بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 13 مهر98
دبیرخانه شورای ارزشیابی هنرمندان، شاعران و نویسندگان کشور به رضا بابک، محمدرضا خاکی، صادق عاشورپور، آتش تقی پور و داریوش مودبیان از هنرمندان پیشکسوت تئاتر نشان درجه یک هنری اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر امروز چهارشنبه 10 مهر ماه در نشستی از سوی شورای ارزشیابی هنرمندان، شاعران و نویسندگان به رضا بابک، محمدرضا خاکی، صادق عاشورپور، آتش تقی پور و داریوش مودبیان از هنرمندان پیشکسوت تئاتر نشان درجه یک هنری اهدا شد.

در این نشست محمدمهدی احمدی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی با بیان اینکه نمی توان با هیچ میزانی قدردان هنرمندان پیشکسوت بود، گفت: نشان درجه یک هنری به پاس قدردانی از تلاش ها و خدمات هنرمندان ارائه می شود.

وی افزود: اعطای این نشان به معنای این نیست که قدر و مقدار هنرمندان به همین میزان است بلکه مرتبه آنها بسیار بالاتر از این نشان ها است ولی توانی که برای ما تعریف شده همین مقدار است.

احمدی با اشاره به نقش و تاثیر هنر در جامعه ادامه داد: امروز زبان هنر از زبان خطابه پر قدرت تر است و باید به آن توجه داشته باشیم.

در بخش دیگری از این نشست کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: نشان هنری از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا از نظر اجتماعی و فردی برای هنرمندان و مخاطبان دارای جایگاه ویژه ای است.

وی در عین حال تصریح کرد: ارزشی که مخاطبان و مردم برای هنرمندان به ویژه هنرمندان پیشکسوت قائل هستند از ارزش این نشان بالاتر است و خلاقیت هنری آنها در ذهن مردم و تاریخ یک جامعه خواهد ماند.

در ادامه سیدمحمد طباطبایی دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، شاعران و نویسندگان با اشاره به اینکه این 5 درجه هنری از 36 پرونده در حوزه تئاتر در سه ماهه تابستان امسال انتخاب شده است، گفت: شورای ارزشیابی هنرمندان، شاعران و نویسندگان در 4 گروه و کمیته هنری، فرهنگی، هنرهای سنتی و سینمایی فعالیت می کند.

وی متذکر شد: یکی از کمیته های فرعی این شورا کمیته تئاتر است که از ابتدای سال 98 پنج جلسه با همین موضوع از سوی شورا برگزار شده است.

در ادامه ایرج راد عضو حقیقی شورای ارزشیابی هنرمندان، شاعران و نویسندگان با اشاره به تاریخچه تشکیل این شورا ادامه داد: تکریم و کرامت از هنرمندان از اهمیت زیادی برخوردار است و کسانی که از این شورا نشان هنری دریافت می کنند بیشتر به کرامت این اقدام توجه دارند تا قدر و مقدار حقوقی و مالی آن.

وی افزود: در این شورا بنا شد کسانی را که خود درخواست درجه هنری ارائه نمی دهند شناسایی و در نشستی از خدمات و تلاش های آنها با اعطای درجه هنری قدردانی کنیم.

در ادامه رضا بابک، صادق عاشورپور و محمدرضا خاکی درباره برخی فعالیت های خود سخن گفتند.

در پایان از سوی محمدمهدی احمدی نشان درجه هنری به رضا بابک، محمدرضا خاکی، آتش تقی پور، صادق عاشورپور و داریوش مودبیان اعطا شد.

کد خبر 4735238

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
پس از انتشار خبر ساخت فیلم سینمایی مست عشق با موضوع زندگی مولوی در ترکیه و ایجاد برخی حواشی، شنیده شده که وزیر ارشاد روز گذشته با برخی مراجع تقلید درباره ساخت فیلم مست عشق گفتگو کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : اول فارس در نیوز

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: از ابتدای اعلام خبر ساخت فیلم سینمایی مست عشق توسط حسن فتحی حواشی متعددی پیرامون آن اتفاق افتاد و شاید به همین علت بود که فتحی ساخت فیلم درباره مولوی را سخت، جنجالی و با حواشی زیاد به دلیل حساسیت هایی که درباره این شخصیت وجود دارد، دانست. اولین حاشیه ها از میان اظهارات متناقض فرهاد توحیدی نویسنده این اثر با حسن فتحی متولد شد؛ آنجایی که توحیدی به روزنامه سازندگی گفته بود که قرار است یک بازیگر ترکیه ای در نقش مولانا ظاهر شود. پس از این اظهار نظر حسن فتحی کارگردان این اثر اینگونه بیان کرد که به شایعات اعتنایی نکنید! هرچند اندیشه رفیع و جهان شمول جناب مولوی، ورای همه تعصبات نژادی و قومی و جغرافیایی است، اما در فیلم مست عشق علاوه بر بازیگر نقش شمس تبریزی، بازیگر نقش حضرت مولوی هم قطعاً ایرانی خواهد بود.

پس از اعلام انتخاب شهاب حسینی و پارسا پیروز فر برای ایفای نقش شمس تبریزی و مولوی و فروکش کردن این موارد انتشار پاسخ دفتر دو تن از مراجع تقلید به یک استفتا سرنوشت ساخت این فیلم سینمایی را وارد مرحله تازه ای کرد.

در متن این استفتا که با امضای جمعی از طلاب و فضلای حوزه منتشر شد چند فرض غلط وجود داشت؛ اولاً اینکه اعلام شده بود فیلم مست عشق سریال است که چنین چیزی واقعیت نداشت. ثانیاً در این استفتا از هزینه کردن بیت المال و بودجه دولتی در ساخت اثر سخن به میان آمده بود که این هم خبر درستی نبود. چه اینکه قرار است سرمایه گذار بخش خصوصی داخلی و خارجی هزینه آن را تأمین کنند. فرض غلط دیگر مربوط به پخش این فیلم بود که گفته شد قرار است به صورت سریال از رسانه ملی پخش شود.

بر اساس متن استفتا (حمل بر صحت و واقعیت داشتن موضوع مطروحه) دفتر دو مرجع عالیقدر ساخت اثری با ابعاد مفروض را شرعاً جایز ندانستند. حالا طبق آنچه باشگاه خبرنگاران جوان از آن به شنیده ها تعبیر می کند، عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس روال و رویه همیشگی خود به تازگی به دیدار برخی مراجع تقلید رفته است. او در این دیدار ها درباره موضوعات مختلف از جمله فیلم سینمایی مست عشق و حواشی اخیر ساخت آن، با مراجع تقلید گفتگو کرده است. طبق شنیده ها گفت وگوی وزیر ارشاد با مراجع مثبت بوده و احتمالاً مانعی برای تولید فیلم مست عشق وجود نداشته باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان مشرق نیوز خبرگزاری ایمنا روز پلاس

به گزارش جماران؛ سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در صفحه توییتر خود نوشت:

مرجعیت، نهاد قدسی است چون مبلغ احکام الهی است و نهادی مدنی است چون با مراجعه و انتخاب آزاد مردم شکل می گیرد.

این قدرت دوگانه در مرجعیت شیعی، کم مانند است.

در حوادث اخیر عراق، برخی از تبلیغات منفی شبکه هایی چون العربیه و ...را از این منظر می توان دید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
اعضای کانون کارگردانان سینمای ایران و انجمن تهیه کننده کارگردانان سینما در نامه ای سرگشاده به وزیر ارشاد خواستار کوتاه کردن دست سارقان و قاچاقچیان از سینما شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران، کانون کارگردانان سینمای ایران و انجمن تهیه کننده کارگردانان سینما در قالب نامه ای سرگشاده به وزیر ارشاد خواستار رسیدگی به معضل قاچاق فیلم های سینمای ایران شدند.

در متن این نامه آمده است:

جناب آقای دکتر صالحی

وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی

یک سال از نامه ای که 6 صنف سینمایی برای شما فرستادند و در آن برای بازار تولید و توزیع و نمایش سینمای ایران تقاضای قانون و عدالت و امنیت داشتند گذشته است و مشکلات کماکان پا بر جاست و بر دامنه آن ها نیز افزوده می شود.

کماکان هفتاد و پنج در صد از ظرفیت سالن های نمایش سینمای ایران فقط 10 در صد از فروش فیلم های ایرانی را تامین می کند.

تلویزیون در معرفی و تبلیغ و خرید و پخش فیلم های سینمای ایران همچنان روی گشاده ای نشان نمی دهد و فیلم های دوبله شده غربی و شرقی را ترجیح می دهد.

غلبه بازار سیاه ویدیوی خانگی بر بازار رسمی فیلم های ایرانی ادامه دارد و روز به روز گردش مالی آن نجومی تر و قلمرو بازار رسمی حقیر تر می شود.

ماهواره های خارجی همچنان با تبلیغ کالای قاچاق در زیرنویس فیلم های غارت شده ایرانی اجناس خود را می فروشند و در سطح پایتخت، مراکز استان و شهرستان ها به دست مخاطبان و مشتریان خود می رسانند.

سایت های اینترنتی داخلی آشکارا و بی هیچ پروایی دار و ندار سینمای ایران را در معرض دانلود رایگان قرار می دهند و از این رهگذر به فروش پهنای باند به شهروندان محترم دست پیدا می کنند.

از خطوط حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی و اوضاع هتل ها و بیمارستان ها با خبر هستید و می دانید که چگونه خود را در بهره بردای رایگان از فیلم های سینمای ایران مجاز می شمارند؛ سهل است بلکه بابت نمایش غیر قانونی آن ها حقوق خدماتی نیز از مسافران و بیماران دریافت می کنند.

از وقایع طرفه این دوره انحلال موسسه رسانه های تصویری است که ظاهرا تنها تشکیلات وزارت ارشاد برای مبارزه با قاچاق و جلوگیری از تکثیر غیرقانونی فیلم های سینمای ایران بود اما بی سرو صدا و رسما پیش چشم خواص مسئولان و اصناف سینمایی منحل شد و صدایی از کسی در نیامد.

و بالاخره ظرفیت نمایشی وی او دی که می تواند چاره ساز مشگل ناامنی و درد بیکاری و رنج فقر و ضایعه محرومیت دامن گستر در سینمای کشور باشد عملا به چنگ کمپانی هایی افتاده است که برای شکستن قیمت تولیدات داخلی با هم تبانی می کنند.

آقای وزیر

وی او دی را در اختیار سینمای ایران قرار بدهید و با تبدیل آن به زیر ساختی مطمئن برای محصولات داخلی دست سارقان و قاچاقچیان را از این سینما کوتاه کنید و به این ترتیب اجازه بدهید تا با برقراری ارتباط گسترده، مستمر و قانونمند بین تولید کننده و مخاطب، امنیت به بازار تولید و عرضه سینمای ایران برگردد. به رسمیت پذیرفتن مردم به عنوان اصلی ترین منبع تامین سرمایه برای سینما و برقرای ارتباط آن لاین بین آن ها و خالقان آثار عملا امکان دریافت بی واسطه سفارش و سرمایه از مخاطب را برای تولید کننده داخلی فراهم می آورد و به طور واقعی به تحقق و شکل گیری سینمای ملی می انجامد.

آقای وزیر

تقاضای سینماگران ایرانی از شما روشن است:

وی او دی را به سینمای ایران برگردانید .

وی او دی را آزاد کنید

کد خبر 4736664

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
آمار رسمی سماح نشان می دهد که تا عصر دیروز بیش از 2 میلیون ایرانی برای زیارت اربعین ثبت نام کرده اند، آن هم در حالی که هنوز دو هفته تا حماسه میلیونی اربعین فرصت باقی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲

سرویس جامعه جوان آنلاین: فقط همین دو روز بیش از یکصدهزار نفر مشتاق زیارت عتبات عالیات در عراق اسم شان را در سامانه سماح ثبت کرده اند. همه مسئولان از چند وقت پیش اعلام کرده بودند تعداد زائران امسال بیشتر از هر وقت دیگری خواهد بود و به همین دلیل تمام ظرفیت های کشوری و لشکری برای تحقق هرچه بهتر اربعین بسیج شده اند. چهار مرز فعال در کشور هم آمد و شد ایرانیان را به عراق تسهیل می کنند. امسال برای اولین بار در اربعین مرز خسروی هم پذیرای زائران است.

هنوز محرم شروع نشده بود، خبر لغو ویزای عراق مشتاقان ایرانی اربعین را خوشحال کرد و در عین حال خبر از بیش از پیش شدن تعداد زائران اربعین می داد. حذف ورودی به عراق که همه ساله صدهزار تومانی هزینه برای ایرانی ها به دنبال داشت، تسهیلات سازمان نظام وظیفه برای خروج از کشور مشمولان، سربازان و دانشجویان در اربعین از قبیل حذف وثیقه، خدمات پلیس گذرنامه برای صدور سریع برگه تردد به جای صدور گذرنامه که زمان بر است و... از یکی دو ماه پیش نوید افزایش زوار اربعین را می داد، که همینطور هم شد. روز گذشته آمار رسید که دو هفته مانده به اربعین 2 میلیون ایرانی برای حضور در حماسه میلیونی اربعین نام نویسی کرده اند.

2 میلیون زائر اربعین؛ تاکنون
کمیته اطلاع رسانی ستاد مرکزی اربعین اعلام کرده است بیش از 2 میلیون نفر در سماح ثبت نام کرده اند. بنا بر خبر این ستاد استان تهران با 291 هزار و 165 نفر در صدر ثبت نام کنندگان است. همچنین کمیته اطلاع رسانی ستاد مرکزی اربعین در آخرین آمار اعلامی، از ثبت نام 19 هزار و 983 نفر از اتباع خارجی در سامانه سماح خبر داده است. گفتنی است فقط روز گذشته بیش از صد هزار نفر در سماح ثبت نام کرده اند تا به عراق بروند. هرچه به اربعین حسینی نزدیک تر شویم این تعداد روزافزون تر هم خواهد شد. بنا بر اعلام مسئولان حج و زیارت، سامانه سماح تا دو روز مانده به اربعین هم از زائران ثبت نام خواهد کرد.

فضای مجازی هم که برگرفته از فضای واقعی است از همین اشتیاق زائران اربعین برای خلق یک حماسه دیگر خبر می دهد. در شرایطی که غول های رسانه ای دنیا حاضر نیستند حتی خبر خام حماسه اربعین را رسا نه ای کنند، هشتگ ها و پست های مجازی اربعین را به صدر آورده اند.

خلق و انتشار حماسه در سکوت رسانه ها
فارغ از خبرسازی ها در داخل و خارج عراق، عبارت هایی نظیر حب الحسین یجمعنا ، حب الحسین هویتنا و ایران والعراق لا یمکن الفراق ، بار ها و بار ها بازنشر شده اند. برخی اتفاقات در داخل عراق نه تنها نتوانسته اند از حجم زائران امسال بکاهند که برعکس، بر عظمت حماسه اربعین امسال هم افزوده است. یکی از کاربران فضای مجازی این گونه نوشته است: عراق حدود 40میلیون جمعیت دارد که طبق آمار بیشتر از 20میلیون عراقی در مسیر اربعین هستند. ممانعت های صدام، تجاوز امریکا و داعش هم نتوانست اربعین راتعطیل کند؛ بعثی ها که کف روی آب است. از هفته آینده شعار ایران والعراق لایمکن الفراق، همراه با شعار الحسین یجمعنا درجهان طنین انداز خواهد شد. یکی دیگر از کاربران فضای مجازی هم نوشته است: معلوم می شود راهپیمایی اربعین تبدیل به پدیده بسیار ترسناکی برای اسرائیل و امریکا و سعودی شده که برای کمرنگ کردن آن آشوبگر اجیر کرده اند. خواهند دید که شیعه اگر پیاده هم راه برود، باز قوی تر از هر ارتش و سرویس اطلاعاتی است که خیال می کند با فداییان حسین می توان درافتاد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه در ستاد اربعین کشور با بیان اهمیت و نقش پیاده روی اربعین در قدرت جهانی شیعه گفت: اربعین انتقال دهنده پیام دیپلماسی عراق، ایران و تشیع به جهان است.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، سازمان اوقاف و امور خیریه از دستگاه های عضو ستاد مرکزی ستاد اربعین کشور است که به توجه به ارتباط موضوعی و نیات مرتبط با تعظیم شعائر نقش به سزایی در تقویت پدیده اربعین می تواند داشته باشد.

در این راستا مصاحبه ای را با رضا معممی مقدم، مدیرکل اجتماعی و نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه در ستاد اربعین کشور و ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور انجام داده ایم که در ادامه می خوانید؛

*بفرمایید چرا با توجه به اینکه جنابعالی کمتر از یک سال است از سازمان تبلیغات اسلامی به سازمان اوقاف امده اید این مسئولیت به جنابعالی محول شد؟

در سازمان تبلیغات اسلامی بنده به عنوان مدیرکل تشکلهای دینی چند سالی عضو و نماینده سازمان در کمیته فرهنگی ستاد اربعین کشور بودم و رضایت مندی مسئول کمیته فرهنگی اربعین هم فراهم شده بود و از سویی اداره کل اجتماعی سازمان اوقاف مسئول اجرای نیات واقفین است و برای اجرای امینانه و تجربیات گذاشته برخلاف خواست بنده و ور در خواست گذاشتن این بار به دوش افراد شایسته، اما قرعه فال بنام ما افتاد.

*اهم اقدامات سازمان برای اربعین امسال را بفرمائید؟

برگزاری جلسات برنامه ریزی و کمیته فرهنگی آموزشی، فراهم کردن تمهیدات لازم خدماتی به زوار اربعین در محورهای 10 گانه محل استقرار، برگزاری جلسات وهمایشهای توجیهی ویژه اربعین، توجیهات لازم اربعینی در همایشهای آستانه محرم 1441 ه.ق، اطلاع رسانی سیاستهای اربعین به زائرین بویژه جامعه هدف سازمان، تجهیز و آماده سازی موکبهای ایرانی که از سازمان درخواست حمایت داشته اند، تأمین روحانی و مداح برای موکبهای ایرانی، تهیه و توزیع اقلام فرهنگی مثل چفیه و کیسه پارچه ای کفش و سربند و اقلام هدیه مثل کتاب داستان به زبان عربی برای کودکان عراقی، بازدید و سرکشی از مواکب اصلی و وابسته، مصاحبه رسانه ای و مطبوعاتی، تجلیل و تقدیراز فعالان اربعین که جزء اقدامات پایانی است.

در مورد مکانهای حضور و تعهدات سازمان اوقاف بیشتر توضیح دهید؟

از جمله محورهایی که در داخل و خارج از کشور مؤکب ایجاد شده 5 محور داخل کشور، میرجاوه، شلمچه، چزابه، خسروی و مهران و 5 محور خارج از کشور نجف، کربلا، سامرا، کاظمین و عمود 1217 جمعاً 10 محور:

تعداد موکب های وابسته به سازمان یعنی مواکبی که از موقوفات یا امام زادگان هزینه می کنند 48 موکب در مسیر، 30 موکب زایرین داخل، 18 موکب داخل عراق هستند.

تعداد پذیرائی صبحانه و ناهارو شام روزانه 124 هزار و در طی 10 تا 15 روز و در سه وعده یک میلیون هفتصد و بیست و چهار هزار نفر و پذیرایی سبک روزانه 248 هزار نفر چای و کلوچه و... در سه وعده کل ایام سه میلیون چهار صد و چهل هشت هزار پذیرایی و 5 میلیون 700 هزار لیوان و بطری آب هدف گذاری و تهیه شده است.

اسکان هرشب جمعاً 15 هزار و در مجموع 203 هزار 500 نفر خواهیم داشت. فعالیت های فرهنگی برپایی 20 خیمه معرفت 1. پاسخگویی به سئوالات شرعی 2. تبلیغ چند رسانه ای 3. برنامه های ویژه کودک و نوجوان از دیگر اقدامات ستاد اربعین سازمان اوقاف و امور خیریه است.

*وظایف روحانیون در اربعین چیست؟

قبل از پاسخ به سئوال خاطر نشان کنم اول اینکه مبلغ زائر با مبلغ تبلیغی متفاوت است. مرکز آموزش حوزه، متولی آموزش عمومی روحانیون است. اگر کتاب ره توشه اربعین مبلغین آماده شود، بهترین پیوست فرهنگی دینی زائر، با مبلغ و روحانی محقق می شود. لذا مبلغ بومی باید از مبدأ با زائر همراه باشد. بجز مسیر نجف به کربلا، مسجد سهله و کوفه، سامرا و کاظمین مبلغ می خواهد. روحانی ایرانی با روحانی عراقی متفاوت است. طلبه ها بهترین بستر توزیع محصولات فرهنگی هستند. اما وظایف روحانی در اربعین، اهتمام به اقامه نماز جماعت، پاسخ گویی به سئوالات شرعی و شبهات دینی، استقرار در جای مناسب که خلأ مبلغ دارد، جلوگیری از ایجاد اختلاف و بی تفاوت نبودن به اختلاف احتمالی به وجود آمده و... است.

*جنابعالی گفتید عراقیها باید حلاوت حضور زایرین اربعین را بچشند. در این مورد بیشتر توضیح می دهید که منظورتان چیست؟

بله کاری کنیم که حلاوت حضور ایرانی ها را بچشند. ما نباید سرباری برای عراقی ها باشیم بلکه با حفظ عزت و کرامت باری را از دوش عراقی های برداریم. اهداء کتابخانه های کوچک به مواکب عراقی یا تقبل باز سازی مساجد و اماکن بهداشتی و درمانی و.... بنحوی که بعد اربعین مردم عراق از تردد ما ایرانی ها غیر از هم دردی و بزرگداشت اربعین حسینی اثرات کارکرد خدماتی و اجتماعی جهان تشیع را ببیند و بهره مند شوند. حداقل هر ایرانی یک هدیه فرهنگی مثل کتاب و ... برای مردم عراق ببرد. 3 میلیون سوغات تقدیم شده است. الانسان عبید الاحسان، این سوغاتی ها باعث تألیف قلوب بیشتر می شود. تهیه و توزیع محصولات برای مواکب عراقی، هدایا به منازل عراقی زائرپذیر و افراد مدنظر باشد.

*باز شدن مرز خسروی چه تأثیراتی در وضعیت اربعین دارد؟

مرز خسروی فراتر از یک مرز جغرافیایی است؛ اولا این مرز، مسیر زیارت پدرو پدر بزرگ و مادر بزرگوار امام زمان را هموار می کند و درخواست دارم زایرین این مسیر با حضور و بیعت درس به زیارت نجف و کربلا بروند. امام عسگری نقش بسزایی در توجه شیعیان به زیارت اربعین داشته اند بیش از جابر عبدالله انصاری و...

امام عسگری(ع) فرمودند: نشانه های مؤمن پنج چیز است: اوّل: نماز پنجاه و یک رکعت (واجب و نافله در طول شبانه روز). دوم: زیارت اربعین حضرت سیدالشهدا(ع). سوم: انگشتر در دست راست نمودن. چهارم: پیشانی بر خاک گذاردن. پنجم: بلند گفتن بسم الله الرّحمن الرّحیم در نمازهای جهریه (صبح، مغرب و عشاء).

زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) در روز اربعین از مختصات شیعه است و امام حسن عسکری(ع) آن را به عنوان شعار و علامت شیعه بیان فرموده اند. چنانچه سر بر خاک گذاردن و بسم الله را بلند گفتن، و نوافل را طبق دستور أئمه معصومین(ع) به جای آوردن و انگشتر در دست راست نمودن نیز از اختصاصات شیعه است. خب چه بهتر که با حضور افرادی که از مسیر خسروی وارد عراق می شوند بعد از بعقوبه به جای رفتن به سمت بغداد اول به سامرا برویم. مردم سامرا با رفت و آمد شیعیان پیوند عاطفی با ما پیدا می کنند و احیا مسیر سامرا خط زیارتی بیعت با امام زمان(عج) و.... را تقویت می کند.

*ویژگیها و تفاوتهای اربعین امسال در سازمان اوقاف را بفرمایید؟

آیین بدرقه رهروان منتظر، برگزاری مراسم آئینی با حضور سخنرانان و مادحین اهل بیت (ع) و چاووشی خوانی و پذیرایی (ایستگاه صلواتی) به صورت ویژه، حضور آراسته و مستمر خادمین با لباس های متحدالشکل جهت بدرقه زائرین حسینی (عبور از زیر قرآن کریم و اسفند گردانی) و توزیع هدایای فرهنگی از قبیل چفیه، پرچم، پیکسل های مخصوص اربعین حسینی و شهدا و .... در بیش از 500 بقعه برگزار می شود. حجم خدمات از نظر کمی و کیفی نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.

*چه پیشنهاداتی برای نقش آفرینی سازمان اوقاف در خدمات رسانی برای امسال یا سنوات آتی دارید؟

ما آمادگی داریم همه مواکب و تجهیزات مان در مرز خسروی را مستقر کنیم یعنی از 4 مرز خروجی مسئولیت یک مرز، صفر تا صد با ما باشد یا چون عمده وجوه ما از سر فصل اطعام است نان کل مواکب و آرد نانوایی هایی مواکب را تأمین کنیم، مثلا 2500 موکب روزی 2 بار و هر بار 500 نان در 10 روز می شود 2 میلیون و 500 هزار قرص نان یا مدل طرح موفق شمیم حسینی، شمیم اربعینی را برای حمایت از 500 موکب که منطبق با مأموریت سازمان و نیات واقفین دارد مثلا ارزاق از 20 میلیون تا سقف 50 میلیون تومان تقدیم کنیم. ریاست سازمان هم تدابیری داشته اند مثل شناسایی ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد؛ اعم از متولیان، خیرین، هیأت امنای امامزادگان، خدام و... و اصل به واسپاری مواکب به مردم و تقویت حمایت و نظارت بر آنهاست. زائرین ایرانی را تشویق به خرید از سوغات از عراق کنیم. عراقی ها حلاوت حضور ایرانیها را بچشند و اربعین فرصت مغتنمی برای نهادینه سازی فرهنگ وقف است. لذا برنامه ریزی لازم به عمل آید تبلیغ سازمان اوقاف مهم نیست ترویج فرهنگ وقف مهم است و باید آثار وقف را به زائران بگوییم.

تبلیغ و تبیین و تذکر احکام شرعی و اولویت خواندن نماز اول وقت به زائران اربعین نسبت به زیارت و رعایت حق الناس مد نظر باشد.

*سخن آخری اگر دارید، بفرمائید در خدمت شما هستیم!

مردم نقش اصلی اربعین را دارند. میزبانی مردم عراق تکریم شود، قدردان عراقی ها باشیم. قانون گرایی باید مدنظر باشد. اولویت در عراق با مواکب عراقی هاست. تنظیم سیاست های موازنه خدمات ایرانی به عراقی انجام شود. کمپین تشکر از مردم عراق اجرایی شود.

اربعین، انتقال دهنده پیام دیپلماسی عراق، ایران و تشیع به جهان است. انتقال پیام ایران و نشانه های ظهور تمدن اسلامی صرفا با حضور رئیس دولت در سازمان ملل منتقل نمی شود. دنیا پیام اربعین را از راهپیمایی اربعین خواهد دید و شنید و معالادت منطقه ای بر اساس آن شکل خواهد گرفت و تنظیم خواهد شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه ها

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سامانه ثبت نام اربعین در سازمان حج (سماح) با ارسال پیامکی به زائران توصیه کرد: برای حرکت به سمت مرزها عجله نکنید.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه کشورمان روز پنجشنبه (یازدهم مهرماه) به دنبال ناآرامی ها در برخی شهرهای عراق که همزمان با آغاز حرکت زائران ایرانی به سمت این کشور برای شرکت در مراسم پیاده روی اربعین است، اطلاعیه ای را صادر کرد که در آن با تاکید بر اهمیت راهپیمایی عظیم اربعین، از عموم مردم درخواست کرد: سفر خود را به عراق تا آرام شدن شرایط در آن کشور به تاخیر انداخته و به هشدارهای مسؤولان سیاسی و امنیتی اربعین توجه کامل داشته باشند.

سماح (سامانه ثبت نام اربعین وابسته به سازمان حج و زیارت) با ارسال پیامکی خطاب به زائران اربعین، اعلام کرد: با توجه به عدم استقرار موکب ها و ایستگاه های خدماتی در مسیرهای راهپیمایی زائران اربعین حسینی و نیز اغتشاشات اخیر در بعضی شهرهای عراق، توصیه می شود نسبت به حرکت به سمت مرزها تعجیل نکنید.

حجت الاسلام صحبت الله رحمانی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت بر امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت نیز به زائرانی که وارد خاک عراق شده اند و یا قصد سفر به این کشور را دارند، با توجه به شرایط عراق توصیه کرد: از سفر به شهرهای سامرا و کاظمین خودداری کنند و یا سفر خود را به عراق چند روز به تاخیر اندازند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دبیر ستاد مرکزی اربعین با اعلام مسدود بودن مرز خسروی جهت تردد زائران ایرانی به عراق توضیحاتی را درباره پیامک سازمان حج و زیارت مبنی بر عدم تعجیل زائران برای سفر به عراق ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲

احمد محمدی فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین در گفت وگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت مرزها برای تردد زائران به کشور عراق گفت: در حال حاضر تردد از مرزهای مهران، شلمچه و چذابه به عراق انجام می شود و زائران می توانند از این مرزها به عراق سفر کنند.

وی درباره وضعیت مرز خسروی ادامه داد: تردد از مرز خسروی از سوی عراق به ایران انجام می شود اما باتوجه به شرایط برخی شهرهای عراق در نزدیکی مرز خسروی اجازه ورود زائران ایرانی از این مرز به عراق داده نمی شود و امکان تردد وجود ندارد و به زائران توصیه می شود برای ورود به عراق از دیگر مرزها استفاده کنند.

دبیر ستاد مرکزی اربعین درباره پیامک سازمان حج و زیارت مبنی بر اینکه زائر اربعین حسینی(ع)، با توجه به عدم استقرار موکب ها و ایستگاه های خدماتی در مسیرهای راهپیمایی زائران اربعین حسینی و نیز اغتشاشات اخیر در بعضی از شهرهای عراق، توصیه می شود نسبت به حرکت به سمت مرزها تعجیل ننماید ، گفت: ارسال این پیامک از باب احتیاط بوده تا شرایط ثبات در عراق ایجاد شود.

محمدی فر خاطرنشان کرد: طی تماس هایی که با عراق داشتیم وضعیت در عراق کنترل شده اما همانطور که گفتم باید احتیاط لازم را بعمل آورد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
دبیر ستاد مرکزی اربعین بابیان اینکه دریافت عوارض خروج در بازه زمانی سفر اربعین از مسافران حذف شده است، گفت: تردد خودروهای شخصی در کشور عراق برای بازه اربعین ممنوع است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲

دریافت 6 MB

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو اربعین، احمد محمدی فر در پاسخ به این پرسش که در سامانه سماح اعتبار گذرنامه برای انجام سفر اربعین 6 ماه اعلام شده است و آیا کمتر از این مقدار مردم در مرزها با مشکل مواجه می شوند؟ ابراز داشت: طبق توافق جدید با دولت عراق مدت اعتبار برای گرفتن گذرنامه سفر اربعین سه ماه است و این مسئله حتماً با مسئولان حج و زیارت د ر میان گذاشته خواهد شد.

وی تصریح کرد: طبق اطلاعیه بانک مرکزی مردم می توانند با در دست داشتن گذرنامه به بانک ها و صرافی ها مراجعه و 100 یورو ارز را دریافت کنند و ما نیز بر طبق همین اصل به زائران اطلاع رسانی لازم را انجام دادیم اما انتظار می رود مسئولان بانک مرکزی حتماً شفافیت های لازم را در این خصوص ارائه دهند.

دبیر ستاد مرکزی اربعین افزود: دریافت عوارض خروج در بازه زمانی سفر اربعین از مسافران حذف شده است و لذا زائران می بایست این نکته را حتماً مدنظر خود قرار دهند و از پرداخت هرگونه وجه اضافه به افراد ناشناس در این مورد خودداری کنند و همچنین تردد خودروهای شخصی در کشور عراق برای بازه اربعین ممنوع است.

کد خبر 4736619

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به استقرار250 گیت خروجی در مرزها برای عبور زائران اربعین، گفت: با توجه به اینکه در روزهای منتهی به اربعین تعداد زائران بیشتر می شود، آماده افزایش گیت های خروجی در پایانه های مرزی هستیم.

احمد محمدی فر دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به آمادگی مرزها برای خروج زائران اربعین از کشور، گفت: برنامه ریزی ها به منظور تردد روان زائران اربعین در مرزهای ایران و عراق پیش بینی شده است و هم اکنون تردد زائران در مرزهای خروجی روان است.

وی درباره گیت های خروجی مستقر در مرزها خاطر نشان کرد: با هماهنگی صورت گرفته تاکنون 250 گیت در مرزهای خروجی ایران و عراق استقرار یافته و همین تعداد نیز توسط دولت عراق در خاک این کشور تأمین شده است.

دبیر ستاد مرکزی اربعین از آمادگی ایران برای افزایش گیت های خروجی خبر داد و افزود: با توجه به اینکه در روزهای منتهی به اربعین تعداد زائران نیز بیشتر می شود، ما به منظور تردد بهتر زائران اربعین و عدم معطلی آن ها آماده افزایش گیت های خروجی در پایانه های مرزی ایران و عراق هستیم.

محمدی فر با بیان اینکه بسیاری از زائران با خودروهای شخصی به مرزها مراجعه می کنند، گفت: پارکینگ هایی در اطراف مرزها پیش بینی شده است که امسال با توجه به افزایش تعداد زائران اربعین حسینی، ظرفیت پارکینگ ها نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش یافته است، تا زائران بدون مشکل ماشین های خود را پارک کرده و با اتوبوس های مستقر در اطراف مرزها به نقطه صفر مرزی منتقل شوند و به ادامه سفر بپردازند.

به گزارش فارس، تاکنون بیش از 2 میلیون زائر اربعین حسینی در سامانه سماح نام نویسی کرده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس ستاد مرکزی اربعین از باز شدن مرز خسروی خبر داد و گفت: برای اقدامات تروریستی و تصادف 360 میلیون تومان بیمه تعیین شده و برای فوت عادی زائر 40 میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ حسین ذوالفقاری در برنامه گفت وگوی ویژه خبری در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته برای حضور زائران ایرانی در اربعین حسینی اظهار کرد: تاکنون حدود 2 میلیون نفر در سامانه سماح نام نویسی کردند که پیش بینی می کنیم برای اربعین امسال بیش از 3 میلیون زائر در کربلا حضور یابند؛ این در حالی است که از 16 مهر تا دو روز پس از اربعین موکب ها نیز به خدمات رسانی ادامه خواهند داد.

وی درباره صدور برگه تردد به جای پاسپورت برای برخی از زائران اظهار کرد: بعد از لغو ویزا، در خواست برای سفر به عراق افزایش یافت و نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 برابر درخواست صدور گذرنامه داشتیم؛ نیروی انتظامی برای پاسخگویی به این وضعیت فعالیتهای خود شبانه روزی کرد اما باز هم با انباشت تقاضا روبه رو شد از این رو تلاشهایی صورت گرفت تا طی توافق با عراق مجوز قانونی که بتوانیم از یک برگه برای تردد استفاده کنیم صورت گرفت نهایتا راهکاری تحت عنوان برگه تردد مورد توافق قرار گرفت و عراقی ها پذیرفتند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تصریح کرد: براین اساس از روز شنبه اعتبار این برگه ها آغاز می شود؛ افرادی که درخواست گذرنامه می کنند همه مدارکشان را تحویل خواهند داد و در صورت امکان برایشان گذرنامه صادر می شود اما اگر چنین شرایطی فراهم نشد برگه تردد صادر می شود و بعد از بازگشت آنها از عراق گذرنامه به محل سکونتشان ارسال می شود.

در ادامه این گفت وگوی خبری، قربانی معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز طی تماس تلفنی آماری از وضعیت حمل و نقل جاده ای مطرح کرد و گفت: در حوزه زیرساختها و پایانه از لحاظ پارکینگ و تاسیسات بهبود چشمگیری داشته ایم؛ 8 هزار دستگاه اتوبوس از 12 هزار اتوبوس فعال در کشور برای خدمات رسانی در ایام منتهی به اربعین در نظر گرفته شده که اگر لازم باشد درصد دیگری به آن اضافه خواهیم کرد.

وی افزود: طرح حمل و نقل اربعین قرار بود از 17 مهر آغاز و تا 13 آبان ادامه داشته باشد اما به دلیل استقبال چشمگیری که از این طرح صورت گرفته، خدمات رسانی را از روز چهارشنبه آغاز کردیم.

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای درباره نرخ بلیط هواپیما نیز گفت: نسبت به سال گذشته حدود 20 درصد به ظرفیت هواپیمایی افزوده شده و برای بازه زمانی 20 تا 30 مهر ماه قیمت ها فیکس و اعلام شده است؛ بر این اساس برای مسیر تهران به کربلا مبلغ 2 میلیون و 200 هزار تومان و از مشهد به کربلا 2 میلیون و 800 هزار تومان تعیین شده و هیچ آژانسی حق تغییر قیمت را ندارد.

وی درباره تعیین مبداءهای معین در موج بازگشت زائران اظهار کرد: مرزهای شلمچه، چذابه و مهران با اطمینان در اختیار هموطنان قرار دارد؛ از 24 مهر تا 29 مهر پیک ترددهاست از این رو بررسی های صورت گرفت که با توجه به اینکه استقبال از مرز مهران بیشتر بوده است برای خدمات رسانی بیشتر در دوره پیش از پیک کسانی که از مرز مهران وارد کشور شوند از 3 ایستگاه به یکی از شهرهای همدان، کرمانشاه و خوزستان منتقل خواهند شد.

ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین در ادامه سخنان قربانی با اعلام این خبر که استاندار کرماشناه اعلام کرد که مرز خسروی از روز جمعه باز خواهد شد، گفت: لازم است درباره مبداءهای معین که معاون سازمان راهداری به آن اشاره کرد، توضیحاتی ارائه دهم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه تنها 400 اتوبوس برای افراد خاص مانند معلولان کاپوتاژ خواهد شد، تصریح کرد: از آنجایی که باید احتمال افزایش جمعیتی بیش از 3 میلیون زائر را داشته باشیم، برنامه ریزی های صورت گرفت؛ با توجه به اینکه نمی توانیم در چنین شرایطی تعداد اتوبوسها را افزایش دهیم، اعلام کردیم کسانی که می توانند با خودروی شخصی خود سفر کنند در غیر این صورت و با ایجاد شرایط بحرانی در حمل و نقل زائران را از 3 ایستگاه به شهرهایی که آقای قربانی به آن اشاره کرد منتقل کنیم؛ این وضعیت بهتر از این است که مردم در نقطه صفر مرزی روی زمین بمانند.

ذوالفقاری درباره نرخ پارکینگ ها اظهار کرد: مشکل گره ترافیکی سال گذشته برطرف شد و از این رو سرعت حمل و نقل افزایش خواهد یافت علاوه بر این پارکینگ ها را مکلف کردیم که سرقت آتش سوزی و... پاسخگوی مالکان خودروها باشند همچنین ستادهای اورژانس نرخ اورژانس ها نرخ پارکینگ را افزایش ندادند و اگر به ظاهر اجحاف شد، می توانند موضوع را گزارش کنند تا به آن رسیدگی کنند.

وی درباره بیمه شدن زائران اربعین گفت: در طول سال 2 مبلغ 22 و 16 هزار تومان برای سفر به عتبات از زائران دریافت می شود اما ما به عنوان مدافع زائر این مبلغ را در مجموع به 22 هزار تومان کاهش دادیم و برای توقف آن چانه زنی کردیم بنابر این ما نرخی تعیین نکردیم؛ برای اقدامات تروریستی و تصادف 360 میلیون تومان بیمه تعیین شده و برای فوت عادی زائر 40 میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

وی افزود: همچنین بیمه گرها در بیمارستانها حضور دارند و علاوه بر کنسولگری ها اعلام کرده ایم که بیمه گرها در موکب ها نیز حضور داشته باشند در صورتی که در لحظه مراجعه زائر به یکی از مراکز عنوان شده بیمه گر حضور نداشت می توانند فاکتور هزینه های خود را ارائه و مبلغ را دریافت کنند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: یک ریال از هزینه بیمه برای سازمانهای دولتی و غیردولتی پرداخت نمی شود این در حالی است که برای بیمه شدن زائران از کلمه اجبار استفاده نکردیم و اعلام شده انجام این کار ضرورت دارد اما در صورتی که زائران خود را بیمه نکنند دیگر نباید توقعی داشته باشند.

در پایان این گفت وگوی خبری حجت الاسلام رحمانی؛ مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت طی گفت وگوی تلفنی به موضوع گمشدگان و راهنمای زائر اشاره کرد و گفت: این مسئولیت این موضوع به سازمان حج واگذار شده که برای آن نرم افزاری تحت عنوان مصباح طراحی شده و در اختیار زائران قرار خواهد گرفت؛ در این نرم افزار اماکن مهم و موکب ها همراه با نقشه وجود دارد و به زائران کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرکل دفتر موسیقی از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها خواست در صورتی که آمادگی برگزاری جشنواره موسیقی فجر را دارند، اعلام کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد اله یاری فومنی، در نامه ای به مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها اعلام کرد استان هایی که آمادگی برگزاری این دوره جشنواره را در استان خود، همزمان با تهران دارند تا اول آذرماه اعلام کنند.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به منظور استفاده علاقه مندان و هنردوستان در استان ها از برنامه های جشنواره، با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، در استان هایی که آمادگی دارند و مشارکت کنند، برگزار می شود.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر 24 تا 30 بهمن ماه سال جاری برگزار می شود و گروه ها و هنرمندان موسیقی برای شرکت در جشنواره تا 17 آذرماه سال جاری فرصت دارند در سایت جشنواره به نشانی www.fajrmusicfestival.com ثبت نام کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
خواننده پاپ می گوید این روزها بازار کنسرت به لحاظ تجاری داغ است, اما بازار حرفه ای آن سالیان زیادی است که خاموش شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : روزنامه خراسان روزنامه نصف جهان

سرویس موسیقی هنرآنلاین: امیر تاجیک خواننده و آهنگساز پاپ در مورد جدیدترین فعالیت های خود به هنرآنلاین گفت: در حال حاضر مشغول تولید چند تک آهنگ هستم که یکی از آن ها قطعه "وقتشه" به آهنگسازی برادرم امید تاجیک است. این قطعه قرار بود سال گذشته منتشر شود، اما متأسفانه با وقفه طولانی مدت مواجه شد و قرار است به زودی در فضای مجازی منتشر شود. سعی می کنیم موزیک ویدئو این قطعه را نیز به زودی منتشر کنیم.

خواننده ترانه تیتراژ سریال "زیر آسمان شهر" درباره انتشار آلبوم و برگزاری کنسرت توضیح داد: با گسترش فضای مجازی خوانندگان تا حدی برای انتشار آلبوم دلسرد شده اند، اما من قطعاً در آینده یک آلبوم منتشر می کنم. در مورد کنسرت هم باید بگویم بازار کنسرت به لحاظ تجاری داغ است، اما بازار حرفه ای آن سالیان زیادی است که خاموش شده و به نظر من همه باید به این قسمت بها دهند.

او تأکید کرد: مهم ترین نکته این است که مخاطب به موسیقی خوب گوش بدهد. موسیقی کاور و خواننده هایی که امروز هستند اما فردا نیستند و رنگارنگ هستند، این موسیقی را نمی توانند نگه دارند، به دلیل اینکه اولویت های آن ها شخصی است و در نتیجه موسیقی برایشان تداوم ندارد، اما وقتی اولویت موسیقی هنر باشد، ماندگار است. بنابراین چراغ بازار حرفه ای خاموش است و بازار بیزینس موسیقی نیز تقریباً جسته وگریخته کار خودش را انجام می دهد.

خواننده آلبوم های آلبوم های "همکلاسی" و "زندگی" در پایان در مورد کمرنگ شدن حضور خوانندگان دهه های 1370 و 1380 در بازار موسیقی کشور گفت: این اتفاق دلایل مختلفی دارد. زمان ما تحولی در موسیقی کشورمان ایجاد شد، اما با گسترش فضای مجازی جلوی این بازار داغ موسیقی گرفته شد. از سوی دیگر، رنگ و لعاب موسیقی ای که ما با سختی کار می کردیم، به یک باره سهل و آسان شد. گذشته از این شبکه های ماهواره ای فارسی زبان نیز در این مسئله نقش داشتند، اما به اعتقاد من اصلی ترین دلیل کم رنگ شدن ما، نبود مدیریت و دلسوزی بود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین

سیدمجتبی حسینی درباره قانون 10 درصدی که باید از درآمد کنسرت ها به خزانه دولت واریز شود و نتیجه آن افزایش بهای بلیت کنسرت ها بوده، می گوید که این قانون ابلاغ شد اما آیین نامه اجرایی نداشت. مجتبی حسینی درباره وضعیت بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران هم می گوید پیش بینی ها درست از آب درنیامد و کار مرمت به درازا کشید.
به گزارش ایلنا، حوزه های موسیقی و تجسمی در چند ماه اخیر درگیر اتفاقات و حاشیه هایی بودند که هنرمندان، علاقه مندان و مخاطبان شان را دچار نگرانی هایی کرده است؛ از آن جمله قانون 10 درصدی بود که باید از درآمد کنسرت ها به خزانه دولت واریز شود و نتیجه آن افزایش بهای بلیت کنسرت ها بوده است. از سویی به اعتقاد برخی ناظران، موسیقی درگیر مافیای واضحی شده که در آن، تهیه کنندگان اند که تصمیم می گیرند کدام خواننده امسال بولد شود و کدام بیست کنسرت بگذارد. در حوزه تجسمی نیز قرار بود هشت ماه قبل بازسازی موزه هنرهای معاصر تمام شود اما عملا تاکنون بیش از یک سال و نیم است که به طول انجامیده و به نظر می رسد تا سال آینده هم به اتمام نرسد. چند صد کیلومتر آن طرف تر یعنی در اهواز هم موزه هنرهای معاصر با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند؛ چندی پیش خبری مبنی بر واگذاری موزه هنرهای معاصر اهواز به مدت هفت سال به بخش خصوصی منتشر شد اما بعد از گذشت چهار سال، خبرها از وضعیت بد گنجینه و تبدیل موزه هنرهای معاصر اهواز به سالن عروسی و رستوران دارد. همه اینها مواردی بود که با سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) مطرح کردیم که بخشی از این گفت و گو را میخوانیم:
در بخش موسیقی هم چند ماه پیش اتفاقی افتاد که حاشیه هایی هم به همراه داشت؛ آن هم قانون 10 درصدی بود که باید از کنسرت ها باید به خزانه دولت واریز شود. که پس از آن گفته شد سبک ها و گونه های موسیقی دسته بندی می شود تا این قانون تنها شامل موسیقی پاپ شود که این هم شدنی نیست. در کمیسیون فرهنگی مجلس هم جلسه ای برگزار شد تا این ماجرا رنگ و بوی شفاف تری بگیرد که باز هم اتفاقی نیفتاد. همزمان در برخی شهرها این 10 درصد از درآمد کنسرت ها برداشت می شود.
قرار نیست در تمام شهرهای ایران این اتفاق بیفتد؛ تنها در 9 شهری که معرفی شده اند این برداشت انجام می شود.
ولی اغلب کنسرت های ایران هم در همان 9 شهر برپا می شود...
بله کلانشهرها لحاظ شده اند، چون زیرساخت های بیشتری دارند.
اما خیلی ها فکر می کنند این قانون درست نیست چون در نهایت آهنگساز، نوازنده و هنرمند آسیب می بینند.
بله این موضوع می تواند گروه های مختلفی را تحت تاثیر قرار دهد. این مساله ممکن است روی بهای تمام شده بلیت تاثیر بگذارد و مصرف کننده را تحت شعاع قرار دهد...
دولت در قبال دریافت این 10 درصد چه خدماتی قرار است به جامعه موسیقی ارائه کند؟
آنچه تصویب شده این است که مابه ازای این 10 درصدی که ستانده می شود خرج توسعه فرهنگی شهرهای کوچک تر شود و رویدادهای هنری در شهرهای کوچک تر توسعه پیدا کند.
اما خیلی ها توقع شان این است که با کمک دفتر موسیقی و کمیسیون فرهنگی مجلس این قانون لغو شود یا دست کم درصد کمتری دریافت شود. این موضوع در چه مرحله ای است؟
پیش بینی شده بود که این 10 درصدی که ستانده می شود جای دیگری هزینه شود. اما من به عنوان یک شهروند علاقه مند به هنر فکر می کنم این قانون می توانست مباحث کارشناسی بیشتر و بهتری را سپری کند. از جمله حداقل تصحیح اش هم این بود که انواع هنری تر موسیقی از آن مستثنی شود؛ مانند موسیقی نواحی، ردیف دستگاهی یا کلاسیک که گاهی آنقدر مخاطب عام ندارند و نیازمند حمایت بیشتری هم هستند. بنابراین حداقل اصلاح چنین موضوعی است که اداره کل موسیقی و معاونت هنری، در این زمینه مستندات شان را جمع بندی و در اختیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داده اند که پیشنهادهای ما برای اصلاح این روند لحاظ شود.
در چند ماه اخیر و پس از این قانون، شاهد گران شدن بی سر و صدای قیمت بلیت کنسرت ها بودیم. شما به عنوان نهاد ناظر قرار است در این مساله ورود کنید؟
البته بررسی دلایل افزایش قیمت بلیت کنسرت با نگاه جامع ممکن است و ممکن است عوامل متعددی داشته باشد و یکی از عوامل هم این قانون باشد. فقط بلیت کنسرت نبوده که گران شده؛ بقیه مخارج زندگی هم افزایش یافته است. اما هیچ قاعده یا قانون مشخصی برای تعیین قیمت خدمات هنری در کشور وجود ندارد.
موسیقی درگیر مافیای واضحی شده و تهیه کنندگان اند که تصمیم می گیرند کدام خواننده امسال بولد شود و کدام یک کنسرت بگذارد و در نهایت سود گران شدن بلیت کنسرت ها به جیب همان سه چهار نفر می رود.
ما دستگاه مجری قانونیم و در حال حاضر قانونی در این زمینه نیست که بخواهیم اجرایش کنیم و محدودیتی در هنرهای مختلف قائل شویم. چون امری کاملا تخصصی است و مخاطبانش از تخصصی نسبی برخوردارند بنابراین موضوعی جدید است که پیشینه ندارد. ضمن اینکه در همین مدت سایر هزینه های زندگی هم افزایش یافته است.
مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران بعد از 40 سال انجام شده است و قطعا به تمام جزییات امر واقف بودید اما اکنون بیش از یک سال و نیم از آغاز بازسازی و مرمت موزه می گذرد و هنوز راه طولانی تا اتمام کار در پیش است. چطور شد که با چنین روندی درخصوص بازسازی موزه روبه رو شدید؟
فاز نخست مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران، انجام شد و فاز دوم آن نیز توسط پیمانکار دیگری در حال انجام است. ما چند وسواس هم در این زمینه داشتیم؛ یکی اینکه تاکید داشتیم که آثار گنجینه از موزه خارج نشود. از این رو درصدد ساخت مخزن موقتی برآمدیم که تمام استانداردهای ضروری را دارا باشد و تمام آثار در مدت زمانی که موزه درحال مرمت و بازسازی است در این مخزن موقت در صحت و سلامت کامل به سر خواهند برد. اما گاهی اوقات پیش بینی ها درست درنمی آید و با آنچه محقق می شود، متفاوت است. نکته دیگری که باید به عنوان پیش فرض بدانید این است که معاونت هنری کارفرمای پروژه بازسازی و مرمت موزه هنرهای معاصر تهران نیست بلکه معاونت مدیریت توسعه منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارفرمای این پروژه است. معاونت هنری به عنوان بهره بردار، نقش نظارتی ایفا می کند. معاونت هنری بیشتر نقش مشاور این مهم را دارد.
شهریور سال 94 بود که خبر واگذاری موزه هنرهای معاصر اهواز به مدت هفت سال به بخش خصوصی منتشر شد اما امروز بعد از گذشت چهار سال، خبرها از وضعیت بد گنجینه و تبدیل موزه هنرهای معاصر اهواز به سالن عروسی و رستوران حکایت دارند. آیا همچنان قرار است موزه هنرهای معاصر اهواز در قالب سالن عروسی و رستوران فعالیت کند یا آنکه قرار است تدبیر دیگری درخصوص وضعیت این موزه اندیشیده شود؟
در دو سال گذشته مقرر شد که تمام قراردادهای ملی باید به تائید اداره کل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برسد. قرارداد نوشته شده دارای محسنات و معایبی بوده که حاصلش این شده است. به نظرم موزه هنرهای معاصر اهواز می تواند یکی از بهترین گالری های ایران و فرصتی فوق العاده خوب برای کشور باشد و باید قدرش دانسته شود. در این زمینه گزارش دقیقی خدمت آقای وزیر ارائه دادم و خود ایشان در سفر اخیرشان به اهواز از این موزه با جزئیات بازدید و هیاتی را متشکل از مدیرکل امور استان ها، مدیرکل خوزستان و مدیرکل تجسمی، مدیرکل حقوقی و بنده مامور رسیدگی به این موضوع کردند و تاکنون دو جلسه برگزار کرده ایم تا ابعاد موضوع بررسی شود، اینکه چه ظرفیتی را می توانیم تخصیص دهیم، چطور می توانیم معایب را برطرف کنیم و... یک راه حل این است که منتظر باشیم مدت قرارداد سر برسد اما فکر می کنیم می توانیم از طرق دیگری این مشکل را برطرف کنیم تا زودتر موزه هنرهای معاصر اهواز به شبکه موزه هنرهای معاصر کشور بپیوندد.
یعنی می توانید فسخ قرارداد کنید؟
این دقیقا همان کاری است که این هیات وظیفه دارد تا راه های مختلف را بررسی کند و به چند پیشنهاد عملی برسد. فسخ قرارداد در قرارداد هم پیش بینی شده اما مسائل خودش را دارد.
مدت قرارداد چقدر است؟
فکر می کنم حدود سه سال دیگر از آن باقی مانده باشد.

لطفا نظر خود را درباره این مطلب بیان نمایید

لینک خبر :‌ روزنامه مردم سالاری
خواننده پاپ ایرانی که از اسفند ماه سال گذشته بازداشت شده بود، حالا با اتهام سنگینی روبه روست. خواننده ای که به دلایل نامعلوم در خانه اش در سعادت آباد دستگیر شد و هنوز هم جرایم مربوط به بازداشتش مشخص نیست. حالا در تازه ترین خبر، او با اتهام مفسد فی الارض در مقابل قاضی دادگاه قرار گرفته و اگر این اتهامش اثبات شود، مجازاتش اعدام خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری تابناک دنیای اقتصاد نیک صالحی گیل خبر

آفتاب نیوز :

محسن لرستانی خواننده پاپ ایرانی 12 اسفند سال 97 بازداشت شد. در ابتدا گفته می شد که این خواننده در مهمانی دستگیر شده، اما بعد از آن خبر رسید که او در خانه ای با چند نفر دیگر بازداشت شده است. اتهاماتی که وکیل این خواننده همه آنها را تکذیب می کند. از اسفند سال گذشته تا الان در بازداشت به سر می برد و اطلاع رسانی دقیقی درباره او نشده است. با این حال پرونده اش پس از بررسی های لازم در دادسرای امنیت اخلاقی، به اتهام افساد فی الارض برای رسیدگی به شعبه 28 دادگاه انقلاب ارسال شد.

به گزارش آفتاب نیوز؛ سید کاظم حسینی، وکیل مدافع این خواننده در گفت وگویی با شهروندآنلاین درباره ماجرای این پرونده و روند رسیدگی به آن توضیحاتی داد: پرونده موکلم با صدور کیفرخواست از سوی دادسرای امنیت اخلاقی یا همان ارشاد سابق، به اتهام افساد فی الارض به دادگاه انقلاب تهران ارسال و برای رسیدگی به شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارجاع شد . اتهام موکلم در رابطه با مسائل اخلاقی و خصوصی بود که در فضای مجازی منتشر شده بود . درباره اتهام موکلم نمی توانم بیشتر از این صحبت کنم. در این حد باید بگویم که به چت های خصوصی ایشان دسترسی پیدا و آنها را منتشر کردند. البته خودش هم آن چت ها را پذیرفته است. اما شاکی خصوصی ندارد و آن چیز هایی که در برخی از شبکه های مجازی آمده که در مهمانی دستگیر شده یا افراد دیگری در خانه اش هنگام دستگیری حضور داشتند، اصلا درست نیست. چنین چیزی صحت ندارد. روزی که موکلم دستگیر شد در خانه مادرش در سعادت آباد بود و به جز مادرش هم کسی در خانه نبود. این حرف ها همه اش کذب است و به هیچ عنوان چنین مسائلی وجود ندارد. هنوز مشخص نیست دادگاه چه زمانی تشکیل می شود، ولی همه چیز در دادگاه مشخص می شود. من به عنوان وکیل محسن لرستانی مطمئنم که اتهام فساد فی الارض اساسا درست نیست و درواقع شخصیت ایشان جوری است که اگر هم بخواهد توانایی فساد ندارد. در هر حال یک سری مباحث مطرح شده، ولی اگر بخواهیم بگوییم که افساد فی الارض است، اساسا این طور نیست و من از وی دفاع خواهم کرد.

او همچنین تأکید کرد: هیچ ارابطه فیزیکی ای رخ نداده است. او با اعلام این که هرکس در عالم خصوصی خودش چت های خصوصی دارد ، در پاسخ به این که چطور این چت ها سر از جایی درآورده که باعث دستگیری لرستانی و صدور کیفرخواست با اتهامی سنگین برای او شده است، گفت: شاید برخی افراد دسترسی پیدا کردند، به هرحال لرستانی ادمین هم داشته است و مرتب گوشی تلفنش در اختیار خودش نبوده است.

حسینی همچنین با اعلام این خبر که در این پرونده چندنفر دیگر هم درگیر شده اند ، گفت، در ارتباط با وضع پرونده آنها نمی تواند اظهارنظر کند اما گفت که این پرونده ناخواسته به پرونده دیگری وصل شده است. در کیفرخواست صادره برای موکل من و یک متهم دیگر درخواست مجازات افساد فی الارض و سه نفر دیگر معاونت در افساد فی الارض شده است. ولی من به دادگاه خوش بین هستم و امیدوارم بتوانیم ایشان را از این اتهام تبرئه کنیم. با این حال همه چیز در دادگاه مشخص می شود و باید صبر کنیم تا جلسه تشکیل شود.

بهمن بابازاده، خبرنگار موسیقی در رابطه با این پرونده جزییات بیشتری را رسانه ای کرد. او گفت: محسن پورمست معروف به محسن لرستانی از 6 سال پیش فعالیت موسیقی خود را آغاز کرد و تا پیش از دستگیری اش 11 ترک یا قطعه منتشر کرده است که مهمترین آنها که بسیار شنیده شد، تک تراک (قطعه) بچه قرتی به زبان کردی بوده است. این خواننده کرمانشاهی در بین طرفدارانش بسیار محبوب بود. بهمن بابازاده درباره دستگیری و علت اتهام این خواننده نیز، گفت: چت هایی از این خواننده در فضای مجازی منتشر شده و به همین اتهام در اسفندماه در خانه اش بازداشت شده است، ولی آن طور که وکیلش گفته است هیچ ارتباط فیزیکی وجود نداشته است.

در همین حال، سایت باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما نوشته است: بر اساس شنیده ها از دادگاه انقلاب، اتهام لرستانی به موضوع دیگری باز می گردد که در آن پرونده عده زیادی از دختران جوان نیز حضور دارند.

بر اساس شنیده ها اخیرا تعدادی از رقصنده های اینستاگرامی و فعال در فضای مجازی که در قالب باند و شبکه فعال بودند، بازداشت یا احضار شده اند و لرستانی نیز در همین ارتباط بازداشت شده است.

البته تا این لحظه هیچ مقام رسمی این موضوع را تایید نکرده است، اما شنیده ها حکایت از آن دارد که پرونده های رقصنده ها و لرستانی دارای بازپرس مشترک و زمان رسیدگی یکسانی هست.

محسن لرستانی 12 اسفندماه سال 97 در سعادت آباد بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان است. در این میان حتی طی چند روز اخیر شایعات زیادی از به قتل رسیدن این خواننده معروف در زندان منتشر شده بود.

در قانون مجازات اسلامی در خصوص اتهام افساد فی الارض آمده است: هرکس به طور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور، احراق و تخریب، پخش مواد سمی و میکروبی و خطرناک یا دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آن ها گردد به گونه ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع گردد مفسد فی الارض محسوب و به اعدام محکوم می شود.

تبصره- هرگاه دادگاه از مجموع ادله و شواهد قصد اخلال گسترده در نظم عمومی، ایجاد ناامنی، ایراد خسارت عمده و یا اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع و یا علم به مؤثر بودن اقدامات انجام شده را احراز نکند و جرم ارتکابی مشمول مجازات قانونی دیگری نباشد، با توجه به میزان نتایج زیانبار جرم، مرتکب به حبس تعزیری درجه پنج یا شش محکوم می شود.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
رضا مهدوی از ضرورت راه اندازی برنامه ای تلویزیونی چون نود برای موسیقی می گوید و می گوید اگر تاکنون مشکل نشان دادن ساز در تلویزیون حل نشده به دلیل این است که چند مدیر مقتدر در عرصه هنر و فرهنگ نداشتیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : موسیقی فارس بیتوته خبرگزاری بین المللی قرآن

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا مهدوی (نوازنده سنتور، پژوهشگر، مؤلف، منتقد، استاد دانشگاه و برنامه ساز رادیو و تلویزیون) با سابقه 28 سال حضور در برنامه های مختلف موسیقایی رادیو و تلویزیون و اعتمادی که مدیران شبکه های مختلف برای سپردن اجرای برنامه زنده به او دارند، یکی از بهترین گزینه هایی است که می تواند در مورد لزوم وجود برنامه ای چون نود در حوزه موسیقی گفت وگو کند.

پیش از پرداختن به آن چه موضوع گفت وگویمان است با سابقه حضورتان در عرصه ساخت برنامه های موسیقایی برای رادیو و تلویزیون شروع کنیم و پیش تر از آن از نخستین روزهایی که به آموزش موسیقی پرداختید.

شش ساله بودم که پدرم مرا روانه آموزش سنتور کرد. در مدرسه فردوسی سقز کردستان هم کلاس موسیقی و سرود داشتیم که به صورت فوق برنامه برگزار می شد و رشید فیضی نژاد (ویولونیست) اکثر سازها را برایمان می زد و می خواند. من که نواختن سنتور را تازه شروع کرده بودم، با جثه ریزم این ساز را به سختی با خود می بردم و می آوردم. بعد از آن پدرم برایم ملودیکا هم گرفت و این روند ادامه داشت تا انقلاب شد و ما به تهران آمدیم. در تهران، به کانون چاوش نزد زنده یاد پرویز مشکاتیان رفتم که شش ماه بعدش تعطیل شد و دو، سه سال را هم نزد زنده یاد حسین ملک، در دوازه دولت که مکتب ملک می نامیدندش گذراندم. در کنار این ها، سال 63 یا 64 فراخوانی دادند که علاقه مندان به تئاتر را برای یک دوره آموزشی فشرده یک ساله جذب کنند فکرش را که می کنم می بینم حتی بیش از چهار سالی که اکنون صرف گرفتن لیسانس از دانشکده ها می شود، برایم مفید بود و عبدالحی شماسی (نمایشنامه نویسی)، علیرضا خمسه (فن بدن) و سیروس ابراهیم زاده (فن بیان) در سینماتئاتر کوچک تهران که پیش از انقلاب متعلق به پرویز صیاد بود و در پشت بازار صفویه قرار دارد و آن زمان در اختیار بنیاد مستضعفان بود به ما درس هنر های نمایشی می دادند. در کنار اینها به خبرنگاری هم علاقه مند بودم؛ در آزمون آموزش خبرنگاری روزنامه اطلاعات شرکت کردم و دوره دیدم و اولین مطالبم را در روزنامه کیهان نوشتم. برادرم، حسین هم از روزنامه نگاران باسابقه بود. از سال 65 با حوزه هنری همکاری کردم و سال 1370 بود که مرحوم فریورز کیان که در رادیو ایران برنامه سلام، صبح به خیر را اجرا می کرد، رئیس روابط عمومی حوزه هنری شد و به من گفت دوست داری برای برنامه ما گزارشی تهیه کنی؟! پرسیدم باید چه کنم؟! گفت یک دستگاه ریل ناگرا می دهیم، می گذاری روی شانه ات و راجع به هنر گزارش تهیه می کنی. این کار را کردم و در این برنامه صبحگاهی پخش شد. بعدتر در برنامه خانواده گزارشی در مورد نوازندگی سنتور من پخش شد و بعد از آن دوستان رادیویی از من خواستند به رادیو بروم. اولین برنامه رسمی موسیقی مان را در روزگاری که برنامه ای در زمینه موسیقی نبود با عنوان نوای آشنا در رادیو ایران تهیه و تولید کردیم. به جرات می گویم که برنامه های گفت وگو محوری را با هنرمندان مختلف به صورت چالشی در رادیو درباره موسیقی راه انداختم و چهره های مختلفی را به رادیو دعوت کردم، حتی کسانی که نمی خواستند به صداوسیما بیایند. مثل برنامه ترنم رادیو تهران با حضور زنده یاد محمد نوری که با محمد سریر آمد و روی آنتن زنده گفت من تاکنون به رادیو نیامده ام و از این به بعد هم نخواهم آمد و این بار را هم به خاطر شما آمدم. مدیر شبکه آن زمان اسفندیار رحیم مشایی بود و هدیه ای هم به مهمانان داد و یا حضور زنده یاد رجبعلی امیری فلاح، خواننده 94 ساله گیلکی و همین طور زنده یاد امیر بیداریان.

در دهه 60 فقط معرفی موسیقی کلاسیک و گفت وگو در مورد موسیقی فیلم داشتیم و ما جزو اولین هایی بودیم که در رسانه ملی و مطبوعات به طور جدی به موسیقی پرداختیم

در دهه 60 فقط معرفی موسیقی کلاسیک و گفت وگو در مورد موسیقی فیلم داشتیم که فکر می کنم برنامه کامبیز روشن روان بود. محیط برای مطالب موسیقایی هم فراهم نبود. ضمن اینکه به طور جدی اولین نویسنده موسیقی بعد از انقلاب جناب علیرضا میرعلینقی است. این بود که جزو اولین هایی بودیم که در رسانه ملی و مطبوعات به طور جدی به موسیقی پرداختیم؛ نفسِ گفت وگو کردن برایم بسیار مهم بود نه اینکه آیتمی بسازیم و در آن تنها به پخش موسیقی و معرفی اش بپردازیم. چون این روش نمی توانست به توسعه و فراگیر شدن موسیقی و بالا بردن تعداد شنوندگان و بینندگان کمکی کند. مردم هم از این برنامه ها استقبال چشمگیری می کردند و مسئولین شبکه ها وقتی می دیدند این گونه است، علی رغم اینکه موسیقی در آن سال ها خط قرمز محسوب می شد، اعتماد می کردند و فضا می دادند و این باعث می شد به شخصه پربار و پویا باشم و رو به جلو حرکت کنم.

برنامه تولیدی اگرچه شفاف و شیشه ای و تمیزتر از برنامه زنده است ولی توی ذوق می زند. عموما خودسانسوری دارد و خرده فرمایش از طرف تهیه کننده و سردبیر و یا حذف بر نظارت در رابطه با آن زیاد است

ظاهرا اجرای زنده را به برنامه تولیدی ترجیح می دهید؟

بله چون اعتقاد دارم کیفیت برنامه زنده قابل مقایسه با کیفیت برنامه تولیدی نیست. در برنامه تولیدی این امکان را دارید که تپق هایتان حذف و اشتباهات تان پاک شود و شنونده چیزی اتوکشیده و شسته و رفته بشنود که حالِ برنامه زنده را در او ایجاد نمی کند. خودِ من وقتی متوجه می شوم که برنامه زنده نیست، چه در ماشین چه در محل کار، ادامه اش را گوش نمی دهم! تاکنون حدود 30 برنامه مستقل زنده اجرا کرده ام و برنامه های بسیاری هم بوده است که با عنوان کارشناس در آن ها حضور داشته ام. برنامه تولیدی اگرچه شفاف و شیشه ای و تمیز است ولی توی ذوق می زند. عموما خودسانسوری دارد و خرده فرمایش از طرف تهیه کننده و سردبیر و یا حذف بر نظارت در رابطه با آن زیاد است. در برنامه تولیدی همه چیز به نفع هدفی که آن شبکه یا آن تهیه کننده دارد مصادره می شود؛ البته معدود تهیه کننده های شجاعی هم بوده اند که اجازه می دهند تا حدودی به خط قرمزها هم ورود کنید. این را هم بگویم مجریانی هستند که نمی توانند پا به پای شما به عنوان کارشناس ادامه دهند و چون آنتن زنده است شما باید هوای آن ها را هم داشته باشید.

نکته ای از این 28 سال فعالیت دارید؟

هنگامی که شهرام گیل آبادی مدیر رادیو جوان بود شب یلدا در برنامه هفت ترانه میزبان محسن نامجو بودیم و گیل آبادی هم به استودیو آمد و یک ساعت هم وقت اضافه داد و صحبت ها شد و هر کجا گیر و گوری وجود داشت خودش ورود می کرد. یا برنامه هایی که موسیقی دستگاهی را با ساز سنتورم اجرا و معرفی می کردم و بازخورد خوبی از شنوندگان داشت و یا روزی که در حضور محمد گلریز صدای برادرش اکبر گلپا را از رادیو پخش کردم و او مات و مبهوت مانده بود... رادیو زندگی دوم من است و سراسر خاطره. ما برنامه هایی داشته ایم که الان به سختی می توان داشت و هر چقدر محدویت ها بیشتر شود، هنر بیش تر درجا می زند و امنیت شغلی موسیقی دان سخت تر می شود...

رادیو چه قبل و چه بعد از انقلاب، موفق تر از تلویزیون بوده است

در این میان ظاهرا تلویزیون در برنامه سازی برای موسیقی از رادیو عقب تر بوده است؟

نسبت رادیو به تلویزیون، مثل نسبت تئاتر به سینماست. همان طور که اکثر سینمایی ها آرزوی شان این است که خاک صحنه بخورند، تلویزیونی ها نیز چنین حسی را نسبت به رادیو دارند. رادیو چه قبل و چه بعد از انقلاب، موفق تر از تلویزیون بوده است. حُسنی که رادیو دارد این است که در هر حالتی که باشید مخاطب شما را نمی بیند و برای همین گفته می شود که بهتر است رادیویی ها در تلویزیون دیده نشوند چون مردم با صدایشان انس پیدا کرده اند و تصویری ذهنی برای خود ساخته اند که ممکن است با تصویر واقعی او متفاوت باشد و برای همین در دوره ای که حسن خجسته مدیر رادیو بود حضور گویندگان رادیو را در تلویزیون ممنوع کرد و گویندگان و مجریان باید تکلیف خود را مشخص می کردند اما الان این محدودیت برداشته شده است.

قبل از انقلاب، اساسا تولید و شورای موسیقی در رادیو بود و تلویزیونی ها از آن استفاده می کردند. بزرگان موسیقی و شعر و ادب هم در استخدام رادیو بودند و عضو شوراها. با وقوع انقلاب این اتفاق به تلویزیون محول شد و به دلایل مختلف نتوانست بزرگان را جذب کند. اعضای شوراها شاید افراد باتجربه و با دانشی باشند اما چون فضای کار، کارمندی است بیش از رفتار کارمندی و سازمانی چیزی از خود بروز نمی دهند و نه خلاقیتی هست و نه اوجی و با وجود عوض شدن مدیران، در تولیدات تلویزیون که رادیو هم دیگر ناچار است از آن استفاده کند اتفاق خاصی رخ نمی دهد و نهایتا یک موسیقی مناسبتی خنثی تولید می شود.

رادیو چیزی نیست جز ادبیات و موسیقی؛ یعنی نمی توانید موسیقی را بردارید و فقط در موردش حرف بزنید و از آن سو نمی توانید فقط موسیقی بگذارید و ادبیات نباشد؛ تلویزیون به واسطه سیاست های مختلف و محدودیت هایی که برای خودش درست کرده برنامه های تولیدی موسیقی اش، با وجود مجریان خوب، آن چنان نگرفته است

این را هم بگویم که رادیو چیزی نیست جز ادبیات و موسیقی؛ یعنی نمی توانید موسیقی را بردارید و فقط در موردش حرف بزنید و از آن سو نمی توانید فقط موسیقی بگذارید و ادبیات نباشد؛ حتی در رادیو آوا ی خودمان که عنوان رادیو موسیقی برایش درست تر است. مثل وقتی سازی ملودیک می نوازند و سازی ضربی هم باید در کنارش باشد تا نمکین و دلپذیرتر شود. رادیو توانسته است این نمک را همچنان حفظ کند اما تلویزیون به واسطه سیاست های مختلف و محدودیت هایی که برای خودش درست کرده برنامه های تولیدی موسیقی اش، با وجود مجریان خوب، آن چنان نگرفته است! مثلا ما از همان برنامه چشم شب روشن که در خدمت استاد صالح علا بودیم بازخوردهای خیلی خوبی می گرفتیم و حتی مخالفین مان هم در نهایت سکوت می کردند. چون برنامه زنده بود و همه چیز به شکلی شفاف روی آنتن می رفت؛ حتی خط قرمزهایی که گاهی به آن ها نزدیک و گاهی از آن ها رد می شدیم. این برنامه به مرور نه تنها در میان متخصصان که در میان مردم عادی هم جای خود را باز کرد. تاکید دارم رادیو همچنان قوت خود را دارد ضمن اینکه موازی کاری هم نمی کنند و هر آدمی لحن و بیان خود را دارد. گمان می کردم وقتی این همه رسانه و شبکه های مجازی وجود دارد چه کسی رادیو گوش می دهد؟ در حالی که ما محدودیت های بسیاری هم داریم ولی وقتی برای سخنرانی به شهرستانی دعوت می شوم می گویند ما برنامه شما را می شنویم! یا در فلان خوابگاه دانشجویی، به این برنامه ها دسته جمعی گوش می دهیم و با توجه به نظرسنجی هایی هم که انجام شده در نهایت به این نکته رسیدم که رادیو به معنای حقیقی در همه جا شنونده دارد.

برخلاف نظری که به اذهان عمومی تعمیم داده شده است، نشان دادن یا ندادن ساز حاصل یک نگاه حاکمیتی نیست و صرفا شهامت مدیریتی می خواهد

با این وجود به نظر می رسد جای برنامه ای مثل نود در حوزه موسیقی در تلویزیون خالی است؛ برنامه ای که در کنار ترکیبی از موسیقی و ادبیات بتواند برای نگه داشتن مخاطب از چالش ها و موانع هم بگوید. تلویزیون اگر نمی تواند ساز را نشان دهد ولی می تواند به مباحث مدیریتی بپردازد؛ اما فقدان چنین برنامه ای کاملا احساس می شود.

برخلاف نظری که به اذهان عمومی تعمیم داده شده است، نشان دادن یا ندادن ساز حاصل یک نگاه حاکمیتی نیست و صرفا شهامت مدیریتی می خواهد! در همان برنامه چشم شب روشن در شبکه چهار سیما در دو برنامه ساز نشان داده شد که یکی از آن ها نوازندگی دوتار عثمان محمدپرست بود. باز هم در شبکه چهار، نوازندگی استاد مجید کیانی و تارنوازی سیدوحید بصام را در برنامه راز و شبکه افق شاهد بودیم. ضمن اینکه سال هاست در شبکه جام جم تصویر ساز نشان داده می شود یا برنامه تخصصی از درآمد تا فرود که از شبکه مستند پخش می شد و برنامه ای نیم ساعته بود هر هفته یک نوازنده هفت، هشت دقیقه در آن ساز می زد و هیچ کس هم ایرادی نمی گرفت. این ها به تدابیر و اهمیت مدیریت و عقبه او بستگی دارد که از کارش چه دفاعی می تواند بکند. اگر ما چند مدیر مقتدر در عرصه هنر و فرهنگ داشتیم تا الان موضوع نشان دادن تصویر ساز حل شده بود. از نظر فقهی هم ایرادی که به موسیقی وارد می شود به واسطه نمایش ساز نیست، بلکه مسئله این است که نوازنده چه صدایی از ساز بیرون می آورد. هرچند که در این مورد هم میان علما اتفاق نظر نیست و برای همین است که می گویند باید مصداقی برخورد کرد و نمی توان مطلقا رد یا تاییدش کرد.

سال هاست خطاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فریاد می زنیم و می گوییم موسیقی های بی کلام را ممیزی نکنید

اساسا موسیقی زمانی دچار مشکل می شود که کلام در کنارش قرار می گیرد و آن کلام است که موسیقی را هدف دار و جهت دار می کند، وگرنه موسیقی تجریدی و انتزاعی است و به عدد انسان های کره زمین می توان با شنیدن یک موسیقی تخیل هایی را پرورش داد ولی وقتی کلام روی موسیقی قرار بگیرد، پای برداشت ها و مخالفت ها هم به ماجرا باز می شود. به همین دلیل سال هاست خطاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فریاد می زنیم و می گوییم موسیقی های بی کلام را ممیزی نکنید. شما نمی توانید مثل دهه شصت بگویید شش و هشت نزنید یا همه سنگین بزنید، این موضوعات دیگر رفع شده است. بماند که در کمال تاسف برخی از موسیقی دانان در اوایل انقلاب چنین مشاوره هایی می دادند! این ها همگی به تدابیر مدیریتی برمی گردد و باید مدیران بالادستی را به این نکته توجه دهیم که مدیران با دانش، باتجربه، نترس و دغدغه مند را در عرصه فرهنگ و هنر بگذارند، نه مدیران محافظه کاری که فقط به میز فکر می کنند. به همین دلیل است که رادیو و تلویزیون ما اندک تولیدات خوب دارد. چقدر خوب بود اگر مثل گذشته های دور، موسیقی دانان درجه یک کارهایشان را به صداوسیما می دادند. پیش از انقلاب این گونه بود و موسیقی دانان اول با رادیو و تلویزیون کار می کردند یا با وزارت فرهنگ و هنر و بعد تهیه کنندگان بخش خصوصی جلوی راه شان قرار می گرفتند. الان برعکس شده است و صداوسیما حتی پول هم که می دهد کمتر بزرگانی در عرصه موسیقی حاضر به همکاری با آن هستند. در جشنواره موسیقی فجر هم متاسفانه این گونه است.

چرا برنامه ای مانند نود در موسیقی نداریم؟ یک نود پاکیزه که در آن هنرمندان و مدیران محترمانه یکدیگر را نقد کنند. برنامه ای که در آن دو طیف را رو به روی یکدیگر بنشانیم و از آن ها بخواهیم تعارف را کنار بگذارند و آتش بیار معرکه شویم و از لا به لای حرف هایشان به چیزهایی برسیم که به رشد موسیقی مان کمک کند

سوال اساسی این است که چرا برنامه ای مانند نود در موسیقی نداریم؟ یک نود پاکیزه که در آن هنرمندان و مدیران محترمانه یکدیگر را نقد کنند. برنامه ای که در آن دو طیف را رو به روی یکدیگر بنشانیم و از آن ها بخواهیم تعارف را کنار بگذارند و آتش بیار معرکه شویم و از لا به لای حرف هایشان به چیزهایی برسیم که به رشد موسیقی مان کمک کند. در آن صورت می دیدید افراد سرشناس موسیقی که امروز می گویند ما با صداوسیما همکاری نمی کنیم اعتمادشان به این رسانه جلب و این باعث می شد فضای موسیقی کشور از این رکود و یکدستی خارج شود و نقدی هم بر عملکرد متولیان فرهنگ و هنر صورت بگیرد. برنامه ای که به آسیب شناسی آن چه در موسیقی می گذرد بپردازد و بی پرده، مقتدرانه و شفاف در مورد موضوعات مختلف بحث کند و مجری بی طرفانه اجرایش کند و جلوی چشم مخاطب بگذارد. وقتی استادان رشته ها رو در رو با هم به آسیب شناسی مسئله ای بپردازند، شاگردان شان در فضای مجازی به یکدیگر سنگ پرانی نخواهند کرد.

گاهی هم برخی می گویند ترویج موسیقی مغایر با اهداف نظام است.

به این موضوع به عنوان یک اصل کلی نگاه می کنند و حاکمیت ضمن این که این را رد نمی کند، تایید هم نمی کند و می گوید کار خودتان را بکنید تا جایی که احساس خطر شود. احساس خطر کجاست؟! این که شما در رابطه با آموزش موسیقی صحبت کنید و شناخت بدهید. در آن صورت می گویند آموزش موسیقی در رسانه ملی ممنوع است که باز پارادوکسی عجیب و غریب است. شما در رابطه با موسیقی حرف می زنید و نمونه هایی آن چنانی از موسیقی بی هویت پاپ امروزی پخش می کنید همان گونه که در استادیوم صد هزار نفری در مقابل میلیون ها چشم داخلی و خارجی انجامش دادید در حالی که شاخصی از فرهنگ خانواده ایرانی نداشت اما زمانی که می خواهید ابعاد آموزشی آن را بررسی کنید جلویتان را می گیرند، در حالی که این بخش اطلاع رسانی و شناخت اتفاقا به علت فنی بودن توسط عده کمتری دیده خواهد شد.

محافظه کاری آفت مدیریت در ایران است. وگرنه مسئله هنر و فرهنگ در ایران آن قدرها هم خطیر نیست و این هنرمندان به ویژه موسیقی دانان بودند که همواره همراه دولت ها و مردم شان بوده اند

پیشنهاد نود موسیقی هیچ وقت پاسخ روشنی گرفت؟

به ندرت می توانید از مدیران کشورمان پاسخی صریح و روشن و حتی کتبی بگیرید. لبخند هست و از پیشنهادتان استقبال می کنند و می گویند چقدر عالی، اما به مرور پشت در اتاق نگهتان می دارند و برای همین است که گفته می شود محافظه کاری آفت مدیریت در ایران است. وگرنه مسئله هنر و فرهنگ در ایران آن قدرها هم خطیر نیست و این هنرمندان به ویژه موسیقی دانان بودند که همواره همراه دولت ها و مردم شان بوده اند با تمام بی مهری هایی که ناروا بر ایشان روا شد.

گفتگو: نرگس کیانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
خبرگزاری میزان- کارگردان نمایش جویستیک گفت: بازیگران ما باید خود را آپدیت کنند. اما اینکه سینما مدینۀ فاضله است خیلی کوتاه به همین حد جواب بسنده می کنم که اگر بود بازیگران سینما چرا امروزِ روز اغلب به دنبال تجربۀ بازی در سالن تئاتر هستند.

تاریخ انتشار: 12:00 - 12 مهر 1398

- کد خبر: 555322
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : تیتر ۱

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، این روزها تئاتر بیش از گذشته شاهد حضور چهره های سینمایی، ورزشی و موسیقی در قامت بازیگر هنرهای نمایشی است. افرادی که شاید گیشه را برای خود و تهیه کننده اثر تضمین کنند اما به همین نسبت فضا و فرصت کافی برای ظهور و بروز جوانان را از آنها می گیرند.

سالانه تعداد زیادی از جوانان در رشته های مختلف هنرهای نمایشی از قبیل ادبیات نمایشی ، بازیگری، طراحی صحنه، کارگردانی و سایر شاخه ها فارغ التحصیل می شوند اما نکته مهم آنجاست که زیرساخت های تئاتر به هیچ عنوان نتوانسته در قیاس با تعداد هنرمندان جوان بستر اجرایی فراهم آورد.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، با تنی چند از هنرجویان، فارغ التحصیلان و هنرمندان جوان عرصه تئاتر به گفت و گو نشسته و جویای دغدغه ها و مشکلات آنها برای حضور در عرصه هنرهای نمایشی شده است. حسین صفریان بحری نویسنده و کارگردان جوان تئاتر از جمله کارگردانانی است که سال جاری نمایش جویستیک را روی صحنه خواهد برد.

میزان: وضعیت کلی تئاتر را در سال های گذشته چطور می بینید؟

صفریان: حقیقت امر من سال های اخیر بیشتر فعالیتم را در سینما ادامه دادم البته با هدف بهره بردن از تجربۀ سینما در اجرای نمایش هایم. برای همین در فضای تئاتر تجربه گرا که معمولاً قشر جوان مدعی و پرچم دار آن هستند سعی کردم بیشتر توجه داشته باشم و متأسفانه باید بگم آخرین نسلی که این نوع جسارت و تجربه گرایی را به سهم خود اجرایی کرد و اتفاقاً همین الان هم اگر تک وتوک نمایش هایی این چنینی به روی صحنه می روند و مخاطب را به وجد میاورند باز همان نسل آکادمیک رفته و علمی ما هستند. حقیقتاً ندیدم در این سال ها حتی یک نفر را از نسل جدید و دانشجو مخصوصاً که با فکر و خلاقیت خود در اجرا مخاطب را شگفت زده کند.

بیشتر بخوانید:

آخرین خبرها از نمایش جویستیک را اینجا بخوانید.

میزان: با تاسیس و ظهور تماشاخانه های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت، اما بعد از چند سال این تماشاخانه ها تغییر رویه دادند. به نظر شما تماشاخانه های خصوصی امروزه برای نسل جوان تاثیر گذار هستند؟

با توجه به ظهور و شروع به کار سالن های خصوصی انتظار می رفت که به طبع آن افزایش نمایش های در حال اجرا ما را با کار های با کیفیت تری مواجه کند، اما متاسفانه فقط کمیت افزایش یافته و چون اغلب متولیان سالن های خصوصی از بدنۀ قشر تئاتری نیستند جنبۀ اقتصادی ماجرا برایشان پررنگ تر از کیفیت نمایش می باشد.

میزان: حضور چهره ها و سلبریتی ها در تئاتر دغدغه ای است که سالهاست مورد بحث بوده است. به نظر شما حضور این افراد قابل قبول بوده است یا نه؟

صفریان: به نظرم در کل اگر حضور آن به قول معروف سلبریتی به کیفیت کار چیزی را اضافه کند می تواند بهانۀ خوبی برای بالابردن تعداد مخاطبان در سالن های اجرا باشد، ولی شرط اول و اصلی همانطور که عرض کردم بالا رفتن کیفیت کار باید باشد و الا باز بهانۀ خوب دیگری به سالن دار های خصوصی می دهد تا نگاه کاسب منشانه شان را پررنگ تر کنند.

میزان: متاسفانه در آمد اهالی تئاتر در آمد مناسبی نیست و به هیچ عنوان نمی توان از این هنر ارتزاق کرد. آیا خود شما تئاتر را به عنوان یک شغل برای تامین معاش نگاه کردید؟

صفریان: خیر و متأسفانه باید بگویم ابداً و دلیل اصلی من در 15 سال گذشته برای فعالیت در سینما همین عدم حریم امن مالی برای زندگی بوده است؛ و باز متأسفانه باید عرض کنم که با وجود آنکه تخصص و علاقه و مدرک تحصیلی من در گرایش تئاتر و نمایش است و با وجود تجربیات زیاد و خوبی که در سینما داشته ام، ولی هیچوقت سینما دغدغه و جایگاه اصلی فعالیت بنده از بابت علاقه نبوده، اما خب همین عدم حریم امن مالی در تئاتر من را به سمت سینما سوق داده است.

میزان: به نظر شما مهمترین مشکل امروز تئاتر چیست و چه راهی برای حل آن پیشنهاد می کنید؟

صفریان: عدم مشارکت مستقیم هنرمندان و مدیران هنری در مدیریت کلان و خرد را مهم ترین مشکل می دانم. با وجود آنکه سعی شده است از خود دوستان تئاتری در رده های مدیریتی استفاده گردد، ولی قوانین اجرایی و اساسنامه ها طوری نوشته شده اند که در نهایت به شکل یک ارگان کاملاً دولتی و با سازوکار های مدیریت به طور مثال صنعتی اداره می شود. ایجاد تعاونی های خُرد و با مشارکت خود اهالی تئاتر برای ایجاد و ثبت کمپانی های تئاتر یکی از گزینه های پیشنهادی بنده است و در کنارش دولت سالن های خصوصی را ملزم به دادن خدمات زیرساخت به این کمپانی ها تعاونی ها کند، اینطور هم مشارکت گروهی اهالی تئاتر را داریم هم یک نوع کارآفرینی برای خود اهالی تئاتر است.

میزان: به عنوان یک کارگردان و یا بازیگر همواره با دغدغه ای به نام متن روبرو هستیم. چرا همچنان در بخش نمایشنامه و یا فیلمنامه با مشکل مواجه ایم. آیا نسل جوان خوبی در نمایشنامه نویسی وجود دارند؟

صفریان: بله دقیقاً خود من از آن دست کارگردان هایی هستم که بدون استثناء با این مشکل همیشه مواجه بوده ام و به جز همین آخرین تولید کاری جویستیک مابقی متونی که کار کردم از نویسنده های خارجی بوده است. خب بعد از حدود 18 - 19 سال تازه توانستم با نویسندۀ توانمندی به نام علی صفری که البته از دوستان قدیم من می باشد در منسب نویسنده و کارگردان با هم همکاری کنیم. به نظرم متن اورجینال و دست نویس خوب کم نوشته نمی شود فقط، چون خود نویسنده اقدام به کارگردانی نمایشنامۀ خود می کند این کار را تا حدودی سخت می کند. به نظرم یک بخشی از این موضوع به خود ما تئاتری ها برمی گردد که تخصصی تر به امور تولید یک اثر نگاه کنیم. به طور مثال فلان شخص شاید بسیار کارگردان خوبی باشد، ولی الزاماً نویسندۀ خوبی نمی تواند باشد یا برعکس اگر یاد بگیریم که منِ نویسنده تنها امر نوشتنم را انجام دهم و تولید آن نمایشنامه را به کارگردان مورد اعتمادم بسپرم بخش زیادی از معضل نداشتن نمایشنامه های اورجینال و خوب حل می شود.

برپایی ورکشاپ های نویسندگی برای کسانی که تخصصی فقط می نویسند و نویسنده هستند خب معمولاً خرج و شهریۀ این ورکشاپ ها بالاست و از عهدۀ ما تئاتری ها پرداختش سخت است. خوب است وزارت ارشاد یا بهتر بگویم مرکز هنر های نمایشی مبالغی را هر سال به شکل سوبسید در نظر بگیرد و کارگردان ها، نویسنده ها، بازیگران و مابقی گرایش های دیگر را هر ساله تعدادیشان را انتخاب کند و برایشان با حضور اساتید مجرب و توانمند داخلی و خارجی کلاس برگزار کند فکر می کنم این خود یک راه حلی است که از کوتاه مدت می شود استارتش زده شود.

میزان: حضور چهره ها از طرفی باعث فروش بیشتر تئاتر شده است اما به گفته بسیاری از اهالی تئاتر این افزایش تعداد مخاطب کمکی به بالا بردن کیفیت نداشته و مخاطب این نوع تئاتر ها از تئاتر تجربی و دانشجویی حمایتی نمی کند. به نظر شما افزایش فروش تئاتر ها نشانی از اقبال عمومی به تئاتر است و یا این موجی گذراست؟

صفریان: به نظرم بدون لحظه ای تردید همگی مان می دانیم که موجی گذراست و باید صاحب نظران و متخصصان مخاطب شناسی، تا بیشتر از این دیر نشده فکری برای مدیریت این بحران کنند و الا در آینده ای نه چندان دور دچار یک پروسۀ طولانی ای می شویم که مخاطب ما تبدیل به ضد تئاتر می شود و برگرداندن شان دیگر به راحتی رخ نمی دهد.

میزان: جشنواره تئاتر فجر در راه است. شما از برگزاری این جشنواره در سال های پیش راضی هستید و آیا به نظرتون آثار بر اساس کیفیت به این جشنواره می رسند؟

صفریان: واقعیت امر این است که اصولاً انتخاب در هر جشنواره و فستیوالی هر چقدر هم که هیئت انتخاب بخواهد بی طرفانه کار ها را انتخاب کند باز هم عنصری به نام سلیقۀ شخصی دخیل است و تجربة اندک من در این سال ها بهم این را یاد داده است که به جشنواره به چشم یک رویداد فرهنگی هنری نگاه کنم.

میزان: هر بازیگر و یا کارگردان و هنرمندی برای آینده خود تصویری را شکل می دهد که به نوعی آرمان، آرزو و یا هدف وی است. دغدغه شما از حضور در تئاتر چیست و چه آینده ای را برای خودتان متصور می شوید؟

صفریان: من تنهای تنها به یک علت تمام این سال ها سعی کردم حرفه ای جز تئاتر و سینما را پیش نگیرم که اگر به یاری حق روزی به جایگاهی که مدنظرم است رسیدم آن زمان قطعاً علت و دلیلم را فریاد میزنم و جدای از این بدون هرگونه شعار و ادای روشنفکری عرض می کنم تئاتر را برای تئاتر همیشه کار کردم و امیدوارم تا آخر هم به یاری حق همین طور بمانم.

میزان: بسیاری از بازیگران تئاتر از همان ابتدا تئاتر را پلی برای رسیدن به سینما می دانند. آیا سینما مدینه فاضله بازیگری است و اینکه چرا این هجمه علاقه به سینما به وجود آمده است؟

صفریان: اینکه بازیگران تئاتر باید سینما را تجربه کنند به نظرم جزو واجبات تجربۀ یک بازیگر است. چون دو تا مدیوم کاملاً مجزاست که اتفاقاً بازیگری مدرن امروز به تلفیقی از هر دوی این دو نوع تبدیل می شود و بازیگران ما باید خود را آپدیت کنند. اما اینکه سینما مدینۀ فاضله است خیلی کوتاه به همین حد جواب بسنده می کنم که اگر بود بازیگران سینما چرا امروزِ روز اغلب به دنبال تجربۀ بازی در سالن تئاتر هستند.

میزان: یکی از مشکلات مهم امروز تئاتر وجود رابطه، لابی و رانت در تمامی بخش ها است. امروزه انتخاب عوامل و به خصوص بازیگران بر اساس توانایی ها شکل می گیرد و یا معیار های دیگهری در این عرصه وجود دارد؟

صفریان: جواب این سوال خیلی سخت است، تریج می دهم درباره رانت و لابی سینما و تئاتر حرفی نزنم.

میزان: به طور معمول می بینیم که گروه های پر چهره در کمتر از یک ماه تمرین اثر را روی صحنه می برند، اما گروه های جوان بعد از ماه ها تمرین همچنان دغدغه سالن اجرا دارند. چگونه می توان این دغدغه ها را از بین برد و آیا تئاتر می تواند با یک ماه تمرین به رسالت خود برسد؟

صفریان: رویه و سازوکار و گرفتن وقت اجرا در سالن ها به نظرم اصولاً اشتباه است. اینکه ماقبل تولید یک اثر برویم اول تایم اجرا را فیکس کنیم و بعد شروع به تمرین کنیم به نظرم روند درستی نیست، چون تولید یک اثر نمایشی یک پروسه خاص خود را دارد. کاری را با 1 ماه تمرین به لحظۀ اجرا می رسانیم، کاری دیگر را 8 ماه! از بزرگان، تجربیات اندکم و تحصیل کردنم تا به امروز این را فهمیدم که تئاتر یعنی تمرین، تمرین، تمرین، وقتی یک سالن خصوصی به یک کارگردان خام و جوان جویای نام که وضع مالی پدرش مثلاً خوب است، 1 ماه فرصت تولید می دهد، خب وی بعنوان کارگردان، پول بازیگران چهره و سلبریتی را از جیب پدر تامین می کند.

همین کار بخاطر حضور افراد سلبریتی سالنش پر می شود و در نهایت با یک کار بی کیفیت از نظر فرم و محتوا تبدیل به کارگردان شده و این رویه ادامه پیدا می کند و ادامه دارد. همچنان عدم درست بازرسی و نظارت اصلی ترین ضعف در سیستم مدیریتی و نظارت فرهنگی ما است نه در تئاتر و سینما بلکه در تمام امور فرهنگی کشور.

بدون اغراق 15 سال از عمرم را به شکل حرفه ای در سینما گذراندم. از دستیار دوم کارگردانی شروع کردم و به لطف و یاری حق خیلی زود بعنوان برنامه ریز و دستیار اول کارگردان کارم را تا به همین امروز ادامه دادم.

میزان: به تازگی نمایش جویستیک را روی صحنه خواهید برد، دلیل انتخاب این اثر و همچنین سختی های اجرای آن را بگویید.

صفریان: جویستیک درد مشترک من و نویسندۀ اثر علی صفری است. جرقۀ تولید اثری با مضامین و مفاهیم موجود در نمایشنامة جویستیک سال های اخیر که دغدغه و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم که فقط هم مختص ایران نیست در ذهنم خورد. نمایشنامه های زیادی مطالعه کردم تا وضعیت موجود در جامعه و بدرفتاری آدم ها در روزمره با هم را به رشتة تحریر درآورده باشد. بدرفتاری اخلاقی که به بهانۀ جنگیدن با مشکلات حاکم در زندگی مردم با هم دارند. نه اینکه متنی با این مضموم پیدا نکردم نه، اما نوشته علی صفری بعنوان خالق اثر که خود در این زمان به خصوص دارد در همین فضا و جامعه نفس می کشد و زندگی می کند برایم دلچسب تر و واقعی و ملموس تر از مابقی بود.

علی صفری این ناهنجاری اجتماعی را با هنر خود در یک لامکانی و لازمانی خاصی به رشتۀ تحریر درآورده که به نظر بنده شامل هرجایی و هر زمانی می تواند باشد. اصولاً اثر هنری را هنر می دانم که تاریخ انقضاء نداشته باشد مثل متون شکسپیر یا معاصرتر هارولد پینتر؛ و فکر می کنم علی صفری با تمام جوان بودن و تجربه کردن زندگی به حد و اندازۀ خود نمایشنامه هایی می نویسند که این مؤلفه را با خود دارند؛ و دست کارگردان را برای آنکه بتواند طرح های اجرایی نو و خلاقانه را در اجرای آن متن عملیاتی کند باز می گذارد و به نظرم این یکی از نکات اساسی و مهم یک نمایشنامه است. خب با توجه به دارا بودن خصوصیت هایی که نمایشنامه دارا بود من هم بعنوان کارگردان اثر سعی کردم از شیوۀ اجرایی ای استفاده کنم که علاوه بر وفادار ماندن به مفاهیم متن شیوۀ جدیدی را از تلفیق سینما، تئاتر و بازی کامپیوتری در اجرای کار استفاده کنم.

به نظرم وقتی قرار است برای مخاطب امروز تئاتر تولید کنیم باید از ابزارات و چیز هایی که مخاطب در زندگی روزمره اش با آن زندگی می کند و سروکار دارد بهره برد تا راحت تر و ملموس تر مفاهیمی که در لایه های زیرین متن وجود دارد را به مخاطب خوراند.

در مورد تأثیر مشکلات تئاتر امروز فکر می کنم تمام جواب هایی که دادم بدون استثناء بر روی تولید این اثر مشهود بود و ما هم مثل بقیۀ دوستانی که در این زمینه مشغول به کار هستند این مشکلات را گذرانده ایم.

میزان: در خبر اولیه نمایش جویستیک از شیوه جدیدی از بازیگری گفتید، این شیوه چیست؟

صفریان: در اجرای این نمایش جویستیک هم در کارگردانی و هم در فرآیند رسیدن بازیگران به نقش، از شیوه ای جدید بهره برده ایم. در مورد بازیگری این کار همانطور که در قبل اشاره کردم راه حل و روشی جدیدتر و قابل لمس تر از دل نظریات و شیوه های کار گروتفسکی بر بازیگرانش بیرون کشیده ام.

یک شیوۀ فرآیند رسیدن بازیگر به نقش که ماحصل مجموع تمام تجربیات شخصی خودم و اعضای گروه تئاتر فطرس از سال ها کار در سینما و تئاتر است که بعنوان متد و شیو ه ای جدید در مجامع علمی اروپا ثبت کرده ام و الان هم که در خدمتتان هستم در چند کالج هنر های نمایشی در اروپا در حال ارائه و تدریس می باشد و به یاری حق به زودی در دانشگاه تورنتو به همراه اجرای نمایش جویستیک به شکل رسمی تری مطرح و ارائه خواهم کرد. متد و روشی جدید که از دل شیوۀ تئاتر گروتفسکی بیرون کشیده ام با نگاهی جدیدتر و به روزتر که اگر عمری باقی بود برای توضیح مفصل تر بعداً در خدمتتان هستم.

با نگاه به شیوۀ کاری گروتفسکی متوجه می شویم که یکی از اصلی ترین مواردی که وی سعی به درک رساندن بازیگر به آن موضوع دارد مطلب تمپو یا ضرب آهنگ درونی بازیگرست. حقیقتاً بحث در این مورد خود مقالۀ مفصلی را می طلبد من سعی دارم خیلی موجز و فشرده، ولی قابل درک توضیح دهم. جناب گروتفسکی تمپور در بازیگر را با طراحی تمریناتی خاص برای بدن و بیان بازیگر به چالش می کشید.

تجربة کار بنده در سینما و شکل و فرآیند تولید یک فیلم و نوع برخورد بازیگر با نقش این موضوع را برایم پررنگ کرد که حفظ راکورد عاطفی بازیگر با توجه به آنکه در سینما مثل تئاتر در اجرای نقش تداوم موقعیت ها و اتفاق ها مستمر نیست و وجود ندارد، چه چیزی باعث می شود که وقتی یک فیلم تدوین نهایی می شود با وجود آنکه در هنگام ضبط سکانس ها اصطلاحا رج خورده است، ولی عواطف بازیگر دارای یک بالانس و همگونگی می باشد، اما در تئاتر با وجود آنکه ما یک فرآیند مداوم در اجرا شاهد هستیم بعضاً بازیگر این تداوم عاطفی را گم می کند یا ناقص اجرا می کند. درک موقعیت و خلق آن در حافظۀ عاطفی بازیگر در هر شرایطی باعث بروز درست ترین رفتار او در اجرای نقش اوست. اما چگونه باید این موقعیت را درک کرد تا به تولید یک تمپوی درست رسید که در نهایت منجربه خلق یک کاراکتر مختص آن بازیگر شود؟.

واژه ای که امروزه خیلی مد و باب شده که کارگردان ها از بازیگرانشان می خواهند زندگی کن در صحنه آیا این جمله یا بهتر بگویم همچین خواسته ای درست است؟، چرا باید یک بازیگر نقش یا پرسوناژ شخصیت داخل نمایشنامه را عیناً زندگی کند؟ چطور می شود به یک عین زندگی واژۀ هنر و آرت نسبت داد؟ پس یک مرز خیلی باریکی بین بازیگر و کاراکتر یا همان انسان نهایی ای که ما در صحنه یا فیلم بعنوان مخاطب با آن برخورد می کنیم وجود دارد.

درک موقعیت از طریق تقویت حافظه عاطفی و خلق موقعیت های مختلف در ذهن که باعث به وجود آمدن تمپو در درون بازیگر می شود و در نهایت او را به یک کنش یا رفتار بدنی، بیانی و عاطفی می رساند فرمول برخورد بازیگر با نقش در بازیگری مدرن است به نظر بنده که البته با تمرین های عاطفی و ذهنی خاص در این فرآیند می توان بازیگر را به سمت یک اجرای درست و کارا هدایت کرد.

از آنجایی که صحبت از یک فرآیند می کنیم توضیح و شکافتن این فرآیند مجال مفصل تری می طلبد که اگر عمری باقی بود برای توضیحات بیشتر در خدمت هستم. به گفتۀ بزرگان و صاحب نظران تاریخ تئاتر مخصوصاً جناب گروتفسکی تئاتریک آزمایشگاه است که ما ساعت ها و روز ها و ماه ها و بلکه سال ها در آن آزمایشگاه مشغول آزمون و خطا هستیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : اتاق ایران آنلاین اقتصاد آینده

فصل اقتصاد - مدتی است فعالان عرصه هنری مکلف به پرداخت 9 درصد از کل مبلغ فروش گیشه نمایش ها تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده شده اند؛ مالیاتی که به گفته فعالان این عرصه بار سنگینی روی دوش عوامل اجرایی ازجمله تولیدات تئاتری گذاشته و هزینه های تولید تئاتر را هم افزایش داده است.

مالیات بر ارزش افزوده که با نام VAT شناخته می شود، مالیاتی است عام که در چند سال اخیر توسط دولت وضع شده و از فعالان کسب وکار (شخصیت های حقوقی و حقیقی) از مرحله تولید تا توزیع، اخذ می شود. مدتی است که پای این نوع مالیات به گیشه های تئاتر باز شده است و گروه های تئاتری مکلف به پرداخت 9 درصد از کل مبلغ فروش گیشه نمایش ها تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده شده اند؛ فعالان عرصه تئاتر تأکیددارند رقم 9 درصد در تولید کم سود تئاتر رقم بزرگی محسوب می شود. چراکه در طی تولید یک اثر هنری 35 درصد گیشه هزینه سالن و سایت فروش بلیت می شود و عملاً در شرایط کنونی تنها 50 درصد یک نمایش از آن گروه می شود.
از طرف دیگر اخذ مالیات بر ارزش افزوده در حالی است که طبق آخرین قانون مربوط به مالیات یعنی قانون مالیات های مستقیم مصوب سال 1380، قشر ناشران، روزنامه نگاران، فیلم سازان و برخی دیگر از اقشار فرهنگی و هنری از شمول الزامی بودن پرداخت مالیات حذف شده اند.
همچنین 14 بهمن ماه 1396 در پی جلسه ای که با موضوع بررسی مشکلات و ابهامات مربوط به مالیات بر ارزش افزوده در حوزه تئاتر، سینما و موسیقی با حضور اصغر همت، منوچهر شاهسواری و حمیدرضا نوربخش مدیران عامل خانه های تئاتر، سینما و موسیقی با محمد مسیحی معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شده بود، مقرر شد اشخاص حقیقی که با موضوع فعالیت تئاتر، فیلم و موسیقی فعالیت می کنند به عنوان موردی، مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده نشوند و نیازی به ثبت نام، مطالبه مالیات، عوارض ارزش افزوده و تسلیم اظهارنامه ندارند.
در همین زمینه، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره چرایی کسر 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده از درآمد تولیدات و اجراهای تئاتری، با توجه به معافیت مالیاتی هنرمندان و فعالیت های فرهنگی طبق قانون می گوید: به سبب عدم پرداخت مالیات ارزش افزوده که یک مالیاتی قانونی است، اداره کل هنرهای نمایش تحت فشار است؛ از ابتدای عید مجبور به پرداخت مالیات ارزش افزوده شده ایم و تاکنون 3 میلیارد جریمه شده ایم.
به گفته این مقام مسئول، قراردادهای حوزه سینما، چرخه مالی بالایی دارند ولی قراردادهای تئاتر از این چرخه مالی بالا برخوردار نیستند و کسر مالیات بر ارزش افزوده به گروه های تئاتری فشار می آورد.
حذف مالیات بر ارزش افزوده در تولید آثار هنری در انتظار بررسی در صحن علنی مجلس
مردادماه سال جاری شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر اظهار داشت که جلسات و مذاکرات با دولت دوازدهم به این نتیجه رسید که حذف مالیات بر ارزش افزوده در تولید آثار هنری باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد و دولت نمی تواند کاری در این زمینه انجام دهد.
چندی بعد الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر از نهایی شدن طرح حذف مالیات ارزش افزوده از مراحل تولید آثار هنری در این کمیسیون و ارسال آن به صحن علنی جهت تصویب نهایی داد.
این نماینده مجلس با اشاره به بررسی این موضوع در جلسات متعدد تخصصی با حضور مدیر عامل خانه تئاتر، خانه سینما و خانه موسیقی گفت: از این پس مالیات بر ارزش افزوده فقط از حلقه آخر یعنی بلیت فروشی این آثار، افزوده شده و از خریدار کسر می شود و او ابراز امیدواری کرد که این طرح در صحن علنی مجلس به تصویب برسد و برای اجرا به دولت ابلاغ شود.
کاهش تولیدات آثار فاخر؛ مهم ترین نتیجه اخذ مالیات بر ارزش افزوده
فعالان عرصه هنری با تأکید بر این نکته که اخذ مالیات بر ارزش افزوده در مراحل تولید آثار هنری، منجر به خسارت بسیاری برای هنرمندان در عرصه های مختلف می شود تأکید می کنند یکی از مهم ترین آسیب های دریافت این مالیات در عرصه تئاتر، کاهش تولیدات آثار هنری پرمایه خواهد بود.
در همین زمینه، مریم معترف نائب رئیس هیأت مدیره منحل شده کانون کارگردانان تئاتر بر این باور است اگر ارزش افزوده تبدیل به یک عرف شود دیگر نمی توان کار تئاتر انجام داد ؛ چون گروهی که کار می کند ارزش افزوده، کرایه سالن، دستمزد عوامل، دکور، لباس و... را باید پرداخت کند.آیا برآیند فروش بلیت این هزینه ها را تامین می کند؟ بعید می دانم؛ اگر هم قیمت بلیت را بالا بگذاریم به جز معدودی تئاتر که تماشاگر خاص خود را دارد مردم نمی توانند با قیمت های بالا حضور پیدا کنند و این به ضرر تئاتر است.
بررسی های پایگاه خبری اتاق ایران از بازار تئاتر و مروری بر نمایش های به اجرا درآمده ازجمله بینوایان یا الیور توییست در سال گذشته، حاکی از آن است که 97 را باید سال تئاترهای لاکچری نامید. همزمان با اکران برخی از نمایش ها با هزینه های هنگفت فروش و تولید، فعالان عرصه تئاتر به کرات هشدار دادند که باید مراقب ظهور تئاتر سرمایه دارانه بود.
در همین راستا قطب الدین صادقی، کارگردان تئاتر در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران خاطرنشان کرده بود: کمبود اساسی ما و آن چیزی که در آن ضرر کردیم، تولید آثار خوب حرفه ای و هنری است. آنچه در حال حاضر در تئاتر کشور شاهد ظهور گروه های هستیم که با صرف هزینه های هنگفت برای اجاره سالن، لباس و چهره های معروف به اصطلاح تئاتر پول محور را ایجاد کرده اند و اهمیتی هم به کیفیت کار ندارند. این ها افرادی هستند که با پول و قدرتشان به دنبال تفریح هستند و تئاتر را به فلاکت کشانده اند.
از طرف دیگر برخی از فعالان عرصه هنری هشدار می دهند کسر این مالیات از خریدار یا همان تماشاگر تئاتر، مساوی است با افزایش قابل توجه قیمت بلیت نمایش ها؛شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به همین نکته می گوید: حمایت های دولتی از آثار هنری تقریبا برداشته شده و تئاتر آنقدر نحیف شده که عملا حمایت خاصی از تولیداتش انجام نمی شود، و در چنین شرایطی دولت دو بلا را روز به روز و لحظه به لحظه سر تئاتر می آورد؛ یکی اینکه بدنه تئاتر را مدام نحیف تر می کند و دوم اینکه تولید تئاتر را روز به روز گران تر می کند. پس این محصول هنری که قرار بر این بود که طبق شعارهای دولتی وارد سبد خرید مردم شده و روز به روز گسترش یابد، روز به روز توسط خود کارگزارانش، لطمه بیشتری می بیند. که تبعاتش نخست شامل فشار به تماشاگر و مخاطب تئاتر و دوم هدایت تئاترها به سمت فضایی غیرفرهنگی است. چون در چنین شرایطی کسی که می خواهد کار تئاتر کند باید مدام به فکر گیشه باشد و همین مساله او را از فضای فکری و فرهنگی فاصله می دهد.

لینک خبر :‌ فصل اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : شعار سال

عطیه هوشمند، انصاف نیوز: چندی پیش سوالاتی پیرامون بودجه ی هنگفت موسسه ی توسعه هنرهای معاصر به مدیرعاملی مهدی افضلی مطرح شده بود، اما این کمک های مالی تا چه اندازه شفاف و قابل دفاع است و وزارت ارشاد چه سیاستی در قبال آن دارد. گفتگو با مهدی افضلی و علی متقیان، به ترتیب مدیر عامل و عضو هیات مدیره ی این موسسه را در ادامه می خوانیم.

به گزارش انصاف نیوز، موسسه ی توسعه ی هنرهای معاصر یکی از چند موسسه ی خصوصی حمایت از هنرهای تجسمی و نمایشی، موسیقی، مدولباس و برگزارکننده مراسم های هنری مربوط به فعالیت های هنری و فرهنگی است و در سال های اخیر انتقادهایی به وظایف و کمک های مالی انجام شده به این موسسه ی خصوصی – که اکثر اعضای هیات مدیره ی آن را مدیرانی دولتی تشکیل می دهند- وارد شده است. این موسسه که در کنار بنیاد رودکی و موسسه کمک به توسعه ی فرهنگ و هنر یکی از سه موسسه ی عمده ی حوزه ی هنر را تشکیل می دهند، اوایل دهه ی هشتاد و به دنبال تمایل وزارت ارشاد برای برون سپاری مسوولیت های اجرایی اش برمبنای قانون در کنار هزاران موسسه ی هنری به وجود آمده اما همین خصوصی بودن خودش به عنوان بازوی عدم شفافیت این سازمان قرار گرفته است.

موسسه ای که در سال 96 نیز در حدود 36 میلیارد تومان کمک مالی دریافت کرده بود، همانطور که در بند پیشین گفته شد، با وجود اختصاص پیدا کردن بخش عمده ای از کمک مالی وزارت ارشاد -مخصوصاً در حوزه ی تئاتر- که پرسش ها و اعتراضاتی را بین برخی از اهالی تئاتر برانگیخته، به خودی خود نیازی به شفاف سازی نمی بیند و به نقل از خبرگزاری تسنیم، تا به حال هیچ گزارش عملکرد مالی برای این کمک ها به جامعه ی هنر ایران ارائه نکرده است و حتی وعده ی تأسیس سایتی برای این موسسه محقق نشده و بدین خاطر اسامی هیات امنا و اساسنامه ی این موسسه نیز -با وجود نقش عمده اش- برای وزارت ارشاد مشخص نیست.

در حدود یک ماه گذشته اما وزارت ارشاد بالاخره اعلام کرد طرح ادغام مؤسسات امور هنری به دو موسسه ی بنیاد فرهنگی هنری رودکی و یک موسسه ی هنری دیگر، تصویب شده است تا به انتقادات از اختصاص پیدا کردن وظایفی مشخص به چند موسسه با ردیف بودجه های قابل توجه پاسخ داده شود؛ دوم مهرماه بود که پس از گذشت چندماه گمانه زنی درباره ی مدیریت جدید بنیاد رودکی سرانجام ایسنا از انتخاب مهدی افضلی برای این سمت خبر داد و نوشت سیدعباس صالحی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – در حکمی، مهدی افضلی – مدیرعامل مؤسسه توسعه هنرهای معاصر – را به عنوان مدیرعامل جدید بنیاد رودکی منصوب کرد. بنیاد رودکی از این پس شکل ساختاری جدیدی خواهد داشت و مؤسسه توسعه هنرهای معاصر هم که افضلی مدیرعامل آن بوده است، در ساختار جدید، در زیر مجموعه بنیاد رودکی قرار خواهد گرفت.

اما چندی پیش بود که یکی از اهالی رسانه، فریبرز کلانتری، در توییتی به انتقاد از علی متقیان مدیر عامل ایسنا پرداخت که چرا باید عضو هیات مدیره ی موسسه ای هنری باشد که فقط در سال 97 چیزی در حدود 153 میلیارد ریال از وزارت ارشاد یارانه گرفته؟ توییتی که متقیان در واکنش به آن به خبرنگار انصاف نیوز گفت: کانال آمد نیوز هم این توییت را منتشر کرده، شما هم می خواهید آن را منتشر کنید؟

او در ادامه توضیحاتی درباره ی نوع این عملکرد داد که خواست در این مطلب درج نشود اما پیش از آن اشاره کرد که به جای او که عضو هیات مدیره ی این موسسه است این سؤال را از مهدی افضلی مدیرعامل موسسه ی توسعه ی هنرهای معاصر بپرسم و علت اختصاص چنین مبلغی را به این موسسه از او جویا شوم.

افضلی که مدیرعامل باسابقه ی این موسسه ی هنری است، مدیرعاملی پایگاهی خبری به نام هنرآنلاین را –که برخلاف رویه، تنها پایگاه خبری در کنار خبرگزاری های درج شده در فهرست پیوندهای سایت ایسناست- هم بر عهده دارد. او در واکنش به این گفت وگو می گوید این توییت هدفمند و کمک مالی به این موسسه در حدود 15 میلیارد تومان است. گفتگوی مهدی افضلی در ارتباط با این توییت را که پیش از تصدی او در بنیاد رودکی انجام شده است در ادامه می خوانید.

انصاف نیوز: شما مبلغی که در این توییت ادعا شده است را تأیید می کنید؟

مهدی افضلی: به نظرم این توییت هدفمند است. کسانی که با این مجموعه کار می کنند، می دانند مدیرعاملش من هستم و آقای متقیان عضو هیات مدیره هستند. ربطی به ایشان ندارد و مسوولیتی در بخش اجرایی متوجه ایشان نیست. ایشان هم اطلاعات جزیی ندارد که چه قدر پول گرفته شده یا نشده و تمام مسوولیتش با من است.

153 میلیارد ریال منظورتان است دیگر؟ یعنی 15 میلیارد و 300 میلیون تومان. اگر به ریال است بله درست است. ما موسسه ی برگزار کننده و مجری سیاست های ارشاد در حوزه ی هنر هستیم. ساختار این شرکت خصوصی است و بودجه ی دولتی فصل 5 را دریافت می کند. چون سیاست گذاری وزارت ارشاد در اختصاص کمک مالی به موسساتی است که نسبت به آن ها اعتماد داشته و همچنین توان این موسسه را بشناسند. بنابراین پول های مربوط به سیاست های حوزه ی اجرایی هنری به ما داده می شود.

یعنی خبری از برگزاری مناقصه برای اجرای بهترین وظایف توسط مؤسسات مختلف نیست؟

در حوزه ی هنر که مناقصه وجود ندارد. در حوزه ی صنعت می توانی بگویی فلان کارخانه تولیداتش درجه یک است و دیگری درجه دو. اما در هنر نمی توانی بگویی اثر آقای فلانی درجه ی یک است و اثر آقای بهمان درجه ی دو.

شما اما برگزار کننده ی مراسم های حوزه ی هنر هستید.

درست است.

در چنین حوزه ای چند موسسه ی خصوصی می توانند با هم به رقابت بپردازند؟

در همه ی حوزه هایی که تعداد متعددی رقیب وجود دارد، قانون گذار اختیار ترک تشریفات داده است. اما پیش بینی های اینگونه هم شده است. البته در حوزه ی ما چون حوزه ای کاملاً فنی است و باید خودشان هم در کنار این کار باشند باید سیاست گذار در کنار مجری گام به گام پیش بروند که بدانند خواسته و مطلباتشان چیست. برای همین نمی تواند هرسال با یک شرکت برگزار کننده همکاری کند. شاخص هایی که مدنظرشان است این است که هم افراد مورد اعتماد و امینشان باشند و هم کاملاً حرفه ای کارشان را بشناسند و در کنارش نظارت های کلان کلی هم داشته باشند. بنابراین شرایط فضای مناقصه و مزایده در حوزه ی هنر چندان ایجاد نمی شود. حالا اگر قانون بگذارند حتماً ما هم به این قانون تن می دهیم. فعلاً قانونی در این مورد پیش بینی نشده است.

پس براساس میزان کاری که این موسسه انجام می دهد یارانه ی 15 میلیاردی از نظر شما قابل دفاع است؟

بله کاملاً تعریف شده است و ردیف بودجه دارد. مشخص است که این ردیف بودجه بابت این موضوع است و به هر دستگاهی کمک دهنده ای می دهد که برای مثال برای جشنواره ی فجر این مقدار پول باید صرف شود و بر همان مبنا هم نظارت می کنند. حدود و ثغور کار مشخص است و نظارت های دقیقی از سوی سیاست گذار صورت گرفته است.

انتهای پیام

لینک کوتاه شده: http://www.ensafnews.com/QOGxg

لینک خبر :‌ انصاف نیوز
اواسط مرداد ماه امسال اهالی موسیقی با یک خبر خوش مواجه شدند که به نظر می رسید می تواند گره زیادی از مشکلات شان باز کند. براساس این خبر بالاخره آموزشگاه های موسیقی از پرداخت مالیات معاف شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

قرار بود این قانون بدون مشکلی به مرحله اجرا برسد. در همان زمان امید علی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در نامه ای به معاونت توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تلاش این مجموعه دولتی برای حل مشکل مالیاتی مدیران آموزشگاه های موسیقی خبر داد. اما تا امروز این درخواست به طور کامل اجرا نشده و مدیران آموزشگاه های موسیقی نسبت به عدم اجرای آن واکنش نشان داده اند و گفته اند مدیریت سازمان امور مالیاتی کشور غیر از ارسال چند نامه، به صورت جدی دستورالعملی در این باره صادر نکرده است.

سال گذشته و در زمانی که مدیریت دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشتم در گفت و گو با مدیران آموزشگاه های موسیقی موضوع معافیت مالیاتی این آموزشگاه ها مطرح شد و پیگیری های لازم نیز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت. سرانجام به استناد یکی از بندهای آن قانون معافیت از مالیات های مستقیم شامل حوزه آموزش هنر نیز شد. به همین دلیل در سال جاری بعد از وصول در خواست آموزشگاه های موسیقی، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مکاتبه ای با سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند و این موضوع از سوی این وزارتخانه به سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد. این سازمان در پاسخ بیان کردند به استناد بند ل قانون، فعالیت های آموزشی آموزشگاه های هنری معاف ازمالیات هستند و سازمان امور مالیاتی در همان نامه تصریح کرد این نامه به ادارات مالیاتی سراسر کشور ابلاغ شده است. اما شرط اجرایش این است که آموزشگاه های هنری در زمان فراخوان های مالیاتی اظهار نامه های مالیاتی را تا پایان سال ارسال کنند تا ممیزین اداره مالیاتی به سرعت به این درخواست ها پاسخ دهند. در پایان این نامه، ریاست محترم سازمان امور مالیاتی تقاضا کرده بود اگر به صورت موردی، ممیزین اداره مالیاتی آموزشگاهی را مشمول مالیات می دانند مصادیق را به ما اعلام کند. این نامه به دست معاونت هنری هم رسید و مجدداً این موضوع را با نماینده محترم آموزشگاه های موسیقی مطرح کردیم و تعدادی از آموزشگاه ها اعلام کردند در سال جاری تعدادی از ممیزین اداره مالیاتی به ما مراجعه کرده و مبالغی را با عنوان مالیات تعیین کرده اند. اما ما این مصادیق را مجدداً طی یک نامه از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده ایم.
سرگذشت آنچه که در خبرها آمده و حاکی از گلایه مدیران آموزشگاه های موسیقی است به این صورت بوده است. در نامه پایانی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده و مصادیقی که در آن طرح شده، تقاضا کرده ایم سازمان امور مالیاتی این مصادیق را که فکر کنم شامل 15 تا 30 آموزشگاه موسیقی است را به اداره مالیاتی مجموعه های خود اعلام کنند. طبق بخشنامه های سازمان امور مالیاتی، بخش آموزش هنر معاف ازمالیات است. آموزشگاه های موسیقی کاملاً خودگردان از سوی بخش خصوصی اداره می شوند و هیچ کمکی از سوی دولت دریافت نمی کنند. اما این توقع هم وجود دارد که قوانین حمایتی مثل معافیت های مالیاتی شامل حال آنها بشود.

کلمات کلیدی

معافیت مالیاتی آموزش هنر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
یک نکته درباره ذینفعان نمایشگاه کتاب و سخنی با جناب آقای حق شناس عضو محترم شورای اسلامی شهر تهران.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : تدبیر

جناب آقای حق شناس عضو محترم شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به درخواست ناشران درباره محل نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ضمن احترام به درخواست آنها مبنی بر برگزاری نمایشگاه در مصلای تهران به جای شهر آفتاب گفته اند: "تنها ناشران ذینفعان نمایشگاه نیستند".
البته این حرف درستی است؛ اما نکته مهم این است که اگر دو گروه ذینفع اصلی نمایشگاه را مراجعه کنندگان و ناشران بدانیم، براساس نظر سنجی های مکرر انجام شده مراجعان به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز مصلای تهران را برای برگزاری نمایشگاه کتاب بر شهر آفتاب ترجیح می دهند.
علاوه بر رعایت دو گروه مهم ذینفعان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، دلایل مهم اجتماعی، امنیتی دیگری هم وجود دارد که لابد از نظر ایشان دور نیست که برگزاری نمایشگاه در مصلی را ضروری می نماید.
بنابر این به نظر می رسد خوب است شورای محترم شهر تهران با احترام به نظر دو گروه اصلی ذینفعان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در تصمیم خود در این باره تجدید نظر فرمایند.

کد خبر 1307040

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
مدیر چاپخانه طهرانی با اشاره به ظرفیت های چاپ دیجیتال و امکان چاپ با تیراژ های پایین، گفت: اگر چاپ دیجیتال نبود، شاید بسیاری از ناشرانی که تحت فشار هستند، نمی توانستند حیات خود را ادامه دهند و آن ها را از دست می دادیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : آیین باور چاپ و زندگی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، بسیاری از کارشناسان حوزه چاپ و نشر بر این باورند که امروزه چاپ دیجیتال یک توصیه و پیشنهاد نیست، بلکه یک الزام است. این شیوه چاپی به هدفمند شدن سرمایه گذاری در صنعت نشر کمک بسیار زیادی می کند و از طرف دیگر، کاهش تیراژ کتاب طی سال های اخیر و همچنین سرمایه گذاری چاپخانه داران و ناشران در حوزه چاپ دیجیتال، موجب شده است که این صنعت رونق زیادی در کشور داشته باشد.

اما این صنعت تا چه حد توانسته است به تناسب بازار و مختصات صنعت نشر کشور، پاسخگوی نیاز ناشران به عنوان مشتریان اصلی خود در بخش فرهنگ باشد و آیا سرمایه گذاری در این بخش، آن طور که باید سوده بوده است؟ آیا هدف اصلی چاپ دیجیتال یعنی صرفه جویی و جلوگیری از انباشت سرمایه ناشران، در این سال ها برآورده شده است؟ چه روش های نوینی در حوزه چاپ برای کمک به صنعت نشر وجود دارد؟ این سوالات بهانه ای شد تا دقایقی با محمدمهدی تینای طهرانی، مدرس دانشگاه و مدیر چاپخانه طهرانی به گفت وگو بنشینیم.

قبل از هر چیز برایمان بگویید آیا چاپ دیجیتال، برای بهره برداری صنعت نشر یک فرصت به شمار می آید؟
مثل خیلی از زوایای تکنولوژی، کار به جایی می رسد که دیگر خودمان تصمیم گیر نیستیم؛ به این مفهوم که چاره ای نداریم جز اینکه در شیوه سنتی نشر تغییر ایجاد کنیم. در صنعت نشر نیز کار به جایی رسید که ما دیگر حق انتخابی نداشتیم؛ زیرا در دوره تحریم ها و بحران اقتصادی فضا به حدی عوض شده و قیمت نهاده های اولیه نشر تا جایی افزایش یافته است که سرمایه های حوزه نشر دیگر پاسخگوی شمارگان بالای کتاب نیست و چاره ای جز حرکت به سمت چاپ دیجیتال نداریم. در یک برهه زمانی کتاب ها به صورت میانگین، 3000 تا 10هزار نسخه چاپ می شدند اما دیگر در هیچ جای دنیا کتاب ها در این تیراژ چاپ نمی شوند. از سال گذشته شاهد تغییر سه تا چهار برابری قیمت کاغذ در بازارهای داخلی هستیم و همچنین در حوزه چاپ افست نیز شاهد تغییر چند برابری قیمت نهاده های اولیه مانند پلیت لیتوگرافی بودیم که موجب شد برای حوزه نشر دیگر راهی جز چاپ دیجیتال باقی نماند.

البته چاپ دیجیتال فرصت هایی را هم برای ناشران فراهم کرده که شاید نتوانند از آن ها چشم پوشی کنند.
بله. چاپ دیجیتال با ابزارهایی که در اختیار دارد امکان چاپ 200 تا 300 نسخه ای کتاب را برای ناشران فراهم کرده که این امکان، نجات بخش صنعت نشر است؛ به طوری که می توان گفت اگر چاپ دیجیتال نبود، شاید بسیاری از ناشرانی که تحت فشار هستند، نمی توانستند حیات خود را ادامه دهند و آن ها را از دست می دادیم. چاپ دیجیتال کمک می کند تا تیراژ کتاب ها کاهش پیدا کند و این بهترین کمکی است که می توان به صنعت نشر کرد.

چاپ دیجیتال غیر از امکان پایین بودن تیراژ چه امکانات دیگری را می تواند در اختیار ناشران قرار دهد؟
بحث ردیابی کالا و کتاب یکی از این ویژگی ها است. این قابلیت می تواند زمینه ای ایجاد کند که به راحتی تشخیص داده شود یک کتاب در کجا چاپ شده، توسط کدام موسسه توزیع شده و همین موضوع به کپی رایت و حق نشر ناشران کمک می کند. الان بسیاری از ناشران با استفاده از چاپ دیجیتال برای کتاب های خود المان های امنیتی تعریف می کنند؛ بارکد و QR codeهایی که باعث می شوند مسیر حرکت کتاب به راحتی قابل رصد باشد. دیگر مثل سیستم قدیم که می شد از روی کتاب ها تعداد قابل توجهی کپی کرد، وجود ندارد و ناشر می تواند کتاب هایش را با تیراژ کم مثلا 100نسخه مخصوص استان های مختلف چاپ و ارسال کند و بعدا به خوبی میزان فروش را رصد کند و اگر هم کتابش کپی شد، به راحتی مشخص می شود از روی کدام سیستم کتاب کپی شده است و به همین دلایل است که می توان گفت چاپ دیجیتال صددرصد به کمک حوزه نشر آمده است.

آیا چاپخانه داران و ناشران توانسته اند با فناوری های نوین حرکت کنند و در مسیر جدید کسب و کار قرار گیرند؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم که هنوز نتوانسته اند. معمولا در مواجهه با تکنولوژی، افراد به سختی به سمت تکنولوژ ی های جدید می روند و خود را با شرایط وفق می دهند؛ اگرچه ذات انسان معمولا با تغییر مخالف است و بسیاری از گوشه های تاریخ تکنولوژی نشان می دهد افراد در حوزه ای که کار می کردند، سعی داشتند تا جایی که امکان دارد کار خود را در همان مسیر ادامه دهند. مگر شرکت هایی که چرخه بازنگری و تحقیق و توسعه (R & D) را در سازمان های خود دارند که تعداد بسیار کمی هستند. به عنوان مثال زمانی که دستگاه های دیجیتال به حوزه حمل و نقل وارد شد، مجموعه های قدیمی هم با حضور آن مخالفت کردند، زیرا حاشیه سود و بخشی از فعالیت آن ها را از دستشان خارج کرده بود. در حوزه چاپ هم برای چاپخانه های سنتی خیلی آسان نیست که بپذیرند بازی در حال تغییر است و تکنولوژی عوض می شود.

اما تجارب بین المللی در این زمینه نشان از موفقیت تکنولوژی های جدید و رویکرد مثبت دنیا به این دستگاه ها دارد.
بله. در نمایشگاه هایی که در سطح اروپا و در بخش تکنولوژی چاپ برگزار می شود شاهد ورود دستگاه های جدیدی هستیم که بسیار گران قیمت هستند ولی کارایی خوب و مناسبی دارند اما بسیاری از چاپخانه داران ایرانی نسبت به خریداری آن ها بی تمایل اند. زمانی پول یک دستگاه چاپ افست یک میلیارد تومان بود، چاپخانه دار آن را خریداری می کرد زیرا معتقد بود حداقل بدنه دستگاه از فلز محکمی ساخته شده است؛ دستگاهی که طول و عرض 15 متری داشت؛ اما در نمایشگاه های جدید شاهد هستیم بهای یک دستگاه پلاستیکی با طول و عرض 70 سانت در یک متر، یک میلیارد تومان است؛ دستگاهی که عمده قطعات آن مصرفی است و دچار استهلاک زودرس می شود.

متاسفانه چاپخانه های قدیمی ما نتوانستند خود را با تغییرات روز وفق بدهند و مجوعه های جدیدی که هیچ سابقه ای با چاپ سنتی و قدیمی نداشتند وارد عرصه و خط مقدم چاپ دیجیتال شدند. آن ها در حال حاضر کارهای چاپ دیجیتال را دنبال می کنند و ارزیابی ها نشان می دهد که چاپخانه های قدیمی به این سمت حرکت نکردند.

چه راهکارهایی برای بهبود کسب و کار در حوزه چاپ دارید؟
سال هاست هنوز بزرگان این صنعت در وزارتخانه های متولی و اتحادیه های صنفی به دنبال راهکارهای بهبود کسب و کار در این حوزه ها هستند. در حوزه بالادستی، متولیان امر باید کارهای زیادی انجام دهند زیرا نقایص زیادی وجود دارد که رفع آن ها به تحولات جدی نیاز دارد. صنعت چاپ حوزه ای است که 80 درصد آن فعالیت صنعتی و 20 درصد فعالیت آن به حوزه فرهنگی برمی گردد اما متولی اصلی این صنعت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و وزارت صنعت، معدن و تجارت کمتر به حوزه چاپ ورود و نفوذ دارد؛ در حالی که امتیازات و حمایت هایی که صنعت چاپ می تواند از آن ها بهره مند شود، بیشتر در سمت وزارت صنعت مستقر است و به دلیل رویکرد فرهنگی به صنعت چاپ، می توان گفت که این صنعت از حوزه های حمایتی محروم مانده است.

چاپخانه ها نیاز دارند برای نوسازی و چابک سازی مشاوره بگیرند، گزاره هایی که در گذشته جاری و ساری بوده، تغییر کرده است، به عنوان مثال در گذشته صحبت بر سر این بود که اگر فلان دستگاه جدید و به رو ز را خریداری کنیم و به کشور بیاوریم، آن دستگاه به اصطلاح کار خود را می آورد. خیلی از افرادی که در حوزه چاپ کار می کردند با این اصطلاح آشنا بودند، اما این اصطلاح سال ها است که دیگر رایج نیست و نمی توانید بگویید دستگاهی کار خود را می آورد. برای هیچ سیستم تکنولوژیک چاپ بدون نرم افزار، مدیریت و تبلیغات لازم کار و فعالیت خدماتی ایجاد نمی شود؛ بلکه حتما باید روی آن تبلیغات و مدیریت انجام شود. از سوی دیگر معتقدم که تجمیع چاپخانه ها، سرفصلی است که می تواند به بهبود عملکرد و فعالیت چاپخانه داران منجر شود. درحال حاضر چاپخانه های خرد و مجزای زیادی داریم که به تنهایی نمی توانند از عهده کار و فعالیت بربیایند. همان اتفاقی که در حوزه توزیع کالا ایجاد شده و فروشگاه های زنجیره ای به مرور جای مغازه های خرده فروشی را می گیرند، همان اتفاق هم در حوزه چاپ ایجاد می شود. اصولا سازمان های تجمیعی که امکانات وسیع تری را در کنار هم دارند می توانند پاسخگوی سفارش های بزرگتر و بیشتر باشند نه چاپخانه های تک بعدی که تنها بخشی از فعالیت صنعت چاپ را انجام می دهند.

و فکر می کنید در صنعت نشر چگونه می توان چابک سازی و فعال بودن را ایجاد کرد؟
در صنعت نشر مانند همه صنایع و مشاغل، مشکل نقدینگی و عدم وجود سرمایه آسیبی بزرگ در اوضاع کنونی وجود دارد. به نظر من ناشران با کمک چاپ دیجیتال می توانند کارهای خود را در مقیاس کوچک تر تولید کنند اما آسیبی که از گذشته در صنعت نشر وجود دارد، بخش توزیع و پخش کتاب ها است که در این بخش ناشران دریافتی های خود را به صورت غیرنقدی و بلندمدت دریافت می کنند. این آسیب بزرگ حوزه نشر است که ناشران با فروش مستقیم و فروش در بستر فضای مجازی می توانند نقدینگی خود را زودتر به دست بیاورند. اشتباهی هم که در گذشته بوده و الان هم وجود دارد، این است که بخشی از تولیدکننده ها در حوزه نشر تصور می کنند اگر خودشان به بخش چاپ وارد شوند و سیستم های کوچک چاپ دیجیتال را زیر سقف موسسه خود مستقر کنند، در هزینه های خود صرفه جویی کرده اند و می توانند در تولید کتاب انعطاف بیشتری داشته باشند اما این تله ای است که تجربه های گذشته نشان داده در بسیاری از مواقع ناشران را به دام انداخته. این تفکر، ناشران را گرفتار می کند و بعدا هیچ چاره ای باقی نمی ماند جز اینکه چاپ را متوقف کنند. حوزه های تخصصی چاپ در دوره های جدید به حدی ریز و تخصصی شده است که اشراف به ظرایف آن همت بالایی را می طلبد و به وقت گذاری زیادی نیاز دارد؛ همان طور که یک موسسه چاپی یا موسسه ای که کتاب دیجیتال یا چاپ سنتی انجام می دهد، همه تمرکز خود را بر این کار گذاشته است و اگر بخواهد کار دیگری انجام دهد از کار اصلی خود دور می ماند. برای نشر نیز همین خصوصیت وجود دارد یعنی ناشرانی که گرفتار کارگر و کارگاه چاپ و تولید کتاب و مصائب و مشکلات خرابی و سرویس ماشین ها می شوند، از کار اصلی خود که تولید فکر و اندیشه و تولید کتاب پرمحتوا است باز می مانند. بسیاری از چاپخانه های دیجیتال که تعطیل و ورشکسته شدند و دستگاه های خود را برای فروش گذاشتند، مجموعه هایی بودند که زیر سقف موسسات انتشاراتی کار می کردند، نتوانستند بازدهی لازم و کافی را داشته باشند و بعد از مدتی دچار انحلال شدند.

باید بگوییم استفاده از ظرفیت های فضای مجازی نیز حلقه گمشده ای است که عموما در دو حوزه چاپ و نشر جدی گرفته نمی شود.
بسیاری از حوزه های کاری و خدماتی در سال های آینده به سمت استفاده از بستر اینترنت و فضای مجازی در حال حرکت هستند. همان طور که گفتید در حوزه چاپ و نشر، بسیار عقب هستیم. چاپخانه ها و ناشران ما بسیار بیشتر از وضعیت کنونی، باید از حوزه فضای مجازی و بستر پایگاه اطلاع رسانی استفاده کنند؛ البته در حوزه نشر به دلیل علمی بودن، وضعیت بهتر است و ناشران زیادی در بستر اینترنت حضور دارند اما این حضور هم به شکل دقیق و درست و کارشناسی شده نیست.

جایگاه شیوه چاپ بر اساس نیاز مشتری که یکی از شیوه های نوین حوزه چاپ و نشر است در کشور ما قابل اجرا و تعمیم است؟
این ایده به نظر من ایده بسیار خوبی است که در همه کشورهای دنیا همچنین در ایران هم آغاز شده است. می توان گفت که اصل فعالیت چاپ دیجیتال، چاپ بر اساس تقاضا است. ما ناشران زیادی داریم که تقاضای بازار را تخمین می زنند و بعد کتاب چاپ می کنند که این کار موجب می شود تیراژ ها خرد شود و گاهی یک کتاب طی چند ماه به چاپ های سوم و چهارم می رسد. اما می خواهم درباره یک مرحله جلوتر از آن یعنی تکنیک انبار صفر صحبت کنم. این تکنیک می گوید که علاوه بر اینکه بر اساس نیاز مشتری کار چاپ و تولید شود، در شیوه تولید کتاب و چاپ بر اساس تقاضا، بعد از اینکه سفارش را دریافت کردید، شروع می کنید؛ یعنی تا زمانی که سفارشی برای آن کتاب نباشد، تولیدی هم انجام نمی شود. بنابراین هر کاری که در حوزه چاپ دیجیتال کتاب انجام می شود قبل از آن فروش رفته است که نتیجه این تکنیک، انبار صفر است. در این شیوه شما هیچ کتاب و محصولی را در انبار ذخیره نمی کنید؛ بلکه زمان تولید کاهش یافته و در کوتاه ترین بازه زمانی پس از دریافت سفارش، تولید و چاپ کتاب را انجام می دهید. این شیوه به مرور در ایران در حال جا افتادن است و ما ناشرانی را داریم که بر اساس این شیوه به ما مراجعه می کنند و قبل از تولید، سفارش آن کتاب را دریافت کرده اند. این شیوه کاملا به کمک حوزه نشر آمده است که هم موجب انبار صفر شده و هم موجب شده. در این شیوه هیچ کتابی در محدوده پخش و توزیع و کتابفروشی وجود ندارد که مانعِ از بین رفتن حقوق مولف بشود؛ زیرا دیگر کتابی بین زمین و هوا باقی نمی ماند و میزان کتاب های تولیدی بر اساس مصرف نهایی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
شرایط اقتصادی نامناسب، تحریم ها و بسته بودن کانال های مالی از موانع جدی حضور ناشران ایرانی در نمایشگاه فرانکفورت است اما در این شرایط باید دید حاضران در این رویداد، چه دست آوردی را برای خود و نشر ایران به سوغات می آورند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، نمایشگاه کتاب فرانکفورت برای جامعه نشر ایران از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ نمایشگاهی که تبادل حق رایت یکی از کارکردهای اساسی آن برشمرده می شود. ناشران ایرانی درحالی در این نمایشگاه شرکت می کنند که هنوز ایران به کنوانسیون برن نپیوسته و برخی ناشرها حق کپی رایت را خودخواسته و نه از سر اجبار، رعایت می کنند. طبیعی است که در این شرایط تعداد مدیران نشری که دغدغه خریدوفروش حق رایت کتاب ها را در سر دارند، در اقلیت باشند. از طرفی؛ شرایط اقتصادی کشور، نوسانات ارزی و تحریم ها، برخی از ناشران بزرگ را از شرکت در هفتاد ویکمین نمایشگاه فرانکفورت منصرف کرد که نظر آن ها را می توانید اینجا بخوانید.

در این گزارش اما با چند تن از ناشران که با وجود مصائب حضور در نمایشگاه فرانکفورت و پذیرش سختی ها، درصدد پی گیری اهداف بین المللی خود در این آوردگاه جهانی هستند، گفت وگو کرده ایم؛ با پریا آقایی، مدیر انتشارات به نگار؛ حسین عابدینی، مدیر انتشارات سفیر اردهال؛ صفا امیری، مدیر انتشارات براق و مهدی فاطمی، مدیر انتشارات صریر که از 24 تا 28 مهرماه سال98 (16 تا 20 اکتبر 2019) در نمایشگاه فرانکفورت شرکت می کنند.

فقط مساله مالی مطرح نیست
انتشارات سفیر اردهال از جمله ناشرانی است که در این دوره نمایشگاه فرانکفورت شرکت خواهد کرد. سیدحسین عابدینی، مدیر این انتشارات درباره شرکت در نمایشگاه فرانکفورت در شرایط اقتصادی این روزها به ایبنا گفت: تنها مساله شرکت در نمایشگاه های بین المللی، مساله مالی نیست؛ مگر چقدر هزینه دارد؟ با 10 یا 20 میلیون می توان به فرانکفورت رفت و بازگشت اما مهم این است که رفتن یک هدف و نتیجه داشته باشد. خیلی از ناشرها ممکن است از نظر مالی بی نیاز باشند و بتوانند در نمایشگاه شرکت کنند اما این کار را انجام نمی دهند. نمایشگاه کتاب فرانکفورت نمایشگاه تخصصی برای مبادلات رایت

آقایی: رعایت قوانین کپی رایت امری حکومتی است؛ اما قطعا شرکت کردن در نمایشگاه فرانکفورت و رعایت کپی رایت توسط ناشرها می تواند به آینده نشر کمک کند

است. فرض کنید ناشری در ایران فعالیت گسترده ای داشته باشد اما سوال این است که در نمایشگاه فرانکفورت چه چیزی عرضه خواهد کرد.

او ادامه داد: اغلب ناشرهای عمومی ما کتاب های زرد منتشر می کنند و هر کتابی ظرفیت ارائه در بازارهای جهانی را ندارد. خود من حدود 900 کتاب دارم و توانستم فقط 40 عنوان را از میان آن ها برای نمایشگاه فرانکفورت انتخاب کنم. همچنین حدود 800 عنوان را نتوانستم در کاتالوگ بگذارم زیرا این کتاب ها برای مخاطب خارجی جالب، کاربردی و حتی مورد تایید نیست.

عابدینی با اشاره به اینکه حدود 10 سال است که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت شرکت می کند، توضیح داد: تازه بعد از این همه سال متوجه شدم که در نمایشگاه چه کارهایی می توان انجام داد.

برای جلب اعتماد ناشرهای خارجی هزینه می دهیم
او ضمن تشریح برخی از برنامه هایش در نمایشگاه فرانکفورت، گفت: امسال حق انتشار چند جلد کتاب کودک را از ناشر آلمانی خریدیم و در بازار ایران منتشر کردیم. در فرانکفورت سعی داریم حق رایت تعداد دیگری از کتاب ها را از ناشرش بگیریم. حق رایت چند کتاب را هم از ناشرهای اندونزیایی گرفتیم و با آن ها جلساتی داریم. همچنین با ناشران چینی در تعاملیم و سعی می کنیم همکاری خود را در فرانکفورت ادامه دهیم.

به گفته عابدینی، فعالیت چندساله اش در تبادل حق رایت، بیشتر تلاشی برای جلب اعتماد ناشرهای خارجی بوده است. او ادامه داد: برای جلب اعتماد هزینه می دهیم؛ حتی برای کتاب هایی که پیش از این منتشر کردیم هم حق رایت می خریم.

وی افزود: نمی توان علم را محصور کرد؛ اگرچه کتاب مالکیت مادی دارد اما ناشر هم نمی تواند علم آن کتاب را حبس کند! ناشر می تواند با ما قرارداد ببندد و ما هم حق رایت آن کتاب را پرداخت می کنیم. در این میان و در غالب همکاری های دوطرفه، به ناشرهای خارجی نیز این اجازه را می دهیم که اگر رمان خوبی در ایران منتشر شد، بتوانند آن را چاپ و منتشر کنند.

تبادل رایت به صرفه تر از پرداخت حقِ تالیف است
به گفته مدیر انتشارات سفیر اردهال، تبادل رایت از لحاظ اقتصادی خیلی به صرفه تر از این است که با مولف و تصویرگر داخلی قرارداد بسته شود. او ادامه داد: ما برای انتشار چهار کتاب کودک قرار داد بستیم؛ درحالی که اگر برای انتشار این چهار کتاب کودک با مولف و تصویرگر ایرانی قرارداد می بستیم، باید هزینه بیشتری پرداخت می کردیم، اما با مبلغ اندک و کمتر از حق التالیف توانستم کتاب های خارجی را منتشر کنم. یعنی اگر کسی از سازوکار اینجا اطلاعات داشته باشد، خیلی سهل الوصول تر می تواند فعالیت کند.

مدیر

عابدینی: تبادل رایت از لحاظ اقتصادی خیلی به صرفه تر از این است که با مولف و تصویرگر داخلی قرارداد بسته شود

انتشارات سفیر اردهال درحالی تبادل رایت را به صرفه تر از پرداخت حقِ تالیف عنوان می کند که بسیاری از مدیران نشر در نقل و انتقال های مالی با دیگر کشورهای، با مشکلات متعددی مواجه شده اند. با این وجود عابدینی استفاده از گرنت را در جلب ناشرهای خارجی موثر دانسته و بیان کرد: سال گذشته در قراردادی که با چینی ها بستیم، گرنت حمایت خوبی از ترجمه کتاب کرد؛ تا جایی که بخشی از هزینه چاپ را هم پوشش داد.

آژانس های ادبی به ما در دور زدن تحریم ها کمک کردند
عابدینی درباره بسته بودن مسیر ارتباط مالی ایران و دیگر کشورها، چند روش برای تبادل ها ارائه داد و گفت: گاهی از طریق کشورهای واسط و به شکل پرداخت های نقدی کار می کنیم؛ مثلا برای تبادل با چینی ها باید مبالغ را توسط چند شرکت جابجا کنیم. جالب است که تمامی آژانس های خارجی وقتی متوجه تلاش ما برای تبادل حق رایت شدند، اعلام کردند که با دورزدن تحریم ها حاضرند در این کار به ما کمک کنند.

او ادامه داد: می توان راه های مختلف دیگری را نیز برای همکاری به کار بست، برای مثال رایت داد و رایت گرفت. این کار از طریق آژانس ها این اتفاق بهتر می افتد زیرا آن ها تعداد زیادی از کتاب ها را می گیرند و برای ناشران مختلف می فرستند. همچنین آژانس های ادبی مبالغ گرنت را جابجا می کنند که می توان از آن در تبادل حق رایت نیز استفاده کرد.

به گفته مدیر انتشارات سفیر اردهال، اجازه غرفه در نمایشگاه فرانکفورت هزینه بالایی دارد؛ تاجایی که برای یک غرفه چهارمتری، 1500 یورو اجاره بها در نظر گرفته شده است. او بیان کرد: اگر بخواهیم غرفه ای از نمایشگاه فرانکفورت اجاره کنیم، 20 میلیون هزینه خواهد داشت؛ البته موضوع بندی نمایشگاه هم مساله دیگر است. این در حالی است که برای حضور در غرفه ایران از هر ناشر، سه میلیون تومان اجاره بها گرفته شده است و اعلام شده اگر ناشر بتواند سه رایت به ناشرهای خارجی بفروشند، اجاره بها عودت خواهد شد. این اتفاق خوبی است و جنبه تشویقی هم دارد اما فروش رایت اتفاقی است که به ندرت اتفاق می افتد.

کنوانسیون برن با شرع اسلام تناقض دارد
انتشارات براق نشر دیگری است که امسال در نمایشگاه فرانکفورت شرکت خواهد کرد. بیشتر فعالیت این انتشارات به زبان های مختلف از جمله عربی و انگلیسی و ... است. صفا امیری، مدیر انتشارات براق به ایبنا گفت: با توجه به اینکه انتشارات براق اگر

امیری: ناشری که حوزه زبان های خارجی فعالیت می کند، نباید از سفرهای خارجی با دلیل هزینه های سنگینش شانه خالی کند؛ زیرا در این صورت باید کتاب هایش را در انبار نگهداری کند

حدود هزار عنوان دارد، 600 عنوانش به زبان های عربی، انگلیسی و ... است؛ بنابراین طبیعی است که بخشی از درآمدهای ما بر اساس ارز خارجی باشد. به این دلیل که با این حجم از کالا، نمی توانیم در داخل کشور بنشینیم و دست روی دست بگذاریم؛ زیرا این کتاب ها تولید شده است، پس باید آن ها را پخش کنیم.

او ادامه داد: ناشری که حوزه زبان های خارجی فعالیت می کند، نباید از سفرهای خارجی به دلیل هزینه های سنگینش شانه خالی کند؛ زیرا در این صورت باید کتاب هایش را در انبار نگهداری کند. حجم سرمایه گذاری، ما را مجبور به این رفتار می کند. امسال در هشت نمایشگاه خارجی شرکت خواهیم کرد و برای همه آن ها کتاب تولید کرده ایم.

پیوستن به کنوانسیون برن و راه تعامل قضایی
امیری درباره دشواری برقراری ارتباط ناشر ایرانی و خارجی با توجه به تحریم ها و بسته بودن راه های ارتباطی مالی و همچنین قانونی نشدن رعایت حق کپی رایت، گفت: در موضوع کنوانسیون برن مساله های حقوقی با قوانین و شرع اسلام تناقض دارد و برای پیوستن به این کنوانسیون باید راه تعامل قضایی را پیدا کنیم.

مدیر انتشارات براق با اشاره به اینکه نپیوستن به معاهده برن، جلوی همکاری های بین المللی این نشر را نگرفته است، ادامه داد: مبادله رایت دچار مشکل و پیچیدگی شده اما اینطور نیست که راه بسته باشد. براق تا کنون بیش از 350 رایت فروخته و پنج رایت خریده است.

وی درباره موضوع شرع در قبال کپی رایت توضیح داد: در مفاهیم شرع، علم ذاتا انحصارپذیر نیست؛ البته نه از نظر ارائه کتاب؛ زیرا اگر من امروز ناشر موفقی هستم، نمی توانم برای دستاوردهای خودم انحصاری از نظر علمی ایجاد کنم. اینکه من به اینجا رسیدم به دلیل تصویرگران، نویسندگان و چاپخانه داران خوب ایران است.

او ادامه داد: هرکس باید توجه کند اگر به جایی رسید و چیزی در حوزه علم ارائه کرد، در نتیجه بهره گیری از توانایی های مختلف جامعه بوده است. همه آن هایی که اهل شرع هستند و قوانین الهی را می شناسند در این قضیه اختلاف نظر ندارند.

حمایت فرانکفورت از نشرهای کوچک
پریا آقایی، مدیر انتشارات به نگار با اشاره به اینکه شرکت این نشر در این دوره از نمایشگاه فرانکفورت به دعوت مسئولان این نمایشگاه، برای حمایت از نشرهای کوچکی است که در کشورهای درحال توسعه در حوزه نشر فعالیت می کنند، به ایبنا گفت: این برنامه به نوعی بورسیه ای برای نشرهای کوچک است. امسال 20 کشور و از هر کشور یک نشر را انتخاب و بورسیه کرده اند.

به گفته مدیر انتشارات به نگار، برنامه های این نشر در فرانکفورت، محدود به نمایشگاه نیست و قبل از نمایشگاه، در سمینار آموزشی پنج روزه ای که برای مدیران نشر دعوت شده، در نظر گرفته اند،

فاطمی: با مدیران نشرهای مختلف مشغول رایزنی هستیم تا بتوانیم با حضور سه نشر دیگر در قالب یک غرفه در فضای غرفه ایران، کتاب های بیشتری برای مبادله داشته باشیم

شرکت می کند. او افزود: برای فعالیتی 10 یا 11 روزه برنامه ریزی شده است. پنج روز آن سمینار آموزشی درباره نشر کشورهای مختلف و آموزش چگونگی طراحی مناسب کتاب است و بعد از این پنج روز، به هر کدام از ناشرها غرفه های چهارمتری در نمایشگاه اختصاص داده می شود تا در نمایشگاه شرکت کنند.

این نخستین سالی است که انتشارات به نگار در نمایشگاه فرانکفورت شرکت می کند و هنوز حق رایت هیچ کتابی را تبادل نکرده است. مدیر این انتشارات درباره چگونگی دریافت حق شرکت در نمایشگاه فرانکفورت توضیح داد: پارسال سمیناری در اتحادیه ناشران تهران برگزار شد که افرادی از نمایشگاه فرانکفورت در آن حضور داشتند و ناشران شرکت کننده در آن را با این نمایشگاه آشنا کردند.

آقایی با بیان اینکه در شرایط اقتصادی کنونی نمی توانست هزینه های شرکت در نمایشگاه فرانکفورت را تقبل کند، ادامه داد: مسئولان نمایشگاه فرانکفورت به امید فعالیت دوره های بعدی ناشران کوچک در این نمایشگاه چنین برنامه ریزی کرده اند تا برای ناشران کوچکی که علاقه مند به شرکت در نمایشگاه فرانکفورت هستند، این امکان مهیا شود.

او با اشاره به اینکه حق کپی رایت، مساله ای نیست که ناشر بتواند به تنهایی رعایت کند، گفت: رعایت قوانین کپی رایت امری حکومتی است؛ اما قطعا شرکت کردن در نمایشگاه فرانکفورت و رعایت کپی رایت توسط ناشرها می تواند به آینده نشر کمک کند. البته فروش سخت می شود و ناشر با مشکلات جدی روبه رو خواهد بود اما من تا جایی که می توانم تلاش می کنم.

قطعی کانال های مالی مشکل بزرگ مدیران نشر
مهدی فاطمی، مدیر انتشارات صریر به تازگی این مسئولیت را بر عهده گرفته است. او با اشاره به اینکه در سال های گذشته هم مشکلاتی برای حضور در نمایشگاه های خارجی وجود داشت، به ایبنا گفت: امسال نسبت به دوره گذشته مشکلاتمان دو چندان بود؛ مشکلات مالی به کنار، برای فروش اثر باید کانال های مالی برقرار باشد اما قطع کانال های مالی باعث می شود که ما مشکلات اساسی داشته باشیم.

او که برای انجام نقل و انتقالات مالی مشغول رایزنی است، بیان کرد: به دنبال راهکارهایی هستیم تا طی مذاکرات با بانک های عامل بتوانیم این نقل و انتقالات را انجام دهیم.

به گفته مدیر انتشارات صریر برای بالا بردن فعالیت و فروش رایت در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت، این مجموعه انتشاراتی با نشر 27 ، نشر شهید کاظمی و نشرهای دیگر همکاری خواهد کرد. او افزود: با مدیران نشرهای مختلف مشغول رایزنی هستیم تا بتوانیم با حضور سه نشر دیگر در قالب یک غرفه در فضای غرفه ایران، کتاب های بیشتری برای مبادله داشته باشیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
به اعتقاد مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، مطالعه کتاب کاغذی بیشتر از کتاب الکترونیک خلوت فعال ایجاد می کند و همه حواس پنچگانه فرد را درگیر خود می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در حاشیه برگزاری یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب در خراسان شمالی، در گفت وگویی با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان شمالی، با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه های کتاب یکی از برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، درباره راه های توسعه کتابخوانی در جامعه، گفت: برای گسترش فرهنگ کتابخوانی و پایدار ماندن آن، باید روی کودکان و نوجوانان سرمایه گذاری کرد.

وی افزود: کسانی که سِنی از آنها گذشته، دیگر احتمال تغییر در آنها زیاد نیست؛ پس باید بر روی بچه ها سرمایه گذاری کرد؛ همانگونه که آنها به غذا خوردن و بازی کردن و ... نیاز دارند، نیاز به فرهنگ مطالعه و کتاب هم باید در آنها نهادینه و احساس شود.

قزلی اضافه کرد: کتاب را باید از راه های مختلف همچون مدارس، کتابخانه ها و غیره در دسترس کودکان قرار داد؛ به نحوی که آنها احساس کمبودی از این حیث نداشته باشند. البته اول باید سعی کنیم احساس نیاز به کتاب و خواندن آن را در بچه ها به وجود بیاوریم؛ همانگونه که احساس نیاز به بازی و غذا خوردن، پیشتر در آنها نهادینه شده است. درواقع، پیدا کردن کتاب مسله ثانویه است و به محض برطرف شدن نیاز اول، نیاز دوم احساس می شود.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی با اشاره به گرایش روزافزون مردم به مطالعه کتاب های الکترونیک به جای آثار مکتوب، گفت: ورود کتاب های الکترونیک به فضای مطالعه، نمی تواند خللی به اقبال مردم به کتاب های مکتوب ایجاد کند. البته کتاب کاغذی، یک خلوت فعال درست می کند ولی کتاب الکترونیک بخشی را ایجاد می کند و بخشی را ایجاد نمی کند؛ به گونه ای که ظاهرش، خلوت است ولی همه حواس انسان به کار گرفته نمی شود.

وی ادامه داد: به خاطر همین، کسی که دو ساعت کتاب بخواند، باید احساس خستگی کند چرا که لامسه، بویایی و ... بدون اینکه درگیر شوند، خسته می شوند و مهمتر از همه ذهن فرد را خسته می کند و خلوت فعال ایجاد می کند؛ با همه این اوصاف، این به معنای این نیست که کسی به سمت مطالعه کتاب های الکترونیکی نرود؛ مخصوصا زنان خانه دار که مشغول کار خانه هستند، به راحتی می توانند از این فرصت استفاده کنند. به طور کلی باید نیاز به فرهنگ کتاب و مطالعه در همه افراد احساس شود.

قزلی که در حاشیه نمایشگاه کتاب خراسان شمالی با خبرنگار ایبنا گفت وگو می کرد، درباره تاثیر این نمایشگاه ها در تقویت و ترویج فرهنگ مطالعه، گفت: اصل برگزاری این نمایشگاه ها، خوب است ولی نیاز به بازنگری دارد؛ همانطور که سیستم های تاسیساتی یک خانه نیاز به بازنگری دارد یا یک آدم سالم نیاز به چکاپ دارد، الان هم وقت بازنگری در نمایشگاه های استانی رسیده است.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در همین رابطه گریزی هم زد به موضوع ادغام موسسات فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و گفت: این روند باید به گونه ای برنامه ریزی شود که معایب و محاسن طرح شناسایی شود تا به سمت کاهش معایب و گسترش محاسن زیاد برویم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاونت امور فرهنگی درباره حاشیه های پیش آمده برای انتشار یک کتاب کودک توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، در پی مباحث و مطالب منتشر شده در فضای مجازی درباره انتشار یک کتاب کودک، دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی این معاونت توضیحاتی را ارائه کرد.

بر اساس این توضیحات مجوز کتاب مورد اشاره در سال 1389 توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم صادر شده است. متن این کتاب بر اساس یکی از حکایت های کهن برای بزرگسالان است که ناشر آن را برای گروه سنی کودک و نوجوان بازتولید و منتشر کرده است.

بر اساس رویه نظارت بر کتاب و نشر وقتی مجوزی برای کتابی صادر می شود، در نوبت های بعدی چاپ، کتاب مورد ارزیابی دوباره قرار نمی گیرد مگر اینکه گزارشی در مورد آن کتاب به معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده باشد. در مورد کتاب مورد اشاره نیز بعد از سال 89 هیچ گزارشی دریافت نشده است.

در همین راستا پس از آگاهی از موضوع در فضای مجازی، بلافاصله بررسی لازم صورت گرفت و پس از تایید موضوع توسط کارشناسان، ابطال مجوز نشر کتاب مذکور به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان صادر کننده مجوز اعلام شد.

همچنین مقرر شد نسبت به جمع آوری آن از کتابفروشی ها و مراکز پخش کتاب اقدام شود. به ناشر کتاب نیز تذکر جدی داده شده است.

قابل ذکر است در روزهای اخیر انتشار تصویری از محتوای کتابی ویژه کودکان که در آن به موضوع خودکشی پرداخته، در شبکه های اجتماعی بازتاب گسترده ای داشت. مخاطبان، مسئولان وزارت ارشاد را به دلیل صدور مجوز انتشار این کتاب مورد انتقاد قرار دادند.

انتهای پیام/

ابطال مجوز نشر یک کتاب کودک

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری میزان- مدیر انتشارات شهید کاظمی گفت: تحولات اقتصادی و کم رنگ شدن فرهنگ کتاب و کتاب خوانی طی سالیان گذشته سبب شده است که حوزه نشر با مشکلات چشمگیری روبرو شود، بدین ترتیب طی سال های اخیر با افت مخاطب روبه رو بوده ایم و این اتفاق ناگواری است که در حوزه فرهنگ شاهد آن بوده ایم.

تاریخ انتشار: 22:00 - 11 مهر 1398

- کد خبر: 555054
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

حمید خلیلی مدیر انتشارات شهید کاظمی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، با اشاره به ارائه نامناسب تسهیلات دولتی در عرضه کاغذ گفت: سهمیه و امتیازدهی همواره با خود فساد به همراه داشته است، چنانچه سهمیه بندی با مدیریت و نظارت بر آن همراه نباشد به رانت خاتمه می شود. عدم ثباتی که امروز در بازار کاغذ با آن مواجه هستیم ریشه در نبود مدیریت مناسب دارد.

وی اظهار کرد: افزایش قیمت کاغذ به انتشاراتی ها هم ضربه زده است. انتشارات شهید کاظمی نیز بی نصیب نمانده است، در گذشته امکان خرید کاغذ با چک وجود داشت و طی یک چک مدت دار می توانسیم با فروش کتاب های تولیدشده مخارج و سرمایه مناسبی برای خرید کتاب فراهم کنیم، اما در حال حاضر تعاونی، کاغذ را نقد به فروش می رساند، زیرا امکان تأمین سرمایه در گردش برای ناشران بسیار دشوار شده است.

خلیلی درباره جایگاه کتاب و کتاب خوانی اظهار کرد: تحولات اقتصادی و کم رنگ شدن فرهنگ کتاب و کتاب خوانی طی سالیان گذشته سبب شده است که حوزه نشر با مشکلات چشمگیری روبه رو شود، بدین ترتیب طی سال های اخیر با افت مخاطب روبه رو بوده ایم و این اتفاق ناگواری است که در حوزه فرهنگ شاهد آن بوده ایم.

این نویسنده با اشاره به شبکه توزیع کتاب در سراسر کشور بیان کرد: مرحله پس از چاپ یکی از مهم ترین بخش ها برای انتشاراتی ها است در این مرحله کتاب های چاپ شده برای تبلیغ آماده و با کمک شبکه توزیع گسترده وارد بازار می شود، انتشارات شهید کاظمی هم برای توزیع کتاب های منتشرشده خود با 40 تا 50 کتاب فروشی در سراسر کشور قرار دارد.

خلیلی به تلاش اعضای انتشارات شهید کاظمی اشاره و خاطرنشان کرد: کتاب ها شهید کاظمی به علت خط مشی خود و تولید کتاب های حوزه دفاع مقدس و توزیع کتاب های ارزشی در محدودیت بیشتری قرار دارد، البته به لطف خداوند این انتشارات با تمام توان تلاش می کند تا به کار انتشار کتاب ها در بهترین شرایط امکان جامه عمل بپوشانند، اما در برخی محدودیت ها باعث می شود در کار اختلال ایجاد شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
انبار کتاب در پایتخت بسیار وجود دارد؛ چون بیشتر انتشاراتی های کشور در تهران فعالیت می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲

جلال صابری نژاد مدیر مسئول انتشارات آریترین، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص وضعیت انبارداری کتاب در کشور گفت: وضعیت انبارداری در کشور به این بستگی دارد که انتشاراتی در کدام شهر کشور فعالیت کند. انبار کتاب در پایتخت وجود دارد؛ چون بیشتر انتشاراتی های کشور در تهران فعالیت می کنند اما این مسئله در شهری مانند خوزستان وجود ندارد.

او افزود: در یک سال گذشته که میزان تیراژ کتاب کاهش یافته است، پروسه انبارداری کتاب در کشور کمرنگ شده است. قرار بود یک مرکز پخش و انبار کتاب در خوزستان احداث شود اما اتحادیه ناشران خوزستان با اداره ارشاد این شهر هنوز به توافق نرسیدند تا بتوانند یک مرکز برای پخش و نگهداری کتاب در خوزستان احداث کنند. اگر بخواهیم کتاب هایمان را در انبارهای کتاب تهران نگهداری کنیم، باید اجاره بهایش را بپردازیم. اکثر مراکز پخش هم این را به ناشران گفتند که باید خودتان به صورت اشتراکی یک انبار جداگانه کرایه کنید.

مدیر مسئول انتشارات آریترین با اشاره به اینکه با شرایط فعلی برای ناشران شهرستانی مقدور نیست انباری برای نگهداری کتاب هایشان در تهران اجاره کنند، اظهار داشت: قطع به یقین مشکلات انبارداری کتاب تاثیری بسیار منفی در پخش کتاب ها گذاشته است. قرار بود یک انبارداری مستقلی در خوزستان ایجاد شود اما اتحادیه ناشران خوزستان در این امر موفق نبود.

صابری نژاد با اشاره به اینکه پخش کتاب سه تا شش ماه طول می کشد، گفت: ناشران علاوه بر انبارداری کتاب با مسائل دیگری چون هزینه بالای ملزومات چاپ و هزینه های نشر کتاب مواجه هستند. برای همین ناشران باتوجه به تیراز کتاب که هم اکنون بین 150 تا 200 جلد متناسب با موضوع کتاب در نوسان است، تمایل چندانی به انبارداری کتاب ندارند. یکی از موضوعات مهم برای پخش کتاب سابقه مولف است. باوجود اینکه سلیقه مردم تغییر کرده است، نویسنده های جوان ما هنوز آگاهی کاملی از ذائقه مخاطب امروز ندارند و نمی دانند چه کتابی را در چه زمانی منتشر کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اختتامیه جایزه رضا داوری اردکانی در حالی برگزار شد که استادان حاضر در این مراسم به ذکر نکاتی درباره روند مطالعاتی فلسفه در کشورمان پرداختند. از جمله حسین معصومی همدانی که خطاب به حاضران گفت که ما ایرانیان عادت کرده ایم به گله و شکایت و نادیده گرفتن نقاط مثبت و این مسأله را آسیب بزرگی خواند. البته داوری اردکانی که جایزه به نام وی گره خورده نظر دیگری داشت و جزیره ای فعالیت کردن استادان حوزه فلسفه را از مهم ترین نقاط ضعف آن خواند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

مراسم اختتامیه جایزه داوری اردکانی در حالی با حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد و جمعی از پیشکسوتان عرصه فلسفه و فرهنگ برگزار شد که این دوره به معرفی رساله های دکترای فلسفه در دو دوره چهارم و پنجم تعلق داشت. علی اصغر محمدخانی که دبیری این دو دوره جایزه را بر عهده داشته با اشاره به اینکه آنقدر درباره وضعیت نابسامان پایان نامه های تحصیلات تکمیلی طی سه-چهار ساله اخیر در کشورمان صحبت شده که نیازی به بازگویی مجدد آنها نیست، گفت: وضعیت رشته فلسفه قدری با دیگر حوزه های علوم انسانی همچون ادبیات متفاوت است و تعداد گروه های آن چندان زیاد نیست، از همین رو ارسال 27 رساله دکتری برای دو دوره اتفاق خوبی است.
این نویسنده و فعال فرهنگی یکی از مهم ترین اهداف برگزاری جایزه داوری اردکانی را بررسی رساله هایی عنوان کرد که در این رشته نوشته می شوند تا از این طریق برای نظام دانشگاهی امکان در اختیار گرفتن نتایج و هدایت دانشجویان به موضوعاتی که درآنها با ضعف روبه رو هستیم فراهم شود.
دبیر علمی جایزه داوری اردکانی با تأکید بر اینکه از این طریق می توان فهمید که جای چه موضوعاتی خالی است ادامه داد: به عنوان نمونه در رشته ادبیات یکی از عمده ترین موضوعاتی که مورد توجه دانشجویان است مثنوی مولاناست، اما مسأله اینجاست که مگر ما موضوعات دیگری نداریم؟ با برگزاری چنین جایزه هایی می توان پی به نقاط ضعف و قوت برد. البته جوایز اینچنینی فایده دیگری هم دارند، اینکه در قالب چنین جلساتی علاوه بر معرفی آثار برگزیده سؤالاتی مطرح می شود که تبدیل به سرنخی برای پیگیری علاقه مندان خواهند شد.
از نقاط قوت هم بگوییم
حسین معصومی همدانی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی که به عنوان داور در این جایزه حضور داشته هم از جمله سخنرانان بود، او مهم ترین مشکل نظام دانشگاهی در رشته های علوم انسانی را پنهانکاری عنوان کرد و گفت: در ایران و بویژه در رشته فلسفه هر استادی برای خود همچون جزیره ای است که دیگران نمی دانند چه کرده و چه می کند. حتی درباره دانشجویان هم به همین منوال است و تا روز دفاع معلوم نیست چه کاری کرده. در این شرایط به نوعی کنترل درونی نیاز داریم که در پی آن بتوانیم به جوامع علمی واقعی دست پیدا کنیم. به گفته این مدرس ادبیات، تاریخ علم و فلسفه مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ما نه تنها در رشته های فلسفه و ادبیات، بلکه در سایر علوم هم از برخورداری جوامع علمی واقعی محروم هستیم که مهم ترین دلیل آن جزیره ای کار کردن استادان است. به گفته معصومی همدانی اگر این فعالیت جزیره ای پایان پیدا کند حتی دانشجویان هم تا پیش از دفاع پایان نامه خود ناچار به صحبت درباره آن در جلسات و همایش های مختلف هستند. او ادامه داد: اگر چنین اتفاقی رخ دهد دیگر در ارتباط با پایان نامه شاهد دزدی های فعلی نخواهیم بود، در شرایط فعلی کسی دانشجو را تا جلسه دفاع نمی بیند، جلسه دفاع هم که اغلب با حضور تعداد کمی از افراد برپا می شود که تأثیر در رو شدن دست افراد مذکور ندارد.
پایان گفته های معصومی همدانی با ذکر این نکته همراه بود که اوضاع آنقدری که دیگران می گویند هم بد نیست. او حتی تأکید کرد: مردم ما از ناله خوششان می آید، ای کاش به جای گله و شکایت قدری هم به نقاط مثبت نگاه کنیم و ببینیم چه اتفاقات خوبی در دانشگاه ها رخ داده، یکی از راه های غلبه بر مشکلات تقویت نقاط قوت از طریق چنین جایزه هایی است. برعکس تفکر برخی در دانشگاه های غربی آنقدرها که برخی گمان می کنند خبری نیست، شما فکر کردید از دانشگاه های آنان همه هایدگر بیرون می آیند!
حسین شیخ رضایی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با تکیه بر تجربه بیست سال فعالیت خود در عرصه فلسفه از روندی گفت که نخستین تلاشگران دایر کردن این رشته از لحاظ ملاحظات ایدئولوژیکی داشته اند، افرادی که از اولین های آنها می توان به سید حسین نصر اشاره کرد. او از انقلاب تکنولوژی های ارتباطی هم به عنوان تحولی مهم در پیشرفت همه علوم از جمله فلسفه نام برد، اتفاقی که منجر به برقراری ارتباط علاقه مندان با استادان مطرح در سطح بین المللی شده است.
تاثیر جوایز در طرح مشکلات
محمدرضا بهشتی، مدیر گروه فلسفه دانشگاه تهران هم با تأکید بر اینکه برگزاری چنین جوایزی تمرکز بیشتری را در حوزه فلسفه سبب می شود گفت: از این طریق دانشجویان می دانند که رساله آنها علاوه بر جلسه دفاع در جلسات دیگری هم نقد و بررسی می شود و همین مسأله انگیزه ای برای فعالیت دقیق تر آنها می شود.
دبیر گروه فلسفه فرهنگستان هنر، یکی از کارکردهای مهم برپایی چنین جایزه هایی را کمک به اصلاح برنامه ریزی های دانشگاهی و حتی مراکز علمی یاد کرد. او از کاری که حدود دوازده سال در انجمن و حکمت درباره جمع آوری اطلاعات پایان نامه های دانشگاهی رشته فلسفه انجام داده هم یاد کرد و افسوس خورد که سال هاست در ادامه این کار وقفه ایجاد شده و اطلاعات تنها تا دهه هشتاد درج شده است. او تغییر مسیر رساله های دکتری از پرداخت صرف به برخی چهره های مطرح جهانی به موضوعاتی که در آنها کاری انجام نشده را اتفاق خوبی دانست.
علی اصغر مصلح از رؤسای پیشین دانشکده های ادبیات و الهیات دانشگاه علامه طباطبایی و استاد فلسفه هم برپایی چنین جلسات را بهانه خوبی برای طرح مباحث و مشکلات فعلی فلسفه خواند. او هم از فقدان گفت و گو میان اهالی فلسفه کشورمان گلایه کرد ولی در عین حال تأکید کرد که از رساله های ارسالی به این جایزه مشخص است که دانشجویان زمان زیادی صرف کرده اند. رضا داوری اردکانی، فیلسوف و از چهره های شاخص در حوزه نظریه پردازی فرهنگی و اندیشه فلسفی که عنوان جایزه با نام او گره خورده هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود، او ضمن اشاره به برخی مشکلاتی که طی دوره های گذشته این جایزه با آن روبه رو بوده است ، گفت: دو سال پی در پی این جایزه به افرادی رسید که درباره هایدگر نوشته بودند و به همین دلیل هم ما را به هایدگری بودن متهم می کردند. می گفتند ما از عمد جایزه را به رساله هایی می دهیم که درباره هایدگر نوشته شده اند.
او با تأکید بر اینکه چنین نگاهی حاکم نبوده ادامه داد: امسال که رساله حسن امیری آرا، با عنوان همزمانی و واقعیت (نسبت متافیزیک زمان و همزمانی نسبی) به عنوان رساله برگزیده انتخاب شد ما خوشحال شدیم که بالاخره با موضوعی غیر هایدگری روبه رو شده ایم و از این اتهامات راحت می شویم.
داوری اردکانی ضمن تأکید به اینکه به گفته معصومی همدانی درباره پرهیز از گلایه صرف احترام می گذارد اشاره ای به گفته رضایی کرد مبنی بر این که جایگاه فلسفه در زندگی ما کجاست و گفت: من هم منکر کارهای بزرگی که طی سی-چهل سال اخیر در فلسفه انجام شده نیستم و حتی تأکید دارم که با وجود فقیر بودن در فلسفه چندان هم در این عرصه ندار نیستیم. دیگر وقت آن شده دیواری را که میان فعالان عرصه فلسفه کشیده شده برداریم تا این غربتی که گرفتار آن شده ایم پایان پیدا کند.
این استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران ادامه داد: این مسأله تنها به فلسفه تعلق ندارد و دیگر علوم ما همچنین وضعیتی دارند، ما در جهان علم کشورمان برخوردار از ساختار قابل اتکار دانایی نیستیم چرا که اگر داشتیم علم در زندگی مان جایگاهی دیگر داشت.تردیدی نیست که امروز از نظر دسترسی به آثار ترجمه شده و حتی تألیفی با پیشرفت خوبی روبه رو شده ایم اما همچنان بخش های مختلف فلسفه در نظام دانشگاهی ما جدا از یکدیگر هستند.
او فلسفه را در کشورمان امروزحبس شده در خود دانست و گفت: تا به فلسفه دل ندهیم فیلسوف نمی شویم، تا در فلسفه از هم جدا بوده و محبوس در خود بمانیم راه به جایی که باید نمی بریم. استادان فلسفه ما تنها حرف خود را می گویند اما حرف یکدیگر را گوش نمی دهند و این مهم ترین معضلی ست که امروز با آن مواجهیم، فلسفه آزادی و فهم است، دیالوگ و تفاهم است و تا این را درک نکنیم قادر به برطرف کردن نقاط ضعف آن نیستیم.

کلمات کلیدی

رضا داوری اردکانی اثر برگزیده فرهنگ

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : خیبرآنلاین

به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری شهدای ایران ؛ شهره لرستانی بازیگر طنز پرداز کشور است که علی رغم سن بالای 50 سال چند وقتی است حرکات و اعمالی انجام می دهد که نه تنها متناسب با سن و جا افتادگی این بازیگر زن نیست بلکه اصول و عرف جامعه زنانه را زیر سوال برده است!

بنابراین گزارش، شهره لرستانی مدتی است تلاش می کند پوشش و قامتش را مردانه کند و با پوشیدن بلوز و شلوار مردانه حتی در مراسم های رسمی این حرکت را آغاز کرد و هر چند در آن زمان یک شال بر سرش بود اما وی رفته رفته راهکار جدید برای کشف حجاب راحت و بی دردسر خود برگزیده است و مدیران وزارت ارشاد هم بی هیچ محدودیتی با وی در قامتی مردانه همکاری می کنند!

این بازیگر زن که اخیراً یک نمایش را در صحنه تئاتر نویسندگی و کارگردانی می کند، در قامتی کاملا مردانه با بلوز و شلوار حضور پیدا کرده و موهای سرش را همچون مردان کوتاه کرده و یک کلاه بر سر گذاشته است و به سان کسانی که تغییر جنسیت داده اند تلاش می کند به شکل مردان در جامعه حضور پیدا کند!

این نوع کشف حجاب که اخیراً در میان زنان سالخورده سینما عرف شده است، تلاش می کند تا با گریم جدید و تراشیدن مو به شکل مردان؛ دلیلی برای نداشتن روسری و حجاب فراهم کند!

حال در این وانفسای حوزه فرهنگی کشور باید پرسید که به راستی کدام ارگان قرار است بر عملکرد بازیگران نظارت داشته باشد؟!

لینک خبر :‌ شهدای ایران
بیتا منصوری دلیل اکثر ممیزی ها و توقیف فیلم های سینمایی را تغییر سیاست ها دانست و عنوان کرد که اکثر تصمیمات لحظه ای گرفته می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : شعار سال

بیتا منصوری، تهیه کننده سینما، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: پروانه ساختی که صادر می شود بر اساس فیلمنامه ارائه شده است و اگر من فیلمم را براساس هر آنچه که در فیلمنامه نوشته شده بسازم و مورد جدیدی به آن اضافه نکنم قطعا انتظار دارم که آن فیلمنامه تائید شده و پروانه نمایش را هم بگیرد اما در برخی مواقع اینگونه که من شنیدم ظاهرا گاهی فیلمنامه کامل را ارائه نمی کنند و بر اساس طرح کلی آن پروانه نمایش میگیرند و یا در فیلمنامه تصویب شده تغییراتی ایجاد می کنند که طبیعتاً با مشکل روبرو می شوند.

منصوری خاطرنشان کرد: افرادی که در شورای پروانه ساخت هستند با افرادی که در شورای پروانه نمایش هستند یکسان نیستند و در این شرایط قطعاً گاهی پروانه ساختی صادر می شود و فیلم پس از ساخته شدن برای دریافت پروانه نمایش در زمانی مراجعه می کند که سیاست ها تغییر کرده است. در این بین تهیه کنندگان چه گناهی دارند اینکه دوستان مرتب سیاست هایشان تغییر می کند مشکل تهیه کننده نیست و این تغییر سیاست ها که روزانه تغییر می کند برای همه آسیب زننده است. قطعا فیلمنامه نویس در ساختار فیلمنامه اش به ساختاری رسیده و داستانی طراحی کرده و زمانی که از فیلمنامه چیزی را حذف می کنند همانند شیر بی یال و دم می شود.

این تهیه کننده در ادامه اظهار داشت: متأسفانه اعمال ممیزی تنها در سینما و زمان اکران نیست، وقتی یک فیلم قرار است به شبکه نمایش خانگی بیاید پس از اکران در این رسانه نیز دچار ممیزی می شود. این اتفاق برای یکی از فیلمهایی که من درگیر آن بودم وجود داشت. در آن دوره اعتراض کردم که اگر فیلمی پروانه نمایش دارد و در سینماها اکران شده لزومی ندارد مجدداً وارد شورا شود.

تهیه کننده فیلم سینمایی رخ دیوانه تصریح کرد: گاهی اوقات دوستان در شبکه نمایش خانگی استدلال شان این است که سیاست های ما با طبقه پائین متفاوت است و اینکه برای فیلمی که یک میلیون نفر در سینماها دیده اند در نمایش خانگی تصمیم می گیرند این پلان و این سکانس حذف شود. این همان سیاستی است که ما نمی فهمیم که چگونه بخش سینمایی وزارت ارشاد ممکن است تا این اندازه مدیریتش در بخش های مختلف با هم متفاوت باشد و هرکدام برای خودشان تصمیمی بگیرند و این تصمیم گیری ها به فیلم و عوامل فیلم لطمه ای بزرگ می زند.

وی افزود: در چند سال گذشته اعلام کردند فیلم هایی که در جشنواره فجر پذیرفته می شوند در واقع از بخش نظارت و ارزشیابی پروانه نمایش می گیرند و دریافت پروانه نمایش برای یک فیلم به این معنی است که همین فیلم بدون هیچگونه تغییری باید پس از جشنواره برای عموم اکران شود اما این اتفاق نمی افتد و در سه سال اخیر به همین علت برخی دوستان با اینکه فیلم شان آماده است آن را به جشنواره نمی فرستند چرا که نمایش یک فیلم در جشنواره با بازخوردهایی مواجه می شود که ممکن است در زمان اکران مشکلی برای فیلم به وجود بیاید.

منصوری با اشاره به عدم وجود قوانین مدون و سیاست گذاری های درست در زمینه مشخص کردن ممیزی ها افزود: واقعا هیچ قوانین مدونی وجود ندارد و تصمیم گیری در لحظه صورت می گیرد به شکلی که بطور مثال در یک جلسه شورا ممکن است دو عضوش حضور نداشته باشد و سرنوشت فیلم تغییر کند. این موضوع رده بندی سنی کردن فیلم ها زمانی که مطرح شد ایده خوبی به نظر می رسید اما ممکن است برای بخشی از سینما خطرناک باشد، ممکن است در یک هفته 6 فیلم اکران شود و حدود 4 تا از این فیلم ها رده بندی های سنی 12 سال و 15 سال را بگیرند، اگر قرار باشد فیلم های ما برای این رده بندی مناسب نباشد دوستان سیاست گذار چه فکری برای این قشر 12 تا 15 سال جامعه کرده اند؟ اگر خانواده ها نوجوانان و کودکان خود را به سینما نبرند در آینده فرهنگ سینما رفتن نیز در جامعه کمرنگ می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
یک فیلم انقلابی با محوریت عملیات مرصاد و مقابله نیروهای امنیتی و سپاهی با جوخه های ترور سازمان منافقین، باعث گرم شدن فضای سینما در دوران سرما و رکود شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : برترین ها بازتاب بهار نیوز شهدای ایران خیبرآنلاین

به گزارش خبرنگار کیهان، فصل سرما امسال چند ماه قبل از زمستان به سینما رسید! حدود دو ماه است که گیشه سینما دچار رکود شده و فیلم هایی که طی این مدت روی پرده رفتند، هیچ کدام نتوانستند توجه مردم و علاقه مندان به سینما را جلب کنند. طوری که چندی قبل مدیران پردیس های سینمایی کشور با نگارش نامه ای سرگشاده خطاب به مسئولان سینمایی، از آنها خواستند که برای نجات سینما از رکود اقتصادی شدیدی که امروز گریبان گیشه ها را گرفته نجات دهند.
با این حال، گیشه سینما در فصل پاییز نه به دست مسئولان بلکه با فیلمی که قهرمانان آن را نیروهای امنیتی و سپاهی تشکیل می دهد نجات پیدا کرد. در روزهایی که فیلم ها نمی توانند مردم را به سینما بکشانند و همان عده اندک هم که به دیدن آثار روی پرده می روند ناراضی سینما را ترک می کنند، فیلم ماجرای نیمروز 2: رد خون باز هم مردم را به سینماها برگرداند. اینکه آثار شبه روشنفکرانه و فیلم هایی با مضامین غیراخلاقی و مبتذل با قهر مردم مواجه شده و در مقابل، فیلمی با محور مدافعان وطن با استقبال مردم همراه شده، اتفاق پرمعنایی است. این استقبال را می توان نوعی ادای دین به شهدا و مدافعان وطن در مقابل گرو هک های تروریستی نیز دانست.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
گروه هنر حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان فر گفت: سینما در بسیاری از کشورها، بازویی توانمند برای اشاعه سیاست های دولت هاست، اما این کارکرد در سینمای ایران معنا پیدا نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳

حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان فر، عضو کمیسیون فرهنگی و مجلس در گفت وگو با ایکنا ، اظهار کرد: سینما قادر است ابزاری برای حل مسائل اجتماعی باشد، ابزاری که در همه کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و در برخی مواقع هنر هفتم پیش قراول نظامی کشورهاست، اما تولیدات امروز سینمای ایران گواه این امر نیست و کارکرد چندانی در جهت تحقق این اهداف ندارد.

وی افزود: سینما قدرت تأثیرگذاری بیشتری نسبت به دیگر ابزار های رسانه ای دارد، زیرا در این حوزه مخاطب با هزینه ای که صرف می کند، پیام مورد نظرش را انتخاب می کند. وقتی مردم از فیلمی اجتماعی یا طنز استقبال می کنند ذائقه شان آن ها را به سمت انتخاب آن اثر هدایت کرده است و وقتی فیلمی موضوعی ارزشی یا انقلابی را تبلیغ کند، مخاطبش با آگاهی آن پیام را می پذیرد. این ویژگی بر اثرگذاری محصولات هنری می افزاید.

تقصیر را به گردن سینماگران نیندازیم

ریس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی درباره عدم کارکرد سینما در حوزه های استراتژیک چنین، گفت: موضوعات استراتژیک و ارزشی جزء اولویت ها و دغدغه های امروز سینمای ایران نیست و البته مسئولیت آن ها تنها به عهده سینماگران نیست بلکه دولت هم در این زمینه نقش خاص خود را ایفا می کند.

پژمان فر اضافه کرد: وقتی مسئولان دولتی به ویژه وزارت ارشاد برنامه و سیاست گذاری جامع و مشخصی برای تبیین موضوعات ارزشی در هنر ندارند، نباید از سینماگران انتظار داشت به تنهایی در این حوزه معجزه کنند. حوزه نوشتاری هم در این زمینه بسیار مؤثر است. بحث نوشتاری تنها به فیلمنامه بر نمی گردد بلکه در حوزه ادبیات هم کمبود های قابل توجهی در این زمینه داریم.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا باید سینما به عنوان یک ابزار سرگرمی به موضوعات استراتژیک ورود کند، گفت: اشتباه محض است که سینما را صرفاً وسیله سرگرمی بدانیم، زیرا همانگونه که اشاره شد، در تمامی جوامع جهان از سینما به عنوان ابزاری تبلیغی استفاده می شود و نتایج ملموسی هم دارد و سینما در هر صورت بخصوص در پرداخت به موضوعات استراتژیک می تواند نقش تربیتی نیز داشته باشد. اگر مضامین تربیتی به شکلی سامان یافته و مؤثر در آثار ارائه شود در فرد نهادینه می شود و شکلی از ارزش اجتماعی را به خود می گیرد و ما از این فرصت کمتر استفاده می کنیم.

سینما مروج فرهنگ مقاومت باشد

این نماینده مجلس تأکید کرد: دیگر نیازی به بازگویی نیست که کشور در وضعیت حساسی به سر می برد و آمریکا سعی دارد با فشار حداکثری مردم و دولت ایران را به زانو در آورد، اگرچه مقاومت تمام عیار ملت ایران ادامه دارد، اما امر چیزی از مسئولیت تمامی بخش ها کم نمی کند. در این میان سینما می تواند با تولید آثاری که در آن ها فرهنگ مقاومت ترویج می شود به مردم انگیزه مضاعفی برای ایستادگی دهد.

وی متذکر شد: سینما یک ابزار اجتماعی است و همین تماشای فیلم در جمع و در یک سالن سبب می شود که نتوان آن را به عنوان یک ابزار شخصی در نظر گرفت که سینماگران بخواهند از آن برای تولید آثار خاص استفاده کنند.در حقیقت هنر هفتم این روز ها باید کنار مردم باشد تا به نوعی فضا را برای زیست بهتر آن ها خوشایند کند.

پژمان فر در پایان تأکید کرد: سینما هرگز نمی تواند خاص نگر باشد و در تولید محصول باید تمامی جامعه در آثار نمود داشته باشند. به همین جهت پرداختن به موضوعاتی و مسائلی که امروز توده مردم با آن درگیرند جزء اولویت های سینماست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سینماپرس: رضا سعیدی پور مدیر پردیس سینمایی ایران مال در پی ادامه رکود و افت فاحش فروش سینمای ایران که منجر به نامه نگاری مدیران پردیس های سینمایی و درخواست آن ها برای یک اقدام عاجلانه از سوی مدیران سینمایی شد، اظهار داشت: وضعیت بحرانی فروش سینماها در سراسر کشور یکسان است چرا که همه ما در یک کشور هستیم و خوراک مان از یک وزارتخانه تأمین می شود و فیلم ها همگی دارای یک کیفیت هستند؛ امروزه ما نیازمند تدبیر جدی مسئولان سینمایی برای ادامه حیات سالن های سینما و روشن نگه داشته شدن چراغ های سینماها هستیم و اگر این اتفاق رخ ندهد بسیاری از سالن های سینما امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳

وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده جزو افرادی بودم که نامه مدیران پردیس های سینمایی را که خطاب به مسئولان سازمان سینمایی نوشته شده بود امضا کردم؛ متأسفم که شرایط اینقدر بحرانی شده که ما مجبور به این کار شدیم. این باعث تأسف است که باید عنوان کنم به جز چند فیلم معدود مانند سرخپوست که نسبتاً فروش قابل قبولی داشتند و مخاطبان از آن راضی بودند، اکثریت فیلم هایی که در سال جاری اکران شدند جزو آثار متوسط و ضعیف بودند که مردم هیچ استقبالی از آن ها به عمل نیاوردند.

سعیدی پور ادامه داد: وقتی مخاطب از فیلم استقبال نکند و به سینما نیاید، گیشه سینماها و سینمادارها نیز دچار ضرر و زیان می شوند. بنده معتقدم یکی از بزرگترین معضلاتی که امروز ما در سینمای کشور با آن روبرو هستیم فقدان فیلم های خوب و باکیفیت زیاد است؛ ما از شورای صنفی نمایش و سازمان سینمایی و شورای اکران خواستار آن هستیم که حداقل در 6 ماه دوم سال در گروه آزاد فیلم هایی که مناسب گیشه هستند را حداقل هر 2 ماه یک بار تزریق کنند تا چراغ سالن ها روشن بماند در غیر این صورت سالن های سینمای بسیاری با ضرر مالی مواجه خواهند شد.

وی ادامه داد: یکی دو فیلم نظیر مطرب و زیرنظر هستند که شاید بتوانند در صورت اکران در نیمه دوم سال کمی گیشه ها را رونق ببخشند و مردم را به سالن های سینما بکشانند و به غیر از این آثار فکر نمی کنم سایر فیلم ها پتانسیل جذب مخاطب را داشته باشند.

این مدیر سالن سینما در پایان این گفتگو افزود: فیلم خوب از نظر ما فیلمی است که مردم آن را بپسندند و برای تماشای آن به گیشه سالن های سینما هجوم بیاورند اما متأسفانه مدت های مدیدی است که سینمای ایران چنین استقبالی را از سوی مردم شاهد نبوده است. خوشبختانه مردم ثابت کرده اند که فقط مخاطب فیلم های کمدی نیستند و طی سال های اخیر از برخی فیلم های باکیفیت بالای اجتماعی نیز استقبال کرده اند، از این رو نیاز جدی سینمای ایران تولید فیلم های با کیفیت بالا و ارزشمند است تا از این رهگذر بتوان دوباره مردم را ترغیب به حضور در سالن های سینما کرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
محسن محسنی نسب از حذف شخصیت های آرمان گرا از فیلمنامه ها انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : سینما پرس بولتن نیوز روزنامه جوان آنلاین

محسن محسنی نسب تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره وضعیت محتوایی فیلمنامه ها و راه حل برای حل مشکلات بی محتوایی آن گفت: سینمای ایران یک مشکل اساسی دارد که از نیمه دهه هفتاد شروع شد و یک سری منتقد قلم به مزد تحت تاثیر تفکر جناح چپ به بهانه اینکه این آثار واقعی نیستند، آثار مطلوب آرمان گرا را حذف کردند و بعد به بهانه سینمای واقعیت گرا زشتی ها و پلشتی ها را نشان دادند، در حقیقت این رسالت هنر که نشان دادن حقیقت هستند را به بهانه نشان دادن واقعیت از بین بردند.

او افزود: این یعنی انسان در بیان حقیقت باید از خود گذشته باشد و نگاهش را روی مسائل دنیوی ببندد و به طرف حقانیت و حقیقت برود به عنوان نمونه درسینمای دهه شصت یا سینمای امروز آمریکا شخصیت اصلی قصه یک موجود آرمان گرایی است که خودش را بخاطر خانواده یا جامعه و وطن و موضوعی آرمانی فدا می کند. این از خودگذشتگی و فداکاری به بهانه فیلمفارسی بودن از سینمای ایران حذف شد و الان دیگر چیزی از آن نمانده است یعنی سینمای ایران تنها سینمایی در دنیا است که در آن حقیقت وجود ندارد اگر ما به سمت سینمای حقیقت برویم سینما محتوای مطلوب پیدا می کند.

او افزود: سینمای هالیوود با تمام زشتی ها و پلشتی هایی که در نحوه ارائه دارد در جان داستان اینطور نیست به عنوان نمونه حتی ترمیناتور که شخصیت آن ماشینی است آرمان گرا و از خود گذشته است در فیلمنامه و فیلم های سینمایی ما کاملا حذف شده و فیلم ها به بی محتوایی و شوخی های جنسی و آن مطالبی که در فضای مجازی بین دختر ها و پسر ها مطرح می شود و در فیلمنامه ها می بینیم رسیده است.

محسنی نسب در خصوص متولی این اتفاق و چگونگی رفع مشکلات آن گفت: این وظیفه سازمان سینمایی است که راهکاری پیدا کند می دانید که مسائل فرهنگی به سرعت ساخته نمی شود و زمانبر است همانطور که گفتم استارت این بی محتوایی از نیمه دهه هفتاد زده و تا الان ادامه دارد و به اوج رسیده است.البته اگر رئیس سازمان سینمایی بخواهد این موضوع را حل کند طبیعی و ساده خواهد بود یعنی به فیلم هایی که فاقد شخصیت اصلی آرمان گرا و حقیقت جو نیست پروانه ساخت ندهد و شورایی متشکل از افراد متخصص، دلسوز، داستان نویس و متفکر در شورای فیلمنامه بگذارد و به فیلمنامه هایی که فاقد عنصر حقیقت جویی هستند پروانه ساخت ندهند و یا بگویند حداقل یکی از شخصیت های اصلی آرمان گرا و فرهنگش متناسب و منطبق با فرهنگ حقیقت جویی و باور های عامیانه مردم باشد.

محسنی نسب گفت: متاسفانه تعدادی فیلمساز مبتذل ساز فعالیت می کنند و از آنجایی که فیلمشان فروش دارد به غلط حرفه ای تر و صاحب سینماتر محسوب می شوند.

انتهای پیام/

انتقاد کارگردان سینما از فعالیت فیلمسازان مبتذل ساز

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
با شروع اکران های پاییز، سینمای ایران با گذشت 10 روز از مهرماه و نمایش چند فیلم جدید روی پرده سینما توانسته بیش از چهار میلیارد تومان فروش داشته باشد و بیش از 300 هزار نفر مخاطب جذب کند.

به گزارش ایسنا بر اساس اطلاعات و آمار درج شده در سامانه فروش سینمای ایران، فیلم پیلوت به کارگردانی ابراهیم ابراهیمیان که اکران خود را از سوم مهرماه آغاز کرده و با محدودیت سنی 15+ سال روی پرده رفته است، تا امروز 124 و نیم میلیون تومان فروش داشته و بیش از 9هزار مخاطب به سینما جذب کرده است. از مجموع فروش این فیلم سهم تهران 93 میلیون تومان بوده است.

فیلم سینمایی ماجرای نیمروز2 / رد خون ساخته محمد حسین مهدویان که از سوم مهرماه روی پرده رفته و با محدودیت سنی بالای 12 سال نمایش خود را آغاز کرده تا امروز پس از گذشت یک هفته اکران، یک میلیارد و 300 میلیون تومان فروش داشته و 813 میلیون تومان سهم سینماهای تهران بوده است. این فیلم سینمایی که اولین نمایش خود را در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر داشته در حال حاضر در 162 سینما در تهران و شهرستان نمایش دارد.

فیلم مستند آبی به رنگ آسمان به کارگردانی امیر رفیعی که مروری بر تاریخ باشگاه استقلال ایران از زمان تاسیس تا امروزش است، با شروع اکرانش از سوم مهرماه تا امروز 12 و نیم میلیون تومان فروش داشته و تنها در 17 سالن سینمایی در تهران نمایش دارد.

درام سینمایی شاه کش ساخته وحید امیرخانی که اکرانش را از 27 شهریورماه آغاز کرده و با محدودیت سنی 12+ سال روی پرده رفته است، بیش از نیم میلیارد تومان و حدود 583 میلیون تومان فروش داشته که از این مقدار 376 میلیون سهم تهران بوده است. این فیلم تا امروز 27 هزار مخاطب داشته است.

فیلم کروکودیل به کارگردانی مسعود تکاور که هفته آخر شهریور روی پرده سینماها رفت است، با محدودیت سنی بالای 15 سال و در اختیار داشتن 85 سالن سینمایی 189 میلیون تومان فروش داشته و به تفکیک 113 میلیون تومان در تهران فروش داشته است. در مجموع 16 هزار نفر مخاطب این فیلم بوده اند. همچنین سینمایی کلوپ همسران ساخته مهدی صباغ زاده که از 26 شهریورماه نمایش خود را آغاز کرد، با محدودیت سنی 15+ سال، با جذب 88 هزار نفر مخاطب، یک میلیارد و صد و هفت میلیون تومان فروش داشته و در 116 سینما روی پرده رفته است.

فیلم سینمایی مردی بدون سایه علیرضا رئیسیان که نمایش خود را 27 شهریورماه آغاز کرده با محدودیت سنی 12+ سال که برای نخستین بار در جشنواره سی و هفتم فجر به نمایش درآمد با وارد شدن به دومین هفته اکران خود 742 میلیون تومان فروش داشته است. این فیلم که در 102 سینما نمایش داشته، تا امروز 58 هزار مخاطب به سینما جذب کرده است.
شکستن همزمان بیست استخوان به کارگردانی جمشید محمودی با اکران از 22 شهریورماه در سینماها، 214 میلیون تومان فروش داشته و به تفکیک از مجموع فروش این فیلم 141 میلیون تومان سهم سینماهای تهران بوده است. این اثر در 59 سینما در تهران و شهرستان نمایش دارد.

دو فیلم سینمایی چاقی به کارگردانی راما قویدل و روسی ساخته امیرحسین ثقفی با محدویت سنی 15+ سال که با فاصله یک هفته از هم به نمایش درآمدند اکنون با دراختیار داشتن تعداد محدودی سینما در تهران و شهرستان به ترتیب 290 میلیون تومان و 794 میلیون تومان فروش داشته اند.

سینمایی ایده اصلی ساخته آزیتا موگویی که نمایش خود را از نیمه مرداد آغاز کرده و اکنون روزهای پایانی اکران خود در سرگروهی را میگذراند، تا امروز سه میلیارد و 700 میلیون تومان فروش داشته که دو میلیارد از آن سهم سینماهای تهران بوده است. این فیلم سینمایی با در اختیار داشتن 172 سینما، 300 هزار نفر مخاطب به سینما جذب کرده است.

فیلم سینمایی درخونگاه به کارگردانی سیاوش اسعدی با بازی امین حیایی، ژاله صامتی، مهراوه شریفی نیا ، نادر فلاح ، محمود جعفری ،منصور شهبازی ،افشین سنگ چاپ ،فاطمه مرتاضی و پانته آپناهی ها با محدودیت سنی 12 سال به بالا و همچنین فیلم سینمایی سال دوم دانشکده من به کارگردانی رسول صدرعاملی با حضور سها نیاستی، فرشته ارسطویی، علی مصفا، پدرام شریفی، بابک حمیدیان، ویشکا آسایش، شقایق فراهانی، نیلوفر خوش خلق و ... از امروز 10 مهرماه روی پرده سینماهای تهران و شهرستان رفتند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تنظیم پخش و نمایش فیلم های در حال اکران در سینما به گونه ای است که خانواده ها عملاً حق انتخاب ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : بولتن نیوز تیک جهان نیوز اقتصاد آنلاین سینما خانه

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا ، با نگاهی به صفحه انتخاب فیلم های سینمایی در سایت هایی مانند سینما تیکت یکباره شوکه می شویم زیرا رنگ قرمز رده بندی سنی بالای فیلم های سینمایی عمدتا بالای 12 و 15 سال را نشان می دهد. تعدد این علامت آنقدر بالا است که یکباره گمان می کنیم به جای صفحه انتخاب فیلم های سینمایی ایران وارد صفحات آمریکایی، اروپایی و یا در جشنواره فیلم های ترسناک اسکریمفست سن سباستین وارد شده ایم.

فیلم های جدید در حال اکران مانند مردی بدون سایه شاه کُش رد خون و... همگی به علت مضامین خشن، جنایی و جنگی برای بچه ها مناسب نیستند و بنابراین والدین مجبورند فرزندان خود را در خانه بگذارند و تنها به سینما بیایند.

آنچه که در این متن کوتاه بیان می شود نقدی بر شیوه تنظیمِ پخش، اکران و نمایش است که در آن فیلم ها بدون در نظر گرفتن رده بندی سنی، باهم اکران می شوند. اگر مشکل کمبود فیلم های اجتماعی یا خانواده محور است باید گفت که همانطور که در اکثر اخبار پروانه های ساخت و نمایش مشاهده می شود فیلم های زیادی مدت ها است که با داشتن پروانه نمایش آماده اکرانند اما بعضا تا دو سال پشت درهای بسته اکران باقی مانده اند.

پس مشکل را در جای دیگری باید جست. کمبود تعداد سالن های سینما نیز دلیل خوبی برای عدم اکران فیلم های خانوادگی نیست زیرا در حال حاضر تعداد سالن های سینما چندان کم نیست و حتی عموما سالن های سینما بدون تماشاگر و با صندلی های خالی فیلم نمایش می دهند. کمبود تعداد فیلم های کودک و نوجوان نیز از دلایل دیگر سخت شدن ورود خانواده ها به سینما است.

اینطور که اخبار اکران می گوید قرار است تا فیلم نوجوانانه منطقه پرواز ممنوع همراه با کمدی زیر نظر و فیلم ورزشی سونامی و چند فیلم اجتماعی دیگر بعد از ماه صفر اکران شود. آیا امکان اکران این فیلم ها و دیگر آثار خانوادگی همراه با جنایی و پلیسی وجود ندارد؟

البته یادمان باشد که کمدی های این روزهای ما چندان هم مناسب خانواده نیست!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : سینما پرس

جبارآذین - تشکلی به نام خانه سینما که ازآغاز تاسیس تاکنون، دوران ها و بحران ها وکشمکش ها وفرازوفرودهای فراوان به خوددیده،هرگزتشکلی مستقل وبرخاسته از نیازها وخواسته های سینما واهالی سینما نبوده است. خانه یادشده هم مانند دیگر زیرمجموعه های معاونت سابق سینمایی و سازمان اشتباهی سینمایی کنونی، تشکلی دستوری،اداری وتحمیلی ازبالا بوده وباحمایت های مالی و اعمال سلیقه وسیاستهای عوامل مذکور ودرسالیان اخیربه دلیل حضور و نفودباندمافیا وعوامل پولشویان وسوداگران وهمسویی آنها،به خانه سیاسی وتجاری تبدیل واداره ومدیریت شده است.گرچه برخی درگیری های سیاسی و صنفی درمقطعی آن را دچار انواع تلاطم ها و بحران ها و انشعاب هاکرد،ولی خانه سینما به رغم حضور و فعالیت سینماگران خوشنام و دگراندیش،همچنان ازتوابع و زیرمجموعه های سازمان اشتباهی سینمایی وزارت محتاج ارشاد است!

لینک خبر :‌ جهانی پرس
مدیر سینما آزادی معتقد است که حوزه تولید سینمای ما به مسأله خانواده کم توجه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، با وجود فیلم های متعدد در حال اکران در سینماهای کشور حضور و ورود خانواده ها به سینما دشوار شده است زیرا عمده فیلم ها از رده بندی سنی بالای 12 و 15 سال برخوردارند، بنابراین مشکل ورود به سینما و انتخاب فیلم ها برای خانواده ها جدی تر شده است. همین مسأله سبب واکنش برخی رسانه ها شده است.
در این باره تسنیم با یکی از اعضای شورای سیاست گذاری اکران گفت وگوی کوتاهی انجام داده بود که علت اصلی وضعیت موجود را مشکلات آئین نامه ای شورای صنفی نمایش و اکران بیان کرد.

از سوی دیگر امروز غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در مصاحبه با یکی از رسانه ها درباره این موضوع گفت: عدم اکران فیلم های کودک یکی از عوامل اصلی عدم حضور خانواده ها در سینما است و سرگروه های سینمایی که هنوز فیلم کودک اکران نکرده اند باید حتما تا پایان سال یک فیلم کودک اکران کنند.

خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم در مصاحبه ای کوتاه با سجاد نوروزی مدیر سینما آزادی چرایی توزیع همزمان چند فیلم با رده بندی سنی بالا جویا شد که وی در پاسخ گفت: ما یک بحث مدیریتی درباره رده بندی سنی داریم که در همه دنیا رعایت می شود؛ تردیدی نیست که این قانون باید وضع و رعایت شود اما اینکه چگونه اعمال می شود بحث کارشناسی جدایی است که باید در فرصت دیگری به آن پرداخت.

نوروزی علت اصلی اکران و نمایش فیلم های با رده بندی سنی بالا را در حوزه تولید دانست و افزود: سینما دارای چرخه های مختلف و گوناگونی است که اکران، آخرین چرخه آن است. مشکل مورد نظر به حوزه اکران برنمی گردد بلکه مربوط به حوزه تولید است. زمانی که فیلمساز به مسائل خانواده نمی پردازد و عمده علاقه و سوژه های او در این حوزه نیست، طبیعتا نمی توان انتظار داشت فیلم های مناسب خانواده اکران شوند.

وی درباره میزان اختیارات سینمادار در انتخاب و گزینش فیلم گفت : روال قانونی به این صورت است که شورای صنفی نمایش قراردادهای فیلم های سینمایی را ثبت می کند و سینمادار هم فیلم ها را انتخاب می کند، سینمادار باید از میان همین مواردی که موجود است انتخاب کند و نمی تواند فیلمی را غیر از فیلم های موجود انتخاب کند؛ از میان فیلم های سینمایی که الان ساخته می شود کدامش مناسب افراد 12 و یا 15 ساله است؟ البته اگر از نگاه روان شناختی یا جامعه شناختی یا حتی تربیت دینی به این مسأله نگاه کنیم، نظرهای مختلفی را خواهیم دید، برای همین نمی توان همه چیز را گردن اکران انداخت و گفت که مشکل اصلی در حوزه اکران است، بلکه باید به قبل از اکران توجه کرد و دید که چه آثاری و با چه مضامینی در حال ساخت است؟ آیا اساساً جامعه سینمایی کشور به مخاطبش توجه می کند؟ مخاطبش را عموم مردم جامعه یا قشر خاصی از آن می داند؟ چه حوزه مخاطبی را برای خودش متصور شده است؟ اینها سؤالاتی است که اگر به آنها پاسخ درست داده شود می توان به نتایج روشنی رسید. نوع نگاه سینماگر به جامعه اش مهم است.

این مدیر سینمایی درباره اظهارات سخنگوی شورای صنفی نمایش در مورد اکران فیلم کودک به سرگروهی سینما آزادی هم گفت: مسأله اکران فیلم سینمایی کودک و الزام سینماگران به اکران آن مسأله بسیار مهمی است. بدیهی است که اکران آن باعث می شود بچه ها و خانواده ها با سینما آشتی کنند. ما هم در سرگروه سینما آزادی قطعا یک فیلم کودک تا پایان سال خواهیم داشت؛ در 6 ماه گذشته هم برای کودک فیلم داشتیم اما سرگروه نبودیم. علاوه بر این توجه داشته باشید که تعداد فیلم های سینمایی کودک بسیار کم است و همین یکی از علل حضور کمتر خانواده ها در سینما است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا- در حالی که سینماها در آخرین روزهای تابستان فروش ناامید کننده ای داشتند و فیلم ها یکی پس از دیگری اکران و خوب نمی فروختند حالا به نظر می رسد پاییز وضعیت بهتری در گیشه با اکران ماجرای نیمروز 2 ردخون پیدا کرده که در واقع می توان گفت برگ ریزان پاییز را با گل ریزان سینما گره زده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

حالا از چهارشنبه گذشته سوم مهرماه، فیلم های ماجرای نیمروز2 رد خون ساخته محمدحسین مهدویان، پیلوت به کارگردانی ابراهیم ابراهیمیان و آبی به رنگ آسمان به کارگردانی امیر رفیعی نمایش خود را آغاز کرده اند تا شاید این آثار بتوانند پای مخاطبان هنر هفتم را به سالن های سینما دوباره باز کنند.

البته از میان این 3 فیلم در هفته نخست تنها ماجرای نیمروز بود که خوب فروخت و رونق نسبی را به گیشه بخشید و دو فیلم دیگر یعنی پیلوت و آبی به رنگ آسمان به ترتیب با فروش 124 و 12 میلیون تومانی شروع ناامید کننده ای داشتند.

این دو فیلم درمیان پرفروش های هفته نیز به جایگاه خوبی را نداشتند و پیلوت در رده ششم و آبی به رنگ آسمان در رده بیستم جدول پرفروش ها قرار گرفت.

اما در صدر پنج فیلم بالا نشین این هفته ماجرای نیمروز2 رد خون با نمایش در 166 سالن سینما در نخستین هفته به فروش یک میلیارد و 274 میلون تومانی دست یافت تا در صدر گیشه قرار گیرد.

روایت کلی این فیلم پیرامون اتفاقات بعد از پایان جنگ ایران و عراق در سال 1367 و عملیات مرصاد است. نیروهای امنیتی ایران متوجه حضور نفوذی های سازمان مجاهدین خلق در جبهه می شوند. با ارسال دو مأمور امنیتی به بغداد می خواهند قبل از شروع عملیات فروغ جاویدان، فرمانده این عملیات را ترور کنند. اما داستان طور دیگری رقم می خورد...

در این فیلم هنرمندانی چون جواد عزتی، بهنوش طباطبایی، هادی حجازی فر، محسن کیایی، مهدی زمین پرداز، هستی مهدوی و حسین مهری ایفای نقش کرده اند.

اما جایگاه دومین فیلم پرفروش هفته به گیشه کلوپ همسران به کارگردانی مهدی صباغ زاده اختصاص دارد که این هفته 501 میلیون تومانی فروخته است است.

این فیلم در دومین هفته فروش در 107 سالن سینما توانست یک میلیارد و 108 میلیون تومان فروش کند.

میترا حجار، شقایق فراهانی، محمدرضا هدایتی، علی انصاریان، بیژن بنفشه خواه، سمیرا حسن پور، رضا بنفشه خواه و گوهر خیراندیش و شریفینیا بازیگران این فیلم سینمایی را تشکیل می دهند.

فیلم کلوپ همسران داستان سه مرد است که در اجتماع از موقعیت عالی، قدرت و اقتدار برخوردار بوده ولی در منزل از همسران خود بشدت حساب می برند تا اینکه روزی گیر کردن این سه مرد در آسانسور با یک خانم غریبه سرآغاز فرار از دست همسرانشان می شود که به کمک یک گروگان گیر به جزیره کیش پناه می برند و ...

رده سوم پرفروش های این هفته نیز به مردی بدون سایه ساخته علیرضا رییسیان اختصاص دارد که در دومین هفته نمایش در 100 سالن سینما 332 میلیون تومان فروخته است. این فیلم در مجموع نیز فروش 742 میلیون تومان را تجربه کرده است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است ماهان کوشیار درگیر ساخت فیلمی درباره قتل های زنجیره ای است که زندگی اش را تحت تاثیر قرار می دهد.

لیلا حاتمی، امیر آقایی، فرهاد اصلانی، علی مصفا، نادر فلاح، گوهر خیراندیش و نسیم ادبی بازیگران فیلم مردی بدون سایه هستند.

فیلم چهارم گیشه این هفته نیز شاه کش به کارگردانی وحید امیرخانی است که در دومین هفته فروش خود در 112 سالن سینما 236 میلیون تومان فروخته است تا در مجموع به فروش 584 میلیون تومانی دست پیدا کند.

در این فیلم هنرمندانی چون مهناز افشار، هادی حجازی فر، مهدی کوشکی، علی کمالی، فرید سجادی حسینی، پیمان مقدمی و مجید صالحی ایفای نقش کرده اند.

در خلاصه داستان شاه کش آمده است: گوزنِ قرمز از پشتِ صخرهٔ یخ زده، نگاهی به مردِ شکارچی که سیگاری دود می کند می اندازد. گرگ، مچاله از سرما سرفه ای می کند. گوزنِ قرمز: می خواد چی کار کنه؟ گرگ: نمیدونه می خواد چی کار کنه. گوزنِ قرمز: اینا که نمی دونن می خوان چی کار کنن خطرناک ترن... من برمی گردم!

فیلم سینمایی ایده اصلی به کارگردانی آزیتا موگویی هم بعد از چند هفته صدر نشینی این هفته با فروش 198 میلیون تومانی در رده پنجم قرار گرفت.

این فیلم در مجموع هشت هفته نمایش در 55 سالن سینما 3 میلیارد و 709 میلیون تومان فروخته است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: ایران و اسپانیا برای راه اندازی یک پروژه بزرگ در جزیره هندورابی در جنوب ایران به توافق رسیده اند، شرکت ها و افراد بسیاری به طمع برنده شدن در این مناقصه شرکت کرده اند و ...

بهرام رادان، مریلا زارعی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مهرداد صدیقیان و شهباز نوشیر بازیگران فیلم سینمایی ایده اصلی هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: جبار آذین در انتقاد به برگزاری جشنواره های متعدد سینمایی مطلبی منتشر کرد که خواندن آن خالی از لطف نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین خبرگزاری آریا

به گزارش سینماپرس ، جبار آذین از منتقدین سینمای کشور نوشت:

این روزهایک مراسم سینمایی باعنوان جشنواره فیلم مستقل خورشید، درحال برگزاری هفتمین دوره خود است. گرچه نفس برگزاری جشن و گردهمایی اهالی سینما، خوب است، ولی بدنیست بدانیم که در دوران بحران های فراگیرسینما وکاسب شدن وکجروی های نامدیران سینما وچپاول اموال ملی و مردم درپوشش برگزاری انواع جشنپاره های نمایشی وتولیدفیلم های متوسط وضعیف به عنوان آثارفاخر وسلطه ویکه تازی های مافیا، پولشویان وابتذاگراهادرسینمای بیمارکشور، وجودوعملکردواهداف جشنواره ای باادعای استقلال، چگونه مراسمی است وحامیان مالی وسیاستگذاران و مجریان آن کیانند وبرگزاری آن درمسیراجرایی کدامین اهداف صورت می گیرد و اساسا وجود آن به بهبودحال سینماکمک می کند یا عازم مقصدی دیگراست! مهدی یار احمدی، مستندسازکشور، بنیانگذارودبیرخورشید است و دردوره های مختلف برگزاری آن، جمعی از دوستان مستند وتجربی سازاو ودیگرسینماگران، یاراحمدی را درسیاستگذاری واجرای خورشید یاری کرده اند. هدف اصلی خورشید، حمایت ازسینمای مستقل تجربه گرا و مبتنی براندیشه ورزی عنوان شده و اینکه، سعی دارد بین المللی هم باشد. نخستین پرسش اینکه، باتوجه به برگزاری ده ها جشنواره و جشنپاره که اغلب بودجه بر بادده، غیراستانداردوغیرکاربردی اند، ضرورت برگزاری خورشیدکه هزینه میلیاردی دارد، چیست و چه مزیتی نسبت به دیگران دارد. آیاکم توجهی یا بی توجهی به آثارمستندوتجربی وسازندگان چنین آثار وبی اعتباری مرکزی بااین عنوان! انگیزه پیدایش خورشیدبوده است. اگرپاسخ مثبت باشدبایدمشخص شود، پس ازهفت دوره برگزاری، خورشید چه دستاوردی دراین زمینه داشته است. مناسب خواهد بودکه عوامل خورشید، مصداق این دستاوردهارابه صورت واقعی وعینی رسانه ای کنند. گفته می شودخورشیدمستقل است، این ادعاازچه زاویه ای است؛ مالی، سیاسی، هنری، فکری، تکنیکی، یا... دبیرآن عنوان کرده، خورشید، دولتی نیست، اگردولتی نیست، به قاعده، باید ارگانی، خصوصی و یاملی باشد. مناسبات خورشید، نشان می دهدکه درچارچوب فعالیت های مرسوم ارگانی نیست. اگرخصوصی است، باید افراد و جریان های مالی، سیاسی یاسینمایی پشتیبان آن، شفاف سازی شوند. به علاوه مشارکت وزارت راه وشهرداری دربرگزاری آن، ادعای استقلال و دولتی نبودن خورشید راتاریک می کند. واقعیت هانشان می دهد که خورشید هم یک مراسم تجربی است که می خواهد متفاوت و تاثیرگذار وملی باشد. بنابراین باید متفاوت وتاثیرگذار وملی بودن آن را دید ونشان داد. آیاخورشیدی هاچنین کرده ومی کنند. به نظرمی رسد، اگربه راستی همان گونه که دبیرخورشید مدعی شده، جشنواره اش می خواهد، نمایشگر چهره سینمای ایران درجهان باشد. باید باشفاف سازی منابع مالی وعملکرد واهداف خورشید، واقعیت وجود، جایگاه و نقش آن در پیکره سینمای کشور و دستاوردهای عینی و میزان استقلال آن رابه نمایش گذارد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
پس از انتقاد به نامناسب بودن همه آثار سرگروه اکران سینمایی، رئیس شورای صنفی نمایش در جلسه دیروز این شورا به سرگروه های سینما های آستارا، آزادی و باغ کتاب هشدار داد تا هر چه زودتر قرارداد های آثار کودک خود را ارائه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: روز گذشته جوان در گزارشی درباره تناسب نداشتن هیچ کدام از فیلم های اکران سینمایی با خانواده ها و رده سنی کودکان انتقاد کرد و این سؤال جدی مطرح شد که اساساً چرا سازمان سینمایی برنامه ای برای تولید فیلم برای مهم ترین اقشار و رده های سنی ندارد.

این انفعال و بی عملی در حوزه فیلم کودک در حالی رقم می خورد که سالانه جشنواره ای بزرگ و پرهزینه با عنوان بین المللی فیلم کودک در شهر اصفهان برگزار می شود و بنیاد سینمایی فارابی نیز متولی برگزاری آن است؛ مرکزی که هم در ارائه تسهیلات مالی دارای امکانات و اختیارات است و هم درباره برنامه ریزی برای هدایت، سرمایه گذاری و نیز حمایت از سینمای کودک دارای شرح وظایف است، اما اتفاقی که رقم می خورد این است که دست این مرکز همه ساله برای اکران سینمایی کاملاً خالی است و حتی یک فیلم مناسب و قابل توجه که با کیفیت بالا تولید شده باشد برای بچه ها و خانواده ها در میان آثار مورد حمایت فارابی به چشم نمی خورد یا دست کم می توان گفت آثار مورد حمایت این مرکز نمی تواند پای بچه ها و خانواده ها را به سالن های سینما باز کند.

این در حالی اتفاق می افتد که سازمان سینمایی وزارت ارشاد یکی از منفعل ترین و بی برنامه ترین دوره های خود را پشت سر می گذارد. رده بندی سنی آثار سینمایی که مدتی است به نظر می رسد به شکلی جدی برقرار شده است نشان می دهد که در سبد تولیدات سینمای ایران چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی آثاری که مناسب خانواده و رده سنی کودک و نوجوان باشد، یافت نمی شود، بماند که اساساً آثار دیگری نیز که ساخته و اکران می شوند حتی برای رده سنی بزرگسالان نیز حرفی برای گفتن ندارند و نمی توان از آن ها به عنوان یک کالای فرهنگی دفاع کرد.

این انتقادات موجب شده شورای صنفی نمایش به سرگروه هایی که تاکنون فیلم کودک اکران نکرده اند اولتیماتوم دهد که هرچه زودتر فیلم های کودک خود را برای اکران اعلام کنند.

در این باره غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش روز گذشته به مهر گفت: طبق آخرین مصوبه شورای عالی اکران در سال گذشته، قرار شد تا سرگروه های سینمایی در طول سال اقدام به اکران یک فیلم کودک کنند، در جلسه اخیر شورای صنفی نمایش تأکید شد تا سرگروه هایی که قرارداد های فیلم های کودک خود را ارائه نداده اند، هرچه سریع تر اقدام کنند.

به گفته این مسئول سینمایی پردیس های باغ کتاب، آستارا و آزادی از جمله سرگروه هایی هستند که باید قرارداد های کودک خود را به شورا ارائه دهند. در حال حاضر اکران سینمای کودک اگر مورد حمایت قرار نگیرد، در میان دیگر آثار در حال اکران دیده نمی شود و نیازمند حمایت سرگروه ها و همچنین تبلیغات مناسب و حمایت مناسب است تا بتواند خروجی گیشه خوبی نیز داشته باشد.

معلوم نیست اگر انتقاد های پی در پی برخی رسانه های دلسوز نبود آیا شورای نمایش آثار سینمایی خود را موظف به ترتیب اثر دادن به نفع مهم ترین رده های سنی و اقشار می دانست یا این تکلیف را پشت گوش می انداخت، اما موضوع سینمای کودک صرفاً با مدیریت اکران حل نمی شود بلکه نبود یک برنامه ریزی دقیق و کارشناسانه برای تقویت محتوا و کیفیت آثار سینمایی به سود اقشار هدفی، چون خانواده ها و رده سنی کودکان منجر شده تا دست سینمای ایران در بخش اکران نیز پر نباشد. اجرای نصفه نیمه و غیرکارشناسانه رده بندی سنی دست کم این مزیت را داشت که به شکلی واقعی تر وضعیت تولیدات سینمای ایران را که مغایرت کامل با تعالی فرهنگ جامعه دارد به معرض نمایش بگذارد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : سینما پرس

سید سعید سیدزاده به نقد صریح برخی تصمیم گیری ها و عملکرد مسئولان در حوزه فرهنگ و به خصوص سینما پرداخت و گفت: سینما امروز در نظر برخی تفننی شده است؛ در حالی که ابزاری است برای رسیدن به شناخت.

سید سعید سیدزاده تهیه کننده سینما، درباره بی محتوایی فیلم های سینمایی و آنچه سینمای امروز کشور ما را اینطور رقم زده است، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: هر اتفاقی می افتد و هر نتیجه ای که حاصل می شود، نتیجه رفتار های سهوی و عمدی است. اگر بخواهیم خوش بینانه به وضعیت فرهنگی سینمای کنونی نگاه کنیم، می توان گفت تصمیم گیری ها سهوی بوده و رفتار های ناخواسته باعث آن شده است. البته چنین نگاهی قدری هم ساده انگارانه است؛ اگر نگاهی به فعالیت های دشمنان در این چهل ساله کنیم می بینیم که کارهایشان برنامه ریزی شده است. به اقرار جمع کثیری از مسئولان، پانزده روز پس از پیروزی انقلاب اولین تهاجم به ما آغاز شد. چرا قبل از این هجمه ای به این کشور وارد نمی شد؟ چون همه چیز مانند آب روان و بی موج پیش می رفت، اما به محض اینکه این رودخانه قدری متفاوت با آن چیزی که دیگران (دشمنان) می خواستند رفتار کرد حمله ها شروع شد.

او افزود: دشمنی با پیکره انقلاب ما از همان ابتدا آغاز شده بود؛ خیلی ساده انگارانه است فکر کنیم حرکت های فرهنگی امروز در کشور ما یک اتفاق سهوی است. اگر اجازه می دادند این کشور از نظر فرهنگی بر اساس فرهنگ دفاع مقدس و انقلابیون 57، برنامه هایش پیش برود، امکان نداشت امروز چنین شرایطی داشته باشیم.

این تهیه کننده گفت: جنگ راه انداختند و می اندازند، چون می خواهند مملکت را از خیلی از مسائل غافل کنند و نگذارند فکر کنیم. ما پس از جنگ می توانستیم بر اساس اهداف انقلاب اسلامی مسائل فرهنگی را جلو ببریم، ولی برنامه نفوذی ها در انقلاب به گونه ای پیش رفت که امروز می شنویم گردش اقتصاد تئاترمان خوب است، اما به این توجه نداریم که در سالن های تئاترمان اتفاقات خوبی رخ نمی دهد. در سینما هم فقط می گوییم امسال نسبت به سال گذشته چندین میلیارد فروش بیشتری داشتیم، اما نمی گوییم چندین میلیارد کیلومتر از ارزش های انقلابمان فاصله گرفته ایم.

سیدزاده ادامه داد: انقلاب ما انقلابی بر پایه اسلام ناب محمدی بود. حضرت امام خمینی (ره) نیز زمانی که انقلاب کرد و مردم را به میدان فراخواند، بر همین پایه از سوی مردم پشتیبانی شد. آن چیزی که اتفاق افتاد اسلام بر مبنای فرهنگ مولا علی بود؛ اما پس از گرفتاری هایی که دشمنان برای ما ایجاد کردند و فرصت هایی که از ما گرفتند، به لحاظ فرهنگی شرایطی ایجاد شد که نتوانیم فرهنگ علی گونه را پی بگیریم. اگر اجازه می دادند این فرهنگ در کشور رشد و گسترش پیدا کند، امروز از مسئولان در رده ها و وزارتخانه های مختلف و در وزارت ارشاد نمی شنیدیم که فیلم و سینما فقط باید بفروشد؛ بلکه مسئولان باید بدانند سینما یک وسیله و ابزار برای رسیدن به بصیرت و شناخت است، ولی الان وسیله ای تفننی و وقت پر کردن شده است.

این تهیه کننده گفت: سینما و فرهنگ ما به دلیل نفوذ های فراوان وضعیت اسف باری دارد؛ البته به معنی این نیست که به گوشه ای برویم و هیچ کاری نکنیم و انتظار مرگ را بکشیم؛ بلکه باید آستین را بالا بزنیم و پیشانی بند یا زهرا (س) ببندیم و پا به عرصه فرهنگ بگذاریم تا این نابخردی و بی بندوباری فرهنگی ایجاد شده، رفع شود و در راستایی که خداوند خواسته نفس بکشیم.

سیدزاده گفت: این همه سال حضرت آقا فریاد زدند و درباره نفوذی ها و توطئه های استکبار هشدار دادند. اما یکسری آدم های نابخرد و نادان در کشور جلوی ایشان گستاخی کردند و گفتند چنین چیزی نیست. متاسفانه ما هم نادانی کردیم و مرتب گفتیم این افراد خودی هستند و قصد خاصی ندارند و سهواً این رفتار ها را می کنند و شرایط امروزمان این شد. اگر یا علی نگوییم و سینه سپر نکنیم، بلایی سرمان خواهد آمد که حضرت امام فرمودند؛ اگر این انقلاب آسیبی ببیند، صد ها سال نمی توانیم سرمان را بلند کنیم. مگر آمریکا و استکبار جهانی اجازه خواهند داد که اسلامی رشد کند و اصلاً انقلابی سر بگیرد؟ ما الان به لحاظ شعور و کمال و توان نظامی در اوج قدرتیم و می توانیم جلوی همه شان بایستیم. اگر به پشتوانه این ها و نصرت الهی در عرصه فرهنگ محکم ایستادگی کنیم و ندای هل من ناصر حسین زمان سید علی خامنه ای را درست پاسخ بدهیم، مطمئنم می توانیم به راحتی در عرصه فرهنگی مانند عرصه نظامی رو سفید و پیروز شویم و کمر استکبار را زمین بزنیم.

انتهای پیام/

انتقاد صریح یک تهیه کننده از شرایط امروز سینما

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
جدول فروش سینمای ایران با اعلام صدرنشینی فیلم سینمایی ماجرای نیمروز 2- رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان در نخستین هفته از اکران این فیلم سینمایی منتشر شد.

بازدید صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : رویداد ایران روزنامه نصف جهان جهان نیوز میزان

گروه سینما تیتریک ،جدول فروش سینمای ایران با اعلام صدرنشینی فیلم سینمایی ماجرای نیمروز 2- رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان در نخستین هفته از اکران این فیلم سینمایی منتشر شد.

طی هفته جاری سینما شاهد اکران سه فیلم سینمایی بود، در این میان ماجرای نیمروز بهترین گیشه را از آن خود کرد، فیلم سینمایی پیلوت در میانه های جدول ایستاد و آبی به رنگ آسمان در رتبه پایین بیستم قرار گرفت.

ماجرای نیمروز-رد خون

فروش هفتگی:565,429,000 تومان
فروش کلی: 565,429,000 تومان

کارگردان: محمدحسین مهدویان

بازیگران: محسن کیایی، بهنوش طباطبایی، جواد عزتی، هادی حجازی فر، هستی مهدوی، مهدی زمین پرداز، حسین مهری، احمد قزوینی، امیرحسین هاشمی

خلاصه داستان: خونه ی افشین رو گشتن. خونه ی خواهر منو. به شون نگفتی من کی ام؟ نگفتی چه کارایی از دست رفیق ات برمی آد؟ - بوی سیگار می دی. - اینم گزارش کن.

کلوپ همسران

فروش هفتگی:501,970,000 تومان
فروش کلی: 1,108,639,000 تومان

کارگردان: مهدی صباغ زاده

بازیگران: محمدرضا شریفی نیا، میترا حجار، شقایق فراهانی، محمدرضا هدایتی، علی انصاریان، بیژن بنفشه خواه، سمیرا حسن پور و رضا بنفشه خواه با هنرمندی گوهر خیراندیش

خلاصه داستان: فیلم داستان سه مرد است که در اجتماع از موقعیت عالی و قدرت و اقتدار برخوردار بوده ولی در منزل از همسران خود بشدت حساب می برند تا اینکه روزی گیر کردن این سه مرد در آسانسور با یک خانم غریبه سرآغاز فرار از دست همسران خود می شود که به کمک یک گروگان گیر به جزیره کیش پناه می برند و ...

مردی بدون سایه

فروش هفتگی:333,820,000 تومان
فروش کلی: 742,528,000 تومان

کارگردان: علیرضا رئیسیان

بازیگران: لیلا حاتمی، امیر آقایی، فرهاد اصلانی، علی مصفا، نادر فلاح، گوهر خیراندیش و نسیم ادبی

خلاصه داستان: ماهان کوشیار درگیر ساخت فیلمی درباره قتل های زنجیره ای است که زندگی خود را تحت تاثیر قرار می دهد.

شاه کش

فروش هفتگی:236,734,000 تومان
فروش کلی: 584,599,000 تومان

کارگردان: وحید امیرخانی

بازیگران: هادی حجازی فر، فرید سجادی حسینی، علیرضا کمالی، مجید صالحی، مهدی کوشکی و پیمان مقدمی

در خلاصه داستان "شاه کُش" آمده است: "گوزن قرمز از پشتِ صخره یخ زده، نگاهی به مرد شکارچی که سیگاری دود می کند می اندازد. گرگ، مچاله از سرما سرفه ای می کند. گوزن قرمز: می خواد چی کار کنه؟ گرگ: نمیدونه می خواد چی کار کنه. گوزن قرمز: اینایی که نمی دونن می خوان چی کار کنن خطرناک ترن".

ایده اصلی

فروش هفتگی:198,660,000 تومان
فروش کلی: 3,709,037,000 تومان

کارگردان: آزیتا موگویی

بازیگران: بهرام رادان، مریلا زارعی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مهرداد صدیقیان و شهباز نوشیر

خلاصه داستان: ایران و اسپانیا برای راه اندازی یک پروژه بزرگ در جزیره هندورابی در جنوب ایران به توافق رسیده اند، شرکت ها و افراد بسیاری به طمع برنده شدن در این مناقصه شرکت کرده اند و ...

گفتنی است فیلم های پیلوت با فروشی معادل 124,642,000 تومان، سرخ پوست با 122,323,000 تومان فروش، قسم با فروشی معال 81,836,000 تومان، "کروکودیل" با 79,905,000 تومان و شبی که ماه کامل شد با 72,671,000 تومان رتبه های ششم تا دهم جدول فروش را در اختیار دارند.

منبع:میزان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ تیتر ۱
مردی وارد یک هتل ییلاقی در نزدیکی یک پیست اسکی می شود. اتمسفر هتل بسیار شیک و لاکچری است و آدم ها هم اکثرا اتوکشیده و موقر هستنند، جنازه ای در کوه پیدا شده و تماشاگر به مرور می فهمد که این جنازه متعلق به همسر مرد است و او برای تحویل گرفتن آن اینجاست. مردی ساکت و توخود که اتفاقا هادی حجازی فر خیلی بد نقشش را بازی می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

فیلم سینمایی شاه کش اثر تازه وحید امیرخانی در مقام کارگردان در حالی بر پرده نقره ای سالن های سینمای ایران نقش بسته که از فرم به مراتب ضعیف تری نسبت به فیلم اول این فیلمساز برخوردار است و چون این بار نه خبری از تهیه کننده پرسابقه و نه خبری از بازیگران توانمند است، فیلم شاه کش به نوعی می تواند یک شلیک بی هدف به تماشاگر سینما باشد و در دورانی که سینمای ایران به فروش بالا نیاز دارد تا از رکود فاصله بگیرد، بعید است تماشاگر را شگفت زده و همراه کند.

مردی وارد یک هتل ییلاقی در نزدیکی یک پیست اسکی می شود. اتمسفر هتل بسیار شیک و لاکچری است و آدم ها هم اکثرا اتوکشیده و موقر هستنند، جنازه ای در کوه پیدا شده و تماشاگر به مرور می فهمد که این جنازه متعلق به همسر مرد است و او برای تحویل گرفتن آن اینجاست. مردی ساکت و توخود که اتفاقا هادی حجازی فر خیلی بد نقشش را بازی می کند.

ناگهان در عملی که احتمالا فقط در جهان آلیس در سرزمین عجایب می تواند روی دهد، هیچ منطق دراماتیکی ندارد و بدون اینکه فیلمساز قایل به عقلانیت در سیر روایت خود باشد، مرد کسانی را که داخل هتل هستند، گروگان می گیرد. چرا؟ اصلا نه معلوم است و نه دلیل خاصی دارد. شبیه به هر عنصر ریز و درشت دیگر در فیلم این هم یک بی معنی دیگر است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
به دنبال قاچاق فیلم های سینمایی رستاخیز و رحمان 1400 انجمن تهیه کنندگان مستقل متنی را منتشر کرد.

به گزارش ایلنا، متن انجمن تهیه کنندگان مستقل به شرح زیر است:

بسیار متاسفیم که هر هفته خبری از قاچاق و سرقت تولیدات سینمایی منتشر می شود. هر قاچاق یعنی نابودی سرمایه و به تاراج رفتن زحمت، توان و انرژی سینماگران شریف ایرانی.

ما تهیه کنندگان سینمای ایران به دنبال پاسخ این پرسشیم که چرا نهادهای دولتی و نظارتی همواره در برابر قاچاق آثار سینمایی آنگونه که باید وشاید عمل نمی کنند.

آیا سینما برایشان بی ارزش است که انگیزه پیگیری و ردیابی مجرمان قاچاقچی را ندارند یا اینکه توان نظارتی مواجه با قاچاق چیان را ندارند، که البته این دومی بعید به نظر می رسد.

انجمن تهیه کنندگان مستقل بر این باور است که تنها راه رسیدن به سینمای ملی و تدام صنعت سینما ایجاد فضای امن سرمایه گذاری برای تولید فیلم است و تا زمانی که این فضا ایجاد نگردد سینمای ایران بامشکل رشد و تولید آثار ارزشمند روبرو خواهد بود.قاچاق و سرقت تولیدات سینمایی نتیجه ای جز ریسک سرمایه گذاری، توقف تولیدات، بیکاری سینماگران و نابودی تدریجی سینما رانخواهد داشت. لطفاً قاچاق و سرقت فیلم ها را جدی بگیرید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
گروه هنر کارگردان فیلم پارادایس با بیان اینکه کمبود امکانات از جمله علل ضعف آثار سینمایی در حوزه دفاع مقدس است، گفت: مشکل دیگری که در این رابطه وجود دارد نبود متولی تأثیرگذار است، متأسفانه به دلیل شعار هایی که داده می شود، عملاً جایی وجود ندارد که از سینمای دفاع مقدس حمایت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

پارادایس ، فیلمی به کارگردانی علی عطشانی، چند روزی است در شبکه نمایش خانگی پخش شده است. این فیلم در زمان اکران با حواشی متعددی رو به رو شد، به نحوی که بخش های زیادی از آن قیچی شد، هرچند پیش تر نیز فیلم برای دو یا سه سال اجازه نمایش را دریافت نکرد. به هر حال عرضه این فیلم در شبکه نمایش خانگی بهانه ای شد تا خبرنگار ایکنا با کارگردان آن گفت و گویی داشته باشد که در ادامه با آن همراه می شویم:

ایکنا قبل از پرداختن به آثارتان، می خواهیم به حال و روز سینمای دفاع مقدس اشاره ای داشته باشید به ویژه که شما چند فیلم در این حوزه دارید.

فیلم های با محوریت جنگ کشورها در سینمای جهان به عنوان ژانر جنگی شناخته می شوند، اما در کشور ما به آن عنوان دفاع مقدس اطلاق می شود. اخیراً هم به این سینما عنوان ملی داده اند، زیرا شاخصه هایی که در این شکل از سینماست تنها در فیلم های ایرانی دیده می شود. به هر حال در این سبک فیلمسازی بسیار عقب هستیم، چون ناگفته های بسیاری را هنوز بیان نکرده ایم، اما جالب است که با وجود گفته نشدن بسیاری از موضوعات، برخی ها متصورند این شکل از سینما تکراری شده است!

وقتی از کم کاری در این حوزه حرف می زنم، مبنای حرفم سینمای جهان است، چون می بینیم هالیوود با گذشت 70 سال از جنگ جهانی دوم هنوز درباره این واقعه فیلم می سازد و جالب است که هنوز هم در این رابطه آثار ماندگاری تولید می کند، ولی آیا این اتفاق در سینمای ما رخ می دهد؟ البته کم کاری سینمای ایران در این رابطه دلایل مختلفی دارد، اما شاید اگر بخواهیم اصلی ترین دلیل را بیان کنم باید نبود امکانات را ذکر کنم. مشکل دیگر نبود متولی تأثیرگذار است، چون متأسفانه به دلیل شعار هایی که داده می شود، عملاً جایی وجود ندارد که به صورت عملی از سینمای دفاع مقدس حمایت کند.

ایکنا عده ای معتقدند سینمای دفاع مقدس در اختیار آدم هایی خاص است و تنها فیلمسازانی نظیر ابراهیم حاتمی کیا در آن می توانند فیلم هایی با امکانات دلخواه را جلوی دوربین ببرند. درباره این گفته چه نظری دارید؟

این که از فیلم های سینماگرانی نظیر ابراهیم حاتمی کیا حمایت می شود، دلیل بر بی کیفیت بودن آثار آن ها نیست، چون همه می دانند حاتمی کیا فیلم هایش زینت بخش سینمای ایران است، اما این مسئله دلیلی نیست که دیگر فیلمسازان را نادیده بگیریم، چون اگر سینماگر بداند از او حمایت نمی شود، انگیزه کار کردن را از دست خواهد داد. همچنین حمایت تنها به معنای تأمین سخت افزار نیست، بلکه می توان با امکان اکران بهتر در سینما و تلویزیون به سازنده انگیزه کار کردن در این حوزه را داد.

ایکنا در پرونده کاری شما چند فیلم دفاع مقدسی هست. این گرایش نشئت گرفته از دلبستگی های شخصی است یا این که شرایط کار کردن در این حوزه برایتان بهتر بوده است؟

من جنگ را از نزدیک تجربه نکرده ام، چون در آن زمان کودک بودم، اما این که به این حوزه علاقه مند باشی، ربطی به حضور در جنگ ندارد، چون همه جای دنیا به افرادی که برای آسایش دیگران جان خود را فدا می کنند، احترام می گذارند. در جنگ تحمیلی، عده ای جوان به گفته امام خود، مقابل دشمن تا دندان مسلح به پا خواستند. این اتفاق بسیار ستایش آمیز است، اما متأسفم ما این ایثار را در سینما به درستی نشان نداده ایم.

من اولین فیلمم یک فیلم تلویزیونی به نام پوزتیو های فراموش شده بود. در این اثر به طور غیر مستقیم به دفاع مقدس نگاه داشتم. این فیلم را با این دغدغه جلوی دوربین بردم که کاری در حوزه سینمای کودک کرده باشم؛ اثری که به طور غیر مستقیم به دفاع مقدس نیز توجه کرده باشد. در فیلم دومم که پوست موز نام داشت هم به موضوع ارزشی معاد توجه داشتم. این فیلم قرار بود اکران سینمایی شود که بنا به دلایلی این خواسته مهیا نشد. دلیلم برای پرداختن به موضوع معاد در این فیلم سینمایی به حس جستجوگری انسان ها پیرامون زندگی پس از مرگ بر می گردد که برایم بسیار جالب است.

ایکنا دموکراسی تو روز روشن اولین تجربه شما در حوزه سینماست؛ فیلمی که عده ای از آن به عنوان مهم ترین اثرتان تا به امروز نام می برند. در مورد این اثر توضیح دهید.

فیلم پوست موز از طریق مرکزی برای پخش در شبکه ویدئویی خریداری شد که مسئولیت آن سازمان را حجت الاسلام زم بر عهده داشت. روزی از طرف دفتر وی با من تماس گرفته شد و درخواست دیدار شد. من با حجت الاسلام زم گفت وگویی داشتم. وی نیز درباره چرایی ساخت پوست موز از من سؤال کرد. وقتی دلایل را گفتم او به من سفارش فیلمی در همین رابطه (معاد) را داد. این اتفاق دلیل ساخت دموکراسی تو روز روشن بود.

در زمان ساخت این فیلم حاشیه های مختلفی به وجود آمد از جمله دستمزد محمدرضا گلزار. البته حجت الاسلام زم در نشست خبری فیلم اعلام کرد برای سه روز به گلزار 90 میلیون داد ه اند و بابت این اقدام هم نارحت نیستند. من نیز بعد از گذشت سال ها می گویم که این رقم ها برای گلزار درست است، چون نمی توان کتمان کرد که گلزار در سینما یکی است. البته اینکه ما تا چه اندازه از این مسئله خوششمان می آید بحث دیگری است. در ضمن درباره فیلم دموکراسی تو روز روشن باید این نکته را اضافه کنم که چند سال بابت آن فیلم سختی های فراوانی کشیدم، چون از سوی برخی خانواده های شهدا به فیلم اعتراض شد.

ایکنا فیلم تلفن همراه رئیس جمهور فیلم دوم شما در سینما بود؛ اثری که باز با حاشیه های بسیار روبه رو شد، به نحوی که دولت وقت جلوی اکران فیلم را گرفت. درباره این فیلم بگویید.

فیلمنامه تلفن همراه رئیس جمهور را جابر قاسمعلی نوشته بود. وقتی فیلم ساخته شد از طرف ریاست جمهوری تأکید شد فیلم روی پرده نرود. به هر حال این فیلم در پایان دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد روی پرده رفت. همچنین دلیل عدم اکران این فیلم نیز هیچ گاه برایم مشخص نشد، چون در آن تنها نقد های کوچکی از اتفاقاتی که در آن دوران رخ می داد شده بود.

ایکنا در فیلم پارادایس سراغ موضوعی رفتید که بسیار حساسیت برانگیز است. حوزه علمیه و اتفاقات پیرامون آن مسائلی نیست که هر فیلمسازی بخواهد آن را تجربه کند. چرا با آگاهی از این حاشیه ها، این فیلم را ساختید؟

وقتی فیلم پارادیس را ساختم برای نمایش آن 90 ممیزی لحاظ شده بود تا بتواند روی پرده رود. برای همین عملاً اکران فیلم منتفی شد، اما بعد از چند سال با یاری ابراهیم داروغه زاده و حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی، این فیلم توانست به هر حال به نمایش عمومی درآید. درباره پارادایس جالب است بدانید قبل از این که فیلم را بسازم با یکی از حوزه های علمیه ارتباط داشتم و درباره چگونگی ساخت با طلبه های بسیاری حرف می زدم تا نظرات آن ها را در فیلم مد نظر قرار دهم، اما وقتی اثر کامل شد و من فیلم را به آن ها نشان دادم، عده ای فیلم را خلاف آموز های دینی و اسلامی دانستند!

بعد از ساخت این فیلم از طرف حوزه علمیه و اطلاعات سپاه از من شکایت شد. برای توضیح من به اطلاعات سپاه رفتم و به آن ها هر آنچه را بود گفتم و تأکید کردم هدفم تنها ساخت یک فیلم بود و هیچ منظور دیگری نداشتم، اما به هر حال با تمام توضیحات ارائه شده، فیلم نتوانست به پرده راه پیدا کند تا این که به من توصیه شد با انتظامی که آن زمان مشاور وزیر ارشاد بود حرف بزنم. با او گفت وگو کردم و هر آنچه را در دلم بود بر زبان راندم و خوشبختانه وی با بلند نظری حرفهایم را پذیرفت و اجازه نمایش آن را صادر کرد.

وقتی برخورد ها را با فیلم هایی نظیر پارادایس می بینم بسیار غصه می خورم چرا باید وضعیت به نحوی پیش رود که بخشی از مردم در پیام هایی که به من می دهند بدترین شکل فحاشی را انجام دهند که چرا من چنین اثری را ساخته ام، چون به زعم آن ها این فیلم حکومتی بوده است، حتی به من گفته می شود که برای ساخت آن پول گرفته ام! در صورتی که اگر حرف این افراد درست است، چرا این فیلم دو سال اجازه اکران پیدا نکرد و برای همین نمایش محدود هم سانسور های فراوانی شد، وقتی چنین فحاشی هایی را می شنوم از خودم سوال می کنم چه کاری با جوانان خود کرده ایم که آن ها تا این اندازه به مسلمان شدن یک زن مسیحی در فیلم عکس العمل منفی نشان می دهند.

ایکنا اینکه نسبت به فیلم پارادایس بی مهری شده کاری نداریم، اما این فیلم به لحاظ کیفی فیلم چندان قابل دفاعی نیست. به ویژه در مباحث نظری که به شدت سطحی نگری را شاهد هستیم. این نقد را چگونه پاسخ می دهید؟

برخی می گویند فیلم من منبر است این نقد در شرایطی است که شما می گویید فیلم نگاهی سطحی به موضوعات دارد. می خواهم بگویم وقتی فیلمی که به نظر شما سطحی می آید به نظر عده ای منبر است اگر می خواستم در آن بحث های جدی تر را بیان کنم به فیلمم چه می گفتند؟ در ضمن باید توجه داشته باشد در سینما مخاطبان عام هستند و من باید متناسب با خواست آن ها فیلم بسازم.

ایکنا – انتخاب بازیگران پارادایس هم شکلی منطقی ندارد، چون بازیگر نقش اول آ یک نابازیگر است و بسیار ناپخته. جواد عزتی هم تنها برای فروش به گیشه آمده است. در این باره نظرتان جیست؟

اولا زمانی که فیلم ساخته شد جواد عزتی به شهرت امروز نرسیده بود، برای همین حضور وی هیچ ربطی به گیشه نداشت. درباره نقش نخست نیز باید بگویم حتماً باید یک نابازیگر این کاراکتر را بازی می کرد، چون قصه چنین امری را طلب می کرد تا بازی او با بازیگران حرفه ای تفاوت آشکار داشته باشد. این امر خودخواسته بود و من بابت چنین امری از انتخاب خود راضی هستم.

ایکنا آخرین فیلمی که به آن می پردازیم کاتیوشا است. این فیلم هم به نوعی دفاع مقدس را مد نظر قرار داده است، اما به دلیل کیفیت نا مطلوب در گیشه موفق نبود و با استقبال خوب منتقدان هم رو به رو نشد درباره این فیلم توضیح دهید.

از نگاه من کاتیوشا شعاری نیست، چون مسائلی که مطرح می کند هنوز هم وجود دارد، اما این که ممکن است عده ای چنین موضوعاتی خوششان نیاید سلیقه شخصی است. در ضمن من در این فیلم به هیچ وجه شخصیت اصلی فیلمم را به واسطه همنشینی با رزمنده، در پایان استحاله نکردم، برای همین تا انتها به رویکرد قبلی خود با کمی تغییر ادامه دادم. پس این مطلب را هم نباید به عنوان شعارزدگی فیلم نقد کرد.

ایکنا در پایان این گفت وگو درباره فیلمی که 10 مهرماه آن را جلوی دوربین بردید توضیح دهید و بگویید چرا از تیم بازیگری قسمت اول فیلم بهره نبردید؟

این فیلم (سلفی با دموکراسی) دنباله ای فیلم دموکراسی تو روز روشن است و در آن دوباره زندگی سردار ستوده محور است. درباره بازیگران این فیلم باید بگویم اگر می خواستم محمدرضا گلزار، محمدرضا فروتن و حمید فرخ نژاد را دور هم جمع کنیم باید نزدیک به 4 میلیارد هزینه برای بازی این سه هنرمند پرداخت می کردیم. این خواسته برای ما قابل انجام نبود، برای همین با تیم فعلی کار را جلوی دوربین بردیم.

گفت وگو از داود کنشلو

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرنا- معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شیوه نامه جدید تخصیص یارانه مطبوعات مورد استقبال رسانه ها و اساتید علوم رسانه قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳ سایت های دیگر : فراسو خبر شعار سال

محمد خدادی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا این مطلب را در پاسخ به این سوال بیان کرد که با انتشار پیش نویس شیوه نامه جدید محاسبه و تخصیص یارانه مطبوعات در سال 98 قرار بود تمامی صاحب نظران، کارشناسان، مدیران مسئول و اصحاب رسانه تا پایان شهریورماه، نظرها، انتقادها و پیشنهادهای خود را در خصوص این پیش نویس به اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی ارائه دهند. استقبال از این فراخوان چه اندازه بود و آیا قابلیت اجرایی داشتند؟

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جزئیات این شیوه نامه هم که منتشرشده بر چند اصل استوار است، نخست ضریب نظم در انتشار، که قبلا تا 30 درصد هم قابل پذیرش بود اما اکنون در مرحله اول 70 و بعد 90 درصد اعلام شده است یعنی اگر یک روزنامه از 100 روز فقط 30 روز منتشرشود، مشمول حمایت نمی شود. دیگری گستره توزیع است. که گسترده توزیع سراسری یعنی 31 استان نه تعداد محدودی استان و نکته سوم محتوا و ضریب کیفی رسانه است.

خدادی اظهار داشت: محورهای چهارگانه اقتصاد و توسعه ملی، فرهنگی، اجتماعی، سیاست خارجی و امنیت ملی، فرهنگ، معارف اسلامی و دفاع مقدس به عنوان اولویت های موضوعی در محاسبه یارانه مطبوعات اعلام شده است. رسانه هایی که در این موضوعات فعال باشند و تولید محتوای موثر داشته باشند، در اولویت دریافت یارانه هستند.

وی افزود: در این شیوه نامه میزان حمایت از نشریات متعدد دارای صاحب امتیاز حقیقی یا حقوقی واحد نیز مشخص شده به طوری که صاحبان امتیاز بیش از سه نشریه از ضریب کاهشی برخوردار می شوند و برای صاحبان امتیاز دارای بیش از 10 نشریه نیز یارانه ای در نظر گرفته نشده است.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دیدگاه ها و نقطه نظرات اهالی رسانه و اساتید و دست اندرکاران این حوزه در خصوص شیوه نامه جدید دریافت شده و تمام این اطلاعات در قالب داده ای در حال جمع آوری است.

خدادی اضافه کرد که این دیدگاه ها به کمیته ای ارسال می شود که متشکل از نمایندگان رسانه ها و اساتید این حوزه است و در نهایت جمع بندی خواهد شد.

وی افزود: ما این شیوه نامه را برای تمام 28 انجمن صنفی و 31 خانه مطبوعات جهت ارسال نظرات و دیدگاه هایشان ارسال و همچنین طی جلسه ای مدیران رسانه را دعوت و در این زمینه گفت وگو کردیم. در این نشست هم اندیشی حدود 15 مدیر رسانه حضور داشتند.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این شیوه نامه را همچنین برای اساتید علوم رسانه ارسال کردیم تا نظرات کارشناسی خود را ارائه کنند.

خدادی اضافه کرد: شیوه نامه جدید یارانه مطبوعات برای دست اندرکاران رسانه نیز ارسال شد، به بخش هایی که تصور می کردیم ممکن است نظری داشته باشند و باید در جریان موضوع قرار گیرند.

وی اضافه کرد که نسخه ای از شیوه نامه جدید روی سایت معاونت مطبوعاتی قرار داده شده و علاوه بر آن طی نشستی خبری تبیین و تشریح گردیده است. همچنین در گفت وگوهای متعدد با رسانه ها به ابعاد و جنبه های مختلف آن نیز پرداخته شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گاهی حتی برای حفظ ظاهر هم که شده یک چیزهایی رعایت می شود.در معاونت مطبوعاتی ⁧ #ارشاد ⁩ اما از این خبرها نبوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

صاف نیوز: گاهی حتی برای حفظ ظاهر هم که شده یک چیزهایی رعایت می شود. در معاونت مطبوعاتیارشاد ⁩ اما از این خبرها نبوده است. نمونه اش اعطای یارانه میلیونی به دو هفته نامه های ⁧دنیا و ⁧پیام شادی ⁩ است؛نشریاتی که هیچ کدامشان تاکنون دیده نشده اند! دست مریزاد دارد انصافا!

این پولها کجا می رود.
در روزهایی که نشریات مستقل حوزه زنان به سختی منتشر می شوند و روزهای سختی را می گذرانند،⁧ ارشاد ⁩ به نشریه ای یارانه میلیونی می دهد به نام ⁧ بانو شمیم ⁩!خیلی گشتم تا نشانی از این نشریه در فضای واقعی و مجازی پیدا کنم اما موفق نشدم! حتی لوگوی نشریه هم در دسترس نبود. این پول ها کجا می رود؟

منبع خبر : صفحه توئیتر پژمان موسوی

به اشتراک بگذارید :

https://safnews.ir/?p=12353

لینک خبر :‌ صاف نیوز
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای اقامه نماز این وزارتخانه با اشاره به جایگاه و نقش نماز در زندگی افراد، گفت: نماز به فرد خاصی تعلق ندارد بلکه نماز یک نیاز است نه باری بر دوش.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : سایت قنوت

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی صبح امروز در نشست مشترک فعالان اقامه نماز دستگاه های ستادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: 3 دهه قبل ستاد اقامه نماز کشور با محوریت آقای حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی شکل گرفت و با تایید مقام معظم رهبری کار خود را آغاز کرد.

وی ادامه داد: این ستاد نقش پیشران در امر نماز را بر عهده گرفت تا از ظرفیت های مردمی و دولتی در این زمینه بهره کافی ببرد.

ارباب سلیمانی افزود: این ستاد در آغاز راه برای موفقیت نیاز به قوانین بالادستی داشت و این امر منجر به تصویب مصوبه ای از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی شد که به برنامه های این ستاد سر و سامان داد.

وی ادامه داد: در دولت آقای روحانی هم بار دیگر در هیات وزیران این مصوبه بازنگری و اصلاحاتی در آن صورت گرفت.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هر سال ستاد اقامه نماز کشور برای سامان دهی اقدامات تفاهم نامه مشترک با دستگاه ها امضا می کند که مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری در اجلاس های نماز و قوانین بالا دستی است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه ستاد اقامه نماز کشور، گفت: امسال برای اولین بار سامانه سجاده راه اندازی شده است که ظرفیتی برای انعکاس و معرفی برنامه ها و اقدامات سازمان ها، دستگاه ها و نهادهای مختلف در حوزه نماز به شمار می آید.

نماز یار است نه بار

حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی در ادامه با اشاره به نقش نماز در زندگی انسان ها گفت: نماز در برابر مشکلات و آسیب های اجتماعی یک پناهگاه محسوب می شود و باید از آن برای رشد و تعالی خود بهره کافی ببریم.

وی تصریح کرد: دلایلی موجب می شود که دعا مستجاب نشود که می توان به سوءنیت، خبث، نفاق، اعتقاد نداشتن به استجابت دعا، تاخیر در نماز، ترک تقرب به خدا و ناسزاگویی به دیگران اشاره کرد.

بهره گیری حداکثری از ظرفیت های موجود در ترویج اقامه نماز

دبیر شورای اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی، هنری، رسانه و دینی موجود در این وزارتخانه، تاکید کرد: باید پیوندها و تعاملات داخلی خود با بخش های مختلف را تقویت کنیم و از ظرفیت هایی مانند 24هزار کانون فرهنگی هنری مساجد، انجمن سینمای جوان، موسسات قرآنی دارای مجوز از وزارتخانه، 6 هزار موسسه فرهنگی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراکز دیجیتالی و ... بهره کافی در ترویج اقامه نماز را ببریم.

وی در پایان از اختصاص 14 میلیون تومانی به هر یک از ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها برای انجام فعالیت های ترویجی اقامه نماز در شش ماه نخست سال 98 خبر داد و گفت: در تفاهم نامه موجود دوره های آموزشی در دو سطح مدیران و کارکنان نیز پیش بینی شده است.

در بخشی از این نشست که به میزبانی سازمان سینمایی، سمعی و بصری برگزار شده بود؛ گزارشی از فعالیت ها و اقدامات سینمایی در حوزه ترویج نماز ارائه شد.

سعید رجبی فروتن نماینده سازمان سینمایی گفت: نقطه عطف فعالیت های این سازمان در امر نماز حمایت از آثار و تولیدات سینمایی است.

وی افزود: این حمایت ها یا به صورت سرمایه گذاری و یا در قالب مشارکتی و حمایت از بخش های خصوصی است.

فروتن ادامه داد: در زمینه فعالیت در بخش نماز جشنواره های دوسالانه نماز و نیایش و تسنیم را برگزار می کنیم که امسال هشتمین دوره جشنواره نماز و نیایش در قم برگزار شد.

در بخش دیگری گزارشی از روند برگزاری این دو جشنواره ارائه شد.

در ادامه اعضای حاضر نظرات، پیشنهادها و دغدغه های موجود در حوزه ترویج اقامه نماز را ارائه کردند.

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳

جولانِ بی هنری تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر اراک و تبدیل آن به دبیرستان پسرانه با اعتراض اهالی هنر روبرو شده است

طاهره قهیه ای

فرهنگ و هنر دو مقوله تاثیرگذار در جذب جوانان به سمت انجام فعالیت های هنری و فرهنگی است، فرهنگ گام تاثیرگذاری در روند رو به رشد و همه جانبه یک جامعه دارد و از آنجایی که با زبان فرهنگ و هنر بهتر و تاثیرگذارتر می توان نواقص و مشکلات جامعه را گوشزد کرد و تلخی ها و ناهنجاری ها را با زبان شیرین هنر به گوش مسئولان رساند، حمایت از این مقوله ها توسط مسئولان امر بسیار حائز اهمیت است.
در شهر اراک سالها است که هنرمندان در بخش های مختلف از نبود مکانی برای تمرین و کار کردن فغان سر داده و ناله ها می کنند به امید آنکه گوشی شنوا در این میان صدای فریاد آنها را بشنود و وعده ای قابل تحقق و عملیاتی بدهد تا این هنرمندان در مکانی امن و آرام بهتر بتوانند دغدغه های جامعه را مطرح کنند و حتی فضای شادی را به مردم هدیه دهند.
این روزها علی رغم تمام فغان های اهالی هنر مبنی بر نبود مکانی برای تمرین و علی رغم تمامی شعارها مبنی بر حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر شاهد وقوع اتفاقی نادر و تلخ در شهر اراک هستیم، اتفاقی که نه تنها دل اهالی هنر بلکه شهروندان هنردوست را نیز به درد آورده و سئوالات بی پاسخ بسیاری را در اذهان برجای گذاشته است.
تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر اراک و تبدیل آن به دبیرستان پسرانه خبری بود که حاکی از بی تدبیری و بی علاقگی مسئولان امر به مقوله فرهنگ و هنر است و نشان می دهد که تا چه میزان بی توجهی به فرهنگ و هنر در این استان جولان می دهد.
تعطیلی یکباره این مکان فرهنگی که متعلق به فرهنگسرای آیینه است و تحویل آن به آموزش و پرورشی که خود سالیان متوالی است از وجود خیران مدرسه ساز بهره می برد و هر ساله شاهد ساخت و ساز مدارس خیرساز و یا تحویل مکان هایی برای تبدیل به مدرسه است علامت سئوال بزرگی را ایجاد کرد.
دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر اراک به عنوان مکانی علمی، فرهنگی و هنری که دانشجویان بسیاری نیز از آن استقبال می کردند، امروزه با سرگردانی این قشر و اساتیدی که سالها است در این دانشگاه فعالیت داشته روبرو شده است. برای اطلاع بیشتر از چند و چون این ماجرا با معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی و چند نفر از هنرمندان به گفتگو نشستیم و نظریات آنها را در این خصوص جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این خصوص به وقایع استان گفت: تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر اراک و تبدیل این مرکز به مدرسه پسرانه در شورای آموزش که در آن شورا اداره کل فرهنگ و ارشاد استان عضو نیست به دلیل آماده نبودن یکی از مدراس پسرانه به صورت موقتی تصویب شده است.
افشین حسینی با اشاره به اینکه این امر به دستور استاندار انجام شده و الزاما مصوبه شورای آموزش است، افزود: این در حالی است که اهالی فرهنگ و هنر در استان با مشکل کمبود مکان مواجه هستند و می شد با بهره گرفتن از این مکان بسیاری از کمبودهای این عرصه را که هنرمندان به اطلاع ما می رسانند را رفع کرد.
آرش زرنیخی، کارگردان تئاتر استان مرکزی در این رابطه گفت: در اراک سالها است که اهالی تئاتر از فقدان بلک باکس گلایه مندند و این در حالی است که این سالن برای اهالی فن بسیار کم هزینه است و سالها است اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این زمینه قول مساعد داده و اتفاقی نیز نیفتاده است.
وی با بیان اینکه اهالی تئاتر استان بلک باکسی همچون تالار وحدت نمی خواهند، افزود: الان وقتی مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر اراک خالی شده است می توانستند حداقل سالن پروفسور حسابی آن را به یک بلک باکس تبدیل کنند.
وی ابراز کرد: هر جا که برای ارائه گزارش از تخلفات به اداره ارشاد مراجعه می کنیم، پاسخ ارشاد این است که بازوی اجرایی نداریم؛ بنابراین مسلم است وقتی مرکزی بازوی اجرایی نداشته باشد نتیجه اش این می شود که مکانش را از دست بدهد.
عباس اباذری، رییس انجمن موسیقی استان مرکزی نیز با بیان اینکه اهالی هنر همچون انجمن موسیقی در فرهنگسرای آیینه با کمبود فضا مواجه هستند، گفت: انجمن موسیقی استان در فرهنگسرا یک دفتر بسیار کوچک و یک اتاق حدود 15 متری برای تمرین دارد که اگر یک گروه موسیقی بزرگتر بخواهد در آن مکان تمرین کند دیگر جایی برای نشستن وجود ندارد.
وی ادامه داد: از این مکانی که الان به یک مدرسه پسرانه اجاره داده شده استفاده های بسیاری را می توانستند برای رفع کمبود فضای اهالی هنر انجام بدهند که این اتفاق نیفتاد.
اباذری اظهار کرد: این مکانی که الان به یک مدرسه پسرانه اجاره داده شده سالها است که بلااستفاده در فرهنگسرا باقی مانده است و نه خود ارشاد و فرهنگسرا از آن استفاده کرده و نه به اهالی هنر سپرده اند؛ لذا این ساختمان دیگر مستهلک شده و ارشاد نیز برای تامین هزینه ها چاره ای جز این کار را به نظرم نداشته است؛ اما می شد بخش هایی از این ساختمان که دارای سالن و کلاس های متعددی است را به اهالی هنر سپرد.
عبدالمجید یوسفی، رییس روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: یکی از هنرستان های پسرانه ما به دلیل اینکه تامین بودجه آن دیر انجام شد و این هنرستان نیاز به بازسازی و تعمیر داشت به ناچار با رایزنی که با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان داشتیم این مکان را به مدت 4 ماه از آنها اجاره کردیم تا با تکمیل بازسازی آن هنرستان مکان را به آنها تحویل داده و به هنرستانمان نقل مکان کنیم.
وی افزود: این فضا، مکانی تعطیل و بلااستفاده و رها شده بود که به صورت امانت و اجاره ای برای 4 ماه در اختیار یکی از مدارس آموزش و پرورش قرار گرفته است.
یوسفی در پایان اظهار کرد: در ابتدا با این درخواست ما مخالفت شد و استاندار به عنوان پدر استان از اداره کل ارشاد خواستند تا با این درخواست ما موافقت شود و این کار انجام شد و این در حالی است که بعد از 4 ماه این مکان به اداره کل ارشاد و فرهنگسرا بازگردانده خواهد شد.

لینک خبر :‌ هفته نامه وقایع استان
حوزه/ در شهر کرمان مدارس علمیه ای با بیش از 350 و 230 سال قدمت وجود دارد که در حال نابودی وفاقد ایمنی اند و هم اکنون رهپویان فقه و فقاهت در این مدارس فرسوده مشغول درس و بحث و تحقیق و پژوهش اند و در صورت بروز حادثه ای مانند زلزله، فاجعه انسانی رخ خواهد داد که ....
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۳

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در کرمان ، هفتم مهرماه روز آتش نشانی و ایمنی بود و بهانه ای برای پیگیری مشکلی که مدارس علمیه شهر کرمان سال ها با آن دست به گریبانند و تاکنون هیچ اقدام درخوری از سوی نهادهای ذیربط برای حل این مشکل صورت نگرفته است، شد.

همان طور که بیش از یک سال پیش در خبرگزاری حوزه مسئله ناامنی بناهای قدیمی حوزه علمیه کرمان مطرح شد امروز نیز هنوز این مسئله مطرح است و نیازِ به توجه ویژه مسئولین ذیربط مرتفع نشده است.

حجت الاسلام روح الله زمزم زاده، مدیر مدرسه علمیه محمودیه کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ، با اشاره به قدمت 350 ساله این مدرسه، گفت: این بنا یکی از مدارس با قدمت استان است که علمای بسیاری در آن پرورش یافته اند.

وی با بیان این که این بنا نیز همانند تمامی بناهای دیگر به مرور زمان فرسوده شده است، اظهار کرد: وضعیت مدرسه به نحوی است که ما هر لحظه احتمال تخریب آن را می دهیم و در این زمینه نیازمند کمک عاجل هستیم.

مدیر مدرسه محمودیه کرمان با بیان این که مدرسه زمین های وقفی فراوانی دارد، تصریح کرد: متأسفانه اجاره بهاء این زمین ها به حدی کم است که از امور جاری مدرسه بیشتر نیست و برای ساخت بنای جدید مدرسه نیاز به کمک خیّرین داریم.

زمزم زاده با اشاره به این که هم اکنون صد طلبه در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد: ما کمبود فضای آموزشی داریم، اما به اجبار در این مدرسه ساکن هستیم.

استاد حوزه علمیه کرمان با اشاره به این که مدرسه زیر نظر میراث فرهنگی، اوقاف و مدیریت حوزه های علمیه به فعالیت خود ادامه می دهد، گفت: با توجه به این که کرمان شهر زلزله خیزی است، در صورت وقوع حادثه احتمالی، ممکن است با فاجعه ای رو به رو شویم که هیچ پاسخِ قانع کننده ای برای آن نخواهیم داشت.

حجت الاسلام رضا غلامی، مدیر مدرسه علمیه ابراهیمیه کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ، در خصوص این مدرسه گفت: مدرسه ابراهیمیه دارای قدمتی بیش از 230 سال است و طبق آمار و اطلاعات، مشخص است که این ساختمان هیچ وقت بازسازی و مرمت نشده و اگر اقدامی عمرانی هم در خصوص این ساختمان شده باشد، صرفاً مربوط به ترمیم نما و ظاهر آن است.

وی با اشاره به این که در حال حاضر این ساختمان از نظر ظاهری نیز در شرایط نامطلوبی قرار دارد، ادامه داد: به دلیل شرط واقف در وقت نامه مبنی بر عدم تغییر بنای اصلی ساختمان، و با نظر به ممنوعیت اعلامی از سوی میراث فرهنگی در تخریب آن، اجازه تخریب و بازسازی مدرسه به هیچ عنوان وجود ندارد. ضمن اینکه فقدان هرگونه بودجه و تخصیصی موجب شده تا مدرسه حتی در ترمیم های ساده نیز عاجز باشد، چه رسد به بازسازی کامل ساختمان.

غلامی با بیان نظر واقف مبنی بر اجازه استفاده از یک عُشر از منافع موقوفه جهت هزینه کرد در مسائل عمرانی و تعمیرات مدرسه، گفت: در حال حاضر مبالغی که بدین منظور از اوقاف دریافت می شود در حدی است که حتی جوابگوی هزینه های اجتناب ناپذیر ساختمان در طول سال نیز نمی باشد.

مدیر مدرسه ابراهیمیه کرمان با اشاره به وسعت این مدرسه به عنوان بزرگترین مدرسه شهرستان ابراز داشت: این مدرسه با چندین هزار متر زیربنا، دارای مشکلات زیادی همچون موتورخانه مستهلک و معیوب، پشت بام های خراب (که در زمان بارندگی مشکلات عدیده ای برای طلاب به بار می آورد)، تخریب کاشی ها و نمای ساختمان و ... می باشد و کهنه و فرسودگی ساختمان مدرسه به همراه مشکلات روشنایی و ... موجب شده تا شب های این مدرسه برای طلاب (به ویژه طلاب پذیرشی و پایه اولی) بسیار سخت، ناگوار و ترسناک باشد به طوری که گاه موجب ترک تحصیل بعضی از طلاب نیز شده است.

غلامی با اشاره به پیگیری های صورت گرفته جهت جذب بودجه افزود: متاسفانه به دلیل عدم توان مالی، هیچ گونه بودجه ای از سوی حوزه برای این مشکلات تخصیص داده نشده است؛ و همان طور که بیان شد هزینه های دریافتی از اوقاف کفاف خرج های سالانه را نیز نمی دهد و علیرغم چندین مرتبه مکاتبه با میراث فرهنگی جهت اخذ بودجه ی تعمیرات و ترمیم این ساختمان بسیار قدیمی، تاکنون هیچ گونه وجهی از این سازمان دریافت نشده است.

این استاد حوزه با اشاره به وضعیت ایمنی مدرسه خاطرنشان کرد: علی رغم این که میراث فرهنگی بنای این ساختمان را مقاوم و قابل تحمل در مقابل زلزله و سوانح دانسته است، اما کارشناسان فنی و عمرانی مدیریت و مرکز مدیریت حوزه های علمیه، این ساختمان را فاقد ایمنی کافی دانسته اند. ضمن اینکه با توجه به قدمت این ساختمان، نظر کارشناسان حوزوی پذیرفتنی تر می نماید.

گفتنی است، در زلزلزه های زمستان سال 96، مدارس علمیه ابراهیمیه، محمودیه و معصومیه کرمان دچار آسیب های جدی شدند و این در حالی است که کانون هیچ یک از زلزله های آن زمان در شهر کرمان و توابع آن نبود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفت: با وجود مشکلات اقتصادی ، اوضاع ارز و مشکلاتی که در حوزه تامین کاغذ برای نشر کتاب وجود دارد، کتاب هم چنان در سبد کالایی خانوار ایرانی وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : راه دانا

ایوب دهقانکار، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در حاشیه یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار عصراترک در پاسخ به این سوال که وضعیت اقتصادی موجود چه میزان در خرید کتاب توسط مردم تاثیر گذاشته است، گفت: منکر وضعیت اقتصادی موجود نیستم، اما جای خوشحالی دارد که با توجه به شرایط اقتصادی کتاب هنوز در سبد خانوار مردم قرار دارد.

وی ادامه داد: فضای موجود در نمایشگاه با اینکه چند ساعتی بیشتر از افتتاح آن نمی گذرد نشان از این دارد که شان و منزلت مردم فراتر از این است که برای یک سری از کالاها صف ببند و اکنون صف های خرید کتاب را هم شاهد هستیم.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: با وجود مشکلات اقتصادی ، اوضاع ارز و مشکلاتی که در حوزه تامین کاغذ برای نشر کتاب وجود دارد، کتاب هم چنان در سبد کالایی خانوار ایرانی وجود دارد.

دهقانکار در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت کاغذ چه میزان در نشر و انتشارات تاثیر گذاربوده است، افزود: قطعا بی تاثیر نبوده ، اما دوره التهاب کاغذ در حال سپری شدن است.

یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی اولین نمایشگاه کتاب کشور در سال 98 است

این مقام مسئول بیان داشت: با ایجاد هم افزایی بین دستگاه ها توانستیم دوره مشکلات تامین کاغذ را پشت سر بگذاریم و امید است که روز به روز در تامین کاغذ مشکلات را رفع کنیم.

دهقانکار با اشاره به اینکه خراسان شمالی استانی پیشتاز و ممتاز در حوزه فرهنگی است، گفت: یازدهمین دوره نمایشگاه کتاب خراسان شمالی، اولین نمیاشگاه استانی کتاب در سال 98 در کشور است.

وی یکی از انتقادات وارده به برگزاری نمایشگاه های کتاب استانی را تضعیف کتاب فروشی های منطقه ای عنوان کرد و گفت : برای اولین بار کتاب فروشی های استانی نیز علاوه بر ناشران در نمایشگاه کتاب حضور پیدا کردند و اولویت حضور و تخصیص غرفه را به ناشران استان میزبان و کتاب فروشی ها داده شده است.

انتهای پیام/ رحمانی

لینک خبر :‌ عصر اترک
طی جلسه ای تفاهم نامه احداث سینما امید جیرفت با حضور معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، جلسه انعقاد تفاهم نامه احداث سینما امید جیرفت با حضور حیدری خلیلی معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسحاقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری جیرفت، حسین زاده شهردار و اعضای شورای شهر جیرفت در سالن کنفرانس شهرداری جیرفت برگزار شد.
نعمت الله حسین زاده ، در این نشست ضمن عرض خیرمقدم، گفت: جلسه انعقاد تفاهم نامه احداث پردیس سینمایی امید جیرفت در راستای پیگیری های مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان محقق شد که جای تشکر دارد.
شهردار جیرفت، افزود: شهر جیرفت، شهری تاریخی با قدمت 7 هزار ساله است و با توجه به جمعیت این شهرستان نیازمند احداث سینمایی با چند سالن می باشد.
وی، بیان داشت: احداث پردیس سینما امید، فعالیت فرهنگی و حرکت مفیدی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی است.
حسین زاده، افزود: سینما امید در شهرهای بالای 20 هزار نفر جمعیت افتتاح می شود و امروز شاهد کلنگ زنی این طرح هستیم.
شهردار جیرفت، ابراز داشت: امیدوارم با همکاری و همراهی یکدیگر به زودی شاهد بهره برداری از این پروژه باشیم.

پایان پیام/ 586

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
آذربایجان غربی ظرفیت های بسیار مناسبی در راستای هنر و علاقمندان به هنر دارد اما نبود سالن های مناسب سینما باعث شده تا این پتانسیل ها مغفول مانده و غفلت مسئولان امر همچنان در این زمینه ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

به گزارش سرویس فرهنگی باریش نیوز ، سینما به عنوان هنر هفتم از جنبه های مختلفی در آذربایجان غربی دچار عقب ماندگی شده و زیرساخت های مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است.
با وجود اینکه این استان ظرفیت های بسیار مناسبی در راستای هنر و علاقمندان به هنر را دارد اما نبود فضاهای مناسب باعث شده تا این پتانسیل ها مغفول مانده و غفلت مسئولان امر همچنان در این زمینه ادامه دارد.
یکی از مسائل مهم در ایجاد زیر ساخت های مناسب فرهنگی، تأمین بودجه های فرهنگی است که در این استان مورد توجه قرار نمی گیرد و تقویت فضاهای فرهنگی مانند سینما همچنان در فراموشی به سر می برد.
سینماهای فعال ارومیه در سال های قبل از انقلاب ساخته شده اند و بدون شک باگذشت زمان نیاز به بازسازی و به روزرسانی دارند تا بتوانند با تغییر ضائقه عموم، پاسخگوی سیلقه های اقشار مختلف باشد.
اما عدم اهتمام جدی متولیان فرهنگی استان به دلایل مختلف و از همه مهمتر کمبود بودجه باعث شده که تاکنون تغییرات قابل توجهی در ساختار فیزیکی و تکنولوژی سینماهای استان انجام نشود.
نبود امکانات سرمایشی و گرمایشی در سینماهای ارومیه
یکی از شهروندان ارومیه ای در گفت وگو با خبرنگار باریش نیوز در مورد نبود امکانات مناسب در سینماهای ارومیه اظهار نارضایتی کرد و گفت: به اتفاق دوستانم برای گذران اوقات فراغت به یکی از سینماهای ارومیه جهت تماشای فیلم مورد نظر مراجعه کردیم اما نبود امکانات مناسب باعث شد تا لذتی از تماشای فیلم نداشته باشیم.
وی به برخی از مشکلات موجود در سینماهای ارومیه اشاره و افزود: مناسب نبودن صندلی های تماشاگران، نامناسب بودن پرده سینما و همچنین نبود وسایل سرمایشی و گرمایشی در فصول مرتبط سال از جمله مشکلات سینماهای ارومیه به شمار می رود.
اعتبار سه میلیارد تومان برای به روز کردن سینماهای استان
حجت الاسلام ناصر خدایاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در گفت وگو با خبرنگار سرویس فرهنگی باریش، در خصوص تعداد و وضعیت سینماهای استان اظهار کرد: از 22 سینمای موجود در استان، 13 سینما متعلق به حوزه هنری، 2 سینما متعلق به هلال احمر، یک سینما متعلق واسبته به تبلیغات اسلامی سردشت است.
وی با اشاره به اینکه 4 سینما توسط بخش خصوصی در استان در شهرهای نقده و پیرانشهر راه اندازی شده است، تصریح کرد: شهرستان هایی از جمله چالدران، چایپاره، پیرانشهر، شوط و شهرستان پلدشت همچنان سالن سینما ندارند.
این مسئول گفت: در حال حاضر 19 سینما به صورت فعال و نیمه فعال در استان فعالیت دارند و تعداد ظرفیت کل سینماهای استان 12 هزار صندلی است.
خدایاری با اشاره به اشراف متولیان هنری استان به مشکلات سینماها و تلاش برای رفع هرچه سریعتر کمبودها، یادآور شد: در حال حاضر اساسی ترین مشکل سینماهای استان، فرسودگی ساختمان ها و نبود تجهیزات و امکانات داخلی سینماها است که این امر نیاز به اهمیت و بازسازی مبرم دارد.
وی عنوان کرد: عمده گلایه مخاطبان سینما از لحاظ وضعیت نامناسب فضا و امکانات داخلی سینماها است که بروز، مدرن و مجهز نیستند در حالی که بسیاری از صنایع در استان نوسازی و بروز شده اند اما سینماها از این قاعده محروم هستند و متاسفانه به امکانات کم و نامناسب بسنده شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در پایان تصریح کرد: برای بازسازی و ساماندهی سینماهای مرکز استان، سه میلیارد تومان تأمین اعتبار در نظر گرفته شده که در صورت ابلاغ و تخصیص بودجه می توان بخش بزرگی از کمبودهای فیزیکی سالن های سینمای استان را برطرف کرده و تعداد مخاطبان حرفه ای هنر هفتم را در استان افزایش داد.
سالن های سینما در ارومیه قابل مقایسه با سینمای کلانشهرهای دیگر نیستند
یکی دیگر از مخاطبان باریش نیوز در مورد وضعیت سینماهای ارومیه گفت: سالن های سینما در ارومیه از استانداردهای لازم برخوردار نیستند، امکانات صوتی سینماها آنقدر پایین است که در اگر ته سالن باشید نمی توانید صدای پخش فیلم را به وضوح بشنوید.
وی ادامه داد: سالن های سینما در ارومیه اصلا قابل مقایسه با شهرهای بزرگ دیگر مانند اصفهان و تبریز نیستند و برخی اوقات که مهمان از سایر استان ها داریم جرأت نمی کنیم آنها را به سالن سینما ببریم چون بیشتر مایه خجالت است برای شهری که اولین سالن های سینما را در پنجاه سال پیش داشت اما الان از بسیاری شهرهای دیگر عقب مانده است.
سینما در جامعه کنونی نقش بسیار مهمی در اطلاع رسانی، آموزش و آگاهی مردم از طریق نمایش فیلم دارد اما کمبود امکانات و بی توجهی مسئولان امر باعث شده تا در آذربایجان غربی به ویژه شهر ارومیه اساسی به این مشکل صورت نگیرد.

به گاه حرف و بودجه که می شود فرهنگ استان هزار متولی پیدا می کند که هر یک طرح های مختلف ارائه می دهند اما به وقت عمل هر یک از نهادها کم کاری خود را به نوعی توجیه می کنند و یا اینکه خودشان را سرتر از بقیه می دانند.

فرهنسگراها هم می توانستند باری از دوش فرهنگ این استان بردارند به شرط آنکه متولیان برنامه ریزی برای این مکان ها اقدامات و طرح های اجرایی تر با خروجی بهتر درنظر میگرفتند.

متولیان تأمین بودجه های فرهنگی در ارومیه اقدام اساسی در این شهر انجام ندادند و شاید گفت ارومیه از برخورداری از بودجه های فرهنگی مظلوم واقع شده است. یکی از همین طرح ها ساخت تالار مرکزی ارومیه است که چند سالی است با وعده های تو خالی مسئولان همچنان در انتظار افتتاح به سر می برد.

لینک خبر :‌ باریش نیوز
درحالی که بر اساس قانون استفاده از نام های خارجی برای اماکن تجاری ممنوع است، شهر همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین مملو از فروشگاه هایی با نام های خارجی، غیر مصطلح و نامتعارف است و با متخلفین برخوردی صورت نمی گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، در سال های اخیر استفاده از اسامی خارجی برای اماکن تجاری شهر همدان از جمله فروشگاه ها و مغازه ها باب شده است. در هر خیابان یا هر مرکز تجاری یک یا چند فروشگاه با اسم خارجی به چشم می خورد و روز به روز بر تعداد آنها اضافه می شود.

اسامی خارجی بیشتر به فروشگا هایی با کاربری فروش پوشاک به ویژه پوشاک زنانه، لوازم آرایشی و بهداشتی، کافی شاپ ها و فست فود ها اختصاص دارد که از آن جمله می توان به گیرین فود، گیرین مون، سِون، مون، چلسی، بارسلونا، سی سی لی، دومینو، سِت، کلاسیک، مونالیزا و پالتار اشاره کرد.

البته مشکل به همین جا ختم نمی شود و انتخاب اسامی نامانوس، غیرمصطلح و محاوره ای از جمله "دُخی" و "تامارزو" و نیز استفاده از اسامی مقدس و یا اسامی شخصیت های بزرگ برای شرکت ها، فروشگاه ها و مغازه هایی با کاربری هایی مانند باربری و مکانیکی از جمله بوعلی بار و باربری باباطاهر از دیگر مشکلات انتخاب نام برای اماکن تجاری شهر همدان است.

اوضاع در این حوزه نابسامان می نماید و گویی هر کس می تواند به میل و سلیقه اش هر نامی را برای مغازه یا فروشگاه خود انتخاب کند و هیچ قانونی در این بخش وجود ندارد و هیچ ارگان یا نهادی هم نیست که بر این قانون نظارت کند.

اما برخلاف این تصور قانونی در سال 75 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که بر اساس آن کسی نمی تواند از حروف لاتین بر روی محصولات ایرانی یا از اسامی بیگانه و غیر ایرانی برای ثبت شرکت و کارخانجات، اماکن تولیدی، تجاری، خدماتی و عمومی استفاده کند.

همچنین کارخانه ها، کارگاه ها و اماکن تولیدی و خدماتی و تجاری موظفند ظرف مدت دو سال از تاریخ ابلاغ این قانون اسامی تولیدات و ظرف مدت یک سال نام اماکن خود را به نام ها و واژه های غیربیگانه برگردانند.

از سوی دیگر تولید و توزیع کنندگان کالاها و صاحبان مراکز کسب و پیشه در صورت تخلف از این قانون به ترتیب با اخطار کتبی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعویض علایم و نشانه ها و تغییر اسامی و عناوین پس از اعلام دستگاه های ذی ربط با هزینه متخلف، تعطیلی موقت محل کار، لغو پروانه کار مواجه می شوند.

همچنین افرادی که علاوه بر زبان فارسی به یکی از زبان های خاص اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی و یا گویش های محلی و قومی رایج در بعضی مناطق ایران سخن می گویند، مجازند از اسامی خاص متعلق به آن زبان یا گویش در نامگذاری محصولات و موسسه ها و اماکن مربوط به همان مناطق استفاده کنند.

وظیفه برخورد با متخلفین نیز به نیروی انتظامی سپرده شده است

حال جای سوال است با وجود چنین قانونی چرا همچنان اسامی خارجی بر سر در مغازه ها و فروشگا های شهر همدان خودنمایی می کند؟ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصناف، شهرداری و نیروی انتظامی چه اقداماتی را برای مقابله با این پدیده ضد فرهنگی در دستور کار دارند و آیا در این میان تعامل بین دستگاهی صورت می گیرد؟ و این که چه ارگانی در این میان نسبت به وظیفه خود بی تفاوت است؟

غفلت در گذشته

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که کمتر از 3 ماه است به این مسئولیت منصوب شده در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، در رابطه با نحوه نظارت بر انتخاب اسامی فروشگاه ها و مغازه های سطح شهر اظهار داشت: در این بخش در گذشته غفلت هایی صورت گرفته است، اما اداره کل با جدیت به این حوزه ورود خواهد کرد.

احمدرضا احسانی افزود: آیین نامه ای در این مورد وجود دارد و کارگروهی متشکل از نمایندگان ارگان هایی چون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی و شهرداری بر اساس این آیین نامه باید در این حوزه ورود کنند.

وی با اشاره به این که کارشناسانی در اداره کل موظف شدند به احصا اسامی بپردازند عنوان کرد: این اسامی در اختیار نیروی انتظامی برای برخورد با متخلفین بر اساس آیین نامه قرار می گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این که مشکل در این حوزه تنها استفاده از اسامی خارجی نیست گفت: استفاده از نام شخصیت های بزرگ علمی و مذهبی برای مشاغلی نامرتبط از جمله باربری و مکانیکی از دیگر مشکلاتی است که به صاحبان این مشاغل برای تغییر نام تذکر داده ایم.

احسانی با اشاره به این که اسم فروشگاه باید با کاربری آن متناسب باشد تصریح کرد: بر اساس قانون نام های بومی از جمله کردی، ترکی، لری باید در همان منطقه استفاده شود که البته با توجه به آن که در استان همدان قومیت های مختلفی از جمله کرد و ترک و لر سکونت دارند پیشنهادی برای تغییر این بند ارائه خواهیم کرد.

اصناف و شهرداری: ما مسئولیتی در این حوزه نداریم

اما رئیس اتاق اصناف همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با بیان این که بر اساس قوانین صنفی، اصناف پروانه کسب را به نام فرد صادر می کند و ما کاری به نام مکان نداریم.

حسین محرابی افزود: فرد پس از اخذ پروانه کسب، اقدام به عرضه یک برند معتبر می کند و یا برندسازی می کند که در زمینه نظارت بر نام این برندها برعهده ارگان های دیگری از جمله اماکن است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اصناف می تواند پروانه کسب اماکن تجاری که از نام های خارجی استفاده می کنند را لغو کند، گفت: قانون به ما چنین اجازه ای را نمی دهد و ما وظیفه ای در این زمینه نداریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در ذیل ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران آمده است تصویب نام گذاری معابر، میادین، خیابان ها، کوچه و کوی در حوزه شهری و هم چنین تغییر نام آن ها با رعایت مقررات مربوط از وظایف شورای شهر است.

رضوان سلماسی افزود: شورای شهر و شهرداری نقشی در نظارت بر انتخاب اسامی اماکن تجاری خصوصی ندارند.

اماکن تجاری جدید التاسیس در تیررس نیروی انتظامی

اگرچه تلاش خبرنگار تسنیم برای تماس با اداره نظارت بر اماکن عمومی انتظامی همدان به منظور جویا شدن اقدامات این اداره برای مقابله با استفاده از اسامی خارجی و نامانوس اماکن تجاری به نتیجه نرسید، اما روز گذشته در حاشیه نشست خبری فرمانده نیروی انتظامی استان همدان سوالی را در این زمینه طرح کردیم که سردار بخشعلی کامرانی صالح در پاسخ به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حال حاضر بیشتر تمرکز بر روی تابلوی اماکن تجاری تازه تاسیس است و اگر موردی ببینیم برخورد خواهیم کرد و از نصب تابلو جلوگیری می کنیم.

وی افزود: درگذشته برخی از اسامی خارجی استفاده کردند، اما حالا با توجه به شرایط اقتصادی زیر بار هزینه دیگری برای تعویض تابلو نمی روند.

کامرانی صالح تاکید کرد: ضمن آنکه مرجع تشخیص و متولی این حوزه اداره کل فرهنگ و ارشاد است و اگر از ما بخواهند و مکانی را معرفی کنند برخورد خواهیم کرد.

آنچه مسلم است در گذشته دستگاه ها و نهادهای مسئول نسبت به این پدیده ضد فرهنگی بی تفاوت بودند و در حال حاضر نیز با وجود جدیت2صص متولیان امر برای جلوگیری از ادامه روند استفاده از اسامی خارجی، نامانوس و غیرمسطلح برای اماکن تجاری، فروشگاه ها و مغازه ها این گونه متبادر می شود که انسجام و تعامل بین دستگاهی در این بخش وجود ندارد.

از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان که فردی از جنس فرهنگ است انتظار می رود برخورد با این پدیده را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.

اگرچه به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان، شورا و شهرداری وظیفه ای در این بخش برعهده ندارند اما حداقل دغدغه برخورد با این اقدام ضد فرهنگی را باید داشته باشند. ضمن آنکه زیر بار نرفتن صاحب فروشگاه یا مغازه برای تعویض نام محل کسب خود به دلیل تحمیل هزینه اضافی توجیح قابل قبولی نیست.

انتهای پیام/ ت

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس کمیته فرهنگ هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به برگزاری نشست این کمیته، از نقل مکان اداره ارشاد شمیرانات از غرب تهران به شمیرانات خبر داد و گفت: همچنین در این نشست برای اداره ارشاد شهر ری نیز تصمیمات مهمی اتخاذ شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

احمد مازنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست روز گذشته کمیته فرهنگ، هنر و رسانه با بیان اینکه یکی از مأموریت هایی که نمایندگان تهران برای خود تعریف کردند، ورود به مسائل و مشکلات ادارات شهرستان های استان تهران است؛ اظهار کرد: در همین راستا یکی از مشکلات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شمیرانات، مکان و ساختمان اداری آن است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: در حالیکه شمیرانات در بخش شمال و شمال شرق تهران واقع شده و لواسانات، اوشان، فشم، میگون را شامل می شود؛ ساختمان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آن در غربی ترین نقطه تهران با فاصله زیادی از شمیرانات قرار دارد.

وی اضافه کرد: با این اوصاف مردم شهرستان شمیرانات باید برای کمترین کار اداری خود این مسیر طولانی را طی کنند، بر همین اساس حدود سه ماه گذشته در تاریخ 22 خردادماه نشستی با همین موضوع در کمیسیون فرهنگی با حضور فرماندار شمیرانات، معاون امور مجلس وزارت فرهنگ، معاون امور مجلس شهرداری تهران و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و شهردار منطقه یک تهران در محل کمیسیون فرهنگی برگزار شد.

تعهد شهرداری پس از یک ماه انجام نشد

مازنی ادامه داد: در همین نشست تعهد شد که یکی از ساختمان های در اختیار شهرداری منطقه یک به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شمیرانات واگذار شود و به ازای آن قطعه زمین غرب تهران به شهرداری واگذار شود. پیش بینی شده بود که یک ماه بعد این مهم اجرایی شود ولی بعد مشخص شد که ساختمان شهرداری در اختیار مجموعه شهرآفتاب است و این مهم محقق نشد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر در بازدیدهایی که از شهرستان های استان تهران داشتیم، متوجه نامناسب بودن ساختمان اداری شهرستان ری شدم که این ساختمان اداری در فضایی کاملا مسکونی و بدون تناسب با یک اداره فرهنگی دایر شده است.

رئیس کمیته فرهنگ هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: بر همین مبنا جلسه مشترکی در محل کمیسیون فرهنگی با حضور سیده فاطمه ذوالقدر و طیبه سیاوشی شاه عنایتی و با حضور معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران، فرماندار شمیرانات، شهردار منطقه 20 و سایر مسئولان فرهنگی و محلی برگزار شد تا مشکلات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: در نشست روز گذشته با پیگیری های صورت گرفته مقرر شد پنجشنبه 11 مهر مسئولان اداره ارشاد شمیرانات در ساختمان مورد نظر شهرداری که قبلا توافق شده بود، مستقر شوند و نهایتا ظرف 20 روز آینده کل ساختمان اداری تحویل اداره ارشاد شمیرانات شود.

رئیس کمیته فرهنگ هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: درباره مشکل اداره ارشاد شهر ری نیز پیشنهادهای متنوعی در نشست امروز مطرح شد که نهایتا مقرر شد با پیشنهاد فرماندار، جلسه ای مشترک با شهرداری و اداره ارشاد شهرستان ری برگزار شود و این مسئله را ظرف یک ماه آینده حل و فصل کنند تا مردم شهرستان ری با مشکلات کمتری مواجه باشند و کارکنان در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری نیز بتوانند به نحو بهتری به مردم خدمات رسانی کنند./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
دومین نشست هم اندیشی عفاف و حجاب به همت خبرگزاری شبستان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر برگزار شد و تشکیل شورای راهبردی اقتصاد مقاومتی با محوریت طراحی و تولید لباس ایرانی اسلامی خروجی این نشست بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری آنا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، در ادامه برگزاری سلسله نشست ها و میزگردهای علمی تخصصی در نمایندگی شبستان مازندران، با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر، مدیریت حوزه های علمیه خواهران مازندران و خبرگزاری حوزه، نشستی با موضوع عفاف و حجاب که دور اول این نشست تیرماه سال جاری در دفتر شبستان برگزار شد برای دومین مرتبه با هدف طراحی، دوخت و عرضه پوشاک اسلامی با حضور مسئولان حوزه، دانشگاه، نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران، شبستان ، دستگاه فرهنگ و هنر استان و تعدادی از کارشناسان عرصه های مختلف اشتغال و تولید و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر برگزارشد که مشروح این میزگرد بدین شرح است :

*برای 50 طراح دوخت شغل ایجاد کردیم

امید هادیانی در ابتدای این نشست بابیان اینکه فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر برمبنای بیانیه گام دوم انقلاب تدوین و در دست اقدام است، گفت: براین باور معتقد که اگر ما متخصص متعهد داشته باشیم مسائل و مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی کشور مرتفع می شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر بابیان اینکه حوزه و دانشگاه رسالت پرورش متخصصین متعهد و متخصص را عهده دار هستند، افزود: این مهم را سرلوحه کار خودمان قراردادیم و براین منوال تصمیم گرفتیم یک دانشگاهی که فقط کارش آموزش و پژوهش است نباشیم و توفیقاتی را در این چند ماه اخیر داشتیم.

وی بابیان اینکه در عرصه کارآفرینی برای بسیاری از رشته ها که قابلیت پتانسیل های منطقه ای و بومی داشت شغل ایجاد کردیم، ادامه داد:50 نفر از طراحان دوخت و فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی را برای دوخت پوشش مدرسه و دانشگاه جذب کارکردیم.

هادیانی بابیان اینکه تیم دانشگاه باهم همدل هستیم و به دوراز حواشی و دست اندازهای بیرون کار می کنیم و رسالت جهادی را پیگیر هستیم، تأکید کرد: به صورت جدی پیگیر بحث کارآفرینی هستیم.

وی با تأکید براینکه دانشگاه و دانشجو به فرموده امام خمینی (رحمت الله علیه) باید منشاء تحولات باشد، افزود: با حضور جدی و مستمر و عملیاتی در بحث در کلیه امورات فرهنگی شهر و استان پیگیر تأثیرگذاری اجتماعی دانشگاهیان هستیم.

هادیانی به جلسات و بخشنامه های عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: برای اثرگذاری در بین دانشجویان برای ساماندهی عفاف و حجاب ابتدا از پوشش همکاران این واحد دانشگاهی آغاز کردیم. اجرای این طرح هم اکنون در مرحله سایز گیری و دوخت قرار دارد.

وی بابیان اینکه برای طراحی لباس فرم کارکنان دانشگاه و دانشجویان یک تیم روانشناسی بررسی کردند تا برای هر شش ماه یکرنگ پوشش طراحی و ارائه شود، یادآور شد: لباس فرم همکاران خانم در فاز اول و لباس کارکنان آقا در فاز دوم طراحی و دوخته و عرضه می شود.

هادیانی با تأکید براینکه تمام امکانات، ظرفیت ها و زیرساخت های این واحد دانشگاهی را در جهت تحقق اهداف نظام و منویات رهبری (حفظه الله) بکار خواهیم بست، گفت:9 مدرسه و هنرستان سما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر فعالیت دارند و تلاش داریم خروجی این مدارس شخصیت های فرهنگی باشند.

وی ضمن قدردانی از همت خبرگزاری شبستان در مازندران برای برگزاری نشست تخصصی عفاف و حجاب با دستگاه های فرهنگی استان باهدف تولید و عرضه مد و پوشش اسلامی، ابراز امیدواری کرد: خروجی این نشست ها طراحی، تولید و عرضه مدو پوشاک اسلامی و نهایتاً اشتغال زایی باشد.

*دانشگاه آزاد قائم شهر برای طراحی و دوخت پوشش اسلامی تفاهم نامه می بندد

هادیانی از آمادگی واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر برای اعزام استاد و طراح دوخت به سراسر استان برای آموزش و ایجاد شغل خبر داد و افزود: بسیاری از افراد مستعد کار در مناطق مختلف استان به ویژه مناطق محروم و کم برخوردار حضور دارند که نیازی نیست مددجویان و افراد مستعد و جویای کار به دانشگاه مراجعه کنید بلکه تمهیداتی ایجاد می شود تیم دانشگاه آزاد قائم شهر برای آموزش در مناطق مختلف حاضر شوند و یا اینکه از امکانات سایر واحدهای دانشگاه در سراسر استان برای این مهم بهره گیری شود.

وی بابیان اینکه در حوزه کارآفرینی با سیستم بسیجی و تفکر مدیریت جهادی ورود پیدا کردیم، گفت: امسال با تمام مخالفت های دستگاه های مرتبط با پوشش مدارس، تمامی روپوش های مدارس سما قائم شهر را طراحان و فارغ التحصیلان طراحی دوخت این دانشگاه دوختند و این به نوعی تحقق منویات رهبری در خصوص شعار سال است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر از اعلام آمادگی این واحد دانشگاهی برای همکاری با حوزه علمیه خواهران، نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای تولید و عرضه پوشاک ایرانی اسلامی در قالب یک تفاهم خبر داد و تصریح کرد: انتظار می رود بحث مدیریت طراحی، دوخت و آموزش های لازم خوشه های تولید همان نیروی انسانی با مدیریت دانشگاه باشد، بخش اسپانسرینگ و بازاریابی با نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران، بحث عرضه و فروش با مدیریت حوزه های علمیه خواهران مازندران و بحث تبلیغات و اطلاع رسانی و دریافت مجوزهای برگزاری نمایشگاه های فروش با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باشد.

*امکان برپایی نمایشگاه و فروشگاه پوشش اسلامی در 14 دانشگاه آزاد

وی به فعالیت 14 واحد دانشگاه آزاد در استان اشاره کرد و گفت: امکان برپایی بازارچه های فروش و نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی در این واحدهای دانشگاهی وجود دارد.

هادیانی بابیان اینکه دشمنان تمام تلاش خود را مصروف ترویج بدحجابی در جامعه ما کرده و الان پیک تبلیغات دشمن بابت حذف عفاف و حجاب است، اظهار کرد: دستگاه های فرهنگی و فعالان حوزه عفاف و حجاب کارسازی نمی کنند و گیر خودی و غیرخودی هستند و خروجی بخشنامه ها و مصوبات جلسات این فعالان در بازار مشاهده نمی شود.

*جای خالی طراحان البسه اسلامی در بازار

وی به جای خالی طراحان پوشش اسلامی در بازار اشاره کرد و گفت: بایستی شورایی فرهنگی در دل این تفاهم نامه طراحی و دوخت و عرضه پوشش ایرانی اسلامی وجود داشته باشد تا علاوه بر کار اقتصادی کار فرهنگی جهت گسترش پوشش ایرانی اسلامی صورت گیرد.

هادیانی خاطرنشان شد: این شورا باید به دوراز عملکرد جزیره ای، طرح های طراحان را قبل از دوخت تصویب و سپس روانه بازار کند.

*حجاب محصول عفاف است

حجت الاسلام علی غفاری در ادامه این نشست با تأکید براینکه عفاف عامل سلامت و امنیت جامعه است، افزود: حجاب محصول عفاف است. عفاف نباشد گاهی به شکل بد پوشی، رمانی به شکل خودکشی و گاهی به شکل دختر آبی و ... ظهور می کند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مازندران اظهار کرد: دشمن حساب شده کارکرد وقتی زمانی که برنامه کودک انس با حیوان را به کودک ما می آموزد و این برنامه را چشم بسته وارد منزل می کنیم امروز سگ جای بچه را برای خانواده ها می گیرد. دشمن نیامد همه مسائل را با دعوای سیاسی خودش آمیخته کند و اصل قضیه فراموش شود.

وی با ابراز تأسف از اینکه امروز بحث حیا و عفاف در جامعه اسلامی رنگ باخته است، گفت: معتقد است نباید به این مسئله بی تفاوت باشیم. باید نسبت به این عارضه یک راهبرد داشته باشیم.

حجت الاسلام غفاری ضمن تحسین اقدامات ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر در حوزه مد و پوشش اسلامی اظهار کرد: کسانی که داعیه فرهنگی داشتند این گونه در حوزه پوشش اسلامی با دقت ورود پیدا نکردند. قدردان تیم طراحی و دوخت این واحد دانشگاهی هستیم. این فعالیت ها ارزشمند و درخورتحسین است. و باید عملیات استشهادی صورت گیرد و در برابر هجمه ها مقاومت شود تا این مهم به سرمنزل مقصود برسد.

وی بابیان اینکه متأسفانه محافل فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب خروجی ندارد وباید در میدان عمل ورود کرد، اظهار کرد: مدیریت حوزه علمیه خواهران استان با توجه به شبکه گسترده ای که در استان دارد امیدواریم بتوانیم این ظرفیت را در کشور هم تسری بدهیم.

حجت الاسلام غفاری بیان کرد: ما می گوییم بچه های مذهبی که وارد بازار می شوند لباس متناسب با شأن اسلامی پیدا نمی شود. اما معتقدم این همه اماکن فرهنگی و مذهبی داریم که در اختیار خودمان است بیایید جوانانی که هنر دوخت و دوز دارند را جذب کارکنید و هم کار کنند هم بین هنرمند و مسجد ارتباط برقرار شود.

* در امور شغل جوانان تسهیل گری شود

وی با تأکید براینکه باید در امور شغل جوانان تسهیل گری شود، افزود: به لطف خدا مدیریت حوزه علمیه خواهران مازندران با همکاری نمایندگی آستان قدس در استان در رابطه با ایجاد اشتغال و کارآفرینی فعالیت هایی را آغاز کردیم که امیدوارم منشاء خیر شود.

حجت الاسلام غفاری بابیان اینکه برای ایجاد اشتغال در حوزه مد و پوشش ایرانی اسلامی با همکاری دانشگاه، اداره کل فرهنگی و ارشاد اسلامی استان و آستان قدس قطعاً نیازمند انعقاد تفاهم نامه هستیم، گفت: باید در مسیر کار از ظرفیت هایی نظیر اصناف و صمت استفاده کنیم اما این طور نباشد کار را بر اساس مجوزها انجام بدهیم چراکه به دنبال این کارها برویم سرعت کار گرفته می شود از ظرفیت موجود استفاده کنیم به دنبال این باشیم مجموعه را به صورت شبکه راه اندازی کنیم؛ باید کار با تمرکززدایی همراه باشد. واحدهای خرد را مستقل بار بیاوریم تا اگر هرکدام از این مجموعه ها کنار کشید باقی واحدها بتوانند کارکنید.

*بچه مذهبی ها دنبال برند نیستند

وی با تأکید بااینکه هدف از ورود به حوزه مدو پوشش اسلامی باید اشتغال زایی، انجام کار فرهنگی و تحقق معروف الهی (عفاف و حجاب) باشد، اظهار کرد: بچه مذهبی ها خیلی دنبال برند نیستند دنبال پوشاک اسلامی هستند. باید بازار پوشاک مورد ذائقه بچه مذهبی ها ایجاد شود.

* تضمین بازار ایجاد انگیزه می کند

حجت الاسلام غفاری بابیان اینکه تضمین بازار ایجاد انگیزه می کند، گفت: تفاهم نامه باید به شیوه ای نوشته شود که اگر مدیران این مجموعه جابه جایی داشتند این کار بدون خروجی نماند.

وی با اشاره به اینکه خوشه تولید (نیروی انسانی) باید خودکفا تربیت شود تا اگر مسئولان نباشند بتوانند کار را ادامه دهند، افزود: تصدی گر نباشیم طوری کارکنیم اگر مدیریت ما تمام شد خوشه های تولید این کار را از مدیر بعدی مطالبه کنند.

*اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای تولید و عرضه پوشش اسلامی در دستور کاراست

رضا آزادی کناری با اشاره به فعالیت های نمایندگی آستان قدس رضوی در مازندران پیرامون ایجاد شغل و کارآفرینی، اظهار کرد: بسیاری از مددجویان شناسایی شده توسط کانون های محله ای و موضوعی آستان قدس به همت خادم یاران افتخاری حضرت رضا (علیه اسلام) هم اکنون صاحب شغل شده اند و در برخی موارد کارآفرینی می کنند.

معاون محرومیت زدایی آستان قدس رضوی در مازندران بابیان اینکه برای تولید لباس اسلامی اول باید از بازار شروع کنیم. بانوان مذهبی می خواهند یک لباس متناسب با ذائقه دینی پیدا کنند نمی توانند، گفت: حوزه های علمیه خواهران، بسیج و دانشگاه سه عرصه مناسب برای ورود به حوزه مد و پوشش اسلامی محسوب می شوند.

مدیرعامل جامعه خیرین حوزه علمیه خواهران با اشاره به اینکه این سه عرصه به بهترین نحو ممکن می توانند در بازار و فروش کمک کار باشند، افزود: بسیج، حوزه و دانشگاه یک ظرفیت ارزشمند برای تولید و عرضه پوشش اسلامی هستند.

*5 هزار طلبه و 22 مدرسه علمیه خواهران بهترین بازار برای عرضه پوشش اسلامی است

وی بابیان اینکه بیش از سه هزار طلبه خواهر در سطوح 2-3-4 در استان مشغول به تحصیل هستند، افزود: حوزه علمیه خواهران مازندران به احتساب طلبه های جامعه الزهرا، طلبه های غیرحضوری و نیمه حضوری بیش از 5 هزار طلبه دارد .

آزادی کناری بابیان اینکه 22 مدرسه علمیه خواهران در استان و این تعداد طلبه ظرفیت خوبی برای تولید و عرضه پوشاک اسلامی محسوب می شوند، یادآور شد: تلاش داریم زمینه ایجاد بازار فروش البسه اسلامی در داخل مدارس علمیه استان فراهم شود.

وی از رایزنی با بنیاد برکت برای ایجاد کارآفرینی برای مددجویان خبر داد و گفت: سعی می کنیم با اعطای تسهیلات ارزان قیمت در حوزه تولید با همکاری بنیاد برکت، قیمت تمام شده پوشاک را کاهش دهیم.

آزادی کناری اقدام دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر در حوزه طراحی و دوخت پوشاک ایرانی اسلامی را ارزشمند دانست و اظهار کرد: برای همکاری چندجانبه در حوزه مد و پوشش اسلامی باید یک سازمان راهبردی شکل بگیرد و عقبه این سازمان باید یک سازمان اجرایی باشد.

وی افزود: برای راه اندازی و پیاده سازی مقوله مهمی نظیر مد و پوشش اسلامی باید وقت و انرژی بگذاریم تا محصول را به سرانجام برسانیم.

*ایجاد بازار فروش مهم ترین دغدغه مددجویان کارآفرین

معصوم معصومی بابیان اینکه در نمایندگی آستان قدس در مازندران به صورت جدی و باقوت پیگیر کارآفرینی و ایجاد اشتغال در حوزه بانوان هستیم، گفت: کارآفرینی بانوان سرپرست خانوار و مددجو را از فضای مسجد آغاز کردیم.

معاون اشتغال آستان قدس رضوی در مازندران با اشاره به اینکه بانوان مددجو به همت کانون های محله ای آستان قدس در استان شناسایی و جذب می شوند، اظهار کرد: تلاش شده با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) تسهیلاتی در اختیار بانوان جویای کار قرار گیرد.

وی اقدام حوزه و دانشگاه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ورود به حوزه کارآفرینی از طریق تولید و عرضه پوشش اسلامی را قابل تحسین دانست و گفت: انتظار می رود علاوه بر ایجاد شغل و آموزش ایجاد بازار عرضه تولیدات در دستور کار این تیم فرهنگی باشد.

*آموزش و به کارگیری مددجویان مناطق محروم موردتوجه باشد

معصومی با تأکید براینکه کار گروهی اثرگذاری مطلوب دارد، افزود: اگر در حوزه کارآفرینی با محوریت تولید و عرضه پوشش اسلامی مجموعه ای کارکنیم رونق تولید را شاهد خواهیم بود.

وی به محرومین مناطق مختلف استان که دغدغه کاردارند اشاره کرد و ادامه داد: سراسر استان مددجویانی به واسطه آستان قدس شناسایی شدند که امکان حضور در دانشگاه برای فراگرفتن طراحی و دوخت ندارند باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در مناطق محروم آموزش ها انجام شود و کارآفرینی صورت گیرد.

*ایجاد اشتغال به محوریت گسترش پوشش اسلامی را پیگیریم

مهری رستمی در ادامه این نشست تخصصی به دغدغه محجبه ها برای تهیه پوشش اسلامی اشاره کرد و گفت: نشست اول عفاف و حجاب که به میزبانی خبرگزاری شبستان مازندران با حضور حوزویان و طراحان دوخت دانشگاه انجام شد نبود جایی برای عرضه تولیدات اسلامی دغدغه اصلی طراحان بوده است که می طلبد با ایجاد حلقه وصل بین حوزه و دانشگاه این دغدغه مرتفع شود.

روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان مازندران بابیان اینکه مدارس علمیه استان و خواهران طلبه بهترین مصرف کننده و متقاضی پوشش اسلامی مناسب و باکیفیت هستند، اظهار کرد: متأسفانه در استان که این همه افراد متدین داریم هیچ فروشگاه اسلامی نداریم پیشنهاد می کنم برای ادامه کار در حوزه مد و پوشش اسلامی در سطح گسترده تر فروشگاه های عرضه پوشاک اسلامی ایجاد شود تا متدینین لباس اسلامی را به راحتی تهیه کنند.

وی ادامه داد: در اکثر شهرهای استان مازندران مدرسه علمیه داریم که می توانیم جایی را برای عرضه تولیدات طراحان دوخت دانشگاه تعبیه و مصرف کننده به راحتی البسه موردنیاز خود را از این بازارچه ها تهیه کند.

رستمی ابراز امیدواری کرد با ورود دانشگاه، حوزه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مد و پوشش اسلامی شاهد کارآفرینی با محوریت گسترش پوشش اسلامی باشیم.

*لزوم ثبت برند برای عرضه مد و پوشش اسلامی

هدی فتحی بابیان اینکه برند مطرحی در حوزه مد و پوشش اسلامی وجود ندارد، گفت: بایستی بحث برند سازی پوشش اسلامی درکنار تولید و عرضه موردتوجه باشد.

معاون فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران مازندران اظهار کرد: بسیاری از بانوان محجبه علاوه براینکه دنبال پوشش اسلامی هستند به مارک و برند البسه نیز توجه می کنند ازاین رو می طلبد طراحان مد و پوشش ایرانی اسلامی در اندیشه ثبت برند هم باشند.

وی با اشاره به طلبه های خواهر استان که در رشته خیاطی هم فعالیت دارند، افزود: انتظار می رود برای تکمیل کادر طراحی و دوخت البسه اسلامی از ظرفیت این طلبه ها هم استفاده شود.

*ظرفیت های فرهنگی تبلیغی ارشاد مازندران برای عرضه پوشش اسلامی بکار بسته می شود

رجب نعمتی قرا از رسانه های مکتوب و مجازی به عنوان ابزارهای مهم اطلاع رسانی و تبلیغات که در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران است یادکرد و گفت: بایستی در تفاهم نامه همکاری حوزه، دانشگاه، آستان قدس با محوریت تولید و عرضه پوشش اسلامی، ظرفیت دستگاه فرهنگ و هنر استان دیده شود.

نماینده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به نشست ابتدایی عفاف و حجاب که به میزبانی خبرگزاری شبستان و این اداره کل برگزار شد اشاره کرد و افزود: تلاش شده با رایزی با واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر نشست دوم باهدف هم افزایی در عرصه تولید و عرضه مد و پوشش ایرانی اسلامی به میزبانی دانشگاه برگزار شود.

وی با اشاره به ظرفیت ارشاد اسلامی در بحث مجتمع های فرهنگی و هنری، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ارتباطات با دستگاه های اجرایی برای ایجاد نمایشگاه های عرضه و فروش البسه ایرانی اسلامی می تواند کمک کار باشد.

نعمتی قرا گفت: معاونت فرهنگ، تحقیقات و آموزش ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان مازندران را مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان عهده دار است و می توان از این ظرفیت برای سرعت بخشیدن به مراحل تولید و عرضه پوشش اسلامی بهره گرفت.

به گزارش شبستان ، دومین نشست هم اندیشی عفاف و حجاب به همت خبرگزاری شبستان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر برگزار شد و تشکیل شورای راهبردی اقتصاد مقاومتی با محوریت طراحی و تولید لباس ایرانی اسلامی خروجی این نشست بوده است.

پایان پیام/ 286

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
شیراز- برنامه های یادروز حافظ از سوی نهادهای فرهنگی اعلام نشده و رسانه ها در انتظار اعلام برنامه همچنان به دنبال یک مسئول می گردند که به اعلام فهرست برنامه ها بپردازد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : اقتصاد آینده پیام خبر

به گزارش خبرنگار مهر ، با وجود اینکه کمتر از 10 روز تا یادروز حافظ باقیست تاکنون هیچ یک از نهادهای فرهنگی به ویژه مرکز حافظ شناسی درخصوص این رویداد ملی اطلاع رسانی نکرده اند و استاندار فارس هم با صحه گذاشتن بر عدم برنامه ریزی در این باره خواستار تلاش بیشتر نهادهای مسئول شد.

بیش از یک ماه پیش پس از پی گیری های مکرر خبرنگار مهر برای کسب اطلاع از برنامه های یادروز حافظ هیچ یک از سازمان های مسئول در این زمینه اطلاع دقیقی از برنامه های پیش بینی شده ارایه نکردند و دست کم در 10 روز گذشته مدیر مرکز حافظ شناسی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر مطلبی که موید برنامه های این بزرگداشت باید ارایه نکرد.

طی سال های گذشته بارها مراسم یادروز حافظ به شکل ملی و گاهی هم در قامت کنگره بین المللی برگزار شد که نشان از برنامه ریزی هایی در این باره داشت، اما امسال علیرغم اینکه نهادهای فرهنگی به گفته رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز بیش از یک ماه پیش جلسه ای در این خصوص داشتند، اما خروجی آن اطلاع رسانی نشد.

این در حالیست که فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس هم در خصوص یادواره حافظ تاکنون برنامه ای ارایه نکرده است و معاون فرهنگی این نهاد در پاسخ به خبرنگار مهر هیچ اطلاع دقیقی از این برنامه ها نداشت.

با وجودی که انتظار می رفت پس از بازگشت مدیر مرکز حافظ شناسی به ایران، نشستی خبری پیرامون این یادروز برگزار شود، کاووس حسن لی در پاسخ به خبرنگار مهر ، اعلام کرد: به دلیل فشردگی جلسات دفاع دانشجویانم و پایان نامه های دانشجویی هنوز نتواسته ام برنامه ای اعلام کنم.

از سویی استاندار فارس با تاکید بر اینکه بزرگداشت حافظ باید سالروز مفاهمه، تفاهم، برادری و دوستی بین تفکرها و عقایدی باشد که در چارچوب نظام گام برمی دارند، عنوان کرد: رویکرد اصلی این برنامه باید حرکت همه جناح ها و گروه ها و اقشار به سمت همراهی و همدلی باشد چرا که روح اشعار و تفکر حافظ بر پایه مدارا، همزیستی مسالمت آمیز، تساهل ، فرهنگ، تعالیم قرآنی و اخلاقی بنا شده است.

به گفته عنایت الله رحیمی در جلسه ای که به منظور هماهنگی برگزاری مراسم یاد روز حافظ برگزار شد، یا دروز حافظ را به عنوان یکی از مهمترین نمادها و برندهای شهر شیراز برشمرد و به برگزاری هر چه باشکوه تر و برجسته تر این مراسم تاکید کرد.

استاندار فارس همچنین با اشاره به اهمیت آغاز ساخت مرکز حافظ شناسی، از متولیان این موضوع خواست گزارشی کامل از روند تهیه نقشه و سایر اقدامات ارائه دهند؛ مجموعه مدیریت استان آماده است به رفع هر گونه مانعی که سبب تسریع در آغاز عملیات اجرایی این پروژه فرهنگی و ماندگار باشد، کمک کند.

وی با اشاره به جایگاه جهانی حافظ از برگزار کنندگان مراسم یادروز این شاعر بلندآوازه خواست دعوت از مهمانان بین المللی در قالب سفرا، شهرداران شهرهایی که با شیراز تفاهم نامه خواهرخواندگی منعقد کرده اند و یا مقامات کشورهایی که شعرا و ادیبانی هم تراز حافظ دارند را به صورت جدی در دستور کار قرار دهند.

با این حال همچنانی که انتظار می رود، یادروز حافظ در حد و اندازه های جایگاه جهانی این شاعر بزرگ برنامه ریزی شود، اما به نظر می رسد حتی با تاکید استاندار فارس هیچ هم افزایی در این خصوص هنوز شکل نگرفته و سازمان های مسئول منتظر هستند که دیگر نهادها چه اقدامی می کنند.

در خوشبینانه ترین حالت، بنابه گفته استاندار فارس مبنی بر دعوت از سفرا و نمایندگان کشورها و شهرهایی که پیوند خواهرخواندگی با شیراز به عنوان زادگاه حافظ دارند، کاری است که نیاز به هماهنگی بسیاری نهادهای ملی از جمله وزارت امور خارجه دارد و از سویی هیچ اطلاعی از اینکه مانند سال گذشته نشان درجه یک حافظ شناسی به چه کسی اهدا خواهد شد در میان نیست.

به گزارش خبرنگار مهر ، موضوع علمی یادروز حافظ در سال 98 حافظ و انسان دیروز و امروز اعلام شده است.

کد خبر 4735889

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
شهرام کرمی با بیان اینکه جشنواره بیست و ششم با شعار کودک، طبیعت و تئاتر برگزار خواهد شد گفت: هدف از انتخاب این شعار برقراری پیوندی عمیق بین نسل آینده ساز کشور با محیط زیست و طبیعت است و در بخش های مختلف جشنواره هم به صورت ویژه به این موضوع پرداخته خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

مدیرکل امور هنر های نمایشی گفت: نگرانی درباره برگزاری جشنواره تئاتر کودک در همدان ندارم، زیرا معتقدم در طول بیست و پنج دوره برگزاری جشنواره تجربیات ارزنده ای کسب شده که می تواند برای دوره های آینده تأثیرگذار باشد.

به گزارش فارس، کرمی در جلسه ستاد برگزاری جشنواره در همدان، اظهار کرد: در دوره های گذشته جشنواره همدان به خوبی ثابت کرد که میزبان شایسته ای برای بزرگترین رویداد هنری حوزه کودک و نوجوان در کشور است.

وی با بیان اینکه ظرفیت استان چه در هنرمندان و چه نیروی انسانی ظرفیت یگانه ای است خاطرنشان کرد: در این جشنواره بخش عمده کار ها بر عهده استان بوده و مرکز هم تلاش می کند با نظارت و حمایت، جشنواره به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

مدیرکل امور هنر های نمایشی افزود: جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به مطالبه عمومی تبدیل شده، اما من نگرانی درباره برگزاری این رویداد ندارم، زیرا معتقدم در طول بیست و پنج دوره برگزاری جشنواره تجربیات ارزنده ای کسب شده که می تواند برای دوره های آینده تأثیرگذار باشد.

وی خاطرنشان کرد: اراده ما این است که این جشنواره به مطلوب ترین شکل ممکن برگزار شود و در این راستا تلاش کردیم در بخش های مختلف به خصوص حوزه بین الملل از نظر کمی و کیفی آثار مناسبی انتخاب شود.

دبیر جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان هم در این جلسه از برگزاری جلسات متعدد با هنرمندان و اهالی رسانه خبر داد و گفت: تلاش می کنیم با هم فکری و یاری کارشناسان و صاحب نظران این حوزه، جشنواره خوبی در این دوره برگزار کنیم.

مجید قناد با تأکید بر اینکه توجه به نیاز مخاطب کودک و نوجوان اولویت اصلی برگزاری است جشنواره است، افزود: توجه به مضامین آموزشی و تربیتی کودکان و نوجوانان از دیگر موارد حائز اهمیت بوده و در انتخاب آثار هم به این نکته توجه می شود.

وی با بیان اینکه جشنواره بیست و ششم با شعار کودک، طبیعت و تئاتر برگزار خواهد شد گفت: هدف از انتخاب این شعار برقراری پیوندی عمیق بین نسل آینده ساز کشور با محیط زیست و طبیعت است و در بخش های مختلف جشنواره هم به صورت ویژه به این موضوع پرداخته خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در ادامه گزارشی از فعالیت های دبیرخانه جشنواره در همدان ارائه کرد و با بیان اینکه بیش از 300 اثر از هنرمندان 29 استان کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است گفت: تعداد آثار ارسالی به جشنواره نسبت به دوره های گذشته رشد قابل توجهی دارد.

احمدرضا احسانی افزود: در بخش کودک 82 اثر، بخش نوجوان 50 اثر، بخش خیابانی 66 اثر، بخش خردسال 48 اثر و در بخش نمایشنامه نویسی 57 اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که این آمار نسبت به دوره بیست و پنجم حدود 20 درصد افزایش یافته است.

وی استقبال هنرمندان از جشنواره بین المللی کودک و نوجوان همدان را قابل توجه دانست و گفت: تلاش می کنیم این دوره از جشنواره به بهترین شکل ممکن برگزار شده و رضایت هنرمندان شرکت کننده و مخاطبان کودک و نوجوان را همراه داشته باشد.

لینک خبر :‌ تابناک همدان
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: برای رفع مشکل پردیس تئاتر مستقل مکاتبه ای با تهران انجام شد و ما به صندوق حمایت از هنرمندان درخواست تسهیلاتی را برای این سالن دادیم که کارهای آن در حال پیگیری است، اما گمان نمی کنم بیش از یک ماه زمان ببرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، چندی پیش مخاطبان خبرگزاری فارس سوژه ای با عنوان تنها سالن مستقل تئاتر مشهد در حال تعطیلی است را در سامانه فارس من به ثبت رسانده و درخواست پیگیری آن را داشتند.

خبرنگار فارس در گزارشی با عنوان مدیران تئاتر مستقل برای پیگیری سالن جدید درخواست کتبی بنویسند به پیگیری این درخواست پرداخت که طی آن معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفته بود مدیران این پردیس درخواست کتبی بنویسند.

اکنون با گذشت مدتی از این گزارش، خبرنگار فارس به سراغ مدیرعامل مجموعه مؤسسه پردیس تئاتر مستقل رفت تا از وضعیت آن آگاه شود.

یاسر عودی در گفت وگو با خبرنگار فارس در مشهد گفت: ما از یک هفته قبل به محیط استیجاری جدید نقل مکان کرده ایم که در بلوار صارمی، بین میدان حافظ و هفت تیر واقع شده است.

وی ادامه داد: اجاره این مکان جدید ماهیانه مبلغی برابر با 13.5 میلیون تومان است.

مدیرعامل مجموعه مؤسسه پردیس تئاتر مستقل در پاسخ به این سؤال که نامه کتبی نوشته اند یا خیر، بیان کرد: بعد از آنکه ارشاد گفته بود نامه کتبی نوشته شود، حدود دو هفته است که ما هم نامه کتبی را نوشته و به ارشاد داده ایم.

عودی اعطا تسهیلات بلاعوض را راه حل مشکل این پردیس دانست و اظهار کرد: ما مشغول کار فرهنگی هستیم و در نظر گرفتن تسهیلات بلاعوض یا تسهیلاتی با درصد پایین می تواند راه حلی برای مشکل باشد.

وی افزود: اگر دقت شود ما در این مجموعه زمینه اشتغال و کارآفرینی برای 15 نفر به صورت ثابت را داشتیم و جدای از آن هم گروه هایی که در این سالن به اجرای نمایش می پردازند، نوعی کارآفرینی است.

مدیرعامل مجموعه مؤسسه پردیس تئاتر مستقل اضافه کرد: کار ما یک مسأله فرهنگی است و اگر حمایت دولتی پشت آن نباشد همه ما در این چند سال اخیر ممکن است با مشکل مواجه شده و سالن ها بسته شود.

عودی در پاسخ به این سؤال که جواب ارشاد در خصوص نامه کتبی چه بوده است، گفت: ارشاد ما را به صندوق اعتبار هنر معرفی کرد اما تا کنون خبری از آن نشده و برای اجاره این مکان جدید هم حمایتی از جایی صورت نگرفته است.

برای پیگیری پاسخ این مکاتبه و نامه کتبی به سراغ معاون هنری و سینمایی ارشاد رفتیم.

نامه مدیران پردیس تئاتر مستقل تا یک ماه دیگر به نتیجه می رسد

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفت وگو با خبرنگار فارس در خصوص اطلاع از آخرین وضعیت پردیس سینمایی تئاتر مستقل گفت: پردیس تئاتر مستقل فضای جدیدی را اجاره کرده است، این فضا قبلا برای یک دانشگاه غیرانتفاعی و مجموعه آموزشی بوده است، سالن آن را که پرتابل بوده جمع آوری کردند و مجددا سالن را بنا می کنند به اضافه اینکه در حال راه اندازی یک سالن بلک باکس دیگر داخل ساختمان جدید هستند و به احتمال قریب به یقین در آن دو سالن ایجاد می کنند.

محمدرضا محمدی در خصوص پیگیری نامه مدیران این پردیس تاکید کرد: برای رفع مشکل این پردیس مکاتبه ای با تهران انجام شد و ما به صندوق حمایت از هنرمندان در خواست تسهیلاتی را برای این سالن دادیم که کارهای آن در حال پیگیری است.

وی در پاسخ به اینکه این مکاتبه چه زمانی به نتیجه می رسد،گفت: اعطا تسهیلات زمان بر است اما گمان نمی کنم بیش از یک ماه زمان ببرد.

انتهای پیام/ 70061

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
اظهارات اخیر رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، روابط عمومی شبکه قرآن را وادار به ارائه توضیحاتی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، حجت الاسلام حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه اخیراً در مصاحبه با یکی از خبرگزاری ها گفته که طی سال های اخیر همیشه به فراهم کردن بیش از حد سازوکار برای پخش رسانه ای مسابقات متهم شده است.

اظهارات اخیر حجت الاسلام حسینی در راستای حضور تیم جدید تصویربرداری چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بیان شده است. سازمان اوقاف مسئولیت تصویربرداری سری جدید مسابقات را به مؤسسه رسانه ای عقیق واگذار کرده است در حالیکه مسئولیت ضبط و پخش مسابقات را در ادوار گذشته، شبکه قرآن بر عهده داشت. همین مسأله نیز ناهماهنگی هایی را در انعکاس فرآیند مسابقات از شبکه قرآن و معارف سیما به وجود آورده است.

حجت الاسلام حسینی در گفت وگویی با انتقاد از عملکرد ضعیف شبکه قرآن و معارف سیما گفته است در جمهوری اسلامی ایران همه وظیفه دارند قرآن را ترویج کنند، در این میان شبکه قرآن و معارف سیما بیش از دیگران این وظیفه را دارد.

همین اظهارات رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه در خصوص پخش مسابقات قرآن کشور از تلویزیون، روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما را مجبور کرد تا توضیحاتی به شرح ذیل اعلام کند.

1) تولید برنامه با رعایت اصول حرفه ای برنامه سازی از جمله مسائل فنی، کارگردانی، دکور و ... در اختیار سازمان صدا و سیما و از وظایف شبکه قرآن و معارف سیما است، در حالی که مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف به این امر ورود کرده و باعث ایجاد ناهماهنگی و تداخل در وظایف این دو نهاد شده است.

2) مکاتبه سازمان اوقاف و امورخیریه جهت پوشش مسابقات تنها 3 روز مانده به برگزاری مسابقات انجام شده است در حالی که جدول پخش شبکه حداقل از 10 روز قبل نهایی می شود.

3) تهیه کننده غیرسازمانی در برنامه های زنده ملاحظاتی دارد که باید صلاحیت حرفه ای تهیه کننده بررسی شود.

4) ارائه پلی بک ها و مستندهای تولیدی برگزار کنندگان مسابقات به این شبکه جهت بازبینی و ارائه به پخش با تأخیر بوده و گاهی تحویل داده نشده است؛ با این حال شبکه قرآن و معارف سیما همواره در جهت هم افزایی و تعامل حرکت کرده و مؤید این مساله موارد ذیل است:

ب) پخش منتخبی از رقابت های هر روز در چهل ودومین دوره مسابقات قرآن کریم به صورت روزانه و در ساعت 20 (ساعت پیک مخاطب) به مدت 50 دقیقه و همچنین پخش زنده مرحله نهایی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن کریم در فواصل مختلف صبح و عصر به مدت حداقل 60 دقیقه در روزهای اول

ج) اقدام شبکه قرآن و معارف سیما به پخش زنده مرحله نهایی حفظ و قرائت مسابقات قرآن به صورت کامل، روزانه 7 ساعت بعد از برگزاری جلسه مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با ریاست محترم سازمان اوقاف و امورخیریه و رفع نگرانی های پخش زنده

د) در جلسه اخیر مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه توافق شد که برنامه سازی در خصوص مسابقات از طریق شبکه قرآن و معارف سیما و با همکاری روابط عمومی اوقاف صورت پذیرد.

در پایان انتظار می رود همه عزیزانی که در امور قرآنی کشور فعالند با حفظ سعه صدر، همکاری و تعامل بیشتر با یکدیگر، ضمن رعایت انصاف و اخلاق اسلامی در مسیر اشاعه کلام الهی و فرهنگ ناب اهل بیت(ع) قدم بردارند و در اظهار نظرهای خود تامل و دقت بیشتری کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
چهل و دومین دوره مسابقات ملی قرآن کریم از روز شنبه در اصفهان در شرایطی آغاز شد که جای خالی مسئولان استانی و شهری در بزرگ ترین رویدادهای فرهنگی هنری و معنوی کشور به شدت محسوس بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

به گزارش خبرآنلاین استان اصفهان ، مراسم افتتاحیه مسابقات چهل و دومین مسابقات ملی قرآن کریم در اصفهان با حضور دو مجری معروف قرآنی کشور محمدهادی صلح جو و سید وحید مرتضوی در سالن ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که مملو از حضور پر نور مشتاقان قرآنی کشور و مردم اقصی نقاط نصف جهان بود آغاز شد.

حضور پرشور مردم در مراسم افتتاحیه چهل و دومین مسابقات ملی قرآن کریم نشان از استقبال خوب مردم از رویدادهای قرآنی دارد اما نکته تأسف برانگیز اینکه در این میان جای مسئولان شاخص استان اصفهان مانند استاندار و شهردار اصفهان در مراسم افتتاحیه به واقع خالی بود به نوعی که در طول این روزها یکی از انتقادهای تمامی شرکت کنندگان در جشنواره،مسئولان اوقاف، ارشاد و دیگر نهادهای پایتخت بر این امر استوار بوده است.

در این ارتباط محمدهای صلح جو قاری قرآنی و مجری مسابقات قرآن کریم و شبکه قرآن در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین از این موضوع انتقاد کرد و ابراز داشت: باید توجه کنیم برگزاری مسابقه قرآنی کار بسیار سختی است اما متاسفانه نهادهای استان اصفهان برای برپایی مسابقات بسیج نشده اند.

وی افزود: موضوعی که برای من و تمامی مشتاقان و دست اندرکاران قرآنی شگفت آور بود اینکه استاندار اصفهان متاسفانه در افتتاحیه مسابقات ملی قرآن حضور نداشتند، به یقین مهم ترین اتفاق استان اصفهان در آن روز آغاز مسابقات قرآن کریم بوده است که ثمره چهل سال انقلاب اسلامی و از اولین رویدادهایی است که در نظام اسلامی برگزار شده است.

قاری قرآنی و مجری مسابقات قرآن کریم و شبکه قرآن ابراز داشت: به صراحت به این نکته اشاره می کنم که این مسابقات مردمی است و متعلق به همه مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: لازم است یک ستاد در استان اصفهان تشکیل شود و تمامی مسئولان برای برگزاری مسابقات قرآنی فعال شوند و به هرکدام مسئولیتی واگذار شود به نوعی که مسابقات را از آن خود بدانند که اگر ما این کار را انجام دهیم آنگاه می توانیم بگوییم که یک مسابقه قرآن تمام عیار و نمره 20 برگزار کرده ایم.

صلح جو تاکید کرد: همه این حرف ها را ما در اصفهان می زنیم، شهری که به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و به عنوان نصف جهان به عنوان سابقه چند هزار ساله تمدنی ایران مطرح است و گرنه ممکن است در بسیاری از استان ها نیاز به این صحبت ها نباشد ام ا اصفهان قطعاً یکی از قطب های فرهنگی کشور ماست و انتظار از آن بسیار بالاتر زا دیگر شهرهاست .

روزهای نخست چهل و دومین دوره مسابقات قران کریم در شرایطی در اصفهان گذشت که جای خالی رسانه ملی و به ویژه شبکه قرآنی نیز در پخش مستقیم این دوره از مسابقات محسوس بود و بالاخره پس از گذشت سه روز انتقادهای رسانه ای مسئولان برگزاری مسابقات و حتی مجریان شبکه قرآن! موجب شد تا رسانه ملی به خود آمده و از بعدازظهر روز گذشته پخش مستقیم مسابقات راز شبکه قرآن را کلید بزند.

در این ارتباط مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرآنلاین ضمن انتقاد از این روند اظهار داشت: ما انتظار داریم مسئولان از فعالیت های ارزشمند قرآنی حمایت کنند، به عنوان خدمتگزاران کوچک عرصه فعالیت های قرآنی حداقل انتظار ما این است که این خدمات نشر پیدا کند و چه جایی بهتر از رسانه هایی مانند صداو سیما برای نشر فرهنگ قرآنی وجود دارد .

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: اگر مسابقات کشوری قرآن از طریق شبکه های قرآن و شبکه های مختلف تلویزیون پخش نشود و اگر مدیران نهادهای مختلف از برگزاری این مسابقات حمایت نکنند چه انتظاری برای نشر این فعالیت ها از سوی دیگر افراد می توانیم داشته باشیم.

وی تصریح کرد: همه ما امیدواریم در جمع خادمان قرآنی قرار گرفته و از معنویت افراد قرآنی فیضی کسب کنیم و نام ما در لیست خدمتگزاران به ساحت قرآن ثبت شود.

محمدرضا مسیب زاده با تاکید بر این مطلب که نهادها وظیفه دارند با هم همراه و همدل شوند و همه باید در راستای پیشرفت کشور تلاش کنند، گفت: ت بلور این همدلی تلاش در راستای نهادینه کردن فرهنگ قرآنی است و در این راستا آموزش و پرورش نیز با قدرت این امر خیر را دنبال خواهد کرد.

نکته دیگری که در روند برگزاری این مسابقات توجه برانگیز است اینکه با وجود استقبال پرشور مردمی از مراسم افتتاحیه اما در روزهای مختلف برگزاری بخش های مختلف مسابقات قرآن کریم مانند اذان، ، دعاخوانی هم سرایی، ترتیل و قرائت حضور مردم کمرنگ شده است.

کاربردی کردن مفاهیم قرآنی در زندگی راهی برای استقبال بهتر مردم از مسابقات قرآنی

کارشناسان معتقدند که در دوران کنونی که رسانه به زندگی بشر نفوذ کرده است لازم است برای حضور مردم در مسابقات قرانی تمهیدات خوبی اندیشیده شود و با کاربردی کردن مفاهیم قرانی در زندگی به این امر کمک کنیم.

به طور مثال در این ارتباط برگزاری کارگاه های آموزشی سبک زندگی قرآنی برای اعضای مختلف خانواده به شکل جداگانه نمی توانست انگیزه خوبی برای حضور عموم مردم در کنار مسابقات باشد.

در این ارتباط قائم مقام و دبیر شورای توسعه قرآنی کشور ابراز داشت: باید به این مطلب توجه کنیم که در دهه 60 تنها یک دو شبکه تلویزیونی داشتیم و سبک زندگی انسانها نیز به گونه دیگری بود اما امروز بسیاری از برنامه ها از تلویزیون قابل مشاهده در آپارات و اینستاگرام و غیره است و دیگر برخی رنج حضور از نقاط دور را به خود نمی دهند.

عدم حفظ توازن در برخی مسایل موجب تغییر ذائقه مردم شده است

وی اضافه کرد: در واقع زیرساخت های اجتماعی و فرهنگی موجب شده که امروز شاهد حضور کمتر مردم در مسابقات قرآنی باشیم اما باید به این مطلب نیز توجه کنیم که نواقصی نیز در فضای مدیریت قرآنی کشور وجود داشته است و عدم حفظ توزان در برخی مسایل موجب تغییر ذائقه مردم شده است .

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز داشت: در سالهای اخیر به خوبی این مطلب را شاهد بودیم که فرهنگ موضوعی است که نیاز به هزینه کرد و زمان دارد و حتی گاهی تدوین قانون و تشویق و جریمه نیاز است آن هم برای موضوعاتی مانند بستن کمربند ایمنی که استکبار برای آن هزینه ای نکرده است.

وی تصریح کرد: باید توجه کنیم که تنها با برگزاری مسابقه قرآنی همه مردم برای تماشای مسابقات نمی آیند بلکه مردم باید مزه شیرین قرآن را با رفع تبعیض و اجرای قانون به عنوان اصول قرآنی در جامعه مشاهده کنند.

وی اضافه کرد: در این ارتباط در شرایطی دنیای استکبار به اندازه بودجه کشورمان برای جلوگیری از نشر قرآن در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی تلاش می کند باید به نوعی عمل کنیم که مردم خود بانی قرآن باشند.

برگزاری مسابقات قرآنی زمینه خوبی است که همه جناح ها، گروه ها و اقشار مختلف جامعه جدای از عقاید مختلف با یکدیگر متحد شده و همدلانه در کنار یکدیگر اختلاف ها را پشت سر بگذارند که متاسفانه این همدلی و همراهی را در روزهای اخیر شاهد نبودیم، اما جای امیدواری وجود دارد که در روزهای آینده همه نهادها در سایه سار قران کریم و در پرتو برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن کریم در کنار یکدیگر جمع شوند و با پرشور کردن این رویداد بزرگ کشوری خود را خدمت گزار این کتاب آسمانی قرار دهند .

46

کد خبر 1306184

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
گروه مسابقات شاه میوه، سرپرست هیئت داوران چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ضمن ارزیابی کلی از این مسابقات، گفت: به لحاظ فنی، اکثر تلاوت ها توقع خود شرکت کنندگان در مسابقات را نیز برآورده نکرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

غلامرضا شاه میوه، سرپرست هیئت داوران چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در گفت وگو با خبرنگار اعزامی ایکنا ؛ به اصفهان در مورد این دوره از مسابقات، گفت: در هر دوره ای، شاهد یک سری پیشرفت ها در برخی زمینه ها و از سوی دیگر افت هایی در برخی زمینه های دیگر هستیم و البته عواملی هم در این مسئله موثر است.

وی در ادامه به بیان برخی از این عوامل پرداخت و افزود: عواملی همچون وضعیت و کیفیت سالن، صدا، موقعیت، جمعیت و ... می تواند در کیفیت تلاوت ها تاثیرگذار باشد. بسیاری از شرکت کنندگان در این دوره مسابقات در دوره های قبل هم بوده اند، بعضاً تلاوت های بهتر یا ضعیف تری از همین افراد دیده ایم.

شاه میوه تصریح کرد: اگر با خود متسابقان هم صحبت کنید، متوجه خواهید شد در مجموع تا روز دوم تلاوت ها، آن توقعی که از دوستان در بخش فنی و خصوصاً ارائه تلاوت تاثیرگذار و سالم وجود داشت، برآورده نشد و یا حداقل در اکثریت افراد برآورده نشده است.

معدود فینالسیتی تلاوت راضی کننده داشت

سرپرست هیئت داوران چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه در بین شرکت کنندگان معدود افرادی هم بودند که تلاوت خوبی داشتند، اظهار کرد: در مرحله فینال نسبت به بقیه مراحل مواردی را متفاوت در نظر گرفته ایم، از جمله در بخش تجوید که 10 نمره برای فصاحت در نظر گرفته ایم در حالی که در مراحل قبلی هفت نمره بوده است. لذا برخی دوستان که فکر می کنند تجوید آنها نسبت به مراحل قبل کمتر شده است باید به این نکته توجه داشته باشند که فصاحت 10 نمره دارد، لذا این موضوع تاثیرگذار بوده است.

شاه میوه بیان کرد: در بخش لحن نیز 10 نمره برای لحن الادا در نظر گرفته شده است، بر همین اساس دوستانی که می خواهند مقداری توجه به این بخش داشته باشند و اصطلاحاً مفهومی تر بخوانند، به نوعی روی اسلوب همیشگی آنها تاثیر می گذارد و لذا آن مسیر همیشگی را نمی توانند بروند. این البته طبیعی است به خاطر اینکه از آنها خواسته شده تا به لحن الادا توجه بیشتری داشته باشند.

سرپرست هیئت داوران چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بیان کرد: در این مسابقات، کسی موفق تر است که در عین حال که به لحن الادا توجه دارد، اجازه ندهد شیرازه کار تحت الشعاع این قضیه قرار گیرد. کما اینکه در این دوره بودند افرادی از شرکت کنندگان که با همان شیوه خود تلاوت می کردند، اما با توجه بیشتر به مفهوم آیات و لحن الادا، لذا ارزیابی من این است که مجموعاً تلاوت ها راضی کننده نبوده اما در برخی از تک چهره ها کیفیت خوب بوده است.

اثرات نبود نماینده استان اصفهان در فینال

با توجه به اینکه مهرماه فصل گردشگری اصفهان است و ظرفیت تمام هتل ها تکمیل است، اگر برگزارکنندگان مسابقات را در یکی از سالن های سطح شهر برگزار می کردند، شاید به خاطر ترافیک و مسائل ایاب و ذهاب دچار مشکلاتی می شدند، لذا متمرکز بودن محل اسکان و محل برگزاری و نزدیک بودن محل اسکان متسابقان و داوران و سالن مسابقات یکی از امتیازات مهم این دوره بوده است

شاه میوه در بخش دیگری از صحبت های خود در این گفت وگو در پاسخ به سوالی در مورد سطح تلاوت در استان میزبان مسابقات و نداشتن هیچ نماینده ای در بین فینالیست های تلاوت این دوره، گفت: اینکه استان اصفهان به عنوان میزبان مسابقات نماینده ای در بین فینالیست های قرائت ندارد، می تواند یک اتفاق باشد. چهره های مطرحی که استان اصفهان داشت، امسال بنابه دلایلی یا در استانی حذف شدند یا اینکه به دلیل بی انگیزگی شرکت نکردند.

وی افزود: متاسفانه هماهنگونه که بسیاری از ادارات اوقاف استان ها برای متسابقان خود برنامه های آموزشی و آماده سازی می گذارند و وظیفه دارند کلاس ها و جلسات رفع اشکال برگزار کنند، اوقاف استان اصفهان این کار را انجام نداد. با وجود اینکه بسیاری از اساتید پیشنهاد تشکیل این جلسات را دادند، اما هیچ اقدامی در زمینه آموزش صورت نگرفت در صورتی که سال های قبل این کارها صورت می گرفت . از همین جا گلایه خودم را از مسئولان اوقاف اصفهان ابراز می کنم.

شاه میوه اظهار کرد: در شرایطی که استان اصفهان، میزبان مسابقات بود، باید این جلسات به صورت بسیار ویژه تری تشکیل می شد. بالاخره از امتیاز میزبانی می توانستیم، استفاده کنیم و در قرائت و ترتیل نمایندگان بیشتری را داشته باشیم.

سهمیه ای برای استان میزبان در نظر گرفته شود

سرپرست هیئت داوران چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد لزوم اختصاص سهمیه ای ویژه در رشته تلاوت برای نمایندگان استان میزبان برای بهره برداری هایی همچون جذب مردم به سالن و ...، بیان کرد: اگر مقداری بر روی بحث مدل مسابقات تجدیدنظر کنیم، شاید با اغماض بشود از بین نفراتی که به فینال نمی رسد یک سهمیه ای برای استان میزبان در نظر گرفته شود با این شرط که آن شرکت کننده بالاترین نمره را در بین حذف شده ها به دست آورده باشد. با چنین رویکردهایی می شود برای استان میزبان سهمیه ای در نظر گرفته شود. البته باید به از بین رفتن حق دیگران نیز توجه شود.

شاه میوه همچنین در مورد میزبانی استان اصفهان نیز اظهار کرد: از برخی جهات میزبانی خوب بوده است. به عنوان مثال همه داوران از کیفیت اسکان خود راضی بوده اند، پذیرایی نسبتاً خوب بوده و مکان برگزاری نیز امکانات خوبی داشته است. با توجه به اینکه مهرماه فصل گردشگری اصفهان است و ظرفیت تمام هتل ها تکمیل است، اگر برگزارکنندگان مسابقات را در یکی از سالن های سطح شهر برگزار می کردند، شاید به خاطر ترافیک و مسائل ایاب و ذهاب دچار مشکلاتی می شدند، لذا متمرکز بودن محل اسکان و محل برگزاری و نزدیک بودن محل اسکان متسابقان و داوران و سالن مسابقات یکی از امتیازات مهم این دوره بوده است.

فینال حفظ و قرائت به تعطیلات آخر هفته موکول می شد

سرپرست هیئت داوران چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم افزود: به لحاظ حضور مردم نیز می توانستند عملکرد بهتری داشته باشند. قرار داشتن دانشگاه به عنوان میزبان مسابقات در جنوبی ترین نقطه شهر و تقریباً حاشیه شهر تاثیرگذار بوده است، اما به اعتقاد من تاثیرگذاری بیشتر برای عدم حضور مردم زمان برگزاری بود که در روزهای میان هفته قرار گرفته بود. اگر برنامه ریزی بهتری صورت می گرفت و دو روز اصلی مسابقات که به رقابت رشته های حفظ کل و قرائت اختصاص داشت در پایان هفته برگزار می شد، مطمئنا شاهد جمعیت بیشتری بودیم.

وی در بخش پایانی گفت وگوی خود با خبرنگار ایکنا در مورد تاثیرات مسابقات در جریان تلاوت و حفظ قرآن در استان اصفهان، گفت: استان اصفهان در بحث قرائت و حفظ قرآن کریم یکی از استان های مطرح کشور است، بنابر این شاید اتفاق خاصی به دنبال نداشته باشد، در بخش قرائت، مقداری از برخی استان ها همچون خراسان رضوی و تهران پایین تر هستیم، بنابر این شاید در بخش تلاوت این میزبانی بتواند تاثیرگذار باشد. در نهایت هم امیدواریم میهمانانی که در این دوره در اصفهان حضور دارند از وضعیت میزبانی راضی باشند و خاطرات خوبی با خودشان از اصفهان به ارمغان ببرند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

سمنان- خبرنگار روزنامه پیام استان سمنان

مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان های مرزی امسال فعال تر از سال گذشته برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی برنامه ریزی کرده و فعالیت خواهند داشت.

علی غیاثی ندوشن در سفر به سمنان در گفت و گویی با خبرنگاران با اشاره به اهمیت راهپیمایی اربعین حسینی و لزوم خدمات رسانی به زائران این حرکت عظیم گفت: با توجه به لغو روادید عراق برای زائران در سال جاری و حضور گسترده تر زائران در این راهپیمایی برنامه های امسال با استفاده از تجربیات سال های قبل گسترده تر و با مشارکت بهتری برگزار می شود.

وی با بیان اینکه خدمات ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی به زائران خدمات فرهنگی هنری است، گفت: در این خصوص ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های ایلام، کرمانشاه، خوزستان و سیستان و بلوچستان بیشتر در این زمینه فعالیت، مشارکت و همکاری دارند.

غیاثی گفت: در استان سیستان و بلوچستان با توجه به عزیمت زائران شعیه کشور پاکستان از طریق این استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با کمک اوقاف و امور خیریه اقدام به ارائه خدمات فرهنگی و هنری در مدت اقامت زائران پاکستانی در این استان می کنند.

وی به برپایی موکب ها در این استان ها و نیز مشارکت کانون های فرهنگی هنری مساجد در ارائه خدمات و فعالیت ها به زائران حسینی اشاره کرد و گفت: برخی از سازمان های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله حج و زیارت نیز به طور مستقیم متولی بحث اربعین و زیارت ائمه اطهار (ع) است.

مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش هستند تا در این ایام و با توجه به توقف زائران در مناطق مرزی قبل از ورود به کشور عراق خدمات فرهنگی هنری مناسب را به زائران ارائه کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه پیام سمنان
بیرجند - ایرنا - دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: در حال حاضر 200 طرح ساخت کتابخانه در کشور در دست اجرا است که تعدادی از آنها در هفته کتاب و کتابخوانی و شماری نیز دهه فجر امسال افتتاح می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

علیرضا مختارپور چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: تعداد کتابخانه هایی که در کشور نیاز داریم چند برابر آمار موجود است و در مجموع چهار سال گذشته 600 کتابخانه به کتابخانه های عمومی کشور اضافه شده است.

وی گفت: روند درگیر کردن اقشار مختلف نسبت به موضوع کتاب و کتابخوانی رو به رشد است و با رویکردی که از چند سال گذشته دنبال کرده ایم کتابخانه ها از محلی برای تحویل و دریافت کتاب به پایگاه های اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده که این موضوع اثر مثبتی در جامعه داشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی بیان کرد: سه هزار و 450 کتابخانه در کشور داریم که بیش از 40 میلیون کتاب در آنها موجود است و با رویکردی که سال های اخیر داشته ایم بیشتر کتابخانه ها طبقات کودک و نوجوان می شوند.

وی گفت: با این اقدامات عادت و علاقه به مطالعه در این قشر به وجود می آید و در بزرگسالی نیازی به ترویج و تبلیغ کتابخوانی برای آنان نداریم.

مختارپور نقد کتاب، معرفی کتاب، نشست کتابخوانی و جشنواره رضوی را از جمله برنامه های مختلف این نهاد در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و افزود: اکنون سه میلیون نفر عضو کتابخانه های عمومی کشور هستند.

وی اظهار داشت: نقش آفرینی مثبت و موثر کتابخانه ها در ارتقای سلامت اجتماعی با توجه به برخی آسیب های اجتماعی موجود با اولویت مناطق دارای ویژگی های خاص و توجه ویژه به کودکان و نوجوانان به عنوان نسل آینده و امید کشور از دیگر محورهای فعالیت نهاد کتابخانه های عمومی است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور امروز (چهارشنبه) در قالب سی امین سفر استانی خود، به همراه معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل و مدیرکل امور فرهنگی نهاد با حضور در استان خراسان جنوبی، با کتابداران این استان و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار کرد.

77 کتابخانه در استان خراسان جنوبی وجود دارد و بیش از 57 هزار نفر عضو این کتابخانه ها هستند.

7556*3028

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه مسابقات مراسم اختتامیه چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در حالی صبح امروز، یازدهم مهرماه، برگزار شد که در این مراسم هیچ یک از مسئولان رده بالای کشوری و حتی استانی حضور نیافته بودند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

به گزارش خبرنگار اعزامی ایکنا ؛ به اصفهان، مراسم اختتامیه چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم امروز یازدهم مهرماه، برگزار و طی آن از برگزیدگان این دوره از مسابقات در رشته های قرائت تحقیق، حفظ کل قرآن کریم و کتابت قرآن تجلیل شد. در ادامه نگاهی گذرا به برخی حواشی این مراسم داریم.

مراسم با تأخیری نسبتاً کم از زمان اعلام شده قبلی و با تلاوت حمیدرضا مقدسی از استان قم که رتبه برتر رشته قرائت این دوره از مسابقات را به خود اختصاص داد، آغاز شد. با وجود تذکرات قبل از آغاز مراسم، در زمان تلاوت آغازین همچنان رفت و آمد مردم در سالن نیمه پر ابن سینا ادامه داشت و برای لحظاتی صدای همهمه مردم حین ورود به سالن بر صدای قاری غالب بود.

مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات خالی از مسئولان کشوری و حتی استانی بود، به گونه ای که رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به عنوان سازمان برگزارکننده مسابقات در سالن حضور نیافته بود. مسئولان رده بالای استانی نیز نه تنها در مراسم اختتامیه که در ایام برگزاری مسابقات هم کمتر در سالن مسابقات مشاهده شدند.

حجت الاسلام والمسلمین بَلک، مدیرکل اوقاف استان اصفهان، اولین سخنران این مراسم بود. وی بیش از آنکه گزارشی در مورد این دوره از مسابقات و میزبانی استان اصفهان ارائه دهد، تحمیدیه ای در ثنای قرآن سرود که بسیاری از حاضران معنای بخش قابل توجهی از کلمات استفاده شده در آن را به سختی متوجه می شدند. او همچنین در سخنرانی نسبتاً کوتاه خود فهرست طولانی و بلندبالایی از دستگاه ها و نهادهایی را که در برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم همکاری داشتند برشمرد و به تقدیر از آنها پرداخت. تقدیر از رسانه های مکتوب و مجازی استان اصفهان برای پوشش مسابقات بخش دیگری از صحبت های مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان بود.

در بخشی از این مراسم از برگزیدگان اولین دوره مسابقات کتابت قرآن کریم تجلیل شد. این بخش از مسابقات روز گذشته دهم مهرماه در مسجد جامع اصفهان برگزار شد و به دلیل دوری این مسابقات از محل اصلی برگزاری مسابقات سراسری قرآن در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مورد توجه چندانی قرار نگرفت و اخبار آن بیشتر توسط رسانه های استانی پوشش داده شد.

رضا گلشاهی حائز رتبه برتر رشته حفظ کل قرآن کریم شد که از شاگردان شهید محسن حاجی حسنی کارگر که سال 1394 در فاجعه منا به شهادت رسید، بود. این حافظ و قاری جوان همچنین از آرزوی کسب رتبه اول رشته قرائت در این مسابقات سخن گفت.

علیرضا بیژنی دیگر شرکت کننده استان خراسان رضوی در این دوره از مسابقات در رشته قرائت تحقیق موفق به کسب رتبه ممتاز شد. وی امسال برای اولین بار در مرحله کشوری مسابقات قرآن حضور یافته و علاوه بر کسب رتبه ممتاز به عنوان نماینده ایران در مسابقات مالزی نیز معرفی شد، تا نشان دهد در اولین آزمون خود در مسابقات سراسری قرآن کریم حضوری موفق داشته است و در آینده نیز موفقیتهای او بسیار بیشتر شنیده خواهد شد.

حمیدرضا مقدسی حائز رتبه برتر قرائت تحقیق هم در صحبت های خود از اساتید و خانواده خود برای حمایت هایشان قدردانی کرد. وی اصالتاً اصفهانی است اما به دلیل طلبه بودن از استان قم راهی این مسابقات شده است.

مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات قبل از اذان ظهر پایان یافت و شرکت کنندگان از بعدازظهر امروز محل برگزاری مسابقات را ترک می کنند تا از عصر امروز رقابت ها در بخش بانوان، که پذیرش آن ها از صبح آغاز شده بود، شروع شود. رقابت های بخش بانوان تا روز نوزدهم مهرماه ادامه دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

تابناک کرمان، محمد حسنی سعدی؛ اوقاف کرمان را چه می شود؟ تودیع و معارفه های عجیب و غریب کم نداشته ایم یکی هم مدیریت عالی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان! حجت الاسلام قاسمی زاده مدیر کل اسبق اوقاف که حدود 12 سال بر مسند مدیرکلی بود تغییر کرد، حجت الاسلام تدینی آمد همه منتظر مدیر کلی طولانی حاج آقا بودند که ناگهان پس از گذشت چهارده ماه دوباره مدیر کل تغییر کرد! و مدیری جانشین حاج آقا شد! که خود پس از 30 سال حضور حجت الاسلام عربپور در سازمان تبلیغات 2 سالی بود که به سازمان تبلیغات اسلامی آمده بود، بله حجت الاسلام جلالی شد مدیر کل اوقاف، البته هنوز در سازمان تبلیغات نیز همزمان هستند، یعنی مدیر یک سازمان و یک اداره کل?! این در حالیست هنوز حوزه هنری استان هم با سرپرست اداره می شود ! خوب است مدیریت حوزه هنری را هم به حاج آقا جلالی اهدا کنند!.
راستی عرف معمول مدیریت در دستگاه های اجرایی چند سال است ؟ 12 سال یا 1 سال ؟ شور یا بی نمک ؟ آیا کارها خوب پیش می رود اینگونه؟ یا مدیر کلی برنامه ای نمی خواهد ؟!.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ تابناک کرمان
رئیس کمیته اعزام اربعین خوزستان بابیان اینکه 700 موکب در شلمچه و چذابه برای زائران اربعین برپاشده است، گفت: 400 موکب در شلمچه و 300 موکب در چذابه برای خدمت رسانی به زائران آماده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۲ سایت های دیگر : خوزستان آنلاین ناطقان باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو اربعین، حمید هویزاوی بابیان اینکه خوشبختانه هم اکنون مرزهای شلمچه و چذابه باز هستند و مشکلی برای تردد زائران اربعین در این مرزها وجود ندارد، تأکید کرد: باوجود ازدحام جمعیت برخی موارد قطعاً ممکن است رخ دهد اما خوشبختانه امروز شاهد روند مطلوبی در مرزها هستیم و آرامش برقرار است.

وی بابیان اینکه زائران نیز کاملاً راضی هستند و تردد در حال جریان است، گفت: هم اکنون در محورهای استان خوزستان به سمت شلمچه و چذابه شاهد حضور مردان وزنان و زائران اربعین به صورت پیاده و سواره هستیم که بدون مشکل از مرز عبور می کنند.

مدیرکل حج و زیارت استان خوزستان بابیان اینکه 400 موکب در شلمچه و 300 موکب در چذابه پذیرای مردم و زائران اربعین هستند، تأکید داشت: تمام روستاهای مسیر در استان خوزستان نیز موکب های مردمی را تشکیل داده اند و امروز می توان گفت تمام خوزستان به نوعی موکب زائران اربعین شده است.

هویزاوی همچنین به خدمت رسانی زائران اربعین در استان خوزستان هم اشاره کرد و گفت: تمام زائران اربعین از خدمات موکب های دایر شده در این استان تا زمان بازگشت بهره مندمی شوند و خوشبختانه در این راستا هم مشکلاتی وجود ندارد.

کد خبر 4736671

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
با شروع به کار مجدد اکران فیلم های هنر و تجربه در بندرعباس علی رغم پیش بینی ها مبنی بر استقبال از این اقدام، شاهد صندلی های خالی متعددی در اولین اکران سال 98 بودیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : روزنامه صبح ساحل روزنامه دریا

یک فعال سینمایی در استان هرمزگان در گفت وگو با ایسنا، افزود: خیلی خوشحالم که سینما ستاره شهر بندرعباس با وقفه ای چندماهه دوباره فیلم های هنر و تجربه را مانند خیلی از سینماهای کشور اکران می کند.

مهرداد امیرزاده بابیان اینکه در مورد فیلم "اسرار دریاچه" که در بخش هنر و تجربه در سینما ستاره شهر اکران شد باید اشاره کنم که این فیلم در مجموعه تختی است و روی این فیلم کار خوبی شده است و این فیلم سال گذشته هم در جشنواره سینما حقیقت اکران شد، تصریح کرد: مستند پژوهش خیلی خوبی داشت، تصویربرداری به شدت قوی و از تصاویر هوایی که الآن رایج است و به شدت ضعیف کار می شود، اما می بینیم در این مستند بسیار استاندارد استفاده شده است.

وی در خصوص عدم استقبال از این فیلم، اظهار کرد: باید تأکید کنم که این اتفاقات استمرار می خواهد، با استمرار است که بازخورد مثبت خواهیم دید و با این استمرار مردم پی می برند که سینما هنر و تجربه ای هم است و اگر قرار بر این باشد که سینمای هنر و تجربه چند ماه اکران شود و دوباره چند ماه اکران نشود در این صورت قطعاً سینمای هنر و تجربه ضربه خواهد خورد.

امیرزاده اضافه کرد: ما در تهران مشاهده می کنیم که سینمایی مثل سینمای کوروش و سینما فرهنگ به صورت دائم بخش هنر و تجربه را اکران خواهند کرد یا مثلاً سینما فلسطین را همه به سینمای فیلم کوتاه می شناسند چرا که این سینما نزدیک به دو دهه است که جشنواره فیلم کوتاه برگزار می کند، در نتیجه این استمرار است که استقبال می آورد.

این فعال سینمایی در پایان خاطرنشان کرد: از مدیر سینما ستاره شهر تقاضا دارم که بخش هنر و تجربه در این سینما تداوم داشته باشد، هرچند که استقبال کم است اما با تداوم بخش هنر و تجربه حتماً با استقبال روبرو خواهیم شد.

همچنین مدیر سینما ستاره شهر در خصوص عدم استقبال از فیلم های هنر و تجربه در گفت وگو با ایسنا، گفت: فیلم های هنر و تجربه از اسمش مشخص است، فیلم هایی است که معمولاً کارگردان ها برای اولین بار فیلم را می سازند و معمولاً به جنبه هنری و جنبه سینمایی فیلم توجه می شود.

احمد اسفندنیا بابیان اینکه معمولاً تمامی موقعیت ها و استانداردهایی که یک فیلم باید داشته باشد را رعایت می کنند چون فیلم را تجاری نمی سازند و بیشتر هنری می سازند، اظهار کرد: مسلماً مخاطبین همچین فیلم هایی خود هنرمندان و سینماگران هستند به این دلیل که وقتی شخصی خودش را سینماگر می داند همیشه یکی از دغدغه هایش دیدن فیلم های دیگران است.

وی ادامه داد: به همین خاطر ما فیلم های هنر و تجربه را برای این قشر از جامعه اکران می کنیم و توقع زیادی از مردم عادی نداریم هرچند که بعد از وقفه ای که در اکران فیلم های هنر و تجربه داشتیم، برای فیلم "اسرار دریاچه " استقبال بدی نشده بود و بیشتر مخاطبینی که حضور داشتند مخاطبین خود سینما ستاره شهر بودند که از مخاطبین عام بودند.

اسفندنیا در خصوص اینکه چرا هنرمندان و سینماگران از این فیلم استقبال نکردند، خاطرنشان کرد: هدفم از اکران فیلم های هنر و تجربه، ارتقا و ترقی ایجاد کردن در سینمای هرمزگان بوده است و مسلماً انتظار داشتم هنرمندان تئاتر، موسیقی و سینمایی از این فیلم استقبال کنند اما متأسفانه غیر از 3 نفر از اعضای انجمن سینماگران استان هرمزگان، اشخاص دیگری را ندیدم.

وی اضافه کرد: بنده هم از این اتفاق شوکه شدم که چرا از فیلم استقبال نشد حتی با اینکه از ساختن فیلم دلسرد شده باشند اما فکر نمی کنم از دیدن فیلم دلسرد شده باشند.

این مدیر سینما با اشاره به اینکه وقتی می بینیم سینماگران از فیلم استقبال نمی کنند احساس می کنم از فیلم دیدن دلسرد شدن و این یک فاجعه است، بیان کرد: اکران فیلم های هنر و تجربه معمولاً برای یک سینما دار از لحاظ مادی ضرر است اما ما این ضرر را پذیرفتیم تا اینکه خدمتی کرده باشیم برای جامعه ولی اگر قرار باشد سینماگران استان از فیلم های هنر و تجربه استقبال نکنند شاید نیاز باشد، برویم سر وقت قشر دیگری و امیدوارم از این موقعیتی که برای سینماگران استان به وجود آوردیم، استفاده کنند و ما باید به فکر نسل آینده سینمای استان هرمزگان باشیم.

وی در پایان عنوان کرد: به هرحال ما سعی و تلاش خودمان را می کنیم تا دلیلش را پیدا کنیم، امیدوارم یک جلسه ای تشکیل شود با سینماگران استان تا بتوانیم با راهکار مناسب این مشکل را حل کنیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین افتتاحیه نهمین نمایشگاه کتاب کردستان، گفت: برنامه هایی مانند برپایی نمایشگاه کتاب ثمرات فرهنگی زیادی به دنبال دارد و باید این حوزه تقویت شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۰ سایت های دیگر : هنر آنلاین

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، لادن حیدری پیش از ظهر امروز چهارشنبه (10 مهر) در افتتاحیه نهمین دوره بین المللی نمایشگاه کتاب کردستان در سنندج با اشاره به اینکه معجزه دین اسلام کتاب مقدس قرآن است، گفت: دین و آیینی که با مطالعه و علم آغاز شود، مهم ترین پایه آن یادگیری و علم آموزی است.

وی اضافه کرد: مهرماه زمان بازگشایی مدارس و دانشگاه ها فرصت خوبی برای ایجاد شرایط و محیط مناسب عرضه کتاب است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: صحبت از کتاب و کتاب خوانی باید از حالت شعاری خارج و جنبه عملی پیدا کند. علم، ادب، هنر، هوش و ذکاوت ایرانی ها همواره زبانزد جهانیان بوده و باید این توانایی ها بیش از پیش تقویت شود و در این مسیر چاره ای جز بالا بردن علم و دانش مردم نداریم.

وی گفت: هرچند سرمایه گذاری در بخش فرهنگی زودبازده نیست ولی ثمرات آن کشور را در مقابل هجمه های دشمنان حفظ می کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه یافتگی را کمترین دستاورد حمایت از صنعت چاپ و نشر خواند و یادآور شد: پایین بودن سطح مطالعه موضوعی است که بیشتر از تلاطم اقتصادی در جامعه فاجعه بار است.

در ادامه مراسم نیز قادر آشنا، مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران طی سخنانی گفت: امروز اولین نمایشگاه استانی کتاب کشور همزمان در کردستان و خراسان شمالی گشایش می یابد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران اعلام کرد: 28 نمایشگاه کتاب استانی سال گذشته برپا شد که 60 میلیارد تومان در این نمایشگاه ها کتاب به فروش رفت.

آشنا یادآور شد: از جمله برنامه های ما تا پایان امسال برپایی 32 نمایشگاه در 31 مرکز استان و یک شهرستان در سطح کشور است.

وی اعلام کرد: شرکت در نمایشگاه های بین المللی کتاب در 18 کشور مختلف نیز از دیگر برنامه های ما در سال جاری است.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران گفت: نمایشگاه های کتاب فقط متعلق به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و برپایی آن عزم جدی می طلبد و همه باید کمک کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
بجنورد- ایرنا- مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه ریزی برای اعطای تسهیلات به ناشران گفت: امسال در مرحله نخست 50 میلیارد ریال اعتبار برای این بخش در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، ایوب دهقانکار، روز چهارشنبه در حاشیه گشایش یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی در بجنورد، در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: اعطای این تسهیلات هم اینک آغاز و با تعدادی از درخواست ها نیز موافقت شده و پرداخت تسهیلات به متقاضیان در حال انجام است.
وی افزود: برخی از کتابفروشی ها نیز درخواست اعتبار برای گسترش فضای فرهنگی خود را داشتند که پرداخت تسهیلات به آنها نیز در حال پیگیری است تا بسته به شرایط کتابفروشی و فضای در اختیار، از آنها حمایت شود.

کمتر از یک دهم مجوزهای نشر فعال شده است

مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از حدود 10 هزار مجوز صادره در حوزه نشر کشور، هم اینک کمتر از هزار ناشر در این عرصه فعالیت دارند.

دهقانکار با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه استانی کتاب کشور در سال جاری، در خراسان شمالی، یادآور شد: تلاش داریم تا پایان سال این نمایشگاه را در تمامی استان ها برگزار کنیم ، هر چند اقتضائات و شرایط در استان ها متفاوت است و ممکن است نیاز باشد در بازه های مختلف برگزار شود.
مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به روند رو به رشد شاخص های خراسان شمالی در حوزه نمایشگاه کتاب، خاطرنشان کرد: حضور 251 ناشر با 55 هزار عنوان کتاب، نشان از رشد این استان در این زمینه دارد که امیدواریم این روند با قدرت ادامه یابد و هر سال شاهد برگزاری نمایشگاه های بهتری از این دست باشیم.
دهقانکار اظهار داشت: در نمایشگاه کتاب خراسان شمالی تعداد زیادی از تازه های نشر به چشم می خورد که حاکی از حضور فعال و قدرتمندانه ناشران درجه اول با تمام قوا در این رویداد است.
یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی که امروز در مصلای امام خمینی (ره) بجنورد برپا شده تا 15 مهرماه برای بازدید علاقه مندان گشوده خواهد بود.

استان 863 هزار نفری خراسان شمالی اکنون 62 باب کتابخانه عمومی فعال شهری و روستایی و 30 باب کتابخانه در دست ساخت دارد که 40 هزار نفر عضو این مراکز از افزون بر 800 هزار جلد کتاب آن استفاده می کنند.

ط/5132

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بجنورد- مشاور معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فعالیت های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطوف به ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین اقتصاد آینده

ایوب دهقانکار در گفت و گو با خبرنگار مهر در حاشیه آیین افتتاح نمایشگاه کتاب در مصلی شهرستان بجنورد اظهار کرد: بیشتر فعالیت های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی اختصاص دارد.

وی افزود :خراسان شمالی از نظر فرهنگی بسیار پیشرو است و نخستین نمایشگاه کتاب استانی سطح کشور در سال 1398در این استان در حال برگزاری است.

مشاور معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد:در این جشنواره بالغ بر 250ناشر با بیش از 54هزار عنوان حضور دارند که نسبت به نمایشگاه کتاب سال گذشته شاهد رشد خوبی هستیم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در جشنواره امسال خراسان شمالی ناشران تراز یک کشوری با عناوین جدید حضور فعال و قدرتمند دارند.

مشاور معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد:برگزاری نمایشگاه های کتاب ،حمایت از کتب ارزشمند ، حمایت از ناشران ،طرح حمایتی خرید کتاب از جمله مهمترین برنامه های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

کد خبر 4735879

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
موالی زاده گفت: پیشینه استان خوزستان با قومیت های مختلف یک پیشینه فرهنگی، ولایی و دینی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، محمدرضا موالی زاده، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، امروز در آیین افتتاح کتابخانه امام رضا (ع) در اهواز با ابلاغ سلام وزیر ارشاد و اعضای شورای فرهنگ عمومی کشور به خوزستانی ها عنوان داشت: تشکر ویژه ای از آستان قدس رضوی برای کمک رسانی های شایسته در راستای راه اندازی کتابخانه دارم، از سوی دیگر تلاش جدی و درخور آیت الله کعبی برای راه اندازی مرکز علمی و فرهنگی امام حسین (ع) در منطقه لشکرآباد قابل تقدیر است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: راه اندازی مرکز علمی و فرهنگی امام حسین (ع) و کتابخانه امام رضا (ع) برای منطقه لشکرآباد و شهر اهواز نیاز ضروری بود، امید است چنین فعالیت هایی توسعه و از تنوع بیشتری برخوردار شوند.

این مقام مسؤول با اشاره به صحبت های صورت گرفته با دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور پیش از عزیمت به اهواز عنوان داشت: دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور قول مساعد داد در حد توان و به هر شکل ممکن کمک کنند ضمن اینکه ما از طریق دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور و وزارت ارشاد کمک هایی خواهیم داشت.

موالی زاده ادامه داد: اهدای کتاب و یا خریداری کتب مورد نیاز و حمایت های مالی از فعالیت های علمی و کتابخانه ای مؤثر به عمل خواهد آمد؛ از سوی دیگر باید تلاش شود غنای علمی و فرهنگی در استان روز به روز افزایش یابد.

وی گفت: پیشینه استان خوزستان با قومیت های مختلف یک پیشینه فرهنگی، ولایی و دینی است که معطوف به تأکیدات اهل بیت می باشد که یک مورد آن موضوع مطالعه، تحقیق و کتابخوانی و برخورداری از روحیه پژوهشگری است./9456/پ310/ب1

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
جیرفت - ایرنا - تفاهم نامه نوزدهمین پردیس سینمایی امید کشور بین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار جیرفت منعقد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۷/۱۱ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری صدا و سیما روزنامه همشهری

به گزارش ایرنا، معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر پنجشنبه در آئین انعقاد تفاهم نامه نوزدهمین پردیس سینمایی امید کشور در شهر جیرفت با بیان اینکه یکهزار شهر کشور فاقد سینماست، گفت: نمایندگان دولت تدبیر و امید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ایجاد طرح سینما امید دنبال سینمادار کردن تمام شهرهای کشور هستند لذا در گام اول چند شهر به عنوان پایلوت انتخاب شدند.

رمضانعلی حیدری خلیلی از پوشش طرح سینما امید با محوریت شهرهای فاقد سینما در کشور خبر داد و افزود: این طرح از سال 1396 در بخش سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد کلید خورد و هم اکنون شاهد انعقاد نوزدهمین پردیس سینمایی امید کشور در شهر جیرفت هستیم.

وی تعامل شهردار و شورای شهر جیرفت را در زمینه احداث سینما امید را بسیار خوب و سازنده برشمرد و گفت: با این روحیه جهادی شهردار جیرفت امیدواریم تا پایان سال جاری شاهد بهره برداری از طرح سینما امید در شهر جیرفت باشیم.

حیدری خلیلی حمایت از بخش خصوصی، بازسازی و نوسازی سینماهای فرسوده را از دیگر سیاست های بخش سینمایی وزرات فرهنگ و ارشاد در زمینه افزایش تعداد سینماهای کشور برشمرد و اظهار داشت: با حمایت های دولت تدبیر و امید 250 سالن سینما با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال احداث بوده و 200 سینما در سطح کشور بازسازی و نوسازی شدند.

سینما امید جیرفت در بهترین نقطه شهر جیرفت جانمایی شد

شهردار جیرفت از جانمایی بهترین مکان برای احداث سینما امید شهر جیرفت خبر داد و گفت: این مکان یابی با تعامل شهرداری، شورای شهر جیرفت و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان برای دسترسی راحت مردم انتخاب شد.

نعمت الله حسین زاده بابیان اینکه پردیس جیرفت در سه سالن سینما با ظرفیت 400 صندلی در میدان شاهد - پارک ولیعصر برنامه ریزی شده است، افزود: امیدواریم با بهره برداری از این طرح نیاز فرهنگی علاقه مندان به سینما برطرف شود و شاهد پاسخ مطالبه هنرمندان و علاقه مندان به سینما باشیم.
وی به فعالیت های فرهنگی شهرداری جیرفت اشاره کرد و گفت: پیوست فرهنگی برای طرح های جدید شهرداری جیرفت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در تمامی پارک های جدید جیرفت قسمتی برای فعالیت های فرهنگی در نظر گرفته شده است.
شهردار جیرفت مسائل فرهنگی را یکی از دغدغه های اصلی مجموعه شورای شهر و شهرداری عنوان کرد و اظهار داشت: در این بخش با تمام توان و روحیه تعاملی تلاش می کنیم.
وی تعامل بین اداره کل ارشاد و شهرداری را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با این تعامل در راستای فعالیت های فرهنگی تلاش می کنیم.

حسین زاده اظهار داشت: فعالیت های فرهنگی موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود از این رو باید به این مساله توجه ویژه ای شود.
شهردار جیرفت به سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به جیرفت اشاره کرد و گفت: معظم له در این دیدار بر فعالیت های فرهنگی تاکید کردند از این رو مجموعه شورای شهر و شهرداری تمام توان خود را در راستای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری به کار می گیرد.

وی بابیان اینکه یکی از اولویت های شهرداری و شورای اسلامی شهر جیرفت توجه به فعالیت ها و ایجاد فضاهای فرهنگی در این شهر است، اظهار داشت: شهرداری با تمام توان خود از طرح های فرهنگی و هنری در راستای ایجاد نشاط و توسعه حوزه فرهنگ و هنر حمایت می کند
صرف اعتبار برای توسعه زیرساخت فرهنگی، سرمایه گذاری است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان هم در این آئین گفت: صرف اعتبار برای توسعه زیرساخت فرهنگی و سینمایی هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.
حسین اسحاقی به دیدگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ایران، تهران نیست، افزود: سازمان سینمایی حضور جدی تری در استان ها دارد و طرح سینما امید نمونه بارز تحقق این شعار است.

وی اظهار داشت: با مشارکت و سرمایه گذاری سازمان سینمایی، بخش خصوصی، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، شهرداری ها و سازمان شهرداری های کشور، توسعه زیر ساخت های سینمای و افزایش سالن های سینما در کشور شتاب گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان تصریح کرد: پردیس سینمایی امید در راستای برقراری عدالت فرهنگی و کلان برنامه عمومی سازی دسترسی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و افزایش توان زیرساختی سینمای کشور در شهرهای فاقد سالن سینما که دارای جمعیت بیشتری هستند با محوریت شهرداری ها احداث می شود.
وی ادامه داد: تامین زمین و اجرای عملیاتی طرح بر عهده شهرداری و تهیه نقشه و طراحی سازه پروژه با سازمان سینمایی است.

اسحاقی با بیان اینکه یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار بلاعوض برای احداث پردیس سینمایی امید جیرفت برنامه ریزی شده است، بیان کرد: این میزان اعتبار شامل700 میلیون سازمان امور سینمایی و 500 میلیون سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از اعتبارات ملی است.
وی اظهار داشت: جیرفت به لحاظ پیشینه فرهنگی و تمدنی، جمعیت دانشجویی 15 هزار نفری و بیش از 5 هزار نفر دانش آموز، شایسته انتخاب برای اجرای پردیس سینمایی امید شد.

وی ادامه داد: پردیس سینمایی امید به لحاظ ساختمان و معماری، تاسیسات، سالن، پرده، تجهیزات فنی صدا و نمایش فیلم، صندلی و سایر امکانات رفاهی و عمومی طرحی استاندارد، مدرن و متناسب با شان و احترام مخاطبان سینمای کشور است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان با بیان اینکه شهرداری ها می توانند از مشارکت بخش خصوصی در احداث و بهره برداری پردیس سینمایی امید استفاده کنند، تصریح کرد: هر سالن سینما بطور مستقیم ظرفیت ایجاد پنج شغل را دارد و هزینه احداث سینما بدون احتساب زمین و به ازای هر صندلی حدود 15 میلیون تومان است.

شهرستان جیرفت با 308 هزار نفر جمعیت در فاصله 230 کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است.
7450/7429 / 5054

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی