خود از سالن رایگان بهره مند خواهند شد و درآمد حاصل از فروش بلیط تمامأ به خودشان تعلق می گیرد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم بیان کرد: در همین راستا با همکاری اصناف، تمامی مغازه داران محلات مؤظف به همکاری در کارهای فرهنگی اجتماعی آن محل خواهند شد و اقداماتی نظیر فروش بلیط را انجام می دهند.

شیخ زاده گفت: ایجاد تیم های محله ای همچون هیئت استقبال از مسؤولان و تدارکات عطرافشانی قبور شهدا نمونه ای از دیگر راهکارهای موجود به شمار می رود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط روز جامعه، بودجه های فرهنگی پاسخگوی تمامی هزینه ها نیست و تشکیل چنین چرخه هایی می تواند استقلال مالی در تأمین هزینه ها را به ارمغان می آورد.

انتهای پیام/88050

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
پوریا سمندری گفت: اگر قرار است که البرز صرفا نام یک استان را یدک بکشد بدون اینکه به عناصر مختلف فرهنگی آن توجه شود، جز ناامیدی برای شهروندانش نتیجه ای به بار نخواهد آورد.

بازدید صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش گروه استانی " تیتریک "؛ نمایش غایب مدرسه به نویسندگی سینا سمندری و طراحی و کارگردانی پوریا سمندری 1 تا 7 دی هر شب ساعت 18 در تئاتر شهر کرج به روی صحنه می رود.

پوریا سمندری در گفتگو با خبرنگار " تیتریک " گفت: غایب مدرسه درباره شنیده نشدن و دیده نشدن دانش آموزان توسط معلم ها و عوامل مدرسه است؛ درباره ی قوانین مدرسه که بیش از توجه به توانایی و استعداد دانش آموزان به ظاهر آنها توجه دارد.

وی به قصه نمایش اشاره کرد و ادامه داد: قصه ی نمایش درباره ی دانش آموزی است که تمایل به جهانگردی دارد و برای ثبت نام، به مدرسه ای با قوانین سخت می رود. نمایش، فضای سنگین مدرسه و قوانین عجیب و عادی نبودن روابط بین بچه ها را به ما نشان می دهد.

این هنرمند البرزی با بیان اینکه "غایب مدرسه" نتیجه یک سال تحقیق و ایده پردازی برای پایان نامه من بود، افزود: این نمایشی است که از راه پزوهش استخراج شده است و دغدغه های دانش آموزان و معلم ها را بیان می کند و برای اجرای بازیگری از تک تک بازیگرها و نظراتشون استفاده کردیم.

سمندری نداشتن مخاطب برای استانی با سه میلیون جمعیت را جای سوال و تعجب دانست و گفت: البرز سی و یکمین استان کشور است که اگر هنر برای آن اهمیت ندارد پس چرا اسم استان را یدک می کشد مسئولان بدانند تئاتر در تقویت فرهنگ اجتماعی در جامعه موثر است.

وی در ادامه پلاتوهای محدود تئاتر در استان اشاره کرد و افزود: استان البرز هنرمندان تئاتر بسیار خوبی دارد که به لحاظ دیده نشدن و نبود زیرساختهای مناسب برای اجرا و تمرین به پایتخت می روند زیرا البرز سالن های تئاترش محدود و استاندارد نیست و از طرفی فقط در ساعاتی از شبانه روز فعالیت می کنند در صورتی که سالن های تئاتر در پایتخت شبانه روزی در اختیار هنرمند و هنر دوست است.

این کارگردان با تاکید بر اینکه تئاتر شهر کرج در نقطه ای کور قرار دارد، ادامه داد: تئاتر شهر باید در مرکز و در مکان پر رفت و آمد قرار داشته باشد ولی تئاتر شهر کرج فقط اسم تئاتر شهر را یدک کشیده و در نقطه ای قرار دارد که اولا مردم عادی از وجود این مکان اطلاعی ندارند، از طرفی دسترسی مکانی به آن آسان نیست، سالن هایش استاندارد نیست و زمان اجرای نمایش در آن توسط مسئولین ارشاد تعیین می شود .

سمندری تصریح کرد: مهمترین مشکلات و دغدغه های هنرمندان تئاتر البرز تبلیغات محدود، عدم کثرت گروه های تئاتری ثبت شده در استان، عدم وجود زیرساختهای مناسب و استاندارد است و باید مسئولین اقدامات موثری برای هنر تئاتر که زبانی تاثیر گذار برای بیان همه موضوعات جامعه است ، بردارند.

وی خاطر نشان کرد: امیدوارم صدای هنرمندان در سطح شهر و استان و حتی کشور شنیده شود جمعیت شهر کرج از کشور قطر خیلی بیشتر است ولی باید بدانیم چرا اینقدر بی مهری و بی توجهی به این کلان شهر می شود؟ اگر قرار است که یک استان فقط نام یک استان را داشته باشد بدون اینکه توجه به عناصر مختلف فرهنگی اش انجام شود جز ناامیدی برای شهروندانش نتیجه ای به بار نخواهد آورد.

این هنرمند البرزی با اشاره به اینکه اهالی تئاتر هیچگاه برنامه تبلیغاتی قدرتمندی نداشتند، گفت: پیش از این به دلیل آنکه تعداد سالن ها محدود و فضای تبلیغات هم سنتی تر بود، اطلاع رسانی راحت تر انجام می شد، اما الان به دلیل شیوه ی تبلیغاتی جدید مردم از طریق این خبرسازی ها و جنجال های خبری به سمت دیدن کارهایی کشیده می شوند که گاهی بعضی از آن ها آن چندان بار عمیق فرهنگی ندارند.

سمندری، هدف خود و گروهش از این اجرای ویژه در تئاتر شهرِ کرج در استانِ البرز را وفاداری به تئاتر شهرهای کوچک و گفتگو با تماشاگر و به جریان انداختن فرهنگ صلح در زندگی می دانند.

پویا سمندری، کارگردان نمایش، فارغ التحصیل رشته ی کارگردانی در مقطع ارشد از دانشگاه هنر است. او پیش از این سابقه ی بازی در نمایش آسکاردیا (اسفند 95)، بازیگری و عکاسی نمایش قرمز و دیگران (مهر 96)، کارگردانی و تهیه کنندگی نمایش چشم اندازی از پل (فروردین 97)، تهیه کنندگی نمایش جلوی تئاتر شهر (تیر 97) و مجری طرح نمایش فرآیند (مرداد 97) را در کارنامه ی هنری خود دارد.

الهه ملاحسینی_تیتریک

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ تیتر ۱
رشت - ایرنا -
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان بر همکاری تمامی مسئولان با نهاد کتابخانه ها تاکید کرد و گفت : امروز مجموعه ما تنها یک مرکز تبادل کتاب نیست بلکه مجموعه ای پویا و فعال در همه سطوح اجتماعی و برای همه اقشار مختلف مردم است.
پریسا کرمی

پریسا کرمی در جلسه انجمن کتابخانه های استان در شهرستان صومعه سرا با اشاره به اینکه این شهرستان ظرفیتهای فرهنگی قابل توجهی دارد، اظهار داشت : هزینه ای که برای کتاب و کتابخوانی صورت می گیرد سرمایه گذاری برای داشتن آینده ای بهتر و جامعه ای آگاه و عاری از هرگونه آلودگی و آسیب های اجتماعی است.

وی در ادامه تصریح کرد : همکاری شهرداری ها و نهاد کتابخانه ها در حوزه شاداب سازی کتابخانه ها، سبب ترغیب شهروندان برای حضور بیشتر در فضای کتابخانه ای خواهد شد.

فرماندار صومعه سرا هم در این نشست گفت : رشد هر جامعه به میزان ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی بستگی دارد .

سیدجلال سیدمحمدی افزود : رشد و توسعه کشور زمانی محقق می شود که همه افراد آن جامعه با برنامه ریزی با کتاب و کتابخوانی مانوس بوده و ارتباط مستمر داشته باشند.
وی با قدردانی از تلاش و زحمات کتابداران شهرستان به جهت به دست آوردن موفقیت های ملی و استانی، اظهار کرد: غفلت از کتاب و کتابخوانی دچار عقب ماندگی می شود و به توسعه و فرهنگ کشور آسیب می زند ما باید تمام تلاشمان رابرای ترویج و تعمیق فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بویژه در جوانان بکارگیریم .
فرماندار شهرستان صومعه سرا با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی و امور نهاد کتابخانه ها در شهرستان صومعه سرا مظلوم واقع شده است تصریح کرد:اجرایی نشدن مصوبات مربوط به این حوزه، عدم حضور مسئولان در جلسات از جمله موارد بی توجهی به نهاد کتابخانه ها است .
وی در ادامه با اظهار گلایه از بی توجهی مسئولان به امور کتابخانه ها در شهرستان افزود : با مدیران بی توجه به امورات نهاد کتابخانه ها برخورد خواهم کرد.
به گزارش ایرنا ، گیلان 82 کتابخانه نهادی، 16 کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل با65 هزار عضو دارد .
در شهرستان 130 هزار نفری صومعه سرا سه کتابخانه عمومی شهری و سه کتابخانه در دهستان ها با 50هزار جلد کتاب و نزدیک به سه هزار عضو وجود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
خوزستان مهد اولین های قرآنی کشور است و قاریان، حافظان و نخبگان قرآنی بسیاری را در خود جای داده که امروزه از چشم اکثریت جامعه دور مانده اند و این اتفاق به گونه ای نمود پیدا کرده که علاوه بر مهجوریت قرآن، فعال و نخبه قرآنی نیز مهجور واقع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: قرآن این کتاب گرانبها و هدایت کننده بشر دارای زوایای زیبای فروانی است و از میان هشت میلیارد جمعیت کل کره زمین تنها افراد معدودی هستند که از این گوهر ارزشمند استفاده می کنند.

به طور معمول در کشورهای اسلامی افرادی که فعالیت های قرآنی انجام می دهند جایگاه بسیار ویژه ای دارند و همین امر در کشور ایران اسلامی نیز رواج دارد و با توجه به عنایات مقام معظم رهبری (مدظله) فعالان قرآنی از جایگاه بسیار ارزشمندی برخوردار هستند.

بنابراین و با توجه به مقدمه کوتاه فوق وظیفه و مسئولیت افرادی که به نحوی در ارتباط با قرآن هستند دوچندان شده و بار مسئولیت سنگینی را به دوش می کشند. این مسئولیت زمانی دشوارتر می شود که اهداف عالیه دولت اسلامی در جهت تشکیل یک شهر قرآنی کامل باشد که در این میان فعال قرآنی باید افکار خود را در جامعه و در جهت گسترش فرهنگ قرآنی بیان کند.

خوزستان مهد اولین های قرآنی کشور است و قاریان،حافظان و نخبگان قرآنی بسیاری را در خود جای داده که امروزه از چشم اکثریت جامعه دور مانده اند و به این اتفاق به گونه ای نمود پیدا کرده که علاوه بر مهجوریت قرآن فعال و نخبه قرآنی نیز مهجور واقع شده است.

تاسیس مراکزجامع قرآنی؛ از اهداف اوقاف خوزستان

حجت الاسلام حمید شویع نژاد در این باره در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامه های امور قرآنی اوقاف خوزستان تاسیس مراکز جامع قرآنی در استان است که این موضوع در راستای هدفمندسازی فعالیت های قرآنی است.

رئیس امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان اینکه سازمان اوقاف بودجه معینی برای فعالیت های قرآنی در اختیار این ادارات کل قرار نداده است افزود: در همین راستا فعالیت های قرآنی بسیاری از سوی اداره کل اوقاف خوزستان ساماندهی و در بقاع متبرکه برگزار می شوند.

وی اضافه کرد: برگزاری آیین تجلیل از نفرات برگزیده مسابقات قرآن در مرحله کشوری نیازمند بودجه قابل توجهی است که در همین راستا با معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان جلساتی برگزار و وعده تامین هزینه های این آیین داده شده است.

حجت الاسلام شویع نژاد تاکید کرد: آیین تجلیل از نفرات و گروه های برگزیده مسابقات قرآن و تواشیح قبل از پایان سال جاری برگزار می شود.

استان زرخیز خوزستان با بیشترین منابع طبیعی و کارامدترین نیروی انسانی، دارای بیشترین و زبده ترین فعال قرآنی در کشور است اما این افراد تاکنون به صورت یک مجموعه واحد ساماندهی نشده اند و به صورت کاملا سنتی و پراکنده در حال فعالیت هستند.

استانی با این ظرفیت عظیم از نخبگان و فعالان در همه زمینه های آوایی و پژوهشی قرآن کریم امروزه از نظر همگرایی و هم افزایی دچار مشکل شده اند و از درون به صورت یک مجموعه متفرقه و کاملا غیر حرفه ای در حال فعالیت هستند.

مسابقات قران اوقاف با بالاترین میزان اهمیت در میان مسابقات قرآنی کشور کمتر از 60 روز گذشته برگزار شد و خوزستان در بخش آقایان و بانوان رتبه های بسیاری را کسب کرد اما نکته قابل توجه این است که هیچ ارگان یا نهادی در جهت برگزاری آیین تجلیل از نفرات برتر مسابقات قرآن نیامد و مانند سال های گذشته بررسی نقاظ ضعف و قوت شرکت کنندگان خوزستان در مسابقات قران به فراموشی سپرده شد.

متاسفانه در سالیان گذشته ارگان های گوناگونی به صورت جداگانه اقدام به راه اندازی جامعه قرآنی خوزستان کردند اما پس از اندکی پیگیری این موضوع فراموش شد و این مهم کان لم یکن باقی ماند. شواهد و قراین بر این است که هرگاه ارگان دولتی اقدام به راه اندازی یک مجموعه اجتماعی برآمد آن مجموعه کارایی و نتیجه لازم را به همراه نداشته است.

در این میان در خوزستان با وجود دریایی از نخبگان قرآنی لزوم راه اندازی یک جمعیت قرآنی که فعالیت نخبگان، قاریان و حافظان را ساماندهی کند بسیار احساس می شود. جمعیتی که جوان جویای نام فعالیت های قرآنی خود را در آن بتواند به نمایش برابر پیشکسوتان قرار دهد و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کند.

سنگ اندازی برخی افراد مانع ثبت رسمی جامعه قرآنی خوزستان می شود

مهدی دغاغله عنوان کرد: مهمترین مشکل جامعه قرآنی خوزستان عدم ثبت رسمی این جمعیت از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات خوزستان است که با پیگیری های بسیار فروان فعالان قرآنی تاکنون این مهم به ثمر ننشسته است.

قاری بین المللی قرآن کریم ادامه داد: در راستای ثبت جمعیت قاریان خوزستان افراد بسیار سنگ اندازی می کنند و این موضوع باعث کاهش چشمگیر حضور فعالان در عرصه های اجتماعی خواهد شد.

وی به اهداف راه اندازی جمعیت قاریان خوزستان اشاره کرد و یاد آور شد: راه اندازی کرسی ماهانه تلاوت قرآن کریم، پیگیری تلاوت های اذان گاهی قاریان خوزستان و ساماندهی و استعداد یابی قاریان جوان و نخبه از مهمترین برنامه این جمعیت خواهد بود اما با توجه به عدم اهمیت مسئولان نسبت به این مهم همچنان باید این بی برنامگی را تحمل کنیم.

داور بین المللی قرآن کریم در پایان تصریح کرد: با توجه به نیت شوم برخی از افراد چشم انداز مناسبی برای فعالیت های قرآنی دیده نمی شود.

بر این اساس و با توجه به این مهم که ارگان های دولتی در راه اندازی یک مجموعه اجتماعی ناکام مانده اند، ورود پیشکسوتان قرآنی به منظور تشکیل موسسه مردم نهاد با عنوان جامعه قرآنی خوزستان بسیار لازم است. در صورتی که این موسسه با اتحاد و اهداف منظم در خوزستان تشکیل شود می توان امید این را داشت که فعالیت های قرآنی خوزستان ساماندهی شده و در آینده نزدیک شاهد به ثمر نشستن نتایج بسیار ارزشمندی برای فعالیت های قرآنی استان خواهیم بود.

پایان پیام/ 690

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
برخی از ناشرانی که در هفدهمین نمایشگاه کتاب سمنان شرکت کرده بودند، معتقدند که زمان برپایی این رویداد (روزهای پایانی ماه آذر) بدترین زمان ممکن برای این کار بود؛ چراکه در این زمان هنوز حقوق کارکنان دولت پرداخت نشده بود و همین مسئله هم به طور چشمگیری روی فروش آنها در نمایشگاه تاثیر گذاشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان - محمود بانی: هفدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان پس از 6 روز فعالیت در سالن غدیر این شهر، شامگاه روز دوشنبه 2 دیماه به کار خود پایان داد. برخی از ناشران و غرفه داران حاضر در نمایشگاه امسال، در گفت وگوهایی جداگانه با ایبنا، نظرات خود را درباره کیفیت این رویداد و البته گلایه ی شان را از کاستی های آن با ما در میان گذاشتند.

مهرنوش جواهری، مسئول نشر یوبان که در حوزه رمان، داستان و روانشناسی فعالیت می کند، در این باره گفت: متاسفانه استقبال مردم از نمایشگاه کتاب سمنان نسبت به پارسال بسیار ضعیف بود که این خود نشات گرفته از علل و عوامل مختلفی است. یکی از آن ها تبلیغات ضعیف ازسوی برگزارکنندگان بود.

مکان برگزاری نمایشگاه اصلا مناسب نبود
وی با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما مطالعه جز اولویت های اول مردم نیست، افزود: حتی در نهادی مثل آموزش و پرورش نیز جا نیفتاده که مطالعه کتاب به عنوان اولویت اول دانش آموزان و جوانان ما باشد.

این ناشر با بیان اینکه مخاطبان ما اکثراً جوانان و افراد بالای 20 سال هستند، بیان کرد: مکان برگزاری نمایشگاه اصلا مناسب نبود و به دلایلی مانند سرما و نبود امکانات کافی استقبال چندانی هم از آن صورت نگرفت؛ هر چند شاید با توجه به اینکه اصل مکان نمایشگاه در مرکز شهر قرار داشت، نتوان ایرادی به آن وارد کرد.

وی به مشکل دیگری پیرامون ساعت کاری نمایشگاه اشاره و بیان کرد: ساعت کاری نمایشگاه که از ساعت 9 الی 12 و 16 تا 21 شب بود، وقفه ای در کار مراجعان به وجود می آورد هرچند استقبال شهروندان در عصر بیشتر از صبح بود.

جواهری با اشاره به اینکه تبلیغات برای نمایشگاه، حداقل کاری بود که مسئولان آن می توانستند انجام دهند، گفت: بسیاری از مردم از طرح های عیدانه، پاییزه و تابستانه کتاب اطلاعی ندارند و متاسفانه مسئولان نیز برای این امور ارزش چندانی قائل نیستند.

وی ضمن اذعان به افزایش قیمت کتاب در ماه های اخیر، آن را موجب آزار و اذیت اهالی یار مهربان توصیف کرد و افزود: افزایش قیمت بنزین و هزینه های بالای حمل و نقل هم بر این معضل افزوده است.

مسول انتشارات یوبان گفت: به نظر من تخفیف ها فقط اسم شان تخفیف است؛ وقتی روی کتابی که قیمت آن 100 هزار تومان شده،20 یا نهایت 30 درصد تخفیف می گذاریم، کار چندان شاقی انجام نداده ایم؛ مردم که مانده 20 یا 30 درصد تخفیف نیستند!

جواهری با بیان اینکه ما از روز اول خودمان عین کارگرها شروع به کار کردیم تا غرفه مان را بچینیم در صورتی که نباید اینگونه می شد و ما وقت خود را صرف این امور می کردیم، گفت: بازدیدهای گروهی از نمایشگاه باید بر اساس اصولی باشد؛ اینکه هر روز تعدادی دانش آموز و کودک دبستانی را از مدارس به نمایشگاه کتاب بیاوریم، اگرچه شاید لازم باشد اما کافی نیست و آموزش ها باید بجا و اصولی باشد.

ساعت کاری نمایشگاه اصلا مناسب نبود
سیده الهه صفاپرست مسئول انتشارات صبح سحر نیز که از شهرستان گرمسار در نمایشگاه کتاب سمنان شرکت کرده بود، گفت: با توجه به اوضاع و احوال فروش روزانه کتاب در گرمسار، فروش ما در نمایشگاه کمی بهتر بود. نکته دیگر اینکه به نظرم سیستم های گرمایشی سالن محل برپایی نمایشگاه و امکانات و خدمات جانبی آن، می توانست بهتر از این باشد.

صفاپرست همچنین از ایجاد وقفه در ساعت کاری نمایشگاه بین صبح و عصر گلایه کرد و گفت: اگر ساعت کار نمایشگاه یکسره بود، مخاطبان بیشتری را شاهد بودیم درحالی که بعضی از شهروندان که از راه های دور می خواستند به نمایشگاه بیایند، نه در شیفت صبح می توانستد بیایند، نه در شیفت عصر؛ چون برای برگشت به شهرستان های مبداء با مشکلاتی عدیده در رفت و آمد و یا ایاب و ذهاب روبه رو می شدند.

تبلیغات نمایشگاه بسیار ضعیف بود
محمدرضا ملکی، مدیر شهرکتاب سمنان هم که اولین حضورش را در نمایشگاه کتاب استان سمنان تجربه کرد، به خبرنگار ایبنا گفت: ما از گردش مالی سایر انتشار اتی ها در سال گذشته اطلاعی نداشتیم اما نمایشگاه برای ما اصلا راضی کننده نبود.

ملکی به تبلیغات بسیار ضعیف دست اندرکاران نمایشگاه کتاب سمنان اشاره کرد و گفت: خاطرم هست که در نمایشگاه استانی کتاب سمنان در سال 96 تبلیغات وسیعی برای برگزاری آن انجام شده بود اما امسال اصلا تبلیغات مناسب نبود؛ به حدی که در حال حاضر نیز خیلی از شهروندان سمنانی نمی دانستند نمایشگاه کتاب در سمنان در حال برگزاری است.

مدیر شهر کتاب سمنان بیان کرد: کتابفروشان اصلا دوست ندارند که نمایشگاه برگزار شود و کلا مخالف برگزاری چنین نمایشگاه هایی هستند زیرا وقتی انتشار اتی ها خودشان به صورت مستقیم در نمایشگاه محصولاتشان را عرضه می کنند، دیگر کتابفروشی محلی از اعراب ندارد که بخواهد در طول سال همان کتاب را با قیمت پشت جلد بفروشد.

وی ادامه داد: شهروندان همیشه توقع تخفیف دارند، در حالی که کل حاشیه سود یک کتاب خوب شاید حدود 20 درصد باشد و مشتری توقع تخفیف 30 درصدی دارد. به نظر شما باز هم کتابفروشان می توانند این صنف را اداره کنند؟!

برگزاری نمایشگاه کتاب فقط رزومه ای است برای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
وی تصریح کرد: به نظر من برگزاری نمایشگاه فقط به این دلیل است که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بتواند رزومه ای برای خودش جمع کند، این فقط حرف من نیست بلکه حرف کل کتابفروشان است که از برگزاری نمایشگاه راضی نیستند زیرا فقط ما کتابفروشان هستیم که در طی سال خدمات فرهنگی را به شهروندان و اهالی کتاب ارائه می کنیم و همه این نشر ها پس از اتمام نمایشگاه، دیگر حضوری در استان ندارند.

ملکی اضافه کرد: ادارات مرتبط اگر واقعاً می خواهند کمکی به ترویج و توسعه کتاب و کتابخوانی بکنند همین تخفیف را با تدابیری که می اندیشند، به کتابفروشی ها بدهند که در طول سال کتابفروشی ها رونق داشته باشد هم مردم قیمت کتاب را مناسب تر دریافت کنند و هم درواقع با کتابی که ما می فروشیم، انتشاراتی های مختلف هم سود می برند و این گردونه دایم می چرخد.

محمدرضا ملکی یادآور شد: امسال اولین سالی بود که نمایشگاه کتاب سمناشرکت کرده ام و آخرین سال حضورم نیز خواهد بود زیرا فروش ما در شهر کتاب سمنان بسیار بالاتر از نمایشگاه کتاب بود و نمایشگاه کتاب تحت هیچ شرایطی انتظارات و توقعات ما را نسبت به فروش و عرضه محصولات فرهنگی برآورده نکرد.

فروش مان در نمایشگاه تا پیش از واریز حقوق کارمندان دولت، بسیار ناچیز بود

وی گفت: مشکل دیگری که متاسفانه هیچ کدام از مسئولان آن را درک نکردند و یا شاید هم درک کردند ولی عملی نکردند، مسئله زمان برگزاری نمایشگاه بود؛ اولا به دلیل اینکه اکثر ساکنین و شهروندان استان سمنان کارمند هستند، آخر ماه تحت هیچ شرایطی فرصت خوبی برای برگزاری نمایشگاه نیست؛ زیرا معمولا کارمندان حقوق ماهیانه خود را اول ماه بعد دریافت می کند. وقتی کارمند پولی در جیبش نباشد، یقیناً فروش ما هم پایین است این موضوع را به شخصه امسال با توجه به اینکه اولین سال حضورم در نمایشگاه استانی کتاب بود، لمس کردم؛ ما در دو، سه روز اول یا مراجعه کننده نداشتیم و یا صرفاً درحد بازدید کتاب ها بود اما از 30 آذر به بعد تقریباً پس از واریز حقوق ها وضعیت فروش نسبت به روزهای اول بهتر شد.

ملکی یادآور شد: از همه اینها که بگذریم، به نظرم حضور بعضی نشر های ضعیف در نمایشگاه کتاب، به این رویداد آسیب وارد می کند؛ کار آنها خراب کردن قیمت واقعی کتاب است؛ نشر های بزرگ مانند چشمه و ققنوس قیمت کارشناسی شده ای دارند؛ به عنوان مثال پس از پرداخت مالیات و حق الزحمه کارمندانشان، هزینه های چاپ و قیمت تمام شده کاغذِ مصرفیِ کتاب را گرفته و با رعایت آن، قیمت تمام شده را پشت جلد کتاب اعمال می کنند. حال آنکه نشر های مجوزداری که عموما هم در قم هستند، در نمایشگاه های استانی شرکت می کنند و کتاب ها را با کیفیت پایین تر و قیمتی غیرواقعی و تخفیف مازاد ارائه می کنند و به این ترتیب، کار سایر انتشاراتی ها و کتابفروشی ها را نابود می کند.

مسول شهر کتاب سمنان گفت: معمولاً این نشر ها محصولاتشان با کیفیت پایین چاپ شده و درجه دو و سه هستند و نمی گذارند بقیه نشرها علی رغم همه مشکلاتی که شاهدش هستیم، بتوانند فعالیتی داشته باشند.

کتاب کالای لوکس جامعه شده است

وی افزود: متاسفانه و یا خوشبختانه کتاب جزو کالاهای لوکس جامعه ما شده است و خرید آن توانایی بالایی می خواهد؛ وقتی قیمت کتابی 100 هزار تومان است، چگونه انتظار داریم که یک دانش آموز و یا دانشجو بتواند آن را بخرد و بخواند؟ با توجه به اینکه بنده کتابفروش هستم، بیشتر مشکلات این حوزه را درک می کنم، شاید راه اندازی کافه کتاب بتواند راه حلی برای این موارد باشد؛ اما اگر همان 20 درصد تخفیف نمایشگاه را ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتابفروشی ها بدهند، نه به ناشران، بسیاری از مشکلات نمایشگاه حل خواهد شد.

تخفیف رویه غلطی است که در نمایشگاه کتاب مرسوم شده است

ملکی گفت: در هیچ جای دنیا نمایشگاهی نداریم که قیمت کتاب را با تخفیف بدهد بجز ایران؛ همه جا برای بسیاری امور، تخفیف و یا به اصطلاح off می دهند که شامل فروشگاه های مواد غذایی و کالاهای دیگر است، نه کتاب؛ اما در ایران ما شان کتاب را پایین می آوریم و نمایشگاه برگزار می کنیم همواره با تخفیف، بسیار هم به این موضوع افتخار می کنیم؛ در صورتی که در یکی از بزرگترین نمایشگاه های کتاب دنیا در فرانکفورت، اصلاً کتاب فروخته نمی شود، بلکه فقط کتاب ها معرفی می شوند اما در ایران شاید در کنار هر نمایشگاه مثل نمایشگاه مبل، نمایشگاه فرش و نمایشگاه صنایع غذایی، نمایشگاهی از کتاب برگزار می شود این موضوع جز پایین آوردن شان کتاب خاصیت دیگری ندارد.

وی با گلایه از اینکه تاکنون آنگونه که باید و شاید اقدام خاصی برای عطف توجه به کتاب و کتابخوانی و ترویج آن صورت نگرفته است، افزود: بسیاری از مردم کتاب را فقط به خاطر تخفیف و عکس روی جلد و عنوانش می خرند و پس از خرید در خانه نگهداری می کنند؛ حتی بدون آنکه آن را مطالعه کنند! به نظرم این، جاهایی مثل شهر کتاب، سرزمین کتاب و نارنجستان هستند که می توانند موجب تقویت کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه شوند نه نمایشگاه هایی با این حد از تبلیغات ضعیف!

ملکی گفت: متاسفانه خواسته یا ناخواسته مسئولین می خواهند کتابفروشی ها را حذف کنند و افرادی مانند من که دائماً به شغل و حرفه کتابفروشی مشغول هستند، از این حرفه دست کشیده و مردم چشم انتظار برگزاری نمایشگاه کتاب می شوند که حالا می خواهد سالی یک بار برگزار بشود یا نشود؛ هرچند وقتی قیمت کتاب بالا می رود، خرید کتاب نیز پایین می آید.

به رغم همزمانی نمایشگاه ساری با اغتشاشات بنزینی، آنجا فروشمان بیشتر از سمنان بود
احسان هاشمی شاعر، نویسنده و نماینده انتشارات فصل پنجم هم به خبرنگار ایبنا گفت: تاکنون در سه نمایشگاه استانی کتاب شرکت کرده ام. ظاهراً به دلیل وضعیت معیشتی که غیرقابل کتمان است استقبال چندان خوب نبود، اما در ساری چون نمایشگاه استان (مازندرانبیرون از شهر و دقیقا در زمان درگیری ها و اغتشاشاتی که به واسطه افزایش قیمت بنزین رخ داده بود نیز استقبال چندان خوب نبود با این حال بهتر از سمنان بود.

تبلیغات ضعیف و همزمانی نمایشگاه با شب یلدا، موجب عدم استقبال از آن شد

وی افزود: به دلیل اینکه همزمان با نمایشگاه کتاب سمنان، به مناسبت شب یلدا نمایشگاه دیگری هم در محل گمرک برپا شده بود، استقبال کمتری از نمایشگاه کتاب به عمل آمد. اطلاع رسانی و تبلیغات برای نمایشگاه استانی کتاب سمنان واقعا ضعیف بود؛ طوری که وقتی به مغازه های اطراف برای خرید مراجعه می کردم و می گفتم که در نمایشگاه غرفه دارم، کاسبان می پرسیدند منظورتان همان نمایشگاهی است که در گمرک برپا شده است؟!

هاشمی افزود: اینکه هر روز شاگرد مدرسه ای ها را به بهانه اینکه آیندگان جامعه هستند، به نمایشگاه کتاب بیاوریم، نهایتاً یا کتاب داستان می خرند و یا فقط به یک بازدید خلاصه می شود و باقی مردم نیز کتاب های مذهبی را می خرند؛ ما به عنوان ناشری که کتاب های ادبی را چاپ می کنیم، واقعاً فروشی نداشتیم و استقبال چندانی نبود به حدی که با توجه به اینکه قیمت کتاب های ما پایین است نهایتاً فروش کتاب ما در بهترین روزها به 200 هزار تومان نیز نمی رسید.

نماینده نشر فصل پنجم اضافه کرد: در مجموع به نظر من نمایشگاه امسال بسیار ضعیف بود و اصلاً راضی کننده نبود؛ در حالی که هزینه های اسکان و مخارج جانبی در شهر سمنان بسیار بالا بود، وضعیت خرید کتاب ها اصلاً خوب نبود.

هاشمی صحبت هایش را اینگونه ادامه داد: تعطیلی نمایشگاه بین ساعات کاری صبح و عصر، علاوه بر ناشران، مردم را هم ناراضی و کلافه کرده بود؛ بعد از این همه مدت، ما هنوز به نظام جامعی در مورد ساعت کاری نمایشگاه کتاب نرسیده ایم؛ اگر نمایشگاه از 12 یا 13 ظهر شروع می شد و یکسره تا شب ادامه می یافت، به نظرم بهتر و موفق تر بود.

با اینکه نمایشگاه در مرکز استان برگزار شد، با دوره قبلی آن در شاهرود، قابل قیاس نبود
بهزاد مقیمی مسئول انتشارات صیانت مشهد هم گفت وگوی خود با خبرنگار ایبنا را با گلایه از استقبال ضعیف اهالی کتاب سمنان از هفدهمین نمایشگاه استانی کتاب به دلیل تداخل با شب یلدا و یا دلایل دیگر همچون عدم تبلیغات بسیار ضعیف شروع کرد.

وی گفت: نمی خواهم نمایشگاه کتاب سمنان را با نمایشگاه های مشابهی که در استان های بزرگ تر کشور برگزار می شوند، مقایسه کنم؛ اما این نمایشگاه حتی با نمایشگاهی که سال گذشته در شاهرود برگزار شده بود، نیز قابل مقایسه نیست. فروش ما به معنی واقعی کلمه افتضاح بود هر چند شاید از نظر زمان برگزاری از حیث شروع و پایان ساعات روز در شرایط خوبی برنامه ریزی شده بود اما گرانی ها از یک طرف و درآمد پائین مردم از طرف دیگر به همراه ضعف در تبلیغات، علل اصلی عدم استقبال سمنانی ها از نمایشگاه کتاب بود؛ در این شهر حتی به اندازه انگشتان یک دست هم بیلبورد و تبلیغات در رابطه با نمایشگاه کتاب استان ندیدم و خیلی ها از برگزاری آن خبر نداشتند.

عدم تداوم برگزاری پیاپی نمایشگاه در مرکز استان دلیلی بر عدم استقبال است

مسئول انتشارات صیانت مشهد تصریح کرد: مورد مهم دیگری که نباید از آن غافل باشیم، تداوم نداشتن برپایی نمایشگاه در شهر سمنان است؛ نمایشگاه استانی سال گذشته در شاهرود و امسال در سمنان برگزار شد، به نظرم مسئولان باید تدبیری بیندیشند که این نمایشگاه یا در سمنان یا در شاهرود و یا در هر دو شهر برگزار شود؛ ما ناشران بازیچه دعوای بین مدیران مربوطه در سمنان و شاهرود شده ایم؛ چرا مثل استان کرمان که نمایشگاه کتابش هم در کرمان برگزار می شود، هم در جیرفت، اینجا هم وقتی شاهرود و سمنان، هر دو قابلیت و پتانسیل برگزاری نمایشگاه را دارند، چرا در هر دو شهر نمایشگاه را برگزار نمی کنند؟! امسال حتی به اندازه نصف کارتن هم کتاب در نمایشگاه نفروختیم و امروز باید همه را مجدداً برگردانیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

احسان امینی/ خبرنگار

قرار گفت وگو با معین الدین عشاقی را در زمان رِورانس یکی از شب های نمایش برای خرید که نباید پول داد گذاشتم؛ در حالی که خسته از کارگردانی و اجرای هم زمان چهار کاراکتر مختلف هم چنان نفس نفس می زد و با این حال خودش را به صحنه رسانده بود تا برای تماشاگران از لزوم توجه به کمدی درست و دغدغه مند بگوید و از اهالی تئاتر بخواهد که تلاش کنند وضعیت تئاتر کمدی اصفهان را سر و سامان بخشند.ایده مان برای گفت وگو صحبت درباره جنبه های مختلف اجرای نمایشنامه داریو فو بود؛ اما به سیاق گفت وگو با اهالی تئاتر در این روزها دردها و مشکلات تئاتر آن قدر زیاد شده است که صحبت ما بیشتر سمت و سوی کلی درباره وضعیت تئاتر اصفهان گرفت و البته کمی هم به تجربه اخیر معین الدین عشاقی در رابطه با اجرای یک کمدی انتقادی پرداختیم. در رورانس نمایش برای خرید که نباید پول داد به تئاتر کمدی در اصفهان و شرایط نامناسب امروزی اش اشاره کردید. خطاب من در پایان نمایش به شخص یا گروه خاصی نیست و از نظر من هرکس می تواند به هر شکلی خواست به اجرای نمایش بپردازد، اما ماجرا اینجاست که ژانر کمدی اساسا گونه مهمی در تئاتر است که با بیان کمیک و لحن طنز به بیان معضلات اجتماعی می پردازد و منظور من از آن حرف ها این بود که می توان به نمایش کمدی فراتر از جنبه سرگرمی هم نگریست.متاسفانه ما در حال حاضر با سطحی از تئاتر کمدی طرفیم که فقط وجه سرگرم کنندگی دارد و از چیزهایی برای خنداندن مخاطب استفاده می کند که سطح سلیقه و سواد مخاطب را تنزل می دهد. البته هنرمندانی که به این مدل از تئاتر می پردازند استقبال مخاطب و تعداد زیاد تماشاگر را عامل ادامه یافتن چنین سبکی از کمدی می دانند. تعداد زیاد تماشاگر، تنها مقدمه کار تئاتر است و همه چیز نیست. این دوستان به این مسئله اشاره نمی کنند که چگونه با شوخی های سطح پایین و استفاده از ایده های فضاهای مجازی از جمله واینرهای اینستاگرام در حال خراب کردن سطح سلیقه مخاطب تئاتر هستند و این تربیت مخاطب به مرور باعث می شود دیگر کسی به دیدن نوع دیگری از کمدی نرود. البته این مسئله را اضافه کنم که من به هیچ عنوان نگاه حذفی در این زمینه ندارم و به نظرم هرکسی با هر سلیقه و رویکردی باید اجازه کارکردن در فضای تئاتر را داشته باشد. نکته نگران کننده اینجاست که به نظر می رسد تمام راه ها در اجرای تئاتر به کمدی ختم می شود. حتی اگر گروه ها به دنبال بیان ایده ها و دغدغه های اجتماعی هم باشند، گونه کمدی را برای این امر انتخاب می کنند تئاتر جدی کم کم دارد در این شهر از بین می رود. بله من به عنوان کارگردان تئاتر این ایده را مطرح می کنم که تئاتر جدی در این شهر در حال از بین رفتن است، اما راه حلی که به ذهنم می رسد و می توانم به مدیران پیشنهاد بدهم این است که یک سالن اختصاصی در اصفهان برای نمایش های جدی و علمی در نظر گرفته شود و مخاطب تئاتر در اصفهان هم بداند که در سالن مشخص شده نوع خاصی از تئاتر اجرا می شود و برای دیدن تئاترهای متفاوت به آنجا رجوع کند. البته در این وضعیت، بچه های هنرمند را هم مقصر می دانم. کسانی که علاقه به اجرای تئاتر های جدی تر دارند باید خودشان را در زمینه های مختلف از جمله روابط عمومی و تبلیغات و استفاده درست و بیشتر از فضاهای مجازی تقویت کنند.مضاف بر اینکه زمان شناسی و فهم نیازهای یک جامعه برای انتخاب یک متن و به روی صحنه بردن آن بسیار مهم است، ولی ما به این نکات توجه نداریم. البته در این زمینه نقش مدیران فرهنگی را هم باید در نظر داشت که با سطح سلیقه شان نوع خاصی از تئاتر را تقویت می کنند. اکثر مدیران فرهنگی در ارگان های مختلف به پر شدن سالن و استقبال بیشتر و تعداد تماشاگر بیشتر ارجاع می دهند و کاملا با نگاهی کمیت گرا به فرهنگ نگاه می کنند و در نتیجه این نگرش تئاتر های کمدی درجه چندم تقویت می شوند. نکته اینجاست که در تمام دنیا مدلی از تئاتر که در تهران با نام تئاتر لاله زاری شناخته می شود، وجود دارد که هدفش صرفا سرگرم کردن و خنداندن است. اما در همان تهران آیا تمام سالن های تئاتر به این مدل از نمایش کمدی اختصاص دارد؟خیر. در تهران هر شب 120تا 150 اجرا به روی صحنه می رود که تعداد قابل توجهی از آنها نمایش های جدی و فاخر و علمی هستند. برای همین، در سالن تئاتر شهر یا ایرانشهر یا تئاتر مستقل، دیگر خبری از مدل کمدی لاله زاری نیست و همه چیز سرجای خودش قرار دارد. شاید دلیل اصلی این بحث کمبود سالن تئاتر در اصفهان باشد. بله. در اصفهان تعداد سالن های تئاتر به تعداد انگشتان یک دست نمی رسد و تازه تمام آن هم استانداردهای حداقلی اجرای یک تئاتر را ندارند و تمام آنها اصلا برای تئاتر ساخته نشده اند. تنها سالن استاندارد در اصفهان تالار هنر بود که آن هم نزدیک یک سال است در دست تعمیر و بازسازی است و اصلا مشخص نیست چه زمانی دوباره به چرخه تئاتر اصفهان باز می گردد.

اساسا تعطیلی تالار هنر را چقدر ضربه زننده به جریان اصلی تئاتر می دانید؟

به نظرم در زمان مناسبی این بحث بازسازی آن هم در این ابعاد روی نداد.اگر این تعطیلی و بازسازی در حین فعالیت تالار و با برنامه ریزی بهتری اتفاق می افتاد، قطعا آسیب های کمتری متوجه تئاتر اصفهان می شد، با این حال متاسفانه تعطیلی و بازسازی تالار هنر لطمه بزرگی به جریان تئاتر اصفهان زد و به نوعی تمام اهالی تئاتر را آواره و بی خانمان کرد، تا جایی که بچه ها برای یک جلسه تمرین مجبور شدند به خانه ها و زیرزمین ها و پارکینگ ها بروند یا با هزینه بالا پلاتو اجاره کنند. این وضعیت نوعی ناامیدی را در بچه های تئاتر به وجود آورده است که عده ای به فکر مهاجرت هستند، عده ای شغلشان را تغییر داده اند و همه اینها انگار که به نوعی بی هویتی انجامیده است. بله همین طور است.اساسا کارکردن در تئاتر اصفهان همیشه سخت بوده و هست. من دورانی به تهران مهاجرت کردم و تقریبا یک دهه در تهران به تحصیل و کار تئاتر مشغول بودم و بعد به دلایلی به اصفهان بازگشتم و نکته تاسف بار اینجاست پس از بازگشت متوجه شدم شرایط تئاتر کارکردن نه تنها بهتر نشده که سخت تر و پیچیده تر شده و تمام این مشکلات و سختی ها به خاطر این است که ما انجمن نمایش درستی نداریم، خانه تئاتری نداریم و مهم تر از همه اینکه صنف و نهادی برای حمایت از هنرمند تئاتر در اصفهان نداریم. در نتیجه در یک بلاتکلیفی دائمی به سر می بریم که برای توسعه تئاتر در این شهر چه کار باید کرد؟تنها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است که آن هم شرح وظایفی برای خودش مشخص کرده است که اساسا توسعه تئاتر در آن وجود خارجی ندارد.

به خود اجرا هم بپردازیم. بر چه اساس و با کدام معیار، نمایشنامه برای خرید که نباید پول داد را برای اجرا انتخاب کردید؟

وقتی قرار است نمایشی را کارگردانی کنم با رویکرد مشخصی به این سمت می روم و در این رویکرد سعی می کنم به سراغ متنی بروم که با تماشاگرم وارد یک گفت وگو و ملاقات رودررو شوم.درواقع تئاتر برایم نوعی ملاقات اجتماعی است. ملاقات اجتماعی به این معنا که پس از تماشای تئاتر توسط مخاطب، او با خودش این ایده را مطرح می کند که این تئاتر با دغدغه ها و مسائل و مشکلات من قرابت ویژه ای داشت و توانسته نکته ای را درباره زیست کنونی جامعه به من اضافه کند.

این اجرا چه تفاوت هایی نسبت به اجرای چندسال پیش اسماعیل موحدی از این متن دارد که شما در آن بازی می کردید؟

تنها شباهت دو اجرا حضور خانم شمیلا تابش، اسماعیل موحدی و من به عنوان بازیگر در هر دو اجراست و اساسا از نظر رویکرد کاملا با اجرای قبلی متفاوت است، تا جایی که یک سری کاراکتر که نه در متن هست و نه در اجرای قبلی به این ورژن از اجرای نمایشنامه اضافه شده است و به طور کلی، دکور ، چهره پردازی، موسیقی و تمام ساختار اجرایی این اجرا با اجرای چند سال پیش اسماعیل متفاوت است. وقتی به دو کاراکتری که خانم تابش و آقای موحدی بازی می کنند، نگاه می کنیم به این نتیجه می رسیم که انگار این نقش ها برای این دو نفر نوشته شده است. واقعا وقتی به این دو نقش فکر می کنم در تئاتر اصفهان کس دیگری را نمی توانم تصور کنم که به اندازه خانم تابش و آقای موحدی تا این میزان قدرتمند این دو کاراکتر را بازی کنند و من هم موافقم که انگار این دو نقش برای این دو نفر نوشته شده است.

بازی در چهار تیپ مختلف که خودتان به طور هم زمان اجرا می کنید از کجا می آید؟ در متن وجود دارد یا صرفا شما دست به این تجربه زدید؟

ببینید نویسنده در ابتدای متن پیشنهاد می کند که این چهار نقش مامور گشت و سرجوخه ژاندارمری، قبرکن و پیرمرد را می شود چند بازیگر اجرا کنند یا از یک بازیگر استفاده شود.در خود نمایشنامه هم دیالوگ هایی وجود دارد که شخصیت ها به این اشاره می کنند که مثلا چقدر پیرمرد شبیه مامور گشت است و اشاراتی از این دست برای انتخاب یک بازیگر برای اجرای این چهار نقش وجود دارد و برای خودم که بازیگر کارگردان این کار هستم چالشی بود که بتوانم هم زمان این چهار تیپ را اجرا کنم و به نوعی برایم کلاس بازیگری بود.

از نظر تولید چه شرایطی داشتید؟ آیا این نمایش کاملا در بخش خصوصی تهیه شده است؟

حقیقتا شانسی که در این کار برایم به وجود آمد، این بود که تهیه کننده ای برای این نمایش پیدا کردم. بابک جمالی که از هنرجویان خود من هست، پیشنهاد داد که تهیه این اجرا را برعهده بگیرد وخیال ما را در زمینه هزینه ها تا حدودی راحت کرد، اما مشخصا نگاه من به تهیه کننده قلک نبوده و نیست و همیشه نگران بازگشت هزینه های انجام شده از طرف ایشان هستم.

آیا استقبال تماشاگران و تعداد مخاطبان برای شما راضی کننده بوده است؟

به طور کلی در تعداد تماشاگر، نوسان داشتیم و ثباتی در این زمینه نداشتیم که سالن هر شب پر شود، اما من خیلی هم ناراضی نیستم، ولی با توجه به تلاش های زیادی که در زمینه تبلیغات انجام دادیم، هر شب میانگین بین 100 تا 120 تماشاگر داشته ایم و همچنان امیدواریم که در ادامه مسیر تماشاگران بیشتری به دیدن نمایش ما بیایند.البته در این رابطه یک گلایه هم از اهالی تئاتر دارم؛ ای کاش هنرمندان تئاتر از مردم یاد می گرفتند و قدری از هم صنفان خود حمایت می کردند و بیشتر هوای هم را داشته باشند و این را صرفا برای تئاتر خودم بیان نمی کنم که اتفاقا دوستان بسیاری به من و اجرایم لطف دارند، بلکه برای کلیت تئاتر اصفهان می گویم.

و سوال پایانی اینکه تحلیلتان نسبت به آینده تئاتر اصفهان چگونه است؟

من همیشه گفته ام که تئاتر سه ضلع دارد: سازنده تئاتر، مخاطب تئاتر و مدیران تئاتر. تا زمانی که ضلع مسئولان و مدیران تئاتر اصفهان منفعل باشد، هیچ رشدی در تئاتر روی نخواهد داد و سوال من این است که مدیران فرهنگی تئاتر واقعا در حال رقم زدن چه مسیری برای تئاتر این شهر هستند؟ در این وضعیتی که نه مجله تخصصی تئاتر داریم ، نه کانال درست در فضای مجازی که یادداشت و تحلیل تئاتر بنویسد و نه تبلیغات ویژه ای در شهر. زمانی که مدیران فرهنگی تئاتر علاقه ای به دیدن تئاتر ندارند و اساسا وقتی را به دیدن تئاتر اختصاص نمی دهند، باید پرسید که چگونه و براساس چه معیاری برای تئاتر این شهر تصمیم می گیرند؟

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
ایسنا/خراسان شمالی یکی از کارگردان های تئاتر در خراسان شمالی گفت: مسائل مالی مهمترین مشکل حوزه تئاتر در این استان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

آرش فیروزه در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه مشکلات مالی شامل هزینه کار، تهیه دکور، ساختن دکور و... می شود، اظهارکرد: گاهی ایده های کارگردان برای دکور خیلی عالی است اما به علت مشکلات مالی که وجود دارد نمی توان کار را تمام کرد چراکه نیازمند تجهیزات اولیه، ساخت و ساز و ... است.

فیروزه افزود: البته در اجراها تلاش می کنیم که از ابزارها و تجهیزات قدیمی با تغییر ماهیت آن ها استفاده کنیم تا بخشی از این مشکلات مالی را کنترل کنیم.

وی که کارگردان تئاتر"پسر ایپسن" در بجنورد نیز است، بیان کرد: برای اجرای این نمایش، تمرین ها از 40 روز قبل از محرم شروع شد و تا20 روز بعد از محرم همچنان ادامه داشت و حدود دوماه و نیم تمرین ها انجام شد تا کار خوبی ارائه شود.

این کارگردان تئاتر در ارتباط با نمایش نامه این تئاتر توضیح داد: این نمایشنامه از نوشته های پراکنده نمایش نامه نویس نروژی تهیه شده است که موضوع آن بیان دغدغه های اجتماعی و زندگی افراد بی خانمان است.

وی اظهارکرد: در نمایش ها مجبور به حذف برخی از مطالب به علت نبود وجود ظرفیت پذیرش آن مطلب، هستیم.

فیروزه در پاسخ به این سوال که چرا برخی از مطالب این نمایش در اجراهای مختلف تغییر کرده است، توضیح داد: در اجراها سانسور انجام نشده است اما برخی از مطالب و مفاهیم که در متن نمایشنامه ها وجود دارد، جامعه پذیرای مطالب نیستند و شاید هم هنوز ظرفیت بیان آن ها به وجود نیامده است و از طرف شورای بازبینی استان این تصورات داده می شود و این موضوع طبیعی است و باید رعایت شود که همین موضوع موجب می شود در اجراهای دیگر آن مطالب را حذف کنیم.

به گفته این کارگردان تئاتر از آن جایی که در نمایش عمومی نمی توانیم هر نمایشی را به اجرا در بیاوریم و باید مفاهیم، معیارها و هنجارها را در نظر بگیریم که اینگونه شرایط در تمام دنیا وجود دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
چند روز پیش همراهی سالار عقیلی با یک گروه موسیقی در خیابان، نظر خیلی ها را جلب کرد. کاری که بسیاری دیگر از خوانندگان می توانند آن را در مقیاس وسیع تر انجام دهند تا حال خراب امروز مردم را کمی بهتر کنند. عقیلی که عنوان کرده این کار را از ته دل انجام داده، می گوید:"حاضرم اگر شرایطی فراهم شود برای مردم در یک فضای باز کنسرت برگزار کنم."
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : اقتصاد نیوز

تابناک / پس از گذشت یک سال همچنان شیوه نامه طراحی شده برای ساماندهی اجراهای خیابانی به مرحله اجرا نرسیده است.

چند روز پیش همراهی سالار عقیلی با یک گروه موسیقی در خیابان، نظر خیلی ها را جلب کرد. کاری که بسیاری دیگر از خوانندگان می توانند آن را در مقیاس وسیع تر انجام دهند تا حال خراب امروز مردم را کمی بهتر کنند. عقیلی که عنوان کرده این کار را از ته دل انجام داده، می گوید:"حاضرم اگر شرایطی فراهم شود برای مردم در یک فضای باز کنسرت برگزار کنم."

با این حال حضور و فعالیت گروه های موسیقی خیابانی و همچنین برگزاری کنسرت های موسیقی عمومی برای مردم 2موضوعی است که هنوز ارگان ها و نهادها نتوانسته اند برایش کاری انجام دهند و حتی موافقت ارشاد و حتی شهرداری برای انجام این کار باعث شده برخی دیگر از ارگان ها موانعی را ایجاد کنند.

پرونده ای که باز نشده بسته شد

آبان ماه سال گذشته به دنبال برخورد انتظامی با یک گروه 3نفری موسیقی در رشت، واکنش بسیاری از هنرمندان، شهروندان و مسئولان هنری را به دنبال داشت. آن زمان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ساماندهی اجراهای خیابان سخن گفت، ساماندهی که بعد از یک دوره گویا به دست فراموشی سپرده شد تا شاید وقتی که اتفاق دیگری همچون رشت رخ داد بار دیگر وعده ای در این خصوص داده شود.

حسینی، معاون هنری 13 ماه پیش خبر از تدوین پیش نویسی داده و عنوان کرده بود: "این شیوه نامه با همکاری نهادهای شهری که مشارکت شان در این امر لازم است و تأیید کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تدوین می شود و ان شاءالله وحدت رویه ای را در این زمینه ایجاد خواهد کرد تا از یکسو فرزندان ایران زمین؛ دختران و پسران نوازنده که در خیابان به مشق آنچه می توانند، مشغولند، دچار آسیب و مشکل نشوند و از سوی دیگر نغماتی که شایسته نیست، به گوش مردم کشورمان نرسد."

محمد اللهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره تدوین این شیوه نامه به همشهری می گوید: "سال گذشته دفتر موسیقی وزارت ارشاد جلساتی را با مسئولان ذی ربط ازجمله معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری و نیروی انتظامی درخصوص برگزاری کنسرت های خیابانی و فعالیت گروه های موسیقی داشته و به دنبال آن دفتر موسیقی مجوز را در مورد قطعات و محتوای کار صادر می کند، شیوه نامه ای صادر می کند که یک بخش آن تعاریف چگونگی فعالیت گروه ها و نحوه صدور مجوز برای فعالیت بوده و در این شیوه نامه وظایفی که پلیس، اداره ارشاد استان ها و شهرداری باید داشته باشند نیز نوشته شده است."

وی ادامه می دهد:"پیش نویس اولیه آماده شده، این شیوه نامه برای ناجا و معاونت فرهنگی و اجتماعی ارسال شده اما با توجه به گذشت زمان، فرایند کار پیش نرفته و تا حدی متوقف مانده است. اما تا جایی که اطلاع دارم معاونت فرهنگی و اجتمای شهرداری اظهارنظر رسمی کرده و موافقت خود را هم اعلام کرده است. باید بار دیگر نهادهای متولی درباره این موضوع گرد هم آمده تا بتوانیم به تصمیم های لازم و نتایج مطلوب برسیم."

تنها اجرای یک کنسرت عمومی

حمایت و ساماندهی از گروه های موسیقی خیابانی وعده ای بود که هنوز محقق نشده، اما در این میان پیشنهاد برگزاری کنسرت های خیابانی برای مردم ازجمله صحبت هایی بود که به میان آمد و این موضوع یک بار با اجرای محمد معتمدی در بوستان آب و آتش محقق شد اما پرونده آن با همین یک اجرا نیز بسته شد.

با اجرای کنسرت های خیابانی حال مردم را خوب کنیم

حسین زمان؛ ترانه سرا و آهنگساز درباره برگزاری کنسرت های بزرگ برای عموم مردم به همشهری می گوید: "من خودم مشتاق این قضیه بودم صحبتی با اعضای شورای شهر ازجمله آقای حق شناس داشتم و خواستم در این زمینه کمک کنند؛ دوستان با استقبال از این موضوع عنوان کردند با آقای حق شناس صحبت کردند؛ و آنها نیز قرار شد پیگیر شوند و هنوز منتظر جواب هستم." زمان ادامه می دهد:"جوانان ما نیازمند فضای شاد هستند، خانواده ها با این حجم از گرانی نمی توانند از پس هزینه ها بربیایند و چطور می توانند پول بلیت های گران کنسرت را بدهند؟ امیدوارم شرایط به گونه ای شود که بتوانیم کنسرت های خیابانی برگزار کنیم. متأسفانه مسئولان در این زمینه بلاتکلیف هستند و یا اینکه مشتاق نیستند، مردم در یک جا جمع شوند؛ دلیلش را نمی دانم."

موضوع دیگری که زمان به آن اشاره می کند، حضور گروه های موسیقی جوان خیابانی است. زمان در این زمینه می گوید:"کسی که دنبال هنر موسیقی می رود؛ نوازندگی و خوانندگی یاد می گیرد در درونش عشق و علاقه ای به هنر موسیقی نهفته است، این افراد هنرمند و مستعد در جامعه به طور حتم نیازهای مادی هم دارند که باید آن را مرتفع کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. گروه های موسیقی جوان از همین قشر هستند، افرادی با عشق و علاقه که نیاز مادی هم دارند و شاید در میان آنها اندک گروهی بدون نیاز مادی فعالیت کند. به نظرم این گروه ها باعث تلطیف فضای جامعه می شوند و باید از آنها حمایت کرد و دست شان را گرفت نه آنکه چوب لای چرخ آنها بگذاریم."

از میان نظرات

نزهت امیری؛ موسیقیدان و رهبر ارکستر:

گروه های موسیقی خیابانی در رنج هستند. ساعت ها راه می روند و 12ساعت ساز می زنند. گاهی تحقیر می شوند. این رنج کشور من و جوانان را نشان می دهد. باید با در اختیار قرار دادن امکانات حتی اولیه برای آنها کار ایجاد کنیم. اگر مسئولان مصمم هستند که این گروه ها را زیرنظر بگیرند. بیایند به شکل زیبا و اصولی گروه های موسیقی را ساماندهی کنند، برایشان جاهایی آماده کنند مانند فرهنگسراها، مکان های خاص عمومی و بوستان ها اما هیچ کسی به فکر نیست.

حامد همایون؛ خواننده:

موسیقی در هرحالتی حال آدم را خوب می کند و گسترش موسیقی بد نیست. باید دست به دست هم بدهیم و کاری برای هنرمندان جوان انجام دهیم. در این میان اجرای افراد معروف در قالب کنسرت های خیابانی می تواند مؤثر باشد. باید این گروه های موسیقی خیابانی هم صنفی داشته باشند؛ کسی که بتواند از فعالیت آنها حمایت کند. این گروه ها از قشر تحصیلکرده و دانشجو هستند.

رضا یزدانی؛ آهنگساز و خواننده:

حضور گروه های موسیقی و نواختن موسیقی نشاط را به همراه می آورد، باعث می شود مردم در یک مقطع زمانی حتی کوتاه شاد شوند. یک شادی مقطعی و کوچک در دل این همه مشکلات برای مردم چه مشکلی دارد؟ موسیقی حتی فضای شهری را تلطیف می کند و با همه مشکلات حال مردم را خوب می کند. گمان می کنم با این نوع رفتارها، تصمیم هایی گرفته می شود که اصلا درست نیست و بیشتر سلیقه ای است.

بابک ریاحی پور، آهنگساز:

حضور گروه های موسیقی خیابانی در هر کشور دیده می شود و این امر بسیار رایج است. نمی دانم چرا این همه سختگیری وجود دارد. بسیاری از این گروه ها افراد مستعدی هستند که به دلیل نبود جایی برای اجرا و امرار معاش در خیابان ها حضور دارند. با توجه به اینکه ارگان های دولتی ما حمایتی نیستند، بنابراین نمی توان انتظار حمایت داشت اما حداقل به این گروه ها سخت نگیرند. زدن ساز و خواندن در خیابان آفت نیست. باید نوع نگاه ها به این فعالیت تغییر کند.

لینک خبر :‌ تابناک گیلان
مخالفت شهرداری برای برگزاری جشنواره عکس بیرجند در قاب ایران تامطالبه هتل سپهر از برگزاری مسابقات کشتی از جمله دغدغه ها و مشکلات فعالان حوزه گردشگری در نشست چهار ساعته با استاندار خراسان جنوبی بود .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم

به گزارش “پیام خاوران “، بحث گردشگری همواره یکی از پیشران های توسعه هر جامعه بوده که با سرمایه گذاری در آن تحول خوبی در هر شهری می شود

می توان از گردشگری به عنوان سریع ترین و ناب ترین راه به توسعه استان نام برد و برای جذب گردشگر باید کارهای ویژه ای صورت گرفته و خراسان جنوبی را به جاهای دیگر شناساند.

در این خصوص نیز عصر امروز نشست چهار ساعته فعالان حوزه گردشگری با استاندار خراسان جنوبی برگزار شده و در آن فعالان عرصه گردشگری دغدغه ها و مشکلات خود را بیان کردند.

هیچ گردشگری به نیت رفتارهای هنجارشکنانه به استان سفر نمی کند

آذرکار رئیس جامعه هتل داران خراسان جنوبی در این نشست از بحث گردشگری به عنوان راهی برای توسعه استان نام برد و گفت: گردشگری ما با کشاورزی توأمان شده و برای برداشت، داشت و کاشت در کشاورزی و همچنین معادن و صنایع دستی می توان گردشگر جذب کرد.

آذرکار بیان کرد: هتل ها مهمان خانه های شهرها هستند و گردشگران و مسافران نیز در هتل ها اقامت می کنند؛ ما این آمادگی را داریم که بهترین خدمات با کیفیت و قیمت مناسب به مسافران دهیم.

وی عنوان کرد: عدم معرفی شایسته استان به دیگر نقاط کشور از طریق رسانه ها یکی از مشکلات است و این همه توانایی زمین شناختی، کشاورزی و فرهنگی باید شناسانده شود.

رئیس جامعه هتل داران خراسان جنوبی با بیان اینکه زیرساخت ریلی یکی از اقدامات ارزشمند بوده که در استان آغاز شده است افزود: نگران ما در گردشگری برای مباحث اخلاقی و امنیتی است هر چند در استان خراسان جنوبی دستگاه های امنیتی هوشیار بوده و کمترین اتفاقات و ناهنجاری صورت می گیرد.

آذرکار با بیان اینکه هیچ گردشگری به نیت رفتارهای هنجارشکنانه به استان سفر نمی کند گفت: باید مسیر ورود گردشگران به خراسان جنوبی تسهیل کرد تا به رونق گردشگری کمک شود.

مطالبه هتل سپهر از برگزاری مسابقات کشتی

روح بخش نماینده هتل سپهر بیرجند نیز در این نشست بیان کرد: هتل سپهر به عنوان متولی برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی است که مطالباتی از دستگاه های اجرایی استان دارد و این مطالبات از برخی ادارات روی زمین گذاشته است و در مسابقات کشتی اخیر نیز هتل سپهر مطالبه دارد اما پرداخت نشده و ما را به سمت استانداری هدایت کردند.

اینکه استانداری مطالبات مسابقات کشتی را بپردازد اشتباه است!

محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی نیز در پاسخ به این موضوع گفت: اگر کسی گفته استانداری باید مطالبات را بپردازد اشتباه کرده و اگر قرارداد بستید باید از خود همان اداره مطالبه را دریافت کنید و اگر برخی در استانداری نظری می دهند صرفا دیدگاه های خود را می گویند وگرنه ما شبانه روزی در خدمت مردم هستیم و نباید کاری متوقف شود.

بزرگترین دغدغه مسئولان و مردم اشتغالزایی و اهمیت به سرمایه گذار

همچنین ذوالفقاری نماینده هتل کوهستان بیرجند در این نشست اظهار کرد: با وجود عدم برخی زیرساخت ها کسی برای سرمایه گذاری به خراسان جنوبی نمی آید.

ذوالفقاری با بیان اینکه بزرگترین دغدغه مسئولان و مردم اشتغالزایی و اهمیت به سرمایه گذار است گفت: برای ساخت استخر در مجموعه هتل کوهستان دو میلیارد تومان هزینه شده که تاکنون 70 درصد پیشرفت دارد و نیاز به مساعدت برای اتمام آن است.

قانون است باید برای همه باشد نه برای برخی

میرزایی مدیر هتل جهانگردی بیرجند گفت: مجموعه هتل جهانگردی 50 درصد آن مربوط به بخش دولتی و 50 درصد دیگر نیز مربوط به بخش خصوصی است و اگر ارزش افزوده و هتل ها بقا داشته باشند باید حمایت مالی شوند.

میرزایی با بیان اینکه هتل کویر در مرکز استان باید تعیین تکلیف شود افزود: سال گذشته برای شب یلدا مراسم در حال تدارک بود که اداره اماکن به دلیل اختلاط زن و مرد اجازه برگزاری این مراسم را ندادند و امسال نیز از 10 روز قبل برنامه ریزی برای مراسم شب یلدا انجام شده که تنها برای بانوان برگزار شود اما اداره اماکن این بار گفته نمی توانید این مراسم را برگزار کنید.

وی تصریح کرد: نمی توانیم به کدام ساز برقصیم! اداره کل ارشاد از برنامه ای موافقت می کند اما اداره اماکن موافقت نکرده و زمانی که اداره اماکن موافقت کرده ولی اداره ارشاد موافقت نکرده است.

مدیر هتل جهانگردی بیرجند گفت: یکی از مسئولان اداره اماکن نیز گفت اگر مراسم برگزار شود چوب در آستین هتل جهانگردی می کنیم!!! متاسفانه در بخش گردشگری برخی دست به تخریب متولیان گردشگری می زنند.

میرزایی بیان کرد: اگر قانون است باید برای همه باشد نه برای برخی بنابراین نباید در برنامه ها به صورت سلیقه ای عمل شود؛ باید برای ورود گردشگر به استان تسهیل شود.

تعطیلی کنسرت های فرهنگی هنری خراسان جنوبی

اکبرپور مدیر موسسه فرهنگی هنری عرفان استان نیز در این نشست گفت: مصوبات فرهنگی هنری با جغرافیای استان سنجیده شده و گردشگری نادیده گرفته می شود و برخی ها نمی خواهند گردشگری در استان ورود کند.

اکبرپور تصریح کرد:گردشگری فرهنگی هنری در خراسان جنوبی نادیده گرفته شده است؛در سالهای گذشته جشن و کنسرت هایی در استان برگزار می شد و سبب رونق مجتمع های اقامتی بود اما با تعطیلی این برنامه ها، مجتمع ها اقامتی نیز رونق ندارند.

وی گفت: کنسرت های فرهنگی هنری در خراسان جنوبی به دلیل برخی از مصوبات که همچنان نمی دانیم چگونه تعیین شده تعطیل شده است و از تالارها استفاده نمی شود.

مخالفت شهرداری برای برگزاری جشنواره عکس بیرجند در قاب ایران

خالدی دبیر جشنواره عکس بیرجند در قاب ایران بیان کرد: قرار شد این جشنواره امسال برگزار شود و شهرداری نیز با برگزاری آن موافقت 100 درصدی کرده اما سپس در شورای شهر برگزاری این جشنواره لغو شد و شهردار بیرجند هم گفت کار شهرداری جمع آوری زباله و موضوعات دیگر شهری است نه فرهنگی و گردشگری!

محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی نیز در پاسخ به این موضوع بیان کرد: مقصر شما هستید که نتوانستید جاذبه های گردشگری را به شهردار بیرجند بشناسانید!

وقتی ستاد امر به معروف و شورای تامین به جای شورای فرهنگی تصمیم گیری می کنند

کرباسچی مدیر کمپ گردشگری دهسلم نهبندان در این نشست افزود: بیرجند به عنوان مرکز استان به نهبندان بدهکار است و نهبندان را در برخی موارد به حساب نیاوردند.

کرباسچی با بیان اینکه در خراسان جنوبی به جای شورای فرهنگی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و شورای تامین تصمیم گیری می کنند تصریح کرد: طی یک سال گذشته کمپ گردشگری دهسلم و چهار فرسخ و باغ موزه راه اندازی شده و کمپ گردشگری توریستی در دهسلم نهبندان کلنگ زنی شده است.

تهیه طرح بیرجند 2022

بهمنش رئیس هیئت مدیره انجمن حرفه ای دفاتر خدمات مسافربری و گردشگری خراسان جنوبی نیز افزود: نخستین آموزشگاه گردشگری استان در حال تاسیس است.

وی با بیان اینکه پارک کوهستانی و ماجراجویی در بند امیرشاه نیز تاسیس خواهد شد گفت: اعتبارات حوزه گردشگری متناسب با انتظارات حوزه گردشگری نیست و وقتی اعتبارات نباشد نیز برنامه ریزی نمی توان کرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن حرفه ای دفاتر خدمات مسافربری و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه محتوای لازم برای گردشگری استان وجود ندارد تصریح کرد: طرح بیرجند 2022 تهیه شده که متولی آن شهرداری است و این طرح به دلیل جام جهانی 2022 قطر بوده و پرواز دوحه به بیرجند انجام خواهد شد و 2022 می تواند بهترین فصل برای بیابان گردی و گردشگری در استان باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ پیام خاوران
ایسنا/آذربایجان شرقی گالری دار برجسته با اشاره به وضعیت گالری های آثار هنری در تبریز، گفت: آنگونه که شنیده ام گالری های تخصصی در تبریز شکل گرفته اند و همچنان شکل می گیرند، اما تماشاچی و خریدار ندارند و بعد از مدتی ناامیدانه تعطیل می شوند، از این رو باید در این رابطه فرهنگ سازی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

لیلی گلستان در گفت وگو با ایسنا در خصوص اهمیت اقتصاد هنر و فروش آثار هنری در کشورمان، گفت: مردم هنوز یاد نگرفته اند که می توانند آثار تجسمی را خریداری کرده و در خانه خود داشته باشند، البته با به نمایش گذاشتن و فروش این آثار و همچنین دعوت مردم به تماشا و خرید این فرهنگ به تدریج در جامعه ایجاد می شود.

وی در خصوص وضعیت اقتصاد هنر در شهر تبریز، اظهارکرد: در دوره اول اکسپو تبریز خرید چندانی صورت نگرفت اما در دوره دوم این اکسپو، افراد بسیاری اقدام به خرید آثار هنری کردند؛ امید است این حرکت ها به تدریج به یک علاقه و عادت بین مردم تبریز تبدیل شود.

این مترجم و گالری دار برجسته با ارائه راهکارهای در خصوص رونق دهی به خرید و فروش آثار هنری، اظهار کرد: برپایی نمایشگاه ها، دعوت از مردم و علاقمند کردن آن ها به این مقوله، تنها راهکار در این رابطه است و این کار نیز وظیفه متولیان هنر یعنی وزارت ارشاد هر استان و گالری دارهاست تا در این خصوص فرهنگ سازی کرده و مردم را به تماشا و خرید آثار هنری تشویق کنند .

وی با ارزیابی اکسپوهای برگزار شده در تبریز، اظهار کرد: اکسپوی تبریز، هر بار موفق تر و سازماندهی شده تر از دوره قبل برگزار شده و متولیان اکسپو با علاقه زیاد این کار را پیش می برند.

وی با اشاره به وضعیت بینش هنری مردم در مورد آثار هنری و اهمیت ارتقای این بینش، بیان کرد: مردم تبریز بینش هنری در رابطه با آثار هنری را دارند، همانطورکه زیباترین فرش ها را دارند و در سفال گری و یا نقره کاری سلیقه والای خود را دارند؛ پس زیبایی و هنر را می شناسند و راحت تر می توانند با هنر تجسمی ارتباط برقرار کنند.

گلستان در این خصوص افزود: ارتقای این بینش در مورد آثار تجسمی فقط در نتیجه به نمایش گذاشتن مستمر این آثار، دعوت و تشویق مردم به دیدن و خرید آثار محقق می شود.

وی بخش دیگری از سخنانش گفت: تابلو نقاشی و تابلو فرش، هر دو زیبا هستند فقط باید عادت به تماشای آثار تجسمی در مردم تقویت شود.

این مترجم و گالری دار در مورد اهمیت خرید و فروش آثار فاخر هنری و با تاکید بر این که خرید اثر هنری یک پس انداز است، تاکید کرد: مردم، بیشتر به تماشای آثار هنری و به ویژه آثار تجسمی اقدام کرده و سعی کنند بیشتر لذت ببرند.

چهارمین دوره فروش آثار هنری(آرت اکسپو تبریز) از سوم تا پنجم بهمن ماه به صورت ملی و با شرکت231 اثر هنری از142 هنرمند در رشته های نقاشی، مجسمه، عکاسی، نقاشی خط و خوشنویسی در محل هتل لاله پارک تبریز برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مشهد- ایرنا- بعد از چندین دهه فعالیت برجسته سینماگران مشهدی و درخشش آنان در عرصه ملی و بین المللی و سهم عمده ای که در بخشهای مختلف سینمای ملی از بازیگری تا تهیه کنندگی داشته و دارند به تازگی زمزمه هایی مبنی بر گردهم آمدن سینماگران این خطه زیر یک سقف به گوش می رسد تا تشکلی تحت عنوان "خانه سینما" در این شهر شکل گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۳

از شکل گیری خانه سینمای ایران عمر زیادی نمی گذرد و در کل کشور نیز خانه های سینمای استانی یا شهری انگشت شمارند و دوستداران هنر سینما به تازگی وارد این عرصه شده و نسبت به ساماندهی مکانی برای رسیدگی به مسایل سینمای بومی منطقه خود اقدام کرده اند.

سابقه خانه سینما در ایران

خانه سینما به شکل رسمی در سال 1372 شکل گرفت. در این سال اعضای هیات مدیره ای که از سوی مدیران وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده بودند مسوولیت تاسیس این نهاد صنفی را برعهده داشتند.

از جمله اهداف اصلی تشکیل خانه سینما را می توان حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران حرفه ای تولید، توزیع و نمایش هنر و صنعت سینما و همچنین ایجاد امنیت شغلی و تامین اجتماعی و ارتقای سطح آموزشی و حرفه ای دست اندرکاران سینمای ایران دانست.

در حال حاضر خانه سینما بزرگترین نهاد صنفی سینماگران ایران است که از یک دهه قبل هر ساله جشنی را تحت عنوان "جشن بزرگ سینمای ایران" برگزار می کند. شورای داوری، شورای صنفی، بانک فیلمنامه، بیمه و رفاه و کتابخانه از بخشهای مختلف خانه سینما ایران است.

تاکنون یکی دو استان در کشور نسبت به راه اندازی خانه سینما زیرنظر "خانه سینمای ایران" اقدام کرده اند اما در خراسان رضوی به سبب گذشته درخشان این استان در سینما شاید انتظار می رفت خیلی زودتر عوامل سینمایی به فکر راه اندازی این تشکل بیفتند.

خراسان رضوی به ویژه مشهد مقدس سهم عمده ای در موفقیتهای سینمای ایران و ارتقای کمی و کیفی آن دارد و سینماگران بزرگی در حوزه های مختلف به کشور تقدیم کرده به نحوی که سینمای ایران مدیون سینمای خراسان رضوی است

سهم بزرگ خراسان در سینمای ایران

تعداد زیادی از بزرگان سینمای ایران زاده خراسان هستند که در کسوت بازیگری، کارگردانی، نویسندگی و تهیه کنندگی در عرصه ها و جشنواره های مختلف ملی و بین المللی خوش درخشیده اند که از جمله آنها می توان به "ابوالفضل عطار، حامد بهداد، ساره بیات، سعید سهیلی، داریوش ارجمند، انوشیروان ارجمند، برزو ارجمند، امیر یل ارجمند، رضا عطاران، میترا حجار و رضا کیانیان" اشاره کرد.

در حوزه تولید فیلم، انجمن سینماگران جوان در خراسان رضوی کارنامه درخشانی در حوزه تربیت فیلم سازان دارد به طوری که هنرمندان دانش آموخته این انجمن موفق به دریافت جوایز متعددی در جشنواره های داخلی و خارجی شده اند.

از جمله فیلمسازان برجسته دانش آموخته انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد و دارنده جوایز ملی و بین المللی می توان به علی جعفری سازنده فیلم "حس کشنده" و سیده فاطمه حسینی با فیلمنامه "انفرادی" اشاره کرد.

انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد علاوه بر ارائه آموزشهای تخصصی به فیلمسازان، تجهیزات کامل برای ساخت فیلم را در اختیار آنان قرار می دهد، بازیگران و عوامل حرفه ای فیلم را به آنان معرفی می کند، مجوزهای لازم برای تولید اثر را برای آنان صادر کرده و هر نوع پیگیری که مرتبط با دستگاه های اجرایی باشد را برای فیلمسازان انجام می دهد.

با این اوصاف جای "خانه سینما" به عنوان تشکلی که پیگیر مطالبات صنفی سینماگران خراسان رضوی باشد و بتواند هر آنچه مربوط به سینمای ایران می شود را در ابعادی کوچکتر تامین کند خالی است که راله اندازی آن نیازمند عزم و اراده ای است که به تازگی در دست اندرکاران استانی به چشم می خورد.

نخستین گام برای شکل گیری خانه سینما در مشهد

موسسه فرهنگی - هنری خانه هنرمندان مشهد با مصوبه شورای شهر مشهد زیر نظر شهرداری در مرداد ماه امسال شکل گرفت که در واقع پاسخگویی به یکی از دغدغه های مدیریت شهری مبنی بر حمایت از فعالیتهای هنری در قالب ساز و کارهای قانونی بود.

این موسسه در نخستین اقدامات خود برای حمایت از هنرمندان سینماگر در مشهد زمینه راه اندازی خانه سینما را فراهم کرد و در این راستا نخستین مجمع عمومی با حضور دست اندرکاران سینما و هیات موسس خانه سینما برگزار شده و طراحی اساس نامه آن را در دستور کار قرار داده است.

مدیرعامل موسسه فرهنگی- هنری خانه هنرمندان مشهد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: خراسان رضوی به ویژه مشهد مقدس سهم عمده ای در موفقیتهای سینمای ایران و ارتقای کمی و کیفی آن دارد و سینماگران بزرگی در حوزه های مختلف به کشور تقدیم کرده به نحوی که سینمای ایران مدیون سینمای خراسان رضوی است.

صدرا یوسفی افزود: با این وجود تاکنون بستری برای گردهم آمدن سینماگران خراسان رضوی زیر یک سقف فراهم نشده و از این ظرفیت برای هم افزایی و تولید بیشتر محصولات سینمایی استفاده نشده است.

وی ادامه داد: راه اندازی خانه سینما به تمرکزبخشی فعالیت سینماگران و پیگیری مطالبات صنفی از مجاری قانونی و رسیدگی به مشکلات معیشتی آنان کمک شایانی می کند و در یک کلام به فعالیتهای عرصه سینما در مشهد انسجام می بخشد.

مدیرعامل موسسه خانه هنرمندان مشهد گفت: هرچند تاکنون تشکلی تحت عنوان "انجمن سینمای جوانان" در مشهد راه اندازی شده که به نوعی در نقش حمایت از سینماگران مشهدی ظاهر شده است اما این انجمن صرفا در یک حوزه مشخص فعالیت می کند و نمی تواند سینمای حرفه ای و سایر صنوف مرتبط با حوزه سینما را نمایندگی کند.

یوسفی افزود: در پی نشستی که با مدیریت انجمن سینمای جوانان در مشهد برگزار شد مقرر شد فعالیتهای حمایتگرانه از سینماگران طی فرایندهای هماهنگ و مکمل باشد تا مطالبات سینماگران در حوزه های مختلف تامین شود.

وی ادامه داد: در گام نخست، مجمع عمومی خانه سینما برگزار شد و هیات موسس آن اساسنامه این خانه را تدوین و تنظیم کردند تا آن را برای طی مراحل قانونی و دریافت مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کنند.

مدیرعامل موسسه فرهنگی- هنری خانه هنرمندان مشهد گفت: هیات موسس خانه سینما در مشهد پنج نفر هستند که همه آنان از سینماگران تراز اول استان خراسان رضوی به شمار می روند.

یوسفی افزود: طی نشستی که پیشتر هیات موسس خانه سینما با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار کرد مقرر شد با تشکیل خانه سینما،حوزه معیشتی هنرمندان تقویت و مطالبات صنفی آنان نظیر بیمه و امور رفاهی پیگیری شود.

وی اضافه کرد: اساسنامه تنظیم شده توسط هیات موسس خانه سینما در مشهد نیازمند ویرایش نهایی است که این مهم در حال انجام است و پس از تصویب نهایی اساسنامه توسط هیات موسس، برای دریافت مجوز به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ارسال می شود.

راه اندازی خانه سینما به تمرکزبخشی فعالیت سینماگران و پیگیری مطالبات صنفی از مجاری قانونی و رسیدگی به مشکلات معیشتی آنان کمک شایانی می کند و در یک کلام به فعالیتهای عرصه سینما در مشهد انسجام می بخشد

خانه ای در تراز خانه سینمای ایران

مدیر دفتر انجمن سینمای جوانان در مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: شکل گیری خانه سینما در این شهر مزیتهای فراوانی برای سینماگران مشهدی دارد و می توان به وضعیت تولید فیلم بومی و اکران آن در این شهر کمک شایانی کند.

سیدوحید سیدحسینی افزود: خانه سینما می تواند با جذب سینماگران بومی پیگیر دریافت پروانه ساخت فیلم و نمایش آن در شهر مشهد باشد و با تامین امکانات و عوامل فنی بومی، بستر ساختن فیلم توسط هنرمندان خراسانی را در داخل شهر مشهد فراهم کند.

وی اضافه کرد: در واقع خانه سینما می تواند هماهنگ کننده عوامل فنی و اجرایی ساخت یک فیلم بومی توسط هنرمندان بومی یک استان و نمایش آن در نقاط مختلف کشور باشد.

مدیر دفتر انجمن سینمای جوانان در مشهد گفت: در صورتی که خانه سینمای ایران، خانه سینما مشهد را پس از دریافت مجوز لازم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت حمایت قرار دهد می توان آینده درخشانی را برای سینمای مشهد با حمایتهای خانه سینما متصور شد.

حمایت مشروط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانه سینما

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مواردی که در اساسنامه پیشنهادی هیات موسس خانه سینما مطرح شده در صورتی به تصویب این اداره کل و در نهایت به تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد رسید که قابلیت اجرا داشته باشد.

محمدرضا محمدی افزود: بناست که خانه سینمای مشهد ذیل موسسه فرهنگی- هنری چندمنظوره خانه هنرمندان مشهد راه اندازی شود و هنوز در ابتدای مسیر قرار دارد و صحبتهای اولیه پیرامون این موضوع بین شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام شده است.

وی ادامه داد: هم اینک به منظور راه اندازی خانه سینما در مشهد، تعاملات اولیه و پیگیریهای اداری و قانونی در دست انجام است و در صورتی که امکان راه اندازی خانه سینما در چارچوب قانونی آن میسر باشد می توان به راه اندازی آن خوش بین بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شفاعی گفت: وجود 3400 باب کتابخانه در سطح کشور نشان از پراکندگی گسترده کتاب در جامعه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، اسماعیل شفاعی امروز (یکشنبه2دی) در مراسم معارفه مدیر کل کتابخانه های عمومی استان مرکزی با بیان اینکه کتابخانه ها باید به پر مراجعه ترین نهادهای اجتماعی تبدیل شوند، گفت: وجود 3400 باب کتابخانه در سطح کشور نشان از پراکندگی گسترده کتاب در جامعه دارد و به اهل مطالعه خدمات ارائه می کنند.

معاون اداری مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: استمرار یادگیری افراد در کتابخانه ها باید به طور جدی دنبال شود زیرا برآورد ارزش معنوی، فرهنگی ساخت کتابخانه ها بسیار بیشتر از اعداد مالی و مادی آن است.

وی ادامه داد: نهاد کتابخانه ها به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی متولی فرهنگ کتاب، کتاب خوانی و توسعه کمی و کیفی کتابخانه های عمومی سراسر کشور محسوب می شود.

شفاعی خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه ها یک نهاد عمومی و متعلق به عموم اقشار مختلف مردم است و انجمن کتابخانه ها بعد از هیأت امنا مهم ترین رکن نهاد کتابخانه ها بشمار می روند.

معاون اداری مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور اضافه کرد: خیران کتابخانه ساز کار ارزشمندی در این راستا انجام می دهند و باید زمینه های لازم برای بهبود وضعیت فعلی کتابخوانی در جامعه را فراهم کرد .

در این مراسم از زحمات حجت الاسلام عباس دانشی تقدیر و مهدی ثامنی به عنوان مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی منصوب شد.

پایان پیام/ 87

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
بجنورد- ایرنا- مدیر حج و زیارت خراسان شمالی گفت: دوسوم زائران این استان تاکنون برای به روز کردن اطلاعات خود در سامانه حج و زیارت هیچ اقدامی نکرده و تنها حدود پنج هزار و 222 نفر اطلاعات خود را در سامانه حج و زیارت به روزرسانی کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری صدا و سیما باشگاه خبرنگاران جوان

محمدباقر قاصری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا شمار زائران ثبت نام شده حج تمتع را تا پایان سال 86، 15 هزار نفر دانست.

وی افزود: این در حالی است که فراخوان تکمیل اطلاعات از اواخر مهر ماه امسال به صورت مکرر اطلاع رسانی شده است.

وی گفت: با وجود این، از مجموع افرادی که اطلاعات آنها به روز شده نیز بر اساس تاریخ اعلامی سازمان مرکزی برای شرکت در آیین حج تمتع سال آینده فقط امکان حضور تعدادی از آنها فراهم است.

قاصری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از زائران ثبت نام شده در روستاها ساکن هستند کارگزاران حج ماموریت یافته اند تا نسبت به تکمیل اطلاعات این افراد اقدامات لازم را انجام دهند.

مدیر حج و زیارت خراسان شمالی ناقص بودن اطلاعات را باعث عدم دسترسی به زائران برای ثبت نام دانست و گفت: تکمیل شدن اطلاعات افراد در سامانه باعث می شود اطلاع رسانی بهتری به زائران در فراخوان های اعزام حج تمتع صورت گیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه فراخوان اعزام به حج تمتع سال آینده از بهمن ماه امسال آغاز می شود در صورتی که بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه بتوانیم اطلاع رسانی بیشتری به افراد داشته باشیم امکان گرفتن سهمیه بیشتر نیز وجود دارد.

امسال یک هزار و 670 زائر از خراسان شمالی در قالب 11 کاروان به حج تمتع اعزام شدند که رشد چشمگیری نسبت به سال قبل داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
با حضور شورای ارزیابی پایتختی کتاب؛ مسئولان کشوری و استانی و به اتفاق رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و فرماندار، از برنامه هایی که در راستای ترویج کتابخوانی اوز اجرا شده، بازدید گردید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۰۲

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، علی اصغر سید آبادی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری مدیر کل دفتر مطالعات فرهنگی این وزارتخانه و حشمتی از دیگر مدیران این دفتر، دکتر عبدالهی رئیس مرکز مطالعات برنامه ریزی شهری و روستایی وزارت کشور، اسماعیل زیارتی مدیر دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی سازمان شهرداری و دهیاری ها، مهندس برزگر معاون دفتر فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم دفتر ریاست جمهوری، سعادتی معاون امور فرهنگی کتابخانه های ستاد عالی کانون فرهنگی هنری مساجد، دکتر منوچهری مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان فارس و کارشناسان همراه و مهدی امید بخش معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این بازدید حضور داشتند.

این مدیران پس از بازدید از مرکز استان و روستاهای جاهدشت فیروزآباد و فیشور اوز امروز از طرح های اوز بازدید کردند. علی پور فرماندار این شهرستان ضمن معرفی اوز و خصوصیات فرهنگی مردم منطقه گفت: قدمت کتابخانه اندیشه در اوز بالغ بر نیم قرن است و اکنون 4 کتابخانه، 4 مرکز آموزش عالی و 3 نشریه مجوز دار در اوز وجود دارد. وی ضمن تشکر از دست اندرکاران دبیرخانه پایتخت کتاب به دلیل مستند سازی برنامه های کتابخوانی، از دستاوردهای این طرح سخن گفت و از مقامات خواستار شد نقاط قوت و ضعف برنامه ها را اعلام کنند.

دکتر جعفرپور نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز از اوز به عنوان شهری فرهنگی که بوی صمیمت و لطافت می دهد یاد کرد و کتابخانه های متعدد، برنامه های متنوع کتابخوانی و مشارکت مردمی در امور فرهنگی-هنری را نشانه فرهنگی بودن مردم این شهر دانست.

بازدید از برنامه های کتابخوانی موزه مردم شناسی شامل کتابخانه تخصصی فهیمه ملایی و کاته خوانی، برگزاری مسابقه کتاب توران میر هادی، امکانات و برنامه های کتابخانه عمومی و بخش مادر و کودک اندیشه اوز، دبیرخانه پایتخت کتاب، کتابخانه بانو و کودک و نوجوان اوز، کتابخانه توران بانو در مجتمع فرهنگی آموزشی کرانی، کتابخانه های بانو صفیه خضری و ام الخیر، باشگاه کتابخوانی دانشگاه آزاد اسلامی، میدان والقلم و میدان کتاب از اماکنی بود که مورد بازدید مقامات قرار گرفت.

فروغ هاشمی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز ضمن خیر مقدم به مقامات کشوری و استانی به معرفی اقداماتی که در راستای کتابخوانی انجام شده پراخت و افزود: با مشارکت گسترده مردم و نهادهای مختلف در ترویج کتابخوانی ما مزد خود را از مردم گرفته ایم.

ابراهیم احمدی دبیر دبیرخانه پایتخت کتاب اوز ضمن گذری بر فعالیت های 3 ساله این دبیرخانه گفت: دسترسی آسان به کتاب، افزایش سرانه مطالعه و تاثیرگذاری کتاب بر تعاملات و زندگی اجتماعی از اهداف دبیرخانه است. وی ضمن معرفی اعضای دبیرخانه، به تقویت کار گروهی، رقابت سالم در حوزه کتابخوانی، گسترش مشارکت نیکوکاران در امور فرهنگی، حمایت مسئولین و تعامل مردم و مسئولین در این حوزه، معرفی اوز به عنوان یکی از شهرهای دوستدار کتاب در کشور، حضور نویسندگان مطرح کشوری دراوز، و.... به عنوان بخشی از دستاوردهای دبیرخانه پایتخت کتاب اوز نام برد و آمادگی اعضای دبیرخانه برای رفع نقاط ضعف را اعلام داشت.

دربازدید 3 ساعته از بخش های مختلف که جمعی از مسئولین و معتمدین شهرستان حضور داشتند، مدیران میهمان ضمن ابراز رضایت از فعالیت ها، مشارکت مردمی و بررسی نقاط قوت و ضعف، توصیه هایی برای ارتقای برنامه های ترویج کتابخوانی و مستند سازی ارائه دادند. فرمانداری، شهرداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای دبیرخانه پایتخت کتاب، دانشگاه پیام نور مرکز اوز و هتل رستوران نریمان برای اسکان و پذیرایی از این میهمانان همکاری داشتند.

گرامیداشت شب یلدا در اوز با طعم شعر، موسیقی و کتاب

به همت اداره فرهنگ وارشاد اسلامی اوز، خانه فرهنگ و انجمن های ادبی و موسیقی، مراسم شب یلدا در سالن اجتماعات الزهرای اوز برگزارشد.

فروغ هاشمی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از انجمن های ادبی تائب و موسیقی خانه فرهنگ اوز که باعث و بانی برگزاری این جشن تاریخی شدند، مراسم شب یلدا را آیینی دانست که خانواده ها، فامیل، دوستان و آشنایان را به دور هم جمع می کند و موجب تحکیم رشته های پیوند دوستی و روابط اجتماعی میان افراد و وحدت و انسجام فرهنگی میان اقوام ایرانی می شود. وی در پایان به قرائت اشعار حافظ پرداخت.

ابراهیم احمدی به نمایندگی از دبیرخانه پایتخت کتاب اوز ضمن گرامیداشت شب یلدا از حضور مسئولین و کارشناسان استانی و کشوری در بازید از طرح های کتابخوانی اوز خبر داد و گفت: کارشناسان بازدید کننده دو موضوع مشارکت گسترده مردمی در طرح کتاب و کتابخوانی اوز و ایجاد زیرساخت های لازم و نهاد سازی در این طرح را در اوز برجسته دیدند.

وی افزود: دبیرخانه پایتخت کتاب اوز با معرفی یک کتاب در هفته کتاب خوانی با همکاری انجمن تاگاره و شهرداری اوز اقدام به برگزاری مسابقه کتاب خوانی با عنوان 70 کتاب یا 70 نهال در هفته پژوهش کرد که سی نفر شرکت کننده داشت. از طرف دبیرخانه پایتخت کتاب به 5 نفراول و از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز نیز به 5 نفر بعد جوایزی اهداخواهد شد.

احمدی 5 نفر اول را به ترتیب حمیده غیاثی، عایشه سعیدی، فیروزه رهجو، زهرا نیک پور و فاطمه گل کلویی اعلام کرد. نفرات پنجم تا دهم نیز طیبه نامی، ریحانه حسینی، فریناز تورانی، ناصر رفیعی و ساره جنیدی معرفی شدند. در جشن این آیین ایرانی که گروهای مختلفی از مردم حضور داشتند انجمن ادبی تائب و انجمن موسیقی خانه فرهنگ اوز با مراسم شعرخوانی و اجرای برنامه های شادموسیقی و قصه خوانی شب یلدا را گرامی داشتند.

قرائت قرآن کریم توسط ناصر رفیعی، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت اشعار حافظ از مراسم اولیه این برنامه بود. در ادامه سید مصطفی وخشوری و یونس موذنی از پیشکسوتان انجمن ادبی تائب اوز به شعر خوانی پرداخت و سپس گروه های موسیقی ماهور به خوانندگی مهرداد پیشداد به همراه احمد هرمی، الیاس اناخی، ابوالقاسم نطامی، پرمون و نادیا نجم الدینی و ندای درون به سرپرستی غلامحسین پرنگ موسیقی پاپ و دف نوازی گروهی اجرا کردند.

در ادامه مهسا محسنی پور و صدیق خوشابی از نوجوانان انجمن های ادبی تائب و موسیقی خانه فرهنگ اوز به شعر خوانی و قصه گویی پرداختند. در این برنامه فاطمه نجاتی شاعر عضو انجمن ادبی تائب مجری بود.

مدیران کل وزارت ارشاد و هیأت همراه در دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز

مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: بر روی ساختار دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز با مطالعه عمیق کار شده و این نشان می دهد، اندیشه مدیریت این دانشگاه تلفیقی از فرهنگ، هنر و هر اندیشه دیگر است.

دکتر ابراهیم حیدری که به اتفاق دکتر امیرعبداللهی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری و روستایی، دکتر رضا سعادتی، معاون امور فرهنگی هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهندس رضا برزگر، معاون امور فرهنگی اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، روح اله منوچهری، مدیر کل نهاد کتاب خانه های عمومی استان فارس، مهدی امیدبخش، معاون امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و به دعوت دبیرخانه پایتخت کتاب شهرستان، به اوز آمده بودند در دیداری کوتاه از دانشگاه آزاد اسلامی اوز و با توجه به وقت بسیار محدود از تالارهای کف تئاتر، خیام، مکانیک خودرو، ورزشی حافظ، جلسه سعدی، وب کنفرانس خوارزمی و سینما فردوسی بازدید و با تمرکز در باشگاه کتابخوانی آبان و کتابخانه مولوی آن را مظهر نگرش عمیق علمی فرهنگی و نگاه به بیرون و آینده دانشگاه ارزیابی و اظهار کرد: برای خودم و هیأت همراه چنین ساختاری در یک دانشگاه از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.

وی نقش خیران در امر فرهنگ و بخش کتاب و کتاب خوانی تا این درجه ممتاز را تاثیرگذار دانست و افزود: ضرورت دارد این ها را تبدیل به مدل کرد و در پایگاه های مختلف خبری و تحلیلی و نشریات گذاشت تا کل کشور در جریان بینش مردم فرهنگی اوز قرار بگیرند. دکتر حیدری وجود تشکل های گوناگون در حوزه کتاب خوانی دانشجویی که در آن دانشجویان در فکر جا، مکان، تجهیزات و تزئینات آن هستند را ستودنی دانست.

مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت ارشاد اقدام رئیس دانشگاه که در کنار آموزش در بخش های فرهنگ و هنر اعتقادی فعال دارد را تمجید کرد و ایجاد امکانات مطلوب و ایده آل هنری و قابل تسری در هر رشته ای را قابل تحسین دانست و افزود: سعی خواهد شد به عنوان یک پایلوت به همراه نقش خیران در نقاط دیگر تعمیم داده شود.

در این بازدید کوتاه محمود محبی، مهندس مسعود کراماتی، دکتر فروغ هاشمی، سیدیوسف حسینی رئیس شورای اسلامی، شهردار و روسای فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان و ابراهیم احمدی، دبیر پایتخت کتاب، دکتر پروانه پدرام، دکتر محسن مهراوران، شیما رحمان پور، معاون و مدیران پژوهشی و دبیرخانه، نازآفرین جعفرپور و اله معارف پرور، دبیر و عضو باشگاه کتاب خوانی آبان دانشگاه آزاد اسلامی اوز حضور داشتند.

عبدالعزیز خضری، رئیس دانشگاه در پایان گزارشی از اقدامات دانشگاه را به اطلاع بازدیدکنندگان رسانید و اظهارداشت: این امکاناتی که ملاحظه می شود، حاصل مشارکت همگانی اعم از اندیشه، تعامل با اقشار مختلف از جمله نیکوکاران، هیات امناء استادان، دانشجویان و به ویژه همکاران دانشگاه است که با صبوری مسیر سخت رسیدن به این جایگاه را طی کرده اند و از دولت مردان انتظار است نقاط دور را ببینند تا انگیزه ها و مشارکت عمومی در هر زمینه ای افزایش یابد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی