بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 28 آبان 98

خبرگزاری میزان: مراسم بازگشایی سالن اصلی تئاتر شهر عصر دیروز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرام کرمی مدیرکل هنر های نمایشی، حمید نیلی میدرعامل انجمن نمایش، سعید اسدی مدیر تئاترشهر و تعدادی از هنرمندان و اصحاب رسانه افتتاح شد.

پیش از آغاز مراسم بازگشایی مدعوین به بخش های مختلف سالن اصلی تئاترشهر دعوت شده و از تمامی تغییرات بوجود آمده در مهمترین سالن تئاتر کشور مطلع شدند، در این مراسم علاوه بر مدیران فرهنگی برخی از هنرمندان همچون آرش دادگر، منوچهر شجاع، رضا مهدیزاده و امیرحسین دوانی حضور داشتند.

طراحی، تولید، نصب و راه اندازی سیستم غیب شو، لیفت ارکستر، سیستم پل نوری، چهار مجموعه سیستم پرده جانبی، سیستم پرده جلو و عقب، سیستم لیفت پشت صحنه، تجهیزات برقی پرده اصلی، سیستم سِن گردان، سیستم کنترل مرکزی، تعویض و نوسازی صندلی ها از جمله تغییراتی است که سالن اصلی تئاترشهر با آنها روبرو بوده است.

این مراسم با خوش آمدگویی سعید اسدی رئیس تئاترشهر آغاز شد، وی تکیه بر انرژی و استعداد مهندسان جوان ایرانی یکی از دلایل موفقیت بازسازی سالن اصلی تئاترشهر بر شمرد.

لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنران بعدی این مراسم بود، وی ضمن قرائت پیام تبریک سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 28 میلیارد تومان از ابتدای دولت یازدهم برای بازسازی و نوسازی تئاترشهر هزینه شده است که شامل اصلاحات، زیرسازی، مقاوم سازی و بازسازی این مجموعه می شود.

اسدی طی این مراسم با تاکید بر حفظ محیط نوستالژیک سالن اصلی تئاترشهر دلیل شباهت صندلی های تازه با صندلی های قدیمی را همین حفظ قدمت و نوستالژیک مجموعه خواند.

سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سخنران بعدی مراسم روی سن آمد و گفت: سیل مشتاقان و جمع ارجمند هنرمندان که همواره در سودای اجرایی در تئاترشهر بوده اند در بیشتر اوقات بیش از ظرفیت سازه و ساختار بنا بوده و دغدغه جدی تمامی همکارانِ خدوم و خاص من در جای جای وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، چه در معاونت هنری و چه در معاونت توسعه مدیریت، چه در اداره کل هنر های نمایشی و چه در دفتر طرح های عمرانی همه و همه بر این مستقر است که هم نواقص به درستی شناخته شود.

هم الویت های اجرایی تئاتر و هم مولفه های ایمنی و خدمات، مایه خوشحالی است که این تامل و تدبیر با ظرفیت شرکت های دانش بنیان ایران در هم آمیخت و نتیجه این حُسن انتخاب و حُسن عملکرد، انشاالله مایه مباهات تمام دست اندرکاران بازگشایی سالن اصلی تئاتر شهر و سیستم های جدید به کار گرفته شده در آن، چه در صحنه و چه در جایگاه مخاطبان به باور من تعظیمی است به پایگاه هنرمندان گرامی و مخاطبان شریفی که انگیزه تولید و اشتیاق مسئولان هستند. در تمام این فرآیند دشوار به تاکید مقرر بود تا اصالت بنا حفظ شود و خاطرات نسل هایی که تجربه شیرین تماشا را به ذوق جان داشته اند خدشه ای وارد نگردد.

سورنا ستاری نیز در سخنانی کوتاه درباره پیچیدگی های این پروژه و زحماتی که مهندسان ایرانی برای به ثمررساندن این پروژه کشیده اند، سخن گفت.

محمد دورعلی مدیر پروژه در پایان این مراسم با اشاره به انجام عملیات بازسازی بدون خسارت و آسیب به بنا و یا افراد، از اعتمادی که به گروهی جوان شده تشکر کرد.

لینک خبر :‌ برترین ها
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

وحدت ارضی و ساختار جغرافیایی کشور با زبان و ادبیات فارسی پیوند دارد و نباید از این امر غافل بود. این، نکته ای بنیادین در سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی بود. سید عباس صالحی در این شورا از سویی به جایگاه زبان و ادبیات فارسی در حفظ هویت ما و از سوی دیگر به پیوند آن با بخش شایان توجهی از میراث بشری اشاره کرد و خواستار جدیت در پاسداری از آن شد.
در این نشست که مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته گزارش آن را منتشر کرد، محمد شالویی، دبیر شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی، گفت: این شورا با توجه به اهمیت زبان و ادبیات فارسی تشکیل شده است. نخستین مصوبه درباره زبان فارسی در تاریخ 26 خرداد سال 1361 به تصویب رسید. دومین مصوبه مبنی بر اجتناب جدی فروشگاه ها از اسامی خارجی و بیگانه نیز در جلسه 179 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 4 بهمن 1367 مصوب شد. سومین مصوبه را مجلس شورای اسلامی در تاریخ 14 آذر 1375 به تصویب رساند. چهارمین آن در جلسه هیئت وزیران در سال 1378 بود که آیین نامه اجرایی ممنوعیت استفاده از واژه های خارجی و بیگانه را که مصوبه سال 1375 مجلس بود به مرحله اجرا رساند و هیئت دولت نیز در سال 1394 اصلاحیه ای برای قانون اجرایی آن انجام داد و ابلاغ کرد و از آن زمان شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی شکل گرفت.
شالویی افزود: هم قوانین موجود برای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی و هم تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر اعتلای زبان فارسی اهتمام و توجه به این موضوع را نشان می دهد.
اما صالحی، وزیر ارشاد، نیز در این نشست گفت: بخشی از میراث انسانی از جمله میراث علمی، فلسفی، ادبی و... به این زبان متصل است و بخش شایان توجهی از میراث اسلامی ما نیز پابه پای این زبان در جریان بوده است؛ بنابراین زبان فارسی از منظر میراث بانی فرهنگی، ادبی، علمی، انسانی و اسلامی ایرانی جایگاه ویژه ای دارد.
به گفته او، زبان و ادبیات فارسی در حلقه اتصال با جامعه آشنا با این زبان در خارج از کشور هم نقش بسزایی ایفا می کند و با توجه به جایگاه رفیع و پراهمیت خود، بخش گسترده ای از جغرافیای بشری را در خارج از کشور به خود اختصاص می دهد. رئیس شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: از طرفی دیگر نسل جدید با توجه به تحولات دنیا از میراث فارسی انقطاع یافته است و این واقعیت، برای زبان فارسی مخاطره ای محسوب می شود. نسل امروز کمتر سعدی و حافظ را می شناسد و با پرچم داران هویت ایرانی اسلامی مان در حد یک اسم آشناست. صالحی در عین حال تصریح کرد: فضای مجازی نیز با همه فرصت هایی که دارد مانند هر پدیده فناوری جدید مخاطراتی هم دارد و آشفتگی زبانی از جمله این مخاطرات است و آشفتگی زبانی در مظاهر اجتماعی نیز از دیگر مخاطرات به شمار می آید. او با اشاره به نقش اقوام ایرانی در پاسداشت و اعتلای زبان و ادبیات فارسی گفت: در کنار نقش مثبت و تاریخی اقوام در پاسداشت زبان فارسی، افراط گرایی اقوام هم می تواند برای زبان و ادبیات فارسی مخاطره آمیز باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم جدی گرفتن بیش از پیش زبان و ادبیات فارسی تأکید و اظهار کرد: نظر به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر توجه به اعتلای این زبان، باید جایگاه شایان توجهی در سیاست گذاری های خود برای آن در نظر بگیریم. او با اشاره به قوانین موجود برای پاسداشت و اعتلای زبان و ادبیات فارسی یادآور شد که دستگاه های مرتبط در این زمینه باید وظایف ذاتی خود را دنبال کنند. عضو کابینه تدبیر و امید افزود: در این حوزه باید وضعیت موجود خود را بدانیم و به رفع موانع در این زمینه بپردازیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با راه اندازی دبیرخانه این شورا در حوزه وزارتی با هدف اهتمام در اعتلای زبان فارسی فعالیت خود را دنبال می کند.
او با اشاره به وظایف دبیرخانه شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: این دبیرخانه باید بحث های راهبری در این زمینه را دنبال کند و اقداماتی از جمله برگزاری نشست های تخصصی و انجام گزارش های پژوهشی داشته باشد. توجه به فرهنگ سازی و اقدامات اقناعی از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه این دبیرخانه باشد. جمع آوری گزارش های دستگاه های مختلف در حوزه پاسداشت زبان و ادبیات فارسی و در اختیار اعضای شورا گذاشتن، ارتقای شاخص های کمی و کیفی برنامه های پاسداشت زبان فارسی و... نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
ثبت نام دور جدید سفر به عتبات با ظرفیت 103 کاروان از 9 استان پیش بینی شده که برای هر استان متناسب با مسافت و برنامه های مختلف، هزینه سفر به عتبات متغیر است.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، نام نویسی در کاروان های عتبات که پس از برپایی باشکوه اربعین حسینی متوقف شده بود، از روز گذشته دوباره راه اندازی شد.

با توجه به اینکه فضای مناسبی برای اعزام کاروان ها به وجود آمده است، سازمان حج و زیارت نیز اقدام به نام نویسی از متقاضیان این سفر معنوی و اعزام زائران کرده است. البته در این دوره تنها اعزام کاروان های هوایی صورت می گیرد و هیچ اعزامی به صورت زمینی برنامه ریزی نشده است.

بر همین اساس، از 3 تا 14 آذرماه سال جاری 103 کاروان هوایی از 9 استان کشور به عتبات مشرف می شوند؛ به طوری که از استان های اصفهان 5 کاروان، البرز 4 کاروان، تهران 25 کاروان، خراسان رضوی 50 کاروان، زنجان 1 کاروان، فارس 8 کاروان،قم 6 کاروان، قزوین 2 کاروان و یزد 2 کاروان به این سفر اعزام خواهد شد. همچنین تمام پروازها نیز از سوی شرکت هوایی ماهان صورت می گیرد.

نکته قابل توجه در این دوره از اعزام زائران به عتبات هزینه های پیش بینی شده که متناسب با مسافت و برنامه ها متغیر است. کمترین هزینه سفر به عتبات برای استان یزد با قیمت 3 میلیون و 487 هزار و 900 تومان و بیشترین نیز برای استان خراسان رضوی با قیمت 4 میلیون و 15 هزار و 62 تومان است. همچنین هزینه سفر به عتبات از استان تهران 3 میلیون و 941 هزار و 907 تومان در نظر گرفته شده است.

این امر در حالی است که با توافق صورت گرفته با طرف عراقی در فروردین ماه سال جاری، ویزای عراق برای زائران رایگان شد. بنابراین هزینه ویزا (41 دلار) از زائران اخذ نمی شود، اما تمام زوار حسینی باید قبل از سفر، اقدام به دریافت ویزای رایگان عراق کنند تا بتوانند از کشور خارج شده و وارد عراق شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نماینده مردم هریس در مجلس در تذکری خطاب به سازمان اوقاف گفت:این سازمان چرا بر اساس یک کتاب که مستند نیست املاک و مسکن مردم را تصاحب کرده و امنیت روانی مردم را به خطر انداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : حامیان ولایت

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، بیت الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه 28 آبان) در تذکری شفاهی خطاب به حسن روحانی رئیس جمهور گفت: بانک ها به واحدهای تولیدی وام و تسهیلات نمی دهد و سرمایه گذاران و تولیدکنندگانی که 80 تا 90 درصد کار خود را پیش برده اند فقط با دریافت 10 یا 20 درصد تسهیلات می توانند اقداماتشان را عملیاتی کنند لذا بازرسانی برای کنترل اقدامات بانک ها در نظر بگیرید.

وی در تذکر دیگری خطاب به سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: متأسفانه اوقاف آذربایجان شرقی و شهرستان هریس بر اساس یک کتاب که مستند نیست املاک و مسکن مردم را تصاحب کرده است در حالی که مردم بر اساس یک نامه اوقاف مالکیت سالیان طولانی شان بر منزل شان را در خطر دیده و دیگر امنیت نداشته و نمی توانند خانه های خود را فروخته و یا وامی بگیرند.

نماینده مردم اهر و هریس در مجلس در تذکری خطاب به وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: رتبه بندی معلمان در قانون بودجه سال 98 دیده شده است و اگر این وزارتخانه بنای اجرای این موضوع را داشته و این امر اعتبار دارد از وزارت آموزش و پرورش می خواهم حکم جدیدی را برای معلمان صادر کرده و آنها را امیدوار کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت ضمن قدردانی از مسئولان جمهوری اسلامی ایران در انجام پروازهای حج گفت: مدیران این شرکت هواپیمایی از مدیران دقیقه 90 هستند که می توانند در سخت ترین شرایط کشور را از تنگنا بیرون آورند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : اقتصاد آینده فصل تجارت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام والمسلمین نواب امروز در مراسم آیین تقدیر از دست اندرکاران عملیات حج تمتع سال 98 اظهار داشت: هما در اعزام زوار امسال از نظر قیمت، حمل ونقل هوایی، گرمای هوا و کارشکنی های متعدد میزبان سختی های زیادی بود.

نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت ادامه داد: اما امدادهای غیبی به مدد رسید و این حج را می توان به عنوان حج امدادهای غیبی قلمداد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: بسیاری از کشورها اقتدار خود را مدیون مدیران دقیقه 90 می دانند که می توانند کشور را از تنگنا بیرون بیاورند و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حج 98 از چنین مدیرانی بهره مند بود که ما قدردانی می کنیم.

وی اظهار داشت: در حج امسال بسیاری از پروازها بدون تأخیر و با تعجیل های 60 تا 70دقیقه انجام شد که من این موضوع را از مسئول عملیات حج ایران ایر جویا شدم و ایشان گفت اگر ما بابت پروازها در کشور خود راه می رویم در اینجا (فرودگاه های مکه و مدینه) می دویم.

بنابر این گزارش در این مراسم رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل ایران ایر و جمعی از دست اندرکاران صنعت حمل ونقل هوایی حضور دارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نشست رونمایی از اقلام تبلیغاتی برای کشورهای هدف عصر امروز دوشنبه 27 آبان 1398 در معاونت گردشگری برگزار شد.

به گزارش ایلنا، ولی تیموری، معاون گردشگری کشور در نشست رونمایی از اقلام تبلیغاتی برای کشورهای هدف گفت: تاکنون نشست های متعددی با رسانه ها داشته ایم که در اولین نشست عنوان شد که بزرگ ترین چالش اصلی گردشگری ما در ابعاد بین المللی، ناشناخته ماندن آن است. حالا بعد دیگری تحت عنوان پروژه ایران هراسی هم به آن اضافه شده و دشمنان ما سعی کرده اند که درباره شرایط گردشگری ایران سیاه نمایی کنند. به همین دلیل جلساتی با ارگان های مختلف در این خصوص داشتیم و در این راستا نمی توانستیم از ظرفیت های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خارج از کشور غافل بمانیم.

او با بیان این که شرح وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی 90درصد اشتراک دارد، تصریح کرد: همچنین تصمیم گرفتیم با وزارت امورخارجه بسته دیپلماسی فرهنگی را تهیه کنیم و نهایتاً در بهمن ماه گذشته تفاهم نامه ای را با آن ها در جهت تبلیغات بازاریابی و معرفی ایران اسلامی امضا کردیم. تیموری افزود: موضوعات این تفاهم نامه شامل استفاده از ظرفیت دفاتر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای معرفی گردشگری ایران و استفاده از ظرفیت برگزاری روزهای گردشگری است. همچنین دسترسی به اطلاعات گردشگری که برای فعالیت های بازاریابی به آن احتیاج داریم و بحث تدوین اطلاعات بازاریابی برای تعیین کشورها به عنوان بازار هدف بلندمدت و کوتاه مدت در آن مورد توجه قرارگرفته است.

او با بیان اینکه در حال همکاری با حدود 62 دستگاه و نهاد فرهنگی هستیم و بسته فرهنگی در این خصوص در دست تهیه داریم، ادامه داد: هر رایزن فرهنگی که می خواهد به کشور مقصد برود و مستقر شود، با معاونت گردشگری هم فکری دارد. با هم افزایی این سه دستگاه و نیز با کمک صداوسیما و... می توانیم فضا را به سمتی ببریم که چالش های اصلی در گردشگری کشور را برطرف کنیم.

معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال قبل 52/5درصد افزایش گردشگر ورودی داشتیم، اظهار کرد: این موضوع نشانگر آن است که با این که از نظر بودجه و اختیارات کمبودهایی وجود داشته است، با همکاری هایی که با نهادهای دیگر داشتیم توانسته ایم این ضعف ها را پوشش دهیم و به سمت رونق روزافزون گردشگری در کشور پیش برویم.

او گفت: اکنون بزرگ ترین معضل ما همان اطلاع رسانی صحیح است تا بتوانیم گردشگر هدف خود را پیدا کنیم. رسانه ها در این راه همیشه ما را کمک کرده اند و به عنوان منعکس کننده شرایط گردشگری کشور، همیشه همراه ما بوده اند. گردشگری محور توسعه این کشور است و هرچه دیرتر به اجماع ملی در این خصوص برسیم، به همان میزان دیرتر از مزایای آن برخوردار می شویم. گردشگری می تواند مسائل اجتماعی، اشتغال و مسائل فرهنگی و اقتصادی ما را برطرف کند و درآمد آن به صورت مویرگی در کشور توزیع می شود. بنابراین ما در همین راستا این برنامه را در کشور در قالب برنامه های متمرکز و منسجم در کشور اجرا خواهیم کرد.

برگزاری تورهای فرهنگی یکی از راه های گسترش دیپلماسی فرهنگی

سیدمحمدحسین هاشمی، معاون علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: نمایندگان فرهنگی ما در سراسر دنیا، نمایندگان رسمی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم هستند. در 101 موافقت نامه فرهنگی که داریم، بخش گردشگری کمتر مورد توجه قرار گرفته است، ولی از مدتی پیش تحولات مثبتی بین این دو نهاد انجام شده که مورد استقبال سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی واقع شده است.

او با بیان اینکه معتقدیم یکی از راه های گسترش دیپلماسی فرهنگی، برگزاری تورهای فرهنگی در این خصوص است، ادامه داد: تاکنون بسیاری از کشورهای دیگر آمده و در ایران اقامت داشته اند که بسیار در کشورهای خود تأثیرگذار بوده اند. ما به کار گردشگری ایمان داریم و آن را بزرگ ترین راهبرد در این خصوص می دانیم. با حوزه فضای مجازی و شبکه های اینترنتی که فعال شده بحث گردشگری بسیار مطرح شده و ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات همه مجموعه های خود را موظف کرده ایم که بخش عمده ای از بودجه خود را به گردشگری اختصاص دهند.

او گفت: اکنون مجموعه ارزشمندی تهیه شده که به 30 کشور اولویت دار ارسال می شود که امیدواریم تأثیر بسزایی در این خصوص داشته باشد. ازاین رو بخشی از فعالیت های ما به گردشگری اختصاص می یابد.

گردشگری باید تبدیل به یک منبع اقتصادی برای کشورمان شود

در ادامه این نشست، سیدرضا هاشمی، رئیس اداره دیپلماسی گردشگری و اقتصاد سلامت وزارت امورخارجه نیز در سخنانی گفت: بر اساس سیاست اقتصاد مقاومتی این دستورالعمل به وزارت امورخارجه داده شد که هرچه بیشتر به حوزه گردشگری بپردازیم تا از این طریق بتوانیم درآمد بیشتری را برای کشور داشته باشیم. گردشگری درکل دنیا باید تبدیل به یک منبع اقتصادی برای کشورمان شود. امیدوارم رتبه گردشگری کشور را که اکنون 45 است بتوانیم به رتبه 10 ارتقا دهیم.

او گفت: برنامه راهبردی را با بخش های گردشگری وزارتخانه آماده کرده ایم که در راه عملیاتی شدن است. امیدواریم ایران در دنیا یکی از سرآمدهای این حوزه باشد. ما وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را جدا از وزارت امورخارجه نمی دانیم.

در پایان این مراسم از اقلام تبلیغاتی برای کشورهای هدف با حضور نمایندگانی از وزارت امورخارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رونمایی شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
اکبری گفت: نظام سلطه جهانی پس از فروپاشی شوروی ،فکر نمی کرد تفکر بسیجی مانع رسیدن به اهدافشان شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، اختتامیه اولین دوره انتخاب کتاب مدافعان حرم، عصر امروز در تالار سوره حوزه هنری با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نیکنام حسینی پور دبیر هفته کتاب و مدیر عامل موسسه خانه کتاب، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری و جمعی از نویسندگان برگزار شد.

محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه جایزه، مربوط به شهید همدانی است، گفت: آقای حسام پیشنهاد برگزاری اولین دوره انتخاب کتاب مدافعان حرم را داد. وی و گلعلی بابایی و عزیزان دبگری که در کنار شهید همدانی بودند از اطلاعات سوریه و فتنه آگاه و نگران بودند و می گفتند ممکن است نویسندگانمان از این فتنه بزرگ کم اطلاع داشته باشند.

مومنی شریف بیان کرد:سرعت اتفاقات در کشور ما باعث فراموشی سریع آن شد. برخی اتفاقات تاریخی ما در تاریخ معاصر وجود دارد که چون هنرمندان و نویسندگان به آن نپرداختند از یاد ها رفته و تنها نام آنها باقی مانده است.

شهدای مدافع حرم رستاخیزی بین مردم ایجاد کردند

وی بیان کرد: بی شک تصمیم جمهوری اسلامی ایران در زمینه ورود به فتنه شام، بزرگترین تصمیم کشور در دهه چهل انقلاب اسلامی بود. در زمانی که همه بزرگان گمان می کردند کار سوریه تمام است و سقوط خواهد کرد رهبری فرمودند نباید اجازه بدهید آمریکا به اهدافش در سوریه برسد چه کسی باید حلقه واسطی باشد که این تصمیم بزرگ را بین مردم تبیین کند. شهدای نخست مدافع حرم ما در سکوت تشییع شدند و پس از آن هر شهیدی که آمد رستاخیزی بین مردم ایجاد کرد به طوریکه صف عظیمی برای رفتن به سوریه و عراق ایجاد شد. هنرمندان در این زمینه نقش داشتند و مستند سازها در این باره فیلم هایی ساختند که هنوز به نمایش در نیامده است.

حمید حسام دبیر اولین دوره کتاب مدافعان حرم درباره این جایزه ادبی گفت: چون ما را منتسب به شاگردی حسین همدانی می دانند برگزاری جایزه را به دلیل ارادت ما به این شهید می دانند اما ضرورت، زمان شناسی ما را بیشتر ترغیب کرد تا آستین را بالا بزنیم و از غیرت اربعینی شهید سلیمانی کمک بگیریم. این کار با نگاه به آثاری که از سال 90 از همان ابتدا درباره شهدای مدافع حرم نوشته شد تا سال 97 آغاز شد و7 سال خلق اثر در چهار قلمرو ایران، سوریه، عراق و لبنان بررسی شد.

او افزود:اولین دوره انتخاب کتاب مدافعان حرم در شاخه های پژوهش های تاریخی، مستند نگاری، شعر، ترجمه و خاطره نویسی کار خود را با انتخاب سرداورانی با انگیزه هایی از جنس مدافع حرم شروع کرد.

حسام با بیان اینکه 365 اثر، اقلیم فارسی زبانان را دربرمی گیرد،بیان کرد:کیفیت آثار به ویژه در بخش پژوهش های تاریخی و مستندنگاری قابل اعتناست. تجربه دفاع مقدس نویسی در آثار نویسندگان و شاعران، مورخان و محققان ما به شدت پیداست که این جای بسی خرسندی است.گنج غنی دفاع مقدس ما به کمک شاعران و نویسندگان به وجود آمده و الگو هایی برای نگارش شده است. اگرچه کمیت بخش ترجمه پایین است اما نشان می دهد یک فعالیت در ثبت و ضبط اطلاعات شروع شده است. بعد از سه ماه داوری از 15 نفر در 5 گروه به عنوان برگزیده و تقدیری معرفی خواهیم کرد.

مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری با اشاره به خاطره ای از همسر شهید هاشم دهقانی گفت: ادبیات مدافع حرم اتفاقاتی را که هزاران کیلومتر دورتر رخ داده است و در آن نبودیم، بیان می کند و دست ما را در دست آن حوادث می گذارد.

وی با بیان اینکه صاحب ادبیات جدیدی شده ایم که به ادبیات جنگ ما گره خورده است، همانطور که فرماندهان آن با فرماندهان جنگ ما گره خورده اند، بیان کرد: یک عشق هایی هم مثل عشق نسیم سلطانی است که جای پای همسرش را که شهید مدافع حرم است، می بوسد. چنین عشق هایی هزینه می شود امیدوارم این کار ادامه داشته باشد چرا که استمرار می تواند یکی از راه هایی باشد که ما را به آنچه می خواهیم برساند.

اکبری دبیر مجمع بیداری اسلامی با اشاره به اینکه این سال ها به ویژه در دو سه دهه گذشته اتفاقات بسیار مهمی رخ داد که شاید از نظر کمیت و کیفیت با گذشته قابل مقایسه نباشد اما با ظهور جمهوری اسلامی ایران، شاهد اراده خداوند بودیم، گفت: شعار داعشی ها این بود اگر این بار در شام حاکم شویم تندیس یزید را در شام می زنیم و اجازه نمی دهیم اشتباهاتی که در کربلا رخ داد، تکرار شود.

او افزود: نظام سلطه جهانی پس از فروپاشی شوروی هیچ مانعی دربرابرشان نداشتند و فکر نمی کردند در برابر آن ها تفکر بسیجی بیاید و باعث شود که نتوانند به اهدافشان برسند. در جنگ تحمیلی از روحیه شهادت طلبی استفاده کردند و در لبنان جوانان اندک معتقد به اسلام، اسرائیل را در جنگ سی و سه روزه شکست دادند. خداوند، عربستان را با یمن که کشور کوچکی بود تحقیر کرد و در سوریه که شهید همدانی آنجا مدال شهادت را گرفت حوادث مهمی رخ داد.

اراده خداوند را در سوریه شاهد بودیم

اکبری با یبان اینکه انواع جریان های تکفیری را در سوریه پای کار کشاندند و وقتیکه 85 درصد سوریه سقوط کرده بود هم اراده خداوند را مشاهده کردیم، بیان کرد: ایران از سوریه دفاع کرد؛ دفاع ما از سوریه دفاع از بشریت در برابر آمریکا بود. جمهوری اسلامی با استعانت از وعده های الهی ریسک بزرگی را آغاز کرد و با تفکر بسیجی وارد میدان شد. یک جنگ جهانی در سوریه بود که ایران در آن پیروز شد.

در این مراسم علیرضا مختارپور، دبیر نهاد کتابخانه های عمومی کشور از خرید هزار جلد از کتاب های برگزیده و 700 جلد از کتاب های تقدیری اولین دوره انتخاب کتاب مدافعان حرم خبرداد و از برگزیدگان این جایزه ادبی تقدیر شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
نماینده مردم ملایر گفت: از نظر من احتمال اینکه دیه حادثه دیدگان منا از سوی عربستانی ها پرداخت شود، صفر است؛ چرا که سعودی ها زیر بار پرداخت این پول نمی روند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : مثلث آنلاین نامه نیوز عصر ایران خبرگزاری تابناک ملیت

احد آزادی خواه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، به آخرین اطلاعات و اخبار در رابطه با پرداخت دیه حدثه دیدگان فاجعه منا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر که بحث پیاده روی اربعین هم به خوبی پشت سر گذاشته شده است، در نظر داریم که در آینده ای نزدیک جلسه ای مشترک با مسئولان سازمان حج و زیارت برگزار کنیم که گزارشی از حج امسال اعم از نقاط ضعف و قوت آن را دریافت کنیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مقرر شده است که در این جلسه یکی از موضاعاتی که به آن پرداخته شود، آخرین اقدامات و تصمیات مربوط به پرداخت دیه حادثه دیدگان فاجعه منا است.

نماینده مردم ملایر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه احتمال این وجود دارد که دیه حادثه دیدگان فاجعه منا از سوی عربستانی ها پرداخت شود، تصریح کرد: از نظر من احتمال اینکه دیه حادثه دیدگان از سوی عربستانی ها پرداخت شود، صفر است؛ چرا که سعودی ها زیر بار پرداخت این پول نمی روند.

آزادی خواه در ادامه افزود: عربستانی ها در حادثه سقوط جرثقیل هم که زیر بار رفتند و حاضر به پرداخت دیه به خانواده حادثه دیدگان شدند، اما متاسفانه تاکنون اقدام عملی نکردند و پول را پرداخت نکردند.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: با توجه به اینکه عربستانی ها زیربار پرداخت دیه حادثه دیدگان فاجعه منا نمی روند، به نظر می رسد که وزارت خارجه کشورمان هم برنامه ای برای پیگیری این قضیه ندارد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
تالار اصلی مجموعه تئاترشهر، پس از پایان پروژه طراحی، نصب و راه اندازی تجهیزات ماشینری با حضور هنرمندان تئاتر، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصحاب رسانه بازگشایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بانی فیلم اعتماد آنلاین

به گزارش هنرآنلاین ، مراسم بازگشایی سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر، سعید اسدی مدیر مجموعه تئاتر شهر و جمعی از هنرمندان عصر روز دوشنبه 27 آبان ماه برگزار شد.

لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد در این مراسم، با اعلام پیام تبریک سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موجب بازسازی مجموعه تئاتر شهر به دست پیمانکاران داخلی گفت: از ابتدا دولت یازدهم بیش از 28 میلیارد تومان برای مجموعه تئاتر شهر هزینه شده است.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقات مهم در این طرح استفاده از پیمانکاران ایرانی بود و پیمانکار ایرانی در مقابل خارجی ها بهترین عملکرد را داشته و دوش به دوش آنها حرکت و گاها در بسیاری از موارد پیشی نیز گرفتند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید کرد: جای خوشحالی دارد که با اعتماد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک شرکت دانش بنیان به میدان آمد و توانست به بهترین شکل عمل کند و امیدواریم در آینده نیز با تکیه بر نیروی کار داخلی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز هست بتوانیم اتفاقات بهتر دیگری را رقم بزنیم.

هدف ما بازسازی سالن اصلی تئاتر شهر با حفظ اصالت معماری بنا بود

در ادامه این مراسم سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: حفظ و نگهداری چنین ساختمانی بیش از وظایف سازمانی وظیفه همه مردم است، به همین منظور بهسازی مجموعه تئاتر شهر از ا ولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.

وی ادامه داد: این مجموعه که ا ولویت تئاتری ها در اجرا است به تجهیزات مضاعف و مراقبت بیشتری نیاز داشت. استقبال از تئاترها و هنرمندان در این مجموعه گاها بیش از ظرفیت این مجموعه بوده و همین امر باعث شد که نواقص این مجموعه پس از قدمت زیاد آن شناسایی، برطرف و خدمات رفاهی و امکانات بیشتر در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نکته قابل تمجید این پروژه این است که شرکت های دانش بنیان داخلی در این مجوعه کار کردند و بهترین شکل خدمات را در اختیار علاقمندان تئاتر قرار دادند.

حسینی افزود: جایگاه تئاتر شهر در قالب جدید احترام به مخاطبان است، در تمام فرآیند این ترمیم تمام تلاش براین بود که اصالت بنا حفظ شود تا خاطرات قشرهای مختلف همچنان باقی بماند.

بازسازی تئاترشهر خواست هنرمندان و تعهدات قابل پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

سعید اسدی، مدیر مجموعه تئاتر شهر نیز در این مراسم با بیان اینکه روند نوسازی مجموعه تئاتر شهر ظهور و بروز دانش ایرانی بود، اظهار داشت: آنچه امروز در تئاتر شهر اتفاق افتاده است توان و افتخار متخصصین ایرانی در نو سازی و بهسازی و بازسازی و احیاء است که برای تجهیزاتی که فعال نبودند یا فرسوده شده بودند، استفاده شده است.

مدیر مجموعه تئاتر شهر با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی فرهنگ و هنر کشور است، تصریح کرد: این وزارتخانه علاوه بر تامین امکانات برای هنرمندان به زیر ساخت ها نیز توجه نشان می دهد که بخشی از نگاه این نهاد به توسعه امکانات برای ساخت اماکن جدید است و احیا و بازسازی نیز از خواست های هنرمندان و تعهدات قابل پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گفته وی، در بازسازی مجموعه تئاتر شهر پرده ها و صندلی های فرسوده ای داشتیم که نیاز مخاطبان و هنرمندان را تامین نمی کرد اما در بازسازی با حفظ اصالت سالن ابعاد و امکانات مناسب تری را فراهم کردیم تا هر دو گروه از شرایط مطلوب تری برخوردار شوند.

وی اظهار امیدواری کرد که با اجراهای آینده در صحنه تئاتر شهر افتخاری برای این عرصه داشته باشیم.

استانداردهای جهانی در بازسازی سالن اصلی تئاتر شهر رعایت شده است

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه این مراسم با ابراز خوشحالی از اینکه حوزه شرکت های دانش بنیان به عرصه هنر نیز گسترش یافته است، گفت: امروز سالن های زیادی را در کشور داریم که فاقد استانداردهای لازم است، اینکه برای اولین بار تجهیز سالن نمایش توسط شرکت های داخلی انجام می شود جای خوشحالی دارد و بدانید که استانداردهای موجود در این سالن نیز با نمونه های خارجی مطابقت دارد.

وی ادامه داد: یکی از افتخارات ما در حوزه هنرهای نمایشی برای ارائه یک تئاتر خوب همین سالن نمایشی است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مورد بازسازی دیگر سالن های نمایشی نیز خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه این تکنولوژی توسعه پیدا کرده و افکت های روی صحنه تئاتر بیشتر شده است هیچ مشکلی از نظر فنی در داخل نداریم و تنها موضوع بودجه برای بازسازی مطرح است.

در ادامه مهندس د ورعلی مجری طرح بازسازی مجموعه تئاتر شهر گفت: این مجموعه از خرداد سال 97 واگذار و امروز در (27 آبان ماه 98) به صورت بازسازی شده تحویل مجموعه تئاترشهر شده است، در این طرح تنها موتورهای گیربکسی که اصولا در بازار هم موجود نیست از خارج از کشور تهیه شده است و در تمامی بخش های دیگر از جمله مصنوعات، ماشین ها و تجهیزات پیشرفته و همچنین زنجیرهای خاص صحنه ای با تکیه بر توان داخلی این مجموعه را بازسازی کرده ایم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تعمیرات سالن اصلی تئاتر شهر پس از یک دوره نسبتاً طولانی با همت مهندسان ایرانی به پایان رسید و روز گذشته در مراسمی بازگشایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : شما نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم ، روز گذشته سالن اصلی تئاتر شهر میزبان ترکیبی از مهندسان و هنرمندان ایرانی بود. سالنی که در سال 1351 با طراحی مهندس علی سردار افخمی ساخته شده بود و حوزه فنی و ماشینری آن متعلق به شرکت زیمنس بود، طی تلاش های گروهی از مهندسان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حوزه ماشینری نیز ایرانی شد. ماشینری تئاتر شهر، از جمله سن گردان، پیشانی متحرک و لیفتینگ آن برای سال ها به دلیل عدم رسیدگی و به روزرسانی از کار افتاده بود.

روز گذشته، در مراسمی که هم سورنا ستاری، معاون ریاست جمهوری و هم معاونان هنری و پشتیبانی وزارت ارشاد حضور داشتند، دکتر دورعلی، استاد دانشگاه شریف و مدیریت پروژه بازسازی سالن اصلی تئاتر شهر، دستاوردهای مهندسان ایرانی در مهمترین سالن تئاتری کشور را رونمایی کرد.

طبق گفته دکتر دورعلی اکنون سالن اصلی تئاتر شهر دارای یک سن گردان با امکان سرعت های متغیر است. در این سن گردان یک لیفتینگ با تحمل بار قابل توجهی وجود دارد که پیش از این از کار افتاده بود و بخش مهمی از عملکرد آن به شکل دستی صورت می گرفت. هم اکنون لیفتینگ سالن اصلی تئاتر شهر به کارگردانان این امکان را می دهد تا دکورهای خود را به صورت عمودی روی صحنه تغییر بدهند.

این تنها تغییرات ماشینری سالن اصلی نیست. هم اکنون در میان صحنه سالن اصلی یک غیب کن بازیگر وجود دارد. غیب کن آسانسوری است که می تواند بازیگر را از روی صحنه خارج کند یا او را روی صحنه پرتاب کند. همچنین در اتفاقی جدید، گروه فنی دورعلی اقدام به ایجاد لیفنینگ در قسمت اوانسن سالن اصلی کرده اند که به گروه موسیقی اجازه می دهد، جدا از صحنه اجرایی، در عمقی پایین تر از سطح استیج، استقرار یابند.

سال ها پیش پیشانی تئاتر شهر می شکند و از کار می افتد. این پیشانی به کارگردانان اجازه می داد ابعاد قاب صحنه تئاتر شهر را تغییر دهند. اکنون علاوه بر بازطراحی و تعمیر پیشانی سالن اصلی، دو وینگ استیج نیز با جابه جایی ماشینی این اجازه را به کارگردانان می دهد تا ابعاد طولی صحنه را نیز تغییر دهند. این تغییرات در عرض بین 16 تا 11 متر و در ارتفاع بین هشت تا چهار متر است.

هجده Flybar به سالن اصلی تئاتر شهر با تحمل 200 کیلوگرم بار اضافه شده است که پیش از این به صورت دستی کار می کردند. این Flybarها به کارگردانان اجازه می دهد از دکورهای هوایی بهره ببرند. این تکنولوژی به واسطه عملکرد هوشمندانه خود می توانند دکورها را بر اساس توابع پیچیده متحرک سازند. همچنین دو Flybar نوری با تحمل یک تن بار در این سالن تعبیه شده است.

در تعمیرات اخیر تمام پرده های سالن اصلی تعویض شده است، پرده هایی که نزدیک به 50 سال بر تارک سالن اصلی حضور داشتند و بارها و بارها مورد مرمت قرار گرفته بودند.

اوایل امسال، پس از پایان اجرای نمایش ملاقات بانوی سالخورده پارسا پیروزفر در سالن اصلی تئاترشهر، دفتر طرح های عمرانی وزارت ارشاد از غرق سالن اصلی تئاتر شهر برای تعمیرات اساسی خبر داد. محمدعلی سلیمانی، مدیر پروژه بازسازی تالار اصلی گفته است کل قرارداد ما 6 میلیارد تومان و تقریباً یک سوم پیشنهاد خارجی بود که تجهیزات کمتری را هم شامل می شد چون در برنامه آنها فضای مربوط به ارکستر و پیشانی صحنه وجود نداشت؛ اما فرق آنها با ما این است که اگر کار دست آنها بود، پول نقد (18 میلیارد) می گرفتند، اما ما اوراق بهادار سال 1400 را گرفته ایم که با این وضع تورم تا آن موقع به نصف ارزش الان می رسد.

با اتفاقات اخیر در سالن اصلی تئاتر شهر، اکنون این بنای تاریخی به بنایی کاملاً ایرانی بدل شده است. بنایی که معماری آن برگرفته از طراحی های ایرانی با انگیزه های مدرن سازی بوده، اکنون در حوزه ماشینری نیز ایرانی شده است. گروه دورعلی هر چند پیش از این در پروژه باغ صبا، در حوزه ماشینری سالن های تئاتر فعالیت کرده بودند؛ اما مشکلات عدیده میان شهرداری تهران و پیمانکار پروژه باغ صبا مانع از آن شد تا این گروه دانش بنیان قابلیت های خود را پیش از این اثبات کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
آثار فاخر طنز جای خود را به نمایش هایی با دیالوگ های نامناسب داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : هرمزبان برترین ها سینما پرس اعتماد آنلاین شعار سال

-روزانه تئاترهای مختلف و با موضوعات متفاوتی در تهران اجرا می شوند که هرکدام مخاطبان خود را دارند. زمانی که از فردی عادی برای تماشای تئاتر سوال می شود, اغلب تمایلی به تماشای تئاتر ندارند اما اگر بدانند آن تئاتر تاحدی خنده دار و یا نمایشی طنزآمیز است, شاید برای تماشای آن تمایل نشان دهند.

درست است که گفته می شود مردم نیاز به تماشای نمایش های کمدی و شاد دارند اما این موضوع نباید سبب سخیف شدن تئاتر های کمدی شود. نمایش های کمدی از جمله پرطرفدارترین نمایش ها در حوزه تئاتر هستند و تماشاگران بسیاری را به تئاتر دعوت می کنند اما اگر اجرای اینگونه از نمایش ها بدون رعایت مرزها پیش رود , آسیب جدی به تئاتر اصیل می رساند.

محسن حسینی کارگردان تئاتر و بازیگر درباره تئاترهای کمدی سخیف در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اکثر هنرمندان ما مسابقه ای برای خنداندن مردم ترتیب داده اند . از اول سال دوازده فیلم سینمایی کمدی به نمایش درآمد که از نظر من این فاجعه است , ما این تعداد فیلم کمدی نیاز نداریم و البته اکثر آن ها طنز نیستند بلکه لوده بازی , دیالوگ های ارزان و رفتارهای بدنی زشت و زننده در آن ها دیده می شود که برای خنداندن تماشاگر است.

کارگردان تئاتر بیان کرد:کمدی یک ژانر در تئاتر و سینما است ولی ما آثار فاخر طنز را روی صحنه نمی بینیم, ما هنرمندان مسئول هستیم و باید صحنه را به تماشاگر نشان بدهیم.

حسینی درباره فروش بیشتر آثار کمدی نسبت به دیگر آثار گفت: من نمایش مضحکه جنگ نامه غلامان را روی صحنه داشتم که هفته اول سالن خالی از تماشاگر بود ولی در دو هفته بعدی سالن مملو از تماشاگر شد, من نباید با مسیری که می گویند تئاتر کمدی است,پیش بروم تا به فروش برسد.

وی با بیان اینکه ما نیامدیم تا در تئاتر کاسبی کنیم بلکه ماباید خط فکری و فرهنگی را تعیین کنیم، بیان کرد: تماشاگر تئاتر زمانی که تئاتر می بیند باید به تفکر و اندیشه بپردازد , من این را قبول ندارم که می گویند جامعه را غم گرفته و مردم ما نیاز به خنده دارند زیرا این کار را برنامه های تلویزیونی انجام می دهند ولی تئاتر جایگاه ویژه ای دارد. در برخی فیلم ها و نمایش های کمدی جملات زشت و زننده گفته می شود که نمی توان آن را یک ژانر در سینما و تئاتر دانست.

وی افزود: این کارها برای فروش بیشتر است, شخصی کمدین ها را برای اجرای یک نمایش جمع می کند و حتی آن نمایش را خارج از کشور نیز به اجرا می برد در حالی که تعدادی از کارگردان ها وارد این جریان نمی شوند. همه ما در برابر تاریخ و فرهنگ خود مسئول هستیم . من مضحکه جنگ نامه غلامان را انتخاب و به اجرا بردم که این نمایشنامه طنز خفته و زیبایی دارد در حالی که امروزه نمایشنامه هایی را اجرا می برند و آن را بازخوانی و کار می کنند که مردم فقط بخندند و این بدترین شکل هنری است که ما امروز برای صحنه تئاتر و سینما ارائه می دهیم.

حسینی با اشاره به اینکه برای بیرون رفتن از این مشکل باید تلاش کرد,گفت: باید در مرکز هنرهای نمایشی سیاست گذاری انجام شود, زمان اجرای نمایشی در تئاتر شهر، تبلیغاتی برای آن انجام نمی شود و همه می گویند بهترین تبلیغات در صفحات مجازی است در حالی که تئاتر شهر باید تریبون رسمی برای نمایش هایی که در آن اجرا می شوند , باشد. آثاری که در تئاتر شهر اجرا می روند از دولت کمک هزینه دریافت می کنند پس باید روابط عمومی تئاتر شهر فعالیت خود را بیشتر کند. در حال حاضر ما نیاز به تبلیغات داریم و تبلیغات هم بسیار ضعیف است. چرا باید کارگردانی باشم که اثری روی صحنه آورده ولی تا امروز ریالی به بازیگران خود پرداخت نکرده و تمام هزینه ها به صورت شخصی باشد , به این دلیل که من کاری فاخر و جدی را به اجرا بردم و تماشاگر ندارد و تئاتر شهر و مرکز هنرهای نمایشی اقدامی برای تبلیغات آن نکردند.

وی ادامه داد: مرکز هنرهای نمایشی باید بخشی جذاب و فعال به نام مارکتینگ یا تبلیغات راه انداری کند , مهم تولید کالا نیست بلکه تبلیغات و فروش آن است و باید تبلیغات آن را به دست گرفته و حتی برای تبلیغات از شهرداری بنر بگیرند, نباید تمام تبلیغات در صفحات مجازی باشد. خانه هنرمندان هیچ فعالیتی برای تبلیغ تئاترهای روی صحنه ندارد و این اتفاق در مرکز هنرهای نمایشی و خانه تئاتر نیز رخ نمی دهد. تئاتر خصوصی بحث متفاوتی دارد زیرا تهیه کننده از هزاران راه تبلیغ می کند و تئاترهای خصوصی با چهره های سینمایی نیز به خوبی فروش می روند.

حسینی درباره سلبریتی ها در تئاتر اظهار کرد: حضور افراد چهره در تئاتر بستگی به نمایش دارد و اگر نیاز باشد, بازی می کنند زیرا آن ها هم بازیگر و البته برخی از آن ها بازیگران تئاتری هستند و خوب است که در تئاتر هم بازی کنند تا نمایش به خوبی فروش برود ولی نباید یک شخص را فقط برای خنداندن مردم به صحنه آورد و به هر روشی قصد فروش داشت , البته من مخالف فروش نیستم اما به شرطی که تئاتر درست و با سوژه های مناسب را روی صحنه ببریم زیرا سطح فکری و اندیشه در تئاتر و با رویدادهای اجتماعی چالش برانگیز بالا می رود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تئاترهای روی صحنه و آثاری که قرار است به زودی اجرای خود را آغاز کنند، متاثر از ناآرامی های به وجود آمده در حاشیه اعتراضات مردم به قیمت بنزین، با مشکل فروش بلیت و تبلیغات مواجه شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر ، در روزهای اخیر ناآرامی های شکل گرفته به دنبال برخی اعتراضات مردمی به بالا رفتن قیمت بنزین، در حوزه هنرهای نمایشی نیز تأثیرات منفی قابل توجهی داشته است.

در شرایط عادی فروش بلیت آثار نمایشی از طریق سایت های اینترنتی فروش بلیت، امکانپذیر است و مخاطبان برای تهیه بلیت نمایش های موردنظر خود از طریق این سایت ها اقدام می کنند، اما وضعیت به وجود آمده باعث شده تا فروش بلیت آثار نمایشی با اختلال جدی مواجه شود.

این امر باعث پایین آمدن تعداد مخاطبان آثاری شده که اجرای عمومی خود را از پیش آغاز کرده بودند و حتی نمایش هایی که پیش از این اجراهای شان با استقبال مخاطبان همراه بوده از این معضل در امان نمانده اند.

طی 3 روز گذشته مخاطبان کمتری به سالن های تئاتری مراجعه و به تماشای آثار نمایشی نشسته اند که این امر باعث نگرانی دست اندرکاران و تولیدکنندگان تئاتر شده که علاوه بر صرف زمان برای تمرین و به صحنه بردن آثار، هزینه های بالایی را نیز در شرایط اقتصادی فعلی، صرف تولید اثر خود کرده اند.

مشکل اساسی تر برای گروه هایی است که قصد دارند طی روزهای آتی اجرای عمومی خود را شروع کنند؛ نمایش هایی که منتظر دریافت مجوز از شورای بازبینی و نظارت بوده اند تا بتوانند سایت فروش بلیت خود را باز کنند اما در شرایط فعلی امکان فروش برای این گروه ها هم میسر نیست و همین امر باعث شده تا آثار نمایشی جدید با وضعیت نامطلوبی مواجه شوند.

این ناآرامی های خیابانی باعث شده حتی تعدادی از مخاطبانی که از پیش بلیت نمایش های مورد نظر خود را خریداری کرده بودند، نیز از تماشای نمایش صرف نظر کرده و در سالن های تئاتری حضور پیدا نکنند.

در شرایط فعلی تبلیغات نمایش های روی صحنه و همچنین نمایش های جدید کاهش پیدا کرده و این امر نیز باعث پایین آمدن میزان مخاطبان آثار نمایشی شده است.

این در حالی است که بسیاری از نمایش های جدید به دلیل برنامه ریزی های سالن های تئاتری امکان به تعویق انداختن زمان آغاز اجرای عمومی خود را ندارند و در صورتی که بخواهند چنین اقدامی را انجام دهند باید جریمه این تأخیر را به سالن های میزبان بپردازند.

در این شرایط مدیریت دولتی تئاتر نیز بیش از پیش در حمایت و فراهم کردن شرایطی که گروه های نمایشی کمتر متضرر شوند، منفعل و بی تأثیر عمل کرده است و وضعیت برای گروه ها به ویژه گروه های جوان بسیار سخت شده است.

باید به این نکته توجه کرد که در سالن های خصوصی، گروه هایی که در حال اجرای آثار خود هستند بابت هر شب اجرا هزینه هایی میلیونی پرداخت می کنند و در وضعیتی که مخاطب بلیت نمایش ها را خریداری و برای تماشای نمایش اقدام نکند، ضرر مالی بالایی به گروه ها وارد می شود.

کد خبر 4775284

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بسیاری از کارشناسان و منتقدان حوزه مد و لباس معتقدند قدرت فضای مجازی در حوزه ذائقه سازی مد و لباس را جدی نگرفته ایم و تبعاتش را در آینده خواهیم دید.

خبرگزاری مهر گروه فرهنگ؛ با توجه به اینکه امروزه مُد علاوه بر ویژگی تمایزبخشی در میان توده مردم نقش یک رسانه را دارد در جهان امروز این پدیده در میان مردم به ابزاری برای انتقال پیام به جامعه تبدیل شده است تا جایی که پی یر گیرو مُد را ابزار ارتباط اجتماعی می داند و معتقد است در جامعه ای فوران محصولات مصرفی این محصولات از کارکرد اولیه شان یعنی محافظت و تغذیه دور شده اند و مُدها نقش بسیار مهمی پیدا می کنند و چیزهایی همانند لباس، اتومبیل و... نشانه هایی برای تشخیص موقعیت اجتماعی افراد قرار می گیرند.

با توجه به گسترش فناوری های ارتباطی، استارت آپ ها، فضای مجازی، اینترنت و... جوانان و نوجوانان در میان نگرش های سنتی و اتفاقات گذشته جامعه، موقعیت خانوادگی و هویت طلبی، زیبایی، تنوع طلبی و پذیرش از جامعه ای مدرن گیر کرده اند و فاصله ای میان این شاخصه ها رخ داده که انتخاب در دنیای پیچیده امروز سخت شده است. بسیاری از جوانان مُد را از طریق فضای مجازی و بلاگرهای شناخته شده دنبال می کنند که بسیاری از کارشناسان و منتقدان مد و لباس این موضوع را آسیب جدی در حوزه مد و لباس می دانند و دلیل آن عدم درک حوزه پوشاک از سوی مسئولان است که به نوعی برخورد سلبی را پیش گرفتند یا برخورد فرهنگی شان سطحی است نه علمی. این امر هم ناشی از آن است که مسئولان و متولیان حوزه پوشاک دانش و مطالعه این حوزه را ندارند. در این گزارش نقطه نظرات کارشناسان حوزه مد و لباس و مخاطبان بلاگرها در فضای مجازی آمده است که در ادامه می آید:

مُدی که همه گیر است

حمیده 26 ساله است و بر اهمیت مُد در زندگی روزمره اش صحه می گذارد و مُد را تنها در استایل و پوشاک نمی داند و در تمام ابعاد زندگی اش از مُد پیروی می کند، به گفته خودش تنها زمانی که خواب است در اینستاگرام و فضای مجازی نیست واگرنه این صفحات دنیایش را گرفته و هر روز و هر ساعت و هر ثانیه در حال چک کردن و رصد کردن مُد روز است، از حمیده می پرسم با توجه به اینکه بلاگرهای زیادی در فضای مجازی فعالیت دارند و در زمینه مد و لباس هم وارد شدند تا چه اندازه بر انتخاب پوشاک موثر هستند و مخاطبان تحت تاثیر آنان قرار می گیرند؟ او جواب می دهد: با توجه به اینکه هر روز به عنوان دنبال کننده صفحات آن ها هستم قطعا تاثیرگذاری دارند و من بارها از صفحاتی که تبلیغ یک نوع پوشاک یا لباسی را کردند خرید داشتم و احساس می کنم که نوعی راهکار برای انتخاب نوع پوشاک هستند.

امروزه فضای مجازی در حوزه مد و لباس ذائقه سازی های زیادی انجام داده است که بسیاری از کارشناسان این حوزه از این امر ناراضی هستند و معتقدند که این ذائقه به ضرر حوزه مد و لباس است زیرا فعالیت برخی بلاگرها یا سلبریتی ها باعث شده مُد غربی جایگزین مُد ایرانی شده است

او ادامه می دهد: البته خیلی ها معتقدند که این بلاگرهای فعال در فضای مجازی صلاحیت برخی از موضوعات تخصصی را ندارند و دانش آن ها نسبت به مسائل فرهنگی پایین است شاید این حرف درست باشد و آن ها تخصص و دانش کافی را نداشته باشند اما بسیار فعال هستند و با رصد آن ها کاملا می توان با مُد روز آشنا شد.

او می گوید: البته این موضوع را نباید نادیده گرفت که بلاگرها متن ها یا اطلاعات که در مورد هر موضوعی در صفحات مجازی شان قرار می دهند تماما از اندیشه ها و افکار آنان نشات نمی گیرد بلکه اگر تبلیغ یک مُد را انجام می دهند توسط کسی که آن محصول به آنان داده شده و براساس اطلاعات تخصصی آنان متن را قرار می دهند یعنی می خواهم به این موضوع اشاره کنم که خیلی هم اطلاعات آن ها عاری از تخصص نیست، نباید به راحتی قضاوت کنیم و آن ها را مورد هجمه و آماج ناسزاها قرار دهیم. بالاخره این موضوع همه گیر شده و اهمیت به مُد میان تمامی افراد جامعه تسری پیدا کرده است.

امروزه فضای مجازی در حوزه مد و لباس ذائقه سازی های زیادی انجام داده است که بسیاری از کارشناسان این حوزه از این امر ناراضی هستند و معتقدند که این ذائقه به ضرر حوزه مد و لباس است زیرا فعالیت برخی بلاگرها یا سلبریتی ها باعث شده مُد غربی جایگزین مُد ایرانی شده است. اما جوانان در سطح جامعه به سمت مُد رایج جهان در حرکت هستند.

بلاگرها ذائقه ساز نیستند

مهتاب از مخاطبان بلاگرهای فضای مجازی درباره تاثیرپذیری اش از بلاگرها، می گوید: خیلی ها بدون هیچ پیش زمینه ای مدعی هستند که جوان ها بدون اطلاعات و تخصص و حتی چشم و گوش بسته از مُد ترویج شده توسط بلاگرها تبعیت می کنند و به اعتقاد من این اظهارنظر درست نیست. من صفحات زیادی در حوزه مد و لباس را پیگیری می کنم و حتی خیلی از این صفحات مجازی زیرنظر کارگروه مد و لباس کشور که گویا ارگانی دولتی است نظارت می شوند، هستند اما چشم و گوش بسته از آن ها تبعیت صرف ندارم بلکه براساس سلیقه و علایق خودم محصولی را انتخاب می کنم. باید جانب انصاف را هم داشته باشیم واقعیتش به نظر من، آن ها در حد معرفی و ارائه محصولات فعالیت دارند و قصد تغییر ذائقه مردم را ندارند زیرا آن ها محصولی را معرفی می کند مخاطب هم براساس سلایقش آن را انتخاب می کند.

فضای مجازی و مخاطبانش را دست کم نگیرید

راحیل 23 ساله است و به گفته خودش از فضای مجازی کم و بیش استفاده می کند. از او درباره تاثیرگذاری بلاگرها و تبلیغاتشان در حوزه مد و لباس می پرسم و اینکه او و دوستانی که با آنان در ارتباط است تا چه اندازه از بلاگرها یا سلبریتی ها تبعیت می کنند، می گوید: تبعیت کردن از بلاگرها را به خوبی متوجه نمی شوم البته اگر مقصود تبعیت تمام و کمال باشد و هر چه که آن ها تبلیغ می کنند، خیر تابع تمام و کمال از بلاگرها نیستم! تازگی ها این بلاگرها همانند فروشنده های مغازه ها شده اند آن ها یک جمله معروف داشتند که می گفتند این محصول را برای خواهر خودمان هم برده ایم و او راضی بوده است، هستند مثلا بلاگرها می گویند ما خودمان چند روز از این محصول استفاده کردیم و نتیجه مثبت را دیده ایم از همین رو این محصول را به شما معرفی می کنیم. به اعتقاد من این موضوع دلیلی برای استفاده آن محصول نیست چه پوشاک باشد چه محصولی دیگر! بالاخره نباید از هوشمندی مخاطبان غافل شد.

اگر حوزه پوشاک ما پیشرفت چشمگیر در زمینه مُد ایرانی نداشته است مقصر مخاطبان نیستند که به سمت مُد غربی می روند

او ادامه می دهد: من احساس می کنم کسانی که مدعی هستند افراد مو به مو از بلاگرها تبعیت دارند و این امر آسیب جدی در برخی حوزه ها به خصوص مد و لباس است، سیاهی لشکر هستند که شاید آسیب هم وارد کنند. نباید به صورت کلی به نام تمامی مخاطبان سریع حکم صادر کنیم که مخاطبان در حوزه مد و لباس انتخاب بلاگرها را قبول دارند، من به عنوان مخاطب همان مُدی را انتخاب می کنم که براساس سلیقه من ارائه شده است اگر حوزه پوشاک ما پیشرفت چشمگیر در زمینه مُد ایرانی نداشته است مقصر مخاطبان نیستند که به سمت مُد غربی می روند.

هیس! حوصله دردسر نداریم

مجید افتخاری عضو هیئت مدیره اتحادیه پوشاک تهران و مدرس دانشگاه درباره تاثیرات فضای مجازی و همچنین سلبریتی ها بر روی مردم می گوید: ببینید! آیا ما اصولی داریم که یک سلبریتی باید چگونه و به شکلی لباس بپوشد؟ زمانی که این نقد را به وزیر ارشاد می گوییم سریعا می گوید: هیس! چرا؟ چون حوصله دردسر ندارد با سلبریتی ها در این زمینه وارد دیالوگ شود. اما آن سلبریتی هرگونه که دوست دارد پوشش خاصی را بر تن می کند و در جشنواره ها و فستیوال های مختلف شرکت می کند، دختر 16 ساله که طرفدار او است می بیند و از نوع پوشش او لذت می برد. در حالیکه همان لباس های سلبریتی ها را اصناف در مغازه هایشان برای فروش بگذارند، قطعا مغازه هایشان پلمب می شود. اما سلبریتی آزاد است که آن لباس را بپوشد و هزاران نفر او را ببیند خب در اینجا پارادوکس وجود دارد وقتی نتوانیم حوزه مد و لباس را سروسامان دهیم قطعا مزون دارها میدان دار خواهند بود و در هیچ جا جوابگو نیستند و هیچ برخوردی هم با این ها نشده است گویی به هیچ حوزه ای هم برنمی گردد، ما به هر کسی یا هر نهادی مراجعه می کنیم، می گویند به ما مرتبط نمی شود! زیرا من این موضوع را پیگیری کردم. متاسفانه در جریان مد کشور هم تاثیرگذاری بالایی دارد. بسیاری از مسئولان این پدیده حوزه پوشاک را درک نمی کنند یا برخورد سلبی دارند یا برخورد فرهنگی شان سطحی است نه برخورد علمی. زیرا دانش و مطالعه این حوزه را ندارند.

آفت فضای مجازی قدرت اش است

مهدی محمودی ، رئیس انجمن موسسات مد و لباس کشور درباره قدرت فضای مجازی و فرصت و آفت های این حوزه بیان می کند: فضای مجازی بسیار تاثیرگذار است، زیرا قدرتی دارد که هیچ چیز ندارد و آفت اش هم همین قدرت اش است که البته این آفت هم تهدید و هم فرصت را در خود گنجانده است یعنی اگر خوب مدیریت شود، تبدیل به فرصت می شود و اگر بد مدیریت شود تبدیل به تهدید می شود باید حوزه پوشاک در فضای مجازی را به خوبی مدیریت کرد که متاسفانه تا امروز شاهد این امر نبودیم.

کد خبر 4774331

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
آیین اختتامیه ی بیست وششمین دوره ی جایزه ی کتاب سال دانشجویی سه شنبه (28 آبان ماه) همزمان با ششمین روز هفته کتاب از ساعت 9 تا 11 در محل دانشگاه تهران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین دوره ی هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، آیین اختتامیه ی بیست وششمین دوره ی جایزه ی کتاب سال دانشجویی توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و با حمایت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مؤسسه خانه کتاب، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و سازمان جهاددانشگاهی تهران برگزار می شود.

در این دوره از جشنواره هفت عنوان کتاب برگزیده و همچنین از 14 عنوان کتاب نیز به عنوان آثار شایسته قدردانی می شود.

بزرگداشت هفته کتاب کشاورزی و منابع طبیعی با تقدیر از کتاب ها، آثار ترویجی، مجلات علمی، کتابداران حوزه ی کشاورزی و منابع طبیعی روز سه شنبه (28 آبان ماه) ساعت 9 تا 11 در محل سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی سالن فجر برگزار خواهد شد.

نشست بحران و برون رفت: چالش های امروز نشر کتاب کودک و نوجوان توسط انجمن ویراستاران و با مشارکت موسسه خانه کتاب روز سه شنبه (28 آبان ماه) از ساعت9 تا 12 همزمان با ششمین روز هفته کتاب در سالن اجتماعات انجمن فرهنگی ناشران کتاب و کودک و نوجوان برگزار می شود.

همچنین نشست تخصصی و رونمایی از کتاب های منتشر شده توسط هموطنان پیرو ادیان توحیدی از دیگر برنامه های ششمین روز هفته کتاب است. این نشست ساعت 9 تا 12 در سرای اهل قلم توسط دفتر مجامع و تشکل ها و فعالیت های فرهنگی برگزار می شود.

در این روز همچنین اختتامیه ی هجدهمین جشنواره ی کتاب و رسانه ساعت 15 تا 17 در محل پژوهشکده ی فرهنگ و هنر توسط موسسه خانه کتاب برگزار شده و از بهترین آثار خبرنگاران حوزه ی کتاب تجلیل به عمل می آید.

بیست و هفتمین دوره هفته ی کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار حال خوش خواندن از تاریخ 23 آبان ماه در سراسر کشور آغاز شده است و تا 30 آبان ماه ادامه دارد. همچنین فایل پوستر و تیزر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بر روی سایت هفته کتاب به نشانی اینترنتی hafteyeketab.ketab.irبارگذاری شده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سعیده موسوی زاده، شاعر شناخته شده کودک و خردسال می گوید هفت سال پیش دو کتاب شعر کودک را برای انتشار به سوره مهر سپرده است، ولی این کتاب ها هنوز منتشر نشده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران

موسوی زاده شاعر کودک ضمن اظهار این مطلب به خبرنگار مهر گفت: دو کتاب ویز ویزوی مربایی و شکم گنده عنوان دو کتابی است که 7 سال پیش تالیف کرده ام و برای انتشار به سوره مهر سپردم، اما هیچ مشخص نیست که این کتاب ها چه زمانی قرار است منتشر شوند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه درباره اینکه کار انتشار این آثار در چه مرحله ای است از ناشر خبر گرفته اید؟ گفت: بله چندین بار خبر گرفته ام، ولی جواب درستی دریافت نکردم و اساسا نمی دانم کار واقعا در چه مراحلی است و چه زمانی قرار است منتشر شود. اما تصویرگری و صفحه آرایی کتاب چندین سال پیش انجام شده بود.

این شاعر کودک و نوجوان با اظهار اینکه در برهه ای به من گفتند ابتدا قرار بوده این کتاب ها با جلد نرم منتشر شود، ولی بعدا به این نتیجه رسیده اند که باید با جلد سخت منتشر شود، توضیح داد: به نظر می رسد این مسائل، در کنار تغییر مدیران باعث تعویق و تعلل در انتشار این کتاب ها شده است.

وی در پایان به مشکلات کاغذ و صنعت نشر در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: این مشکلات هم در این تعویق بی تاثیر نبوده است.

به گفته موسوی زاده کتاب ویز ویزوی مربایی از پنج داستان منظوم تشکیل شده است. عنوان های هر منظومه نُه بندی این کتاب عبارت است از پنجاه و شش تا کلاغ ، کوچه مورچه ها ، مورچه کوهنورد ، ویز ویزوی مربایی و بادبادکی که گم شد . شخصیت اصلی چهار منظومه ابتدایی این کتاب حشرات و پرندگان مورد علاقه گروه سنی خردسالان هستند و آخرین منظومه به داستان بادبادکی می پردازد که نخش پاره می شود و بعد از آواره شدن در شهر، با یک جوجه کلاغ دوست می شود. همچنین شعرهای مجموعه شکم گنده ویژه گروه سنی خردسال است که موضوعاتی چون مشاغل مختلف، دنیای حیوانات و شخصیت بخشی به عروسک ها را در بر می گیرد.

کد خبر 4775690

علیرضا جباری دارستانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
شفیعی با بیان اینکه سرانه پایین مطالعه فقط به دلیل مشکلات اقتصادی نیست، گفت: ساز و کارهایی باید ترتیب داده شود که همه آرزو کنند یا نویسنده ، مترجم و تصویرگر خوب باشند و یا یک کتابخوان حرفه ای.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

خبرگزاری شبستان ، سرویس فرهنگی- مریم داوری : هفته کتاب و کتابخوانی امسال برای بیست و هفتمین سال متوالی در کشورمان برگزار می شود. موسسه خانه کتاب با همکاری بسیاری از نهادها و سازمان ها اقدام به برگزاری برنامه های متنوع همچون جلسات نقد و بررسی کتاب، نمایشگاه های کتاب، رونمایی از کتاب و دیدار با نویسندگان و مترجمان می کند. در حقیقت هفته کتاب و کتابخوانی بهانه ای است برای توجه هر چه بیشتر به حوزه کتاب و رفع مشکلات آن. شعار این هفته همچون سال قبل حال خوش خواندن انتخاب شده است.به بهانه هفته کتاب و کتابخوانی گفتگویی با کمال شفیعی از شاعران کشورمان ترتیب دادیم که بدین شرح است:

نامگذاری هفته ای به نام کتاب و کتابخوانی چقدر در ترویج مطالعه موثر است؟

متاسفانه نامگذاری ها نخ نما و کلیشه ای شده است. وقتی قرار است عنوانی برای موضوعی در کشور به کار ببریم باید بسترها را فراهم کنیم و تمهیدات لازم را تدارک ببینیم. در مورد هفته کتاب هم این امر صدق می کند. وگرنه با نامگذاری صرف کمکی به وضعیت کتاب و کتابخوانی نمی شود و مشکلی در این حوزه حل نخواهد شد.

برای اینکه هفته کتاب و کتابخوانی یک نامگذاری صرف نباشد چه باید کرد؟

باید فکر شود که چطور می توان کتاب را در سبد خانواده قرار داد. چگونه باید دسترسی آسان به کتاب را برای علاقمندان به کتاب و کتابخوانی فراهم کرد. چطور باید زمینه های مطالعه را تسهیل کرد و از چه راه های کتابهای خوب و مفید را معرفی کرد.چقدر باید در رسانه های عمومی برنامه در زمینه کتاب و کتابخوانی تدارک دید .

چه اقداماتی باید در هفته کتاب و کتابخوانی صورت گیرد؟

یکی از اقدامات موثر در راستای هفته کتاب، معرفی نویسندگان، شاعران، تصویرگران و مترجمانی است که کارهای خوب و ارزشمند انجام دادند. نهادهای متولی باید برنامه ریزی کنند که کتاب وارد زندگی مردم شود. باید در هفته کتاب تمام ساز و کارهای لازم در مدارس، جوامع دانشگاهی ، مهد کودکها و در سطح شهر تعریف شود. نمایشگاه های کتاب با تخفیف ویژه در این هفته به رونق کتابخوانی کمک می کند و همچنین باید از فعالان فرهنگی و کتابخوانان تقدیر شود. مراکز و نهادهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقیقات و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید پای کار بیایند تا علاقمندی به کتب و مطالعه در جامعه شکل گیرد و همه آرزو کنند یا نویسنده ، مترجم و تصویرگر خوب باشند و یا یک کتابخوان حرفه ای باشند.

مشکلات اقتصادی چقدر در کاهش سرانه مطالعه کتاب نقش دارد؟

در جامعه ما کتاب در پنج سال اخیر گران شده است اما تا قبل از آن این طور نبود. یک پیتزا 30 هزار تومان بود که می شد با آن دو کتاب خرید. شرایط اقتصادی فعلی مردم طوری است که توان خرید آنها پایین آمده است . در حقیقت می توان گفت امروزه مساله اقتصادی در کاهش مطالعه و خرید کتاب موثر است. بعد اقتصادی در کاهش کتابخوانی اثر دارد اما نه به حدی که میزان مطالعه اینقدر کم باشد.

اینکه کتاب جزو سبد خانوار نیست چه علت هایی دارد؟

عوامل فرهنگی و اقتصادی در این زمینه دخیل هستند و تنها نمی توان علت را به گرانی کاغذ و کتاب محدود کرد. در زمینه کتاب و کتابخوانی باید فرهنگسازی شود. کاهش سرانه مطالعه فقط به مشکلات کاغذ و چاپ محدود نمی شود. روزانه در کوچه و خیابان با تعداد زیادی از بروشورهای تبلیغاتی مواجه هستیم.با وجود گرانی کاغذ با کاغذهای تبلیغاتی مواجه هستیم که عمری یکی دو دقیقه دارند و در سطل زباله و یا کف خیابان می روند. کاغذ صرف تبلیغات می شود ، پس کاغذ هست و باید مصرف آن مدیریت شود. کاغذ موجود باید صرف تولید کتابهای خوب شود. مسئولان باید ساز و کارهایی بیندیشند که فضای کتاب و کتابخوانی در کشور رونق داشته باشد و کتاب جزو سبد خانوار قرار گیرد

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیر عامل خانه کتاب گفت: در طول سال 97 تعداد 100 هزار کتاب توسط 5 هزار ناشر چاپ شده است و 50 درصد از این کتاب ها توسط 400 ناشر چاپ شده است. این آمار نشانگر این است که صنعت نشر ما باید به سمت حرفه ای شدن برود و هم اینکه بتوانند در حوزه بین الملل فعالیت کنند و ناشران باید به دنبال ترجمه کتاب های خود به زبان های دیگر باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

مدیر عامل خانه کتاب گفت: در طول سال 97 تعداد 100 هزار کتاب توسط 5 هزار ناشر چاپ شده است و 50 درصد از این کتاب ها توسط 400 ناشر چاپ شده است. این آمار نشانگر این است که صنعت نشر ما باید به سمت حرفه ای شدن برود و هم اینکه بتوانند در حوزه بین الملل فعالیت کنند و ناشران باید به دنبال ترجمه کتاب های خود به زبان های دیگر باشند.

لینک خبر :‌ فرهنگ سدید
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تمدید طرح پاییزه کتاب تا پنجم آذرماه خبر داد.

به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین دوره ی هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، محسن جوادی با تشکر از شهرداری تهران و مشهد در حمایت از طرح پاییزه کتاب 1398، از تمدید این طرح تا پنجم آذرماه خبر داد و گفت: با توجه به مشکلات سراسری اینترنت و تغییرات ناگهانی جوی در کشور تصمیم به تمدید این طرح گرفته شد.

طرح پاییزه کتاب 1398، در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از کتاب فروشان به عنوان پاتوق فرهنگی، با حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی موسسه خانه کتاب همزمان با بیست و هفتمین هفته کتاب در تهران و شهرستان ها آغاز شده است.

بر اساس آمار به دست آمده تا عصر دوشنبه (27 آبان ماه)، تعداد 104هزار و 323 نسخه کتاب به ارزش 33,399,735,469 ریال در سراسر کشور به فروش رسیده است.

در طرح پاییزه، 606 کتابفروشی عضو طرح شده اند که 131 کتابفروشی در شهرستان ها و 475 کتابفروشی در مراکز استان مشغول فعالیت هستند.

تا صبح روز دوشنبه (27 آبان ماه)، پرفروش ترین کتاب فروشی ها بر اساس تعداد کتاب، کتاب رشد اهواز، پردیس کتاب مشهد، و فرازمند رشت، دنیای کتاب قم و شهرکتاب مشهد بوده اند و پرفروش ترین استان ها نیز بر اساس تعداد کتاب، خراسان رضوی با 17205، تهران 16629، خوزستان 11057 و قم 8054 نسخه فروش بوده اند و پس از آن ها، استان های گیلان، اصفهان، مازندران، فارس، آذربایجان شرقی و گلستان در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

پرفروش ترین استان ها نیز بر اساس مبلغ فروش، سه استان تهران، خراسان رضوی و اصفهان، قم، گیلان، مازندران، فارس و آذربایجان شرقی در جایگاه اول تا هشتم قرار گرفته اند.

بیست و هفتمین دوره هفته ی کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار حال خوش خواندن از تاریخ 23 آبان ماه در سراسر کشور آغاز شده است و تا 30 آبان ماه ادامه دارد. همچنین فایل پوستر و تیزر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بر روی سایت هفته کتاب به نشانی اینترنتی hafteyeketab.ketab.ir بارگذاری شده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرناپلاس- به گفته حاجی زین العابدینی تمرکز شبکه مروجان کتاب که برای ترویج کتابخوانی فعالیت می کنند روی اهدای کتاب نیست، بلکه هدف و برنامه آنها شکل دهی به فعالیت های کتابخوانی در نظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

یکی از محصولاتی که با بروز مشکلات اقتصادی از سبد خرید خانواده رخت بربست، کتاب بود. سرانه کتاب خوانی در جامعه همواره روبه کاهش است؛ تا جایی که سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدای هفته کتاب با اشاره به موضوع پایین بودن سرانه کتاب خوانی گفت: میزان سرانه مطالعه در کشور با 15 هزار و 600 نمونه در کشور حدود یک ونیم ساعت مطالعه در هفته و روزانه 13 دقیقه از مجموعه کشوری است. این آمار تقریباً مشابه آمار سال 1394 است یعنی هنوز مصرف کتاب و سرانه مطالعه ما به طور میانگین 13 دقیقه در روز است.

یکی از اقداماتی که با هدف ترویج کتاب خوانی میان مردم انجام می شود، تشکیل باشگاه های کتاب خوانی و در پایان، برگزاری جشنواره کتاب خوانی است که امسال ششمین دوره آن برگزار شد. شبکه گروه های ترویج کتاب خوانی با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افراد، گروه ها، تشکل های مردمی و نهادهای غیردولتی دارای فعالیت های مؤثر و نوآورانه در زمینه ترویج کتاب خوانی را انتخاب و معرفی می کند. مروج کتاب خوانی کسی است که با طراحی و اجرای فعالیت های مستمر، کتاب خوانی را گسترش می دهد یا فرآیند خواندن را لذت بخش تر، عمیق تر و تأثیرگذارتر می سازد. همچنین ترویج کتاب خوانی شامل فعالیت هایی است که به افزایش، گسترش و استمرار کتاب خوانی در میان مردم می انجامد. شرکت کنندگان در این جشنواره می توانند در بخش های گروه ها و افراد، نهادهای دولتی و غیردولتی به رقابت بپردازند. در مراسم اختتامیه از افراد و گروه های برگزیده تقدیر خواهد شد. در این دوره از جشنواره با 15هزار فعال در حوزه ترویج کتاب خوانی فعالیت و اختتامیه ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی، بیست وپنجم آبان ماه برگزار شد.

استفاده از کتاب در درمان افراد دارای معلولیت و اوتیسم

محسن حاجی زین العابدینی، دبیر ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا پلاس، درباره تفاوت های این دوره با دوره های پیشین بیان کرد: جشنواره در طول مدت 6 سال به بلوغ نسبی رسیده است و مروجان کتاب خوانی شیوه کار را بهتر یاد گرفته اند. مسئله دیگر این است که از امسال بخشی به نام نگاه ویژه داریم که تمرکز آن بیشتر بر توانیابان، مروجان سیار و مروجان در مناطق دوزبانه است. این بخش به دلیل اهمیت کار ترویج برای جشنواره به آن اضافه شده است.

دبیر ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی با اشاره به اینکه حضور زنان، کودکان و دانش آموزان در جشنواره نسبت به گذشته چشم گیرتر شده است، گفت: در این دوره توجه ویژه ای به افراد با نیازهای ویژه و توان یابان شد که نیازمند روش ترویج کتاب خوانی ویژه ای هستند؛ برای همین متخصصان روانشناسی روی این مسئله کار کردند تا با تمرکز بر فعال سازی این بخش، افراد نابینا، ناشنوا، اوتیسم و معلولان ذهنی و فیزیکی بتوانند از برنامه های ترویج کتاب خوانی استفاده کنند تا روحیه بالاتری داشته باشند و بتوان از بحث کتاب درمانی برای آنها استفاده کرد.

نیاز مردم مناطق مرزی با زبان ترکی، کردی، عربی و گیلکی

هرچه فاصله از مرکز شهر بیشتر شود، زمان بیشتری برای دسترسی به کتاب لازم است، تا جایی که بسیاری از مناطق صعب العبور با کمبود کتاب مواجه هستند. در این دوره، مروجان کتاب خوانی تلاش کردند چاره ای برای این مشکل بیندیشند. مروجان سیار بخشی است که در آن مروجان سیار با کوله، موتورسیکلت و چهارپایان خود را به مناطق رسانده و در حوزه ترویج کتاب خوانی تلاش می کنند.

حاجی زین العابدینی در توضیح درباره بخش کتاب رسانی به مناطق صعب العبور توضیح داد: برنامه و تمرکز شبکه مروجان کتاب که برای ترویج کتاب خوانی فعالیت می کنند روی اهدای کتاب یا فعالیت های این چنین نیست، بلکه شکل دهی به فعالیت های کتاب خوانی، هدایت افرادی که در این حوزه کار می کنند و استفاده از توان مردمی در این برنامه ها از اهداف در نظر گرفته شده است.

ایران از گستردگی زیادی برخوردار است، همان طور که در کشور می توانیم چهار فصل را تجربه کنیم، مردم با زبان های مختلف در این کشور زندگی می کنند. یکی از نیازهای کودکان آنها آموزش زبان فارسی پیش از ورود به مدارس است. این یکی از اهداف شبکه ترویج کتاب خوانی بیان شده است تا با توجه به نیاز ویژه مردم مناطق مرزنشین که به زبان های ترکی، کردی، عربی و گیلکی صحبت می کنند، با کمک مروجان کتاب خوانی بتوانند زبان فارسی را پیش از شروع مدارس آموزش ببینند.

مسائل مالی در اجرای این جشنواره بی تأثیر نیست

دبیر اجرایی ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی، درباره مشکلاتی که در طول دوره برگزاری جشنواره با آنها مواجه شده است، توضیح داد: یکی از مسائل مهم ما این است که هنوز مفهومِ ترویج کتاب خوانی برای بسیاری از افراد جا نیفتاده تا خودشان بدانند که کارشان ترویج است و بتوانند کار ترویج کتاب خوانی را به دیگران منتقل کنند و ایده های جدید بپرورانند. مسئله دوم این است که خیلی از افراد از جشنواره ما مطلع نمی شوند و نمی توانند به شبکه ما وارد شوند.

به گفته حاجی زین العابدینی شبکه ترویج کتاب خوانی بیشتر فعالیت های خود را به وسیله افرادی که به صورت داوطلبانه در آن فعالیت می کنند و همچنین خیرین انجام می دهد. بخشی از اقدامات هم با کمک دولت انجام می شود، او درباره کفایت سرمایه های مالی در انجام این جشنواره بیان کرد: مسلماً مسائل مالی در اجرای این جشنواره بی تأثیر نیست، اما عشق و علاقه ای که افراد به جا می گذارند به گونه ای است که فعالان بتوانند همه مشکلات مالی را پشت سر بگذارند.

ارسال 917 اثر به جشنواره ترویج کتاب خوانی

هر ساله به تعداد افرادی که در جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی شرکت می کنند، افزوده می شود. در ششمین دوره از جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی در بخش گروه ها و نهادهای غیردولتی 183 گروه، در بخش افراد 435 نفر، در بخش بین الملل هفت گروه، بخش نگاه ویژه- مروجان سیار، مروجان در مناطق دو زبانه و مروجان برای افراد با نیازهای ویژه- 335 نفر، بخش نشان استمرار 28 نفر شرکت کرده اند که در مجموع به معنی شرکت 987 فرد و گروه در این دوره از جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی است. این در حالی است که در سال 93 تعداد آثار رسیده به این جشنواره 98، در سال 94 تعداد آثار رسیده به این جشنواره 497، در سال 95 تعداد آثار رسیده به این جشنواره 754، در سال 96 تعداد آثار رسیده به این جشنواره 792 و در سال 97 تعداد آثار رسیده به این جشنواره 917 بوده است.

برگزیدگان ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی از استان های خراسان رضوی، سمنان، مازندران، تهران، گیلان، قزوین، مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد، فارس، بوشهر و خوزستان هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

رادیو همزمان با فرارسیدن هفته کتاب و کتاب خوانی، ویژه برنامه هایی را با محور فرهنگ مطالعه و اهمیت دادن به کتاب و کتاب خوانی در جامعه پخش می کند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، روز بیست و چهارم آبان آغاز هفته کتاب و کتاب خوانی است و کتاب دروازه ای به سوی جهان گسترده دانش و معرفت و یکی از بهترین ابزارها برای به کمال رساندن انسان هاست.

رسانه ملی نقش موثر و سازنده ای را در ترویج فرهنگ مطالعه و اهمیت دادن به کتاب و کتابخوانی در جامعه به عهده دارند. شبکه های رادیویی در مجموع با 946 برنامه، 85 عنوان و به مدت 230 ساعت به موضوع هفته کتاب می پردازند که از این میزان برنامه، 120 برنامه در قالب 6 عنوان و به مدت 17 ساعت به صورت ویژه است.

از ویژه برنامه های رادیو به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی می توان به برنامه های رادیو همراه با موضوع روز کتاب و کتابخوانی از رادیو جوان، نقد کتاب با هدف ارتقای بینش عمومی از طریق نقد و بررسی کتب منتشر شده در حوزه ورزش از رادیو ورزش، زورق خیال و جاده جنگ با موضوع کتاب گویای دفاع مقدس از رادیو نمایش و ویژه هفته کتاب با معرفی شخصیت مفسر کبیر علامه طباطبایی، ویژگی انحصاری کتاب المیزان و ترویج کتابخوانی در مردم از رادیو قرآن و ... اشاره کرد.

رادیو نمایش ضمن حضور در نمایشگاه کتاب با اجرای ویژه برنامه میدانی گیومه و تهیه گزارش های مردمی و مصاحبه با مسولین برگزاری نمایشگاه کتاب، به اهمیت مطالعه و کتابخوانی در جامعه می پردازد. ضمن اینکه رادیو کتاب ویژه برنامه ای را از محل خانه کتاب پخش می کند.

برنامه های تالار آیینه با معرفی رمان های برگزیده جهان و ایران، فرهنگ مردم با بیان جایگاه کتاب در فرهنگ مردم با رویکرد ادبیات شفاهی، ضرب المثل ها و قصه ها، راه شب با معرفی کتاب هایی با محور سواد زندگی، کافه هنر با موضوع فرهنگ کتاب خواندن، سلام صبح بخیر با محور گفت وگو با مسئولان مربوط در زمینه برنامه های هفته کتاب، خانه و خانواده با بازخوانی بخش هایی از یک کتاب توسط شنوندگان، ایرانشهر ، خاص باشید با رویکرد بررسی وضعیت اقتصاد نشر در ایران و تقویم تاریخ از رادیو ایران پخش می شود.

همچنین برنامه های صبح به وقت فرهنگ با موضوع ویژگی های یک کتاب خوب و تاثیرگذار و راههای علاقه مند کردن فرزندان به کتاب خوانی، کتاب بان با هدف معرفی و اطلاع رسانی سازمان ها و سمن های خیریه در حوزه کتاب، چاپ اول با محور معرفی کتاب های چاپ اولی ایران و جهان، دست به نقد و گفت وگو با دست اندرکاران حوزه کتاب، کتابک با موضوع تشویق به فرهنگ کتاب خوانی در میان کودکان و تعریف غیرمستقیم نقش والدین در این امر مهم، سکوت کتاب با بررسی آسیب های موجود در صنعت نشر، نام آوران ایران زمین با رویکرد گفت وگو با کتابداران مشهور و برجسته ایران، خنیاگران و گفت وگو با مولفین و پژوهشگران آثار مکتوب حوزه موسیقی، نیمکت با موضوع بررسی آموزش شیوه های مطالعه برای سنین مختلف و رعایت نکات بهداشتی در هنگام مطالعه، جهان ترجمه با محور آشنایی با وضعیت ترجمه در ایران و جدیدترین آثار ترجمه شده در بازار نشر، سیم و زر و شنیدنی های تاریخ از رادیو فرهنگ پخش می شود.

فصل نو نیز از برنامه های رادیو جوان به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی است. رادیو معارف مستند پنجره را به همین مناسبت پخش می کند و در گفتگوی 21 به تبیین برنامه های هفته کتاب می پردازد. همچنین رادیو تهران در برنامه صد ثانیه با کتاب به معرفی یک کتاب می پردازد.

رادیو سلامت نیز در برنامه های یک روز یک کتاب و داستان ها و آدم ها به معرفی کتاب در حوزه روانشناسی می پردازد.

همچنین رادیو گفت وگو در برنامه های گفت وگوی فرهنگی با نقش رسانه در مطالعه و کتابخوانی، رسانه و سرانه مطالعه، روز کتاب و کتاب خوانی، دلایل کاهش مطالعه و تاثیرات فضای مجازی در کاهش سرانه مطالعه و هشتک گفت وگو با موضوع کتاب و کتاب خوانی در فضای مجازی، چالش ها و راهکارها و ترنج به چگونگی ترویج فرهنگ کتاب خوانی در خانواده ها می پردازد.

گفتنی است در کلیه پخش های رادیو پیام اطلاع رسانی در مورد هفته کتاب و کتاب خوانی، توجه به فرهنگ کتاب خوانی، ارائه نکاتی در مورد کتابخوانی و پرداختن موضوع کتاب خوانی با حضور کارشناس مجری در فواصل پخش شبانگاهی صورت می گیرد.

لینک خبر :‌ روابط عمومی صدا و سیما
مرتضی زینعلی گفت: هرجا طبقه متوسط قوی تر شده صنعت نشر هم رونق گرفته است. در ایران هم اوج گیری نشر با رشد و قوی شدن طبقه متوسط همراه بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، نشست مدیریت بنگاه های نشر با رویکرد آینده پژوهی پیش از ظهر امروز دوشنبه بیست وهفتم آبان در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

مرتضی زینعلی در این نشست گفت: صنعت نشر هم مثل هر واقعیت دیگری در حال حاضر با دو چالش بزرگ روبه روست؛ یکی چالش جهانی و فراگیر است که در پی تکنولوژی های جدید به وجود آمده و دیگری مسائل اقتصادی و بحران های مالی که ما با آن مواجهیم. این دو چالش اهمیت مدیریت بنگاه های نشر را بیش از پیش کرده است. بحث ما درباره آینده پژوهی است و مدیریت بنگاه های نشر با نگاهی به آینده؛ پس کلیدواژه حرف های من تغییر است. هر چیزی برای پایدار ماندن و بقا باید تن به تغییرات بدهد تا درمیانه چالش ها و مسائل بتواند به حیات خود ادامه بدهد. هر بنگاه حوزه نشر هم برای آنکه بخواهد از تلاطم این تحولات تکنولوژیک و بحران های اقتصادی خودش را در امان نگاه دارد ناگزیر است که خودش را تغییر بدهد. سه المان و مقوله کتاب و نشر و خود بنگاه ها هر سه نیازمند قبول و پذیرش تغییرات هستند.

این فعال حوزه نشر تاکید کرد: هر کالایی از گذشته برای کارکردی خلق شده است و اگر سیر تحول کتاب به عنوان کالا را نیز از منظر فرم و محتوا ببینیم می بینیم که این کالای فرهنگی هم دستخوش تغییرات بسیار زیادی بوده است. با این حال قاطعانه نمی توانیم بگوییم که آینده کتاب الزاما آینده ای دیجیتالی ست یا صوتی یا واقعیت مجازی اما با احتمال و تقریب تخمینی بالا می توانیم ادعا کنیم که همه این قالب های فرمی برای تولید کتاب در حال حاضر جدی گرفته می شوند. در این میان، مهم کارکرد کتاب است که از گذشته تا امروز بوده است. درست است که علاقه مندان کتاب کاغذی درصدد هستند این فرم را با اعمال خلاقیت های به روزتر حفظ کنند؛ اما نباید فراموش کنیم که فرم کتاب بنا به ضروریات، قطعا تغییر کرده و خواهد کرد. مهم اما این است که کتاب کارکرد خودش را از دست نخواهد داد.

او افزود: سه انقلاب در صنعت نشر، انقلاب فرهنگی و نوسنگی عصر چاپ و انقلاب معاصر اطلاعاتی و الکترونیک کتاب را نیز دستخوش تغییراتی کرده است. با داغ شدن استقبال از رادیو و تلویزیون هم می گفتند کتاب دیگری به کناری گذاشته می شود اما جهان کتاب و نشر همچنان پابرجاست. اوایل فعالیت من در حوزه دیجیتال برخی می گفتند ناشر وزین و برگزیده که کتاب الکترونیک و دیجیتال منتشر نمی کند. درحالیکه گفتن از اهمیت نشر دیجیتال و یافتن نقاط قوتش در همین نمایشگاه کتاب فرانکفورت امسال از بحث های داغ بود.

زینعلی سپس با بیان اینکه با قطعیت نمی توان از آینده نشر در ایران حرف زد، متذکر شد: موضوعاتی مثل خودناشری، ترکیب نشر سنتی و الکترونیک و روی آوردن به سیستم POD همه از موضوعات مهم و تاثیرگذار بر نشر جهان و ایران هستند. حتی مقوله ای مثل بلاک چین تغییراتی جدی در این حوزه به دنبال خواهد داشت. ما امروز دچار یک به هم ریختگی در بنگاه های نشرمان هستیم و اگر می خواهیم بنگاه های نشر را نجات بدهیم باید به سمت بازطراحی و بازنگری در مدل های کسب وکار و سیاست گذاری ها پیش برویم. مخاطب و خواننده امروزی دیگر یک کتاب 2000 صفحه ای را نمی خواند و حتی ترک های موسیقی هم از 10 دقیقه به 3 دقیقه کاهش یافته اند و ما در تولید کتاب به عنوان نویسنده و مترجم و ناشر باید این موضوع را مدنظر داشته باشیم.

این ناشر برگزیده همچنین تصریح کرد: تحولات سیاسی و فرهنگی و تغییرات تکنولوژیک و عامل و تاثیرگذار بر بنگاه های نشر ما هستند. علاوه بر این ها نباید یادمان برود که تغییر و تحولات اجتماعی و رشد و قوی تر شدن طبقه متوسط نیز یکی از نکان مهمی است که باید در تحلیل هایمان لحاظ کنیم. علاوه بر این ها نباید یادمان برود که تغییر و تحولات اجتماعی و رشد و قوی تر شدن طبقه متوسط نیز یکی از ارکان مهمی است که باید در تحلیل هایمان لحاظ کنیم. هرجا طبقه متوسط قوی تر شده صنعت نشر هم رونق گرفته است. در ایران هم اوج گیری نشر با رشد و قوی شدن طبقه متوسط همراه بوده است. اگر ندانیم که قرار است به سمت کدام مقصد بریم مثلا نشر دیجیتال یا سنتی یا ترکیبی از این ها هیچ راهکاری حتی اصلاح سیاسی و فرهنگی هم برایمان موافق نخواهد بود.

او ادامه داد: دست اندرکاران و سیاست گذاران فرهنگی و نشر ما از نظر آماده سازی زیرساخت ها ضعیف هستند. نشر فقط یک کار فرهنگی نیست بلکه اقتصاد هم دارد و باید مدیریت درستی داشته باشد. ما به عنوان فعال نشر نباید مدام دستمان دراز باشد و یارانه و کاغذ طلب کنیم. جدای از این ها پژوهش در حوزه مسائل نشر نیز در کشور ما بسیار ضعیف است. پیوستن به کپی رایت جهانی هم اگرچه لازم و ضروری است و باید جزو برنامه هایمان باشد اما با توجه به تحریم های ظالمانه ای که با آن مواجهیم نمی دانم در این شرایط هم تصمیم درستی است یا نه! من شخصا در وضعیت فعلی پیوستن به کپی رایت جهانی را توصیه نمی کنم اما در افق آینده نشرمان حتما باید به این مهم برسیم.

نیایش سرامی نیز ناشر دیگری بود در این نشست اظهار کرد: گفتن از مباحث آینده پژوهانه نیاز به امید و تدبیر دارد که در شرایط موجود ما کم رنگ شده اند و کار را دشوار می کند. با این حال ما باید نیازهای آینده را برای عرضه محصولات مناسب ثبت کنیم و عوامل تغییر و ثبات در آینده را هم مدنظر داشته باشیم. به بیان دیگر ما به نوعی برای آینده های بالقوه برنامه ریزی می کنیم. امروزه دیجیتالیسم مفهوم اقتصاد و بازار را متحول کرده است و امروز ایده های تو و خلاقیت خود یک سرمایه هستند و جهت گیری توسعه اقتصادی به سمت انسان هایی است که خلاق هستند و تولید دیگر صرفا سخت افزاری نیست.

این ناشر افزود: نوآوری در فرایند تولید و توزیع هم مهم است و تجارت الکترونیک و شکل ارائه و عرضه یک تقاضا هم تغییر ایجاد کرده و مفهوم خرده فروش و عمده فروش به معنای گذشته خود دیگر وجود ندارند. در جریان خرید و فروش مدرن و دیجیتالی حتی داده های رفتاری مشتریان هم ثبت می شود و پیشنهادها به مشتریان شخصی سازی می شود تا میزان رضایت او را بالا ببرند. ما اما اساسا به داده کاوی توجهی نداریم و این داده های خام که می توانیم بر مبنای آن ها الگوی پنهانی برای حفظ مشتریان و دائمی کردن آن ها بیابیم را نمی بینیم. با این داده ها حتی می توانیم در بازه زمانی مختلف تصمیم گیری مقطعی و بلندمدت داشته باشیم. کتاب های نسل بعد کتاب های تعاملی هستند که خواننده را در یک فضای سه بعدی قرار می دهند.

سرامی همچنین با اشاره به لزوم تعامل میان ناشر و خواننده گفت: ناشر باید بتواند خودش را در یک تعمل پویا و پایدار با خواننده نگه دارد. واسطه ها کم رنگ شده اند و مثلا در بریتانیا حتی خودناشری از 16 درصد به 22 درصد افزایش یافته است. فشار تکنولوژی می تواند باعث ایجاد نیازهای تازه شود و برای یه عرضه خاص تقاضا ایجاد کند. در گفتن از آینده مدیریت بنگاه های نشر نباید تغییر سبک زندگی که به واسطه تکنولوژی به وجود آمده و تاثیرش برا نظام تولید و توزیع کتاب را فراموش کنیم. ما امروز درگیر یک رکود تورمی هستیم که با سقوط ارزش پول ملی هم همراه شده و گفتن از آینده کتاب را سخت می کند اما باز هم باید به آینده فکر کنیم.

همچنین غلامرضا نخستین تقوی با ارائه اجمالی آماری از سرانه مطالعه و کتاب های پرفروش و بیشتر خوانده شده بیان کرد: در واکاوی بنگاه های نشر و چالش هایشان مقولاتی مثل جمعیت شناسی و مباحث حقوقی هم در کنار تکنولوژی و اقتصاد مهم هستند. علی رغم رشد تکنولوژی در حوزه نشر ما همچنان با پافشاری در روندهای سنتی تولید و عرضه و فروش کتاب مواجهیم. مثلا مدت آماده سازی کتاب های ما طولانی است و تحت تاثیر تصمیمات سلیقه ای و شخصی هستیم. مخاطب امروز حوصله خواندن متون سنگین و طولانی را ندارد و در مورد کتاب هم انتظار عرضه فست فودی محتوا را دارد. رابطه عاطفی میان ناشر و مخاطب قطع است و چاپ کتاب منطو به سلیقه و انتخاب شخصی ناشر.

او یادآور شد: ناشر جریان ساز و فرهنگ ساز نداریم و درکی از تغیرات ذائقه مخاطب نداریم. حتی بسیاری از ما نگاه از بالا به مخاطب داریم که بعضا با کاسب کاری هم مخلوط می شود. مخاطبان به خاطر شرایط موجود ترجیح می دهند از نشر زیرزمینی خرید کنند و هستند ناشرانی که تنها به تک کتاب پرفروش خود وابسته اند. اطلاعاتی از گردش مالی و اقتصادی بازار نشر نداریم. نگاه حاکمیت هم به نشر انقباضی است و با حوزه های پنهان تصمیم گیری درگیر هستیم و قوانین هم مدام دست وپاگیرتر شده اند. همه این ها جرات و جسارت را از نشر گرفته است. ترجیح هم با ناشران خنثی و کم دردسر است. قوانین بین المللی و به روز حوزه اقتصاد نشر هم بین بنگاه های نشر ما جاری نیست و همه این ها یعنی مدیریت بنگاه های نشر ما نیازمند یک تحول اساسی در نگاهشان به تولید کتاب و تکنولوژی و تعامل با مخاطب هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
جدیدترین جدول های به روز شده کارگروه ساماندهی کاغذ، امروز از سوی دبیرخانه این کارگروه منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این جدول ها با عنوان های گزارش مدیریتی واردات کاغذ (بخش فرهنگ) در سال 98 ، وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98 و وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ در سال 97 منتشر شده است .

جدول های عنوان شده از لینک های زیر قابل دسترسی است :

گزارش مدیریتی واردات کاغذ (بخش فرهنگ) در سال 98- تاریخ گزارش 98/8/27

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98- تاریخ 98/8/27

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ در سال 97- تاریخ گزارش 98/8/27

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
آیین افتتاح طرح کتابخانه همسایگی امروز دوشنبه(26 آبان ماه) با حضور سیدسعید میرمحمدصادق؛ معاون فرهنگی و پژوهشی خانه کتاب، سعید شرف دوست؛ معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه 10 و جمعی از اهالی مجتمع مسکونی سرو در خیابان نواب برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : شبکه خبری ایرانیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از ستاد خبری بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، آیین افتتاح طرح کتابخانه همسایگی روز دوشنبه(26 آبان ماه) با حضور سیدسعید میرمحمدصادق؛ معاون فرهنگی و پژوهشی خانه کتاب، سعید شرف دوست؛ معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه 10 و جمعی از اهالی مجتمع مسکونی سرو در خیابان نواب برگزار شد.

سیدسعید میرمحمدصادق در این مراسم با اشاره به اینکه همه کارهای بزرگ با کارهای نمادین و کوچک آغاز می شوند، گفت: افتتاح واحد کتابخانه در مجتمع مسکونی سرو را می توان به فال نیک گرفت و امیدوار بود که این اقدام در دیگر محلات نیز انجام شود.

وی با تاکید بر اهمیت کتابخوانی در جامعه گفت: ملت هایی پیشرفت می کنند که با کتاب عجین شده باشند و سرانه ی بالایی در کتابخوانی داشته باشند. یکی از آفات جامعه ما توجه بیش از اندازه به فضای مجازی است و باید توجه داشته باشیم اگر در فضای مجازی غرق شویم، از سعادتی که کتابخوانی می تواند برای ما ایجاد کند، دور خواهیم شد.

وی با اشاره به افتتاح این کتابخانه در مجتمع سرو منطقه 10 تهران گفت: حدود 200 عنوان کتاب در این کتابخانه وجود دارند و امیدوارم که در سال آینده تعداد این عناوین افزایش یافته باشد.

میرمحمدصادق با تاکید بر نقش خانواده ها در کتابخوانی گفت: در مجتمع های مسکونی اگر خانواده ها در طول سال دو یا سه عنوان کتاب خریداری کنند، تعداد قابل توجهی کتاب در سال خریداری می شود که تبادل کتاب ها می تواند به گسترش کتابخوانی میان خانواده ها کمک کند.

وی ادامه داد: خانواده ها نباید به تعداد کتاب های این کتابخانه اکتفا کنند بلکه حداقل ماهی یکبار در کتابفروشی های محل حاضر شوند و کتاب های مورد علاقه ی خود را خریداری کنند. کتاب نسبت به دیگر مایحتاج زندگی، کالای گرانی نیست. البته خانواده ها می توانند از یارانه هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول سال با طرح های فصلی کتاب به کتابفروش ها ارایه می دهد، از تخفیفات خرید کتاب استفاده کنند. هم اکنون طرح پاییزه کتاب 1398 در جریان است که فرصت خوبی برای خرید کتاب با تخفیف 20 درصد تا سقف 100 هزار تومان است.

معاون فرهنگی و پژوهشی خانه کتاب در پایان تصریح کرد: ملتی که کتاب می خواند تجربیات بیشتری در اختیار خواهد داشت و در مسیر پیشرفت گام خواهد برداشت.

آغاز ایجاد کتابخانه ها در مجتمع های مسکونی
در ادامه این مراسم نیز سعید شرف دوست با اشاره به شرایط فرهنگی کشور گفت: سرانه کتابخوانی در کشور پایین است و متاسفانه کتاب جایی در سبد خانواده ها ندارد. شاید به لحاظ تعداد کتاب، عناوین بسیاری در کتابخانه این مجتمع مسکونی وجود نداشته باشد، اما همین اقدام کوچک که هزینه چندانی هم نداشته، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: افتتاح این کتابخانه، آغاز ایجاد کتابخانه در مجتمع های مسکونی در این محله و افزایش سرانه کتابخوانی در کشور است.

شرف دوست با اشاره به بافت متراکم جمعیتی در منطقه 10 تهران و انتقاد از سیاست های غلط شهرداری در ادوار گذشته برای ساخت مجتمع های مسکونی در این منطقه گفت: این سیاست ها موجب شده تا در این منطقه سرانه آموزشی، فرهنگی و... به اندازه کافی نباشد. همچنین متراژ کوچک خانه هایی که 60 یا 70 متر هستند، بسیاری از خانواده ها را از داشتن کتابخانه در منزل محروم کرده است. ایجاد کتابخانه در مجتمع های مسکونی اقدامی برای برطرف کردن این خلاء فرهنگی است که اگر چه کوچک است اما تاثیرات بسیاری می تواند به همراه داشته باشد.

وی همچنین از آمادگی شهرداری منطقه 10 برای تجهیز دیگر مجتمع های مسکونی به کتابخانه خبر داد و گفت: اگر اهالی مجتمع مایل باشند شهرداری می تواند سالن های قرائت نیز در این مجتمع ها ایجاد کند تا اهالی ساختمان در فضای آرام به مطالعه بپردازند.
در پایان این مراسم نیز گروه سرود کودکان بریانک به اجرای شعری با مضمون کتاب و کتابخوانی پرداخت.

بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار حال خوش خواندن از تاریخ 23 آبان ماه در سراسر کشور آغاز شده است و تا 30 آبان ماه ادامه دارد. همچنین فایل پوستر و تیزر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بر روی سایت هفته کتاب به نشانی اینترنتی hafteyeketab.ketab.ir بارگذاری شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
شرایطی که تحت تأثیر گرانی های ناشی از تحریم بر فعالیت های حوزه نشر سایه انداخته منجر به بروز مشکلاتی در این بخش از فرهنگ مان شده است؛ تا حدی که مشکلاتی از قبیل کمبود و گرانی کاغذ، زینک، چسب و... موجب فعالیت دست به عصای ناشران در این عرصه شده است، با این حال جالب است که بر اساس آمار و ارقام آثار منتشر شده در هفت ماه اخیر با کاهش چندانی در تیراژ و تعداد عناوین کتاب ها روبه رو نشده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : اقتصاد آنلاین شعار سال

با درنظر گرفتن مشکلاتی که یک سال اخیر گریبان کتاب و اهالی اش را گرفته هرازگاهی گلایه هایی از سوی ناشران و دیگرفعالان این عرصه شنیده می شود. ناشران ناچار به گزینش بیشتری در انتخاب آثار برای انتشار هستند تا ریسک اقتصادی کمتری را متحمل شوند. خانه کتاب، از زیرمجموعه های معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مؤسسه ای است که وظیفه ثبت اطلاعات مرتبط با کتاب های منتشر شده را برعهده دارد. بر اساس آمار دریافت شده از این مؤسسه در مدت یاد شده بالاترین میزان عناوین منتشر شده به کتاب های حوزه کمک درسی اختصاص دارد. البته در اختیار داشتن این آمار برای کتاب های کمک درسی، آن هم با تأکیدی که نظام آموزشی بر تربیت دانش آموزان با اتکا به کتاب های درسی دارد اتفاق دور از انتظاری نیست. در هفت ماهه نخست سال جاری تعداد کتاب های منتشرشده در این حوزه برابر با 9 هزار و 642 عنوان است.
دومین جایگاه در اختیار کتاب های حوزه ادبیات
کتاب های حوزه ادبیات هم با 8 هزار و 885 عنوان در جایگاه دوم و سومین رتبه جدول هم با 8 هزار و 162 عنوان به کتاب های حوزه کودک تعلق دارد که با توجه به افزایش آگاهی والدین جوان به ضرورت مطالعه برای فرزندان شان اتفاق دور از تصوری نیست.
کتاب های حوزه علمی با 6 هزار و 270 عنوان، علوم اجتماعی با 5 هزار و 546 عنوان، دین با 4 هزار و 563 عنوان، فلسفه با 2 هزار 915 عنوان، تاریخ و جغرافیا با 2 هزار و 285 عنوان و زبان با یک هزار و 204 عنوان هم به ترتیب سایر رتبه های این جدول را از آن خود ساخته اند. البته طبق روالی که اغلب طی یک دهه اخیر شاهد بوده ایم همچنان آخرین رتبه به کتاب های کلیات با 652 عنوان تعلق دارد.
نه تنها در یک سال اخیر، بلکه حتی طی یک دهه گذشته هم اغلب کارشناسان فرهنگی و از سویی خود اهالی نشر از بر هم خوردن توازن میان کتاب های ترجمه شده و تألیفی ابراز نگرانی کرده اند. با این حال جدول مذکور واقعیت دیگری هم پیش رویمان قرار می دهد؛ اینکه در هفت ماه اخیر از مجموع 52 هزار و 487 عنوان کتاب منتشر شده در همه حوزه های یاد شده 37 هزار و 944 عنوان در زمره کتاب های تألیفی و مابقی 14 هزار و 543 عنوان هم در بخش کتاب های ترجمه شده جای می گیرند.
نگاهی گذرا به این آمار گویای پیشی گرفتن آمار آثار تألیفی بر ترجمه شده آن هم با اختلافی قابل توجه است. هر چند که تکیه بر آمار و ارقام به تنهایی برای تحلیل وضعیت نشر کافی نیست و اگر خواهان دستیابی به اطلاعات دقیق تری باشیم باید دیگر شاخص های نشر هم مد نظرمان باشد. شاخص هایی که فراتر از بحث کمیت که اغلب مورد توجه و علاقه مسئولان و متولیان فرهنگی است محتوای کیفی آثار را نشانه می گیرند.
فاصله کمیت تا کیفیت
با وجود آنکه آمار گویای غلبه تألیف بر ترجمه است اما پای گفته های اهالی کتاب که بنشینید با مسائل دیگری روبه رو می شوید، از جمله اینکه بخش قابل توجهی از کتاب های تألیفی در زمره آثاری جای می گیرند که گرفتار معضل کتاب سازی هستند. البته سطح کیفی آثار ترجمه شده هم به گفته خود اهالی ترجمه گاه با سطح قابل قبولی مواجه نیست. بخش عمده ای از مؤسسات نشر کشورمان در استان تهران متمرکز شده اند آنچنان که از تعداد کل عناوینی که در سطرهای بالاتر به آن اشاره شد 40 هزار و 689 عنوان در تهران منتشر شده و 11 هزار و 798 عنوان نیز از سایر شهرها و استان های کشورمان وارد چرخه نشر شده اند. تیراژ کل این کتاب ها نیز برابر با 72 میلیون و 590 هزار و 682 نسخه است که با میانگین قیمت تمام شده برای هر صفحه برابر با 297 تومان است.
ارائه این آمار از سوی مؤسسه خانه کتاب در شرایطی است که طی یک سال اخیر نشر فراز و فرود بسیاری را پشت سر گذاشته از افزایش قیمت کاغذ 60 در 90 هفتاد گرمی اندونزی در اوایل سال جاری تا بندی بیش از 450هزار تومان در بازار آزاد تا فقدان بخشی از ملزومات چاپ از جمله زینک، چسب و... که ناشران را با گرفتاری های متعددی روبه رو کرد. البته علیرغم تمام نقدهایی که متوجه بخش دولتی است تا حدی ثبات به بازار نشر بازگشته، ثباتی که بخشی از آن در نتیجه فعالیت های کارگروه کاغذ و از سویی مشارکت تشکل های صنفی در امور واردات و همچنین نظارت بر چگونگی توزیع این ملزومات است؛ هر چند که اهالی کتاب و نشر همچنان تأکید دارند که اگر مسئولان فرهنگی چاره ای نیندیشند باید بیشتر از گذشته منتظر کم سویی تدریجی چراغ
نشر شد.

کلمات کلیدی

آمار کتاب های منتشر شده کتاب های کمک درسی آمار نشر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب بارش خورشید گفت: نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ممیزی اصلی حوزه تولید کتاب و محتوا یکی از مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد اما متاسفانه برخورد های سلیقه ای سبب می شود برخی از کار های کم ارزش و بی محتوا وارد بازار شوند.

تاریخ انتشار: 08:42 - 28 آبان 1398

- کد خبر: 568799
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : برترین ها خبر خودرو خبرگزاری تسنیم صنعت نیوز

مرتضی نوربخش نویسنده کتاب بارش خورشید در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون قیمت کاغذ و تاثیر آن بر فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: قیمت کاغذ تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت کتاب داشته، این امر بر خرید کتاب از سوی مردم اثر گذاشته و سبب شده این کالای ارزشمند فرهنگی از سبد خرید خانواده حذف شود.
بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی کتاب ماه نشین اینجا کلیک کنید
نویسنده کتاب هزار گوهر بالا بودن قیمت کتاب را مهمترین عامل دوری مردم از فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و ابراز کرد: من معتقدم افزایش قیمت کتاب سبب شده تا تنها کتابخوان های حرفه ای برای خریدن این کالای ارزشمند هزینه کنند، ولی عموم مردم هزینه معیشت را اولویتی بالاتر از هزینه خرید کتاب می دانند.

نوربخش پایین بودن میزان تیراژ کتاب را عاملی مهم و تاثیرگذار در تولید و محتوای کتاب دانست و تاکید کرد: پایین بودن تیراژ کتاب ها بی رغبتی شدیدی برای نویسنده و تولید کننده محتوا به دنبال دارد، این مهم تاثیر بسیاری بر ادامه شغل نویسندگی دارد، زیرا مولفان با این امید که کتاب هایشان منتشر می شود، کتاب می نویسند. چراکه این بازخورد مخاطب است که نیروی مضاعفی در نویسنده برای نگارش و جستجو در مورد دغدغه های اجتماعی ایجاد می کند.

این نویسنده کتاب تاثیر تحولات اقتصادی را بر حوزه انتشارات مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: نوسانات اقتصادی تاثیر بسیاری را بر انتشاراتی ها گذاشته است این عامل سبب شده تا ناشران نیز برای چاپ کتاب ها با احتیاط عمل کنند و در نخستین گام، تیراژ کتاب ها را به پایین ترین سطح ممکن برسانند و این مقوله برای نویسنده شرایط نامناسبی را ایجاد می کند.

نوربخش درونی شدن فرهنگ کتاب و کتابخوانی را مسئله ای مهم برای جامعه امروز دانست و اظهار کرد: فرهنگ کتاب و کتابخوانی حتماً باید به یک هنجار درونی تبدیل شود تا مردم در هر شرایطی مطالعه را از ملزومات زندگی خود بدانند.

نویسنده کتاب واژه های زندگی اعمال ممیزی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را امری مهم و ضروری دانست و بیان کرد: نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ممیزی اصلی حوزه تولید کتاب و محتوا یکی از مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد اما متاسفانه برخورد های سلیقه ای سبب می شود برخی از کار های کم ارزش و بی محتوا وارد بازار شوند و کسانی که صاحب قلم نیستند به عنوان نویسنده مطرح شوند و این موضوع بسیار بر روند ارزش های عرصه ادبیات تاثیر منفی می گذارد.

نوربخش نیاز جامعه را به عنوان عاملی تاثیرگذار بر نگارش کتاب دانست و تاکید کرد: اگر جامعه نیاز مبرم به نگارش و پرداختن به موضوع و یا سوژه ای خاص را داشته باشد نویسنده اقدام به نگارش می کند، در حقیقت این احساس نیاز از سوی جامعه است که زمینه را برای تولید محتوا فراهم می کند.

وی نقش مراکز فرهنگی برای فعال کردن جامعه و تشویق افراد برای توسعه فرهنگ کتابخوانی را مهم و تاثیرگذار در تولید کتاب دانست و ابراز کرد: فعالیت های مختلف فرهنگی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی آنطور که باید و شاید نتوانسته موفق عمل کند، رسانه ها نیز به عنوان اهرم های کمکی توسعه فرهنگ کتابخوانی عملکرد مثبتی نداشته اند، از طرف دیگر کانون خانواده هم به عنوان مهم ترین و اصلی ترین کانون فرهنگ ساز نتوانسته کارکرد اصلی خود را به مرحله اجرا بگذارد.

انتهای پیام /

لینک خبر :‌ میزان
شبکه های مختلف رادیویی در طول ایام برگزاری هفته کتاب به شکل ویژه به کتاب و کتابخوانی می پردازند و در این میان سه برنامه گفت وگوی فرهنگی ، رادیو کتاب و گیومه با همکاری خانه کتاب به شکل ویژه برنامه هایی را برای هفته کتاب تدارک دیده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با گسترش دنیای فناوری و تکنولوژی خیلی ها فکر می کردند که مردم با رادیو خداحافظی می کنند؛ اما استقبال خوب مردم در تمام نقاط جهان از برنامه های رادیویی بیانگر این پیام است که هنوز رادیو مخاطب دارد و هنوز هستند افرادی که گیرنده قلب شان را روی موج گرم ترین رسانه دنیا تنظیم می کنند. از این رو می توان گفت با همه رشدی که رسانه ها دارند، رادیو تاثیرگذاری خودش را از دست نداده و می تواند نقش بسزایی در اطلاع رسانی و فرهنگ سازی جامعه داشته باشد.

خوشبختانه در سال های گذشته هرچقدر که سیمای ملی از کتاب و کتابخوانی فاصله گرفته است، صدای ملی به کتاب پرداخته و به آن نزدیک شده است و امروز شاید نتوان شبکه رادیویی ای را پیدا کرد که حداقل یک برنامه کتابی در کنداکتور برنامه هایش نباشد؛ رادیو جوان، رادیو ایران، رادیو تهران، رادیو فرهنگ، رادیو گفت وگو، رادیو نمایش، رادیو اقتصاد، رادیو آوا، رادیو سلامت، رادیو پیام، رادیو معارف، رادیو قرآن، رادیو صبا، شبکه های رادیویی استانی و حتی رادیو ورزش نگاه ویژه به کتاب و کتابخوانی دارند.

با شروع هفته کتاب شبکه های مختلف رادیویی همکاری بسیار نزدیکی با موسسه خانه کتاب داشتند و در سه شبکه سه برنامه تخصصی به هفته کتاب می پردازد که در زیر به معرفی این سه برنامه می پردازیم.

گفت وگوی فرهنگی/ رادیو گفت وگو
گفت وگوی فرهنگی با تهیه کنندگی عذرا جوزدانی در هفته کتاب به شکل ویژه به موضوع کتاب می پردازد. عذرا جوزدانی در توضیح این برنامه به ایبنا گفت: قرار است که در هر روز از هفته کتاب با توجه به شعار آن روز به بررسی موضوعات حوزه نشر بپردازیم و مشکلات موجود را ریشه یابی کنیم.

وی ادامه داد: در هر قسمت از این برنامه با حضور سه یا چهار مهمان حضوری و گفت وگوی تلفنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران فرهنگی کشور به بررسی معضلات حوزه کتاب می پردازیم.

این تهیه کننده با اشاره به فعالیت های رادیو گفت وگو اظهار کرد: درست است که گفت وگوی فرهنگی به مناسب هفته کتاب به شکل اختصاصی به این حوزه می پردازد اما این برنامه در طول سال نیز اجرا می شود که چندین قسمت آن به کتاب اختصاص دارد. علاوه بر این یکی از محورهای اصلی برنامه تقاطع فرهنگ که روزهای پنچشنبه به صورت زنده از این شبکه پخش می شود نیز به کتاب اختصاص دارد و معمولا مسئولان فرهنگی، ناشران، نویسندگان، مترجمان و شاعران در آن حضور پیدا می کنند و به مشکلات روز حوزه کتاب می پردازند.

این برنامه از ساعت 20 الی 21 شنبه تا چهارشنبه (25 الی 29 آبان ماه) با تهیه کنندگی عذرا جوزدانی، اجرای امین خرمی، شهاب دارابیان و هماهنگی غزاله عمیدی به صورت زنده از آنتن رادیو گفت وگو (103.5 اف ام) پخش می شود.

رادیو کتاب/ رادیو فرهنگ
برنامه دیگری که سال گذشته نیز با حضور در خانه کتاب به هفته کتاب پرداخت، برنامه زنده رادیو کتاب است. نیلوفر زندیان، مدیر گروه کتاب رادیو فرهنگ در توضیح این برنامه به ایبنا گفت: رادیو کتاب در برنامه امسال قصد دارد که به نقد و بررسی بخش های مختلف معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بپردازد. برای مثال در برنامه روز گذشته مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشت و به صورت انتقادی و چالشی به موضوع انتخاب های هیات انتخاب کتاب پرداخت.

زندیان در توضیح بخش های مختلف این برنامه کتابی گفت: آیتمی درباره معرفی کتابفروشی های قدیمی و شاخص تهران داریم که این بخش با همکاری خانه کتاب و با اجرای کیوان مهرگان ضبط شده است. همچنین در طول برنامه بخشی داریم که در آن هنرمندان و ورزشکاران مطرح شنوندگان را به کتاب و کتابخوانی دعوت می کنند.

وی ادامه داد: دیگر آیتم برنامه، گزارش های ضبط شده مردمی است که متناسب با موضوع برنامه پخش می شود و بعد از آن کارشناسان حاضر در برنامه به دغدغه های مطرح شده از سوی مردم می پردازند.

برنامه رادیو کتاب به تهیه کنندگی پرویز جمالی، اجرای مهدی محمدیان، کارشناس مجری احسان عباسلو، دستیار تهیه رضا غیور، گزارشگر فاطمه داودیان از ساعت 17 به صورت زنده از رادیو فرهنگ (106 اف ام) پخش می شود. این برنامه کار خود را از شروع هفته کتاب (23 آبان ماه) آغاز کرد و تا روز پنجشنبه (30 آبان ماه) ادامه دارد.

گیومه/ رادیو نمایش
برنامه زنده گیومه با تهیه کنندگی آزاده شاهرخ مهر به مناسبت هفته کتاب از شنبه 25 آبان تا چهارشنبه 29 آبان ماه از ساعت 9 تا 10 و 30 دقیقه صبح در محل موسسه خانه کتاب تهران به روی آنتن می رود.

دلایل پایین بودن نرخ مطالعه در کشور، بررسی وضعیت و شمارگان انتشارات در حوزه ادبیات نمایشی، بررسی و آسیب شناسی کتاب های سینمایی در حوزه ترجمه و تالیف، کتابخوانی و چالش های اقتصادی تبلیغات و بازاریابی و مسائل مربوط به پخش و توزیع کتاب مهم ترین مواردی است که در طول هفته کتاب در برنامه رادیویی گیومه رادیو نمایش به آنها پرداخته می شود.

در این برنامه غزاله پورخاکی با بخش شوخی با اخبار به بیان مطالب طنز درباره اخبار هفته کتاب می پردازد. همچنین میثم کریمی در این برنامه به صورت زنده از اتفاقات هفته کتاب گزارش تهیه می کند.

برنامه گیومه با تهیه کنندگی آزاده شاهرخ مهر، اجرای شهاب شهرزاد، کارشناسی شهاب دارابیان و هماهنگی سهیلا رضایی از شنبه 25 آبان تا چهارشنبه 29 آبان ماه از ساعت 9 تا 10 و 30 دقیقه صبح در محل موسسه خانه کتاب تهران به روی آنتن می رود و علاقه مندان می توانند آن را از رادیو نمایش (107.5 اف ام) دنبال کنند.

با توجه به نگاه رسانه ملی به حوزه کتاب و کتابخوانی در هفته کتاب و ضعف ها و مشکلات معرفی کتاب در رسانه ها، امید داریم که این برنامه تنها به ایام برگزاری هفته کتاب یا نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خلاصه نشود و در طول سال نیز شاهد برگزاری این گونه برنامه ها باشیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران-ایرنا- آیین بزرگداشت محسن رضایی دبیر هشت دوره هفته کتاب، و مشاور سابق معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری، اهالی قلم و اندیشه برگزار و از چندین سال تلاش فرهنگی وی تجلیل بعمل آمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

عضو شورای شهر تهران دراین آئین محسن رضایی را نامی با فرهنگ گره خورده دانست و گفت: نام وی را می توان در تمام مدیریت های خرد و کلان یافت و وجه تمایزش در میان تمام مدیران رعایت اخلاق بود.

احمد مسجد جامعی با اشاره به ویژگیها و خصوصیات شخصی و کاری وی، پرهیز از تظاهر را ویژگی بارز رضایی برشمرد و گفت: هیچ گاه تظاهر به کاری نمی کرد بلکه همان را انجام می داد و برای بهبود شرایط کار می کرد.

عضو شورای شهر تهران، محسن رضایی را نامی دانست که با فرهنگ گره خورده است و ادامه داد: نام رضایی را می توان در تمام مدیریت های خرد و کلان یافت و وجه تمایزش در میان تمام مدیران رعایت اخلاق بود، چه زمانی که در مقام کارشناس بود و چه در دورانی که مسئولیتی داشت.

به عقیده ی وی؛ رضایی مصداق بارز کمال بود و هر وظیفه ای که به عهده می گرفت تمام تلاش خود را می کرد.

در ادامه این مراسم مدیرعامل موسسه خانه کتاب نیز ضمن پاسداشت زحمات محسن رضایی و تلاش وی در هشت دوره هفته کتاب گفت: محسن رضایی شخصیتی منحصر به فرد داشت و در هشت دوره هفته کتاب در تمامی مراحل سیاست گذاری و برنامه گذاری با تعصب و روحیه ی خستگی ناپذیر خود، ما را همراهی کرد.

نیکنام حسینی پور ضمن برشمردن خصایل اخلاقی و کاری محسن رضایی، اظهار داشت: وی به مستندسازی و انتقال تجربیات به نسل های آتی معتقد بود و از این روست که در تمام هشت دوره ی هفته کتاب که محسن رضایی در کنار ما بود، عملکرد این هشت دوره تدوین شد.

وی تعصب به کار کارشناسی را از دیگر ویژگی های رضایی عنوان کرد و گفت: وی اصرار بر تداوم فعالیت های فرهنگی داشت و باور داشت با تداوم فعالیت های فرهنگی است که اقدامات، اثربخش می شوند.

حسینی پور همچنین نهادسازی را یکی دیگر از مهمترین اقداماتی عنوان کرد که رضایی در خانه کتاب و پس از آن در شهرداری پیگیری کرد.

مدیرعامل خانه کتاب در بخش دیگری از سخنان خود ابراز امیدواری کرد تجربیات محسن رضایی با همکاری خانواده ی محترم وی چاپ شود و در اختیار نسل های بعد و فعالان این عرصه قرار گیرد.
مرد نکونام نمیرد هرگز

محمدجواد حق شناس ؛ رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، محسن رضایی را مرد نکونامی دانست که به واسطه ی تواضع و فعالیت های تاثیرگذارش هیچگاه از یادها فراموش نمی شود و اعلام کرد: محسن رضایی فردی متین، آرام و وظیفه شناس بود.

مجید صیادی، مدیرکل اسبق اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن قدردانی از مدیرعامل خانه کتاب و همکاران این موسسه برای برگزاری آیین گرامیداشت محسن رضایی گفت: محسن رضایی علاقه ای به ارائه و معرفی اقداماتی که انجام می داد، نداشت و از این رو است که شخصیت وی برای بسیاری گمنام باقی مانده و این گرامیداشت فرصت خوبی برای معرفی شخصیت و تلاش های وی برای علاقه مندان و فعالان عرصه ی فرهنگی است.

در این آیین تندیس و لوح یادبود به خانواده ی محسن رضایی از سوی خانه کتاب اهدا شد.

همچنین از کتاب محسن رضایی تحت عنوان برگ ها که ماحصل تلاش های وی بود به همت موسسه خانه کتاب چاپ و رونمایی شد.

محسن رضایی بزرگمردی در عرصه ی فرهنگ بود که بی توقع تلاشی بی وقفه برای توسعه ی فرهنگ کرده و خدمات ارزنده ای را از خود به یادگار گذاشت. زنده یاد محسن رضایی دبیر هشت دوره هفته کتاب، مشاور سابق معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی سومین دوره ی شورای شهر تهران و یکی از مدیران تاثیرگذار فرهنگی بود. وی مدیری نواندیش، اندیشمندی خلاق، مشاوری سخاوتمند و نویسنده ای متفکر و انسانی بااخلاق بود.

آیین بزرگداشت محسن رضایی دبیر هشت دوره هفته کتاب و مشاور سابق معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور احمد مسجد جامعی؛ عضو شورای شهر تهران، محمدجواد حق شناس؛ رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، نیکنام حسینی پور؛ دبیر هفته کتاب، ابراهیم حیدری؛ مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام فصیحی؛ رئیس دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی، حسین میرزایی؛ رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، حجت الاسلام محمدمهدی معراجی؛ عضو هیات امنای خانه کتاب، حسن خلیلی آبادی و حجت نظری اعضای شورای شهر تهران و جمعی از دوستان، همکاران آن زنده یاد و خانواده در سرای کتاب موسسه خانه کتاب برگزار شد.

بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار حال خوش خواندن از تاریخ 23 آبان ماه در سراسر کشور آغاز شده است و تا 30 آبان ماه ادامه دارد. همچنین فایل پوستر و تیزر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بر روی سایت هفته کتاب به نشانی اینترنتی hafteyeketab.ketab.ir بارگذاری شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان شهر تهران از درخواست ناشران برای ماندن نمایشگاه در مصلی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، هومان حسن پور، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان شهر تهران در نشست خبری هفته کتاب، تاکید کرد بیشتر اهالی نشر و علاقه مندان به این حوزه، برای میزبانی نمایشگاه کتاب، مصلی را به شهر آفتاب ترجیح می دهند.

حسن پور درباره مکان برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده گفت: بیش از 480 ناشر، خواسته های مختلفی را در یک نامه ابراز داشتند که در بخشی از آن، از باقی ماندن نمایشگاه در مصلی دفاع شده بود. این درخواست ها به اطلاع مقام های ذیربط از جمله وزیر ارشاد و معاون اول رئیس جمهور نیز رسیده است.

او افزود: بازدید از شهر آفتاب صورت پذیرفته است و از مصلی نیز طی هفته جاری بازدید خواهیم کرد تا بهترین تصمیم را برای تعیین مکان نمایشگاه بگیریم. تسهیل حمل و نقل به ویژه مترو و همچنین دسترسی گسترده مردم به محل برگزاری در مصلی، یکی از مزیت های این مکان برای ناشران مختلف است. به همین جهت و البته به علت رکود حاکم بر بازار نشر، بسیاری از ناشران حاضر به پذیرش ریسک حضور در نمایشگاه شهر آفتاب نیستند.

متن کامل این نشست خبری را در این لینک بخوانید.

258258

کد خبر 1322505

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
توجه به زبان فارسی بویژه در بخش شعر و ترانه یکی از آسیب شناسی های امروز حوزه موسیقی است. اشعار بی محتوا و گاه سخیف که در برخی از آلبوم ها یا اجراهای صحنه ای از آنها استفاده می شود، بسیار مورد اعتراض و گلایه اهالی فن و همچنین جامعه قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

به گفته سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع زبان و ادبیات فارسی را باید بیش از پیش جدی بگیریم و با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر توجه به اعتلای این زبان جایگاه قابل توجهی در سیاستگذاری های خود برای آن درنظر بگیریم.

درحال حاضر بخش گسترده ای از اشعار و ترانه هایی که در قالب یک کار موسیقایی به گوش ما می رسد به سلایق افراد برمی گردد، بنابراین لازم است ابتدا در مرزهای زبان فارسی به یک سلیقه واحد رسید تا بدانیم ساختار یک زبان به چه شیوه ای باید حفظ شود. آیا نیاز است که این ساختار در واژگان حراست گردد یا در بیان کلمات؟
اگر مقصود تنها نفوذ واژگان غیرفارسی است، باید بگویم سال های بسیاری است که زبان فارسی در معرض نفوذ واژه های دیگر قرار گرفته اما اساساً ورود این واژه ها موجب آسیب زبان فارسی نخواهد شد. در ترجمه هایی که از 150 سال پیش برجای مانده می بینید که ساختار نحوی زبان فارسی به شکل گرته برداری، در شعر فارسی تغییر بنیادی ایجاد کرده است که البته در این باره دکتر شفیعی کدکنی مفصل سخن گفته اند. درترانه های پاپ هم که اغلب زبان محاوره یا زبان گفتار مردم است برجسته تر بوده. اما مرز زبان بومی، زبان معیار و زبان مردم است که نیاز به تشکیل یک گروه پژوهشی - علمی دارد تا بلکه ابتدا به این مرزبندی ها دستیابیم و بعد کلیات را مورد توجه قرار دهیم. البته من نیز موافق این نظرم که زبان فارسی نباید لطمه بخورد بلکه باید حراست شود اما در ایمن سازی این زبان، اختلاف نظر های بسیاری به چشم می خورد و باید دید آیا این اختلاف نظرها مصداق بهم خوردن زبان فارسی است یا خیر!
در مورد وظایف شورای شعر و ترانه باید بگویم ای کاش از همان ابتدا این موضوع را مورد توجه قرار می دادند و نهادهای فرهنگی و دولتی به دنبال مسائل محتوایی نبودند؛ گویا به تازگی متوجه شده اند که زبان و ادبیات فارسی در حال آسیب خوردن است. بر این نظرم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسئولیت مجوز ترانه ها را برعهده دارد برای حراست از زبان فارسی یک شورای علمی تشکیل بدهد و اساساً مجوز این ترانه ها از سوی این شورا صادر شود تا هم نظارت بر این ترانه ها علمی شود و جدا از آن به طور جدی به ارتقای زبان فارسی بیندیشند و برای آن هزینه کنند.اما تا آنجا که دیده ام متأسفانه در نظام وزارتخانه ارشاد اولویت با نظارت محتوایی بوده است.
به عنوان مثال اگر در فرهنگسرا ها و نهادهای فرهنگی تدریس اشعار مولانا و حافظ انجام می گیرد اراده فرهنگسراها نبوده و تحمیل از بیرون است و آنها تنها مکان را در اختیار برگزار کنندگان قرار داده اند و پول خود را می گیرند، یعنی زبان فارسی با بودجه مردم در چنین اماکنی تدریس می شود اما هزینه ها و بودجه ها در جاهایی خرج می شود که هیچ ربطی به زبان فارسی ندارد. بنابراین نیاز است فرهنگ سازی و بستر سازی لازم از سوی نهادهای فرهنگی انجام بگیرد. البته در این اتفاق مهم رسانه ملی هم مسئول است اما متأسفانه هیچ اراده جمعی وجود ندارد و صداوسیما، بودجه خود را صرف سریال های مهم خود می کند یا به آدم ها می فروشد یا در جُنگ ها و شوها بواسطه درآمدزایی که برای تلویزیون دارد راه را باز کرده تا هر کسی بیاید و هر ترانه ای که دارد عرضه کند و در آخر، خروجی آن، ترانه هایی است که هیچ اصولی در آن رعایت نشده است. تلویزیون نظارتش تنها نظارت محتوایی است و کاری به ارزش و هنر زبان فارسی ندارد. این اتفاقی است که البته در اکثریت نهادهای فرهنگی ما به چشم می خورد که تنها به نظارت های محتوا می پردازند، حال اینکه اگر آن شعر یا ترانه هر لطمه ای به زبان فارسی و اصول علمی آن بزند اهمیتی نخواهد داشت.

کلمات کلیدی

زبان فارسی شعر و ترانه باید از زبان فارسی حراست شود

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
بررسی ها و داده های آماری نشان می دهد که سرانه کتابخوانی ایرانیان طی 4 سال گذشته دچار ریزش نشده است. گرچه این سرانه شایسته جامعه فرهنگ مدار ایران نیست و باید شرایطی فراهم شود که سرانه مطالعه در آینده وضعیت بهتری پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

بر اساس یافته های موج سوم، مصرف کالاهای فرهنگی در ایران و از میان پاسخ 15 هزار و 600 نمونه به داده های ارائه شده مطالعه کتاب و میزان و انواع آن مورد رصد و پایش قرار گرفته است. در این بین آن گونه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین سفر استانی خود به پایتخت کتاب ایران، استان یزد، اشاره کرد در 4 سال گذشته و در فاصله مرحله دوم تا سوم این پیمایش، سرانه کتابخوانی در بین جامعه ایرانی روی عقربه 13 دقیقه در روز و یک ساعت و 30 دقیقه در طول هفته متوقف شده است. این آمار درصد ناچیزی هم افزایش داشته که از چند صدم درصد فراتر نرفته و چندان قابل اعتنا نیست. در داده های مرتبط با کتاب در این پیمایش، از جامعه ایرانی شامل عموم مردم و جمعیت کتابخوان پرسیده شده که چه میزان می خوانند و چه می خوانند؛ بی تردید پاسخ جامعه آماری به این سؤال به میزان قابل توجهی می تواند در ترسیم وضعیت کنونی خواندن ایرانیان کارساز باشد.
اینکه با وجود متغیرهای پرتعداد و شرایط دشوار و طاقت فرسا که حوزه فرهنگی به خصوص حوزه ضعیف نشر و مطالعه را تحت فشار قرار داده، سرانه کتابخوانی ایرانیان طی 4 سال گذشته دچار ریزش و فروپاشی نشده ، را باید متأثر از چه مؤلفه هایی دانست؟ به نظر می رسد با همه پیش فرض های موجودی که در این زمینه وجود دارد گرانیگاه ثابت ماندن سرانه کتابخوانی در جامعه ایرانی را باید در تحرکاتی جست وجو کرد که منجر به ایجاد انگیزه های مضاعف تری نسبت به گذشته در امر خواندن کتاب شده است. اگر چه نمی توان از ثابت ماندن سرانه مطالعه در کشور طی 4 سال گذشته ذوق زده شده و آن را شگرف و خارق العاده دانست، اما از اینکه با تغییر ذائقه مخاطبان، تغییرات بنیادین تکنولوژیک و ارتباطی به خصوص انگاره های فضای مجازی و سایر رقبای کتاب، هنوز سرانه کتاب از آن میزانی که در چهار سال گذشته تعیین شده بود تغییر منفی نداشته، جای امیدواری وجود دارد.
در این میان اقدامات و تحرکات فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی که در چهار سال گذشته به عنوان سیاست های راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراگیر شده و حتی در کوچه پس کوچه های محلات و روستاهای دورافتاده کشور هم می توان از آن نشانی یافت، به طور قطع و یقین در این زمینه مؤثر بوده و به پایداری سرانه کتابخوانی در کشور کمک شایانی کرده است. رقابت های فرهنگی حول محور کتاب مانند انتخاب پایتخت کتاب ایران، روستا و شهر دوستدار کتاب و راه اندازی هزاران باشگاه کتابخوانی در سراسر کشور، ایجاد رقابت بین صدها شهر و روستا، حل مشکلات کتابفروشان، هدایت یارانه های حوزه نشر به سمت مصرف کننده واقعی، اجرای طرح های حمایتی فصلی و ده ها فعالیت ریز و درشت در حوزه کتاب و کتابخوانی از عوامل مهم ثبات سرانه مطالعه در کشور هستند که نمی توان به آسانی بر این اقدامات و فعالیت ها چشم بست. اگر چه این سرانه به هیچ وجه شایسته جامعه فرهنگ مدار ایران نیست و برای بهبود کتابخوانی باید بیش از پیش تلاش و برنامه ریزی کرد. اما می توان امیدوار بود با انجام تحرکات اقدامات مؤثر روزهای بهتری در زمینه کتابخوانی پیش رو داشته باشیم.

کلمات کلیدی

کتاب و کتابخوانی چشم اندازهای پیش رو این 13 دقیقه ناچیز

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
بیست و هفت دوره از برگزاری نخستین دوره هفته کتاب می گذرد؛ رویدادی فرهنگی که از ابتدا مبنای آن تلاش برای همنشینی هر چه بیشتر مردم با این یار مهربان بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

با این حال آن طور که آمار و ارقام نشان می دهد این بخش از گنجینه فرهنگی مان هنوز با اما و اگرهای متعددی روبه روست؛ بویژه در شرایط فعلی که سایه تحریم های اقتصادی و سیاسی بر فعالیت های این حوزه هم سنگینی می کند. مصداق آن را هم می توان در گفته اخیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه سفر به یزد، برای شرکت در مراسم افتتاحیه هفته کتاب دید. به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سرانه مطالعه برای هر ایرانی برابر با 13 دقیقه در روز است؛ آماری که نشان می دهد هنوز تا سطح مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد. با این حال وجود ایامی مثل هفته کتاب و کتابخوانی و همچنین برپایی این رویدادهای فرهنگی حتی با وجود تمام ضعف هایی که متوجه آنهاست خالی از فایده نیست. یکی از اثرات مثبتی که هفته کتاب طی سال های برپایی اش به دنبال داشته روزی است با عنوان روز کتابگردی که به پیشنهاد احمد مسجدجامعی برگزار شد و جایگاهی ویژه بین اهالی کتاب و کتابدوستان پیدا کرده است. این رویداد امسال سی ام آبان ماه و همزمان با آخرین روز هفته کتاب برگزار می شود. در این روز مردم به کتابفروشی ها می روند، کتاب می خرند و دیداری هم با برخی نویسندگان و مترجمان خواهند داشت. تا نشان دهند در این اوضاع و احوالی که نشر گرفتار آن شده کتاب و اهالی اش را تنها نمی گذارند. البته جدا از این مسأله از نقش تخفیف هایی که خود اهالی نشر در این روز و ایام برای تشویق مردم به کتابخوانی در نظر می گیرند هم نمی توان صرف نظر کرد. هرچند برخی کارشناسان فرهنگی با آن مخالفند و تأکید می کنند که نباید مردم را به خرید کتاب از طریق تخفیف های مناسبتی یا آنچه چند سالی است با عنوان تخفیف های فصلی از سوی خانه کتاب اعمال می شود عادت داد. اهالی نشر یکی از مهم ترین فوایدی که در برگزاری مناسبت هایی نظیر هفته کتاب برمی شمارند بهانه ای است که برای صحبت درباره مشکلات و مسائلی که پیش روی اهالی نشر است فراهم می شود. در صفحات فرهنگی امروز به سراغ اهالی نشر و کتاب رفتیم تا به این بهانه برخی مشکلات و مسائلی را که پیش روی این بخش از فرهنگمان قرار دارد با متولیان فرهنگی و آنهایی که چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی کاری از عهده شان ساخته است درمیان بگذاریم.

---

چالش های پیش روی وضعیت نشر و آینده پیش رو

در انتظار معجزه

لی لی گلستان مترجم

آن طور که از برخی دوستان ناشر شنیده ام اوضاع و احوال نشرمان چندان خوب نیست. چند روز قبل دیداری با یکی از دوستان ناشر داشتم که گفت طی چهار دهه ای که از فعالیتش در عرصه نشر می گذرد تا به امروز با این سطح از مشکلات روبه رو نبوده است. البته اوضاع گالری داری که حدود سی و یک سالی است در آن مشغول فعالیت هستم هم توفیق چندانی ندارد. تحت تأثیر شرایط سیاسی و اقتصادی متأسفانه این مسأله تنها به حوزه فرهنگ هم ختم نمی شود، مردم شرایط مالی مطلوبی ندارند که به سراغ خرید محصولات هنری یا حتی کتاب بروند. البته در همین شرایط فعلی هم خوشبختانه شانس این را داشته ام که برخی از ترجمه هایم به چاپ های بعدی برسند از جمله کتاب بیگانه که به تازگی چاپ سی و چهارم آن منتشر شده است. حالا در این شرایط نامطلوب اقتصادی نمی دانم چرا اداره دارایی هم دست گذاشته روی کتابفروشی ها و گفته که آنان هم باید مالیات بپردازند. این در حالی است که فعالیت های فرهنگی در کشور ما نباید شامل حال قوانینی شوند که مختص بنگاه های اقتصادی است. فرهنگ عرصه ای است که هر کسی در آن قدم می گذارد به خاطر عشق و علاقه شخصی است. حداقل این مسأله در شرایط نامطلوب اقتصادی کشورمان بیش از همیشه صدق پیدا می کند. ای کاش مسئولان بگذارند اوضاع و احوال اقتصادی مان قدری بهبود پیدا کند بعد به فکر دریافت مالیات بیفتند. البته این مسأله در حد لایحه است و هنوز تصمیمی در خصوص آن گرفته نشده است.

از بحث مالیات که بگذریم، سخت گیری ها در ممیزی آثار هم طبق روال قبل است. در سال های اخیر شرایط بررسی کتاب ها خیلی بهتر شده بود اما پای گفته های ناشران که بنشینید اغلب از این می گویند که دوباره شرایط تغییر کرده. واقعاً نمی دانم چرا! در شرایط فعلی نشر مسئولان باید حواس شان به این باشد اگر حمایت نمی کنند حداقل مانع تراشی نکنند. البته خود من به شخصه مشکلی در زمینه انتشار آثارم نداشتم. چراکه اغلب آنها در این مدت تجدید چاپی بوده اند. با این حال می دانم که دوستان و همکارانم برای انتشار کتاب هایشان با اصلاحیه ها و حذف های متعددی روبه رو هستند. اگر پیش تر ممیزی به برخی کلمات خاص محدود می شد حالا شنیده ام که در برخی موارد پا فراتر گذاشته به معنی های دریافتی خودشان از جملات هم گیر می دهند. این در حالی است که بسیاری از موارد حاصل استنباط اشتباه آنان است که منجر به چنین درکی شده و جمله یا پاراگراف مذکور ایرادی هم نداشته است. متأسفانه ممیزی آثار طی تمام این سال ها به روال سلیقه ای انجام شده است هر چند که برای مدتی اوضاع و احوال قدری بهتر شد اما انگار که دوباره به روال سابق بازگشته است. امیدوارم نگاه مسئولان قدری تلطیف شود و این ناامیدی هم پایان پیدا کند. تمام اینها را گفتم اما به گمانم اینکه صدایم به گوش مسئولی برسد و نتیجه ای در پی داشته باشد بیشتر به معجزه می ماند.

---

در حاشیه ضرورت انتشار دستورالعملی مشخص برای ممیزی

صریح اما شفاف

احمد پوری

نویسنده و مترجم

تا آنجا که به حوزه کاری خود من مربوط می شود به گمانم یکی از مهم ترین مشکلات حوزه نشر همچنان وجود نگاه های سلیقه ای در بررسی آثار است. گاهی بررس ها ایراداتی به کتاب هایی که برای دریافت مجوز نشر به آنان سپرده می شوند می گیرند که تعجب برانگیز است. این در شرایطی است که گاهی با همان معیارهایی که از بررس ها سراغ داریم آثاری موفق به نشر می شوند که تعجب مان را دوچندان می کند. البته نه اینکه بگویم چرا به برخی کتاب ها و ناشران براحتی مجوز اعطا می شود؛ نه! اتفاقاً حداقل خود من که خوشحال می شوم. اما بحث بر سر این است که همه آثار باید از شرایط یکسانی بررسی شوند. نباید نحوه بررسی آثار به گونه ای باشد که کتاب ها به اصطلاح با یک بام و دو هوا روبه رو شوند. این روزها، ایامی است که از آن به عنوان هفته کتاب یاد می شود و به نظرم حالا بهترین بهانه برای جلب توجه مسئولان فرهنگی به نقاط ضعف و مشکلاتی است که گریبان کتاب را گرفته است. ای کاش مسئولان فرهنگی یک بار برای همیشه چاره ای برای حل این مسأله بیندیشند تا شاهد حذف نگاه های سلیقه ای در بررسی آثار باشیم. من به هیچ وجه با بررسی پیش از انتشار آثار موافق نیستم اما می دانم که این نگاه و خواسته من حداقل در شرایط فعلی آرمانی است. با تکیه بر همین نگاه واقع گرایانه هم خواسته ای از مسئولان فرهنگی دارم؛ خواسته ای که تنها گفته من نیست و دیگر دوستان و همکارانم هم بارها نکاتی درباره ضرورت انجام آن گفته اند. به گمانم بعد از این همه مشکلات و نقدهایی که متوجه ممیزی کتاب در کشورمان شده دیگر وقت آن رسیده که دستورالعمل شفافی برای ممیزی نوشته و منتشر شود. با اینکه خود ما اهالی نشر به دلیل تجربه ای که از رفت و آمد آثارمان به راهروهای اداره کتاب پیدا کرده ایم به شکلی خودکار می دانیم که درباره فلان موضوع نباید بنویسیم یا در انتشار فلان ترجمه با مشکل روبه رو می شویم اما جای خالی این دستورالعمل شفاف خالی است. حداقل از این طریق من نویسنده، مترجم یا ناشر می دانم که خواسته متولیان دقیقاً رعایت چه مواردی است و درک دقیق تری از خط قرمزهای آنها خواهم داشت. نمی گویم ممیزی را بردارید چراکه می دانم چنین خواسته ای محقق نمی شود اما تأکید می کنم و می خواهم که کاری کنید تا نگاه های سلیقه ای در برخورد با مجوز آثار به حداقل برسد. به گمانم همین بحث مشکلاتی که ناشران در دریافت کاغذ و دیگر ملزومات آن به لطف تحریم های اقتصادی و سیاسی با آنها روبه رو هستند کافی است. خود من تجربه حیرت انگیزی در این رابطه دارم، از میان داستان های جوانان علاقه مندانی که آثار خود را به یکی از جایزه هایی که من هم در زمره داورانش قرارداشتم دست به انتخاب زدیم. در نهایت قرار شد بهترین آثار را در قالب یک مجموعه منتشر کنیم و طبق روال کتاب را به ارشاد فرستادیم. اما یکی- دو داستان آن در کمال شگفتی دچار حذف شد. این در حالی است که حداقل خود من که سال هاست در حوزه کتاب فعالیت می کنم و با کم و کیف ممیزی آن آشنا شدم، این مسأله عجیبی به نظر می رسد که زیاد اتفاق می افتد.

---

کتابفروشی های محلی و جایگاه بی رقیب شان در زنجیره نشر

فضیلت های ناچیز

هومان حسن پور

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران

لزوم حفظ تعامل میان مخاطبان و ناشران یکی از مهم ترین مباحثی است که در جلسات شورای سیاستگذاری هفته کتاب درباره آن صحبت شد. اتفاقی که تحت تأثیر زنجیره بهم پیوسته ای قرار دارد که بهبود هریک مستلزم توجه به سایر مشکلات است. مناسبت هایی از این دست بهترین زمان برای بررسی و تحلیل اتفاق هایی است که بر بخش های مختلف حوزه کتاب و نشر گذشته است. ای کاش به جای آنکه دست اندرکاران فرهنگی هر یک به دنبال ارائه رزومه کاری خود در چنین شرایطی باشند از امکاناتی که سازمان یا ارگان تحت مدیریت آنها برخوردار است و می توان از آن در راستای بهبود وضعیت کتابخوانی بهره گرفت بگویند. البته نه اینکه بگویند ما این بودجه را در اختیار شما می گذاریم!نه. بلکه بگویند که با بهره گیری از امکانات مذکور قادرند به چه اقداماتی دست بزنند. برای این اقدام هم می توان از همین حالا شروع کنیم تا نتیجه کارمان را در هفته کتاب سال آینده به اطلاع عموم برسانیم و از این طریق به بهترین شکل در جشن کتاب و کتابخوانی شریک شویم. اما متأسفانه چنین نگاهی در کشورمان حاکم نیست و هفته کتاب در نهایت به برگزاری چند نشست و نمایشگاه های کوچک سازمان یا وزارتخانه ای ختم می شود. البته این اقدام هم خوب است. انجام هر کاری در زمینه کتابخوانی غنیمت است. ثانیه به ثانیه و دقیقه به دقیقه هفته کتاب مهم و ارزشمند است. اگر متولیان فرهنگی، دست اندرکاران حوزه کتاب، مسئولان رسانه ها و بویژه رسانه ملی با همین نگاه به سراغ برنامه ریزی برای هفته کتاب بروند یک هفته فرصت خواهند داشت که توجه جمعیت هشتاد میلیونی کشورمان را به مطالعه و ضرورت کتابخوانی جلب کنند. البته شاید چنین اتفاقاتی در حال وقوع است و من هنوز نتیجه اش را به شکل ملموس ندیده ام. در جلسات شورای سیاستگذاری هفته کتاب که ما هم به عنوان نمایندگان اتحادیه ناشران و کتابفروشان در آن حضور داشتیم یکی از مهم ترین مباحثی که مطرح شد تلاش برای جلب توجه مردم به کتاب فروشی های محله شان بود؛ اینکه کتابفروشی های محله های خود را تنها نگذاریم. اهمیت کتابفروشی های محلی از آنجا نشأت می گیرد که اگر ما خواهان گسترش فرهنگ کتابخوانی باشیم باید حواسمان به برقراری پیوند مردم با کتابخانه ها و کتابفروشی های محلی هم باشد. شما اگر به سراغ اغلب افرادی که به شکل جدی در زمره جامعه کتابخوان قرار دارند بروید همه آنها خاطرات متعددی از کتابخانه ها وکتابفروشی های کوچک و بزرگی دارند که در سنین نوجوانی و جوانی به هر بهانه مشتری ثابت آنها بوده اند. حتی برخی از آنها درباره دوستی هایی می گویند که در خلال این رفت و آمدها شکل گرفته است. وقتی کودکان و نوجوانان از سنین کم به کتابفروشی دسترسی داشته باشند به هر بهانه ای به سراغش می روند، از خرید هدیه برای دوستان خود گرفته تا تهیه کتاب هایی که خودشان پیگیر مطالعه آنها هستند. به دنبال این اتفاق حتی ارتباط بهتری با کتابخانه های اطراف خود خواهند داشت. این مسأله باعث رونق بیشتر کتابفروشی ها هم می شود؛ مردم وقتی رفت و آمد مکرری به کتابفروشی های محلی داشته باشند به مرور از وجود راهنماهای خوبی برای استفاده از محصولات فرهنگی برخوردار می شوند. تا حدی که حتی ممکن است هرازگاهی که برای خرید کتابی به کتابفروشی محله شان مراجعه می کنند با این گفته روبه رو شوند که فلان کتاب مناسب شما نیست یا بهتر است قبل از آن کتاب دیگری را بخوانید.چرا؟ چون کتابفروش از طریق تعامل مداوم با سلیقه مطالعاتی مخاطب آشنا می شود و می تواند در انجام انتخاب های درست به او یاری برساند. با این حال شرایط نشان می دهد که این ارتباط ضعیف شده و به جز افراد معدودی از جامعه کتابخوان، میان مردم عادی رواج ندارد.

این روزها بهترین فرصت است برای اینکه ما از ضرورت حمایت کتابفروشی های محلی به مردم بگوییم. اگر بتوانیم خانواده ها را متوجه این نکته کنیم که ما را در نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در میان فرزندانشان از سنین کم یاری برسانند کار بسیار مهمی کرده ایم. بگذارید مثال دیگری بزنم، اگر پای گفته های اغلب اهالی مطبوعات، مترجمان و نویسندگان پیشکسوت بنشینید همه آنها بدون استثناء حتی اگر شده اشاره ای کوتاه به کتابفروشی هایی که در جوانی می رفته اند خواهند داشت. حالا این نسل که بخوبی تربیت شده و به ثمر نشسته اند ما باید به فکر نسل آینده باشیم. این مسأله آنقدر مهم است که اگر مسئولان از همین حالا چاره ای نیندیشند باید بدانند که تا 10 الی 15 سال آینده نمی توانند منتظر مخاطب جدی کتابخوانی باشند. بخشی از این نگرانی به دلیل قطع شدن تعاملی است که باید میان مردم و کتابفروشی های اطراف محل زندگی شان باشد که نیست. وقتی کتابفروشی ها به مرور تعطیل شوند و در نهایت به چند خیابان از جمله انقلاب و کریم خان محدود شوند آن وقت است که بچه ها کم کم با این بخش بیگانه می شوند. چرا؟ چون از وقتی چشم باز می کنند اطراف خود همه جور مغازه و فروشگاهی می بینند جز کتابفروشی. کم کم این تصویر ذهنی در تفکر کودکان و نوجوانان نقش می بندد که کتاب و کتابخوانی به قشر خاصی تعلق دارد. حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که کودک ما آنقدر شانس داشته باشد که در اطراف خود کتابفروشی ببیند، آن کتابفروشی هم اغلب در زمره فروشگاه های چند منظوره است و آنقدر تخصصی نیست که در هدایت سلیقه فرهنگی اش مؤثر باشد. بگذارید به شباهت بسیار کوچکی اشاره کنم که میان کتابفروشی های محلی و نمایشگاه های کتاب وجود دارد و آن امکانی ا ست که برای تعامل میان اهالی نشر و مخاطبان فراهم می شود. در همین رابطه شاید برای خودتان هم پیش آمده باشد وقتی به برخی غرفه ها قدم می گذارید به محض تصمیم برای خرید کتابی با این گفته ناشر یا غرفه دار حرفه ای روبه رو می شوید که این کتاب مناسب شما نیست و اگر خواهان مطالعه اثر خاصی هستید بهتر است ابتدا فلان کتاب را بخوانید و بعد به سراغ باقی آثار او بروید. وقتی کتابفروشی ها به مرور تعطیل شوند آن وقت نهایت زمانی که فرزندان ما در آنها سپری خواهند کرد به زمانی بازمی گردد که ما آنها را به کتابفروشی ببریم. این بلایی است که بر سرکتاب در سبدکالای زندگی ما آمده است، همه نیازها در اولویت هستند جز کتاب. چراکه این ارتباط قطع شده است. این مهم ترین مسأله ای است که در جلسات شورای سیاستگذاری هفته کتاب امسال درباره اش صحبت کرده ایم و در تلاش هستیم تا نه تنها در این ایام، بلکه در تمام سال کاری کنیم که مردم متوجه ضرورت آن شوند. اما از دیگر مباحثی که بد نیست در این روزها نگاهی به آن داشته باشیم تا توجه جدی تر مسئولان را برانگیزد همان بحث قاچاق کتاب و از سویی عرضه غیراصولی کتاب از طریق محل هایی جز کتابفروشی ها است. اگر قرار باشد به دنبال وقوع اتفاقی برای فرهنگ کشورمان باشیم باید حواسمان به همه این زنجیره ها باشد.

متأسفانه برخی تا صحبت از فعالیت های مرتبط با کتاب می شود عمده توجه شان معطوف به مسائل اقتصادی می شود و آن را همچون بخشی از صنعت می بینند، البته که منکر مباحث اقتصادی نشر و حتی جای گرفتن آن در بخش صنعت نیستم منتهی باید حواسمان باشد که در شرایط فعلی کشور تنها افرادی به سراغ فعالیت در این بخش می آیند که دغدغه فرهنگی دارند و بحث عشق و علاقه آنان درمیان است. به همین دلیل هم مسئولان فرهنگی نباید بگذارند که این مراکز فرهنگی رو به تعطیلی بروند. یکی از دلایلی که تعطیلی کتابفروشی ها و قطع شدن ارتباط مردم با آنها را در پی دارد همین قاچاق کتاب و عرضه غیرقانونی آنها از طریق راه هایی نظیر بساط دست فروشان است؛ اتفاقی که حتی به سردرگمی مخاطبان هم می انجامد چراکه وقتی به سراغ دست فروشان یا شبه نمایشگاه ها در پارک ها و برخی سازمان ها می روند با کتاب هایی روبه رو می شوند که روی برخی از آنها تخفیف های پنجاه درصد و حتی بیشتر درج شده است. اتفاقی که من ناشر می دانم چه معادله ای پشت آن قرار گرفته اما مردم عادی نه! مخاطب کتاب پیش خودش می گوید چرا این فروشنده کتاب را با فلان تخفیف می دهد اما کتابفروش نه. این در حالی است که آنان نمی دانند اغلب این کتاب های چاپ افست و غیرقانونی هستند. مخاطب فکر می کند کتابفروش سر او کلاه می گذارد و سود زیادی می برد و نمی داند که با این کار ناخواسته او هم به تعطیلی کتابفروشی ها و به تبع آن نشرمان کمک می کند. این هفته بهترین فرصت است که ما به مخاطبان نه تنها این موارد را آموزش بدهیم بلکه بگوییم کتاب هایی که به این شکل عرضه می شوند آنهایی نیستند که کتابفروشان عرضه می کنند. کتابفروش دست به عرضه کتابی می زند که تمام مراحل آن طی شده و هزینه های آن پرداخت شده است. از سوی دیگر برخی از این تخفیف ها حتی کاذب هستند، فروشنده قیمتی بالاتر از آنچه باید را در نظر می گیرد و بعد آن را با فلان درصد تخفیف می فروشد همین باعث می شود که مخاطب فکر کند سود کرده در صورتی که برخی مواقع حتی سودی هم نصیب خریدار نمی شود. کتاب های ناشران حرفه ای هیچگاه در بساط دست فروشان و شبه نمایشگاه های غیررسمی عرضه نمی شود مگر وقتی که قاچاق بوده و چاپ آن غیرقانونی باشد. وقتی نگاهی به وضعیت کتاب داشته باشیم و دست به یک جمع بندی بزنیم متوجه می شویم که در چند دهه اخیر چندان در تربیت مؤلفان خوب موفق نبوده ایم. همچنان خیلی از آثار قابل توجه ما به نویسندگان و مترجمانی تعلق دارد که یا از دنیا رفته اند یا در سنین پیری قرار دارند.

مسئولان از این می گویند که چرا خبری از آثار تألیفی شاخص نیست اما نمی گویند مگر بستری برای این کار فراهم کرده اند؟ وقتی زنجیره نشر به مرور از میان می رود یا در روند آن اختلال ایجاد می شود فردی که می خواهد عمری بر سر تألیف کتاب بگذارد حساب و کتاب می کند و می بیند چیزی از این راه عایدش نمی شود. بنابراین دست از کار می کشد و به سراغ حرفه دیگری می رود. باید ببینیم در هر دهه چند نویسنده شاخص به جامعه فرهنگی مان اضافه شده. وجود این افراد آنقدر مهم است که بخشی از هویت کشورمان به بودن آنها بستگی دارد. مسئولان از خود بپرسند و ببینند چقدر در شرایط فعلی از وجود چنین افرادی بهره مند هستیم؟ متأسفانه اگر وضع به همین منوال پیش برود تا 10 سال آینده اوضاع خیلی وخیم تر می شود، این مسأله ای بسیار جدی است که اگر از آن غافل شویم عواقب سختی برای ما خواهد داشت. همین حالا در حال تبدیل به یک وارد کننده صِرف فرهنگی هستیم. دیگر خبر چندانی از توازن میان ترجمه و تألیف نیست و این اتفاقی است که بخشی از آن نشأت گرفته از همان قطع شدن ارتباط میان مخاطبان و کتابفروشان است، البته مشکلات و موارد متعدد دیگری هم پیش روی عرصه کتاب و نشرمان قرار گرفته که در این فرصت اندک مجالی برای صحبت درباره آنها نیست. اما در شرایط فعلی چه می توان کرد؟ یکی از اقدامات همین تلاشی است که ما در شورای سیاستگذاری هفته کتاب انجام دادیم تا مسئولان را از ضرورت توجه به برخی مسائل آگاه سازیم. یکی از حیاتی ترین اقدامات در این زمینه تلاش برای سالم سازی زنجیره خرید و فروش است. اتفاقاً طی یک سال اخیر از طریق اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تلاش بسیاری برای سالم سازی این زنجیره انجام دادیم که از جمله اش می توان به نامه هایی اشاره کرد که به اتاق اصناف نوشتیم تا هم بر تخفیف های نامتعارف نظارت شود و هم اینکه جلوی عرضه کتاب در شبه نمایشگاه ها گرفته شود.

مهم ترین دلیلی که برای عرضه کتاب در کتابفروشی ها برمی شمارم این است که وقتی کتاب از طریق کتابفروشی به دست مخاطب برسد امکان انجام هیچ تخلفی فراهم نیست؛ چراکه در صورت لزوم امکان برخورد قانونی با متخلفان فراهم است. با این حال هنوز با مشکلات متعددی روبه رو هستیم چراکه در مرحله نامه نگاری همه قول مساعدت و همکاری می دهند اما وقتی به نتیجه کار نگاه می کنیم هنوز اوضاع به همان منوال است. نه تنها اتاق اصناف، حتی شهرداری، شورای شهر، مسئولان ارشاد و مراجع قضایی هم قول همکاری داده اند منتهی هنوز اقدامی که باید انجام نشده است. البته اتفاقاتی افتاده از جمله همین یکی- دو هفته چند انبار کتاب قاچاق کشف شده که تعداد زیادی از آثار ناشران خوب را شامل می شده اند اما اینها کافی نیست و ما به جدیت بیشتری نیاز داریم. تنها بخشی که درباره آن همکاری با ما جدی شده همین حوزه کتاب های قاچاق است. امیدوارم برگزاری چنین روزهایی بهانه ای برای بررسی مشکلاتی شود که گریبان عرصه نشر و کتاب را گرفته است. حتی به مردم هم می توان در ارتباط با مسائلی که به برخی از آنها اشاره شد آموزش بدهیم تا آنان بفهمند که کتابفروش کلاه سر آنان نمی گذارد بلکه خودش از این روند آسیبی جدی می بیند. اینها مواردی است که باید تا بیشتر از این دیرنشده چاره ای برای حل آنها اندیشید.

---

دردسرهای دریافت زینک ناشران را در چه وضعیتی قرار داده است

ضرورت تسهیل در واردات

غلامرضا شجاع عضو کارگروه کاغذ و مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان

زینک کالایی استراتژیک در تولید کتاب است. استراتژیک به این معنا که اگر تمام خیابان های تهران هم تبدیل به انبار کاغذ شود تا زینک نباشد هیچ فعالیت انتشاراتی به نتیجه نمی رسد؛ مگر معدود کتاب هایی که چاپ دیجیتال دارند. اما آنها هم استاندارد مورد قبولی ندارد. پیش از این و زمانی که تیراژ کتاب ها 5 هزار نسخه بود هزینه لیتوگرافی و زینک چندان چشمگیر نبود. چراکه کتاب ها در تیراژ معقولی منتشر می شدند و ناشر هزینه چندانی برای زینک متحمل نمی شد اما حالا که تیراژ کتاب ها به 500 نسخه و حتی کمتر رسیده است زینک و لیتوگرافی و البته چاپخانه ها بسیار هزینه بر شده اند. چرا که همچون زینک، برای چاپخانه دارها هم فرقی نمی کند که میزان چاپ 100 نسخه باشد یا پنج هزار نسخه و به هر حال هزینه مشخصی دریافت می کنند. اگر قرار باشد ابتدای بحث کمی از اوضاع و احوال قیمت زینک در یک سال اخیر بگویم، قیمت زینک سال قبل در بازار آزاد به 20 هزار تومان رسید که همان زمان ما به بهای 9 هزار تومان آن را در اختیار اعضای تعاونی قرار می دادیم. اگرچه عضو تعاونی هم در نهایت آن را با مشتری اش به قیمت آزاد حساب می کرد چرا که وقتی سرمایه اش را به عنوان سهام در این تعاونی گذاشته نباید از او انتظار داشت که با همان قیمت تعاونی با ناشر کار کند، بنابراین مبنا همان 20 هزارتومان بود. این قیمت تا اسفندماه و اواخر فروردین حتی به 60 هزارتومان هم رسید که خوشبختانه حالا قدری سر و سامان پیدا کرده و بهای زینک دولتی بین 11 تا 13 هزارتومان است که این رقم در بازار آزاد با ارز نیمایی به 23 هزارتومان رسیده است؛ هرچند که در نهایت تفاوت قیمت ارز نیمایی و ارز آزاد تنها 200 تومان است.

نگرانی از ایجاد تعلل در شریان خوراک فکر

البته شرایط امروز لیتوگرافی به آرامش و تعادل رسیده است. زینک به اندازه مورد نیاز در بازار آزاد وجود دارد. هنوز هم زینک دولتی داریم و هیچ نگرانی بابت زینک ناشران وجود ندارد فقط تا حدودی نگرانی در وضعیت مطبوعات است. زینک مخصوص مطبوعات رو به اتمام است و حتی برخی سایزها هم تمام شده است. از عمده دلایل این اتفاق تعلل و وقفه ای است که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد می شود. به عنوان مثال شرکت تعاونی ما به عنوان تنها تعاونی تخصصی کشور، بیش از یک ماه است که پروفرم هایش را به قسمت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن وتجارت داده اما بعد از سه هفته پاسخ شان این است که شما در سال گذشته واردات نداشتید این در حالی است که سال گذشته نزدیک به یک میلیون زینک وارد کرده ایم. این اظهارات نشان می دهد که چقدر اطلاعات در این حوزه ناقص است. در حالی که وقتی کالاهایی مثل مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و کاغذ و زینک جزء کالاهای استراتژیک محسوب می شود توقع این است که با سرعت بیشتری وارد کشور شود. بنابراین لازم است شعبه و کارشناسان جداگانه ای برای کالاهای اساسی منظور شود. البته ما شرایط حساس کنونی را و اینکه در جنگ اقتصادی هستیم، درک می کنیم اما انتظارمان این است که دولت تمهیداتی بیندیشد و برای کالاهایی که تمام مسئولان درجه یک کشور از آن به عنوان خوراک فکر (کاغذ و زینک و...) نام می برند اهمیت بیشتری قائل شود. اگر دولت اجازه ندهد که ما زینک را به بازار برسانیم شاهد افزایش قیمت در این حوزه خواهیم بود. پیش از این در عرض 45 روز زینک از چین به ایران می رسید اما این معطلی هم اکنون به حداقل چهار ماه رسیده است.

بازگشت کاغذ روی خط آرامش

قیمت هر بند کاغذ دولتی امروز 150 هزارتومان است که در بازار آزاد حدود 350 هزارتومان عرضه می شود. اگر تشکل ها نقش خودشان را ایفا کنند و دولت کمک کند تا تعاونی ناشران و تشکل های حامی مصرف کننده های کاغذ فعال شوند اطمینان داشته باشید با قطع شدن دست بنکدار و دلال قیمت کاغذ در بازار آزاد به کمتر از این هم خواهد رسید. با عقلانیت برخی واردکنندگان خوشبختانه کاغذ در حوزه مطبوعات و بازار نشر به آرامش نسبی رسیده است. با 80 میلیون دلاری که دولت با ارز 4200 تومانی برای این دو بخش در نظر گرفته امیدواریم بموقع برسد و این شرایط برای سال آینده هم لحاظ شود. در کارگروه کاغذ خوشبختانه شرایط آرام است و پیش بینی مان این است که با چالش خاصی مواجه نباشیم به شرط اینکه همچون واردات زینک موانع برطرف شود.

قوانین دست و پاگیر و نگرانی صاحبان امضاهای طلایی

خواهش ما از مقامات دولتی این است که با تجار شریف و با سابقه که متعهد هستند و خوش خدمتی شان را ثابت کرده اند همکاری بهتری داشته باشند. من نمی دانم چه دست هایی در کار است که اجازه نمی دهند کاغذ بدون انتقال ارز وارد کشور شود. الآن برخی تجار که خارج از ایران سرمایه و شرکت دارند خواهان آن هستند که بدون انتقال ارز کاغذشان را وارد کشور کنند و با قیمت کف بازار آن را بفروشند. در وضعیت سخت اقتصادی امروز توقع این است که دولت از آنها استقبال کند اما گویا برخی که حاضر نیستند امضاهای طلایی خودشان را از دست بدهند این اجازه را نمی دهند. متأسفانه قوانین دست و پاگیری داریم که برای من به عنوان نماینده مصرف کنندگان کاغذ جای سؤال است.

هفته کتاب از شکل و شمایل دولتی خارج شود

سید عباس صالحی زمانی که مسئولیت معاونت فرهنگی را عهده دار بودند جزء معدود مدیرانی بودند که بر واگذاری امور به بخش خصوصی تأکید داشتند. نمود عینی این تفکرشان در نمایشگاه کتاب جلوه و ظهور داشت که فعالیت بخش خصوصی خیلی پررنگتر شد و حتی هیأت امنا و هیأت مدیره شرکت های نیمه دولتی هم به افراد مرتبط با بخش خصوصی سپرده شد. با توجه به این نگاه، توقع و انتظار ما از ایشان به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همین است که هفته کتاب هم از شکل و شمایل دولتی خارج شود و نقش بخش خصوصی پررنگ تر شود. انتظار این است که هفته کتاب بهانه ای برای به چالش کشیدن و پرداختن به دغدغه های صنعت چاپ باشد. اتاق های فکر تشکیل شود و چرایی کمبود سرانه مطالعه کتاب بررسی شود. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شخصاً در هفته گذشته متوسط روزانه مطالعه را حدود 13 دقیقه اعلام کردند. این آمار در شأن کشوری نیست که ادعای مسلمانی دارد و تنها معجزه پیامبرش کتاب است. تیراژ 100 جلدی کتاب برای کشور 80 میلیونی فاجعه فرهنگی است. امیدوارم به بهانه هفته کتاب شرایطی فراهم شود که درددل فعالان این حوزه بیان شود و بدون سخنرانی های مرسوم مقامات دولتی، رئیس جمهوری و وزیر ارشاد در مقام پاسخگو حاضر شوند. چرا تیراژ کتاب کشوری با جمعیت 80 میلیونی به 300 نسخه رسیده است. دولت که تمام تلاشش را کرد و در حد بضاعت کاغذ را در اختیار نشر قرار داد، خیلی از ناشران کاغذ دولتی گرفتند پس چرا این کاغذها تبدیل به کتاب نشد؟ این مسائل باید واکاوی و بررسی شود. البته این شائبه که ناشران، کاغذها را فروختند دروغ بزرگی است. هیچ ناشری که شغلش نشر است کاغذش را نمی فروشد بلکه چون کاغذهایی که در اختیار ناشران قرار گرفت متناسب با چاپ کتاب نبود بالاجبار آن ها را مبادله کردند تا کاغذ مورد نیازشان را تهیه کنند.

---

ناشران کودک و نوجوان و سهم شان در سبد خانوار ایرانی

ما را هم جدی بگیرید

عبدالعظیم فریدون مدیر نشر محراب قلم

کاغذ همچنان از مهم ترین مشکلاتی است که اهالی نشر با آن دست و پنجه نرم می کنند، این مسأله بخصوص در ارتباط با فعالان بخش کودک و نوجوان اهمیت بیشتری پیدا می کند. شرایط ناشران حوزه عمومی و کتاب های بزرگسال به گونه ای است که کاغذهای وارداتی برای نشر آثار آنان کفایت می کند، چراکه اغلب کاغذهای 70 گرمی وارد می شود اما در حوزه کتاب های کودک و نوجوان به انواع دیگری از کاغذ همچون کاغذهای 100 و 80 گرمی گلاسه نیاز است. کاغذهایی که هیچ جایی در فهرست واردات مسئولان ندارند. البته ما هم تا حدی موفق به دریافت کاغذ مورد نیاز خود شده ایم، اما این شامل کاغذهایی که عنوان کردم نبوده است. همچنان با مشکلات زیادی در دریافت کاغذ روبه روییم که این مسأله مانعی جدی در انتشار آثارمان ایجاد کرده است. اغلب همکاران این گروه سنی به ناچار کتاب های خود را با کاغذهای هفتاد گرمی منتشر می کنند که به هیچ وجه برای آثار چهاررنگ مطلوب نیست. این کمبود بخصوص در ارتباط با ناشرانی همچون ما که کارهای مرجع منتشر می کنیم بیشتر مشهود است. آن طور که به نظر می رسد مسئولان برای واردات کاغذهای مورد نیاز بخش کودک و نوجوان هیچ برنامه ای ندارند. این مسأله در درازمدت فعالیت این بخش از نشرمان را گرفتار مشکلات متعددی می کند که منجر به سیر نزولی آمار نشر در حوزه کتاب های کودک و نوجوان می شود.

اگر نگاهی به فهرست آثار منتشر شده بزرگ ترین ناشران کودک و نوجوان داشته باشید در نهایت با تیراژهای یک هزار و 100 نسخه ای روبه رو می شوید. این آمار انتشار کتاب های ناشران بزرگ کودک و نوجوان است وگرنه اوضاع همکارانی که وضعیت اقتصادی ضعیف تری دارند که خیلی بحرانی تر است. این در حالی است که تیراژ کتاب های کودک و نوجوان پیشتر به طور متوسط تا پنج هزار نسخه بود. در چنین شرایطی اوضاع و احوال نامطلوب اقتصادی هم تأثیری منفی بر چرخه نشر برجای گذاشته است. جالب است که موضوع را حتی از طریق تشکل های صنفی هم پیگیری کرده ایم منتهی اغلب با این جمله که رسیدگی می شود مواجه شده ایم. طی یک سال اخیر حتی یک ورق کاغذ 100 گرمی هم از مسئولان به دستمان نرسیده و می گویند که کاغذ مورد نیاز ما جایی در یارانه ها ندارد. این در حالی است که مخاطبان آثار ما کودکان و نوجوانان هستند؛ طیفی که اگر خواهان افزایش سرانه مطالعه هستیم باید عمده سرمایه گذاری مان متوجه این گروه سنی باشد؛ با این حال متولیان گویی که متوجه اهمیت این گروه از مخاطبان و نقشی که در آینده کشورمان خواهند داشت نیستند.

ای کاش مسئولان واردات کاغذ و ملزومات چاپ و همچنین برنامه ریزی برای چگونگی توزیع آن را به عهده بخش خصوصی بگذارند. مؤسسه نشر ما اردیبهشت سال 97 کاغذ گلاسه را کیلویی پنج هزار و 500 تومان وارد کرد و این در شرایطی است که قیمت آن در بازار خودمان تا 37 هزار تومان هم رسید. البته قیمت ها قدری متعادل تر شده و به کیلویی هجده هزار تومان رسیده است. به تبع این افزایش قیمت ها، هرچقدر هم خواهان ثابت نگه داشتن قیمت ها باشیم امکان پذیر نیست؛ وقتی هم که به ناچار قیمت پشت جلد کتاب ها را بالاتر ببریم مردم قادر به خرید آنها نیستند و بخش زیادی از مخاطبان خود را از دست می دهیم. در چنین اوضاع و احوالی باید نگران تعطیلی تدریجی مؤسسات نشر بود که این اتفاق خوبی برای عرصه کتاب نیست. البته مسائل پیش روی نشر کودک تنها به کاغذ محدود نمی شود منتهی از مهم ترین آن به بهانه بهبود شرایط از سوی مسئولان اشاره کردم.

---

افزایش سرانه مطالعه در گرو فعالیت های داوطلبانه است

مسئولیت های گریزناپذیر

علی اصغر سید آبادی مشاور وزیر ارشاد

سال های بسیاری است که در زمینه کتابخوانی فعالیت می کنم و در این مدت زمان تلاش کردم بستری برای ترویج این اتفاق مهم فراهم شود. در این باره طرح ها و برنامه هایی ارائه دادم که مورد تشویق و ترغیب فعالان و علاقه مندان به کار ترویج کتابخوانی قرار گرفت؛ البته کاراصلی را افرادی انجام می دهند که درشهرستان ها و روستاها در کارترویج کتابخوانی فعالیت می کنند. من با مطرح کردن این ایده ها تلاش کردم اولاً این فعالیت ها به رسمیت شناخته شود و دیگر اینکه فعالان این حوزه با اشتیاق بیشتری این کارها را دنبال کنند. تأثیر دیگر این کار مربوط به بخش آموزشی است. چنانکه در همین راستا کارگاه های آموزشی در شهرستان ها و حتی روستاها برگزارشد و کمک کرد این کارها با روش بهتری انجام بگیرد و همچنین تجربه های مختلف شنیده و منتقل شود. البته این کارگاه ها، جنبه آموزشی ندارد و نقش یک تسهیلگر را ایفا می کنند و این امکان را فراهم کرده اند تا کسانی که درحوزه ترویج کتابخوانی فعالیت می کنند یا علاقه مند هستند تجربه ها و دانش خود را منتقل کنند؛ در واقع این بخشی از فعالیتی است که در حوزه ترویج کتابخوانی انجام داده ام. البته درباره روند فعالیت این کارگاه ها در روستاها و شهرستان ها آمار چندانی در دسترس نیست اما آنچه که قابل مشاهده است و در فضاهای عمومی هم بازتاب داشته، بیانگرآن است که در برخی از استان ها و شهرستان ها ترویج کتابخوانی بسیار پررونق بوده است؛ به عنوان مثال در بازدید اخیرم از استان خراسان شمالی شاهد بودم اغلب روستاهای این استان دوستدار کتاب هستند وآن را می توان یکی از استان های بسیار فعال در زمینه ترویج کتابخوانی معرفی کرد. البته این علاقه مندی و گرایش به این دلیل بوده که در سال های نخست این طرح، یکی دو روستا از این استان برگزیده شدند و این اتفاق موجب انگیزه بخشی و حتی ایجاد اشتیاق و کنجکاوی دیگر روستاهای این استان هم شد. نکته جالب تر اینکه برخی ازهمین روستاها حتی کتابخانه نداشتند اما در زمینه ترویج کتابخوانی فعالیت می کردند و بعد از برگزیده شدن و انتخاب این روستاها، مردم تازه در آن محل ها کتابخانه ساختند. نمونه بسیار چنین اتفاقات اثرگذاری در دیگر روستاها هم تکرار شده است و فایده این اتفاق این است که خود مردم روستاها در این زمینه می اندیشند و فعالیت می کنند. همچنین موجب ترغیب دیگر روستاهای کشور هم بوده اند؛ به طورمثال در اغلب روستاهای خوزستان باشگاه های کتابخوانی فعالیت بسیارخوبی دارند و همه این کارها فعالیت خودجوش و مردمی بوده است، البته حمایت های دولتی هم کم و بیش وجود داشته و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری هایی داشته اند اما درصد بالایی از این کارها مردمی و داوطلبانه انجام گرفته است. نکته دیگر در مورد مناطق محروم است که گفته می شود سرانه مطالعه آنها نسبت به تهران و دیگر کلانشهر ها بسیار پایین است و من آن را یک کلیشه نادرست می دانم، چرا که هر کجا فعالیت ترویج کتابخوانی انجام بگیرد قطعاً مخاطبان خود را خواهد داشت. شاید باورتان نشود اما تعداد بسیاری از روستاهای ایران، چهار برابر میانگین سرانه کتابخوانی درکشور، مطالعه می کنند و اتفاقاً من براین عقیده ام که ترویج کتابخوانی در روستاها و شهرهای کوچک مورد استقبال بیشتری است تا در تهران و شهرهای بزرگ و البته در همه جای دنیا به همین گونه بوده و نشان می دهد کشورهایی که سرانه مطالعه بالایی دارند ترویج کتابخوانی بیشتر انجام گرفته است. اغلب ما به عنوان یک نویسنده، یا پدر و مادر یا یک فعال فرهنگی بر این تصور هستیم که پایین بودن سطح مطالعه مربوط به آموزش و پرورش است و اگر چنین نهاد هایی به کار خود وارد باشند همه چیز سروسامان می گیرد. این درحالی است که به عقیده من نمی توان مشکلات را تنها به گردن یک ارگان یا سازمان انداخت، ارتقای سرانه مطالعه و نهادینه کردن فرهنگ آن مستلزم توجه به مجموعه ای زنجیره وار از فعالیت هاست. از جمله مهم ترین آنها هم می توان به تلاش در جهت ترویج کتابخوانی اشاره کرد، تلاشی که نباید رنگ و بوی دولتی داشته باشد و باید به شکل فعلی کاملاً داوطلبانه باشد. این کارها به هم وابسته اند و باید در کار اجتماعی و داوطلبانه مانند ترویج کتابخوانی فرض را بر این بگیریم که هیچ نهاد دیگری وجود ندارد و حمایت دولتی هم در کار نیست. با چنین تصوری در جایگاه پدر و مادر باید فکر کنیم که قادر به تحقق چه برنامه ریزی ها و تدابیری خواهیم بود! یا به عنوان نویسنده آیا کسی مانع ترویج کتاب هایمان خواهد شد؟ البته نمی توان بی توجهی آموزش و پرورش به تلاش در جهت نهادینه کردن فرهنگ مطالعه را نادیده گرفت؛ نظام آموزش و پرورش ما، یک نظام تک کتابی و متمرکز بر کتاب های درسی است. در شکل فعلی، نهاد هایی همچون آموزش و پرورش یا خانواده ها و معلمان براین تصورند که برای باسواد شدن فرزندان یا دانش آموزان تنها به یک کتاب درسی معرفی شده اکتفا کنند و آن را کافی می دانند. اما طرح هایی که من ارائه کرده ام زمینه ای را فراهم کرد تا علاقه مندان در این زمینه داوطلبانه فعالیت کنند و در واقع تمرکز اصلی بر خود مردم و برنامه ریزی محلی بوده است. در پایان باید بگویم باید ترویج کتابخوانی را یک وظیفه اخلاقی و مسئولیت اجتماعی بدانیم و اگر اینگونه نگاه شود خود به خود متوجه مسئولیتمان خواهیم بود و می دانیم چه کاری از عهده مان برخواهد آمد؛ آن زمان منتظر نهادهای دولتی و دیگران نخواهیم بود. نباید فراموش کرد که اصلاح آموزش و پرورش در ایران باید از خانواده و کتاب خواندن فرزندانمان شروع شود.

کلمات کلیدی

هفته کتاب و کتابخوانی ناشر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
کارگردان فیلم سینمایی "خانه پدری" می گوید: همه فقط صحنه اول فیلم خانه پدری را دیدند و کسی به زنانی که آخر فیلم و در عصر حاضر در اجتماع فعال هستند، دقت نکرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فیلم سینمایی "خانه پدری" به کارگردانی کیانوش عیاری بعد از سه بار توقیف، اجازه یافت که برای دو هفته در سینماهای سراسر کشور اکران شود. اما ما با کیانوش عیاری قبل از توقیف مجدد فیلمش با دستور دادستانی گفتگویی انجام داده بودیم که در ادامه می آید.

حال امروز شما بعد از اینکه فیلم خانه پدری سرانجام اکران شد، چگونه است؟

طبیعی است که اکران اثر یک فیلم ساز باعث خوشحالی او می شود و خانه پدری نیز بعد از 12 سال رنگ پرده را دید. آخرین فیلمی که از من به صورت گسترده اکران شد. فیلم بودن یا نبودن در سال 76 بود. البته فیلم بیدار شو آرزو نیز به صورت محدود اکران شده بود و من بعد از 21 سال طعم واقعی اکران را چشیدم و امروز برنامه ریزی های خوبی از سوی پخش کننده انجام شده است و در یکی دو اکرانی که با مردم فیلم را دیدم همه چیز خوب و مثبت بود. البته خب طبیعی است که عده ای فیلم را دوست نداشته باشند.

خانه پدری از جمله فیلم هایی است که موافقین و مخالفین خود دارد دارد. تحلیل شما از نظرات مخالفان چیست و چقدر این مخالفت ها از جنس سینماست؟

در طی این مدت متوجه شدم که مخالفان این تیم 4 دسته هستند. گروهی این فیلم را با یک نگاه سینمایی و هنری ارزیابی می کنند و آن را دوست ندارند که امری طبیعی است و کسی نمی تواند ایراد بگیرد که چرا گروهی این فیلم را دوست ندارند. گروهی دیگر فیلم خانه پدری را اثری مضر برای جامعه می دانند اما تجربه اکران فیلم های توقیف شده قبلی سایر فیلم سازان نشان داد که چنین حرفی خیلی درست نیست. گروهی دیگر افرادی هستند که به همه مسائل نگاه سیاسی دارند و به این فیلم نیز نگاهی سیاسی دارند. گروهی دیگر مخالفت جدی با فیلم ندارند و حتی شاید آن را دوست داشته باشند اما معتقدند و به خود من نیز گفته اند که تحمل فضای سنگین فیلم و بعضی صحنه های آن آزاردهنده است. در این میان گروهی از مخالفانی که نگران چیز دیگری به جز هنر و مردم هستند از نظر من نگران بودن برای مردم معنی اش این نیست که به جای مردم تصمیم گیری کنند بلکه مردم حق دارند خودشان تصمیم بگیرند که فیلمی را ببینند و دوست داشته باشند یا خیر.

یکی از مواردی که درباره این فیلم مطرح شده داستان ابتدای فیلم است و گروهی می گویند چنین اتفاقاتی در ایران رخ نداده و واقعی نیست. آیا شما این ماجرا را از یک اتفاق واقعی برداشت کردید؟

این سوال بارها از من پرسیده شده است. زمانی که فیلم در جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد کسی به من گفت آیا اینجا ایران است و کدام منطقه است که مردم به زبان فارسی با هم صحبت می کنند؟ من چه همان زمان و چه امروز اعلام کردم که این فیلم در ایران ساخته شده و داستان آن در ایران رخ داده است و پنهان کردن اتفاقاتی که در این فیلم رخ داده به صورت واقعی امکانپذیر نیست. حدود سالهای 1353 و 1354 در یکی از شهرهای جنوبی کشور یک دختر زندانی قرار است بعد از پایان محکومیتش از زندان آزاد شود اما به زندانبان التماس می کند که او را در زندان نگه دارد زیرا معتقد بوده است که پدر و برادرش، عمو و خانواده او قصد کشتن وی را دارند. زندانبان به او می گوید که نمی تواند او را در زندان نگه دارد و براساس قانون او را آزاد می کند. خانواده وی نیز به استقبال او می آیند و ابتدا با او خوب برخورد می کنند اما چند روز بعد جنازه وی در یکی از رودها پیدا می شود. مورد دوم اینکه چند سال بعد از پایان فیلمبرداری خانه پدری در شهرک غرب کاملا اتفاقی مشابه در آنچه در فیلم خانه پدری بود، رخ داد. پدر خانواده ای متمول همه اعضای فامیل و خانواده را جمع می کند که حدود 17 نفر می شوند. پدر در جمع اعضای فامیل اعلام می کند که دختر جوانش که تازه نیز طلاق گرفته است، کارهای نامربوط زیادی انجام می دهد و آبروی خانواده را برده است و با او باید چکار کنیم و در آن جمع تصمیم می گیرند که برای حفظ آبروی خانواده، دختر باید کشته شود و مجری قتل نیز پسرعموی دختر می شود. بنابراین چه ما فیلمی مانند خانه پدری بسازیم و چه نسازیم این اتفاقات در جامعه وجود دارد اما فیلم می تواند جامعه را آگاه کند.

بنابراین این مشکلات و ناهنجاری ها از بین نرفته است؟

صددرصد از بین نرفته است زیرا زمانی می توانیم بگوییم یک مشکلی حل شده که حتی یک مورد نیز برای آن رخ ندهد زیرا تا زمانی که چنین نگاه هایی که در فیلم خانه پدری به آن اشاره کردیم، وجود دارد، قطعا چنین فجایعی رخ خواهد داد.

چرا باید در زمانه ای که ارتباطات اجتماعی گسترش پیدا کرده و حتی به نوعی همه از جهانی شدن سخن می گویند فجایعی مانند قتل دسته جمعی یا اتفاقاتی از این دست رخ بدهد؟

فوندانسیون های طرز تفکرهایی که اینگونه می اندیشند که باعث فاجعه می شود ریشه در باورهای غلط دارد. باور غلط با دین و سنت متفاوت است. مثلا یکی از باورهای غلط این است که در ازدواج اشکال ندارد که آقایان سوابق ناجوری داشته باشند اما اگر خانم ها خطاهایی کرده باشند بسیار ایراد دارد.

یکی از نکاتی که راجع به آثار شما گفته می شود بحث واقعیت نمایی و نشان دادن صحنه با جزئیات است و شاید نشان دادن این جزئیات و به دنبال آن تماشای آن برای مخاطبان آسان نباشد.

اگر صحنه آغازین فیلم خانه پدری قوی و محکم نبود تماشاگر هیچ انگیزه ای برای تعقیب فیلم تا انتها را ندارد. آن صحنه باعث می شود تا تماشاگر متوجه بوی مرگی که در آن زیرزمین جاری شده، باشد. البته بوی مرگ بوی خوبی نیست اما ما از این مسئله استفاده فنی کردیم اما خود من هرگز موافق نشان دادن خشونت بی جهت و عریان نبودم. مگر آنکه پیشبرد داستان و فیلم به آن خشونت نیاز داشته باشد و خانه پدری جزو معدود فیلم هایی است که به این مسئله نیاز داشت مثلا خود من نمی دانم چرا باید در برخی فیلم های سینمایی بدون آنکه نیاز باشد، صحن تزریق آمپول با سرنگ با جزئیات کاملا نشان داده شود.

گروهی می گویند اجازه نمایش به فیلم خانه پدری به نوعی استفاده انتخاباتی و ابزاری دولت در آستانه انتخابات است و خواستند با نشان دادن این فیلم دل گروهی از هواداران خود را به دست بیاورند.

من گوشه ای نشسته ام و به قول معروف نون و ماستم را می خورم و از نظر من بسیار ناجوانمردانه است که بگوییم خودم را دستاویزی قرار داده ام تا کمک به جریانی سیاسی بکنم اما حتی اگر بدون آنکه من بخواهم این مسئله باعث شود تا مردم فیلم را ببینند و اجازه نمایش پیدا کند خوب است. از سوی دیگر اگر طیف دیگری بر سر کار بیایند با این گروهی که امروز بر سر کارند تفاوت 180 درجه ای که نخواهند داشت و دشمنان قسم خورده هم نیستند.

هرچند شما معتقدید که عرف با سنت و دین تفاوت دارد اما گروهی از مخالفان شما معتقدند که فیلم خانه پدری فیلمی ضددین و ضدسنت است.

اینگونه برداشت باعث تاسف است. آیا چون شخصیت اصلی ما فردی است که در بازار کار می کند و فردی سنتی است، آیا آن فرد تبدیل به نماد کل سنت شده و فیلم نیز تبدیل به اثری ضددینی می شود و اگر مثلا شغل اصلی پدر فیلم آپاراتچی سینما بود و یا در پستخانه کار می کرد، مشکلات حل شده بود؟ چرا کسی در این فیلم به این مسئله توجه نمی کند که در پایان فیلم زنان به حدی از رشد رسیده اند که نامزد شهاب حسینی که هم عصر ما زندگی می کند. پزشک شده و در جامعه کاملا آزاد فعالیت می کند و یا دختر نسل قبلی در فیلم کارگاه آموزش قالی بافی راه اندازی کرده است. این صحنه ها را کسی در فیلم نمی بیند و فقط همه صحنه قتل را می بینند! جنایتی که در این فیلم رخ می دهد مربوط به یک فرد و یا جامعه یا گروه خاص و زمان خاصی نیست و اصلا محدود به ایران نیست و حتی در قلب اروپا که ادعای دفاع از حقوق زنان را دارند و کنوانسیون های مختلفی درباره حقوق زنان تشکیل می دهد را شاهد هستیم. چه اتفاقات هولناکی درباره زنان رخ می دهد و امروز بالاترین آمار زن آزاری در برخی کشورهای اروپایی است و اگر کسی بخواهد در اروپا چنین فیلمی بسازد آیا متهم به سیاه نمایی شده است؟ به همین دلیل این که گروهی می گویند این خانه نماد و سمبل ایران است را قبول ندارم زیرا من اصولا فرد سمبلیکی نیستم و از سوی دیگر نیز هرچند واقعیت را دوست دارم اما به ناتورالیسم علاقه ای ندارم.

رشدی که امروز زنان پیدا کرده اند و بخشی از آن نیز در فیلم خانه پدری نمایش داده شده، چه میزان مرهون تلاش های خود زنان و چقدر مرهون نگاه دولت ها و حکومت هاست؟

متغیرهای اجتماعی و خود افراد در جامعه بر روی یکدیگر تاثیر می گذارند. گاهی متغیرهای اجتماعی باعث توقف طولانی رشد گروهی از جامعه می شود اما در همان زمان که این رشد متوقف شده شخصیتی مانند بی بی حکیمه ظهور می کند و کارهایی می کند که از توان مردان نیز خارج است و البته که هر رفتاری در هر شرایطی با تشویق و تنبیه افراد دیگر روبه رو می شود. ناراحت کننده این است که ما از تحول جلوگیری کنیم و دیوارهای بلند اجازه ندهد که تحول خواهی یک نفر به همسایه اش نرسد.

نقش حکومت و نهادها در این تحول خواهی و رشد چگونه و چقدر است؟

بستگی به این دارد که یک حکومت منافع خودش را چگونه تعریف کند و نفع او از وقایع و اتفاقات جامعه و پیرامون چه باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
علی آشتیانی پور مدیر شرکت پخش فیلم آفرین عنوان کرد که با آغاز مجدد اکران یکی از فیلم های توقیف شده، برخی از سالن های فیلم چشم و گوش بسته گرفته شد.

علی آشتیانی پور مدیر شرکت پخش فیلم آفرین در گفتگو با خبرنگار مهر دربار وضعیت فروش فیلم سینمایی چشم و گوش بسته به کارگردانی فرزاد موتمن گفت: ما در سالن ها با رضایت بالای مردم مواجه هستیم و آن ها به شکل های مختلف این موضوع را به ما انتقال می دهند. یعنی در سالن هایی که در اختیار خودمان است این موضوع را می بینیم یا دیگر سینماداران از این رضایت به ما می گویند. از همین رو فروش و استقبال از چشم و گوش بسته خوب بوده است البته چند بلای آسمانی و شبه آسمانی بر ما وارد شد. در این دوران اکران که یک فیلم طنز سالم می توانست رضایت مردم را جلب کند و به فروش بیشتری برسد.

آشتیانی پور ادامه داد: 2 فیلمی که مهر توقیف بر پیشانی آن ها خورده بود، روی پرده آمده اند و این فیلم ها ذهنیت هایی برای مردم ایجاد کرده اند، همین امر هم باعث شده کار برای ما سخت شود. ضمن اینکه بخشی از سالن های ما به آن 2 فیلم اختصاص داده شده و درواقع این سالن ها از ما گرفته شده است. همانطور که گفتم درباره این دوفیلم بحث توقیف در رسانه ها مطرح شده بود و همین امر اشتیاق مردم را برای تماشای آن ها بیشتر کرده است.

وی افزود: در هر دوره ای از اکران، شما با تعداد مشخصی از فیلم ها مواجه هستید ولی وقتی 2 فیلم مازاد به یک باره به ناوگان اکران اضافه می شوند، از ظرفیت اکران بقیه فیلم ها گرفته می شود. ضمن اینکه حوادث چند روز گذشته مثل ماجرای اعتراض به قیمت بنزین و... روی فروش فیلم ها تاثیر گذاشته که امیدواریم این موضوعات به زوی حل شود. برای مثال روز 26 آبان ماه پردیس کورش تعطیل بود که روی فروش فیلم ها تاثیر محسوسی گذاشت. امیدوارم سینماها به سرعت بتوانند روند طبیعی خود را طی کنند. بنابراین از این منظر ما آسیب دیده ایم ولی به طور کلی فیلم با استقبال مواجه شده، مردم از آن راضی هستند و رشد فروش آن هم مشهود است.

آشتیانی پور اظهار کرد: ما به اندازه بضاعتمان چه در فضای شهری و چه مجازی تبلیغ کرده ایم. به هر حال این روزها تبلیغات هزینه بر و از توان مالی سینما خارج است، درواقع تحمل هزینه تبلیغات شهری و غیرشهری که گاهی یک فیلمساز و تهیه کننده مجبور است متقبل شود، سخت و از بضاعت تولید و گیشه سینما بالاتر است. برای همین بخش زیادی از درآمد فروش، به تبلیغات اختصاص پیدا می کند اما از یک جایی به بعد ما باید امیدوار باشیم که پول فروش فیلم به این هزینه ها بچربد.

مدیر فیلم آفرین توضیح داد: از تبلیغات تلویزیونی آن طور که باید و شاید راضی نیستیم چون تیزرهای محدودی به ما اختصاص دادند، البته ما تلاش می کنیم که این وضعیت را سامان دهیم. ما گفتگوهایی کرده ایم اما تا الان به نسبت فیلم های دیگر تعداد کمتری تیزر در اختیارمان قرار داده اند. توقع ما این بود که تلویزیون از این فیلم به عنوان یک طنز سالم که خانواده به راحتی می تواند به تماشای آن بنشیند و کسی از آن آزرده نشود، حمایت بیشتری کند و مورد توجه قرار دهد.

کد خبر 4774432

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران دیدبان ایران

ناآرامی های به وجود آمده به دلیل افزایش قیمت بنزین تاثیر مستقیمی بر روی برنامه های فرهنگی و همچنین فروش سینما ها داشته و باعث شده بسیاری از برنامه های این حوزه تعطیل شود.

به گزارش ایلنا، از روز جمعه 24 آبان و به دنبال اتفاقاتی که در شهر های مختلف رخ داده، بسیاری از برنامه های فرهنگی تحت تاثیر این اتفاق برگزار نشده و ملغی شده است.

اکران خصوصی فیلم مطرب در پردیس کوروش، اکران ویژه شیر سنگی در موزه سینما، اکران خصوصی فیلم سمفونی نهم در پردیس ملت و جشن انجمن منتقدان سینمایی از جمله این برنامه هاست که قرار بود در سه روز گذشته برگزار شود، اما به دلایل مختلف لغو شده است. همچنین فروش سینما ها از 24 آبان با افت محسوسی مواجه شده و بسیاری از سالن های سینما فعالیت خود را متوقف کرده اند.

محمدقاصد اشرفی (رئیس انجمن سینماداران) به ایلنا گفت: تا روز جمعه 24 آبان با توجه به اکران فیلم های جدید، فروش فیلم ها نسبتا خوب شده بود و اگر همان روند ادامه پیدا می کرد احتمال داشت رونق دوباره به سالن های سینما بازگردد.

وی ادامه داد: متاسفانه بعد از اتفاقاتی که از روز جمعه رخ داد، بسیاری از سالن های سینما به خصوص آن ها که کنار اتوبان های اصلی قرار دارند، برای حفظ امنیت خود و همچنین نبود مخاطب، فعالیت خود را متوقف کرده و تعطیل هستند.

مدیر سینما ماندانا با اشاره به تعطیلی این سینما به دلیل مسائل به وجود آمده، گفت: بسیاری از مخاطبان به دلیل قطع بودن اینترنت توانایی خرید بلیت را ندارند و از سوی دیگر کسانی که پیش از این بلیت خریده بودند بلیت های خود را پس دادند.

لینک خبر :‌ فرارو
شرایط چند روز اخیر جامعه باعث کاهش مخاطبان سینما شده است و بسیاری از سینماداران از قطعی اینترنت که حتی اطلاع رسانی را مختل کرده گله دارند.

به گزارش ایسنا، پس از پایان ماه صفر و شروع اکران چند فیلم پر بازیگر و کمدی، سینماها رونقی تازه گرفتند و این روند تا روز جمعه 24 آبان ادامه داشت، اما از ابتدای هفته با افزایش ناگهانی قمیت بنزین و بارش برف و برودت هوا تعداد مخاطبان فیلم های سینمایی نیز تحت تاثیر قرار گرفت.

در این روزها قطعی اینترنت هم در این مسئله تاثیرگذار بود و آمار سامانه فروش سازمان سینمایی نشان می دهد که میزان تماشاگران و فروش فیلم ها به شکل قابل توجهی افت داشته به طوری که مخاطبان فیلم مطرب از 30 هزار نفر در روز شنبه و 6 هزار نفر در روز یکشنبه هفته قبل به 11 و 6 هزار نفر در در روزهای ابتدای این هفته رسیدند و سمفونی نهم هم از هزار نفر در روزهای شنبه و یکشنبه هفته قبل به 300 نفر در این هفته رسید.

در این باره علی سرتیپی که هم پخش کننده فیلم است و هم سینمادار، در گفت وگویی کوتاه با ایسنا از مساعد نبودن شرایط برای خرید اینترنتی بلیت و اطلاع رسانی به مخاطبان گله مند است.

پردیس سینمایی کورش روز شنبه به دلیل ترافیک زیادی که در مسیر این پردیس ایجاد شد و مخاطبان زیادی امکان رسیدن به سینما را نداشتند از عصر به بعد تعطیل شد و به گفته سرتیپی این تعطیلی در روز یکشنبه هم ادامه پیدا کرد.

او می گوید: اگرچه امروز دوشنبه 27 آبان سالن های سینمایی این پردیس دایر است، اما قطع بودن اینترنت مشکلاتی را دست کم برای اطلاع رسانی به وجود آورده است.

البته این مسئله فقط گریبانگیر پردیس کورش نیست و بسیاری دیگر از سالن های سینمایی هم چنین مشکلی دارند. با این وضعیت امیدی که سینمایی ها به بهتر شدن وضع فروش سینما داشتند دوباره کم فروغ شده است.

همچنین علاوه بر سینماها، این اتفاقات بر برخی سالن های تئاتری هم تاثیر داشته و اگرچه کمبود مخاطب یکی از مشکلات تئاتر شده اما تا حدودی شدت گرفته است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
فیلم مطرب با فروش بالای روزانه خود می رفت تا یک رکود خوب از خود به جای بگذارد و سازندگان این اثر برآوردشان فروش بالای این فیلم بود، ولی خب در تحلیلشان پیش بینی چنین رویدادی را نکرده بودند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : دیار آفتاب

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: فروش سینما های کشور و بالاخص شهر تهران که بعد از چند ماهی افت با اکران چند فیلم کمدی رونق دوباره ای گرفته بود، متاسفانه بعد از اتفاقات و انحراف اعتراضات مردم برای مسئله بنزین با افت شدیدی مواجه شده است.

بعد از اکران موفق چند فیلم پرفروش مثل متری شیش ونیم ، رحمان 1400 ، تگزاس ، سرخپوست و شبی که ماه کامل شد ، تقریبا نزدیک به 4 ماه بود که فروش فیلم های سینمایی با افت شدیدی روبرو شده بودند و به اصطلاح سینمایی ها گیشه قفل شده بود. ولی طی دو سه هفته اخیر و با اکران چند فیلم خوش ساخت مثل ردخون و چند کمدی پر فروش مثل مطرب و چشم و گوش بسته رونق دوباره به گیشه های سینما برگشته بود و سینماگران و سینما داران از این بابت ابراز خوشحال می کردند و انتظار داشتند که در ادامه راه اکران ، بقیه آثار سینمایی نیز بتوانند از این موهبت فروش و استقبال دوباره مخاطبان بهره کافی و وافی را ببرند.ولی متاسفانه این خوشحالی دیری نپایید و با شروع اعتراضات مردم به افزایش قیمت بنزین و به طبع آن نارآمی ها و اغتشاشاتی که در تهران و سایر شهر های کشور شروع شد، به ناگاه فروش فیلم های سینمایی خیلی زود تحت تاثیر این رویداد قرار گرفت و باسینما ها با افت بسیار شدید فروش رو برو شدند.

بنابر اطلاعات سامانه رسمی فروش سینما ها (سینما تیکت) مجموع فروش فیلم های روی پرده در روز گذشته تنها 135 میلیون تومان و مجموع مخاطبان سینما ها در سراسر کشور کمتر از 12 هزار نفر ثبت شده است. در این میان فیلم سینمایی مطرب به عنوان پرفروش ترین فیلم در حال اکران که طی هفته گذشته حداقل مخاطب روزانه اش 26 هزار نفر بوده و این آمار در پایان هفته به مرز 78 هزار مخاطب فقط در روز جمعه رسیده بود، در روز شنبه 10 هزار نفر و در روز یکشنبه تنها 6 هزار نفر مخاطب داشته است.

این در حالی است که فیلم مطرب با فروش بالای روزانه خود می رفت تا یک رکود خوب از خود به جای بگذارد و سازندگان این اثر برآوردشان فروش بالای این فیلم بود، ولی خب در تحلیلشان پیش بینی چنین رویدادی را نکرده بودند.

فیلم سینمایی چشم و گوش بسته دیگر فیلم کمدی روی پرده هم طی هفته گذشته حداقل 6 هزار نفر را در یک روز به سینما ها کشانده و آمار مخاطبانش در روز پایانی هفته قبل به مرز 18 هزار نفر رسیده بود، روز گذشته تنها 360 نفر مخاطب داشته است!

اشاره به آمار فروش دو فیلم کمدی در حال اکران، نشان دهنده وضعیتی است که دیگر فیلم های روی پرده هم طبیعتاً از آن بی نصیب نمانده اند و می توان آن را شاهدمثالی از وضعیت حاکم بر سینما های کشور قلمداد کرد.

این ها در حالی است که اعتراضات و اغتشاشات اخیر باعث تعطیلی چند روزه چند پردیس سینمایی در چند روز گذشته نیز شده است. پردیس سینمایی کورش که در بزرگراه ستاری تهران قرار دارد، در یک اطلاعیه ناگهانی، خبر از تعطیلی سالن های سینمایی خود برای خبر داد.

پس از پردیس سینمایی کورش، پردیس سینمایی ملت هم اعلام کرد به دلیل بارندگی و ایجاد راه بندان، سانس های خود را در چند روز تعطیل می کند.

روابط عمومی پردیس سینمایی ملت اعلام کرد به دلیل ترافیک و بارش برف، از ساعت همه سانس های نمایش فیلم این مجتمع لغو می شود.

تعطیلی سینما ها در یک سو و در سوی دیگر فضای نا امن شهرها باعث شده که مخاطبان فعلا بی خیال سینما رفتن بشوند و منتظر بمانند تا شاید با گذشت زمان و آرام شدن این فضا دوباره به سینما ها برگردند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
خبرگزاری میزان- بیست و هفتمین روز از آبان ماه 1398 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به تخلف برخی از آثار در اکران و تذکر شورای صنفی نمایش اشاره کرد.

تاریخ انتشار: 16:30 - 27 آبان 1398

- کد خبر: 569004
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، بیست و هفتمین روز از آبان ماه 1398 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به تخلف برخی از آثار در اکران و تذکر شورای صنفی نمایش اشاره کرد.

حضورم در لامینور داریوش مهرجویی کاملاً تصادفی بود

بازیگر فیلم سینمایی سرب گفت: واقعیت امر قرار نبود در فیلم لامینور بازی کنم، برای حضور در پشت صحنه فیلم توسط مهرجویی دعوت شده بودم که در همان زمان از من درخواست شد تا در چند سکانس از اثر حضور داشته باشم.

فریماه فرجامی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون آخرین وضعیت جسمانی خود گفت: خوشبختانه از لحاظ جسمی خیلی بهتر از گذشته ام و تا حدودی می توانم اکثر کارهایم را شخصاً و بدون کمک کسی انجام دهم.

وی درباره ایفای نقش در فیلم سینمایی لامینور ساخته داریوش مهرجویی اضافه کرد: بازگشتم به سینما آن هم با بازی در فیلم داریوش مهرجویی اتفاق بزرگی است که مرا بسیار خوشحال کرد، خیلی خوشحالم که توانستم بار دیگر جلوی دوربین رفته و بازی کنم.

بیشتر بخوانید: آخرین گفت وگوی فریماه فرجامی بعد از سالها سکوت را اینجا بخوانید

بازیگر فیلم سینمایی سرب درباره نحوه پیوستنش به پروژه سینمایی لامینور اذعان کرد: واقعیت امر قرار نبود در فیلم لامینور بازی کنم، برای حضور در پشت صحنه فیلم توسط مهرجویی دعوت شده بودم که در همان زمان از من درخواست شد تا در چند سکانس از اثر حضور داشته باشم.

وی در همین رابطه تاکید کرد: نقش من در لامینور نقش چندان بلندی نیست، حتی نقش سختی هم نیست، اما همین که بعد از سال ها به من اعتماد شده و بار دیگر جلوی دوربین رفته ام برایم بهترین هدیه است، اتفاقی که این روز های من را به شدت جذاب و شیرین کرده است.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

طرح کتاب فروشی های محله دوباره قوت بگیرد

رئیس اتحادیه ناشران گفت: کتابفروشی های هر محله جزوی از فرهنگ هر محل هستند و افرادی که امروز جز مخاطبان فعال کتاب ها محسوب می شوند افرادی هستند که در همان دوره اجرای این طرح رشد پیدا کرده و همچنان به کتابفروشی های محله وفادارند و خاطرات فراوانی از آن زمان دارند.

هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون تاثیر هفته کتاب بر فعالیت ناشران و رونق خرید کتاب و سرانه مطالعه در کشور گفت: هفته کتاب بر فعالیت ناشران و فروش کتاب تاثیر می گذارد، هر ثانیه و لحظه در هفته کتاب زمانی مقتنم برای افزایش سرانه کتاب و کتابخوانی محسوب می شود.
بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبرها از هفته کتاب اینجا کلیک کنید
وی در همین راستا ادامه داد: اگر دستگاه ها، سازمان ها و نهاد های برگزار کننده هفته کتاب فعالیت ها را از حالت روتین خارج کنند قطعا می توان شاهد تحولات مناسبی بود و از آنجا که همه دست اندرکاران فعال در این حوزه علاقمند هستند تا کاری ارزشمند انجام دهند و برای این منظور تلاش می کنند، بی شک هقته کتاب راه را برای افزایش سرانه مطالعه در کشور باز خواهد کرد.

حسن پور ضرورت برنامه ریزی مناسب برای مناسبت هایی چون هفته کتاب اظهار کرد: چنانچه مطالبات و برنامه ریزی های مناسب از مدت ها قبل دسته بندی شود خروجی موفقی در هفته کتاب خواهیم داشت آنگاه می توان گفت که گامی موثر در راستای افزایش سرانه مطالعه کشور برداشته شده است.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

ملکه رنجبر در بیمارستان بستری شد

فرزند ملکه رنجبر گفت: متاسفانه پنجشنبه هفته گذشته مادرم حالش نسبت به قبل بدتر شد و به همین دلیل از همان زمان در بیمارستان کسری تهران بستری شده است.

فریبرز ایروانی فرزند ملکه رنجبر بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون آخرین وضعیت جسمانی مادر خود گفت: متاسفانه پنجشنبه هفته گذشت مادرم حالش نسبت به قبل بدتر شد و به همین دلیل از همان زمان در بیمارستان کسری تهران بستری شده است.

وی دلیل بستری شدن ملکه رنجبر را اینگونه توصیف کرد: از صبح روز پنجشنبه وضعیت مادرم نامتعادل و به صورت مکرر دچار افت شدید فشار به صورت لحظه ای می شد، پیشتر مشکلات راه رفتن در وی رخ داده بود اما این افت فشار به صورت مکرر برایمان نگران کننده شد، به همین دلیل عصر همان روز مادرم را توسط اورژانس به بیمارستان منتقل کردیم.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

تخلف در اکران برخی فیلم ها موجب تذکر شورای صنفی نمایش شد

عدم رعایت قوانین اکران در سینماها طی روزهای گذشته حواشی را در چرخه اکران بوجود آورده است، اتفاقی که از سوی شورای صنفی نمایش تخلف اعلام شده و براساس اعلام این نهاد فرهنگی در صورت تکرار موجب برخورد با متخلفان خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، براساس مصوبات شورای صنفی نمایش آثار سینمایی می توانند در مدت زمان تعیین شده ای در سرگروه های سینمایی به اکران خود ادامه دهند.

این آثار در پایان با جمع بندی شورای صنفی نمایش و براساس کف فروش به اکران خود خاتمه داده و یا با رعایت کف فروش توسط همین شورا تمدید اکران می شوند.

تمامی آثار سینمایی براساس همین مصوبات موظف هستند تا در روز سه سانس اکران داشته باشند، به طور معمول سانس اول اکران (سانس ظهر)، سانس دوم (سانس عصر) و سانس سوم (سانس شب) خواهد بود، به طور معمول سانس ظهر برای تمامی آثار سینمایی سانس کم مخاطبی است.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین مصوبات شورای صنفی نمایش اینجا کلیک کنید

حواشی بوجود آمده در اکران آثار سینمایی از آنجا آغاز می شود که برخی صاحبان آثار تصمیم می گیرند با هماهنگی سینمادار سانس اول اکران خود را به دلیل عدم استقبال مخاطب لغو کنند، این اتفاق باعث می شود تا در جمع بندی نهایی فیلم اگر به فرض مثال 100 سانس داشته باشد، اکثریت این سانس ها در ساعات خوب اکران شود و کف فروش فیلم متعادل به نظر بیاید، در صورتی که اگر مصوبه شورای صنفی پیرامون رعایت اکران در سانس های چرخشی انجام شود، شاید این آثار با عدم استقبال مخاطبان مواجه شده و از روی پرده اکران برداشته شود، اتفاقی که طی هفته های گذشته حواشی متعددی را در سینمای ایران بوجود آورده است.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

چگونگی استفاده موثر از فضای مجازی در جهت افزایش سرانه مطالعه در کشور

نویسنده کتاب فرنگیس گفت: مشارکت نوجوانان در فضای مجازی با سلفی هایی که از خود با عنوان حضور در مراسم هفته کتاب می گیرند و به انتشار می گذارند در توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی تاثیر بسیاری دارد که نمی توان نادیده گرفت.

مهناز فتاحی نویسنده کتاب فرنگیس در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون تاثیر هفته کتاب بر سرانه مطالعه در کشور گفت: وجود هفته ای به نام هفته کتاب قطعا رویکردی ارزشمند است همچنین برگزاری جشنوار ها و همایش هایی که بتوانند به ترویج کتاب و کتابخوانی بپردازند و بر سرانه مطالعه در کشور تاثیر بگذارند موثر خواهد بود.

نویسنده کتاب قلب کوچک سپهر در همین راستا ادامه داد: هفته کتاب زمانی مناسب برای یادآوری ارزش و اهمیت کالایی به نام کتاب است و از آنجا که تکرار همواره زمینه را برای تاثیر در ذهن مخاطب فراهم می کند لذا می توان امید داشت که افزایش سرانه مطالعه در کشور را به دنبال داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین گفت وگوی مهناز فتاحی پیرامون کتاب و کتاب خوانی اینجا کلیک کنید

فتاحی به تاثیر پیشرفت تکنولوژی در کشور اشاره و ابراز کرد: پیشرفت تکنولوژی و فضای مجازی زمینه تحولات چشم گیری را ایجاد کرده، استفاده بهینه از این فضا رویکردی مهم است و چنانچه برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی از آن استفاده شود تاثیری شگرفی بر جامعه خواهد گذاشت.

وی اظهار کرد: هرچند در جامعه بخاطر استفاده نادرست و عدم اطلاع از فرهنگ استفاده صحیح از فضای مجازی جوانان بیشترین زمان خود را در این فضا به هدر می دهند اما باید توجه کنیم که استفاده درست از فناوری و توجه به کتب در فضای مجازی رویکرد ارزشمندی است.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
بازیگر و کارگردان پیشکسوت معتقد است که بسیاری از مشکلات امروز سینمای ایران نه تنها ناشی از غفلت و ضعف مدیریتی نیستند، بلکه آگاهانه و ناشی از سیاست گذاری های مدیران دولت فعلی هستند!

به گزارش مشرق ، هوشنگ توکلی، بازیگر سینما و تلویزیون درباره فعالیت این روزهای خود در سینما گفت: چند سال است که از سینما فاصله گرفته ام، چون اوضاع سینما اعصاب خردکن شده است!

بیشتر بخوانید:

بومی سازی صنعت هالوکاست در ایران

وی افزود: از ابتدای دوره ریاست جمهوری آقای روحانی، همه سرمایه گذاری دولت در سینما به سمتی رفت تا عقایدی که چندان هم مطلوب جامعه نیست در سینما ترویج یابد. البته این رویکرد فقط به سینما محدود نماند و در تئاتر هم دیده می شود. چون عرصه تئاتر هم بسیار بحران زده است و مشکلات بسیاری در آن دیده می شود.

کارگردان سریال شهید مدرس تصریح کرد: طی این سال ها موجی در سینما به وجود آمد که گویی هدفش تخریب دستاوردهای گذشته سینمای ایران بود. دستاوردهایی که با خون دل و زحمت خیلی زیاد فراهم شده بود و در این سال ها از بین رفتند. در مجموع، اوضاع سینمای ما به شدت نابسامان است و من هیچ وقت وضعیت سینما را تا این حد نابسامان ندیده بودم.

توکلی ادامه داد: اتفاقاتی که طی این سال ها در سینمای ایران رخ داده نه تنها ناشی از ضعف مدیریتی نیست، بلکه کاملاً برنامه ریزی شده و آگانه بوده است. این وضعیت، از عوارض سیاست ها و کارهای حجت الله ایوبی (رئیس اسبق سازمان سینمایی) است. او و گروهش در تخریب سینمای ایران به موفقیت رسیدند! آنها تفکر و هنری که نیاز همیشگی سینما برای برقراری ارتباط با مخاطب است را نابود کردند. البته ایوبی نماینده جریانی بود که برای پاکسازی سینمای ایران از محتوا وارد میدان شدند. این جریان با برکناری ایوبی هم باقی ماند و عناصر دست نشانده ای که به عنوان مشاور و آدم های بی نام در پشت صحنه مدیریت سینما حضور دارند، همین مسیر را ادامه می دهند.

بازیگر زیر تیغ در پایان درباره نگاهش به آینده سینما هم گفت: تنها امید ما به نسل جوان است؛ این نسل بسیار باهوش هست و توانایی های فراوانی دارد و می تواند با حمایت و راهنمایی درست در مسیر خوبی قرار بگیرد. اما متأسفانه همان بخش های تصمیم گیرنده سینمای امروز دچار بحران شده است. برای بهبود اوضاع سینما فقط باید منتظر بمانیم تا دوره این مدیران تمام شود.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
بازیگر فیلم می خواهم زنده بمانم گفت: متاسفانه امروزه به نوعی درب باز شده و هرکس به راحتی بازیگر می شود، هیچ معیار و ملاکی برای سنجش بازیگران وجود ندارد و به همین دلیل ما سالانه با تعداد زیادی از بازی های بی کیفیت روبرو می شویم.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، فاطمه گودرزی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با میزان، پیرامون آخرین فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر مشغول بازی در سریال تلویزیونی ایل دا به کارگردانی راما قویدل هستم، فیلمبرداری این مجموعه تلویزیونی مدتی است که آغاز شده و من همچنان برای بازی در این اثر جلوی دوربین می روم و به احتمال فراوان تا پایان سال درگیر این پروژه هستم.

وی درباره نقش خود در سریال تلویزیونی ایل دا ادامه داد: در این سریال تلویزیونی نقش یکی از مادران ایل را بازی می کنم، با وجود اینکه این سریال اثری محلی محسوب می شود، براساس تاکید راما قویدل در این سریال لهجه لُری نخواهم داشت، دلیل اصلی این اتفاق هم تصمیم قویدل مبنی بر یکدست بودن فضاها و بازی بازیگران بوده است.

بازیگر فیلم سینمایی داش آکل درباره حضور دوباره اش در سینما اضافه کرد: واقعیت امر پیشنهاداتی از سینما داشته ام اما به دلیل تعهدم به سریال ایل دا نتوانستم بازی در این آثار را قبول کنم.

وی دلیل کم کار بودنش در سینما را اینگونه شرح داد: طی سالهای گذشته پیشنهادات متفاوتی از سینما داشته ام اما هیچکدام از آنها نقشی نبوده که مرا به چالش بکشد، ترجیح می دهم مثل گذشته کم کار باشم اما در آثاری بازی کنم که قابل دفاع باشند.

بازیگر فیلم می خواهم زنده بمانم درباره دستمزد امروز بازیگران پیشکسوت اضافه کرد: به طور معمول داستان دستمزدهای نجومی بیشتر در سینما دیده می شود و من در تلویزیون با این قضیه برخورد نداشته ام، در کل دستمزد بازیگران کم است اما اگر همان دستمزد کم هم به موقع پرداخت شود می توان روی این رشته به عنوان یک شغل برای امرار معاش حساب کرد.

وی درباره وضعیت فعلی بازیگری تاکید کرد: متاسفانه امروزه به نوعی درب باز شده و هرکس به راحتی بازیگر می شود، هیچ معیار و ملاکی برای سنجش بازیگران وجود ندارد و به همین دلیل ما سالانه با تعداد زیادی از بازی های بی کیفیت روبرو می شویم.

این بازیگر باسابقه سینما در همین رابطه تصریح کرد: برخی از بازیگران امروزه با ارتباطات وارد این عرصه می شوند و مسلماً به همین دلیل در جایگاه اصلی خودشان قرار نمی گیرند، امروزه بازیگران حرفه ای دستمزد خودشان را دارند، گاهی اوقات سازندگان آثار برای فرار از دستمزد بازیگران با سابقه هر فردی را مقابل دوربین قرار می دهند، برآورد این اتفاق حضور افرادی است که بدون هیچ گونه تکنیک و یا استانداری جلوی دوربین قرار می گیرند.

گودرزی با اشاره به پتانسیل بالای بازیگران جوان تئاتر خاطرنشان کرد: امروزه بازیگران خوب جوان تئاتری وجود دارند که حاضرند با دستمزد پایین وارد سینما شوند اما بحث روابط در سینما باعث شده تا آنها هیچ گاه نتوانند راهی سینما شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سینماپرس: مریم پوریامین کارشناس سینما و عضو سابق شورای پروانه نمایش سینمای خانگی در خصوص پاسداشت فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی گفت: دستگاه قضا در هر حوزه ای که تخلف صورت می گیرد باید وارد میدان شود؛ در این زمینه هیچ تفاوتی میان حوزه فرهنگ و هنر با دیگر حوزه ها نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

این عضو انجمن روزنامه نگاران مسلمان در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه در نظام مدیریتی کشور به دلیل هجمه ای که در این چند دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد شده یکی از نقطه ضعف های اساسی ما انتخاب مدیران متخصص و متعهد بر سر جایگاه های خودشان است.

وی در همین راستا ادامه داد: در خارج اگر مدیری انتخاب می شود از پایه های صفر در همان سازمان کارش را آغاز می کند بعد کارشناس می شود و ارتقای شغل پیدا می کند و به دلیل اینکه در سازمان خودش کار کارشناسی انجام داده به زوایای کار سازمانی آگاه است و وقتی ارتقای عمودی پیدا می کند در تمام تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها برای نهاد و سازمان و وزاتخانه خودش موثر است اما به دلیل اینکه ما در کشورمان جناح بازی های افراطی داریم و مدیرانی که سر کار گذاشتیم تخصص لازم و تعهد لازم را نسبت به جایگاهی که در اختیارشان قرار گرفته نداشتند حقوق شهروندی مردم بسیار آسیب دیده و این افراد باید پاسخگوی لطماتی که به حقوق شهروندان زده اند باشند.

پوریامین ادامه داد: یکی از حوزه ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه ها و سازمان های زیرمجموعه اش است؛ ما نباید فراموش کنیم که این وزارتخانه جایگاهی است که فردای مردم ایران را با توجه به تاریخ و تمدن مان رسم می کند و اگر افرادی بدون تعهد و تخصص و صرفاً بر اساس تفکرات و عملکرد سیاسی و جناحی شان در آن مدیریت را بر عهده بگیرند بحران بسیاری را در کشور به وجود می آورد.

این کارشناس فرهنگی در خصوص وقایع اخیر و نامه نگاری 200 سینماگر عنوان کرد: آنچه موجب می شود سینماگرانی بیایند و برای برخی تصمیمات بیانیه صادر کنند به بی ضوابطی و بی قانونی در نظام مدیریتی وزارت ارشاد بازمی گردد. من به عنوان کسی که بیش از 2 دوره در شورای نمایش خانگی و صدور پروانه ساخت بودم از نزدیک این مسأله را لمس کردم که با گماردن افراد غیرمتعهد و غیرکارشناس در شوراهای نظارتی چه اتفاقات غیرقابل جبرانی به وقوع می پیوندد.

وی خاطرنشان کرد: ما باید آگاه باشیم که اگر نظارت بر مبنای ضوابط قانون مند باشد هیچ کس معترض نیست. ما فیلمی را در شورای فیلمنامه تأیید می کنیم و سپس آن را به شورای پروانه ساخت ارجاع داده و به آن پروانه ساخت می دهیم و در نهایت این فیلم پروانه نمایش می گیرد. بسیاری از سینماگران علاقمند به ضوابط قانونی هستند و بر اساس قانون به این مجوزها تمکین می کنند اما برخی سینماگران هم هستند که به از فقدان نظارت کافی سوء استفاده کرده و بعد از اینکه مجوز ساخت می گیرند برخلاف فیلمنامه ارائه شده هرچه دلشان بخواهد می سازند و به همین علت برای گرفتن پروانه نمایش و اکران دچار مشکل می شوند.

پوریامین در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: ما باید راه فرار از قانون و قانون گریزی را مسدود کنیم. ما باید به سینماگران بفهمانیم که این نوع رفتارشان اشتباه است. از این رو وقتی خلافی صورت می گیرد دستگاه محترم قضا باید وارد میدان شود و با مجرمین برخورد جدی کند. بنده معتقدم کسانی که به عنوان ناظر در سازمان سینمایی حضور دارند و مانع برخی آثار فرهنگی خلاف قانون نمی شوند و حتی راه را برای نمایش آن ها هموار می کنند مجرمند و باید پاسخگوی اتفاقات پیش آمده در سینمای کشور باشند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: مهدی بزرگمهر دبیر شورای مرکزی کانون آهنگسازان سینمای ایران در خصوص بحران های عجیب در خانه سینما و تشکیل تشکلی موسوم به کمیته تطبیق برای غربالگری صنوف خانه سینما که نارضایتی عمومی سینماگران را در پی داشته است گفت: مسئولان خانه سینما در حال آزار و اذیت صنوف هستند و این رفتارشان با کار صنفی در تضاد است؛ آن ها به جای اینکه برای اهالی سینما امنیت شغلی و بیمه بیکاری و امثالهم را تأمین کنند مرتباً با تصمیمات خلق الساعه و غیرصنفی شان دل اهالی سینما را بیشتر به درد می آورند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

آهنگساز فیلم سینمایی گزارش مریم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: سوأل اصلی بنده این است که مگر پیشکسوتان سینما چه مزاحمتی برای صنوف و خانه سینما دارند که حالا باید حذف شوند؟ در سال های اخیر مرتباً ما شاهد سردرگمی های عجیب و آزاردهنده ای بودیم که عامل اصلی آن هیأت مدیره خانه سینما هستند و بس! نمی دانم چرا کسی نیست به آن ها گوشزد کند که این کارشان مصداق بارز آزار و اذیت اهالی صنوف است و هیچ ربطی به ساماندهی صنوف ندارد!

وی ادامه داد: اهالی سینما نیازمند رفاه هستند، نیاز بیمه جامع و کامل هستند، شما باید پیگیر این مطالبات برحق اهالی سینما باشید نه اینکه با تصمیمات غیرکارشناسی شده و سلیقه ای تان حال سینماگران را بد کنید.

بزرگمهر خاطرنشان کرد: این کاری که هیأت مدیره با تشکیل کمیته تطبیق می خواهد انجام بدهد برخلاف مقررات خانه سینما است؛ خانه سینما باید بر اساس اساسنامه این نهاد فعالیت کند و نمی تواند تصمیمات شخصی برخی افراد را بر اساسنامه ارجح بداند. از سوی دیگر همه صنوف هم برای خودشان آیین نامه و اساسنامه ای دارند. بنده می خواهم ببینم در کجای اساسنامه خانه سینما آمده که اگر شخصی 20 سال در سینما کار نکرده باشد باید عضویتش لغو شود؟

این هنرمند در ادامه اظهاراتش خطاب به هیأت مدیره خانه سینما تصریح کرد: شما مگر قیم سینماگران هستید که برای آن ها بر اساس سلیقه شخصی تان تصمیم می گیرید؟ این قوانین سلیقه ای چیست که برای اهالی سینما وضع می کنید؟ شما چطور به خودتان اجازه می دهید برای چندین هزار عضو خانه سینما تصمیم بگیرد که چه خوب است و چه چیزی بد است؟

وی در پایان این گفتگو متذکر شد: مایه تأسف است که هیچ یک از مسئولان سینمای کشور تدبیری برای برون رفت از این حواشی ندارند و دخالتی در این مسائل نمی کنند و اجازه می دهند دست اندرکاران خانه سینما هر کاری دوست دارند انجام دهند. همه این اتفاقات به دلیل آن است که یا مدیران سینمایی کارشان را بلد نیستند یا اینکه اصلاً به سینماگران اهمیتی نمی دهند و رویشان را از این مسائل برمی گردانند. در هر صورت مسأله خانه سینما معضلی وحشتناک برای سینماگران شده و تاکنون اجبارها و فشارهایی که از سوی هیأت مدیره به صنوف وارد شده همگی غلط و اشتباه بوده، از جمله اجبار برای ثبت در وزارت کار!

لینک خبر :‌ سینما پرس
فیلم خانه پدری در اکران مجدد خود و در سه روز گذشته با کاهش 50 درصدی فروش روزانه مواجه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، فیلم سینمایی خانه پدری به کارگردانی و تهیه کنندگی کیانوش عیاری اول آبان ماه امسال پس از حدود 9 سال اکران خود را آغاز کرد.

این فیلم که در سال 1389 تولید شده است، به دلیل وجود سکانسی با میزان بالای خشونت عریان و به تصویر کشیدن یک قتل خانوادگی با مشکلاتی در اکران روبه رو و در روز اول از پرده پایین کشیده شد. در زمستان 1393 اکران چندروزه خانه پدری در گروه هنر و تجربه خیلی زود متوقف شد. ضمن این که عیاری خود نیز با اکران اثرش در سینماهای هنر و تجربه مخالف بود.

در خانه پدری که قصه رخدادهای یک خانه قدیمی را از سال 1308 (اوایل دوره پهلوی) تا اواسط دهه هفتاد شمسی روایت می کند، بازیگرانی همچون مهران رجبی، مهدی هاشمی، شهاب حسینی، ناصر هاشمی، مینا ساداتی، نازنین فراهانی، پادینا رهنما و... ایفای نقش می کنند. ناصر هاشمی (نقش جوانی) و مهدی هاشمی (نقش میانسالی و پیری) شخصیت اصلی این فیلم به نام محتشم را بازی می کنند که روایت زندگی اش از 15 تا 80 سالگی به تصویر کشیده شده است.

با این حال کمتر از یک هفته پس از آغاز اکران و در روز ششم آبان ماه، سازمان سینمایی از توقیف فیلم خانه پدری با ابلاغ دستور قضایی بازپرس شعبه 16 دادسرای فرهنگ و رسانه تهران خبر داد. تصمیمی که با واکنش های مختلفی همراه بود. در این میان، اغلب هنرمندان و سینماگران خواهان رفع توقیف از این فیلم بودند. از سوی دیگر، برخی منتقدان و کارشناسان نیز با انتقاد از وجود این حجم از سیاه نمایی و خشونت بر لزوم اصلاح مجدد سکانس های خشن این فلیم تأکید داشتند. در این میان آن چه تقریباً مورد اجماع همه اهالی سینما قرار داشت. لزوم رایزنی و مذاکره سازمان سینمایی و بزرگان حوزه سینما با مدیران قوه قضائیه برای حل این مشکل بود.

سرانجام و در حالی که با توجه به تجربه های قبلی، این گونه تصور می شد که با فروکش کردن موج خبری مربوط به توقیف این فیلم، بحث اکران مجدد خانه پدری برای همیشه به فراموشی سپرده شود، چهارشنبه گذشته (22 آبان) خبر رفع توقیف و اکران مجدد این فیلم منتشر شد.

در این روز، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با اعلام این خبر و قدردانی از تدبیر رئیس قوه قضائیه برای دستور ویژه رسیدگی به این موضوع اظهار کرد: بدون شک این تدبیر ایشان و همکاری های مسوولان قوه قضاییه در اجرای آن به انسجام و همدلی جامعه سینمایی کشور کمک می کند .

محمد مهدی طباطبایی نژاد افزود: از اولین ساعاتی که این اتفاق برای فیلم افتاد وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، شخصاً موضوع را دنبال کردند و رایزنی های لازم با رئیس محترم قوه قضائیه انجام شد و با همت ایشان به نتیجه رسید. از آقای کیانوش عیاری هم سپاسگزاریم که در سه چهار روز اخیر همراهی های لازم را معمول داشتند که به اکران مجدد فیلم کمک کرد .

این فیلم در حضور مجدد خود بر سردر سینماها با محدودیت اکران و تحریم حوزه هنری، فقط در تهران و سینماهای کورش، ایران مال، مگامال، باغ کتاب، چارسو، زندگی، موزه سینما، فرهنگ، آستارا، ارگ تجریش، ایران، هروی سنتر، شکوفه و مرکزی روی پرده رفت.

با آغاز اکران خانه پدری و با توجه به حواشی و جنجال های این چندروزه پیش بینی می شد شاهد فروشی خیره کننده باشیم. خانه پدری در 6 روز اول حضور خود بر پرده نقره ای و پ یش از توقف اکران، 460 میلیون تومان فروش داشت. البته از این 6 روز، یک روز و نیم به خاطر ایام عزاداری آخر ماه صفر، سینماها تعطیل بودند و می توان گفت این میزان فروش تقریباً در چهار روز رقم خورده است.در نتیجه، میانگین فروش روزانه خانه پدری در مرحله اول اکران، 115 میلیون تومان بود.

از سوی دیگر، در 6 روز دوم اکران، گیشه این فیلم معادل 333 میلیون تومان بوده است که نشان دهنده میانگین فروش روزانه 55 میلیون تومانی است.

بخشی از این کاهش 50 درصدی میزان فروش به کاهش قابل توجه سالن های سینما در دور جدید اکران مربوط است. خانه پدری در حال حاضر فقط در پانزده سالن و پردیس سینمایی در تهران روی پرده است و اکران شهرستان ندارد.

از سوی دیگر نباید فراموش کرد که سرمای شدید هوا در تهران و بسیاری از مناطق کشور که از صبح شنبه آغاز شد، در کنار سختی رفت و آمد به خاطر بارش برف و تجمعات این دو روز در اعتراض به گرانی بنزین هم روی این کاهش مخاطب تأثیرگذار است. اتفاقاتی که منجر به تعطیلی برخی سالن ها و پردیس های سینمای همچون ملت، کوروش و چارسو در روز های شنبه و یکشنبه نیز شد؛ گواه این که فروش خانه پدری از اولین روز اکران مجدد (روز چهارشنبه 22 آبان) تا شنبه 25 آبان 321 میلیون تومان بوده است. به عبارت دیگر فروش این فیلم در سه روز اخیر، تنها حدود 13 میلون تومان بوده است.

با این حال و حتی با در نظر گرفتن این محددیت ها، باز هم فروش خانه پدری با آن چه مورد انتظار بود فاصله زیادی دارد چراکه نمونه های پیشین نشان می داد که فیلم هایی که از محاق توقیف بیرون می آیند با هجوم گسترده مخاطبان مواجه می شوند و فروش بالایی را تجربه می کنند.

حال برای فیلمی که پس از 9 سال اجازه اکران عمومی پیدا کرده و پس از مدت کوتاهی دوباره از پرده پایین می آید و مجدداً اکران می شود این انتظار بالاتر خواهد بود. این درحالی است که خانه پدری در مجموع 10 روز اکران فعال خود، 800 میلون تومان فروش داشته است.

این رقم اگرچه برای یک فیلم معمولی قابل قبول به نظر می رسد، اما برای اثری باحواشی و جنجال های فراوان و البته تجربه دو بار توقیف و اکران مجدد، چندان جالب توجه نیست. به ویژه این که نسخه فعلی با کمترین اصلاحات روی پرده رفته است و شنیده های حکایت از این دارد که مرود تأیید عیاری نیز قرار گرفته است؛ پس نمی توان این کاهش استقبال را به اصلاحات نهادهای نظارتی نسبت داد. باید منتظر ماند و دید که آخرین ساخته سینمایی کیانوش عیاری در روزهای آینده می تواند فروش بیشتری را تجربه کند یا این که همین روند معمولی را دنبال خواهد کرد.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران برترین ها

به گزارش پایگاه خبری ربیع ، به نقل از ایسنا، نمونه ی اخیر از این اشتباهات رایج، مربوط به آلبوم مشترک علیرضا قربانی و همایون شجریان است که به اشتباه نام هوشنگ ابتهاج به عنوان شاعر یکی از قطعات این آلبوم درج شده بود. اما نکته اینجاست که آهنگساز این آلبوم پس از عذرخواهی از ابتهاج، این مساله را مطرح کرده بود که این قطعه در اینترنت سال ها است که به اسم استاد ابتهاج ثبت شده و من هم بدون کوچک ترین شک و شبهه ای فکر می کردم که این شعر، سروده ایشان است. !

و معلوم نیست اگر خوشبختانه خود هوشنگ ابتهاج در قید حیات نبود و متذکر نمی شد که این شعر به غلط به او نسبت داده شده است، اصلا این اشتباه روزی اصلاح می شد یا خیر. همان طور که به کرات اشعار یا جملاتی را به اشتباه به شاعر یا متفکری ایرانی یا خارجی در فضای مجازی نسبت می دهند و کسی هم نیست که دادی بستاند.

اما مواجه شدن با اشتباهاتی از این دست، هر بار یک ضرروت را متذکر می شود؛ لزوم بالا بردن سواد رسانه ای جامعه. ضرورتی که اگرچه تلاش هایی برای دستیابی به آن انجام می شود اما همچنان حلقه مفقوده فضای مجازی است.

خبرنگار ایسنا این موضوع را با امید علی مسعودی در میان گذاشته و این استاد ارتباطات به پرسش هایی مبنی بر اینکه چگونه می توان افراد جامعه را به سلاحی به نام سواد رسانه ای مجهز کرد و نقش رسانه های رسمی در بالا بردن سواد رسانه ای چیست؟ پاسخ داد.

مسعودی با اشاره به اینکه در فضای مجازی با اخبار جعلی و اخبار فیک بسیاری روبه رو هستیم، می گوید: نه تنها اخبار بلکه در حوزه های مختلف از جمله ادبیات افراد با ذوق و سلیقه ی خود مطالب جذابی را منتشر می کنند که جذابیت دارد و آن را به شاعر و نویسنده ای نسبت می دهند که مردم هم مورد علاقه شان است و بعد متاسفانه همین مطلب دست به دست می شود. یادم می آید مطلبی به قیصر امین پور نسبت داده شده بود. من تعجب کردم چرا که سال ها با ایشان دوست بودم و در یک دانشگاه مدتی با هم درس می خواندیم، هم اتاقی بودیم، در جلساتی که در حوزه هنری برگزار می شد، با هم بودیم و خصوصیات و تمام آثار ایشان را به خوبی می شناختم، اما از این مطلب بی اطلاع هستم. من می دیدم برخی از این مطالبی که به او منتسب می شود، صحت ندارد. لذا انجمنی درست کردند که در آن صحت و سقم آنچه که به شاعران نسبت داده می شود، بررسی شود. این انجمن تا حدودی به حواشی که در این زمینه پیش می آمده بود، کمک زیادی می کرد.

وی سپس ادامه می دهد: بخشی از اتفاقات این چنیی به اخبار جعلی برمی گردد که از سوی برخی رسانه ها منتشر می شود. سواد رسانه ای فقط این نیست که ما بدانیم کدام اخبار جعلی است و کدام جعلی نیست. هم باید آنها را بشناسیم و هم بتوانیم تولید محتوای درست داشته باشیم. سواد رسانه ای به ما کمک می کند که هم در دام دیگران نیفتیم و هم مردم و افکار مردم را به سمت و سویی ببریم که پیام های واقعی را دریافت کنند. سواد رسانه ای فقط داشتن سواد نیست. گاهی اوقات فلسفه ی به کار بردن سواد هم هست. اینکه من چه محتوایی می خواهم به مخاطب بدهم، چه تاثیری برای مخاطب دارد و بعد اینکه چه اشکالاتی بر من وارد خواهد شد. بنابراین شما هم باید تولیدگر پیام باشید و هم اثرات آن را بسنجید. چون فضا، فضای محدودی نیست و ممکن است یک میلیارد کاربر آن مطلبی را که مخابره می شود، ببینند و خطای یک انسان از دید یک ملت پنهان نیست، بنابراین سواد رسانه ای مجموعه ای از سوادهاست که شامل سواد اطلاعاتی و بصری است.

این استاد ارتباطات می گوید یک فرد باید 11 نوع سواد داشته باشد تا به سواد رسانه ای به معنای امروزی علم و آگاهی داشته باشد و ادامه می دهد: این 11 مورد سوادهایی از جمله سواد اطلاعاتی، سواد دیجیتالی، سواد رسانه ای جدید، سواد آماری، سواد سلامت، سواد علمی، سواد فناورانه و سواد کامپیوتری و سواد انتقادی را شامل می شود. سواد رسانه ای در همه ی حوزه ها به ما کمک می کند. نه تنها در حوزه ادبیات بلکه در حوزه سیاست هم ما نیازمند سواد رسانه ای هستیم؛ به عنوان مثال در ارتباط با اتفاقات اخیر گرانی بنزین که یک عده هم اعتراض کردند، کسانی موفق بودند که به سواد رسانه ای آگاه بودند و کسانی فریب خوردند که فاقد سواد رسانه ای بودند؛ بنابراین سواد رسانه ای مجموعه ای از سوادهاست که در فضای مجازی بهتر بتوانیم اثرگذار باشیم و محتوای درست تولید کنیم. متاسفانه از منابع بی اعتبار تاثیرپذیر هستیم در حالی که اگر سواد رسانه ای داشته باشیم اعتبارشناسی منابع را خیلی خوب می توانیم انجام دهیم. ولی از آن طرف هم سواد رسانه ای چیزی نیست که در یک کلاس دانشگاهی آن را یاد بدهیم. می شود ولی اگر نهضتی در ارتباط با سواد رسانه ای درست شود، سواد رسانه ای به خوبی یاد گرفته و پیاده می شود؛ به عنوان مثال اگر امام جماعت محله درباره آن صحبت کند، سپس در خانواده پدر و مادر راجع به آن صحبت کنند. در سازمان صداو سیما اگر صحبت شود، مجموعه ی آن نهضت سواد رسانه ای را تشکیل می دهد.

امید علی مسعودی

مسعودی با مهم خواندن نقش رسانه ها در بالا بردن سواد رسانه ای مخاطب در این زمینه توضیح می دهد: رسانه ها نقش مهمی دارند اما به تنهایی نمی توانند آن را پیش ببرند. وقتی می گوییم نهضت، یعنی حضور همه ی نهادها و سازمان ها و افراد. درست مثل نهضت پیکار با بی سوادی که یونسکو در دهه ی 1940 تا دهه ی 1950 در کشورهایی مثل ایران پیاده کرد و تا حدود زیادی هم موفق بود. سواد خواندن و نوشتن خیلی کاهش پیدا کرد. یکی از مشکلات ما در سواد رسانه ای به این برمی گردد که افراد از دسترسی به ابزار ارتباطی ترس دارند؛ در حالی که جبر فناوری باعث شده است که به عنوان مثال همه ما گوشی هوشمند داشته باشیم و هر کسی امروزه وارد این فضا نشود خیلی به دردسر می افتد.

وی با اعتقاد بر اینکه یکی از سوادهای رسانه ای سواد دینی است، می گوید: یکی از مشکلاتی که جوانان ما در حوزه سواد اطلاعاتی اغلب با آن روبه رو هستند، نبود سواد دینی است؛ به عنوان مثال اگر فردی وارد حریم خصوصی فردی شود به لحاظ دینی و شرعی چه پیامد و نتیجه ای دارد. شاید برای جامعه ی اروپا سواد فقهی و دینی ارزشی نداشته باشد ولی ما اولین سوادی که باید در جامعه ی خودمان بیاموزیم، سواد فقهی است.

این استاد ارتباطات در پاسخ به اینکه رسانه ها چگونه می توانند افراد را به سواد رسانه ای مسلح کنند؟ اظهار می کند: وظیفه رسانه ها توجه دادن مردم به ضرورت یادگیری سواد رسانه ای است. مرحله دوم هم این است که از خانواده شروع کنیم؛ از مسجد، مدرسه، سازمان ها و نهادها و پارک های فناوری. ما ابتدا باید ضرورت نهضت سواد رسانه ای را بدانیم؛ چراکه تمام دعواهایی که ما داریم در این فضاست. برای مثال الان که من با شما مصاحبه می کنم اینترنت ما دچار اختلال شده است، اگر سواد رسانه ای وجود داشت، هیچ وقت این اتفاق نمی افتاد که مسوولان مجبور شوند به دلیل حفظ امنیت جامعه، سرعت اینترنت را پایین بیاورند و دسترسی افراد کم شود.

مسعودی در پایان پیشنهاد می دهد: دولت مثل طرحی که برای سواد کامپیوتری کارکنانش پیاده کرد، حتما پکیجی از سواد رسانه ای را به کارمندانش بدهد و آنها را موظف کند که این طرح را به خانواده هایشان هم انتقال و یاد بدهند. از آن طرف دانشگاه ها، از طرفی روحانیون در مساجد و به این ترتیب نهضت سواد رسانه ای در کشور شکل می گیرد. هزینه آن هم کمتر از نهضت پیکار با بی سوادی در دهه ی 40 و 50 خواهد بود؛ البته این نهضت در برخی از سازمان ها و ادارات و نهادها شکل گرفته است و نیازی مبرم است. منتهی نباید دست روی دست گذاشت. بخشی از این موارد به اطلاع رسانی در این زمینه برمی گردد که وظایف رسانه هاست. متاسفانه اعتیاد به اینترنت که افراد جامعه و جوانان ما به آن مبتلا هستند، ناشی از همین فقدان سواد رسانه ای است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ ربیع
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

لاله اصغرزاده/ نویسنده

نزدیک به شش هفت ماهی است که پژمان موسوی ، روزنامه نگار و عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران کشور در صفحه شخصی اش در توئیتر به انتشار و افشای مجلات و نشریاتی می پردازد که یارانه بسیار گزافی از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت کرده اند؛ اما هیچ نام و نشانی از آنها روی دکه های مطبوعاتی نیست و درواقع به این معناست که آنها یا توزیع نمی شوند یا اصلا وجود خارجی ندارند. موسوی درست از زمانی دست به افشاگری در این باره زد که مبحث یارانه های مطبوعاتی و شیوه پرداخت آنها به مطبوعات سر و صدای زیادی به پا کرد؛ چرا که یک فعال رسانه ای در اکانتش از موسسه ای نوشت که با داشتن 39 مجله که غالبا توزیعی هم نداشته اند، یارانه نشر و کاغذ یارانه ای دریافت کرده بود. این مسئله باعث شد تا سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم حذف یارانه دولتی نشریات فاقد کیفیت تاکید کند. در همین راستا نیز اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی پیش نویس شیوه نامه جدید محاسبه و تخصیص یارانه مطبوعاتی در سال 98 را چند وقت پیش منتشر کرد؛ شیوه نامه ای که باید بر حسب دستور وزیر ارشاد نحوه توزیع و محاسبه حمایت های مطبوعاتی براساس سیاست ها و شیوه نامه های جدید با تاکید بر سنجه های کیفی، راستی آزمایی شمارگان، حذف نشریات بی کیفیت از شمول دریافت یارانه، تعیین سقف تعداد نشریات مورد حمایت را در خود گنجانده باشد و البته پس از انتشار در سایت وزارت ارشاد نیز با نقد و انتقادهایی روبه رو شد. یارانه کاغذ و مطبوعات، حالا سال هاست به محل مناقشه تبدیل شده و اگرچه تزریق آن به رسانه ها و مطبوعات یکی از مهم ترین راه های درآمدزایی و همچنین اداره مطبوعات است، اما برخی از فعالان رسانه ای پرداخت آن به رسانه ها را آفت می دانند و معتقدند این کار باعث به وجود آمدن فساد می شود؛ از همین رو اعتقاد دارند مطبوعات باید ازسایه چتر حمایتی دولت بیرون بیایند و تلاش کنند تا با استقلالی که از خود نشان می دهند به کارشان ادامه بدهند؛ چرا که یکی از معضلاتی که پرداخت یارانه به مطبوعات می آورند، ایجاد روحیه سهم خواهی در برخی مدیران مسئول و اهالی رسانه است؛ به گونه ای که به مرور زمان همین مسئله رانت های متعددی را به وجود می آورد و نمونه اش هم می شود مثلا دریافت یارانه از سوی مطبوعاتی که نه توزیع دارند و نه انتشار و از آنها تنها اسمی در سامانه جامع رسانه های کشور ثبت شده است؛ اما معلوم نیست که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با چه متر و معیار، البته شما بخوانید رانت، به آنها یارانه پرداخت کرده است؛ اتفاقی که باعث بروز فساد و عدم شفافیت در حوزه رسانه می شود. یکی دیگر مسائلی که پرداخت بی ضابطه یارانه ها می تواند برای مطبوعات به وجود آورد، تمایل بسیاری از افراد به راه اندازی رسانه و اخذ مجوز جدید است؛ به گونه ای که درحال حاضر آمار بسیار زیادی در نوبت انتظار برای دریافت مجوز هستند؛ هر چند پس از دستور وزیر ارشاد، مبنی بر ضابطه مند شدن یارانه ها حدود هزار نفر از این افراد، انصراف دادند و عطای دریافت مجوز را به لقایش ترجیح دادند؛ اما باید گفت وجود یارانه مطبوعاتی همچنان هم ذهن برخی را برای اخذ مجوز قلقلک می دهد؛ مجوزی که صرفا قرار است برای صاحبان آنها پول بیاورد و در نتیجه منجر به انتشار نشریات و مطبوعاتی فاقد کیفیت و بی مخاطب شود؛ نشریاتی که با درج آگهی و رپرتاژ بسنده می کنند و به منبع تامین درآمد تبدیل می شوند. مصداق این موضوع را هم بسیار دیده ایم؛ مجله ها و روزنامه های متعددی که تنها نام یک نفر به عنوان مدیر مسئول بر صفحه اول آنها حک می شود و پر است از اخبار اینترنتی و دریافتی از سوی روابط عمومی ها و ورود افرادی بی متخصص و بی سواد به حوزه روزنامه نگاری. علاوه بر همه این ها پرداخت یارانه به مطبوعات باعث اعمال بیشتر ممیزی ها و سانسور در کار مطبوعات می شود و به آنها اجازه نمی دهد که آزادانه به کار خود ادامه دهند. بنابراین اگرچه وزارت ارشاد اقدام به تهیه پیش نویس شیوه نامه جدید محاسبه و تخصیص یارانه مطبوعات کرده است (هر چند نقدهای مختلفی به آن وارد است)، اما نیاز است راهکا ربهتر و کارآمد تری بیندیشد. جواد دلیری، فعال رسانه ای و سردبیر روزنامه ایران به شفقنا گفته است: اگر جای مسئولان وزارت ارشاد بودم به جای پرداخت یارانه نقدی برابر بودجه مشخص، نسخه های روزنامه ها را براساس یک شیوه نامه مشخص و براساس تیراژ می خریدم و توزیع می کردم. این روش هم به فروش بیشتر کمک می کرد، هم به افزایش درآمد روزنامه ها هم کمک می کرد تا خوانندگان مطبوعات افزایش یابند. در واقع این گونه یارانه به مصرف کننده داده می شد. به همین دلیل معتقدم بهترین روش حمایت از مطبوعات این است که یارانه را قطع و از خوانندگان حمایت کنند. راه بعدی این بود که یارانه ها صرف آموزش نیروی حرفه ای شود یا چاپخانه های مدرن ایجاد کنیم. علاوه بر این یارانه می تواند به بیمه کارکنان، خرید کاغذ و زینک و... داده شود.

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
محمدی با بیان اینکه پیگیری مطالبات موسسات قرآنی با سامانه اینترنتی سامان سرعت می گیرد، گفت: اقدامات اتحادیه در راستای کارآفرینی بسیار قابل توجه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسن محمدی مدیر عامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور، امروز در آیین رونمایی از سامانه اینترنتی پیگیری مطالبات موسسات قرآنی سامان که در سالن جلسات قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: در حال حاضر 5 هزار موسسه قرآنی به عنوان بزرگ ترین شبکه مدنی کشور تحت اشراف اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت به فعالیت های فرهنگی مشغول هستند.

وی با تاکید براینکه در حوزه فرهنگ باید از ظرفیت مردمی استفاده کرد تا موفق شد، ادامه داد: از اهداف مهم اتحادیه تشکل های قرآن و عترت تقویت ظرفیت های مردمی در حوزه قرآنی است.

مدیر عامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور درباره نرم افزار ERP، گفت: این نرم افزار به جهت حذف کاغذ در فرآیندهای اداری و در راستای تسریع فعالیت ها، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری این اتحادیه راه اندازی شده که در آینده به شهرستان ها هم گسترش می یابد.

محمدی با بیان این مطلب که اتحادیه قرآن و عترت نخستین نهادی بود که چند ماه پیش سامانه شفافیت عملکرد مالی خود را راه اندازی کرد، ابراز کرد: با این سامانه می توان به راحتی هزینه کرد های اتحادیه را مشاهده کرد.

وی با بیان اینکه اتحادیه با جدیت پیگیر مطالبات موسسات قرآنی است، عنوان کرد: براساس همین مهم سامانه ERP راه اندازی شد تا مطالبات به صورت اینترنتی و با سرعت بیشتری پیگیری شود.

مدیر عامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور ادامه داد: موسسات قرآنی می توانند مطالبات خودشان را از دستگاه های مختلف از طریق این سامانه پیگیری کنند.

محمدی با اشاره به دیگر اقدامات اتحادیه، خاطرنشان کرد: اتحادیه قرآن و عترت کشور در راستای کارآفرینی اقدامات قابل توجهی در حوزه تولید انجام داده که به زودی سامانه اشتراک گذاری فعالیت های تولیدی موسسات قرآنی نیز راه اندازی می شود.

یادآور می شود در پایان از سامانه اینترنتی پیگیری مطالبات موسسات قرآنی سامان رونمایی شد./813/پ202/ب1

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اجرای طرح هایی همچون وقف و نذر کتاب و شنبه های کتاب، تجهیز کتابخانه های مسجدی، برگزاری نشست های هم اندیشی و تجلیل از نویسندگان اهل قلم در حوزه مسجد می کوشند سرانه مطالعه را با محوریت مسجد افزایش دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، هفته کتاب و کتابخوانی فرصتی مهیا و مطلوب برای مرور فعالیت های مساجد و کانون های فرهنگی هنری مسجدی در این عرصه مهم و سرنوشت ساز محسوب می شود، چراکه هر چه یک ملت علم و آگاهی بیشتری از طریق مطالعه کسب کند، بهتر می تواند در تعیین و ساخت سرنوشت خود سهیم باشد.

در این میان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و کانون های مسجدی تحت نظارت و حمایت آن ، نقشی بی بدیل در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارند و در طول سال و مناسبت های مختلف با برنامه های متنوع بر طبل مطالعه کوبیده و می کوشند بازار آن را با فعالیت های متنوع پررونق نگاه دارند.

راه اندازی کتابخانه و تجهیز آن به کتب معتبر و کاربردی برای مخاطبان در همین راستا انجام می شود، چنان که در کانون هایی همچون کانون فرهنگی هنری معرفت در جوار مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در استان البرز، در فضایی به وسعت 3500 مترمربع کتابخانه ای با 15 هزار جلد کتاب به 800 عضو خود از نقاط دور و نزدیک خدمات رسانی می کند.

اختصاص مبلغ 5 تا 6 میلیارد تومان به تجهیز کتابخانه های مسجدی

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سه محور بیانیه گام دوم انقلاب انس با کتاب را مطرح کرده اند، گفت: ترویج کتابخوانی در فرصت هایی همچون میهمانی، ابتکار جالبی برای رونق این فرهنگ در کشور است. گاه با مدل های ساده می توان مروج فرهنگ کتابخوانی در کشور شد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور درباره برنامه های این ستاد برای ترویج فرهنگ کتابخوانی، بیان کرد: این ستاد همه ساله مبلغی بین حدود پنج تا شش میلیارد تومان را به 14 هزار و 97 کتابخانه مسجدی و تامین منابع موردنیاز آنها تخصیص می دهد که البته به نسبت تعداد کتابخانه ها، رقم بالایی نیست .

حجت الاسلام دکتر ارزانی تصریح کرد: این رقم اعتبار هر سال صرف خرید کتاب و تجهیز کتابخانه های مساجد می شود اما بنا داریم از سال آینده بر اساس درخواست و نوع علاقمندی مساجد و کانون ها، کتاب ها را خریداری کرده و در اختیار کتابخانه های مساجد قرار دهیم.

این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اتخاذ این رویکرد برای آن است که نیازها و سلایق مردم در حوزه کتاب و کتابخوانی در مناطق مختلف به تناسب جغرافیای منطقه ای، مذهبی و ... متفاوت است و با این رویکرد می توان کتاب ها را متناسب با نیاز و علایق اهالی هر استان تهیه و ارائه کرد و برای این مهم سامانه الکترونیکی نیز طراحی می شود.

از برپایی نمایشگاه تا اجرای طرح طرح کافه کتاب

این گزارش می افزاید: برپایی نمایشگاه های کتاب، برگزاری نشست های هم اندیشی و معرفی کتاب، اجرای طرح کافه کتاب ، برگزاری نشست های کتاب خوانی و مسابقات کتاب خوانی، قصه گویی، نقاشی و... از دیگر برنامه هایی است که به همت کانون های فرهنگی هنری مساجد نه تنها در هفته کتاب و کتابخوانی بلکه در طول سال انجام می شود.

راه اندازی ایستگاه های نذر و وقف کتاب هم از دیگر ابتکارات کانون های مسجدی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است از این طریق اهالی مساجد و نیز عموم علاقمندان یا کتب خود را وقف کتابخانه های مسجدی کرده یا برای تجهیز این کتابخانه، کتاب نذر می کنند.

بنابر این گزارش، پویش مردمی شنبه های کتاب در مساجد کشور نیز به همت این کانون ها اجرا می شود . در این پویش هر هفته یک کتاب از طریق ائمه جماعات مساجد به مردم معرفی می شود. همچنین بر اساس این پویش فعالیت های جانبی همچون برگزاری مسابقه در دو بخش پیامکی و خلاصه نویسی ، انعکاس و تقویت ماهیانه فعالیت های مردمی و خودجوش کتابداران و فعالان عرصه کتاب خوانی مساجد کشور در قالب فیلم، عکس و خبر مورد توجه قرار می گیرد. این طرح در هفته کتاب و کتابخوانی نیز اجرا می شود.

معرفی کتاب در مصلاهای اقامه نماز جمعه ، اجرای طرح تبادل کتاب، دیدار با نمایندگان ولی فقیه و چهره های شاخص در استان ها توسط فعالان کانون های مساجد و کتابخانه های مساجد، دیدار با اهل قلم، تجلیل از نویسندگان اهل قلم در حوزه مسجد، شرکت در جشنواره مروجان کتابخوانی و جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، اجرای پویش رسانه ای در گروه های مجازی و برگزاری دوره های آموزشی کتابداران مساجد بخش دیگری از برنامه های هفته کتاب به همت کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور است.

توجه به ترویج کتابخوانی در مناطق روستایی

نکته مهم آنکه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی فقط به شهرها نظر ندارد بلکه در مناطق و نیز کانون های روستایی نیز این مهم را با جدیت دنبال می کند؛ چنان که از میان هفت هزار و 458 کتابخانه مخزن دار در سطح مساجد کشور، دو هزار و 839 باب آنها در روستاها واقع شده است.

همچنین، یک میلیون و 310 هزار و 968 نفر عضو کتابخانه های مساجد کشور هستند که 378 هزار و 313 نفر از آنها در روستاها سکونت دارند و از 21 میلیون و 258 هزار و 951 جلد کتاب در کتابخانه های مساجد، پنج میلیون و 922 هزار و 166 جلد آنها متعلق به کتابخانه های مساجد روستایی است .

همه آنچه بیان شد بخشی از خدمات ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی است که مرور همین نیز اولویت افزایش سرانه مطالعه جامعه به ویژه در گام دوم انقلاب در کانون های تحت نظارت این ستاد را ثابت می کند.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
در این گزارش سراغ کتابدارانی رفتیم که در شهرهای مختلف درحال فعالیت هستند و از حال و اوضاع شهرهایشان برایمان گفتند؛ شهرهایی که کتاب برایشان مهم است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

به گزارش فرهیختگان آنلاین ، حرف ها و خاطرات شان زیاد است، هرکدام آنقدر خاطره دارند و آنقدر حرف که برای نوشتنش همه صفحات روزنامه هم کم می آید، آدم هایی که در شهرهای خودشان، چنان مشغول کار فرهنگی و تبلیغ کتاب هستند که به معنای دیگر کلمه ز غوغای جهان فارغ شده اند. برایشان کتاب در اولویت است، آنقدر مهم است که همه کار برای یار مهربان انجام می دهند، از اینکه کتاب را دست بگیرند و روستا به روستا بروند تا اینکه شخصیت های کتاب ها را بسازند و برای بچه ها قصه را اجرا کنند. عروسک می سازند، خودشان نویسنده هستند و خیلی اتفاقات دیگر که فقط ممکن است از یک کتابدار بربیاید، آن هم یک کتابدار خلاق که گمنام است و نامش را شاید در همین هفته کتاب بشنویم ولی خودشان می گویند که برای نام و نشان کاری انجام نمی دهند، فقط و فقط کتاب برایشان مهم است. در این گزارش سراغ کتابدارانی رفتیم که در شهرهای مختلف درحال فعالیت هستند و از حال و اوضاع شهرهایشان برایمان گفتند؛ شهرهایی که کتاب برایشان مهم است، فرهنگ برایشان مهم است و اینکه در کنار فرهنگ ، شهرشان پیشرفت کند، یکی از همین کتابداران در گفت وگویی که با او داشتم، می گفت: سراغ ما نمی آیند اما مهم نیست برای ما این مساله مهم است که کتاب خوانده شود و همه از کتاب بگویند.

زهرا قربانی/ قائمشهر: استان مازندران:

می گوید: شاید به لطف آب وهوای شهرمان بتوانم بگویم اینجا همه کتابخوان هستند و عاشق کتاب و ادبیات و شعر. همین باعث شده که من هم کتاب را دوست داشته باشم و برای اینکه همه عاشق کتاب بشوند، تلاش کنم.
حدود پنج سال و نیم است که در قائمشهر کتابدار شده، البته کتابخانه ای که در آن فعالیت می کند، مشارکتی است، یعنی یک کتابخانه خصوصی است که در تعامل با کتابخانه های عمومی فعالیت می کند. او می گوید: کارهای فرهنگی زیادی انجام می دهیم، کسی که مسئول کتابخانه است برایش مهم بود که در شهر یک کتابخانه با کتاب های جدید باشد، برای همین این کتابخانه شکل گرفت. معمولا در کتابخانه های مشارکتی کتاب ها کم است، اما ما تعداد کتاب هایمان زیاد است، برای همین استقبال از آنها با توجه به اینکه کتاب ها جدید هستند، زیاد است.

از کارهای فرهنگی می پرسم و می گوید: یکی از کارهای همیشگی ما نشست های کتابخوانی است، چه در مدرسه ها، چه در کتابخانه، بچه ها را جمع می کنیم و می خواهیم درمورد یک کتاب صحبت کنند، این اتفاق باعث می شود بچه ها کتاب ها را بخوانند و بعد هم درموردش صحبت کنند.

یکی دیگر از کارهایشان را سرکشی به کتابخانه های مدارس شهرستان عنوان می کند و می گوید: یک سری کارها را برای دل خودم انجام می دهم، چون وقتی کتابخانه های مدارس برای بچه ها کتاب های خوبی داشته باشند در روند کتابخوانی آنها تاثیرگذار خواهند بود. به خاطر همین تعامل مان با مدارس خیلی خوب است، زنگ می زنند و برای بازدید از کتابخانه می آیند. همه تلاشم را می کنم که بتوانم بچه ها را با کتاب آشنا کنم، وقتی در سنین کم بچه ها را با کتاب آشنا کنیم، طبیعتا بزرگ که می شوند باز هم به سمت کتابخوانی گرایش دارند و این مساله خیلی مهم است. درحال حرف زدن است که کسی برای گرفتن کتاب می آید، می گویم کارش را انجام دهد و بعد دوباره گفت وگویمان را شروع می کنیم. او می گوید: یکی از لذت بخش ترین کارهایی که در دوران کتابداری ام انجام داده ام، بردن کتاب و خواندن آن برای بچه هایی است که در بیمارستان ها بستری هستند، خیلی بچه ها را دوست دارم و به نظرم آنهایی که به خاطر بیماری در بیمارستان بستری هستند، باید به زندگی امیدوار باشند، برای همین این کار را انجام می دهم.

الهام آقایی نژاد/ شهرستان میبد: استان یزد:

یزد و کتابخوانی از هم جدانشدنی است، چه در شهرها و چه در روستاها. همه با کتاب انس دارند و کتاب برایشان در زندگی در اولویت است. می گوید: من را اگر از کتاب جدا کنند، انگار از فرزندم جدا شده ام. 9 سال است زندگی ام با کتاب عجین شده و زندگی ام تقریبا تحت الشعاع همین اتفاق است. می پرسم برای خانواده این همه عجین شدن با کتاب اذیت کننده نیست، با لبخند پاسخ می دهد: اصلا چنین اتفاقی نمی افتد، چون همه در خانه ما کتاب برایشان مهم است. چه کار ویژه ای انجام داده اید که به عنوان کتابدار نمونه انتخاب شدید؟ می گوید: کار خاصی نکرده ام، رمز موفقیتم این است که با عشق کار می کنم و همین باعث شده همه بچه ها چه در میبد و چه در شهرستان های دیگر، دوستم داشته باشند، چون عاشق کارم هستم. امسال کاری که انجام داده ام این است که با دهیاری های مختلف شهرستان صحبت کردم، کارهای مطالعاتی زیادی انجام دادیم و بررسی و تهیه کتاب های پرفروش در شهرمان و گفتمان درمورد کتاب ها؛ همه و همه کارهایی است که همیشه با عشق انجام می دهم. درحال صحبت هستیم که صدای فرزندش از آن طرف می آید، بعد از مکثی می گوید: بچه ها در روستاها به من مادر می گویند، چون برایشان قصه می گویم و همیشه راهی برای این دارم که درست انتخاب کنند، به نظرم عجین شدن با کتاب، باعث می شود بچه ها راه های درستی را برای زندگی شان انتخاب کنند و کتابداری دقیقا همین را می گوید که با انتخاب کتاب ها راه درست را انتخاب کنید.

اعظم پرنده خوزانی/ استان اصفهان، خمینی شهر: استان اصفهان:

لهجه اصفهانی صحبت با او را شیرین تر می کند، می گوید: در کتابخانه مشارکتی کار می کنم، شاید خیلی از اتفاق ها را با سختی ای که در این 19 سال کشیده ام، رقم زده ام، اما چون کارم را دوست داشتم، ادامه دادم. از تفاوت کتابخانه مشارکتی که می پرسم، می گوید: خب، کار ما یک جور، کار خصوصی است و با بخش دولتی متفاوت است و سختی های خود را دارد؛ اما این سختی ها باعث نشده بخواهم کارم را عوض کنم و 19 سال عاشقانه کار کرده ام. می پرسم چه چیزهایی در این 19 سال برایتان ماندگار شده است، با کمی مکث می گوید: گفتن از خاطرات این سال ها کار سختی است، اما خیلی اتفاق افتاده که خانواده هایی پیش من می آمدند و بچه طلاق داشتند و می خواستند کتاب معرفی کنم و خودشان بخوانند یا برای بچه مناسب باشد، بعد از معرفی کتاب و خواندن آن به کتابخانه می آمدند و تشکر می کردند. ادامه می دهد: بچه هایی را در این شهر داریم که از کودکی به کتابخانه می آمدند و در جمع های کتابخوانی ما شرکت می کردند و حالا دانشجو شده اند، گاهی در سطح شهر مرا می بینند و حالم را می پرسند، همه اینها باعث می شود حالم خوب باشد و بدانم در جای خوبی قرار دارم و کار درستی را در این سال ها انجام داده ام. انگار خاطره هایش را تازه به یاد می آورد، می گوید: دختر نوجوانی به کتابخانه می آمد و در جمع های شعرخوانی شرکت می کرد، معرفی اش کردم برای اینکه بتواند شعرهایش را به یک استاد نشان بدهد.

نجمه ل له گانی/شهرستان کیار، روستای میرزا ملال دلزک: استان چهار محال و بختیاری:

عاشق شغلش است. دو سال است که در این کتابخانه روستایی مشغول کار شده و همه کار می کند تا بچه های روستا به سمت کتاب بیایند. می گوید: نویسنده کودک هستم، دو کتاب نوشته ام که شعر و نقاشی را همزمان با هم دارد. چندین سال عضو کتابخانه شهرکرد بودم، برای گرفتن کتاب به همان کتابخانه می رفتم، بالاخره هم کارم جوری شد که در بین کتاب ها که عاشق شان هستم، مشغول کار شوم. در رابطه با کارهای ویژه در کتابخانه شان برای بچه ها می گوید: در روستا وضعیت با شهرستان یا مرکز استان متفاوت است، برای همین باید غیر از اینکه برنامه ها داخل کتابخانه برگزار می شود، به بیرون از آن هم توجه کرد، ما معمولا با مدارس روستا هماهنگ می شویم و برنامه ها را در مدارس اجرا می کنیم، گاهی هم در فضای باز روستا، گعده های کتابخوانی می گذاریم. از برنامه هایی که برای بچه ها اجرا می کنند، می پرسم و می گوید: بستگی دارد، اولین کاری که کردم این بود که بدانم بچه ها به چه موضوعی علاقه دارند، بعد آنها را به سمت همان موضوع مورد علاقه شان بردم، کتاب ها را برایشان گرفتم و از داخل همان کتاب ها، داستان های دیگری را خودم نوشتم و برایشان تعریف کردم. بچه ها معمولا به داستان های تخیلی علاقه دارند، چون در روستا زندگی می کنند. دوست دارند زبان حیوانات را یاد بگیرند و معمولا داستان ها را در همین موارد برایشان تعریف می کنم. البته داستان بچه های بزرگ تر و دبیرستانی متفاوت است، آنها علاقه شان به سمت و سوی دیگر می رود، برای همین باز هم به حرف هایشان گوش می دهم و سعی می کنم کتاب هایی را برایشان بیاورم و جمع خوانی بگذاریم که کتاب های ویژه ای باشد. می پرسم به کتاب های جدید دسترسی دارید، می گوید: تقریبا سعی می کنم خودم کتاب ها را تهیه کنم که هم جدید باشد هم سوژه های جذابی داشته باشد، در روستاها داستان متفاوت است و کسی که می خواهد در این جاها برای بچه ها و کلا برای همه کار فرهنگی انجام دهد، باید به فرهنگ آن روستا اشراف کامل داشته باشد.

میترا عزتی چهارقلعه/ شهرستان تکاب: استان آذربایجان غربی:

8 سال مدت زمان زیادی است برای انس با کتاب و این همه فعالیت برای کتاب و درنهایت، برگزیده شدن به عنوان کتابدار نمونه. به قول خودش محل خدمتش در شهرستان تکاب است، شهری در آذربایجان غربی، اما همه خدمتش را در این شهر نبوده و در شهرها و استان های دیگری هم فعالیت کرده است. می گوید: چهار سال و نیم در کردستان فعالیت داشته ام؛ در بانه و بیجار. خاطرات خوبی هم از مدت فعالیتم در آن استان دارم. اما کلا باید بگویم کتابداری چون در تعامل با مردم است، همیشه سرشار از حس خوب و خاطره انگیز است، برای همین من کارم را دوست دارم.

در جواب این پرسش که چرا به عنوان کتابدار برگزیده انتخاب شده اید، با خنده می گوید: لطف دوستان بوده، اما بالاخره یک سری آیتم ها برای این مساله وجود دارد که فعالیت های فرهنگی ای که انجام می دهیم رصد می شود و بعد این فعالیت ها باید همراه با خلاقیت خاصی باشد.

از این خلاقیت ویژه می پرسم و می گوید: ببینید کتابداری فقط این نیست که من داخل کتابخانه بایستم و کتاب را به اعضا تحویل دهم، باید فعالیت ویژه ای انجام بدهم، این فعالیت ها هم برای رونق کتابخانه است، هم برای اینکه مردم بیشتر با کتاب انس بگیرند، این کارها باید جوری صورت بگیرد که کتابدار کارهای روزانه اش را هم انجام بدهد.

می گویم، شما چه کار ویژه ای انجام داده اید، می گوید: سعی می کنم همه کارهایی که انجام می دهم در یک بستر خاص باشد، اینکه تکراری نباشد و برای همه اعضا جذابیت داشته باشد، مثلا وقتی می بینم یک کتاب متقاضی زیادی دارد، با ناشر تماس بگیرم و صحبت کنم و بعد نویسنده را دعوت کنم به شهرستان بیاید تا همه اعضا برای شنیدن حرف های او جمع شوند؛ از این مدل کارها زیاد انجام می دهیم. البته یک کتابدار خوب باید حواسش به کتاب های کتابخانه اش هم باشد، چون مردم به خاطر وجود فضای مجازی متوجه کتاب های جدید می شوند، باید در کتابخانه ها چنین چیزی را هم در نظر بگیریم که کتاب ها جدید باشد.

از تنوع برنامه ها می پرسم و می گوید: چون در شهرستان ها امکانات کم است، ما سعی می کنیم برای همه اقشار برنامه داشته باشیم، برای همین برنامه هایمان را جوری تنظیم می کنیم که همه بتوانند استفاده کنند، جلسات مطالعاتی برای شاهنامه خوانی داریم و از این مدل کارها زیاد انجام می دهیم.

تا می خواهم سوال بعدی را بپرسم، می گوید: همیشه دوست داشتم این مطلب را جایی بگویم و خداراشکر اینجا می توانم آن را بگویم؛ یک بار خانمی به کتابخانه آمد و حالش خوب نبود، مشخص بود که افسردگی دارد و به اصرار مادرش به اینجا آمده بود، کتابی را به او دادم تا بخواند، تقریبا یک هفته بعد برگشت و کتاب دیگری خواست و الان پای ثابت کتابخانه شده است. به نظرم این کار خیلی مهم است. شما اگر بدانید مخاطب تان چه چیزی می خواهد، خیلی راحت می توانید با او ارتباط برقرار کنید و با توجه به علاقه اش به او کتاب بدهید. همیشه می گویم کتابداری مانند شغل معلمی سخت و حساس است. البته شاید یک سری هم باشند که فقط به این شغل به عنوان یک کار معمول و ثابت نگاه می کنند، اما به نظرم شغل ما می تواند به همه کمک کند تا حال خوبی داشته باشند.

زیبا عبدالملکی/ شهرستان قروه: استان کردستان:

6 سال است که کتابدار است، کارش را از همین کتابخانه شهرستان شروع کرده است و از ابتدا هم خواسته برای بچه ها کار کند. در رابطه با اینکه چه کاری در کتابخانه انجام می دهد، می گوید: از ابتدا در این کتابخانه بوده ام و قصه گویی را به عنوان اولین کار و مهم ترین آن انتخاب کرده ام. 6 ماه اول سال، چهار جلسه قصه گویی برای بچه ها دارم و در 6 ماه دوم سال این جلسات به دو جلسه می رسد، آن هم به خاطر اینکه بچه ها مدرسه می روند.

از مدل قصه گویی اش می پرسم و می گوید: مدل قصه گویی با توجه به سن بچه ها متفاوت است، مثلا به بچه های زیر هفت سال با زبان حیوانات و اشیا برایشان قصه می گویم و به بچه های بالای هفت سال که مدرسه می روند، قصه های واقعی، فانتزی و هیجانی می گویم.

درمورد متقاضیان کتاب های کتابخانه می گوید: بچه ها کتاب های علمی و داستانی را دوست دارند، اما اگر بخواهیم در رده سنی بزرگسال بگوییم، ادبیات و مذهبی پرتکرارترین ها هستند که مردم تقاضا می کنند، درمورد کتاب های مذهبی تقاضا زیاد است، البته باید این را هم بگویم که زنان خانه دار زیادی عضو کتابخانه ما هستند و همین باعث می شود کتاب های آشپزی، هنر، تاریخ و روانشناسی هم متقاضی زیادی داشته باشد.

حرف هایش که به اینجا می رسد از تعداد کسانی که عضو کتابخانه هستند، می پرسم و می گوید: فکر می کنم حدود چهار هزار نفر عضو کتابخانه باشند، که دو هزار نفر کودک و بقیه بزرگسال هستند.

می گویم پس با توجه به این تعداد عضویت ها، بچه ها واقعا کتابخانه را دوست دارند، می گوید: بله، خیلی. برنامه های زیادی برای بچه ها اجرا می کنم، از برنامه های مناسبتی که برای بچه ها اجرا می کنم در ایام محرم تا مناسبت های دیگر، مثلا برای شخصیت هایی که داستان های زیادی را برای کودکان خلق کرده اند، جشن تولد می گیریم، از مهدی آذریزدی و مصطفی رحماندوست تا هانس کریستین اندرسون. کتاب آن شخصیت را همان روز برای بچه ها می خوانم و بعد کتاب هایی از این نویسنده ها را به بچه ها هدیه می دهم.

این حجم از کار و فعالیت و دغدغه برای کتابخوانی جذاب است، در پاسخ به این سوال که از این مدل قصه گویی بچه ها استقبال می کنند یا خیر، می گوید: بله خیلی زیاد دوست دارند، مثلا شخصیت های دیگری هم هستند که به غیر از اینها برایشان مثال بزنم و داستان زندگی آن شخصیت را برایشان بگویم. غیر از اینها، جمع خوانی و کتابخوانی داریم. مثلا فکر کنید امروز روز پاسدار است، برایشان کتاب های مختلف مرتبط با این روز را جمع می کنم و بعد از کتابخوانی، دومینو هم برایشان می چینیم و بازی می کنیم.

می خواهم سوال بعدی را بپرسم که می گوید: من برای مادران هم برنامه های ویژه ای در کتابخانه دارم، کلاس های قصه نویسی برایشان می گذارم، چون نقش مادر در خانه مهم است، وقتی بتواند کتاب و داستان برای بچه بخواند، بچه ها هم طبیعتا به کتاب علاقه مند می شوند.

درمورد همکاری با مدارس می گوید: بخشی از دروس پایه چهارم، قصه گویی است، سر کلاس ها می روم و قصه برایشان می گویم، با عروسک هایی که خودم ساخته ام. کار دیگری که می کنم، رفتن به روستاهای مختلف است، چون آنها امکانات ندارند، یک بار خودم می روم و با مسئولان روستا صحبت می کنم و بعد دفعه بعد با وسایلم می روم، حتی برای مادران روستایی هم کلاس قصه گویی دارم، برای اینکه با کتاب ها آشنا شوند، شکل های مختلف قصه گویی را برایشان اجرا می کنم تا با کتاب ها و قصه ها آشنا شوند. در ادامه می گوید: مهم برای من آن بچه ای است که عاشق کتاب است و در دورترین روستا زندگی می کند، برای همین روستاها را می گردم تا همه بچه ها کتاب داشته باشند.

* نویسنده: عاطفه جعفری، روزنامه نگار

لینک خبر :‌ فرهیختگان
ساری- ایرنا- یک بار بازدید از نمایشگاههای هفته کتاب که یکی هم در ساری برپا شد، مخاطب را به این نتیجه می رساند این نمایشگاهها تکرار سال های گذشته هستند البته این بار با کمی و کاستی های بیشتر.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

ساری- ایرنا- یک بار بازدید از نمایشگاههای هفته کتاب که یکی هم در ساری برپا شد، مخاطب را به این نتیجه می رساند این نمایشگاهها تکرار سال های گذشته هستند البته این بار با کمی و کاستی های بیشتر.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/لرستان معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان خرید کتاب مخاطب پسند و حمایت نویسندگان را اولویت ارشاد اعلام کرد و افزود: از حوزه کتب دیجیتال حمایت می کنیم چراکه در آینده نزدیک و با توجه به گستردگی فضای مجازی و گرانی کاغذ، انتشار کتاب کاهش خواهد یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : میرملاس نیوز

ناصر دولتشاه در بازدید از مجموعه انتشاراتی و کتاب فروشی ستارگان آسمان که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در خرم آباد برگزار شد، اظهارکرد: یکی از بهترین هفته های فرهنگی کشور هفته کتاب است که در این هفته نباید از زحمات اصحاب رسانه در ترویج فرهنگ مطالعه و معرفی کتاب های منتشر شده غافل شد.

وی بر لزوم حمایت از تولید کتاب های مخاطب پسند و مورد نیاز جامعه تأکید کرد و ادامه داد: در حوزه کتاب و کتابخوانی باید به دنبال کتاب سازی باشیم. برخی کتاب ها را نباید تولید کرد اما چون آزادی قلم داریم کتاب های متنوعی تولید می شود که گاهاً برخی از این کتب مورد نیاز جامعه نیست.

دولتشاه، خرید کتاب مخاطب پسند و حمایت نویسندگان خوب را اولویت نخست ارشاد اسلامی لرستان در حمایت از تولید کتب مورد نیاز جامعه اعلام کرد و افزود: کتاب دیجیتال آینده کتاب را رقم خواهد زد و در ارشاد اسلامی لرستان نیز از حوزه کتب دیجیتال حمایت می کنیم چراکه در آینده نزدیک و با توجه به گستردگی فضای مجازی و گرانی کاغذ انتشار کتاب کاهش خواهد یافت، در حالی که رغبت جامعه به سمت مطالعه دیجیتالی گرایش پیدا کرده است.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزاری نمایشگاه کتاب را از دیگر حمایت های ارشاد اسلامی لرستان در ترویج فرهنگ مطالعه و معرفی کتاب های منتشر شده استان برشمرد و گفت: در نمایشگاه کتاب امسال جلسه بررسی کتاب دیجیتال برگزار شد، در حالی که بار محتوایی و مخاطب پسند بودن کتاب از شرایط لازم برای حمایت از کتاب های منتشر شده خواهد بود.

وی در خصوص چگونگی شناسایی و ارزیابی کتاب های مخاطب پسند اظهار کرد: برای نشر یک کتاب ابتدا تیم داوری و سپس تیم ارزیابی، محتوای کتاب را بررسی می کنند و در صورتی که مورد تأیید قرار گیرد چاپ خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رضا ساکی از وضعیت کتاب فروشی های سیل زده و کتابخانه عمومی شهر پلدختر و همچنین از علت شکل گیری پویش اهدای کتاب به پلدختر می گوید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : میرملاس نیوز

حدود هفت ماه از سیل پلدختر می گذرد و کتاب های سیل زده حالا به نمایشگاهی در تهران (واقع در خانه کتاب) رسیده اند تا با اوراق نم کشیده شان راوی سیل پلدختر باشند و همین طور جای خالی کتاب در کتاب فروشی ها و خانه های این شهر.

رضا ساکی که پویش اهدای کتاب به پلدختر را راه اندازی کرده است در گفت وگو با ایسنا، درباره علت شکل گیری این پویش اظهار می کند: همه کتاب فروشی های پلدختر در منطقه ای بودند که به طور کامل در سیل زیر آب رفتند، این کتاب فروشی ها تا سقف زیر آب بودند. کتاب هایی که در این جا هستند کتاب های کتاب فروشی فردوسی هستند؛ این کتاب فروشی دوطبقه بود و این کتاب های نم گرفته در طبقه دومش بودند.

او می افزاید: شهر پلدختر یکی از شهرهای بزرگ شمال استان لرستان است که تا پیش از سیل، مرکزی برای تهیه کتاب مردم این شهر و شهرهای دیگر بود، اما حالا آن کتاب فروشی ها را از دست داده است. این کتاب فروشی ها به کار برگشته اند اما به نوشت افزارفروشی تبدیل شده اند چون دیگر توانی برای خرید کتاب ندارند. فقط توانسته اند کمی مغازه های شان را بازسازی کنند اما مثلا کتاب فروشی گنج دانش که 500 میلیون تومان کتاب و نوشت افزار را از دست داده، چطور می تواند احیا شود؟ کتاب فروشی های پلدختر فقط توانسته اند قرآن بخرند چون مردم قرآن های شان را در سیل از دست داده اند و این کتاب فروشی ها می خواهند نیازهای مردم را تامین کنند. اما نیازهای بعدی نیاز به کتاب های درسی و کتاب های عمومی است.

ساکی با بیان این که آن قدر حجم خرابی در لرستان زیاد است که انگار کتاب فروشی ها و کتابخانه ها در اولویت های بعدی قرار دارند، می گوید: مسئولان می گویند ما هنوز خانه و درمانگاه نساخته ایم؛ تو آمده ای و درباره کتاب فروشی صحبت می کنی؟! اما ما که دغدغه مان فرهنگ است، اعتقاد داریم که اول باید این ها درست شود، برای همین این پویش را اه انداختیم تا کتاب نو به کتاب فروشی های پلدختر بدهیم که آن ها بتوانند از این طریق دوباره خودشان را بازسازی کنند. این کتاب ها را آورده ایم تا شاید کسی پیدا شود و با همت عالی آن ها را بخرد، اما تا حالا که کسی پیدا نشده است. اما برای آدم هایی که کتاب به ما هدیه می دهند انگار این جا نمایشگاه کوچکی است تا شاید ببینند و عمق فاجعه را بیشتر درک کنند.

او ادامه می دهد: در این پویش در واقع می خواهیم به یک کتاب فروشی در شهری کوچک که فقط یک نسخه از پیر پرنیان اندیش را می توانست بخرد و به سختی هم می توانست آن را تهیه کند و حالا آن را هم از دست داده، کتاب نو هدیه بدهیم.

ساکی به دو میلیون تومان وجه نقد که توسط یک خیر به کتاب فروشی های پلدختر داده شده نیز اشاره می کند و می گوید: حرف کتاب فروشی فردوسی این است که می گوید من کمکی نمی خواهم، فقط کتاب هایی را که خسارت دیده برای من تعویض کنید ؛ اما این کار انجام نمی شود. چون کسی که 500 میلیون تومان ضرر کرده است، 20 میلیون وام بلاعوض را می خواهد چه کار کند؟ بحث ما این است که بتوانیم این ها را احیا کنیم و با 20 میلیون نمی شود این ها را احیا نکرد.

مسئول پویش اهدای کتاب به پلدختر همچنین بیان کرد: پلدختر شهر بزرگی است و ساکنان زیادی دارد و ما در چنین شرایطی داریم آن ها را از کتاب محروم می کنیم؛ نه فقط از کتاب های عمومی بلکه درسی و دانشگاهی. برای یک شهر بزرگ این که 10 کتاب فروشی به سه کتاب فروشی تبدیل شود، فاجعه است. هرچند که ما سعی کردیم با این پویش تلنگری بزنیم اما حوادث سهمیه بندی بنزین هم مثل یک سیل به این پویش خورد و ما هم مکان مان در جایی است که از نظر تردد آدم ها اثر گرفت و علاوه بر آن نتوانستیم روی خط خبری هم بیاییم، چون از جمعه همه اخبار درباره بنزین بود و از شنبه هم اصلا اینترنتی وجود نداشت. اما امیدواریم در این روزهای آخر بیایند و به داد این کتاب فروشی ها برسند.

تعداد کتاب های اهداشده به کتاب فروشی های سیل زده پلدختر از ردیف یک قفسه هم کمتر است و ساکی می گوید: ما خجالت می کشیم این قدر کتاب برای کتاب فروشی های پلدختر ببریم چون فکر می کردیم حجم بیشتری باشد. البته نشر امیرکبیر قرار است کتاب اهدا کند و نشر اطراف نیز کتاب هدیه کرده است.

او سپس درباره وضعیت کتابخانه عمومی پلدختر می گوید: قرار است کتاب های دست دوم را هم به کتابخانه عمومی پلدختر ببریم، چون این کتابخانه گرچه دور از محل سیل بود اما دست کم دو، سه هزار جلد کتابش دست مردم بود که همه را آب برد و تا دو هفته پیش که ما در کتابخانه عمومی پلدختر بودیم، هنوز نتوانسته بودند شرایطی ایجاد کنند که ببینند چه کتاب هایی را از دست داده اند. کما این که این کتابخانه نسبت به شهر پلدختر کتابخانه کوچکی است.

به گفته این فعال فرهنگی، این پویش بعد از هفته کتاب هم ادامه دارد و کسانی که می خواهند کتاب اهدا کنند بعد از اتمام هفته کتاب هم فرصت دارند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ساری - ایرنا - مدیر امور نمایشگاه های استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که ناشران شرکت کننده در 10 نمایشگاه استانی برگزار شده طی سال جاری 36 میلیارد تومان کتاب فروختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : چهار دانگه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رجبعلی سالاریان دوشنبه شب در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه کتاب و مطبوعات مازندران در ساری در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این در حالی است که سال گذشته با برگزاری 30 نمایشگاه استانی 60 میلیارد تومان کتاب فروخته شده بود.

وی با اعلام این که میانگین میزان فروش کتاب در نمایشگاه های استانی کشور طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال پیش حدود 75 درصد رشد داشته است، توضیح داد: در حالی که به طور میانگین امسال در هر نمایشگاه استانی حدود 36 میلیارد ریال کتاب به فروش رفت، میانگین فروش سال گذشته هر نمایشگاه حدود 20 میلیارد ریال بود.
مدیرامور نمایشگاههای استانی موسسه نمایشگاه های فرهنگی وزارت ارشاد گفت: هم اکنون نیز دو نمایشگاه کتاب در استان های شمالی کشور یعنی گیلان و مازندران در حال برگزاری است و در استان گلستان نیز بزودی برگزار خواهد شد.
سالاریان اظهار داشت: تا پایان سال جاری نیز نمایشگاه کتاب در تمامی 30 استان کشور برگزار می شود و امیدواریم که روند رشد فروش کتاب در این نمایشگاهها نیز ادامه داشته باشد.
وی افزود: استقبال از نمایشگاههای کتاب در استان های کشور رضایت بخش است و گستردگی این استقبال نیز در گرو تبلیغات میدانی و فضای مجازی است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با برپایی این رویدادهای فرهنگی به دنبال ایجاد نشاط اجتماعی است.
سالاری گفت: برپایی نمایشگاههای کتاب استانی توانست تا حد زیادی شور و نشاط اجتماعی را در استان ها ایجاد کند و همه باید در استان ها برای برپایی چنین رویدادی هماهنگی لازم را داشته باشند.
خانه به دوشی نمایشگاه کتاب مازندران
مدیرامور نمایشگاههای استانی وزارت ارشاد همچنین نبود مکان دایمی نمایشگاه کتاب در مازندران به عنوانی استان گردشگرپذیر و دارای شهروندان اهل مطالعه را نقص جدی فرهنگی دانست و اظهار داشت: مازندران از لحاظ نمایشگاههای کتاب در زمره استان های خوب و پرفروش قرار دارد و سنوات گذشته نیز مردم استقبال خوبی از این رویداد فرهنگی داشتند.
سالاری افزود: طبق آمار در سال گذشته حدود 600 هزار مازندرانی از نمایشگاه کتاب بازدید کردند و این رویه نشان داده که هدف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ایجاد نشاط اجتماعی از طریق این رویداد فرهنگی تا حد زیادی محقق شده است.
وی ضعف استان مازندران در نداشتن مکان دایم نمایشگاه کتاب را " خانه به دوشی " توصیف کرد و گفت: اگر چه مکان نمایشگاه کتاب چهاردهم نسبت به دوره های گذشته از لحاظ زیرساختی مناسبتر است، ولی تغییر هر ساله مکان برپایی می تواند تا حد زیادی استقبال مردم را تحت شعاع قرار دهد.
چهاردهمین نمایشگاه کتاب و مطبوعات مازندران شامگاه دوشنبه با حضور 550 ناشر داخلی و خارجی در 220 غرفه آغاز به کار کرد.

امسال نمایشگاه کتاب مازندران در سالن نمایشگاهی سعید واقع در شهرک صنعتی شماره 2 ساری در جاده فرح آباد برپا شده است.

سال های پیش نمایشگاه کتاب مازندران در مجتمع نیاوران واقع در کیلومتر 3 جاده ساری قائمشهر ، در محل نمایشگاههای بین المللی مازندران در قائمشهر و یا در سالن استیجاری در کیلومتر 7 جاده نکا - ساری برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/اصفهان معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان با اعلام اینکه سینماهای استان اصفهان، طی روزهای گذشته از آسیب ها در امان بوده اند، از لغو تمام کنسرت ها تا اطلاع ثانوی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : دیدار نیوز روزنامه زاینده رود روزنامه اصفهان زیبا

محمدعلی جعفری در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: خوشبختانه در این چند روز گزارشی مبنی بر آسیب زدن به سینماها به دست ما نرسیده است.

وی ادامه داد: به تمام مسئولان سینماهای استان اعلام کرده ایم که هر وقت احساس خطر کردند، سینما را تعطیل کنند و به همین دلیل طی این چند روز قطعاً افت فروش خواهند داشت.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان با اشاره به لغو برنامه های فرهنگی این اداره کل طی روزهای اخیر، گفت: با توجه به استعلامی که روز شنبه از شورای تأمین دریافت کردیم، قرار شد تمام کنسرت ها تا اطلاع ثانوی لغو شوند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بیست و نهمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی با عنوان "رضوان" روز دوشنبه طی مراسمی نمادین با حضور مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در منزل شهید "حسین محرابی" از شهدای والامقام مدافع حرم، در مشهد آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : شهرآٰرا نیوز

به گزارش قدس آنلاین ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این مراسم با گرامیداشت یاد و نام شهیدان به ویژه شهدای مدافع حرم و شهید محرابی، گفت: مجموع 145 اثر ارایه شده به دبیرخانه جشنواره 14 اثر از گروههای نمایشی مشهد و شش شهرستان دیگر این استان به بیست و نهمین جشنواره تئاتر استانی رضوان راه یافته اند. جعفر مروارید عمده متون نمایشی ارایه شده به جشنواره رضوان را "جدید و مربوط به نویسندگان بومی" اعلام و در تشریح مراحل انتخاب آنها برای اجرا بیان کرد: در پی ارایه 145 اثر نمایشی به دبیرخانه جشنواره تئاتر استانی رضوان 120 اثر به مرحله بازبینی رسید و بقیه آنها به دلایل مختلف از جمله نداشتن مجوز نویسنده و یا امکانات لازمه از گردونه جشنواره کنار گذاشته شدند. وی افزود: پس از بازخوانی متون 120 اثر نیز در این مرحله 30 اثر دیگر حذف شدند. در ادامه بررسیها سه داور بازبین در 15 شهرستان استان خراسان رضوی ظرف فرصتی چهار هفته ای 90 اثر نمایشی باقیمانده را مورد بازبینی قرار دادند. از این تعداد 45 اثر از مشهد و بقیه آنها از دیگر شهرستانهای استان به جشنواره ارایه شده اند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه همچنین گفت: جشنواره رضوان با گرامیداشت شهدای مدافع حرم آغاز شده زیرا نقش این شهیدان والامقام در دفاع از مرزهای عقیدتی و هویتی بسیار حیاتی بوده است. رشد هنرهای مختلف در شهر مشهد نیز به سبب امنیتی است که آن را مدیون خون شهدا هستیم. وی افزود: زندگینامه، خاطرات و وصیتنامه شهدا می تواند یک گفتمان فرهنگی و اجتماعی را تبیین کند که نیاز کنونی می باشد زیرا قلب جامعه برای ارزشهای دینی و فرهنگی می تپد و سیره شهیدان و خانواده شهدا الگویی مناسب برای هستند. مروارید "نمایشنامه" را نیز بیان زنده تفکر کنونی و تجربه های زیستی توصیف و بیان کرد:در مشهد و کنار مضجع شریف حضرت امام رضا(ع) از قدیم نمایشنامه های تاثیرگذاری در زمینه های انقلابی، اجتماعی و مطالبه گریهای فرهنگی اجرا می شده است. وی تاکید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی را بر سبک زندگی ایرانی اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب یادآوری و بیان کرد: "نمایشنامه" یکی از بهترین رسانه ها در نمایش مفاهیم انقلابی و اسلامی است که باعث خودآگاهی فردی و جمعی جوانان می شود. بر همین اساس امیدواریم فعالیتهای جاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نمایشگر موثر نمودی از رشادتها و هنرهای شهیدان عزیز به جامعه باشد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه همچنین به سهمیه این استان در جشنواره تئاتر فجر اشاره و بیان کرد: این سهمیه، دو اثر نمایشی است که پس از انتخاب هیات داوران مشخص خواهند شد. رئیس انجمن نمایش خراسان رضوی نیز در مراسم آغاز بیست و نهمین جشنواره تئاتر رضوان گفت: آثار راه یافته به این جشنواره در سالنهای اشراق، تماشاخانه خورشید، تماشاخانه هنرهای زیبا، تماشاخانه بهار و سالن اصلی تئاتر شهر مشهد اجرا و در این چارچوب روزانه پنج نمایش از ساعت 10 تا 21 شب روی صحنه می روند. آرش خیرآبادی افزود: در جشنواره پارسال تئاتر استانی خراسان رضوی 88 اثر به دبیرخانه ارایه و و در نهایت 43 اثر به مرحله بازبینی رسید ولی در جشنواره امسال 90 اثر نمایشی به مرحله بازبینی رسید لذا تعداد آثار رسیده به جشنواره امسال نشان گر ارتقای سطح کمی و کیفی آثار نمایشی حوزه شهرستانی است. همچنین در این مراسم "مرضیه بلدیه" همسر شهید محرابی ضمت قرائت بخشی از وصیتنامه آن شهید مدافع حرم، به بیان خاطراتی از حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در منزل شهید پرداخت. در این مراسم "مرضیه بلدیه" همسر شهید محرابی قسمتی از وصیت نامه این شهید مدافع حرم را قرائت و به بیان خاطراتی از حضور رهبر معظم انقلاب در منزلشان پرداخت. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز از همسر شهید محرابی دعوت کرد در جشنواره تئاتر رضوان حضور داشته باشد و هدایایی به رسم یادبود به فرزندان این شهید والامقام تقدیم کرد. شهید "حسین محرابی" متولد مشهد که داوطلب حضور در جبهه مبارزه با تروریستهای تکفیر و ایادی استکبار شده بود آذر ماه 1395 در راه دفاع از حرم مطهر اهل بیت(ع) در منطقه حلب سوریه به فیض عظمای شهادت نایل آمد. مراسم پایانی جشنواره تئاتر استانی رضوان روز پنجشنبه 30 آبان ماه جاری در محل سالن اصلی تئاتر شهر مشهد برگزار خواهد شد. خراسان رضوی 44 گروه نمایشی دارد. نیمی از این گروهها در مشهد فعالیت دارند. منبع: ایرنا

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
ایسنا/لرستان مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی لرستان گفت: 20 مؤسسه قرآنی به دلیل بالا بودن هزینه اجاره بها و این که نتوانسته اند مکان جدید و مناسبی پیدا کنند در حالت بلاتکلیفی قرار گرفته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ سایت های دیگر : میرملاس نیوز

روح الدین بلواسی در جمع خبرنگاران، عدم استقبال قرآن آموزان از کلاس های قرآنی مؤسسات را یک مشکل جدی در حوزه قرآن دانست و اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر با توجه به این که خانواده ها تمایل بیشتری دارند که فرزندان شان در کلاس های آموزشی زبان خارجه، کلاس های تقویتی، چرتکه، موسیقی و ... شرکت کنند آمار قرآن آموزان هر روز در حال کاهش است.

وی با اشاره به این که پایین آمدن آمار قرآن آموزان باعث ایجاد مشکلاتی برای مؤسسات قرآنی شده و این در حالی است که مربیان قرآنی و مدیران مؤسسات قرآنی نیز رغبت و انگیزه خود برای فعالیت های قرآنی را از دست می دهند، حمایت همه جانبه دستگاه های فرهنگی و قرآنی از فعالیت های قرآنی و مؤسسات و خانه های قرآنی را خواستار شد.

بلواسی تصریح کرد: متأسفانه ضعفی که در حوزه قرآن وجود دارد این است که دستگاه های فرهنگی و قرآنی زمینه سازی و فرهنگ سازی مناسب در زمینه قرآن را ندارند.

وی با بیان این که فعالیت بسیاری از مؤسسات قرآنی در حال حاضر منحصر به پیش دبستانی و مهد قرآنی شده است، تشکیل اتاق فکر در زمینه فعالیت های قرآنی را خواستار شد و ادامه داد: متأسفانه مشکلات اقتصادی باعث شده که بسیاری از مؤسسات قرآنی به ویژه مؤسساتی که زیر نظر وزارت ارشاد هستند تعطیل و یا دچار رکود شده اند.

مدیر مؤسسه قرآنی مشکاة الشتر با اشاره به بالا رفتن هزینه مربوط به اجاره بها و این که مؤسسات قرآنی با مشکلات مالی مواجه هستند، گفت: متأسفانه در حال حاضر نزدیک به 20 مؤسسه قرآنی لرستان به خاطر این که نتوانسته اند مکان جدید و مناسبی پیدا کنند و همچنین بالا بودن هزینه اجاره بها، در حالت بلاتکلیفی قرار گرفته اند.

وی با بیان این که مشکل اصلی جامعه ما این است متولیان امر قرآن و عاملان قرآنی فرهنگ سازی قرآنی ندارند، اضافه کرد: ضرورت دارد صدا و سیما، نشریات، دستگاه های فرهنگی و قرآنی و اصحاب رسانه در زمینه تشویق والدین به حضور فرزندان شان در کلاس های قرآنی فرهنگ سازی و زمینه سازی کنند.

وی با بیان این که اگر در خانواده ها فرهنگ سازی شود که قرآن بیمه کننده فرزندان آن هاست والدین رغبت و انگیزه بیشتری برای شرکت فرزندان شان در کلاس ها و فعالیت های قرآنی خواهند داشت، افزود: نیاز است فرهنگ سازی مناسبی میان خیران و نیکوکاران در رابطه با سوق دادن کمک ها به سمت فعالیت های قرآنی و مؤسسات قرآنی و تهیه مکان مناسب برای مؤسسات قرآنی انجام بگیرد.

بلواسی با بیان این که متأسفانه در حال حاضر تا حدود زیادی فعالیت های قرآنی و مؤسسات قرآنی به حال خود رها شده است، گفت: همچنین نیاز است اعطای وام به مؤسسات قرآنی برای تهیه و یا ساخت مکان مناسب مورد توجه مسئولان باشد و همچنین بیمه فعالان قرآنی نیز به جد از طرف ارشاد پیگیری شود.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی و قرآنی لرستان ادامه داد: لازم است در ادارات فرهنگی و قرآنی نیز فرهنگسازی مناسبی در رابطه با بودجه ها و اعتبارات قرآنی انجام بگیرد تا حق الناس در این زمینه مدنظر باشد و اگر بودجه و اعتباری برای قرآن اختصاص می یابد همه مؤسسات در آن سهیم باشند و یک شخص و یا مؤسسه خاص فقط از این بودجه و اعتبار بهره مند نشود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان گفت: این شهرستان خود را برای انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران آماده می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۸

به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، ایمان محمدآبادی رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع ششمین دوره پایتختی کتاب ایران و نامزدی رفسنجان در این دوره اظهار داشت: فرهنگسراهایی که توسط شهرداری ایجاد شده به ویژه فرهنگسرای رسانه پایگاه خیلی خوبی برای مباحث خبر و اطلاع رسانی است.

وی بیان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 6 سال طرح پایتخت کتاب ایران را اجرا می کند و هر سال یکی از شهرهای فعال حوزه کتاب را به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی می کند.

رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان تصریح کرد: امسال رفسنجان سومین دوره ای است که در این رقابت شرکت می کند که در دو دوره گذشته توانسته در بین 20 شهر اول کشور باشد.

گسترش فضای مجازی به کتاب لطمه زد

وی با اشاره به اینکه با گسترس تکنولوژی، اینترنت و فضای مجازی آن چه لطمه خورد حوزه رسانه های فیزیکی از جمله کتاب بود، افزود: نشریات فیزیکی و مطبوعات هم دچار افت مخاطب شده و بعضی رو به تعطیلی رفتند.

محمدآبادی با ذکر این مطلب که اقبال مردم بیشتر به سمت فضای مجازی رفته و دچار چالش شدیم، ادامه داد: می بایست جبهه کتاب را به نفع فضای مجازی خالی نکنیم.

وی خاطرنشان کرد: با انجام کارهایی که در زمینه پایتختی کتاب در دو سال گذشته انجام دادیم مردم رفسنجان نسبت به دو سال گذشته کتابخوان تر شدند و بحث پایتختی کتاب بهانه ای برای ایجاد انگیزه در مردم و مسئولان شد، کسب پایتختی کتاب ایران یک افتخار بزرگ برای هر شهر است.

محمدآبادی ابراز داشت: شهری که پایتخت کتاب ایران است مشخص است مردم آن شهر علاقمندی خاصی به کتاب دارند و جامعه ای که کتاب در آن حضور داشته باشد جامعه فرهیخته تری است.

وی عنوان کرد: با همکاری اهالی رسانه و دانشگاه های دولتی و غیردولتی و مسئولان به 50 درصد اهداف مان رسیدیم و مردم رفسنجان اوقات زندگی خود را با کتاب می گذرانند.

رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی به حوزه کافه ها رسیده که در نهایت به فعالیت های فاخر می رسند، اضافه کرد: در رفسنجان هفت محفل و انجمن ادبی فعال داریم و گونه های مختلف مطالعه را در شهرستان پیاده کردیم.

وی بیان کرد: در هفته دو شب نمایشنامه خوانی در رفسنجان اجرا می شود که خواندن نمایشنامه خود در افزایش سرانه مطالعه مفید است، از کارهای مهمی که انجام شده در رفسنجان گرفتن انحصار فعالیت های فرهنگی هنری از گروه خاص بود و به اصل وجودی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که هدایت، حمایت و نظارت است، رسیدیم.

محمدآبادی به بحث مستندسازی کتاب در راستای پایتختی کتاب ایران در رفسنجان اشاره کرد و یادآور شد: آذرماه پرونده پایتخت کتاب ایران را گردآوری و تدوین می کنیم و به وزارتخانه می فرستیم.

وی در ادامه عنوان کرد: در پنجمین دوره پایتختی کتاب ایران 173 شهر شرکت کرده بودند که یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران در دوره پنجم انتخاب شد و دوره های ماقبل آن هم شهرهای اهواز، نیشابور، بوشهر و کاشان به ترتیب از اول تا دوره چهارم پایتخت کتاب ایران شدند.

بالغ بر 6 میلیارد تومان اعتبار برای پایتختی کتاب ایران پیش بینی کردیم

عباسی دخت دبیر نامزدی رفسنجان در ششمین دوره پایتختی کتاب ایران اظهار کرد: امسال با فعالیت در زمینه مستندسازی و گزارش نویسی یک گام به کسب پایتختی کتاب نزدیک تر شدیم.

وی عنوان کرد: بیش از 6 میلیارد تومان برای اجرای برنامه های تدوین شده جهت کسب این عنوان هزینه می شود که در حوزه های مختلف برنامه ریزی شده است.

وی ابراز داشت: شهری که به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی می شود هر سال در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صاحب غرفه خواهد شد و همچنین اعتبارات فرهنگی خوبی هم جذب خواهد کرد.

دبیر نامزدی رفسنجان در ششمین دوره پایتختی کتاب ایران از تدوین 36 عنوان در حوزه های مختلف برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران یاد کرد و تجهیز کتابخانه های مساجد، کتاب در کارخانه، زنگ کتاب در مدارس و نذر فرهنگی کتاب را از جمله این عناوین برشمرد.

وی اماکن تاریخی با کتاب، زنگ قصه گویی در مهدکودک ها، کتاب پیاده رو، اتوبوس و تاکسی با کتاب، سرباز کتاب، باغ موزه کتاب و...را از دیگر عناوین برشمرد تا مسیر برای کسب پایتخت کتاب ایران هموارتر شود.

انتهای پیام/80016/ب

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه راه اندازی موزه علم در استان مرکزی ضروری است گفت: سرانه مطالعه در استان مرکزی مطلوب نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۷

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حجت الاسلام عباس دانشی ظهر امروز در آیین گرامیداشت کتاب، کتابداری و کتاب خوانی در استان مرکزی با اشاره به اهمیت کتاب اظهار داشت: برای دستیابی به دانش و دانایی، معرفت و علم، تجربه و تاریخ پیشینیان چاره ای جز مراجعه به کتاب نداریم، رمز و راز دانش و دانایی هر ملت، تعالی دهنده فرهنگ بشر و گشاینده رازها و رموز آیات الهی کتاب است، آنچه که ما را با مشاهیر خود پیوند می زند کتاب است، به واسطه کتاب می توانیم از روایت پیامبران الهی و بزرگان تاریخ بهره مند شویم.

وی افزود: با کتاب می توانیم سرمایه های کهن خویش را بازیابیم، با کتاب است که سطر سطر تاریخ کربلا و حماسه های بزرگ تاریخ تشیع را درک و لمس می کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تصریح کرد: اگر ملت ها امروز از ما عقب ماندند به سبب کتاب بوده و اگر ملت هایی از ما جلو افتاده اند باز هم به سبب کتاب است، کتاب یک کالای لوکس و حاشیه ای در زندگی ما نیست و نباید باشد، کتاب باید در بطن زندگی ما بوده و در تمام برنامه ریزی های ما جایگاه شایسته ای داشته باشد.

دانشی بیان کرد: 13 دقیقه مطالعه در روز تازه ترین آماری است که وزیر فرهنگ و ارشاد به عنوان سرانه مطالعه در کشور اعلام کردند که رقم شایسته ای برای پیروان دینی که اعجاز دین آنها کتاب است و نخستین سروش وحی به خواندن تاکید دارد و با اقرا فصل وحی الهی بر پیامبر رحمت(ص) آغاز می شود نبوده و کافی نیست و همه باید برای مطالعه بهتر، بیشتر و فزون تر تلاش کنیم.

وی ادامه داد: افزایش سرانه مطالعه چون نیازمند فرهنگ سازی است مطمئنا با تبلیغات تحقق نمی یابد و باید برنامه ریزی های دقیق، درازمدت، دائمی و نافذ انجام شود تا مطالعه کتاب افزایش یابد، کشورهای دیگری که 90 تا 120 دقیقه سرانه مطالعه دارند با برنامه ریزی به این نقطه رسیده اند، درحالی که متاسفانه در برخی از استان های ما سرانه مطالعه در روز 3 تا 4 دقیقه است،

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: کودکان و دانش آموزان چنین کشورهایی برای آموزش تنها پای تدریس معلم نیستند و برای مطالعه به کتابخانه می روند، به موزه ها می روند به موزه علم که جای آن در کشور ما خالی است می روند، متاسفانه در کشور ما موزه علم وجود ندارد درحالی که نیاز به وجود آن در هر شهری احساس می شود.

دانشی افزود: یکی از ضرورت ها برای استان مرکزی که قصد برگزاری همایش پدران علم را دارد راه اندازی موزه علم است تا تنها به کودکان نگوییم که ادیب الممالک فراهانی داشتیم بلکه در موزه ای زندگی این شخصیت را برای آنها عبارت کنیم.

وی تصریح کرد: دختران نوجوان ما چقدر با پروین اعتصامی آشتیانی آشنا هستند، چرا فرزندان ما در خیال ها و آرزوهای کودکانه دوست دارند مثل شخصیت های سریال ها و فیلم ها باشند چون در این فیلم ها زندگی شخصیت ها را در قالب قصه پردازی می بینند، بنابراین باید روش های عملی برای ترویج کتاب خوانی به کار ببندیم، روش های به غیر از زبان، باید با آموزش های بصری و سایر ابزارها در این راه تلاش کنیم که در غیر این صورت به تاریخ و تمدن خود ظلم کرده ایم.

دانشی ادامه داد: بیش از یک میلیارد و 200 میلیون تومان فروش رکرد بسیار خوبی بود، جام باشگاه های کتاب خوانی، جشنواره های کتاب خوانی و کتابسازی کودک را هم در کنار نمایشگاه در حوزه کتاب و کتابخوانی دنبال می کنیم.

کتابخانه ها سه اصل همت، هوشیاری و سرعت عمل را در راستای گام دوم دنبال کنند

مجید رستگاری گوهر با اشاره به گام دوم انقلاب گفت: گام اول انقلاب با هر نوع سختی که بود با درایت بنیان گذار انقلاب اسلامی در بخشی و همین طور رهنمودها و منویات مقام معظم رهبری در بخشی دیگر سپری شد که در واقع بنای گام دوم در این دوران شکل گرفت و در گام دوم توجه به سه اصل همت، هوشیاری و سرعت عمل باید برای تحقق آرمان ها مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در واقع این سه اصل لازمه موفقیت در گام دوم انقلاب هستند که باید در دستور کار همه کتابخانه های عمومی قرار گیرد، آنچه در همت باید انسان به ان توجه داشته باشد دغدغه است چراکه تا دغدغه نباشد همت محقق نمی شود، لازمه هوشیاری هم دشمن شناسی بوده که این مهم تحقق نمی یابد جز از راه مطالعه، هر چند فضای مجازی تا حد بسیار بالایی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده اما آثار کتاب بر زندگی افراد همچنان باقی است.

سرپرست کتابخانه های عمومی استان مرکزی تصریح کرد: سرعت عمل و ابتکار لازمه دو اصل همت و هوشیاری است و همه اینها محقق نمی شود جز اینکه مسئولیت پذیر باشیم، برای موفقیت در این راه باید از تجریه گذشتگان استفاده کنیم و با به کار بستن روحیه انقلابی حرکت کنیم، روحیه انقلابی یعنی اینکه همه مطیع امر رهبر باشیم و از مقام معظم رهبری اطاعت کنیم.

انتهای پیام/712/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم