بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 آبان 98
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی از ادامه اکران فیلم خانه پدری خبر داد و گفت: الان نامه دادستانی تهران مبنی بر رفع توقیف این فیلم را دریافت کردیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر آنلاین عصر ایران خبرگزاری مهر الف بویر نیوز دنیای اقتصاد فرارو روزنامه هفت صبح دیدبان ایران اتحاد خبر انتخاب برترین ها خبرگزاری پانا صراط نیوز باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری کار ایران بازتاب راه دانا هنر آنلاین سینما جریان گذار نیوز آفتاب نیوز سلام نو وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار نیوز اعتماد آنلاین خبرگزاری برنا تابش کوثر ایران آنلاین ستاره نیوز قدس آنلاین خبرگزاری موج تدبیر و امید اکونا پرس پایگاه خبری پایشگر دیار میرزا عصر شهروند نامه نیوز شما نیوز سینما سینما مردم نیوز ناطقان توریسم آنلاین افکار نیوز تیک تیتر ۱ ایران اینترنشنال خبرگزاری صدا و سیما رویداد ایران ربیع سینما پرس بورس24 خبرگزاری فارس گیل خبر خبرگزاری تسنیم افق تهران خبرگزاری تابناک توسعه روزنامه شروع خبرگزاری ایمنا خبرگزاری آنا میهن صنعت خلیج فارس بیان ما بهار نیوز بانی فیلم اقتصاد نیوز تابناک باتو زندگی آنلاین سینما خانه روز نو شبکه اینترنتی آفتاب پارسینه خبرگزاری دانشجو هفته نامه کلید ملی خبر خودرو اکو فارس خرداد نیوز صدای ایران روزنامه وقایع اتفاقیه نبأپرس خبرگزاری آریا جام جم امین فناوری و نوآوری خبرگزاری شبستان دیار آفتاب پرسش مثلث آنلاین سیمرغ راه امروز آوای نشاط بیتوته دیار کارون اعتدال وقایع روز خوزنا عصر پرس روزنامه نصف جهان جهان نیوز نواندیش تجارت آنلاین کیهان لندن رجا نیوز تحریر نو سینما تیکت صنعت نیوز روند بازار تیتر برتر شاینا نیوز هرانا افق تازه روزنامه جوان آنلاین فرتاک نیوز روزنامه تعادل شریان روزنامه مردم سالاری حامیان ولایت روزنامه شهروند روزنامه ابتکار

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری، سید محمد مهدی طباطبایی نژاد با قدردانی از تدبیر ریاست محترم قوه قضائیه جهت دستور ویژه رسیدگی برای رفع توقیف فیلم خانه پدری اظهار کرد: بدون شک این تدبیر ایشان و همکاری های مسوولان قوه قضاییه در اجرای آن به انسجام و همدلی جامعه سینمایی کشور کمک می کند.

وی ادامه داد: از اولین ساعاتی که این اتفاق برای فیلم افتاد وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، شخصا موضوع را دنبال کردند و رایزنی های لازم با رئیس محترم قوه قضائیه انجام شد و با همت ایشان به نتیجه رسید. از آقای کیانوش عیاری هم سپاسگزاریم که در سه چهار روز اخیر همراهی های لازم را معمول داشتند که به اکران مجدد فیلم کمک کرد.

معاون سازمان سینمایی با بیان اینکه نمایش خانه پدری مثل سابق با رده بندی سنّی 15+ و محدودیت سالن نمایش از امشب ادامه پیدا می کند گفت: بلیت فروشی این فیلم از ساعاتی دیگر مجددا در سامانه فروش برخط بلیت، فعال خواهد شد.

به گزارش ایسنا، کیانوش عیاری که خانه پدری را سال 1389 ساخته حدود 10 سال است که در صدد گرفتن مجوزهای لازم برای اکران عمومی آن است. این فیلم چند سال قبل یک روز روی پرده رفت اما با توجه به برخی اعتراض ها همان روز اول از پرده پایین کشیده شد. این اتفاق چند هفته قبل و پس از انجام برخی اصلاحات دوباره تکرار شد و با وجود اینکه فیلم مجوز نمایش از سازمان سینمایی با رعایت شرط سنی داشت، پس از چهار روز اکران، به دستور دادستانی از پرده پایین آمد.

در این فیلم ناصر هاشمی (نقش جوانی) و مهدی هاشمی (نقش میانسالی و پیری) شخصیت اصلی این فیلم با نام محتشم را که روایت زندگی اش از پانزده تا هشتاد سالگی به تصویر کشیده شده است بازی کرده اند.

شهاب حسینی، مینا ساداتی، مهران رجبی و نازنین فراهانی از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی با تاکید بر اینکه نباید در تخریب افراد به ویژه همکاران سبقت بگیریم، گفت: نظام هستی و تفکر دینی ما بر اساس قدرشناسی شکل گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا روزنامه ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی صبح امروز در آیین تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید هیات رسیدگی به تخلفات اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این مطلب افزود: کسانی که بر اساس مبانی الهی حرکت کرده اند نگاهی متفاوت و منصفانه نسبت به دیگر انسان هایی که با اباحه گری زندگی کرده اند، دارند.

وی در ادامه گفت: جلسات تکریم و تقدیر هم منشاء انسانی، دینی و الهی دارد.

احمدی با اشاره به دیدگاه فرشتگان و خداوند نسبت به انسان ها، افزود: فرشتگان از منظر زشتی به انسان می نگرند و خداوند از منظر زیبایی به انسان می نگرد. وقتی فرشتگان از خداوند می پرسند که چرا باید در مقابل انسان تعظیم و سجده کرد، خداوند در پاسخ می فرماید من چیزی می دانم که شما نمی دانید. در درون انسان حقیقتی نهفته است که من بر اساس آن به او می نگرم و شما عوامل بیرونی که منجر به تغییرات در انسان می شود را فقط می نگرید .

به انسان ها و همکاران با نگاه خوشبینی همراه با هوشیاری بنگریم

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: باید نسبت به انسان ها و همکاران با نگاه خوشبینی در عین هوشیاری بنگریم نه با نگاه بدبینی.

وی گفت: در کارهای اجرایی و مدیریتی نیز باید میزان ظرفیت ها را در نظر بگیریم و در تخریب افراد از یکدیگر سبقت نگیریم.

احمدی در پایان با اشاره به ویژگی های شخصیتی و علمی مرادی رییس پیشین رسیدگی به تخلفات اداری از خدمات و تلاش های وی تقدیر کرد و گفت: آقای هاشمی هم که در این سمت منصوب شده اند از مدیران با سابقه این وزارتخانه هستند و انصاف و صداقت از ویژگی های شخصیتی ایشان است.

در ادامه این آیین، لادن حیدری معاون مدیریت توسعه و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تقدیر و تکریم از مدیران و کارکنان همیشه برایم نوید بخش بوده و این نشان از روابط عاطفی بین کارکنان هر مجموعه به شمار می آید.

وی افزود: آقای مرادی رییس پیشین هیات رسیدگی به تخلفات اداری همواره خدمتی صادقه داشته اند و ایشان را به فردی با انصاف و صادق می شناسیم.

حیدری ادامه داد: آقای هاشمی هم در دوره های مختلف همکاری های بسیاری با این وزارتخانه داشته اند و همیشه در موضوعات تخلفات اداری فردی فعال ، سالم و منصف بوده اند.

نباید ناامنی ذهنی، فکری و سیستمی برای کارکنان ایجاد کرد

در بخش دیگری از این آیین هاشمی رییس هیات رسیدگی به تخلفات اداری هم گفت: در رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان همیشه بر این اصل پایبند بوده ایم که با وجود رسیدگی به تخلفات نباید ناامنی ذهنی، فکری و سیستمی برای کارکنان ایجاد کرد.

وی افزود: امیدوارم در این حوزه بتوانیم به سالم سازی محیط اداری و همچنین حفظ حقوق و شان کارکنان بپردازیم.

در ادامه همایون امیرزاده رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رفتار و ادب ذاتی آقای مرادی همیشه در این وزارتخانه درس آموز بوده و یک الگوی عملی در تواضع، پاک دستی و سلامت نفس بوده اند.

وی همچنین با اشاره به ویژگی های شخصیتی هاشمی افزود: آقای هاشمی هم همیشه نگاه منصفانه در امور و برای مشکلات کارکنان داشته اند و بر مستندات تاکید می کنند.

در بخش دیگری حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت گفت: منشاء اصلی تغییرات و دگرگونی ها خداوند است و در محیط اداری هم همواره افرادی می آیند و می روند و باید به این امر توجه داشته باشیم که نام نیکی از خود بر جای بگذاریم.

وی افزود: صداقت و جدیت از ویژگی های آقای مرادی است و اگر همه مدیران این دو ویژگی را داشته باشند می توانیم محیط اداری خود را به فضایی صمیمی و موثر تبدیل کنیم.

در ادامه این آیین مرادی رییس پیشین هیات رسیدگی به تخلفات گفت: خدمت در عرصه فرهنگ و هنر همواره برایم مایه مباهات و افتخار بوده است.

وی با اشاره به بخشی از خاطرات اداری خود افزود: در این دوره آنچه برایم مهم بود ایجاد روابط انسانی با همکاران و کارکنان بود و سبک مدیریت ام بر اساس مشارکت و روابط انسانی بود.

در پایان این آیین محمدمهدی احمدی لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به مرادی اهدا کرد.

یادآور می شود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی علی آقا هاشمی را به عنوان نماینده وزیر و مسئول هماهنگی و نظارت بر هیات های رسیدگی به تخلفات اداری این وزارتخانه و سازمان های وابسته منصوب کرده است.

در حکم سیدعباس صالحی خطاب به علی آقاهاشمی آمده است:

نظر به تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی و به استناد ماده 34 آیین نامه قانون رسیدگی به تخلفات اداری با حفظ سمت به عنوان نماینده اینجانب و مسئول هماهنگی و نظارت بر هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارتخانه و سازمان های وابسته منصوب می شوید.

شایسته است ضمن برگزاری منظم جلسات هماهنگی بین هیات ها، بازرسی مستمر از چگونگی عملکرد و بررسی وضعیت اعضاء، گزارش های لازم را به طور نوبه ای از طریق حوزه وزارتی به اینجانب و هیات عالی نظارت ارائه نمایید.

امید می رود با استعانت از خداوند متعال در انجام وظایف محموله موفق و موید باشید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه ریزی گفت: هر چند اقتصاد خلاق ممکن است برای شهر، درآمدهای مالی به دنبال داشته باشد، ولی اگر فاقد پیوست فرهنگی و اجتماعی باشد، گاه می تواند موجب آسیب های فروان نیز باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

علی اصغر سیدآبادی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه ریزی، صبح امروز چهارشنبه 22 آبان و در حاشیه کارگاه آموزشی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در بجنورد که در محل نگارخانه نگارستان این شهر برگزار شد، در گفت وگویی با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان شمالی، گفت: متاسفانه تصور همگان در داشتن شهری خوب و مدرن داشتن یک مهندس خوب در رشته مهندسی عمران است که گاهی این نگاه می تواند آسیب هایی را هم برای یک شهر به دنبال داشته باشد.

وی پیوست اجتماعی و فرهنگی را یکی از تمایزهای شهرهای خلاق از دیگر شهرها دانست و افزود: یک پیوست خوب اجتماعی و فرهنگی می تواند در اقتصاد یک شهر نیز تاثیر فراونی داشته باشد.

سیدآبادی اضافه کرد: هر چند در اقتصاد خلاق درآمدهای مالی را برای یک شهر به دنبال داشته باشد، ولی اگر فاقد پیوست فرهنگی و اجتماعی باشد، گاه می تواند موجب آسیب های فروان ازجمله آلایندگی محیطی و... نیز باشد.

وی با توجه به تاثیر و عمومیت فرهنگ بر آحاد جامعه بیان داشت: ویژگی دیگر اقتصاد فرهنگی را می توان در عمومیت آن بر آحاد جامعه دانست چراکه در اقتصاد خلاق صرفاً سرمایه گذار است که از سرمایه گذاری خود نفع می برد ولی در اقتصاد فرهنگ آحاد جامعه از نتایج و تاثیرات آن منتفع خواهند شد.

سیدآبادی با اشاره به اینکه طرح شهرهای خلاق از سال 2000 میلادی در یونسکو و جهان مطرح شده است، گفت: در جامعه ایرانی ما این طرح قدمت طولانی داشته به گونه ای که در معماری های قدیم ایران تمامی پیوست های فرهنگی رعایت و اجرا شده است.

وی همچنین به شکوفایی و شناسایی هنرمندان هر منطقه از کشور در طرح شهرهای خلاق پرداخت و تصریح کرد: در تمامی برنامه های فرهنگی که توسط دستگاه های متولی فرهنگی اجرا می شود نگاهی از بالا به پایین است؛ به نحوی که از مرکز کشور شروع و شهرستان ها ختم می شد ولی در طرح شهرهای خلاق حرکتی وارونه داشته و از شهرها طرح ارائه و در کشور اجرایی خواهد شد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه ریزی هدف از اجرای طرح شهرهای خلاق را کمک به برنامه ریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی بر رویکرد آمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران، کشف، جذب و پرورش فعالیت ها و حمایت از پیشنهادات نو، خلاقانه، اثر بخش و پایدار بومی، ساماندهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت های فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی، تمرکز زدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیت های مردمی در فرهنگ، تبادل تجربه ها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب و کارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق دانست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران نوشت: در دورانی زندگی می کنیم که گرفتار مخاطره دانش کاذب فست فودی شده ایم به گونه ای که ممکن است در آینده نزدیک، با بحران کتاب نخوانی مواجه شویم.

به گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سید عباس صالحی پیامی را به مناسبت آغاز بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منتشر کرد که نیکنام حسین پور دبیر این هفته در مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی در شهر یزد خواند.

در این پیام آمده است: کتاب سرمایه ماندگار ملت ها، مبدا خیزش ها و سند هویت بخش تمدن هاست. فروغ هر جامعه و تمدنی، از چراغی بر می خیزد که از کتاب پرتو می گیرد. ملت های بزرگ جهش فرهنگی و علمی خود را با کتاب آغاز و با ثبت آن ادامه دادند.
کتاب پایه و مادر فرهنگ محسوب می شود. حلقه ارتباط همه اجزای یک ملت به کتاب متصل است و بر مبنای ریشه فرهنگ ثمر می دهد. هیچ حوزه عمومی، دانشی و فرهنگی نیست که از کتاب ارتزاق نکند. پیشرفت ایران و ایرانی نیز همواره با کتاب بوده و از این رو اگر به خلق کتاب های جدید و تکریم پدیدآورندگان محتوا نیندیشیم، ایران را در گذشته تاریخی خود رها خواهیم کرد.
وی در این پیام می افزاید: اکنون در دورانی زندگی می کنیم که انقلاب فضای مجازی، فضایی متفاوت نسبت به همه دوره های مختلف زندگی تاریخی، اندیشه ای و فرهنگی انسان رقم زده است؛ نخست آنکه گرفتار مخاطره دانش کاذب فست فودی شده ایم، دیگر اینکه اندیشه های سست پایه و نوشته های غیرواقعی با سرعت در حال تکثیر است، به گونه ای که ممکن است در آینده نزدیک، با بحران کتاب نخوانی مواجه شویم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این پیام آورده است: پویش ملی کتابخوانی می تواند ما را در مقابل تهدیدهای پیش رو مصون بدارد، به شرطی که همگان در این پویش ملی حضور پیدا کنند. در پیمودن مسیر فرهنگ کتابخوانی، نخست باید خانواده را محور این حرکت قرار دهیم و در گام دوم، مدارس، حوزه های علمیه و دانشگاه ها اضلاع دیگر جامعه کتابخوان را شکل می دهند که به یاری آنان می توانیم شاهد جامعه کتابخوان و دانا باشیم. همچنین کتابخانه ها و کتاب فروشی های محلی که دریچه های تنفسی- فرهنگی شهر هستند در ساختن شهری اندیشور و فرهنگ مدار نقشی موثر دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام تاکید کرد: خوشبختانه فرهنگ کتابخوانی با همت خیرخواهان و تاسیس کتابخانه ها به عنوان نهادهای فرهنگی (به ویژه در روستاها و شهرهای کمتر توسعه یافته) رو به گسترش است و امیدواریم گستره کتابخوانی تا دورافتاده ترین مناطق کشور وسعت یابد و پیشرفت فرهنگی را همگام باپیشرفت های اجتماعی و اقتصادی نهادیه کنیم.

خانواده، مدرسه، حوزه، دانشگاه، رسانه های گروهی، فرهیختگان و آفرینندگان آثار و نیز مجموعه های حاکمیتی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی، باید دست به دست هم دهند تا این پویش ملی فراگیرتر و فضیلت کتابخوانی به یک ضرورت ملی تبدیل شود. فرهنگ و آیین این مرز و بوم با کتاب عجین است و پیامبر مهربانی ها حضرت ختمی مرتبت(ص) که در آستانه میلاد پر سعادتش قرار داریم، به اعجار کتاب، قلب ها را تسخیر، جان های جویای حقیقت را مجذوب و حال خوش زیستن انسانی و اخلاقی را به جوامع بشری ارزانی کرد.چه نکو است که با کتابخوانی، افزون بر اینکه حال و روزگار خود را خوش می کنیم، جامعه و کشور را به سوی نشاط، شادمانی، پیشرفت و تعالی رهنمون سازیم.

بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور بیشتر سازمان ها و نهادهای فعال در حوزه هفته کتاب و البته تاکید بر رویکرد مردمی شدن هفته کتاب و بیش از 70 سازمان و نهاد مختلف اجرا می شود. این هفته با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات در بیش از 12 کشور؛ از جمله ترکیه، مجارستان، سوئیس، آلمان، ایتالیا و قرقیزستان با مشارکت نهادهای فرهنگی این کشورها میزبان هفته کتاب برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
همدان - معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توسعه پایدار فرهنگ جامعه و اعتلای آن به عنوان یک حوزه حیاتی مغفول مانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ربیع

به گزارش خبرنگار مهر ، علی اصغر کاراندیش ظهر سه شنبه در آیین اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان با بیان اینکه این جشنواره با دورهمی و همراهی بزرگسال و کودکان برگزار می شود، اظهار داشت: به واسطه حضور 6 ساله در معاونت وزارت ارشاد جلسات متعددی با اهالی فرهنگ و هنر در استان های سراسر کشور داشته ام و به نتایجی رسیده ام که حاصل آن کتابی سه جلدی خواهد شد.

وی مهمترین نیاز امروز جامعه هنری را آموزش دانست و بابیان اینکه امروز با مشکل آموزش افراد بااستعداد در استان ها و شهرستان ها مواجهیم، عنوان کرد: باید به کسانی که در شهرهای مختلف کشور زندگی می کنند و استعداد دارند پرداخته شود چراکه آموزش نیاز اساسی آن ها است.

کاراندیش بیان کرد: تا فرهنگ جامعه ارتقا نیابد هیچ یک تلاش های ما در حوزه های سیاسی، اجتماعی و عمرانی به نتیجه نمی رسد.

وی با بیان اینکه فرهنگ در جامعه امروز مظلوم است، افزود: فرهنگ نیاز به توجه دارد و از تمامی مسئولین دولتی و مجلس می خواهیم که به توسعه پایدار فرهنگ جامعه و اعتلای آن کمک کنند چرا که این حوزه حیاتی امروز مغفول مانده است.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ نیاز اساسی جامعه امروز است و باید به آن توجه شود.

کد خبر 4770229

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از مسائلی که در اعتیاد باید به آن توجه کرد راهبردهای دقیق تر اجتماعی _ فرهنگی است، در این بخش برای یک کار قرارگاهی باید به هم نزدیک تر شویم، اگر قرار است کنترل براساس اقدام فرهنگی باشد قطعا شورای فرهنگ عمومی در مرکز و استان می تواند به عنوان یک بازو برای ستاد مبارزه با مواد مخدر عمل کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستور جلسه 733 شورای فرهنگی عمومی با دو موضوع ارائه طرح یاری گران زندگی برنامه جامع پیشگیری و درمان اعتیاد با حضور دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و ارائه گزارش اقدامات فرهنگی صورت گرفته در جهت برپایی مراسم عظیم راهپیمایی اربعین سال جاری با تمرکز بر فعالیت های فرهنگی با حضور احمد محمدی فر دبیر ستاد مرکزی اربعین برگزار شد.

در دستور اول این جلسه سید عباس صالحی با اشاره به اینکه بخش پیشگیری از مواد مخدر در جامعه باید با نگاه فرهنگی همراه شود، اظهار داشت: در این بخش شورای فرهنگ عمومی می تواند یک بازوی کمک کننده باشد، اعتیاد مساله مهمی در کشور است که در دو راهبرد آزادسازی و کنترل اعتیاد بررسی می شود.

وی ادامه داد: در راهبرد کنترل اعتیاد مسائل امنیتی و پیشگیری، بهداشتی و درمان و اقدامات فرهنگی مدنظر است، در راهبرد جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر به دنبال کار فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد جامعه است که هماهنگ شدن شورای فرهنگ عمومی در این بخش با ستاد مبارزه با مواد مخدر باید تقویت شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: انتظار اول شورای فرهنگ عمومی از اعضای خود این است که دستگاه های عضو، طرح جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر را مورد مطالعه قرار دهند و نگاه ها و نقطه نظرات خود را به دبیرخانه شورا ارائه کنند تا دبیرخانه نیز آن را به ستاد مبارزه با مواد مخدر انتقال دهد.

صالحی یادآور شد: هر دستگاه عضو شورا باید حساسیت خود را نسبت به موضوع اعتیاد بالا ببرد، هریک از اعضا در دستگاه خود دارای یکسری دایره عمل هستند پس باید دایره نظام حساسیت را بالا برد زیرا هر دستگاه ظرفیت خاص خود را دارد که می تواند در این بخش کمک کند، اما باید دید از این ظرفیت ها چگونه می توان استفاده کرد تا یک نوع گفتمان سازی ایجاد شود.

وی افزود: هریک از اعضای شورای فرهنگ عمومی یک گروه مرجع نیز در اختیار دارند که می تواند در دایره خود اقدام و عمل کند، ذی نفعان ما در هر واحد نیز زیاد هستند که آنها نیز می توانند در حوزه اقدام و عمل بهره لازم را داشته باشند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه در حوزه اطلاعات از موضوع اعتیاد؛ باید از ستاد مبارزه با مواد مخدر بهره لازم را برد، گفت: این اطلاعات می تواند در ایجاد حساسیت در جامعه به ما کمک کند، در واقع با یک خط اطلاعاتی بین ستاد مبارزه با مواد مخدر و اعضای شورای فرهنگ عمومی می توان اطلاعاتی را در اختیار شورا قرار داد که در شورای مرکز و استان بتوانیم حساسیت این موضوع را بالا ببریم.

صالحی ابراز داشت: در حوزه مطالعات و پژوهش نیز نیازمند کمک ستاد هستیم، این اتفاق باعث می شود که احساس کنیم در کنار اطلاعاتی که ستاد مبارزه با مواد مخدر در اختیار ما قرار می دهد یک نوع راهبری نیز وجود دارد تا از این طریق بتوان از نظر کیفی از حوزه مطالعات بهره لازم را برد.

وی بیان کرد: یکی از مسائلی که باید به آن توجه کرد راهبردهای دقیق تر اجتماعی _ فرهنگی است، در این بخش برای یک کار قرارگاهی باید به هم نزدیک تر شویم، اگر قرار است کنترل براساس اقدام فرهنگی باشد قطعا شورای فرهنگ عمومی در مرکز و استان می تواند به عنوان یک بازو برای ستاد مبارزه با مواد مخدر عمل کند.

در امر اعتیاد باید از تمام ظرفیت کشور در امر پیشگیری و فرهنگ سازی استفاده کنیم

در ادامه سردار مومنی با ارائه طرح یاری گران زندگی خاطرنشان کرد: این طرح برنامه جامع پیشگیری و درمان اعتیاد است، در راستای این برنامه در سال گذشته آسیب های زیادی بررسی شده است، در مبارزه با مواد مخدر اهداف در بخش های مقابله، درمان، کاهش آسیب های اجتماعی، صیانت و پیشگیری از این آسیب بررسی می شود.

وی ادامه داد: در بخش مقابله اقدامات خوبی تا به امروز صورت گرفته اما متاسفانه از تمام ظرفیت ها استفاده نشده است، امروزه الگوی مصرف مواد مخدر از حالت سنتی به صنعتی تغییر پیدا کرده و در همجواری مرزها لابراتورهای فراوانی وجود دارد که در حال تولید مواد مخدر صنعتی است و میزان تولید موادی چون شیشه را بالا برده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: در حوزه درمان مشکل اساسی برای تمام کشورها از جمله ایران موضوع سخت بودن درمان معتادان است، کارشناسان اروپایی مدت زمان درمان یک معتاد را 25سال تخمین زده اند، اما نکته مهم این است که اعتیاد در کنار خود آسیب های دیگری را نیز ایجاد می کند که می توان به 25درصد طلاق، 40درصد زندان ها به صورت مستقیم و 30درصد به صورت غیرمستقیم اشاره کرد.

مومنی افزود: گزارش سازمان ملل در سال 2019 با انتقاد شدید کشورهای تولیدکننده مواد مخدر روبه رو بود، اما آنچه در این بحث مهم است اینکه اقدامات لازم برای مقابله و درمان اعتیاد کافی نیست و جامعه از ما انتظار دارد که با عرضه مواد مخدر مقابله کنیم، تمام وظیفه دولت و دستگاه های مرتبط نیز مقابله برای عرضه مواد مخدر است، اما در این میان باید در برنامه های خود یک بازنگری کنیم تا هرفردی از درون خود با مواد مخدر مقابله کند.

وی تصریح کرد: باید از تمام ظرفیت کشور در امر پیشگیری و فرهنگ سازی استفاده کنیم، طرح فوق به دنبال موضوع مقابله، درمان و فرهنگ سازی است، در امر درمان از تمام دستگاه ها و خانواده های درگیر به موضوع اعتیاد خواسته ایم به میدان عمل بیایند، اما در امر فرهنگی به دنبال این هستیم که هر روز جامعه نسبت به موضوع اعتیاد دچار حساسیت شود، گروه های مرجع، علما، نخبگان، سازمان های مردم نهاد و دستگاه های ذیربط باید تمام تلاش خود را در امر فرهنگی بکنند تا جامعه به سمت اعتیاد نرود.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: این طرح در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با مواد مخدر با حضور رئیس محترم جمهوری نیز مطرح شد و نهایتا به تصویب رسید، این طرح تا به امروز در آموزش وپرورش، حوزه های علمیه، وزارت ورزش و جوانان و امروز نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده است، اما وقتی خواستاریم یک موضوع به گفتمان تبدیل شود به این معناست که هربخشی از تمام ظرفیت خود استفاده کند، موضوع اعتیاد رنگ، نژاد، جناح و ... نمی شناسد، امروز در نظرسنجی پنج ساله نیروی انتظامی شاهد هستیم که بالاترین دغدغه مردم جامعه اعتیاد است.

برنامه برای تعداد زائران، زمان برپایی و مسائل فرهنگی سه رکن اربعین سال آینده است

صالحی در ادامه با بررسی دستور دوم جلسه یعنی ارائه گزارش اقدامات فرهنگی صورت گرفته در جهت برپایی مراسم عظیم راهپیمایی اربعین سال جاری گفت: امسال آمارها نشان داد که مراسم اربعین در دو بخش یعنی تعداد زائران و مدت زمان برپایی مراسم اربعین با تغییرات زیادی روبرو بوده است.

وی ادامه داد: رشد سریع و چشمگیر تعداد زائران اربعین و همچنین طولانی شدن زمان برپایی مراسم اربعین بیانگر آن است که برای برپایی مراسم اربعین سال آتی باید از همین امسال برنامه ریزی های لازم صورت پذیرد. البته باید به این دو بخش موضوع فرهنگ سازی را به عنوان رکن سوم توجهات خود در برنامه ریزی ها اضافه کنیم.

دستاورد اربعین امسال نظم پذیری زائران بود

در ادامه احمد محمدی فر دبیر ستاد مرکزی اربعین با ارائه گزارشی از مراسم اربعین سال جاری خاطرنشان کرد: همکاری دولت عراق در امر حذف ویزا و همچنین نوع گرفتن ویزا که به خاطر حجم مراجعه کنندگان امکان صدور نداشت ستودنی است، از طرفی دیگر همین حذف ویزا در کاهش هزینه سفر زائران عتبات بسیار نقش داشت، ضمنا حذف گمرکی برای اجناسی که توسط موکب داران ایرانی به کشور عراق منتقل شد کمک شایانی به ما کرد.

وی ادامه داد: امسال یکی از نقاط قوت دیگر بازگشایی مرز خسروی بود که از یک طرف یک مرز دیگر را برای تردد زائران فراهم کرد و از طرفی دیگر مطالبه مردم منطقه قصر شیرین مبنی بر بازگشایی این مرز را مرتفع کرد، به طور کلی مسئولین عراقی در یک تعامل کامل به حضور هرچه بهتر زائران ما کمک کردند و با وجود آشوب های موجود در کشور عراق مردم این کشور تلاش خود را برای امنیت زائران کرده و گزارشی از نظر درگیری و نزاع برای زائران ایرانی نداشته ایم.

محمدی فر با ارائه آماری از زائران امسال اربعین حسینی گفت: در اربعین سال گذشته یک میلیون و 900 هزار نفر عازم عتبات شدند که این آمار امسال به سه میلیون و 700 هزار نفر رسید، همچنین موکب های ایرانی نسبت به سال گذشته 30درصد افزایش داشتند، 24میلیون نفر در طول 25 روز مراسم اربعین اسکان داده شدند و حدود 180میلیون وعده غذایی اطعام شده است.

دبیر ستاد مرکزی اربعین افزود: امسال 9هزار اتوبوس بین شهری به زائران خدمات دادند، همچنین 2هزار و 500 اتوبوس به کشور عراق اعزام شد و به همین میزان اتوبوس در شهرهای مرزی خدمات رسانی کردند، از طرفی 293هزار پارکینگ برای جانمایی خودروهای شخصی زائران در نظر گرفته شد.

وی با اشاره به اینکه در امر اطلاع رسانی سازمان صدا و سیما عملکرد مناسبی داشت، تصریح کرد: باتوجه به اینکه 3میلیون و 200 هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند، ما از طریق شماره همراه زائران عزیز تمام نکات لازم را اطلاع رسانی کردیم و باتوجه به زیرساخت های کم حمل ونقل و ارتباطی در کشور عراق این اطلاع رسانی یک نیاز بود.

محمدی فر در پایان گفت: مهم ترین دستاورد اربعین امسال نظم پذیری زائران بود، با این وجود برای ارائه خدمات بهتر به زائران نیازمند قوانین بالادستی هستیم و در عین حال دستگاه های فرهنگی هم باید در این مسیر ما را یاری دهند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز با حضور در بنیاد آفرینش های فرهنگی هنری نیاوران از نخستین نمایشگاه آثار تجسمی هنرمندان پیشکسوت بازدید کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در حاشیه این بازدید که سیدعباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینش های فرهنگی هنری نیاوران و سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوتان حضور داشتند گفت: این نمایشگاه دارای سه ویژگی است که به عنوان مزیت های آن به شمار می آید .

وی تصریح کرد: اولین ویژگی این نمایشگاه این است که توانسته از اساتید برجسته پیشکسوت در شاخه های مختلف جذب آثار کند. تعداد قابل توجهی از آثار این هنرمندان در این نمایشگاه حضور دارد .

صالحی ادامه داد: دومین ویژگی و مزیت این نمایشگاه صرفا تهرانی نبودن آن است. در این نمایشگاه از استان های مختلف آثار هنرمندان وجود دارد .

عضو کابینه تدبیر و امید افزود: سومین ویژگی این نمایشگاه این است که با توجه به اینکه هنرمندان پیشکسوت به عنوان جامعه الگو برای اهالی هنر محسوب می شود این نمایشگاه منجر به انسجام در اهالی هنر به ویژه در نسل جوان می شود که در فضای همدلی با عرضه آثار هنری از طریق الگوسازی رفتاری به یکدیگر کمک کنند .

وی ادامه داد: این نمایشگاه نخستین دوره است که برگزار می شود و امیدواریم در دوره های بعدی با اثرگذاری و گستره بیشتری برگزار شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: انسان زمان و وقتی را که با اصحاب فرهنگ و هنر می گذراند جزو عمرش محسوب نمی شود .

صالحی درباره راه اندازی گالری دائمی برای آثار هنرهای تجسمی، گفت: شاخه های مختلفی برای فعال سازی اقتصاد هنر وجود دارد که هنرهای تجسمی هم از جمله این شاخه ها است و ظرفیت بسیاری برای اقتصاد هنر به شمار می آید .

وی در عین حال تصریح کرد: در این زمینه برخی اقدامات از قبل آغاز شده که از آن جمله می توان به گذرهای فرهنگ و هنر و ... با هدف عرضه آثار فرهنگی هنری هنرمندان اشاره کرد .

صالحی ادامه داد: از طریق مجتمع ها، خیابان ها و گذرهای فرهنگی و هنری می توانیم فرصت های خوبی در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد و از فرهنگ و هنر کشورمان پاسداری کنیم .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اعضای کمیسیون فرهنگی هیئت دولت با پیشنهاد افزایش 35 درصدی حق ثبت نام آزمون های ورودی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سال 1399 موافقت کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، جلسه اصلی کمیسیون فرهنگی دولت به منظور بررسی پیشنهاد مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی با عنوان "تعیین هزینه خدمات ثبت نام دریافتی از داوطلبان شرکت در آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور و مرکز آزمون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سال (1399)" روز یکشنبه 19 آبان 1398 با حضور اعضا کمیسیون و نماینده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

خدایی، رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور ضمن تبیین کلیات پیشنهاد افزود: نرخ خدمات طی سال گذشته در کشور به صورت میانگین حدود سه برابر شده است و بدیهی است که سازمان سنجش به عنوان سازمانی که عمده کارش در حوزه خدمات است مجبور به افزایش هزینه ثبت نام آزمون ها است. ارقام پیشنهادی سازمان سنجش و وزارت بهداشت به تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز رسیده است.

صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با جمع بندی مباحث مطرح شده در جلسه، افزایش تعرفه ها را موضوع مهمی دانست و گفت: افزایش حق ثبت نام می بایست ادله کافی برای طرح در دولت داشته باشد.

در پایان اعضای کمیسیون با متن مصوب کمیسیون تخصصی، که منجر به افزایش 35 درصدی حق ثبت نام آزمون های ورودی وزارت علوم، تحقیقات فناوری و وبهداشت درمان و آموزش پزشکی خواهد شد، موافقت نمودند.

گفتنی است، این موضوع پس از طرح و تصویب در هیئت وزیران قابلیت اجرا خواهد یافت.

لازم به ذکر است، جلسه اصلی کمیسیون به ریاست صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری دکتر طالبی و با حضور خدایی، رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور، بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و نمایندگان معاونت حقوقی رئیس جمهور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در محلی دائمی جلسات این کمیسیون برگزار شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پژوهش در امر بلایای طبیعی گفت: در بلایای طبیعی حوزه های فرهنگی و اجتماعی مغفول می ماند که با گذشت زمان همین نادیده گرفتن تبعات زیادی را خواهد داشت. بنابراین با پژوهش داده هایی به دست می آید که براساس آن می توانیم بگوئیم چه نیازهای فرهنگی را داریم تا براساس آن در مواقع بحران آنها را جدی بگیریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهارمین جلسه شورای عالی پژوهش با دو دستور طرح بلایای طبیعی و آرزوی جوانان برگزار شد .

در ابتدای این جلسه محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با ارائه گزارشی از اقدامات پژوهشگاه در شش ماه ابتدای سال جاری گفت: از ابتدای سال تا کنون 78 طرح در دست اجرا داریم و 19 طرح نیز به اتمام رسیده است، همچنین 21ترجمه در دست اجرا و 2مورد نیز به پایان رسیده است .

وی ادامه داد: در حال حاضر 15 گزارش فرهنگی در دست اقدام و 2 گزارش به پایان رسیده است، از طرفی دیگر 21پایان نامه دکترا نیز مورد حمایت و حدود 45 مقاله در تحلیل طرح های ملی در دست اقدام است و به همین منظور 16 کارگاه و نشست برگزار شده است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با بیان اینکه 52عنوان کتاب چاپ شده و 194 کتاب در دست بررسی است، تاکید کرد: در برنامه های کلان تر در بحث ملی طرح مصرف کالاهای فرهنگی را نیز داریم که موج اول آن به اتمام رسیده و در موج سوم هستیم، همچنین طرح پیمایش هویت و سبک زندگی در دست تهیه پرسشنامه است، ضمنا موضوع مصرف شبکه های اجتماعی در شرایط تصویب و آماده برای تنظیم پرسشنامه است .

وی افزود: در بحث سواد رسانه ای با معاونت مطبوعاتی همکاری هایی انجام شده که بخشی از کار نیز جلو رفته است، ارزش ها و نگرش ها در موج چهارم در وزارت علوم و تحقیقات نیز دفاع شده است، همچنین پیمایش امید اجتماعی با هماهنگی دکتر آشنا مشاور رییس جمهور و شورای عالی امنیت ملی صورت پذیرفته است .

سلگی ابراز داشت: بحث رصد فرهنگی آماده است و مطالعات زیادی در این بخش انجام شده است، از طرفی موج سوم مصرف کالاهای خانگی را داریم و تیم های پرسشنامه در استان ها برای این کار آماده شده است .

در ادامه لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد طرح بلایای طبیعی گفت: دامنه حوزه فرهنگ بسیار بزرگ است و باید دید این دامنه شامل چه کسانی می شود، از سوی دیگر آسیب های تداخل فرهنگی و ارزش ها را داریم، همچنین نباید فراموش کرد که در بحث بلایای طبیعی باید به بخش سخت افزارها نیز نیم نگاهی داشت .

سید عباس صالحی نیز در ادامه با بیان اینکه اصل ضرورت طرح بلایای طبیعی به خاطر شرایط خاص کشور ما در مواجه با حوادث طبیعی کار خوبی است، گفت: در بلایای طبیعی ابتدا ذهن به سمت نیازهای ا ولیه برای آسیب دیدگان معطوف می شود و حوزه های فرهنگی و اجتماعی در این بین مغفول می ماند که با گذشت زمان همین نادیده گرفتن تبعات زیادی را خواهد داشت .

وی ادامه داد: در این طرح باید ادبیات پژوهشی خود را بالا ببریم، پژوهش های فارسی در این زمینه ضعیف است و نیاز به غنی سازی ادبیات این بحث باتوجه به شرایط خاص کشور داریم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: طرح بلایای طبیعی که امروز مطرح شد بیشتر یک طرح اجتماعی _ فرهنگی است و هنوز نتوانستیم طرح را به بحث فرهنگی نزدیک تر کنیم، درواقع داده های ما باید به گونه ای باشد که بتوانیم بگوییم براساس این اطلاعات و داده های ما چه نیازهای فرهنگی را داریم تا در مواقع بحران آنها را جدی بگیریم .

صالحی اضافه کرد: سوالات پرسشنامه ها نیز باید شفاف تر باشد تا بتوانیم ساختاری عمل کنیم، به همین منظور می توان در موضوعاتی چون سیل و زلزله بازده زمانی خاصی را مشخص کرد تا بتوانیم پژوهش ها را از لحاظ تطبیقی بین دو اتفاق به خوبی نشان دهیم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از نظر کیفی نباید در پژوهش های خود بروی ذهن افراد پرسش شونده اثر بگذاریم بلکه باید به جمع بندی درست از زندگی افراد در حوادث برسیم، در این راستا هم باید کلیدهای درست از سوی ما جمع بندی محکمی را فراهم کند، در اصل در سوالات باید یکسری کلیدها داشته باشیم تا پرسش ها فرهنگی _ اجتماعی تر شود .

صالحی در ادامه با اشاره به طرح آرزوی جوانان نیز گفت: اگر ما هرکاری بخواهیم در حوزه فرهنگ انجام بدهیم باید ببینیم که این اقدامات چه نسبتی با آرزوی ذی نفعان ما خواهد داشت، بنابراین باید ذی نفعان خود را ابتدا نسبت به اقدامات خود توجیح و سپس به سمت آرزوها حرکت کنیم .

وی ابراز داشت: یک بخش از ذی نفعان طرف های فرهنگی، هنری، دینی و رسانه ای هستند که جزء گروه های خاص تلقی می شوند، اگر مخاطبان ما در این چهاربخش در رده سنی 15 تا 35 سال نداند که در چه نظامی از رتبه بندی و آرزوها قرار دارند میزان تاثیرگذاری و اثرگذاری آن در یک ابهام است. لذا این مطالعه در مورد آرزوی جوانان با حوزه وظایف ما ارتباط دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فرهنگ عمومی نیز فعالیت می کند، به همین منظور اگر احساس می کنیم در نظام آرزوها یکسری انحرافات و تغییرات غیرقابل پیش بینی رخ می دهد که با حوزه فرهنگ عمومی نسبتی برقرار می کند باید شناخت داشته باشیم . پس از منظر فرهنگ عمومی هم با نظام رتبه بندی آرزوها ارتباط برقرار می کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: از یک طرف ما باید ببینیم تا به حال کارهایی که در این زمینه انجام شده است برای این میزان کافی بوده است یا خیر، ما به دنبال کارهای آکادمیک در این عرصه نیستیم بلکه به دنبال انجام وظایف خود در این حوزه هستیم و سعی می کنیم در مورد این موضوع بحث کنیم تا نظام روشنتری در برنامه ریزی خود داشته باشیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صلاح زواوی سفیر فلسطین در تهران دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این دیدار گفت: فلسطین برای ایران و مسیر انقلاب اسلامی همیشه یک مبنا و معیار بوده و هست و یکی از علت های عمده ای که جریان های مختلف به ویژه آمریکا در طول 40 سال گذشته با ایران سر ناسازگاری داشته اند، همین مساله است.

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و از همان سال 42 و همچنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، آزادی فلسطین را به عنوان یک راهبرد استراتژیک می دانستند و بر آن تاکید داشتند و این امر تعارض قابل توجهی با سیاست های کلان دشمنان ما دارد.

صالحی افزود: تاسیس رژیم اشغالگر اسرائیل صرفا تشکیل یک دولت کوچک نبود، بلکه اتفاقات و توطئه های دیگری در پشت پرده داشت که از آن جمله می توان به ایجاد آتش های اختلافات منطقه ای و ... اشاره کرد.

وی تاکید کرد: سیاست ایران نسبت به فلسطین بازگشت همه آوارگان به فلسطین و حل مساله فلسطین از طریق مسیر مردم سالاری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: آمریکایی ها به ویژه در دوره دولت ترامپ با صراحت بیشتر در حال نزدیک شدن به سیاست های پشت پرده خودشان هستند و همچنان توطئه های آن ها که بیش از 70 سال از آن می گذرد ادامه دارد.

صالحی در عین حال تصریح کرد: جهان اسلام احتیاج به وحدت بیشتری دارد تا بتواند مسائل خود به ویژه فلطسین را به نقطه مطلوب برساند.

وی با اشاره به نامه رئیس جمهور کشورمان به رهبران 6 کشور منطقه ادامه داد: نگاه جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای همسایه و منطقه و دیگر کشورها نگاه پیگیری اشتراکات است نه تاکید بر اختلافات و تعارضات.

وی افزود: به طور قطع دیپلماسی رسمی و نیز عمومی در حوزه های مختلف از جمله دین، فرهنگ و رسانه به ایجاد مشترکات و افزایش آن کمک می کند و باید تلاش کنیم از این طریق و افزایش ارتباطات اهالی رسانه، فرهنگ و هنر ارتباطات و اشتراکات خود را گسترده تر کنیم.

در این دیدار صلاح زواوی سفیر فلسطین در تهران هم گفت: ایران امت و کشوری بزرگ و دارای قومیت های مختلف است و همچنین ایدئولوژی بزرگی را دنبال می کند که اسلام و مساله فلسطین در کانون آن قرار دارد.

سفیر فلسطین در تهران با تاکید بر ضرورت وحدت اسلامی افزود: نظام جمهوری اسلامی برای منافع آمریکا و غرب یک تهدید به شمار می آید و مانع بزرگ برای رویای اسرائیل بزرگ است.

وی افزود: ایران از طریق گفت و گو ارتباطات خود را افزایش می دهد، چرا که هزار ساعت گفت و گو بهتر از یک ساعت جنگ است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مترجمان گفت: از معاون فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در جشن ملی مترجمان دعوت کرده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : شفاف

محمدرضا اربابی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مترجمان، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص جشن ملی مترجمان گفت: تمام کارهای جشن ملی مترجمان انجام شده است تا بتوانیم جشنی باشکوه برگزار کنیم. ممکن است به دلیل همزمانی برگزاری جشن ملی مترجمان با اولین روز هفته کتاب، برخی میهمانان جشن نتوانند در این مراسم حاضر شوند. با این حال امیدوارم تجلیلی که شایسته محمود بهروزی است از وی در جشن ملی مترجمان صورت بگیرد.

او افزود: از معاون فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در جشن ملی مترجمان دعوت کرده ایم. امیدوارم بتوانند در جشن حاضر شوند. افراد برگزیده جایزه جهانی ترجمه هم مشخص شدند و باتوجه به اینکه با دفتر گرنت وزارت ارشاد در برگزاری جایزه جهانی ترجمه همکاری کردیم، از چند منبع کتاب هایی برای شرکت در این جایزه ارسال شد. برخی آثار که خارج از طرح گرنت به دلیل علاقه شخصی ترجمه شده بودند، قابلیت داوری نداشتند و در مجموع 10 اثر در مرحله نهایی جایزه جهانی ترجمه داوری شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مترجمان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما در داوری جایزه جهانی ترجمه، تنوع زبانی بود که در آثار ارسالی به این دوره از جایزه جهانی ترجمه دیده می شد، اظهار داشت: آثاری از زبان های مختلف چون عربی، ترکی استانبولی، لهستانی و ارمنی بود که در جایزه جهانی ترجمه داوری شد. این تنوع زبانی کار داوری را در این جایزه سخت تر می کرد. نهایتا داوری ها به خوبی انجام شد و امیدوارم آنچه در جشن ملی مترجمان اعلام می شود، در خور شأن ترجمه ایران باشد.

اربابی ادامه داد: افراد برگزیده در بخش مترجم محبوب من هم مشخص شدند؛ نزدیک به 10 هزار رای در 9 روز رای گیری جمع آوری شد. این عدد، به دلیل مدت زمان رای گیری عدد بسیار ویژه ای است. سال گذشته رای گیری بخش مترجم محبوب من در یک ماه انجام شد. در بخش زیر 50 سال حجم آثار بالا و تعداد آراء به هم نزدیک بود. این مسئله شاید ما را مجاب کند تا در بخش مترجم محبوب من سورپرایزی داشته باشیم. می خواستیم یک نفر برگزیده و دو شایسته تقدیر در این بخش داشته باشیم. من امیدوارم تقدیر ها در بخش مترجم محبوب من به گونه ای باشد که بتواند زحمات زیاد داوران را در هنگام داوری جبران کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
وزرای تعاون،کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال نامه ای مشترک به رییس جمهوری از تصویب دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن های فرهنگ، هنر و رسانه کشور از سوی هیئت وزیران قدردانی کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

شعارسال: به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون ،کار و فاه اجتماعی متن کامل نامه شریعتمداری و صالحی بدین شرح است.

حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با اهدای سلام

اکنون که در نخستین روز هفته وحدت و ایام میلاد پیامبر مهر و رحمت، حضرت محمد مصطفی(ص)، با تصویب دستور العمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن های فرهنگ، هنر و رسانه کشور از سوی هیئت محترم وزیران، امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمن های صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است، ضمن تبریک برداشتن این گام بلند برای بهبود کسب و کار پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری، وظیفه خود می دانیم مراتب قدردانی از حسن نظر جنابعالی و اعضای محترم هیئت دولت را ابراز داریم.

این مصوبه حاصل همفکری و مشورت نمایندگان تشکل ها و انجمن های فرهنگی و هنری و رسانه ای است که با برگزاری ده ها جلسه عمومی و تخصصی، موجب همگرایی و اجماع مثال زدنی دولت خدمتگزار و صنوف فرهنگی و هنری گردید.

از خداوند متعال تداوم توفیقات دولت تدبیر و امید و سرافرازی ایران اسلامی و نشاط و عزّت روزافزون مردم عزیز ایران را خواستاریم.

بر اساس این گزارش با تصویب دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن های فرهنگ، هنر و رسانه کشور از سوی هیئت وزیران ، برای اولین بار در تاریخ هنر کشور، کلیه پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری و رسانه ای می توانند ذیل تبصره (5) ماده (131) قانون کار، انجمن صنفی سراسری تشکیل دهند. به موجب همین تصویب نامه هر یک از حوزه های فرهنگی، هنری و رسانه ای می توانند یک کانون ملی تشکیل دهند و در نهایت از به هم پیوستن آنها کانون فراگیر فرهنگ و هنر، تشکیل خواهد شد.

گفتنی است به منظور تدوین پیش نویس دستورالعمل نحوه تشکیل فعالیت انجمن های صنفی فرهنگ، هنر، رسانه و کانون های مربوطه جلساتی با حضور نمایندگان صنوف مختلف فرهنگی و هنری و وزارت خانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شده است. این جلسات به منظور تدوین آئین نامه های ماده 92 برنامه ششم توسعه که یکی از بندهای ذیل این ماده به بحث نظام صنفی مرتبط بود با حضور نمایندگان صنوف مختلف برگزار شد.

این تصویب نامه، حاصل همفکری و مشورت نمایندگان 14 تشکل و انجمن فرهنگی، هنری و رسانه ای است که طی بیش از یکسال و در خلال برگزاری ده ها جلسه عمومی و تخصصی تهیه شده و با تایید و امضای دو وزیر کابینه دولت تدبیر و امید (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، جهت تصویب تقدیم هیئت وزیران شد.

با تصویب این دستور العمل ، کلیه پدیدآورندگان آثار فرهنگی، هنری و رسانه ای می توانند در بستر تشکل های رسمی و تخصصی روابط کار، مطالبات خود را از طریق گفت وگوهای سه جانبه ملی دنبال کرده و امنیت شغلی پایدار را محقق سازند.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت وزارت تعاون، تاریخ انتشار: 20آبان1398 ، کدخبر: 174516: www.mcls.gov.ir

لینک خبر :‌ شعار سال
معاون سازمان حج و زیارت با اشاره به نحوه واگذاری فیش حج تمتع و اولویت تشرف به این سفر معنوی، از اعزام گروهی به منظور مذاکره و انجام مقدمات برپایی حج تمتع 99 به عربستان در آذرماه خبر داد.

اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به برنامه ریزی برای حج تمتع 99 اظهار داشت: فراخوان های کارگزاران و عوامل اجرایی حج تمتع آینده، منتشر شده است و ما نیز در حال مذاکره برای برپایی مطلوب حج تمتع 99 هستیم.

اعزام اولین گروه به عربستان برای مذاکرات حج تمتع 99 در آذرماه

وی با بیان اینکه نخستین گروه سازمان حج و زیارت برای انجام اقدامات برپایی حج تمتع 99 و مذاکرات نهایی با طرف سعودی دو هفته آینده به عربستان اعزام می شود، خاطرنشان کرد: این گروه به منظور مذاکرات و تفاهم نامه به عربستان اعزام می شود تا علاوه بر مقدمات اعزام زائران، ارزیابی و بررسی وضعیت عربستان برای تأمین امنیت، عزت و کرامت ایرانیان را صورت دهد.

رضایی با اشاره به اینکه لزوم تکمیل اطلاعات ودیعه گذاران برای ثبت نام حج تمتع، گفت: تمامی ودیعه گذران حج تمتع باید اطلاعات خود را در سامانه رزرو به روزرسانی کنند، چرا که پس از اعلام اولویت سهمیه حج تمتع 99، تنها از بین افرادی که اطلاعات خود را در سامانه تکمیل کرده اند، نام نویسی صورت می گیرد.

راه اندازی سامانه تشرف برای انتقال فیش های حج تمتع

معاون حج و زیارت در ادامه به نحوه انتقال فیش حج تمتع اشاره کرد و افزود: سازمان حج و زیارت برای انتقال فیش های حج تمتع ودیعه گذاران و همچنین جلوگیری از کلاهبرداری و سودجویی، کاهش نقش واسطه ها، امکان شناسایی و استفاده حداکثری از ظرفیت ها در موضوع واگذاری و یا تهیه اولویت های تشرف به حج تمتع برای کسانی که به دلایل و ملاحظات مختلفی قصد واگذاری و یا تهیه اینگونه اولویت ها را دارند، سامانه ای را نظر گرفته است.

رضایی با بیان اینکه افرادی که قصد فروش یا خرید فیش حج تمتع را دارند، می توانند با مراجعه به سامانه تشرف اقدام کنند، خاطر نشان کرد: پس از ثبت نام در این سامانه، اطلاعات و درخواست افراد در دفاتر زیارتی مجاز صورت جلسه و به سازمان حج و زیارت اعلام می شود و افراد با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی فیش حج تمتع را منتقل خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه درخواست واگذاری اولویت تشرف به دو صورت انجام می شود، گفت: افرادی که قصد واگذاری فیش حج تمتع خود را دارند، می توانند یکی از دفاتر کارگزاری حج را با توجه به آدرس آن به منظور انجام روال انتقال سند خود انتخاب کند. در غیر این صورت، در خواست واگذاری اولویت برای عموم متقاضیان نمایش داده می شود و پس از انتخاب سند حج توسط یکی از متقاضیان و انتخاب کارگزاری از سوی ایشان، پیامک آن برای ودیعه گذار ارسال خواهد شد. همچنین درصورت لزوم اگر کسی از واگذاری فیش حج منصرف شد، در سامانه امکان انصراف نیز وجود دارد.

به گزارش فارس، امسال قرار بود 86 هزار و 550 نفر به حج تمتع مشرف شوند که با موافقت عربستان درباره افزایش سهمیه مازاد ایران، 2 هزار زائر دیگر به جمع زائران حج تمتع 98 افزوده شد، به طوری که تعداد زائران حج تمتع امسال به 88 هزار و 550 نفر رسید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: روحیه سازش ناپذیری ایران با مستکبران و مقاومت در حفظ عزّت اسلام و ایران سبب شد که این کشور امروز به قدرتی بزرگ در منطقه تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری ، امروز در آستانه روز کتاب و کتابخوانی دبیرکل و جمعی از کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی کشور با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره) با نثار تاج گل و قرائت فاتحه با آرمان های والای رهبر انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری و شهدا تجدیدمیثاق کردند.

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این آئین با اشاره به تقارن روز کتابخوانی و کتابدار در سال جاری با ولادت رسول اکرم(ص) اظهار داشت: کتاب های فراوانی در تجلیل از شخصیت پیامبر اکرم(ص) به انتشار رسیده و نمونه آن کتاب سیری در سیره نبوی نوشته شهید مطهری است.

وی افزود: این کتاب ویژگی های بسیار خوبی برای بیان اصول رفتاری و سیره پیامبر اکرم(ص) دارد که در آن به اُسوه حسنه و الگوی رفتاری ایشان اشاره شده که به اهمیت الگوگیری در آن اشاره شده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور سپس بیان کرد: اصول سیره نبوی شامل سادگی در زندگی، عزتمندی، پافشاری بر مبانی، عدم مسامحه در اصول، مهربانی در رفتار، پافشاری بر اصول و مبانی، عدم ظلم پذیری، بهره گیری از روش های اصولی در رسیدن به اهداف، ترس از خدا و غیره است.

مختارپور ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) به دلیل پایبندی به اصول و سیره نبوی است در واقع روحیه سازش ناپذیری ایران با مستکبران و مقاومت در حفظ عزّت اسلام و ایران سبب شد که این کشور امروز به قدرتی بزرگ در منطقه تبدیل شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور همچنین با اشاره به اهمیت و جایگاه پرداختن به اصول اسلامی و سیره نبوی گفت: برای دستیابی به توسعه و ترویج فرهنگ کتاب، کتابخانه و کتاب خوانی در جامعه باید رفتار و منش امام خمینی(ره) تسری یافته و کتابداران و کارکنان کتابخانه های کشور نیز به تأسی از امام راحل در جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و در نهایت زندگی خانوادگی تلاش کنند.

در ادامه نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب نیز با بیان اینکه کتاب باید وارد زندگی مردم شده و تبدیل به یک عادت رفتاری برای همگان شود اظهار داشت: در زمانه ای هستیم که باید منش و رفتار بنیانگذار انقلاب و رهبر معظم انقلاب در مسئولان ساری و جاری شود تا با امکان بازخوانی رفتار برای کودکان و نوجوانان نسل کتابخوان و آگاهی داشته باشیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امیدواریم که دوستداران فرهنگ و هنر بیش از این، از الگوهای انقلابی و اسلامی بهره ببرند تا در زندگی روزمره بیشتر با جامعه ای کتابخوان و آگاه روبه رو باشیم.

انتهای پیام/220/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اهمیت نقش وقف در پیشرفت های علمی در کشور گفت: مثل دوران موقوفه ربع رشیدی علم باید از ایران و به زبان فارسی به اروپا و دنیا منتقل شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : پرس شیعه

به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در گفتگویی در پاسخ به این سؤال که چگونه می توان به تمدن اسلامی بازگشت، گفت: ایده اصلی انقلاب اسلامی، یافتن راهی برای بازگشت انسان به فرامین وحیانی و نیز بازگشت انسان شهری شده به همان مخلوق آزاد با ایمانی موحدانه است که مبتنی بر شرع عمل می کند و عبادت خدا برایش اصل است.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی برای تحقق جامعه مطلوب خود این مسیر را طی کرده است.در این میان هم نقص و کم کاری بوده و هم تقابل و دشمنی و عناد وجود داشته است و همچنین نظام مستبد سابق با ایجاد وابستگی ها از دلایل مهم عقب نگاه داشته شدن ایران بوده است.مسلم آن است که اگر انقلاب اسلامی بخواهد نقش مؤثر در آینده بشریت ایفا کند باید به سطوت و سلطنت علمی نائل آید.

خاموشی تأکید کرد: تولید علم در جغرافیای ایران و نیز تلاش جمیع دانشمندان و طلاب یک اصل است تا در این مسیر پرشتاب به پیش رفت. شما مستحضرید که همواره رهبری انقلاب اولین حامی جهش علمی در کشور بوده است.مثلاً در مسئله امنیت از روزی که بچه های ما در رادار و ضدهوایی قدرت یافتند که به تکنولوژی غربی پهلو می زد ثابت شد که ایران در تکنولوژی نظامی و دفاعی سرآمد است. مصداق آیه و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخیل ترهبون.... . (هر نیرویی که در توان دارید برای مقابله با دشمنان مهیا سازید و همچنین اسب های ورزیده برای آنکه دشمنان خود و خدا را بترسانید و...) این نشان دهنده ترس از قدرت علمی بچه های ما دارد، همان بچه هایی که در مکتب ایثار و شهادت رشد یافتند و امروز در راه علم و تحقیق ایثار می کنند.

وی یادآور شد: مستحضرید که حضرت آقا نسبت به گام دوم انقلاب بیانیه ای صادر کردند که این گام دوم یک نخ تسبیح دارد که همان اهداف بلند انقلاب اسلامی است و اینکه کنش های زمان کنونی بر چه مبنایی باید شکل بگیرد .آقا در حال حاضر بیشترین تکیه را بر تولید علم دارند و به نسل جوان توصیه می کنند با خواندن تاریخ درس عبرت بگیرند و بدانند با تکیه بر آمریکا و دیگر قدرت های پوشالی و مادی جهان امروز ما نمی توانند به قله های علمی دست یابند، چون آن ها این علم را به شما نمی دهند.باید خودتان تولید کنید.

خاموشی افزود: برای مثال امروزه دانشمندان ما در حوزه هسته ای به توانایی تولید نسل های مختلف دستگاه ها دست یافته اند و آبشارها را نصب می کنند اگر در لیزر توسعه یافته ایم، اگر ما امروز به کشورهای آسیای شرقی دانشمند نانو صادر می کنیم و حتی به ژاپن و دیگران طرح درس می دهیم و اگر امروز در مسائل دفاعی یکی از قطب های جهان هستیم، اگر در المپیادهای علمی موفق هستیم نتیجه و اثر مستقیم همان مسیری است که می بایست طی می شد و طی شده است. آن چنان که به نظر می رسد گام دوم انقلاب به ما می گوید که تنها به وسیله علم می توانید خودتان را رفعت بدهید . رفاه ملت را افزایش دهید و هزینه زندگی را کاهش بدهید و زندگی و معیشت مطلوب ایجاد کنید و این از اهمیت توجه به علم است که شما به قدرت دفاعی بالا نائل شده اید و می توانید مرزهای انقلاب را گسترش دهید و شادابی شاخ و برگ هویت انقلاب انسانی اسلامی خود را به نظاره بنشینید.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه سخنانش اظهار کرد: در اتریش با دانشمند دین شناسی ملاقات کردم که مرد مسنی بودند که اینک در قید حیات نیستند ، ایشان سلام خیلی گرمی به رهبری رساندند و از ایشان با احترام و ادب فراوان و اتصاف القابی مانند رهبر حکیم و فرزانه یاد کردند .ایشان در بیان گذشته علمی ایران متذکر شدند که در سابق که شما در شهر تبریز ربع رشیدی ( مکانی به مثابه دانشگاه امروزی و مجمع علما و دانشمندان در 700 سال پیش) داشته اید در اروپا از علم اثری نبود و اضافه کرد درگذشته علم از دروازه ایران به اروپا راه می یافت و حالا در عصر جدید به نظر می رسد باپشتکار علمی شما ، این اتفاق دوباره در حال تجدید باشد.

خاموشی تصریح کرد: با توجه به سخنان این دانشمند ان شاءالله آیندگان مقالات علمی را به فارسی بخوانند و به فارسی اشراف داشته باشند.هم اینک در خیلی از مناطق جهان می بینیم که عده ای به فارسی تکلم می کنند.مثلاً من در آفریقای جنوبی در حین بحث های فلسفی می دیدم که عده ای حرف من را متوجه می شوند.در این زمینه از ایشان سؤال کردم و ایشان گفتند که مدت سیزده سال در ایران ساکن بوده و به تحقیق و تتبع مشغول بوده ام و حدود سی کتاب را هم ترجمه کرده ام.شخص دیگری که توانایی علمی بالایی داشت والان در اروپا ساکن است بیان می داشت که با کمک گروهم تاکنون شصت کتاب را ترجمه کرده ام.ان شاءالله آیندگان علم را از ایران به فارسی بخوانند.

خاموشی سپس در جواب این پرسش که وقف تا چه اندازه می تواند در توزیع و گسترش علم مؤثر باشد، افزود:به نظر می رسد وقف نهادی است که باوجود قید مدیریت صحیح و خوب همراه با دقت نظر اقتصادی و ایضاً مراعات نیات واقف می تواند پشتوانه قدرتمندی برای علم و تحقیق و آموزش در کشور باشد. دعا کنید که بنده در دوران کوتاه مدیریت خود و نیز آیندگان بتوانند وقف را به قله جایگاه حقیقی آن بنشانند. بتوانند صورت مادی وقف را به رخ بکشند و از آن برای توسعه علم و دانش استمداد طلبند.

وی در زمینه میزان موقوفات موجود در حوزه علم نیز گفت: در این زمینه آماری به صورت کلی وجود دارد مثلاً 6 هزار موقوفه آموزشی داریم؛ اعم از وقف در عرصه یا عیان و یا هر دو مشترکا و نیز صدها و هزاران موقوفه دانشگاهی داریم، منتها چون دانشگاه ها دارای هویت مستقل هستند مثلاً صنعتی شریف، شهید بهشتی یا آزاد؛ هر کدام موقوفات مختص به خود را دارند.

کد خبر 4770369

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
با وجود انتشار خبری مبنی بر آغاز نام نویسی عتبات از آذرماه، سازمان حج و زیارت از نامشخص بودن زمان ازسرگیری اعزام های عتبات خبر داد.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، اعزام کاروان های عتبات از نیمه مهرماه متوقف شد و برنامه ریزی و همچنین سفرهای زیارتی زائران اربعین حسینی صورت پذیرفت.

سازمان حج و زیارت در ایام اربعین حسینی کاروانی به عتبات اعزام نمی کرد و زائران خودجوش به صورت گروهی و فردی به حماسه بزرگ اربعین حسینی مشرف می شدند. بر همین اساس، قرار بود کمتر از یک هفته پس از اربعین، اعزام زائران عتبات از سرگرفته شود اما با توجه به وضعیت عراق، اعزام زائران متوقف شد و هیچ کاروانی به سوی عراق مشرف نشد.

پس از توقف اعزام های عتبات از سوی سازمان حج و زیارت به نظر می رسید که این توقف به صورت کوتاه صورت گیرد، اما اکنون با وجود گذشت 3 هفته از پایان مراسم اربعین حسینی هیچ زائری به عتبات اعزام نمی شود.

با این وجود، یکی از رسانه ها به نقل از مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت خبری مبنی بر عدم توقف اعزام های عتبات و آغاز دور جدید اعزام ها از اول آذرماه روی خروجی خود گذاشت. این امر در حالی است که دفتر مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت این خبر را تکذیب کرده و مدعی است هنوز درباره آغاز اعزام های عتبات و زمان ازسرگیری این سفر معنوی تصمیم نهایی اخذ نشده است.

به گزارش فارس، سالانه میلیون ها ایرانی برای زیارت امام حسین (ع) و سایر ائه اطهار (ع) به عراق مشرف می شوند که اکنون با بسیاری از عاشقان حسینی در انتظار از سرگیری اعزام های عتبات هستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
معاون علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: انجام فعالیت های فرهنگی و هنری بین کشورها به تعمیق روابط مردمی و فرهنگی دو کشور کمک می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، محمدحسین هاشمی، معاون علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز، سه شنبه 21 آبان در بازدید از نمایشگاه دست بافته های سنتی روسیه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران که همزمان با روزهای فرهنگی روسیه در ایران، در حال برگزاری است، گفت: انجام این قبیل فعالیت های فرهنگی و هنری بین کشورها به تعمیق روابط مردمی و فرهنگی دو کشور کمک می کند.

او در خصوص برگزاری روزهای فرهنگی روسیه در ایران گفت: کشور ما با دولت فدراسیون روسیه تفاهمات و اسناد فرهنگی متعددی به امضا رسانده و این تفاهمات و اسناد فرهنگی همواره از سال ها پیش بین 2 کشور وجود داشته است، اما نکته مهم این است که در چند سال اخیر، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی امور فرهنگی خارج از کشور تلاش کرده با همکاری وزارت فرهنگ با نهادهای فرهنگی فدراسیون روسیه ارتباط نزدیک تری برقرار کند و براساس مفاد این تفاهم نامه ها، برنامه مبادلات عملیاتی بیشتری با این نهادها داشته باشد.

هاشمی افزود: سال گذشته حدود 50 نفر از هنرمندان ایران به مسکو رفتند و برنامه های بسیار متنوعی در حوزه سینما، موسیقی، برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی و صنایع دستی اجرا کردند که بسیار مورد استقبال واقع شد. برگزاری روزهای فرهنگی روسیه در تهران در پاسخ به برگزاری هفته فرهنگی ایران در مسکو بود و ما در این روزها میزبان جانشین وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه و هیأت رسمی به اتفاق 50 نفر از هنرمندان روس هستیم که هنرهای بسیار زیبا و نمایش حرکات آئینی آنها در تالار وحدت تهران و شهر قزوین بسیار مورد استقبال و توجه واقع شد.

او در پایان از همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برای میزبانی نمایشگاه دست بافته های سنتی روسیه قدردانی کرد و افزود: من معتقدم با برگزاری این رویداد فرهنگی در کشور، پیام دوستی و فرهنگ و هنر روس به مردم ما رسیده است، همانطور که ما پیام ملت ایران را توسط هنرمندان خودمان به روس ها منتقل کردیم. تکرار این قبیل فعالیت های فرهنگی و هنری به تعمیق روابط مردمی و فرهنگی دو کشور کمک می کند. ما معتقدیم فرهنگ اساس روابط بین المللی است چرا که فرهنگ و هنر مرزی نمی شناسد و اینگونه فعالیت ها می توانند به تعمیق روابط و نزدیکی ملت ها کمک کند.

در این بازدید محمدعلی کیانی، مدیرکل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مدیرکل امور بین الملل کنسرت روسیه، رئیس موزه توربافی استان ولوگدا و تعدادی از هنرمندان این کشور حضور داشتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری میراث آریا
محمدی فر گفت: متولی اصلی عودت مبالغ در سامانه سماح سازمان حج و زیارت است و مبالغ به صورت سیستماتیک به حساب زائران عودت داده می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

احمد محمد ی فر دبیر ستاد مرکزی اربعین در گفت وگو با خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره عودت مبالغ دریافت شده از زائرانی که به سفر عتبات نرفتند، اظهار کرد: متولی اصلی عودت مبالغ در سامانه سماح سازمان حج و زیارت است. طبق گزارش سازمان حج و زیارت به دلیل سیستماتیک بودن واریزی در سامانه سماح ، مبالغ به همین صورت به حساب زائران عودت داده می شود.

محمدی فر با بیان اینکه عودت مبالغ از طریق سامانه سماح انجام می شود، تصریح کرد: افرادی که موفق به دریافت مبلغ پرداختی خود در سامانه سماح نشدند، می توانند با سازمان حج و زیارت تماس بگیرند و این مشکل را حل کنند.

دبیر ستاد مرکزی اربعین درباره شرایط عراق و سفر زائران به این کشور گفت: کنسولگری ایران در کربلا طی اطلاعیه ای بیان کرده که با توجه به شرایط و ناآرامی های عراق، زائران فعلاً از سفر به این کشور خودداری کنند، بنابراین زوار باید به توصیه های وزارت خارجه توجه کنند، همچنین شرایط این کشور توسط وزارت خارجه اطلاع رسانی می شود.

بیشتر بخوانید: ستاد اربعین در عراق نقش اصلی در خدمات رسانی داشت

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

نیره خادمی| در روزهای پیش زمزمه هایی برای حذف قانون واریز 10درصد از درآمد کنسرت ها به خزانه دولت از بودجه سال99 مطرح بود؛ خبری که بعد از آن همه رکورد در سالن های کنسرت به نظر خوشحال کننده بود، اما حالا تصمیم دیگری درباره حذف معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی دوباره نگرانی های دیگری را برای اهالی فرهنگ و هنر ایجاد کرده است. حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی در روزهای گذشته این خبر را اعلام کرد و گفت در صورت صحت آن باید بر پیکر نحیف و نزار فرهنگ کشور فاتحه ای قرائت کرد! بندی که در قانون مالیات های مستقیم آمده درباره معافیت های مالیاتی مستقیم در حوزه فرهنگی است. به گفته مدیر اسبق جشنواره موسیقی فجر اگر این پیشنهاد در مجلس تصویب شود، وضعیت انتشار در حوزه های فرهنگی رو به نابودی خواهد رفت. شهرام صارمی به شهروند می گوید: مجلس به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی سراغ اصلاح بندهای معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی و هنری رفته است. بند ل ماده 139 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم درباره معافیت های تمامی فعالیت های فرهنگی و هنری است که اگر در مجلس تصویب شود، دیگر نمی شود برای آن کاری کرد و تبعات بسیار زیادی خواهد داشت. اگر این بند قانونی حذف شود، تمام کسانی که در این حوزه فعال هستند هم باید 25 درصد مالیات پرداخت کنند، بنابراین وضعیت انتشار سی دی و کتاب در تمامی زمینه های موسیقی، تئاتر و سینما با مشکل مواجه خواهد شد.
این کار بازی با معیشت هنرمندان است
اگرچه این کارشناس موسیقی کار حذف این بند قانونی را تمام شده می داند، اما پیگیری ها از وزارت ارشاد نشان می دهد هنوز بند ل ماده 139 حذف نشده و فعلا فقط در حد پیشنهاد از سوی سازمان امور مالیاتی است. ظاهرا دولت برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، قصد کرده است بودجه سال 99 را متکی بر مالیات طراحی و تصویب کند. حامد سهرابی، مدیر کل دفتر حقوقی وزارت ارشاد هم این حرف و حدیث ها را در حد شنیده ها می داند و به شهروند می گوید در این باره فایلی به دست ما رسیده است که نشان دهنده تدوین پیش نویس معاونت برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی است: در این پیش نویس پیشنهاد حذف معافیت های مالیاتی بند ل ماده 139 قانون داده شده، اما با وجود اعتراض اهالی هنر هنوز سازمان امور مالیاتی در این باره اعلام نظر نکرده است. بهتر است این موضوع را شفاف سازی کنند تا جامعه از سردرگمی دربیاید. هنوز از سوی وزارت ارشاد موضع رسمی نسبت به لایحه اعلام نشده است، اما به گفته سهرابی اگر ماجرا را شفاف اعلام کنند، حتما رایزنی ها از این نهاد آغاز خواهد شد: البته ما هم از مراجع خاص موضوع را پیگیری کرده ایم، اما تا زمانی که رسمی اعلام نشود، هیچ چیز روشن نیست، آن هم در شرایطی که چند روز قبل معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد نسبت به حذف معافیت های مالیاتی در حوزه مطبوعات و رسانه اعتراض کرد، اما در نهایت ماجرای حذف معافیت های مالیاتی تکذیب شد.
این طرح تا رسیدن به صحن مجلس راه طولانی دارد، چون ابتدا باید در سازمان امور مالیاتی تکلیف آن مشخص شود و بعد در جلسه هیأت دولت تایید شود تا در ادامه برای تصویب به مجلس برود. این معافیت های مالیاتی بیشتر در حوزه زیرساخت های فرهنگی است که در اوایل دهه 80 به تصویب رسیده، آن هم در شرایطی که سلبریتی ها سال هاست با استناد به همین قانون از پرداخت مالیات معاف هستند. همین چند وقت پیش هم شهروند گزارشی درباره معافیت های مالی سلبریتی ها منتشر کرد، با این تفسیر که میزان درآمد سالانه برخی خوانندگان کشور معادل درآمد ماهانه مجموع بیش از هزار و 400 کارمند و دستمزد برخی بازیگران و هنرپیشه های مطرح، معادل درآمد 364 کارمند است. این عددهای سرسام آور لزوم توجه به فرار مالیاتی هنرمندان را دوچندان کرد و لازم بود اصلاحاتی در این باره صورت گیرد، اما به نظر می رسد سازمان امور مالیاتی در قدمی که برداشته، بیشتر حوزه نشر فرهنگی را نشانه رفته است. شهرام گیل آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر معتقد است حذف چنین قانونی خیانت در حق اهالی فرهنگ و هنر است. او به شهروند می گوید حذف معافیت های مالیاتی، جامعه هنری کشور را با هجمه سنگینی مواجه خواهد کرد: تمام جوامع بر همه جوانب هنر سرمایه گذاری می کنند، چون هنر وسیله ای برای رشد و توسعه ملی است. ما حق نداریم با این تصمیمات جامعه را به سمت بازارگرایی ببریم. بند ل ماده 139 یکی از پشتیبانی های بر حق و حداقلی دولت از هنر کشور است. گیل آبادی معتقد است ایجاد سینمای بازاری هم به دلیل اعمال سیاست های غلط بود، بلایی که قصد دارند بر سر تئاتر هم بیاورند: وقتی سازمان امور مالیاتی می گوید حدود 20هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد باید قوانینی تدوین کنند تا فرار مالیاتی را کنترل کنند. از سوی دیگر اگر بعضی از سلبریتی ها فرار مالیاتی دارند -که اگر فرار مالیاتی محسوب شود- باید از صنوف مختلف هنرمندان مشورت بگیرند تا راه حلی برای آن پیدا کنند و با این اقدامات معیشت هنرمندان را که از اقشار ضعیف جامعه هستند، به بازی نگیرند. در بند د ماده 139 قانون مالیات های مستقیم فعالیت های فرهنگی اینطور تعریف شده است: مجموعه فعالیت هایی که در فرآیند خلاقیت، تولید، تکثیر، اجرای صحنه ای، نمایش و توزیع آثار سینمایی، سمعی و بصری، موسیقایی، هنری، نمایشی، هنرهای تجسمی و مرمت و بازسازی آثار تاریخی، فرهنگی و باستانی انجام می گیرد.

اعمال قانون 10 درصدی از کنسرت های خیریه
سال گذشته پیشنهاد قانون 10درصدی از سوی معاون پارلمانی وزیر ارشاد به مجلس ارایه شد؛ پیشنهادی که بدون اطلاع مدیرکل دفتر موسیقی بود و باعث کناره گیری او از این سمت شد. قانون 10 درصدی واریز درآمد کنسرت ها به خزانه دولت قرار بود برای موسیقی پاپ اعمال شود، اما نه تنها در حوزه موسیقی سنتی از گروه ها اخذ شد که حتی کنسرت های خیریه هم از تیغ آن درامان نبوده اند. صارمی، دبیر اسبق جشنوراه موسیقی فجر هم می گوید پارسال تصویب قانون 10درصدی باعث رکود کنسرت ها شده است، به طوری که اگر همین حالا هم به سایت های فروش کنسرت سری بزنید، متوجه تمدیدنشدن کنسرت ها خواهید شد. البته همان زمان گفته شد این 10 درصد از برگزارکنندگان موسیقی سنتی دریافت نمی شود، اما به گفته این کارشناس موسیقی نه تنها از گروه های موسیقی سنتی اخذ شده که حتی کنسرت های خیریه هم ملزم به پرداخت آن شده اند: سیزدهم و چهاردهم تیر امسال دو گروه موسیقی اجراهای خیریه به نفع سیل زدگان داشتند که درآمد آنهاحدود 22 تا 23 میلیون تومان بود. تمام در آمد کنسرت ها طی مراسمی به سازمان هلال احمر داده شد، اما حالا که این گروه ها برای دریافت مجوز دوباره برای کنسرت اقدام کرده اند، از آنها خواسته اند ابتدا 10 درصد از درآمد اجرای تیرماه را به حساب خزانه واریز کنند تا بعد به آنها مجوز داده شود. البته چند روز قبل الهیاری، مدیر دفتر موسیقی ارشاد اعلام کرد قانون 10 درصدی احتمالا سال آینده حذف خواهد شد، اما شهرام صار می می گوید، اجرای این قانون همین یک سال هم ضرر بزرگی به موسیقی وارد کرد: همین حالا هم اگر به سایت های فروش کنسرت سری بزنید، می بیند هیچ کدام از کنسرت ها حتی از گروه های خوب، برای چند شب متوالی تمدیدنمی شود و این ضرر بزرگی است. پارسال هم که قانون تصویب شد، تمام انجمن های مرتبط با موسیقی از جمله خانه هنرمندان و خانه موسیقی به سازمان برنامه و بودجه نامه زدند تا این بند را از قانون بودجه خارج کنند. در هر صورت اگر این قانون در بودجه سال 99 حذف شده باشد، این روزها کام هیچ کس شیرین نمی شود، چون قانون حذف معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی در سازمان امور مالیاتی در حال برنامه ریزی و در دست بررسی دولت است و با تصویب آن تیشه به ریشه هنری ها زده خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : عصر شهروند بهار نیوز بازتاب خبرداغ

صبح نو: انجمن صنفی موسیقی پنج روز پیش با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه، خواستار لغو قانون 10درصد بهای بلیت کنسرت ها شد. پس از آن اللهیاری، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد هم اعلام کرد که ظاهرا این قانون در بودجه سال آینده وجود نخواهد داشت. اما فاطمه ذوالقدر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با صبح نو می گوید: این قانون، مصوبه مجلس و لازم الاجراست اما قرار بوده که وزارت ارشاد آیین نامه اجرایی آن را به مجلس بازگرداند.

اردیبهشت ماه امسال بود که مجلس خبر از تصویب طرحی داد که به موجب آن، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ملزم می شد تا 10 درصد از بهای بلیت کنسرت ها را در تهران و کلان شهرها به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز کند. اعلام این خبر، صدای اعتراض بسیاری خصوصاً اهالی موسیقی و برگزارکنندگان کنسرت را درآورد و متهمان ردیف اول و دوم به نوبت در تیتر رسانه ها قرار گرفتند. برخی تصویب این قانون را محصول پافشاری علی اصغر کاراندیش، معاون پارلمانی وزارت ارشاد می دانستند و برخی دیگر همراهی و موافقت مجتبی حسینی، معاونت هنری وزارت فرهنگ را عامل تصویب این قانون اعلام کردند.

قانونی که مجری اش از آن دفاع نکرد

ادعای دیگر بخشی از معترضان این بود که طبق قانون، فعالیت های هنری، معاف از مالیات هستند و با این همه باز هم مالیات بر ارزش افزوده روی بلیت کنسرت ها کشیده می شود. البته این نکته قابل توجه بود که مالیات بر ارزش افزوده عملاً نه از برگزارکنندگان کنسرت بلکه از مخاطبان آن گرفته می شود. از سوی دیگر، هیچ نظام مشخصی برای تعیین قیمت بلیت کنسرت ها وجود ندارد و صرفاً یک عرف صنفی است و حدود قیمت را برای مردم تعیین می کند. سازوکاری پر از اشکال و آسیب که می تواند مسبب بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی در حوزه موسیقی باشد.

قانونی که پیشنهاد خود دولت بود

با این حال آقای احد آزادی خواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خردادماه مبنی بر اینکه برخی اهالی موسیقی این قانون را موجب تضعیف جریان موسیقی کشور دانسته اند، اظهار کرد: موافق نیستم. این پیشنهادی است که خود وزارت ارشاد به کمیسیون فرهنگی مجلس آورد که یک منبع درآمدی برای تقویت عرصه هنر را پیشنهاد می داد؛ به این صورت که یک درصدی از محل فروش بلیت کنسرت ها در قانون بودجه 98 لحاظ شود و به توسعه فرهنگ و هنر اختصاص یابد که پیشنهاد بسیار خوبی هم بود. این اظهارات نشان می داد که لااقل مجلس، دفاعیاتی از مصوبه خود دارد.

حالا هفت ماه است که قانون 10 درصد بهای بلیت کنسرت ها، هر چند هفته یک بار دوباره سروصدا به پا می کند؛ این فرونخوابیدن حرف و حدیث ها پیرامون این قانون، بیش از هر چیز، نشانه حل نشدن اختلاف نظرها و تمام نشدن مشکلات است. این سروصداها نشان می دهد که اظهارات قبلی مسوولان ارشاد درباره تعامل با اهالی موسیقی، هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده و با سیاست کج دار و مریز، کمی کنار آمدن با ذی نفعان و کمی مسکوت گذاشتن قانون، روزها را از سر می گذرانیم تا بالاخره سال 99 بدون قانون 10درصد آغاز شود.

قرار بود ارشاد اصلاح کند

فاطمه ذوالقدر، از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دیروز ضمن تاکید بر لازم الاجرا بودن این قانون بیان کرد: این قانون تصویب شده است اما درباره جزئیات کیفیت اجرای آن، باید از ارشاد پرسیده شود که به چه نحوی قرار است آن را اجرا کنند. آیا برای همه کنسرت هاست یا برای بعضی از آن ها که درآمدهای خیلی بالایی دارند.

حالا باید دید وزارت ارشاد تلاش می کند تا پنج ماه باقی مانده از سال را با همین شیوه کج دار و مریز بگذراند یا بالاخره آیین نامه و اصلاحیه ای را تنظیم کند و ارائه دهد. پاسخگویی مسوولان دولتی موسیقی درباره ابعاد مثبت و منفی این قانون می تواند به محدود کردن ذی نفعانی که حاضر به تسلیم شدن در برابر قانون نیستند، کمک کند و راه را برای اختصاص بخش منصفانه ای از درآمد کلان برخی کنسرت های پولساز باز کند و در عین حال به توسعه سایر سبک های مهجور موسیقی، روی صحنه کمک رساند.

لینک خبر :‌ برترین ها
متن پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی به صراحت اعلام کرده است معافیت مالیاتی هنرمندان در حوزه فرهنگ و هنر می بایست حذف شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : فصل اقتصاد

خبرگزاری تسنیم - احسان زیورعالم

چندی است متن پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی کشور منتشر شده است و در اختیار عموم قرار داده شده است. قرار است این لایحه تا پایان پاییز توسط مجلس بررسی و به تصویب رسد. با توجه به معافیت های مالیاتی در حوزه فرهنگ و هنر، فعالان هنری چندان به قوانین و قواعد مالیاتی توجه نمی کنند، هر چند در حوزه هایی چون سینما برای جذب سرمایه، همواره از این معافیت ها به عنوان انگیزه های سرمایه گذاری بخش خصوصی بهره می برند یا در حوزه ساخت و ساز امکان فرهنگی، معافیت های مالیاتی به عنوان مشوق مورد استفاده قرار می گیرند.

با این تفاسیر، فعالان فرهنگی با این نگرش که کنش های هنری و فرهنگیشان مشمول معافیت است، چندان در گیرودار مسائل مالیاتی نیستند. حتی در مورد مالیات بر ارزش افزوده بسته شده به آثار تئاتری، به دلیل ناآگاهی جامعه تئاتری زمانی موضوع حاد شد که دیگر کار از کار گذشته بود و تولیدکنندگان آثار تئاتری مجبور به پرداخت 9درصد مالیات بر ارزش افزوده شدند و سالن دارها و مخاطبان نقشی در پرداخت این مالیات به نوعی معاف می شوند. تلاش هایی که توسط خانه تئاتر صورت گرفت و منجر به یک ابلاغیه شد راه به جایی نبرده است و اکنون سالن های دولتی اقدام به کسر مالیات بر ارزش افزوده از گیشه نمایش ها می کند.

اما متن پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی می تواند برای اهالی فرهنگ حساسیت زا باشد. اگر 36 صفحه منتشر شده را مطالعه کنید جایی در این لایحه از فرهنگ و هنر نامی برده نشده است. همه چیز به نظر به همان فعالیت های اقتصادی خلاصه می شود؛ اما در میان آن همه بند، یک بند بیش از دیگر موارد حساسیت زا می شود.

در صفحه 26 متن پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی در بند 79 آمده است: بندهای (الف)، ( ب)، (ز) و (ل) ماده 139 حذف می شوند.

ذیل این بند هیچ توضیحاتی نیامده است و برای یک خواننده ساده لایحه هیچ معنای خاصی ندارد. کافی است کمی نسبت به بندهای ارائه شده حساس شوید. آنها را دنبال کنید تا دریابیم اساساً ماده 139 چیست و بندهای محذوف به چه اشاره دارند. ماده 139 اشاره به معافیت های مالیاتی در حوزه های فرهنگی و دینی دارد. برای مثال در بند الف آن نذورات و موقوفات به آستان ها و تکایا و مساجد و حسینیه ها مورد معافیت مالیاتی قرار گرفته اند. در بند ب هدایای تعلق گرفته به هلال احمر مشمول معافیت مالیاتی شده است.

در تبصره 1 این بند نیز آمده است وجوهی که از فعالیت های غیرانتفاعی و به منظور پیشبرد اهداف و وظایف اشخاص موضوع این ماده از راه برگزاری دوره های آموزشی، سمینارها، نشر کتاب و نشریه های دوره ای و ... در چارچوب اساسنامه آنها تحصیل می شود و سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آنها نظارت می کند، از پرداخت مالیات معاف است.

به عبارتی مجموع بند ل و تبصره یک ماده 139 مشوقی است برای فعالیت های فرهنگی و سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر. بند ل البته دارای یک اصلاحیه مفصل است. این اصلاحیه با عنوان دستورالعمل موضوع ماده 12 آیین نامه اجرایی تبصره (3) ماده 139 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم مصوب 27/11/80، معافیت موضوع بند(ل) ماده 139 اصلاحی قانون منتشر شده است.

در این اصلاحیه به شکل مشخص آمده است که فعالیت های انتشاراتی، فرهنگی، مطبوعاتی و هنری چه هستند و شامل چه نوع از فعالیت ها می شود. در ذیل فعالیت هنری در بند د این اصلاحیه آمده است: مجموعه فعالیت هایی که در فرآیند خلاقیت، تولید، تکثیر، اجرای صحنه ای، نمایش و توزیع آثار سینمایی، سمعی و بصری، موسیقیایی، هنری نمایشی، هنرهای تجسمی و مرمت و بازسازی آثار تاریخی، فرهنگی و باستانی انجام می گردد.

طبق این بند تولید آثار تئاتری، سینمایی و موسیقیایی و حتی خلق آثار تجسمی مشمول فعالیت هنری است. حال در ماده 2این اصلاحیه به شکل دقیقی نوشته شده است درآمد حاصل از فعالیت های انفرادی و یا جمعی موضوعات مذکور در ماده یک این دستورالعمل توسط اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای مجوز فعالیت (یا پروانه تأسیس) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد و به صورت مکتوب، سمعی، بصری و صحنه ای تولید، توزیع و عرضه می گردد از پرداخت مالیات معاف است.

این همان بندی است که در طی سالیان گذشته هنرمندان تئاتر و موسیقی و مجسمه سازی و نقاشی را مشمول معافیت های مالیاتی کرده است. طبق همین قانون برای مثال هنرمندان تئاتری با حضور در انجمن هنرهای نمایشی و تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود، بابت فعالیت های هنری خود مشمول معافیت مالیاتی می شدند.

حال با حذف بند ل ماده 139 دیگر تولید و اجرای آثار هنری مشمول معافیت مالیاتی نمی شود. پیش بینی می شود این حذف شدن منجر به کسر 25درصدی درآمد حاصل از تولید آثار هنری می شود. وضعیت زمانی بغرنج تر می شود که عموماً تئاترها در ایران به سود نمی رسند. حتی با نگاهی به فروش فیلم های روی پرده می توان فهمید اصطلاحاً دخل این فیلم ها به خرجشان نمی خورد.

حذف بند 139 به معنای دور کردن بخش خصوصی از حوزه تولید و سرمایه گذاری فرهنگی است و آن هم در شرایطی است که بودجه فرهنگی توسط دولت به شکل وسیعی کاهش یافته است. برای مثال در سال 1396 در حالی که بودجه تئاتر کشور 60 میلیارد اعلام می شود، تنها نیمی از این بودجه تأمین می شود و تنها 4میلیارد از این بودجه صرف تولید تئاتر می شود. بودجه تأمینی در سال 1398 به رقم 20میلیارد نزول پیدا کرده است که می توان حدس زد منجر به کاهش کمک هزینه های تولید توسط دولت نیز می شود.

این وضعیت می تواند منجر به از بین رفتن حیات هنری کشور، به خصوص در شهرستان ها شود که اساساً هنر یک امر درآمدزا نیست. هنوز معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به خصوص شخص علی اصغر کاراندیش نسبت به این لایحه واکنشی نشان نداده است. علی اصغر کاراندیش البته پیش از این با تلاش های عجیبش موفق به تصویب قانونی شد که طبق آن 10درصد از درآمد کنسرت ها نصیب دولت شود، امری که با مخالفت شدید هنرمندان مواجه شد و به گفته برخی نمایندگان مجلس در برنامه بودجه سال 1399 حذف خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
احترام برومند با اشاره به هنرمندانی که در حوزه تئاتر کودک و نوجوان فعال هستند و می توان از آن ها تجلیل کرد درباره نقش رسانه هایی مثل صداوسیما در معرفی و فرهنگسازی این حوزه از تئاتر گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : شما نیوز بازتاب تئاتر آنلاین

احترام برومند هنرمند پیشکسوت حوزه تئاتر کودک و نوجوان که در دوره گذشته جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان از یک عمر فعالیت هنری وی در عرصه قصه گویی و اجرا برای بچه ها تجلیل شد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره هنرمندان فعال حوزه تئاتر کودک و نوجوان که می توان از آنها تجلیل کرد گفت: در دوره دبیری مریم کاظمی از من به عنوان کسی که در سال های قبل برای کودکان فعالیت داشته ام، تجلیل شد. باقی سال ها را هم دورادور پیگیری کردم که سعی شده از کسانی که در حوزه تئاتر کودک و نوجوان کاری کرده اند، یاد شود. بهرام شاه محمدلو و رضا بابک از کسانی هستند که در حوزه هنرهای نمایشی کودک و نوجوان باید از از آنها یاد کرد و یا راضیه برومند کسی است که کمتر از او یاد شده است در حالی که در دهه 50 در تئاتر کودک بسیار فعال بود. سوسن مقصودلو، هنگامه مفید و البته خیلی اسامی دیگر هم هستند که دوست دارم از آنها اسم ببرم.

وی درباره جریان ساز بودن جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بیان کرد: معتقدم اگر همراهی همه ارگان ها و نهادها باشد این جشنواره می تواند تاثیرگذاری خوبی داشته باشد و سال گذشته که مهمان جشنواره بودم توانستم شادمانی را در شرکت کننده ها ببینم. ممکن است برخی از این تاثیرات هم در وهله اول دیده نشود مثلاً برخی اتفاقات بازدهی فرهنگی دارند و گاهی گروه هایی کشف می شوند که بعدها جهانی خواهند شد. یادم است داود رشیدی و علی نصیریان در زمانی که فعالیت تئاتری داشتند کارشان این بود که به شهرستان ها می رفتند و هنرمندان را شناسایی می کردند، حتی به یاد دارم در بوشهر با گروهی همراه شدند که بعدها آن ها را جهانی کردند.

برومند یادآور شد: معتقدم این جشنواره می تواند کسانی را که در شهرستان ها کار کرده اند و فقط در شهر و استان خودشان شهره هستند اما در شهرهای دیگر کسی آنها را نمی شناسد به جامعه هنری معرفی کند؛ کسانی که با امکانات محدود شهر خود رویدادهای مختلف برگزاری کرده و کلاس های بازیگری دارند. این خیلی خوب است که از شهرهای مختلف در همدان نمایش اجرا می شود و حداقل سالی یک بار گروه ها جمع می شوند و جوانان و شرکت کننده ها از تبادل فرهنگ ها بهره می گیرند.

وی درباره متمرکز بودن جشنواره در شهر همدان بیان کرد: متاسفانه شهرستان ها نوعی تمامیت خواهی دارند ولی از طرف دیگر جشنواره باید یک هسته مرکزی در یک شهر داشته باشد، امکانات در اختیارش باشد و هر سال به این امکانات اضافه کنند نه اینکه محدودیت به وجود بیاید به طور مثال جشنواره تئاتر آوینیون در فرانسه یکی از رویدادهای مشهور در جهان است که همیشه در شهر اوینیون برگزار می شود و به این اسم معروف است پس جشنواره تئاتر همدان هم باید در همدان باشد و با همین اسم جا بیفتد ولی باید امکانات در اختیارش قرار بگیرد و از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تا نیروی انتظامی و استانداری همکاری اساسی با جشنواره داشته باشند. حتی دیگر ارگان ها و نهادها نیز باید به کمک جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بیایند و آن را از خود بدانند.

وی درباره نقش رسانه هایی مثل رادیو و تلویزیون در حمایت از جشنواره و تئاتر کودک و نوجوان گفت: تلویزیون اینقدر همیشه خودش را از این نوع رویدادهای فرهنگی و هنری کنار کشیده است که من فراموش کردم از اهمیت حضورش بگویم. حضور رادیو در سال های اخیر بیشتر بوده است و به پوشش رویدادها کمک کرده است و یا تلویزیون هم همکاری هایی با وزارت ارشاد در پوشش برخی از رویدادهای هنری داشته است اما باید دانست همه این رسانه ها به مردم ایران تعلق دارند و همراهی با جشنواره هایی از جنس تئاتر کودک و نوجوان هم برای مردم است. تلویزیون باید در تمام طول جشنواره حضور داشته باشد تا برای برنامه های کودک گزارش تهیه کند چون این اتفاق قابلیت این را دارد که در تربیت، آموزش و توجه دادن بچه ها به مسائل فرهنگی موثر باشد. رسانه ها در همه جای دنیا می توانند این رویدادهای فرهنگی را ارتقا دهند اما فضای مجازی و رسانه های ما بیشتر دنبال مسائل عامه پسند هستند. کمترین کاری که تلویزیون می تواند در زمینه تئاتر کودک و نوجوان انجام دهد تبلیغات است به عنوان نمونه در فرهنگسراها نمایش های بسیاری برای کودکان اجرا می شود اما تلویزیون حاضر نیست این اجراها را تبلیغ کند.

این هنرمند در پایان صحبت هایش درباره دیده نشدن تئاتر کودک و نوجوان و نرسیدن به جایگاه واقعی اش یادآور شد: یک نکته وجود دارد که اولا برگزارکنندگان رویدادی مثل جشنواره کودک و نوجوان باید به روز باشند و نوآوری داشته باشند. بله طبیعی است که این جشنواره باید در جایگاه حرفه ای خود دیده شود اما برگزار کنندگان و متولیان سیاستگذاری جشنواره هم باید خودشان آدم های به روزی باشند و درجا نزنند. باید با تئاتر کودک دنیا آشنا باشیم و فکر کنیم چقدر تئاتر در تفریحات ماهانه و هفتگی بچه ها قرار دارد و یا ما به آنها اهمیت می دهیم یا خیر. سهم بچه ها از هنرهای نمایشی در تلویزیون و سینما بیشتر از تئاتر است درحالی که در تئاتر بیشتر به آنها توجه می شود. پدر و مادرها وقتی فیلمی به سینما می آید هیچ گاه سوال نمی پرسند برای بچه ها خوب است یا نه و نوجوانان ما عادت کرده اند به فیلم های بزرگسال که خیلی وقت ها بدآموزی دارد، اگرچه آنها را می خنداند و سرگرم می کند اما فرهنگسازی ندارد. آموزش و پرورش اینجا نقش مهمی دارد که باید دخیل شود و بچه ها را به سراغ تئاتر کودک ببرد.

کد خبر 4764571

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حوزه های وسیع کاری در بخش سلامت و آموزش، مدیریت بیش از 100 هزار دانشجوی علوم پزشکی را هم بر دوش می کشد. مدیریتی که ظاهرا باعث شده این وزارت خانه جشنواره هنری هم برگزار کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

ایجاد معاونت دانشجویی و مدیریت بیش از 100 هزار دانشجو که اکنون در 60 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در رشته های مختلف عمومی و تخصصی تحصیل می کنند علاوه بر هزینه تحصیل و استاد و اداره دانشگاه ها و کیفیت آموزشی هزینه های مختلف خوابگاه و غذا و ... هزینه های فرهنگی و جشنواره های فیلم و تئاتر و موسیقی را هم به ارمغان آورده است.

یکی از این جشنواره ها که قرار است امسال دهمین دوره آن برگزار شود. جشنواره هنری سیمرغ است که به گفته سیماسادات لاری، معاون فرهنگی وزیر بهداشت قراراست با هزینه ای بین 3.5 تا چهار میلیارد تومان در پنج بخش هنرهای تجسمی، ادبی، فیلم، تنائر و موسیقی برگزار شود.

به گفته او هزینه برگزاری این جشنواره سال گذشته 4.2 میلیارد تومان بوده است که تلاش شده امسال حدود 25 درصد کمتر باشد. هزینه ای که بخشی از آن برای اهدای جوایز، بخشی برای هیات داوران و مراسم اختتامیه و بخشی نیز برای هزینه های اجرایی هزینه می شود.

جوایز این جشنواره نیز به گفته معاون فرهنگی وزیر بهداشت از دو میلیون تومان برای برگزیدگان فردی تا 9 میلیون تومان برای شرکت کنندگان گروهی مثل تئاتر متغیر است.

جشنواره ای که برای خودش ستاد اجرایی، دبیر، کمیته اجرایی و هیات داوران مجزا دارد و قرار است مراسم اختتامیه آن در دو مراسم مجزا طی روزهای 27 و 29 آبان در پردیس تئاتر خاوران تهران برگزار شود.

برگزاری جشنواره هنری در وزارت بهداشت البته با واکنش مسئولان وزارت ارشاد نیز مواجه شده است و اعلام کرده اند که این جشنواره مجوزی از سازمان سینمایی ندارد. محمود اربابی، سرپرست دفتر امور جشنواره ها و روابط بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است که جشنواره سیمرغ (وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، مکاتبه ای برای دریافت مجوز انجام نداده است.

دبیران بخش های مختلف این جشنواره نیز از افراد شناخته شده انتخاب شده اند که البته حضور آنان در چنین جشنواره ای طبیعتا رایگان نخواهد بود.

این جشنواره در سه بخش آزاد: ویژه دانشجویان، کارکنان، اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی و جامعه پزشکی کشور؛

بخش فرهنگ سلامت: ویژه دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور،

بخش بین الملل: ویژه دانشجویان سراسر جهان

برگزار می شود و تاکنون 43 هزار اثر از ایران و 103 کشور دیگر در این جشنواره رقابت می کنند.

وزارت بهداشت در حالی چنین این جشنواره هنری را برگزار می کند که همزمان با این وزارتخانهء متولی سلامت، وزارت علوم جشنواره های متعددی مانند جشنواره فیلم کوتاه و عکس (امید)، جشنواره بین المللی تنائر دانشگاهی، جشنواره فیلم و جشنواره هنر دیجیتال را برگزار می کند.

برگزاری جشنواره هنری سیمرغ وزارت بهداشت، تنها فعالیت وزارت بهداشت در عرصه های هنری نیست که معاونت فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه انجام می دهد. در سالهای اخیر به خصوص از زمان فعالیت دولت تدبیر و امید یکی از اقدامات وزارت بهداشت ایجاد معاونت اجتماعی بود که به موازات معاونت فرهنگی جشنواره های مختلفی مانند جشنواره فیلم سلامت، جشنواره ادبیات سلامت و جشنواره رسانه های دیجیتال را در معاونت اجتماعی وزارت بهداشت اجرا کرد .

هزینه حدود چهار میلیارد تومانی وزارت بهداشت برای برگزاری جشنواره هنری در حالی انجام می شود که بیمارستان های دولتی و دانشگاه های علوم پزشکی با کسری بیش از 10 هزار میلیارد تومانی دست و پنجه نرم می کنند و ماه هاست که پرداخت اضافه کار و کارانه پزشکان و پرستاران، هزینه شرکت های تامین غذا و تجهیزات مراکز درمانی به تاخیر افتاده است .

اگر برگزاری جشنواره های فرهنگی - هنری و فیلم و موسیقی برای ایجاد روحیه نشاط و شادابی بین دانشجویان اقدامی لازم است چرا این جشنواره به صورت یکپارچه یکبار در سال بین همه دانشجویان سراسر کشور اعم از دانشجویان وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد برگزار نمی شود و وزارت علوم که چنین جشنواره هایی را برای چهار میلیون دانشجوی خود برگزار می کند آیا نمی تواند 100 هزار دانشجوی علوم پزشکی را هم پوشش دهد؟

لینک خبر :‌ الف
جشن تولد تعدادی از هنرمندان قدیمی سه ماه اخیر با اشاره و تاکید بر ادامه فعالیت فعلی موسسه هنرمندان پیشکسوت برگزار شد تا جایی که ایران درودی هنرمند نقاش هم تاکید کرد:الآن از رختخواب و زیر سُرم آمدم ولی با صدای بلند، داد خواهم زد که نخواهم گذاشت این کار (ادغام موسسه ) انجام شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : شما نیوز ایران آنلاین روزنامه مردم سالاری

به گزارش ایسنا، در ادامه جشن های ماهانه ای که برای تولد هنرمندان پیشکسوت برگزار می شود، موسسه هنرمندان پیشکسوت تولد هنرمندان ماه های شهریور، مهر و آبان را با تاخیر به دلیل ماه محرم و صفر، ظهر سه شنبه 21 آبان ماه در هتل لاله تهران برگزار کرد.

داود جعفری امید (نوازنده و از مسن ترین اعضای موسسه)، سیدرضا میرهاشمی ( صدابردار قدیمی سینما)، عباس شیرخدا،محمدعلی اسماعیلی متین (موسیقیدان قدیمی)، علی اصغر ریسه (طراح صحنه)، عباس مشهدی زاده (معمار و مجسمه ساز)، مهدی میرزاعلی(تعزیه خوان)، محمدناصری پور(نقاش)، پروانه معصومی (بازیگر)، علی قلم سیاه(عکاس)، علی اصغر زهیری (طراح صحنه)، علی اصغر اسکندری(طراح نور سینما)، محمد احمدی (نویسنده و کارگردان تئاتر)، آرمان استپانیان (هنرمند قدیمی تجسمی)، مرشد محمد احدی(هنرمند هنرهای نمایشی)، عبداله اسکندری (طراح گریم)، عبدالوهاب شهیدی که فرزندش به جای او حضور داشت، عباس خوشدل(آهنگساز)، هرمز برازنده کار، بهمن رضایی (کاریکاتوریست)، رحمت افشار (نوازنده )، الله وردی هراز (طراح شیشه)، حسین ترابی(فیلم نامه نویس)، بهرام منبتی، بیژن محتشم(چهره پرداز)، لطفعلی فیروزی فر(معمار سنتی)، جمشید شاه محمدی (بازیگر)، رحیم عزت بقایی (دوبلور و بازیگر و فعال قدیمی موسیقی)، نصرالله مدقال چی( دوبلور)، حبیب الله اللهیاری (مدیر تولید سینما)، محمد صیاد (عکاسی)، محمد گلریز (خواننده)، یداله وفاداری ( کارگردان تئاتر)، محمود فرهمند(متخصص ساخت ساز)، محمد حبیبی (خوشنویس)، میترا اعتقادی(مرمتگر)، فضل الله توکل (موسیقیدان)، سعید امیرسلیمانی (بازیگر)، مهدی آذرسینا(نوازنده)، نوروز رسولی(هنرهای سنتی)، منوچهر خلیلی (نوازنده نی)، اکبر هدایت(خاتم کار)، سید محمود صنعتی (نقاش موزاییک)، منصور خلج (نویسنده و کارگردان تئاتر)، طاهر شیخ الحکمایی(مجسمه ساز) از هنرمندان حاضر در این مراسم خودمانی بودند که به بهانه تولدشان این جشن برپا شده بود.

عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت که شهریور ماه تولد خودش هم بوده، درباره برگزاری این مراسم در هتل لاله گفت: شاید بعضی ها بعدا بگویند که چرا در یک هتل پنج ستاره؟ چرا این قدر هزینه؟ و... ولی معتقدم شأن پیشکسوتان می طلبد که در مکانی خوب و مناسب باشند و تا وقتی من هستم از این کاری که انجام می دهم، دفاع می کنم. بعدی ها که آمدند در هتل سه ستاره و دو ستاره مراسم را برگزار کنند.

او که قبل از این جشن تولد، در مراسم گشایش نمایشگاه تجسمی هنرمندان پیشکسوت در فرهنگسرای نیاوران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشت، گفت: برای عرضه هنرهای ایرانی نیاز به یک بازار بزرگ هنر داریم و امیدوارم برای بحث اقتصاد هنر دولتمردان، وزارت ارشاد را بیشتر حمایت کنند. به مردم هم توصیه میکنم به جای خرید سکه، هنرهای تجسمی و صنایع دستی را خریداری کنند.
او سپس لوح یادبود و عکسی یادگاری از هنرمند فقید انوشیروان ارجمند را به همسر و دختر این بازیگر،بهار ارجمند اهدا کرد.

در ادامه مراسم عظیمی گفت: بعضی دوستان تلفنی یا حضوری می پرسند که تکلیف ادغام موسسه چه می شود؟ می خواهم بگویم به نظرم نیاز نیست به آن بپردازیم. ما که هستیم و کار می کنیم و امیدواریم همان طور که این هفت سال کار را پیش بردیم، همان طور ادامه دهیم چون خودم هم خبر ندارم چه اتفاقی می افتد.

آخرین هنرمندی که در این مراسم برای تولدش دعوت شد ایران درودی (هنرمند نقاش) بود که با ویلچر و در حالی که شرایط جسمی مساعدی نداشت آمد و به انتقاد از ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت با بنیاد رودکی پرداخت و گفت: موسسه تالار رودکی یعنی چه؟

او که در لحظاتی احساساتی و با عصبانیت از این موضوع صحبت می کرد، گفت: به آقای عظیمی هم گفته ام که هر کاری لازم است بگوید تا انجام دهیم و حتی شده بروم جلوی وزارت ارشاد رختخوابم را پهن کنم برای جلوگیری از این همراهی و حمایت می کنم.

این هنرمند افزود: این موسسه حداقل احترام ما را دارد و ما باید هم صدا شویم و از همه استدعا می کنم که هم صدای من شوید. من هیچ وقت نتوانستم در این مراسم و سفرها باشم و الآن هم از رختخواب و زیر سُرم آمدم ولی با صدای بلند، داد خواهم زد که نخواهم گذاشت این کار انجام شود.

این هنرمند نقاش همچنین خطاب به دیگر همکاران هنرمندش گفت:یک استدعای دیگری هم دارم. اگر مرا دوست دارید دعا کنید خدا به من عمر دهد تا این موزه ای را که می خواهم، بتوانم راه بیندازم و 195 تابلویی را که نفروخته ام بر روی دیوارهای موزه بگذارم و خودم آن را افتتاح کنم.

به گزارش ایسنا، فضای جشن تولد هنرمندان با توجه به حضور هنرمندان قدیمی صمیمی بود و خیلی از حاضران که سالهاست فعالیت چندانی ندارند، خاطراتی مشترک را از گذشته با هم تقسیم می کردند.

یکی از جالب توجه ترین خاطرات آن ها که سر هر میزی می شد نکته ای از آن شنید تفاوت مدیریت دوران گذشته عرصه هنر با زمان فعلی بود و اینکه مدیران و حتی وزیر فرهنگ و هنر را در قدیم خیلی راحت تر می شد ملاقات کرد و آن ها برخوردی راحت تر با حتی کارمندان وزارتخانه داشتند اما الان اصلا چنین شرایطی نیست.

یکی از هنرمندان موسیقی حاضر در این جشن با همکارانش از وضعیت موسیقی درد دل می کرد و می گفت که تاریخ 50 ساله موسیقی ایران را خوب میداند و می داند که بعضی از خواننده هایی که الان 150 هزارتومان پول بلیت کنسرتشان است قبلاً مداح بودند ولی نسل فعلی این چیزها را نمی داند و خیلی اتفاقات این چنینی سطح فرهنگ و سلیقه مردم را پایین آورده است.
با این حال تقریبا تمام این هنرمندان از این دورهمی های هر از گاهی یا همکاران خود ابراز رضایت می کنند تا جایی که بعضی ها برای همین جشن سه ساعته خود را از شهرهای دیگری به تهران می رسانند.

پیش از این اعلام شده بود نوبخت معاون رییس جمهور قرار است در این مراسم شرکت کند که این اتفاق نیفتاد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

روزنامه اعتماد: چاپ و انتشار کتاب های یوآل نوح هراری با اعلام رسمی اتحادیه ناشران توقیف شد. بهتر بگوییم نوح هراری توقیف شد، چراکه از این به بعد نه تنها هیچ یک از آثار ترجمه و انتشار یافته وی چاپ نخواهد شد، بلکه هرگونه توجه، نقادی صحیح به معنای دقیق- و فلسفی- کلمه و تحلیل اندیشه ها و آثار و اعتقاداتش در آینده نیز متوقف خواهد شد. هراری که فارغ التحصیل آکسفورد و اکنون استاد تاریخ در دانشگاه عبری زبان اورشلیم و عضو رسمی آکادمی علوم رژیم صهیونیستی است، چهره نه چندان مهجوری در دنیا نیست.

اما به اندازه ای هم که در میان ما با جوزدگی های مرسوم و مختص خودمان مخلوط شده است، معروف نیست. از این رو احساس می شود ارتباط مستقیمی میان شهرت سریع وی در ایران و توقیف ناگهانی و تعجب آور آثارش نیز وجود دارد، چرا که به طرز عجیبی متفکران، دگراندیشان مختلف و متعددی اعم از هنری و دینی گرفته تا چهره های بی در و پیکر فلسفی و سیاسی کتاب های شان به کرات منتشر می شوند که اگر بخواهیم به شیوه کتاب های هراری در خصوص توقیف آنها داوری کنیم، خیلی بعدتر نوبت به هراری خواهد رسید.

هراری منظومه خاص و عالی و منحصر به فرد فکری نداشته و ندارد؛ یا به ترجیح خودش نیز در آثارش این گونه نشان نمی دهد. اما پرکار و بسیار اهل مطالعه بوده و هست. چند کتابی که به فارسی نیز ترجمه شده اند- البته غیر از 21 درس برای قرن21 و پول (سرمایه)- ماحصل مطالعات طولانی وی از متون دست اول دینی در موزه های درجه اول جهان و مراکز بزرگ نگهداری این متون تاریخی و اغلب مقدس بوده است که شامل متون مختص به مسیحیت از حضرت عیسی(ع) تا دیگر قدیسان مسیحی و اناجیل نزدیک تر به کلام وحی و پیامبران الهی یهودیت (منتسب به عهد حضرت موسی(ع) تا پیامبران بعد از ایشان) در عصر سرگردانی قوم و همچنین خطابه ها و آموزه های واپسین پیامبران قوم بنی اسراییل بالاخص عهد قدیم، مزامیر حضرت داود(ع) و نسخ به جای مانده از الواح منتسب به زمانه حضرت داود و نوشته ها و امثال حضرت سلیمان می شود.

پس در این میان او را هر قدر هم گمراه بدانیم به همان میزان ضروری است مسلح به سواد و دانشی باشیم که بتوانیم دیدگاه های خاص او و منظومه تفکرش را به نحوی بشناسیم و سپس بتوانیم نقاد درست و صحیح آن باشیم، چراکه در آینده ای نه چندان دور این استاد درس خوانده در دانشگاه رده اول جهان یعنی آکسفورد که حالا به اختیار خود در چند صدمین دانشگاه جهان (به لحاظ رتبه بندی علمی)...

یعنی دانشگاه زبان عبری اورشلیم مشغول به تدریس و تحقیق است، کتاب های دیگری را خواهد نوشت که این بار ماحصل مطالعات و تحقیقاتش در باب اسلام، کلام خداوند قرآن کریم، منابع دست اول مانده از صدر اسلام و سپس متون دست اول آیین بودا، طریق شینتو و نیروانا و کلیه مذاهب مخفی و خاص تبت و بنارس خواهد بود.

وقتی با چنین وضعیتی مواجه می شویم دیگر به طور قطعی مطمئن می شویم؛ توقیف کتاب های هراری تا مدت های طولانی در زمره کتاب های مورد نیاز و تحقیقی درجه اول محیط های آکادمیک و مورد نیاز محققان ما در حوزه ادیان و فلسفه دین نخواهند بود، جز آنکه به شهرت این کتاب ها بیفزاید و فروش آنها را چندین برابر کند که هیچ ثمر دیگری نخواهد داشت، چراکه اگر به فرض مثال کتاب های این نویسنده مورد نیاز محیط های آکادمیک ما باشند نیاز ضروری ما به مجموعه عظیم کتاب های دست اولی که ترجمه نشده اند خود به خود کتاب های هراری را به انتهای صفی عریض و طویل می برد که نشان از شدت نیاز ما به متون دست اول معرفتی و تحقیقی در حوزه علوم انسانی است.

پس قاعده توقیف کتاب های نوح هراری چیزی جز لطف مضاعف در حق کتاب هایش و نیز شهرت افزونش در میان ما در پی نخواهد داشت. از فردا قاچاق و مخفی فروشی کتاب هایش به چند برابر بیشتر در کناره های بازارچه کتاب و میدان انقلاب آغاز می شود. چاپخانه های مخفی و از قضا فعال، کار پر و پیمانی می یابند و به تعداد بسیار بالا و البته غیرمجاز کتاب های هراری را چاپ می کنند و خیل قابل توجه جماعت کتاب نخوان صرفا بر مبنای جوگرفتی ذاتی ما که پیش تر گفتم، از خریداران فعال و پر و پا قرص این کتاب ها خواهند شد. هیچ نظارت جدی را نیز نمی توان اعمال کرد و این طبیعی است. درواقع اتحادیه ناشران صرفا با یک حکم نه چندان بخردانه، کمک به ایجاد تحولی ولو نسبی در بازار کتاب می کند بدون آنکه به فکر ناشران اصلی آثار مورد نظر باشد که چه ضرر جبران ناپذیری را متحمل خواهند شد.

عجیب آنکه اگر هیچ اقدامی در این سطح و سطوح در خصوص آثار هراری به عمل نمی آمد و مانند همان چهل و اندی کشوری که آثار هراری به زبان شان ترجمه شده بود در ایران نیز روال به همین صورت پیش می رفت، با توجه به ظرفیت بالای نقادی تحلیلی و شناخت شناسی ویژه ای که در محیط های فکری و پژوهشی کشور در خصوص امور دینی و دینداری متناسب با شناخت مقتضیات زمانی، تحقیقات جامعی که در باب معرفت شناسی در خصوص دینداری در عصرنوین می شاسیم، نه تنها به بهترین وجه و طریق ممکن آثار هراری مورد نقد و ارزیابی قرار می گرفت، بلکه هیچ ترس و نگرانی نیز از آینده ای باقی نمی ماند که بناست فاز جدید تحقیقات و مطالعات این نویسنده پس از تالیف منتشر شوند.

پس بیراه نیست و نخواهد بود اگر بپذیریم بسیار زود تصمیم گرفتیم و بدون هیچ هزینه ای از برای آقای محقق و نویسنده موجب شهرت بزرگ و قابل تاملش در ایران شدیم. نکته پایانی اما مهم ترین نکته است! اینکه به چه دلیل هراری توقیف می شود؟ به ظاهر هیچ دلیل موجه و منطقی وجود ندارد. ظاهرا تابعیت رژیم صهیونیستی اش علت این تصمیم نیست که در این صورت باید به نوبه خودش اولین کسی باشد که از جامعه جهانی مطالعات یهودیت و خاخام ها یا مدافعان تشکیل این رژیم، تکفیر و حتی طرد شود.

از سوی دیگر سخنانش درباره ریشه های دین یا تکامل انسانی هم به نظر نمی رسد علت واقعی این تصمیم بوده باشد، چراکه بخش قابل توجه و مشابهی از عقایدش پیش تر توسط یکی از دین پژوهان معاصر ایرانی طرح شده بود و بسیار پیش تر از این موارد، امتداد نظریه های داروین دقیقا نشان از دنباله روی طولی هراری به طریق او را نشان می دهد.

پس چه علت مهم دیگری می تواند وجود داشته باشد که به شهرت یک شبه این نویسنده و استاد دانشگاه در رشته تاریخ و ثروتمند شدن برخی کاسب های بدون مجوز حوزه نشر در تهران و خسران بسیار و شاید ورشکستگی چند ناشر رسمی بینجامد؟ این بار پاسخ با شماست.

لینک خبر :‌ برترین ها
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

مردم نیوز :صنعت نشر شاهراه علم و فرهنگ هر کشوری است. نشرهای معتبر در هر کشور، هرکدام به مثابه یک مکتب فکری در روند گسترش علم و فرهنگ نقش دارند. آنها هستند که اهالی علم و فرهنگ و دانشمندان هر حوزه ای را به جامعه و گام تمام دنیا معرفی می کنند. این ناشران هستند که با انتخاب منابع برای تالیف یا ترجمه، باعث ایجاد تبادلات فرهنگی و علمی جهت دار بین فرهیختگان ناهمزبان جهان می شوند و از طرفی همین انتشاراتی ها هستند که در صورت افول و کسادی و در صورتی که ناگزیر از تامین اولویت های مالی باشند، ممکن است خواسته یا ناخواسته جهت فکری و علمی یک کشور را در مسیر نادرست قرار دهند.

در این حرفه اولویت با دغدغه مندی هاست نه پول؛ وگرنه همیشه جاهای بهتری برای سرمایه گذاری نسبت به صنعت نشر وجود دارد. اما اگر انتشاراتی ها در تامین حداقل های مالی شان فرو بمانند، ممکن است ناگزیر از رفتن به سمت فعالیت هایی بشوند که حتی خودشان هم آن ها را سودمند نمی دانند. این روزها همه از بحران کاغذ و اتفاقات ریز و درشتی که برای صنعت نشر به وجود آمده اطلاع دارند. پیش از این هم مشکلاتی بود اما در حال حاضر حوزه کتاب شاید روزهایی حتی سخت تر از گذشته را تجربه می کند. تعارفی در کار نیست مشکلات اقتصادی و کم ارزش شدن پول ملی باعث شد تا درآمد مردم ناچیزتر از قبل شود، اما به ناچار باید کالاهای اساسی را بسیار گران تهیه کنند.

به واسطه نوسانات نرخ ارز تولید در کشور ما در همه حوزه ها گران شده و درصد عمده ای از تولید هم نیاز به وارادت کالاهای سرمایه ای دارد. بنابراین اجناس بسیار گرانتر از قبل به دست مردم می رسد و این در صورتی است که درآمد مردم به نسبت سال های گذشته تفاوت چندانی نکرده و بلکم حتی کمتر شده است. به بیان واضح تر دخل مردم با خرج شان نمی خواند و درآمدها حتی کفاف خوراک و پوشاک را نمی دهد.

باید به مردم و مخاطبان حق داد که درآمد خود را صرف هزینه های مسکن، خوراک و پوشاک کنند و نه کتاب. نباید انتظار داشت که عامه مردم کتاب را به غذا ترجیح دهند
تولید کتاب نیز از روند حاکم بر اقتصاد تولید در ایران امروز برکنار نیست، بنابراین طبیعی است که قیمت پشت جلد کتاب ها به نسبت سال های قبل چند برابر شود، هرچند که ناشران نسبت به دیگر تولید کنندگان منصف تر هستند و کالای تولید شده آنها به نسبت کالاهای دیگر افزایش قیمت نجومی پیدا نکرده است. با این اوصاف اما باید به مردم و مخاطبان حق داد که درآمد خود را صرف هزینه های مسکن، خوراک و پوشاک کنند و نه کتاب. نباید انتظار داشت که عامه مردم کتاب را به قوت روزانه و نواله ناگزیرشان ترجیح دهند. چنین کاری عقلانی هم نیست و باید به خرد کسی که پول نان خود را برای خرید کتاب هزینه می کند، شک کرد. در چنین اوضاعی برنامه هایی مانند طرح های فروش فصلی کتاب می تواند در حکم مسکنی برای دست اندرکاران اقتصاد نشر در ایران باشد.

با توجه به آغاز هفته کتاب پای صحبت های تنی چند از کتابفروشان نشستیم. گفت وگو با فعالان این صنف که پاتوق اکثر آنها حد فاصل چهارراه ولیعصر تا میدان انقلاب تهران است، در حقیقت نقبی به اوضاع رنجدیده فرهنگ و دانش در این روزهای ایران است؛ دانش و فرهنگی که تلاطم های سنگین تر از این را هم در تاریخش تجربه کرده اما هیچ وقت آخرین شعله های آن خاموش نشده است. متاسفانه کماکان بازار اصلی کتاب در ایران، خیابان انقلاب تهران است و وقتی کتابفروشان این محدوده شرایط مناسبی ندارند، درباره کتابفروشان شهرستان ها چه باید گفت؟

گرانی کاغذ، دلیل اصلی کاهش سرانه مطالعه در ایران

مسئول کتابفروشی مروارید در خیابان انقلاب با اشاره به شرایط تاسف بار حال حوزه کتاب گفت: شرایطی که امسال برای حوزه کتاب پیش آمده، تاسف بار است چراکه قیمت کاغذ بالارفته و کاغذ کم شده و کتاب ها بسیار گران شده اند و ما کتاب هایی را می بینیم که برخلاف ارزش اصلی خود دو یا سه برابر بالاتر از حد واقعی قیمت گذاری شده اند و بر این اساس شاهد ریزش مخاطبان کتابخوان هستیم.

وی افزود: کتاب از جمله کالاهایی است که مردم به راحتی آن را حذف می کنند و با این گرانی ها و قیمت های عجیب کتاب توان خرید از مردم گرفته شده و بر این اساس سرانه مطالعه در کشور کاهش پیدا می کند. اگر در سال گذشته قیمت فروش سه کتاب برابر 100 هزار تومان بود امسال فروش یک کتاب 100 هزار تومان است و این یعنی کاهش مخاطب کتابخوان و عدم ترویج فرهنگ کتاب خوانی در جامعه که امری ناخوشایند است.

این مسئول کتابفروشی با بیان اینکه طرح های فصلی کتاب حرکتی مثبت در جهت رشد فرهنگ کتاب خوانی است، گفت: هفته کتاب همیشه برای خواننده کتاب، ناشر و کتابفروش خوب بوده است و این طرح های فصلی که با برگزاری هفته کتاب آغاز شد، فرصت بسیار مفید و موثری برای کتاب خوانان حتی بهتر از نمایشگاه کتاب فراهم می کند. من فقط امیدوارم که هرچه زودتر اقداماتی جهت پیشرفت صنعت نشر صورت بگیرد و گوش شنوایی صدای ضعیف ناشران را شنیده و برای دردهایشان مرهمی فراهم کند.

وی تاکید کرد: وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تجهیزات دولتی را در اختیار نویسندگان، ناشران و کتاب فروشان بگذارد و برای کتاب نیز خودش قیمت تعیین کند تا کتاب به قیمتی به دست مخاطب برسد که توان خرید داشته باشد.

سانسور و ممیزی آفت اصلی در حوزه کتاب و عدم کتاب خوانی مردم است

مسئول کتابفروشی مولی نیز درباره وضعیت حضور مخاطبان و اهالی کتاب در کتابفروشی ها اظهار کرد: وضعیت حضور خوانندگان کتاب و مراجعان کتابفروشی خیلی کم شده و با سال گذشته تفاوت بسیاری داشته است. تیراژ کتاب ها نیز افت داشته و وضعیت غیرقابل باوری را در این حوزه بوجود آورده است.

کتاب از جمله کالاهایی است که مردم به راحتی آن را حذف می کنند و با این گرانی ها و قیمت های عجیب کتاب توان خرید از مردم گرفته شده
وی در ادامه با اشاره به آفت و ضعف اصلی حوزه کتاب یادآور شد: آفت و ضعف اصلی حوزه کتاب سانسور و ممیزی است. ممیزی سبب شده که مخاطب نسبت به حوزه کتاب و کتابخوانی بی اعتماد شود و تا زمانی که آثار به شکل و محتوای اصلی به دست مردم نرسد و همه چیز در کتاب ها سانسور شده باشد مردم نسبت به حوزه کتاب دلسرد بوده و رغبتی به خوانش کتاب ندارند. کشورهای کمی در دنیا وجود دارد که با ممیزی در آثار مخاطب را نسبت به کتاب خواندن دلسرد کند. من نمی دانم چرا وقتی کتاب ها اعلام وصول می شوند باز آثار توقیف شده و از بازار جمع می شوند؟

وی تاکید کرد: اعتماد باعث می شود که بحث گرانی کتاب به حاشیه برود و وقتی مخاطب با اعتماد کتابی بخرد و یا بخواند قطعا گرانی آن اثر بحث مهمی برایش نخواهد بود اما وقتی مردم نسبت به کتاب دلسرد و بی اعتماد شوند جلب دوباره اعتماد کار سختی است.

تغییر شیوه کتابخوانی مردم

مسئول کتابفروشی طهوری درباره وضعیت نشر و خرید کتاب در کتاب فروشی ها گفت: در یک جمله به طور کامل می توان گفت؛ هرسال دریغ از پارسال! من امسال در کتاب فروشی طهوری تنها یک کتاب به چاپ رساندم و چندکتاب هم با تیراژ 100 یا 200 عدد به چاپ رساندم. وضعیت انتشاراتی ها و ناشران اصلا مساعد نیست و همگی در چاپ کتاب با احتیاط و محتاطانه عمل کرده یعنی دست به عصا حرکت می کنند. هزینه نگهداری، چاپ، صحافی کتاب بسیار سنگین است و باید درنظر گرفته شود چراکه باید هزینه ها یا برابر شده و یا جبران خسارت شود.

وی در ادامه با تاکید بر گرانی کاغذ که منجر به گرانی کتاب شده است تصریح کرد: از نظر مشتری و کسی که خواهان خرید کتاب است، گرانی آفت حوزه کتاب است و اکثرا کسانی که پا به کتابفروشی برای خرید کتاب چه غیر درسی و چه کتب دانشگاهی می گذارند در بدو ورود در ابتدا پشت جلد را نگاه می کنند و بعد اقدام به خرید می کنند. گاهی کتاب ها را شریکی خریداری می کنند که علت اصلی تمامی این رویدادها افزایش نابسامان قیمت آثار در انتشاراتی ها است.

مسئول کتابفروشی طهوری با اشاره تغییر نوع کتاب خوانی مردم در جامعه از کتاب کاغذی به کتاب دیجیتال بیان کرد: امروزه نوع کتاب خوانی مردم تغییر کرده است و اگر دیگر حضور فعال و گرمی در کتابفروشی ها ندارند دلیل بر عدم کتاب خوانی مردم نیست بلکه شیوه کتاب خوانی آنها تغییر پیداکرده است و از کتاب کاغذی به کتاب دیجیتال رسیده است. کتاب ها امروزه به راحتی در صفحه وب و اینترنت قابل دسترس شده است و هر کتاب قدیمی که مردم خواهان آن باشند به راحتی در صفحه وب قابل دریافت است.

وی در پایان گفت: در آینده نزدیک قفسه ها از کتاب خالی می شود و جای آن را سی دی و میکروفیلم ها می گیرند که به راحتی برای مخاطب قابل دریافت و دسترسی است و این چشم اندازی از وضعیت کتاب و کتاب خوانی در جامعه امروز است که نمودهایی از آن به راحتی در دنیای اطراف قابل دیدن است.

گرانی و لاکچری شدن کتاب

مسئول کتابفروشی کیهان در ابتدا درخصوص استقبال از این کتابفروشی و فروش کتاب گفت: کتابفروشی کیهان به دلیل اینکه شاکله آثارش مذهبی و سیاسی بوده در برخی فصول مذهبی مثل ماه محرم که فروش دیگر کتابفروشی های معمولی پایین می آید، فروش بالایی دارد اما در اربعین حسینی که بسیاری از مردم به سفر کربلا رفته و حضور ندارند فروش ما پایین آمده بود. در کل وضعیت کتابفروشی ما خوب است اما نسبت به سالیان گذشته افت کرده ایم.

وی با اشاره به تاثیرگذاری برگزاری برنامه های هفته کتاب اظهار داشت: هفته کتاب و بحث روز کتاب گردی که با احمدمسجد جامعی شروع شد از لحاظ فروش و خرید کتاب توسط مردم کمکی به ما نمی کند اما اگر این روز و این فرهنگ تنها محدود به یک هفته و یک روز در سال نباشد قطعا در آینده به تدریج تاثیرگذار خواهد بود. در مجموعه طرح هایی که وزرات ارشاد برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی گذاشته است طرح های فصلی، طرح موفق تری نسبت به دیگر طرح ها بودند.

این فعال در صنف کتابفروشی همچنین ادامه داد: بحث کتاب و کتاب خوانی در اولویت های اصلی مردم نیست و امری فرعی خانواده ها به شمار می آید. با شرایط نابسامان اقتصادی که در جامعه حکم فرما شده و گرانی کاغذ بر خرید کتاب تاثیرگذار بوده و با افزایش این گرانی ها نیز کتاب در آینده به یک کالای لاکچری تبدیل می شود.

وی با تاکید بر تاثیر تخفیف در طرح های فصلی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت خرید آثار در هفته کتاب یادآور شد: از نظر من وقتی در فروش یک کالا تخفیفی به مخاطب داده می شود این به معنای بی ارزش کردن کالای فروشنده است و این یک مسئله ذهنی و روانی است و از طرفی وقتی مخاطب به فروشگاه کتاب می رود به صورت عادت از کتاب فروش تخفیف می خواهد و این به نوعی ذهن مخاطب را مدام درگیر تخفیف های خرید کتاب می کند و در هر مقطع عادت به تخفیف می کند و اگر تخفیفی به مخاطب داده نشود خرید نمی کند و این سبب شده که مخاطب به نوعی بدعادت شود و باید به نوعی فرهنگ سازی کرد که مخاطب در هر مقطع با تخفیف و یا بدون تخفیف به خرید کتاب اقدام کند.

هفته کتاب برآیند مثبتی بر ترویج فرهنگ کتاب خوانی

مسئول کتابفروشی اسم نیز در خصوص ضعف و چالش های پیش رو در حوزه کتاب گفت: طبیعتا در بازار کتاب یک افت نسبی وجود دارد زیرا وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم نابسامان شده و کتاب به دلیل اینکه کالای اساسی مردم محسوب نمی شود، از اولین کالاهایی است که از سبد خرید مردم کنار گذاشته می شود.

وی افزود: هفته کتاب قطعا بر ترویج فرهنگ کتاب خوانی و خرید کتاب مردم تاثیرگذار است اما به طور مستقیم بر ناشران تاثیر ندارد و تاثیر اصلی و مثبت بر کتاب فروشی ها است. ترویج کتاب خوانی و این برنامه های هفته کتاب برآیند مثبتی بر ترویج فرهنگ کتاب خوانی دارند.

این مسئول با بیان اینکه قواعد و قوانین حوزه نشر باید دچار تغییر و بروز رسانی شوند، خاطرنشان کرد: بازار کتاب ما به شکل سنتی است و باید ما با قوانینی سر و کله بزنیم که نیم قرن است که ثابت مانده است که لزوما به معنای بد بودن آن قواعد نیست اما نیاز به بروزشدن و پویا شدن دارد.

طبیعتا در بازار کتاب یک افت نسبی وجود دارد زیرا وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم نابسامان شده
وی در پایان درباره تاثیرگذاری طرح حمایت فصلی بر حضور مردم و فروش کتاب در کتابفروشی ها خاطرنشان کرد: بحث اصلی مردم گرانی کتاب است. تخفیف ها درصد کمی از این گرانی ها را تحت الشعاع قرار می دهند. بخشی از این گرانی به وضعیت کل اقتصاد و نیمی دیگر به بی برنامگی و تدبیر ضعیف دیگر نهادها بازمی گردد.

جنبشی مثبت برای ترویج کتاب خوانی در کشور

مسئول کتابفروشی افق در پایان با اشاره به برگزاری هفته کتاب و تاثیرگذاری بر استقبال از خرید کتاب گفت: هفته کتاب و برنامه هایی که در این هفته جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی شکل می گیرد، یا هر عمل و حرکتی که منجر به توجه به مسائل و مشکلات حوزه کتاب بشود اتفاق مهمی بوده و مخاطب را جذب می کند.

وی افزود: زیربنای رشد هر جامعه و کشوری کتاب و قلم است. گفته می شود که سرانه مطالعه در ایران کم است اما اینطور نیست بلکه کتاب خوب کم است که مخاطب را به خود جذب کند، آثار با مفهوم در این عصر به پایان رسیده است. هفته کتاب برای ما و انتشارات دیگر جنبشی مثبت در جهت ترویج فرهنگ کتاب خوانی است. انتشارات افق در هفته کتاب تخفیف ویژه ای برای مدارس درنظرگرفته است تا نمایشگاه های کتاب مدارس را حمایت کند و سهم خود را در این هفته ادا کند.

مسئول کتابفروشی افق با تاکید بر نهادینه شدن فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در جامعه بیان کرد: رسانه ها باید دید عمیقی نسبت به نقد، معرفی و رونمایی از کتاب داشته باشند. رشد قیمت کاغذ و مواد اولیه تولید کتاب سبب کم کتاب خوانی مردم می شود. کتاب در کشور ما از نظر من یک کالای ارزان است اما بر اساس پایه درآمدی خانواده ها کتاب کالای ارزانی محسوب نمی شود چراکه درآمدها پایین بوده و خرید کتاب برای مردم امری سخت و گران شده است و براساس آن کتاب اولویت اول مردم نیست. فرهنگ کتاب خوانی باید در خانواده نهادینه شود تا فرزندان خانواده براساس این فرهنگ که در پدر و مادر نهادینه شده است به کتاب خوانی ترغیب شوند.

لینک خبر :‌ مردم نیوز
احمد مسجد جامعی با صدور پیام از کتاب دوستان برای مشارکت در ششمین طرح کتابگردی و روشن نگه داشتن چراغ کتاب فروشی ها دعوت کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، احمد مسجد جامعی، عضو هیات امنای موسسه خانه کتاب و عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در آستانه بیست و هفتمین دوره هفته کتاب با صدور اطلاعیه از کتاب دوستان برای حضور در ششمین دوره کتابگردی در سراسر کشور دعوت کرد.

در متن این پیام آمده است؛

شش سال از راه اندازی آیین مردمی کتابگردی می گذرد. شش سال پیش این آیین برای پشتیبانی از کتابفروشی ها به عنوان کانون های ارتباط میان نویسندگان و خوانندگان و بخشی از فضای عمومیِ با نشاط و پویای شهری و قدردانی از کتابفروشان شکل گرفت. از نخستین دوره این پویش، گروه بزرگی از فرهیختگان و نخبگان به دعوت کنندگان آن پیوستند و به همراهی مردم در سراسر کشور با این حرکت کمک کردند.

امسال در حالی به استقبال برنامه کتابگردی می رویم که تاثیر تحریم ها بر انتشار کتاب نیز تاثیر گذاشته و باعث گرانی قیمت کتاب شده است و ممکن است این تاثیر به کم رونق شدن کتابفروشی ها بیانجامد. کتابفروشی ها بخشی از فضای عمومی جامعه است که انتقال فکر و دانش را تسهیل می کنند و خاموش شدن چراغ کتابفروشی ها آسیب هایی به دنبال دارد که نتایج آن برای جامعه فاجعه بار است.

در چنین شرایطی نباید بگذاریم چراغ کتابفروشی ها خاموش یا کم نور شود، زیرا چراغ کتابفروشی ها خانه های ما را نیز روشن می کند و نور امید را همچنان در دل های ما زنده نگه می دارد. ما می توانیم با حضور خود در کتابفروشی ها و خرید کتاب به روشن ماندن این چراغ ها کمک کنیم و شهر و خانه هایمان را روشن نگه داریم.

همراه با گروهی از فرهیختگان از مردم شریف ایران دعوت می کنیم به منظور احیای فرهنگ کتابخوانی و خرید کتاب از کتابفروشی ها، روز پنج شنبه 30 آبان با حضور پرشور در قالب گروه های دانش آموزی، دانشجویی، خانوادگی، دوستانه و ... در کتاب فروشی های سراسر کشور و خرید کتاب، از ناشران، نویسندگان، مترجمان و مشاغل مرتبط با تولید کتاب کشورمان تقدیر کنند.

از اهل قلم، روحانیون، هنرمندان، آموزگاران، استادان، اصحاب فکر، فرهنگ و اندیشه، پدیدآورندگان کتاب، شخصیت های سیاسی و چهره های برجسته و مورد احترام مردم نیز دعوت می کنیم همچون سال های گذشته ضمن حضور در کتابفروشی ها و خرید کتاب با پشتیبانی از این حرکت مردمی به رونق و استمرار آن یاری رسانده و به شکل گیری و گسترش فضای گفت وگوی عمومی با محوریت کتاب کمک کنند.

از روزنامه نگاران، مدیران رسانه های مکتوب، صدا و سیما و فعالان شبکه های اجتماعی نیز درخواست می کنیم با دعوت از مردم و فرهیختگان و انعکاس حضور مردم در کتابفروشی ها به یاری این حرکت بیایند.

همچنین از گروه های ترویج کتابخوانی، باشگاه های کتابخوانی، نهادهای غیردولتی فعال در حوزه کتاب در شهرها و روستاهای سراسر کشور دعوت می کنیم با حضور در کتابفروشی ها به ترویج کتابخوانی کمک کنند.

امیدوارم با تلاش همگانی، حضور در کتاب فروشی ها و خرید کتاب به یکی از عادت های همیشگی مان تبدیل شود تا هم اقتصاد نشر رونق گیرد و چرخِ آن به حرکت خود ادامه دهد و هم امید و نگاه به آینده در فضای فکر و فرهنگ کشور تداوم داشته باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نامزد های ششمین دوره جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی در بخش های افراد، گروه ها، نشان استمرار، بین الملل، معلمان، امامان جماعت، مشاغل و اصناف، کتابفروش ها، کتابدار ها، دانش آموزان، پژوهشگران، مروجان الکترونیکی و فضای مجازی، نگاه ویژه معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ستاد اطلاع رسانی رویداد های ترویج کتابخوانی ششمین دوره این جشنواره با اعلام فراخوان آن در تیرماه امسال شروع به کار کرد.پس از ارسال آثار افراد و گروه های متقاضی شرکت در این جشنواره 987 اثر و پرونده به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و طی دو مرحله داوری 61 نامزد راه یافته به مرحله نهایی در بخش های مختلف مشخص شدند.

نامزد های بخش گروه ها و نهادها به این شرح است. طرح بامداد کتابخانه ها شهلا افتخاری از تهران، دبستان دخترانه سما، ریحانه تدین از خراسان رضوی شهرستان نیشابور، موسسه فرهنگی و هنری همیاری آیندگان مهر ایرانیان، زهرا بشیری از شهر ساری، تور کتاب شاخه شیراز، حمیرا رحیمی از تهران، محمد سقایت از استان فارس شهر لارستان، انجمن ترویج کتابخوانی پارسیان در هرمزگان شهر پارسیان، مهدی نوروز از خراسان رضوی شهر نیشابور، به ثمر از استان یزد شهر میبد.

همچنین نامزد های بخش افراد به این شرح است؛ نسیم یوسفی از آذربایجان شرقی شهر تبریز، فریده قاسمی از استان هرمزگان بندر کنگ، اسماء خواجه زاده از استان بوشهر شهر خورموج، زینب رنجبر از تهران، حق وردی نجاری از تهران شهرک اکباتان، مریم عفتی کلاته از خراسان شمالی شهر بجنورد، گیتی صفرزاده از تهران، لیلا شعبانی از استان آذربایجان شرقی بخش چاراویماق و قره آغاج، فاطمه السادات هاشمی علی آبادی از کاشان، مجبوبه نبیان از مازندران، علی نجفی از استان خراسان رضوی، شهر تربت حیدریه

همچنین نامزد های بخش استمرار به این شرح است؛ اکرم عطاییان از خراسان رضوی شهر تربت حیدریه، مجتبی رئیسی از استان فارس شهر داراب، مرضیه مصطفوی پور از یزد

همچنین نامزد های بخش نگاه ویژه؛ مروجان سیار به این شرح است؛ محمدرضا آمیان از شهر بوشهر، مهران محمدپور از خراسان رضوی شهر قوچان در بخش نگاه ویژه: مروجان دوزبانه نیز سمیه میهن خواه، عبدالقادر بلوچ و قاسم بلوچ از سیستان و بلوچستان و صمد رهبریار از گیلان، هیمن مرادی سردره از آذربایجان غربی، مجبوبه نبیان از مازندران، نسرین روکش از آذربایجان غربی شهر مهاباد نامزد شدند و همچنین در بخش دیگر نگاه ویژه: توان یابان، نیره سادات عبدالهی مقدم از تهران نامزد شد.

نامزد های بخش معلمان و امامان جماعت به ترتیب نیز به این شرح است؛ لیلا صالحی، آذربایجان غربی از شهر بوکان، فاطمه رحمانی از قزوین، مینا منتظرحقیقی از تهران، محمدرضا ربیعی نژاد از شیراز، علی اکبر روحی گل ختمی از خراسان رضوی، محمد رحیمی از استان مرکزی شهر دلیجان، ابوالفضل دلمراد زهی از سیستان و بلوچستان بخش کزور، مظفر سالاری از یزد، رجب نعمتی قراء از مازندران شهر قائمشهر

نامزد های بخش دانش آموزان هم به این شرح است؛ بهار دهقان زاده از یزد، فاطمه پاپی از لرستان شهر دورود همچنین نامزد های بخش اصناف و مشاغل، کتابفروشان، مروجان الکترونیکی و فضای مجازی این افراد هستند، مهران بقایی از دزفول، آژا کتاب، از تهران، شهرام شکوری از تهران، پروین شاهی از زنجان، مائده اسدالهی از تهران، مهتاب دمیرچی از تهران و مریم حق خواه از تهران

بین الملل به عنوان بخش دیگر این جشنواره فقط یک نامزد داشت، آمنه فقیری از تهران در بخش پژوهشگران هم زهرا سکری از اهواز ، معصومه سعادت از تهران و سیما شهباز از ساوه به عنوان نامزد معرفی شدند و در بخش کتابداران، محمد فلاح از دیواندره، سکینه بهرامی نسب از سمنان، زهرا اسدی جمنانی از ساری، محمد احمدی از بوشهر، جمشید چایانی از همدان، محمدرضا ابراهیمی از شیراز نامزد شدند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
او در آستانه انتخابات ریاست جمهوری وعده هایی در حوزه فرهنگ مطرح کرد، از جمله اینکه سانسور را بردارد یا دست کم آن را به اهلش بسپارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

شعار سال : هرچه می گذرد، پدیده سانسور با جابه جاییِ مدام بیشتر توسعه پیدا کرده و سهمِ جامعه از این پدیده افزون تر شده است.

مگر فرهنگ چیزی است که دولت به تنهایی بتواند آن را کنترل کند. آیا مقدسات ما را آن کارمندی می شناسد که می خواهد ممیزی کند یا پیش کسوتانی که در این زمینه کار کرده اند. آیا نباید این بخش را به آنها واگذار کنیم؟ . حسن روحانی اگر نتوانست به سانسور کتاب خاتمه بدهد، در عوض به این وعده خود عمل کرد. او در آستانه انتخابات ریاست جمهوری وعده هایی در حوزه فرهنگ مطرح کرد، از جمله اینکه سانسور را بردارد یا دست کم آن را به اهلش بسپارد. این است که انتشار قراردادی میلیاردی از طرفِ وزارت فرهنگ و ارشاد برای سانسورِ سیزده میلیون صفحه کتاب با پیمانکاریِ مؤسسه کارآفرینان فرهنگ و هنر ، چندان بعید و غریب به نظر نمی رسد. حدود دو ماه پیش تصویری از قراردادی منتشر شد که با ترک تشریفات مناقصه، مابینِ علی اصغر کاراندیش به نمایندگی از معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد و داود حصبایی، مدیرعامل مؤسسه کارآفرینان فرهنگ و هنر منعقد شده است مبنی بر تطبیق کتب ارائه شده با ضوابط نشر کتاب در سراسر کشور به تعداد سیزده میلیون صفحه و در مبلغِ قرارداد نیز چهار میلیارد تومان آمده است و مدتِ آن نیز از 13 مرداد سال 97 تا 28 اسفند همان سال است. به این ترتیب بحثِ خصوصی سازی سانسور یا بنا به تعبیری برون سپاری آن مطرح شد که معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد درباره واگذاری نظارت کتاب به بخش خصوصی و انعقاد این قرارداد توضیحاتی داد به این شرح: ازآنجایی که فعالیت های نظارت بر کتاب و نشر یک امر نظارتی بوده و براساس ماده 8 قانون مدیریت خدمات کشوری امر نظارت از وظایف حاکمیتی و غیرقابل واگذاری است، علی القاعده بررسی کتاب به موجب هیچ قراردادی نباید قابل واگذاری باشد؛ اما امور اجرائی و اداری آن می تواند به موجب ماده 13 قانون مدیریت خدمات کشوری واگذار شود. براساس این قانون امور تصدی های اجتماعی، فرهنگی و خدماتی با رعایت اصول بیست ونهم و سی قانون اساسی از طریق توسعه بخش تعاونی و خصوصی و نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی تعیین صلاحیت شده و با نظارت و حمایت دولت انجام می شود که براساس بند 2 همین ماده خرید خدمات از بخش تعاونی و خصوصی و نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی از جمله این امور است.

این وزارتخانه برای اینکه بتواند نظارت بر حوزه نشر و کتاب را با دقت، سرعت و بدون استخدام در دستگاه اجرائی و فربه کردن دولت به نحو احسن انجام دهد، امور اجرائی و اداری این حوزه را از طریق قرارداد به یک مؤسسه واگذار کرده است . و آن مؤسسه نیز هزار آکادمیسین را به استخدام خود درآورده تا امرِ کنترل کتاب را بر عهده بگیرند. مسئله این نیست که نظارت بر چاپ کتاب یا همان سانسور یا ممیزی، خصوصی سازی شده یا امور اجرائی و اداری آن به پیمانکاری واگذار شده، مسئله اینجاست که هرچه می گذرد، پدیده سانسور با جابه جاییِ مدام بیشتر توسعه پیدا کرده و سهمِ جامعه از این پدیده افزون تر شده است. دولتِ اعتدال به جای مقابله یا ضدیت با سانسور سهمِ بیشتری برای مؤلفان و مترجمان و ناشران و صاحبان کتاب در نظر گرفته است. دولت روحانی چند سال پیش طرحِ خودتنظیمی را مطرح کرد که به موجب آن قرار بود سانسور به ناشران واگذار شود تا ناشر به خاطر حفظ سرمایه اش ضوابط را مراعات کرده و یا صفحاتی از کتاب را تغییر بدهد تا با ضوابط منطبق شود . این طرح بحث و جدل های بسیاری راه انداخت تا اینکه سرانجام دبیر اتحادیه ناشران و کتاب فروشان اعلام کرد که ناشران نمی خواهند مسئولیت سانسور کتاب به آنها سپرده شود . ماجرا اما به این مخالفت و بازگشت روندِ سانسور به روال قبل ختم نشد. وزارت ارشاد امور اجرائی سانسور و کنترلِ موازین چاپ کتاب را به پیمانکار واگذار کرد و این مؤسسه نیز کار را به هزار نفر از اساتید دانشگاه سپرد تا خودِ اهل قلم در کنترلِ کتاب سهم داشته باشند. در این میان، برخی از ناشران نیز دست به کار شدند و واحدی در نشر خود برپا کردند که به سانسور کتاب می پردازد و دست بر قضا اینجا هم نویسندگان و مترجمانی در قامتِ کارشناس نشر عهده دار کنترل کتاب پیش از ارسال به وزارت ارشاد برای اخذ مجوز شدند، به این بهانه که کار یک مرحله پیش می افتد. این کارگزاران نشر پیش از آنکه کتاب به ارشاد برود، حذفیات و اصلاحاتی را روی کتاب اِعمال می کنند و در مواردی با نویسنده و مترجمِ آن در میان می گذارند تا بدین وسیله کار به کاردان محول شود! بی تردید همدستی ناشر و مؤلف و مترجم و بخشِ خصوصی با نهاد سانسور، اوضاعِ کتاب و نشر را وخیم تر خواهد کرد.

هم زمان ناشران با همراهیِ نهادهای دولتی با عزمی راسخ کارگروه هایی برای برچیدنِ بساط دست فروشان و نشر غیرقانونی کتاب به راه انداختند تا کنترلِ کتاب وارد فاز تازه ای شود. پرسش ما این است که نسبتِ ادبیات با وضعیت موجود چیست؟

اگر کارِ ادبیات یکی هم مرئی کردنِ نارسایی های فرهنگ و جامعه باشد که جاافتاده و عادی می نماید، یکی از این نارسایی ها خودِ قضیه سانسور است و سازوکارش که هر بار با تغییر سیاست های فرهنگی به رنگ و سیاقی درمی آید و این بار با نوعی پیشروی خود را به آکادمیسین ها و اساتید دانشگاه و اهلِ فن رسانده که کارشان به طور ذاتی با هر نوع حذف، مغایر است. طرح خصوصی سازیِ نوعی ارتباط ارگانیک دستگاه سانسور با بدنه جامعه فرهنگی را رقم می زند. به تعبیرِ خانجیدو1 این دست چرخش های ظریف و تا حدی نامرئی نیرویی را آشکار می کنند که از طریق ایجاد شبکه ای پیچیده در کار ساختِ همدست و مخبط، و شراکت در امر سانسور است. آکادمیسین های مدعوِ این طرح، با الگوسازی، آثار را از داشتن ِهرگونه کیفیت خودمختار تهی می کنند تا خود را با قانون عامِ اطاعت از جریان امور همانند سازند.

این همانندسازی همان خطری است که پیش تر در مؤسسات و نشرها آغاز شد و اکنون به طرزی قاعده مند خود را به فرهنگ و ادبیات ما تحمیل می کند. صنعت فرهنگ سازی به ما آموخته است که فرهنگْ کالایی تناقض آمیز است و چنان تابع قانون مبادله شده که دیگر مبادله نمی شود. با این وصف، انگیزه ها دیگر آشکارا اقتصادی اند. نظمی که نظام بازارِ آزاد و نشرهای مبتنی بر این نظام می خواهند در فرهنگ پیاده کنند همان نظمی است که صنعت فرهنگ سازی آن وعده را می دهد: هرکس به منابع ثروت و قدرت دسترسی بیشتر دارد، بازار را به انحصار خود درمی آورد. اینک بازار در همدستیِ آکادمیسن های کنترل گر، مؤسسات خصوصی و نشرهاست. این سیاست ادبی که هر روز بیشتر خود را جا می اندازد، حول محور بازار و کسب وکار شکل گرفته است. هر جمله و کلمه ای در این مناسبات تازه بدیلی دارد که در قواعد کنترلی آمده است. تولیدات ادبی پیشاپیش در قواعدِ کسب وکار و مناسبات اقتصادی تعریف می شوند و همین، ادبیات را از مفهومِ تاریخی خود جدا می کند و به ساحت دیگری می کشاند که می توان آن را بازار ادبیات تعبیر کرد. از اینجا پایِ مفاهیمی که در چارچوب بازار آزاد معنا می شود، به میان می آید، ازجمله مفهوم خصوصی سازی که با هر ایده و فرایندی صورت گیرد مؤید این باور است که هر چیز و همه چیز را می توان به کالا تبدیل کرد که برای خود قیمتی دارد. 2. گرچه این باورْ مفتخر است به آزادی انتخاب؛ اما واقعیت امر سلطه مطلق پول است که انکار می شود. خصوصی سازی سانسور نیز از سانسور کالایی می سازد که بهایی دارد و متقاضیان آن اما تعداد اندکی از اهل فن هستند، همان آکادمسین ها و استادان دانشگاهی که بناست در ازای پول به امر حذف و کنترل کتاب بپردازند. در کُنه این اتفاق، رویکرد کالامحور به کتاب آشکار می شود. صراحت مسئولان امر در واگذاری کنترل کتاب دو معنا در خود مستتر دارد: یکی، انگاره کالابودنِ کتاب و دیگری، پذیرش امر کنترل و اِعمال سلیقه و قدرت بر آثار خلاقه و تفکر که به بخش خصوصی و جامعه تسری داده می شود. هرچند مسئولانِ وزارت ارشاد زیر بار خصوصی سازی سانسور نرفتند و ادعا می کنند که تنها امورات اداریِ مربوط به کنترل کتاب را به مؤسسه ای خصوصی واگذار کردند و این مؤسسه نیز با استخدامِ هزار نفر کارشناس به این خدمات می پردازد، تبعات این واگذاری همان است که با خصوصی سازی پدید می آید. این رویکرد که می توان کتاب را به عنوان یک اثر فکری و خلاقه به کنترل ضوابطی درآورد که نهادهای دولتی و خصوصی با کمک کارگزاران نشرها و مؤسسات آنها را تدوین می کنند، همان خصولتی کردنِ فرهنگ است. مؤلف و متفکر غایب بزرگِ صحنه است. دستورالعمل ها و ضوابط، سلیقه کارشناسان و کارگزاران به جای آنان، فکر می کنند، حذف می کنند، کلمات جایگزین انتخاب می کنند و آخرالامر، کتاب ها، افکار و بازار را به دست می گیرند. یکسان سازی ادبیات از همین جا نشئت می گیرد. سانسور این بار با سازوکار و چهره دیگری آمده است که ازقضا مانند نظام بازار خود را برحق و تخصصی جا می زند. این تلقی فراگیر که دموکراسی و اقتصاد بازار آزاد یکدیگر را تولید و بازتولید می کنند؛ پس دموکراسی منوط به تسلط نظام بازار است، مدت هاست که رویه دیگر خود را نشان داده، مورد تردید واقع شده و فراتر از آن، مردود است؛ چراکه درست برخلاف اصل حاکم بر دموکراسی، در نظام بازار آزاد، افراد برابر نیستند و البته در نظامی که نابرابر باشد، دموکراسی هم نیست 3.

این تناقض نشان می دهد که ساختار دموکراتیک ضرورتا با منطق بازار آزاد همخوان نیست؛ بنابراین این مغالطه که خصوصی سازی و سپردن امور به اهل فن می تواند در فرایند کنترل کتاب، گامی به پیش باشد، چندان قرین به واقع نیست؛ چراکه این سازوکار هرچه باشد، هر روز بیش از پیش با مناسبات بازار و قواعد حاکم بر آن منطبق می شود، نه دموکراسی که لازمه تفکر و خلق اثر ادبی است.

اینک نیروهای کنترل گر مرئی و نامرئی، دولتی و خصوصی با ادغام در نشرها و کارگزاران شان که ازقضا خودْ نویسنده و مترجم اند، زیر لوای مشترک بازار ، تقدیر ادبیات را رقم می زنند. با این اوصاف، عمده مکتوبات ادبی اخیر، بخشی از نیروی کنترل گرند که ادبیات را دودستی به نظام بازار تقدیم کرده اند. اگر تا چندی پیش نهادهای کنترل گر در ساختاری سلسه مراتبی شناسایی می شدند، اینک با بی نام ها4 - همان استادانی که به گفته مدیرعاملِ مؤسسه کارآفرینان فرهنگ و هنر از استادان دانشگاه هستند و نام شان در وزارت ارشاد محفوظ است- مواجهیم که همین بی نامی شان نشانگر تأثیر این نظم بر آنهاست. آنان برای اینکه بتوانند هم زمان در دو جایگاه بنشینند، باید بتوانند خود را دست کاری کنند تا حقیقت دیگری بسازند. از این رو شخصیتی که به هزار زحمت ساخته و پرداخته اند، ویران می شود و دیگری به مثابه خودْ بر فرد تحمیل می شود تا همان باشد یا شود که هرگز نمی خواسته است. آکادمسین ها و کارشناسانی که در ازای بهایی، در پیمانکاریِ سانسور به کار گرفته شدند، همان دیگری اند که وظیفه کنترل ادبیات و چاپ و اشاعه نوع بی مسئله و تنش آن را دارند. در قبالِ این دیگری شدن است که ادبیات ما نیز ناگزیر به دیگری شدن تَن داده است، همان دیگری که هرگز نمی خواسته باشد، قرار نبوده که باشد.

پی نوشت ها:

ادبیات و جهان ، مقاله ادبیات و جامعه از آنتونیو خانجیدو، ترجمه شاپور اعتماد، نشر آگه مقدمه ای بر اقتصاد سیاسی در عصر جهانی شدن ، احمد سیف، نشر نگاه مقدمه ای بر اقتصاد سیاسی در عصر جهانی شدن ، احمد سیف، نشر نگاه برگرفته از رمان بی ترسی نوشته محمدرضا کاتب که حول محورِ بی نام ها و بی نام کنندگان و فرایند بی نامی می گذرد و به قولِ خود کاتب: اگر تمامی تاریخ را زیر و رو کنی، جای پای این مبتلاها و بی نامی ها و بی نام کنندگان را به خوبی می بینی .

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت میدان، تاریخ 20 آبان 98، کد مطلب: 65460: www.meidaan.com

لینک خبر :‌ شعار سال
موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران از همه تشکل های صنفی نشر، ناشران، نهادها، مؤسسات و آژانس های ادبی سراسر کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب کودک بلونیا (2020) دعوت به عمل آورد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، متقاضیان برای حضور در این نمایشگاه می توانند از امروز تا 10 آذرماه به پایگاه الکترونیکی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به آدرس www.icfi.ir مراجعه و ثبت نام نمایند. متن فراخوان منتشرشده در ذیل آمده است:

نمایشگاه کتاب بولونیا به عنوان یکی از مهم ترین و معتبرترین نمایشگاه های کتاب دنیا در حوزه کتاب کودک و نوجوان، هرساله پذیرای بسیاری از فعّالان نشر است. با توجه به برپائی غرفه جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب بولونیا 2020 (11 تا 14 فروردین 1399) توسط موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، از کلیه تشکل های محترم صنفی نشر، ناشران و آژانس های ادبی سراسر کشور برای ثبت نام به منظور حضور در این نمایشگاه با توجه به ضوابط و زمان های اعلام شده، دعوت می شود.

امکانات
1. اختصاص فضای مستقل و مناسب در غرفه ایران؛
2. درج مشخصات فارسی و چکیده انگلیسی عناوین منتخب در کاتالوگ الکترونیکی کتاب های ایرانی عرضه شده در نمایشگاه؛
3. اخذ دعوت نامه از نمایشگاه کتاب بولونیا برای ارائه به سفارت ایتالیا در تهران؛

وظایف متقاضیان
ثبت نام در سایت مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران (www.icfi.ir) و امضای تفاهم نامه همکاری (در صورت کسب شرایط حضور) حداکثر تا تاریخ 10/9/98؛

2. معرفی یک نفر به عنوان متصدی غرفه به صورت ثابت (contact person)؛

پیشنهاد و معرفی کتاب های مناسب و قابل عرضه در نمایشگاه حداکثر تا تاریخ 1/10/98؛

تهیه رایت کاتالوگ (مطابق شیوه نامه مربوط) و ارائه ترجمه متن چکیده کتاب ها (ترجیحاً به زبان انگلیسی یا ایتالیایی) حداکثر تا تاریخ 1/11/98؛

انتقال کتاب های منتخب مطابق فهرست اعلام شده حداکثر تا تاریخ 10/1/99 به محل غرفه؛

تقبل کلیه هزینه ها و اقدامات مربوط به امور ویزا، بلیت، اقامت و رفت وآمد نماینده یا نمایندگان اعزامی؛

شرایط کتاب های قابل عرضه
دارا بودن مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باقابلیت عرضه در بازارهای جهانی نشر و امکان فروش حق نشر (رایت) به ناشران سایر کشورها؛

تألیفی بودن کتاب های پیشنهادی (ارجحیت با کتاب های منتشره به زبان های خارجی و یا کتاب های دوزبانه به یکی از زبان های دیگر نظیر انگلیسی، ایتالیائی، عربی، آلمانی، فرانسه، اسپانیولی و ... و نیز کتاب های برگزیده دریکی از جوایز یا جشنواره های ملّی و یا بین المللی است)؛

جدیدالانتشار بودن کتاب های پیشنهادی (اولویت با کتاب هایی است که آخرین ویرایش و یا تجدید چاپ آن در 5 سال اخیر باشد)؛

تناسب موضوعی کتاب های پیشنهادی با موضوع نمایشگاه (کتاب ها ازلحاظ موضوعی در حوزه ، کودک و نوجوان باشد)؛

تهیه بروشور و چکیده 150 کلمه ای به زبان انگلیسی برای کتاب های ارائه شده؛
اولویت اختصاص فضا

ناشرانی که کتاب هایی به زبان غیرفارسی چاپ کرده و یا حق نشر کتاب های خود را به ناشران خارجی فروخته اند؛

ناشرانی که تصویرگر و نویسنده آثارشان جوایز بین المللی دریافت کرده باشند؛

ارائه برنامه منسجم حضور، قرار ملاقات و آماده سازی کاتالوگ به زبان انگلیسی و ایتالیایی.

یادآوری: اولویت پذیرش بر اساس ترتیب وصول تقاضا و ارائه مستندات مبنی بر انجام وظایف متقاضیان و دارا بودن اولویت های یادشده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سه مبلغ شامل 20، 30 و 50 میلیون تومان مبلغ وام در نظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادات در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، درباره پرداخت وام به اهل قلم بیان کرد: طی جلسه ای که با نیکنام حسینی پور، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و مهدی فیروزان، از اعضای هیات مدیره موسسه خانه کتاب داشتیم، جریان پرداخت وام حل و فصل شده است.

وی ادامه داد: مقدمات پرداخت وام به اهل قلم از چند ماه پیش نهایی شده بود، تنها مواردی درباره رعایت الزامات بانک صادرات وجود داشت که آن ها نیز خوشبختانه نهایی شده است؛ بنابراین بانک صادرات با تکریم اهل قلم نسبت به پرداخت این وام اقدام خواهد کرد.

به گفته صیدی، پروسه تخصیص وام اهل قلم از حدود 20 روز پیش آغاز شده است.

مدیر عامل بانک صادرات درباره ایجاد شعب منتخب در شهرستان ها برای پرداخت وام اهل قلم ادامه داد: اهل قلم واجد شرایط در شهرستان ها می توانند با در اختیار داشتن پرونده مدارک تا پایان آبان ماه به شعب منتخب مراجعه و نسبت به دریافت وام اقدام کنند.

یادآور می شود؛ سه مبلغ شامل 20، 30 و 50 میلیون تومان مبلغ وام در نظر گرفته شده است. افرادی که در سال های 96 و 97 از موسسه خانه کتاب و یا صندوق اعتباری هنر، وام دریافت کرده اند، مشمول این وام نمی شوند.

سود وام ها با اقساط 36 ماهه 10 درصد و اقساط 48 ماهه با نرخ سود 11 درصد برای بازپرداخت تعیین شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در مراسم تجدید میثاق اهالی کتاب، اعضای ستاد برگزاری هفته کتاب و کتابداران با آرمان های امام خمینی(ره)، از ویژگی های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در حوزه کتاب و کتاب خوانی سخن گفته شد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، مراسم تجدید میثاق اهالی کتاب، اعضای ستاد برگزاری هفته کتاب و کتابداران با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی همزمان با بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه (21 آبان ماه) با حضور نیکنام حسینی پور؛ دبیر هفته کتاب، علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اهالی کتاب در حرم مطهر امام راحل برگزار شد.

نیکنام حسینی پور در این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن ایام هفته وحدت و سالروز تولد پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) گفت: فرارسیدن بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را به 70 سازمان و نهادی که در برگزاری این رویداد فرهنگی مشارکت دارند، تبریک عرض می کنم.

مدیرعامل خانه کتاب با تاکید بر اهمیت کتاب در دین اسلام بیان کرد: معجزه پیامبر اکرم(ص) کتاب بود و تمدن اسلامی از همان آغاز ظهور اسلام شروع خودش را با نوای خوش اقراء آغاز کرد و اولین سرود زندگی را که بیشتر آن روز و امروز با نوای پیامبر رحمت شنید، موسیقی خواندن بود.

حسینی پور ادامه داد: خواندن، مطالعه، تدبر و تفکر اساس دین مبین اسلام را تشکیل می دهد و بارها در قرآن انسان ها به آن دعوت شده اند. در قرآن مجید نیز واژه کتاب به معنای نوشتن 360 بار به کار رفته است. از این رو می توان گفت دین اسلام دین اندیشه، دانایی، دانش، کتاب و معنویت و پرچمدار کتاب و کتابخوانی است. همچنین خداوند در این کتاب به قلم و هر آن چه با آن نوشته می شود، قسم یاد کرده است.

او با اشاره به اندیشه های قرآن در آموزه های انقلاب اسلامی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با رهبری حضرت امام خمینی(ره) بر اساس این آموزه ها شکل گرفت و بنیانگذار این انقلاب و جانشین بزرگوارشان، حضرت آیت الله خامنه ای، همیشه دغدغه کتاب و مطالعه را داشته اند.

دبیر بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با برشمردن ویژگی های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: نخستین ویژگی امام خمینی(ره) ناقد بودن و توجه ایشان به نقد بود. در حقیقت استشهار امام خمینی(ره) به نقد کتاب است. امام خمینی(ره) بود که بر کتاب اسرار هزار ساله حکمی زاده نقد نوشت و به دلیل نگارش کتاب کشف الاسرار یک ماه کلاس های خود را در تعطیل کرد.

او ادامه داد: این که فقیهی برای نقد یک کتاب، کتابی بنویسد از نوادر تاریخ کتاب در ایران است زیرا معمولا مقاله یا یادداشتی درباره کتاب نوشته می شود.

حسینی پور دومین ویژگی امام خمینی(ره) در حوزه کتاب و کتاب خوانی را تالیفات و آثار قلمی ایشان دانست و گفت: ایشان شخصیتی بودند که در حوزه شعر و نقد ادبی نظر داشتند و با کتاب مانوس بودند، یعنی در زندگی حضرت امام کتاب نقش اول را داشته است. همچنین تعداد تالیفات ایشان نشان می دهد که ایشان یک زندگی کتاب محور داشته اند.

دبیر هفته کتاب دیگر ویژگی امام خمینی(ره) را توجه به کتابخانه ها حتی در ایام پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد و گفت: توجه ایشان به کتابخانه و حفظ و گسترش آن ها به عنوان یک میراث فرهنگی و معنوی نشان می دهد که ایشان از دوران جوانی تا کهولت، اهتمامشان به کتاب فراموش نشده و می تواند برای بسیاری از دولتمردان و حوزویان یک الگو باشد. ایشان کتابخانه را به عنوان مهمترین محل نام می برند و در یادداشتی که در تاریخ 12 مرداد 1316 به همراه دوستانشان در دفتر کتابخانه تربیت تبریز نگاشته اند، به این موضوع اشاره دارند: کتابخانه دولتی تبریز را با آقایان حاجی آقا روح الله و حاجی میرزا ابولفضل نجم آبادی و آقا سیدصادق لواسانی سیاحت و برای استفاده مطالب علمی و ادبی بهترین محل، و زحمات مدیر و سیستم آن را قابل تمجید و اعجاب یافتیم .

حسینی پور اظهار کرد: اگر به مانند ایشان و جانشینشان، حضرت آیت الله خامنه ای، این علاقه ای که به کتاب وجود داشت و دارد، تسری داده شود، وضعیت بهتری در حوزه کتاب خواهیم داشت. باید این نگاه در این زمانه به بدنه اجرایی کشور منتقل شود. به قول مقام معظم رهبری، کتاب و کتابخوانی باید وارد زندگی مردم و به یک عادت رفتاری تبدیل شود.

دبیر بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در پایان خاطرنشان کرد: باید نسبت به بازخوانی و بازگویی این افکار و نگاه ها همت کرد تا به ملکه ذهنی تبدیل شوند تا روزهای بهتری برای کتاب و کتابخوانی و حال خوش خواندن در هفته کتاب رقم بخورد.

معرفی کتاب سیره نبوی

در ادامه این مراسم علیرضا مختارپور - دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور - با اشاره به حضور مجدد اهالی کتاب، اعضای ستاد برگزاری هفته کتاب و کتابداران در حرم امام خمینی(ره) و تبریک هفته وحدت، به معرفی کتاب سیری در سیره نبوی اثر استاد مطهری پرداخت و گفت: این کتاب سیره و رفتار پیامبر را معرفی می کند و چند اصل را به عنوان اصول سیره نبوی برمی شمارد. این اصول عبارتند از ساده زیستی، عزتمندی، پافشاری در مبانی، عدم مسامحه در اصول و مهربانی با اقشار مختلف. همچنین اصولی بودند که پیامبر اکرم(ص) التزام داشتند که حتما آن ها را انجام ندهند مانند نپذیرفتن ذلت.

او افزود: اگر انقلاب ما توسط امام خمینی(ره) پیروز شد دلیلش آن بود که با مستکبران سازش نکرد و وارد هیچ معامله سیاسی نشد و کشور ایران را که تا آن زمان گمنام بود به یک قدرت تاثیرگذار در جهان تبدیل کرد. همچنین به دلیل پایبندی به همان اصول است که به رغم تمامی مشکلات، خلف ایشان حضرت آیت الله خامنه ای توانسته اند کشور را به جلو هدایت کنند.

مختارپور خاطرنشان کرد: اگر قرار است کتابداران در مسئولیت اجتماعی و فرهنگی خود موفق باشند باید این اصول را ملکه ذهن خود کنند و با بهره گیری از اصول سیره نبوی به وظایف خود در زندگی بپردازیم.

بر اساس این گزارش، همچنین در این مراسم از مزار همسر بنیانگذار انقلاب اسلامی، آیت الله توسلی، آیت الله بروجردی طباطبایی و دکتر بروجردی بازدید و بر مزار آن ها فاتحه ای خوانده شد.

بیست و هفتمین دوره هفته ی کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار حال خوش خواندن از تاریخ 23 تا 30 آبان ماه در سراسر کشور برگزار می شود. همچنین فایل پوستر و تیزر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بر روی سایت هفته کتاب به نشانی اینترنتی hafteyeketab.ketab.ir بارگذاری شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
در طرحی به عنوان همت عالی با مشارکت شهرداری، کتاب های آسیب دیده توسط شهروندان تهرانی خریداری می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش مشرق، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به این مطلب گفت: امسال هفته کتاب با مشارکت 70 سازمان و نهاد مختلف برگزار می شود و در میان این مشارکت ها ما رشد 20 درصدی را شاهد هستیم. بخشی از مشارکت ها مربوط به دولتی ها است که تولی حوزه فرهنگ را بر عهده دارد و بخشی از آن ها هم با کتاب ارتباط سازمانی ندارند، ولی در حال مشارکت هستند مثل وزارت نیرو. مدیرعامل خانه کتاب گفت: تلاش ما این بود که هفته کتاب تنها محدود به داخل کشور نباشد و از مرزهای جغرافیایی کشورمان فراتر رود. ازاین رو با مشارکت سازمان فرهنگ و ارتباطات در بیش از 12 کشور هم زمان با داخل ایران و همکاری رایزنان فرهنگی برنامه هایی را اجرا خواهیم کرد. کشورهایی چون ترکیه، مجارستان، سوئیس، ایتالیا، آلمان، بلاروس و اوگاندا ازجمله این کشورها هستند و برنامه هایی از قبیل رونمایی کتاب های ایرانی که به زبان کشور مقصد ترجمه شده در دستور کار قرارگرفته است. حسینی پور افزود: ستاد هفته کتاب نقش تسهیلگری را دارد؛ ازاین رو سعی کرده ایم کمک ها را به سمت انجمن ها سوق دهیم و برنامه هایی در این راستا با کمک آن ها داشته باشیم تا پویایی بیشتری داشته باشیم. او گفت: وزارت آموزش وپرورش 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار مدرسه تدارک دیده و ازجمله دیگر برنامه های این وزارتخانه جشنواره دانایی، توانایی است که به نوعی مسابقه کتاب خوانی برای دانش آموزان شمرده می شود. در این طرح 500 هزار دانش آموز مشارکت داشتند. او درباره اجرای طرح های فصلی حمایت از کتاب نیز عنوان داشت: به رغم پیگیری ها متأسفانه به این دلیل که حوزه فرهنگ چشم انداز روشنی به لحاظ مالی ندارد، ازاین رو قرار شد طرح پاییزه برگزار نشود؛ چون تأمین اعتبار آن امکان پذیر نبود، اما با توجه به توضیحات ما و اینکه نیازمند پول نقد نیستیم، بلکه نیازمند تعهد هستیم، بااین حال وزارتخانه زیر بار نرفت و ما شروع به رایزنی با بنگاه های اقتصادی کردیم که درنهایت در جلسه ای با معاونت اجتماعی شهرداری تهران آن ها هزینه این طرح را تقبل کردند. به این شرط که تنها طرح پاییزه با مشارکت شهرداری از 23 تا 30 آبان با تخفیف 20 درصد تنها در شهر تهران برپا شود. ازاین رو ثبت نام برای شرکت در این طرح از روز گذشته آغاز شد. حسینی پور در حمایت از استان های سیل زده نیز گفت: در بازدیدی که از پل دختر داشتیم، متوجه شدیم کتاب فروشی های این منطقه آسیب های فراوان دیده اند. ازاین رو با همکاری شهروندان تهران و اصحاب رسانه در طرحی به عنوان همت عالی قرار شد در راستای مسئولیت اجتماعی، این طرح زیر پل کریم خان با مشارکت شهرداری اجرایی شود. بر این اساس کتاب های آسیب دیده توسط شهروندان تهرانی خریداری شده و شهروندان با خرید آن ها به سیل زدگان کمک می کنند.

لینک خبر :‌ رویداد ایران
همزمان با آغاز بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، زنگ دانایی در یزد، پایتخت کتاب ایران به صدا درآمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، همزمان با آغاز هفته بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، زنگ دانایی با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب و دبیر این دوره از هفته کتاب و مجید جوادیان زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، در مدرسه شاهد یزد به صدا درآمد.

در ابتدای این مراسم، مجید جوادیان زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در سخنانی ضمن تبریک آغاز هفته کتاب، گفت: اینکه بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی از مدرسه آغاز می شود، حاوی این پیام است که سیاستگذاران فرهنگی ما سمت و سوی برنامه های کتاب و کتابخوانی را شناخته اند و مرکز ثقل خود را به درستی انتخاب کرده اند.

وی افزود: کتاب در ابعاد تربیتی و علمی به خوبی می تواند اثرگذار باشد که ما نیز در این زمینه برای آغاز هفته کتاب، این برنامه را انتخاب کرده ایم.

همچنین محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در این مراسم گفت: امسال بیست و هفتمین زنگ دانایی هفته کتاب در مدرسه شاهد حسین و فاطمه به صدا درآمد. ما از مدرسه که اولین جایی است که کتاب خوانی را می آموزیم، هفته کتاب را آغاز کردیم زیرا این مدرسه که یک مدرسه دخترانه است، قطعا در آینده مادرانی به جامعه تحویل خواهد داد که نسلی کتاب خوان و آگاه تربیت خواهند کرد.

وی افزود: اگر 20 یا 30 سال دیگر نام این عزیزان را مرور کنیم، قطعا این دوستان از نام آوران استان یزد خواهند شد و این برای ما باعث افتخار است.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروز باید دوباره کتاب را بخوانیم تا آب را پیدا کرده و اقتصاد را به خوبی بدانیم و اگر پدران ما با سخت کوشی توانستند این گذشته را برای ما رقم بزنند، امروز ما و شما باید تلاش کنیم تا شهر یزد را با خواندن و کتاب به جامعه بشناسانیم.

جوادی ادامه داد: اسم ایران با نام کتاب های ابن سینا، شاعران و نویسندگاه برتر کشور ما در سطح جهانی مطرح می شود . ما باید کتابخوانی را با معلمان و باشگاه های کتابخوانی بیاموزیم تا بتوانیم در جامعه موفق و موثر عمل کنیم. در جهان نام شاعران و نویسندگان ما به خوبی مطرح است که امید داریم امروز نیز با ترویج کتاب و کتابخوانی این راه را ادامه دهیم.

در ادامه نیکنام حسینی پور با اشاره به تقارن بیست و هفتمین هفته کتاب با هفته وحدت گفت: معجزه پیامبر اکرم (ص) کتاب بود و ما را تشویق به خواندن کرد. انشاءالله بتوانیم فرهنگ کتاب خوانی از دوره کودکی آغاز کنیم تا بتوانیم نسلی آگاه و مسئولیت بخش تربیت کنیم.

دبیر هفته کتاب سپس پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.

بر اساس این گزارش، برنامه های کالسکه دانایی ، خورجین کتاب و شعرخوانی دانش آموزان در این مدرسه انجام شد.

همچنین معاون امور فرهنگی و هیات همراه از نمایشگاه کتاب، فضای آموزشی و کلاس های این مدرسه بازدید کردند و با دبیران درباره فعالیت های کتابخوانی به گفت و گو پرداختند.

بر اساس همیین گزارش، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این مراسم و به منظور آغاز برنامه های هفته کتاب نیز، در معیت نیکنام حسینی پور، دبیر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب و هیئت همراه، در مسجد روضه محمدیه و بر تربت آیت الله شهید صدوقی حضور یافت و به سومین شهید محراب ادای احترام کرد.

بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یزد آغاز می شود و پس از اجرای برنامه های مختلف این برنامه ها در سطح کشور ادامه پیدا می کند.

بر اساس این گزارش، تعدادی از خبرنگاران حوزه کتاب رسانه های کشوری نیز در این رویداد فرهنگی حضور دارند و برنامه های پایتخت کتاب ایران را در هفته کتاب، پوشش می دهند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سینماپرس: امیرحسین شریفی تهیه کننده سینما در خصوص افول جدی بنیاد سینمایی فارابی در دوران مدیریتی دولت بنفش گفت: بنیاد سینمایی فارابی باعث هدررفت بودجه بیت المال شده و بنده یکی از افرادی هستم که با ادغام آن در سازمان سینمایی موافقم هرچند که که می دانم در نهایت هیچ چیز عوض نمی شود و وضعیت همان که بوده باقی می ماند اما شاید این مسأله باعث شود تا بودجه های کمتری از بیت المال هدر برود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

تهیه کننده فیلم های سینمایی ضیافت و اشک سرما در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه بنیاد سینمایی فارابی مدت ها است که میان اهالی سینما تبعیض های چشمگیر و آشکاری را قائل می شود به نحوی که به افراد معمولی که جزو گعده دوستان و آشنایان مدیران نیستند مبالغ بسیار اندکی آن هم بعد از گذر از یک شرایط نفس گیر و سخت اعطا می شود اما در نقطه مقابل مسئولان این بنیاد به کسانی که در دایره نزدیکان شان هستند بودجه های کلانی را اعطا می کنند!

وی سپس با بیان اینکه مسئولان فارابی بیشتر هوای رفقای شان را دارند تصریح کرد: عملکرد مسئولان بنیاد سینمایی فارابی به نوعی باعث به وجود آوردن باندبازی در سینما شده و این اتفاق ناراحتی اکثریت اهالی سینما را در پی داشته است. سوأل اینجا است که چرا بسیاری از فیلمسازان و تهیه کنندگانی که می خواهند کار کنند یا فیلمنامه های شان در شوراهای این بنیاد رد می شود یا با هزار و یک منت و مشکل پولی در اختیارشان گذاشته می شود و به سرعت هم به آن ها اخطار داده می شود که باید بدهی شان را با بنیاد تسویه کنند اما در عوض مبالغ هنگفتی به افرادی اعطا می شود که حتی فیلم های شان باب میل مردم نیست و در کمدهای فارابی خاک می خورند!

این سینماگر در بخش دیگری از این گفتگو یادآور شد: بنیاد سینمایی فارابی زمانی که افتتاح شد موظف بود به صورت یکسان از همه فیلم ها و سینماگران حمایت کند و در دوران نگاتیو امکانات فنی را در اختیار پروژه ها قرار می داد، البته باید تأکید کنم که در آن زمان هم این اتفاق با سختی شکل می گرفت اما رفته رفته با دیجیتالی شدن سینما این وظیفه اصلی فارابی هم از بین رفت و به زعم بنده در همان زمان باید این نهاد منحل می شد.

شریفی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از وظایف اصلی بنیاد حمایت از فیلم های فرهنگی و اثرگذار بود اما جز دوران کوتاهی که این اتفاق در فارابی رخ داد و ما شاهد حمایت از فیلم های ارزشمند بودیم در مابقی زمان ها مسئولان فارابی این مسیر را به بیراهه کشیدند به نحوی که ما شاهد آن بودیم که بسیاری از فیلم ها که اندک نشانی از فرهنگی و ارزشی بودن در آن ها وجود نداشت توسط مسئولان این نهاد حمایت شدند!

وی در پایان این گفتگو افزود: با این اوضاع و احوال و افول و نزولی که در عملکرد بنیاد سینمایی فارابی شاهد هستیم چاره ای جز انحلال و یا ادغام آن در سازمان سینمایی وجود ندارد و امیدوارم که این اتفاق به زودی محقق شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) با انتشار گزارشی نسبت به وضعیت فیلم کوتاه در سیاستگذاری های جشنواره ی فیلم فجر گلایه کرد و با اشاره به پیشنهاداتشان مطرح کردند: در صورت اجرایی شدن این پیشنهادات، جشنواره فیلم فجر می توانست در بخش فیلم کوتاه هویت مستقل خود را داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خط بازار دنیای سینما خبرگزاری مهر

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده در متن ارسالی آمده است: با توجه به مشکلاتی که در دو سال گذشته در رابطه با برگزاری بخش مسابقه فیلم های کوتاه در جشنواره فیلم فجر پیش آمده بود و با عنایت به درخواست اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران و فیلم سازان این عرصه جهت تغییر شیوه برگزاری این بخش، هیئت مدیره ایسفا رایزنی هایی را با مدیران مربوطه آغاز کردند.

در همین رابطه جلسه ای در تاریخ 25 شهریور ماه در انجمن سینمای جوانان ایران با حضور ابراهیم داروغه زاده (دبیرجشنواره ملی فیلم فجر)، سید صادق موسوی (مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران)، مسعود نجفی (مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی) و اعضای هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران برگزار شد.

در این جلسه نواقص و اشکالات شیوه کنونی برگزاری بخش مسابقه فیلم های کوتاه در جشنواره فیلم فجر از طرف هیئت مدیره ایسفا مطرح و تأکید شد که در حال حاضر این بخش در جشنواره فیلم فجر بیشتر شبیه مرور چند اثر برگزیده از دو جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشن مستقل ایسفا است و فاقد رقابت موثر، تازگی و هیجان است که از الزامات هر جشنوارهای می باشد.

برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر نیز از محدودیت هایی که به واسطه تمرکزشان بر فیلمهای بلند دارند صحبت کردند، اما مایل به شنیدن نظرات جدید در مورد بخش فیلم کوتاه در جشنواره بودند. با توجه به جمیع نظرات و امکاناتی که جشنواره میتواند به این بخش اختصاص دهد و با نظر به الگوی رایج در جشنوارههای مطرح جهانی، هیأت مدیره ایسفا پیشنهاداتی را مطرح کرد که در صورت تصویب در شورای سیاست گذاری فجر، از امسال عملی شود. پیشنهادات به شرح زیر بود:

1. تشکیل هیات انتخاب مستقل توسط جشنواره فیلم فجر و دریافت تمامی فیلم های کوتاه تا 15 دقیقه که در دیگر جشنواره های داخلی حضور نداشته اند. آثار بخش مسابقه فیلم کوتاه مستقلا توسط این هیئت انتخاب بشوند.

2. جشنواره فیلم فجر در ترکیب هیئت انتخاب و داوری این بخش از فیلم سازان، کارشناسان و فعالان به روز حوزه فیلم کوتاه بهره مند شود.

3. در بخش نقد و بررسی آثار این بخش، از منتقدان و صاحب نظران فیلم کوتاه استفاده شود.

4. سالن و سئانس مناسب برای فیلم های کوتاه بخش مسابقه اختصاص داده شود و تمهیداتی در نظر گرفته شود که مخاطبان بیشتری از این بخش که هویت مستقل و ویژگی های منحصر به فرد دارد و توسط جوانان آینده ساز سینمای ایران عرضه میشود، بهره مند شوند.

این پیشنهادات که در جلسه ی حضوری با موافقت دبیر جشنواره ملی فیلم فجر مواجه شد، پس از جمع بندی و تائید هیئت مدیره ایسفا و موافقت مدیر عامل انجمن سینمای جوانان بطور رسمی و مکتوب، به عنوان پیشنهادات مشترک دو مرکز موثر در فیلم کوتاه، به دبیر جشنواره فیلم فجر ارائه شد؛ اما متأسفانه این پیشنهادات در شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم فجر مورد قبول واقع نشده و فراخوان، به جز تغییرات اندکی، به سیاق سال های گذشته منتشر شد.

انجمن فیلم کوتاه ایران ضمن تشکر از همراهی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با پیشنهادات ایسفا، با ابراز تأسف از این بی توجهی آشکار به آراء و نظرات فیلم سازان فیلم کوتاه، توسط شورای سیاست گذاری و دبیر جشنواره ملی فیلم فجر اعلام می دارد که در صورت اجرایی شدن این پیشنهادات، جشنواره فیلم فجر می توانست در بخش فیلم کوتاه هویت مستقل خود را داشته باشد. همچنین این امکان برای فیلم سازان بیشتری فراهم می شد که فارغ از حضور در دو جشنواره مذکور، فیلم های خود را برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر نمایش دهند.

این روزها شاهد اعتراض تعدادی از فیلم سازان فیلم کوتاه هستیم که فیلم هایشان از حضور در جشنواره فیلم کوتاه تهران باز مانده است. تعدادی از این فیلم ها که با هزینه و زحمات زیادی ساخته شده اند، درخور توجه هستند ولی به دلیل محدودیت، در رقابت با آثار دیگر امکان حضور پیدا نکردند. چنانچه جشنواره فیلم فجر به طور مستقل عمل می کرد، این امکان برای این دسته از فیلم سازان فراهم می شد که شانس خود را برای دیده شدن و رقابت در آن جشنواره امتحان کنند و فضایی جدید برای تعدادی دیگر از فیلم سازان فراهم می شد. جشنواره فیلم فجر هم، چنانچه فیلم کوتاه برایش جدی بود و آن را سینمای خلاق و جسور و متفکر می دانست، می توانست خود کاشف استعدادهای جدید باشد و برای مخاطبان و اصحاب رسانه، پدیده های جدید ارائه کند.

این گزارش برای اطلاع رسانی به اعضای ایسفا و فعالان عرصه فیلم کوتاه و اطلاع دکتر حسین انتظامی که در شلوغی های سینمای بلند، فرصتی برای درخواست چندین ماهه ی دیدار هیات مدیره ی صنف و گفتگو در خصوص دغدغه های فیلم سازان جوان فیلم کوتاه کشور را ندارند، انتشار می یابد. امیدواریم که گردانندگان جشنواره فیلم فجر و مدیران سازمان سینمایی با برگزاری جلسات مشورتی با انجمن فیلم کوتاه ایران و صاحب نظران این عرصه، راه تعامل بیشتر را باز و به نسل جوان سینما بیشتر اعتماد کنند، تا در نهایت نتایج مثبت و قابل قبولی برای فیلم سازان و فیلم کوتاه کشور که بخش پیشرو و آینده ساز سینمای ایران است محقق شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرناپلاس- مدیر کل دفتر عرضه و نمایش فیلم، اطلاع داده است که فیلم مستند داستانی ایکسونامی مجوز لازم برای اکران را ندارد.

به دنبال انتشار خبرهای اکران فیلم ایکسونامی در سینماهای تهران، مشهد و اصفهان( اینجا )، محمدرضا فرجی، مدیر کل دفتر عرضه و نمایش فیلم در نامه ای به جعفر مروارید مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، نوشت: براساس گزارشات واصله از منابع خبری استان، در خصوص اکران فیلم فاقد پروانه نمایش (ایکسونامی) در سینماهای هویزه و سوره، خواهشمند است دستور فرمایید طبق ضوابط و مقررات، قبل از اخذ مجوزهای لازم از هر گونه تبلیغات و اکرا ن فیلم مذکور جلوگیری به عمل آید.

رونوشت این نامه به مدیر عامل موسسه بهمن حوزه هنری نیز ارجاع شده است.

مستند داستانی ایکسونامی که خاطرات یک بازیگر فیلم های مستهجن است، از دیروز 20 آبان در شهرهای تهران (حوزه هنری)، مشهد و اصفهان به صورت همزمان اکران شده است.
پس از انتشار خبر اکران این فیلم که دیروز(یکشنبه) در حوزه هنری به نمایش درآمده، بسیاری این گونه معترض شدند که چرا برخوردهای برخی نهادها و افراد در سازمانهای فرهنگی و بویژه در شهر مشهد با هنر و سینما و سینماگران استانداردهای دوگانه دارد، و برای یک گروه خاص مصونیت و امتیازهای ویژه قائل هستند و طیف دیگر عموما محروم و در تنگنا قرار می گیرند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دفاتر پخش به عنوان واسط میان تهیه کنندگان و سینماداران، همواره نقشی اساسی در چرخه اقتصادی سینمای در اکران داشته اند و به همین خاطر است ...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

گروه فرهنگی : دفاتر پخش به عنوان واسط میان تهیه کنندگان و سینماداران، همواره نقشی اساسی در چرخه اقتصادی سینمای در اکران داشته اند و به همین خاطر است که خیلی از سینماگران هنگام عقد قرارداد، می گردند و شرکت های پخش اسم و رسم دار را برای فیلم شان انتخاب می کنند.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از جام جم آنلاین، به همین دلیل چگونگی عملکرد دفاتر سینمایی همواره زیر ذره بین است و یکی،دو دفتر هم به دلیل نفوذ زیادی که در چرخه اکران و کلا چرخه سینمای ایران دارند به مافیای اکران در سینما ملقب شده اند. مافیای اکران عبارتی است که تمام اهالی سینما را آشفته می کند و به واکنش فرومی برد، اما واقعا این مافیا چیست؟ مافیا سیستمی است که فروش محصولات خود را از طریق حذف رقبا رونق می دهد؛ نه از طریق بالا بردن کیفیت کارها که البته این شکل از مافیای سینمایی بر روند تولید آثار هم تاثیرگذار است. ادعای کسانی که معمولا به سردمداری مافیا در سینمای ایران متهم می شوند به تولید تام و تمام آثارشان در بخش خصوصی برمی گردد، اما اگر کسی قصد تحریف معنای معمول واژه مافیا را نداشته باشد باید گفت اساسا مافیا هم چیزی است که در بخش خصوصی فعالیت می کند وگرنه به ویژه خواری های دولتی عنوان رانت داده می شود، نه مافیا. به تازگی با اعلام گزارشی، اطلاعات جالبی درباره ابعاد مختلف اکران فیلم در سال های اخیر در معرض دید قرار گرفته است. گزارش فروش دفاتر پخش قسمتی از این اطلاعات است که نشان می دهد پنج دفتر پخش فیلم سهم عمده ای در اکران فیلم های سینمایی دارند که البته حدود 38 درصد درآمد اکران فیلم ها در اختیار دو دفتر پخشی که کم وبیش ریشه های مشترکی دارند، برمی گردد.

نایب قهرمان / خانه فیلم
دفتر پخش بعدی خانه فیلم است. مدیریت خانه فیلم را سیدجمال ساداتیان و سعید خانی به عهده دارند. این دفتر پخش امسال با پنج فیلم، 537/18 درصد از کل فروش سینما را به خود اختصاص داده است و با فروش 3،146،344 بلیت، فروشی 38،572،856،000 تومانی را تجربه می کند.

سلطان در سایه / نیکان فیلم
نیکان فیلم هم در سال جاری با پخش دو فیلم 12،366 درصد بازار عرضه فیلم را در اختیار گرفته. این دفتر پخش در افکار عمومی به عنوان یکی از دفاتر پخش در سایه شناخته می شود. دفتری که ظاهرا قرار است در سایه سیاست های دفتر پخش فیلمیران به مدیریت علی سرتیپی فعالیت کند. این دفتر با مشارکت تینا پاکروان، بیژن امکانیان و علی سرتیپی راه اندازی شده و خیلی از اهالی سینما و فرهنگ آن را به نوعی یکی از دفاتر پخش اقماری از مجموعه فیلمیران می دانند که در راستای سیاستگذاری های آن شرکت عمل می کنند. نیکان فیلم با فروش 901/466/2 بلیت، فروشی 000/712/730/25 تومانی داشته.

سلطان پخش / فیلمیران
در معرفی پنج دفتر پخش موفق امسال رتبه اول را فیلمیران به خود اختصاص می دهد که توانسته 897/25 درصد بازار عرضه فیلم را در دست بگیرد. فیلمیران به مدیرعاملی علی سرتیپی با ادغام چهار شرکت فیلمسازی (فیلمسازان جوان به مدیریت سید غلامرضا موسوی، میلاد فیلم به مدیریت رسول صدرعاملی، آفتاب نگاران به مدیریت محمدرضا تخت کشیان و سیران فیلم به مدیریت حمید اعتباریان) در سال 1383 تاسیس شد. فیلمیران با توزیع 9 فیلم در سال جاری توانسته 369/334/4 بلیت بفروشد و درآمدی بالغ بر 000/125/887/53 تومان کسب کند.

نور علی نور/ نورتابان
چهارمین دفتر پخش پرفروش امسال، دفتر پخش نورتابان است. محمدرضا صابری، مدیرعاملی شرکت سینمایی نورتابان را به عهده دارد. این دفتر پخش با دو فیلم 751/10 درصد از سهم بازار را کسب کرده و 2،063،364 بلیت فروخته و 22،370،648،000 تومان فروش داشته.

چشم و چراغ حوزه هنری / بهمن سبز
پنجمین دفتر پخش هم بهمن سبز است. ا
ین دفتر پخش به عنوان زیر مجموعه حوزه هنری فعالیت می کند که با شش فیلم در سال جاری سهم 576/9 درصدی از بازار عرضه سینما را داشته و با فروش 746/834/1 بلیت، فروشی 000/158/926/19 تومانی را تجربه کرده.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
داریوش بابائیان تهیه کننده سینما، از احتمال حذف سرگروه های سینمایی تا نوروز 99 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین عصر شهروند شاینا نیوز سینما پرس

داریوش بابائیان تهیه کننده سینما، درباره آخرین وضعیت حذف سرگروه های سینمایی در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: تا جایی که من شنیدم طرح حذف سرگروه های سینمایی در دست کارشناسی است و به احتمال زیاد از نوروز 99 سرگروه نداریم. سازمان سینمایی کار هایی را در این باره انجام داده است و سینمادار و سرگروه ها هم ناراحت هستند. اما کار باید به گونه ای پیش برود که رانت با عنوان سرگروه یا پخش کننده دارای سرگروه، از بین برود. اگر این اتفاق بیفتد، فیلم ها یکدست می شوند و فیلم های قوی و ضعیف جایگاه خود را در اکران پیدا می کنند.

گفتنی است شهریور امسال بود که بحث حذف سرگروه های سینمایی یا ایجاد راهکاری برای بهبود وضعیت اکران، توسط شورای مرکزی پخش کنندگان سینما برگزار شد.

در این جلسه افرادی چون سعید سعدی، علی سرتیپی، مرتضی شایسته، داریوش بابائیان، محسن مسافرچی، محمد قاضی، حبیب اسماعیلی و بیژن امکانیان حضور داشتند و پس از بحث و گفت و گوی فراوان به این نتیجه رسیدند که در آینده ای نزدیک، در خصوص حذف سرگروه ها به جمع بندی نهایی برسند. به این شکل که سرگروه هایی که پخش دارند، دیگر سرگروه نباشند و یا فیلم ها بدون سرگروه قرارداد ببندند و به صورت آزاد اکران شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
در تیتراژ سریال مانکن کنار نام علی طلوعی، نام شرکت نبراس پیکچرز هم به چشم می خورد.این شرکت به جز یک صفحه اینستاگرامی با 5800 فالوئر و شماره تلفنی که مربوط به یکی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : راهبرد معاصر تیتر برتر ایلام بیدار

به گزارش مشرق ، به تازگی روزنامه جام جم ادعاهای سوال برانگیزی را درباره ریشه عربی سرمایه گذار سریال خانگی مانکن بیان کرده است؛ این سرمایه گذار جزو هسته مرکزی مجموعه هایی است که در یک سال ابتدای دولت اعتدال رشد 30 برابری پرسنل داشته است.از تازه واردترین سرمایه گذاران به عرصه شبکه نمایش خانگی فردیست به نام علی طلوعی که سریال مانکن با حمایت وی تولید شده است .

علی طلوعی یک فیلم به نام خداحافظ دختر شیرازی به تهیه کنندگی فرشته طائرپور را آماده اکران دارد و فیلم کشتارگاه به تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی و بازی باران کوثری نیز با بودجه طلوعی در مسیر تولید است.

روزنامه جام جم در گزارشی درباره سرمایه گذار مانکن به تهیه کنندگی ایرج محمدی نوشت: در تیتراژ سریال مانکن کنار نام علی طلوعی، نام شرکت نبراس پیکچرز هم به چشم می خورد ولی عجیب آن که جستجو برای سوابق این شرکت به جز یک صفحه اینستاگرامی با 5800 فالوئر و شماره تلفنی که مربوط به یکی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است، چیز دیگری را عاید نکرد. در سایت رسمی این شرکت نیز جز کامینگ سون عبارت دیگری به چشم نمی خورد!

علی طلوعی جزو هسته مرکزی گروه توسعه نمایشگاهی اوژن و هولدینگی با نام راه تجارت کوشا است؛ هولدینگی که طبق گفته امیر زند مدیرعاملش، هرچند استارت راه اندازیش بعد از روی کار آمدن دولت اعتدال بوده ولی در فاصله ای کوتاه چنان رشدی داشته که نه فقط مجری بسیاری از نمایشگاههای داخلی شده بلکه دفاتری در عراق و روسیه دارد و به دنبال راه اندازی دفتری در ایتالیا هم هست!!

امیر زند مهر97 در گفتگو با عصرنمایشگاه بیان داشته: شرکت اوژن در سال 92 با 3 نفر استارت خورد و در سال 93 دقیقاً بعد از یک سال پس از تأسیس، لیست بیمه و کارکنان به 110 نفر رسید.

زند ادامه داده: سرمایه گذار و مؤسس مجموعه، همکار خوب من آقای نجاران و من، آقای ابراهیم زاده و آقای علی طلوعی بودند و مجموعه ای را در مسکو راه اندازی کردیم. در عراق هم شرکت داریم و با تفاوت هایی خدمات ارائه می دهیم. دفتری در شرف تأسیس در ایتالیا داریم؛ و مطالعات میدانی برای تأسیس این دفتر انجام می دهیم.

کار اصلی طلوعی و همکارانش برگزاری نمایشگاههای مختلف است. اجرای برگزاری نمایشگاه های مختلف از نمایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی تا نمایشگاه آب و برق تا نمایشگاه الکامپ و نمایشگاه ساختمان بغداد و بالاخره نمایشگاه صنعت نمایشگاهی ایران از جمله فعالیت این ها بوده است.فارغ از چگونگی واسپاری این حجم اجرای نمایشگاه به این گروه، اینکه این گروه از سال 92 تا 93 به ناگاه بلحاظ پرسنل، رشدی 30 برابری را تجربه کرده اند، جای سوال است.علی طلوعی با بیزنس شیرینی و آجیل هم بیگانه نیست چون شیرینی و آجیل تهران نات شهرک غرب هم متعلق به برادرهمسر طلوعی است.

آیا کسی میداند چه ربطی هست میان اوژن و کوشا و برگزاری نمایشگاههای صنعتی با سرمایه گذاری مانکن و کشتارگاه و ...دختر شیرازی چرا علی طلوعی از میان این همه سینماگر، بودجه تولید سریال ایرج محمدی از تهیه کنندگان متبوع رسانه ملی را داده یا از تولید فیلم ...دختر شیرازی متعلق به همسر مدیرعامل خانه سینما یا کشتارگاه جواد نوروزبیگی حمایت کرده؟

منبع : سایت شبکه نمایش خانگی

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
اوضاع نظارت بر سینمای کشور به گونه ای شده که به سختی می توان کسی را پیدا کرد که از آن راضی باشد. به همین بهانه سعی داریم در پرونده ممیزی ناممیز این روند را از منظرهای مختلف بررسی کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، اوضاع نظارت بر سینمای کشور به گونه ای شده که به سختی می توان کسی را پیدا کرد که از آن راضی باشد. به همین بهانه سعی داریم در پرونده ممیزی ناممیز این روند را از منظرهای مختلف بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا شاید از این آشفته بازار به سامانی نزدیک شویم.

سینما در هر کشوری لزوما با فرهنگ داخلی و یا همان عُلقه بومی همان سرزمین، تعریف و چه بسا ساختار داده می شود. همچنانکه این تفاوت میان سینمای هالیوود و بالیوود که دو قطب صنعت فیلمسازی دنیاست هم وجود دارد؛ یکی کاملا در خدمت سیاست و در لوایی همه جورپسند از صحنه های خشن گرفته تا پورن و غیره، و البته دیگری کاملا برگرفته از زندگی هندی وار با تمام تخیلاتشان. اما به هرحال نمایی از همان کنش و واکنش های داخلی سرزمینشان دارند.

سینمای ما منهای برخی اتفاقات و فیلمسازان جایزه بگیر و صدالبته خوش ساخت، با رویه های همین چند فیلمساز شاخص که ژانری را مختص خودشان کرده اند، و البته اسمشان را هم بر آن برچسب زده اند؛ اما همچنان درگیر اما و اگرهای داخلی است و در قیاس با این همه تولید ولی همچنان در محدوده داخلی گیر افتادهاند. اینکه امروز چه می فروشد؟ فردا کدام ژانر؟ با نظارت و ممیزی چه کنیم؟ راه جذب گیشه کدام است؟ و غیره!

بنابراین گویا همه سر به سودای درآمد صرف می گذارند. هرچند این مساله منافاتی با سینما ندارد، اما راهی می شود برای دور زدن قواعد سینمای بومی و نهایتا جار و جنجال هایی که اتفاقا یقه همه فیلمسازان اصلح و غیراصلح را نیز توامان می گیرد. نقطه درگیری این ماجرا نیز بر ممیزی، سانسور و حتی خودسانسوری سینماساز خلاصه می شود.

در حد سیستم اداری و تعریف شده سازمان سینمایی ایران، گویا همه چیز بر وفق قانون است، اما در عمل و حتی منطبق با آئین نامه یا قانون ادعایی، هیچ ضمانت اجرایی درباب تخلف واقع یا خلاف واقع از آن موجود نیست.

چنانکه بارها مشاهده می شود فیلم هایی که مجوز می گیرند، ساخته می شوند اما دوباره سانسور می خورند یا توقیف می شوند؛ گاه البته به درستی و گاه حتی خلاف قانون خودشان.

اگر فیلمی مجوز گرفته است اما خلاف آن را به تصویر کشیده، چرا تحت مسئولیت مدنی و کیفری قرار نمی گیرد؟ و یا اگر فیلمی عینا همان نسخه فیلمنامه مجوز گرفته را روی پرده برده اما نهایتا خروجی اش توقیف شده، اینجا بالاخره باید انگشت اتهام را به سمت چه و کجا برد؟

پس این مساله مورد سوال است که اگر فیلمی مجوز گرفته است اما خلاف آن را به تصویر کشیده، چرا تحت مسئولیت مدنی و کیفری قرار نمی گیرد؟ و یا اگر فیلمی عینا همان نسخه فیلمنامه مجوز گرفته را روی پرده برده اما نهایتا خروجی اش توقیف شده، اینجا بالاخره باید انگشت اتهام را به سمت چه و کجا برد؟ آیا مخاطب عام یا شورایی که چه بسا با کج فهمی، موجد صدور قصه ای مساله دار شده؟ و ...؟ مشکل گویا نه آئین نامه، بلکه نبود قانونی است دارای ضمانت اجرا، که با کلامی عامیانه دقیقا بتواند مشت ناقض آن را هم باز و هم تنبیه کند.

این نکته را نیز باید در نظر داشت که سینمای ایران، سالیانه نزدیک به صد فیلم تولید می کند که حدود یک سوم از آن راه به اکران نمی برند و این هم نه بخاطر مشکلات نظارتی و محتوایی، بلکه ساختار حداقلی سینمای ماست که در همه جا با چند مشکل مواجه است. به سبب همین خلاهای مدیریتی و نظارتی است که چه بسا فیلمساز نه از روی سوءنیت، بلکه همین عدم شفافیت هاست که فیلم می سازد اما رنگ پرده را نمی بیند، و یا از قضا به راحتی هم روی پرده می رود اما با نسخه ای کاملا متفاوت با آنچه که مجوز ساخت گرفته است!

از طرفی به سبب چندپارگی آراء، تناقض در هم فکری تصمیم گیرندگان و یا همان سلایق متفاوت در خلا قانون است، که از یک سو با سینمایی کاملا خنثی طرفیم که عمدتا هم فیلمساز اینقدر در ساخت فیلمش دست به عصاست که دچار خودسانسوری می شود. البته از سوی دیگر برخی با فرار از ممیزی های اصولی، آثاری را گاه به اسم طنز و گاه خانوادگی و غیره به اکران در می آودند که هدف چیزی جز فروش با هر ابزاری نیست.

خانه دختر ، پریناز ، نقش نگار ، عصبانی نیستم ، پارادایس ، زادبوم ، آشغال های دوست داشتنی و... فیلم هایی هستند که در همین یکی دو ساله با برچسب فیلم توقیفی، به اکران رسیده اند حتی گاه بدون اینکه کوچکترین اصلاحیه ای بگیرند که شاید هم برخی بی نیاز از اصلاحیه بوده باشند. برخی نیز همانند رحمان 1400 یا خانه پدری هم در حین اکران و با کلی حاشیه، از پرده کنار رفتند.

بنابراین نظارت و اصلاحیه های احتمالی بر روند مجوزهای سینمایی، قطعا امری متداول و متداوم است با این حال باید در چارچوبی تعریف شده قرار گیرد؛ نه یک بام و دوهوایی که سینمای فعلی درگیر آن است!

انتهای پیام/4072/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
آیا قوانین صدور مجوز برای تمام فعالان سینمای ایران است یا اینکه این قوانین برای همه است ولی عده ای از پایبند بودن به آن مستثنی هستند! آیا این استفاده از رانت نیست؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : شعار سال

عصر ایران ؛ کاوه معین فر - روز گذشته فیلم مستند داستانی ایکس سونامی محصول حوزه هنری به رغم نداشتن مجوز از وزارت ارشاد به طور همزمان در سه شهر تهران (سینما حوزه هنری)، مشهد (سینما هویزه) و اصفهان (سینما سوره) نمایش داده شد.

در این مستند، یک بازیگر آمریکایی فیلم های مستهجن تجربه رسیدن به آزادی جنسی (بی پروایی جنسی) در آمریکا را برای مردم ایران روایت می کند.

سازمان سینمایی اعلام کرده است که برای نمایش آن مجوزی صادر نشده است و سازندگان فیلم هم برای صدور مجوز هیچ اقدامی نکرده اند. حتی نامه ای هم به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی زده اند که چون فیلم مذبور فاقد پروانه نمایش است از تبلیغات و اکران آن جلوگیری بعمل آید.(عکس در پایین)

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

نکته جالب توجه این است که فارغ از خود فیلم و موضوع آن، بهرحال هر فیلمی که در سالن سینما به شکل اکران عمومی و یا حتی نمایش خصوصی نمایش داده می شود بر اساس قانون باید از سازمان سینمایی مجوز دریافت کند.

بهرحال مجرای قانونی نمایش یک فیلم کسب مجوز از اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی است، حال این اقدام حوزه هنری که فیلمی را به دلیل اینکه از تولیدات خودش است در 3 شهر مجزا همزمان نمایش می دهد و اصطلاحا برای سازمان سینمایی و وزارت ارشاد تره هم خرد نمی کند بدعتی جدید است.

حوزه هنری حدود 100 سالن در سراسر کشور در اختیار دارد اگر روزی تشخیص دهد یک محصول سینمایی خودش را در این سالن ها به نمایش بگذارد باز می تواند بر همین اساس عمل کرده و استدلال کند فیلم را خودمان ساخته ایم و سالن هم داریم و آنرا نمایش می دهیم دیگر چه ربطی به وزارت ارشاد دارد؟

از طرف دیگر بسیاری فیلمسازان هستند که فیلم آنها به هر دلیلی مجوز نگرفته است آیا آنها هم می توانند بدون کسب مجوز فیلم را در یک سالن نمایش دهند همان گونه که سازندگان فیلم ایکس سونامی این کار را انجام داده اند؟

آیا قوانین صدور مجوز برای تمام فعالان سینمای ایران است یا اینکه این قوانین برای همه است ولی عده ای از پایبند بودن به آن مستثنی هستند!

سینما هویزه مشهد

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

آیا سینماهای نمایش دهنده این فیلم بدون مجوز با هیچ عقوبتی مواجه خواهند شد و یا اینکه چون متعلق به حوزه هنری است کسی کاری به کار آنها ندارد؟

آیا این استفاده از رانت نیست؟ بهره بردن حوزه از امکاناتی که در اختیار دارد نیست؟ آیا این اقدام حوزه اعلام خودمختاری در سینمای کشور نیست؟

پرسش این است تهیه کننده هایی هم هستند که سینمادار هستند آیا آنها هم می توانند همین گونه برخورد کنند و از چنین مواهبی بهره مند شوند؟ برخی از آنها پردیس هایی دارند و می توانند 4 یا 6 سالن را به فیلمشان اختصاص دهند و اصلا شاید بخواهند دیگر هیچ فیلم دیگری را در برنامه نمایش خود قرار ندهند، آن وقت تکلیف چیست؟

باید اشاره کرد شخصا با جلوگیری از نمایش هیچ فیلمی که در چارچوب قانون ساخته شده باشد موافق نیستم ولی در این مورد خاص پرسش هایی در ذهن مطرح می شود که نوعی از نابرابری و ناعدالتی را در پیش چشمانم می بینم. نکند بنا بر آن جمله معروف: همه با هم برابرند اما بعضی برابرترند!

لینک خبر :‌ عصر ایران
زینب تقوایی درباره بازخوردهای مثبت مردم به فیلم سمفونی نهم صحبت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : عصر شهروند سینما پرس

زینب تقوایی تهیه کننده سمفونی نهم درباره چگونگی اکران این فیلم تاکنون و اتفاقات اطراف آن در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت:معمولا تهیه کنندگان هرچه سالن بیشتر داشته باشند راضی تر هستند. فیلم ما همزمان با دو فیلم کمدی اکران شد که قطعا تاثیر زیادی روی جذب مخاطب داشت، چون فضای امروز سینمای ما متاثر از سینمای کمدی است و از سویی چند ماهی بود که سینما ها رونقی نداشت؛از آنجایی که برای چهار فیلمی که با هم آمدند فضاسازی صورت گرفت توجه مردم به سمت سینما زیاد شد، اما معمولا اولویت قشر سینمایی، دیدن فیلم های کمدی است که این را به خاطر دلایل اجتماعی و ... و نیاز به فضای مفرح مردم، نمی توانیم انکار کنیم از این رو سینمادار هم در این فضا بیشتر به سمت اکران فیلم های کمدی می رود.

او افزود: می دانم دست اندرکاران اعم از سینمادار و پخش کننده برای اکران این فیلم تلاش زیادی کردند، چون دوستش داشتند و در حال حاضر هم رضایت های مردمی و بازخورد ها مثبت است؛ چندین مرتبه هم که خودم در سالن های سینما کنار مردم کار را دیدم به وجد آمدم.

تقوایی با بیان اینکه اکران این فیلم ها یک نکته خوب و یک نکته بد دارد، گفت:نکته خوب این است که مخاطبان آن به لحاظ کاراکتری و جایگاه اجتماعی معمولا متفاوت تر و قشر تحصیلکرده هستند چون فضای فیلم این را می طلبد البته باید به فکر جذب مخاطب عام و حداکثری هم باشیم که به نظرم کم کم و به مرور زمان این اتفاق رخ دهد.

این تهیه کننده ادامه داد: به نظرم رسالت فیلمسازی این است که ضمن ایجاد فضایی جذاب، باید ذهن مخاطب را هم درگیرکند تا به چالش بیفتد، البته این حرف من تولید نکردن فیلم های کمدی نیست چه بسا در آینده خودم این کار را انجام دهم، بلکه می گویم مخاطب ما به همه نوع فیلم نیاز دارد و باید بتوانیم ذائقه آن ها را برای دیدن هرنوع اثری آماده کنیم.

تقوایی اضافه کرد: از معایب اکران این فیلم ها این است که به دلیل کمبود سینما و محدود بودن سالن ها، فرصت نشان دادن و معرفی کردن خودشان را به جامعه هدفی که خبر ندارند چنین فیلمی در حال اکران است، پیدا نمی کنند یعنی این نوع فیلم ها نیاز دارد در یک فضای تبلیغاتی پس از گذشت حدود یک ماه خودش را معرفی و جذب مخاطب داشته باشد، ولی تا ما این فضا را در جامعه پیدا کنیم زمان اکران سر می آید. مطمئنم زمانی که این فیلم به شبکه نمایش خانگی آمد و دیده شد بسیاری آن موقع متوجه شوند که چنین فیلمی در اکران بوده است.

این تهیه کننده گفت: مسئله بعدی اینکه بخش های خصوصی توان تبلیغات فراوان برای بیلبورد های شهری، تیزر و فضای مجازی و ... را ندارند و توانمان به اندازه برخی آثار که هزینه های زیادی می کنند، نیست، ما بیشتر هزینه را در بخش کیفیت فیلم می کنیم و در بخش تبلیغات که بسیار مهم است به مشکل بر می خوریم.

تقوایی گفت: 150 سالن سینما داریم که این تعداد برای 85 میلیون نفر جمعیت ما شوخی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یک کارشناس سینما و تلویزیون اظهار داشت: برخلاف تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تقویت نهاد خانواده و عطوفت و همراهی همسران، سینما و سریال های شبکه نمایش خانگی بیشتر به خیانت و از هم پاشیدگی خانواده و بعضا ترویج ازدواج سفید و چندهمسری پرداخته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : سینما پرس

پرویز فارسیجانی، کارشناس فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار کیهان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در رد ترویج چندهمسری و لزوم تقویت نهاد خانواده گفت: خانواده رکن رکین جامعه اسلامی است و حضرت آقا هم برای حیات طیبه در مدینه فاضله اسلامی و هم سبک زندگی متعالی و اسلامی و ایرانی، بر این مسئله تأکید داشته اند. فرمایشات ایشان در رابطه با چندهمسری نیز در جهت تقویت نهاد خانواده و افزایش عطوفت و مهربانی بین همسران است. به این معنی که شرط رسیدن به خانواده متعادل در اسلام، همان همدلی و همراهی همسران و انتخاب درست همسر است. اما متأسفانه در سینما و سریال های شبکه نمایش خانگی و بعضا تلویزیون، این موضوع اغلب به طور معکوس نمایش داده می شود. یعنی خیانت همسران به یکدیگر و تعدد همسر به راحتی در آثار نمایشی ما ترویج می شود. حتی در برخی از سریال های شبکه نمایش خانگی بحث ازدواج سفید رواج داده می شود.
وی ادامه داد: در سریال های تلویزیونی نیز مدتی بحث خیانت همسر به همسر دیده می شد و به جای توصیه به همراهی و همدلی و هم جهتی زوجین، در برخی از سریال ها، چند همسری دیده می شد. البته این وضعیت در تلویزیون نسبت به گذشته بهتر شده است. اما همچنان در سینما و سریال های نمایش خانگی، دوری از اصل نهاد خانواده دیده می شود.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: امیدوارم دقت لازم در مسئولان و اعضای شورای پروانه ساخت باشد که اجازه ندهند رفتارهای غلط غربی در فیلم های سینمایی و سریال های شبکه نمایش خانگی انجام شود.
وی افزود: به نظرم در این زمینه باید هم حمایت های مالی از فیلمنامه هایی که به این سبک زندگی می پردازند صورت گیرد و هم سینماگران به تولید آثار سینمایی در جهت الگوسازی خانواده ایرانی و اسلامی تشویق شوند. متأسفانه سینماگران ما در آثارشان بیشتر مشکلات خانوادگی را مطرح می کنند اما در ارائه راهکارها ضعیف هستند یا اصلا نمی پردازند؛ حتی برخی از فیلمسازان جبهه انقلاب هم دچار این کم کاری هستند! اگر فیلمسازان با پژوهشگران حوزه تعلیم و تربیت و کارشناسان دینی مرتبط شوند حتما می توانند در آثارشان نگاه مثبت به خانواده کنند و در زمینه خانواده خوب، الگوسازی نمایند و به مخاطبانشان راهکار نشان دهند؛ خصوصاً قشر جوان که به شدت نیازمند راهنمایی از طریق هنر و به ویژه سینما هستند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : برترین ها

سینما دیلی: با مراجعه به سایت دایره المعارف سینمای ایران مشخص شد نه تنها اطلاعات فیلم های قبل از انقلاب و عوامل آنها حذف شده، حتی اطلاعات فیلم های بعد از انقلاب و بسیاری از عوامل این فیلم ها نیز از سایت حذف شده است؛ مثلا در صفحه مربوط به فیلم باشو غریبه کوچک (تولید 1367) ساخته بهرام بیضایی نام سوسن تسلیمی بازیگر اصلی فیلم حذف شده است، یا نام مژده شمسایی را در لیست بازیگران فیلم سگ کشی (تولید 1379) از همین کارگردان نمی بینید.

ایرج تقی پور مدیر این دایره المعارف ضمن تایید حذف شدن بخش قابل توجهی از اطلاعات از روی سایت سی سینما آن را به هک شدن سایت موردنظر نسبت داد و گفت: حذف اطلاعات کار ما نیست؛ ما از مواضع خود عقب نشینی نکردیم.

لینک خبر :‌ روزنامه هفت صبح
برای رسیدن به پردیس سینمایی ملت میزبان جشنواره فیلم کوتاه تهران، اگر پیاده باشید باید راه زیادی را طی کنید و اگر با خودرو حرکت کنید باید در پشت ترافیک بمانید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : برترین ها خبرداغ

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: رسیدن به جشنواره سخت است، اما زمانی که به فیلم های حاضر در جشنواره نگاه کنید متوجه می شوید که بسیاری از فیلم ها خیلی راحت به جشنواره راه پیدا کرده اند و اگر قرار بود بر مبنای کیفیت به این فیلم ها اجازه ورود به جشنواره فیلم تهران داده شود، بخش عمده ای از آثار پشت در های بسته جشنواره باقی می ماندند.

در نگاه اول شاید فیلم کوتاه به اندازه سینمای بلند مخاطب نداشته باشد، میزان استقبال از جشنواره فیلم کوتاه در حد قابل قبولی است، ولی فیلمسازان حاضر در جشنواره می گویند در صورتی که اگر پردیس چارسو میزبان جشنواره بود، تعداد افرادی که به تماشای فیلم ها می آمدند بیشتر هم می شد. اتفاق ویژه امسال بلیت فروشی برای جشنواره است.

بلیت فروشی؛ اقدام مثبت امسال
از ابتدای ورود به پردیس ملت، تکاپوی تهیه بلیت سانس ها کاملاً به چشم می خورد. از علاقه مندان به سینما گرفته تا اهالی رسانه برای ورود به سالن و تماشای فیلم باید از قبل بلیت تهیه کنند. بخشی از بلیت فروشی جشنواره از طریق یک سایت بلیت فروشی انجام می شود. برای هر سانس فیلم کوتاه که شامل حدود پنج فیلم است، باید بلیت های 5 هزار تومانی خرید. تقریباً همه فیلمسازان حاضر در جشنواره نسبت به اینکه برای تماشای فیلم ها بلیت فروشی می شود نگاه مثبتی دارند. دلاور دوستانیان، کارگردان فیلم مستند کوتاه آهسته و آرام در گفتگو با جوان ، می گوید: بلیت فروشی اتفاق خوب این دوره از جشنواره است و باعث شده تا علاقه مندان واقعی فیلم کوتاه به تماشای فیلم بیایند.

عزت الله پروازه مستندساز که با مستند گالین در جشنواره حضور دارد، به جوان می گوید: بلیت فروشی برای جشنواره اقدام مثبتی است به شرط آنکه همان مبلغ ناچیزی که از فروش فیلم ها به دست می آید به دست فیلمساز برسد و فیلمساز بخشی از آن انگیزه ای که در آرمان هایش برای سینما در نظر دارد را به دست آورد، همان طور که فیلم کوتاه خودش سیاه مشق ورود به سینمای بلند است. امسال بخش های مختلف جشنواره تفکیک شده اند و بخش مستند جشنواره از بخش داستانی آن جدا شده است. پروازه با انتقاد از این جداسازی می گوید: می گویند، چون مستند جایگاه جداگانه و جشنواره ای مجزا دارد، فیلم های کوتاه مستند را از داستانی جدا کرده اند، این ایراد به جشنواره وارد است که چرا نباید مستند های کوتاه در کنار آثار داستانی و انیمیشن دیده شود؟! این کار در جشنواره تنوع ایجاد می کرد.

کیفیت آثار جشنواره
این فیلمساز می افزاید: به هر حال در هر جشنواره ای تعداد فیلم های کیفی به اندازه انگشتان دست است. نقطه ضعف فیلم هایی که در جشنواره دیده ام این بود که در گفتگو با فیلمساز، به نظر می آید کاملاً انسان های صاحبنظری در مسائل فرهنگی و اجتماعی هستند، اما وقتی فیلم آن فیلمساز را می بینیم، متوجه می شویم که نتوانسته است آن دیدگاه ها را در فیلمش پیاده کند و آثار از نظر محتوا ضعیف هستند.

دلاور دوستانیان فیلمساز دیگری است که با انتقاد از حواشی ایجاد شده از سوی برخی از فیلمسازانی که در جشنواره فیلم کوتاه تهران آثارشان پذیرفته نشد، می گوید، بیش از هزار فیلم درخواست حضور در جشنواره داشته اند و باید توجه کنند که همه آثار به جشنواره راه پیدا نخواهند کرد.

این فیلمساز درباره کیفیت آثار حاضر در جشنواره، می گوید: احساس می کنم اکثر فیلم های داستانی حاضر در جشنواره از نظر کیفیت ساخت کیفیت بالایی دارند، اما هنوز از نظر محتوا در سطح پایینی قرار دارند و بسیاری از آن ها فاقد داستان هستند.

سانس فوق العاده
ساعت 12:30 سانس اکران های فوق العاده شامل فیلم های پرمخاطب روز گذشته جشنواره است. پیش از آغاز اکران ها، مرتضی میرمنتظمی، کارگردان فیلم کوتاه آنکادر در گفتگو با جوان از حضور در جشنواره فیلم کوتاه ابراز رضایت می کند، اما از نحوه چینش فیلم ها در سانس ها انتقاد دارد و می گوید: نحوه چینش فیلم ها به نحوی است که اکثر تماشاگران تا انتهای سانس ها نمی مانند و فیلم های آخر با تعداد پایینی از مخاطب روبه رو هستند. میرمنتظمی درباره فیلم هایی که در جشنواره دیده می گوید: فیلم های خوبی دیدم ولی بعضاً از نظر محتوا فیلم های ضعیف تر از تکنیک بودند. در سانس فوق العاده، ابتدا فیلم ژوان ساخته کاوه جاهد پخش می شود. این فیلم به زبان کردی و درباره آزمایش بکارت پیش از ازدواج است. فیلمساز تلاش کرده تا نگاه سنتی به داشتن بکارت عروس پیش از ازدواج را به چالش بکشد. دومین فیلم بچه مردم ساخته جواد ستوده نیاست که همان طور که در تیتراژ فیلم به آن اشاره می شود، برداشتی آزاد از داستانی به همین نام نوشته جلال آل احمد است. فیلم بعدی گوشت خوار ساخته امیرحسین محسنی، فیلم کاملاً تکنیک زده ای است. موناکو ساخته آرمان خوانساریان با بازی بابک کریمی که اجرای طرح آن بر عهده مجید برزگر است، اشاره ای به آقازادگی و نقش آن در ایجاد عقده های فروخته در جامعه دارد. اضافه بار به کارگردانی یاس میلانی که در تک لوکیشن یک اتومبیل داستان آن می گذرد، بیشتر از اینکه دارای داستان باشد در یک طرح اولیه از یک داستان باقی مانده است. در آخر فیلم سینمایی آنکادر ، تلاش دختری جوان را برای فرار از تنهایی و افسردگی را نشان می دهد که سرانجام به شکست منتهی می شود.

حاشیه سازی کار اقلیت است
این دوره از جشنواره فیلم کوتاه شاهد ایجاد کمپینی اعتراضی از سوی فیلمسازانی است که فیلمشان به جشنواره راه پیدا نکرده است. سعید نجاتی، کارگردان فیلم داستانی دابور به جوان می گوید: این افراد 15 نفر هستند و در این روز ها تلاش می کنند با نشان دادن فیلم هایشان به دیگران اینگونه وانمود کنند که فیلم های مهمی داشته اند که از جشنواره بیرون گذاشته شده اند. من فیلم های آن ها را دیده ام، کیفیت آثارشان واقعاً پایین تر از قبولی در جشنواره بوده است ولی آن ها نمی خواهند قبول کنند. هر جشنواره ای برای خودش مقررات و هیئت انتخابی دارد و در هیچ کجای دنیا دیده نمی شود که فیلمساز بعد از قبول نشدن اثرش در جشنواره، شروع به اعتراض هایی اینچنین کند.

همه فیلم ها پروانه نمایش دارند
سیدصادق موسوی، دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در گفتگو با جوان درباره حاشیه های جشنواره و ادعای باند بازی انجمن سینمای جوانان ایران برای انتخاب آثار انجمن برای جشنواره، می گوید: از هزارو 648 اثر توانستیم 140 اثر را به جشنواره راه دهیم و طبیعی است سرشکستگی و ناراحتی در بین آثار راه نیافته به جشنواره وجود داشته باشد.

موسوی با بیان اینکه جشنواره 19 نفر هیئت انتخاب دارد، می گوید: انتقاد ها از جشنواره فاقد ارزش علمی است. وی با اشاره به اینکه فقط 27 درصد آثار جشنواره متعلق به انجمن است، ادعای حضور حداکثری آثار انجمن سینمای جوانان را نفی می کند و می گوید، 63 درصد آثار متعلق به انجمن نیستند. وی درباره رد شدن فیلم رای از سوی جشنواره و اعتراض فیلمسازش می گوید: ما همه آثار جشنواره را برای دریافت پروانه نمایش به معاونت نظارت و ارزشیابی فرستاده ایم و از 190 اثر ارسالی فقط یک اثر آن هم به خاطر پوشش دخترانی که در آن حضور دارند، از سوی معاونت رد شده است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : خبرداغ

صبح نو: ضدگلوله و خط ویژه نشانه های پررنگ ظهور فیلمسازی در سینمای ایران بودند که می توانست تبدیل به الگویی برای جریان درست سینمای عامه پسند و جریان اصلی ایرانی باشد.

سینمای ایران از همان دهه 40 به این سو درگیر دوگانه جعلی سینمای متفکر روشنفکری و سینمای مبتذل آبگوشتی بود و در این میان تا همین چند سال قبل، هر آنچه برای جلب نظر مخاطب عام ساخته می شد با عنوان سینمای مبتذل از میدان بحث های فنی و از دایره پذیرش به عنوان یک اثر هنری خارج می شد. با همین نگاه سینمای فیلمفارسی فرحبخش به کلیت سینمای بدنه ایران تعمیم پیدا کرد و به همین دلیل در ایران هیچ گاه سینمای جریان اصلی به معنای هالیوودی ا ش شکل نگرفت و توسعه نیافت.

نیمه دوم دهه 80 و ابتدای دهه 90 اما دوره ظهور فیلمسازانی بود که با تسلط بر تکنیک و شناخت هنر سینما، برای پسند مخاطب عام فیلم می ساختند و یکی از مهم ترین چهره های این جریان هم مصطفی کیایی بود.

کیایی با شیب درستی از بعدازظهر سگی سگی تا ضدگلوله و خط ویژه و عصر یخبندان لحن خود را پیدا کرد و در عین حفظ مولفه های مورد پسند مخاطب عام، به سمت طرح دغدغه های جدی تر سیاسی و اجتماعی پیش رفت و به موفقیت های خوبی هم رسید. فیلم هایش علاوه بر فروش خوب، مورد توجه جشنواره هم بودند و برای ضدگلوله کاندیدای سیمرغ بهترین فیلمنامه و برای عصریخبندان کاندیدای سیمرغ بهترین کارگردانی شد.

در این مسیر طبعا خط ویژه مهم ترین اثر او بود. فیلمی که با لحنی بسیار درست به برخی خط قرمزهای سیاسی نزدیک شد و توانست در دل فیلمی پرکشش برای مخاطب عام، داستانی عدالت خواهانه را روایت کند. خط ویژه از نمونه های درست جریانی بود که می شد به عنوان الگوی سینمای جریان اصلی ایرانی ترویجش کرد؛ فیلمی داستانگو و با استاندارد تکنیکی بالا که در عین طرح دغدغه های سیاسی- اجتماعی فیلمساز، در نهایت برای گیشه و جذب مخاطب عام ساخته شده است.

فیلم بعدی کیایی عصر یخبندان هم گرچه به دلیل طرح بسیار بی پرده خیانت مورد انتقادهایی قرار گرفت، اما همچنین نشان می داد او در مسیر درست قرار دارد و همچنان در دل سینمای اجتماعی ایران، لحن خاص خود را پی می گیرد و توجه ویژه تری به اصل اساسی سینما، یعنی جذب مخاطب دارد.

چاه تهیه کنندگی

تغییر مسیر کیایی اما از بارکد آغاز شد. پس از بارکد تمام مولفه هایی که سینمای کیایی را از سینمای بدنه ی پیش از خود متمایز می کرد، یعنی؛ نگاه جدی تر به استانداردهای فیلمسازی از متن تا اجرا و کارگردانی و همچنین نگاه عمیق تر به جامعه، شروع به محو شدن کردند و کیایی در اولین تجربه تهیه کنندگی سینما مسیر خود را به سمت جاده پیشین سینمای تجاری ایران تغییر داد.

بارکد فیلمی عاری از دغدغه های اجتماعی و سیاسی پیشین کیایی بود که تمام تلاشش را به خرج داده بود تا به جای عبور از خط قرمزهای جدی تر، از خط قرمز شوخی های جنسی عبور کند و فیلم سرشار از شوخی های سطح پایینی بود که اتفاقا پیش از آن، وجه تمایز سینمای کیایی با کمدی های مبتذل سینمای ایران بود.

انگار کیایی در اولین تجربه تهیه کنندگی، نگران از بازگشت سرمایه و با ذهنیتی که بازگشت سرمایه را از مسیر سینمای مبتذل تضمین شده تر می داند، درآمد را بر سینما ی درست ترجیح داده بود و آگاهانه تصمیم گرفته بود از استانداردهای پیشینش به نفع سود بیشتر عدول کند.

کیایی در چهارراه استانبول باز هم از زوج محسن کیایی- بهرام رادان که در بارکد جواب پس داده بودند، استفاده کرد، این بار اما در بستر یک اتفاق واقعی روز که نمونه اش در سینمای ایران کمتر پیدا می شود. همین سوژه یابی درست یکی از مولفه های مثبت چهارراه استانبول بود اما بازهم متن فیلم ضعف های آشکاری داشت که آن را در مرتبه پایین تری از فیلم های خوب کیایی قرار می داد. با این وجود، فیلم می توانست در جشنواره فیلم فجر مورد توجه بیشتری قرار بگیرد، اما همین بی توجهی و همچنین ضعف در تبلیغات و اکران فیلم، چهارراه استانبول را به یک فیلم شکست خورده تبدیل کرد.

افسوس بزرگ

شاید همین شکست زمینه ساز ساخت مطرب شده باشد؛ اما دلیل ساخت مطرب هرچه که هست، نتیجه اش یک افسوس بزرگ است. مطرب بیش از آنکه مانند باقی کمدی های سخیف از ساخت چنین مهملاتی در سینمای ایران عصبانی ام کند، به شدت متاثرم می کند برای از دست رفتن استعدادی که در بهترین زمانی که می توانست برای همیشه، هم مسیر شخصی خود را در دل سینمای ایران پی بگیرد و هم نظر منتقدان را به خود جلب کند و هم پایگاه مردمی واقعی داشته باشد، به سمت سینمای تجاری سخیف و مبتذل ایرانی تغییر مسیر داد و همرنگ جماعتی شد که سال ها سینمای جریان اصلی ایرانی را به بیراهه بردند و سینمایی سطح پایین تر از فیلمفارسی های پیش از انقلاب را پس از آن نیز بازسازی کردند.

مطرب نمونه ای است از جریان کمدی های مبتذل سینمای ایران؛ کمدی هایی که بسیاری از آنها در چند سال گذشته صرفا با فرمول لوکیشن خارجی و دختر مو بلوند پرفروش شده اند. این قطعا ضعیف ترین فیلم مصطفی کیایی است، حتی قبل از بعدازظهر سگی سگی . طبعا اگر کیایی این فیلم را به عنوان اولین فیلم های خود می ساخت در سینمای ایران جایگاهی می یافت مشابه آرش معیریان و منوچهر هادی و مسعود اطیابی و قدرت الله صلح میرزایی و قربان محمدپور و دوجین فیلمسازی که هیچ ارزش و اعتبار هنری ندارند و صرفا نگاه شان به جیب مخاطب و سود هنگفت به هر قیمتی است.

مطرب حتی از بدیهیات منطق در فیلمنامه بی بهره است. دقت کنید که یک خواننده زن سرشناس ترک، یک مرد جوان مجرد را به عنوان پرستار بچه استخدام کرده است. اساسا چقدر محتمل است که یک زن تنها یک مرد را به عنوان پرستار انتخاب کند، آن هم یک خواننده مطرح یک مرد مجرد غیرهم زبان را. و خب مثل همه کارهای سطح پایین از ابتدا می دانیم که این دو حتما عاشق یکدیگر خواهند شد؛ بی دلیل و بی منطق.

ابراهیم خوش لحن/ خوش سینه (پرویز پرستویی) نیز یک خواننده گمنام کاباره ای است که به دلیل وقوع انقلاب نتوانسته مشهور شود و به حقش برسد و حالا 40 سال بعد در ترکیه، بدون آنکه حتی یک نفر او را بشناسد، این فرصت را می یابد که با یک خواننده مطرح ترک به روی استیج رفته و عکسش روی بیلبوردها برود. قصدم نقد محتوایی نیست. هرگونه نقد محتوایی درباره مطرب جدی گرفتن بیش از حد آن است و نگاه شیفته و سطحی کارگردان به ترکیه را هر مخاطبی خواهد فهمید.

قصدم جلب توجه به این نکته است که حتی در داستان یک خطی فیلم نیز غیرمنطقی و احمقانه بودن داد می زند. وضعیت تمام خرده داستان ها هم همین است، از جمله خروج غیرقانونی از ترکیه و حضور شخصیت مصطفی بیگ . به این اضافه کنید که دست نویسنده/کارگردان حتی در شوخی نویسی هم آن قدر خالی است که یک شوخی جنسی را که برای مرتبه اول خنده دار است، بارها تکرار می کند و همان را هم لوث می کند و از کارکرد می اندازد.

چرا کیایی به اینجا رسید؟

واضح است که ورود به عرصه تهیه کنندگی و مساله سود بیشتر تاثیر مهمی در تغییر مسیر کیایی داشته است؛ اما آیا مساله همین است؟ می دانیم که کیایی هیچ گاه از حمایت های سیستم برخوردار نبود. در جشنواره ها باوجود صلاحیت، هیچ گاه به درستی مورد توجه قرار نگرفت و حتی در تعامل با مدیران دولتی به مشکلاتی خورد که زمانی اعلام کرد برای مدتی از فیلمسازی خداحافظی می کند. حتی برخی حاشیه ها از جمله اصلاحات پی درپی فیلم ها یا مواردی مثل مجوز ندادن به آهنگ یاس برای تیتراژ بارکد (به دلیل اصرار بر اشتباه مجوز ندادن به رپ) ممکن است در این حس منفی بی تاثیر نبوده باشد اما آیا این ها دلیل کافی برای رسیدن از خط ویژه به مطرب است؟

آیا دلیل اصلی این ناملایمات است یا سینمای مبتذل ساز ایران معدود فرزندان خلاقش را در خود هضم می کند؟ هرچه باشد، مصطفی کیایی متاسفانه پس از مطرب دیگر مثل سابق جدی گرفته نخواهد شد. او به مرتبه برفوش سازی نزول کرده است. ناراحت کننده تر اینکه پس از کمدی شکست خورده تهران- لس آنجلس با حضور پرویز پرستویی، حالا می توان با قطعیت گفت این نزول شامل حال پرستویی هم می شود؛ نزول از حاج کاظم و حاج حیدر و کمدی های درجه یکی مانند مومیایی 3 و مرد عوضی و... به مطرب . کاش روزی هر دو به اصل خود بازگردند.

لینک خبر :‌ برترین ها
خراسان نوشت: عصر روز دوشنبه، سه سالن در شهرهای تهران، مشهد و اصفهان به طور همزمان، شاهد رونمایی از مستند سینمایی ایکسونامی بود؛ اکران هایی که به گواه تصاویر منتشرشده، شاهد استقبال پرشور فعالان فرهنگی و علاقه مندان به سینمای مستند بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : ستاره نیوز رویداد ایران تیک

این مستند در مشهد حتی به سئانس فوق العاده هم رسید. رونمایی از مستند ایکسونامی به نوعی اتفاق مهم حوزه سینما و تلویزیون در روز دوشنبه بود که با حواشی نیز همراه بود و سروصدای زیادی به پا کرد.

ماجرای فیلم چیست؟
مستند ایکسونامی به کارگردانی محسن آقایی، محصولی از مؤسسه فرهنگی هنری آوش است که در روزهای گذشته با تبلیغات پرسروصدای خود با عنوان خاطرات یک پورن استار مطرح شد. یک خانم آمریکایی که در گذشته، بازیگر فیلم های مستهجن بوده و مدتی است که این شغل را کنار گذاشته، راوی مستند است و در بخش هایی از آن نیز به خاطراتی از زندگی خود اشاره می کند. با این حال، محور مستند، خاطرات وی نیست. مستند 104 دقیقه ای ایکسونامی ، روایتی بی پرده و شفاف از تاریخچه طولانی مبارزات جامعه آمریکا با قوانین این کشور برای دستیابی به آزادی های جنسی است و در بخش هایی نیز به تبعات این بی بندوباری های جنسی می پردازد.

یک پژوهش قدرتمند
محسن آقایی که پژوهش، نویسندگی و کارگردانی ایکسونامی را برعهده داشته، مدت هاست به عنوان پژوهشگر مسائل مرتبط این حوزه شناخته می شود و روی مستند خود سه سال کار کرده است. ایکسونامی واجد پژوهشی قوی در تاریخ سده اخیر آمریکاست که طیف گسترده ای از اتفاقات تأثیرگذار بر زیست جنسی جامعه این کشور را روایت می کند. اگر نریشن این فیلم مستند را به مثابه یک مقاله پژوهشی ببینیم، با یک متن محکم و خیلی خوب مواجه هستیم که البته بی نقص نیست، اما به نظر می رسد از بهترین پژوهش های منتشرشده در این حوزه باشد. ایکسونامی به شکلی شگفت آور، پر از آمار و اطلاعات مرتبط است و از این لحاظ، کاستی ندارد؛ اگرچه بهتر بود برای این آمارها، منابع بیشتری اعلام می شد. در شرایطی که بحث های مرتبط با آزادی های جنسی برای مخاطب ایرانی، به بحث هایی جنجالی و طولانی تبدیل شده و مخالفان و موافقان بسیاری دارد، اما ایکسونامی تقریباً به همه پرسش های مخاطب پاسخ می دهد و چیزی را مبهم و بی جواب باقی نمی گذارد.

تشویق های مخاطبان در رونمایی
فارغ از محتوای اثر، مستند سینمایی ایکسونامی از نظر فرمی، عالی نیست، اما قابل قبول است؛ به ویژه آن که اولین تلاش محسن آقایی در مسیر کارگردانی محسوب می شود. سازندگان مستند، زحمت زیادی برای جمع آوری تصاویر آرشیوی مرتبط کشیده اند و تقریباً همه آن چه در این فیلم به نمایش گذاشته شده، منطبق بر اتفاقات جامعه آمریکا در 100 سال اخیر است؛ ناگفته پیداست که دسترسی به ویدئوهایی از اتفاقات تاریخی در دهه 30 یا 50 آمریکا، آن چنان سخت است که تلاش فیلم ساز را قابل ستایش می کند. ایکسونامی همچنین تصاویر تابوشکنانه فراوانی نیز به نمایش می گذارد و از همین منظر، صاحب طنزی ملیح به خصوص در نیمه اول آن است. استقبال مخاطبان و تشویق پرشور حاضران در پایان پخش فیلم نیز نشان از آن دارد که ایکسونامی ، توانسته با مخاطب خود ارتباط برقرار کند.

گزیده ای از واکنش های شبکه های اجتماعی به ایکسونامی

پر شدن 5 دقیقه ای سالن 300 نفری
به جرئت می توان گفت تقریباً هر کسی که ایکسونامی را تماشا کرده، درباره آن نظری مثبت داشته است. در شبکه های اجتماعی، به جز برخی کاربران که فرامتن را مد نظر قرار داده یا درباره حواشی فیلم نوشته اند، نظرات یکسره مثبت است. کاربری درباره این فیلم نوشت: ابتدا فکر می کردم با یک نسخه بدل از انقلاب جنسی مواجه شده ام، اما مستند که جلو رفت، برتری های خودش و مستند بودنش را به رخ کشید. شخص دیگری با انتشار عکس سالن مملو از جمعیت در رونمایی این مستند نوشت: در عرض 5 دقیقه تموم ظرفیت 300 نفری سالن برای اکران ایکسونامی پر شد و یه عده هم توی راهروها ایستادن.
در شبکه های اجتماعی، نظرات زیادی هم درباره تکان دهنده بودن روایت این مستند وجود دارد. شخصی نوشته است: ایکسونامی در مقاطعی به شدت اعصاب شما را خرد می کند، مثل یک سیلی محکم که زنگش در گوشتان می پیچد! به معنای کلمه مستند است و با شعار فاصله زیاد دارد. یا این نظر: مستندی که روح و روانم را در هم ریخت. کاش حالا همه جوون ها بتونن ببینن. کاربر دیگری نیز این گونه به محتوای مستند واکنش نشان داد: ایکسونامی نشون داد که ظاهر آمریکا واقعا غلط اندازه و وقتی درباره مسائل فرهنگی و اخلاقی این کشور تمرکز می کنی متوجه میشی آمریکا جهنم واقعی است، جایی که قربانیان اصلی اش زنان و کودکان هستن و اعمال قبیحی انجام میدن که حیوان هم انجام نمیده.
کاربر دیگری درباره کیفیت فرمی ایکسونامی نوشته است: فارغ از معدود ایرادهای فنی تدوین و این که حتی از نظر محتوایی می شد کامل ترش کرد، اما زحمت بسیار زیادی که کشیده بودند مشهود بود و در کل عالی بود. یک مستندساز نیز این گونه واکنش نشان داده است: به عنوان کسی که می فهمه آرشیو قدیمی خارجی درآوردن برای مستند چه مصیبتیه، اجازه بدید برای تهیه کننده و کارگردان مستند ایکسونامی سر تعظیم فرود بیارم.

2323

کد خبر 1320568

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
بهتاش صناعی ها با اشاره به محافظه کاری های بسیار در سیاست های فرهنگی کشور، تأکید کرد که سانسور فیلمنامه نویس های ما را به بن بست رسانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

بهتاش صناعی ها کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: تأثیر سانسور بر زبان آثار هنری کاملاً مشهود است، بدون شک سانسور در بیان آنچه که یک هنرمند مدنظر دارد تأثیرگذار است و اجازه بیان دقیق را نمی دهد. سانسور ذهنیات هنرمند را خدشه دار و زبان اثر را الکن می کند.

صناعی ها خاطرنشان کرد: قطعاً یکی از راهکارهای کنار گذاشتن سانسور درجه بندی سنی فیلم های سینمایی است. این طرح در کشورهای توسعه یافته و در واقع صاحبان سینما اجرایی شده و قطعاً اجرای آن در کشور ما نیز امکانپذیر است. سانسور به هر شکل در هر نقطه از دنیا اتفاقی اشتباه است و درست ترین شکل نظارت بر آثار سینمایی درجه بندی سنی فیلم ها است.

او افزود: اجرای این طرح در کشور ما نیاز به تمرین دارد و بهتر است کمی صبر داشته، ترس و محافظه کاری در سیاست فرهنگی را کنار گذاشته و اجازه دهیم این طرح مراحل آزمون و خطا را سپری کند و با محافظه کاری جلوی اجرای آن را نگیریم. شکل مشابه طرح درجه بندی سنی در کشور ما سینمای هنر و تجربه است که قبلاً تجربه شده و سال هاست این طرح وجود دارد. معمولاً فیلم های بخش هنر و تجربه دارای مضامینی هستند که ممکن است هضم آن برای بخش عظیمی از جامعه امکانپذیر نباشد و تنها اهالی هنر و افراد باسوادتر بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. این اتفاق در سینمای تجاری ما هم می تواند رخ دهد و ما می توانیم برای سنین مختلف درجه بندی داشته باشیم.

این کارگردان در ادامه گفت: این حجم از محافظه کاری که شاهد هستیم سینمای ما را اخته می کند و برای جلوگیری از این اتفاق و اجرای طرح های مفیدی چون درجه بندی سنی فیلم های سینمایی نیاز به یک همگرایی در تصمیم گیری های فرهنگی داریم. متأسفانه در اقلیم فرهنگی ما چند پادشاه حکومت می کنند و این وضعیت آسیب های جدی به سینمای ما وارد کرده است. در تصمیم گیری های فرهنگی ما هر کس ساز خود را می زند و هیچ تمرکزی در این تصمیم گیری ها وجود ندارد. اینکه افراد مختلفی می توانند در مسائل مهم فرهنگی کشور تصمیم گیرنده باشند وضعیت نابسامانی را ایجاد می کند و می بینیم این وضعیت امروز در سینمای ما وجود دارد و حتی وزیر ارشاد هم نمی تواند پای مجوز خود بایستد و از آن دفاع کند.

کارگردان فیلم سینمایی احتمال باران اسیدی با بیان این مطلب که سینمای ایران در بدترین دوران تاریخ خود به سر می برد، گفت: به هیچ وجه نسبت به آینده سینما خوشبین نیستم، فیلم های ما به شدت اخته و با محدودیت های داستانی فراوان مواجه هستند. تمام قصه هایی که می شود در سینمای ایران تعریف کرد در این مدت تعریف شده و فیلمنامه نویس های ما به بن بست رسیده اند. همه موضوعات تکراری شده و اکثر طرح ها و ایده ها استفاده شده اند و بعضاً می بینیم که فیلم های کمدی بسیاری با دستمایه قرار دادن موضوعاتی که در شأن خانواده های ایرانی نیست مدام مسائل سخیف را تکرار می کنند که نازل ترین سطح سلیقه مردم را به خود جذب می کنند.

صناعی ها در پایان اظهار داشت: سینمای مستقل رو به نابودی است، حمایت دولتی هم وجود ندارد و هیچ توجهی به سینمای هنری نمی شود. بدترین اتفاق در این بین نازل شدن سطح سلیقه مخاطب ایرانی است و این اتفاق را می توان در لیست پرفروش ترین فیلم های سال دید که اکثراً آثار کمدی ضعیف هستند. شرایط از هر جهت بسیار وحشتناک و ناامیدکننده است، قطعاً برای بهتر شدن وضعیت نیاز به یک تحول اساسی در مدیریت فرهنگی کشور داریم که اگر این اتفاق رخ ندهد سینمای ایران آینده ای نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: تسلیت بنیاد سینمایی فارابی در پی درگذشت فیلمبردار پیشکسوت سینما سام درخشانی تخته گاز به نمایش خانگی آمد

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
سازمان سینمایی در رابطه با مستند ایکسونامی و عدم صدور مجوز برای این اثر به دنبال چیست؟ و چرا وقتی سازندگان این مستند از اوائل آبان ماه درخواست مجوز کردند از سوی این سازمان اقدامی نشده است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مستند ایکسونامی که با محتوای افشاگرانه در رابطه با فضای اخلاقی و فرهنگی جامعه آمریکا این روز ها اکرانش در دانشگاه ها و مراکز فرهنگی با استقبال بالا مواجه شده است با واکنش سیازمان سینمایی مبنی بر مجوز نداشتن این فیلم در سازمان سینمایی در رابطه با مستند ایکسونامی و عدم صدور مجوز برای این اثر به دنبال چیست؟ و چرا وقتی سازندگان این مستند از اوائل ابان ماه درخواست مجوز کردند از سوی این سازمان اقدامی نشده است؟
چرا نمایش این مستند برای جمعی از طلاب و دانشجویان همراه با نشست های تحلیلی و نقد و بررسی برای مدیران سازمان سنمایی و برخی کانال های در اختیارشان تا این اندازه گران تمام شده است؟

مستند هایی که بدون مجوز اکران شدند و آب از آب تکان نخورد!

مگر نخستین بار است که مستندی بدون داشتن مجوز اکران شده است؟ ده ها اثر مستند بدون اطلاع مجموعه سازمان سینمایی اکران شده و می شوند. چرا تاکنون در این زمینه جنجالی راه نیافتاده است؟
چرا وقتی مستند ی در همین روز ها که مجموعه شما به صورت پنهان و آشکار مستند ایکسونامی را متهم به رفتار غیرقانونی می کند بدون دریافت مجوز اکران شده و صدایی از شما در نیامده است؟ برای همین مستند، اتفاقا در یکی از نشست ها و برنامه های اکرانش معاون نظارت و ارشیابی سازمان سینمایی هم حضور داشته اند.
مگر مفاد آئین نامه اجرایی اکران آثار سینمایی و مستند استثنابردار است؟ موضوع و مضمونش هم به دلیل پرداختن به شورش های مشهد و اسلامشهر در دهه 70 و ارجاعات و کنایه های سیاسی و اجتماعی آن ملتهب و حساس هم بوده است. جالب اینکه این مستند در دو سه روز گذشته همزمان با مستند ایکسونامی در یکی از دانشگاه ها هم اکران شده است.
این تناقض فاحش و رفتار دوگانه سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه معنا دارد؟ ایا حکایت همان رفتار دوگانه ای است که در یکسو اصرار دارند فیلم های توقیفی برخلاف آئین نامه ها و مصوبات نشان دهند و در سوی دیگر فیلم هایی، چون دیدن این فیلم جرم است را توقیف و بایکوت کنند؟ واقعا در سازمان سینمایی چه خبر است؟
نمایش مستند خاتمه بدون مجوز های لازم در جشنواره حقیقت یادمان نرفته است- مستندی که بی پروا و با رکیک ترین کلمات و فحاشی خشونت خانگی علیه دختری افغان را در ایران در طول مدت دو سال و فراز و نشیب های پرونده اش در اورژانس اجتماعی بهزیستی را نشان می داد؟ حال چه شده است مستندی منتقدانه و جامعه شناسانه گوشه ای از چرک دمل کشور آمریکا را نشان داد به بهانه های ساختگی برایش فضاسازی می کنید؟
مستند آیدین همین دو ماه پیش رونمایی شد بدون اینکه مجوزی داشته باشد. یا مستند بلند در آستانه بامداد ساخته مختار شکری پور که به تازگی رونمایی شده است؛ و گفته می شود: همه مستند های جشنواره سینماحقیقت بدون مجوز در ایام جشنواره اکران می شوند چرا؟
اگر اهتمام شما برای اجرای آئین نامه است پس چرا این تعداد از آثار مستند و ده ها مستند دیگر همواره اکران شده و می شوند، ولی آب از آب تکان نمی خورد و صدایی از آن سازمان بیرون نمی آید.
مشکل شما با اکران خصوصی مستند ایکسونامی آن هم برای گروه مخاطبان خاص- دانشجویان و طلاب و نخبگان- ناشی از چیست؟
ایا موضوع و محتوای انقلابی و افشاگرانه آن در رابطه با فضای اخلاقی و فرهنگی جامعه آمریکا و ضدیتش علیه سند 2030 شما را ناراحت کرده؟ یا مشکل فراتر از یک اثر مستند است و دنبال بهانه ای بودید تا حوزه هنری را به چالش بکشید و امتیازگیری کنید؟
کاش سازمان سینمایی به توجه جایگاه که دارد حدود انصاف و عدالت را رعایت می کرد و با ایرادات ساختگی و منیت ها و منویات غیرفرهنگی و ملاحظات سیاسی و پشت پرده برای سینما و جامعه تا بدین حد هزینه نمی تراشید.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تهران- ایرنا- رئیس سازمان امور سینمایی با اشاره به طرح تاسیس بنیاد همکاری های فرهنگی خزر، گفت: این طرح زمینه خوبی برای همکاری های گسترده و مشترک با روسیه است.

به گزارش روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، در دیدار حسین انتظامی با پاول استپانف معاون وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه در موزه سینما با اشاره به تاکید و دستور عمومی حسن روحانی ریاست جمهوری اسلامی ایران بر توسعه و تعمیق همکاری ها در حوزه های مختلف از جمله فرهنگی، از آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای گسترش همکاری های فرهنگی با روسیه صحبت و از تمامی پیشنهادات طرف روسی استقبال کرد.

وی بویژه بر لزوم برگزاری هفته های فرهنگی در دو کشور و توسعه مبادلات آموزشی میان دو طرف تاکید و از آمادگی و تمایل ایران برای انجام پروژه های مشترک سینمایی در چارچوب تهیه و تشکیل پلت فورمی مشترک برای انجام اقدامات و تمهیدات لازم برای این کار، صحبت کرد.

حسین انتظامی در این دیدار از طرح تاسیس بنیاد همکاری های فرهنگی خزر نیز سخن گفت و این طرح را زمینه خوبی برای همکاری های گسترده و مشترک با روسیه معرفی کرد.

در این دیدار همچنین پاول استپانف معاون وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه با ابراز خرسندی خود از این دیدار گفت: با وجودی که برنامه های مهمی در روسیه داشتم، ترجیح دادم آنها را لغو کرده و به ایران بیایم، چرا که همکاری های فرهنگی با ایران برای ما از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

وی با اشاره به برنامه هایی که برای سال 2020 در دیدار با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هماهنگ کرده بود، افزود: این برنامه ها شامل برگزاری هفته فیلم ایران در روسیه، اجرای یک تئاتر عروسکی با همکاری تالار رودکی و همکاری هنرمندان موسیقی روسیه با ارکستر سمفونیک تهران برای خلق آثاری فاخر است.

وی همچنین به تمایل روسیه برای دعوت از هنرمندان ایرانی در همایش بین المللی فرهنگ سبز در سن پترزبورگ، در سال 2020، اشاره و بر لزوم و اهمیت برگزاری هفته فرهنگی ایران در روسیه در سال 2021 تاکید کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
با اینکه هدف از برپایی جشنواره بین المللی سیمرغ در جای خود قابل توجه است اما حقیقتاً باید به این موضوع پرداخت که تأثیر و دستاوردهای این جشنواره در فرهنگسازی، ارتقای فرهنگ و بهداشت جامعه و انعکاس آن در سینما چه بوده است و آیا اساساً این حرکت فرهنگی نتیجه ای داشته است یا خیر.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش گروه فرهنگی قدس، 10 دوره است که به همت و با مشارکت وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک دورهمی با عنوان جشنواره بین المللی سیمرغ در تهران برگزار می شود. محفلی که به ظاهر با اهدافی گران سنگ همچون ارتقای فرهنگ و بهداشت جامعه، فرهنگسازی، کسب حمایت و تبلیغ برای وزارت بهداشت با یاری گروهی از مدیران، سینماگران و هنرمندان کشور شکل می گیرد اما پرسش اینجاست که پس از ده دوره برگزاری، اکنون سیمرغ بهداشت کجای بهداشت و سینما، هنر و فرهنگ جامعه ایستاده و دستاوردهایش طی این مدت چه بوده است؟!

حقیقت این است که چنانچه دورهمی سیمرغ تأثیرگذار بود و دست کم با آثار آسیب شناسانه اجتماعی و عملکردهای تخصصی و فرهنگی به شناسایی و تحلیل و ارایه راهکار در خصوص اوضاع بهداشتی جامعه می پرداخت و از طرفی دیگر راهی برای سلامت روانی و جسمی اندام آسیب دیده کشور از زخم های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... ارائه می کرد و یا حتی سینماگران و هنرمندان را به تولید آثاری با مضامین یاد شده تشویق می نمود و از سویی دیگر در زمینه بهداشت عمومی فرهنگسازی می کرد، شاید می شد برای آن جدا از دیگر جشن ها، دورهمی ها و جشنواره های فرمایشی حساب باز کرد، اما سی مرغ بال و پرکنده آن چنین نمی نماید.

صد البته از نیت خیر طراحان و هدف گذاران نخستین این محفل که خدمت به بهداشت و سلامت جامعه بوده و حضور و همکاری چند سینماگر و تئاتری خوشنام با آن باید به نیکی یاد کرد اما مسئله این است که این نیت و امید در همان گام شعار و سطحی نگری در جا می زند. افزون بر این پیامدها و عوارض سیمرغ غیراستاندارد و غیر تخصصی که به سینما هم چسبیده است باید به برخی آشپزها و مواد تهیه خوراک سی مرغان اشاره کرد.

کافی است در رسانه ها به خبر گزینش بعضی آشپزهای سینمایی و تئاتری آن و مواد پخت سی مرغ نگاهی انداخت و با دیدن اسامی و چهره های آنها به درستی این نکته را دریافت که سی مرغ بهداشتی دوستان بهداشتی با همراهی چند ناآشیز و مواد تاریخ مصرف گذشته، خام و غیر استاندارد در حال پخت و پز است. دودی که از آشپزخانه سی مرغ پزها بلند است به قدری ناخوشایند است که نه فقط مخاطب را از میل سی مرغ دلزده می کند که به دلیل وجود کیسه دوزان سینما و تاتر در آن او را از هر چه جشن، مرغ و سی مرغ، فیلم و سینما و تئاتر غیربهداشتی است بیزار می کند.

لذا باید طرح دیگری انداخت و یا بساط سی مرغ را برچید!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

ابراهیم عمران

همزمانی توقیف فیلم خانه پدری با اعلام پر از ضد و نقیض گونه در مورد فیلم مطرب ، سبب ساز شایعه های فراوانی پیرامون این کار شد؛ به گونه ای که اشتیاق زاید الوصفی برای تماشایش پدید آمد. حال این گزاره را از رندی و یا زیرکی گروه سازنده بدانیم و یا استفاده موثر از شبکه های موجود ارتباطی، بایدگفت این پر شدن سالن های سینما ، فرجام این کردارهای مستقیم و غیر مستقیم بود. پر شدنی که شاید کمتر سابقه داشته باشد طی این سالها.

حرف اصلی این نوشته نه نقد این فیلم -که امر جدید و نویی برای نقد کردن ندارد-، بلکه توانایی کشاندن مخاطب به سینماهاست که مشکل اصلی این سالهای دوستداران هنر هفتم است. داستان تک خطی و تکراری خواننده و نوازنده قبل انقلاب و ممنوع الکار شدنشان؛ مستقیم و غیر مستقیم در سینما کار شده و بهره بردن هم از نام برخی خوانندگان آن ورِ آبی نیز گل درشت تر از آن است که به شرح در آید. و خرده پیرنگ های بی روح و بی محتوا نیز دنباله چنین داستان هایی است که برای پر کردن دقایق نیاز است و البته آلترناتیو موزیک و رقص و آواز که هماره مخاطبِخاص و عام داشته نیز کمک رسان چنین فیلم هایی بود.

پس با اجازه تیم سازندگان و بازیگران باید گفت در پرونده کاری شان، امر جدیدی حادث نشده است و با احترام به پرویز پرستویی باید نوشت چرخه تکرار در بازی هایش بسیار زیاد شده و حتی نوع اکت او در فیلمی چون بادیگارد با مطرب ، متاسفانه یکسان است و گریه ها می تواند نمونه خوبی از این گفته باشد که حال از آن میگذریم. کار سایر بازیگران نیز آنچنان از روی وظیفگی خاص است که نیاز به موشکافی ندارد، ولی اگر بخواهیم از مخاطب شناسی این فیلم کمی بنویسیم، به نکته های بی شماری از جامعه شناسی این روزهایمان میرسیم. اینکه شاخکهای سازندگان و سرمایه گذران این کار، گیرندگی خوبی دارد و نبض جامعه متوسط و رو به پایین اجتماع را می شناسند (البته مراد از متوسط و رو به پایین خاستگاه ها و نیاز های فرهنگی شان است) نشان از آن دارد مرجع های موجود برای جمعیت زیادی از کشور، خطوط قرمزی هستند که حالیه در بیرون از این جغرافیا روزگار میگذرانند و دانستن اوضاع و احوالشان چه در قبل و چه حال حاضر برای مخاطبان اشتیاق آور است. موسیقی و متعلقات آن همواره برای عده زیادی خواهان داشته و این ممنوعیت ها، لاجرم بر اشتیاقها افزوده خواهد کرد؛ چون پرهیز زیادی، سبب ساز چنین گزاره ای است. حال چرا در سینما از در کمیک ماجرا وارد این داستان می شوند، خود مقوله ای است قابل بحث. آیا می توان اینگونه در مورد همین فیلم مطرب نوشت که اگر داستان کمی جدی تر می بود و حرمان و افسوس شخصیت اصلی، اگر نگاه عمیق تری می یافت، آیا همین استقبال از آن و از دریچه درام واقعی به فیلم پرداخته می شد؛ آیا اشتیاق از قبل حاصل میشد؟! ولی گروه سازنده( حال نه صرفا این فیلم) یکی به نعل یکی به میخ میزند تا هم به خیال خود انتقادی کند از برخی ممنوعیت های غیر ضرور و هم بهه نفع مالی خود برسد که لامحاله جای ایراد شکلی نیست.

اگر ازدریچه آشتی سینما و مخاطب نگریسته شود که فهم آن آسان است ؛ چرا که چرخه اقتصادی مناسب ، سودش برای همه است و از زاویه دیگر نیز در سبد قرار گرفتنِ سینما در نیازهای هفتگی هم می تواند به بهبود اوضاع کمک کند. در این چرخه هم ارشاد و ممیزی هایش ، نقدی نمی بیند که چرا مجوز داده است و تهیه کننده و سینما هم نفع اش را میبرد؛ آنچه در این میان گم می شود، چرایی برخی موضوعاتِ خط قرمز گونه است که دستاویزِ خوبی می شود برای طرح موضوع به شکل غیر جدی که در نهایت کمکی به حلش نمی کند. می ماند ذکر این نکته که تمایز است بین مطرح کردن طنز در مثلا مطبوعات که غیر مستقیم پیام می رساند و آشکارکردن در مدیوم سینما که قصد پیام رسانی دارد که بیشتر وقتها نقض غرض می شود و به محاق میرود اصل داستان...

امید است این نوشته چند نفری را راهی سینما کند، نه آنکه همین یادداشت هم خود نقضِ غرض شود و مفهوم و مرادِ قلم برای برخی مستتر باشد!

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

رسانه کلیک – طبق اسناد منتشر شده از سوی وزارت ارشاد، مصادیق استفاده از پروانه تصدی رسانه برخط پیامده مواردی مانند تامین محتوا و پیامک ارزش افزوده، مسابقات پیامکی، سرویس های ارزش افزوده تصویری و ... است.

به گزارش خبرنگار کلیک، مستندات رسمی موجود نشان می دهد بیش از هزار کسب وکار دیجیتالی داخل کشور پروانه فعالیت تحت عنوان تصدی رسانه برخط پیامده دارند.

لیست شرکت های دارای این پروانه در وب سایت رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (بخش سامانه انتشار اطلاعات) منتشر شده است که از لینک زیر قابل مشاهده است:

لیست ناشران دیجیتال -حقوقی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای شفاف سازی، لیست کسب وکار ها و ناشران دیجیتالی که تا پایان مرداد 1398، موفق به دریافت مجوز از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال شده اند را از طریق سرویس سامانه انتشار اطلاعات این وزارت خانه منتشر کرده است.

این لیست شامل کسب وکار های دیجیتالی است که موفق به اخذ پروانه های نشر با مضامین، نشر دیجیتال مبتنی بر حامل، نشر بر خط، تصدی رسانه برخط پیامده، تصدی رسانه بر خط از طریق تلفن هوشمند مخابرات، تصدی رسانه کاربر محور، تکثیر حامل های دیجیتال محدود وتکثیر حامل های دیجیتال کارخانه ای می شوند.

شاید برایتان جالب باشد: تلگرام کانال های نقض کننده کپی رایت را مسدود می کند

جزئیات بیشتر را می توانید از این لینک مشاهده کنید.

در این میان اسامی 1079 شرکت با پروانه تصدی رسانه برخط پیامده به چشم می خورد؛ این پروانه از سوی وزارت ارشاد به معنی تصدی قراردادن محتوای دیجیتال دیداری، شنیداری، نوشتاری و یا ترکیبی از آن ها در معرض دسترس عموم از طریق سامانه پیامک انبوه دارای مجوز انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده است.

طبق اسناد منتشر شده از سوی وزارت ارشاد، مصادیق استفاده از پروانه تصدی رسانه برخط پیامده مواردی مانند تامین محتوا و پیامک ارزش افزوده، مسابقات پیامکی، سرویس های ارزش افزوده تصویری و ... است.

پیش از این اعلام شده بود بخش قابل توجهی از این کسب وکارها شامل استارتاپ های نوپا می شوند و این زیرساخت اقتصاد دیجیتال در ایران برای بیش از سی هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم و البته با هزینه های بسیار کمتر از صنایع دیگر اشتغالزایی کرده است.

تگ ها: ارزش افزوده داخلی وس ویژه

لینک خبر :‌ رسانه کلیک
رئیس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی با انتقاد از منفعل عمل کردن شورای عالی فضای مجازی، تصریح کرد: نابسامانی های فضای مجازی ناشی از ضعف شورای عالی فضای مجازی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : آی تی آنالایز کیهان لندن

نصرالله پژمان فر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به نشست روز گذشته(سه شنبه 21 آبان ماه) کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص بررسی راهکارهای اجرایی شدن سیاست های شورای عالی فضای مجازی با حضور کارشناسان دستگاه های مسئول در این زمینه، اظهار کرد: این نشست با توجه اهمیت فضای مجازی و تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص این حوزه تشکیل شد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به دلیل اهمیت فضای مجازی بود که رهبر معظم انقلاب، شورایی را با تراز عالی برای ساماندهی این حوزه تعیین کردند. حتی وظایف و اختیارات این شورا به قدری جدی دیده شد که گاهی این مجموعه بالاتر از یک نهاد صرفا سیاست گذار، رویکرد اجرایی هم داشت.

وی با یادآوری اینکه حتی در قوانین بودجه سنواتی، شورای عای فضای مجازی برای عملیاتی کردن برنامه های خود بودجه در اختیار داشت، افزود: اما این شورا با تمام اختیارات خود در عین اینکه می توانست بهترین مرکز برای ساماندهی فضای مجازی باشد ولی به درستی به وظایف خود عمل نکرد.

مخالف ورود هر نهاد دیگری جز شورای عالی فضای مجازی به این حوزه بودم

پژمانفر با بیان اینکه یکی از مخالفان این موضوع بودم که سایر نهادها به موضوع فضای مجازی ورود کنند و اگر نهادی مسئله ای دارد در شورا مطرح شود، گفت: متأسفانه امروز نا بسامانی های گسترده ای در فضای مجازی وجود دارد که این ناشی از ضعف مدیریتی شورای عالی فضای مجازی است.

وی تأکید کرد: به همین منظور به عنوان کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس طی جلساتی ارزیابی هایی صورت می دهیم که شورای عالی فضای مجازی با وجود حمایتی که مقام معظم رهبری از این شورا دارند و اختیاراتی که شورا دارد، راه مثبت و درستی را در این حوزه پیش گیرد.

پژمان فر با بیان اینکه طی جلسات کمیته فضای مجازی دستگاه های مختلف نقطه نظرات خود را در این حوزه مطرح می کنند، گفت: البته هنوز این موضوع جمع بندی نشده ولی نهایتا گزارشی در این حوزه تهیه خواهد شد و به نهادها و مسئولان در این راستا ارائه می شود.

نماینده شورای عالی فضای مجازی در جلسه حاضر نشد

رئیس کمیته فضای مجازی اضافه کرد: در نشست عصر روز گذشته دستگاه های مختلف از وزارت ارتباطات، وزارت فرهنگ، ارشاد اسلامی، ناجا، سازمان تبلیغات اسلامی و سپاه حضور داشتند ولی با وجود هماهنگی و دعوتی که از شورای عالی فضای مجازی صورت گرفته بود، نماینده ای از شورا در نشست حضور نداشت و این خود بیّن منفعل بودن شورای عالی فضای مجازی است./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
حذف معافیت مالیاتی در این حوزه، زمانی دارای منطق است که شرایط اهالی فرهنگ تغییر کرده و بنیه مالی حوزه فرهنگ مستحکم شده؛ اما وقتی هنوز فرهنگ در وضعیت ورشکستگی قرار دارد، تحمیل مالیات سنگین به اهالی فرهنگ و هنر از جمله رسانه ها که هم اکنون نیز وضعیتی رو به قبله دارند، چه توجیهی دارد؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی در شرایطی سراغ اهالی فرهنگ از جمله اهالی رسانه آمده و قصد دارد معافیت مالیات این حوزه را بردارد که وضعیت اقتصادی فرهنگ در این سال ها، نه تنها تغییری نکرده که بدتر از قبل شده و فعالیت در این عرصه همچنان سودده و دارای بازدهی بالای اقتصادی نیست و از این منظر، تلاش برای کسب درآمد دولت از این حوزه، عملاً به منزله بریدن سر اهالی فعالان فرهنگی از جمله اهالی مطبوعات است.

به گزارش تابناک ؛ معافیت مالیاتی اهالی فرهنگ و هنر به سختی و برای ایجاد امکان فعالیت های فرهنگی و هنری فراهم شد. نهادهای متولی در ابتدا به سختی با اعمال این ممیزی موافقت می کردند؛ اما در نهایت این اتفاق رخ داد و این معافیت ذیل ماده 139 قانون مالیاتی لحاظ شد.

اکنون با توجه به رویکرد دولت به بودجه بندی با حذف نفت، تمرکز بر دریافت مالیات افزایش یافته و قرار است هم بر شمول اخذ مالیات به شکل محسوسی افزوده شود و هم بسیاری از معافیت های مالی لغو می شود. از جمله معافیت های مالیاتی که قرار است، لغو شود، معافیت های مالیاتی اهالی فرهنگ و هنر از جمله مطبوعات است.

در لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی ظاهراً نامی از فرهنگ و هنر نیامده اما در صفحه 26 این لایحه و در بند 79 آمده است: بندهای (الف)، (ب)، (ز) و (ل) ماده 139 حذف می شوند. و این به منزله حذف بخش اعظمی از معافیت های مالیاتی فرهنگی و هنری از حمله مطبوعات، سینما، فعالیت های مذهبی و حتی کمک به نهادهای امدادی و آموزشی نظیر هلال احمر است.

در این ماده از قانون مالیات های مستقیم و تبصره های آن چنین آمده است؛

ماده 139

الف) موقوفات، نذورات، پذیره، کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی آستان قدس رضوی، آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)، آستانه حضرت معصومه(س)، آستان حضرت احمد ابن موسی (ع) شاه چراغ ، آستان مقدس حضرت امام خمینی ( ره)، مساجد، حسینیه ها، تکایا و سایر بقاع متبرکه از پرداخت مالیات معاف است. تشخیص سایر بقاع متبرکه به عهده سازمان اوقاف و امور خیریه می باشد.

ب) کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از پرداخت مالیات معاف است.

ج- کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی صندوق های پس انداز بازنشستگی و سازمان بیمه خدمات درمانی و سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر و همچنین حق بیمه و حق بازنشستگی سهم کارکنان و کارفرما و جریمه های دریافتی مربوط توسط آنها از پرداخت مالیات معاف است.

د- کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی مدارس علوم اسلامی از پرداخت مالیات معاف است.(1) تشخیص مدارس علوم اسلامی با شورای مدیریت حوزه علمیه قم می باشد.

ه- کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی نهادهای انقلاب اسلامی از پرداخت مالیات معاف است.(2)تشخیص نهادهای انقلاب اسلامی با هیأت وزیران می باشد.

و- آن قسمت از درآمد صندوق عمران موقوفات کشور که به مصرف عمران موقوفات برسد از پرداخت مالیات معاف است.(3)

ز- درآمد اشخاص از محل وجوه بریه ولی فقیه، خمس و زکات از پرداخت مالیات معاف است.

ح- آن قسمت از درآمد موقوفات عام که طبق موازین شرعی به مصرف اموری از قبیل تبلیغات اسلامی، تحقیقات فرهنگی، علمی، دینی، فنی، اختراعات، اکتشافات، تعلیم و تربیت، بهداشت و درمان، بنا و تعمیر و نگهداری مساجد و مصلاها و حوزه های علمیه و مدارس علوم اسلامی و مدارس و دانشگاه های دولتی، مراسم تعزیه و اطعام، تعمیر آثار باستانی، امور عمرانی و آبادانی، هزینه یا وام تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان، کمک به مستضعفان و آسیب دیدگان حوادث ناشی از سیل، زلزله، آتش سوزی، جنگ و حوادث غیرمترقبه دیگر برسد، مشروط بر این که درآمد و هزینه های مزبور به تأیید سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده باشد و همچنین ساخت، تعمیر و نگهداری مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست در گروههای سنی و جنسی مختلف، مراکز نگهداری و مراقبت سالمندان، کارگاه های حرفه آموزی و اشتغال مصدومان ضایعه نخاعی، معلولان جسمی و حرکتی، زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست، مراکز آموزش، توانبخشی و حرفه آموزی معلولان ذهنی و کودکان نابینا، کم بینا، کم شنوا و ناشنوا و سایر مراکز و اماکنی که بتوانند در خدمت مددجویان سازمان های حمایتی بهزیستی کشور قرار گیرند(4) از پرداخت مالیات معاف است.(5)

تبصره– مفاصا حساب هایی که توسط شعب تحقیق موضوع ماده (14) قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه مصوب 2/10/1363 صادر شده یا می شود اگر در مهلت مقرر مربوط به تسلیم اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شود، برای برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی مقرر در این قانون یا سایر قوانین، به منزله اظهارنامه مالیاتی مودی تلقی می شود.

همچنین در مورد سال های قبل از ابلاغ این قانون، در صورتی که مفاصا حساب مربوط تا پایان سال 1394 به سازمان امور مالیاتی ارائه شود، به منزله اظهارنامه مالیاتی خواهد بود.(6)

ط- کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی موسسات خیریه و عام المنفعه که به ثبت رسیده اند، مشروط بر آن که به موجب اساسنامه آنها صرف امور مذکور در بند (ح) این ماده شود و سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آنها نظارت کند، از پرداخت مالیات معاف است.

تبصره– کمک های نقدی و غیرنقدی که در هر سال مالی به مصرف نرسیده باشد بدون تعلق مالیات به سال مالی بعد منتقل می گردد.(7)

ی- کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی و همچنین حق عضویت اعضاء مجامع حرفه ای، احزاب و انجمنها و تشکل های غیر دولتی که دارای مجوز از مراجع ذیربط باشند و وجوهی که به موجب قانون و مقررات مربوط از درآمد یا حق الزحمه اعضاء آنها کسر و به حساب مجامع مزبور واریز می شود، از پرداخت مالیات معاف است.

ک- موقوفات و کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی انجمن ها و هیأت های مذهبی مربوط به اقلیت های دینی مذکور در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مشروط بر این که رسمیت آنها به تصویب وزارت کشور برسد، از پرداخت مالیات معاف است.

ل- فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی(دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذی ربط)، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شوند، از پرداخت مالیات معاف است.(8)

تبصره 1- وجوهی که از فعالیت های غیر انتفاعی و به منظور پیشبرد اهداف و وظایف اشخاص موضوع این ماده از راه برگزاری دوره های آموزشی، سمینارها، نشر کتاب و نشریه های دوره ای و ... در چارچوب اساسنامه آنها تحصیل می شود و سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آنها نظارت می کند، از پرداخت مالیات معاف است.

تبصره 2- حکم تبصره (2) ماده (2) این قانون در مورد درآمد مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده جاری می باشد.

تبصره 3- آیین نامه اجرایی موضوع این ماده به وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه و با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

تبصره 4- مفاد این ماده در مواردی که از طرف حضرت امام خمینی ( ره) یا مقام معظم رهبری دارای مجوز می باشند براساس نظر مقام معظم رهبری انجام می گیرد.

تبصره 5 درآمدها و عایدی حاصل از موقوفات و کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی اشخاص موضوع بندهای(ط) و (ک) از پرداخت مالیات معاف می باشد. این حکم شامل درآمد شرکتهای زیرمجموعه اشخاص مذکور نخواهد بود.(9)

1.به موجب بند 36 ماده واحده قانون مالیات های مستقیم مصوب 31/04/1394، موضوع ماده (146) مکرر در مواد (133)، (134)، (139) به استثنای بندهای (الف)،(ب) و (ز) آن ،(142)،(143) و تبصره 1 ذیل ماده(143) مکرر به عنوان مالیات به نرخ صفر منظور می شود.

2. به موجب بند 36 ماده واحده قانون مالیات های مستقیم مصوب 31/04/1394، موضوع ماده (146) مکرر در مواد (133)، (134)، (139) به استثنای بندهای (الف)، (ب) و (ز) آن ،(142)، (143) و تبصره 1 ذیل ماده(143) مکرر به عنوان مالیات به نرخ صفر منظور می شود.

3. به موجب بند 36 ماده واحده قانون مالیات های مستقیم مصوب 31/04/1394، موضوع ماده (146) مکرر در مواد (133)، (134)، (139) به استثنای بندهای (الف)،(ب) و (ز) آن ، (142)، (143) و تبصره 1 ذیل ماده(143) مکرر به عنوان مالیات به نرخ صفر منظور می شود.

4. به موجب جزء الف بند 34 ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، مصوب 31/4/1394 ، در بند (ح) ماده (139) بعد از عبارت سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده باشد عبارت "و همچنین ساخت، تعمیر و نگهداری مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست در گروههای سنی و جنسی مختلف، مراکز نگهداری و مراقبت سالمندان، کارگاههای حرفه آموزی و اشتغال مصدومان ضایعه نخاعی، معلولان جسمی و حرکتی، زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست، مراکز آموزش، توانبخشی و حرفه آموزی معلولان ذهنی و کودکان نابینا، کم بینا، کم شنوا و ناشنوا و سایر مراکز و اماکنی که بتوانند در خدمت مددجویان سازمان های حمایتی بهزیستی کشور قرار گیرند"، اضافه شد.

5. به موجب بند 36 ماده واحده قانون مالیات های مستقیم مصوب 31/04/1394، موضوع ماده (146) مکرر در مواد (133)، (134)، (139) به استثنای بندهای (الف)،(ب) و (ز) آن ،(142)،(143) و تبصره 1 ذیل ماده (143) مکرر به عنوان مالیات به نرخ صفر منظور می شود.

6. به موجب ماده (85) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(2)، مصوب 4/12/1393، این تبصره به ذیل بند(ح) ماده (139) قانون مالیات های مستقیم الحاق شد.

7. به موجب جزء ب بند 34 ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، مصوب 31/4/1394، عبارت "کمک های نقدی و غیرنقدی که در هر سال مالی به مصرف نرسیده باشد بدون تعلق مالیات به سال مالی بعد منتقل می گردد" به عنوان تبصره ذیل بند ط ماده (139) الحاق شد.

8. به موجب جزء د بند 34 ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، مصوب 31/4/1394، در بند (ل) ماده(139) قانون بعد از عبارت مطبوعاتی، عبارت و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذی ربط)، اضافه شد.

9. به موجب جزء ج بند 34 ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، مصوب 31/4/1394، یک تبصره به عنوان تبصره 5 به ماده( 139) قانون الحاق شد.

حذف معافیت مالیاتی در این حوزه زمانی دارای منطق است که شرایط اهالی فرهنگ تغییر کرده و بنیه مالی حوزه فرهنگ مستحکم شده اما وقتی هنوز فرهنگ در وضعیت ورشکستگی قرار دارد، تحمیل مالیات سنگین به اهالی فرهنگ و هنر از جمله رسانه ها که هم اکنون نیز وضعیتی رو به قبله دارند، چه توجیهی دارد؟ آیا قرار است منابع تازه مالیاتی ولو به قیمت تعطیلی بخش هایی از کشور تعریف شود و بدون هیچ بررسی با چشمان بسته تصمیم گیری شده است؟

برخی باور دارند، این معافیت ها، منجر به سوءاستفاده هایی شده و برخی کوشیدند در پوشش فعالیت فرهنگی و مذهبی از این معافیت های برای عدم پرداخت مالیات سوءاستفاده کنند اما روش رفع این چالش، بررسی دقیق جریان مالی و تعیین دقیق میزان مالیات است، نه حذف معافیت مالیاتی. اهالی فرهنگ به شدت در تلاطم های اقتصادی اخیر با افت درآمد چه از ناحیه فروش و چه از ناحیه آگهی و دیگر منابع درآمدی مواجه هستند و حال با حذف معافیت مالیاتی آنها، عمل حیات شان هدف قرار داده شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تهران- ایرنا- سهمیه نوبت دوم روزنامه های کشور متعلق به 242 عنوان روزنامه سراسری و غیر سراسری به میزان 1753 تُن کاغذ با ارز دولتی، صبح امروز نهایی و برای توزیع در اختیار پنج شرکت واردکننده کاغذ قرار گرفت.

به گزارش کمیته ساماندهی کاغذ معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فهرست سهمیه نوبت دوم روزنامه های کشور متعلق به 242 عنوان روزنامه سراسری و غیر سراسری به میزان 1753 تن کاغذ با ارز دولتی، صبح امروز نهایی و برای توزیع در اختیار پنج شرکت واردکننده کاغذ قرار گرفت. این سهمیه بر اساس برآورد سه ماهه تخصیص یافته است. همچنین 40 تن کاغذ برای 108 عنوان نشریه در این فهرست قرار گرفت.

بر این اساس، پیامک مربوط به کاغذ تخصیص یافته و شرکت معرفی شده برای دریافت آن برای صاحبان امتیاز رسانه های مذکور ارسال می شود. فهرست کاغذ تخصیص یافته نیز در راستای شفافیت، همچون گذشته در وبسایت معاونت مطبوعاتی منتشر خواهد شد.

با توجه به تدابیر اتخاذ شده و ورود حجم قابل ملاحظه ای از کاغذ مطبوعات با ارز دولتی، به زودی سهمیه نوبت سوم نشریات نیز محاسبه و اعلام خواهد شد.

همچنین با توجه به اطلاعیه اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ 19 آبان 98 در خصوص یارانه و کاغذ مطبوعات، این اداره کل آماده پاسخگویی به اعتراض و انتقاد احتمالی در خصوص فهرست یاد شده است.

توزیع و محاسبه حمایت های مطبوعاتی براساس سیاست ها و شیوه نامه های جدید

پیرو دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر توزیع و محاسبه حمایت های مطبوعاتی براساس سیاست ها و شیوه نامه های جدید با تاکید بر سنجه های کیفی، راستی آزمایی شمارگان، حذف نشریات بی کیفیت از شمول دریافت یارانه، تعیین سقف تعداد نشریات مورد حمایت و... اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی پیش نویس شیوه نامه جدید محاسبه و تخصیص یارانه مطبوعات در سال 98 را منتشر کرد. تمامی صاحب نظران و کارشناسان، مدیران مسئول و اصحاب رسانه تا پایان شهریور ماه فرصت دارند، نظرها، انتقادها و پیشنهادهای خود را در خصوص این پیش نویس به اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، ارسال کنند.

در شیوه نامه جدید که در دو مرحله اجرایی خواهد شد، ضریب نظم در انتشار رسانه ها و ضریب کیفی در کنار توزیع سراسری، به عنوان شروط اصلی و شاخص های موثر در محاسبه یارانه درج شده است. همچنین محورهای چهارگانه اقتصاد و توسعه ملی، فرهنگی، اجتماعی، سیاست خارجی و امنیت ملی، فرهنگ، معارف اسلامی و دفاع مقدس به عنوان اولویت های موضوعی در محاسبه یارانه مطبوعات اعلام شده است. در این شیوه نامه میزان حمایت از نشریات متعدد دارای صاحب امتیاز حقیقی یا حقوقی واحد نیز مشخص شده به طوری که صاحبان امتیاز بیش از سه نشریه از ضریب کاهشی برخوردار می شوند و برای صاحبان امتیاز دارای بیش از 10 نشریه نیز یارانه ای در نظر گرفته نشده است.

متن پیش نویش شیوه نامه جدید یارانه مطبوعات در سال 98 هم اکنون در پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی https://www.farhang.gov.ir قابل مشاهده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
آیین تجلیل از رسانه های برخط فعال در اربعین با حضور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران خبرنکار

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ آیین تجلیل از رسانه های برخطِ فعال در اربعین حسینی صبح امروز سه شنبه 21 آبان ماه از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور محمد خُدادی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدخوراکیان معاون شورای عالی فضای مجازی، احمد محمدی فر دبیر ستاد اربعین، حجت الاسلام احمدی رئیس کمیته فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و شماری از نمایندگان رسانه های خبری در محل موسسه مطبوعاتی نشرآوران برگزار شد.

محمد خُدادی طی سخنانی با اشاره به اینکه قدرت اصلی اربعین در همراه سازی ده ها میلیون نفر با یک موضوع در کنار هم با حداقل امکانات و حداکثر تهدیدات برای معنا کردن معرفت است، گفت: اصل مشترک همه انسان های حاضر در این راهپیمایی معرفت یابی است.

وی افزود: ما در رسانه ای کردن اربعین هنوز هم عقب هستیم و باید متناسب با ظرفیت این موضوع به آن بپردازیم. مخاطب شناسی، طرح سوال و تولید محتوا و بازنشر آن در ظرف های متناسب با آن از وظایف رسانه هاست.

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید در محیط اربعین بتوانیم انسان دیگری شویم، افزود: قدرت امام حسین (ع) ایجاد محتوای حقیقی در بستری از واقعیت است و اگر امروز ما می توانیم به راهپیمایی اربعین برویم به خاطر تاثیرگذاری محتوایی ایشان است. باید برد خبری اربعین به تمامی دنیا برسد و در این زمینه رسانه ها نیازمند هم افزایی هستند.

خدادی در پایان با تاکید بر لزوم بازخوانی کارکرد رسانه های فعال در اربعین گفت: باید بتوانیم قرارگاه مرکزی ستاد اربعین ایجاد کنیم و خلاءهای رسانه ای را در این زمینه پوشش دهیم. همگرایی رسانه ها مانع استفاده سوء استفاده گران خواهد شد.

محمدخوراکیان نیز در سخنانی گفت: چیزی که امسال ما شاهد آن بودیم، یک همکاری بسیار ارزشمند بود که با حضور رسانه ها شکل گرفت و یک هم سویی شیرین ایجاد شد.

وی ادامه داد: در این میان دو نکته از اهمیت بالایی برخوردار بود، یکی اینکه این ماجرا به همت دوستان وزارت کشور انجام شد که در این مسیر کمیته های موازی ایجاد نکردند و همین امر به ایجاد وحدت و انجام کارها کمک بسیاری کرد و دیگری نیز این بود که دوستان ما در وزارت ارشاد کمک های بسیاری در تقسیم کار و همکاری رسانه ها انجام دادند.

معاون شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: این موضوع منجر شد از این ماجرا چیزی جز شیرینی باقی نماند و فکر کنیم که کاش در مسائل ملی کشور هم از الگوی اربعین بهره می بردیم و قطعا در این صورت با مشکلات کمتری مواجه بودیم.

وی تاکید کرد: امسال احساس کردیم که رسانه به عنوان بازوی اساسی نقش بسیار مهمی می تواند برای ما داشته باشد و بسیار مشفقانه و همدلانه بود و جا دارد من هم از طرف خودم و هم ریاست مرکزی ستاد اربعین تشکر کنم از همکاری و همدلی اربعینی که برگزار شد و تقاضا کنیم که سال آینده هم در کنار ما باشید چرا که ماهیت اصلی اربعین کاملا فرهنگی است.

حجت الاسلام احمدی رئیس کمیته فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز ضمن تبریک هفته وحدت و تشکر از معاونت مطبوعاتی برای برپایی مراسم در سخنانی اظهار کرد: کاری که امسال صورت گرفت، کار جدید و نویی بود و ما همواره شاهد زحمات بسیاری از سوی رسانه ها بودیم ولی امسال این هماهنگی بسیار بیشتر بود. البته ما می توانیم به خوانش های جدیدی هم در این زمینه برسیم. در حقیقت کارهایی در این زمینه شده ولی بسیار اندک است.

علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری ایسنا طی سخنانی گفت: امام حسین (ع) وقتی حرکت خود را از مدینه آغاز کردند به همراه خودشان خانواده هم بردند. همه دوراندیشان و خیران گفتند خانواده را با خود نبرید. تمام این مدت خانواده در کنارشان بودند و امام حرکتشان را همراه با خبرنگارانی آغاز کرد که از ابتدا تا انتها و تمام مراحل همراه ایشان بودند و این خبرنگاران شاهد ماجرا بودند.

وی ادامه داد: ما در نهایت آثار این همراهی را کجا دیدیم؟ در گذشته این طور بود که در تمام جنگ ها، طرفی که کشته بیشتر می دهد مغلوبه است در نبرد امام حسین(ع) هم که ایشان و یارانشان به شهادت رسیدند، بنی امیه هم اعلام پیروزی کرد اما این اسیران در کوفه و حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بودند که درخشیدند و حقیقت ماجرا را برای همه عیان کردند و کار به جایی رسید که یزید گفت من در این ماجرا مسئولیتی نداشتم و کار را به گردن عبیدالله انداخت. چیزی که از قیام امام حسین (ع) مانده، همه حاصل تلاش خبرنگارانی است که همراه امام بودند و به مردم آگاهی دادند. آنچه از قیام امام حسین(ع) مانده، توسط خبرنگاران حاضر در معرکه ماندگار شد و در حقیقت قیام امام حسین(ع) در اربعین به ثمر نشست.

در پایان این مراسم خبرگزاری های فارس، مهر، ایسنا، ایلنا، ایرنا و پایگاه خبری شفقنا با اعطای کمک هزینه سفر به عتبات، تقدیر و مدیران مسئول رسانه های تسنیم، جماران، اهل بیت، عقیق، عصر ایران و خبرآنلاین تجلیل شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حجت الاسلام دکتر ارزانی از حرکت کاروان کتاب در شهرهای مختلف به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی خبر داد و گفت: سالانه بین 5 تا 6 میلیارد تومان بودجه صرف تجهیز کتابخانه های مساجد می شود از سال آینده خریدها به تناسب نوع نیاز مساجد و استان ها انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان درباره برنامه های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ویژه هفته کتاب و کتابخوانی (از 23 تا 30 آبان ماه جاری)، اظهار کرد: راه اندازی کاروان کتاب از طریق یک تریلر همراه با اجرای برنامه های شاد و مفرح ویژه همه اقشار و گروه های سنی و با حضور روحانیون از مهمترین این برنامه ها است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: این تریلر که در آن مانیتوری بزرگ برای نمایش فیلم تعبیه شده است، حرکت خود را پیش از هفته وحدت از شهر مقدس قم به عنوان مرکز حضور علما و ترویج تشیع ناب، آغاز کرده و به شهرها و استان های مختلف و حتی میرجاوه می رود و برنامه های ویژه در موضوع کتاب و کتابخوانی را اجرا می کند.

وی درباره برنامه حمایتی ستاد هماهنگی کانون های مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی، تصریح کرد: این ستاد همه ساله مبلغی بین حدود پنج شش میلیارد تومان را به 14 هزار و 97 کتابخانه مسجدی و تامین منابع موردنیاز آنها تخصیص می دهد که البته به نسبت تعداد کتابخانه ها، رقم بالایی نیست.

حجت الاسلام دکتر ارزانی ابراز کرد: این رقم اعتبار هر سال صرف خرید کتاب و تجهیز کتابخانه های مساجد می شود اما بنا داریم از سال آینده بر اساس درخواست و نوع علاقمندی مساجد و کانون ها، کتاب ها را خریداری کرده و در اختیار کتابخانه های مساجد قرار دهیم.

این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اتخاذ این رویکرد برای آن است که نیازها و سلایق مردم در حوزه کتاب و کتابخوانی در مناطق مختلف به تناسب جغرافیای منطقه ای، مذهبی و ... متفاوت است و با این رویکرد می توان کتاب ها را متناسب با نیاز و علایق اهالی هر استان تهیه و ارائه کرد و برای این مهم سامانه الکترونیکی نیز طراحی می شود.

وی در ادامه تاکید کرد: علاوه بر این مبلغ، از طرقی مثل نذر و وقف کتاب در محلات یا اجرای طرح هایی همچون امانت دوره ای کتاب توسط برخی مسجدی ها در مساجد متعدد می کوشیم تا منابع جدید به دست علاقمندان حوزه کتاب و کتابخوانی در مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد برسد. هر کتابی را که در انبار داشته باشیم یا به دست ما برسد بلافاصله در اختیار کتابخانه های مسجدی قرار می دهیم.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش خزرآنلاین ، چندی پیش بود که گزارشی از دریافت های چند ده میلیونی مدیرعامل فعلی و اسبق خانه مطبوعات یعنی کریم خوسندی و ابراهیم بهمنی جلالی در سایت منتشر شد. در این گزارش آمده بود که این دو تنها در سال 1397 بیش از 181 میلیون تومان به صورت نقدی از وزارت ارشاد دریافت کرده اند! ( گزارش کامل را از اینجا بخوانید )

حالا اما اسنادی به دست خبرنگار خزرآنلاین رسیده است که نشان می دهد چگونه ارشاد گیلان 235 میلیون تومان را به صورت بلاعوض در واپسین روزهای سال 1397 در اختیار خانه مطبوعات قرار داده است. هدف از پرداخت این مبلغ کلان به خانه مطبوعات گیلان، توزیع آن در بین رسانه ها به منظور حمایت از نشریات فعال ذکر گردیده است.

در سند کریم خورسندی، مدیرعامل خانه مطبوعات گیلان در نامه ای خطاب به فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد گیلان از او می خواهد تا به دلیل وجود مشکلات اقتصادی، مبلغ 235 میلیون تومان به صورت بلاعوض با هدف کمک به نشریات فعال استان در اختیار خانه مطبوعات گیلان قرار گیرد.

نامه خورسندی به فاضلی، منجر به انعقاد تفاهم نامه ای یک روزه در تاریخ 28 اسفند 97 می شود. یعنی دقیقا آخرین روز اداری سال 97! اینکه تاریخ انعقاد این تفاهم نامه دقیقا مصادف با آخرین روز کاری سال 97 گردیده، عجیب به نظر می رسد. عجیب تر آن که مدت زمان تفاهم نامه تنها یک روز یعنی از 28 اسفند 97 لغایت همان روز است!

در بند 1-5 این تفاهم نامه آمده است که کلیه هماهنگی ها و تهیه لیست نشریات فعال در استان در راستای انجام موضوع تفاهم نامه به عهده موسسه (خانه مطبوعات) می باشد. این بند در حالی در تفاهم نامه گنجانده شده که بارها بر این موضوع که خانه مطبوعات گیلان، تنها یک تشکل غیرصنفی بوده و نماینده تمام جامعه رسانه ای محسوب نمی شود، تاکید گردیده است!

چرا ارشاد گیلان به عنوان نهاد متولی مطبوعات مکتوب و مجازی، خود وظیفه توزیع کمک های نقدی در بین رسانه ها را بر عهده نگرفته و این چنین دست خانه مطبوعات را در توزیع این مبلغ باز گذاشته است؟! چرا این کمک نقدی تنها در بین نشریات مکتوب استان توزیع گردیده و توجهی به هزینه های نشریه های مجازی نشده است؟! حالا که مسئولین خانه مطبوعات گیلان تصمیم بر توزیع این مبلغ کلان تنها در میان نشریات مکتوب استان گرفتند، چرا مدیرکل ارشاد گیلان مخالفتی با این موضوع نداشته است؟ آیا فاضلی تنها مدیرکل نشریات مکتوب استان محسوب می گردد و منابع بیت المال می بایست تنها صرف واریز به حساب نشریات مکتوب شود؟ به راستی میزان مخاطب کدام یک در استان بیشتر است؟ نشریات مکتوب یا مجازی؟!

اگرچه این مبلغ کلان تنها به نشریات مکتوب اختصاص یافته اما در نحوه توزیع بین همین رسانه های مکتوب هم موارد قابل تاملی به چشم می خورد:

1. در لیستی که به دست خبرنگار خزرآنلاین رسیده است، دو بار نام کریم خورسندی تکرار شده است. یک بار به عنوان صاحب امتیاز نشریه "سوال و جواب" و بار دیگر به عنوان صاحب امتیاز نشریه "گلچین امروز". جالب آن که هر دوی این نشریات بیشترین سهم را از این 235 میلیون تومان داشته اند! یعنی هر یک به تنهایی 16 میلیون و در مجموع 32 میلیون! قابل تامل آن که از میان 111 نشریه موجود در این لیست، سهم هیچ نشریه ای بیشتر از 16 میلیون تومان نبوده است!

2. پس از دو نشریه "سوال و جواب" و "گلچین امروز" که در این لیست نام کریم خورسندی به عنوان صاحب امتیاز آن ها قید گردیده و چند نشریه دیگر که بیشترین سهم را از این مبلغ داشته اند، روزنامه "نسیم" به صاحب امتیازی ابراهیم بهمنی جلالی، مدیرعامل اسبق خانه مطبوعات با سهم 13 میلیون تومانی پیشتاز است.

3. در گزارش پیشین آمده بود که نشریات متعلق به خورسندی و بهمنی جلالی در سال 1397 بیش از 181 میلیون تومان به صورت نقدی از وزارت ارشاد دریافت کرده اند که با احتساب دریافتی 45 میلیون تومانی نشریات مرتبط با این دو از این 235 میلیون تومان کمک بلاعوض اداره کل ارشاد گیلان که تفاهم نامه آن در واپسین روز 97 منعقد گردیده و جمع آن با 181 میلیون تومان قبلی (اگر بتوان این 45 میلیون تومان را با توجه به انعقاد تفاهم نامه در سال 97، جز دریافتی های همان سال محسوب کرد) باید گفت نشریات مرتبط با مدیرعامل فعلی و اسبق خانه مطبوعات گیلان در سال 97، تنها از وزارت ارشاد 226 میلیون تومان دریافتی داشته اند!

4. در این لیست موارد ابهام برانگیز دیگری هم به چشم می خورد. مثلا نام کریم خورسندی به عنوان صاحب امتیاز نشریه "گلچین امروز" قید گردیده که با مراجعه به سامانه جامع رسانه های کشور نام صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریه "گلچین امروز"، مسعود گیاهی سراوانی بوده و هیچ نامی از کریم خورسندی به چشم نمی خورد! با این حال در لیستی که به دست خبرنگار خزرآنلاین رسیده، نام کریم خورسندی به عنوان صاحب امتیاز "گلچین امروز" و شماره حساب متعلق به او برای پرداخت مبلغ، قید شده که در صورت واریز مبلغ تخصیص یافته این نشریه به حساب کریم خورسندی، آیا این موضوع مورد توجه بازرس قرار گرفته است؟ البته همین نشریه با میزان 16 میلیون تومانی در کنار نشریه "سوال و جواب" از معدود نشریاتی بوده اند که بیشترین سهم را از این 235 میلیون داشته اند.

5. خانه مطبوعات گیلان بعد از اختصاص این مبلغ 235 میلیونی به نشریات و تخصیص 32 میلیون تومان از آن به نشریاتی که نام کریم خورسندی در مقابل آن ها آمده، در نامه ای به اداره کل ارشاد گیلان انطباق کامل برنامه ها با اهداف و تایید آن توسط بازرس و مدیرموسسه را اعلام می کند!

اسنادی از نحوه توزیع کمک بلاعوض 235 میلیون تومانی ارشاد گیلان به خانه مطبوعات!/ نشریات مرتبط با مدیرعامل خانه مطبوعات در صدر!/ انعقاد تفاهم نامه در آخرین روز کاری سال 97/ مدیرکل ارشاد گیلان تنها مدیرکل نشریات مکتوب است؟!

لینک خبر :‌ خزر آنلاین
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی گفت: به طور متوسط هر سال، 100 سالن می تواند به سینماهای کشور اضافه شود که طی سال های 96 و 97، 200 سالن به مجموعه سالن های کشور اضافه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

رمضانعلی حیدری خلیلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: تقویت زیرساخت های فرهنگی باعث توسعه فرهنگی مناطق و کاهش آسیب های اجتماعی خواهد شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی گفت: احداث پردیس سینمایی امید ادامه خواهد داشت و استان های باقیمانده نیز مقصد پردیس سینمایی امید خواهند بود.

حیدری خلیلی افزود: پردیس سینمایی امید در راستای کلان برنامه عمومی سازی دسترسی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و افزایش توان زیرساختی سینمای کشور در شهرهای فاقد سالن سینما که دارای جمعیت بیشتری هستند با محوریت شهرداری ها احداث می شود.

وی گفت: تامین زمین و اجرای عملیاتی پروژه بر عهده شهرداری و تهیه نقشه و طراحی سازه پروژه با سازمان سینمایی می باشد که یک میلیارد و دویست میلیون تومان (700 میلیون سازمان امور سینمایی و 500 میلیون سازمان شهرداری ها و دهداری های کشور) از اعتبارات ملی به صورت بلاعوض برای احداث پردیس سینمایی امید شیروان پرداخت می شود.

وی تصریح کرد: پردیس سینمایی امید به لحاظ ساختمان و معماری، تاسیسات، سالن، پرده، تجهیزات فنی صدا و نمایش فیلم، صندلی و سایر امکانات رفاهی و عمومی، پروژه ای استاندارد و مدرن و متناسب با شان و احترام مخاطبان سینمای کشور است.

حیدری خلیلی خاطرنشان کرد: شهرستان شیروان به لحاظ پیشینه فرهنگی و جمعیت 160 هزار نفری و وجود مردمان هنر دوست، شایسته انتخاب برای اجرای پردیس سینمایی امید شد.

وی گفت: پردیس سینمایی امید شهرستان شیروان با سه سالن و پیش بینی 300 صندلی با محوریت شهرداری شیروان احداث خواهد شد.

گفتنی است؛ معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی با هدف امضای تفاهم نامه احداث پردیس سینمایی امید شیروان به این شهرستان سفر کرده است.

پایان پیام/ 641

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
غلامرضا فرجی (مدیر پخش حوزه هنری) درباره نمایش مستند "اکسونامی" در مشهد توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فیلم مستند اکسونامی در روزهای گذشته در سینما هویزه مشهد در حالی اکران شد که این فیلم پروانه نمایش نداشت و نمایش آن بدون پروانه باعث اعتراضات سینماگران شد و حتی سازمان سینمایی نیز با ابلاغیه ای بر جلوگیری از نمایش آن تاکید کرد.

غلامرضا فرجی (مدیر پخش حوزه هنری) با اشاره به اینکه این فیلم فقط یکبار در سینما هویزه مشهد به نمایش درآمده، گفت: اجرای هر برنامه ای جدا از نمایش فیلم های در حال اکران در سالن های سینما منوط به کسب مجوز از وزارت ارشاد و اداره ارشاد هر استان است و سینمای هویزه نیز مانند سایر سینماها از این امر مستثنی نیست و باید در چارچوب قانون عمل کنند.

وی با اشاره به اینکه اجرا و نمایش این فیلم در سینما هویزه مشهد نیز منوط به کسب مجوز از اداره ارشاد شده بود، ادامه داد: براساس پیگیری های ما، سازندگان فیلم اکسونامی حدود سه هفته پیش تقاضای نمایش و پروانه را به وزارت ارشاد ارسال کرد بودند اما به دلیل مشکلات فنی، نسخه ای که باید بررسی می شده دیر به دست ارشاد رسیده است. از سوی دیگر همزمان با روز 13 آبان قرار بود یک برنامه ویژه ای برای بزرگداشت این روز که روز مبارزه با استکبار جهانی است انجام بشود.

فرجی افزود: فیلم اکسونامی یک فیلم انتقادی و چالشی درباره آمریکا و غرب است. در زمان نمایش فیلم نیز اکران عمومی نبوده بلکه دعوت های خاصی انجام شده و کسانی که برای تماشای فیلم آمده بودند از قبل دعوت شده و جزو نخبگان فرهنگی، طلاب، دانشجویان، مشاوران خانواده و صاحب نظران عرصه فرهنگی بودند و هدف برنامه برگزاری یک نشست تحلیل و کارشناسی بوده و اصلا نمایش عمومی و دعوت عام نداشتند.

وی ادامه داد: از آنجا که نمایش عمومی نبوده، بلیت فروشی نداشته و همچنین دعوت ها انجام شده بود و صدور مجوز دچار تاخیر شده بود، مدیران هویزه مشهد طی تماس تلفنی با اداره ارشاد مشهد هماهنگی های لازم را انجام می دهند و مجوز ضمنی را می گیرند و فقط یک بار فیلم را نمایش دادند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
داستان اکران مستند "ایکسونامی" و تذکر سازمان سینمایی ارشاد به مسئولین مربوطه در مشهد، ادامه دعوایی قدیمی میان سازمان سینمایی ارشاد و حوزه هنری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مستندی درباره صنعت پورن و سیر تحولات آن در تاریخ اجتماعی آمریکا، به صورت مستندی با نام ایکسونامی ساخته و به نمایش درآمده است.

بعد از طی مراحل اولیه این مستند، روزهای قبل جهت رونمایی و معرفی در یکی از سینماهای مشهد اکران شد؛ اما بعد از مراسم از طرف سازمان سینمایی نامه ای به اداره کل ارشاد استان خراسان رضوی رسید که این فیلم بدون مجوز اکران شده است و نباید در هیچکدام از سینماها اکران شود و حتی تبلیغات آن ممنوع است.

از سوی دیگر با توجه به اینکه سینمایی که فیلم مذکور را اکران کرده یکی از سینماهای وابسته به حوزه هنری است، رونوشتی از نامه ای که خطاب به جعفر مروارید مدیرکل ارشاد خراسان رضوی صادر شده است، برای مدیرعامل بهمن سبز (مؤسسه مسئول سینماهای حوزه هنری در کشور) نیز ارسال می شود.

محمدی معاون هنری اداره کل ارشاد مشهد در گفت وگویی با خبرنگار تسنیم تصریح کرد با وجود تذکر ما به مدیر سینمای هویزه مبنی بر عدم اکران این مستند، این اثر سینمایی اکران شد. وی در این گفت وگو گفت که هیچ مستند و فیلمی نباید بدون مجوزهای لازم برای نمایش و اکران در سینماهای کشور حتی برای مراسم رونمایی اکران شود.

در ادامه تحقیق و بررسی های خبرنگار سینمای تسنیم و پیگیری این موضوع از دست اندرکاران مستند مذکور و همین طور نهادهای سینمایی معلوم شد، این مستند تنها و اولین مستندی نیست که بدون جواز لازم برای مراسم رونمایی وارد شده است و حتی برخی از مستندها نیز بوده اند که بدون مجوزهای لازم اکران شده اند؛ اما اکران این مستند با موضوع بسیار مهمی که دامنگیر نسل جوان در سرتاسر دنیا شده با مخالفت و مشکلات روبه رو شده است.

گفتنی است پیش تر تبادل پیام توئیتری میان حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری و داروغه زاده دبیر جشنواره فیلم فجر درباره توقیف فیلم خانه پدری و رحمان 1400 منتشر شده بود که نشان از نوعی قدرت نمایی و به رخ کشیدن قدرت این دو نهاد سینمایی در برابر یکدیگر بود. با این حساب شاید بتوان گفت که اکران این مستند در یکی از سینماهای حوزه هنری در مشهد به نوعی ادامه قدرت نمایی سازمان سینمایی حوزه هنری برای سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

یکی از عوامل این مستند درباره موضوع بیانیه منتشرشده مطالبی را منتشر می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
در سخنانی کاملا متناقض با سخنان معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد ، فرماندار شهرستان بویراحمد در رابطه با فعالیت انتخاباتی مدیران دولتی گفت: اگر از امکانات دولت به نفع فردی استفاده نشود و خارج از وقت اداری هم باشد منعی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، یکی از موضوعات بسیار مهم این روزها در حوزه مسائل مربوط به انتخابات ، بحث عدم دخالت مدیران در تبلیغات انتخاباتی است ، موضوعی که در دو سخن متناقض یک مدیر اجرایی با یک مدیر قضائی ، عملا مسیر تخلف را در این شرایط باز گذاشته است!

معاونت پیشگیری از وقوع جرم :حضور مدیران در جلسات تبلیغاتی در خارج از تایم اداری تخلف است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت : حضور مدیران در فعالیت های انتخاباتی پس از وقت اداری جز مصادیق مجرمانه است .( اینجا )
سید عیسی حسنی در نشستی که چند هفته پیش با اصحاب رسانه داشت ، افزود : گاهی برخی مدیران اعلام می کنند که وقت پس از تایم اداری من متعلق به خود من است و می توانم در جلسات انتخاباتی شرکت کنم که این حرف اشتباهی است و نشان از عدم شناخت قانون است چرا که چنین برداشت می شود ، مدیر از موقعیت خود به نفع کاندیدایی سوء استفاده می کند و مطمئن باشند با چنین جرائمی برخورد خواهد شد.

فرماندار بویراحمد : فعالیت تبلیغاتی مدیران در خارج از وقت اداری بلامانع است
در سخنانی کاملا متناقض با سخنان معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد ، فرماندار شهرستان بویراحمد در رابطه با فعالیت انتخاباتی مدیران دولتی گفت: اگر از امکانات دولت به نفع فردی استفاده نشود و خارج از وقت اداری هم باشد منعی ندارد.( اینجا )
شاهرخ کناری در گفتگو با تسنیم ، با اشاره به رویکرد فرمانداری شهرستان بویراحمد در انتخابات پیش رو، اظهار داشت: تقریبا 107 نفر عضو شورای اداری شهرستان بویراحمد هستند که در جلسه به صورت شفاف به آنها گفتیم اگر در خارج از وقت اداری از امکانات دولتی در راستای مسائل سیاسی استفاده کنند فردای آن روز دیگر مدیر ما نیستند.
وی با اشاره به اینکه معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گفته است که مدیران در هیچ شرایطی به مسائل انتخاباتی ورود نکنند، افزود: اگر این موضوع نگاه دستگاه قضایی بوده و تخلف است باید به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده و استاندار در شورای اداری مطرح کند که به استناد این بند قانونی ورود مدیران خارج از وقت اداری و بدون امکانات دولتی ممنوع است.
فرماندار شهرستان بویراحمد عنوان کرد: با توجه به اینکه تاکنون چنین موضوعی ابلاغ نشده اگر از امکانات دولت به نفع فردی استفاده نشود و خارج از وقت اداری هم باشد منعی ندارد.

آیا مدیر روابط عمومی فرهنگ و ارشاد به دادگاه احضار می شود؟

پارادوکس جدی سخنان فرماندار بویراحمد و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد ، در عمل می تواند باعث یک نوع بلاتکلیفی و یا اینکه سوء استفاده برخی مدیران که گماشته نمایندگان برای استفاده از امکانات دولتی در چنین روزهایی هستند ، شود!

مطمئنا هدف دستگاه قضایی از بیان چنین نکته مهمی در خصوص جرم بودن فعالیت خارج از وقت اداری مدیران تجربیات ادوار گذشته انتخابات بوده است که تعدادی از مدیران دارای پرونده های قضایی به علت سوء استفاده از موقعیت دولتی خود در جهت کمک به کاندیداهای انتخاباتی ، بوده اند ضمن اینکه همه ی مسئولان چه اجرایی و چه قضایی خواستار ایجاد شور انتخاباتی هستند اما تاکید دارند که نباید به گونه ای باشد که برخی افراد از موقعیت خود به حمایت از کاندیداهای خاص بپردازند.

در طرف دیگر هم فرماندار بویراحمد بنابر این نکته که باید به عنوان مجری انتخابات ، سعی در افزایش مشارکت با ایجاد شور انتخاباتی کند ، منعی قانونی برای فعالیت های مدیران خارج از وقت اداری نمی بیند ! اما تصور کنید یک مدیر اجرایی در حوزه های مرتبط با روستاها به یکی از روستاها برود و برای فلان کاندید تبلیغ کند ، مطمئنا با توجه به نیاز اهالی به امکانات دولتی ، تاثیرگذاری زیادی در نتیجه انتخابات از طرف این مدیر صورت خواهد گرفت!

این پارادوکس امروز به راحتی در رسانه های محلی خود را نشان داد! امروز خبری از مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کمیته تبلیغات نوزدهمین نمایشگاه کتاب در یکی از سایت های محلی منتشر شد که نشان می دهد علی رغم تشکیل جلسه دستگاه قضایی و ارشاد اسلامی با رسانه ها که مهمترین هدف این نشست منع رسانه ها و مدیران به تبلیغات زودهنگام و منع موکد مدیران به سوء استفاده از جایگاه خود برای تبلیغات انتخاباتی است ، این مدیر روابط عمومی عملا خود اولین نقض کننده درخواست های احتمالا قانونی! معاونت پیشگیری از وقوع جرم دستگاه قضایی بوده است.

بنابر این گزارش این مدیر به مباحث این روزهای فضای مجازی و رسانه ای واکنش نشان داده است و در تبلیغی آشکار از دو کاندید اصولگرا و اصلاح طلب حمایت کرده است!

شاید با توجه به تبلیغ همزمان از دو گزینه کاملا رقیب ! در رقابت انتخاباتی یکی از حوزه های استان ، نشان از غیر سیاسی بودن وی باشد و با توجه به جایگاه نه چندان مطرح مدیر روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به گمنام بودن وی در عرصه سیاسی استان و نداشتن جایگاه مطرح در عرصه مدیران و رسانه ، این اقدام تاثیری در موضوعات سیاسی نداشته باشد اما با توجه به پارادوکس سخنان فرماندار بویراحمد و معاونت پیشگری از وقوع جرم دادگستری ، احتمالا از این به بعد شاهد چنین مصاحبه هایی خواهیم بود! و قانونی هم خواهد بود! یا اینکه با توجه به سخنان سید عیسی حسنی مبنی بر احضار چند مدیر به دلیل وقوع چنین سوء استفاده هایی از موقعیت خود آیا مدیر روابط عمومی ارشاد اسلامی هم برای گرفتن تذکر به دادگاه احضار می شود ؟

ضمن اینکه هم اکنون فضای مجازی استان به شدت انتخاباتی شده است و طرفداران کاندیداهای احتمالی به شدت فضا را تنش آلود می کنند و سخنان تبلیغاتی مدیران هم به مانند بنزین ریختن بر آتش است!

لینک خبر :‌ تابناک کهکیولیه و بویراحمد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

مریم اصغری

هفته پایانی آبان ماه هرسال بنا به پیام رهبر فرزانه جمهوری اسلامی به نام هفته کتاب و کتاب خوانی نام گذاری شده است. کتاب محصول تجربه های ملموس وعینی، خلاقیت، علم و دانش درازمدت است و در انتقال داده ها به مراتب بهتر از سایر ابزار آموزشی و سرگرمی عمل می کند. آثار مکتوب، میراث فرهنگی بجا مانده برای نسل های بعد است و بی گمان نمی توان از اهمیت این موضوع چشم پوشی کرد.

به این بهانه با مردم به گفتگو پرداختیم و از جایگاه کتاب در سبد کالای خانواده ها پرسیدیم. قریب به اتفاق افراد از افزایش سه برابری قیمت کتاب نسبت به سال گذشته و اهمیت طرح اختصاص یارانه کتاب در سه سال گذشته، که کمک بزرگی به خرید کتاب و البته ترویج فرهنگ کتاب خوانی داشته است، اشاره داشتند. با توجه به اهمیت موضوع در سطح کشوری، بر آن شدیم تا با تعدادی از ناشرین و کتاب فروشی ها به گفتگو بپردازیم.

به گفته کتاب فروشان در حال حاضر و با توجه به قدرت کم خرید مردم، کتاب در سبد اولیه کالای خانوار قرار نمی گیرد و طرح اختصاص یارانه کتاب، به عنوان یکی از روش های موثر در ترغیب مردم به خرید کتاب و ترویج کتابخوانی عمل کرده است.

برگزاری نمایشگاه استانی یا تخصیص یارانه خرید کتاب به تمام شهرستان ها

ابراهیم بالاپژوه مدیر شهر کتاب مشهد گفت: از سال 95 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری موسسه خانه کتاب، طرح تخفیف کتاب فصلی را اجرا کرد. این طرح در اسفندماه تحت عنوان عیدانه، در تیرماه با عنوان تابستانه و در آبان ماه و همزمان با هفته کتاب، با عنوان طرح پائیزه کتاب ارائه می شد و کتاب فروشی های کل کشور که تمایل به مشارکت در این طرح را داشتند، ثبت نام کرده و مردم با مراجعه و ارائه کد ملی اقدام به خرید کتاب و بهره وری از تخفیفات می کردند و در پایان زمان طرح، وزارت فرهنگ و ارشاد از طریق موسسه خانه کتاب یارانه تقریبا 25 درصدی خرید کتاب را به کتاب فروشی ها بر می گرداند. طبیعتا این کار هم رونقی مقطعی برای کتاب فروشی ها ایجاد می کرد و هم مردم را ترغیب به خرید کتاب می کرد.

بالاپژوه بیان کرد: متاسفانه در سال جاری، به دلیل مشکلاتی که تحت عنوان بودجه مطرح می شود، طرح عیدانه و پائیزه برگزار نشده است. طبق آمار ارائه شده از طریق موسسه خانه کتاب، تقریبا هزینه برگزاری یک طرح برای کل کشور چیزی حدود یک و نیم تا دو میلیارد تومان است و در سال، نهایتا حدود شش میلیارد تومان می شود. حالا سوال این است که آیا اختصاص مبلغی معادل شش میلیارد تومان در سال، به نسبت کل جمعیت کتاب خوان کشور، مبلغ غیرقابل پرداختی است؟ از سمت دیگر با توجه به عدم تخصیص دو نوبت از یارانه کتاب در سال جاری چه نیازی به برگزاری نمایشگاه استانی است. به طور مثال وزارت فرهنگ و ارشاد ارومیه به جای برگزاری نمایشگاه کتاب در سطح استان، مبلغی را به موسسه خانه کتاب داد و موسسه از طریق کتاب فروشی های استان تخفیفات را در سطح استانی به مردم ارائه دادند.

وی اذعان داشت: در واقع آیا بهتر نیست به جای اینکه برای برگزاری نمایشگاه استانی هزینه شود، از طریق همین کانال، تخفیفات به تمام شهرهای خراسان رضوی داده شود؟ قطعا هدف از برگزاری نمایشگاه موجی است که مردم به نمایشگاه مراجعه کنند و با کتاب انس گرفته و خرید کنند. اما آیا برای کسی که در نیشابور ساکن است، صرفه اقتصادی دارد که برای استفاده از بن خرید کتاب که تنها در نمایشگاه عرضه می شود، به مشهد بیاید؟ آیا ساده تر نیست که این بن تخفیف در قالب یارانه و بدون واسطه در تمام شهرها توزیع شود تا هرکسی در شهر خود به خرید کتاب تخفیف دار دسترسی داشته باشد؟

فراهم سازی بسترهای مناسب برای تشویق به خرید کتاب

برای پیگیری مسئله در سطح کشوری به سراغ حسین قوامیان مدیر مجموعه دنیای کتاب در شهرستان قم رفتیم. غفاریان بیان کرد: همان طور که می دانید کتاب نقش غیر قابل انکار و به سزایی در حفظ فرهنگ یک کشور دارد و برای این فرهنگ سازی باید بسترهای مناسب فراهم شود تا مردم تشویق به خرید کتاب و بحث کتاب خوانی شوند. متاسفانه در حال حاضر رشد تقریبا سه برابری قیمت کتاب در سال جاری، به مراتب اشتیاق را برای خرید کمتر کرده است. از طرف دیگر کتاب فروش ها ولی نعمت صنعت نشر ایران و زنجیره آخر این حلقه هستند و اگر این زنجیره پاره شود، بحث کتاب خوانی دچار بحران خواهد شد. در حال حاضر کتاب فروشی ها هر روز کوچک تر می شوند و باید تمهیدی برای این مهم اندیشید و اختصاص یارانه کتاب به حل هردو این مشکلات می پردازد. این طرح در مراحل قبل موفق عمل کرد و مراجعات بسیاری از سمت مردم جهت خرید کتاب و دریافت بن تخفیف وجود داشت و به طور مثال در طرح عیدانه که در هفته آخر اسفندماه برگزار می شد مردم مراجعه کرده و برای فرزندانشان به عنوان عیدی، کتاب می خریدند اما امسال طرح عیدانه برگزار نشد، مردم مراجعه کرده و دست خالی برمی گشتند.

وی ادامه داد: حدودا یک ماه قبل به ما اعلام شد که طرح پاییزه اختصاص بن خرید کتاب طبق سه سال قبل برگزار خواهد شد. این طرح به نوعی شبیه به جشنواره است و ما باید آمادگی لازم برای آن را داشته باشیم تا بتوانیم پاسخگوی زمان اجرای طرح که در واقع زمان پیک کتاب فروشی محسوب می شود، باشیم و به همین دلیل خریدهای کلان کردیم. از طرف دیگر یک فرد کتاب خوان مگر در سال چند بار کتاب می خرد؟ خرید مردم کاهش پیدا کرده بود و منتظر طرح و هفته کتاب بودند که دو روز مانده به اجرای طرح اعلام شد که طرح اجرا نخواهد شد و تنها در تهران قابل اجرا است. طبق آمار ارائه شده توسط خانه کتاب، کتاب فروشی ما چهل درصد فروش طرح تابستانه کل شهر را داشته است و ما دومین رتبه کشوری بین 900 کتاب فروشی را داشتیم. کسانی که نزدیک به پایتخت هستند مثل قم، کاشان و قزوین از تهران خرید می کنند و این اتفاق برای کتاب فروشی های اطراف تهران وحشتناک است.

قوامیان ادامه داد: سوال من این است که اگر بودجه نداریم چرا نمایشگاه های استانی با بودجه های کلان برگزار می شود و این در حالی است که در نمایشگاه، کتاب به درستی معرفی نمی شود اما در کتاب فروشی های بزرگ، کارشناسانی برای معرفی کتاب و راهنمایی خریداران وجود دارد .

رواج کتاب گریزی

اهمیت کتاب و کتاب خوانی بر کسی پوشیده نیست و همان طور که می دانیم، در دنیای امروز و با بروز شبکه های اجتماعی نوعی پدیده کتاب گریزی رواج پیدا کرده است و افراد با اعتماد به اخبار و اطلاعاتی که بسیار راحت و مختصر در اختیار آن ها قرار می گیرد، با خرده اطلاعات فاقد منبع استناد و هجوم داده های گاها نادرست روبه رو هستند و یکی از راه های مواجه با این شرایط، اشاعه فرهنگ کتاب خوانی و کتاب دوستی است و اختصاص یارانه کتاب یکی از تمهیدات اندیشیده شده لازم الاجرا در این امر است و امیدواریم به این مهم، توجه بیشتری شود و کتاب به عنوان مهم ترین ابزار ارتقا سطح علمی جامعه و اشاعه فرهنگ در رأس امور قرار گیرد.

لینک خبر :‌ روزنامه صبح امروز
سال به سال استقبال و میزان کتاب خوانی مردم کمتر و کمتر می شود. هر فرد برای نخواندن کتاب دلیلی دارد که به نظر خودش دلیل قانع کننده ای است. اما نخواندن کتاب ما را به کجا می کشاند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : اخبار اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، کتاب و فرهنگ کتاب خوانی مدتی است که در بین مردم کمرنگ شده و مردم در تلاش هستند که اطلاعات را در زمان کوتاه و به سریع ترین روش به دست بیاورند، غافل از اینکه این افراد خود را از لذت خواندن کتاب و سیر در دنیای آرامش محروم می کنند.

گروهی در بیان علت عدم مطالعه کتاب، نداشتن زمان را مطرح می کنند و گروهی گرانی . این گروه معتقدند زمانی که مردم در خرید نیازهای اولیه زندگی دچار مشکل هستند، زمانی که برای خرید خوراک و پوشاک خود مجبور به حساب و کتاب دقیق هستند چگونه می توانند به خرید کتاب یا هر تفریح دیگری فکر کنند؟

اما خواندن کتاب در خانه و خانواده نیاز به فرهنگسازی قوی دارد و کسانی که بیشترین نقش را در این زمینه بازی می کنند افراد داخل خانواده و پدر و مادر هستند. زمانی که کودک با کتاب بزرگ شود و ساعاتی از روز را مشغول ورق زدن و خواندن کتاب باشد، مسلماً کتاب خوانی در وجودش حک می شود. هر چند که قیمت و بالا بودن هزینه ها هم در این میان نقش مهمی و پررنگی را بازی می کند .

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این باره اظهار داشت: عوامل مختلفی در بالابردن سرانه مطالعه کتاب موثر است . ابتدا باید فرهنگ سازی در این زمینه از زمان کودکی و در کودکستان آغاز شود و تا مراحل عالی آموزشی ادامه پیدا کند.

حجت الاسلام احمد سالک افزود: دستگاه های متعددی از جمله آموزش و پرورش و آموزش عالی در این میان نقش مهمی را بازی می کنند. عاملی دیگری که در این زمینه موثر است تقویت نشر با تمام مسائل متعلق به اوست.

وی با اشاره به اهمیت تشویق در زمینه مطالعه بیان کرد: امروز جهان به دنبال مطالعه برای تشویق به مطالعه است.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گرانی در سطح کشور برای تمام کالاها وجود دارد و تنها اختصاص به کاغذ ندارد، گفت: در این زمینه کمیسیون فرهنگی وزرای ذی ربط را احضار کرد و راهکارهایی توسط وزارت صمت، وزارت امور اقتصادی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش وپرورش تدبیر شد.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه گشایشی صورت گرفت اما کافی نیست. در سال 98 مبلغ 280 میلیارد تومان به عنوان حمایت از نشر، کتاب و مطبوعات در اختیار آنها قرار گرفت تا بتوانند بخشی از نواقص را جبران کنند.

امام جمعه اصفهان نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم درباره قیمت بسیار بالای کتاب ها خاطرنشان کرد: تقاضای بنده از فروشندگان کتاب این است که حداقل سود را در فروش کتاب های خود به ویژه در کتاب های دینی داشته باشند.

آیت الله طباطبایی نژاد ادامه داد: مشکل اصلی این است که هنوز نتوانسته ایم کاغذ مورد نیاز را برای کتاب های خود تامین کنیم. خوشبختانه چند کارخانه تولید مقوا راه اندازی شده است و تا پایان سال چندین کارخانه دیگر در صنعت کاغذ راه اندازی می شود. اما متأسفانه در این زمان کاغذ با دلار خریداری می شود که برای ناشران کتاب گران تمام می شود.

در این میان یکی از بازدید کنندگان از چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان اصفهان اظهار داشت: بیشتر غرفه هایی که کتب علوم انسانی داشتند را بازدید کردم. نسبت به سال پیش کمتر قابل قبول بود به ویژه عناوین کتاب های علوم انسانی و اسلامی خیلی کمتر دیده شد.

یکی از غرفه داران نیز گفت: پارسال بعد از وقفه ای که بوجود آمد این نمایشگاه دوباره برگزار شد. در سال گذشته، استقبال مردمی فوق العاده بود و بیشتر ناشران که شهر را در روز آخر ترک می کردند، راضی بودند.

به گزارش تسنیم، افزایش سرانه مطالعه کتاب باید در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد، برگزاری نمایشگاه های کتاب تنها یکی از راه های جلب مردم به سمت مطالعه و کتاب خوانی است اما ساماندهی بازار کاغذ نیز از جمله مسائلی است که باید در اولویت برنامه ریزان فرهنگی کشور قرار گیرد.

انتهای پیام/163/ز

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
همزمان با آغاز بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، زنگ دانایی در یزد، پایتخت کتاب ایران به صدا درآمد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، همزمان با آغاز هفته بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، زنگ دانایی با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب و دبیر این دوره از هفته کتاب و مجید جوادیان زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، در مدرسه شاهد یزد به صدا درآمد.

در ابتدای این مراسم، مجید جوادیان زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در سخنانی ضمن تبریک آغاز هفته کتاب، گفت: اینکه بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی از مدرسه آغاز می شود، حاوی این پیام است که سیاستگذاران فرهنگی ما سمت و سوی برنامه های کتاب و کتابخوانی را شناخته اند و مرکز ثقل خود را به درستی انتخاب کرده اند.

وی افزود: کتاب در ابعاد تربیتی و علمی به خوبی می تواند اثرگذار باشد که ما نیز در این زمینه برای آغاز هفته کتاب، این برنامه را انتخاب کرده ایم.

همچنین محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در این مراسم گفت: امسال بیست و هفتمین زنگ دانایی هفته کتاب در مدرسه شاهد حسین و فاطمه به صدا درآمد. ما از مدرسه که اولین جایی است که کتاب خوانی را می آموزیم، هفته کتاب را آغاز کردیم زیرا این مدرسه که یک مدرسه دخترانه است، قطعا در آینده مادرانی به جامعه تحویل خواهد داد که نسلی کتاب خوان و آگاه تربیت خواهند کرد.

وی افزود: اگر 20 یا 30 سال دیگر نام این عزیزان را مرور کنیم، قطعا این دوستان از نام آوران استان یزد خواهند شد و این برای ما باعث افتخار است.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروز باید دوباره کتاب را بخوانیم تا آب را پیدا کرده و اقتصاد را به خوبی بدانیم و اگر پدران ما با سخت کوشی توانستند این گذشته را برای ما رقم بزنند، امروز ما و شما باید تلاش کنیم تا شهر یزد را با خواندن و کتاب به جامعه بشناسانیم.

جوادی ادامه داد: اسم ایران با نام کتاب های ابن سینا، شاعران و نویسندگاه برتر کشور ما در سطح جهانی مطرح می شود . ما باید کتابخوانی را با معلمان و باشگاه های کتابخوانی بیاموزیم تا بتوانیم در جامعه موفق و موثر عمل کنیم. در جهان نام شاعران و نویسندگان ما به خوبی مطرح است که امید داریم امروز نیز با ترویج کتاب و کتابخوانی این راه را ادامه دهیم.

در ادامه نیکنام حسینی پور با اشاره به تقارن بیست و هفتمین هفته کتاب با هفته وحدت گفت: معجزه پیامبر اکرم (ص) کتاب بود و ما را تشویق به خواندن کرد. انشاءالله بتوانیم فرهنگ کتاب خوانی از دوره کودکی آغاز کنیم تا بتوانیم نسلی آگاه و مسئولیت بخش تربیت کنیم.

دبیر هفته کتاب سپس پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.

بر اساس این گزارش، برنامه های کالسکه دانایی ، خورجین کتاب و شعرخوانی دانش آموزان در این مدرسه انجام شد.

همچنین معاون امور فرهنگی و هیات همراه از نمایشگاه کتاب، فضای آموزشی و کلاس های این مدرسه بازدید کردند و با دبیران درباره فعالیت های کتابخوانی به گفت و گو پرداختند.

بر اساس همیین گزارش، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این مراسم و به منظور آغاز برنامه های هفته کتاب نیز، در معیت نیکنام حسینی پور، دبیر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب و هیئت همراه، در مسجد روضه محمدیه و بر تربت آیت الله شهید صدوقی حضور یافت و به سومین شهید محراب ادای احترام کرد.

بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یزد آغاز می شود و پس از اجرای برنامه های مختلف این برنامه ها در سطح کشور ادامه پیدا می کند.

بر اساس این گزارش، تعدادی از خبرنگاران حوزه کتاب رسانه های کشوری نیز در این رویداد فرهنگی حضور دارند و برنامه های پایتخت کتاب ایران را در هفته کتاب، پوشش می دهند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

در این نشست که در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آباده و با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس، مسئولان شهری و کتابخانه های شهرستان های آباده، اقلید، خرم بید و بوانات برگزار شد، خیرین برای پرداخت مبالغ نقدی و نیز اهدای کتاب، یاری خود را به کتابخانه های عمومی شمال استان اعلام کردند.
خیرین در این نشست یکصد میلیون تومان مبلغ نقد،لوازم ساخت کتابخانه و همچنین کتاب به کتابخانه های عمومی شمال فارس اهدا کردند.
همچنین در حاشیه این آیین، کلنگ احداث ساختمان جدید کتابخانه عمومی شهر بهمن شهرستان آباده با اعتباری بالغ بر 300 میلیون تومان توسط خانواده زنده یاد حاج حسین کریمی بر زمین زده شد.
در اقدام نیک اندیشانه دیگر و با هدف احداث کتابخانه در بخش سده شهرستان اقلید، حاج علی احمدی زمینی به وسعت 300 مترمربع اهدا کرد.
شهرستان آباده در 274 کیلومتری شمال شیراز واقع است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
ندا قربانیان، بازیگر، نویسنده و کارگردان البرزی در گفتگو با رمزگشا نیوز از مشکلات موجود در حوزه تئاتر استان گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

فرزانه یوسفیان

جشنواره تئاتر استانی البرز امسال با چند ماه تاخیر در حال برگزاری است. جشنواره ای که شاید نتوانسته آنچنان که باید، دلِ تمامی هنرمندان، بازیگران و پیشکسوتان حوزه نمایش را برای حضور در این جشنواره همسو کند. ندا قربانیان بازیگر، نویسنده و کارگردان به نامِ البرزی که همواره در بسیاری از جشنواره های استانی و ملی افتخارات بسیاری را کسب کرده است، با اینکه نمایش اسکرین شات را آماده نمایش دارد، اما از شرکت در جشنواره استانی انصراف داده است. با او به گفتگو نشستم و از وی علت این تصمیم اش را جویا شدم.
قربانیان درباره نمایش اسکرین شات گفت: نمایش اسکرین شات در چهاردهمین جشنواره بین المللی رضوی به میزبانی تبریز در مردادماه سال جاری برگزار شد. از بین آثار ارسالی به دبیرخانه، تعداد یازده اثر پذیرفته شدند که در این میان، نمایش اسکرین شات توانست رتبه نخست را کسب کند. رتبه کارگردانی اول، نویسندگی دوم، بازیگری دوم زن، بازیگری دوم مرد، بازیگری سوم مرد و کاندید بازیگری زن و نهایت کار برگزیده این جشنواره، از آنِ نمایش اسکرین شات شد. پس از آن و در شهریورماه در تالار قشقایی در تهران اجرای عموم داشتیم که خوشبختانه بازتاب بسیار خوبی داشت.

مدیر کل پاسخگوی هنرمندِ استان نیست
هنرمند البرزی درباره عدم حمایت مسئولان استانی برای حضور در جشنواره بین المللی رضوی گفت: قبل از رفتن به جشنواره رضوی در تبریز، با آقای مقدم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز و همچنین معاون هنری- سینمایی وقت، خانم بهراد برای حمایت مالی تماس گرفتم. آقای مقدم پاسخگو نبود و خانم بهراد با من برخود مناسبی نداشت و گفت: ما هیچ پولی برای حمایت از شما نداریم. کمک مالی را برای تهیه بلیت هنرمندان، بازیگران و دست اندرکاران نمایش و همچنین ارسال دکور به تبریز می خواستم که متاسفانه با این برخورد مواجه شدم. این در حالی است که آقای سینا شفیعی دوست و همکار من دو سال گذشته برای اجرای نمایش اسماعیل در جشنواره رضوی، مبلغ پنج میلیون تومان از آقای حسینی کاشانی مدیرکل وقت، کمک هزینه داشته است.
وی در ادامه گفت: پس از بی احترامی که از سوی مسئولان استانی دیدم، موضوع را با آقای شهرام کرمی مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی مطرح کردم و انصراف خودم را از جشنواره اعلام کردم. پس از آن این مشکل و بی احترامی را به آقای سرباز مسئول تئاتر شهر کرج گفتم. ایشان میانجی گری کرد و با هزار منت از سوی مسئولان ارشاد، مبلغ دو میلیون تومان اداره کل جهت کمک هزینه به من داد. این مبلغ حتی هزینه رفت و آمد دکور تا تبریز هم نشد، اما خداروشکر در تبریز نتیجه گرفتیم و اتفاق های خوبی برای ما رقم خورد.

از تئاتر کرج دلسرد شده ام
قربانیان گفت: متاسفانه وقتی ما با این همه جایزه برگشتیم هیچ تبریکی از سمت اداره کل به ما نشد. من با رادیو مصاحبه کردم و بعد از آن تبریکی بر روی سایت اداره ارشاد با عکس مدیر کل قرار دادند. هنگامی که می خواهند تبریکی به گروه و یا فردی بگویند از عکس آن شخص یا گروه استفاده می کنند و این کار بسیار عجیب بود. این اتفاق ها یکی پس از دیگری باعث شد من از تئاتر کرج دلسرد شوم و همان جا تصمیم گرفتم از شرکت در جشنواره استانی انصراف بدهم، زیرا در شان گروه من این بی احترامی ها نیست. مدتی است جناب دهقان هراتی به سمت معاونت هنری- سینمایی منصوب شدند و ایشان خیلی بیشتر به حوزه های هنری و سینمایی اهمیت می دهند، پیگیر هستند و امیدواریم با حضور ایشان شاهد اتفاق های خوبی در استان باشیم.
کارگردان نمایش اسکرین شات گفت: در چندماه گذشته جلساتی نیز با حضور مدیر کل و نماینده ایشان و جمع کثیری از هنرمندان حوزه تئاتر برگزار کردیم و هیچ گاه درخواست شخص خود را مطرح نکردیم و درخواست ها برای تمام تئاتر کرج و تجهیز کردن سالن ها، بیشتر شدن زمان تمرین ها و تمیز کردن سالن ها بود. از مسئولان خواستیم که به اجرای عموم بچه ها بروند و از هنرمندان تئاتر حمایت کنند.

سالن های تئاتر البرز شبیه مخروبه است
وی ادامه داد: چند روز دیگر جشنواره استانی برگزار می شود و سالن ها اصلا آمادگی برگزاری این جشنواره را ندارد و بیشتر شبیه به مخروبه است. نور به سالن اضافه شد، اما صندلی ها و کف سالن ها خراب است، سالن ها استاندارد نیستند و واقعا نمی توان در این سالن ها نمایشی برای جشنواره را به روی صحنه برد. من به هیچ عنوان در جریان برگزاری جشنواره استان البرز نیستم و نمی دانم که بازبین ها را چه کسانی بر عهده دارد. کار خودم را هم به جشنواره ندادم، علی رغم اینکه خیلی ها از من درخواست داشتند.

خودتان خواستید در جشنواره شرکت کنید، به ما ربطی ندارد
قربانیان درباره دلایل عدم حضورش در جشنواره استانی گفت: نمایش اسکرین شات را برای حضور در جشنواره استانی حاضر کردم اما به دو دلیل از شرکت در این جشنواره انصراف دادم. دلیل نخست، عدم حمایت های مسئولان، بی احترامی ها و تبعیضی است که بین هنرمندان قائل هستند. برخی از هنرمندان بیکار هستند و هر روز به ارشاد و شهرداری می روند، به جشنواره می رود و کمک هزینه خوبی می گیرد. در جلسه ای که با حضور مدیرکل برگزار شد، در خصوص عدم حمایت مالی برای نمایش اسکرین شات در جشنواره رضوی، آقای مقدم مقابل پنجاه نفر از هنرمندان حوزه تئاتر گفت: ما که نگفتیم در جشنواره شرکت کنید، خودتان خواستید و به ما ربطی ندارد. این برخورد و رفتار باعث دل شکستگی من شد و ترجیح دادم که کارم را برای جشنواره استانی نفرستم. من برای این شهر و تئاتر زحمت می کشم و افتخار می آورم ولی در مقابل به من بی احترامی می شود.

برخی از هنرمندان تئاتر با یک نمایش می خواهند راه صد ساله بروند
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از هنرمندان تئاتری البرز پس از دو یا سه سال که از فعالیت هنری شان می گذرد و اثری را در حد خودشان به روی صحنه می آوردند، به این باور می رسند که کار من بهترین کار است و باید اول شود و اگر ندا قربانبان و یا آقای فلانی اثر نمایشی اش در جشنواره اول می شود، قطعا لابی شده است. تصمیم گرفتم که نباشم، نشنوم که نخواهم جواب دهم. متاسفانه برخی از هنرمندانی که بی احترامی می کنند، چندین سال از من کوچک ترند و سابقه ی فعالیت تئاترشان 5 سال هم نیست. تقریبا نیمی از هنرمندان تئاتر استان تمام زحمات من و دوستانم را در انجمن ندیده گرفته اند. تلاش هایی که برای کمک هزینه اجرای عموم بعد از تشکیل انجمن شد، یکی از مهمترین کارهایی بود که از سوی انجمن انجام شده است. همه ی این ها در اختیار بچه ها قرار دادیم. سالن درست کردیم و تعمیر کردیم.
هنرمند البرزی در پایان گفت: در نمایشی که در جشنواره استانی پذیرفته شده، به عنوان بازیگر هستم. در آن جا حضور خواهم داشت و هرگز نتیجه برایم اهمیتی ندارد. من تاکنون موفق به کسب چهارده تندیس، 56 لوح تقدیر و 38 جایزه تقدیر جشنواره ای شده ام و قصدم برای حضور برگزیده شدن و دریافت جایزه نیست، زیرا تلاشم این است برای اهداف بزرگ تری در زندگی بجنگم.
F.Yousefianpour@Gmail.com

لینک خبر :‌ رمز گشا
ناشر انتشارات نوشته گفت: ارشاد باید برای مردمی که در شرایط امروزه زندگی می کنند کتابخانه های خود را تقویت و کتاب های جدید فراهم کند که باعث تأمین منابع مطالعاتی مردم و فروش بهتر ناشران می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی کتاب اصفهان مهدی صاحب فصول در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: استقبال نسبت به سال گذشته ضعیف بوده که احتمالاً از خبررسانی ضعیف یا حذف کتاب از سبد هزینه های خانوارها نشئت می گیرد.

وی ادامه داد: البته موقعیت قرارگیری غرفه ها هم تأثیرگذار است، علاوه برآن سال گذشته یک روز جمعه هم نمایشگاه برگزار که امسال این روز جمعه حذف شد، زیرا روزهای جمعه برای هر ناشر شرکت کننده تقریباً چهار برابر سایر روزها ارزش دارد و باید دید در روزهای آینده چه خواهد شد.

این ناشر با اشاره به تأثیر افزایش هزینه کتاب، کاغذ و چاپ نسبت به پارسال بر فروش، گفت : سال گذشته به دلیل اینکه مدت زمان کمتری از افزایش قیمت ها گذشته بود و ارزش دلار تفاوت کرده بود، به جز کاغذ افزایش قیمت بر سایر موارد چندان تأثیرگذار نبود، اما در سال جاری علاوه بر کاغذ، افزایش نرخ دستمزد و هزینه ویراستاری، پردازشگری، طراحی جلد و... چند برابر شده و همین موضوع بر میزان فروش تاثیر بسزایی دارد.

وی افزود: علی رغم این افزایش قیمت ها ما توانستیم کتاب های زیادی چاپ کنیم ازجمله هفت عنوان کتاب را روز گذشته از صحافی به نمایشگاه آوردیم که جهت مهارت آموزی به کودکان است و شامل آموزش مهارت های آشپزی کردن، بازیافت کردن، خرید کردن، ساختن، کمک کردن، کاشتن و تمیز کردن است که خیلی هدفمند به نگارش درآمده اند.

مسئول غرفه انتشارات نوشته با بیان اینکه به جز نمایشگاه طرح هایی چون تخفیف در فروش سرانه مطالعه را افزایش می دهد، گفت: تلاطم های اقتصادی باعث شده مردم از سبد هزینه های خانوار بخش فرهنگی را حذف کنند به این صورت که به مرور روزنامه، مجله و کتاب نمی خرند، به موزه و سینما نمی روند و هر کار فرهنگی دیگر را شروع به حذف می کنند که متأسفانه اولین چیزهایی هم که از سبد هزینه های خانوار حذف می شود کتاب و مجله و این قبیل کالاهاست و مسئله دیگر زیادشدن مشغله فکری مردم است که این موضوع باعث رواج کتاب نخوانی در بین آن ها می شود و در هر حالت وظیفه ما این است که منابع مطالعاتی خوبی را برای مردم فراهم کنیم و تمام تلاش خودمان را می کنیم که این کار را به نحو احسن انجام دهیم.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب، ادامه داد: این فضاها باید به وجود بیاید تا کمی رکودهایی که طی سال به وجود می آید را جبران کند، اما این تخفیف ها درعین حال چندان معقول نیست به این دلیل که مردم عادت کرده اند به فروشگاه کتاب هم که می روند مثل خرید در خواروبارفروشی و لباس فروشی تخفیف بگیرند و این یک عادت نادرستی است که وقتی پدید می آید باعث می شود قیمت پشت جلد کتاب ها به صورت کاذب بالا برود تا آن مقدار تخفیف برای فروشندگان جبران شود و این یک عمل نادرست از سوی ارشاد است.

وی خاطرنشان کرد: به نظر من ارشاد باید برای مردمی که در شرایط امروزه زندگی می کنند کتابخانه های خود را تقویت و کتاب های جدید فراهم کند که باعث تأمین منابع مطالعاتی مردم و فروش بهتر ناشران می شود و ناشران در نشر و توزیع کتاب های بهتر دستشان بازتر می شود.

کد خبر 396502

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

هفته ای که در آن با محوریت نزدیکی و علاقه مندی گوته شاعر، فیلسوف و دانشمند برجسته ی غربی به حافظ شیرازی، برنامه های مختلفی همچون برپایی کنسرت موسیقی کلاسیک، نمایش فیلم و تئاتر، نمایشگاه آثار ادبی، نمایشگاه باستان شناسی، سخنرانی های علمی و جلسات کتاب خوانی و شعرخوانی، به اجرا درآمد.

اجرای این برنامه ها در کنار حضور میشائیل کلور برشتولد سفیر آلمان در جمهوری اسلامی ایران و میهمانان دیگری از این کشور در شهر شیراز، باعث شد تا هفته فرهنگی آلمان در شیراز، علاوه بر جنبه ی فرهنگی، رنگ های بیشتری ازجمله گردشگری، هنری و حتی سیاست خارجی و اقتصادی به خود گیرد و تقریباً به یکی از جدی ترین برنامه های بین المللی در شیراز دست کم طی سال های اخیر بدل شود.

بلافاصله پس از پایان این هفته، دیدارهای بین المللی شهردار شیراز با شخصیت های دیگری همچون سفیر آفریقای جنوبی در ایران در روز گذشته ادامه یافت.

حیدر اسکندرپور در این دیدار به بالاترین مقام آفریقای جنوبی در ایران گفت که شهرداری شیراز می تواند زمینه حضور مدیران تورهای گردشگری آفریقای جنوبی در شیراز و آشنایی آنها با ظرفیت های فرهنگی، تاریخی و گردشگری این کلان شهر را فراهم کند تا به واسطه این آشنایی شاهد افزایش حضور گردشگرانی از آفریقا در شیراز باشیم.

ویکا مازوی کومالو هم در پاسخ با اشاره به برخی از زمینه های همکاری مشترک در حوزه گردشگری تأکید کرده که با همکاری شهرداری شیراز می توانیم مدیران آژانس های آفریقای جنوبی را به این شهر بیاوریم تا آنها با ظرفیت های شیراز آشنا شوند.

اما حالا با پایان این برنامه ها و دیدارهای بین المللی در شیراز، یادآوری دو نکته اهمیت ویژه ای دارد؛

نخست اینکه می توان گفت برنامه ای همچون هفته فرهنگی آلمان در شیراز، تازه گام اول در یک مسیر بلند است و گام های اصلی در این حوزه همچنان پیش رو است؛ چرا که اگر شیراز از این تعاملات اولیه بهره وری لازم را نبرد و اگر توسعه ی مناسبات و ارتباطات فرهنگی، علمی و ادبی، مراودات گردشگری، جذب سرمایه گذار جدی گرفته نشود، حتماً این گام مهم نیز مانند بسیاری تلاش های جزیره ای دیگر بی نتیجه رها خواهد شد و آن وقت این برنامه نیز به خیل برنامه های ناتمام شهر شیراز خواهد پیوست.

می دانیم که برخلاف بسیاری از کشورهای توسعه یافته، شهرداری ها در ایران قدرت حاکمیتی در شهرها ندارند و اینکه حوزه های مهمی همچون فرهنگی و گردشگری تنها به یکی از امورات فرعی این نهاد خدمات رسان آن هم با وجود مشکلات مالی و موانع مختلف اش محدود شود، راه به جایی نخواهد برد.

به واقع، اگر قرار است کلان شهر شیراز از ادعای پایتخت فرهنگی ایران دفاع کند و اگر که می خواهد شهر گردشگری ایران لقب بگیرد، هیچ راهی نیست جز اینکه همه نهادهای مرتبط با هماهنگی و جدیتی بسیار بیشتر پای کار آیند و با برنامه هایی مدون و هماهنگ پیش بروند. تنها در این صورت است که می توان امیدوار بود شیراز جایگاه خود را به ویژه در حوزه ی فرهنگی و گردشگری، باز پس گیرد.

انتهای پیام/ سجاد بنام

لینک خبر :‌ ریواس جنوب
نمایش رکسانا در جشنواره تئاتر استانی اجرا و در مراسم اختتامیه از سوی مدیرکل ارشاد استان تهران به همراه 2 اثر دیگر به دبیرخانه تئاتر فجر معرفی شد اما این اتفاقی با حاشیه هایی همراه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار مهر ، نمایش رکسانا نوشته علیرضا کوشک جلالی و کارگردانی هومن رهنمون در جشنواره تئاتر استان تهران به صحنه رفت. این اثر که در مراسم اختتامیه چندین جایزه را از سوی هیأت داوران جشنواره دریافت کرد، از سوی مدیرکل ارشاد استان تهران به عنوان رئیس جشنواره به همراه 2 اثر دیگر به دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شد.

هومن رهنمون کارگردان نمایش رکسانا در گفتگویی با خبرنگار مهر درباره برخی اتفاقات و ممانعت هایی که از سوی برخی مدیران تئاتر استان تهران برای اجرای این نمایش و در ادامه معرفی نشدن آن به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر اتفاق افتاده سخن گفت. از سوی دیگر حمیدرضا صفار رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران نیز به خبرنگار مهر درباره شرایطی که از سوی کارگردان نمایش مطرح شده، صحبت کرد.

ناگهان گفتند اجرای دوم را لغو کنیم!

رهنمون درباره وضعیت پیش آمده برای نمایش رکسانا در جشنواره تئاتر استان تهران توضیح داد: نمایش رکسانا را در شهر فیروزکوه اجرای عمومی کردیم و قرار بود که از 16 آبان تا 8 آذر نیز در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه ببریم که کار بازبینی شد و مجوز اجرا را دریافت کرد اما به دلیل همزمانی زمان مقرر با برگزاری جشنواره تئاتر استان تهران نتوانستیم در حوزه هنری اجرا داشته باشیم.

رهنمون: بعد از اختتامیه باز هم جلسه ای با حضور همان آقایان تشکیل شد و به من گفتند که رفتن به جشنواره تئاتر فجر را نادیده بگیریم. من گفتم که این موضوع روی صحنه و توسط مدیرکل ارشاد استان تهران اعلام شده و رسانه ها نیز حضور داشته اند و نباید آن را نادیده گرفت وی ادامه داد: برای حضور در جشنواره تئاتر استان تهران نیز نمایش رکسانا مانند باقی آثار مورد بازبینی قرار گرفت و از سوی هیأت بازبین مجوز حضور در بخش مسابقه جشنواره را دریافت کرد. روز 10 آبان در سالن استاد رشیدی پردیس تئاتر تهران 2 نوبت اجرا در بخش مسابقه جشنواره را داشتیم که اجرای اول را به صحنه بردیم اما برای اجرای دوم که با استقبال قابل توجه مخاطبان همراه بود با اتفاقی عجیب مواجه شدیم.

رهنمون یادآور شد: پیش از اجرای دوم جلسه ای با حضور آقایان شریفی معاون هنری و سینمایی اداره کل ارشاد استان تهران، حمیدرضا صفار رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران، امیرحسین شفیعی و سامان ناصری عضو هیأت رئیس انجمن تشکیل شد و از من خواستند که در این جلسه حاضر شوم. در آن جلسه بدون استناد به صحنه ای از نمایش و موضوع خاصی، کار توسط این افراد زیر سؤال رفت و تنها آقای شفیعی در آن جلسه به 2 دیالوگ نمایش اشاره کرد که من هم اعلام کردم این دیالوگ ها را اصلاح می کنم اما در جلسه به من گفتند که نباید اجرای دوم نمایش رکسانا را روی صحنه ببریم و من به التماس افتادم که زحمت 8 ماهه گروه برای تمرین و اجرای این نمایش را نایده نگیرند و اجازه اجرای دوم را که اجرای داوری بود، به ما بدهند.

کارگردان نمایش رکسانا در ادامه سخنان خود بیان کرد: آقایان حاضر در آن جلسه اصرار داشتند که ما اجرای دوم را روی صحنه نبریم و این در حالی بود که ما مجوز اجرا داشتیم. یکی از آقایان حاضر در جلسه می گفت که نمایش با مصالح نظام در تضاد است و اصرار می کردند که نهادهایی از بالا با آن ها تماس گرفته و خواسته اند که نمایش روی صحنه نرود. البته بعد از تماس هایی که با همان نهادهای بالا گرفتند، کسب اجازه شد و نمایش رکسانا با 50 دقیقه تأخیر روی صحنه رفت.

وی افزود: بعد از پایان اجرای دوم که مورد استقبال قابل توجه مخاطبان قرار گرفته بود یکی از آقایان گفت که این نمایش برای آخرین بار بود که اجرا شد. در اختتامیه جشنواره تئاتر استان تهران، نمایش رکسانا جایزه بهترین نمایش از نگاه منتقدان، جایزه دوم بازیگری زن و مرد، جایزه سوم کارگردانی و جایزه اول موسیقی را دریافت کرد و از سوی مدیرکل ارشاد استان تهران به همراه 2 نمایش دیگر به دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شد.

رهنمون اظهار کرد: بعد از اختتامیه باز هم جلسه ای با حضور همان آقایان تشکیل شد و به من گفتند که رفتن به جشنواره تئاتر فجر را نادیده بگیریم. من گفتم که این موضوع روی صحنه و توسط مدیرکل ارشاد استان تهران اعلام شده و رسانه ها نیز حضور داشته اند و نباید آن را نادیده گرفت.

این کارگردان تئاتر در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: از آن روز در تلاش هستم که حق گروه نمایش رکسانا به دلیل سلیقه های شخصی فردی که صاحب سمت در تئاتر استان تهران هستند، ضایع نشود. تیم های نظارت و ارزشیابی که متشکل از کارشناسان تئاتری هستند به نمایش ما مجوزه داده اند ولی یک فرد با تکیه بر سمتی که دارد سرنوشت یک گروه و نمایش را تغییر می دهد. دست ما به عنوان گروهی مستقل به جایی بند نیست.

ممانعتی برای اجرا نیست؛ اصلاحیه دادیم

حمیدرضا صفار رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران نیز درباره موارد مطرح شده از سوی کارگردان نمایش رکسانا ، اظهار کرد: طبق قوانین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، اگر جشنواره ای میزبان 8 کار باشد یک نمایش و اگر بالای 8 کار باشد، می تواند 2 نمایش را به جشنواره معرفی کند. هیأت داوران جشنواره تئاتر استان تهران نیز در صورت جلسه خود 2 نمایش را به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی کردند.

وی ادامه داد: آقای جاودانی مدیرکل ارشاد استان تهران به عنوان رئیس جشنواره تئاتر استانی گفت که نمایش رکسانا نیز کار خوبی است و صرف مذاکره برای امکان حضور در تئاتر فجر، به همراه 2 کار دیگر نامش را در مراسم اختتامیه اعلام کرد. در واقع جشنواره تئاتر استان تهران تنها 2 کار را به دبیرخانه تئاتر فجر معرفی کرده است.

صفار درباره ممانعت از اجرای دوم نمایش رکسانا در جشنواره تئاتر استان تهران و برگزاری جلسه ای برای این منظور، یادآور شد: جلسه خاصی وجود نداشت و آقای شریفی دبیر جشنواره اصلاحیه هایی را که اعضای شورای نظارت بعد از تماشای اولین اجرای رکسانا داشتند، به کارگردان نمایش اعلام کرد تا اصلاح شوند. بعد از اصلاح این موارد نیز اجرای دوم نمایش به صحنه رفت.

وی افزود: مدت زمان اجرای نمایش رکسانا بالا بود و به همین دلیل اجرای اول دیرتر تمام شد و مدت زمانی هم برای اجرای اصلاحیه ها صرف شد و اجرای دوم رکسانا با تأخیر زیادی همراه نبود.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران تصریح کرد: نمایش رکسانا مجوز اجرا داشت و حتی قرار بود در حوزه هنری نیز اجرا شود، از این رو هیچ ممانعتی برای اجرای آن وجود نداشت و تنها چند اصلاحیه از سوی شورای نظارت مطرح شد که به کارگردان انتقال دادیم و کارگردان آن ها را اصلاح کرد.

کد خبر 4770076

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: طرح مرمت حمام صادق خان ساری تهیه شده است و از آنجایی که مالک این بنا اوقاف است باید اقدامات لازم در ارتباط با این بنا توسط اوقاف صورت گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

مهدی ایزدی امروز درباره وضعیت حمام صادق خان ساری در گفت وگو با خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: این حمام متعلق به دوره قاجاریه که به شماره 12550 ثبت آثار ملی شده است که به دلیل بارش باران شاهد مشکلاتی در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به اینکه طرح مرمت این بنا تهیه شده است، افزود: از آنجایی که مالک این بنا اوقاف است باید اقدامات لازم در ارتباط با این بنا توسط اوقاف صورت گیرد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اضافه کرد: برای اینکه مرمت این بنا سریع تر انجام شود سرمایه گذاران را نیز به سمت اوقاف هدایت کردیم تا اگر انفاقی قرار است در این زمینه بیفتد زودتر انجام شود و زیرنظر میراث مشکلی وجود ندارد.

ایزدی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با مسجد جامع ساری، تصریح کرد: از نظر ما مسجد جامع سازی هنوز تکمیل نشده است، درست است ساختمان به اتمام رسیده اما بحث تاسیسات، سیستم های هوشمند و اطفای حریق انجام نشده است.

وی با اعلام اینکه مجوز بهره برداری در ارتباط با مسجد جامع ساری ندادیم، بیان کرد: تکمیل سیستم های هوشمند و اطای حریق و سایر جز ضروریات است که باید هرچه سریع تر تکمیل شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در پایان درباره برنامه کاوش ها، گفت: هنوز اعتباری در این زمینه اختصاص نیافته و اگر اختصاص یابد درصورت مساعد بودت شرایط آب و هوایی در دستور کار قرار می گیرد.

انتهای پیام/86034/ج

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حجت الاسلام قاسم مومنی شاد معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه وبویراحمد به غفلت بعضی جوانان نسبت به مسائل دینی پرداخت و گفت: دستگاه های فرهنگی بعضی جاها کم کاری کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

فایل مرتبط

کبنا ؛ حجت الاسلام قاسم مومنی شاد معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: برای اینکه بقاع متبرکه را به قطب فرهنگی تبدیل کنیم نیاز به همکاری همه دستگاه ها است.
مومنی شاد در غرفه پایگاه خبری کبنا نیوز در دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با موازی کاری کارهای فرهنگی توسط دستگاه های فرهنگی اشاره کرد و گفت: ما در بحث زیرساخت های بقاع متبرکه اعتبارات کافی در اختیار ما نیست و قطعاً دولت باید کمک کند و دستگاه های فرهنگی کمک کنند.
وی به غفلت بعضی جوانان نسبت به مسائل دینی پرداخت و گفت: دستگاه های فرهنگی بعضی جاها کم کاری کردند.
این مسئول فرهنگی در ادامه به سهل انگاری در خصوص کارهای فرهنگی اشاره کرد و به برخی ابهامات در رابطه با نذورات امامزاده ها پاسخ داد.

متن کامل این گفت و گو را در فیلم بالا ببیند.

لینک خبر :‌ کبنا نیوز
مسئول روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس گفت: طرح کمک به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد برای دومین بار توسط سازمان اوقاف و امور خیریه به مناسبت 17 ربیع الاول، ولادت حضرت محمد(ص) در حال انجام است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

به گزارش شیرازه ، جواد یزدانی مسئول روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس گفت: طرح کمک به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد برای دومین بار توسط سازمان اوقاف و امور خیریه به مناسبت 17 ربیع الاول، ولادت حضرت محمد(ص) در حال انجام است.

یزدانی افزود: این برنامه در استان فارس توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه در حال اجرا است که در قالب جمع آوری کمک های مردمی و خیرین، نسبت به آزادی این زندانیان اقدام می شود.

وی ادامه داد: این طرح برای اولین بار توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس هم زمان با عید غدیرخم صورت گرفت و درنتیجه آن با جمع آوری مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون ریال از محل موقوفات منطبق و کمک های مردمی ، 20 نفر از زندانیان جرائم غیر عمد در شهرستان های شیراز، فسا، آباده، نورآباد، مرودشت، نیریز و لارستان آزاد شدند.

مسئول روابط عمومی اوقاف فارس در پایان تاکید کرد: برای مشارکت مردم و خیران در این برنامه، شماره کارت 6280-2313-8001-8001 و شماره حساب 14005279337 بانک مسکن و شماره شبای 540140040000014005279337 IR به نام سازمان اوقاف و امور خیریه در حمایت از آزادی زندانیان جرائم غیر عمد اعلام شده است.

انتهای پیام/323

روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس

لینک خبر :‌ شیرازه
آزاده سلیمان نژاد: احد اصل محمدی با بیان اینکه شبکه قرآن که شبکه تخصصی قرآن است از کم بیننده ترین زمان برای پخش استفاده کرده بود گفت: پخش مسابقات از شبکه های عمومی تر در هر صورت اگر بانظارت واعمال نظر کارشناسانه باشد می تواند در جهت ارائه شور و حال قرآنی در جامعه موثر باشد. به [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۲

آزاده سلیمان نژاد:

احد اصل محمدی با بیان اینکه شبکه قرآن که شبکه تخصصی قرآن است از کم بیننده ترین زمان برای پخش استفاده کرده بود گفت: پخش مسابقات از شبکه های عمومی تر در هر صورت اگر بانظارت واعمال نظر کارشناسانه باشد می تواند در جهت ارائه شور و حال قرآنی در جامعه موثر باشد.
به گزارش نسل فردا از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان به نقل از واحد رسانه ای مرکز امور قرآنی، احد اصل محمدی داور بخش تجوید در رشته قرائت و حفظ کل قرآن کریم، به بیان برخی پیشنهادات و انتقادات از شیوه جدید برگزاری مسابقات پرداخت.
احد اصل محمدی ابتدا درموردسطح مسابقات گفت: به نظر بنده اکثر متسابقین، فاقدچیدمان لحنی مشخص بوده وبیشتر بانغمه های تکراری به دنبال رسیدن به پایان تلاوت بودند و به جهت برداشت غلط از آیین نامه ویا عدم توجیه صحیح در مورد مکث بین آیات و یا قطعه تکراری وسط تلاوت، .با مکثهای بسیار کوتاه و باسرعت زیاد تلاوت می کردند که سطح مسابقات را تحت تاثیر قرارداده بود.
وی همچنین د ر موردشیوه جدید برگزاری مسابقات افزود:.باتوجه به کم شدن اقبال عمومی جهت استماع مسابقات، به نظرم شیوه ضبط تلویزیونی شیوه بدی نیست ولی باتمهیدات وتشویقات قابل توجه مثل روزانه چند سفر کربلا و یا برگزاری در جوار آستان امام رضا(ع) وحضرت معصومه(ع) می توان به جنبه شور وحال مسابقات نیز توجه کرد.
این داور رشته تجوید در خصوص عدالت در داوری تصریح کرد: در مورد عدالت داوری مسابقات باید عرض کنم به نظرم آیین نامه مسابقات نیازمند بازنگریست، مخصوصا از جهت بارم نمرات .
وی در پایان صحبت های خود افزود: در مورد پخش مسابقات از شبکه های مختلف باید عرض کنم شبکه قرآن که شبکه تخصصی قرآن است از کم بیننده ترین زمان برای پخش مسابقات در مرحله مقدماتی استفاده کرده بود که خود در جهت عدم ارائه شور و حال مسابقات بسیار موثر بود . پخش مسابقات از شبکه های عمومی تر در هر صورت اگر بانظارت واعمال نظر کارشناسانه باشد می تواند در جهت ارائه شور و حال قرآنی در جامعه موثر باشد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ اخبار اصفهان
مدیرکل کتابخانه های عمومی سمنان با اشاره به فرصت دوماهه برای تعیین تکلیف موضوع ساخت کتابخانه عمومی در شهر کهن آباد، ابراز امیدواری کرد در اسرع وقت یک کتابخانه در این شهرستان دایر شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان ، حسین شاکری در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که صبح امروز سه شنبه در کتابخانه عمومی امام خمینی سمنان برگزار شد، ضمن گلایه از اینکه به گفته او حوزه فرهنگ و به ویژه فرهنگ مکتوب مهجور و غریب مانده است، گفت: غریب ماندن این حوزه واقعیت است و ما به عنوان یکی از متولیان این حوزه تمام توانمان را به کار گرفتیم که این کاروان را به سمت پیشرفت حرکت دهیم.

وی گفت: استان سمنان در مجموع نسبت به سایر استان ها در حوزه کتاب و کتابخوانی وضعیت مطلوبی دارد اما در کل کشور، وضعیت این حوزه اسفناک است.

شاکری با توجه به اعلام اینکه 72 باب کتابخانه زیر پوشش نهاد کتابخانه های عمومی سمنان است، بیان کرد: در برخی از قسمتها نسبت به استاندارد تعیین شده جلو هستیم و در برخی موارد هم عقب مانده ایم که با همکاری کتابداران و مسولان کتابخانه ها تلاش می کنیم به استاندارهای تعیین شده نزدیک شویم.

انتظار نابجای مردم و بعضی مسئولان از نهاد کتابخانه های عمومی

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان با اشاره به اینکه برای هر نهادی وظایف ذاتی پیش بینی شده است، گفت: این نهاد نیز مستثنی نبوده اما گاه مورد پرسش واقل می شویم در حالی که هیچ وظیفه ای در این رابطه نداریم؛ به عنوان مثال ساخت کتابخانه ها که با وظایف ذاتی این نهاد همخوانی نداشته و وظیفه ارگان های دیگر همچون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

کهن آباد تنها شهر بدون کتابخانه استان سمنان
حسین شاکری ضمن بیان اینکه وظیفه این نهاد ارائه برنامه های فرهنگی است، افزود: علی رغم تشکیل جلسات متعدد، تاکنون موفق به احداث کتابخانه در شهر کهن آباد نشده ایم و هر چند به لحاظ تعداد کتابخانه ها در شرایط خوبی قرار داریم اما به لحاظ متراژ و سرانه فضای کتابخانه ای وضعیت مناسبی نداریم.

وی با اشاره به ضرب الاجل دو ماهه معاون سیاسی استاندار سمنان درباره راه اندازی کتابخانه در کهن آباد آرادان، گفت: کهن آباد تنها شهر فاقد کتابخانه عمومی استان است و چنانچه یک ساختمان در اختیار اداره کل کتابخانه های عمومی قرار گیرد، در اسرع وقت این کتابخانه دایر خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان با اشاره به فرصت دو ماهه داده شده برای تعیین تکلیف این کتابخانه، افزود: اداره کل کتابخانه ها وظیفه ای در حوزه ساخت کتابخانه ندارد و ما فقط بهره بردار هستیم لذا چنانچه این کتابخانه در اختیار ما قرار گیرد تجهیزات و نیروی انسانی آن را تامین خواهیم کرد.

بیش از 500 برنامه فرهنگی برای هفته کتاب تدارک دیده ایم

شاکری با اعلام اینکه برنامه های در دست اجرای متفاوتی برای جذب کودکان و نوجوانان استان به کتاب و کتابخوانی داریم، تصریح کرد: در هفته کتاب امسال بیش از 500 برنامه فرهنگی در سطح استان سمنان خواهیم داشت.

وی ضمن تبیین اینکه سیاست تبدیل کتابخانه های عمومی به باشگاه های فرهنگی از چندین سال قبل مطرح شده است، گفت: بر همین اساس در سال جاری 4592 برنامه فرهنگی مثل رونمایی کتاب، نقد کتاب، شاهنامه خوانی و..... را با محوریت کتاب در سراسر استان برگزار کردیم.

مدیر فرهنگی استان ادامه داد: در برنامه ای که پنجشنبه در یزد پایتخت کتاب ایران برگزار خواهد شد، 5 نفر از کتابداران و مسئولان کتابخانه استان سمنان مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

شاکری سپس افزود: در هفته کتاب و کتابخوانی امسال دو برنامه ویژه خواهیم داشت؛ از جمله لیگ کتابخوانی استانی که در 4 شهرستان با همکاری آموزش و پرورش و 96 گروه رقابتی آغاز شده است و در دهه فجر اختتامیه آن را برگزار خواهیم کرد.

وی گفت: دومین برنامه شاخص امسال لیگ کتابخوانی کارکنان دستگاه های اجرایی است که با همکاری دفتر امور اجتماعی استانداری و محوریت موضوعاتی چون رونق تولید ملی، اشتغال، بیکاری و آب برگزار می شود.

رشد 11 درصدی شرکت کنندگان در جشنواره فرهنگی و هنری رضوی
در ادامه سعید دهقانلو معاون نهاد کتابخانه های سمنان گفت: جشنواره رضوی با رشد 11 درصدی و شرکت بیش از 43 هزار نفر برگزار شد.

وی افزود: در پویش مجازی جشنواره رضوی بیش از 8000 نفر شرکت کردند که در سطح کشور بی نظیر و بی سابقه بود.

دهقانلو ضمن تشریح میانگین مطالعه در داخل و خارج کشور بیان کرد: در ایران این میانگین 9 دقیقه در روز است در حالی که در ژاپن 70 دقیقه در روز است اما آماری که وزیر فرهنگ و ارشاد اعلام کرده 13 دقیقه است و این اختلاف به دلیل شرایط خاص کشور است که اطلاعات دقیقی نداریم.

معاون نهاد کتابخانه های سمنان بیان کرد: 8.5 درصد جمعیت استان عضو کتابخانه های عمومی سمنان هستند که متوسط کشوری حدود 35 درصد است و استان سمنان بدین لحاظ جزو 15 استان آخر کشور قرار دارد.

وی ضمن تشریح این نکته که شهرداری ها مطابق قانون می بایست نیم درصد از درآمدشان را به کتابخانه های عمومی پرداخت کنند، گفت: در شهر سمنان میزان پرداختی شهرداری سمنان برای یک ماه مبلغ 15 میلیون تومان بوده است که این اعداد جبران هزینه های جاری کتابخانه ها مثل آب و برق و... را هم نمی کند.

دهقانلو تصریح کرد: 28 هزار و 286 مترمربع با یک میلیون و یکصد هزار عنوان کتاب در 33 کتابخانه شهری، 14 کتابخانه مشارکتی و 20 کتابخانه روستایی در استان سمنان وجود دارد و در واقع به ازای هر 25000 نفر 2.5 کتابخانه وجود دارد.

کسی که دغدغه نان دارد، کتاب نمی خرد

در ادامه شاکری، مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی سمنان، با اذعان به اینکه از کسی که دغدغه نان دارد، نمی توان انتظار خرید و مطالعه کتاب داشت، افزود: البته این عامل نیز به تنهایی عامل موثر نیست چرا که کشورهایی در دنیا وجود دارد که از نظر اقتصادی شرایط دشوارتری از ما دارند، اما میزان مطالعه در آنها بسیار بالاتر از کشور ما است؛ همچنانکه در دوره هایی که کشور ما از نظر شرایط اقتصادی وضعیت بهتری داشته است، مشکلات حوزه کتاب و کتابخوانی نیز همچنان پابرجا بوده و میزان مطالعه در ایران نیز پایین بوده است.

برای نمایش ضعف ها احتیاجی به بیان هنرمندانه نیست
شاکری بیان کرد: وضعیت مطالعه در دانشگاه ها واقعا جای تاسف دارد، تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها اهل مطالعه نیستند و دانشگاه که خود مهد علم و دانش و فرهنگ است، در این حوزه بسیار ضعیف است.

وی با ذکر مثالی در این باره افزود: روز گذشته که برای اختتامیه جشنواره کاریکلماتور کتاب به دانشگاه سمنان رفتم، گفتم جهت بعضی کاستی ها و نارسایی ها اصلاً احتیاجی به بیان هنرمندانه و استفاده از هنر وجود ندارد، زیرا تک تک ما شاهد وضعیت اسفناک مطالعه در خانواده و خویشاوندان خود هستیم اما انتظار ما از دانشجویان بسیار بیشتر از تصورمان بود که متاسفانه قریب به اتفاق تحت هیچ شرایط مطالعه ای ندارند.

سایه شوم سیاست بر فضای فرهنگ و کتاب غلبه دارد

شاکری در خصوص عدم وجود تازه های نشر و بسیاری از کتب پرمخاطب در کتابخانه های عمومی و وجود برخی ممیزی ها در راه یافتن برخی کتاب ها به قفسه کتابخانه های عمومی، گفت: این مهم نیز می تواند یکی از دلایل موثر در اقبال کم مردم به کتاب و کتابخوانی باشد؛ چراکه این فرآیند سبب می شود که کتابخانه های عمومی گاه نتوانند نیازهای مراجعه کنندگان را مرتفع کنند و نمی توانیم منکر این مورد شویم.

وی با بیان اینکه در گذشته خرید کتاب به صورت متمرکز در نهاد کتابخانه های عمومی در کشور انجام و کتاب ها بدون هیچگونه نیازسنجی به کتابخانه های عمومی ارسال می شد، افزود: خوشبختانه چند سالی است که یک نیازسنجی در کتابخانه های عمومی شهرها و روستاها انجام و نیازها از سوی کتابداران کتابخانه ها اعلام و سپس فرآیند خرید و ارسال کتاب صورت می گیرد اگرچه با توجه به وجود ممیزی ها، همه این کتاب های اعلام شده، نمی تواند به کتابخانه ها راه بیابد.

شاکری با بیان اینکه همیشه سایه شوم سیاست بر سر فضای فرهنگ و کتاب حکمفرما بوده است، ادامه داد: امیدواریم که با برداشتن این سایه، فضای فرهنگی به دور از سیاسی کاری ها به امور فرهنگی بپردازد.

وی همچنین از عدم همخوانی شمارگان چاپ کتاب با واقعیت موجود گلایه کرد و گفت: در بسیاری موارد مخاطب تحت تاثیر تعداد چاپ قرار می گیرد در صورتی که همان تعداد نوشته شده در صفحه شناسنامه کتاب هم، چاپ نشده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
آیین اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان امروز 21 آبان ماه در مجتمع فرهنگی، هنری بوعلی سینا همدان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش روابط عمومی بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، این مراسم با حضور علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی و امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، مصطفی آزادبخت معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان، دیگر مسئولان، هنرمندان پیشکسوت تئاتر کشور و اعضای گروه های نمایشی حاضر در جشنواره برگزار شد.
حمیدترابیان و گیتی خامنه مجریان این مراسم بودند.
این آیین با قرائت قرآن کریم توسط قاری نوجوان همدانی آغاز و با اجرای سرود ملی و پخش کلیپی از ظرفیت های گردشگری استان همدان ادامه یافت.
احمدرضا احسانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اولین سخنران آیین اختتامیه بود که از پایان میزبانی همدان از 400 هنرمند حاضر در جشنواه خبر داد.
در بخش بعدی این مراسم، کلیپی از عملکرد کمیته های مختلف ستاد برگزاری جشنواره و نمایش های اجرا شده، پخش شد.
مجید قناد دبیر جشنواره بیست و ششم در بخش بعدی این برنامه از ربع قرن تلاش مسئولان و هنرمندان برای برگزاری این جشنواره تقدیر کرد.
آیین اختتامیه با تقدیر از نمایش های برگزیده مرتبط با شعار " تئاتر، کودک، طبیعت" توسط اداره کل حفاظت از محیط زیست استان همدان ادامه یافت.
در بخش بعدی این مراسم یاسر خاسب هنرمند تئاتر به اجرای نمایش پرداخت که با استقبال حاضران در سالن همراه بود.
مصطفی آزاد بخت معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان در ادامه بر ظرفیت بزرگ همدان در میزبانی از بیست دوره جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان تاکید کرد.
در بخش بعدی این آیین، جوایز نمایش های برگزیده مرکز ملی استیژ ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهدا شد.
شهرام کرمی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم، پیام شادباش معاون هنری وزیر ارشاد را اعلام کرد.
مهدی شکوهی خواننده پاپ به اجرای دو قطعه موسیقی پرداخت که استقبال حاضران را به همراه داشت.
حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم، همدان را از آماده ترین استان ها در برگزاری برنامه های فرهنگی بزرگ عنوان کرد.
در بخش دیگر این مراسم، بزرگداشت رضا بابک هنرمند مطرح تئاتر کودک و نوجوان با حضور اصغر همت و بهزاد فراهانی برگزار شد.
علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی و امور استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، برگزاری جشنواره و دورهمی هنرمندان در همدان را به فال نیک گرفت.
در دیگر بخش این مراسم از نمایش های برگزیده خانه تئاتر تقدیر به عمل آمد.
در بخش بعدی نوبت به تقدیر از برترین های بخش نمایشنامه نویسی رسید و برگزیدگان در این بخش تقدیر شدند.
تقدیر از برگزیدگان بخش های خیابانی، خردسال، کودک و نوجوان دیگر برنامه این مراسم بود.
پایان بخش آیین اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، تقدیر از نمایش های برگزیده مردمی بود که نمایش "مزه دروغ تلخه" در بخش کودک و "افسانه ماردوش" در بخش نوجوان به عنوان نمایش های منتخب مردمی معرفی شدند.
بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، امروز 21 آبان ماه در همدان به کار خود پایان داد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
محمود شالویی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گسترش زبان و ادبیات فارسی با موضوع حافظی که اروپای شرقی می شناخت ، حجت الاسلام ناصر نقویان با موضوع حافظ و قرآن و محمدرضا خالصی با موضوع تأثیر قرآن مجید بر رو ساخت های شعر حافظ سخنرانان نشست دوم این همایش را در صبح 23 آبان ماه تشکیل می دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس؛ دبیر نخستین همایش ملی دولت قرآن امروز، 19 آبان ماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز گفت: از یکسال پیش طرح دولت قرآن آماده شد و هدف آن نیز قرآن محور و بازگشت به قرآن در ادبیات فارسی است.
وی افزود: مهم ترین شاخصه سومین حرم اهل بیت(ع) که لقب پر افتخار شیراز است، فعالیت های قرآنی و محوریت قرآن در تمام فعالیت های فرهنگی، هنری و اجتماعی است و بر این اساس طرح دولت قرآن آماده شده است و قرار بر این است که در این طرح بتوانیم عمده فعالیت ها و حتی فضاهای فیزیکی شهر را با المان ها و نمادهای قرآنی پر کنیم.
طبیعی با بیان اینکه این طرح در شورای فرهنگ عمومی مورد تصویب قرار گرفته است، گفت: در این راستا بحث فعالیت های ادبی، پژوهشی را در این زمینه پیگیری کردیم و اعضای دبیرخانه و هیئت علمی آن را تشکیل دادیم.
وی با یادآوری اینکه عنوان همایش از شعر حافظ برگرفته شده است، گفت: میزان مانایی و جاودانی هر چیزی در هر شاخه هنری بستگی به میزان وابستگی و بهره گیری آن از قرآن است و قرآن که جهت دهی کند باعث می شود یک کار یا اثر جاودان بماند.
رئیس بنیاد فارس شناسی با تأکید بر اینکه حافظ یک قرآن پژوه است و قرآن با جان و دل و ذهن و زبانش انس گرفته و چنین شخصیتی شعرش هم با قرآن خواهد بود، گفتک نوعی روایت قرآن از حافظ در اشعارش صورت می گیرد.
طبیعی همچنین یادآور شد: حافظ به دلیل انس عمیقی که با قرآن داشته است هم به لحاظ اسلوب و شکل و هم محتوا کاملاً متأثر از قرآن بوده است.

تلاش برای بازگشت به مطالعات قرآنی در ادبیات
دبیر نخستین همایش ملی دولت قرآن گفت: به دنبال این هستیم تا این همایش نقطه آغاز یک جریان فرهنگی باشد که بتواند نوعی بازگشت به مطالعات قرآنی و تأثیر آن در ادبیات فارسی باشد.
طبیعی قرآن و حافظ را محور اول این طرح فراگیر ذکر کرد و گفت: ضمن ارج نهادن به همه حافظ پژوهان، هدف این همایش تکمیل مطالعات در زمینه تاثیرپذیری حافظ از قرآن است.
وی ادامه داد: این همایش پس از اعلام فراخوان، مورد استقبال علاقه مندان قرار گرفت و پس از دریافت مقالات، مقرر شد که این همایش 22 و 23 آبان ماه جاری به شکل ملی و در آستانه ولادت پیامبر اعظم(ص) برگزار شود.
رئیس بنیاد فارس شناسی بیان کرد: افتتاحیه این همایش بعدازظهر روز چهارشنبه، 22 آبان ساعت 18:30 در تالار مرکز اسناد و کتابخانه های ملی استان فارس برگزار خواهد شد.
طبیعی گفت: علاوه بر سخنرانی استاندار، آیت الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان و منصوری لاریجانی با موضوع جایگاه عشق در نگاه حافظ در آیین افتتاحیه این همایش به ایراد سخن می پردازند.
وی اضافه کرد: نشست علمی اول این همایش صبح روز پنج شنبه، 23 آبان از ساعت 8:30 در تالار مرکز اسناد و کتابخانه های ملی استان فارس با سخنرانی غلامرضا اعوانی با موضوع رمز و رموز قرآن در تمثیل ، محمدیوسف نیری با موضوع حافظ در حجاب تجلی قرآن و حجت الاسلام قاسم کاکایی با موضوع رویکرد حافظ به قرآن آغاز می شود.
به گفته دبیر نخستین همایش ملی دولت قرآن، محمود شالویی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گسترش زبان و ادبیات فارسی با موضوع حافظی که اروپای شرقی می شناخت ، حجت الاسلام ناصر نقویان با موضوع حافظ و قرآن و محمدرضا خالصی با موضوع تأثیر قرآن مجید بر رو ساخت های شعر حافظ سخنرانان نشست دوم این همایش را در صبح 23 آبان ماه تشکیل می دهند.
طبیعی یادآور شد: در بعد ازظهر پنج شنبه، 23 آبان نشست علمی نخستین همایش ملی دولت قرآن با سخنرانی حجت الاسلام قادر فاضلی با موضوع دولت بیدار، دولت قرآن ، محمدهادی همایون با موضوع عاشورا در شعر حافظ و محمدکاظم کاوه پیش قدم با موضوع تاثیر قرآن بر سبک غزل های حافظ به پایان می رسد.
وی از محمدرضا خالصی و قاسم کاکایی به عنوان اعضای هئیت علمی این همایش یاد کرد و گفت: مشوق اصلی ما در برگزاری این همایش، امام جمعه شیراز بود که در چندین جلسه پیگیری کننده کار بودند.
دبیر نخستین همایش ملی دولت قرآن، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی فارس، دفتر نمایندگی ولی فقیه در فارس، دانشگاه شیراز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، شهرداری شیراز، اداره کل میراث فرهنگی، آموزش و پرورش، صدا و سیمای مرکز فارس، مرکز اسناد و کتابخانه های ملی فارس و انجمن عرفان اسلامی ایران را از نهادهای همکار در برگزاری این همایش معرفی کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
خلیج فارس: اولین نشست خبری فاطمه کرمپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر که با موضوع برنامه های هفته کتاب و وحدت برگزار شد، به فرصتی برای بیان کمبودهای اعتباری این اداره کل مبدل گردید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۸/۲۱

به گزارش خلیج فارس ؛ کرمپور با بیان اینکه همه در جریان وضعیت بودجه کشور هستند، گفت: بودجه اداره ارشاد بوشهر در نیمه نخست امسال به یک سوم مشابه سال قبل کاهش داشته است.

وی همچنین به نکته قابل تاملی اشاره کرد و آن محرومیت بوشهر از بودجه فصل 5 است که درخصوص کمک های اعتباری به فعالیت های فرهنگی و هنری می باشد. محرومیتی که به گفته مدیرکل ارشاد بوشهر طبق پیگیری های صورت گرفته، فقط شامل بوشهر و اصفهان بوده است!

وقتی از کرمپور درباره چرایی این بی مهری به فرهنگ و هنر استان سوال شد، اظهار داشت: پیگیری موضوع فراتر از اداره ارشاد بوشهر است و هماهنگی هایی لازم دارد که نمی توانم الان بیان کنم!

وی در ادامه با اشاره به اینکه فصل 5 باید با موافقت سازمان برنامه و بودجه محقق شود، اظهار داشت: رییس سازمان برنامه و بودجه استان نیز مدام پیگیر این موضوع در مرکز هستند و امیدواریم به نتیجه برسد.

تفاهم نامه وزیر ارشاد و استاندار چقدر محقق شد؟

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پاسخ به سوال خلیج فارس درباره اینکه با گذشت دو سال، چه میزان از تفاهم نامه وزیر ارشاد و استانداری محقق شده؟ بیان کرد: واقعیت این است که درخصوص کمک های اعتباری به فعالیت های فرهنگی و هنری تحقق این تفاهمنامه صفر بوده، هرچند پیگیر آن هستیم.

وی ادامه داد: البته بودجه تملک دارایی این تفاهم نامه تا حدود زیادی محقق شده که اجرایی شدن تالار لیان بوشهر در کنار بهره برداری از سالن اجتماعات شهید شاهینی برازجان تا دهه فجر و سالن شهر آبدان تا پایان سال در همین راستا می باشد. ضمن اینکه پلاتو برازجان هم سال قبل کلنگ زنی شد. درخصوص اعتبارات مربوط به فعالیت های فرهنگی و هنری نیز پیگیر هستیم، هرچند همه ما به شرایط کشور درخصوص تامین بودجه آگاه هستیم.

امیدواری خانم مدیرکل درباره مجتمع فرهنگی عسلویه

کرم پور همچنین درخصوص عدم تکمیل مجتمع فرهنگی هنری عسلویه با گذشت 12 سال از شروع آن اظهار داشت: تکمیل این پروژه که در جنوب کشور ممتاز است، 60 میلیارد تومان نیاز است که از عهده استان و وزارت ارشاد خارج می باشد و نیاز به ورود نفت یا پتروشیمی های منطقه دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون در این مجتمع 15 میلیاردتومان هزینه شده و 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ادامه داد: در جریان سفر اخیر واعظی رییس دفتر رییس جمهور به عسلویه، همسر وی که مشاور وزیر ارشاد در امور آسیب های اجتماعی است را به این پروژه آورده و شرایط منطقه را تشریح کردیم، از این رو خوش بین هستیم با نکاه مثبت رییس دفتر رییس جمهور شاهد گشایش بودجه برای مجتمع فرهنگی هنری عسلویه باشیم.

تشریح برنامه های هفته کتاب

کرمپور در ادامه با اشاره به اینکه از 22 تا 30 آبان برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی در نقاط مختلف استان برگزار می شود تا شاید تلنگری به جامعه برای کتابخوانی باشد، اظهار داشت: دیدار با ناشران، پیاده روی هفته کتاب، کارگاه نمایشنامه نویسی، کارگاه نویسندگی خلاق، اجرای شاهنامه خوانی و حافظ خوانی، نشست نقد و بررسی و رونمایی از کتاب، برنامه مدرسه کتاب محور، دانش آموز کتاب خوان، ویژه برنامه های هفته کتاب ویژه نابینایان، ایستگاه نقاشی ویژه هفته کتاب و نشست ویژه کتاب ملل از جمله برنامه ها است.

کرمپور از برپایی ایستگاه تبادل کتاب در بوشهر خبر داد و افزود: ایستگاه نذر کتاب، نشست تخصصی پیوند متن و تصویر، نشست تخصصی کتاب خوانی و رشد فرهنگی، اردوی کتاب در هلیله، اهدای کتاب تخصصی به حوزه علمیه، نشست تخصصی ادبیات کودک، جشن کتاب در جزیره شیف، نشست تخصصی کتاب و فضای مجازی، کتاب گردی در سطح کتاب فروشی های سطح شهر، نقد و بررسی و رونمایی از کتاب، کارگاه کتاب، قصه و موسیقی و اهدای کتاب به مراکز ترک اعتیاد از دیگر برنامه ها است.

وی با بیان اینکه 40 عنوان برنامه در سطح استان بوشهر برگزار می شود خاطرنشان کرد: نمایشگاه استانی کتاب نیز 1 تا 6 دی ماه برگزار خواهد شد.

مدیرکل ارشاد بوشهر همچنین از برگزاری جشنواره بین المللی انیمیشن بوشهر در اسفندماه خبر داد و گفت: 183 اثر از 48 کشور به دبیرخانه رسیده که انتظار می رود تا اسفندماه شاهد افزایش تعداد آثار باشیم.

لینک خبر :‌ خلیج فارس