بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 20 آذر98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش وسیعی از اصحاب فرهنگ و هنر که کمتر از کارمندان هم حقوق می گیرند می توانند مثل خیلی از بخش های دیگر مشمول معافیت مالیاتی شوند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سید عباس صالحی در پایان جلسه امروز (چهارشنبه 20 آذرماه) هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: بودجه حوزه فرهنگ در سال های مختلف وضعیت رضایت بخشی را نداشته، در واقع بودجه حوزه فرهنگ با مبنای پایینی بسته شده و با همین مبنای پایین طبعا جلو آمده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در شرایط سخت هم فشار روی بودجه فرهنگ خودش را بیشتر نشان می دهد؛ امسال هم در مجموع در فضای بودجه فشار قابل توجهی به بودجه بخش های مختلف آمده و بالطبع فشارهایی که وارد می شود در حوزه فعالیت بیشتر خودش را نشان می دهد. در حوزه پرداخت حقوق و دستمزد کار جلو می رود اما در حوزه فعالیت ها اثر خودش را می گذارد.

وی افزود: بودجه کل حوزه فرهنگ با ورزش و تربیت بدنی 2.5 درصد از کل بودجه عمومی بوده که الان این بودجه هم کمتر شده، طبعا فشارهای مضاعفی به حوزه فرهنگ آمده است.

صالحی خاطرنشان کرد: ما گفتگوهایمان را در فضای دولت و مجلس فراوان داشته ایم، شرایط را درک می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما درباره بودجه دو بحث متفاوت از یکدیگر را باید پیش ببریم، یکی بحث قانون مالیاتی است که مجلس آن را مصوب کرده که اصلاح این قانون در فضای وزارت امور اقتصادی و دارایی است که بعدا مسیر خودش را طی می کند.

وی افزود: در مسیر بودجه تبصره ای آمده بود که این تبصره می توانست برای جامعه وسیعی از اهالی فرهنگ و هنر خطرناک باشد.

صالحی خاطرنشان کرد: در بودجه 99 کارمندان با پرداخت حقوق 3 میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف هستند. بخش وسیعی از اهالی فرهنگ و هنر که چندصد هزار نفر را شامل می شود. طبق بررسی های مانده از ماه ها و سال های اخیر به طور متوسط در سال درآمدی معادل 2.5 میلیون تومان در ماه داشته و دارند، در حالی که حقوق کارمندان به طور میانگین بالای 3 میلیون تومان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: آنچه که در بودجه آمده بود و به نظر می آمد که قابل دفاع نیست، این است که یکسره تمام این معافیت ها 50 درصدش لغو می شود. حجم قابل توجهی از هنرمندان، اصحاب فرهنگ و رسانه، موسسات و مجموعه هایی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند، گرفتار این مسئله می شدند.

وی افزود: علی القاعده چنین پیشنهاد های انقلابی و تندی فضایش، فضای بودجه نیست. اینها باید در مسیر قانون اصلاح مالیاتی مورد بحث قرار گیرد. روی آن گفتگو و بحث شود و کارشناسی کاملی در مورد آن صورت گیرد. این اتفاق می تواند تاثیر وسیعی را بر اصحاب فرهنگ و هنر داشته باشد.

صالحی ادامه داد: لذا گفتگوهایی که در مقدمه کار بودجه در دولت انجام شد، دوستان متقاعد شدند که فعلا جای این بحث در لایحه بودجه نیست و اگر بخواهد بحثی صورت گیرد، در بحث قانون اصلاح مالیاتی خواهد بود و آنجا باید حتما به شکل کارشناسی اتفاقات وسیع تری صورت گیرد. حتما برخی که صاحب درآمدهای بالا هستند، باید اخذ مالیات از آنها مورد بازبینی جدی قرار گیرد، اما بخش وسیعی از اصحاب فرهنگ و هنر پایین تر از کارمندان حقوق می گیرند و گاهی حقوق هایشان، حقوق های معمولی است؛ یعنی گاهی کار می کنند و گاهی کار نمی کنند، آنها همچنان مثل بسیاری از بخش های دیگر می توانند مشمول معافیت مالیاتی شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس تماشاخانه ایرانشهر و مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در نامه ای از تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استمرار معافیت های مالیاتی اصحاب فرهنگ و هنر قدردانی کرد.

رئیس تماشاخانه ایرانشهر و مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در نامه ای از تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استمرار معافیت های مالیاتی اصحاب فرهنگ و هنر قدردانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن نامه مجید رجبی معمار خطاب به سیدعباس صالحی آمده است:

در پی اعلام تصمیم مهم و تاثیرگذار اخیر مبنی بر حذف بند بحث برانگیز پیش نویس بودجه سال 99 کشور (بند ل قانون مالیات های سال 98 و اخذ مالیات از تمامی فعالیت های انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری) مراتب تقدیر و تشکر خود را از این اقدام شایسته اعلام می دارم.

بی گمان پیگیری های مجدانه و مسئولانه جنابعالی و انعکاس دل نگرانی ها و دغدغه هنرمندان و کنشگران فرهنگی کشور به دولت محترم نقش جدی و فوق العاده تاثیرگذاری در اتخاذ و اعلام این تصمیم داشته است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
پاسداشت شهدای هنرمند کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

پاسداشت شهدای هنرمند کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

به گزارش مرکز مقاومت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آستانه چهلمین سالروز تاسیس بسیج مستضعفین آیین پاسداشت مقام شهدای هنرمند کشورمان برگزار می شود.

پاسداشت مقام شهدای هنرمند کشور با مشارکت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بسیج هنرمندان و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانواده شهدای هنرمند، اهالی فرهنگ و هنر و جمعی از مقامات لشکری و کشوری برگزار می شود.

این آیین روز شنبه بیست و سوم آذر از ساعت 17:30 تا 19:30 در تالار اندیشه حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، تقاطع خیابان حافظ برگزار می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه با شفافیت مدیران خود را در یک اطاق شیشه ای می بینند، گفت: در این شرایط مدیران نمی توانند به سمت پنهان کاری بروند، برای مبارزه با فساد باید از بالاترین رده های مدیریتی تا پایین ترین سطوح در معرض شفافیت قرار گیرند تا مدیران احساس کنند همیشه در معرض دیدن هستند و همین حس دیده شدن توسط مردم یک مصونیت درونی ایجاد می کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز در دومین نشست شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از کلان پروژه های این وزارتخانه موضوع شفافیت است، اظهار داشت: خوشبختانه آمارها نشان می دهد در این امر با 50درصد پیشرفت روبرو بوده ایم اما در عین پیشرفت مناسب در شفافیت تا رضایت کامل فاصله داریم و باید سرعت خود را بالاتر ببریم.

وی ادامه داد: شفافیت با چند نگاه دیده می شود، در نگاه اول شفافیت به عنوان یک امر مضر است، در واقع برای ساختار اداری وقتی پرده ای برداشته می شود اتفاقات زیادی رخ می دهد بنابراین در این نگاه هر قدر مسائل مختلف پوشانده شود بهتر خواهد بود، در این نگاه هر میزان پنهان کاری بیشتر مساوی با مدیریت موفق تر است و سیستم بوروکراسی ما نیز با این سیستم موافق تر هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در نگاه دوم شفافیت در قالب یک عمل مستحب مدنظر است، به عبارتی دیگر در این نگاه اصل همچنان بر همان پنهان کاری است و بعضا در برخی موارد اقدام به شفافیت هم مشکل زا نیست.

صالحی با اشاره به نگاه سوم به شفافیت یادآور شد: در این نگاه شفافیت یک رکن از نظام مدیریتی است، در این نگاه شفافیت از فساد جلوگیری می کند، این نگاه ادله خاص خود را دارد و بیشتر به دنبال ایجاد یک همفکری است، به طور کلی در این دیدگاه شفافیت از فساد جلوگیری می کند.

وی افزود: امروز با پیچیده تر شدن نظام بوروکراسی، در طرف مقابل فساد هم پیچیده تر شده است، باید بپذیریم فساد را نمی توان به صورت پسینی جلوگیری کرد، با این وجود باید بین فساد و احساس فساد نیز تفاوت قائل شد، اگر بخواهیم مبارزه با فساد را تنها از سوی نهادهای نظارتی و قضایی پیگیری کنیم، کافی نخواهد بود، یکی از راه هایی که می توان جلوی فساد را پیش از وقوع گرفت بحث شفافیت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه با شفافیت مدیران خود را در یک اطاق شیشه ای می بینند، خاطرنشان کرد: در این شرایط مدیران نمی توانند به سمت پنهان کاری بروند، از این رو برای حفظ نظام و انقلاب و همچنین مبارزه با فساد باید از بالاترین رده های مدیریتی تا پایین ترین سطوح در معرض شفافیت قرار گیرند تا مدیران احساس کنند همیشه در معرض دیدن هستند و همین حس دیده شدن توسط مردم یک مصونیت درونی ایجاد می کند.

صالحی ابراز داشت: امروز نیاز جدی به ایجاد اعتمادسازی خود با مردم داریم، عدم اعتماد مردم به مدیران یک خطر جدی است و شفافیت گامی به سمت اعتمادسازی است و به نوعی با شفافیت مردم را محرم خود می دانیم، باید پذیرفت احساس غریب بودن و جداسازی مردم و دولت هیچگاه ساختار دولت_ملت را درست نمی کند.

وی با بیان اینکه از طریق شفافیت به رفع اشکالات خود می رسیم، تصریح کرد: ما یک چرخه معیوب در داخل سیستم اداری خود داریم و گاهی سیستم از داخل اشکالات خود را نمی بیند و فکر می کند باید به همین شیوه جلو برود، پس با شفافیت درب نقد را باز کنیم زیرا سیستم را به سمت پیشرفت سوق می دهد، نباید فراموش کرد که محرمانه کاری دولت را از نگاه بیرونی محروم می کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در شفافیت با انتشار اطلاعات، ذی نفعان خود را در حوزه های کاری و اقتصادی کمک خواهیم کرد، وقتی اطلاعات و اسناد منتشر می شود ذی نفعان می توانند بهترین تصمیم را برای فعالیت های خود اتخاذ کنند و این موضوع به نفع اقتصاد فرهنگ و هنر است.

عدم همخوانی اطلاعات ضربه سنگینی خواهد زد

صالحی اضافه کرد: یکی از مواردی که در مسیر شفافیت ممکن است مضر باشد انتشار اطلاعات با سهل انگاری است، صحت و دقت در انتشار اطلاعات بسیار مهم است و باید در همخوانی اطلاعات دقت بیشتری کرد زیرا قرار است به سمت اعتمادسازی حرکت کنیم و عدم همخوانی اطلاعات ضربه سنگینی به اعتماد وارد می کند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موارد مهم در شفافیت رعایت حریم خصوصی افراد است، در لایحه دولت در مورد شفافیت نیز این امر مورد تاکید قرار گرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه معاونین و مدیران درجه یک باید نسبت به موضوع شفافیت احساس تکلیف کنند، گفت: حس مسئولیت مدیران در این راستا بسیار مهم است، زیرا اهتمام مدیران در این زمینه ما را به سمت موفقیت نزدیک تر می کند، گاهی مشاهده می شود که شفافیت از منظر برخی مدیران میانی چندان مورد اهتمام نیست در حالی که از بالاترین سطح مدیریتی تا پایین ترین رده ها، افراد یک سیستم باید درگیر موضوع شفافیت باشند و به این امر بپردازند.

صالحی بیان داشت: شفافیت هم می تواند پرفایده و هم هزینه بردار باشد، بنابراین برای جلوگیری از هرگونه عملکرد نامناسبی باید از تجربه های خود در گام اول شفافیت استفاده کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی در این زمینه گفت: در حوزه اطلاع رسانی پیشگیرانه باید قوی تر عمل کرد تا برای مخاطب نسبت به موضوعی ایجاد سوال نشود، گاهی پیش از اینکه اتفاقی رخ دهد می توان با توضیحات کافی دفع سوال کرد، باتوجه به شرایط ملتهب جامعه باید تلاش کرد تا جایی که امکان دارد در مورد موضوعات مختلف برای مخاطبان سوال و ابهام ایجاد نکنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه راه کاری اظهار کرد: کمیته راهبردی باید در هر اداره ای ایجاد شود تا سریعا پاسخگوی اتفاقات باشد و قبل از ایجاد سوال توضیحات مقدماتی و تکمیلی را ارائه کند. درواقع ساختار اطلاع رسانی در مجموع باید از ایجاد سوال جلوگیری و اگر سوالی هم پیش آمد سریعا پاسخگو باشد.

صالحی بیان کرد: دستورالعمل ها باید از نظر ضریب کیفی مشخص شود تا در گزارش ها بتوانیم اولویت های اصلی خود را بشناسیم، در اصل باید موضوعات مورد اهمیت را در این گزارش ها مشخص کنیم زیرا در این شرایط می توان به سمت هدف مشترک حرکت و با هدف گذاری درست به موفقیت رسید.

اطلاع رسانی را به عنوان یکی از ضلع های شفافیت فراموش نکنید

در ادامه این مراسم همایون امیرزاده مدیر انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح محور 5 ماده ی 3 دستورالعمل شفاف سازی، گفت: امروز کلان پروژه شفافیت در این وزارتخانه بین فاز دوم و سوم است، افق و پیش بینی براین بود که در فجر 98 این طرح به سرانجام برسد. با این وجود در فاز اول که زیرساخت شفافیت است خوشبختانه پیشرفت مناسبی داشته ایم.

وی ادامه داد: در بخش عملکرد، واحدهای مرتبط را مکلف به ارائه اطلاعات کرده ایم، رتبه بندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات نسبت به سایر وزارتخانه ها حائز اهمیت است و لازم است سندهای مربوطه توسط معاونت ها، مراکز استانی و سایر بخش ها منتشر شود.

امیرزاده تصریح کرد: ضلع اصلی شفافیت اطلاع رسانی است و انتظار داریم در این بخش همه اهتمام لازم را داشته باشند تا بتوانیم روند بهتری در پیش بگیریم.

در بخش پایانی این مراسم نیز حسین انتظامی دبیر انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: اگر پیشنهادها و انتقاداتی در مورد بندهای دستورالعمل شفاف سازی وجود دارد به دبیرخانه ارائه شود تا موانع رفع و مراحل پیشرفت ادامه پیدا کند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به شانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی سقز عنوان کرد: تئاتر کردی با استفاده از نمادها و نشانه های قومی و مذهبی مناطق کردنشین می تواند روزنه ای برای ترویج سبک زندگی مبتنی بر ارزش ها و فضایل اخلاقی در جامعه باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، در پیام سیدعباس صالحی آمده است:

ماهیت هنر در طول تاریخ، روشنگری و آگاهی بخشی جامعه و مردمان سرزمینش بوده است و هنر تئاتر با ترکیبی زنده از سایر هنر ها از جمله ادبیات، موسیقی، معماری، نقاشی و ... نقشی اثرگذار در مواجهه با مسائل و مشکلات جوامع دارد.

زبان هنر که با ریشه های خود پیوند داشته باشد بهترین زبان برای ترویج ارزش های ناب انسانی است و سرزمین هنر و فرهنگ کردستان در زمره ریشه های فرهنگی ایران زمین و از دیرباز مهد مشاهیر و نامداران بوده است.
تئاتر کردی با استفاده از نمادها و نشانه های قومی و مذهبی مناطق کردنشین می تواند روزنه ای برای ترویج سبک زندگی مبتنی بر ارزش ها و فضایل اخلاقی در جامعه باشد، ارزش هایی چون صلح، انسانیت، همگرایی و اخلاق در لوای معنویت که ادبیات غنی کهن ترین قوم ایرانی همواره بر آن اهتمام داشته و دارد.

اکنون که به همت و تلاش اصحاب فرهنگ و هنر کردستان به ویژه خانواده بزرگ تئاتر در کردستان و شهر سقز، شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر کردی با شور و شکوهی مثال زدنی برگزار می شود، امیدواریم در بستر این رویداد مهم هنری شاهد بازیابی استعدادهای خلاق هنری در آن سامان باشیم تا به زبان فاخر هنری بیانگر دلسوزانه و متعهدانه دغدغه های مردمان سختکوش و فرهنگ مدار آن دیار شوند.

از تمام دست اندرکاران برگزاری این جشنواره در استان کردستان صمیمانه قدردانی نمود و توفیقات روزافزون شما عزیزان را از پروردگار متعال خواهانم.

سید عباس صالحی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
هر سال وقتی رقم بودجه پیشنهادی فرهنگ و هنر از طرف دولت اعلام می شود، بحث های دامنه داری در مورد آن در رسانه ها به راه می افتد. خصوصاً که اهالی فرهنگ وهنر معتقدند بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید نسبت به سایر دستگاه های فرهنگی بخصوص صدا و سیما کاهش پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : آفتاب نیوز

با اینکه کل بودجه سال 98 وزارت فرهنگ رقمی بالغ بر 21 هزار و 821 میلیارد و 210 میلیون ریال بود و نسبت به سال 97 حدود 18 میلیارد تومان افزایش داشت، با این حال اهالی فرهنگ و هنر همچنان با مشکلات عدیده ای روبه رو بودند و از کمبود امکانات رنج می بردند. بودجه سال99 بدون محاسبه یارانه، صبح روز یکشنبه 17 آذرماه توسط حسن روحانی ریاست جمهوری در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی 24 هزار و 315 میلیارد و 530 میلیون ریال پیشنهاد شد. در این بودجه برآورد هزینه ای سال آینده برای برنامه حمایت و گسترش هنرهای نمایشی ، 84 میلیارد و 11 میلیون تومان تعیین شده؛ در حالی که مصوبه بودجه امسال تئاتر 82 میلیارد و 322 میلیون تومان بوده است و این تفاوت به این معناست که بودجه حوزه تئاتر در مقایسه با سال گذشته تغییری نداشته است. در این بین برای کمک به بنیاد فرهنگی و هنری رودکی هم مثل قبل ردیف جداگانه ای در ذیل برنامه های تئاتر گنجانده شده که 9 میلیارد تومان از بودجه تئاتر به آن تعلق خواهد گرفت؛ این رقم در سال گذشته 7میلیارد و 500 میلیون تومان بود. همچنین برای سازمان امور سینمایی، 210میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده که این رقم در لایحه سال قبل 205 میلیارد تومان بود. سهم برنامه حمایت و گسترش هنرهای تجسمی هم از سوی دولت 33 میلیارد و 925 میلیون تومان برآورد شده که نسبت به بودجه سال گذشته که 35 میلیارد و 200 میلیون تومان بود، کاهش پیدا کرده است. درحالی که حوزه موسیقی با 55 میلیارد و 907میلیون و 800 هزار تومان نسبت به رقم 49 میلیارد و 650 میلیون تومان سال گذشته افزایش داشته است.
لادن حیدری معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جزئیات بودجه فرهنگی سال 99 به ایران می گوید: در دستگاه های فرهنگی رشد 16درصدی داشته ایم؛ اما متأسفانه رشد اعتبارات مندرج در بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک درصد است و تقریباً خیلی از حوزه ها رشد منفی داشته اند. حوزه تئاتر منفی نیست و 2درصد رشد داشته است اما در هنرهای تجسمی رشد منفی داشته ایم. در حوزه مد و لباس رشدی نداشته ایم و در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی رشدمان منفی بوده است. . سؤالی که همیشه در این باره مطرح بوده به عدم حمایت نمایندگان مجلس از اهالی فرهنگ وهنر برمی گردد. شاید اکنون تحریم های اقتصادی بسیاری از کاستی ها را توجیه کند اما به اذعان خود نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس حوزه فرهنگ از سال ها پیش در اولویت نمایندگان مجلس قرار نداشته است. لادن حیدری با اظهار تأسف از این مسأله ادامه می دهد: حمایت هایی هم که از طرق مختلف در مجلس صورت گرفته، جزء مواردی نبوده که خیلی ما را امیدوار کند. نماینده ای که واقعاً دغدغه فرهنگ داشته باشد زیاد نداشته ایم؛ کسی که به دنبال ارتقای بودجه فرهنگ باشد و پیگیر افزایش آن باشد .
از سوی دیگر پروانه سلحشوری نماینده مجلس درباره پایین بودن بودجه اختصاص یافته به حوزه فرهنگ و هنر به ایران می گوید: شرایط اقتصادی کشور اضطراری است. مردم باید معیشتشان را اداره کنند. برای دولت در این شرایط بحث درمان و دارو و مسکن در اولویت است نه حوزه فرهنگ وهنر . او در مورد بودجه کم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم می گوید: باید دید آیا همه نهادهای فرهنگی که زیر نظر کمیسیون فرهنگی هستند، بودجه شان کم شده است یا نه؟ اگر اینگونه باشد در این شرایط اقتصادی جای اعتراض نیست . با نگاهی به بودجه های تخصیص یافته به معاونت ها و حوزه های فرهنگی و هنری به صورت جزئی با این مسأله روبه رو می شویم که ردیف بودجه ای اختصاص یافته از طرف سازمان برنامه و بودجه به این حوزه ها، در نهایت به همان میزان پرداخت نمی شود. به عنوان مثال گفته می شود در حوزه تئاتر فقط حدود 20 درصد از کل بودجه اختصاص داده شده به این حوزه پرداخت شده و اکنون اداره کل هنرهای نمایشی بابت حمایت از گروه های نمایشی و برگزاری جشنواره ها نزدیک به هفت میلیارد تومان بدهی دارد. اما لادن حیدری این ادعا رد می کند و می گوید: اصلاً امکان ندارد این کار انجام شود؛ چون خلاف است. دیوان محاسبات اولین جایی است که به ما خرده می گیرد و ما را به دادگاه می فرستند. در حوزه هنرهای نمایشی اگر عددی در قانون بودجه درج می شود لزوماً تخصیص آن از سازمان برنامه و بودجه به صورت صددرصد نمی آید. یعنی اگر 80 میلیارد درج می شود ممکن است 60 میلیارد دست ما پول بیاید. این مسأله بستگی به منابع مالی دولت دارد. رقمی که در قانون بودجه نوشته می شود با رقمی که به دستگاه پرداخته می شود، مغایرت دارد. از طرفی کادر اداره هنرهای نمایشی هم هزینه دارد و حقوق و دستمزد پرسنل هم از همان بودجه پرداخت می شود. ما چیز جدایی به نام حقوق و مزایای پرسنل نداریم. ما از بودجه منحرف نمی شویم و نظارت دقیق روی آن صورت می گیرد .
فاطمه ذوالقدر نماینده مجلس، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و عضو کمیسیون تلفیق هم در گفت و گو با ایران خبر از اصلاح بودجه تئاتر و سایر بودجه های فرهنگی بخصوص تئاتر می دهد. او با اشاره به برگزاری جلسات کمیسیون فرهنگی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره می گوید: جلسات ما درباره دغدغه های حوزه هایی مثل تئاتر بوده که متأسفانه رقم کمی هم به آن اختصاص یافته است. تئاتر با وجود مشکلاتی که در زمینه کمبود سالن ها دارد، با این بودجه دوام نمی آورد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قول بازنگری داده تا با کمک دولت و در کمیسیون تلفیق بودجه تئاتر و برخی دیگر از حوزه ها مثل سازمان نهاد کتابخانه ها که در معرض تعدیل 1000 نفر نیرو قرار دارد، افزایش پیدا کند.

کلمات کلیدی

فاطمه ذوالقدر پروانه سلحشوری لادن حیدری

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران آبان ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه در یزد پایتخت کتاب ایران افتتاح گردید که بخاطر اجرای برنامه های متنوع و تاثیرگذار کتابخوانی و برگزاری چندین طرح پایتخت کتاب که با استقبال مردم فرهنگ دوست یزد همراه بود از طرف دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر از مجید جوادیان زاده دبیر برگزاری هفته کتاب در استان یزد تجلیل و قدردانی قرار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر یزد جماران

در بخشی از متن این تجلیل آمده است:

برگزاری آیین افتتاحیه بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در شهر یزد بر شکوه و جایگاه فرهنگی شهر به عنوان "پایتخت کتاب ایران" بسی افزود. از همت والا و تلاش های صادقانه جناب عالی در گستردن شور و نشاط کتابخوانی و ارتقای جایگاه کتاب به مناسبت رویداد فرهنگی ملی، با پیام"حال خوش خوش خواندن"در شهر یزد پایتخت کتاب ایران صمیمانه قدردانی می کنم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در شرایط امروز که فرهنگ عمومی کشور در سال های اخیر دستخوش نابسامانی های فراوان شده است، دولت نه تنها مقوله فرهنگ را نادیده گرفته است بلکه هر سال با کاهش بودجه فرهنگی کشور زمینه بروز آسیب های اجتماعی و فرهنگی را فراهم می کند که راه را برای نفوذ فرهنگ بیگانه و از خود بیگانگی فرهنگی هموار خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از راه آرمان ؛ امروزه با گسترش علم، پیشرفت تکنولوژی و باز شدن پای شبکه های اجتماعی به زندگی ها، کتاب این یار مهربان در کوچه پس کوچه های روزمرگی هایمان به فراموشی سپرده شده است.

با تلخی باید اعتراف کرد که رواج کتاب و روحیه کتابخوانی درمیان ایرانی ها که یکی از مشعل داران فرهنگ و معرفت در طول تاریخ پس از ظهور اسلام بوده اند بسیار کمتراز آن چیزی است که انتظار می رود.

این در حالی است که ورود به عرصه فرهنگ و فعالیت های فرهنگی از ضروریات اصلی یک جامعه محسوب می شود به نحوی که اصلاح جامعه بدون اصلاح فرهنگ آن میسر نیست و تلاش های اقتصادی و اجتماعی زمانی می توانند نتیجه بخش باشند که الزامات مورد نظر آنها در فرهنگ جامعه نهادینه شده باشد که یکی از ابزار و لوازم فرهنگ سازی مقوله کتاب و کتابخوانی است.

یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری نیزدر طی چند سال گذشته وضعیت کتاب و کتابخوانی در ایران بوده است، ایشان همواره توجه جدی به کتاب داشته اند و در مناسبت های مختلف بیاناتی را در زمینه فرهنگ کتابخوانی و مطالعه بیان کردند که به بخشی از این صحبت ها اشاره می شود:

... یک حرکتی را همه مسوولان در کشور آغاز کنند؛ از آنهایی که برنامه ریزی می کنند تا آنهایی که تولید می کنند تا آنهایی که تبلیغ می کنند تا مخاطبان کتاب، جوان ها و غیر جوان ها که کتاب را می خوانند، یک نگاه جدیدی داشته باشیم. (توصیه درباره 6 اولویت کاری دولت یازدهم در حوزه فرهنگ، 7 شهریور 92)

اما امروز دولت نه تنها مقوله مهم فرهنگ را نادیده گرفته است بلکه هر سال با کاهش بودجه فرهنگی کشور زمینه بروز آسیب های اجتماعی و فرهنگی را فراهم می کند که راه را برای نفوذ فرهنگ بیگانه و از خود بیگانگی فرهنگی هموار خواهد کرد.

کتابخانه های عمومی همواره کمترین سهم از بودجه را داشتند

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در 12 آذر سال جاری درهمایش تقدیر از کتابداران برتر استان تهران از کاهش بودجه فرهنگی کشور گلایه کرد و گفت: کتابخانه های عمومی همواره کمترین سهم از بودجه را داشته اند و بر اساس آمار سال 97 نسبت به 96 متوسط دستگاه های فرهنگی 19 درصد افزایش بودجه داشتند ولی کتابخانه های عمومی 6 درصد افزایش بودجه داشت و این در حالی است که اعتبارات و حقوق همکاران ما از همین بخش تأمین می شود.

مختار پور افزود: امروز صریح تر اعلام می کنم و به نمایندگان مجلس می گویم که کتابخانه های عمومی تنها مرکز فرهنگی هستند که فضای آنها روی تمام مردم باز است و هیچ دستگاهی این خصوصیت را ندارد چرا که تنها نهادی که به همه مردم فارغ از تمایزها خدمات می دهد کتابخانه های عمومی است.

کاهش 19 درصدی بودجه فرهنگی سال 99

فاطمه ذوالقدر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز که در این همایش حضور داشت با اشاره به بودجه سال آینده کشور اظهار کرد: هفته قبل بودجه فرهنگی را اعلام کردند که مأیوس کننده بود و در واقع 19 درصد از بودجه سال 98 کمتر شده است.

ذوالقدر اقتصاد بدون فرهنگ را بی فایده دانست و گفت: ما برای هرکار از فرهنگ سازی دم می زنیم اما متاسفانه همیشه مغفول می ماند.

بی توجهی دولت در تامین اعتبارات حوزه فرهنگ

این بی توجهی دولت به مقوله فرهنگ و کتابخوانی در حالی است که فرهنگ عمومی ما در سال های اخیر دستخوش نابسامانی های فراوان شده است و دفاع از هویت ایرانی و اسلامی و حفظ و ترویج ارزش های آن، می تواند یکی از مهمترین اهداف هر مسئولی باشد.

بنابراین درک عمیق مفاهیم فرهنگی، هم برای مردم و هم برای مسئولان، می تواند ضمن بالا بردن هوشیاری آن ها، از رخنه های فرهنگی جلوگیری کند، در همین رابطه محمد اسماعیل سعیدی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: در بودجه سال های اخیر کشور شاهد یک نابرابری وبی عدالتی در حوزه فرهنگ بودیم در حالی که فرهنگ زیربنای همه امور است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: عدم تامین اعتبارات لازم برای حوزه فرهنگ یکی از آسیب های این حوزه است که باید به ان توجه جدی تری شود.

سعیدی عنوان کرد: در سال های گذشته برخی از اعتبارات نهاد عمومی کتابخانه ها کشور را به درآمد شهرداری ها وصل کردند که بیش از 70 درصد شهرداری های کشور به جز کلان شهرها درآمدی ندارند و همین امر باعث شده است در تامین اعتبارات موردنیاز نهاد کتابخانه ها با مشکل مواجه شویم.

وی تصریح کرد: سال گذشته حقوق و هزینه های جاری نهادهای کتابخانه های کشور با مشکل مواجه شد و حدود 130 میلیارد کسری داشتند که این یک معضل بزرگ است چرا که اگر می خواهیم سرانه مطالعه کتاب افزایش پیدا کند و کتاب را در فرهنگ سازی مهم می دانیم باید در تامین اعتبارات این نهاد اهمیت قائل شویم.

عضو ناظر بر نهاد کتابخانه های کشوردر پایان گفت: در مجلس به دنبال این هستیم که اعتبارات این نهاد افزایش پیدا کند چرا که کتاب شاهراه اصلی فرهنگ سازی در کشور است.

بنابراین گزارش، رویکرد مسئولان در عرصه فرهنگی و کتابخوانی باید یک رویکرد محور و جهادی باشد و در این مسیر از نقد و نظر کسانی که به دلیل ارتباط دائمی و مستمر با مسائل فرهنگی، آسیب ها و ضعف های آن را می شناسند استفاده کنند و سخن را با کلامی از مقام معظم رهبری در همین رابطه به پایان می رسانم باشد که مسئولان به خود آیند.

اعتقاد من این است که مجموعه انقلابی کشور که بحمدالله تعداد بی شماری از آنها در بین جوان های ما، در بین صاحب نظران ما، اساتید ما، بزرگان ما، تحصیل کرده های ما حضور دارند می توانند با منطقِ محکم وارد میدان بشوند، نقّادی کنند. نقاط ضعف را و نقاط منفی را به رخ ما مسئولان بکشانند. گاهی می شود که مسئول، متوجّه نیست چه دارد می گذرد در متن جامعه، اما آن جوان در متن جامعه است، او می فهمد؛ آن عزم ملّی و مدیریّت جهادی که عرض کردیم در زمینه فرهنگ، این است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
یک بازی ساز رایانه ای می گوید: دغدغه فرهنگی برای من بازی ساز هیچ ارزشی ندارد زیرا در تولید بازی ها دغدغه های فرهنگی به دیوار خورده اند (و) هیچ حمایتی از آنها نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : بولتن نیوز

خبرگزاری مهر گروه فرهنگ ؛ صنعت بازی های ویدویی، صنعتی 60 ساله است که طی سپری شدن این سال ها، در زمینه های مختلفی رشد کرده و امروزه یکی از سودآورترین صنعت ها محسوب می شود. چنین صنعتی مطمئنا دارای جایگاه های شغلی متعددی است که هر کدام از جایگاه ها و پست های شغلی در نوع خود دارای گرایش های متفاوتی هستند و همین تقسیم بندی گرایش ها در هر جایگاه، باعث تقسیم وظایف در تیم های بزرگ و پرجمعیت تولیدی می شود تا درنهایت به رشد و منفعت همه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان صنعت می انجامد.

به طور کلی، جایگاه های شغلی صنعت بازی های ویدیویی را می توان در این چند دسته یا گروه تقسیم بندی کرد که در هر کدام چندین گرایش و تقسیم بندی دیگر می توان یافت: طراح (Designer)، نویسنده (Writer)، برنامه نویس (Programmer)، طراح جلوه های دیداری (Visual Artist)، طراح محتوای شنیداری (Audio Artist)، مدیر (Manager)، آزمایش کننده (Tester)، بازرگان (Businessman) و روزنامه نگار (Journalist). اگر بخواهیم از لحاظ نوع و جنس کار، هر جایگاه و هر پست را نیز تقسیم بندی کنیم، می توان در کل تمامی شغل های صنعت بازی را در دو دسته قرار داد: دسته اول، شغل هایی که ارتباط مستقیم با تولید بازی و محتواهای آن دارند؛ دسته دوم، شغل هایی که متمرکز بر مدیریت تولید، بازرگانی و آزمایش کیفیت بازی هستند و به صورت غیرمستقیم با تولید بازی مرتبط هستند. صنعت بازی و تولید یک محصول در این عرصه، کار بسیار پیچیده و زمان بری است که به خودی خود باعث می شود برای پیگیری روند تولید، تیم های کوچک و بزرگ تشکیل شوند و جایگاه های شغلی متفاوتی به وجود بیایند که هر فرد، در هر جایگاه نیازمند است مهارت های متفاوتی داشته باشد و در یک کار گروهی و تیمی برای کمک به دیگر افراد در دیگر پست ها همیشه آماده باشد.

برای صنعت نوپای بازی های ویدیویی که ارائه دهنده اصلی سرگرمی تعاملی مدرن است، این تعداد از فرصت های شغلی که روز به روز درحال افزایش و تغییر هستند و میانگین 90 هزار دلاری (342 میلیون تومانی) درآمد هر فرد فعال در جایگاه های مطرح شغلی این صنعت، نشان دهنده رشد روزافزون صنعت بازی های ویدویی و فرصت های سرمایه گذاری بیشتر در آن است. نیاز است تا با تلاش بیشتر برای سازمان دهی و بخشیدن نظم به جایگاه های شغلی و ساختارهای تیم های بازی سازی کشور، هر روز به روند صعودی، چه از حیث رشد معنوی و چه رشد مادی، صنعت بازی در دنیا نزدیک تر شویم. اما در ادامه می بینیم که جایگاه بازی رایانه ای در کشورمان خیلی مطلوب نیست و بسیاری از بازی سازان از این موضوع نگران و ناراحت هستند و حتی ناامید. نه تنها ایجاد جایگاه شغلی راهی رو به جلو نیست بلکه به گفته بازی سازان بی حمایتی مسئولان در این زمینه تمام راه ها بستته شدند و حتی به دیوار خورده اند. در ادامه وهاب احمدوند در گفت وگو با خبرگزاری مهر درباره صنعت بازی رایانه ای در کشور می گوید.

جذب سرمایه گذار خارجی در صنعت بازی های رایانه ای نیز اهمیت دارد و مطمئنا تاثیر مثبتی را با این کار می توانیم در صنعت شاهد باشیم که متاسفانه در شرایط فعلی کشور این عمل غیرممکن است.

با توجه به اینکه احمدوند در کارنامه خود بازی هایی همچون نقش آفرینی فراسفر، شکارچی سیاره، گربه بازیگوش، پروانه و ... را دارد علاقه بیشتری دارد که برای به دست آوردن تجربه و ساخت بازی هایش در شرکت های تولید بازی در خارج از کشور سفر کند او درباره ارتقای صنعت بازی در کشور و طی کردن مسیر پیشرفت در این صنعت می گوید: راه اندازی سیستم آموزشی مناسب، صحیح و رسمی و تربیت نیروی متخصص برای بازار کار قطعا می تواند مفید باشد. البته جذب سرمایه گذار خارجی نیز اهمیت دارد و مطمئنا تاثیر مثبتی را با این کار می توانیم در صنعت شاهد باشیم که متاسفانه در شرایط فعلی کشور این عمل غیرممکن است.

قطعا وجود تحریم ها فعالیت برای بازی سازان سخت شده و برخی از نیازهایش در این زمینه مرتفع نشده است او در پاسخ به سوال چگونه می توان اقداماتی انجام داد که این فشار تحریم ها را کم کرد یا مسئولان چگونه می توانند اثرات مخرب این مسئله را کاهش دهند؟، بیان می کند: متأسفانه مسئولان فقط سنگ اندازی می کنند و در حال حاضر راه ها یا راه حل های موجود را نیز بسته اند. ببینید بالاخره برای برقراری ارتباط با جهان در حوزه بازی رایانه ای، باید به فکر جذب سرمایه گذار خارجی باشیم تا تولیدات با کیفیت و مطلوبی داشته باشیم و به نوعی یکی از مهم ترین نیازهای این حوزه است اما همان گونه که گفتم در شرایط فعلی که وجود دارد تقریبا امری محال و غیرممکن است و نمی توان در این حوزه چنین کاری را انجام داد.

او بازی های رایانه ای تولید شده در کشور را در قیاس با تولیدات خارجی انگشت شمار می داند و ادامه می دهد: در وضعیت کنونی به جز موارد انگشت شمار بازی های موبایلی که برای بازار داخلی تولید شده اند محصول با کیفیتی برای رقابت با بازی های خارجی تولید نشده است، البته دلیل آن هم واضح است. ببینید نبود زیر ساخت های مناسب و مشکلات مالی در کشور اجازه ریسک پذیری برای تولید این محصولات را از بین برده است.

به جز موارد انگشت شمار بازی های موبایلی که برای بازار داخلی تولید شده اند محصول با کیفیتی برای رقابلت با بازی های خارجی تولید نشده، البته دلیل آن هم واضح است. ببینید نبود زیر ساخت های مناسب و مشکلات مالی در کشور اجازه ریسک پذیری برای تولید این محصولات را از بین برده است

بسیاری از بازی سازان سوژه های فرهنگی مورد استفاده در بازی ها را سخت می دانند و اذعان دارند که گاه با ممیزی همراه می شود و فعالیت ها را برایشان سخت تر می کنند از همین رو ترجیحشان و تمرکز بیشترشان روی اقتصاد است با دغدغه فرهنگی! احمدوند در این باره می گوید: دغدغه فرهنگی توسط من بازی ساز هیچ ارزشی ندارد. چه بسا که در تولید بازی های اخیری که درگیر آن ها بوده ام، دغدغه های فرهنگی به دیوار خورده اند. زیرا هیچ حمایتی از آن ها نشده است. پس این دغدغه از حوزه اختیار یک بازی ساز مستقل خارج است. دغدغه باید برای مسئولان باشد که متأسفانه هیچ اهمیتی برای آن ها ندارد.

کد خبر 4794061

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
گروه مسابقات طی حکمی از سوی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، رئیس ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم که اوایل سال آینده برگزار می شود، معرفی شد.

به گزارش ایکنا ؛ حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه طی حکمی، رئیس ستاد سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم را منصوب کرد.

بر اساس این حکم، مهدی قره شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان رئیس ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم معرفی شد.

در این حکم بر تشکیل ستاد مرکزی و استانی و به کارگیری تمام توان و ظرفیت های موجود و البته با رعایت صرفه جویی در هزینه ها با برنامه ریزی دقیق تأکید شده است.

بر اساس گزارش ایکنا، کریم دولتی نیز از سوی مهدی قره شیخلو به عنوان دبیر ستاد برگزاری مسابقات معرفی شده است.

سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم اوایل سال آینده در استان خراسان رضوی و شهر مشهد برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت توجه به عزت، کرامت و مصلحت زائران را بسیار مهم برشمرد. مدیرعامل شمسا نیز اعلام کرد که هیچ گونه نگرانی درباره امنیت زائران وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : وارث خبرگزاری دفاع مقدس شیعه نیوز عقیق لبیک

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت پیش از ظهر امروز در دیدار مدیرعامل، رئیس و اعضای هیأت مدیره شرکت مرکزی دفاترخدمات زیارتی سراسر ایران (شمسا) گفت: خدمت به زائران عتبات عالیات افتخار بزرگی است که امروز این خدمتگزاری نصیب شرکت خدماتی و زیارتی شمسا شده است.

لزوم کنترل قیمت های سفر عتبات هنگام نوسانات ارزی

وی افزود: گاهی برخی تغییرات در قیمت های ارزی باعث می شود تا در بازار شاهد هیجان قیمت ها باشیم، اما شرکت شمسا تلاش کرده این قیمت ها را حفظ کند تا آسیب چندانی به زائران وارد نشود؛ بنابراین برای اینکه در آینده دچار برخی هیجان ها نشوید، تلاش کنید برنامه ریزی دقیقی داشته باشید تا این تغییرات در خدمات دهی شما آسیبی وارد نکند.

سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: شرکت شمسا از روزهای نخست که راه اندازی شد، بانیان آن با انگیزه بسیار خوبی به میدان آمدند و خدمات خوبی هم انجام دادند؛ ولی گاهی برخی هزینه ها برای شرکت شمسا ایجاد شد که این هزینه ها ضروری بود. برخی چنین تصور می کنند که شمسا به دنبال پرکردن جیب خودش است، در حالی که این شرکت به اندک هزینه های مالی اکتفا می کند و در برابر هیجان ها مقاوم است.

وی با توجه به وضعیت به وجود آمده در کشور عراق تصریح کرد: متأسفانه برخی دشمنان قسم خورده و همچنین صهیونیست ها و حامیان آنان در تلاش اند تا عراق را ناامن کنند و امیدواریم با هوشیاری ملت عراق در آینده نزدیک شاهد آرامش و امنیت کامل در این کشور باشیم.

بسته های متنوع زیارتی ارائه شود

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، توجه به عزت، کرامت و مصلحت زائران را بسیار مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات صورت گرفته در عراق به گونه ای برنامه ریزی کنید که در اعزام ها به زائران آسیبی وارد نشود و زائران عزیز باعزت و کرامت به این سرزمین سفر کنند و افزون بر سلامت با دست پر معنویت به میهن اسلامی بازگردند.

وی از مسئولان شرکت شمسا خواست برای بهره مندی هر چه بیشتر زائران از سفرهای زیارتی، بسته های پیشنهادی مختلفی را طراحی کنند و یادآور شد: با توجه به اینکه ایران اسلامی از ترکیب جمعیتی مختلف قومی برخوردار است، شایسته است متناسب با ذائقه ها و سلایق مختلف بسته های زیارتی را طراحی کنید که همگان بتوانند از این فرصت به وجود آمده بهره بگیرند.

هیچ گونه نگرانی از حضور زائران در شهرهای زیارتی وجود ندارد

در ابتدای این دیدار مصطفی قاسمی مدیرعامل شمسا گزارشی از وضعیت اعزام زائران ارائه کرد و گفت: در حال حاضر به منظور حفظ امنیت زائران، اعزام ها به صورت هوایی صورت می گیرد و هم اینک هیچ گونه نگرانی از حضور زائران در شهرهای زیارتی وجود ندارد.

همچنین ابوالفضل یازرلو رئیس هیئت مدیره شمسا در این دیدار گفت: این شرکت با نگاه تحولی پا به عرصه خدمات رسانی به زائران گذاشت، نگاهی که دفاع از حقوق زائر باشد و همیشه خدمت به زائر را سرلوحه کار خود قرار می دهد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از طرح پیشنهاد اعضای کمیسیون متبوعش مبنی بر اختصاص یک درصد از سود شرکت ها به حوزه فرهنگ در بودجه سال 99 خبر داد.

به گزارش ایلنا، سیده فاطمه ذوالقدر در تشریح نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: نشست امروز با حضور معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه برای بررسی اعتبارات فرهنگی بودجه سال 99 کل کشور برگزار شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: اعتبارات هزینه ای امور فرهنگ، گردشگری و ورزش در بودجه سال آینده مجموعاً 0.6 درصد کاهش داشته و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای امور فرهنگ، گردشگری و ورزش نیز مجموعاً 1.29 درصد در قیاس با سال قبل خود رشد داشته است.

وی افزود: در نشست امروز کمیسیون نمایندگان بر تخصیص 100 درصدی بودجه سال 98 کشور تأکید کردند و خواستار توجه بیشتر به بودجه میراث فرهنگی، بودجه های قرآنی و نهاد کتابخانه ها شدند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین از پیشنهاد اختصاص یک درصد از بودجه های سود شرکت های دولتی به حوزه فرهنگ خبر داد و گفت: مقرر شد این پیشنهاد مورد بررسی قرار گیرد و در کمیسیون تلفیق مطرح شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
شورایعالی تهیه کنندگان سینما درباره مشکلات بیمه هنرمندان نامه ای را خطاب به مدیرعامل صندوق اعتباری هنر نوشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، دبیرخانه شورایعالی تهیه کنندگان سینمای ایران نامه ای را خطاب به سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر نوشته است که در آن جزئیاتی تازه از مشکلات بیمه ای هنرمندان تشریح شده است.

متن نامه را در زیر می خوانید:

جناب آقای سید حسین سیدزاده

درود

در روزهای گذشته در تشریح خدمات صندوق اعتباری هنرمندان و تکریم هنرمندان(!) مفصل از سوی صندوق سخن گفته شد و بیلان کاری را زودتر از موعد مقرر منتشر کردید اما در میان تمام خدماتی که به زعم خود ارایه دادید نکاتی مغفول مانده است.

هنرمندان در هر عرصه ای که فعال هستند (سینما، تئاتر و...) میزان سن شان پس از چهل سال پیروزی انقلاب بالا رفته است با یک آمارگیری (حتی سرانگشتی) در میان بیمه شدگان که در سایت ثبت نام کردند، به این مهم خواهید رسید که چه تعدادی از این عزیزان سالخورده و سالمند هستند که نیاز به خدمات بیشتری نسبت به جمعیت جوان هنرمند دارند.

این مهم نیازمند تمهیداتی است تا بتوانید پاسخگوی نیاز این عزیزان باشید. این سوال در میان گزارش کار شما پاسخ داده نشد، رقمی که برای بیمه عزیزان در نظر گرفتید با سقف 30 میلیون تومان، امروز چقدر پاسخگوی هزینه های درمانی این عزیزان در شرایط فعلی است؟

سیستم مکانیزه ای که تعبیه شده با عنوان بیمانو بیمار موظف به اسکن تمام مدارک است و بعد از اسکن و ارایه مدارک در سایت، توسط سیستم اعلام می شود که مدارک معتبر است یا نواقصی در آن رویت شده است. در بیماری هایی که به روند درمان ماهانه نیاز است بارها دیده شده فرد طبق روال گذشته مدارک جدید را ارایه داده اما سیستم آن را نپذیرفته است و مجبور به اصلاح دوباره و چند باره مدارک است. بالاخره با کوشش بسیار، با تایید مدارک از سوی سیستم مدارکی که قبلا بارگذاری شده، باید از طریق پست ارسال شود! اکثر باجه های پست رایگان بودن ارایه مدارک را نمی پذیرند زیرا در جریان توافق صندوق با اداره پست نیستند. بعد از ارسال مدارک از طریق پست بیمه گذار که با مشکلات جسمی دست و پنجه نرم می کند باید ماه ها صبر کند -که اخیرا به چهار ماه رسیده است- تا مبلغ ناچیزی (200 تا 300 هزار تومان) از هزینه کرد را توسط صندوق اعتباری هنرمندان دریافت کند.

از مهمترین اشکالات امسال اینکه، جاماندگان از بیمه که با عنوان الحاقیه قرارداد ثبت شده و پول هم پرداخت کرده اند، صندوق به تعهدات خود عمل نکرده و همچنان بیمه گذاران جزء جاماندگان هستند و برخی از این عزیزان بیماری صعب العلاج دارند. افرادی که تعدادشان کم هم نیست با سیستم مکانیزه آشنایی ندارند به هر ترتیب از هر طریقی وقتی مدارک را بارگذاری می کنند چرا دوباره آن ها را به زحمت انداخته و باید مدارکشان را پست کنند. از سوی دیگر افراد در صندوق پاسخگوی مراجعات و تلفن ها نیستند و بیمه گذار را تنها به سیستم ارجاع میدهند این روش پاسخگویی تکریم هنرمندان این مرز و بوم است؟ پیش از این جامعه صنفی تهیه کنندگان تجربه بیمه طلایی برای هنرمندان در سالهای گذشته را داشته است. 13 هزار هنرمند تحت پوشش بیمه بودند و به صورت فیزیکال همه پرونده بیمار مورد بررسی قرار می گرفت، پزشک در محل حضور داشت بعد از تایید پزشک معتمد بیمه، نهایت یک ماه هزینه بیمه گذار پرداخت می شد.

این بیمه برای افرادی که از شرایط معیشتی آن ها مطلع می شدند رایگان در نظر گرفته شده بود. اگر نیاز به اثبات و صدق موارد اعلام شده است تمام مدارک موجود است در صورت درخواست توسط مدیران صندوق اعتباری ارایه خواهد شد.

جای بسی تاسف است که برای صندوق اعتباری هنرمندان وضعیت بیمه هنرمندان اهمیتی ندارد زیرا از نحوه عملکرد، این مهم مشهود است گواه این مدعی عدم حضور رییس صندوق اعتباری هنرمندان در جلسات اعضای صنوف خانه سینما است ایشان نه تنها حاضر به حضور در جلسات نبوده بلکه گاها حضور نماینده را نیز الزامی نمی دانند.

در پایان باید مدیران صندوق اعتباری هنرمندان را به عدم بازپرداخت پول بیمه شدگان در سال 95 گوشزد کنیم. در سه سال گذشته وقتی خانه سینما از ادامه همکاری با بیمه آرمان سرباز زد و اقدام به مذاکره با بیمه های دیگر از جمله ایران شد، برخی از اعضاء که خود عضو صندوق بودند اقدام به ثبت نام در صندوق کرده و حق بیمه خود را پرداخت کردند از سوی دیگر خانه سینما هم تصمیم به قرارداد مجدد با صندوق اعتباری هنرمندان گرفت و حق بیمه افراد تحت پوشش را تمام و کمال پرداخت کرد. تا به حال هیچ اقدامی برای بازپرداخت پول بیمه گذاران توسط صندوق اعتباری هنرمندان صورت نگرفته است که باید مورد توجه مدیران آن صندوق قرار گیرد و متاسفانه با پاسخ منفی برای بازپرداخت بیمه شدگان مواجهیم این عملکرد صندوق و عدم بازپرداخت حقوق بیمه گذار که به دلیل اشتباه صورت گرفته از سوی خانه سینما دو بار پول بیمه پرداخت شده را باید چه بنامیم آیا این عملکرد دست درازی به حقوق بیمه گذار و اجحاف در حق اعضاء نیست ؟

توصیه می شود با توجه به میزان بیماران صعب العلاج، تعداد زندانی های در بند و... مدیران صندوق هنر یکبار به تعداد بیمه شدگان و میزان سن آن ها توجه کنند و بعد به پاسخگویی و ارایه بیلان کاری همت گمارند.

کد خبر 4794490

عطیه موذن

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

انجمن هنرمندان نقاش ایران فراخوان مسابقه نقاشی “اولین جشنواره ملی نقاشان حرفه ای ایران” را را غیرواقعی دانسته و اعلام کرد برگزارکنندگان این مسابقه از نام و لوگوی انجمن هنرمندان نقاش ایران سوءاستفاده کرده اند.

یک مسابقه نقاشی با عنوان اولین جشنواره ی ملی نقاشان حرفه ای ایران با استفاده از نام و لوگوی انجمن هنرمندان نقاش ایران و بدون اطلاع این انجمن مسابقه ای در حوزه نقاشی ترتیب داده است. معصومه مظفری (رئیس انجمن نقاشان) درباره این مسابقه و کیفیت برگزاری آن گفت: دفعه اولی نیست که این اتفاق می افتد. دو هفته پیش هم مسابقه ای را به اسم انجمن هنرمندان نقاش ترتیب داده بودند و مبلغی هم در فراخوان آن مشخص شده بود. ما اطلاع رسانی کردیم که این مسابقه ربطی به ما ندارد. امّا این فراخوانی است که جدیداً منتشر شده و از لوگو و اسم انجمن هنرمندان نقاش استفاده کرده است.

رئیس انجمن نقاشان افزود: این مسابقه نقاشی هیچ ارتباطی به انجمن نقاشان ندارد. ما با برگزارکنندگان نه نشستی داشته ایم و نه کم و کیف کار آن ها را تأیید می کنیم. در این رابطه، حتماً شکایت مان را صورت خواهیم داد زیرا سوءِاستفاده از آرم و اسم هر نهادی پیگرد قانونی دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا هویت این اشخاص برای شما مشخص شده یا خیر، جواب داد: هویت آن ها برای ما مجهول است. آنها اسم خودشان را انجمن نقاشان حرفه ای گذاشته اند. یعنی با اضافه کردن کلمه ی حرفه ای خواسته اند سرپوشی بر هویت و اقدام جعلی خود بگذارند. ما متوجه شدیم اسم و لوگوی ما در گوشه ی فراخوان آمده است. انگار که ما اسپانسر یا حامی آن ها هستیم.

رئیس انجمن نقاشان ادامه داد: برگزارکننده این مسابقه به سه نفر از هنرمندانِ اعضای انجمن (یعنی آقای جواد نوبهار، احمد وکیلی و رضوان صادق زاده) مراجعه کرده و از آن ها خواسته داوری این مسابقه را برعهده بگیرند. آقای صادق زاده گفتند که خانمی به ایشان مراجعه کرده و توضیح داده که یک جشنواره ای هست، شما بیایید داور شوید. بعد آن خانم گفته بوده که ما فراخوان مسابقه را بعداً منتشر می کنیم. درواقع اول بله را از این سه نفر گرفته اند و بعد فراخوان را منتشر کرده اند، و به نوعی از اسم این هنرمندان هم سوءاستفاده شده است.

وی درخصوص اینکه آیا میان این دو مسابقه یعنی انجمن هنرمندان نقاش و جشنواره ملی نقاشان حرفه ای ایران ارتباطی وجود دارد یا خیر، گفت: نمی دانم آیا این ها به هم ربط دارند یا مجزا هستند. ولی دو هفته پیش از حراست موزه زنگ زدند و گفتند ما ماجرا را پیگیری می کنیم که خبری نشد. با این وجود اتفاق اخیر را حتماً خودمان پیگیری خواهیم کرد، چون اگر اقدامی در این باره صورت نگیرد، همه انجمن ها با این خطر روبه رو می شوند و ممکن است هرلحظه از اسم شان سوءاستفاده شود. یک عده یک عمر کار کرده اند و اعتباری کسب کرده اند بعد چند نفر از اعتبار آن ها سوءاستفاده می کنند.

امیر سقراطی (عضو هیات مدیره انجمن نقاشان) نیز به خبرنگار ایلنا گفت: از دو روز پیش، اعلام کرده ایم که این مسابقه از نام انجمن هنرمندان نقاش سوءاستفاده کرده. اما جالب است که برگزارکنندگان این مسابقه هنوز فراخوان خود را از روی سایت شان برنداشته اند.

وی خاطرنشان کرد: سؤال اینجاست که آیا برگزاری چنین مسابقاتی، نباید با هماهنگی و مجوز ارشاد باشد و آیا هر کسی می تواند برای خودش مسابقه برگزار کند؟ خب، انجمن ها براساس اساس نامه شان می توانند مسابقات شان را برگزار کنند. ولی اینکه آیا هر فردی می تواند برای خودش مسابقه برگزار کند یا اینکه باید به ارشاد اطلاع بدهد، مسئله ای است که باید به آن پاسخ روشنی داده شود.

سقراطی در توضیح نمونه دیگری از این سوءاستفاده ها گفت: دو هفته پیش، یک صفحه اینستاگرامی با اسمِ انجمن نقاشان ایران با 43 هزار فالوور، اعلام کرد در ازای مبلغِ 5 هزار تومان، آثار هنرمندان را برای فروش در صفحه اش معرفی می کند. نکته این است که ما انجمنِ هنرمندان نقاش ایران هستیم ولی خیلی ها ما را به اسم انجمن نقاشان ایران می شناسند.

وی افزود: این فراخوان جدید، توسط یک فرد منتشر شده نه یک انجمنی که تلفن و فیس بوک و توییتر دارد و دفترشان هم در تهران مستقر است.

او اظهار داشت: سال آینده 20 سال از فعالیت انجمن هنرمندان نقاش می گذرد. انجمن نهادی است که هنرمندان را دور هم جمع کرده، و در حدود 1100 نفر عضو دارد. این انجمن در طول 20 سال، نشان داده که مستقل است و کارهایش از یک استاندارد بالا برخوردار است، از طرفی هنرمندان مطرح کشور در این انجمن عضو هستند.

مسابقه ای که به اسم انجمن هنرمندان نقاش فراخوان داده است

لینک خبر :‌ ترینا نیوز
رضا مهدوی کارشناس می گوید: در شرایط سخت اقتصادی که مردم گرفتار شده اند و گرانی ها بی داد می کند، چه وقت طرح چنین موضوعاتی است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : ایلام بیدار

خبرگزاری فارس گروه موسیقی علیرضا سپهوند: رضا مهدوی متولد 4 بهمن 1347 در تهران، پژوهشگر، نوازنده سنتور، منتقد و برنامه ساز رادیو و تلویزیون است.

رضا مهدوی هنر آموخته نزد رشید فیضی پور، حسین ملک، رضا شفیعیان، رویا حلاج، فرامرز پایور، مسعود شناسا، پرویز مشکاتیان و مجید کیانی است. فراگیری تئوری سولفژ نزد وارتان ساهاکیان، اسفندیار قره باغی و آواز ایرانی را نزد محمد صادقی و کریم صالح عظیمی آموخته است. کنسرت هایی در داخل و خارج از ایران برگزار کرده و از پایه گذاران و مدیران هنرستان موسیقی حوزه هنری و موسیقی دانشگاه سوره است. اولین مؤسس در راه اندازی نخستین تریبون های آزاد جمعی برای معرفی آثارموسیقی دانان ایرانی و کنسرت های پژوهشی و آموزشی است. وی مدیرکل سابق مرکز موسیقی و در حال حاضر سردبیر کتاب فصل مقام موسیقایی و عضو شورای دفتر تالیف و برنامه ریزی هنر وزارت آموزش و پرورش است.

عمده فعالیّت های وی در کنار تحصیلات غیرهنری، کارشناسی مدیریت آماد در زمینۀ موسیقی بوده تا جایی که بیشتر مسئولیت ها، سوابق، تألیفات و مقالاتش نیز در این حوزه است و دارای درجه یک هنری نوازندگی و هنر آموزی هم طراز با درجه تحصیلی دکتری و نشان فرهنگ و هنر انقلاب برای سه دهه فعالیت هنری است. تخصصِ اصلی وی در موسیقی کودک، نوازندگی سنتور و آموزش در کنار تجربیات مدیریتی و تدریس در دانشگاه فرهنگیان است.

خبرنگار موسیقی فارس در ادامه سلسله گفت وگوهایی که پیرامون طرح جنجالی معافیت مالیاتی هنرمندان با چهره های موسیقایی داشته حالا با رضا مهدوی که موازی با فعالیت در عرصه اجرا و پژوهش های هنری، در مبحث جامعه شناسی موسیقی صاحب نظر است، گفتگویی ترتیب داده که در ادامه می خوانید:

**آقای مهدوی می خواهیم نظر شما را به عنوان کارشناس در مورد خبر معافیت مالیاتی هنرمندان که این روزها به خبر داغ رسانه ها تبدیل شده جویا شویم.

-این قانون، مثل کشورهای پیشرفته که همه بخش ها را تفکیک می کنند، باید اجرا شود. کسانی که دارای درآمدهای سرشار هستند و رقم های نجومی در سال کسب می کنند، حالا چه از راه درست چه از راه نادرست، باید متفاوت باشد از کسانی که در این عرصه عاشقانه و متعهدانه کار می کنند لیکن درآمد چندانی ندارند. و عموما در کشورهای پیشرفته، از کسانی که درآمد آنچنانی در موسیقی دارند مالیات های سنگین اخذ می شود که اشخاص و مردمی که در طبقه پایین تری از حیث اقتصادی قرار دارند خدمات رسانی بکنند که متاسفانه این رویه در کشور ما برعکس است. طبقه ضعیف از همان ابتدا مالیاتش گرفته می شود ولی تمام کسانی که در سطوح بالا هستند و نه فقط آن دسته که در عرصه موسیقی کار می کنند اینها به فرار مالیاتی روی می آورند و دولت ها تا کنون نتوانسته اند مکانیزم درستی برای آن تدارک ببینند.

**آیا هنرمندان سلبریتی که از درآمدهای بسیار بالا برخوردار هستند هم باید از مالیات معاف باشند؟

-خیر! اتفاقا سلبریتی ها باید مالیات را واقعی بپردازند چراکه بواسطه نه فقط هنرشان، بلکه به واسطه حمایت هایی که بوسیله رانت ها از طریق شرکت هایی که وابستگی دارند، به این قشر می شود، از طریق مافیایی که در موسیقی وجود دارد این ها به چهره تبدیل می شوند و مردم را به سالن ها می کشانند. این ها باید مالیات این درآمد اضافه شان را حتما بپردازند که خرج امور فرهنگی و هنری کشور در سطح کلان بشود.

**می شود مصداقی اسم ببرید از این مافیاهایی که برخی را به عنوان چهره هنری برای پولسازی به مردم معرفی می کنند؟

-اسم نبریم بهتر است.. این ها کاملا مشخص است که چه کسانی هستند و چه کسانی آن ها را علم کرده اند. تعداد ستاره ها در عرصه هنر و موسیقی کاملا مشخص است. بخصوص این قضیه در موسیقی پاپ بسیار نمود دارد البته در موسیقی ملی، موسیقی کلاسک و سنتی هم می تواند باشد بستگی دارد چه شرکت هایی از آن ها پشتیبانی می کنند و چه شپت پرده هایی وجود دارد.

**طبق این قانون جدید همه عواملی که در کار فرهنگ و هنر هستند از پرداخت مالیات معاف شده اند. برای نمونه شخص کنسرت گذاری که هیچ گونه دانش ابتدایی از موسیقی ندارد و صرفا به جهت بیزنس و درآمدزایی وارد این عرصه شده و به درآمد میلیاردی می رسد هم از این معافیت بهره مند می شود. نظر شما در این مورد چیست؟

-خب این برمی گردد به این اشکال که دولت های مختلف به چنین افرادی اجازه ثبت و تاسیس شرکت های هنری داده اند، این در وهله اول. این ها که شرکت ثبت می کنند جنبه قانونی پیدا می کنند. مرحله دوم اینست که این شرکت ها و موسسات اینگونه هم باید در برابر درآمدهای کلانی که دارند، مالیات بپردازند و بسیاری شرکت ها و موسسات هم هستند که باید سالانه اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند و با اینکه درآمدی هم ندارند برایشان جرائمی صادر می شود. متاسفانه این در مورد آموزشگاه های موسیقی هم صدق می کند و همین بحث مالیاتی قانون 139ل که این روزها خبرساز شده از مساله و مشکل اصلی آموزشگاه ها و شرکت های واقعی موسیقی جداست و آن ها همچنان مشکلات خود را دارند.

تازه مساله قانون 10 درصد درآمد اجراهای صحنه ای که امسال قانونی و اجرایی شده است و سال بعد هم جدی مطالبه خواهد شد منتهی باید مشخص کنند و حد و مرز و محدوده تعیین کنند. مثلا تا سطح تالار وحدت که 700 صندلی دارد باید معافیت اعمال بشود اما برای سالن های دو تا سه هزار نفره و مجامع و اماکن عمومی که بلیت های آنچنانی هم در آن ها به فروش می رسد و متاسفانه در ایران یکی دیگر از مشکلات گرانی شدید بهای بلیت کنسرت هاست که نمونه این گرانی قابل مقایسه با هیچ کشوری نیست. این ها همه از مشکلاتی ست که در حوزه موسیقی وجود دارد. چرا در کشورهای پیشرفته که موسیقی در ژانرهای مختلف و متنوع با قیمت بسیار مناسب در اختیار مخاطبان موسیقی قرار می گیرد اما چرا باید در ایران بلیت موسیقی تا به این اندازه گران باشد که بسیاری از اقشار جامعه کلا فکر کنسرت رفتن را به ذهن خود راه ندهند؟

از این رو دولت حمایت نمی کند و کلانِ حاکمیت می آید و اقتصاد هنر را مطرح می کند در صورتیکه دولت ها باید پشتیبان هنرهای جدی باشند و باید بصورت جدی از چهره های حقیقی و حقوقی عرصه هنر حمایت کنند.

متاسفانه شرکت ها و موسساتی که افزاد ذی صلاح و کارشناس حوزه هنر متولی آن بوده یا بر آن نظارت دارند همیشه با شکست و ضرر همراه هستند ولی کسانی که اصلا در این وادی نیستند و کوچک ترین علاقه و قرابتی با هنر و هنرمند ندارند و تنها راه سرمایه دار شدن و وصل شدن به رانت ها را بلدند می آیند و کلانِ این قضیه را دستشان می گیرند و طبیعتا هم مورد حمایت دولت قرار می گیرند و می گویند این ها توانایی انجام این کار را داشته اند و از این راه پولدار شده اند.

در عرصه هنر نباید به دنبال پولدار شدن بود و طرح اقتصاد هنر را مطرح کرد. این دیدگاه آسیب جدی بر پیکره هنرهای اصیل و جدی می زند.

شما همین موضوع بنزین را ملاحظه بفرمایید به این علت که بی تدبیری بر آن حاکم بود مشکلاتی پیش آمد که به راحتی هم قابل جمع و جور کردن نیست و همه را هم آزرده خاطر کرده است

**به نظر شما در تدوین این چنین قوانینی چه ساز و کاری حکمفرماست و چه تیمی به تدوین و تعریف اینچنین قوانینی می پردازند که یک فرد غیرمتخصص به راحتی می تواند چندین ایراد بر این قوانین وارد کند؟

-به اصطلاح کارشناسان در وزارتخانه ها و سازمان ها وجود دارند که سررشته ای از هنر ندارند یا به عبارتی برای خودشیرینی در دولت یا برای اینکه جایگاه بهتری پیدا کنند به عنوان نظر کارشناسی طرحی را می برند، طبیعتا دولتی ها هم استقبال می کنند. اشکال کار اینجاست که اگر این افراد کارمند که این مسولیت ها در دستشان است و امضاء دارند باید از کارشناسان واقعی رشته های هنری برای همفکری دعوت کنند. متاسفانه بدون نظرخواهی کارشناسی حرکت هایی در جامعه صورت می گیرد که بعدا دچار چالش می شود.

شما همین موضوع بنزین را ملاحظه بفرمایید به این علت که بی تدبیری بر آن حاکم بود مشکلاتی پیش آمد که به راحتی هم قابل جمع و جور کردن نیست و همه را هم آزرده خاطر کرده است. این ها برمی گردد به اینکه آدم هایی که غیر کارشناس هستند حرف هایی می زنند که در جامعه به عنوان نظرات کارشناسی قلمداد می شود و بعد از آن کارشناسان واقعی به دنبال راه حل مشکل می آیند. خب این چه کاری ست؟ در صورتیکه باید بیایند از اول با اهل فرهنگ و اهل هنر و دارندگان تخصص و اساتید دانشگاه در این زمینه صحبت شود بعد در نظر گرفته شود که آیا فلان طرح باید روی کاغذ برود و در هیات دولت و مجلس تصویب شود یا خیر.

**شما چقدر بین اخذ مالیات و خدمات دولت ارتباط می بینید و آیا اگر مردم به ارائه خدمات واقعی دولت ایمان داشته باشند، راحت تر با پرداخت مالیات کنار می آیند یا خیر؟

- گفته می شود که کسب ده درصد از درآمد کنسرت ها خرج ساخت اماکن فرهنگی و سالن سازی در شهرستان ها می شود. شما در شهرستان هایی که مجوزهای کنسرت باطل می شود و اجازه کنسرت نمی هند، چه سالنی می خواهند بسازند؟ اول از همه باید زیرساخت ها مهیا و آماده شود بعد عوارض گرفته شود که مثلا در سال چقدر می شود؟ و واقعا چه ساختمان ها و سالن هایی می توان با آن درآمد ساخت؟ بر فرض که سالن هم بسازند؟ آیا با سالن ساختن مسائل حل می شود؟ در وهله اول باید فکر هنرمند را راحت بگذارند بعد سالن بسازند. هنرمند می تواند در خیابان هم کنسرت برگزار کند.

هر زمان که این معضلات را از بانک ها صلب کنند و املاک فروخته شد و به مردم واگذار شد ما می توانیم باور کنیم اصل 44 تحقق پیدا می کند

**در تعریف مالیات آمده که پرداختی الزامی و بلاعوض و این با آن تعریف و قولی که مسولین داده اند در تناقض است ضمن ارائه توضیحی در این مورد بفرمایید که آیا روزی می رسد که مالیات دهندگان ما همچون کشورهای پیشرفته، به پرداخت مالیات افتخار کنیم و آن را مایه مباهات بدانیم؟

-زمانی که کله گنده های اقتصادی نتوانند فرار مالیاتی داشته باشند و مسئولین مالیاتی بتوانند به اشکال مختلف این ها را احصاء کنند. در وهله دوم اینکه طبقه فرهنگ و هنر احساس آرامش کند و این احساس را داشته باشد که به معنای واقعی دارد کار جدی هنری انجام می دهد و اینکه تنها کار پاپیولار انجام نمی دهد و به آینده مملکتش و به ادبیات و آئین هایش می اندیشد و بدین گونه باید مورد حمایت جدی دولت ها قرار بگیرند. اگر در شرکتی یا موسسه و آموزشگاهی فعالیت می کنند، اداره مالیات از آن ها نخواهد خوداظهاری مالیاتی بکنند که در بعضی مواقع برای این ها آسیب هایی به همراه داشته باشد چراکه نود درصد از آموزشگاه های موسیقی کشور اجاره ای هستند و متاسفانه اجاره ها فوق العاده سنگین هستند و درآمد واقعی وجود ندارد.

برای مثال برای تدریس یک فرد 50 هزار تومان کسب می شود که از آن 25 هزار تومان به آموزشگاه تعلق دارد و 25 هزار تومان دیگر به معلم می رسد. با این رفت و آمد داخل شهر نه برای معلم از آن پول چیزی می ماند نه برای آموزشگاه. در اینچنین آموزشگاه هایی مخارج یومیه شامل آب، برق و گاز و تلفن و حقوق منشی با درآمد کم برای آن ها قابل پرداخت نیست و در نتیجه این موسسات و آموزشگاه ها به ورشکستگی و تعطیلی می انجامند.

هر زمان که این معضلات را از بانک ها بگیرند و املاک فروخته شد و به مردم واگذار شد ما می توانیم باور کنیم اصل 44 تحقق پیدا می کند و دیگر سرمایه داران واقعی بانک ها نیستند که بهترین امکانات، بهترین ساختمان ها در اختیار آن ها باشد و بهترین خدمات برای خودشان و پرسنل شان باشد. آن هایی که پول در اختیار دارند نمی توانند با پولشان کار کنند و مجبور می شوند آن را در بانک ها گذاشته تا سود دریافت کنند. اصلا بانک ها چرا باید سود بدهند؟ همین بانک ها هستند که مانع فعالیت های درست و پویای اقتصادی می شوند و حالا در جای دیگری می خواهند بیایند از طبقه ضعیف دیگری مالیات بگیرند که باز زورشان به طبقه قوی نمی رسد.

باز تکرار می کنم که در عرصه هنر آن ها که ستاره هستند و درآمدهای نجومی دارند فرق نمی کند چه هنرمند باشد چه فوتبالیست، آن ها باید مالیات بدهند و مالیات آن ها باید خرج ورزشگاه ها و سالن های هنری بشود، خرج ارکستر سمفونیک بشود خرج ارکستر ملی شود و ارکسترهای خوب دیگر نیز به وجود بیایند. ارکسترهای فیلارمونیک باید در شهرداری ها به وجود بیاید. ولی ما خوشبین نیستیم که این مالیاتی هم که بخواهید یک روزی از چهره های سرشناس اخذ بشود در این عرصه ها خرج شود و متاسفانه در جاهای دیگری خرج خواهد شد.

**به عنوان سوال آخر شما در مجموع به این قانون مالیاتی خوشبین هستید یا خیر؟

-این طرح مالیاتی طرحی ابتر و ناقص است. احساس من این است که چُوی این را در جامعه انداختند که ببینند چه بازخوردی از جامعه می گیرند. در این شرایط سخت اقتصادی که مردم گرفتار شده اند و گرانی ها بیداد می کند، این چه وقت طرح اینچنین موضوعاتی ست؟

به نظر من یک شیطنت هایی وجود دارد. اینچنین مساله ای را طرح می کنند بعد می آیند اعلام می کنند که ما حرف های کارشناسی شنیده ایم فعلا این طرح منتفی ست نه برای همیشه و امکان دارد سال بعد اجرایی شود.

**یعنی می فرمایید مرحله آزمون و خطای اینچنین طرحی به بعد از تدوین قانون موکول می شود؟!

بله. این ها توپشان می افتد در زمین مردم و مردم بی گناه به جان هم می افتند و متعاقب آن، عصبیت و ناراحتی و تشویش در جامعه ایجاد می شود. پس ما اینهمه استاد دانشگاه و کارشناس داریم چرا نمی آیند از این ها نظرخواهی کنند؟

قانون معافیت مالی بیشتر جنبه شوآف و تبلیغاتی برای دولت دارد چراکه اگر دولت بخواهد مالیات بگیر برای مثال ما فقط در شهر تهران پانصد هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد که می تواند از آن ها مالیات بگیرد

این ها تصمیمات اداری پشت درهای بسته است. افرادی که صبح می آیند پشت میز می نشینند و بعد از ظهر می روند و هیچ گونه خلاقیت و توانایی ندارند و هیچ آشنایی با شاکله هنر ندارند و چه بسا مواضعی هم داشته باشند، این تصمیمات عموما تا کنون بر پیکره تمامیت جامعه و نظام ما ضربه زده این چیز جدیدی نیست. ما هرساله یا هر دهه و یا در هر دولتی شاهد این بی تدبیری ها بوده ایم.

این را هم بگویم که این قانون معافیت مالی بیشتر جنبه شوآف و تبلیغاتی برای دولت دارد چراکه اگر دولت بخواهد مالیات بگیر برای مثال ما فقط در شهر تهران پانصد هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد که می تواند از آن ها مالیات بگیرد. این هزاران واحد مسکونی متعلق به قشر مرفه بی نیاز و بی دردی ست که توانستند از طریق رانت های بانکی وام های آنچنانی بگیرند و سرمنشاء همه این فسادها نظام بانکداری در ایران است که گفته می شود بانکداری اسلامی که حقیقا هم اسلامی نیست.

جامعه هنری در سطح کلانش اگر همه کنار هم بنشینند که پرفروش ترین هایش سینماست، و بعد موسیقی، تئاتری ها و نقاشی و تجسمی ها که چیزی ندارند این ها همه و همه در مقایسه با بخش های جدی اقتصدی کشور اصلا رقمی حساب نمی شوند و همه این بخش ها به اندازه تن خواه دوسه وزارتخانه هم نمی شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
برنامه زنده گیومه در یکی از پرونده های خود به سراغ مدیران بخش های مختلف هنری رفت. مدیرانی که بعضا پاسخگوی وظایف خود نیستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

به گزارش جهانی خبر، دکتر حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از همان مدیرانی است که از وی به عنوان غیر شفاف ترین مدیر هنری یاد می شود. البته تماس های مکرر برای پیگیری این موضوع، موید این موضوع شد؛ چرا که مسئول دفتر سید جلال حسینی نیز به نوعی پاسخ این سوال را داده است. تجربه مشترکی که به کرات در مدیران بخش های هنری به چشم می خورد.
شهرزاد عبدی، خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر برنامه زنده گیومه در رادیو نمایش با پیگیری یک مصاحبه مهر تاییدی بر این شبهات زد. پیگیری تماسی که سه هفته تمام به طول انجامید.
در طول این مدت تلاش شد با دفتر سیدمحمدمجتبی حسینی، برای انجام گفتگو تماس گرفته شود. با تلاش های فراوان تلاش شد با فروغی، مسئول دفتر وی تماس حاصل شود. بعد از تماس های مکرر در نهایت این پاسخ تکراری داده شد: فرصت ندارند. من متاسفانه دو روز است آقای حسینی را ندیده ام البته خود من هم بخش عمده ای را نبوده ام. امروز عصر وی را خواهم دید و ساعت 16:30 تماس بگیرید. شماره شما را هم خودم دارم.
در نهایت در ساعت مقرر تماس مجدد گرفته می شود و بعد از وصل شدن به بخش های مختلف، این پاسخ شنیده می شود که ساعت 16 اداره تعطیل می شود و شخصی حضور ندارد!
فایل صوتی این مصاحبه از لینک زیر دانلود کنید.
گفتنی است، برنامه زنده گیومه رادیو نمایش، به تهیه کنندگی حسین معصومی،گویندگی مهدی طهماسبی، با حضور علی جعفری کارشناس مجری و منتقد، شهرزاد عبدی خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر (در بخش میز خبر) ، محمد رضا ایمانیان خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر(در بخش میز خبر) و روایت های خاص امیر رضازاده، قلم عادل زمانی با پشتوانه تحقیق گیتا وفایی بصیر، و هماهنگی مهدی خانزاده و گزارش های مهدیه پهلوانی ،ستاره نجف آبادی، شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت 9 صبح از موج 5/107 قابل دریافت است.

لینک خبر :‌ جهانی پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

دکتر سید عباس حسینی نیک، حقوقدان و رییس انجمن ناشران دانشگاهی و سید امین مویدی، مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مهمانان دست به نقد دیروز بودند.
دکتر حسینی نیک در خصوص مالیات های مستقیم بر فعالیت های فرهنگی و هنری گفت: اگر موضوع معافیت ها را در قالب یارانه ها ببینیم در این صورت یارانه ها به دو دسته یارانه های حمایتی مربوط به کمک دولت به فرودستان و مستضعفان جامعه است و یک سری از یارانه ها نیز جنبه تشویقی دارند، که مخاطبشان نیاز مالی ندارند بلکه دولت و برنامه ریزان جامعه و قانونگذار ترتیبی اتخاذ می کنند که این یارانه های تشویقی به حوزه هایی اختصاص باید که عموم مردم و سرمایه گذاران برای فعالیت و سرمایه گذاری در آن تشویق شوند.
این حقوقدان افزود: یارانه های حمایتی عموما مستقیم هستند مانند یارانه هایی که ماهانه به عموم مردم و اقشار و دهک های پایین پرداخت می شود و یارانه های غیر مستقیم مانند معافیت هایی که به خدمات عمومی مانند آب، برق و غیره اختصاص می دهند که جنبه حمایتی دارد. اما در حوزه یارانه های تشویقی دولت ها به فعالان این حوزه کمک می کند که برای سرمایه گذاری در امرو مختلف ترغیب شوند، لذا این افراد نیارمند کمک نیستند بلکه بیشتر به حمایت های تشویقی احتیاج دارند.
رییس انجمن ناشران دانشگاهی توضیح داد: در حوزه فرهنگ عمده حمایت دولت یارانه های تشویقی و در واقع معافیت های مالیاتی هستند که این امر در تمام دنیا هم انجام می شود و کمک های تشویقی فعالان را به سرمایه گذاری در این عرصه ترغیب می کند.
حسینی نیک گفت: از سال های قبل در کشور ما قانون مربوط به معافیت مالیاتی وجود داشته و اولین قانونی در سال 1380 تصویب شد که از این قرار بود که ناشران و کتابفروشان از پرداخت مالیات معاف شوند اگرچه این قانون با زحمت های زیادی تصویب شد، اما چند ماهی بیشتر دوام نیاورد و با اصلاح قانون مالیات های مستقیم که در سال 89 اتفاق افتاد این قانون نیزتغییرکرد.
وی بیان کرد: براساس این قانون موسسات انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند از مالیات معاف هستند. مبنای اینکه دولت و قانونگذار فعالیت های فرهنگی را از مالیات معاف کردند تشویق فعالان اقتصادی و اجتماعی در جامعه برای روی آوردن به فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر بوده است.
مویدی در خصوص معافیت های مالیاتی معاونت هنری و نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد به این مقوله گفت: وزارت ارشاد رسما نظر خودش را در رابطه با این موضوع اعلام کرد و آقای وزیر نامه ای نوشتند که در آن نامه به موارد خوبی هم اشاره شده و طبیعتا موضع وزارت ارشاد مشخص است.
وی افزود: در حال حاضر شبه های ایجاد شده که یک کارگر باید مالیات بدهد یک سلبریتی نباید مالیات بدهد، بنده باید عرض کنم که بحث معافیت مالیاتی فقط وجه مالی ندارد بلکه باید به وجه های دیگر آن توجه کنیم که وزارت ارشاد نیز نسبت به این موضوع حساسیت دارد.
مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه توضیح داد: اولین موضوع در مقوله معافیت مالیاتی مربوط به حمایت از فرهنگ و هنر توسط نظامی است که دایه دار فرهنگ بوده و نسبت به تهاجم فرهنگی نگران است. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و جمهوری اسلامی دایه دار فرهنگ است، بنابراین نمی تواند از فرهنگ و هنر حمایت نکند به دلیل اینکه در این حوزه دغدغه دارد، اما این در صورتی است که کلا نیم درصد از بودجه کل کشور به فرهنگ و هنر تخصیص پیدا می کند که این امر کاملا با اولویت ها و سیاست های نظام مقدس جمهوری اسلامی در تضاد است.
وی افزود: ایران مساوی با فرهنگ و هنر است، ما سابقه ، اعتبار، تاریخ و سرمایه انسانی غنی داریم، لذا بی توجهی به این قضیه باعث می شود که چشم بر این ظرفیت کم نظیر ببندیم و در واقع هنر را تعطیل کنیم زمانی که مشاغل فرهنگی و هنری تعطیل شود هنر هم به محاق می رود.علی رغم توسعه جدی هنر در سال های پس از انقلاب به ویژه یک دهه گذشته میزان کل درآمد و گردش مالی فعالیت های هنری در کشور رقم بالایی نیست.
مویدی بیان کرد: شبه ای که در خصوص حقوق کارگران با سلبریتی ها مطرح شده یک مقایسه غلط و مغالطه آشکار است، کار گران با یک حقوق مشخصی از مالیات معاف هستند، در واقع این معافیت مالیاتی به سرمایه گذاران و کارآفرینان این حوزه مربوط می شود و به طور مستقیم با حقوق سلبریتی ها در ارتباط نیست.
وی توضیح داد: ما در گذشته اطلاعات دقیق از وضعیت و ظرفیت هنر در کل کشور نداشتیم و نگاه ها عمدتا متمرکز به مرکز بود، لذا آقای وزیر دستور دادند که تمام معاونت های تخصصی برای تمرکز زدایی برنامه ریزی کنند و شعار ایران، تهران نیست محقق شود، به همین دلیل در کل وزارت ارشاد که معاونت هنری دبیرخانه این پروژه هست که کارگاه های آموزشی ایجاد کردی، دوستان به شهرها و استان های مختلف سفر کردند، آموزش دادند، در این راستا توسط اداره کل ارشاد انجمن های هنری و شهرداری شهرها و سایر نهادها و سازمان ها که هر کدام از این استان ها چه ظرفیت های هنری دارند، خوداظهاری انجام گرفت تا اطلاعات دقیقی برای برنامه یزی در خصوص فرهنگ و هنر در کل کشور پیدا کنیم و جهت گیری ما در برگزاری رویدادها و تخصیص بودجه با نگاه به این داده ها صورت گیرد.
حسینی در پایان تاکید کرد: مشکل فرهنگ و هنر مالیات نیست، بلکه در حوزه فرهنگ مشکلات اساسی تری داریم که مشکلات مدیریتی و سازمان دهی اقتصاد فرهنگ و هنر است، متاسفانه در حوزه نشر هیچ سازمانی برای مدیریت نشر وجود ندارد و ما ظرفیت ها و مزیت های اقتصادی خیلی زیادی در حوزه فرهنگ بومی وهنر ملی داریم که از آن غافل هستیم و باید ازاین منظر بیشتر به این حوزه توجه کنیم.

لینک خبر :‌ رادیو فرهنگ
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

روزنامه همشهری - پرنیان سلطانی: با اینکه بعد از انقلاب خوانندگی بانوان در ایران عملاً ممنوع شد، اما به ایران آمد؛ چون اعتقاد داشت بستر کار، عشق و فعالیتش اینجاست. به کشورش برگشت و تلاش کرد تا در دنیای موسیقی جایی هم برای خانم ها باز کند.

اوایل در خانه ها کنسرت برگزار می کرد، اما طولی نکشید که به عنوان نخستین بانوی خواننده ایرانی توانست مجوز برگزاری کنسرت برای بانوان را دریافت کند و به کنسرت هایش رنگ و بوی قانونی بدهد. کمی بعد هم با تغییر قوانین جامعه به صورت همخوانی، کنسرت هایی را برای عموم برگزار کرد تا این بار توانایی هایش در خوانندگی را نه فقط در بین مخاطبان خانم، بلکه بین همه مخاطبان موسیقی به اثبات برساند.

صحبت از پری ملکی است؛ یکی از معدود خوانندگان زن پس از انقلاب که محدودیت ها و ممنوعیت ها نه تنها جلوی فعالیتش را نگرفت، بلکه برای او به انگیزه ای تبدیل شد تا در تمام این سال ها با گام های محکم و استوار در مسیر بازگشایی فعالیت بانوان در دنیای موسیقی قدم بردارد. انتشار کتاب زندگی نامه پری ملکی با عنوان آوای یک زندگی را بهانه کرده ایم تا این بانوی جسور آواز ایران برایمان از فضای این روز های موسیقی بانوان، کمی ها و کاستی های این دنیای کمتر شناخته شده و تأثیر موسیقی در محیط خانه و جامعه بگوید.

خواندن از چه زمانی برایتان جدی شد؟ یعنی از کی متوجه شدید که سرنوشت تان خوانندگی است؟

من از زمانی که خودم را شناختم شروع به خواندن کردم. خاطرم هست که کلاس اول دبستان بودم که برای نخستین بار در جمع همکلاسی هایم آواز خواندم. بعد هم مرتب در مسابقات و جشن های مختلف مدرسه شرکت می کردم و مرتب جایزه می گرفتم.

خانواده تان مخالفتی نداشتند؟

خیلی اطلاعی از این فعالیت هایم در مدرسه نداشتند. بعد که متوجه شدند هم فکر نمی کردند خواندن برای من تا این اندازه جدی باشد. درواقع خیلی خواننده شدنم را جدی نمی گرفتند. تا اینکه سرانجام برنامه اجرا کردم و کنسرت گذاشتم و آن ها هم من و کارم را جدی گرفتند!

دقیقا این جدی شدن خوانندگی از کی اتفاق افتاد؟

خوانندگی برای من از همان ابتدا که در مدرسه می خواندم، خیلی جدی بود. اما از زمانی که ازدواج کردم، با تشویق و حمایت های همسرم توانستم به طور جدی به دنبال یادگیری آواز بروم و فعالیتم را هدفمند کنم. همان زمان ایرج تیمورتاش از ترانه سرایان بزرگ آن دوره مرا به وزارت فرهنگ و هنر برد و آنجا با تعلیم زیرنظر استاد محمود کریمی، کلید کار حرفه ای من زده شد. بعد چند سالی ایران نبودم و وقتی برگشتم زیرنظر استاد نصرالله ناصح پور، استاد علی جهاندار و امیر پایور آواز را ادامه دادم.

اتفاقا سؤال بعدی من درباره همین برگشتتان به ایران است. شما در فاصله سال های 56 تا 59 در انگلیس زندگی می کردید، وقتی به ایران برگشتید که انقلاب شده بود و فعالیت بانوان در حوزه موسیقی رسما ممنوع بود. چرا در آن دوره تصمیم گرفتید به ایران برگردید؟

راستش را بخواهید آن زمان بیشتر به خاطر همسرم به ایران برگشتم. اما واقعیت ماجرا این است که بستر کار، فعالیت و عشق من اینجا بود. علاقه من به موسیقی سنتی اینجا می توانست شکل بگیرد و شکوفا شود، برای همین با وجود اینکه در تمام این سال ها همیشه می توانستم خارج از ایران فعالیت کنم، اما هیچ وقت ضرورت آن را احساس نکردم. چون موسیقی سنتی، موسیقی این کشور است و مخاطبان من اینجا هستند.

ماندید و برای حضور خانم ها در فضای موسیقی تلاش کردید. آنقدر که امروز شما را بیش از آواز و تدریس، به فعالیت تان برای بروز استعداد های بانوان در این عرصه می شناسند. این راه را چطور طی کردید؟

خب اوایل انقلاب که حتی آقایان هم برای فعالیت های موسیقایی با مشکل مواجه بودند، تکلیف ما کاملا مشخص بود. تا اینکه رفته رفته کمی فضا مهیاتر شد و تا سال 1370 برخی خانم های خواننده موفق شدند یکی دوکنسرت خصوصی برای خانم ها برگزار کنند. اما من همیشه فکرم این بود که خانم ها هم باید در این عرصه حضور داشته باشند. برای همین از اوایل دهه 70 تصمیم گرفتم برای خانم ها اجرا بگذارم. تا یکی دوسال همراه با گروه نوازنده ام در خانه ها کنسرت برگزار می کردیم و در هر اجرا به طور میانگین 100 تا 150 نفر مخاطب داشتیم.

تا اینکه مسئولان وزارت ارشاد متوجه این فعالیت ها شدند و پرسیدند چرا وقتی قرار است کنسرت برگزار کنی، به ما خبر نمی دهی؟ من هم در جوابشان گفتم، چون اجازه نمی دهید! اجازه بدهید تا به شما هم خبر بدهم! آن ها هم در آن دوره روی باز نشان دادند و گفتند بیا امتحان کن. نتیجه این شد که از همان زمان به دنبال گرفتن مجوز رفتم. با اینکه خیلی سخت بود و ماه ها دوندگی کردم، اما بالاخره توانستم به عنوان نخستین بانوی خواننده، مجوز اجرا برای خانم ها را بگیرم و راهگشای حضور بانوان در وادی موسیقی باشم.

با این مجوز سال 74 نخستین اجرای قانونی ام را در ورزشگاهی نزدیک تجریش برگزار کردم و تا سال 78 به اجرای کنسرت ویژه بانوان ادامه دادم. از آن سال به بعد هم با تغییر نگاه جامعه و فراهم شدن امکان همخوانی خانم ها، کنسرت هایم را بیشتر به سمت کنسرت های مشترک بردم و با همخوانی و همنوازی برای عموم مردم برنامه اجرا کردم.

نتیجه تلاش تان برای فعالیت خانم ها در عرصه موسیقی را چطور می بینید؟ به نظرتان بانوان فعال در موسیقی این روز ها چقدر در کارشان جدی هستند؟

هم اکنون ما نوازنده های خانم خیلی حرفه ای و توانمندی داریم. اما من در خواننده ها به ویژه آن هایی که این روز ها کنسرت های ویژه بانوان برگزار می کنند، کمتر خواننده خوبی دیده ام. یعنی به نظرم بسیاری از خواننده های خانمی که امروز می خوانند، هنوز آمادگی حضور روی صحنه را ندارند و باید کمی بیشتر روی صدایشان کار کنند.

خب مشکل را کجا می بینید؟ چرا این افراد خوب آموزش ندیده اند؟

مشکل خوب آموزش دیدن یا ندیدن نیست، مشکل بی حوصله شدن هنرجوهاست! همه می خواهند خیلی زود به برگزاری و اجرا برسند. از طرفی تکنولوژی و امکان ضبط خوب صدا هم باعث شده تا خیلی ها دیگر ارزش و اعتبار چندانی برای آموزش در این حوزه قائل نشوند. خود من در تمام سال های تدریسم خیلی با این پدیده مواجه شده ام که برخی هنرجو ها همان جلسه اول می پرسند خب ما کی می توانیم برنامه اجرا کنیم؟! من هم به شوخی می گویم هفته آینده!

واقعیت این است که طی کردن این راه، نیاز به صبوری زیادی دارد و تا کسی ردیف های آوازی را به طور کامل یاد نگیرد، نمی تواند ادعا کند خواننده است. به نظر من یک خواننده از زمانی که کارش را از صفر شروع می کند تا بتواند به اجرا برسد، دست کم به یک دوره چهارساله نیاز دارد.

شاید یکی از دلایل این بی صبری به خصوص برای خانم ها این است که کارشان در زمینه آواز اساسا دیده نمی شود. هیچ وقت امکان انتشار آثارشان را ندارند و کمتر پیش می آید منتقدی کارشان را بشنود و نقد کند. برای همین خیلی انگیزه ای برای پرورش صدایشان ندارند. قبول دارید؟

خب یک بخش این موضوع تقصیر خود ماست. من از سال 78 که همخوانی خانم ها امکان پذیر شد تا توانسته ام اجرای مشترک گذاشته ام. چون به نظرم فقط این کار ها هستند که با حضور روزنامه نگار ها و منتقدان موسیقی، دیده و شنیده می شوند. برگزاری کنسرت برای خانم ها به همان دلایلی که خودتان هم گفتید، خیلی جدی نیست و در بسیاری از مواقع سرسری گرفته می شود. اما با این حال بیشتر بانوان فعال در حوزه موسیقی اصرار دارند که فقط اجرا های ویژه بانوان برگزار کنند.

من قبول دارم که در اجرا های مشترک دیگر صدای خواننده به صورت تکی شنیده نمی شود و خواننده های خانم باید همخوان باشند، اما به هر حال تنها راه شنیده شدن در محافل رسمی موسیقی کشورمان همین راه است. درواقع این انتقاد بزرگ من به خانم هاست و اعتقاد دارم این خود ما هستیم که باعث شده ایم راه مان بسته بماند.

در این زمینه نگاهی دیگر هم وجود دارد. بسیاری از خانم های فعال موسیقی معتقدند که آقایان همکارشان خیلی به آن ها اعتماد نمی کنند و در گروه های موسیقی، فضای زیادی در اختیارشان قرار نمی دهند. به نظر شما هم همینطور است؟

بله متأسفانه و این حکایت خیلی غم انگیز است. من همان اندازه که خانم ها را مورد نقد قرار می دهم و می گویم هر چه بیشتر کنسرت بانوان بگذاریم، بیشتر به ضرر خودمان است. همکاران آقای خودم را هم نقد می کنم که چرا به ما اعتماد نمی کنند و اجازه نمی دهند خانم هایی که با این همه سختی و محدودیت تلاش کرده و حرفه ای شده اند، در این فضا کار کنند؟ همین چند وقت پیش کنسرتی رفتم که متشکل از 3 نوازنده خانم و 4 نوازنده آقا بود.

با اینکه خانم ها خیلی حرفه ای تر از آقایان بودند، اما به اندازه یک تک نوازی هم به آن ها فرصت داده نشده بود! خیلی وقت ها هم می شنوم که از اجرای نوازندگان و همخوان های خانم در گروه های موسیقی جلوگیری شده، اما آقایان گروه کارشان را ادامه داده اند! سؤال من این است که چرا سایر اعضای گروه از روی سن پایین نمی آیند؟ چرا کنسرت را لغو نمی کنند؟ به هر حال این خانم هم عضوی از گروه است، چطور اجازه می دهند به بخشی از گروه شان توهین شود؟ به نظرم دیگر وقت آن رسیده که دست کم در دنیای موسیقی این نگاه جنسیتی را کنار بگذاریم و به آدم ها براساس توانایی هایشان فضای کار بدهیم.

اگر موافق باشید کمی از موسیقی بانوان فاصله بگیریم و به طور کلی به دنیای موسیقی امروزمان بپردازیم. به نظر شما بزرگ ترین مشکل این روز های موسیقی ما چیست؟

ما هم اکنون با چند مشکل مواجهیم. یکی همان بی صبری خواننده های ماست که باعث شده امروز بیشتر کار ها و اغلب کنسرت ها ذره ای تأثیرگذار نباشند. مشکل دیگر هم این است که مردم ما مانند گذشته به دنبال موسیقی اصیل و کار خوب نمی گردند. البته تقصیری هم ندارند، چون این تقصیر قبل از آن ها متوجه رسانه های ملی ما ازجمله رادیو و تلویزیون است که کمتر موسیقی اصیل و فاخر پخش می کنند.

از آن طرف شبکه های ماهواره ای هم هر چه موسیقی مبتذل و سطح پایین است به خورد مردم می دهند. معلوم است که در این فضا مخاطبان موسیقی رفته رفته به این نوع خوراک عادت می کنند و یادشان می رود نشانی از کار خوب بگیرند. متولیان فرهنگ و هنر هم در این زمینه مقصرند. در روز هایی که مسئولان فرهنگ دنیا برای جاری شدن موسیقی اصیل در کشورشان هزینه می کنند، ما هر لحظه عرصه را برای فعالیت فعالان جدی موسیقی مان تنگ تر می کنیم.

در کشور های مختلف دنیا همه نهاد های دولتی دست به دست هم می دهند تا هزینه برگزاری کنسرت هایشان به حداقل برسد؛ چون به تأثیر موسیقی در ایجاد آرامش میان مردم باور دارند. اما در کشور ما بودجه ای که برای فعالیت های موسیقی درنظر گرفته نمی شود، هیچ، برگزارکنندگان اجرا های زنده باید 20 درصد هم مالیات بپردازند! خب چنین سیاست های اشتباهی است که باعث شده موسیقی اصیل و سنتی ما روزبه روز ضعیف تر شود. امیدوارم روزی ما اهالی موسیقی هم یک صنف داشته باشیم تا از این طریق بتوانیم تأثیر و اهمیت موسیقی در زندگی مردم شهر را برای متولیان فرهنگ و هنرمان جا بیندازیم و از حق و حقوق فعالان این عرصه دفاع کنیم.

این تأثیر موسیقی در آدم ها که از آن صحبت می کنید، دقیقا شامل چه مواردی است؟ یعنی می خواهیم بدانیم ما از اساس چرا باید موسیقی گوش بدهیم؟

موسیقی لازمه حیات است. تحقیقات و پژوهش های فراوانی درباره نقش موسیقی در رشد گل ها و گیاهان انجام شده است. بار ها و بار ها هم ثابت شده اگر مادران در زمان بارداری شان موسیقی گوش دهند، بچه هایی آرام به دنیا می آورند. این را خودم کاملا تجربه کرده ام.

من همیشه برای پسرم، بامداد می خواندم و ساز می زدم و حالا می توانم آرامش را در وجود پسرم ببینم. برای همین من معتقدم خانم ها حتی در شرایطی که صدایشان در اجتماع ممنوع است، باز هم بهتر است آواز یاد بگیرند. مادری که آواز می خواند فضای خانه اش را پر از مهر، عشق و آرامش می کند. اتفاقا خیلی از هنرجو های من دقیقا به همین دلیل به کلاس ها می آیند.

می گویند وقتی بچه بودند مادرشان برایشان آواز می خوانده و می خواهند لذتی که در بزرگ شدن در چنین فضای لطیفی را تجربه کرده اند، به فرزندانشان هم هدیه کنند. در یک کلام من معتقدم هر جا موسیقی باشد، آرامش، لطافت و زیبایی هم هست.

و به عنوان آخرین سؤال، این روز ها مشغول چه کاری هستید؟ اجرای جدید ندارید؟

چرا، گروه خنیا بهمن ماه با چند مهمان ویژه در فرهنگسرای نیاوران اجرا دارد. به خاطر همان مشکلاتی که گفتم چند وقتی است که دیگر نمی توانم برنامه هایم را در تالار وحدت برگزار کنم. چون هیچ وقت دلم نمی خواهد بلیت کنسرت هایم را گران بفروشم. دوست دارم مخاطب هایمان کسانی باشند که موسیقی را دوست دارند، نه کسانی که صرفا متمول هستند. به خاطر هزینه های بسیار زیاد تالار وحدت، ان شاءالله بهمن ماه در در فرهنگسرای نیاوران پذیرای علاقه مندان به موسیقی هستیم.

از گروه تا آموزشگاه موسیقی خُنیا

پری ملکی پس از بازگشتش به ایران، در سال 1373 یک گروه موسیقی بانوان به نام خُنیا تشکیل داد که این گروه از سال 1379 همکاری اش را با نوازندگان و خوانندگان مرد آغاز کرد تا بتواند کنسرت هایی را به صورت همخوانی و همنوازی برای عموم مردم برگزار کند. این خواننده نام آشنا در این باره می گوید: من از زمانی که کارم را شروع کردم، می خواستم حرفه ای باشم. نخستین قدم حرفه ای بودن در این عرصه هم داشتن یک گروه بود. برای همین گروه موسیقی ام را تشکیل دادم و نامش را خُنیا، به معنای سرود، نوا و نغمه گذاشتم.

پری ملکی آموزشگاه موسیقی ای هم به همین نام دارد؛ آموزشگاهی که فعالیتش را از سال 1394 در محدوده یوسف آباد آغاز کرده است. وقتی از این خواننده و مدرس آواز درباره این آموزشگاه می پرسیم، می گوید: من از 35 سال پیش مدرس آواز هستم و علاوه بر خانه، سال ها در مراکز مختلف ازجمله مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، فرهنگسرای شفق، دانشگاه علمی کاربردی شماره 4 و آموزشگاه های ساز، تماشاگه راز و... تدریس داشته ام. این در حالی است که پسرم هم کوبه ای نواز است و عروسم هم سنتور می نوازد. برای همین تصمیم گرفتم آموزشگاه موسیقی دایر کنم که بتوانیم به صورت متمرکز به علاقه مندان به موسیقی آموزش بدهیم.

آوای یک زندگی، روایت یک عمر عاشقی

نخستین روز آذر ماه بود که در موزه موسیقی ایران از کتاب زندگی نامه پری ملکی با عنوان آوای یک زندگی رونمایی شد. این کتاب 170 صفحه ای که آن را نشر هفت رنگ منتشر کرده، حاصل گفت وگوی توکا ملکی با مادرش است که این خواننده نام آشنا در آن به شرح حال دوران کودکی و نوجوانی، چگونگی پرداختن به موسیقی، تجربیات و خاطراتش از کنسرت ها، تعلیم موسیقی و نگاهش به زندگی پرداخته است.

در حاشیه گفتگو با پری ملکی فرصتی دست داد تا با توکا ملکی هم صحبت شده و انگیزه اش را از نگارش این کتاب بپرسیم. توکا می گوید: یکی از دغدغه های همیشگی من حضور بانوان در دنیای موسیقی است. برای همین از هر فرصتی که داشتم برای نگارش مقالاتی برای روزنامه ها و مجلات استفاده کردم. سال 80 نیز کتابی درباره موسیقی بانوان نوشتم که نامش زنان موسیقی ایران از اسطوره تا امروز است. توکا که کارشناس ارشد هنر است، ادامه می دهد: ما در تاریخ نگارش موسیقی یک ضعف بزرگ داریم و آن هم این است که کار های تحقیقی در این حوزه بسیار کمتر از حوزه های دیگر انجام شده است.

عموم کتاب های موسیقی توصیفی هستند و در آن ها نقد و تئوری جدی دیده نمی شود. متأسفانه در این کتاب ها نه تاریخچه درستی از موسیقی به ویژه موسیقی سنتی ارائه شده و نه شیوه کاری فعالان موسیقی به روشنی بیان شده است. برای همین نیاز به مستندسازی در این حوزه کاملا احساس می شود که یکی از راه های مستندسازی، تاریخ شفاهی و گفت وگوست. برای همین من هم برای نگارش این کتاب ترغیب شدم؛ چون می دانم این کتاب فقط درباره پری ملکی خواننده نیست، بلکه درباره دوره کاری یک نسل موسیقی است که می تواند در آینده به پژوهشگران این حوزه کمک کند.

اعضای گروه موسیقی خنیا

(به ترتیب از راست) نیکی شیرپیشه همخوان، سهیل مخبری نوازنده کمانچه، جلال امیرپورسعید آهنگساز و نوازنده تار، پری ملکی خواننده، فاروق کسمایی خواننده، بامداد ملکی نوازنده تنبک و ساز های کوبه ای، مرضیه رحیم زاده نوازنده سنتور در کنسرت زمان که می گذرد ، شهریور 1393، تالار وحدت

فستیوال بین المللی هنر های سنتی والانسیئن، خرداد 1391، فرانسه

کنسرت 20 سال با خنیا، مهر ماه 1392، تالار وحدت

ما هم اکنون با چند مشکل مواجهیم. یکی همان بی صبری خواننده های ماست که باعث شده امروز بیشتر کار ها و اغلب کنسرت ها ذره ای تأثیرگذار نباشند. مشکل دیگر هم این است که مردم ما مانند گذشته به دنبال موسیقی اصیل و کار خوب نمی گردند.

لینک خبر :‌ برترین ها
یک کارگردان تئاتر می گوید از تماشای برخی فیلم ها در سینما خجالت می کشیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش خبرنگار مرآت ، راستش را بخواهید، مدت ها بود که یک گفتگو سر ذوقم نیاورده بود! هفته پیش که سه تن از هنرمندان گروه رستاخیز به مرآت آمدند و درباره تئاتر صحبت کردیم اما جنس گفتگو دوست داشتنی بود. بهزاد دانشگر و سمانه نجار، زوج جوانی هستند که از هفت هشت سال قبل با هم روی صحنه می روند. سیدمهدی علی الحسینی هم که کمی دیرتر به جمع مان پیوست و در بخش دوم گفتگو، سخنانش را می خوانید، فعالیتش را از سال 73 آغاز کرده و به رغم جوانی، از کهنه کارهای تئاتر محسوب می شود. کوتاه سخن؛ بخش اول این گفتگو را از نظر می گذرانید:

مرآت: به گمانم در سال 2018 بود که شرکت بنز برای یکی از خودروهای لوکس خود، بالابر دستی شیشه طراحی کرد؛ یک حس نوستالژیک برای خریداران! آیا با وجود پیشرفت های تکنیکی در حوزه سینما، به تئاتر باید به این چشم بنگریم؟

بهزاد دانشگر: شاید نتوان این گونه قیاس کرد. نمایشنامه تئاتری که ما اخیرا کار کردیم، 35 سال پیش نوشته شده بود؛ اما مخاطب با آن همراه شد. همه چیز به شیوه بهره گیری از هنر کارگردانی تئاتر و نوآوری و خلاقیت ما بستگی دارد.

مرآت: وقتی اسم خانه تئاتر را می شنوید چه احساسی پیدا می کنید؟

بهزاد دانشگر: آرزوی ماست که در هر شهری خانه تئاتر داشته باشیم.

مرآت: اگر می خواستید یک تماشاخانه بسازید، در ذهنتان آن را چگونه تصور می کردید؟

سمانه نجار: فضاهای تئاتری ما در سمنان آن چنان که باید و شاید نیست. چیزی که می خواهیم هم البته آرمانی نیست؛ یک سالن با نور و سیستم گرمایش و سرمایش مناسب! امیدوارم روزی به مفهوم بزرگ تماشاخانه بازگردیم.

مرآت: تئاتر امروز ما چقدر با مسأله سیاست به معنای عام کلمه، نسبت دارد؟

بهزاد دانشگر: بسیاری از نمایش ها در قالب طنز به مشکلات اقتصادی و اجتماعی و مسائل سیاسی می پردازند؛ یک اشکال این است که همه به وجه طنز مشکلات می خندند و عادی سازی صورت می گیرد. این عادی سازی برای من قدری آزاردهنده بود. این شد که به تئاتری روی آوردم که مخاطب را به اندیشیدن وادار کند. دیالوگ های تأمل برانگیزی در این نمایش ها بیان می شود: من کیستم؟ آن کیست کو داند که کیست؟

ما پیش تر نمایشی به نام مجلس نامه را روی صحنه بردیم. مبارک نامی در آن نمایش بود که در تعزیه ها، غلام سیاه حضرت زین العابدین(ع) می شد و در زمان عید، همان مبارکی می شد که در جشن ها و شادی ها می خوانَد. در بخشی از ماجرا، وقتی محرم به نوروز می افتد، او به ماهیت این هردوکار می اندیشد. جایی حالش منقلب می شود و می گوید امشب شب عاشوراست یا عید قربان است؟

در این نمایش هم مخاطب گاه می خندید و گاه به فکر فرومی رفت. این، زیبایی تئاتر است.

مرآت: شمار مخاطبانتان حسب طنز بودن یا نبودن نمایش تغییر می کند؟

بهزاد دانشگر: جالب است بدانید که در همین نمایش اخیر(حلاج) 30 درصد از مخاطبانمان برای اولین بار به تئاتر آمده بودند. ما تلاش کردیم آن گونه از بازی را ارائه بدهیم که مخاطب را همراه کند. محتوا، اهمیت دارد.

مرآت: سال 2014 بود که روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت که سینمای ایران در تسخیر خشونت، خیانت و مسائل جنسی است! اوضاع تئاتر چطور است؟

بهزاد دانشگر: همین گونه است که شما می گویید. فارغ از مشکلات اقتصادی و نقائص سالن ها و... ما با برخی روندها در تئاتر مشکل داریم. نمایشنامه آیه قرآن نیست که من تمام کلمات آن را ادا کنم! گاهی کلماتی ایراد دارد و من آن ها را جابجا می کنم. گاهی تئاترهایی اجرا می شود که در آن شوخی های زننده و حرف های بیجا هست. این درست نیست. مخاطب ما احترام دارد.

در سینما هم با این مسأله مواجه هستیم. گاهی فیلم هایی در سینما می بینیم که خجالت می کشیم!

مرآت: در حکایت ضعف نمایش نامه و آموزش نامه از شما می شنویم!

سمانه نجار: فضا به گونه ای است که همه نمایش ها دوست دارند درباره مسائل زناشویی صحبت کنند. به نظر من، این رویه مناسبی نیست. هر متنی ارزش کار کردن ندارد. در حوزه آموزش هم ما در سمنان، یک مرکز علمی-کاربردی داریم و آقای پویان آزاده در این زمینه فعالیت دارند. افرادی که به تئاتر علاقه مندند می توانند در این مرکز ثبت نام کنند و با این حرفه آشنا شوند.

مرآت: با ترکیب تئاتر شهرستانی موافقید؟

بهزاد دانشگر: در جشنواره فجر، بخشی به نام تئاتر دیگرگونه وجود دارد؛ یعنی تئاترهایی که به شکل های دیگر، غیر از اجرای روی صحنه، اجرا می شود. از بین 24 اثر منتخب در این بخش، 22 اثر مربوط به هنرمندان تهرانی بود! برای منِ کارگردان و بازیگر البته این مسائل نباید مهم باشد. تئاتر رسالتی دارد. ما صحنه تئاتر را مقدس می دانیم. ما وظیفه داریم کارمان را درست انجام بدهیم.

من اگر نمایشی به زبان سمنانی هم کار می کنم، باید نگاهم جهانی باشد. این نگاه جهانی خریدار دارد. متأسفانه در سینما و تئاتر بعضا نگاه تخصصی حاکم نیست. هر شخصی که پول داشته باشد، وارد این سیستم می شود. این، سبب ساز مشکلات می شود. سخن کوتاه؛ منِ شهرستانی هم باید جهانی فکر کنم.

مرآت: در واقع مرزها، نمی توانند در غنای محتوا تغییری ایجاد کنند!

بهزاد دانشگر: بله. زیبایی هنر در همین است.

مرآت: شما و همکارانتان در کشور تلاش بسیاری می کنید که مخاطبان جذب هنر تئاتر شوند. شاید یکی از مصادیق این تلاش ها، اجرای تئاترهای خیابانی باشد؛ یعنی به جای آن که مخاطب به دنبال تئاتر برود، تئاتر به دنبال مخاطب برود! در این زمینه که تئاتر را به کف میدان بکشانید چقدر موفق بوده اید؟

بهزاد دانشگر: تئاتر خیابانی و تعزیه اساسا هدفشان همین است که نمایش را در جایی غیر از صحنه ارائه بدهند. به ویژه که تئاتر خیابانی، بیشتر به مسائل و موضوعات اجتماعی و اقتصادی می پردازد. ما در این زمینه در سمنان ضعف داریم. بماند که مجوزها به دشواری صادر می شود؛ فارغ از این، فرهنگ این کار هم هنوز جا نیفتاده. من تجربه اجرای تئاتر خیابانی هم داشته ام؛ ممکن است کسی رد شده باشد و بد و بیراهی هم به ما گفته باشد.

برای تئاتر خیابانی هم اگر جایگاهی –مثلا در پارک شقایق- تعریف شود، بهتر است.

مرآت: شاید بتوان گفت که در یک نگاه کلی با دو گونه از تئاتر مواجهیم. اول، تئاتری که مثلا در پایتخت اجرا می شود و قیمت بلیتش میلیونی است! یک تئاتر روشنفکرنما – و نه روشنفکر- که هیچ نسبتی با ذهن مخاطب ایرانی ندارد و احتمالا بازیگران سینما را به خدمت می گیرد. دوم، تئاتری آمیخته با رنگ و بوی ایرانی و آیین و سنت. چرا شما گونه اول را انتخاب نکرده اید؟

سمانه نجار: هدف اصلی ما اساسا همین است که سنت ها را حفظ کنیم. نمی خواهیم مثل دیگران عقبه سنتمان را رها کنیم و به شکسپیری رو بیاوریم که هملتش هزار بار اجرا شده!

مرآت: بدون هیچ ارزش افزوده ای!

سمانه نجار: بله! من خودم این مدل کار کردن را دوست ندارم. نه این که بخواهم بگویم نمایشنامه خارجی دوست ندارم؛ من آن دسته از نمایشنامه های خارجی را که ایرانیزه می شوند هم دوست دارم. کارهای آقای موسوی در سمنان این گونه هستند. اما بار دیگر تکرار می کنم که هدف گروه رستاخیز بیش تر این است که نمایش های آیینی-سنتی را زنده نگهدارد.

مرآت: بزرگ ترین وعده ای که به شما داده اند و پس از آن خلف وعده کرده اند، چیست؟

بهزاد دانشگر: وعده ها زیاد بوده! حدودا دو سه سال قبل، می خواستیم تئاتری را روی صحنه ببریم و پنج شش ماه هم برای آن زحمت کشیده بودیم. به سازمان فرهنگی ورزشی مراجعه کردم و گفتم پنج پرتابل برای تبلیغات می خواهم و این مسأله برایمان مهم است؛ چون ماه ها برای این نمایش زحمت کشیده ایم و برای جذب مخاطب نیاز به تبلیغات داریم.

در نهایت خلف وعده کردند و هیچ پرتابلی به تبلیغ برنامه ما اختصاص پیدا نکرد. تصور کنید، یک گروه، به مدت مثلا پنج ماه، روزانه ساعت ها تمرین کنند و در نهایت با این مسأله مواجه شوند که سازمان فرهنگی ورزشی از ساده ترین کار که حمایت تبلیغاتی است سر باز بزند. کار کردن در تئاتر دشوار است. اگر بخواهید محاسبه گرانه با تئاتر مواجه شوید، باید گفت با درآمد حاصل از تئاتر نمی توان چرخ زندگی را چرخاند! کار کردن در تئاتر؛ به ویژه در شهرستان ها فقط عشق و علاقه است.

روابط عمومی اداره کل ارشاد چه می کند؟ آیا تا کنون کاری برای ما انجام داده اند؟ چرا وقتی کار من آماده اجرا می شود، تازه باید به استانداری بروم؛ بگویم که من به کارمندان ادارات 50 درصد تخفیف می دهم و بخواهم که به ادارات نامه بزنند و اطلاع رسانی کنند! مظلوم واقع شدن تئاتر این جا روشن می شود. کار کودک و کار طنز البته مخاطب خودش را دارد اما نمی توان تماما به این حوزه ها معطوف شد.

اگر تمام کارها طنز باشد، در واقع ما دیگر تئاتر نمی بینیم، جُنگ می بینیم. شما حتی در تهران هم وقتی به برخی از سالن های تئاتر می روید، می بینید که مخاطبان 10-15 نفر بیشتر نیستند؛ در حالی که نمایشی که اجرا می شود قوی است. این مسئولین هستند که باید برای پر کردن سالن های تئاتر تلاش کنند. هزینه های تبلیغات برای یک گروه تئاتر واقعا زیاد است.

مرآت: ولی افتاد مشکل ها! بگذریم... در آرزوی به صحنه بردن چه قصه ای هستید؟

بهزاد دانشگر: ما الان در تلاشیم تا یک تئاتر کودک کار کنیم؛ به چند دلیل که یکی از آن ها دخترم، ترانه است! از طرفی در خواندن نمایشنامه ای به نام امیرکبیر هستم. باید بیشتر به آن فکر کنم و آن را به اجرا برسانم. اما آرزوی من این است که یک مدرسه یا کمپانی تئاتر داشته باشم که بچه ها بتوانند از کودکی در آن آموزش ببینند؛ جایی که دغدغه مخارج در آن مطرح نباشد و بتوانیم تئاتر را به خوبی و در فضایی سالم و دور از حواشی آموزش بدهیم.

جامعه تئاتر ما حواشی و مشکلات زیادی دارد. خود هنرمندان هم درگیر حواشی می شوند. سالم بودن یک انسان باعث می شود که بتواند روی صحنه، درست بازی کند. سلامت روحی و سلامت جسمی، هردو باید برای یک هنرمند اهمیت داشته باشد. وقتی من از سلامت برخوردار نباشم، چطور می توانم ادعا کنم که یک بازیگر، کارگردان، نوازنده یا نقاش خوب هستم؟

سمانه نجار: من ایده مدرسه تئاتر لذت بردم!

مرآت: قبلا در این باره با هم صحبت کرده بودید؟

سمانه نجار: نه! این یک اتفاق خوب است. خودم که به گذشته نگاه می کنم، حسرت می خورم که کاش جایی بود که در آن آموزش می دیدم. گاهی فکر می کنم دخترم که می خواهد به مدرسه برود، قرار است چه چیزی یاد بگیرد؟ آرزویش چیست؟

مرآت: مدرسه ها شاید ملغمه ای از همه چیز و هیچ چیزند!

سمانه نجار: بله! به خاطر همین دوست دارم که یک مدرسه ویژه تئاتر داشته باشیم. از مسئولان خواهش می کنم که برای همین چندسالنی که در شهرمان داریم، هرکاری از دستشان برمی آید انجام دهند. حیف است که این سالن ها از دست بروند. خیلی ها با سالن تئاتر آفتاب خاطره دارند.

در مورد آرزوی هنری ام هم باید بگویم که هنر سقف ندارد اما الان دوست دارم به کارهای آیینی-سنتی بپردازم.

بخش دوم این گفتگو به زودی منتشر می شود.

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ مرآت
ساربان با اشاره به وضعیت کنونی هنر نمایش از خلأهای موجود و ضعف نمایشنامه های امروزی در بین دانشجویان گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، محمدعلی ساربان در سال 1326 در قزوین متولد شد و تحصیلات خود را در سال 1354 به پایان رساند. ساربان پس از استعفاء از وزارت ارشاد در سال 1364 در کنار بازیگری به تدریس نیز مشغول شد. از سال 1370 به کار بازی در تلویزیون و گاهی اوقات سینما پرداخت و به عنوان بازیگر و کارگردان تئاتر به فعالیت هنری خود ادامه داد. از جمله سریال هایی که محمد علی ساربان در آنها ایفای نقش کرده, می توان به سربداران, مدار صفر درجه, یوسف پیامبر, شیخ بهایی, در چشم باد، حلقه سبز، دلنوازان، کارآگاه علوی، بوعلی سینا و... اشاره کرد.

در ادامه مصاحبه محمد علی ساربان با باشگاه خبرنگاران جوان ، را می خوانید.

آقای ساربان شما وضعیت فعلی تئاتر ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

من متعلق به آن دوران تئاتر و این دوران تئاتر هستم. آن چیزی که در زمان گذشته در تئاتر ما وجود داشت عشق, علاقه و سواد این کار بود. تمامی هنرمندانی که در آن زمان می نوشتند و فعالیت داشتند با اعتقاد, علاقه, عشق و باور به این هنر کار می کردند. بنابراین کیفیت کارها بالا بود؛ اغلب هنرمندان یا به صورت تجربی تئاتر را آموخته بودند یا تحصیل کرده آن رشته بودند که علاوه بر تحصیلات آکادمیک در زمینه تئاتر پژوهش نیز می کردند. بنابراین بدون هدفی که بخواهند خود را یک آرتیست معرفی کنند, آثار ماندگاری را در صحنه تئاتر داشتند و حتی نمایش های آن ها جهانی می شد؛ زیرا از یک چارچوب درست و علمی تئاتر برخوردار بودند.

تئاتر از ابتدا همین گونه بوده و درآمد خاصی برای هنرمند نداشته است. درست است که تئاتر یک حرفه است ولی در وزارت کار این حرفه تعریف نشده و هنوز هم در آن سندیکا و اتکایی وجود ندارد. ما هنوز به جایگاهی متصل نیستیم؛ به همین علت نمی توانیم حقوق بازنشستگی و دوران بیکاری بگیریم.

کتابخانه های تئاتری ما از دانشجو خالی است همانطور که اشاره کردید, دانشجویان با بار علمی کم از دانشکده فارغ التحصیل می شوند. بنابراین می توان گفت شناختی به نمایشنامه های ایرانی ندارند و فقط از نمایشنامه های خارجی برای اجرا بهره می برند.

از نظر من باید قبل از ورود به دانشگاه تئاتر را تجربه کنند تا نمایشنامه ها و کارگردان ها را بشناسند. در حال حاضر اکثر دانشجویان پیشینه قبلی از تئاتر و حتی مطالعه ندارند. زمانی که از دانشجویان تئاتر نام نمایشنامه نویسان را می پرسم، بسیاری از آنها را نمی شناسند. برای نمونه اسماعیل خلج از نمایشنامه نویسان صاحب سبک است که چندین جلسه درباره اسماعیل خلج برای ما صحبت می کردند . همین طور درباره نمایشنامه نویسانی همچون علی نصیریان، اکبر رادی و دکتر ساعدی هم در دانشگاه گفت و گو می شد. از نظر من دانشجویان بسیار سهل و ساده وارد دانشکده می شوند. تعداد دانشجویان و دانشگاه ها زیاد است که از بین فارغ التحصیلان تعداد اندکی قابلیت جذب به بدنه تئاتر کشور را دارند و بقیه صرفا برای سرگرم شدن و بیکار نبودن و البته نه داشتن دغدغه تئاتر وارد جریان های تئاتری می شوند. در حال حاضر کمتر دانشجویی به کتابخانه های تئاتری به خصوص کتابخانه تئاتر شهر جهت تحقیق در مورد هنر نمایش مراجعه می کند. دانشجویان ما باید در کنار آثار نمایشی ایرانی، آثار خارجی را هم مطالعه کنند اما دانشجویان فقط تعدادی از کتاب ها را که بسیار رایج است, مطالعه می کنند و کمتر به دیگر آثار می پردازند. کتابخانه های تئاتری ما از دانشجو خالی است. در حال حاضر چند دانشجو در تئاتر شهر به تحقیق و پژوهش می پردازد؟ من پژوهش های دانشجویانی که کار تحقیقی انجام می دهند را خوانده ام؛ ولی چندان کیفیت بالایی ندارند. ما ادبیات یونان باستان مانند ادیسه و ایلیاد را می خواندیم و بخش های نمایشی آن را جدا می کردیم و همانطور هم موظف بودیم فردوسی را بشناسیم.

تئاتر باید دانش ما را زیاد کند

سال قبل برای تماشای نمایشی رفته بودیم که در آن نمایش قفسه های کتاب قرار داده بودند و بازیگر نمایش به سمت قفسه کتاب رفت و کتابی برداشت و گفت: ادیسه و ایلیاد اثر هومر در حالی که آن کتاب 50 صفحه بود. ادیسه و ایلیاد هر کدام بالای 400 صفحه است! لااقل قطر کتاب را به مخاطب درست معرفی کنید. تئاتر باید دانش ما را زیاد کند و اگر خروجی نداشته باشد, نمی توان به آن تئاتر گفت. در حال حاضر یک جوان برای اجرای نمایش به سختی پول تهیه و سالن اجاره می کند و نمایشی را درست و نادرست روی صحنه می برد, اما پولی از آن عایدش نمی شود و حتی بدهکار هم می شود؛ این نتیجه خروجی دانشگاه و عدم حمایت از تئاتر است و در نهایت چیزی به تئاتر کشور اضافه نمی کنیم.

در حال حاضر تئاترهای آزاد با الفاظ سخیف و گاها رکیک به راحتی و با تماشاگران بسیار روی صحنه اجرا می روند که حتی از استندآپ کمدی هم نازل تر هستند و کسی نظارت آنچنانی بر آنها ندارد، اما تئاتر اجتماعی, تئاتر دانشگاهی و آکادمیک ما به شدت دچار کنترل و نظارت است و ناخواسته درگیر خودسانسوری هم می شود.

کار تئاتر بر مبنای زیبا شناسی است. در مورد درس های دانشگاهی باید بگویم که بخش مهمی از کار دانشجویی تئاتر علاوه بر تمرینات و مطالعه، کار روی حرکات و آناتومی بدن است که ما در تمام سالهای دانشجویی خود توسط اساتید فن با این اصول آشنایی پیدا می کردیم؛ البته نه برای اینکه روی صحنه حرکات موزون داشته باشیم بلکه بتوانیم برای خلق یک کاراکتر از ابزار فیزیکی خودمان یعنی بدن کمک بگیریم و به نقش نزدیکتر شویم. امروز کار روی بدن در دانشکده های هنری ما به حداقل و یا هیچ رسیده است و اغلب هنرمندان حرکات بدنی خوبی ندارند و از قدم برداشتن در صحنه و کاربرد بدن چیزی نمی دانند. اصل تئاتر و سینما زیبا شناسی است؛ وقتی زیبا شناسی را از تئاتر بگیریم, تئاتر چیزی ندارد تا بتوان آن را اجرا کرد.

در حال حاضر سینمای متفکر نداریم

این اتفاق در سینما هم وجود دارد؛ زیرا در حال حاضر ما سینمای متفکر نداریم. فیلم های امروزی محتوا ندارند و همه سبک و سطحی هستند و اتفاق قابل توجهی در آن رخ نمی دهد. اما چرا؟ زیرا به نوعی به همان بحران تئاتر دچار شده است. من با خندیدن مردم مخالف نیستم بلکه معتقدم مردم به خنده احتیاج دارند. زمانی که نمایشی کمدی اجرا می شود، مخاطبان بسیاری برای تماشا می روند تا بخندند اما تئاترهای اجتماعی مخاطب را به تفکر وا می دارد. تئاتر باید به شما آگاهی دهد و شما را به فکر فرو ببرد. در تئاتر کلمه ای به نام کاتارسیس داریم؛ به معنای از خود رها شدن و به فکر فرورفتن و لذت بردن.

کارگردان های جوان متعهد به متن اصلی نمایشنامه نیستند امروزه با نام دراماتورژی در نمایشنامه ها دست می برند و اصل داستان را تغییر می دهند. این کارگردانی ضعیف از چه چیزی نشئت می گیرد؟

زمانی از یک نمایشنامه اقتباس و یا نگاهی به آن می کنید و از خمیر مایه اصلی نمایش، نمایشنامه ای نو می سازید؛ اما زمانی شما یک نمایش را روی صحنه می برید و کلمات را تغییر می دهید، برخی موارد را حذف و اضافه می کنید و حتی آن را به نام خود می کنید که این نادیده گرفتن حقوق مولف و صاحب اثر است. در بخش حذف و اضافات هم به نوعی به خودسانسوری دچار شده ایم که در سینما هم این وضعیت وجود دارد، حتی گاه بعد از صدور جواز پخش فیلم هم دچار بحران می شوند به طور مثال فیلم خانه پدری.

خودسانسوری بیشتر از هرچیزی به هنر لطمه می زند زیرا تفکرات واقعی یک اثر را خنثی می کند و از تاثیر گذاری و لذت بردن از آن می کاهد. به هرحال دخالت در اصل متن یک نویسنده و یا پدیدآورنده باید با موافقت و نظر خالق آن اثر باشد و یا لزوم تغییر آن متناسب با زمان و وضعیت موجود الزام را ایجاب کند و یا نوآوری؛

چرا تعداد نمایشنامه نویسان کمتر شده است؟

در حال حاضر نمایشنامه نویسان خوبی مانند امیر یار احمدی, نغمه ثمینی, چیستا یثربی, محمد چرمشیر و ... داریم که از نمایشنامه نویسان معاصر ما هستند؛ کسانی که با وجود جامعه گسترده تئاتری ما البته تعدادشان بسیار کم است. بنابراین باید جریان نمایشنامه نویسی را در کشور تقویت کنیم و دانشجویان فارغ التحصیل به درستی جریان نمایشنامه نویسی را طی کنند تا تکنیک و سبک های نمایشنامه نویسی را بشناسند. دیشب دو متن از یک نویسنده جوان خواندم؛ بسیار خوب نوشته بود. خانه تئاتر دوره ای برای نمایشنامه نویسان برگزار و آثار را دریافت و از برگزیدگان تقدیر و آثار اول را منتشر می کند. این حرکت بسیار خوب است. ما برای داشتن نمایشنامه نویسان بزرگ باید این جریان را بیشتر گسترش دهیم.

مجبوریم بخشی از مطالبات خود از تئاتر را خط بزنیم شما از نمایش مری پایینز یاد کردید، در حالی که این نمایش با سرمایه بزرگ اجرا می شود. این سرمایه ها و ورود سرمایه گذاران به تئاتر کمک می کند؟

یکی از نهاد هایی که باید به تئاتر کمک کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره هنر های نمایشی است. حال با تعداد بسیار زیاد هنرمندانی که قصد اجرای نمایش دارند، بودجه کافی برای حمایت وجود ندارد و نهاد های مرتبط همواره سعی دارند بدهی سال های گذشته را تسویه کنند. در حال حاضر من از تئاتر طلبکار هستم؛ من قراردادی داشتم که متاسفانه به دلایل غیر حرفه ای و انصراف بازیگر اصلی نمایش به اجرا نرفت؛ در حالی که بلیت های نمایش فروخته شده بود. این امر تهیه کننده را با مشکل مالی زیادی روبرو کرد؛ بنابراین ما مجبوریم بخشی از مطالبات خود را از کارگردان ها و تهیه کنندگان دریافت نکنیم. دو سال پیش نمایشی را بازی کردم که هنوز تسویه مالی نشده است. شایسته است مرکز هنر های نمایشی متولی و حامی تئاتر باشد. درست است که جشنواره های مختلف تئاتری را برگزار و از آثار مختلف حمایت می کند ولی این ها کافی نیست، زیرا دغدغه بدهی سال های گذشته این اجازه را نمی دهد. حال ما حمایت های بخش دولتی را نداریم و از بخش های خصوصی استفاده می کنیم؛ در بخش خصوصی هم اگر نمایشی با بازیگران خوب اجرا شود و سرمایه گذار بداند سرمایه اش برمی گردد، سرمایه گذاری می کند.

بازیگران سینما و تلویزیون به خوبی تبلیغ شده اند و شناخته شده هستند؛ بنابراین خواسته یا ناخواسته مردم جذب آن چهره می شوند و می خواهند آن شخص را از نزدیک ببینند. در صورتی که سینما یک تکنیک است و اغلب بازیگران ما آرتیست واقعی در مقابل دوربین نیستند و این دوربین است که از آن ها آرتیست می سازد. زمانی که آن بازیگر چهره وارد تئاتر می شود، فیزیک خود را برای تئاتر می آورد و البته مردم میزان توانمندی آن شخص را می فهمند. من مخالف بازی بازیگران سینما در تئاتر نیستم اما باید با خود چیزی برای صحنه بیاورند. پرویز پرستویی، هوتن شکیبا، نوید محمدزاده، رضا کیانیان، بهناز جعفری، شبنم مقدمی برای تئاتر آورده ای داشتند که به سینما اعتبار بخشیدند و وقتی به تئاتر برمی گردند بی شک برای این حوزه هم اعتبار مضاعفی را به همراه خواهند داشت. اما این امر در مورد بسیاری از چهره های سینمایی مصداق ندارد و طبیعی است آنها جایگاه ویژه ای در تئاتر نخواهند داشت.

شنیده شده که در تئاتر هم فروش نقش وجود دارد، این موضوع صحیح است؟

در این سالها بسیار شنیده ام که در سینما نقش ها را بین جوانان علاقه مند می فروشند و از این طریق هم سودی نصیب تهیه کننده و عوامل فیلم می شود که بیشتر به کار دلالی شباهت دارد نه خدمت به هنر و هنرمند؛ اما در تئاتر تاجایی که من می دانم چنین موردی نداشتیم. مگر اینکه بازیگر تئاتری سرمایه ای را برای نمایش بیاورد و به عنوان تهیه کننده هم حاضر شود؛ ولی این را نمی توان به عنوان پولی که برای نقش داده تعریف کرد؛ زیرا تئاتر هنوز آلوده نشده و اعتبار خود را حفظ کرده است.

ما جامعه خود را جراحی می کنیم مدیران تئاتر تا چه اندازه به معیشت هنرمندان اهمیت می دهند؟

هر کدام از مدیران تئاتری دغدغه معیشت هنرمندان را داشته و تا حد امکان کمک می کنند؛ ولی این موضوع در سال های قبل بیشتر بود. برای نمونه زمانی که برای اجرا به سالنی مراجعه می کردید، نه تنها اجاره ای نمی گرفتند بلکه بابت نمایش کمک اجرا می دادند؛ ولی این موضوع به دلیل کم شدن اعتبارات و قدرت مالی مرکز هنر های نمایشی کم شد. در حال حاضر تالار وحدت رقم بالایی را برای اجاره دریافت می کند که این کسب درآمدی برای سالن است. پیش تر اگر نمایشی را به اجرا می بردیم، طبق فروش آن را با ما تسویه می کردند و به حق و حقوق بازیگر احترام گذاشته می شد. امروزه کارگردانان بدون تهیه کننده و بدون حامی نمایشی را روی صحنه می برند به امید اینکه بتوانند خوب بفروشند و دستمزد عوامل را بپردازند ولی در اغلب اجراها کار به شکست مالی منتهی می شود و کارگردان و مدیران تولید مستاصل پرداخت دستمزد عوامل هستند و نهایت بتوانند هزینه گزاف اجاره سالن را بپردازند و بس. پس تضمین پرداخت دستمزد بازیگر چه خواهد شد و چه کسی باید پاسخگو باشد. این یک بحران در تئاتر است. کارگردان با عشق و ذوق اینکه کارش به خوبی دیده شود، تمام مصائب را تحمل می کند اما در نهایت تبدیل به یک فرد بدهکار و بی اعتبار می گردد. به اعتقاد من بازیگران به خصوص پیشکسوتان مانند جراحان جامعه خود هستند که معضلات و مشکلات جامعه را همچون یک غده و ویروس اجتماعی برای تماشاگر نمایش می دهند و به آنها آگاهی می رسانند البته بدون آنکه خط مشی را برای آنها تعیین کنند. دیگر راه درمان در تفکر و اندیشه خود تماشاگر است. هنر نمایش نسخه تجویز نمی کند بلکه فقط درد و ناکامی را شناسایی و عرضه می کند. بنابراین یک بازیگر حق دارد که متوقع حقوق مادی و معنوی کار خود باشد.

من معتقدم امروزه مدیران مرکز هنر های نمایشی دغدغه هنرمندان را دارند، اما نمی توانند پاسخگوی آنها باشند؛ زیرا شرایط خوبی برای تامین جامعه تئاتری فراهم نیست. حمایت از هنرمندان قدیمی تئاتر فراموش می شود و شاید هم این فراموشی طبیعی است. هنرمندان تئاتری چه قدیمی و چه جدید شرایط اقتصادی بحرانی را می گذرانند و مسئولین امر تنها در حد صدور دفترچه بیمه تامین اجتماعی و مقرری نخور و بمیر البته آن هم نه برای همه تنها برای عده کمی که عضویت خانه ها را دارا هستند قائل و اجرایی کرده اند که کاملا ناکافی است و هنرمند تئاتر اگر بتواند ناچار به انتخاب حرفه دومی برای تامین معاش خود می شود. زیرا ما هر روز روی صحنه نیستیم و با بالا رفتن سن شخص دیگری جای ما را می گیرد.

گروه متخصصی برای بازبینی هنری در تماشاخانه های خصوصی نداریم تماشاخانه های خصوصی با هدف کمک به هنرمندان تئاتر تاسیس شدند، اما به نظر می رسد این تماشاخانه ها بیشتر به ضرر تئاتر هستند.

تماشاخانه های خصوصی که چند سالی است در تهران راه اندازی شده و فعالیت می کنند البته که سهم بزرگی به لحاظ کمی و نه کیفی در تئاتر ما دارند و شرایط را برای اجراهای بیشتر و پاسخ به نیاز مکانی را فراهم می سازد.

حرکت آغازین این تماشاخانه ها بسیار خوب و کاربردی بود و سعی بر این بود تا وجاهت تئاتر و لزوم داشتن آن را به عنوان یک امر فرهنگی مهم در جامعه حفظ و حراست کنند ولی متاسفانه این امر چندان دوام نیاورد و تئاترهای خصوصی عمدتا به مرکز درآمد مالی برای صاحبان و مدیران آن شد. در نتیجه کیفیت تئاترها بسیار پایین آمد و کمیت تعداد اجراهای هرچه نازل تر بالا رفت. نتیجه این شد که تولد تئاترهای خصوصی هرساله بیشتر شد. گرچه موجبات اجراهای فراوان تئاتری را باعث شدند اما توجه خیلی کمتری به کیفیت اجراها داشته و دارند.

به نظر من مرکز هنر های نمایشی و وزارت ارشاد به جای سخت گیری در تئاتر، باید گروهی با افراد متخصص را برای بازبینی هنری تئاتر تشکیل دهند. البته زمانی این گروه در خانه هنرمندان تشکیل شد و سعی ما بر این بود که کیفیت کارها را ارزیابی کنیم و اگر خوب نبود از آن ها می خواستیم آن را اصلاح کنند. پیشنهاد می کنم تمامی سالن های خصوصی گروه ناظر کیفی و متخصص را برای بازبینی هنری داشته باشند تا آثار خوبی را اجرا کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- مدیرکل هنرهای تجسمی از روسای انجمن های هنری خواست: به طور شفاف وضعیت هنرمندان را در رسانه های عمومی برای مردم توضیح دهند و فلسفه معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی هنری را بیان کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس هنر آنلاین خبرگزاری کار ایران

موضوع جلسه روسای انجمن های هنری با مدیرکل هنرهای تجسمی به مساله مالیات هنرمندان و معافیت آن در قانون بودجه سال 1399 و لزوم تبیین این امر برای عموم اختصاص یافت.

این جلسه با حضور هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، علی بوذری عضو انجمن تصویرگران ایران، امیر راد رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران، سیف الله صمدیان رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران، علی اشرف صندوق آبادی قائم مقام شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، محمد مهدی صنعتی عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، فاطمه کرکه آبادی رییس هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران و هیربد همت آزاد مدیرعامل و رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان سفالگر تشکیل شد.

مدیرکل هنرهای تجسمی در این جلسه از روسای انجمن ها خواست که به طور شفاف وضعیت هنرمندان را در رسانه های عمومی برای مردم توضیح دهند و فلسفه معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی هنری را بیان کنند.

مظفری افزود: عموم جامعه باید بداند که تعداد هنرمندان فقط همین چهل نفر بازیگر نیست و بین زندگی و درآمد هزاران عکاس و نقاش و خوشنویس و گرافیست و مجسمه ساز و غیره با تعداد محدودی سلبریتی تفاوت جدی وجود دارد.

دیدگاه مدیرکل هنرهای تجسمی و روسای انجمن های هنری بر این بود که وضعیت هنرمندان سلبریتی و بازیگران پردرآمد، قابل قیاس با تعداد بسیار زیاد هنرمندان رشته های دیگر مانند سفال و نقاشی و گرافیک و عکاسی و خوشنویسی و دیگر رشته های تجسمی نیست.

وی افزود: بسیاری از هنرمندان و فعالان فرهنگی هنری با درآمدهای حداقلی کار هنری می کنند و از آنجا که حقوق ثابت ندارند، طبق قانونی که در سال 1380 تصویب شده از مالیات های مستقیم معاف اند و از اینکه این مساله همچنان در قانون باقی مانده، ابراز خشنودی کرده اما اعلام نمودند که مساله مهم این است که افکار عمومی نسبت به این موضوع باید روشن شود و مردم هنرمندان را صرفا به تعدادی بازیگر و یا خواننده پردرآمد تقلیل ندهند.

در هفته های اخیر اخیر انتشار اخباری در مورد حذف معافیت صددرصدی مالیاتی بخش فرهنگ و هنر در بودجه سال 99 موجب نگرانی های بسیاری شد. بر اساس یکی از بندهای پیش نویس یکی از تبصره های لایحه بودجه سال آینده، تمام فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول 50 درصد معافیت مالیاتی می شدند.

در این مدت نشست های متعددی در راستای مشکلات حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با مسوولان برگزار شد که می توان به نشست هم اندیشی هنرمندان تئاتر و نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه 12 آذرماه در ساختمان دفتر موسیقی معاونت هنری اشاره کرد.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال انتشار اخباری مبنی بر حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه طی نامه های جداگانه به معاون اول رییس جمهور، رییس دفتر رییس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شد.

روسای انجمن های هنری پیشتر هم در گفت وگوهای رسانه ای و همچنین در بیانیه های صنفی دیدگاه خود را درباره مالیات هنرمندان مطرح کرده بودند.

بحث و تبادل نظرها پیرامون این مساله در نهایت به تصویب معافیت مالیاتی هنرمندان منتهی شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

خبرگزاری آریا - اعلام خبر تداوم معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی، هنری، انتشاراتی و مطبوعاتی در لایحه بودجه سال 99 توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه، اگرچه خبر خوشی برای اهالی موسیقی به حساب می آمد، اما واکنش های متعددی به دنبال داشت. بسیاری درآمد بالای تعدادی از ستارگان سینما، خوانندگان و فعالان عرصه ی هنرهای تجسمی را دلیل عصبانیت خود از این طرح می دانند؛ بی آنکه به این مساله توجه داشته باشند که این تعداد از هنرمندان سهم اندکی از جامعه ی بزرگ فرهنگ و هنر کشور هستند. گویی مخالفان این طرح می خواهند برای یک دستمال، قیصریه را به آتش بکشند.
قانون معافیتِ مالیاتی هنرمندان چه می گوید؟ قانون مربوط به معافیت مالیاتی هنرمندان و اصحاب فرهنگ در سال 1380به تصویب رسید که البته چند سالی اجرایی نشد تا در نهایت، در سال 93دوباره قابلیت اجرایی پیدا کرد که ماحصل آن این بود که مجموعه ای از فعالان انتشاراتی، مطبوعاتی، قرآنی، فرهنگی، هنری و رسانه ای که دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، مشمول مالیات با نرخ صفر درصد هستند؛ اما امسال در پیش نویس اصلاح و ساماندهی معافیت های مالیاتی، سازمان امور مالیاتی پیشنهاد به حذف بند مربوطه از ماده 79 پیش نویس و جایگزینی تخفیف 50 درصدی به جای معافیت صددرصدی افراد شاغل در این حوزه ها داد. این مساله با واکنش بسیاری از هنرمندان روبه رو شد؛ خانواده ی هنرمندان بر این اعتقاد بودند که با توجه به اقتصاد نحیفِ بدنه ی فرهنگ و هنر در مقایسه با الگوهای اقتصاد کلان بنگاه های تجاری فعال و با تاکید بر وابستگی بخش های متعددی از فعالیت های فرهنگی و هنری به کمک ها و یارانه های دولتی، این حذف می تواند ضرر و زیان های بسیاری را به وجود آورد.
در همان زمان خانه ی موسیقی در بیانیه ای در این زمینه نوشت و در بخشی از آن اشاره کرد: ما به طور مستدل و با ذکر تبعات منفی و غیرکارشناسانه بودن قانون معروف به ده درصد به طور رسمی از سازمان برنامه و بودجه خواستیم تا مصوبه را از بودجه سال آتی حذف کند؛ ولی متاسفانه اخباری به گوش می رسد که متاسفانه نه تنها نسبت به حذف این بند اقدامی نکرده است، بلکه تصمیماتی در خصوص حذف معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی اتخاذ شده که در صورت صحت این تصمیم باید بر پیکر نحیف و نزار فرهنگ کشور فاتحه ای قرائت کرد!
وزیر وارد می شوداما پس از انتشار جزئیات پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی ، عباس صالحی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- در نامه ای به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و محمود واعظی، رئیس دفتر او و نیز مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد، خواستار بازنگری این پیشنهاد شد.
پس از آن بود که محمدباقر نوبخت -رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران- با صدور یک دستور فوری ، با پیشنهاد لغو معافیت مالیاتی هنرمندان در لایحه بودجه 99 که از سازمان امور مالیاتی برای تحقق اهداف مرتبط با اقتصاد مقاومتی مطرح شده، مخالفت کرد و درباره اش گفت: با توجه به این که خطر تهاجم فرهنگی و توطئه های نفوذ و استحاله فرهنگی دشمنان انقلاب به طور مداوم گوشزد می شود، لزوم حمایت همه جانبه از فعالیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای ضروری است.
او همچنین به این مساله اشاره داشت که: به خاطر 200 سلبریتی نمی توانیم از همه 200هزار هنرمند مالیات بگیریم. این کار نیاز به اصلاح قانون دارد؛ ولی در قانون فعلی معاف هستند.
اشاره ی نوبخت به چهار هزار ناشر، یک هزار و 500 کتابفروشی، سه هزار و 500 موسسه قرآنی، 80 هزار فعال قرآنی، 2هزار گروه هنری و تجسمی و تاتر در کشور و پنج هزار رسانه مکتوب و مجازی بود که دامنه ی فعالیت و اثربخشی محصولات و تولیدات آنها در تمامی عرصه های هنری، فرهنگی، رسانه ای و قرآنی شاملِ تمامی مردم می شود. از آن طرف این معافیت می تواند تلاش برای یاری رساندن به بهبود تولیدات و محصولات فرهنگی از یک سو و از سوی دیگر تقویت مشاغل عرصه هنر و فرهنگ باشد و تاثیری مهم بر سرانه مصرف کالاها و محصولات فرهنگی بگذارد.
عقب نشینی دولت شاید به خاطر همین انتقادات است که به نظر می رسد، دولت از مواضعِ خود عقب نشینی کرده است؛ چنانچه رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه ی تلویزیونی درباره ی موضع دولت در این خصوص گفت: اینها در مأموریت بودجه نیست و باید قانون مالیاتی اصلاح شود، در طرح اصلاح ساختار بودجه، بنا داریم بخشی از موارد مالیاتی را هم اصلاح کنیم؛ بخشی از تخفیف های مالیاتی را قرار است اصلاح کنیم البته نه چشم بسته! آیا درست است معافیت مالیاتی مطبوعات را کم کنیم؟ این که می گویید هر مقدار می خواهید از هنرپیشه پردرآمد مالیات بگیرید یک بحث است و این که به صورت کلی بگویید از هنرمندان باید مالیات بگیرید بحث دیگری است. هنرپیشه های پردرآمد هم باید مالیات بدهند و چه کسی می گوید که نباید بدهند؟! البته در قانون فعلی این افراد هم معاف هستند ولی در اصلاح قانون مالیات ها حتماً تغییراتی در این خصوص اعمال خواهد شد.
او البته بارِ دیگر تاکید کرد: 200 هزار هنرمند داریم که طبق اعلام وزارت ارشاد متوسط حقوق آنها زیر 2 میلیون تومان است، شما 20 هنرپیشه را نبینید که پرآوازه هستند و درآمد بالایی دارند، اینها تعدادشان محدود است؛ نمی توانیم به طور کلی تصمیم بگیریم.
علی اصغر کاراندیش -معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- نیز در همین باره می گوید: مگر چند سلبریتی و یا افرادی که در سال در آمد بالا دارند، داریم؟ این نیست که همه بازیگران دارای درآمد بالا باشند. یا در حوزه موسیقی و خوانندگان، مگر چند خواننده داریم که کنسرت برگزار می کنند؟ ما خوانندگان بسیاری داریم که حتی کنسرت هم برگزار نمی کنند. در حوزه نشر هم اینگونه است. تنها شاید دو یا چهار تا موسسه اینطور باشند. این موسسات کتابشان معاف از مالیات است، اما فعالیت آموزشی و درآمد کلاس های آموزشی آنها معاف نیست.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- همچنین در این باره اضافه می کند: ما به عنوان دستگاه فرهنگی معتقدیم هنرپیشه، خواننده، موسسه یا هرجایی که درآمد بالایی داشته باشد باید مالیات بدهد، اما باید کارشناسی شود. پس نمی شود با یک جو رسانه ای، موضوعی را لغو یا اضافه کنیم. عده ای مطرح می کنند، سلبریتی ها درآمد بالا دارند، چرا معاف اند؟ اما نکته ای که وجود دارد، این است که در بین بازیگران و خوانندگان تعداد بسیار اندکی هستند که دستمزدهای بالایی می گیرند و کار زیاد در سال انجام می دهند؛ اما عمده و اکثریت قریب به اتفاق درآمد آنچنانی ندارند. اگر قرار باشد ما بخواهیم این دو قشر را از مالیات معاف کنیم، باز هم عدالت برقرار نشده است. ما در نظر داریم که به یک بررسی بپردازیم و بگوییم کسانی که در سال از سقف مشخصی بیشتر درآمد دارند، از این معافیت بهره مند نمی شوند. از آنجایی که تمام معاف شدگان در موعد مقرر باید اظهارنامه مالیاتی خود را پر کنند، این قابل کنترل است و می توان درآمدها را مشخص کرد.
وزیر اقتصاد چه می گوید؟ فرهاد دژپسند -وزیر امور اقتصادی و دارایی- هم معافیت مالیاتی را تنها یک لایحه می داند که هنوز اجرایی نشده است: این بحث هم اکنون یک طرح و لایحه است و قرار است در مجلس مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. 25 کارشناس اقتصادی را برای بررسی این موضوع دعوت به تحلیل و موشکافی کرده ام تا با نارضایتی عموم مواجه نشویم. در بودجه سال 99، درآمد مالیاتی حدود 160 هزار میلیارد تومان برآورد شده و بنا به شرایط اقتصادی این عدد را مناسب دانستیم، چون سال گذشته 109 هزار میلیارد تومان درآمد برآورد شده بود.
مخالفان چه می گویند؟خبر معافیت مالیاتی هنرمندان از همان زمانی که مطرح شد، واکنش های منفی فراوانی داشت که شامل برخی نمایندگانِ مجلس، رسانه ها و کاربران شبکه های اجتماعی بود؛ بسیاری اعتقاد داشتند معافیت کلی یک قشر خاص که (بخشی از آنها) درآمد قابل توجهی دارند، اتفاقِ عادلانه ای نیست. توجه آنان بیشتر به هنرمندانِ پول سازِ سینما، خوانندگانِ سلبریتی و همچنین هنرمندانِ تجسمی بود که آثارشان در حراجی های بزرگ گاه تا چندین میلیارد تومان به فروش می رسد و البته انتشاراتی که کتاب های سودآوری منتشر می کنند.
300 میلیارد در مقابل 50 هزار میلیارداما مخالفان به این موضوع توجه ندارند که به گفته مسئولان اقتصادی کشور و کارشناسان بیش از 50 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی در بخش های مختلف اقتصادی کشور گسترده شده است که سهم مالیات بدنه جامعه فعالان فرهنگ و هنر کشورمان تنها عدد 300 میلیارد تومان است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
ادغام سه مؤسسه تابع معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پس از نمایشگاه کتاب تهران در فروردین 99 موکول شد چرا که یکی از مؤسسات مسئول در این نمایشگاه جزء مؤسسات ادغامی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، موضوع ادغام مؤسسات معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چند ماهی است به موازات ادغام مؤسسات سایر معاونت ها در این وزارتخانه دنبال می شود، هرچند مسیر سایر مؤسسات سرعت بیشتری داشت، اما همچنان در معاونت فرهنگی ادغام به کندی صورت می گیرد.

بر اساس این گزارش، هرچند طرح های مختلفی برای ادغام ارائه شده و ساختار در حال پایه ریزی است اما تازه ترین خبر این است که به مؤسسات اعلام شده تعهد جدیدی (تعهد کاری) برای سال آتی نپذیرند تا پس از ادغام مسیر به گونه دیگری پی گرفته شود.

از این رو قرار است تمام موارد، ساختارها و ادغام و مسایل جزئی تر تا پایان سال انجام شود، اما استارت اصلی ادغام به پس از نمایشگاه کتاب در فروردین سال 99 زده می شود چرا که مسئولیت های این نمایشگاه بر عهده مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی است.

بر این اساس، دو مؤسسه از سه مؤسسه خانه کتاب، بنیاد شعر و ادبیات داستانی و مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی در یک مؤسسه بزرگ تر تجمیع و مؤسسه باقی مانده به عنوان مؤسسه مادر، توسعه خواهد یافت. به نحوی که فعالیت های دو مؤسسه تجمیع شده، ذیل مؤسسه مادر ادامه می یابد. با توجه به این که بخشی از وظایف و مأموریت های خانه کتاب به اداره کتاب انتقال یافته، به نظر می رسد که مؤسسه باقی مانده که می توان از آن به عنوان مؤسسه مادر یاد کرد، مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی باشد؛ به نحوی که از این به بعد، مأموریت های باقی مانده خانه کتاب و وظایف بنیاد شعر و ادبیات داستانی در این مؤسسه پیگیری می شود.

مؤسسه مادر در آینده دارای 4 مرکز یا معاونت خواهد بود که امور نشر و نمایشگاه، شعر و داستان، اداری و مالی و انفورماتیک را در برنامه داشته باشد که در دو مورد اول، گسترش فعالیت های حوزه نشر، نمایشگاه و ادبیات را پیگیری می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
خبرگزاری میزان- از آنجایی که بالا رفتن قیمت کتاب با افزایش قیمت کاغذ شروع شد، اکنون که قیمت کاغذ روند نزولی را در پیش گرفته به طور طبیعی باید شاهد کاهش قیمت کتاب در بازار باشیم، اتفاقی که این روز ها ظاهراً در بازار نشر تحقق پیدا نکرده است.

تاریخ انتشار: 10:03 - 20 آذر 1398

- کد خبر: 575216
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : برترین ها تیتر امروز پایگاه خبری گسترش نیوز خبر خودرو

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، فعالان بازار نشر بر این باورند که افزایش قیمت کاغذ در طی دو سال اخیر به میزانی بوده که کاهش چهل درصدی قیمت این کالا تاثیر چندانی در قیمت کتاب نداشته است، هر چند دولت با اختصاص کاغذ با ارز 4200 تومانی به ناشران در صدد است تا بخشی از این نیاز را تامین کند، از آنجایی که بالا رفتن قیمت کتاب با افزایش قیمت کاغذ شروع شد، اکنون که قیمت کاغذ روند نزولی را در پیش گرفته به طور طبیعی باید شاهد کاهش قیمت کتاب در بازار باشیم، اتفاقی که این روز ها ظاهراً در بازار نشر تحقق پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: آخرین خبرها از بازار نشر را اینجا بخوانید

طبق نظر برخی از ناشران، میانگین قیمت تولید برای هر برگ کتاب حدود 200 تومان است و هم اکنون بر اساس اعلام آخرین آمار از موسسه خانه کتاب میانگین قیمت هر برگ کتاب به 270 تومان رسیده است.

به همین بهانه برای بررسی چرایی اتفاقات پیش آمده در بازار نشر پیرامون قیمت کاغذ و کتاب، به سراغ مسئولین این حوزه رفتیم تا پاسخ این سوال را جویا شویم که چطور می شود با کاهش 40 درصدی قیمت کاغذ همچنان شاهد تغییری در قیمت کتاب نبوده ایم، از طرفی آنچه که از مدیران انتشاراتی ها شنیده می شود حاکی از آن است که کاهش قیمت کاغذ هیچ تاثیری بر قیمت کتاب نداشته و نخواهد داشت. موضوعی که این روز ها هیچ جواب دقیقی برای آن وجود ندارد، حلقه گمشده ای که خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان در ادامه این گزارش به آن پرداخته است.

به زودی شاهد افزایش عرضه موج جدیدی از کاغذ در بازار نشر خواهیم بود

سید حسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون کاهش قیمت کاغذ در بازار و تاثیر آن بر قیمت کتاب گفت: کاغذ در برخی موارد زیر نرخ مصوب بازار به خریداران فروخته می شود، زیرا موج واردات جدید باعث شده تا بسیاری از خریداران برای تامین هزینه واردات کاغذ هایی که در گمرک باقی مانده اقدام به فروش کاغذ زیر نرخ مصوب کنند لذا اکنون قیمت برای مصرف کننده بسیار مناسب است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبر از کاهش قیمت کاغذ اینجا کلیک کنید

وی رابطه کاهش قیمت کتاب با کاغذ را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: قیمت کاغذ طی چند ماه اخیر کاهش 40 درصدی داشته است، این امر قطعاً باید در کاهش قیمت کتاب تاثیر بگذارد، اما اینکه چرا تا به حال شاهد کاهش قیمت کتاب در بازار نشر نبوده ایم موضوعی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

میرباقری با اشاره به دلایل کاهش قیمت کاغذ در مرداد ماه سال جاری ابراز کرد: همکاری واردکنندگان خوش نام باعث کاهش قیمت ها شد و این روند با همراهی دولت و بانک مرکزی باعث شکستن قیمت کاغذ شد، اما با سوء استفاده برخی تاجر نما ها روند صعودی به خود گرفت، اکنون بعد از گذشت چند ماه شاهد کاهش دوباره قیمت کاغذ با روند چشم گیری هستیم، خوشبختانه مشکلات کاغذ های دپو شده در گمرک نیز مرتفع شده و به زودی موج جدیدی از عرضه کاغذ در بازار نشر را شاهد خواهیم بود.

****افزایش قیمت در برخی کتب به دلیل چاپ با کاغذ بازار آزاد است

هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در پاسخ به این سوال که چرا با پایین آمدن قیمت کاغذ و زینک همچنان قیمت کتاب رو به افزایش است، تاکید کرد: از آنجا که پروسه تولید کتاب یک کار زمان بر است و این امکان وجود دارد که در مدت زمات تهیه مواد اولیه تولید کتاب دچار نوسانات اقتصادی شویم، طبیعتا با افزایش قیمت کتاب روبرو خواهیم بود.

حسن پور در همین راستا تصریح کرد: نکته قابل تامل این است که افزایش قیمت در مواد اولیه کتاب حدود 200 درصد بوده، هرچند برخی از کالا ها طی ما های اخیر با کاهش قیمت روبرو بوده اند اما سایر مواد اولیه مانند چسب و مقوای گلاسه و غیره... همچنان قیمت های بالایی دارند، از طرفی کاغذ دولتی اگر چه اکنون با سوبسید به ناشر داده می شود اما نسبت به گذشته رشد 200 درصدی را برای تولید کننده در برداشته است پس نمی توان انتظار داشت قیمت ها به روال سابق باز گردد.

وی کشش و تقاضا در بازار کتاب را مورد ارزیابی قرار داد و بیان کرد: کتاب هم همانند سایر کالا ها از افزایش قیمت مواد اولیه تاثیر می پذیرد به همین خاطر است که با افزایش قیمت روبرو شده، هر چند این امر سبب می شود تا مخاطبان کتاب نتوانند این کالا را همانند قبل خریداری کنند ولی بازار نشر هم دچار صدمه شده و فروش آثار کاهش یافته و این روند رکود سراسر بازار نشر را در بر خواهد داشت که هنوز راه حلی برای آن پیدا نشده است.

رئیس اتحادیه ناشران پیرامون اینکه کتاب به عنوان کالایی که اهمیت کمتری نسبت به سایر کالا های اساسی و اولیه زندگی جامعه دارد مطرح کرد: کتاب از جمله کالا هایی است که کشش زیادی در سطح بازار نمی تواند داشته باشد یعنی اگر قیمت کتاب بالا برود مشتری از آنجا که این کالای فرهنگی را جزو ضرورت های زندگی نمی داند به همین خاطر حذفش می کند، به همین خاطر همه انتشاراتی ها تلاش می کنند تا قیمت را در سطح پایین نگه دارند که با شکست مواجه نشوند اما با این حال برخی تخلف ها وجود دارد که سعی می کنیم از سوی اتحادیه با نظارت بر کتاب فروشی ها و انتشاراتی ها چنانچه تخلفی در بازار روی دهد مورد بررسی و رسیدگی قرار دهیم.

حسن پور تاکید کرد: بخش عمده نیاز بازار نشر با کاغذ دولتی پاسخ داده می شود اما ناشرانی داشته ایم که در شرایط خاصی قرار گرفته و مجبور به چاپ کتاب با کاغذ بازار آزاد که قیمت بسیار بالایی دارد شده اند، همین این موجب افزایش قیمت برخی از کتب در بازار شده است. اما ناشران از سیستمی خاصی در کار انتشار کتاب استفاده می کنند به این ترتیب که حتی اگر برخی از ناشران مجبور شوند بخشی از تولیداتشان را از کاغذ بازار آزاد تامین کنند میانگینی را در نظر گرفته و بر مبنای آن قیمت کتاب ها را تعیین می کنند تا قیمت کتاب افزایش زیادی نداشته باشد.

وی به نحوه توزیع کاغذ دولتی اشاره و خاطرنشان کرد: بنابر قوانین کارگروه ساماندهی کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میزان سهمیه هر ناشر بر اساس میزان کاغذی که در سال گذشته استفاده کرده تعیین شده و به همان میزان برای امسال به آن سهمیه کاغذ دولتی تعلق گرفته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
ادغام سه مؤسسه تابع معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پس از نمایشگاه کتاب تهران در فروردین 99 موکول شد چرا که یکی از مؤسسات مسئول در این نمایشگاه جزء مؤسسات ادغامی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، موضوع ادغام مؤسسات معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چند ماهی است به موازات ادغام مؤسسات سایر معاونت ها در این وزارتخانه دنبال می شود، هرچند مسیر سایر مؤسسات سرعت بیشتری داشت، اما همچنان در معاونت فرهنگی ادغام به کندی صورت می گیرد.

بر اساس این گزارش، هرچند طرح های مختلفی برای ادغام ارائه شده و ساختار در حال پایه ریزی است اما تازه ترین خبر این است که به مؤسسات اعلام شده تعهد جدیدی (تعهد کاری) برای سال آتی نپذیرند تا پس از ادغام مسیر به گونه دیگری پی گرفته شود.

از این رو قرار است تمام موارد، ساختارها و ادغام و مسایل جزئی تر تا پایان سال انجام شود، اما استارت اصلی ادغام به پس از نمایشگاه کتاب در فروردین سال 99 زده می شود چرا که مسئولیت های این نمایشگاه بر عهده مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی است.

بر این اساس، دو مؤسسه از سه مؤسسه خانه کتاب، بنیاد شعر و ادبیات داستانی و مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی در یک مؤسسه بزرگ تر تجمیع و مؤسسه باقی مانده به عنوان مؤسسه مادر، توسعه خواهد یافت. به نحوی که فعالیت های دو مؤسسه تجمیع شده، ذیل مؤسسه مادر ادامه می یابد. با توجه به این که بخشی از وظایف و مأموریت های خانه کتاب به اداره کتاب انتقال یافته، به نظر می رسد که مؤسسه باقی مانده که می توان از آن به عنوان مؤسسه مادر یاد کرد، مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی باشد؛ به نحوی که از این به بعد، مأموریت های باقی مانده خانه کتاب و وظایف بنیاد شعر و ادبیات داستانی در این مؤسسه پیگیری می شود.

مؤسسه مادر در آینده دارای 4 مرکز یا معاونت خواهد بود که امور نشر و نمایشگاه، شعر و داستان، اداری و مالی و انفورماتیک را در برنامه داشته باشد که در دو مورد اول، گسترش فعالیت های حوزه نشر، نمایشگاه و ادبیات را پیگیری می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قاچاق و تکثیر غیرقانونی 5 میلیون نسخه کتاب در سال، آمار بزرگی است و حدود 10 درصد از کتاب های تجدیدچاپی سال را شامل می شود، اما وقتی مجرمان با یک فیش حقوقی آزاد می شوند، داغ ناشری که پرفروش هایش آماج طمع ورزی قاچاقچیان کتاب واقع شده، تازه می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ کتاب های قاچاق یا قاچاق کتاب ؛ شاید اگر چند سال پیش این واژه شنیده می شد، به اندازه امروز، مشتاق شنیدن و دانستن اصل ماجرا نبودیم. اصلا شاید مخاطب نمی دانست کتاب هم قاچاق می شود و فکر می کرد قاچاق، فقط مختص کالا و لباس است.

حالا چند سالی است که ورود صنف نشر در کنار پلیس به این موضوع، ناشران و فعالان عرصه کتاب را حساس تر کرده و بخشی از متولیان نظم و امنیت و فرهنگ متوجه تاثیرات مخرب آن شده و با جدیت بیشتری پیگیری می کنند.

منظور از قاچاق کتاب، صرفاً انتشار و عرضه غیرقانونی کتاب هایی نیست که نتوانسته اند از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار بگیرند. قاچاق کتاب، شامل عرضه غیرقانونی کتاب های مجوزدار، بدون رعایت و پرداخت حقوق ناشران، نویسندگان و مصنفان هم می شود؛ یعنی ناشری ضمن انعقاد قرارداد با مولف و دریافت مجوز کتاب از وزارت ارشاد، آن را منتشر می کند، اما همان کتاب، به دلیل پرفروش شدن، بعدا توسط عده ای بدون اطلاع ناشر و مولفی که صاحب اثر و مجوز است، عرضه می شود و این کار هم قاچاق کتاب نامیده می شود.

اما در کنار کتاب های مجوزدار، آثاری هم هستند که طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، به دلایل گوناگون اجازه انتشار نمی گیرند. این آثار، غیرمجاز و بدون مجوز معرفی می شوند. دایره مضمونی این کتاب ها اغلب به اخلاق، دین، تاریخ معاصر (تطهیر پهلوی) و به نوعی عبور از خط قرمزهای نظام اسلامی مربوط می شود.

پس هم آثاری که مجوز وزارت ارشاد را دارند و پرفروش می شوند و کتاب هایی که این مجوز را ندارند، مورد طمع سودجویان قرار گرفته و زیرزمینی منتشر می شوند.

* آمار کتاب های قاچاق

نگاهی به آمار نشر در سال 1397 و درصدی از آن که شامل کتاب های قاچاق می شوند، حیرت انگیز است. طبق آمار خانه کتاب، 139.393.974 نسخه کتاب در سال 1397 روانه بازار شده است.

در ماه های پایانی همان سال، سعید میرجلالی دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران و مؤلفان در بهمن ماه سال گذشته در مصاحبه ای از کشف یک انبار مملو از کتاب خبر داد و اعلام کرد که کتاب های کشف شده معادل 600 تا 700 هزار جلد هستند و طبق برآورد ها، این تعداد کتاب مکشوفه، حدود 15 درصد از کتاب های قاچاق در کل کشور را شامل می شود.

اگر همین سخنان دبیر وقت کارگروه را مبنا قرار دهیم، طبق آمار اعلام شده خانه کتاب، بیش از 139 میلیون نسخه کتاب در سال 97 منتشر شده که 38 درصد آن یعنی حدود 53 میلیون نسخه تجدید چاپی بوده اند. به عبارتی، حدود 53 میلیون نسخه کتاب در سال گذشته در قالب تجدید چاپ به کتابفروشی ها آمده اند. همچنین اگر کشفیات همان یک انبار را که گفته شد بین 10 تا 15 درصد کتاب های زیرزمینی را شامل می شود، در این آمار ضرب و تقسیم کنیم، آمار کتاب هایی که به صورت غیرقانونی در ایران چاپ می شوند، سالانه بیش از 5 میلیون نسخه کتاب است که با احتساب آن ها می شود به آمار حدود 10 درصدی تکثیر و فروش غیرقانونی کتاب از مجاری غیررسمی دست یافت.

حالا باید به آمار محاسبه شده میزان کتاب هایی که بدون مجوز جمهوری اسلامی در خارج از کشور چاپ و نشر می شود و از مجاری مختلف وارد کشور شده و زیر زمینی، مونتاژ و به فروش می رسند، اضافه کرد.

* شازده کوچولو و طعم تلخ انتشار غیرقانونی

حالا با توجه به اینکه در سال گذشته حدود 5 میلیون و 200 هزار نسخه کتاب قاچاق در کشور تولید و توزیع شده باید هشدارها را جدی تر دنبال کرد.

نکته ای که به ساده ترین شکل ممکن می توان آن را مطرح کرد، نحوه ورود سودجویان است. استقبال جامعه کتابخوان از یک کتاب، فروش غیرقابل پیش بینی اثر یک ناشر، انتشار یک کتاب پر سروصدا و عرضه آن در میان هزاران کتاب موجود در بازار می تواند برای سودجویان طمع انگیز و ترغیب کننده باشد.

در این میان، ناشرانی هستند که خسارت های غیر قابل تصوری به آنها وارد شده است. مثلا 40 عنوان از کتاب های یک ناشر آن هم در شمارگان بسیار بالا در همین سال ها قاچاق شده است. این ناشر ابتدا تصور می کرد تنها 10، 20 و نهایتاً 50 نسخه از هر کتاب او را غیر قانونی چاپ می کنند، اما بعداً متوجه شد که 50 هزار نسخه از کتاب شازده کوچولو و دیگر آثار او را کپی کرده اند. در واقع هر کتاب پرفروش این ناشر در معرض انتشار غیرقانونی قرار گرفت.

شکایات و گلایه ها روز به روز بیشتر می شود؛ چون این کتاب ها حتی در نمایشگاه های کتاب استانی و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم رخنه کرده اند و به سادگی به فروش می رسند. اعتراض و پیگیری ناشران سرانجام وارد مسیر قانونی شد و از سال 1395 صنف نشر و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، احساس خطر را کرد. این اتحادیه به کمک نیروی انتظامی و وزارت ارشاد، مسیر کنونی را پیش گرفت تا دست سودجویان را کوتاه کند.

* هزار راه نرفته را سودجویان کتاب رفتند

استفاده از شیوه های جدید و سریع چاپ و نشر، مانند تکثیر چند هزارتایی از یک کتاب، با استفاده از تکنیک های تازه چاپ دیجیتال نوعی از روش های این متقلبان است. آنها هر روز تعداد محدودی از یک کتاب را منتشر می کنند و پس از فروش دوباره کتاب را به چاپ می رسانند. علت این امر هم، انبار نشدن کتاب های غیرقانونی است. چرا که هم پلیس، هم اتحادیه ناشران و کتابفروشان و هم ناشر خود آثار، تکثیر زیرزمینی کتاب ها را به شدت پیگیری می کنند.

استفاده از بانوان برای فروش این کتاب ها، استفاده از جوانانی که جویای کار هستند، دستفروشان خیابانی هرکدام سودی را عاید این قبیل سودجویان می کند که نمی توان به رقم دقیقی در این باره دست یافت. با این حال، اتحادیه ناشران 4 سالی است که برای مقابله با این منفعت طلبان وارد عمل شده و در کنار سایر نهادهای انتظامی فعال است؛ منتها دایره تکثیر غیرقانونی کتاب و روش های نگهداری و فروش، آن قدر سریع التغییر است که همه آنچه در حال عرضه قاچاق است، کشف نمی شود. البته شناسایی و کمک ناشران در مسدود کردن راه تخلف این دسته بسیار مهم شمرده می شود.

* رئیس پیشین اتحادیه ناشران: کتاب قاچاق، کتابی است که مقررات قانونی برای انتشار را زیر پا می گذارد

محمود آموزگار، رئیس پیشین اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با فارس در تشریح روند طی شده صنف و با اشاره به اینکه غالبا چه کتاب هایی با عنوان کتاب های قاچاق نامیده می شوند، توضیح داد: واژه درست تر کتاب قاچاق است. قاچاق واژه ترکی و به معنای فراری و گریزان است که در ادبیات حقوقی ما هم استفاده شده و مفهوم آن قانون گریزی است. بنابراین کتاب قاچاق یعنی کتابی که مقررات قانونی برای انتشار آن زیر پا گذاشته می شود.

این ناشر در ادامه صحبت های خود می گوید: مسئله قانون گریزی در حوزه کتاب دو بخش دارد؛ یکی آثاری را شامل می شود که فاقد مجوزند؛ یک دسته آثار هم که طبق قوانین برای آنها مجوز صادر شده، اما به دلیل اقبال جامعه سودجویان سراغ تکثیر آنها می روند. این موضوعی است که ما به لحاظ صنفی طی چند سال تعقیب می کردیم. ولی موضوع کتاب هایی که اصلا مجوز ندارند، بحثی است که متولی آن مقامات امنیتی و وزارت ارشاد هستند.

وی همچنین در مواجهه با این سوال که کدام دسته بیشتر در حیطه قاچاق قرار می گیرند و سودجویان بیشتر سمت آنها می روند، گفت: آغاز حرکت ما از آنجایی بود که از سوی صنف و ناشران اعتراضاتی می رسید؛ مبنی بر اینکه کتاب های ما را چه کسی منتشر می کند؟ فروش کتابی که سال 20 هزار نسخه می فروخت، حالا به شکل تعجب برانگیزی به 2 هزار نسخه کاهش یافته بود و اینگونه بود که ناشران هم از انتشار کپی کتاب هایشان آگاه شدند.

آموزگار اقبال جامعه به یک کتاب را از مواردی دانست که قاچاق در مورد آنها صورت گرفته است. او اضافه کرد: باید در ابتدای این مطلب عنوان شود که توجه کنیم همه کتاب های یک ناشر پرفروش نیست. ممکن است 10 درصد از کتاب های یک ناشر مورد علاقه مخاطبان واقع شود. بنابراین ناشر هم با سودی که از محل انتشار این دسته کتاب ها به دست می آورد، دیگر عناوینش را هم چاپ می کند.

وی تصریح کرد: ما همان زمان که اولین بار، خبر چاپ و عرضه غیرقانونی کتاب به گوش رسید، با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی همچنین قوه قضاییه این مسئله را پیگیری کردیم و ماجرا شکل و شمایلی تازه به خود گرفت. اولا توجه همه نسبت به این موضوع جلب شد. حتی پوسترهایی در جهت هشدار برای نخریدن این جور کتاب ها منتشر و توزیع شد. سپس اعلام شد که کتاب را از کتابفروشی های مجاز بخرید و ....

مدیر نشر کتاب آمه با این جمله که کتاب های فاقد مجوز موضوعاتی دارند که از سوی عده ای جذابند و به شکل قاچاق چاپ می شوند، عنوان کرد: مسئله اصلی این است که متولی رسیدگی به این موضوع و پیگیری آن، به این دلیل که شاکی خصوصی ندارد، وزارت ارشاد، دادستانی، نیروی انتظامی و ... هستند؛ چون کتابی که خارج از کشور چاپ شده و اینجا تکثیر می شود، شاکی خصوصی ندارد و نهاد صنفی نمی تواند مسئول ماجرا باشد.

این ناشر اما پیگیری ماجرای تکثیر غیرقانونی کتاب ناشران را از سال 95 دانست و در ادامه از انعقاد تفاهمنامه هایی خبر داد و گفت: این ماجرا چند سالی است آغاز شده و سال 1395 بالاخره این قضایا در مذاکرات به تفاهمنامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان و ارشاد انجامید. سپس، کارگروهی تعریف شد تا ماجرا را پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهد. چون این مسئله ای بود که معیشت ناشران را هدف قرار داده بود. ابتدا رسیدگی ها کُند پیش می رفت، اما در اسفند 97 وزیر ارشاد با سه معاون قوه قضاییه، رئیس پلیس امنیت کشور و فرمانده پلیس انتظامی تهران بزرگ جلسه ای تشکیل داد و در آن جزئیات بررسی شد. با به میدان آمدن نیروی انتظامی، ناشران قانونمند امیدوار شدند و الان هم کماکان کارگروهی در اتحادیه هست که این مسئله را تعقیب می کند.

* عدم بازدارندگی از کجا سرچشمه می گیرد؟

واقعیت این است که انتقاداتی به قوانین حقوق مولفان، مصنفان و قوانینی از این دست وجود دارد؛ چون تناسبی بین مجازات و جرم دیده نمی شود، از سوی دیگر باید مستنداتی وجود داشته باشد که مقامات قضایی بر آن مبنا عمل کنند اما تنها قانون بازدارنده در این مسئله حبس از سه تا یک سال تعریف شده است که شاید متناسب نباشد.

برای مثال فرض کنید یک استاد دانشگاه، کتابی را برای دانشجوهای خود معرفی می کند. این کتاب کپی شده یک نویسنده دیگر است که استاد بنامی مطرح کرده است. قاضی در مواجهه با چنین پرونده ای آیا باید استاد را روانه زندان کند؟ یا می تواند با مجازاتی دیگر از جمله درج کتبی در پرونده شغلی او این مسئله را قانون مندتر پیگیر باشد.

این مسئله و نابرابری مجازات ها با جرم صورت گرفته، نشان می دهد که قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان که در سال 1348 در مجلس وضع شده ( اینجا بخوانید) باید متناسب با تخلفات روز، بهنگام شود.

* از حقوق مولف و مترجم حمایت نمی شود

حالا که صحبت از قانون به میان آمد، بهتر است صحبت های امیرحسین فواکه، وکیل اتحادیه ناشران و کتاب فروشان شهر تهران در موضوع قاچاق کتاب را هم بشنویم. گفت وگو با او نشان داد نکته های قانونی هم باید به روزتر شوند و بر اساس شرایط روز چاپ و نشر کشور، مورد دقت قرار گیرند.

فواکه در این گفت وگو عنوان کرد: عنوان مجرمانه قاچاق کتاب از لحاظ قانونی عنوان صحیحی نبوده و یک غلط مصطلح است. از نظر قانونی این قبیل پرونده ها بر چند مبنا پیگیری می شود؛ ابتدا کتاب هایی که به شکل کپی غیرمجاز هستند. در واقع آثاری که حقوق مادی و معنوی آنها در قانون ایران مورد حمایت است و امکان دارد حقوق مادی اثر متعلق به مولف باشد و یا از سوی مولف به ناشر واگذار شده باشد. معمولاً این آثار دارای مجوز هم هستند و یا در مدت زمانی مجوز نشر داشته اند. چون این آثار در زمان نشر توسط مولف یا ناشران پرفروش بوده اند، افراد سودجو آن را کپی کرده و به صورت غیرقانونی، آن کتاب را بدون اخذ اجازه از صاحب مادی آن اثر به فروش می رسانند. اما کتاب های دسته دوم کتاب های ممنوعه هستند. این دست آثار معمولاً از ابتدا در داخل ایران مجوز چاپ نداشته اند. این کتب معمولاً با عناوین ضاله، ضد دین، ضد نظام سیاسی و برخلاف سیاست های نظام، ضد اخلاق و ... شناخته می شوند که در خصوص نحوه برخورد با آثار دسته دوم، مسئولان مربوطه در قوه قضائیه و قوه مجریه می بایست توضیحات لازم را ارائه کنند.

وی با بیان اینکه لایحه جامع حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط در مجلس در حال تصویب است، اما ما به لحاظ قوانین ماهوی با خلا هایی مواجهیم، اضافه کرد: به منظور رسیدگی به جرائم ارتکابی در خصوص آثاری که در دسته اول ذکر شد، حتی همین قوانین اندک موجود هم تا زمان تصویب قانونی جامع و مانع در خصوص حقوق مرتبط به آثار ادبی کفایت می کند.

فواکه به قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب سال 1348 و قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی که مصوب سال 1352 است، اشاره کرد و گفت: با اینکه قوانین مذکور همچنان موجود است، اما با توجه به وسعت حوزه حقوق متعلق به آثار ادبی و هنری و پیشرفت های بشری در سایر حوزه ها که بر نحوه نشر و عرضه آثار ادبی وهنری ثأثیرات بسزایی دارند، قوانین فعلی کافی و موثر نیستند و از حقوق مولف و مترجم به صورت تام و تمام حمایت نمی کنند.

وی درباره مجازات های پیش بینی شده در قانون گفت: بر اساس ماده 7 قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی اگر مترجمی کتابی را در ایران ترجمه کند و کپی غیرمجاز از آن اثر انجام شود، مجازاتش سه ماه تا یک سال حبس است که با توجه به سایر قوانین، قابلیت تبدیل به مجازات های جایگزین حبس را هم دارد!

وی ابراز داشت: با توجه به اینکه مسئولان رسیدگی کننده به چنین پرونده هایی بر اساس قانون عمل می کنند، در قرارهای تامین کیفری صادره توسط سیستم قضایی و بر اساس عنوان جرم ارتکابی و مجازات مندرج در قانون مربوطه نوع قرار تأمین کیفری برای متهم مشخص می شود. برای مثال اگر سرقت ادبی باشد 6 ماه تا سه سال حبس در نظر گرفته می شود و یا اگر در راستای ترجمه کتاب دیگری باشد سه ماه تا یک سال مد نظر قرار می گیرد و بر اساس آن قرار تامین صادر می شود، با این وضع مقام قضایی نمی تواند قرار تامین کیفری را در بعضی از موارد از مبلغ 30 تا 50 میلیون تومان سنگین تر صادر کند که البته رویه قضایی این است که قرار تامین کیفری تا مبلغ 50 میلیون تومان قرار کفالت صادر می شود که با جواز کسب یا فیش حقوقی فرد می تواند آزاد شود!

* شکلات شیرین مجازات برای خاطی

با نگاهی به صحبت های وکیل اتحادیه ناشران و کتاب فروشان شهر تهران در موضوع قاچاق کتاب متوجه می شویم که جرم با مجازات برابری ندارد و قوانین ما کامل نیست. گاهی باید ببینیم اثر متعلق به چند نفر است؟ قوانین ما در این حوزه ضعیف است. از سال 1352 به بعد هیچ چیز جدیدی در راستای حقوق ناشر و مولف تصویب نشده و قانون هم به روزرسانی نشده است.

نکته مهم در این راستا موضوع رسیدگی دادگاه هاست. در حال حاضر دادسرای فرهنگ و رسانه به این جرم رسیدگی می کند؛ چرا که این مسأله یک موضوع فرهنگی شمرده می شود، در حالی که ما دادگاه تخصصی کتاب نداریم، ولی 4 شعبه در حال حاضر موارد را بررسی می کنند و با توجه به حجم پرونده ها تقریبا تجربه، تخصص و اشراف لازم در این دادگاه ها حاصل شده است.

* مهم ترین مشکل، منابعی هستند که بتوان بر اساس آن تصمیم گیری کرد

مهمترین ضربه ای که مسئله قاچاق کتاب می زند، از بین بردن مولف است. همه می دانند اکثریت ناشران ایرانی اگر 100 عنوان کتاب داشته باشند 10 عنوان از آن میان پرفروش است و با استفاده از این پرفروش هایشان چرخه انتشارات را می چرخانند، ولی ضربه درست از همین ناحیه متوجه ناشران قانونمند می شود.

* مدیر نشر نگاه: نمی توانیم حتی پرفروش هایمان را منتشر کنیم!

علیرضا رئیس دانا، مدیر موسسه انتشارات نگاه و نایب رئیس کارگروه صیانت از حقوق مؤلفان و مترجمان در این راستا به خبرنگار فارس می گوید: بنده به عنوان مدیر انتشارات نگاه 3 هزار عنوان طی این 40 سال منتشر کرده ام. از این میان 20 کتاب پرفروش دارم، اما قاچاقچیان درست همین کتاب های پرفروش را هدف قرار داده اند.

وی افزود: ما کتاب چشم هایش را در 270 صفحه با قیمت 29 هزار تومان می فروشیم، اما همین کتاب را زیر زمینی چاپ می کنند و با 40 هزار تومان قیمت به علاوه تخفیف بالایی چون 30 تا 50 درصد می فروشند و به خریدار القا می کنند که کتاب ناشر سانسور شده است. پس این کتاب را بدون سانسور بخرید! مخاطب هم در نگاه اول پس از تخفیف بالا و پرداخت نیم بها این کتاب را خریداری می کند؛ در حالی که بخشی از کتاب را برای صرفه جویی در هزینه ها کم کرده اند و آن را به شکل ناقص به خریدار ارائه داده اند. البته در شماره صفحات کتاب، خللی نیست.

رئیس دانا با تاکید بر این آمار اضافه کرد: کتاب های مجوز دار که قاچاق می شوند 15 تا 20 درصد کل نشر هستند، اما این میزان، تمام درآمد یک ناشر را تشکیل می دهد. او زندگی اش را بر آن مبنا بنا کرده است. ما امروز نمی توانیم پرفروش هایمان را چاپ و عرضه کنیم.

این ناشر به یکی از پرونده ها اشاره کرد و بیان داشت: مجرمی در این حوزه با چند میلیارد کتاب قاچاق و یک انبار دستگیر می شود، اما بلافاصله با پرداخت 50 میلیون تومان آزاد می شود. آیا این روش برخورد با جرمی به این بزرگی صحیح است؟ گلایه همین است که جرم با مجازات برابر نیست. باید در دادگاه بیشتر به این مسئله اهمیت داد.

* شهرهای بزرگ و کشور همسایه، محل جولان قاچاقچیان کتاب

قاچاقچی های کتاب در قم، اصفهان و خیابان انقلاب تهران کار خود را چند سالی است گسترش داده و به کشورهای همسایه نیز رفته اند . این کتاب ها در تهران افست یا منتشر می شوند و با تخفیف های بالا و شمارگان قابل توجه کتاب را ارزان تر به دست مشتری می رسانند؛ در نتیجه بسیاری از اهالی نشر افغانستان نیز مشتری این کتاب ها شده اند.

* بانک اطلاعاتی پلیس تشکیل شد/ تغذیه دست فروشان شهر

سردار حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ در نمایشگاه کتاب اما اعلام کرد: بانک اطلاعاتی خوبی در مورد کسانی که در این زمینه کار می کنند و یا متخلف هستند، توسط پلیس تشکیل شده است. حدود 100 نفر از این طریق شناسایی شده اند.

همین پیگیری ها اتفاقا به یک پرونده جالب هم رسیده و با همکاری کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مؤلفان و مترجمان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و پلیس امنیت، هزاران کتاب که برآورد قیمتی آن میلیاردها تومان است شناسایی شد.

جالب اینجاست در این میان، یک شبکه خانوادگی کشف شد که یک پدر در کنار سه پسر خود اقدام به انتشار غیرقانونی کتاب می کردند. هریک از این افراد با وثیقه هایی که برای آنها مقرر می شود، آزاد شده اند، اما برای یکی از این سه نفر ابتدا 100 میلیون و سپس 500 میلیون وثیقه درخواست می شود تا جرم با وثیقه متناسب باشد.

این افراد حدود 1000 دستفروش را در تهران و سایر مناطق و شهرستان ها تغذیه می کردند. مثلا در نمایشگاه استانی کتاب تبریز این گروه فعال بوده و چنین کتاب هایی در آن عرضه شده است. پس مشخص می شود این شبکه همچنان فعال است. این عده فضاهای فروش و عرضه کتاب را به حالت پیشروانه اشغال کرده اند.

نه به دستفروشان/ هیچ ارزانی بی دلیل نیست

بعد از این همه، حتما می پرسید نحوه تشخیص کتاب قاچاق از کتاب های اصلی ناشران چگونه است.

ما برای شما چند روش تشخیص فهرست کرده ایم که عبارتند از:

1 کتاب های خود را از مکان های معتبر تهیه کنید و فاکتور مُهردار بگیرید. یا کتابفروشی را ملزم کنید تا یک مهر به یک صفحه از کتاب بزند. مطمئن باشید اگر کتاب قاچاق باشد، فروشنده این کار را انجام نخواهدداد.

2: کتاب هایی که بیش از 30 تا 50 درصد تخفیف برای آنها ارائه می شود، حتماً جزو کتاب های قاچاق هستند.

3: از دستفروشان مترو، کنار خیابان ها و از طریق سایت های نامعتبر فروش کتاب، خرید نکنید. گاهی به امید اینکه از دستفروشان، کتابی را می خرید که به معیشت او کمک کنید. اما این کار، اشتباه است و به چرخه نشر آسیب می زند.

4: ظاهر کتاب را وارسی کنید. این کار می تواند به شما در هنگام خرید کمک کند. هرچند قاچاقچیان، کتاب ها را عیناً از روی نسخه های موجود در بازار کپی و عرضه می کنند، اما بهتر است وقتی می خواهید کتابی را بخرید، جز اسم کتاب و نویسنده اش اطلاعات دیگرش را هم بدانید. قیمت کتاب، اینکه کتاب در حال حاضر چاپ چندم است، اسم مترجم و کمی دقت به کیفیت چاپ و صحافی کتاب می تواند حقیقت را آشکار کنند.

در پایان گزارش تصویری یکی از انبارهای کشف شده را می بینید:

منبع: فارس

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
انصراف نویسنده رمان فوران از حضور اثرش در بین نامزدهای دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد می توانست اتفاق خوبی برای خودش و جایزه باشد ولی این خبر از سوی دبیرخانه این جایزه تکذیب شد و سبب شد 288 صفحه قصه فرعی بخوانیم و تکلیفمان روشن نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

ایسکانیوز - گروه فرهنگی - حسام آبنوس: دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال ال احمد به روزهای اختتامیه خود نزدیک می شود و همه منتظر برگزاری و اعلام نتایج آن هستند. نامزدهای بخش های مختلف از سوی دبیرخانه این جایزه اعلام شده و باید تا روز اختتامیه صبر کرد و دید قرار است نشان زرین جلال آل احمد در دستان چه کسی یا کسانی در بخش های مختلف این جایزه قرار بگیرد.

در بخش رمان شش اثر به عنوان نامزد معرفی شدند. رمان هایی که سال 97 منتشر شده اند و از سوی هیات داوران بخش رمان این جایزه به عنوان نامزد این دوره معرفی شده اند. دوره ای که اسامی داوران تا اسامی کاندیداها و حتی زمان برگزاری اختتامیه آن حواشی بسیاری با خود داشت.

رمان فوران اثر قباد آذرآیین که نشر هیلا آن را منتشر کرده یکی از نامزدهای شش گانه این بخش در این دوره از جایزه جلال آل احمد است و در ادامه مروری بر این اثر کرده ایم.

قبل از اینکه به حواشی پیش آمده پس از اعلام نامزدی این رمان در جایزه از سوی نویسنده اثر بپردازیم بهتر است درباره خود اثر حرف بزنیم.

*فراموشی در شب آخر

بختیار البرزی راوی رمان آذرآیین است. او در آخرین شب عمرش وقتی متوجه می شود که فردا طلوع آفتاب را نمی بیند یاد گذشته ها می کند و از پرستار بخشی که در آن بستری است درخواست می کند که به او قرص خواب و مسکن ندهد تا بتواند یادی از گذشته کند و ذکری از رفتگان به میان آورد تا آیندگان نیز ذکری از او کنند. در واقع اینجاست که روایت آقای نویسنده شروع می شود و او در هر بخش یادی از یکی از اعضای خانواده اش می کند و قصه آنها را تعریف می کند. راوی منفعل ویژگی راوی داستان آذرآیین است، زیرا بختیار البرزی فقط مشغول تعریف کردن قصه هایی است که برای خواهرش، برادرانش، مادرش، همسرش، رفیقش غریب کهزادی، همسر رفیقش نازبس و ... افتاده و پرستار احمدی هم گوش مفتی است که با وجود بداخلاقی ذاتی، که نویسنده در ابتدا آن را بیان می کند ولی به جان کار نمی نشیند، دل به خاطرات گذشته بختیار می دهد و با او هم داستان می شود.

بختیار قرار است یادی و ذکری از گذشته ها کند ولی راوی اول شخص در بخش هایی تبدیل به راوی دانای کل می شود و حتی به خاطراتی سرک می کشد که بختیار روحش هم خبر نداشته است؛ البته نویسنده سعی کرده با قرار دادن یک راوی در حد یک صفحه در ابتدا و انتهای کتابش این ضعف را بپوشاند و بگوید مشغول خواندن قصه از زبان یک راوی دانای کل هستید ولی خب همچنان نکات پیش گفته به قوت خود پابرجاست. از این حیث شاید این تغییر زاویه دید را بتوان به عنوان اصلی ترین ضعف داستان فوران برشمرد. علاوه بر این در بخش دوم پس از مرگ بختیار باقی شخصیت ها هم که زندگی شان پس از مرگ بختیار دست خوش تحول شده هرکدام سعی می کنند راوی زندگی خود باشند. به عبارتی به این شکل این داستان در صورتی که به جای شخصیت های موجود یک دوجین شخصیت دیگر هم داشت می توانست ادامه پیدا کند و تمام نشود!

علاوه بر این روشن نیست آذرآیین می خواهد علیه انگلیسی ها حرف بزند، علیه استعمار حرف بزند و یا قرار است رنج و استضعاف را به نمایش در آورد؟ به عبارتی نویسنده آن قدر در توصیف خرده روایت ها و قصه های فرعی داستانش غرق می شود که فراموش می کند که برای چه داستان نوشته و حرف زده است؟

*رابطه نامشروع در خانه جلال؟

این داستان هم مانند داستان بی عاری توصیفی از رابطه نامشروع یکی از شخصیت های داستان را در خود دارد. این حجم از علاقه به توصیف روابط نامشروع ولو اینکه یکی از واقعیت های جامعه باشد، روشن نیست و این پرسش مطرح می شود که کارکرد اینکه یک شخصیت فرعی که هیچ نقشی در داستان اصلی ندارد چرا باید روایت رابطه اش توصیف شود وخواستگارش که شوهر او نیز می شود فردی گیج و منگ معرفی شود که مستحق این ماجرا است! نازبس در داستان از رابطه ای حرف می زند که پیش از ازادواج در کاهدان خانه شان داشته و از زبان صیفور که دست به زنا زده می گوید: دزد ناشی به کاهدون می زنه! . حالا چرا نویسنده این روایت را در داستانش آورده که هیچ کارکردی هم در جهان داستانش ندارد، روشن نیست؟

این دومین داستانی در جایزه جلال آل احمد است که طبق آیین نامه اجرایی قرار است حامی ادبیات ملی و دینی باشد، حرف از رابطه نامشروع در آن آشکارا مطرح می شود.

*... زحمت ما می داری!

پس از اینکه اعلام شد رمان آذرآیین در بخش رمان و داستان بلند دوازدهمین جایزه جلال آل احمد نامزد شده، وی در گفت وگو با رسانه ها از حضور در این جایزه انصراف داده بود اما فردای آن خبر انصراف وی از سوی دبیرخانه جایزه تکذیب شد. در حالی که نویسنده خود در گفت وگو با رسانه ها گفته بود: کار امثال من نویسنده از جایزه گرفتن گذشته است. ما اگر کاری بلد بودیم در قالب نوشتن انجام دادیم و اگر بلد نبودیم هم که تکلیف روشن است. جایزه گرفتن تاثیری در این جریان ندارد. البته این را هم بگویم که اهدا کننده جایزه و برگزارکنندگانش نیز در این تصمیم بی اثر نبوده اند. روایت هایی غیررسمی درباره این انصراف وجود دارد که خب قرار نیست رسانه ها محل انتشار روایت های غیررسمی باشد.

هرچند با داستانی که در این اثر با آن روبه رو شدیم باید گفت فقط زحمت خواندن این اثر 288 صفحه ای روی دوش خواننده می ماند و چیزی دست خواننده را نخواهد گرفت.

*بعد التحریر

پس از انتشار این متن، خبری از سوی دبیرخانه جایزه جلال منتشر شد که در آن انصراف نویسنده رمان فوران به صورت رسمی اعلام شد که در ادامه متن خبر را می خوانید:

قباد آذرآیین که با کتاب فوران نامزد دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش داستان بلند و رمان بود، پس از طرح چندین باره انصراف و بازگشت به جایزه، با ارسال نامه ای به دبیرخانه این جایزه از نامزدی کناره گرفت.

متن نامه آذرآیین که به تازگی در دبیرخانه جایزه جلال وصول شده، به شرح زیر است:

دبیرخانه محترم جایزه جلال آل احمد
با سلام و احترام؛
ضمن پوزش فراوان از اعضای محترم آن دبیرخانه به ویژه جناب آقای قزلی، همچنین داوران شایسته و گرامی جایزه، بدینوسیله کناره گیری خود را از نامزدی جایزه به اطلاع می رساند.

با احترام و پوزش مجدد
قباد آذرآیین

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
قباد آذرآیین که با کتاب فوران نامزد دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش داستان بلند و رمان بود، پس از طرح چندین باره انصراف و بازگشت به جایزه، با ارسال نامه ای به دبیرخانه این جایزه از نامزدی کناره گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس، قباد آذرآیین که با کتاب فوران نامزد دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش داستان بلند و رمان بود، پس از طرح چندین باره انصراف و بازگشت به جایزه، با ارسال نامه ای به دبیرخانه این جایزه از نامزدی کناره گرفت.

متن نامه آذرآیین که به تازگی در دبیرخانه جایزه جلال وصول شده، به شرح زیر است:

دبیرخانه محترم جایزه جلال آل احمد
با سلام و احترام؛
ضمن پوزش فراوان از اعضای محترم آن دبیرخانه به ویژه جناب آقای قزلی، همچنین داوران شایسته و گرامی جایزه، بدینوسیله کناره گیری خود را از نامزدی جایزه به اطلاع می رساند.
با احترام و پوزش مجدد
قباد آذرآیین

با این حساب، نامزدهای بخش داستان بلند و رمان دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد به شرح زیر است:

بی کرانگی به قلم مهدی ابراهیمی لامع از نشر نیماژ
دور زدن در خیابان یکطرفه به قلم محمدرضا مرزوقی از نشر ثالث
روزها و رویاها به قلم پیام یزدانجو از نشر چشمه
ما را با برف نوشته اند به قلم نسیم توسلی از انتشارات آگه
وضعیت بی عاری به قلم حامد جلالی از انتشارات شهرستان ادب

پیش از این بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان طی خبری از عدم انصراف این نویسنده خبرداده و اعلام کرده بود: قباد آذرآیین: از جایزه جلال انصراف نداده ام

پس از انتشار اخباری درباره کناره گیری قباد آذرآیین از نامزدی در دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، دبیرخانه این جایزه اعلام کرد که آذرآیین از این جایزه انصراف نداده است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، دبیر اجرایی جایزه ادبی جلال آل احمد با اعلام این خبر گفت: آقای آذرآیین در تماسی، ضمن تشکر از داوران جایزه برای توجه به کتابش، اعلام کردند که از جایزه جلال انصراف نداده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دولت آبادی گفت:شهرآفتاب گزینه مناسبی برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است چرا که کمبود پارکینگ در مصلای تهران برای مردم آزار دهنده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : افکار نیوز شاینا نیوز

احمد دولت آبادی مدیر مسئول انتشارات نگارتابان در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: شهرآفتاب گزینه مناسبی برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.چون کمبود پارکینگ در مصلای تهران وجود دارد و از طرف دیگر ترافیک، شهر را اشباع کرده است از این رو شهرآفتاب می تواند محل مناسبی برای نمایشگاه کتاب باشد.

وی افزود:شهرداری تهران برای مجموعه شهر آفتاب هزینه زیادی کرده اگر چه ممکن است کمبودهایی در این مکان برای برپایی نمایشگاه کتاب وجود داشته باشد اما در نهایت باید بپذیریم شهر آفتاب محل برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد.

مدیر مسئول انتشارات نگارتابان ادامه داد:مصلی محل نماز خواندن است و نمی توان در این محل، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را به مدت 10 روز برپا کرد. با زمانی که صرف چیدن غرفه ها می شود ناشران دو هفته درگیر برپایی نمایشگاه کتاب هستند از این رو مردم واقعا در مصلی تهران اذیت می شوند.

دولت آبادی با اشاره به مشکلات مصلی تهران برای برپایی نمایشگاه کتاب اظهار داشت: مردم در مصلی با مشکل پارکینگ و ازدحام جمعیت روبه رو هستند.این مسائل آن ها را اذیت می کنند.تا مردم به شهر آفتاب استقبال نروند، نواقص آن مشخص نمی شود.قطعا به هرجایی وارد شوید مشکلاتی دارد و مشکلات به مرور برطرف می شود.

وی ادامه داد:اگر سال 99 نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در شهرآفتاب برگزار شود تاحدی مشکلات این مکان برطرف می شود و البته مشکلاتش نسبت به دو سال قبل کاهش یافته است.این مشکلات سال به سال کمتر خواهد شد.مردم باید در شهر آفتاب باشند تا مشکلات این مکان مشخص و رفع شود.

دولت آبادی گفت: اگر مردم در این دو سال به شهر آفتاب می رفتند درصد کمتری از نواقص این مکان باقی می ماند. باید مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نهایی شود و این نمایشگاه را فقط در شهر آفتاب برگزار کنند.

مدیر مسئول انتشارات نگارتابان گفت: نمایشگاه تمام صنف ها از جمله نمایشگاه مبلمان، صنعت یا خودرو هم باید در شهر آفتاب برگزار شود.راه شهر آفتاب چندان طولانی نیست و رفتن به این مکان برای کسی که خودرو داشته باشد، راحت است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران-ایرناپلاس- به گفته یک مترجم ادبیات کودک و نوجوان، نباید این مسئله را از ذهن دور کنیم که آثار ترجمه باعث توجه بیشتر نویسندگان ما به شیوه نگارش کتاب کودک شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

افزایش آثار ترجمه در بازار کتاب علاوه بر حوزه بزرگسال، کتاب های کودک و نوجوان را تحت تأثیر قرار داده است، تا جایی که برخی از مسئولان از چرایی آن متعجب هستند. چندی پیش یکی از مسئولان در اظهارنظری مبنی بر نگران کننده بودن افزایش کتاب های ترجمه در حوزه کودک، این روند را برای فرهنگی که کودکان در آن پرورش می یابند، نگران کننده خوانده و خواسته بود زنگ خطر برای این رویداد به صدا درآید؛ اما آیا کتاب های ترجمه ای که در بازار وجود دارد، بر ذهن کودکان تأثیر نامطلوبی گذاشته است؟ آیا این کتاب ها از نظر محتوایی و مناسب بودن برای کودکان به طور کارشناسی مورد بررسی قرار می گیرد؟

عذرا جوزدانی، نویسنده، مترجم و فعال حوزه کودک و نوجوان با اشاره به این که زبان، فرهنگ را به همراه خود می آورد، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: نمی توانیم بگوییم کتابی را از زبان دیگر ترجمه می کنیم، اما از فرهنگش تأثیر نمی پذیریم. این روند را به عنوان زنگِ خطر و هشدار نمی بینم، بلکه به عنوان آسیب و عارضه می بینم که به خاطر حمایت نکردن از تألیف شکل گرفته است. روندی که موجب فربه شدنِ آثار ترجمه شده است. زیرا در ایران حقوق مؤلف رعایت نمی شود، دست مؤلف برای نوشتن آنچه می خواهد بنویسد، باز نیست و انواع موانع سر راه مؤلف است. این مسائل باعث می شود نویسنده انگیزه ای مادی یا معنوی برای نوشتن نداشته باشد.

به گفته این مترجم، همه فرهنگی که زبان همراه خود می آورد فرهنگ بدی نیست، البته ممکن است مقداری با فرهنگ ما متفاوت باشد. او ادامه داد: اگر نکته ای در فرهنگ دیگری خوب است، چرا ما از آن تأثیر نگیریم؟ چرا خود را تغییر ندهیم. همچنین اگر نکته خوبی در فرهنگ ما هست، می توانیم آن را با کتاب هایمان صادر کنیم.

توجه بیشتر نویسندگان به شیوه نگارش کتاب کودک

ایران به کنوانسیون برن نپیوسته است و تا زمانی که ناشران ملزم به رعایت حقوق مؤلفان و ناشران خارجی نباشند، ترجمه، روندی سودمند برای آنها است. از طرفی به گفته جوزدانی پرداخت حق مؤلف در ایران، پاسخگوی نیاز این قشرِ فرهنگی نیست. این گونه می شود که ناشر، نویسنده و مترجم را به تولید بیشتر آثار ترجمه شده، سوق می دهد. در این سال ها بسیاری از نویسندگان خوب، به مترجمانی نه چندان قوی تبدیل شده اند. این نویسنده بیان کرد: حمایت از مؤلف، تنها راه افزایش آثار تألیفی است. با اقدامات سلبی موافق نیستم.

با کمی جستجو در بازار کتاب، بسیاری از کتاب هایی که مورد تأیید مؤسسات جهانی فعال در حوزه کودک هستند و نویسندگانی که موفق به کسب جوایز جهانی شده اند، در بازار کتاب ایران پیدا می شود. جوزدانی با اشاره به اینکه در ارزیابی آثار ترجمه فقط نباید به آثاری توجه داشت که شتاب زده ترجمه شده اند یا در انتخاب کتاب توجه لازم انجام نشده است، توضیح داد: خیلی از ترجمه ها روی تألیف های ما تأثیر گذاشته اند. نباید این مسئله را از ذهن دور کنیم که آثار ترجمه باعث توجه بیشتر نویسندگان ما به شیوه نگارش کتاب کودک شد. همچنین رمان های تصویری روی نویسندگان ما خیلی تأثیر گذاشت. ترجمه ها باعث شد که نویسندگان متوجه شوند که می توانند مسائل را خیلی کوتاه تر بیان کنند، از متن های طولانی دوری کردند و از پرداختن به جزئیات کاستند؛ در نتیجه زبان کودک را پیدا کردند و به وجه سرگرم کنندگی کتاب برای کودک و اینکه کودک باید از کتاب لذت ببرد، توجه کردند.

خطری که در محتوای کتاب ها وجود دارد و کودکانمان را تهدید می کند، مختص آثار ترجمه نیست، عواقب برخی آثار داخلی به وضوح در جامعه دیده می شود، مانند کتاب هایی که کودکان را به حیوان آزاری و خودکشی تشویق می کند. به گفته جوزدانی کتاب های ما پر از آسیب است: موارد بسیار پنهان تر در کتاب ها هست که اصلاً دیده نمی شود، ما از بسیاری از تألیف های ناشران صاحب نام و صاحب رانت آسیب می بینیم.

سخت گیری در تألیف بیش از ترجمه است

کودکان سازندگان آینده جامعه هستند، هر چقدر کودکان به خواندن کتاب عادت کنند، در آینده جامعه کتابخوان تری خواهیم داشت. این در حالی است که به گفته جوزدانی با توجه به جمعیت چند میلیونی کودک و نوجوان ایران، خیلی کم کتاب خوانده می شود و وضعیت مطالعه کودکان به خصوص در سال ها و ماه های اخیر بدتر شده است. او افزود: وقتی کتاب در جامعه کمتر خوانده شود، طبیعی است که تقاضا برای کتاب و نشر در بازار کمتر شود. ناشر نمی تواند کتاب را در تیراژ بالا منتشر کند. به دنبال آن، حق مؤلف پایین می آید، انگیزه مؤلف برای ادامه کار کمتر می شود. علاوه بر آن مشکلات ممیزی مطرح است. یک سوژه به راحتی می تواند در ترجمه کار شود، اما اگر یک نویسنده ایرانی بخواهد همان سوژه را کار کند با مشکل و ممیزی مواجه می شود. به همین دلیل آینده خوبی برای کتاب های تألیفی کودک نمی بینم.

برای کتاب تبلیغ نمی شود

کتاب های با کیفیتی در حوزه کودک و نوجوان در ایران منتشر می شود، بسیاری از نویسندگان و تصویرگران این حوزه در مسابقات جهانی موفق به کسب جوایز متعدد شده اند. از طرفی فعالیت های فرهنگی بسیاری در حوزه کودک و نوجوان انجام می شود، جایزه لاک پشت پرنده و شورای کتاب کودک در طول سال، کتاب های این حوزه را مورد بررسی قرار می دهند، اما بسیاری از مادرها و پدرها هنوز با نویسندگان، تصویرگران و آثار آنها آشنا نیستند. جوزدانی درباره چرایی نبود آگاهی عمومی درباره کتاب های باکیفیت کودکان و نوجوانان بیان کرد: متأسفانه هیچ گونه حمایتی از نویسنده و تصویرگر نمی شود و برای کتاب تبلیغ نمی شود. در صداوسیما حتی نمی توانیم نام ناشر کتاب را بیان کنیم چراکه نباید برای آنها مجانی تبلیغ کرد؛ این در حالی است که در این رسانه برای انواع کالای ضروری و غیرضروری به تکرار تبلیغ می شود. نویسندگان و مؤلفان این مشکلات را دارند که موجب باز شدن بازار ترجمه می شود. البته نویسندگان و مروجان کتاب کودک در این سال ها بسیار سعی کردند که بازار کتاب را داغ کنند و کودکان را با کتاب آشتی دهند.

گزارش از آیدین پورخامنه

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
منصور شادکام ضمن تاکید بر ضرورت ارتقاء کیفی کتاب های بریل، حمایت از تولید این کتاب ها و ضرورت واردات کاغذ مخصوص بریل به صورت دولتی را ضروری دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

منصور شادکام، قائم مقام انجمن نابینایان کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره وضعیت دستگاه های چاپ بریل در کشور بیان کرد: یکی ازمشکلات نابینایان در کشور تولید کتاب بریل است. بی توجهی به اهمیت کتاب بریل به معنای بی سوادی جامعه نابینایان است؛ بنابراین ترویج خط بریل به واسطه توسعه دستگاه های چاپ بریل ازجمله لوح قلم و ماشین تایپ بریل ضروری است و توجه مسئولان را می طلبد.

وی با تاکید بر نیاز نابینایان به ماشین تایپ بریل افزود: لوح قلم به عنوان ابزار ابتدایی، برای مبتدیان کاربرد دارد اما ماشین تایپ به دلیل قابلیت تایپ سریع برای دانشجویان و دانش آموزان نابینا یک ابزار اساسی محسوب می شود.

کمیته تخصصی تدوین استاندارد های تولید کتاب بریل تشکیل می شود
قائم مقام انجمن نابینایان کشور ادامه داد: کتاب های بریل با وجود هزینه ای که برای آن ها صرف می شود، از استاندارد لازم از نظر کیفیت جلد، صفحه بندی، شماره گذاری و یا حمل برخوردار نیستند؛ بنابراین در حال تشکیل کمیته ای با حضور افراد نخبه برای شناسایی و تدوین استاندارد های کتاب بریل هستیم؛ این استاندارد ها در نهایت به مسئولان انتشارات فعال در حوزه تولید کتاب بریل ارائه خواهد شد.

ماشین تایپ بریل آمریکایی 12 تا 15 میلیون تومان است
شادکام بیان کرد: تحریم های اقتصادی موجب شد تا ماشین های تایپ بریل به دلیل افزایش دو تا سه برابری کمیاب شوند؛ این افزایش قیمت نه تنها خرید این دستگاه ها را برای افراد دشوار کرد بلکه سازمان ها نیز برای تهیه آن با مشکل مواجه شدند؛ به عنوان مثال قیمت یک دستگاه ماشین بریل براساس نرخ امروز دلار 12 تا 15 میلیون تومان تمام می شود.

قائم مقام انجمن نابینایان کشور با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشترک انجمن نابینایان کشور با شرکت صنایع آموزشی برای تامین ماشین تایپ بریل گفت: دی ماه سال 1397 با این شرکت تفاهم نامه همکاری مشترک امضاء شد و بنابر این تفاهم نامه، مقرر شد تا قطعات ماشین های تایپ ایرانی ارتقاء پیدا کند. علاوه براین با یکی از نخبگان نابینا و آشنا با قطعات ماشین های تایپ قرار داد امضاء شد.

وی افزود: تعویض قطعات غیر استاندارد ماشین های تایپ که مدت ها به دلیل بی اعتمادی نابینایان و عادت به تایپ با ماشین های آمریکایی از سوی نابینایان در انبار شرکت باقی مانده بود، آغاز شده است. کیفیت سوزن، دکمه ها و زنجیر دستگاه ها، ارزیابی و در صورت نیاز تعویض می شود.

شادکام با بیان این مطلب که ارتقاء دستگاه ها با ضمانت یک ساله و خدمات پس فروش سه ساله به پایان رسیده است، عنوان کرد: حدود یکصد دستگاه ارتقا ء یافته ماشین تایپ بریل ایرانی با کیفیت و استاندارد بالا در حد ماشین تایپ آمریکایی، طی یک سال گذشته وارد بازار و از سوی نابینایان خریداری شده است.

وی با انتقاد از بی توجهی سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به نیاز مطالعه و تولید مواد آموزشی نابینایان بیان کرد: در جریان تامین دستگاه تایپ بریل در شرایط تحریم توقع داشتیم دو نهاد وزارت آموزش وپرورش و سازمان بهزیستی در کنار ما باشند.

به گفته شادکام، اگر واقعا به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی، اعتقاد دارند باید در جریان پاسخ به نیاز مطالعه و تامین مواد آموزشی نابینایان به جای خرید ماشین تایپ چینی و یا دیگر کشورها به خرید از این شرکت اقدام می کردند.

قائم مقام انجمن نابینایان کشور با اشاره به مکاتبه انجمن با سازمان بهزیسنی برای خرید ماشین تایپ بریل ایرانی، بیان کرد: بعد از عقد قرار داد با شرکت صنایع آموزشی سازمان بهزیستی را در جریان قرار دادیم تا با سراسر کشور برای خرید این دستگاه ایرانی اقدام کنند؛ البته اطلاع رسانی از سوی سازمان انجام شد.

به گفته شادکام، قیمت تمام شده این دستگاه تایپ بریل ایرانی پیش از تحریم و افزایش قیمت ارز، یک میلیون و 650 هزارتومان بود اما بعد از تاثیر افزایش قیمت ارز به 5 میلیون تومان نیز رسید. مدیر شرکت صنایع آموزشی همزمان با جشنواره ملی کاما از کاهش 20 درصدی قیمت این دستگاه خبر داد؛ بنابراین قیمت نهایی به 4 میلیون تومان کاهش پیدا کرد.

قائم مقام انجمن نابینایان کشور ادامه داد: نزدیک به 5000 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی و ارشد و 1000 دانشجوی دکتری، نابینا و کم بینا هستند. علاوه براین نزدیک به 10 هزار دانش آموز نیز در ردیف این جمعیت قرار دارند. البته نباید فراموش کنیم فقط این افراد نیستند که به ماشین تایپ بریل نیاز دارند؛ بلکه همه افراد نابینا و کم بینا جامعه باید به ماشین تایپ بریل و کتاب های بریل دسترسی داشته باشند.

شادکام با اشاره به صراحت قانون در دسترسی آحاد جامعه آموزش رایگان گفت: با توجه به اینکه براساس قانون همه مردم باید از آموزش رایگان بهره مند شوند، نهاد های مربوط با امر کتاب و کتابخوانی از جمله آموزش و پرورش و یا نهاد کتابخانه های عمومی کشور باید از ماشین های تایپ بریل استفاده کند.

وی درباره تامین کاغذ برای تولید کتاب بریل و آمار ناشران فعال در این حوزه گفت: تحریم اقتصادی بر جریان تامین کاغذ تاثیر گذار بود.

قائم مقام انجمن نابینایان کشور بیان کرد: چهار ناشر فعال در حوزه تولید کتاب برای نابینایان فعال هستند و شاید در مجموع 200 عنوان کتاب از سوی این ناشران طی یک سال اخیر تولید شده باشد. برخی از این ناشران ففط در یک حوزه مانند قرآن و نهج البلاغه فعال هستند و در زمینه کتاب های درسی فعالیت ندارند. علاوه براین بنیاد رودکی هم که زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت می کند در چند سال گذشته در زمینه تولید کتاب بریل برای نابینایان و کم بینایان به دلیل مشکلات بودجه ضعیف شده است.

وی با اشاره به جایگاه ویژه کتاب های بریل با وجود تولید کتاب های صوتی گفت: کتاب های بریل و صوتی لازم و ملزوم یکدیگر هستند؛ به عبارت دیگر حذف کتاب های بریل به دلیل تولید کتاب های صوتی جفا و خیانت به نابینایان است. افرادی که با خط بریل غریبه هستند حتی اگر در مقطع دکتری تحصیل کند، تسلطشان به دیکته واژه ها برابر با دانش آموز کلاس پنجم بینا هم نیست.

شادکام با اشاره به حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نویسندگان معلول و اهل قلم صاحب اثر درباره معلولان گفت: در اختتامیه نخستین دوره جشنواره ملی کاما معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خرید 100 عنوان کتاب این رویداد قول مساعد داد. دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی نیز از خرید 50 عنوان کتاب از این جشنواره خبر داد. امید واریم خرید این کتاب ها به تجهیز کتابخانه های ویژه نابینایان و کم بینایان منجر شود.

تامین کاغذ بریل دولتی ضروری است
وی ادامه داد: از نهاد کتابخانه های عمومی کشور و به ویژه سازمان بهزیستی کشور می خواهیم با تخصیص بودجه، چاپخانه های تولید کتاب بریل را توسعه بدهند. با توجه به اینکه کاغذ بریل در مقایسه با کاغذ معمولی سنگین تر و نوع جنس آن متفاوت است، تحریم موجب شده تولید کنندگان و به دنبال آن مخاطبان در تنگنا قرار بگیرند؛ بنابراین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار می رود برای تامین این نوع کاغذ یارانه در نظر گرفه شود.

قائم مقام انجمن نابینایان کشور با تاکید بر فرهنگ سازی درباره توجه به نیاز های معلولان به ویژه نابینایان بیان کرد: متاسفانه ظرفیت قابل توجه جامعه معلولان و به ویژه نابینایان هنوز دیده نشده است و موجب انزوای آن ها را فراهم کرده است. مسئولان هنوز به توانمندی نابینایان توجه نکرده اند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اساس جمهوری اسلامی عدالت محوری است وضعیت فعلی برای نابینایان قابل قبول نیست و امید واریم حداقل امکانات از جمله مناسب سازی مسیر ها مانند کتابخانه های عمومی پیگیری شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سرپرست مجموعه طوبی تمنا گفت: جایزه هایی مثل جایزه فیروزه می توانند به برندسازی و اعتباربخشی کسب وکارهای فرهنگی حوزه ایرانی-اسلامی کمک شایانی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس ، با انتشار فراخوان پنجمین دوره جایزه فیروزه، کسب وکارهای داخلی تولیدکننده ی کالاهای فرهنگی، تمایل خود را برای ارسال آثار به دبیرخانه اعلام کرده اند. جایزه فیروزه از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای رونق تولید کالای فرهنگی داخلی و حمایت و تشویق ایده های نو امسال برای پنجمین دوره برگزار می شود و مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جایزه تا 30 آذر 1398 تعیین شده است.

محمدحسن حلوائیان سرپرست مجموعه طوبی تمنا اظهار داشت: جایزه هایی مثل جایزه فیروزه می توانند به برندسازی و اعتباربخشی کسب وکارهای فرهنگی حوزه ایرانی-اسلامی کمک شایانی کنند. جایزه فیروزه یکی از معدود عرصه هایی است که خلاقیت در تولید محصولات نوشت افزار را هم مدنظر قرار داده و ما با هدف شناسانده شدن به وسیله ی این جشنواره ها، هر سال سعی در بهبود کیفیت محصولاتمان داریم.

این تولید کننده که در چهارمین دوره این جشنواره فیروزه موفق به کسب نشان جایزه فیروزه شده است، هدف مجموعه تحت سرپرستی خود را فرهنگ سازی و رواج الگوی مصرف ایرانی-اسلامی در میان کودکان و نوجوانان معرفی کرده و گفت: در این راستا در یکی از گروه محصولات طوبی تمنا با عنوان محصولات کیمیا تولید نوشت افزارهایی با طرح و نقوش هنر و معماری ایرانی را در پیش گرفتیم که در چهارمین دوره جشنواره فیروزه در بخش هدایای فرهنگی برگزیده شد.

این فعال حوزه ی تولید محصولات فرهنگی با اشاره به حضور کالاهایی که با فرهنگ ایرانی-اسلامی مطابقت چندانی ندارند اما بازار نوشت افزار را به تسخیر خود درآورده اند، گفت: با در نظر گرفتن کیفیت مطلوب و مورد انتظار هموطنان، به نظر من محصولات فرهنگی هر کشوری باید منقوش به نگاه فرهنگی و مذهبی خود باشد. این مهم البته باید با حمایت هایی در زمینه تولید، توزیع و شناسایی به مشتریان همراه شود تا تولیدکننده دلسرد نشود. جایزه فیروزه می تواند آغازگر زنجیره ی حمایت باشد اما این زنجیره باید با گسترش حمایت ها و تبلیغات ادامه پیدا کند.

حلوائیان درباره انگیزه ای که وجود جایزه هایی مثل جایزه فیروزه برای فرهنگ سازی در میان تولیدکنندگان ایجاد می کند، به سخنانی اشاره کرد و گفت: به همکارانم گفتم امسال باید قله این جایزه را فتح کنیم.

وی صنعت تولید نوشت افزار را در اندازه ای شبیه به صنایع مادر دانست که کاری سنگین می طلبد اما در کمتر رقابتی مورد توجه قرار می گیرد و عنوان کرد: این صنعت با مواد اولیه مثل چوب و پارچه و... سروکار دارد و در مرحله ی آخر این کار پرزحمت باید به محصولی تبدیل شود که بازار از آن استقبال کند. به این ترتیب تشویق به خلاقیت و ارائه ی محصولاتی با الگوی مصرف بومی، نقش بسیار پررنگی در رونق تولید داخلی پیدا می کند.

امسال قرار است پس از داوری و اعلام برگزیدگان پنجمین دوره جایزه فیروزه، فضایی مناسب برای تعامل و همکاری و فرصتی برای گفت وگو و عرضه آثار در بخش نمایشگاهی فرهنگستان هنر ایجاد شود تا مخاطبان اصلی این جایزه که خانواده ها و کودکان و نوجوانان هستد، با تولیدات داخلی آشنا شوند و گامی جهت حمایت از کالاهای ایرانی با محوریت فرهنگ سازی ایرانی-اسلامی برداشته شود. شرکت کنندگان در این جشنواره همگی باید محصولات تولید داخلی را به عرصه رقابت بیاورند که با همراه داشتن ایده های نو، ارزش ها و مولفه های فرهنگی ایرانی- اسلامی را در اولویت قرار داده اند.

انتهای پیام/121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
سفیر ترکیه ضمن بازدید از کافه کتاب ققنوس از غلبه عناوین ترجمه بر تالیف در کشورمان اظهار تعجب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : ایرانا

به گزارش خبرگزاری مهر ، دریا اورس سفیر جمهوری ترکیه این هفته از کافه کتاب ققنوس (راوی دوران) بازدید کرده و در نشستی با امیر حسین زادگان مدیر گروه انتشاراتی ققنوس و مهدی حسین زادگان مدیر کافه کتاب ققنوس درباره کپی رایت، چاپ و نشر کتاب در ایران و ترکیه، و حاشیه های این صنعت در دو کشور بحث و گفتگو کرد. در این بازدید اکبر ایرانی مدیر عامل مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب، عمادالدین شیخ الحکمایی سند پژوه و سعید رضادوست حقوقدان شاعر و پژوهشگر ادبیات نیز حضور داشتند.

در این گفتگوو به ترجمه های ادبیات ترکیه در ایران نیز اشاره شد؛ چه آثار اورهان پاموک، یاشار کمال، اورهان کمال، عزیز نسین و ... کتاب های ملت عشق و باب اسرار که پیش از این منتشر شده اند، چه کتاب های تازه منتشرشده مجموعه برادرم لوبیا در حوزه کودک و نوجوان.

اورس در این گفتگو از وجود و فروش نسخه های قاچاق کتاب ملت عشق و نیز امکان انتشار ترجمه های متعدد از این کتاب در ایران اظهار تأسف کرد.

حسین زادگان مدیر انتشارات ققنوس هم در ادامه این برنامه گفت: انتشارات ققنوس از دهه هفتاد به بعد رویکردی ویژه به ادبیات ترکیه داشته است. مثلا آثار اورهان پاموک را اولین بار در ایران این انتشاراتی منتشر کرد و خود نویسنده را در سال 1383، سه سال پیش از آن که برنده جایزه نوبل شود، به ایران دعوت کرد و بعدها در اردیبهشت سال 1397 نیز بار دیگر میزبان این نویسنده نوبلیست بود.

وی درباره تعدد ترجمه های ملت عشق گفت: انتشارات ققنوس اولین و تنها ناشر ملت عشق در ایران است و در حال حاضر این کتاب، با حدود 5 هزار نسخه در هر بار انتشار، به چاپ صد و ششم رسیده است.

اورس هم گفت: در ترکیه به منظور جلوگیری از کپی و قاچاق کتاب، برای هر عنوان کتاب هولوگرام در نظر گرفته می شود و ناشران موظف اند به تعداد عناوین و تیراژ کتاب های منتشر شده این هولوگرام را از وزارت فرهنگ ترکیه دریافت کنند تا تعداد کتب به طور دقیق و مستند ثبت شود. در ترکیه هیچ ناشری اجازه ندارد بدون بستن قرارداد کپی رایت با ناشر خارجی، کتابی ترجمه و منتشر کند.

سفیر ترکیه در ادامه از غلبه تعداد عناوین کتاب های ترجمه شده در مقایسه با کتاب های تاٌلیفی در ایران ابراز شگفتی کرد.

ترکیه سال آینده میهمان ویژه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.

کد خبر 4794790

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

فاطمه امین الرعایا
چند وقتی است دوباره موضوع ممیزی کتاب ها، به بحث داغ در رسانه ها تبدیل شده است. ماجرا از آنجا شروع شد که یک نویسنده در فضای مجازی اعلام کرد که ممیزی های تازه ای بر کتابش اعمال شده است و این آغازی بود بر دوباره مطرح شدن ماجرای ممیزی های سلیقه ای در حوزه کتاب در وزارت ارشاد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چند سالی است در راستای شفافیت سازی اقدام به انتشار عملکرد بسیاری از دفاتر کل زیرمجموعه خود کرده و به همین جهت خود را به عنوان یکی از وزارتخانه های شفاف معرفی کرده است، اما یکی از وظایف همین وزارتخانه، صدور مجوز برای بسیاری محصولات فرهنگی مثل موسیقی، فیلم و کتاب است که در بخش های مختلف این مجوز پس از اعمال نظر کارشناسان صادر می شود. مدت های مدیدی است که موضوع ممیزی کتاب یه یکی از دغدغه های اهالی فرهنگ و نشر تبدیل شده است. دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی که وظیفه بررسی محتوای کتاب ها و صدور مجوز را بر عهده دارد، هیچ گاه به طور شفاف در مورد مصادیق ممیزی صحبت نکرده و به همین دلیل بسیاری از نویسندگان، مترجمان و فعالان نشر به ممیزی های سلیقه ای و موردی اعتراض دارند، اما چرا هیچ گاه چگونگی ممیزی کتاب ها و مصادیق آن به صورت شفاف از سوی این وزارتخانه بیان نشده است؟ فرید قدمی، نویسنده و مترجم در این باره به ابتکار می گوید: سانسور هیچ وقت نمی تواند موضوعی واضح باشد چون همیشه به شرایط و اشخاص بستگی دارد و کاملاً نسبی است. بنابراین این انتظار که شفافیتی در این زمینه وجود داشته باشد به طور کلی خنده دار است، جدا از اینکه خود سانسور هم خنده دار است. رئیس جمهوری سابق کشور ما در یک سخنرانی عمومی که از صدا و سیما هم پخش می شود می گوید اون ممه رو لولو برد ، حالا یک رمان پیدا کنید که بعد از انقلاب چاپ شده باشد و چنین کلمه ای در آن استفاده شده باشد! غیرممکن است! چون هیچ نویسنده ای نمی تواند از این کلمه استفاده کند ولی رئیس جمهوری می تواند؛ یعنی استفاده کردن از آن اشکالی ندارد ولی مهم است چه کسی بگوید! مثال های زیادی در این زمینه وجود دارد. یک نویسنده همسو با سیستم می تواند هر چه که می خواهد بنویسد، اما همان عبارات توسط یک نویسنده مستقل کاملا سانسور می شود. سانسور بستگی به شرایط، افراد و ناشران دارد. هیچ وقت هم نمی تواند شفاف باشد.
چه کسانی از سانسور سود می برند؟
او با بیان اینکه باید ببینیم چه کسانی از سانسور سود می برند، می افزاید: باید ببینیم چه کسانی از سانسور سود می برند؟ البته اساسا با وجود اینترنت چیزی قابل سانسور نیست چون دسترسی به همه چیز ممکن است و هر مطلبی می تواند بر این بستر منتشر شود. اما وقتی دولت به این شکل کلاسیک دست به سانسور می زند، چند پیامد دارد. اول اینکه اقتصاد را محدود می کند. برای همین می بینیم نویسنده و مترجمی که برای یک کتاب وقت زیادی صرف کرده و نمی تواند آن را منتشر کند و از آن به عنوان حرفه اش درآمد داشته باشد، نمی تواند کارش را ادامه بدهد و در این میان تفکر آسیب می بیند اما موضوع این است که این کتاب حذف نمی شود، بلکه احتمال دارد به صورت افست در خیابان انقلاب قابل دسترسی باشد، زیرزمینی به فروش برود یا در اینترنت بارگذاری می شود، بنابراین دولت به هدفش دست نیافته، فقط نویسنده، مترجم و متفکر حذف می شود. مگر اینکه ما این طور تصور کنیم که هدف دولت این است که خود نویسنده ها و مترجم ها کارشان و ادبیات را کنار بگذارند و ادبیات در نهایت تبدیل به چیزی کاملا دولتی شود.
او درباره دسته های بعدی که از سانسور سود می برند، می گوید: از سوی دیگر سانسور برای آدم های جعلی رزومه درست می کند. پدیده جالبی که در دنیا از سوی برخی ایرانیان دیده می شود این است که در جشنواره های فیلم یا ادبی یک سری آثار مزخرف، مبتذل و سطح پایین می بینیم که تنها با این بهانه که در کشور کارشان سانسور می شود برای خودشان امتیاز می گیرند. به همین دلیل در اروپا انبوهی از مترجم ها، نویسنده ها و فیلمسازهایی را می بینیم که با آثار بسیار سطح پایین، مطرح شدند و تنها به بهانه سانسور و تبعیض مثبتی که در آنجا برایشان قائل می شوند در جشنواره ها می درخشند. در نبود سانسور این افراد نادیده گرفته می شوند. دسته سومی که از سانسور سود می برند، برخی نویسندگان داخلی هستند که آثار مبتذل سطحی در ادبیات پخش می کنند. وقتی فضای سانسور وجود دارد، خواننده نسبت به ادبیات جدی، واقعی و نویسنده های راستین بی اعتماد می شود و در عوض بازار پر می شود از یک مشت مزخرفات که فروش می روند. ناشرانی که این آثار را منتشر می کنند هم جزو کسانی هستند که از این سانسور سود می برند.
سانسور فقط دولتی نیست
در ماه های اخیر از گوشه و کنار نام کتاب هایی شنیده می شود که مجوزشان لغو شده و این تعداد به نسبت گذشته افزایش داشته است، اما دلیل این اتفاق چیست؟ آیا ممیزی ها شدت گرفته است؟ قدمی با اشاره به تجربه شخصی خود در مورد کتابش اولیس می گوید: وقتی جلد اول این رمان را برای اخذ مجوز به ارشاد دادیم، ظرف دو هفته مجوزش صادر شد ولی جلد دوم حدود یک ماه و نیم است که در ارشاد منتظر صدور مجوز است اما هنوز هیچ خبری از آن نیست، در صورتی که این کتاب، چندان پرحجم نیست و می شود ظرف یک یا دو هفته خوانده و در مورد مجوزش تصمیم گیری شود. اما من فکر می کنم یکی از دلایل این اتفاق این است که متاسفانه برخلاف آنچه که خود ارشاد مدعی است، این وزارتخانه به شدت تحت تاثیر رسانه های داخلی و خارجی است. بعد از چاپ جلد اول اولیس در بسیاری رسانه ها چه داخلی و چه خارجی این کتاب بسیار مورد هجمه قرار گرفت در صورتی که تمام اتهام ها دروغ محض بودند و همه این ها بازارگرمی بودند برای پررنگ کردن سانسور در ایران و امتیاز گرفتن در کشورهای خارجی. به طور کلی وزارت ارشاد هیچ وقت مستقل نبوده و همیشه تحت تاثیر رسانه ها، نهاد، اشخاص و قدرت های نشر و اقتصادی بوده است. این موضوع بسیار واضح است و جز این هم نمی تواند باشد چون فرهنگ وابسته به همه این ها است. وقتی شما سانسور دارید و سانسور می کنید نمی توانید به بدترین شکل ممکن آن را انجام ندهید و هر روز هم شدت خواهد گرفت؛ چون سانسور با جهان آزاد در تناقض است و هر چه قدرت جهان آزاد بیشتر می شود، سانسور بیشتر می شود تا قدرت این سو هم بیشتر شود.
نگوییم ممیزی، بگوییم سانسور!
این منتقد در پاسخ به این پرسش که آیا به واقع ممیزی توسط دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی باعث توسعه کتاب خواهد شد؟ می گوید: نگوییم ممیزی، سانسور سانسور است. نمی شود با اسم های شیک آن را بیان کرد. ممیزی، کارشناسی و... کلمات اشتباهی هستند. باید از این دفتر پرسید که توسعه کتاب چگونه با سانسور محقق می شود. این موضوع یک پارادوکس خنده دار است.
باید بنویسم
اما در مقابل این ممیزی های سلیقه ای چه باید کرد؟ عده ای معتقدند در اعتراض به حذف بخش هایی از کتاب توسط بررس ها اصلا نباید کتاب را منتشر کرد اما عده دیگری می گویند باید نوشت و حرف زد. قدمی از دسته دوم است. او البته می گوید سانسور تنها دولتی نیست. او می گوید: حتی در بدترین شرایط سانسور هم هیچ نویسنده ای نمی تواند ننویسد. فعلا در این لحظه، سانسور در ایران آن چنان نیست که مانع کار ما شود، ما همچنان می توانیم مقاومت کنیم و کار خود را انجام دهیم، اما در حال حاضر اتفاقی تازه افتاده است. در سال های اخیر برخی نویسنده ها، روزنامه نگاران و روشنفکران که در ظاهر مخالف سانسور هستند، در عمل به بازی سانسور دامن می زنند. این افراد وقتی با یک نویسنده یا مترجم مشکل دارند، در رسانه ای به این کتاب هجوم می برند و این یعنی عملا خواستار سانسور این کتاب هستید. متاسفانه بسیاری در ایران درگیر این بازی شده اند و می خواهند از این ابزار به عنوان یک سلاح استفاده کنند. اول از همه ما باید تکلیف خودمان را با خودمان مشخص کنیم.
این منتقد ادامه می دهد: بازار کتاب ما پر از کتاب های مبتذل است که به شدت هم ترویج می شوند. مخاطب و شهروند عادی چگونه یک کتاب را انتخاب می کند؟ مسلما او علاقه مند است کتابی را بخواند که بیشتر اسمش را شنیده و در موردش در رسانه های گوناگون مطلب خوانده است. رسانه های ما محدودند و به نظر می رسد افرادی خاص با این رسانه ها در ارتباط هستند. این تیم روابطی هم با ناشران و افراد مشخص دارد، این تیم شروع می کنند به تبلیغ کتاب هایی مشخص و در این جریان باقی کتاب ها دیگر دیده نمی شوند. این هم یک نوع سانسور است که از قضا بسیار پرقدرت است. در دنیای جدید دیگر سانسور دولتی به این شکل که در ایران وجود دارد، اعمال نمی شود بلکه از این نوع سانسور استفاده می شود و اتفاقا دولت ها به سمت همین نوع حمایت ها می روند تا کارهایی که نمی خواهند ترویج نشوند. ما در ایران هر دو نوع سانسور را داریم اما چون نوع اول شدت بیشتری دارد، به شکل دوم آن بی توجهی می کنیم. اما همان قدر که شکل اول سانسور برای ما مسئله است، باید به شکل دوم هم اهمیت بدهیم.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

زینب پاپی در دیدار مدیرعامل مؤسسه بین المللی الهدی گفت: منشورات و آثار مرجعی که توسط کتابخانه ملی تولید شده، ظرفیت مناسبی است که مؤسسه الهدی نیز می تواند پُل ارتباطی بین ناشران ایرانی و مراکز فرهنگی خارج از کشور باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام محمد اسدی موحد، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی با زینب پاپی، مدیرکل پژوهش و آموزش، یوسف امیری، رییس اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی و علی صادق زاده، کارشناس و پژوهشگر اداره کل پژوهش و آموزش انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیدار کرد.

حجت الاسلام اسدی موحد در این دیدار، با معرفی منشورات و فعالیت های الهدی خصوصاً ظرفیت های این مؤسسه در عرصه بین المللی با توجه به حضور نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیش از 60 کشور جهان، اظهار امیدواری کرد که با آشنایی بیشتر از ظرفیت ها و امکانات کتابخانه ملی می توان در جهت ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی و مقابله با ایران هراسی گام برداریم.

مدیرعامل مؤسسه بین المللی الهدی اظهار کرد: لازم است لیست منشورات و کتاب های مرجع (به همراه معرفی آثار) در اختیار مؤسسه الهدی قرار گیرد، چراکه با توجه به حضور رایزنان و مراکز فرهنگی در خارج از کشور و محوریت انتشارات بین المللی الهدی در ارتباط گیری با نمایندگی های فرهنگی، مؤسسه ظرفیت منحصر به فردی در معرفی و عرضه آثار تولید شده به خارج از کشور را دارد.

مؤسسه الهدی؛ پُل ارتباطی بین انتشارات ایران و مراکز فرهنگی خارج از کشور

پاپی در سخنانی، گفت: شناخت ظرفیت های طرفین گام مبارکی است و توان توسعه فعالیت فرهنگی در سطح بین الملل را افزایش خواهد داد.

مدیرکل پژوهش و آموزش انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: منشورات و آثار مرجعی که توسط کتابخانه ملی تولید شده، ظرفیت مناسب و مطلوبی برای استفاده رایزنی های فرهنگی و کتابخانه های ملی کشورها را فراهم کرده است که مؤسسه الهدی نیز می تواند حلقه وصل و پُل ارتباطی ناشران ایرانی و مراکز فرهنگی خارج از کشور باشد.

در ادامه این نشست، طرفین ضمن تبیین راهبردها و اهداف مشترک درباره گسترش زمینه های همکاری و همفکری و تدوین راهکارهای عملی پرداختند.

گفتنی است؛ هم افزایی مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی با سازمان اسناد و کتابخانه ملی در عرصه امور فرهنگی، هنری و انتشاراتی، هم اندیشی فرهنگی و بررسی زمینه های همکاری مشترک از جمله اهداف برگزاری این دیدار بود.

انتهای پیام/ص

12:00 - 1398/09/19 / شماره : 739678 / تعداد نمایش : 67

air.ir/ZrqNG5q

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
محسن جوادی گفت: ما نمی توانیم تا آخر زندگی یک فرد به او کتاب معرفی کنیم، مخاطب باید به گونه ای پرورش یابد که تفکر و اندیشیدن در او رشد یابد و بداند که چه کتابی مناسب است و ارزش خواندن دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : روزنامه ایران

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره کتاب رشد با حضور محسن جوادی، علیرضا مختارپور، مسعود فیاضی، علی ذوعلم و جمعی از مدیران و معاونان وزارت آموزش و پرورش و نویسندگان، مترجمان و ناشران ادبیات کودک عصر سه شنبه (19 آذرماه) در مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد.

محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جشنواره به عنوان جشنواره کتاب رشد اشاره کرد و گفت: از نام این جشنواره پیداست که رشد و تعالی در مفهومش جای دارد و هدف از برگزاری آن این است که رشد تحقق یابد. رشد دوسویه است یکی در جهت مهارتی، اخلاقی و عملی و دیگری در جهت افزایش دانش و معرفت و هدف این است که فهم و درکمان افزایش یابد.

وی در ادامه بیان کرد: در طول تاریخ کتاب در رشد معرفت و فهم ما نقش زیادی داشته است هنوز هم کتاب همین نقش را داشته است. دانش با نوشتن نظم پیدا می کند و کتاب است که معرفت و دانش را منظم می کند اما برخی فکر می کنند ما مهارت ها را با تمرین، تقلید و آموزش از دیگران فرا می گیریم. حتی در حوزه اخلاق و سیاست هم همین فکر را می کنند اما این برداشت درستی نیست. یادگرفتن و تقویت مهارت هم نیاز به کتاب دارد. اگر تجربه های زیسته دیگران را در قالب رمان و داستان خوب بخوانید آرام آرام انگیزه و مهارت های ما افزایش می یابد.

جوادی در ادامه کتاب را رمز تعالی و رشد دانش و معرفت و رشد سیاست و مهارت های فنی دانست و گفت: هدف این جشنواره این است که این مهارت ها را در دانش آموزان تقویت کنند. همچنین باید توجه داشت طبیعتا هر کتابی ارزش خواندن ندارد و خوب است که ما با این جشنواره ها کتاب های خوب را شناسایی می کنیم و به مخاطبان معرفی می کنیم. اما مسأله این است که ما نمی توانیم تا آخر زندگی یک فرد به او کتاب معرفی کنیم، مخاطب باید به گونه ای پرورش یابد که تفکر و اندیشیدن در او رشد یابد و بداند که چه کتابی مناسب است و ارزش خواندن دارد.

وی در ادامه بیان کرد: هدف اصلی ما مطالعه کتاب است و باید ارتباط دانش آموزان را با کتابخانه ها افزایش دهیم و فقط به معرفی بسته به آنها اکتفا نکنیم. اگر در جشنواره هجدهم بچه ها هم بتوانند درباره کتاب هایی که در این جشنواره برایشان انتخاب شده نظر بدهند ما می توانیم بفهمیم چقدر این انتخاب ها درست بوده است. همچنین شایسته است بخشی از جشنواره به دانش آموزان و معلمانی اختصاص یابد که ذوقی برای نوشتن دارند و بخش کتاب های الکترونیک هم که ماهیت تعاملی دارند به این جشنواره اضافه شود.

همچنین در این مراسم پیام وزیر آموزش و پرورش قرائت شد که متن این پیام به این شرح است:

نیاز به کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی، نیازی پویا و مستمر است و آموزش و پرورش به عنوان مهم ترین عنصر بسترساز آموزشی و فرهنگی جامعه، در این مسیر نقشی اساسی برعهده دارد.

خواندن از مهارت های اساسی است که هر یادگیرنده ای به آن نیاز دارد، خواندن، برای برقراری ارتباط سازنده با جامعه امری ضروری است. مغز انسان نیاز به توسعه مستمر دارد و مطالعه به این توسعه کمک می کند تا قوه تخیل آدمی فعال تر شود و به سطحی از خلاقیت دست بیابد.

دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور باید در نظام آموزش و پرورش به گونه ای پرورش یابند که ذهنی پرسشگر و نقاد داشته باشند. کتاب و کتابخوانی از جمله مقولاتی است که می تواند در طرح پرسش های مناسب و یافتن پاسخ های مربوط کمک کند و بدون تردید بستر شکوفایی ذهن نقّاد و پرسشگر در دانش آموزان از دوران کودکی و از گذر نظام تعلیم و تربیتی پویا و با مشارکت خانواده ها شکل می گیرد و این مهم، ضرورت برگزاری چنین جشنواره ای را دوچندان می کند. لازم است در این جشنواره افزون بر دعوت و تشویق دانش آموزان عزیز و معلمان گرامی به کتاب و کتاب خوانی، برنامه های خلاقانه جدیدی طراحی و اجرا شود تا کتاب نه به عنوان کالایی زینتی؛ بلکه راهگشایی باشد برای حل مسائل و مشکلات و برگزاری این جشنواره باید به سوی این هدف اصلی حرکت کند.

ضمن گرامی داشت هفدهمین جشنواره کتاب رشد و آرزوی توفیق خدمت صادقانه در نظام مقدس تعلیم و تربیت، فرصت را مغتنم می شمارم و از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره، قدردانی می نمایم. امیدوارم هر سال با برگزاری جشنواره هایی پربارتر و پویاتر، بتوانیم پیوندی عمیق تر میان دانش آموزان و کتاب برقرار کنیم.

مسعود فیاضی، دبیر هفدهمین جشنواره کتاب رشد نیز این جشنواره را یکی از مهم ترین جشنواره های آموزش و پرورش با موضوع معرفی و حمایت از کتاب های خوب و مناسب عنوان کرد و گفت: آموزش و پرورش برای تدارک این دو نیاز یعنی معرفی و حمایت از کتاب های خوب 20 سال است که طرحی را اجرا می کند و جشنواره کتاب رشد نقطه عطفی در این طرح است که دو نیاز را می خواهد برطرف کند نخست اینکه خانواده ها و دانش آموزان بدانند چه کتاب های خوبی را به عنوان کتاب های آموزشی و مطابق با سلایق دانش آموزان انتخاب کنند. بر این اساس مرکزی باید ایجاد می شد که کتاب های مناسب را از آثاری که تولید و منتشر می شود شناسایی و ارزیابی و معرفی کند. دومین موضوع این است که حاکمیت باید از توان بخش خصوصی استفاده کند تا کیفیت تولیدات را افزایش دهد. براین اساس طرح ساماندهی به منابع آموزشی و تربیتی در پی پاسخ به این دو نیاز است و این وظیفه برعهده سازمان پژوهش و آموزش گذاشته شده است.

وی در ادامه بیان کرد: جشنواره ای که در حال برگزاری آن هستیم دوره یک ساله ای را طی کرده است. فرایند ارزیابی و داوری کتاب ها در این جشنواره با درج نام کتاب ها در سامانه شروع می شود و کتاب ها در ارزیابی اولیه به دو دسته مناسب و نامناسب دسته بندی می شود. در ادامه کتاب های مناسب به سه دسته درجه اول، دوم و سوم تقسیم می شوند و کتاب های درجه یک برای انتخاب نهایی بررسی می شوند.

وی درباره کتاب های رسیده به جشنواره توضیح داد: در مجموع 4هزار و 264 عنوان کتاب از هزار و 130 ناشر به دست ما رسید که تعداد 2هزار و 263 عنوان کتاب به عنوان کتاب مناسب تشخیص داده شد یعنی در مجموع 53 درصد کل کتاب ها. یعنی کلا 47 درصد کتاب ها هنوز فاقد استانداردهای لازم هستند. این در حالی است که ما از 18 درصد به 53 درصد رسیده ایم و این رشد قابل توجهی بوده است. کتاب های درجه یک و دو در مجموع 959 کتاب بوده اند یعنی 22درصد کل کتاب ها که از میان 117 کتاب به عنوان کتاب های درجه یک شناخته شدند که در مجموع 5/7 درصد کل کتاب ها بوده اند.

این کتاب ها براساس برنامه درسی ملی که سند مستند ما در دوره های آموزشی است در 27 گروه تقسیم بندی شده اند که از ادبیات کودک و نوجوان شروع می شود تا ریاضی و فیزیک و ... و این تنوع یکی از امتیازهای مهم این جشنواره است و برای هر گروه یک گروه داوری تخصصی پیش بینی شد و در مجموع 86 استاد داوری آثار را برعهده گرفتند. همچنین به جهت دستیابی به وحدت رویه در ارزیابی هنری امسال یک گروه هنری تخصصی برای جنبه های گرافیکی کل کتاب ها در نظر گرفته شد. در مجموع در هفدهمین جشنواره کتاب رشد 14 اثر برگزیده درجه اول داشتیم و 38 اثر درجه دوم یا تقدیری.

فیاضی در ادامه بیان کرد: طبق قانون 828 شورای عالی آموزش و پرورش ارزیابی، تشویق و حمایت از کتاب های بخش خصوصی باید از سوی وزارت آموزش و پرورش انجام شود و جشنواره کتاب رشد رویداد اصلی طرح ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی براساس مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش در طول یک سال است. این جشنواره یک حلقه از یک زنجیره است و اگر همه حلقه ها را کامل کنیم به موفقیت دست می یابیم. در این زمینه باید به سه مرحله دقت کنیم. نخست شناسایی کتاب های مناسب، دوم معرفی کتاب ها به مخاطبان و سوم حمایت از این آثار که باید در موارد دوم و سوم بیشتر تلاش کنیم. باید توجه داشت که اگر ما اقدام به تولید بازار مصرف کتاب مناسب نکنیم بازارهای نامناسب ایجاد می شود و ما به عنوان مجریان این قانون در جهت شکل دادن به این بازار مصمم هستیم و در این راستا ارتباط های خوبی با سایر معاونت های آموزش و پرورش و همچنین ناشران برقرار کردیم.

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این جشنواره به طرح پرسش هایی درمورد کتاب و مطالعه پرداخت و گفت: اگر بخواهیم بدانیم کتاب چیست می توانیم بگوییم که مجموعه ای از اوراق به هم الصاق شده است که با مقداری مرکب سطوری بر آن کاغذها نقش بسته و احیانا تصاویری نیز در اوراق ثبت شده است و یا مجموعه ای از ستون به هم مرتبط و منسجم است که محصول اندیشه و تفکر فرد یا افرادی بوده و با داشتن ترتیب مطالب هدف مشخصی را دنبال کرده و در نهایت خواننده را به معرفت منظم و منسجمی از یک موضوع نائل می کند و باید ببینیم این تعاریف چه نسبتی با شمارگان و عناوین کتاب های منتشر شده دارد.

وی در ادامه با طرح این پرسش که مطالعه چیست گفت: ما چه تعریفی از مطالعه داریم؟ نگریستن به اوراق کاغذی یا الکترونیکی حاوی خطوط و نقوش مختلف و گاه بی ارتباط با یکدیگر است و یا خواندن متون اداری آموزشی فنی حرفه ای که انسان را دربرآورده ساختن نیازهای روزمره فردی و اجتماعی یاری می دهد یا ناشی از شغل افراد است یا اینکه بگوییم مطالعه تجلی انوار کتاب بر جان آدمی و طلوع جان آدمی بر کتاب است. این تعاریف چه تاثیری در محاسبه سرانه مطالعه دارد؟

وی در ادامه بیان کرد: برخی معتقدند در سرانه مطالعه کتب درسی دانش آموزان و دانشجویان را هم محاسبه کنیم برخی هم معتقدند در سرانه مطالعه خواندن پیامک، زیرنویس برنامه های تلویزیونی، تابلوهای راهنما یا اطلاع رسانی در خیابان ها را هم محاسبه کنید.

مختارپور در ادامه به هدف از مطالعه اشاره کرد و گفت: هدف ما از مطالعه چیست؟ آیا پرکردن اوقات فراغت است یا رفع نیازهای شخصی، شغلی، فنی، حرفه ای یا ارتقای سطح معرفت برای تکامل فردی و اجتماعی و رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی است.

حجت الاسلام علی ذوعلم، نیز در این جشنواره گفت: این جشنواره پیونددهنده امروز و دیروز ماست و اگر افرادی نبودند که در راه ارتقای دانش در این کشور جانشان را فدا کنند امروز این مجال برای ما فراهم نمی شد.

معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در ادامه به داوری های جشنواره کتاب رشد اشاره کرد و گفت: ما در فرآیند داوری ها باید بتوانیم منطق و چهارچوب روشن و شفاف و مستندی داشته باشیم تا تصور اینکه اعمال سلیقه ای در انتخاب ها اعمال شده، به وجود نیاید. ما به دنبال رشد فکر و خلاقیت، رشد ایمان و باور عمیق در نسل نوجوان و جوان، رشد معرفت، اخلاق و روحیه کار و تلاش در نسل جوان و نوجوان هستیم و برخی آثاری که در این جشنواره انتخاب شدند با همین نگاه بوده و به نقش انگیزه بخشی کتاب در جوانان و نوجوانان نیز توجه شده است.

به گفته ذوعلم، واقعیت این است که تمدن سازی نوین اسلامی بدون داشتن نسل جوان و پویا و مطالبه گر و خودباور ممکن نیست و باید از نویسندگان و ناشران تشکر کرد که با وجود مشکلات همچنان در این عرصه حضور دارند.

وی در ادامه بیان کرد: اصلاحات ساختاری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برای بستر سازی مشارکت جامعه در همه ابعاد، به تولید بسته های یادگیری، جدا کردن مقوله پژوهش و برنامه ریزی و تعیین استاندارد های تولید بسته یادگیری وابسته است. ما تا وقتی که این دو را از هم جدا نکنیم، همواره دچار نوعی سردرگمی و نوعی نگاه بسته و غیرکارامد به بسته آموزشی خواهیم بود. برای خروج از انحصار در کتاب درسی، باید بتوانیم بقیه شرکای کتاب درسی را هم وارد بسته یادگیری کنیم که در این میان یکی از مهم ترین شرکای این بسته، کتاب های غیر درسی هستند. کتاب های درسی حتما باید بخشی از کتاب های آموزشی قرار بگیرند و بخش هایی از محتوای آموزشی در قالب مطالعات آزاد دانش آموزان و تأمل و تفکر آنان محقق شود. به خصوص بحث فکر محوری در این بین بسیار مهم و نقش آفرین است.

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین مباحثه دانش آ موزان در کلاس های درس و پویا شدن اندیشه دانش آموز و معلم در کشف و دستیابی به مفاهیم و یافته های تربیتی را مهم دانست و در تشریح چگونگی تحقق این هدف بیان کرد: اینکه ما در کتاب درسی، فهرستی از کتاب های غیردرسی را ارائه کنیم، لازم است ولی به تنهایی کافی نیست و نهایتاً کارساز و مفید نخواهد بود. در حال حاضر وقتی کتاب های درسی را باز می کنیم، اسامی یک سلسله کتاب غیردرسی در پایان کتاب ذکر شده است، اما با کمی تأمل مشخص می شود که برای تدوین این فهرست کار عمیق، تخصصی، همه جانبه و یا حداقل در حد کفایت، صورت نگرفته است. ما باید متناسب با مناطق جغرافیایی مختلف، متناسب با فرهنگ ها و تفاوت های فرهنگی، متناسب با سطوح مختلف دانش آموزان، گروه هایی از کتاب ها را در هر درسی و هر حوزه تربیتی و یادگیری معرفی کنیم.

ذوعلم تاکید کرد آموزش و پرورش باید بتواند بخشی از محتوا را در قالب مطالعه کتاب غیردرسی ارائه کند و گفت: باید از تک ابزاری بودن آموزش در قالب کتاب درسی خارج شویم و به سمت عملیاتی شدن بسته یادگیری برویم. در بعضی حوزه های تربیتی، مانند تفکر و حکمت، قرآن و معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، آداب و مهارت های زندگی، سلامت و تربیت بدنی و حتی حوزه هایی مانند ریاضیات و فنی و یا علوم تجربی، می توانیم درصدی از محتوای آموزشی را براساس آنچه که حوزه تربیت و یادگیری مشخص کرده است، با همان استاندارد محتوایی و مفهومی در قالب مطالعه کتاب های مربوط به آن مفهوم، مباحثه دانش آموزان، ارائه مطلب در کلاس درس، و نوعی خودآموزی و اندیشه ورزی در آن باب ارائه کنیم.

به گفته ذوعلم، تولید و تألیف کتاب ها ی آموزشی غیردرسی تلاشی جدی و مستمر را می طلبد که باید دستگاه های فرهنگی، فکری و دانشگاهی و مراکز پژوهشی، حوزه های علمیه، و انجمن های علمی غیر دولتی در این زمینه همکاری کنند. با توجه به تجاربی که وجود دارد، به طرحی نو برای مدیریت کتابخانه دانش آموزی نیاز داریم تا کتابخانه دانش آموزان توسط خودشان تجهیز، مدیریت و اداره شود. ضمناً باید دسترسی دانش آموزان به کتاب را در محیط مدرسه تسهیل کنیم و شرایطی را فراهم آوریم که به راحتی بتوانند به کتاب های مورد نیاز و دلخواهشان دست پیدا کنند.

وی با بیان اینکه فضای کتابخانه در مدرسه باید برای دانش آموزان فضایی شوق انگیز و دوست داشتنی باشد و فعالیت های کتابخانه ای باید به صورتی جدی و مؤثر شکل بگیرد، افزود: یکی از شاخص های ارزشیابی مدیران باید موضوع میزان توجه به کتابخانه مدرسه باشد و در بازدید از مدرسه ها باید سرکشی به کتابخانه مدرسه و ارزیابی وضعیت آن جزو اولویت ها باشد و فعالیت های کتابخانه مدرسه، مانند تلخیص کتاب، مباحثه درباره کتاب، نقد کتاب و اموری از این دست، به دقت مورد توجه قرار گیرد. باید نقد علمی کتاب را در حد سطح شناختی دانش آموزان باب کنیم و توسعه دهیم. دانش آموزان ما کتاب نمی خوانند تا از آن تقلید کنند، بلکه کتاب می خوانند تا به قدرت تفکر و اندیشه آنان کمک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین باید انجمن های ادبی، انجمن شعر و انجمن حفظ شعر تشکیل دهیم و از وجود دانش آموزان مستعد و علاقه مند در این انجمن ها بهره بگیریم. ارتباط کتابخانه با چهره های ادبی و شعرا و نویسندگان منطقه و استان هم باید مورد توجه قرار گیرد و برای برآورده شدن چنین هدفی باید الگوسازی و نمونه سازی کرد. یعنی دفتر انتشارات و فناوری آموزشی باید با همفکری و همکاری همه بخش های آموزش و پرورش برنامه ای زمان بندی شده داشته باشد تا براساس آن بتوانند، چشم اندازهای پنج یا هفت سال آینده را مشخص و راه های رسیدن به آن ها را هم تعیین کنند و به وضعیتی قابل قبول در وضعیت کتابخانه های مدارس برسند.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: برای تحقق چنین هدفی می توان از برخی استان ها و مدارسی که خودشان دارای انگیزه و شوق بیشتری هستند، شروع کرد تا بتوانند پیشتاز چنین جریانی شوند. در این کار بزرگ حتماً باید از ظرفیت و همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور بهره بگیریم. توجه داشته باشیم که امروز بیش از 15 میلیون دانش آموز در مدارس ما تحصیل می کنند. این ظرفیت بزرگ، برای نهاد کتابخانه های عمومی، فرصتی ارزشمند است و اگر این همکاری ها شکل بگیرند، در امر توسعه کتاب خوانی خیلی مؤثر خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
داریوش مهرجویی می گوید که از مصیبت و مشکلاتی اقتصادی که مردم دارند، ناراحت و غمگین است.

به گزارش خبرنگار ایلنا،17 آذر سالروز تولد داریوش مهرجویی، کارگردان سینمای ایران است. مهرجویی امسال 80 ساله شده است.

او در این روز در صحبتی کوتاه به ایلنا گفت: از مصیبتی که بر مردم گذشته ناراحت و غمگینم، مردم عزادارند و وضعیت معیشتی و اقتصادی مناسبی ندارند، در چنین شرایطی تولد گرفتن معنی ندارد. ترجیح می دهم به جای خنده های زورکی و دروغین و فخرفروشی به مردم، در کنار مردم باشم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه تصویر شهر از افزایش ظرفیت پردیس سینمایی ملت از سینما های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و بازسازی و تجهیز آن در تمامی بخش ها تا دهه فجر امسال خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو ، هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه تصویر شهر درباره آخرین وضعیت تجهیز پردیس سینمایی ملت به عنوان یکی از گزینه های اصلی میزبانی اصحاب رسانه در سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: پردیس سینما گالری ملت در سال 1387 با 4 سالن به ظرفیت 265 صندلی، یک سالن کوچک VIP با ظرفیت 30 صندلی و در مجموع با ظرفیت 1090 صندلی افتتاح شد که با توجه به سازه منحصر به فرد، طراحی خاص و همچنین عدم وجود مراکز تجاری در این بنا و مجاورت با بوستان ملت یکی از مهمترین مراکز فرهنگی _. سینمایی کشور محسوب می شود.

مساعدت شهردار برای حل معضل پارکینگ

وی افزود: به دنبال حل معضل پارکینگ این مجموعه پس از سالیان طولانی با دستور و مساعدت شهردار تهران و معاونت فنی و عمرانی ایشان از اردیبهشت ماه سال جاری بازنگری، توسعه و بازسازی این پردیس سینمایی در دستور کار موسسه تصویر شهر قرار گرفت که در حال حاضر بیش از هشتاد درصد عملیات عمرانی آن انجام و به زمان افتتاح سالن های جدید نزدیک شده است. همچنین این مجموعه علاوه بر در اختیار داشتن بهترین امکانات نمایش با تجهیز شدن به سیستم نمایش Dcinema و صدای دالبی در کلیه سالن ها؛ هم مورد توجه مخاطبان خود بوده و هم تهیه کنندگان و سینماگران از کیفیت صدا و نمایش فیلم هایشان در این پردیس همواره رضایت داشته اند.

میرزاخانی تصریح کرد: از ابتدای سال 1398 با توجه به وظیفه سازمانی موسسه تصویر شهر مبنی بر توسعه و تجهیز فضا و امکانات نمایشی پردیس های تابعه، بررسی های به عمل آمده و مشورت های گرفته شده از مهندسان، طراحان و معماران داخلی به نحوی که مشکلی در فضا های باز و گرافیک محیطی این سازه ایجاد نشود، 7 سالن دیگر به ظرفیت نمایش پردیس اضافه شد که در مجموع ظرفیت پردیس ملت به 1815 صندلی افزایش یافت.

این مدیر فرهنگی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات مجموعه عدم برخورداری از فضای پذیرایی و همچنین پر کردن اوقات فراغت خانواده ها بود که با احداث فودکورت ملت با انواع غذا های ایرانی و فرنگی در طبقه مثبت 2 با ظرفیت 800 نفر و افتتاح آن همزمان با هفتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر در تیرماه سال جاری یکی دیگر از معضلات این مجموعه مرتفع شد.

میرزاخانی درباره فضای نمایشگاه و گالری نیز بیان کرد: گالری پردیس نیز بازسازی و به نورپردازی حرف ه ای مجهز شده است.

افزایش ظرفیت سالن ها و تقویت اینترنت

مدیرعامل موسسه تصویر شهر درباره بازسازی سالن های موجود در پردیس ابراز کرد: در رابطه با سالن های موجود، در هر سالن 20 صندلی به ظرفیت کنونی اضافه و نور های داخلی و سایر امکانات نیز بهسازی شده است.

وی در ادامه گفت: با تغییر کلی ساختار اینترنت این مجموعه در حال حاضر امکان برقراری ارتباط اینترنتی در تمامی طبقات و فضا ها فراهم شده و به منظور تقویت آنتن تلفن های همراه با شرکت های مهم در این باره مکاتبه و هم اکنون زیر ساخت آن در مجموعه تعبیه شده است.

میرزاخانی در پایان از تسهیلات ویژه به مخاطبان درباره رفت و آمد به این مجموعه خبر داد و گفت: طبق توافق انجام شده با شرکت تاکسی اینترنتی، به هر کدام از مخاطبانی که بلیت فیلم مورد نظر خود را به صورت آنلاین از وب سایت پردیس ملت به نشانی www.cinemamellat.com و یا به صورت حضوری در گیشه سینما خریداری می کنند، کد تخفیف اسنپ از 50 تا 100 درصد ارائه می شود.

در پایان یادآوری می شود که امکانات فوق همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی ایران امسال رسما افتتاح و به ناوگان اکران افزوده خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
سینماپرس: محسن محسنی نسب کارگردان سینما همزمان با معرفی هیأت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: جای خالی فیلمسازان انقلابی و ارزشی در هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر نگران کننده است. گویا دست اندرکاران برگزاری جشنواره فجر یادشان رفته که این رویداد برآمده و نشأت گرفته از انقلاب اسلامی است و قاعدتاً باید یکایک دست اندرکاران این رویداد از میان چهره های سرشناس سینمای انقلاب اسلامی برگزیده شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

کارگردان فیلم های سینمایی یورش و شیرهای جوان در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: کسانی که قرار است فیلم های حاضر در مهمترین رویداد سینمایی کشور را انتخاب کنند بایستی از حامیان و فعالان سینمای ارزشی باشند. این نکته ای است که متأسفانه سال ها است جای خالی اش در جشنواره فیلم فجر احساس می شود.

این سینماگر تأکید کرد: ما اگر به زمان برگزاری این رویداد سینمایی که در ایام الله دهه فجر است نگاه کنیم خود به خود متوجه خواهیم شد که با چه رویدادی سر و کار داریم و باید چه رویکردی داشته باشیم. من امیدوارم در همین سال جاری تا دیر نشده در هیأت انتخاب باید بازنگری جدی صورت گیرد و اگر اعضا تغییر نمی کنند حداقل 3-4 فیلمساز برجسته ارزشی دیگر به این هیأت اضافه شوند.

وی سپس با انتقاد از چینش هیأت انتخاب این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: یکی از سوألات بنده از دبیر محترم جشنواره این است که دلیل گزینش مدیران تلویزیونی برای انتخاب آثار مهمترین رویداد سینمایی کشور چیست؟ آقایان کرمی و احسانی درست است که از چهره های انقلابی محسوب می شوند اما مدت ها است که به عنوان چهره های تلویزیونی شناخته می شوند و حضورشان قطعاً در میان اعضای هیأت انتخاب تعجب برانگیز است. قطعاً ما در میان اهالی سینما چهره های موثر، پیشکسوت و فعال کم نداریم که بتوانیم از آن ها برای انتخاب آثار حاضر در این رویداد سینمایی بهره بگیریم.

محسنی نسب با بیان اینکه یکی دیگر از موارد فراموش شده در جشنواره فیلم فجر که به آن می توان عنوان جشنواره فیلم انقلاب را اطلاق کرد، تجلیل از فیلمسازان انقلابی است تصریح کرد: جداً این مورد جای سوأل است که چرا چند سالی است مسئولان جشنواره فجر از چهره های برجسته و فعال سینمای انقلاب اسلامی هیچ شخصی را برای تجلیل انتخاب نکرده اند و اکثریت افرادی که از آن ها تجلیل به عمل آمده است سابقه ای در حوزه سینمای انقلاب نداشته اند.

این فیلمساز متذکر شد: ای کاش یادمان نرود که جشنواره فیلم فجر جشنواره ای انقلابی است و همه چیز در آن باید نشأت گرفته از اهداف، آرمان ها و دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی باشد. از موارد اجرایی و ظاهری این جشنواره گرفته تا موارد محتوایی و باطنی آن باید نشأت گرفته از معنویات باشد و اگر چیزی غیر از این باشد این جشنواره نه جشنواره فیلم فجر است و نه انقلاب!

کارگردان فیلم های سینمایی یاس های وحشی و آخرین مرحله در خاتمه این گفتگو تأکید کرد: امیدوارم در جشنواره سی و هشتم فیلم فجر ما شاهد حضور خانواده های شهدا، حس و فضای انقلابی و آثار توأم با معنویات باشیم و دست اندرکاران جشنواره از این پس به فکر فضاسازی آرمان های انقلاب در این رویداد باشند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور در خصوص لزوم پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی تأکید کردند: دستگاه های امنیتی و قضایی باید ورود جدی به سینما داشته باشند و دست جریان سکولار، غرب گرا، انحرافی، مبتذل سازان و انتلکتوئل ها را از سینما کوتاه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش سینماپرس چند سالی است که به واسطه سیاست گذاری های انحرافی و غلط مسئولان فرهنگی و سینمایی، سینمای ما کمتر نشان و رنگ و بویی از فرهنگ غنی و ارزشمند ایرانی-اسلامی دارد و در عوض فیلم های متعارض با دین، انقلاب اسلامی و... به کرات تولید می شوند. فیلم هایی تلخ، سیاه و نهیلیستی سرشار از ترویج روحیه یأس و ناامیدی در جامعه و به ویژه نسل جوان!

این اتفاقات شوم در حالی است که سینمای جمهوری اسلامی ایران می تواند بستری برای ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی محسوب شده و الگویی برای کشورهای اسلامی و منطقه باشد اما از آنجا که مدیران سینمایی و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه ای برای این اتفاق ندارند ما مدت ها است شاهد این اتفاق نیک نبوده ایم!

مدیران سینمای کشور هنوز به این میزان درک نرسیده اند که سینما به عنوان یک سازه زیباشناختی با فرهنگ و مولّفه های فرهنگی تعریف می شود و آن ها هرگز نباید اجازه تولید به فیلم های ضدفرهنگی و ضدارزشی سرشار از ابتذال و لودگی را بدهند و جامعه را به سیاهی و تباهی بکشانند.

اما مهمترین نکته در این میان آن است که بسیاری از سینماگران ولایتمدار، انقلابی، مومن و متعهد، معتقدند که دیگر آنقدر اوضاع و احوال هنرهفتم آشفته شده که نیاز است دستگاه های امنیتی و قضایی برای پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی به سینما ورود کنند و جلوی ادامه حرکت، مبتذل سازان، معاندان و منافقان در سینما را بگیرند؛ درست مانند اتفاقی که اخیراً برای فیلم خانه پدری به کارگردانی کیانوش عیاری افتاد.

در همین رابطه 8 تن از سینماگران و کارشناسان مطرح فرهنگی کشور خانم ها و آقایان: پرویز فارسیجانی، لاله افتخاری، مریم پوریامین، محمدصادق کوشکی، شهاب شهرزاد، سیدهادی منبتی، ماشاالله شاهمرادی زاده و حمید بهمنی با سینماپرس گفتگوهایی انجام دادند که ماحصل آن برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

فارسیجانی: دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی باید با ولنگاری فرهنگی مقابله نمایند/ مدیران سینمایی و اعضای شوراها اگر صلاحیت ندارند باید تغییر کنند!

پرویز فارسیجانی مدیرکل سابق مطالعات و توسعه دانش و مهارت های سینمایی سازمان سینمایی در خصوص لزوم ورود دستگاه های امنیتی و قضایی به سینما برای پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی گفت: اوضاع فرهنگ و هنر بالاخص سینما بحرانی است و اگر قوه قضائیه و نهادهای امنیتی به این آشفته بازار ورود نکنند اوضاع قطعاً فاجعه بارتر خواهد شد. دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی باید با ولنگاری فرهنگی مقابله کنند چرا که ولنگاری فرهنگی به جامعه و ارزش ها ضربه می زند. وظیفه سینماگران رعایت اخلاقیات در چارچوب و قوانین و شرایط جمهوری اسلامی ایران است و اگر از آن عدول کنند باید با آن ها برخورد شود؛ به سینماگری که فیلمش توقیف می شود باید تذکر داده شود و دیگر اجازه ساخت هیچ اثری را به وی ندهند تا در حدود قانون ورود پیدا کند. عرصه فرهنگ و هنر بسیار مهم است و زمانی که متولیان حوزه فرهنگ نسبت به آن بی توجه هستند ضرورت دارد که حتماً قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر دستگاه ها و نهادهای امنیتی نسبت به آن ورود کنند.

افتخاری: دستگاه قضایی باید با تمام توان در مقابل مسئولانی که به آثار شائبه دار مجوز تولید و پخش می دهند ایستادگی کند

دکتر لاله افتخاری عضو سابق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این باره اظهار داشت: دستگاه قضایی باید با تمام توان در مقابل هنرمندانی که قانون را دور می زنند و مسئولانی که به آثار شائبه دار مجوز تولید و پخش می دهند ایستادگی کند؛ همین که امروزه شاهد آن هستیم که ایستادگی قوه قضائیه که منجر به جلوگیری از نمایش یک فیلم شد، خوراک رسانه های معاند و بیگانه شده نشان از آن دارد که عملکرد مسئولان قضایی بسیار درست و به جا بوده و از این به بعد هم آن ها باید در همین چارچوب با تمامی خاطیان و متخلفان برخورد کنند. دشمنان نظام و انقلاب اسلامی مدت ها است که می خواهند بین هنرمندان و نظام فاصله بیندازند، به همین علت هم از این بیانیه اخیر برخی سینماگران سوء استفاده کرده و توسط تریبون های شان آن را در بوق و کرنا کرده اند. این اتفاق نشان از آن دارد که هنرمندان ما باید با افزایش بصیرت مانع از اتفاقاتی مشابه بشوند و خوراک خبری برای رسانه های معاند را فراهم نکنند.

پوریامین: با گماردن افراد غیرمتعهد و غیرکارشناس در شوراهای نظارتی اتفاقات غیرقابل جبرانی به وقوع می پیوندد/ حقوق شهروندی مردم بسیار آسیب دیده است

مریم پوریامین کارشناس سینما و عضو سابق شورای پروانه نمایش سینمای خانگی در خصوص پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی گفت: دستگاه قضا در هر حوزه ای که تخلف صورت می گیرد باید وارد میدان شود؛ در این زمینه هیچ تفاوتی میان حوزه فرهنگ و هنر با دیگر حوزه ها نیست. ما باید راه فرار از قانون و قانون گریزی را مسدود کنیم. ما باید به سینماگران بفهمانیم که این نوع رفتارشان اشتباه است. از این رو وقتی خلافی صورت می گیرد دستگاه محترم قضا باید وارد میدان شود و با مجرمین برخورد جدی کند. بنده معتقدم کسانی که به عنوان ناظر در سازمان سینمایی حضور دارند و مانع برخی آثار فرهنگی خلاف قانون نمی شوند و حتی راه را برای نمایش آن ها هموار می کنند مجرمند و باید پاسخگوی اتفاقات پیش آمده در سینمای کشور باشند.

کوشکی: وزارت ارشاد و سازمان سینمایی کوتاهی های بسیاری انجام می دهند/ سال های اخیر ارتباطات مشکوکی بین برخی سینماگران با سفارتخانه های اروپایی شکل گرفته است

محمدصادق کوشکی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و کارشناس فرهنگی نیز با انتقاد شدید از وضعیت این روزهای سینمای کشور اظهار داشت: وزارت ارشاد و سازمان سینمایی کوتاهی های بسیاری انجام می دهند و مراعات و مماشات با آن ها هیچ معنا و مفهومی ندارد چرا که این دستگاه ها موظفند برای ارتقای رشد فرهنگ عمومی جامعه و تعالی انسان ها تلاش کنند! دادستان نماینده حفاظت از منافع عمومی است. وقتی اتفاقی به ضرر امنیت اخلاقی و اجتماعی و اعتقادی جامعه است باید دادستانی ورود کند چرا که ورود دادستانی به سینما برای حراست از امنیت اخلاقی و اعتقادی جامعه ضروری است. کسانی که به ورود دادستانی معترض هستند قطعاً معنی واژه دادستان را نمی فهمند. دادستان باید مدافع حقوق و امنیت و حریم جامعه باشد. اگر این کار را دادستان نمی کرد باید خرده می گرفتیم نه حالا که با درایت و تدبیر و هوشمندی به این قضیه ورود کرده اند.

شهرزاد: مدیران سینمایی با بازی های سیاسی باعث تخطئه آیین و سنن و باورهای اسلامی در هنرهفتم شده اند/ ورود نهاد قضایی به حوزه سینما ضروری است

شهاب شهرزاد نویسنده و منتقد سینما در خصوص لزوم ورود دستگاه های امنیتی و قضایی به سینما برای پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی گفت: مدیران سینمایی با بازی های سیاسی باعث تخطئه آیین و سنن و باورهای اسلامی در هنرهفتم شده اند و وقتی سیاست و هنر و مدیریت فرهنگی آلوده به هم می شوند هیچ چاره ای به جز دخالت نهادهای ناظر مانند قوه قضائیه نیست. ورود نهاد قضایی به حوزه سینما ضروری است، به خصوص وقتی مدیریت فرهنگی درگیر بازی سیاسی می شود طبیعی است که نهاد قضایی وارد شود و جلوی برخی اتفاقات و اقدامات شوم را بگیرد.

منبتی: خودباختگی فرهنگی در قشر هنرمندان سینما و تئاتر به چشم می خورد/ چرا ما دین مان را نسبت به فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی ادا نکردیم؟

سیدهادی منبتی کارشناس فرهنگی و مدیرعامل اسبق موسسه تصویرشهر نیز در این باره اظهار داشت: متأسفانه خودباختگی فرهنگی در قشر هنرمندان سینما و تئاتر بیداد می کند و این خودباختگی باعث شده تا ما در زمینه ترویج و اشاعه فرهنگ ارزشمند ایرانی-اسلامی کم کاری های بسیاری را شاهد باشیم. متأسفانه گویا برخی هنرمندان احساس می کنند که اگر در خصوص ترویج و اشاعه فرهنگ ایرانی-اسلامی کاری انجام دهند جایگاه شان پایین می آید. این به دلیل کم کاری متولیان فرهنگی است که در این سال ها نتوانسته اند لزوم توجه به این فرهنگ ارزشمند را برای هنرمندان تبیین کنند و به همین علت هم هیچ کار آنچنانی و درخور انقلابی که وجهه اش فرهنگی باشد در این سال ها تولید نشده است.

شاهمرادی زاده: فراماسونرها و صهیونیست ها تسلط شدیدی بر سینما دارند/ باید جلوی جریانی که برخلاف مسیر آرمان های انقلاب گام برمی دارند ایستاد

ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان سینما در خصوص لزوم ورود دستگاه های امنیتی و قضایی به سینما برای پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی گفت: فراماسونرها و صهیونیست ها تسلط شدیدی بر سینما دارند، آن ها محتوای فیلم های سینمای ایران را تبیین و ترسیم می کنند و به همین علت است که امروزه اکثریت فیلم هایی که در کشور تولید می شوند با محتوای حمایت از تک فرزندی، عدم ازدواج و تشکیل خانواده و سرشار از تلخی و سیاهی و تباهی، یأس و ناامیدی اند. بنده بارها در دیدار با برخی مسئولان و نمایندگان در خصوص محتوای فاجعه بار آثار سینمایی توضیحاتی را ارائه داده ام؛ این مایه شرمساری است که بسیاری از فیلم های سینمای جمهوری اسلامی ایران به اسلام، انقلاب، ایران و ایرانی توهین می کنند. جلوی این روند شوم و ناپسند باید گرفته شود.

بهمنی: ورود جریان سکولار، غرب گرا، انحرافی و غیردینی باعث شده تا ما در سینما تحت لوای تفکرات انتلکتوئل ها باشیم

حمید بهمنی کارگردان سینما نیز در این باره گفت: ورود جریان سکولار، غرب گرا، انحرافی و غیردینی باعث شده تا ما در سینما تحت لوای تفکرات انتلکتوئل ها باشیم، این در حالی است که ما نباید اجازه بدهیم ساختار فرهنگی کشور مورد تاخت و تاز عده ای روشنفکرنما قرار بگیرد و فرهنگ غنی و ارزشمند ایرانی-اسلامی در سینمای ما جایی نداشته باشد. ما نباید اجازه دهیم برخی اشخاص با فیلم هایی مانند خانه پدری از ما سوء استفاده کنند؛ بنده ضمن تقدیر از تلاش ارزشمند قوه قضائیه در خصوص برخورد با این فیلم معتقدم که دستگاه قضایی باید دقت بیشتری داشته باشد و در حوزه هنرهفتم ورود جدی تری کند. چرا بخش عمده ای از مردم مومن و ولایتمدار و معتقد سال ها است جرأت سینما رفتن با خانواده های شان را ندارند؟ این ها نشانه ای از ناامنی فرهنگی و اعتقادی و اجتماعی است؛ این ها نشانه ای از بی هویت شدن سینمای ما است. اینجا است که دستگاه های امنیتی و قضایی باید ورود جدی به سینما داشته باشند و قاطعانه جلوی مسببان این فجایع فرهنگی را بگیرند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران- ایرنا- کتاب پژوهش سینمایی تالیف محمد تهامی نژاد با نگاهی بینارشته ای به حوزه پژوهش در سینما رونمایی شد.

آیین رونمایی از کتاب پژوهش سینمایی تالیف محمد تهامی نژاد سه شنبه 19 آذر با حضور محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره، علیرضا رضاداد مشاور ارشد سازمان سینمایی، محمدمهدی طباطبایی نژاد معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، محمد تهامی نژاد، احمد ضابطی جهرمی، شهاب الدین عادل، مرتضی رزاق کریمی قائم مقام مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و جمعی از اهالی سینمای مستند و علاقه مندان در سالن شماره دو پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

تلاش برای رسیدن کتاب به جشنواره سینماحقیقت

در ابتدای این مراسم محمد حمیدی مقدم و محمد تهامی نژاد برای رونمایی از کتاب پژوهش سینمایی روی صحنه حضور پیدا کردند و حمیدی مقدم، گفت: بسیار خوشبختم که در بدو ورود به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با پیشنهادی بسیار جذاب انتشار و رونمایی از این کتاب همزمان با جشنواره سینماحقیقت رو به رو شدم و این اتفاق آنقدر برای من مهم بود که تلاش کردم تا این اثر به جشنواره برسد و از این بابت از آقای تهامی نژاد ممنونم.

وی ادامه داد: معتقدم مسیر پیشرفت سینما نیازمند پژوهش و تحقیق است و کشورهای بزرگ به این حوزه بسیار توجه می کنند، آقای تهامی نژاد در این زمینه سال ها فعالیت کرده و چهره ای بسیار شاخص در حوزه پژوهش هستند.

دبیر جشنواره سینماحقیقت با اشاره به خصلت شاخص تهامی نژاد، بیان کرد: آنچه من در طی این سال ها از کارهای آقای تهامی نژاد دیده ام در دو کلمه خلاصه می شود، دقیق و عمیق بودن. همچنین از استاد تهامی نژاد قدردانی می کنم که با تمام مشغله خود در شورای سیاست گذاری جشنواره سینماحقیقت که برای نخستین بار شکل گرفت شرکت کردند و رهنمودهای بسیار دقیق و مهمی ارائه کردند که بسیار موشکافانه بود.

پژوهش سینمایی ؛ تجمیع تجربیات جهانی و داخلی مستندسازان

سپس محمد تهامی نژاد درباره این اثر گفت: برای من باعث افتخار است که کتابم در جشنواره سینماحقیقت ارائه می شود وباید بعدها قضاوت شود کتاب ارزش دارد یا نه؟ این کتاب نتیجه سال ها کار من است که گاهی پیوسته و گاهی ناپیوسته بوده و به هر صورت اثر به نتایج مدنظر من رسیده است. ممکن است پژوهش گاهی ناکامل باشد ولی محقق تقریبا کوشش خود را انجام می دهد و اهداف و پرسش ها را بیان می کند. من در مقدمه نوشتم این کتاب آثار تجربیات جهانی و داخلی مستندسازان است چه نظری و چه عملی.

این پژوهشگر ادامه داد: امیدوارم کتاب خوانده و نقد شود تا بتوانم تغییرات مثبت را در آن اعمال کنم. آنچه در کتاب بیشتر مورد توجه من بوده است اجماعی از سینمای مستند ایران است که امیدوارم مورد توجه شما قرار بگیرد. از دوستان مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بسیار بابت زحماتی که جهت انتشار کتاب به خرج دادند، سپاسگزارم.
سپس حمیدی مقدم و تهامی نژاد از کتاب پژوهش سینمایی رونمایی کردند.

بخش دیگر این مراسم به معرفی کتاب توسط احمد ضابطی جهرمی و شهاب الدین عادل اختصاص داشت . ابتدا ضابطی جهرمی درباره تازه ترین اثر تهامی نژاد بیان کرد: چه افتخاری بالاتر از اینکه من برای مراسم رونمایی و معرفی اثری فوق العاده ارزشمند به این جمع دعوت شدم، به هر حال من دانشجوی کوچکی در این رشته هستم و برای این مقوله هم گاهی ذوق و شوق نشان می دهم، حوزه ای که آقای تهامی نژاد در آن تبحر دارند و ما هم از دانش ایشان بهره می بریم.

وی ادامه داد: مرکز امسال از یک کتاب تولیدی خود رونمایی کرده است، البته می دانم مرکز در شرایط سختی است، سینمای مستند با دو بال پرواز می کند، دانش و پژوهش و تولید. این کتاب لاغر است و از این بابت غصه خوردم اما یک کار خارق العاده از آب درآمده است که کار 20 کتاب را انجام می دهد و مرکز باید از این بابت خوشحال باشد، اینجا بحث کمیت نیست و کتاب به اندازه 20 اثر آموزنده است.

این سینماگر تاکید کرد: باید به مولف یک کتاب عالمانه و آموزنده گفت دست مریزاد، با شوق وافر این کتاب را خواندم و بسیار آموختم، ما در این جلسه کتاب را معرفی می کنیم. من به سهم خودم مطالعه این کتاب را به علاقه مندان و دانشجویان حوزه سینمای مستند توصیه می کنم. کتاب در 290 صفحه تالیف شده است، عنوان روی کتاب پژوهش سینمایی، کشف سوالی درباره جهان، پرسشی درباره شکل برای فیلم مستند است البته به عقیده من بیشتر از این عنوان در کتاب علم و دانش وجود دارد و هر فصلی خواندم یادداشت برداشتم.

جان کلام کتاب؛ در هر روش پژوهش در سینما زیبایی وجود دارد
ضابطی جهرمی با اشاره به ارزش والای کتاب پژوهش سینمایی ، گفت: کتاب در 12 فصل تصنیف شده است، یعنی مافوق تالیف است. آقای تهامی نژاد نگینی برای این انگشتر (کتاب) دارند، جان کلام اثر این است که در هر روش پژوهشی برای سینما یک زیبایی وجود دارد که باید کشف و معرفی شود. از ایشان اجازه می گیرم و می گویم سینما کشف روش پژوهشی را برای خود انجام داده است و از طریق سینمای مستند می تواند این زیبایی را با نگاه علمی به نمایش بگذارد.

او سپس یادداشت خود را درباره بخش اول کتاب برای حضار قرائت کرد.

سپس شهاب الدین عادل درباره رونمایی از کتاب پژوهش سینمایی در جشنواره سینماحقیقت بیان کرد: خیلی خوشحالم که خلاف آخرین باری که در این جشنواره کتابی رونمایی کردیم و استقبالی از آن صورت نگرفت، امروز برای رونمایی از این کتابی علاقه مندان حاضر شده اند. من فکر می کنم یکی از دلایل این مسئله نام آقای تهامی نژاد باشد، ایشان دوست دیرین من است، ما از یک محیط دانشگاهی آمده ایم و او انسانی وارسته و انتقادپذیر است. من افتخار این را داشتم که چند بار کتاب را بخوانم، ایشان به من ماموریت داد تا به کتاب نگاهی بیندازم و نظرات خود را بیان کنم.

وی ادامه داد: کتاب در حوزه آکادمیک و پژوهشی نوشته شده و شامل پژوهش هایی است که ایشان به عنوان یک استاد در مراکز آموزشی تدریس کردند و همانطور که ایشان گفتند کتاب ترکیبی از تجربیات داخل و خارج از کشور در زمینه سینمای مستند است. نام آقای تهامی نژاد نیازی به معرفی و توضیح من ندارد، ایشان در طی این سال ها نشان داده اند که روح و دانش مورد نیاز برای یک محقق را بیشتر از حد انتظار دارا هستند. ما سه نفر در حوزه پژوهش فعالیت کرده ایم و می دانیم که انتشار کتاب در این زمینه تا چه اندازه مهم و ارزشمند است.

نخستین کتاب سینمایی که دارای جنبه تئوریک و عملی است
عادل سپس با اشاره به بخش های مختلف کتاب، بیان کرد: در بخش اول کتاب به کلیه پژوهش هایی که برای زیرساخت سینمای مستند تجربه شده اختصاص دارد و بخش دوم درباره فرآیند ساخت فیلم مستند است. این کتاب آینه تمام عیاری از فرآیند پژوهش و تولید فیلم مستند را در اختیار مستندسازان قرار می دهد و برای نخستین بار کتابی در حوزه مستند نگاشته شده که دارای جنبه تئوریک توام با عملی است. آنچه در بخش اول کتاب ذکر می شود فقط به معنای پژوهش برای فیلم مستند نیست و در حوزه سینمای داستانی هم قابل ارجاع است.

این پژوهشگر با اشاره به شخصیت تهامی نژاد در حوزه پژوهش، گفت: ساختار روحیه پژوهشگری آقای تهامی نژاد در قلم شان تبلور پیدا کرده است و وقتی کتاب را می خوانیم فرصتی برای انتقاد به مخاطب دست نمی دهد. ما در نشستی که درباره کتاب داشتیم ایشان با تامل و آرامش خود بسیار راحت نکات را پذیرفتند و به من پاسخ دادند که بسیار لذت بردم. من تلاش می کنم تعدادی از این کتاب ها در اختیار دانشجویان حوزه سینمای مستند قرار بگیرد تا از این اثر درس و از آقای تهامی نژاد الگو بگیرند. من اصلا اهل تعارف نیستم و آقای تهامی نژاد در سال های گذشته تاکنون آنقدر فعالیت تحقیقاتی انجام داده است که نیازی به سخن گفتن ما ندارند.

نگاهی بینارشته ای به پژوهش در حوزه سینما
تهامی نژاد گفت: در بنیاد نهادن کتاب شاهنامه من متنی را از فردوسی خواندم که اشتیاق خود را درباره نگارش شاهنامه بیان می کند و یکی از نخستین متن ها و روش ها درباره پژوهش است. من در نگارش این کتاب تلاش کردم پژوهش برای سینما را بینارشته ای در نظر بگیرم، یعنی این پژوهش از سویی با علم در ارتباط است و از سوی دیگر با ذوق و هنر. به نظرم پژوهش درباره سینما نمی تواند از این دو حالت خارج باشد. من در کتاب درباره اینکه یک مستندساز برای بیان واقعیت چه روشی را باید اتخاد کند نوشتم، هنرمندان درک خود از واقعیت بیرونی را در قالب فیلم بیان می کنند و معنای پژوهش در حوزه سینما یک فعالیت مطلق علمی نیست.
در بخش پایانی تهامی نژاد گفت: من در تقسیم بندی کتاب به این نتیجه رسیدم که اغلب مستندسازان با پژوهش روش مند سر صحنه نمی روند اما ممکن است دستیابی ما به واقعیت هم نتایج خوب و زیبایی داشته باشد، گفتم در همین روش هم از شش گام ابوسعید ابوالخیر استفاده کنیم که ساده ترین روش پژوهش است. پژوهش سینمایی به عنوان یک روش بینارشته ای در کتاب مورد توجه من بود و به مطالعه بخش زیادی از آثار تئوریک امروز جهان پرداختم تا بتوانم از فضای جهان نظریه پردازی جهان آگاه شوم.

سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت از 18 تا 25 آبان در پردیس سینمایی چارسو به دبیری محمد حمیدی مقدم برپاست. این جشنواره در بخش مسابقه ملی شامل 62 فیلم است. از این تعداد 27 فیلم به گونه مستند کوتاه، 15 فیلم به گونه مستند نیمه بلند و 20 فیلم به گونه مستند بلند اختصاص دارند که کامران شیردل، یونس شکرخواه، سیف الله صمدیان، پیروز کلانتری، حبیب احمدزاده، محمدحسین مهدویان و مونا زندی داوری برای انتخاب برترین مستندها را در این بخش به عهده دارند.

همچنین در بخش مسابقه بین الملل امسال که حدود شش هزار فیلم از بیش از 100 کشور جهان متقاضی شرکت در آن بوده اند، 54 فیلم در 7 بخش مسابقه و غیررقابتی پذیرفته شده اند. در بخش مسابقه بین الملل به تفکیک 8 مستند کوتاه، 8 مستند نیمه بلند و 8 مستند بلند نمایش با یکدیگر رقابت می کنند. همچنین نمایش های ویژه شامل 8 فیلم و پرتره شامل 8 فیلم است.

جایزه شهید آوینی ویژه نمایش و تقدیر از فیلم های مستند منتخب حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه نیز برای ششمین سال متوالی، به عنوان بخش ویژه جشنواره بین المللی سینماحقیقت برگزار می شود و امسال 29 فیلم در آن شرکت دارند و داوری این بخش به عهده محمدمهدی طباطبایی نژاد، مسعود فراستی و مهدی قربان پور است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حوزه / یک برنامه ساز کودک اظهار کرد: برای اعتلای سینما کودک، اولین قدم این است که این حوزه را از خشونت عاری کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

رضا فیاضی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرگزاری حوزه درباره ظرفیت سینمای کودک در پرداختن به موضوعات دینی و قرآنی گفت: اگر بخواهیم ژانری را برای پرداختن به موضوعات قرآنی در سینما انتخاب کنیم شایسته ترین حوزه به نظرم سینمای کودک است، چون در این ژانر کودک تربیت شده و سلیقه اش شکل می گیرد، برای همین اگر بتوان مخاطب را از این سن با موضوعات دینی آشنا کرد، دست آوردهای آن بسیار گسترده خواهد بود.

وی افزود: برای بزرگسال می شود با زبان خطابه جذب مخاطب کرد، اما این اتفاق را برای سینمای کودک نمی توان رقم زد. کودک نیاز دارد تا مفاهیم با زبان خودش به او منتقل شود. این اتفاق متاسفانه در شرایطی فعلی به شکلی مطلوب در آثار این ژانر رخ نمی دهد، چون عموماً سعی می شود پیام هایی یا شکل پند و اندرز داشته باشد یا این که به صورت دستوری به کودک گفته شود چه کاری انجام دهد. این دو روش بارها آزموده شده و هیچگاه منتج به اتفاق خوش نشده است.

این بازیگر ادامه داد: چندی پیش یک فیلمنامه خواندم که قرار بود تبدیل به یک انیمیشن کودکانه شود، اما در آن کار به اندازه ای خشونت ترویج شده بود که به نظرم تولید نشدن آن بهتر از ساخته شدن کار بود. این نگاه غلط نشان می دهد ما سینما کودک را به درستی نشناخته ایم، والا باید بدانیم کودک به دنبال جنگ نیست، بلکه او آرامش و مهربانی می خواند. در ضمن چرا ما باید در داستان های دینی خود از شخصیت ها مثبت چهره ای صرفا جنگجو نشان دهیم، چون باور من است تاکید به روی رفعت و مهربانی بهتر می تواند در آثار نمایشی جواب دهد.

فیاضی تاکید کرد: مشکل بعدی که به نظرم به شدت برای سینمای کودک ما آزار دهنده شده، الگو برداری از کارهای غربی است، زیرا به واسطه کم کاری ما در حوزه کودک، آثار خارجی سلیقه کودکان ما را به سمت خود متمایل کرده اند، برای همین کارهایی که هم در این زمینه تولید می شود به نوعی سعی دارد همان فرهنگی غربی را ترویج کند. ریشه های این اتفاق به نظرم از تلویزیون آغاز شد، چون وقتی انیمیشن های خارجی بدون کنترل از سیما پخش شد، طبیعی است بعد از مدتی سلیقه کودک نیز به همان سمت سوق پیدا کند.

وی اضافه کرد: تغییر سلیقه ای که در کار کودک پیش آمده، سبب خواهد شد که نسل آینده ما دیگر به قهرمانان دینی و ملی خود دلبستگی قلبی نداشته باشند و تنها آمال و آرزویشان قهرمان های پوشالی غرب باشد. این اتاق در حال رخ دادن است، ولی متاسفانه همه مدیران خود را به خواب زده اند و انگار قرار نیست فرد یا گروهی فکری به حال این وضعیت بکنند.

وی در انتها گفت: نقش آموزش و پرورش از اصلاح وضعیت موجود به نظرم بسیار حائز توجه است، چون اگر این سازمان بتواند روی نگاه کودکان کار کند و به آنها یادآور شد که ما چه قهرمانانی در تاریخ خود داریم آنها به این شخصیت ها علاقمند خواهند شد، البته همانگونه که گفتم سینما و تلویزیون نیز از همین امروز باید به فکر تولید کارهای خوبی در این حوزه باشند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
بازیگر سینما و تلویزیون گفت: برای گرفتن مالیات باید سراغ عده ای بروند که بنگاه املاک و ماشین و دم و دستگاه های آن چنانی دارند و تهیه کننده هم می شوند. اتفاقاً به شخصه ناراحت هم نمی شوم. یا مالیات را از بازیگری بگیرند که این قدر درآمد دارد و دستمزد گرفته که الآن تهیه کننده هم شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ؛ عبدالرضا اکبری، بازیگر تلویزیون و سینما در واکنش به طرح معافیت مالیاتی هنرمندان و نظرات گاه متناقضی که در این بین نیز وجود دارد، در گفتگو با خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا بیان کرد: به نظرم اگر کل جامعه هنری را در نظر بگیرم، اجرای این طرح جای انتقاد ندارد و اتفاقاً مایه دلگرمی ما هنرمندان است.

وی افزود: این طرح برای امروز هم نیست هرچند ما قبلاً همیشه مالیاتمان را تمام و کمال پرداخت می کردیم و چه بسا به اندازه کافی هم مالیات داده ایم؛ حتی همان زمانی که خود من در دهه 60 و 70 حتی فرصت سر خاراندن را هم نداشتم مالیات می دادم و تهیه کننده در لحظه قرارداد این مبالغ را کسر می کرد.

پولی در بساط نیست جز اینکه پدر پولدار و ارث آنچنانی در کار باشد

این بازیگر در عین حال گفت: شاید در بین بازیگران برخی پرکار باشند و گرفتن مالیات از آنان ایرادی نداشته باشد اما واقعاً خیلی های دیگر کار نمی کنند؛ همین طور که خود من نیز بعد از سریال آنام لااقل به خاطر گزیده کاری، نخواسته ام در هر فیلم وسریالی بازی کنم.

باید سراغ عده ای بروند که بنگاه املاک و ماشین و دم و دستگاه های آن چنانی دارند و تهیه کننده هم می شوند. اتفاقاً من به شخصه ناراحت هم نمی شوم. مالیات را از بازیگری بگیرند که این قدر درآمد دارد و دستمزد گرفته که الآن تهیه کننده هم شده است.

اکبری تأکید کرد: یکی مثل من شخصاً به خودم سختی می دهم اما خیلی ها واقعاً پیشنهادی برای بازی ندارند؛ خب این ها چه گناهی دارند؟ ممکن است چندسال هم از این سینما درآمدی نداشته باشند، این ها چه کنند؛ باید مالیات بدهند؟

بازیگر سریال معمای شاه خاطرنشان ساخت: این را هم بدانید که پرکارترین هنرپیشه ها هم صرفاً یک دوره خاصی دارند. وگرنه اکثریت بی بضاعت هستند و با همه این شهرت و روی پرده آمدن ها گاه از خودشان هم خانه ندارند؛ جز اینکه پدر پولدار و ارث آنچنانی داشته باشند!

دوره پرکاری من که خبری از این دستمزدها نبود

وی در عین حال گفت: معافیت مالیاتی هنرمندان را نباید اجحاف در حق مردم یا تبعیض دانست. بالاخره شرایط کلیت جامعه هنری سخت است. خیلی ها با نبود پیشنهاد و دستمزد حداقلی مواجه اند، هرچند که ممکن است این وسط هم برخی مثل سوپراستارها درآمد داشته باشند اما این ها نیز در اقلیت اند.

اکبری همچنین گفت: سخت است که بتوان سیستمی تنظیم کرد برای اینکه فهمید بالاخره چه کسی پرکار است و از او مالیات گرفت. فقط عده ای پر کارند. البته این درآمد برای این دوره و زمانه است وگرنه همان سال هایی که من بسیار هم پرکار بودم از این دستمزدهای بالا خبری نبود.

این بازیگر با اشاره به اینکه کار کردن ما در این تلویزیون و سینما هر از گاهی است، گفت: ما مثل یک کارمند ساده هم نیستیم که استخدام جایی باشیم و مزایای بازنشستگی هم بگیریم. این معافیات مالیاتی نیز صرفاً برای چندوقت است وگرنه ما خیلی قبل تر اظهارنامه پر می کردیم و مالیات هم می دادیم.

خیلی ها با نبود پیشنهاد و دستمزد حداقلی مواجه اند، هرچند که ممکن است این وسط هم برخی مثل سوپراستارها درآمد داشته باشند اما این ها نیز در اقلیت اند.

گرفتن مالیات از هنرمند، چه دردی را از جامعه دوا می کند؟

بازیگر فرزند صبح اظهار کرد: واقعاً الآن همه نگرانی های جامعه برطرف شده و تنها مشکل، همین مالیات ندادن هنرمندان است؟ گرفتن این رقم ها از هنرمندی که در این شرایط است، چه دردی را از جامعه دوا می کند!

وی با این حال گفت: البته همین الان هم دیوار من از همه کوتاه تر است؛ وگرنه اگر همه بدهند من هم می دهم. لااقل بروند و این مالیات را از سرمایه گذاری بگیرند که سراغ فیلمسازی می آید و دستمزد من و عوامل را هم او می دهد.

اکبری اعتقاد کرد: من بازیگر که سرمایه ای ندارم؛ باید سراغ عده ای بروند که بنگاه املاک و ماشین و دم و دستگاه های آنچنانی دارند و تهیه کننده هم می شوند. اتفاقاً من به شخصه ناراحت هم نمی شوم. یا مالیات را از بازیگری بگیرند که این قدر درآمد دارد و دستمزد گرفته که الآن تهیه کننده هم شده است.

انتهای پیام/4139/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
عبدالله علیخانی در خصوص ساخت سینما در کشور و استقبال مردم از این موضوع توضیحاتی ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : شفاف بولتن نیوز سینما پرس

عبدالله علیخانی تهیه کننده و بازرس انجمن سینماداران، درباره وضعیت سالن سازی کشور در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: خوشبختانه سالن سازی در حال رشد است و هر روز بر تعداد سالن های سینمای ما افزوده می شود. مانند تمام کشور های پیشرفته و صاحب سینما، پردیس های چند سالنه به خصوص در مراکز استان ها و شهر های بزرگ، ساخته شده و حتی در شهر های کوچک و کم جمعیت نیز سعی شده در یک ساختمان سینمایی، دو سالن در نظر گرفته شود و از تک سالن بودن به دور باشیم.

این تهیه کننده افزود: ساخت سینما های تک سالنه و قدیمی کم کم رو به انقراض است و به جای آن ها ساخت سینما های چند سالنه در دستور کار قرار می گیرد. البته در این بین استثناهایی وجود دارد؛ هنوز برخی شهر ها دارای سینما های قدیمی و تک سالنه هستند که بهتر است با این روندی که می بینیم آن ها نیز در آینده سر و سامان می گیرند.

علیخانی ادامه داد: ساخت پردیس های سینمایی با امکانات بروز و مناسب، به کلیت سینما کمک می کند؛ چون استقبال مخاطب بیشتر خواهد شد البته این موضوع در کنار ساخت فیلم های خوب و جذاب بهتر هم می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
برگزاری مراسم فرهنگی برای آدم های بی حاشیه سینما که بی سر و صدا در سینمای ایران حضوری مستمر داشتند قطعا به نفع سینمایی است که گاهی خیلی از این چهره ها غفلت کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

بر این اساس از چندی پیش کانون کارگردانان سینمای ایران با همکاری بنیاد سینمایی فارابی همت کرده تا مراسم تجلیل از هنرمندان را برگزار کند و در ادامه این سلسله جلسات قرار است شنبه (23 آذر) ساعت 16 از عبدا... باکیده در سالن زنده یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی تجلیل به عمل آید.

عبدالله باکیده از فیلمسازانی است که اسمش با دفاع مقدس گره خورده. قدم های باکیده در سرپا نگه داشتن سینمای دفاع مقدس از فیلم هایی مانند پوتین و صلیب طلایی تا سریال هایی چون نبردی دیگر ، بچه های هور و میهمانی از بهشت تداوم داشته و انگار هنوز که هنوز است در حال و هوای کوچه و پس کوچه های خرمشهر به سر می برد.

به دلیل برگزاری این مراسم با باکیده گفت وگویی داشته ایم که در ادامه می خوانید.

با دور شدن از دوران دفاع مقدس عده ای می گویند موضوع جنگ هشت ساله عراق علیه ایران دیگر ظرفیت پرداخت سینمایی ندارد. نظر شما در این باره چیست؟

مقوله دفاع مقدس مثل دریایی بیکران پر از موضوعات متنوع است. یک فیلمساز با نوع نگاهش می تواند سراغ هر کدام از این موضوع ها برود و از زاویه ای جدیدی به آنها بپردازد. من در فیلم صلیب طلایی به شهدای اقلیت در جنگ پرداختم و سال ها بعد محمدعلی باشه آهنگر هم فیلم سرو زیر آب را با همین محوریت ساخت، البته با نگاه خودش. در هر دو فیلم سعی شده حقانیت حضور اقلیت های مذهبی در دفاع مقدس به تصویر کشیده شود، اما هر کدام با شکل و شمایلی متفاوت از دیگری. شما به سال هایی که سینمای دفاع مقدس خیلی پرکار بود نگاه کنید. در آن سال ها با این که حجم زیادی از فیلم ها مختص به این گونه بود، اما هر فیلمساز با نوع نگاهی که داشت فیلم می ساخت و مردم هم از آنها استقبال می کردند. موضوع دفاع مقدس و کسانی که از سرزمین شان دفاع کردند، موضوعی است تاریخی که مقدس است و چنین مضامینی هیچ گاه از اهمیت نمی افتد.

و این در حالی است که سینمای جهان از جنگ ها بارها در تولید آثارش بهره برده است. به نظر شما ما چطور می توانیم روایت خودمان را با ابزار سینما از دفاع مقدس در سطح جهان داشته باشیم؟

اگر بخواهیم سینمای دفاع مقدس را به دنیا عرضه کنیم باید خیلی ظریف و دقیق با مقوله دفاع مقدس مواجه شویم. شما فیلم نجات سرباز رایان به کارگردانی استیون اسپیلبرگ را ببینید. قصه خانواده ای را روایت می کند که چند نفر از اعضایش را به خاطر جنگ از دست داده، اتفاقی که بارها در دفاع مقدس ما افتاده. اسپیلبرگ اما، با نگاهی انسانی این موضوع را چنان روان و زیبا بیان می کند که تمام دنیا آن را می بینند و تحسین می کنند. ما باید حرف مان را جهانی به تصویر بکشیم. حرف را از پروپاگاند جنگ و تبلیغاتش خارج کنیم و به ستایش انسان ها بپردازیم. من خودم وقتی فیلم سرو زیر آب به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر را می دیدم، دقیقا همین حس را داشتم. این فیلم به نوعی در ستایش انسان و ارزش او بود. چنین پرداختی از دفاع مقدس قطعا در سینمای جهان مورد توجه قرار می گیرد.

البته این نگاه شاید از سوی برخی مورد انتقاد قرار گیرد و حتی آن را ضدجنگ هم بدانند!

جنگ به خودی خود مقوله خوبی نیست و جز ویرانی و کشتار چیزی ندارد، اما موقعی شکلی دیگر پیدا می کند که رنگ دفاع به خود بگیرد. نشان دادن مصائبی که در جنگ اتفاق افتاده دلیل بر نگاه ضدجنگ نیست و دلیل بر ارائه واقعیت است؛ واقعیتی که منشأ حماسه است و انسان ها از همین جاست که به علو درجات رسیده اند. در فیلم دیده بان شما ترس یک رزمنده را می بینید و همین اوست که به مرور تبدیل به یک قهرمان می شود. آیا این فیلم ضد جنگ است؟ خیر، این فیلم سیر تحول یک انسان را به تصویر می کشد یا در فیلم پوتین آدم ها قهرمان نیستند و خرمشهر است که قهرمان است یا فیلم آبادانی ها به کارگردانی کیانوش عیاری با این که نگاه قهرمانانه ای به جنگ نداشت، اما فیلم خوبی بود. متاسفانه گاهی تعصباتی بی معنی باعث لطماتی به سینمای دفاع مقدس می شود که بعضا قابل جبران نیست. سینما هم درد است، هم غم، هم رنج، هم شادی و هم بزرگی. ما وقتی به تمام این عواطف و احساسات نگاه بیندازیم، می توانیم فیلمی عمیق و تاثیرگذار در سطح جهانی بسازیم.

می گویند هر اثر هنری جنبه ای حدیث نفس گونه برای سازنده اش دارد. حدیث نفس شما در آثارتان چه بود؟

حدیث نفس شاید در یک سکانس اتفاق بیفتد و به نظرم حدیث نفس شخصی در مورد جنگ نگاه چندان خوبی نیست. وقتی به این فکر می کنیم که دفاع مقدس ما مساله ای کلی بود که پیر و جوان با اندیشه های متفاوت برای پابرجا ماندن ارزش های سرزمین شان به میدان آمدند دیگر حدیث نفس شخصی معنا پیدا نمی کند بلکه چیزی که مهم است حدیث نفس تمام کسانی است که در آن حماسه حضور داشتند. من سعی کردم در فیلم هایم تمام حدیث نفس هایی که در این مقوله دیده ام و شنیده ام را تا جایی که می توانم بازتاب دهم.

به نظرتان کدام فیلمساز در حوزه دفاع مقدس آثار در خور توجهی ارائه داده است؟

تمام فیلمسازانی که در عرصه دفاع مقدس کار کرده اند (ولو یک کار) قابل احترام هستند، اما کسی که در زمان های مختلف و با نگاه های مختلف به این مقوله پرداخته ابراهیم حاتمی کیای عزیز است. من تهیه کننده فیلم های دیده بان و مهاجر بودم و از نزدیک با دغدغه هایش آشنا هستم. فیلم های آژانس شیشه ای و دیده بان برایم بسیار احترام برانگیز است.

نظرتان درباره مواضع سال های اخیر ابراهیم حاتمی کیا و انتقادهایی که از فیلمسازان دیگر می کند، چیست؟

من برای حاتمی کیا به عنوان فیلمسازی که همیشه غمخوار بچه های بسیجی بوده و احساسات پاک آنها را در قاب فیلم هایش گنجانده، احترام زیادی قائلم. او هنوز که هنوز است مبارزه می کند تا بتواند حرف این بچه ها را در زمانه کنونی بزند. حاتمی کیا رشد کرده و اگر به کارنامه اش نگاه کنیم به درستی در می یابیم که او سعی کرده وظیفه اش را به عنوان یک فیلمساز متعهد به جا بیاورد. حاتمی کیا از شریف ترین کارگردانان سینمای ماست که تاریخ ساز بوده. او وقتی ناراحت و تند می شود که بی احترامی ببیند، سختی ببیند، بی مهری ببیند، اما در هر صورت او فیلمساز بزرگ و قابل احترامی است.

آخرین فیلم هایی که دیده اید را می توانید نام ببرید؟

اخیرا فیلم های سرخپوست و متری شیش و نیم را دیده ام و البته فیلم های کمدی را هم دنبال می کنم. جامعه نیاز به انواع و اقسام گونه های فیلم دارد و اگر کمدی ای خط قرمز ها را رد می کند مسؤولش فیلمساز نیست. فیلمساز کار خودش را کرده و فیلمش را ساخته، اما از آن طرف به بعضی از فیلمسازان جدید بسیار امیدوارم. سعید روستایی نوید یک فیلمساز بزرگ را برای ما می دهد یا نیما جاویدی بسیار حرفه ای است.

به نظر شما نقطه تعادل بین گیشه و فیلم های فرهنگی کجاست؟

در تمام دنیا یک سری فیلم صرفا برای سرگرمی و گیشه ساخته می شود و یک سری دیگر علاوه بر گیشه به جنبه های هنری هم توجه دارد. شما فیلم جوکر به کارگردانی تاد فیلیپس را ببینید، هم در ساختار هنری موفق است و هم در گیشه. فیلم خوب می تواند گیشه و ارزش را با هم داشته باشد.

در مورد شرایط فعلی سینمای ایران چه نظری دارید؟

سینمای ایران مشکلات زیادی دارد که باید کارشناسان و مسؤولان سینمایی آن را حل کنند. سینمای ما باید قیمومت وزارت فرهنگ و ارشاد را بپذیرد و بقیه ارگان ها هم فیلم مورد تایید وزارت ارشاد را تایید کنند. بحث کپی رایت از مباحث مهم در سینمای ایران است. ماهواره ها فیلم های سینمای ایران را نشان می دهند بدون این که یک ریال به صاحب اثر بپردازند! امیدوارم برای سینمای ایران برنامه ریزی جهانی شود. ما باید بازار جهانی برای نمایش پیدا کنیم و تنها در این صورت است که می شود در فیلم ها از حرف و ساختار جدی استفاده کرد.

درباره مراسم تجلیل که قرار است برای شما اجرا شود نظری ندارید؟

از کانون کارگردانان سینمای ایران بسیار ممنونم که اقدام به برگزاری شبی به نام من کرده اند. شاکله این کانون با این که از جوان ترها تشکیل شده، اما آنها به فکر دوستان و همکاران پیشکسوت هستند و این جای تقدیر دارد.

حاتمی کیا از نگاه باکیده

من برای حاتمی کیا به عنوان فیلمسازی که همیشه غمخوار بچه های بسیجی بوده و احساسات پاک آنها را در قالب فیلم هایش گنجانده احترام زیادی قائلم.

او هنوز که هنوز است مبارزه می کند تا بتواند حرف این بچه ها را در زمانه کنونی بزند. حاتمی کیا وقتی ناراحت و تند می شود که بی احترامی، سختی و بی مهری ببیند.

ساناز قنبری - روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
حوزه / یک کارگردان سینما گفت: شرایطی که در سینما وجود دارد، جایی برای دفاع از عملکرد مدیران باقی نگذاشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

اسماعیل رحیم زاده، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرگزاری حوزه با بیان اینکه عملکرد مدیران سینما قابل دفاع نیست، اظهار کرد: عملکرد مدیران سینما به نظرم در 4 دهه گذشته به هیچ وجه راضی کننده نبوده است، البته در مواقعی ما جرقه های از کارهای خوب را شاهد بوده ایم، اما در کلیت کارها به نظرم کیفیت و ارزش لازم را دارا نیستند، حتی می توان گفت مدیران رویه سقوط را پیش گرفته اند، برای همین از چنین وضعیتی نمی توان انتظار روزهای خوبی را برای هنر هفتم داشت.

وی افزود: سقوطی که از آن حرف می زنم تنها به یک گونه سینمایی خلاصه نمی شود، بلکه تمامی ژانرها را در بر گرفته است. این اتفاق به نحوی بوده که برخی از گونه های سینمایی دیگر وجود خارجی ندارد. در این میان سینما دینی و ارزشی هم آسیب فراوانی دیده، چون رویه تولید این قبیل تولیدات به گونه ای نیست که مخاطب را تحت تاثیر خود قرار دهد.

این کارگردان ادامه داد: در گذشته فیلم هایی که در حوزه سینمای دینی کار می شدند آثار برگرفته از باورهای فیلمسازانش بودند، اما امروز تنها سفارش، دلیل تولید این قبیل فیلم هاست، برای همین توصیه می کنم اگر در پی جریان سازی دینی در سینما هستیم باید بخش خصوصی را حمایت کنیم که آنها در این حوزه ورود کنند، و الاّ فیلمی که از طریق دولت بخواهد در این زمینه تولید شود چندان مشکل گشا نخواهد بود.

کارگردان فیلم فیلادلفی تاکید کرد: اگر نگاهی به آمار فروش فیلم های سینمایی بیندازیم متوجه خواهیم شد کارهایی در سینمای فعلی فروش می کنند هیچ سنخیتی با فرهنگ دینی و ملی ما ندارد. این مسله باید کارشناسی شود که چرا با گذشت 4 دهه به جایی رسیده ایم که فیلم هایی فروش می کنند که دیدن آن آثار به خانواده ها توصیه نمی شود، چون در برخی از آن تولیدات کلمات ناشایست به وفور استفاده می شود.

وی تصریح کرد: فروشی که امروز برخی آثار به اصطلاح کمدی دارند، حتی برای اقتصاد سینما هم مفید نیست، چون زمانی فروش عاملی برای رونق است که همه گونه های سینما در آن موفق باشد، اما این که سالی چند فیلم بتوانند به سودآوری برسند به هیچ وجه راضی کننده نیست و به نوعی حکایت از یک سینمای کاملا ورشکسته دارد. این گفته های من نشان از یاس و ناامیدی نسیت، بلکه هراس دارم اگر فکری به حال هنر هفتم نشود در آینده مجبور باشیم سینمای ملی را تعطیل کنیم.

وی با تاکید بر این که سینما باید امکان کار کردن را برای همه سینماگران فراهم کند، گفت: یکی از مشکلات رایح این روزهای سینما انحصارگرایی است که در آن پیش آمده، یعنی تنها عده ای خاص قادرند در آن فعالیت کنند، این مسئله باعث شده عده ای بسیاری از اهالی سینما خانه نشین شوند. این مسئله به نظرم به هیچ وجه شایسته نیست و حتی تاسف آور است.

رحیم زاده در انتهای این گفت وگو تاکید کرد: نکته انتهای این که سازمان های دولتی به جای تولید به نظرم بیشتر تمرکز خود را روی تربیت نیروهای متعد و انقلابی متمرکز کنند، چون معتقدم سینما به شدت این روزها نیازمند چنین فضایی است، همانگونه که در دهه 60 با رورود سینماگران جوان و ارزشی نیروی جدید به سینما وارد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
تهیه کننده سینما که ساخت آثاری چون سرخپوست ، هت تریک و لتیان را در کارنامه اش دارد در مورد فاکتورهای لازم برای صدور پروانه ساخت می گوید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

شعار سال : مجید مطلبی، تهیه کننده سینما در ارتباط با اینکه فاکتورهای صدور پروانه ساخت برای فیلمنامه های سینمایی چیست و آیا شورای پروانه ساخت تنها مسئول رعایت خطوط قرمز در فیلمنامه های سینمایی هستند؟ گفت : آن چه که تا امروز برای شورای پروانه ساخت در مورد فیلمنامه های سینمایی مطرح بوده رعایت خطوط قرمز است و در بحث کیفی آن به دلیل اینکه سلیقه شخصی وارد می شود مبنای مشخصی وجود ندارد و نمی دانیم کدام فیلم خوب و کدام فیلم بد است و یا چه فیلمی قرار است خوب باشد؟ اما برای خطوط قرمز مبنا وجود دارد یعنی می گویند اگر خطوط را رد کنید طبیعتا مجوز نمی گیرید اما برای ارزش کیفی فیلمنامه ها مبنای مشخص ندارند در صورتی می توان ارزش گذاری کیفی انجام داد که فیلم ساخته شود و همانند سال های گذشته رده بندی الف،ب و.... برای فیلم ها در نظر بگیرند.

او در ادامه افزود : زمانی که بحث سلیقه ای می شود رده بندی کیفی کردن فیلمنامه ها کار بسیار سختی است به این دلیل که ساز و کار درستی وجود ندارد و بستگی به سلیقه اعضای شورا دارد که به هر فیلمی چه رده بندی بدهند.

مطلبی در ادامه درمورد فیلم هایی که تمامی خطوط قرمز را رعایت کردند و از نظر اخلاقی مشکلاتی دارند اما پروانه ساخت آن ها صادر می شود بیان داشت : متاسفانه وضعیت اینگونه است و من فکر می کنم بیشتر این مسائلی که درموردش صحبت می کنیم را همه قبول کردیم فقط هر از چندگاهی به یادآوری این مسائل می پردازیم در طول تمام این سال ها همیشه تعدادی از افراد ناراضی بودند این مختص ایران هم نیست در تمام دنیا این وجود دارد در کشورهای دیگر بحث پروانه ساخت را ندارند اما در مورد پروانه نمایش به مشکلات زیادی برخورد می کنند مثل اینکه سینماداران فیلم را اکران نمی کنند و آن ها هم برای پخش فیلم هایشان با مشکل روبرو هستند یعنی در آن جا نیز سلیقه حاکم است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ 19 آذر 98، کد مطلب: 933269: www.borna.news

لینک خبر :‌ شعار سال
سینما جریان | یک عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر با اشاره به جذابیت های این دوره گفت: ژنرال هایی که در صف هستند و جوانانی که به میدان سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر آمدند تا قدرت نمایی کنند، همگی نوید یک جشنواره جذاب را می دهند.

سید محمود رضوی در خصوص پیش بینی خود از فضا و آثار این دوره از جشنواره اظهار کرد: جشنواره سی وهشتم جشنواره سختی است. این نکته در مورد تمام جشنواره ها گفته می شود اما معمولا همه سختی کار را به بخش داوری جشنواره ربط می دادند اما امسال وقتی اسامی را نگاه می کنید متوجه می شوید انتخاب سخت تر از داوری است.

این تهیه کننده سینما ادامه داد: تنوع آثار بسیار است و تعداد متقاضیان حضور در جشنواره بسیار بیشتر از سقف جشنواره بوده این در حالی است که در این میان اسامی به چشم می خورد که مردم هم انتظار حضور آنان در جشنواره را دارند. فارغ از این مسئله امسال تعداد کارگردانان فیلم اولی هم چشمگیر است. طبیعتا کنار هم قرار گرفتن این دو، انتخاب را بسیار سخت می کند.

رضوی با بیان اینکه باید با دو رویکرد دست به انتخاب آثار بزنیم گفت: جشنواره فیلم فجر است و باید این را در نظر داشت که چه فیلم هایی مناسب این جشنواره است. از سوی دیگر بحث کیفیت آثار مطرح است، باید دید کدام فیلم ها برای حضور در جشنواره امتیاز بیشتری کسب می کنند. در واقع اولویت، سیاست های خود جشنواره بوده و اینکه چه آثاری باید در جشنواره باشد و بعد از انتخاب این سبد باید دید چه آثاری امتیاز بالا برای حضور در این سبد را دریافت می کنند.

لینک خبر :‌ سینما جریان
محسن علی اکبری: هنرمندان ما باید مالیات بدهند چون بقیه اقشار جامعه مالیات می دهند. بین بازیگر، مهندس معدن و یک کارگر شرکت نفت فرقی نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

محسن علی اکبری: هنرمندان ما باید مالیات بدهند چون بقیه اقشار جامعه مالیات می دهند. بین بازیگر، مهندس معدن و یک کارگر شرکت نفت فرقی نیست.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
تهران- ایرناپلاس- در اتفاقات تلخ آبان ماه، چند رسانه فارسی زبان مخالف جمهوری اسلامی، مثل همیشه تلاش کردند با موضع و نوع پوشش مد نظر خود به ماجرا دامن بزنند. اما عملکرد دیگر رسانه های خارجی محتاطانه و دست به عصا بود. آیا حکومت ایران موانع و محدودیت های خاصی برای این گروه از رسانه ها ایجاد کرده بود؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

آبان ماه گذشته شاهد اتفاقات تلخی در کشور بودیم که به بهانه گران شدن قیمت بنزین رخ داد و خسارات جانی و مالی در بر داشت. عموماً در این گونه رویدادها، حضور رسانه های غربی پررنگ است و خبرنگاران این رسانه ها در میان اتفاقات حاضر می شوند و اخبار و گزارش هایی را برای انعکاس، به رسانه خود ارسال می کنند.

در حالی که بیش از 300 خبرنگار از 170 رسانه خارجی در ایران مجوز حضور دارند، چرا اتفاقات آبان ماه در رسانه های خارجی کمتر منعکس شد؟ این سؤالی است که پس از اعتراضات و اغتشاشات اخیر و در مقایسه با رویدادهای سال های 96 و 88 ذهن اهالی رسانه و سیاست مداران را به خود مشغول کرد.

عده ای محدودیت خبرنگاران خارجی و نیز قطعی اینترنت را دلیل این مسئله دانستند، اما نماینده های رسانه های خارجی در ایران نظرات دیگری دارند.

این بار جو گیر نشدند

رضا گنجی، مدیر دفتر خبرگزاری تیما انگلیس در ایران، درباره دلیل انعکاس محدود گزارش های ناآرامی های آبان ماه در رسانه های خارجی، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: مهم ترین دلیل این است که در طول 40 سال گذشته گاهی اتفاقات شبیه به این ماجرا رخ داده و برخی از این رسانه ها مواضع احساسی و تند گرفته اند، ولی در نهایت اوضاع برخلاف نظر و تحلیلشان پیش رفته، این بار کمی با احتیاط بیشتری عمل کردند. مثلاً در اتفاقات سال های 78 و 88 فکر می کردند کار نظام تمام است و تغییر رخ می دهد و تمام قد پشت این اعتراضات ایستادند، ولی تحلیلشان درست نبود و اینها متهم شدند به حمایت از براندازان، به همین دلیل دیگر نخواستند بی محابا ورود پیدا کنند و گوششان را به کسانی نسپردند که نماینده همه ملت ایران نیستند.

گنجی در ادامه با اشاره به قطعی اینترنت گفت: البته قطع بودن اینترنت و شرایط خاص مثل رسانه های داخلی، برای رسانه های خارجی هم وجود داشت و به طور طبیعی شاید برخی نتوانستند گزارش هایی را که مورد نظرشان بود، تهیه و ارسال کنند. البته باید بگویم که موبایل خبرنگاران رسانه های خارجی اینترنت داشت و امکان استفاده از آن فراهم بود.

ارشاد با خبرنگاران خارجی همراه است

مدیر دفتر خبرگزاری تیما درباره همکاری اداره کل مطبوعات و رسانه های خارجی با خبرنگاران رسانه های خارجی گفت: در تمام دوره ها و دولت ها ما از این مجموعه راضی بودیم و هستیم، چون حرفه ای و همراه هستند و نیتشان تعامل است. شاید برخی سازمان هایی که ما را نمی شناسند، گاهی محدودیت و موانعی ایجاد کرده باشند، ولی وزارت فرهنگ و ارشاد همیشه کمک کرده است. اساس سیاست بخش رسانه ای نظام ایران بر مبنای محدود کردن رسانه های خارجی نیست و اتفاقاً اصرار بر نمایندگی و دفتر داشتن و حضور رسانه های خارجی در ایران دارند. چون معتقدند وقتی رسانه ای در داخل کشور دفتر دارد نمی تواند اخبار دروغ منعکس کند و مسئولیت پذیر خواهد بود. این از هوشمندی مسئولان است که ترجیح می دهند رسانه های بزرگ در ایران حاضر باشند و از نزدیک وقایع را ببینند.

وی درباره وجود محدودیت هایی برای رسانه های خارجی در ایران گفت: نه می شود گفت که دستمان کاملاً باز است و نه می توان گفت که کاملاً محدود هستیم. گاهی برخی همکاران شرایط را سخت تر از واقعیت تعریف می کنند تا کار خودشان را مهم جلوه بدهند یا اینکه بهانه ای برای کار نکردن داشته باشند. اما به نظر من اوضاع نه سفید است و نه سیاه. ما همیشه کار خودمان را انجام داده ایم و گزارش هایمان را فرستاده ایم.

مجوزهای سه ماهه

علی منتظری نماینده خبرگزاری فرانس 24 عربی در ایران هم در گفت وگو با خبرنگار ایرناپلاس درباره انعکاس اخبار اتفاقات آبان ماه در رسانه های خارجی گفت: مجوزهایی که اداره کل رسانه های خارجی برای خبرنگاران خارجی صادر می کند، سه ماهه است و اجازه ای رسمی برای فعالیت آزاد است و در آن اشاره شده که سازمان ها و مؤسسات با این خبرنگاران همکاری کنند، اما در مواقعی که تحولات خاصی رخ می دهد، مثل اتفاقاتی که بعد از افزایش قیمت بنزین افتاد، به دلیل خشونت و خطرات احتمالی، خبرنگاران خارجی معمولاً با ارشاد هماهنگ می کنند. چون بالاخره نیروهای امنیتی هم برای جلوگیری از آسیب، از فعالیت در آن شرایط جلوگیری می کنند و البته خود خبرنگاران هم تحفظات و احتیاط هایی را رعایت می کنند.

منتظری در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است مدیران رسانه های خارجی از خبرنگارانشان خواسته باشند اتفاقات را منعکس نکنند، گفت: هیچ رسانه خارجی از خبرنگارش نمی خواهد که اتفاقات را پوشش ندهد. هیچ خبرنگاری هم ممنوعیتی برای فعالیت نداشته و حتی زمانی که اینترنت همه قطع بود، موبایل ما دائماً به اینترنت وصل بود و محدودیتی از این حیث برای ما وجود نداشت و امکان ارسال گزارش زنده از خیابان وجود داشت. درواقع محدودیتی از خارج یا داخل برای ما ایجاد نشد و این رویدادها توسط رسانه های خارجی بر اساس آنچه آن رسانه صلاح می داند، پوشش داده شد. تنها محدودیت ما قطع بودن اینترنت دفاتر بود که برای همه همین طور بود. در این ماجرا اداره کل رسانه های خارجی هم همراهی و تعامل خوبی با خبرنگاران داشت و هر کمکی که از دستشان برمی آمد، انجام دادند.

محدودیت گزارش های میدانی

خبرنگار فرانس 24 با اشاره به اینکه در این گونه شرایط به طور طبیعی محدودیت هایی برای همه و نیز خبرنگاران هم به وجود می آید، گفت: البته در گذشته در مواردی اتفاق افتاده که در شرایط خاص برخوردهایی با خبرنگاران رسانه های خارجی شده است. البته این محدودیت ها به این معنا نیست که بخواهند مانع ارسال خبر و گزارش به رسانه های خارجی شوند. ما خودمان از درگیری ها در مکان هایی که می توانستیم حاضر شویم، گزارش تهیه کردیم و از موافقان و مخالفان هم مصاحبه گرفتیم و تا آنجایی که امکانش بود و می توانستیم، گزارش های حضوری و تلفنی تهیه کردیم. تا آنجایی که من می دانم همه رسانه ها کارشان را انجام دادند، ولی برای گزارش های میدانی محدودیت های طبیعی به خاطر شرایط وجود داشت و کمتر می دیدم که خبرنگار و فیلم برداری وسط حادثه باشد که این به سیاست های خودشان برمی گردد.

گزارش از صدرا حسینی

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی، ضمن تبریک سالگرد تاسیس خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا را رسانه ای پیشرو و مولد دانست که با توجه به ظرفیت بالای نیروی انسانی و آموزشی می تواند در فضاهای نوین اطلاع رسانی نیز سرآمد باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

در متن پیام محمد خُدادی به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس ایسنا آمده است:

جناب آقای علی متقیان
مدیرعامل محترم خبرگزاری دانشجویان ایران

اکنون که به توفیق الهی و همت همکاران خوبم در خبرگزاری دانشجویان ایران وارد دهه سوم فعالیت خود شده اید و همچنان به اخلاق حرفه ای و مرجعیت خبری شهره اید، بازخوانی دو دهه فعالیت رسانه ای برای رویکردهای نوین اطلاع رسانی در سال های پیش رو ضروری است.

بی تردید ایسنا با ظرفیت بالای نیروی انسانی خلاق و با انگیزه، در کنار ساختار علمی پژوهشی جهاد دانشگاهی می تواند هم در مواجهه با اتمسفر جدید اطلاع رسانی، مولد، کارآمد و سرآمد باشد و هم در تربیت کادر حرفه ای با اخلاق، به جامعه رسانه ای کشور خدمت کند.
تولید محتوای موثر بر اساس توجه به نیاز مخاطب امروز، تربیت نسل جدید خبرنگاران خبره مسلط به ابزار نوین، توجه ویژه به دانشجو، دانشگاه و فضای علمی کشور همراه با افزایش ضریب نفوذ در رسانه های منطقه و جهان، پرهیز از هیجان های کاذب سیاسی و سیاست زدگی در عرصه های ملی، می تواند نقشه راه خبرگزاری دانشجویان ایران در سومین دهه فعالیت خود باشد.

بیست سالگی، بهار زندگی و قله شور و نشاط است؛ قدر این روزها را بدانید و خصلت دانشجویی در عرصه خبر را حفظ کنید.

توفیق و سربلندی را برای همه همکاران خوبم در ایسنا آرزو می کنم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حجت الاسلام دکتر ارزانی با بیان اینکه طرح ملی فهما فرصت درخشش کانون های مساجد روستایی در عرصه ملی را فراهم کرده است، گفت: بیش از 14 هزار کانون تاکنون با این طرح همراه شده اند و نتایج همزمان با شب ولادت حضرت زهرا(س) اعلام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، این روزها کانون های فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور محل اجرای طرح ملی فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مساجد کشور) هستند و رقابت میان آنها به منظور ارتقای رتبه و افزایش امتیاز در سامانه بچه های مسجد ، فزاینده و بشدت نزدیک به هم است.

به منظور بررسی آنچه اکنون در سایه اجرای این طرح ملی در حال وقوع است با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی ، رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت وگویی ترتیب داده ایم که مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

اجرای طرح ملی فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مساجد کشور) از نظر انگیزه بخشی و پویایی کانون های مسجدی چه آثار و برکاتی داشته است؟

با توجه به اینکه طرح ملی فهما امسال برای نخستین بار مطرح شد، پس از طرح و تصویب ایده، باید سراغ شاخص ها می رفتیم. شاخص هایی که بتوانند هدف کلان ایجاد رقابت، نشاط و پویایی، رتبه بندی و امتیازدهی و دیده شدن کانون ها را محقق کنند.

شخصاً هر شب با پنج کانون برتر در اجرای طرح در تماس هستم، مدیر یکی از کانون های روستایی ابراز می کرد که تا الان روستاها دیده نمی شدند و فعالیت های کانون های روستایی در حاشیه قرار داشت اما رویداد ملی فهما فرصتی را فراهم کرد که ما رتبه هفتم و هشتم کشوری را کسب کنیم. این مهم انگیزه بخش اعضا و فعالان شده و به صورت شبانه روز در حال تلاش برای کسب و افزایش امتیازات هستند.

اینها از ثمرات اجرای طرح ملی فهما است که توانسته در مدیران، اعضا و فعالان کانون های مسجدی انگیزه و پویایی ایجاد کند.

سقف 20 هزار امتیاز برای ارزیابی کانون ها در این طرح چطور انتخاب شد؟

پس از تصویب طرح و ایده، مقرر شد برنامه های متنوع و متشتت را بر اساس سند تحول ستاد هماهنگی کانون های مساجد رتبه بندی کنیم و به آنها امتیاز بدهیم. این کار مشکل بود و با مدل دلفی کار را جلو بردیم و بر اساس سند تحول، امتیازدهی انجام شد و در مرحله بعد باید وزن دهی به فعالیت ها انجام می شد مثل وزنی که فعالیت های قرآن و عترت یا فعالیت های اجتماعی دارند.

با ارزیابی مدیران ستادی و کانون های استانی سقف امتیاز 20 هزار تعیین و پس از آن شاخص های هشت گانه شامل قرآن و عترت، بزرگداشت مناسبت های ملی و مذهبی، کتاب و کتابخوانی، اوقات فراغت، شبکه سازی و ساماندهی، رسانه و فضای مجازی، ابتکار و خلاقیت و هنری و ادبی انتخاب شد.

البته این سقف و شاخص ها بر اساس کارشناسی های مکرر و نظرخواهی از کانون ها و استان ها تعیین شد و در سامانه قرار گرفت.

تا کنون چه تعداد از کانون های مسجدی با این طرح ملی درگیر شده اند؟

در پی انگیزه و نشاط ایجادشده در مدیران و اعضای کانون های مساجد از طریق اجرای طرح ملی فهما ، بیش از 14 هزار کانون با آن درگیر شده اند و روزانه فعالیت های خود را در سامانه بچه های مسجد ثبت می کنند.

با توجه به فرصت باقیمانده (تا 21 دی ماه) به نظر می رسد حداقل چهار پنج هزار کانون دیگر به این طرح اضافه شوند و نهایتاً بین 19 تا 20 هزار کانون در سراسر کشور با آن همراه شوند و نشاط و پویایی اجتماعی، علمی، فرهنگی و هنری را تجربه می کنند.

این ارتقای تدریجی امتیاز و جایگاه کانون ها در اجرای طرح فهما چه برکاتی دارد؟

در روایت است که مومن در مسجد همچون ماهی در آب است ؛ چطور نمی توان ماهی را از آب جدا کرد مومن را هم نمی شود از مسجد جدا کرد. لذا این مدل تدریجی که مبتنی بر تربیت اسلامی است می تواند نشاط و پویایی برای مسجد و مسجدی ها و اعضا و فعالان کانون ها به همراه داشته باشد.

شیوه انتخاب برترین ها در رویداد ملی فهما چیست؟

با توجه به آنکه 18 رشته در اجرای این طرح برآورد شده است، از هر یک از این رشته ها، 10 کانون برتر بالا می آیند و در نهایت 180 کانون به عنوان شایسته تقدیر ویژه و شایسته تقدیر معرفی می شوند.

سه استان نامزد پایتختیِ فرهنگ و هنر مساجد ایران شده و یک استان به عنوان پایتخت معرفی می شود.

نتایج به صورت رسمی در شب ولادت حضرت زهرا(س) اعلام می شود اما با توجه به تقارن زمانی با ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی هنوز مقرر نشده که آیین اختتامیه و معرفی برترین ها نیز همان شب باشد یا به تاریخ دیگری موکول شود.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران - ایرنا- رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور ادعای برخی از خبرگزاری ها و رسانه ها را مبنی بر کاهش 80 درصدی بودجه فعالیت های قرآنی رد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : برترین ها دولت فصل اقتصاد فصل تجارت دنیای اقتصاد

هادی جعفری نژاد روز چهارشنبه درباره اخبار برخی خبرگزاری ها پس از تقدیم لایحه بودجه سال 99 از سوی رئیس جمهوری به مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش 80درصدی بودجه فعالیت های قرآنی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: اعتبارات مندرج در ردیف صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی تنها یکی از منابع اعتباری در نظر گرفته شده برای انجام فعالیت های قرآنی در دستگاه های اجرایی و سایر موسسات مرتبط با امور قرآنی است .
وی افزود: این در حالی است که هر ساله بسیاری از دستگاه های اجرایی و نهادهای غیر دولتی، اعتباراتی را صرف توسعه و ترویج امور قرآنی میکنند که بخشی از آنها دارای عناوین مشخص در برنامه ها و فعالیت ها بوده و بخشی دیگر فاقد عنوان مشخص با موضوع مزبور بوده و بصورت مستتر در فعالیت های دستگاه های اجرائی در حال انجام است .
جعفری نژاد در این زمینه به فعالیت های مرتبط با تدوین و تدریس کتاب های درسی قرآن، چاپ و انتشار کتب و نشریات در زمینه قرآن، برگزاری کلاس های آموزشی با موضوع قرآن و نظایر آن ها اشاره کرد.

وظیفه صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی طبق اساسنامه مصوب سال 1395 منحصر در جذب و سپس تخصیص منابع اعتباری و مالی به دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی و موسسات قرآنی مردمی برای اجرای برنامه های مصوب شورای توسعه فرهنگ قرآنی است و در لایحه پیشنهادی سال 1399به دلایلی همچون محدودیت منابع عمومی، لزوم توجه به پرداخت حقوق و مزایا و هزینه های اجتناب ناپذیر و اصلاح ساختار بودجه با کاهش روبرو شده است، اما اعتبار دستگاه های اجرایی فعال در امور قرآنی افزایش داشته است.

جعفری نژاد افزود: به عنوان نمونه می توان به رشد 19 درصدی اعتبار برنامه های قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآنی، رشد 13 درصدی اعتبار پرداخت شهریه دانشجویی به حافظان و قاریان قرآن سازمان امور اوقاف و امور خیریه، رشد 9 درصدی اعتبار برنامه قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رشد 10 درصدی اعتبار برنامه قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد.
رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: همچنین به منظور کمک به انجام فعالیت های قرآنی در کنار سایر فعالیت های فرهنگی و دینی هر ساله در ضوابط اجرایی بودجه به دستگاه های اجرایی اجازه داده می شود تا برخی هزینه های مربوط به امور قرآنی دستگاه ها پرداخت شود.
این مقام مسئول افزود: بر همین اساس هزینه های مربوط به پایگاه های مقاومت بسیج و فعالیت های دینی، فرهنگی و ورزشی و نیز بهبود و ارتقای دانش و سلامت کارکنان و اجرای آیین نامه ترویج و توسعه فرهنگ نماز از محل اعتبارات هزینه ای مصوب پرداخت شده خزانه به نحوی که به انجام فعالیت های اصلی دستگاه خدشه ای وارد نشود، در قالب موافقتنامه با این سازمان پرداخت می شود.
وی همچنین اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از فعالیت های قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه های ذیربط همچون جشنواره ها و مسابقات قرآنی، آموزش های قرآن و عترت، فعالیت های تبلیغی و ترویجی و پژوهشی قرآنی نیز به استناد بند (ل) اصلاحی ماده 139 قانون مالیات های مستقیم مصوب 1394 در شمول مصادیق معافیت صفر مالیاتی قرار گرفته بودند، با حذف بند الحاقی به تبصره (6) ماده واحده لایحه بودجه سال 1399 کل کشور، مشمولان فعالیت های فوق در حوزه قرآنی نیزکماکان می توانند از تسهیلات تعیین شده بهره مند شوند .

جعفری نژاد تصریح کرد: به موارد پیش گفته باید اعتبارات قابل توجه امور ترویج و آموزش قرآن که در ذیل وزارت آموزش و پرورش تعریف شده است را نیز اضافه کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه هفته جاری لایحه بودجه 484 هزار میلیارد تومانی سال 1399 را به مجلس ارائه کرد.

بودجه سال 99 کشور از نظر منابع حدود 19 میلیون و 887 هزار و 370 میلیارد و 910 میلیون (19.887.370.910.000.000) ریال و مصارف بودجه نیز معادل همین رقم تعیین شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت بودجه قرآنی کشور را در سال آینده 80درصد کاهش داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در گفتگو با قدس آنلاین اظهار کرد: دولت بودجه قرآنی کشور را در سال آینده 80درصد کاهش داده است. وی تصریح کرد: اعتبارات قرآنی در بودجه سال 98، در حدود 100میلیارد تومان بوده است که دولت برای سال 99این ردیف را به 20میلیارد تومان کاهش داده است. رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت از بودجه قرآنی امسال نیز تاکنون یک ریال پرداخت نکرده است، افزود: جلسات متعددی در حال برگزاری داریم تا علاوه بر تخصیص بودجه قرآنی امسال برای افزایش بودجه قرآنی سال آینده نیز دولت به تکالیف خود عمل کند. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فراکسیون قرآن و عترت مجلس درباره این کاهش 80درصدی بودجه قرآنی کشور جلساتی را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، کانون های فرهنگی، هنری مساجد و بخشی از تشکل های قرآنی برگزار خواهد کرد تا از رسالت این فراکسیون که ترویج سراسری قرآن و عترت در کشور است دفاع کند.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

لکه های سیاه

محبوبه میر قدیری

بارها پیش آمده که از من کمک بخواهند برای نوشتن یک کتاب (معمولا خانم ها) و چه کتابی؟ سر گذشت پدر یا مادر. می گویند می خواهیم با این کار خوشحالش کنیم. می پرسم این پدر یا مادر که معمولا سرگذشت خاصی هم ندارد چند ساله است؟ جواب می شنوم بالای 60 و گاهی هم 70 و یا حتا بیشتر. به اینجا که می رسم دلم برای این پیر مرد یا پیرزن نازنین می سوزد، چرا که او به جای کتابی که قرار است برای نویسنده به ظاهر مهربان و وظیفه شناس اسم و آوازه بیاورد، به توجه دلسوزانه نیاز دارد، به یک مسافرت خوب، به احترام، پوشاک مناسب یا وسیله خانه ای که دوست دارد و از همه مهمتربه اطمینان خاطر از اینکه در زمان از پا افتادگی کسی کنارش خواهد بود. از میراث فرهنگی تماس می گیرند که ما می خواهیم سر در خانه شما یک کاشی نصب کنیم. می پرسم برای چی؟ و فکرم می رود سمت مالکیت خانه که از من نیست و حالا چه می شود و...خوش خیالی ام عود کرده .که لابد میخواهند خانه را بعدها به موزه ای چیزی تبدیل کنند و کتاب های مرا همراه با چند تکه یادگاری از پدربزرگ و مادربزرگ نگهداری کنند و مانایی نام پدر و مادرم. می پرسم و جواب می شنوم که خیر. برای این است که اهل محل بدانند اینجا یکی از مفاخر زندگی می کند و من یکباره بیاد گاو پیشانی سفید می افتم و میگویم نه. یک جلد از کتاب های مرا یکی از کتابخانه های عمومی اراک خریداری نکرده. بعد از 20 سال قلم زدن برای پیدا کردن ناشر باید تقلا کنم و وقت ارسال کارم به ارشاد دچار 4 درد شوم وهی جایگزین بسازم. می گویند از مقامات تهران هم می آیند، وقت نصب کاشی و خبر نگار و...و بیاد مراسمی می افتم که سال های گذشته ارشاد اراک در نمایشگاه کتاب تهران برگزار کرد با عنوان قدردانی از هنرمندان استان مرکزی. برنامه ای که بویی از نظم، حرمت و قدردانی و ستایش نبرده بود و خاطره اش لکه سیاهی است بر ذهن من.

لینک خبر :‌ هفته نامه وقایع استان
تالش- مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به افتتاح کتابخانه عمومی چوبر تالش در دهه فجر امسال، گفت: این کتابخانه اکنون پیشرفت فیزیکی 96 درصدی برخوردار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

به گزارش خبرنگار مهر ، پریسا کرمی صبح چهارشنبه در نشست انجمن کتابخانه های عمومی تالش در فرمانداری این شهرستان با اشاره به اینکه ملاک ارزیابی توسعه هر جامعه ای میزان مطالعه آن است، اظهار کرد: هزینه ای که برای کتاب و کتابخوانی صورت می گیرد سرمایه گذاری برای داشتن آینده ای بهتر و جامعه ای آگاه و عاری از هرگونه آلودگی و آسیب های اجتماعی است.

وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت دانش آموزان و دانشجویان استفاده کنیم، گفت: داشتن کودک کتابخوان جامعه ای کتابخوان را به دنبال خواهد داشت.

کرمی با بیان اینکه اندیشه و تفکر سبب می شود تا فضای جدید و خوبی برای مخاطبان ایجاد کنیم، ادامه داد: بی توجهی به موضوع کتاب و کتابخوانی قطعاً مشکلاتی را در سطح جامعه قالب بروز آسیب های اجتماعی به دنبال خواهد داشت که نمونه آن را در اغتشاشات اخیر و با آتش زدن کتابخانه تفکر مشاهده کردیم.

وی گفت: کتاب های ارزشمندی در این محیط وجود داشت که به دلیل نوع بینش و تفکر معارضین سوزانده شد.

مدیرکل کتابهانه های عمومی گیلان با بیان اینکه در بحث کتاب و کتابخوانی مصوبات خوبی در جلسات گذشته در شهرستان تالش انجام شد که اکثر مصوبات به نتیجه رسیده است، تصریح کرد: باید بتوانیم جایگاه واقعی کتاب در شهرستان تالش بازسازی کنیم.

وی با بیان اینکه تالش دارای غنای فرهنگی بسیاری است و این بر کسی پوشیده نیست، بیان کرد: برنامه های زیادی در حوزه تالش شناسی در سطح کتابخانه ها برگزار شده و باید کمک کنیم تا بتوانیم از این فضاها بیشتر استفاده کنیم.

کرمی با تاکید بر لزوم همکاری شهرداری ها و نهاد کتابخانه ها در حوزه شاداب سازی کتابخانه ها، گفت: اگر فضای کتابخانه توسط شهرداری ها بازسازی و بهسازی شود شهروندان برای حضور بیشتر در این فضا ترغیب خواهند شد.

وی در ادامه همچنین به جلسه با معاون پیشگیری از جرم دادگستری گیلان نیز اشاره کرد و افزود: در این جلسه از ایشان خواسته شد تا در برخی از جرایم به نفع حوزه کتاب و کتابخوانی بر اساس قانون معادل سازی شود، ادامه داد: معاون پیشگیری از جرم دادگستری گیلان نیز گفت در صورت آمادگی فرمانداران این طرح تهیه و به قوه قضاییه ارسال می شود به همین منظور نیازمند همکاری همه فرمانداران 16 شهرستان استان گیلان هستیم.

کرمی بر لزوم بهره گیری از ظرفیت خیران در بحث کتابخانه سازی نیز تأکید کرد و گفت: این موضوع هنوز در این بخش به مغفول مانده است.

وی با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه ها تاکیدی بر ساخت و ساز جدید فضای کتابخانه ندارد، اظهار کرد: اگر سازه های بلا استفاده در سطح شهرستان وجود دارد که قابلیت تبدیل به کتابخانه را دارد این نهاد امادگی لازم در این زمینه را دارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان ادامه داد: در نمایشگاه کتاب امسال گیلان 45 میلیون تومان کتاب توسط نهاد کتابخانه های گیلان خریداری شده است.

وی در ادامه به پروژه در دست ساخت کتابخانه چوبر تالش نیز اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه از سال 89 آغاز شده و در حال حاضر از پیشرفت فیزیکی 96 درصدی برخوردار است اگر بحث انشعابات، محوطه سازی و فضای اطراف کتابخانه حل شود در دهه فجر امسال شاهد بهره برداری از آن خواهیم بود.

کد خبر 4794939

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تفاهم نامه چهارجانبه باموضوع مجموعه همکاری های ایجاد زنجیره علم و فناوری، مهارت، تولید محصول، تجاری سازی در راستای تحقق مدل اقتصاد مقاومتی بامحوریت پوشاک اسلامی ایرانی امروز(19آذر) در دفتر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به امضای طرفین رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری آنا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، در ادامه برگزاری سلسله نشست ها و میزگردهای علمی تخصصی در نمایندگی شبستان مازندران، 2میزگرد تخصصی با همکاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، مدیریت حوزه های علمیه خواهران مازندران و واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر، نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران و خبرگزاری حوزه، با موضوع عفاف و حجاب با حضور اساتید و دانشجویان طراحی مد و لباس، تعدادی از کارشناسان عرصه های مختلف اشتغال، تولید و کارآفرینی و حوزویان جهت بررسی اوضاع نابسامان بی حجابی و بدحجابی در جامعه امروز و اینکه چرا حلقه وصلی بین دستگاه فرهنگی و هنر، حوزه و دانشگاه برای رفع کم و کاستی های حوزه پوشش اسلامی ایرانی برقرار نمی شود به میزبانی شبستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر برگزار شد.

خداوند متعال را شاکریم که همت مدیران مجموعه های نامبرده شده امروز(19آذر) با امضای تفاهم نامه چهارجانبه با موضوع مجموعه همکاری های ایجاد زنجیره علم و فناوری، مهارت، تولید محصول، تجاری سازی در راستای تحقق مدل اقتصاد مقاومتی با محوریت پوشاک اسلامی ایرانی با حضور طرفین قرارداد در دفتر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران برای عملیاتی شدن ایده خبرگزاری شبستان مازندران در حوزه عفاف و حجاب خیز رو به جلویی را شاهد بودیم.

سه هدف علمی، اقتصادی و فرهنگی در چشم انداز تفاهم نامه همکاری که بین طرفین قرارداد شامل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیریت عباس زارع ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر به ریاست میرامید هادیانی ، حوزه علمیه خواهران استان مازندران به مدیریت حجت الاسلام والمسلمین علی غفاری و دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران به مسئولیت رضا آزادی کناری منعقدشده، ترسیم شده است.

اهداف علمی:

1-تقویت و توسعه تحقیق و پژوهش و تحکیم اهمیت علم و فن آوری اطلاعات

2-ارتقاء سطح علمی با شناسایی و حمایت از استعدادها و شکوفایی نوآوری ها

3-بهره گیری از فن آوری های نوین و توسعه فعالیت های دانش بنیان

4-تلاش در جهت ایجاد مدیریت یکپارچه در راستای توسعه پایدار ایجاد ساختار مدیریت دانش در استان

5-ایجاد زنجیره علم و فناوری،مهارت، تولید محصول و تجاری سازی فعالیت های دانش بنیان

اهداف اقتصادی:

1-تدوین طرح های کارآفرینی و اشتغال زایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی

2-ارتقاء سطح اقتصادی و دستیابی به استقلال اقتصادی خوشه های تولیدی

3-شناسایی پتانسیل های منطقه ای و استفاده بهینه از آن ها جهت رشد و شکوفایی اقتصادی

4-ایجاد زمینه افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالاهای اساسی و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی فرهنگی

5-افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش،مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه

اهداف فرهنگی:

1-تعمیق و گسترش معرفت و بصیرت دینی و فضایل اخلاقی

2-تقویت هویت اسلامی ایرانی و افزایش آگاهی های عمومی درباره فرهنگ، تمدن و هنر اسلامی ایرانی با تأکید بر آداب ورسوم

3-مواجهه فعال و هوشمند با جریان تهاجم فرهنگی

4-ایجاد زمینه های رشد کمی و کیفی آثار و خدمات فرهنگی و بستر مشارکت مردمی در عرصه فرهنگی

5-تدوین استراتژی فرهنگی و ارائه الگوهای مناسب بر مبنای ارزش ها و اصول فرهنگ اسلامی و ایرانی

به گزارش شبستان ، ب نا بر این تفاهم نامه مسئولیت تربیت نیروهای متخصص مهارت محور(آموزش های علمی،توانمندسازی مهارتی)، برندینگ،مدیریت طراحی و تولید محصول برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر - مسئولیت پشتیبانی، سرمایه گذاری و بازاریابی محصولات برای معاونت محرومیت زدایی آستان قدس رضوی استان مازندران، مسئولیت عرضه و فروش محصولات برای مدیریت حوزه های علیمه خواهران مازندران و مسئولیت روابط عمومی، تبلیغات و اخذ مجوزهای لازمه برای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تعریف شده است.

امید است، خروجی این تفاهم نامه چهارجانبه طراحی، تولید و عرضه مد و پوشاک اسلامی ایرانی و نهایتاً اشتغال زایی باشد .

پایان پیام/ 286

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: رسانه ها و خبرنگاران فعال استان در دو مرحله پایش و ساماندهی می شوند.

اسماعیلی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در شورای اطلاع رسانی استان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ،گفت: تا کنون 44 رسانه و 245 خبرنگار شناسایی شده اند که فعالان آن ها در دو مرحله پایش می شوند.

اسماعیلی افزود: رسانه از طریق مجوز های رسمی که خواهند داشت شناسایی و تا آخر آذر ماه اسامی آن ها اعلام خواهد شد.

او اضافه کرد: خبرنگاران فعال استان هم ابتدا از طریق خود اظهاری و اظهارات مدیران رسانه ها و سپس با بارگزاری تولیدات محتوایی خود طی شش ماه گذشته در یک سامانه ای که راه اندازی می شود، پایش خواهند شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: اسامی رسانه ها و خبرنگاران پایش شده به دستگاه های اجرایی ظرف دو ماه آینده برای ادامه همکاری اعلام خواهد شد.

حبیبی معاون سیاسی استاندار هم در این جلسه گفت: از این پس روابط عمومی ها برای دعوت خبرنگاران به برنامه ها ی خود از جمله نشست های خبری و بازدید ها باید با اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی و خانه مطبوعات هماهنگ باشند.

حبیبی افزود: همچنین با توجه به قانون اختصاص یک درصد از بودجه دستگاه ها برای عقد قرارداد با صدا و سیما به منظور ساخت برنامه های مشارکتی گفت: همه دستگاه ها برای اجرای برنامه های مشارکتی ملزم به عقد قرار داد با صدا و سیما هستند و برای عملیاتی کردن این موضوع استانداری، ارشاد و سازمان برنامه و بودجه موظفند ظرف یک هفته آینده این قرارداد را امضا کنند.

رییس ستاد انتخابات استان با اشاره به انتخابات دوم اسفند گفت:باید در این زمینه شور ایجاد کرد چراکه این موضوع از دو جنبه داخلی و بین المللی حائز اهمیت است.

او گفت: حضور مردم در انتخابات از یک سو باعث بیمه شدن نظام و وحدت ملی می شود و از سوی دیگر قدرت چانه زنی کشور را در عرصه های بین المللی بالا می برد.

معاون سیاسی استاندار گفت: رسالت رسانه ها بر این است که امید آفرینی را در جامعه و اعتماد مردم را بالا ببرند.

حبیبی با تاکید بر اینکه، باید در مدیریت افکار عمومی نقش آفرینی داشته باشیم تا بتوانیم به اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی دست یابیم افزود: رسانه ها باید به موقع به موضوعات واکنش نشان دهند، شفاف سازی کنند وابهامات را از بین ببرند.

معاون سیاسی استاندار گفت: مدیران هم باید سطح سواد رسانه ای خود را بالا ببرند و در مقابل خبرنگاران و مردم پاسخگو باشند.

انتهای پیام/ک

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رئیس حوزه هنری آذربایجان غربی ظهر امروز از پیشرفت 80 درصدی روند بازسازی سینما ایران ارومیه خبر داد و گفت :اکران فیلم در سینما ایران ارومیه طی یک ماه آینده آغاز می شود .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران حوزه هنری

رئیس حوزه هنری آذربایجان غربی از پیشرفت 80 درصدی بازسازی سینما ایران ارومیه خبر داد

رئیس حوزه هنری آذربایجان غربی ظهر امروز از پیشرفت 80 درصدی روند بازسازی سینما ایران ارومیه خبر داد و گفت :اکران فیلم در سینما ایران ارومیه طی یک ماه آینده آغاز می شود .

رئیس حوزه هنری آذربایجان غربی در ادامه افزود:بازسازی سینما ایران ارومیه از مهرماه سال جاری آغاز شد و ضمن تغییرات صورت گرفته در معماری داخلی آن و استفاده از آخرین امکانات پیشرفته صوتی و تصویری, این سینما به دو سالن مجزای اصلی با ظرفیت 500 نفر و سالن وی آی پی با 38 صندلی تبدیل شده که صندلی های جدید سالن وی آی پی نصب و صندلی های سالن اصلی تهیه شده و به زودی نصب می شوند .

احد هوشمند قره باغ در خصوص بازسازی سایر سالن های سینمایی شهرستان ارومیه اظهار داشت: در مراحل بعدی طی سال آینده بازسازی سینما انقلاب و سینما آزادی ارومیه نیز با همکاری سازمان سینمایی و موسسه بهمن سبز حوزه هنری و همچنین موسسه سینماشهر در دست اقدام است که این دو سینما به ترتیب به سه و شش سالن مجهز و پردیس سینمایی تبدیل می شوند .

شهرستان ارومیه از نخستین شهرهای ایران در امر ساخت سالنهای سینمایی در کشور است که در روزگاری نه چندان دور شش سینما در آن اکران داشتند .به دلایل مختلف امروز فقط سه سینما در ارومیه به فعالیت خود ادامه می دهند که تعداد این سینماها در سال آینده با مدیریت حوزه هنری آذربایجان غربی به 11 سالن سینما افزایش پیدا می کنند .

لینک خبر :‌ حوزه هنری آذربایجان غربی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان از برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب ناشران ایران در کرمان خبر داد و گفت: این نمایشگاه در دی ماه برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی جماران گفتارنو

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، محمدرضا علیزاده ظهر امروز در جلسه برنامه ریزی برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب استان کرمان که با حضور بصیری معاون ساسی امنیتی استاندار کرمان بر گزار شد با بیان اینکه نمایشگاه بزرگ کتاب ناشران ایران در کرمان در دی ماه برگزار می شود اظهار داشت: این نمایشگاه هیجدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب است.

وی با عنوان اینکه نمایشگاه بزرگ کتاب ناشران ایران از هفتم تا سیزدهم دیماه در شهر کرمان برگزار می شود گفت: مردم در سال های گذشته استقبال بسیار مناسبی از این نمایشگاه داشتند و ناشران هم با رغبت در این نمایشگاه شرکت می کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه نمایشگاه کتاب امسال چند ویژگی مهم داشته و مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان را دارد افزود: برنامه های نویی برای برگزاری نمایشگاه تدارک دیده شده و تاکنون جلسات متعددی در این رابطه برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه استاندار کرمان به ترویج فرهنگ مطالعه در استان تاکید دارند و پنجشنبه های کتابخوانی در استانداری کرمان برگزار می شود گفت: نمایشگاه کتاب صرفا یک فروشگاه کتاب نیست و برنامه های فرهنگی از جمله نقد کتاب، نشست های فرهنگی شهرستان ها و جشن امضای کتاب در حاشیه برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار می شود.

علیزاده با بیان اینکه زمان برگزاری نمایشگاه کتاب بستگی به یکسری عوامل دارد و سال گذشته در آبان برگزار شد افزود: باید هماهنگی های لازم انجام شود و امسال به دی ماه رسیدیم که از نظر ما زمان مناسبی نبود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه باید با برنامه ریزی حضور اقشار مختلف در نمایشگاه را داشته باشیم افزود: نگران آن هستیم که بعد فاصله نمایشگاه با شهر مشکلاتی ایجاد کند و استقبال مردم کمرنگ شود.

وی با اشاره به اینکه اگر استقبال خوبی از این نمایشگاه نشود جایگاه نمایشگاه کتاب کرمان در سطح کشور تضعیف خواهد شد گفت: 21 دستگاه می توانند در برگزاری نمایشگاه کتاب با ما همکاری کنند که در جلسه امروز دعوت شدند و دستگاه های فرهنگی اگر نیاز به غرفه دارند اعلام آمادگی کنند.

انتهای پیام/511/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ایسنا/قم سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی قم گفت: در صنعت چاپ، نشر و بسته بندی، شکستن قیمت ها توسط بخش دولتی نه تنها موثر و صحیح نیست بلکه کلیشه ای و مانع پیشرفت بخش خصوصی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

سیده شبنم فاطمی در گفت وگو با ایسنا عنوان کرد: در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قم سعی براین بوده که با اتحادیه ناشران و چاپخانه داران استان ارتباطی موثر برقرار کنیم، چالش ها و مشکلاتشان را بشنویم، مستند کنیم و همکاری جهت رفع و بهبود آن ها داشته باشیم.

وی افزود: درحال حاضر صنعت چاپ در استان زیرنظر اداره کل فرهنگ و ارشاد است و تحت نگاهی فرهنگی است درحالی که این صنعت به مثابه ماهیت و محتوای آن نیازمند نگاهی صنعتی و هوشمندانه است و نباید زیر نظر ارشاد تعریف شود.

فاطمی یکی از چالش های اصلی صنعت چاپ را تفکر سنتی چاپخانه داران نسبت به این صنعت دانست که چه بسا باعث رکود تولیدات به دلیل اتکا به روش های سنتی و قدیمی می شود و نهایتا رفع این معضل مستلزم ارائه ایده های بکر و ناب از سوی مرکز علمی کاربردی جهاد و از سوی دیگر پذیرش این راهکارها و استفاده از دستگاه ها و روش های مدرن چاپ از سوی چاپخانه داران است.

سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد خاطرنشان کرد: صنعت چاپ باید با استفاده هوشمندانه از زیرساخت های IT، اقتصاد دیجیتال، اپلیکیشن های پیشرفته، تجارت های بین المللی و کسب وکارهای الکترونیک در زمینه بازاریابی و معرفی بهتر خود، در جهت حفظ در عرصه بین الملل به دست آورد و پیشرفت کند که متاسفانه این صنعت نتوانسته بهره برداری موثر و صحیحی از این قابلیت ها داشته باشد، لیکن باید برای ارتقا جایگاه خود پذیرای این روش های مدرن شود.

وی در ادامه بیان کرد: درحال حاضر بستر صنعت بسته بندی پذیرای پیشرفت چاپخانه داران است و نقطه تعالی و ترقی برای آن ها محسوب می شود ولی فعالیتی متناسب با آن تعریف نشده چراکه صنعتی نوین است و در دنیای مدرن استفاده از آن کاربردی است و هنوز جایگاهی که لایقش است را میان چاپخانه داران پیدا نکرده و فعالیتی در این صنعت به طور جدی صورت نگرفته است.

فاطمی افزود: بستر صنعت بسته بندی باید فعال شود و مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در صدد راه اندازی مرکز نوآوری بسته بندی در استان است تا پتانسیل بالقوه این صنعت بالفعل شود، به همین جهت ازاصناف مختلف این حوزه دعوت به همکاری به عمل آمده و با انجام اقدامات پژوهشی در راستای هدف اصلی خود یعنی افزایش صادرات و کسب درآمد بیشتر و ایجاد اشتغال در صنعت بسته بندی درصدد همکاری موثر هستیم.

وی در خصوص مشکلات صنعت نشر ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی صنعت نشر کاهش خوانندگان و مخاطبین کتاب و به تبع آن کاهش چشمگیر تیراژ آن است، این صنعت نیز همچون صنعت بسته بندی و چاپ پتانسیل بالقوه خود را جهت استفاده از روش های مدرن بالفعل نمی کند و لذا توانایی ورود به عرصه های بین الملل را نیز ندارد، بنظر می رسد بازاریابی برای این صنعت کمک موثری جهت پیشرفت آن خواهد داشت که از آن دریغ نخواهیم کرد.

فاطمی از دیگر چالش های صنعت نشر را دخالت بی مورد بخش دولتی در این حوزه خواند و بیان کرد: بخش دولتی با دخالت نابجای خود در این حوزه قیمت هارا می شکند و پیشرفت و تعالی بخش خصوصی را نیز از آن سلب می کند، در صورتی که اگر تیراژ کتاب بالابرود به تبع آن قیمت پایین می آید و لذا دولت باید این مشکل را رفع کند تا مسیر برای بخش خصوصی هموار شود چراکه موفقیت بخش خصوصی بیشتر از بخش دولتی بوده است.

وی در آخر یادآورشد: راه حل دولت نه تنها موثر و مبدا پیشرفت صنعت نشر نخواهد شد بلکه سد راه بخش خصوصی نیز می شود و رکود و کاهش چشمگیر تولیدات را به دنبال خواهد داشت لذا لازم است همکاری موثری بین دوبخش دولتی و خصوصی برای پیشبرد اهداف مشترک صورت گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ایسنا/هرمزگان بی شک تمام کسانی که در بندرعباس در زمینه گیتار فعالیت دارند، او را می شناسد و یا حداقل نام او را شنیده اند. حمید سعید 52 سال سن دارد و متولد محله سریگ بندرعباس است. کار موسیقی را از کلاس سوم راهنمایی آغاز کرد و اولین سازی که شروع به یادگیری آن کرد"ارگ ملودی کای" کوچکی بود ؛ازآنجایی که علاقه به گیتار داشت با چوب و حلب روغن و سیم ترمز گیتاری درست می کند که با آن نواختن ملودی را تمرین می کرد تا اینکه پول توجیبی اندکی اش را جمع کرد تا به 1000 تومان رسید و اولین گیتارش را که "کلاسیک اِکمونت هلندی" بود در بندرعباس خریداری کرد و اولین شعری را که با آن یاد گرفت عاشِق بودُم بی نِگاهِ توای دِلبر بود
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : باز خبر روزنامه مردم سالاری

حمید سعید یادگیری گیتار را از ملودی شروع کرد تا اینکه به کمک آقای نفیسی نواختن آکورد را فرامی گیرد و پس ازآن با مطالعه کتاب های خودآموز موسیقی بر دانش موسیقی اش می افزاید.

در دهه شصت با نوازندگی ارگ توسط ناصر عبدالهی و خوانندگی وی، کارش را به صورت گروهی ارائه می دهد که سعید در این گروه گیتار برقی می نواخت. از جمله سازهایی که حمید سعید نواختن آن ها را بلد است می توان از ارگ، انواع گیتار(برقی، کلاسیک، فولک، باس و ...)، جاز، ترامپت، عود، آکاردیون، ویلن و ... را نام برد.

حمید سعید در بسیاری از کارهای مرحوم زنده یاد ابراهیم منصفی مانند "تا تو قَدر مهِ بُدونی دیر اَبوت، از اون شُو کهِ چِشمُم وازت کهَ وا تو بودم مهِ آشنا و اَمون اَز ناموندگاری" همکاری داشته است.

حال مدتی است این هنرمند چیره دست هرمزگانی در بستر بیماری است و این روزها نواختن را بالاجبار کنار گذاشته است به همین مناسبت تعدادی از فعالین عرصه موسیقی هرمزگان با رفتن به منزل استاد سعید سبب بهبود وضعیت روحی وی شدند.

خواننده مطرح پاپ کشورمان در گفت وگو با ایسنا، افزود: واقعاً از بانیان این برنامه ممنونم که بار دیگر نشان دادند که جامعه موسیقی هرمزگان با همدلی می تواند بسیاری از مشکلات را پشت سر بگذارد.

غلامرضا صنعتگر با بیان اینکه از کودکی استاد سعید را شناخته و همواره عاشق هنر این هنرمند بودم، تصریح کرد: متأسفم امروز شاهد بودم وی نه کلامی صحبت می کند و نه می نوازد و این مایه ناراحتی ام است.

وی با اشاره به اینکه امیدوارم با این همدلی بتوانیم حال این هنرمند را بهبود بخشیم، خاطرنشان کرد: باید همگی دست به دست هم دهیم تا حال این هنرمند بار دیگر خوب شود.

صنعتگر در پایان گفت: ای کاش در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و صداوسیما اتاق فکری تشکیل می شد تا حال وروز هنرمندان امثال استاد سعید این گونه نبود.

نوازنده مطرح عود کشور در گفت وگو با ایسنا، افزود: امروز به منزل استاد سعید آمدیم تا با همدلی یکدیگر بتوانیم کمی از مشکلات جسمی این هنرمند را کاهش بخشیم.

مرتضی کریمی با اشاره به اینکه باید همگی تلاش کنیم بار دیگر استاد سعید را سرپا نگاه داریم، تصریح کرد: اگر دلمان خوش و حالمان مناسب باشد با همدلی هیچ گاه شاهد چنین اتفاقاتی نخواهیم بود.

همچنین بانی این محفل در گفت وگو با ایسنا، افزود: امروز خوشحالم هنرمندان و پیشکسوتان دعوتم را برای حضور در منزل استاد سعید پذیرفتم تا هرچند اندک بتوانیم حال این هنرمند قدیمی را خوب کنیم.

محمود قلندری با بیان اینکه از تمامی مسئولان استان می خواهم که ننشینند و تنها نظاره گر از بین رفتن هنرمندانمان باشند بلکه هر کس در هر جایگاهی به دنبال دست گرفتن از هنرمندانی باشند که تنها راه درآمدشان هنر است و زمانی که دیگر نتوانند ارائه هنر داشته باشند منبع درآمدی شان قطع می شود.

این طنزپرداز هرمزگانی با اشاره به اینکه باید همگی حمایت کنیم و متولیان فرهنگ و ارشاد هرمزگان باید در این مدت حامی هنرمندان باشند، اضافه کرد: نگذارند دیر شود و دیگر عذاب وجدان کار برایمان باقی بماند.

همسر استاد حمید سعید در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه واقعاً ممنونم از تمامی کسانی که آمدند و باعث شدند لبخند پس از مدت ها بر چهره این هنرمند بنشیند، تصریح کرد: از سال ها قبل همسرم دارای فشارخون و قند خون بود و چند سال قبل دچار سکته قلبی، ماه قبل دچار سکته مغزی و هفته گذشته دومین سکته مغزی را پشت سر گذاشت.

وی با بیان اینکه باید فشارخون و قندخونش کنترل کنیم تا بتواند سلامتی کامل را به دست آورد، اظهار کرد: چند مدتی است که دیگر همسرم فعالیت هنری نمی کند و هرچه می گوییم هم دیگر انگیزه ای برای فعالیت ندارد.

همسر استاد حمید سعید با اشاره به اینکه از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان توقعی ندارم چون کاری نمی کنند و حتی یک تماس هم نگرفته اند، اظهار کرد: چرا باید تا کسی از این دنیا رفت یادش کنیم؛ همسرم اکنون به همدلی و توجه جامعه و مسئولان نیاز دارد.

وی با بیان اینکه همسرم نه بیمه است و نه درامد بازنشستگی دارد، عنوان کرد: همسرم از بی توجهی رنج می برد و تنها خواهش می کنم نگذاریم وقتی هنرمندی در جا افتاد یا فوت کرد از وی یاد کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
کنسرت پرواز همای که قرار بود دیروز و امروز در خرم آباد برگزار شود، با دستور اماکن استان و برای حفظ حقوق شهروندان لغو شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، کنسرت پرواز همای که قرار بود طی روزهای 18 و 19 آذر 1398 در خرم آباد برگزار شود، از سوی اداره اماکن استان لغو شد.

روز گذشته پرواز همای در صفحه شخصی اش نوشت: درود بر همه ی مردم خوب استان لرستان و دوستانی که قرار بود امروز و فردا به کنسرت ما در خرم آباد بیایند. با عرض پوزش به دستور اماکن استان، کنسرت لغو شد. ما صبر کردیم و تمام تلاش مون رو انجام دادیم که برگزار بشه اما به دلیل حاشیه های به وجود آمده بعد کنسرتی که هفته ی قبل در خرم آباد ایجاد شده بود، برنامه ی ما رو هم لغو کردند و ما شرمنده ی شما شدیم. همه ی مبلغ های خرید بلیت توسط سایت تیوال و سایت پرواز همای در کوتاه ترین فاصله به شما بازگردانده خواهد شد.

مشکل اصلی سرویس های بهداشتی بود

در همین باره امین عباسیان مدیر انجمن موسیقی لرستان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم توضیحاتی ارائه کرد که در ادامه متن صحبت هایش را می خوانید:

مجوز این کنسرت اصلا صادر نشده بود. درخواستی برای برگزاری کنسرت همای به انجمن موسیقی رسید که ما هم با آنها همکاری کردیم و درخواست را به اداره ارشاد استان ارائه کردیم. اداره ارشاد استعلامی از فرمانداری و اماکن گرفت و متاسفانه مکانِ برگزاریِ این کنسرت از سوی اداره اماکن تایید نشد.
عدم تایید سالن برگزاری کنسرت از سوی اداره اماکن استان لرستان به هیچ وجه به دلایل امنیتی نبود. سالنی که برای برگزاری این کنسرت معرفی شده بود، دستشویی مناسب نداشت. حقوق تماشاگران در آن رعایت نمیشد.
ایرادی که اماکن به سالن برگزاری این کنسرت گرفت، کاملا منطقی بود.
هفته گذشته کنسرت رضا بهرام در سالن ورزشی استانداری برگزار شد و مردم ناراضی بودند. این سالن سرویس بهداشتی مناسبی نداشت و مردم ناراضی بودند. خانواده ها می گفتند که ما پول بلیت داده ایم و سزاوار نیست که دستشویی در اختیار مردم نباشد.
این بار برای کنسرت پرواز همای سالن خانه کشتی مدنظر بود.
دستور سراسری وجود دارد که براساس آن سالن های ورزشی را بدون هماهنگی با مرکز نمی توان در اختیار رویدادهای هنری قرار داد. اداره ورزش استان باید با وزارت ورزش هماهنگی های لازم را به عمل می آورد و زمان مناسب برای این کار وجود نداشت. همچنین روز مدنظر برای برگزاری کنسرت، قرار بود مسابقه ای در رشته کُشتی در آنجا برگزار شود. کشتی گیران به این مسئله اعتراض کرده بودند و مخالف این بودند که سالن را به برگزاری کنسرت اختصاص دهند.
دیروز رئیس اماکن تماس گرفته و از ما خواست تا سالن های مختلف را به آنها معرفی کنیم تا کارشناسان شان این سالن ها را بررسی کنند تا دیگر برای برگزاری کنسرت های بعدی دیگر این مشکلات رخ ندهد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ایسنا : پرواز همای پس از لغو کنسرتش در خرم آباد، با انتشار مطلبی به شرح ماجرا پرداخته است.

پرواز همای قرار بود در روزهای 18 و 19 آذر 1398 کنسرتش را در خرم آباد برگزار کند که این اجراها لغو شد.

این خواننده برای شفاف سازی درباره ی ماجرای لغو کنسرتش در خرم آباد مطالبی را مطرح کرده و می گوید: کنسرت های شهرستان در تمام استان ها توسط برنامه گذارهای استانی برگزار می شود. گروهی که قرار بود کنسرت ما را در خرم آباد برگزار کند، از یک ماه پیش به دنبال هماهنگی های قانونی و لازم برای اجرای این کنسرت بود. اما گویا برخی ها نمی خواستند کنسرت ما در خرم آباد برگزار شود و هر روز به بهانه ی تازه ای پروسه ی دریافت مجوز را عقب می انداختند.

او ادامه می دهد: با وجود اینکه به روال عادی پروسه ی دریافت مجوز در خرم آباد اجازه ی فروش بلیت را به صورت شفاهی صادر کرده بودند و نیمی از بلیت ها فروش رفته بود، دستور کنسلی یا عوض کردن سالن کنسرت را دادند. این دستور از سوی برگزارکنندگان کنسرت ما اجابت شد و به پیشنهاد خودِ آقای عباسیان (یکی از اعضای انجمن موسیقی لرستان) سالن جدیدی برای برگزاری کنسرت ما در نظر گرفتند.

همای تاکید می کند: تیم برگزاری کنسرت من در خرم آباد، گروهی حرفه ای است که کنسرت های بسیاری در این شهر برگزار کرده اند. اما متاسفانه یک نفر در انجمن موسیقی در لرستان به دنبال کسب درآمد برای خودش است و به همین دلیل در تاریخی زودتر از کنسرت ما زمینه ی برگزاری کنسرت همکار و دوست خوش صدای ما رضا بهرام را در همین سالن برای خودش فراهم کرد و در نهایت حاشیه های این کنسرت موسیقی پاپ، موجب لغو کنسرت بعدی یعنی کنسرت ما می شود.

همای در تشریح ماجرا می گوید: درست یک هفته قبل، کنسرت رضا بهرام در سالنی برگزار شد که امکانات سرویس بهداشتی اش پاسخگوی 500 تا 600 نفر جمعیت است. اما برگزارکنندگان کنسرت بهرام برای یک سانس این کنسرت حدود 1500 بلیت می فروشند. آنها مردم بیشتری را به سالن راه دادند. همین مسئله موجب بروز مشکلاتی در سرویس بهداشتی می شود و اعتراض مردم و برخی ادارات اطراف این سالن را بر می انگیزد. این مسئله موجب بروز اختلافی بین اداره اماکن و اداره ارشاد استان می شود. اماکن از اداره ارشاد می خواهد که در برگزاری کنسرت به فکر سرویس بهداشتی برای مردم باشند اما ... نتیجه این اختلاف ها به لغو کنسرت های بعدی در آن سالن می انجامد.

خواننده و طراح اُپرای حلاج با تاکید بر اینکه به حرمت مردم خرم آباد تا این شهر آمدم ولی نگذاشتند کنسرتم را برگزار کنم ، ادامه می دهد: دود این مسئله به چشم ما رفت. این کار نتیجه بی ملاحظگی کسی است که برای کسب سود بیشتر، 1500 نفر را در یک سانس به سالنی می آورد که سرویس های بهداشتی اش، ظرفیت حدود هفتصد نفر را دارد.

تور کنسرت های پرواز همای با گروه مستان از آبان امسال آغاز شده و تاکنون در شهرهای بندرعباس، ارومیه، اصفهان، قشم، خنج، تبریز، مهاباد، سنندج و قزوین به صحنه رفته است.

همای و گروهش امشب طی دو سانس در اراک به صحنه می روند و پس از آن تور کنسرت هایشان را در شهرهای شیراز، بوشهر و کرج ادامه می دهند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی آبان امسال در نشست صمیمی با رؤسای انجمن های فرهنگی و هنری استان از برنامه ساخت برج فرهنگ و هنر در بیرجند خبر داد و اکنون مشاور در حال بازنگری طرح اولیه است.

مهرماه امسال بود که در بازدیدهای استاندار خراسان جنوبی از سطح شهر بیرجند، نبود یک مجتمع فرهنگی و هنری درخور که بتواند نیاز هنرمندان و فرهیختگان شهر را برطرف کند و فضایی مناسب برای گذران اوقات فراغت مردم باشد، به عنوان یکی از مهمترین معضلات شهر عنوان شد.

محمدصادق معتمدیان همان جا رفع این نیاز را از اولویت های شهر برشمرد و آبان ماه در نشست صمیمی با رؤسای انجمن های فرهنگی و هنری استان از انتخاب مکانی وسیع در حد 10 هکتار برای احداث برج فرهنگ و هنر خبر داد که با استفاده از نمادهای استانی در مجاورت سالن آمفی تئاتر شهرداری بیرجند شکل می گیرد.

وی در آن نشست از پیش بینی همه زیرساخت های موردنیاز هنرمندان فعال در حوزه هنرهای هفتگانه، انجمن ها، نگارخانه ها، سالن تئاتر و... در این مکان گفته بود که جانمایی اولیه آن صورت گرفته و یکی از قوی ترین مشاوران معماری کشور که در سطح بین المللی نیز کارنامه دارد، برای اجرای این پروژه در نظر گرفته شده است و با برنامه ریزی های انجام گرفته، مراحل اجرایی کار از سال آینده آغاز می شود.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی حالا بعد از گذشت مدتی کوتاه، مشاور برای بررسی طرح اولیه اش به معاونت عمرانی استانداری فراخوانده شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در جلسه بررسی طرح اولیه برج فرهنگ و هنر استان، مهلت 15 روزه را برای بازنگری طرح اولیه این پروژه با استفاده از نظرات تخصصی دستگاه تعیین کرد و گفت: دستگاه های اجرایی مکلفند نظرات تخصصی و کارشناسانه خود را در اختیار مشاور پروژه قرار دهند.

سید کمال الدین میرجعفریان گفت: در زمینه جانمایی فضای داخلی و شکل بیرونی این مجموعه باید تمامی ملاحظات جمعیتی، اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی و... استان لحاظ شود.

وی با اشاره به دستور استاندار مبنی بر احداث و ایجاد مجموعه ای فرهنگی و هنری در مرکز استان خاطرنشان کرد: از آن جا که شهرداری، احداث باغ مشاهیر و مفاخر را در برنامه داشت به همین جهت مشاور مکلف شد پروژه را به گونه ای طراحی کند که مجتمع فرهنگی هنری و باغ مفاخر در کنار هم دیده شوند.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: مشاور پروژه بعد از دریافت تمامی نظرات و جمع بندی آنها، با رعایت همه ملاحظات بومی و منطقه ای، طرحی کامل را تا 15 روز آینده ارائه خواهد کرد تا بعد از بررسی نهایی توسط کارشناسان فنی، برای شروع عملیات اجرایی به تایید استاندار برسد.

در این نشست که با حضور مدیرکل دفتر فنی استانداری، فرماندار و شهردار بیرجند، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارشناسان حوزه های مرتبط برگزار شد، بر نگاه ویژه طرح به بوم منطقه، فرهنگ حاکم، باورها و اعتقادات مردم تاکید و رفع نیازهای رفاهی، تفریحی مردم در قالب برنامه های فرهنگی و هنری به عنوان مهمترین هدف مجموعه از طراحی و اجرای این پروژه عنوان شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گناوه - ایرنا - ستاد نماز جمعه بندرریگ از بدو فعالیت تاکنون خلا نبود نهادها و دستگاه های فرهنگی را با اجرای برنامه های مدون و هدفمند جبران کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

امام جمعه بندرریگ روز سه شنبه در جلسه ستاد اقامه نمازجمعه به مناسبت گرامیداشت سالروز اقامه اولین نمازجمعه در این بندر گفت: نبود ادارات فرهنگی نظیر تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و اوقاف و امورخیریه باعث شده تا بار برنامه های آنان بر دوش ستادنمازجمعه گذاشته شود.

حجت الاسلام سیدعنایت هاشمی اظهارداشت: ستاد نمازجمعه آنچه را که در توان داشته در نبود این ادارات بکار برده است و در ادامه نیز همین راه را ادامه خواهد داد اما ضرورت دارد که این نهادها در این بندر استقرار یابند.

وی با بیان اینکه نمازجمعه یکی از برکت های ارزشمند انقلاب اسلامی است، گفت: در 9 سالی که از زمان اقامه نمازجمعه در این بندر می گذرد، این قرارگاه فرهنگی زبان گویای مردم بوده و دستاوردهای زیادی داشته است و در رفع بسیاری از مشکلات این بخش مثمرثمر واقع شده است.

امام جمعه بندرریگ گفت: نمازجمعه یکی از آیین هایی است که عامل وحدت، عزت، عظمت و اقتدار اسلام، دعوت به ذکر خدا و دفاع از آرمان های خون شهدا و بیان منویات امام (ره) و رهبر معظم انقلاب می شود.

وی بیان کرد: در نمازجمعه علاوه بر مسایل و مشکلات مردم، محل بیان کارنامه مسئولان دستگاه های اجرایی است.

عنایت منش به مسایل و مشکلات مردم این بخش اشاره کرد و گفت: تامین نفت سفید، بنزین قایق و شناورهای صیادی، نظارت بر بازار از مهم ترین دغدغه مردم این بخش است که باید مسئولان مربوطه برای برطرف کردن آنها همت و تلاش مضاعف کنند.

امام جمعه بندرریگ خواستار تخصیص اعتبار فرهنگی به این بخش در نبود ادارات مرتبط شد.

بخشدارریگ با بیان اینکه توجه و اهتمام به مسایل فرهنگی از اولویت های کاری مجموعه دولت در این بخش است، گفت: در این ارتباط ستاد و امام جمعه در نبود ادارات مرتبط به نحو شایسته نقش آفرینی کرده است.

محمدحسن بازویی افزود: مسایل و مشکلات مردم در این نشست همواره مدنظر بوده و در این ارتباط پیگیری و رایزنی های متعددی شده است.

فرماندار گناوه گفت: بندرریگ از بنادر قدیمی و تاریخی کشور و مردم آن متدین و نجیب و برای مسایل مذهبی اهمیت خاصی قائلند.

غلامرضا مهرجو افزود: استقرار نهاد نمازجمعه در بخش ریگ از برکات انقلاب اسلامی و منشا خدمات ارزشمندی است.

وی اظهارداشت: ستاد نمازجمعه نهادی است که بودجه آن وابسته به دولت نیست و بصورت خودجوش و از منابع مردمی و خیران است که با بهره وری بالا رسالت سنگینی را در جامعه عهده دار است.

وی بیان کرد: برنامه های مذهبی در این بندر که بصورت خودجوش و مردمی که از نیاکان آنان برجای مانده اجرا ی شود.

فرماندار گناوه گفت: باتوجه به اینکه استکبار جهانی در کنار آماج فشار حداکثری، راهبرد شکاف بین مردم و حاکمیت را دنبال می کند ، ایستادگی و مقاومت و همدلی و انسجام نقشه های آنان را خنثی و ناکام خواهد کرد.

وی اظهارداشت: مجموعه دولت در این شهرستان آمادگی دارد در عین مسایل و مشکلات گریبانگیر کشور که ناشی از تحریم های ظالمانه آمریکا است خدمات شایسته به مردم ارایه کند که در این راستا گام های مثمرثمری برداشته است.

در این نشست فعالیت و عملکرد ستاد نمازجمعه و معاونت خواهران توسط مسئولان آن بیان شد.

بخش ریگ از توابع شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قرار دارد که اولین نمازجمعه در این بندر 19 آذر 1389 به امامت حجت الاسلام سیدعنایت هاشمی منش اقامه شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : راه دانا

پژمان جعفری، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر در گفت وگو با خبرنگار عصر همدان اظهار داشت: با توجه به شیوع آنفولانزا در کشور و در راستای مقابله با این بیماری در مدارس شهرستان طرح توزیع اقلام بهداشتی توسط اداره اوقاف و امور خیریه ملایر پیشنهاد شد.

وی افزود: این مسئله با مسئولین شبکه بهداشت و درمان شهرستان مطح شده که با استتقبال آنان مواجه شده و خرید اقلام بهداشتی در دستور کار قرار گرفت.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر افزود: در همین راستا و از محل درآمدهای موقوفه شادروان سیف الدوله 150 میلیون ریال محلول ضدعفونی و ماسک سه لایه خریداری شد.

وی گفت: برای توزیع این اقلام بهداشتی لیست مدارس از آموزش و پرورش گرفته شده و در مدارس سطح شهر ملایر، بخش سامن و جوکار این اقلام بهداشتی توزیع شد.

جعفری گفت: در مجموع این اقلام بهداشتی در 50 مدرسه شهرستان توزیع شد.

انتهای پیام/گ

لینک خبر :‌ عصر همدان
زنجان-مسئول امور استان های سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اقدامات زیادی برای توسعه و ترویج وقف در جامعه انجام شده و یکی از این اقدامات تقسیم کشور به چهار قطب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

به گزارش خبرنگار مهر ،حجت الاسلام حسین روحانی نژاد ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اقدامات زیادی برای توسعه و ترویج وقف در جامعه انجام شده است، افزود: یکی از این اقدامات که معتقدیم اثرگذار نیز خواهد بود، تقسیم کردن کشور به چهار قطب بوده است؛ چرا که این تقسیم بندی این زمینه را برای استان ها فراهم می کند تا بتوانند به هم افزایی، نسبت به توسعه و ترویج مناسب وقف اقدام کنند.

وی با یادآوری اینکه مقرر شده است که تا مناطق، نشست هایی را با یکدیگر داشته باشند، از برگزاری اولین نشست منطقه ای در زنجان خبر داد و تصریح کرد: مباحث مهمی در این نشست ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته که مهم ترین آن ها، بررسی موانع پیش روی فرآیندهای اجرای اوقاف و نیز اتخاذ سیاست های جدید سازمان برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف بوده است.

این مسئول در ادامه با یادآوری اینکه اوقاف از گذشته تا به امروز خدمات ارزنده ای را در بخش های مختلف ارائه داده است، ادامه داد: معتقدیم آشنا کردن مردم با خدماتی که این سازمان انجام می دهد، مقدم تر از خود خدماتی است که انجام می شود و می توان به مواردی چون شمیم حسینی و آزادی زندانیان جرایم غیرعمد اشاره کرد که از جمله خدمات برجسته این سازمان به شمار می رود.

مسئول امور استان های سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه اگر مردم بدانند که موقوفات کجا و چگونه هزینه می شود، بیشتر رغبت پیدا می کنند تا در این امور مشارکت داشته باشند، اظهار کرد: مهم ترین کاری که امروز انجام می دهیم، تعامل و اطلاع رسانی در راستای تعامل برای احیای موقوفات است.

کد خبر 4794146

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مهاباد- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی گفت: ادارات و دستگاه های دولتی حدود 2 هزار میلیارد ریال به اوقاف و امور خیریه این استان بدهکار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : جماران

حجت الاسلام ناصر جوانبخت روز سه شنبه در آیین معارفه رئیس جدید اداره اوقاف و امور خیریه تکاب اظهار داشت: از این میزان یک هزار و 700 میلیارد ریال آن مربوط به نیروهای مسلح است.

وی درآمدهای موقوفات و رقبات استان را در سال جاری 570 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: از این میزان 530 میلیارد ریال در راستای اجرای نیت های واقفان هزینه شده است.

وی با بیان اینکه این میزان درآمد موقوفات در بخش های بهداشتی، فرهنگی، مذهبی و آموزشی و روستاها هزینه شده است افزود: برخلاف برخی مطالب مطرح شده، درآمدهای موقوفات و رقبات هر شهر در همان شهر طبق نیت واقف هزینه می شود.

وی بیان کرد: علاوه بر این، از محل درآمدهای موقوفات امسال برای یکهزار و 400 دانش آموز خانواده های کم بضاعت نیز بسته های آموزشی و کمک های تحصیلی اعطا شده است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه آذربایجان غربی درآمدهای موقوفات آذربایجان غربی در سال جاری را 90 میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: درآمدهای مازاد بر مصرف موقوفات این استان در زمینه حمایت و توسعه حوزه های علمیه، خرید رقبات جدید و رفع نیازهای اجتماعی شهرهای استان هزینه خواهدشد.

وی با بیان اینکه سنددار کردن روستاهای موقوفه با اولویت روستاهای 6 دانگ وقفی در آذربایجان غربی آغاز شده است ادامه داد: در چهار سال گذشته برای 19 هزار رقبه در این استان سند مالکیت اخذ شده که از این تعداد 9 هزار رقبه سنددار مربوط به تکاب است.

فرماندار تکاب نیز در این جلسه با بیان اینکه برنامه ریزی های توسعه ای ادارات باید اقتصاد محور باشد گفت: سازوکاری باید فراهم شود تا از درآمدهای موقوفات در راستای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در این شهرستان استفاده گردد.

محمود زمانی افزود: با اجرای طرح های مختلف اقتصادی و فرهنگی از جمله طرح گردشگری مذهبی توسط اداره اوقاف می توان گام های بزرگی در راستای ایجاد اشتغال برداشت.

وی با بیان اینکه تبدیل به احسن کردن موقوفات تکاب نیازمند فرآیند قانونی و مجوزهای لازم است اظهارداشت: حمایت از سرمایه گذاری در راستای ایجاد اشتغال از محورهای مهم مدیریت اجرایی این شهرستان به شمار می رود و برای تحقق این امر اداره اوقاف و امور خیریه نیز با رفع موانع و تسهیل سرمایه گذاری، بسترهای حمایت از تولید و اشتغال را در تکاب فراهم کند.

فرماندار تکاب ادامه داد: اوقافی بودن زمین ها نباید خللی در روند سرمایه گذاری در این شهرستان ایجاد کند و بر این اساس علاوه بر حمایت های اداره اوقاف باید نگاه جامعه به وقف اصلاح و خدمات آن نیز تببین شود.

در این جلسه حجت الاسلام احمد خلف خانی به عنوان رئیس جدید اداره اوقاف وامورخیریه تکاب معرفی و از خدمات رئیس پیشین این اداره قدردانی شد.

آذربایجان غربی 6 هزار و 800 موقوفه و بیش از 38 هزار رقبه دارد که 31 هزار رقبه متصرفه و تحت اختیار اداره کل اوقاف و امور خیریه این استان است؛ یک سوم از مجموع رقبات متصرفه آذربایجان غربی به میزان 11 هزار رقبه در شهرستان تکاب قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تعدادی از ناشران و کتابفروشان استان سمنان معتقدند که پرداخت یا عدم پرداخت مالیات چندان تاثیری در ترویج فرهنگ کتابخوانی ندارد و دولت بهتر است به جای معافیت مالیاتی، به آن ها کاغذ دولتی بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان - محمود بانی : اما و اگر هایی که این روزها در موضوع معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان پدید آمد، نگاه سازمان امور مالیاتی را به این قبیل فعالیت های فرهنگی که درآمد کاری شان در اصل برای تولید در عرصه فرهنگ هزینه می شود، نشان می دهد. البته قانونگذار در سال 1380 با درک ارزش این مقوله، ناشران را از پرداخت مالیات معاف کرده است؛ قانونی که البته در سال 1394 در بند ل ماده 139 دچار اصلاحیه شد. این اصلاحیه، اما معافیت مالیاتی ناشران را لغو نکرد بلکه با اصلاحاتی، آنها را صرفا به ارائه اظهار نامه مالیاتی مکلف کرد تا از پرداخت مالیات معاف شوند. در گفت وگو با تعدادی از ناشران و کتابفروشان استان سمنان، نظرات آنها را به عنوان ذی نفعان (و شاید ذی ضرران) این نوع از معافیت، جویا شدیم که در ادامه از نظر مخاطبان می گذرد.

حمیدرضا شجاعی نیا یکی از کتابفروشان دامغانی و مسول کتابسرای مهرگان، پیرامون مصوبه اخیر هیئت دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد تمدید معافیت مالیاتی اهالی فرهنگ و هنر به خبرنگار ایبنا گفت: واقعیت این است که فروش کتابفروشی ها و درآمد انتشاراتی ها آنقدر بالا نرفته که بیم آن داشته باشیم که هزینه های مالیات را پرداخت کنیم.

وی افزود: مشکل حوزه کتاب و فرهنگ مالیات نیست و به نظرم مسئولان آدرس غلط می دهند و با این کار، دیدگاه منفی نسبت به این قشر فرهنگی در بین مردم ایجاد می کنند؛ وقتی کارمند و کارگر مالیات می دهند، چرا باید قشر فرهنگ و هنر را از پرداخت مالیات معاف کنند. یک کارمند و کارگر عادی در اول هر ماه قبل از واریز حقوق ماهیانه اش، ابتدا مالیاتش را می دهد.

کتابفروشی ها به ورطه فراموشی رفته اند
مسئول کتابسرای مهرگان در دامغان با بیان اینکه مشکلات فرهنگ در جاهای دیگر است، یادآور شد: زمانی در دولت اول آقای احمدی نژاد که آقای صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آن بود، یارانه کاغذ را حذف کردند و به جای آن بُن کتاب دادند ولی این بُن ها به اشخاصی داده می شد که کتابخوان نبودند و بعضی از آنها، بُن هایشان را تبدیل به وجه نقد می کردند و آنقدر در کتابفروشی ها جستجو می کردند تا یک نفر بُن ها را با مقدار کمتری پول، تبدیل به وجه نقد و وجه آن را پرداخت بکند. حتی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بُن کتاب را به عنوان پاداش به کارمند هایش می داد که باز هم تبدیل به وجه نقد می شد.

این فرهنگی دامغانی گفت: امروز اما قیمت کتاب نجومی شده و اکثراً کتابخوان ها و افرادی که مشتری واقعی کتابفروشی ها هستند، به یارانه ها دسترسی ندارند یا متوجه وجود طرح هایی همچون پاییزه کتاب، عیدانه کتاب و تابستانه کتاب نمی شوند. مسائلی که مسئولان ما در رابطه با کتاب و کتابخوانی مطرح می کنند، دادن آدرس غلط است و به نظرم با علم و آگاهی هم این کار را انجام می دهند.

تصویب چنین طرح هایی فقط به سود موسسات بزرگ کمک آموزشی است نه اهالی کتاب
شجاعی نیا ادامه داد: کتابفروشی ها در حال جمع شدن است و به ورطه فراموشی سپرده شده اند. وقتی بهترین پیشنهاد ها را هم به افرادی بدهی که اعتقادی ندارند، پیشنهادها ثمربخش نخواهد بود.

وی بیان کرد: کتابفروشی های کوچک و عادی نهایت مالیاتی که پرداخت می کنند، 200 الی 500 هزار تومان است که در کنار گرانی سرسام آور اجناس و مشکلات اقتصادی، برای آنها رقم چندان بالایی نیست اما اگر از کتابفروشی های بزرگ مالیات بگیرند، بهتر است؛ افراد و موسسات و نهادهایی هستند که پشت کتابفروشی ها و انتشاراتی ها سنگر گرفته اند و از اینگونه طرح ها سودهای کلان و میلیاردی می برند. اگر قرار باشد مالیات پرداخت کنیم، با توجه به اینکه فروش بالایی نداریم، ترس و نگرانی هم از لغو معافیت مالیاتی نداریم.

دانشجویان هم کتاب های دست دوم را فقط به شرط تحویل مجدد، از ما می خرند!

عباس جمالی کتابفروش پیشکسوت شاهرودی هم در گفت وگو با خبرنگار ایبنا از اوضاع اسف بار کتاب گفت و عنوان کرد: کتاب به وفور هست ولی نمی خرند؛ حتی قشر دانشجو هم تنها به این شرط که پس از استفاده و کسب نمره قبولی لازم، مجدداً ما آن کتاب ها را از آنها بخریم، کتاب می خرند! 14 سال نمایندگی انتشارات دانشگاه پیام نور را دارم ولی موسسات تعهدات خودشان را عمل نمی کنند.

وی افزود: آمار دفتر ما نشان می دهد که یک روز در هفته گذشته به عنوان مثال از صبح تا غروب فقط مبلغ 10 هزار تومان فروش داشته ایم؛ به نظر شما آیا حال کتاب و کتابخوانی خوب است؟! آیا با این شرایط باز هم می شود مالیات پرداخت کرد؟

به کتابفروشی علاقه دارم و پرداخت یا عدم پرداخت مالیات برایم علی السویه است

مدیر کتابفروشی پیمان شاهرود ادامه داد: با اینکه نه دولتی هستم و نه دست اندرکار ولی معتقدم که مشکل باید به صورت ریشه ای حل شود؛ یک مغازه 36 متری روبه روی ما را حدود 4 میلیون اجاره کرده اند اما من با اینکه مغازه متعلق به خودم است، در ماه نصف این مبلغ هم درآمد ندارم ولی عشق من همواره کتابفروشی است؛ مشکل این نیست که مالیات ندهیم نهایتاً حدود 200 هزار تومان مالیات سالیانه می شود که پول دو جلد کتاب است و دربندِ پرداخت یا عدم پرداخت این مبلغ نیستم و مشکل کتاب با این معافیت ها حل نمی شود؛ برای بعضی ها شاید مهم باشد ولی واقعا به علت گرانی کاغذ و در مقابل بقیه هزینه ها، بحث مالیات بحث مهمی نیست.

این پیشکسوت فرهنگی شاهرود بیان کرد: شاید برای بعضی ها قانع کننده باشد ولی برای من که حدود 4 دهه سابقه دارم، این مبلغ پول دو کتاب است که روی دستم بماند؛ حالا که این همه کتاب روی دستم مانده، چه اتفاقی افتاده است؟! دولت باید سوبسید بیشتری بدهد تا فرآیند کتابخوانی بهبود یابد.

وی با بیان اینکه در هفته اخیر کلاً یک جلد کتاب 9000 تومانی فروخته ام، گفت: ما بدِ مملکت را نمی خواهیم اما دولت باید در کار خودش تجدیدنظر کند؛حالا 150 هزار تومان بگیرد یا نگیرد چه فایده ای دارد؟ دولت باید بنیادی تر عمل کند، کاغذ وارد کند، تسهیلات بدهد، قیمت برگ کاغذ اسکناس بالاتر از کاغذ کتاب است. دولت کاغذ کاهی وارد کرده که به نام تعاونی عرضه می کند، ولی کیفیتش پایین است. البته بد نیست ولی کافی هم نیست. ما برای انتشارات پیام نور کار می کنیم که ارزان ترین کتاب ها را داشته اما الان قیمت های این انتشاراتی هم سر به فلک کشیده است.

به جای معافیت مالیاتی، کاغذ دولتی به ما بدهید
علیرضا مزجی مسئول اتحادیه کتابفروشان شاهرود هم در گفت وگو با خبرنگار ایبنا درباره موضوع تمدید معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان گفت: خیلی وقت است که با مشکلات کتاب دست و پنجه نرم می کنیم. به نظرم دولت باید یارانه بدهد تا وضع موجود تغییر پیدا کند؛ با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه داشتیم و گفتیم از کتابفروشی ها مالیات نگیرند تا بتوانیم کتابخوانی را رواج دهیم. 50 سال است که به کار کتابفروشی مشغولم. کتابفروشی سودی ندارد، قیمت اکثر کتاب ها دو یا سه برابر شده است اما درصد سود فروش کتاب ها بسیار پایین تر آمده است.

وی با بیان اینکه ما بر اساس مالیات سال قبل، چند درصد اضافه تر هم پرداخت می کنیم، افزود: تعداد زیادی از همکاران خودم کتابفروشی را جمع کرده اند و یکی از آنها صنف خودش را از کتابفروشی به ساندویچی تغییر داده است اما بر این باوریم و دیدگاه ما این گونه است که وقتی مردم کتاب می خرند، روحیه ما بهتر است. اگر مالیات حذف شود ولی کاغذ دولتی وارد کنند، اوضاع بهبود پیدا می کند. البته اگر مالیات در کل حذف شود و ناشران هم مالیات ندهند، این مسئله در کاهش قیمت کتاب موثر است و فرهنگ کتابخوانی را ترویج می دهد اما در شرایط حاضر باید از وجود خودتان مایه بگذارید. قیمت کتاب در شرایط فعلی با گذشته اصلاً قابل مقایسه نیست و رایزنی های زیادی هم با مسئولین مربوطه انجام داده ایم ولی متاسفانه تغییری را شاهد نبوده ایم.

مزجی تصریح کرد: با اینکه از نظر مکانی و موقعیت، کتابفروشی ما در بهترین نقطه شاهرود واقع شده است و مشغول فروش فعالیت فرهنگی هستیم، اما وضعیت اسفناکی داریم. متاسفم که بگویم کتابخوان های حرفه ای هم الان به دلیل مشکلات و گرانی های موجود، کتابخوانی را ترک کرده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان از برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان با حضور 500 ناشر از سراسر کشور و طی روزهای 24 تا 28 آذرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گلستان ، نشست خبری سیزدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گلستان با شعار کتاب هدیه ماندگار صبح امروز (سه شنبه 19 آبان) با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در محل سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد.

عادله کشمیری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در این نشست، با بیان اینکه نمایشگاه امسال کتاب استان گلستان از 24 تا 28 آذرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان گلستان و در فضایی به وسعت 6000 مترمربع برگزار می شود، گفت: علاقه مندان و دوست داران کتاب می توانند همه روزه در این ایام از ساعت 11 صبح تا ساعت 20 از این نمایشگاه بازدید کنند.

وی دسترسی آسان، ارزان و تمرکز بر تازه های نشر کشور، تعامل فرهنگی و ارتباط مستقیم با ناشران کشور و توجه به اقتصاد نشر با تاکید بر ماهیت فرهنگی، ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سطح آگاهی و فرهنگ جامعه به خصوص مناطق دوردست را از جمله اهداف برپایی این نمایشگاه عنوان کرد.

کشمیری افزود: همچنین موج آفرینی فرهنگی و ایجاد فضای پرشور و نشاط فرهنگی در استان، تمرکززدایی و توزیع مناسب، متوازن و متعادل کتاب در کشور از دیگر اهداف برپایی سیزدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گلستان به شمار می آید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با اشاره به اینکه در شرایط حساس کنونی انجام این رویداد فرهنگی پرهزینه که قطعا بزرگترین رخداد فرهنگی استان محسوب می شود و همه ساله یک مطالبه عمومی است، برای این اداره کل که از لحاظ اعتباری سخت در مضیقه است، بسیار سخت بوده و به انجام رساندن آن یک اراده جمعی را می طلبد، گفت: در همین راستا جلسه ستاد استانی نمایشگاه کتاب در محل استانداری گلستان برگزار شد تا با بهره مندی از ظرفیت کلیه دستگاه های عضو و تقسیم کار، این رخداد را با کیفیتی متفاوت تر از سالیان گذشته برگزار کنیم.

کشمیری اظهار کرد: نگاهی به وضعیت فروش بُن و خرید نقدی 12 دوره پیشین نمایشگاه کتاب گلستان نشان می دهد که مردم استان بسیار فرهنگ دوست و علاقه مند به کتاب هستند و امید است با همیاری همه دستگاه ها این مهم در استان تداوم داشته باشد.

وی تعداد ناشران و نمایندگی های نشر را در این دوره از نمایشگاه کتاب گلستان 500 ناشر عنوان کرد و گفت: در این دوره از نمایشگاه 73 هزار و 970 عنوان کتاب به ارزش تقریبی 5 میلیارد تومان به نمایش درمی آید که 3 ناشر در حوزه هنر، 103 ناشر در حوزه عمومی، 2 ناشر در حوزه کشاورزی، 45 ناشر در حوزه کودک و نوجوان، 14 ناشر در حوزه کمک آموزشی، 5 ناشر در حوزه حقوقی، 17 ناشر در حوزه دانشگاهی، 7 ناشر در حوزه زبان و 7 ناشر در حوزه علوم پزشکی حضور دارند. ضمن اینکه امسال 13 ناشر در حوزه رسانه های دیجیتال برای اولین بار به این نمایشگاه اضافه شده اند.

همچنین به گفته کشمیری، آیین افتتاحیه نمایشگاه ساعت 10 صبح روز یکشنبه 24 آذرماه با حضور محمدمهدی احمدی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر کل حوزه وزارتی، حق شناس استاندار گلستان و مدیران استانی و اهالی قلم و فعالان حوزه نشر برگزار می شود.

وی به برگزاری کارگاه ها و رونمایی کتاب و محافل شعر خوانی در بخش جنبی نمایشگاه اشاره کرد و گفت: نشست هایی با عناوینی چون سبک زندگی با محوریت گام دوم انقلاب ، نقش اخلاق در فعالیت های فردی و اجتماعی ، تاثیر شگرف مدیریت خردمندانه بر جامعه ، وظیفه حکومت ها برای رشد اخلاق و معنویت ، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ، راه های مقابله با آسیب های فضای مجازی ، جایگاه تنقیح قوانین و مقررات در تحقق حقوق شهروندی از جمله نشست های پیش بینی شده در این دوره از نمایشگاه است.

کشمیری اظهار کرد: نمایشگاه تا سقف 80 میلیون تومان و در سوانحی شامل آتش سوزی، سیل، طوفان، ضایعات ناشی از برف و باران و زلزله، برق گرفتگی و سرقت موجودی های کتاب و محصولات فرهنگی و اثاثیه و اموال مستقر در نمایشگاه و بیمه نامه مسئولیت مدنی و حوادث برای 50 نفر بی نام، بیمه شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با اشاره به اینکه 800 میلیون تومان بُن کتاب برای این دوره از نمایشگاه تخصیص داده شده است، گفت: دوستداران کتاب می توانند 20 درصد تخفیف را از طریق دریافت بن کارت از بانک عامل و 10 درصد دیگر را از غرفه ها دریافت کنند و در نهایت کتاب های مورد نظر خود را با 30 درصد تخفیف، خریداری کنند. همچنین غرفه ها مختارند تا سقف 30 درصد تخفیف هم قائل شوند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود 50 هزار نفر از نمایشگاه بازدید کردند و فروش آن حدود 2 میلیارد تومان بود، گفت: حداکثر میزان بُن کتاب که بانک عامل در اختیار مردم قرار می دهد، تا سقف دیپلم 100 هزار تومان و از فوق دیپلم به بالاتر 150 هزار تومان است.

کشمیری گفت: به منظور رفاه حال بازدید کنندگان رایزنی هایی با سازمان اتوبوسرانی صورت گرفته تا 6 دستگاه اتوبوس شهری از میدان شهرداری گرگان علاقه مندان را به منظور بازدید به نمایشگاه منتقل کنند.

وی در خاتمه، اظهار کرد: در جلسه ستاد استانی نمایشگاه کتاب تمهیداتی برای حضور پرشور دانش آموزان و نیز مقابله با بیماری آنفلوانزا که چندی است در استان شیوع پیدا کرده، اتخاذ شده است.

یادآوری می شود، در پایان نشست خبری با حضور اصحاب رسانه از پوستر سیزدهمین نمایشگاه کتاب گلستان رونمایی شد.

سیزدهمین نمایشگاه کتاب گلستان از تاریخ 24 تا 28 آذرماه با شعار هدیه ماندگار در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان گلستان برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران