بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 13 شهریور 98
موسسه فرهنگی و هنری کارآفرینان فرهنگ و هنر برداشت غیر قانونی از سهم بررسان کتاب نداشته و برابر قرارداد عمل کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت و در گفت و گو با خبرنگار روزنامه جهان اقتصاد ضمن اعلام مطلب فوق گفت: این موسسه سال ها است که به عنوان موسسه معین مورد اعتماد برابر قرارداد قانونی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری دارد.

سیدعباس صالحی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره واریز مبلغ 4میلیارد تومان به حساب موسسه ای برای بررسی و تطبیق 13 میلیون صفحه کتاب با ضوابط نشر، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه بررسی کتاب را دارد که این وظیفه را شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارتخانه تفویض کرده است و در دولت های مختلف و طی چند دهه گذشته این کار انجام می شود.

وی با بیان اینکه کتاب هایی که قرار است منتشر و به بازار کتاب عرضه شود پیش از اخذ مجوز بر اساس قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط بررس ها مورد بررسی قرار می گیرد، توضیح داد: سال گذشته هم 100 هزار عنوان کتاب چاپ شده که 70 هزار عنوان آن چاپ اولی بود و نیاز به بررسی داشت. طبیعی است این میزان کتاب نیاز به تعداد زیادی بررسی کننده دارد و باید مبلغی به عنوان دستمزد به آن ها اختصاص پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه بررس های کتاب را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین می کند، گفت: موسسه ای که واسطه مالی قرارداد است برداشتی از سهم بررسان نداشته و برابر قرارداد عمل کرده است.

12 شهریور 1398 15:18

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر در مورد فضای مجازی جدی فکر نکنیم در دهه آینده حذف هویت ملی و سازمانی را خواهیم داشت، اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرایط جدید نزدیک تر نشود فلسفه های کارکردی خود را در دهه آینده از دست می دهد، بنابراین معاونان و مشاوران این وزارتخانه باید از همه توان خود در این جهت استفاده کنند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه شورای معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان اهمیت فضای مجازی در عصر جدید با حضور معاونین و مدیران استانی(به صورت ویدئو کنفرانس) این وزارتخانه برگزار شد.

در این جلسه سید ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور به عنوان میهمان مطالبی را در خصوص اهمیت فضای مجازی در عصر جدید و نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این عرصه ارائه کرد.

سید عباس صالحی در این جلسه با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال ساماندهی شبکه های درونی، ملی و صنفی است، اظهار داشت: مراودات با مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی فضای مجازی باید در چندین سطح ارتقا پیدا کند، ابتدا حوزه اطلاعات، گزارش ها و تحلیل ها است، به این معنا که عملا جلساتی به شکل امروز به صورت مداوم برپا نمی شود، ما در مقام سیاست گذاری نیستیم اما هر اندازه در برنامه ریزی ها و کلان پروژه ها در قالب فرهنگ، رسانه و دین در فضای اطلاعات، گزارش ها و تحلیل ها روزآمدتر باشیم قدری کار سرعت پیدا می کند.

وی ادامه داد: این اطلاعات و گزارشات کمک می کند همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ذی نفعان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و مجموعه ای که در حوزه فضای مجازی با کارشناسان در ارتباط هستند به بحث و گفت وگو بپردازند، گفت وگوهای پیوسته در این سه ضلع کمک می کند در ارتباط با تحلیل ها درست تر و برنامه های محکم تر و قابل اتکا تری را ارائه کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: البته در این بخش همکاران ما در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات فعالیت می کنند اما باید در این بخش فضای مجازی را جدی تر بگیریم و اجزا و اعماق و همچنین پیامدهای این فضا را در جامعه با قوت و سرعت بیشتری پیگیری کنیم.

صالحی یادآور شد: مشاوره هایی که مرکز ملی فضای مجازی تا به امروز ارائه کرده موثر بوده اما در مورد برخی حوزه ها باید از مشورت ها و برنامه های راهبردی مرکز ملی فضای مجازی استفاده بیشتری کنیم.

وی افزود: در روند تصمیم سازی و سیاست گذاری کلان نیز باید ردپای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فضای مجازی پررنگ تر شود، ما به اندازه ای که در این حوزه تلاش می کنیم انتظارات خود را بالا می بریم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان وزارت پیشران در حوزه فرهنگ تخصصی و بخش عمده ای از فرهنگ عمومی باید ردپاهای روشن تری پیدا کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با حرکتی که در فضای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب فضای مجازی شروع شده نیاز است که برخی دستگاه ها به کمک این وزارتخانه بیایند، سازمان امور اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه و همچنین مجموعه هایی که به نحوی نگاه شان با این نگاه همگراتر باشد و زمان ما را برای انجام این اتفاقات کوتاه تر کنند باید به کمک ما بیایند. با جایگاهی که شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی دارد می توان سرعت بیشتری به همکاری بین سازمان ها داد.

صالحی بیان کرد: اگر در مورد فضای مجازی جدی فکر نکنیم در دهه آینده حذف هویت ملی و سازمانی را خواهیم داشت، اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شرایط جدید خود را نزدیک تر نکند فلسفه های کارکردی خود را در دهه آینده از دست می دهد، اگر چنین نگاهی در سطح هویت ملی و سازمانی برقرار باشد معاونان و مدیران این وزارتخانه این مساله را باید مساله اصلی خود بدانند و از مشاوران بیشتری استفاده کنند تا بدانند چگونه خودشان را به این فضا نزدیک تر کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر معاونان و مدیران فاصله شناختی یا کارکردی با این حوزه دارند این فاصله را باید کمتر کنند، به نظر می آید جلسه امروز مجموعه شورای معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک مقطع فراموش نشدنی است که اگر در آن تاخیر بیاندازیم این تاخیر می تواند به بهای نابود شدن باشد، البته از طرفی دیگر این جلسه یک فرصت ملی و سازمانی نیز تلقی می شود. در فضای صنعتی از آنجایی که مدل کار سخت افزای بود تاخیر زمانی را می توانستیم به سرعت جبران کنیم اما این فضا چون قدرت دانش و اطلاعات است تاخیر را با سرعت کمتری می توان جبران کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: اگر در این مقطع زمانی ما توانایی های خود را ارائه کنیم حتما در ارتقای سطح سازمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاثیر بسزایی خواهد داشت، به نظر می آید این یک لحظه خاص برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اگر از این فرصت استفاده کنیم یک مقطع جدیدی از حیات و پویایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تاثیرگذرای آن در حوزه فرهنگ را شاهد خواهیم بود.

یکی از خصایص ذاتی فضای مجازی همگرایی است

در ادامه این جلسه سید ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره اینکه باید مردم را در مقابل موجی که از غرب زدگی وارد کشور شده است توجیه کنیم، گفت: امروز نباید در مقابل موج اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و ... تسلیم شد، البته راه حل این موضوع فیلتر کردن نیست ولی تسلیم هم نباید شد، خوشبختانه در پلتفورم ها و اپلیکیشن ها جواب گرفته ایم و در حوزه اقتصادی هیچ کشوری در اطراف ما این امکان را ندارد.

فیروزآبادی تصریح کرد: یکی از خصایص ذاتی فضای مجازی همگرایی است، در واقع جهانی شدن فضای حقیقی در ظهور فضای مجازی تبلور پیدا کرده است.

وی ادامه داد: کشور ما جوانان با استعداد دارد و در عین حال قائل به استقلال است و از این رو نمی گذارد آمریکا هر غلطی که دلش می خواهد بکند، اما اینکه در تلگرام موفق نیستیم به این خاطر است که بحث رسانه را در کشور حل نمی کنیم، اگر رسانه در کشور حل شود ظرف کمتر از شش ماه تلگرام داخلی را در کشور خواهیم داشت، اما وقتی به سمت ساخت تلگرام داخلی حرکت می کنیم این موج در افکار عمومی ایجاد می شود که این نرم افزار توسط چه جناحی ساخته می شود و وقتی چنین اتفاقی رخ می دهد در نهایت نتیجه ای حاصل نمی شود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با بیان اینکه رسانه یک سکوی مهم است، خاطرنشان کرد: اگر امروز در کشور چندین سکوی خوب فضای مجازی داشته باشیم دیگر شرکت اپل نمی تواند به راحتی اپلیکیشن های ما را حذف کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این نگاه در حوزه فرهنگی باید بازیگران جدید را به رسمیت بشناسد و ارتباط خود را شبکه ای کرده و نهایتا قدرت اجتماعی آنها را درک کند.

فیروزآبادی یادآور شد: در روابط بین الملل در عصر صنعتی معتقدند که خصلت روابط بین الملل آنارشیست است، یعنی دولت ها نسل پذیر نیستند و علاقه دارند کشورهای دیگر را فتح و جنگ کنند، در فضای مجازی هم شاهد خصلت آشوب ناکی و هم آنارشیست هستیم، متاسفانه در مورد فضای مجازی در کشور ما فهم درستی از این فضا صورت نمی گیرد اما نباید از این فضا ترسید.

وی افزود: در فضای مجازی پنج لایه زیرساخت ارتباطی، فناوری، منطقی، اطلاعاتی و مردم را داریم، در هر پنج مورد ما با شکاف روبرو هستیم، برای نمونه در زیرساخت ارتباطی تنها در داخل کشور این زیرساخت وجود دارد اما در خارج از کشور چنین امکانی برای ما فراهم نیست و باید از شبکه های جهانی استفاده کنیم در حالی که آمریکا تمام شبکه های بین کشوری را دارد. در اصل در دنیا ارتباطات ما محدود به مرزهای خودمان هستیم و هیچ ماهواره و کابل مستقل با سایر کشورها نداریم.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در پایان گفت: در حوزه فناوری نیز شکاف داریم و این شکاف علمی نیست، در واقع فناوری ما تبدیل به صنعت نشده و این شکاف موجود است، وقتی ما صاحب سکوی فضای مجازی باشیم فرمانده لایه اطلاعاتی هم خواهیم بود و وقتی اطلاعات جمع شود ما مردم را خواهیم داشت و مردم هم سکو را می خواهند چون خدمت در سکوها ارائه می شود. بنابراین برای اینکه در لایه شکاف کاربر و دولت و لایه اطلاعات بین داخل و خارج از کشور موفق عمل کنیم باید به سمت تولید سکوهای فضای مجازی برویم.

12 شهریور 1398 16:25

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نماینده ایذه و باغملک در مجلس گفت: امروز ما سؤالی درباره مسائل فرهنگی از جمله بیمه نشدن خبرنگاران داشتیم که از پاسخ های وزیر ارشاد قانع نشدیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : عصر امروز صراط نیوز

هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: بنده امروز در جلسه کمیسیون فرهنگی به منظور سؤال از وزیر فرهنگ و ارشاد حاضر شدم.

وی افزود: این جلسه که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سؤال کنندگان از وزیر تشکیل شد بنده سؤال خود را مطرح کرده و به استماع پاسخ وزیر نشستم.

خادمی ادامه داد: سوال بنده در مورد وضعیت موجود فرهنگی در کشور، بیمه نشدن خبرنگاران و همچنین عدم عملکرد درست برخی رسانه های دولتی و همسو بودن غیرمستقیم آن با برخی رسانه های معاند بود.

وی بر همین اساس با اشاره به دیگر جزئیات سؤالات مطروحه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ما در این جلسه مطرح کردیم که رسانه مذکور فیلم ها و کلیپ هایی که منتشر می کند بیگانگان از آن بهره برداری می کنند و این به صلاح منافع ملی و کشور نیست.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس با اشاره به نشست کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در این جلسه وزیر جهاد کشاورزی و اعضای کمیسیون کشاورزی حضور داشتند.

وی افزود: بنده در این جلسه سؤال خود در خصوص آتش سوزی جنگل های مناطق مختلف کشور و همچنین عدم اجرای طرح 550 هکتاری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را مطرح کردم.

نماینده مردم ایذه و باغملک در خاتمه اعلام کرد: بنده از پاسخ های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاد کشاورزی قانع نشدم و نهایتاً مقرر شد سؤالات روال قانونی خود را طی کند و در نوبت طرح در صحن علنی مجلس قرار بگیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
وزیر فرهنگ گفت: طی یک ماه و نیم آینده حدود 13 هزار تن کاغذ مطبوعاتی وارد کشور می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : افکار نیوز اعتماد آنلاین پایان تیتر

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد در حاشیه جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در ماه های اخیر آرامش نسبی در بازار کاغذ پدید آمده است و از التهابی که قبلا وجود داشته، کاسته شده است.

بیشتر بخوانید : ورود وزارت ارشاد و سازمان تعزیرات به بازار کاغذ

او افزود: اکنون کاغذ های آزاد از حالت کمیابی خارج شده اند و قیمت ها به سمت تعادل پیش می روند، همچنین برای مطبوعات و حوزه های نشر توزیع کاغذ دولت صورت گرفته است و شرایط متعادل تر شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: در پی دو الی سه ماه اخیر حدود 56 هزار تن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد تأمین کاغذ صورت گرفته است و در یک ماه و نیم آینده حدود 13 هزار تن کاغذ مطبوعاتی به کشور وارد خواهد شد؛ به نظر می رسد که ما دوره ملتهب بازار کاغذ را پشت سر گذاشته ایم و به سمت شرایط آرام تر حرکت می کنیم و امیدواریم که در چند ماه آینده شاهد شرایط متعادل تری در بازار کاغذ مطبوعاتی و کتاب باشیم.

صالحی ادامه داد: کاغذ شامل کالا های اساسی نمی شود، صرفا کاغذ کتاب و مطبوعات در این حیطه تلقی می شود و مسیر تخصیص ارز برای این موضوع در حال انجام شدن است تا به سمت موازنه بازار کاغذ پیش می رویم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از طرح سه سؤال در نشست امروز کمیسیون متبوعش و قول پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با این سؤالات خبر داد.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست امروز ( سه شنبه 12 شهریور ) کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و به طرح سوالات نمایندگان از وی اختصاص داشت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: سوال نادر قاضی پور و سیدهادی بهادری نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی درباره علت تاخیر در تکمیل تالار مرکزی ارومیه نخستین سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودن که نهایتا مقرر شد تیمی مرکز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه استانداری آذربایجان غربی، نمایندگان ارومیه در مجلس و سازمان برنامه و بودجه موضوع را پیگیری کنند.

وی افزود: سوال بعدی مطرح شده در نشست امروز سوال نیز از سوی نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت عدم صدور مجوز برای چاپ روزنامه به زبان ترکی مطرح که مقرر شد معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بررسی شرایط موضوع را پیگیری و اقدام کند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: سوال آخر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سوال هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در خصوص نابسامانی در مدیریت فرهنگی، بیمه خبرنگاران و هتک حرمت در رسانه دولتی ایرنا بود که مقرر شد تا پایان شهریور موضوع از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی و اقدام لازم صورت پذیرد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
کانال تلگرامی نادر قاضی پور از ارجاع سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل مخالفت هیات نظارت بر مطبوعات با انتشار روزنامه سراسری ترکی به صحن علنی مجلس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

ندای موج: در حالی که در تاریخ دوم اسفند 1397 نادر قاضی پور در دیدار با حجت الاسلام سیدعلی حسینی، مدیر کل امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارومیه، اعلام کرده بود: “مذاکراتی در خصوص روزنامه سراسری به زبان ترکی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است. در این مذاکرات با راه اندازی این روزنامه موافقت شده است و تا زمان چاپ اولین نسخه این روزنامه، پیگیری های لازم را انجام می دهیم.” اما بعد از گذشت نزدیک به 6 ماه هنوز شماره ای از آن منتشر نشده است که امروز نیز کانال تلگرامی قاضی پور با انتشار پستی از مخالفت هیئت نظارت بر مطبوعات کشور با این موضوع و در نتیجه ارجاع سوال از وزیر ارشاد به صحن علنی مجلس خبر داده است.

در متن این نامه خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

همانطور که مستحضر می باشید اینجانب در نطق میان دستور خود در مورخه 97/07/15 خواستار صدور مجوز روزنامه سراسری به زبان ترکی شدم که معاون حقوقی و امور مجلس جنابعالی طی نامه شماره 97/350626 کورخ 97/08/02 اعلام نمودند که فردی واجد شرایط را معرفی نمائیم تا بدین منظور اقدام کنند.
در مورخ 97/08/14 اینجانب طی نامه شماره 97197185 یک نفر از اصحاب رسانه که دارای مجوز نشریه و صاحب امتیاز بودند را معرفی نمودم. ولیکن علی رغم پیگیری صورت گرفته پاسخ مدیر کل امور مجلس وزارتخانه متبوع دال بر این موضوع بود که هیات نظارت بر مطبوعات با درخواست موافقت ننموده است.
لطفا بفرمائید که این چه نوع برخوردی است؟
علت عدم واگذاری مجوز نشر روزنامه سراسری به زبان ترکی چیست؟

پس از ارجاع سوال به کمیسیون فرهنگی مجلس و حضور عباس صالحی، نماینده مردم ارومیه از پاسخ وزیر قانع نشده و سوال به صحن علنی مجلس ارجاع داده شده است.

لینک خبر :‌ ندای موج
گویا قرار بر این شد که این یک تصمیم ملی باشد تا چالش ها را به فرصت تبدیل کنیم اما امروز آنچه در دامنه مدیران پایین دستی دیده می شود...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

گویا قرار بر این شد که این یک تصمیم ملی باشد تا چالش ها را به فرصت تبدیل کنیم اما امروز آنچه در دامنه مدیران پایین دستی دیده می شود عکس این هدف نهایی است که گویا تنها برای آحاد جامعه تعریف شده باشد!
زمان آن نیست که هرکس فقط به کار خود و حفظ مسئولیتی که به عهده دارد بیندیشد! باید هرچند لحظه یکبار سر را کمی بالا گرفت و نگاهی کنجکاوانه به اطراف داشت تا اگر مدیر یا مسئول دیگری از قافله تلاش جامانده است به کمک و همیارش شتافت که در غیر این صورت سنگ روی سنگ بند نخواهد ماند و قطعاً روزهای بعد نوبت دیگر مسئولان و مدیران است تا اینگونه زمین گیر شوند! سی و دومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان به رغم همه نابسامانی های اقتصادی و ترکش تحریم ها که در راه آن بود اما با مساعدت های شهرداری اصفهان برگزار شد و به پایان رسید تا باری از دوش سازمان سینمایی کشور و در نهایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشته شود که انصافاً از شرح وظایف تعریف شده شهرداری اصفهان نبود تا در این تنگنای پر چالش اقتصادی پا پیش بگذارد تا امسال نیز سپری شود.
اما آنچه در آخرین روز این رویداد فرهنگی هنری و در مراسم اختتامیه آن اتفاق افتاد را نمی توان نادیده انگاشت و باری به هر جهت از آن گذشت زیرا جامعه فرهیخته کلان شهر اصفهان انتظار داشتند حالا که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از چند صباحی به منظور شرکت در اختتامیه جشنواره به این شهر هنرپرور و پایتخت فرهنگ و تمدن جهان اسلام پا گذاشته اند زمان بیشتری را صرف اصلاح چالش های وظایف و حل مشکلات بجا مانده و نیمه کاره فرهنگ و هنر و اندیشه این کلان شهر نمایند که افتتاح چند کتابخانه و ساختمان جدید اداره کل ارشاد این استان تنها جنبه تبلیغاتی به منظور هفته دولت را در بر داشت! در حالی که مردم این شهر و استان خیلی زودتر از این ها منتظر ورود متولی فرهنگ جامعه بودند تا کمبودها و نیازهای ضروری را با ایشان در میان گذاشته که بدانند فرق میان کلان شهر تاریخی توریست پذیر اصفهان با دیگر مراکز استان ها و شهرستان های کشور در امر تحقق اهداف سال رونق اقتصادی از زمین تا آسمان است!
شاید اگر مدیران کلان استان و شهر قبل از ورود وزیری که ارتباط تنگاتنگی با معضلات موجود دارد جلساتی را با حضور اصحاب رسانه و کتاب بر پا می داشتند و بخصوص ناشران را به نشستی صمیمانه دعوت می کردند و یا به بررسی موشکافانه مشکلات پیش روی آن ها می پرداختند، حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانست پررنگ تر از این آیین ها باشد زیرا در آینده نزدیک نوبت برگزاری چهاردهمین نمایشگاه کتاب اصفهان خواهد بود که دوره سیزدهم آن در آبان سال گذشته یکی از به یاد ماندنی ترین اجماع کتاب دوستان و ناشران کشور در کنار هم بشمار می رود. برگزاری نمایشگاه سیزدهم در آبان ماه سال گذشته آنقدر برای جامعه کتاب خوان و ناشر از هر نظر پربها و با ارزش بود که می توان توازن آن را با بارندگی های بهاری کشور تا حدودی همسان دانست و دید همانگونه که زاینده رود پر آب شد به همان مقدار روح و روان و اقتصاد نشر را همراه با آشتی اهل مطالعه با کتاب ترمیم کرد. اما متأسفانه این رویداد بزرگ از طریق مدیران کلان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوبی دیده نشده تا برگزار کنندگان پشت پرده نشر را در قالب تعاونی ناشران به یک فراخوان دعوت و اقدامات کلیدی آن ها را برای دیگر استان ها الگو قرار دهند و زمینه را برای دوام این آشتی با یار مهربان فراهم نمایند!
امسال و تا این تاریخ هیچگونه تلاش و اقدام مؤثری از سوی دستگاه ها و نهادهای متولی پیرامون استمرار به منظور برگزاری چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان اصفهان به عمل نیامده تا بهتر و پویاتر از سال قبل تشکیل شود! اگرچه زمینه لازم برای ابراز موضوع در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران ارشد استان فراهم شده بود اما متأسفانه آقای وزیر فرصت لازم را به اصحاب فرهنگ و هنر این شهر ندادند تا به روی صحنه آمده و قسمتی از قصه غصه های یار مهربان را در این باره نقل نمایند!
فراموش نکنیم که حذف مطالعه کتاب و روزنامه از دامنه جامعه امروز کشور، انفجار یک فاجعه را در سکوت آینده خواهد داشت که متأسفانه زمینه های فرهنگی آن آرام آرام شروع شده و موریانه وار به پیش می رود! کمبود و گرانی سه عامل و ابزار مهم کاغذ، زینک و مرکب چاپ ضربه سهمگینی برای تاروپود این صنف ضعیف بود که وارد آمد تا به واسطه آن آخرین میخ را به تابوت نشر بکوبد و اگر چهاردهمین نمایشگاه نیز به صورت مطلوب برگزار نگردد قطعاً کرکره همه ناشران باقی مانده استان که چشم به راه آن هستند همچون بزرگان این حرفه در پایتخت پایین کشیده خواهد شد تا جای آن ها به فست فود فروشی و قهوه خانه های قلیانی تبدیل گردد! متولیان فرهنگ و هنر باید همانگونه که برای برگزاری جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان که هنر هفتم است تسهیلات و اعتباراتی از طریق اسپانسر خصولتی تدارک دیدند به منظور برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه کتاب استان هم که هنر اول و تنها مونس ابناء بشر است تلاش های لازم و ضروری را به عمل آورند زیرا چراغی که به منزل رواست به مسجد حرام خواهد بود! کتاب تنها ستون مستحکم برای حفظ سقف فرهنگ یک جامعه است و اگر از سبد خانواده به طور کلی حذف شود قطعاً جانشین آن را مفاسدی پر خواهند نمود! چگونه از ناشران تهی دست از مال دنیا و غنی از معرفت انتظار دارند برای برگزاری نمایشگاهی که بُعد فرهنگی آن از سوره قلم نشأت می گیرد و معلوم نیست به رغم فقر اقتصادی موجود در جامعه بتوانند فروش قابل توجهی در طول آن داشته باشند، رقمی معادل 350 میلیون تومان بابت اجاره محل نمایشگاه بین المللی اصفهان را به این شرکت خصولتی پرداخت نمایند در حالی که جشنواره فیلم از تمام ظرفیت های مدیریت شهری به رایگان بهره ور شد؟! ناشران کتاب در سرتاسر کشور که صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته اند نمی توانند پس از عمری هم نشینی با یار مهربان و نویسندگان اهل دل و مخاطبانی که به مطالعه عشق می ورزند همه چیز را رها کرده و شغل دیگری اختیار کنند! اکثریت بالاتفاق این خون دل خورده های فرهنگی که این روزها پا به سن گذاشته اند و کاری جز اشاعه فرهنگ را نمی دانند مستحق دیدن این همه نابرابری میان قلم و هنر نیستند! که البته نباید فراموش کرد هر گونه جفا به این صنف فرهیخته و مورد احترام آحاد جامعه می تواند عواقب ناگواری برای عقب ماندگی از فرهنگ ناب آیینی و اسلامی را به همراه داشته باشد و مسئولیت مستقیم آن به عهده تصمیم گیرندگان کلان بوده اگر چه این اتفاق ناخوشایند قبلاً و تا حدودی برای اصحاب رسانه هم رقم خورده است!

نویسنده: حسن روانشید

لینک خبر :‌ روزنامه سیاست روز
سید عباس صالحی با اشاره به نقش اصناف در روشن شدن وضعیت پول ها و سرمایه های خصوصی در سینما تأکید کرد که سازمان سینمایی در این زمینه نقطه اتصال اصناف و نهادهای امنیتی و قضایی است.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار برنا، درباره وضعیت سرمایه های مشکوک در سینما اظهار داشت: بخش خصوصی همانند دیگر بخش هایی که در کشور فعالیت دارد به طور طبیعی در سینما نیز فعالیت هایی دارد، سعی ما بر این است که در این حوزه پیگیری فعالیت بخش خصوصی توسط صنف صورت گیرد تا اصناف در ارتباط با پول ها و سرمایه ای که در مسیر حرکت می کند فعال تر باشند. از طرفی نهادهای قضایی و امنیتی طبعاً می توانند پشت پرده ها را ببینند و احیاناً اگر تخلفی وجود دارد پس از مشخص شدن تخلف ها به مسأله ورود کنند.

وی افزود: عمده ترین فعالیت ما نقطه اتصال این دو بخش است. اصناف خودشان باید پالایش کنند و نسبت به جریان سرمایه داخلی حساس باشند و از طرفی نهادهای امنیتی و قضایی نیز مسائل پشت پرده و تخلفات را پیگیری کنند. وزارت ارشاد و سازمان سینمایی بیشتر در مسیر محتوا و نظارت بر این مسائل حرکت می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : عصر شهروند صدای ایران

ثبت نام 130 هزارنفر از متقاضیان اربعین در سماح

مهر / معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت از نام نویسی بیش از یکصد و سی هزار نفر از متقاضیان سفر اربعین حسینی در سامانه سماح خبر داد.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ اکبر رضایی با اشاره به استقبال مردم کشورمان از اعزام های ایام ماه محرم الحرام گفت: در دهه اول ماه محرم روزانه 50 کاروان از مشتاقان زیارت عتبات عالیات از طریق کاروانهای حج و زیارت به عتبات عالیات اعزام می شوند.

وی با بیان اینکه اعزام ها به صورت زمینی و هوایی انجام می گیرد، افزود: امسال تعداد افرادی که در ایام دهه اول محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی از طریق نام نویسی در دفاتر تحت پوشش سازمان حج و زیارت به عتبات مشرف می شوند بیش از 20 هزار نفر است.

معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت به متقاضیان سفر به عتبات عالیات در دهه اول محرم توصیه کرد: به دلیل ازدحام جمعیت در این ایام افراد توانمند از لحاظ جسمی در این مرحله مشرف شوند و افراد کم توان تر از لحاظ جسمی در دیگر ایام به عتبات عزیمت کنند.

وی تاکید کرد: متقاضیان از طریق دفاتر تحت پوشش سازمان حج و زیارت در کشور به عتبات عالیات مشرف شوند و فریب کاروانهای آزادبر و غیر قانونی را نخورند.

رضایی همچنین در خصوص نام نویسی اربعین حسینی اظهار کرد: سازمان حج و زیارت به عنوان یکی از کمیته های ستاد مرکزی اربعین حسینی وظیفه ثبت نام را به عهده دارد که این ساماندهی اعزام متقاضیان زیارت اربعین حسینی در سامانه سماح انجام می گیرد.

وی به الزامی بودن نام نویسی در سامانه سماح اشاره کرد و افزود: همه زائران باید رسید بیمه یا کدرهگیری سامانه سماح به همراه گذرنامه را در زمان خروج از مرز به همراه داشته باشند.

رضایی با بیان اینکه درگاه اینترنتی سامانه سماح به آدرس https://samah.haj.ir/ در خدمت متقاضیان است، گفت: متقاضیان می توانند از طریق دفاتر خدمات زیارتی سازمان حج و زیارت در سراسر کشور یا حتی از طریق اینترنت خانگی به این سامانه وصل شوند و عملیات نام نویسی را به سهولت انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه متقاضیان باید ثبت نام خود را در سامانه سماح به صورت کامل انجام دهند، گفت: متقاضیان باید در سامانه سماح نام نویسی را انجام داده و تاریخ خروج و ورود به همراه مرز تعیین شده را انتخاب نمایند چرا که تمامی برنامه ریزی ها بر اساس این نام نویسی صورت می گیرد.

معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت تصریح کرد: متقاضیان نام نویسی را به روزهای آخر و نزدیک موسم اربعین موکول نکنند و هرچه زودتر نام نویسی را انجام دهند.

وی به تعداد ثبت نام کنندگان در سامانه سماح اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از یکصد و سی هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده اند که این روند در روزهای آتی شتاب بیشتری می گیرد.

رضایی اظهار کرد: آن تعداد از متقاضیان که ثبت نام نهایی را انجام نداده اند هر چه سریعتر نسبت به تکمیل اطلاعات و پرداخت حق بیمه و هزینه های هلال احمر اقدام کرده و نام نویسی خود را نهایی کنند.

رضایی هزینه نام نویسی در سامانه سماح را رایگان دانست و گفت: فقط زائران باید در زمان ثبت نام هزینه های بیمه و خدمات درمانی(هلال احمر) را پرداخت نمایند که این هزینه ها به همراه حق الزحمه دفتر خدمات زیارتی حدود 25 هزار تومان خواهد شد که البته در صورت عدم مراجعه به دفاتر خدمات زیارتی این هزینه سه هزار تومان تقلیل می یابد و متقاضیان باید 22 هزار تومان پرداخت نمایند.

وی با بیان اینکه متقاضیان باید در این دوره مدارک لازم اعم از گذرنامه و رسید اینترنتی(رسید بیمه) ثبت نام را در طول سفر مراقبت نمایند، گفت: در صورت عدم همراه داشتن مدارک، از خروج متقاضیان جلوگیری خواهد شد.

رضایی با بیان اینکه دوره اعزام اربعین بدون روادید است اما باید گذرنامه در اختیار زائران باشد، گفت: مهر ورود و خروج در گذرنامه ثبت می شود.

وی همچنین با اشاره به خروج زائران عتبات عالیات از کشور گفت: با توجه به توافق به عمل آمده بین جمهوری اسلامی ایران و عراق زائران می توانند از دهم شهریور ماه(یکم محرم الحرام) لغایت هفتم آبان ( 30 صفر 1441) بدون نیاز به اخذ روادید همراه با گذرنامه معتبر جهت زیارت واردعراق شوند.

ما را در کانال آخرین خبر دنبال کنید

لینک خبر :‌ آخرین خبر
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: در علم تمدنی کل الفبای علم توسط اشخاصی چون ابوریحان و ابن سینا بازتعریف شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، حسن بلخاری صبح امروز در اولین نشست علمی و تخصصی ابوریحان بیرونی در دانشکده علوم انسانی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رنسانس، ریشه در تفکر فلسفی مسلمانان دارد، برخی بدون مطالعه و اطلاع از تاریخ تمدن علم، ابوریحان را به مذهب مانوی ارتباط می دهند، درحالی که ابوریحان براساس اسناد و آثار مبسوط فرد دین دار و آزاده ای توصیف شده است.

وی افزود: هرکسی که تاریخ علم بداند، نمی تواند حضور بزرگانی چون ابن سینا و ابوریحان را در ظهور طبیعیات عالم انکار کند. ابوالوفا بوزجانی مرز دانش هندسه را جابه جا کرد. در علم تمدنی کل الفبای علم توسط اشخاصی چون ابوریحان و ابن سینا بازتعریف شده است.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: ابن سینا با برجسته کردن روش عقلی تمدن، ایران را از چنگ خرافه رهایی بخشید. از لحاظ حریت دینی و شخصیتی، کتاب آثار الباقی ابوریحان بیرونی از آثار بی بدیل این فرزانه ایرانی است.

بلخاری درباره دیانت ابوریحان بیرونی خاطرنشان کرد: ابوریحان در کتاب آثار الباقی از شیعیان دو فرقه زیدیه و اسماعیلیه نقد کرده و تحلیل آنها از خلق آسمان و زمین را محکوم کرده است. ابوریحان درخصوص واقعه عاشورا و کربلا نیز در بسیاری از آثار ابراز ارادت کرده است.

وی بیان کرد: ابوریحان در بسیاری آثار خود به عالم بودن امام جعفر صادق(ع) اقرار کرده و در دفاع از آن حضرت، همه مواضع اسماعیلیه را به چالش کشیده و نقد کرده است.

انتهای پیام/4107/4116/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
سازمان اوقاف و امور خیریه، دانشگاه آزاد اسلامی و صندوق پژوهش و نوآوری درزمینهٔ تولید بذر هیبرید در کشور تفاهم نامه همکاری سه جانبه امضا کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، مهدی پندار؛ معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه این سازمان در گفتگویی در حاشیه این نشست که در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، گفت: در شرایط تحریم، که مردم فشار اقتصادی زیادی را تحمل می کنند، سازمان اوقاف به منظور رفع نیازهای پایه و اساسی مردم ارتقای بهره وری موقوفات را از جمله اهداف مهم خود قرار داده است.

وی ادامه داد: در این راستا و برای دور زدن تحریم ها و همچنین صرفه جویی در منابع، افرایش بهره وری از موقوفات، ایجاد اشتغال و کمک به رونق تولید چاره ای جز این نداریم که به فعالیت های دانش بنیان بپردازیم.

پندار بابیان اینکه موقوفات از دل مردم برآمده اند، به جایگاه اجتماعی موقوفات اشاره و تأکید کرد: سازمان اوقاف در زیر شاخه های مختلف کشاورزی نظیر شیلات، دامپروری، باغات و زراعت، به صورت جدی در حال پیگیری فعالیت های دانش بنیان است.

وی همچنین تصریح کرد: بطور مثال یکی از موضوعات اساسی در بحث زراعت موضوع بذر است. همان طور که می دانید اغلب بذرهای کشاورزی بخصوص صیفی جات از خارج کشور تهیه می شود. در حالیکه دانش و ظرفیت تولید آنها در کشور وجود دارد.

معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف یادآور شد: این تفاهم نامه سه جانبه در همین راستا و به منظور بهره برداری از چند واریته بذر هیبرید در حوزه صیفی جات مثل خیار، گوجه فرنگی و فلفل منعقد شده که این بذرها پس از تولید انبوه در اختیار کشاورزان عزیز کشورمان قرار خواهد گرفت. علاوه بر این در زمینه شیوه های مختلف کشت گلخانه ای و کشت بافت نیز برنامه های مهمی در دستور کار سازمان قرار دارد.

وی افزود:در زمینه دامپروری هم به منظور تامین نیازهای اساسی مردم بویژه گوشت و شیر، سازمان به موضوع دام مولد و دورگه گیری وارد شده است.در زمینه شیلات شیوه های نوین تکثیر آبزیان نظیرپرورش ماهی در قفس، پرورش متراکم و فوق متراکم میگو در اولویت فعالیتهای ماست .

پندار در ادامه به تشریح فعالیت های دانش بنیان سازمان اوقاف و امور خیریه پرداخت و گفت: قصد تأسیس صندوق پژوهش و فناوری را داریم . با توجه به حمایت سازمان اوقاف از فعالیت های دانش بنیان،علاوه بر تأسیس این صندوق ایجاد سه مرکز نوآوری و همچنین پارک علم و فناوری با توجه به موقوفات ذی ربط در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

وی در پایان اضافه کرد: ما علاوه بر بخش کشاورزی در حوزه های معدنی، سلامت، گردشگری و بقاع متبرکه نیز برنامه ریزی هایی را انجام داده ایم که در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

گفتنی است، بذر هیبریدی که اشاره به بذر F1دارد، به طور مستقیم از پیوند دو والد که از لحاظ ژنتیکی کاملا از هم متمایز هستند ایجاد می شود و در نهایت به بذری تبدیل می شود که دارای ویژگی های هر دو والد خواهد بود. با توجه به این که واژه هیبرید(Hybrid) اشاره به نیروی هیبریدی هم دارد، بنابراین می توان گفت بذرهای هیبریدی همانطور که از اسمشان نیز مشخص است نسبت به والدین خود برتری کامل دارند چرا که ترکیبی از صفات کیفی و مفید هر دو والد هستند.

در واقع این نوع از بذرها برای دست یافتن به ویژگی های بهتر از الحاق دو یا چندین نوع گیاه بدست می آیند. به این ترتیب چنانچه کشاورزان برای عملیات کاشت از بذر استفاده می کنند بهترین گزینه برای آنها بذرهای اصلاح شده است. چرا که بذر ترکیبی هیبریدی منجر به تولید درختان و یا گیاهانی خواهد شد که علاوه بر پایداری و مقاومت بیشتر در برابر آفت ها و بیماری ها، دارای میوه ها و محصولات درشت تر و مرغوب تری خواهند بود و حتی در آخر منجر به تسهیل فرآیند برداشت این محصولات نیز می شود.

12 شهریور 1398 16:12

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس سازمان حج وزیارت اعلام کرد : از آغاز عملیات بازگشت حجاج شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تا کنون 72 هزار و 832 نفر که 82.3 درصد از کل حجاج کشورمان در حج تمتع امسال بودند را با 296 پرواز به کشور بازگرداند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : لبیک

رئیس سازمان حج وزیارت اعلام کرد : از آغاز عملیات بازگشت حجاج شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تا کنون 72 هزار و 832 نفر که 82.3 درصد از کل حجاج کشورمان در حج تمتع امسال بودند را با 296 پرواز به کشور بازگرداند.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی سازمان حج و زیارت ، علی رضا رشیدیان در این رابطه گفت : از کل پروازهای انجام شده تا کنون 187 پرواز از فرودگاه مدینه و 109 مورد هم از فرودگاه جده به مقصد 19 ایستگاه پروازی در کشورمان اعزام شده اند.

به گفته وی ، در حال حاضر فقط 11 هزار و 267 نفر از حجاج ایرانی در مکه و 3 هزار و 252 نفر نیز در مدینه به سر می برند.

وی تصریح کرد : تا کنون از 38 هزار و 224 نفر از حجاج مدینه بعد که به شهر نبی مکرم اسلام طی چند هفته اخیر وارد شده اند بالغ بر 35 هزار نفرشان بعد از اتمام مدت اقامت در این شهر از فرودگاه مدینه به کشور بازگشته اند.

وی عنوان کرد : با توجه به جمعیت حجاج و عوامل باقیمانده در عربستان هم اینک به طور متوسط روزانه در دو وعده غذایی ناهار و شام بیش از 36 هزار پرس غذا طبخ می شود که از این میزان 9 هزار پرس آن در مدینه و بقیه مکه توزیع می شود.

وی افزود : پخت نان هم از 60تا 70 قرص نان در روز طی ایام پیک حضور حجاج در مکه هم اکنون به حدود 4 هزار قرص نان رسیده است.

رشیدیان ادامه داد : در عین آنکه خدمات دهی در حوزه حمل و نقل درون شهری در مکه هم با تخلیه برخی از هتل ها از 19 ایستگاه فعال به 16 مورد با 71 دستگاه اتوبوس و 4 دستگاه مینی بوس کاهش یافته است اما هچنان روزانه بیش از 70 هزار ظرفیت جابه جایی زائران ایرانی در این مسیرها فراهم است.

وی اظهار کرد : طی ایام حج با ظرفیت تدارک شده، سرانه تردد برای هر زائر به طور متوسط 3.7 جابه جایی بوده است.

وی عنوان کرد : کاروان های زیارت دوره هم برای حجاج برگزار شد و اقبال خوبی هم از آنها شد.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
کانون کارگردانان خانه تئاتر، در آغاز طراحی، برنامه ریزی و اولویت بندی بودجه سال 1399 خطاب به دولت و مجلس شورای اسلامی، بیانیه ای منتشر کرد.

به گزارش ایلنا، کانون کارگردانان خانه تئاتر، در آغاز طراحی، برنامه ریزی و اولویت بندی بودجه سال 1399 خطاب به دولت و مجلس شورای اسلامی، بیانیه ای منتشر کرد و خواستار این شد که بی مهری و بی توجهی به تئاتر پایان یابد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

پس بالاخره چه زمانی قرار است بی توجهی به تئاتر پایان یابد؟

لبخندها و شعارهای پشت تریبون ها را باور کنیم، یا بی توجهی و عملکردها نسبت به فرهنگ و هنر را؟

یک جانبه نگر و غیرمنصف نیستیم و نمی گوییم هرگز فرازی نبوده، یا حسن نیت و تلاشی، اما نتایج و برآیندهای حمایت از تئاتر، ناامیدکننده و یأس آور است!

حتی با گذشت چندین دهه ، ارائه ی یک آمار و اطلاعات درست از وضعیت تئاتر تحقق نیافته تا مبنایی علمی و قابل استناد، برای هر گفت وگو و مفاهمه باشد و سنگ محکی برای تشخیص عملکرد و نتایج حاصل از آن.

چرا نباید مثل بسیاری امور دیگر، که به درستی و دقت، آمار و اطلاعاتی دقیق در مورد آن ها وجود دارد، در مورد تئاتر به آمار دسترسی وجود داشته باشد؟! چند سالن تئاتر داریم؟ چند صندلی؟ چند عنوان تئاتر در سال اجرا می شود؟ چند اجرا؟ چند ساعت تولید؟ چند هنرمند؟ چه تعداد تماشاگر؟ چه میزان بهره وری؟ چه میزان حمایت؟ چند دانشجو و چند فارغ التحصیل؟ چه میزان گسترش بازار کار و تولید؟ چه میزان اشتغال زایی؟چه میزان گردش مالی؟ چه میزان بودجه و امکانات دولتی و عمومی و خصوصی؟ چند کتاب و پژوهش و مقاله؟ و ...

بالاخره بودجه ی دولتی تئاتر چقدر است؟ در چه نسبتی و در تطابق با چه داده هایی تعیین می شود؟ چه سرانه ای دارد؟ بابت هر شهروند؟ هر تماشاگر؟ هر تولید و اجرا؟ هر گروه و هنرمند؟ هر ساعت تولید فرهنگی؟ تئاتر چقدر در سبد فرهنگی خانوار، مورد حمایت قرار می گیرد؟

حالا گذشته از عدم وجود مبانی علمی و درست در تعیین میزان بودجه، افزایش آن در نسبت با دیگر موضوعات، در تمام این سال ها چقدر بوده است؟ یا افزایش آن در نسبت با تورم سالیانه؟ آیا هرگز چنین موضوعاتی بررسی کارشناسانه شده است؟!

آیا هرگز بخش های اصلی متولی تئاتر، اهمیت و ضرورت و کارکردهای امروزین تئاتر در جوامع پیشرفته را مورد بررسی و توجه قرار داده اند؟ علاوه بر درک و دریافتی شخصی و عمیق از ماهیت این هنر و اهمیت و ضرورت و نقش کاربردی آن در مناسبات نوین بشری و اجتماعی، تلاشی برای شناساندن ابعاد پیچیده و متعدد آن به دیگر مسئولان و تصمیم گیرندگان، در خود دولت و دیگر قوا و نهادهای حاکمیتی، انجام گرفته است؟

آیا می دانید تنها در ظاهر، ارقام بودجه ی تئاتر را هر سال اندکی افزایش می دهید، اما در حقیقت به شکلی مستمر، بودجه و اعتبارات تئاتر کاهش پیدا کرده است؟

آیا می دانید هیچ نسبت منطقی مابین بودجه ی تئاتر و واقعیت و قابلیت های فعالیت های تئاتری وجود ندارد؟

آیا می دانید همان بودجه ی اندک هم در گذر از پیچ و خم های بروکراتیک، به تئاتر نمی رسد؟

آیا می دانید مابین بودجه ی مصوب مجلس و بودجه ی ابلاغی وزارت خانه، تفاوتی فاحش وجود دارد؟

آیا می دانید مابین همان بودجه ی ابلاغی، با بودجه ی تخصیص داده شده، تفاوتی عمده وجود دارد؟

آیا می دانید تمام بودجه ی تخصیصی، مستقیماً به بخش های تأثیرگذار و تولید تئاتر نمی رسد؟

آیا می دانید آمار و اطلاعاتی شفاف در مورد چگونگی هزینه ی همین بودجه منتشر نمی شود؟

آیا می دانید ماهیت تصمیم گیری در مورد نحوه ی هزینه ی بودجه نامشخص است؟

آیا می دانید بخش هایی از همان بودجه ی مختصر هم در فرآیندهای اداری کسر می شود؟

آیا می دانید بودجه ی حمایت از تئاتر در کشور چقدر بوده و در قیاس با بسیاری از سرفصل های بودجه ای، چه درصد و نسبتی دارد؟!

کی قرار است به این بی توجهی و دهن کجی پایان داده شود؟!

شاید تصورشود تنها متضرر، جامعه ی تئاتر است که نمی تواند از توانایی ها و ظرفیت هایش استفاده ونقش مناسب اجتماعی خود را ایفا کند.

گاهی فراموش می کنیم ماهیت تولید اثر در تئاتر متفاوت ومخاطبان این هنر دیرپا، از گروه های مرجع اجتماعی هستند و تأثیر آنان بر جامعه، تأثیری تصاعدی و ژرف است. به همین دلیل نقش اثبات شده و غیرقابل انکار تئاتر در توسعه ی اجتماعی، نادیده گرفته می شود و بابت این بی توجهی مفرط،احساس حقی وجود دارد. نمی شود واقعیت را دیگرگونه جلوه داد.

نگاهی به آمارهای فرهنگی و اجتماعی،بیش از همه، نقش و مسئولیت کسانی را که به فرهنگ، هنر و تئاتر بی توجه بوده اند، عیان می کند.

خانم ها و آقایان! تئاتر همواره امیدبخش است و قصد آن نیست که با برشمردن مصادیق ناهنجاری ها، هیچ امیدی به یأس مبدل شود. اما جز اشاره، چاره ای هم برای یادآوری و اثبات خطاها و اشتباهات گذشته، در توزیع و تنطیم بودجه ها وجود ندارد.آمار بزهکاری، جرم، جنایت، تجاوز، سرقت و زورگیری؟ آمار پرونده های قضایی و تعداد زندانیان؟ آمار اعتیاد،ازدواج،طلاق، زنان مطلقه و سرپرست خانوار؟ آمار خشونت های فردی و اجتماعی، عصبانیت، یأس، نا امیدی، افسردگی ومشکلات روحی و روانی؟ آمار فقر، تفاوت های طبقاتی،رضایت،مشارکت،شادی و نشاط، مهاجرت و خروج سرمایه های انسانی و مالی؟ آمار توجه به کودکان، سالمندان، زنان و اقشار آسیب پذیر؟ آمار دروغ، ریا، کلاهبرداری،رشوه، اختلاس، رانت خواری، تبعیض، باندبازی، اعمال زور و اجحاف؟ آمار مصرف و توجه به وضعیت منابع آبی، جنگل و محیط زیست؟ و ده ها آمار و شاخص مؤثر دیگر!

اگر گمان می شود هنر تئاتر کوچک ترین تأثیری در تغییر موازنه ی اکنون مغلوبه و یک طرفه ی این آمارها ندارد، با ایمان و اطمینان می گوییم که خطاست، خطایی که برای ارتکاب آن نمی توان عذر ندانستن و ناآگاهی آورد، زیرا این تأثیری اثبات شده در تمامی جوامع پیشرفته و در حال توسعه، اکنون و در طول تاریخ است.

بیاییم و یک بار هم که شده در تصور خود در مورد تعریف واژه ی "فرهنگ و کار فرهنگی" بازنگری کنیم.

ما پی گیر درخواست هایمان در این بیانیه که حمایت از تئاتر، شفافیت، ایجاد امکان نظارت و توقع بدیهی پاسخ گویی است، خواهیم بود.

تردید نکنید و ایمان داشته باشید که تئاتر در صورت آن که بتواند نقش و جایگاه متناسبش را باز بیاید، به مراتب بیش از بودجه ها و امکاناتی که به آن اختصاص می دهید، در هزینه های اجتناب ناپذیر کل جامعه، صرفه جویانه و نتیجه بخش بوده و در خدمت توسعه ی کشور و جامعه خواهد بود.

کانون کارگردانان خانه تئاتر

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران-ایرناپلاس- تعزیه نمایش مذهبی است که همراه با شعر و موسیقی اجرا می شود. این نمایش یکی از اصیل ترین و جذاب ترین آیین های عزاداری است که واقعه عاشورا را روایت می کند. اما چرا این نمایش مذهبی در طول این سال ها افول کرده و کمتر در شهرها و روستاها اجرا می شود؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

اصغر شیرمحمدی، مدرس دانشگاه، مردم شناس و پژوهشگر تعزیه، درباره آسیب های واردشده به این هنر اصیل ایرانی، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: اولین آسیب وارد شده به تعزیه، خود تعزیه خوان ها هستند؛ از این جهت که تعزیه خواندن دانشی می خواهد که تک بعدی نیست. اول و مهم تر از همه، خواندن است، یعنی اشعار را درست بخوانند؛ چه این اشعار آواز یا همان موافق خوانی باشند، چه مخالف خوانی و چه قرائت صحیح خود اشعار. یعنی در این زمینه هم اشکال وجود دارد. منظور من از قرائت صحیح اشعار این است که بتوانند املایش را درست بیان کنند و خوانش دقیق انجام گیرد. چون اشعار و واژه ها عموماً قدیمی هستند. خیلی وقت ها پیش می آید که تعزیه خوان ها اشعار را تند یا کند می خوانند. یعنی خوانش غیردقیقی دارند که این مسئله یکی از آسیب های تعزیه خوانان است. خوانش غیردقیق باعث می شود مخاطب اصلاً متوجه اشعار نشود. در برخی مواقع دیده شده تعزیه خوان بی جهت تحریر و چهچه می زند یا مبهم و تند می خواند، که این درست نیست. اشعار باید طوری ادا شود که مخاطب کاملاً واژه ها را متوجه شود.

تقلید از ملودی خواننده های ترکی در تعزیه ها

دکتر شیرمحمدی در ادامه افزود: مورد دیگر، موسیقی تعزیه است. در حوزه موسیقی تعزیه، افراد کمی هستند که به صورت آکادمیک و تخصصی موسیقی را یاد گرفته اند که البته این افراد کاربلد هستند، ولی بیشتر تجربی کار کرده و سینه به سینه فراگرفته اند. یک عده هم هستند که نزد استادان دوره های مربوطه را دیده اند. خیلی ها در ابتدا آواز می خواندند و بعد به تعزیه خواندن روی آوردند، که غالباً این گونه است. این افراد وقتی به این حوزه خاص مسلط نباشند و دانش موسیقایی شان کم باشد، از آهنگ های خواننده های ترکی یک ملودی را برمی دارند و آن را در تعزیه اجرا می کنند.

اشعار به جای مانده از زمان قاجار

نویسنده کتاب تعزیه نامه درباره منشأ این آسیب ها بیان کرد: مثلاً مصرع امشب گرفته گریه ها خیمه سرا را خوانده می شود. این مصرع اشتباه است. چون خیمه خودش به معنی سرپناه و سرا هم این معنی را می دهد. یا از کارهای همایون شجریان مثل تصنیف مشهور نبسته ام به کس دل تقلید می کنند و شعری را روی ملودی اش می گذارند و در تعزیه ها می خوانند و چون عموماً به حیطه شعر وارد نیستند، باعث می شود که شعر نه قافیه داشته باشد و نه وزن. این هم یک آسیب است. این آسیب ها از کجا نشأت می گیرد؟ از آنجا که این نسخه ها و متون تعزیه ای که ما داریم و از آن استفاده می کنیم، عموماً به جا مانده از دوران قاجار هستند. عده محدودی از افراد هستند که می توانند برای تعزیه، خوب شعر بگویند. مثلاً شاید افراد زیادی باشند که بتوانند غزل، قصیده و شعر عارفانه بگویند، اما توانایی شعر گفتن برای تعزیه را که روایت گونه است، نداشته باشند.

کپی بد از برخی شعرها و خواننده ها

این مدرس دانشگاه که تجربه تعزیه خوانی هم دارد درباره اهمیت نوآوری در تعزیه چنین گفت: شاید چون شعر و موسیقی در تعزیه عموماً تکراری است و هر سال این اشعار خوانده می شود، ممکن است مخاطب سریع خسته شود، به این فکر می افتند که نوآوری کنند؛ منتها ما تعزیه خوان ها هنوز مفهوم نوآوری را دقیق متوجه نشده ایم. نوآوری یعنی خلاقیت داشتن و چیزی را که از قبل نبوده، به وجود آوردن. در تعزیه به جای نوآوری واقعی از دست بقیه کپی می کنیم؛ البته یک کپی بد و بعد هم، همان را اجرا می کنیم. حتی گاهی از اشعار خواننده های زن و خارج از کشور استفاده شده و مردم با شنیدنشان می خندند و این را متوجه می شوند.

برداشت و خوانش نوینی از تعزیه

این مسئله را از قول مرحوم استاد مهرداد امین عرض می کنم، ایشان موسیقی سنتی کار می کرد و چند جلد هم کتاب دارد و شاگرد مرحوم علی اکبرخان شهنازی بود. مرحوم امین یک اپرای تعزیه ساخته بود. در ملاقاتی که برای مرور دستگاه ها نزد ایشان رفتم گفتند که تعزیه باید در شکل سنتی خود باقی بماند و اگر تعزیه ها حالت اپرا یا هر چیز دیگری داشته باشد، دیگر آن تعزیه مرسوم و سنتی نیستند؛ بلکه یک برداشت و خوانش نوینی از تعزیه سنتی است.

اهمیت تنوع در این هنر

شیرمحمدی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان تعزیه را به روز کرد، تصریح کرد: به نظر من تاریخش را نمی توان عوض کرد. تاریخ همانی است که اتفاق افتاده است. اما اگر یک تیم قوی باشد که ادبیات و موسیقی تعزیه را خوب بشناسد، این به روزرسانی امکان پذیر است. به جرئت می توانم بگویم که اگر ما یک آهنگساز قوی هم داشته باشیم، الزاماً نمی تواند برای موسیقی تعزیه و شبیه خوانی کاری انجام دهد؛ مگر اینکه مدتی زمان بگذارد و همان آثار قدیمی را گوش کند. اما اگر آهنگساز باسوادی باشد که هم موسیقی سنتی و آیینی را خوب بشناسد، در ملودی هایی که شبیه نوحه است می تواند نوآوری کند. حتی در موسیقی های مقامی، ملودی ها و ریتم های خیلی خوبی وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. اشعار را هم می توان تغییر داد. شعر که وحی منزل نیست. مشروط بر اینکه در چارچوب باشد، یعنی داخل ساختار تعزیه می توان نوآوری کرد، اما یک تیم خیلی قوی با افراد باسواد و علاقه مند باید این کار را انجام دهند.

تفاوت لباس های تعزیه در بین اقوام مختلف

این پژوهشگر درباره تنوع تعزیه ها و انواع گوناگون آن در شهرهای مختلف کشور گفت: در حال حاضر هر جای ایران که بروید یک تعزیه محلی داریم که فرم زیبایی هم دارند. یعنی جلوه هایی از فرهنگ خود مردم است که کمتر دیده شده است. البته خیلی ها از تعزیه تهران تقلید کرده اند که اکثراً تقلیدهای دقیقی هم نیستند و ناقص اند. مثلاً یک تعزیه ای وجود دارد که برای شهر شاهنشین جم است. اینها سبک خود را می خوانند یا در آذربایجان به ترکی می خوانند. حتی از مرحوم جابر عناصری شنیده ام که لباس های تعزیه خوانی در بین اقوام مختلف متفاوت بوده و شبیه همان لباس های محلی شان بوده است. من وقتی که تصاویر تعزیه شاهنشین جم را دیدم، متوجه شدم عمامه شان را طوری می بندند که برای من خیلی جذاب و زیبا بود. تلاش کردم عمامه بستنشان را یاد بگیرم و به همین صورت، فرم ها اشاعه پیدا می کنند.

درآمد تعزیه خوانان چقدر است؟

شیرمحمدی در پایان و در پاسخ به این پرسش که آیا آسیب هایی مانند پول های کلان و شهرت که برخی از مداحان به آن مبتلا هستند، گریبان تعزیه خوانان را هم گرفته است یا خیر، افزود: به آن صورت که در بین مداحان است در تعزیه خوان ها نیست. چون گرایش جوان ترها به سبک های جدید مداحی بیشتر است. مخاطب تعزیه خاص است. یعنی یک گروه خاصی از مردم هستند که تعزیه برایشان جذاب است. البته در حوزه تعزیه هم کسانی که شهرت دارند، پول می گیرند و قرارداد هم می بندند، اما مقدارش در برابر مداحان بسیار کمتر است. مثلاً برای یک دهه 20 الی 30 میلیون تومان دریافت می کنند. البته به همه هم یک مبلغ نمی دهند و بستگی به جایگاه تعزیه خوان دارد. البته گاهی اوقات ممکن است به فردی 50 یا 100 میلیون تومان هم بدهند، اما در کل، درآمد تعزیه خوان ها مثل مداحان نیست. چیزی که عمومیت دارد و می شنویم این است که تعزیه خوان ها مانند مداحان نیستند که بالانشین باشند و ماشین فلان داشته باشند.

گفت وگو از هنگامه ملکی

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

بالاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد، فرهنگ آن جامعه است و اساساً فرهنگ هر جامعه هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد.

در جامعه شناسی، واژگان فرهنگ و توسعۀ فرهنگی در کنار مفاهیمی چون توسعه سیاسی، توسعه اقتصادی و توسعه اجتماعی به شکل گسترده قابل بحث است. مفهوم توسعه فرهنگی در اواخر قرن هفدهم از طرف یونسکو (سازمان فرهنگی جهان) در مباحث توسعه گنجانده شد. توسعۀ فرهنگی نسبت به توسعۀ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از گستردگی و پویایی بیشتری برخوردار است.

جامعه شناسان معتقد هستند که اگر فرهنگ یک جامعه به پویایی و پختگی لازم و شایسته نرسیده باشد، پیشرفت، انکشاف و توسعۀ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... آن جامعه میسر نخواهد بود. امروز حوزه نفوذ فرهنگ به همه ابعاد زندگی بشر کشیده شده است و همه ویژگی های غیرفیزیکی و متمایزکننده انسان ها از یکدیگر و نیز همه ویژگی های متفرقه جوامع در فرهنگ آن ها نهفته است.

به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، بدون شک بالاترین و والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد، فرهنگ آن جامعه است. اساساً فرهنگ هر جامعه هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد و به صورت کل، فرهنگ است که ویژگی های مشترک به وجود آورندۀ یک ملیت یا یک ملت را شکل می دهد و بدون وجود یک فرهنگ واحد، شهروندان یک کشور را نباید یک ملت نامید.

برای بررسی نقش و اهمیت فرهنگ و وضعیت کنونی فرهنگ کشورمان و چالش های پیش روی آن، خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان با صادق طباطبایی نژاد- عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به گفت وگو پرداخت که در ادامه می خوانید:

مهمترین رکن هر جامعه ای، زیرساخت فرهنگی آن است

صادق طباطبایی نژاد گفت: بخشی از ظهور و بروز مسائل فرهنگی در مقوله حجاب و عفاف نمود پیدا می کند. آن چیزی که در جامعه مانند نوع پوشش و برخوردهای اجتماعی مطرح می شود ریشه های فرهنگی را نشان می دهد و گرنه این مسائل جز ظواهر فرهنگی محسوب می شوند نه ریشه های فرهنگی. اما یکی از مسائل مهم هر جامعه ای فارغ از برخورد حاکمیت، مسائل فرهنگی است.

وی با بیان اینکه مهمترین رکن هر جامعه ای، زیرساخت فرهنگی آن جامعه است، افزود: یکی از وظایف هر حاکمیتی تثبیت فرهنگ مورد نیاز آن جامعه و رشد و ارتقای فرهنگی است. آن چیزی که روشن است این است که در مسائل فرهنگی مورد هجمه شدید خارجی بوده ایم که قبل از انقلاب هم وجود داشته، اما بعد از انقلاب اسلامی این هجمه فرهنگی تشدید شده است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب با یک شبیخون فرهنگی مواجه بوده ایم.

شبیخون فرهنگی همان کودتای نرم است

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: این شبیخون فرهنگی در جوامع مختلف به کودتای نرم تعبیر می شود. دشمنان قصد دارند جامعه را در فرهنگ خود ترکیب کنند و ما چون ریشه های عمیق فرهنگی ملی و مذهبی داریم با وجود تمام هجمه ها، درخت تنومند ریشه دار فرهنگی ایران را نتوانسته اند خشک کنند، اما آسیب هایی را هم به آن زده اند.

تعدد مراکز تصمیم گیری در مسائل فرهنگی، آسیب زا است

طباطبایی نژاد با بیان اینکه در مسائل فرهنگی برنامه ریزی کافی برای تثبیت و ارتقای فرهنگ، نداشته ایم، تصریح کرد: یکی از علت های این نقیصه شاید تعدد مراکز تصمیم گیری در مسائل فرهنگی باشد که البته برخی این موضوع را حُسن می دانند، اما به نظر بنده این یک عیب است چرا که آن مقدار قدرتی که باید در مدیریت مسائل فرهنگی متمرکز شود یکجا جمع نمی شود و این تشتت باعث می شود که هرکدام به صورت فرعی و ضعیف کار کنند.

اگر فرهنگ جامعه درست شود نوع مصرف مردم تغییر می کند

وی ادامه داد: با وجودی که این روزها ذهن مردم و مسئولان را مشکلات اقتصادی درگیر کرده است، اما همان طور که رهبری فرمودند این به آن معنی نیست که ما مسئله فرهنگی نداریم، بلکه اولویت اول، حل مشکلات اقتصادی است چون در بحث اقتصاد زودتر دشمن به اهداف خود می رسد و حوصله آن ها برای تغییر فرهنگ ایرانیان سر رفته است. باید توجه کنیم که پایه تمام مسائل ما، مسئله فرهنگی است به این معنا که اگر فرهنگ جامعه درست شود نوع مصرف مردم تغییر می کند و اقتصاد کشور از سمت و سوی دلالی به سوی تولید سوق پیدا می کند.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی، افزود: فرهنگ یک موضوع ریشه ای برای تمام مسائل است، حتی مسائل امنیتی. اینکه امروز می توانیم با این توان در برابر قدرت های نظامی دنیا بایستیم ریشه اش به مسائل فرهنگی بر می گردد. درست است که در مقوله نظامی پیشرفت های زیادی در مقایسه با زمان جنگ کرده ایم، اما آنچه که در جنگ توانسته بود ما را نگه دارد مسائل فرهنگی و اقتدار فرهنگی و ملی بود. هم اکنون نیز به همین شکل است، از نظر نظامی با قدرت های بزرگ دنیا خیلی فاصله داریم، اما این نگرش فرهنگی نسبت به مسائل پیرامونی و از جمله مسائل نظامی سبب شده که اقتدار لازم را داشته باشیم.

طباطبایی نژاد، تصریح کرد: دشمن هم سال ها است که با حرص و کینه تلاش خود را می کند. بعد از فتنه 88، طمع دشمن برای تغییر حاکمیت زیاد بود، اما شکست آنان سبب شد در عرض چند سال 20 شبکه فارسی زبان در ماهواره ها راه اندازی کنند تا روی مسائل فرهنگی ایران کار کنند.

برخی افراد بی حجاب از آرمان های ملی و دینی دفاع می کنند

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: به دلیل هجمه بیرونی دشمن، مسائل فرهنگی کشور آسیب دیده است، پس نباید مراکز تصمیم گیری برای مسائل فرهنگی این قدر زیاد باشد. همان طور که اشاره شد مقوله عفاف و حجاب مظهری از مسائل فرهنگی است و بسیاری از افرادی که پوشش اسلامی در جامعه ندارند، از نظر ریشه های فرهنگی اعتقادات بسیار عمیقی دارند و از آرمان های ملی و دینی خود دفاع می کنند.

هزینه در مسائل فرهنگی، سرمایه گذاری است

وی گفت: بنابراین در مسائل فرهنگی دولت و حاکمیت باید هزینه بیشتری کنند چراکه هزینه در مسائل فرهنگی هیچ ضرری ندارد و یک سرمایه گذاری محسوب می شود.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت کنونی حجاب و عفاف در جامعه، افزود: در نخستین جلسه ای که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم ایشان تعبیری را در مورد مسائل فرهنگی به کار بردند تحت عنوان "ولنگاری" فرهنگی. این امر نشان می دهد مسائل فرهنگی در جامعه ما رها است. در کمیسیون فرهنگی مجلس چهار یا پنج مجموعه اصلی داریم که با ما ارتباط مستقیم دارند. از جمله وزارت ارشاد، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی و چند سازمان دیگر. تعدد این سازمان ها، کمبود بودجه و نوع نگرش های متفاوتی که گاهی در تغییر دولت ها دیده می شود سبب می شود که تصمیمات فرهنگی مقطعی و موضعی باشد.

ریشه های عمیق فرهنگی، سبب تاب آوردن مقابل تهاجم فرهنگی می شود

طباطبایی نژاد، اظهار کرد: مجموع فعالیت های فرهنگی که در نظام اسلامی در حال انجام است جوابگوی هجمه خارجی دشمنان نیست، اگر چه به دلیل ریشه های عمیق فرهنگی، تاب آورده ایم و حرکت فرهنگی ما متوقف نشده و در حال حرکت است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص حجاب و عفاف دو موضوع داریم، یکی موضوع قانون که در ابتدای حکومت جمهوری اسلامی در این خصوص قانون گذاری شده است و عمل به این قانون ابزار خودش را می خواهد. این ابزاری که هم اکنون تعریف شده است جوابگو نیست یا این ابزاری که برای رعایت قانون گذاشته شده با واقعیت ها هم خوانی ندارد، به این معنا که اگر قانونی وضع می شود ابزار اجرای آن قانون هم باید هم خوانی داشته باشد. وقتی می گوییم در ایران اسلامی طبق آن چیزی که در شرع مقدس تعیین شده خانم ها باید حجاب خود را رعایت کنند باید در قانون ذکر می شد که چگونه این امر را ترویج و تعمیم دهیم.

به حجاب و عفاف باید به عنوان گفتمان دینی و فرهنگی نگاه شود

وی افزود: در اول انقلاب حجاب و عفاف بهتر رعایت می شد، اما هم اکنون به دلیل برخی از مسائل فرهنگی که در داخل و خارج ایجاد شده است این امر کمرنگ شده است. روی قانون حجاب و عفاف کارهای زیادی شده است و در دست کار است. اما بحث دیگری که مهمتر از بحث قانون است این است که حجاب و عفاف یک گفتمان دینی است به این معنا که باید به شکل یک گفتمان دینی و فرهنگی به این مقوله نگاه کرد. وقتی به عنوان یک خط کش قانونی به آن نگاه می کنیم آن محدودیت ها و محرومیت ها به ذهن می آید، اما وقتی به عنوان یک گفتمان دینی و مذهبی به آن نگاه کنیم سبب ایجاد رغبت می شود.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: قانون برای وقتی است که این گفتمان به اندازه خودش ترویج پیدا نکرده باشد، اما وقتی گفتمان حجاب و عفاف ترویج پیدا کند و در جامعه بروز و ظهور پیدا کند دیگر نیاز به مأموران اجرای قانون نیست. پس مهمتر از هر چیزی پرداختن به گفتمان دینی عفاف و حجاب است که باید نهادهای مختلف حیا را که به عنوان زیرساخت اخلاق اسلامی است مهمترین ریشه و زیرساخت مسائلی اخلاقی کشور قلمداد کنند. پس باید به اصلِ بحث حیا و عفت به عنوان یک گفتمان دینی و مذهبی بپردازیم.

طباطبایی نژاد خاطرنشان کرد: پرچم حیا، بحث حجاب و عفاف قرار گرفته است، اما واقعیت این است که بحث حیا و عفت خیلی بالاتر از موضوع حجاب است. در صدا و سیما و مراکز علمی و تحقیقاتی از همه ابزارها باید استفاده کنیم تا فرهنگ این گفتمان گسترش پیدا کند و اهمیت این گفتمان برای مردم تبیین شود.

گفت و گو از: حبیب الله وکیل زاده، ایسنا-منطقه اصفهان

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در پی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص نفوذ بیگانگان در حوزه فرهنگ و هنر کشور، بیانیه ای منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، در متن این بیانیه آمده است: انقلاب شکوهمند اسلامی مردم ایران، سرفصلی جدید در تاریخ پرفراز و نشیب این سرزمین کهن را رقم زد و به پشتوانه حمایت قاطبه امت از مرجعیت شیعه و زعامت بنیانگذار کبیر و فقید جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، طومار سلسله و سفاک پهلوی را در هم پیچید.
ناگفته پیداست آنچه در خصوص این انقلاب وجه بارزتر و غالب تری در کنار مبارزات سیاسی بر ضد رزیم طاغوت دارد، منظر فرهنگی این انقلاب بوده است که نقطه عطفی برای این رخداد عظیم قرن به شمار می رود.
حال، امروزه و پس از 40 سال مقاومت و پایداری این شجره طیبه در قبال انواع و اقسام هجمهها و جنگها و تحریم و قطعنامههای ظالمانه استکبار جهانی، در منطقه و جهان ایران اسلامی دارای اقتداری مثال زدنی است که صیانت و حفظ این میراث گرانبها و ارزشمند وظیفه آحاد ملت میباشد.

آنچه رهبر فرزانه و حکیم انقلاب به عنوان کشتی بان این سفینه در حال رشد و حرکت، در خصوص وضعیت کنونی و دورنمای فرهنگ و هنر این مرز وبوم ترسیم و بیان نمودهاند فی الواقع بروظیفه خطیر و سنگین متولیان رسمی حوزه هنر و فرهنگ جامعه در ارکان و انشعابات دولت میافزاید.
آنچه که تئاتر این مرز و بوم را به عنوان یک شاخص فرهنگی در سطح تعاملات کلان کشور برجسته میسازد زبان فاخر و مبتنی بر فرهنگ ایرانی- اسلامی ماست که می بایست بسیار بیش ار پیش مورد عنایت و برنامه ریزی متولیان اصلی تئاتر کشور در دولت تدبیر و امید قرار گیرد تا به تراز مورد قبول تئاتر در جمهوری اسلامی نزدیک شویم.
بحث نفوذ اجانب و بیگانگان در تئاتر کشور ، صرف منابع مادی مشکوک، حضور سفارت خانه های دول غربی و نیز موضوعات محتوایی و مضمونی تئاترهای روی صحنه موضوعی است که می بایست مد نظر مسئولان و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد و به صورت جدی پیگیری و نظارت شود.
چه بسا نفوذ عدهای که نه دل در گرو میهن دارند و نه اعتقادی به آموزههای دینی و اسلامی فضای سالم تئاتر را به فضایی بیمارگونه ببرند و با تفکرات روشن نمایی و سکولار و سُر خوردن به دامن غربی ها از داشتههای این تمدن بزرگ ایران اسلامی غافل شوند و روز به روز با مخاطب عام و خانوادهها فاصله گیرند. باید برای بیماری ناخواسته تئاتر همت کرد و از محافظه کاری و ریا خلاص شد تا اندیشه در تئاتر جایش را به گیشهی صرف ندهد و روح شریف عزتمندی و خردورزی را در این آیینهی طبیعت به منصهی ظهور رساند.

امید است هنرمندان عرصهی تئاتر و متولیان امر به این باور برسند که این انقلاب در گام دوم استوارتر، مقاومتر و با شکوه تر به راه عزت و مقاومت خود ادامه می دهد و یقیناً هنرمندان شریف عرصهی تئاتر هم باید سهم اندیشه ورزی خود را به صحنه بیاورند.
انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ضمن اعلام لبیک به فرامین مقام معظم ولایت حضرت امام خامنهای(حفظ الله) و اعلام هشدار و نگرانی در خصوص تذکرات مکرر معظم له مدیران اجرایی حوزه فرهنگ و هنر کشور امیدواراست که نهیب مشفقانه و دلسوزانه رهبر معظم انقلاب در خصوص اقدامات سازمان یافته ضد فرهنگی و ضد ارزشی در تولیدات فرهنگی ، متولین امر را به صورت جدی متوجه اهمیت موضوع نماید و چارهای عاجل در این خصوص اندیشیده شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- بازیگر مجموعه مرضیه در پشت صحنه این سریال انتقاد تندی از پول کثیف در فضای هنری کرد و گفت: به تازگی وزارت فرهنگ طرحی داده که در آن موسسه هنرمندان پیشکسوت با بنیاد رودکی ادغام می شود، متاسفام که بنیاد رودکی خودش را هم نمی تواند اداره کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران دنیای اقتصاد روزنامه ایران

داریوش ارجمند، عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت و بازیگر سریال مناسبتی مرضیه که قرار است محرم امسال روی آنتن شبکه دو سیما برود در جمع خبرنگاران درباره این سریال گفت: داستان این سریال درباره فسادهای اقتصادی و پولشویی است.

تلویزیون در خصوص مفاسد افتصادی مسئول است

وی افزود: اینکه چقدر پرداختن به این مسائل و داستان ها می تواند در مبارزه با ورود پول های کثیف به عرصه هنر موثر باشد باید بگویم خیلی زیاد. این نوع داستان ها و سریال ها می تواند تأثیر زیادی روی فرهنگ مردم در این زمینه بگذارد.

بازیگر سریال ماه و پلنگ با تاکید به اینکه باید تلویزیون هم قدمی در این راستا بردارد چون خودش هم دستش در کار است، گفت: تلویزیون، سینما و نمایش خانگی همه زیر نظر یک سری ممیزی ها فعالیت دارند. من بر این باور هستم که تلویزیون خود می داند قضیه فسادهای مالی و پول کثیفی که وارد هنر ما شده است چیست؟ پس باید مطالبه گر و پرسشگر باشد و ببیند چطور تهیه کننده ای در شبکه نمایش خانگی دستمزد یک میلیاردی به بازیگرش می دهد.

ارجمند در ادامه خاطرنشان کرد: فکرش را کنید کارگردانی که در یک برنامه تلویزیونی به عنوان مهمان رو به روی دوربین سیما می نشیند و می گوید به من ربطی ندارد پولی که به من می دهند از کجا آمده است، در واقع کارگردان نیست بلکه یک مرده شور است. به همین خاطر است که برایش تفاوتی ندارد که مرده چه کسی را می شوید.

هنرپیشه سریال راز پنهان با تاکید بر اینکه فساد مالی باید در محصولات فرهنگی و سیما نیز بررسی شود، اظهار داشت: سیما نباید فقط به سریال سازی اکتفا کند بلکه تلویزیون اتفاقاً باید یقه فلان تهیه کننده را بگیرد و بپرسد که از کجا بودجه آورده اید؟ چه آثاری که در تلویزیون پخش می شود و چه آن ها که بیرون از تلویزیون تولید می شوند همه آدم هایی هستند که با تلویزیون هم همکاری دارند. تلویزیون و وزارت فرهنگ و ارشاد در این زمینه مسئول هستند و باید پاسخگو باشند. مفاسد اقتصادی هر روز بیشتر می شوند و سریال مرضیه نمونه ای از آن را روایت می کند.

بنیاد روکی توانایی اداره خودش را هم ندارد

ارجمند همچنین از تصویب طرح ادغام موسسات معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دو موسسه بنیاد فرهنگی هنری رودکی و یک موسسه دیگر که هنوز نام آن به صورت رسمی منتشر نشده انتقاد کرد و گفت: وزارت ارشاد طرحی داده است که در آن موسسه هنرمندان پیشکسوت با بنیاد رودکی ادغام می شود، اصلا نمی دانم چرا باید چنین کاری کنند؟ یک نفر بیاید و در این باره توضیح بدهد که چرا باید این ادغام باید صورت بپذیرد و ما به عنوان زیر مجموعه با بنیاد رودکی یکی شویم؟ از من اگر نظر بخواهید رودکی نمی تواند حتی خودش را هم اداره کند البته شاید این کار دلیل خاص خودش را دارد و احتمالا برای یک نفر شغلی در نظر گرفته شده است.

این بازیگر با سابقه و پر کار با تاکید بر اینکه بازیگران پیشکسوت در این باره اعتراض هایی نیز داشتند، تصریح کرد: ما به محض اینکه این خبر را شنیدیم اعتراض کرده ایم. خود من به تنهایی نامه پر از انتقادی در این خصوص نوشتم.

وی در ادامه عنوان کرد: چندی پیش مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به حالت قهر مسئولیتش را رها کرده و رفته است و تا امروز هم به موسسه نیامده است.

مسئولان چرا از کسی سوال نپرسیدند؟

بازیگر نقش مالک اشتر با اشاره به اینکه منتظر جوابی برای اعتراضات خود هستند گفت: موسسه هنرمندان پیشکسوت یک هیئت امنا دارد که اعضای آن از پنج وزارتخانه هستند. به نظر من وزیر ارشاد به تنهایی نمی تواند درباره آن تصمیم گیری کند. می توان به صراحت گفت که ارشاد برای این تصمیم حتی با یکی از این اعضا هیئت امنا صحبت نکرده است و نظری از این افراد در این باره نپرسیده است.

بازیگر سریال ستایش درخصوص بازیگران تازه کاری که به عرصه سینما و تلویزیون می آیند و پیشکسوت ها را به عنوان الگو قرار می دهند هم عنوان کرد: می گویند چشم این افراد به ما است تا مشکلاتی که بر سر راه هنر است را از میان برداریم باید بگویم چشم این افراد به ما پیشکسوتان هنر نیست بلکه بیشتر چشم شان به شبکه های ماهواره ای مانند شبکه جم است.

ارجمند در مورد اینکه چرا امروز هنرمندان جوان ما به جای تلویزیون خودمان چشم امیدشان به دنبال شبکه های ماهواره ای است اظهار داشت: من نباید این سوال را پاسخ بدهم بلکه این شما هستید که باید بروید و این سوال ها را از مدیران تلویزیون بپرسید. من هر وقت که برای بازی در یک پروژه تلویزیونی دعوت می شوم کار و پروژه را خوب بالا و پایین می کنم. سرو شکلش را نگاه می کنم اگر با دلم جور در آمد با آن بازی می کنم و اگر به دلم نشست. هیچ وقت من را در آن کار نمی بینید.

وی خاطرنشان کرد: من جزو افرادی هستم که حاضرم از بی کاری و بی پولی سنگ به دل ببندم و شب ها گرد بخوابم اما منت کسی را نکشم. من از همین تریبون اعلام می کنم که خواهرزاده و پسرخاله و داماد هیچ کسی هم نیستم اما پسر و پدر و همه چیزم خودم هستم. مطمئنا اگر داماد کسی بودم سرمایه گذاری چون سرمایه گذار شهرزاد می شدم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس پیرامون بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره نفوذ در عرصه فرهنگ و هنر در دیدار اعضای هیئت دولت، بیانیه ای صادر کرد و نسبت به پروژه نفوذ در عرصه تئاتر هشدار داد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: آنچه که تئاتر این مرزوبوم را به عنوان یک شاخص فرهنگی در سطح تعاملات کلان کشور برجسته می سازد زبان فاخر و مبتنی بر فرهنگ ایرانی- اسلامی ماست که می بایست بسیار بیش از پیش مورد عنایت و برنامه ریزی متولیان اصلی تئاتر کشور در دولت تدبیر و امید قرار گیرد تا به تراز مورد قبول تئاتر در جمهوری اسلامی نزدیک شویم.بحث نفوذ اجانب و بیگانگان در تئاتر کشور، صرف منابع مادی مشکوک، حضور سفارت خانه های دول غربی و نیز موضوعات محتوایی و مضمونی تئاترهای روی صحنه موضوعی است که می بایست مدنظر مسئولان و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد و به صورت جدی پیگیری و نظارت شود.چه بسا نفوذ عده ای که نه دل در گرو میهن دارند و نه اعتقادی به آموزه های دینی و اسلامی فضای سالم تئاتر را به فضایی بیمارگونه ببرند و با تفکرات روشن نمایی و سکولار و سُر خوردن به دامن غربی ها از داشته های این تمدن بزرگ ایران اسلامی غافل شوند و روز به روز با مخاطب عام و خانواده ها فاصله گیرند. باید برای بیماری ناخواسته تئاتر همت کرد و از محافظه کاری و ریا خلاص شد تا اندیشه در تئاتر جایش را به گیشه صرف ندهد و روح شریف عزتمندی و خردورزی را در این آیینه طبیعت به منصه ظهور رساند.امید است هنرمندان عرصه تئاتر و متولیان امر به این باور برسند که این انقلاب در گام دوم استوارتر، مقاوم تر و با شکوه تر به راه عزت و مقاومت خود ادامه می دهد و یقیناً هنرمندان شریف عرصه تئاتر هم باید سهم اندیشه ورزی خود را به صحنه بیاورند...

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
خراسان نوشت: نظارت سلیقه ای بر ترانه ها این روزها ادامه دارد و دفتر شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز کج دار و مریز راه می رود.

دیروز خبری مبنی بر ممیزی شعر شکاردیگر در آلبوم قمارباز محسن چاوشی منتشر شد که طبق آن باید یک بیت از این شعر که به نظر می آید قطعه هم نام آلبوم است و اثر مولانا، حذف شود. با نگاهی گذرا به این شعر، می توان دریافت که حذف این بیت، نه تنها کار اشتباهی نیست بلکه شاید حتی ضروری هم باشد؛ با این اتفاق می شد به این که دفتر شعر و ترانه حواسش به ترانه های ارسالی هست، دل خوش کرد اما بررسی گذرای ترانه های همزمان منتشر شده، چیز دیگری به ما می گوید.

1.از هر کسی سخنی! طبق گفته های پیشین تهیه کننده آلبوم جدید محسن چاوشی، این آلبوم مدت ها پیش برای دریافت مجوز به دفتر موسیقی ارسال شده است. هادی حسینی ضمن همین گفته ها بود که اعلام کرد این آلبوم، تنها لنگ مجوز سه شعر مولاناست. این در حالی است که چند روز پیش، محمد اللهیاری، مدیر دفترموسیقی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مدعی شد تهیه کننده آلبوم چاوشی به دنبال فضاسازی رسانه ای بوده و آلبوم قمارباز به تازگی برای صدور مجوز به دفتر موسیقی ارسال شده است. تناقض گویی ها درباره این آلبوم همچنان ادامه دارد.

2.حساسیت های سلیقه ای طی هفته های گذشته تک آهنگ و آلبوم های متعددی در ژانرهای مختلف منتشر شد. ترانه سرای برخی از این آثار، اشخاص سرشناسی هستند و برخی دیگر گمنام تر. مسئله اصلی زمانی آشکار می شود که به ترانه چند خواننده پرمخاطب پاپ که طی همین روزها منتشر شده است، دقت کنیم. در قطعه آهو حمید هیراد که خود آن را سروده، آمده است: تو خوش خط وخالی و منم ندید بدیدم آهو جان یا در قطعه علاقه محسوس محسن ابراهیم زاده که باز خودش ترانه سراست، می شنویم: اگه پا بده، چشات به این دلم راه بده و ایرانی اصل ماکان بند که این طور شروع می شود: با همه فرق داره چشمای تو ایرانی اصله/ دلبرم شیوه ناز تو به قاجاریه وصله . این درحالی است که این خواننده ها، مخاطبان زیادی دارند و ترانه های آن ها به سرعت شنیده می شود.

به نظر می آید حساسیت ها تنها روی برخی اسامی وجود دارد و هنوز نگاه سلیقه ای بر کلیت مجوز دادن به ترانه ها حاکم است. نگاهی که با دقت در ترانه های مولانا به دنبال ارائه اثری مطلوب است اما عملا با سرسری گذشتن از ترانه برخی آثار دیگر، مفهوم سخیف را در ترانه باقی می گذارد و این طور می شود که هنوز گوش ها ترانه های عجیب و پراشتباه را می شنوند و آثار خوب پشت در می مانند.

258258

کد خبر 1296230

لینک خبر :‌ خبر آنلاین

محمود عزیزی هنرمند پیشکسوت سینما و تئاتر ضمن انتقاد صریح از رویکرد وزارت ارشاد در راستای اجرای سیاست چابک سازی به طرح این پرسش پرداخت که معاونت های ارشاد امروز به چه کار می آیند؟

محمود عزیزی کارگردان و مدرس باسابقه تئاتر درباره تأثیرگذاری بحث مطرح شده در زمینه چابک سازی در زیرمجموعه های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادغام چند مؤسسه در این مجموعه، به تئاتر آنلاین گفت: مشکل اساسی ما این است که چرا معاونت های هنری و سینمایی شکل گرفته است؟ اول انقلاب اسلامی به این فکر شد که اگر همه مسائل در جایی متمرکز و به فرد امینی سپرده شود، می تواند نتایج مثبتی داشته باشد. در تئاتر مشکل از زمانی شروع شد که اداره تئاتر را تعطیل کردند و تمام کسانی که کارمند هنری اداره تئاتر بودند نیز به مرور بازنشسته شدند و پست هایشان ستاره دار شد که البته باز هم اشکال وجود داشت چون بعد از این مصوبه نیز برخی استخدام شدند.

وی ادامه داد: اداره تئاتر مرکزی در رابطه با تئاتر بود که در رأسش آقای علی نصیریان حضور و بودجه ای هم برای تولید در اختیار داشت و به خوبی امور را انجام می داد. چرا از این راهکاری که نتیجه هم داده و امروزه هم همگان متوجه این قضیه هستند، استفاده نکنیم؟

ضرورت فعالیت معاونت های هنری ارشاد چیست؟

عزیزی با طرح این سؤال که ضرورت شکل گیری معاونت های مختلف در ذیل وزارت ارشاد چیست؟ یادآور شد: در حوزه سینما هم قصد شکل گیری اتاق فکری وجود داشت و آقایان انوار و بهشتی معاونت سینمایی را تشکمیل دادند. فکر می کنم بعد از 40 سال باید در خصوص معاونت های مختلف ذیل وزارت ارشاد تجدید نظر کرد و بخش های مربوط به هنر را به اهالی هنر تفویض اختیار کنند که نتیجه اش هم مثبت خواهد بود.

ما چند نهاد صنفی مانند خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی و تجسمی داریم که غیرقانونی هستند و به صورت قانونی از آن ها حمایت نمی شود؛ این نهادها تنها ان جی اوهایی هستند که به عنوان یک سرگرمی برای اعضای هنری خود عمل می کنند! این هنرمند با سابقه تئاتر متذکر شد: ما چند نهاد مانند خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی و تجسمی داریم که غیرقانونی هستند و به صورت قانونی از آن ها حمایت نمی شود. این نهادها تنها ان جی اوهایی هستند که به عنوان یک سرگرمی برای اعضای هنری خود عمل می کنند، بودجه ای هم می گیرند و گاه اتفاق هایی هم می افتد ولی واقعیت این است که دردسرساز شده اند.

وی با بیان اینکه اگر قرار است ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چابک سازی صورت بگیرد باید هم فکری اساسی با متخصصان امر گرفته شود، تأکید کرد: باید شورایی متشکل از آدم هایی که عرصه های هنری مدنظر را نمایندگی کنند شکل بگیرد؛ آدم هایی که دغدغه شان این نباشد تا در این موقعیت قرار می گیرند برای اجرای خود سالن کنسرت، تئاتر و امکانات تولید فیلم بگیرند! آدم هایی باید انتخاب شوند که به یک اندوخته اجتماعی رسیده باشند که فارغ از نیازهای شغلی خودشان در این شورا تصمیم بگیرند و شرایطی را ایجاد کنند که رفاه و امنیت شغلی هنرمندان در شاخه های مختلف اش حفظ شود.

عزیزی در ادامه سخنان خود افزود: برای شکل گیری این شورا نیازی بیشتر از جمعیتی چندنفره نیست و اگر چابک سازی از این منظر باشد، می تواند مؤثر واقع شود.

این هنرمند عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون با اشاره به اینکه بسیاری از این نهادها برآمده از نیازهای ضروری مقاطعی از تاریخ 40 ساله بعد از انقلاب اسلامی هستند، بیان کرد: حالا می خواهیم از چه منظری چابک سازی را انجام دهیم؟ متخصصینی که این چابک سازی را انجام می دهند چقدر شناخت در این عرصه های هنری دارند؟ اگر اهداف کمیته ای که قرار است این چابک سازی را برنامه ریزی کند مشخص شود شاید با دانستن اهداف این چابک سازی، ما هم طرفدار آن شویم ولی حالا ما از اهداف این روند چیزی نمی دانیم.

تأثیر نهادهای صنفی در روند تولید آثار هنری چیست؟

وی تصریح کرد: ما خانه تئاتر را داریم که دغدغه شان این است دور هم جمع شوند، خانه تئاتر، سینما و موسیقی چه تأثیری به عنوان یک نهاد در روند شکل گیری و تولید تئاتر، سینما و موسیقی دارند؟ معاونت های مختلف جز سیاستگذاری یکطرفه که به تناسب آدم هایی که دور این ها جمع می شوند، اجرا می کنند، نتیجه مطلوبی را تا کنون نداشته اند.

الان همگان به نوعی سعی می کنند که به مدیریت های کلان نزدیک شوند و سهم ببرند، این یک سهم خواهی فردی و یا گروهی می شود و منفعتی برای نظام، دولت و هنرمندان نخواهد داشت عزیزی معتقد است اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد چابک سازی دارد باید به معاونت هایی فکر کند که تا کنون عملکرد واقعی شان مشخص نیست و هزینه هایی که کرده اند خروجی قابل توجهی نداشته است.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: کجای دنیا مسئولیت های خطیر فعالیت های فرهنگی و هنری را به کسانی می سپارند که جزو این خانواده نیستند و اگر هستند جزو کم تجربه های این خانواده هستند. شما تصور کنید کل فعالیت حوزه تئاتر را مانند اداره تئاتر سابق، به فردی مانند علی نصیریان بسپارند که به همراه چند نفر مسائل را اداره کند، آن موقع می بینیم که چقدر به لحاظ انرژی، چابک سازی و تولید می تواند به ماهیت تولید تئاتر در کشور کمک شود. در حوزه سینما و موسیقی نیز می تواند این اتفاق رخ دهد.

این هنرمند و مدرس با سابقه تئاتر متذکر شد: الان همگان به نوعی سعی می کنند که به مدیریت های کلان نزدیک شوند و سهم ببرند، این سهم خواهی فردی و یا گروهی می شود و منفعتی برای نظام، دولت و هنرمندان نخواهد داشت.

عزیزی در پایان سخنان خود تصریح کرد: اگر واقعا قصد بر همراه شدن و همدل شدن و ایجاد موقعیت مطلوب تر است، وزارت فرهنگ و ارشاد باید از طریق قانون درصدد ایجاد یک تعریف شغلی برای مشاغل هنری باشد زیرا خانه تئاتر، خانه سینما و خانه موسیقی و غیره می توانند به درخواست قوه اجرایی بعدی منحل شوند! چراکه همه وابسته به وزارت ارشاد هستند و جایگاه حقوقی ندارند. نهادهایی مانند بنیاد رودکی و مؤسسه توسعه هنرهای معاصر نیز برآمده از کاستی های قانونی وزارت ارشاد در هزینه کردن مستقیم بودجه، هستند. وزارت ارشاد باید این موانع را برطرف کند و کارکرد افراد را ارزیابی کند. آیا خروجی کارکرد افراد در حوزه سینما، تئاتر و موسیقی ارزیابی شده است؟

لینک خبر :‌ تئاتر آنلاین
اسباب بازی فروشی 50ساله ای در خیابان ستارخان، به کتاب فروشی تغییر کاربری داده تا آرزوهای فرهنگی خانواده مفیدپور را برآورده کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

بابک مفید پور مدیر خانه کتاب مفید در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به 22 سال تجربه خود در حوزه کتابفروشی گفت: سال 1394 از راسته خیابان انقلاب خداحافظی کردم و به این فروشگاه در خیابان ستارخان آمدم؛ فروشگاهی که از سال 1348 و به عنوان اسباب بازی فروشی فعالیت داشت.

وی ادامه داد: این فروشگاه به مدت نیم قرن اسباب بازی فروشی بود، اما پدرم به دلیل گرایش فرهنگی و علاقه شخصی در همه سال ها، در آن به صورت محدود، کتاب کودک هم می فروخت و از سال 94 که به اینجا آمدم، بخشی از فروشگاه را به کتاب کودک و نوجوان اختصاص دادم.

مفید پور با بیان اینکه مردم این فروشگاه را تا پیش از این به عنوان اسباب بازی فروشی می شناختند، عنوان کرد: مدت زمان زیادی طول کشید تا بخش کتاب به مردم شناسانده شود، زیرا ساختار سنتی فروشگاه به گونه ای بود که مردم کمتر متوجه کتاب های موجود در مجموعه می شدند و مدت زیادی در حدود چهار سال طول کشید تا توانستیم فروش کتاب را ارتقا دهیم.

کتاب فروشی در راسته اغذیه فروشان
وی با اشاره به تصمیم تغییر کاربری اسباب بازی فروشی به کتاب فروشی گفت: با توجه به افزایش سن پدر و گستردگی کار اسباب بازی فروشی از اوایل امسال تصمیم گرفتیم تغییر رویکرد خود را در حوزه فرهنگ و کتاب انجام دهیم تا بتوانیم در کنار راسته اغذیه فروشی ها، فضای خوبی را به کتاب اختصاص دهیم.

مفید پور تاکید کرد: البته در نقاط دورتر از خیابان ستارخان، کتابفروشی فعال وجود دارد اما نه با ساختار حرفه ای؛ طوری که کتاب با عناوین گسترده در این کتابفروشی ها موجود نیست.

مدیر کتابفروشی خانه کتاب مفید افزود: تلاش کردیم در فضایی به وسعت 80 مترمربع کار خود را در حوزه کتاب های کودک و نوجوان و بزرگسال دنبال کنیم.

اتحاد برای مقابله با فاجعه افت شمارگان
وی با بیان اینکه هفته آخر شهریور زمان افتتاح رسمی خانه کتاب مفید خواهد بود، گفت: ما هیچ کتابفروشی را رقیب خود نمی دانیم؛ بلکه همه ما اعضای یک خانواده هستیم و باید تلاش کنیم فاجعه ای که در زمینه پایین آمدن شمارگان کتاب ایجاد شده را اصلاح و این جمله که مردم ایران کتاب خوان نیستند را حذف کنیم.

مفید پور ادامه داد: باید تلاش کرد که مردم کتاب خوان شوند. در هیچ کجای دنیا فرزندان با کتاب به دنیا نمی آیند؛ بلکه باید فرایندی از سوی دولت، بخش خصوصی، فعالان حوزه و ارگان های آموزشی ایجاد شود تا کتاب خوانی توسعه پیدا کند.

وی ایجاد و توسعه فضاهای جذاب کتاب خوانی را از زمینه های توسعه این فرهنگ در میان مردم؛ به خصوص نسل کودک و نوجوان دانست و عنوان کرد: اگر به کتاب و فرهنگ توجه بیشتری شود و زمینه های آشنایی مردم با کتاب توسعه پیدا کند، قطعا به مرور زمان شاهد نتایج خوبی در مردم جامعه خواهیم بود.

مفید پور با بیان اینکه تغییر دکور و فضای فروشگاه حدود سه ماه طول کشیده است، گفت: تغییر کاربری فروشگاه، بسیار سخت بود اما سعی کردم با تکیه بر تجربیاتی که داشتم این کار را دنبال کنم. اکنون نمای فروشگاه نسبت به قبل تغییرات زیادی کرده است و امیدواریم بتوانیم در این کتاب فروشی در خدمت کتاب و فرهنگ باشیم.

تلاش برای تغییر آینده
وی همچنین درباره برنامه های جنبی پیش بینی شده در خانه کتاب مفید نیز گفت: برنامه های مختلفی در نظر داریم؛ به خصوص در حوزه کودک و نوجوان؛ زیرا معتقدم اگر فعالیت در این حوزه گسترده باشد این کودکان، نسل آینده را بهتر می سازند. باید روی گفتار و کردار و رفتار آن ها کار ویژه ای شود تا جامعه بهتری داشته باشیم.

این کتاب فروش ادامه داد: ما در جامعه ای زندگی می کنیم که سال ها است واژگان و گفتار تحت کنترل ما نیستند، به راحتی در طول روز از واژگان غلط و عوامانه استفاده می کنیم، همدیگر را تحقیر می کنیم و تلاشی برای ارتقای سطح گفتار خود نداریم. در این شرایط طبیعی است وقتی روی کودکان کار فرهنگی شود، قطعا نسل بهتری از نظر گفتار و اخلاق تربیت بشود.

خانه کتاب مفید در خیابان ستارخان نرسیده به خیابان باقرخان مقابل خیابان نمازی سوم واقع شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
یک نویسنده گفت: ترانه سرا بودن با شاعر بودن تفاوت زیادی دارد. در ترانه سازی باید خود را نشان دهید و خیلی کار کنید تا در این عرصه تثبیت شده و بتوانید سفارش های زیاد بگیرید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : روزنامه اصفهان زیبا ربیع روزنامه جوان آنلاین

به گزارش ایمنا ، مهدی ایوبی در کارگاه دو روزه آموزش شعر و ترانه سرایی که در مرکز آفرینش های ادبی قلمستان وابسته به سازمان فرهنگی با همکاری خانه ترانه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: نوشتن ترانه بر روی ملودی دنیایی کاملاً متفاوت دارد و یک ترانه سرا می تواند با ملودی نوشتن خیلی زود خود را در عرصه ترانه سرایی و کسب درآمد از آن مطرح کند.

این نویسنده و ترانه سرا با بیان اینکه ملودی که خواننده یا آهنگساز در اختیار ترانه سرا قرار می دهد سه شکل مهم دارد، افزود: نخستین شکل این است که این ملودی با مِعر همراه است. یعنی آهنگساز کلماتی در اختیار شما می گذارد که شعر نیست و لزوماً معنی خاصی ندارد و فقط برای خط دادن به شاعر به او می دهند و ترانه سرا باید آن را تبدیل به شعر کند.

ایوبی ملودی نوشتن روی مِعر را آسان ترین شکل در بین اشکال آن دانست که با تجربه و مداومت می توان در کمتر از یک سال به آن مسلط شد.

به گفته او دومین شکل از ملودی که آهنگسازان در اختیار ترانه سرایان قرار می دهند با آوا همراه است و تنها شامل اصوات مختلف است که باید آنها را با کلمات جایگزین کنید و تبدیل کردن آن به ترانه از شکل اول کمی مشکل تر است.

در دسته سوم نیز ملودی با ساز همراه است و آهنگساز می خواهد بخش هایی از سازی که نواخته با ترانه جایگزین شود.

این نویسنده و ترانه سرا خوب شنیدن و خوب درک کردن ملودی را گام نخست ترانه سرایی روی ملودی دانست و گفت: در گام دوم باید با توجه به احساس ملودی و اینکه شاد یا غمگین است یا تم اجتماعی یا عاشقانه دارد سوژه انتخاب کنیم.

به گفته ایوبی ترانه سرا نباید در هنگام نوشتن ملودی عجله کند و از صفر تا صد را یک باره بنویسد بلکه باید از تکه ای به تکه بعدی و قدم به قدم جلو برود.

او ادامه داد: ابتدا روی بدنه اول ملودی متمرکز شده و وزن عروضی آن را استخراج می کنیم و حتی اگر کلمه نداشتیم حداقل تعداد هجاها را مشخص می کنیم. سپس جایگاه قافیه ها را مشخص کرده و بعد روی ملودی ترانه می نویسیم.

این نویسنده و ترانه سرا نزدیک تر بودن قافیه ها را عامل زیباتر شدن ترانه دانست. قافیه بیشتر موسیقی بیشتری ایجاد می کند و قافیه خوب، درست و به جا یک کار متوسط را به یک کار خوب و یک کار خوب را به یک کار عالی تبدیل خواهد کرد.

ایوبی در ادامه تأکید کرد ترانه سرایی روی ملودی هیچ نیازی به تسلط داشتن بر موسیقی و اینکه ترانه سرا خودش هم ساز بزند ندارد.

این نویسنده و ترانه سرا گفت: برای مشخص کردن جایگاه قافیه ها در ترانه حتماً نیاز به نقشه داریم. می توانیم قافیه را به دو شکل در ترانه استفاده کنیم؛ نخست در جایگاه معمول خود در پایان هر مصرع و دوم اینکه قافیه های دیگری نیز در میانه مصرع قرار دهیم.

ایوبی اضافه کرد: بسیاری از ترانه ها ترجیع بند (بیت تکراری) دارند که آهنگساز آن را هم مشخص می کند و ما باید وزن عروضی ترجیع بند را هم استخراج و جایگاه قافیه های آن را هم مشخص کنیم.

به گفته او انرژی یک ملودی خوب از تعداد قافیه ها و رسیدن به موقع به آنها ناشی می شود. در واقع ریزه کاری، یک ترانه را از سایر ترانه ها متمایز می کند و باعث استقبال مردم از آن می شود.

این نویسنده و ترانه سرا وفق دادن خود با فضای کاری هر خواننده را لازمه این کار دانست و تأکید کرد یک ترانه سرای موثر و مولف باید آورده ای برای خواننده داشته باشد و تنها به دنبال سهم و سود خود نباشد. زمانی که ترانه سرا با آهنگساز و خواننده مطرح کار می کند باید حرفی برای گفتن داشته باشد و تنها رعایت کردن وزن و عروض ترانه کافی نیست.

ایوبی ترانه نوشتن روی ملودی که با ساز همراه است را مشکل ترین شکل آن دانست که البته با تلاش و تمرین محقق می شود.

ایوبی گفت: ترانه سرا بودن با شاعر بودن تفاوت زیادی دارد. در ترانه سازی باید خود را نشان دهید و خیلی کار کنید تا در این عرصه تثبیت شده و بتوانید سفارش های زیاد بگیرید.

کد خبر 388335

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
انتخاب 130 جلد کتاب اهدایی از طرف مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به کتابخانه مجلس برای به روزرسانی منابع این کتابخانه، از انبار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط کارشناسان، مجموعه سازی انجام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل کتابخانه مجلس، علی اکبر زارع بیدکی، مدیر مجموعه سازی کتابخانه مجلس، ضمن اعلام اهداء 130 جلد کتاب از طرف مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به کتابخانه مجلس گفت: گستردگی موضوع کتاب ها و همچنین تعدد کتاب های ناشران مختلف و وجود کتاب های ناشران شهرستانی بین منابع انتخابی از ویژگی های دیگر این مجموعه است.

وی افزود: ارزش ریالی کتاب ها 50 میلیون ریال بوده و توسط کارشناسان فراهم آوری از انبار مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران انتخاب شده است.

مدیر مجموعه سازی کتابخانه مجلس گفت : این مجموعه، از کتب منتشره از 90 ناشر داخلی است و موضوع کتاب ها در حوزه های مختلف علوم انسانی به خصوص کتب ایرانشناسی، کتب مرجع، ادبیات، مذهبی، تاریخی، علوم سیاسی، فلسفه، اقتصاد، انقلاب اسلامی، علوم اجتماعی، جغرافیا، مدیریت، حقوق و علوم قرآنی است. کار ثبت و سازماندهی کتاب ها از هفته آینده آغاز می شود و تا پایان ماه جاری تمامی کتاب ها در دسترس مراجعین قرار می گیرد.

زارع بیدکی همچنین از خرید مجموعه کتاب های جدید ناشران حقوقی از جمله انتشارات خرسندی، میزان، گنج دانش، مجد، انتشارات جنگل و قوه قضائیه در روزهای اخیر خبر داد. تعداد کتاب های جدید حقوقی بیش از 100 عنوان و ارزش ریالی کتاب ها حدود 60 میلیون ریال است.

او فعالیت های آتی مدیریت مجموعه سازی را خرید جدیدترین کتاب های عرضه شده از فروشگاه مرکزی شهرکتاب و ناشران و کارگزاران تهران، همچنین مبادله منابع انتشاراتی کتابخانه مجلس با مؤسسه باستان شناسی آلمان عنوان کرد.

از نمونه کتاب های انتخابی انبار وزارت ارشاد حقوقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تقی شهرام به روایت اسناد ، تألیف احمد رضا کریمی از انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
فرهنگ مردم هندیجان تألیف فاطمه شهبازی و آزاده عبادی انتشارات لوگوس؛
لابی اسرائیل در روسیه نوشته لئونید ساوین ترجمه موسی عبدالهی انتشارات سیمای پارسا؛
رسم الخط واژه صلح تألیف اریک کاتلین ترجمه ماهرخ حسن زادگان و مریم ترکاشوند انتشارات پژوهشگر برتر؛
تحلیل و آسیب شناسی نظانم اقتصاد بدهی با تاکید بر برده داری و جاهلیت مدرن تألیف دکتر نورالله صالحی آسفیجی و محمد باقر شیر مهنجی انتشارات نور علم؛
اصول جامعه شناسی اقتصادی تألیف ریچارد سوئدبرگ ترجمه سمیرا کاظم پوریان انتشارات دنیای اقتصاد؛
آزادی های گروهی در نظام جمهوری اسلامی ایران در پرتو موازین جهانی حقوق بشر تألیف دکتر امید نوروزی از انتشارات پریکا؛
بازرگان اسوه تقوی و صداقت تألیف دکتر ابراهیم یزدی انتشارات شرکت قلم؛
از مشهد تا مدینه ، تألیف دکتر علی شمسا از انتشارات شفاف؛
پوتین و نظم نوین جهانی ، تألیف ژان فرانسوا بوتور ترجمه محمود بهفروزی انتشارات مصدق؛
یادداشت های گوستاو نیلیستروم افسر ژاندرمری ایران از رویدادهای جنگ جهانی اول ، ترجمه افشین پرتو از انتشارات صحیفه خرد؛
از خود رسته؛ شرح زندگی و سلوک عرفانی مهندس سید جلال تناوش ، تألیف محمد طیب از انتشارات بنیاد نهج البلاغه؛
مالکیت فکری ایده برداری ، تألیف کاظم استادی از انتشارات کتاب ارزشمند؛
حکومت مندی ایرانشهری: تداوم تکنولوژی های قدرت در ایران ، تألیف روح الله اسلامی انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد؛
خشونت دیپلماتیک اسرار تاریک قتل جمال خاشقجی ، تألیف فرحت اونلو ترجمه میراندا میناس و آیدین روشن از انتشارات نشر ثالث؛
پیدایش بافت های فرسوده شهر تهران: زمینه ها و سیاست ها ، تألیف علیرضا عندلیب و دیگران انتشارات آذرخش؛
برنامه ریزی اسرائیل در قدس ، نوشته یوسف رفیق جبارین ترجمه جواد شعرباف و فاطمه کاظکی انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی؛
فیسلسوف دانشجو است ، تألیف کریم مجتهدی انتشارات نشر کرگدن؛
ترس ترامپ در کاخ سفید ، تألیف باب وودوارد ترجمه علی شریفی انتشارات کیان افراز؛
خاورمیانه آیا فرو می پاشد ، تألیف محمد ایوب ترجمه ابراهیم انوشه انتشارات نشر جوینده؛
گمشده مزار شریف ، تألیف سعید عاکف انتشارات کتابستان معرفت؛
حق حیوان، خطای انسان: درآمدی به فلسفه اخلاق ، تألیف تام ریگان ترجمه بهنام خداپناه؛
فضیلت: بررسی های اخلاقی و معرفت شناختی ، تألیف هتر باتلی ترجمه امیر حسین خداپرست انتشارات نشر کرگدن؛
مجله استبداد: نشریات ایران در عصر مشروطه، به کوشش علی قیصری انتشارات نشر تاریخ ایران؛
آداب و رسوم مردم هرمزگان در یادتن صالح سنگبر ، تألیف علی رنجبری انتشارات دارالتفسیر؛
خاستگاه های جهان مدرن: روایتی درباره تاریخ جهان و محیط زیست از قرن پانزدهم تا قرن بیست و یکم ، تألیف رابرت بی .مارکس ترجمه سعید مقدم از انتشارات نشر مرکز؛
هنر عصر آهن ایران ، تألیف دکتر صدرالدین طاهری انتشارات شورآفرین؛
سالارنامه: سروده میرزا آقاخان کرمانی و احمد بن ملا حافظ کرمانی ، تصحیح، مقدمه و تعلیقات حمید رضا خوارزمی و وحید قنبری ننیز انتشارات نشر تاریخ ایران؛
فرهنگ حقوقی معاصر انگلیسی – فارسی ، تألیف حجت الله بشارت انتشارات فرهنگ معاصر؛
نظارت مالی بر احزاب در حقوق موضوعه ایران ، تألیف مونا احمدی و دکتر امید نوروزی از انتشارات پادینا؛
اتحادیه عرب و خیزش های مردمی در آغاز قرن بیست و یکم ، نوشته حامد اسلامی انتشارات فرهنگ صبا؛
رولت روسی: اسرار ناگفته از جنگ پوتین علیه آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ ، تألیف مایکل ایسیکوف و دیوید کورن ترجمه الهام گرامی انتشارات نشر علمی؛
ترامپ در کاخ سفید ، تألیف جان بلامی فاستر ترجمه علیرضا جباری انتشارات افکار جدید؛
اصلاحات طاهریان در اوضاع سیاسی، اجتماعی عصر خویش ، تألیف جملیه افشار انتشارات کتاب یار مهربان؛
حماسه جهاد عشایر مسلمان عرب خوزستان علیه استعمار انگلیس ، تألیف حمید طرفی انتشارات نیلوفران؛
گذری بر تاریخ و نظری بر جغرافیای کلانشهر اراک ، تألیف دکتر سهراب عسگری و سمیه عبدلی انتشارات نویسنده.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مهدی حجوانی می گوید: مگر چقدر برای ادبیات و کتاب کودک و کتاب خوانی سرمایه گذاری شده که توقع موفقیت بزرگ هم داشته باشیم؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

این نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان که از سوی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به عنوان نامزد جایزه آسترید لیندگرن در بخش ترویج کتاب و کتاب خوانی انتخاب شده است درباره انتخاب شدنش به عنوان نامزد ایرانی این جایزه با لحنی شوخی به ایسنا گفت: از تبریک شما ممنونم. فعلا نامزد شده ام و تا ازدواج راه درازی مانده است؛ یکی می گفت 50 درصد کار ازدواجم درست شده چون خودم راضی ام، دیگری می گفت 25 درصدش درست شده، چون مامانم هم مخالف است، حالا من باید بگویم یک درصد ازدواجم درست شده چون تا حالا چهره هایی مهم تر از من در این رویداد جایزه نبرده اند!

او درباره توفیق نداشتن ایران در جایزه های جهانی در چند سال اخیر اظهار کرد: چرا ما باید به توفیق برسیم!؟ مگر برای ادبیات کودک در ایران و شرایط کتاب و کتاب خوانی چقدر سرمایه گذاری و کار شده که ما باید توقع موفقیت های بزرگ داشته باشیم؟ فکر می کنم تا همین جا هم ادبیات کودک مستقل از سیاست های دولتی در بخش غیردولتی پیشرفت های خوبی داشته است.

حجوانی افزود: مسئله بعدی این است که چرا می گویید توفیق نداشته ایم ؟ به نظرم همین که فهمیده ایم باید وارد چرخه ها و عرصه های جهانی شویم و از پوسته شخصی بیرون بیاییم خودش پیروزی است. وقتی خودمان این همه جایزه در داخل کشور به خودمان می دهیم و برای خودمان کف می زنیم، ممکن است در ما غروری کاذب ایجاد کند و از پوسته خود بیرون نیاییم. اما با ورود به این عرصه ها خودمان را در سطوحی بالاتر محک می زنیم و درمی یابیم که دیگر کشورها و نهادهای بین المللی درباره ما چطور فکر می کنند. من این را به ورود تیم ملی فوتبال به مسابقات جهانی تشبیه می کنم. تا به امروز هیچ وقت تیم ملی فوتبال ایران نتوانسته از مرحله گروهی صعود کند و همیشه حذف شده، آیا صعود نکردن به مرحله بالاتر به معنای شکست است؟ من این طور فکر نمی کنم زیرا به هر حال جنب وجوشی در فضای فوتبال و ورزش ایران ایجاد شده و ورزشکارها خودشان را بیشتر باور و سعی کرده اند در سطحی بالاتر ظاهر شوند. پس حتی اگر برنده جایزه هم نشویم، چیزی از دست نداده ایم اما درعوض دچار این توهم هم نشده ایم که هنر نزد ایرانیان است و بس! حالا از این بحث که بگذریم، باید بگویم که گرچه تا امروز نویسنده یا مروجی از ایران در آسترید لیندگرن جایزه نگرفته، اما بسیاری از چهره های ادبیات کودک ایران در رویدادها و جشنواره های بین المللی افتخار کسب کرده اند. بسیاری از کتاب های نویسندگان ایرانی به دیگر زبان ها ترجمه شده و با توجه به ارتباط بیشتر ما با دنیا و گسترش نسبی ادبیات کودک در ایران این روند شتاب هم گرفته است.

او تأکید کرد: ما با شرکت در این رقابت ها متوجه می شویم که اگر ما داریم کار می کنیم، دنیا هم بی کار ننشسته است. البته رقابت در ادبیات با رقابت در فوتبال فرق می کند. در فوتبال یک نفر می برد و بقیه می بازند اما در عرصه فرهنگ می توانیم طور دیگری نگاه کنیم، به این معنا که هرکس در هر جای دنیا بخصوص کشورهای ضعیف برنده شود جای خوشحالی است که پس ادبیات زنده است و کتاب نمرده و آدم هایی در جاهای دیگر دنیا دارند تلاش می کنند و ما باید بیشتر کار کنیم.

این استاد دانشگاه سپس توضیح داد: تا جایی که حافظه ام یاری می کند بزرگانی همچون احمدرضا احمدی، زنده یاد توران میرهادی، علی اصغر سیدآبادی، مصطفی رحماندوست، محمدهادی محمدی، زهره قائینی، جمشید خانیان، فرهاد حسن زاده و هوشنگ مرادی کرمانی در سال های قبل از طرف کانون پرورش فکری، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، شورای کتاب کودک، موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودک و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به آسترید لیندگرن معرفی شده اند. این ها آدم های مهمی در ادبیات کودک ایران هستند اما تا جایی که من شنیده ام تعداد شرکت کنندگان در این جایزه زیاد است و طبیعی به نظر می رسد که رقابت کار سختی باشد. نکته دیگر این است که شاید نحوه گردآوری و تنظیم اطلاعات و اصطلاحا تشکیل پروفایل و پرونده کامل نبوده است. فکر می کنم قبل از شرکت در هر رویدادی، باید خوب مطالعه کنیم و آیین نامه ها و دستورالعمل ها را بخوانیم و ببینیم آن ها تاکیدشان روی چه ویژگی هایی است و چه می خواهند. درواقع به چه چیزی می خواهند جایزه بدهند. دوم این که ببینیم برندگان دوره های پیش چه خصوصیاتی داشته اند و پروفایل های شان که شامل زندگینامه و آثار و فعالیت های شان است چه محتوایی داشته و چگونه تنظیم شده. من در مواردی شاهد شتاب زدگی در کارهای خودمان بوده ام.

او اظهار کرد: متأسفانه فرهنگ جامعه ما هنوز بعد از قرن ها فرهنگی شفاهی است و ما خیلی اهل مکتوب کردن نیستیم. دوستانی را می شناسم که خیلی شایستگی دارند اما روزمه یا شرح احوال و آثار منظم ندارند، اگر هم دارند خوب و اصولی تنظیم نشده است. انگار خودمان هم خودمان را جدی نگرفته ایم و رفتار حرفه ای نداشته ایم.

حجوانی با تأکید بر این که تنظیم پروفایل نباید با شتابزدگی باشد، گفت: به خود من دیر خبر دادند و در دو ماه گذشته رنج بردم تا اطلاعات کاری ام را که تازه منظم بود، به روز کنم و در قالب چارچوب های مورد نظر آسترید لیندگرن بریزم و به مترجم متخصص بسپارم. بعد ترجمه هم باید بررسی و تصحیح می شد. آخرش به زحمت توانستم پروفایل را در موعد مقرر ارسال کنم.

این نویسنده همچنین درباره انتقاد مطرح شده درباره انتخاب نامزدهای ایرانی جایزه های بین المللی مانند تکرار افراد در سال ها متوالی، یا این که هر نهاد متولی ادبیات کودک افراد مختلفی را انتخاب می کند و نماینده واحدی ندارد، اظهار کرد: بله، مثلا شورای کتاب کودک نامزدش را دوباره معرفی کرد. خب این را باید از خود نهاد سوال کنید. اگر نهادی فردی را دوباره انتخاب کرده احتمالا توضیحی دارد. ممکن است پاسخ شان این باشد که ما فکر می کنیم این نویسنده یا مروج کتاب شایستگی هایی دارد که دوباره معرفی شود و اگر سال گذشته انتخاب نشده این شانس را امسال خواهد داشت و ما به گزینه بهتری نرسیده ایم. درضمن شما گرفتاری ها و مشکلات نهادهای مدنی و داوطلبانه را از یاد نبرید. اداره این نهادها بسیار دشوارتر از اداره نهادهای دولتی است. نهادهای دولتی با آن همه امکانات و پشتوانه چه کار کرده اند؟ در ضمن این انتقاد را وارد نمی دانم که چرا همه نهادهای دست اندرکار دور هم جمع نمی شوند و کاندیدای واحدی معرفی نمی کنند. اگر آسترید لیندگرن فقط یک سهمیه برای هر کشور در نظر می گرفت، چنان همگرایی و وحدتی لازم بود، اما حالا که محدودیتی از نظر تعداد شرکت کننده در رقابت ها وجود ندارد چه بهتر که کاندیداهای بیشتری از طرف نهادها معرفی شوند.

حجوانی در پایان گفت: هیچ انتخابی مطلق نیست و به هرحال تا اندازه ای سلیقه در آن دخیل است. یک پای ادبیات هم در ذوق و سلیقه است. مسابقه قوی ترین مردان دنیا ملاک و اندازه دارد. می گویند هر کس در زمانی کوتاه تر این وزنه را برداشت و به آن طرف برد و از خط گذراند برنده است، اما در ادبیات این خط کشی ها معنی ندارد. بنابراین انتخاب ها تا حدی نسبی است. من درعین توجه به این نسبیت از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان که مرا انتخاب کرد و با امکانات محدود یک نهاد مردم نهاد، برایم زحمت کشید، از صمیم قلب تشکر می کنم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
صادق کرمیار می گوید: برخی از نهادها به اسم کتاب دینی، کتاب سازی می کنند و با این کارشان هم دین را ضایع می کنند هم کتاب را.

این نویسنده در گفت وگو با ایسنا، درباره ادبیات دینی و کتاب سازی در این حوزه اظهار کرد: درباره ادبیات دینی در مصاحبه های قبلی صحبت کرده ام و گفتن و حرف زدن دیگر فایده ای ندارد. اما کتاب سازی در این حوزه بسیار انجام می شود. شارلاتان بازی در تمام بخش های صنعتی و تجاری و سیاسی ما نفوذ کرده بود، اما چند سالی است که در بخش فرهنگی ما هم نفوذ کرده و به نظر می رسد کسی هم نمی خواهد یا نمی تواند کاری در جهت اصلاح وضع موجود انجام بدهد.

او در پاسخ به پرسشی درباره راه حل های پیشنهادی برای اصلاح وضع موجود افزود: من اساسا انسان ناامیدی نیستم، اما در این مورد واقعا چه کاری می توانیم انجام بدهیم؟ اصلا چه بگوییم؟ چه کسی باید جلو این ها را بگیرد، ما؟ حکومت؟ دولت؟ این ها خودشان کتاب سازی و نویسنده سازی می کنند. برای نمونه عرض می کنم که یک انتشاراتی دولتی به راحتی حق و حقوق مرا ضایع کرده و بدون هیچ قراردادی یکی از رمان های مرا به نام درد بایکوت کرده، پاسخ گو هم نیست و حتی به تلفن های من هم دیگر پاسخ نمی دهند. اما همین انتشاراتی صدها عنوان کتاب دینی با ژست مصلحانه چاپ می کند. این ها مصداق آیه ای از قرآن کریم هستند که می فرماید؛ وقتی از آنان می پرسیم چرا در زمین فساد می کنید، در پاسخ می گویند، ما خودمان از مصلحان هستیم. غیر از دولت هم مراکز دیگری هستند که به اسم دین، خدا، پیغمبر و انقلاب بودجه های کلان می گیرند و کتاب های ضعیف و تولیدات سخیف و مبتذل بیرون می دهند تا به عنوان بیلان کاری در قبال پول هایی که گرفته اند، ارائه دهند و هرگز نمی اندیشند یا نمی دانند که چه بر سر مخاطب می آید، یا اصلا برای شان مهم نیست.

نویسنده کتاب های نامیرا و دشت های سوزان سپس بیان کرد: گروهی هم با بهره گرفتن از امکانات نهادهای حکومتی با نویسنده سازی و کتاب سازی کسب درآمد می کنند، اما اهل هنر و فرهنگ تردید دارند که این ها دغدغه دینی و فرهنگی داشته باشند. این گروه در همه حوزه ها هم فعال هستند. در حوزه کاغذ هم همه چیز دست شان است، در تولید و توزیع هم از نهادهای مختلف بودجه می گیرند و این کتاب ها را تولید و توزیع می کنند. بعد هم خودشان دورهم جمع می شوند و برای خودشان دست می زنند. البته شاید بتوان در این یک مورد گفت خوشبختانه هیچ کس هم این آثار را نمی خواند، چون اگر کسی آن ها را بخواند، بعدها دچار انحراف می شود. ناگفته نماند که در میان آثار این گروه، کتاب های ساختارمند و خوبی هم وجود دارد که پیداست نویسنده بااستعدادی پشت اثر ایستاده است، اما در میان خیل آثار ضعیف دیده نمی شود و نویسنده غالبا جوان و بااستعداد این آثار خوب هم مهجور می ماند.

او درباره نویسندگان حرفه ای در این حوزه خاطرنشان کرد: کتاب نویسنده های جدی در حوزه کارهای دینی، فرهنگی و هنری با تیراژ 500 تا 1000 نسخه چاپ می شود، شش ماه تا یک سال هم طول می کشد تا کتاب های شان به فروش برسد. برای همین 500 نسخه نیز آن قدر ممیزی و سانسور می خورد که از حیز انتفاع ساقط می شود؛ مانند آخرین رمان بنده که با عنوان وامانده در چنبره ممیزی گرفتار شده و منتشر نمی شود.

صادق کرمیار درباره آسیب های این کتاب ها نیز گفت: آسیب های این کتاب سازی ها را بعدها خواهید دید. از کارشناسان علوم اجتماعی و دینی بپرسید و ببینید چه آسیب هایی دارد، بپرسید زمانی که در حوزه عاشورا و دیگر کتاب های دینی، آثاری تولید می شود که وهن دین باشد، نتیجه اش چه خواهد شد؟ نتیجه این ها الان دیده نمی شود بلکه در سال های آینده در رفتارهای اجتماعی و اقتصادی و سیاسی جامعه خود را نشان خواهد داد. مانند سیل بنیان کن، ریشه را با خود می کند و می برد. خشک و تر با هم می سوزد و تازه آن موقع می گویند کاش به توصیه کارشناسان عمل می کردیم. کسانی که بردند و خوردند نیز با بقیه خواهند سوخت و هیچ کس از این وضعیت بهره نخواهد برد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از الکترونیکی شدن مجوز طرح جلد کتاب ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، با توجه به این که جلد کتاب جزئی از کتاب به شماره می آید، ضرورت دارد طرح جلد از طریق سامانه صدور مجوز چاپ و نشر کتاب برای تایید، بارگذاری شود.

همچنین درخواست اعلام وصول منوط به ارسال طرح جلد و تایید آن است و در صورتی که طرح جلد تایید شود، در چاپ های بعدی نیز معتبر است و هرگونه تغییر طرح جلدنیازمند دریافت مجوز جدید است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در نمایشگاه کتاب فرانکفورت امسال اگر ناشران موفق به فروش حداقل 3 امتیاز انتشار کتاب به ناشران خارجی شوند، مبلغ پرداختی برای اجاره غرفه به آن ها عودت خواهدشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری برنا چاپ و زندگی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برای ناشرانی که در هفتادویکمین دوره نمایشگاه بین المللی فراکفورت شرکت می کنند، امکان تازه ای در نظر گرفته است تا بتوانند به ازای فعالیت نتیجه بخش در حوزه فروش رایت، از آن بهره ببرند.

این موسسه امسال طرحی را اجرایی می کند که مطابق با آن اجاره بهای غرفه به ناشرانی که بتوانند سه حق رایت به ناشران دیگر کشورها بفروشند، عودت داده می شود. بدین ترتیب ناشرانی که در هفتادو یکمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت، در قالب غرفه ملی ایران شرکت خواهند داشت، می توانند با افزایش فعالیت های خود از این امکان بهره مند شوند.

ارائه کارت ورود به نمایشگاه و حمل و نقل رایگان در سطح شهر در طول مدت برگزاری نمایشگاه فرانکفورت نیز از دیگر امکاناتی است که این موسسه همچون دوره های پیشین برای ناشران شرکت کننده در نظر گرفته است. همچنین موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با هدف حمایت از ناشران، 15 کیلوگرم از کتاب های آن ها را بدون بهای بار و به شکل رایگان به نمایشگاه کتاب فرانکفورت منتقل خواهدکرد.

این موسسه به ناشران شرکت کننده اعلام کرده است برای مذاکرات با ناشران دیگر کشورها فضایی به آن ها اختصاص داده می شود و در صورت درخواست ناشر برای برگزاری نشست، فضای لازم تامین خواهدشد.

در طول مدت برگزاری نمایشگاه فرانکفورت، نماینده طرح گرنت در غرفه ایران حضور خواهدداشت تا ناشران بتوانند از امتیاز گرنت نیز استفاده کنند.

هفتادویکمین دوره نمایشگاه بین المللی فراکفورت از 24 تا 28 مهرماه سال98 (16 تا 20 اکتبر 2019) در شهر فرانکفورت برگزار خواهدشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حاجی آبادی با اشاره به اهمیت فعالیت بین المللی ناشران گفت: اگر دایره کاری ناشر محدود به ایران باشد، نمی تواند چنان که باید پیشرفت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

رضا حاجی آبادی، مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، با تقسیم بندی ناشران به آن هایی که بیشتر فعالیت های خود را معطوف به بخش فرهنگی و آن هایی که بیشتر فعالیت های خود را معطوف به اقدامات اقتصادی کرده اند، گفت: فعالیت های اقتصادی و فرهنگی باید کنار هم انجام شوند. ضروری است که با این دیدگاه به صنعت نشر نگاه کنیم؛ زیرا اقتصاد و فرهنگ دو بال آن هستند.

او با اشاره به تاثیر فعالیت های بین المللی بر اقتصاد نشر، ادامه داد: فعالیت نشر در بخش بین المللی به دلیل درآمد حاصل از فروش رایت، دیدن افق های جدید نشر و ناشران حرفه ای در نمایشگاه های بین المللی بهبود می یابد. ناشر در نمایشگاه بین المللی با شیوه های تازه معرفی کتاب و روش های جدید چاپ که در دنیا وجود دارد، آشنا می شود.

به گفته حاجی آبادی، ناشر باید با فرهنگ های جدید آشنا شود. او افزود: اگر دایره کاری ناشر محدود به ایران باشد، نمی تواند چنان که باید پیشرفت کند. اگر قرار باشد که در حوزه فرهنگی و اقتصادی، ناشر موفقی باشید، شرکت در نمایشگاه بین المللی برای ناشر حرفه ای امری ناگزیر است.

مدیر انتشارات هزاره ققنوس با اشاره به حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره های پیشین حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، بیان کرد: سال های گذشته حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه های فرهنگی نسبت به سال های قبل تر بیشتر شده است.

وی توضیح داد: آن ها در دریافت ویزا به ناشر کمک می کنند که نقش مهمی برای شرکت در نمایشگاه های بین المللی دارد. سال گذشته حمایت مالی هم انجام شد؛ به این شکل که هزار یورو با نرخ نیمایی در اختیار ناشرانی که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت غرفه داشتند، قرار گرفت.

این ناشر با اشاره به اقدامات حمایتی جدید از ناشرانی که متقاضی حضور در نمایشگاه فرانکفورت هستند، اظهار کرد: عودت دادن اجاره بهای غرفه درصورت فروش سه رایت کتاب به ناشران خارجی، اقدام حمایتی دیگری است که در کنار تسهیلات سفر، به ناشران حاضر در نمایشگاه فرانکفورت تعلق می گیرد.

حاجی آبادی درباره ناشران شناخته شده ای که در نمایشگاه های بین المللی شرکت نمی کنند، گفت: برخی از این ناشرها بازار داخلی خوبی دارند و لذا حضور در بخش بین المل اولویت آن ها نیست. همچنین ناشرانی که کتاب های ترجمه بدون رعایت حق رایت ناشر خارجی در حوزه های مختلف؛ خصوصا دانشگاهی منتشر می کنند، کمتر در نمایشگاه های بین المللی حضور دارند؛ چراکه از پیگیری های قانونی ناشر خارجی می ترسند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
عادل تقوی گفت: 550 اثر در مرحله اولیه داوری تایید شدند و به مرحله دوم راه یافتند که بیشترین حجم آثار مربوط به رشته های علوم انسانی بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

عادل تقوی رییس انتشارات جهاد دانشگاهی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره بیست وششمین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: مراسم اختتامیه جایزه کتاب سال دانشجویی طبق روال سال های پیش در یک روز از روزهای هفته کتاب برگزار خواهد شد.

وی افزود: طبق فراخوانی که اعلام شد، تا 15مرداد آثار از سوی مولفان دانشجو ارسال می شد؛ پس از این مرحله داوری اولیه انجام شد. در اولین مرحله از داوری شرایط کتاب ها چه به لحاظ سال چاپ و چه به لحاظ همزمانی با دوران دانشجویی مولفان سنجیده می شود. در حال حاضر فرآیند داوری اصلی آغاز شده است و داوری مرحله دوم هم به پایان رسیده است.

وی با اشاره به مراحل داوری گفت: داوری در چهار مرحله صورت می گیرد. ابتدا تمام آثار ارسال شده در ارزیابی اولیه قرار می گیرند و پس از غربالگری اولیه تمامی آثار به مرحله داوری می رسند؛ در مرحله دوم طبق قوانینی که وجود دارد کلیه آثاری که شایسته ورود به جریان داوری هستند مورد ارزیابی قرار می گیرند که عملا 50درصد آثار که امتیاز کمتری آورده باشند حذف می شوند؛ مابقی به مرحله سوم داوری راه پیدا می کنند و پس از آن شایستگان تقدیر و برگزیدگان از سوی داوران انتخاب خواهند شد.

تقوی گفت: اواخر مهرماه فرآیند مراحل داوری به اتمام خواهد رسید. با توجه به شرایط گرانی کاغذ و رکود نشر، پیش بینی می شد در جشنواره کتاب سال دانشجویی امسال، به لحاظ آماری افت چشمگیری را تجربه کنیم که خوشبختانه این کاهش آثار ارسالی چندان محسوس نبود و تنها ده درصد نسبت به سال گذشته کاهش تعداد آثار را تجربه کردیم.

وی با اشاره به آمار کتاب های ارسال شده گفت: 550 اثر در مرحله اولیه داوری تایید شدند و به مرحله دوم راه یافتند که بیشترین حجم آثار مربوط به رشته های علوم انسانی بود، رشته های پزشکی و دامپزشکی هم در رتبه بندی دوم این آثار قرار گرفتند. علوم فنی و مهندسی هم رتبه سوم را در این دوره از جشنواره کتاب سال دانشجویی به خود اختصاص دادند.

رییس انتشارات جهاد دانشگاهی درباره بخش های ویژه بیست وششمین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: امسال با توجه به شعار سال و طبق روال دوره های گذشته بخش ویژه ای به آثاری که در حوزه شعار سال و در راستای تحقق آن منتشر شده باشند در نظر گرفته شده است که شعار امسال رونق ملی و تولید داخلی است هر اثری که در راستای این موضوع باشد در این بخش گنجانده می شود؛ همچنین آثار حوزه هایی چون علوم انسانی و اسلامی را در بخشی جداگانه در نظر گرفتیم و موضوعاتی مانند مدیریت رسانه، مدریت بحران و پدافند غیرعامل هم در بخش ویژه برای نخستین بار مورد توجه قرار گرفته اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارائه آمارهایی که بر اساس گزارش وضعیت فرهنگی کشور در ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور ارائه شده است، گفت: در بخش خبر، میزان اعتماد مردم به شبکه های اجتماعی حدود 11 درصد است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور که به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، با بیان اینکه در گزارش وضعیت فرهنگی کشور که در این جلسه ارائه شد حوزه های مختلف فرهنگ مورد توجه قرار گرفت، گفت: یکی از آمارهای قابل توجه در این آمارها این بود که همچنان رسانه مرجع و مورد اعتماد در کشور صداوسیما است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در بخش خبر، میزان اعتماد مردم به شبکه های اجتماعی به دلیل اخبار ساختگی که در آن شکل می گیرد حدود 11 درصد است و اعتماد از رسانه های بیرون کشور نیز از سطح پایینی برخوردار است و صداوسیما به اعتبار اخبار و برنامه های دیگر توانسته است اعتماد حدود 80 درصد مخاطبان را کسب کند و البته بعضی برنامه های صداوسیما توانسته است مشارکت 90 درصدی را رقم بزند.

وی در ادامه با بیان اینکه نگرانی اصلی مردم در پیمایش های ارائه شده حوزه اقتصاد است و شیب مسئله بودن موضوع اقتصاد برای مردم رو به افزایش است، گفت: در حوزه فرهنگی نیاز به توجه به اقتصاد فرهنگی و فرهنگ اقتصاد داریم که امیدواریم مطالعات اجتماعی مبنای تصمیم های فرهنگی و اجتماعی ما باشد.

دکتر عاملی درباره مصوبات جلسه ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور نیز اظهار داشت: در آغاز جلسه گزارشی از پیمایش های صورت گرفته پیرامون وضعیت فرهنگی کشور بر اساس حوزه های سیزده گانه راهبردهای کلان سند مهندسی فرهنگی ارائه شد.

تأکید بر ضرورت تدوین شاخص های ملی در حوزه فرهنگ

عاملی با اشاره به موارد مطرح شده در جلسه در خصوص داشتن شاخص های قطعی در حوزه فرهنگ در کشور، گفت: در کشور شاخص های فرهنگی که مورد اجماع تمام مسئولان فرهنگی باشد و مبتنی بر یک سند ملی نداریم و با توجه به پراکندگی شاخص های موجود؛ ضرورت دارد که برای تدوین شاخص های ملی در حوزه فرهنگ اقدام لازم صورت پذیرد.

وی افزود: نیازمند شاخص های فرهنگی متقن و توافق شده ملی مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی هستیم تا مبنای نظرسنجی های پیوسته قرار گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید بر توجه به نیازهای فرهنگی مردم به عنوان ذی نفعان اصلی، تصریح کرد: اجتماعی شدن مصوبات به اجرای آن کمک شایانی خواهد کرد.

تشکیل کمیته تلفیق در حوزه فرهنگ

دکتر عاملی در ادامه با بیان اینکه دستور بعدی جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور تشکیل یک کمیته تلفیق در حوزه فرهنگ و مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی بود، گفت: در این زمینه مصوب شد که کمیته ای به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان برنامه و بودجه، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نهاد ذی نفع که وظایف ذیل را بر عهده خواهد داشت تشکیل شود.

تدوین برنامه های توسعه پنج ساله کشور در کمیته تلفیق

وی اضافه کرد: این کمیته تلفیق مسئولیت تدوین برنامه های توسعه پنج ساله کشور در حوزه فرهنگ را خواهد داشت. تشکیل این کمیته ملی منجر به ایجاد نگاه یکپارچه به حوزه فرهنگ خواهد شد و مشخص کردن اولویت های فرهنگی مبتنی بر پیمایش های اجتماعی بر عهده این کمیته ملی است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت تقسیم کار ملی در حوزه فرهنگ، گفت: این کمیته تلفیق وظیفه این تقسیم کار ملی را نیز بر عهده خواهد داشت.

تعیین یکی از معاونین دستگاه ها به عنوان مسئول پیگیری سند مهندسی فرهنگی

دکتر عاملی همچنین از تعیین یکی از معاونین دستگاه های فرهنگی کشور که عضو ستاد راهبری اجرای مهندسی فرهنگی هستند به عنوان مسئول پیگیری و اجرای سند مهندسی فرهنگی در آن سازمان خبر داد و گفت: معاون ذی ربط از ناحیه رئیس دستگاه فرهنگی عضو ستاد مهندسی فرهنگی به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی خواهد شد.

تأکید بر توجه ویژه به گروه نسل جوان متولد دهه 80 به بعد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه یکی از موارد تأکید در جلسه، توجه به گروه نسل جوان متولد دهه 80 به بعد بود، گفت: امروز نسلی وارد دانشگاه های کشور شدند که متولدین سال 1380 هستند و با هجده ساله هایی مواجه هستیم که ظرفیت های فرهنگی و خواسته های متنوع و متفاوتی دارند و از سبک زندگی اجتماعی خاصی برخوردار هستند که مصوب شد خصوصیات فرهنگی این نسل که اهمیت محوری دارد مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

وی تصریح کرد: بر این اساس، در پیمایش های فرهنگی نیز توجه به نسل های مختلف و گروه نسلی جوان جدید از اهمیت ویژه تری برخوردار خواهد شد.

لینک خبر :‌ شبکه اینترنتی آفتاب
مدیر انتشارات آفتابکاران، نبود منابع معتبر و علمی و فقدان اساتید برجسته را دلیل اصلی ناتوانی دانشگاه در تربیت مدیر نشر می داند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، احمد تهوری، مدیر انتشارات آفتابکاران: قدر مسلم اینکه ارائه نظریه های گوناگون که پشتوانه آکادمیک داشته باشند در هر حوزه ای موجب رشد و بالارفتن راندمان و بهره وری می شود. صنعت نشر هم از این موضوع نباید مستثنی باشد و شاخه های مختلف این صنعت نیاز به بازیابی و بازآفرینی و حتی ارائه راهکارهای مدرن دارند که این مهم جز از راه همکاری دانشگاه و ناشران باتجربه میسر نمی شود اما سؤال مهم دراین باره این است که در حال حاضر دانشگاه های ما به ویژه در حوزه علوم پایه و فنون نوین و رشته های فنی و مدیریتی تا چه اندازه توانسته است نیاز صنایع و کارخانجات کشور ما را تأمین کند؟

آیا دانشگاه می تواند مثلاً یک مدیر برجسته در حوزه بازرگانی و یا یک مدیر بایسته در زمینه مدیریت صنعتی تربیت کند؟ البته بنده منکر تأثیر تدریس دروس تئوریک در دانشگاه نیستم و صد البته آن را شرط لازم و نه کافی برای تربیت و پرورش متخصصان کلیه امور به ویژه در حوزه نشر می دانم و از آنجا که صنعت نشر ایران را در بسیاری از شاخه های مرتبط این صنعت، مثل شبکه توزیع و آماده سازی کتاب قبل از چاپ و امور نرم افزاری، کماکان سنتی و نیمه مدرن می دانم، اهمیت ورود دانشگاه به این حوزه و تربیت متخصصان مرتبط را بسیار تأثیرگذار و مهم می دانم. اما از آنجا که فکر می کنم این رشته یعنی نشر مثل بقیه رشته های دانشگاهی افراد علاقه مند و دارای پشتکار را می طلبد، تأکید می کنم که حتماً آموزش توأم با کار عملی باید در دستور ایجاد این رشته ها قرار بگیرد؛ وگرنه خروجی مناسبی همانند دیگر رشته های دانشگاهی در این حوزه نخواهیم داشت.

برای مثال دیدید که سرانجامِ دانشکده خبر به کجا انجامید و در میانه راه به چه مشکلاتی برخورد کرد؟... اما همین خبرنگارانی که مثل عزیزان شاغل در ایبنا از بدو تاسیس در این خبرگزاری به کار گرفته شدند و کار کردند و آموزش دیدند و تجربه اندوختند و در ضمن علاقه هم داشتند، الان اصول اولیه خبرنویسی و گزارش نویسی درباره کتاب و مشکلات مبتلابه آن را به مراتب از دانشجویان مشغول به تحصیل در رشته خبرنگاری در یک دانشگاه حتی دولتی و یا خصوصی، بهتر، بیشتر و حرفه ای تر می دانند و می فهمند. البته در این مسیر استثنائاتی هم وجود دارد که نباید آن را به کلیت موضوع تعمیم بدهیم.

حال در رشته مدیریت نشر هم به نظر من همین موضوع در حال حاضر صدق می کند و باید اساتید برجسته از میان ناشران با تجربه انتخاب و به کار گرفته شوند و کارگاه های آموزشی توسط این عزیزان و به کمک اتحادیه ناشران راه اندازی شود. البته اتحادیه ناشران از دیرباز اقدام به این کار کرده و حتی مذاکراتی هم با دانشگاه های معتبر کشور از جمله دانشگاه تهران داشته ولی خب به نظرم کافی نیست.

ناشران بزرگ و موفقی چون زنده یاد عبدالرحیم جعفری که یکی از بزرگ ترین انتشاراتی های خاورمیانه -امیر کبیر- را تأسیس کرده بود در کدامیک از دانشگاه های کشور درس مدیریت نشر خوانده بود و چند تعداد واحد دانشگاهی مرتبط با این رشته را گذرانده بود؟ البته تأکید مجدد می کنم که این حرف من به معنای نفی تحصیلات آکادمیک در این رشته -یعنی نشر- نیست اما شرط ها و بسترهای فراوانی دارد که متأسفانه در حال حاضر شاهد بروز و ظهور آن نیستیم و یک فارغ التحصیل دانشگاه بعد از چند سال که در دانشگاه یک رشته را می خواند و می خواهد وارد بازار کار شود، متأسفانه آن طور که شاید و باید بر آنچه فراگرفته تسلط کافی و وافی ندارد و این هم مربوط به ساختار غلط سیسستم آموزشی کشور ماست که باید هرچه زودتر اصلاح و ترمیم شود.

در بخش آسیب شناسی این موضوع که چرا شاهد خروجی مناسبی از سوی دانشگاه ها در تربیت مدیران نشر و یا متخصصان مرتبط با این رشته نبوده ایم، به نظرم این برمی گردد به نبود منابع معتبر و علمی و فقدان اساتید برجسته.... توضیح این نکته ضروری است که در سال 94 من در یکی از کلاس های اتحادیه ناشران شرکت کرده بودم، اساتیدی در آنجا تدریس می کردند که به نظر من هر کدامشان می توانستند صاحب یک کرسی دانشگاهی باشند اما استاد دانشگاه نبودند؛ بلکه فقط آمده بودند و به ما دروسی مثل صفحه آرایی، تبلیغات نشر، حقوق نشر، ویراستاری، آماده سازی کتاب و چاپ را آموزش دهند...

سخنم از این روست که این عزیزان چرا نباید در دانشگاه به دانشجویان رشته نشر تجارب خود را منتقل کنند و به آن ها آموزش های اولیه این رشته را بدهند؟ در حال حاضر دانشگاه های ما درگیر بوروکراسی و عضوگیری هیأت های علمی خود بر مبنای معیارهای خودشان هستند و به دانش و بینش تجربی و ذهنی اهمیت چندانی نمی دهند.

در نتیجه شاهد خروجی مناسبی در حال حاضر همانند دانشکده خبر نیستیم و افراد زبده و نخبه و مدیر از آن بیرون نیامدند؛ بنابراین نتیجه می گیرم که برخی رشته ها و حوزه ها (مثل نشر) هستند که کادرسازی و پرورش افراد متخصص در آن حوزه مستلزم حضور اساتید مجرب و انتقال داده ها و دانسته های آنان در صنوف مرتبط با آن رشته همراه با کار عملی و خلاقانه است. شاید از این طریق بتوان دانسته ها و تجارب این بزرگان حفظ و به نسل جوان و علاقه مند آن حرفه منتقل شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

بزرگنمایی:

به گزارش پایگاه خبری شهرک اکباتان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مصطفی رحماندوست که کتاب مثل ها و قصه هایشان از انتشارات محراب قلم، برگزیده نخستین جشنواره هدهد سفید در بخش کتاب های غیرداستانی نوجوان شد، عنوان کرد: این جشنواره از این نظر برای من بسیار جالب توجه بود که روند انتخاب آثار کاملا توسط بچه ها و البته بچه های کتابخوان صورت گرفت.

وی افزود: بچه ها در هر برنامه بزرگسالانه ای که مشارکت داده شوند بسیار خوشحال می شوند و این موضوع برای آینده آنها بسیار مهم و مفید خواهد بود؛ اما من به این موضوع فکر نمی کنم، چیزی که برای من مهم است و به آن فکر می کنم این است که ما نویسنده ها باید بفهمیم بچه ها، چقدر کارها و کتاب های ما را خوانده اند و از آن لذت برده اند.

رحماندوست درباره برگزیده شدن اثرش در این جشنواره نیز گفت: این جایزه ای که در این جشنواره به من تعلق گرفت برای من بسیار ارزشمند است؛ چرا که پشت این جشنواره لبخند بچه ها نشسته است.

این نویسندگی حوزه کودکان و نوجوانان درباره اعتبار انتخاب کودکان در این جشنواره توضیح داد: متأسفانه امروزه تیراژ کتاب دیگر نمی تواند دلیل بر موفقیت یک کتاب باشد؛ چرا که ارتباطات یک ناشر در توزیع گسترده و یا عدم توزیع گسترده و فروش یک کتاب، بر تیراژ کتاب موثر است. اما این گونه جشنواره ها مانند می تواند نشان دهد که یک کتاب چقدر در بین مخاطبان خود با اقبال مواجه شده است.

رحماندوست همچنین با اشاره به سلامت داوری ها در این جشنواره گفت: داوری این جشنواره ها نیز از هرگونه حب و بغض به دور است و حتی نویسندگانی که از چرخه این رقابت حذف می شوند دلخوری و ناراحتی از بچه ها به دل نمی گیرند؛ امیدوارم سلامت داوری این جشنواره نیز همچنان در سال های آینده حفظ شود.
برای مشاهدۀ اصل خبر اینجا را ببینید.

لینک خبر :‌ شهرک اکباتان
مدیر انتشارات سوره مهر از عملکرد دولت در مدیریت بازار کاغذ انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

عبدالحمید قره داغی مدیر انتشارات سوره مهر در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره وضعیت چاپ و نشر در کشور و گلایه هایی که برخی ناشران دارند، گفت: کتاب قطعه ای از پازل بزرگ فرهنگ، سیاست، اقتصاد و دیگر مسائل است. کتاب جدای از دیگر بخش های زندگی ما نیست و نمی توانیم بدون توجه به دیگر مسائل کشور بگوییم حال کتاب خوب هست یا نیست.

وی ادامه داد: وضعیت کتاب خوب نیست و مشکلات زیادی پیش آمده است که مشکلاتی برای نشر رقم زده است، اما از سوی دیگر می توان این طور نگاه کرد که این مشکلات صنعت نشر را قوی تر می کند؛ ناشر ان واقعی را از ناشران کاذب جدا می کند و کارنامۀ واقعی ناشران را نشان می دهد. حتی مشکلی مثل مشکل کاغذ که بزرگترین دغدغۀ ناشران است را هم نشان می دهد که نشر ها چه عملکردی دارند و هم می توان ضعف های بخش مدیریت و توزیع کاغذ را عیان کرد که امیدوارم این مسائل باعث ادامۀ راه پویا و روشن نشر شود.

قره داغی به تغییرات تیراژ کتاب ها اشاره کرد و بیان کرد: طرف اصلی تیراژ کتاب، تقاضای بازار است که تیراژ کتاب را تغییر می دهد. ما در برخی حوزه ها شاهد کاهش تقاضای بازار و به تبع آن کاهش تیراژ بوده ایم و هستیم و از سوی دیگر کتاب هایی بدون تغییر خاصی تقاضای بازار را دارند که تیراژ این کتاب ها تغییر نکرده است.

وی درباره علت افزایش قیمت کتاب هم توضیح داد: در مورد قیمت باید بگویم همۀ ناشران به دلایل متعددی از جمله افزایش حقوق و دستمزد، افزایش قیمت مواد اولیه کتاب و افزایش نرخ خدمات، ناچار به افزایش قیمت کتاب شده اند. اما تمام تلاش ما از زمان شروع بحران در بازار، قیمت گذاری منصفانه و توجه ویژه به مصرف کننده کتاب، همان جامعه کتابخوان کشور بوده است.

مدیر انتشارات سوره مهر با حمایت از ورود دولت به مسئله کاغذ تاکید کرد: دولت ناگزیر بود در بحث کاغذ ورود کند، سلسله مسائلی پیش آمد که بحران های سختی در بازار کاغذ ایجاد کرده بود و گویا کار تعمدی بود تا کاغذ که کالایی استراتژیک برای هر کشوری محسوب می شود تلاطم های شدیدتری را در بحران های سال قبل تجربه کند. ورود دولت به این موضوع ضروری بود امابه دلیل آماده نبودن دولت نقایص بسیار زیادی در مدیریت کاغذ به وجود آمد که شمردن تک تک آن ها نه ضروری است و نه گره ای باز می کند. امیدوارم به زودی زمینه های لازم فراهم شود که نیازی به ادامه مداخله دولت نباشد.

قره داغی از ورود افراد غیرمتخصص به صنعت نشر انتقاد کرد و گفت: ما هنوز در زیرساخت های نشر دچار مشکل هستیم. هنوز به تعریف مشخص، علمی، دقیق و کاربردی از نشر نرسیده ایم. با مثالی مسئله را روشن می کنم که یک نفر با مبلغی اندک و دانش و سواد مختصر می تواند مثلاً مغازه ای برای فروش محصولات لبنی تأسیس کند، اما آیا برای تأسیس پتروشیمی یا بیمارستان سواد و دانش و سابقه مهم نیست و به هر میزان سرمایه اولیه و رزومه و سابقه ای مجوز مربوط داده می شود؟ مسلماً چنین نیست.

وی افزود: ما در صنعت نشر هنوز به بلوغ لازم نرسیده ایم که چه کسانی و یا چه ساز وکار هایی می توانند انتشارات تأسیس کنند و بسیار سلیقه ای عمل می شود. از طرف دیگر بازو های نظارتی درستی نداریم. به همین دلیل در موقعیت های بحرانی دچار مشکلاتی از این دست می شویم. به نظرم باید در وضعیت آرام و دقیق به بررسی چارچوب ها بپردازیم که در موقعیت های هیجانی دچار چنین مسائلی نشویم.

قره داغی در پایان به تازه های نشر خود اشاره و اظهار کرد: دوست دارم مجموعه ای را که اخیراً منتشر کرده ایم معرفی کنم. موقعیت خرمشهر در جنگ موقعیت ویژه ای بود و هنوز از سرچشمۀ داستان ها و وقایع آن می توان لذت برد. اخیراً مجموعه کتابی منتشر کرده ایم که از چهار زاویه دید متفاوت به خرمشهر می پردازد. زیباترین روز های زندگی ، صباح ، چراغ های روشن شهر و ساجی اخیراّ به خانوادۀ کتاب های سوره مهر اضافه شده اند که بسیار دوست داشتنی و عزیز هستند و چه با هم، چه جدا لذتی دوباره از مقاومت و زندگی خرمشهر ارائه می کنند.

انتهای پیام/

گلایه یک ناشر از عملکرد دولت در مدیریت بازار کاغذ

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر مسئول انتشارات روایت فتح از دلیل چاپ کتاب سلبریتی ها توسط بعضی از ناشران گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن

محسن دریا لعل مدیر مسئول انتشارات روایت فتح، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره چاپ کتاب سلبریتی ها توسط بعضی از ناشران گفت: یکی از ساختار های فروش و تجارت روز در چاپ اثر، گاهی تبلیغات خوب توسط اشخاص معروف است.

وی افزود: الان تبلیغات بازرگانی پخش شده در تلویزیون نظیر مارک ماست، پنیر و کره به واسطه افراد معروف و بازیگران در دنیا معرفی می شود.

دریا لعل تصریح کرد: انتشار کتاب های سلبریتی به دو صورت رواج دارد؛ اول اینکه افراد معروف خودشان به تبلیغ کتاب ها می پردازند و مسئله دوم مولف بودن سلبریتی ها در چاپ کتاب است.

وی ادامه داد: تألیف کتاب توسط سلبریتی ها باعث جذب بیشتر مخاطب به خرید کتاب به دلیل مشهور بودن چهره نویسنده به عنوان بازیگر و ... در صفحات مجازی می شود؛ چرا که مخاطب علاقه زیادی به فعالیت های هنری اشخاص مشهور دارد که همین عامل، باعث موفقیت روزافزون سلبریتی ها در صفحات مجازی می شود.

دریالعل گفت: قیمت کتاب سلبریتی ها به دلیل تجارت، بازرگانی و وجود مخاطب قطعی بسیار بالاست. برند سازی به عنوان کتاب سلبریتی، هر قدر هم ضعیف باشد، قیمت زیادی دارد که مخاطب آن را برای خرید کتاب پرداخت می کند.

وی افزود: مخاطبی که به خواندن این کتاب ها اقدام می کند، ممکن است از کتاب های سطح پایین به خواندن کتاب های سطح بالا برسد. بنده شخصا انگیزه ناشران برای افزایش و تولید کتاب های تالیفی را تحسین می کنم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یک ناشر از ضعف اهالی قلم در تولید کتاب های استاندارد گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن

محمد عزیزی مدیر مسئول انتشارات روزگار، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره کیفیت کتاب های استاندارد در کشور گفت: بعضی از ناشران دقت لازم را از لحاظ محتوا، شکل و ساختار برای چاپ بهترین کتاب دارند؛ با این حال شاید تنها 20 درصد از ناشران کل کشور به کیفیت کتاب های استاندارد اهمیت دهند.

عزیزی تصریح کرد: متاسفانه ناشران در کیفیت انتشار کتاب های استاندارد به خصوص ویراستاری، نگارش، طراحی جلد و ساختار کتاب بسیار ضعیف عمل می کنند. آنها جهت بالابردن کیفیت کار خود در حوزه نشر به آموزش های لازم احتیاج دارند.

مدیر مسئول نشر روزگار با اشاره به لزوم انتشار کتاب های استاندارد اظهار داشت: بهتر است برای تمامی رده های سنی کتاب های استاندارد و با کیفیت تولید شود؛ چرا که ما باید به دیگران درست کار کردن را آموزش دهیم.

عزیزی ادامه داد: چاپ کتاب های با کیفیت، با محتوای درست و رعایت استاندارد توسط ناشران، باعث جذب و تشویق مخاطب به مطالعه بیشتر کتاب بدون خستگی فرد می شود.

مدیر مسئول نشر روزگار درباره آموزش های لازم به ناشران برای تولید کتاب های استاندارد گفت: بنده به عنوان ناشر اگر آموزش ها درست و مرسوم باشد، کاملا با آن موافق هستم و این امر را ضروری می دانم.

وی افزود: اتحادیه ناشران، وزارت ارشاد و دانشگاه ها باید به صورت رایگان با حضور اساتید متخصص، ناشران را برای آموزش های لازم و شرکت در این کلاس ها جهت بالا بردن کیفیت کتاب های استاندارد و رضایت مخاطب از تولید کتاب و افزایش سرانه مطالعه در کشور دعوت کنند.

عزیزی گفت: اتحادیه ناشران با در اختیار قرار دادن نیرو های متخصص، برنامه ریزی درست و مدیریت قوی و خوب می تواند تاثیر و نقش زیادی در افزایش دانش ناشران داشته باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران در حالی روز گذشته معرفی شد که ترکیب تازه آن کوچک شده و حضور نداشتن برخی از اصناف نشر و تثبیت حضور برخی دیگر از چهره ها در آن خودنمایی می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

به گزارش خبرنگار مهر ، روز گذشته سید عباس صالحی با صدور حکمی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب سی و سوم تهران را معرفی کرد. این شورا که پیش از این اعلام شده بود بلافاصله پس از پایان نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت ماه معرفی خواهد شد سرانجام با تاخیری نزدیک به سه ماه از سوی صالحی حکم گرفتند.

نکته جالب توجه درباره این شورا کاهش نفرات حاضر در آن است به طوری که شورای پانزده نفره سال گذشته در سال جاری به سیزده نفر کاهش پیدا کرده است.

نکته جالب توجه دیگر نیز درباره کیفیت و کمیت حضور اصناف و بدنه دولتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این شورا است.

سال گذشته شش عضو از پانزده عضو حاضر در شورا دارای سمت های مدیریتی و مشاوره ای در بدنه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند که این رقم امسال به پنج عضو کاهش پیدا کرده است.

همچنین اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، تعاونی ناشران ایران، انجمن نویسندگان کودک به عنوان تشکل های صنفی در حالی در این شورا یک عضو دارند که مجمع ناشران انقلاب اسلامی در شورای سال جاری دو عضو را داراست.

از دیگر نگات جالب توجه درباره این شورا در ترکیب تازه کماکان حضور نداشتن نماینده ای از اهالی قلم در این ترکیب است. گرچه عموزاده خلیلی را می توان به عنوان نویسنده و روزنامه نگار در این ترکیب در نظر گرفت اما صنف نویسنده به ما هو، در شورای سال جاری حضور ندارند و همچنین از صنف رسانه نگار فرهنگی و کتاب نیز با وجود رشد و فعالیت های قابل توجه و جریان ساز در عرصه کتاب و نشر، کماکان نماینده ای برای حضور در این شورا انتخاب نشده است.

حضور نداشتن رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و نیز انتخاب مدیر نشر فاطمی که از ناشران فعال در حوزه کتاب های آموزشی است و نیز محسن چینی فروشان به عنوان مدیر دفتر نشر فرهنگ اسلامی و تثبیت حضور چهره هایی چون مدیرعامل موسسه شهرکتاب و نیز علی اکبر اشعری در این شورا نیز در سال جاری نیز از ویژگی های دیگر آن به شمار می رود

از دیگر نکاتی که می توان برای این انتخاب در نظر گرفت استفاده از عبارت برنامه ریزی برای معرفی فعالیت های این شورا در حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اعضاست.

در مجموعه مقررات نمایشگاه کتاب که پیش از این موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران منتشر کرده است، در ذیل وظایف این شورا موضوعاتی چون تبیین سیاست های کلی نمایشگاه، تصویب برنامه ها و فعالیت های کلی نمایشگاه، نظارت عالی بر عملکرد نمایشگاه و تصمیم گیری و تصویب برنامه های ویژه در کنار سایر فعالیت های نمایشگاه حسب مناسبت های ویژه نمایشگاه کتاب مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر مدتی است که موسسه نمایشگاه های فرهنگی نیز با رایزنی و نظرخواهی قدم در راه اصلاح آئین نامه و ساختار فعلی نمایشگاه کتاب به منظور جلوگیری از همپوشانی وظایف و چالکی و کوچک سازی نمایشگاه کرده است. با وجود اینکه این متن هنوز برای بررسی عمومی فعالان نشر منتشر نشده است اما شاید انتخاب چنین کلماتی در حکم صالحی نشان از تغییراتی باشد که در آئین نامه جدید شکل گرفته و حتی می شود تعبیر ادغام شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی نمایشگاه کتاب را از دل آن به دست آورد.

در شورای برنامه ریزی نمایشگاه تا سال گذشته رئیس نمایشگاه، مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، مدیران کمیته های نمایشگاه و دبیر اجرایی نمایشگاه حضور داشته اند و مهمترین وظیفه آنها نیز بررسی و تصویب طرح ها و برنامه های عملیاتی و برنامه ریزی برای اجرا و ابلاغ سیسات های مصوب شورای سیاست گذاری و اصلاح و بررسی پیشنهادهای اجرایی برای نمایشگاه کتاب است.

در کنار تمامی این موضوعات مهمترین چالش این شورا در حال حاضر تامین هزینه برای برگزاری نمایشگاه در سال آتی و نیز انتخاب زمان مناسب برای برگزاری نمایشگاه با توجه به قرارگرفتن زمان ثابت هر ساله برپایی نمایشگاه در ماه مبارک رمضان است. در بحث درآمدزایی نمایشگاه کتاب در سال گذشته اتفاقات خوبی را تجربه کرد و نوید استفاده بیشتر و بهتری از ظرفیت های بخش خصوصی برای درآمدزایی را داد اما در موضوع زمان برگزاری باید توجه کرد که تغییر زمان با توجه به ثبت آن در تقویم رویدادهای جهانی حوزه نشر و برنامه ریزی برای دعوت از ناشران خارجی در کنار برگزاری رویدادهای مهم دیگر نشر جهان مانند نمایشگاه بولونیا در ابتدای بهار و نیز نمایشگاه کتاب فرانکفورت در پاییز باید مورد توجه قرار بگیرد و این مساله ظاهراً یکی از مهمترین چالش های پیش روی این شورا در روزهای آتی خواهد بود.

کد خبر 4710059

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- اگرچه محبوبیت کتاب های صوتی نسبت به سال های قبل بیشتر شده ولی همچنان با موانعی نظیر گرفتن مجوز از سوی وزارت ارشاد، عدم آشنایی کافی مردم از این کتاب ها و عدم همکاری ناشران کاغذی مواجه هستند که مهمترین راه حل این وضعیت می تواند فرهنگ سازی خصوصا از طریق تبلیغات صدا و سیما باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، یکی از دلایل عدم استقبال کافی از کتاب های صوتی، محدودیت های مربوط به استفاده از آن ها در طی سال های گذشته بوده است. اما امروزه به دلیل افزایش تعداد تلفن های همراه هوشمند و امکانات بی نظیری که بدین ترتیب برای مخاطبین فراهم شده است محبوبیت کتاب صوتی و همچنین تمایل بیشتر ناشرین به انتشار کتاب در قالب کتاب های گویا به شدت افزایش یافته است.

با افزایش محبوبیت کتاب های صوتی، بسیاری از ناشران کتاب های چاپی، نگران آینده کسب و کار خود هستند. اغلب ناشران معتقدند که کتاب های صوتی اندازه بازار فروش کتاب های چاپی را کوچک تر می کند و بدین ترتیب آمار فروش کتاب به شیوه سنتی در حال کاهش است. اما آیا به راستی کتاب صوتی می تواند جایگزین کتاب های چاپی و علت کاهش فروش آن ها باشد؟ و آیا وجود کتاب های صوتی می تواند بر میزان سرانه کتابخوانی تاثیر بگذارد یا خیر؟

برای پاسخ به این سوالات و بررسی بیشتر موضوع، با دامون آذری، مدیر عاملیک شرکت فعال در حوزه کتاب های صوتی به گفت و گو نشستیم.

وضعیت کتاب های صوتی نسبت به کتاب های چاپی

آذری در خصوص وضعیت کتاب های شنیداری نسبت به کتاب های چاپی گفت: ما به طور تجربی فعالیتمان را از 6 سال پیش شروع کردیم. اوایل که می خواستیم در زمینه کتاب های صوتی فعالیت کنیم در واقع دو مشکل عمده داشتیم. یک مشکل این بود که ناشران کتاب های چاپی خیلی مایل به همکاری در زمینه کتاب های صوتی نبودند و از بابت کتاب های صوتی نگرانی داشتند و این ابهام برایشان وجود داشت که با انتشار کتاب های صوتی از میزان فروش کتاب هاب چاپی کاسته شود و یکسری مشکلات دیگر. بنابراین ناشران کاغذی چندان مایل به همکاری با ما نبودند و از طرفی فرهنگ کتاب های صوتی چندان بین مردم جا نیفتاده بود و مردم اساسا با مزایای کتاب های صوتی آشنا نبودند. برای مثال استفاده از کتاب های صوتی در مترو ، پیاده روی، قبل از خواب و... زیاد مطرح نبود. منتها اتفاقی که افتاد این بود که به مرور زمان ناشران کتاب های کاغذی با کتاب های صوتی آشتی کردند و متوجه شدند کتاب های صوتی هیچ آسیبی به کار آنها نمی زند. از طرفی مردم هم با کتاب های صوتی آشنا شدند و جزو برنامه های مطالعاتی خود قرار دادند.

وی افزود: اگر بخواهیم سیر چند سال اخیر را مد نظر داشته باشیم باید بگوییم در هر مورد چه همکاری ناشران کاغذی و چه در زمینه استفاده مردم یک نمودار صعودی داشتیم. هر چند با استانداردهای جهانی هنوز خیلی فاصله داریم ولی اتفاقی که حداقل در این چند سال رخ داد رشدی بود که در زمینه استفاده از کتاب های صوتی شده است.

آذری افزود: نکته ای که مهم است به آن توجه کنیم این است که اساسا فروش کتاب های صوتی تاثیری بر فروش کتاب های کاغذی ندارد و گویی مخاطبان دو گروه جدا هستند. تجربه ما نشان داده معمولا کسانی که علاقمند به کتاب های کاغذی هستند به سمت کتاب های صوتی نمی روند و آنهایی که عادت به شنیدن و استفاده از کتاب های صوتی دارند عموما به دنبال کتاب های کاغذی نمی روند و این دو تاثیری بر یکدیگر نمی گذارند.

استقبال مردم از کتاب های صوتی

آذری در خصوص میزان استقبال مردم از کتاب های صوتی گفت: استقبال روز به روز بیشتر می شود ولی با استانداردهای جهانی خیلی فاصله دارد. می شود گفت بیشترین کتاب هایی که مردم به آنها علاقه نشان می دهند رمان و بعد مدیریت و موفقیت و توسعه فردی و بعد ژانرهای دیگر نظیر تاریخ، ادبیات و فلسفه. اما موفق ترین نوع رمان ها هستند. معمولا در میان کتاب های کاغذی هم پر فروش ترین کتاب ها رمان ها هستند. اینکه چه گروه هایی مخاطب این کتاب های صوتی هستند باید گفت عموما کتاب های صوتی برای دو گروه بزرگسال و کودک تولید می شود. اما عمده بزرگسالانی که این کتاب ها را مطالعه می کنند جزو اقشار جوان هستند و در واقع افرادی هستند که می دانند چگونه با اپلیکیشن های مختلف و وب سایت های دیگر کار کنند.

تاثیر کتاب های صوتی بر وضعیت اقتصادی

آذری در خصوص تاثیر کتاب های صوتی بر وضعیت اقتصادی گفت: هر چقدر فروش کتاب های صوتی بیشتر باشد ناشران بیشتر سود می کنند. عمده شرکت های کتاب های صوتی به سود دهی مناسب نرسیدند و کماکان دارند روی فعالیت شان سرمایه گذاری می کنند. از منظر ناشران کاغذی هم عمدتا هزینه ها را ناشر کاغذی متقبل نمی شود و تماما ناشران صوتی متحمل می شوند. بنابراین برای ناشر کاغذی هیچ ضرری ندارد و حتی سودی هم می برند.

تاثیر کتاب های صوتی بر میزان سرانه کتابخوانی

آذری در خصوص تاثیر کتاب های صوتی بر میزان سرانه کتابخوانی گفت: یک مزیت کتاب های صوتی این است که می توان از آنها در زمانی استفاده کرد که به صورت عادی نمی شود از کتاب های عادی استفاده کرد برای مثال در مترو و یا جاهای شلوغ و یا محل رفت و آمد و تحصیل و یا حتی موقع انجام دادن کاراهای خانه می توان از این کتاب ها استفاده کرد. بنابراین این امر قطعا با این شیوه می تواند به افزایش میزان سرانه کتابخوانی ما کمک کند.

وی افزود: از طرفی مزیت دیگر این کتاب ها در سهل الوصول بودن آنها است. شما اگر بخواهید یک کتاب کاغذی تهیه کنید حتما باید به کتابفروشی بروید تا آن را تهیه کنید اما کتاب های صوتی چون عمدتا در بستر پلت فورم ها و اپلیکیشن هایی است که در فضای اینترنت ارائه می شود خیلی راحت می توان به آنها دسترسی پیدا کرد. این دو مزیت در کنار مزایای دیگر کتاب های صوتی قطعا بر میزان سرانه کتابخوانی تاثیر می گذارند.

موانع و مشکلات در زمینه کتاب های صوتی

آذری در خصوص موانع و مشکلات موجود در زمینه کتاب های صوتی گفت: ما برای شروع کار دو مشکل داشتیم یکی ناشران بودند که بد گمان بودند و در این زمینه همکاری لازم را نداشتند و بعد مردم بودند که خیلی با کتاب های صوتی و مزایای آن آشنا نبودند هر چند این وضعیت ها روز به روز بهتر می شد. ولی در حال حاضر کماکان نمی توانیم بگوییم که کتاب های صوتی در وضعیت مطلوبی قرار دارند. هنوز هم بسیاری از مردم اساسا با کتاب های صوتی و ویژگی های آن آشنایی ندارند و این مستلزم تبلیغات گسترده در این زمینه است. برای مثال صدا و سیما می تواند در این زمینه نقش موثری داشته باشد.

آذری افزود: در واقع فرهنگ استفاده از کتاب های صوتی هنوز در کشور ما به میزان مطلوب جا نیفتاده است. مساله دوم مساله مجوزهای کتاب های صوتی است. اتفاق عجیب و غریبی که در کشور ما می افتد این است که ممکن است یک کتاب کاغذی مجاز باشد اما نسخه صوتی آن مجاز نیست. یعنی پیش آمده کتابی که کاملا مجاز است با ناشران صحبت می کنیم و از گوینده قول همکاری می گیریم و بحث میکس و موسیقی و... را هماهنگ می کنیم. اما وزارت ارشاد به این نسخه صوتی به دلایل غیر منطقی مجوز نمی دهد و این یک مشکل بسیار بسیار بزرگ برای صنعت کتاب های صوتی است و اگر این مشکل حل نشود این صنعت قطعا تعطیل خواهد شد. معنا ندارد کتاب مجاز باشد اما نسخه صوتی آن مجاز نباشد. چون نسخه های صوتی عین نسخه های چاپی هستند

وی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که در زمینه کتاب های صوتی وجود دارد این است که در نمایشگاه های کتاب صورت کتاب های صوتی نمی توانند شرکت کنند. البته مجموعه ما یعنی آوا نامه و برخی دیگر چند سالی است که در نمایشگاه کتاب شرکت می کنند منتها باید یک پروسه خیلی خیلی طولانی برای گرفتن غرفه را انجام دهند که بارها پیش آمده پیشمان شوند و نخواهند ادامه دهند. بنابراین در نظر گرفتن سازو کاری برای این امر لازم و ضروری است.

آذری در آخر گفت: از طرفی اساسا فرهنگ کتاب های صوتی باید در جامعه جا بیفتد. برای مثال اگر یک دانش آموز دبیرستانی بخواهد کتاب رمان بخواند معمولا خانواده به وی پیشنهاد می کند که بهتر است به جای خواندن رمان تست کنکور بزند و اساسا فرزندان ما در سنین مدرسه با مقوله کتاب آشنا نمی شوند. ادامه رفتارهای این چنینی سبب می شود ایرانیان عمدتا کتاب خوان نشوند و سرانه کتاب خوانی در ایران کاهش پیدا کند. قاعدتا اگر در کشوری تعداد کتاب خوان ها بیشتر باشد تعداد کتاب گوش کن ها هم بیشتر می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان معتقدست مهم ترین دستاورد این دوره جذب حداکثری مخاطب و رضایت مهمانان بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش سینماپرس ، سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در حالی به ایستگاه پایانی خود رسید که با برپایی بخش های جدیدی چون کتابخانه ویدیویی ، وب سری و همچنین پنل های تولید مشترک تلاش کرد رویکردی متفاوت را تجربه کند.

پایان این رویداد بین المللی سینمایی فرصتی است تا به ارزیابی نقاط قوت و ضعف آن بپردازیم و سپس به پیشواز سی و سومین جشنواره برویم. به همین بهانه با علیرضا تابش دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان گفتگویی داشته ایم که می خوانید.

*شما در میانه راه مسئولیت دبیری سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان را برعهده گرفتید و حالا که این دوره جشنواره به پایان رسید، آن را چه طور ارزیابی می کنید؟

-با توجه به مجموع نظراتی که در حین برگزاری و پس از جشنواره از فعالان سینمایی، منتقدان و اهالی رسانه شنیدم، از دید آنان نمره قابل قبولی به این رویداد سینمایی داده شد. برگزاری جشنواره بین المللی در شرایطی که کشور در حوزه بین الملل با یکسری محدودیت و چالش ها رو به روست، کار مهمی در عرصه دیپلماسی عمومی و سینمای بین الملل به شمار می آید. تمام تلاش همکاران من در دبیرخانه تهران و اصفهان این بود که ضعف های گذشته را برطرف کنیم و کیفیت کار را در بخش های اصلی و جنبی جشنواره و رویدادهای استانی ارتقا دهیم.

کار دیگر ما در جشنواره امسال رجوع به نظرات مخاطبان بود. خوشبختانه برای نخستین بار نظرسنجی توسط تیم برگزاری جشنواره جدی گرفته شد و در سه سطح المپیاد فیلمسازی نوجوانان ، بخش اجرایی جشنواره و محتوای فیلم ها و ذائقه مخاطبان اجرا شد و در حال حاضر همکارانم مشغول استخراج نتایج و تحلیل محتوای این نظرسنجی هستند و امیدوارم که بتوانیم به زودی نتایج آن را منتشر کنیم. به گمانم برای ارزیابی واقعی جشنواره، می توان به نظر و رای مخاطبان رجوع کرد.

*وضعیت استقبال از فیلم ها و بلیت فروشی ها چه طور بود؟

-خوشبختانه امسال براساس آمار، ضریب مخاطبان جشنواره افزایش یافت و بیش از 68 میلیون تومان از بلیت فروشی در 9 سالنی که نمایش فیلم داشتیم درآمد کسب شد که این آمار در سال گذشته حدود 25 میلیون تومان بوده است. این در حالیست که بهای بلیت ها هم افزایشی نداشت.

خوشبختانه آمار بلیت فروشی در سینماها گواه این است که استقبال خوبی در مقایسه با سال گذشته تجربه کردیم و برخی از فیلم های ایرانی و خارجی به دلیل اقبال ویژه مردم به سانس های فوق العاده رسیدند.

جشنواره امسال تنوع خوبی داشت، هم پذیرای وب سری ها بود و هم انیمیشن های کوتاه بسیار جذابی در این دوره به نمایش در آمد. مخاطبان اصلی انیمیشن در همه دنیا بچه ها هستند و امسال جشنواره تنوع خوبی در بخش انیمیشن های کوتاه داخلی و خارجی داشت. فیلم های داخلی و خارجی هم از تنوع خوبی برخوردار بودند و به همین دلیل شاهد استقبال گسترده مخاطبان بودیم. ضمن اینکه امسال دوبله همزمان به شکل جدی تری اجرا شد و مورد استقبال مخاطبان فیلم ها قرار گرفت. همچنین گروهی از کودکان در معرض آسیب مانند نابینایان، ناشنوایان و معلولان با اکران های ویژه جشنواره موفق شدند از فیلم های جشنواره استفاده کنند و جشنواره تلاش کرد به این گروه از مخاطبان هم توجه ویژه کند.

*امسال به جز اصفهان، فیلم ها در شهرهای دیگر هم به نمایش در آمد. بازتاب این تصمیم چه بود؟

-بسیار خوشحالم که امسال جشنواره در 34 شهر کشور برگزار و گزیده فیلم ها در نقاط مختلف ایران به نمایش در آمد. با وجود اینکه پایگاه اصلی جشنواره، شهر تاریخی اصفهان بود ولی یک هفته شهرهای مختلف ایران میزبان فیلم های کودکان و نوجوانان شد و ما موفق شدیم کل کشور را درگیر این رویداد مهم سینمایی کنیم و گزیده فیلم های سینمایی را به استان ها ببریم. همچنین با حمایت انجمن سینمای جوانان، سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی موفق شدیم در 143 نقطه کشور فیلم های خاطره انگیز و موزیکال را در مناطق محروم و سیل زده نمایش دهیم که بازتاب های بسیار خوبی هم از این کار بزرگ دریافت کردیم.

*با این حساب پروژه سینما سیار مورد استقبال قرار گرفت.

-امسال شاهد استقبال وسیع مردم حاشیه شهر اصفهان از پروژه سینما سیار بودیم و پردیس روباز سه هزار نفری هنر اصفهان در کنار زاینده رود هر شب میزبان چند هزار نفر مخاطب کودک و نوجوان و خانواده ها بود که فیلم های موزیکال و خاطره انگیز سینمای کودک و نوجوانان را در فضایی بانشاط تماشا کردند.

مجموعه فعالیت های فرهنگی و هنری هم به صورت جنبی در مجموعه فرهنگی تاریخی چهارباغ اصفهان با همت شهرداری برگزار شد و به همین جهت از مسئولان و مدیران شهرداری اصفهان برای فراهم کردن این فضا به طور ویژه تشکر می کنم. در ایام جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان چهارباغ محور اصلی تردد خانواده ها و فرزندانشان بود که این موضوع برای فیلمسازان خارجی که مهمان جشنواره بودند بسیار جالب توجه بود.

*مهم ترین دستاورد سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان از نظر شما چه بود؟

-مهم ترین دستاورد جشنواره امسال جذب حداکثری مخاطبان و رضایت نسبی مهمانان داخلی و خارجی از جشنواره بود. به نظرم این دو موضوع در کنار هم معنادار هستند یعنی جامعه هنری و مخاطب عام متشکل از خانواده ها، کودکان و نوجوانان هم جذب جشنواره شدند و هم رضایت خود را از این رویداد اعلام کردند.

*در بخش سینمای بین الملل و تولیدات مشترک چه دستاوردهایی داشتیم و چشم انداز این بخش را چطور پیش بینی می کنید؟

-اساسا تغییر نگاه عمده جشنواره امسال، ارتقا و تقویت بخش بین الملل نسبت به دوره های گذشته بود. برای نخستین بار در این بخش کتابخانه ویدیویی را برای سینمای کودک و نوجوان تاسیس کردیم. پیش از جشنواره هم خریداران خارجی از طریق ایمیل فهرست فیلم های کتابخانه ویدیویی را دریافت کردند که بیش از 200 اثر بود و از جزییات آثار آگاه شدند. عملا جشنواره به محلی برای خرید رایت تبدیل شد یعنی فیلمسازان، تهیه کنندگان و پخش کنندگان خارجی فیلم های مورد علاقه خود را مشاهده و متقاضی خرید آن ها شدند. همکارانم پس از پایان جشنواره هم گزارشی در این باره ارایه و مذاکرات خود را با طرف های خارجی دنبال و پیگیری خواهند کرد.

*امسال در بخش برگزاری پنل های تولید مشترک شاهد چه اتفاقاتی بودیم؟

-نکته شاخص در بخش بین الملل و برگزاری پنل های تولید مشترک این بود که برای نخستین بار جشنواره را به فضایی برای گفت و گو بین هنرمندان داخلی، خارجی و رسانه ها تبدیل کردیم. در واقع مهمانان خارجی تجارب خود را درباره تولید مشترک بیان و در مقابل پخش کنندگان، تهیه کنندگان و خبرنگاران سوالاتشان را مطرح کردند و عملا یک فضای تبادل نظر و گفت وگوی سینمایی در جشنواره شکل گرفت که به نظرم نسبت به دوره های گذشته بسیار متفاوت بود.

مهم ترین ویژگی بخش بین الملل، امضای تفاهم نامه سه جانبه بین دبیر جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانا ایران، دبیر جشنواره فیلم کودک روسیه و دبیر جشنواره فیلم کودک کره جنوبی با عنوان همکاری های بین جشنواره ای اورسیا بود که خوشبختانه امضای این تفاهم نامه بازتاب خیلی خوبی در رسانه های خارجی داشت و امیدوارم این موضوع به عنوان یک دستاورد جدی توسط مدیران این سه جشنواره مورد پیگیری قرار بگیرد و در آینده شاهد همکاری بین جشنواره ای، تبادلات سینمایی و تولیدات مشترک بین این سه کشور و همچنین کشورهای اوراسیا باشیم.

*بخش کارگاه های آموزشی چه طور بود؟

-کارگاه های آموزشی امسال با قدرت بیشتری برگزار شد و استادان خارجی و داخلی تلاش کردند در کارگاه ها به سوالات جدی جوانان فیلمساز ایرانی پاسخ دهند، موضوعاتی هم که همکاران ما انتخاب کرده بودند کاربردی و اساسی بود که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و برخی از کارگاه ها ظرفیتی بیش از پیش بینی را تجربه کرد و با استقبال گستره ای رو به رو شد. داوطلبان برای حضور در کارگاه ها از قبل ثبت نام کرده بودند و سپس رزومه ثبت نام شوندگان دریافت و ارزیابی ها صورت گرفت تا افراد دارای تخصص و علاقه وارد این کارگاه ها شوند. کارگاه ها وجه فرهنگی، دانش افزایی و آموزشی جشنواره را نشان می دهد، امیدوارم ضعف های امسال را ارزیابی کنیم و در سال های آینده همکاران ما بتوانند با قوت بیشتری این بخش را برگزار کنند.

*در زمینه المپیادها چه دستاوردی داشتید؟

-در زمینه سومین المپیاد فیلمسازی می توانم بگویم که بدون تردید امسال استاندارد ویژه ای داشت و ما ضعف های دو دوره گذشته را شناسایی کردیم و حتی المقدور تلاش شد تا آن ضعف ها تکرار نشود. ما در المپیاد شاهد ارتقای سطح برنامه ها بودیم و از همکاران در انجمن سینمای جوانان و بنیاد سینمایی فارابی که بازوهای اصلی برگزاری این رویداد بودند تشکر می کنم. همچنین از همراهی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در المپیاد فیلمسازی نوجوانان تشکر می کنم.

امسال در المپیاد بخش ایده اضافه شد و گروه سنی شرکت کنندگان هم 12 تا 16 سال بود که به هشت گروه تقسیم شدند و هشت استاد راهنما شامل ایرج طهماسب، مرضیه برومند، کامبوزیا پرتوی، پوران درخشنده، ابوالفضل جلیلی، علی اکبر قاضی نظام، عبدالله علیمراد و وحید نیکخواه آزاد برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شد و من از آنها قدردانی می کنم.

در این دوره فضای بسیار زیبایی در ارتباط بین استادان راهنما و نوجوانان که سرشار از انرژی، ایده های ناب و شور فیلمسازی بودند خلق شد و در نهایت ایده ها و فیلم ها مورد ارزیابی قرار گرفتند و در این دوره از المپیاد به سه گروه از برگزیدگان مدال برنز، نقره و طلا اهدا شد.

تلاش همکاران ما در انجمن سینمای جوانان و بنیاد سینمایی فارابی این است که برنامه ریزی جامع تری برای برگزاری المپیاد چهارم داشته باشیم و در تدارک برنامه هایی برای نوجوانان برگزیده هستیم.

*صبا

لینک خبر :‌ سینما پرس
سخنگوی شورای عالی اکران با بیان اینکه تمهیداتی برای داشتن اکران پربارتری در 6ماهه دوم سال شده است، از نیم بها اکران شدن فیلمها در روز 22 شهریورماه به مناسبت روز ملی سینما خبر داد.

علی سرتیپی در گفت وگویی با ایسنا درباره جلسه این شورا که روز گذشته (12 شهریورماه) با حضور سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و دیگر اعضای این شورا برگزار شد، بیان کرد: در جلسه روز گذشته حول محور اکرانهای نیمه دوم سال صحبت شد تا بتوانیم با در نظر گرفتن تمهیدات و پیش بینی هایی آمار فروش و استقبال از سینما را افزایش دهیم و فیلمهایی خاص با پتانسیل جذب مخاطب بیشتر داشته باشیم.

او با اشاره به اینکه در این جلسه تصمیمات جدیدی اتخاذ شد، توضیح داد: با توجه به صحبتهایی که در این جلسه میان اعضا شکل گرفت تصمیم بر آن شد تا در 6 ماهه دوم سال چند فیلم به صورت آزاد اکران شوند تا به این ترتیب بتوانیم مقداری از حجم ترافیک اکران فیلم ها کم کنیم و تحولی در فروش به وجود بیاوریم.

سرتیپی تصریح کرد: با پیش بینی های صورت گرفته، این فیلم ها پتانسیل لازم را دارند تا بتوانند حتی در صورت اکران آزاد باز هم فروش خوبی داشته باشند و در ادامه حتی باعث افزایش فروش گیشه سینما هم بشوند.

سخنگوی شورای عالی اکران با اشاره به برنامه هایی که این شورا برای روز ملی سینما در نظر گرفته است، گفت: با توجه به تعطیلی سینماها به مناسبت ایام شهادت امام حسین (ع)، سالنهایی سینمایی فعالیت خود را از روز جمعه 22 شهریورماه آغاز خواهد کرد. بنابر این روز جمعه 22 شهریورماه به مناسبت روز ملی سینما، تمامی فیلمهای سینماهایی به صورت نیم بها اکران خواهند شد.(21 شهریور ماه روز سینماست)

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وحید موسائیان (کارگردان سینما) با انتشار یادداشتی به ساخت فیلم ایده اصلی و ممنوع التصویری هاینه توسلی واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

متن یادداشت وحید موسائیان به شرح زیر است:آزیتا موگویی با فیلم تراژدی کارگردانی در سینما را تجربه کرد. البته می دانیم که او خیلی سال است که در سینما کار می کند. ایده اصلی نسبت به تجربه اول موگویی کاملاً متفاوت بود و بیشتر در فیلم دوم می توان کارگردانی او را حس کرد و شاید این جنس بیشتر به ساختار ذهنی و فکری کارگردان تعلق دارد. از این بابت وقتی به اثر او نگاه می کنیم و می بینیم فیلمساز زن در شرایط آشفته سینمای حرفه ای که به عمد یا سهواً اصولی رعایت نمی شود، ایده اصلی وضعیت خوبی دارد و فیلمساز قواعد را بلد است و به این دلیل که از جهت تولید و تهیه تجربیات خوبی داشته موفق ظاهر می شود. موگویی تلاش می کند به عنوان یک فیلمساز زن به استقلال کاملی برسد البته نه به شکل کلیشه ای که مطرح است بلکه به عنوان کسی که بعد از سال ها سابقه حالا دیدگاه خودش را نمایش می دهد بدون اینکه به جریان فکری خاصی منتسب شود. این نوع سینما با چنگ و دندان ساخته می شوند و حقیقتاً به معرفی کارگردان به عنوان هویتی مستقل می پردازد که همین مسئله می تواند امتیازی برای کارگردان اثر باشد.

ما از سوی دیگر با فیلمی مواجه هستیم که بازیگرهای مختلف را به شکلی که می خواهد دروهم جمع کرده و یک دستی خاصی در آن وجود دارد.

ایده اصلی مثل هر پروژه سینمایی با هنرپیشه های مطرح، برخی بازیگرهایش بیشتر دیده می شوند و درخشان تر هستند و برخی دیگر در شرایط قابل قبولی قرار دارند. از نظر من به طور کلی انتظارها برآورده می شود مثلاً پژمان جمشیدی واقعاً فوق العاده است هرچند شاید احساس کنیم ما او را قبلاً هم در این شمایل دیده ایم، اما او بازهم تازگی و جذابیت خاصی دارد. بهرام رادان، هانیه توسلی، مهرداد صدیقیان، مریلا زارعی همه خوب هستند و من به عنوان یک مخاطب از بازی هایشان راضی هستم.

هانیه توسلی که گفته شده در تلویزیون ممنوع التصویر و ممنوع الصدا است، به اندازه کافی محبوبیت دارد که حتی اگر فقط اسم او در پوستر و تیزر فیلم باشد، مخاطب به دیدن فیلم برود. بعضی وقت ها ممنوعیت ها به دیده شدن بیشتر بازیگران کمک می کند و متاسفانه این چرخه همیشه در سینمای ما هست و فکر می کنند با ممنوع التصویر کردن یک هنرپیشه او را از دید مخاطبان دور می کنند در حالی که اینطور نیست و اصولاً این بازیگرها بیشتر هم دیده می شوند. شاید یکی از دلایلی که فیلم ایده اصلی اقبال بیشتری در اکران پیدا کرد همین ممنوعیت پخش تیزرهای تلویزیونی به دلیل حضور هانیه توسلی بود که اتفاقاً بیشتر کنجکاوی مخاطبان را برانگیخت!

بیشتر بخوانید

واکنش سازندگان ایده اصلی به رد ممنوع التصویری هانیه توسلی

کلمات کلیدی

هانیه توسلی

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
در هفته اخیر فروش بسیار کم فیلم تازه اکران شده صدای منو می شنوید؟ ساخته صادق پروین آشتیانی حسابی در بین اهالی سینما و مخاطبان سروصدا به پا کرده است.

اکران این فیلم از روز چهارشنبه ششم مرداد در سینماهای سراسر کشور آغاز شده است و با گذشت شش روز از اکران، تنها توانسته نظر 39 مخاطب را جلب کند که حاصل آن فروش 615 هزار تومانی بوده است.

با وجود اینکه این میزان فروش با شرایط امروز سینمای ایران و آمار و ارقام گیشه چندان جور در نمی آید، اما تاریخ سینمای ایران شاهد شکست های بزرگ تری هم در گیشه بوده است؛ برای آنکه نمونه های دیگری از این دست را مشاهده کنیم نیازی نیست خیلی به عقب بازگردیم، چرا که سال 96 هم شاهد اکران فیلمی با رکورد فروش بسیار پایین تر از صدای منو می شنوید؟ بوده ایم؛ قلب سفید قاصدک ها .

این فیلم نخستین ساخته سینمایی افشین محمودی است که در سال 94 تولید و پس از دو سال رنگ پرده نقره ای را به خود دید، ماه چهره خلیلی، آزاده شمس و حبیب بختیاری بازیگرانی بودند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

نکته ای که بیش از هر چیز نام این فیلم را بر سر زبان ها انداخت، میزان فروشی بود که در مدت اکرانش به ثبت رساند. فیلم محمودی با جذب هشت مخاطب، تنها 84 هزار تومان فروخت که نه تنها در همان سال که در تاریخ سینما رکوردی بسیار پایین و یک شکست بزرگ به شمار می آمد./خبرآنلاین

کلمات کلیدی

کم فروش ترین فیلم سینمایی

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
قرار بود نمایش فیلم های طنز و کمدی در دهه اول محرم متوقف شود اما متاسفانه شاهد اجرای آن نیستیم.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، چند روز گذشته اعلام شد طبق آیین نامه شورای صنفی نمایش و بر طبق رویه سال های گذشته، سینما های سراسر کشور حق نمایش فیلم های طنز و کمدی در دهه اول محرم و دهه آخر ماه صفر را ندارند. اما انگار برخی سینما ها خود را در این بخش مکلف ندانسته و از دستورات شورای صنفی نمایش تخطی کرده اند و فیلم های کمدی را نمایش می دهند.

برخی فیلم های کمدی بر خلاف دستور صادر شده در سینمای تهران و شهرستان اکران می شوند و این موضوع جای تعجب دارد که چرا مسئولان مربوطه با وجود اعلام این آیین نامه هیچ نظارتی انجام نمی دهند.

علاوه بر این سینما های نمایش خانگی نیز از این قاعده مستثنی نیست با وجود اینکه درباره نمایش خانگی قانونی مطرح نشد، اما بهتر بود این اتفاق در نمایش خانگی هم اعمال می شد البته مطرح شدن این موضوع دردی را دوا نمی کرد چراکه با وجود اعلام در سینما ها همچنان شاهد اکران فیلم های کمدی هستیم.

توزیع قسمت هجدهم سریال نمایش خانگی هیولا موضوعی بود که باید به آن توجه می شد و به دلیل کمدی بودن این سریال بهتر بود توزیع آن را به تعویق می انداختند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
بازیگر نقش حرمله در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار تسنیم از چگونی باورپذیر کردن این نقش صحبت کرده و با گلایه از اهالی سینما گفت: به خاطر دو رکعت نماز که می خوانیم ما را زیر سوال می برند.

خبرگزاری تسنیم - مجتبی برزگر

سخت ترین لحظه برای یک مداح و روضه خوان، خواندنِ وقایع شهادت حضرت علی اصغر(ع) است که فقط مخاطب به آن گوش فرا می دهد. اما مختارنامه این روضه ها را به نمایش درآورد و جنایت های حرمله در قسمت 29 و 30 مختارنامه روی آنتن رفت. آنقدر ایفاگر نقش به خوبی مخاطب را با خودش همراه کرد که در برخی اوقات، انوش معظمی را با حرمله واقعی اشتباه گرفتند. صحنه تیراندازی و مواجهه اش با مختار آنقدر برای او سخت بوده که هنوز هم برای او پخش می شود نگاهش نشان می دهد چقدر دلش برای مظلومیت امام حسین(ع) سوخته است.

یکی از روضه های سنگین قاعدتاً رفتار ددمنشانه حرمله در حادثه کربلاست. جایی که خودِ انوش معظمی درباره اش می گوید که حرمله سه تیر خلاص به حنجره مبارک حضرت علی اصغر(ع)، چشم حضرت عباس(ع) و قلبِ امام حسین(ع) زده است. بارها در ایام محرم و صفر با او صحبت شده و از سختی های پذیرفتن این نقش گفته است اما او این بار گلایه اش این بود چرا فقط در این ایام به سراغ ما می آیند؟ چرا مدیران تلویزیون هیچ توجهی به تلاشگران شان ندارند؟

انوش معظمی فقط بازیگرِ حرمله نبوده و شمرِ رستاخیز احمدرضا درویش بوده است. پیش از این هم با داود میرباقری در فیلم مسافرری به ایفای نقش پرداخته و در سال 94 سریال دندون طلا را بازی کرد. در این سال ها انوش معظمی با هنرمندان بسیاری تجربه کار داشته است.

در کنار حضور در سینما، نویسندگی و کارگردانی و بازیگری در تئاتر، انوش معظمی را باید بیشتر بازیگر تلویزیون بدانیم چرا که 67 درصد آثار وی تلویزیونی و 33 درصد آثارش سینمایی است. در واقع این بازیگر از مجموع 9 اثری که در کارنامه دارد، در 6 اثر در تلویزیون با نام های سریال دختر گمشده ، از یادها رفته ، آسمان من ، جلال الدین و مختارنامه و در سه اثر سینمایی با نام های رستاخیز ، کلاشینکف و سافر ری بازی کرده است.

انوش معظمی این روزها هم در یک نمایش عاشورایی مشغول فعالیت است و افتخار می کند امام حسین(ع) کماکان به او نظر دارد و توفیقِ حضور در چنین فضاهای با برکتی را به او می دهد.

مشروح گفت وگوی خبرگزاری تسنیم با انوش معظمی بازیگر نقش حرمله را در ادامه می خوانید:

*بگذارید مصاحبه را با کم کاری شما شروع کنیم. چرا با این همه قابلیت و ظرفیت، کمتر کار تلویزیونی و سینمایی از شما می بینیم؟

کم کاری ام بیشتر به حوزه تصویر (سینما و تلویزیون) برمی گردد، چون در حوزه تئاتر بیشتر کار می کنم. نمایشنامه می نویسم و حتی کارگردانی تئاتر هم انجام می دهم؛ نه اینکه مطلقا از تلویزیون و سینما پیشنهاداتی نشده و نمی شود و سالی سه چهار پیشنهاد هم دارم اما پیشنهادات در دو سال گذشته برجسته و دندان گیر نبوده اند. یا پیشنهادها به خاطر زلف گره خورده به چند کاراکتر منفی که آن ها را ایفا کرده ام پیشنهادها به این سمت و سو می رود.

نقش های منفی را رد نمی کنم و اعتقاد دارم یک کاراکتر منفی از مثبت به مراتب پیچیده تر و جای کار بیشتری دارد. نقش منفی بازیگر را وارد یک چالش حرفه ای می کند و فرصتی برای نمایش عیار یک بازیگر است. اما گاهی اوقات نقش هایی که پیشنهاد می شود بی شناسنامه و بی کیفیتند. فیلمنامه را می خوانم و نقش، عیار پایینی دارد در آن پروژه تلویزیونی یا سینمایی حاضر نمی شوم.

گاهی اوقات هم اتفاقات دیگری می افتد؛ کاراکتر، کاراکتر خوبی است، صحبت های اولیه هم انجام می شود. هم مَنِ بازیگر علاقه مند کاراکتر پیشنهاد شده می شوم و هم کارگردان مرا می پذیرد اما به طور مرموزی برای شروع کار دعوت نمی شوم. در پشت صحنه این اتفاقات چه خبرهایی است و چطور شده به یک نتیجه دیگری رسیده اند. مثلاً یک مجموعه تلویزیونی از من دعوت کردند و همه کارها و مذاکرات انجام شد به یک باره گفتند شما از نظر بدنی، فیزیک قابل قبولی دارید اما ما نمی توانیم با فیزیک شما به باورپذیری نقش سالخورده برسیم.

این گفتار مرا به فکر فرو می برد که گریمور چه نقشی دارد و من به عنوان بازیگر چه نقشی دارم؟ اگر من نتوانم مقطع سالخوردگی یک نقش را ایفا کنم باید بازیگری را کنار بگذارم. اساساً اگر بازیگری نتواند پیری خودش را بازی کند این راه را اشتباه آمده است. ما نمونه های بارز نقش آفرینی بازیگران جوان در مقطع سالخوردگی را بارها در سینمای کلاسیک دنیا شاهد بوده ایم.

*این اتفاقات پشت پرده از کجا نشأت می گیرد؛ آیا شما هم گرفتار باندبازی ها و مافیایی که برخی از بازیگران دیگر هم به آن اشاره کرده اند، شده اید؟

قطعاً همین طور است؛ چه کسی می تواند منکر این ماجراها شود؟ ما که در بطن کار هستیم می بینیم؛ یک زمانی یکی دو نفر را به عنوان مافیای بازیگری و انتخاب بازیگر معرفی می کردند ولی امروز آن دو نفر در حاشیه قرار گرفته اند و باندها جزیره جزیره و فامیلی، اداره می شوند. آنقدر ماجرا پیچیده شده که حد و حساب ندارد. هرکس را می بینیم اقوام و آشنایان خودش را آورده و جزیره ای برای خودش درست کرده است.

تخصص و شایسته سالاری اصلاً ملاک نیست. عمق فاجعه اینجاست که همان بازیگر سفارشی ناکارآمد در یک جشنواره مهم، جایزه هم می گیرد. حیرت زده می شوم که چطور آن بازیگر که هیچ بار حرفه ای ندارد؛ هیئت داوران جایزه بازیگری به او می دهند؛ اینجاست که می گویم مافیا و باندبازی حقیقت دارد و خیلی اوقات به این ضرب المثل معروف ارجاع می دهم: دشمن طاووس آمد پر او. ای بسی شه را بکشته فر او .

*بیش از یک دهه می گذرد که مختارنامه روی آنتن تلویزیون رفته است. با آن کاراکتر درخشانی که شما ایفا کردید به نظر می رسید چندین پیشنهاد بزرگتری به شما داده شود؛ چرا این طور نشد؟

متأسفانه این اتفاق افتاده است. در حوزه سینما یک رستاخیز را داشتم و کلاشینکف سعید سهیلی و چند فیلم 90 دقیقه ای هم در کارنامه من وجود دارد. فیلم هایی که به خاطر موانعی روی پرده نرفته اند! کارهایی مثل ولگرد و سمور محمدرضا آهنج که جلوی آن ها گرفته شده است؛ چند مجموعه تلویزیونی هم مثل جلال الدین ، آسمان من محمدرضا آهنج و در حوزه تئاتر هم نسبتاَ پرکار هستم، چه از لحاظ نوشتن، بازی کردن و چه در عرصه کارگردانی تئاتر کودک، شرایط بهتر است.

*ولی در عین حال از فضای عاشورایی خارج نشدید و بارها گفته اید که توفیق می شود و این کارها را انجام می دهند...

بحمدالله باعث افتخار و دلگرمی ام است که هر سال یکی یا دو کار عاشورایی و کار فاطمی به من می خورد و این برکت زندگی ام و مایه افتخارم است؛ امسال یک مقداری دیر شده و دو سه متن عاشورایی به کسانی داده ام ولی پاسخی نیامد؛ مقداری در این رابطه دلشکسته بودم تا چند وقت پیش کوروش زارعی با من تماسی گرفت یک کار عاشورایی پیشنهاد داد تا یک کاراکتری در این گروه نمایشی داشته باشم. سال گذشته هم یک کاری به نام ماهی در خاک با این گروه انجام دادم که به شهادت شهدای غواص لشکر کرمان برمی گشت.

*خود شما دوست دارید چه نقش ها و کاراکترهایی را تجربه کنید؟

من دوست دارم نقش های متنوع به من پیشنهاد شود. به هر حال پایتخت سینمای جهان، هالیوود است، ما باید از آن ها یاد بگیریم که هنرپیشه ای به نام رابرت دنیرو، نقش شیطان را در یک فیلم بازی می کند و چند وقت بعد نقش فرشته را بازی می کند و اصلاَ ملاک نیست. خودمان را محصور کنیم در یک قاب و سیم خاردار دور یک بازیگر بپیچیم که این بازیگر فقط توانایی ایفای نقش در این گونه نمایشی را دارد. من با این کارهای هرچند اندک هم نشان دادم توانایی ایفای نقش های متنوع را دارم.

حرمله مختارنامه بودم، شمر را برای رستاخیز بازی کردم و در عین حال یک نقش کلاه مخملی شیرین را در دندون طلا داود میرباقری ایفا کردم. بنابراین توانایی و قدرت ایفای نقش های متنوع را دارم، من مشتاقِ همه نوع نقش از کارهای آپارتمانی و خیابانی تا تاریخی هستم. ناگفته نماند برای بازی در کارهای تاریخی باید تخصص بیشتری داشت؛ بازیگر نقش های تاریخی هم به لحاظ فیزیکی، فنّ بنیان و زاویه نگاه باید بضاعت باورپذیری نقش های تاریخی را داشته باشند مگرنه کاراکتر را نابود می کند.

*شما در صحنه نمایش، کار سینمایی و تلویزیونی نشان دادید که قادر به درخشان بودن در کاراکترهای سخت هستید. به گونه ای که امروز نام حرمله می آید، ذهن مخاطب به سمت شخصیت انوش معظمی می رود. شما را چون بیشتر بازیگر تلویزیون می شناسند؛ به نظر شما تلویزیون در این قبال چه وظیفه ای دارد از سرمایه های خودش نگهداری کند و فقط منوط به یک گروه خاص نشوند. نظر شما در این باره چیست؟

واقعاً بازیگر باید توانایی های مضاعفی برای اجرای نقش های منفی داشته باشد. لازم است بدانید غالب بازیگرانی که نقش منفی بازی می کنند از لطیف ترین آدم هایی هستند که شما در دنیای بازیگری سینما و تلویزیون می توانید پیدا کنید. واقعاً حیرت زده می شوید با کریم اکبری مبارکه که نقش ابن ملجم را بازی کرده معاشرت می کنید چقدر با محبت و لطیف است؛ اما در لحظه ایفای نقش یک آدم ملعون در تاریخ، می درخشد و با کیفیت آن نقش ماندگار می شود.

من فکر می کنم ما در این سال ها محلی از اعراب در گوشه تفکرات مدیران تلویزیون نداشتیم؛ اصلاً به ما فکر نمی کنند و ما را نمی بینند؛ دلم از این نامحبتی ها و بی مهری ها شکسته است. هرجا اتفاق عاشورایی بوده با افتخار سرم را بالا گرفته ام و انجام داده ام؛ امام حسین(ع) آبرو داده و خدا را شکر می کنم و هزار مرتبه از این کاراکترهای پُرتنش تر هم به من پیشنهاد دهد استقبال می کنم.

ما در صحنه باید بهترین هنرمندی هایمان را به منصه ظهور برسانیم و مدیران هم وظایفی دارند. واقعاً به هنرپیشه های بدنه ای همچون بنده به پول های کلانی که در دنیای تصویر رد و بدل می شود، چنین پول ها و دستمزدهایی داده نمی شود؛ فقط یک طیف بازیگر خاص هستند که صورتحساب آن ها برای امثال من هم می آید. در یک تعمیرگاه از ما هم انعام های آنچنانی می خواهند چون احساس می کنند ما هم آنچنان دستمزد می گیریم. من جزو بازیگرانی نیستم که در خبرها می بینیم 400، 500 و 700 میلیون می گیرند و حتی به یک میلیارد دستمزد هم می رسند؛ امثال انوش معظمی با دستمزدهای پایین 3 تا 5 میلیون کار می کنند و دستمزدهای یک میلیاردی به برخی افراد خاص می رسد.

تلویزیون دلشکسته ام کرده است! چون به ما فکر نمی کنند و سراغمان را نمی گیرند. وقتی به محرم و صفر نزدیک می شویم گاهی در فضای یک برنامه مذهبی، چاره ای ندارند از من دعوت می کنند. بلکه با چند سوال عرفانی و مذهبی یک اشکی هم از بیننده بگیرند؛ بعد از این مناسبت ها دوباره ما فراموش می شویم و کنار می رویم تا سال آینده که برای این مناسبت ها سراغی از ما بگیرند.

در طول سال نقش ها بین عده خاصی تقسیم می شود و به ما برچسب می زنند. وقتی نام من می آید به خاطر دو رکعت نماز که می خوانیم ما را زیر سوال می برند و به ما کار نمی دهند؛ اصلاً نماز خواندن من چه ربطی به سینما و بازیگری ام دارد. یا می گویند این اندام ساخته و پرداخته ای دارد و اگر از او در فلان کار استفاده کنیم باعث می شود فلان بازیگر دیده نشود؛ واقعاً به من چه ربطی دارد آن بازیگر دیده نمی شود؛ من ورزش نکنم و به فیزیک خودم رسیدگی نکنم که یک بازیگر خاص دیده شود! متأسفانه دشمن طاووس آمد پر او. ای بسی شه را بکشته فر او این یک واقعیت است که به طور مرموز ما را از پروژه ها کنار می گذارند.

*شما به نماز اشاره کردید و برخی از بازیگرهای خانم موضوعات دیگری را اشاره می کنند از روسری گذاشتن به جای مقنعه تا چادر را کنار گذاشتن و توقعات شوم دیگر! مخاطب هم دچار دوگانگی می شود که آیا در سینمای انقلاب اسلامی و تلویزیون جمهوری اسلامی چنین پشت پرده هایی وجود دارد؟

این اتفاق فقط در سینما و تلویزیون نمی افتد فقط اینجا ماهیت رسانه ای برجسته تری دارد. متأسفانه به نام دین خیلی از اشتباهات و قبح زدایی ها انجام می شود و صورتحساب آن برای امام حسین(ع) می آید؛ این چهره ها گاهی با یک برچسب مذهبی باعث می شوند مظلومیت امام حسین(ع) صدچندان شود. این اتفاق گریبان من را گرفته که به خاطر دو رکعت نماز، ارادت به عاشورا و امام حسین(ع) کنار گذاشته شوم.

*از زمانیکه مختارنامه روی آنتن رفته تا به امروز، چقدر ناسزا تحمل کردید؟

این بازتاب ها جزو زیبایی های کار بازیگری است. هرچه قدر ما ناسزا بشنویم نشان می دهد بنده به عنوان بازیگر کارم را درست انجام داده ام. البته خیلی ها بودند در این میان کمک کردند تا من بتوانم نقش خودم را درست ایفا کنم؛ در رأس این هرم، داود میرباقری هست و راهنمایی کردند که من به حرمله نزدیک شوم. از طرف دیگر ما دارای اعتقاداتی هستیم؛ هرچه قدر این ناسزاها بیشتر می شوند احساس می کنیم ثواب بیشتری را بردیم؛ خدا را شکر می کنم و این ناسزا شنیدن برایم شیرین است.

*اهل رفتن به هیئت هستید؟

به شدت.

*هیئت شما کجاست؟

در افسریه یک هیئتی داریم که از دوران کودکی جزو بنیانگذاران آن هستم. سال هاست که کمتر به هیئت جوانان حسینی می روم که در شهرک شهید بهشتی قصر فیروزه سابق با یک چادر کار را شروع کردیم و امروز به یک حسینیه تبدیل شده است. من پدرم سرآشپز نیروی هوایی ارتش بودند؛ الان سالی یک بار یک شب اختصاص می دهم و به آنجا می روم. چون هیئت های دیگری بنده را دعوت می کنند.

*صدای خوبی هم دارید مداحی هم می کنید؟

مداح که تخصص می خواهد و برای آن کلاس هم برگزار می کنند. اسم خودم را مداح نمی گذارم ولی برای خودم یک موقعی در هیئت خودمان(جوانان حسینی) نوحه می خواندم.

*نوحه ای که خیلی به آن علاقه دارید و وقتی آن را می خوانید هوای دلتان عوض می شود؟

اکثر نوحه ها را با عشق می خواندم. من یک مداحی را خیلی دوست داشتم حاج محسن یاسمی که کاشانی بودند. صدای احورایی و عجیب و غریبش مرا به خودش جذب کرد. چند سال پیش در اثر سانحه تصادف فوت کردند. من این مداح را خیلی دوست داشتم نوارهای او را پیدا می کردم و نوحه هایش را می نوشتم و می خواندم. یک بیتی از یکی از نوحه هایش راجع به حضرت ابوالفضل(ع) می خواند و خیلی هم طرفدار داشت.

عباس عباس ای یا باور یتمیان ای علمدارم/ برخیز برخیز بین که من در این بیابان بی کس و یارم

جان برادر دست تو، کی جدا کرده/ فرق معینت از جفا کی جدا کرده

عباس عباس ای یا باور یتیمان ای علمدارم/ برخیز برخیز بین که من در این بیابان بی کس و یارم

*بعد از ایفای نقش حرمله، نگاه هیئتی ها به شما تغییر کرد؟

شک نکنید که قطعا تأثیر می گذارد. البته قبلا هم امام حسین(ع) به ما آبرویی داده بود و در هیئت فعالیت می کردیم و مورد توجه بودیم. اما با ایفای این نقش، کانون توجهات هزار چندان شد. همین قدر که خیلی از هیئت ها با دیدن این نقش به یاد من می افتند و به هیئت های مختلفی دعوت می شوم. در آن چند دقیقه حضور به من کرامت می کنند و احترام می گذارند. من همه چیز را از نوکری امام حسین(ع) دارم.

*سکانس معروفی دارید که نه تنها در تلویزیون بلکه در تلویزیون های اسلامی بارها نمایش داده شده و می شود. آن صحنه تقابل حرمله با مختار و یادآوری اتفاقات جانسور کربلا؛ لحظاتی این سکانس را با هم ببینیم.

موقعی که این پلان ها را می گرفتند نمی دانستم این داستان پیش می آید. واقعاً نمی دانستم آنقدر این پلان ها در آینده مورد توجه قرار خواهد گرفت. در آن زمان خودم به عنوان یک بازیگر روی خودم خیلی کار کرده بودم تا به آن حس موردنظر برسم، طوری که مورد قبول باشد. بخش زیادی از آن نگاه حرفه ای و یک بخش هم اعتقادی بود. می دانستم البته چه نقشی را قرار است بازی کنم، اما این که بستر و زمینه ساز طوری مدیریت شود که بارها به آن ارجاع شود برایم حیرت انگیز بود.

در مختارنامه خیلی بازیگرانی هستند که تلاش کردند و من دو قسمت مختارنامه هستم یعنی در چند پلان آخر قسمت 29 و قسمت سی ام و بعد می روم. ولی واقعاً حیرت انگیز است. حتی چند کشور شیعه نشین من را بیشتر از مردم خودمان می شناسند. اصلاً باورم نمی شود یک مجری شبکه الکوثر بیوگرافی من را تا کجا می دانست و در مصاحبه نکاتی مطرح می کرد حیرت تمام وجودم را گرفته بود. این ها همه از لطف امام حسین(ع) است.

*چرا امروز آنقدر به بازیگری سطحی نگاه می شود در صورتیکه شما هم روی فیزیک، فن بیان و مابقی بخش های هنرمندی یک بازیگر تلاش کرده اید و دوستان تان هم این راه و مسیر را رفته اند؟

متأسفانه امروز فرمول بازیگری و حضور در پروژه ها تغییر کرده و با اتفاقاتی که در حوزه بازیگری می افتد شما به عنوان یک تهیه کننده و کارگردان من را دعوت می کنید یک نقشی را ایفا کنم بایستی سناریو را بخوانم و بعد از توافق بازی در آن نقش، به سراغ امضای قرارداد برویم. اما الان برخی 100 میلیون پول می دهند تا در چند سکانس یک فیلم باشند. این طور می شود که شما وقتی محصولات تلویزیون را می بینید 4 بازیگر حرفه ای گذاشته اند و بقیه هم آماتور و نابازیگر قرار دارند و چنان کیفیت بازیگری در محصولات تلویزیونی پایین و این خروجی تنزل پیدا کرده که مخاطب کمتر تمایل پیدا می کند پای آن آثار بنشیند. امروز به راحتی شبکه ها و کانال های تلویزیونی را تغییر می دهند و کمتر کاری حیرت زده شان می کند.

*کدام سکانس بیش از همه برای شما سخت بود؟

قطعاً همین سکانس تیر زدن سکانس خیلی مشکلی است. شما می دانید قرار است چه اتفاقی بیفتد یک چالش درونی در بازیگر اتفاق می افتد. بازیگر بعد از این چالش به پوسته بازیگری می رسد تا تنفر در ذهن بیننده ایجاد شود. تنفری که دقیقا با تضاد درون توست، اینکه می گویم بازیگر، موجود بی پناهی است. برای من این سکانس خیلی سخت بود.

*برخی از بازیگران در جریان تولید گریه می کردند و یا بغض گلویشان را می گرفت. برای شما گریه اتفاق نیفتاد؟

نمی توانستم گریه کنم. اگر گریه می کردم همه چیز لو می رفت و خروجی کار این سکانس ها نمی شد. تماشاگر ما هم بسیار باهوش و با دقت است. دوربین را نمی توان فریب داد و مخاطب متوجه می شود دروغین بازی می کنید و دوربین شما را لو می دهد.

*دنبال نقش دیگری غیر از حرمله نبودید؟

داود میرباقری یک سال و نیم قبل از مختارنامه با من صحبت کرده بود و حرمله را پیشنهاد داد. زمانی که به دفتر تهیه کننده دعوت شدم آقای میرباقری دوباره از من پرسیدند نقش مثبت یا منفی! من خودم دست گذاشتم روی حرمله! گفتم یادتان رفته خودتان قولِ حرمله را به من داده بودید.

*چرا تأکید داشتید حرمله را بازی کنید؟

واقعا من نقش را نخوانده بودم؛ یک بخشی از آن برمی گردد به نگاه حرفه ای و رسانه ای که در آن دوران داشتم و خود آقای میرباقری هم به من این اطمینان را دادند که بعد از ایفای نقش حرمله اتفاقات خوبی برای آینده بازیگری ام می افتد؛ البته من به شهرت از آن زاویه امضا دادن و عکس گرفتن و این ها فکر نمی کنم؛ برای من بازیگری و هنرمندی ایده آل اهمیت دارد؛ دنبال اسم و رسم و بهره گیری های خاص از بازیگری نیستم؛ حتی دوستان می دانند وقتی که در خیلی از جمع ها قرار می گیرم دوست ندارم مرا با دست نشان دهند و اهل امضاء دادن و عکس گرفتن نیستم.

آن زمان دوست داشتم اتفاق حرفه ای برای من بیفتد؛ خیلی سال در زمینه تئاتر تلاش کردم و آن اتفاق نیفتاده بود و یک کارگردان بزرگی به نام داود میرباقری این اطمینان خاطر را می دهد. حتماً اگر نقش مثبت انتخاب کرده بودم این اتفاق امروز برای من نیفتاده بود و در کانون توجهات قرار نمی گرفتم. در مختارنامه بسیاری تلاش کردند اما امروز نقش حرمله جزو پنج کاراکتر ماندگار از نگاه مردم است.

*یک بازیگر ذاتا برای رسیدن به نقش باید چه کارهایی انجام دهد و شما چگونه تلاش کردید حرمله باورپذیر شود؟

راجع به نقش باید مطالعه کنید، تخیل کنید و تمام زندگینامه آن نقش را باید در ذهن خودتان بسازید و به آن کاراکتر نزدیک شوید. از کارگردان راهنمایی بگیرید و به طور کل یک بازیگر باید با نقش خودش زندگی کند؛ برای باورپذیری حتی باید به آن نقش حق بدهید. بحث ما درست و غلطی نیست قطعاً حرمله که شخصیت منفور و لعینی در تاریخ بوده چه به زعم شیعه و غیرشیعه شکی نیست اما برای نقش آفرینی بهتر، بازیگر حتی می تواند برای قرابت بیشتر با نقش، به حرمله داستانِ مختار حق هم بدهد. همچنین کینه ای از کجا می آید که حرمله در مواجهه با بنی هاشم و فرزندان پیامبر اسلام دست به چنین جنایت هایی می زند.

*وقتی نقش حرمله را بازی می کردید دلتان برای کدام لحظه امام حسین(ع) سوخت...

می دانید که راجع به حرمله در طول تاریخ بیشتر از نیم صفحه هم مطلب پیدا نمی شود؛ چند حرکت ملعون مزدورانه او گلدرشت و در حادثه کربلا جانسوز است. این قدر مطلب کم را با داود میرباقری مطرح کردم و او برای نزدیکی بیشتر من با این نقش نکاتی را گفتند. واقعاً همه لحظات جنایت های حرمله برایم جانسوز است؛ این مزدور سه تیر خلاص زده، یکی به چشم حضرت عباس و حنجره حضرت علی اصغر و دیگری روایت هایی داریم تیرخلاص حرمله به قلب مبارک و نازنین امام حسین(ع) باعث شد تا حضرت از اسب پایین بیفتند.

*نقش حرمله پیشنهاد شد خانواده با شما چه برخوردی داشتند؟

مادرم در درجه اول دوست نداشت، این مخالفت در چهره و کلامش بود و به من گفت دیگر نقشی نبود که حرمله را بازی کردی! بعد که مختارنامه از تلویزیون پخش شد باز هم در چشمانش دیدم که ناراضی بود؛ اما در ادامه و پخش های مجدد و صحبت های دوستان مسجدی و روضه ای مادرم بابت تبریک و تمجید حتی گفته بودند چقدر ثواب کرده، آنوقت نرم تر شدند.

*نقش حرمله دوباره پیشنهاد شود دوباره حرمله فیلم سینمایی یا سریال دیگری هم می شوید؟

یادم می آید دو سه سال پیش مجتبی فرآورده از من دعوت کرد تا درباره فیلمی که می خواهند درباره امام حسین(ع) بسازند به دفترشان بروم. واقعاً فکر می کردم یک نقش های منفی دیگری مثل شمر، عمر بن سعد یا ابن زیاد پیشنهاد کنند اما به من گفتند الان که مختارنامه بازپخش می شود و تو بسیار در نقش حرمله درخشیدی، ریسک است این نقش را به بازیگر دیگری بسپارم. آنقدر در ذهن تماشاگر نقش گرفتید اسم حرمله می آید با چهره تو در ذهن شان این نقش مجسم می شود و این برای یک بازیگر خطرناک است بخواهد این نقش را بپذیرد. تا زمانیکه خودتان انرژی و چهره دارید نقش حرمله را شما بازی کنید.

بنابراین ایشان دوباره نقش حرمله را به من پیشنهاد دادند؛ من گفتم اشکالی ندارد ولی دوست دارم پلان هایی باشد که در مختارنامه نبوده است؛ اگر دوباره این پلان ها را تکرار کنم، چون روی لبه تیغ است و داود میرباقری آن را کار کرده نمی دانم در بازسازی همان حرمله بشود یا نشود، به همین خاطر حرمله مختار را دیگر تکرار نمی کنم.

*در کار جدید داود میرباقری سلمان فارسی هم حضور دارید؟

صحبت های ضمنی با من انجام شده ولی نقش خاصی را پیشنهاد ندادند. داود میرباقری همیشه به من لطف داشته و بابت سلمان فارسی هم به من اعلام آماده باش دادند.

*چرا تلویزیون نمی تواند از سرمایه های خودش حمایت کند؟

از مدیران تلویزیون سوال می کنم، چرا پیگیر ما نیستید؟ چرا امثال ما که چنین نقش های روی لبه تیغ خطرناکی را بازی می کنیم پروژه های دیگر را ملزم نمی کنید از ما بهره ببرند. چرا آنقدر مورد کم لطفی قرار می گیریم؟ بعضی از دوستان ما افسردگی گرفتند و به خوردن روزی 20 قرص افتاده اند. یکسری نقش های منفی بازی کردند و آنها را رها کردند. اصلا کسی احوالش را نمی پرسد و این سرمایه سوزی معضل امروز جامعه ما است نه تنها در سینما و تلویزیون و این سرمایه سوزی به یک عادت تبدیل شده است.

یک نفر پاسخ ما را بدهد که چرا از ما سراغی نمی گیرند؟ من کجا هستم؟ اگر من نویسندگی و کارگردانی تئاتر انجام نمی دادم زندگی من هم فاجعه بود و باید مسافرکشی و دستفروشی می کردم. البته که اینها شغل های شریفی است؛ واقعاً برای یک سیستم افت دارد آدم ها از یک مشاغلی به سمت مشاغل دیگر بروند. صبح تا شب در پلاتوها، در تاریکی می رفتیم و برمی گشتیم بعد از 25 سال تلاش، مایه ننگ است که من و امثال من دستفروشی کنیم؛ این ها ماجراهای بغض آور و دردآوری است.

*چرا مختارنامه ها دیگر ساخته نمی شود؟

یک زمانی می گفتند ترکیب بازیگران در مهمانی بسته می شود و من باور نمی کردم تا اینکه خودم به چشمم دیدم. حالا شما می گویید چرا مختارنامه ها ساخته نمی شود؟ خیلی از فیلمسازان، کارگردانان، تهیه کنندگان و نویسندگان بدشان نمی آید یک ذوق آزمایی در زمینه های مذهبی کنند و به سمت کربلا و تاریخ صدراسلام بروند، اما می ترسند؛ زیرا دیده اند کسانی که پا به این عرصه گذاشته اند چه قدر مورد هجمه قرار گرفته اند و برایشان علامت سوال وجود دارد؛ املای نانوشته غلط ندارد، ما باید آنقدر از کربلا بنویسیم و بسازیم تا به یک املای کمتر غلط دار برسیم.

شما ببینید چه رفتاری با رستاخیز شد و من خودم جزو بازیگرانش بودم چند ساعت جز ارادت به اهل بیت دیدید. اما شما دیدید حب و بغض های سیاسی با این فیلم چه کار کرد. اصلا یکسری چیزها را بهانه قرار دادند برای تسویه حساب های حب و بغض های سیاسی؛ من با عشق تمام برای امام حسین، شمر را بازی کردم و شاهد بودم احمدرضا درویش هم چگونه برای نمایش بهتر این فیلم تلاش کرد. اما با درویش چکار کردیم و 10 سال قهر کرده است. او باید در این سال ها پنج فیلم دیگر مثل رستاخیر می ساخت. حالا بروید خوشحال باشید و کلاه تان را به آسمان بیندازید.

در حوزه فرهنگی پول خرج کردن را یاد نگرفتیم. مگرنه در یک حوزه هایی پول بی خود خرج کردن را بلد هستیم. یک جایی 100 میلیارد خرج یک چیزی می کنیم خروجی آن یک میلیون تومان هم نیست. در حوزه سینما ممالک پیشرفته دنیا معجزه سینما را فهمیدند فیلم های آمریکایی چه طور رعب و وحشت در سینما ایجاد کردند و با ناو و موشک نه! من قسم می خورم و بر روی این نظریه می ایستم با استفاده از سینما و هنر این ترس، رعب و وحشت را به خاورمیانه القاء کردند؛ اما چنان با استفاده از سینما و ابزار درام رعب و وحشتی در دل آدم های دنیا ایجاد کردند که حد و حسابی ندارد؛ اما ما متأسفانه یاد نگرفتیم و بلد نیستم برای اینکه اندیشه امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورا را صادر کنیم چگونه پول خرج کنیم؛ بعد در فلان کشور آن سوی دنیا چقدر پول خرج می کنیم یک نفر را بگوییم مسلمان شده است؛ در صورتیکه با 10 فیلم سینمایی ده ها هزار نفر را مسلمان کنید.

*در پایان گفتگو دوست داریم صحبت های شما را با امام حسین(ع) بشنویم.

السلام علیک یا اباعبدالله الحسین. ضمن سلام و ارادت چند باره خدمت شما، از طرف خودم و تمام بچه شیعه هایی که از صمیم قلب شما را دوست دارند یک عذرخواهی تاریخی به شما بدهکاریم؛ من معذرت می خواهم از خیلی کارها و خطاهایی که به نام شما انجام می دهیم و صورتحساب آن به نام شما صادر می شود و این گواه مظلومیت تاریخی شما که همچنان ادامه دارد؛ عذر می خواهم، سرافکنده و شرمنده ام و التماس شفاعت و بخشش دارم؛ شما را قسم می دهم به نام نامی پدر عزیزتان و مادر مقدستان که ما را ببخشید.

تصویربردار و تدوینگر: محمدرضا کشت دار و حسین دزفولی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
طراحی پوستر فیلم های سینمایی کاری تخصصی است که متاسفانه برخی از سازندگان فیلم ها با اعمال نظر خود باعث سر خوردگی طراح می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن شفاف

حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در چند سال اخیر طراحی پوستر های سینمایی با نقد های تند از جانب استادان و پیشکسوتان عرصه گرافیک مواجه شده و چشم مردم عادی هم از دیدن برخی چهره های تکراری در بیلبورد های تبلیغی و سر در سینما ها خسته شده است. طراحان ماهر معتقدند در حال حاضر به جز چهره های بزک شده چیز دیگری در پوستر ها نمی بینیم و این طراحی ها بیننده را فریب می دهد و در این موضوع اتفاق نظر دارند.

در این باره با رضا جباری طراح پوستری که جدیدترین اثر او متعلق به فیلم متری شیش و نیم ساخته سعید روستایی است، گفت و گو کردیم.

نخستین کاری که طراحی کردید، چه بود؟

اولین فیلمی که با طراحی من اکران شد فیلم شیش و بش بود. پس از یک دوره کار برای سینمای هنر و تجربه با پوستر فیلم جامه دران به این بخش روی آوردم.

پنجاه کیلو آلبالو ، خانه دختر ، کمدی انسانی ، گشت ارشاد 2 ، فصل نرگس ، سایه روشن و به تازگی هم متری شیش و نیم فیلم هایی هستند که در این چند سال پوستر آن ها را طراحی کرده ام.

چرا شما را به عنوان طراح پوستر متری شیش و نیم دعوت کردند؟

من با آقای ساداتیان در چند پروژه دیگر تجربه همکاری داشتم و در مجموعه بشرا فیلم متعلق به آقای ساداتیان هم عضو هستم. در نتیجه از من خواستند که برای این فیلم طرح بزنم از این رو پوستری که از متری شیش و نیم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر و نمایش خانگی پخش شد را من طراحی کردم.

طراحی لوگو فیلم ها چگونه است؟

این کار متغیر است، برای برخی از فیلم ها لوگو را هم خودم کار می کنم و تعدادی هم توسط فرد دیگری طراحی می شود.

نظر شما درباره نقدهای استادان درباره پوستر های سینمایی چیست؟

من نقد استادان را قبول دارم. باید بگویم معمولا طراح قبل از اینکه کسی فیلم را ببیند آن را تماشا می کند و سپس براساس موضوع فیلم و برداشت هایش اتود اولیه می زند که بنا بر تایید بزرگان، آن اتود بسیار به حال و هوای فیلم نزدیک است. اما متاسفانه در بیشتر اوقات آن طرح بنا بر اعمال نظر تهیه کننده، کارگردان و مسئولان پخش تغییر می کند و در نهایت فقط یک سر از هنرمند در پوستر باقی می ماند.

در سینمای هنر و تجربه که دخالت کمتر است طراحی ها حرفه ای تر هستند، اما در این سینما، طراح صاحب ایده و صاحب نظر نیست بلکه فقط اجرا کننده نظرات کارگردان و تهیه کننده است، در نتیجه این موجی هم که پیش آمده، به مرور زمان فقط ابعاد سر های موجود در پوستر ها بزرگ تر می شود.

پوستر های سینمایی عاری از خلاقیت هستند؟

طرح حرفه ای یا توسط وزارت ارشاد رد می شود یا اینکه دست خوش سلیقه سینماگران قرار می گیرد. در نهایت طراحانی مثل من سرخورده می شوند و دیگر حوصله طراحی ندارند. من در حال حاضر دیگر سفارش سینمایی نمی پذیرم، زیرا حوصله بگو مگو با تهیه کننده ها را ندارم. قبلا اتود هایی زده ام که به گفته اهالی فن قابل قبول است، اما به تایید اهالی سینما نمی رسد.

چیدمان حرفه ای تا چه حد در پوستر ها دیده می شود؟

پوستر هایی که الان می بینید سلیقه طراح نیست، یا چیدمان اپراتوری است که فقط نرم افزار فتوشاپ و... بلد است و هیچ دانشی از طراحی ندارد و یا اعمال نظر مستقیم سازندگان فیلم است؛ پوستر های امروزی فقط جنبه تجاری دارند.

متاسفانه کسانی که اصلا سواد بصری ندارند و متخصص نیستند در طراحی دخالت می کنند، گاهی اوقات دفاتر پخش، طرح پوستر را تغییر می دهند که به مراتب بدتر از دخالت تهیه کننده و کارگردان است، زیرا سطح سواد هنری آن ها خیلی پایین تر از سینمایی هاست. البته در این میان تهیه کنندگان و کارگردانانی هم هستند که خلاقیت طراح را محترم می شمارند و خارج از چارچوب خود اعمال قدرت نمی کنند. آقای سید جمال ساداتیان نمونه ای از این دسته تهیه کنندگان است که اتفاقا دلیل همکاری چند دوره من با او هم روحیه خوب کاری اش بوده است.

موضع سینما گران درباره حوزه تجسمی چیست؟

ما برای صنعتی کار می کنیم که به اصطلاح خوراک فرهنگی جامعه را تامین می کند، اما متاسفانه منصب داران این صنعت بویی از فرهنگ و هنر نبرده اند و فقط به دلیل تمکن مالی در این جایگاه ها قرار دارند. من در حال حاضر پوستر خاصی در دست ندارم، زیرا از پروژه هایی که میلیاردی فروخته اند، طلب دارم. به دلیل این مشکلات، دیگر در این حوزه کمتر کار می کنم مگر اینکه خودم دوست داشته باشم و به صورت رایگان برای یک پروژه کار کنم.

گفتنی است جباری متولد 1361 و دانش آموخته گرافیک در هنرستان، هنر را به صورت تجربی یاد گرفته است. او طراحی حرفه ای را از سال 82 آغاز و از سال 92 هم به طراحی پوستر های سینمایی روی آورده است.

انتهای پیام/

گلایه یک طراح از دخالت سینماگران در طراحی پوسترها

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
عضو شورای سیاستگذاری هفتمین جشنواره فیلم مستقل خورشید درباره وجوه یک جشنواره تاثیرگذار گفت : خورشید در همه ادوار در جستجو برای جذب جوانان مستعد است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن شفاف

به گزراش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم مستقل خورشید، رهبر قنبری عضو شورای سیاستگذاری هفتمین جشنواره فیلم مستقل خورشید معتقد است این جشنواره به فیلمسازان تجربه گرا اهمیت زیادی می دهد و در جستجوی جذب جوانان مستعد است.

رهبر قنبری نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون و عضو شورای سیاستگذاری هفتمین جشنواره فیلم مستقل خورشید درباره این رخداد بیان کرد: من از سال های اولیه این جشنواره تاکنون با مهدی یارمحمدی دبیر و مؤسس آن آشنا و شاهد آن بوده ام که تلاش زیادی برای حفظ استقلال آن کرده است. تلاش برای اینکه آثار سفارشی برخی سازمان ها و نهادها استقلال جشنواره را از بین نبرد.

وی افزود: اساسا سینمای مستقل مبتنی بر اندیشه است و خورشید نیز به عنوان یک جشنواره مستقل بر این مساله تاکید دارد، نه این که صرفا منبع مالی ساخت یک اثر وابسته به دولت باشد.

قنبری با بیان اینکه هدف از استقلال حفظ شخصیت و شان و مولفه های هنری فیلم و فیلمساز است، عنوان کرد: خورشید در طول این سال ها به فیلمسازانی بها داده است که اندیشه های شخصی و ایده های نوآورانه داشته اند، این رویکرد را در جشنواره فیلم مستقل خورشید بسیار مثبت ارزیابی می کنم اما باید کسانی پایبند به این تفکر نیز این جشنواره را همراهی کنند تا خروجی مورد نظر حاصل شود.

وی ادامه داد: این مهم در حالی است که برخی از مسئولان و مدیران فرهنگی و حتی در مواردی مخاطبان، درکی از موقعیت این جشنواره ندارند. مفهوم استقلال در هنر یک امر ماهوی است و جشنواره خورشید به دلیل عدم توجه کسانی که باید مبلغ اندیشه مستقل برای سینما باشند، دچار مخاطره از نظر تامین مسائل مالی است و این اجرای برخی ایده ها را سخت می کند.

کارگردان فیلم روییدن در باد خاطرنشان کرد: مهم ترین جشنواره های هنری بین المللی تا زمانی جشنواره مهمی بوده اند که افرادی مستقل از آن ها حمایت کرده اند و درست وقتی که استقلال خود را از دست می دهند یا تحت تاثیر سیاست قرار می گیرند، نظیر جشنواره بین المللی فیلم مسکو یا نظیر جشنواره فیلم شانگهای چین، از اعتبار واقعی خود فاصله می گیرند.

قنبری با اشاره به نقاط قوت یک جشنواره سینمایی گفت: یک جشنواره سینمایی باید در عین بهره گیری از موقعیت ها و تسهیلات دولتی رویکرد مستقل خود را نیز حفظ کند. خورشید به این رویکرد قائل بوده است و در همه ادوار در جستجوی جذب جوانانی مستعد است.

وی اظهار کرد: این جشنواره به سینماگران تجربه گرا اهمیت زیادی می دهد. در ترکیب هیئت انتخاب و داوری از افرادی کمک می گیرد که در جشنواره های مختلف تکرار نمی شوند و در عین حال سابقه درخشانی دارند. طبیعی است که این نتیجه برای فیلمسازان جذاب است.

آدرس سایت جشنواره www.khorshidfilmfestival.com است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سیدجمال ساداتیان معتقد است نمی توان پای مردم را به زور به سینماها باز کرد و باید سینماگران برای مخاطبان، اعتمادسازی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، اکران سینماهای کشور در حالی این روزها پیگیری می شود که فیلم های روی پرده افت فروش محسوسی را در یک ماه اخیر تجربه کردند. فروش فیلم ها دست کم یک ماه پیش از آغاز ماه محرم شیب نزولی را در پیش گرفتند تا جایی که هفته گذشته فروش کلی سینمای ایران با افت 700 میلیون تومانی رو به رو شد.

سیدجمال ساداتیان، تهیه کننده سینما با اشاره به اهمیت اعتمادسازی برای مخاطبان سینمای ایران، به خبرآنلاین گفت: به نظرم تفاوت زیادی ما بین فیلم های طنز و اجتماعی نیست، نکته مهم این است که سازندگان هر دو طیف بتوانند برای مخاطبان سینمای ایران اعتمادسازی کنند. ما الان فیلم های طنزی هم روی پرده داریم که نتوانستند اعتماد مخاطب را جلب کنند و به تبع آن فروش قابل توجه و خوبی هم نداشتند.

او ادامه داد: مسئله جلب نظر و اعتماد مردم بسیار مهم و اساسی است، ما نمی توانیم پای مخاطب را به زور به سینما باز کنیم، درست است که کیفیت سالن های سینما برای نمایش فیلم و پذیرایی از علاقه مندان قابل اهمیت است اما تجربه نشان داده است وقتی فیلم خوبی روی پرده برود و سالن های سینمای خوبی هم در دسترس باشد، مردم به تماشای فیلم ها نشسته و از آن اثر استقبال می کنند.

مشروح گفت وگو با سیدجمال ساداتیان را درباره علل افت فروش سینمای ایران بخوانید.

57243

کد خبر 1295702

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
جهانگیر الماسی بازیگر پیشکسوت در گفتگو با جوان با اشاره به اینکه رکود اقتصادی دامن زندگی بخش عمده ای از هنرمندان را هم گرفته، به این نکته اشاره کرد که نقش سینما و تلویزیون در خروج از این وضعیت غیرقابل انکار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : خبر آنلاین اعتماد آنلاین شعار سال

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: بازیگر افسانه آه و شبح کژدم با انتقاد از انفعال سینما و تلویزیون در برابر این موج گرانی اظهار داشت: نمی دانم، ممیزی ها اجازه نمی دهند یا تهیه کنندگان علاقه ندارند، ولی آنچه هویداست انفعال شگفت انگیز صاحبان آثار سینمایی و تلویزیونی در قبال این گرانی افسارگسیخته است. چرا نباید درام های سینمایی و سریال های تلویزیونی داشته باشیم که در قالب داستان های جذاب، ریشه های فرهنگی و سیاسی وضعیت موجود را نقد کنند. الماسی ادامه داد: تبلیغ زندگی لوکس و نامشخص بودن روش کسب درآمد کاراکتر های مرفه، از جمله ایرادات فیلم ها و سریال های ماست و به نوعی توجیه گر درآمد های نامشروع است. چرا باید در سینما و تلویزیون سبک زندگی گران و لاکچری تبلیغ شود؟ اگر نگاهی به تیزر های تبلیغاتی بیندازید، حتماً دیده اید که مدام نوعی خاص از زندگی مرفه و آدم های سرخوشی که مشغول خوردن و آشامیدن جلوی دوربین هستند، تبلیغ می شود. آیا سبک زندگی واقعی اینچنین است؟

وی تأکید کرد: جریان روشنفکری مدام درباره اهمیت سینمای رئالیستی تبلیغ می کند، ولی به ما نمی گوید که چرا در یکی از این محصولات رئالیستی تصویری از چگونگی رشد حبابی سرمایه داران پولشو را نمی بینیم؟ مدام درباره درگیری های زناشویی فیلم می سازند و ژست مصلح اجتماعی می گیرند، ولی دریغ از سر سوزنی تحلیل دراماتیک درباره چگونگی رشد نوکیسه ها؟ جهانگیر الماسی با تأکید بر اینکه انقلاب شد تا فاصله طبقاتی از بین برود، خاطر نشان کرد: قبل از انقلاب بین کاخ نشین ها و کوخ نشین ها فاصله زیادی بود و قرار شد راه های توزیع عادلانه ثروت ملی و بهادادن به کار حلال را ترویج کنیم، ولی حالا به جایی رسیده ایم که مشخص نیست چگونه به برخی کلی امکانات و ثروت رسیده است؟ اگر جای نمایش این تناقضات، سینما و تلویزیون نیست، پس کجاست؟

بازیگر مجموعه های در چشم باد و طفلان مسلم در ادامه تأکید کرد: در سریال های تلویزیونی باید اصالت بخشی بر کار مورد تجلیل قرار گیرد البته کار تولیدی نه کار های پنهان. ما نوعی از سرمایه داری را با تولیدات سینمایی و تلویزیونی تبلیغ می کنیم که در هیچ جای دنیا ارزش ندارد. یک سرمایه داری وحشی که نه مالیات می پردازد و نه جامعه در آن اصالت دارد و نه کار و تعلق به این آب و خاک در قاموس آن احترام دارد. الماسی افزود: تصور کنید که در لواسان چه املاک گران قیمتی وجود دارد و چه کسانی در آنجا زندگی می کنند؟! هیچ محصول سینمایی جواب این سؤال شما را نمی دهد، چون بسیاری از نوکیسگان سینما و تلویزیون هم ساکن لواسان هستند!

این بازیگر 64 ساله با هشدار به تهیه کنندگانی که به واکاوی مفاسد اقتصادی نمی پردازند، گفت: این گونه پیش برود جامعه از هم گسیخته تر و پرخاشگرتر می شود و همه ارزش هایش را از کف می دهد. تهیه کنندگان در آثارشان به دنبال عدالت اجتماعی و چگونگی توزیع ثروت ملی بین آحاد جامعه باشند تا وظیفه خود را نسبت به بدنه جامعه انجام دهند. تهیه کننده ای که در دامن انقلاب رشد کرده و به مدد حمایت های نظام فرصت عرض اندام یافته، نباید جز در مسیر رسوایی نوکیسگان قدم بردارد. وی در پایان به این نکته اشاره می کند که از سویی دیگر گرانی قبلاً سال به سال بود و حالا ماه به ماه شده و باید دعا کنیم تا اجناس گران تر از اینی که هست نشود. میل به مصرف و میل به سود بیشتر در بین صاحبان سرمایه موجب شده حتی وقتی قیمت دلار پایین می آید، باز تغییری در قیمت ارزاق عمومی شاهد نباشیم. این وضعیت باید در فیلمنامه ها مورد واکاوی جدی و اساسی قرار گیرد، طوری که صرفاً نتیجه فساد و ناکارآمدی که می تواند فقر و نابرابری باشد به تصویر درنیاید بلکه به شکلی دلسوزانه و پژوهشگرانه سیستم های معیوبی که موجب تبعیض و بی عدالتی می شوند، نقد شوند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

سیاستگذاری سینما و تنوع ژانر در سینمای ایران سه شنبه 12 شهریور 98 از ساعت 14 تا 16 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می شود.

به گزارش شبکه خبری ایرانیان ،کنکاش در باره ارتباط سیاستگذاری سینمایی در ایران با بسط ژانرهای متنوع سینمایی، موضوع این نشست علمی است که با حضور سید حسن حسینی، امیررضا نوری پرتو و وحیداله موسوی، از محققان و منتقدان سینمای ایران، برگزار می شود.

در این نشست، سخنرانان به شرح نقش سیاست گذاری های گوناگون در گسترش برخی ژانرها و افول ژانرهای دیگر در دوره های مختلف تاریخ سینمای ایران، خواهند پرداخت.

همچنین نسبت تنوع ژانر در سینمای ایران را با شکل گیری سینمای ملی مد نظر قرار خواهند داد.

ارائه نتایج پژوهش در رساله دکتری با عنوان مفهوم ژانر در سینمای ایران که توسط وحیداله موسوی به انجام رسیده نیز از دیگر مباحث این نشست است.

شرکت در این نشست برای عموم علاقه مندان آزاد است

به گزارش شبکه خبری ایرانیان ،کنکاش در باره ارتباط سیاستگذاری سینمایی در ایران با بسط ژانرهای متنوع سینمایی، موضوع این نشست علمی است که با حضور سید حسن حسینی، امیررضا نوری پرتو و وحیداله موسوی، از محققان و منتقدان سینمای ایران، برگزار می شود.

در این نشست، سخنرانان به شرح نقش سیاست گذاری های گوناگون در گسترش برخی ژانرها و افول ژانرهای دیگر در دوره های مختلف تاریخ سینمای ایران، خواهند پرداخت.

همچنین نسبت تنوع ژانر در سینمای ایران را با شکل گیری سینمای ملی مد نظر قرار خواهند داد.

ارائه نتایج پژوهش در رساله دکتری با عنوان مفهوم ژانر در سینمای ایران که توسط وحیداله موسوی به انجام رسیده نیز از دیگر مباحث این نشست است.

شرکت در این نشست برای عموم علاقه مندان آزاد است

لینک خبر :‌ شبکه خبری ایرانیان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

علی رفیعی وردجانی
سینما منهای داستان عنوان تیتری است که برای این یادداشت انتخاب کرده ام؛ به دلیل تلاش کارگردان برای به نمایش گذاشتن وجه سینمایی یک رسانه و غفلت او از شخصیت پردازی و داستان گویی. نیما جاویدی با ساخت سرخ پوست ابزار سینمایی را به خوبی معرفی کرده، میزانسن، لوکیشن، صدا، موسیقی، تدوین، گریم و دکوپاژ، اما از مهمترین جنبه هنری یک اثر، داستان و شخصیت، غافل مانده است.
*غرور نابجا
با همه تعریف هایی که از ورود جاویدی به یک زندان در دهه 40 ایران شده است موافقم، اما با اینکه آیا این تعریف ها به داستان و شخصیت فیلم تبدیل می شوند، مسئله دارم. اول اینکه مشخص نمی شود چرا رئیس زندان باید ترفیع بگیرد؟ صرف اینکه درجه دار ارشد از او پیش مافوق خود تعریف کرده باشد کافی نیست. مخاطب باید شرایط ویژه آن زندان را درک کند و مدیریت منحصر به فرد زندانبان را شاهد باشد. دوم اینکه شخصیت به گونه ای خوشحالی خود را نشان می دهد که نشان از نقطه ضعف روانی وی دارد. به عنوان مثال زندانبان در اتاق شخصی اش هیجان خود را با یک رقص آرام و تانگو با سایه خود تخلیه می کند و در برابر زیر دستان خود با چهره ای جدی و مقابل مافوقش دست و پا شکسته رفتار می کند. این نمود روانی شخصیت دقیقا نقطه مقابل رفتار او در سکانس پایانی سرخ پوست است. رئیس زندان هنگامی که متوجه می شود احمد سرخ پوست زیر پوستِ دار زندان مخفی شده است و او را در خفا یافت می کند، با یک نگاه ساده به مددکار و همسر و بچه احمد سرخ پوست دل از همه تلاش های خود برای یافتن و رسیدن به رتبه ای بالاتر می کند. سینما منهای داستان در اینجا آشکار می شود که زندانبان در عین بی شخصیتی غرور یک افسر پلیس را به خود گرفته که در برابر هوس خود نسبت به مددکار دست و پا شکسته است، چه رسد به مافوق خویش.
*تنگنای دوربین
به جرات می گویم که سرخ پوست به لحاظ تعریف درست و جدی از سینما در ایران به شکل منحصر به فردی عمل کرده است. این انحصار فعالیت آن به نقطه ضعف روایی تبدیل می شود . علی حاتمی سینما را ایرانیزه شده به مخاطب ارائه کرد و فریدون رهنما به مدرن ترین شکل ممکن از سینمای جهان برای مخاطب ایرانی گفت. نیما جاویدی اما سینما را به شکل بصری اش معرفی می کند. دوربین بهمنش بهترین دوربینی است که در سکانس پایانی از تنگنای دید مخاطب به زندانبان می نگرد. موسیقی رامین کوشا در حالی که هنس زیمر را یادآوری می کند، اما ریتم سینمایی را به خوبی رعایت کرده و از همه مهمتر ، طراحی لباس و گریم پرسوناژها که چشم نواز است و در عمق میدان کارایی پیدا می کنند. مسئله اصلی من با همه این اتفاق خوب سینمایی این است که هیچ کدام از عناصر به پیشبرد و هدف داستانی فیلم نامه کمکی نکرده اند. هرکدام به نوبه خود بهترین شکل را ارائه می دهند، اما کلیت تاثیر گذاری ندارند . مخاطب با خود می اندیشد خب که چی؟ ! رئیس زندانی که قرار است تا ساعت هایی دیگر شاهد تخریب آن مکان و ارتقا پست خود باشد، چرا باید برای یافتن زندانی فراری که مافوقش از وجود او بی اطلاع است، خود را به زحمت اندازد؟ دوم اینکه چرا در پایان که او را یافته است، با نگاه زنانه ای رهایش می کند؟
*در جست و جوی فرم
بارها در یادداشت های خود به این نکته اشاره کرده ام که سینمای ایران فیلم تولید نمی کند، بلکه کارگردان می سازد. فارغ از اینکه کارگردان تا چه اندازه به ماهیت هنری کار خود ایمان داشته باشد، این نکته مهم است که اثر خروجی وی مخاطب را به سالن ها بکشاند. بر همین اساس نیما جاویدی که در اثر ابتدایی خود به تقلب از فرم فرهادی محکوم شده بود، این بار در جست و جوی فرمی است که او را از مابقی کارگردانان مستثنی سازد . تفکیک سینمایی در کشور ما با افکار کارگردانان صورت می گیرد، نه فرم و شکل هنری شان و این بزرگترین مسئله ای است که به عنوان یک منتقد سینمایی با چنین اوضاعی داشته و دارم. سینما منهای داستان هیچ تاثیر مثبت و منفی بر ذهنیت مخاطب نمی گذارد، بلکه گویی مخاطب وارد شهربازی شده باشد، هیجانی کاذب را دریافت می کند که به محض جاری شدن تیتراژ پایانی از بین می رود.
Rafieia91@yahoo.com

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
تهران-ایرنا- یک هنرپیشه قدیمی در گفت وگو با ایرنا گفت: فروش ویژه یا بالای سینمای کمدی، الزاما دلیل بر خوب بودن و کیفیت کار این جنس آثار نیست؛ می تواند دلیلی باشد بر این که جامعه مان را به راهی سوق می دهیم که به تماشای ابتذال بنشینند، چون نیاز به خنده دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : خط بازار

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، با نزدیک شدن به سالروز سینمای ایران (21 شهریور) شنیدن درددل ها، گلایه ها و انتقادات اهالی هنر به جریان اصلی سینما و گره های ریز و درشتی که در این باب مطرح است، در راستای ارتقا و اعتلای این هنر ضروری به نظر می رسد؛ یکی از بهترین گروه هایی که می توانند در این راه راهگشا و هادی باشند، قطعا کسانی هستند که سابقه چندین دهه حضور و فعالیت در این جریان را دارند و عمری را در سینمای ایران پشت سر گذارده اند. کسانی که به دلیل سابقه حضور، توان و تجربه لازم را در راهنمایی نسل جدید و جریان حاکم دارند؛ بی شک یکی از این افراد محمود پاک نیت بازیگر سینما و تلویزیون است که سابقه 5 دهه فعالیت سینمایی را در کارنامه دارد.

اگرچه شروع بازیگری و ورود پاک نیت (متولد1331) به دنیای هنر به سال 1348 و تئاتر بازمی گردد اما عمده محبوبیت و شناخت مردمی از وی به دلیل حضور و بازی در مجموعه های پرطرفدار و عامه پسند روزی روزگاری، پدرسالار و پس از باران است. یکی از نقش های موثر که پس از مدتی وقفه دوباره وی را مطرح ساخت، بازی در نقش یعقوب (پدر حضرت یوسف ع) در سریال یوسف پیامبر بود که باز هم محبوبیت این هنرمند را استمرار بخشید.

آنچه در ادامه می آید گفت وگوی پژوهشگر ایرنا با محمود پاک نیت به مناسبت سالروز سینمای ایران است.

فروش بالا دلیل بر موفقیت نیست

پاک نیت در ابتدا ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه سینمای امروز ایران بیان داشت: سینمای ایران امروز سینمای مطرحی در جهان است؛ بگذریم از عده ای سودجو که هرچیزی را به عنوان سینما به مردم ارائه می دهند؛ و این مساله همیشه در همه جای دنیا بوده است و در ایران ما هم متاسفانه وجود دارد؛ با این تفاسیر اما ما سینمایی خوب با کارگردانانی خوب، نویسندگانی برجسته و بازیگرانی توانمند داریم.

وی افزود: امروز فیلم هایی را داریم که به اسم کمدی هرچیزی را که فکر می کنند مردم می خندند، می سازند و به خورد مردم می دهند؛ این جای تاسف دارد برای عزیزانی که دست اندرکار این نوع سنیما هستند؛ همه از دوستان ما هستند ولی برخی اوقات که برخی کارها را می بینم، متاسف می شوم که بچه هایی که آنقدر فعال بوده اند و می توانند خیلی بهتر از اینها کار کنند (چنانچه قبلا این را نشان داده اند) چرا به یکباره به ابتذال روی می آورند و فیلم های مبتذلی را تولید می کنند؛ و فکر می کنند چون تماشاگر دارد شاهکار کرده اند. فروش ویژه یا بالای سینما، دلیل بر خوب بودن کار نیست، دلیل بر این است که جامعه مان را به راهی سوق می دهیم که بروند و ابتذال را ببینید چون نیاز به خنده دارند.

متاسفانه امروز سینمای کمدی ما (که به نظرم این کمدی نیست و کمدی آن است که چارلی چاپلین و لورل و هاردی کار می کردند و هر بار که ببینید یک نکته و چیزی جدید در آن پیدا می کنید؛ هیچ وقت از آن خسته نمی شوید کما اینکه هرگز ابتذال نبود و نیست) برای این که پول جمع کند و کیسه هایی را پر کند، رو به بدترین نوع کار از نظر کار سینمایی و کمدی آورده است و این از نظر من جایز نیست؛ چرا که ما به مردم خود خیانت می کنیم؛ مردم ما تشنه دیدن هستند.

سینمای ما امروز برای این که جیب خودش را پر کند، به مردم غذایی را می دهد که مسموشان می کند، به جای این که آنها را از لحاظ روحی سیر کند و التیام بخشد.

رستورانی که فقط یک نوع غذا دارد

بازیگر سریال های فکر پلید (1377)، شب دهم (1380)، راز شیوا (1382)، یوسف پیامبر (1385)، شهرزاد (1394) و مینو (1397) بیان داشت: از نظر من سینمای خوب سینمای واقعی ما است. سینمایی که مردم می بینند، چیزی از آن می آموزند و لذت می برند و در دنیا هرآن که دیده لذت برده و به آن جایزه داده است. این سینما حجمش خیلی کم است و دلیل هم دارد؛ وقتی فیلمی می سازید که حمایت نمی شود و تبلیغات آنچنان که باید و شاید برای آن نیست و وقتی اکران می شود، فروشی ندارد، این سینما کوچک می شود و البته این کم بودن دلیل بر بد بودن آن فیلم نیست؛ دلیل بر آن است که کسانی که از ابتذال حمایت می کنند، از این کار حمایت نکرده اند؛ یعنی کسانی که در راس امور هستند. من گرسنه هستم می روم رستوران و آن رستوران یک نوع غذا دارد، مجبورم آن یک نوع غذا را بخورم که نمیرم یا گرسنگی نکشم؛ اینجا هم همین است و سینمای ما سینمایی است که وقتی مردم می روند، چیز دیگری برایشان نیست و همان را می بینند و آن فیلم میلیاردی فروش می کند.

من از این داستان از این بابت ناراحت نیستم که چرا این سینما فروش می کند و اتفاقا فیلم باید فروش کند، چون سینما یک صنعت است و این صنعت باید روی پای خودش بایستد و تداوم داشته باشد. ولی مشکل اصلی این است که چرا ما باید فقط یک نوع کار را بسازیم؟ چرا باید فقط یک نوع غذا را به مردم ارائه دهیم؟ چرا مردمِ گرسنه را به سمت غذای مسموم بکشانیم؟

مشکل این جا است که کسانی که در راس سینما هستند (منظورم راس اداری و دولتی نیست، منظورم تولید کنندگان در سینما هستند) و خوب کار کرده اند، به جشنواره های مختلف رفته اند، اکران گرفته اند و جایزه برده اند، به نوعی حمایت نشده اند و نمی شوند؛ و این مساله اساسی و مشکل برجسته جامعه سینمایی ما است.

پاک نیت در پاسخ به این سوال که چرا این سینمایی که خوب کار می کند، حمایت نمی شوند، تصریح کرد: باید از مسوولین سوال کرد، خود من هم در این قضیه گیج شده ام که چرا کسی که کار فرهنگی می کند، نباید حمایت شود. یک زمانی جنس کار نقاشی است، چیزی را سفارش می دهیم و نقاش هم بر اساس سفارش ما، اثر را می سازد؛ ولی وقتی اثری خوب خواهیم داشت، که آن چیز، از خلاقیت آن نقاش تراوش می کند و در لحظه یا در مدت زمانی این نقاشی را می کشد، به آن شکلی که دلش می خواهد و این چون سفارشی نیست و خلاقیتی است که هنرمند بر اساس خواسته ها، دانسته ها و آن چیزی که در ذهنش بوده، روی بوم نقاشی پیاده کرده است، نتیجه یک اثر جاویدان و ماندنی می شود؛ ما می رویم می بینیم و لذت می بریم؛ اما امروز در سینمای ما دخالت می شود، این دخالت از جانب کسانی اعمال می شود که متاسفانه تخصصی ندارند؛ یعنی اگر تخصص داشتند و دخالت می کردند، سینما بهبود پیدا می کرد ولی چون تخصص ندارند و دخالت می کنند، نتیجه اش می شود آن ابتذالی که در فیلم ها می بینیم که میلیاردی هم فروش می کنند.

کلیشه نقش ها تاوان تنبلی و توهم فیلمسازان

این بازیگر در واکنش به این مطلب که چرا نقش های ایشان در سینما و تلویزیون همواره نقش هایی جدی بوده است، خاطر نشان ساخت:کمدی به آن صورت نداشته ام و این به جامعه و سینمای ما باز می گردد. من این را تنبلی کارگردانان و نداشتن شناخت نسبت به یک هنرمند یا بازیگر می دانم؛ این که این سازندگان همواره روی کلیشه ها قضاوت می کنند و وقتی می بینند که فلان آدم همیشه کار جدی کرده است، می گویند این نمی تواند کمدی کار کند؛ یا فلان آدم کمدی کار می کند پس فیلم جدی نمی تواند کار کند؛ مگر چنین چیزی می شود؟ بازیگر، بازیگر است و کسی است که بتواند هر نقشی را بازی کند. و اصل این نیست که من همیشه یک نقش خاصی را بازی کنم. البته در کار خودم سعی کرده ام که کلیشه بازی نکنم یعنی کارهایم متفاوت باشند؛ گرچه کمدی نیستند ولی در همان ژانری که کار می کنم، سعی کرده ام که شخصیت های متفاوتی را ارائه کنم. ولی من می توانم کار کمدی هم بازی کنم، چنانچه در کارنامه ام کار طنز هم داشته ام؛ فیلم مرد عوضی اثر آقای هنرمند یا روزی روزگاری یا پشت کوهای بلند (سریالی در حال پخش و طنز است)؛ بنابراین این انتخاب من نبوده است که کمدی بازی نکنم و این تصور سینماگران از من بوده است. من خرده نمی گیرم به این جریان ولی این سینماگران باید بدانند که بازیگر می تواند هر نقشی را بازی کند. هر آدمی و هر شخصیتی لحظات طنز هم دارد و هرچقدر هم عبوس باشد، در زندگی اش لحظاتی طنز و کمیک هست، منتهی باید منتظر بود تا بروز پیدا کند. من به عنوان یک بازیگر می توانم بگویم که توانایی هر نوع کاری را دارم ولی متاسفانه کسی حاضر به ریسک نیست.

ایرنا: این کلیشه همه جا هست، حتی در کمدی هم امروز نقش ها در قبضه چند آدم و کاراکتر خاص است.

بله همینطور است، چون این کلیشه در آن سو هم هست که کسانی که جدی کار می کنند، فکر می کنند که این آدم های فعال در کمدی، توان جدی بازی کردن را ندارند. این مشکل سینمای ما و کارگردان های ما است.

بازیگر فیلم های گشتی ها (1366)، جای امن (1372)، سیب سرخ حوا (1377)، صنوبر (1381)، دلشکسته (1387)، ترنج(1391) و دیدن این فیلم جرم است (1397) در اشاره به این که جمع بندی و تجربه زیسته خود را از سال های فعالیت در سینما چه می داند، افزود: از 17 سالگی تئار را شروع کرده ام و دقیقا امسال که سال 98 است، 50 سال است که من در این عرصه هستم. ما همانطور که از نظر علمی رو به پیشرفت هستیم؛ یعنی تمام دنیا این پیشرفت را از نظر علمی دارد، مثلا هر روز یک نوع موبایل می آید که یک قابلیت جدید بر آن افزوده شده است؛ سینما و تئاتر ما هم به همین صورت است و روز به روز رو به پیشرفت است. اعتقاد من این است که هنر اقیانوسی است که پایان ندارد. اگر شما سوار قایقی شوید و بگویید که پارو می زنم به ساحل برسم، در هنر نمی شود به ساحل رسید. این اقیانوس تمامی ندارد چرا که هر روز یک چیز جدید می آید و سینما، تئاتر، بازیگری، کارگردانی و حتی نویسندگی یک بعد جدید پیدا می کند. بنابراین ما تا بدین جا پیشرفت داشته ایم و خوشبختانه عقبگرد نکرده ایم. ممکن است در ابتذال مقداری عقبگرد کرده باشیم ولی این موضوع باز مقداری به مردم خودمان بازمی گردد که ناآگاه هستند و از این جنس کارها استقبال می کنند و مقصر اصلی مسوولین کشور، مسوولین هنر و در راس آن کسانی هستند که سرمایه گذارند چرا که آنها هستند که این ابتذال را شکل می دهند؛ چون می خواهند جیب خودشان را پر کنند اما نمی دانند که این پر کردن جیب، به این معنا است که ما داریم فرهنگ و هنر جامعه مان را به ابتذال می کشیم و مردممان را به نگاه کردن ابتذال سوق می دهیم. در واقع به جای این که پیشرفتی را که در هنر به وجود آمده است، در مردم به وجود بیاید، ما در حال به عقب راندن مردم هستیم؛ و این نه دلیل بر عدم پیشرفت سینما بلکه مشکل تفکر انسان ها است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اکران سینماهای کشور در حالی این روزها پیگیری می شود که فیلم های روی پرده افت فروش محسوسی را تجربه کردند و این در حالی است که هر ساله در ایام محرم شاهد کاهش فروش فیلم ها بودیم و بسیاری از کارشناسان این ریزش را ناشی از توقف اکران فیلم های کمدی می دانستند.

مهسا بهادری: فروش فیلم ها دست کم یک ماه پیش از آغاز ماه محرم شیب نزولی را در پیش گرفته است تا جایی که هفته گذشته فروش کلی سینمای ایران با افت 700 میلیون تومانی رو به رو شد و فیلم ایده اصلی ساخته آزیتا موگویی تنها با 449 میلیون و 783 هزارتومان فروش، صدرنشین گیشه هفتگی بود و پایین ترین فروش هم برای فیلم صدای منو می شنوید ، به کارگردانی صادق پروین آشتیانی بود. فیلمی که تنها 39 مخاطب داشته است.

این افت فروش دلایل متعددی می تواند داشته باشد، به همین منظور با غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره علل این افت فروش سینما گفت وگویی کرده ایم که در ادامه می خوانید.

افت فروش از 15 روز قبل از محرم طبیعی است

هر ساله با نزدیک شدن به ایام سوگواری فروش گیشه سینماها کاهش چشمگیری پیدا می کند این موضوع دلایل متعددی دارد. این افت معمولا دو هفته قبل از شروع محرم آغاز و تا دهه اول محرم ادامه پیدا می کند. زمانی که می تواند با قرار گرفتن محرم و صفر در فصل تابستان، یکی از مهمترین فصل های اکران سینماها را به فصلی مرده تبدیل کند. غلامرضا فرجی درباره دلیل افت فروش سینماها در بازه زمانی پیش از محرم امسال به خبرآنلاین می گوید: بخشی از این موضوع برمی گردد به فیلم های در حال اکران که در این مقطع روی پرده سینما رفته اند و بخشی هم به شرایط اقتصادی و ایامی که در آن قرار داریم مربوط می شود. معمولا حدود 15 روز قبل از ایام سوگواری این افت فروش به چشم می خورد و اوضاع تغییر می کند. عمده دلیل این موضوع هم بازمی گردد به فیلم هایی که در چرخه اکران قرار گرفته اند. امسال بخشی از فیلم هایی که در اکران نوروزی قرار گرفتند، پرفروش بودند. برخی از این فیلم هایی که قرار بود در این مقطع افت قرار بگیرند، شرایط را می دانستند و با همین وضعیت شرایط را پذیرفتند. این افت امری طبیعی ست و هرسال رخ می دهد.

نبود فیلم کمدی افت فروش را در پی دارد

شیب تند کاهش فروش سینمای ایران بسیاری از سینماداران را بر آن داشته است تا خواهان نمایش فیلم های کمدی شوند تا فروش گیشه سینماها تکانی بخورد. در نظر برخی از سینماگران، یکی از دلایل افت فروش سینمای ایران، نبود فیلم کمدی مناسب و مخاطب پسند در ترکیب فیلم های روی پرده در روزهای اخیر است. فرجی معتقد است: شورای صنفی نمایش پیگیر این موضوع بود که در این مقطع دست کم یک یا دو فیلم پر فروش یا حتی فیلم کمدی اکران شود. همینطور سینماگران هم پیگیر این موضوع بودند که یک سری ترفند انجام دهند تا فروش سینماها در این مقطع از اینی که هست نزول فاحش تری پیدا نکند اما به دلیل ایام سوگواری حاضر نشدند این کار را انجام بدهند. بخش دیگری از این موضوع هم مرتبط می شود به اینکه در آخر سه ماه تعطیلی تابستان قرار داریم و بسیاری از افراد در انتهای شهریور، به مسافرت می روند. افرادی که دانش آموز دارند هم در حال آماده سازی فرزندان خود برای مهر هستند.

صدا و سیما در تبلیغ فیلم ها چه قدر تلاش کرده است؟ صدا و سیما یک نقش تبلیغی را در فروش فیلم ها ایفا می کند و عموما هم اثرگذاری بالایی دارد اما موضوع هزینه های تبلیغاتی صداوسیما بسیار قابل بحث است. به این دلیل که بسیاری از تهیه کنندگان بخاطر هزینه بالای این تبلیغات عطای فروش را به لقایش می بخشند و ترجیح می دهند در تلویزیون دیده نشوند اما پولشان در جیبشان باقی بماند. فرجی در رابطه با این موضوع می گوید: بخش دیگری هم مربوط می شود به این موضوع که صدا و سیما چه مقدار در تبلیغ این فیلم ها تلاش کرده و چه قدر در مطرح شدن این فیلم ها تاثیرگذار بوده است. این تبلیغات صدا و سیما خودش یک بحث است. این ها تمام مسائلی است که شرایط را یک مقدار سخت تر می کند هم برای سینمادارها هم برای تهیه کنندگانی که فیلمشان را اکران کردند. فروش 600 هزار تومانی یک فیلم پس از یک هفته اکران

بحث دیگری که درباره افت فروش فیلم های سینمایی مطرح می شود این است که، فیلم سینمایی مانند صدای منو می شنوید تا امروز حدود 615هزار تومان فروخته است، اگر این فیلم قوی و خوب است، چرا این میزان فروخته و اگر فیلم قابل تاملی نیست چرا اجازه ساخت و اکران گرفته است؟ سخنگوی شورای صنفی نمایش در پاسخ به این سوال می گوید: یک بخشی از این موارد هیچ ارتباطی به شورای صنفی نمایش ندارد به این دلیل که طبق آیین نامه، شورای صنفی نمایش موظف است که قرارداد هر فیلمی که پروانه نمایش دارد را ثبت کند. اما بخش دیگرش برمی گردد به این موضوع که سرگروه یک فیلم را نمایش داده و با فروش آن جلو می افتد. آن وقت یک فیلم دیگر را جایگزین می کند تا صدرنشین شود. بحث این است که فیلم های دیگری بودند که در این مقطع مایل نبودند فیلمشان اکران شود. اما این فیلم ها این موضوع را پذیرفتند و با همین شرایط روی پرده آمدند.

فیلم کمدی یا فیلم اجتماعی

نکته دیگری که درباره افت فروش سینماها در روزهای اخیر وجود دارد، عدم حضور فیلم های کمدی پرفروش در ترکیب اکران است. فیلم هایی که احتمالا پس از محرم و صفر با ترافیک اکران آنها روبه رو خواهیم شد. فرجی در پاسخ به این سوال که آیا این ایراد را به ترکیب اکران ماه اخیر وارد می داند، گفت: فیلم حتما نباید کمدی باشد. فیلمی مثل متری شش و نیم که موضوع آن اجتماعی بوده است در ایام عید روی پرده رفته است و اگر بخواهیم یک قیاس انجام دهیم می بینیم که ایام عید زمان مناسب تری برای اکران است. این فیلم هم اگر قرار بود در این ایام اکران شود قطعا عوامل آن نمی پذیرفتند به دلیل شرایطی که موجود است. البته حق هم دارند چرا که هر تهیه کننده سرمایه گذاری کرده است و برای اثرش پول صرف کرده و انتظار دارد که فیلم در یک مقطعی اکران شود که خروجی گیشه قابل قبول باشد.

افت فروش تا چه زمانی؟ افت فروش سینماها عموما دو هفته قبل از محرم آغاز و تا پایان صفر ادامه دارد. فرجی اما ضمن ابراز امیدواری برای بهبود اوضاعی که این روزها برای فیلم های روی پرده و سینماداران اتفاق افتاده، گفت: به امید خدا این افت به زودی برطرف خواهد شد، یک بخشی از آن بعد از دهه اول محرم و ایام سوگواری بهبود پیدا خواهد کرد، بخش دیگری هم پس از ایام محرم و صفر که یک سری فیلم های کمدی و فیلم های جدید اکران خواهند شد رفع می شود.

258245

کد خبر 1295683

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تهران-ایرنا-در سینمایی که بر اساس همه طیف های سنی و گروه های جمعیتی فیلم ساخته نمی شود، نه تنها همه مخاطبین امکان همزادپنداری ندارند بلکه بازیگرانش نیز تاریخ مصرف دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، یکی از برجسته ترین نقاط قوت سینمای جهان ساختن تولیدات و آثاری است که قهرمان داستان آن می تواند در هر سن و سالی باشد؛ تصور کنید سینمایی را که از کودکی تا سالخوردگی قهرمان و راوی دارد و امکان همزادپنداری را برای تمام کسانی که در آن سن و نزدیک آن قرار دارند از سویی و دیگرانی که احتمالا در آینده ای نزدیک به آن سن می رسند از سوی دیگر و حتی کسانی که این سن را پشت سر گذارده اند، فراهم می کند؛ در نظر داشتن این حجم از مخاطب، امکان نزدیک شدن آن سینما به زبانی جهانی و زبانی که بر اساس سن درک می شود، را برای خیل گسترده ای از آدم ها فراهم می سازد.

حال این شرایط را با سینمای خودمان مقایسه کنیم؛ سینمایی که اساسا نه تنها عاری و خالی از قهرمان گشته است بلکه برای سنین متفاوت فیلم نمی سازد. نتیجه چنین وضعیتی کسالت مخاطب و ناامید شدن کسانی است که می خواهند آدم هایی شبیه به خودشان و دست کم در سن و سال خودشان را در قاب تصویر ببینید و رویاپردازی کنند. این مساله علاوه بر مخاطب، مشکلی را برای بازیگران هم ایجاد می کند و آن بحث ناخوشایند تاریخ مصرف داشتن آدم ها در سینمایی است که از سنینی به بعد سرمایه های خود را از دست رفته می پندارد.

آنچه در ادامه می آید گفت و گوی پژوهشگر ایرنا با عبدالرضا اکبری هنرپیشه نام آشنای سینما و تلویزیون است.

روز سینما روزی برای عاشقان رویاپردازی

اگرچه سینما برای برخی مساوی با ساعاتی سرگرمی، نشستن در یک سالن و شاید دیدن یک فیلم روی پرده باشد اما برای برخی این نام مفهومی فراتر دارد؛ معجزه تصویر و لحظات رویا پردازی.

شاید یکی از مشابهت های سینماگران و علاقمندان سینما در تمامی دنیا حس و حال و عشقی است که از پرده نقره ای و اولین تجربه شان از نمایش تصاویر متحرک به همراه دارند. اکبری هم یکی از کسانی است که خاطرات خوشی را از دوران جوانی و زمانی دارد که عاشق سینما شده است. وی در ابتدا ضمن تبریک روز سینما و تشریح علت عشق خود به سینما، بیان داشت: پیشاپیش روز سینما را به همه کسانی که عاشق هنر و نمایش هستند و هنر تصویر، به نوعی تحقق رویاهایشان است، تبریک می گویم؛ رویاهایی که بعضا نشات گرفته از خیال پردازی های کودکی است. خودم از کسانی بودم که در حدود 14 سالگی اولین بار در خانه آپارت با چوب و تخته و ذره بین و ... ساختم؛ فریم فیلم ها را گرفتیم، نشستیم و نگاه کردیم؛ روزهایی که با یک فیلم زندگی می کردیم. یک فیلم سینمایی می دیدیم و یک هفتۀ تمام، شب ها راجع به آن حرف می زدیم و خودمان را جای قهرمان داستان قرار می دادیم؛ و به این صورت عاشق سینما شدیم و با قهرمان داستان ها همزادپنداری کردیم. همچنان وقتی فیلم خوبی را می بینم، همان حس و حال به من دست می دهد ولی متاسفانه این روزها فیلم های خوب کم می بینم.

اکبری افزود: من جزو کسانی هستم که فیلم زیاد می بینم و فیلم های زیادی (به خصوص ایرانی چه تولیدات تلویزیونی و چه تولیدات وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی وآثار سینمایی) را در طی این سال ها و اخیرا دیده و مرور کرده ام. بر این اساس باید بگویم که شرایط مثل سابق است و نمی توانیم بگوییم چیزی کم یا زیاد شده است؛در واقع آن زمان هم این بود و الان هم این گونه است (و من فکر می کنم تا ابد هم همین به منوال است) که تعدادی فیلم برای سرگرمی مردم ساخته می شوند و لازم هم هست؛ بعضی فیلم ها هم هستند که با دقت بیشتری ساخته می شوند و مانند سابق تعداد کمی جشنواره ای هستند که اینها حتما برای جشنواره ها ساخته می شوند که در آنجا لزوما باید بازتاب پیدا کنند و دیده و پرداخته شوند و گاهی فیلم های خوبی هم از آب در می آیند و فرمول های خودشان را دارند.

اگر محدودیت های امروز نبود و می شد فیلم ها و ژانرهای متفاوتی ساخته بشوند که همه اقشار جامعه را راضی کند و در بر بگیرد بسیار خوب بود؛ ولی امروز سینمای ما در کلیت خود کمدی هایی شده است که تئاتر آزاد هستند؛ تئاترهای آزادی که بزن و بکوب و تعقیب و گریز را دارند یا همان فیلم هایی هستند که قبلا هم بودند و اینها برای تفریح یک قشر سینمارو هستند که مردم بیایند و بخندند و لذت ببرند و وقتشان را سپری کنند.

ما بالاخره کدام سینما هستیم؟

بازیگر مجموعه های تلویزیونی پیر وفا (1364)، قابیل (1370)، روزگار وصل (1371)، پهلوانان نمی میرند (1375)، همه فرزندان من (1376)، راز ققنوس(1384)، اغما (1386)، شوق پرواز (1391) و آنام(1396)، تصریح کرد: در تمام فیلم هایی که این روزها و در تمام این سال ها دیده ام، می توانم به فیلم های سعید روستایی یعنی ابد و یک روز و متری شیش و نیم اشاره کنم که اینها سینمای مورد علاقه من هستند و آنها را دوست دارم چرا که اساسا سینما و فیلم های اجتماعی را بسیار دوست دارم؛ یعنی سینمایی که بسیار واقعی و موشکافانه به بررسی مسائل می پردازد و اجراهای گرم، کارگردانی سنجیده و همه فاکتورها را در نظر می گیرم و آن فیلم را خوب ارزیابی می کنم. اما در این سال ها بسیاری دیگر از فیلم ها با سلیقه من به شخصه و به عنوان فقط یک بیننده، جور نبوده است.

این مطلب خیلی بحث مفصلی است که کارشناسی خود را می طلبد. در دهه شصت و هفتاد که ما بسیار در سینما فعال بودیم، سینمای خاصی جاری بود که بعدها یک سری از فیلم ها خیلی خوب از آب درآمد و یک سری این گونه نبود و به همان منوال تجاری و گیشه پسندساخته شده اند. امروز فیلم های دیگری هست و مضامین فرق کرده است چرا که نوع نگاه سینماگران برحسب اتفاقاتی که در جامعه می افتد، شکل می گیرد و طبیعی است که این اتفاق ها صورت می گیرد. فکر می کنم سینمای ما زیر و بم، افت و خیز و اوج و فرود زیاد دارد و گاهی هم فیلم های خوب از این جریان بالا و پایین بیرون می آید و به بقیه فیلم ها و برای کسانی که کار می کنند و زحمت می کشند فقط می توانیم بگوییم که خسته نباشند.

اکبری در واکنش به این مطلب که چرا برای اشاره از موفقیت های سینمایی از واژه گاهی استفاده می کند و چرا روند سینمای ما دارای هدف مشخص و برنامه مدون برای کیفیت نیست و موفقیت ها در این عرصه اتفاقی است، بیان داشت: برای این که هرکسی که می آید می خواهد عمارتی نو بسازد. کسی نمی آید که کار دیگری را تکمیل کند، مدیران می آیند و کارهای دیگران را کلا زیر و رو یا رد می کنند و می خواهند از نو سیاست جدیدی را پیاده کنند. و این باعث سردرگمی ای می شود که امروز اهالی سینما با آن درگیر هستند. ما باید تکلیفمان را با سینمای خودمان مشخص کنیم. بالخره ما فیلمفارسی هستیم؟ (به همان صورتی که دوستان سرهم می نویسند) یا این که یک سینمای ملی و مستقل؟ یعنی سینمایی که حرف تازه ای برای گفتن دارد و می تواند نقد کند و همه مسائل مطرح سازد و خوب هم باشد.

وی افزود: ما در این سال ها از نظر تکنیکی و فنی پیشرفت های بسیار شایان توجهی داشته ایم که قابل تصور نیست؛ در بخشی که مربوط به سنیمای حرفه ای ما می شود، دکوپاژها، نورپردازی، صداگذاری و صدابردای و فیلمبرداری های بسیار درجه یکی در این سینما در حال انجام است اما یک سری از فیلم ها سرسری است ضمن این که از نظر مضمون، محتوا و یک خط کلی، هنوز سردرگم هستیم و این مربوط به کسانی می شود که تهیه کننده هستند و رئوس این سینما را طراحی می کنند.

سینمایی که به آدم ها تاریخ مصرف می دهد

بازیگر فیلم های سینمایی جدال در تاسوکی (1365)، آخرین پرواز (1368)، مستاجر (1371)، دختری با کفش های کتانی(1377)، تو آزادی(1379)، اخراجی ها(1385)، فرزند صبح (1389) و رهاتر از دریا(1389) در توضیح این مطلب که چرا حدود یک دهه است که در سینما کمرنگ شده، خاطر نشان ساخت: مقداری گزیده کار شده ام. من دوست دارم کار کنم اما در مورد کمرنگ شدن، اشکال از من نیست. چنانچه من در دهه 70 و 80 پرکار بودم و سالی 3 فیلم سینمایی بازی می کردم و امروز برخی دیگر از همکاران ما این گونه هستند؛ امروز توذیع و تقسیم نقش محفلی شده است؛ یعنی رفاقت ها کار را پیش می برد و من چون در این حلقه نیستم و اهل گرفتن نقش به این صورت نیستم، کمرنگ می شوم.

وی افزود: من یک بازیگر هستم و باید از من دعوت شود تا بتوانم بروم و کار کنم؛ وقتی دعوت نیست یعنی یک جایی اشکالی هست. البته اشکال من از خود من است؛ شاید سن و سال من بالا رفته یا اضافه وزن پیدا کرده ام و احساس می کنم بازی هایم تکراری و یک شکل شده است.

اکبری بیان داشت: یکی دیگر از مسائل این است که متاسفانه کار کردن روی سنین مختلف در سینمای ما وجود ندارد تا سینماگران ریسک کنند و برای کسانی که پا به سن گذاشته اند، نقش بنویسند و به آنها نقش های دخور بدهند؛ و این برخلاف چیزی است که در دنیا رایج است؛ چنانچه رابرت دنیرو، آل پاچینو، داستین هافمن، مریل استریپ، جک نیکلسون و... هنوز نقش های اصلی بازی می کنند؛ ولی اینجا این گونه نیست و این به نظرم یکی از این ضعف ها است. ما مدام قصه ها را از روی دست بغل دستی چرک نویس می کنیم و همان فیلم های قبلی را با اسامی ای دیگر دوباره می سازیم، یا به کشورهای همسایه مراجعه کرده و از روی فیلم های ترکی، پاکستانی، افغانستانی، هندی و آمریکایی فیلم کپی برداری می کنیم که این جریان و عمل نیاز به بازنگری و برنامه ریزی دارد برای این که ببینیم سینمای ما چه حرفی برای گفتن و چه هویت خاصی دارد.

وی در انتها و در پاسخ به این سوال که چشم انداز سینمای حال حاضر را چگونه می بیند، گفت: به هرحال پیشرفت و امید وجود دارد و این که ما در مسیر تکامل هستیم و این طبیعت انسان، جامعه و همه فرهنگ ها و هنرها است که رشد کنند و در ادامه فکر می کنم ما هم به جاهای خوب می رسیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- بازیگران قدیمی و هنرپیشه های پیشکسوت سینما را می توان به سان ستاره هایی در آسمان هنر دید که بعضا بی توجهی، فروغ آنان را کم سو ساخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، آرش (فتح الله) تاج تهرانی (متولد1318) یکی از بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون است. وی در سال 1343 به دانشکده هنرهای دراماتیک راه یافت و در سال 47–48 در دو رشته بازیگری و کارگردانی فارغ التحصیل شد و فعالیت تلویزیونی و سینمایی را آغاز نمود.

نخستین سریال وی با نام پهلوانان و نخستین تجربه بازیگری وی در یک فیلم سینمایی در فیلم زیر پوست شب به ترتیب در سال های 1348 و 1353 رقم خورد.

سریال های: کوچک جنگلی (1363)، به سوی افتخار (1377)، همسفران (1382)، پیله های پرواز (1384)، در چشم باد (1388)، عمارت پدری (1389)، سارق روح (1366) و برادر جان (1397) و فیلم های سینمایی: نفس بریده (1357)، دست شیطان (1360)، حسرت دیدار (1373)، مردی از جنس بلور (1377)، شور زندگی (1377)، دیوانه ای از قفس پرید (1381)، امشب شب مهتابه (1387) و سن پترزبورگ (1388) از جمله آثار تاج تهرانی در عرصه سینما و تلویزیون است.

آنچه در ادامه می آید گفت وگوی پژوهشگر ایرنا با این بازیگر پیشکسوت است.

گلایه هایی از یک عمر حضور

تاج تهرانی در ابتدا ضمن گلایه از فضای محفلی که در سینما در جریان است و نقش ها براساس روابط توزیع می شود، بیان داشت: امروز آدم هایی که جزو گروه هایی خاص و مشخص هستند، کار می کنند و مزد و حقوق خوبی هم دریافت می کنند و به قول معروف زندگی لاکچری ای دارند؛ عده ای که مانند من اهل این زد و بند ها نیستند، بعد از 50 سال سابقه کاری و لیسانس و فوق لیسانی در دو رشته، بیکار در خانه نشسته ام و یک حقوق بازنشستگی از آموزش و پرورش می گیرم و یک زندگی معمولی دارم. این وضع سینمای ما در این کشور است که کسانی که پول و ارتباطات دارند، می توانند خیلی خوب کار کنند و خیلی خوب پول دربیاورند و کسانی که ارتباطی آنچنانی با گروه و دسته ای ندارند و نه عضو باندی هستند و نه پولی برای سرمایه گذاری و ... دارند، طرد می شوند.

متاسفم که بگویم که بازیگرانی که دهه 60 به تدریج از صحنه روزگار محو شدند، هرگز جایگزینی برایشان پیدا نشده است .

وی در پاسخ به این سوال که این روابط از چه زمانی در سینما باب شد، تصریح کرد: این مافیا به تدریج بعد از انقلاب شکل گرفت، کمااینکه در برخی از ارگان های ما هم این مافیا حضور دارد؛ از تجهیزاتی که از خارج وارد می شود و اجناسی که در داخل تولید می شوند، گرفته تا در سینما و تئاتر و... در همه چیز این مافیا هست. علت آن از هم گسیختگی امور و عدم مدیریت سالم در سینما است؛ مثلا امروز هستند کسانی که در عرض یک ماه یا 50 روز یک فیلم را آماده می کنند و 20 روز بعد هم این فیلم اکران می شود. ولی خود من دو سال پیش فیلمی به نام گنج سرخ را کار کرده ام که هنوز اجازه اکران نگرفته و پولی هم بابت آن دریافت نکرده ام. وقتی کسی به عنوان تهیه کننده و کارگردان به وزارت ارشاد مراجعه می کند، مراجع باید نسبت به آن فرد شناخت داشته باشند که بدانند از عهده کار بر می آید، یا خیر؛ یعنی آیا کار تمام شده به ارشاد می رسد و پول عوامل داده می شود؟ اگر این شناخت و تایید وجود داشت، بعد مجوز بگیرد. در حالی که این شناخت بعضا وجود ندارد.

2 سال پیش با تهیه کننده ای به اسفراین رفتم و فیلمی را کار کردیم؛ 21 روز در کویر بودیم و کف سر من سوخت و پوست انداخت؛ نه تنها پول من را نداد که مثلا اسبی که آنجا کرایه کرده بود پولش را نداده و صاحب آن با من تماس گرفته، از بقالی نسیه گرفته به من زنگ زده اند و بقیه عوامل فیلم با من تماس می گیرند که پول ما را نداده است؛ چه کسی به این خانم مجوز تهیه کنندگی داده است؟ به چه استنادی به او اجازه تهیه فیلم داده اند آن هم در صورتی که شناختی راجع به کار سینما نداشته و پولی هم نداشته است. حتی 20 میلیون از یکی از عوامل فیلم به صورت دستی قرض گرفته است. و امثال اینها زیاد هستند .

وقتی کار می کنیم هیچ تضمینی برای دریافت پولمان وجود ندارد. مگر این که تهیه کننده را بشناسیم و او خوش سابقه و آدم حسابی باشد و پول ما را به موقع بدهد؛ اما هستند بسیاری که ما روی آنها شناخت نداریم و جالب اینجاست خود وزارت ارشاد هم روی آنها شناخت ندارد. در نتیجه می شود این که دو فیلمی که من در اسفراین و تربت حیدریه کار کرده ام هیچ کدام پولی نداده اند و اکران هم نشده اند. اکثرا یا پول بچه ها را می خورند یا کار نیمه کاره مانده و تعطیل می شود و مدام به سمت ارشاد می روند که وام بگیرند و ارشاد هم سقفی دارد.

ناگفته های سینما

تاج تهرانی در ادامه بیان داشت: ما امروز به ژانر کمدی زیاد نیاز داریم، چراکه همه مردم افسرده هستند و همه دلشان تفریح می خواهد. ژانر اخلاقی فروش نمی کند چنانچه ژانر مستند و سایر ژانرها فروش ندارد. عده ای هم هستند که سینما امروز روی شاخ و سبیلشان می گردد و حقشان هم هست چون کارشان را بلدند و با هنرپیشه هایی کار می کنند که می دانند سرمایه شان باز می گردد. به سراغ من 75 ساله نمی آیند و سراغ بازیگران خوش چهره و جوان می روند که فیلمشان رنگ و لعابی داشته باشد؛ و این عدم مدیریت صحیح در سینما است؛ تئاتر هم همین است و تجارت و ارز و طول و ... ما هم گوشه ای نشسته ایم و روز به روز بیشتر حسرت و افسوس می خوریم و افسرده تر می شویم و دق مرگ می شویم که درس این رشته را خوانده ایم و سابقه 5 دهه فعالیت در این سینما را داریم. و چرا من باید گوشه خانه باشم و لنگ اجاره خانه ام؟ آن هم در شرایطی که فیلم ها میلیاردی می فروشد.

فیلمی به اسم گنج سرخ در پشت اکران خوابیده است که من در آن کار کرده ام. این فیلم مربوط به زعفران این مملکت است که اگر به آن برسند ما نیاز به نفت نداریم. پیازهای زعفران دست افغانستانی ها افتاده است و آنها به جای تریاک می کارند، برداشت می کنند و فله ای به اسپانیا می فرستند و اسپانیا آن را به اسم زعفران ایران، بسته بندی و در دنیا پخش می کند. این درحالی است که زعفران کاران خود ما در مشهد و قائنات کار ندارند و بیکارند. گنج سرخ (1396) روایتی است از یک خانواده زعفران کار که به دلیل بدهی زمین خود را گرو گذاشته است؛ و حالا منتظر است تا زعفرانش را برداشت کند، بفروشد و زمینش را پس بگیرد که در این بین حوادثی پیش می آید. امید عشقی کارگردان این فیلم لیسانس و فوق لیسانش را در ایران گرفته، سپس به آمریکا رفته و یک فوق لیسانس دیگر و دکتری گرفته و برگشته است؛ گنج سرخ اولین کار این کارگردان بود که دلش برای زعفران و زعفران کاران ما می سوزد .

وی در توضیح عدم اکران این فیلم افزود: کمک هایی قرار بود به او (عشقی) برسد که نرسید و فیلم به زمستان افتاد و مدت قرارداد و دستمزد بازیگران طولانی شد و فصل کار گذشت و سرانجام به جشنواره نرسید. بعد از جشنواره اعلام شد که تصحیح رنگ و صداگذاری و موزیک فیلم ایراد داشته که باید حل می شده است؛ اما چون فیلم و کارگردان کمکی که باید را نگرفت، دو سال است که فیلم دست تهیه کننده مانده است؛ البته یک مقداری کاهلی و تنبلی تهیه کننده هم بوده که زمان فیلم از دست رفته و در نتیجه مجوز اکران نگرفته است.

سینما؛ مشتی نمونه خروار

این بازیگر در توضیح شرایط شغلی خویش، تصریح کرد: آخرین کار من در سینما دو سال پیش و فیلم بارکد بود که نقش پدر بهرام رادان را بازی می کردم. در تلویزیون هم آخرین کارم سال گذشته و سریال برادر جان بود و در حال حاضر برای کاری قرارداد بسته ام که ان شالله از 15 شهریور شروع می شود و یک سریال خانگی است.

بعد از 50 سال کار و این همه نامهربانی که دیده ام، دیگر نه کاری بدهند ذوق می کنم و نه کاری ندهند اشک می ریزم .

این مشکلات باید حل شوند؛ وقتی می خواهند پولی را به کسی بدهند، باید قبلش سناریو او به تصویب عده ای برسد که این کاره باشند و نه این که بر اساس ظاهر و خوشامد به کسی مجوز بدهند؛ یعنی عده ای سناریو را بخوانند و ببینید که فیلم از نظر جامعه شناختی، اخلاقی و تفریحی چه ظرفیت هایی دارد، بعد مجوز بدهند؛ و وقتی مجوز دادند کمکش کنند؛ یعنی کمکی در حد متناسب نه این که مثلا پول زیادی بدهند و طرف بخورد و در برود و بعد بگوید نشد؛ یا انقدر پول ناچیزی بدهند که کار در نیمه های خود مختل شده و بی سرانجام رها شود؛ در این صورت است که سینما می تواند رشد کند.

سینما باید از ریشه اصلاح شود یعنی کسانی که در راس کار قرار گیرند، از این کار و روند آن آگاه باشند؛ یعنی از خواندن سناریو گرفته تا تصویب آن و تایید تهیه کننده و تهیه وامی که می خواهند به تهیه کننده بدهند تا برآورد هزینه تولید فیلم، همه را بداننند و بشناسند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
داریوش ارجمند بازیگر سریال محرمی مرضیه با انتقاد از بودجه های میلیاردی برخی پروژه های سینمایی و تلویزیونی تأکید کرد تلویزیون و ارشاد در زمینه بازخواست از تهیه کنندگان مسئولند.

به گزارش خبرنگار مهر ، داریوش ارجمند بازیگر سریال ویژه محرم مرضیه ، امروز 12 شهریور در حاشیه بازدید خبرنگاران از پشت صحنه این سریال ضمن انتقاد شدید از طرح وزارت ارشاد برای ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت در بنیاد رویکردی بیان کرد: واقعاً چرا باید چنین کاری انجام شود؟ چرا باید زیرمجموعه بنیاد شویم؟ رودکی خودش را هم نمی تواند اداره کند!

این عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت درباره دلایل ارشاد برای طرح ایده این ادغام هم به کنایه گفت: دلیلش را که نمی دانم اما احتمالاً برای یک نفر یک شغلی در نظر گرفته اند.

نامه نگاری در اعتراض به یک ادغام

وی در پاسخ به اینکه به عنوان یک پیشکسوت چرا نسبت به این طرح اعتراض عملی نمی کنید هم اظهار کرد: اعتراض کرده ایم، من نامه های مورد نظرم را نوشته ام، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت قهر کرده و رفته است و به موسسه هم نمی آید. ما اعتراض خود را مطرح کرده ایم منتظریم که جواب بدهند. این موسسه یک هیات امنا دارد که اعضای آن از پنج وزارتخانه هستند و وزیر ارشاد به تنهایی نمی تواند درباره آن تصمیم گیری کند. ارشاد برای این طرح حتی با این اعضا حرف هم نزده و نظرشان را نخواسته است.

این بازیگر در بخش دیگری از صحبت های خود درباره هنرمندان تازه کاری که به عرصه سینما و تلویزیون می آیند و پیشکسوت ها را به عنوان الگو قرار می دهند هم عنوان کرد: چشم این افراد به ما نیست و بیشتر چشم شان به شبکه جم است!

اگر داماد کسی بودم سرمایه گذار شهرزاد می شدم!

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه چرا وضعیت به گونه ای شده است که هنرمندان جوان به جای تلویزیون باید چشم شان به دنبال شبکه های ماهواره ای باشد هم گفت: این را باید از مدیران تلویزیون بپرسید. من آدمی هستم که وقتی در تلویزیون به کاری دعوت می شوم اگر آن پروژه با میل من سازگار باشد، در آن بازی می کنم و اگر نباشد بازی نمی کنم، حاضرم سنگ ببندم به شکمم و گرد بخوابم اما منت کسی را هم نکشم. خواهرزاده و پسرخاله و داماد هیچ کسی هم نیستم! پسر و پدر خودم هستم. همه چیزم خودم هستم. اگر داماد کسی بودم که سرمایه گذار شهرزاد می شدم!

بازیگر سریال محرمی مرضیه که به گفته کارگردانش بخش هایی از داستان آن به فسادهای اقتصادی و پولشویی ارتباط دارد، در پاسخ به اینکه تلویزیون چقدر می تواند در زمینه مبارزه با ورود پول های کثیف به عرصه هنر موثر باشد گفت: خیلی می تواند تأثیر داشته باشد. تلویزیون خودش دستش در کار است و گرنه حتماً پرس و جو می کرد ببینید تهیه کننده ای که دستمزد یک میلیاردی به بازیگرش می دهد از کجا آورده است؟ باید پرسید از کجا برای ریخت و پاش در سریال ها پول می آورند؟

او در پاسخ به خبرنگاری که گفت این پول ها در سریال ها از سوی مرکزی مانند سیمافیلم تأمین می شود، گفت: خیر مگر این آقایی که در دادگاه نشست و محاکمه شد از سیما فیلم بود؟!

ارجمند با انتقاد از اظهارات برخی فیلمسازان در زمینه استفاده از پول های مشکوک در سینما و تلویزیون هم گفت: کارگردانی که در تلویزیون می نشیند و می گوید به من ربطی ندارد پولی که به من می دهند از کجا آمده است، در واقع مرده شور است. انگار برایش تفاوتی ندارد که مرده چه کسی باشد! تلویزیون اتفاقاً باید یقه فلان تهیه کننده را بگیرد و بپرسد که از کجا بودجه آورده اید؟ چه آثاری که در تلویزیون پخش می شود و چه آن ها که بیرون از تلویزیون تولید می شوند همه آدم هایی هستند که با تلویزیون هم همکاری دارند. تلویزیون و ارشاد در این زمینه مسئول هستند.

این هنرمند پیشکسوت در پایان در پاسخ به این سوال که آیا سریال هایی مانند مرضیه می توانند در رفع کامل مشکلاتی مانند پولشویی و اختلاس موثر باشند تأکید کرد: این چیزها تمام نمی شود، تا زمانی که انسان زنده است این مسائل هم وجود دارد!

کد خبر 4710143

عطیه موذن

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران-ایرنا- مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، تاکید کرد: شبکه های ماهواره ای فارسی زبان به بهانه سودآوری بالایِ خرید ملک و سرمایه گذاری همراه با دریافت اقامت اروپا و کانادا مخاطبان خود را به مهاجرت و در حقیقت، خروج سرمایه از کشور تشویق می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران پرسش

احسان اله حجتی روز سه شنبه با بیان اینکه این شبکه ها به طور نظام مند با تبلیغات اغواگرانه و جریان سازی رسانه ای و سوء استفاده از ناآگاهی مخاطبان درباره قوانین و مقررات مهاجرت و خرید ملک در کشورهای دیگر، تلاش دارند تا مهاجرت، سرمایه گذاری و اقامت و خرید ملک در برخی کشورها از جمله ترکیه، دبی، کانادا، قبرس و ... را برای سرمایه گذاران داخلی موجه و سودآور جلوه دهند.

وی افزود: گزارش های پایش این روند به طور پیوسته همراه با تحلیل گزارش های آماری برای مراجع ذی صلاح ارسال می شود و کارگروه های ویژه ای در دستگاه های اجرایی کشور با هدف مقابله و جلوگیری از غارت اموال و سرمایه های مردم و پایش چگونگی انتشار آگهی های تبلیغاتی این شبکه ها فعال شده اند تا اثرات بازارسازی دروغین بر جامعه و افکار عمومی را با تولید و تحلیل محتواهای رسانه ای مناسب اطلاع رسانی کنند.

براساس اعلام روابط عمومی دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کاریابی های بین المللی ایران (اصکابا) نیز در همین زمینه می گوید: با توجه به این که تلاش های ایجابی و سلبی دستگاه های نظارتی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی برای جلوگیری از تبلیغات و فروش محصولات و کالاها در این شبکه ها، موفقیت آمیز بوده و این تبلیغات از شبکه های ماهواره ای حذف شده اند، تبلیغات مربوط به مهاجرت نیروهای متخصص و دانش آموخته، سرمایه گذاری، ثبت شرکت، اعزام نیروی کار حرفه ای و متقاضیان به تحصیل در خارج، توسط موسسات غیرمجاز و غیرقانونی در این شبکه ها انجام می شود.

محمدحسن احمدپور تاکید کرد: تبلیغات مهاجرتی که از طریق شرکت های فعال در کشورهای خارجی انجام می شوند، قانونی نیستند و تبلیغات داخل کشور نیز تنها توسط موسسات دارای مجوز رسمی از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مجاز است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون مطبوعاتی از هدفمند شدن توزیع یارانه به رسانه ها خبر و توضیح داد که از این به بعد صرف اسم یا چاپ رسانه، ملاک دریافت حمایت نخواهد بود؛ بلکه محتوا و اثر یک رسانه شاخص خواهد بود.

اعتمادآنلاین| معاون مطبوعاتی از هدفمند شدن توزیع یارانه به رسانه ها خبر و توضیح می دهد که از این به بعد صرف اسم یا چاپ رسانه، ملاک دریافت حمایت نخواهد بود؛ بلکه محتوا و اثر یک رسانه شاخص خواهد بود. به گفته او این تصمیم ظرف یکی، دو هفته آینده اجرایی خواهد شد؛ ضمن اینکه شاخص های کیفی برای درجه بندی رسانه ها، از قبل وجود داشته و در حال تکمیل است. با این حال محمد خدادی در مقام معاون مطبوعاتی همچنان مصر است که نباید در اخذ مجوز سخت گیری کرد، بلکه باید همه رسانه ها در میدان وارد شوند ولی مهم این است که در محتوا رقابت کنند.

انتشار مطلبی مبنی بر تخلف موسسه ای با داشتن 39 مجله در دریافت یارانه نشر، همچنین کاغذ یارانه ای، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر آن داشت تا در نامه ای از حسن صفرخانی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخواهد در زمینه پرداخت یارانه به پاره ای از نشریات، به بررسی دقیق این موضوع بپردازد.

در ادامه محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دستور رسیدگی دقیق و اعلام نتیجه آن را به وزیر داد. اگرچه دفتر مدیریت عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد به سوالات وزیر ارشاد در نامه ای درباره یارانه های برخی از نشریات پاسخ داد، اما این بررسی در نهایت به تصمیم جدیدی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر ضرورت حذف نشریات فاقد کیفیت از حمایت ها و پرداخت یارانه دولتی ختم شد.

گفت وگوی محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را درباره چرایی این تصمیم، در ادامه می خوانید:

* چه شد که یک باره وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی تصمیم گرفت تا یارانه نشریات بی کیفیت حذف شود؟

ببینید اولا ما یک قوانین و مقرراتی داریم که مصوب شده و آن قوانین برای دادن مجوز به رسانه است، از طرفی یک قاعده دیگری در دستورالعمل ها وجود دارد و آن اینکه ما یک بنگاه رسانه ای داشته باشیم تا رسانه ها با همدیگر در یک بنگاه رسانه ای فعالیت کنند تا صرفه و صلاح اقتصادی در نشر و هزینه ها داشته باشند. در دنیا هم به طور طبیعی کار کردن در بنگاه رسانه ای بهتر از کار کردن به تنهایی است، به هر حال اگر چند رسانه در یک بنگاه رسانه ای کار کنند از نظر هزینه و منابع اقتصادی توجیه اقتصادی دارد. این در همه دنیا هم مرسوم هست چرا که عمدتا رسانه های قدرتمند دنیا یک کمپانی رسانه ای، حرفه ای و مطرحی هستند. از طرفی ما در کشور رسانه ها را تکثیر کردیم و نتیجه این شد که علاقمندان به رسانه بی حد و حصر تولید رسانه کردند به گونه ای که ما تاکنون11 هزار و 220مجوز رسانه دادیم. خب به طور قطع سیاست دولت آقای روحانی از ابتدا چه بوده؟ بر این بوده که هرکس تربیونی می خواهد از این فرصت استفاده کند تا تریبونی در اختیار داشت باشد. از طرفی افراد علاقمند برای ایجاد بنگاه رسانه ای هم ترغیب شوند، منتهی در این باره سقفی تعریف نشد؛ البته شاید آن زمان پیش بینی اینکه یک بنگاه 39 مجله در اختیار داشته باشد نشده بود موضوع بعدی که با آن مواجه شدیم پرداخت یارانه ها بود. خب یارانه دو لایه دارد یکی برمی گردد به سیاستهای حمایتی از رسانه ها که خوب است اما اینکه هدفمند باشد خب هدف هم داشته مثل توسعه و تقویت و... ولی اینکه اساسا این حمایت به اثر برسد باید گفت که به آن هدف نرسیدیم و در جاهایی تنها شاهد حمایت از وجود آن رسانه بودیم نه اثر رسانه.

* یعنی معتقدید به آن هدف مورد نظر از محل پرداخت یارانه نرسیدید؟

به بخشی از آن نرسیدیم؛ مثلا در مدل تکثیر رسانه به هدفمان رسیدیم ولی اینکه کارکرد رسانه ها پاسخگو بوده و متناسب با نیاز جامعه باشد هنوز فاصله داریم. برای همین است که در فضای رسانه ای ما رسانه تخصصی خیلی کم داریم و در واقع رسانه متناسب با مخاطب کم وجود دارد؛ در حالی که جامعه رسانه ای جامعه ای نیست که اقتصاد خود را بر مبنای عرضه و تقاضا ترسیم کند؛ البته باید گفت برخی به ویژه آنهایی که بنگاه رسانه ای بودند از حمایت یارانه ای کمتری برخوردار بودند ولی خب این سوال هم هست که مدیریت تعداد بی شمار نشریه در یک بنگاه هم اصولا دشواری های خودش را دارد. به همین خاطر کاری که الان می خواهیم انجام دهیم هدفمند کردن حمایت و به اثرگذاری رساندن حمایت است یعنی حمایت به بخش اثر برسد.

* یعنی می خواهید توزیع یارانه را جهت دار کنید؟

در واقع می خواهیم هدفمند کنیم.

* با این توضیحات قرار است چه اتفاقی در بحث پرداخت یارانه ها رخ دهد؟

خب از این به بعد حمایت از رسانه ها به صورت حمایت کیفی خواهد بود؛ یعنی دنبال این هستیم که حمایت کمی به حمایت کیفی تبدیل شودو در واقع صرف اسم و یا چاپ رسانه ملاک دریافت حمایت نخواهد بود بلکه محتوا و اثر یک رسانه شاخص ما خواهد بود.

* شاخص ها تعریف شده است؟

نه، شاخص ها از قبل بوده ولی قرار است تکمیل شود.

* این اتفاق جدید قرار است از کی عملیاتی و اجرایی شود؟

کارها در حال انجام است و در اولین فرصت اجرایی می شود. فکر می کنم ظرف یکی دو هفته آینده به نتیجه برسیم. فعلا پرداخت یارانه ها منوط به شاخص های کیفی شده است این دستور صریح وزیر ارشاد است.

* با توجه به شناختی که از فضای مطبوعات دارید اگر این اتفاق عملیاتی شود فکر می کنید چند درصد از نشریات به دلیل حمایت نشدن از چرخه حمایتی خارج خواهند شد؟

نمی توان درصدی اعلام کرد چون نیاز به بررسی دارد، در دوره های قبلی، ضریب کیفی و رتبه بندی نشریات، در محاسبه یارانه تاثیرگذار بود اما یکسال گذشته این شاخص از محاسبات حذف شده بود و شاخص حمایت ما چاپ واعلام وصول نشریات بوده. حالا باید هم شاخص های کیفی به روز شود و هم مبنای اصلی محاسبات قرار گیرد. طبیعی است آنهایی که می توانند در این شاخص قرار بگیرند حمایت می شوند و بقیه هم سعی می کنند خود را در چارچوب این شاخص ها قرار دهند مهم این است.

* در گذشته شاخص هایی برای مدیرمسوولان تعریف شده بود. آیا شاخص های جدید با شاخص های گذشته متفاوت خواهد بود؟

نه؛ ولی کیفیت تولید و محتوا یکی از شاخص های اصلی ما خواهد بود. الان نگاهی که به رسانه می شود یک نگاه محتوایی است و تاثیر گذار بودن و تولید موضوعاتی که نیاز جامعه است. مثلا یک سری از نشریات تنها با موضوع سرگرمی منتشر می شوند و یک سری به موضوعاتی مثل محیط زیست و غیره می پردازند در واقع تخصصی تر هستند خب بین اینها اولویت کدام است؟ آیا لازم است از نشریاتی که در زمینه موضوعات سرگرمی فعالیت می کنند حمایت شود؟

* خب ما یک سری نشریات هم لازم داریم؟

بله، اصلا همه لازمند و نشریه غیرلازم نداریم ولی سوال مهم این است که ما منابع نامحدود که نداریم و منابع ما محدود است، خب با توجه به منابع محدود اولویت های ما چیست؟ بله اگر بودجه نامحدود بود داستان فرق می کرد؛ البته باز هم باید اولویت ها را در نظر گرفت. همه اینها برمی گردد به اینکه ببینید امروز اولویت جامعه چیست و رسانه هایی که در این اولویت قرار می گیرند چه رسانه هایی هستند؟

* الان متاسفانه برخی از نشریات در تولید محتوا ضعیف هستند و به کپی کاری گرایش پیدا کردند.

خب منظور ما نشریه مولد هست نه نشریه ای که محل نشر اطلاعات فرد دیگری باشد.

* حالا با این شاخص ها و محدودیت هایی که قرار است ایجاد شود به نظر شما تغییرات اساسی در تولید محتوای نشریات را شاهد خواهیم بود؟

اولا کیفی تر شدن فقط یک انتخاب نیست بلکه شرط بقای رسانه به کیفیت آن بستگی دارد. مگر می شود رسانه ای شاخص ها را نداشته باشد و به حیات خود ادامه دهد؟

* شاید تصور شود با این اتفاق به نوعی معاونت مطبوعاتی دنبال صرفه جویی در بودجه هست و به این طریق با حذف برخی از نشریات قدرت حمایت از نشریات دیگر بالا خواهد رفت؛ نظر شما چیست؟

خدادی: نه؛ اینطور نیست. سیاست جدی دولت در کیفی سازی آن هم در همه شاخص هاست. دولت به دنبال اولویت گذاری در استفاده از منابع متناسب با نیاز مردم است این سیاست کلان دولت در همه سرفصل هاست، دولت به شدت از شعارزدگی پرهیز می کند و قاعدتا در رسانه هم همین سیاست را دنبال می کند اولا کاری که ما انجام می دهیم واقعیت جریان رسانه ای کشور است ما نمی خواهیم کاری خلاف نیاز مردم انجام دهیم چون معتقدیم رسانه باید جای خود را در سبد زندگی مردم پیدا کند. اگر رسانه ما مسیر خود را پیدا نکند قطعا جایگزین برای آن پیدا خواهد شد. اگر جریانات سنتی و موجود بتوانند نیاز موجود مردم را برطرف کنند خب در سبد زندگی مردم خواهند ماند، در غیر این صورت جریانات جدید دیگری خواهند آمد و خلاء آنها را پر خواهند کرد.

* یکسری از نشریات نیاز به حمایت یارانه ای ندارند، این تعداد چطور می توانند در کیفی سازی قدم بردارند؟

ما بر اساس قوانین حمایت می کنیم؛ اصولا رسانه باید در چرخه عرضه و تقاضا قرارگیرد.

* با این وجود نشریاتی که از نظر کیفی ضعیف هستند به طور کلی از حمایت محروم خواهند شد یا نه حمایت کمتری می شوند؟

ببینید باز تاکید می کنم ما با توجه به شاخص هایی که تعریف کردیم و با توجه به منابع از نشریات حمایت خواهیم کرد.

* یعنی بعد از تعیین شاخص ها بلافاصله اجرایی خواهد شد؟

بعد از نهایی شدن از اصحاب رسانه و کارشناسان این حوزه نظرخواهی خواهد شد. چون بنا داریم از دیدگاه های مختلف استفاده کنیم؛ هدف ما اجماع سازی است ما دنبال اجماع حرفه ای هستیم. سیاست یک سویه دیکته ای و دستوری نداریم. دنیای امروز دنیای دستور نیست دنیای اقناع است ما هم به این سمت می رویم که با هم فکری اجماع حداکثری داشته باشیم.

* در گذشته وزارت ارشاد به دنبال همین کیفی سازی بود ولی به دلیل پراکندگی نشریات نتوانسته تاکنون رصد کامل از محتوای نشریات داشته باشد با این وجود به نظر شما موفق خواهد بود؟

ما سعی می کنیم از تجربیات گذشته استفاده کنیم و خلاءهای گذشته را شناسایی کنیم و راه های رفته را نخواهیم رفت، بلکه قرار است راه های جدید را تجربه کنیم؛ البته باید گفت کار سختی است ما به اهمیت و سختی کار واقف هستیم و با علم بر این آسیب شناسی گذشته صورت گرفته است ما راه رفته را دوباره نخواهیم رفت. از طرفی ما امروز به یک بلوغ رسانه ای هم می رسیم و همگرایی رسانه ای وجود دارد، باید گفت که ما توانستیم از بحران کاغذ به میزان ممکن عبور کنیم می بینید که شرایط ما در وضعیت کاغذ بدتر که نشد بلکه بهتر هم شد. در مورد کیفی سازی هم دنبال این هستیم که راهی را شروع کنیم و دائما آن را تکمیل کنیم. حضور ما در معاونت مطبوعاتی برای کار رسانه هاست. ما نباید کار رسانه را کند و یا مانع تراشی کنیم بلکه برعکس می خواهیم آنها را تقویت کنیم؛ منتهی حمایت از همه رسانه ها به ویژه رسانه هایی که اولویت و نیاز مردم و جامعه هستند.

*حمایت های دیگر چه؟

اساسا منظور ما همه حمایت هاست.

* فکر نمی کنید جامعه از تعدد رسانه ها اشباع شده است؟

شاید از نظر اسمی اشباع شده باشد ولی از نظر محتوا نه و هنوز جامعه تشنه است.

*در اخذ مجوز چطور؟

معتقدم که نباید در اخذ مجوز سخت گیری کرد باید همه رسانه ها در میدان وارد شوند ولی مهم این است که در محتوا رقابت کنند متاسفانه امروز رسانه های ما در اسم رقابت می کنند ولی باید در محتوا رقابت کرد.

منبع: ایسنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
گروه فعالیت های قرآنی معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یکی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان دیدار و گفت وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش ایکنا ؛ به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در محل شورای نگهبان حضور یافت و با محمدحسن صادقی مقدم، عضو حقوقدان این شورا، دیدار و گفت وگو کرد.
فقهی زاده در این دیدار، گفت: ما حضور خودمان را در تولید محتوایی و تسهیل زمینه های فعالیت مؤسسات قرآنی در فضای مجازی را واجب می دانیم اما کمبود بودجه و اعتبارات در این حوزه مشکل بزرگی است که امیدواریم با همراهی های نهاد قانونگذاری به زودی به گونه ای مطلوب حل شود.
محمدحسن صادقی مقدم، عضو حقوقدان شورای نگهبان نیز در این دیدار با اذعان به اهمیت موضوع و بیان اینکه قرآن کریم همچنان مهجور مانده است، گفت: می توان در این زمینه با توجه دادن به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رایزنی مؤثرتر با آنان گام های مؤثر و راهگشایی را برداشت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مریم جلالی مهمترین مشکل نویسندگان استان را دغدغه معیشت دانست و افزود: نبود فکر آسوده و آرامش خاطر، سبب می شود اهالی قلم کمتر برای مطالعه و خلق اثر زمان بگذارند و دغدغه فروش آثار داشته باشند.

بازدید صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش گروه استانی " تیتریک "؛ فراخوان جشنواره کتاب سال استان البرز اواخر اردیبهشت ماه سال جاری در سطح استان اطلاع رسانی شد که در نهایت 14 نویسنده با ارسال 17 اثر در این شرکت کردند .

یک نویسنده البرزی در گفتگو با خبرنگار " تیتریک " درباره این موضوع گفت: افزایش سواد بومی جامعه، انتقال معلومات ارزشمند، قدمت، اثرگذاری عمیق و انتقال دانش و فرهنگ تمدن بشری در طول قرن ها کتاب را به مهمترین رسانه تبدیل ساخته است.

مریم جلالی با بیان اینکه کتاب در بالا بردن سطح علمی معلومات افراد در جامعه فواید بسیاری دارد اما همچنان سهم اندکی در سبد خانوار دارد، ادامه داد : در البرز نویسندگان فعال زیادی وجود دارد و انجمن های ادبی بسیاری در استان برگزار می شود و شرکت 14 نویسنده البرزی در جایزه کتاب سال مهر تاییدی بر این ادعاست.

وی مهمترین مشکل نویسندگان استان را دغدغه معیشت دانست و افزود:" نبود فکر آسوده و آرامش خاطر، سبب م ی شود اهالی قلم کمتر برای مطالعه و خلق اثر وقت بگذارند و دغدغه فروش آثار داشته باشند."

این نویسنده البرزی با تاکید بر اینکه حق التالیف ها پس از فروش کامل کتاب به دست نویسنده می رسد، تصریح کرد: نویسنده در استان باید برای فروش آثارش تلاش کند زیرا تا دستمزد کتابش به دستش نرسد نمی تواند کتاب بعدی خود را شروع کند.

جلالی ادامه داد: برگزاری دومین سال پیاپی جایزه کتاب سال در البرز اتفاق بزرگی است بنابراین امیدوارم مسئولان با برطرف نمودن مشکلات نویسندگان برگ زرین دیگری را در تاریخ نویسندگی استان رقم زنند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولین باید ابتدا خود کتابخوان باشند و کتاب در سبد خانوارشان باشد تا بتوانند روی مردم عادی تاثیر بگذارند و فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را در استان ترویج دهند.

این هنرمند البرزی گفت: معرفی کتاب در اینترنت و شبکه های اجتماعی، کتابخوانی در ملاء عام، خرید و خواندن کتاب برای بچه ها از راه کارهای ساده اما کارآمدی هستند که توجه دیگران را نیز به کتابخوانی جلب می کند.

جلالی در پایان تاکید کرد: حتی اگر کتابخوان نیستید می توانید به دیگران به جای لباس، گل و ..."کتاب" هدیه دهید ، صدقه دادن کتاب یا نذر کتاب نیز از راه های دیگر ترویج کتاب خوانی است.

الهه ملاحسینی- تیتریک

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ تیتر ۱
مدیر سازمان حج و زیارت استان کرمانشاه از تاریخ و شرایط ثبت نام جهت حضور در راهپیمایی عظیم اربعین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

حامد دارابی در گفتگو باخبرنگار تابناک کرمانشاه ، گفت: از روز اول شهریور ماه سال جاری عملیات ثبت نام پیاده روی عظیم اربعین حسینی از طریق سامانه سماح آغاز شده است.

دارابی خاطر نشان کرد: تا امروز حدود 2300 نفر از هم استانی های عزیزمان در این سامانه ثبت نام کردند و عزیزانی که قصد حضور در این راهپیمایی معنوی و پر شور را دارند می توانند با پرداخت بیست و پنج هزار تومان وجه و همچنین وارد کردن مشخصات فردی خود به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه اعلام شده اقدام به ثبت نام کنند. سپس با رسیدی که از سیستم دریافت می کنند به همراه گذرنامه ی معتبر از مرز خارج شوند.

وی با اشاره به اینکه تاریخ خروج از مرز برای زائرین، از روز دهم شهریور مصادف با دهم محرم الحرام آغاز می شود عنوان کرد: تا 48 ساعت قبل از روز اربعین هر فردی که از مرز خارج می شود مجاز است تا نهایتا یک ماه خارج از مرز بماند؛ پیشنهاد می کنیم زوار به گونه ای برنامه ریزی کنند که در محدوده ی زمانی مشخص و تا حد امکان کمتر از مدت زمان یکماه به کشور بازگردند.

دارابی تصریح کرد: در خصوص مرز خسروی هم تمام مقدمات در دست انجام است، سازمان حج و زیارت به عنوان مسئول کمیته اعزام، با آمادگی کامل منتظر بازگشایی مرز هستیم تا به محض اعلام، مقدمات شروع سفر را فراهم کنیم.

وی افزود: ظرفیت ثبت نام محدودیتی ندارد، همه ی کسانی که بخواهند در این سفر معنوی و پر شور سهیم باشند می توانند ثبت نام کنند.

مدیر سازمان حج و زیارت همچنین در خصوص استقبال مردمی از پیاده روی اربعین عنوان کرد: با توجه به اینکه امسال هزینه روادید دریافت نمی شود و این اهم در سال های گذشته انجام می گرفت، به مراتب با استقبال بیشتری از سوی مردم مواجه شدیم؛ پیش بینی ما بر این است که هر چه زمان بگذرد جمعیت بیشتری ثبت نام کرده و در این راهپیمایی عظیم شرکت کنند.

دارابی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر در استان کرمانشاه 18 دفتر فعال زیارتی هستند که عملیات ثبت نام زائرین را از طریق سامانه سماح انجام می دهند. ما از همه ی عزیزان خواهش می کنیم که تنها به این 18 دفتر که تنها دفاتر مورد تایید سازمان حج و زیارت و دارای مجوز هستند مراجعه کنند.

وی در پایان درباره ی شرکت جانبازان در راهپیمایی اربعین عنوان کرد: برای ثبت نام جانبازان عزیز هیچ محدودیتی وجود ندارد، هر کدام از عزیزان که شرایطش را داشته باشند می توانند در این راهپیمایی شرکت کنند.

لینک خبر :‌ تابناک کرمانشاه
معاون امور هنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان رضوی از بهره برداری سینمای تربت حیدریه تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 50 درصد شهرستان های استان فاقد سینما هستند و برخی از آن ها که دارای سینما هستند، استانداردهای مطلوب را ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

محمدرضا محمدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، آموزش در حوزه سینمایی و نمایشی را از مهم ترین اولویت های سال جاری ذکر و اظهار کرد: قطعا در صورت داشتن متون بسیار فاخر و ارزشمند در هنر نمایش خواهیم توانست در حوزه آموزش خروجی خوبی داشته باشیم.

وی اظهار کرد: آنچه اکنون در حوزه نمایش از آن رنج می بریم و مشکلاتی را به وجود آورده نداشتن متن و نمایشنامه فاخر و خوب است، اگر در حوزه نمایش به درستی بتوانیم کار کنیم و برای نویسندگی هنرجویان خوبی را تربیت کنیم نمایشنامه های بسیار فاخری تولید خواهند شد و خوراک تولید آثار هنری در حوزه نمایش استان تامین می شود.

معاون امور هنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان رضوی ادامه داد: اکنون بسیاری از شهرستان ها همانند تربت حیدریه، کاشمر و نیشابور قطب هایی در حوزه تئاتر هستند که می توانند آثار خوبی تولید کنند از سویی ما نیز برای اکران نمایش ها تلاش خواهیم کرد تا برای فضاهای نمایشی کمک اقتصادی شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس صحبتی که با انجمن سینمای جوان و انجمن نمایش استان صورت گرفت خواسته شد به شهرستان ها همانند مشهد توجه داشته باشند و اگر قرار است استادی اعزام شود، کارگاه های نقد و بررسی برگزار شود و یا استعدادیابی صورت گیرد برای شهرستان ها نیز به همان میزان زحمت بکشند تا در شهرستان ها هم عدالت رعایت شود.

محمدی گفت: مقرر شده کارگاه های استعدادیابی در شهرستان ها نیز رونق پیدا کند تا جوان های با استعداد مناطق مختلف نیز در حوزه نمایش و سینما شناسایی شوند و به کارگردان هایی که در این حوزه فعالیت دارند، معرفی گردند.

وی در ادامه از وجود 55 سالن سینمایی در سطح استان خراسان رضوی که عمده آن ها در مشهد قرار دارند، خبر داد و افزود: متاسفانه در حال حاضر بیش از 50 درصد شهرستان های استان فاقد سینما هستند و برخی هم که دارای سینما هستند از استانداردهای مطلوب برخوردار نیستند و فاصله زیادی با استانداردها دارند.

معاون امور هنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان رضوی در همین خصوص گفت: براساس برنامه ای که از امسال دولت در سازمان سینمایی اجرا می کند در برخی شهرستان هایی که فاقد سینما هستند، سینما راه اندازی می شود. اولین قدمی که برای ساخت سینما در استان خراسان رضوی برداشته شد، این است که سینمایی با عنوان امید با همکاری شهرداری و ادارات و سازمان سینمای کشور در تربت حیدریه احداث می شود.

محمدی بیان کرد: برای ساخت این سینما شهرداری تربت حیدریه فضای مورد نیاز را در اختیار قرار داده و سازمان سینمایی 700 میلیون تومان اعتبار کمکی در نظر می گیرد و همچنین 500 میلیون تومان توسط وزارت کشور در اختیار گذاشته می شود و با نقشه هایی که سازمان سینمایی ارائه می دهد، سینمای امید تربت حیدریه در دو یا سه سالن تا پایان سال ساخته و به بهره برداری می رسد.

معاون امور هنری و سینمایی اداره ارشاد خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه اکنون 11 هزار صندلی در سینماهای استان خراسان رضوی وجود دارد که به تناسب جمعیت وضعیت استاندارد و نرمالی نیست، مهم ترین مشکلات و معضلات پیش روی کارهای فرهنگی و هنری را نبود اعتبارات ذکر کرد و افزود: برای رفع این مشکلات باید بخش خصوصی وارد شود.

وی اظهار کرد: برای ورود بخش خصوصی به عرصه فرهنگ و هنر ابتدا دولت باید انگیزه ایجاد کند، البته این انگیزه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط شخص وزیر وجود دارد و در استان خراسان رضوی با پیگیری های مجدانه مدیر کل اتفاقات خوبی را شاهد هستیم و همکاری هایی در حال صورت گرفتن است.

محمدی بیان کرد: امیدواریم همانند مشهد در شهرستان ها نیز سرمایه گذاران وارد شوند و اقدام به ساخت سالن های تئاتر و پردیس های سینمایی استاندارد کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرعامل موسسه بهمن سبز حوزه هنری 12 شهریور ماه سال جاری در نشستی با رئیس حوزه هنری آذربایجان غربی در ارومیه گفت: حوزه هنری از دستگاه های فرهنگی پرتلاش و با معیار در کشور است و سینما های فرسوده در شأن و جایگاه حوزه هنری نیستند و باید بر اساس نیاز روزبازسازی شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

مدیرعامل موسسه بهمن سبز حوزه هنری در ارومیه

سینما های فرسوده در شان و جایگاه حوزه هنری نیستند

مدیرعامل موسسه بهمن سبز حوزه هنری 12 شهریور ماه سال جاری در نشستی با رئیس حوزه هنری آذربایجان غربی در ارومیه گفت: حوزه هنری از دستگاه های فرهنگی پرتلاش و با معیار در کشور است و سینما های فرسوده در شأن و جایگاه حوزه هنری نیستند و باید بر اساس نیاز روزبازسازی شوند.

سید مصطفی حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر همراهی مسئولان استان آذربایجان غربی در بازسازی سینما های فرسوده این استان و احداث پردیس سینمایی در شهرستان ارومیه اظهار داشت: استان اصفهان امروز 50 پرده سینما در حال اکران دارد که حاصل همراهی و همکاری مسئولان این استان با موسسه بهمن سبز حوزه هنری است که این مسئله در آذربایجان غربی نیز دور از انتظار نیست.

رییس حوزه هنری آذربایجان غربی نیز در این نشست طی سخنانی با اشاره به وضعیت سینما های موجود در آذربایجان غربی و لزوم بازسازی بافت های فرسوده این اماکن فرهنگی در مرکز ، جنوب و شمال استان ، بر نگاه مثبت استاندار آذربایجان غربی و شخص شهردار و اعضای شورای اسلامی ارومیه و احداث پردیس سینمایی در شهرستان ارومیه تاکید کرد.

احد هوشمند قره باغ در ادامه سخنان خود با اشاره به مکاتبات و جلسات صورت گرفته در خصوص وضعیت سینماهای استان طی سال های گذشته افزود: انتظار می رود موسسه بهمن سبز حوزه هنری به عنوان یکی از ارکان اصلی بازسازی سینما های کشور به استان آذربایجان غربی همانند سایر استان ها نگاه ویژه ای داشته باشد و قدم های محکم تری را در بازسازی سینماها و احداث پردیس سینمایی در ارومیه که حق مسلم مردم این دیار است بر دارد.

استان آذربایجان غربی از استان های پیشتاز در هنر سینمایی کشور به خصوص در حوزه تولید آثار سینمایی و سینما داری است که در دوران نه چندان دور دارای 19 باب سینمای فعال بود که از این تعداد سینما امروز فقط سه سینما فرسوده با بیش از 60 سال قدمت در شهرستان ارومیه فعال می باشند که تحت نظارت حوزه هنری به فعالیت خود ادامه می دهند.

لینک خبر :‌ حوزه هنری آذربایجان غربی
تهیه کننده فیلم "متری شش و نیم" گفت: با وجود نقدهای بسیار، شخصیت پلیس در فیلم "متری شش و نیم" مورد توجه قرار گرفت چرا که بسیاری از منتقدان سینما گفتند در این فیلم یک پلیس واقعی را دیدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن بیتوته

سید جمال سادتیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در همدان ، با بیان این که فیلم متری شش و نیم به عنوان نماینده ایران در جشنواره فیلم ونیز شرکت می کند اظهار داشت: 5 هزار فیلم از سراسر جهان متقاضی حضور در این جشنواره بودند که فیلم متری شش و نیم از ایران برای حضور در بخش افق های جشنواره ونیز انتخاب شد.

وی افزود: امیدوارم این فیلم نظر داوران جشنواره را جلب کند و اتفاقات خوبی برای آن رقم بخورد تا بتوانیم افتخاری برای سینمای ایران کسب کنیم.

ساداتیان با بیان این که فیلم متری شش و نیم، هم در جشنواره فجر و هم در زمان اکران عمومی مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت، گفت: واکنش تماشاگران و منتقدان حاکی از آن است که از این فیلم رضایت داشتند و متری شش و نیم توانسته ارتباط خوبی با تماشاگران خود برقرار کند.

وی با اشاره به مشکلات سالن های نمایش در کشور عنوان کرد: بسیاری از سالن ها استاندارد نیستند و برخی از شهرستان ها نیز سالن ندارند به همین دلیل امیدواریم بخشی از علاقمندان که نتوانستند فیلم را در سینما ببینند، با تهیه این فیلم از شبکه نمایش خانگی، به تماشای این فیلم بنشینند.

ساداتیان با بیان این که این فیلم از ابتدای هفته در شبکه خانگی توزیع شده است، تصریح کرد: قبل از توزیع فیلم، نسخه قاچاق آن در فضای مجازی منتشر شد اما مردم از آن استقبال نکردند تا نسخه رسمی فیلم را مشاهده کنند.

وی با اشاره به این که فیلم متری شش و نیم بیش از 17 میلیارد تومان در گیشه فروش داشت، تاکید کرد: بیش از مباحث تجاری و میزان فروش برای عوامل فیلم، این موضوع اهمیت دارد که مردم به ویژه جوانان که بیشتر در معرض بزه و آسیب های اجتماعی قرار دارند اینگونه فیلم ها را ببینند تا با آگاهی بیشتری نسبت به موضوعات اطراف خود واکنش نشان دهند.

سادتیان عنوان کرد: البته تولید فیلم با توجه به داستان و موضوع آن و نیز افزایش قیمت ها که همزمان با مراحل تولید فیلم شد بیش از انتظار ما هزینه در بر داشت ، با این حال برای این که این افزایش قیمت در کیفیت فیلم تاثیر منفی نگذارد سعی کردیم از هزینه ها کم نکنیم.

تهیه کننده فیلم متری شش و نیم بیان کرد: از سوی دیگرمردم جامعه دوست دارند در فیلم ها در به تصویر کشیدن پلیس و سیستم اداری کشور، نکات منفی و نکات مثبت با هم مطرح شوند.

وی افزود: خوشبختانه با وجود نقدهای بسیار شخصیت پلیس این فیلم مورد توجه قرار گرفت و مردم نیز با فیلم ارتباط خوبی برقرار کردند حتی بسیاری از منتقدان سینمایی هم گفتند در این فیلم یک پلیس واقعی را دیدند.

ساداتیان با بیان این که قصه های متعددی به دستم رسیده است اما هنوز تصمیمی برای ساخت فیلمی جدید ندارم، اظهار داشت: آنچه که برای ساختن یک فیلم ترغیبم می کند داستان و قصه فیلم است اما تا به حال قصه ای که برای ساخت فیلم جدید ترغیبم کند به دستم نرسیده است.

وی با اشاره به این که همه شهرهای کشور نیاز به سالن خوب و استاندارد دارند اما برخی از شهرها به شدت با معضل سالن دست به گریبانند، گفت: از مسئولان فرهنگی استان همدان انتظار داریم چند سالن خوب و استاندارد که توانایی نمایش فیلم با بهترین صدا و تصویر را داشته باشد در همدان احداث کنند.

تهیه کننده فیلم متری شش و نیم عنوان کرد: در صورت در اختیار داشتن فیلنامه ای مناسب برای نشان دادن زیبایی های شهر همدان این شهر را به عنوان لوکیشن فیلم انتخاب می کنم.

به گزارش تسنیم، سید جمال سادتیان اصلیتی همدانی دارد و برادر وی، سید جلال سادتیان نیز در دوره چهارم، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بوده است.

از مهم ترین آثار سید جمال ساداتیان به عنوان تهیه کننده می توان فیلم های چهارشنبه سوری، دایره زنگی، جامه دران و متری شش و نیم اشاره کرد.
وی در سال 1388 برای فیلم به رنگ ارغوان به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا توانست در بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم شود.

آخرین اثر ساداتیان به عنوان تهیه کننده فیلم متری شش و نیم است که نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به روی پرده رفت و موفق شد برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شود.

سعید روستایی به عنوان کارگردان و نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، پیمان معادی و فرهاد اصلانی به عنوان بازیگر با سادتیان در این فیلم همکاری داشتند.

انتهای پیام/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سرهنگ مهدی فاطمی از امتیازبندی ادارات کل دفاع مقدس استان های کشور بر اساس میزان انتشار کتب حوزه ایثار و شهادت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : حیات

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، سرهنگ مهدی فاطمی معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بازدید از اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس استان قم اظهار داشت: ممیزی تمام آثار حوزه دفاع مقدس باید از طریق ادارات کل استان ها انجام شود.

وی افزود: یک تیم 57 نفره در بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس روند بررسی و تایید آثار مکتوب را حداکثر در 25 روز به انجام می رسانند که البته در مورد آثار تحقیقی و پژوهشی ممکن است زمان بیشتری به طول بی انجامد.

معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره به فعالیت دو انتشارات سریر و بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در حوزه نشر آثار ایثار و شهادت ابراز داشت: در حال حاضر 8 استان در کشور مجوز نشر دارند و برنامه ریزی شده تا ادارات کل استان ها بر اساس میزان انتشار کتاب دفاع مقدس در طول سال حداکثر تا 50 امتیاز، امتیازبندی شوند و تولید هر کتاب شاخص ملی نیز 10 امتیاز خواهد داشت.

وی با اشاره به ظرفیت استان قم در تولید کتاب خاطرنشان کرد: وجود شمار زیادی از شهیدان والامقام انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم، بین الملل، روحانیت، نیرو های مسلح و... در قم و وجود خانواده های معظم شهدا هر یک به تنهایی ظرفیت عظیمی است که از آن می توان در راستای تولید و انتشار کتاب بهره برد.

فاطمی همچنین برپایی شب های خاطره، تولید کتاب صوتی، آموزش درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس، برپایی نخستین نشست منطقه ای قلم و آموزش نویسندگی دفاع مقدس با حضور نمایندگان استان های اصفهان، مرکزی، تهران و البرز در قم در مهرماه سال جاری و هماهنگی عرضه کتاب های اثربخش دفاع مقدس در سایت طاقچه و فروش کتاب در موزه های دفاع مقدس را بخش دیگری از اقدامات وطرح های معاونت ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خواند.

در این دیدار، حجت الاسلام علی لقمانپور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قم گزارشی از برنامه ها و اقدامات این اداره کل در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و دعوت از نویسندگان حوزه دفاع مقدس ارائه کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
ایلام- ایرنا- معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام گفت: تولید محتوای مجرمانه در سایت های خبری مجاز و غیر مجاز برخورد قانونی را در پی خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : جماران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تابناک ایلام

یونس قیطانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چنانچه سایت های خبری دارای مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات، تولید محتوای مجرمانه داشته باشند به طوری که در فهرست جرم های مورد اشاره در قانون مطبوعات قرار گیرد، این مساله از طریق مبادی ذیربط و مراجع قانونی پیگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: تولید محتوای مجرمانه سایت های دارای مجوز تخلف محسوب شده و این موضوع از طریق قانونی مختلف همچون هیات نظارت بر مطبوعات و دادسرای فرهنگ و رسانه و ... مورد پیگیری قرار می گیرد.
معاون ارشاد اسلامی ایلام در خصوص فعالیت سایت های خبری بدون مجوز نیز گفت: با توجه به اینکه این سایت ها مجوزی از این هیات نظارت بر مطبوعات ندارند در صورت تولید محتوای مجرمانه و تخلف ، بر اساس قانون مشمول جرایم رایانه ای شده و از سوی مراجع قضایی ، دادستانی و پلیس فتا با آنها برخورد قانونی می شود.
به گفته قیطانی، شاکیان از محتوای مجرمانه در سایت های بدون مجوز می توانند از طریق مراجع قضایی موضوع را پیگیری کنند.
وی تعداد سایت های خبری دارای مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات این استان را 43 مورد عنوان کرد و گفت: اکنون 17 سایت خبری دیگر نیز در نوبت دریافت مجوز از این اداره کل هستند.
7171/6119

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
لوح ثبت ملی ترکیب بند علی نراقی متخلص به محتشم و مشهور به محتشم نراقی کاشانی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : ربیع

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، یکشنبه 10 شهریور 1398 و در نخستین روز از محرم الحرام 1401 لوح ثبت ملی ترکیب بند علی نراقی متخلص به محتشم و مشهور به محتشم نراقی کاشانی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور رونمایی شد.

در این مراسم جمعی از مدیران اجرایی از جمله فرمانداری کاشان و ادارات فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی کاشان و همچنین شماری از اهالی فرهنگ و ادب و ذاکرین اهل بیت شهرستان کاشان در محل مقبره مولانا علی نراقی شاعر بلندآوازه آیینی در کاشان حضور داشتند و به نادرستی لوح ثبت ملی ترکیب بند را به نام محتشم کاشانی رونمایی کردند و اجازه ندادند نامی از نراق و علی نراقی به میان آید.

صد افسوس که مسوولین فرهنگی شهر نراق از جمله امام جمعه، متصدیان فرهنگی و دولتی دلیجان و علی الخصوص مدیران فرهنگی استان مرکزی هیچگونه توجهی به اصالت و اهلیت مولانا علی نراقی متخلص به محتشم به زادگاه این شاعر و نیاکانش در شهر نراق نداشته و با اینکه مستندات متقن از کُتُب معتبر از هویت دقیق او رسانه ای شده بی اعتنایی شان را افزایش دادند.

میرزا جلال الدین نراقی جدِّ محتشم در بقعه شاه یحیی نراق خاکسپاری شده است، فرزند جلال الدین به نام خواجه میر احمد نراقی بیش از 500 سال پیش در نراق که آن مقطع قصبه ای از کاشان و بعضا قم محسوب می شد به دنیا آمد و با همسر و فرزندانش در این دیار خوش آب و هوا و کوه سِترک اُل زندگی می کرد.

متاسفانه اندک نویسنده هایی با آگاهی کامل از نیم قرن پیش تا کنون به دلیل تعصب های غیر منطقی در تاریخ دستکاری کرده و به عمد اصالت و اهلیت علی نراقی را از تاریخ روزمره حذف و همچون هر مشاهیری دیگر که یک پسوند کاشی یا کاشانی زده اند به محتشم هم پسوند کاشانی اطلاق کرده و دیوان او را اینگونه چاپ کرده اند.

اینجا ایران است و هر شخصیت و چهره نامداری به کشور تعلق خاطر دارد و باعث افتخار همگان خواهند بود ولی حذف و دستکاری تاریخ توسط انسان های دانای جامعه بغرنج و تاسف آور است.

نمونه دیگر که در تاریخ تحریف و دستکاری کرده اند مولانا حاج میرزا محمد نراقی متخلص به مُخلص نراقی است که به عمد نام و شهرت را حذف و چون نراق زمانی جزء کاشان محسوب می شده دیوان این شاعر را به نام مُخلص کاشانی به چاپ رسانده اند.

باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است

باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین
بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است

این صبح تیره باز دمید از کجا کز او
کار جهان و خلق جهان جمله درهم است

گویا طلوع می کند از مغرب آفتاب
کاشوب در تمامی ذرات عالم است

گر خوانمش قیامت دنیا بعید نیست
این رستخیز عام که نامش محرم است

در بارگاه قدس که جای ملال نیست
سرهای قدسیان همه بر زانوی غم است

جن و ملک بر آدمیان نوحه می کنند
گویا عزای اشرف اولاد آدم است

مولانا علی نراقی
متخلص به محتشم

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
این روزها در آستانه بازگشایی مدارس گرانی بر بازار نوشت افزار سایه انداخته و با پایین آمدن قدرت خرید والدین، آن ها را گله مند کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، شهریورماه که از راه می رسد جنب و جوش خانواده ها و دانش آموزان برای خرید وسایل مورد نیاز مدرسه بیشتر می شود، والدین به همراه فرزندان روانه بازار می شوند.

این روزها علاوه بر مغازه های لوازم تحریر، بساط های دستفروشان در کنار خیابان یا درب مغازه هایی که در صنف دیگری فعالیت دارند، پهن است؛ قیمت ها به حدی افزایش یافته که مردم از این مغازه به آن مغازه، از این دستفروش به آن دستفروش تنها می پرسند این کیف چند، این کفش چند؟ این مداد چند؟ این دفتر چند؟ تا بالاخره به خیال خود اندک اختلاف قیمتی پیدا کنند و موفق به خرید وسیله ای شوند.

سبزه میدان کرمانشاه به سمت چهاراه اجاق؛ این روزها مملو از جمعیت است، از کنار هر پدر و مادری که بگذری به راحتی غم بزرگ گرانی را در چهره اش می بینی، دست فرزندانش را در دست گرفته و مدام از این کفش فروشی به آن کیف فروشی خیره می شود.

بابا پولت تمام شد اگه نداری من نمی خرم ، پدرش جواب داد نه عزیزم بخر می خوای مثل برادرت بخری.... این بزرگ مرد کوچک راضی به خرید نشد و اصرار داشت که با همان کیف سال گذشته اش به مدرسه می رود... از مغازه رفتند بیرون...

وضعیت بالای قیمت کیف و لوازم تحریر در بازار کاملا مشخص است، پدری به همراه 2 پسر دوقلویش وارد یکی از مغازه های کیف فروشی می شود و قصد دارد دو عدد کیف شبیه به هم برای (ابراهیم و بنیامین) بخرد، دست روی هر کیف که می گذاشتند کمتر از 100 هزار تومان نبود تا بالاخره با کلی چانه زنی موفق شد کیفی را به قیمت 120 هزار تومان خریداری کند برایم خیلی جالب بود که یکی از این بچه ها با همان لحن شیرین کودکانه اش به پدرش گفت: بابا پولت تمام شد اگه نداری من نمی خرم ، پدرش جواب داد نه عزیزم بخر می خوای مثل برادرت بخری.... این بزرگ مرد کوچک راضی به خرید نشد و اصرار داشت که با همان کیف سال گذشته اش به مدرسه می رود... از مغازه رفتند بیرون...

درک زیبای این کودک از گرانی بازار دلیلی شد تا چند دقیقه با آن ها هم کلام شوم، پرسیدم چه چیزی برای مدرسه خریداری کرده اید؟ پلاستیک های سفید که در دست داشتند بالا آوردند مداد رنگی، دفتر، مداد مشکی، پاک کن، کیف و کفش را نشانم دادند. از پسرک مو جو گندمی پرسیدم چرا مثل برادرت کیف نخریدی؟ گفت: کیف سال گذشته من نو است بعدا می خرم مال برادرم کهنه شده بود.

پدر کلام کودکان را قطع کرد و گفت: وضعیت بازار فقط مایه شرمندگی پدر و مادرها شده است، چهار فرزند دارم (پسر بزرگم دوم راهنمایی، دخترم پنجم دبستان و این دوقلوها سوم دبستان) امروز این دوقلوها را به بازار آوردم نزدیک به 600 هزار تومان خرج کردم در حالی که به شغل کارگری ساختمان مشغولم؛ تازه پسرم و دخترم هم خریدهایشان باقی مانده حالا پسرم تابستان با دست فروشی خرج خود را در آورده است.

این پدر با ناراحتی، افزود: تازه روپوش هم مانده بخرند و از کنارم گذشت...

از این پدر زحمت کش که جدا شدم با مادر و پسر دیگر همراه شدم، طاها کیف(کوله پشتی) را به قیمت 220 هزار تومان خریده بود، مادرش گفت: قیمت ها خیلی بالا رفته نسبت به سال گذشته چند برابر شده خدا را شکر که فعلا یک فرزندم به مدرسه می رود خدا به داد کسانی برسد که چند تا فرزند دارند که به مدرسه می رود.

این مادر با نشان دادن یک دفتر سیمی، گفت: این دفتر را خریدم 30 هزار تومان باورتان می شود کاش خودم تنها بازار می آمدم و فرزندم را به همراه نمی آوردم، دست روی چیزهایی می گذارد که با اطلاع از قیمت آن شوکه می شوم.

وی ادامه داد: یک هفته ست که مدام اصرار می کند بازار برویم هر روز بهانه ای می آورم، البته فرزندم چه گناهی دارد این وسایل لازم است این کیف 200 هزار تومانی حداقل یک سال برایش کار می کند و دیگر وسط چله زمستان نمی آیم کیف جدیدی بخرم.

عده ای کیفیت اجناس خارجی را می پسند و عده ای هم کالای تولید داخل را بر اجناس چینی با کیفیت پایین ترجیح می دهند.

یکی از فروشندگان لوازم تحریر در این راسته بازار کرمانشاه اظهار داشت: امسال قیمت لوازم تحریر دو برابر تا حدودی هم در بعضی اجناس تا سه برابر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: سال گذشته برای خرید دفتر هر ماشین که 350 کارتن بود 42 میلیون تومان می دادیم امسال 135 میلیون تومان داده ام.

این فروشنده که خود را یاوری معرفی کرد با بلند کردن دفتر 40 برگی، گفت: این دفتر هزار تومان بوده، الان 3 هزار تومان شده است.

از یاوری درباره تولیدات داخل و استقبال خریداران پرسیدم، تصریح کرد: عده ای کیفیت اجناس خارجی را می پسند و عده ای هم کالای تولید داخل را بر اجناس چینی با کیفیت پایین ترجیح می دهند.

نایب رئیس اتحادیه کتاب و لوازم تحریرفروشان کرمانشاه در گفت وگویی از پایین آمدن قدرت خرید مردم با توجه به گرانی قیمت لوازم تحریر خبر داد، گفت: بالا رفتن قیمت کاغذ سبب افزایش 200 درصدی قیمت دفتر شده است.

محمدتقی زرشکیان افزایش قیمت دیگر انواع لوازم تحریر را بین 80 تا 400 درصد عنوان کرد و افزود: بازار شهریورماه فرصت مناسبی است برای ترویج فرهنگ خرید کالای ایرانی، خانواده ها به خصوص والدین در راستای رونق اقتصادی و ایجاد فرصت شغلی جدید در خرید کالای ایرانی نقش موثری دارند.

مردم انتظار دارند بازرسان در آستانه شروع سال تحصیلی جدید نظارت دقیقی بر بازار مهرماه داشته باشند که در این خصوص مدیر کل تعزیرات از اجرای طرح تشدید نظارت بر بازار بازگشایی مدارس از 15 شهریورماه تا اول مهرماه خبر داده است.

داریوش جودکی ادامه داد: بازار لوازم تحریر، لباس، کیف و کفش تحت کنترل و نظارت دقیق کارشناسان و بازرسان تعزیرات حکومتی، دادستانی، صنعت معدن و تجارت، اتاق اصناف و نیروی انتظامی قرار می گیرد.

وی در ادامه از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده تخلف، مورد را به سامانه 135 اطلاع دهند.

نمایشگاه فروش پاییزه امسال کرمانشاه قرار است از 21 تا 26 شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه ها واقع پارک شاهد برگزار شود، در این نمایشگاه غرفه های بسیار برپا می شود که رقابت فروشندگان را در راستای ارائه کالا با کیفت، بالا می برد.

می گویند شهریور که تمام شود مهر در راه است...! اما مهر برای بسیاری مدت هاست که آغاز شده، آن کس که لحظه ای قلبش برای دلواپسی های کودکی لرزید هر روز برایش آغاز مهر است، مهر به ماه نیست مهر به دل های رئوف است؛ می شود در این ایام اصناف با رعایت حق و انصاف از جاری شدن اشک کودکی و از خجل شدن پدر و مادری جلوگیری کنند هر چند این صنف زحمت کش هم خود مشکلات فراوانی دارند، ولی به هر حال برای اینکه خانواده ها بتوانند مایحتاج فرزندان خود را برای شروع سال تحصیلی جدید فراهم کنند و دغدغه ای برای تحصیل نداشته باشند باید هوای یکدیگر را داشته باشیم.

=================

گزارش از پرستو چمنی

================

انتهای پیام/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی گفت: 1200 تن مقوا برای گشایش اعتبار در بانک قرار دارد. در حال حاضر مقوا با قیمت 18000 تومان به فروش می رسد و اگر گشایش اعتبار شود، مقوا با قیمت 7 الی 8 هزار تومان به دست مصرف کننده خواهد رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش قدس آنلاین ، علی مغانی در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ در سالن اجتماعات روزنامه قدس اظهار کرد: وضعیت صنعت بسیار بد است و تلاش ها در گشایش اعتبار و تسهیل در تهیه مواد اولیه کار را به جایی نرسانده است.
وی افزود: با تلاش های خانم علی رضایی 60 تن مرکب گشایش اعتبار شده است و ارز به آن تخصیص گرفته و پول آن به ترکیه حواله شده است اما آک بانک ترکیه به عنوان عامل گشایش اعتبار به جهت مسائل سیاسی اعتبار را برگردانده و بانک مرکزی مدعی است که شش ماه برگشت پول به طول خواهد انجامید که 180 میلیون تومان جریمه آن است.
رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی بیان کرد: تلاش های زیادی برای ورود صنعت و معدن برای حل مشکل انجام شده اما تاکنون موفقیتی حاصل نشده است، از آقای پژمان فر درخواست دارم این مشکل را از بانک مرکزی پیگیری کنند.
مغانی خاطرنشان کرد: همچنین 1200 تن مقوا برای گشایش اعتبار در بانک قرار دارد. در حال حاضر مقوا با قیمت 18000 تومان به فروش می رسد و اگر گشایش اعتبار شود، مقوا با قیمت هفت الی هشت هزار تومان به دست مصرف کننده خواهد رسید.
وی اضافه کرد: متاسفانه ارگان های مسئول همکاری نمی کنند، ما از طرف آمریکا تحریم نشده ایم بلکه تحریم ها داخلی است وتمام مسئولین برای خودشان کار می کنند.
رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی گفت: دو مسئول ارشد دو تشکل مهم پارلمان بخش خصوصی مشهد یعنی اتاق بازرگانی و اتاق اصناف مسئولیت هایی در تهران دارند و دیگر فرصتی برای رسیدگی به مسائل فعالان اقتصادی استان و شهر خودشان باقی نمی ماند.
باید جلوی تمرکزگرایی در تهران گرفته شود
در ادامه این مراسم، نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: فعالان صنعت چاپ در کشور توانمندی هایی دارند که می توانند روز به روز بازار بهتر و گسترده تری را در کشورهای منطقه برای خود ایجاد کنند.
وی افزود: شرایط کشور و همسایگی با کشورهایی که توانمندی های محدود و ضعیفی دارند، فرصت خوبی است مخصوصا برای خراسان تا بازار مناسبی برای خود ایجاد کند. در حال حاضر میان ایران و ترکمنستان در حوزه دیپلماسی مشکلاتی وجود دارد و دولتمردان در تلاش هستند که زمینه تعاملات مناسب این کشور را فراهم کنند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا برای بهره گیری از ظرفیت مشهد در همجواری با ترکمنستان برنامه ریزی مناسب انجام شود. به دلیل اینکه بخشی از سفارشات کشور ترکمنستان در حوزه تولید که باید در مشهد توسط صنعتگران انجام گیرد، در مناطق دیگر از جمله تهران ثبت می شود گلایه مند هستیم زیرا افراط و تفریط هایی که در خراسان رضوی انجام می گیرد سبب مهاجرت سرمایه داران به تهران می شود.
حجت الاسلام پژمان فر بیان کرد: اینکه برخی از صنعتگران از خراسان رضوی خارج می شوند و فعالیت خود را در تهران ادامه می دهند، نشان دهنده ضعف ما در استان و سختگیری های بی موردی است که برخی از مسئولان برای سرمایه گذاران ایجاد می کنند.
وی با اشاره به این موضوع که نباید میان تهران و مشهد تفاوتی ارائه تسهیلات و مشوق ها باشد، تصریح کرد: بسیاری از موسسات و شرکت های اقتصادی خراسان رضوی دفاتر محاسبات مالیاتی خود را در شهر تهران مستقر می کنند تا مالیات را در آن شهر پرداخت کنند و خراسان رضوی را از درآمدهای مالیاتی بی نصیب می گذارند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: علت آن این است که در تهران، تسهیلات و تخفیفات و حمایت های بیشتری وجود دارد و این امر سبب دپو همه مسائل در تهران می شود و باید جلوی این تمرکز گرایی گرفته شود، قطعا کاری سخت است اما باید با جدیت آن را پیگیری کنیم و باید سهم استان در موضوعات مختلف را مشخص کنیم.
پژمان فر مطرح کرد: در حال حاضر برای پرداخت تسهیلات بانکی به فعالان اقتصادی در استان ها سقف پرداخت تا 100 میلیارد ریال گذاشته شده است در حالی که در تهران چنین محدودیتی وجود ندارد و این موضوع سبب تمرکز سرمایه گذاران در تهران می شود.
وی ادامه داد: برای توسعه یکپارچه اقتصادی در کشور باید اختیارات مسئولان استانی و استاندار بیشتر شود مسئولین بتوانند به مسائل اقتصادی ورود کنند تا از تمرکزگرایی در تهران کاسته شود و ظرفیت های استان نیز بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر مسئولیت صنعت چاپ در امور سخت افزاری برعهده وزارت صنعت معدن و تجارت و در حوزه محتوایی و نرم افزاری برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تاکنون تجربه نظارت دو وزارت خانه بر یک صنعت وجود نداشته و این امر سبب دخالت های نابه جا و یا رهاشدگی بخش می شود.

به نقل از مرکزاطلاعات کاغذ

لینک خبر :‌ چاپ و زندگی
گروه استان ها بعد از سال ها بی حوصلگی و سکون سایه افکنده بر موسیقی سنتی و فاخر ایران زمین، نخبه ای از دیار اردبیل درخشیده و حیرت اساتید به نام را رقم زده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل ، برخلاف برخی از هنرمندان که حضورشان تکلف و سنگینی به همراه دارد، پارسا با پولیور و کاپشن آبی رنگ، قد و قواره ای متوسط، لبخندی بر لب و عینک دور سیاهی بر چشم به مانند تصویری از کودکی همایون شجریان، وارد دفتر خبرگزاری تسنیم شدف؛ پدر و مدیر برنامه هایش به همراه پسرعمه همراهیش می کردند. انگار که برای دورهمی ساده و صمیمی مهمان شده باشد. نه لاف تفاخر داشت و نه آهنگ صحبت هایش از سن و سال پسرکی 14 ساله که ادب و اخلاق دارد، دور شده بود.

احوال پرسی با پارسا هم ساده برگزار شد. بی تکلف پشت صندلی بزرگ راس اتاق نشاندیمش تا شروع به صحبت کند. صحبت از درخشیدن یک نخبه و صحبت از محبوبیتی که در کوتاه مدت مرزهای کشور را در هم شکست.

علاقه پارسا به موسیقی از کودکی به حدی بوده که آهنگ ها را حفظ می کرده و می خوانده. می دانیم که عاشق شجریان بزرگ است و پسرش. می گوید 8 سالم که بود حفظ کردن و خواندن آهنگ ها فکر پدر و مادرم را متوجه من کرد و پیش یک استاد موسیقی رفتیم.

تمامی استادهای موسیقی با لفظ آقای خطاب می شوند و اولین استاد آقای احدی است که توانی متمایز در پارسا می بیند و وجد خود را با والدینش در میان می گذارد.بعد نوبت به آقای محرمی و آقای امید مظهری در تبریز رسیده است.

دنیای موسیقی سنتی ایران عمیق و گسترده است

علاقه مند به این شعر سعدی است که سعدی چو جورش می بری نزدیک او دیگر مرو/ ای بی بصر من می روم او می کشد قلاب را اثری که در نوای زندگی بخش همایون شجریان نیز روح مخاطب را نوازش داده است و امروز توسط هنرمند جوانی از دیار شعر و موسیقی فاخر، اردبیل، خوانده می شود.

نه تنها توصیه مدیر برنامه ها و اساتید برای انتخاب اشعار برایش مهم است بلکه خواننده کوچک به مفاهیم اشعار نیز توجه نشان می دهد و گاهی پدربزرگ و گاهی پدر و مادر در معنی اشعار کمک حالش هستند.

حتی خواهر کوچکتر، نفس 4 ساله نیز علاقه مند به موسیقی شده و در هنگامه تمرین و نوازش سه تار کنار برادرش می نشیند.

جوانان از هنرمند کوچک اردبیلی استقبال کردند

پارسای کوچک از درس و مشقش هم در این 6 سال غافل نبوده است. با همان سادگی و خلوصی که دارد می گوید: درس هایم را بدون وقفه می خوانم. گاهی شده در مسیر اردبیل- تبریز یا اردبیل- تهران که برای حضور در اجرا یا برنامه سفر می کنم در اتوبوس و هواپیما کتاب درسی به دست گرفته ام تا روز بعد سرکلاس آماده باشم.

هم از همکلاسی هایش احترام دیده هم حسادت اما گویی روح او با اشعاری که می خواند آمیخته شده و حال و هوای فخر فروشی یا تکبر ندارد. با همه ساده و بی تکلف است. آنقدر دوست داشتنی شده که نه تنها شیفته صدایش بلکه شیفته اخلاقش شده اند.

از کشور آذربایجان برای اجراهای ترکی مرتبا پیام هایی دریافت می کند. حتی از آمریکا پزشکان علاقه مند ایرانی برای مراقبت از حنجره اش پیام هایی به او ارسال کرده اند. صدای پارسا مرزهای ایران را طی کرده است و موسیقی فاخر گرفتار در رخوت و فراموشی را دوباره در دل ها زنده کرده است و مگر می شود که شعر حافظ در دستگاه شور با نوای پارسا دلی را نلرزاند و روحی را نوازش نکند.

نبود هنرستان من را به سفر در جاده ها وادار کرد

در نگاه مهربان پارسا می توان به خود مغرور شد. شاد و امیدوار شد و آرزوهای خوشایند از آینده را به یاد آورد.چه نگاه هایی که پنهان مانده و چه نواهایی که هنوز شنیده نشده است.

پارسا می گوید: حتما بچه های مستعد دیگری هستند اما کسی از آن ها خبر ندارد. در حالی دوست دارد موسیقی بخواند که یک هنرستان موسیقی در اردبیل دایر نیست. حتی در تمرین ها نیز با نبود استاد سلفژ، نت خوانی و پیانو هنرمند کوچک را دچار مشکل کرده است.

همین کمبودها که بسیاری از استعدادهای اردبیل را ناشناخته نگاه داشته است، موجب شده تا پارسا مرتبا برای تمرینات خود به تبریز سفر کند.

می گوید: هیچ انسانی کامل نیست و همه انسان ها نیازمند آموزش هستند. ماه محرم سپری شود تمرینات را از سر می گیرم و در عین حال از همه توصیه ها برای مراقبت از حنجره ام استفاده خواهم کرد تا به خصوص در دوران بلوغ آسیب نبیند.

به تعبیر مدیر برنامه های پارسا، آقای محمد عبداللهی شیطنت های کودکانه البته مانع از این شده تا پارسا زیر بار رژیم غذایی سفت و سخت برود اما مراقبت ها به قوت اعمال می شود.

با سن کوچکش، دغدغه های بزرگ دارد. معتقد است ذهن موسیقیایی هم سن و سال هایش پرورش داده نشده و بخشی از مسئولیت او آشنا کردن کودکان هم سن و سالش با موسیقی سنتی است. اما بیشترین مخاطبان پارسا به تعبیر خود او، جوانان 24 تا 35 ساله هستند. گویی این هنرمند کوچک نسلی را از زیربار ساز و آواز ناکوک موسیقی های مخرب بیرون کشیده و نسلی از جوانان فردا را نیز تربیت می کند.

گوش ها به نوای او سپرده شده و پارسا شیفته این است که دنیای بزرگ موسیقی سنتی ایرانی را بار دیگر به گوش جهانیان برساند و چه خوش گفته اند که تنها صداست که می ماند.

در عصر جدید با نظر مردم آشنا شدم

هرچند پارسای قصه ما جوایز ریز و درشتی را از آن خود ساخته است اما اوج آشنایی مردم با او به واسطه یک برنامه تلویزیونی بود. عصر جدید که فرصتی برای او فراهم ساخت تا نخبه اردبیلی را در سطح ملی معرفی کند.

نیتش از حضور در این برنامه را داوری شدن عنوان کرد و در حالی که داوران به دنبال امتیاز دهی به او بودند، پارسا امتیاز مردم و مسئولان را در خصوص خود سنجید تا ایرادات کار عیان شود.

وارد مرحله فینال شد و توانست مقام سوم را کسب کند اما معتقد است این مقام را با نظر مردم و نه داوران کسب کرده است.

می گوید: تلاش و تمرین زیادی می کردم و به همین دلیل امیدوار بودم موفق شوم. آهنگ صنما را همایون شجریان اجرا نموده و بسیاری از هنرمندان بر این باورند که اغلب خوانندگان تراز اول نیز قادر به اجرای این قطعه نیستند اما پارسا تصمیم گرفته بود در فینال عصر جدید ریسک بزرگی کرده و جسارتی والا از خود نشان بدهد تا این قطعه بسیار سخت را اجرا کند. برای اجرا از استاد سهراب پورناظری آهنگ اصلی را درخواست کردیم ولی به دلیل این که خارج از کشور بودند اجازه گرفتیم تا به کمک آقای فرشاد حسامی که از بهترین نوازنده های ایران است آهنگ را از نو بسازیم؛ بعد از آهنگ سازی در کمال ناباوری عوامل عصر جدید این آهنگ را خواندم و خود استاد پورناظری در پیامی ضمن تحسین از اجرای خوب این قطعه، قول دیداری حضوری را جهت راهنمایی و بیان توصیه های لازم دادند.

پارسا با وجود برخی محدودیت ها، مانع تراشی ها و سنگ اندازی ها نوای موسیقی و زندگی خود را به شور نشانده است. امروز این هنرمند کوچک هر آوازی می شنود می تواند موسیقی آن را تجزیه و تحلیل کند.معتقد است برنامه عصر جدید نقطه آغازی برای تمرین های بیشتر و شناخت بیشتر او شده است.

از من خواسته اند ارکستر سمفونی چالدران را اجرا کنم

در حالی که شورای شهر تبریز دوبار از پارسا دعوت کرده است و شورای شهر اردبیل تا حالا به این موضوع بی تفاوت بوده است.

می گوید: استاندار اردبیل، اکبر بهنام جو و محمدرضا حسین زاده مدیر عامل بانک ملی ایران از مسوولانی هستند که دائم و لحظه به لحظه پیگیر فعالیت های هنریاش بوده اند. پارسا که از این اقدام استاندار اردبیل و مدیرعامل اردبیلی الاصل بانک ملی ایران قدردان است، یک بار نیز به شورای فرهنگ عمومی استان دعوت شده و در محضر آیت الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان تقدیر شده است.

سفارش امام جمعه اردبیل در خصوص خوانش آثار فاخر استان و ارکستر سمفوی چالداران با وجود قول مساعد پارسا فعلا در خواب غفلت و بی توجهی مسئولان بسترسازی نشده است و دستگاه های متولی به مانند روال نانوشته همیشگی هیچ اقدام درخوری جهت تمرین، ممارست، اجرا و پرورش این استعداد کم نظیر تدارک ندیده اند و این در حالی است که لاف حمایت از نخبگان از زبان بسیاری از مدیران شنیده می شود.

پارسا تمامی موفقیت های خود را در وهله نخست مرهون خواست خدا و حکمت او می داند. به زبان آذری و فارسی می خواند و تمامی ترانه هایی که با جان و روان مردم این سرزمین آمیخته است را در هنگامه موسیقی ناکوک، از زیر بار خاکستر فراموشی بیرون می کشد. صدایش جاودان و گام های کوچک و خردمندانه اش مستدام باد.

گفتگو از ونوس بهنود و بهرام آدشیرین پور

انتهای پیام/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
پیگیری شهرآرا درباره حواشی اخیر انجمن هنرهای نمایشی استان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳

شکیباافخمی| هفته گذشته بود که خبر استعفای سیدجواد اشکذری و مرتضی ملتجی ، از اعضای هیئت مدیره انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی، رسانه ای شد؛ استعفایی که دلیلش، اعتراض به وضعیت اسفبار تئاتر استان بیان شده بود. بعد از انتشار این خبر جعفر مروارید، مدیرکل اداره ارشاد خراسان رضوی، از دو عضو مستعفی به صورت جداگانه دعوت کرد تا ضمن شنیدن دغدغه های آن ها، مسائل پیش آمده را رفع ورجوع کند. مروارید در این جلسات، مخالفتش را با استعفای دو عضو هیئت مدیره انجمن اعلام کرده و از آن ها درخواست کرده است که به انجمن بازگردند. در گزارش پیش رو نگاهی انداخته ایم به اتفاقاتی که در یک هفته گذشته و بعد از استعفای دو عضو هیئت مدیره انجمن رخ داده است.

پیگیری 2دغدغه
مدیرکل ارشاد در ابتدای صحبت هایش درباره گفت وگو با دو عضو مستعفی هیئت مدیره انجمن هنرهای نمایشی توضیح می دهد: بعد از انتشار خبر استعفای دوستان، من به عنوان مدیرکل از این دو نفر دعوت کردم تا در جلسه ای، دغدغه هایشان را بیان کنند.
به گفته مروارید، دو عضو مستعفی انجمن دو دغدغه اصلی داشتند که او نیز برای رفع آن ها دستورات لازم را داده است: نگاه به شهرستان ها و برگزاری جلسات به صورت منظم در انجمن، دو موضوع اصلی بود که در جلسات ما بیان شد، از این رو دستور پیگیری هر دو مسئله صادر شد.
به نظر مدیرکل ارشاد، اگر همه اصحاب تئاتر درکنار یکدیگر باشند، کارکرد تئاتر و نقشی که در فضای هنری استان دارد، به خوبی ادا می شود. او همچنین با اشاره به اینکه وفاق، دوستی و نگاه هم افزا مسیر موفقیت را آسان می کند، ابراز امیدواری کرد که دو عضو مستعفی به انجمن برگردند و تئاتر مشهد در یک کاروان مشترک به کارش ادامه دهد.

مخالفت با استعفا
جواد اشکذری، یکی از اعضای مستعفی انجمن، ماجرای جلسه مشترکش با مدیرکل را این گونه توضیح می دهد: بعد از اینکه استعفای ما رسانه ای شد، چهارشنبه شب یکی از مدیران ارشاد با من تماس گرفت و دعوت کرد که به دفتر مدیرکل بروم. به این ترتیب من پنجشنبه صبح نزد آقای مروارید رفتم و ایشان در جلسه ای که بیش از یک ساعت طول کشید، حرف های من را گوش داد و تمام نکات را حق
دانست. به گفته او، مدیرکل ارشاد برای رفع دغدغه های وی درباره تئاتر شهرستان ها به معاون مالی اش دستور داده است تا قراردادی برای کمک مالی به تئاتر شهرستان بسته شود و پول این قرارداد به حساب انجمن نمایش استان ریخته شود. اشکذری همچنین به حضور آرش خیرآبادی، رئیس انجمن نمایشی استان، در پایان جلسه اش با مدیرکل ارشاد اشاره می کند و می گوید: او نیز خیلی حرفه ای برخورد کرد و بسیاری از مسائل را پذیرفت. به گفته او، در پایان این جلسه نیز مدیرکل از اشکذری خواسته است تا از انجمن خارج نشود. این عضو مستعفی انجمن نمایش در ادامه صحبت هایش به گپ وگفتی که حمید نیلی، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی کشور، با او زده است، اشاره می کند: چند ساعت بعد از جلسه با مدیرکل، آقای نیلی نیز با من جلسه گذاشت؛ جلسه ای یک ساعته که من آنجا دلایلم را گفتم و جناب نیلی نیز قبول کردند. بعد از آن هم جلسه ای با حضور اعضای هیئت مدیره، آقایان افشاری، خیرآبادی و روحی، تشکیل شد که آنجا آقای نیلی نکات بسیاری را گوشزد کردند. اشکذری در پایان صحبت هایش می گوید اعتراضش کاملا صنفی بوده و تا آخر پای راهی که رفته است، خواهد ماند: آقای مروارید تمام دلایل من را قبول کرد، بنابراین اگر قول هایی که داده شد به طور کامل عملی شود، به انجمن برمی گردم.

تغییر مدیر انجمن
مرتضی ملتجی، دیگر عضو مستعفی هیئت مدیره انجمن نمایش، درباره جلسه اش با مدیرکل ارشاد توضیح می دهد: روز پنجشنبه با من تماس گرفتند که مدیرکل می خواهد مرا ببیند. به این ترتیب ساعت6 بعدازظهر در هتل فرهنگ وهنر با مدیرکل درباره استعفایم صحبت کردم و وضعیت تئاتر و انجمن نمایش را برای ایشان بازگو کردم. ملتجی می گوید مدیرکل استعفایش را قبول نکرده و از او خواسته است تا به هیئت مدیره بازگردد، با این حال او هیچ قصدی برای برگشت به انجمن نمایش ندارد.
این کارگردان تئاتر پیشنهاد داده است یک نفر از بیرون برای مدیریت انجمن نمایش انتخاب شود تا در یک سال باقی مانده، حداقل مدیریت صحیحی در انجمن صورت گیرد؛ موضوعی که مدیرکل آن را نپذیرفته است. ملتجی مدعی است حتی یکی از اموری که در گزارش های انجمن آورده شده ، انجام نشده است: درواقع انجمن کاری انجام نداده. اگر کاری هم صورت گرفته است، خود بچه های تئاتر انجامش داده اند و انجمن و ارشاد هیچ نقشی در این موضوع نداشته اند. ملتجی درباره علت حاضر نشدنش در جلسه ای که با حضور حمید نیلی، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی کشور، برگزار شده بود، توضیح می دهد: من چون قصد برگشت ندارم، لزومی ندیدم در این جلسه حضور یابم اما می دانم که آقای نیلی جلسه ای خصوصی با آقای اشکذری و یک جلسه با هیئت مدیره برگزار کرده است.

در پایان
با وجود پیگیری های روزنامه شهرآرا برای گفت وگو با آرش خیرآبادی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان، وی حاضر به پاسخ گویی به این رسانه درباره موضوع مطرح شده نشد.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ سایت های دیگر : روزنامه مردم سالاری راهنمای سفرمن کیمیا نیوز تابناک البرز

مدیرکل اوقاف و امور خیریه البرز از سنددار شدن سه هزار رقبه در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه البرز، حجت الاسلام علی دشتکی در نشست مطبوعاتی امروز سه شنبه 12 شهریور با بیان اینکه امام زاده ها باید به قطب های فرهنگی کشور تبدیل شوند، اظهار داشت: تبدیل این اماکن مذهبی – فرهنگی به قبرستان مانع از تحقق این هدف می شود.

وی با بیان اینکه قیمت بالای قبور در امام زاده ها راهی برای بازگشت هویت اصلی بقاع متبرکه است، افزود: اگر تعداد متوفیان دفن شده در امام زاده ها کاهش یابد، مردم نه برای زیارت اهل قبور بلکه برای استفاده از فضای معنوی و فرهنگی، به امام زاده ها مراجعه می کنند.

وی ادامه داد: وقتی فردی در فضای امام زاده دفن می شود، به خاطر مسائل شرعی حداقل 30 سال امکان هیچ تغییری در فضای اطراف قبر او وجود ندارد که همین امر انجام عملیات عمرانی و ... را در امام زاده ها با مشکل مواجه کرده است.

این مسئول خاطر نشان کرد: مردم باید برای دفن اموات خود به سوی آرامستان ها سوق پیدا کنند و حتی اگر از تمکن مالی بالایی برخوردارند هم از دفن عزیزان خود در امام زاده ها خودداری کنند.

وی در ادامه به برنامه های اداره کل اوقاف درایام محرم اشاره کرد و گفت: اجرای طرح بصیرت عاشورایی در 50 قطعه استان، برگزاری جلسات هم اندیشی با محوریت قیام عاشورا، برپایی خیمه های معرفت، اعزام مبلغین به مساجد و پاسخ به سوالات و شبهات مردم و برگزاری کارگاه های معرفتی بخشی از این برنامه ها است.

حجت الاسلام دشتکی از اجرای طرح شمیم به عنوان دیگر برنامه ماه محرم نام برد و افزود: در این طرح از هیئت ها و گروه های فعال مذهبی فعال در ایام محرم حمایت خواهد شد.

وی همچنین از ویژه برنامه رهروان زینبی با حضور بانوان استان که در امام زاده های شاخص استان برگزار می شود به عنوان دیگر برنامه ایام محرم نام برد.

وی گفت: برگزاری نمایشگاه شمیم در امام زاده های شاخص و همچنین برپایی موکب البرزی ها در نجف اشرف از دیگر برنامه های این ایام است.

مدیرکل اوقاف البرز در ادامه با اشاره به تعداد موقوفات استان توضیح داد: در حال حاضر بیش از هزار موقوفه در استان به ثبت رسیده که این موقوفات 14 هزار رقبه را شامل می شوند که تا کنون برای سه هزار مورد از آنها سند دریافت شده و سه هزار مورد دیگر در فرایند اخذ سند قرار دارند.

وی گفت: هفت هزار مورد از این رقبات نیز در اختیار متولیان است که اوقاف فعلا نمی تواند برای سند دار کردن آنها اقدام کند و این روند باید توسط واقف صورت بگیرد.

این مسئول در ادامه با اشاره به اجرای طرح درمان ضایعات بیماران نخاعی در استان توضیح داد: این طرح با حمایت صندوق حمایت از نخبگان در حال اجرا است و قرار است طی آن 300 بیمار نخاعی به صورت آزمایشی درمان شوند که تا کنون درمان 200 نفر از آنها با موفقیت انجام شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس هیئت فقهی حقوقی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: توجه به شرکت های دانش بنیان از موضوعات در دستور کار اوقاف است که مسئولان استانی نیز باید به آن توجه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۲

به گزارش خبرنگار ایمنا ، حجت الاسلام حسین روحانی نژاد صبح امروز(سه شنبه) در آئین تکریم و معارفه مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ضمن قدردانی از زحمات حجت الاسلام رضا صادقی، مدیرکل سابق اوقاف و امور خیریه استان اصفهان اظهار کرد: همه مسلمانان جهان اسلام در وجود علمای اصفهان بهره برده اند و این علما از گذشته تاکنون موجب اعتلای ایران بوده اند.

وی با بیان اینکه در امر موقوفات باید بتوانیم کمک کننده اهل بیت باشیم و به حوائج اهل بیت توجه کنیم، افزود: باید از حریم اهل بیت مواظبت کنیم و ترویج دهنده جایگاه و سبک زندگی آنها در جامعه باشیم.

رئیس هیئت فقهی حقوقی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه نخستین سیاست سازمان اوقاف پرداختن به تاثیر وقف در زندگی و جامعه است، ادامه داد: دراین زمینه شفاف سازی را در دستور کار داریم.

وی اضافه کرد: در عید غدیر 280 زندانی غیرعمد را آزاد کردیم و این راه، راه سازمان موقوفات و امور خیریه است و این نوید را می دهیم که برنامه های این چنینی به زودی در کل کشور توسعه پیدا کند.

روحانی نژاد با بیان اینکه اجرای نیات واقفین در موقوفات مهم ترین موضوع است، تصریح کرد: توسعه وقف هدف است و باید انجام شود، در این میان مشارکت کم مردم دو دلیل می تواند داشته باشد اینکه یا مردم بی اعتماد شدند و یا جایگاه وقف را نمی دادند، باید با فرهنگ سازی زمینه را برای توسعه فرهنگ وقف ایجاد کنیم، در این میان پشتیبانی از حوزه های علمیه یکی از سیاست های اصلی سازمان موقوفات و امور خیریه است.

وی خاطرنشان کرد: نیازهای حوزه های علمیه از راه موقوفات تامین می شود و در زمینه های تحصیلی نیز مثل دانشگاه ها باید با فرهنگسازی فضاهایی برای این امر وقف شود ، در این میان شرکت های دانش بنیان یک فرصت فوق العاده است چرا که دانش آنها می تواند به تولید و اشتغال کمک کند.

مسئول امور استان های سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: توجه به شرکت های دانش بنیان از موضوعات در دستور کار اوقاف است که مسئولان استانی نیز باید به آن توجه کنند.

وی گفت: باید فضاهای مختلف شناسایی شود و بهره وری را بالا ببریم و به وقف کشور کمک کنیم که این امر با تلاش رسانه ها ممکن است همه باید با هم در این امر همیاری کنیم.

روحانی نژاد ضمن تشکر از حجت الاسلام صادقی که شش سال مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان بودند، ادامه داد: در برنامه جدید اوقاف آمده است که یک مدیر بیش از پنج سال در یک استان نماند و جای خود را به یک فرد جدید بدهد و جای دیگر خواهند بود، البته باید خاطر نشان کرد که خدمات وی در بحث وقف در اصفهان قابل لمس بود.

وی در خصوص مدیرکل جدید اوقاف و امور خیریه استان اصفهان اظهار کرد: باید متناسب با اصفهان یک نفر انتخاب می شد و حجت الاسلام بلک یک روحانی متدین است، مدت ها تدریس کرده، یک چهره انقلابی و ارزشی و در خانواده ای ایثارگر بزرگ شده است و در خوزستان 90 هزار متر مربع فضا برای تبلیغات اسلامی ایجاد کرد.

گفتنی است در این مراسم از زحمات حجت الاسلام رضا صادقی تقدیر و حجت الاسلام محمد حسین بلک به عنوان مدیرکل جدید اوقاف و امور خیریه استان اصفهان معرفی شد.

کد خبر 388263

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
سبزوار- ایرنا- اداره اوقاف و امور خیریه سبزوار 9 میلیارد و 545 میلیون ریال از نهادهای دولتی این شهرستان طلب دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : جماران سبزواریان

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سبزوار روز چهارشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: بدهی نهادهای دولتی به این اداره بابت اجاره بهای معوقه مکان های وقفی است که با تاخیر پرداخت می شود.
حجت الاسلام جعفر مهدوی خواه افزود: عدم پرداخت به موقع طلب اجاره بها توسط نهادها سبب بروز مشکلاتی در اجرای طرح های عمرانی و سرمایه گذاری در اداره اوقاف می شود.
وی اضافه کرد: حفظ و حراست از موقوفه ها یکی از وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه است لذا تاخیر در پرداخت اجاره بهای مکان های وقفی اجرای نیت واقفان را با مشکل مواجه می کند.
او ادامه داد: میزان بدهی اداره های این شهرستان به اوقاف مشخص شده و برای وصول مطالبات و عمل به نیات واقفان مذاکراتی با مسئولان اداره ها انجام شده و طی یک سال گذشته برخی از نهادها بدهی خود را پرداخت کرده اند.
شهرستانهای سبزوار و خوشاب دارای 27 بقعه متبرکه، دو هزار موقوفه و 11 هزار رقبه اند.
سبزوار در 230 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
8145/7495/1922

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مهاباد- ایرنا- رییس اداره اوقاف و امور خیریه مهاباد گفت: 117 دانش آموز بی بضاعت و نیازمند این شهرستان در قالب طرح مهر تحصیلی بسته های حمایتی دریافت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری صدا و سیما

سیدحسین مقتدر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارزش ریالی مجموع این بسته های حمایتی 140 میلیون ریال بوده که شامل کیف، مداد، خودکار، دفتر و دیگر لوازم التحریر موردنیاز یک سال دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه اهدای این بسته ها بین دانش آموزان بی بضاعت در راستای اجرای نیت های واقفان و از محل 2 موقوفه مهاباد تامین شد، ادامه داد: از این تعداد 87 بسته در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی و 30 بسته نیز در بین دانش آموزان مقطع متوسطه اهدا شد.

وی اضافه کرد: شناسایی دانش آموزان نیازمند و بی بضاعت با کمک اداره آموزش و پرورش، کمیته امداد و بهزیستی انجام و بین دانش آموزان واجد شرایط توزیع می شود.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه مهاباد تاکید کرد: کمک به دانش آموزان نیازمند این شهرستان محدود به آغاز سال تحصیلی نیست بلکه در طول سال این کمک ها طبق نیت واقف انجام می شود.

وی با بیان اینکه وقف ظرفیتی قابل توجه برای رفع مشکلات جامعه است، بیان کرد: تلاش ما این است که وقف های جدید و نیت واقفان مطابق نیازهای روز جامعه باشد زیرا روز به روز جامعه با نیازهای مختلفی رو به رو می شود که باید برای رفع این نیازها وقف های جدیدی انجام شود.

مهاباد هم اکنون دارای 495 موقوفه است؛ سنت حسنه وقف یکی از افتخارات مکتب اسلام و نیز از موثرترین اهرم های اعتقادی و فرهنگی برای جبران بخشی از نیازهای مادی و معنوی جامعه است.

مهاباد با 237 هزار نفر جمعیت دارای 38 هزار دانش آموز است.

9903/6185/3072

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی