بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 17 شهریور 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت تعزیه در تمام اقلیم و اقوام ایرانی گفت: باید مسیر گذشته تعزیه را با زمان حال پیوند دهیم و این هنر نمایش آئینی فرصت مناسبی برای تلفیق با هنر تعزیه آن هم با شرایط معاصر و نوآوری های جدید است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در بازدید از نمایشگاه به روایت نسخه خوانان گفت: این نمایشگاه توانایی و میراث کهن در ارتباط با شبیه خوانی است؛این نمایشگاه نشان می دهد که یک میراث غنی و قابل توجهی را در شبیه خوانی به عنوان نمایشنامه کهن داریم .

وی ادامه داد: در این نمایشگاه ترکیبی از توانایی های مختلف را در قالب یک مجموعه شاهد هستیم، از یک سو نمایش ایرانی را با قوتی هایی از لحاظ شخصیت، عناصر پشت صحنه، ترکیب کلام و گفتار می بینیم و این غنا بیانگر آن است که یک میراث کهن سنگین غنی نمایشی را در تعزیه و شبیه خوانی ایرانی داشته ایم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: به طور طبیعی یک نگاه به این میراث این است که بین تاریخ نمایش ایرانی در قالب شبیه خوانی و تعزیه پیوند محکمی وجود دارد و نسخه های امروز نشان می دهد که اگر بخواهیم هنر نمایشی را در فضای ایران جلو ببریم و به ریشه خود توجه کنیم یکی از ریشه های اصیل همین نمایشگاه نسخ خطی است .

صالحی یادآور شد: از سوی دیگر در ایام محرم یکی از دغدغه هایی که همیشه بوده این است که حوزه مرثیه ما چگونه می تواند با ریشه غنی فکری دینی همراه باشد و با خرافات و تحریفات فاصله بیشتری بگیرد؛ اینکه شبیه خوانی ایرانی تلاش داشته با متون غنی سرکار داشته باشد و از منابع اصیل بهره ببرد نکته مهمی است .

وی افزود: یکی از نسخه های خوبی که در این نمایشگاه هم وجود دارد نسخه پدر محدث نوری صاحب لولو و مرجان است که هم شعر و هم خط ایشان موجود است، اینکه بزرگان علمی از قبیل پدر فاضل محدث نوری تلاش می کردند شبیه نویسی کنند و خط همان تعزیه را بنویسند نشان می دهد علمای دین توجه زیاد به این موضوع داشته و مصیبت ها از یک غنا و محتوای کامل تری برخوردار بوده است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در مجموعه این تاریخ کهن علاوه بر تاریخ نمایش یک تاریخ صحیح مصائب اهل بیت(ع) و همچنین شبیه خوانی جشن و سرور وجود دارد که دارای منبع کامل و دقیق است. می توان گفت بخشی از تاریخ ادبیات ما در این نمایشگاه وجود دارد، از آنجایی که تعزیه و شبیه ایرانی با شعر اتفاق می افتد نمی توان تاریخ ادبیات ایران را خواند و از آن آگاهی پیدا کرد بدون آنکه به تاریخ تعزیه مراجعه شود زیرا بخش قابل توجهی از ادبیات ایران در قالب این تاریخ است .

صالحی بیان کرد: هنرهای نمایشی تاریخ اهل بیت(ع) و تاریخ ادبیات ایران با نسخ تعزیه برای ما اهمیت پیدا می کنند و جایگاه خود را دارند، البته برای این اتفاق برخی ملزومات وجود دارد، ابتدا باید نسخه شناسی و نسخه یابی را داشت که کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است، مجموعه فهرست نسخ که حدود هزار و دویست و هشتاد مجلس از نسخه های خطی و چاپی است، دست مایه قابل توجهی است .

وی ادامه داد: پژوهش شناسی نسخ دومین موضوعی است که باید به آن اهمیت داد، اینکه این نسخ را با نگاه های پژوهشی تطبیقی و نگاه های محتوایی جلو ببریم باعث می شود خیلی از اتفاقات تاریخ نمایشی ایران نشان داده شود، برای نمونه اینکه از چه زمانی شرح صحنه وارد این ادبیات شده و یا شخصیت هایی که وارد این نمایش می شوند و حتی تابلوهای اعلام تعزیه به مثابه تابلو های تبلیغاتی و اتفاقاتی از این قبیل ... به شمار می رود .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: موزه تعزیه به عنوان یک اتفاق مطرح است و باید مجموعه ای از دارایی های خود را در این حوزه در یک فضا جمع کنیم و این موزه می تواند در قالب نسخ و ابزارهای تعزیه باشد، باید مسیر گذشته تعزیه را با زمان حال پیوند دهیم و این هنر نمایش آئینی فرصت مناسبی برای تلفیق با هنر تعزیه آن هم با شرایط معاصر و نوآوری های جدید است.

صالحی درباره موزه تعزیه توضیح داد: باید یک عزم هم جانبه در این مورد وجود داشته باشد زیرا تعزیه به عنوان یک هنر، تاریخ، ملیت و اقلیم های متعدد است که ردپای این هنر از شمال تا جنوب و شرق تا غرب دیده می شود، ردپای تعزیه در کشور به عنوان یک جریان قوی هنر مطرح است و خیلی از دستاوردها را می توان با نگاه ملی، قومی و اقلیمی در این موزه داشته باشیم، بنابراین همکاری های اصحاب تئاتر، شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند به این اتفاق کمک کند .

17 شهریور 1398 11:28

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سجاد سیف| نهاوند- خبرنگار

خبرنگاران شهرستان نهاوند با حضور در تهران با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار داشتند.

در این نشست، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران نهاوندی گفت: شهرستان نهاوند در دوره های مختلف تاریخی برای کشور افتخارآفرینی به همراه داشته است و شخصیت های بزرگ انقلابی و شناخته شده ای را معرفی کرده است که از جمله مصادیق آن شهید آیت الله علی قدوسی اولین دادستان کل کشور است.

سیدعباس صالحی بیان کرد: نهاوند برای ما به اعتبار 2 شخصیت روحانی شیخ علی اکبر نهاوندی و شیخ محمد نهاوندی که در مسجد گوهرشاد شبستانی به نام این 2 وجود دارد، شناخته شده و باعث افتخار و برکت است. وی ادامه داد: توصیه می کنیم رسانه ها کمک کنند تا مردم هر منطقه و استان را در حوزه تولید فعال نگه دارند و ناامیدی بر کشور و مردم غلبه نکند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فرهنگ و هنر با حمایت گلخانه ای و با منابع و امکانات محدود به جایی نمی رسد و نمی توان برای مدت طولانی برای حمایت از این عرصه به دولت وصل بود. رسانه ها نباید در نگاه های گلخانه ای و ویترینی قرار بگیرند. اقتصاد پایدار رسانه و بحث تامین معیشت رسانه و خبرنگاران باید تامین و جدی گرفته شود.

در ادامه این نشست، مشکلات نهاوند در حوزه فرهنگ و هنر مورد بحث خبرنگاران با وزیر قرار گرفت. در این جلسه درباره ساخت پردیس سینمایی در نهاوند، تجهیز امکانات تنها سالن آمفی تئاتر اداره ارشاد شهرستان، کمبود اعتبارات فرهنگی و ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ و هنر نهاوند و تلاش برای ماندگاری هنرمندان و فعالیت انجمن های ادبی و هنری شهرستان بحث و گفت و گو شد.

وزیر نیز از طرح و پیگیری این موارد در شورای فرهنگ عمومی خبر داد و گفت: مصوبات شورای فرهنگ عمومی هم گاه پشتوانه اجرایی ندارد که دلیل آن نبود اعتبارات است. حوزه فرهنگ و هنر عنایت و هم افزایی بیشتری را مطالبه می کند و کارهای بیشتری باید در این حوزه با حمایت سایر مسئولان انجام شود.

صالحی تصریح کرد: چند فضای فرهنگی در شورای فرهنگ عمومی دنبال می شود و بحثی را در این زمینه با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرده ایم. همچنین کمیته مشترکی با شورای فرهنگ عمومی استان ها برای اصلاح آیین نامه شورای فرهنگ عمومی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل داده ایم که در حال بررسی و نهایی شدن است.

وی همچنین درباره اوضاع نابسامانی که واردکنندگان غیرحرفه ای کاغذ برای مطبوعاتی ایجاد کرده اند و التهاب آن دامن رسانه ها را گرفته است، توضیح داد: در سال 97 به خصوص 6 ماه نخست در بحث کاغذ مشکل خاصی نبود و روال معمولی طی می شد، اما در 6 ماه دوم کمبود کاغذ داشتیم که با ارز دولتی کاغذ وارد و مشکل برطرف شد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
بیش از یکصد هزار بسته تحصیلی ویژه دانش آموزان نیازمند مناطق محروم کشور طی سه سال گذشته از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه تهیه و توزیع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : جهانی پرس

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، در این طرح که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی این سازمان از سال 96 آغاز شده است، بسیاری از شرکت های تولید لوازم نوشتاری مشارکت دارند.

براساس این طرح که در دو مقطع تحصیلی ابتدایی و دبیرستان به مرحله اجرا گذاشته شده است، برای هر دانش آموز اقلام مورد نیاز برای یک سال تحصیلی شامل کوله پشتی، مجموعه کاملی از نوشت افزارها شامل انواع مداد، خودکار، تراش، پاک کن و جامدادی تدارک دیده شده است.

تلاش این مجموعه براین امر معطوف است تا علاوه بر تامین نیاز دانش آموزان مناطق محروم در استان های مختلف کشور، این اقلام آموزشی از تولیدکنندگان داخلی تهیه شود و شعار سال که رونق تولید نامگذاری شده است، هم محقق شود.

شرکت چاپ و انتشارات سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان مجری این طرح، هر ساله سفارشات ادارات کل در 31 استان کشور را دریافت می کند و براساس برنامه ریزی ها تا نیمه شهریور، این بسته ها به سراسر کشور ارسال می شود تا در اختیار دانش آموزان نیازمند مناطق محروم قرار گیرد.

17 شهریور 1398 09:48

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ایلام - ایرنا - رییس سازمان حج و زیارت گفت: 70 درصد زایران شرکت کننده در آیین اربعین حسینی مرز بین المللی مهران را برای ورود به کشور انتخاب می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

ایلام - ایرنا - رییس سازمان حج و زیارت گفت: 70 درصد زایران شرکت کننده در آیین اربعین حسینی مرز بین المللی مهران را برای ورود به کشور انتخاب می کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون عتبات و عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با بیان اینکه 160 تُن دارو و تجهیزات به مراسم اربعین ارسال می شود، شرایط مشارکت دستگاه های مختلف برای ارائه خدمات درمانی به زائران اربعین را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، علی حیدری، معاون عتبات و عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در نشست خبری با اشاره به برنامه های مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در مراسم پیاده روی امسال اربعین، اظهار داشت: بالغ بر 600 کیلومتر از شلمچه تا سامرا در شمال عراق زائران حضور دارند.

وی ادامه داد: آمایش سرزمینی ما حاکی از آن است که بالغ بر 80 درصد از زائران در نجف یا مسیر کربلا به نجف و یا در کربلا هستند،10 درصد در کاظمین و 5 درصد در مسیر قرار دارند.

معاون عتبات و عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به ایجاد پایگاه های بهداشتی و درمانی در مراسم اربعین امسال، اظهار داشت: در کربلا 6 مرکز درمانی، بین مسیر 7 پایگاه، نجف 4 پایگاه، سیدمحمد یک پایگاه، سامرا یک پایگاه، کاظمین 3 پایگاه و حله یک پایگاه درمانی ایجاد خواهد شد؛ ضمن اینکه 20 پایگاه توسط همکاران نهادهای دیگر ایجاد خواهد شد.

حیدری با بیان اینکه هیچ منعی برای همکاری مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با دیگر ارگان های مایل به ارائه خدمات در پیاده روی اربعین وجود ندارد، گفت: بحث بهداشت و درمان موضوع مهمی است و باید افرادی که قصد همکاری در این خصوص دارند، توانمندی های خاصی داشته باشند؛ چرا که اگر از توانمندی لازم برخوردار نباشند، این موضوع شاید منجر به این باشد که عراق از حضور هلال احمر در مراسم سال آینده ممانعت کند؛ البته به دلیل عملکرد خوب هلال احمر در مراسم اربعین، آنها به دنبال خدمات ما هستند.

وی اظهار داشت: هر کسی که قصد همکاری با مرکز پزشکی هلال احمر را داشته باشد باید 5 شرط لازم را داشته باشد که اولین شرط این است که مسئول فنی داشته باشد و آن باید پزشک باشد. دوم نیروهای معرفی شده برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی باید آکادمیک باشند. سومین شرط این است که باید فارماکوپه دارویی آنها مانند ما باشد، مکان استقرار آنها مشخص بوده و پنجمین شرط این است که مدت زمان ارائه خدمات آنها مشخص باشد.

معاون عتبات و عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر درباره میزان داروی ارسالی به مراسم پیاده روی امسال اربعین، گفت: 160 تن دارو تجهیزات به مراسم اربعین برده می شود؛ ضمن اینکه 8 اتوبوس آمبولانس، 40 دستگاه آمبولانس و 1700 نفر از نیروهای هلال احمر در پایگاه ها فعال خواهند بود.

حیدری از آغاز ارائه خدمات مرکز پزشکی و حج وز یارت هلال احمر از 8 صفر تا روز اربعین خبر داد و گفت : تعدادی از پایگاه ها نیز تا زمان برگشت کامل زائران در مسیر فعالیت خواهند کرد.

وی اضافه کرد: بیمارستانی در 11 طبقه در کربلا در حال ساخت است که قرار بود 3 طبقه آن در مراسم اربعین امسال راه اندازی شود که ممکن است این کار انجام نشود، اما تا سال آینده این بیمارستان به طور کامل مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

معاون عتبات و عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر بیان داشت: در روز عاشورا دو تیم جراحی شامل 40 نفر خدمات درمانی لازم را به زائران ارائه خواهند داد.

حیدری درباره بروز بیماری های تنفسی در مراسم پیاده روی اربعین، اظهار داشت: اولین مشکل ما مشکلات تنفسی است؛ البته استفاده از ماسک تجربه خوبی نبود؛ با توجه به اینکه 80 درصد مسیر زائران ایرانی که از نجف تا کربلا را به صورت پیاده روی می روند مسیر خاکی بوده و مشکلات تنفسی وجود دارد.

وی گفت: بیشترین توصیه ما به زائران این است که راهپیمایی خود را مدیریت کرده و در زمان های مناسب و زمان هایی که گرمای هوا و آفتاب شدید نیست، حرکت کنند؛ ضمن اینکه توصیه می شود هنگام شب استراحت کرده و زمان انجام پیاده روی و زیارت کربلا را کوتاه کنند.

احمدرضا فقیهی معاون حج امره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر هم با اشاره به طراحی نرم افزار دیده بان در مراسم حج امسال، گفت: مسیر منا تا جمرات توسط این نرم افزار رصد شد؛ ضمن اینکه تیم های درمانی در طول مسیر و در سه ایستگاه خدمات لازم را ارائه دادند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دبیر دوازدهمین سوگواره ملی و پنجمین مسابقه بین المللی رسانه های دیجیتال گفت: به اینکه به دنبال مشارکت مردمی هستیم و برای مشارکت آنها تدارک هایی دیده شده است که حتی در سطح داوری مشارکت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : ایرانا همراز

به گزارش خبرنگار مهر ، نشست خبری دوازدهمین سوگواره ملی و پنجمین مسابقه بین المللی رسانه های دیجیتال مهر محرم پیش از ظهر امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. میثم قدسی، دبیر برگزاری این سوگواره در گفت و گو با اصحاب رسانه گفت: این سوگواره (که دبیرخانه آن در استان سمنان قرار دارد) تحت نظارت مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود و فعالیت آن از حالت ملی به بین المللی رسیده است.

مردم داور آثار

وی با اشاره به اینکه به دنبال مشارکت مردمی هستیم و برای مشارکت آنها تدارک هایی دیده شده است که حتی در سطح داوری مشارکت کنند، گفت: شرکت کنندگان مردمی می توانند در کنار تولید محتوا با هشتگ های در نظر گرفته شده فارسی و انگلیسی (همچون: #مهر، #محرم، #مهر_حسین، #حب_ الحسین_یجمعنا) در بخش داوری حضور داشته باشند که البته به منظور انجام چنین فعالیتی باید وارد سایت این سوگواره شوند و فایل مربوطه را مطالعه کرده و به ارائه نظر بپردازند. این نظرات در قالب برگزیدگان مردمی استفاده می شود.

در بخشی از این مراسم قدسی با ارائه آماری از شرکت کنندگان مسابقه رسانه های دیجیتال مهر محرم سال های گذشته هم گفت: سال 97 طبق آمار در این مسابقه شانزده هزار از بیست کشور جهان دریافت شد.

توجه به منویات رهبری

در ادامه این مراسم حجت الاسلام علی اصغر فضیلت، رئیس شواری سیاستگذاری سوگواره مهر محرم و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان صحبت کرد. وی با اشاره به اینکه برای باقی ماندن معارف باید از ابزارهای ارتباطات بهره گیریم، گفت: در بند 7 شورای عالی فضای مجازی منطبق با نظرات مقام معظم رهبری آمده است که باید با تهاجم فرهنگی مقابله کرد. برای رسیدن به این منظور در قالب ستاد این سوگواره و مسابقه بین المللی رسانه های دیجیتال در راستای اهداف تعیین شده نیاز به تولید محتوای فرهنگی است.

وی با اشاره به اینکه سوگواره تلاش می کند میان دین، هنر و رسانه پیوندی ماندگار ایجاد کند، گفت: در زمانی هستیم که تریبون های مختلف تلاش می کنند بگویند میان آموزه های دینی با علم، هنر و رسانه تداخل وجود دارد. باید تلاش کنیم این نوع تصورات از میان برود

سوگواره به دنبال شبکه سازی

فضیلت ادامه داد: برای اهداف مدنظر برگزاری چنین سوگواره هایی مفید است و در کنار آن شبکه سازی های غیر رسمی به صورت ملی و بین المللی کمک کننده است و این سوگواره می تواند مجرای ارتباط شود. همچنین این سوگواره می تواند فرهنگ نورانی نماز به خصوص نماز ظهر عاشوراست.

تعدد موضوعات در سوگواره

فضیلت با اشاره به اینکه توانمندسازی تولیدکنندگان محتوا از طریق برگزاری نمایشگاه ها، نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی می تواند سومین هدف برگزاری تلقی شود، گفت: در این جشنواره از حداکثر ظرفیت های ملی و بین المللی استفاده می شود و پایگاه های مردمی بوجود می آید. البته برای ارتقای سطح برگزاری از داوران و استادهای ممتازی استفاده می شود. این سوگواره موضوع های مختلفی را پیگیری می کند که به محتوای انسانی و عاشورایی مرتبط هستند.

در بخش دیگری رئیس شواری سیاستگذاری سوگواره مهر محرم هم گفت: جامعه هدف این جشنواره هنرمندان، عکاسان، فیلم سازان و تولید کنندگان محتوای فضای مجازی و برنامه نویسان هستند.

حمایت از تولید کننده محتوا در دستور کار

در بخش دیگری از این نشست محمد صادق افراسیابی، معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه از چند ماه گذشته برنامه تحول نقش این وزارتخانه به تمام معاونت های تخصصی ابلاغ و کارگروه ها تشکیل شده اند، گفت: اعضای این کارگروه ها شامل معاونت فرهنگی، هنری، مطبوعات و رسانه، سازمان امور سینمایی، نهاد کتابخانه های عمومی، اوقاف و امور خیریه و اداره کل استان های این وزارتخانه هستند. این کارگروه ها بر اساس حمایت از تولید کنندگان محتوا و حمایت از پویش های اجتماعی فعالیت می کنند.

سپس افراسیابی با بیان اینکه یکی از فعالیت های مدنظرمان جشنواره رسانه های دیجیتال است، گفت: امروز فعالیت این جشنواره متمرکز بر محتوایی شدن رفته است و موضوعاتی چون مباحث سیاسی جهان اسلام را دنبال می کند. در سال جاری هم ابعاد مختلف این سوگواره تبیین شده است و از وجوه تمایز آن با سال قبل توجه به شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است.

پهنای باند تولید کنندگان زیاد می شود

وی ادامه داد: باید سهم بیشتری به تولیدکنندگان محتوا داده شود، طی دو سال قبل هم 10 هزار میلیارد تومان پهنای باند و ترافیک از سوی اپراتورها به مردم فروخته شده است که سهم چندانی در این میان برای تولیدکنندگان محتوا در نظر گرفته نشده است. اما در پویش سال جاری تلاش داریم با قراردادهایی میان اپراتورها و تولیدکنندگان محتوا سهم آنها افزوده می شود.

یادآور می شود در دوره دوازدهم سوگواره ملی و پنجمین سال برگزاری آن به صورت بین المللی پویش های مردمی مهر محرم در فضاهای مجازی و دیگر دریچه های ارتباطی پیش بینی شده که به زبانهای دیگر هم عرضه می شود. برنامه های جنبی سوگواره برپایی نشست های تخصصی نقد و بررسی آثار و کارگاه های آموزشی است و طرح از ابتدای محرم آغاز شده، ادامه دارد و آخرین مهلت ارسال اثر 30 آبان 98 است تا در نهایت مراسم اختتامیه در ایام شهادت حضرت زهرا (س) برگزار شود. علاوه بر این مجموع 281 خانه و مجتمع فرهنگی-دیجیتالی فعالیت خواهند کرد که بسیاری از آن ها در ارتباط با راهپیمایی بزرگ اربعین هستند که محتوای مربوط به اربعین و پیاده روی را با زبان فارسی، عربی و انگلیسی نشر می دهند.

کد خبر 4713634

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با پیش بینی حضور 3 میلیون زائر در پیاده روی اربعین امسال گفت: 2500 نفر از نیروهای امدادی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر در طول مسیر پیاده روی به زائران امدادرسانی می کنند.

به گزارش خبرنگار ما، دکتر حلی ساز در نشست خبری با بیان این که تیم های امداد و نجات جمعیت هلال احمر در طول سال برای خدمت رسانی به زائران عتبات در عراق حضور دارند گفت: عملیات امدادرسانی هلال احمر در اربعین از 8 ماه صفر آغاز شده و تا روز اربعین ادامه خواهد داشت. همچنین 45 پایگاه هلال احمر برای مسیرهای پیاده روی تدارک دیده شده است.

به گفته حلی ساز در هر پایگاه پزشکان، پرستاران، تکنسین های اورژانس و امدادگران به صورت شبانه روزی به خدمت رسانی می پردازند و در همین راستا حدود 160 تن انواع دارو و تجهیزات پزشکی، همراه 8 دستگاه اتوبوس آمبولانسی و 40 دستگاه آمبولانس به عراق اعزام خواهد شد.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر همچنین با اشاره به مراسم حج تمتع امسال و شرایط ویژه زائران ایرانی گفت: امسال 40درصد زائران بالای 60 سال سن داشتند و بیش از 26 هزار زائر ایرانی بالای 70 و 80 سال در مراسم تمتع شرکت کرده بودند که همین ترکیب سنی حج خدمت رسانی به زائران را با شرایط ویژه ای مواجه می کرد.

وی افزود: امسال جزو معدود سال هایی بود که در منا هیچ مورد فوتی نداشتیم و آمار فوت و حوادث زائران ایرانی نسبت به سال های قبل و میانگین دیگر کشورها، پایین و بسیار قابل قبول بود.

حلی ساز با اشاره به طرح ویژه جمعیت هلال احمر در کمک گرفتن از زائران برای مدیریت شرایط بحران گفت: 285 تیم امدادی 4 تا 7 نفره از زائران تمتع انتخاب شده و آموزش های آمادگی بحران و کمک های اولیه به آنها ارائه شد تا در صورت نیاز بتوانند به دیگر حجاج امدادرسانی کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه اطلاعات
رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد : تا پایان وقت امشب 16 شهریورماه 98.2 درصد زائران و عوامل اجرایی حج 98 توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به کشور انتقال یافتند.

رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد : تا پایان وقت امشب 16 شهریورماه 98.2 درصد زائران و عوامل اجرایی حج 98 توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به کشور انتقال یافتند.

به گزارش شنبه روابط عمومی سازمان حج وزیارت ، علی رضا رشیدیان با بیان این این مطلب افزود : از 25 مردادماه تا امشب 86 هزار و 897 نفر از حجاج کشورمان با 357 پرواز به کششوور بازگشتند که از این تعداد 199 پرواز از فرودگاه مدینه و 158 پرواز از جده به مقصد 19 ایستگاه پروازی در کشور انجام شده است.

وی عنوان کرد : در این میان یک هزار و 317 نفر از حجاج بیمار ودارای شرایط خاص خانوادگی و کاری و غیره خارج از برنامه پروازی کاروان هایشان در روزهای نخستین عملیات بازگشت به کشور منتقل شدند.

وی اظهارکرد : تمامی زائران ما تا امروز ظهر از مکه به سمت جده ترک کردند و تا انتهای امشب پرواز زائران مکه به کشور به سرانجام می رسد.

وی اظهار کرد : فردا 6 پرواز برای انتقال 1300 نفر از زائران و عوامل اجرایی حاضر در مدینه با حجی مقبول و سعی مشکور به کشور باز می گردند.

رشیدیان با بیان اینکه امسال زائران ما این توفیق را داشتند که ایام شهادت اباعبدالله (ع) را در این سرزمین مقدس باشند ، افزود :حجاج ما امسال عزاداری امام حسین (ع) را در کنارحرم پیامبری که حسین (ع) را از خود و خود را از حسین (ع) می دانست، برگزار کردند.

وی گفت : خدمات رسانی در مکه به اتمام رسیده و در مدینه هنوز امروز یک هزار 810 پرس غذا در هر وعده ناهار و شام برای حجاج و عوامل اجرایی طبخ شد و پخت نان هم از روز گذشته پایان یافته است.

وی افزود : در مجموع طی ایام حج امسال با راه اندازی 4 واحد نانوایی صنعتی در مدینه به عنوان نخستین تجربه ، 2 میلیون و 122 هزار و 635 قرص نان پخت و برای تغذیه حجاج توزیع شد.

وی تصریح کرد : طی ایام حج امسال همچنین 19 خط فعال در مکه بین هتلهای محل اسکان زائران و مسجدالحرام فعال شد و طی این مدت در مجموع با ایجاد 7 میلیون و 555 هزار و 140 ظرفیت جابه جایی ایجاد شد و به طور متوسط سرانه تردد هر زائر 3.7 بار بود.

رشیدیان افزود : همچنین 86 هزار و 157 نفر از حجاج از کاروان های زیارت دوره در مدینه و 86 هزار و 81 هم از کاروانهای زیارت دوره در مکه بهره مند شدند.

وی تصریح کرد : طی این مدت 131 دستگاه اتوبوس هم برای برقراری عمره مجدد استفاده شده است.

وی ادامه داد : ایستگاه های راهنمایی حجاج هم 11 مورد با 130 نیرو در هر شیفت هم طی این مدت فعال بود به 40 هزار و 50 نفر از حجاج خدمات رسانی کردند.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
معاون امور کسب و کارهای فرهنگی دیجیتال با گلایه از فقدان سازوکار برای درآمد تولیدکنندگان محتوا گفت: طی یک سال گذشته 10هزار میلیارد تومان از طریق تولید محتوا عاید کسانی شده که فروش پهنای باند دارند اما سهم ناچیزی از به تولیدکنندگان محتوا می رسد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : ایستنا اقتصاد آنلاین

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ محمدصادق افراسیابی امروز در نشست خبری دوازدهمین سوگواره ملی و پنجمین مسابقه بین المللی رسانه های دیجیتال مهر محرم اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه تحولی در حوزه فضای مجازی تدوین کرده که این برنامه از جانب وزیر ارشاد به تمام بخش ها ابلاغ شده است؛ در راستای تحقق این برنامه چند کارگروه شکل گرفته که یکی از این کارگروه ها وظیفه ارتقای محتوای فرهنگ و هنر در فضای مجازی را برعهده دارد.

وی افزود: عنوان معاونت فرهنگ سازی در ساختار جدید به معاونت امور محتوایی تغییر خواهد کرد که بخشی از وظایف این معاونت به پویش ها، سوگواره ها و جشنواره ها اختصاص خواهد داشت.

افراسیابی توضیح داد: ما به دنبال شناسایی و ایجاد مؤسسه های فرهنگی هنری برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی در جهان هستیم؛ در این راستا یکی از مباحثی که دنبال می کنیم برگزاری همین جشنواره ها و سوگواره هاست.

معاون امور کسب و کارهای فرهنگی دیجیتال خاطرنشان کرد: امسال ابعاد مختلف سوگواره مهر محرم را تبیین کرده ایم تا هر شرکت کننده ای بداند با چه موضوعاتی اقدام به تولید محتوا کند همچنین برای تولید محتوا در این سوگواره بیشتر تمرکزمان استفاده از ظرفیت های شبکه های مجازی است تا تولیدکنندگان محتوا با استفاده از یک هشتک بتوانند محتوای تولیدشده را با ما به اشتراک بگذارند؛ شناسایی محتوای تولید شده در شبکه های مجازی داخلی با قراردادهایی که با صاحبان این شبکه ها بسته شده لحاظ می شود، اما مشترکانی که از طریق اینستاگرام اقدام به تولید محتوا می کنند لازم است در سایت هم ثبت نام کنند.

وی افزود: ما برای ایجاد پویش تلاش کرده ایم تحولاتی در قالب و محتوا ایجاد کنیم، اما در کنار این اقدامات لازم است به سهم تولیدکنندگان محتوا از درآمدهای اینترنت هم توجه شود؛ طی یک سال گذشته 10هزار میلیارد تومان از طریق تولید محتوا عاید کسانی شده که فروش پهنای باند دارند، اما سهم ناچیزی از این مبلغ به تولیدکنندگان محتوا می رسد و این نشان می دهد باید در حوزه رگولاتوری فعالیت بیشتری صورت پذیرد؛ و ی اودی ها باید موظف شوند سهم تولیدکنندگان محتوا را پرداخت کنند.

افراسیابی ادامه داد: این سوگواره ها و برنامه ها با ایجاد جریانهای خودجوش مؤثر می شوند؛ چراکه عشق و علاقه مردم را به دنبال دارند که امیدواریم بر ایجاد این پویش ها به تمام استانها نیز تسری پیدا کند.

وی یادآور شد: در حوزه بین الملل هم با همکاری معاونت برون مرزی صداوسیما اقداماتی انجام شده است که همین اقدامات سطح جشنواره را از ملی به بین المللی ارتقا داده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
علی مریخی در چند کاریکاتور به انتقاد از رویه تازه وزارت ارشاد پرداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : تابناک هرمزگان

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم ، با مبهم شدن طرح ادغام و انحلال مؤسسان تابعه وزارت ارشاد، انتقادها از این طرح بیشتر هم شده است. در حالی که به نظر می رسد این طرح بدون نظارت مجلس پیش می رود، اعتراضات هنری به طرح پیش رو نیز در اشکال مختلف در حال انتشار است.

علی مریخی، از کاریکاتوریست های شاخص روزنامه های کشور در انتقاد از طرح تازه، چهار اثر منتشر کرده است که در آن به زبان طنز از خطرات احتمالی طرح پیش رو گفته است. آنچه می بینید چهار طرح کاریکاتوری است که علی مریخی اخیراً با موضوع ادغام طراحی کرده است.

در طرح تازه قرار است انجمن های هنری که جنبه تخصصی دارند حذف و در یک مؤسسه ادغام شوند.

هنرمندان معتقدند در طراحی این طرح با آن مشورتی نشده است؛ حسین مسافرآستانه نیز گفته این طرح پیشتر هم در دهه هشتاد با شکست روبه رو شده است.

هنرمندان منتقد می گویند دولت به جای حمایت مالی از هنر، دست در جیب هنرمندان کرده است؛ طرح کسر 10 درصد درآمد کنسرت ها یکی از آن طرح های پرحاشیه دستگاه متبوع سیدعباس صالحی است. گمانه زنی ها از سیاسی بودن این طرح حکایت می کند و برخی از نقش برخی معاونان و مشاوران وزیر ارشاد می گویند که هیچگاه در میان هنرمندان محبوبیتی نداشته اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اداره کل هنرهای نمایشی دو طرح پویش تئاتر شهرهای ایران و رپرتوار تئاتر استان ها را برگزار می کند.

به گزارش ایلنا، اداره کل هنرهای نمایشی دو طرح پویش تئاتر شهرهای ایران و رپرتوار تئاتر استان ها را از مهرماه سال جاری، با مدیریت واحد هماهنگی تئاتر استان ها و مشارکت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور و انجمن هنرهای نمایشی استان ها برگزار می کند.

برگزاری این دو طرح در راستای بهره مندی از ظرفیت و امکانات آموزشی، ضرورت برگزاری کارگاه های تجربی، عملی و آموزشی در استان ها و شهرهای ایران و همچنین توجه به توسعه اجراهای نمایشی و امکان بهره مندی مخاطبان سراسر کشور از تولیدات موفق است.

پویش تئاتر شهرهای ایران به منظور بهره گیری از ظرفیت و قابلیت دانش آموختگان و فارغ التحصیلان هنر نمایش و بهره مندی از هنرمندان فعال و شناخته شده و مدرسان صاحب تجربه برگزار می شود.

مهم ترین اولویت این طرح گسترش دانش و تجربه در سطح گروه های نمایشی سراسر کشور از طریق برگزاری کارگاه های عملی و گسترش روند تولید، دانش افزایی و اجرا با پشتوانه مشارکت هنرمندانی از شهرهای سراسر کشور است. در این طرح روندی آموزشی و کارگاهی با استفاده از ظرفیت هر شهر و استان در دو حوزه نمایشنامه نویسی و تولید و اجرای نمایش با حضور و راهنمایی مدرسان حرفه ای دنبال خواهد شد.

طرح رپرتوار تئاتر استان ها یا اجراهای دوره ای تئاتر، به منظور اجرای نمایش های موفق به شکل چرخشی جهت بهره گیری از مخاطب سراسری برگزار می شود.

این طرح به دنبال ایجاد شرایطِ اجرای آثار نمایشی در سراسر کشور و بهره مندی مخاطبان از آثار موفق است که با اعلام آماد گی گروه در هر زمان و در هر سالنی قابل اجرا باشد.

در این طرح، آثار نمایشی حرفه ای مرحله تداوم و تکامل اجرای اثر را در سایر سالن های نمایشی به عنوان یک تولید قابل قبول هنری ادامه خواهند داد. بهره مندی از ظرفیت، توان و قابلیت سالن های نمایشی و بهره مندی اقتصادی گروه های نمایشی از تولیدات شان از مهم ترین اهداف این طرح است.

واحد مدیریت هماهنگی تئاتر استان های اداره کل هنرهای نمایشی، جهت برگزاری رپرتوار تئاتر استان ها ضمن دعوت از هنرمندان و گروه های حرفه ای جهت برگزاری اجراهای دوره ای، بدین وسیله اعلام می کند گروه هایی که تقاضای اجرای عمومی آثار موفق خود را در سالن های نمایشی سراسر کشور دارند می توانند با مراجعه به این واحد تقاضای خود را ارائه کنند.

آثار منتخب و مکان اجرا پس از بررسی تقاضای گروه های نمایشی در شورای هماهنگی رپرتوار تئاتر، معرفی خواهند شد. شرایط و نحوه حمایت از گروه های نمایشی این طرح نیز به تناسب شرایط و پیشنهادات استان با مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی صورت خواهد گرفت.

برنامه، مکان و زمان طرح پویش تئاتر شهرهای ایران نیز پس از ارزیابی شورای علمی و آمادگی شهرهای میزبان متعاقباً اعلام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهیه کننده آلبوم قمارباز از مشکلاتی که بر سر راه صدور مجوز این آلبوم وجود دارد می گوید.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، هادی حسینی تهیه کننده جدیدترین آلبوم محسن چاوشی درباره آخرین وضعیت صدور مجوز آلبوم قمارباز گفت: هنوز در شورای موسیقی منتظر مجوزها هستیم، قول هایی دادند که مشکل حل شود و به زودی مجوز آلبوم صادر شود اما این اتفاق هنوز رخ نداده است.

اما مشکل آلبوم قمارباز چیست؟ هادی حسینی در پاسخ به این سوال می گوید: یکی از ایرادهای اصلی که گرفته شد، اسم آلبوم بود که احتمالا آلبوم با نام قمارباز ارائه نشود چون هنوز در دفتر موسیقی وزارت ارشاد اسم آن به تایید نرسیده است.

حسینی در ادامه همچنین به شعری از مولانا اشاره می کند که محل بحث اصلی در راه مجوز گرفتن تازه ترین آلبوم محسن چاوشی است و می گوید: شعری که گیر دادند همان شعر تِرَک اصلی آلبوم است و اسم آلبوم هم از آن درآمده. بیتی هم که محل ایراد شده یکی از بیت های اصلی شعر است که اگر حذف شود کل شعر باید حذف شود و آلبوم در کل ماهیت خودش را از دست خواهد داد.

در روزهای گذشته اما در یکی از رسانه ها گزارشی منتشر شده بود از متن ترانه های بعضی از خواننده هایی که این روزها حسابی طرفدار دارند و در آن گزارش به این نکته اشاره شده بود که چرا سخت گیری در ترانه تنها به محسن چاوشی و شعر مولانا منحصر می شود. هادی حسینی در پاسخ به این سوال می گوید: ماجرا این است که خیلی به ماهیت شعر کاری ندارند و فقط به بعضی لغات حساسیت دارند. ماهیت شعر هر چه می خواهد باشد. مثلا درباره همین شعر استدلال ما این بود که ماهیت شعر معنوی است اما گفتند یک کلمه باید حذف شود و حرفشان هم این بود که ما که نمی توانیم شعر مولانا را تغییر بدهیم اگر شعر دیگری بود می شد گفت همین یک کلمه حذف شود اما درباره این شعر، این یک سطر باید حذف شود تا مجوز بگیرد.

حسینی در پایان با اشاره به اینکه امیدوارم مشکل این شعر به زودی حل شود گفت: با وجودی که شعر در شورای ترانه با 4رای مخالف در مقابل 3رای موافق رد شده اما آقای اللهیاری قول های مساعدی دادند درباره این که این موضوع به زودی حل شود و بتوانیم آلبوم را در اولین فرصت آماده کنیم.

258258

کد خبر 1297321

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

محمد باریکانی/خبر نگار

تعزیه، هنر نمایشی آیینی ایران در سال2010 در فهرست میراث ناملموس جهان در یونسکو به ثبت رسید. اما ویژگی های تعزیه ایرانی چه بود که یونسکو آن را حائز ثبت در فهرست میراث ناملموس جهان دانست؟
تعزیه، هنر نمایشی آیینی ایران است که وقایع مذهبی، داستان های تاریخی و اسطوره ای و داستان های عامیانه را بازگو می کند.
هر اجرای تعزیه 4عنصر دارد: شعر، موسیقی، ترانه و حرکت. برخی اجراها نیز تا یکصد نقش دارند که به شخصیت های تاریخی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی، عرفانی، واقعی و ... تقسیم می شوند.
هر درام تعزیه، فردی است که موضوع، لباس و موسیقی خاص خود را دارد. اجراهای تعزیه نیز سرشار از نمادگرایی، کدها و علائمی است که توسط تماشاگر ایرانی درک می شود و اجرا کنندگان تعزیه در سادگی محض بدون بهره گیری از نور و تشریفات روی صحنه می روند.
اجرا کنندگان تعزیه یا شبیه خوان ها، همیشه مرد هستند و نقش های زن نیز توسط مردان بازی می شود.
بیشتر شبیه خوانان و اجرا کنندگان تعزیه افرادی هستند که در مشاغل مختلف مشغول هستند و هزینه زندگی شان را از راه هایی غیراز تعزیه تامین می کنند و تنها برای ویژگی های معنوی این آیین به اجرای تعزیه می پردازند و از این راه پولی به دست نمی آورند؛ مگر آنکه بینندگان اجراها بخواهند مبالغی به آنها کمک کنند.

شاخص های جهانی شدن
تعزیه نقش مهمی در فرهنگ، ادبیات و هنر ایران دارد و بخشی از آداب و حتی ضرب المثل های ایرانی از نمایش های آیینی تعزیه نشأت گرفته اند.
اجرای تعزیه در ایران به حفظ و تقویت ارزش های دینی و معنوی، نوعدوستی و دوستی در عین حفظ سنت های قدیمی، فرهنگ ملی و اساطیری ایران کمک می کند. تعزیه همچنین نقش مهمی در حفظ صنایع دستی مرتبط با خود دارد. لباس ها، خطاطی ها و ساخت ابزارهای ویژه اجرای تعزیه همگی در ردیف صنایع دستی مورد نیاز برای اجرای آیین های تعزیه قرار دارد.
انعطاف پذیری در هنر نمایش آیینی ایران موجب شده است که زبان تعزیه تبدیل به زبان مشترک برای جوامع مختلف ایرانی شود و ارتباطات، وحدت و خلاقیت را ارتقا دهد.
جالب آنکه شیوه آموزش تعزیه همچنان به صورت استاد شاگردی است و تعزیه و متن های آن سینه به سینه به نسل های بعد منتقل شده و می شود.
این موارد از ارزش های تعزیه ایرانی است که یونسکو بر آن تأکید ویژه داشت و این هنر نمایش آیینی ایران را واجد ثبت در فهرست میراث ناملموس بشر دانست.
به همین دلیل تعزیه ایرانی توانست در سال2010 نظر مثبت جهان را نسبت به ثبت جهانی نمایش آیینی ایران جلب کند و از همان سال تعزیه ایرانی در فهرست میراث ناملموس جهانی بشر ثبت شده است.

یک دهه پس از جهانی شدن
حالا با گذشت یک دهه از ثبت جهانی تعزیه با عنوان هنر نمایش ایرانی در فهرست میراث ناملموس یونسکو این هنر چه وضعیتی در ایران دارد؟
اسماعیل غفوری از اساتید تعزیه و از هنرمندان هنر نمایش آیینی ایرانی به همشهری می گوید: متأسفانه آنطور که باید به هنرمندان تعزیه در ایران توجه نمی شود. او که تعزیه را از کودکی و در شهر کوهین استان قزوین فراگرفته و اکنون بیش از 30سال است که در این هنر جهانی ایرانی فعالیت دارد، می گوید: جلسات زیادی در استان ها برگزار می شود و هنرمندان و بازیگران تعزیه گلایه های خود را نیز به مسئولان استانی منتقل کرده اند. اما در نهایت اینگونه پاسخ می گیرند که تعزیه باید از بالا حمایت شود که نمی شود. او با اعلام آنکه هنرمندان تعزیه ایرانی از نظر مالی خودکفا هستند چون مردم خودشان مجالس تعزیه برپا می کنند و هزینه های آن را نیز پرداخت می کنند، افزود: درآمدهای اینچنینی کفاف آینده هنر تعزیه ایرانی را نمی دهد و با مبالغ اندکی که مردم خود به پای هنرمندان تعزیه می ریزند نمی توان کاری برای آینده تعزیه کرد.
به گفته او، نیاز تعزیه ایرانی، پرورش نسل های آینده است تا زنده ماندن این هنر در آینده تضمین شود.
اسماعیل غفوری همچنین با اعلام اینکه به بیشتر نقاط ایران برای اجرای تعزیه سفر کرده است، از توجه جدی تر اقوام آذری زبان ایران به هنر نمایش آیینی ایرانی (تعزیه) خبر می دهد و می گوید: متأسفانه تعزیه ایرانی در حال از دست دادن رنگ و بوی سنتی خود است و این گلایه در تمامی هنرمندان این نمایش آیینی وجود دارد.
او در توضیح مشکلات تعزیه ایرانی که به ثبت جهانی یونسکو نیز رسیده است، می گوید: تعزیه مشکلات عدیده ای دارد و تعزیه خوان های امروزی تنها تعزیه امام حسین(ع)، حضرت عباس(ع)، حر و علی اکبر(ع) را می خوانند و متأسفانه تماشاگران کم سن و سال تر نیز گمان می کنند تعزیه ایرانی تنها محدود به همین مجالس می شود؛ درحالی که مجالس فراوانی وجود دارد که به اصطلاح تعزیه خوان ها به آنها تعزیه غریب گفته می شود؛ مانند تعزیه شاهچراغ یا تعزیه موسی بن جعفر(ع) و تعزیه امام رضا(ع). تعزیه های غریب نیز کمتر خوانده می شوند.
این استاد تعزیه ادامه می دهد: صدها مجلس تعزیه وجود دارد و تعزیه غزوات، جنگ خندق، تعزیه فتاح و... در این نمایش آیینی از سال های دور وجود داشته است که متأسفانه اکنون به تعزیه های غریب شهرت یافته اند و مجلس آنها برپا نمی شود. هنوز هم نمی دانیم مشکل از تعزیه خوان هاست که این تعزیه ها را دیگر اجرا نمی کنند یا به دلیل بی توجهی ها این مجالس غریب شده اند.
اسماعیل غفوری در ارزیابی خود از تغییر شکل تعزیه ایرانی و از دست دادن شکل سنتی این هنر نیز هشدار می دهد و می گوید: همانگونه که شکل عزاداری های امام حسین(ع) حالت سنتی خود را از دست داده است، در تعزیه هم این اتفاق افتاده که البته لطمه زیادی به این هنر اصیل و جهانی ایران می زند.
این استاد تعزیه، ورود موسیقی و اشعار ناهمخوان با تعزیه سنتی ایران را از آسیب هایی می داند که به تعزیه ایرانی لطمه زده است.
او می گوید: بارها جلسات پی درپی برای جلوگیری از ورود اشعار و موسیقی ناهمخوان با شیوه سنتی تعزیه به این هنر برگزار شده و وزارت ارشاد نیز تاحدودی برخوردهایی انجام داده اما در نهایت اتفاقی نیفتاده است.
این استاد تعزیه، نقش شاعران و موسیقیدانان در بازگرداندن تعزیه سنتی ایران را مهم خواند و گفت: ترمیم وضعیت فعلی تعزیه ایرانی بسیار دشوار شده است. به گفته غفوری، تعزیه ایرانی در خطر است و متأسفانه کاری برای احیای تعزیه سنتی ایران انجام نمی شود. به گفته این استاد تعزیه، از 6 ماه پیش جلسات آسیب شناسی تعزیه ایرانی با حضور اساتید این هنر آیینی آغاز شده است که هنوز تصمیمات این کمیته مشخص نیست. اسماعیل غفوری، استان قزوین را مهد تعزیه ایران خواند و گفت: در استان اصفهان، همدان، زنجان، مرکزی و اخیرا سبزوار در خراسان رضوی نیز تعزیه با رونق و استقبال مواجه است.

نیاز به پرورش نیروی تازه
ارزش های نهفته در تعزیه ایرانی همچون توان درک زبان داستان ها و مجالس تعزیه در اقوام مختلف ایران، تأثیر تعزیه بر زندگی ایرانی، ارتباط این هنر با احیا و زنده ماندن بخشی از هنر صنایع دستی ایران و... موجب شد که هنر نمایش آیینی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار بگیرد. حالا اما هنرمندان تعزیه در ایران نگران آینده این هنر هستند و 10سال پس از ثبت جهانی تعزیه به همشهری گفته اند که این هنر نیاز به پرورش نیروهای تازه دارد و موسیقی و اشعار تعزیه دستخوش تغییرات نامناسبی شده است که این هنر ایرانی را از اصالت می اندازد و شکل سنتی تعزیه را تهدید می کند.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
هوشنگ جاوید پژوهشگر حوزه موسیقی در برنامه خنیاگران رادیو فرهنگ شنبه 16شهریور ماه در خصوص ویژگی های موسیقی آیینی و تعزیه در مناطق مختلف ایران مطالبی را بیان می کند و عنوان کرد: این مراسم باید توسط کارشناسان و دلسوزان فرهنگ وآیین مذهبی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

1398/06/16 ساعت 15:15

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ ؛ بسیاری از موسیقیدانان اعتقاد دارند تعزیه در محفوظ ماندن موسیقی سنتی ایران بسیار موثر بوده است. اساسا تعزیه و مراسم سینه زنی با موسیقی همراه است. در برخی از مناطق سینه زنی از آغاز تا پایان به همراه طبل و سنج و سازهای بادی از قبیل بوق و شیپور برگزار می شود در برنامه خنیاگران شنبه 16 شهریورماه در نگاهی به زندگی و آثار هوشنگ جاوید پژوهشگر حوزه موسیقی به این مساله که تعزیه در منطق مختلف ایران چه ویژگیب هایی دارد پرداخته می شود .
هوشنگ جاوید در چهاردهم خرداد 1338 در تهران متولد شد و در تهران و مشهد دوران نوجوانی و جوانی خود را سپری کرد و در رشته فیلمبرداری و نورپردازی از دانشکده صدا و سیما فارغ التحصیل شد. جاوید پرورش یافته مکتب حضرت استاد شادروان سید ابوالقاسم انجوی شیرازی بنیانگذار مکتب مرکز فرهنگ مردم ایران در صدا و سیما است و در این سال ها مسئولیت های فراوانی را نیز بر عهده داشت. مدیر و طراح نخستین جشنواره نی نوازی کشور 1370 حوزه هنری، مسئول موسیقی استان کردستان در سال های 1373 و 1374، مسئول و مؤسس واحد موسیقی صدا و سیمای مرکز کردستان از سال 1375 تا 1379، مسئول واحد موسیقی حوزه هنری تهران، دبیر و مدیر اجرایی و طراح جشنواره موسیقی آئینی 1380 و 1381، دبیر و مدیر و طراح جشنواره موسیقی بومی زنان مناطق و نواحی ایران 1382 و 1383 حوزه هنری، دبیر و مدیر اجرایی و طراح نخستین همایش منقبت خوانان ایران 1383 حوزه هنری ،مدیر و طراح جشنواره موسیقی رمضان در بخش آواها و نواهای قرآنی نخستین جشنواره هنرهای قرآنی 1383 وزارت ارشاد و یک دوره سه ساله مدیر بخش عروسکی و تئاتر صدا و سیمای مرکز مشهد را در کارنامه خود دارد.
کتاب های آواهای روح نواز، موسیقی آئینی، نقش زن در موسیقی مناطق و نواحی ایران، موسیقی رمضان در ایران و پرند ستایش ایران از جمله کتاب های این پژوهشگر موسیقی است.
برنامه خنیاگران کاری از گروه کتاب رادیو فرهنگ است که پژوهش های مکتوبی که در حوزه موسیقی در ایران فرهنگی صورت گرفته است را معرفی می کند, این برنامه که با حمایت معنوی موزه موسیقی تهیه و تدوین می شود، برای نخستین بار در رادیو صفحه های ضبط سنگی موسیقی که در موزه موسیقی نگهداری می شود را پخش می کند.
خنیاگران با اجرای بردیا حسام ، تهیه کنندگی فریده گودرزی و با مشاوره از زهرا حبیبی زاد هر شنبه ساعت 17 برروی موج اف ام ریف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.

تنظیم کننده: سید حمید سید قاسمی

منبع سازمانی: شبکه رادیویی فرهنگ

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی رادیو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

روزنامه شهروند: ممیزی در دفتر موسیقی وزارت ارشاد سابقه چند ده ساله دارد و اصولاً در هر دوره ای کیفیت خاصی داشته است؛ در دوره احمدی نژاد صحبت از ممیزی شعرهای حافظ بود و حالا هم ممیزی به اشعار مولانا رسیده است. اینکه چه شعر و کلماتی نیازمند اصلاح تشخیص داده شده هم جالب است. در مورد اخیر که برای محسن چاوشی و آلبوم قمارباز پیش آمده، شورای شعر و ترانه خواستار تغییر در اشعار مولانا شده است! گفته می شود شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی وزارت ارشاد فهرستی از کلمات مثل شراب، می یا آغوش دارد که در هر شعری که باشد با ممیزی روبه رو می شود.

لینک خبر :‌ روزنامه نصف جهان
برنامه دست به نقد شنبه 16 شهریور با موضوع بررسی وضعیت هنرهای نمایشی و طرح ادغام موسسات زیرمجموعه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رادیو فرهنگ پخش می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

به گزارش گروه فرهنگ و هنرخبرگزاری برنا؛ برنامه دست به نقد امروز با احسان زیورعالم، منتقد و کارشناس تئاتر و مهندس سیدامین معیدی، مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت هنری ارشاد، درباره هنرهای نمایشی و طرح ادغام موسسات زیرمجموعه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(بنیاد رودکی و انجمن هنرهای نمایشی) صحبت می کند.

همچنین در این برنامه با مجتبی رضایی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان سیستان و بلوچستان، درباره وضعت تئاتر و هنرهای نمایشی در این استان به صورت تلفنی گفت وگو می شود.

برنامه دست به نقد به تهیه کنندگی طاهره جولانی، کاری از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ است که شنبه ها ساعت 15:45 از رادیو فرهنگ بشنوند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
یک پژوهشگر هنر یکی از دلیل استمرار نیافتن نقاشی قهوه خانه ای به ویژه با موضوعات دینی را محدودیت های مذهبی عنوان و اظهار کرد که از نظر فرهنگ عمومی نمایش برخی از این آثار در مراسم ها و مکان های مذهبی با محدودیت هایی مواجه بوده است و همین امر منجر به کاهش تقاضا برای خلق چنین آثاری شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : همراز تدبیر و امید تیتر امروز باشگاه خبرنگاران جوان

سجاد باغبان مدیر گالری ساربان در گفت وگویی با ایسنا در پاسخ به این پرسش که چرا گالری ها به برگزاری نمایشگاه های مناسبتی با موضوع محرم و وقایع عاشورا کمتر گرایش دارند، اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی این است که اساساً اغلب گالری های خصوصی نمایشگاه های مناسبتی برگزار نمی کنند. در حال حاضر نیز فکر می کنم تنها دو یا سه گالری نمایشگاه هایی با مضمون محرم برگزار کرده اند.

او ادامه داد: به طور کلی برگزاری نمایشگاه های هنری با مناسبت های ملی و مذهبی در تعریف گالری های خصوصی وجود ندارد. اغلب مدیران گالری در این تنظیم جدول سالیانه، مناسبت ها را مبنای برنامه ریزی قرار نمی دهند.

این پژوهشگر هنر با بیان اینکه گالری های خصوصی بیشتر رویکرد اقتصادی دارند ، خاطرنشان کرد: این موضوع تنها شامل حال مناسبت محرم نمی شود و به عنوان مثال در ایام نوروز نیز از آنجایی که اغلب افراد درگیر رسم و رسومات یا در مسافرت هستند، شانس فروش آثار هنری بسیار کم است و طبیعی است که نمایشگاهی هم برگزار نمی شود. در این میان گالری هایی که وظایف فرهنگی بیشتری بر دوش دارند، همانند فرهنگسراها یا نگارخانه های وابسته به دولت و نهادهای عمومی همانند وزارت ارشاد، شهرداری، فرهنگستان هنر و حوزه هنری و ... بیشتر به برگزاری نمایشگاه های مناسبتی تمایل دارند.

نمونه ای از نقاشی قهوه خانه ای

مدیر گالری ساربان اظهار کرد: همچنین یکی از دلایلی که گالری ها به نمایش هنرهای سنتی تمایل چندانی ندارند، به این خاطر است که اساساً نهاد گالری در ایران و جهان، مدرن است. در واقع گالری ها بیشتر مختص ارائه هنرهای نوگرا یا مدرن هستند و همواره نقاشی های سنتی و مذهبی در مکان های دیگری عرضه می شدند؛ به عنوان مثال در غرب دیوار کلیساها برای این کار در نظر گرفته می شد و در ایران نیز نگارگری بیشتر به صورت کتاب آرایی وجود داشت. از سوی دیگر تاریخ تاسیس گالری ها در ایران نیز با شکل گیری هنر مدرن و نوگرا کاملا مترادف بود. اولین نگارخانه مدرن ایران آپادانا است که دقیقا افرادی آن را تاسیس کردند که هنرمندان جنبش خروس جنگی محسوب می شدند. بنابراین از آنجا که 99 درصد گالری ها با رویکرد هنر مدرن شکل گرفتند، طبیعی است که در تعریف خودشان جایی برای هنرهای سنتی در نظر نداشته باشند.

او افزود: در این میان زمانی گالری های خصوصی و مدرن به هنر مینیاتور و نگارگری توجه می کنند که به روز و مدرن شده باشند؛ به عنوان مثال اغلب آثار فرح اصولی در عین اینکه ریشه در نگارگری سنتی دارد، اما چارچوب کلی کار، هنر مدرن است و اتفاقا همواره آثارش مورد استقبال گالری ها قرار می گیرد. اما کسانی که همچنان به شکل سنتی این کار را انجام می دهند، کمتر مورد اقبال هستند.

نمونه ای از نقاشی قهوه خانه ای

باغبان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه الزاما موافق نیستم که باید نگارگری را نقاشی مذهبی دانست ، اظهار کرد: در واقع می توان گفت که بخش قلیلی از موضوعات مذهبی در قالب نگارگری است. اگر به تاریخ نگارگری توجه کنیم بیشتر کتاب های ملی با نگارگری همراه شده اند. چراکه ما اساسا برخلاف مسیحیت، اجازه تصویرگری کتاب مذهبی را نداریم. شما هیچ نقاشی را در طول تاریخ ندیده اید که قرآن را تصویرگری کند؛ البته موارد معدودی از تصویرگری اینچنین وجود دارد که شرح دلاوری های امام علی (ع) در کتاب خاوران نامه از این جمله است.

او با تاکید بر اینکه در شرح وقایع عاشورا نیز نگارگری های معدودی وجود دارد ، یادآور شد: بعد از صفویه فرهنگ تصویری شیعی متوجه عاشورانگاری شد و بیشترین جایی که شاهد عاشورانگاری هستیم در نقاشی های قهوه خانه ای است که به نوعی به سنت های مردمی و عامیانه برمی گردد؛ البته نقاشی های قهوه خانه ای از نظر تاریخ هنری بسیار باارزش هستند، برخی در موزه ها نگه داری می شوند و اتفاقا به لحاظ اقتصاد هنر نیز آثار باارزش و گرانی محسوب می شوند.

این پژوهشگر هنر محدودیت ها را یکی از دلایل افول نقاشی های قهوه خانه ای عنوان کرد و گفت: به هر حال از نظر فرهنگ عمومی نمایش برخی از این آثار در مراسم ها و مکان های مذهبی با محدودیت هایی مواجه بوده است. ما همیشه با چالش های اینچنینی در تصویرسازی موضوعات مذهبی مواجه بوده ایم؛ البته این سخت گیری ها در فرهنگ سنی بیشتر و در فرهنگ شیعی کمتر بوده و برای همین هم موضوعات شیعی بیشتر تصویرسازی شده اند.

نمونه ای از نقاشی قهوه خانه ای

باغبان بیان کرد: نقاشی قهوه خانه ای حرکت و جنبشی بود که خاستگاه و دوران اوجی داشت و در جایی هم به افول و فرود رسید. به شخصه درباره دلایل این موضوع تحقیق جدی انجام نداده ام. شاید یکی از دلایل این باشد که محدودیت ها برای تصویرسازی مذهبی باعث شد که برخی هنرمندان به ادامه این هنر ترغیب نشوند. چراکه اغلب نقاشی های قهوه خانه ای از سوی صاحبان هیئت های عزاداری یا قهوه خانه ها سفارش داده می شد و از آنجا که الان هیأت های عزاداری از نمایش تصاویر معصومین منع می شوند، طبیعتا خب سفارش دهنده ای وجود ندارد که برای او اثری خلق شود.

او یادآور شد: اغلب آثار قهوه خانه ای متعلق به 100 سال پیش هستند و فکر می کنم یکی از اصلی ترین دلایل استمرار نداشتن این مدل نقاشی محدودیت ها بود؛ البته اشکال دیگری از نقاشی مذهبی در این سال ها به وجود آمد که با فرم های مدرنیستی نیز همراه شده بود. دوره اوج این مدل به دهه شصت و زمانی که هنرمندان مذهبی در حوزه هنری فعالیت می کردند، بازمی گردد که البته آن هم به دلایلی دچار افول شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- مدیر دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام خبر برگزاری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به شکل ملی، یادآور شد: برای برگزاری جشنواره ای بین المللی باید تمامی شرایط مان در ترکیب داوران، جوایز، تعداد میهمانان و حضور هنرمندان در حد اعتبار جهانی و بین الملل باشد نه اینکه به صرف نام بین المللی، تنها به حضور چند مهمان بسنده کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : پایگاه خبری پایشگر شعار سال

هادی مظفری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: حذف پیشوند بین المللی از جشنواره تجسمی فجر اقدامی کوچکی در مقابل تدوین سند و آیین نامه جشنواره ای بود که تا پیش از دوره یازدهم بدون هیچ آیین نامه مدون و مشخص، یک دهه به حیات خود ادامه داده بود.

وی ادامه داد: جشنواره تجسمی فجر طی 10 دوره نحست فعالیت خود همواره بر اساس نگرش و بینش دبیر و شورای سیاستگذاری اداره می شد و به دلیل عدم وجود سند و آیین نامه ای نظام مند و مشخص از حرکت در مسیری هدفمند باز مانده بود. بر همین اساس در مهمترین اقدام برای این رویداد که مهمترین اتفاق حوزه تجسمی کشور را به نام خود رقم زده است؛ سند و آیین نامه مدون و نظام مندی تدوین کردیم.

برای برگزاری جشنواره ای بین المللی باید تمام معیارها جهانی باشد

مظفری بیان کرد: بعد از تجربه دوره یازدهم در سال گذشته مبنی بر حذف نگاه بین المللی و تمرکز بر برپایی این رویداد در قامتی کلی و هم سطح و شان هنر و هنرمندان تجسمی کشورمان، دوره دوازدهم نیز در بهمن سال جاری (1398) به شکل ملی برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: زمانی که جشنواره به اندازه کافی به شرایط و بلوغ کافی برسد که بتواند در تمامی اجزا جنبه بین المللی پیدا کند، بی تردید این رویداد را به شکل بین المللی برگزار خواهیم کرد.

باید با هنرمندان تجسمی و مخاطبان این عرصه صادق باشیم

به گفته مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد؛ اگر معیارهای جهانی و هم شان هنر هنرمندان تجسمی کشورمان را در قالب جشنواره فجر برای برگزاری آن به شکل بین المللی رعایت نکنیم و صرفا با افزودن پیشوندی نگاه سطحی به جشنواره داشته باشیم، آن زمان است که رفتار و حرف صادقانه ای با جامعه هنرمندان و مخاطبان این عرصه نداشته و نزده ایم.

وی تاکیدکرد: واقعاً وقتی ظرفیت هنر تجسمی را می بینیم باید تلاش کنیم آنرا بیشتر نمایش داده و گسترش دهیم، از سوی دیگر نباید از خاطرمان برود اگر به دلیل محدودیت ها، جشنواره تجسمی فجر را به شکل ملی برگزار کردیم اما با وجود شرایط سخت بینال ونیز را برگزار و درخشش هنر و هنرمندان ایرانی را شاهد بودیم.

احترام به شان و منزلت هنر و هنرمندان ایرانی

مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد تصریح کرد: اگر بنا باشد فضا و اعتبارات میزبانی مان را به سمتی ببریم که تنها به صرف پذیرش تعدادی از هنرمندان متوسط و یا حتی پایین تر از متوسط از دیگر کشورها به نام بین المللی بسنده کنیم؛ ترجیح می دهیم تا هنرمندان خودمان در شرایطی بسیار بهتر باشند، چرا که شان و منزلت هنر و هنرمندان ایرانی بسیار گسترده تر و شایسته احترامی است که باید نام ایران و ایرانی و هنر هنرمندانش را به دنیا معرفی کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در این مطلب هر یک از چهره های مشهور ایران که در مدح و ثنای اهل بیت صدای خود را به گوش مردم رسانده اند توسط تیم تحریریه تیتر برتر معرفی خواهند شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

مداحان سلبریتی پدیده ای که در چند سال اخیر در فضای مجازی ویدیو های مدح و ثنا در رسای اهل بیت میبینیم. باید قدر آنان را بدانیم. از آنان مراقبت کنیم و اهمیت جایگاهشان را مرتباً تذکر دهیم.

درباره مداحی خوانندگان پاپ که امروزه نیز تا حدودی مرسوم شده است تیتر برتر مطلبی جمع آوری نموده است که در ذیل آن را مورد بررسی قرار دادیم.

تولید یک اثر مداحی در حوزه سلبریتی ها بسیار حساس و دشوار است، زیرا هنرمند همواره باید مراقب خطر حرمت شکنی و عبور نکردن از خط قرمزها باشد.

مطالب مرتبط : محرم لاکچری برای افراد لاکچری

شادمهر عقیلی خواننده مشهور پاپ در آن سال ها بود که در میان قطعات آلبوم نخستینش، قطعه ای با نام "گل یاس" در وصف حضرت فاطمه زهرا (س) خواند که این اثر همچنان نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است.

علیرضا عصار دیگر خوانند پاپ نیز که چندین تک قطعه را در وصف ائمه (ع) خوانده بود، در سال 1382 توانست مجوزهای انتشار آلبوم تماماً عاشورایی خود را با نام "مولای عشق" دریافت و این مجموعه را روانه بازار موسیقی کند. پیش تر نیز غلامرضا کویتی پور مداح جنگ تحمیلی، با انتشار مجموعه آلبوم های "غریبانه 1 و 2" و "خاموش"، زمینه مدح ائمه (ع) را همراه با استفاده از ادوات موسیقی فراهم کرد بود. انتشار چنین آثاری، شرایط اجرای موسیقی های پاپ مذهبی را برای خوانندگان موج جدید ظهور یافته در اوایل دهه 80 سهل ساخت تا پس از آن افرادی نظیر رضا صادقی، محسن چاوشی، محسن یگانه، بنیامین بهادری، علیرضا طلیسچی و... در آثار زیرزمینی شان قطعاتی را در وصف معصومین (ع) بخوانند و چند سال بعد نیز این اتفاقات را این بار در قالب آثار مجاز موسیقی پاپ انجام دهند.

مطالب مرتبط : قطعه ای برای همسران شهدای مدافع حرم می خوانم/ دورخیز برای کنسرت

در سال 1388، آلبوم رسمی گروهی "سلام آقا" با محوریت واقعه عاشورا با صدای چهار خواننده پاپ شامل مهدی یغمایی، محسن چاوشی، محمد علیزاده و رضا صادقی منتشر شد. در این آلبوم، مهدی یغمایی چهار اثر و هر سه خواننده دیگر هر کدام دو قطعه برای سیدالشهداء (ع) و دیگر مظلومین دشت کربلا خواندند. قطعه ظهر عطش (یا حسین) محبوب ترین قطعه این آلبوم است که نماهنگ آن هر ساله در ایام محرم از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش می شود. محمود کریمی مداح سرشناس کشور نیز یکی از طرفداران این قطعه موسیقی است که اذعان می کند چندین بار با شنیدن این اثر مذهبی از محسن چاوشی، اشک ریخته است. پس از این آلبوم گروهی، در سال 89 آلبومی دیگر این بار با هشت خواننده و با نام "هشت" در وصف امام رضا (ع) منتشر شد که در این مجموعه موسیقی مذهبی نیز محسن چاوشی و رضا صادقی حضور داشتند. دیگر خواننده های این آلبوم را رضا یزدانی، علی اصحابی، حمید حامی، علیرضا شهاب، امین رستمی و بابک جهانبخش تشکیل می دادند. اخیراً هم گروه تولیدی "دلصدا" اخیر در حال تهیه و تولید آلبومی در وصف امام زمان (عج) است که در این آلبوم نیز از صدای خوانندگان مشهور موسیقی پاپ استفاده شده است.

مطالب مرتبط : نقد عملکرد ضعیف صدا و سیما در ایام محرم

صداوسیما در ابتدا روندی خنثی نسبت به اجرای موسیقی های پاپ مذهبی در پیش گرفته بود و بدون آنکه واکنشی منفی به این آثار نشان دهد، معمولاً آن ها را در تلویزیون یا روی موج رادیو پخش نمی کرد. قطعه وحدت (والا پیامدار) مرحوم فرهاد مهراد که برای پیامبر اکرم (ص) خواند، یکی از معدود قطعاتی بود که در آن زمان از تلویزیون ایران پخش می شد که البته حواشی مختلفی را نیز در پی خود داشت، اما در اوایل دهه گذشته، رفته رفته تیتراژ چند برنامه مناسبتی ماه محرم به قطعاتی اعتقادی ? مذهبی با اجرای افرادی چون محمد اصفهانی اختصاص داده شد. این رویکرد در رسانه ملی با منتشر شدن آلبوم های موسیقی مذهبی پاپ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد، جدی تر پیگیری شد و با گذر زمان، در تلویزیون و رادیو نیز قطعات مختلف موسیقی پاپ مذهبی پخش شد. هم اکنون در روزهای مناسبتی سال، پخش نماهنگ های مختلفی از قطعه های مذهبی حوزه موسیقی پاپ منتشر شده در سال های اخیر در دستور کار تلویزیون ملی است و در رادیو نیز آثار متعددی از این هنرمندان تقدیم ایرانیان مسلمان می شود.

مطالب مرتبط : نماهنگ قاب آه با صدای محمد معتمدی منتشر شد

برخی از اساتید مداحی و موسیقی در ایران، همواره از آنکه موسیقی مذهبی دستگاهی که نوحه های اصیل ایرانی بر روی آن ها خوانده می شد، به صورت کامل از بین رود و جای خود را به موسیقی های مذهبی بر روی ملودی های پاپ دهد، بیم دارند. از آنجایی که مداحی نواهای خاص خود را دارد و حفظ این نغمه های اصیل باید همواره در رأس امور قرار گیرد، نگرانی فراموش شدن آن ها کاملاً به جاست، اما باید بر این مسئله نیز توجه داشت که موسیقی مذهبی پاپ را نمی توان کاملاً مقابل مداحی های دستگاهی قرار داد. در واقع، تکلیف این دو را باید از یکدیگر جدا کرد، زیرا آثار مذهبی در قالب موسیقی پاپ برای جایگزینی مداحی تولید نشده اند. خوانندگان این قطعات نیز همواره بر آنکه خودشان را یک خواننده می دانند، نه مداح، تأکید فراوانی دارند. از این سو، می توان مداحی هایی که با ملودی های پاپ صورت می گیرد را در مقابل نوحه های اصیل دستگاهی قرار داد و موسیقی پاپ مذهبی را به عنوان گونه ای دیگر از موسیقی مذهبی برای ابراز ارادت به ائمه ا طهار (ع) پذیرفت.

مطالب مرتبط : همکاری خواننده انقلابی باپیرغلامان حسینی/فصل جدیدی را آغازکرده ام

شاید برای تان جالب باشد که بدانید چهره های معروف به کدام هیأت می روند؟ باید گفت هیأت الرضا (ع) شهر تهران پرستاره ترین هیأت در این چند سال اخیر بوده که با استقبال هنرمندان مشهور و ورزشکاران روبه رو شده است.

هیأت الرضایی ها در چند سال اخیر معمولاً پذیرای بیشترین چهره های سرشناس بوده اند؛ مثلاً محمدرضا گلزار، بهرام رادان، حبیب کاشانی، محسن کاوه، علیرضا واحد نیکبخت، جهانگیر الماسی و رسول نجفیان.

در ایام سوگواری اهل بیت (علیهم السلام) بسیاری از چهره های شناخته شده سیاسی، فرهنگی و ورزشی در عزای اباعبدالله الحسین (ع) حضور دارند و حتی برخی از چهره ها به مداحی می پردازند.

البته مداحان زیادی در ایران فعالیت می کنند که شهرت کشوری دارند و چهره و صدای شان برای علاقه مندان آشنا است؛ اما در این میانمداحی چهره های سیاسی، ورزشی و هنری واکنش های بسیاری به دنبال داشته است، مداحانی که طی چند سال اخیر با گسترده شدن فعالیت رسانه ها، تصاویر زیادی از حضورشان در هیأت های مذهبی شهر با عنوان مداح منتشر شده است. در ادامه به معرفی تعدادی از این سلبریتی ها پرداخته ایم.

مطالب مرتبط : کدام مداحان اجازه مداحی ندارد؟

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، یکی از افرادی است که به صورت سنتی و حزن آلود به مداحی اهل بیت (علیهم السلام) می پردازد. عماد افروغ از جمله نمایندگان مجلس هفتم شورای اسلامی بود که در جریان انتخابات ریاست جمهوری نهم از طرفداران محمود احمدی نژاد بود که بعد از انتخابات به جرگه مخالفان وی پیوست و هر از چندگاهی از سیاست های دولت نهم و دهم انتقاد می کرد.

مطالب مرتبط : استوری بهنام بانی درباره ماه محرم/ عکس

صداپیشه مشهور تلویزیون، یکی دیگر از افرادی است که می توان او را در لیست چهره های سرشناسی که سابقه مداحی دارند، قرار داد. سال گذشته فیلمی از نوحه خوانی محمد بحرانی (صداپیشه جناب خان) در هیأت خوزستانی های مقم مرکز منتشر شد که با استقبال کاربران فضای مجازی همراه شد

مطالب مرتبط : دسر سنتی مخصوص محرم

خواننده پاپ، در مورد سابقه مداحی خود می گوید: مداحی را از فضا های مدرسه و دبیرستان آغاز کردم؛ اما اصلی ترین مداحی ام در تکیه ای در سلسبیل بود. آنجا را بسیار دوست دارم. چند سالی در این تکیه نوحه خواندم. آخرین باری که آنجا خواندم 20 سالم بود.

این روز ها در فضای مجازی فیلمی قدیمی از بنیامین بهادری، خواننده سرشناس پاپ، منتشر شده است که او را در حین روضه خوانی در مراسمی با حضور حسن خلج نشان می دهد.

مطالب مرتبط : لباس های لاکچری محرم

بازیکن سابق فوتبال، یکی دیگر از چهره هایی است که سابقه مداحی دارد. سیدصالحی در این رابطه گفته است: خودم را مداح نمی دانم، من فقط زمزمه می کنم و لیاقت مداح بودن را ندارم.

بازیکن اسبق پرسپولیس هم یکی از مداحان کشور است. صدای خوش، رعایت ریتم و سبک جالب خواندن حقیقی باعث شده که بسیاری در ابتدا باور نکنند این صدا متعلق به این بازیکن اسبق فوتبال است.

رضا صادقی که به گفته خود خوانندگی را از مداحی آغاز کرده است، در دهه اول محرم به خواندن مرثیه اباعبدالله (ع) در شهر بندرعباس می پردازد که این کار او با استقبال شدید طرفدارانش نیز مواجه شده است. نزدیکی صدای صادقی به مداحان باعث دلنشینی بیشتر صدای این خواننده معروف پاپ ایران است.

مطالب مرتبط : لاکچری ترین مدل مانتو های محرم 98

دیگر خواننده پاپ است که علاقه فراوانی به محرم و عزاداری اباعبدالله (ع) دارد که نخستین کار رسمی خود را نیز با خواندن آهنگی برای امام حسین (ع) آغاز کرد. زمانی خواننده آهنگ مرگ بر آمریکا نیز است. هم خوانی رضا هلالی مداح معروف تهران با این خواننده، در مورد امام رضا (ع) نیز با استقبال مخاطبان فضای مجازی همراه شد.

دیگر مداحی است که در جرگه مربیان و فوتبالیست ها قرار می گیرد. اهالی جنوب شهر تهران به ویژه محله نازی آباد بار ها و بار ها شاهد مداحی فرهاد کاظمی، مربی سابق تیم فوتبال سپاهان بوده اند.

خبرنگار : امیرحسین بذلی

لینک خبر :‌ تیتر برتر
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور احکام جداگانه دبیر و اعضای شورای سیاست گذاری بیست وهفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را منصوب کرد.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی با صدور حکمی نیکنام حسینی پور را به عنوان دبیر بیست وهفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد. در متن این حکم آمده است:

"با عنایت به مراتب تعهد و تجارب ارزشمند جنابعالی، به موجب این ابلاغ به سمت دبیر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب می گردید.

امید است با بهره گیری از همه ظرفیت ها و تعامل و همکاری صمیمانه همه صاحبنظران، نهادها و سازمان های تاثیرگذار، شاهد برگزاری هر چه با شکوه تر این رویداد فرهنگی در سطح کشور باشیم."

همچنین معاون امور فرهنگی در احکامی جداگانه غلامرضا غفاری، علیرضا مختارپور، اشرف بروجردی، راضیه تجار، محمدحسین رنجبران، علیرضا کاظمی، مهدی فیروزان، فریدون عموزاده خلیلی، هومان حسن پور، علی غیاثی ندوشن، محسن رضایی، عیسی علیزاده، محمد جوادیان زاده، محمدجواد مرادی نیا، حجت الاسلام ارزانی، ایوب دهقانکار، ابراهیم حیدری، مجتبی تبریزنیا، جواد محقق، ابراهیم زاهدی مطلق، عبدالعظیم فریدون و علی اکبر اشعری را به عنوان اعضای شورای سیاست گذاری بیست وهفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد. در بخشی از متن حکم هر یک از اعضا آمده است:

"نظر به اهمیت کتاب و کتابخوانی و تلاش همگانی در جهت توسعه و ترویج این مهم، ضرورت دارد با همراهی دستگاه ها، سازمان ها، نهادها و تشکل های صنفی و تبادل نظر با اصحاب اندیشه، در نهادینه کردن فرهنگ مطالعه تلاش نماییم و خواندن کتاب را تبدیل به لذت کنیم. اینک برآنیم با بهره گیری از تجارب گذشته و دیدگاه های کارشناسانه بیست وهفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را با شکوه هر چه بیشتر برگزار نماییم."

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
رئیس شرکت تعاونی لیتوگرافان از بدعهدی ناشران در تحویل زینک های دولتی انتقاد کرد وگفت: واردکنندگان از کرده خود پشیمان شده اند. هفت ماه است سرمایه شان در بازار خوابیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : مجمع ناشران انقلاب اسلامی

غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با انتقاد از وضعیت فروش زینک هایی که با ارز دولتی به کشور وارد شده اند ، گفت: مدت هاست که زینک دولتی را وارد کرده ایم، حواله هایش صادر شده است؛ ولی ناشران حاضر به پرداخت وجه آن به لیتوگرافان و استفاده از زینک ها نیستند. من اکنون بیش از 150 حواله صادر شده دارم که ناشر حاضر به پرداخت پول آن به لیتوگراف نیست.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بارها شنیده ایم که ناشران و چاپخانه داران می گویند که محتاج زینک هستیم، این دروغ است، بیش از هفت ماه است که زینک را وارد کرده ایم، اما هنوز نتوانسته ایم اصل سرمایه را دریافت کنیم چه رسد به سود.

شجاع تصریح کرد: تقریباً تمامی واردکنندگانی که زینک وارد کردند ، پشیمان هستند ؛ زیرا این تأخیر هفت ماهه در پرداخت سود همه را متضرر کرده است.

وی با بیان این مطلب که شرکت تعاونی 10 تا 12 درصد و واردکنندگان دیگر 15 تا 18 درصد سود از فروش این زینک ها دارند ، گفت: ما اکنون به دنبال سود نیستیم، بلکه به دنبال اصل سرمایه هستیم. واردکننده ها نیز هفت ماه است که سرمایه شان گرفتار است، نه اجازه توزیع زینک ها را دارند، نه دولت فکری به حالشان می کند.

شجاع که از ناشران به دلیل عدم پرداخت هزینه زینک ها انتقاد دارد، گفت: در ضلع مقابل نشر ، مطبوعات هستند که اتفاقات زینک های خود را به موقع تحویل گرفته و هزینه ها را پرداخت کرده اند. کمیته ای زیر نظر معاونت مطبوعاتی ارشاد در شرکت تعاونی لیتوگرافان تشکیل شده است که هر هفته یکشنبه ها به راستی آزمایی در این خصوص می پردازد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مهرداد مراد معتقد است: ادبیات جنایی و معمایی منافذی هستند برای فرار و گریز. برای گریز از واقعیت تلخ مشکلات روزانه. همه ما خوانندگان رمان های جنایی و پلیسی، کارآگاهانی صندلی نشین هستیم که در مکانی امن قرار می گیریم و از همان جا با قهرمان داستان مان همذات پنداری می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، چند سالی است که نویسندگان ایرانی به نوشتن آثار جنایی علاقه نشان داده و ناشران هم از این ژانر حمایت می کنند. رمان رازهای شبانه من چهارمین اثر جنایی مهرداد مراد به تازگی از نشر ماهین منتشر شده و در اختیار علاقه مندان به آثار پلیسی قرار گرفته است. در همین رابطه با این نویسنده در باره این کتاب گپ و گفتی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

به نظر شما چرا ژانر جنایی برای خوانندگان دنیا جذابیت دارد؟
به نظر من، ادبیات جنایی و معمایی منافذی هستند برای فرار و گریز. اما فرار از چه؟ قطعا برای گریز از واقعیت تلخ مشکلات روزانه. همه ما خوانندگان رمان های جنایی و پلیسی، کارآگاهانی صندلی نشین هستیم که در مکانی امن قرار می گیریم و از همان جا با قهرمان داستان مان همذات پنداری می کنیم. از جنایت، معما و خطر لذت می بریم و سعی داریم تا زودتر از آنها گره از ماجرا بگشاییم و پازل را حل کنیم. پس قطعا برای بسیاری گیرا و فریباست.

رمان جدیدتان در چه ساب ژانری قرار می گیرد، برای مخاطبان کمی درباره آن توضیح دهید؟
رمان رازهای شبانه من چهارمین رمانی است که پیاپی در ژانر جنایی و این بار با ساب ژانر تریلر روانشناختی منتشر می شود و درباره زنی است که فراموشی گرفته و نمی داند در اثر چه فاجعه ای به این روز افتاده است. این داستان سفری را روایت می کند که قهرمان داستان برای نجات خویش از این بی خبری انجام می دهد. رمان های قبلی پلیسی بودند یعنی پلیس یا مامور قانون نقش اول داستان را عهده دار بود؛ اما رمان رازهای شبانه من به داستان های نوآر و آن هم از نوع خانوادگی آن نزدیک تر است. اگر ما ژانر جنایی را ژانر مادر در نظر بگیریم، ژانر تریلر می شود یکی از زیر شاخه های آن و خود تریلر هم به گونه های مختلفی دسته بندی می شود که تریلر روانشناختی یکی از آنهاست.

رمان با قرار گرفتن تارا در محیطی ناشناخته آغاز می شود. این ناشناخته بودن از همان اول با مخاطب نیز همراه است. چرا چنین تصویر غریبی را برای ابتدای داستان خود انتخاب کردید؟
اولین مولفه تریلر روانشناختی معماست. اینکه نویسنده تا چه حد بتواند فضا را هم برای کاراکتر داستانی و هم برای مخاطب رازآلود نشان بدهد. اینکه ما ممکن است از ورود به بعضی اماکن حذر کنیم و یا اینکه از فلان حیوان بی آزار هم بترسیم از ناآگاهی و ناشناختگی حاصل می شود. در واقع ما لازم نیست برای عنصر ترس و وحشت از موضوع های ماورایی بهره ببریم بلکه به راحتی می توان از همین مسائل پیش پاافتاده هم استفاده کرد و با ایجاد جوی از معما و هراس ایجاد تعلیق کرد و مخاطب را به دنبال خود کشید.

با توجه به اینکه رمان در زیرژانر جنایی تعریف شده اما شاید اگر کسی این موضوع را نداند تا گذشت 100 صفحه اول متوجه این موضوع نمی شود. دقیقا با این کار در فضاسازی رمان به دنبال چه منظوری بودید؟
این گونه های داستانی از زمان جیم تامپسون و به دنبال آن پاتریشیا های اسمیت از حالت جنایی بودن صرف خارج شده و با ورود به جهان خانواده بسیار واقع گراتر شده اند. برای همین در بسیاری از تریلرهای روانشناختی معاصر تا نیمی از داستان، خواننده به واقعه ای تکان دهنده و جنایی برنمی خورد، اما تعلیق جای خود را دارد و ذهن را کم کم برای این موضوع آماده می کند. مثلا در همین 100 صفحه ای که اشاره کردید، بارها نشانه هایی دال بر اینکه اتفاق بدی افتاده و یا اینکه خواهد افتاد، وجود دارد.

خواننده در این کتاب با قصه روبه روست و قصه از همان چند صفحه نخست مخاطب را با خودش می کشد و جلو می برد. در پرداختن به این اثر چقدر دغدغه قصه گو بودن اثر را داشتید؟
در ادبیات داستانی ما با دو عرصه یا حوزه روبه رو هستیم. داستان های ادبی و داستان ژانر. قصه از دل داستان بیرون می آید و در واقع داستان نوع روایت قصه است. در داستان های ادبی به فرم، تکنیک، ساختار و زبان بسیار توجه می شود و نویسنده زیاد دغدغه قصه را ندارد یا حداقل در کشور ما این گونه است. اما داستان ژانر فقط متکی به قصه است و پیچیدگی های خاص خودش را دارد. در این گونه ادبی فرم، تکنیک و ساختار خاصی نداریم و از همان سبک کلاسیک قدیمی استفاده می شود. حالا شاید نویسنده هایی هم باشند که مثلا در زاویه دید تغییراتی ایجاد کنند، یا اینکه از زبانی قوی برخوردار باشند و یا اینکه با سیال ذهن بازی کرده و غیر خطی هم جلو بروند اما در کل من خودم اعتقاد دارم داستان ژانر نثری ساده و روان دارد با یک قصه خیلی محکم و پیچیده.

شما در این کتاب یک شخصیت درون گرا را به تصویر کشیدید؛ آیا با خلق چنین شخصیتی به دنبال بیان چنین ویژگی از یک ایرانی بودید و یا قصد داشتید به انسان مدرن بپردازید و صرفا نگاه به این ویژگی شخصیتی مربوط به ما ایرانی ها نبوده است؟
درون گرایی و ذهن گرایی ویژگی اصلی تریلرهای روانشناختی ست و ارتباط چندانی به ایرانی بودن داستان ندارد. البته این نوع بینش به شخصیت ها، در بیشتر رمان های ایرانی هم دیده می شود. در کل، بررسی ابعاد روانی و اشتغالات فکری و ذهنی قهرمان داستان نیازمند این واکاوی و درون گرایی هاست. تارا زنی است که یک زندگی عادی دارد و مثل همه ما برای خود شغل و منزلتی اجتماعی داشته است اما اینکه چطور تغییر می کند و خیلی آرام و در عین حال منطقی، از نظر روابط علی و معلولی، آماده جنایت می شود نیاز به یک شکافت عمیق ذهنی دارد.

اتفاقی که در این ژانر می افتد، میخکوب شدن است. تصور من این است که استفاده زیاد از این تکنیک، دست نویسنده را رو می کند. شما برای گیر نیفتادن در این تله چه کردید؟
بعضی از تکنیک ها فرمول خاصی دارد و خواننده معمولا بعد از مطالعه چند کتاب می تواند دست نویسنده را بخواند مانند داستان های آگاتا کریستی. اما اینجا خود من لااقل با قاعده خاصی کار ندارم و این فقط تعلیق است که داستان را جلو می برد. همانطور که عرض کردم ساختن تعلیق در این ژانر، بالا بردن تنش بین قهرمانان داستان و دادن انگیزه ای مشروع یا منطقی به آنها برای ظنین شدن به نزدیکان خود است به حدی که هر آن انتظار یک اتفاق سهمگین را داشته باشیم. البته کلید موفقیت در انتقام های خانگی این است که آنها حتما حق را به جانب خودشان بدانند. در واقع ماجراهای غیرمنتظره در خانه یا خانواده هایی اتفاق می افتد که امن و راحت به نظر می رسند و کاملا ملموس و واقعی هستند و این هنر تریلرنویسی است که می تواند همچین مکان آرامی را چنان ترسناک نشان بدهد.

ساب ژانر تریلر چه فرقی با داستان های پلیسی کارآگاهی یا معمایی دارد؟
تریلر تعریف مفصلی دارد اما در یک جمله تنش بین کارآگاه و تبهکار یا قهرمان و ضدقهرمان است. شما در داستان های پلیسی معمایی، قاتل را نمی بینید و این وظیفه کارآگاه است که او را کشف کند اما در رمان های تریلر، قاتل یا تبهکار جلوی چشم است و این فرآیند و پسایند جنایت است که خواننده را قانع می کند، داستان را دنبال کند.

تریلر روانشناختی چه تفاوتی با تریلر پلیسی دارد؟
همانطور که عرض کردم تریلر پلیسی یا داستان پلیسی ماجرایی است که در آن پلیس نقش اول را به عهده دارد اما تریلر روانشناختی، داستانی جنایی است که از زبان قربانی و جانی (که او هم خودش به نوعی قربانی است) بیان می شود نه مجریان قانون. پلات هم بر مدار ذهن و سرشت انسانی دور می زند و نه کشف اسناد و مدارک محکمه پسند. در واقع، دوران رمان های پلیسی نگذشته که اقبال به تریلرهای روانشناختی بالا رفته باشد بلکه فقط ماهیت این دو با هم فرق می کند. در این گونه داستانی اثر انگشت، بهانه و شاهد تراشی برای تبرئه شدن یا گرفتن گاف های کاراگاهی کاربردی ندارد، بلکه ذهنی جنایت پیشه می طلبد.

اصولا تریلر روانشناختی بر اساس چه نوع چارچوبی بنا شده و چه هدفی را دنبال می کند؟
ساب ژانر تریلر روانشناختی داستان پر تعلیقی است که بر هیجان های روانی غیر متعادل قهرمان داستانی تاکید دارد و از عناصری مانند معما، جنایت، عشق و هراس بهره می برد. با تعریفی دیگر، تریلر روانشناختی نمودی خارجی از کنش های درونی ذهن فرد را به نمایش می گذارد و این فرآیند روانی که با شوک های مکرر و در عین حال کنترل شده همراه است، به خلق تعلیق نفس گیر می انجامد. به همین دلیل، تریلر روانشناختی بیشتر روی کشمکش های شخصی استوار می شود تا پلات داستانی و قهرمان داستان باید هم زمان با خطرات فیزیکی و روانی تقابل داشته باشد و این خطر فیزیکی معمولا نمادی بیرونی یا برآیندی از عدم تعادل روانی خواهد بود. کاراکترهای اصلی در این گونه ادبی معمولا درگیر تنشی مرگبار با تکانه هایی سخت و ویرانگر از درون ذهن خود هستند و یا در میان هجمه ای از افکار گوناگون در رقابت با دشمنی همطراز یا بالاتر اسیر شده اند.

فضای داستانی در این ساب ژانر چگونه تعریف می شود و نویسنده با بیان مفاهیم ذهنی نابهنجار دنبال چه می گردد؟
این داستان ها معمولا در فضاهایی محدود و بسته رخ می دهد مانند خانواده، همسایه و یا دوستان نزدیک. همانطور که گفتم به این نوع داستان ها حتی نوآر خانوادگی هم گفته می شود. هنر این ژانر در حصر قرار دادن این افراد است به نحوی که هر انتخاب یا راه فراری هم داشته باشد، بر این موقعیت تهدیدآمیز اضافه می شود.

تریلرهای روانشناختی به نیمه تاریک شخصیت افراد می پردازد. از این رو بیشتر از راوی اول شخص استفاده می شود. آیا الزامی وجود دارد؟
با توجه به تاکید بر موضوع ذهن و روان، نزدیک ترین راوی همان اول شخص است. با این حال من رمان هایی از پاتریشیا های اسمیت و یا دیگر نویسندگان را خوانده ام که از زاویه دید سوم شخص یا دانای کل بیان شده اند.

این ژانر داستانی چقدر قدمت دارد؟
از نظر من، می توان به داستان مده آ اثر اوریپید در 700 سال قبل از میلاد مسیح اشاره کرد تا همین نزدیک تر، داستان لیدی مکبث اثر شکسپیر را هم می توان در نظر گرفت. البته تریلرهای روانشناختی در این چند سال اخیر با رمان های مشهور دختر گمشده از جیلین فلین و دختری در قطار اثر پائولا هاوکینز گل کردند و در جهان بسیار مورد استقبال قرار گرفتند، اما نویسندگان کلاسیکی مانند دافنه دوموریه (ربه کا)، آگاتا کریستی (شب بی پایان) و پی دی جیمز (خون بی گناه) هم در این ساب ژانر قلم زده اند.

با توجه به توضیحات شما، علم روانشناسی باید نقش مهمی در خلق این ژانر داشته باشد؟
قطعا همین طور است البته با توجه به اینکه من به صورت تخصصی ژانر روانشناختی نمی نویسم و قرار هم بر این نیست، لذا در این رمان از تجربیات شخصی خودم استفاده کردم. بنا براین تعجبی ندارد بگویم که علم روانشناسی سال هاست که نقش مهمی در این تریلرها داشته است؛ باز هم اشاره کنم مانند داستان باشگاه مشت زنی از چاک پالانیک و یا میزری از استفان کینگ . حوزه روانشناسی آنقدر گسترده و جذاب است که سالانه تعداد زیادی از نویسندگان را ترغیب می کند تا قهرمان خود را وارد حاشیه آن ساخته و سوژه های جدیدی صید کنند.

در این ساب ژانر مرز بین خیال و واقعیت بسیار باریک می شود. آیا تکرار این اتفاق برای مخاطب خسته کننده نیست؟
می توانم بگویم بیشتر گیج کننده است تا خسته کننده. این هم بستگی به مخاطب و ذوق و سلیقه او دارد. بعضی مایلند فضای داستان مه آلود و پر از غبار باشد و بعضی هم شفافیت را دوست دارند. در تریلرهای روانشناختی، حتی در نبرد بین شخصیت ها، مرز بین خیر و شر مات می شود. شخصیت های خوب و بد داستان به علل مختلف هر دو از روش هایی یکسان (که بعضا هم سخت و خشن است) برای نبرد علیه هم استفاده می کنند که همین باعث گیج شدن مخاطب می شود.

در ادبیات فارسی چقدر به ژانر جنایی و تریلر توجه می شود؟ و نبود زیرساخت های لازم مثل کارآگاه خصوصی در ایران چقدر به این ژانر صدمه زده است؟
با توجه به ترجمه فراوان رمان های جنایی معاصر، به نظر می رسد که عنایت خوانندگان به این گونه رمان ها کم نیست. زیرساخت لازم هم برای نگارش داستان های جنایی و پلیسی، وجود کارآگاه های خصوصی نیست. بلکه داشتن اطلاعات کافی از انواع این ژانر و مهارت در داستان سرایی است. نزدیک به دویست سال است که این ژانر در دنیا پا گرفته و هنوز برای جهانیان جذابیت دارد و علتش هم تنوع خیلی زیاد در ساب ژانرهاست. وقتی صحبت از ژانر پلیسی در ادبیات داستانی می شود ما هنوز به یاد پوآرو و شرلوک هلمز می افتیم در حالیکه صد سال از عمر آنها می گذرد و ده ها زیرشاخه دیگر به ژانر جنایی افزوده شده و ما بی خبریم. سال هاست که دوران کارآگاهان خصوصی گذشته و پلیس های دولتی یعنی همان افسران آگاهی جای آنها را گرفته اند؛ پس بهانه ای برای شانه خالی کردن وجود ندارد اما بعد از انقلاب، منتقدان جامعه ادبی، ژانر پلیسی را زرد اعلام کردند و جنایی نویسی را مبتذل خواندند و همین باعث شد تا جمع مستعدی از داستان نویسان را فراری بدهند. البته در این چند سال اخیر، ناشران و اساتید معتبری از آن حمایت کردند و خوش بینانه امیدوارم این ژانر جذاب در ایران پا بگیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
کاشفی خوانساری گفت: آثار تولیدی در حوزه ادبیات دفاع مقدس، کار های شعاری و نادری هستند که متاسفانه خیلی مورد استقبال قرار نمی گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

سیدعلی کاشفی خوانساری نویسنده ادبیات دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره کیفیت و کمیت آثار ادبیات دفاع مقدس گفت: نویسندگان از نظر کمی در ادبیات دفاع مقدس فعالیت زیادی انجام داده اند اما از نظر کیفی در تولید این آثار در وضعیت مطلوبی به سر نمی بریم.

وی با بیان اینکه ناشران و سازمان های متعددی در حوزه ادبیات دفاع مقدس کار و برای بهتر شدن وضعیت هزینه می کنند، گفت: آثار تولیدی در حوزه ادبیات دفاع مقدس، کار های شعاری و نادری هستند که متاسفانه خیلی مورد استقبال مخاطبان و ناشران برای خرید و فروش قرار نمی گیرند.

کاشفی خوانساری تصریح کرد: در سال های اخیر اتفاقات خوبی در زمینه کتاب های غیر داستانی نظیر ادبیات دفاع مقدس، خاطرات و تاریخ شفاهی رخ داده که بسیار ارزشمند و عامه پسند بوده است.

وی بیان کرد: برای بهتر شدن وضعیت ادبیات دفاع مقدس، دخالت های دولت در این زمینه باید کم شود، جریان نقد و پژوهش در حوزه ادبیات دفاع مقدس به صورت موشکافانه افزایش پیدا کند و باید تعریف خود را از ادبیات دفاع مقدس اصلاح کنیم.

کاشفی خوانساری گفت: نباید به دنبال کار های شعاری، پر رنگ و مدعی بهترین بودن در ادبیات دفاع مقدس باشیم چرا که یک کار ادبی خوب می تواند به زندگی و انسان ها بپردازد و در خلال این داستان جنگ هم روایت شود. یعنی اینکه اگر حجم کل یک اثر در حال وهوای دفاع مقدس باشد، نباید انتظار مواجه شدن با کار های موفق و با کیفیت باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
...تا ساختار حضور ایران در نمایشگاه های کتاب خارجی اصلاح نشود و از حضور صاحبان آثار در غرفه ایران یا در غرفه های مستقل فراهم نیاید، تلاش ها نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مجید جعفری اقدم: نمایشگاه پکن، به عنوان بزرگترین نمایشگاه کتاب در قاره آسیا، همه ساله در ماه آگوست در محل نمایشگاه های بین المللی چین در پکن برگزار می شود. امسال این نمایشگاه بیست و ششمین دوره را از 21-25 ماه آگوست در چهار روز کاری برگزار کرد. 2600 ناشر و 300 هزار بازدید کننده حرفه ایی از کشور چین و 95 کشور دیگر جهان، من جمله کشور ایران، در نمایشگاه امسال پکن شرکت داشتند. نمایشگاه در هشت سالن و در مساحت 100 هزار مترمربع برگزار شد. مجری نمایشگاه، مرکز ملی صادرات و واردات نشر چین بود. سه روز اول نمایشگاه ویژه بازدید بازدیدکنندگان حرفه ای نشر و کتاب از چین و دیگر کشورها اختصاص داشت و روز آخر بازدید برای عموم آزاد بود. نمایشگاه امسال پکن در مقایسه با سال گذشته از رشد 10.8 درصدی برخوردار بود.

فعالیت های نمایشگاه در سه بخش قابل بررسی است:
الف- بخش نمایشگاهی:
این بخش که با هدف فراهم آوری فضاهایی در قالب غرفه برای نمایش و معرفی آثار متعلق به ناشران چینی و ناشران از دیگر کشورها در هشت سالن (چهار سالن شرقی و چهار سالن غربی) تدارک دیده شده بود، توانست به بیش از 1000 ناشر از چین و 1600 ناشر از 95 کشور دیگر امکان نمایش و معرفی آثارشان را فراهم آورد.

از ویژگی این بخش حضور فعال تقریبا همه برندها و کارتال های معروف نشر جهان، از جمله مک میلان، راندم هاوس، الزیویر، اشپینگر، جان وایلی و ... بود. همچنین، حضور تشکل های نشر از کشورهای اروپایی در این بخش از نمایشگاه قابل توجه بود. برخی کشورها تلاش داشتند بهره مندی بیشتر از فرصت این نمایشگاه ببرند و از این رو با تعدادی زیادی از برنامه ها و فعالیت ها در نمایشگاه حضور داشتند، از جمله کشورهای ژاپن، کره جنوبی، روسیه، مالزی و اندونزی. برخی کشورها برای نخستین بار در نمایشگاه حضور داشتند؛ از جمله پرتقال و امارات متحده(نمایشگاه ابوظبی و نمایشگاه شارجه).

سالن های نمایش و معرفی کتاب ها موضوع بندی شده بودند: ناشران خارجی، ناشران دانشگاهی و آکادمیک چین، ناشران کودک و نوجوان و ناشران عمومی.

ب- بخش برنامه های جانبی:
در نمایشگاه پکن این دوره، اقدامات زیر در بحش برنامه های جانبی ارائه می شد:

1-تهیه، تدوین و توزیع دایرکتوری نمایشگاه برای معرفی شرکت کنندگان
2-سالن ویژه کپی رایت برای فراهم آوری امکان مذاکرات و گفتگو به شرکت کنندگان برای بحث در حوزه تبادلات رایت و دیگر همکاری های مشترک
3-پوشش خبری اخبار و رویدادهای نمایشگاه از رسانه ها و مطبوعات چین
4- دادن امکان تبلیغ به شرکت کنندگان در دایرکتوری نمایشگاه و سایت رسمی نمایشگاه
5- تمهید فضا برای برگزاری سمینارها و دیگر رویدادها برای شرکت کنندگان

ج - بخش سالن های ویژه:
1-سالن ردینگ تو لیونگ (Reading to Living)
این برنامه که از سال 2016 در نمایشگاه اجرا می شود، امسال با شعار بخوان، زندگی کن به بازدیدکنندگان امکان آشنایی بیشتر با آثار و برنامه های مرتبط در موضوع سبک زندگی را فراهم آورد.

2- سالن کتاب های تصویری:
در این سالن بیش از 10 هزار کتاب تصویری در 14 زبان خارجی به نمایش در آمد و در معرض توجه بازدیدکنندگان قرارگرفت. هزاران خانواده به همراه فرزندانشان از این سالن بازدید کردند و از جمله بخش های پر مخاطب نمایشگاه امسال بود.

3- سالن تصویرگری بین المللی آناناس:
در این سالن صدها تصویرگر چینی و خارجی خود و آثارشان را در معرض اطلاع و توجه ناشران از کشورهای مختلف قرار دادند تا امکانی برای یافتن ناشرانی جهت همکاری پیدا کنند.

4- سالن کپی رایت:
این سالن برای فراهم سازی فضای مذاکره و گفت وگو بین ناشران و آژانس های ادبی از کشور چین و دیگر کشورهای خارجی در موضوع تبادلات کپی رایت و دیگر موضوعات همکاری های مشترک فراهم آمده بود. در سالن رایت امسال ناشران و آژانس های ادبی از کشورهای ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، بلژیک و آمریکا حضور فعالی داشتند.

د- سمینارها و نشست های تخصصی
نششست های تخصصی زیادی در موضوع نشر و کتاب در محل غرفه های جمعی و سالن های سخنرانی نمایشگاه انجام گرفت، اما پنج برنامه مهمی که خود نمایشگاه تدارک دیده بود عبارت بودند از:

1-نشست نشر بین المللی دیجیتال
2-نشست ناشران و آژانس های ادبی عضو انجمن ناشران راه ابریشم
3-نشست مدیران کپی رایت از چین و کشورهای دیگر
4-نشست نشر بین الملل
5- نشست نشر کودک و نوجوان

حضور ایران در نمایشگاه پکن 2019
کشور بزرگمان، ایران اسلامی، امسال چندمین سال حضورش را در این نمایشگاه تجربه کرد. طبق روال سال های گذشته موسسه نمایشگاه های فرهنگی با تابلوی غرفه نمایشگاه کتاب تهران درغرفه ای به مساحت 18 متر مربع در نمایشگاه امسال شرکت کرد؛ غرفه ای که در حاشیه و خارج از چیدمان اصلی بخش نمایشگاهی در یکی از سالن های شرقی نمایشگاه جانمایی شده بود. این موضوع موجب ناراحتی و اعتراض ایرانیان شرکت کننده در نمایشگاه قرار گرفت و موضوع توسط نماینده محترم موسسه نمایشگاه ها به صورت شفاهی به اطلاع مسئولان نمایشگاه رسانده شد. (امید می رود موضوع از طریق مراودات اداری از طرف موسسه نمایشگاه ها و معاونت امور فرهنگی مورد اعتراض رسمی قرار گیرد.)

در بخشی از غرفه، انتشارات سوره مهر، تنها انتشارات شرکت کننده ایرانی در نمایشگاه امسال برخی کتاب هایش را به نمایش گذاشته بود و در بخش دیگر کتاب هایی از طرف موسسه به نمایش در آمده بود؛ کتاب هایی که معمولا از انبار موسسه انتخاب و در همه نمایشگاه هایی که موسسه شرکت می کند، برای خالی نماندن غرفه ها در معرض تماشا گذاشته می شود، نه معرفی! ضمنا ناشر و آژانس ادبی دیگری از ایران که به عنوان بازدیدکننده در نمایشگاه حضور داشتند، گه گاهی سری به غرفه ایران هم می زدند.

جالب توجه اینکه از مجموع بیش از 300 هزار بازدیدکننده نمایشگاه امسال، تعداد افرادی که به صورت اتفاقی و در مسیر عبورشان به غرفه ایران و آثار به نمایش درآمده، سرزدند، به ندرت به تعداد انگشتان دست می رسید!

نماینده محترم موسسه، خانم وکیل نسلیان، تلاش های زیادی برای حضور آبرومندتر ایران در نمایشگاه داشتند، اما از آنجا که شیوه و نحوه حضور موسسه نمایشگاه ها در نمایشگاه های کتاب خارجی تعریف و سامان مشخصی ندارد، نتیجه مطلوبی از این تلاش ها در بخش نمایشگاهی حاصل نشد. البته پر واضح است تا ساختار حضور ایران در نمایشگاه های کتاب خارجی اصلاح نشود و به جای نمایش کتاب های ایرانی در غرفه هایی که توسط موسسه نمایشگاه ها برپا می شود، حمایت از صاحبان آثار، اعم از ناشران و آژانس های ادبی برای معرفی آثار توسط خودشان در غرفه ایران یا در غرفه های مستقل فراهم نیاید، این همه تلاش عزیزان همکار موسسه نمایشگاه های فرهنگی در نمایشگاه های کتاب خارجی، نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. اگر قرار است فقط و ظایف اداری و حاکمیتی مرتبط با نشر و کتاب ایران در نمایشگاه های خارجی کتاب صورت پذیرد، در آن صورت چه نیازی به حضور موسسه در این نمایشگاه ها است. رایزنی های فرهنگی ایران در کشورهای خارجی به خوبی و با هزینه های خیلی کمتر می توانند این وظیفه را به انجام برسانند.

برای آوردن مصداق در تایید این ادعا نگاهی می شود به حضور کشور ژاپن در نمایشگاه امسال پکن. کشور ژاپن در نمایشگاه امسال پکن هشت غرفه مستقل متعلق به ناشران ژاپنی داشت و یک فضای عمومی که با حمایت بنیاد کتاب ژاپن مدیریت می شد و 12 ناشر و آژانس ادبی ژاپنی در آن برای مبادلات رایت کتاب هایشان با ناشران و آژانس های ادبی از دیگر کشورها فعالیت می کردند. بنا به گزارش بنیاد کتاب ژاپن 870 جلسه مذاکره و گفت وگو برای تبادلات رایت بین ناشران و آژانس های ادبی ژاپنی با ناشران از دیگر کشورها در این فضای عمومی اتفاق افتاد و رایت صدها عنوان کتاب ژاپنی مبادله شد.

حضور نویسنده و تصویرگر ایرانی در پکن
موسسه نمایشگاه های فرهنگی علاوه از برپایی غرفه ایران در این نمایشگاه، از حضور موفق یک نویسنده و یک تصویرگر ایرانی در نمایشگاه پکن نیز حمایت کرد. با تلاش های خوب نماینده محترم موسسه نمایشگاه ها و ارتباط موفق او با رایزنی فرهنگی ایران در چین این نویسنده و تصویرگر ایرانی توانستند فعالیت های زیر را داشته باشند:

-حضور در سالن نمایشگاه تصویرگری آناناس و معرفی خود و آثارشان در محل نمایشگاه
-دیدار و مذاکره با ناشران و مدیران رایت برخی انتشارات چینی از جمله: انتشاراتفنیکس،جیانگسو،سیسیپیپی جی،جیلی.
-بازدید از مرکز کودکان چینی و اجرای برنامه کتابخوانی برای کودکان چینی
-حضور درسالن تصویرگران و معرفی آثار خود به ناشران چینی در محل نمایشگاه
-حضوردرجمع کودکان خانواده های ایرانی مقیم چین و اجرای برنامه خلاقیت تصویری برای کودکان زیر هشت سال در محل رایزنی فرهنگی ایران در پکن.

نکته قابل توجه در اتفاق موفق این رویدادها همکاری نزدیک رایزنی فرهنگی ایران در پکن با نماینده موسسه نمایشگاه ها بود. رایزنی فرهنگی ایران علاوه از داشتن همکاری نزدیک با نماینده موسسه نمایشگاه های در اجرای برتر برنامه ها، جشن روز ایران را با حضور تعداد زیادی از ایرانیان مقیم چین و همچنین چینی های علاقمند به فرهنگ ایران، برگزار کرد.

یکی دیگر از اتفاقات خوب در نمایشگاه امسال پکن حضور علیرضا گلدوزیان، تصویرگر برجسته و بین المللی ایرانی، به دعوت نمایشگاه پکن بود که توانست علاوه از اقدامات ارزنده در خصوص معرفی تصویرگری ایران، ارتباطات خوب همکاری با برخی ناشران چینی بگیرد.

به طور خلاصه ره آورد حضور دولتی ایران در نمایشگاه امسال پکن خلاصه می شود در نمایش چند عنوان کتاب ایرانی در غرفه ای مهجور و دور افتاده از چیدمان اصلی بخش نمایشگاهی، بازدید چند ده نفر مخاطب گذری خارجی از غرفه، حمایت از بازدید یک نویسنده و یک تصویرگر ایرانی از نمایشگاه و شرکت در سه برنامه نمایشگاه و ملاقات با چند ناشر چینی، برگزاری چند قرار ملاقات و مذاکره بین ایرانیان شرکت کننده در نمایشگاه با طرف های چینی و برگزاری جشن روز ایران در محل نمایشگاه توسط رایزنی فرهنگی ایران در چین.

*این جمع بندی مبتنی بر مشاهدات تهیه کننده این گزارش و متن های گزارش ارسالی از طرف سرکار خانم ها نعمت الهی و صانعی(نویسنده و تصویرگر اعزامی به نمایشگاه پکن) است و بدین وسیله از محبت این عزیزان در کمک به تهیه گزارش حاضر قدردانی می شود. به احتمال زیاد فعالیت های دیگری نیز اتفاق افتاده که شاید از دید و نظر تهیه کننده گزارش مغفول مانده است.

حضور آژانس ادبی و ترجمه پل در نمایشگاه پکن:
این آژانس ادبی امسال سومین دوره حضورش در نمایشگاه پکن را به صورت مستقل و بدون برخورداری از هیچ گونه حمایت دولتی، تجربه کرد. از جمله اقدامات و برنامه های این موسسه در نمایشگاه امسال پکن اشاره می شود به:

1-معرفی بیش از 400 عنوان اثر ایرانی در موضوعات مختلف، در قالب بیش از 50 کاتالوگ و بروشور ویژه معرفی آثار به زبان انگلیسی،
2-ملاقات و گفتگو با 16 ناشر معتبر چینی در خصوص مبادلات کپی رایت و دیگر همکاری های مشترک
3-ملاقات و گفتگو با ناشران و آژانس های ادبی از کشورهای فرانسه، انگلستان، امریکا، مالزی، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، قزاقستان، روسیه، ایتالیا و استرالیا.
4- ملاقات و گفتگو با مسئولان کپی رایت انتشارات مک میلان و اشپینگر، دو کارتل بزرگ نشر جهانی، و گفتگو در خصوص امکان ایمپرینت(Imprint) آثار معتبر دانشگاهی و آکادمیک متعلق به این ناشران در ایران
5-شرکت در نشست ناشران عضو انجمن ناشران راه ابریشم
6-انعقاد قرارداد خرید کپی رایت دو کتاب چینی جهت ترجمه و نشر در ایران:
7-رسیدن به توافق اولیه برای فروش کپی رایت ده ها کتاب ایرانی به ناشرانی از چین، فرانسه و کره جنوبی.
8-انعقاد تفاهم نامه همکاری با بزرگترین آژانس ادبی در چین برای معرفی و بازاریابی برای فروش کپی رایت 50 کتاب ایرانی در چین
9-انعقاد تفاهم نامه همکاری با بزرگترین آژانس ادبی در کره جنوبی برای معرفی و بازاریابی برای فروش کپی رایت 30 عنوان کتاب ایرانی در کره جنوبی
10-توافق با یک شرکت فروش آنلاین نسخه الکترونیکی کتاب در اندونزی برای فروش آنلاین کتاب های کودک و تصویری ایرانی به زبان انگلیسی در اندونزی
11-توزیع 200 نسخه چاپی مجله Publishing in Iran در نمایشگاه (این مجله به صورت فصلنامه، به زبان انگلیسی و تمام رنگی توسط آژانس ادبی و ترجمه پل در ایران منتشر و نسخه الکترونیکی به بیش از 2000 ناشر و آژانس ادبی در جهان ارسال می شود. نسخه چاپی این مجله در نمایشگاه های کتابی که موسسه پل شرکت می کند نیز توزیع می شود.)

چند نکته قابل تامل از نمایشگاه پکن امسال:
- علی رغم وجود نزدیک به 100 میلیون مسلمان در کشور چین هیچ ناشر چینی مسلمان در نمایشگاه، غرفه نداشت.

-کشورهای عربی و مسلمان حضور خیلی اندکی در نمایشگاه پکن داشتند، تنها ناشر مسلمان حاضر در نمایشگاه امسال انتشارات مرکز اسلامی برلین بود( متعلق به پاکستانی های مقیم آلمان). از کشورهای عربی فقط نمایشگاه ابوظبی و نمایشگاه شارجه حضور داشتند که آن هم نخستین دوره حضورشان در این نمایشگاه بود.

-رشد و توسعه قابل توجه نمایشگاه پکن در سال های اخیر( در سال 2010 تعداد 60 کشورخارجی در نمایشگاه شرکت کرده بودند ولی امسال این تعداد به 95 کشور رسیده بود. تعداد بازدیدکنندگان حرفه ایی200 هزار بود ولی امسال این تعداد به بیش از 300 هزار رسیده بود.)

-اکثر قریب به اتفاق ناشران در چین دولتی هستند، ولی در سال های اخیر نزدیک تعداد ناشران خصوصی افزایش داشته است و امسال 20 ناشر خصوصی چینی در نمایشگاه غرفه داشتند.

-حضور فعال برندها و کارتل های معتبر نشر جهانی در نمایشگاه امسال پکن.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
خورشاهیان گفت: چاپ کتاب های تکراری و شبیه به هم آسیب زیادی به صنعت نشر و افراد وارد می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : شفاف

هادی خورشاهیان نویسنده در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره چاپ آثار تکراری و شبیه به هم توسط ناشران در کشور گفت: چاپ کتاب های تکراری به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اول اینکه عده ای از ناشران به چاپ کتاب های ترجمه می پردازند.

وی افزود:کتابی به اسم 1984 توسط چند مترجم حرفه ای مثل صالح حسینی، کاوه میرعباسی ترجمه شده است. اما کاوه میرعباسی به دلیل فنی به ترجمه کتاب به صورت واقعی پرداخته و یک ناشر خوب آن را به چاپ رسانده است.

وی افزود: وقتی کتابی در کشور های دیگر جایزه ادبی می برد مترجمان به لحاظ ادبی و تجاری با ترجمه خود به عرضه آثار ترجمه شده در کشور به مخاطبان می پردازند.

خورشاهیان افزود: عده دیگر مترجمان غیر حرفه ای و نا آشنا به زبان های مختلف هستند که با ترجمه غلط و رونویسی خود باعث چاپ آن کتاب توسط ناشران نابلد به حوزه صنعت نشر می شوند که چاپ این کتاب ها بسیار آسیب زا هستند.

این نویسنده با اشاره به وضعیت کتاب های تالیفی در کشور اظهار داشت: بنده به عنوان نویسنده، وضعیت کتاب تالیفی نسبت به ترجمه را بهتر می بینم و با جمله مردم کتاب نمی خوانند به هیچ عنوان موافق نیستم.

وی افزود: بهترین ناشران و کتابفروشان در تمامی شهر های کشور به تولید و فروش کتاب های با ارزش ادبیات، روان شناسی، فلسفه و ... می پردازند.

این نویسنده درباره خلاقیت در کتاب های تالیفی گفت: در عرصه ادبیات کودک و بزرگسال، نویسندگان به شدت با نوآوری و خلاقیت آثار تالیفی و عامه پسند تولید می کنند.

وی افزود: یک فرد فرهنگی مانند فاضل نظری وقتی به چاپ کتابی می پردازد، اکثر افراد برای خرید کتابش استقبال می کنند و با اشتیاق به خواندن کتاب می پردازند و من آینده روشنی را در خصوص کتاب و کتابخوانی در میان افراد جامعه می بینم.

خورشاهیان ادامه داد: از افرادی می شنوم که می گویند چرا مردم در مترو به خواندن کتاب نمی پردازند؟ مگر مترو جای کتاب خواندن است؟ مطالعه کتاب باید در فضایی آرام خوانده شود تا اشتیاق و علاقه مخاطب به خواندن کتاب افزایش پیدا کند.

خورشاهیان گفت: نظارت بیشتری باید برکار مترجمان و ناشران غیر حرفه ای توسط اتحادیه صنف ناشران صورت پذیرد تا هر کتاب بی ارزشی توسط مخاطبان خریداری و خوانده نشود.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : فصل تجارت

فصل اقتصاد - عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مسئله مورد نظر کمیسیون فرهنگی مجلس در این روزها، نحوه برگزاری مراسم اربعین و تخصیص بودجه های اختصاصی به این پیاده روی عظیم است.
برنامه "گفتگوی فرهنگی" با موضوع هنر و کارکردهای آن در ترویج فرهنگ عاشورایی در ارتباط تلفنی با پروانه سلحشوری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از آنتن رادیو گفت وگو پخش شد.
سلحشوری در ارتباط زنده تلفنی با رادیو گفت و گو اظهار کرد: فرهنگ عاشورایی به برداشت ما از ماجرای عاشورا و نپذیرفتن ذلت و آزادگی انسان برمی گردد.
وی افزود: آنچه که این روزها مد نظر کمیسیون فرهنگی مجلس است، نحوه برگزاری مراسم اربعین و تخصیص بودجه های اختصاصی به این پیاده روی عظیم است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: ما با تخصیص بودجه به صدا و سیما و ساخت سریال های فاخر و مروج فرهنگ عاشورایی درصدد ترویج و تقویت فرهنگ عاشورایی هستیم.
این نماینده مجلس با ابراز اینکه ارادت به امام حسین یک ارادت قلبی بوده و تنها مختص شیعیان نیست گفت: نمایندگان مجلس نیز به امام حسین (ع) ارادت قلبی دارند و تخصیص بودجه برای مراسم اربعین در شرایط سخت اقتصادی نشانه اهمیت این موضوع برای مجلس شورای اسلامی است.
سلحشوری در پایان یادآور شد: ما در مجلس، پیام های عاشورایی را مبنای کار قرار می دهیم اما اطلاعی از اینکه اختصاصاً در سال جدید اقدام و طرح خاصی در این حوزه کرده باشیم ندارم.

لینک خبر :‌ فصل اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

ولادیمیر گریگوریف در دیدار مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و رایزن فرهنگی کشورمان، ایران را سرزمین فرهنگ توصیف کرد و گفت: خواهان شرکت جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب کودک روسیه هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در دیدار قادر آشنا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و قهرمان سلیمانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه با ولادیمیر گریگوریف، معاون آژانس فدرال چاپ و نشر و رسانه های گروهی روسیه، مسائل مورد علاقه طرفین در خصوص چاپ و نشر و امور نمایشگاهی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

گردهمایی مترجمان زبان روسی و فارسی

در این دیدار که (14 شهریورماه) انجام شد، گریگوریف از حضور ایران در سی ودومین نمایشگاه کتاب مسکو قدردانی کرد و با اشاره به سفر خود به ایران و شرکت در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ایران را سرزمین فرهنگ و فضیلت توصیف کرد و تأثرات خود را از نمایشگاه کتاب تهران بسیار مثبت دانست.

معاون آژانس فدرال چاپ و نشر و رسانه های گروهی روسیه با ارائه گزارشی از صنعت چاپ و نشر در روسیه، ورود اینترنت را به عرصه نشر بسیار مهم توصیف کرد و گفت: این آژانس ماه سپتامبر سال آینده نمایشگاه کتاب کودک برپا می کند و بسیار علاقه مندیم که جمهوری اسلامی ایران هم در این نمایشگاه حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین، کنگره مترجمین زبان روسی را برگزار می کنیم و مترجمان زبان فارسی را به این رویداد مهم دعوت می کنیم. برای ما بسیار مهم است که کشور دوست و برادر ما ایران، در این رویدادها حضور داشته باشد.

گریگوریف پیشنهاد برپایی نمایشگاه تحولات کتاب و صنعت چاپ در کتابخانه دولتی را داد و با ستایش از فرهنگ ایران و مقاومت ملت ایران برای استقلال، آمادگی این آژانس را برای همراهی با برنامه های رایزنی فرهنگی ایران در روسیه اعلام کرد.

تأکید بر توجه به کتاب های کودک و نوجوان

آشنا هم در سخنانی، داد و ستد ادبیات و هنر روسی با ایران را مطلوب توصیف کرد و گفت: در برنامه هایی که طراحی کرده اید می توانیم به برخی حوزه ها از جمله کتاب های کودک و نوجوان بیشتر توجه کنیم. توانمندی ایران در این حوزه بسیار خوب است و تصویرگری کتاب های کودکان در ایران بسیار شناخته شده است.

مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران گفت: علاقه مندیم که سیر تحولات چاپ و کتاب آرایی ایرانی را در نمایشگاه کتاب مسکو به نمایش بگذاریم.

در ادامه، سلیمانی طراحی دو برنامه نمایشگاه کتاب های کودکان و نوجوانان و همایش مترجمان روسی را بسیار خوب ارزیابی کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه با اعلام آمادگی این نمایندگی برای توسعه همکاری های فرهنگی با این آژانس، مشارکت استانهای مرزی دریای خزر در نمایشگاه کتاب استان گیلان را بسیار مثبت توصیف کرد.

وی همچنین از معاون آژانس فدرال چاپ و نشر برای شرکت در برنامه گفت وگوهای فرهنگی ایران و روسیه که در روز 25 سپتامبر در مسکو برگزار می شود، دعوت کرد.

انتهای پیام/ص

08:56 - 1398/06/17 / شماره : 735368 / تعداد نمایش : 71

air.ir/ZrqbzNq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
یک طراح و گرافیست معتقد است: طراح و گرافیست -همچنین مدیر نشر- باید نیاز روز بازار را شناسایی کند و بداند که مخاطب امروز به کتاب کم حجم و سبک نیاز دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

سینا روح، طراح و گرافیست در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با بیان اینکه استانداردسازی در حوزه کتاب قابل انجام است، گفت: در این زمینه برخی از ناشران اقداماتی انجام داده و برای کتاب های شان قالب مجزا و مشخصی طراحی کرده اند تا از نظر مخاطبان شان شناخته شده باشند.

وی افزود: به نظر من به مرور زمان ناشران به این نتیجه می رسند که طرح مشخص و استانداردی برای کتاب هایشان در نظر بگیرند. این کار در بیشتر نشرهای معتبر این کار انجام می شود و نتایج موفقیت آمیزی به همراه داشته است.

روح با بیان اینکه پیش بینی طرح و قالب کلی می تواند شناسنامه ای برای ناشر به شمار آید، عنوان کرد: این اقدام موجب می شود وقتی کتاب های یک ناشر در قفسه یک کتابفروشی یا کتابخانه قرار داشته باشد، مردم به راحتی بتوانند تشخیص دهند که این کتاب متعلق به آن ناشر است.

وی تاکید کرد: زمانی که یک قالب مشخص برای کتاب ها در نظر گرفته می شود، در کتابفروشی ها از دیگر آثار تمیز داده می شود و در ایران نیز ناشرانی به این سمت حرکت کرده اند که کتاب های خود را طبق قالب گرافیکی جلو می برند.

روح با اشاره به تبعات این موضوع، گفت: پیش بینی قالب مشخص موجب می شود کتاب های یک نشر در کنار همدیگر قابل تشخیص باشد که این کار موجب می شود هم از دور زیبایی داشته و هم برای شناسانده شدن ناشر به مخاطب کاربرد داشته باشد. این کار اقدام بسیار خوبی است که باید به آن بها داد.

وی یادآور شد: در بخش کتاب های کودک و نوجوان می توانیم این موضوع را به صورت مشهودتر ببینیم؛ زیرا کتاب ها در فرمتی تولید می شود که کودک بتواند آن را در کیفش قرار دهد. از سوی دیگر کتاب کودک باید سبک باشد اما اینکه چنین اقدامی فراگیر شود و همه ناشران آن را دنبال کنند به زمان بیشتری نیاز دارد.

لزوم اهمیت به نیاز بازار
روح همچنین با بیان اینکه اجرایی شدن استانداردسازی برای کتاب ها به مدیریت مرکز توزیع آن موسسه انتشاراتی بر می گردد، گفت: مدیر یک موسسه پخش و توزیع کتاب معمولا توجه ویژه ای به ظاهر یک کتاب می کند و بازار را برای فروش کتاب ها رصد می کند و وقتی کتابی با عدم استقبال از سوی مخاطب روبه رو می شود به دنبال چرایی آن می رود.

وی ادامه داد: از آنجایی که در هر کاری بخش توزیع و فروش اهمیت زیادی دارد، در بخش کتاب نیز همین گونه است؛ به طوری که گاهی برخی کتاب ها با وجود اینکه مضمون و محتوای بسیار خوب و عالی دارند اما چون جلد و قالب آن خیلی خوب نیست، فروش نمی روند.

این طراح و گرافیست با اشاره به تجربه شخصی خود در این زمینه و عنوان کرد: یک بار با چنین نمونه ای در محل کارم برخورد کردم و در یک تصمیم جمعی قرار شد جلد یک سری از این کتاب ها تغییر کند و برای کتاب ها طراحی دوباره ای انجام دادیم. خوشبختانه نتیجه موفقیت آمیز بود؛ به طوری که طی دو سال آن کتاب ها پنج بار تجدید چاپ شدند.

روح همچنین درباره لزوم توجه ناشر و گرافیست کتاب به نیاز روز مردم، توضیح داد: اکنون دوره ای شده است که مردم برای حمل کتاب های خود به دنبال آثاری با قطع و حجم پایین هستند و طبیعتا کتاب ناشری که برای یک رمان 400 صفحه ای از کاغذ بالکی استفاده می کند و قطع مناسبی می زند بهتر از ناشری که هیچ کدام از این موارد را رعایت نمی کند فروش می رود.

وی با بیان اینکه ناشران با شناسایی نیاز روز قشر کتابخوان اکنون بیش از 80 درصد کتاب ها را در قطع رقعی منتشر می کنند، یادآور شد: به نظر من یک طراح و گرافیست -همچنین مدیر نشر- باید نیاز روز بازار را شناسایی کند و بداند که مخاطب امروز به کتاب کم حجم -جیبی- و سبک نیاز دارند. باید از اضافات برای هر کتابی پرهیز کنند تا حجم کتاب کمتر شود و از سوی دیگر استفاده از آن راحت تر باشد زیرا قابل حمل بودن اهمیت ویژه ای برای یک کتاب خوان دارد.

به گفته وی، همین شناسایی نیاز مخاطبان موجب شده است که کامپیوترها روزبه روز کوچک تر شوند و هر تلفن همراه به یک کامپیوتر کوچک تبدیل شود، همچنین عرضه کتاب های الکترونیک و صوتی با استقبال خوبی از سوی مخاطبان روبه رو شوند.

نوآوری و خلاقیت در طراحی
روح همچنین درباره لزوم خلاقیت و نوآوری در طراحی از سوی گرافیست ها گفت: یکی از گروه های طراحی بزرگ جهان که فقط طراحی جلد کتاب انجام می دهند، در طول مدت کاری خود 10 جلد کتاب طراحی کرده بود که به صورت بسیار خاص و ارزشمند انجام شد و خلاقیت و نوآوری به همراه داشت.

وی افزود: اینگونه نیست که طراح های کتاب در طول یک سال کاری، صدها کار تولید کنند؛ بلکه توجه و دقت بر تولید آثار نوآورانه و خلاقانه است و به همین دلیل است که یک طراح معتبر بین المللی شاید در مدت زمان شغل خود فقط 10 جلد کتاب طراحی کند.

این طراح و گرافیست با بیان اینکه کاربرد کتاب، مطالعه و خواندن آن است، عنوان کرد: باید از ساختار کتاب به صورت حجمی و مواد کاغذ سبک تر استفاده کنیم. بسیاری از ناشران هم امروزه به این موضوع توجه و به تناسب مشتری و نیازی که در بازار پیش بینی می شود کتاب چاپ می کنند.

روح در این زمینه مثال زد: گاهی یک ناشر کتابی از نویسنده ای معروف چاپ می کند تا به صورت هدیه تبلیغاتی و کادو در بازار فروخته شود. طبیعتا طراحی و جلد این کتاب با سایر کتاب ها متفاوت است اما زمانی که شما با قشر مخاطب دانشجو، دانش آموز یا کارمند روبه رو هستید نمی توانید یک کتاب گران قیمت با جلد و طراحی خاص بفروشید.

به گفته وی، ناشر حرفه ای مخاطب می شناسد و از سوی دیگر می داند که وضعیت اقتصادی در جامعه و صنعت نشر چگونه است؛ همه این موضوعات موجب می شود تا ناشر کتاب را با کمترین هزینه و مقدار مصرف کاغذ تولید کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
دبیر اجرایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ از مشارکت 206 شهر در طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : بازار کار خبرگزاری دانشجویان ایران ایران آنلاین تیتر شهر

به گزارش خبرگزاری مهر ، ابراهیم حیدری با اعلام این خبر گفت: دویست و شش شهر کشور برنامه های شان را برای پیوستن به شبکه شهرهای خلاق فرهنگ وهنر ارسال کردند. حوزه های موضوعی هنرهای تجسمی، هنرهای صناعی و سنتی، ادبیات، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی ومد ولباس بیشترین و سینما، چاپ وبسته بندی، رسانه و مطبوعات و بازی های رایانه ای کمترین درخواست را به خود اختصاص دادند.

دبیر اجرایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ وهنر تصریح کرد : با توجه به استقبال شهرهای مختلف کشور و درخواست مدیران شهرها تمدید مهلت ارسال فرم ها به دبیرخانه بنا به مصوبه شورای برنامه ریزی بیست و پنج شهریور ماه تمدید شده است و انتظار می رود مشارکت شهرها افزایش داشته باشد.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وکتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هدف از اجرای شبکه شهرهای خلاق فرهنگ وهنر را، کمک به برنامه ریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی بر رویکرد آمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران خواند و افزود: کشف، جذب و پرورش فعالیت ها و حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش، و پایدار بومی، ساماندهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت های فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیت های مردمی در فرهنگ، تبادل تجربه ها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب وکارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق از دیگر اهداف این شبکه است.

وی خاطر نشان کرد: در مرحله دوم، پس از ثبت درخواست اولیه از کارشناسان، فعالان، مدیران به نمایندگی از هر شهر دعوت خواهد شد که برای شرکت در دوره های کارگاهی تخصصی و بحث و تبادل نظر پیرامون اصول و شیوه های توسعه رشته های مختلف فرهنگی و هنری شرکت کنند.

دبیر اجرایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ وهنر یادآور شد: در مرحله سوم، پس از بازگشت نیروهای آموزش دیده، هر شهر، برنامه ها و فعالیت های خود را برای توسعه رشته اعلام شده، تدوین و به دبیرخانه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ارسال می کنند وهیئت داوران شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران، بر اساس شاخص های مشخص، از میان پرونده های رسیده، شبکه های شهرهای خلاق هر حوزه موضوعی را شناسایی و طی مراسمی معرفی می کند.

حیدری ادامه داد :شهری که به عنوان شهر خلاق در یک حوزه موضوعی معرفی شود، علاوه بر عنوانی که دریافت می کند، محور فعالیت های فرهنگی و هنری عمده ملی قرار خواهد گرفت و برای تصدی دوباره این عنوان باید برنامه های تازه ای را برای شرکت در رقابت های جدید ارائه دهد.

کد خبر 4713327

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

در جریان برگزاری سی ودومین نمایشگاه کتاب مسکو، تفاهمنامه همکاری بین مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و اتحادیه ناشران روسیه به امضاء رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در جریان برگزاری سی ودومین نمایشگاه کتاب مسکو، تفاهمنامه همکاری بین اتحادیه ناشران روسیه و مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران (14 شهریورماه) در غرفه جمهوری اسلامی ایران به امضاء رسید.

مراسم امضای این تفاهمنامه با حضور قادر آشنا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، قهرمان سلیمانی، رایزن فرهنگی ایران در فدراسیون روسیه، چچن اف، رییس اتحادیه ناشران روسیه و فیلیمانف، معاون اتحادیه و جمعی از ناشران عضو اتحادیه و فعالان صنعت نشر صورت گرفت.

آشنا ضمن اظهار خوشحالی از حضور در نمایشگاه کتاب روسیه، روابط فرهنگی دو کشور ایران و روسیه را مثبت خواند و گزارشی از نمایشگاه های استانی و فعالیت های بین المللی مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران بیان کرد.

چچن اف در سخنانی، با یادآوری خاطرات خوب ناشران روس در نمایشگاه تهران و ابراز امیدواری کرد این همکاری ها توسعه یابد.

فیلیمانف، تجربه ایران را در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب منحصر به فرد دانست و اظهار امیدواری کرد که بتواند در دوره بعدی نمایشگاه کتاب تهران شرکت کند.

سلیمانی همچنین، آمادگی رایزنی فرهنگی ایران در روسیه برای گسترش همکاری ها بین ناشران روسی و ایرانی را اعلام کرد.

انتهای پیام/ص

13:43 - 1398/06/16 / شماره : 735347 / تعداد نمایش : 63

air.ir/ZrqPyNq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
سینماپرس: مرتضی علی عباس میرزایی کارگردان سینما همزمان با آغاز ماه محرم در خصوص لزوم تولید آثاری متناسب با این ایام در سینما و تلویزیون گفت: نباید اجازه داد که موقعیت دراماتیک و جذاب عاشورای حسینی (ع) در آثار هنری بد به تصویر کشیده شود چرا که این اتفاق می تواند نظر برخی افراد به خصوص نسل جوان را نسبت به این گونه آثار بد کند؛ وقتی موقعیت بی نظیری مانند عاشورا بد تعریف شود مثل این است که ما یک غذای درجه یک را بد طبخ کنیم و باعث شویم که نظر افرادی که از آن غذا استفاده کرده اند برای همیشه نسبت به آن منفی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری دفاع مقدس

کارگردان فیلم سینمایی انزوا در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: پرداختن به موضوع عاشورای حسینی (ع) و قیام امام حسین (ع) بسیار ضروری است اما ما باید تلاش داشته باشیم که 2 نکته را همواره در نظر داشته باشیم یکی آنکه روایت مان از نظر تاریخی درست باشد و هیچ گونه تحریف و نقصی در آن وجود نداشته باشد و دیگر آنکه بر اساس ذائقه و نیازهای روز جامعه مبادرت به تولید این قبیل آثار کنیم.

وی ادامه داد: این اتفاقات به دست مدیران فرهنگی رقم می خورد و آن ها هستند که باید نگاهی درست به این موضوع داشته باشند. ما اگر امروزه مشاهده می کنیم که برخی افراد نسل جوان نسبت به آثار فرهنگی و هنری تولید شده در این موضوعات جبهه دارند، مقصرش تمام بزرگ ترهایی هستند که طی این سال ها غذای مناسب فرهنگی برای آن ها تهیه نکرده اند؛ قطعاً هیچ کس نیست که با روایت حقیقت مشکل داشته باشد و اگر کسی مشکلی دارد به این دلیل است که یک روایت درست صورت نگرفته است.

این سینماگر خاطرنشان کرد: من بارها با خود فکر کرده ام که چقدر خوب است اگر ما بیاییم و آثاری در رابطه با محرم و عاشورا در ابعاد جهانی تولید کنیم. بنده همانطور که پیش تر هم اشاره کردم معتقدم نیاز روز جامعه باید با واقعه عاشورا دخیل شود تا آثاری خلاق و فوق العاده تولید گردد.

عباس میرزایی سپس در همین راستا متذکر شد: پرداختن به این نوع موضوعات شاید دغدغه خیلی از سینماگران باشد اما اگر کم کاری در این حوزه صورت می گیرد به دلیل آن است که ما شاید از پرداختن به این موضوعات بیم داریم و می ترسیم که کسی از اثر ما سوء استفاده کند و یا فیلم مان با سوء تعبیر مواجه شود. من امیدوارم کمی نگاه خوش بینانه تر در سینمای کشور باب شود و ما به آثار هم و حال خوب هم احترام بگذاریم و اجازه ندهیم سوء تفاهمات باعث عدم تولید برخی آثار شوند.

کارگردان فیلم سینمایی خون خدا تأکید کرد: واقعه عاشورا مسأله ای است که هر کس می تواند با ظن خود به آن نگاه کند؛ البته این نیازمند آن است که مدیران، فیلمسازان را در مظان اتهام قرار ندهند و فکر نکنند که ما شارلاتان هستیم!

این فیلمساز سپس به جدیدترین اثر سینمایی خود اشاره کرد و گفت: ما خون خدا را با کمترین بودجه ساختیم اما برخی افراد برای ما با بی انصافی تمام خبرسازی کردند و اتهامات زیادی به ما زدند. این نوع رفتارها است که حال هر انسانی را بد می کند.

عباس میرزایی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه ملت ایران همگی محب اهل بیت (ع) و عاشق امام حسین (ع) هستند اظهار داشت: زندگی ما از کودکی مان با اهل بیت (ع) گره خورده و نمی شود که نسبت به این موضوعات حساس نباشیم.

وی در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: خون خدا برای من تنها یک دغدغه شخصی نبود، من معتقدم این دغدغه ای عمومی بود که باعث تولید این فیلم شد. من بسیار خوشحالم که فیدبک های بسیار ارزشمندی را از مخاطبن فیلم گرفتم و حال خوب مردم بعد از تماشای این اثر به من منتقل شد. وقتی فیلمی در رابطه با محرم ساخته می شود همه مردم و سازمان ها با جان و دل از آن حمایت می کنند و هرکس تمایل دارد تا گوشه ای از کار به اسمش ثبت شود و امیدوارم که خون خدا به زودی اکران شود تا همه مردم بتوانند از تماشای آن لذت ببرند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: حمید بهمنی کارگردان سینما در پی هشدار مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت در زمینه ولنگاری فرهنگی گفت: حوزه فرهنگی و هنری کشور مدت ها است به حال خود رها شده و نهادهای امنیتی و قضایی برای حراست از کیان و ماهیت انقلاب اسلامی باید وارد میدان شوند. ما نباید اجازه دهیم رفتارهای غلط فرهنگی ادامه یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

کارگردان فیلم سینمایی آن مرد آمد در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده معتقدم یکی از دلایلی که نسبت به حوزه فرهنگ و هنر بی توجهی مفرط صورت می گیرد این است که تعریف درستی از کیان فرهنگی انقلاب طی همه سال های پیروزی پس از انقلاب اسلامی ارائه نشده و همین امر نهادهای انقلابی را دچار بلاتکلیفی در برخورد با سهل انگاران کرده است.

وی ادامه داد: بررسی رفتارها و کنش های دولت ها در حوزه فرهنگ طی 40 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد به جز محدوده های زمانی خاص که آن هم بسیار زودگذر بودند، همگی در ته چاه بوده است. متأسفانه طی این سال ها هیچ کاری بر اساس مطالبات امام (ره) و رهبری در حوزه فرهنگ و هنر صورت نگرفته و اغلب اتفاقات عرصه فرهنگ و هنر بر اساس باندبازی های سیاسی بوده است.

بهمنی با بیان اینکه حضرت امام (ره) در سال 1357 مانیفست فرهنگی روشنی را مشخص و ارائه کردند یادآور شد: ایشان فرمودند ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم ؛ اما متأسفانه امروزه ما شاهد فحشای گسترده در سینمای کشور هستیم، فحشا در روابط، قیافه و تیپ بازیگران، دیالوگ ها و کلام و... موجود است و کسی هم جلوی آن را نمی گیرد.

این سینماگر سپس تأکید کرد: باعث تأسف است که باید بگویم اغلب وزرای فرهنگ طی این سال ها هیچ کار شایسته ای انجام ندادند؛ البته در دوران فعلی و دوران اصلاحات ما شاهد بیشترین اوج نادانی و افسارگسیختگی در عرصه فرهنگ و هنر بودیم. در دولت های یازدهم و دوازدهم که رسماً ما هیچ دستاورد شگرفی از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندیدیم این در حالی است که در دولت های نهم و دهم تلاش بسیاری صورت می گرفت و وزرا در آن زمان به همه جا سرکشی می کردند و در همه سطوح مختلف تلاش های بسیاری برای تعالی فرهنگ صورت می گرفت.

کارگردان فیلم سینمایی گلوگاه شیطان خاطرنشان کرد: امروزه نه تنها در سینما که در سایر حوزه ها از جمله، نشر، تئاتر، موسیقی و... شاهد یک فروپاشی هستیم. سوأل بنده این است که مسئولیت این اتفاقات بر عهده کیست؟ چرا وزارت ارشاد که باید ریل گذاری درستی در این حوزه ها انجام دهد جلوی این اتفاقات را نمی گیرد؟ چرا آن ها به شدت وابسته جریانات سیاسی و غلط شده اند و خودشان را وارد تار عنکبوتی کرده اند که حالا هرچه تلاش می کنند نمی توانند از آن خارج شوند؟

این فیلمساز متذکر شد: این غده سرطانی در حوزه فرهنگ و هنر از سال 76 به وجود آمد و حالا به شدت در حال رشد است. البته بنده معتقدم این سرطان فرهنگی قابل درمان است اما به سختی، این درمان نیازمند حضور افرادی دغدغه مند و انقلابی است که با جان و دل مانیفست حضرت امام (ره) در حوزه فرهنگ را درک کنند و حالا به پا خیزند و با این بیماری مقابله کنند.

بهمنی تصریح کرد: باعث شرم است که امروزه ما مسیری را در حوزه فرهنگ و هنر پیش گرفته ایم که دشمن آن را می خواهد؛ در واقع یک نوع هرزگی در حوزه فرهنگ و هنر رایج شده؛ در کنسرت ها ما بعضاً شاهد رقص هستیم، هیچ حس و حال فرهنگی در کنسرت ها وجود ندارد، در حوزه تئاتر که فاجعه از همه جا بیشتر است ما رسماً به صورت زنده شاهد روابط قبیح و زشت میان زنان و مردان هستیم و هیچ نظارتی بر این اتفاقات مشمئزکننده وجود ندارد. بنده خودم بارها که به تماشای تئاتر رفته ام از بی پروایی برخی بازیگران آن دچار بهت و شگفتی شده ام و نمی دانم چرا وزارت ارشاد هیچ کنترلی روی این مقوله ندارد؟

وی در خاتمه اظهاراتش افزود: متأسفانه این آفت روز به روز در حال پیشروی و رشد است و کسی هم جلودار آن نیست؛ مثلاً برای بنده روشن نیست که نهادی مانند سازمان صدا و سیما چرا باید مبلغ برخی فیلم های سینمایی باشد که در آن ها بی دینی رواج داده می شود؟ بنده معتقدم ما نیازمند نظارت جدی تر و دقیق تر بر روند تولید و عرضه محصولات فرهنگی و هنری هستیم و باید با قاطعیت جلوی این ولنگاری فرهنگی را بگیریم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: نشست شورای سیاستگذاری سومین جایزه پژوهش سال سینمای ایران برای بررسی آیین نامه و فراخوان این دوره برگزار شد.

به گزارش سینماپرس ، نشست شورای سیاستگذاری سومین جایزه پژوهش سال سینمای ایران با حضور اعضای شورا برای بررسی آیین نامه و همچنین فراخوان این دوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست که در معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی برگزار شد، محمود اربایی رییس شورای سیاستگذاری سومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران ضمن تشکر از حضور اعضا با قدردانی از زحمات دو دبیر سابق و تشکر از پذیرش دبیری این دوره توسط اعظم راودراد بیان کرد: انتخاب ایشان به عنوان دبیر برای سازمان قابل توجه بود. ایشان به عنوان استادی که در رشته ای غیر از سینما تخصص دارد، مطالعات و پژوهش های بسیاری را پیرامون سینمای ایران انجام داده و در محافل و نشست های مختلف سینمایی به عنوان یک کارشناس حوزه جامعه شناسی سینما حضور فعالی داشته است.

محمود اربابی با تاکید بر سنگینی وظایف دبیر در این دوره عنوان کرد: در دوره نخست به عنوان گام اول تلاش شد تا توجه پژوهشگران و محققان به امر پژوهش در سینما جلب شود. در دوره دوم گامی فراتر گذاشته شد تا رفتار حرفه ای در مواجهه با این رویداد در میان پژوهشگران ایجاد شود. در دوره سوم انتظار پژوهشگران و سینماگران این است که این رویداد با بهره گیری از تجربیات دو دوره گذشته اتفاق تازه ای را رقم بزند که در یک سو سینمای ایران و از سوی دیگر مراجع علمی-پژوهشی کشور بیش از گذشته متوجه اهمیت امر پژوهش در سینما شوند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دوره اول شامل بازه زمانی شش ساله بود در نهایت 110 اثر داوری شد، اما در دوره دوم که فقط یک سال را شامل می شد با 91 اثر مواجه شدیم. این به معنای به وجود آمدن رغبت پژوهشگران به این موضوع بود. از سوی دیگر علاقه مندی استادان دانشگاه ها و مراکز آموزشی و متخصصان سینمایی برای دست داشتن در امر داوری و حضور در محافلی که دوره گذشته برپا می کرد، گواه دیگری بر اهمیت یافتن دوره دوم بود. اما در دوره سوم با استقبال جدی تر پژوهشگران مواجه خواهیم بود.

در ادامه اعظم راودراد دبیر سومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران ضمن تشکر از اعتماد سازمان سینمایی نسبت به واگذاری این وظیفه به وی از دو دبیر سابق نیز که در پایه گذاری این مسیر زحمات بسیاری کشیده اند، تشکر کرده و ابراز امیدواری کرد تا بتواند در پیشبرد این مسیر به شکل موثری عمل کند.

در ادامه، اعضای شورا، آیین نامه سومین دوره را بررسی و پس از تبادل نظرات آن را تصویب کردند و همچنین ضمن بررسی فراخوان، نکات لازم برای تکمیل و اصلاح آن ارایه و مقرر شد در زمان بندی تعیین شده به اطلاع عموم برسد.

در پایان جلسه، اعضای شورای سیاستگذاری این دوره شامل: احمد الستی، مسعود برومند، اسماعیل بنی ادرلان، فریدون جیرانی، منوچهر شاهسواری، احمد ضابطی جهرمی، شهاب الدین عادل، و منوچهر محمدی احکام خود را از محمود اربابی دریافت کردند.

سومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران در هفته پایانی آذر ماه 1398 همزمان با هفته پژوهش با دبیری اعظم راودراد برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: شکست زمان در قالب داستانی روایت می شود که می گوید کم کاری بخشی از نهادها و مسئولین اگرچه منجر به نارضایتی مردم از وضعیت موجود می شود؛ اما زمانی که پای دفاع از مرزها در میان باشد حتی آنها هم حاضر به دفاع از میهنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم

به گزارش سینماپرس ، عباس رافعی تهیه کننده و کارگردان سینمای کشور آماده تولید یک فیلم سینمایی در فضای تعقیب و گریز است.

این فیلمساز که اخیرا تقاضای پروانه ساخت کرده استدرباره فیلم جدید خود به تسنیم گفت: این فیلم در سه لوکیشن تهران، ترکیه و مرز ترکیه و عراق می گذرد و بر خلاف آثار سینمایی قبلی من در گونه حادثه ای روایت می شود و دارای سکانس های تعقیب و گریز است.

وی در ادامه گفت: ترور شخصیت های سیاسی، جان مایه فیلم اخیر من خواهد بود. پس زمینه فیلم به مسائل سیاسی و اجتماعی برمی گردد و در قالب داستانی روایت می شود که می گوید کم کاری بخشی از نهادها و مسئولین اگرچه منجر به نارضایتی مردم از وضعیت موجود می شود؛ اما بر خلاف آنچه دشمن می پندارد حتی افرادی که از این وضعیت ناراضی اند، زمانی که پای دفاع از مرزها در میان باشد حاضر به دفاع از میهنند.

رافعی اضافه کرد: فعلا با هیچ کدام از بازیگران وارد گفت وگو نشده ایم و به محض دریافت پروانه با عوامل فیلم مذاکره خواهم کرد.

این تهیه کننده سینما درباره هزینه تولید فیلم خود و مساله سرمایه های مشکوک که این روزها مورد بحث است، گفت: این فیلم مانند دیگر آثار من با هزینه شخصی تولید شده است؛ برای همین من هر دو یا سه سال یکبار فیلم می سازم تا سرمایه فیلم در این مدت فراهم شود. برای من روشن است که چرا این سرمایه گذاران به سراغ امثال من و فیلم هایی که در این قالب ساخته می شود نمی آیند؛ به نظر می رسد که رانت خواران دنبال ویژه خواران سینمایی و هنری هستند تا بتوانند با آنها راحت تر کار کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
پس از پیروزی انقلاب اسلامی تولید محصولات سینمایی و تلویزیونی با محوریت قیام سیدالشهدا (ع) مورد توجه قرار گرفت و علقه های شیعی برخی فیلمسازان در کنار حمایت های بعضی از مدیران اتفاقاتی تاریخ ساز در این حیطه رقم زد ولی نکته این است که بعد از 40 سال هنوز به پویایی و تداوم در تولید محصولات عاشورایی نرسیده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: محسن علی اکبری تهیه کننده قدیمی سینما و تلویزیون درباره سختی های تولید محصولات عاشورایی گفت: کلاً وقتی ما سراغ این نوع آثار تاریخی و اسلامی می رویم، تحقیقات و پژوهش به مراتب دشوارتر و سنگین تر می شود به خصوص وقتی قصه های مربوط به بطن حادثه کربلا را در دستور کار قرار می دهیم، دقت و پژوهش ما باید حداقل 10 برابر شود.

علی اکبری ادامه داد: به دلیل اینکه باید نظرات، تفکرات و تلقیات مختلف از واقعه را با تحقیق شناسایی کرده و با صاحبنظران تفکرات مختلف بحث و نشست و گفتگو داشته باشیم و به نتیجه برسیم در نتیجه پیش تولیدی به مراتب طولانی خواهیم داشت و چه بسیار کار هایی که در همین پیش تولید متوقف می شوند.

علی اکبری با اشاره به جایگاه مرجعیت شیعه در تولید آثار عاشورایی گفت: درباره قیام عاشورا در بین مراجع دینی محترم، نظرات متفاوتی درباره تصویرسازی ماجرا وجود دارد و برای همین بدون حضور مشاوران مذهبی قوی نمی توان قدم از قدم برداشت. اگر دقت کنید می بینید بوده اند کار هایی که به همین دلیل به رغم تولید باز به اکران نرسیده اند.
محسن علی اکبری که سابقه حضور در تیم تولید سریال ناتمام ثارالله را در کارنامه دارد، خاطر نشان ساخت: در تصویرسازی عاشورا باید به واقعیت تاریخ هم پایبند باشیم و این دست و بال ما را به شدت می بندد زیرا سینما و تلویزیون هنر هایی رؤیاپردازند و بدون تخیل جذابیت شان کم می شود. در داستان پردازی سینمایی عاشورا از خلاقیت هنرمند در رؤیاپردازی کمتر می توانیم بهره ببریم و این مسئله کار درام پردازی را بسیار سخت می کند.

تهیه کننده استرداد تأکید کرد: با عقبه ای که در سینما و تلویزیون داریم ساختن تصاویر مرتبط با موضوع کربلا از نظر اجرا کار پیچیده ای نیست، اما از نظر فیلمنامه و تحقیق و پژوهش کار بسیار سختی است و، چون کلاً نگارش را جدی نمی گیریم چه بسا تصاویر بدیعی تولید می کنیم که جذابیت داستانی ندارند. ورود به مقوله کربلا در بخش تدوین و نگارش متن که باید مورد تأیید مراجع محترم و حوزه های محترم باشد بسیار پیچیده و سخت است، اما نشدنی نیست. باید بیشتر وقت و هزینه گذاشت تا یک جریان پویا در این حیطه شکل گیرد.

تهیه کننده سریال های فرستاده و ایوب پیامبر در پاسخ به اینکه رمز ماندگاری آثار عاشورایی چیست، بیان داشت: ماندگاری یک اثر عاشورایی بیش از هر چیز بستگی به گروه سازنده دارد. فارغ از تخصص و امتحان پس دادگی این مسئله بسیار مهم است که گروه سازنده خود به آزادگی سیدالشهدا (ع) و حقانیت ایشان اعتقاد داشته باشند و با ایمان به پیام عاشورا سراغ تولید فیلم درباره آن بروند. خیالتان را راحت کنم، بدون ایمان به پیام عاشورا نمی توان هیچ محصول اثرگذاری درباره اش تولید کرد.

محسن علی اکبری با اشاره به تجربیات خودش از تولید سریال های تاریخی تأکید کرد: یادم می آید وقتی داشتیم سریال مریم مقدس را کار می کردیم، شرایط طوری بود که همه با جان و دل کار می کردند. شاید باورتان نشود حتی در بخش ساخت و ساز بنا برای لوکیشن ها نیز این علقه قلبی وجود داشت به طوری که کارگر بیسواد ساختمانی که در آن مجموعه کار می کرد نیز سعی می کرد بدون وضو وارد کار نشود!

این تهیه کننده 59 ساله که نزدیک چهار دهه است فعالیت هنری دارد، ادامه داد: این اعتقادات زیربنای تولید هر اثر دینی است و در اثر عاشورایی که قطعاً باید باشد تا کار به نتیجه مطلوب برسد. اگر گروه سازنده یک فیلم یا سریال عاشورایی به حقانیت امام سوم باور نداشته باشند محال است مخاطب با محصول آن ها ارتباط گیرد و بتواند با آن ارتباط برقرار کند پس باید ایمان به سیدالشهدا (ع) را محور تولیدات عاشورایی قرار دهند تا بهترین نتیجه برای مخاطبان حاصل شود.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
دنیای اقتصاد : هفتاد و ششمین دوره جشنواره سینمایی ونیز دیشب به پایان رسید. این جشنواره در روزهای گذشته با حاشیه ها و رویدادهای جانبی بسیاری برگزار شد. البته بخش مهمی از حاشیه های این دوره از جشنواره به حضور و عدم حضور برخی از چهره های سرشناس سینما و موسیقی مربوط می شد. همان اندازه که نمایش فیلم تازه رومن پولانسکی و عدم حضور او در این جشنواره حاشیه ساز شد حضور برخی دیگر از چهره های سرشناس موسیقی و سینمای جهان به جشنواره ونیز رونق خبری کم نظیری داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

شاید نخستین حاشیه این جشنواره کناره گیری جنیفر کنت داور این دوره بود که خبری شد. او سال گذشته با فیلم بلبل به عنوان تنها کارگردان زن در بخش رقابتی اصلی جشنواره ونیز حضور داشت و امسال یکی از داوران رقابتی این رویداد سینمایی بود اما در اعتراض به حضور کمرنگ سینماگران زن و سیاست های نادرست جشنواره از آن کناره گیری کرد، مسوولان جشنواره ونیز ماری هارون کارگردان زن استرالیایی را جایگزین او کردند. جشنواره فیلم ونیز سال گذشته میزبان تنها یک فیلمساز زن در بخش رقابتی بود، امسال اما دو فیلم از کارگردانان زن شامل دندان شیری ساخته شنون مورفی (استرالیا) و کاندیدای عالی به کارگردانی حیفا المنصور (عربستان) در بخش رقابتی حاضر بودند که دوباره انتقاداتی را به همراه داشت. آلبرتو باربارا دبیر جشنواره ونیز در پاسخی تند به این انتقادات اظهار کرد: آنگلوساکسون به سهمیه بندی باور دارند و اکثریت جشنواره ها و کمپانی ها از این اصل پیروی می کنند و سهمیه دقیقی از سیاه پوستان، زنان و... را استخدام می کنند. در غیر این صورت شما یک نژادپرست خوانده می شوید. من مجبور نیستم خودم را با آنچه برخی کشورها فکر می کنند باید انجام دهم تطبیق دهم و نمی خواهم اجازه دهم برخی کشورها معیارهای خودشان را بر من تحمیل کنند و اگر این چنین شود شغل و آزادی ام به پایان رسیده است.

غیر از این حضور چهره هایی چون جانی دپ، بازیگر معروف آمریکایی سینمای جهان در جشنواره و همچنین حضور موسیقیدان مطرح جهان؛ راجر واترز که جشن تولد 76 سالگی اش را در جشنواره امسال ونیز گرفت، مهم ترین خبرهای مربوط به چهره های سرشناس هنری جهان در این دوره بود. نکته جالب دیگر آنکه دپ با یک دستگاه گیتار وارد فضای جشنواره شد تا دوربین عکاس ها بارها و بارها این تصویر تازه از او را در قاب بگیرد و در سراسر رسانه های جهان منتشر کنند. اما مهم ترین حاشیه این دوره از جشنواره را رومن پولانسکی رقم زد. حضور آخرین فیلم این فیلمساز در بخش رقابتی جشنواره که از همان ابتدا با اعتراض های بسیاری روبه رو بود، حاشیه های زیادی را هم برانگیخت. فیلم او اگرچه به جشنواره رفت اما خودش نتوانست در ایتالیا حضور داشته باشد. این موضوع به دلیل تصویب قانونی میان دو کشور ایتالیا و آمریکا مورد توجه رسانه ها قرار گرفته بود. به واسطه قانون استرداد مجرمان میان ایتالیا و آمریکا، پولانسکی اگر وارد ونیز می شد دستگیر و به دولت آمریکا تحویل داده می شد.

آلبرتو باربارا مدیر این جشنواره در پاسخ به انتقادها گفته بود باید میان یک انسان و یک هنرمند تمایز قائل شویم. من قاضی نیستم و چیزی که می دانم این است که پولانسکی یکی از بزرگ ترین سینماگران مولف اروپا و جهان است. او شاهکارهای مهمی در تاریخ سینما ساخته و حتی فکر عدم نمایش فیلم جدیدش در ونیز به ذهنم هم خطور نکرد. 50 سال از وقوع جرم گذشته و قربانی نیز او را بخشیده و خواهان پایان روند دادرسی است. در این دوره داوران فدراسیون بین المللی منتقدان فیلم (فیپرشی) جایزه بهترین فیلم جشنواره ونیز 2019 را به فیلم یک افسر و یک جاسوس ساخته رومن پولانسکی اعطا کردند.

یکی از مهم ترین اتفاق های این دوره نمایش فیلم جوکر ساخته تاد فیلیپس و با بازی خواکین فینیکس بود که با تشویق ایستاده 8دقیقه ای مخاطبان روبه رو شد. این فیلم درباره شخصیتی از دنیای کمیک های دی سی است، اما داستانی غیراقتباسی دارد و هیچ نشانی از حضور بتمن یا دیگر شخصیت های دی سی در آن دیده نمی شود. فینیکس در نشست مطبوعاتی فیلم گفت که دوره سختی را پشت سر گذاشته تا به این نقش برسد و واقعا نمی خواسته آن را ایفا کند و فیلم های دیگر از جمله نسخه جوکر هیث لجر که برای ایفای نقش آن در شوالیه تاریکی موفق به کسب جایزه اسکار شد، بر او اثر نگذاشته است. امسال برد پیت بازیگر اصلی فیلم فضایی اد آسترا ساخته جیمز گری هم در این جشنواره حضور داشت. او در این فیلم در نقش فضانوردی ظاهر شده که در جست وجوی پدر گمشده اش به دورترین نقاط منظومه شمسی سفر می کند.

این بازیگر درباره این فیلم گفت آنچه من و جیمز(گری) می خواستیم بر آن تمرکز کنیم مفهوم مردانگی بود. برد پیت در پاسخ به این سوال که آیا به اسکار فکر می کند، گفت مشتاق دیدن فیلم بود و کنجکاو بود ببیند چطور دیده می شود زیرا فیلم چیزهایی درباره اینکه ما که هستیم و هدف مان چیست مطرح می کند. با نمایش فیلم لاندرومات یا لباس شویی به کارگردانی استیون سودربرگ؛ مریل استریپ بازیگر اصلی فیلم هم در جشنواره فیلم ونیز حضور یافت و از فیلمش به عنوان یک شوخی وحشتناک یاد کرد که همه ما انجامش می دهیم. لباس شویی به کارگردانی استیون سودربرگ یک کمدی سیاه است که نگاهی طنزآمیز به تحقیقات درباره اسناد پاناما دارد. استریپ در نشست مطبوعاتی فیلم گفت این یک راه خیلی سرگرم کننده و بامزه برای گفتن موضوعی خیلی خیلی تیره است. یک جوک از دل یک قلب سیاه که توسط همه ما در زندگی واقعی بازی شده است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تهیه کننده پیشکسوت سینما معتقد است، با نگاهی به سردر سینما های کشور این سؤال پیش می آید که با وجود این ها می شود راجع به حجاب، فعالیت مؤثر انجام داد؟ در حالی که برای تبلیغات نیز باید استاندارد سازی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: سیداحمد میرعلایی مدیر اسبق بنیاد سینمایی فارابی با بیان این مطلب با توجه به عدم تناسب تولیدات سینمایی در جهت الگوسازی برای افراد جامعه به تسنیم می گوید: الگوی ما برای جوانان چیست؟ آیا انتظار داریم جوانان ما بروند به سمت یک سینمایی که تحول برانگیز است؟ اصل مشکل سینمای ما نبود برنامه ریزی برای یک سینمایی که قرار است در خدمت کشوری که به آن جمهوری اسلامی می گویند، باشد. ما در مدیریت سینمایی کشور برنامه ریزی کامل و درستی نداشته ایم. 40 سال از انقلاب گذشت ولی برنامه ریزی جامعی نداشته ایم، البته به هر صورت یا بهتر بگویم باری به هر جهت به جا هایی رسیده ایم ولی لازم است برای 40 سال بعد برنامه ریزی کنیم.

این مدیر سینمایی با اشاره به اینکه برخی از مسئولان فرهنگی ما به وظایف خود به خوبی عمل نکرده اند و الا ما باید یک نقشه راه خوب، کامل، عملی و کارشناسی شده برای سینما، تئاتر، تلویزیون و کنسرت های موسیقی و... داشته باشیم، اظهار می دارد: آیا نباید کمیسیون فرهنگی مجلس لااقل در دوره بعدی خود برای آینده فرهنگ کشور برنامه داشته باشد؟ این نهاد و سایر نهاد ها و مهم تر از آن شورای انقلاب فرهنگی باید فعال ترین و مهم ترین نیرو ها را در اطراف خود داشته باشد و با داشتن برنامه مناسب و شفافیت در برنامه ریزی و کار عمل کند.

مدیر اسبق بنیاد فارابی با تأکید بر اینکه طبیعی است در شرایط اقتصادی موجود و هزینه های بالای فیلم و فیلمسازی یکی از اصول مهم فیلمسازی موفق توجه به عرضه و درآمد آن باشد، خاطر نشان می کند: در کنار توجه به محتوا و پیام فرهنگی که این محصول باید داشته باشد، اما توجه کنیم برخی از فیلم های ما چه چیزی را به مخاطب خود می فروشد؟ مسئولان محترم فرهنگی برای کارنامه کاری خود می آیند و با افتخار می گویند که ما فلان قدر در سال فروش داشتیم، اما باید توجه داشته باشند که چه چیزی را فروخته اند؟ کارشناسی صورت گرفته بر اساس محتوا و پیام فیلم های اکران شده تأمین نشده که در این صورت ممکن است گاهی اوقات وجداناً باعث سرافکندگی نیز شود. این روند باعث شده است مخاطب ما ذائقه اش افت کند و آثار مبتذل و سطحی امروز را تماشا کند، اما به نظر می رسد سینمارو های ما مقصر نیستند، یک سؤال، اینجا مقصر کیست؟ مسئولان، سینماگران بدون تفکر و اندیشه، پخش کننده ها یا سینماداران یا همه گزینه ها؟

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
اصغر نعیمی با نادرست دانستن شرایط فعلی صنوف خانه سینما در وزارت ارشاد و وزارت کار پیشنهاد به وجود آوردن شرایطی جدید برای وضعیت صنوف سینمایی را ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : شعار سال

اصغر نعیمی کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: در هر صورت نظام مند شدن صنوف سینما اتفاق خوبی است اما دو نکته را باید مدنظر قرار دهیم. با ثبت صنوف در وزارت کار و نظام مند شدنشان نباید مانع استقلالشان شد، به این معنی که این اتفاق نباید استقلال صنوف را از آنها بگیرد و هر وزارتخانه ای که خانه سینما در آن ثبت می شود نباید در امور داخلی و فعالیت های صنوف دخالت کند.

نعیمی تصریح کرد: در قانون کشور به طور کل ساز و کاری فرسوده وجود دارد که مربوط به سال ها پیش است و ما فقط صنوف را می توانیم در وزارت کار و یا وزارت کشور ثبت کنیم. این مسأله باعث شده که خانه سینما برای ثبت صنوفش که در واقع باید در وزارت فرهنگ و ارشاد صورت گیرد به ثبت آنها در وزارت کار و رفاه اجتماعی فکر کند. مشکل اصلی از سیاستگذاری ها به وجود آمده و به نظر من باید تمهیداتی اندیشیده شود که صنوف به شکل قانونی در قالب صنف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شوند.

وی افزود: من به شخصه هیچ وقت نتوانستم بفهمم چرا چنین ساز و کاری وجود دارد که اصناف هنری از جمله سینمایی یا موسیقی نمی توانند در وزارت فرهنگ و ارشاد ثبت شوند. بهتر است این ساز و کار اشتباه از بین برود و قوانین طبق شرایط امروز تعریف شوند. اگر اهالی سینما و مسئولان عزمی برای رفع این مشکل داشته باشند و به جای ثبت صنوف در وزارت کار یا ثبت آنها به عنوان انجمن در وزارت ارشاد به ثبت صنوف به شکل کامل در وزارت فرهنگ و ارشاد فکر کنند.

این کارگردان اظهار داشت: این موضوع یک بحث تخصصی در زمینه مسائل حقوقی است و باید افراد آگاه به آن ورود کنند. من نه ثبت در وزارت کار را مناسب می دانم و نه ثبت صنوف به شکل انجمن در وزارت ارشاد را. اینکه سینماگران امروز در وضعیتی قرار دارند که باید انتخابی بین این دو وزارتخانه در شکل و شمایلی که حقوقشان کامل رسیدگی نمی شود داشته باشند مسأله ای بسیاری تلخ است. کاش قانون و شرایطی مناسب گیرد تا این مشکل از بین برود و صنوف به همین شکل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شوند. من نمی خواهم منکر تلاش های افراد خانه سینما شوم اما کاش تلاششان را بیشتر به کار برده و با همکاری هیأت دولت در ثبت صنوف در وزارت فرهنگ و ارشاد به نتیجه برسند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تلگرام، همان شبکه پیام رسانی مورد علاقه ایرانیان در این سال ها در کنار تمام سودمندی هایش، مضراتی هم داشته است، مضراتی که باعث شده پای قوه قضاییه به برخی از کانال های آن باز شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : روز نو راهنمای سفرمن

اعتمادآنلاین| شبکه های پیام رسان در تمام دنیا به محلی برای انتقال داده ها بدل شده اند. این داده ها برای برخی می تواند فایل، عکس و موزیک باشد و برای برخی گفت و گوهای روزانه و برای برخی دیگر هم به یک پاساژ واقعی بدل شده است. همان طور که سایت ها به فروش کالا می پردازند، پیام رسان ها و در صدر آنها تلگرام در ایران جایی شد تا مردم در آن خرید کنند، خرید و فروشی که به دور از نظارت های قانونی انجام می شود و حالا تبدیل به پرونده دلالی بزرگی شده است.

هفته گذشته اعتمادآنلاین خبری منتشر کرد مبنی بر برخورد قوه قضاییه با ادمین های برخی از کانال های تلگرامی. کانال هایی که جرم شان دلالی مدرن، آن هم با استفاده از خبرسازی است.

این کانال ها با استفاده از جعل خبر و خبرسازی مدتی است دارایی های زیادی به جیب زده اند.

پلیس فتا بر اساس دستور قضایی با کانال های تلگرامی که توسط برخی دلالان در حوزه خدمات شهری و شهرداری ها با تهدید مسئولان اقدام به کار چاق کنی و باج گیری می کنند، برخورد خواهد کرد.

منبع درآمد این کانال ها چیست؟

ادمین های این کانال های تلگرامی از بستر خبرسازی فعالیت شان را پیش می برند. به این شکل که به طور مثال، اطراف یکی از مناطق شهری می چرخند و به دنبال یک سوژه یا به عبارتی گاف مدیریتی می گردند، گافی که اگر وجود هم نداشته باشد، آنها با هنر جعل خبر آن را می سازند.

پس از آن سراغ مدیر مربوطه می روند و او را با این اطلاعات تهدید می کنند. مدیری هم که از پخش شدن این اخبار می ترسد دنبال راه حل می رود. در چنین شرایطی است که شرایط برای دلالی فراهم می شود.

مدیران این کانال های تلگرامی، در این موقعیت از مدیر مربوطه باج خواهی می کنند. حالا این باج گاهی 500 میلیون تومان پول است که باید ضامن خبری شود که مدیران نمی خواهند فاش شود یا جواز ساخت یک ساختمان 6 طبقه در یکی از مناطق شهری است و به هر حال، این ادمین های سودجو با گاف های مدیران درآمدزایی می کنند.

نهادهای انتظامی چه برخوردی کردند؟

یک منبع آگاه در نیروی انتظامی در همین رابطه به اعتمادآنلاین گفت: پلیس فتا بر اساس دستور مقام قضایی و شکایات متعدد از برخی کانال های تلگرامی بدون مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با خبرسازی جعلی و نشر اکاذیب اقدام به عملیات کلاهبرداری و باج گیری می کرده اند، در راستای حمایت از مسئولان و خدمتگزاران جامعه موظف به احضار ادمین این کانال های تلگرامی و بررسی عملکرد آنان شده است.

به گفته این منبع آگاه در صورت مسجل شدن اقدامات غیررسانه ای و غیرقانونی این کانال های تلگرامی، با ادمین و گردانندگان آن برخورد قانونی صورت می گیرد و نسبت به توقیف و بستن کانال های تلگرامی باج گیر، اقدام خواهد شد.

زنگ خطری جدی برای رسانه های واقعی

شروع این پرونده ها به دنبال شکایت برخی مدیران بخش خصوصی و شهری از این کانال ها زده شد. چه آنکه بر اساس شنیده های اعتمادآنلاین برخی از این مدیران نسبت به نشر افترا، توهین و نشر اکاذیب به دادگستری شکایت کرده و بر همین اساس و طبق مستندات ارائه شده از سوی آنها، پرونده بررسی عملکرد این کانال های تلگرامی و ادعای شاکیان باز شد.

طبق شکایت های ثبت شده، قرار است بر اساس روند قانونی، قضایی و انتظامی، ادمین های این کانال های تلگرامی شناسایی شوند و منزل و محل کارشان مورد بررسی قرار گیرد. همچنین بر اساس اطلاعات کسب شده:

1. در صورت مشخص شدن رفتار غیرقانونی این کانال های تلگرامی، تجهیزات رایانه ای این افراد هم به طور کامل جمع آوری خواهد شد.

2. باید ظرف مدت 30 روز مشخص شود این کانال ها، مجوزی از سوی وزارت ارشاد داشته اند یا خیر.

بررسی عملکرد این کانال های تلگرامی ظاهراً خبری و برخورد با رفتارهای غیر قانونی و باج گیرانه آنها که باعث بدبین شدن مردم و مدیران نسبت به رسانه ها شده و می شود، بی تردید می تواند به سالم سازی فضای رسانه ای کشور و تغییر نگاه بدبیانه ایجادشده به رسانه های سالم و قانونی کشور کمک کند.

از سوی دیگر، حفظ و حراست از مدیران به همان اندازه دارای اهمیت است که نظارت کافی و وافی بر تجارت های اینترنتی. بر همین اساس هرچند فیلتر کردن تلگرام دردی را دوا نکرد، شاید در نهایت باید سراغ یک راه حل واقعی و اجرایی رفت تا هم فضا برای مدیران کشور امن شود و در کنار آن این فضا برای باج گیران به ظاهر رسانه ای محدود و محدودتر شود.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
گروه ادب یک ترجمه پژوه قرآن گفت: نهضت ترجمه پژوهی قرآن به جایگاهی رسیده است که به جای عرضه ترجمه صِرف، باید به انواعی از ترجمه های تخصصی قرآن پرداخت که جنبه های ادبی و هنری آن را بیشتر آشکار و زیبایی های معناشناسانه قرآن را بهتر نمایان کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

نادعلی عاشوری، پژوهشگر و منتقد ترجمه های قرآن، در گفت وگو با ایکنا درباره آینده ترجمه های قرآن گفت: اگر قرار باشد در چهل سالگی دوم انقلاب، شاهد آمار خیره کننده تری باشیم، نباید به آنچه انجام شده دلخوش بود؛ بلکه باید در ادامه این روند مبارک، گام های بلند دیگری را با تلاش های دوچندان برداشت. تا در چهار دهه آینده شاهد به ثمر نشستن ایده های امروز در گستره ای وسیع تر باشیم. بر این اساس، نباید این امر را خیال بافی و ایده پردازی یا غیرواقعی و دست نیافتنی بدانیم. اگر به کمیت و کیفیت کار های قرآنی انجام شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی با دقت و تأمل بیشتری نگاه شود، قطعاً به این نتیجه خواهیم رسید که تحقق این ایده ها چندان دور از دسترس نخواهد بود.

وی افزود: باید باور کرد جامعه ای که نیمی از مسیر صعب و دشوار ترجمه پژوهی قرآن را با موفقیت سپری کرده، این توانمندی را دارد که با تکیه بر تجربه های پیشین و ظرفیت های موجود، نیمه دیگر این مسیر را هم با سربلندی و افتخار طی کند. نگارش انواعی از ترجمه ها یکی از پیشنهاد های مهم است. اگرچه تغییر ماهیت ترجمه از حالت لفظ به لفظ به ترجمه مفهوم گرای امروزی حدود یک هزار سال به طول انجامید؛ اما سرعت پیشرفت ترجمه های مفهومی در فاصله زمانی حدود صد سال آنچنان چشمگیر و خیره کننده بوده و سیر ارتقای کیفی این ترجمه ها در چهار دهه اخیر به اندازه ای صعودی بوده است که شاید از یک جهت سخن محققانی که با عرضه ترجمه های جدید مخالف هستند، درست باشد. آنان معتقدند به اندازه ضرورت ترجمه داریم و باید شعار ترجمه بس سر داد و دیگر ترجمه ای عرضه نکرد.

ترجمه بس؛ ضرورت ایده ای بجا یا ترجمه های معناشناسانه

عاشوری تصریح کرد: البته تردیدی نیست که سخن آن ها در نفی کلی ترجمه ها نیست؛ بلکه بر این مبناست که اگر قرار است همه ترجمه ها مشابه هم باشند و حداکثر در چند درصد محدود، اندک اختلافاتی با هم داشته باشند بهتر است به همین ترجمه های موجود بسنده کرد و ترجمه جدیدی عرضه نکرد که در جای خود سخنی درست و ایده ای بجاست. اما نباید فراموش کرد که نهضت ترجمه پژوهی قرآن اکنون به جایگاهی رسیده است که به جای عرضه ترجمه صِرف که هدف مترجمان پیشین بود و اینک تا حدود زیادی این هدف تأمین شده است و باید به انواعی از ترجمه های تخصصی قرآن پرداخت که جنبه های ادبی و هنری آن را بیشتر آشکار و زیبایی های معناشناسانه قرآن را بهتر جلوه گر کند و البته این هدفی است که جز با آموزش های فراوان دانشگاهی میسر نخواهد شد که امید است به این سو حرکت کنیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ترجمه های تحت اللفظی، که ویژگی ذاتی آن ها به گونه ای بوده که امکان هر گونه تنوع یا نوآوری را از آن سلب می کند، بیان کرد: چنین امکانی در ترجمه های مفهومی و معناگرای امروزی به راحتی مهیاست و ظرفیت ارائه انواعی از این ترجمه ها به اندازه ای است که می توان امیدوار بود در کنار ترجمه های فراوانی که بیشتر مترجمان برای عموم مردم و بر مبنای نثر معیار امروزین به نگارش در می آورند، ترجمه های دیگری نیز با هدف آشنا کردن گروه های خاصی از جامعه، و با سبک ها و شیوه های متفاوت پدیدار شود. چنانچه برخی نمونه های آن را در ترجمه های سیدیحیی یثربی و حجت الاسلام علی ملکی مشاهده کردیم.

تنوع در ترجمه های مفهومی و معناگرای امروزی به راحتی مهیاست و ظرفیت ارائه انواعی از این ترجمه ها به اندازه ای است که می توان امیدوار بود در کنار ترجمه های فراوانی که بیشتر مترجمان برای عموم مردم و بر مبنای نثر معیار امروزین به نگارش درمی آورند، ترجمه های دیگری نیز با هدف آشنا کردن گروه های خاصی از جامعه و با سبک ها و شیوه های متفاوت پدیدار شود

وی در ادامه با اشاره به اینکه این قبیل ترجمه ها در آغاز راه است، گفت: این گونه ترجمه ها به طور طبیعی مشکلات و مسائل خاص خود را دارند که هم مترجمان و منتقدان این گونه ترجمه ها باید با حوصله و سعه صدر فراوان یکدیگر را تحمل کنند؛ و هم اظهارنظر ها و مباحثه ها از نوع جدال احسن قرآنی و به قصد همفکری و همدلی با یکدیگر باشد تا شاهد رشد و تعالی بیشتر این گونه ترجمه ها در راستای نهضت ترجمه پژوهی قرآن در دوران معاصر باشیم. در واقع باید پذیرفت که ترجمه های مفهومی دوران معاصر می تواند همزمان دو هدف به ظاهر متفاوت، اما در واقع یکسان را دنبال کند. یکی ارائه ترجمه هایی عام برای عموم مردم، چنانکه تقریباً همه ترجمه های معناگرایی که در صد سال اخیر پدید آمده اند از این دسته اند. دیگری عرضه ترجمه هایی خاص برای بخش های ویژه ای از جامعه که در یک دهه اخیر رواج بیشتری گرفته و نمونه بارز آن دو ترجمه ای است که ذکر شد.

نیازمند آموزش های علمی ترجمه پژوهی قرآن

این ترجمه پژوه در ادامه تأسیس رشته ترجمه پژوهی قرآن را مورد تأکید قرار داد و افزود: نمی توان تردید داشت که اگر بزرگان علوم قرآن و حدیث همانند زرکشی و سیوطی، امروزه می خواستند مجموعه دانش های قرآنی را در کتاب های خود گردآوری کنند، یکی از مهم ترین دانش های این مجموعه را ترجمه قرآن قرار می دادند. علوم قرآن و حدیثی که در آغاز انقلاب به عنوان یک رشته تحصیلی، به تصویب وزارت علومِ آن زمان رسید، به دلیل ظرفیت بسیار بالایی که دارد، هم اکنون در بیش از 10 رشته تخصصی در دو بخش قرآن و حدیث در دانشگاه های بزرگ سراسر کشور دانشجوی دکتری می پذیرد. چرا ترجمه پژوهی قرآن یکی از رشته های تخصصی در مقطع دکتری نباشد؟! مگر رشته تفسیر و قرائآت و رشته های گوناگون حدیث از رشته علوم قرآن و حدیث منشعب نشد که هم اکنون در مقطع دکتری دانشجو می پذیرند؟ مگر از رشته تفسیر ، رشته ریزتری همچون التفسیر الاثری منشعب نشد که اکنون دانشجوی دکتری می پذیرد؟ چرا نتوان رشته هایی نظیر تفسیر عقلی و اجتهادی ، تفسیر موضوعی ، تفاسیر متقدم فریقین و تفاسیر معاصر فریقین را از درون تفسیر مجزا و جداگانه دایر کرد؟ اتفاقی که قطعاً در آینده رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: هر یک از دو بخش قرآن و حدیث، گستره بسیار وسیعی را شامل می شود که به تدریج باید به شکل تخصصی تری با آن مواجه شد؛ بنابراین پیشنهاد می شود رشته ترجمه پژوهی قرآن تأسیس شود که رشته ای میان رشته ای است و دانشجویان علاقه مند از هر رشته ای که زمینه و علاقه تحصیل در این زمینه را دارند، به ویژه طلاب حوزه های علمیه، دانشجویان رشته های زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عربی و همه گرایش های الهیات را که علاقه مند به قرآن و ترجمه آن هستند، می تواند به صورت علمی و دانشگاهی آموزش دهد.

عاشوری با بیان اینکه مشکل جذب دانشجو، امروزه به معضلی جدی برای دانشگاه های سراسر کشور تبدیل شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه این رشته صرفاً در مقطع دکتری جواب می دهد و تأسیس آن هم هیچ هزینه ای به دنبال ندارد؛ زیرا که به هیچ آزمایشگاه و کارگاه، یا تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی هم نیازی ندارد، می توان به سمت راه اندازی آن حرکت کرد که هم برای علاقه مندان داخلی بسیار پرجاذبه خواهد بود، و هم می تواند قرآن پژوهان فارسی زبان را از سراسر جهان، به ویژه از کشور های مسلمان فارسی زبان، نظیر افغانستان و تاجیکستان هم به خود جلب کند و از آن سوی مرز ها دانشجوی دکتری بپذیرد. زمینه فعالیت های قرآنی در کشور آن قدر ها گسترش پیدا کرده که هر اقدامی بسیار زودتر از آنچه تصور می شود جا باز می کند.

امروزه فقط ترجمه قرآن به زبان فارسی مطرح نیست که بگوییم ترجمه های موجود کفایت می کند، بلکه ترجمه قرآن به زبان های دیگر نیز آنچنان زمینه ای را مهیا کرده که جز با نگاهی علمی و دانشگاهی، رسیدن به ترجمه ای مطلوب و آرمانی میسر نیست

دلایل راه اندازی رشته ترجمه پژوهی قرآن

وی یادآور شد: امروزه فقط ترجمه قرآن به زبان فارسی مطرح نیست که بگوییم ترجمه های موجود کفایت می کند، بلکه ترجمه قرآن به زبان های دیگر نیز آنچنان زمینه ای را مهیا کرده که جز با نگاهی علمی و دانشگاهی، رسیدن به ترجمه ای مطلوب و آرمانی میسر نیست.

عاشوری در ادامه برخی دلایل و ضرورت های راه اندازی این رشته را ذکر کرد و گفت: نفس پژوهش ها در زمینه ترجمه قرآن به اندازه ای مهم و ارزشمند است که به دلایل دیگری نیاز نداشته باشد. همچنین تمرکز تمامی پژوهش های مربوط به این بخش نظیر ترجمه قرآن، نقد و بررسی ترجمه های قرآن، شیوه های نگارش ترجمه های قرآن، کیفیت ویرایش ترجمه های قرآن و ... در قالبی آکادمیک و دانشگاهی از ضرورت های دیگر راه اندازی رشته ترجمه پژوهی قرآن است.

وی تصریح کرد: راه اندازی این رشته موجب تربیت متخصصانی خواهد شد که نه تنها برای رسیدن به ترجمه ای مطلوب تلاش کنند، بلکه در راه تصحیح و احیای ده ها ترجمه قرآنی، که به صورت نسخه های خطی در کتابخانه های کشور خاک می خورند، نیز تلاش کنند. تربیت صاحب نظرانی که نه فقط به ترجمه قرآن تسلط دارند، بلکه در راه احیای هزاران نسخه خطی کتاب های علوم قرآنی و تفسیر هم همت گمارده، دست کم بخشی از آن ها را به فارسی برگردانند. تربیت محققانی که پشتوانه بسیار قوی و همکاران توانمندی برای دارالقرآنی باشند که صحت ترجمه های قرآن را تأیید می کند و برای صدور مجوز انتشار، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال می کنند. ارائه ترجمه گروهی قرآن به وسیله متخصصان این رشته که به عنوان ترجمه ملی معرفی شود. کاری که وزارت ارشاد مدت هاست در تدارک انجام آن است، اما ترجمه ای که نظرش را در این زمینه جلب کند وجود ندارد. همچنین تربیت متخصصانی که با همکاری محققان ترجمه قرآن در دیگر کشور های فارسی زبان نظیر افغانستان و تاجیکستان به ترجمه مشترکی از قرآن به زبان فارسی اقدام کنند. ضمن اینکه می تواند به تبادل استاد و دانشجو با این کشور ها نیز منتهی شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
حجت الاسلام ارزانی با بیان اینکه ممکن است صحنه کربلا برای ما نیز تکرار شود، گفت: لشکر کفر همیشه در مقابل لشکر اسلام بوده و این دو جناح همیشه مقابل یکدیگر قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر پرس شیعه

خبرگزاری شبستان ، گروه مسجد و کانون های مساجد: برنامه صبح و گفتگو ویژه ماه محرم در ارتباط تلفنی با حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی ، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آنتن رادیو گفت وگو پخش شد.

حجت الاسلام ارزانی در این برنامه اظهار کرد: اگرچه حدود 1400 سال از واقعه کربلا گذشته اما به تعبیر نورانی معصوم(ع)، کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا حقیقت دارد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: هر روز عاشورا و هر موضعی می تواند کربلا باشد؛ بدین مفهوم که هر لحظه و هر روز باید از کربلا درس گرفت و مراقب بود تا کربلا در زمان ما تکرار نشود، چراکه لشکر کفر همیشه در مقابل لشکر اسلام بوده و این دو جناح همیشه مقابل یکدیگر قرار دارند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد: ممکن است صحنه کربلا برای ما نیز تکرار شود لذا باید دقت کنیم که سرنوشت ما در زمره صفحات زیبا و سفید تاریخ رقم بخورد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور افزود: عده ای در کربلا به خاطر اندک مال دنیا مقابل امام حسین (ع) ایستادند و با او جنگیدند تا حدی که ما برای نقل آن هم احساس شرم کرده و گریه می کنیم.

حجت الاسلام ارزانی با بیان اینکه انسان در هر لحظه باید ایمان خود را قوی تر کند گفت: محک انتخاب و سنجش ایمان انسان در سه عرصه فردی، خانوادگی و اجتماع است و اگر امروز ایران اسلامی مقابل تحریم ها و نابسامانی ها شعار لبیک یا حسین(ع) را سر می دهد نشانه این است که ما راه درست را انتخاب کرده ایم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) تمام ایمانشان را با عمل مخلصانه قرین کرد و فقط برای رضای خداوند وارد میدان شد.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
حمایت های ویژه از تئاترهای حاشیه دار و غیبت مدیرکل ارشاد در اجرای تئاترتعزیه های ویژه محرم، موضوعی جالب توجه و نشان دهنده کم توجهی به فرهنگ اهل بیت(ع) در بزرگ ترین دستگاه فرهنگی استان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از اروم نیوز ، ایام محرم الحرام و به ویژه روزهای نزدیک به تاسوعا و عاشورای حسینی مصادف با اجرای مراسمات عزاداری و تئاترهای تعزیه در رثای شهدای کربلا است که توسط گروه های مذهبی هنری در مناطق مختلف شهر اجرا می شود.

چند هفته قبل بود که خبرهایی از حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در اکران تئاتری حاوی انواع توهین ها به خانواده و ارزش های اجتماعی و نیز قبح شکن در حوزه آسیب های فرهنگی منتشر شد.

حضور این مدیرکل که از روحانیان استان به شمار می رود و خود باید مبلّغ دین باشد چندان حاشیه ساز نبود اما اینکه در پایان تئاتر و پس از مشاهده تمام توهین ها و قبح شکنی ها از سوی بازیگران تئاتر، شاهد تشویق مدیرکل باشیم زمینه اعتراضات و حاشیه های بعد از آن شد که در نهایت با تذکر نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی اندکی آرام گرفت.

اما اکنون و پس از گذشت تنها چند هفته از ماجرا تئاتر موهن و حاشیه دار، نوبت به اجرای تئاتر تعزیه هایی ویژه ایام محرم و واقعه عاشورا در سطح شهر رسیده که بدون حمایت از جانب دستگاه ها و نهادهای دخیل در حوزه فرهنگ و هنر و تنها با کمک های مردمی و نیز تلاش اعضای گروه اجرا می شوند.

بی توجهی نسبت به چنین اجراهایی از سوی مدیرانی که خود را حامی فرهنگ دانسته و برای حضور در مراسمات حاشیه دار اقدام عاجل می کنند، موضوعی است که می تواند از منظر فعالان فرهنگی و هنری مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد.

در جوابیه ای که از جانب روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و به منظور تطهیر اقدام مدیرکل در خصوص تشویق آن تئاتر موهن منتشر شد، این گونه بیان شده بود که مشاهده تئاتر براساس بخشی از مسئولیت هایی که مدیرکل در این زمینه حسب انجام وظیفه دارد؛ بود.

همین بخش از جوابیه برای رسیدن به نتیجه مورد نظر در واکاوی نقش یک مدیر در ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی کافی است. مدیری که در اکران تئاتری موهن به مبانی فرهنگی و اجتماعی حضور یافته و نسبت به تشویق چنین اجرایی اقدام می کند، چرا باید در اجرای تئاتر تعزیه ویژه ماه محرم غایب باشد؟

آنچه در این میان مهم به نظر می رسد، این است که آیا مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها در زمینه تئاترهای حاشیه دار و موهن به ساحت خانواده، اجتماع و فرهنگی ایرانی اسلامی وظیفه حضور و تشویق دارد یا اینکه برای حضور در تئاترهای مذهبی و عرض خسته نباشید به اعضای تیم های فرهنگی هنری که خالصانه قدم در وادی ترویج فرهنگ و معارف اسلامی گذارده اند نیز وظیفه ای برای وی ترسیم شده است؟!

متاسفانه برخلاف حمایت های مسئولان از تئاترها و برنامه های حاشیه دار و حاشیه ساز، همچنان شاهد بی رغبتی برای حمایت از اجراهایی هستیم که در طول سال و ویژه ایام مذهبی برگزار می شوند و مدیران کل مرتبط با امورات فرهنگ و هنر خود را از پرداختن به چنین موضوعات و مراسماتی مبرّا می دانند.

امروز شاهد هستیم که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی که با دفاع از حضور خود در تئاتر موهن به ساحت خانواده سعی در جلب توجه مسئولان حوزه فرهنگی داشت، در زمان اکران تئاترهای ویژه محرم، نه خود و نه معاونانش در محل اجرا حاضر نشده و از همراهی و حمایت تیم های مذهبی طفره می روند.

اگر همین عدم حضور و بی توجهی به چنین برنامه هایی به عنوان دوری از مسیر اصلی فرهنگسازی در دستگاه متولی فرهنگ و هنر در استانی مرزی با شرایط خاص فرهنگی و اجتماعی به شمار آید، چندان بیراه هم نبوده چراکه تعریف فعالان حوزه فرهنگ و هنر برای مدیران این دستگاه خلاصه در همان افرادی شده که برای حضور و تشویق اجرای موهن و حاشیه دارشان دست به هر نوع تلاش و بهانه تراشی می زنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
داریوش نویدگویی، مدیر انتشارات نوید شیراز می گوید: پس از برپایی 12 دوره بازار تابستانه کتاب در شیراز، تصمیم گرفتم آن را متوقف کنم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، هنوز تابلو بازار تابستانه کتاب سردر یکی از ورودی های بیمارستان مرکزی شیراز که به MRI شناخته می شود، در بلوار شهید چمران خودنمایی می کند و رهگذرانی که این مسیر سرسبز و خوش آب و هوا را به ویژه در تابستان برای تفرج یا معالجه انتخاب کرده اند، همچنان با دیدن این تابلو کنجکاوند بدانند این بازار تابستانه کجاست و چرا نشانی از آن پشت در بسته دیده نمی شود؟!

این بازار تابستانه که از عنوانش پیداست اختصاص به تابستان های گرم داشت، چند سالی به همت داریوش نویدگویی و انتشارات متبوع وی، نوید شیراز، با همکاری بخش فرهنگی بیمارستان مرکزی شیراز (MRI) برگزار شد که با توجه به قرار گرفتن در بخشی از باغ های های به جا مانده از سال های دور شیراز که روزگاری برای این شهر، سرسبزی و طراوت به ارمغان می آوردند و طراحی گذر حاشیه بلوار شهید چمران که تفرجگاهی زیبا بود، رهگذران و گردشگران را برای ساعتی میهمان یار مهربان می کرد.

در خلال برگزاری بازار تابستانه کتاب شیراز گاهی هم نشست ها و محافل ادبی بخشی از برنامه هایی بود که برگزارکنندگان این رویداد ترتیب می دادند و اغلب هم پُروپیمان بود و از آنجا که این رویداد همزمان می شد با مردادماه و روز خبرنگار، نکوداشت خبرنگار هم بخشی از این برنامه بود.

اکنون چند سالی است که بازار تابستانه کتاب شیراز به دلیل آنچه بارها از سوی داریوش نویدگویی اظهار شده در نبود حمایت نهادهای فرهنگی امکان برگزاری آن فراهم نیست و دیگر به نظر نمی رسد کسی تمایلی به برگزاری آن داشته باشد!

بازار تابستانه کتاب در حالی به محاق رفت که حاصل همراهی یک ناشر و مجموعه ای درمانی در بخش خصوصی بود که می توانست با تنوع بخشیدن به آثار به نمایش درآمده حرکتی پایدار در فضایی فراهم سازد که همواره دارای مخاطب است.

بلوار شهید چمران یکی از تفرجگاه هایی است که به دلیل باغ های حاشیه آن در دوره ای با طراحی معمارانه آوانگارد توانست نگاه ها را به این نقطه شیراز جلب کند اما در ادامه با تجاری ساختن این بلوار پر رفت و آمد از خاستگاه زیبایی شناسانه دور شد و اکنون بیشتر به خاطر بیمارستان ها و مراکز درمانی درون آن شناخته می شود و گاهی محلی برای ابراز شادی جمعی است که در صورت پیروزی در میدان های ورزشی طرفداران شادی و ورزش به این نقطه شیراز می آیند و چند ساعتی را به پایکوبی می پردازند.

در حالی که چند سالی است شیراز خود را برای کسب عنوان پایتختی کتاب ایران مهیا می کند، وجود بازار تابستانه کتاب می توانست امتیازی برای کسب این عنوان به حساب آید.

داریوش نوید گویی بنیانگذار بازار تابستانه کتاب شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایبنا با ابراز تاسف از برگزار نشدن تنها بازار کتاب غیردولتی کشور، می گوید: بعد از برپایی دوازده دوره این بازار؛ تصمیم گرفتم این رویداد را متوقف کنم.

وی با صراحت وجود دست هایی پشت پرده برای برگزار نشدن این بازار فرهنگی را مورد اشاره قرار داده و می افزاید: دست هایی در شیراز وجود دارد که من را زیر فشار قرار داده تا بازار تابستانه کتاب را برگزار نکنم.

نویدگویی برگزاری بازار تابستانه کتاب را کاری ماندگار و بی نظیر در کشور عنوان کرده و اظهار می کند: ماندگاری این بازار به برنامه هایی که در کنار برگزاری نمایشگاه کتابی که پایه اصلی این بازار را شکل می داد، بود؛ به طوری که در حاشیه بازار تابستانه کتاب شیراز بیش از ده ها نشست فرهنگی پذیرای علاقه مندان به برنامه های فرهنگی بود.

مدیر انتشارات نوید شیراز ادامه می دهد: به تنهایی کار کردن در زمینه برنامه های فرهنگی سخت است و دست هایی در کار است که مانع کارهای فرهنگی می شود، زیرا حتی اگر بخواهید به صورت افتخاری هم در زمینه های فرهنگی فعالیت کنید، مانع تراشی می شود.

این ناشر برتر کشور تصریح می کند: به رغم استقبالی که از سوی اهالی دیگر شهرستان های فارس از این بازار تابستانه می شد و علاقه مندان کتاب در دیگر شهرستان ها در تماس با من اصرار به برگزاری این بازار کتاب دارند، متاسفانه مجبور به عدم برگزاری آن هستم.

نویدگویی، ادامه می دهد: برنامه ریزی کرده بودم که در این دوره از بازار کتاب شیراز از نظر برنامه و کتاب هم متفاوت باشیم، اما یک جاهایی انگیزه ها را از من می گیرند.

وی اظهار می کند: خیلی از مردم عادت به کتابخوانی و گذران اوقات فراغت تابستان را در جریان بازار تابستانه کتاب شیراز به یادگار با خود همراه کرده اند و عده ای هم ترک سیگار و کنار گذاشتن دیگر مسایل اعتیادآور را از این برنامه فرهنگی یاد گرفتند.

مدیر انتشارات نوید، بیان می کند: برنامه های فرهنگی و هنری بسیاری در سطح شهر و کشور تدوین و اجرا می شود اما بخشی از آنها برای افراد خاص بوده که همراه با دعوتنامه است اما مردم که به هر طریق امکان دسترسی به چنین برنامه هایی را ندارند نیز دارای سهمی هستند؛ بازار تابستانه کتاب تلاش کرد نیازهای مردم را در نظر بگیرد و در جهت تامین آنها گام بردارد.

وی با اشاره به اینکه برای بازار تابستانه کتاب برنامه های جانبی نیز در نظر گرفته می شد، می گوید: آموزش های هنری مختلف نظیر قالیبافی، عروسک سازی، منبت کاری و.. از جمله برنامه های آموزشی این نمایشگاه فصلی بود.

نویدگویی برگزاری شب های شعر شیراز و شب شاعران استان را مورد اشاره قرار داد و می افزاید: این در حالی است که در هر نوبت برگزاری بازار کتاب شیراز شاهد روزانه تا 5 هزار نفر بازدیدکننده بودیم.

وی با اشاره به نوع مخاطبان این نمایشگاه تصریح می کند: در این نمایشگاه مخاطبان خاص با نیازها و ویژگی های ویژه ای حضور داشتند به طوری که مثلاً بسیاری از جوانان مخاطب ما فقط به صرف تفریح در محل بلوار چمران حضور پیدا می کنند و ناخواسته به سمت های جرایم انتظامی می روند که بسیاری از آنها با حضور در این مکان، امروز از مخاطبان دایم کتاب و فرهنگ شدند.

این ناشر شیرازی، اضافه می کند: این نمایشگاه در مدت 12 سال در بیمارستان مرکزی شیراز برگزار شده و از جمله ویژگی های خاص آن، موقعیت مکانی بدون سقف و نحوه ارایه خدمات به مخاطبان بود که به نوعی مشابه آن بسیار کم روی داده است.

داریوش نویدگویی به مدت 12 سال با مساعدت های مسئولان بیمارستان MRI شیراز و همکاری های کم وبیش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایشگاه کتاب تابستانه را به مدت تقریباً 3 ماه برگزار می کرد. این نمایشگاه با این قدمت برای فرهنگ و هنر ایران با آن همه تزلزل در ادامه کارهای آغاز شده و شوق و علاقه زیاد به پایه گذاری کارهای نو و آرمانی، جریانی مهم و نادر محسوب می شود که چشم پوشی از آن و مساعدت ندادن برای برگزاری دوباره آن مانند بریدن تنه درختی است که به زودی میوه می دهد.

می توان بازار تابستانه کتاب را با توجه به ویژگی های خاص آن نظیر سه ماه دایر بودن، دسترسی آسان گردشگران بلوار چمران به فضای نمایشگاه، برگزاری جلسات هنری و همین طور حضور اساتید و نویسندگان شهر در نمایشگاه مزبور یک جریان فرهنگی منحصربه فرد خواند؛ جریانی که به همت و پشتکار داریوش نویدگویی و گاه با کمترین کمک ارشاد و شهرداری شکل گرفته است.

یادآوری می شود، بازار تابستانه کتاب شیراز به مدت 90 روز تابستان هر سال در حاشیه بلوار شهید چمران در بخشی از فضای باز بیمارستان مرکزی شیراز برگزار می شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
شنیده شده برخی دستگاه های امنیتی در قالب و پوشش برخی نهادهای فرهنگی با اعمال فشار بر هیئت های عزاداری حسینی در یزد ، خواستار سانسور اشعار آنان می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : انصاف نیوز دیدار نیوز

!!️ فشار برای سانسور اشعار نوحه ها در هیئت های یزد

✍️ جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران در کانال تلگرامی خود مدعی شد:

◀️ شنیده شده برخی دستگاه های امنیتی در قالب و پوشش برخی نهادهای فرهنگی با اعمال فشار بر هیئت های عزاداری حسینی در یزد ، خواستار سانسور اشعار آنان می شوند.

◀️ گفته شده در آستانه فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، این اعمال فشارها با دریافت اشعار نوحه هیئت های بزرگ و تاثیرگذار و تغییر شعر و تهدید به ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای شاعران، مداحان و مسئولان هیئت ها و احضار و برخی اقدامات محدود کننده دیگر صورت گرفته است.

◀️ خبرهای رسیده حاکی از این است که برخی هیئت ها به خاطر فشارهای وارد شده برای تغییر سلیقه ای اشعارشان از اجرای برنامه های عادی خود صرفنظر و امتناع کرده اند که از سوی دیگر با خواست مردم روبرو شده و در دوراهی خواست مردم یا خواست عوامل فشار بلاتکلیف هستند !

◀️ هیئت های عزاداری حسینی از دیرباز از جمله نهادهای مردمی و آزادمردانی بوده اند که با عشق به امام حسین و اهل بیت علیهم السلام همواره پاسدار ارزش های دینی و فریادگر پیام حسینی بوده اند و در ادوار گذشته هرگاه با محدودیت هایی روبرو شده اند، راه خود را گشوده اند.

◀️ تجربه تاریخی گذشته نشان داده اعمال فشار برای محدود کردن آزادی بیان به خصوص برای هیئت های عزاداری حسینی عاقبت خوبی برای عوامل فشار نداشته است.

◀️ امیدواریم در صورت صحت شنیده ها، عاملان فشار با رعایت قانون به حقوق شهروندان احترام گذاشته و دست از اعمال سلیقه های تنگ نظرانه که موجب حرکت های خارج از قاعده می شود، بردارند و همت و انرژی خود را برای خدمتگزاری بهتر به عزاداران حسینی و تسهیل برنامه های آنان مصروف دارند، همان عزادارانی که برخی بزرگان، خاک پای آنان را توتیای چشم خود می کردند و آنان را احیاگر پیام مظلوم ترین امام شهید می دانستند.

_

No related posts.

لینک خبر :‌ یزدیان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : ندای موج

نسا خلخالی| ارومیه – خبرنگار:

ارومیه با 500 هزار نفر جمعیت به عنوان یکی از شهرهای هنردوست کشور مطرح است. این شهر همواره میزبان کنسرت های بزرگ از خواننده های نامی و برگزاری تئاتر های جالب توجه است. اما این شهرستان هنردوست سال هاست از نبود تالار و فضای مناسب برای برگزاری این قبیل برنامه های فرهنگی رنج می برد.

تالار شمس تنها سالن استاندارد برگزاری برنامه های فرهنگی است که به دلیل کوچک بودن فضا ظرفیت مورد نیاز برای برگزاری کنسرت و تئاترهای بزرگ با مهمانان مختلف را ندارد به همین دلیل اکثر برنامه های فرهنگی ارومیه در تالارهای عروسی برگزار می شوند. مناسب نبودن سالن و به ویژه سیستم های صوتی هم باعث نارضایتی برگزارکنندگان و دوستداران حوزه های فرهنگی در ارومیه می شود.

چشم امید همه اهالی فرهنگ و هنر به ساخت تالار مرکزی ارومیه است که 12 سال قبل کلید خورده اما هنوز به بهره برداری نرسیده است. طی این سال ها زمان های مختلفی برای اتمام و افتتاح این پروژه اعلام شده است و آخرین زمان اعلامی هم هفته دولت امسال بود. اما با گذشت هفته دولت طی روزهای اخیر باز هم تالار مرکزی ارومیه از افتتاح جا ماند.

در انتظار انتخاب پیمانکار

مسئول امور فنی اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی درباره تالار مرکزی ارومیه اظهار می کند: پروژه ساخت این تالار در سال 86 کلنگ زنی شد و باید در سال 90 به اتمام می رسید اما کمبود اعتبارات باعث طولانی شدن مراحل ساخت این پروژه شد. طبق قرارداد تالار مرکزی ارومیه شامل یک سالن موسیقی به ظرفیت 500 نفر و یک سالن تئاتر به ظرفیت هزار نفر است.

یدالله عباسی با بیان این که اتمام این پروژه 8 سال از موعد مقرر به تعویق افتاده است، اظهار می کند: روند اجرایی تالار مرکزی ارومیه در حال انجام است و ابنیه و تاسیسات کاملاً آماده و تحویل داده شده اند. اما با توجه به این که برای ساخت ابنیه و تاسیسات و فضای داخلی سالن ها 2 پیمانکار متفاوت مورد نیاز است، اکنون به دنبال پیمانکار برای ساخت سالن ها هستیم. وی بیان می کند: تاکنون 2 مرحله مزایده برای انتخاب پیمانکار برگزار شده است اما به دلیل برخی مشکلات در مسائل اعتبارسنجی هنوز موفق به انتخاب پیمانکار و تحویل پروژه به وی نشده ایم.

عباسی درباره زمان تعیین شده برای اتمام ساخت این پروژه عنوان می کند: در زمان کلنگ زنی زمان مورد نیاز برای ساخت تالار مرکزی ارومیه 4 سال تعیین شده بود اما به دلیل دیرکرد در تزریق اعتبارات، پروژه چندین سال به تعویق افتاده است. تاکنون برای ساخت تالار مرکزی ارومیه 40میلیارد تومان هزینه شده است و برای اتمام آن 30 میلیارد تومان دیگر مورد نیاز است.

مسئول امور فنی اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی ادامه می دهد: تنها مشکل موجود در این پروژه تامین نشدن اعتبارات است، به طوری که به جای تامین اعتبار 40 میلیارد تومانی که مبلغ قرارداد این پروژه است سالانه مبلغی نزدیک به یک میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده می شد و همین امر باعث عقب افتادن ساخت این پروژه شده است.

سرعت اجرا خوب است، پول نیست

عباسی به گران شدن مصالح ساختمانی طی این 12 سال اشاره می کند و می گوید: با توجه به تحریم ها و بالا رفتن نرخ ارز، قیمت مصالح مورد نیاز این پروژه فرهنگی هم چند برابر و میزان اعتبار مورد نیاز برای اتمام تالار مرکزی افزایش یافته است. وی درباره سرعت کار اجرای پروژه هم بیان می کند: سرعت عملیات اجرایی در این مدت از سوی پیمانکار قابل قبول بوده است و اگر اعتبارات به موقع تامین می شدند در همان 4 سال اولیه این تالار به بهره برداری می رسید.

مسئول امور فنی اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی تاکید می کند: اگر همین امروز اعتبارات تامین شود می توانیم این پروژه را تا دهه فجر به اتمام برسانیم و شاهد بهره برداری از آن باشیم. اما اگر اعتبارات تخصیص نیابند می توان هفته دولت سال آینده را برای افتتاح این پروژه تعیین کرد.

عباسی اعتبار را مهم ترین عامل پیشبرد پروژه های استانی عنوان می کند و می گوید: تالار مرکزی ارومیه یک پروژه ملی است و تامین اعتبارات آن بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد است. از این بابت کاری از دست ما برنمی آید و باید منتظر تزریق اعتبارات باشیم.

پروژه تالار مرکزی ارومیه راکد مانده است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی هم بیان می کند: برای اتمام عملیات اجرایی تالار مرکزی ارومیه مبلغی افزون بر 30 میلیارد تومان مورد نیاز است که به دلیل تامین نشدن این اعتبارات پروژه راکد مانده است. ناصر خدایاری ادامه می دهد: بالا رفتن قیمت ارز و نفت یکی از عوامل بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی و کمبود اعتبارات شده و اکنون که قیمت ارز و نفت بالا رفته است، هزینه بیشتری برای اتمام ساخت این پروژه مورد نیاز است.

وی بر لزوم اتمام این پروژه در 6 سال گذشته تاکید می کند و می گوید: دیر کرد در ساخت پروژه های عمرانی مساوی با بالا رفتن مبلغ قرارداد و متضرر شدن دولت است؛ پس دولت باید با تامین اعتبار هرچه سریع تر به اتمام پروژه های عمرانی کمک و از ضرر جلوگیری کند.

نمی توان زمانی برای افتتاح تعیین کرد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با ابراز تاسف از افتتاح نشدن این پروژه در هفته دولت عنوان می کند: این پروژه باید همان 6 سال قبل که قیمت مصالح ساختمانی پایین تر بود به افتتاح می رسید اما اکنون پس از گذشته 12 سال از کلنگ زنی هنوز هم برای بهره برداری آماده نیست و این جای تاسف دارد. خدایاری تاکید می کند: با توجه به گران شدن هر روزه نرخ ارز بنده نمی توانم زمانی را برای افتتاح تالار مرکزی ارومیه تعیین کنم. این مسئول میزان پیشرفت این پروژه را 70 درصدی اعلام می کند و از آماده نبودن سالن های این تالار خبر می دهد.

زمان طولانی برای احداث پروژه های فرهنگی

12 سال پیش در ارومیه کلنگ پروژه ملی تالار مرکزی به زمین زده شد و قرار شد این پروژه در عرض سه چهار سال به اتمام برسد و در اختیار مردم ارومیه قرار گیرد. ولی امروز وعده افتتاح این پروژه مهم محقق نشده است و آمادگی ارائه خدمات به شهروندان این شهر را ندارد.

ارومیه شهری فرهنگی با اصالتی کهن است و داشتن زمینه های مناسب برای معرفی این فرهنگ در ارومیه بسیار مهم و ارزشمند است ولی طولانی شدن پروسه احداث چنین پروژه های فرهنگی در ارومیه و آذربایجان غربی به یک رسم غیرعادی تبدیل شده و سابقه ای طولانی دارد.

پروژه ای که تا به امروز هزینه هنگفتی برای دولت داشته و اگر در زمان مقرر خود با بودجه تخصیص یافته به اتمام می رسید، بودجه های اضافه ای که بعداً برای این پروژه در نظر گرفته شد می توانست در پروژه ای دیگر ثمربخش باشد و پروژه نیمه تمام دیگری به پایان برسد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

مهدیه زندیه وکیلی | البرز - خبرنگار

هنرمند پیشکسوت و کاربلد سینمای کشور تا امروز همه تلاش و اهتمام خود را به کار بسته تا در مقام یک بازیگر و کارگردان بتواند در حرفه هنری اش درست گام بردارد. شواهد هنری و کارنامه پربارش نشان از آن دارد که تاکنون در این عرصه درخشش چشمگیری داشته است.
مهدی تارخ هنرمند و بازیگر
57 ساله فردیسی با لحن و بیان شیوایش از سختی ها و مشقت های کار هنری برایمان گفت. با این که وی برادر کوچک تر بازیگر مشهور و باسابقه سینمای ایران امین تارخ است، ولی میان حرف هایش حس استقلال طلبانه ای به چشم می خورد. گرچه همبازی شدن با وی را در سریال معصومیت ازدست رفته از افتخارات سال های هنری خود بیان می کند، اما حضورش در تلویزیون و سینما را کاملا بی واسطه و بدون ربط به برادر بزرگ ترش می داند.
ماحصل صحبت هایش این عدم وابستگی و استقلال کاری اش در زمینه هنر بازیگری را به رخ می کشد. با این هنرمند البرزنشین ساعاتی در دفتر همشهری به گفت و گو نشستیم.

از انگیزه و علاقه تان به بازیگری بگویید.

سال 59 آغاز کار هنری ام بود. از 17 سالگی و با اجرای تئاتر در شیراز شروع به فعالیت کردم. حدود 12 تا 13 تئاتر کار کردم که از این میان 5 تئاتر توانست به جشنواره راه پیدا کند و به دنبال آن در تهران هم به نمایش گذاشته شد. در آن سال ها توانستم علاقه و استعداد خود را در زمینه هنر کشف کنم و وارد این وادی بی پایان شدم.

اولین کار سینمایی تان در چه سالی بود؟

سال 75 از زادگاهم شیراز به تهران نقل مکان کردیم و دقیقا یک سال پس از آن فیلم سینمایی آژانس شیشه ای را در کنار ابراهیم حاتمی کیا تجربه کردم که اولین کار موفق سینمایی ام به شمار می رفت.

از آثار و فعالیت هایتان در تلویزیون و سینما بگویید.

از سال 80 به بعد در سریال های زیادی ایفای نقش کردم که تفنگ سرپر، روزهای به یادماندنی، شیخ بهائی، خواستگاران، مختارنامه، معصومیت ازدست رفته، ایران دخت، داستان یک شهر، هفت سنگ، شاهگوش، فیلم دزد و پری و شراره از نمونه کارهای موفق و پرمخاطبم در تلویزیون و سینما به حساب می آیند. حضور در فیلم سینمایی فرش باد ساخته کمال تبریزی که در جشنواره فجر به نمایش درآمد و پس از آن به اکران عموم گذاشته شد، یکی دیگر از افتخارات به یادماندنی ام بود که بازی در کنار رضا کیانیان و شیرین بینا برایم تجربه متفاوتی بود.

حرفه بازیگری را تدریس هم می کنید؟

بنا به دلایلی حدود 5 سال در شاهین شهر اصفهان ساکن بودم. در آن سال ها موسسه بازیگری را تشکیل داده و در آنجا به تدریس امور هنری و بازیگری مشغول بودم. تقریبا 4 دوره هنرجو داشتم و اصطلاحا بازیگر تربیت می کردم. فن بیان، بداهه سازی، بدن و حرکت و تکنیک بازیگری عناوینی بودند که در کلاس ها آموزش می دادم. نکته جالب توجه این بود که در برخی از آثار تلویزیونی و سینمایی شاگردان خود را به کار دعوت می کردم و از آموخته های آنها در کار بهره هم می بردم.

جایگاه هنر بازیگری را در البرز چگونه می بینید؟

هنر در البرز نه تنها دیده نشده و جدی گرفته نمی شود، بلکه مسئولان فرهنگی استان راه را برای پیشرفت هنرمند دشوار می کنند. تا وقتی ارگان مربوطه حمایت درستی از هنر و هنرمند نکند، نمی توان انتظار داشت تا کرج در مسیر فرهنگی و هنری ترقی قابل توجهی داشته باشد. برای تاسیس یک آموزشگاه آزاد بازیگری به حضور مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد رسیدم و تقاضای مجوز داشتم که متاسفانه موانعی سر راهم قرار دادند که عطای کار را به لقایش بخشیدم. هدف من از ایجاد این نوع کارگاه ها ساخت فیلم و به کارگیری قشر علاقه مند به عرصه بازیگری و سینما بود که تاکنون با سختگیری های سلیقه ای برخی از مسئولان از ادامه کار بازماندم.

اکنون مشغول چه فعالیتی هستید؟

تصمیم دارم با کمک دوست خود همایون صادقی یک سریال 25 قسمتی بسازم که تصویربرداری بخش بزرگی از آن در کرج انجام می شود. این سریال در حیطه دفاع مقدس است و برای شبکه خانگی تولید می شود. از همین تریبون از همه مسئولان و متولیان سازمانی فرهنگ و هنر البرز در راستای پشتوانه کاری و هنری حمایت می طلبم. خوشبختانه مشکل مالی هم بر سر راهمان نیست و سرمایه گذار این مجموعه به طور کامل اثر را مورد حمایت مالی خود قرار می دهد.

بازیگری شغل اصلی تان است یا در زمینه های دیگر هم به فعالیت می پردازید؟

حرفه اصلی من بازیگری است و تقریبا کار دیگری بلد نیستم یا برای شغل دیگری ساخته نشده ام. متاسفانه تجارب تلخی در زمینه شغل های تجارتی داشتم که پس از آن متوجه شدم استعدادی در زمینه تجارت ندارم. مدتی هم مدیریت یک گروه بزرگ سیرک را عهده دار بودم که در بیش از 200 شهر داخل کشور اجرا داشتیم و تیم هنری قوی ای برای خودمان تشکیل داده بودیم که پس از قانون ممنوعیت استفاده از حیوان در سیرک ها از سوی سازمان محیط زیست کشور، مجبور شدیم علی رغم خواسته مان دست از این کار بکشیم.

چه نصیحتی برای علاقه مندان و هنرجویان تئاتر و سینما درباره آینده شغلی شان دارید؟

به همه هنرجویان و علاقه مندان کار تئاتر و سینما می گویم از عشق و علاقه هنری تان که بگذرید به فکر یک شغل اصلی و بادرآمد برای آینده تان باشید. به بازیگری به عنوان شغل ثابت نگاه نکنید. یک بازیگر ممکن است ماه ها و یا حتی سال ها بیکار بماند که این زنگ خطری برای تامین امرار معاش خود و خانواده تان است.

از مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد استان چه می خواهید؟

اندکی تامل و نگاه جدی تر به هنر و هنرمند می تواند جامعه هنری را در شهر کرج نجات دهد. دعوت کردن از هنرمندان در همه شاخه های هنری و تعامل با آنها می تواند اتاق فکری تشکیل دهد که ثمره آن به نفع مسئولان استان است. راهکارها و صحبت های اهل فرهنگ و هنر گره های کور امور هنری را باز می کند و این کلاف سردرگم حوزه هنری شهر کرج با تدبیر آگاهان و دست اندرکاران باسابقه و کاردرست تئاتر و سینما به نتیجه مطلوب خواهد رسید.

انتخاب سلیقه ای

مهدی تارخ: متاسفانه سینماهای کشور و حتی تلویزیون تجاری شده اند و صرفا به فروش بیشتر آثار خود می اندیشند. بازیگرانی که در گیشه فروش بالاتری را رقم می زنند همیشه در عموم آثار سینمایی و تلویزیونی به کار گرفته می شوند و عده ای کنار می مانند. در بعضی جاها هم سلیقه ای برخورد می کنند و کیفیت یک کار فدای موارد پیش پاافتاده دیگر می شود. با وجود این همه بازیگر باسواد و حرفه ای نمی توان سلیقه ای برخورد کرد، باید آنها در کارهای مختلف به کار گرفته شوند تا مخاطب هم دچار دلزدگی نشود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
گرگان-یک تعزیه خوان گلستانی گفت: درحالیکه برخی از گروه های تعزیه در گلستان قدمت 100ساله دارند اما به دلیل موازی کاری دستگاه های متولی استان هنوز مکان مناسبی برای اجرای نمایش های آیینی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : پرس شیعه

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها- زهرا بهرامی: تعزیه خوانی در گلستان هنوز سینه به سینه از نسل های پیشین تعزیه به نسل جدید منتقل می شود و موازی کاری دستگاه هایی همچون حوزه هنری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات باعث شده فعالان این حوزه به درستی ساماندهی نشوند و برنامه مشخصی در این حوزه وجود نداشته باشد.

با خداداد زنگانه که بیش از 50 سال است به تعزیه خوانی در گلستان مشغول است و علی زنگانه که از کودکی کار تعزیه را با اجرای نقش علی اصغر شروع کرده و هم اکنون در حوزه اشقیاء خوانی فعال است و نقش شمر در واقعه کربلا را اجرا می کند به گفتگو نشستیم.

*کار تعزیه را از چه زمانی آغاز کردید؟

خداداد زنگانه: از بیش از یک قرن قبل در محله جنگلده علی آبادکتول که ما در آنجا ساکن هستیم، تعزیه خوانی متداول بود و همچنان این آیین هرسال اجرا می شود.

در گذشته از اول محرم تا پایان دهه اول بین هشت تا 10 تعزیه با موضوعات مختلف مجالس وهب، حُر، حضرت قاسم، حضرت علی اکبر، واقعه عاشورا، تعزیه مختار و طفلان مسلم اجرا می شد.

* تعزیه خوانی در گلستان در دهه های اخیر دستخوش تغییرات هم شده است؟

علی زنگانه: بله هرچه جلوتر می رویم تغییرات بیشتری را شاهد هستیم. شعرها و سبک آن ها نسبت به 100 سال قبل به روز شده و در اشعار جدید تلاش بر این بوده در کنار اینکه شأن ائمه و مجلس تعزیه حفظ شود تحریف در تاریخ نداشته باشیم برای اینکه مردم را بیشتر تحریک کنیم.

تغییرات در مجموع مثبت بوده، اشعار، پوشش، لباس ها و سلاح های جنگی، نوع خواندن و صوت و ... نسبت به 20 سال قبل که من حداقل به خاطر دارم تغییر کرده و بهبود یافته است.

هم اکنون افرادی که در کار تعزیه هستند تخصصی ورود می کنند و کسانی که اشقیاء خوان هستند به ندرت سراغ موافق خوانی می روند.

هرچند ایرادات در اجرای تعزیه در استان به حداقل رسیده و دیگر شاهد آهنگ تکرای طبل و شیپور در تعزیه خوانی نیستیم اما ورود موزیک و موسیقی به تعزیه به زنگ خطری تبدیل شده است و حتی دیده می شود در بعضی از اجراها آهنگ خواننده های غربی زده می شود که این یک چالش بزرگ برای تعزیه است.

خداداد زنگانه: متاسفانه در سال های اخیر شعرهای شاعرانی همچون شوقی، آتش افروز، دلخون و آتش کلام که از جایگاه رفیعی برخوردار بودند از تعزیه حذف کرده ایم. بنده 50 سال است در حوزه تعزیه مشغول هستم و حدود 30 است کارگردانی تعزیه را هم انجام می دهم. به جرأت می توان گفت بعضی از اشعار در تعزیه سلیقه ای حذف شده اند و در جابه جایی کلمات معانی دقیق جایگزین نشده است.

*از نظر تعداد هم تعزیه خوانان استان تغییر کرده اند؟

خداداد زنگانه: تعداد تعزیه خوانان استان رو به افزایش است و اجراها قوی ترهم شده است؛ خیرین و مردم هم برای اجرای تعزیه کمک می کنند اما عده ای برای اهداف خاص وارد تعزیه شده اند و گاهی شاهد هستیم مطالبی اضافه می کنند که حسی را به مخاطب منتقل کنند. به نظرم باید بیشتر تلاش شود تا نسبت به گذشته انحراف کمتری داشته باشیم.

*هم اکنون چند گروه تعزیه در گلستان فعال است؟

علی زنگانه: 20 گروه فعال داریم که 10 گروه در گرگان فعال هستند و چهار تا پنج گروه مانند گروه فندرسک، نامتلو و خان ببین حدود 100 سال قدمت دارند.

*چالش های تعزیه استان چیست؟

علی زنگانه: نگاه مسئولان به تعزیه مثبت است اما یک فضای مناسب برای اجرای تعزیه در استان مانند آنچه در شهرهایی همچون تهران، سبزوار، اصفهان و خوانسار و ... وجود دارد، نداریم؛ مسئولان کمک مالی به گروه ها نمی کنند اما برای صدور مجوز شورای تامین و... همکاری می کنند و موازی کاری بین سازمان تبلیغات، حوزه هنری و سازمان تبلیغات در حوزه تعزیه وجود دارد اما بیشترین همکاری را از سوی فرهنگ و ارشاد شاهد هستیم.

*آیا در حوزه آموزش تعزیه در گلستان برنامه ای داریم؟

علی زنگانه: تعزیه خوانی در گلستان همچنان سینه به سینه در حال انتقال به نسل های بعدی است مثلاً ما در محله جنگلده علی آباد در گروه داریم یکی گروه اصلی است که تعزیه خوانان آن بین 60 تا 70 سال سن دارند و گروه ما که حدود 40 سال سن داریم.

شنیده ام سید حمزه حسینی در گرگان تعزیه خوانی آموزش می دهد اما برنامه منسجم و سازمان یافته ایم در این حوزه نداریم و افراد علاقمند بیشتر از طریق تماشای نوع اجرا از طریق سی دی و کلیپ وارد عرصه می شوند اما برای پیشرفت در این حوزه نیاز داریم از گروه های مهم تعزیه کشور برای آموزش در استان دعوت شود.

*پیشنهاد دیگری برای بهبود این حوزه دارید؟

علی زنگانه: ادارات متولی فعالان حوزه تعزیه را ساماندهی کنند. مثلاً هر سال قبل از ایام سوگواری شاهد برگزاری همایش پیرغلامان برای مداحان هستیم بهتر است در قالب سوگواره و ... از همه هیئت های و گروه های تعزیه دعوت شود.

تعزیه نمایش آیینی با سابقه در ایران است که هنر تئاتر، موسیقی و آواز را باهم دارد و نیاز است بیشتر مورد حمایت قرار گیرد. از مسئولان انتظار داریم حمایت های مادی و معنوی از تعزیه خوانان را افزایش دهند و صدور مجوزها سهل تر باشد، از مسئولان همراهی می خواهیم تا فقط دغدغه اجرای تعزیه و نوکری اهل بیت داشته باشیم.

*کلام پایانی؟

خداداد زنگانه: تعزیه خوانی هنری است که در مخاطب تاثیرات دورنی و مذهبی ایجاد می کند و مانند فیلم و سریال نیست که برای افراد تکراری شود؛ مخاطبان هنر تعزیه و شبیه خوانی در استان هرسال افزایش می یابند؛ تعزیه به قدری در اعتقادات دینی و مذهبی مردم مهم جلوه کرده که به جرأت می توان گفت در محله هایی که هرسال تعزیه اجرا می شود معضلات اجتماعی کمتری را نسبت به سایر محلات شهر شاهد هستیم. از مسئولان انتظار داریم گروه های تعزیه ای که بدون چشم داشت مادی در استان اجرا دارند را بیشتر حمایت کنند.

کد خبر 4713130

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری، جبهه فرهنگی و هنری با همراهی دستگاه های ذی ربط و هنرمندان در کشور تشکیل می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر ، امیر نصیربیگی عصر امروز در دیدار با اعضای بسیج هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان اهر با تسلیت فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار داشت: حوزه فرهنگ و هنر، حوزه ای وسیع و گسترده است، هنر در عین حال که ابزاری قاطع و تاثیرگذار بوده و آنقدر گستردگی دارد که نیازمندیم تا زمان و انرژی بیشتری را صرف کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای تاثیرگذاری فرهنگ و هنر در جامعه به صبر و حوصله نیاز داریم در حالی که این فعالیت در این حوزه زودبازده نیست، افزود: متاسفانه هجمه دشمن به مراتب در حوزه فرهنگ و هنر بیشتر از حوزه اقتصادی است با این حال اگر برنامه ریزی ها دقیق، سیاست گذاری ها سنجیده و توام با تدبیر نباشد آفت آن فراتر از آن چیزی خواهد بود که ما در ذهن انتظار داشتیم.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور ادامه داد: آفت وارده به حوزه فرهنگ و هنر از سوی دشمنان مثل واردن سّم به سبد غذایی نیست تا خود را نشان دهد بلکه هجمه و هدف گذاری دشمن لایه زیرین حوزه فرهنگ و هنر را نشانه رفته است.

نصیربیگی با قدردانی از همکاری وزارت ارشاد با سازمان بسیج هنرمندان گفت: در کشور متولی فرهنگ و هنر، سازمان بسیج هنرمندان نیست بلکه متولی اصلی این حوزه وزارت ارشاد است و بسیج هنرمندان نیز در این حوزه به وزارت ارشاد کمک می کند.

وی تاکید کرد: سازمان بسیج هنرمندان نمی تواند کمک هزینه ای به هنرمندان حوزه تئاتر و فیلم سازی پرداخت کند البته این طور نیست که عدم پرداخت کمک هزینه کار درستی است بلکه وظیفه داریم کمک حال و حامی هنرمندان باشیم اما محدودیت منابع مالی دست مان را بسته است و این مهم بدین معنی نیست که بگوییم چون بودجه ای تخصیص نمی یابد فعالیت فرهنگی و هنری نداشته باشیم با این شرایط از هنرمندان انتظار داریم به فعالیت های خالصانه و جهادگرانه ادامه دهند.

نصیربیگی بر لزوم همکاری انجمن های فرهنگی و هنری سازمان بسیج هنرمندان استان آذربایجان شرقی با انجمن های دارای پتانسیل شهرستان ها تاکید کرد و افزود: برای به نتیجه رساندن آثار فاخر هنرمندان حتی اگر محدودیت منابع مالی هم داشته باشیم از تمامی زمینه ها جهت تامین منابع مالی استفاده می کنیم چون معتقدیم نباید به خاطر محدودیت منابع مالی اثر هنرمندان مغفول بماند.

وی با ذکر اینکه سازمان بسیج هنرمندان حمایت از هنرمندان شهرستان ها را در اولویت قرار می دهد، گفت: برای رفع مشکلات مالی کانون بسیج هنرمندان شهرستان اهر حتی الامکان منابعی تخصیص خواهیم داد و از سازمان بسیج هنرمندان استان آذربایجان شرقی انتظار داریم برای تولید آثار ارزشمند و فاخر از ظرفیت هنرمندان شهرستان ها به ویژه هنرمندان شهرستان اهر استفاده کند.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور با بیان اینکه هنرمندان باید به اقتصاد هنری خود توجه کند اظهار کرد: نباید در هیچ شرایطی هنرمندان را قربانی محدودیت منابع مالی کنیم تا با وابستگی به منابع مالی نهادها و دستگاه ها دچار ضعف شود و در عین حال توانمندی بالایی داشته و آثار فاخر و تاثیرگذاری تولید کند.

نصیربیگی ابراز داشت: هنرمندان ما در کنار فعالیت هایشان به ارتقاء سطح علمی و تولید آثار با محتوا و تاثیرگذار توجه داشته باشند و اگر لازم شد بدون آن که تقلید کنند از ایده ها و فنون هنرمندان خارج از کشور نیز استفاه کنند البته پرهیز از تقلید تاکید مقام معظم رهبری است بایستی به آن در تولیدات مان توجه کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم احیای آئین ها، سنت ها و آداب و رسوم بومی منطقه ارسباران توسط هنرمندان گفت: متاسفانه در حال حاضر آن قدر از آداب و رسوم بومی و محلی فاصله گرفته ایم که می توان گفت فرهنگ اصیل ایرانی رو به فراموشی می رود و دشمن از این فرصت برای القای فرهنگ غربی استفاده می کند که برای جلوگیری از این آفت می توانیم فرهنگ اصیل هر منطقه را احیاء کنیم.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور با تاکید بر اینکه ارتباط سازمان بسیج هنرمندان با بخش های مختلف وزارت ارشاد تنگاتنگ تر می شود، گفت: در دیدار اخیرمان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که با هدف بررسی مسائل و مشکلات هنرمندان و حوزه فرهنگ و هنر برگزار شد بر این موضوع که ارتباط با بسیج هنرمندان گسترده تر شود تاکید شد و قرار شد تا با بخش های مختلف وزارت ارشاد ارتباط نزدیک تری داشته باشیم.

نصیربیگی اضافه کرد: طبق تاکید مقام معظم رهبری، جبهه فرهنگی و هنری با بهره گیری از ظرفیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت ارشاد و هنرمندان در کشور تشکیل می شود چراکه با تشکیل جبهه فرهنگی و هنری از آسیب ها کاسته و تاثیرگذاری حوزه فرهنگ و هنر افزایش می یابد.

وی خطاب به دستگاه های فرهنگی و هنری آذربایجان شرقی گفت: انجمن هنر عکاسی شهرستان اهر با توجه به توانمندی عکاسان این شهرستان، از دستگاه های فرهنگی و هنری آذربایجان شرقی علی الخصوص اداره کل ارشاد و انجمن عکاسی استان انتظار داریم برای به دست آوردن موفقیت، برگزاری جشنواره های عکاسی را به انجمن هنر عکاسی شهرستان اهر واگذار کند چون این انجمن سابقه درخشان و موفقی دارد.

به گزارش تسنیم پیش از سخنان رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور حمید جبارزاده مسئول کانون بسیج هنرمندان اهر، الیاس ممی پور رئیس اداره ارشاد اهر و جمعی از هنرمندان نکته نظرات خود را بیان کردند.

گفتنی است رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور در سفری یک روزه به شهرستان اهر از ورکشاپ برجسته سازی در آموزشگاه صنایع دستی هشت سر بازدید کرد.

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

متاسفانه موید سخن سعدی بزرگ در وصف بی هنران را می توان در عملکرد مدیرکل سابق ارشاد شهر فرهنگ و هنر ، شهر بوشهر دید.

صدای استان ؛ جناب سعدی در گلستان می فرمایند:” بی هنران هنرمندان را نتوانند دید. ” و هم می فرمایند:”گفت محالست که هنرمندان بمیرند و بی هنران جای ایشان بگیرند.”
این روزها خبر از رویدادی فرهنگی که نشأت گرفته از اقدامات انتخاباتی افرادی عزل شده یا کنار گذاشته شده می بینیم که با القاب قجری و فرهنگ قبیله ای در استان گام بر می دارند:

مجمع دانا برگزار میکند
نشست هم اندیشی با با اهالی فرهنگ و هنر
سخنران ؛ سرکار خانم کرباسی ، مدرس دانشگاه و مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان
با حضور بانوی فرهنگ استان بوشهر،سرکار خانم دکتر ماحوزی

خانم ماحوزی مدیر کل سابق ارشاد در زمان مدیریت خود چه هم اندیشی و شناختی از مختصات فرهنگی بوشهر داشتند !!!که امروز دارند با القاب قجری اعطایی ، از خود هم اندیشی فرهنگی خلق می کنند ، این نشست همانقدر بار تراژیک دارد که به همان اندازه نیز کمدی است .

متاسفانه شهر پر افتخار بوشهر بزرگان بسیاری در ژانرهای هنری دارد که از گذشته تا امروز عرصه های هنری کشور را به نام خود کرده اند از شعر ، رمان ، داستان کوتاه ، موسیقی ،تئاتر و سینما ... نام هایی که در عرصه های ملی و بین المللی پر افتخارند... هنرمندان بوشهری غریب ترین در دیار خود هستند... غریب و تنها ... چهار سال ایشان بر مسند تصدی گری فرهنگی استان بوشهر نشاندند که نتیجه ای جز لطمه به هنرمندان بوشهری نداشت ... ایرج صغیری پیر تئاتر ایران و بوشهر که افتخاری برای هنر محسوب می شد اگر نبود همت مدیران دیگر در بازنشستگی ایشان ، چگونه بدون مستمری امورات زندگی را در دوران کهولت و پیرسالی می گذراند؟

متاسفانه موید سخن سعدی بزرگ در وصف بی هنران را می توان در عملکرد مدیرکل سابق ارشاد شهر فرهنگ و هنر ، شهر بوشهر دید ... نه ایشان هنر می شناخت ونه هنر می بیند !!! هنری که در تارو پود فرهنگ مردم بوشهر تنیده شده است و او در قالب متصدی ندید و نتوانست یک بیلان مناسب از خود ارائه کند، زیرا آنچنان بر صندلی مدیریت خود تکیه داده بود تا روز به روز فرهنگ دیار ما را به ورطه نابودی بکشاند و مناسبات و برنامه ها فراموش شود .

آری خانم مدیرکل سابق ارشاد با انتساب القاب و پسوندهای عهد قجر نمی توانید سخن از فرهنگ و هنر بمیان بیاورید که آزموده را آزمودن خطاست ، هنر عشق می خواهد که شما نتوانستید و نخواستید ...

لینک خبر :‌ صدای استان
نخستین دوره طرح شبکه شهر های خلاق فرهنگ و هنر از نیمه تیر ماه کلید خورده و این طرح قصد دارد با توجه بیشتر به ظرفیت های فرهنگی و هنری شهر های مختلف ایران، زمینه رونق کسب و کار در عرصه فرهنگ را رقم بزند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷

این طرح به همت معاونت هنری و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است. بر اساس فراخوان طرح شبکه شهر های خلاق فرهنگ و هنر، اهدافی از این دست در این رویداد دنبال می شود؛ کمک به برنامه ریزی برای توسعه پایدار، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیت های مردمی در فرهنگ، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب وکارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق. در این گزارش در گفت وگو با مدیران کل استانی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر های یزد، کرمان و سیستان درباره کم و کیف فعالیت هایشان در زمینه رونق کسب و کار هنر صحبت کردیم.

نخستین گذر فرهنگ ایران در یزد
شهر یزد در این سال به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران انتخاب شده و در عرصه رونق کسب و کار هنری هم پیشگام است و با افتتاح نخستین گذر فرهنگ ایران زمینه های فعالیت گسترده تر صنایع دستی و خلاقیت های هنری هنرمندان و صنعتگران این شهر را فراهم آورده است. مجید جوادیان زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در این باره به ایران می گوید: سال گذشته موفق شدیم توانمندی های فرهنگی وهنری غنی شهریزد را بازسازی و بازیابی کنیم. بر همین اساس از سوی یونسکو شهر یزد به جمع شهرهای پایدار خلاق جهان پیوسته واین نشان دهنده توانایی بالای این شهر در جلب توجه نگاه های جهانی است و همین می تواند در توسعه پایدار شهر یزد مثمر ثمر واقع شود. در شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر استان یزد ما تلاش کردیم در ده شهرستان استان یزد زیرساخت های لازم برای فعالیت های هنری و خلاقانه هر شهر را براساس توانمندی ها و هویت شان فراهم آورده و توسعه دهیم.
سفالگری سیستان و بلوچستان
همچنین در سیستان و بلوچستان دیگر شهر فعال در این عرصه به زمینه های بسیار غنی در عرصه صنایع دستی و دیگر فعالیت های خلاقانه و هنری برای گسترش کسب و کار های محلی و رونق اقتصادی در این منطقه وسیع از ایران اقدام های مؤثری صورت گرفته است. حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان درباره اقدام های انجام شده ذیل طرح شبکه شهر های خلاق و فرهنگ ایران نیز گفت: ثبت سفال کلپورگان در فهرست آثار یونسکو ثابت کرد که این استان دارای ظرفیت های قابل اعتنایی در عرصه فرهنگ و هنر است. موزه زنده سفال کلپورگان تنها موزه زنده سفال در جهان است که قدمت آن به هزاره اول پیش از میلاد می رسد. این هنر در طول تاریخ بی چرخ سفالگری و کاملاً به شکل سنتی و بدون هیچ تغییری در شیوه ساخت و نوع مواد اولیه سینه به سینه به نسل های بعد انتقال یافته است.
کرمان شهر مجسمه ها
کرمان دیگر استان فعال در طرح شهر های خلاق فرهنگ و هنر است و جزء پنج شهر دارای تمدن تاریخی ایران است. محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این باره گفت: آیین نامه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر چراغ راهی ست تا هر کدام از شهرهای استان کرمان با تکیه بر ظرفیت هایشان طرح خلاق خود را اجرا و به هویت مستقل دست یابند. در استان کرمان هفت اثر مهم در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و علاوه بر این بیش از شصت اثر تاریخی استان در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است و این ظرفیت تاریخی بسیار مهم در اختیار استان کرمان قرار دارد. علاوه بر این میزان آثار تاریخی علاوه بر اینکه زمینه خوبی برای جذب گردشگر است وجود بیش از ده ها صنایع دستی و فعالیت کارگاه های این صنایع هنری در مجاورت این ابنیه تاریخی می تواند به رونق بیش از پیش کسب و کار هنر در کرمان کمک کند. ما نیز با برگزاری نشست های مشترک با فعالان هنری و فرهنگی در بخش های مختلف و تلاش برای جذب سرمایه های خرد و کلان بخش خصوصی و تسهیل در انجام امور سعی در رونق هرچه بیشتر این کسب و کار ها داریم.

کلمات کلیدی

طرح شبکه شهر رونق اقتصادی شبکه شهر های خلاق فرهنگ و هنر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
گرگان- طرح بازآفرینی بافت تاریخی گرگان چهار سال قبل با بهسازی و مرمت تکایای مرکز محله دوشنبه ای آغاز شد و حالا روزشمار پایان طرح محرم تا محرم در نخستین بافت ثبت شده کشور کلید خورده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : تیتر برتر شعار سال

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها- زهرا بهرامی: طرح بازآفرینی بافت تاریخی گرگان در سال 1394 با مرمت تکایای مرکز محله دوشنبه ای آغاز شد و قرار شد هر سال بخشی از تکایای چهار محله سرچشمه، دربنو، سبزه مشهد و دوشنبه ای مرمت و بهسازی شود اما در فاصله کوتاه محله پاسرو هم به این طرح اضافه شد تا با احیاء تکیه پاسرو پس از 10 سال وقفه آئین های مذهبی محرم در این محله تاریخی دوباره رونق یابد.

بافت تاریخی گرگان در سال 1310 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید اما بعد از گذشت حدود 84 سال تمام ارزش های معماری دوره سلجوقی تا پهلوی این بافت در حال از بین رفتن بود تا به خاطره ها بپیوندد.

در سال 1394 طرح بازآفرینی شهر بافت تاریخی گرگان که اقدام مشترک برای ارتقاء زیست پذیری و بهبود کیفیت زندگی درمحدوده ها و محلات هدف بازآفرینی شهری با رویکرد فرهنگی و پتانسیل های بومی استان گلستان بود، با مرمت تکایای پنج محله تاریخی بافت آغاز شد.

هرچند برخی از دستگاه ها مانند شهرداری با کمی تاخیر پای کار آمدند اما هم اکنون بیشتر تکایای پنج محله هدف مرمت و بازسازی شده اند.

بازآفرینی شهری گرگان نماد اقدام مشترک دستگاه ها

مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان درباره اجرای طرح بازآفرینی در گرگان به خبرنگار مهر اظهار کرد: بافت تاریخی گرگان جزو نخستین بافت های تاریخی دارای مصوبه در کشور بود و شرکت عمران و بهسازی شهری از سال 94 به طور جدی مرمت و بهسازی بافت تاریخی گرگان را آغاز کرد و مطالعات زیادی روی این پروژه داشت.

هرچند دولت مرمت و بهسازی کل تکایای این پنج محله را پروژه ناتمام تلقی می کند اما شرایط دولت مانند گذشته نیست و با این شرایط پرداخت و اسناد خزانه دوساله پیمانکاران رغبتی ندارند در این بخش مشارکت کنند حسین محبوبی با اشاره به اینکه در شمال کشور با توجه به سبک خاص معماری هیچ شهری مانند گرگان دارای بافت تاریخی حفظ شده نیست اجرای طرح بازآفرینی شهری گرگان را نماد اقدام مشترک دستگاه ها دانست و افزود: اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استانداری گلستان و شهرداری گرگان، نهادهای اصلی این پروژه بودند و در کنار آن هم هر جایی نیاز بود نهادها یا گروه های دیگر کمک کردند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان به روند اجرای بهسازی تکایای دوشنبه ای اشاره کرد و گفت: مرکز محله دوشنبه ای نخستین پروژه ما بود که مرمت و بهسازی آن از سال 94 آغاز شد و کار ضلع شمال غربی آن در سال 95 به پایان رسید.

وی با بیان اینکه سپس از سال 96 کار در ضلع جنوبی تکایای کبیر و ضلع شرقی این مرکز محله آغاز شد، ادامه داد: یک میلیارد و 200 میلیون تومان از اعتبارات ملی از محل اعتبارات شرکت عمران و بهسازی شهری برای پروژه بافت تاریخی گرگان در نظر گرفته شده که باید در تمام مرکز محله های بافت تاریخی گرگان تقسیم شود.

وی با اشاره به اینکه اهالی و ساکنین مرکز محلات همکاری بسیار خوبی بابرای مرمت و احیاء دارند و به معنای واقعی دارای حس تعلق به این محله هستند، اضافه کرد: در سال گذشته هفت قرارداد مرمت و بهسازی منعقد شده که اعتبارات آن جذب شده و عملیات اجرایی آن در مراحل پایانی است.

تکایا پاتوق های اجتماعی مرکز محلات گرگان

جزییات بیشتر طرح احیاء بافت تاریخی گرگان را از مدیر دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان جویا شدیم و حسین کتولی با یادآوری اینکه بر اساس پتانسیل های هر شهر نقطه عطف بازآفرینی شهری تعریف می شود، به خبرنگار مهر اظهار کرد: در فرآیند ارتقاء کیفیت فضاهای عمومی و ارتقاء زندگی شهری که بخشی از آن کالبدی و یا غیرکالبدی می تواند باشد به این نکته توجه می شود که در هر محله کدام محور تقویت شود که موثرتر باشد و سپس پروژه محرک توسعه تعریف می شود و این فرآیند تعمیم پیدا می کند تا کل آن محله یا بافت رونق پیدا کند.

وی با این توضیح که در برخی از محلات، بازار و یا مسجد و ... می تواند نقطه عطف باشد، افزود: آن زمان که فرآیند بازآفرینی شهری در بافت تاریخی گرگان آغاز شد گرگان دارای مجموعه ای از محلات بود که مبتنی بر تکایا بودند.

وی ادامه داد: شاخصه گرگان نسبت به همه شهرهای این بود که تکایای خانوادگی دور تا دور محوطه اصلی هر محله وجود دارد که در طول محرم تکیه هستند و غیر محرم فضای خدماتی می شوند و خود این موضوع به محله رونق می دهد و تکایا پاتوق اجتماعی هستند که مردم آن را مرکز ثقل محله می شناسند.

مدیر دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان اضافه کرد: برهمین اساس در سال 94 شرکت بازآفرینی شهری ابتدا طرح محرم تا محرم را به اجرا گذاشت تا در راستای اجرای آن از این محرم تا محرم سال بعد بخشی از تکایای بافت تاریخی گرگان احیاء و بهسازی شوند.

وی توضیح داد: در طول زمان برخی از تکایا مانند پیرتکیه از یک تکیه به سه یا پنج تکیه تبدیل شده بودند و در بعضی از آن ها هم سقف سفالی برداشته شده بود و از حلب و ایرانیت استفاده شده بود و در تعدادی از تکایا هم ساختار عوض شده بود و درب و پنجره های آلومنیومی و آهنی جای درب و پنجره های چوبی را گرفته بودند؛ در راستای اجرای طرح محرم تا محرم تلاش شد بدون اینکه دخالتی در روابط اجتماعی تکایا بشود در جهت تقویت آن ها کار انجام شود.

کتولی تصریح کرد: تکایا خیلی زیاد بود ابتدا چهار محله سرچشمه، دربنو، سبزه مشهد و دوشنبه ای را به عنوان پایلوت انتخاب کردیم؛ بعد از یکسال که کار شروع شد قرار بود متناسب با بودجه هر سال یک یا دو تکیه را با کمک مردم احیاء کنیم.

اوقاف پای کار آمد مرمت تکایای پاسرو در اولویت قرار گرفت

وی خاطرنشان کرد: همان ابتدا متولیان تکایای پاسرو آمدند و تقاضا کردند پاسرو هم اضافه شود چراکه تکایای محله آن ها کلاً از رونق افتاده بود.

کتولی به دلایل بی رونقی تکایای پاسرو اشاره و بیان کرد: 10 سال قبل آن ها می خواستند ساخت و ساز انجام دهند و میراث فرهنگی جلوی آن ها را گرفته بود و یک ساختمان بدون سقف و درب و پنجره روی دستشان مانده بود و 10 سال بود مراسم محرم آن جا انجام نمی شد؛ آن ها درخواست کردند پاسرو در اولویت قرار گیرد چرا که بقیه تکایا رونق اولیه داشتند.

یک میلیارد و 200 میلیون تومان از اعتبارات ملی از محل اعتبارات شرکت عمران و بهسازی شهری برای پروژه بافت تاریخی گرگان در نظر گرفته شده که باید در تمام مرکز محله های بافت تاریخی گرگان تقسیم شود وی گفت: خود متولیان تکیه حاضر به همکاری شدند و اوقاف اعلام آمادگی کرد و از سهم موقفه ای مجموعه بخشی از هزینه های بهسازی و مرمت را تقبل کرد حتی چون بودجه دولتی دیرتر می آمد ابتدا از پول اوقاف استفاده شد.

وی افزود: از سال 1394 تاکنون 35 تکیه در بافت تاریخی گرگان احیاء و بهسازی شد اما سطح دخالت ها متفاوت بود؛ مثلاً تکیه پاسرو و ضلع شرقی تکیه سبزه مشهد مرمت جامع شد (داخل، سقف، توکاری و ...) اما بخشی از تکایا پوسته ای مرمت شدند.

کتولی ادامه داد: وقتی بخشی از تکایا مرمت شدند مردم دیدند این حالت چقدر زیباتر بوده و به هویت آن ها نزدیک تر است و چقدر به فضای شهری و جذب گردشگر و توریسم کمک می کند مردم راغب تر شدند و هنوز یکسال نبود که کار آغاز شده بود اما با حجم زیادی متقاضی مواجه شدیم که حاضر بودند با سهم آورده خودشان مرمت و بهسازی انجام شود.

وی با این توضیح که پس از یکسال محرک توسعه اتفاق افتاد، تصریح کرد: هم اکنون مرمت و بهسازی تکایای دربنو در ضلع شرقی باقی مانده نه بخاطر اینکه دولت نخواسته بلکه قرارداد هم منعقد شد بلکه به دلیل فوت یکی از متولیان نتوانستند آن را پیگیری کنند و در دوره قرارداد در اختیار قرار دهند.

مدیر دفتر بهسازی و احیاء بافت تاریخی گرگان با بیان اینکه مرمت و بهسازی تکایای محله سرچشمه پایان یافته، توضیح داد: مرمت تکایای ضلع شرقی و جنوبی محله سبزه مشهد به طور کامل انجام شده و دو ضلع دیگر باقی مانده، در محله دوشنبه ای بخشی از بهسازی تکیه جوانان باقی مانده که تا پایان سال به اتمام می رسد.

وی با اشاره به اینکه بهسازی و مرمت یک ضلع محله پاسرو باقی مانده است، بیان کرد: این محله شرایط پیچیده ای بین افراد وجود دارد نه اینکه راغب نباشند بلکه به دلیل معارض های موجود مثلاً متولی اوقاف است؛ یکی مستاجر است و دیگری سرقلی دارد و ... کار دچار مشکل شده است.

کتولی خاطرنشان کرد: هرچند دولت مرمت و بهسازی کل تکایای این پنج محله را پروژه ناتمام تلقی می کند اما شرایط دولت مانند گذشته نیست و با این شرایط پرداخت و اسناد خزانه دوساله پیمانکاران رغبتی ندارند در این بخش مشارکت کنند و دولت هم با ورود به این پنج محله محرک توسعه اصلی را رقم زده و تا حدود بسیار زیادی به هدف که ارتقاء کیفیت است نزدیک شده است.

در حالی که بخش قابل توجهی از تکایای پنج محله هدف بازآفرینی شهری مرمت و بهسازی شده اند و طرح محرم تا محرم در گرگان به روزشماری پایان کار خود نزدیک می شود، اما همچنان بافت تاریخی گرگان نیازمند اقدام مشترک برای رسیدن به احیاء کل بافت است.

کد خبر 4709958

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

رئیس پلیس فتا استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مردم فریب آگهی های جعلی زیارت عتبات عالیات را نخورید.

به گزارش ایسنا- منطقه کهگیلویه و بویراحمد به نقل از پایگاه خبری پلیس سرگرد روح الله شهبازی پور افزود: باید توجه داشت راه اندازی سایت های جعلی و تقلبی یکی از مهم ترین شگردهای مجرمانه ای است که در ایام مناسبتی صورت می گیرد.

وی اظهارکرد: باید دانست مجرمان با طراحی سایت های شبیه سایت های اصلی که درگاه های بانکی جعلی دارد اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی کاربران می کنند.

رئیس پلیس فتا استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بنابراین کاربران در هنگام خرید حتما به سایت اصلی وارد شوند و برای این کار به جای جستجو در موتورهای جستجو مثل گوگل یا یاهو و... بهتر است خود آدرس سایت را در آدرس بار صفحه اینترنتی وارد کنند و حتما از سایت های خرید کنند که نماد اعتماد الکترونیک دارد.

شهبازی پور تصریح کرد: همچنین در خصوص آگهی ها و پیامک هایی که به نظر جذاب و خارج از قوانین سازمان حج و زیارت است هوشیار باشید،

وی ادامه داد: بهتر است جهت ثبت نام به دفاتر مجاز و مورد تایید سازمان حج و زیارت مراجعه نموده و مدارک هویتی از قبیل گذرنامه را به افراد غیر مسئول واگذار ننمایید و یا اسکن آن را به سایت های فاقد نکات امنیتی و نا امن ارسال نکنید.

رئیس پلیس فتا استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: شهروندان عزیز می توانند جهت اطلاع از لیست دفاتر مجاز در استان خود به سایت رسمی سازمان حج و زیارت رجوع کنند.

شهبازی پور عنوان کرد: شهروندان در صورت مواجه و یا مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش فوریت های پلیسی با ما در میان بگذارند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

مدیر کل بهزیستی استان مرکزی گفت: خانواده 5 قلوهای اراک به زودی در قالب اقدامات حمایتی صاحب یک واحد مسکونی دوخوابه می شوند.

زهرا امینی در گفت وگو با ایرنا افزود: در راستای حمایت از خانواده 5 قلوها در اراک، با هماهنگی و پیگیری های بهزیستی استان مرکزی و همکاری مدیر کل سازمان اوقاف و امور خیریه استان در آینده نزدیک این واحد مسکونی به والدین 5 قلوها واگذار می شود.

وی ادامه داد: دیدار از این خانواده به همراه مسئولان استانی با هدف حمایت و تحویل شیر خشک، اهدای 2 میلیون و 500 هزار ریال کارت هدیه و تحویل ماهانه 48 قوطی شیر خشک از اقدامات حمایتی است و تحویل شیر خشک با توجه به شرایط این 5 قلوها تا بعد از یک سالگی ادامه دارد.

مدیر کل بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: تا قبل از یک سالگی هر ماه تعدادی شیر خشک از مرکز بهداشت اراک به این خانواده تحویل داده شده است.

امینی گفت: نداشتن سرپناه مناسب بزرگ ترین دغدغه خانواده این 5 قلوها بود که به طور موقت با پرداخت 60 میلیون ریال ودیعه مسکن در این راستا اقدام شد. این مشکل به زودی با تحویل واحد مسکونی حل می شود.

وی افزود: بابت خرید مسکن برای خانواده 5 قلوها 360 میلیون ریال توسط بهزیستی، 500 میلیون ریال از سوی بنیاد علوی و 100 میلیون ریال از سوی دفتر نماینده مقام معظم رهبری در استان پرداخت شده است.

این مسئول اظهار کرد: هر 2 ماه یک بار مبلغ 22 میلیون و 500 هزار ریال از سوی بنیاد علوی تا 2 سالگی این 5 قلوها پرداخت می شود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تاریخ نگار برجسته استان گلستان گفت: تکایای استرآباد ما جزو تکیه های منحصر به فرد جهان تشیع و جهان اسلام است و باید به ثبت ملی برسد و نباید اجازه دهیم که از بین برود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش گلستان ما، غلامرضا خارکوهی در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار گلستان ما می گوید: مراسم ها که در سوگواری های حسینی برگزار می شود سابقه تاریخی دارد ولی یک نکته را نباید فراموش کرد که مراسم عزاداری از حدود 400 سال پیش مرسوم شده است و قبل از آن این مراسم ها به شکل مخفیانه برگزار می شد.

تاریخ نگار برجسته استان گلستان ادامه داد: از دوران پیامبر(صلی الله علیه و آل وسلم) تا یک هزار سال پس از آن این منطقه غالباً تحت سلطه حاکمان مخالف اهل البیت(علیهم السلام) بود و شیعیان به هیچ عنوان برای برگزاری شعائر اسلامی و مناسک مذهبی آزاد نبودند.

خارکوهی تاکید کرد: در دوران قبل از صفوی اگر فردی در کوچه ها مدح برای اهل البیت(علیهم السلام) می خواند برخی حاکمان زبان آن را می بریدند تا در وصف اهل البیت(علیهم السلام) و امام حسین(علیه السلام) کسی دیگر مداحی نکند.

وی بیان کرد: در آن زمان علمای شیعه را تحت عنوان رافضی دست و پاهای آنها را قطع می کردند و به جرم آنکه وی مدافع فرهنگ اهل البیت(علیه مالسلام) است شکنجه می کردند و به شهادت می رساندند در آن دوران مناسکی اگر برگزار می شد غالباً به شکل مخفیانه و در سطح منازل بود.

تاریخ نگار برجسته استان گلستان یادآور شد: پس از روی کار آمدن صفویان چون مذهب رسمی ایران شیعه شد شیعیان احساس آزادی و آرامش بیشتری داشتند و از آن پس بود که مناسک و مراسم عزاداری امام حسین(علیه السلام) در استرآباد رایج شده و توسعه یافت و عزاداری امام حسین(علیه السلام) در حسینه و تکیه ها مراسم سوگواری برگزار می شدو با آیین های خاص زنجیر زنی، سینه زنی، چوب دست، شبیه خوانی، تعزیه خوانی طوق گردانی و ... سوگواری می کردند.

11 تکیه در گرگان پس از دوره صفوی احداث شد

خارکوهی اذعان کرد: یکی از کارهای مهم در دوران صفویان و پس از آن در استرآباد احداث 11 تکیه بزرگ بود که این تکایا در محلات قدیمی و اصلی شهر با کمک مردم احداث شد.

وی گفت: این تکایا شامل پاسرو، نعلبندان، میدان عباسعلی، تکیه شاهزاده قاسم(علیه السلام)، درب نو، تکیه سبزه مشهد، تکیه دوشنبه ای، میخچه گران، تکیه سرپیر، تکیه دباغان ، تکیه میرکریم بود.

تاریخ نگار برجسته استان گلستان بیان کرد: این تکایا حدود 200 تا 300 سال پیش در گلستان احداث شده و هر کدام از این تکایا در دو طبقه مربعی شکل ساخته شده است، این تکایا محوطه بزرگی دارد و در آن محوطه مردم برای سینه زنی، تعزیه خوانی، طوق گردان و آیین های نمایشی دیگر تجمع می کردند.

خارکوهی افزود: در اطراف این محوطه مربعی شکل غرفه هایی وجود دارد که هر یک متولی خاصی داشته و از محل موقوفات و نذرهایی که در ایام محرم و صفر مردم در نظر می گرفتند اطعام نذری بین مردم توزیع می شد.

تکایای استرآباد ثبت ملی شود؛ میراث تشیع استرآباد در خطر نابودی

وی تصریح کرد: تکایای استرآباد ما جزو تکیه های منحصر به فرد جهان تشیع و جهان اسلام است و باید به ثبت ملی برسد و نباید اجازه دهیم که از بین برود.

تاریخ نگار برجسته استان گلستان تاکید کرد: متاسفانه به دلیل گذر زمان و نحوه نگهداری برخی از این تکایا تخریب شدند و حالت طبیعی و تاریخی خود را از دست دادند، بخشی از تکیه پاسرو در خطر نابودی قرار دارد و تکیه دباغان نیز همینطور خسارت دیده و نیاز است میراث فرهنگی و نهادهای مذهبی مانند اداره کل اوقاف به این تکایا نظارت بیشتری داشته باشند.

خارکوهی گفت: این تکایا علاوه بر میراث تاریخی و فرهنگی، میراث تشیع نیز محسوب می شوند، برخی افراد سودجو و متولیانی که تعهد قدیم را ندارند و تنها به دنبال جمع آوری ثروت هستند از آنجایی که این تکایا در محل های تجاری شهر واقع شده است به دنبال تغییر فضای کاربردی آن هستند.

وی یادآور شد: اگر مراقبت لازم اتفاق نیفتد این تکایا از حالت فرهنگی خارج می شود و گرچه اغلب متولیان این تکایا به خوبی وظیفه خود را انجام دادند و به شکل سنتی و تاریخی این تکایا را حفظ کردند ولی نیاز است که به این تکایا توجه و نظارت بیشتری شود.

تاریخ نگار برجسته استان گلستان متذکر شد: در گذشته که گرگان آستراباد نامیده می شد افرادی که در هیئت ها حضور می یافتند با خلوص بیشتر و بی ریاتر وارد مراسم سوگواری حسینی می شدند نه اینکه مثل برخی از متولیان امروز درب تکیه را به روی مردم ببندند و تنها از چند نفر از دوستان و آشنایان خود پذیرایی کنند و این خلاف سنت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) است.

خارکوهی گفت: در گذشته یک بدحجاب هم در تکایا حضور نداشت ولی امروزه گاهی در برخی تکایای سطح شهر بانوان بدحجاب حضور پیدا می کنند که این نوع پوشش در شان عزاداران حسینی نیست.

در عزای حسینی شهر دارالمومنین در گذشته بی حجاب نبود

وی خاطرنشان کرد: اگر در گذشته گرگان را دارالمومنین می خواندند یک نفر بد حجاب در این مراسمات حضور نداشت و با پوشش مناسب و با عفت و اعتقاد پا به مراسم حسینی می گذاشت.

تاریخ نگار برجسته استان گلستان تاکید کرد: در گذشته طوق های چند صد کیلویی و آهنی وجود نداشت و این طوق ها ارزش معنوی ندارد، برخی طوق ها را در گرگان مشاهد می کنیم که 10 متر عرض آن است و حتی برای حمل آن از چهار چرخ استفاده می شود.

طوق های چند صدکیلویی مبنای تاریخی ندارد

خارکوهی افزود: علم های چند صد کیلویی مبنای تاریخی ندارد، از دیرباز طوق بندان در محلات گرگان از شب سوم تا شب هفتم محرم برگزار می شد و این اقدام قبل از نماز مغرب و عشاء انجام می شد و طی مراسم خاص طوق در این ایام در محل عزاداری نصب می شود.

وی تصریح کرد: مراسم طوق بندان امروزه کمرنگ شده و برخی اماکن وسایل طوق را به درستی نگهداری نمی کنند و احترام لازم به این ابزار نمادین عزاداری گذاشته نمی شود.

این تاریخ نگار برجسته استان گلستان یادآور شد: در گذشته مردم پای طوق و یا محل طوق بندان در عصر روزی که بنا بود طوق بسته شود جمع می شدند و عزاداری و نوحه خوانی می کردند و به صورت دسته سینه زنی در محلات قدیمی به حرکت در می آوردند.

خارکوهی ابراز کرد: طوق ها یک علم برنجی بود و حدود پنج متر طول داشت و پارچه های سیاه و کبود و پرچم الله اکبر و یا حسین(علیه السلام) و به این طوق بسته می شد و آنقدر سبک بود که یک نفر آن را بر روی دوش خود به راحتی حمل می کرد و برخی نیز نذر داشتند روسری مشکی و یا پارچه مشکی به این علم ها می بستند.

وی با بیان اینکه طوق های چند صد کیلویی به دوره پهلوی دوم بر می گردد و بیشتر یک حالت رقابت و نمایشی در آن زمان داشته است، افزود: در گذشته پهلوان ها این علم ها را در محلات و تکایا می گرداندند و این کار یک حرکت نمایشی به شمار می رفت اما مبنای تاریخی و مذهبی در تاریخ عاشورا ندارد.

وجود طبل های متعدد در شان عزاداری حسینی نیست

تاریخ نگار برجسته استان گلستان افزود: در دسته های عزاداری گرگان با انبوهی از طبل ها مواجه هستیم و این میزان طبل شانیت عزاداری مراسم حسینی را زیر سوال می برد و محتوای عزاداری را کاهش می دهد.

خارکوهی بیان کرد: مراسم عزاداری ابا عبدالله(علیه السلام) مثل دیگر جریان های اجتماعی نیاز به پالایش دارد.

وی در پایان یادآور شد: ذوالجناح گردانی یکی از مراسمات منسوخ شده عزاداری حسینی در گرگان است و برخی دیگر از مراسمات مانند دست چک چکی نیز در این ایام برگزار می شد که با گذشته زمان منسوخ شده است.

تاریخ نگار برجسته استان گلستان همچنین گفت: مراسم پامنبری از دیرباز در گرگان برگزار می شود و قرمه سبزی در پامنبری ها توزیع می شد، نیاز است مراسم پامنبری حمایت بیشتری شود و اداره اوقاف از نظر اقتصادی منازلی که پامنبری را در سنوات گذشته برگزار می کنند حمایت کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ گلستان ما
2 میلیارد و 700 میلیون ریال از محل اجرای نیت موقوفه حاج بابا صنایعی و کمک های خیرین برای آزادی 25 زندانی جرایم غیرعمد اختصاص یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : تابناک آذربایجان غربی خبرگزاری فارس

مراسم گلریزان آزادی زندانیان جرایم غیرعمد امروز به همت اداره و امور خیریه اوقاف شهرستان ارومیه و ستاد دیه استان برگزار و با کمک خیرین و از محل اجرای نیت موقوفه حاج بابا صنایعی دو میلیارد و 700 میلیون ریال برای آزادی 25 زندانی جمع آوری شد.

حجت الاسلام ناصر جوانبخت، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی در این مراسم با بیان اینکه تنها یک موقوفه با نیت آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در استان وجود دارد، از خیرین خواست برای ایجاد وقف مشارکتی در این رابطه همت کنند.

وی تصریح کرد: با عواید حاصل از موقوفه مشارکتی می توان سالانه تعداد زیادی از زندانیان جرایم غیرعمد را به کانون خانواده بازگرداند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
نگاهی گذرا به مقبره آیت الله آقانورالدین عراقی در اراک علاوه بر جایگاه معنوی اش از یک جایگاه تاریخی و هویتی نیز برخوردار است با مشکلات عمرانی بسیاری روبه روست و نیازمند توجهات خاص مسئولین شهری و استانی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش دیار آفتاب ؛ آیت الله حاج آقا نورالدین عراقی در سال 1287ه ق در شهر اراک به دنیا آمد. وی به پیشنهاد پدرش سید محمد شفیع در مدرسه سپهسالار اراک تحصیلات مقدماتی را آغاز نمود و پس از آن برای ادامه تحصیل به عراق رفت و به مدت هفت سال در حوزه علمیه نجف مشغول به تحصیل علم در محضر اساتیدی چون حاج حبیب الله رشتی شد و با استعداد فوق العاده ای که داشت مراحل درسی را تا مرحله اجتهاد پشت سر نهاد.

آقا نور الدین یک دوره اصول فقه نزد آیت الله آخوند ملا علی نهاوندی فرا گرفت و توسط آخوند خراسانی برای وی اجازه اجتهاد صادر شد.

ایشان پس از نیل به درجه اجتهاد به دیار خود بازگشت و بعد از رسیدن به مقام مرجعیت خیل عظیمی از مشتاقان و دانشمندان به دیدار وی شتافتند. آقا نور الدین پیش از شیخ عبد الکریم حائری ریاست حوزه علمیه اراک را نیز بر عهده داشت.

آیت الله العظمی اراکی درباره وی چنین می نویسد: شخصیت آقا نور الدین چنان بود که علمای زمان خویش و حتی مرحوم شیخ عبدالکریم حائری را تحت الشعاع قرار داد.

وقتی به مناسبت هفتادمین سالگرد رحلت حاج آقا نورالدین عراقی مجلسی منعقد شد و حجت الاسلام والمسلمین واعظی در این مجلس سخنرانی نمود، در ضمن بیانات خود، می گوید: به آیت الله اراکی گفتم، نظر شما راجع به ایشان چیست؟ آیت الله العظمی اراکی گفتند: مرحوم آقا نورالدین کسی است که امام زمان(عج) را زیارت کرده و آن حضرت با تبسمی ملیح، به ایشان فرموده: تو اویس زمانی ، حال من که هستم که بخواهم راجع به آقا نورالدین مطلبی بگویم.

آقا نور الدین در سال 1341 ه ق در اراک در گذشت و پس از خاکسپاری در قبرستان شهر بعد ها نیز "کربلایی جعفر بارفروش" با کمک مردم بقعه ای برمزار آن عالم عامل احداث کرد.

آیت الله آقانورالدین علاوه بر مقامات علمی خود رهبری جنبش مشروطه در عراق عجم را نیز بر عهده داشت و در طول دوره استبداد صغیر و جنگ بین الملل اول، در صف آزادیخواهان باقی ماند و به هنگام مهاجرت به استانبول در سال 1334.ق رهبری مهاجران عراقی را به عهده داشت.

غرض از این نوشتار پرداخت به شخصیت آیت الله آقا نورالدین عراقی نیست چرا که این شخصیت عظیم تاریخی نه تنها در اراک بلکه در سطح کشور و به بیان عده ای در سطح بین الملل تاثیر گذار بوده است و شاید نتوان در یک نوشتار کوتاه به این شخصیت چند بعدی در عرصه های سیاسی، فرهنگی ، علمی و اجتماعی پرداخت.

اما نکته ای که این روزها مورد توجه است، مقبره آیت الله آقا نورالدین عراقی است. مقبره ای که محل دنج و معنوی است برای عاشقان و زائران ایشان. سالانه حتی از دیگر شهر های کشور برای زیارت از مزار مطهر این عالم وارسته به اراک می آیند و در این مکان مقدس به زیارت می نشینند.

نکته ای که قابل بررسی و توجه است امسال صدمین سال رحلت این عالم وارسته است و می توان تقریبا چنین قدمتی را به مقبره این بزرگوار نسبت داد. اما نگاهی گذرا و سطحی به مقبره ایشان که علاوه بر جایگاه معنوی اش از یک جایگاه تاریخی و هویتی نیز برخوردار است و با توجه به اقدامات موثر سال های گذشته در راستای گسترش پارک اطراف این مضجع اما بقعه مزار ایشان با مشکلات عمرانی بسیاری روبه روست. مشکلاتی که بعد از باران های امسال حاد تر شده است و در آینده از طرفی می تواند به یک فاجعه انسانی تبدیل شود و جان زائران را به خطر بیندازد و از طرف دیگر می تواند منجر به از دست رفتن یکی دیگر از آثار تاریخی و هویتی شهر اراک گردد.

خوشبختانه طی روزهای گذشته بازدیدهایی از این مکان معنوی و تاریخی توسط مسئولین شهری و سازمان میراث فرهنگی اتفاق افتاده و توافقات کلامی ای رد و بدل شده است اما نکته حائز اهمیت در این رابطه عدم پاسکاری این مهم بین دستگاههایی چون شهرداری، میراث فرهنگی و اوقاف است. باید توجه داشت که تاکیدات متخصصان این حوزه، این مسئله را روشن می کند که اگر پاییز و زمستان سال جاری و یا حتی بهار سال آینده با بارندگی هایی شبیه سال گذشته روبه رو باشیم متاسفانه بار دیگر یکی از اصلی ترین مکان های هویتی شهر اراک که بدون هیچ گونه غلو ی می توان گفت شخصیت دفن شده در این مکان از بزرگترین افراد عرصه علم و عمل است را از دست می دهیم.

در حالی که می توان با رسیدگی به این مکان در راستای کنترل فضای فرهنگی پارک اطراف آن نیز موثر بود و از شخصیت و روح موثر ایشان بهره کافی و وافی را برد.

عضو شورای شهر اراک:

مقبره آقا نورالدین جزء استثنائات است/جای خالی دستگاه های مربوطه در تعمیر مقبره

در همین خصوص ایرج رضایی یکی از اعضای شورای شهر گفت: تنها شهرداری و میراث فرهنگی نمی توانند مشکل را حل کنند یکی از ستون های سومی که بایستی حضور جدی در آنجا پیدا کند اوقاف است و در این قضیه جای اوقاف خالی است.

رضایی افزود: باید کارگروه ویژه تشکیل شود و با توجه به نظر کارشناسی پیش برود. این که ترمیم سریع تر اتفاق بیفتد هیچ کس مخالف نیست. اینکه شهرداری 50 درصد و یا حتی فراتر از آن را تامین کند هم مشکلی نیست چون به هر حال یک نقطه فرهنگی شهر است و هیچ کس مانع نیست.

وی عنوان کرد: بایستی مسئولین استانی هم پای کار بیایند. یعنی استاندار از اداره کل های مربوطه بخواهد که ورود کنند و شهرداری هم به عنوان مجری مسائل شهری ورود پیدا کند.

این عضو شورای شهر بیان کرد: باید در یک جلسه ویژه متولیان این امر دعوت باشند. باید دانست که این میراثی نیست که صد ها نمونه از آن را در یک شهر داشته باشیم. این میراث جزء استثنائات است بنابراین وقتی از بین می رود همه ارگانها باید پای کار بیایند.

وی ادامه داد: از نظر اینکه شهرداری هر چه قدر بخواهد در این زمینه بر اساس نظر کارشناسی هزینه کند موافق هستم ولی باید توجه کرد که بایستی متولیان میراث فرهنگی، اوقاف و استانداری و دیگر سازمان ها نیز ورود پیدا کنند و این را بهبود ببخشند تا که نتیجه حاصل شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورا:

مقبره آقانور الدین شناسنامه اراک است

همچنین مرتضی سورانه رئیس کمیسیون فرهنگی شورا نیز در این خصوص گفت: مقبره آقا نور الدین شناسنامه اراک است و دقیقا امسال صدمین سال وفات ایشان و به همین ترتیب حدود صد سال از ساخت آن مقبره می گذرد.

سورانه افزود: گنبدش در همان دوران قاجار ساخته شده است و در ایران نمونه دومی است که از این نوع وجود دارد که در حال حاضر در معرض فرسودگی و تخریب قرار دارد.

وی عنوان کرد: این را در حال حاضر اخطار می دهیم که چه سازمان میراث فرهنگی و چه اوقاف و چه سایر مسئولین اگر روزی بر اثر کوچکترین حادثه ی طبیعی ای، اتفاقی افتاد و این جا تخریب شد جدای از مسائل جانی، یک سرمایه و میراث تاریخی و فرهنگی شهر را از دست می دهیم پس به همین دلیل لازم است که باید به آن پرداخته شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اراک بیان کرد: سه سال پیش برآورد هزینه کردند و گفتند که این کار برای مرمت و بازسازی نیاز به صد میلیون هزینه دارد که در حال حاضر با توجه به تورم این رقم به سه برابر هم افزایش یافته است که البته باید کارشناسی شود.

وی در خصوص شخصیت این عالم بزرگ گفت: آیت الله آقا نورالدین از کسانی است که دو بار خدمت امام زمان(عج) شرفیاب شده است، در صورتی که این اتفاق برای علی بن مهزیار یک بار رقم خورده است ولی برای او هم در مشهد و هم در اهواز مقبره ای ساخته شده و مورد استقبال است. مقبره آقا نورالدین همین الان از شهر های مختلف کشور زائر دارد و خیلی افراد هستند که می آیند، اعتقاداتی دارند و حاجات می گیرند؛ یعنی ایشان اهل کرامت است.

سورانه خاطر نشان کرد: لازم است به این قضیه پرداخته شود و سرمایه گردشگری شهر که قدمتی صد ساله دارد باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو شورای شهر اراک:

ترمیم مقبره آقا نور الدین را نباید به دیگران حواله کرد

علیرضا مرادی دیگر عضو شورای شهر اراک نیز در این خصوص گفت: در حال حاضر برای تعمیری که با بارندگی امسال دچار مشکل نشویم نیاز به 100 میلیون داریم تا بتوانیم بخشی که در معرض آسیب است را پوشش دهیم.

مرادی افزود: کار را نباید به میدان کس دیگری فرستاد. نه استاندار با فوریت به این مسئله ورود می کند و نه می توان آنها را به این سرعت وارد میدان کنیم .

وی عنوان کرد: آنجا از همه جوانب نیاز به حمایت دارد. شورای چهارم و شهردار قبلی انقلابی در آن منطقه ایجاد کردند و از آسیب های آن منطقه جلوگیری کردند و از حالت مشمئز کننده بیرون آمده است. ما این منطقه را رها کردیم که فکر می کنم حداقل بی مسئولیتی است و نیاز است که برنامه ریزی صورت گیرد تا مشکلاتش رفع گردد.

عضو شورای شهر بیان کرد: گنبد شکاف برداشته و با این وضعیت نمی توانیم با جلسه کار را پیش ببریم و این موضوع را حواله به جای دیگر بدهیم. حداقل باید تعمیرات ظاهری را انجام دهیم.

وی ادامه داد: ساخت این مقبره کار مردمی بوده است و بعید می دانم اوقاف ورود کند. این مقبره برای شهر اراک است و اینکه شورا به آن حساس باشد مهم است.

امید است که مسئولین شهری و استانی هر چه سریعتر به داد این مکان مقدس و تاریخی برسند و با دوری از پاسکاری های مسئولیتی از این هویت فرهنگی و مذهبی و سیاسی اراک قبل از هر اتفاق ناگواری حمایت کنند چراکه پیشگیری بهتر از درمان است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ دیار آفتاب
همدان _ ایرنا _ شهر ملی منبت در سومین سال تولدش آنچنان به رشد و بالندگی رسیده است که فروشگاه ها، نمایشگاه ها و کارگاه های ریز و درشت سطح این شهر دیگر کفاف بازدیدکنندگان و خریداران این هنر صنعت را نمی دهد و دست اندرکارانش ایجاد یک شهرک یا نمایشگاه دائمی را در سر می پرورانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۷ سایت های دیگر : فصل تجارت جماران فصل اقتصاد

در گام نخست فرماندار ملایر پس از ورود به شهر ملی منبت در ماه های گذشته، ایجاد یک شهر نمایشگاهی ویژه مبل و منبت را پیشنهاد و بدون درنگ مقدمات کار را مورد پیگیری قرار داد.

در اینکه شهر نمایشگاهی مبل و منبت باشد یا شهرک خصوصی مبل و منبت؟ هنوز تصمیم خاصی اتخاذ نشده است، نیت کار ایجاد مکانی مجزا همراه با تمامی امکانات رفاهی، اقامتی، تفریحی و فروش مبل و منبت است که در سریعترین زمان ممکن قابل اجرا باشد.

گردش مالی افزون بر چهار هزار میلیارد ریال از صنعت مبل و منبت در نخستین جشنواره شهر ملی منبت و افزایش 10 درصدی همین میزان گردش مالی در سال بعد و در عین حال وجود بیش از پنج هزار کارگاه، 500 نمایشگاه در سطح شهر، فعالیت افزون بر 9 هزار استادکار و ایجاد شغل برای بیش از 20 هزار هنرمند از جمله مزیت های شهر ملی منبت است که به دنبال آن ایجاد یک شهر نمایشگاهی یا شهرک خصوصی را می طلبد.

همزمان با برگزاری جشنواره ملی مبل و منبت در ایام مختلف سال افزون بر یکصد هزار مسافر و گردشگر وارد این شهر می شوند که امسال این رقم به 150 هزار خریدار و گردشگر رسید، رقمی که می تواند گردش مالی بالایی را نصیب شهر و فعالان صنعت مبل و منبت کند.

حال ایجاد شهر نمایشگاهی یا شهرک خصوصی ویژه مبل و منبت به طور قطع می تواند در چندین برابر شدن این گردش مالی کمک کند، افزایشی که فعالان این هنر صنعت تخمین زدند امسال رقم گردش مالی در جشنواره سوم به حدود 6 هزار میلیارد ریال رسیده باشد.

در همین راستا معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر پیشتر ایجاد شهر نمایشگاهی مبل و منبت را پیشنهاد و تاکید کرد: از ظرفیت چهار دستگاه اجرایی شهرداری برای اخذ مجوز، اوقاف و امور خیریه برای اختصاص زمین، صندوق کارآفرینی امید برای اعطای تسهیلات با بهره کم و شرکت شهرک های صنعتی برای اخذ مجوزهای مورد نیاز باید استفاده کنیم.

قدرت الله ولدی بخش پنجم این اقدام مهم را ورود بخش خصوصی در حوزه صنعت مبل و منبت با پنج تشکل فعال در این هنر صنعت دانست که به عنوان سهامدار در این شهر نمایشگاهی می توانند سرمایه گذاری کنند.

وی البته از کمک های ویژه دولت در کنار بخش خصوصی برای ایجاد این شهر نمایشگاهی سخن به میان آورد و افزود: ایجاد مغازه ها و فروشگاه ها در شهر نمایشگاهی باید طبق چارچوب مشخص و با نظر مشاور و طراحی های مناسب باشد.

به گفته فرماندار ویژه ملایر فعالان این صنعت در ملایر، شهر جوکار و روستای دهنو می توانند در ایجاد این شهر نمایشگاهی سرمایه گذاری کنند و هم سهامدار و هم مغازه دار باشند.

ایجاد هتل، محل اقامت، رستوران، کافی شاپ، شهر بازی و سایر امکانات مورد نیاز برای خریداران و مسافران در شهر نمایشگاهی از جمله بخش هایی است که فرماندار ویژه ملایر پیش بینی کرد، با هدف ماندگاری بیشتر مسافران و گردشگران و اینکه ملایر از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شود.

ولدی البته تاکید کرد: نمایشگاه ها و فروشگاه های مبل و منبت به قوت خود در سطح شهر باقی است، اما می خواهیم در هر فصل و زمانی از سال که خریداران به این ملایر آمدند، با خیال راحت در شهر نمایشگاهی خرید کنند و یک بازار دائمی مبل و منبت با تمامی امکانات داشته باشیم.

شهر ملی منبت بسیار خوش شانس بود که پس از طرح این پیشنهاد، اواخر مرداد امسال میزبان وزیر صنعت، معدن و تجارت باشد و با خیال راحت و چهره به چهره با تکیه بر هنر دست منبت کاران ملایری، جواب قطعی و دستور پیگیری را برای ایجاد این شهر نمایشگاهی بگیرد.

رضا رحمانی در این سفر و بازدید از چند واحد نمایشگاهی مبل و منبت گفت: با راه اندازی شهرک خصوصی چوب و مبل و منبت در این منطقه موافق هستم و شرکت های مدیریت صادرات، اعتبارات اشتغال روستایی و تبصره 18 می توانند به سمت صنعت مبل و منبت بیایند.

این خبر خوشحال کننده ای برای اهالی شهر ملی منبت بود تا گامهایشان را محکم تر بردارند و برای ایجاد شهر نمایشگاهی مصمم تر شوند.

طبق پیشنهاد فرماندار ویژه ملایر حدود 20 هکتار زمین در مجموعه تفریحی و توریستی بام ملایر واقع در جاده سلامت مناسب برای شهر نمایشگاهی مبل و منبت در نظر گرفته شد که نیاز به اخذ مجوزهای لازم دارد تا بتواند از معافیت ها استفاده کند.

از آنجا که زمین در نظر گرفته در اراضی موقوفه ملایر واقع شده است، در گام نخست شهرداری و اداره اوقاف و امور خیریه ملایر موظف به پیگیری امور و تعیین شرکت مشاور برای تهیه طرح مورد نظر و تملک زمین برای شهر نمایشگاهی شدند.

در همین چارچوب معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه ملایر در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: زمین مد نظر اوقافی است و در جلسه ای با اداره اوقاف و امور خیریه و شهرداری ملایر قرار شد برای تملک زمین اقدامات لازم انجام شود.

لیلا غفاری ادامه داد: پیرو این جلسه یک هفته آینده باید جلسه دیگری برای تعیین تکلیف زمین و شرکت مشاور برای تهیه طرح در فرمانداری تشکیل شود تا هر چه سریعتر بتوانیم اقدامات اجرایی را پیش ببریم.

شهردار ملایر نیز در این باره به ایرنا گفت: در حال رایزنی برای انتخاب مشاور هستیم تا در کنار اداره اوقاف و امور خیریه بتوانیم طرح مورد نظر را ارائه دهیم.

حسین بابایی افزود: محل مورد نظر یکسری مشکلات حقوقی با مسکن و شهرسازی دارد و چون مسکونی است، برای ایجاد شهر نمایشگاهی باید تغییر کاربری دهد.

وی با بیان اینکه ایجاد هتل، رستوران و تمامی امکانات رفاهی و تفریحی در کنار نمایشگاه های تجاری مبل و منبت در این مجموعه پیش بینی شده است ادامه داد: ایجاد شهر نمایشگاهی شدنی است، اما زمان بر است.

شهردار ملایر بیان کرد: هزینه آماده سازی و اجرای این شهر نمایشگاهی بالا است و در مرحله نخست شرکت مشاور باید طراحی ها و قیمت های مد نظر برای اجرا را ارائه دهد.

بابایی یادآور شد: موقعیت طرح بسیار مناسب است و امیدواریم پس از تهیه طرح، به سرعت بتوانیم عملیات اجرایی آن را آغاز کنیم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر نیز اظهار داشت: پس از پیشنهاد این طرح از ماه گذشته و تشکیل یک جلسه در فرمانداری، به زودی قرار است در جلسه بعدی طرح توسط شهرداری تهیه و جانمایی صورت گیرد.

پژمان جعفری گفت: مشکلی برای تحویل زمین نداریم و اداره اوقاف و امور خیریه خود به عنوان سرمایه گذار در این طرح سرمایه گذاری می کند.

وی با بیان اینکه طرح باید توجیه داشته باشد ادامه داد: اوقاف و امور خیریه در این طرح مشارکت می کند و با ساخت مغازه های تجاری، آنها را به عموم مردم و یا فعالان مبل و منبت اجاره می دهد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر گفت: در مراحل نخست با شهرداری ملایر در حال انجام اقدامات اولیه هستیم و پس از تهیه و تایید طرح در مورد این شهر نمایشگاهی بحث و بررسی می شود.

رئیس شرکت شهرک های صنعتی ملایر نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: تصمیمگیری های بعدی در مورد شهر نمایشگاهی منوط به اقدامات شهرداری و اوقاف و امور خیریه است.

فرشاد فرجی بیان کرد: زمینی که برای این شهر نمایشگاهی پیش بینی شده، اوقافی است و شهرداری نیز باید مشاور تعیین و طرح تهیه کند، سپس تصمیمهای لازم برای اقدامات بعدی اتخاذ می شود.

وی تاکید کرد: پس از تایید طرح و تملک زمین، شرکت شهرکهای صنعتی همکاری لازم را برای اخذ مجوزهای لازم و سایر اقدامات مرتبط دارد.

با این اوصاف شهر نمایشگاهی مبل و منبت با این عنوان قوت گرفته، نه شهرک تخصصی؛ و تا زمان تهیه طرح و تعیین تکلیف زمین، هیچ اقدام عمرانی و یا رقم اعطای تسهیلات برای این شهر نمایشگاهی انجام نشده است.
7528/2087

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان اردبیل از نظارت بر عملکرد و ساماندهی دکه های مطبوعاتی این استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۶ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن

علی نورعلی پور در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از اردبیل اظهار داشت: بر اساس آئین نامه جدید وزارت ارشاد مسئولیت ساماندهی دکه های مطبوعاتی بر عهده خانه مطبوعات است.

وی افزود: به همین منظور در فاز نخست با تشکیل کمیته تخصصی دکه های مطبوعاتی در خانه مطبوعات وضعیت فعالیت دکه ها بررسی می شود که اعضای این کمیته شامل میر صحبت حسینی رئیس کمیته، رئوف رحیمی دبیر کمیته، رضا موذنی منشی اول و حسن شاداب منشی دوم است.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان با بیان اینکه در ادامه کمیسیون تخصصی بررسی وضعیت دکه ها تشکیل می شود که ریاست آن بر عهده خانه مطبوعات است اظهار کرد: شهرداری، فرمانداری، اداره ارشاد و نیروی انتظامی اعضای ثابت بوده و مهمان مرتبط از دستگاه های اجرایی متناسب با موضوع جلسات حضور خواهد یافت.

به گفته نورعلی پور در ابتدا صلاحیت دکه داران بررسی می شود و تمامی دکه داران موظف هستند به خانه مطبوعات استان مراجعه کرده وتشکیل پرونده دهند.

وی با بیان اینکه براساس قانون افراد دو شغله نمی توانند همزمان دکه مطبوعاتی داشته باشند، گفت: هر دکه ای که مطابق پروانه فعالیت، عنوان مطبوعاتی دارد ملزم به عرضه مطبوعات هستند و در غیر این صورت از فعالیت آن ها ممانعت می شود.

نورعلی پور افزود: توزیع صحیح نشریات اهمیت ویژه دارد و بی توجهی به آن مانع از کارکرد صحیح رسانه ها است و با توجه به اینکه مردم برای دسترسی به نشریات به دکه ها مراجعه می کنند، فعالیت مطابق قانون دکه ها تاثیر مستقیم در آگاهی بخشی رسانه به مردم دارد.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان اردبیل همچنین از واگذاری دانشکده خبر به خانه مطبوعات استان خبر داد و گفت: پیرو دستور مساعد استاندار اردبیل خانه مطبوعات استان در حال رایزنی و تحقق این موضوع است.

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم