بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 5 آذر 98
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره امام رضا(ع) عملا جریان سازی خوبی در حوزه فرهنگ رضوی در استان ها ایجاد شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

محمد مهدی احمدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رضوی ، اظهار کرد: در وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی فعالیت های مختلفی داریم که از جمله آن در حوزه فرهنگ دینی است که با راه اندازی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) که ماهیتا خصوصی است اما نظارت وزارت ارشاد را دارد، برنامه هایی را با محوریت فرهنگ رضوی آغاز شده است.

وی افزود: سال هاست این جشنواره با برنامه های فرهنگی و هنری و پژوهشی برگزار می شود و باعث شده همه استان ها در این جشنواره ها شرکت کنند. هر استان یک موضوعی را تقبل می کند و عملا جریان سازی خوبی در حوزه فرهنگ رضوی در استان ها ایجاد شده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: لازم است جامعه و مردم ما با معیارهای فرهنگ رضوی آگاه شوند و مردم در کنار مناسکی که دارند در حوزه معرفتی و شناخت اهل بیت به خصوص امام رضا (ع) بیشتر پیش بروند.

وی به ویژگی های جشنواره امام رضا(ع) اشاره کرد و ادامه داد: نظم حاکم بر جشنواره امسال یکی از ویژگی های برجسته آن بود و کیفیت محتوایی جشنواره نیز در خور توجه است.

احمدی ضمن تذکری بیان کرد: توصیه من این است که جشنواره ها بهانه ای باشد تا سبک زندگی امام رضا(ع) را به جامعه تبیین کنیم، به هرحال جوانان ما نیاز به الگو دارند و براساس الگو، سبک زندگی خود را شکل می دهند که به بهانه این جشنواره شاخص های فکری و رفتاری امام هشتم را بیان کنیم تا شناخت جامعه بالا رود و در این صورت جامعه متعالی و رشد یافته خواهد شد و زیست مومنانه شکل می گیرد.

لینک خبر :‌ بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد خط ارتباطی بین سینما و میراث تاریخی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : بانی فیلم

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد در گفت وگویی، اظهار داشت: جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد خط ارتباطی بین سینما و میراث تاریخی است.

وی در خصوص تأثیرات جشنواره های فیلم کوتاه اظهار داشت: جشنواره های فیلم کوتاه به دلیل اینکه فرصت کشف استعدادها را به وجود می آورد، فرصت کشف سوژه ها را پدید می آورد و فرصت کشف خلاقیت ها در فرم را ایجاد می کند، می تواند تأثیرگذار باشد.

صالحی یکی از فرصت هایی که در دهه های اخیر برای سینمای ایران پدید آمده، بحث فیلم کوتاه دانست و ادامه داد: جشنواره های فیلم کوتاه به خاطر اینکه ما فضایی جدید با عنوان فضای مجازی داریم، یک فرصت ارتباطی را در فضای مجازی در سطح کشور پدید می آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حال حاضر جشنواره های مختلفی در سطح ملی در حال برگزاری است. جشنواره فیلم های کوتاه را هم در سطح ملی و هم در سطح استانی به عنوان یک فرصت به حساب می آوریم.

صالحی درخصوص آینده این جریان فرهنگی گفت: با توجه به شرایط استان یزد به لحاظ زمینه های موجود و سابقه ای که داشته، به نظر می رسد که جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد می تواند فرصتی قابل توجه پدید بیاورد و خط ارتباطی باشد بین حوزه سینما، گردشگری، صنعت، میراث تاریخی، سنت ها، باورها، فرهنگ عامه یزد و سایر شهرها و همچنین اتفاقات خوب دیگری که در ادامه آن رقم خواهد خورد.

گفتنی است اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد از 14 لغایت 17 دی ماه سال جاری در شهر تاریخی یزد برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
علی اصغر سیدآبادی در نخستین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شهید بهشتی گفت: در شرایط فعلی بیش از هر موضوعی به گفت وگو نیاز داریم و ادبیات کودک می تواند محفلی برای گفت وگوی کودکان و بزرگسالان باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شهید بهشتی با موضوع فرصت ها و چالش های ادبیات داستانی کودک و نوجوان با حضور جمعی از نویسندگان، محققان، مترجمان، تصویرگران، پژوهشگران، کتابداران، دانشجویان، اعضای شورای کتاب کودک، اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه کتابدار، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها امروز (4 آذرماه) در دانشکده ادبیات دانشکده شهید بهشتی برگزار شد.

محمدعلی اکبری، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی در این مراسم گفت: مفتخریم که با همت استادان گروه زبان و ادبیات فارسی مخصوصا کاظم دزفولیان و احمد خاتمی توانستیم گرایش مطالعات ادبیات کودک و نوجوان را راه اندازی کنیم که مدت هفت سال از آن می گذرد و در این مدت پذیرای دانشجویانی با رتبه عالی در این گرایش بودیم که نشان دهنده توجه دانشجویان این حوزه به مطالعات ادبیات کودک و نوجوان است.

وی در ادامه بیان کرد: در سال های اخیر شاهد حضور حوزه جدیدی از مطالعات در ذیل تاریخ اجتماعی هستیم با عنوان تاریخ کودکی که به معنای مطرح شدن موضوعات کودکی به مثابه یک موضوع تربیتی است. اینکه در حوزه زبان و ادبیات فارسی گرایش مطالعات ادبیات کودک و نوجوان داریم به این منزله است که در این حوزه هم کودکان بخشی از تحقیق علمی در حوزه ادبیات هستند.

وی افزود: در حوزه آفرینش گری ادبی مفتخر به حضور آفرینشگرانی هستیم که در سطح ملی و بین المللی می درخشند و این غنای موجود برای ما دانشگاهیان فرصتی را فراهم می کند تا معرفت و مطالعات درجه دومی را برای این حوزه ها فراهم کنیم.

علی اصغر سیدآبادی دیگر سخنران این مراسم به شرایط موجود در هفته گذشته در کشور و نقش ادبیات کودک در این شرایط پرداخت و گفت: باید بدانیم که چند دهه ای است کودکان صاحب صدا شده اند ما پژوهش هایی درباره سنجش افکار ایرانیان انجام داده ایم که آخرین پژوهش در سال 94 انجام شده است. سوالی در این پژوهش مطرح شده مبنی بر اینکه چه کسی در خانواده شما تصمیم گیر است؟ براساس آمار به دست آمده در سال 75 سهم مردان بیش از 80 درصد و سهم زنان حدود 11 درصد بوده است در حالی که در سال 94، سهم مردان به 35 درصد و سهم زنان به 9درصد کاهش یافته و بقیه سهم کودکان بوده است که نشان می دهد کودکان صاحب صدا شده اند و این مسأله در مسائل اجتماعی و سیاسی هم صدق می کند. همچنین ادبیات کودکان هم همین قدر متحول شده و ما از ادبیات دهه 50 و 60 فاصله گرفته ایم و اینکه کودکان چقدر در این ادبیات و در داستان ها صاحب کنش شده اند موضوعی است که دانشگاه می تواند در پژوهش ها و تحقیقاتش به آن بپردازد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به افزایش اشتغال والدین اشاره کرد و گفت: امروزه فرزندان برخلاف گذشته اغلب اوقات وقتی وارد خانه می شوند با خانه ای خالی روبه رو هستند به دلیل اینکه میزان اشتغال والدین افزایش یافته است. همچنین سومین موضوعی که باید به آن توجه داشت گسترش فضای رسانه ای و دیجیتالی است که تعریف خیلی از مفاهیم را تغییر داده است ازجمله تعریف کودکی. قبلا کودکان در برخی تعریف ها براساس توانایی و ناتوانی تعریف می شدند اما الان مخاطبان ما یعنی کودکان بیشتر از ما بزرگسالان می دانند که بخشی از این مسأله مربوط می شود به رسانه ای شدن آنها و دانشگاهی که جدیدا آمده و کودکان در آن تبحر بیشتری از بزرگسالان دارند و این همان سواد چند رسانه ای است که در کودکان به وجود آمده و بزرگسالان فاقد آن هستند.

وی افزود: البته دلیل دیگر آن هم این است که کودکان مدام در مواجهه با اخبار هستند و مدام درباره آن حرف می زنند درحالی که قبلا دسته بندی وجود داشت و موضوعات کودکان و بزرگسالانه از هم تفکیک می شدند. حتی امروزه مرزهای جغرافیایی هم به هم ریخته است حال ادبیات کودک در چنین وضعیتی چه باید بکند؟

سیدآبادی در بخش دیگری از سخنانش به شکاف های ارزشی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: امروزه شکاف های نسلی تشدید شده و با شکاف های ارزشی گره خورده است. برخورد ادبیات کودک با این شکاف ها در زمان گذشته این بوده که هر نویسنده ای از یکسوی این شکاف ها با کودک سخن می گفته است اما اکنون چگونه باید با این شکاف ها در ادبیات کودک برخورد کرد. به نظر من برخورد با این موضوع مانند برخوردی که در دهه 40 و 50 می شد راه اخلاقی و درستی نیست. که ما یک طرف بایستیم و به کودکان بگوییم چه کار کنند الان باید ادبیات کودک و نوجوان محفل گفت وگوی کودکان و بزرگسالان باشد و صدای کودکان و بزرگسالان در کنار هم قرار گیرد. ما در شرایط کنونی بیش از هر چیز به گفت وگو نیاز داریم.

مریم جلالی، دبیر علمی جشنواره نیز در این مراسم گفت: امروزه صدها انجمن، شورا و گروه دولتی و غیردولتی در جهان متولیان حوزه مطالعات کودکان هستند در این میان جامعه دانشگاهی جهانی از ابتدای دهه 1970 میلادی میزبان گروه ادبیات کودک و نوجوان بوده است. اهتمام به این مهم در ایران قدمتی 10 ساله دارد و دانشگاه شهید بهشتی مفتخر است که در آستانه هفتمین سال راه اندازی گرایش ادبیات کودک و نوجوان با پژوهشگران، نویسندگان، شاعران، دانشجویان و علاقه مندان به این حوزه همراه شده است.

این پژوهشگر و استاد دانشگاه در ادامه هدف از برگزاری این همایش را حفظ پیوند افقی خانواده ادبیات کودک و نوجوان از سطح آکادمیک تا سطوح تجربی عنوان کرد و گفت: همچنین آشنایی با پژوهش های جدید، انتقال تجربه های متخصصان، بازشناسی علمی وضعیت ادبیات داستانی کودکان و نوجوانان از دیگر اهداف این همایش است.

وی افزود: در این میان نخست محورهای اصلی همایش با مشورت و صلاحدید کمیته سیاستگذاری و کمیته علمی تعیین شد و در اطلاع رسانی دوماهه با توجه به محورهای اعلام شده قریب به 86 مقاله به دبیرخانه ارسال شد. در روند انتخاب مقاله ها هر مقاله در سه مرحله داوری شد و در نهایت 46 مقاله به مرحله پذیرش رسید که تعدادی به صورت ارایه، تعدادی چاپ در مجموعه مقالات و تعدادی به عنوان پوستر معرفی شدند.

جلالی همچنین به سایر بخش های همایش اشاره کرد و گفت: همراه با بخش علمی همایش جشنواره نویسندگی خلاق دانشجویی نیز فراخوان خود را اعلام کرد که دبیر این بخش از جشنواره در اختتامیه گزارش مبسوط آن را اعلام می کند.

مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در این همایش به طرح تعدادی سوال در حوزه ادبیات و ادبیات کودک پرداخت و گفت: نخستین سوال این است که چرا ادبیات خلاقه در حوزه داستان اهمیت دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم ادبیات داستانی آینه ای از زندگی است و هر اثر داستانی بخشی از زندگی را در خود جای می دهد و مخاطب با تجربه ای از زندگی مواجه می شود بدون اینکه نیاز باشد هزینه آن تجربه را بپردازد توجه به ادبیات داستانی اضافه کردن تجربیات داستانی است و هرکسی بیشتر داستان بخواند تجربه بیشتری در زندگی دارد.

وی در ادامه پرسش دیگری مطرح کرد و گفت: چرا ادبیات کودک و نوجوان مهم است. قبلا فکر می کردم ادبیات کودک و نوجوان مهم نیست اما الان عذرخواهی می کنم چون یک کودک و یک نوجوان در منزل دارم و به اهمیت ادبیات کودک و نوجوان پی برده ام. همه ما قبل از اینکه به دوره بزرگسالی برسیم دوره کودکی را می گذرانیم.

وی افزود: ادبیات کودک و نوجوان مهم است چون امروزه توجه خانواده ها به بچه ها زیاد شده است و بچه ها سهم بیشتری در خانواده دارند و بخش زیادی از سرمایه خانواده شده اند. حتی اگر زمان کمی را با خانواده بگذرانند اما مصادیق توجه را به خود جلب می کنند. ادبیات کودک و نوجوان در این زمانه مهم است چون فاصله آن با سطح ادبیات کودک و نوجوان دنیا زیاد نیست و با توجه و تلاش متمرکز می توانیم موقعیت خودمان را در ادبیات داستانی کودک و نوجوان دنیا حفظ کنیم و ارتقا دهیم.

وی در ادامه به کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات ما در حوزه فرهنگ این است که کتاب و کتابخوانی آنطور که باید جدی نیست و تبدیل به سبک زندگی نشده است اگر قرار است چیزی تبدیل به عادت آگاهانه و سبک زندگی شود باید در دوره کودکی ایجاد شود و در دوره نوجوانی تثبیت شود نجات ما در حوزه کتابخوانی این است که کودکان به داستان خواندن جلب شوند.

وی در ادامه به طرح سوال دیگری پرداخت و گفت: چرا به توجه علمی به ادبیات کودک و نوجوان نیاز داریم و در پاسخ گفت چون باید نتایج این تجربیات با روشمندی برای استفاده بهتر دسته بندی شود. در حوزه ادبیات کودک و نوجوان هم باید این کار را انجام دهیم. زیرا ادبیات کودک و نوجوان مبتنی بر تجربه به وجود آمده است اما دسته بندی صحیح و روش مند این تجربه ها کار علم است که سبب می شود این تجربه ها پراکنده نباشد.

قزلی در ادامه گفت : باید توجه داشت که به چه چیزهایی در توجه علمی به ادبیات کودک و نوجوان باید پرداخت نکته مهم این است که توجه علمی به ادبیات کودک و نوجوان باید کاربردی باشد زیرا ادبیات کودک و نوجوان در نسبت با مخاطب معنا پیدا می کند و هر کار علمی باید کاربردی باشد. از سویی باید به ادبیات کودک و نوجوان به شکل بینارشته ای نگاه کرد. امیدوارم این همیشه ادامه دار و بین المللی شود همچنین باید توجه داشت کار در حوزه کودک و نوجوان بدون مشارکت آموزش و پرورش ناقص است.

نوش آفرین انصاری، دبیر شورای کودک در این مراسم به تاسیس کتابخانه کودک و نوجوان در کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: در دفاع از این اتفاق مهم در دانشگاه شهید بهشتی به مثابه بستری برای رشد و توسعه خواندن ادبیات کودک و نوجوان در جامعه دانشگاهی باید بگویم که قطعا مخالفان و موافقانی داشته است مانند موج نو در برابر دریای سنت. اما باید دید که چرا ادبیات کودک باید در بستر دانشگاه مطرح شود زیرا جامعه دانشگاهی ما چندان که باید با این حوزه فرهنگی و توانمندی هایش آشنایی ندارد، با نظریه های جدید درباره مطالعات کودک چندان آشنا نیست با مباحث مربوط به کتاب درمانی و مباحث مربوط به حقوق کودک چندان آشنایی ندارد.

این کتابدار و پژوهشگر افزود: این کتابخانه می تواند نقش سه گانه ای داشته باشد. نخست اینکه مرکز پژوهشی برای دست اندرکارانی ادبیات کودک باشد. دوم اینکه کتابخانه عمومی درون دانشگاه باشد و سوم اینکه بستری برای رشد آفرینندگی در جامعه باشد و می تواند برای تمام اعضای هیأت علمی، دانشجویان و فرزندان شان نقش به سزایی داشته باشند. آنچه که از کتابخانه عمومی کودک و نوجوان می توان انتظار داشت گردآوری مجموعه ای به روز برای کودکان و نوجوانان و سهولت دستیابی به مجموعه های موردنظر و پرورش مخاطب با هدف هویت پروری و افزایش اعتماد به نفس و پرورش روح دموکراسی در جامعه دانشگاهی است چون در اینجا فرزندان افرادی که در دانشگاه کار می کنند حضور دارند و باید بتوانند در کنار هم بدون هیچ تفکیکی از این کتابخانه بهره مند شوند. این کتابخانه می تواند به توسعه روح کار داوطلبانه و مشارکت مدنی کمک کند. همچنین به عنوان یک مرکز پژوهش می تواند تأثیر مستقیمی داشته باشد. در بسیاری از دانشگاه ها بر تمام رشته های دانشگاهی.

انصاری در ادامه بیان کرد: هرکتابخانه ای که در هر نقطه ای از ایران تاسیس شود یک گام به سوی رشد آفرینندگی پیش می رویم و هر جامعه ای نیاز دارد که آفرینندگان آن تشویق شوند و تشویق یک نویسنده فقط به لوح و پول نیست. تشویق بزرگ او این است که کتابش از سوی یک شبکه وسیع در اختیار خوانندگان قرار گیرد. نکته بعدی احیای مقام فراموش شده کتابدار کودک در ایران است. پس از دانشگاه شهید بهشتی پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران شماره 2 و دانشگاه علامه طباطبایی نیز اقدام به تاسیس کتابخانه کودک و نوجوان کرده است.

وی در پایان هشدار داد: پایه های سازمانی این کتابخانه از نظر ردیف بودجه باید چنان محکم باشد که با تغییر مدیران بدون گزند سرپا بماند و مدیران دانشگاه به رشد آن کمک کنند همچنین وجود این کتابخانه و قابلیت های آن به اطلاع جامعه کتابخانه و علمی کشور برسد و در تکثیر آن نه تنها در دانشگاه های خودمان بلکه در دانشگاه های سراسر جهان به عنوان یک الگو بکوشند.

محسن حاجی زین العابدین، موسس کتابخانه کودک و نوجوان در دانشگاه شهید بهشتی و رئیس اداره کتابخانه های دانشگاه شهید بهشتی نیز در این مراسم به تأسیس کتابخانه کودک و نوجوان این دانشگاه اشاره کرد و گفت: کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی در سال 1349 تأسیس شد، از مهرماه 1395 روی فکر تاسیس کتابخانه کودک و نوجوان در کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی کار کردیم و فعالیت هایی انجام شد و از بودجه خرید دانشگاه منابعی به آن اختصاص داده شد دو هدف اصلی ما از تاسیس این کتابخانه این بود که فرزندان اساتید دانشگاه، کارکنان و دانشجویان بتوانند از آن استفاده کنند. همچنین مرکزی برای انجام پژوهش های ادبیات کودک و نوجوان ایجاد شود. نکته جالب این است که به واسطه بچه ها پدر و مادرها هم وارد کتابخانه می شوند.

این استاد دانشگاه در ادامه بیان کرد: سعی کردیم منابعی را به زبان فارسی و انگلیسی در کتابخانه جمع آوری کنیم تا مرجعی باشد برای مراجعه کنندگان و پژوهشگران و کارگاه هایی مانند معمار کوچک را در آن برگزار کردیم.

وی افزود: در چندسال اخیر فعالیت های در عرصه کتابخوانی چهره متفاوتی به خود گرفته است و شاهد برگزاری برنامه هایی مانند جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، جشنواره مروجان کتابخوانی، جام باشگاه های کتابخوانی زندان ها، دوشنبه های کتابخوانی مهدکودک ها و ... بوده ایم که در آن ها کودکان و نوجوانان فعالیت های زیادی دارند و می توان فراتر از این هم به آن پرداخت. البته ما به این مسأله رسیده ایم که ترویج کتابخوانی باید فعالیتی غیردولتی باشد و دولت فقط از آن حمایت کند تا با تغییر مدیران دستخوش تغییرات نشود. شبکه مروجان کتابخوانی هم اکنون با 600 عضو شکل گرفته است و امیدواریم هم افزایی بالایی در حوزه کتابخوانی ایجاد کند.

سخن در قصه لطفی مضاعف پیدا می کند
قدمعلی سرامی، استاد دانشگاه امام خمینی(ره) نیز در این همایش به ارایه توضیحاتی درباره قصه ها پرداخت و گفت: قصه ها فرصتی برای ما فراهم می کند تا جهانی که از اضداد فراهم می آیند را دوست داشته باشیم. اضدادی که می بینیم در سطح کار با هم می ستیزدند اما در درون قصه ها با هم همبستگی دارند و نشان می دهند خیر و شر در کنار هم با هم همبستگی دارند و در قصه می توان به این موضوع پرداخت.

وی در ادامه بیان کرد: من 61 سال پیش استادی به نام احمد میان آبی داشتم که ارتباط گسترده ای با قصه داشت و دو سوم وقت کلاس را قصه می گفت و سبب می شد به واسطه این قصه ها ما با تمرکز و علاقه بیشتری به درس گوش دهیم.

وی افزود: خاصیت قصه این است که ما از قصه گو به صورت غیرمستقیم بیاموزیم. زندگی بازی شطرنج نیست و بخشی از آن در دست ما نیست بلکه در دست جهان است و باید توکل کرد. یکی از آموزه های مهم قصه این است که زندگی، داستانی بیش نیست. زندگی همان قصه و قصه همان زندگی است. اصل زندگی این است که خیرها و شرهای زندگی با هم چنان ترکیب شوند که یک بیت شکل بگیرد.

سرامی در ادامه بیان کرد: آدم ها قصه را برای کاهش تشویش زندگی درست کرده اند ما در قصه ها سرنوشت های محتمل را یاد می گیریم هر وقت شعر، هنر، نقاشی و ... با داستان توأم شود لذتش چندبرابر می شود به همین دلیل است که بخش زیادی از کتاب های وحی شده مانند قرآن کریم قصه است تمام عرفان جهان به کمک یک داستان بیان می شود مانند آثاری از جمله مثنوی مولوی، منطق الطیر، الهی نامه، مصیبت نامه و ... در واقع سخن در قصه لطفی مضاعف پیدا می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت خواهر رئیس جمهور در پیامی به دکتر حسن روحانی تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و اناالیه راجعون

حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی

رییس جمهور محترم

با سلام و احترام

با نهایت تأثر، درگذشت بانوی پرهیزگار، همشیره گرامیتان را به جناب عالی و خاندان مکرم صمیمانه تسلیت می گویم.

از درگاه خداوند متعال رحمت واسعه و علو درجات برای آن مرحومه و صبر و شکیبایی بازماندگان معزز را مسألت دارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت خبر داد: اعزام های هوایی زائران ایرانی به عتبات در حال انجام است و متقاضیان می توانند برای اعزام به این سفر معنوی از طریق سامانه سازمان حج اقدام کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی امروز (چهارم آذرماه) در جلسه شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری به بزرگداشت هفته بسیج اشاره کرد و یادآور شد: انقلاب اسلامی مرهون تلاش ها و فداکاری های بسیجیان و ایثارگرانی است که در این راه برای دفاع از انقلاب و نظام به میدان آمدند و نظام جمهوری اسلامی ایران را به پیروزی رساندند.

سرپرست حجاج ایرانی به اتفاقات اخیر در کشور اشاره کرد و افزود: این جریانات با راهبری داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی با موفقیت به پایان رسید و تمام نقشه های دشمنان ناکام ماند، درحالی که دشمنان برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران توطئه بزرگی را تدارک دیده بودند، اما خوشبختانه همچون موارد گذشته دشمنان این بار نیز در این توطئه خود شکست خوردند.

همچنین علی رضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت گفت: بسیجیان واقعی همیشه از نظام و انقلاب اسلامی دفاع می کنند و در این خط استوار هستند، زیرا بسیجی یک تفکر ماندگار است که انسان آن را باید در انجام وظیفه به منصه ظهور برساند.

او افزود: اگر تفکر بسیجی در جامعه اجرایی شود، بسیاری از مشکلات حل می شود و شاهد پیشرفت و آبادانی در کشور خواهیم بود.

در ادامه جلسه، رییس سازمان حج و زیارت به بررسی مباحث و کلیات حج 99 اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی های لازم را در این زمینه انجام داده ایم و با تشکیل کارگروه های اجرایی موضوعات مختلف حج با جدیت دنبال می شود.

اکبر رضایی معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به موضوع اعزام های عتبات، یادآور شد: اعزام های هوایی زائران ایرانی به عتبات عالیات در حال انجام است و متقاضیان می توانند برای سفر به عتبات از طریق سامانه اعزام سازمان حج اقدام کنند.

در این جلسه موضوع مسکن، حمل ونقل، تغذیه و سایر مسائل حج 99 با حضور اعضای شورای هماهنگی برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت بررسی و تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ شد.

***

سیدعباس موسوی - سخنگوی وزارت خارجه - در نشست خبری امروز (چهارم آذرماه) خود در پاسخ به این که چندی پیش وزارت خارجه با توجه به تحولات رخ داده در عراق به شهروندان ایرانی توصیه کرد که به این کشور سفر نکنند و سفرهای زیارتی به این کشور نیز قطع شده بود. آیا در جریان هستید که این سفرها بار دیگر آغاز شده است یا نه؟ گفت: من در جریان از سرگیری مجدد سفرهای زیارتی به این کشور نیستم ولی با توجه به شرایط موجود در عراق توصیه های مسافرتی ما در مورد این کشور کماکان سر جای خود است و طبیعی است که افراد موقعی می توانند در آسایش به یک کشور سفر کنند که در آن جا حداقل امنیت تضمین شده باشد.

او ادامه داد: آژانس های گردشگری برای پیگیری این موضوع می توانند این موضوع را با وزارت خارجه و نمایندگی های ما در عراق مطرح کنند و گزارشی از آخرین وضعیت آن جا دریافت کنند و بعد از آن برای انجام سفر به این کشور برنامه ریزی کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
عملکرد بنیاد شعر و ادبیات داستانی در ویژه برنامه ای به مناسبت دوازدهمین جایزۀ ادبی جلال در شب روایت بررسی می شود.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، هجدهمین قسمت از برنامۀ شب روایت سه شنبه شب (5 آذر) به برگزاری دوازدهمین جایزۀ ادبی جلال آل احمد اختصاص دارد. این ویژه برنامه از ساعت 22 به مدت دو ساعت روی آنتن می رود.

در این قسمت مسعود دیانی مجری و سردبیر برنامه با علی اصغر عزتی پاک، نویسنده و مهدی قزلی، مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، به بررسی عملکرد این بنیاد در برگزاری جایزۀ جلال می پردازد.

آیتم سرنوشت با اجرا و قلم مسعود دیانی مجری و سردبیر برنامه ، ادبیات مسئله و بررسی جایزۀ ادبی جلال آل احمد و آیتم لذت متن همراه با علیرضا مختار پور دبیر کل نهاد کتابخانه های کشور و خوانش کتاب ادب و هنر امروز ایران از آثار جلال آل احمد از جمله بخش های این هفته شب روایت است.

همچنین گزارش هایی مرتبط با این جایزه در برنامه پخش خواهد شد.

دوازدهمین دوره جایزۀ ادبی جلال آل احمد در پاییز امسال در چهار گروه داستان بلند و رمان،مجموعه داستان کوتاه،مستند نگاری و نقد ادبی برگزار می شود.

شب روایت به تهیه کنندگی حسین شاهمرادی محصول گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما است که سه شنبه ها به صورت زنده پخش می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یوسف شریدآوی با بیان این که امسال قانون اختصاص ده درصد فروش بلیت به خزانه دولت به افت فروش دامن زد گفت: کنسرت های پاپ فروش خوبی دارند و اگر این قانون تنها برای آن ها بود و دولت از کنسرت های سنتی و ملی حمایت می کرد بهتر بود چرا که در حال حاضر بسیاری از مردم سازهای سنتی خود را نمی شناسند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

یوسف شریدآوی، نوازنده ساز، در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در خصوص وضعیت موسیقی اظهار کرد: برگزاری کنسرت ها با افت شدیدی روبرو است چرا که هنر هیچوقت اولویت مردم نبوده و در حال حاضر معاش مهمترین گزینه است.

وی افزود: سالن های کنسرت را با ترفند فروش نیم بهای بلیت و فروختن آن به آشنا و هنرجویان پر می کنند چرا که دیگر میل و رغبت برای شرکت در کنسرت ها وجود ندارد.

این نوازنده با بیان اینکه قانون اختصاص ده درصد فروش بلیت به خزانه دولت مسئله دیگری بود که امسال به افت فروش دامن زد، اضافه کرد: کنسرت های پاپ فروش خوبی دارند و اگر این قانون تنها برای آن ها بود و دولت از کنسرت های سنتی و ملی حمایت می کرد بهتر بود چرا که در حال حاضر بسیاری از مردم سازهای سنتی خود را نمی شناسند.

شریدآوی با بیان اینکه برای برگزاری کنسرت نیز دریافت مجوز از ارشاد بسیار دشوار است، گفت: در حال حاضر هیچ راه حلی برای جذب مخاطب وجود ندارد و نوازندگانی که در موسیقی فعالیت دارند با خون جگر کار می کنند نام این کار عشق و علاقه نیست دیوانگی است.

این نوازنده خاطر نشان کرد: نوازندگانی که وضعیت مالی مناسبی دارند تفریحی در حال برگزاری کنسرت هستند اما افرادی همانند من که از این راه امرار معاش می کنند با سینه خیز جلو می رویم و برای امثال ما نقطه امیدی وجود ندارد.

کد خبر 398156

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
منوچهر اکبرلو می گوید با تثبیت مدیریت برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برای دوره ای حداقل پنج ساله، گردشی بودن برگزاری آن در شهرهای متقاضی و توجه به تئاتر خصوصی، این رویداد می تواند پوست بیندازد و به جریان تئاتر کودک و نوجوان یاری برساند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

به گزارش خبرنگار ایلنا، سال گذشته کانون تئاتر کودک و نوجوان خانه تئاتر، پس از برگزاری بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، به آسیب شناسی آن پرداخت و اعلام کرد این رویداد به آیین نامه احتیاج دارد و پیش نویس آن را به اداره کل هنرهای نمایشی ارائه داد؛ با این حال بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان هم آبان امسال به دبیری مجید قناد در شهر همدان برگزار شد و همچنان خبری از وجود چنین آیین نامه ای نیست. با گذشت دو هفته از این رویداد هنری، در گفتگو با منوچهر اکبرلو (نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر، مترجم، مدرس و پژوهشگر) به بررسی آسیب هایی که از نبود یک آیین نامه به جشنواره و همچنین تئاتر کودک و نوجوان می تواند وارد شود، پرداختیم.

ضرورت تصویب آیین نامه و جایگاه ثابت دبیر برای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

منوچهر اکبرلو (نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر) درباره ضرورت وجود یک آیین نامه برای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان گفت: متاسفانه تا زمانی که برگزاری جشنواره به معنی واقعی کلمه جدی گرفته نشود، جایگاه دبیر ثابت نباشد و هدف صرفا این باشد که جشنواره طبق روال هر سال برگزار شود، مصائب موجود همچنان پابرجاست.

اکبرلو ادامه داد: پیش نویس آیین نامه ای که توسط کانون تئاتر کودک و نوجوان خانه تئاتر تهیه شد، چکیده تجربیات بسیاری از دست اندرکاران نمایش کودک و نوجوان بود و می توانست بسیار کارساز و شروعی برای تدوین برنامه ای جهت ارتقای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان باشد.

او با بیان اینکه طبیعتا وجود چنین آیین نامه ای و تصویب آن، لازم و ضروری است گفت: هرچند آیین نامه هایی کلی وجود دارد اما زمانی که دبیران محترم شروع به کار می کنند، عملا قادر به اجرای آن نیستند و در نتیجه ناچارند همان روال سال های گذشته را در پیش بگیرند.

تمرکز جشنواره تئاتر کودک بر تولیدات تازه، خطاست

از سویی دیگر، میزبانی جشنواره از بهترین نمایش هایی که در طول سال اجرا شده اند و در واقع ویترین آن چه در طول سال بر تئاتر گذشته است بودن یا متمرکز شدن بر حمایت از تولیدات تازه و به گونه ای تهیه کننده آثار تازه بودن، مسئله ای است که حتی جشنواره ای چون تئاتر فجر نیز با آن دست به گریبان است؛ کارشناس و مجری برنامه تلویزیونی مجله تئاتر ، در پاسخ به این سوال که به نظر او کدامیک از این دو شیوه یا ترکیبی از آن ها، می تواند جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را به سمت استقرار در جایگاه درست خود سوق دهد؟ گفت: در شرایط کنونی که تولید یک تئاتر و مخصوصا تئاتر کودک و نوجوان هزینه بَر و نیازمند صرف بودجه در بخش های گوناگون از جمله متن، لباس، طراحی صحنه، موسیقی و غیره است و در بعضی بخش ها لزوما باید از بهترین کیفیت بهره برد طبیعتا برگزاری جشنواره به این صورت که از گروه های نمایشی بخواهند با تولیدات تازه شان به این رویداد بیایند خطاست چون گروه های حرفه ای که از این طریق امرار معاش می کنند قطعا در جشنواره حضور نخواهند داشت و به تبع سطح کیفی جشنواره افت خواهد کرد.

در دوران تئاتری خصوصی، بدون کمک نهادهای دولتی به سر می بریم

اکبرلو تصریح کرد: بعید می دانم گروه های جوان و جویای نام نیز از این شیوه استقبال کنند به این دلیل که در دوران تئاتر خصوصی و روی پای خود ایستادن گروه ها، بدون کمک نهادهای دولتی به سر می بریم. بنابراین اگر قرار است جشنواره ادامه یابد شکی نیست که باید بر اجراهای سال گذشته متمرکز باشد.

مساله دیگری که همواره از سوی منتقدان و کارشناسان مورد بحث قرار گرفته این است که آیا باید جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را رقابتی برگزار کرد یا غیر رقابتی؟ و آیا غیر رقابتی بودن زمینه ساز فراهم آمدن بستری سالم تر برای نمایش های کودک و نوجوان است یا رقابتی بودن؟ نویسنده کتاب تکنیک های نمایش خلاق در پاسخ به این سوال گفت: معتقدم که شرایط جامعه ما، شرایط مساعدی برای برگزاری جشنواره های رقابتی آن گونه که در بسیاری از کشورهای دیگر برگزار می شود، نیست.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان باید غیر رقابتی باشد

اکبرلو ادامه داد: به ویژه در بخش کودک و نوجوان از آن جایی که باید فضایی متناسب با روحیات کودک و بیش از هر چیز مبتنی بر بازی، شادی و رفاقت پدید آورد تا رقابت و تلاش برای جلو زدن از دیگران، قطعا جشنواره باید به صورت غیررقابتی برگزار شود.

او خاطرنشان کرد: البته نگرانی هایی هست که اگر جشنواره غیررقابتی باشد، حرفه ای ها در آن شرکت نخواهند کرد و در پاسخ باید گفت زمانی که شما یک انگیزه را که به نظرتان نادرست می آید حذف می کنید بدون شک باید انگیزه های دیگری را جایگزین کنید. با توجه به شناختی که از گروه های حرفه ای وجود دارد باید انگیزه های لازم را برای حضور آن ها فراهم آورد و شکل برگزاری جشنواره را در غیاب رقابتی بودن، براساس آن تغییر داد.

سال ها میزبانی از جشنواره تئاتر کودک، گردشگری همدان را رونق نداده

برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در شهر همدان هم از نکاتی بوده که در این سال ها گاهی درباره اش بحث شده است؛ اینکه آیا استقرار جشنواره در شهر همدان یا گردشی بودن میزبانی آن میان شهرهای گوناگون تاثیری بر کیفیت برگزاری این رویداد خواهد گذاشت یا خیر؟ اکبرلو که یکی از مولفان و پژوهشگران کتاب 40 سال نمایش در ایران (1357 تا 1397) در پاسخ به این سوال گفت: شهر همدان یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران بوده و باعث افتخار است که یک جشنواره بین المللی در آن برگزار شود. من به عنوان یک غیرهمدانی بسیار خوشحال می شوم که گروه های خارجی به بهانه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان مهمان این شهر می شوند و فرهنگ و تمدن بسیار کهن ایرانی را در شهر همدان می بینند اما انتظاراتی هم وجود دارد که برآورده نشده است.

نویسنده نمایشنامه های بچه های عاشورا ، در را باز کنید و روشنایی های شهر برای کودکان و نوجوانان تصریح کرد: یکی از این انتظارات این است که به عنوان مثال، برگزاری جشنواره بعد از سالیان طولانی در شهر همدان، منجر به رونق گردشگری در این شهر در ایام جشنواره شود و آن بخش از اقتصاد شهر را که وابسته به صنعت توریسم است تقویت کند. در همه این سال ها توقع می رفته و می رود که در ایام برگزاری جشنواره حداقل یک تور توریستی داخلی برای مخاطبان ایرانی وجود داشته باشد و بخشی از فعالیت آن پرداختن به اجراهای جشنواره و خصوصا اجراهای خیابانی باشد که متاسفانه رخ نداده است.

جشنواره تئاتر کودک باید به صورت گردشی در تمام کشور برگزار شود

اکبرلو با بیان اینکه از سوی دیگر برگزاری جشنواره در همدان موجب تجهیز سالن های نمایشی این شهر، افزایش سطح کیفی آن ها و از آن مهم تر افزایش تعدادشان نشده است گفت: نبود سالن های مجهز که بتواند پاسخگوی نیاز گروه های حرفه ای ایرانی و خارجی باشد که می خواهند اثرشان را در مهم ترین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایران روی صحنه ببرند مسئله ای است که باید به آن توجه کرد.

او یادآور شد: انتظار این بود که با تکرار برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در شهر همدان شاهد تجهیز سالن های موجود، تاسیس سالن های جدید و پدید آمدن بوستان های کودک در کنار سالن ها باشیم که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. بنابراین شخصا معتقدم جشنواره باید به صورت گردشی در شهرهای گوناگون برگزار شود و به این صورت انگیزه ای جهت رقابت شهرهای مختلف در ایجاد امکاناتی بهتر برای برگزاری جشنواره و فعال کردن پتانسیل های نهفته پدید آید.

کمد خانه تئاتری های حرفه ای از تندیس جشنواره های دولتی اشباع شده

این مدرس و پژوهشگر در پاسخ به این سوال که اگر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان را جوانی 26 ساله بپنداریم، معتقد است رشد این جوان، متناسب با 26 سالی که بر او گذشته، بوده است یا خیر و از نظر او جایگاه جشنواره در تئاتر امروز کودک و نوجوان ایران چگونه است؟ گفت: اگرچه شکل تولید تئاتر به ویژه در بحث اقتصادی آن تغییر پیدا کرده است متاسفانه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به همان شکل 26 سال پیش برگزار می شود و همراه با تحولات فرهنگی جامعه تغییر نکرده است.

راه هایی برای اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بتواند پوست بیاندازد

اکبرلو تشریح کرد: به این معنا که گرایش گروه های حرفه ای به تئاتر خصوصی و روی صحنه رفتن در تماشاخانه های خصوصی، رغبت کمتر به شرکت در جشنواره های دولتی به علت اشباع کمدهای خانه شان از لوح تقدیرها و تندیس های جشنواره های دولتی داخلی و تمایل به حضور در جشنواره های بین المللی خارج از ایران مجموع تغییر و تحولاتی است که در تئاتر ایران از جمله تئاتر بزرگسال و تئاتر کودک و نوجوان شاهدش هستیم اما زمانی که به جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نگاه می کنیم می بینیم که هیچ کدام از این تغییرات در آن اعمال نشده است، به همان شکل سنتی برگزار می شود و هیچ انگیزه جدیدی را جایگزین انگیزه های از دست رفته پیشین نکرده است.

اکبرلو در انتها خاطرنشان کرد: به نظر می رسد با تثبیت مدیریت برگزاری جشنواره برای دوره ای حداقل پنج ساله ، گردشی بودن برگزاری آن در شهرهای متقاضی و توجه به تئاتر خصوصی و آن چه در تماشاخانه های خصوصی می گذرد جشنواره بتواند پوست بیندازد و زحمتی که کشیده و انرژی ای که صرف می شود بتواند به جریان تئاتر کودک و نوجوان مان یاری برساند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
نشست خبری هشتمین دوره 10 روز با عکاسان ایران صبح امروز در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر ایرانا صدای زنجان

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، نشست خبری هشتمین دوره 10 روز با عکاسان ایران ، صبح امروز دوشنبه (4 آذرماه) با حضور سیف الله صمدیان، اسماعیل عباسی، مسعود زنده روح کرمانی و مجید فروغی در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

صمدیان رئیس هیئت مدیره انجمن عکاسان ایران، درباره فعالیت این انجمن و دیگر انجمن های عکاسی در کشور گفت: بجز انجمن عکاسان ایران، شش انجمن دیگر در رشته عکاسی داریم که متشکل از انجمن میراث فرهنگی عکاسان تئاتر، سینما، مطبوعات، صنعتی، انقلاب و دفاع مقدس است. این در حالی است که انجمن های هنری مختلف دارای چندین انجمن نیستند و این موقعیت خاصی است که انجمن عکاسان ایران دارد.

صمدیان افزود: تا دوره هفتم 10 روز با عکاسان ایران انجمن ها را به شکل خانواده ای متحد دور هم جمع کردیم که ابتکار مهمی برای انجمن عکاسان ایران بود؛ اما خوشبختانه در این دوره به انجمن های دیگر امکان خودباوری داده شد. از این رو، انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران در دل هفت دوره 10 روز با عکاسان ایران ، بررسی سالانه رویداد های فتوژورنالیستی ایران را انجام داد.

رئیس هیئت مدیره انجمن عکاسان درباره تغییرات رویکردی 10 روز با عکاسان ایران بیان کرد: در این دوره قرار است آثاری که روی دیوار می روند، توسط خود هنرمند و تیم کارشناسی بررسی شوند. ما می خواستیم روز اول آذر مجمع عمومی انجمن را به صورت آنلاین برگزار کنیم که به دلیل قطعی اینترنت این اتفاق نیفتاد و رویداد با تأخیر برگزار شد.

وی با بیان اینکه در عرصه عکاسی جوان خوش فکر زیاد داریم و عکاسی هنری جوان گرا شده است، ادامه داد: انجمن عکاسان فقط مسئول رسیدگی به امور 1800 نفر عضو خود نیست؛ بلکه باید پاسخگوی تمام فریم هایی که گرفته می شود باشد. با توجه به اینکه انجمن عکاسان تنها انجمنی است که گستردگی زیاد دارد، امیدواریم با اتصال اینترنت این مجمع تا پایان آذر برگزار شود.

صمدیان اظهار کرد: دوشنبه های عکاسی که چهار روز آن در خانه هنرمندان برگزار شده است، به خوبی مسائل روز هنر عکاسی، عملکرد و کار های یک عکاس، عکاسی در جهان و ... را بررسی می کند و ما در تلاش هستیم که این جلسات ادامه دار باشد.

وی افزود: در حال حاضر مسائل مالی انجمن عکاسان فاجعه است؛ هنوز ارگانی پیدا نشده که بخواهد بودجه ای را به انجمن های ما اختصاص دهد. امسال کمیته فرهنگی شورای شهر قول داد که کمک هایی را برای برگزاری هرچه بهتر 10 روز با عکاسان ایران در نظر بگیرد.

دبیر جشن تصویرسال گفت: ما در حال حاضر به حمایت دولت دلخوش هستیم نه دخالت آن. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید در برگزاری دوسالانه ها دخالتی داشته باشد.کل بودجه ای که ارشاد به بینال های هنری (دوسالانه ها) در رشته های مختلف می دهد، کمتر از هزینه تولید یک فیلم سینمایی است! با این حال باز می گوید بودجه نداریم و بینال ها تعطیل می شوند.

صمدیان همچنین درباره راه اندازی موزه عکاسی بیان کرد: تاکنون 4 جلسه در دانشگاه هنر، تهران و سوره برای بررسی راه اندازی موزه عکاسی کشور برگزار شده است؛ اما باید ببینیم نتیجه نهایی آن چه می شود.

در ادامه اسماعیل عباسی دبیر هشتمین همایش 10 روز با عکاسان ایران گفت: در تمامی نمایشگاه ها و سخنرانی ها که تا به حال دیده ایم، جای برخی چیز ها خالی است؛ تمام جشنواره ها و بینال های ایرانی در حد یک مسابقه برگزار می شود و ما در برگزاری این مسابقه ها درجا می زنیم. تحلیل و تحقیق پشت برنامه هایی که انجام می شود، وجود ندارد. لازم است از این قاب بیرون بیاییم. 10 روز با عکاسان ایران نگاهی ریز به اتفاق هایی که می افتد، خواهد داشت.

عباسی با بیان اینکه نمایشگاه های ما تاکنون ایده محور نبوده اند، گفت: قرار است 10 روز با عکاسان ایران در سال های آینده با یک نوع نظارت هنری یا کیوریتوری برگزار شود.

وی ادامه داد: در این دوره از بین 280 پروژه ای که به دست ما رسید، 40 پروژه از 40 عکاس انتخاب شد. در 10 روز برگزاری این برنامه هنری، نشست هایی را داریم و 34 هنرمند صاحب اثر پنل گفت وگو دارند. هادی آذری، صیاد نبوی، فواد نجم الدین، نجف شکری، حمیدرضا صبری و رهام شیراز به صورت روزشمار نمایشگاه را بازدید و بررسی خواهند کرد. تمامی 40 عکاسی که پروژه های آنها در نمایشگاه 10 روز با عکاسان ایران ارائه می شود، کمتر از 35 سال دارند تا جوان گرایی در عمل هم شکل بگیرد.

دبیر هشتمین دوره 10 روز با عکاسان ایران اظهار کرد: کتاب این دوره تقریباً 160 صفحه ای است. عکس ها صرفاً فاین آرت نیستند و مستند هم می توانند باشند. همچنین پخش زنده و مستندسازی از برنامه ها را خواهیم داشت.

در ادامه مسعود زنده روح کرمانی عضو انجمن عکاسان ایران، در سخنانی اظهار کرد: 10 روز با عکاسان ایران از ابتدا تاکنون دوبار تغییر کرده است. تغییر اول در دوره سوم و تغییر دوم هم در دوره هشتم رخ داده است. نگاه هیئت مدیره برای دوره سوم به گونه ای بود که با همکاری انجمن های تخصصی، یک انجمن جامع شکل بگیرد؛ در این دوره هم تغییرات به محتوای همایش مربوط می شود.

وی افزود: دوره هشتم دوره گذار است که فضاسنجی کنیم تا متوجه شویم، برای دوره های بعدی چه امکاناتی را لازم داریم. یک نکته حائز اهمیت دیگر این است که در پایان دوره هشتم، دبیر دوره نهم معرفی می شود.

ما در این دوره بعضی از آیتم های دوره های پیشین را برگزار نمی کنیم و بحث های تخصصی را در این همایش مطرح خواهیم کرد. در 7 روز 21 جلسه گفت و گو با عکاسان را داریم؛ یک جلسه به شورای هنری و دبیر جشنواره اختصاص دارد و 6 جلسه نقد و بررسی خواهد بود.

وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار از وزارت کار اجازه گرفتیم تا مجمع عکاسان به صورت آنلاین برگزار شود. امسال به دلیل تغییر در هیئت مدیره امکان اجرا کردن ایده ای که داریم وجود ندارد، اما از سال بعد هنرمندان تمامی شهرستان ها می توانند در اتفاقات انجمن نظر دهند.

گفتنی است هشتمین همایش 10 روز با عکاسان ایران از 8 تا 18 آذر در خانه هنرمندان ایران برپا خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سیف الله صمدیان با اشاره به تغییرات دور هشتم همایش 10 روز با عکاسان، در توضیح آن خطاب به خبرنگاران گفت: شما همیشه نمایشگاه را می دیدید و بیرون می آمدید. این بار قرار است آنچه که روی دیوار رفته از طرف خود هنرمند و کارشنان با در نظر گرفتن علت اینکه چرا آن اثر باید روی دیوار رود، ضعف و نقاط قوت آن و ... بررسی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : صدای ایران

به گزارش ایسنا، نشست خبری هشتمین دوره 10 روز با عکاسان ایران صبح امروز دوشنبه (چهارم آذر ماه) با حضور سیف الله صمدیان (رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران)، اسماعیل عباسی (دبیر هشتمین دوره 10 روز با عکاسان ایران) و مسعود زنده روح کرمانی (عکاس) در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست سیف الله صمدیان به بحث خوانده شدن انجمن عکاسان ایران با عنوان انجمن ملی عکاسان پرداخت و در این زمینه توضیح داد: عبارت انجمن ملی عکاسان ایران توسط ارشاد پذیرفته شده نیست، ولی به دلیل اینکه بجز انجمن عکاسان ایران شش انجمن دیگر در شاخه های میراث فرهنگی، مطبوعات، تئاتر، سینما، صنعتی و تبلیغاتی و دفاع مقدس داریم، پس این انجمن به عنوان یک انجمن جامع تر در نظر گرفته می شود. اگر دقت کنید می بینید که در عالم گرافیک یا نقاشی شعبه های دیگری نداریم و تنها یک شعبه برای انجمن خود دارند.

او با اظهار اینکه قرار است از 8 تا 18 آذر ماه امسال هشتمین دوره 10 روز با عکاسان در خانه هنرمندان برگزار شود، بیان کرد: ما تا دوره پیش قصد داشتیم انجمن های عکاسی را به شکل یک خانواده متحد در 10 روز با عکاسان دور هم جمع کنیم که رویداد مهمی بود و خوشبختانه با کمک دیگر انجمن ها تا دوره هفتم برگزار شد. در دوره هفتم سعی کردیم امکان خودباوری و خودرأیی در رابطه با رویدادی مانند 10 روز با عکاسان به دیگر انجمن های عکاسی هم داده شود. انجمن ملی عکاسان ایران از سال 88 تاسیس شد و پیش روهای عکاسی ایران به عنوان هیات موسس در این امر مشارکت داشتند.

صمدیان با بیان اینکه این دوره ایده نویی را در برگزاری جشنواره پیاده خواهند کرد، توضیح داد: شما همیشه نمایشگاه را می دیدید و بیرون می آمدید. این بار قرار است آنچه که روی دیوار رفته از طرف خود هنرمند و کارشنان با در نظر گرفتن علت اینکه چرا آن اثر باید روی دیوار رود، نقاط ضعف و نقاط قوت آن و ... بررسی شود. این روند در دوره های بعدی به صورت کامل تری ادامه پیدا خواهد کرد.

این عکاس درباره برنامه های این دوره از 10 روز با عکاسان گفت: به طور کلی 21 جلسه داریم که یک جلسه مختص به شورای هنری و دبیر است که در پایان به بررسی آثار می نشینند. شش جلسه نقد و بررسی با حضور کارشناسان و جلسات دیگر با حضور خود هنرمندان است. پخش زنده اینترنتی جلسات را داریم. از جلسات، پادکست هایی تولید می شود که در اینستاگرام گذاشته می شود. همچنین اگر به صورت آنلاین موفق به دیدن جلسات نشدید می توانید یک ساعت بعد در سایت خود جشنواره ببینند.

او افزود: امسال اسماعیل عباسی را به دلیل پیشینه اش به عنوان دبیر این دوره برگزیدیم. این دوره نسبت به قبل ایده های جدیدی دارد. هیئت مدیره قبلی شامل افشین شاهرودی، فرزاد هاشمی مسعود زنده روح، سعید دستوری، حسن غفاری، سید عباس میرهاشمی و .... بودند. مدیر برگزاری امسال مسعود زنده روح و مدیر اجرایی محسن زین العابدین است.

این عکاس در ادامه به تاثیر قطعی اینترنت در به تاخیر افتادن برنامه های آنها پرداخت و گفت: امسال برای اولین بار وزارت کشور را قانع کردیم تا بچه های شهرستان بتوانند از یکم آذر به صورت اینترنتی در رای گیری مجمع عمومی مشارکت داشته باشند، ولی اکنون قطعی اینترنت این فضا را از ما گرفته است. امیدوارم اینترنت به زودی به طور کامل وصل شود در غیر این صورت مجبوریم همچنان صبر کنیم.

صمدیان همچنین اظهار کرد که امسال از نیروهای جوان برای شرکت در نمایشگاه استفاده کرده اند. او در این راستا بیان کرد: نیروهای جوان با فکر و اندیشه نو باید بیایند و کمک حال این نوع رویدادها و ایده ها باشند. این افراد به مرور باید جای ما را بگیرند. من فکر می کنم جوان های خوش فکر زیادی داریم و می توانند روی کار بیایند. در هر خانواده عکاس داریم و باید نسبت به این تعداد استعدادی که هست جواب گو باشیم.

رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران، درباره ساخت موزه عکاسی هم گفت: برای این کار از کارشناسان معماری، میراث و ... دعوت شده است و همه چیز صرفا دست ما نیست. ایران با فاصله کمی پس از ابداع دوربین عکاسی صاحب این امتیاز شد و موزه های دنیا به ایران به چشم رقابتی نگاه می کنند و امیدواریم موزه عکس ما نیز باز شود.

او در پایان درباره بودجه حوزه تجسمی و مسائل مالی انجمن ها گفت: مسائل مالی انجمن ها فاجعه است. هنوز جایی نیست که به طور مستمر بودجه ای را برای آنها در نظر بگیرد. امسال کمیته فرهنگی شورای شهر قول داده که به جشنواره کمک کند و امیدوارم سازمان زیباسازی شهرداری نیز همانند سال گذشته کمک کند. دلمان به حمایت ها خوش است نه دخالت های دولتی. از دولتی ها می خواهیم که تنها حمایت کنند و برگزاری جشنواره ها را به انجمن ها بسپارند. کل بودجه هنرهای تجسمی به اندازه ساخت یک فیلم سینمایی نمی رسد و این فاجعه است .

در ادامه عباسی بیان کرد: رسیدن به نوع تغییری که می خواستیم در این دوره اعمال شود، از طریق هیات مدیره انجام شد و به این نتیجه رسیدند که این تحول باید رخ دهد. آنچه که در این رویداد اتفاق افتاده به معنای رد سابقه و عملکردهای سابق نیست، بلکه نوعی احساس نیاز بود که انجام تغییر را الزامی می کرد. یکی از دوستان روزی اشاره کرد که تاریخ عکاسی ما شانه به شانه دنیا بود ولی تاریخچه ای درباره تحولات عکاسی خود چیزی نداریم. جشنواره ها و رویدادهای این چنینی در گرداب مسابقه گیر کرده و لازم بود از آن بیرون بیاید. نمایشگاه های ما ایده محور نبوده و اگر بوده جدا جدا و به صورت یک پارچه نبوده است که در نهایت از آن یک نتیجه گیری شود. بنابراین وقتی هیات مدیره این ایده را پیشنهاد داد من به عنوان فردی از جامعه عکاسی استقبال کردم. قرار است کسانی که شرکت می کنند زیر نظر چند تن از عکاسان پروژهایی را پیش ببرند که نتیجه آنها روی دیوار می رود.

او ادامه داد: با توجه به کمبود وقتی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که یا این دوره نباید برگزار شود و یا اینکه از این دوره استفاده کنیم تا به اهداف خود در دوره های بعد برسیم. برای این کار شورای هنری تشکیل دادیم و آنها سراغ کسانی رفتند که جوان تر بودند و کارهایی را در حال انجام داشتند یا قبلا انجام داده بودند و شناسایی شده بودند. به دلیل وقت کم فراخوان منتشر نشد؛ به همین دلیل تلاش کردیم کسی از قلم نیفتد و توسط اعضای انجمن لیست شرکت کنندگان نهایی شد. برخی از افرادی که شناسایی شدند اعلام کردند زمان ندارند و یا کاری آماده ندارند و برخی هم شرکت کردند. در نهایت به 40 عکاس و پروژه رسیدیم که برخی از پروژه ها نحوه ای از بیان عکاس است.

عباسی با بیان اینکه در این دوره از همایش 10 روز با عکاسان با چندین نوع ارائه روبه رو خواهیم بود، در توضیح آن گفت: در این 10 روز حدود 34 جلسه با حضور خود عکاسان خواهیم داشت و شش نفر را هم برای بررسی آثار دعوت کرده ایم. کتاب نمایشگاه هم حدود 160 صفحه است و دربردارنده 40 پروژه عکاسان این دوره، نمونه کارهای آنها و مشخصاتشان است. از فضای مجازی برای خبررسانی استفاده خواهیم کرد و مستند جلسات را منتشر می کنیم.

او همچنین درباره معیار سنی شرکت کنندگان که زیر 35 سال است، گفت: دنبال نسلی بودیم که پویاست و با مسائل جدید آشنا باشد که در نهایت به معیار سن زیر 35 سال رسیدیم. در این دوره نگاه خلاق کارها مورد اهمیت است.

در پایان زنده روح هم بیان کرد: این رویداد یک بار از دوره سوم و یک بار در این دوره تغییر کرده است. نگاه هیات مدیره در دوره سوم به این شکل بود که با همکاری انجمن ها، فضایی را برای نمایش آثار انجمن های دیگر ایجاد کند. این دوره شکل محتوایی آن تغییر کرده است. امیدوارم این ایده در دوره نهم به طور کامل تر اجرا شود. زمانی که به سمت ایده محوری و کیوریتوری می رویم، باید گستره عظیمی از جامعه هنری عکاسی را در نظر بگیریم که برای آن به یک زمان 9 تا 10 ماهه نیاز داریم. در این دوره این زمان را نداشتیم و ظرف یک ماه و نیم توانستیم آنچه را که هست ارائه دهیم. امیدوارم سال آینده بتوانیم در زمان مناسب این کار را انجام دهیم. هنوز به کمک انجمن ها نیاز داریم. 40 پروژه عکس داریم که در نهایت شاید به 650 قطعه عکس برسد. به سمت ذهنیت گرایی نرفته ایم و بر اساس ایده و تفکر کار پیش رفته است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رییس انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، ابراهیم معمارزاده را از جمله معدود هنرمندان مظلومی دانست که در زمان حیات مورد تجلیل قرار نگرفت.

به گزارش خبرنگار مهر ، پیکر ابراهیم معمارزاده مجسمه ساز پیشکسوت صبح دوشنبه 4 آذرماه با حضور مجید رجبی معمار رییس خانه هنرمندان ایران، عباس مجیدی رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز و جمعی از اساتید مجسمه سازی و هنرمندان در خانه هنرمندان ایران به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد.

عباس مشهدی زاده هنرمند مجسمه ساز در این مراسم گفت: ابراهیم معمارزاده از اهالی خراسان بود، آرامشی که در او دیدم کمتر در بین مجسمه سازان شاهد بودم.

وی افزود: کارهایی که به آرامی و خرامان به شکل اسب هایش خلق می کرد، رابطه ای بود که انسان با اسب دارد.

مشهدی زاده بیان کرد: وقار و آرامی و نرمی این مرد مثال زدنی بود و کمتر کسی را دیدم که اینچنین زندگی هنری و خانوادگی خود را پیش ببرد.

عباس مجیدی رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز نیز از طرف این انجمن تسلیت گفت و خاطرنشان کرد: استاد معمارزاده از جمله معدود هنرمندان مظلومی بود که در زمان حیات مورد تجلیل قرار نگرفت، هنرمندی بی ادعا که جامعه را مدیون هنر خودش کرد.

وی افزود: آثار و اندیشه های استاد معمارزاده همیشه در یادها خواهد ماند.

پوریا معمارزاده فرزند زنده یاد معمارزاده در پایان مراسم چند بیت از اشعار پدرش قرائت کرد.

به گزارش مهر، مراسم ترحیم ابراهیم معمارزاده پنجشنبه 7 آذرماه در مسجد جامع شهرک غرب برگزار خواهد شد.

کد خبر 4780415

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
موضوع حذف معافیت مالیاتی فعالان فرهنگی که قرار است در بودجه سال آتی گنجانده شود مورد اعتراض اهالی صنف قرار گرفت.

به گزارش سایت خانه موسیقی، چندی پیش موضوع حذف معافیت مالیاتی فعالان فرهنگی که قرار است در بودجه سال آتی گنجانده شود مورد اعتراض اهالی صنف قرار گرفت و شنبه گذشته قرار بود کلیه اصناف فرهنگی به اتفاق، بیانیه ای در اعتراض به این طرح غیرفرهنگی و بلکه ضد فرهنگی منتشر کنند که متاسفانه به علت بارش سنگین برف و توامان شدنش با اعتراضات به گرانی بنزین و قطع اینترنت و دیگرمسائل حاشیه ای، گردهمایی اصناف برگزار نشد ولی با این وصف، مسئولان اصناف از طریق مراودات و نشست های جداگانه صدای اعتراض خودشان را به گوش مسئولان مربوط رساندند و کماکان قاطبه فعالان و مسئولان صنفی به شدت پیگیر اعتراضات صنفی جهت ممانعت حذف معافیت مالیاتی هستند، اما در این میان بشارت آمد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز این بار در جهت حمایت از اهالی فرهنگ و هنر و همسو با اصناف، پیگیر عدم حذف معافیت مالیاتی هستند!

گویی امسال ارشاد ارشاد شده! و برخلاف سال گذشته که به دنبال اخذ عوارض ده درصد از کنسرت گذاران بود، خوشبختانه این روزها به یاری فرهنگ و هنر ملی ایران برخاسته و به دنبال جلوگیری از حذف معافیت مالیاتی است.

قطعا ارشاد به خوبی متوجه شده که تصویب این طرح، به مثابه میخ آخر بر تابوت فرهنگ ایران خواهد بود و با تصویب آن دیگر نمی توان هیچ کورسوی امیدی برای اعتلا و ارتقا فرهنگی کشور باز یافت و وقتی که فرهنگ کشوری تضعیف و تخقیر شود سرنوشت دیگر ارکان مملکت قابل پیش بینی است.

به هرحال فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان متولی اصلی مسائل فرهنگی کشور جای بسی خوشحالی و مسرت است و امیدواریم مسئولان این وزارتخانه به خوبی و با اتکا به مسائل کارشناسی، تبعات و عوارض شوم در تنگنا قراردادن هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگی را که از ستونها و استوانه های منیع حفظ و اعتلای کشور هستند، برای مسئولان غافل از نقش فرهنگ و هنر تبیین نموده و ار بروز فاجعه ای دیگر در این عرصه جلوگیری نمایند.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
آقایی گفت:متاسفانه تئاتر کودک حامی تخصصی ندارد که این موضوع سبب می شود تا خوراک نامناسب به کودکان داده شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : سینما پرس

علیرضا آقایی نویسنده و کارگردان نمایش درخشنگ در گفت وگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: اجرای نمایش درخشنگ را از سال 1397 برای جشنواره بین المللی مبارک آغاز کردیم، این کار از تولیدات حوزه هنری ایلام، گروه شاپرک و با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

آقایی با اشاره به اینکه موضوع نمایش درخشنگ درباره صلح و دوستی است، بیان کرد: درخشنگ از تلفیق دو کلمه درخت و شنگ است و می توان دو معنی را برای آن درنظر گرفت؛ درخت فشنگ و جنگ و درخت شنگ یعنی درخت شاد است که می خواهیم صلح و آرامش را در مقابل گلوله و جنگ نشان دهیم.

کارگردان نمایش درخشنگ درباره شیوه اجرای این نمایش گفت: شیوه نمایش با استفاده از عروسک های تاپ تیبل و عروسک های کاغذی است و حتی در بخشی از کار از عروسک های ماروت استفاده می کنیم. در بخش انیمیشن، بازیگران نیز بازی می کنند.اسم گروه هنری ما شاپرک است که در حدود 10 الی 12 سال مشغول تولید آثار تخصصی عروسکی برای کودکان است.

آقایی با اشاره به اینکه چند مرحله اجرا داشتیم،گفت: در مرحله اول حدود 10 روز در استان ایلام اجرا داشتیم. مرحله دوم اجرای نمایش در تهران و شرکت در جشنواره بین المللی مبارک بود و مرحله سوم اجرا در کشور های هند و ترکیه بود، اکنون که مرحله چهارم اجرا ها است در پارک لاله و مرکز تولید تئاتر کانون به اجرا می پردازیم.

آقایی درباره استقبال از نمایش درخشنگ گفت: استقبال خوبی از نمایش درخشنگ را در اجرا های مختلف شاهد بودیم به ویژه استقبال خوب مخاطبان در کشور ترکیه که همین سبب تمدید اجرای نمایش در ترکیه شد.

آقایی درباره وضعیت تئاتر کودک و نوجوان گفت: تئاتر کودک تئاتری تخصصی است که نام کودک و نوجوان بر آن است، اما علم روانشناسی و هنر تئاتر را می طلبد به همین دلیل کمتر کسی به سراغ اجرای تئاتر کودک می رود. تئاتر کودک تلفیق رنگ و موسیقی است و همین سبب افزایش هزینه ها می شود.

وی افزود: از طرفی تعداد هنرمندانی که به سراغ تئاتر عروسکی می روند بسیار محدود است، زیرا هزینه های ساخت عروسک بسیار بالا است. متاسفانه در حال حاضر تئاتر در کشور ما اوضاع خوبی ندارد و در حوزه کودک افت بسیاری را شاهد بودیم. تئاتر بازخورد مالی زیادی برای هنرمندان ندارد و هنرمندانی که پیش از این در تئاتر کودک و نوجوان فعال بودند، به سینما و تلویزیون روی آورده اند.

آقایی با اشاره به اینکه سالن تخصصی تئاتر برای کودکان و نوجوانان وجود ندارد، ادامه داد: زمانی که کودکان برای تماشای نمایش به سالن می آیند روی همان صندلی که مناسب بزرگسالان است، می نشینند و در سالنی که مخصوص تئاتر بزرگسال است به تماشای نمایش می نشیند. در حال حاضر سالن مرکز تولید تئاتر کشور و تالار هنر برای کودکان و نوجوانان است. از طرفی ما منابع مطالعاتی و نمایشی برای تئاتر کودک کم داریم.همین موضوع سبب شده تا هنرمندان کمتر به سمت تولید تئاتر در حوزه کودک و نوجوان بروند، اما استقبال از تئاتر کودک همواره بسیار بیشتر از تئاتر بزرگسال است.

وی ادامه داد: اجرای تئاتر کودک پر هزینه است برای نمونه ساخت عروسک با کیفیت بالا در حدود دو میلیون تومان هزینه دارد و حالا برای مجموعه ای که نیاز به ده عروسک دارد این هزینه بیست میلیون تومان است که این هزینه فقط ساخت عروسک را شامل می شود. متاسفانه تئاتر کودک در برخی مواقع زیر سوال می رود و آن هم زمانی است که حامی آن تخصصی نیست که این موضوع سبب می شود تا خوراک نامناسب به کودکان داده شود.

کارگردان نمایش درخشنگ با اشاره به اینکه دنیای کودکان بسیار خاص است، افزود: باید تئاتر کودک به شکلی اجرا شود که کودکان آسیب نبینند، زیرا این آسیب ها مدت ها بعد در رفتار کودکان دیده می شود. نمایش درخشنگ در سه جشنواره بین المللی برگزیده شده است و از نگاه منتقدین جشنواره بین المللی مبارک به عنوان برترین نمایشنامه ایرانی شناخته شد.

در خلاصه نمایش آمده است: انسان ها برای به دست آوردن آخرین سیب دنیا با هم جنگ می کنند. درخت سیب کنار زمین بازی بچه ها قرار دارد. دو کودک تلاش می کنند تا مانع جنگ شوند.

محمد اکبریان، محمد امین بازوند، مهرداد رضایی، حسنا صندوق آبادی و بهناز مهدیخواه بازیگران نمایش درخشنگ هستند.

گفتنی است نمایش درخشنگ از تاریخ 26 آبان تا اول دی ماه هر شب ساعت 18 در سالن بوستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
نماینده اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اکثر شهرهای کشور دارای تماشاخانه ای برای تئاتر نیستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : موج رسا

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ اتابک نادری امروز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا ، اظهار داشت: در سی ویکمین جشنواره تئاتر استان زنجان نمایش های متنوعی ارائه شده است.

وی عدم تولید مستمر،عدم اجراهای عمومی و عدم وجود ساختاری برای ارائه تولیدات را از مشکلات تئاتر عنوان کرد و افزود: اکثر شهرهای کشور دارای تماشاخانه ای برای تئاتر نیستند.

این هنرمند خاطرنشان کرد: مکان، تئاتر و تماشاگر به عنوان اضلاع تئاتر محسوب می شود که بسیاری از استان های کشور مکان مناسبی برای اجرا ندارند.

نادری با بیان اینکه ضلع دوم تئاتر در برخی استان ها جدی نیست و تماشاگر در سال های گذشته برای ما مهم نبوده و برای آن سرمایه گذاری نشده است، افزود: به همین دلیل در این استان ها تئاتر را برای شرکت در جشنواره یا برای خودمان کار کرده ایم.

وی گفت: وضعیت تئاتر برخی استان ها نشان می دهد که خط ارتباط هنرمند و تئاتر با مخاطب به وجود نیامده است و مخاطب حس نکرده است که می تواند هر روز تئاتر ببیند.

این هنرمند خاطرنشان کرد: اگر تئاتر مخاطب نداشته باشد چرخه اقتصادی و رونق پولی آن کم شده،متکی به کمک های دولتی،تک بعدی و فصلی می شود.

نادری با بیان اینکه به زنجان از دوران دانشجویی سفر کرده است و دوستان صمیمی در زنجان دارد، خاطرنشان کرد: از سال 71 بارها در جشنواره های منطقه ای و استانی به عنوان داور ناظر و داور حضور داشته ام.

وی با اشاره به اینکه زنجان را دوست دارم و از صنایع دستی آن خرید کرده ام، گفت: هنور هم ظروف مسی و چاقوی زنجان را در خانه دارم.

این هنرمند خاطرنشان کرد: زنجان دارای ظرفیت خوب،هنرمندان خوش فکر و خلاقی است که به نظر می رسد ارتباط تئاتر زنجان با مخاطب کمتر است.

نادری بیان داشت: هنرمندان زنجانی در حال طرح نو انداختن هستند که امیدوارم بیشتر دیده شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
موسیقی هنری حرفه ای است که باید استراتژی و برنامه ریزی داشته باشد. ما سیاستگذاری در عرصه موسیقی نداریم، بلکه سیاستگذاری سلیقه مدیری است که در آن مسند می نشیند. بخشی از موسیقی هم زیرزمینی است که فعالیت جدی دارد و قابل کنترل هم نیست
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: پیروز ارجمند دکترای مردم شناسی موسیقی دارد. پیشتر مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و مدیرکل مرکز موسیقی حوزه هنری بود و در حال حاضر مشاور ارشد اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران و آهنگساز و مدرس دانشگاه است. جوان با این فعال عرصه موسیقی درباره کنسرت های موسیقی خارجی در کشور، سیاستگذاری عرصه فرهنگی، مافیا در موسیقی و تجاری شدن موسیقی ایرانی گفتگو کرده است.

مدتی است شاهد اجرای کنسرت های موسیقی غربی در کشورمان هستیم. آیا موسیقی و خواننده های ایرانی کفاف ذائقه ایرانی ها را نمی دهد؟ لزوم حضور هنرمندان خارجی در ایران چیست؟
اصولاً موسیقی هنری است که حد و مرز های سیاسی و جغرافیایی را درمی نوردد و یکی از روش های مهم تغذیه روح محسوب می شود. طبیعتاً براساس تئوری های جامعه شناسی انسان برای رفع نیاز های احساسی اش نیازمند این است که گونه های مختلف در اختیارش قرار گیرد و آن گونه ای را که به طبع و ذائقه اش خوشایند است را انتخاب کند. در هنر این مرز های سیاسی خیلی نقشی ندارند مثلاً همانطور که گروه های موسیقی ما از ایران به خیلی از کشور ها می روند و مورد استقبال هم قرار می گیرند، بخشی از مردم ما هم دوست دارند موسیقی خارجی را در ایران ببینند و بشنوند. در حقیقت باید گفت مرز های سیاسی در عرصه فرهنگ نقش ندارد. مثل همین صداوسیما که ده ها فیلم خارجی را پخش می کند. به عبارت دیگر این رفت وآمد های فرهنگی در دنیا رایج و طبیعی است. ما نباید مرز های خودمان را برای ورود و حضور هنرمندان ببندیم. اگر قرار بر بستن مرز ها بود، ما نمی توانستیم معماری جنوب اسپانیا را بر اساس معماری اسلامی خودمان بنا کنیم. این رفت وآمد ها باعث پیشرفت می شود. ما باید بنای این امر را بر توسعه و گفتمان فرهنگی بگذاریم.

سال 1393 محسن یگانه در لس آنجلس اجرا داشت. چند هزار نفر رفتند و اجرایش را دیدند و من شخصاً خوشحال شدم که هنرمندان پاپ ایرانی در لس آنجلس با اجرا هایشان یک موسیقی خوب و تعریف شده ای را با فرهنگ خودمان صادر می کنند. امروز این نگرانی وجود ندارد و هنرمندان ایرانی موسیقی های خوبی تولید می کنند، اما گونه های موسیقی مثل شیلر ، کیتارو و جیپسی کینگز موسیقی های خاصی هستند که نمونه هایشان را در ایران نداریم و این ها از برند های خارجی هستند.

اما این انتقاد درباره این گروه هایی که نام بردید وجود دارد که در حال حاضر این گروه ها دوران افول هنری خود را تجربه می کنند و برای اجرا به ایران و کشور های عمدتاً آسیایی علاقه مند می شوند. نظر شما در این باره چیست؟
اولین گروه خارجی که سال 1392 وارد ایران شد و به طور رسمی مجوز اجرا در ایران را دریافت کرد گروه کیتارو بود. کیتارو آهنگساز ژاپنی است که با سریال معروف جاده ابریشم شناخته می شود و یکی از بنیانگذاران و اولین هایی است که در عرصه موسیقی الکترونیک بر مبنای ملودی های شرقی کارکرده و شناخته شده است.
بعد از آن گروه جیپسی کینگز به ایران آمد که یک موسیقی اسپانیایی است که بخشی از این موسیقی ریشه در فرهنگ ایران و عرب دارد. این گروه یک گروه بسیار معروف در اسپانیا و دنیاست. به عبارت دیگر یک گروه بین المللی است. کلایدرمن هم به ایران آمد و در ایران شناخته شد. یکی از بیشترین فروش های آلبوم پیانو را در چند دهه اخیر کلایدرمن به خود اختصاص داده است.

گروه شیلر هم که یکی از معروف ترین گروه های موسیقی آلمانی است امسال آلبومی تولید کرد که بهترین آلبوم سال آلمان شد و در طول کنسرتش در آلمان نزدیک به نیم میلیون بیننده داشت. همین نشان می دهد این ها گروه های خیلی دست چندم و از پا افتاده نیستند. ما در ایران برای حضور گروه های خاص محدودیت داریم؛ گروه هایی که خواننده ندارند و موسیقی بدون کلام دارند، امکان حضور بیشتری در ایران پیدا می کنند.

گروه جیپسی کینگز که به ایران آمد یک گروه خانوادگی است. گروهی جوان که پدرانشان هم با همین نام گروه موسیقی داشتند. وقتی گروه جیپسی کینگز جوان به ایران آمد، دو نفر از موسیقیدان های پدر هم در این گروه حضور داشتند و این گروه فرزندان همان پدران هستند. موسیقی جیپسی یا همان فلامنکو اسپانیا ریشه در فرهنگ قدیمی ایران دارد که در دوره رنسانس اروپا که مسلمانان اسپانیا را فتح می کنند برخی از موسیقی ما وارد اسپانیا می شود و در اروپا می ماند و ساز بربط ایرانی تبدیل به گیتار می شود. این موسیقی را که لحن و تحریرهایش با موسیقی ایرانی نسبت دارد من به عنوان یک موسیقی شرقی و غربی می شناسم و شاید یکی از دلایل استقبال مردم از این نوع موسیقی همین ریشه ایرانی و شرقی آن باشد. گروهی که اجرای خوبی داشت، اما من با اجرای آن در تالار وحدت مخالف بودم؛ چراکه آن تالار از لحاظ ساختار برای این نوع موسیقی مناسب نیست.

گویا قیمت کنسرت های این خواننده ها از کنسرت های ایرانی بیشتر است.
این یک امر طبیعی است. یک هنرمند بین المللی قیمت خودش را دریافت می کند و گروه ها با ارز خارجی هزینه هایشان محاسبه می شود. البته تفاوت این ها هم در تولیدات و محصولاتشان هم است. ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم گروهی با رتبه یک جهانی که بلیتش در اروپا 60 یورو به فروش می رسد وقتی به ایران می آید هزینه بلیتش 50 هزار تومان باشد. طبیعتاً باید برای محصول بهتر پول بهتری پرداخت.

انتخاب این افراد و گروه های خارجی در ایران با چه موازینی صورت می گیرد؟
انتخاب این گروه ها بر اساس نظر تهیه کننده و مجوزی است که وزارت ارشاد پیشنهاد می دهد و بررسی می کند. زمانی که من مسئولیت مدیرکل دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد ایران را بر عهده داشتم به دلایل شرایط آن زمان خیلی علاقه مند نبودم، اما اولین بار خودم به گروه کیتارو مجوز دادم و پیگیری کردم. ما با کیتارو شروع کردیم که یک موسیقی ناب بدون خواننده است. اجرای کیتارو بنا بر نظر بسیاری از متخصصان و مخاطبان اجرای بسیار حرفه ای و خوبی داشت. خود من شخصاً با اجرای گروه های موسیقی خارجی مخالف نیستم، اما باید بر انتخاب گروه ها توجه بسیاری شود. گروه هایی اجازه اجرا داشته باشند که موسیقی شان تناقضی با فرهنگ ایرانی نداشته باشد یا شخصیت هایی که خود موزیسین ها دارند. برخی جوانان ما از این نوازندگان الگوپذیری می کنند و تأثیر می گیرند. این گروه ها باید از شأن اخلاقی و متناسب با فرهنگ ایرانی برخوردار باشند.

کاهش کیفیت موسیقی ایرانی می تواند در این مسئله تأثیرگذار باشد؟
خیر، چون استقبال مردم از گروه های موسیقی ایرانی زیاد است و به نسبت گروه های موسیقی ایرانی، استقبال خیلی زیادی از این گروه ها نمی شود. گروه شیلر سه شب در یک سالن 2 هزار و خرده ای جمعیت اجرا دارد، در حالی که خوانندگان پاپ ما در ماه 20 شب در سالن های 3 هزار نفری کنسرت برگزار می کنند و بسیار هم مورد استقبال قرار می گیرد و سالن ها پر می شود. این گروه ها مخاطب خاص خودشان را دارند و رونق در موسیقی ایران و پاپ ما بیش از اینهاست. بخش عمده ای از موسیقی پاپ ما نسبت به چند دهه قبل در رتبه جهانی در جنبه ساز بندی و ارکستراسیون اثر کمتری دارد.

مسئول این اتفاق چه کسی است؟
رسانه ها و منابعی که مردم برای شنیدن موسیقی از آن استفاده می کنند در طول زمان ذائقه مردم را می سازند. ما خیلی محدود موسیقی خوب در صداوسیما می شنویم، چند دقیقه موسیقی محلی خوب پخش می شود؟! چند خواننده درجه یک پاپ کارهایشان پخش می شود؟ تولیدات خود صداوسیما چقدر مناسب مردم است؟! من همه این موارد را مورد بررسی و پژوهش قرار داده ام. یکی از عوامل مخرب در این زمینه صداوسیماست و بخشی هم رسانه های مجازی و شبکه های اجتماعی. اینکه ما سالن های مناسب برای کنسرت هایمان نساختیم و این موسیقی را در سالن ها رها کردیم و سیاست و استراتژی مناسبی برایش نداشتیم، بیشتر سیاست حذفی بوده است تا اصلاحی. در حقیقت با سیاست حذفی و برخورد امنیتی نمی شود عرصه فرهنگی را مناسب سازی کرد. چون این هنرمند باید با فراغ بال اثرش را تولید کند و آرامش داشته باشد. به نظر من سیاست های ما در عرصه فرهنگی سیاست های بازدارنده توسعه است.

سیاستگذاری ها در این وضع چقدر تأثیرگذار بوده است؟
ما اصولاً سیاستگذاری درستی در عرصه فرهنگی نداریم. برخورد امنیتی و غیرفرهنگی در عرصه فرهنگی جوابگو نیست. البته در تمام دنیا همین طور است. بحث کپی رایت اصلاً رعایت نمی شود، برخی هنرمندان آثارشان کپی می شود و کسی و نهادی هم پاسخگو نیست و ما هر ساله شاهد خانه نشین شدن هنرمندان شاخص مان هستیم. بحث بیمه های هنرمندان همین طور. این بیمه اجتماعی هنرمندان در کسر بیمه هاست یا هنرمندان برجسته کشور مثل محمدعلی کشاورز و اساتید برجسته ماهی 180 هزارتومان مستمری دریافت می کنند. این رقمی توهین آمیز است و این روش روشی است که هنرمند را اقنا نمی کند و برخی هنرمندان مجبورند برای گذران زندگی دنبال تولید آثار عامه پسند باشند و قطعاً این آثار که دغدغه فرهنگی و معرفتی در آن نیست، نمی تواند فرهنگ سازی نماید.

شرایط مدیریت موسیقی در چند سال اخیر بیشتر دست باندها، تهیه کننده ها و مافیا بوده یا سیاستگذار متولی امر موسیقی است؟
وزارت ارشاد به عنوان مؤثر ترین بخش هنر مدیریت کشور است و صداوسیما بزرگ ترین پخش کننده تولیدات هنری است. به نظر من هر دوی آن ها از معضل و مشکل بحران مدیریت برخوردار هستند. مدیران متخصص در این دو سازمان نیستند. من آخرین مدیر کلی بودم که تخصصم موسیقی بود که در سال 93 استعفا کردم. بعد از من سه مدیر روی کار آمدند که هر سه در عرصه موسیقی بی تجربه بودند. موسیقی هنری حرفه ای است که باید استراتژی و برنامه ریزی داشته باشد. ما سیاستگذاری در عرصه موسیقی نداریم، بلکه سیاستگذاری سلیقه مدیری است که در آن مسند می نشیند. من فکر می کنم دولت اولین متهم این بی سلیقگی فرهنگی در عرصه موسیقی است و بعد هم بحث مافیا مطرح است، نه اینکه قدرت نداشته باشند، بلکه نفوذشان به آن اندازه نیست. بخشی از موسیقی هم زیرزمینی است که فعالیت جدی دارد و قابل کنترل هم نیست.

تجاری شدن و غلبه سودجویی چقدر به این وضعیت دامن زده است؟
وقتی چرخه موسیقی وارد صنعت می شود و ما وارد یک دوره صنعت موسیقی می شویم، طبیعتاً نمی شود بخش اقتصادی اش یعنی گروه سرمایه گذار، گروه تهیه کننده و برگزارکننده کنسرت را نادیده گرفت. در واقع تولید موسیقی دست این ها می افتد. این ها به آهنگسازان و خوانندگان سفارش می دهند. بنابراین در ذائقه سازی و تولید خیلی مؤثر نیستند. یعنی اگر امروز من به عنوان یک آهنگساز آلبومی را تولید کنم آلبوم من در صورت نداشتن یک سرمایه گذار و یک حمایتگر مالی محکوم به شکست است. در دوره تاریخی حدود 10 سال پیش وقتی اثری تولید می شد خود آن اثر خودش را تأمین مالی می کرد.

اما امروز بدون حمایت این افراد امکانپذیر نیست. طبیعتاً سلیقه این تهیه کنندگان خصوصی در شکل دادن یک جریان به هر حال نامناسب در موسیقی ایران نقش داشته است، اما اصولاً من موسیقی امروز ایران را موسیقی بدی نمی دانم و فکر می کنم ما در دوره خوبی از موسیقی قرار داریم. گروه های موسیقی در سبک های موسیقی مختلف فعالیت می کنند که تعدادشان از نظر کمیت زیاد است و در بین این تعداد ما می توانیم نمونه های کیفی خوبی پیدا کنیم خصوصاً که یک رغبت و میل به بازگشت به اصل موسیقی ایرانی در آثار حتی پاپ ایرانی مشاهده می شود. همه این ها نشان می دهد ما در حال گذر به سمت یک دوره پست مدرن هستیم و در ادامه هم منتظر نسل جدیدی هستیم که وارد موسیقی می شوند و بیان و گفتمان خاص خودشان را دارند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
کارگردان نمایش سگدو معتقد است شورای شهر تهران خیلی پیش تر از این ها باید به فکر حمایت از تبلیغات شهری تئاتر می افتاد و وعده اخیر رئیس کمیسیون فرهنگی شورا، نوشدارو پس از مرگ سهراب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین ایرانا روزنامه امتیاز

عباس غفاری کارگردان نمایش سگدو که این روزها در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر در حال اجراست، درباره وضعیت اجرای این اثر نمایشی به ویژه طی یک هفته گذشته به خبرنگار مهر گفت: طی یک هفته گذشته نه تنها نمایش سگدو بلکه کل تئاترهایی که روی صحنه بودند ضربه خوردند.

غفاری افزود: تبلیغات تئاتر در دهه 60 و 70 متفاوت از دهه 90 بود و در این دهه ها با نصب پوستر و بروشور تبلیغ نمایش ها انجام می شد. در حال حاضر متأسفانه جایی برای نصب پوستر تئاترها وجود ندارد و پرداخت هزینه بیلبوردهای تبلیغاتی نیز از عهده اکثر گروه ها نظیر ما که سرمایه گذار نداریم، خارج است.

وی ادامه داد: در دهه 90 تا به اینجا تبلیغات در فضای مجازی تنها راه تبلیغاتی گروه های تئاتری بوده که طی یک هفته گذشته به دلیل اختلال اینترنت، این امکان هم با مشکل مواجه شد. مخاطبان هم به دلیل مختل شدن این امکان تبلیغاتی، از اجرا شدن یا نشدن کارها مطلع نبودند. ضمن اینکه سایت های فروش بلیت نیز در دسترس نبودند. طی هفته گذشته تنها راه خرید بلیت از طریق گیشه سالن های تئاتری بود که باید به این نکته توجه کنیم که حدود 2 سال است گیشه فروش بلیت سالن ها مورد استفاده مخاطب قرار نمی گیرند و مخاطب ترجیح می دهد بلیت خود را به راحتی از طریق سایت های فروش بلیت خریداری کند.

غفاری با اشاره به اینکه برخی نمایش ها طی یک هفته گذشته اجرای خود را تعطیل کردند، متذکر شد: مخالف تعطیلی هر نوع فعالیت فرهنگی به هر دلیلی هستم زیرا معتقدم فعالیت های فرهنگی و هنری نظیر سینما، تئاتر، کنسرت موسیقی و فعالیت گالری ها نباید به دلایل مختلف تعطیل شوند.

وی با بیان اینکه ما به اجرای خود طی هفته گذشته و با وجود کم بودن مخاطب ادامه دادیم، تأکید کرد: تئاتر با ضررهای هنگفتی مواجه شد که جبران ناپذیر است. ما در سالن هایی اجرا می کنیم که شانس تمدید نداریم. با مدیریت مجموعه تئاتر شهر درباره تمدید اجرای سگدو صحبت کردم و پاسخ این بود که چون اتفاق رخ داده پیش بینی نشده بود، گروه های دیگر در نوبت اجرا هستند و اگر کار ما تمدید شود، اجراهای دیگر با مشکل مواجه می شوند.

کارگردان نمایش سگدو اظهار کرد: تنها 12 اجرای نمایش سگدو باقی مانده و 7 اجرای ما به راحتی از دست رفت. نمی دانم مدیران وزارت ارشاد و هنرهای نمایشی چه اقدامی در این زمینه خواهند داشت ولی در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حرفی نمی زند و اداره کل هنرهای نمایشی هم پول ندارد.

غفاری در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به سخنان حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مبنی بر حمایت از تبلیغات شهری تئاترها، تصریح کرد: باید به آقای حق شناس بگویم که تمهید شورای شهر در حمایت از تبلیغات محیطی تئاترها، عملا نوشدارو پس از مرگ سهراب است. شورای شهر باید خیلی پیشتر از این ها به فکر حمایت از تئاتر و فراهم کردن شرایط مناسب برای تبلیغات شهری تئاتر می افتادند. من و گروه های دیگری که در این شرایط اجرا کردیم متضرر شدیم.

نمایش سگدو نوشته محمد چرمشیر با حضور مرتضی آقاحسینی، زهره رستمی، محمدرضا صولتی، سروش طاهری و آیه کیان پور ساعت 18 در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر اجرا می شود.

کد خبر 4780650

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سید مجتبی حسینی در مقام معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از غیرشفاف ترین مدیران فرهنگی کشور به حساب می آید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم ، با تغییرات سال 1396 در وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و رفتن علی مرادخانی از معاونت هنری، به نظر می رسید تغییرات عمده ای در خیابان شهریار ایجاد می شود. با توجه به مشکلات عدیده مدیریتی و نگاه اقتصادی مرادخانی در معاونت هنری با رفتن او، انتظار بر این بود در ساختار معاونت هنری و اندیشه های مدیریتی آن تغییراتی رخ دهد. تغییراتی که طبق آن در مفاهیم اقتصاد هنر مرادخانی ایجاد تشکیک شود و نگاه صرفاً تجاری به هنر از معاونت هنری رخ می بندد. حضور یک چهره جوان و کمی متفاوت با شخصیت های نام آشنای چهار دهه معاونت هنری می توانست خبری خوشایند باشد. این مهم زمانی قابل تأمل بود که در سازمان سینمایی یا همان معاونت سینمایی سابق در دولت جدید اقداماتی برای شفاف سازی حوزه سینما به خصوص حوزه مالی رخ می داد. این امید وجود داشت در حوزه های تجسمی، موسیقی و تئاتر نیز معاونت هنری رفتار مشابهی را اتخاذ کند؛ اما وضعیت برای سیدمجتبی حسینی و دستگاه زیرنظرش کاملاً متفاوت بود.

معاون هنری جوان در همان بدو ورود قربانی شفاف سازی شد. مشخص شدن ایرادات تصویب مدرک درجه یک هنری او در شورای ارزشیابی هنرمندان کار را به جایی کشاند که حسینی طی نامه ای به وزیر ارشاد نوشت: برای پیشگیری از ایجاد شائبه و برطرف شدن شبهه های به وجود آمده و دور ماندن ساحت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حاشیه های برساخته، گواهینامه اعطاء شده را به جنابعالی به عنوان وزیر محترم و رییس شورای ارزشیابی هنرمندان تودیع می کنم؛ تا در زمانی دیگر که مسئولیتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارم، بررسی بایسته در این زمینه صورت گیرد.

معاون هنری جوان هر چند در همان ابتدای کار با انتخاب مدیران دستگاهش نشان داد چندان تمایلی به شنیدن صدای هنرمندان ندارد؛ اما در حوزه شفاف سازی به مراتب از دستگاه علی مرادخانی ناشفاف تر عمل کرده است. هر چند هر ازگاهی جداول مالی این معاونت منتشر شده است؛ اما برای نمونه جدول انتشاری دوره 37 تئاتر فجر به مراتب گنگ تر و مبهم تر از جداول پنج دوره پیش بود. این وضعیت زمانی جذاب تر و حادتر می شود که وزارت ارشاد اسلامی به عنوان متولی سامانه دسترسی آزاد اطلاعات در معاونت هنری خود، به مراتب ضعیف عمل می کند.

برای مثال در تاریخ سوم آذرماه 1397 در این سامانه خواهان شفاف سازی درباره میزان دریافتی مؤسسه توسعه هنرهای معاصر و شفاف سازی درباره هزینه کرد بودجه دریافتی می شود. سامانه در تاریخ 12 آذرماه اعلام می کند درخواست مربوط به معاونت هنری ارسال شده است. در حالی که طبق قوانین سامانه دسترسی آزاد اطلاعات می بایست متولی امر، یعنی معاونت هنری وزارت ارشاد در عرض 15 روز اسناد مربوطه را در اختیار خبرنگاران قرار دهد؛ اما با گذشت یک سال هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است.

پس از گذشت یک سال سامانه در یک پیام ایمیلی اعلام می کند که باسلام.درخواست شما به شماره پیگیری 1543815850714 جهت بررسی معاونت امور هنری ارسال شده است. در واقع همان پیامی که دقیقاً یک سال پیش ارسال شده بود. به عبارتی بعد از گذشت یک سال رفتار یک معاونت در ارشاد، تکرار می شود.

در کمال تعجب پس از یک سال معاونت هنری وزارت ارشاد بدین درخواست چنین پاسخ می دهد:

البته عدم شفافیت در دستگاه مجتبی حسینی تنها به درخواست ها منتهی نمی شود. برنامه های عمومی او در معاونت هنری به مراتب تلخ تر از تجربه مرادخانی است. برای مثال او در تلاش بر حذف انجمن هنرهای نمایشی است. انجمنی که در آستانه تبدیل شدن به یک نهاد مردمی است، با همراهی حمید نیلی، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی به سوی تعطیلی سوق یافته است. در دوره گذشته، انجمن هنرهای نمایشی کشور از یک نهاد انتصابی به سوی انتخاباتی شدن پیش می رفت. رویه ای که می توانست به ایجاد رابطه قدرتمند هنرمند و دولت و کاهش تصدی گر دولت منجر شود؛ اما انتصاب رئیس برای این انجمن از طریق حسینی نگاه گذشته را تکرار کرد.

عدم شفافیت های دستگاه مجتبی حسینی زمانی بغرنج تر می شود که او بدون مشورت با صاحب نظران اقدام به انتشار آیین نامه تازه ای در حوزه ممیزی می کند، آیین نامه ای که بدون حمایت هنرمندان در رسانه ها مورد شماتت قرار می گیرد تا جایی که حامد سهرابی، مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی پس از اعتراضات مکرر مدعی می شود از صاحب نظران برای این مهم نظرسنجی شده است و اگر کسی به این آیین نامه معترض است می تواند برای تغییرات آیین نامه مصوب وزیر ارشاد اقدام کند!!

حتی در موضوع بنیاد رودکی و تغییرات شکل گرفته در این بنیاد، مجتبی حسینی هیچ اقدام شفافی انجام نداده است. معاون هنری مشخص نکرده است مهدی افضلی چگونه به شکل همزمان دو مؤسسه فرهنگی تحت انقیاد معاونت هنری را مدیریت می کند و از آن مهمتر چه برنامه ای برای این نهادها دارد. وضعیت زمانی پیچیده می شود که مؤسسه توسعه هنرهای معاصر در سال های گذشته محل تزریق مالی جشنواره های فجر بوده و اکنون که تنها دو ماه تا برگزاری جشن های پیروزی انقلاب باقی مانده و اساساً امکان مدیریت همزمان افضلی در هر دو نهاد ممکن نیست، مشخص نیست چه آینده در انتظار سیستم های مالی سه بخش موسیقی، تجسمی و تئاتر کشور است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درحالی سال ها اصرار بر برگزاری جشنواره فرهنگی هنری سیمرغ دارد که مجوزی برای برگزاری آن نداشته است و از طرف دیگر این وزارتخانه وظیفه ای در ورود به حوزه فرهنگ و هنر ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز ، جشنواره بین المللی سیمرغ، دهمین دوره خود را پشت سر گذاشت و با شعار سالم زیستن، هنر است دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی علاقه مند به فعالیت در عرصه های هنری را دور هم جمع کرد؛ جشنواره ای که توسط متولی بهداشت و درمان در کشور برگزار می شود و البته مجوز فعالیت ندارد!

نخستین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور بهمن ماه 1387 با حمایت معاونت فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت در اصفهان برگزار شد تا به زعم خود فرصتی برای به نمایش گذاشتن جلوه های خلاقیت، هنر و باورهای معنوی دانشجویان در رقابتی سالم و هدفمند فراهم کند.

جشنواره سیمرغ که پسوند بین المللی را یدک می کشد؛ برای خیره کردن چشم ها یا افزایش کیفیت، با شکوه بسیار برگزار می شود و از جمله مراسم لوکس و تجملاتی در حوزه فرهنگ و هنر به حساب می آید. البته وزارت بهداشت با دعوت از افراد صاحب نام در حوزه های مختلف هنری به عنوان داور و دبیر سعی کرده است اعتبار ویژه ای به این جشنواره ببخشد.

دهمین دوره جشنواره سیمرغ در پنج بخش هنرهای تجسمی به دبیری مرتضی دیباج، ادبی به دبیری عبدالجبار کاکایی، موسیقی به دبیری بابک زرین، فیلم به دبیری محمدمهدی عسگرپور و تئاتر به دبیری حسین پارسایی برگزار شد و برندگان هر بخش معرفی شدند.

البته لوکس و تجملاتی بودن این جشنواره باعث شده تا برخی از کارشناسان حوزه فرهنگ و هنر به ریخت وپاش وزارت بهداشت، نقدهایی وارد کرده و درباره چرایی ورود این وزارتخانه به حوزه غیرمرتبط سوالاتی مطرح کنند؛ از جمله اینکه چرا با وجود وزارت ارشاد به عنوان متولی فرهنگ کشور، وزارت بهداشت که کمترین ارتباط را با حوزه هنر دارد، وارد این عرصه شده است؟ ، چه توجیهی برای هزینه های گزاف برگزاری جشنواره سیمرغ وجود دارد؟ و سوالات دیگری که مسئولان و متولیان بهداشت و درمان کشور می توانند به آن پاسخ دهند.

جشنواره های دانشگاهی مجوز نمی خواهند!

از طرف دیگر حساسیت برگزاری این جشنواره وقتی بالاتر می رود که دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان امور سینمایی و سمعی بصری سال 97 اعلام کرده است که جشنواره بین المللی سیمرغ بدون مجوز و به عبارت درست، غیرقانونی برگزار می شود. البته نکته جالب توجه اینجاست که تذکرهای دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان امور سینمایی در غیرقانونی بودن این جشنواره مورد اعتنا قرار نگرفته است و این وزارتخانه همچنان در برگزاری هرچه باشکوه تر جشنواره سیمرغ اصرار دارد.

دفتر جشنواره ها 20 اسفندماه سال گذشته در اطلاعیه ای اعلام کرده است که جشنواره بین المللی سیمرغ (وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) فاقد مجوز بوده و نکات آیین نامه ای در همان بدو انتشار فراخوان با رصد موضوع، مکرر به برگزارکننده یادآوری و طی دو نامه در سال جاری(97) به مسئولان این وزارتخانه اعلام شده است.

سازمان سینمایی در بند پایانی اطلاعیه تأکید کرد در صورت برگزاری بدون مجوز، موضوع را به مراجع نظارتی منعکس و به سبب استیفای حقوق قانونی، مراتب را پیگیری می کند. اما وزارت بهداشت دهمین دوره این جشنواره را همچنان بی اعتنا به اعتراض نهاد زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کرد.

اسناد بالادستی دلیل برگزاری جشنواره سیمرغ

البته معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت در واکنش به اطلاعیه سازمان سینمایی، به اسناد بالادستی اشاره کرد و از آمادگی برای تعامل و همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

سیما سادات لاری در این باره به ایسکانیوز ، گفت: برای برگزاری جشنواره سیمرغ براساس اسناد بالادستی خود که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، عمل کرده ایم. جشنواره ها باید مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته باشند؛ مگر جشنواره هایی که در دانشگاه ها اجرا می شوند و همان طور که گفتم براساس مصوبه نسبت به برگزاری جشنواره اقدام کرده ایم.

معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت معتقد بود جشنواره سیمرغ هیچ منافاتی با دیگر جشنواره ها ندارد؛ اما اگر وزارت ارشاد خواسته یا ادعایی داشته باشد، حاضر به مذاکره و تعامل هستند و حتی همکاران آنها در وزارت بهداشت چنین کاری را انجام داده اند: نکته مهم این است که داوران و مسئولان بخش های مختلف جشنواره سیمرغ، همگی در وزارت ارشاد سمت دارند و مشغول به کار هستند. این جشنواره در واقع پلی برای ارتباط دانشگاهیان در وزارت بهداشت و سایر دانشگاه ها با حوزه های هنری وزارت ارشاد است.

از طرفی وقتی وزارتخانه ای به صورت تخصصی وظیفه ساماندهی و اشاعه فرهنگ و هنر در کشور را برعهده دارد، چه نیازی به ورود متولی بهداشت و درمان به این حوزه، آن هم با برگزاری جشنواره ای بین المللی است؛ جشنواره ای که طبیعتاً نیاز به هزینه چندصد میلیون تومانی؛ از جمع آوری آثار تا داوری و برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه دارد.

سادات لاری البته اعتقاد داشت وزارت ارشاد از حضور وزارتخانه های دیگر در عرصه فرهنگ و هنر خوشحال شده و حمایت می کند: فکر نمی کنم برگزاری جشنواره هایی مانند سیمرغ، جشنواره های دیگر را نفی کند. وزارت ارشاد خوشحال می شود دانشگاه های علوم پزشکی کشور و وزارت بهداشت، علاوه بر اینکه دغدغه سلامت مردم را دارند، بخواهند با ابزار هنر، فرهنگ سلامتی را نیز در جامعه نشر دهند. وزارت ارشاد قطعاً از چنین جشنواره هایی حمایت می کند و این موضوع را اثبات کرده است.

دانشگاه های علوم پزشکی در حسرت امکانات

این هزینه های گزاف درحالی از سوی وزارت بهداشت صورت می گیرد که مسئولان وزارت بهداشت بارها اعتراف کرده اند دانشگاه های علوم پزشکی کشور از نظر امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در شرایط ایده آلی به سر نمی برند و برای رسیدن به حداقل استانداردهای لازم نیاز به بودجه های بسیار است؛ شرایطی که سبب شده با وجود جنجال های بسیار، ظرفیت مراکز آموزش عالی علوم پزشکی افزایش پیدا نکند. محمدباقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت شهریورماه سال جاری اذعان کرد براساس محاسباتی که انجام شده هزینه تربیت دانشجو در رشته های داروسازی، دندان پزشکی و پزشکی سالانه در محدوده 80 تا 120 میلیون تومان است.

در چنین شرایطی بهتر نیست وزارت بهداشت، برگزاری رویدادهای فرهنگی را به وزارت فرهنگ بسپارد و تمرکز خود را بر بهبود امکانات و در نتیجه افزایش ظرفیت پزشکی بگذارد تا استان های محروم کشور با کمبود پزشک مواجه نباشند؟

دهمین دوره جشنواره سیمرغ که حتی از نظر شکل ظاهری نیز شباهت زیادی به جشنواره فجر دارد، با دعوت از مجری و داوران مشهور و البته حضور پرشور دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد و وزیر هنردوست بهداشت نیز اظهار امیدواری کرد دور بعدی جشنواره، پربارتر برگزار شود.

سعید نمکی که باتخلص پگاه کاشانی دستی بر آتش شعر و ادب دارد، با گریز به ابیاتی از حافظ و سعدی و حتی سروده های خود در مراسم اختتامیه جشنواره سیمرغ، صحبت کرد تا حمایت همه جانبه اش از این جشنواره را اعلام کند؛ در حالی که هنوز نه تکلیف صندلی فروشی و دانشجوی تقلبی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشخص شده و نه طرح تحول نظام سلامت بعد از گذشت پنج سال به جایی رسیده است؛ طرحی که بسیاری از منتقدان معتقدند بیمارستان ها را تا مرز ورشکستگی پیش برده؛ اما وزارت بهداشت ترجیح می دهد بخشی از زمان و انرژی خود را در عرصه های غیرمرتبط با حوزه تخصصی خود صرف کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
برای نخستین بار جشنواره هنرهای تجسمی فجر در نمایشگاه بین المللی ایران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : شما و اقتصاد رخداد اقتصادی

به گزارش خبرگزاری شبستان ، برای نخستین بار جشنواره هنرهای تجسمی فجر در نمایشگاه بین المللی ایران برگزار می شود. سید محمد مجتبی حسینی، معاون هنری وزیر ارشاد در این باره گفت: تفاهمی بین معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران منعقد شد که براساس آن جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی ایران برگزار می شود.

وی افزود: جشنواره هنرهای تجسمی با هدف رونق اقتصاد فرهنگ و هنر در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی ایران برگزار می شود.

حسینی با ابراز خرسندی از برپایی نمایشگاه جشنواره هنرهای تجسمی در نمایشگاه بین المللی گفت: طرح چگونگی برگزاری این جشنواره به زودی به شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران ارائه خواهد شد.

بهمن حسین زاده، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران نیز در این باره گفت: آمار تعداد نمایشگاه های برگزار شده در نمایشگاه بین المللی امسال با رشد قابل توجه ای روبه رو است.

وی با اشاره به ضرورت افزایش تعداد نمایشگاه های تخصصی در نمایشگاه بین المللی گفت: در همین راستا به وزارت ارشاد پیشنهاد دادیم که نمایشگاه های هنری در رشته های مختلف را در نمایشگاه بین المللی برگزار کنند.

مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران با اشاره به فرصت مناسب اکسپو 2020 دبی به منظور معرفی هنر ایرانی به جهانیان بیان کرد: انتظار می رود که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه ای برای حضور هنرمندان ایرانی در اکسپو 2020 دبی فراهم کنند./

پایان پیام/ 50

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
محمود حکیمی، نویسنده پیشکسوت حوزه ادبیات کودک و نوجوان گفت: امکانات فرهنگی فراهم شده در کتابخانه ها تنها با حضور مراجعه کنندگان و اعضا معنا پیدا می کند. بر این اساس معتقدم که کتابداران باید تلاش کنند تا مراجعه کنندگان به کتابخانه بیشتر شوند. با این حال کتابداران هر چقدر هم که خلاق باشند نیاز به حمایت مسئولان بالادستی خود دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، محمود حکیمی، نویسنده پیشکسوت حوزه ادبیات کودک و نوجوان در گفت وگویی به مناسب گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، با قدردارنی از تلاش کتابداران گفت: بخش اعظمی از ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بر دوش کتابداران است. به واسطه فعالیتم در زمینه تحقیق و تالیف کتاب، سال هاست که عمرم در کتابخانه ها می گذرد و از نزدیک با فعالیت کتابداران آشنا هستم. افرادی که با حوصله و اشتیاق به مراجعان اطلاعات لازم و کتاب های درخواستی را ارائه می دهند.

وی افزود: از همه کتابداران عزیز و تلاشگر تشکر می کنم و به آنها خداقوت می گویم. کتابداران هم باید بدانند که ما نیز قدردان زحمات آن ها هستیم. چراکه این عزیزان واقعا زحمت می کشند و انصافا جا دارد که بیشتر از این ها به این کتابداران بها داده شود. من به خوبی می دانم که مراوده با مراجعه کنندگان به کتابخانه از هر سن و قشر و فرهنگ و خلقیات مختلف، چقدر سخت است.

محمود حکیمی که به تازگی به بهانه انتشار یکصد و هشتاد و پنجمین کتابش، از نیم قرن تلاش و پژوهش او تجلیل به عمل آمده، ادامه داد: درست است که این روزها اغلب کتابخانه رونق گذشته را ندارند و متاسفانه فضای مجازی و بازی های رایانه ای مجال و اشتیاق نوجوانان و جوانان به کتاب را گرفته است، اما این کتابداران پرتلاش هستند که با روش های خلاقانه و جذاب، اقشار مختلف را به سمت کتابخانه و کتاب خواندن دعوت می کنند.

وی با اشاره به لزوم مهارت آموزی بیشتر کتابداران برای جذب مردم به کتابخانه ها، گفت: وقتی به کتابخانه ای می روم و می بینم که فقط چند نفر به آنجا مراجعه کرده و کتاب می گیرند، متاثر می شوم. به هر حال امکانات فرهنگی فراهم شده در کتابخانه ها تنها با حضور مراجعه کنندگان و اعضا معنا پیدا می کند. بر این اساس معتقدم که کتابداران باید تلاش کنند تا مراجعه کنندگان به کتابخانه بیشتر شوند.

این نویسنده بر حمایت مسئولان از کتابداران برای ترویج فرهنگ کتابخوانی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر خبر دارم که مسئولان کتابخانه ها برنامه های مختلف تشویقی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی برگزار می کنند. کتابداران هم پیشنهادهای خوبی در این زمینه دارند. مسئولان باید از نظرات و پیشنهادات آنها هم استفاده کنند تا بتوانند رونقی در کتابخانه ایجاد کنند. تعارف نداریم کتابداران هر چقدر هم که خلاق باشند نیاز به حمایت مسئولان بالادستی خود دارند. پس بیاییم حمایتشان کنیم و به آنها بهای بیشتری بدهیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران درباره سرنوشت انتخاب میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران توضیحاتی ارائه کرد.

قادر آشنا مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران درباره سرنوشت میهمان ویژه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان داشت: برای انتخاب میهمان ویژه با درخواست هایی روبرو بودیم که برخی از سوی وزارت امور خارجه به ما عنوان شد و برخی از سوی سفارت خانه ها و برخی نیز به صورت غیررسمی و در حد تماس تلفنی بوده است.

وی ادامه داد: کشور ترکیه از سوی وزارت امور خارجه و نیز سفارتخانه خود برای این موضوع تقاضا داده است. کشور سوریه نیز برای این حضور به ما تقاضایی داده است و کشور یونان نیز به صورت غیررسمی اعلام کرده تا در این رویداد حضور داشته باشد. ما این موضوع را در جلسه فردای شورای سیاست گذاری مطرح می کنیم و با بررسی تمامی جهان حضور در این رویداد، این شورا درباره انتخاب میهمان ویژه تصمیم خواهد گرفت.

آشنا همچنین درباره سرنوشت انتخاب محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده نیز گفت: ما گزارش بازدید از دو مکان برای میزبانی نمایشگاه را به شورا ارائه خواهیم کرد تا در این زمینه تصمیم گیری شود. البته باور داریم که پس از 32 سال برپایی نمایشگاه کتاب تهران دیگر شایسته این رویداد نیست تا بخشی از آن در زیر چادر برپا شود و لذا در صددیم تا میزبانی را به شکلی انتخاب کنیم که این مساله مرتفع شود.

وی در این زمینه گفت: در گزارش تهیه شده از بازدیدمان از دو محل مقدورات و انتظارات به طور دقیق ذکر شده است و امیدواریم در این زمینه شورا تصمیم لازم را اتخاذ کند هرچند که فکر نمی کنم در یک نوبت جلسه فردا این مساله نهایی شود.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه فرهنگی ایران در همین زمینه و در پاسخ به سوالی درباره ساختار آتی و تازه نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: من به عنوان مدیر موسسه مجری نمایشگاه باید قاعدتا طرفدار افزایش نیروی انسانی در نمایشگاه باشم اما واقعیت این است که با این مساله مخالفیم و چارت تازه تدوین شده را نیز به سمت چالکی و چابک سازی ساختار نمایشگاه پیش بردیم. سعی ما این بود که در این ساختار تازه تمالیف روشن تر شود و در این ساختار بزرگ همه بدانند که دقیقا چه وظیفه ای را بر دوش دارند.

آشنا افزود: ساختار تازه در جلسه های گذشته شورا مطرح و فکر می کنم فردا نهایی شود. نکته در این است که در چارت جدید ما به عنوان طراح هرگز به سمت دولتی تر کردن نمایشگاه کتاب تهران حرکت نکرده ایم و تلاشمان تنها بر روشن کردن وظایف بوده است.

بیشتر بخوانید

سی وسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران کجا برگزار می شود ؟

کلمات کلیدی

نمایشگاه بین المللی کتاب

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
پرویز شهدی از پیدا شدن ناشران قلابی ای می گوید که به جوان ها پول می دهند تا از روی ترجمه دیگران رونویسی کنند.

این مترجم در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت ترجمه آثار ادبی فارسی به زبان های دیگر اظهار کرد: من اطلاع چندانی در این مورد ندارم، چون با آن ها سر و کار نداشته ام اما فقط می دانم تعدادی از کتاب های آقای مرادی کرمانی به زبان آلمانی ترجمه شده است. اما از ترجمه آثار بقیه نویسنده های ایرانی به زبان های دیگر اطلاعی ندارم.

او در ادامه با بیان این که فکر می کند خواننده ها باید به دو دسته حرفه ای و غیرحرفه ای تقسیم شوند گفت: خوانندگان حرفه ای کتاب را دوست دارند پس آن را می خوانند و ادامه می دهند، اما خواننده های غیرحرفه ای این طور هستند که یا کتاب نمی خوانند یا کم می خوانند. برای همین تیراژ کتاب ها به 200 نسخه رسیده است که تازه معلوم نیست این تعداد فروش می رود یا نه.

شهدی افزود: این مسئله اینترنت و فضای مجازی هم بیشتر وقت جوان ها را می گیرد، برای همین دیگر کتاب خوان به معنای واقعی نداریم. در میان 80 میلیون نفر، تیراژ 200 نسخه ای تقریبا هیچ چیز نیست که معلوم نیست تا چه مدت فروش می رود و اصلا به چاپ های بعدی می رسد یا نه. علاوه بر این وضعیت کاغذ و سخت گیری های وزارت ارشاد هم بر اوضاع کتاب و ترجمه تاثیر گذاشته است و این ها همه دست به دست هم داده اند تا خیلی از ناشران قدیمی حتی دست روی دست بگذارند. یک سری ناشران قلابی پیدا شده اند که به جوان ها پول می دهند و می گویند که از روی کتاب های دیگر ترجمه برای ما رونویسی کن و تغییری هم بده و این طور شده که فعلا وضعیت کتاب به این شکل درآمده است.

این مترجم سپس به شکایت برخی مترجمان درباره رونویسی از کتاب های شان اشاره و بیان کرد: تعدادی از مترجمان برای این که از کتاب شان توسط مترجم و نشر دیگری رونویسی شده است به ارشاد شکایت کرده اند. یک عده از ناشران از این وضعیت سوء استفاده می کنند و با دادن پول اندکی به برخی ها کتاب های رونویسی شده را منتشر می کنند. اوضاع چپ اندر قیچی است و هر کس هر کار می خواهد انجام می دهد و وسیله ای هم برای جلوگیری از آن وجود ندارد.

او با بیان این که برخی از کتاب های ترجمه حتی رونویسی هم نیستند چون نثر فارسی آن ها هم مشکل دارد در ادامه اظهار کرد: روزنامه ها سابق ستون یا صفحه ای برای ارزیابی کتاب ها داشتند، اما این ها حالا کنار رفته و وقتی چنین چیزهایی نباشد نمی شود کتاب را شناخت، ولی با این حال این را می دانم که وقتی کتاب های من از طرف خواننده مورد استقبال قرار می گیرد و به چاپ چندم می رسد این نشان می دهد برخی از خواننده ها هنوز می دانند با چه کسی و چه مترجمی باید سر و کار داشته باشند تا بتوانند به اصلیت کتاب پی ببرند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرناپلاس- یک کارشناس آموزش معتقد است نهادی برای نظارت بر کتاب های کمک درسی وجود ندارد و محتوای این کتاب ها ممکن است اشتباه یا نامناسب برای گروه سنی هدف باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

خیابان انقلاب پر از کتاب فروشی هایی شده که فقط کتاب های کمک درسی می فروشند. این کتاب ها نه تنها جانِ کتاب فروشی های قدیمی را گرفته اند، بلکه هر روز جای بیشتری در فکر دانش آموزان ما باز می کنند. پیش از این، در سال های پایانی دبیرستان بود که جوانان را نگرانی کنکور فرامی گرفت، اما در این روزها، کودکان از سال های دبستان، گرفتار پرسش وپاسخ های تستی هستند. گسترش این سبک آموزشی می تواند برای آینده کودکان عوارضی به همراه داشته باشد و آنها را به افراد تک بعدی و ناکارآمد تبدیل کند. اما آیا کسی بر کیفیت کتاب های کمک درسی نظارت می کند؟

مهدی بهلولی، کارشناس مسائل آموزش و پرورش، دراین باره به خبرنگار ایرناپلاس گفت: نهاد مستقلی نداریم که بخواهد بر کتاب های کمک درسی نظارت داشته باشد. ممکن است مطالب اشتباه در این کتاب ها باشد، حتی ممکن است مطالب از نظر آموزشی در سطح دانش آموزان نباشد و مطالبی بیان می شود که بیشتر جنبه تجاری دارد. در کل می توان گفت مطالب این کتاب ها جنبه بازارگرمی دارد و برای جلب مشتری گردآوری شده است.

به گفته سید محمد بطحایی، وزیر سابق آموزش و پرورش، حدود هفت سال است که مجوز کتاب های کمک درسی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می شود. برای گرفتن جواز انتشار هر کتاب –درسی و غیردرسی- باید از کتابخانه ملی فیپا، از خانه کتاب شابک و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جواز انتشار کتاب گرفته شود. اما این روزها در بازار کتاب شاهد کتاب های کمک درسی هستیم که ناشر هیچ کدام از مراحل را انجام نداده است، پس از آنها نمی توان انتظار کیفیت و صحت مطالب داشت.

جنبه تجاری کتاب های کمک درسی بر دیگر مسائل می چربد

کتاب های کمک درسی، یکی از نمونه های وارداتی نیمه کاره ای است که بدون توجه به زمان و مکان و همچنین سبک آموزشی وارد کشورمان شده است. به گفته بهلولی در دیگر کشورها کتاب های درسی به سبک و سیاق کنونی بر مدارس و ذهن دانش آموزان حاکم نیست. به همین دلیل، کتاب هایی که به عنوان کمک درسی ارائه می شود دارای ساختاری متفاوت است.

به گفته بهلولی، کتاب های عمومی تیراژ هزارتایی دارند در حالی که برای کتاب های کمک درسی تیراژهای پنج یا 6 هزارتایی در نظر گرفته می شود، تیراژهایی که بارها به تجدید چاپ می رسد. او با ارائه یک مثال بیان کرد: حداقل ماجرا این است که افرادی که عضو هیئت مؤلفان کتاب های درسی هستند نباید کتاب های کمک درسی بنویسند یا با آنها ارتباط داشته باشند. این در حالی است که می بینیم همزمان با کتاب های درسی، کتاب های کمک درسی وارد بازار می شوند. این روند نشان دهنده این مسئله است که برخی اعضای هیئت تألیف و آنهایی که با کتاب های درسی در ارتباط هستند، با مؤسسات تولید کتاب های کمک درسی هم در ارتباط هستند.

گسترش مدارس پولی با کتاب های کمک درسی در ارتباط است

برای اصلاح ساختار استفاده بیش از اندازه از کتاب های کمک درسی، چه باید کرد؟ بهلولی دراین باره بیان کرد: تا زمانی که آزمون و تست بر مدرسه و آموزش حاکم باشد، بازار این کتاب ها هم خیلی داغ است و برای اینکه بتوانیم به کتاب های کمک درسی سامان بدهیم باید فضای مدرسه را از آزمون و تست دور و از اهمیت این کتاب ها کم کنیم. اما روند خصوصی سازی آموزش و پرورش خیلی سخت با آزمون در ارتباط است و اجازه نمی دهند که آموزش از آزمون دور شود. از طرف دیگر، ضعف آموزش و پرورش باعث گسترش مدارس پولی شده و گسترش مدارس پولی با گسترش این کتاب ها ارتباط دارند، زیرا آمار بالایی تحویل جامعه، سهامداران و خانواده ها می دهند و خود باعث گسترش این کتاب ها می شوند، خیلی از این ناشران، خود، مدرسه دارند. بنابراین نمی توان انتظار داشت آموزش و پرورش در این زمینه کاری کند، زیرا سیاست هایش بر این اساس نیست.

به گفته بهلولی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر محتوای کتاب های کمک درسی نظارتی ندارد، او توضیح داد: توجه ارشاد روی مسائل سیاسی، ادبی و دینی است و روی محتوای علمی کتاب ها کاری انجام نمی دهد. البته اگر کتاب های کمک درسی محتوایی، مطالب خاصی نوشته شود با آن مخالفت می کنند، اما نظارت بر کتاب های ریاضی، فیزیک و شیمی و روشن نیست.

با وجود تلاش برای گرفتن نظر وزارت فرهنگ و ارشاد، درباره نحوه صدور مجوز کتاب های کمک درسی، خبرنگار ایرناپلاس نتوانست با مسئولان این وزارتخانه و همچنین وزارت آموزش پرورش گفت وگو کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران از کاهش قیمت کاغذ تحریر و گلاسه نسبت به اوج قیمت این محصول در دو ماه پیش خبر داد.

بابک عابدینی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سه هفته اخیر قیمت کاغذ تحریر 60 تا 70 درصد کاهش داشته و قیمت هر بند کاغذ تحریر 70 گرمی از بیش از 500 هزار تومان به حدود 300 هزار تومان رسیده است.

همچنین به گفته وی قیمت کاغذ گلاسه در این مدت از 16 به 12 هزار تومان رسیده است.

رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران علت این کاهش قیمت را تخصیص ارز حاصل از صادرات به واردات کاغذ و رفع محدودیت واردات این کالا عنوان کرد که به گفته وی باعث شد برخی فعالان اقتصادی سرمایه های خود را در بخش واردات کاغذ فعال کنند.

وی با بیان اینکه افزایش عرضه کاغذ در بازار باعث شد تب تقاضا کاهش یابد، در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تولید تصریح کرد که در این مدت تولید کاغذ تحریر افزایش چشمگیری نداشته است.

به گزارش ایسنا، از پاییز سال 1396 بازار کاغذ تحریر و روزنامه با کمبود و افزایش قیمت مواجه شد، تا جایی که در مقاطعی برخی نشریه ها و روزنامه ها مجبور به کم کردن تعداد صفحات خود شدند.

البته در روزهای آخر اسفند ماه سال گذشته، دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ گفته بود که "در سال گذشته 37 هزار و 354 تن کاغذ روزنامه ای و 218 هزار و 623 تن انواع کاغذ تحریر وارد کشور شده است، اما فقط 6915 تن روزنامه ای و 13 هزار و 649 تن تحریر با حواله معاونت های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ توزیع شده است که به این معنا که سایر مقادیر که با ارز دولتی وارد شده، غیرقانونی توزیع شده است ".

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران - ایرنا - رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به لزوم کتاب خوانی در شهر گفت: هر شهروند تهرانی در سال 300 ساعت خود را در ترافیک از دست می دهد.

به گزارش روز دوشنبه معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران جلسه کمیته فرهنگی شورای شهر با موضوع تبادل نظر و بررسی زمینه های همکاری و هم افزایی در خصوص کتاب و کتاب خوانی در شهر تهران با حضور محمد جواد حق شناس و حجت الاسلام میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

محمدجواد حق شناس در این جلسه با انتقاد از عملکرد کتابخانه های شهر گفت: ما 110 کتابخانه در شهر داریم و این همه هزینه شده و کارمندان زیادی به کار گرفته شده و شهروندان زیادی هم از این کتابخانه ها استقبال می کنند اما متاسفانه 8 سال می شود در این کتابخانه ها کتاب وارد نشده و این مایه تاسف و خجالت است.
وی با بیان اینکه باید رویکردمان در مقوله کتابخوانی را بروز کنیم، افزود: در چنین شرایطی اگر بتوانیم 10 درصد جامعه مخاطب خود در حوزه کتابخوانی را افزایش دهیم، سهم قابل ملاحظه ای از ساعت تلف شده شهروندان را کاهش خواهیم داد.
عضو شورای تهران با اشاره به لزوم توسعه و نشر کتاب های صوتی و اینترنتی گفت: امروزه 10 درصد جامعه ما بالای 60 سال است و این روند تا سال 1405 تا 10 درصد افزایش پیدا می کند یعنی جامعه دارد پیر می شود و به بیانی این قشر کتاب نمی خواند گرچه آنان در گذشته کتاب خوان بودند لذا ایجاد ظرفیت کتاب های صوتی و اینترنتی برای این قشر بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در گذشته کتاب صوتی فقط برای نابینایان بود اما امروز می توانیم با هدف قرار دادن قشر کهنسال و نیز نسل دوم و سوم، کتاب های اینترنتی و صوتی را نشر دهیم.

مبارزه با قاچاق کتاب در دستور کار قرار گیرد
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه موضوع قاچاق کتاب هم در دستور کار قرار گیرد ادامه داد: می توان با همکاری اتحادیه ناشران و تابلوهای راهنمای کتابفروشی ها و همکاری سایر نهاد ها از آن جلوگیری کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نیکنام حسینی پور، در نشست همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شهید بهشتی با انتقاد از رویکرد نظام آموزش و پرورش و توجه خانواده ها به کنکور گفت: علاوه بر نظام آموزشی، خانواده ها هم متأسفانه اجازه نمی دهند کودکان و نوجوانان به سمت کتاب های غیردرسی بروند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، نخستین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شهید بهشتی با موضوع فرصت ها و چالش های ادبیات داستانی کودک و نوجوان با حضور نیکنام حسینی پور، مدیر عامل موسسه خانه کتاب، جمعی از نویسندگان، محققان، مترجمان، تصویرگران، پژوهشگران، کتابداران، دانشجویان، اعضای شورای کتاب کودک، اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه کتابدار، عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها امروز (4 آذرماه) در دانشکده ادبیات دانشکده شهید بهشتی برگزار شد.

حسینی پور با قرائت شعر چون که با کودک سر و کارت فتاد/هم زبان کودکان باید گشاد از مولانا جلال الدین گفت: وظیفه خود می دانم از دانشگاه شهید بهشتی، به ویژه رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی محمدعلی اکبری و مریم جلالی دبیر علمی همایش، و محمد طباطبائی، دبیر اجرایی همایش کودک و نوجوان، و همه نویسندگان، ناشران، تصویرگران که دل در گرو کودکان این مرز و بوم دارند، تشکر و قدردانی کنم.

وی افزود: کودکان و نوجوانان به عنوان گروه سنی تأثیرپذیر، همیشه در معرض افراد، نهادها و جریان های مختلف قرار دارند. در زمانه جدید که تأثیرگذاری فضاهای مجازی به خصوص برای کودکان و نوجوانان بیشتر و دنیای آن ها، خلاصه در گوشی های موبایل و تبلت ها شده است، تشویق آن ها به کتابخوانی با کتاب های چاپی نیاز به همتی مضاعف دارد.

وی ادامه داد: نویسندگان، تصویرگران، شاعران و ترانه سرایان حوزه کودک و نوجوان در طول چهل سال اخیر رو به رشد بوده و همچنین در حوزه تشکیل نهادهای مدنی و صنفی از پیشتازترین حوزه های کتاب بوده اند و شاید از ماندگارترین تشکل های حوزه نویسندگان، ناشران و تصویرگران بوده اند که سعی کرده اند همان حس کودکانه را در بین خود نیز رعایت کنند و بدون دخالت دادن مسائل سیاسی به تلاش در حوزه صنفی خود بپردازند.

تولید 191.000 عنوان کتاب در حوزه کودک
مدیر عامل موسسه خانه کتاب با اشاره به آمار تولید کتاب در ایران افزود: براساس آمارهای خانه کتاب در ایران پس از انقلاب 191.000 عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان به چاپ رسیده که 14 درصد مجموع کتاب های منتشر شده در این چهار دهه را به خود اختصاص داده است. از این تعداد 84.517 عنوان یعنی 12 درصد کل کتاب، چاپ اول بوده است؛ همچنین از این تعداد 56.361 عنوان یعنی 67 درصد تألیف و 28.176 عنوان یعنی 33 درصد ترجمه بوده است.

حسینی پور افزود: اندکی تأمل در همین آمار نشان می دهد که آمار تألیف نسبت به ترجمه همواره فزونی داشته و معمولا دو برابر بوده است اما در مقایسه با سایر حوزه های دانشی، نسبت ترجمه به تألیف در حوزه کودک و نوجوان بیشتر بوده که جای نگرانی دارد.

وی گفت: پرسشی که در اینجا مطرح می شود این است که چرا در حوزه کودک و نوجوان، این نسبت بیشتر است، آن هم در صورتی که ما نویسندگان خلاق و داستان پرداز پرمایه ای داریم و فرهنگ غنی ایران نیز ذخیره ارزشمندی است؛ برای بازآفرینی داستانی برای کودکان و نوجوانان، اما این فرآیند ترجمه هر ساله فزونی می گیرد.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب بیان کرد: آیا باید در سیاست گذاری تجدیدنظر کرد؟ یا ناشران ما الان سیاست گذاری می کنند در این حوزه؟ و نظام آموزشی ما چه نقش و وظیفه ای د ارد؟ و آیا این نظام آموزشی می تواند دانش آموز کتابخوان و خلاق تربیت کند.

حسینی پور ادامه داد: به قول دکتر حجوانی، ساختار آموزش و پرورش ایران ضد خلاقیت و جسارت است و اصل را بر گوش دادن، نوشتن و ازبر کردن می گذارد. پیداست که در چنین نظامی، دانش آموز نه می تواند و نه نیاز دارد که پا از دایره کتاب های درسی بیرون بگذارد و کتاب غیردرسی مطالعه کند؛ حتی در زمانه جدید که آمال خانواده ها در کنکور خلاصه شده است، آیا کتابخوانی به عنوان یک رفتار و عادت در خانواده ها و فرزندان نهادینه شده است که انتظار تولید و انتشار اثر ایرانی به عنوان یک مطالبه جدی در جامعه وجود داشته باشد؟

به گفته وی، علاوه بر نظام آموزشی،خانواده ها هم متأسفانه اجازه نمی دهند کودکان و نوجوانان به سمت کتاب های غیردرسی بروند، چون که از درس عقب می مانند؟! بنابراین خانواده ها هم در این خصوص بی تأثیر نیستند که باز متأثر از نظام آموزشی ماست.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب گفت: نکته سوم اینکه، آیا نویسندگان ما توانسته اند آثار فاخر و خوبی تولید کنند؟ یا اینکه هرچه جلوترمی رویم نویسندگان هم آثارشان سطحی تر می شود و آن ها هم سعی می کنند مطابق ذائقه این نسل حرکت کنند و مطالب را به صورت فست فودی تهیه کنند و تحویل این نسل دهند؟

حسینی پور ادامه داد: در حوزه کودک و نوجوان نیز متأسفانه بعضی از ناشران جنبه اقتصادی و سودآوری آنی را ترجیح می دهند و به همین دلیل هر کتابی را چاپ یا ترجمه می کنند. به نظر می رسد ناشران کودک و نوجوان به هیأت های علمی نیاز دارند تا بتوانند کتاب ها را ارزیابی و سنجش و اولویت بندی کنند.

وی افزود: خوشبختانه تعدادی از ناشران در این زمینه اقداماتی را انجام داده اندکه جای امیدواری است اما همین نگاه سودانگارانه باعث شده بعضی از ناشران ترجمه را بر تألیف مقدم بشمارند که این کار در
طولانی مدت اثرات مخربی خواهد داشت. حتی بعضی از ناشران، آثار قدیمی را حبس کرده اند که لازم است حبس زدایی کنند.

زبان تصویر گویاتر از متن است
مدیر عامل موسسه خانه کتاب ادامه داد: البته اگر ترجمه به یک جاده دوطرفه تبدیل شود و ترجمه معکوس، از فارسی به سایر زبان ها صورت بگیرد، دستاورد مثبت و ارزشمندی است، اما افسوس که در حوزه کودک، فقط در زمینه تصویرگری توانسته ایم در حوزه بین الملل حرفی برای گفتن داشته باشیم اما در حوزه متن و ترانه و شعر موفقیت چندانی نداشته ایم؛ بنابراین باید دست کم روی تصویرگری سرمایه گذاری هدفمند و جدی انجام دهیم، زبان تصویر شاید گویاتر از زبان متن باشد و دنیا هم ارتباط بیشتری با آن برقرار می کند و در میدان های جهانی هم می درخشند.

حسینی پور گفت: نوشتن برای کودکان سخت تر از بزرگسالان است زیرا اگر کودک و نوجوان با اندیشه نادرست تربیت شود در مراحل دیگر و حتی به زور هیچ کتابی نمی توان آن اندیشه را از ذهن او بیرون کرد. کسی که کتاب برای کودکان می نویسد باید در هر کلمه و هر سطر اندیشه کند و کلماتی برگزیند که مطابق طبع کودکان باشد و نوآموزان از آن نگریزند.

وی افزود: نکته دیگر اینکه کودکان ایرانی باید از پیشینه سرزمین مادری و افکار و اندیشه های کهن ایران زمین هم آگاه شوند و باید داستان های قدیمی ایرانی را نیز به زبان کودکان بازآفرینی کرد. کار آقای آذری یزدی در این زمینه بسیار قابل ستایش باشد.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب بیان کرد: کتاب خواندن در کودکان باید به یک عادت ثانویه تبدیل شود. قسمتی از زندگی روزانۀ آن ها باید کتاب خواندن باشد و برای آن ها زندگی بدون کتاب مثل زندگی بدون عروسک و در دنیای جدید بدون موبایل باشد. معرفی کتاب های مفید یا خوب برای کودکان هم نکته مهمی است زیرا خواندن کتاب های مضر آن ها را از راه صحیح منحرف می کند.

حسینی پور بیان کرد: همان قدر که والدین و مدرسه باید کودک را به مطالعه عادت دهند، بایستی در انتخاب کتاب هم دقت کرد و حتی نامحسوس باید این کار انجام بگیرد زیرا به قول ایتالیایی ها بدترین دزدها، کتاب بد است زیرا سارقی که عقل و قوه تشخیص و تمیز شخص را بدزد خطرناک ترین و بی رحمانه ترین دزدها بوده و غیرقابل اغماض است.

کتاب در کودکی، شیرازه و استخوان بندی افکار است
وی گفت: کتاب در ایام کودکی، شیرازه و استخوان بندی افکار شخص را شکل می دهد و اندیشه شخص زاییده کتاب هایی است که مطالعه
می کند و در واقع آن کتاب ها هستند که منشاء تراوش فکر و مغز اشخاص می شوند و به قولی برای شناختن اخلاق و روحیات یک ملت و سنجیدن میزان ذوق و پایه تفکر افراد آن باید تمام کتاب ها و رسائلی که میان آن ملت بیشتر رواج داشته و دارد مورد توجه و مطالعه قرار گیرد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب بیان کرد: متأسفانه هنوز در نظام آموزشی ما آن چنان که باید و شاید شیوه های مؤثری برای عادت دادن کودکان و نوجوانان به مطالعه و خواندن کتاب وجود ندارد که امیدوارم در برنامه های در دست کار وزارت آموزش و پرورش، ازجمله جشنواره دانایی توانایی که سومین دوره آن در هفته کتاب برگزار و چهارمین دوره آغاز به کار کرد توفیقاتی در این زمینه حاصل شود.

حسینی پور افزود: هرچند البته نویسندگی برای کودک و نوجوان یک وجه و بُعد مهم در این حوزه به شمار می رود. امیدوارم این همایش که در سطحی عالی و علمی برگزار شده است، به تقویت مهارت ها، مضامین و شیوه های خلاقانه نویسندگی برای کودک و نوجوان و به کار بردن مفاهیم اجتماعی و سیاسی در آثار این گروه سنی، و به ویژه شناسایی و استخراج و بازآفرینی مضامین و مفاهیم اصیل ایرانی از متون کهن و سرانجام ترکیب فرهنگ و ادبیات عامیانه در ادبیات کودک و نوجوان چند گام به پیش بوده باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر انتشارات مازیار گفت: با توجه به این جمعیت جوان، دانشجو و این تعداد دانشگاه در کشور تیراژ کتاب های علمی قابل قبول نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، کتاب یار مهربانی است که در تمام ایام سال مهجور مانده و مظلوم واقع می شود، خیلی به آن پرداخته نمی شود. اینک هفته کتاب بهانه خوبی را فراهم کرده است تا به واکاوی مشکلات و مظلومیت کتاب در کشورمان بپردازیم و ببینیم چه شده که این ثروت ارزشمند این قدر مغفول مانده است. با ما در پرونده کتاب مظلوم همراه باشید.

آموزش علوم به مردم عادی، تقویت باور و اعتماد عمومی به علم، و همگانی کردن علم و در یک کلام علم برای مردم، برنامه ای است که سال ها پیش در کشورهای مختلف به شدت مورد توجه قرار گرفت. پس از شروع این جنبش کتاب هایی عامه فهم ( Pop Science ) از دستاورد های علمی بزرگترین دانشمندان کشورهای مختلف برای مخاطبان عادی منتشر شد. و برخی از این کتاب ها در لیست کتاب های پرفروش قرار گرفت و بازخوردهای خوبی در بین مردم داشت.

چند سالی می شود که برخی ناشران در ایران هم علاقمند شده اند تا در این حوزه کتاب هایی را تنظیم و منتشر کنند و تلاش کرده اند عناوین و موضوعات جذاب علمی در قفسه های کتابفروشی ها جایگاه خاصی پیدا کند.

مهرداد کاظم زاده مدیر انتشارات مازیار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه ناشران مختلفی وارد این حوزه شده اند و در این زمینه فعال هستند، گفت: انتشارات ما برنامه ویژه ای برای این نوع کتاب ها دارد و از کار در این زمینه راضی هستیم. با این وجود نمی خواهم گلایه کنم اما با توجه به این جمعیت جوان، دانشجو و دانشگاه در کشور به نظر من تیراژ این نوع کتاب ها قابل قبول نیست.

وی کتاب های این حوزه را به سه دسته سطح بالا، سطح متوسط، و سطح پایین(عمومی) تقسیم کرد و عنوان کرد: برخی کتاب ها در این حوزه به چاپ های متعدد رسیده و پرفروش می شوند ولی برخی کتاب ها هم با استقبال کمتری مواجه می شوند. مثلاً کتاب های حوزه فیزیک، نجوم و اخترشناسی فروش خوبی دارند. مجموعه کتاب هایی که عمومی تر هستند با استقبال بهتر مواجه می شوند و هر چقدر سطح کتاب به لحاظ تخصصی بالاتر می رود فروش آن کمتر می شود و این یک مسئله طبیعی است.

مدیر انتشارات مازیار در پاسخ به این سؤال که چرا اکثر آثار منتشر شده در ایران ترجمه هستند و در این زمینه مؤلف نداریم، اظهار کرد: پژوهشگران و دانشمندان ایرانی کمتر به منابع علمی دست اول دسترسی دارند به همین دلیل اگر کار تألیفی انجام دهند، استقبال نمی شود. البته استثناهایی وجود دارد که اگر مؤلف معروف باشد و مثلاً در دانشگاه های مطرح تدریس بکند اثرش بین خوانندگان مقبول واقع می شود. در این زمینه دانشمندان ایرانی مطرحی داریم که خارج از کشور فعالیت علمی انجام می دهند که مقاله منتشر شده دارند اما کتاب منتشر نکرده اند، که اگر داشتند خوب بود.

کاظم زاده با بیان اینکه اکثر کارها در این حوزه در بازار نشر ایران ترجمه است، افزود: آنچه که بنده از ذائقه خواننده ها فهمیده ام به آثار تألیفی بی میلی نشان می دهند.

وی با تأکید بر اینکه در این زمینه خلأهای فراوانی وجود دارد، گفت: ناشران فراوانی برای چاپ و انتشار رمان، شعر و داستان درحال فعالیت هستند. برخی ناشران معدود کارهایی در موضوع علم انجام می دهند اما برخی انتشارات به صورت تخصصی در این زمینه کار می کنند. انتشارات ما تمام کارهای جدید در دنیا را رصد می کنیم و تلاش می کنیم در اسرع وقت ترجمه و منتشر کنیم.

مدیر انتشارات مازیار خاطر نشان کرد: بازار کاغذ و کتاب هم کمی فعالیت در این حوزه را سخت کرده است اما ما توجهی به این مسائل نداریم و آثاری که احساس کنیم لازم است منتشر شود را کار می کنیم. متوسط تیراژ کتاب های ما 2 هزار جلد بود که به یک هزار نسخه در امسال رسیده است.

انتهای پیام/4028/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
مشکلات مالی و نبود بودجه لازم، آینده طرح های فصلی را با چالش مواجه کرده است اما به نظر می آید با افزایش مشارکت و هم افزایی سازمان ها و نهادهای مختلف، بتوان این طرح را نجات داد و حتی شکوفا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ هادی حسینی نژاد- پاییزه کتاب98 به عنوان دوازدهمین طرح حمایتی فصلی خانه کتاب در شرایطی به پایان می رسد که ادوار اخیر آن، مشکلات مالی و پرداخت یارانه به کتابفروشان با چالش های جدی مواجه بوده است؛ آنچنانکه تامین نشدن بودجه در سال جاری، منجر به برگزار نشدن عیدانه کتاب شد و برگزاری تابستانه و پاییزه، با اما و اگرهایی همراه بود؛ تاجایی که چهار روز مانده به آغاز پاییزه(23آبان ماه)، برگزارکنندگان خبر از مشارکت شهرداری تهران و برگزاری این طرح منحصرا در شهر تهران خبر دادند و یک روز بعد؛ یعنی دو شنبه 20 آبان ماه و تنها سه روز مانده به آغاز هفته کتاب و آغاز طرح پاییزه با دستور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد با تامین بودجه، طرح پاییزه به شکل سراسری و در تمام نقاط کشور برگزار شود.

برگزاری طرح های فصلی –طرح های سه گانه پاییزه، عیدانه و تابستانه- به گواه اهالی نشر و خصوصا کتابفروشان، یکی از موفق ترین طرح های حمایتی در چهاردهه اخیر بوده است؛ طرحی که در آن، تخصیص یارانه به جای بخش تولید، به مصرف کننده اختصاص می یابد و در آخرین حلقه صنعت نشر؛ یعنی کتاب فروشی ها هزینه می شود. به زعم کتاب فروشان، طرح های فصلی، از توجه دولت به این صنف و حمایت از آن ها در برابر عوامل مختلف، خصوصا برگزاری نمایشگاه ها که برای آن ها بازاری موازی و خسارت بار تلقی می شود، حکایت دارد و توانسته است بین مخاطبان و کتاب فروشی ها، پیوندهای تازه ای را ایجاد کند.

با این اوصاف، بروز مشکلات مالی و توقف و تعویق ها در مسیر تداوم برگزاری موفق ترین طرح حمایتی در عرصه کتاب کشور، مساله تعجب برانگیری به نظر می رسد؛ حال آن که بودجه سالانه طرح های حمایتی، به مراتب کمتر از بودجه و یارانه اختصاصی به نمایشگاه کتاب تهران و حتی نمایشگاه های استانی است. این ادعا را به راحتی می توان اثبات کرد: بودجه هرکدام از طرح های فصلی، بین دو تا دو و نیم میلیارد تومان است که مجموعا با احتساب سه طرح سالانه، بودجه مورد نیاز سالانه آن به حدود شش تا هفت میلیارد تومان می رسد. این درحالی است که تنها یارانه تخصیص یافته از بودجه دولتی به سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران که در اردیبهشت سال جاری برگزار شد، 16میلیارد و 388میلیون تومان اعلام شده است.

کارشناسان و منتقدان، برگزاری نمایشگاه های کتاب را با تخصیص یارانه ها و اعمال تخفیف های نمایشگاهی به محوریت حضور ناشران، یکی از عوامل اصلی تضعیف شبکه های توزیع و فروش کتاب در سراسر کشور می دانند. در بین آن ها، چهره های شناخته شده ای هستند که اصلاح بازار نشر و تقویت آن را در گروی توقف بخش فروشگاهی نمایشگاه های کتاب می بینند اما حتی اگر این امر، به دلایلی دیگر منطقی نباشد، باید فکری به حال برقراری توازن بین یارانه های نمایشگاهی و یارانه طرح های موفقی همچون طرح های فصلی خانه کتاب کرد. سوال این است که چرا خللی در تامین بودجه و یارانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و سایر نمایشگاه های کشور ایجاد نشده اما طرح های کم هزینه فصلی، با مشکلات جدی که تداوم آن ها را با اما و اگرها پیوند می زند، مواجه اند؟

برخی از منتقدان معتقدند باید یارانه های نمایشگاهی، به طرح هایی چون طرح های فصلی خانه کتاب انتقال پیدا کند؛ اتفاقی که می تواند در روندی چند ساله، محقق شود؛ اما بازهم اگر این امر، به شکل کامل انجام شدنی نباشد، دستِ کم می توان به بخش یارانه های مشارکتی نظر دوخت. مطابق با لیست هزینه کردهای سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران، برگزار کنندگان با تخصیص پنج میلیارد و 208 میلیون تومان، مشارکت 22میلیارد و 800میلیون تومانی سازمان ها و نهادهای مختلف را جذب کرده اند. این اتفاقی است که همه ساله در نمایشگاه های کتاب تهران شاهدش هستیم و موسسات با تقبل بخش اعظمی از مبلغ بن کارت ها، کارکنان خود را به حضور در نمایشگاه کتاب تهران و خرید کتاب از آن تشویق می کنند. مشخصاً مشارکت 22میلیاردی در مقابل نیاز هفت میلیاردی طرح های فصلی، رقم چشم گیری به حساب می آید.

چنانچه گفته شد، مشکلات مالی و نبود بودجه لازم، آینده طرح های فصلی را با چالش مواجه کرده است اما به نظر می آید با افزایش مشارکت و هم افزایی سازمان ها و نهادهای مختلف، بتوان این طرح را نجات داد و حتی شکوفا کرد. شاید در این جریان، اولین راهکاری که به ذهن می رسد، ضرورت گام برداشتن خانه کتاب به سمت جذب مشارکت های سازمانی باشد، اتفاقی که در پاییزه98 –البته بالاجبار- با مشارکت شهرداری تهران و شهرداری مشهد و در ابعادی نه چندان گسترده، رقم خورد؛ اما طبیعتاً مجاب کردن سازمان ها و دستگاه های مختلف به مشارکت در طرح های فصلی، به اهتمام ویژه تری نیاز دارد که تنها با مذاکره و تفاهم در سطوح بالاتر محقق می شود. این امر، خصوصا در مشارکت دستگاه های دولتی که چه به لحاظ بودجه و چه به لحاظ گستره سازمانی و نیروی انسانی دست بازتری دارند، ضرورت می یابد. بنابراین خوب است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راساً این مساله را با سایر وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی مطرح کند تا به مشارکت در طرح های فصلی، تشویق شوند. در این میان، البته که می توان به سازمان های خصوصی و اسپانسرهای مالی نیز توجه کرد.

چه اشکالی دارد اگر سازمان ها و دانشگاه های مختلف برای تجهیز کتابخانه های خود، دستِ کم بخشی از خریدهاشان را به جای نمایشگاه کتاب تهران، به طرح های فصلی و کتاب فروشی ها اختصاص دهند؟ چرا نباید سازمان های مختلف با مشارکت در اعطای بن خرید، کارکنان خود را به مشارکت در طرح های فصلی ترغیب کنند؟ و در آخر اینکه؛ چرا موفق ترین طرح حمایتی در عرصه نشر و کتاب کشور باید این طور غریبانه برگزار شود و در مواجهه با مشکل تامین بودجه، آینده نامعلومی را انتظار بکشد؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران-ایرنا- مدیرعامل موسسه خانه کتاب، لغو معافیت مالیاتی ناشران را مغایر با سیاست های نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: گردش مالی در حوزه نشر، در حد پرداخت مالیات نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : شعار سال

نیکنام حسینی پور در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی و هنری ایرنا درباره احتمال لغو معافیت مالیاتی ناشران، گفت: یکی از مهم ترین بحث هایی که در حوزه اقتصاد مطرح است، معافیت مالیاتی حوزه های مختلف فرهنگی به ویژه حوزه کتاب و نشر است که همه دست اندر کاران می خواهند قدم هایی در این زمینه برداشته شود، باید توجه کرد که گردش مالی ما در حوزه نشر، چقدر است؟ شاید هزار تا هزار و 500 میلیارد تومان باشد که حدود نصف یا حتی بیشتر از نصف آن مربوط به کتاب های آموزشی و بقیه عمومی است.

وی افزود: این ارقام به گونه ای است که دوستان اگر بنشینند و محاسبه کنند واقعا ارزش دریافت مالیات را ندارد. هر چه در حوزه نشر سرمایه گذاری کنیم، هزینه نیست، سرمایه گذاری فرهنگی برای بالا رفتن سرانه مطالعه و ارتقای سطح فرهنگی است و هرچه ما شهروند داناتری باشیم، شهر تواناتری داریم.

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: وزارت بهداشت همیشه می گوید پیشگیری، بهتر از درمان است و ما نیز معتقدیم پیشگیری تنها با علم محوری و پرورش دانایی ممکن می شود و برای آن باید میزان مطالعه افزایش پیدا کند؛ این گونه می توانیم رفتارها را تغییر داده و بهتر کنیم، در بسیاری حوزه ها هم می شود صرفه جویی کرد اما حوزه فرهنگ به اندازه کافی آسیب پذیر است و معافیت مالیاتی می تواند به آن کمک کند. گرفتن مالیات از ناشران مغایر سیاست نظام است؛ زیرا بالا رفتن سرانه مطالعه از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

وی یکی از اهداف خانه کتاب را افزایش معافیت های مالیاتی در حوزه فرهنگ خواند و گفت: به دنبال آن هستیم که معافیت ها نه فقط در حوزه نشر که برای کتابفروشی هم در نظر گرفته شود، در همه دنیا هم برای زیرساختهای فرهنگی، تسهیلات و معافیت هایی در نظر گرفته میشود. در برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ( 1400- 1396) در بند ج ماده 24 که فعالیت کتابفروشی ها توضیح داده شده، تعرفه های برق و گاز، فرهنگی در نظر گرفته شده است این امر با احتمال لغو معافیت مالیاتی ناشران همخوانی ندارد، امیدواریم دولت تدبیری بیاندیشد و حتما نگاهش در حوزه فرهنگ مطلوب خواهد بود.

طی روزهای گذشته نیز برخی معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این مصوبه و اجرای آن واکنش نشان داده و اعلام کردند که این مساله با جدیت پیگیری خواهد شد.

معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی و هنری

سازمان امورمالیاتی پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی را در حالی تدوین کرده که درج پیشنهاد حذف معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی و هنری در این متن، نگران کننده است.
این متن با عنوان پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی منتشر شده است که حاوی سرفصل های پیشنهادی سازمان امور مالیاتی برای تحقق اهداف مرتبط با اقتصاد مقاومتی در حوزه های خرد و کلان است. یکی از این پیشنهادات لغو معافیت مالیاتی کلیه فعالیت های فرهنگی-هنری در حوزه هایی چون انتشارات، تئاتر، سینما و موسیقی (مشمول مالیات با ضریب 25 درصد) است که پیش تر در قانون لحاظ شده بود. طبق برخی شنیده ها قرار است این لایحه همراه با لایحه بودجه سال بعد به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.
پیرو مصوبه 27 بهمن سال 1380 مجلس شورای اسلامی در احکام قانونی مربوط به نظام پرداخت مالیات، در بند ل ماده 139 قانون مالیات های مستقیم آمده است: فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود، از پرداخت مالیات معاف است. این در حالی است که در تبصره 3 ماده 139 قانون مالیات های مستقیم مصوبه 27 بهمن سال 1380 نیز توضیح داده شده که آیین نامه اجرایی این ماده به وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه و با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیات وزیران می رسد.
به دنبال همین مصوبات و طی مصوبه بهمن ماه 1380 هیات وزیران در باب ماده 13 آیین نامه اجرایی تبصره 3 ماده 139 قانون مالیات های مستقیم آمده بود:

فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری اشخاص حقیقی – حقوقی به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود. فعالیت های یاد شده بر اساس دستور العملی توسط سازمان امور مالیاتی کشور با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین و اعلام خواهد شد.

حالا 18 سال از این مصوبات گذشته و معاونت پژوهش، برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی کشور با انتشار متن پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی در صفحه 26، و در قالب پیشنهاد شماره 79 آورده که بندهای (الف)، (ب)، (ز) ماده 139 حذف می شود . پیشنهادی که حتما اجرایی شدن آن ماجراهای مالیاتی حوزه فرهنگ و هنر را وارد فاز تازه ای می کند. مساله ای که در روزهای اخیر موجب بروز واکنش هایی شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی مترجمان با ابراز نارضایتی از خمیرشدگی ترجمه آثار فارسی،راهکارهایی برای جلوگیری از آن ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

محمدرضا اربابی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی مترجمان ادعای خمیر شدن ترجمه آثار فارسی را تأیید کرد و به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت:این ادعا جدید نیست البته مصداق های آن کم است.در گذشته سیاست های استراتژیک فرهنگی ما این بود که در حوزه ترجمه آثاری را در داخل کشور انتخاب کنیم، آن ها را ترجمه و منتشر و به کشور های مقصد ارسال کنیم. این راهبرد نادرست باعث شد که آثارمان در کشور های مقصد مخاطب نداشته باشند از این رو این آثار را هدیه دادیم یا در انبار های رایزنان فرهنگی می ماند و بعدا خمیر می شد، پس ادعای خمیر شدن ترجمه آثار فارسی ادعای پوچی نیست و متأسفانه براساس صحبت های رایزنان فرهنگی ما در کشور های مختلف مطرح شده است.

او افزود: خمیر شدن ترجمه آثار فارسی دلایل مختلفی مانند نبود مخاطب شناسی، انتخاب نامناسب آثار، ترجمه های بی کیفیت و به خصوص روش نادرست تولید آثار شکل گرفته بود، اما چند سالی است که این استراتژی تغییر کرده مثلا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با آمدن طرح گرنت،عملا تولید و انتشار ترجمه توسط ناشر داخلی انجام نمی شود و توسط ناشر مقصد صورت می گیرد؛ هزینه های تولید برعهده ناشر است و ارشاد حمایت مالی می کند. در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با آمدن طرح تاپ موضوع ترجمه آثار فارسی به زبان های دیگر تا حدودی مسیر بهتری پیدا کرد البته ایرادات زیادی به این طرح وارد است، اما حداقل این تغییر رویکرد را داریم که باعث کاهش خمیرشدگی ها می شود البته آمار دقیقی از مصادیق خمیرشدگی ترجمه آثار فارسی نداریم.

رئیس انجمن صنفی مترجمان بیان کرد:بهترین راهکار و درمان خمیرشدگی ترجمه آثار فارسی این است که بگذاریم هر چیزی براساس روند طبیعی خودش پیش برود؛ تقاضا، تولید، ترجمه و حتی توزیع نیز در کشور مقصد شکل بگیرد. ما فقط تسهیل گر، حمایت کننده و البته پوشش دهنده باشیم یعنی اطلاع رسانی، تبلیغ و معرفی کنیم. هر چقدر تصدی گری ما در داخل کشور برای ترجمه کاهش پیدا کند، مؤثرتر است، زیرا اگر کتاب های ما مخاطب نداشته باشند طبیعتا باید بعد از تولید خمیر شوند بنابراین باید تقاضا را با ذائقه سازی افزایش بدهیم و با تبلیغات، اطلاع رسانی و انجام برخی فعالیت ها در حوزه کتابخوانی، ترجمه و نشر جامعه هدف ایجاد انگیزه کنیم.

اربابی ادامه داد:جایزه جهانی ترجمه که توسط انجمن صنفی ترجمه برگزار می شود، یکی از راهکار های ما برای ایجاد شوق و اشتیاق و انگیزه بین مترجمانی است که زبان فارسی را می شناسند و می توانند آثار ما را به زبان بومی خودشان ترجمه کنند. امروز براساس آنچه که بارز است ادبیات معاصر ما به ویژه در حوزه های رمان و داستان کوتاه جذابیت های خود را در اروپا پیدا کرده است یعنی ما در حوزه ادبیات توانستیم تا اندازه ای مخازن خودمان را پیدا کنیم. واقعیت این است که باید بپذیریم برای افزایش ضریب نفوذ فرهنگی در ابتدا باید ادبیاتمان را صادر کنیم و پس از باز کردن جای پا برای آن، از همین طریق بقیه استراتژی هایمان را اعمال کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
زینب تقوایی تهیه کننده فیلم سینمایی سمفونی نهم به کارگردانی محمدرضا هنرمند درباره وضعیت نامناسب فروش این فیلم عنوان کرد که این فیلم قربانی تحولات جامعه و البته مدیریت اکران شد.

زینب تقوایی تهیه کننده فیلم سینمایی سمفونی نهم به کارگردانی محمدرضا هنرمند که در حال اکران است، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت فروش این فیلم گفت: ما از فروش این فیلم اصلا راضی نیستیم. سمفونی نهم همزمان با چندین اتفاق اکران شد که شرایط را برای این فیلم سخت کرد.

تقوایی در تشریح این شرایط ادامه داد: از یک سو فصلی که سمفونی نهم در آن به نمایش درآمد فصل پرمخاطبی نبود، از سوی دیگر این فیلم همزمان با 2 فیلم کمدی و چند فیلم کودک و فیلم های قدرتمندی که پیش از این روی پرده بودند، به نمایش درآمد. ضمن اینکه سمفونی نهم از آن دسته فیلم هایی بود که ابتدا خودش باید خودش را معرفی می کرد، از همین رو برنامه ریزی ما به گونه ای بود که فکر می کردیم اگر یک هفته از نمایش فیلم بگذرد مخاطب فیلم را درک می کند، البته این اتفاق افتاد و فروش ما بعد از چند روز اول که بد بود، روند صعودی پیدا کرد اما در این میان 2 اتفاق دیگر رخ داد. همزمان با اکران فیلم ما، خانه پدری برای بار دوم رفع توقیف شد. ما می دانیم آن فیلم هم حق اکران دارد اما این بی برنامگی که در بخش اکران وجود دارد فیلم های زیادی را نابود می کند. این در حالی است که این فیلم ها برای مردم و سینمای ایران با سرمایه و زحمت زیاد نیروها ساخته می شود. شرایط وقتی بدتر می شود که هیچ فضایی برای دیده شدن، به این گونه فیلم ها نمی دهند. در نتیجه وقتی فیلم های کمدی اکران می شوند، سینمادار با توجه به استقبال مخاطب، ترجیح می دهد روی فیلم های کمدی بیشتر مانور بدهد.

متاسفانه نکته دیگری درباره فیلم ما رخ داد که من نمی دانم از روی جهالت و یا خیانت عده ای بود، این بود که عده ای سکانسی از این فیلم را به طور مرتب پخش کردند و روی آن مانور دادند؛ از همین رو خیلی ها فکر کردند سمفونی نهم فیلم مساله داری است راه ارتباطی مان با مخاطبان فیلم قطع شد!

وی افزود: در کنار این اتفاقات که مربوط به شرایط اکران می شد، بحث نارضایتی ها نسبت به گرانی بنزین و ناآرامی ها در جامعه هم پیش آمد که در پی آن اینترنت قطع شد. به همین دلیل راه ارتباطی ما با مخاطبان تا حدود 80 درصد کاهش یافت که این هم یک ضربه بزرگ بود. در واقع سمفونی نهم چندین ضربه را متحمل شد و هنوز هم ترکش های آن ادامه دارد، چون هنوز اینترنت ها به طور کامل وصل نشده است.

تهیه کننده سمفونی نهم ادامه داد: از سوی دیگر حال و روز مردم هم خوب نیست. وقتی اتفاق این چنینی در جامعه رخ می دهد مردم هم آنقدر روحیه ندارند که به دنبال تماشای فیلم بروند. چراکه اولویت های دیگری دارند و دچار یک به هم ریختگی ذهنی می شوند که باعث می شود سینما لطمه ببیند.

وی افزود: متاسفانه نکته دیگری درباره فیلم ما رخ داد که من نمی دانم از روی جهالت و یا خیانت عده ای بود، این بود که عده ای سکانسی از این فیلم را به طور مرتب پخش کردند و روی آن مانور دادند؛ از همین رو خیلی ها فکر کردند سمفونی نهم فیلم مساله داری است. همین موضوع وزارت ارشاد را نگران کرد در حالی که سمفونی نهم اصلا جای نگرانی ندارد، چون فیلم شریفی است و تمدن ایرانی را برجسته می کند کما اینکه فیلم خودش می تواند از خودش دفاع کند.

با یک هفته تمدید اکران، ضررها جبران نمی شود

این تهیه کننده درباره تمهید تمدید یک هفته اکران جبرانی برای فیلم های اکران شده در بازه زمانی گرانی بنزین و ناآرامی ها، توضیح داد: تمدید یک هفته ای اکران اصلا این ضررها را جبران نمی کند و شاید فقط برای تسلی خاطر ما باشد. تا مخاطب فیلم را مجدد پیدا کند و جامعه به حالت سابق خود بازگردد زمان می برد و با یک هفته کاری از پیش نمی رود. خیلی از برنامه ریزی های تبلیغاتی ما به هم ریخت، چون ما گذاشته بودیم تا در هفته دوم اکران فیلم، شروع به تبلیغات کنیم که مصادف با تحولات جامعه شد. بنابراین با تمدید یک هفته ای اکران، اتفاق خارق العاده ای رخ نمی دهد. امیدوارم وزیر ارشاد و مدیران حوزه فرهنگی نسبت به این ماجراها نگاه منصفانه تری داشته باشند. به هر حال همه ما باید در حوزه فرهنگ به یکدیگر کمک کنیم. چراکه سینمای ایران به خودی خود مهجور است. من این را از زمانی که درگیرش شده ام، بیشتر متوجه شده ام. این سینما نیازمند حمایت اساسی است.

وی درباره شرایط تبلیغاتی سمفونی نهم عنوان کرد: دوستان در تلویزیون به ما لطف داشتند و تبلیغات تلویزیونی ما بد نبود اما در حال حاضر بخش زیادی از تبلیغات مربوط به حوزه فضای مجازی است که ما عملا آن را از دست دادیم.

تقوایی در پایان تصریح کرد: به نظرم اگر این فیلم در زمان دیگری به نمایش گذاشته می شد می توانست به فروش خوبی برسد. عواملی که فیلم داشت فارغ از موضوع و ساختار به خودی خود می توانست مخاطب جذب و فروش خوبی را تجربه کند. با این وجود امیدوارم همه به هم کمک کنیم. من فکر نمی کنم کشوری بدون پیشرفت در حوزه فرهنگ، بتواند در اقتصاد یا حتی سیاست موفق باشد. امیدوارم صاحب نظران و مدیران این موضوع را درک کنند.

کد خبر 4780786

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
جنجال آفرینی درباره فیلم سینمایی سمفونی نهم که در گیشه شکست خورده است، صرفاً تلاشی برای بیشتر دیده شدن است. این در حالی است که این فیلم تا پایان هفته از پرده سینماها پایین می آید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، مخطابان فارس من از سازمان سینمایی و وزارت ارشاد درخواست کرده اند از ادامه اکران فیلم سمفونی نهم که حاوی سخنان و صحنه های نامناسب بوده است، جلوگیری به عمل آورد.

علی رغم اینکه این دغدغه و پرسش مخاطبان فارس من به درستی مطرح شده و اهمیت دارد، آن سوی ماجرا این است که سمفونی نهم که از نیمه آبان ماه روی پرده رفته، توفیقی در گیشه و فروش نداشته است. یک منبع آگاه در این باره به خبرنگار فارس گفت: این فیلم با انتشار یک سکانس از نسخه اصلی در فضای مجازی تلاش دارد با جریحه دار کردن احساسات برخی مردم دغدغه مند، جنجال آفرینی کند و فضای توقیف شدن خود را رقم بزند. چرا که تعداد تماشاچیانش از انیمیشن های کودکانه ای که همزمان با آن اکران شده، کمتر است!

آمار فروش و تعداد مخاطبان سمفونی نهم تا روز گذشته (با استناد به سامانه فروش سینمای ایران)

یک منبع آگاه در وزارت ارشاد هم در این باره به فارس گفت: کارگردان فیلم زیر بار حذف صحنه مواجهه هیتلر و معشوقه اش نرفت و چون پروانه نمایش فیلم صادر شده بود، وزارت ارشاد بدون موافقت کارگردان، امکان ممیزی این صحنه را نداشت. البته جمله ای که در پایان بیان می شود، در نسخه اکران شده حذف شده است و انتشار ویدئوی اصلی، شیطنتی از سوی منتشرکنندگان است.

وی تأکید کرد: طی هفته اخیر تماس های تلفنی با وزارت ارشاد انجام گرفت که خواستار توقیف این فیلم بودند و وقتی علت را جویا شدیم، مشخص شد قریب به اتفاق آن ها فیلم را ندیده اند و صرفا از روی ویدئوی سانسور نشده ای که در فضای مجازی پخش شده است، قضاوت کرده اند.

تهیه کننده جوان سمفونی نهم پیش تر گفته بود 5 میلیارد تومان هزینه ساخت فیلمش کرده، این در حالی است که فیلم یادشده به دلیل پرنکردن کف فروش، چهارشنبه هفته گذشته قرار بود از پرده سینماها پایین بیاید که البته این موضوع به دلیل قطعی اینترنت و ناآرامی های اخیر، یک هفته به تأخیر افتاد ( + ) و سمفونی نهم پس فردا با سینماها خداحافظی می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
خبرگزاری میزان- چهارمین روز از آذر ماه 1398 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به ابراز خوشحالی هنرمندان نسبت به رفع توقیف فیلم خانه پدری اشاره کرد.

تاریخ انتشار: 17:35 - 04 آذر 1398

- کد خبر: 571027

امیر جعفری امسال با دو فیلم سینمایی سگ بند ساخته مهران احمدی و من می ترسم ساخته بهنام بهزادی راهی سینما شده اما بعید به نظر می رسد که این دو فیلم با مضمون کمدی و ساختار گیشه ای خود جایی در فهرست نامزدهای حضور در جشنواره فیلم فجر را داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، چهارمین روز از آذر ماه 1398 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به ابراز خوشحالی هنرمندان نسبت به رفع توقیف فیلم خانه پدری اشاره کرد.

اقدام آیت الله رئیسی در رفع توقیف فیلم خانه پدری کار بسیار زیبایی بود

کارگردان فیلم دل شکسته گفت: اقدام آیت الله رئیسی در رفع توقیف فیلم خانه پدری کار بسیار زیبایی است، رفع توقیف خانه پدری از سوی قوه قضاییه ستوده شده و قابل احترام است، به شخصه ارادت و احترام خود را به قوه قضاییه بابت این اتفاق اعلام می کنم.

علی روئین تن نویسنده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون رفع توقیف فیلم سینمایی خانه پدری ساخته کیانوش عیاری گفت: تمامی فیلمسازان ایران با خط قرمزها آشنایی دارند و براساس تمامی قوانین فیلم می سازند، البته در این میان برخی از فیلمسازان شیطنت هایی می کنند که این تعداد افراد در قبال تمامی فیلمسازان عددی کوچک هستند.

کارگردان فیلم زمهریر رفع توقیف آثار سینمایی را مثبت خواند و اضافه کرد: من فکر می کنم یک فیلم در حد یک فیلم تاثیرگذار خواهد بود، یک فیلم و اکران آن تشنج و تنشی در جامعه ایجاد نمی کند، در کل ساختار سینما و روند رشد آن با توقیف پیش نخواهد رفت.

بیشتر بخوانید برای مشاهده آخرین خبرها از فیلم سینمایی خانه پدری اینجا کلیک کنید

رویین تن درباره اقدام قوه قضاییه مبنی بر رفع توقیف خانه پدری خاطرنشان کرد: اقدام آیت الله رئیسی در رفع توقیف فیلم خانه پدری کار بسیار زیبایی بود، رفع توقیف خانه پدری از سوی رییس قوه قضاییه ستودنی و قابل احترام است، به شخصه ارادت و احترام خود را به قوه قضاییه بابت این اتفاق اعلام می کنم.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

رفع توقیف خانه پدری اقدامی درست و بی سابقه از سوی قوه قضاییه

کارگردان فیلم آزاد به قید شرط گفت: از نظر من این تصمیم و ورود رئیس قوه قضاییه در جریان رفع توقیف خانه پدری، روند بسیار مثبت و درستی در سینمای ایران است، این تصمیم از سوی قوه قضاییه تصمیم کاملاً درستی در حق سینمای ایران بود.

مهدی صباغ زاده تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون رفع توقیف فیلم سینمایی خانه پدری به دستور آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه گفت: از نظر من این تصمیم و ورود رئیس قوه قضاییه در جریان رفع توقیف فیلم سینمایی خانه پدری، روند بسیار مثبت و درستی در سینمای ایران است، این تصمیم از سوی قوه قضاییه تصمیم کاملاً درستی در حق سینمای ایران بود.

وی با اشاره به ادامه روند اکران فیلم سینمایی خانه پدری اظهار کرد: خوشبختانه دیدیم که پس از رفع توقیف فیلم سینمایی خانه پدری ، این اثر به خوبی به راه خود ادامه داد و هیچ مشکل و یا تنشی هم در جامعه ایجاد نشد، همچنان که می بینم فروش بلیت این فیلم به خوبی پیش می رود و مطمئناً تا پایان اکران نیز مشکلی بوجود نمی آورد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده گفت وگوی علی روئین تن پیرامون رفع توقیف فیلم خانه پدری اینجا کلیک کنید

وی رفع توقیف خانه پدری را گامی روبه جلو در سینمای ایران دانست و اضافه کرد: اتفاقی که برای فیلم کیانوش عیاری افتاد، اتفاق بسیار مبارکی و شاید بی سابقه در سینمای ایران است که امیدوارم در قبال سایر آثار نیز تداوم داشته باشد. به واقع اعتقاد دارم با اکران فیلم هایی همچون خانه پدری هیچ اتفاقی در جامعه نمی افتد، مخاطب سینما باهوش است و خوب را از بد تشخیص می دهد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

مهران مدیری مسیر خود را عوض کرده

بازیگر سریال پاورچین گفت: مهران مدیری مسیر خود را عوض کرده است، این روزها بیشتر به بازیگری می پردازد و نوع برنامه های تولیدی وی نیز همچون گذشته نیست، البته سریال هیولا را ساخت اما از تیم همیشگی خود استفاده نکرد.

ساعد هدایتی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون آخرین فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: به تازگی بازی در فیلم سینمایی قلعه به کارگردانی مسعود ژاله گویان را به اتمام رسیده ام، این فیلم در حال سپری کردن آخرین مراحل فنی پس از تولید بوده و خودش برای اکران آماده می کند.

وی درباره نقش خود در فیلم سینمایی قلعه اضافه کرد: این فیلم در ژانر کمدی اجتماعی ساخته شده و من در آن نقش یک مباشر را بازی می کنم، در این فیلم نقش مقابلم را نعیمه نظام دوست ایفا می کند، این نقش شاید چالش خاصی نباشد اما در کارنامه کاری من تجربه خوبی است.

بیشتر بخوانید: آخرین گفت وگوی ساعد هدایتی پیرامون ساخت شب های برره 2 را اینجا بخوانید

بازیگر سریال نقطه چین در همین راستا ادامه داد: علاوه بر فیلم سینمایی قلعه ، در فیلم سینمایی پیشی میشی به کارگردانی حسین قناعت نیز بازی داشته ام، این فیلم به تهیه کنندگی احمد احمدی در ژانر کودک و نوجوان ساخته شده و برای اکران آماده می شود.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

گزیده ای از زندگی امام حسن عسکری (ع) در کتاب باد یمانی

نویسنده کتاب باد یمانی گفت : باد یمانی را نوشتم چراکه اطلاعات مردم در مورد زندگی برخی ائمه معصومین (ع) بسیار کم است و کتاب هایی که به زندگی امام حسن عسکری (ع) بپردازد کمتر در عرصه ادبیات وجود دارد.

محمدرضا عابدی شاهرودی نویسنده کتاب در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون مضمومن کتاب باد یمانی گفت: کتاب باد یمانی مجموعه ای از کرامات و معجزات امام حسن عسکری (ع) است که در قالب هشت داستان کوتاه در هم پیوسته به رشته تحریر در آمدهف همچنین در بخش پایانی کتاب باد یمانی نیز به ولادت حضرت مهدی (عج) پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه متن نشست نقد و بررسی کتاب باد یمانی اینجا کلیک کنید وی در همین راستا ادامه داد: کتاب باد یمانی بیشتر مختص رده سنی جوانان و نوجوانان است اما نگارش آن به گونه ای صورت گرفته که همه گرو ه های سنی می توانند از آن استفاده کنند.

عابدی شاهرودی دلایل و چرایی نگارش کتاب باد یمانی را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: اطلاعات مردم در مورد زندگی برخی ائمه معصومین (ع) بسیار کم است، کتاب هایی که در بازار موجود است قالبا به زندگی و یا ابعاد شخصیتی امیرالمومنین (ع) و یا امام حسین (ع) پرداخته اند، اما کتابی که به زندگی امام حسن عسکری (ع) بپردازد کمتر وجود دارد، لذا پرداختن به کرامات و معجزات این امام بزرگوار برایم ارزشمند بود.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

بازیگر فیلم سیزده در جستجوی نخستین سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر
امیر جعفری امسال با دو فیلم سینمایی سگ بند ساخته مهران احمدی و من می ترسم ساخته بهنام بهزادی راهی سینما شده اما بعید به نظر می رسد که این دو فیلم با مضمون کمدی و ساختار گیشه ای خود جایی در فهرست نامزدهای حضور در جشنواره فیلم فجر را داشته باشند.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اخبار و گمانه زنی ها در خصوص حضور و یا عدم حضور فیلمسازان، بازیگران و کارگردانان در میان اهالی رسانه و علاقمندان سینما به شدت داغ می شود.

در این میان با شروع فصل تولید، بسیاری از آثار سینمایی برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شده و متعاقباً بازیگران نیز برای حضور در این آثار وارد قرارداد می شوند، همین عاملی است تا فهرست پرکارترین و یا غیابان سینما در جشنواره فیلم فجر به یکی از اخبار جذاب سینما در فصل پاییز مبدل شود.

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با بیست فیلمی که راهی جشنواره فیلم فجر می شوند، اینجا کلیک کنید

امیر جعفری بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون طی سالهای گذشته با فضای جدی سینما فاصله گرفته و می توان گفت بعد از فیلم سینمایی سیزده ساخته هومن سیدی در اثری شاخص به ایفای نقش نپرداخته است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
تار و پود به چاپ چهارم رسید
کتاب تاروپود با هدف آشنایی کاربردی و نظری با مبانی شعر تهیه شده که توسط انتشارات کتابستان معرفت به قلم سید مهدی موسوی نوشته و اکنون به چاپ چهارم رسیده است.

کتاب تار و پود تلاشی برای آشنایی کاربردی و نظری با مبانی شعر است. بدون شک نخستین ضرورت برای ورورد به عالم شعر، استعداد و علاقه است. بعد از این مرحله است که مجموعه هایی از این دست، می توانند برای مخاطبان کارگشا باشند، اما کارگشا بودن، هرگز به معنای کافی بودن نیست، زیرا پس از آشنایی مختصر با شناخته های شعر، کار مخاطب علاقه مند برای کشف ناشناخته های آن آغاز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب انتشارات کتابستان معرفت اینجا کلیک کنید بسیاری از نوآموزان شعر، به سختی و با سپری شدن زمان طولانی، با برخی مسائل مقدماتی و پیش پا افتاده شعر کنار می آیند و با مرارت حاصل از گذر زمان، باید ها و نباید های شعر را فرا می گیرند و عده ای از آنان به همین علت، در نیمه های راه بی انگیزه و دلسرد می شوند در صورتی که اگر به هنگام با مبانی شعر و شاعری آشنا شوند، در کیفیت سروده های خود، تفاوت قابل ملاحظه ای را احساس می کنند.

تار و پود در 4 فصل تنظیم شده است کلیات آن در موضوعاتی چون چیستی شعر، الهام شاعرانه، قالب های شعر فارسی، آشنایی با چند اصطلاح، سبک های شعر فارسی و عناصر شعر پرداخته است.

فصل اول صورت شعر در سه بخش زبان شعر و موسیقی شعر و بافت شعر شامل موضوعاتی، چون مباحث بنیادی زبان شعر، شگرد ها و استفاده های زبانی، لغزش ها و آسیب های زبانی، موسیقی بیرونی، موسیقی کناری، موسیقی درونی، موسیقی معنوی و لغزش ها و آسیب های موسیقی، محور عمودی و افقی شعر، فصل دوم سیرت شعر در دو بخش خیال و عاطفه در موضوعاتی، چون تشبیه، استعاره و ... و لغزش ها و آسیب های صور خیال و صدق عاطفی، اقناع عاطفی، فصل سوم فکرت شعر در موضوعاتی، چون موضوع و درون مایه و مضمون و موتیف، لحن و حس و اندیشه و در فصل چهارم به مباحث تکمیلی شعر در موضوعاتی، چون کشف شاعرانه، آشنایی زدایی، عینیت و ذهنیت و نماد و اسطوره پرداخته شده است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

خاکستر به خاکستر روایتی رنگی از زندگی
نمایش خاکستر به خاکستر به کارگردانی نیکا عزیزی بر اساس نوشته ای هارولد پینتر به ترجمه رضا دادویی این شب ها در تماشاخانه دیوار چهارم مورد استقبال نسبتاً خوب مخاطبان قرار گرفته است.

نمایش خاکستر به خاکستر به کارگردانی نیکا عزیزی بر اساس نوشته ای هارولد پینتر به ترجمه رضا دادویی این شب ها در تماشاخانه دیوار چهارم مورد استقبال نسبتاً خوب مخاطبان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: براش مطالعه نقد نمایش فرونشست اینجا کلیک کنید

پدرام عزیزی و دلارام کرمانی در این اثر که در ژانر اجتماعی نوشته و کارگردانی شده به ایفای نقش پرداخته اند، خاکستر به خاکستر اثری دانشجویی و خلاقانه با رویکردی اکسپرسونیسم یا همان برون ریزی احساسات به صورت بصری برای تماشاگر لحاظاتی را با نور و رنگ می آفریند.

نمایش خاکستر به خاکستر بنابر جزئیاتی که برای خود فراهم ساخته تلاش می کند تا از همان ابتدا مرز خود را با مخاطب مشخص کند. ضرورت این مشخص نمودن مرز از نگاهی به باور های درونی انسان مربوط است و از جانب دیگر تحلیلی معلوم برای تشریح کنش و واکنش شخصیت های اثر قلمداد می شود.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

ارتباط خوب مخاطبان با سریال فوق لیسانسه ها

بازیگر سریال محرمانه گفت: تابه حال سریال رئال طنزی که نقشی با این کیفیت و پررنگ را داشته باشم تجربه نکرده بودم، اما با درایت و هدایت سروش صحت توانستم از عهده این نقش بر بیایم و مردم از خروجی کار راضی و نقشم برای آن ها باورپذیر بود.

افشین سنگ چاپ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی میزان، پیرامون آخرین فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر سریال فوق لیسانسه ها به کارگردانی سروش صحت و تهیه کنندگی رضا جودی را دارم که این شب ها از شبکه سه سیما روی آنتن می رود.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبرها از سریال فوق لیسانسه ها اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: تصویربرداری فصل سوم این سریال تحت عنوان فوق لیسانسه ها از اردیبهشت ماه 1398 آغاز شده است و هم اکنون نیز فیلم برداری آن ادامه دارد، در این فصل خانواده ها و بالطبع نقش بنده که پدر امیرحسین رستمی هستم نسبت به فصل های قبلی بیشتر و پررنگ تر شده است.

بازیگر سریال فوق لیسانسه ها در خصوص نقش خود در این مجموعه اظهار کرد: در پرونده کاری خود تجربه چنین نقشی را نداشتم، چراکه من در فوق لیسانسه ها نقش پدری را ایفا می کنم که پسرم با بازی امیرحسین رستمی در واقعیت شش سال با من تفاوت سنی دارد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

با نزدیک شدن به زمان برگزاری سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اخبار و گمانه زنی ها در خصوص حضور و یا عدم حضور فیلمسازان، بازیگران و کارگردانان در میان اهالی رسانه و علاقمندان سینما به شدت داغ می شود.

در این میان با شروع فصل تولید، بسیاری از آثار سینمایی برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شده و متعاقباً بازیگران نیز برای حضور در این آثار وارد قرارداد می شوند، همین عاملی است تا فهرست پرکارترین و یا غیابان سینما در جشنواره فیلم فجر به یکی از اخبار جذاب سینما در فصل پاییز مبدل شود.

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با بیست فیلمی که راهی جشنواره فیلم فجر می شوند، اینجا کلیک کنید

امیر جعفری بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون طی سالهای گذشته با فضای جدی سینما فاصله گرفته و می توان گفت بعد از فیلم سینمایی سیزده ساخته هومن سیدی در اثری شاخص به ایفای نقش نپرداخته است.

لینک خبر :‌ میزان
مطرب چنان از منظر سینمایی بی مایه و ضعیف است که گویا یک کارآموز سینما که همچنان مشغول ساخت آثار مبتدیانه کارگاهی برای ارائه به اساتید خود است، پشت دوربین نشسته.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

گروه هنری_سید محسن عبدالهی: اگر پیگیر سینمای ایران باشید، حداقل یک یا دو فیلم از آثار مصطفی کیایی را دیده اید. فیلمسازی جوان که از اولین فیلم بلندش که ضدگلوله نام داشت و اثری دفاع مقدسی بود تا فیلم قبلی یعنی چهارراه استانبول همواره دغدغه مند نشان می داد و در کنار توجه به مسائل جامعه، روایت و احترام به مخاطب و سینما نیز برایش اهمیت فراوانی داشت و آثارش نیز غالبا به فروش خوبی دست پیدا می کردند. اما حکایت فیلم آخرش یعنی مطرب ، داستان دیگری است.

به گزارش بولتن نیوز، مطرب چنان از منظر سینمایی بی مایه و ضعیف است که گویا یک کارآموز سینما که همچنان مشغول ساخت آثار مبتدیانه کارگاهی برای ارائه به اساتید خود است، پشت دوربین نشسته. در مطرب با چیزی طرفیم که هرگز به مرحله فیلم سینمایی شدن نخواهد رسید. هرگز خنده آنچنانی نخواهیم داشت. هرگز دغدغه کارگردان را درک نخواهیم کرد. هرگز نخواهیم فهمید که چرا کارگردان ضد گلوله و بارکد و خط ویژه به ساخت مطرب می رسد و چندین هرگز دیگر.

به نظر می رسد کیایی قصد داشته فیلمی بسازد انتقادی با این مضمون که انقلاب اسلامی باعث نابودی هنر در ایران شده است اما به گونه ای کار را پیش می برد که احتمالا خود او هم این فرضیه خنده دار را باور نخواهد کرد. اگر قرار بود که با ظهور انقلاب، هنر در این مملکت نابود شود، هرگز جشنواره فجری هم برپا نمی شد که مصطفی کیایی را مفتخر کند به دادن جایزه ای و با حمایت از وی، نام او را بر سر زبان ها بیاندازد.

مهملاتی که در مطرب به مخاطب تحویل داده می شود آن هم با زبانی قاصر و به ابتدایی ترین شکل که انسان را بیشتر از اینکه به یاد فیلمی از سازنده خط ویژه بیندازد، به یاد خزعبلات ساخته ضدانقلاب به اسم فیلم سینمایی از شرایط ایران می اندازد. حقیقتش این است که به علت همین میزان از بی مایگی، از نقد فنی فیلم سینمایی مطرب صرف نظر کردم و ترجیح می دهم با چند سوال این مطلب را به پایان برسانم.

اولین سوالم از خود مصطفی کیایی است. قطعا کیایی بهتر از هر فرد دیگری می تواند توضیح بدهد که چرا دچار نزولی اینچنینی گشته و چه بلایی بر سر آن فیلمساز با استعداد و خوش ذوق آمده است؟! دیگر اینکه بد نیست کیایی به این سوال هم پاسخ بدهد که اگر طبق آن چه که او در مثلا فیلمش به هم بافته است، هنر پس از انقلاب تعطیل شد و هنرمند برای بروز هنرش می بایست از این کشور مهاجرت کند، چرا تاکنون در ایران مانده و حتی جایزه ای کاملا دولتی را از همین حکومت دریافت کرده است؟!

چرا به خود اجازه داده که این حکومت و نظام به او اعتبار ببخشند و تاکنون مانند آن دیگرانی که مدعی است به خارج رفته و موفق بوده اند، به خارج از کشور نرفته است؟! اگر آن طرف خوب است و او هم مدعی است که در حرفه خود کاملا حرفه ای و درجه یک می باشد، چرا تاکنون تلاشی نکرده تا بتواند کار خود را در خارج از کشور دنبال کند؟! البته که احتمالا خود کیایی هم بداند با آن چه که در مطرب ساخته و پرداخته، جایی جز شبکه های سعودی و ضد انقلاب تحویلش نخواهند گرفت.

در آخر سوالی هم دارم از پرویز پرستویی . بازیگری که تمام اعتبار و شهرت و محبوبیتش را از حضور در نقش هایی ارزشی به دست آورده و بارها در واقعیت هم در جلد یک فرد معتقد به انقلاب اسلامی اما متتقد به برخی کم و کاستی ها فرو رفته است. چگونه می شود فردی آن عقاید و رفتارها را از خود بروز بدهد و حاضر شود نقش یک مطرب را بازی کند و بارها در فیلمی که تنها عنصرش برای خندادن یک شوخی سخیف و مبتذل جنسی است که چندین و چندبار هم تکرار می شود، بازی کند و با حضورش اعلام کند که انقلاب مانعی بر سر راه هنر و هنرمندان بوده است.

جالب اینکه خود او تمام اعتبارش را از حضور در نقش شخصیت های انقلابی به دست آورده است. اگر داستان پول است که وا اسفا بر سینمای ایران و پرویز پرستویی و اگر قضیه بر سر تغییر جهت دادن است، منتظر هستیم که وی صریحا بیاید و بگوید که اشتباه کردم در آن نقش ها بازی کردم و پشیمانم و از این به بعد در اینگونه فیلم ها حضور پیدا خواهم کرد تا ببیند که چگونه سکه اش از رونق خواهد افتاد و اعتبارش در پیش مخاطب از بین خواهد رفت.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
ابراهیم حاتمی کیا، مجید مجیدی، مسعود کیمیایی، حمید نعمت الله، محمدحسین مهدویان و چندین نام دیگر در این دوره از جشنواره فجر حضور دارند که عیار جشنواره را بالا می برد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: هر سال چند ماه قبل از شروع جشنواره گمانه زنی هایی درباره فیلم هایی که در جشنواره حضور دارند شروع می شود و خبرنگاران و منتقدان با نگاهی به نام کارگردانان به سبک و سنگین کردن وزن جشنواره می پردازند. به تازگی لیست فیلم هایی که فرم سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر را پر کرده اند منتشر شده و از حالا رسانه ها با دقت، جزئیات فیلم هایی را که در جشنواره حضور دارند رصد می کنند.

غایبان جشنواره
آن ها که خوشبین تر هستند با نگاهی به فیلمسازانی که در جشنواره حضور دارند، امیدوارند جشنواره امسال از هیجان و رونق کافی برخوردار باشد و کسانی که با بدبینی اخبار جشنواره فیلم فجر را دنبال می کنند معتقدند جشنواره امسال مانند چند دوره گذشته از کیفیت و هیجان بالایی برخوردار نخواهد بود، آن ها دلیل این ادعا را پایین آمدن کیفیت فیلم های ساخته شده در چند سال اخیر و ضعف های مدیریتی دبیر جشنواره می دانند. مهم ترین اتفاق در جشنواره سال 98 تا اینجای کار نبود فیلم هایی از برخی کارگردان های سرشناس کشور است. مهرجویی که پس از شش سال دوری از فیلمسازی، لامینور را کارگردانی کرده برای شرکت در جشنواره فجر علاقه ای نشان نداد و فرم جشنواره را پر نکرد. مهرجویی که چند فیلم آخرش خیلی به مذاق منتقدان خوش نیامد یکی از غایبان بزرگ جشنواره امسال است. حرف هایی که از لامینور به گوش می رسد، نشان از بازگشت این کارگردان پیشکسوت به روز های خوب گذشته دارد.

دیگر غایب سرشناس این جشنواره حسن فتحی است. او این روز ها مشغول ساخت فیلم سینمایی مست عشق با موضوع زندگی شمس و مولاناست و خیلی ها منتظر بودند تا فتحی فیلمش را در جشنواره فجر به نمایش دربیاورد. چند روز پیش نیز شایعاتی درباره حضور فیلم مست عشق مطرح شد و بعضی رسانه ها خبر از پر کردن فرم جشنواره توسط فتحی دادند که این کارگردان خیلی زود به این شایعات پاسخ داد و در صفحه شخصی اش نوشت: خبر درج شده در برخی رسانه ها صحت ندارد. بنده فیلمی در جشنواره فجر امسال نخواهم داشت.

شهرام مکری دیگر کارگردان صاحبنام سینمای کشورمان با اینکه فیلمبرداری فیلم جدیدش به نام جنایت بی دقت تمام شده، ولی فرم جشنواره را پر نکرد تا یکی دیگر از غایبان باشد. او درباره دلیل غیبتش گفته که می خواسته کار را با حوصله ادامه دهد و به همین خاطر دیگر امکان رساندن فیلم به جشنواره فجر را نداشته است.

غیر از این فیلمسازان، کارگردان های صاحبنام دیگر سینمای کشورمان برای حضور در جشنواره فیلم فجر اعلام آمادگی کرده اند. ترکیب جذابی هم به نظر می رسد. ابراهیم حاتمی کیا، مجید مجیدی، مسعود کیمیایی، حمید نعمت الله، محمدحسین مهدویان و چندین نام دیگر در جشنواره حضور دارند که به خودی خود عیار جشنواره را بالا می برد.

فیلم متفاوت حاتمی کیا
حاتمی کیا با فیلم خروج به جشنواره می آید و از حالا نگاه های زیادی به سمت این کارگردان و فیلمش است. فیلم های حاتمی کیا همواره جذابیت های خاص خودش را داشته و طرفدارانش از حالا برای اکران فیلمش لحظه شماری می کنند. خروج پس از بادیگارد و به وقت شام ، سومین همکاری سازمان هنری رسانه ای اوج با ابراهیم حاتمی کیاست و اواسط شهریور در گچساران کلید خورد و داستان ساکنان یک روستا را روایت می کند که برای اعتراض به وضعیت شان سراغ دولت می روند. محمد فیلی یکی از بازیگران خروج درباره داستان فیلم چنین می گوید: خروج داستان هشت تا 10 مرد است که از دزفول سفر خود را آغاز کرده و راهی تهران می شوند، این افراد 5/2 ماه در مسیر هستند و در این راه با چالش های فراوانی روبه رو می شوند، این چند مرد در کشاکش این سفر همراه هم بوده و از اتفاقات بسیاری گذر می کنند.

جهانگیر الماسی یکی دیگر از بازیگران خروج این فیلم را یک اتفاق مهم در سینمای ایران می داند و می گوید: من برای اولین بار که اثر را مطالعه کردم بسیار خوشم آمد، فیلمنامه خروج بسیار متفاوت است و به نظرم نگاه تازه ای به سینمای ایران اضافه خواهد کرد و من خوشحالم که در بخشی از این پروژه بزرگ حضور دارم. نمی خواهم از اصطلاح وسترن استفاده کنم، اما فیلم حاتمی کیا مخاطب را به شدت به یاد آثار وسترن و سینمای کلاسیک هالیوودی و سینمای اروپا به خصوص لهستان و مجارستان می اندازد، فیلم خروج از نظر من به شدت در سینمای ایران سر و صدا خواهد کرد. با توجه به سابقه حاتمی کیا این فیلم را از حالا باید یکی از مدعیان جشنواره بدانیم؛ فیلمی که در زمان جشنواره بسیار زیاد درباره اش خواهیم شنید.

حضور دوباره مجید مجیدی
خبر حضور فیلمی از مجید مجیدی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت. آخرین حضور این کارگردان در بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر به بیش از 10 سال پیش برمی گردد که با فیلم آواز گنجشک ها در بیست و ششمین دوره جشنواره حضور پیدا کرد. گویا مجیدی در فیلم جدیدش خورشید ، بار دیگر سراغ سبک همیشگی اش در استفاده از نابازیگران رفته و امیدوار است دوباره بتواند تجربه موفق فیلم هایی مثل به رنگ خدا و بچه های آسمان را تکرار کند. سوژه خورشید درباره کودکان کار است و فیلمنامه اش را مجیدی به همراه نیما جاویدی، کارگردان فیلم سرخپوست نوشته است.

خون شد نام فیلم جدید مسعود کیمیایی است. این کارگردان پیشکسوت که با فیلم قبلی اش قاتل اهلی حاشیه های زیادی را تجربه کرد، همچنان خستگی ناپذیر نشان می دهد و می خواهد با خون شد همان سبک و سیاق همیشگی اش در فیلمسازی را ادامه دهد و این برای طرفداران سینمای کیمیایی خبر خوبی است، خیلی مشخص نیست داستان فیلم درباره چیست، اما کیمیایی درباره اش چنین گفته: داستان خون شد به مثابه خانه ای قدیمی است که همه چراغ هایش خاموش بوده و هیچ کس نیز در اتاق هایش ساکن نیست. در این میان یکی از ساکنان این خانه می آید و همه چراغ ها را روشن می کند. همین تعریف یک خطی نشان می دهد کیمیایی به همان سبک همیشگی اش در فیلمسازی وفادار مانده و باید منتظر فیلم دیگری از جنس سینمایش باشیم.

مهدویان و روایتی از تاریخ
درخت گردو ی محمدحسین مهدویان پربازیگر و پرچهره است و به احتمال زیاد یکی از فیلم های شاخص جشنواره باشد. این فیلم به واقعه مهم بمباران شیمیایی سردشت رفته و پیمان معادی، مهران مدیری، مینا ساداتی و بابک حمیدیان بازیگرانش هستند. مهدویان که معمولاً در سکوت خبری و بدون حاشیه فیلم می سازد با انتخاب یک سوژه خیلی خوب، یکی از جذاب ترین فیلم های جشنواره امسال را به نمایش خواهد گذاشت. در سویی دیگر حمید نعمت الله قاتل و وحشی را برای جشنواره امسال دارد. لیلا حاتمی و امین حیایی در این فیلم بازی می کنند و گفته می شود قاتل و وحشی در کارنامه فیلمسازی نعمت الله فیلم متفاوتی است. سعید ملکان در اولین تجربه فیلمسازی اش روز صفر را ساخته است که به داستان دستگیری عبدالمالک ریگی تروریست می پردازد. برادران محمودی، مجید صالحی، نیکی کریمی و سامان سالور دیگر کارگردانانی هستند که با فیلم هایشان در جشنواره حضور دارند. با ترکیب کارگردانان و سوژه فیلم های ساخته شده به نظر می رسد جشنواره ای گرم و پرهیجان در انتظار سینمای ایران باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

نسیم آنلاین ؛ احسان سالمی: باور کنید هر جای دنیا بروید و از این بگویید که در سینمای کشوری، فیلمسازانی فعالیت می کنند که دغدغه اصلی برخی از آثار آن ها ضرورت مهاجرت از کشورشان است، از شما تست سلامت روانی می گیرند! اصلا این یکی از شاخصه های اصلی سینما در همه کشورهای صاحب سینماست که از این ابزار هنری برای افزایش همبستگی ملی و حس وطن پرستی افراد استفاده می کنند ولی انگار این قاعده چندان مورد قبول برخی از فیلمسازان ایرانی نیست.

همه می خواهند بروند، شما چطور؟!

با هر منطقی که نگاه کنید، اکران همزمان دو فیلم با محتوای ضرورت مهاجرت از ایران برای رسیدن به آرامش و امنیت، اتفاقی به شدت قابل تامل و متاثر کننده است. شاید بپرسید مگر می شود که چنین فیلم هایی در سینمای ما اکران شوند و مدیران توجهی به پیام های ارسال شده از سوی فیلم نداشته باشند و پاسخ ما به این سوال شما: آری است! این روزها دو فیلم مطرب و هزارتو به شکل همزمان در سینماهای کشور به نمایش درآمده اند که رویکرد اصلی قصه هر دو فیلم، مسئله مهاجرت است. مطرب قصه مردی است که سال ها در آرزوی خوانندگی در ایران مانده و حالا به واسطه یک موقعیت خاص در شرایط اجرای یک کنسرت در خارج از کشور قرار می گیرد. آدمی که سال ها با برچسب مطربی از حق خواندن محروم شده و حالا پس از عمری در حسرت ماندن، برای رسیدن به آرزوهایش راهی جز ترک وطنش ندارد. جالب اینکه او فرزندانی دارد که آن ها نیز برای رسیدن به آرزوهایشان راهی جز ترک وطن ندارند. راهی که اتفاقا برخلاف قاعده طبیعی دنیا، این بار توسط فرزندان به پدر آموخته می شود!

جان بچه ات رو بردار و برو!

داستان هزارتو اما به شکلی دیگر دست بر این ماجرا می گذارد. این فیلم که دومین اثر مورد اشاره این گزارش در اکران این روزهای سینمای ایران است، قصه خانواده ای را روایت می کند که در آستانه مهاجرت به آمریکا، به واسطه یک اتفاق درگیر شرایطی پیچیده می شو.ند. مسئله اصلی فیلم که در دیالوگ های بازیگران نیز به وضوح به آن اشاره می شود آن است که پدر و مادر اصلی قصه برای فراهم کردن موقعیتی مناسب برای رشد فرزندانشان تصمیم به مهاجرت به آمریکا گرفتند و اتفاقا قصه فیلم نیز در نهاین مخاطبش را به این نتیجه می رساند که برای رسیدن به آرامش و امنیت برای بچه ها، راهی جز مهاجرت نیست! خطی که در چند سال در فیلم های دیگری نیز دیده شده و به نظر می رسد تاکید بالا بر روی امری غیراتفاقی باشد. از جدایی نادر از سیمین و شکاف و ملبورن گرفته تا آستیگمات و طلا و حالا هم که هزارتو همه می خواهند بگویند اگر به دنبال محیطی آرام و مناسب برای رشد و تربیت فرزندت هستی، جان بچه ات را بردار و برو!

از خط ویژه عدالت خواه تا مطربی برای گیشه

این دو نمونه البته تنها شاهد مثال هایی عینی و کاملا قابل مشاهده از وضعیتی هستند که سینمای ما این روزها به آن دچار شده است. سینمایی که یا با فیلم های تلخ اجتماعی برای مخاطبانش نسخه مهاجرت و ناامیدی و مسدود بودن راه اصلاح امور را به تصویر می کشد یا با کمدی های مبتذل به سراغ جیب مخاطبانش می رود به بهایی اندک برای ساعتی آن ها را از فکر کردن به موضوعات جدی تر غافل می کند. البته این معنای نفی هیچکدام از گونه های سینمایی از جمله درام های اجتماعی یا فیلم های کمدی نیست بلکه مسئله آن است که چرا سینمای ما به این روز رسیده است. فیلمسازانی همچون محسن کیایی که بسیاری از مخاطبان او را به واسطه درونمایه عدالت طلبانه آثار قبلی اش به خاطر می آورند؛ این روزها بیش از همیشه اسیر گیشه شده است. این در حالی است که کیایی یکی از معدود فیلمسازان جوان سال های اخیر سینمای ایران است که همیشه سعی داشت تا با استفاده از ظرفیت های قصه گویی سینمای بدنه آثاری دغدغه مند برای مخاطبان عام تولید کند. آثاری که نه در ورطه فیلمفارسی شدن می افتاد و نه همچون آثار سینمای جشنواره ای ایران صرفا برای جلب نظر داوران جشنواره ها تولید می شد. سینمایی از جنس سینمای قصه گو که داستان هایش با مسئله عدالت اجتماعی و اقتصادی گره می خورد. ولی حالا گویا شکست اثر قبلی کیایی یعنی چهارراه استانبول در گیشه و ترس از عدم بازگشت سرمایه، کیایی را هم به سراغ مطرب سازی فرستاده است.

از یک راه طی شده با شما صحبت می کنم

هر چند که این دو مثال و چند نمونه دیگر از فیلم هایی با مضمون مهاجرت، به عنوان مشتی نمونه خروار ذکر شدند ولی افزایش ساخت آثاری این چنینی با رویکرد تشویق غیرمستقیم مخاطب به مهاجرت و ناامیدی از اصلاح امور و تلاش برای طرح بحث عدالت اجتماعی، اتفاقی است که نباید نسبت به آن بی تفاوت بود. مسیری که کیایی و برخی دیگر از فیلمسازان مشابه او این روزها به اشتباه به سراغ آن رفته اند؛ مسیری است که بعضی از فیلمسازان پیشکسوت تر از آن ها نیز پیش تر آن را پیموده اند. از دفتر فیلمسازی پویا فیلم گرفته که از ساخت اکشن های پرفروش و مهم سینمای بعد از انقلاب، در نهایت به مسیر ساخت کمدی های زرد و گیشه پسند رسید تا فیلمسازان مهم و اثرگذاری که حالا چند سالی است بیشتر تمرکز آثارشان را بر عبور از خط قرمزهای عرفی و جلب توجه مخاطبان از این طریق یا تلاش برای ساخت آثاری جشنواره پسند گذاشته اند. این دو مسیر در نهایت به یک جا یعنی خروج فیلمساز از جریان اصلی و موثر سینما ختم می شود؛ جایی که حداقل برای ورود فیلمسازانی آینده دار مثل مصطفی کیایی و یا فیلمسازان جوانی همچون امیرحسین ترابی [کارگردان هزارتو] مناسب نیست.

لینک خبر :‌ نسیم آنلاین
مجتبی فرآورده گفت: با این نوع چینش اکران آدمی تصور می کند که چون امثال 23 نفر فیلم خوبی است باید در اکران نابودش کنند؛ جوری که انگار در این سینما نباید دیگر از این جنس فیلم ها ساخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، اکران سینمای ایران همچنان تا قبل از رسیدن به زمان جشنواره فیلم فجر، شلوغ است تا جایی که عمده فیلم های دوره قبل و نیز آثار به نمایش درنیامده، قرار است در این بازه باقیمانده روی پرده اکران سینماها بروند.

هرچند که دراین بین نیز فیلم های باکیفیتی وجود دارند که باید دید می توانند در اکران عمومی و در بین چندین فیلم های کمدی که عمده سالن ها را نیز به خودشان اختصاص داده اند، جان سالم به درببرند یا خیر!

در همین راستا 23 نفر به کارگردانی مهدی جعفری که در جشنواره فجر سال گذشته حائز جوایزی شد و مورد استقبال مخاطبان نیز قرار گرفت، قرارداد اکران خود را برای اواخر آذرماه به ثبت رسانده است.

بااین حال با توجه به اکران یک باره و فعلی سه فیلم حوزه کودک و نوجوان روی پرده و نیز هجوم دیگر فیلم ها، باید دید حمایت از این فیلم های برگزیده در زمان مانده به جشنواره فجر، چگونه خواهد بود؟

چاره نیست؛ آن را اکران می کنم

در این رابطه مجتبی فرآورده، تهیه کننده 23 نفر به خبرنگار آنا گفت: حرف زدن مجدد ما بر سر اکران دیگر تکراری است؛ گلایه ای است که همه دارند. چاره ای هم نیست مجبورم فیلم را حتی در این زمان روی پرده ببرم و امیدوار بمانم.

وی با اشاره به اینکه پیش ازاین قرار بود 23 نفر از ابتدای آبان روی پرده برود، گفت: اکران و نحوه چینش دست ما نیست وگرنه من می خواستم فیلمم زودتر از این ها و بعد از ماه محرم و صفر روی پرده برود.

فرآورده افزود: الآن هم در زمان مقرر و اعلام شده شورای صنفی نمایش، فیلم را اکران می کنم و امیدوارم مخاطبان در سینماها، فیلم را ببینند و از آن استقبال کنند. وگرنه بحث فعلی در مورد اکران درد دل همه است و گویا کاری هم از دست کسی برنمی آید.

انگار در سینما نباید دیگر از این جنس فیلم ها ساخت

این تهیه کننده بیان کرد: با این اتفاقات و زمان بندی چه بسا آدمی تصور می کند که چون امثال 23 نفر فیلم خوبی است باید در اکران نابودش کنند؛ جوری برخورد می کنند که انگار در این سینما، نباید دیگر از این جنس فیلم ها ساخت.

گفتنی است؛ فیلم دفاع مقدسی 23 نفر را مهدی جعفری کارگردانی و مجتبی فرآورده نیز تهیه کنندگی کرده است که با تمرکز بر زندگی 23 نوجوان ایرانی اسیرشده در دوران جنگی تحمیلی در عراق، رفتارهای این نوجوانان آزاده در دوران اسارت را روایت می کند. بر این اساس داستان آن نیز به تلاش نافرجام صدام حسین برای استفاده تبلیغاتی از این نوجوانان ایرانی است که در دوران دفاع مقدس به اسارت گرفته شدند. رضا نوری، مجید پتکی و عبدالحلیم تقلبی جزء بازیگران اصلی آن محسوب می شوند.

خاطرات این گروه از دوران اسارت که در آن زمان بین 13 تا 17 سال سن داشتند، پیش ازاین در قالب کتاب آن بیست وسه نفر نوشته احمد یوسف زاده توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده بود.

همچنین این فیلم سینمایی در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر توانست سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی را از آن خود کند. همچنین یک سیمرغ بلورین نمادین نیز به نماینده 23 آزاده اهدا شد.

انتهای پیام/4139/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
سینماپرس: حمید بهمنی کارگردان سینما در خصوص لزوم پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی گفت: ورود جریان سکولار، غرب گرا، انحرافی و غیردینی باعث شده تا ما در سینما تحت لوای تفکرات انتلکتوئل ها باشیم، این در حالی است که ما نباید اجازه بدهیم ساختار فرهنگی کشور مورد تاخت و تاز عده ای روشنفکرنما قرار بگیرد و فرهنگ غنی و ارزشمند ایرانی-اسلامی در سینمای ما جایی نداشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

کارگردان فیلم سینمایی گام های شیدایی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: این باعث شرم و تأسف است که ما حتی در جشنواره فیلم فجر که نماد فرهنگ انقلاب شکوهمند اسلامی است هیچ نماد و نشانه ای از فرهنگ ارزشمند ایرانی-اسلامی مشاهده نمی کنیم. مایه شرمساری است که مدیران ما دغدغه ای برای رشد و توسعه این فرهنگ ارزشمند ندارند.

وی یادآور شد: این اتفاقات از سال 1376 به بعد در سینما آغاز شد؛ از همان سال بود که به جای ایثار، مهر و محبت، دین و نماز و خداپرستی و امثالهم، سیاهی و تلخی و تباهی در سینمای ایران شروع به جولان دادن کرد.

بهمنی سپس با بیان اینکه سینمای کنونی در مخالفت با اندیشه های ایرانی-اسلامی برنامه ریزی شده است تصریح کرد: این اتفاقات در حالی است که ما نیاز به سینمای ملی و مذهبی داریم؛ بنا به فرموده حضرت آقا ما باید در سینمای ایران فرهنگ دهه 60 یعنی مهربانی و اتحاد و ایثار و از خود گذشتگی را مشاهده کنیم نه آثاری که هیچ سنخیت و قرابتی با ایرانیت و دین مبین اسلام ندارند.

این سینماگر متذکر شد: ما نباید اجازه دهیم برخی اشخاص با فیلم هایی مانند خانه پدری از ما سوء استفاده کنند؛ بنده ضمن تقدیر از تلاش ارزشمند قوه قضائیه در خصوص برخورد با این فیلم معتقدم که دستگاه قضایی باید دقت بیشتری داشته باشد و در حوزه هنرهفتم ورود جدی تری کند.

کارگردان فیلم سینمایی گلوگاه شیطان تأکید کرد: چرا بخش عمده ای از مردم مومن و ولایتمدار و معتقد سال ها است جرأت سینما رفتن با خانواده های شان را ندارند؟ این ها نشانه ای از ناامنی فرهنگی و اعتقادی و اجتماعی است؛ این ها نشانه ای از بی هویت شدن سینمای ما است. اینجا است که دستگاه های امنیتی و قضایی باید ورود جدی به سینما داشته باشند و قاطعانه جلوی مسببان این فجایع فرهنگی را بگیرند.

وی ادامه داد: بنده نمی گویم که دردها و مشکلات را نباید در سینما بیان کرد، بلکه معتقدم فیلمساز خوب کسی است که اگر از دردها سخن می گوید از درمان دردها هم سخن بگوید نه اینکه با تولید اثرش ما را دشمن شاد کند!

بهمنی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه ما در مواجهه با آثار سینمایی خجالت زده و سرافکنده هستیم؛ همه ما در بهت هستیم که چرا در آثار سینمایی ما هیچ نشانی از دستاوردهای عظیم ایران اسلامی وجود ندارد؟ چرا ما در فیلم های مان چهره زشتی از مردم و کشورمان به جهانیان نشان می دهیم؟ نکته قابل تأمل اینجا است که همه دنیا ما را کشوری متمدن و پیشرفته می دانند اما این نگاه در سینمای ما وجود ندارد.

این فیلمساز در خاتمه اظهاراتش گفت: ایران اسلامی جزو بزرگترین و بافرهنگ ترین کشورهای دنیا است و ما در دنیا کشوری فرهنگی شناخته می شویم. ما کشوری تأثیرگذار در تربیت جامعه هستیم و فیلمسازان و مدیران سینمایی در تولید آثار باید به این مسائل مهم توجه داشته باشند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سرانجام نام هنرپیشه ای که در عفوهای جدید قوه قضاییه محکومیت زندانش بخشیده شد، رسما اعلام شد و او کسی نبود غیر از پگاه آهنگرانی که اخیرا حکم 1/5 سال بازداشتش قطعی شده بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، پگاه آهنگرانی فرزند منیژه حکمت کارگردان و تهیه کننده معروف سینمای ایران خود یکی از چهره های سرشناس سینمای ایران است. دختری که با کفش های کتانی هنر بازیگری اش را به نمایش گذاشت. او با این فیلم از اصفهان تا قاهره جایزه برد و بعدتر برای بازی در زندان زنان مادرش از لوکارنو جایزه بهترین بازیگر زن فیلم را گرفت.

پگاه در دربند توانست سیمرغ مکمل بازیگر زن را هم بگیرد تا یکی از هنرپیشه های جوان و موفق زن سینمای دو دهه اخیر ایران باشد.

او اما بیش از بازیگری در این نزدیک به 15 سال سابقه هنری اش برای فعالیت های اجتماعی خود چهره شده است. سلبریتی سرشناسی که در میتینگ های انتخاباتی اصلاح طلبان حضوری پررنگ داشت و از سال 88 تا 96، تقریبا همیشه وقتی بحث فعالیت سیاسی اجتماعی یک بازیگر می شد، نام این بازیگر جوان هم دیده می شد. آن وقت هایی که هنوز مهناز افشار وارد چنین معادلاتی نشده بود، پگاه آهنگرانی حضوری چشمگیر در فعالیت هایی از این دست داشت و مستندهایی هم در این زمینه ساخت.

او برای همین پست ها، حضورها و رفتارهایش صاحب پرونده ای قضایی شد، مدتی هم به زندان رفت و در آخرین مورد هم حکم 18 ماه حبس قطعی برایش صادر شد. حکمی که حدود دو ماه قبل رسما تائید شد و مادرش منیژه حکمت درباره آن سخن گفت و از این حرف زد که دخترش آماده اجرای حکم است اما دعا کرد اتفاقی بیفتد که پگاه، پوریا عالمی و بچه هایی مثل آنها راهی زندان نشوند.

تقریبا همزمان با همین اخبار بود که مصاحبه ای از پگاه آهنگرانی جنجالی شد. او که مشغول ساخت مستندی سیاسی درباره ماجراهای سال88 با سهیل کریمی سینماگر اصولگرا بود و تصاویری از حضورش در کنار عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در حاشیه یک تئاتر منتشر شد،در مصاحبه ای گفت: به این نتیجه رسیده ام که در مقام یک سلبریتی نباید به مردم توصیه کنم به چه کسی رای بدهند یا ندهند. چه چیزی خوب است یا بد. او خیلی مایوسانه از فعالیت های گذشته اش گفت و تاکید کرد دیگر نمی خواهد فعالیت های سیاسی اجتماعی از نوع آنچه را پیش تر اقلا یک دهه انجامش می داده تکرار کند و این گفته هایش سبب شد تا افرادی چون مهناز افشار در توئیت هایی به او انتقاد کنند.

آنها این چرخش ناگهانی آهنگرانی را ناشی از حکم پرونده قضایی اش و ترس از زندان عنوان کرده بودند. ولی این هنرپیشه توسط مادرش به این ادعا پاسخ داد و دلیلش برای دل زدگی از توصیه به مردم در مقام یک سلبریتی را نتایج مخرب پیشنهادهای شان عنوان کرده بود. اینکه نتیجه حاصل از پیشنهادها، چیزی نبوده که در ذهنش می گذشته و انتظارش را داشته است. به همین دلیل او خود را احتمالا مسئول می دانست و این حس پشیمانی حاصل از همین اتفاق بوده است.

حالا دو ماه پس از آن اتفاقات و قطعیت رای، درحالی که پگاه آهنگرانی حکمش به اجرای احکام نرفته بود، در لیست عفو شدگان قرار دارد.

اولین بار حدود ده روز قبل روزنامه فرهیختگان از این نوشت که یک سینماگر سرشناس در لیست عفوشدگان برای هفته وحدت است. از همان روز نام پگاه سر زبان ها افتاد اما چون پرونده در حال طی مراحل قانونی اش بود، حتی منیژه حکمت، مادر پگاه هم از اینکه دخترش عفو خورده باشد ابراز بی اطلاعی کرد.

همزمان با پگاه آهنگرانی، جعفر پناهی و رسول اف دو سینماگر سرشناس دیگر کشورمان هم به خاطر فیلم های شان احکامی داشتند که شایعه شده بود ممکن است این عفوها شامل حال شان شود اما تا یکشنبه شب سوم آذر که خبرگزاری فارس اعلام کرد پگاه آهنگرانی در لیست 36 محکوم امنیتی عفو شده است، هیچ نامی از جعفر پناهی و رسول اف مطرح نیست.

اگرچه پوریا عالمی طنزپرداز و فیلمنامه نویس در کنار حسین جنتی، شاعر هم از افرادی هستند که حبس های شش ماهه شان بخشیده شده است.

با اعلام رسمی این عفو عمومی حالا دیگر پگاه آهنگرانی که باید اوایل دی ماه و پس از پایان پروژه های سینمایی که در دست داشت، بر اساس تعهد داده شده به زندان می رفت، می تواند به فعالیت های هنری اش ادامه دهد و راهی زندان زنان نشود.

برای هفته وحدت و سالروز ولادت پیامبر اعظم، به درخواست رئیس قوه قضاییه و موافقت رهبر انقلاب برای نخستین بار تعداد زیادی از دارندگان احکام امنیتی هم شامل عفو و کاهش مجازات شدند. احکام جدیدی که با طی مراحل قانونی از ابتدای هفته جاری به مرحله اجرا در آمدند و اقدامی بی سابقه از سوی سیستم قضایی کشور بود.

چند روز قبل اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه درباره اش گفت: حوادث ناگوار بر سر گرانی بنزین، شیرینی این اقدام قوه قضاییه در درخواست بخشش و کاهش مجازات بسیاری از روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و دارندگان احکام امنیتی را گرفت.

258258

کد خبر 1324447

لینک خبر :‌ خبر آنلاین

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: در ششم دسامبر(15 آذر ) نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و کشورهای 1+4 در سطح معاونین وزرای خارجه این کشورها برگزار می شود.

سیدعباس موسوی در نشست خبری امروز خود افزود: در این نشست آخرین تحولات مربوط به برجام مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این نشست در وین برگزار خواهد شد گفت: احتمالا این نشست در این شهر برگزار خواهد شد.

موسوی در این نشست هفته بسیج را تبریک گفت و همچنین 10 آذر، روز مجلس را گرامی داشت و بر نقش و جایگاه مجلس تاکید کرد.
وی در این ارتباط افزود: دولت و وزارت خارجه رابطه خوبی با مجلس دارند و بارها آقای ظریف در مجلس حضور پیدا کرده و به سوالات نمایندگان پاسخ داده است و این روند تعاملی ادامه خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور گفت : این اتفاقات ناخوشایند بود و ناخوشایندتر از آن دخالت برخی از شخصیت ها و کشورهای بیگانه در امور ایران بود .

موسوی با تاکید بر این که اغتشاش و دخالت خارجی در ایران محکوم و رد است گفت: حق قانونی و حق اعتراض مردم به رسمیت شناخته شده و در چارچوب قانون همه می توانند اعتراض کنند.
موسوی همچنین گفت : امروز فرستاده ویژه کره جنوبی به ایران سفر می کند و در آینده نزدیک نیز مقامات ارشد کشورمان هم به برخی از کشورها سفر خواهند داشت که پس از نهایی شدن اطلاع رسانی می شود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار کرد: امیدوارم طرح صلح امید با واکنش مثبت کشورهای منطقه روبه رو شود و تا آنجا که می دانم مقامات سه کشور به نامه رییس جمهور در مورد این طرح پاسخ داده اند و احتمالا دیگر کشورها نیز درحال بررسی این نامه هستند.
این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال که چندی پیش وزارت خارجه با توجه به تحولات رخ داده درعراق به شهروندان ایرانی توصیه کرد که به این کشور سفر نکنند و سفرهای زیارتی به این کشور نیز قطع شده بود. آیا در جریان هستید که این سفرها بار دیگر آغاز شده است یا نه؟ گفت: من در جریان از سرگیری مجدد سفرهای زیارتی به این کشور نیستم ولی با توجه به شرایط موجود در عراق توصیه های مسافرتی ما در مورد این کشور کماکان سر جای خود است و طبیعی است که افراد موقعی می توانند در آسایش به یک کشور سفر کنند که در آنجا حداقل امنیت تضمین شده باشد.

وی ادامه داد: آژانس های گردشگری برای پیگیری این موضوع می توانند این موضوع را با وزارت خارجه و نمایندگی های ما در عراق مطرح کنند و گزارشی از آخرین وضعیت آنجا دریافت کنند و بعد از آن برای انجام سفر به این کشور برنامه ریزی کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که به تازگی ویدیویی در رسانه های ترکیه منتشر شده که گفته می شود در این ویدیو نشان می دهد که فردی ایرانی در ترکیه به قتل رسیده است و برخی از ادعاها بیانگر این موضوع است که این فرد مدیر یکی از کانال های تلگرامی است. آیا سرکنسولگری ایران در مورد صحت این ویدیو و مسائل منتشر شده در آن پیگیری هایی انجام داده است، گفت: طبیعتا پیگیری وضعیت این فرد به عنوان یک فرد ایرانی مورد توجه وزارت خارجه و نمایندگی ایران در ترکیه است. ما منتظر گزارش رسمی مقامات قضایی و امنیتی ترکیه در این زمینه هستیم و آماده هستیم که کمک های کنسولی نیز در این ارتباط ارائه دهیم و همانطور که گفتم برای مشخص شدن جزئیات این موضوع و علت آن منتظر دریافت گزارش های رسمی از سوی مقامات ترکیه هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر چندی پیش فرمانده کل ارتش پاکستان به تهران و جزئیات گفت وگوهای وی با مقامات ایران اظهار کرد: در سفر مهم فرمانده کل ارتش پاکستان به تهران ایشان دیدارهایی با مقام های ایران داشتند و در این دیدارها طیفی از مسائل و موضوعات مختلف از جمله در ارتباط با روابط دو جانبه، مسائل منطقه ای و بین المللی مطرح شد.

وی افزود: در این دیدارها در مورد آخرین وضعیت مرزبان های ایرانی که توسط گروه های تروریستی ربوده شده و به این کشور منتقل شدند نیز بحث و گفت وگو شد.

موسوی با بیان اینکه مسائل منطقه ای نیز جزء موضوعاتی بود که در این رایزنی ها مطرح شد و در این ارتباط خاطرنشان کرد: پاکستان از جمله کشورهایی است که با توجه به رابطه خوبی که با ایران دارد علاقه مند به کاهش تنش بین کشورهای منطقه است و در واقع انجام گفت وگو و همکاری بین کشورهای این منطقه می باشد. ایران نیز از حسن نیت پاکستان استقبال کرده و ما از اقداماتی که باعث کاهش تنش و افزایش همگرایی در منطقه شود حمایت می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به عملکرد معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه تصریح کرد: این معاونت یکی از فعال ترین معاونت های وزارت خارجه است.

وی در همین چارچوب گفت: البته همانطور که ما بارها گفته ایم وزارت خارجه کار تصدی گری در امور اقتصادی نمی کند و تنها کاری که می کند بسترهای لازم را برای کار اقتصادی خارجی و کاهش موانع انجام می دهد که ما در این راستا در حال برداشتن گام هایی هستیم و به وظایف خود در این ارتباط عمل می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار یکی از رسانه های خارجی مبنی بر اینکه با توجه به قطع اینترنت در طول یک هفته گذشته در ایران این موضوع باعث قطعی اینترنت برخی از سفارتخانه های خارجی در ایران شده بود و آنها در انجام امور روزمره خود از جمله امور کنسولی برای اتباع ایرانی با مشکل روبرو شده بودند و آیا وزارت خارجه تدابیری اندیشیده تا در صورت بروز چنین مسائلی بار دیگر آنها با مشکل روبرو نشوند، گفت: در ایامی که این اتفاق افتاد این اقدام ضروری بود. شما می دانید که ممکن است بعضا از یک ابزار مشروع عده ای به صورت نامشروع استفاده کنند و طبیعی است که در چنین شرایطی مقامات مسئول به فکر چاره بیفتند که شرایط را کنترل کنند.

موسوی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران دسترسی آزاد اطلاعات را به رسمیت شناخته است و ابزارهای لازم در این زمینه در کشورمان فراهم است، گفت: البته طبیعی است که در موقع بحران ها ما بعضا با این محدودیت ها مواجه شویم. من می خواهم در این زمینه یک مثالی بزنم. مثلا وقتی یک منطقه آتش می گیرد. شما برای اینکه آتش شعله ور نشود مجبور می شوید که گاز آن منطقه را قطع کنید و این به معنای محروم کردن مردم آن منطقه از این موضوع نیست. بلکه برای جلوگیری از گسترش آتش این قطعی صورت گرفته است.

وی در ادامه پاسخ خود به خبرنگار افزود: در مورد سفارتخانه های خارجی، شرکت ها و خبرنگاران خارجی از همان اول تمهیداتی اندیشیده شد و تا آنجا که می دانم وزارت ارشاد اقداماتی را برای خبرنگاران خارجی جهت برخورداری آنها از اینترنت انجام داد. به سفارتخانه های خارجی در تهران نیز تسهیلاتی داده شد و راهکارهایی به آنها ارائه شد که آنها بتوانند امور جاری و کنسولی خود را در این شرایط انجام دهند و اکنون نیز که اینترنت در همه کشور برقرار شده است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که با توجه به اتفاقاتی که در کشور رخ داد، برخی از مقامات آمریکایی مدعی شدند که این اتفاقات با توجه به فشار حداکثری آمریکا علیه ایران صورت گرفته و از دیگر سو آیا این اتفاقات تاثیری در مذاکرات و سیاست خارجی ایران داشت؟ گفت: همانطور که اشاره کردم اتفاقات رخ داده اتفاقات ناخوشایندی بود و این اتفاقات با توجه به ناآرامی های غیرقانونی که بعضا انجام شد بر تمام شئون زندگی ما و مردم ما اثر گذاشت.

موسوی ادامه داد: اینکه عده ای خیال کنند بر اثر فشارها و اقداماتی که آنها علیه ایران انجام داده اند این اتفاقات رخ داده است من چنین چیزی را قبول ندارم. البته سوء استفاده آنها از این وقایع را رد نمی کنم. اسناد در این زمینه وجود دارد.

وی با بیان اینکه برخی از کشورهایی که از اغتشاشگران حمایت کردند در چند ماه گذشته به دنبال وارد کردن فشار حداکثری به مردم ایران بوده و هستند، گفت: در چنین شرایطی ایران آنقدر از استحکام برخوردار است که دست به اصلاحات اقتصادی می زند.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به وظایف وزارت خارجه خاطرنشان کرد: من خیلی اثر ویژه ای ناشی از این اتفاقات بر روی این مسئله و وظایف نمی بینم و امیدوارم که بقیه کشورها نیز به خودشان بیایند و دست از دخالت در امور دیگر کشورها بردارند.

موسوی در پاسخ به این سوال که آیا سفیر ایران در کرواسی با برانکو سرمربی سابق پرسپولیس برای تصدی گری او بر تیم ملی رایزنی و گفت وگو کرده است، گفت: اطلاعات من در مورد این موضوع در همان اندازه ای است که در اخبار منتشر شده و چیزی بیشتر از آن نمی دانم.

وی همچنین در مورد زمان برگزاری کمیسیون مشترک ایران و ترکیه و تعیین زمان دقیق آن گفت: در مورد تعیین زمان دقیق آن همچنان در حال رایزنی با مقامات ترکیه هستیم و هنوز زمان دقیق آن مشخص نشده است.

این دیپلمات کشورمان در مورد گزارش اخیر نیویورک تایمز در مورد اسنادی که بیانگر حضور ایران در عراق است و مواردی که در این اسناد به سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران نسبت داده شده است، گفت: با بررسی های اولیه ای که صورت گرفت. این اسناد ادعایی مورد تایید نیست و گشتن رد پای ایران در کشور همسایه عراق که رابطه عمیقی بین دو کشور وجود دارد و شاهد پیوندهای ناگسستنی بین دو ملت ایران و عراق هستیم کار سختی نیست و نیازی به سندسازی و جعل ندارد.

موسوی با تاکید بر اینکه ما چیز پنهانی در عراق نداریم، اظهار کرد: در زمان حمله داعش به عراق ایران به صورت علنی و به درخواست دولت عراق در این کشور حضور پیدا کرد تا به دولت و مردم این کشور برای مبارزه با داعش کمک کند.

وی در مورد سردار قاسم سلیمانی نیز گفت: شخص سردار سلیمانی به عنوان یک چهره اثرگذار، طبیعی است که مورد بغض برخی از افراد باشد و آنها بخواهند چهره محبوب ایشان را مخدوش کنند.

لینک خبر :‌ برترین ها
سخنگوی کسب و کارهای اینترنتی گفت: هم اکنون بیش از 2 میلیون نفر از فضای مجازی کسب درآمد می کنند که در شرایط قطعی اینترنت در کشور خسارت های جبران ناپذیری به آنان وارد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

رضا الفت نسب عضو هیئت مدیره و سخنگوی کسب و کارهای اینترنتی در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز با اشاره به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی در کشور اظهار کرد: یکی از گروه های مهمی که طی روزهای اخیر از قطعی اینترنت خسارت دید؛ حوزه کسب و کارهای مجازی بود که بر بستر اینترنت بنا شده بودند. بنابراین هرگونه اختلال در فضای سایبری قطعا برای این کسب وکارها مشکل ایجاد می کند.

وی تصریح کرد: اگر پایداری کسب وکارهای اینترنتی کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات قرار می گرفت، کمتر شاهد بروز چنین خسارت هایی بودیم؛ چرا که کسب و کارهای داخلی در این برهه زمانی زیاد متحمل ضرر نشدند اما به کسب وکارهای فضای مجازی خارجی خسارت های جبران ناپذیری وارد شد. نکته قابل توجه این است که در حیطه کاربران نیز طی روزهای اخیر ریزش بسیاری داشتیم به طوری که تعداد زیادی از کسب و کارهای اینترنتی اعلام کردند تعداد فروش آنها کاهش پیدا کرده است و سفارشات کمتری دریافت کردند.

سخنگوی کسب و کارهای اینترنتی تأکید کرد: متاسفانه رفتار مشتری تغییر کرده و حال مردم مساعد نیست. علاوه بر ضرر مادی متوجه ضررهای معنوی نیز شدند؛ چرا که از نظر معنوی سرمایه گذاران سنتی شاید دیگر جرئت نکنند در این حوزه سرمایه گذاری کنند و این هم مشکل ساز است. متاسفانه یأس و ناامیدی در کسب وکارهای کوچک افزایش یافته به گونه ای که نگرانند با تکرار این گونه اتفاقات کسب وکارشان را از دست دهند.

الفت نسب افزود: هم اکنون میزان خسارت قابل احصا نیست؛ اما شاید در آینده به صورت میانگین بتوان آماری ارائه داد. تعداد کسب وکارهای اینترنتی که از اتحادیه مجوز دارند حدود هزار و 200 مورد است. همچنین کسب وکارهایی که نماد دارند حدود 45 هزار مورد است. در این میان آمار تعداد شبکه های اجتماعی بسیار است، به هر حال کسب و کارهای اینترنتی بخش وسیعی از جامعه را در خود جای داده است. هم اکنون بیش از 2 میلیون نفر از فضای مجازی استفاده می کنند که باید به این امر مهم بهای بیشتری داده شود و مراقب این باشیم که کسب وکارهای داخلی بیشتر از این آسیب نبینند.

عضو هیئت مدیره و سخنگوی کسب و کارهای اینترنتی ادامه داد: برای ساماندهی اینترنت تنها حمایت دولت کفایت نمی کند بلکه دولت و حاکمیت، شورای عالی فضای مجازی وزارت ارشاد و غیره همه باید به صورت یکپارچه مانع ضرر و زیان عموم مردم شوند.

وی یادآور شد: در این راستا نزدیک 16 ارگان و سازمان درگیر هستند که تنها به نامه نگاری اکتفا کرده و مدام بخش خصوصی را بازخواست می کنند؛ اما دریغ از ارائه زیرساخت مناسب در این حوزه. برهمین اساس باید زیرساخت های اینترنتی در کشور تقویت شوند؛ همچنین حاکمیت و دولت باید بستر کار را فراهم کنند تا دیگر دچار چنین مشکلاتی نشویم.

الفت نسب خاطرنشان کرد: نمی توانیم اینترنت بین المللی را به صورت کلی حذف کنیم، بلکه باید سوییچ و سرورهای جداگانه در این زمینه داشته باشیم و در کنار تقویت زیرساخت ها موتور جستجوی قوی در کشور راه اندازی کنیم تا در مواقع بحرانی با مشکل مواجه نشویم. دولت نیز می تواند از سازمان های مرتبط این مسائل را مطالبه کند. دولت و حاکمیت باید در کنار هم برای این موضوع تصمیم گیری کنند؛ اما متاسفانه اکثرا به دنبال دعوای سیاسی هستند و حاضرند بخش خصوصی را فدای بازی های سیاسی کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
سرابی با اشاره به آغاز دومین دوره آموزش عالی قاریان ممتاز از هفته گذشته، گفت: به برترین های این طرح مدارک درجه 1 و 2 هنری اعطا می شود. همچنین، برپایی کرسی های تلاوت را در حوزه مساجد پیش بینی کرده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

سید علی سرابی در گفت وگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، با اشاره به فعالیت ها و برنامه های پیش روی شورای عالی قرآن، اظهار کرد: به تازگی دومین دوره آموزش عالی قاریان ممتاز در دستور کار شورا قرار دارد که از هفته گذشته با حضور قاریان و اساتید ممتاز کشور آغاز شده است.

قائم مقام شورای عالی قرآن تصریح کرد: این دوره حدود یکسال به طول می انجامد و در طول این یکسال تقریبا شرکت کنندگان هر دو هفته یکبار در کلاس های عملی و کارگاهی حضور می یابند.

وی با بیان اینکه شرکت کنندگان در این دوره متشکل از قاریان دارای رتبه های بین المللی و ممتاز کشور است، افزود: همچنین دارندگان مدرک درجه دو قرائت نیز در این دوره حضور دارند و گواهینامه بر اساس آزمون های طول دوره به آنها اعطا می شود.

سرابی تاکید کرد: با توجه به اینکه عموم افرادی که در دوره حضور دارند از قاریان ممتاز محسوب می شوند در نتیجه ظرفیت دریافت مدرک درجه یک را دارند. به هر صورت اگر کسی در آزمون ها حد نصاب را کسب کرد گواهینامه درجه دو را دریافت می کند.

وی اضافه کرد: گواهینامه هایی که اهدا می شود از نوع مدرک هنری است که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صاحبان هنرهای مشخص که در آیین نامه مربوطه ذکر شده، اعطا می شود، این مدرک شامل درجه یک تا درجه پنج هنری است. سعی ما این است که به شرکت کنندگان در این دوره در صورت کسب حد نصاب مدرک درجه یک یا دو را اعطا کنیم. این مدرک به امضای رئیس شورای عالی قرآن و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می رسد.

سرابی درباره فعالیت های شورای عالی قرآن در حوزه مساجد، خاطرنشان کرد: برنامه هایی همچون برپایی کرسی های تلاوت را در حوزه مساجد پیش بینی کرده ایم . همچنین با مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز ارتباطاتی داریم و تلاش می کنیم در توسعه برنامه های قرآنی با این مرکز همکاری داشته باشیم.

پایان پیام/ 248

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
با اینکه استان خراسان رضوی بعد از تهران، پیشتاز طرح پاییزه کتاب است اما مشکلات اقتصادی مردم، قیمت های غیرواقعی کتاب و قطع شدن اینترنت در روزهای اجرای این طرح، موجب شد انتظار کتابفروشی ها از استقبال مردم، برآورده نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : روزنامه ایران

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی - فاطمه آصفی: طرح پاییزه کتاب از جمله طرح های فصلی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ازسوی موسسه خانه کتاب در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از کتاب فروشان به اجرا درمی آید. این طرح که به مناسبت هفته کتاب به اجرا درآمد، از 23 آبان شروع شد و 30 آبان خاتمه یافت، اما به دلیل مشکل قطعی فراگیر اینترنت، تا 5 آذرماه تمدید شد.

استان خراسان رضوی که در طرح تابستانه کتاب با 68 کتابفروشی فعال خود توانست با فروش 51 هزار و 626 نسخه کتاب در صدر پرفروش ترین استان ها بر اساس تعداد کتاب قرار بگیرد، این بار نیز در طرح پاییزه کتاب، رکورددار فروش استان ها بر اساس تعداد کتاب بود و توانست به عنوان پیشتاز در طرح پاییزه کتاب مطرح شود.

هرچند سایه سنگین مشکلات اقتصادی بر کتاب نیز تاثیر گذاشته و شاهد قیمت های بالا و بعضاً غیرواقعی برای یک کتاب هستیم، برگزاری چنین طرح هایی روزنه امیدی برای برای همه دوستداران کتاب و کتابفروشان است و گاهی به ایجاد پل ارتباطی میان بیگانگان با یار مهربان نیز کمک می کند.

در گزارش زیر، پس از گفت وگو با معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، سراغ کتابفروشان و مردم رفتیم تا کم و کیف اجرای طرح پائیزه کتاب را در مشهد از زبان آنها جویا شویم.

آبان ماه، بهار کتاب در مشهد
افشین تحفه گر، معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درباره تاثیر برگزاری رویداد های فرهنگی در این استان، گفت: با توجه به حضور پُرشور مردم دوستدار کتاب مشهد و خراسان رضوی در رویدادهای مختلف ترویج فرهنگ کتابخوانی که در طول سال در این اداره کل برای آن ها برنامه ریزی می شود، می طلبد که رویدادهای فرهنگی و هنری در حوزه کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ کتابخوانی در سطح استان افزایش پیدا کند.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، برگزاری بیست و یکمین دوره نمایشگاه کتاب استان خراسان رضوی در مشهد را در هفته های گذشته یادآور شد و به فروش 8 میلیارد و 120 میلیون تومان کتاب در این رویداد اشاره کرد که به گفته او رکورد تازه ای محسوب می شود.

تحفه گر سپس با اشاره به طرح های فصلی خرید کتاب و میزان استقبال مردم استان خراسان رضوی از این طرح ها گفت: طرح های تابستانه، پاییزه و عیدانه کتاب که با تدبیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شده و منجر به خرید کتاب با تخفیف می شود، در استان خراسان رضوی با استقبال بی نظیری روبه رو می شوند؛ طوری که در طرح تابستانه کتاب، ما در مشهد بالاترین فروش کتاب را داشتیم و حتی تهران هم بعد از ما قرار گرفت.

وی افزود: طرح پاییزه کتاب هم که به دلیل کمبود منابع مالی، ابتدا قرار بود تنها در تهران اجرا شود، با پیگیری های صورت گرفته، به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمام استان ها اجرا شد و خوشبختانه در استان خراسان رضوی نیز 69 کتابفروشی در این طرح ثبت نام کردند که 51 کتابفروشی در مشهد و 18 کتابفروشی دیگر در سایر شهرهای استان ازجمله سبزوار، تربت حیدریه، کاشمر و بردسکن بوند.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی یادآور شد: کتابفروشی های استان قریب به یک میلیارد تومان فروش کتاب داشتند و 3000 جلد کتاب در این طرح به فروش رسید. به دلیل استقبال بالای مردم با پیگیری های انجام شد، قرار شد تا 5 آذرماه این طرح ادامه داشته باشد ولی برای مشهدی ها تا 8 آذرماه این امکان وجود دارد که با مراجعه به کتابفروشی ها از تخفیف 20 درصد طرح پاییزه بهره مند شوند.

تحفه گر در پاسخ به این سوال که سهم شهرداری مشهد در اجرای طرح پاییزه کتاب چقدر بوده است؟، گفت: من این خبر را تازه شنیده ام که شهرداری هم مساعدتی برای یارانه طرح پاییزه کتاب داشته است و به طور موثق خبرش را دریافت نکردم.

وی همچنین در مقایسه دو طرح پاییزه و تابستانه کتاب از نظر استقبال مردم، گفت: چون آماری در دست ندارم، امکان مقایسه دقیق هم وجود ندارد؛ اما آنچه که مشهود است، استقبال مردم، بی نظیر مردم بوده است؛ و باید آبان ماه را بهار کتاب مشهد بخوانیم.

طرح های فصلی کتاب بهتر از نمایشگاه کتاب است
مرتضی رجب زاده مدیر کتابفروشی انتشارات امام در گفت وگو با خبرنگار ایبنا طرح های فصلی کتاب را مثمرثمرتر از نمایشگاه کتاب دانست و گفت: در نمایشگاه کتاب، مخاطب شاهد درصد تخفیفی برای یک کتاب است، در حالی که همان کتاب در کتابفروشی ارزانتر هم پیدا می شود، در واقع در طرح های فصلی با قیمت مناسبتری می توان کتابی را پیدا کرد.

وی همچنین گفت: در نمایشگاه مشهد هم که خود ناشران کمتر حضور دارند و بیشتر کتابفروشی ها حضور پیدا می کنند؛ در حالی که در تهران اینگونه نیست؛ وقتی می گویند خوارزمی یا ققنوس، اینها فقط کتاب های خودشان را می آورند، اما مشهد اصلاً اینگونه نیست؛ شاید انتشاراتی هایی مثل اطلاعات و امیرکبیر اینگونه باشند اما نمایشگاه کتاب مشهد بیشتر چهارشنبه بازار است.

مشکلات معیشتی مردم و قطع اینترنت عامل استقبال کم از طرح پاییزه کتاب
احمد باروح مدیر کتابفروشی قلم در ارتباط با طرح های فصلی کتاب گفت: طرح های فصلی کتاب خوب است و مشوقی است برای خرید کتاب از سوی مردم؛ به شرطی که اوضاع مادی مردم هم خوب باشد.

وی همچنین ضمن اشاره به مشکلات به وجود آمده در این طرح گفت: ما از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای چنین طرح هایی سپاسگزاریم اما در طرح پائیزه، به دلیل شرایط حاکم بر این روزها ازجمله مشکلات معیشتی مردم و قطع شدن اینترنت فروش ما خیلی تفاوت تاثیرگذاری با سایر روزها نداشته و به نسبت تابستانه هم استقبال کمتر بوده است.

این کتابفروش مشهدی، اجرای طرح های فصلی را لازم اما آنها را ناکافی خواند و افزود: در مجموع این طرح ها خوب است اما اینکه برای رونق کار کتابفروش کفایت بکند، خیر؛ اینگونه نیست چون یک طرح مقطعی است و باید کار زیربنایی و ریشه ای برای کتابخوان کردن مردم انجام شود چراکه این طرح ها صرفاً تسکینی است موقتی بر دردهای کتابفروشان.

مشکلات طرح های فصلی کتاب برای کتابفروشان
با این حال، حمیدرضا پورنجفیان، راهنمای کتاب در پردیس کتاب مشهد، اصلاً دل خوشی از اجرای طرح های فصلی خرید کتاب ندارد. او گفت: از آنجایی که کتاب اولویت چندمِ مردم است، چنین طرح هایی صرفا ایجاد ذهنیت برای مشتری می کند که در هر فصلی تخفیفی اعمال می شود و خرید خود را موکول به طرح می کند، که این باعث می شود زمان های دیگر کتابفروشی خلوت و در بازه هایی شلوغ باشد.

وی همچنین به بیان مشکلات دیگری که این طرح ایجاد می کند، پرداخت و گفت: از آنجایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدا هزینه را به کتابفروشی نمی دهد و کتابفروش ابتدا از جیب خودش باید تخفیف را بدهد و چند ماه بعد هزینه مربوطه را دریافت کند، به نوعی خواب سرمایه محسوب می شود.

پورنجفیان اضافه کرد: ناگفته نماند که خیلی از افراد کتابخوان و کتاب باز نیستند و صرفاً به دلیل تخفیف طرح، به سراغ خرید کتاب می آیند و کتاب های سنگینی می خرند این مسئله باعث می شود کتاب به خانه هایی برود که اهل خانه، چندان اهل کتاب و مطالعه نیستند.

این کتابفروش مشهدی در ادامه با اشاره به اینکه ثبت سایت کتاب ها در طرح های فصلی نیز همیشه دردسرهای خودش را داشته و گاهی شابک کتابی در خانه کتاب ثبت نیست و یا قیمت درج شده در آن متفاوت است، به استقبال پایین از طرح پاییزه کتاب به دلیل توان اقتصادی پایین مردم و قیمت های غیرمنطقی کتاب پرداخت.

وی گفت: استقبال از طرح پاییزه در کتابفروشی ما خیلی خوب نبود؛ شعبه اصلی ما که کتابفروشی امام است در این ایام راکد بود و فروش خوبی نداشت؛ البته همیشه پردیس کتاب به نسبت سایر کتابفروشی ها شلوغ بوده اما در این طرح به نسبت خودمان خلوت است.

حمایت از خریدار و بهبود بازار نقطه قوت طرح های فصلی خرید کتاب
امید خواجوی مدیر کتابفروشی آبان اما اجرای این طرح ها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: کتاب به عنوان اولویت آخر در سبد خرید مردم، نیازمند چنین طرح های تشویقی است چراکه اصولاً قشری که کتاب می خرند، قشر ضعیف تر جامعه و اکثرا محصل هستند و این طرح های تشویقی قطعاً در بهبود بازار و حمایت از خریدار کتاب کمک می کند.

وی ضمن اشاره به آنچه استقبال بسیار خوب از طرح پاییزه کتاب در کتابفروشی خود نامید، گفت: طرح پاییزه کتاب هم معمولاً از سایر طرح های فصلی بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد؛ چون در هفته کتاب برگزار می شود، ما نیز شاهد فروش و استقبال عالی در طرح پاییزه کتاب بودیم به طوری که تاکنون دو بار بودجه اعطا شده را تمام کردیم البته به دلیل اینکه تولد کتابفروشی ما در ماه آبان بود در این طرح ما تخفیفی مازاد بر طرح پاییزه ارائه کردیم.

اگر 20 درصد تخفیف نبود، حالا حالاها سراغ خرید کتاب نمی آمدم
کیمیا کارگذار دانشجوی رشته روانشناسی، طرح های فصلی خرید کتاب را برای قشر دانشجوی کتابخوان، مفید دانست و گفت: تخفیف های اعمال شده در این طرح، خرید کتاب را مقرون به صرفه تر کرد و از آنجایی که اوضاع اقتصادی خوب نیست و کتاب به بهتر شدن حال مردم کمک می کند، چنین طرح هایی می تواند تسهیل گر و کمک کننده باشد.

زینب علومی که تنها به دلیل وجود این طرح به پردیس کتاب آمده بود، گفت: اگر 20 درصد تخفیف نبود، حالا حالاها سراغ خرید کتاب نمی آمدم چون قصد خرید کتاب نداشتم اما به شوق این تخفیف به پردیس کتاب برای خرید کتاب های مورد علاقه ام آمدم، مقدار تخفیف هم خوب بوده و من تا سقف سه شماره ملی کتاب هایی را که می خواستم، خریداری کردم.

خانم کریمی نیز که به شوق طرح پاییزه کتاب در حال خرید بود، گفت: طرح بسیار خوبی است اما به نظرم از آنجایی که قیمت کتاب غیرواقعی است در طرح های فصلی با این تخفیف، کتاب به قیمت اصلی و واقعی خود می رسد تا فروش داشته باشد؛ اگر همیشه کتاب قیمت مناسبی داشت، ما هم در طول سال کتاب خریداری می کردیم.

هانیه بهنام، نقاش و تصویرگر کتاب کودک هم که در حال بررسی قفسه های کتاب کودک در پردیس کتاب بود در ارتباط با طرح های فصلی کتاب، گفت: برای کسانی که اهل مطالعه هستند، با توجه به وضعیت اقتصادی موجود طرح های فصلی کتاب فرصت بسیارخوبی است. من خودم با وجود اینکه هم در طرح تابستانه و هم در نمایشگاه کتاب، کتاب های مورد نیازم را تهیه کردم اما باز هم برای تکمیل سبد مطالعاتی خانواده به سراغ خرید کتاب در طرح پاییزه کتاب آمده ام.

فرشاد فرخی که در کتابفروشی آبان در حال خرید کتاب بود، گفت: قطعاً طرح های فصلی کتاب در بالا بردن سرانه مطالعه و خرید کتاب توسط کتابخوان ها و ایجاد انگیزه و محرک برای افرادی که به صورت حرفه ای کتابخوان نیستند، مفید است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵

وقایع استان از نشست اهالی تئاتر شهر اراک با انجمن نمایش استان مرکزی گزارش می دهد نفس های آخر آیا مرگ تئاتر شهر اراک فرا رسیده است؟

کوروش دیباج: وقتی صحبت از تئاتر استان مرکزی می شود، همه به یاد دوران طلایی شهر اراک در دهه های گذشته می افتند، دهه ای که جشنواره ها و تئاترهای این شهر رونق داشت، ماهی نبود که حداقل یک نمایش در این شهر برگزار نشود و این نمایش و تئاترها در جشنواره های متعدد کشوری رتبه ای را کسب نکنند، در واقع به جرات می توان گفت بخش مهمی از بدنه تئاتر کشور مدیون گروه های نمایشی استان مرکزی بالاخص شهر اراک است، ادعای صحبت های بنده اهالی تئاتری که از شهر اراک کوچ و امروزه در پایتخت کارهای آنان مورد استقبال قرار گرفته و حتی عده ای پا به سینما گذاشته اند است، ولی حیف و صد افسوس هم اکنون تئاتر شهر اراک آخرین نفس های قبل از مرگ خود را می کشد، روز به روز اجراهای کمتری در سطح شهر و سالن فرهنگسرای آیینه شاهدیم، عده ای کوچ کرده، عده ای بی انگیزه و به حرفه ای دیگر رو آورده و آن عده ای که هم مانده اند با چنگ و دندان به دنبال احیای تئاتر شهر خود هستند، ولی گویا به قول معروف هر روز از این باغ بری می رسد، انگار شرایط دست به دست داده که تئاتر شهر اراک از ریشه نابود شود، در اقدام عجیب فرهنگسرای آیینه بخش نامه را اجرا کرده که از این به بعد گروه های نمایشی برای اجرا باید شبی 300 هزار تومان پرداخت کنند، و این مبلغ پیشاپیش قبل از اجرای گروه نمایشی از سرپرست گروه یا کارگردان تئاتر گرفته می شود، به همین جهت عده ای از اهالی تئاتر شهر اراک در قالب حرکت خود جوش جلسه ای را روز گذشته در انجمن نمایشی برگزار کرده و به دنبال راه حلی برای رفع این مشکل افتاده اند که مشروح برخی موارد مطرح شده در این نشست را از نظر می گذارنید.
رضا یونس فرد، رییس انجمن نمایش اراک با اشاره به کمک هایی که از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به گروه های نمایشی استان می شد، گفت: در گذشته این کمک مبلغ 500 الی 600 هزار تومان بود، که به تدریج این کمک را به حمایت تبلیغاتی تغییر، و حتی در مقطعی به جای این مبلغ گروه های نمایشی می توانستند از چاپخانه که اداره کل ارشاد برای آن مشخص می کرد به ارزش 200 الی 400 هزار تومان پوسترها و بنرهای نمایش خود را چاپ کند، ولی امروز نه تنها این کمک ها قطع شده است، بلکه برای اجرا در فرهنگسرای آیینه باید گروه های نمایشی مبلغی پیشاپیش پرداخت کنند.
در ادامه ناصر کریمی نیک، نویسنده و کارگردان تئاتر با ابراز نارضایتی از وضع موجود که برای گروه های نمایشی شهرستان اراک به وجود آمده است، گفت: مشکلی که امروز بچه های تئاتر شهر اراک با آن مواجه هستند یک شبه بوجود نیامده است، بلکه حاصل جزیره ای عمل کردن گروه ها و اهالی تئاتر در طول سال های اخیر است.
وی ادامه داد: وقتی کارگردان تئاتری از دستگاه هایی که اعتبار قابل توجهی دارند کمک مالی دریافت می کنند و هیچ اطلاعی به گروه های نمایشی دیگر است که این دستگاه می تواند برای حمایت از نمایش به شما کمک کند، ماحصل آن می شود که گروه های نمایش شهرستان اراک برای اجرا در فرهنگسرا مجبور باشند مبلغ گزاف پرداخت کنند.
این نویسنده و کارگردان تئاتر عنوان کرد: فاتحه تئاتر شهر اراک را زمانی که جشنواره تئاتر استانی از شهر اراک به شهر ساوه به دلیل نبود سالن مجهز نمایش انتقال یافت، خوانده شد. حرف بنده روی شهر ساوه نیست حرف بنده این است چرا به جای رفع مشکل سالن در شهر اراک به عنوان مرکز استان صورت مساله را پاک کرده و جشنواره ها جایی دیگر برگزار می شود، مگر قرار نیست این شهر رنگ توسعه ببیند و تئاتر آن تقویت شود.
کریمی نیک ادامه داد: البته انتظار ما بچه های تئاتر زیاد است، وقتی یک سینما شهر اراک ماه ها تعطیل است و هیچ گونه اقدامی برای بازگشایی آن نمی شود و شهر دارای یک سینما است، آنوقت انتظار داریم که مسئولان و متولیان امر به توسعه و تقویت تئاتر شهر توجه داشته باشند؟
وی تاکید کرد: چگونه فرهنگسرای آیینه به خود اجازه می دهد از گروه های نمایشی مبلغی دریافت کند؟، مگر فرهنگسرا هم اکنون دولتی اداره نمی شود چرا گروه های نمایشی باید به بخش دولتی پول بدهند، اگر فرهنگسرا بخش خصوصی اداره می کرد، این اقدام قابل قبول بود. وقتی با یک نامه A5 استانداری دانشگاه فرهنگ و هنر را در اختیار مدرسه ای قرار می دهد، چرا نامه ای برای حمایت از گروه های نمایشی تنظیم نمی شود؟ البته این امر به جزیره ای عمل کردن ما بچه های تئاتر بر می گردد.
صابر خلیلی کارگردان تئاتر که این روزهای آخرین کار او در حوزه کودک در فرهنگسرای آیینه در حال اجرا است، گفت: همه فکر می کنند کار کودک در استان مرکزی و شهر اراک همچون سایر شهرها و استان های دیگر پر فروش است، ولی اگر بخواهیم با شهرها و استان های دیگر مقایسه کنیم کمترین فروش را داریم، و این قطعی اینترنت چند روز اخیر دلیل مضاعفی شده که بلیت های نمایش کمتر به فروش برسد، وقتی حداکثر فروش بنده 180 هزار تومان در یک شب باشد، چگونه می توانم مبلغی که پیشاپیش به فرهنگسرای آیینه در قالب تفاهم نامه پرداخت کرده ام، دوباره بازگردانم.
وی ادامه داد: مشکل پیش آمده فقط مختص بنده نیست، بلکه تمام گروه های نمایشی شهر اراک با آن مواجه هستند، وقتی فروش نیست چگونه می توان مبلغی پیشاپیش برای اجرای هر شب به فرهنگسرای آیینه بابت اجرا پرداخت کرد. تاسف بار تر اینکه فرهنگسرا حتی بابت آن لوگوهای اسپانسری که در پوستر خورده است، جداگانه حداقل مبلغ 50 هزار تومان دریافت می کند، وقتی هم اعتراضی صورت گیرد می گوید اسپانسر دارید و حتما از اسپانسر پول دریافت کرده اید، در صورتیکه اگر لوگوی به عنوان اسپانسر داخل بنر می خورد، صرفا این نیست که مبلغ از اسپانسر دریافت کرده ایم، بلکه ممکن است اسپانسر در سایر موارد همچون تبلیغات کمک کرده باشد.
شهرام سلطانی، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر گفت: بنده با آقای افشین حسینی مدیر هنری اداره کل ارشاد استان مرکزی در رابطه با گرفتن مبلغی برای اجرای گروه های نمایشی صحبت کردم، وی تنها دلیل این امر را نبود اعتبار عنوان کرده و گفت حتی با وزارت فرهنگ و ارشاد برای رفع این مشکل صحبت کردیم، که در پاسخ گفتند در اسرع وقت فرهنگسرای آیینه به بخش خصوصی واگذار شود و خود بخش خصوصی است که تصمیم می گیرد چه مقدار هزینه بابت اجرای نمایش از گروه های نمایشی دریافت کند.
وی ادامه داد: اگر فرهنگسرای آیینه به بخش خصوصی واگذار شود، مبلغی بیشتر از مبلغ کنونی از گروه های نمایشی دریافت خواهد کرد، در نتیجه با خصوصی شدن فرهنگسرای آیینه مشکلی از پیش روی گروه های نمایشی شهر اراک حل نمی شود، بلکه نیازمند است استانداری و دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری به این قضیه ورود پیدا کنند.
سلطانی تصریح کرد: این مشکل فقط مختص شهر اراک نیست و سایر استان ها سال ها پیش با این مشکل مواجه بودند، همین تبریز که هم اکنون به عنوان یکی از استان های فعال از لحاظ گروه های نمایشی و تئاتر مصوب می شود، در گذشته با چنین مشکلی مواجه بود ولی این گروه های نمایشی و اهالی تئاتر آنان بود که همه با هم بصورت متحد نگذاشتند این ظلم در حقشان شود.
عباس سلطانی، پیشکسوت تئاتر استان مرکزی با ابراز گلایه از وضعیت موجود گفت: بنده بیش از چند دهه است که در حرفه تئاتر فعالیت می کنم ولی متاسفانه آنچه که در استان شاهد هستم نه تنها حمایتی از تئاتر استان صورت نمی گیرد، بلکه آن حمایت هایی که از قبل برای گروه های نمایشی مشخص شده است روز به روز آن ها را کم و در نهایت قطع می کنند.
وی ادامه داد: بنده به یاد دارم زمانی گروه های نمایشی بن کتاب داشتند و در سال دو بار به آنان این بن تعلق می گرفت، حمایت های خوبی در قالب تبلیغات شهری از گروه های نمایشی می شد و... ولی هم اکنون ببینیم چه حمایتی می شود؟ تمام حمایت ها را گرفته و حالا هم می خواهند برای اجرا، مبلغی گزاف از گروه های نمایشی دریافت کنند، مگر اطلاع ندارند که وضعیت تئاتر استان و فروش بلیت های آن چگونه است که به چنین اقدامی دست می زنند؟
این نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: چطور وقتی 100 میلیون تومان از فرهنگسرای آیینه اختلاس می شود، صدایی از کسی در نمی آید و عنوان نمی کنند اعتبار نداریم، ولی تمام همت خود را بسته اند که تنها باقیمانده گروه های نمایشی شهر را نابود کنند. اعتبار هست ولی اینکه کجا خرج شود مهم است، متاسفانه در نگاه مدیران فرهنگی استان تئاتر و گروه های نمایشی در اولویت آخر قرار دارند.
سلطانی تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تا کنون رنگ یک مدیر لایق را ندیده است، دو مدیر قبلی ارشاد، این نهاد را به غارت و یغما بردند هر مدیری که در اداره ارشاد استان منصوب می شود یا بازمانده از همه جا که هیچ استانی او را قبول نمی کند است، یا آمده رزومه پر کند و یا آمده با حکم مدیریت بازنشسته شود.منظور صحبت های بنده مدیر کل جدید ارشاد استان نیست وی نسبت به مدیران دیگر دغدغه مند تر است ولی مشاوران خوبی انتخاب نکرده است.
جواد روستایی رییس انجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی با بیان اینکه انجمن نمایش استان مرکزی تا در حدی که توان داشته از ظرفیت قانونی برای رفع این مشکل اقدام کرده است، گفت: بارها جلسات متعددی با مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان گذاشته اند، پیشنهاد شد که به جای گرفتن پیشاپیش مبلغ از گروه های نمایشی که قصد اجرا دارند، فروش گیشه بلیط به عهده فرهنگسرا باشد .و هر مبلغی که از ماحصل فروش بلیط ها حاصل شد در قالب درصد معین فرهنگسرا دریافت کند ولی متاسفانه این طرح مورد پذیرش قرار نگرفت. وی ادامه داد: انجمن نمایش استان مرکزی تنها است، درست است که وظیفه آن حمایت از گروه های نمایشی و اجرای آنان است ولی وقتی مشکلی پیش می آید و برخی گروه های نمایشی و کارگردانان آنان حاضر نیستند در کنار ما ایستاده و موضوع را پیگیری کنند، این انجمن چه می تواند کند.به عنوان مثال گروه های نمایشی به ما گزارش دادند که جمعه فرهنگسرا به دلیل اینکه روز تعطیل نگهبانان است، از اجرای گروه های نمایشی ممانعت می کند، بنده به شخصه با جناب آقای دانشی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان صحبت کردم ولی ایشان این موضوع را تکذیب و گفت اگر این اتفاق افتاده باشد، قطعا برخورد صورت می گیرد، برای اینکه بخواهم صحت صحبت هایم را به آقای دانشی ثابت کنم از گروه های نمایشی که اعتراض داشته و حتی به بنده گزارش دادند، درخواست کردم این موضوع را به ایشان اطلاع دهند ولی دریغ از یک نفر که این موضوع را بیان کنند.

لینک خبر :‌ هفته نامه وقایع استان
با حضور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پوستر سی و یکمین جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان کبنا نیوز

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد، با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون سیاسی امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران استانی و نظامی، هنرمندان و اصحاب رسانه، پوستر پوستر سی و یکمین جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد رونمایی شد.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: 26 گروه نمایشی با 150 اجرای تئاتر از ابتدای سال 98 تا کنون در همه شهرستان های استان اجرای عموم داشته اند که پس از بازبینی فیلم اجرای عمومی 16 اثر و در بازبینی حضوری 6 اثر به دبیرخانه سی و یکمین جشنواره تئاتر استان معرفی شده اند.
رضا رفیعی گفت: پوستر این جشنواره توسط هنرمند هم استانی، سید حمید جوکار طراحی شده که پیش از این نیز در جشنواره های مختلف تئاتر عناوینی را از آن خود کرده است.

وی گفت: سی و یکمین جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد از 4 تا 6 آذر با دبیری رضا گشتاسب از هنرمندان شاخص تئاتر استان و ایران در گچساران برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان از برگزاری هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت خبر داد و گفت: 25 آذرماه آخرین مهلت ثبت نام در این آزمون است.

احمدرضا احسانی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در همدان از برگزاری هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت خبر داد و اظهار کرد: این آزمون به همت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با همکاری سازمان اوقاف و وزارت آموزش و پرورش در رشته های مختلف حفظ قرآن و حفظ و تفسیر معارف اهل بیت(ع) در دو بخش خانم ها و آقایان و در رده های سنی مختلف به صورت سراسری برگزار می شود.

وی سنجش و ارزیابی کمی و کیفی عملکرد آموزشی مؤسسات و مراکز قرآنی کشور را از اهداف اصلی این آزمون برشمرد و گفت: ایجاد انگیزه در بین مردم به ویژه نوجوانان و جوانان برای فراگیری معارف قرآن و عترت، راهبری آموزش های قرآن و عترت در مؤسسات و مراکز قرآنی کشور، شناسایی و معرفی نخبگان و استعداد های درخشان قرآنی به ویژه در گروه سنی نوجوانان و جوانان و به روزرسانی و تکمیل بانک جامع اطلاعات قرآنی در رشته های مختلف آموزش قرآن و عترت از جمله اهداف برگزاری این آزمون است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با تأکید بر اینکه آزمون قرآن و عترت امسال در چهار گروه امتحانی و 16 رشته برگزار می شود افزود: گروه ترجمه و و مفاهیم قران کریم (2 رشته)، گروه معارف اهل بیت(ع) (2 رشته)، گروه حفظ قرآن کریم (10 رشته) و گروه آموزش های الکترونیک(2) مواد آزمون هجدهم است.

وی تصریح کرد: این آزمون در دو بخش کتبی و الکترونیک برگزار می شود و آزمون های الکترونیک 25 و 26 دی ماه و آزمون کتبی سوم بهمن ماه به صورت همزمان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/89003/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قم - ایرنا - مدتی است برخی کم توجهی ها به مساله عفاف و حجاب در قم، آیینه پاک این شهر مقدس را غبارآلود ساخته که این مساله موجب تکاپوی جمعی برای پاک کردن این ناهنجاری از دامن این شهر مذهبی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : جماران

ساکنان قم از گذشته های دور به رعایت ارزش های دینی همچون حجاب در بین خاص و عام زبانزد بودند و زنان این شهر مقدس به حفظ حریم پوشش اهتمام کامل داشتند، اما مدتی است جلوه این واجب دینی در قم اندکی غبارآلوده شده و احتیاج به عزم جدی و عمومی برای پیدا کردن شفافیت سابق خود را دارد.

رعایت کامل حریم پوشش در قم، دغدغه جمعی متدینین است و شاید بتوان گفت اهمیت رعایت حجاب در این شهر از سایر نقاط کشور بیشتر خودنمایی می کند، چراکه قم پایگاه نشر معارف اهل بیت(ع) و میزبان حرم مطهر حضرت معصومه(س) است.

در همین رابطه خبرنگار ایرنا در گفت وگو با شماری از مسئولان و کارشناسان به بررسی اهمیت حفظ حجاب و عمل به این واجب دینی در شهر مقدس قم می پردازد و راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در شهر کریمه اهل بیت(ع) را بررسی می کند.

دغدغه مندی متدینین در موضوع حجاب جدی گرفته شود

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم پیرامون این موضوع گفت: رعایت ارزش های اسلامی در شهر قم به عنوان حرم اهل بیت(ع) از اهمیت بسزایی برخوردار است و متدینین در این خصوص دغدغه مند هستند.

نصرت الله لطفی افزود: هر سخنی که بنده در خصوص رعایت حریم شهر کریمه اهل بیت(ع) بیان می کنم نه سیاسی است و نه برای منفعت جناحی مطرح می شود، بلکه درد دین است که همه باید متوجه آن باشند.

وی ادامه داد: در نگاه کلی اکنون نظام جمهوری اسلامی در نبرد نابرابر با نظام سلطه در 2 سنگر فرهنگی و اقتصادی قرار دارد، دشمنی که پس از اجرای انواع توطئه ها برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده، در حال حاضر می خواهد از راه نفوذ فرهنگی، به اسلام و انقلاب لطمه وارد کند.

وی بیان کرد: دشمن می خواهد از این راه و از مسیر فشارهای اقتصادی مردم را در برابر نظام اسلامی قرار دهد و باورهای دینی و انقلابی آنان را از درون تهی کند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم گفت: اوج این حرکت شوم دشمن در شهر قم قابل مشاهده است، چراکه این شهر پایگاه تشیع و فقاهت است و دشمن همواره به دنبال آسیب واردکردن به آن است.

وی بیان کرد: حتی در زمان طاغوت، زنان وابسته به حکومت جرات رعایت نکردن ارزش های اسلامی همچون حجاب را در قم نداشتند اما امروز شاهد بروز یکی از پدیده های شوم نظام سلطه با همراهی نااهلان و جاهلان در بحث رعایت نکردن حجاب اسلامی در این شهر و سایر نقاط کشور هستیم.

وی ادامه داد: آنچه رضاخان قلدر به دلیل شجاعت و ایستادگی مردم متدین نتوانست بر سر ملت ایران تحمیل کند، امروز متأسفانه در موضوع بی حجابی در برخی از نقاط کشور مشاهده می شود.

لطفی با اشاره به این که رعایت حجاب اسلامی مساله ای مهم و کلان در حوزه مباحث فرهنگی است، گفت: متأسفانه مشاهده می شود برخی افراد قانون شکن بدون توجه به قوانین کشور در خودروها، کشف حجاب می کنند بدون این که هیچ گونه نگرانی از برخورد داشته باشند.

وی بیان کرد: عبور خودروهایی که افراد داخل آن کشف حجاب کرده اند، از راه های ارتباطی شهر قم به هیچ عنوان قابل تحمل نیست و باید هرچه سریع تر برای مقابله با آن راهکاری اندیشیده شود.

وی ادامه داد: اگر آن اهتمام و جدیتی را که نیروی انتظامی در برخورد باکسانی که کمربند ایمنی خود را در داخل خودروها نمی بندند و سایر جرایم رانندگی دارد، در مساله برخورد با کشف حجاب در وسایل نقلیه داشت، قطعاً شاهد وضع امروز نبودیم.

حرکت های مردمی برای تقویت فرهنگ عفاف در قم حمایت می شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز گفت: یکی از سیاست های جدی این اداره، حمایت از حرکت های مردمی در جهت توسعه فرهنگ عفاف و حجاب در استان است.

سید موسی حسینی کاشانی افزود: وظیفه خود می دانیم که از حرکت های مردمی در راستای تقویت فرهنگ دینی در این استان نهایت حمایت را داشته و در راستای تحقق منویات علما و رهبر معظم انقلاب گام برداریم.

وی با بیان اینکه قم دارای جایگاه خاص فرهنگی و دینی در سطح کشور است گفت: رسیدن به جایگاه والای این شهر در گرو مشارکت و همراهی مردم است که در این زمینه شاهد مطالبه و همراهی همشهریان در این زمینه هستیم.

حسینی کاشانی تأکید کرد: طرح های خوبی درزمینهٔ تقویت فرهنگ عفاف و حجاب در شورای فرهنگ عمومی قم و قرارگاه 19 دی این استان تدوین و وظایف دستگاه های مختلف در این زمینه تعیین شده است.

وی با قدردانی از مشارکت مردم در گسترش و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب اظهار داشت: با مشارکت مردم، قم را به جایگاه حقیقی خود به عنوان شهری نمونه و الگو در کشور در فرهنگ دینی ارتقا می دهیم.

اجرای طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب در ادارات قم

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم نیز دراین زمینه گفت: طرح صیانت از حریم امنیت عمومی، حجاب و عفاف و حقوق شهروندی در ادارات استان در حال اجراست.

رضا ملک زاده بیان کرد: در تابستان سال جاری با حضور بازرسان استانداری در همه دستگاه های اجرایی وادارات استان، وضعیت این مجموعه ها در رعایت موضوعاتی همچون عفاف و حجاب، رعایت حقوق شهروندی و سلامت اداری مورد پایش قرارگرفته و گزارش این نظارت ها به اطلاع مسئولان و مردم خواهد رسید.

وی با اشاره به ضرورت استفاده ازنظر نخبگان برای ترویج عفاف و حجاب، افزود: همچنین با تشکیل مجمع مشورتی از میان فعالان عرصه ترویج عفاف و حجاب در قم، این موضوع به صورت تخصصی مورد واکاوی قرار می گیرد و نظرات مجمع برای تبدیل شدن به دستورالعمل های اجرایی به کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان ارائه می شود.

وی ادامه داد: بر اساس آیین نامه های جدید، استاندار رئیس و مدیرکل دفتر امور اجتماعی دبیر کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان است، در این کارگروه وظایف هر دستگاه در موضوع عفاف و حجاب به صورت تخصصی تعیین می شود و آن ها موظف اند مشکلات موجود در این زمینه را شناسایی و راهکارهای لازم را نیز ارائه کنند.

ملک زاده گفت: گروه کاری کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی، زن و خانواده متعالی، سلامت و امنیت قضایی، امور فرهنگی و عفاف و حجاب و حقوق شهروندی ازجمله گروه های فعال در زیرمجموعه این کارگروه خواهند بود که نظرات تخصصی خود را برای تصمیم گیری نهایی به جلسات کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان ارائه خواهند داد.

وی بیان کرد: همچنین برای حفظ و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در شهر مقدس قم، از ظرفیت تشکل های مردم نهاد به صورت گسترده استفاده خواهد شد و آنان می توانند در تعامل با دستگاه های اجرایی نظرات خود را پیرامون این مساله به مسئولان استان ارائه و در اجرای برنامه های مرتبط با موضوع عفاف و حجاب، شرکت کنند.

وی ادامه داد: تمام تلاش خود را برای ارتقا جایگاه عفاف و حجاب در استان قم به کار خواهیم گرفت و در این زمینه با همراهی اقشار مختلف مردم، برنامه های متنوع و گسترده ای را در سطح ادارات، مراکز عمومی و محافل مختلف اجرا می کنیم.

تذکر لسانی نسبت به بدحجابی به فرهنگ عمومی تبدیل شود

جانشین دبیر ستاد امربه معروف قم نیز در این خصوص گفت: زمانی که فرهنگ تذکر لسانی نسبت به بدحجابی به فرهنگ عمومی تبدیل شود، نیازی به حضور ستاد امربه معروف نیست و هر فردی منکر احتمالی را ببیند، می تواند تذکر دهد و به طور مسلم اثرگذار خواهد بود.

سید محمدتقی حسینی افزود: مانورهایی با محوریت ستاد امربه معروف در مرکز شهر اجرا می شود تا فرهنگ تذکر لسانی پیرامون حجاب و عفاف را در جامعه نهادینه و به فرهنگ عمومی تبدیل نماییم.

وی اضافه کرد: در این مانور از نیروهای خواهر استفاده می شود، زیرا معتقد هستیم اگر خواهران در زمینهٔ حجاب به بانوان تذکر دهند نتیجه بهتر و حواشی کمتری در پی دارد.

وی ادامه داد: در این راستا واحد خواهران ستاد امربه معروف با همکاری مجامع دیگر ازجمله سپاه علی بن ابیطالب (ع)، نیروی انتظامی، مجمع رهروان امربه معروف و نهی از منکر، جامعه ناصحین و موسسه شمیع عفاف مانورهای مشترک برگزار می کند.

حسینی در ادامه بابیان اینکه بد پوششی ها درشان استان قم نیست، گفت: البته نسبت به بدحجابی که در شهر قم وجود دارد، برخی سیاه نمایی می کنند، گرچه اعتقادداریم حتی یک مورد نیز برای قم زیاد است.

وی اضافه کرد: در گذشته حتی به اندازه تعداد انگشتان دست نیز بدحجابی در شهر قم مشاهده نمی شد، ولی امروز با ارتباطاتی که بین قم و استان های دیگر وجود دارد و با گسترش شبکه های اجتماعی، این اتفاق رخ داده که باید فکر اساسی نمود.

وی با اشاره به راهکارهای مؤثر در زمینهٔ حفظ حجاب شهر قم، بیان کرد: اگر بتوانیم امر به معروف و نهی از منکر را با زبان نرم و روش مناسب در جامعه شکل دهیم، بهترین راه پیشگیری و مقابله با بدحجابی است.

جانشین دبیر ستاد امربه معروف قم تأکید کرد: با روش های تحقیقی و پژوهشی، کرسی های آزاداندیشی، مصاحبه تلویزیونی و ساخت کلیپ کار فرهنگی نماییم و افراد را اقناع کنیم که حجاب به نفع آن هاست.

وی افزود: با توجه به بمباران شبهاتی که در فضای مجازی وجود دارد، بسیاری از افراد جامعه درزمینهٔ لزوم رعایت حجاب و عفاف توجیه نیستند و باید بتوانیم اقشار جامعه به ویژه بانوان را نسبت به آسیب های بدحجابی آگاه نماییم.

وی بابیان اینکه عفاف و حجاب مختص خانم ها نیست، گفت: مردان هم باید محجبه باشند؛ ولی متأسفانه چهره و پوشش برخی مردان محجبه نیست.

حسینی بیان کرد: حجاب از ضروریات دین اسلام است و در منابع دینی تأکید ویژه و فراوانی نسبت به حفظ حجاب شده است.

وی افزود: در سال های اخیر دشمنان داخلی و خارجی دین اسلام و شبکه های اجتماعی تبلیغات زیادی علیه حجاب انجام می دهند و افراد روشنفکر مآب نیز بحث حجاب اختیاری را مطرح می کنند.

وی تصریح کرد: در گذشته نیز تبلیغات مشابه بوده است، ولی امروز با روش های جدید اقدام به چنین تبلیغاتی می کنند و به اسم دموکراسی و آزادی سعی دارند تا ریشه حجاب را که از ضروریات دین است، تخریب نمایند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

نیره خادمی| پل بابازید که خراب شد، اهالی پلدختر جان شان را در پایشان جمع کردند و رفتند بالای تپه، علیرضا حیدرپور و بقیه کتابفروشی های شهر هم همراه شان بودند و از همانجا به تماشای صدای ویرانی آب نشستند. سیل مغازه کتابفروشی او و چند نفر دیگر را با خود شست و برد و بعد دیگر چیزی جز گل ولای در خیابان های پلدختر نماند.
پویشی برای بقای کتابفروشی ها
هشت ماه بعد از این ماجرا، رضا ساکی، مدیر مسئول پایگاه خبری گلونی همزمان با هفته کتاب پویش اهدای کتاب به پلدختر را با همراهی خانه کتاب در موسسه کتابفروشی خانه کتاب واقع در خیابان انقلاب راه اندازی کرد تا مرهمی بر زخم های کتابفروشان پلدختر باشد. او به شهروند می گوید تا همین حالا بیش از 14 هزار کتاب به این پویش اهدا شده است که 11 هزار جلد از آنها نو است: بعد از سیل لرستان 9 کتابفروشی در پلدختر آسیب دیدند. ساختمان چهار کتابفروشی به طور کامل تخریب شد و فقط زمین برایشان باقی مانده است. بقیه کتابفروشی ها هم حدود 40 درصد آسیب جدی دیدند و حالا خسارت این کتابفروشی ها از 400 میلیون تا یک میلیارد تومان برآورد شده است، به همین دلیل از مردم خواستیم کتاب نو به آنها هدیه بدهند تا با فروش آن دوباره کسب وکارشان احیا شود. البته راه اندازی این پویش با قطعی اینترنت در کل کشور همزمان شد، بنابراین اطلاع رسانی آن طور که باید پیش نرفت و این پویش را تا پنجم آذر ماه تمدید کردند. اتحادیه ناشران 10 هزار جلد به این پویش کمک کرد، البته خانه کتاب قبلا هم 18 هزار کتاب به این کتابفروشی ها کمک کرده بود، اما همچنان انتظار داریم کمک ها از طریق پویش اهدای کتاب به پلدختر به بالای 20 هزار جلد برسد. از آنجا که کتابخانه های مدارس شهری و روستایی آن منطقه آسیب زیادی دیده اند، کتاب های اهدایی دست دوم هم برای راه اندازی دوباره آن کتابخانه ها به کار گرفته می شود. او در میان صحبت هایش نکته دیگری را هم مطرح می کند: برخی می گویند در این منطقه هنوز خانه و درمانگاه ساخته نشده، در این شرایط درباره کتابفروشی صحبت می کنید! اما ما دغدغه مان فرهنگ است بنابراین اعتقاد داریم اول باید این مشکلات حل شود، برای همین چنین پویشی را راه اندازی کردیم.
کتابفروشی ام حالا در طرح افتاده است
تقریبا صاحب تمام آن 9 کتابفروشی از پویش اهدای کتاب به پلدختر اطلاع دارند؛ موضوعی که دست کم روزنه امیدی به آینده زندگی آنهاست، اما با وجود این گلایه های زیادی دارند. آنها صبح 12 فروردین غافلگیر شدند، چون هیچ کدام از آنها فکر نمی کردند سیل با این شدت تبدیل به فاجعه شود. یک هفته قبل هم سیل آمده بود، اما شدت آن روز را نداشت و حالا آنها اسمش را گذاشته اند: سونامی . علیرضا حیدرپور که انگار خود را از همه کتابفروش ها داغدارتر می داند، به شهروند می گوید ای کاش به جای کتابفروشی، خانه ام را سیل می برد: کتابفروشی کل سرمایه ام بود. شغل پدرم و آنچه از گذشته با خود داشتم، در این کتابفروشی ام بود. کل خانه زندگی ام شاید 500 میلیون تومان هم نشود، اما کتابفروشی ای با دستگاه های کپی، کتاب ها و ابزارهای دیگر در آن داشتم، بیشتر از یک میلیارد می ارزید. کتابفروشی من قدیمی بود، 45 سال قبل پدرم آن را اداره می کرد و بعد به من رسید. از هر کس می پرسیدید، کتابفروشی حیدرپور را به شما نشان می داد، اما حالا چیزی از آن نمانده است. جز همه اینها دفترچه های حساب وکتابم هم از بین رفت و دیگر نمی دانم از چه کسانی طلب دارم. بدهکارها می آیند، اما من نمی دانم حساب آنها چقدر است.
یک هفته قبل هم سیل آمده بود، اما ظاهرا آن قدر شدید نبود که هشداری جدی برای اهالی باشد. آنها وقتی شدت آب را دیدند، مجبور به فرار شدند و بعد از بالای تپه های نیمه شرقی شهر به تماشا نشستند و غصه خوردند. کتابفروشی حیدرپور حالا در حریم رودخانه افتاده است و حتی برای ساخت آن هم مجوز ندارد: 27 سال قبل مغازه ام در خیابان امام یعنی بهترین نقطه پلدختر بود، اما شهردار وقت برای تعریض خیابان از ما خواست مغازه را تخلیه کنیم و به جای آن در بلوار ساحلی مجوز ساخت تجاری با 32 متر بنا را داد، اما حالا دولت دستور داده است در اطراف رودخانه دیواره سازی های بزرگ تری انجام شود تا آب بیشتری از آن عبور دهند. طبق این دستور زمین مغاز من در طرح می افتد و هیچ مجوزی برای ساخت آن ندارم. تا به حالا مسئولان زیادی از وزیر مسکن تا معاونان او آمدند و قول همکاری دادند، اما هیچ نتیجه ای نداشته است. از همه وعده ها فقط 40 میلیون تومان وام، دست ما را گرفت؛ 40 میلیون کجا و یک میلیارد کجا؟
فکر نمی کردیم کتاب ها را آب ببرد
ماجرا برای امیر پورنصیر هم تقریبا همین طور رقم خورد. او یکی دیگر از کتابفروش هاست که البته فقط سرمایه کارش را از دست داده است: شاید حدود 60 تا 70 میلیون تومان خسارت به من وارد شد. برای نصیرپور البته آن روز اصلا توصیف کردنی نیست: 15 سال زحمت کشیدم و با هزار بدبختی سرمایه جور کردم، اما از دست رفت. آن روزهای اول مثل کسی بودم که عزیزش را از دست داده و داغدار شده است: حتی وقتی بالای تپه ها بودیم، فکر نمی کردیم همه اجناس را آب با خود ببرد، اما زمانی که برگشتیم، دیدیم اجناس مان رفته است. برخی نه تنها مغازه هایشان تخریب شد که حتی زمین مغازه هایشان هم حدود 6 متر گودافتاد. او قبل از عید نوروز 90 میلیون تومان هم برای تجهیز کتابفروشی وام گرفته بود و جز خسارت ها حالا باید پاسخگوی مدیران بانک مهر اقتصاد باشد که هرازچندگاهی برای پرداخت قسط وام ها تماس می گیرند: قسط عقب افتاده است و می خواهند پرونده وام را برای پیگیری به وکیل واگذار کنند.
حتی یک برگه هم نماند
روزگار امیر قدم پور، کتابفروش دیگر پلدختر هم تقریبا همین طور است و شاید کمی بدتر: ما هم قسمت غربی یعنی در بلوار ساحلی بودیم و وقتی آب تا سه متر درحال گرفتن دیواره های شهر بود، فرار کردیم، وقتی برگشتیم دیدیم حتی یک مداد و برگه نمانده است. کتابفروشی قدم پور مثل کتابفروشی حیدرپور به طور کامل تخریب شده است و حالا او هم در انتظار کمک های دولتی برای ساخت دوباره کتابفروشی است تا در کنار کتاب های نو پویش اهدای کتاب به پلدختر بتوانند بخشی از مشکلات شان را حل کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
ایسنا/کردستان مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان گفت: نبود زیرساخت های کتابخانه ای یکی از مشکلات اصلی بخش کتاب و کتابخوانی است که در تلاشیم تا این کمبودها جبران شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران خبر آنلاین

محمد عبدالملکی امروز، 4 آذرماه در آیین گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی با اشاره به اینکه دسترسی آسان اقشار مختلف مردم به کتاب و کتابخوانی از سیاست های اصلی نهاد کتابخانه ها است، اظهار کرد: نبود زیرساخت های کتابخانه ای یکی از مشکلات اصلی بخش کتاب و کتابخوانی است که در تلاشیم تا این کمبودها جبران شود.

وی از راه اندازی کتابخانه سیار در استان کردستان خبر داد و افزود: اقدامات اولیه برای راه اندازی این کتابخانه انجام شده و از طرف شورا و شهرداری سنندج نیز یک دستگاه اتوبوس به این امر اختصاص داده شد و با راه اندازی این کتابخانه روستاهای اطراف سنندج می توانند از نعمت کتابخانه بهره مند شوند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان بیان کرد: همت جمعی مردم و مسئولان لازمه نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که در صورت فراهم شدن این مهم، بی شک اتفاقات بسیار مهمی در سایرحوزه ها روی خواهد داد.

وی با تأکید بر اینکه فرهنگ کتاب و کتابخوانی به یک گفتمان و هنجار عمومی تبدیل شود، اعلام کرد: اگر انرژی، سرمایه و هزینه مادی و معنوی به سمت توسعه کتابخانه ها و فرهنگ کتاب و کتابخوانی نرود بی شک این سرمایه ها در آینده خرج توسعه بازداشتگاه، کمپ های ترک اعتیاد و بسیاری آسیب های دیگر می شود.

عبدالملکی افزود: گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی واکسیناسیون فرهنگی یک جامعه است و در دراز مدت از بسیاری آسیب های اجتماعی پیشگیری خواهد کرد.

وی تأکید کرد: مسئولان دستگاه های مختلف به ویژه نهادهای فرهنگی و خیرین زمینه گسترش هرچه بیشتر فرهنگ کتابخوانی و توسعه زیرساخت های کتابخانه ای را در استان فراهم کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان در ادامه به عملکرد کتابخانه های عمومی استان اشاره کرد و افزود: در طول یکسال گذشته 985 برنامه مبتنی بر کتاب از جمله نقد و بررسی کتاب، رونمایی از کتاب و برگزاری جلسات مشاوره جمع خوانی در استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه در این مدت در حوزه کاربران ثبت نامی با 15درصد و در حوزه تمدیدی با 97 درصد رشد روبرو شده ایم، اعلام کرد: در حوزه امانت کتاب30 درصد و تعداد کل نسخ و منابع نیز رشد پنج درصدی داشته ایم.

عبدالملکی یادآور شد: سال گذشته تعداد اعضای فعال کتابخانه های استان 44هزار و63 نفر بود که امروز این آمار از مرز 50 هزار عضو گذشته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
آئین بزرگداشت هفته کتاب در حالی در سنندج برگزار شد که مسئولان متولی به جای حل مشکلات این حوزه، همچنان قصه تکراری کمبود فضا در کتابخانه های کردستان را مطرح کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : رویداد ایران

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، آئین جشن کتاب و بیست و هفتمین دوره هفته کتاب استان ظهر امروز در حالی در سالن آمفی تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این شهر برگزار شد، که باز هم متولیان این حوزه قصه تکراری کمبود فضا در کتابخانه های استان را مطرح کرده اما سؤال اینجاست چه زمانی این معضل برای همیشه در کردستان برطرف می شود؟؛ از مسئولان انتظار می رود به جای طرح مشکلات، به دنبال حل مشکل و نسخه ای شفابخش بپیچند.

رشد 15 درصدی ثبت نام در کتابخانه های کردستان

محمد عبدالملکی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان در این مراسم با بیان اینکه اقدامات خوبی برای گسترش فرهنگ کتابخوانی انجام شده است، اظهار داشت: دسترسی آسان مردم به کتاب یکی از اهداف پیش رو بوده اما کمبود زیرساخت از مهم ترین مشکلات حوزه کتابخانه هاست.

وی افزود: سیستماتیک کردن، تصویب نام گذاری یکی از بوستان های سنندج با نام کتاب، نصب المان کتاب و مشارکت در برنامه های فرهنگی کتابخانه ها توسط اعضای شورا از جمله اقدامات مناسب سال گذشته است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان تصریح کرد: نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی امری مهم و عمومی بوده اما نیازمند همت جمعی است چراکه با تحقق آن اتفاقات خوبی در حوزه کتاب می افتد.

وی ایجاد کتابخانه در مناطق محروم را بسیار مهم دانست و گفت: افراد و همه مسئولان در صورت کمبود فضا و نبود کتابخانه در مناطق محروم ما را در جریان بگذارند.

عبدالملکی در خصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: اگر انرژی و سرمایه خود را به سمت گسترس کتاب ارتقاء ندهیم متأسفانه در آینده باید این هزینه، صرف گسترش زندان ها و کمپ های ترک اعتیاد شود.

وی اظهار کرد: توسعه کتابخانه ها واکسیناسیون فرهنگی یک جامعه بوده چراکه از مشکلات اجتماعی پیشگیری می کند، بنابراین توجه ویژه به گسترش کتابخانه و دسترسی آسان به کتاب باید مدنظر قرار گیرد.

وی با پیشنهاد اینکه در جلسات شورای اداری هر ارگانی چند دقیقه را به بحث و بررسی حوزه کتاب اختصاص دهد، یادآور شد: در یک سال اخیر 985 برنامه مبتنی بر کتاب در استان کردستان برگزار شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان کتابداران را سنگرباران جبهه کتابخوانی دانست و عنوان کرد: در حال حاضر 80 باب کتابخانه در سطح استان قرار دارد.

عبدالمکی با اعلام اینکه در حال حاضر اعضای فعال کتاب خوان استان از مرز 50 هزار نفر گذشته است، افزود: امسال ثبت نام در کتابخانه ها 15 درصد، کاربران تمدیدی 97 درصد، کتاب های امانت داده شده 30 درصد و تعداد منابع موجود در کتابخانه های کردستان 5 درصد رشد داشته است.

کمبود کتابخانه در کردستان/هزینه 5 میلیارد تومانی برای تجهیز مدارس حاشیه سنندج

فرانک قدسی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه تنها راه مقابله با جهل، فقر و محرومیت دانایی بوده و ابراز دانایی نیز کتاب است، اظهار داشت: خانواده، رسانه ها و مردم هر کدام مسئولیت هایی در قبال مطالعه و گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه داشته و باید به آن عمل شود.

وی گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را بر در گرو تأمین زیرساخت و فرهنگ سازی دانست و گفت: به دلیل وجود مشکلات و کمبود اماکن، گسترش زیرساخت کتابخانه در اولویت بعدی قرار داشته چراکه کردستان نسبت به برخی از استان های کشور با کمبود تعداد کتابخانه ها و نیروی انسانی مواجه است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی مطالعه در جامعه تصریح کرد: آموزش های غیررسمی در خانواده، جامعه و مدارس به همراه تعاملات اجتماعی در گسترش فرهنگ مطالعه موثر است.

به گفته وی، متأسفانه در بین خانواده ها در بخش آموزش کودکان و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه با مشکل مواجه هستیم به طوری که کودکان را از مطالعه زده کرده و آنها را کتاب ستیز کردیم.

قدسی با بیان اینکه بیشترین تمرکز خانواده ها روی کتاب درسی است، افزود: طبق مطالعات مشخص شده والدین در طول روز 15 دقیقه با فرزند خود ارتباط داشته و این گفت وگو صرفاً مبتنی امر و نهی و افعال بخوان، بخور و برو است و والدین و رسانه کمتر به فرهنگ سازی کتاب خوانی و نهادینه کردن این فرهنگ مهم توجه می کنند.

وی تربیت کودک از کودکی را همانند نقش ماندگار بر سنگ دانست و گفت: نهادینه کردن به معنی درونی کردن فعالیت های اجتماعی در کارکرد عالی ذهن است، بنابراین باید از همان کودکی فرزاندان با مطالعه آشنا شوند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان اظهار کرد: همیشه کمبود امکانات و زیرساخت را را بهانه نکنیم و از حداقل امکانات بهترین بهره را ببریم چراکه استان فرهنگی کردستان نخبه پرور بوده و فرزندان آن قطعاً موفق شده و کودکان این دیار باید آینده کشور را بسازند.

وی خطاب به کتابدارها گفت: کتابدارها راه هایی را انتخاب کنند تا کتابخانه ها پاتوق مناسبی برای کودکان باشد؛ صرفاً نباید به دنبال تجهیز، ساخت و کتابخانه بود بلکه با مهارت کتابدارها و معلمان می توان پاتوق مناسبی ایجاد کرد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان خاطرنشان کرد: 15 منطقه حاشیه نشین زیر پوشش دفاتر تسهیل گری قرار داشته و این دفاتر ظرفیت های بسیار خوبی برای گسترش فرهنگ مطالعه در کردستان هستند.

قدسی یادآور شد: سال گذشته 5 میلیارد تومان تجهیزات کتابخانه ای برای 118 مدرسه حاشیه سنندج خریداری شد و امیدواریم امسال نیز شاهد چنین اقداماتی باشیم.

کتابداران و کتابخوانان برتر کردستان تجلیل شدند

اسعد اردلان؛ نویسنده، پژوهشگر تاریخ، استاد دانشگاه و حقوقدان کردستانی نیز در این مراسم توجه به کتابخوانی را امری بسیار مهم دانست و اظهار داشت: ترس از کتاب خواندن یکی از مشکلاتی ست که از ابتدا در سیستم مدرسه حاکم بوده است.

وی افزود: مطالعه بیش از حد کودک مشکل است اما باید از همان کودکی وی با مطالعه آشنا شده و در کنار بازی های کودکانه ساعاتی را نیز به مطالعه اختصاص دهد.

نویسنده و پژوهشگر کردستانی آموزش و یادگیری را یکی از انتظارات از مطالعه دانست و تصریح کرد: یادگیری و دانایی از طریق کتاب و روزنامه محقق شده و حق قانونی هر فردی است.

وی انگیزه و تحریک به مطالعه مجدد را از دیگر انتظارات نسبت به کتاب دانست و گفت: هر فرد ممکن است در تخصص خود مسخ شود اما با مطالعه بین رشته ای می توان از آن جلوگیری کرد.

اردلان مطالعه بین رشته ای را بسیار مهم دانست و ادامه داد: کتاب باید ما را به تجزیه و تحلیل، خردورزی و اندیشه ورزی سوق دهد و این امر با مطالعه بین رشته ای محقق می شود.

وی افزایش قدرت درک تحولات اجتماعی را از دیگر ویژگی های کتاب خواند و تصریح کرد: با ریشه یابی و برخوردی چند وجهی می توان مشکلات را حل کرده و از برخورد تک بینی جلوگیری کرد.

نویسنده و پژوهشگر کردستانی خاطرنشان کرد: تولید دانش و کمک به توسعه علمی جامعه از دیگر انتظارات ما نسبت به کتاب است، به طوری که خروجی مطالعه باید برای خواننده و جامعه مفید باشد.

به گزارش تسنیم؛ در پایان این مراسم در دو بخش از دستگاه ها و نهادهای فعال و کتابداران و کتابخوانان برتر استان کردستان تجلیل شد.

انتهای پیام/485/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ساری-ایرنا- در حالی که سه روز از پایان چهاردهمین نمایشگاه کتاب مازندران به عنوان یک رویدادمهم فرهنگی استان می گذرد،تغییر مکان نمایشگاه، این رویداد بزرگ فرهنگی را تحت الشعاع قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : جماران

به گزارش خبرنگار ایرنا، طبق گزارش رسمی روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران حدود350 هزار مازنی از چهاردهمین نمایشگاه بزرگ کتاب در سالن سعید وابسته به یکی از واحدهای صنعتی در 20 کیلومتری شمال شهر ساری و در شهرک صنعتی شماره دو ، بازدید کردند و این در حالیست که از نمایشگاه سیزدهم طبق آمار رسمی ارشاد که در حاشیه جاده اصلی ساری- نکاء قرار داشت، حدود 600 هزار نفر بازدید کردند.
اگرچه همزمانی این رویداد بزرگ فرهنگی مازندران با اصلاح قیمت سوخت توانست تا حدودی از تعداد تماشاگران بکاهد، ولی آنچه بیش از آن علاقه مندان کتاب و کتابخوانی را در دسترسی به این رویداد فرهنگی ناکام گذاشت، انتخاب فضای جدید نمایشگاهی و تغییر هر ساله این مکان ها برای این رویداد بزرگ فرهنگی که کمترین فاصله آن برای شهرهای اطراف بیش از 40 کیلومتر می رسید، بود.
در کنار دسترسی دشوار برای علاقه مندان به کتاب در کنار تبلیغات میدانی کمرنگ از سوی برگزار کنندگان باعث شده تا به این استقبال سرد دامن زده شود و در حالی این رویداد خاتمه یافت که نه تنها ناشران و بازدید کنندگان که بخشی از مسوولان شهرستانی نیز به دلیل مکان نامناسب نمایشگاه نسبت به برپایی این رویداد مهم فرهنگی استان مازندران ابراز نارضایتی کردند.
اگرچه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به آنچه ضعف زیرساختی فضاهای زیرساختی نمایشگاههای قبلی کتاب از جمله پارکینگ، سرمایش ، گرمایش و سایر امکانات دیگر و الزام آور بودن برپایی بزرگترین رویداد فرهنگی استانی در مرکز استان ، سالن سعید شهرک صنعتی شهر ساری در 20 کیلومتر ی شمال شهر ساری را به عنوان فضای چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان انتخاب کرد، ولی به نظر می رسد که به منظور دسترسی آسان علاقه مندان به این رویداد بزرگ می توانست مکان های دیگر شهر ساری چون بوستان ملل و ولایت و حتی مصلی این شهر نیز به عنوان یکی از فضاهای نمایشگاهی با دسترسی آسان می توانست از سوی برگزار کنندگان مورد توجه قرار گیرد.
سهل انگاری در تبلیغات میدانی
کم تعداد بودن نصب بیلبورد های تبلیغاتی در سطح مراکز شهرستان های استان مازندران که ناشی از غفلت مدیران فرهنگ و ارشاد در هفته ای که به دستور شورایعالی امنیت ملی شبکه مجازی از دسترس خارج بود، باعث شده تا بسیاری از علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی در این شهرستان ها به عنوان غرب و شرق استان از چنین رویداد بزرگی بی اطلاع باشند و یا زمانی متوجه شدند که دیگر امکان حضور برای آنها در این رویداد فراهم نبود و پیش بینی می شود کاهش حدود 50 درصدی بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب در سال جاری بیشتر مربوط به شهرستان های استان بود.
جاماندن مصلی مرکز استان از فهرست فضای نمایشگاهی
مصلی نماز جمعه در سال های اخیر یکی از فضاهای ثابت برای برپایی نمایشگاههای کتاب در اکثر مرکز استان ها به خصوص پایتخت است و از حدود یک دهه ای که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در این مکان برگزار می شود تا حد زیادی مشکلات قبلی ناشی از دسترسی و نبود زیرساخت مناسب برای تماشاگران نیز رفع شد و مردم اقصی نقاط ایران به راحتی به این رویداد مهم بین المللی دسترسی دارند و هر ساله نیز رکود دار پربازدیدترین رویداد فرهنگی بین المللی را با خود یدک می کشد.
این در حالیست که این فضا در استان مازندران صرفنظر از وجود دو فضای دیگر شامل بوستان ملل و ولایت تا حد زیادی به دلیل نامعلومی مورد غفلت قرار گرفته و متولیان امر می توانستند این رویداد فرهنگی را به گونه ای برگزار کنند که در ابتدای هفته راه اندازی و اواخر هفته نیز خاتمه یابد تا بهانه نبود فضا برای برپایی نماز جمعه مرکز استان نیز پیش نیاید. کما اینکه نمایشگاه چهاردهم نیز یکشنبه 26 آبان شروع و جمعه اول آذرماه خاتمه یافت و می توانست این زمان برای مصلی به روز شنبه موکول و عصر پنجشنبه نیز خاتمه یابد و فضای مصلی پس از این زمان نیز در اختیار ستاد نمازجمعه برای برپایی اقامه نماز جمعه اول آذرماه قرار می گرفت و در این صورت شاید بهترین مکان برای فضای نمایشگاهی این محل بود که برای تمام مردم استان از غرب و شرق دارای دسترسی آسانی بود.
یک منبع مطلع در ستاد نماز جمعه ساری به خبرنگار ایرنا گفته بود که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هیچ مشورتی در زمینه برپایی نمایشگاه کتاب در مصلی نداشته و بعید است به دلیل سابقه برپایی نمایشگاه کتاب و قرآن در مصلی های کشور ستاد استان با برپایی این رویداد فرهنگی در مصلی شهر ساری مخالفت می کرد.
وی فضای مصلی شهر ساری را حدود سه هزار متر مربع اعلام کرده که دو برابر فضای نمایشگاهی است که در سال های اخیر نمایشگاه کتاب استان در آن برگزار شده است.
تایید مکان نامناسب نمایشگاه چهاردهم از سوی وزارت ارشاد
مدیرامور نمایشگاههای کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اگرچه فضای نمایشگاه چهاردهم کتاب مازندران را در سال جاری نسبت به فضاهای گذشته از لحاظ زیرساختی ( سرمایشی و گرمایشی) مناسب توصیف کرد، ولی مکان نمایشگاه را به دلیل دوری از شهر و در حاشیه بودن نامناسب دانست و گفت : ما پس از بازدید از نمایشگاه اگرچه فضای نمایشگاهی را به دلیل داشتن زیرساخت های مناسب نسبت به دو فضای قبلی که هرساله یکی از آنها شانس برگزاری نمایشگاه را داشت، مناسب دانستیم، ولی مکان آن را از لحاظ دسترسی نسبت به فضای قبلی مورد تایید قرار ندادیم.
رجبعلی سالاریان در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : مسوولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با این بهانه که نمایشگاه سال جاری را با مطبوعات برگزار می کنند و از لحاظ تبلیغاتی می تواند این مشکلات را حل کند به نوعی ما را توجیه کردند که با این مکان موافقت کنیم، ولی حداقل در روزهای اول این اتفاق رخ نداد و تا حد زیادی ناشران نیز از عدم استقبال مردم ناراضی بودند.
وی اضافه کرد : به هر حال اگر قرار باشد که فضای فعلی به عنوان مکان دایمی نمایشگاه کتاب از سوی استان انتخاب شود، باید اطلاع رسانی درستی در سطح شهر صورت گیرد تا مردم مکان جدید را بشناسند، ضمن این که باید با هماهنگی شهرداری ها امکانات حمل و نقلی برای جابجایی مردم نیز پیش بینی شود.
سالاریان خاطرنشان کرد : در شهر تهران تمام فعالیت های نمایشگاهی برای حضور گسترده مردم با همکاری شهرداری انجام می شود و باید نمایشگاه کتاب مازندران نیز برای کاهش ضعف ها به خصوص دسترسی به نمایشگاه با سازمان اتوبوسرانی همکاری کند.
رضایت مسوولان ارشاد از مکان نمایشگاه کتاب چهاردهم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران می گوید : مکان نمایشگاهی که برای چهاردهمین دوره نمایشگاه کتاب و مطبوعات استان در جاده فرح آباد در نظر گرفته شد، نسبت به دو فضای قبلی که سنوات گذشته شانس برپایی این رویداد مهم را داشتند از لحاظ زیرساختی و دسترسی بهتر بود.
عباس زارع در گفت و گو با خبرنگارایرنا گفت : مکان سال جاری از لحاظ زیرساختی شامل سرمایشی و گرمایشی و حتی فضای نمایشگاهی از دو فضای دیگر مناسب تر و استاندارد تر بود و ضمن این که حدود 4 هزار ظرفیت پارکینگ خودرویی داشت که دو نمایشگاه قبلی حتی یک سوم آن را نداشتند و بازدیدکنندگان مجبور بودند تا خودروهای خود را در حاشیه جاده اصلی رها کنند تا بتوانند به نمایشگاه برسند.
وی اضافه کرد : علاوه بر آن فضای نمایشگاه سال جاری از لحاظ حجمی نیز به گونه ای بود که ظرفیت بیش از 290 غرفه را داشته و علاوه بر آن قدرت مانور بیشتری در اختیار ما قرار داده تا بتوانیم سالن های اختصاصی را برای بازدیدکنندگان در نظر بگیریم به گونه ای که هر بازدیدکننده ای بسته به علاقه خودش بتواند کتاب تخصصی خود را پیدا کند.
وی اظهارداشت : به عنوان نمونه در سال جاری سالن مربوط به کودکان، دانش آموزان و دانشجویان مجزا پیش بینی شد که هر یک از این گروه ها به راحتی می توانستند کتاب مورد نظرشان را در سالن اختصاصی بازدید کنند و در صورت نیاز نیز خرید داشته باشند و این شرایط در سایر فضاهای نمایشگاهی وجود نداشت.
وجود 15 دانشگاه و دانشکده علت اصلی انتخاب مکان جدید نمایشگاه
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران استقرار حدود 15 دانشگاه و دانشکده دولتی و غیر دولتی در جاده فرح آباد محل نمایشگاه چهاردهم کتاب را از دیگر دلایل اداره کل تحت مدیریتش برای انتخاب این مکان دانست و گفت : بررسی آماری ما نشان می دهد که آمار بازدید دانشجویان و دانش آموزان در نمایشگاه کتاب سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر بود .
زارع خاطرنشان کرد : علاوه بر آن دسترسی این گروه ها به نمایشگاه نسبت به سنوات گذشته راحت تر بوده و با کمترین فاصله زمانی و بعد مسافتی توانستند به نمایشگاه برسند و امکانات حمل و نقلی نیز در این دانشگاهها برای بازدید دانشجویان از نمایشگاه کتاب فراهم شده بود.
بازدید 350 هزار نفر از نمایشگاه چهاردهم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت : در سال جاری حدود 350 هزار نفر از نمایشگاه کتاب استان بازدید کردند و با توجه به شرایط حاکم به خصوص پس از اصلاح قیمت سوخت به نظر می رسد از آمار قابل قبولی برخوردار بود و چنانچه مسایل حاشیه ای پس از اصلاح قیمت سوخت نبود، احتمال افزایش بازدیدکنندگان نسبت به سال قبل نیز وجود داشت.
زارع خاطرنشان کرد : در حوزه تبلیغاتی نیز در سطح شهر ساری از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری چندین بیلبورد در مکان های پرجمعیت نصب شده بود و این کار در شهرستان ها نیز ادامه داشت، ولی تا حدودی به دلیل محدودیت فضای مجازی در روزهای نمایشگاه، ما از تبلیغات این شبکه ها محروم بودیم که شاید در تعداد بازدیدکنندگان تاثیرگذار بود، ولی ما کارهایی که برای تبلیغات لازم بود را انجام دادیم.
وی در مورد عدم برپایی نمایشگاه در مصلی شهر ساری گفت: براساس دستورالعمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاههای بزرگ کتاب استانی باید در مرکز استان برپا شود و با این رویه امکان برپایی این رویداد بزرگ در محل نمایشگاه بین المللی در قائمشهر و یا هر مکان دیگر خارج از شهر ساری وجود نداشت.
زارع افزود: مصلی شهر ساری نیز گنجایش دایر کردن حدود 300 غرفه را نداشته و فضای نمایشگاه کتاب چهاردهم چندین برابر مصلی این شهر ظرفیت داشته و با محدودیت فضایی امکان برپایی این رویداد در این مکان وجود نداشته و ما هم پیگیر نشدیم.
وی خاطرنشان کرد : در هر صورت بنا داریم تا در سال های آینده فضای نمایشگاه چهاردهم کتاب در جاده فرح آباد را به عنوان مکان دایمی این رویداد بزرگ فرهنگی مرکز استان در نظر بگیریم تا دیگر شاهد خانه به دوشی یارمهربان نباشیم و این کارکمک می کند که مردم نیز از این مکان اطلاع داشته باشند و ضمن این که قطعا در سنوات آینده امکانات حمل و نقلی بهتری را در شهر ساری و حتی شهرستان ها برای انتقال علاقه مندان به کتاب به این رویداد فرهنگی با همکاری شهرداری ها فراهم خواهیم کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از همکاری رسانه ها در برپایی این رویداد مهم فرهنگی استان قدردانی کرد و همزمان شدن نمایشگاه کتاب با مطبوعات را باعث شناخته تر شدن رسانه های استانی نزد افکار عمومی دانست.
چهاردهمین نمایشگاه کتاب مازندران همزمان با مطبوعات 26 آبان ماه سال جاری شروع و تا اول آذرماه ادامه داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از زمان انتصاب به این سمت تاکنون بارها نسبت به برگزاری نشست خبری اقدام کرده که یکی از آنها به مناسبت هفته کتاب با موضوع:”نشست خبری و مراسم رونمایی پوستر دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گیلان در هشتم مهر ماه برپا شده است.

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،”فیروز فاصلی”در نشست مذکور نسبت به دعوت تبعیض گونه از اصحاب رسانه مبادرت کرده و بنا به تصاویر منتشر شده در سایت اداره کل تحت مدیریت وی تعدادی از صندلی ها هم خالی بوده است.

این مسئول دولتی باید نقش پدرانه برای اصحاب رسانه استان گیلان داشته باشد،اصحاب رسانه را زیر چتر خویش قرار بدهد،از ظرفیت همه رسانه های دارای مجوز استفاده بکند و جوری رفتار بکند تا اصحاب رسانه از دست دیگری به دوست شکایت بکنند و مشکل گشا باشد،نه این گونه باشد جلسات خبری تبعیض گونه از حیث دعوت برگزار می کند.

“فاضلی”که از چهره های دانشگاهی،فرهنگی و سیاسی در گیلان و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه ایران بوده و مدیر روابط عمومی دستگاه تحت مدیریت وی هم از حامیان انتخاباتی دو آتشه “محمود احمدی نژاد”بوده از ظرفیت تمام رسانه های دارای مجوز استفاده نمی کند وباید پرسید آیا نقش پدرانه دارند؟

اینک سئوال می شود چطور در زمان اعلام تعداد رسانه های دارای مجوز در گیلان احساس افتخار به وجود می آید ولی برای دعوت از رسانه های فعال و به روز جهت حضور در نشست های خبری تبعیض صورت می پذیرد؟آیا این روند تا چه زمانی میخواهد تداوم یابد و نمی خواهد اصلاح بشود؟

با توجه به این که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان از ظرفیت همه رسانه ها جهت حضور در نشست های خبری استفاده نمی کند و متاسفانه با این اوصاف باید گفت در روی همان پاشنه قبل می چرخد،لکن به “فاضلی”توصیه می شود حداقل به ماده 5 قانون مطبوعات که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجری آن است توجه اساسی بکنند.

با توجه به این که وی عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه ایران و از خود را از حامیان دولت تدبیر و امید می داند به بند یازدهم ماده هشتم “ حقوق شهروندی در نظام اداری”مصوب شورای عالی اداری و ابلاغ شده از سوی رئیس جمهوری در امسال،توجه بکنند و به اجرای آن تن بدهند.

در این بند از ماده قانونی تاکید شده است:”در جلسات پرسش و پاسخی که از سوی سخنگوی دستگاه اجرایی یا روابط عمومی دستگاه برگزار می شود، نباید تبعیضی از حیث دعوت، شرکت، طرح پرسش، ارائه پاسخ و سایر موارد، علیه رسانه های منتقد صورت گیرد.

برابر ماده 19 این مصوبه،نقض یا عدم رعایت حقوق و الزامات مندرج در این مصوبه و دستورالعمل های آن؛ در چارچوب ماده (20) آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان، حسب مورد از مصادیق بندهای ماده (8) قانون رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان محسوب می شود و شکایات واصله از مردم یا دستگاه های نظارتی، ضمن بررسی و تطبیق با مقررات توسط واحدهای ذیربط، بر احقاق حقوق آنان از منظر تخلفات مدیران و کارکنان دستگاه های اجرایی، در هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری مربوط مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت.

برابر بند اول ماده 18 این مصوبه؛مسئولیت هیدایت، راهبری، پیگیری و نظارت بر اجرای این مصوبه در سطح ملی به عهده سازمان اداری و استخدامی کشور و در سطح استان به عهده استاندار است.

برابر ماده 576 قانون مجازات اسلامی ؛چنانچه هر یک از صاحب منصبان و مستخدمین و مامورین دولتی و شهرداریها در هر رتبه و مقامی که باشند از مقام خود سوء استفاده نموده و از اجرای اوامر کتبی دولتی یا اجرای قوانین مملکتی و یا اجرای احکام یا اوامر مقامات قضائی یا هر گونه امری که از طرف مقامات قانونی صادر شده باشد جلوگیری نماید به انفصال از خدمات دولتی از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد.

پایان پیام

لینک خبر :‌ کاشف اسرار
کرج - نهمین جشنواره تئاتر استانی کرج امروز، چهارم آذرماه آغاز به کار می کند. جشنواره ای که هنرمندانش آن را در سایه کمبود مشکلات با چنگ و دندان حفظ کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : اقتصاد آینده شهروند البرز تابناک البرز

خبرگزاری مهر - گروه استان ها - الهام یوسفی : چند سالی است جشنواره تئاتر البرز برگزار می شود تا فصل تازه ای برای هنرمندان به اصطلاح کار اولی و آنهایی که خاک صحنه خورده اند، رقم بخورد. امروز چهارم آذرماه نهمین دوره از این جشنواره آغاز به کار می کند. این رویداد هنری هر ساله با اهداف مشخص شده مسیر خود را آغاز و در نهایت اتفاقی که برای گروه ها می افتد کسب جایزه و در بهترین حالت راه یابی دو اثر به جشنواره بزرگ تر و جامع تر تحت عنوان جشنواره بین المللی فجر است.

اما هنرمندان البرزی با مشکلاتی از قبیل شرایط نامناسب و استاندارد نبودن سالن های اجرا مواجه هستند. به واقع باید گفت؛ هنر نمایش در کمبود امکانات غوطه ور است و تنها هنرمندان هستند که دلشان برای خودشان شور می زند زیرا بسیاری بر این باور هستند؛ این عرصه متولی دلسوزی ندارند و همواره مورد بی مهری ها قرار می گیرد.

وضعیت پلاتوها به ویژه در کلان شهر کرج از فضاهای استاندارد خالی است. نبود سیستم تهویه هوا و نبود نور کافی به آنها شکل و شمایلی شبیه به مخروبه داده و در برخی موارد بسیار بدقواره است.

در ادامه باید گفت؛ دُرست است جشنواره به پویایی هنر نمایش کمک می کند اما تنها برپایی آن به معنی روشن نگه داشتن چراغ تئاتر نیست زیرا کاستی ها باعث می شود انرژی هنرمند به جای اعتلای هنر به موضوعات دیگری اختصاص یابد.

اینکه متولیان حتی چشم و گوششان را بر روی مهم ترین رکن اجرای صحنه یعنی مخاطب بسته اند نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که گریبان هنر تئاتر استان البرز را گرفته و تبدیل به دغدغه شده است.

بسیاری از هنردوستان و اهالی هنر استان البرز و کلان شهر کرج امیدوار هستند مخاطب خود را پیدا کرده و متولیان فرهنگ و هنر در این استان که بیخ گوش پایتخت است با درایت دست مهربانی بر صورتک غمگین هنر این شهر بکشند.

در ادامه باید به یکی از حاشیه های که دامن این دوره از جشنواره را گرفت؛ اشاره کنیم، موضوع به حضور گروه های اختصاص دارد که طبق آئین نامه باید یک ماه پیش از بازبینی، اجراهای عمومی می رفتند که البته گویا اجرای عمومی نرفته و در جشنواره حضور دارند. در این خصوص با برخی از هنرمندان استان گفتگو کرده ایم که در ادامه می خوانید.

علی بابایی نویسنده نمایش آواز بهار پذیرفته شده در نهمین دوره جشنواره تئاتر البرز به خبرنگار مهر گفت: طبق آیین نامه ای که برای جشنواره تئاتر استانی تنظیم می شود، از سوی دبیرخانه تخلف صورت گرفته و چند گروه نمایشی حاضر در مسابقه یک ماه قبل از برگزاری، اجراهای عموم نداشتند و دیگر آن که هیچ یک از اعضای انجمن حق حضور در جشنواره را ندارند اما این اتفاق در دوره نهم افتاده است و نشان از رعایت نکردن آیین نامه جشنواره دارد.

وی در خصوص وضعیت نامناسب سالن های تمرین استان، گفت: به هیچ عنوان در پلاتوهای جعفر والی و خسرو حکیم رابط نمی توان تمرین کرد. بازیگر بعد از پنج دقیقه دیالوگ سردرد می گیرد. نیمکت های پلاتو حیاتی مهر پاره شده و شماره گذاری نشده اند.

نویسنده نمایش آواز بهار معتقد است با وجود این قبیل مشکلات اثرش قبل از داوری باخته است و مشکلات زیر ساختی و کمبودها می تواند به آثار راه یافته آسیب برساند.

ندا قربانیان، بازیگر، نویسنده و کارگردان کرجی نیز درباره ادعای تخلف از سوی ستاد برگزاری که برخی از هنرمندان به آن اشاره می کنند به خبرنگار مهر گفت: طبق شیوه نامه مرکز هنرهای نمایش تمام گروه های نمایش ملزم به اجرای عموم تا یک ماه قبل از برگزاری جشنواره هستند، اما در استان البرز تا یک ماه پیش قرار نبود جشنواره برگزار شود. بنابراین ایراد به هیچ گروهی وارد نیست، تقاضا زیاد و مشکلات در سراشیبی هستند که یکی از آنها همین کمبود فضای تمرین و سالن است. این صحبت ها رفتار بچه گانه است و این ادعا می تواند از روی بخل و حسادت باشد.

وی افزود: واضح است افراد کم سابقه نمی توانند در کنار هنرمندان با تجربه قرار بگیرند و تصور می کنند در حق آنها اجحاف می شود. من موافق این هستم که آثار جشنواره با درجه بندی کیفی از هم تفکیک شوند، اما در نهایت مسئولیت ارزیابی آثار بر عهده داوران است.

این بازیگر کرجی در خصوص شرکت ندادن نمایش اسکرین شات در این دوره نیز گفت: از مدت ها قبل نمایش اسکرین شات را برای این جشنواره نوشتم اما به چند دلیل شرکت ندادم. مهمترین اش عکس و العمل همکارانم بود زیرا نهایت حضور در جشنواره اجرای عموم در سالن نمایش معتبر است؛ ما اسکرین شات را در تالار قشقایی روی صحنه برده بودیم و پیش از آن در جشنواره رضوی حضور داشتیم که افتخارات زیادی نصیب گروه مان شد. یکی دیگر از دلایل ام رفتار ناپسند مسئولان کرجی بعد از افتخارات اسکرین شات در جشنواره رضوی است. امسال در نمایش آدمخوار نوشته سینا شفیعی و کارگردانی محمدرضا مرتضوی به عنوان بازیگر حضور دارم. تمرینات این نمایش مربوط به قبل از برگزاری جشنواره می شود بعد از خبر برگزاری جشنواره کارگردان تصمیم گرفت حضور داشته باشد، پس نمی تواستم مخالفت کنم.

اما با سرپرست معاونت هنری سینمایی و سمعی بصری اداره کل ارشاد اسلامی استان البرز نیز در این خصوص گفتگو کردیم، محمود دهقان هراتی گفت: اعتراض و گلایه برخی از هنرمندان تئاتر به نحوه اجرای نهمین جشنواره به گوش ما هم رسیده است.

دهقان هراتی به آئین نامه جشنواره تئاتر اشاره کرد و گفت: طبق آئین نامه گروه های نمایشی پیش از بازبینی ملزم به اجرای عمومی هستند، اما تعدادی از هنرمندان استان به دلیل کافی نبودن فضای تمرین و سالن اجرا از ماه ها قبل در نوبت اجرا ماندند و موفق به اجرای عمومی قبل از بازبینی نشدند.

وی در ادامه مطرح کرد: به واسطه شرایطی که استان داشت برای برگزاری جشنواره دیر اقدام شد، تلاش ما برگزاری این جشنواره در شرایط مساوی بوده است. برخی از هنرمندان به عدم اجرای برخی از گروه ها اعتراض دارند.

سرپرست معاونت هنری سینمایی و سمعی بصری اداره کل ارشاد اسلامی استان البرز اضافه کرد: در پی اعتراض های انجام شده با مرکز هنرهای نمایش گفتگو کردیم شرایط استان به صورت شفاهی اعلام و از سوی مرکز مورد قبول واقع شد.

دهقان هراتی در بخش دیگری به اعتراض برخی به حضور دو تن از اعضای انجمن نمایش استان در جشنواره اشاره کرد و گفت: نهمین جشنواره تئاتر استان البرز را انجمن نمایش برگزار نمی کند و هیچ دخالتی در اجراها ندارد.

وی با تاکید بر اینکه طبق آئین نامه تخلفی صورت نگرفته است، گفت: انتظار می رود با هم افزایی و مشارکت هنرمندان جشنواره خوبی را شاهد باشیم.

گفتنی است؛ نهمین جشنواره تئاتر استان البرز امروز چهارم آذرماه آغاز به کار می کند. در این دوره از جشنواره یازده گروه تئاتر با هم به رقابت می پردازند.

کد خبر 4780440

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مهاباد- ایرنا- پنجمین نمایشگاه بزرگ کتاب مهاباد با تخفیف 50 درصدی در سالن سازمان تبلیغات اسلامی این شهرستان گشایش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : جماران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد روز دوشنبه در حاشیه افتتاح این نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این نمایشگاه بیش از 12 هزار جلد کتاب در قالب 2 هزار عنوان برای علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی به نمایش گذاشته شده است.

سیامند جوانبخت ادامه داد: در این نمایشگاه کتاب هایی با موضوع های مختلف شامل تاریخ و ادبیات ایران، کتاب هایی به زبان محلی، تاریخ بومی، فلسفه، دین، هنر، روانشناسی، کودک و نوجوان، دین و رمان با 50 درصد تخفیف به دوستداران کتاب عرضه شده است.

وی افزود: در این نمایشگاه برای اولین بار کتاب ها و بسته های آموزشی ویژه کودکان با رعایت ترتیب سنی با موضوعات آموزشی، علمی، هنری و ادبی نیز به نمایش گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه تا 15 آذرماه دایر است، افزود: علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی می توانند هر روز صبح از ساعت 9 تا 13 و عصر از ساعت 15 تا 20 به سالن تبلیغات اسلامی مهاباد مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه این شهرستان یکی از شهرهای فرهنگی آذربایجان غربی است که در سال گذشته نیز به عنوان شهر خلاق در امر کتابخوانی انتخاب شد، بیان کرد: در سال گذشته بیش از 30 نمایشگاه هنری با موضوع های نقاشی، طراحی، مجسمه سازی و انواع هنرهای تجسمی از هنرمندان این شهرستان برپا شده است.

هم اکنون هفت کتابخانه فعال در مهاباد با زیربنای یکهزار و 975 مترمربع وجود دارد که از این تعداد سه کتابخانه عمومی و چهار کتابخانه به طور مشارکتی است؛ بیش از 54 هزار جلد کتاب در قالب 59 هزار نسخه در این کتابخانه ها نگهداری می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- در پی ساخت و ساز صورت گرفته توسط اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ورامین در تکیه تاریخی سیدفتح الله، گنبد تاریخی این اثر از دیده ها محو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : جماران پایگاه خبری جامعه همگردی

به گزارش ایرنا، بر پایه اسناد تاریخی، سید فتح الله از عارفان قرن هفتم هجری، مدرس طلاب و روحانیان بوده که همواره محل رجوع مردم آن زمان بوده است.
بنای سید فتح الله را مربوط به دوره ایلخانی می دانند که از گنبدی دو پوش و کتیبه ای نقش برجسته با رنگ اُخرایی که یادگاری از ایلخانان در ورامین به شمار می رود برخوردار است.
در سال های گذشته و در کنار این بقعه و گلزار شهدا، دو شبستان نیز ساخته شده که محل برگزاری بسیاری از مناسبت ها، آیین های مذهبی و ترحیم اموات بوده است؛ شبستان هایی که گذر زمان، از میزان مقاومت آن کاست و ابتدای امسال، اداره اوقاف و امور خیریه ورامین تصمیم گرفت پس از تخریب آن را بازسازی کند.

با تخریب این دو شبستان، گنبد قدیمی بقعه سید فتح الله نمایان شد و این جا بود که میراث فرهنگی برای جلوگیری از آسیب وارد شدن به این بنای تاریخی و ثبت ملی از ادامه کار جلوگیری کرد.
حال پس از ماه ها که بازسازی محوطه این بقعه تعطیل شده بود، عملیات احداث این دو شبستان با صدور مجوز از سوی شهرداری و تأیید نقشه از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران آغاز شد ولی با اجرای عملیات، گنبد قدیمی و زیبای این بقعه از پشت دیواری از بتون مخفی و این امر با اعتراض دوستداران آثار تاریخی مواجه شد.

عملیات احداث شبستان بر اساس نقشه تأئید شده انجام می شود
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ورامین گفت: عملیات احداث شبستان تکیه سیدفتح الله بر اساس نقشه تأیید شده از سوی میراث فرهنگی و پس از اخذ مجوز از سوی شهرداری انجام شده است.
رشید اسدپور افزود: در طرح اولیه اوقاف، ارتفاع سقف 10 متر در نظر گرفته شده بود که اگر این طرح اجرا می شد، گنبد در داخل شبستان حفظ می شد ولی بر اساس نقشه جدید، هم اکنون سقف ایوان مقابل گنبد، به چهارونیم متر کاهش یافته که این امر باعث شده تا این گنبد به خوبی نمایان نباشد.

تشخیص تخلف در ساخت و ساز سیدفتح الله بر عهده کارشناسان میراث فرهنگی استان است
رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورامین نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: میراث فرهنگی ورامین بر اساس وظیفه ذاتی خود در حفاظت از آثار تاریخی، یک بار از اجرای عملیات ساخت وساز تکیه سیدفتح الله جلوگیری کرد تا نقشه این سازه، به تصویب میراث استان تهران رسد.
ژیلا خدادادی افزود: با اصلاحات صورت گرفته در ارتفاع شبستان، نقشه تهیه شده از سوی اوقاف و امور خیریه به تصویب میراث فرهنگی استان تهران رسید و هم اکنون عملیات اجرایی بر اساس این نقشه انجام می شود.

وی با تأیید این که اجرای این عملیات باعث محو شدن سازه گنبد از منظر عمومی شده گفت: تشخیص تخلف در ساخت و ساز این بقعه بر عهده کارشناسان میراث استان تهران است و قطعا اگر ارتفاع بیشتر از میزان تعییه شده در نقشه باشد، با آن برخورد قانونی می شود.
بقعه تاریخی سیدفتح الله ورامین در تاریخ یازدهم شهریور سال 82 به شماره 9893 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
78 اثر تاریخی شهرستان ورامین در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت:دوهزار سند موقوفه استان اصفهان نیازمند 20 میلیارد ریال اعتبار است که این درحالیست که ارزش این اسناد بیش از 10 هزار میلیارد تومان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما اصفهان امروز آنلاین

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،حجت الاسلام بلک مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، شناسایی ظرفیت های موجود در اوقاف و تبیین آن ها را در جامعه از اهداف این نهاد دانست و گفت: هر یک از 45 هزار رقبه ها در بخش های مختلف صنفی، آموزشی، فرهنگی وبهداشتی به مردم خدمات می دهند.

حجت الاسلام بلک افزود: اداره کردن این رقبه ها نیاز به امکانات و نیروی انسانی کافی است، برای سرکشی، رفع دعاوی، مدیریت وحل مشکلات این تعداد رقبه اداره کل اوقاف و امروخیریه هیچ امکاناتی ندارد.

او به سرانجام رساندن دوهزار سند موقوفه این استان را نیازمند 20 میلیارد ریال اعتبار دانست و گفت: این درحالیست که ارزش این اسناد بیش از 10 هزار میلیارد تومان است که مااجازه استفاده از درآمد های اوقاف برای بررسی این اسناد را نداریم و در این زمینه نیامند همکاری دیگر نهاد ها هستیم.

مدیرکل اوقاف وامورخیریه استان اصفهان افزود: در 24 اداره اوقاف و امورخیریه استان اصفهان کمتر از 200 نیرو فعالیت هستند که این تعداد از نظر معیشتی دارای مشکل هستند و رسیدگی به امور این افراد الزامی است.

انتهای پیام/م

مدیریت 45 هزار رقبه در استان اصفهان نیازمند اعتبار

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مشاور پارلمانی وزیر ارشاد گفت: خوب است منطقه آزاد که بودجه 100 برابری بیشتر از اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی ما دارد، بیش از پیش به کمک در عرصه فرهنگی چابهار بیاید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

سعید جابری انصاری در گفت وگو با تسنیم در چابهار اظهار داشت: باید ارج بنهیم افرادی را که با فرهنگ شهادت از این مرز و بوم دفاع کردند و ارزش بداریم هنرمندانی راکه با زنده نگه داشتن فرهنگ مقاومت را نیز زنده نگه می دارند.

وی افزود: باید توجه داشت چابهار نه تنها حوزه تبادل کالا و خدمات است بلکه اینجا حوزه تبادل فرهنگ ها نیز است و شما در اینجا با منطقه آزادی روبرو هستید که بهترین خدمات و امکانات در آن موجود است در حالیکه در قسمتی از شهر چابهار عاری از هرگونه خدمات و امکانات است.

جابری انصاری افزود: خوب است معاون فرهنگی منطقه آزاد که بودجه 100 برابری بیشتر دارد اداره ارشاد ما دارد بیش از پیش به کمک در این عرصه بیایند.

مشاور پارلمانی وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به حضور خود در کارگروه فرهنگ و اجتماعی پدافند غیرعامل چابهار گفت: شاید دیدگاه های ما و افرادی که امروز در کارگروه فرهنگ و اجتماعی پدافند غیرعامل حضور یافته بودند متفاوت باشد اما هدف وحدت ملی است که باید به آن دستیابی پیدا کرد.

جابری انصاری تاکید کرد: دشمن ما 250 میلیون دلار برای آسیب زدن به فرهنگ جمهوری اسلامی اختصاص داده است حدوداً دو برابر بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور است و همین دشمن ما را در چند محور، هدف قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه دشمن هدفش تغییر هویت و ماهیت ملی مردم این مرز و بوم است خاطرنشان کرد: منطقه چابهار محدوده خاصی است و اگر مسئولان دلشان می سوزد باید به هنرمندان متعهد و خوب این منطقه توجه ویژه ای داشته باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم