بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 10 شهریور 98
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن خبرگزاری جمهوری اسلامی

ایرنا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جدیدترین حساب کاربری خود در پی درگذشت زنده یاد مهدی شادمانی خبرنگار پیشکسوت ورزشی ، نوشت: طعم زندگی در آشنایی با آدم های آسمانی است با شادمانی حسن زندگی می یافتیم.

سیدعباس صالحی عصر شنبه در پی درگذشت زنده یاد مهدی شادمانی خبرنگار پیشکسوت عرصه ورزش، در این توئیت شخصی خود نوشت: خانواده شکیبای شادمانی؛ درد و دریغ مان را پذیرا باشید.

وی می افزاید: با شادمانی حِسِ زندگی می یافتیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه فرارسیدن 17 مردادماه 98 سالروز گرامیداشت روز خبرنگار به ملاقات زنده یاد مهدی شادمانی از فعالان رسانه و مطبوعات کشور در یکی از بیمارستانهای تهران رفت.

سید عباس صالحی پس از این ملاقات در توئیت شخصی خود نوشت: به مناسبت روز_خبرنگار به ملاقات مهدی شادمانی در بیمارستان رفتم. از دلنوشته های او حس زندگی می گرفتم. دیدار حضوری طعم دیگری داشت. سرشار از سپاس و امید در نگاه و کلام. رنجوری شادمانه او حجت زیست موحدانه است. در روزگار ناشکیبایی چقدر به شادمانی نیازمندیم.

مهدی شادمانی، روزنامه نگاری قدیمی است که سال ها در عرصه ورزش فعالیت کرده اما 2 سال بود که به بیماری سرطان سارکوم مبتلا شده و با این بیماری دست و پنجه نرم می کرد تا اینکه صبح امروز دارفانی را وداع گفت.

این روزنامه نگار سابقه همکاری با رسانه هایی همچون همشهری جوان، عصر ایران و برنامه 90 را داشته است.

لینک خبر :‌ برترین ها
اصفهان - ایرنا - هفته دولت امسال در استان اصفهان، پر رونق و پر شمار از حیث طرح های افتتاح شده به پایان رسید که حاصل آن بهره برداری از هزار و 734 طرح در بخش های اقتصادی، اجتماعی، خدماتی و فرهنگی بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : جماران ربیع

امسال در هفته دولت یک هزار و 734 طرح در سطح استان اصفهان با 2 هزار و 930 میلیارد تومان اعتبار افتتاح شد و به بهره برداری رسید و عمده این طرح ها در بخش کشاورزی، صنعت و معدن، آب، برق، راه و شهرسازی، شبکه های آبی، میراث فرهنگی، گردشگری، خدمات فرهنگی، بهداشت و درمانی، ورزشی بود.

نگاهی به آمار و ارقام نشان می دهد که 261 طرح ملی با اعتبار 268 میلیارد تومان، 185 پروژه استانی با 102 میلیارد تومان، 620 پروژه خصوصی و تعاونی با 2 هزار و 270 میلیارد تومان، 479 پروژه با مشارکت شهرداری ها با 246 میلیارد تومان و 171 پروژه با مشارکت دهیاری ها با 40 میلیارد تومان در استان اصفهان به بهره برداری رسید.

مقایسه ارقام یاد شده با سال گذشته حاکیست که سال 97 در چنین روزهایی یک هزار و 300 طرح مورد افتتاح قرار گرفت اما این میزان در سال جاری افزایش پیدا کرده و 375 میلیارد تومان اعتبار عمرانی سال 98 این استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 9.5 درصد رشد داشته، همچنین اعتبار پروژه های ملی در این منطقه 306 میلیارد تومان اعلام شد که در مقایسه با سال گذشته 54 درصد رشد داشته است.

اعتبار پروژه های ملی متمرکز در استان اصفهان نیز 910 میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 39 درصد رشد داشت، اعتبارات پروژه های متوازن منطقه ای در استان اصفهان 389 میلیارد تومان و سرجمع بودجه عمرانی امسال 2 هزار و 17 میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته 11 درصد رشد را نشان می دهد.

استاندار اصفهان دراین پیوند به مناسبت هفته دولت اظهارداشت: این هفته احیای خدمتگزاری و افزایش خدمت به مردم است و این را باید مد نظر قرار داد که با روحیه تلاش و کوشش و مشارکت می توان شاهد پیشرفت بود.
عباس رضایی با اشاره به به وضعیت اقتصادی فعلی حاکم بر کشورمان اضافه کرد: هیچ وقت این شرایط اقتصادی بر کشور حاکم نبوده و تحریم های ظالمانه استکبار جهانی علیه ایران، نه دولت به دولت بلکه شرکت به شرکت در کشور ما بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه برای گرفتن حقوق استان اصفهان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد، افزود: با این وجود به شدت تلاش می کنیم که مشکلات استان حل شود و بی شک در بدنه دولت و تمامی وزرا این روحیه وجود دارد که مشکلات مردم کاهش پیدا کند.

رضایی با بیان اینکه بی شک همکاری های بیشتر دولت و ملت با یکدیگر برای پیشرفت کشور و منطقه ضروری است، اظهارداشت: و در این رابطه باید از دل و جان مایه گذاشت.

وی شایسته سالاری و توانمندسازی نیروها را از جمله موارد با اهمیت در استان اصفهان یاد کرد و گفت: برای مثال برخی اوقات در بدنه استانداری مجبوریم که نیروهایی بیرون از مجموعه بیاوریم زیرا نیروی انسانی به اندازه کافی در استانداری وجود ندارند و مجوز جذب هم صادر نشده است.

رضایی با اشاره به اهمیت اجرای طرح های آبی در استان اصفهان گفت: در این خصوص با تلاش بسیار پیگیر خواهیم بود تا مشکلات آبی منطقه باتدبیر و همچنین تلاش بیشتر حل و فصل شود.

استاندار اصفهان آب را اصلی ترین موضوع در این استان دانست و خاطرنشان کرد: تمامی تلاش ها برای حل مشکلات آب استان اصفهان باید انجام شود.

توجه جدی به موضوع آب و آبرسانی

در همین ارتباط سامانه های مکانیزه جمع آوری ضایعات رودخانه ای زاینده رود و بیومانیتورینگ مواد سمی در محل تاسیسات تصفیه خانه آب و سد چم آسمان اصفهان به بهره برداری رسید، سامانه بیومانیتورینگ با 10 میلیارد ریال، از محل سد تنظیمی تا محل آبگیری تصفیه خانه بابا شیخ علی، با حساسیت بسیار زیاد، قابلیت تشخیص در برابر ورود احتمالی طبیعی و غیر طبیعی سموم و یا بیوتروریسم را دارد.

این سامانه بیش از 500 نوع سم را با استفاده از حرکات ماهی ها تجزیه و تحلیل می کند و برای اقدام سریع و پدافندی، به صورت آلارم های نوری و صوتی به کاربر نمایش می دهد و از ارگانیسم زنده ماهی برای رصد کردن مداوم سلامت تاسیسات آبی بهره می برد.

در این سامانه تعداد 62 مسیر نوری در دو طرف محفظه اندازه گیری تعبیه شده و تعداد قطعی مسیرهای نوری توسط ماهی در دقیقه نمایانگر وضعیت جسمانی این ماهی و سلامت آب است، در صورتی که این تعداد قطعی ها کم و زیاد شود سیستم اعلام خطر به طور خودکار شروع به کار می کند و در صورت تایید وجود مواد سمی اعلام خطر به صورت آنلاین به کاربر مخابره می شود.

همچنین سامانه مکانیزه جمع آوری ضایعات رودخانه زاینده رود در محل سد چم آسمان به بهره برداری رسید.

با توجه به نیازی که بحث تداوم و یکپارچگی آب شرب اصفهان بزرگ دارد و شرایط سازه ای که این تاسیسات دارد از چند سال پیش این نیاز احساس شد که برای بررسی شرایط کیفی شرب اصفهان این سامانه مکانیزه نصب شود.
قرار بود با همکاری یک شرکت معتبر اروپایی این دستگاه طراحی شود که هزینه آن 5 میلیارد تومان برآورد شد براین اساس یک شرکت فنی مهندسی ایرانی را برای طراحی و ساخت این سیستم پیدا کردیم که طرح هایی در شمال و خوزستان و گیلان را نیز انجام داده است.
طراحی و ساخت این سامانه حدود یک سال طول کشید، که 16 متر عرض دارد و ضایعات رودخانه را پاکسازی می کند با هزینه پنج میلیارد و 100 میلیون ریال به بهره برداری رسید.

سامانه جمع آوری ضایعات فیزیکی بصورت مکانیزه ضایعاتی را که برای ورودی آب آشامیدنی اصفهان ایجاد مشکل می کند جمع آوری می کند، این کار پیش از این بوسیله دست انجام می شد و اختلال زیادی در تامین آب آشامیدنی ایجاد می کرد.

سامانه بیومانیتورینگ نیز که در محل ورودی آب آشامیدنی اصفهان به تصفیه خانه باباشیخعلی نصب شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است، این سامانه بسیار حساس و حیاتی، برای سنجش سمومی که امکان وجود در آب دارد با استفاده از حرکات و عکس العمل ماهی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

در کنار طرح با اهمیت یاد شده، بهره برداری از 22 طرح آبرسانی با صرف بیش از 121 میلیارد ریال اعتبار در این استان آغاز شد، با بهره برداری از طرح های آبرسانی آب آشامیدنی سالم و پایدار برای 15 هزار نفر در 40 روستای استان تامین شده است.

طرح های آبرسانی با اجرای 108 کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، حفر 2 حلقه چاه و احداث سه ایستگاه پمپاژ محقق شده است، از این تعداد، چهار طرح مربوط به شهر اصفهان است که در راستای اصلاح شبکه توزیع آب روستاها و آبرسانی به روستاها صورت می گیرد، همچنین شهرستان های اردستان، خور و بیابانک، تیران و کرون، بویین میاندشت، شهرضا، سمیرم، کاشان، فریدن و گلپایگان از جمله شهرستان هایی هستند که از طرح های آبرسانی و اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب بهره مند می شوند.

هم اینک جمعیت بهره مند استان از خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی بالغ بر 640 هزار نفر در قالب 246 هزار خانوار است و 88 درصد مشترکان کاربران خانگی و 12 درصد کاربران غیر خانگی هستند، منابع تامین آب استان 877 منبع شامل چاه، چشمه، قنات و آب های سطحی است که آب یک هزار و 339 روستای استان را تامین می کند، در زمان حال میزان شبکه های توزیع بالغ بر پنج هزار و 340 کیلومتر است.

اعتبارات صندوق توسعه ملی استان از سال 94 تا 97 ، مبلغ یک هزار و 200 میلیارد ریال بوده است که برای ایجاد 34 مجتمع آبرسانی در نظر گرفته شده است که از این تعداد تاکنون هشت مجتمع آبرسانی کامل شده و 10 مجتمع نیمه تمام و مابقی نیز در سال های آینده ساخته می شود.

بهره برداری از 18 طرح صنعتی

18 طرح صنعتی با سرمایه گذاری 183 هزار و 144 میلیارد ریال اعتبار در این استان به بهره برداری رسید و با بهره برداری این تعداد طرح ها یکهزار و 432 نفر مشغول به کار شدند، برای این طرح ها 52 هزار و 236 میلیارد ریال سرمایه گذاری شد که با اجرای آن 2 هزار و 880 نفر فرصت اشتغال خواهند داشت.

سه هزار و 780 طرح نیمه تمام صنعتی در استان اصفهان وجود دارد که از میان آنها یکهزار و 525 طرح پیشرفت بالای 60 درصد دارند و نیازمند تسهیلات برای تأمین تجهیزات و راه اندازی خطوط تولید به میزان 15 هزار میلیارد ریال و 750 میلیون دلار است.

هفته پر رونق فرهنگ و هنر

در کنار اختتامیه جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در اصفهان که رخدادی مهم و ویژه در استان بود، به مناسبت هفته دولت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ساختمان بازسازی شده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان با چهار هزار و 500 متر مربع زیربنا و یک هزار و 100 متر زمین شامل 70 اتاق، سالن همایش ها و بخش های مختلف نظیر فرهنگی، اداری و مالی به بهره برداری رسید.

همچنین هفت کتابخانه عمومی در شهرستان های اصفهان، نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر و لنجان بهره برداری شد.

مجموعه فرهنگی گذر فرهنگ و هنر واقع در هفت برج خارون نجف آباد اصفهان با مشارکت فرمانداری اداره میراث فرهنگی، شهردار، اداره کتابخانه ها نیز با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد، این مجموعه فرهنگی مشتمل بر مراکز کسب و کار فرهنگی، فروشگاه، سالن مطالعه، سالن چند منظوره، نگارخانه، مکان اجرای نمایش و کلاس های آموزشی است.

غرفه های عرضه صنایع دستی شامل نگارگری، گوهرتراشی، کاشی معرق، سفال، مینا و فیروزه، ارغوان بافی، کلاه مالی، قفل سازی، قلمزنی، گیوه بافی و لباس های محلی از دیگر اماکن مجموعه فرهنگی گذر فرهنگ و هنر هفت برج خارون نجف آباد به شمار می رود.

همچنین پارک فرهیختگان برای برای برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری مانند شاهنامه خوانی، شعرخوانی، بازی های بومی محلی، تعزیه خوانی، قصه گویی، سیاه چادر، کارگاه خلاقیت و ورزش زورخانه ای در مجموعه یاد شده قرار دارد.

این مجموعه فرهنگی می تواند به منظور برگزاری جشن های شبانه، اجرای گروه فرم آیین، کارگاه های آموزش و عرضه صنایع دستی، هنرهای نمایشی و نمایشگاه مورد استفاده قرار گیرد.

مجموعه تاریخی هفت برج خارون نجف آباد نزدیک به سه هزار متر مربع مساحت دارد و دارای هفت برج منفرد با دیوارهای کاهگلی متعلق به دوره قاجار است.

پیش از این، کتابخانه اندیشه شهر جوزدان از توابع شهرستان نجف آباد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد، این طرح ها بیشتر با مشارکت خیران و با سرمایه گذاری 7،5 میلیارد تومان به مساحت سه هزار و 458 مترمربع اجرا شده است.

افزایش طرح های بهداشتی درمانی در نظر دولت

20 طرح عمرانی درمانی و بهداشتی همزمان با هفته دولت در استان اصفهان افتتاح شد، این طرح ها با اعتبار حدود 250 میلیارد ریال و در جهت توسعه و تامین عدالت در حوزه سلامت با همت مسئولان و کارگزاران دولت اجرا شد.

14 طرح در شهرها و 6 طرح در روستاهای استان قرار دارد و این طرح ها در زمینه های مختلف از جمله خانه بهداشت، مرکز سلامت، بازسازی بخش های درمانی و احداث ساختمان های جدید از جمله پانسیون پزشکان است.

احداث ساختمان فناوری اطلاعات دانشگاه در مساحت یکهزار و 623 متر مربع و با اعتبار 35 میلیارد ریال از جمله این طرح ها بود و مرکز سلامت میمه در شهرستان شاهین شهر و میمه نیز در مساحت 510 متر مربع و با اعتبار 6 میلیارد ریال بهره برداری شد، ساخت پانسیون پزشکان در شهر فرخی شهرستان خور و بیابانک و بیمارستان بوعلی چادگان و ستاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان برخوار نیز به مساحت یکهزار و 858 متر مربع و با اعتبار 25 میلیارد ریال افتتاح شد.

بازسازی بخش مامایی بیمارستان شهید بهشتی اصفهان در مساحت 500 متر مربع و اعتبار 6 میلیارد ریال و احداث بخش مراقبت های ویژه ( ICU) بیمارستان فارابی در شرق اصفهان در مساحت 550 متر مربع و اعتبار 20 میلیارد ریال از دیگر طرح های هفته دولت بود، احداث مرکز سلامت و آزمایشگاه بویین در شهرستان بویین و میاندشت در غرب استان در مساحت 865 متر مربع و اعتبار 13 میلیارد ریال، مرکز سلامت روستایی جیلان آباد در اصفهان با 510 متر مربع مساحت و هشت میلیارد ریال اعتبار و مرکز سلامت طالخونچه با مساحت 850 متر مربع و 12 میلیارد ریال اعتبار، خانه بهداشت اراضی با اعتبار یک میلیارد ریال و مرکز سلامت دیزیچه با یکهزار و 121 متر مربع و 14 میلیارد ریال اعتبار در شهرستان مبارکه از دیگر طرح های افتتاح شده بود.

خانه بهداشت مهدی آباد با اعتبار 1.8 میلیارد ریال و مرکز سلامت دولت آباد با اعتبار چهار میلیارد ریال در شهرستان تیران و کرون از جمله طرح های مذکور بود و در خمینی شهر نیز پایگاه سلامت علیمردان خان با اعتبار 5.5 میلیارد ریال و بازسازی و طرح تکمیل طبقه همکف پایگاه سلامت اسفریز با اعتبار 6 میلیارد ریال بهره برداری شد.

ساخت خانه بهداشت شهر خلج در فریدن با اعتبار 2.5 میلیارد ریال و خانه بهداشت زیاد آباد در میمه با اعتبار 2 میلیارد ریال از دیگر طرح های بهره برداری شده در هفته دولت امسال به شمار می رود، بیمارستان آفتاب هشتم در شهرستان خور و بیابانک در شرق اصفهان در مساحتی بیش از سه هزار متر مربع و اعتبار 80 میلیارد ریال آماده افتتاح است.

اصفهان با پنج میلیون تن جمعیت به عنوان یکی از پر جمعیت ترین استان های کشور دارای نیازهای بسیاری در بخش بهداشت و درمان است که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان علاوه بر انجام امور آموزشی و پژوهشی، وظیفه تامین خدمات، امکانات و تجهیزات پزشکی و درمانی را در این خطه به عهده دارد.

این دانشگاه حدود 10 هزار دانشجو، 800 عضو هیات علمی، 11 دانشکده، 47 مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده و 27 هزار پرسنل دارد و در 38 بیمارستان دولتی زیرمجموعه خدمات درمانی خود را ارائه می کند، این اصفهان دارای بیش از 6 هزار تخت در 53 بیمارستان (38 دولتی و 15 خصوصی و خیریه) و همچنین 493 خانه بهداشت روستایی، 223 پایگاه سلامت شهری، 88 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 127 مرکز خدمات جامع سلامت شهری، هشت واحد تسهیلات زایمانی و هفت مرکز بیماری های رفتاری است.

بهره برداری از 336 طرح مخابراتی در استان برای ارتقای سطح ارتباطات

336 طرح مخابراتی با اعتباری بیش از 592 میلیارد ریال با هفته دولت در استان اصفهان افتتاح شد، طرح های مخابراتی افتتاح شده شامل 290 طرح مخابراتی شهری و 46 طرح روستایی است که از این تعداد 111 طرح مختص شهرستان اصفهان با اعتبار 208 میلیارد ریال بود.

طرح های افتتاح شده مربوط به حوزه های PTN، WIFI، ظرفیت سازی و توسعه پورت پرسرعت دیتا (G و ADSL )، تاسیس و توسعه ظرفیت سوئیچ مراکز تلفن، کانال سازی، تاسیس و توسعه تلفن ثابت از طریق کافوی نوری (DLC)، تاسیس و توسعه تلفن ثابت از طریق GPON، توسعه شبکه تلفن همراه (سایت BTS)، افزایش ظرفیت ارتباط بین مراکز مخابراتی (ترانسمیشن)، OLT، افزایش ظرفیت باطری و اجرای تغذیه نیروی مراکز و سایت ها، فیبرنوری، توسعه و تقویت شبکه کابل است.
تاکنون بیش از 2 هزار و 157 سایت BTS ارتباطات سیار در استان اصفهان نصب شده است و 105 شهر زیر پوشش تلفن همراه قرار دارد، استان اصفهان دارای سه میلیون و 82 هزار و 946 شماره تلفن ثابت منصوبه است که از این تعداد دو میلیون و 500 هزار شماره تلفن مشغول به کار و ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان اصفهان 47.42 درصد و در کشور 38 درصد است.

رونمایی از 3 محصول دانش بنیان

همچینین در هفته دولت سه محصول دانش بنیان با هزینه 380 میلیارد ریال در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان رونمایی شد.

دستگاه بازرسی ایکس ری چمدانی شرکت بهیار صنعت سپاهان با نام تجاری پرتوسازان و با ارزش 300 میلیارد ریال که با بومی سازی 100 درصدی در سخت افزار و نرم افزار از حیث داشتن لامپ ایکس ری ساخت داخل، به عنوان دستگاه صد در صد ایرانی در نوع خود محسوب می شود ، از محصولات بهره برداری شده در این هفته بود.

این دستگاه قابل استفاده در کلیه مبادی ورود و خروج بار در کشور، ورودی ساختمان ها، ادارات و مراکز نظامی، تجاری و دولتی و به منظور استفاده در کلیه فرودگاه ها و ایستگاه های راه آهن محلی در داخل کشور است.

سیستم پردازش گندله های فولاد که توسط شرکت دیده رایان صنعتی اصفهان طراحی شده است قابلیت هایی نظیر به روزرسانی اطلاعات در بازه های زمانی 5 دقیقه ای، ذخیره اطلاعات، نمایش نمودارهای مختلف از توزیع گندله ها، تفکیک گندله ها به چهار سایز از قبل تعیین شده و تهیه بانک اطلاعاتی از تصاویر گندله ها را ایجاد می کند، اندازه گندله های تشکیل شده در بخش گندله سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا گندله های دارای قطر نامناسب می توانند در عملکرد کوره اختلال ایجاد کنند، به همین دلیل این گندله ها قبل از ورود به کوره بایستی از سرند عبور کنند و آن هایی که دارای قطر نامناسب هستند به واحد مواد اولیه برگشته و دوباره این فراید را از سر بگیرند، ارزش این فناوری 30 میلیارد ریال برآورد شده است.

لیزرهای حکاکی و پزشکی محصول دیگری است که رونمایی شد، توسط این لیزرهای حکاکی و برش می توان نقش های پیچیده و برش های بسیار ظریف را با عمق دلخواه و با دقت و سرعت بالا بر انواع فلزات ایجاد کرد، محصول این نوع برشکاری و حکاکی بسیار دقیق بوده و از دوام بالایی برخوردار است که با این دستگاه می توان بر فلزاتی همچون برنج، آهن، آلومنیوم، استیل، طلا و نقره و انواع ورق های نازک را برش داد.

این سامانه دارای سیستم کنترل کننده چند محوری بوده که باعث می شود حکاکی با سرعت بالا در راستاهای دلخواه امکان پذیر است و ارزش این فناوری نیز 50 میلیارد ریال برآورد شده است. همچنین مرحله اول کارگاه های تجاری سازی پارک ابوریحان با زیربنای یکهزار و 500 مترمربع و ساختمان شرکت های فناور فراکوش سپاهان با زیربنای یکهزار و 650 مترمربع، کنترل توان نوین پویا 630 مترمربع و فناور پویا سپاهان یکهزار و 80 مترمربع به عنوان سرمایه گذاری بخش خصوصی به بهره برداری رسید.

260 پروژه بخش کشاورزی برای دستیابی به ثبات تولید

این طرح ها با اعتباری بالغ بر یک هزار و 704 میلیارد ریال در نقاط مختلف استان اصفهان به بهره برداری رسید و بیشتر آن ها در حوزه آب، خاک و امور فنی مهندسی، تولیدات گیاهی و نیز دام، طیور وآبزیان اجرا شده است.

همچنین 40 پروژه بخش منابع طبیعی و آبخیزداری ، 26 پروژه عشایری، چهار پروژه تعاون روستایی، یک پروژه صنایع کشاورزی و یک پروژه ساختمان اداری از دیگر پروژه های افتتاح شده بود، از مجموع اعتبارات این طرح ها 328 میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی، 534 میلیارد ریال از اعتبارات ملی و استانی دولتی و 840 میلیارد ریال از محل سرمایه بخش خصوصی تامین شده است.

این تعداد پروژه برای یک هزار و 106 نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است و 2 هزار و 663 نفر تثبیت اشتغال داشته و 54 هزار و 194 خانوار از طریق آن بهره مند شده اند.

استان اصفهان دارای 564 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و بیش از 180 هزار نفر در این بخش در استان مشغول کار هستند.

افزایش اماکن ورزشی در هفته دولت 98

علاوه بر طرح های یاد شده، 14 طرح ورزشی نیز در هفته دولت در استان اصفهان به بهره برداری رسید.

با بهره برداری این طرح ها، بیش از 22 هزار متر مربع به فضای ورزشی استان اضافه شده، هزینه اجرای این طرح ها بیش از هشت میلیارد و 600 میلیون تومان اعلام بوده و این میزان از محل اعتبارات ملی، استانی و کمک های شهرداری ها، تعاونی ها و خیران تامین شده است.

آغاز عملیات اجرایی احداث 19 هزار واحد مسکن در اصفهان

عملیات اجرایی بیش از 19 هزار واحد مسکونی روز سه شنبه گذشته به صورت ویدیو کنفرانس توسط رئیس جمهوری و با حضور استاندار و شماری از مدیران استان به مناسبت هفته دولت در شهرک بهارستان تیران استان اصفهان آغاز شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با حضور در محل اجرای عملیات طرح اقدام ملی تولید مسکن در تهران، فرمان آغاز عملیات اجرایی ساخت 110 هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی تولید مسکن را همزمان در استان های اصفهان، خراسان رضوی، هرمزگان، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری صادر کرد.

حفظ منابع طبیعی اصفهان با بهره برداری از 66 طرح

برای اجرای این تعداد طرح افزون بر 22 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، ملی و صندوق توسعه ملی هزینه شده، 16 طرح از این تعداد آبخیزداری و آبخوان داری است که برای اجرای آنها 190 هزار و 603 میلیون ریال هزینه شده است و 11 هزار و 957 خانوار از آن بهره مند شدند.

طرح های حوزه حفاظت و اراضی 33 طرح بود و از این تعداد 9 طرح جایگزینی سوخت فسیلی و 11 طرح کمربند حفاظتی و 13 طرح کاداستر، 17 طرح دیگر مربوط به احیا، توسعه و بهره برداری اصولی از جنگل ها و مراتع استان است.

حمایت از قشر آسیب پذیر با بهره برداری از 200 طرح بهزیستی

همزمان با آغاز هفته دولت، بهره برداری از 200 طرح و برنامه عمرانی و خدماتی ویژه مددجویان بهزیستی استان اصفهان آغاز شد،این طرح ها شامل افتتاح مرکز اقامتی میان مدت درمان اعتیاد و مرکز مشاوره عمومی در خمینی شهر ، ساختمان بازسازی شده بهزیستی خور و بیابانک، ساختمان بازسازی شده مجتمع حمایتی بهزیستی آران و بیدگل، کلینیک مددکاری اجتماعی آرامش و واحد اورژانس اجتماعی شمال شهر اصفهان، ساختمان جدید خانه کودک و نوجوان شهید مرتضوی نجف آباد و افتتاح چندین مهد کودک در سطح استان بود.

طرح های مذکور با اعتبار بالغ بر 78 میلیارد و 570 میلیون ریال از محل اعتبارات بخش دولتی و غیردولتی به بهره برداری رسید، علاوه بر طرح های یاد شده بالغ بر70 طرح اشتغالزا و بالغ بر 120 طرح مسکن اجرایی شد.

توسعه گردشگری، حمایت از صنایع دستی

بهره برداری 56 طرح در حوزه سرمایه گذاری و گردشگری و اجرای 16 برنامه فرهنگی بخش صنایع دستی این خطه بود که برای بهره برداری 44 طرح در حوزه سرمایه گذاری گردشگری و 12 طرح در حوزه گردشگری یکهزار و 500 میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.

این طرح ها شامل یک هتل در آران و بیدگل، 12 اقامتگاه سنتی با نجات بخشی خانه های تاریخی در شهر ابوزید آباد آران و بیدگل و روستای فوداز در نایین، شهر تودشک در شرق شهرستان و شهر اصفهان است، تاکنون 444 اقامتگاه بومگردی با هدف توسعه متوازن گردشگری در استان فعال شدند و در هفته دولت نیز 29 اقامتگاه بوم گردی در شهرستان های اصفهان ، سمیرم، خور و بیابانک و آران و بیدگل به بهره برداری رسید.

همچنین یک محوطه گردشگری در شهرستان سمیرم و یک منطقه نمونه گردشگری در شهرستان فریدون شهر به بهره برداری رسید، با افتتاح این مجموعه ها هزار و 57 تخت و 386 اتاق به ظرفیت اقامت استان افزوده و برای 265 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.

امسال در هفته دولت با موافقت شورای صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و با همت بخش خصوصی، هشت دفتر خدمات مسافرتی در اصفهان، کاشان و آران و بیدگل به بهره برداری رسید و افتتاح یک مجتمع خدمات بین راهی در محور گردشگری شرق استان در شهرستان نایین و افتتاح سه سفره خانه سنتی در شهرستان های اصفهان و خمینی شهر عملیاتی و در مجموع برای طرح های گردشگری استان در مجموع 200 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی هزینه شد.

افتتاح چهار کارگاه صنایع دستی در شهرستان های خوانسار و تیران و کرون و برپایی 10 نمایشگاه صنایع دستی در شهرستان های اصفهان، نطنز ، کاشان ، فلاورجان و شاهین شهر و میمه، برخی از این نمایشگاه ها همچون صنایع دستی شهرستان شاهین شهر و میمه و افتتاح 2 بازارچه صنایع دستی در کاشان و فولادشهر از توابع شهرستان لنجان از دیگر برنامه ها بود.

6022/ 6020

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه گذشته به منظور بهره بردای از 3 فرهنگسرا در اهواز و بندر ماهشهر به خوزستان سفر کرد. این 3 فرهنگسرا در مجموع 6500 متر زیربنا دارند. به گزارش ایرنا، عباس صالحی در جمع خبرنگاران گفت: روند توسعه در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، علمی و همچنین فرهنگی و هنری شتاب گرفته است.

وی با اشاره به وجود تحریم های اقتصادی و تاثیر آن بر کند شدن پروژه ها اظهار کرد: با این همه، توجه دولت یازدهم و دوازدهم به توسعه زیرساخت های مختلف اقتصادی، اجتماعی، علمی و... قابل توجه است. صالحی در ادامه با تشریح برخی اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 2 سال اخیر افزود: در سال 92 تعداد سینماهای کشور 247 عدد بود در حالی که امسال به 550 عدد رسیده است و تلاش می کنیم زیرساخت های سینمایی را افزایش دهیم.

وی گفت: در سال 92 در کل کشور 2841 کتابخانه داشتیم و این تعداد در سال گذشته به 3445 باب رسید و تا پایان هفته دولت امسال هم 40 کتابخانه به آنها اضافه شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به رویدادهای کشور در حوزه فرهنگ و هنر بیان کرد: تنوع و تکثر برنامه ها در این 2 حوزه زیاد است. در کل 16 هزار برنامه اجرا شده است که از جمله آنها می توان به 1620 فعالیت ترویجی کتاب، 1692 فعالیت شعری و... اشاره کرد.

صالحی با بیان این که در یک سال و نیم گذشته 800 میلیارد تومان موافقت نامه فرهنگی با استانداران کشور تنظیم و مبادله شد، گفت: در خوزستان یک توافق 84 میلیارد تومانی با استاندار داشتیم که طی 18 ماه گذشته 40 میلیارد تومان آن امضا شده است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
گروه بین الملل آیت الله تسخیری در مراسم تکریم و معارفه دبیران کل پیشین و جدید مجمع جهانی اهل بیت(ع)، گفت: مسئولیتی که رهبر معظم انقلاب برعهده دبیرکل مجمع گذاشته اند، متناسب با شرایط حساس بین الملل و جایگاه مهم پیروان اهل بیت(ع) است. از سویی انتظار خاندان عصمت و طهارت(ع) از این مجمع نیز مسئولیت عظیمی را برعهده دبیرکل می گذارد..
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : روزنامه اطلاعات

به گزارش ایکنا ؛ مراسم تکریم و معارفه دبیران کل سابق و جدید مجمع جهانی اهل بیت(ع)، امروز نهم شهریورماه، با حضور اعضای شورای عالی و مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مسئولان کشوری و لشکری و برخی شخصیت های دولتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

آیت الله محمدعلی تسخیری، عضو شورای مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مشاور عالی رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور جهان اسلام، طی سخنانی در این مراسم با اشاره به مسئولیت خطیر دبیرکل این مجمع؛ گفت: مکتب اهل بیت(ع) بسیار عظیم و دربردارنده همه معارف این خاندان بوده و راه نجات بشریت را ارائه می کند. عظمت این مکتب، مسئولیت دبیرکل آن را نشان می دهد.

وی با بیان این مطلب افزود: مسئولیتی که رهبر معظم انقلاب برعهده دبیرکل مجمع گذاشته اند، متناسب با شرایط حساس بین الملل و جایگاه مهم پیروان اهل بیت(ع) است. از سویی انتظار خاندان عصمت و طهارت از این مجمع نیز مسئولیت عظیمی را برعهده دبیرکل می گذارد.

آیت الله تسخیری ادامه داد: مسئله فعالیت های دشمنان مکتب اسلام به ویژه وهابیت، تبیین کننده اهمیت مسئولیتی است که دبیرکل مجمع دارد. امروزه امکانات بسیار عظیمی در اختیار شیعیان قرار دارد. تالیفات بسیاری از سوی تشیع در جهان منتشر شده است.

وی گفت: به موازات فعالیت هایی که از سوی دشمنان انجام می شود، ما نیز باید فعالیت های خود را افزایش دهیم. پیروزی انقلاب اسلامی عظمت ویژه ای را به تشیع هدیه کرده است. مجمع اهل بیت(ع) باید خود را در سطح فعالیت دشمنان قرار دهد و اهداف اساسنامه خود را محقق کند.

آیت الله تسخیری گفت: پرچم مقاومت مستضعفان امروز به دست شیعه و ایران است و حزب الله لبنان، انصارالله یمن و شیعیان بحرین نیز در این راستا نقش آفرینی می کنند.

راهبرد معنویت، بیداری و ترویج مقاومت

حجت الاسلام رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این مراسم بیان کرد: آنچه که به عنوان راهبرد در سخنان رهبر معظم انقلاب مطرح شده است، تاکنون در این مرکز اعمال شده که عقلانیت، معنویت، بیداری و ترویج نهضت مقاومت که در قرآن و روایات نیز آمده از آن جمله است.

وی افزود: اهل بیت(ع) میزان، مصباح و اسوه هستند و توحید محور اصل فعالیت آنان است. کارهایی که تاکنون در این مجمع انجام شده، باید حفظ شود و ارتقا پیدا کند تا ادبیات و گفتمان انقلاب اسلامی به جهانیان معرفی شود و اتفاق بزرگ حرکت عظیم فکری را شاهد باشیم.

رمضانی ادامه داد: انقلاب ما مقدمه دولت، جامعه و امت اسلامی است و باید زمینه تمدن اسلامی را فراهم کنیم که این موضوع نرم افزار خود را نیاز دارد. نامه های رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا به عنوان یک مصلح فکری ارائه شد که به عقلانیت اشاره دارد.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب را فقط نباید رهبر ایران و ولی امر مسملین این کشور دانست، افزود: ایشان به عنوان یک مصلح فکری و دینی در جهان درخشیده است و عرصه ای را به جامعه بشری ارائه کرد که همان نگاه به اهل بیت(ع) است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت اظهار کرد: امام حسین(ع) نیز فقط الگوی شیعیان نیست؛ وی علاوه بر اینکه برای شیعیان الگو و اسوه است، برای همه مسلمانان اسوه ای بارز است؛ زیرا برای احیای سنت های دین اسلام گام برداشت. همچنین این امام الگوی همه پیروان ادیان ابراهیمی است، زیرا به حق دعوت کرده است.

رمضانی ادامه داد: اگر چنین نگاهی را نسبت به هدایت بشر داشته باشیم، مسئولیت مهمی متوجه کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران و حوزه های علمیه است که باید در این راستا گام بردارند و نسبت به معرفی اهل بیت به جهان اقدام کنند.

وی به ترویج محبت در کنار خشونت تأکید کرد و گفت: پروژه ای 15 ساله در یکی از کشورهای خارجی تعریف شده بود که بر روی این موضوع تأکید داشت که پیروان پیامبر اسلام(ص) فقط عرب زبان ها بودند و قرآن نمی تواند همه بشر را مخاطب خود قرار دهد.

رمضانی تصریح کرد: مخاطب قرآن عقل و فطرت است که پیامبر اسلام آن را برای همه ابنای بشر گشوده و ما در کنار محبت، بحث مقاومت در برابر زور و ظلم و تزویر را نیز دنبال می کنیم. باید عوامل موفقیت مجمع جهانی اهل بیت(ع) را توسعه و موانعی که بر سر راه این فعالیت هاست را کاهش دهیم.

وی گفت: نباید تصور کرد که هر آنچه انجام شده، نهایت اقدام بوده است. ما در همه عرصه ها با آنچه که باید انجام شود فاصله داریم.

دو بال وحدت جهان اسلام

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تودیع و معارفه دبیرکل سابق و جدید مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: خدمات صادقانه و پیگیرانه حجت الاسلام اختری در مسئولیت های متعدد به ویژه در مجمع برای همه ما آشکار است. اهل بیت(ع) رکن اصلی جهان اسلام هستند.

وی ادامه داد: وحدت جهان اسلام با دو بال قرآن و اهل بیت(ع) امکانپذیر است؛ قرآن نقطه اتصال یک میلیارد مسلمان در جهان است که با این کتاب، چه در متن و چه در لایه های پنهان آن در طول 14 قرن پیوند خوردند. همه فرق اسلامی، اهل بیت(ع) را این گونه می شناسند که به واسطه اتصال به منبع قدسی، اصیل ترین منبع دین به شمار می روند.

صالحی اظهار کرد: با تکیه بر این دو بال می توانیم با توطئه دشمنان مسلمانان که پیچیده تر و عمیق تر شده است مقابله کنیم. این کار آرمان پیامبر(ع) و ائمه معصومین(ع) را محقق می کند. انقلاب اسلامی حرکت خود را با این نگاه آغاز کرد و امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و دولت های جمهوری اسلامی ایران، روابط خود را با امم اسلامی بر همین راستا بنا کردند که مجمع اهل بیت(ع) نیز از ارکان این راهبرد بوده و توفیقات فراوانی داشته است.

وی افزود: حجت الاسلام اختری در عقبه استراتژیک ایران نقش اساسی ایفا کرد و در روزهایی که جبهه مقاومت به چشم نمی آمد، بذر آن را کاشت و خادم انقلاب و اسلام شد. حجت الاسلام رمضانی نیز در داخل و خارج کشور اثرگذار بوده است.

15 سال فعالیت در مجمع

حجت الاسلام محمدحسن اختری، دبیرکل سابق مجمع جهانی اهل بیت با بیان اینکه از ابتدا یک طلبه بودم که در خدمت رهبری و امام خمینی(ره) باشم، گفت: از اینکه پس از انقلاب و برای 35 سال مورد لطف و عنایت رهبری بودم قدردان هستم. در مراحل مختلف خدمتگزاری از سال 65 تاکنون مورد توجه معظم له بوده ام و هنگامی که شنیدم ایشان از من راضی هستند، بسیار خوشحال شدم.

وی که 15 سال در مجمع جهانی اهل بیت(ع) مشغول به فعالیت بود، افزود: از نبود امکانات برای فعالیت ایتام آل محمد(ص) ناراحت هستم. اهداف مجمع سازماندهی اوضاع شیعیان و نشر معارف اهل بیت(ع) براساس تقریب مذاهب اسلامی و میان مسلمان و غیرمسلمانان است.

اختری با بیان اینکه امکانات محدود است و باید نسبت به ایجاد آنها تلاش کرد، گفت: باید ظرفیت ها را مورد استفاده قرار داد و توانمندی ها را تجمیع کرد. تشکل های متعددی همچون زنان، جوانان و پزشکان ایجاد کرده ایم. زمینه انجام فعالیت وجود دارد و اقدامات مطلوبی در این راستا شده است که نیاز به ادامه دارد.

به گفته وی، راه اندازی دانشگاه جهانی اهل بیت(ع) یکی دیگر از این گونه فعالیت هاست که به تربیت کادر انسانی می پردازیم. در فضای مجازی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است که به تولید و بهره وری نیاز دارد. خبرگزاری ابنا با 25 زبان یکی دیگر از فعالیت های مجمع در طول سال های گذشته بوده است.

اختری به ویکی شیعه اشاره کرد و ادامه داد: این سایت با 10 زبان فعالیت می کند و زمینه گسترده تر شدن دارد. تعداد مسلمانان در ابتدای انقلاب یک میلیارد نفر بود که اکنون به یک میلیارد و 700 میلیون نفر افزایش یافته است. 300 میلیون نفر پیرو اهل بیت(ع) در دنیا وجود دارد.

آیت الله محسن مجتهد شبستری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، دیگر سخنران این مراسم بود.

وی گفت: نور از پرخاصیت ترین موجودات عالم است که سرعت سیر، تشخیص اشیا از هم و تقویت موجودات با نور خورشید از این جمله است. سرعت نور از سرعت صوت بیشتر است و نور خورشید مایه پرورش موجودات زنده از جمله حیوانات، انسان ها و حتی تکامل جمادات است.

وی با بیان اینکه نور معنوی هم داریم، توضیح داد: نور قرآن و عترت از این دست است که در زیارت جامعه کبیره نیز به هشت مورد نور اشاره شده است که به صورت مفرد و مکسر به کار رفته است. در اثر نور حسینی و اهل بیت، افکار انسان ها پرورش پیدا می کند؛ انقلاب اسلامی ایران نیز نشئت گرفته از نور حسینی است. حق از باطل با نور این خاندان روشن می شود و اهل بیت(ع)، چراغ نورافکن هستند.

مجتهد شبستری ادامه داد: اختری در سوریه، لبنان و سپس دفتر مقام معظم رهبری فعالیت می کرد و بسیار پرکار بود و اغلب تا ساعت 21 در مجمع حضور داشت.

نقش آیت الله اختری در تشکیل حزب الله لبنان

سیدابوالحسن نواب، دبیر شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این مراسم گفت: راه اندازی جنبش حزب الله لبنان به کوشش حجت الاسلام اختری انجام شد. وی همچنین خدمات ماندگاری در سوریه دارد و به عنوان شیخ السفرا مطرح بود که بیشترین زمان را در کنار محور مقاومت در این کشور حضور داشت.

وی به حضور مؤثر و تمام وقت اختری در مجمع اهل بیت(ع) اشاره و بیان کرد: رمضانی نیز اداره مرکز اسلامی هامبورگ را که به کوشش شهید بهشتی در آلمان راه اندازی شده بود برعهده داشت و در حوزه علمیه نیز استاد رشته فقه، اصول و معارف است.

حسین معتوق، عضو کویتی مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز بر لزوم توجه به سه سیاست در دوره جدید مجمع تأکید کرد و افزود: تبیین چهره واقعی اهل بیت، تجمیع نیروها و پرهیز از موازی کاری و حضور پررنگتر مجمع اهل بیت در حوزه علمیه و استفاده از علمای ایرانی و غیرایرانی نیازمند توجه بیشتر از سوی این مرکز است.

در این مراسم همچنین حکم انتصاب رضا رمضانی به عنوان دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به قلم رهبر معظم انقلاب از سوی آیت الله تسخیری، مشاور معظم له قرائت شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت مهدی شادمانی خبرنگار ورزشی را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی در پیامی توئیتری درگذشت مهدی شادمانی را تسلیت گفت.

در پیام او آمده است: طعم زندگی در آشنایی با آدم های آسمانی است. با شادمانی حس زندگی می یافتیم. خانواده شکیبای شادمانی، درد و دریغ مان را پذیرا باشید.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه نیز درگذشت مهدی شادمانی، خبرنگار ورزشی را تسلیت گفت.

مهدی شادمانی خبرنگار باتجربه ورزشی، بامداد شنبه پس از حدود سه سال مبارزه امیدوارانه با سرطان، دار فانی را وداع گفت .

به گزارش ایسنا، این خبرنگار سابقه فعالیت در نشریاتی همچون همشهری جوان ، دنیای ورزش و جهان فوتبال فعالیت داشت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه کیفیت مطلوب تغذیه حجاج از جمله مباحث و دغدغه های جدی درسازمان است، گفت: در سایه ارزیابی عملکرد سالهای گذشته و رفع نقاط ضعف امسال وضعیت خوبی در این حوزه داشته ایم اما باید ارتقا و تغییر سیستم تغذیه و یا تلاش در تسهیل امور مربوطه در این حوزه با توجه به سلیقه و ذایقه حجاج ما انجام شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ علی رضا رشیدیان روز شنبه در ادامه سرکشی های خود به بخش های مختلف خدمات دهی به حجاج ، سری به دو آشپزخانه دخیل و زین دو مجموعه اصلی و فعال ححج و زیارت در شهر مدینه زد و در جریان این بازدیدها ضمن گفت و گو با پرسنل از بخش های مختلف این مجموعه ها و نحوه عمل آنها مطلع شد.
وی عنوان کرد : هر اقدام و نوآوری که در این حوزه قرار است انجام شود باید به طور دقیق بررسی و ارزیابی شده و اشکالات آن احصا و رفع شده و ضمن بومی سازی و متناسب سازی با ذایقه حجاج و تایید مجموعه تدارکات و تغذیه سازمان نسبت به آن اقدام گردد.
در این بازدید، عبدالله زین مالک آشپزخانه مرکزی زین با تشریح برنامه های آتی خود جهت تحول نوین در طبخ غذا و توزیع آن بین زائران؛ چند نمونه از اقداماتی که در کشور امارات انجام شده و بسته های غذایی که در کارخانه ها به صورت کترینگ آماده و بسته بندی شده بود اشاره کرد و گفت : این غذاها با تکنولوژی جدید و گرم است و می توان از این تکنولوژی در سیستم تغذیه حجاج بهره گرفت.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه این توضیحات تصریح کرد : باید محاسن و معایب این پیشنهاد و راهکارها به صورت دقیق و مشخص ارائه و در کمیسیون تغذیه و تدارکات در تهران بررسی شود و به عنوان یک روش و راهکار قابل ارزیابی است.
وی تصریح کرد : در این میان ذائقه زائرین ایرانی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، زیرطبع حجاح ایرانی و حساسیت های آنها ممکن است خیلی با غذاهای کنسروی سازگاری نداشته باشد.
وی افزود: بر این مبنا هر طرح و پیشنهاد باید به طور جدی و از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد.
دو آشپزخانه زین و دخیل طی ایام حج به طور متوسط روزانه بین 10 تا 20 هزار پرس غذا طبخ می کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
عدم آشنایی بعضی از حجاج به محرمات حال احرام،طواف،آداب حضور و....است به این معنا که همه ساله جمع کثیری از زائران خانه ی خدا که اکثرا در دهه های هفتم و هشتم عمر به سر می برند نه تنها از انجام مناسک حج تمتع عاجزند بلکه از استعداد فرا گیری آداب و اعمال آن نیز بی بهره اند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

حسین حشمتی- روزنامه نگار و عضو هیات تحریریه پیغام

بی تردید حج یکی از مهم ترین مظاهر دین حنیف اسلام است که شیعه وسُنی بر وجوب آن اتفاق نظر دارند به این معنا که،برهرفرد مسلمانی واجب است در صورت واجد شرایط بودن،حداقل یکبار در طول عمر خود به این تکلیف الهی عمل نماید کما این که سالیانه چندین میلیون نفر از مسلمانان جهان منجمله کشور ایران به حرم امن الهی مشرف می شوند اما نکته مهم بروز مشکلات و سخت گیریها و عدم انجام آداب میزبانی است که توسط حکام سرزمین حجاز که لقب خادمین حرمین شریفین را یدک می کشندند، آنچنان که باید و شاید انجام نمی شود که پرداختن به مصادیق آن هدف این مقاله نیست، اما آنچه مورد نظر نگارنده است، عدم آشنایی بعضی از حجاج به محرمات حال احرام،طواف،آداب حضور و....است.

به این معنا که همه ساله جمع کثیری از زائران خانه ی خدا که اکثرا در دهه های هفتم و هشتم عمر به سر می برند نه تنها از انجام مناسک حج تمتع عاجزند بلکه از استعداد فرا گیری آداب و اعمال آن نیز بی بهره اند و چنین است که متاسفانه این قبیل زائران جز مزین شدن به لقب افتخاری(حاجی) بهره واقعی از این سفر نمی برند،بگذریم از این که بعضی هایشان هم که توان تحمل شرایط آب هوایی و انجام اعمال سخت حج را ندارند بیمار می شوند و به این ترتیب هم خود را به زحمت می اندازند هم مسئولان مربوطه را،ای کاش سازمان حج و زیارت کشور با عنایت به فتوای مراجع شیعه مبنی بر استطاعت مالی و صحت بدنی از اعزام حجاجی که چنین شرایطی دارند خودداری می کردند.

اسف بار تر از وضعیت حجاج سالمند و بیمار،اوضاع حجاج جوان و میان سال است که متاسفانه بعضی از آنان هم نه تنها از آداب و مناسک اطلاعات کافی ندارند بلکه اغلب به نیت حج اما در واقع به قصد تجارت وشُهرت به این سفر معنوی می روند و لذاست که تنها زائران معدودی موفق به انجام حج کامل،آنگونه که آیت الله جوادی آملی در کتاب، جُرعه ای از صهبای حج تشریح کرده اند نائل می شوند،آنجا که در باب ادب ورود به مسجد الحرام می نویسند،طبق روایت نورانی امام سجاد(ع) ورود به حرم باید حج گزار را بیش از پیش به حرمت غیبت اهل اسلام متذکر شود و این قصد را در او برانگیزد که، خدایا من غیبت و عیب جویی مسلمانی را نمی کنم و زائر آنگاه که وارد مکه شدباید براین نیت باشد که، خدایا به قصد تو آمدم نه به قصد تجارت،شهرت،سیاحت، تفریح، تفرج و مانند اینها.

اکنون پرسش اساسی این است که آیا همه ی زائران محترمی که به سر زمین وحی مشرف می شوند برای رضای خدا رنج سفر را بر خویش هموار می سازند و هزینه های هنگفت آن را می پردازند؟

واقعیت این است که با مقایسه ای حتا سطحی میان آنچه که براساس کتاب مناسک حضرت امام خمینی(س،ر) تحت عنوان، حج تمتع با چه شرایطی واجب می شود و استطاعت به چه معناست؟ (1) و آنچه که توسط بعضی از حجاج انجام می شود، متوجه می شویم چه تفاوت فاحشی در این موارد وجود دارد زیرا وجود همین نقص غرض میان نیت حج گزاران و آنچه که به علت جهل احتمالی آنان به فلسفه و آداب و اعمال حج تمتع متصور است باعث ظاهر شدن سیرت حیوانی آنها می گردد، همانگونه که آیت الله جوادی آملی در سرفصل (سیرت حیوانی بعضی از حج گزاران) (2) نوشته و با آوردن احادیثی از امامان معصوم علیهم الاسلام،نتیجه گرفته اند که اگر چه همه ی افراد حاضر در مراسم حج در آمار ظاهری، حج گزاران به حساب می آیند لیکن ممکن است بسیاری از آنان در سرشماری سر و حقیقت افراد که مربوط به اسرار حج است، انسان به شمار نیایند.

اگر چه براساس تعالیم و فقه اسلام،تمامی اشخاص مستطیع می باید در اولین فرصت این حکم الهی را انجام دهند اما آیا اصراف در مخارج چندین میلیونی که پس از بازگشت ازاین سفر معنوی جهت برگزاری ضیافت های آنچنانی و پذیرایی از اقوام و آشنایان انجام می دهند هم جزئی از اعمال حج است؟آیا زیبنده تر نیست که زائران باز گشته از خانه ی خدا، این هزینه های تجملاتی را به حداقل یا به صفر برسانند و آن وجوه را به نیازمندان دیار خودشان بپردازند؟

ختم کلام این که شاید همین تناقضات در نیت و عمل حجاج در زمان مولانا هم وجود داشته که او را وادار ساخته با سرایش غزل مشهور خویش چنین رفتار و کرداری را محکوم نماید.

ای قوم به حج رفته کجایید،کجایید
معشوق همین جاست بیایید،بیایید
معشوق تو همسایه ی دیوار به دیوار
در بادیه سرگشته شما در چه هوایید؟

لینک خبر :‌ پایگاه خبری پیغام
گروه فناوری اطلاعات طی حکمی از سوی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، هادی یوسف پورآذری به عنوان مدیر ارتباطات و امور بین الملل بنیاد ملی بازی های رایانه ای منصوب شد.

به گزارش ایکنا ، به نقل از بنیاد ملی بازی های رایانه ای، پورآذری از مدیران با سابقه در عرصه روابط عمومی بوده و بیش از یک دهه است که در عرصه های ارتباطات و رسانه فعالیت دارد.

طی حکمی از سوی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، هادی یوسف پورآذری به عنوان مدیر ارتباطات و امور بین الملل بنیاد ملی بازی های رایانه ای منصوب شد.

سال 97 بود که هیئت داوران چهاردهمین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی و در قالب جشنواره برترین های روابط عمومی ایران، در بخش ارتباطات الکترونیک، نشان ویژه روابط عمومی برتر به دلیل رعایت استانداردهای (علمی-صنفی)، خلاقیت در کار و داشتن کیفیت و کمیت مناسب فعالیت ها، به هادی یوسف پورآذری اهدا کرد.

وی تا پیش از این انتصاب به عنوان مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهرداری تهران فعالیت داشته و در این سمت نیز به عنوان ستاره ارتباطی استانی در پنجمین جشنواره ستارگان روابط عمومی ایران انتخاب شده بود.

پورآذری همچنین سوابق گوناگون اجرایی و مدیریتی را در کارنامه خود دارد که فعالیت رسانه ای در نشریات و پایگاه های خبری، برگزاری و دبیری جشنواره ها، نمایشگاه ها و رویدادهای گوناگون از جمله آن هاست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن

همزمان با نخستین شب محرم الحرام و آغاز ایام عزاداری شهادت سالار شهیدان و یارانش، پرچم عزا و ماتم به نشانه رسمی آغاز این آیین ها، بر فراز حرم مطهر امام حسین (ع) برافراشته شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم برافراشتن پرچم سیاه عزا بجای پرچم سرخ امسال با حضور میلیونی عاشقان امام حسین (ع) از مناطق مختلف عراق و نیز دیگر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

براساس گزارش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق ،همزمان با کربلای معلا، مراسم مشابهی نیز در سایر عتبات عالیات در نجف اشرف، سامرا و کاظمین و مرقد شریف امام زادگان در نقاط مختلف عراق برگزار شد.

در کربلای معلا این مراسم امشب بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور میلیونی و بی سابقه عاشقان خاندان عصمت و ولایت در بین الحرمین و داخل و اطراف حرمین حسینی و عباسی برگزار و با اهتزار پرچم های سیاه در کربلای معلا آیین های عزاداری ماه محرم رسما آغاز شد.

این مراسم با آداب و رسوم خاصی انجام می شود و دلباختان حسینی مشتاقانه در آن شرکت کرده و در طول مراسم فریاد لبیک یا حسین سر می دهند. .

در نجف اشرف نیز طی مراسمی پرچم گنبد امیرمومنان علی (ع) با حضور دهها هزار عاشق اهل بیت (ع) تعویض شد و با اهتزار پرچم های سیاه، آیین های عزاداری ماه محرم رسما آغاز شد.

مجموعه ای از برنامه های ویژه دینی و فرهنگی از جمله سخنرانی، اجرای سرود و مرثیه خوانی های پرشور در مراسم تعویض پرچم در عتبات عالیات عراق برگزار می شود که با شور و حزن سرشار عاشقان و عزاداران همراه است.

در این مراسم ها مسوولان مختلف آستان های مقدس، نمایندگان مراجع تقلید، مسوولان دولتی، شخصیت های دینی و اجتماعی در کنار آحاد مردم حضور پررنگی دارند.

نصب پرچم سیاه عزاداری محرم خاص عتبات عالیات و مرقد امامزادگان نیست بلکه درجای جای عراق مردم خداجو و عاشق اهل بیت (ع) با نصب بیرق های سیاه بر سر خانه و مغازه ها در هر کوی و برزن، چهره ای کاملا عاشورایی به شهرهای عراق بخصوص در جنوب و مرکز این کشور و از جمله در محله های مختلفی از بغداد پایتخت، می بخشد.

استقرار هزاران موکب حسینی در خیابان های مختلف شهرهای مرکزی و جنوبی عراق بویژه در شهرهای مذهبی و خیابان های منتهی به حرم های مطهر ائمه معصومان (ع) و خدمات رسانی به زائران از دیگر جلوه های ماه محرم است که از امشب فعالیت خود را آغاز کرده اند.

انتهای پیام/م

12:02 - 1398/06/10 / شماره : 734998 / تعداد نمایش : 75

air.ir/ZrqGvNq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
مراسم بزرگداشت مقام علمی حکیم ابوریحان بیرونی، چهارشنبه 13 شهریور ماه 1398 در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : عصر پرس ستاره نیوز پرس شیعه خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، ابوریحان بیرونی ( 440-362 ه ق ) ریاضیدان، اختر شناس، پژوهشگر تاریخ و جغرافیدان برجسته ایرانی است . در تاریخ نقل است که او در دوره ای دست به پژوهش زد که سامانیان از مشوقان اصلی دانش و ادب فارسی، بر شمال شرقی ایران شامل خراسان و خوارزم و زیاریان بر گرگان، مازندران و مناطق اطراف حکومت می کردند و هر دو گروه او را تحت پشتیبانی مادی و معنوی خود قرار داده و در راه پژوهش یاری کردند. بیرونی تا آخر عمر به ایران خاوری شامل مناطق مرکزی و جنوبی افغانستان امروز و تحت سلطه غزنویان رفت و هیچگونه حمایتی در هیچ زمینه ای از سوی محمود غزنوی دریافت نکرد، ولی لحظه ای از تلاش برای تکمیل تحقیقات علمی خود فروگذار نکرد.
در این مراسم که از ساعت 17:00 تا 19:00 برگزار می شود، دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن، دکتر مهدی محقق، رئیس هیأت مدیره انجمن، دکتر غلامحسین رحیمی، استاد دانشگاه تربیت مدرس و دکتر محمد باقری، عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران سخن خواهند گفت.

10 شهریور 1398 09:45

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
جلسه نمایندگان مدیران آموزشگاه های آزاد هنری سرپرست دفتر آموزش و مدیرکل دفتر موسیقی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، جلسه نمایندگان مدیران آموزشگاه های آزاد هنری با حضور مرتضی نیک نژاد سرپرست این دفتر و محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی در دفتر آموزش برگزار شد.

این جلسه به منظور دستیابی به راهکارهای اجرایی، برنامه ریزی و سیاست گذاری برای تشکیل انجمن آموزشگاه های آزاد هنری برگزار شد.

در ابتدا مرتضی نیک نژاد سرپرست این دفتر با اشاره به اهمیت تشکل های صنفی گفت:

وجود انجمن ها و تشکل ها در فضای آموزش هنر به منظور حمایت از هنرمندان حوزه آموزش هنر از ملزومات است و امیدوارم با همت و یاری مدیران آموزشگاه ها به دستآوردهای بزرگ و مناسبی در این زمینه برسیم.

سپس محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی ضمن تاکید بر اهمیت وجود انجمن های صنفی در همه حوزه های آموزشی گفت: برای رسیدن به نظام مندی و کیفیت بالای آموزش های هنری در همه حوزه ها و بخش های آن به وجود این انجمن ها نیاز داریم.

در این نشست اهداف انجمن های صنفی و فرآیند تشکیل آن بررسی شد و نمایندگان مدیران آموزشگاه های آزاد هنری از حوزه های موسیقی، تجسمی و نمایشی به بررسی دیدگاه ها و مسائل خود پرداختند.

بازدید سرپرست دفتر آموزش و توسعه فعالیت های هنری از روند برگزاری آزمون های جامع و ادواری

سومین آزمون جامع و بیست و نهمین آزمون ادواری هشتم شهریور برگزار شد سوالات و کلید پاسخنامه های آزمون همزمان با اتمام آزمون ها در سامانه آزمون منتشر شد.

جمعه هشتم شهریور ماه 98، مرتضی نیک نژاد، سرپرست این دفتر و مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با حضور در حوزه آزمون استان در دانشگاه امیرکبیر، از روند برگزاری سومین آزمون جامع و بیست و نهمین آزمون ادواری استانداردهای مهارتی ، بازدید کردند.

سرپرست این دفتر درباره آزمون های ادواری و جامع این دوره اعلام کرد: آزمون کتبی جامع و ادواری استانداردهای مهارتی فرهنگ و هنر، به صورت سراسری و هم زمان در مراکز استان ها برگزار شد.

نیک نژاد در ادامه با اشاره به اعلام نتایج آزمون ها گفت: نتایج این آزمون حداکثر 15 روز دیگر در سامانه آزمون هنر به نشانی www.azmoonehonar.ir اعلام خواهد شد و گواهینامه های الکترونیکی شرکت کنندگانی که موفق به اخذ نمرات قبولی در هر دو بخش آزمون عملی و نظری می شوند از نیمه دوم شهریورماه در سامانه قابل دسترسی است.

آزمون های جامع و ادواری که دفتر آموزش و توسعه فعالیت های هنری متولی برگزاری آن است مختص مهارت آموزان یا استادکاران ماهر ونیمه ماهری است که مایل به دریافت مهارت دیپلم در رشته های مهارتی در شاخه های هنری هستند. این آزمون، شامل دو بخش عملی و کتبی است که بخش عملی با نظارت نمایندگان اعزامی، دو روز قبل و بعد از آزمون کتبی انجام می گیرد و دریافت گواهی نامه استانداردهای مهارتی، منوط به قبولی در هر دو آزمون کتبی و عملی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- اجرای نمایش غریبه شام ، برگزاری 10 شب شبیه خوانی و برپایی نهمین دوره تئاتر صاحبدلان از ویژه برنامه های اداره کل هنرهای نمایشی همزمان با فرارسیدن ایام محرم و سوگواری شهادت امام حسین (ع) است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، ویژه برنامه های این اداره کل همزمان با فرارسیدن ایام محرم و سوگواری شهادت سالار شهیدان، امام حسین(ع) به شرح زیر اعلام شد.

- اجرای نمایش غریبه شام به نویسندگی حسین فدایی حسین و کارگردانی کوروش زارعی از روز سه شنبه 12 شهریورماه هر شب ساعت 18:30 در تماشاخانه سنگلج به صحنه می رود. در این نمایش پر بازیگر که به زندگی و شهادت حضرت رقیه (س) می پردازد بازیگرانی چون کاظم نظری، انوش معظمی، وفا طرفه، حسن اردستانی، سیدحمید لاجوردی، محمدجواد پیروزی، لیلاسادات موسوی، مریم سادات صدرپور، فائزه سادات حسینی، سنا زارعی، نگین سادات رسولی، فائقه حاجی مهدی، سوگند مقدم ایفای نقش می کنند و محمدرضا خویی نیز مدیر تولید پروژه است. علاقه مندان می توانند با حضور در گیشه تماشاخانه سنگلج، اقدام به تهیه بلیت این نمایش کنند.

- برگزاری 10 مجلس شبیه خوانی در محوطه مجموعه تئاتر شهر که به همت کانون تئاتر دینی این اداره کل از امشب، یکشنبه 10 شهریور، مصادف با اول محرم 1441 هجریقمری تا سه شنبه 19 شهریور، دهمین شب از محرم، بعد از اذان مغرب و عشا در محوطه مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود.

محوطه مجموعه تئاتر شهر میزبان 10 مجلس شاه چراغ، مجلس مسلم(ع)، مجلس وهب نصرانی، مجلس دو طفلان مسلم، مجلس حربن ریاحی، مجلس حضرت علی اکبر(ع)، مجلس حضرت قاسم(ع)، مجلس حضرت ابوالفضل(ع)، مجلس امام حسین(ع)، مجلس بازار شام و وفات حضرت رقیه(ع) با معین البکایی احمد عزیزی خواهد بود.

-برگزاری نهمین دوره تئاتر صاحبدلان در محرم و صفر 1441- 1398 که به همت کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کشور و انجمن هنرهای نمایشی در سه بخش نمایش های صحنه ای، نمایش های خارج از صحنه و مسابقه نمایشنامه نویسی صورت می گیرد که 32 نمایش در بخش صحنه ای و 13 اثر در بخش خیابانی پذیرفته شده اند.

در بخش صحنه ای از میان 32 اثر، پذیرش 23 اثر قطعی و 9 اثر، منوط به بازبینی است. از میان 13 اثر بخش خیابانی نیز 7 اثر به صورت قطعی و 6 اثر به صورت مشروط پذیرفته شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شب تئاتر در هفتمین برنامه از سری جدید خود، بررسی جایگاه هنر های نمایشی در وزارت ارشاد را در دستور کار خود قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن

به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، شب تئاتر در هفتمین برنامه از سری جدید خود، شنبه 9 شهریور، با اجرای منوچهر اکبرلو و موضوع تبیین جایگاه هنر های نمایشی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میزبان سید امین مویدی، مشاور برنامه ریزی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

مویدی در ابتدا به تبیین خروجی فعالیت های وزارت ارشاد پرداخت و گفت: بحث انضباط مالی اولین گامی بود که ما برداشتیم و اصلاح ساختار های مالی انجام شد. در گام بعدی ما به این نتیجه رسیدیم که می توانیم در منابع مالی خود با سامان دهی موسسات صرفه جویی کنیم. سامان دهی لزوما به معنی انحلال نیست.

وی در مورد دلیل تصمیم گیری بر ادغام موسسات گفت: بودجه و منابع ما محدود هستند و ما برای مدیریت و سامان دهی آن الزام داریم. تمام تلاش ما این است که از بودجه و منابع محدودمان در جهت حمایت از هنرمندان استفاده کنیم، زیرا خودمان را جزو خانواده بزرگ هنرمندان می دانیم.

ایرج راد، رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر، مهمان تلفنی برنامه بود و درباره بحث امنیت شغلی اظهار داشت: ما سال ها این مسئله را دنبال می کردیم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوباتی وجود داشت که به اعتقاد ما اگر اجرا می شد، بسیاری از این مشکلات حل می شد. بالاخره در برنامه ششم پنج ساله توسعه مسئله امنیت شغلی برای چندمین بار مطرح شد. جناب آقای دکتر صالحی وزیر محترم ارشاد تصمیم بر این داشتند که خودِ صنوف بتوانند در این قضایا شرکت کنند. به همین منظور 14 صنف از جمله خانه موسیقی و سینما به مدت یک سال هر چهارشنبه جلساتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تبیین آیین نامه های امنیت شغلی و حقوق ایام بیکاری و انجمن صنفی سراسری هنرمندان تشکیل دادند و بالاخره آیین نامه هایی تشریح شد. به این نتیجه رسیدیم که همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کار می تواند در رسیدن به اهداف بسیار کارساز باشد. بنابراین جلساتی در وزارت کار داشتیم و کارشناسانی از وزارت کار در جلسات ما حضور داشتند. بالاخره به نتیجه رسیدیم و دو وزیر ارشاد و کار این آیین نامه را امضا کردند و شکل رسمی پیدا کرد. مقرر شده است این آیین نامه به هیئت وزیران و دولت ارسال شود و نتیجه نهایی بعد سال ها به دست بیاید.

در ادامه، اکبرلو با طرح این سوال که چرا با خود هنرمندان در تبیین آیین نامه ها مشورت نمی شود؟ گفتگو را با مهمان برنامه پی گرفت.

مویدی در پاسخ گفت: طرحی که در حال حاضر ما داده ایم یک طرح کلی است. در شورای معاونان مصوب شده است که کارگروهی مرکب از نمایندگان معاونت هنری، معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت حقوقی دور هم جمع بشوند و در مورد آینده این موسسات تصمیم گیری کنند. استفاده از تمام ذینفعان در برنامه ما هست. بعد از تشکیل کارگروه و بررسی ساختار های حقوقی، از هنرمندان دعوت به عمل خواهد آمد تا نظراتشان را جویا شویم.

هرگز به دنبال حذف انجمن ها نیستیم

وی افزود: ما هنوز به نتیجه مشخصی درباره موسسات نرسیده ایم و آن چیزی که مطرح شده است، مباحث پیشنهادی معاونت هنری به وزارت ارشاد است و ما حتما نیازمند نظرات هنرمندان مجرب در این حوزه هستیم. جهت گیری ما در رابطه با انجمن ها بخشیدن تشخص، استقلال و قانون مداری به آنهاست و هرگز به دنبال حذف انجمن ها نیستیم.

تصمیمات وزارتخانه به ضرر انجمن هنر های نمایشی

حسین مسافر آستانه، عضو هیئت موسس انجمن هنر های نمایشی، مهمان تلفنی بخش پایانی برنامه بود که با تاکید بر اینکه انجمن هنر های نمایشی قابل ادغام و انحلال توسط دولت نیست، انتقادات تندی به تصمیمات وزارتخانه کرد. او گفت: هر زمانی که وزارتخانه تصمیم به انجام کاری برای انجمن هنر های نمایشی گرفته، جز به ضرر انجمن نمایش کاری نکرده است. انجمن نمایش سابق را به بهانه های واهی که یکی از این بهانه ها ساماندهی بود، تعطیل و تئاتر را از هم پراکنده کردند. در واقع زیر تشکیلات تئاتر دینامیت گذاشتند و منفجرش کردند.

اما، مویدی در پاسخ به مسافر آستانه با تاکید مجدد بر اینکه وزارتخانه به دنبال حذف انجمن نیست، توضیح داد: حرف ما این است که انجمن های استانی بر اساس قانون باید مجوز های مستقل بگیرند تا به عنوان یک شخصیت حقوقی شناخته شوند و انجمن مرکز هم می تواند باقی بماند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
محمود عزیزی با تاکید براینکه برخی طرح هایی که در مجموعه های مختلف اجرا می شوند بیشتر برای بیلان کاری است، گفت: اگر قرار است در وزارت ارشاد طرح ساماندهی و چابک سازی پیاده شود چرا از راس هرم این وزارتخانه شروع نمی کنند؟ چرا نظر هنرمندان و متخصصان را نمی پرسند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین ربیع

این بازیگر، کارگردان و مدرس تئاتر در گفت وگویی با ایسنا درباره طرح ادغام و تجمیع موسسات و انجمن های معاونت هنری که واکنش های مختلفی را هم در پی داشته بیان کرد: شاید برای صحبت در این باره بد نباشد به عقب برگردیم چون گاهی دولت های ما شب، خواب نما می شوند و تصمیماتی می گیرند که پشت آن فکر و بررسی دقیقی نیست. یک زمانی جنگ بود و هیچ جایی کسی را استخدام نمی کرد. آن زمان ما یکسری هنرمند داشتیم که به هیچ جا وصل نبودند و باید در رابطه با شغلشان پوشش اجتماعی پیدا می کردند چرا که مشاغل هنری جایگاه قانونی نداشت و هنوز هم ندارد. براین اساس انجمن نمایش را راه اندازی کردیم و این انجمن با حداقل امکاناتی که داشت توانست دوستان هنرمند را دور هم جمع کند، با این هدف که بتوانیم از توانایی هنری آن ها استفاده کنیم و البته که نتیجه مثبتی هم گرفتیم.

او افزود: در ادامه به تناسب شکل گیری انجمن نمایش، انجمن های دیگر و نیز خانه تئاتر پدید آمدند و این ها NGOهایی به عنوان یک سرپناه موقت برای هنرمندان بودند چون وزارت ارشاد و درواقع قانون، هیچ جایگاهی برای آن ها تعریف نکرده بود. بنابراین با وجود اشکالاتی هم که ممکن بود این انجمن ها داشته باشند، به دلیل اینکه هیچ راهی برای ارتباط هنرمندان با دولت وجود نداشت، شکل گرفتند و الان وقتی درباره ادغام این انجمن و موسسات دیگر صحبت می شود نکات و مباحث متعددی قابل طرح و تامل هستند.

عزیزی گفت: اگر قرار بر چابک سازی یا ساماندهی است باید گفت، یک وزارتخانه احتیاج به این همه معاونت ندارد. معاونت ها هم احتیاج به این تعداد مدیرکل ندارند. پس چرا چابک سازی را از همین جا شروع نمی کنند؟ مگر قبل از انقلاب این همه معاون و مدیرکل و زیرمجموعه مدیریتی داشتیم؟ آن هم برای کاری که به دست خود هنرمندان هم می تواند انجام شود. فقط این مسئله یک قانون می خواهد که آن قانون وجود ندارد و اگر باشد به هیچ کدام از این مدیریت ها احتیاج نیست. ما باید یک مدیریت در هنر داشته باشیم تا چند زیرشاخه موسیقی، تئاتر، تجسمی، سینما و ... داشته باشد. اصلا اگر سینما را صنعت می بینند مدیریت حمایتی آن معنی ندارد. در وضعیت این ها مشکلاتی هست که اشکالش از فهم مدیریتی برای مسائل فرهنگی است.

این هنرمند با سابقه تئاتر، سینما و تلویزیون در ادامه به موسسه هنرمندان پیشکسوت که جمع زیادی از 900 هنرمند عضو آن مخالف طرح ادغام هستند، اشاره کرد و افزود: موسسه هنرمندان پیشکسوت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد و موسساتی که زیر مجموعه ارشاد هستند و با مجوز این وزارتخانه ایجاد شده اند نمی توانند از نظر قانونی هر بالادستی داشته باشند یعنی موسسه دیگری نمی تواند بالادست این موسسه قرار گیرد اما در مملکت ما چون برای همه چیز باید یک جایی باشد که از آنجا نظارت بشود این موسسه را به تالار (بنیاد) رودکی وصل کردند، در حالی که موسسه هنرمندان پیشکسوت از چند دستگاه و وزارتخانه مختلف نماینده دارد. این موسسه با امکانات کم 900 نفر را وارد مناسبات اجتماعی کرده؛ آن هم افرادی که قریب به اتفاق شان با تلخی از بدنه جامعه هنری جدا شده بودند، حال این موسسه را می خواهند چابک سازی یا ساماندهی کنند که چه بشود؟! مثلا الان که با چند نفر محدود اداره می شود را بدهند دست یک نفر؟ این نوع برنامه ریزی ها بیشتر کودکانه است و برای پُر کردن بیلان کاری است چون هر کدام از این کارها را قبلا هم دیده ایم و نه تنها نتیجه نداشته بلکه تخریب هم داشته است.

عزیزی ادامه داد: برای اجرای هر طرحی باید بررسی کارشناسی شود. اینکه با بعضی دوستان متخصص در هر کدام از حوزه ها صحبت و مشورت نشده را، نمی گویم بی ادبی است اما بی خردی است. نشناختن موضوع است. مثلا درباره موسسه هنرمندان پیشکسوت باید از بدنه هنرمندان چند نفر را انتخاب می کردند تا مشکلات و نظرات را از زبان آن ها بشنوند و در راستای طرحشان از نظرات آن ها استفاده کنند ضمن اینکه جای تعجب دارد وقتی یک نفر خوب کار کرده و مشکلی نداشته، به جای تشویق کردن با چنین برخوردها و تصمیم هایی هم مواجه شود.

این بازیگر و کارگردان تئاتر در بخشی دیگر از صحبت های خود با اشاره به حوزه تئاتر اظهار کرد: در همه کشورهای استکباری و غیر استکباری یک بودجه عمومی برای فرهنگ و هنر و حفظ ارزش های فرهنگی و هنری وجود دارد تا مثلا گروه های نمایشی با استفاده از امکانات دولتی تقویت شوند. آن هایی هم که با هدف تجارت کار می کردند داستانی متفاوت داشته اند. درواقع حمایت های مشخصی در بخش دولتی و شهری برای تئاتر ملی، تئاتر دولتی، تئاتر تجربی و تئاتر آزاد وجود دارد ولی هیچ کدام از آن ها را اینجا نمی بینیم چون شرح وظایف ارشاد نسبت به موضوع تئاتر و به طور کلی هنر معلوم نیست. در چنین وضعی ماجرای ادغام بحث های اساسی دارد چون هر کاری باید با این هدف که به جامعه هنری آرامش دهد دنبال شود اما همین الان اگر یک بررسی ساده و سرانگشتی کنید و ببینید چه طبقه ای از جامعه می توانند هفته ای دوبار به سینما بروند یا تئاتر ببینند و تابلو بخرند معلوم می شود که سیاست دولت چه بوده و چه هست، چون نشان داده می شود بخش زیادی از جامعه فراموش شده اند.

محمود عزیزی در پایان برای جمع بندی صحبت هایش گفت: مهم ترین مسئله این است که چرا وقتی یک چیزی وجود دارد باید آن را داغان کنیم و به اجبار چیز دیگری را ایجاد کنیم که هنوز تجربه نشده و نمی دانیم مفاد آن چیست. کاش فردی که این پیشنهاد را در این مجموعه به این شکل داده با دلایل مشخص توضیح دهد که چه می خواهند، آن وقت شاید همگان حمایت کنند اما اگر بنا بر چابک سازی اساسی است پس چرا از راس هرم وزارت ارشاد شروع نمی شود که این همه نیرو در آنجا وجود دارد؟ این وزارتخانه مثل زمان قاجار شده که هر کسی بیکار است پست مدیریتی برایش درست کرده اند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ابراهیم حسنی و غلامرضا راهپیما از اساتید پیشکسوت خوشنویسی ضمن بازخوانی و مرور ماجرای یک انشعاب در صنف خوشنویسان، نسبت به عملکرد مدیریت فعلی انجمن خوشنویسان ایران نقدهایی را مطرح کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : پایگاه خبری تحلیلی حرا فرهنگ امروز کردتودی

خبرگزاری مهر - گروه هنر- آزاده فضلی: انجمن خوشنویسان ایران یکی از انجمن های هنری در ایران است که سابقه فعالیت آن به 60 سال می رسد. این انجمن، بنیادنامه رسمی خود را با عنوان انجمن خوشنویسان ایران در 19 شهریور ماه 1346 اخذ و فعالیت های خود را آغاز کرد. ریاست شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران برعهده سیدحسین میرخانی بود که پس از ابتلای او به بیماری دیابت و نابینا شدنش، ریاست شورای عالی در سال 1356 را غلامحسین امیرخانی عهده دار شد که ریاست این خوشنویس باسابقه و پیشکسوت تا امروز ادامه دارد.

هرچند در برهه زمانی اواخر دهه 80، جواد بختیاری خوشنویس باسابقه عهده دار ریاست شورای عالی انجمن می شود اما همزمان غلامحسین امیرخانی نیز به صورت خودخوانده، بر این سمت بازمی گردد. از طرف دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا همین امسال، نمایندگانی را برای حضور در انجمن خوشنویسان ایران قرار داد که از آن جمله می توان به محمدابراهیم انصاری لاری، مهدی فضائلی و محمدحسین ساکت اشاره کرد.

طی سال های گذشته، انجمن خوشنویسان ایران دستخوش اتفاقاتی شده است که به جای تضارب آرای خوشنویسان، جدایی، انشعاب و تشتت را به همراه داشته است. تشتتی که همچنان نیز نشانه های آن مشهود است و در مرور تاریخچه فعالیت های این صنف هنری، نقطه اوج آن را می توان در مجادله و رویارویی انجمن خوشنویسان ایران و انجمن خوشنویسان تهران رصد کرد.

در سال 1387 انجمن خوشنویسان تهران همچون انجمن های سایر شهرستان ها، از انجمن ایران منفک شد و انجمن خوشنویسان ایران هویت ستادی پیدا کرد. این اما گویی همه ماجرا نیست و این مجادلات، هنوز ناگفته های بسیاری دارد انجمن خوشنویسان ایران در ابتدای امر، یک انجمن واحد بود و به موازات فعالیت آن هر یک از شهرها و شهرستان ها هم انجمن خوشنویسان مختص به خود را داشتند. در این میان انجمن خوشنویسان تهران به عنوان بزرگترین شعبه، شورایی مجزا برای امور روزمره نداشت و همیشه شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران برای انجمن تهران هم تصمیم گیری می کرد. در سال 1387 اما انجمن خوشنویسان تهران همچون انجمن های سایر شهرستان ها، از انجمن ایران منفک شد و انجمن خوشنویسان ایران هویت ستادی پیدا کرد. این اما گویی همه ماجرا نیست و این مجادلات، هنوز ناگفته های بسیاری دارد.

خبرگزاری مهر به بهانه آسیب شناسی فعالیت های صنفی در حوزه های مختلف هنری، میزبان دو تن از پیشکسوتان صنف خوشنویسان شد تا در قالب یک میزگرد روایت خود را از چرایی و تبعات این انشعابات و اختلافات ارائه کنند.

غلامرضا راهپیما متولد سال 1339 در شهر اصفهان است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد از مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه و نشان درجه یک هنری است و هنر خوشنویسی را نزد اساتیدی چون زنده یاد حبیب الله فضایلی و عبدالصمد حاج صمدی فرا گرفته است. راهپیما در شورای بین المللی موزه های جهان (ایکوم) و موزه هنرهای اسلامی مالزی عضویت دارد و مدرس دانشکده هنر و معماری نیز است. وی در بسیاری از نمایشگاه های داخل و خارج از کشور حضور داشته است که از جمله آن ها می توان به برگزاری نمایشگاه در کشورهای رومانی، اتریش، یونان، ایتالیا، انگلستان، کرواسی و روسیه اشاره کرد. راهپیما، همچنین فارغ التحصیل انجمن خوشنویسان ایران است و عضویت رسمی او در این انجمن به سال های پیش از انقلاب اسلامی بر می گردد و اولین گواهینامه ای که از انجمن خوشنویسان ایران دریافت کرده، مربوط به سال 1358 است.

ابراهیم حسنی نیز متولد1330 رشت، دارای مدرک لیسانس جامعه شناسی از دانشگاه تهران و بازنشسته نمونه سازمان امور مالیاتی کشور است. وی از سال 1366 عضو رسمی انجمن خوشنویسان ایران بوده است، از همان سال مدرس انجمن خوشنویسان ایران شعبه تهران) بوده و از سال 68 تدریس در انجمن خوشنویسان شعبه کرج را آغاز کرد. از سال 1387 تا 1394 ریاست انجمن خوشنویسان شعبه کرج را برعهده داشته است و از سال 1394 مدرس حوزه هنری استان البرز و انجمن خوشنویسان پایتخت بود. همچنین از 1381 تا 1394 عضو شورایعالی انجمن خوشنویسان ایران و رئیس کمیسیون حقوقی این انجمن بوده است. وی جزو بنیانگذاران آموزش خط تحریری در انجمن خوشنویسان ایران بوده و در سال 1390 گواهینامه استادی از انجمن خوشنویسان ایران را اخذ کرده است. وی در بسیاری از نمایشگاه های جمعی داخلی و خارج ازکشور از جمله نمایشگاه جهان اسلام وکتابت قرآن کریم در یک روز شرکت داشته است.

گروه هنر خبرگزاری مهر ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس روایت دیگر اساتید و فعالان صنف خوشنویسی در راستای هرچه شفاف تر شدن فضای فعالیت های صنفی در این عرصه هنری، روایت این دو استاد بنام خوشنویسی ایران از آنچه بر انجمن خوشنویسان گذشته است را منتشر می کند.

برای خوشنویسی ایران دلم می سوزد

غلامرضا راهپیما خوشنویس باسابقه و مدرس دانشگاه در ابتدای میزگرد خبرگزاری مهر با موضوع آسیب شناسی فعالیت های صنف خوشنویسان از ابتدای شکل گیری تا به امروز، ضمن تأکید بر اینکه امروز برهه ای حساس برای خط و خوشنویسی کشور محسوب می شود گفت: وضعیت امروز خوشنویسی ایران به ما ثابت کرده است که مدیریت حاکم بر انجمن خوشنویسان از توان لازم برای درک واقعیت هایی که در حوزه خط و زبان کشور جریان دارد، برخوردار نیست و روند فعلی مدیریت تمامیت خواه حاکم بر این صنف به جای آنکه اقدام به اجرای قوانین این حوزه بر مبنای اساسنامه تدوین شده کند، پس از حدود 4 دهه بیشتر به خود غرّه شده و چیدمان مدیریتی بسیار غلطی را بر اساس نیازها و منافع مادی زودگذر برنامه ریزی کرده است.

غلامرضا راهپیما

وی تصریح کرد: شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تا امروز حمایت هایی از این مدیریت غلط داشته اند که جامعه خط و خوشنویسی کشور را دچار تشتت کرده است.

راهپیما با بیان اینکه 20 سال شاگرد استاد حبیب الله فضایلی بوده است، گفت: استاد فضایلی بیش از نیم قرن تلاش کرد تا دایرة المعارف خط ایران را تالیف کند و همه خوشنویسان کشور، از راس تا ذیل به نوعی شاگرد ایشان محسوب می شوند. وقتی استادم به رحمت خدا رفت به عنوان کسی که به من تکلیف کرد، در حوزه تحقیق و پژوهش فعالیت کردم و دو جلد کتاب مرجع دانشگاهی را تالیف کردم که توسط فرهنگستان هنر ایران و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی تدوین و منتشر شد. به عنوان یک محقق و استاد دانشگاه دلم می سوزد که خوشنویسی کشور در بدترین مسیر قرار گرفته است.

مافیای خوشنویسی چه می کند؟

این استاد خوشنویس توضیح داد: در چهار دهه فعالیت مدیران انجمن خوشنویسان ایران، هیچ تلاشی برای طرح مباحث نظری و پژوهشی وجود نداشته است و شخص مدیر این انجمن 40 سال فرصت های پژوهش را در این انجمن سوزاند و از بین برد و ما در عین حال هیچ افقی برای گشایش این حوزه در ساحت مطالبات و تحقیقات نمی بینیم و در این سال ها هیچ فرصتی را ندیدم که در اختیار نخبگان قرار دهند.

راهپیما: وقتی یک هنرجو برای مثال در کنگاور، برای آموزش خوشنویسی ثبت نام می کند، 30 درصد از شهریه اش توسط انجمن خوشنویسان مرکز کنگاور باید برای انجمن خوشنویسان ایران واریز شود! مافیای خوشنویسان در حال ارتزاق از همین پول ها است راهپیما افزود: امروز شاهد تقابل خرد و بی خردی در انجمن هستیم. تقابلی که هر روز نیز گسترش می یابد اما متاسفانه مداخلاتی از سوی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی نیز صورت نمی گیرد. حمایت شهرداری تهران از مدیران فعلی انجمن نیز در راستای قدرت گرفتن، این مافیای خوشنویسی را بزرگتر کرده است.

این خوشنویس پیشکسوت در ادامه با اشاره به راه اندازی انجمن خوشنویسان پایتخت در مقابل فعالیت های سوء انجمن خوشنویسان ایران، گفت: در مواجهه با این شرایط به همت دوستان دلسوز انجمن خوشنویسان پایتخت را تاسیس کرده ایم که مخالفت های بسیاری هم با آن صورت گرفته است در حالی که امروز می توانیم با صدای بلند فریاد بزنیم کشور ما تعداد بیشتری از این انجمن ها در سراسر کشور لازم دارد. این انجمن ها باید در تمامی استان ها به وجود بیایند و استقلال پیدا کنند تا این گروه مافیا در قالب یک انجمن متمرکز نتواند تمامیت خواهی خود را ادامه دهد.

وی در تشریح یکی از مصادیق تمامیت خواهی مدیران فعلی انجمن خوشنویسان ایران توضیح داد: هزینه دوره های آموزش خوشنویسی در همه جای کشور باید صرف بهبود وضعیت خوشنویسان آینده شود این در حالی است که وقتی یک هنرجو برای مثال در کنگاور، برای آموزش خوشنویسی ثبت نام می کند، 30 درصد از شهریه اش توسط انجمن خوشنویسان مرکز کنگاور باید برای انجمن خوشنویسان ایران واریز شود! مافیای انجمن خوشنویسان در حال ارتزاق از همین پول هایی است که تمامش باید صرف آموزش هنرآموزان در مناطق مختلف کشور شود.

راهپیما با تاکید بر اینکه خط و خوشنویسی کشور امروز در آستانه یک آژیر قرمز قرار دارد، گفت: به نظر من بستر فرهنگی کشور در خط و خوشنویسی سال هاست که مرده است و هیچ پیشرفتی در این حوزه نمی توان متصور بود.

روایت یک کودتا !

ابراهیم حسنی دیگر خوشنویس پیشکسوت حاضر در این نشست که سال ها در کمیسیون حقوقی انجمن خوشنویسان ایران فعالیت داشته است، نیز در ادامه این نشست در خبرگزاری مهر ، بحث جعلی بودن عنوان انجمن خوشنویسان ایران را پیش کشید و از اتفاقاتی گفت که خود آن را کودتای انجمن خوشنویسان ایران علیه انجمن خوشنویسان تهران خواند.

این استاد پیشکسوت خوشنویسی در این زمینه گفت: انجمن خوشنویسان ایران در کلیت، یک انجمن هنری است و جنبه هنری هر سازمانی نیز دارای اهداف اخلاقی و انسانی است. انجمن خوشنویسان ایران مدیرانی را توسط تبانی روی کار آورده اند و به محض اینکه از طرف شخصی انتقادی بیان شود، سریع به او برچسب می زنند؛ حتی سندی در اختیار دارم که نشان می دهد این برچسب ها منجر به عزل مادام العمر یک هنرمند از فعالیت شده است!

ابراهیم حسنی

حسنی افزود: من 30 سال سابقه تدریس خوشنویسی دارم و علاوه بر آن، رییس انجمن خوشنویسان البرز هم بوده ام. در مجمعی که سال 1381 در کیش برگزار شد، از طرف نمایندگان خوشنویسی کشور رای آوردم و عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان شدم. در شورای عالی از من خواستند ریاست کمیسیون حقوقی را عهده دار شوم، چون من 20 سال نماینده دادستان کل کشور بودم و با مسائل حقوقی سروکار داشتم.

وی ادامه داد: با همین سمت در انجمن آغاز به کار کردم و فعالیت های ما ادامه داشت تا زمانی که موضوع پرداخت حقوق خوشنویسان پیش آمد و مدیران انجمن از پرداخت این حق، طفره رفتند. اختلافات شروع شد. این اختلافات تا جایی پیش رفت که غلامحسین امیرخانی که ریاست شورای عالی انجمن خوشنویسان کشور را برعهده داشت، به دفعات استعفا داد. وقتی بار آخر استعفا داد، دیگر به انجمن بازنگشت و به جای آن ساختمانی را در خیابان پاسداران تهران گرفت و انجمن دیگری را پایه گذاری کرد و نام انجمن خوشنویسان ایران را روی آن گذاشت! یعنی انجمنی با همان نام انجمن اصلی که به صورت موازی، جعلی و غیرقانونی تاسیس شد! پس از آن با سوء استفاده از مُهر و سربرگ های انجمن خوشنویسان ایران کار خود را پیش برد.

استعفای جمعی گروهی از خوشنویسان از انجمن خوشنویسان ایران

این استاد پیشکسوت خوشنویسی روایت خود از این انشعاب را اینگونه ادامه داد: کار به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشیده شد؛ اما آقای اصغرنیا که نماینده وزیر ارشاد در انجمن خوشنویسان بود، یک میلیارد تومان خرج کرد (با برپایی مجمعی در هتل لاله تهران و پذیرایی 4 شبانه روز از نمایندگان انجمن های خوشنویسی سراسر کشور) تا این انجمن جعلی سرکار بیاید! اما نکته اینجاست که صورت جلسات این مجمع در اداره ثبت شرکت ها مورد قبول واقع نشد، چراکه ما سند ثبت شرکت انجمن اصلی را که سال هاست فعالیت می کند، به عنوان مدرک نزد آن ها بردیم و از ثبت انجمن دیگری با همین نام جلوگیری کردیم.

وی افزود: این تنش ها وجود داشت تا جایی که انجمن خوشنویسان ایران دو شقّه شد و پس از آن در سال 1393، نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن خوشنویسان ایران تغییر کرد و محمدحسین ساکت (قاضی بازنشسته دیوان عالی کشور و کاردار سابق فرهنگی ایران در چین و وکیل) به عنوان نماینده ارشاد از سوی علی جنتی حکم گرفت.

تصویر حکم محمدحسین ساکت از سوی علی جنتی

حسنی افزود: در این حکم به وضوح مشخص است که نماینده وزیر ارشاد به منظور پیشبرد اهداف انجمن خوشنویسان ایران و همچنین تعامل سازنده با استادان و خوشنویسان برجسته و هنرمند کشور منصوب شده است. اما انجمن خوشنویسان ایران به منظور معارفه نماینده وزیر، مراسم تودیع مهدی فضایلی نماینده پیشین وزیر را ترتیب می دهد و آقای ساکت، به سمت جایگاه غیرقانونی کشیده می شود.

این هنرمند ادامه داد: طبق ماده شش اساسنامه انجمن خوشنویسان ایران، کسی که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده وارد انجمن می شود، دو وظیفه تعامل با خوشنویسان کشور و پیگیری حقوق و مطالبات آن ها را دارد. انجمن خوشنویسان ایران، NGO است و وابسته به دولت نیست، به همین دلیل نماینده وزارت ارشاد فقط برای تعامل منصوب می شود. اما آقای ساکت با نامه نگاری های متعدد، در اموری که مدیر اجرایی انجمن با آن ها در ارتباط بود، دخالت می کرد و سعی در قانونی جلوه دادن برخی موارد داشت. این در حالی است که نماینده وزیر در جلسات مجمع عمومی، تنها یک رای دارد و بس.

وی افزود: بعنوان نمونه ساکت در یک اقدام عجیب در نامه ای خطاب به مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها در سال 94 اعلام کرد مجمع عمومی اول مرداد برگزار خواهد شد و این در حالی بود که ما مجمع عمومی انجمن اصلی را برگزار کرده بودیم!

نامه ساکت به مدیران کل فرهنگ استان ها

حسنی در ادامه سخنانش به برخی دیگر از اقدامات و نامه نگاری های محمدحسین ساکت به معاونت حقوقی وزارت ارشاد و اداره ثبت شرکت ها برای ثبت قانونی انجمن جعلی خوشنویسان ایران و باطل کردن ثبت انجمن حقیقی خوشنویسان ایران، اشاره کرد.

این هنرمند خوشنویس درباره بسته شدن انجمن خوشنویسان تهران نیز گفت: زمانی که محمدحسین ساکت توانست انجمن خوشنویسان جعلی را به ثبت برساند، اقدام بعدی شان گرفتن امور انجمن تهران در دست شان بود که این کار را با لشگرکشی 40 نفره و آوردن پلیس انجام دادند. بعد از آن، در تاریخ 16 اردیبشت 94 پرونده ای علیه عبداله ملکی پور مدیر اجرایی، محمود رحمان نژاد نایب رییس، غلامحسین منتظری دبیر هیات و من که رییس کمیسیون حقوقی بودم، به جریان افتاد و عضویت ما را در انجمن به صورت دائم لغو کردند و از تدریس خوشنویسی نیز محروم شدیم.

حسنی افزود: چون من رییس انجمن خوشنویسان البرز بودم، وسایل 30 سال تدریسم را نیز آنجا به زباله دان ریختند! اما پس از مدتی من دادخواهی کردم و با مدارکی که در دست داشتم توانستم حکم آن دادگاه را باطل کنم و نزد مجید ملانوروزی رفتم تا حکم ممنوع الفعالیتی خودم و دوستانم را لغو کنم و همین طور هم شد که اسناد این ابطال رأی نیز موجود است.

آنچه در قالب این گفتگو با دو تن از اساتید پیشکسوت خوشنویسی مرور شد، روایتی از یک چالش چندساله در یکی از بومی ترین صنوف هنری کشور یعنی جامعه خوشنویسان است. جدالی که زمینه ساز سوءتفاهمات، گلایه ها، دلخوری ها و البته منفعت طلبی هایی شده است که بالیدن و رشد این هنر ملی را با دست اندازهایی مواجه کرده است.

ناکارآمدی و حاشیه سازی صنوف هنری و نقش مستقیم وزارت ارشاد در قالب چالش ها و دست اندازهای پیش روی نهادهای صنفی، البته محدود به جامعه خوشنویسان نیست و در مقیاسی کلان تر هنرهایی همچون تئاتر، موسیقی و سینما هم با نگرانی ها و ابهامات مشابهی مواجهند.

خبرگزاری مهر آسیب شناسی فعالیت های صنوف هنری در حوزه های مختلف را همچنان در دستور کار خواهد داشت و به طور خاص آمادگی خود را جهت انعکاس نظرات و دیدگاه های کلیه افراد حقیقی و حقوقی فعال در انجمن خوشنویسان ایران که در این نشست درباره عملکرد آن ها اظهارنظری صورت گرفته است، اعلام می کند.

کد خبر 4700426

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه نظارتی بر قیمت کاغذهای وارداتی نشده و ما در حال تعامل با وزارت فرهنگ و ارشاد هستیم تا قیمت کاغذ به ثبات برسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : تابناک فارس میلاد لارستان خبر فوری

جمشید جعفرپور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره اقدامات این کمیسیون برای مدیریت قیمت کاغذ گفت: از آنجایی که صنایع چوب ما کفاف نیازهای کشور را نمی دهد، همواره بخشی از کاغذ مورد نیاز را از خارج از کشور وارد می کنیم.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال 98 کاغذ در لیست اقلام اساسی قرار گرفت و بر این اساس جزء کالاهایی است که مشمول دریافت ارز 4200 تومانی شده است، گفت: متأسفانه بنابر گزارش های واصله از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشی ازکاغذهای دولتی یا به بازار راه پیدا نکرده یا آنکه با قیمت زیادی در اختیار مردم قرار گرفته و به فروش رسیده است.

کاهش تیتراژ نشریات با گرانی کاغذ

نماینده لارستان، خنج و گراش در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه کمبود کاغذ در بازار باعث شده که میزان تیراژ روزنامه ها، نشریات و کتب کاهش یابد و افزایش قیمت کاغذ، این موارد را تحت تأثیر خود قرار داده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه نظارت دقیقی بر قیمت کاغذهای وارداتی نشده است، عنوان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی این مسئله است و ما با آنان در تعامل هستیم تا راهکارهایی را بیندیشیم که قیمت کاغذ به ثبات برسد و دغدغه صاحبان جراید و ناشران را به حداقل برسانیم.

پایان پیام/

لینک خبر :‌ خانه ملت
شاهرود - کارشناس اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد بابیان اینکه کار توزیع کاغذ با کمک اتحادیه ها در حال انجام است، گفت: گردش مالی بازار نشر کتاب با توجه به شرایط کاغذ زیاد مناسب نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

امیرحسین پیشان در گفتگو با خبرنگار مهر ، ضمن بیان اینکه گردش مالی بازار نشر کتاب با توجه به شرایط کاغذ زیاد مناسب نیست، ابراز داشت: با توجه به گرانی کاغذ و کمبود آن در مقطع خاص کارگروه کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد تشکیل شد تا بتوان با انجام سازوکار مشخص بحث توزیع کاغذ را به انجام رساند.

وی ضمن بیان اینکه هم اکنون کار توزیع کاغذ برای نشریات، روزنامه ها، کتاب و چاپخانه ها با کمک اتحادیه ها در حال انجام است، افزود: امیدوارم با انجام مصوبات این کارگروه مشکل کاغذ برای فعالان این عرصه به ویژه حوزه نشر کتاب برطرف شود.

کارشناس اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد بابیان اینکه آستان قدس رضوی از جمله نهادهایی که بیشترین آمار نشر کتاب را به خود اختصاص داده است، ابراز داشت: تهران، خراسان رضوی، قم و اصفهان از جمله استان های محسوب می شوند که بیشترین نشر کتاب رادارند.

پیشان در پاسخ به این پرسش که چرا گاهی کتابی با صفحات کم بسیار گران تمام می شود، تصریح کرد: در مقوله قیمت گذاری کتاب چند موضوع حائز اهمیت است، ابتدا هزینه های صورت گرفته، دوم نشر یا برندی که ناشر از آن استفاده می کند و در نهایت مواردی که نویسنده و مؤلف کتاب قیمت گذاری را به واسطه آن تحت تأثیر قرار می دهد.

وی ضمن بیان اینکه دنیا به سمت جایگزینی مواردی غیر از چوب برای تولید کاغذ است، افزود: طی چند سال گذشته بحث تولید کاغذ از نوعی سنگ نقل محافل شده است اما باید دید در مرور زمان چقدر این مواد زیان آور یا برگشت پذیر هستند لذا امروز نه تنها تولید کاغذ از سنگ بلکه از مواد دیگر نیز در دست بررسی است و اگر این موارد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد و بتوان از آن ها کاغذ در دراز مدت استحصال کرد حتماً استفاده می شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، امیر حسین پیشان برای شرکت در جشنواره صنعت چاپ استان سمنان به شاهرود سفر کرده بود.

کد خبر 4707702

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سیدعلی کاشفی خوانساری در یادداشتی نوشته است: اگر ما به قابلیت های ادبیات کودکمان باور داریم و جهانی شدن آن را دنبال می کنیم، شکل گیری رویدادهای بین المللی ادبیات کودک در ایران همچون جشنواره، نمایشگاه، همایش و ... شرط الزامی آن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : مردم نیوز خبرگزاری دانشجو راهنمای سفرمن

خبرگزاری تسنیم ، سید علی کاشفی خوانساری:

در حال حاضر جشنواره های فرهنگی و هنری مختلفی در کشور ما برپا می شود که رشته سینما با حدود 10 جشنواره فعال و نیمه فعال، پررونق ترین هنر در زمینه فعالیت های بین المللی در کشور ایران است. همچنین جشنواره هایی در زمینه تئاتر، موسیقی، انیمیشن، تئاتر کودک، سینمای کودک، گرافیک، کاریکاتور و ... در کشور ما با رویکرد بین المللی برگزار می شود.

عمده این جشنواره ها فاقد شاخصه های موضوعی و یا جغرافیایی هستند؛ البته معدودی از جشنواره ها مثل جشنواره سینما حقیقت و یا برخی مسابقات کاریکاتور گرایش موضوعی و جوایزی مثل جایزه مصطفی و جایزه کنز ممیزه جغرافیایی و دینی دارند. تنها جایزه بین المللی ایران در حوزه کتاب، جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی است که به طور تخصصی محدود به دو رشته ایرانشناسی و اسلام شناسی می باشد.

با وجود فراوانی جوایز بین المللی فرهنگی و هنری در ایران، هیچ جایزه بین المللی در حوزه کتاب کودک در کشورمان نداریم. این در حالی است که موقعیت و جایگاه جهانی کتاب کودک ایران از جایگاه ما در هنر نمایش، مد و لباس، گرافیک، موسیقی، کاریکاتور و ... بسیار بالاتر است.

متاسفانه اکثر جوایز جهانی ایران در زمینه فرهنگ و هنر، از جشنواره ها و جوایز معتبر جهانی به شمار نمی روند و تقریباً هیچ کدام در جداول برنامه های جهانی رشته خود ثبت نشده اند و طرفه آنکه معدود جشنواره های نسبتاً معتبر ایرانی در سطح جهانی (همچون جشنواره انیمیشن، جشنواره فیلم رشد، جشنواره قصه گویی و جشنواره سینمای کودک) مربوط به مخاطبان کودک و نوجوان هستند و توفیق آنها تا حد زیادی مرهون سطح کیفی و جایگاه جهانی هنر و ادبیات کودک و نوجوان ایران است.

اگر ما به قابلیت های ادبیات کودکمان باور داریم و جهانی شدن آن را دنبال می کنیم، شکل گیری رویدادهای بین المللی ادبیات کودک در ایران همچون جشنواره، نمایشگاه، همایش و ... شرط الزامی آن است. این نوشته ضمن مرور برخی سوابق مرتبط در این عرصه، به ارایه پیشنهادهایی در خصوص چنین جشنواره ای می پردازد.

برخی زمینه ها و سوابق

در سال 1384 جایزه جهانی کتاب کودک ایران به تصویب هیات نظارت بر کتاب کودک و نوجوان (در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) رسید که این مصوبه مورد تائید شورای فرهنگ عمومی کشور نیز قرار رگفت. طبق این مصوبه وزارت ارشاد ایران هرساله جشنواره انتخاب بهترین کتاب کودک در کشورهای اسلامی را برگزار می کرد. دبیرخانه این جشنواره در ساختمان فجر معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تشکیل شد و در نمایشگاه های کتاب بولونیا و فرانکفورت بیش از صد عنوان کتاب کودک خارجی با این موضوع تهیه و گردآوری شد. این جشنواره با تغییر دولت امکان برگزاری نیافت و کتاب های جمع آوری شده به بخش کودک و نوجوان کتابخانه ملی انتقال یافت.

دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی، زمینه ای مساعد برای برپایی این جشنواره است. با توجه به سابقه این نهاد و ارتباط با آن با رایزنی های فرهنگی ایران، سفارتخانه های خارجی و ... به آسانی می توان بخش کودک و نوجوان را به این جشنواره افزود. این جشنواره، نهادی با سابقه و معتبر است که جایزه آن توسط شخص رئیس جمهور اهدا می شود.

جایزه ادبی حوا توسط یکی از آژانس های ادبی ایرانی در سال 1391 برگزار شد. در این جشنواره در کنار نویسندگان، مترجمان و ناشران ایرانی که فعالیت شایسته ای در بازار جهانی کتاب کودک و نوجوان داشتند، از ناشران و نهادهای خارجی که در انتشار ادبیات کودک و نوجوان ایران فعالیت و مشارکت داشتند، تقدیر شد. این جایزه در سال های بعد ادامه نیافت.

در زمینه تصویرگری کتاب کودک از دهه هفتاد تلاش هایی برای برپایی جشنواره بین المللی در ایران صورت گرفت که ماحصل آن برپایی یک دوره جایزه آسیایی و یک دوره جایزه جهانی بود. این جشنواره با تاخیرها و فواصل طولانی و تغییر متناوب تعریف، محل برگزاری، سازمان پشتیبان و ... همراه بوده و متاسفانه به توفیقی دست نیافته است.

بین المللی شدن بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران هم از ایده هایی است که بارها مطرح شده اما تا به حال تحقق نیافته است. برگزاری جشنواره بین المللی کتاب کودک ایران در کرمان(شامل نمایشگاه و همایش) در سال 1383 به تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید که این مصوبه با تغییر دولت به فراموشی سپرده شد.

دلایل عدم توفیق جشنواره های بین المللی ایرانی

دلایل عدم توفیق جشنواره ها و جوایز بین المللی ایران در سطح جهان متعدد است که از مهمترین آنها می توان به این موارد اشاره کرد: فقدان نظم در زمان و چگونگی برگزاری، پایین بودن جایگاه ایران در آن هنر و رشته در سطح جهانی، عدم هویت و ممیزه حرفه ای جشنواره، پایین بودن سطح جوایز به دلیل ارزش پایین پول ملی، جایگاه کشور در جامعه جهانی و عدم ارتباط گرم با برخی کشورها.

جایزه جهانی کتاب کودک در ایران

بی شک در میان کشورهای جهان، ایران از جایگاهی ممتاز و ویژه در حوزه کتاب و کتاب کودک و نوجوان برخوردار است. ادبیات ایران از سابقه ای چند هزار ساله و چهره هایی درخشان در عرصه جهانی برخوردار است و زبان فارسی حجم عمده ای از کل مخطوطات سراسر جهان را تا پیش از رواج صنعت چاپ شامل می شده است.

همچنین زبان فارسی اولین زبان غیر اروپایی در جهان است که کتاب چاپی داشته است و امروز نیز از زبان های اصلی تولید متون در شبکه جهانی اینترنت است.

کتاب کودک ایران هم با سابقه ای حدوداً صد و هشتاد ساله، امروز از نمونه های معتبر چه در متن و چه تصویرگری به شمار می رود. در حقیقت می توان گفت ایران در موضوع کتاب کودک و نوجوان پتانسیل جدی برای کنشگری در حوزه جهانی دارد.

برای این که جایزه جهانی ایران در حوزه کتاب کودک و نوجوان دچار آسیب های مشابه دهها جشنواره ناموفق ایرانی نباشد باید نکاتی را مدنظر قرار داد. خوشبختانه با توجه به جایگاه ایران در حوزه، نگرانی فقدان اعتبار لازم برای راه اندازی این جشنواره منتفی است. ضرورت رعایت استانداردهای جهانی در زمان بندی، تقویم ثابت، اجرا و ... همچنین مشکل پایین بودن ارزش پول ملی و روابط سیاسی با جامعه جهانی هم که به قوت خود باقی است. پس دلیل موفقیت و یا شکست چنین جایزه ای را باید در آخرین و مهترین عامل موفقیت جشنواره های بین المللی جستجو کرد: هویت و ممیزه حرفه ای.

ممیزه حرفه ای جشنواره جهانی کتاب کودک ایران

بدیهی است که اگر جشنواره بین المللی کتاب کودک ایران با موضوعی عام و بدون هویت و تعاریف مشخص و متمایز شکل بگیرد، هیچ شانسی برای اقبال و توفیق نخواهد داشت و در میان دهها جشنواره بزرگ و پرسابقه جهانی به فراموشی سپرده می شود.

در طراحی این جشنواره لازم است با مطالعه کافی و امکان سنجی به یکی از روش های زیر، حدود و حوزه جایزه را تعریف کرد و به آن هویت و کار ویژه مشخص بخشید.

محدودیت موضوعی: مثلا این جشنواره می تواند کتاب های را بررسی کند که به موضوع دین و معنویت برای مخاطبان کودک و یا موضوعاتی چون محیط زیست، میراث فرهنگی، و ... می پردازند و محدودیتی از نظر زبان و کشور متقاضی نداشته باشد.

محدودیت جغرافیایی: هویت و دایره این جشنواره می تواند چنین تعریف شود که تنها به بررسی کتاب های کودک و نوجوان آسیایی و یا کشورهای غرب آسیا بپردازد.

محدودیت دینی و اعتقادی: این جشنواره می تواند به بررسی کلیه کتاب های کودک و نوجوانی بپردازد که نویسنده آنها مسلمان باشد. این نویسندگان می توانند شهروند و یا مقیم هر یک از کشورهای جهان باشند و اثر خود را به هر زبانی منتشر کرده باشند.

_ حدود دیپلماتیک: همچنین این جشنواره می تواند به کتاب های کودک منتشر شده در کشورهای عضو یک سازمان بین المللی همچون سازمان همکاری اسلامی، اکو، اوپک، دی هشت، و یا ... محدود شود.

تشکیل دبیرخانه دائمی، هیات امنا، هیات علمی و هیات داورانی فراملیتی و با مقبولیتی جهانی، از پیش شرط های چنین جشنواره ای است. جشنواره ای که با تغییر دولت ها و مدیران از حرکت بازنماند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
نشست تخصصی آینده صنعت نشر کتاب در ایران با حضور ناشران و صاحب نظران حوزه نشر چهارشنبه 6 شهریور 1398 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در این نشست، صاحب نظران ضمن بیان دیدگاه ها در باره مولفه های اصلی آینده صنعت نشر کتاب در ایران و جهان، سناریوهای آینده صنعت نشر کتاب ایران را که حاصل یک پژوهش علمی و دانشگاهی است، بررسی کردند.

این پژوهش با عنوان آینده پژوهی در صنعت نشر کتاب در ایران است که با روش سناریونویسی و توسط هامون شریفی، دکتر زهرا برومند و دکتر علیرضا امیرکبیری در حال انجام است. در این پژوهش که رویکرد کیفی- کمی دارد ابتدا با 16 نفر از خبرگان صنعت نشر مصاحبه به عمل آمده که بعد از پیاده سازی و تحلیل، مولفه های اساسی صنعت نشر از نظر خبرگان شناسایی شده است. پس از آن با طراحی پرسشنامه و توزیع و جمع آوری بین 260 ناشر فعال کشور مولفه های اصلی صنعت نشر طبقه بندی شده اند. طبق یافته های این پژوهش، دو مولفه تحریم های اقتصادی و دخالت سیاسی در محیط نشر به عنوان مولفه های کلیدی که دارای بالاترین عدم قطعیت اند، به عنوان مولفه های اصلی که سازنده چهار سناریوی آینده صنعت نشر کشور هستند انتخاب شده است.

در این نشست این سناریوها بررسی و صاحب نظران درباره امکان پذیری، سودمندی و چگونگی تدوین استراتژی هر سناریو بحث و تبادل نظر کردند.

در ابتدای این نشست، هامون شریفی با توضیح درمورد 4 سناریوی طراحی شده در پژوهش خود اذعان کرد: سناریوی یک ترکیب تحریم شدید اقتصادی و مداخله های فراوان سیاسی در محیط نشر است که در چنین شرایطی، هزینه تولید کتاب بسیار بالا و غیراقتصادی ست، هم چنین به دلیل کم شدن تعداد کتاب ها، تعداد کتابفروشی ها نیز کم خواهد شد، و مسأله دیگر، کم شدن تیراژ کتاب هاست که باعث می شود عنوان هایی که در راستای سیاست حاکمیت هستند، از حمایت برخوردار بوده و موفق تر باشند. در این سناریو، استفاده از روش های غیرقانونی و غیرمعمول، باعث افزایش تکثیر و سرقت ادبی می شود، نشر زیرزمینی رونق و در نهایت اینکه، نوعی فاجعه در صنعت کتاب و کتابخوانی رخ می دهد و کتاب، به تاریک خانه سپرده می شود. بینوایان (تحریم شدید اقتصادی به همراه نبود مداخله سیاسی در محیط نشر) ، بهشت جهنمی و به سوی کامیابی عنوان سه سناریوی دیگر این پژوهش بودند.

در این برنامه، علیرضا رمضانی ، مدیرمسئول نشر مرکز، سناریوی چهار را راه هزارساله دانست و گفت: سناریوی چهار را به دلیل مطلوب تر و قانونی بودن آن، قبول دارم ولی تا رسیدن به آن راه درازی درپیش داریم که شاید طی هزار سال دیگر به آن برسیم. او سناریوی دو و سه را نیز به عنوان سکویی برای رسیدن به سناریوی چهار اعلام کرد. وی در ادامه با انتقاد از عملکرد دولت تصریح کرد: دخالت های دولت در این حوزه، اعتمادبه نفس را از اهل نشر گرفته و حمایت های دولت، به حمایت های اقتصادی و مالی تقلیل پیدا کرده که معمولاً این حمایت ها نیز از افراد نابالغ و به عبارتی بخش عقب مانده صورت می گیرد.

حمید محسنی ، عضو هیأت علمی و محقق در حوزه اقتصاد اطلاعات و نشر به عنوان سخنران سوم این نشست، با انتقاد از ساختار کلی این سناریوها، اظهار داشت: با ساختار کلی این سناریوها مشکل دارم چون بسیاری از مسائل اساسی حوزه نشر را ندیده است. مشکل اساسی ما در حوزه نشر، مشکل آموزشی ست که در این سناریوها جای آن خالی ست. محسنی با بیان اینکه در این پژوهش مسائل برون حوزه ای برجسته شده است، گفت: برجسته کردن مسائل سیاسی و یا تحریم های اقتصادی برای حوزه نشر درست نیست. چراکه ما از بعد انقلاب هم درگیر تحریم های اقتصادی بوده ایم و هم حضور دولت را در اکثر حوزه ها داشته ایم. از طرف دیگر نیز، آمارهایی که درمورد صنعت نشر از بعد انقلاب وجود دارد، نشان از افزایش کمی دارد. بنابراین برجسته کردن این دو مورد صحیح نیست. محسنی در پایان سخنان خود، جمله ها و عبارت های به کاربرده شده در این سناریو ها را شبیه به رویابافی دانست چراکه احتمال وقوع بسیاری از آن ها در ایران را غیرممکن اعلام کرد.

به نقل از ایرنا، محمدرضا سالکی با بیان این که باید بپذیریم در مدیریت همه مسائل نسبی هستند، گفت: نسبی بودن از مسائل مهم نشر است، من فکر می کنم تحریم های خارجی را می توان تاحدی تحمل کرد. ناشر به ناشر هر کدام با دخالت های دولت مشکل خاصی دارند.
وی افزود: ما تحقیقات استراتژیکی داریم و چیزی که می بینیم رفتن نشر ایران به سمت کارتل های ناشایست است، افرادی که شایسته هستند اما رتبه یک را ندارند بزرگ تر می شوند و این مشکل روز به روز بیشتر به نشر ایران آسیب می رساند. چرا ما در ایران ادغام ناشران نداریم؟ این کار بسیار جدید است اما چون در ایران برندینگ نداریم و اصل قیمت بر اساس برند است ناشران نمی توانند برند خود را بفروشند و اعتبار آن را ندارند.

وی راه کارهای مربوط به صنعت نشر را این گونه برشمرد: وزارت ارشاد باید کارهایی انجام دهد، اتحادیه ناشران انجمن ها و خود ناشران به ترتیب هر کدام می توانند مواردی را پیش ببرد. مهم ترین عامل خود ناشر است ناشر مرکز تحول است، می تواند شرایط را تغییر بدهد چیزی که ما من از ارشاد می خواهم زیرساخت هاست موضوع خرید کاغذ یا خرید کتاب نیست. مسئله حمایت هایی است که وزارت ارشاد می تواند به یک ناشر را بدهد در هیچ جای دنیا جایزه کتاب سال را فرد یا افراد انتخاب نمی کنند؛ مخاطب انتخاب می کنند. همین مدل نمایشگاه کتاب که فروشگاه هم هست البته معتقدم نیاز است اما باید یک مدل دیگر هم داشته باشیم. در انجمن ها کار ها باید تقسیم شود و موازی کاری و تداخل وجود نداشته باشد. یکی از مشکلات ما این است که آکادمی نشر نداریم و در نتیجه توسعه محتوا و بازاریابی یکی از مشکلات مهم ناشران ایرانی است.

وی افزود: از دولت هیچ انتظاری نداریم فقط اینکه آرامش را از فضای کسب و کار ما نگیرد، نمی خواهیم کاغذ بدهد فقط آرامش را به ما بدهد. ناشر حرفه ای در این حالت کار خودش را می کند. نزدیکی بنیادهای اقتصادی به دولت و نهاد تصمیم گیری شرایط فساد را ایجاد می کند و از سوی دیگر نزدیکی سیاست به بنگاه داری هم منجر به عدم کارایی خواهد شد.

فرهاد تیمورزاده با اشاره به گران شدن قیمت کاغذ گفت: خوب شد کاغذ گران شد وقتی کاغذ را با قیمت کم با پول نفت به ناشران می دهند هر کتابی چاپ می شود و بعد از اینکه فروش نرفت، وانت ها پر و به خمیرسازی فرستاده می شود. از سوی دیگر وزارت ارشاد ضعیف ترین پروانه های نشر را هم صادر می کند. کافیست مدارک تحصیلی لیسانس داشته باشید اما آیا ناشران بزرگ تحصیلات دانشگاهی دارند؟ نه تاثیرگذارترین ناشران کشور شاید سواد دیپلم داشته باشند ولی شما کارها و کتاب هایشان را ببینید، هر کدام برای خود دفاعیه ای دارد و نظریه پشت انتشار آن است. ناشر استخوان دار در هر سختی در جای خود باقی می ماند و آنچه از بین می رود کف های روی آب است.

مریم رونقی نیز گفت: صنعت نشر، در چرخه عمرش همیشه در حال افول است، در تولید ناخالص ملی غرب هم آمار صنعت نشر جایگاه مهمی ندارد. اگر دقت کنیم معمولاً بخش خصوصی توانسته تحریم ها را رد کند چون هزینه کیفیت و زمان برایشان اولویت و اهمیت دارد.

وی افزود: ما اکوسیستم (زیست بوم) نشر را به هم زده ایم و کتابخانه را از این چرخه خارج کردیم. یک مدل تجاری قابل اجرا نداریم که چه تحریم باشد و چه نباشد هیچ اتفاقی نمی افتد، تا دخالت دولت ها هستند و آنها در راه خود را نمی گیرد انجمن ها در یک سیستم غربی حالت آموزشی و صنفی دارند ولی در کشور ما کارایی خود را از دست دادند.
مسعود پایدار ، مدیرمسئول انتشارات کتاب دانشگاهی نیز با ارائه آماری از وضعیت نشر در تولید ناخالص ملی گفت: تا سال 93، دوازده صدم درصد تولید ناخالص ملی مربوط به صنعت نشر بوده من فکر می کنم امروز این رقم بسیار کمتر باشد. درست است که سرانه مطالعه زیاد شده؛ اما معنی اش این نیست که هر چه تولید شده خوب و مناسب باشد. من معتقدم باید در این وضعیت کار کنم نمی توانم نسبت به نشانه های اثرگذار بی تفاوت باشم و قوانینی که وجود دارد را نادیده بگیرم.
وی با اشاره به قوانینی که ناشران را از شمول قانون نظام صنفی خارج کرده است، افزود: به هر صورت ناشر نمی تواند بیکار بماند تا یک اتفاق خوب بیفتد. ناشر هم باید سهمش را ادا کند خود من هم با چالش های بسیاری مواجه هستم، وضعیت تولید کتاب به شکل گذشته امکان ندارد و این آینده را تیره می بینم اما باید راهم را پیدا کنم.
در پایان این نشست دکتر سلگی، مدیر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با ارائه کارنامه ای از فعالیت های اخیر این نهاد در موضوع فرهنگ، برنامه های آینده این مجموعه درباره صنعت نشر را تشریح کرد.

9 شهریور 1398 13:01

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
همدان - ایرنا - رییس فراکسیون چاپ مجلس شورای اسلامی گفت: برای حل و فصل مشکلات صنعت چاپ جلسه هایی با وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت داشته ایم که به زودی بخش زیادی از گرفتاری های چاپ خانه داران مرتفع می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : جماران بازار کار

به تازگی جشنواره صنعت چاپ با حضور فعالان این عرصه و جمعی از شخصیت های اثر گذار ملی و بومی در همدان برگزار شد؛ امیر خجسته نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در این آئین از پیگیری جدی برای حل مشکلات صنعت چاپ خبر داد و گفت: کاغذ و مالیات بر ارزش افزوده از مهمترین مشکلات چاپخانه داران است که بارها از سوی تشکل ها و اتحادیه های صنفی مطرح شده و به نتیجه نرسیده است.

وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده را از طریق سازمان امور مالیاتی پیگیری کرده و به زودی جلسه ای با حضور مسئولان مرتبط برای این موضع تشکیل می دهیم.

رئیس فراکسیون چاپ مجلس شورای اسلامی گفت: برای حل و فصل مشکلات فعالان عرصه چاپ و نشر نشست های تخصصی با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت به تازگی برگزار کردیم که امیدوار کننده بود و به زودی بخش عمده ای از این گرفتاری ها برطرف می شود.

حمیدرضا حاجی بابایی نیز به گفته های همتای خود صحه گذاشت و خاطر نشان کرد: در افق توسعه، همدان به عنوان یک کلانشهر دیده شده و صنایع مهم این منطقه مانند چاپخانه ها جایگاه ویژه ای دارند.

نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت تاکید کرد: صنعت چاپ باید به شایستگی نقش خود را در فرآیند توسعه کلان شهر همدان ایفا کرده و از قافله پیشرفت عقب نماند.

صنعت چاپ نیازمند بومی سازی

رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران با اشاره به گردش مالی یک هزار میلیارد تومانی صنعت چاپ اظهار داشت: چاپ، یک صنعت راهبردی محسوب می شود و آینده همه صنایع در گروه تعامل سازنده با صنعت چاپ است.

محمد بیطرفان افزود: مسئولیت اصلی انجمن های علمی ایجاد ارتباط بین دانشگاه، صنعت و دولت است تا نیازهای علمی هر حوزه توسط انجمن تخصصی آن پیگیری شود.

وی گفت: با وجود مشکلات فراوان ما توانستیم صنعت راهبردی چاپ را به جامعه علمی کشور معرفی کنیم و هم اکنون رقابت خوبی بین دانشگاه ها برای پرداختن به صنعت چاپ وجود دارد.

بیطرفان با بیان اینکه 80 درصد نیاز این صنعت به ماشین آلات و مواد اولیه از خارج تامین می شود، اضافه کرد: بومی سازی این صنعت نیازمند اتکا به توان نیروی داخلی و ظرفیت بالایی است که در نخبگان، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان ما وجود دارد.

وی اضافه کرد: همانگونه که ما در صنایعی مانند انرژی هسته ای و نانو موفق هستیم، در این عرصه هم با جدیت باید وارد شده و بی تردید می توانیم گام مهمی در بومی سازی این صنعت برداریم.

رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران با اشاره به اینکه همدان قابلیت تبدیل شدن به قطب صادرات محصولات چاپی در غرب کشور را دارد، یادآوری کرد: این صنعت تشنه مشارکت همه دست اندرکاران است و همدانی ها باید پیشقدم شوند.

نماینده مردم ملایر نیز در این آئین چاپ را صنعتی ترکیبی و موثر دانست که نه تنها بخش فرهنگ بلکه تمام بخش ها را متحول می کند.

حجت الاسلام آزادیخواه گفت: مجمع نمایندگان استان قدردان زحمات فعالان عرصه چاپ و نشر است و برای گره گشایی از مسائل و مشکلات این صنف کوتاهی نمی کند.

امیر خضریان نایب رئیس اتحادیه چاپ استان همدان نیز در این جشنواره نقش صنعت چاپ در توسعه یافتگی دیگر کشورها را تشریح کرد و گفت: توسعه صنایع دیگر به شدت به چاپ وابسته است و همه واحدهای صنعتی برای پیشرفت خود مدیون این صنعت کارساز هستند.

در این جشنواره از فعالان و حامیان صنعت چاپ استان همدان تقدیر شد.

7527/2090

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : 598

پژمان کریمی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در حیطه ادبیات و بستر چاپ و عرضه کتاب کشور، ابزار سانسور جای خود را به ممیزی داد.
ممیزی چیست؟
ممیزی به شکل کاملا فشرده؛ نسبت سنجی یک اثر ادبی و هنری با قانون و ارزش ها و هنجارهای یک جامعه و مصلحت عمومی و ملی است.
اما تفاوت سانسور و ممیزی چیست؟
به گفته ای؛ سانسور، اعمال جرح و تعدیل یا حذف بر پایه منافع دون فردی و گروهی، با ماهیت سلیقگی است اما ممیزی؛ متکی به قانون و مولفه های ارزشمدارانه و ناظر بر منافع ملی است.
دشمنان داخلی و خارجی مردم ایران، در قبال جمهوری اسلامی ایران به شکل ناجوانمردانه و رذیلانه ، دو رفتار توامان بروز می دهند:
اولا:بر واقعیت سانسور و نیز بر اعمال ضروری و عاقلانه ممیزی در تمام کشورهای جهان چشم می بندند و آن را عامدانه کتمان می کنند. آنها تاکید می نمایند و ادعا می کنند؛ تنها ایران و چند کشور انگشت شمار، نظر مساعد به سانسور یا ممیزی دارند.
به واقع؛ در کجای دنیا سانسور وجود ندارد و در چند نقطه از جهان، ممیزی اعمال می شود؟
دوم: ممیزی در ایران را که یک ضرورت ناگریز در جهت ایجاد و نگهداشت سلامت روانی و اخلاقی فرد و جامعه و نیز تکریم حریم خانواده و امنیت ملی است، مترادف با سانسور قرار می دهند.
خب، از آنجا که هر انسانی بنا به فطرت خود، به آزادی میل دارد و دوست دارد که حرف و کلام و اثرش را چنانکه می پسندد، به دور از اعمال سلیقه دیگری یا دیگران ارائه سازد، با وجود ناآگاهی و سطحی بودن، قطعا در برابر سانسور ادعا شده و نظام جمهوری اسلامی، موضع منفی می گیرد.
کسانی هم هستند که نسبت به دین الهی دارای خصومت اند و خوب هم می دانند که در ایران نه سانسور بلکه؛ ممیزی اعمال می شود اما بنا به خصومت یاد شده، مدعی سانسور می شوند و هیاهو می کنند!
برخی از قلم به دستان معاند با دین الهی اسلام و انقلاب اسلامی، به هر دلیلی؛ مثل میل بیشتر به دیده شدن، مطرح شدن، ارج یافتن در نزد بیگانگان، نه تنها روی خوش به ممیزی نشان نمی دهند و علیه آن سخن می گویند و در برابرش می نویسند، بلکه آثار خود را هم در دایره ممیزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار نمی دهند.
اینان به دو صورت آثارشان منتشر می شود و در داخل مرزهای جمهوری اسلامی بدست مخاطبان- ولو اندک - می رسد:
یک: ناشرانی در کشورهای همسایه و خاصه افغانستان آثار را منتشر می کنند.
دو: موسسات نشر معاند و یا همدست با گروهک ها در کشورهای غربی، با افراد گریزان از ممیزی وارد همکاری و تعامل می شوند.
در کشور ما به دلیل ضعف نظارت و بهتر بگوییم؛ نبود اراده نظارت دقیق، کتاب های صف کشیدگان در برابر ممیزی، به راحتی در دسترس است.
این در حالی است که اغلب نویسندگان و شاعران انقلاب اسلامی (که به واقع برخی از آنان در ردیف نخبگان ادبی قابل توصیف اند) به دلیل کم بودن موسسات نشر متعهد و کم بنیه بودن ناشران دینمدار، برای انتشار آثارشان باید تلاش فراوان کنند.
درد بزرگ اینکه گاه برخی رسانه های داخلی و دولتی در گفت وگوهای بیجا و اغراق آمیز و نیز به اصطلاح نقدهای سطحی، به بزرگنمایی نام قلم به دستان معاند و آثار اغلب سطحی شان می پردازند.
با این حال خوب است بدانیم؛ با وجود حمایت خارجی و گروهکی، آثار اهالی معاند حیطه قلم، همچنان منزوی اند و از گروه کوچک مخاطبان در ایران برخوردارند. بزرگترین گواه ما، کم بودن شمارگان کتاب های ممیزی نشده و ممیزی شده معاندان است.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
یک ناشر گفت: اگر هر فردی با هر سواد و شخصیتی برای فعالیت در عرصه کشور مجوز بگیرد، صنعت نشر ضربه بدی خواهد خورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : پایگاه خبری پایشگر

حسین عابدینی مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره آینده صنعت نشر با وجود کتاب های زرد و کم مایه گفت: وقتی هر فردی با هر سطح سواد شخصیتی برای فعالیت در حوزه نشر از وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی مجوز بگیرد، باید انتظار هر پیامد منفی و مخربی را داشته باشیم.

وی افزود: الان بیش از 16 هزار ناشر در کشور فعالیت می کنند. وزارت ارشاد برای جلوگیری از باطل شدن مجوز نشر برای ناشران آن ها را وادار به چاپ حداقل 4 عنوان کتاب در سال کرده است. ناشران هم بدون 40 عنوان کتاب حق شرکت در نمایشگاه بین المللی کتاب را ندارند.

عابدینی ادامه داد: وقتی لفظ دکتر و پروفسور به دروغ بر جلد کتاب زده شود، مخاطب بدون آگاهی از سطح مدرک تحصیلی نویسنده اقدام به خرید کتاب بی محتوا می کند.

عابدینی تصریح کرد: بعضی از ناشران با عوض کردن اسم جلد کتاب، ولی با همان مطالب، کتاب را برای تولید زیاد به مخاطب عرضه می کنند که این اصلا کار درستی نیست.

عابدینی درباره راهکار هایی برای جلوگیری از انتشار کتاب های زرد و بی محتوا گفت: بنده به عنوان ناشر، از وزارت ارشاد درخواست کمتر صادر شدن مجوز نشر برای ناشرنما ها را دارم. وزارت ارشاد باید با کنترل زیاد، به رتبه بندی ناشران اصیل و سرشناس بپردازد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دولت باید مصمم باشد تا با اقدام و عمل سازنده برای توسعه و پیشرفت کشور امید و نشاط اجتماعی را به جامعه پمپاژ کند. روحیه سیاسی و سرخوردگی که در برخی مسوولان کشور دیده می شود اصلاً زیبنده و شایسته یک ملت انقلابی و مقاوم نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

علی دارابی در یادداشتی نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رییس جمهوری و هیأت دولت فرمودند: دولت دو سال بیشتر وقت ندارد. عمده توجه دولت باید معطوف به دو مسأله باشد؛ اقتصاد و فرهنگ . این تاکید چندباره رهبری برای آن است که دولت خود حاشیه درست نکند و همزمان به حواشی اعتنا نکند و از تمام منابع، ظرفیت ها و توان در اختیار برای بهبود شرایط اقتصادی و فرهنگی کشور استفاده کند.

بر این باورم که تلاش شبانه روزی دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشور قابل تقدیر است و این روند هدف خود را تغییر نگاه جهانیان به ایران و گامی بزرگ برای مقابله با ایران هراسی و شیعه هراسی می داند و افزون بر این باید دفاع از منافع و امنیت ملی کشور را با جدیت دنبال کند؛ اما نکته مهم آن است که سرنوشت کشور و مدیریت اداره امور را معطوف به فراز و فرودهای مذاکره با چند کشور محدود اروپایی نکند و از پیله برجام به مثابه حلال همه امور کشور، بیرون بیاید. دستگاه دیپلماسی کشور باید همه تلاش خود را به کار گیرد تا با اقتدار و سربلندی از منافع ملی و امنیت ملی دفاع کند و نماینده شایسته ای در عرصه جهانی برای گفتمان مقاومت که در پرتو انقلاب اسلامی و بیداری جهان اسلام شکل گرفته است، باشد.

اما در عرصه داخلی تمرکز دولت باید بر حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور، کاهش تورم و گرانی، فراهم کردن شرایط زیست بهتر برای مردم و رونق کسب و کار باشد.

اتفاقاً در جلسه سران سه قوه و ستاد تدابیر اقتصادی کشور، مردم باید تصمیماتی هماهنگ را که با همراهی و حمایت سه قوه برای گشایش بهتر شرایط اقتصادی کشور باشد مشاهده کنند.

از جمله این اقدامات کاهش سخنرانی های رییس جمهوری محترم و سایر مقامات و انگشت اتهام به همدیگر را نشانه رفتن است. این شایسته ملت ایران نیست که برخی مسوولان و مقامات ایرانی در برابر بیگانگان با نهایت احترام، ادب و تواضع و به نوعی دست به سینه روبه رو شوند و از گفت وگو سخن بگویند اما در جامعه خودمان در برابر حتی منتقدانی که هدف آن ها جز خیر و نیکی و خدمت به جامعه و اصلاح امور است با خط و نشان و قهر و غضب سخن بگویند! دولت در چنین شرایطی باید کمتر حرف بزند و بیشتر کار و تلاش کند.

مساله دوم در حوزه فرهنگ است. واقعیت آن است که در این حوزه شوراهای عالی چون انقلاب فرهنگی و فضای مجازی یا وزارتخانه ها و دستگاه های مسوول چون ارشاد، آموزش و پرورش، آموزش عالی و... به وظایف خود یا بد عمل می کنند یا اصلاً عملی دیده نمی شود.

اینکه طی 6 سال بزرگ ترین دستگاه تعلیم و تربیت کشور آموزش و پرورش شاهد تغییر 6 وزیر یا سرپرست وزارتخانه باشد به فاجعه می ماند؟! و دولت و مجلس هم اصلاً پاسخگو نیستید. کم نیستند بسیاری از متصدیان و مسوولان دولتی که اداره امور را با توییت و در فضای مجازی دنبال می کنند؟! و این گم کردن مسیر خدمت به جامعه است.

هم اکنون حوزه سینما، تئاتر ، نشر و مطبوعات حال خوبی ندارند؛ چه به لحاظ بودجه و اعتبار و چه از حیث سیاست گذاری، اهداف و برخوردار بودن از یک گفتمان چهارچوب دار در قلمرو جمهوری اسلامی. نظارت ها ضعیف تر و ناکارآمدتر از آن است که مددی به این حوزه برساند.

آنچه از معنای تمرکز دولت در دو سال آخر در حوزه اقتصاد و فرهنگ که رهبری معظم انقلاب اسلامی فرمودند، استنباط می شود داشتن تصویری درست و واحد در نزد مسوولان از وضعیت کنونی، چالش ها، فرصت ها و مهم تر از آن داشتن راهکار و برنامه عمل برای فائق شدن بر مشکلات است.

دولت باید مصمم باشد تا با اقدام و عمل سازنده برای توسعه و پیشرفت کشور امید و نشاط اجتماعی را به جامعه پمپاژ کند. روحیه سیاسی و سرخوردگی که در برخی مسوولان کشور دیده می شود اصلاً زیبنده و شایسته یک ملت انقلابی و مقاوم نیست و صد البته باید رسانه ها، مطبوعات، احزاب و تشکل های سیاسی، سمن ها و نهادهای غیردولتی، نخبگان، دانشگاهیان و حوزویان از هرگونه کمک، یاری، مساعدت و همراهی دولت برای غلبه بر مشکلات دریغ نورزند. امید که چنین باد!

لینک خبر :‌ الف
تخصیص ارز نیمایی به بخش کتب خارجی نمایشگاه کتاب و پرداخت مابه التفاوت فروش در این بخش همچنان خبرساز است. ارشاد در تازه ترین تصمیم قرار است مبالغ را به یورو پرداخت کند؛ در حالی که قبلا قرار بود این رقم به دلار پرداخت شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : ربیع

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، تخصیص ارز نیمایی به بخش کتب خارجی نمایشگاه کتاب امسال و از روز نخست در دستور کار بخشی خارجی نمایشگاه کتاب قرار گرفت.

برای این منظور تا سقف سه میلیارد تومان در نظر گرفته شد تا ناشران پس از نمایشگاه با ارائه مدارک مستندات خود این مابه التفاوت را دریافت کنند. بر اساس این گزارش، قرار بر این بود که غرفه داران در این بخش کتاب های 2016 به بعد را با این ارز ارائه و عرضه کنند تا پس از نمایشگاه مابه التفاوت این ارز نیمایی که 9 هزار و 500 تومان بود با ارز آزاد که 14 هزار تومان بود به ناشران پرداخت شود.

در اخبار هم آمده بود که این مابه تفاوت ها به صورت ریالی و با بررسی فاکتورهای صادر شده پرداخت می شود. پیش از این اعلام شده بود که 41 هزار عنوان کتاب خارجی مشمول دریافت ما به التفاوت ارزی می شوند.

کمی پس از پیگیری برخی ناشران و نمایندگان آنها اعلام شد از نیمه خرداد ماه پرداخت مابه التفاوت ارزی به ناشران خارجی نمایشگاه کتاب در دستور کار قرار گرفته است، اما دلیل تاخیر تائید و به نوعی امضای وزیر لازم بود که در مسیر اجرا قرار گرفت. اما نکته مهم اینجاست که ارشاد اعلام کرده بود مابه التفاوت ارز نیمایی و آزاد را به ناشران پرداخت خواهد کرد؛ آن هم به شکل ریالی اما نظر این وزارتخانه در پرداخت مابه التفاوت تغییر کرد و این رقم به یورو پرداخت می شود.

ظاهرا این مابه التفاوت چیزی بالغ بر 447 هزار یورو بوده که باید به ناشران خارجی نمایشگاه کتاب پرداخت شود. این در حالی است که موسسه نمایشگاه های فرهنگی از موسسات تابع ارشاد اعلام کرده که این مبلغ به یورو پرداخت می شود.

سیدمهدی نورانی، نماینده رسمی انتشارات دارالحضاره الاسلامیه در ایران و نماینده چند ناشر لبنانی در گفت وگو با خبرنگار فارس در این باره ضمن ابراز گلایه عنوان کرد: در ابتدای مسیر فروش در بخش خارجی اعلام شد کتاب ها با 25 درصد تخفیف و ارز نیمایی 9500 تومان باید به فروش برسد؛ چرا که ارز آزاد در آن زمان 14 هزار تومان بود، به ما اعلام شد پس از نمایشگاه این مابه التفاوت به حساب شما واریز می شود.

وی ادامه داد: قرار بود این مبلغ به شکل ریالی پرداخت شود، ( اینجا بخوانید). از این رو یک نماینده از ارشاد تمام دوران نمایشگاه در غرفه بر سیستم فروش و تخفیف ها نظارت داشت، تمام مراحل به خوبی پیش رفت تا اینکه پس از چهار ماه از پایان نمایشگاه کتاب، امروز فکسی از موسسه نمایشگاه های فرهنگی مبنی بر محاسبه این مابه التفاوت به یورو دریافت کردیم.

نورانی در توضیح بیشتر تاکید کرد: ما در این دوره از نمایشگاه حدود 16 میلیون فروش داشتیم که ارشاد میزان مابه التفاوت دلار را با فروش معادل یک هزار و 572 یورو اعلام کرده است. اما نکته اینجاست که در فکس ارسالی از سوی موسسه نمایشگاه ها اعلام شده: بر اساس سیاست ابلاغی مبلغ 1572 یورو تائید شده به منظور دریافت و تسویه مطالبات مبلغ 169776000 ریال به حساب بانک شهر شعبه انقلاب واریز کنید.

این ناشر ابراز داشت: چرا نباید این رقم به شکل دلار یا معادل ریالی آن به ما پرداخت شود؟ در حالی که کتاب ها را به دلار به ارشاد دادیم، حالا آنها چطور به یورو محاسبه کرده اند؟ از سوی دیگر چرا باید ما مبلغ 16میلیون تومان را برای ارشاد واریز کنیم؟ نکته قابل تامل اینکه چرا باید این مابه التفاوت با قیمت های امروز پرداخت شود؟ در واقع دو میلیون و 515 هزار تومان مابه التفاوت فروش ما در نمایشگاه کتاب محاسبه شده است که برای دریافت آن باید 16 میلیون را واریز کنیم.

وی ادامه داد: ارشاد باید به ما 7 میلیون مابه التفاوت پرداخت کند، اما ظاهرا محاسبه مابه التفاوت به روز بوده است. ارشاد می گوید چون شما می خواهید با ناشران خارجی تسویه کنید، باید همه فروش خود را از ما یورو بخرید.

قادر آشنا مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی در گفت وگو با فارس در توضیح این مطلب اظهار داشت: آنچه اجرایی شده با دستور وزیر ارشاد، تائید هیات مدیره موسسه نمایشگاه ها و طبق روال دو سال گذشته بوده است.

مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی بیان کرد: در مورخ 30 اردیبهشت ماه سال جاری کمیته ناشران خارجی نامه ای به ما ارسال کرد که در آن آمده بود، با توجه به اینکه نرخ ارز در حال افزایش است اما قبلا این قیمت ها نرخ دیگری بود توافق کردیم برای اینکه ناشران متضرر نشوند مابه التفاوت قید شده را بر مبنای ارز پرداخت کنیم.

وی افزود: این موضوع درست مانند سال گذشته اجرایی شد، چرا که نرخ ارز در سال جاری بیش از دو برابر شده بود و بودجه دانشگاه ها هم طبق نامه کمیته مذکور کاهش یافته بود. از این رو برای جبران خسارت ناشران از ما خواسته شد مابه التفاوت به ارز باشد. ما درخواست این کمیته را در هیات مدیره مصوب کردیم، به آقای جوادی ارجاع دادیم و سپس به وزیر ارشاد ارائه شد و ایشان نیز موافقت کردند تا به این ناشران ارز پرداخت شود.

آشنا بیان کرد: آنچه ما انجام دادیم درست مانند رویه سال گذشته بود، اما ظاهرا در حال حاضر که قیمت ارز کاهش یافته گلایه این دوستان را در بر داشته است. اما اجرایی شدن این پروسه همانند سال گذشته بود.

وی درباره به این موضوع که روند پرداخت سال گذشته اینگونه نبود، گفت: پرداخت ما طبق روند و پروسه سال گذشته و به درخواست کمیته مذکور بوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سینماپرس: مهم ترین نهادهایی که در سال های سینمای بعد از انقلاب تا امروز، بودجه های عمومی و دولتی را به تولیدات محصولات سینمایی می پرداختند، چند سالی است که به شدت کم کار شده اند و مدیران فرهنگی، در 6 سال اخیر، بیشترین توجه خودشان را معطوف به سینمای خصوصی کرده اند و این مهم ترین نقدی است که به این نهادها وارد است و ماحصلش چیزی نیست جز آن چیزی که با ورود پول های مشکوک در سینما رخ داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : مشرق نیوز راهنمای سفرمن راه دانا زنجان سحر

به گزارش سینماپرس ، مهم ترین نهادهایی که در سال های سینمای بعد از انقلاب تا امروز، بودجه های عمومی و دولتی را به تولیدات محصولات سینمایی می پرداختند، چند سالی است که به شدت کم کار شده اند و مدیران فرهنگی، در 6 سال اخیر، بیشترین توجه خودشان را معطوف به سینمای خصوصی کرده اند و این مهم ترین نقدی است که به این نهادها وارد است و ماحصلش چیزی نیست جز آن چیزی که با ورود پول های مشکوک در سینما رخ داده است. سینمای خصوصی در این چند سال تبدیل به یکی از اصلی ترین مکان ها برای پولشویی و فرارهای مالیاتی شده چنان که در یکی دو سال اخیر زنگ خطرها در این خصوص به صدا درآمد. از طرفی انتشار فهرست کمک های مالی بنیاد سینمایی فارابی به برخی فیلمسازان سینمای ایران نشان می دهد که همچنان برنامه ریزی دقیقی برای هزینه ها وجود ندارد. روز گذشته بنیاد سینمایی فارابی جدول هزینه های چهارماهه اول سال 98 را منتشر کرد. اطلاعات گزارش عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی همراه با ابهاماتی است. در پیوست یک این گزارش با عنوان حمایت از تحقیق و نگارش فیلمنامه و تولید فیلم سینمایی، مبلغ قرارداد بیش از 11 میلیارد تومان است در حالی که مجموع عملکرد مالی با رقم دو میلیارد و 300 میلیون تومان و مانده بدهی هایی حدود چهار میلیارد تومان، به عبارتی می شود 6 میلیارد و 300 میلیون تومان که با تفریق از کل مبلغ قراردادها چیزی حدود 5 میلیارد تومان اختلاف حساب دیده می شود. 5 میلیاردتومانی که در محاسبات گم شده است، یا اینکه در بخش حمایت از تولیدات سینمایی، 27 فیلم مورد حمایت فارابی قرار گرفتند که به غیر از فیلم سینمایی تختی که تا 250 میلیون تومان هزینه مشارکت آن اعلام شده است، مابقی حمایت ها از فیلمسازانی است که در چند سال اخیر، هیچ فیلم شاخصی حتی برای بدنه سینما نداشتند. این اقدام خودش هم قابل تامل و نشان دهنده یک بلاتکلیفی و بی برنامگی نهاد دولتی در پرداخت بودجه مالی به فیلمسازان است. در این گزارش هزینه 224 میلیون تومان برای چهار شماره مجله ماهنامه فیلم نگار آمده است که برای هر شماره 56 میلیون تومان هزینه شده است. نکته جالب و تامل برانگیز این گزارش هزینه ای است که برای حضور مدیران بنیاد فارابی در جشنواره فیلم کن صورت گرفته است. مطابق این لیست، هزینه حضور هیات اعزامی بنیاد فارابی در جشنواره فیلم کن، رقمی حدود 657 میلیون تومان بوده است. البته از اردیبهشت امسال هنوز هیچ گزارش عملکردی از این حضور به رسانه ها ارائه نشده است.

مجموعه هزینه های چهارماهه اول فارابی رقمی بالاتر از هشت میلیارد و 600 میلیون تومان است. البته در این صورت هزینه منتشر شده برای بخش حمایت از برگزاری سی وهشتمین جشنواره ملی فیلم فجر و جشنواره جهانی فیلم فجر فقط پنج میلیون تومان آمده است در حالی که سال گذشته بخش ملی جشنواره سی وهفتم فیلم فجر با هزینه 6 میلیارد و 300 میلیون تومان برگزار شد و چند روز پیش هزینه های جشنواره های جهانی فیلم فجر با رقمی بالای 9 میلیارد تومان منتشر شد. احتمالا تا پایان سال این رقم بودجه میلیاردی در اختیار بنیاد سینمایی فارابی به عنوان نهاد مسئول برگزاری سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر، اختصاص خواهد یافت. در بخش دیگری از این لیست آمده است که بنیاد سینمایی فارابی برای برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان و برگزاری همزمان در استان ها، حدود 158 میلیون تومان هزینه کرده است. البته با توجه به هزینه های برگزاری این مدل جشنواره ها، این رقم نشان دهنده صرفه جویی قابل توجهی برای تنها جشنواره اختصاصی سینمای کودک است. انتشار این شکل هزینه ها، اقدام جسورانه و قابل تحسین سازمان سینمایی است که باعث شفاف سازی موضوع مالی این سازمان هاست و فرصت را برای اصلاح رویه تسهیل می کند به شرط آنکه مدیران فرهنگی پاسخگوی انتقادها باشند. حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی روز گذشته در برنامه صبح بخیر شبکه سه سیما، در پاسخ به سوالی در مورد عدم پاسخگویی مدیران سینمایی در برابر ابهامات رسانه ای مطرح شده درباره فهرست های مالی گفت: به اعتقاد من مهم تر از پاسخ، اصلاح رویه هاست. در این مدت ما می بینیم که درباره نسبت بالای هزینه های پشتیبانی نسبت به هزینه های تولیدی انتقاد شده که باید براساسا این انتقادها در اصلاح رویه ها اقدام کنیم. انتظامی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: به طور حتم شفاف سازی هزینه ها و درآمدهای مالی تنها یکی از شاخص های شفاف سازی است که اتفاقا در مرحله پیش پا افتاده است. به اعتقاد من شفاف سازی یعنی پیش بینی پذیری؛ یعنی قبل از اینکه مراجعه کننده برای حمایت و مجوز به نهادی برود، احتمال 90 درصدی بدهد که چه واکنشی را بعد از مراجعه خواهد داشت و در عین حال نیز بتواند نتیجه مراجعه رقیبش را هم پیش بینی کند. این نوع شفاف سازی در سازمان سینمایی به تدریج در حال انجام است. کما اینکه ما تصمیم داریم همه ضوابط را روشن کنیم و این آغاز شفافیت ما براساس ضوابط است که امیدوارم در برگیرنده واکنش های مثبتی باشد.

*فرهیختگان

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: در قسمت سی و سوم برنامه سینمایی هفت سیدرضا منتظری خبرنگار سینماپرس همراه با پژمان کریمی از روزنامه کیهان در خصوص برخی مسائل مهم روز سینمای کشور از جمله سیاست زدگی در جشن خانه سینما، وضعیت گروه سینمایی هنر و تجربه و نظام نامه ردی بندی سنی که به تازگی از سوی رئیس سازمان سینمایی ابلاغ شده صحبت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

به گزارش سینماپرس اهم اظهارات شرکت کنندگان در میز رسانه سی و سومین قسمت برنامه سینمایی هفت در ذیل این مطلب گردآوری شده است.

سیدرضا منتظری در خصوص جشن خانه سینما گفت: مهمترین مسأله جشن خانه سینما سوای جوایزی که اهدا می شود، جنجال های رسانه ای که برای آن وجود دارد، سلبریتی هایی که جایزه می گیرند و مردم آن ها را دوست دارند و... این است که سال ها است سایه ای از سیاست زدگی بر سر این جشن هست. بنده امشب شخصاً شوکه شدم که چرا برخی چهره های مطرح در این مراسم حضور داشتند و یا از آن ها نام برده شد و مجری مراسم اصرار داشت که مورد تشویق قرار بگیرند که البته این افراد هیچ گونه ارتباطی با سینمای ایران نداشته و ندارند! این جای سوأل است که چرا باید در جشن تماماً صنفی اهالی سینما حضور چنین افرادی پررنگ شود؟ مگر این جشن برای برگزیدن برترین های سینمای کشور نیست؟

از سوی دیگر متأسفانه پیروی آنکه برخی از سینماگران و سلبریتی ها عادت کرده اند در مسائلی که راجع به آن هیچ تخصصی ندارند اظهارنظر و دخالت کنند و همیشه خود را در مسائل اجتماعی و سیاسی و... صاحب نظر می دانند، امشب در جشن خانه سینما بعضاً پشت تریبون حرف هایی بیان شد که پر از شائبه است! سوأل بنده این است که چرا نظارتی بر روند برگزاری این جشن از سوی نهادهای ناظر بر عملکرد دستگاه های فرهنگی وجود ندارد؟ وزارت ارشاد و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی چرا نسبت به این اتفاقات ورود پیدا نمی کنند و جلوی این پدیده شوم را نمی گیرند؟ متأسفانه حاشیه در مورد خانه سینما همواره پررنگ تر از متن است. بنده به عنوان یک رسانه ای شعار اخلاق مداری و عدالت طلبی را سرلوحه کار خود قرار داده ام و خود را موظف می دانم که واقعیت ها و حقایق را بیان کنم، اگر بنده قرار باشد در قبال آنچه به نظرم اشتباه است سکوت کنم که دیگر اسمم رسانه ای نیست! بنده معتقدم همه اهالی رسانه باید در خصوص این اتفاقات پرسشگر باشند و این وظیفه مسئولان است که پاسخ دهند چرا باید در جشن خانه سینما چنین اتفاقاتی رخ دهد؟

پژمان کریمی نیز در همین راستا اظهار داشت: برخی دوستان خانه سینما شعار جدایی هنر از سیاست می دهند و می گویند سینما ایدئولوژیک نیست! حالا همان ها جشنی می گیرند که قرار است صنفی باشد، بعد جایزه می گیرند و می گویند ای کاش هیچ فعال مدنی در زندان نباشد. مگر شما قاضی هستید؟ پرونده آن ها را دیده اید؟ چرا از جاسوس دفاع می کنید؟ کسی که 2 کتاب سیاسی نخوانده می آید و می گوید ای کاش هیچ عکاسی در زندان نباشد! آن کسی که شما به عنوان عکاس از او یاد می کنید توسط نهاد نظارتی دستگیر شده و جرمش هم مشخص است. این ها افرادی هستند که احساسی نظر می دهند. بنده این ها را مقصر نمی دانم، مقصر بالادستی ها هستند. کسی که اسم خود را مدیر جمهوری اسلامی گذاشته سر سفره نظام نشسته و عنوان مدیر را یدک می کشد و شورای رتبه بندی تشکیل می دهد و به محکوم حکم حضور در شورا می دهد. مگر در این مملکت قحط الرجال است که به کسی که زندان رفته و دادگاه صالحه او را محکوم کرده حکم می دهید!؟ آقای وزیر یک حرکتی کنید. شما اصلاً می دانید در زیرمجموعه تان چه چیز می گذرد؟ این جشنواره صنفی است، چرا آدمی را دعوت می کنید که به رسانه ملی دهن کجی کنید؟ شما که همه زندگی تان از رسانه ملی است. شما از حامی بهاییت در این جشن تعریف می کنید؟ کسی که با شاعر ملحد و خواننده کاباره ای عکس یادگاری می گیرد؟ فون تریه چند سال قبل در جشنواره کن به خاطر اظهارنظر راجع به رژیم صهیونیستی بیچاره شد، چرا باید سینماگران ما راجع به هر مسأله ای اظهارنظر کنند؟

در بخش دیگری از این گفتگو منتظری در خصوص گروه سینمایی هنر و تجربه اظهار داشت: این گروه سینمایی از بدو تأسیس اش مورد انتقاد اکثریت اهالی سینما بوده و هنوز هم هست! بگذریم از تعدادی افراد که فیلم های شان طی این سال ها در این گروه اکران شده و پولی بابت آن دریافت کرده اند و به یک باره تغییر موضع داده و حامی این جریان شده اند! از همان ابتدا هم منتقدان به این گروه سوألی داشتند که هیچ وقت پاسخ داده نشد، اینکه چه دلیلی وجود داشت برای تأسیس این گروه؟ گروهی که فیلم هایش با اقبال مواجه نمی شوند و مردم نشان داده اند که تمایلی برای تماشای فیلم های آن ندارند؟ چه اهداف فرهنگی و یا سیاسی پشت تأسیس این گروه سینمایی وجود دارد؟

منتظری در پاسخ به سوأل لطیفی در خصوص اینکه نگاه شما به این گروه سینمایی توأم با خوش بینی است یا بدبینی اظهار داشت: دیدگاه بنده نسبت به این گروه سینمایی توأم با بدبینی بوده، هست و خواهد بود! من هیچ وقت هضم نکردم که چرا این گروه تأسیس شده؟ دستاورد این گروه برای رشد و اعتلای سینمای کشور چه چیزی بوده است؟ این گروه چه در چرخه اقتصادی و یا رشد فرهنگی و هنری چه چیزی به سینمای ایران اضافه کرده؟

سپس کریمی نیز در این خصوص گفت: خیلی ها معتقدند این گروه دولتی است اما بنده تأکید دارم که این گروه خصوصی است اما یک تفاوتی با سایر موسسات خصوصی دارد و آن هم این است که مسئولان آن از بودجه دولتی ارتزاق می کنند. این گروه سینمایی برگرفته از سینمای فرانسه و تقلید ظاهری از آن است. آقای ایوبی رئیس پیشین سازمان سینمایی از آنجا که تحصیل کرده فرانسه بودند این گروه را برپا کردند. همانطور که آقای منتظری اشاره کردند این گروه سینمایی هیچ وقت موفق نبوده اما برای برخی افراد خاص موفق بوده است چون در جهت ترویج سینمای شبه روشنفکری گام برداشته؛ سوأل مهم من این است که چرا هیچ گاه درآمدهای این گروه سینمایی اعلام نمی شود؟

منتظری در ادامه این برنامه اظهار داشت: وقتی هیچ وقت شفاف سازی های ما در سینما اصولی نبوده و همیشه شفاف سازی ها پر از شائبه بوده معلوم است که درآمدها هم به درستی اعلام نشود. در شفاف سازی ها یک سری ردیف بودجه ها به صورت کلی و تیتروار ردیف می شوند و در نهایت متوجه نمی شویم که ریز بودجه ها در کجا خرج شده است. یک نمونه این شفاف سازی در خصوص همین نظام نامه رده بندی سنی است که پر از شائبه است! 30 نفر در این شورا برگزیده شده اند که قرار است برای بیش از 80 میلیون ایرانی تصمیم گیری کنند. روال معمول این است که هر وقت اسامی افرادی اعلام می شود رزومه ای از آن ها نیز در اختیار رسانه ها و مردم قرار بگیرد اما متأسفانه در خصوص این شورا چنین اتفاقی رخ نداده است. به غیر از تعدادی از افراد که شناخته شده و مورد وثوق اهالی سینما و رسانه هستند، اغلب افراد حاضر در این لیست شناخته شده نیستند و ما مرتباً در روزهای اخیر با این پرسش روبرو بودیم که عقبه فرهنگی و هنری، سابقه کاری و تحصیلات این افراد چیست؟ از سوی دیگر ما باید این را بدانیم که اجرایی شدن این نظام نامه رده بندی سنی باعث ایجاد یک سهل انگاری در سینما می شود. اگر قرار باشد از این پس هر فیلمی با یک درجه بندی سنی مشخص تولید و پخش شود چه نظارتی وجود دارد که کودکان و نوجوانان این فیلم ها را بعداً از طریق VOD ها و شبکه نمایش خانگی تماشا نکنند؟ چه کسی تضمین می دهد که مثلاً یک بچه 8 ساله به تماشای یک فیلم مثبت 16 سال ننشیند؟

لطیفی در این مورد اظهار داشت: من موافق این اتفاق هستم. ما سال ها است فیلم می سازیم و می گوییم سخیف بوده، حالا آیا این اطلاع رسانی بد است که تکلیف خانواده ها با فیلم ها روشن باشد؟

منتظری در پاسخ به این سوأل گفت: متأسفانه ما هیچ فرهنگ سازی برای عملی شدن این کار انجام نداده ایم و هیچ نظارتی وجود ندارد که این رده بندی سنی بتواند به شکل درست اجرایی شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: رحیم بهبودی فر کارگردان سینما همزمان با برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با انتقاد از شرایط بحرانی سینمای کودک در کشور گفت: در حال حاضر تمایلات و سلیقه شخصی در بنیاد سینمایی فارابی خط مشی سینمای کودک را تعیین می کند؛ این اتفاق بسیار غلط است چرا که در وهله اول باعث می شود این افراد طرح و ایده کسانی که بر اساس سلیقه و بر وفق مراد آن ها فیلمنامه شان را به نگارش درنیاورده اند بایکوت کنند و از طرف دیگر تنها کسانی که در گعده آشنایان شان هستند امکان کار و فعالیت در سینمای کودک را داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

کارگردان فیلم سینمایی آدم آهنی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: سینمای کودک و نوجوان مشکلات ریشه ای بسیاری دارد که باید برطرف شود. اولین قدم اساسی برای رشد و ارتقای سینمای کودک این است که مسئولان و مدیران سیاست گذار کودکان و نوجوانان امروزی را به خوبی بشناسند و با سطح دیدگاه ها و سلیقه ها و ذائقه های آن ها آشنا باشند.

وی با بیان اینکه بنده به دلیل آنکه عضو مرکز توسعه سینمای کودک هستم مرتب در جلسات و گپ و گعده ها شرکت می کنم و متأسف می شوم که همچنان برخی از فیلمسازان از فیلم های قدیمی سینمای کودک یاد می کنند اظهار داشت: این نشان دهنده عقب ماندگی ما از دنیای امروز کودکان و نوجوانان است که همچنان در پی دزد عروسک ها ، گلنار ، مدرسه موش ها و امثالهم هستیم؛ این فیلم ها نیاز 3-4 دهه قبل سینمای کودک بود و قطعاً کودکان امروزی با چنین آثاری ارتباط برقرار نمی کنند.

این سینماگر تصریح کرد: من نمی دانم چطور به برخی فیلمسازان سینمای کودک و مسئولان باید بفهمانیم که دیگر دوره چنین آثاری گذشته؛ متأسفانه ما از سینمای کودک غافل شده ایم و توجهی به این مسأله نداریم که امروز در سطح جهان با چه دیدگاه و مبنایی به سینمای کودک نگاه می شود.

بهبودی فر سپس با اشاره به حضور رضا منتظری خبرنگار سینماپرس در برنامه سینمایی هفت اظهار داشت: اشارات ایشان در رابطه با مسائل و مشکلات سینمای کودک در برنامه 18 مرداد ماه بسیار درست و به جا بود. سینمای کودک سرشار از مشکلات است و متأسفانه همانطور که آقای منتظری اشاره کردند مدیران فقط در پی ظاهرسازی هستند.

کارگردان فیلم سینمایی هشتگ متذکر شد: بنده معتقدم اساساً نگاه برخی مدیران از جمله آقای ایل بیگی به سینمای فانتزی کودک کهنه و قدیمی شده و دوره اش گذشته است. اما این افراد در مقابل ما جبهه گرفته اند و مقامت می کنند و نمی گذارند ما برای کودکان امروز کشور بر اساس نیازهای روزشان مبادرت به تولید اثر کنیم. اما برخی سینماگران کودک همچنان مقابل این مواجهه ها ایستاده و دوام می آورند.

وی در پایان این گفتگو افزود: سینمای کودک نیاز به ایده و فکرهای جدید دارد. درهای سینمای کودک باید به روی فیلمسازان جوان و خلاق باز شود. کودکان امروزه از طریق اینترنت و... به بهترین انیمیشن های روز سینمای جهان دسترسی دارند و ما نباید با تکرار کهنه کلیشه های نخ نما شده سال ها قبل سینمای کودک مان آن ها را از تماشای آثار داخلی منزجر کنیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن سینما پرس بازتاب

خبرگزاری صبا: با برگزاری مجمع عمومی خانه سینما در تاریخ 28 مرداد سال 98 و ابقای هیات مدیره و بازرس به مدت 9 ماه مهم ترین دستور کار هیات مدیره اصلاح اساسنامه است که حتی می تواند منجر به مجمع عمومی فوق العاده نیز بشود.

همچنین هیات مدیره موظف به بیشترین پیگیری و نظارت را بر مساله ثبت صنوف در وزارت کار و گرفتن شناسه ملی شده است و این وظیفه باید در این 9 ماه به نتیجه اجرایی ختم شود.

خبر دیگر اینکه با استعفای فاطمه معتمدآریا از حضور در هیات مدیره خانه سینما، سعید عقیقی فیلمنامه نویس که از اعضای علی البدل بود در این ترکیب حضور یافته است.

کامران ملکی، مرتضی رزاق کریمی، ابراهیم حقیقی، علی قائم مقامی، همایون اسعدیان، روانبخش صادقی و سعید عقیقی در حال حاضر به عنوان اعضای اصلی و ایمان کرمیان به عنوان عضو علی البدل اول در هیات مدیره حضور دارند. بازرس این دوره هیات مدیره مصطفی احمدی است.

لینک خبر :‌ برترین ها
هفتاد و ششمین دوره جشنواره فیلم ونیز که از چهارشنبه ششم شهریور در این شهر آبی ایتالیا آغاز شد، نتوانست کارگردان برجسته یکی از فیلم های بخش مسابقه اش و یکی از امیدهای جایزه اول این جشنواره را بپذیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : مشرق نیوز خبرگزاری دانشجو

رومن پولانسکی، فیلمساز لهستانی- فرانسوی که با فیلم یک افسر و یک جاسوس به ماجرای قدیمی اتهام جاسوسی دریفوس یهودی پرداخته و این فیلم در بخش مسابقه اصلی جشنواره ونیز امسال حضور دارد، نتوانست برای نمایش فیلمش در ونیز حضور پیدا کند و در صورتی که جایزه ای هم نصیبش شود باز هم نمی تواند برای دریافت این جایزه به ونیز برود. همچنان که در سال 2003 نیز نتوانست برای دریافت اسکار بهترین کارگردانی به خاطر فیلم پیانیست به آمریکا برود. دلیل این عدم حضور، حکمی است که دادگاه ایالات متحده آمریکا حدود 42 سال پیش علیه پولانسکی صادر کرده و با آنکه شاکی پرونده از شکایت خود صرف نظر نموده اما حکم دادگاه آمریکا نه تنها در این کشور مشمول مرور زمان نشده بلکه در کشورهای هم پیمان آمریکا نیز هنوز به قوت خود باقی است. چنانچه در سال 2009 وقتی رومن پولانسکی در جشنواره فیلم زوریخ در سوییس شرکت کرده بود به درخواست دادگستری آمریکا در سوییس بازداشت شد تا تحویل مقامات آمریکایی شود و حتی پس از دو ماه زندانی، بیش از شش ماه نیز در خانه ای حبس بود اما در نهایت به دلیل اعتراضات مختلف ناگزیر از آزادی اش شدند. پیش از شروع جشنواره ونیز هم برخی مسئولین و اعضای هیئت داوران این جشنواره از انتخاب فیلم پولانسکی پشیمان و حتی نسبت به حضور وی در ونیز ابراز نگرانی می کردند از جمله لوکرسیا مارتل، کارگردان زن آرژانتینی و رئیس هیئت داوران ونیز در نشست خبری این جشنواره با اعلام اینکه از انتخاب فیلم پولانسکی در این جشنواره بسیار ناراحت است در ادامه گفت که در شب نمایش این فیلم که جمعه
30 اوت خواهد بود، شرکت نخواهد کرد. اما نکته قابل تأمل آنکه همین جشنواره ونیز در سال 1389 که جعفر پناهی به دلیل حضور فعال در فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 در دادگاه ایران محکوم شناخته شده بود، او را به این جشنواره دعوت کرد، مراسم تجلیل برایش برپا ساخت و حتی کارگاه آموزشی برای او تدارک دید در حالی که به تازگی حکم محکومیتش صادر شده بود! جشنواره ای که پس از گذشت 42 سال از محکومیت یک فیلمساز در دادگاه های آمریکا به عنوان ضابط قضایی آمریکاییان عمل می کند! یعنی یک جشنواره ظاهرا هنری به محل اجرای احکام آمریکایی بدل شده است! گفتنی است یکی از دلائل عدم حضور رومن پولانسکی در جشنواره ونیز، ترس وی از این بود که توسط مسئولان این جشنواره یا مقامات ایتالیایی تحویل آمریکایی ها شود!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
عقد قرارداد های نجومی برخی از بازیگران، موضوعی است که قوه قضائیه نباید به سادگی از کنار آن عبور کند.

روز گذشته برخی از رسانه ها از قرارداد یک سریال شبکه نمایش خانگی با بازیگری خبر دادند که به موجب این قرارداد، بازیگر مذکور ماهیانه 700 میلیون تومان دستمزد دریافت خواهد کرد. این اولین بار نیست که بازیگرانی صرفا به واسطه شهرت خود چنین مبالغی را مطالبه می کنند، اما سؤال مهم این است که منبع پرداخت چنین دستمزدهایی چیست؟ به طور طبیعی، با توجه به هزینه این پروژه ها افراد عادی از راه های قانونی قادر به تأمین سرمایه این آثار نیستند. بنابراین، چرایی و چگونگی تعیین دستمزدهای نجومی برای بازیگران در برخی پروژه ها، می تواند راه نفوذی برای ردیابی برخی مفاسد اقتصادی باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
مهدی سلطانی در واکنش به انتقاداتی که نسبت به نقل قول منتشر شده از او درباره سرمایه گذاری های مشکوک منتشر شده بود، واکنش نشان داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته مصاحبه ای از مهدی سلطانی (بازیگر سریال شهرزاد) منتشر شده بود، که در آن اینطور اعلام شده بود که این بازیگر از سرمایه گذاری های مشکوک در عرصه فرهنگ و هنر حمایت کرده و گفته است که چه فیلتری از بهتر از فرهنگ و هنر می تواند پول های کثیف را تمیز کند.

این مصاحبه واکنش های بسیاری به همراه داشت که مهدی سلطانی به واکنش واداشت.

این بازیگر در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

سلام دوستان. هیچ نوشته، گفتگوی شنیداری و یا حتی تصویری از من را باور نکنید، مگر اینکه در صفحه اختصاصی و رسمی من منتشر شده باشد و یا تحقیق کامل کرده باشید که این گفته ها واقعا اعتقادات من هستند و هیچ تحریفی در آن صورت نگرفته است.

حذف یا جابجایی یک جمله، حتی یک کلمه یا یک پلان از تصویر می تواند نظر و یا عقیده گوینده را تحریف کند و یا کاملا بر عکس جلوه دهد. کسانی که با مونتاژ سر و کار دارند کاملا متوجه منظور بنده می شوند. از اصحاب رسانه و خبرنگاران هم خواهش می کنم که برای بالا بردن تعداد مخاطبان خود با ایجاد سر تیتر های بی سر و ته به مردم ظلم نکنند.

مخاطبین رسانه ها هم توجه داشته باشند که بازیچه هدفمند و گاهی مغرضانه این و آن قرار نگیرند. مواظب خودتون باشید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
این همه ولنگاری فرهنگی در سالن های تئاتر، سینما، کنسرت، مراکز تفریحی و حتی مترو، حالا یک بار هم دولتی ها به رسم همیشه فرهنگ را به حال خودش رها کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

باشگاه نویسندگان حوزوی خبرگزاری رسا ، مجید پاک نیت

چه فرقی می کند که در دورۀ پهلوی اول اتفاق افتاده بود یا پهلوی دوم. توسط نمایندۀ مجلس بوده یا فردی عادی. به هر حال معروف است در دورۀ حکمرانی پالانیان – که با قدرت یافتن رضا پالانی آغاز گردید- یکی از بی مایگان حجاب فروش، در یکی از جشن های سالانۀ کشف حجاب رضاخانی گفته بود: اعلی حضرت سِندِ رقیت ما زنان را پاره نمودند . حالا تپق زده بوده یا سوادش را نداشته، به هر صورت آن زن حجاب دریده، سند رقیّت را خوانده بوده سِندِ رقیت! الآن هم که حدود یک قرن و نیم از تصویب قانون کشف حجاب گذشته، چه فرقی می کند داستان سوتی سِندِرقیت واقعی بوده یا نه؟ مهم این است که پاره کردن سِندِرقیت یعنی تصویب قانون کشف حجاب. مهمتر این که اگرچه آن قانون لغو شد، اما دریدن سِندِرقیت، هنوز هم طرفداران پروپاقرص خود را دارد؛ از برگزارکنندگان شو های لباس زنانۀ مختلط گرفته تا بعضی دست اندرکاران همایش ارائه دستاورد های دولت، در توسعۀ زیرساخت های روستایی . کاری ندارم که هیچ بانوی شریف روستایی تن به چنان خودنمایی هایی نمی دهد، و چنان پوشش هایی مورد پسند کوه خواران باستی هیلزنشین است، اما منصفانه بگویید، آیا نیمه عریان کردن ناموس مردم و جلوی دوربین بردن او دستاورد کمی است؟! ناموساً نمایش چنان صحنه های هنری، هنر نمی خواهد، آن هم در نظام اسلامی، آن هم توسط کارگزاران دولت جمهوری اسلامی؟! می دانید چقدر کار شده تا بتوانند چنین دستاوردی را در زمینۀ توسعۀ زیرساخت های روستایی به ارمغان بیاورند؟! فقط می توانم بگوییم خیلی!

ظاهر پوشش بعضی دعوت شدگان گرچه نشانگر توسعۀ زیرساخت های روستایی نیست، اما بیانگر اهتمام مسئولین امر در توسعۀ روسازی ها و بزک های رنگارنگ ملیژکان است. البته خیلی هم نباید سخت بگیریم. چیزی نشده که! یک بندۀ خدایی همایشی برگزار کرده، بندۀ خدایی هم مهمانانی را دعوت کرده، این وسط بندۀ خدایی دیگر هم اجازۀ پاره کردن سِندِرقیت چند مهمان را داده، یعنی به آن ها گفته هر طور عشقتان کشید به همایش بیایید و بزممان را نظم دهید. این چه اشکالی دارد؟!

این همه ولنگاری فرهنگی در سالن های تئاتر، سینما، کنسرت، مراکز تفریحی و حتی مترو، حالا یک بار هم دولتی ها به رسم همیشه فرهنگ را به حال خودش رها کنند، به کجا برمی خورد که ما اینقدر احساساتی می شویم؟! اصلاً مگر کارگزاران دولتی دل ندارند؟! بالأخره به قول آن مرحوم، منظره های زیبا را باید دید و دید زد! هر کس هم بدش می آید یا به بی حجابان نگاه نکند یا چشم هایش را بشوید، جور دیگری ببیند و عین بچۀ آدم غرق تماشای مناظر زیبا شود. اصلاً حدیث داریم، دیدن منظرۀ زیبارو، هم ممدِ حیات است و هم مفرح ذات! خدا را چه دیدید، شاید مسئولان محترم لابه لای این دید و بازدید ها نظرسنجی چشمی هم بکنند و از مشکلات و درد های مردم آگاه شوند.

از این ها که بگذریم، درست است که در برگزاری آن همایش هر کس مسئول کاری بوده؛ از تأمین امنیت مراسم گرفته تا پذیرایی از حضار، درست است که آن همه آدم کوتاه و بلند، آن همه کارپرداز، خدمتگذار و مأمور برگزاری مراسم، هویج و شلغم نیستند، درست است که اگر من و شمای خواننده دَنگمان می گرفت به آن همایش برویم، راهمان نمی دادند، درست است که همایش دولتی سه شنبه بازار نیست و هر کس نمی تواند هر طور دلش خواست به آنجا برود، اما یک جا هایی باید این دست ساختارشکنی های شاخدار را رقم زد، چرا که به قول یکی از فلاسفۀ مشهور هنر ارزشی و غیرارزشی نداریم و مردم خودشان سره را از ناسره تشخیص می دهند . با این منطق، بدون شک لباس ارزشی و غیرارزشی هم نداریم، و حتی بالاتر، چیزی به اسم ارزش و غیرارزش کشک کاشان است. مخصوصاً حالا که پروانه نام های مجلس دهم، سلحشورانه شور همه چیز را درآورده اند و مافیای(بخوانید مافی های) کشف حجاب برای تَکرار ماجرای سِندِرقیت نقاب از چهره برداشته اند.

سرتان را درد نیاورم. مردم عادی که به این همایش دعوت شدند، در نهایت موز و آب میوه شان را خوردند، شکمی از عزا درآوردند و به خانه برگشتند. اما لَه لَه زنندگان تصویب قانون کشف حجاب! برایشان مهم نیست موضوع این همایش چه بوده. آن ها را چه به توسعۀ زیرساخت های روستایی یا شهری؟! آن ها آرزوی کشف حجاب را در سر می پرورانند. پس می کوشند به قانون حجاب طعنه بزنند و علیه خدا عقده گشایی کنند، اما به کوری چشمانشان، قانون حجاب هم چنان به قوت خود باقی هست و خواهد بود.

فقط می ماند نقش مدیران دولتی و دست اندرکاران این همایش. دستتان درد نکند دولت مردان و دولت زنان باغیرت! خسته نباشید و خداقوت! دست مریزاد! خدا اول حفظتان کند و سپس از وسط نصفتان کند! حقاً که روح رضامیرپنج را شاد کردید و ماجرای سندرقیت را تَکرار! اگر خود نحسش دوباره زنده می شد با دیدن کارهایتان انگشت به دهان می ماند، چرا که او ادعای مسلمانی نداشت و همایش هایش را با سلام و صلوات بر محمد و اولاد علی(ع) آغاز نمی کرد، ولی شما چه؟

راستی نمی دانم به هنگام مرگ با چه رویی به چهرۀ امیر مؤمنان(ع) چشم می دوزید! برای آن لحظه آماده شوید! شما با امامی رودررو خواهید شد که وقتی شنید یکی از لشکریان شامی، خلخال پای زن غیرمسلمان را غارت کرده، فرمود: فَلَوْ أَنَّ امْرَأً مُسْلِماً مَاتَ مِنْ بَعْدِ هَذَا أَسَفاً مَا کَانَ بِهِ مَلُوماً بَلْ کَانَ بِهِ عِنْدِی جَدِیراً؛ اگر بعد از این حادثه، مسلمانی از غصه بمیرد جای ملامت نیست، بلکه مرگ او در نظر من شایسته است . آقایان مسلمان، چطور توانستید برای برگزاری یک همایش، حجاب و حیا و عفاف را بازیچه قرار دهید و به غارت ببرید؟! مسلمانید دیگر، نه؟ چه شده؟! عذرخواهی کرده اید؟! پس عجالتاً بانی این خیانت را توبیخ نمایید تا باور کنیم. گرچه تجربه می گوید انتظار برخورد با فساد و فاسد از کسانی، چون شما ابلهانه است./918/ی701/س

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
خبرگزاری میزان- حرکات شتاب زده برخی هنرمندان طی سالهای جاری در جشن های مختلف و مخصوصا در فضای مجازی نشان داده که این افراد همانطور که خیلی شتابزده به بیان احساسات خود می پردازند، خیلی هم سریع حرف های خود را فراموش کرده به معاش خود باز می گردند.

تاریخ انتشار: 13:03 - 09 شهریور 1398

- کد خبر: 545857
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : روزنامه نصف جهان

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، بیست و یکمین جشن بزرگ خانه سینما شامگاه دیشب در سالن همایش های برج میلاد تهران با معرفی بهترین های سینما در سالی که گذشت به کار خود پایان داد.

فارغ از نوع داوری در میان آثار و جوایزی که به طور معمول بر خلاف جشنواره فیلم فجر، جشن حافظ و یا جشن منتقدان بود، یکی از مسائلی که در برنامه دیشب بیش از هر چیز به وضوح به چشم می خورد را می توان به اظهار نظرهای نامرتبط با حوزه فرهنگ و سینما از سوی نامزدها و برندگان نسبت داد.

اتفاقی که شاید مثل تمامی رفتار سلبریتی گونه به یک تب تبدیل شده و حال بازیگران و اهالی سینما خود را در جایگاهی می بینند که برای اظهار نظرات سیاسی و البته غیر کارشناسانه از یکدیگر سبقت گیرند، هر چند طی سالهای گذشته اظهار نظرات سلبریتی ها در فضای مجازی همواره نشان از عدم سواد رسانه ای آنها داده اما نکته مهمتر پشیمانی همیشگی آنها و عقب نشینی از تصمیمات شتاب زده شان است.

به هر ترتیب جشن خانه سینما جولانگاهی برای همین اظهار نظرات شده بود و سلبریتی ها پس از حضور روی صحنه در رقابتی نفسگیر می خواستند خودشان را سیاسی تر از سایرین نشان دهند، آن ها در نظرات خود همواره خود را سینه چاک جامعه اعلام کرده اما به واقع در رفتار خود تاکنون چگونه عمل کرده اند.

قبضه کردن سینما توسط همین تعداد محدود افراد چهره، قراردادهای میلیاردی، ترک پروژه ها به دلیل رقم قرارداد، لابی و رابطه بازی در انتخاب عوامل سینمایی، الگوبرداری فاحش از فرهنگ غربی در رفتار و پوشش، سکوت در برابر اتفاقات مهم جامعه و همچنین عدم پاسخگویی نسبت به کمپین هایی که در حوادثی همچون سیل و زلزله راه انداخته اند، هنوز پرونده هایی باز در کارنامه این سلبریتی ها است، اما آنها مثل همیشه بهترین فرار را در حمله می دانند.

جشن سینمایی دیشب نیز بیش از آنکه در راستای اعتلای سینما باشد، به دنبال تعقیب کردن نگاه و هدف دیگری برای ضربه زدن به فرهنگ جامعه بود، اتفاقاتی که شاید اگر از سوی کارشناسان سیاسی و اقتصادی مطرح شود جای بحث داشته باشد اما برای بازیگرانی که آگاهی کافی از سیاست ندارند چه؟

جشن خانه سینما بار دیگر کاسه های داغتر از آشی را نشان داد که همواره به مثل معروف کنار گود می نشینند، دم از مشکلات جامعه و مردم می زنند، درصدی از رقم میلیاردی قراردادهای خود پایین نمی آیند اما دغدغه مردم را دارند و از طرفی به سیل عظیم جوانان مشتاق به سینما اجازه ورود نمی دهند آن وقت غم جوانان را می خورند.

اقدامات و اظهارات نظرهای شتاب زده برخی هنرمندان طی سالهای جاری در جشن های مختلف و مخصوصا در فضای مجازی نشان داده که این افراد همانطور که خیلی شتابزده به بیان احساسات خود می پردازند، خیلی هم سریع حرف های خود را فراموش کرده به معاش خود باز می گردند اما باید دید که جشنی مثل جشن بزرگ سینمای ایران چرا به جولانگاه چنین اظهار نظرات غیر مسئولانه ای تبدیل شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
ایرنا : رییس سازمان سینمایی درباره ورود پول های کثیف به سینما،گفت: شفافیت یک امر دو طرفه و غلط است که فقط از دستگاه های حکومتی انتظار داشته باشیم همه ضوابط اسناد و قراردادهای خود را اعلام کنند لذا وقتی این جواب می دهد که ترکیب دوطرفه ای وجود داشته و فعالان صنفی و احزاب و رسانه ها نیز اعلام کنند که مخارجشان را از کجا می آورند، کاندیداها هزینه کمپین انتخاباتی را اعلام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

براساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی روز شنبه در گفتگویی درباره منشا ورود پول های کثیف به سینما ادامه داد: موضوع شفافیت باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود که یک پروژه فیلمسازی لیست هزینه ها و درآمدهای خود را اعلام کند.

وی افزود: کارهای خوبی در خانه سینما انجام می شود و اینها یک بحثهای صنفی است. مثلا قرارداد تیپ داشته باشند و اهالی سینما معتقد بودند نظامات سینما را بهم ریخته است و یک فیلمنامه نویس چرا باید 5 درصد یک هنرپیشه بگیرد و این در کجا مرسوم است. نظامات سینما بهم ریخته است.

او درباره اینکه پولشویی کجا در سینما و شبکه نمایش خانگی هزینه می شود آیا به گفته یکی از روزنامه ها پول مواد مخدر یا صندوق فرهنگیان است؟ تاکید کرد: ما متخصص این امر نیستیم و مراقبت می کنیم تحت تاثیر شایعات قرار نگیریم. برای شفاف سازی که امری دو طرفه است و با خودمان آن را شروع کرده ایم، در شبکه نمایش خانگی هم برنامه داریم.

انتظامی در ادامه درباره معرفی رسمی هیات رده بندی سنی و اینکه چطور بعد از این همه سال این موضوع اجرایی نشده، گفت: همه فعالان صنفی، منتقدان، ذی نفعان مشترک درباره این موضوع اتفاق نظر دارند و ما باید درباره محصولات فرهنگی و سینما محدودیت سنی داشته باشیم. کودک و نوجوان جزو گروه های آسیب پذیر هستند و ما از زاویه تولیدکننده و سیاست گذار باید آنها را در مقابل پدیده هایی که مناسبشان نیست محافظت کنیم.

وی افزود: خوشبختانه بحث جدی تر شده و امیدوارم با کمک فعالان صنفی به نتیجه برسیم. در این سال ها همواره اولویت های دیگری مطرح شده و به این به عنوان یک امر فانتزی نگاه می شده و از اولویت خارج می شده است ولی ما با جنبه های تعاملی داریم این موضوع را کامل تر می کنیم.

رییس سازمان سینمایی یادآور شد: این آیین نامه با امضای رییس سازمان سینمایی لازم الاجرا می شود و نسبت به مدل سابق الزام آورتر است. اینکه پیش از خرید فیلم و ورود به سینما باید اطلاع رسانی کامل انجام شده باشد. بعد از آن ما توصیه هایی دریافت کردیم که برایمان مبارک بود. مثلا گفتند وظیفه این کار نباید برعهده شورای پروانه نمایش نباشد و با متخصصان جامعه شناسی و روانشناسی باشد یا در فاز اول سینماها را با مردم درگیر نکنیم و بر الزامات فرهنگ سازی تاکید و جدی تر رفتار شود. محدودیت های اکران نیز در نظام نامه اکران توجه شود و این سری اصلاحات را که از رسانه ها و نخبگان به دست آوردیم همکاران در نسخه جدید اعمال کردند.

انتظامی درباره تغییر آیین نامه رسمی که ابلاغ شده بود و پیش نویس نبود، تصریح کرد: ما خودمان را عقل کل نمی دانیم و از این موضوع استقبال می کنیم.

وی درباره داستان +18 گفت: +18 در فرهنگ ما با آنچه مرسوم است متفاوت است. همکاران ما دیدند این سوتفاهم ایجاد کرده و این را زده اند که بعدها به فیلم های خلاف اخلاق مجوز بدهند. روابط زناشویی معنا این نبود که آنچه مرسوم است در فرهنگ غرب. معنا این بود که روابطی حتی در شکل غیرمرسوم که برای کودکان و نوجوانان مناسب نباشد. متاسفانه بعضی از گفتگوها و صحنه ها و حرکات برای کودکان و نوجوانان مناسب نیست.

حسین انتظامی در ادامه در پاسخ به این سوال که سه عدد 9، 12 و 15 از کجا آمده و در نمونه های جهانی هم چنین ریتی نداریم، گفت: یک سری کار مطالعاتی و تحقیقاتی شده و کشورهای مختلف بررسی شده و از اتفاقات دنیا همکاران ما استخراج کرده اند.

وی در پاسخ به اینکه در آمریکا بیشتر در رده بندی فیلم ها +17 مدنظر است و بخشی را هم برای مشورت خانواده ها قرار داده اند اما در آیین نامه ما همه پکیج به راهنمایی خانواده موکول شده مگر قبل از این غیر از این بود؟! بیان کرد: پیشتر خیلی تاکید نمی شد و لوگوی کوچکی روی پوستر فیلم بود که مردم معنای آن را نمی فهمیدند. در مدلی که ان شاءالله بعد از این عمل خواهد شد در پوسترها، سامانه های فروش برخط بلیت و گیشه قبل از خرید بلیت یک عبارت هشداری می آید که تماشای این فیلم برای کودکان زیر 9 سال یا افراد زیر12 سال توصیه نمی شود. برخی کارشناسان معتقدند دلیل این هم باید ذکر شود. مثلا بگوییم به خاطر صحنه های خشن توصیه نمی شود. خیلی وقت ها خانواده ها می روند و می گویند اگر می دانستیم خشن است و عبارات نامناسب دارد بچه مان را نمی بردیم و شرمنده شدیم. همواره نیز فیلمسازان و مسئولان و متصدیان را مخاطب قرار می دادند و حالا یک همت عمومی از طرف فیلمسازان و متصدیان وجود دارد.

انتظامی در پاسخ به اینکه چرا فیلمی مثل متری 6 و نیم +15 و شبی که ماه کامل شد +12 بوده در حالی که خود نرگس آبیار هم می داند برخی صحنه های فیلمش برای +15 هم مناسب نیست، توضیح داد: بعد از این باید دقت بیشتری شود. تا به حال توسط معاونت سازمان سینمایی یا شورای پروانه نمایش رده بندی مشخص می شد اما درباره فیلم هایی که از 20 روز تا یک ماه دیگر بعد از این پروانه نمایش بگیرند، توسط جامعه شناسان و روانشناسان و متولیان امر تربیت رده بندی سنی انجام می شود تا دقیق تر باشد و ملاک ها هم مشخص تر باشد.

رییس سازمان سینمایی در خصوص انتشار جداول مالی این بخش توضیح داد: شفافیت یکی از رویکردهای آقای صالحی امیری بوده است و همین حالا هم وزارت فرهنگ و ارشاد نسبت به همه دستگاه ها از نظر شاخص های شفاف سازی از همه جلوتر است اما تا نقطه ایده آل فاصله دارد. شفاف سازی درآمدها و هزینه های مالی یکی از اینها است. شفاف سازی یعنی پیش بینی پذیری و شما قبل از اینکه به یک دستگاه مراجعه کنید خودتان را در آن شابلون بگذارید و حدس بزنید با شما موافقت می شود یا مخالفت و برای رقیب خود هم همین شرایط را پیش بینی کنید. این دارد به تدریج اتفاق می افتد. وقتی وزارت ارشاد درباره سازمان سینمایی همه ضوابط را اعلام کند و بعد پرسش پیش بیاید آغاز پاسخگویی را رقم می زند یعنی آن دستگاه آماده شنیدن سوالات و اعلام پاسخ ها است.

وی تاکید کرد: مهم تر از جواب، اصلاح رویه ها است. یکی از انتقادات به سازمان سینمایی که ما فهرست ها را منتشر کردیم نسبت بالای هزینه های پشتیبانی به هزینه های تولیدی و حمایتی است. حالا که هر ماه هزینه ها منتشر می شود آن انتقاد درست خود را در اصلاح روش ها نشان داده است.

انتظامی در پاسخ به سوال صابری درباره بلاتکلیفی برخی فیلمسازان که مصادیق عدم شفافیت به حساب می آید، یادآور شد: من با کارگردان های جوانی که همه متولد بعد از انقلاب بودند جلسه ای داشتم و به من انتقاد درستی کردند که باعث شد به سمت انتشار این جداول برویم. آنها می گفتند ماهها است فیلم مان را دادیم که تعیین تکلیف شود اما برخی آقایان یک هفته ای جواب می دهند. البته بزرگان سینما را درک می کنیم اما باید تکلیف معلوم باشد. اگر ما جدولی داشته باشیم که مطابق آن ادعاهایی که می کنیم اثبات پذیر باشد کمک می کند. علاوه بر نوبت ها کسانی که مجوز دارند هم درباره اکران صحبت می کنند. مثلا می گویند 50 فیلم در نوبت اکران است. اگر شما از یک مدیر سوالی کنید او برای پاسخ به جایی مراجعه کند که خود سوال کننده از قبل می توانست مراجعه کند یعنی شفافیت.

وی درباره تکلیف فیلم دیدن این فیلم جرم است؟ توضیح داد: این را باید از همکاران در معاونت ارزشیابی سوال کنم و اطلاعی ندارم ولی آنها باید پاسخگو باشند.

رییس سازمان سینمایی در پایان درباره رده بندی سنی نیز گفت: هدف اصلی ما بهداشت روانی جامعه و کودکان است و هرچقدر بتوانیم به خانواده ها نسبت به آسیب ها هشدار بدهیم موفق تر خواهیم بود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تهران-ایرنا-سینمای ایران در حالی این روزها به جشن 129 سالگی خود نزدیک می شود که شاید بیش از هر زمان دیگری آماج انتقاداتی از جهت آنچه باید باشد و نیست، قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، 21 شهریور ماه هر سال در تقویم رسمی کشور، روز ملی سینما است. روزی از اوایل دهه هشتاد تا به امروز به نام سینما و بزرگذاشت این پدیده جادویی در تاریخ کشور، پاس داشته می شود (در سال 1379 در چهارمین جشن بزرگ سینمای ایران و همزمان با بزرگداشت صدمین سال ورود سینما به ایران بود که 21 شهریور ماه به عنوان روز ملی سینما شناخته شد).

سینما را هم مانند بسیاری از نهادهای اجتماعی از دیروز تا به امروز نه می توان عاری و خالی از ایراد و اشکال دید و نه آن راکاملا دچار بدکارکرد و ناکام در رسیدن به اهداف دانست. در واقع سینما در ایران در طول بیش از یک سده ای که از عمر آن در ایران می گذرد، فراز و نشیب های متعددی را تجربه کرده است؛ از تغییر و دگرگونی های مادی و فناورانه گرفته تا استحاله ارزشی و دگرگونی های مفهومی.

بر سر آنچه امروز سینمای ایران در آن قرار دارد اشتراک نظر وجود ندارد؛ چنانچه برخی آن را هنوز کودکی کوچک می دانند که باید تجارب متعدد و تغییرات عمده دیگری را از سر بگذارند و از سوی دیگر برخی این سینما را گذر کرده از کودکی و نوجوانی می بینند که از پس روزگار، سردی و گرمی چشیده و به بلوغ رسیده است.

آنچه مهم است اهمیت یافتن و درک معنای رسانه ای بودن سینما از جانب مسوولین در سال ها و دهه های گذشته است. به صورتی که امروز سینما در دنیا دیگر وسیله ای برای گذارن فراغت و سرگرمی نیست که هدفی جز خلق لحظاتی فارغ از زندگی روزمره نداشته باشد بلکه امروز به وسیله ای قدرتمند برای اهداف بزرگتری چون تغییرات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و ... بدل شده است.

بر این اساس نظرات و دغدغه های متفاوتی در باب وضع موجود و راه های رسیدن به وضع مطلوب در باب سینما هست که لازم است که هریک در جای خود مورد بررسی و مداقه قرار گیرند.

آنچه در ادامه می آید گفت وگوی پژوهشگر ایرنا با رضا توکلی (متولد 1339) یکی از بازیگران شناخته شده در ایران به واسطه نقش های متعدد وی در تلویزیون است.

فیلم های سینمایی: غریبه (1366)، در مسیر تند باد (1367)، میرم مقدس (1379)، خیلی دور، خیلی نزدیک (1383)، هیس دخترها فریاد نمی زنند (1392)، و مجموعه های تلویزیونی: مردان آنجلس (1375)، سفر سبز (1381)، او یک فرشته بود (1384)، کیمیا (1393)، پرستاران (1395) و گاندو (1397) را می توان از جمله شناخته شده ترین آثار در کارنامه بازیگری توکلی برشمرد؛ از سوی دیگر و از جهتی شاید کمتر آشنا، وی سابقه فیلمسازی و کارگردانی برای تلویزیون و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را نیز در کارنامه دارد.

فرهنگی که باید ساخت

توکلی ضمن اشاره به کمبود اقدامات به رغم کثرت گفتار در باب اهمیت تولیدات و کارهای سینمایی بیان داشت: موقعیت هنری ما امروز در جایی است که کسی باید به داد این وضعیت برسد. ما هنرمندان امروز در یک شرایط ویژه قرار داریم چرا که مشخص نیست سینما در اولویت چندم مسوولین است؟ با توجه به این که بسیاری از مقامات مملکتی اشاره مستقیمی به این موضوع داشته اند که باید کار فرهنگی صورت گیرد اما در عمل اقدام خاصی نمی بینیم.

وی افزود: من عقیده دارم باید عذرخواهی را یاد بگیریم و این که بگوییم من را ببخشید که مثلا در اینجا فکر می کردم که درست عمل کرده ام اما نتوانستم. باید یاد بگیریم که به این مسائل بپردازیم و یاد بگیریم که در روابطمان برای همدیگر احترام قائل شویم. در حیطه فیلمسازی عرض می کنم، وقتی من یک بازی بد انجام دادم، اگر مردم جلوی من را گرفتند و پرسیدند که توکلی چرا بازی بد داشته ای؟ باید عذرخواهی کنم و بگویم که به خاطر ارتزاق و ادامه دادن حرفه ام مجبور به کار شده ام و این را توضیح بدهم. این احترام است که جلوی مردم بایستیم و در مقابل طلب توضیح کردن و پرسش های آنان، جواب بدهیم. منِ فیلمساز باید یاد بگیرم چطور فیلم بسازم که اثرگذار باشد و آموزش بخشی از فرهنگ روابط ما در آن فیلم باشد. یعنی من به عنوان مسوول در یک پست و سمت مهم نباید از بالا به پایین به مردم نگاه کنم؛ و فکر کنم اگر در جایی نتوانسته ام به مردم ادای دین کنم عذرخواهی کنم و سوال کنم که درخواست آنان چیست تا انجام بدهم چرا که من خودم را سرباز و آدم مردم می دانم.

توکلی در پاسخ به این سوال که راه حل رسیدن به این درجه از خضوع در رفتا چه چیزی است بیان داشت: فکر می کنم ما باید به یک پایه و اصل عاشقانه ی انسانی برسیم. این زمان بر است و از زمان های قدیم بچه های ما و ما این گونه بار آمده ایم که به این فکر نکنیم؛ یعنی یاد نگرفته ایم که به آن انسانیت و عشق انسانی احترام بگذاریم که برای همسایه ات یا برای برادر یا هموطن ات جایی ارزش قائل شویم. راه حل این است که ما آرام آرام در فیلم ها و سریال هایمان فرهنگ سازی کنیم و آن فرهنگ غنی و پر محتوای خودمان را از این لایه های زیرین اجتماعی بیرون بکشیم و تقویت کنیم و مسوولین ما باید در این مهم کمک کنند؛ یعنی باید از یکی از مسوولین شروع شود و بیاید عذرخواهی کند مثلا بابت تاخیر در پرداخت حقوق و یا هر موضوع دیگر.

وی در تشریح مولفه های فرهنگ غنی، فرهنگ عذرخواهی کردن، کمک خواستن از دیگران در انجام بهتر امور و همطراز دیدن خود (به عنوان مسوول یا مقامی اجرایی) با سایر مردم را برجسته دانست و افزود: وقتی ما مسوولی را انتخاب می کنیم، باید قلب و دلش برای کسانی که به او رای داده اند بطپد؛ چرا که من با هزار امید رفته ام و رای داده ام. وقتی امیدت ناامید شود افسوس می خوری و پس از آن اعتمادت و دلگرمی ات کمتر می شود. ما برای رسیدن به این اعتماد نیاز به فرهنگ درست داریم. همه بر فرهنگ تاکید می کنند و من نیز بر این مهم تاکید می کنم. فرهنگ شامل ایجاد فضاهایی است که در روابط اجتماعی ما اتفاق هایی به لحاظ شاخص های فداکاری و گذشت بیفتد. این که فرهنگ را با زدودن لج بازی از طریق برنامه و سریال سازی و رفتن در مدارس و استفاده از هنرمندان انجام بدهیم.

این پول ها از کجا می آید؟

کارگردان فیلم سگ های پوشالی (1391) و مجموعه تلویزیونی گام آخر (1377) تصریح کرد:در کنار اینها باید بدانیم باند و باندبازی لطمه بزرگی به ما می زند. من برای تولید یک فیلم کمکی از یک موسسه خواسته ام که این موسسه مستقیم به دولت متصل است، من را ارجاع داده اند به آدمی که هر زمانی تماس می گیرم به بهانه های مختلفی چون پشت فرمان بودن و ... جواب نمی دهد و تلفن را قطع می کند. این رفتارها از بی ایمانی سرچشمه می گرد. یعنی اگر کسی به خدا اعتقاد محکم داشته باشد و مدعی اسلام و مسلمانی باشد، وظیفه و انتخاب خود را بر اساس خدمت به مردم تنظیم می کند.

من در حال ساخت یک فیلم هستم و برای یک مجوز دردسرهای بسیار زیادی را متحمل شدم تا قید آن را زدم. در لرستان سه ماه تمام، فیلمنامه ام همراه با درخواست قانونی من که 40 سال است در سینما هستم در این بوروکراسی له شد. این بوروکراسی همه ما را له کرده است. یا بسیاری دیگر چیزهایی که من فیلمساز باید زجر بکشم تا آن را ارائه بدهم.

این فیلم که در حال ساخت آن بودم قصه مهاجرت است؛ از روستا به حاشیه تهران. و نکات قابل تاملی در آن هست مانند این که در حاشیه تهران، مهاجرانی هستند که هنرمندند؛ هنرمندانی گمنام که به شرط تغییر شرایط، توانایی برجسته شدن حتی در جهان را دارند اما کسی با این سوژه ها همراهی نمی کند و آدم مستاصل می شود. چرا باید یک هنرمند فیلمساز برای کارش این گونه مستاصل شود آن هم در زمانی که برخی فیلم می سازند و پشت آنها پارتی بازی و پول هایی است که معلوم نیست از کجا آمده است. فیلم هایی می سازند که یک ریال هم نمی فروشد. یک کارگردان این همه شخصیت را (که هرکدام برای خودشان وزنه ای هستند) در فیلم خودش جمع کرده و برای هرکدام از این هنرپیشه ها پول های کلانی پرداخت شده است. در موقعیتی که مردم گرسنه هستند. این پول ها از کجا می آید؟ چرا با این پول های کلان، به دردهای مردم نمی پردازند؟ مثلا همین بحث حاشیه نشینی و مهاجرانی که به حاشیه تهران می آیند موضع مهمی است؛ یا سایر مسائلی که مردم درگیر آن هستند و دوست دارند آن را در تصویر و سینما ببینند و راهکارهای مقابله با آن به آنها داده شود.

وی افزود: این همه طنز و مسخره بازی در سینما برای چیست؟ البته این مطلوب مردم نیست؛ چنانچه در مورد فیلم مذکور برغم همه ستاره هایش، مردم نرفتند و ندیدند و این فیلم نفروخت. این تولیدات نشان می دهد که دغدغه مردم در تعیین سوژه وجود ندارد و دغدغه شرایط ویژه امروز و مشکلات حاشیه نشینان و ... در فیلم ها نیست؛ و سازندگانشان دنبال این هستند که مدل ماشینشان عوض شود و... اما دستشان رو شده است.

به عقیده من وقتی کار و نیت خیر است، اتفاق های خوبی هم می افتد. من سال هاست که کار می کنم و اتفاقا در زمان حاضر پرانرژی تر از هر زمان دیگری در ارائه خودم هستم. وقتی دل رها شود، انرژی های زیبایی به آدم تعلق می گیرد که می تواند اینها را به دیگران تلقین کند. با این که مدتی بازی نکردم و شاید در حوزه بازیگری کمرنگ تر بودم اما مردم همچنان به من محبت زیادی دارند و بابت این محبت شکرگذار خداوند و ممنون از لطف بی دریغ مردم هستم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

رکنا: در پی نامه دو هفته پیش ناصر محمدخانی به حسین انتظامی ریاست سازمان سینمایی و مجسن امیریوسفی رییس شورای صنفی نمایش فیلم های سینمایی مبنی بر شکایت این فوتبالیست طراز اول تاریخ پرسپولیس و تیم ملی از علی عطشانی و فیلم "یادم تورافراموش"که داستانش عینا از روی اتفاق های تراژیک زندگی این فوتبالیست با تغییر نام افراد ساخته شده اخیرا با یک وکیل بین المللی شکایت محمدخانی از نامبرده در دادسرای فرهنگ و رسانه ثبت شده و در حال پیگیری است.

ظاهرا در سینمای ایران لزوم رعایت حریم خصوصی جامعه از بین رفته و معنی ندارد و بازی با آبروی اجتماعی خانوادگی هر فردی مستمسک پول درآوردن و رسیدن به شهرت به هر قیمتی شده است. با این احوال باید اکران " یادم تو را فراموش" را لااقل تا روشن شدن تکلیف این پرونده فراموش کرد.

به نظر می رسد ناصر محمدخانی می خواهد از این پس با سوء استفاده از حوادث زندگی اش برخوردی قاطع داشته باشد و سینمای ایران در این زمینه با چالش اساسی روبرو خواهد بود.

لینک خبر :‌ برترین ها
پیش از آنکه مطالبه شفافیت مالی در سینما عمومی شود و یا سایر نهادهای مسئول در زمینه کشف پولشویی وارد عمل شوند، سازمان سینمایی خود باید نشان دهد که حساسیت ویژه ای نسبت به این موضوع دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، با نزدیک شدن به روز ملی سینما یکی از مهم ترین مساله های سینمایی سال اخیر یعنی شفاف سازی مالی توسط سازمان سینمایی در حال پیگیری است. اما جدای از فعالیت های نهاد رسمی سینمای کشور مساله ورود پول های کثیف به این عرصه در نهادهای فرهنگی و قضایی مورد بحث است و مشخص نیست که نهایتا کدام یک از مسئولان مربوطه باید برای جلوگیری از ورود پول های کثیف به سینمای کشور اقدام کند. در همین راستا امروز حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی در برنامه تلویزیونی سلام صبح بخیر درباره مسائل مالی و شفاف سازی در همین زمینه گفت وگو کرده است.

انتظامی درباره اصلاح رویه های منتج به شفاف سازی مالی زیرمجموعه ها گفته که مهم تر از شفاف سازی مالی، اصلاح رویه ها است؛ یکی از انتقادات به سازمان سینمایی بعد از این که ما فهرست های مالی را منتشر کردیم نسبت بالای هزینه های پشتیبانی به هزینه های تولیدی و حمایتی بود؛ از حالا به بعد که هزینه ها منتشر می شود آن انتقاد درست اثر خود را در اصلاح روش ها نشان خواهد داد و تلاش خواهد شد هزینه های پشتیبانی منطقی شود.

این سخمتم انتظامی در حالی است که توجه انتقادات مذکور به تنهایی برای اصلاح رویه ها کافی نیست، بلکه ایجاد تناسب میان هزینه های پشتیبانی و تولیدی است که می تواند از هزینه های پشتیبانی کاسته و به بودجه تولید بیفزاید که این برنامه نیز با اقدامات و همت همین نهاد سینمایی به نتیجه خواهد رسید. به تعبیر دیگر انتظامی نخستین مخاطب سخنان خودش است. البته باید این نکته را هم اضافه کرد که در بخش پشتیبانی مالی نیز عدالت به طور کامل رعایت نشده است و تهیه کننده های فراوانی هستند که برای ساخت حتی یک مستند نیز دچار مشکل مالی هستند و مدت ها است به دلیل عدم حمایت های لازم خانه نشین شده اند.

در بخش دیگری از سخنان وی آمده که شفافیت یک امر دو طرفه است و غلط است که فقط از دستگاه های حکومتی انتظار داشته باشیم همه ضوابط اسناد و قراردادهای خود را اعلام کنند و وقتی این جواب می دهد که ترکیب دوطرفه ای وجود داشته باشد و فعالان صنفی و احزاب و رسانه ها باید اعلام کنند مخارجشان را از کجا می آورند.

البته در این شکی نیست که رفع مشکل پول های کثیف و گرفتاری های حاصل از آن فقط با اقدام سازمان سینمایی ممکن نیست. زمانی که شرکت های فیلمسازی که آورنده سرمایه گذاران به سینما هستند اعلام کنند که هزینه ساخت یک فیلم را از کجا آورده اند و به چه میزان هزینه کرده اند، به هدف مطلوب خانواده سینما یعنی پاکسازی ورودی های مالی سینما نزدیک خواهیم شد و اگر سازمان سینمایی از همین نهادهای خرد و شرکت های فیلم سازی بخواهد تا بیلان مالی خود را سالانه به این سازمان ارائه کنند تا نظارت به صورت کامل وجود داشته باشد به عدالت و شفافیت نزدیک شده ایم. برخی از شرکت های مربوطه در سال چند فیلم پرهزینه و باسودهای کلان می سازند اما تعدادی دیگر حتی در سال یک فیلم هم تولید نمی کنند، آیا نباید نسبت به این مساله واکنش نشان داد؟ آقای انتظامی گفته اند که این باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود که تمام پروژه های فیلم سازی لیست هزینه ها و درآمدهای خود را اعلام کنند اما به نظر می رسد تا این مطالبه ایجاد شود مدت ها زمان خواهد برد و بهتر است که خود سازمان دست به اقدامات لازم بزند.

انتظامی در ادامه گفته است که اهالی سینما معتقدند که سرمایه های بادآورده نظامات سینما را به هم ریخته و مثلا شرایطی پیش آورده که یک فیلمنامه نویس فقط 5 درصد یک هنرپیشه دستمزد می گیرد، این در کجا مرسوم است؟ اینها باید اصلاح شود.

درباره نکته اخیر وی باید گفت همانطور که برای دستمزد فیلمنامه نویسان قوانینی و مصوباتی وجود دارد باید برای دستمزد بازیگران نیز مصوباتی وجود داشته باشد. زیرا عدم تناسب موجود میان هزینه های فیلم سازی فقط به دلیل کم بودن حقوق فیلمنامه نویسان یا طراحان گریم نیست بلکه به دلیل بالا بودن دریافتی برخی از بازیگران عزیز کرده است که رقم های نجومی را دریافت می کنند. به تعبیر ایشان کجا مرسوم است که یک بازیگر برای بازی برای یک ربع، یک میلیارد بگیرد. این در حالی است که بازیگران پیشکسوت فراوانی هستند که مدت ها است بایکوت شده اند و در هیچ پروژه ای راه داده نمی شوند.

رضا مقصودی: بین هزینه های تولیدی فیلم باید تناسب وجود داشته باشد

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
به گزارش راهنمای سفر من به نقل از ایکنا از آذربایجان شرقی، به نقل از روابط عمومی ارشاد استان، رمضانعلی حیدری خلیلی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی کشور، روز جمعه هشتم شهریورماه در مراسم امضای تفاهم نامه ساخت پردیس سینمایی امید در مرند، با بیان اینکه هم اکنون 250 سالن سینما در کشور توسط [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از ایکنا از آذربایجان شرقی، به نقل از روابط عمومی ارشاد استان، رمضانعلی حیدری خلیلی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی کشور، روز جمعه هشتم شهریورماه در مراسم امضای تفاهم نامه ساخت پردیس سینمایی امید در مرند، با بیان اینکه هم اکنون 250 سالن سینما در کشور توسط بخش خصوصی در حال احداث است، گفت: در سال گذشته تعداد 596 سالن سینما در کشور در حال فعالیت بود که نسبت به سال 92 بیش از دو برابر شده است.
وی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر استقبال مردم از سینماها به شدت افزایش یافته به طوری که در سال گذشته میزان فروش سینماهای کشور 251 میلیارد تومان بوده در حالی که این میزان در سال 92 مبلغ 30 میلیارد تومان بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی با اشاره به طرحهای توسعه سالن های سینما در کشور افزود: پردیس سینمایی امید در جهت افزایش توان زیرساختی سینمای کشور، در شهرهای فاقد سالن سینما که دارای جمعیت بیشتری هستند با محوریت شهرداری ها احداث می شود.
وی ادامه داد: تامین زمین و اجرای عملیات این سالن ها بر عهده شهرداری و تهیه نقشه و طراحی سازه پروژه بر عهده سازمان سینمایی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی کشور گفت: در این راستا 700 میلیون تومان را سازمان سینمایی و 500 میلیون تومان را سازمان شهرداری های وزارت کشور از محل اعتبارات ملی به عنوان کمک بلاعوض بابت اجرای طرح پردیس سینمایی امید پرداخت می کند.
وی اضافه کرد: سازمان سینمایی کشور حضور جدی در استان ها داشته و تاکنون تفاهم نامه احداث پردیس سینمایی با شهرداران 17 شهر در 17 استان کشور با ظرفیت 53 سالن امضا شده است.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ راهنمای سفرمن
خبرگزاری میزان- نهمین روز از شهریور ماه 1398 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به آخرین اخبار درباره فیلم سینمایی خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا و عدم حضور محمود پاک نیت در این فیلم سینمایی اشاره کرد.

تاریخ انتشار: 17:39 - 09 شهریور 1398

- کد خبر: 546072
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، نهمین روز از شهریور ماه 1398 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن ها می توان به آخرین اخبار درباره فیلم سینمایی خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا و عدم حضور محمود پاک نیت در این فیلم سینمایی اشاره کرد.

حسینیه ای به وسعت دلها شعار امثال رادیو محرم /الگوی صحیح عزاداری را از اهداف مهم خود قرار داده ایم

مسعود کاویانی مدیر رادیو محرم در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون فعالیت های رادیو محرم برای ایام عزاداری سالار شهیدان گفت: رادیو محرم از امروز مورخ نهم شریور ماه از ساعت 18 آغاز به کار خواهد کرد، این رادیو از طریق موج FM ردیف 95.5 مگاهرتز برای مخاطبان پخش خواهد شد.

وی در همین راستا ادامه داد: همچنین مخاطبان می توانند از طریق گیرنده تلویزیونی رادیو نما ، رادیو محرم را دریافت کنند، علاوه بر این رادیو محرم از طریق اپلیکیشین ایران صدا نیز قابل دسترسی برای شنوندگان خواهد بود.

سرپرست رادیو معارف با اشاره به شعار امسال رادیو محرم اذعان کرد: رادیو محرم امثال با شعار حسینیه ای به وسعت دلها فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، مهمترین اهداف آن بازخوانی درس ها و عبرت های عاشورایی، مهندسی الگوی صحیح عزاداری با رویکرد شور، شعور و حماسه، ترویج مقتل خوانی و روضه خوانی براساس منابع معتبر شیعی، تقویت و ترویج اشعار، مداحی های متقن و معتبر، همچنین ترویج سبک های مداحی بر اساس رهنمود های بزرگان و علما از اهداف اصلی این رادیو است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

بازی در فیلم ابراهیم حاتمی کیا را رد کردم/برای سریال سلمان فارسی با من صحبتی نشده است

محمود پاک نیت بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر مشغول بازی در سریالی به نام دخترم نرگس به نویسندگی و کارگردانی باقر پیران هستم و فعلاً به غیر از این اثر کار دیگری را قبول نکرده ام.

وی درباره زمان باقی مانده از فیلمبرداری سریال دخترم نرگس افزود: نزدیک به یک ماه و نیم از فیلمبرداری سریال باقی مانده و کار من به واسطه نقشی که در آن دارم بسیار زیاد است.

بازیگر سریال یوسف پیامبر(ع) در مورد مضمون این سریال اضافه کرد: ژانر این مجموعه اجتماعی است که به مشکلات یک خانواده می پردازد، دخترم نرگس با مفهوم ارتباط ادیان ساخته شده و رابطه بین ارامنه و مسلمانان را بررسی می کند، پدر خانواده مشکلات فراوانی با دختر خود دارد و در آخر متوجه می شود که پدر آن دختر نیست.

وی درباره احتمال حضورش در سریال سلمان فارسی و حضرت موسی (ع) اذعان کرد: من دوست دارم این دو اثر حضور داشته باشم اما هنوز هیچ پیشنهادی برای بازی در این آثار به من نشده است.

این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به آخرین پیشنهاد سینمایی خود تصریح کرد: به تازگی برای بازی در فیلم سینمایی خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا پیشنهاد داشتم اما به دلیل مشغله فراوان و تعهد به سریال دخترم نرگس این پیشنهاد را رد کردم، بازی در سریال وقت زیادی را از بازیگر می گیرد و شاید به همین دلیل من در سینما کم کارتر هستم.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

جشن خانه سینما یا جولانگاه اظهار نظرهای نامربوط سلبریتی های یک شبه

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، بیست و یکمین جشن بزرگ خانه سینما شامگاه دیشب در سالن همایش های برج میلاد تهران با معرفی بهترین های سینما در سالی که گذشت به کار خود پایان داد.

فارغ از نوع داوری در میان آثار و جوایزی که به طور معمول بر خلاف جشنواره فیلم فجر، جشن حافظ و یا جشن منتقدان بود، یکی از مسائلی که در برنامه دیشب بیش از هر چیز به وضوح به چشم می خورد را می توان به اظهار نظرهای نامرتبط با حوزه فرهنگ و سینما از سوی نامزدها و برندگان نسبت داد.

اتفاقی که شاید مثل تمامی رفتار سلبریتی گونه به یک تب تبدیل شده و حال بازیگران و اهالی سینما خود را در جایگاهی می بینند که برای اظهار نظرات سیاسی و البته غیر کارشناسانه از یکدیگر سبقت گیرند، هر چند طی سالهای گذشته اظهار نظرات سلبریتی ها در فضای مجازی همواره نشان از عدم سواد رسانه ای آنها داده اما نکته مهمتر پشیمانی همیشگی آنها و عقب نشینی از تصمیمات شتاب زده شان است.

به هر ترتیب جشن خانه سینما جولانگاهی برای همین اظهار نظرات شده بود و سلبریتی ها پس از حضور روی صحنه در رقابتی نفسگیر می خواستند خودشان را سیاسی تر از سایرین نشان دهند، آن ها در نظرات خود همواره خود را سینه چاک جامعه اعلام کرده اما به واقع در رفتار خود تاکنون چگونه عمل کرده اند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

برنده جایزه گلدن گلوب در سن 80 سالگی درگذشت

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، ولری هارپر بازیگر پیشکسوت سینمای هالیوود صبح امروز در سن هشتاد سالگی بعد از سالها مقاومت در برابر بیماری سرطان ریه چشم از جهان فرو بست.

هارپر بیست و دوم آگوست سال 1939 در منطقه سافرن ایالت نیویورک به دنیا آمد، ویاز سال 1959 میلادی تاکنون مشغول فعالیت بوده است، اولین بار در شوی تلویزیونی راک راک راک جلوی دوربین رفت.

وی سابقه بسیار فراوانی در عرصه بازیگری تلویزیون دارد، هارپر طی سالها فعالیت در عرصه بازیگری در حدود هفتاد اثر سینمایی و تلویزیونی به ایفای نقش پرداخت و حتی تا سال جاری نیز در سریال پدر امریکایی نیز جلوی دوربین رفت.

هارپر در طی این سال ها افتخارات فراوانی به دست آورد، وی در یازده جشن سینمایی نامزد دریافت جایزه و هر یازده بار توانست جوایز را به خانه ببرد که از جمله مهمترین آن می توان به دریافت جایزه گلدن گلوب در سال 1975 به خاطر بازی در سریال کمدی رودا اشاره کرد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

ادامه حیات چاپخانه ها با دشواری مواجه شده/ آسیب شناسی در حوزه چاپ و نشر را مدت هاست فراموش کرده ایم

حمید غفاری مدیر چاپخانه نور حکمت در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون مشکلات چاپخانه ها گفت: صنعت چاپ طی چند سال اخیر با مشکلات متعددی روبرو شده، کمبود مواد اولیه مالیات بر ارزش افزوده و از همه مهم تر مشخص نبودن متولی اصلی صنعت چاپ شرایط را برای فعالیت چاپخانه داران بسیار سخت و دشوار کرده است.

وی درباره حل مشکلات و رفع موانع و آسیب های موجود در حوزه چاپ و نشر بیان کرد: آسیب شناسی در حوزه چاپ و نشر مدت هاست که به فراموشی سپرده شده است، این شرایط برای افرادی که در چاپخانه ها به فعالیت می پردازند و فرهنگ را ترویج می کنند بسیار شرایطی دشواری را به همراه دارد. تعداد چاپخانه هایی که طی یک سال گذشته تعطیل شده اند بسیار زیاد هستند.

غفاری پیرامون انتقاداتی که به چاپخانه داران وارد می کنند ابراز کرد: برخی معتقدند که برای رونق بخشی چاپ باید از ماشین آلات و فن آوری نوین و به روز استفاده کرد این در حالی است که به روز بودن ماشین آلات نیازمند زیرساخت ها و تسهیلاتی است و از سوی دیگر وجود تضمینی برای انعقاد قرارداد هایی که بتواند سود و ادامه فعالیت چاپخانه ها را در بر گیرد ضروری است.

وی در خصوص مشکلاتی که ضربات مهلکی را بر بدنه صنعت چاپ وارد کرده است ابراز کرد: از آنجا که صنعت چاپ جزو بخش های خصوصی محسوب می شود نتوانسته از امکانات و تسهیلات لازم برای پیشبرد اهداف و برنامه های خود استفاده لازم را ببرد از سوی دیگر مشکلات درون صنفی در اتحادیه بر چالش های موجود افزوده است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
محسن امیریوسفی، فیلمنامه نویس آشغال های دوست داشتنی با حضور روی صحنه بیست و یکمین جشن خانه سینما، از تمام کسانی که 6 سال مانع پخش این فیلم شده بودند، تشکر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد ساعت24

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، در بیست و یکمین جشن خانه سینما که شب گذشته (جمعه 8 شهریور) در برج میلاد برگزار شد، سروش صحت و فرهاد توحیدی برای اهدای تندیس بهترین فیلمنامه روی صحنه آمدند که محسن امیریوسفی، جایزه این بخش را برای فیلم سینمایی آشغال های دوست داشتنی دریافت کرد.

محسن امیریوسفی، در مورد فیلم سینمایی آشغال های سینمایی و تندیس دریافتی اش گفت: این تندیس جشن خانه سینما، ارزشش به اندازه 6 تا جشنواره سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر است. ولی خوشحالم که بالاخره مشکل فیلم آشغال های دوست داشتنی برطرف شد، این فیلم در مورد صلح، دوستی و در مورد گفت وگو است؛ چیزی که نیاز فعلی جامعه ما و فراتر از صلح است. دلم می خواهد یک تشویق حسابی انجام دهید برای کسانی که 6 سال جلوی اکران این فیلم را گرفتند، توقیف و سانسورش کردند.

در این باره بیشتر بخوانید:

از حضور غافلگیرکننده فردوسی پور تا زنده شدن یاد مهران مدیری

شوخی سینمایی احسان کرمی با شهردار تهران/ عکس

عکسی غم انگیز/ همه درگذشتگان یک سال سینمای ایران

لقبی که عادل فردوسی پور به نوید محمدزاده داد

آرزوی فاطمه معتمدآریا برای مردم ایران در جشن خانه سینما/ عکس

نوید محمدزاده و سارا بهرامی، بهترین بازیگران سینما شدند/ همه برندگان بیست ویکمین جشن سینمای ایران

57245

کد خبر 1294988

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
خانه سینما که در هفته های اخیر به دلیل برگزاری مجمع عمومی بدون حضور همه صنوف حاشیه ساز شده بود، بار دیگر با دعوت از عادل فردوسی پور در جشن سینما نشان داد به حاشیه سازی علاقه مند است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

خانه سینما که در هفته های اخیر به دلیل برگزاری مجمع عمومی بدون حضور همه صنوف حاشیه ساز شده بود، بار دیگر با دعوت از عادل فردوسی پور در جشن سینما نشان داد به حاشیه سازی علاقه مند است.

لینک خبر :‌ فانوس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

از زمانی که مردم جلو گیشه سینما ها صف می بستند تا مهمان نخستین نمایش یک فیلم بشوند، یا برای چندین بار به تماشای یک فیلم می نشستند و از دیدن آن سیر نمی شدند خیلی نمی گذرد، زیرا قصه فیلم ها دوست داشتنی، واقعی و جذاب بود، مردم هنوز دلتنگ آن قصه ها هستند.
عقاب ها یکی از آن فیلم ها بود. اثری از ساموئل خاچیکیان که خوب می دانست با روایتی متفاوت از یک شخصیت یا اتفاق و به چالش کشیدن ذهن مخاطب و با گره افکنی های به جا در داستان جمعیت زیادی را به تماشای فیلمش بنشاند.
عقاب ها در دهه 60، هشت تا 9 میلیون نفر را به تماشای خود نشاند که رکوردی کم نظیر در سینمای کشورمان است. فیلمی که نجات خلبان ایرانی به نام یدالله شریفی راد را به تصویر می کشد. یک قصه واقعی از قهرمانان ایرانی که مخاطب دوست دارد ببیند و حالش خوب شود. عقابها قهرمان و خلاقیت داشت.
در دهه 70 مضامین جدیدی پا به سینما گذاشت. از فیلم هایی که نگاه متفاوتی به 8 سال دفاع مقدس داشتند، مثل هیوا و آژانس شیشه ای تا عاشقانه هایی که در دلشان حرف های زیادی نهفته بود. فیلم عروس یکی از پر فروش ها بود. فیلمی جوانانه با حضور چهره های تازه بازیگری که روایتگر تبعات اختلاف طبقاتی و اجتماعیِ آن سال ها بود و با فروش خیره کننده 33 میلیون تومانی در سال 70 رکورد فروش سینمای ایران را شکست.
بازار سینمای کودک و نوجوان هم در دهه 70 رونق خوبی پیدا کرد. در این دهه فیلمی عنوان پر مخاطب ترین اثر را به خود اختصاص داد که حال و هوایی کودکانه داشت. کلاه قرمزی و پسر خاله تمام مؤلفه های جذابیت را داشت، از قصه ای ملموس و قهرمانی که برای رسیدن به هدفش موانع مختلفی را پشت سر می گذارد تا بازیگران نام آشنای آن دوره، رگه های طنز و عروسک هایی دلنشین.
در دهه 80 شاهد ساخته و دیده شدن بیشتر فیلم های کمدی بودیم؛ البته اُفت کیفی فیلمنامه ها هم از این دهه آغاز شد.
گویی نویسندگان به جای نگاه عمیق و تحقیقی به مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به سطحی نگری روی آوردند و راه برای شوخی های دم دستی و طنز، روز به روز باز تر شد، اما هنوز هم فیلم هایی ساخته می شد که مخاطب از تماشایشان لذت ببرد. آتش بس ، اخراجی ها 1 و چند فیلم اجتماعی از جمله آن ها بودند.
در دهه 90 دسترسی آسان به آثار روز سینمای جهان، افزایش فعالیت شبکه نمایش خانگی و در دسترس بودن تولیدات آن، هجوم فناوری، ارتقای تجهیزات ساخت فیلم و افزایش قیمت بلیت سینما همه دست به دست هم داد تا گستره مخاطبان سینما کم و کمتر شود، به شکلی که اکنون جمعیت سینما رو ها حدود 3 میلیون نفر است.
اکنون فیلم های سینمایی به دو گونه کمدی و اجتماعی محدود شده اند. فیلم های این دو گونه هم به لحاظ موضوع اصلی شباهت های زیادی به هم دارند و درون مایه خیانت و اعتیاد بیش از همه به چشم می خورد.
کارشناسان سینما می گویند: فیلمنامه پاشنه آشیل سینما است و اگر فیلم های روی پرده به دل مخاطب نمی نشیند به دلیل فیلمنامه کم جانشان است. وقتی ایده کشش یک فیلم سینمایی را نداشته باشد یا قصه شروع، نقاط عطف و پایان درستی ندارد نتیجه اش فیلمی است که مخاطب با دیدن آن راضی از سالن سینما خارج نمی شود.
جمعی از منتقدان می گویند: بخش زیادی از مشکل فیلمنامه از حس مؤلف بودن فیلمسازان نشأت می گیرد. اکنون فیلمسازان زیادی هستند که معتقدند باید فیلمنامه شان را خود بنویسند و بسازند. منتقدان می گویند حضور یک مشاور حرفه ای در فیلمنامه نویسی هم می تواند چنین فیلمنامه هایی را نجات دهد.
تهیه کننده کهنه کاری می گفت، این روز ها می توان با پیدا کردن سرمایه گذار تجهیزات جدید و پیشرفته فیلم سازی تهیه کرد، اما ایده و فیلمنامه خوب کیمیایی است که به راحتی پیدا نمی شود.
اکنون سینما منتظر فکر های نو و ناب است. قصه هایی که نه از زندگی مردم دور باشد و نه مخاطبانش را با یک تصویر سیاه نا امید کند. سینما در انتظار فیلمنامه های دغدغه مند و باکیفیتی است که با تنوع و جدی گرفتن مخاطب سینما روحی تازه ای به کالبد هنر هفتم بدمد.

سحر قناعتی؛

خبرگزاری صدا و سیما

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
بهمن فرمان آرا معتقد است سینمای ایران به سمت ابتذال پیش می رود و سینماداران نقش مهمی در افت سلیقه مردم دارند. او همچنین برای این سخن خود به تقسیم غیرعادلانه سانس های یک پردیس سینمایی بین دو فیلم هزارپا و دلم می خواد اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : ستاره نیوز روزنامه ایران تیتر برتر تدبیر و امید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، بیست و یکمین جشن سینمای ایران (خانه سینما)، در حالی عصر روز گذشته (جمعه هشتم شهریور) به کار خود پایان داد که سخنان اهالی سینما در این مراسم، حسابی سر و صدا کرد.

یکی از چهره هایی که سخنانش در بین اهالی سینما دست به دست شد، بهمن فرمان آرا، کارگردان پیشکسوت سینمای ایران بود. او که برای اهدای تندیس بهترین کارگردانی روی صحنه حضور پیدا کرده بود، در سخنانی گفت: به نظرم هر کمکی به سینمای مملکت ما شود، ضروری و لازم است. چون به سرعت به سمت ابتذال پیش رفته است و حتی فیلمفارسی به برخی از فیلم های حال حاضر شرف دارد. سینماداران که بخش مهمی از درآمد را دارند اسباب سلیقه شده اند و مشخص می کنند چه چیزی اکران شود یا نشود، به عنوان مثال یک سینمایی بود که 24 سانس داشت و در 23 سانس هزارپا را نشان می داد و یک سانس صبح، فیلم دلم می خواد من را نمایش می داد.

در این باره همچنین بخوانید:

عکسی غم انگیز/ همه درگذشتگان یک سال سینمای ایران شوخی سینمایی احسان کرمی با شهردار تهران/ عکس از حضور غافلگیرکننده فردوسی پور تا زنده شدن یاد مهران مدیری

243

کد خبر 1295057

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
ازجمله این حواشی، حمایت یک فیلمساز از یک عکاس هتاک و محکوم بود. همچنین بازیگر دیگری، در اظهارنظری غیرکارشناسانه گفت: آرزو می کنم هیچ فعال مدنی در زندان نباشد! آرزو می کنم با دنیا به تعامل برسیم تا مردم ما در امنیت باشند، امنیت اقتصادی! درحالی که هیچ کس در ایران به خاطر فعالیت مدنی بازداشت نشده و احتمالاً منظور ایشان، اخلال گران در نظم و امنیت کشور هستند.

هچنین در این مراسم، از یک مجری پرحاشیه که چندی قبل به دلیل تخلفات متعدد در برنامه سازی از رسانه ملی کنار گذاشته شد، دعوت شد تا روی صحنه رفته و جایزه یکی از برگزیده ها را بدهد.
فاطمه معتمد آریا نیز به رغم هدایای متعددی که از جوایز حاکمیتی گرفته، ازجمله بزرگداشت در دو جشنواره فیلم و تئاتر فجر اما باز هم در جشن خانه سینما گفت: ای کاش مردم در صلح و آرامش باشند تا زمانی نرسد که کسی به خاطر تحریم ها نتواند کاری را که می خواهد بکند! در این مراسم سیاسی همچنین به خواننده حامی بهائیت ادای احترام شد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
رییس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان سینما با اشاره به لزوم تشکیل کارگروه امنیت شغلی در سینما از انتشار کتاب سال عکاسان سینمای ایران خبر داد.

علی نیک رفتار رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی عکاسان سینما، درباره فعالیت های اخیرانجمن و چاپ کتاب عکس های سال سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امسال نیز در ادامه برگزاری جشن سالانه عکاسان سینما سعی کردیم تا جشنی در خور انجمن و اعضای آن برگزار کنیم. بازخوردهای خوبی از برگزاری این دوره از جشن گرفتیم و امیدواریم که سال های آینده جشن عکاسان پربارتر ازهمیشه برگزار شود.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقات مهم پنجمین دوره برگزاری جشن عکاسان سینما، چاپ کتاب عکس سال با عنوان گاهی-نگاهی بود و طبق روال هر سال از فیلم های تولید و یا اکران سال گذشته فراخوانی برای ارسال عکس به دبیرخانه جشن، اعلام عمومی شد.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی عکاسان سینما توضیح داد: از جشن اول تا سال گذشته نیزنمایشگاه عکس همزمان با برگزاری جشن عکاسان سینما برپا می شد. اما امسال تصمیم گرفته شد تا به جای برگزاری نمایشگاه عکس که در سال های گذشته عموماً فقط در افتتاحیه بازدیدکنندگان زیادی داشت، کتابی از آثارعکاسانی که عکس هایشان را برای شرکت در مسابقه عکس ارسال کرده اند چاپ شود. تا افراد بیشتری با دیدن این کتاب با عکس های منتخبی که به دبیرخانه جشن در پنجمین دوره برگزاری ارسال شده است، آشنا شوند.

نیک رفتار بیان کرد: امسال از 22 عنوان عکس فیلم که به دبیرخانه ارسال شد، به انتخاب هیأت مدیره عکس هایی برای چاپ در کتاب انتخاب شد. سعی کردیم از تمام عکس هایی که ارسال شده است، حداقل 2 فریم انتخاب کنیم و در مجموع 78 قطعه عکس از 17 عکاس در این کتاب وجود دارد.

وی تاکید کرد: این کتاب در مدت زمان بسیار کوتاهی آماده شد و مجوز وزارت ارشاد را گرفت. از زمان رونمایی کتاب در جشن بازخوردهای بسیار خوبی گرفتیم. کتاب سال سینمای ایران به زودی در دسترس مخاطبان و علاقه مندان به عکاسی سینما قرار خواهد گرفت. چاپ این کتاب جز با حمایت خانه سینما و مؤسسه سینما شهر ممکن نبود و از حمایتشان تشکر می کنم.

عکاس فیلم سینمایی سربازهای جمعه گفت: با توجه به حرکتی که از چند سال پیش در انجمن عکاسان سینما آغاز شد، طی چند ماه گذشته و در دوره جدید بیشترین تمرکز روی امنیت شغلی عکاسان گذاشته شده است و پیگیر مطالباتمان در این زمینه از مدیران فرهنگی هستیم. در این مدت جلسات بسیاری با سایر صنوف خانه سینما از جمله انجمن های بازیگران، کارگردانان، مدیران تولید، برنامه ریزان و دستیاران کارگردان برگزار شد و به نتایج خوبی رسیدیم.

وی تاکید کرد: معتقدم چنین جلساتی باید با صنوف دیگر ادامه داشته باشد و کارگروهی تحت عنوان امنیت شغلی تشکیل شود که تماماً روی این موضوع متمرکز شود و پیگیر مطالبات شغلی در این زمینه باشد.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی عکاسان سینما ادامه داد: امیدوارم موضوع پیگیری امنیت شغلی از طریق شماره نظام سینمایی توسط مدیریت سینما پیگیر شود که قطعاً با جدی گرفته شدن آن، شاهد اتفاقات بهتری در زمینه امنیت شغلی خواهیم بود.

وی تاکید کرد: علاوه بر بحث امنیت شغلی طی چند ماه گذشته در کنار عکاسی سینما، اعضای انجمن عکاسان سینما، در نمایشگاهی به مناسبت سومین سالگرد درگذشت عباس کیارستمی در گالری ایوان شرکت کردند و عکس هایی از عکاسان سینما در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شد که خارج از نگاه سینمایی و فارغ از قاب سینما بود که البته با نظر به شیوه و سبک عباس کیارستمی در آثارش برگزار شد

نیک رفتار در پایان گفت: این نمایشگاه بسیار موفقی بود چرا که عکاسان سینما نشان دادند علاوه بر تخصص در عکاسی سینما، این توانمندی را دارند خارج از قاب سینما یا پلان فیلم، آثاری را خلق کنند که بسیار چشمگیر و جذاب است. خوشبختانه نمایشگاه پربیننده ای بود و یک سری از آثار هم به فروش رسید.

کد خبر 4702428

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
محمدرضا شجاعی با نادرست دانستن برخی انتقادها به فعالیت های خانه سینما تأکید کرد که بهتر است اجازه داده شود تا سازماندهی دقیقی بر اعضای خانواده سینما در خانه سینما صورت بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : شعار سال

محمدرضا شجاعی، طراح صحنه و لباس سینما، در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: من آشنایی و شناخت چندانی نسبت به مسائل حقوقی ندارم اما فکر می کنم دلیل اصلی تصمیم مدیران خانه سینما برای ثبت اصناف در وزارت کار عدم امکان ثبت صنف ها در وزارت فرهنگ و ارشاد بود. مدت ها است که بحث ثبت اصناف در وزارت کار مطرح شده و در این مدت حواشی بسیاری پیش آمده که فکر می کنم این روزها یکی از اصلی ترین مسائل خانواده سینما رسیدگی به این موضوع باشد.

شجاعی خاطرنشان کرد: متأسفانه در این مدت که این حواشی گریبانگیر خانواده سینما بوده هیچ مجتهد و در واقع شخص آگاهی نبوده که با نظرات کارشناسی افراد را راهنمایی کند که مسیر درست تر و حرفه ای تری را پیگیری کنند. قطعاً این موضوع می تواند با اطلاع رسانی دقیق برای روشن شدن درست یا غلط بودن مسیر پیش رو، انتخاب بهتری را برای اصناف سینمایی در ثبت شدن در وزارت کار یا وزارت ارشاد داشته باشد.

وی افزود: به نظر می رسد در خانه سینما عواملی که ثبت صنوف در وزارت کار و رفاه اجتماعی را مدنظر دارند همه جوانب را پیگیری کرده و راه های مختلف را برای رسیدگی به این موضوع امتحان کرده و به این نتیجه رسیده اند که صنوف سینمایی در وزارت کار ثبت شود اما همچنان تهدیدها و انتقادهای زیادی به این مسأله وجود دارد و فکر می کنم به جای این کارها بهتر است اجازه دهیم یک سازماندهی دقیق برای اعضای خانواده سینما شکل بگیرد.

این طراح صحنه درباره شفاف سازی در بودجه خانه سینما تصریح کرد: فشارهای بسیاری به خانه سینما برای عدم شفاف سازی در بودجه ها آورده شده که به نظر من این فشارها دست نیست و شفاف سازی در حد لزوم در خانه سینما صورت گرفته است. ما شاهد عدم شفاف سازی در بودجه سازمان ها و ارگان های بزرگی هستیم که مبالغش بسیار وحشتناک است اما کمتر کسی به آنها اعتراض می کند و می بینیم درباره بودجه خانه سینما که در مقایسه با آن سازمان ها و نهادها رقم چندانی را شامل نمی شود با حواشی بیشتری نسبت به آنها روبرو شده و جالب تر اینکه اتفاقاً در این بودجه شفاف سازی لازم صورت گرفته است.

وی افزود: به عنوان مثال می توان به عیدی خانه سینما اشاره کرد که بسیاری از افراد منتقد، معتقد بودند که در تقسیم بودجه عیدی باید شفاف سازی شود. رقم این عیدی به طور کل مطرح شد و خانه سینما این مبلغ را بین اعضایی که نیاز بیشتری به این پول داشتند تقسیم کرد و فکر می کنم عدم شفاف سازی در این زمینه که پول به چه افرادی داده شده اتفاق شایسته تری باشد چرا که در این بین دیگر با شفاف سازی اتفاق خوبی نمی افتد و اخلاق حکم می کند که به شفاف بودن این موضوع چندان نپردازیم.

طراح صحنه و لباس شبی که ماه کامل شد اظهار داشت: این موضوع که باید امنیت شغلی هنرمندان سینما از طرف خانه سینما تأمین شود خود مسأله ای است که بحث زیادی می تواند درباره آن داشت. هنر در بسیاری مواقع یک شغل محسوب نمی شود و همانطور که می بینیم خیلی از هنرمندان بزرگ تاریخ ما شغل و حرفه شان کار دیگری بوده و در واقع به نظر من باید همین طور باشد و یک سری فعالیت های اجتماعی نباید به عنوان شغل حساب شوند ولی برخی افراد که در خانه سینما عضو هستند شغلی جز آن کار سینمایی ندارند و نیاز به شرایطی هستند که امنیت شغل داشته باشند. به نظر من باید یک بررسی در این زمینه صورت گیرد و آن سینماگرانی که نیاز به تأمین امنیت شغلی دارند در یک وزارتخانه ثبت شوند و از طرفی ثبت صنوف در نهاد، سازمان یا وزارتخانه ای انجام شود تا مسائل حقوقی هنرمندان نیز تأمین شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
جمعه هشتم شهریور مراسم بیست ویکمین جشن خانه سینما در سالن اجتماعات برج میلاد برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، جشن خانه سینما پس از گذشت بیست ویک دوره، دیگر یکی از مهم ترین جشن های سینمایی و حتی هنری کشور محسوب می شود که با داوری فیلم های اکران شده در یک سال گذشته برگزیدگان خود را انتخاب می کند. قطعاً همیشه اینگونه انتخاب ها و جشن ها با حواشی و انتقادهایی همراه است که در ادامه به بررسی کلی این جشن می پردازیم.

خانه سینما مدتی است که با حواشی بسیاری روبه رو است و یکی از اصلی ترین آنها مسأله ثبت صنوف است و این حواشی مثل همیشه در وضعیتی قرار گرفته که نگاه های جناحی بر خانه سینما حاکم شده است. امروز همانطور که انتظار می رود جبهه مقابل ثبت صنوف سینمایی جبهه ای است که پیش از این در رأس قدرت بوده و از آنجا که خانه سینما در آن زمان تعطیل شده، حال احساس می کند برای دفاع از خود باید به اتفاقات امروز در خانه سینما حمله ور شود و می بینیم این حمله در جشن خانه سینما نیز وجود دارد و یک روز پس از برگزاری جشن خانه سینما شاهد اخبار و تحلیل های عجیبی در رسانه های مختلف هستیم که همواره با نگاهی سانسورچی و تخریب گرانه همراه بوده و مانع پیشرفت و شکوفایی هنر کشور شده است.

در جشن خانه سینما همانطور که از یک هنرمند انتظار می رود برخی هنرمندان با بیان انتقاداتی به برخی مسائل، موضوعاتی را مطرح کرده اند که متأسفانه ابزار دست برخی رسانه ها قرار گرفته تا بتوانند به حواشی خانه سینما دامن بزنند.

قطعاً برخی انتقادات به عملکرد خانه سینما را می توان بدون غرض ورزی های جناحی انتقاداتی به جا و حتی سازنده دانست اما متأسفانه اکثر این انتقادات به دلیل سطحی بودن و سطحی مطرح شدن بیشتر در راستای تخریب جبهه مقابل و تأیید منافع خودی بیان می شوند.

فارغ از این مسأله که خود قطعاً موضوع مهمی است بیست ویکمین جشن خانه سینما با انتخاب های متفاوتی همراه بود و فیلم هایی در این آکادمی موفق به کسب جایزه شدند که شاید در جشنواره ها و جشن های دیگر چندان موفق عمل نکرده اند.

طی یک سال گذشته می توان چهار جشن را عنوان کرد که آثار سینمایی اکران شده را مورد داوری قرار داده و جوایزی به برخی آثار تعلق گرفته که نکته جالب توجه تفاوت های بسیار این جشن ها و جشنواره ها با هم در انتخاب هایشان است.

اگر انتخاب جشن های حافظ ، سینماسینما و جشنواره فجر را در قیاس با یکدیگر قرار دهیم و جشن انجمن منتقدان را نیز در این قیاس مورد توجه داشته باشیم تنها فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده است که توانسته دو بار جایزه بهترین فیلم را دریافت کند. این فیلم یک بار در جشن سینماسینما و یک بار دیگر در جشن انجمن منتقدان سینما جایزه بهترین فیلم را از آن خود کرده که البته در جشن انجمن منتقدان سال گذشته سه فیلم مدعی دیگر در رقابت نبودند.

در این دوره از جشن خانه سینما جایزه بهترین فیلم به جدیدترین اثر سینمایی نیما جاویدی رسید. فیلم سینمایی سرخ پوست برای اولین بار در یک رویداد هنری در سینمای ایران توانست جایزه بهترین فیلم را از آن خود کند. این نکته در نوع خود بسیار اتفاق جالب توجهی است. پیش از این در سال های گذشته نهایتاً دو فیلم بودند که در رقابت ها جوایز بین این دو اثر تقسیم می شد و حتی برخی مواقع یک فیلم در جشن ها و جشنواره های مختلف بهترین جوایز را از آن خود می کرد اما امسال در چهار جشن سالانه سینما چهار فیلم مختلف جایزه بهترین فیلم را دریافت کرده اند. متری شیش ونیم ، شبی که ماه کامل شد ، مغزهای کوچک زنگ زده و سرخ پوست را می توان چهار فیلم مهم اکران شده در سال گذشته دانست.

قطعاً هر جشن یا جشنواره ای سیاست های منحصر به خود را دارد. در جشنواره ای چون جشنواره فجر که قطعاً یک رویداد دولتی محسوب می شود و یک گروه چند نفره داوری، بهترین اثر را انتخاب می کنند امکان تفاوت در انتخاب ها بیشتر است و کاملاً قابل پیش بینی است که فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره فجر شود اما در جشن های حافظ، سینماسینما و جشن خانه سینما تفاوت های مشهود جالب و عجیب به نظر می رسد. در این بین نباید این نکته را فراموش کرد که هر کدام از این جشن ها نیز امروز تفاوت های بسیاری در داوری هایشان به چشم می خورد و تفاوت ها در انتخاب هایی که می بینیم با در نظر گرفتن این موضوع طبیعی است و نشان از تنوع در بین آثار سینمایی ایران دارد.

جشن حافظ توسط چند داور برگزیدگان خود را انتخاب می کند، آکادمی سینماسینما برگزیدگان خود را با آرای 85 نفر از اهالی سینما که مربوط به همه اقشار سینمایی می شوند انتخاب می کند و جشن انجمن منتقدان نیز همانطور که از نامش مشخص است، برگزیدگان خود را توسط آرای اعضای خود انتخاب می کند. اما جشن خانه سینما در داوری وضعیت پیچیده تری دارد.

نامزدها در این جشن، توسط اعضای آکادمی انتخاب می شوند و توسط کمیته صیانت از آرای انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی متشکل از آقایان: عبداله اسکندری، حسن حسندوست، سعید رشتیان، رضا مقصودی (اعضای کمیته صیانت)، مرتضی رزاق کریمی (نماینده هیات مدیره)، رامین حیدری فاروقی (رئیس انجمن عالی هنرها و فنون سینمای ایران) و مازیار میری (مدیر اجرایی انجمن عالی هنرها و فنون سینمای ایران) بررسی و اعلام می گردند.

انتخاب سرخ پوست به عنوان بهترین فیلم حتی اگر با این رویکرد که این فیلم نیز در داخل کشور جایزه ای دریافت کرده باشد، می تواند یک اتفاق خوشایند باشد چرا که قطعاً سرخ پوست فیلم با ارزشی است و حتی می توانست مورد توجه دیگر جشن ها و جشنواره ها نیز قرار بگیرد. سرخ پوست برای اولین بار توانست در این جشن جایزه بهترین فیلم از یک جشن یا جشنواره را دریافت کند.

جایزه بهترین فیلمنامه برای آشغال های دوست داشتنی دومین جایزه ای بود که این فیلم برای فیلمنامه اش می گرفت و فیلم محسن امیریوسفی که امسال پس از سال ها اکران شد توانست در جشن سینماسینما نیز جایزه بهترین فیلمنامه را از آن خود کند. با توجه به این مسأله به نظر می رسد که فیلم محسن امیریوسفی جزو کاندیداهای اصلی جایزه بهترین فیلمنامه در جشن انجمن منتقدان پیش رو باشد. اگر توجهی به شباهت انتخاب های آکادمی سینماسینما و جشن انجمن منتقدان داشته باشیم متوجه می شویم که احتمال موفقیت این فیلم در این جشن بسیار بالا است.

انتخاب بهترین کارگردانی در جشن خانه سینما سعید روستایی برای فیلم متری شیش ونیم بود و این جایزه دومین جایزه ای است که سعید روستایی برای کارگردانی این فیلم دریافت کرده است. فیلم سینمایی متری شیش ونیم در جشنواره فیلم فجر نیز توانست جایزه بهترین کارگردانی را از آن خود کند و به نظر می رسد که شانس زیادی در جشن انجمن منتقدان نیز داشته باشد.

نوید محمدزاده سومین جایزه اش را از جشن خانه سینما گرفت. این جایزه اولین جایزه ای است که نوید محمدزاده برای بازی در فیلم سینمایی سرخ پوست دریافت کرده است.

فرهاد اصلانی نیز توانست برای بازی در نقش مکمل این فیلم جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کند. فرهاد اصلانی و نوید محمدزاده در فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده نقش های متفاوتی را بازی کرده اند که با وجود رقابت با دیگر بازیگران که طی یک سال گذشته جوایز را از آن خود کرده اند همچنان بازی فرهاد اصلانی در این فیلم سینمایی مورد توجه جشن های سینمایی کشور قرار می گیرد.

جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن امسال به سارا بهرامی برای بازی در فیلم سینمایی دارکوب رسید. بهرامی پیش از این در جشن انجمن منتقدان و سی وششمین جشنواره فیلم فجر نیز این جایزه را برای بازی در این فیلم از آن خود کرده بود و پس از گذشت یک سال و در رقابت با بازیگران دیگری که به زیبای ایفای نقش کرده اند توانست این جایزه را از آن خود کند. قطعاً شیرین یزدان بخش، الناز شاکردوست و باران کوثری دیگر گزینه هایی بودند که شاید میشد آن ها را برنده این جایزه دانست.

شاید تنها بازیگری که طی یک سال گذشته بدون هیچ رقیبی جدی در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن می تواند جوایز هر جشن یا جشنواره ای را از آن خود کند فرشته صدرعرفایی برای بازی در فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد دانست. فرشته صدرعرفایی در جشنواره فیلم فجر نیز توانست جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از آن خود کند.

نکته جالب توجه در بیست ویکمین جشن خانه سینما برگزاری بزرگداشت هایی بود که به شکل متفاوتی انجام می شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
حسین انتظامی درباره طرح رده بندی سنی و شفاف سازی جدیدترین نقطه نظراتش را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان سینمایی درباره رده بندی سنی و پاسخ به این سوال که چرا هنوز این طرح بعد از سال ها اجرایی نشده و مهمترین عامل در این امر برای رسیدن به نقطه ایده آل چیست؟ گفت: رده بندی سنی موضوعی است که همه فعالان صنفی، منتقدان و ذی نفعان مشترک درباره آن اتفاق نظر دارند تا اساسا در مورد محصولات فرهنگی و مشخصا سینما رده بندی سنی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان جزء گروه های آسیب پذیر جامعه هستند و ما از زاویه تولیدکننده و سیاست گذار باید از آنها حفاظت کنیم که ان شالله با کمک فعالان صنفی آنرا به نتیجه می رسانیم.

حسین انتظامی که 9 شهریور ماه در برنامه سلام صبح بخیر حاضر شده بود با بیان اینکه ما با جنبه های تعاملی موضوع رده بندی سنی را کامل تر می کنیم، ادامه داد: این آیین نامه با امضای رییس سازمان سینمایی لازم الاجرا می شود و نسبت به مدل سابق الزام آورتر است. اینکه پیش از خرید فیلم و ورود به سینما باید اطلاع رسانی کامل انجام شده باشد. بعد از آن ما توصیه هایی دریافت کردیم که برایمان مبارک بود. مثلا گفتند وظیفه این کار نباید برعهده شورای پروانه نمایش نباشد و با متخصصان جامعه شناسی و روانشناسی باشد یا در فاز اول سینماها را با مردم درگیر نکنیم و بر الزامات فرهنگ سازی تاکید و جدی تر رفتار شود. محدودیت های اکران نیز در نظام نامه اکران توجه شود و این سری اصلاحات را که از رسانه ها و نخبگان به دست آوردیم همکاران در نسخه جدید اعمال کردند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تغییر جدول رده بندی سنی فیلم ها و حذف +18 نیز توضیح داد: + 18 در فرهنگ ما با آنچه مرسومه متفاوت است. همکاران ما متوجه شدند که این امر سوء تفاهم هایی را ایجاد کرده است مبنی بر اینکه عده ای می گفتند این رده سنی را زده اند تا به یک سری فیلم های خلاف اخلاق مجوز بدهند. درحالیکه منظور ما از روابط زناشویی به معنای آنچه در غرب مرسوم است، نبود. بلکه بدین معنا بود که روابطی در شکل غیرمرسوم باشد و برای کودکان و نوجوانان مناسب نباشد. متاسفانه بعضی از گفتگوها و صحنه ها و حرکات برای کودکان و نوجوانان مناسب نیست.
وی درباره رده های سنی +9،+15و+12 نیز گفت: یک سری کارهای تطبیقی و مطالعاتی انجام شده و کشورهای مختلف بررسی شدند و از تجربیاتی که در دنیا اتفاق افتاده همکاران ما استفاده کردند.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به اینکه در آمریکا بیشتر در رده بندی فیلم ها +17 مدنظر است و بخشی را هم برای مشورت خانواده ها قرار داده اند اما در آیین نامه ما همه پکیج به راهنمایی خانواده موکول شده مگر قبل از این غیر از این بود؟! بیان کرد: در گذشته خیلی تاکید نمی شد و لوگوی کوچکی روی پوستر فیلم بود که مردم معنای آن را متوجه نمی شدند. در مدلی که بعد از این عمل خواهد شد در پوسترها، سامانه های فروش برخط بلیت و گیشه قبل از خرید بلیت یک عبارت هشداری می آید که تماشای این فیلم برای کودکان زیر 9 سال یا افراد زیر12 سال توصیه نمی شود البته برخی کارشناسان معتقدند دلیل این هم باید ذکر شود.به عنوان مثال بگوییم به خاطر صحنه های خشن توصیه نمی شود.

وی ادامه داد: خیلی وقت ها خانواده ها می روند و می گویند اگر می دانستیم فیلم خشن است و دیالوگ های نامناسب دارد کودک مان را نمی بردیم. همواره نیز فیلمسازان و مسئولان و متصدیان را مخاطب قرار می دادند و حالا یک همت عمومی از طرف فیلمسازان و متصدیان وجود دارد.
رییس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دو فیلم "متری شش و نیم" رده سنی+15 و "شبی که ماه کامل شد" +12 که این دو فیلم از نظر ارزش های سینمایی بالا بودند سوال این است که این ملاک برای ارزش گذاری فیلم ها را از کجا می توانیم پیدا کنیم؟ پاسخ داد: بعد از این باید دقت بیشتری شود. تا به حال توسط معاونت سازمان سینمایی یا شورای پروانه نمایش رده بندی مشخص می شد اما درباره فیلم هایی که از 20 روز تا یک ماه دیگر بعد از این پروانه نمایش بگیرند، توسط جامعه شناسان و روانشناسان و متولیان امر تربیت، رده بندی سنی انجام می شود تا دقیق تر باشد و ملاک ها هم مشخص تر باشد.

انتظامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شفافیت مختص به انتشار صورت های مالی شده و در بخش های دیگر شاهد شفافیت نیستیم، گفت: شفافیت یکی از رویکرهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که وقتی می خواستند رای اعتماد بگیرند چند رویکرد داشتند که یکی از آنها بحث شفافیت است. در حال حاضر هم وزارت فرهنگ اسلامی نسبت به سایر دستگاه ها از نظر شاخص های شفاف سازی جلوتر است، البته هنوز برای رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم.

وی ادامه داد: شفاف سازی هزینه های مالی یکی از شاخصه های شفاف سازی است. شفاف سازی یعنی پیش بینی پذیری. یعنی قبل از اینکه به دستگاهی برای مجوز و حمایت مراجعه کنیم بر اساس ضوابطی که تعیین شده حدس بزنید که با شما موافقت می کنند یا نه و در عین حال برای رقیب خود هم که شرایط مثل ما دارد هم پیش بینی کنیم و ببینیم نتیجه یکی است.

انتظامی خاطرنشان کرد: وقتی وزارت ارشاد همه ضوابط خود را منتشر کند و اینکه چرا فیلمی مثبت 12 و فیلم دیگر مثبت 16 است؟ این امر آغاز پاسخگویی را رقم می زند باید سازمان مربوطه پاسخ داشته باشد. مهمتر از جواب اصلاح رویه هاست یکی از انتقادها به سازمان نسبت بالای هزینه های پشتیبانی به هزینه های تولیدی و حمایتی است که در لیست هایی که منتشر می شود، انتقادهای درست خودش را نشان داده است. یکی دیگر از نکات در رده بندی سنی اعلام نوبت های مجوزها است که باید اعلام شود.

رییس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی درباره بلاتکلیفی برخی فیلمسازان که مصادیق عدم شفافیت به حساب می آید، یادآور شد: من با کارگردان های جوانی که همه متولد بعد از انقلاب بودند جلسه ای داشتم و به من انتقاد درستی کردند که باعث شد به سمت انتشار جداول برویم. آنها می گفتند ماه ها است فیلم مان را دادیم که تعیین تکلیف شود اما برخی آقایان یک هفته ای جواب می دهند. البته بزرگان سینما را درک می کنیم اما باید تکلیف معلوم باشد. اگر ما جدولی داشته باشیم که مطابق آن ادعاهایی که می کنیم اثبات پذیر باشد،کمک می کند. علاوه بر نوبت ها کسانی که مجوز دارند هم درباره اکران صحبت می کنند. به عنوان مثال میگویند 50 فیلم در نوبت اکران است. اگر شما از یک مدیر سوالی کنید او برای پاسخ به جایی مراجعه کند که خود سوال کننده از قبل می توانست مراجعه کند یعنی شفافیت.

وی درباره تکلیف فیلم دیدن این فیلم جرم است؟ توضیح داد: این را باید از همکاران در معاونت ارزشیابی سوال کنم و اطلاعی ندارم ولی آنها باید پاسخگو باشند.
این مدیر درباره پول های کثیف و اینکه از کجا وارد سینما شده است نیز توضیح داد: شفافیت امری دو طرفه است و این نکته اشتباه است که فقط از دستگاه های حکومتی انتظار داشته باشیم که همه ضوابط و مکاتبات خود را منتشر کنند اما وقتی جواب میدهد که ترکیب دو طرفهای باشد بدین معنی است که فعالان صنفی در امر سینما ، احزاب و رسانهها اعلام کنند که مخارج خود را از کجا آوردهاند و این امر در همه جا مرسوم است و به عنوان مثال،همچنین کاندیدها اعلام کنند که چقدر هزینه انتخاباتی شان شده است و چه کسانی کمک کردند. اینها مواردی است که باید فهرست انها اعلام شود.

انتظامی با بیان اینکه یک پروژه سینمایی باید هزینه ها و درآمدهای خود را اعلام کند تا تبدیل به یک مطالبه عمومی شود،ادامه داد: در این زمینه کارهای خوبی در خانه سینما انجام میشود و اینها یک بحث های صنفی است. به عنوان مثال، اهالی سینما معتقد بودند که قرارداد تیپ نظامات سینما را بهم ریخته است و اینکه چرا یک فیلمنامه نویس باید 5 درصد یک هنرپیشه دستمزد بگیرد.

وی درباره اینکه پولشویی در سینما و شبکه نمایش خانگی بیان کرد: ما متخصص این امر نیستیم و مراقبت می کنیم تا تحت تاثیر شایعات قرار نگیریم. برای شفاف سازی که امری دو طرفه است و با خودمان آن را شروع کرده ایم برای شبکه نمایش خانگی هم برنامه داریم.

رئیس سازمان سینمایی در پایان گفت: هدف اصلی از رده بندی سنی بهداشت روانی جامعه و کودکان و نوجوانان است که هرچه بتوانیم خانواده ها را هوشیارتر کنیم موفق تر خواهیم بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
شفافیت امری دو طرفه است و این نکته اشتباه است که فقط از دستگاه های حکومتی انتظار داشته باشیم همه ضوابط و مکاتبات خود را منتشر کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی روزگذشته درباره پول های کثیف و اینکه از کجا وارد سینما شده اند، گفت: شفافیت امری دوطرفه و این نکته اشتباه است که فقط از دستگاه های حکومتی انتظار داشته باشیم همه ضوابط و مکاتبات خود را منتشر کنند، اما وقتی جواب می دهد که ترکیب دوطرفه ای باشد، بدین معنی که فعالان صنفی در امر سینما، احزاب و رسانه ها اعلام کنند که مخارج خود را از کجا آورده اند و این امر در همه جا مرسوم است. به عنوان مثال، کاندیدا ها اعلام کنند چقدر هزینه انتخاباتی شان شده است و چه کسانی کمک کرده اند. این ها مواردی است که باید فهرست آن ها اعلام شود. یک پروژه سینمایی باید هزینه ها و درآمد های خود را اعلام کند تا تبدیل به یک مطالبه عمومی شود، در این زمینه کار های خوبی در خانه سینما انجام می شود و این ها یک بحث های صنفی است.
انتظامی درباره پولشویی در سینما و شبکه نمایش خانگی بیان کرد: ما متخصص این امر نیستیم و مراقبت می کنیم تا تحت تأثیر شایعات قرار نگیریم. برای شفاف سازی که امری دو طرفه است و با خودمان آن را شروع کرده ایم، برای شبکه نمایش خانگی هم برنامه داریم. هدف اصلی از رده بندی سنی بهداشت روانی جامعه و کودکان و نوجوانان است که هرچه بتوانیم خانواده ها را هوشیارتر کنیم، موفق تر خواهیم بود.

رئیس سازمان سینمایی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا شفافیت مختص به انتشار صورت های مالی شده و در بخش های دیگر شاهد شفافیت نیستیم، گفت: شفافیت یکی از رویکرد های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که وقتی می خواستند رأی اعتماد بگیرند، چند رویکرد داشتند که یکی از آن ها بحث شفافیت است. در حال حاضر هم وزارت فرهنگ اسلامی نسبت به سایر دستگاه ها از نظر شاخص های شفاف سازی جلوتر است البته هنوز برای رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم. این مدیر دولتی اظهار داشت: شفاف سازی هزینه های مالی یکی از شاخصه های شفاف سازی است، شفاف سازی، یعنی پیش بینی پذیری. یعنی قبل از اینکه به دستگاهی برای مجوز و حمایت مراجعه کنیم براساس ضوابطی که تعیین شده، حدس بزنید که با شما موافقت می کنند یا نه و در عین حال برای رقیب خود هم که شرایط مثل ما دارد هم پیش بینی کنیم و ببینیم نتیجه یکی است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
"عبدالهادی فقهی زاده" معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی گفت و گویی از برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در سال 99 در تبریز خبرداد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس خبرگزاری شبستان

وی اظهار داشت: نمایشگاه قرآن در سال 99 دو حالت دارد، یا در تبریز و تهران به صورت همزمان برگزار می شود یا اینکه تنها در تبریز برگزار خواهد شد .

فقهی زاده تصریح کرد: احتمال اینکه نمایشگاه بین المللی قرآن با حد گسترده و ابعاد بین المللی فقط در تبریز برگزار شود وجود دارد. اما احتمال اینکه در تهران برگزار شود و شعبه استانی که سال قبل در مشهد بود و امسال در آذربایجان شرقی باشد نیز وجود خواهد داشت .

وی افزود: ما با دو رویکرد کلی به این سمت رفته ایم که نمایشگاه بین المللی قرآن را در برخی از سال ها خارج از تهران برگزار کنیم. رویکرد اول لزوم پاسخ دهی مثبت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متعلق به تمام جمهوری اسلامی و نه استان خاصی است، خواهد بود.

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طرح کلی ما این است که تبریز اگر پایگاه اصلی برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن در سال 99 باشد سه استان مجاور را به عنوان استان معین قرار دهیم و از ظرفیت های فکری و استانی آنها استفاده کنیم . طبیعتاً باید به مطالبه جامعه قرآنی در سال های دور و نزدیک که امکان حضور کثیری از آنها خارج از تهران و استان های مجاور وجود ندارد، پاسخ دهیم .

وی افزود: نکته دوم در این رابطه که رویکرد جدی ما در این زمینه است، لزوم اهتمام و توجه خاص به تربیت نیروی انسانی قوی در این زمینه است. واقعیت این است که تجربه های عملی نقش بسیار مهمی در شکوفایی استعدادها و برجسته تر شدن و نماینده تر شدن توانایی های مدیریتی برجستگان نیروهای قرآنی دارد .
فقهی زاده تاکید کرد: ما اگر منتظر بمانیم که در سال های دور به طور طبیعی ظرفیت مدیریتی و توان فرهنگ قرآنی استان هایی همچون کردستان یا چهارمحال و بختیاری و ... به اندازه تهران برسد و بعد چنین رویداد بزرگی را به آن استان منتقل کنیم، باید بدانیم که حتماً محقق نخواهد شد. با بررسی شرایط بالفعل احساس کردیم در برخی استان ها شرایط نسبی در این باب فراهم است و خواسته ایم پاسخی به مطالبه و نیازی که وجود دارد، بدهیم .

وی افزود: در وهله سوم البته مسائل اعتباری است که طبیعتاً برداشت ما این است که از نظر اعتبارات و هزینه های مربوط به اجرای نمایشگاه، این هزینه ها در برخی استان ها کمتر از مرکز خواهد بود . این مسائل البته اولویتی در این زمینه نداشته است .

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی

9 شهریور 1398 13:43

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام دانشی گفت: همزمان با هفته قرآن و عترت در زمستان امسال، نمایشگاه قرآن و عترت در فرهنگسرای آیینه اراک برپا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت الاسلام عبادس دانشی امروز(شنبه 9شهریور)در نشست خبری با اصحاب رسانه استان از برپایی نمایشگاه قرآن وعترت همزمان با هفته قرآن و عترت در زمستان امسال خبر داد و گفت: این نمایشگاه در فرهنگسرای آیینه با حضور غرفه ها و بخش های مختلف قرآنی، همایش ها، مسابقات قرآنی و تولید محتوای قرآنی با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال برپا می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی همچنین از برپایی نمایشگاه کتاب در آبان ماه امسال خبر داد و افزود: این نمایشگاه در سطح گسترده ووسیع که مورد انتظار اهالی فرهنگ و هنر و مطالعه استان است دایر می شود.

وی با اشاره به فعالیت 580 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان ادامه داد: از این تعداد کانون 60 درصد شهری و 40 درصد در روستاها مشغول به انجام فعالیت های فرهنگی هنری هستند.

دانشی موسسات قرآنی را 61 مورد دانست و گفت: 83 موسسه فرهنگی هنری تک منظوره و 123 موسسه فرهنگی هنری در بخش غیردولتی در استان فعالیت دارند، همچنین 218 کانون تبلیغاتی، 96 فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی و 17 انجمن فرهنگی هنری در استان مشغول به فعالیت هستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه این اداره کل در سال 97 برای 319 نفر با صدور مجوز مشاغل خانگی در رشته های هنری مانند تولید لباس و صنایع دستی اشتغالزایی داشته است ، اظهار کرد: این افراد با معرفی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی دریافت تسهیلات بانکی تا سقف 10 الی 15 میلیون تومان دریافت کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان مرکزی تصریح کرد: 743 خانوار اصحاب فرهنگ و هنر و فعالان قرآنی بیمه تامین اجتماعی هستند که ازاین تعداد 268 هنرمند و 475 فعال قرآنی هستند.

وی گفت: در حوزه مطبوعات و رسانه ها 108 مجوز نشریات و مطبوعات در استان صادر شده، 3 روزنامه، 34 هفته نامه، 14 دو هفته نامه، 24 ماهنامه، 2 دو ماهنامه، 24 فصل نامه غیردولتی و دانشگاهی، 50نمایندگی جراید کثیرالانتشار، 133 چاپخانه افست و دیجیتال و 29 پایگاه خبری در استان فعال است.

حجت الاسلام دانشی با بیان اینکه 11 مجتمع فرهنگی هنری، 5 نگارخانه و 5 سالن سینما در حال فعالیت است افزود: 231 کتابخانه در حال فعالیت است که از ابتدای انقلاب تا کنون 33 برابر رشد داشته اند و از نظر تعداد کتاب بیش از 50 برابر افزایش داشته اند.

وی با بیان اینکه144 هنرجو در 2 هنرستان مشغول تحصیل هستند، تصریح کرد: 180فیلم سینمایی در سال 97 اکران شد که در این راستا با کمبود سالن های سینمایی مواجه هستیم و چنانچه توسعه ای در خصوص سینما در استان وجود نداشته باشد از استانهای محروم کشور هم عقب تر می مانیم؛ سینما فرهنگ اراک به خاطر نوستالوژی بودن آن باید شکل ساختمان خود را حفظ کند؛ همچنین در شهرستان های فاقد سینما مکاتبه ای با شهرداری شده که هفته ای یکبار از سوی سینما سیار بخش غیردولتی، فیلم های روی پرده در سینماهای ایران به نمایش در آید.

مدیر کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: جشنواره هنرهای تجسمی و جشنواره موسیقی، جشنواره جوانان مسجد، جشنواره کشوری مدها متان ، مسابقات فرهنگی هنری در سطح مساجد به صورت منطقه ای، تجلیل از استاد هادی اشرفی از استادان برجسته استان در زمینه تولید محتوای مکتوب در سه ماهه پایانی سال پیش رو داریم.

مکبثک و قند خون از اراک و دلیجان راهی جشنواره تئاتر فجر شدند

این مقام مسئول به اجرای 160نمایش صحنه ای تئاتر اشاره کرد و گفت: هفته گذشته سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر بااجرای 25 گروه نمایشی در ساوه برگزار شد و طی آن د و نمایش مکبثک و قند خون از اراک و دلیجان راهی جشنواره تئاتر فجر شدند ؛ همچنین هنرمند تفرشی میثم سرآبادانی عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد.

وی هنر تعزیه و تئاتر را به عنوان مزیت و فرصت های هنری شناخته شده نیازمند توسعه زیرساخت ها دانست و افزود: در این زمینه اقداماتی از جمله بازگرداندن سالن آمفی تئاتر ساوه به دست هنرمندان نمایشی در دستور کار است.

دانشی آلبوم طبیعت را از کمبودهای استان دانست و خاطرنشان کرد: تهیه این آلبوم بر عهده دستگاه های فرهنگی استان است که این آلبوم را از آثارنفیس هنرمندان تهیه کنند.

وی افزود: تکمیل تالار مرکزی شهر اراک که شامل چندین سالن و بخش است دربرخی بخش ها با 50 درصد و برخی جاها 90 درصد رشد فیزیکی داشته، را به طور جدی در حال پیگیری هستیم و امید است تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.

پایان پیام/ 87

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
یک تعزیه خوان گفت: بسیاری از پیشکسوتان تعزیه اکنون نمی توانند کار کنند، بیمه ندارند و هیچ حمایتی نمی شوند. افرادی که سال ها در این عرصه فعالیت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

شهاب علیزاده، کارگردان تئاتر در گفت وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص آیین تعزیه خوانی اظهار کرد: تعزیه یک آیین سنتی است و در ایام محرم توسط بزرگان این حوزه اجرا می شود و در این آیین هنر به زیبایی با فرهنگ دینی ادغام می شود و گاهی برای آن هزینه زیادی در نظر گرفته می شود.

وی افزود: چندین سال است که عزاداری ها مانند گذشته نیست و کمرنگ تر شده است، یکی از دلایل این مسئله غربزدگی برخی مردم است. برخی مردم به سمت آیین و روش های غربی گرایش دارند. بسیاری جوانان امروز مطالعه ندارند. برخی می گویند من آریایی هستم، بدون اینکه حتی مطالعه ای در خصوص دین آریایی ها داشته باشند و به شدت اسلام را نقد می کنند. یکی از دلایل غربزدگی تاثیر از تبلیغات غلط و استفاده از مطالب صفحات مجازی است.

این تعزیه خوان با بیان اینکه سال هاست آیین سنتی تعزیه خوانی در شهرستان خمینی شهر سینه به سینه گشته است، گفت: بزرگترین نمایش خیابانی مذهبی دنیا در کاروان هشتم محرم خمینی شهر اجرا می شود، اما هیچ گونه استقبال و حمایتی از این نمایش نمی شود. بسیاری از پیشکسوتان تعزیه اکنون نمی توانند کار کنند، هیچ گونه بیمه ای ندارند و هیچ حمایتی نمی شوند. افرادی که سال ها در این عرصه فعالیت کرده اند.

علیزاده افزود: همه این فعالیت ها به خاطر عشق به امام حسین(ع) است. این بزرگان در زمان فعالیتشان نیز درآمد بسیاری نداشتند و اکنون که دیگر قادر به فعالیت نیستند هیچ گونه حمایتی دریافت نمی کنند.

وی با اشاره به وابسته بودن بیمه و مزایای هنرمندان به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، تصریح کرد: اکنون چندین سال است منتظریم که برای پیشکسوتان بیمه در نظر بگیرند. برخی از اساتید برای امرار معاش به شغل های دیگر مشغول هستند و عده ای هم دیگر توانایی ادامه فعالیت ندارند و نمی توانند هزینه روزمره زندگیشان را تامین کنند.

کد خبر 387872

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای شهر اصفهان گفت: کمیسیون فرهنگی همواره تلاش کرده صدای مردم باشد و مطالبات مردمی که به شورا رای دادند را تا حد امکان عملی کند، صدای مردمی که شاید پیش تر صدایشان کم تر در برنامه های شهر منعکس می شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

فریده روشن به خبرنگار خبرگزاری برنا در اصفهان گفت : در حوزه فرهنگی در شهر فقط شهرداری مسئولیت ندارد. متولی اصلی فرهنگ اداره کل ارشاد اسلامی است که متاسفانه انتقاداتی به این اداره وجود دارد، چرا که به جای انجام امور فرهنگی تنها به صدور مجوز بسنده کرده و شهرداری در بسیاری از امور فرهنگی وظایف بر زمین مانده این نهادهای دولتی را به جهت خدمت رسانی به مردم انجام میدهد. این کم کاری نهادهای مختلف در امور کتابخانه ها، مساجد، مراکز فرهنگی، میراث فرهنگی و حتی ورزش و جوانان قابل مشاهده است.

وی درباره اهمیت نقش نظارتی شوراخاطرنشان کرد: تذکر یک نماینده مردم در صحن علنی شورا تنها به شهرداری خلاصه نمی شود و نماینده مردم می تواند در نطق خود به تمامی مدیران شهری انجام وظایفشان را یادآوری نماید و یا پیشنهادات خود را به صور مختلف بیان کند. شوراهای شهر و روستا به عنوان نمایندگان مردم که با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند در نقش ناظرو سیاستگذارعمل می می کند . یعنی علاوه بر سیاستگذاری و بیان تاکیدات و اولویت هاواعمال این سیاست های در برنامه بودجه شهرداری است ، وظیفه نظارت بر امور شهررا نیز دارد. این وظیفه از طریق ابزاری همچون اداره نظارت و ارزیابی شورا، برگزاری کمیته های نظارتی در مناطق ، بازدیدهای میدانی و دوره ای انجام می شود و اعضای شورای شهر برای اعمال نظارت خود می توانند به شهردار تذکر دهند یا در نطق خود پیشنهاداتی را بیان کنند و یا از دیگر ابزار خود هم چون سوال و استیضاح استفاده کنند.

روشن در ادامه افزود:اعضای شورای شهر حق مداخله در امور اجرایی را ندارند و طبق قانون می توانند از دو روش سیاستگذاری و نظارت استفاده کنند یعنی در جلسات کمیسیون ها سیاستگذاری کنند و با تصویب بودجه مشخص نمایند از شهرداری چه می خواهند،سپس بر روند اجرای آن نیز نظارت کنند و هرکجا مشاهده کردند که آنچه مصوب بوده اجرا نمی شود، یا در شهر مساله ای در حال وقوع است که لازم است تغییر روش داده شود ویا متوقف گردد، تذکر دهند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای شهر اصفهان تصریح کرد:در این دوره مصوب شد شهرداری هنگام تدوین بودجه بر اساس اولویت های این کمیسیون بودجه فرهنگی را تدوین نماید و سپس در مراحل بررسی نیز کمیسیون بودجه ارایه شده را بر اساس سیاست های خود سنجید و اگر لازم بود تغییراتی در آن اعمال و مصوب کرد. بنا براین کمیسیون به وظایف خود عمل کرده است و مخاطب بایدها دقیقا بر اساس وظایف شورا، شهرداری است . نطق و تذکر از وظایف شوراست و یک عضو با ارایه نطق و تذکر باید ها را به شهردار محترم یادآوری می نماید.هم چنین شایسته است خبرنگاران دلسوز فرهنگ و ورزش شهر بر عملکرد این نهادها نیز نظارت داشته و گزارش خود را به مردم ارایه کنند.

روشن با اشاره به عملکرد فرهنگی شورا در دوسال اخیرگفت:در طول دوره دو ساله اقدامات مثبتی انجام شده است. برگزاری جشنواره های مختلف هم چون جشنواره ادبی جمالزاده، جایزه زاون، نمایشگاه صنعت سینما، رونمایی از آثار منتشر نشده استاد تاج، جشنواره موسیقی اصفهان و تحول در جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان وافتتاح سینما بهمن در خوراسگان از اقدامات شایسته توجه است. مواردی که در زمره سیاستگذاری های کمیسیون در برنامه بودجه بودجه و به خوبی نیز انجام شده است.

وی در رابطه با حمایت از بخش خصوصی خاطرنشان کرد: تصویب واگذاری حداقل 20 درصد آموزش ها به بخش خصوصی با هدف افزایش کیفیت خدمات ارایه شده به مردم و هدفمند سازی آموزش ها و سامان دهی واگذاری مراکز به بخش خصوصی اقدامات مثبت کمیسیون فرهنگی است. برای این واگذاری ها آیین نامه ای تدوین شد و کمیته ای تشکیل شد تا واگذاری ها بر اساس فراخوان، مصاحبه و امتیاز دهی انجام شود و فرد محور و سلیقه محور نباشد.کمیته مشارکت با مراکز فرهنگی و اجتماعی به صورت مستمر تشکیل می شود تا مراکز مختلف فرهنگی بتوانند به صورت سامان یافته از کمک های شهرداری بهره مند شود.

روشن بااشاره به اینکه پیش از این تنها برخی از مراکز فرهنگی و هیات ها و کانون های مساجد می توانستند از کمک های شهرداری بهره ببرند تصریح کرد:درگذشته تنها پنج سمن با سازمان فرهنگی و ورزشی در ارتباط بودند اما در این دوره اگرچه دست شهرداری از لحاظ مالی بسته است و به راحتی نمی تواند هم چون قبل کمک مالی کند اما با تدوین یک شیوه نامه کمک به سمن های مردم نهاد و البته مساجد در قالب یک طرح تشویقی و نه بدون حساب و کتاب در حال انجام است.

وی در ادامه بااشاره به تغییرات چهارباغ عباسی افزود:بازآفرینی چهارباغ به عنوان یک گذر فرهنگی، حمایت از حضور گروه های مردمی و واگذاری برخی ساختمان های موجود طی شیوه نامه گذرهای فرهنگی به سمن ها یا هنرمندان برای انجام امور فرهنگی، چهارباغ را درآینده نزدیک به یک گذر فرهنگی پر رونق تیدیل می کند.همچنین با ایجاد موزه موسیقی و سالن تئاتر و مجموعه تئاتر شهر بر رونق چهارباغ افزوده خواهد شد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان در رابطه با نحوه تدوین بودجه سازمان فرهنگی افزود:سامان دهی و ارتقای آموزش، مهارت افزایی، شایسته سالاری و سامان دهی منابع انسانی، توسعه سالن های نمایش فیلم و تئاتر با ارزیابی امکان تغییر کاربری سالن ها وظرفیت های موجود سازمان، تاکید بر هویت سازی از طریق توجه به معرفی مشاهیر و اختصاص اعتبار مناسب جهت ساماندهی و بهسازی تالار هنر از جمله تاکیدات این کمیسیون جهت تدوین بودجه سازمان فرهنگی بوده است.

روشن در رابطه با علت به تعویق افتادن بازسازی تالار هنر گفت: تالار هنر با تاکید شورای شهر جهت بهسازی فضا و با هدف توسعه زیرساخت تئاتر با اختصاص بودجه مورد بازسازی قرارگفت. متاسفانه پس از شروع عملیات بازسازی برخی مدعی شده اند به جای صرف این هزینه در این فضا می توان تالار جدیدی ساخت به همین جهت با دستور شهردار این عملیات متوقف شد و بعد ازپیگیری و تذکر اعضای شورا از جمله بنده فرآیند بازسازی ادامه پیدا کرد. این توقف هنرمندان تئاتر را ناراحت کرده بود که با صحبت با نماینده گروه های تئاتر اطمینان خاطر داده شد که شورای شهر برای بازسازی تالار هنر بر عهد خود ایستاده است و به شهردار تذکر داده شد که ضمن تسریع در انجام کار باید در این مدت فضا و امکانات دیگر شهر برای هنرمندان قابل استفاده باشد.

وی در ادامه بااشاره به پتانسیل های پردیس هنر برای تئاترشهر افزود: متاسفانه پردیس هنر بدون اینکه آماده بهره برداری باشد در دوره قبل افتتاح شده بود. حدد یک سال طول کشید تا عملیات ساخت پردیس و آمفی تئاتر روباز قابل استفاده بشود.این آمفی تئاتر علی رغم همه شعارهایی که داده می شد اصلا طراحی مناسبی نداشته وهنرمندان بابت فرهم نبودن فضایی برای تمرین یا تعویض لباس و گریم و حضور در صحنه یا فضای پشت صحنه گله مند بودند. این درحالی است که با کسب نظر از خود اهالی تئاتر قرار شد با اعمال تغییراتی این فضا برای برگزاری نمایش های صحنه ای هم آماده شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی،ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به جشنواره بین المللی فیلم کودک ونوجوان اصفهان اظهار داشت:در جشنواره فیلم کودک سال قبل و هم چنین در جشنواره در سال جاری نیز اتفاقات مهمی رخ داد که هدف از همه آنها ایجاد شادی و نشاط، برندسازی و کمک به فعالیت اقتصادی شهر و تربیت کودکان و نوجوانان دارای تخصص سینما در زمینه داوری و خبرنگاری با ایجاد مدرسه جشنواره است . این به معنای بهره برداری زیرساختی کودکان اصفهان از جشنواره در اصفهان است.

روشن درباره اقدامات کمیسیون فرهنگی و ورزشی در زمینه بهبود اکوسیستم کارآفرینی و کسب و کار گفت: با تشکیل مرکز کارآفرینی در خانه جوان و با افتتاح رسمی هاب اصفهان و حمایت از ایجاد فضاهای کار اشتراکی و کافه های کارآفرینی به زودی بزرگترین فضای کارآفرینی به صورت رسمی در شهر افتتاح خواهد شد.تمامی این اقدامات درکنار انواع برنامه های تفریحی، ورزشی و فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی و مناطق است که به صورت برنامه و رویدادهایی همچون نشاطستان و تاب ستانه و محله عمودی و ... اجرا شد.

وی ادامه داد: این کمیسیون همچنین سامان دهی تابلوهای شهری را نیزمورد توجه قرار داد و از شهرداری خواست تبلیغات و تابلوهای شهری به گونه ای سامان دهی شود که یک متولی داشته باشد یا به عنوان منبع درآمدی برای شهرداری از شیوه ای یکسان برخوردار باشد.

روشن در رابطه با نحوه نامگذاری معابر در شهرنیز افزود: شورای نامگذاری معابر به عنوان یکی از شوراهای شهرداری که چند عضو شورای شهر نیز در آن به نمایندگی از شورا و با معرفی رییس حضور دارند و در کنار دیگر اعضا شامل متخصصین فرهنگی و مدیران اداره کل ارتباطات و امور بین الملل به انجام وظیفه می پر دازند و معابر و فضاهای عمومی و ایستگاه های اتوبوس و مترو را نامگذاری می کنند. برخی از نامگذرای ها بر مبنای درخواست مردمی یا درخواست اساتید و هنرمندان است و برخی نیز به پیشنهاد هریک از اعضا که در صورت تصویب در این شورا به صورت یک لایحه به شورای شهر ارایه می شود، و در صورت تصویب برای شهرداری لازم الاجراست. دراین شورا تلاش شد اسامی اساتید و هنرمندان اصفهانی و بزرگان ایران بر خیابان های شهرنامیده شود و یا در مواردی که مردم درخواستی داشته اند به آن عمل شود. این نامگذاری ها شامل اسامی شهدای مدافع حرم، شهدای دفاع مقدس، شخصیت های تاریخی مهم ایران و ادیبان و هنرمندان و یا صفات شهر اصفهان بوده و اعضای شورا در نامگذاری به وظایف قانونی خود عمل کرده اند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای شهر اصفهان در پایان یادآور شد:باوجودهمه این اقدامات مثبت، قابل پذیرش است که انتقاداتی نیز وجود داشته باشد. در بسیاری از بخش ها شهردارتوانسته انتظارات کمیسیون فرهنگی را برآورده سازد و یک عضو شورا موظف است هرجا اقدام مثبتی صورت گرفته بود قدردانی نماید و هرکجا کاستی یا لغزشی دید تذکر دهد و این به معنای رد همه اقدامات مثبت نیست بلکه انجام وظایف شوراست و کمیسیون فرهنگی نیز با وجود تعامل و همکاری در راستای انجام وظایف خود در موارد مورد نیاز جهت بهبود عملکرد و خدمت رسانی مطلوب به مردم تذکر و نطق ارایه می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

مهدیه زندیه وکیلی | البرز - خبرنگار

از کودکی در جشنواره تئاتر دانش آموزی فعالیت می کرد؛ در همان دوران توانست با درخشش در بازی هایش جایزه های تئاتری آن سال ها را که آرزوی هر دانش آموزی بود، دریافت کند. از شروع بازیگری اش در تئاتر در محل سکونتش مشهد دیری نپایید که توانست استعداد و علاقه اش را در شاخه های هنری تشخیص دهد و آن را تا امروز با جدیت ادامه دهد. علاقه وافرش به عرصه هنر دقتش را در انتخاب و بازخوانی متن های تئاتر تا جایی پیش برد که مسیر هنری اش از بازیگری، کارگردانی و نمایشنامه نویسی به سمت فیلمنامه نویسی تغییر پیدا کرد.
سیدمهدی سجادپور هنرمند کرجی حالا همه دغدغه اش حضور در آثار فرهنگی و هنری شهر محل اقامتش فردیس است. به قدری به بومی بودن این موضوع می اندیشد که در بین حرف هایش گله مندی عجیبی موج می زند. این هنرمند عزمش را جزم کرده تا در شهر خود به امور هنری بپردازد، ولی از لحن کلامش پیداست که بی مهری مسئولان و متولیان فرهنگی و هنری استان راه را برای پیشرفت این هنرمند فیلمنامه نویس سخت کرده و او مجبور است علی رغم خواسته اش در تهران و سایر شهرها به ادامه فعالیت هنری اش بپردازد. با این نویسنده دغدغه مند دنیای فرهنگ و هنر گفت وگویی ترتیب
دادیم.

علاقه به فیلمنامه نویسی از چه زمانی شروع شد؟

حدود 34 سال است که کار هنری انجام می دهم. در سال 88 متوجه شدم نگارشم در فیلمنامه بسیار قوی تر از سایر کارهای هنری ام است و بدین صورت تمرکزم روی نوشتن فیلمنامه برای تلویزیون و سینما شد. از بین فیلمنامه هایی که نوشتم حدود 8 کار به مرحله تولید و ساخت رسیده و برخی در دست ساخت هستند.

از فعالیت ها و سوابق کاری تان بگویید؟

از سال 64 رسما کار تئاتر را شروع کردم و در بیش از 35 نمایشنامه بازی کردم. کار موفق آن سال ها نمایش بازی نامه باستان بود که در جشنواره فجر و ایران زمین جایزه گرفت و در شهرهای تهران، اصفهان و مشهد هم آن را به اجرا درآوردیم. نمایش خون رقصه از دیگر کارهای موفقم بود که در کنار بزرگان تئاتر چون حمیدرضا آذرنگ، نسیم ادبی، گیتی قاسمی و... در تهران به روی صحنه رفتم. این نمایش که داستان آن یک درام مستند و تاریخی بود، در جشنواره بنیاد شهید در اصفهان هم جایزه گرفت. در سال 92 در آخرین کار نمایشی ام با عنوان من سیاوش نیستم به روی سن رفتم. از سال 86 عمده فعالیت هایم در سینما و تلویزیون بود؛ سریال مانی، تله تئاتر تلویزیونی بازی نامه باستان، فیلم سینمایی روز هفتم به کارگردانی مهدی کرم پور، خاکستر و برف، من قهرمان نیستم، شاهگوش، آرام می گیریم و سال های بیقراری از جمله کارهایم در سینما و تلویزیون است. همچنین فیلمنامه سریال و فیلم نود دقیقه ای تاراز را با موضوع مدافعان حرم و تمرکز بر روی ایل بختیاری در اصفهان و چهارمحال و بختیاری نوشتم که هنوز پخش نشده است.
شراره دیگر فیلم سینمایی ام است که قصه آن را با کمک طرحی از مهدی تارخ درباره معضلات اجتماعی نوشتم که مراحل تصویربرداری اش در کرج سپری شد. از بازیگران اصلی این سریال یوسف مرادیان، مریم کاویانی، مهدی تارخ، فرحناز منافی ظاهر و نیما شاهرخ شاهی بودند که کار در کنار آنها برایم تجربه خوبی بود. سناریو پرچین خاطرات را با موضوع دفاع مقدس در دست تولید دارم. از دیگر اثرهای فیلمنامه نویسی ام عشق سهراب، این زن حقش را می خواهد، مستطیل قرمز، عبور از مخمصه و مندیر بارون است. فیلم مستطیل قرمز را هم با موضوع دفاع مقدس بازنویسی کردم که سوژه ای بسیار خاص و جذاب را شامل می شود که تابه حال در تاریخ فوتبال ایران به وقوع نپیوسته است؛ قصه ای که بمباران سال 65 را طی جنگ تحمیلی در شهرستان ایلام به تصویر می کشد که منجر به مرگ چند بازیکن فوتبال هم می شود. 2 اثر آخری را هم که نام بردم در دست تولید هستند. قابل ذکر است عبور از مخمصه هم با موضوع معضلات اجتماعی در ژانری جنایی و معمایی برای استان البرز ساخته می شود.

در مورد سطح فرهنگ و هنر البرز چه نظری دارید؟

البرز ظرفیت زیادی در بخش فرهنگ و هنر دارد که می توان در راهی درست از آن استفاده کرد. اما دیدگاه عموم به شهر کرج نگاه درستی نیست. کرج را صرفا به عنوان تفرجگاه می شناسند. تا این طرز تفکر در مورد شهر تغییر نکند، نمی توان کاربری موثری در زمینه فرهنگ و هنر شهر داشت. برای مثال من دارای جوایز و افتخارات هنری متعددی چون جایزه اول کارگردانی جشنواره بسیج، بازیگر اول مرد تئاتر استانی و منطقه ای و چندین دیپلم افتخار، لوح تقدیر، تندیس و... هستم، اما در کرج هیچ جایزه ای دریافت نکرده ام.

از مسئولان اداره ارشاد و متولیان امور هنری شهر کرج چه تقاضایی دارید؟

سال هاست که اداره ارشاد بودجه ای برای تولید اثر نمی دهد و انجمن های هنری خودگردان شده اند. از مسئولان مرتبط با امور هنری تقاضا دارم که با مدیران ارشد حوزه اقتصاد و بازار وارد تعامل شده و این بستر را برای رشد و پیشرفت آثار هنری شهرشان فراهم کنند. بدین صورت هم هنرمند زیر چتر حمایتی قرار می گیرد و هم سرمایه گذار می تواند شامل بخشودگی مالیاتی و تخفیف شود. اداره کل فرهنگ و ارشاد البرز در طرح های موافق هم 50 درصد مشارکت می کند و باقی هزینه ها باز بر عهده خود هنرمندان است. مسئولان اداره با طرح هایی که موافقت می کنند نهایتا سالن در اختیار هنرمند قرار می دهند. مگر یک هنرمند مثلا تئاتری چقدر می تواند بلیت بفروشد که هزینه سالن ارشاد را پرداخت کند. وقتی به هنرمند می گویند خودت حامی مالی بیاور می خواهند که در ابتدا همه هزینه به حساب سازمان ریخته شود و آنها به صورت قطره چکانی به طرح تزریق کنند و این کار را برای تیم هنری خیلی سخت می کند.

در زمینه آموزش در حرفه خودتان فعال هستید؟

همواره آماده ام تا برای مردم شهرم قدم های موثری بردارم، اما مشکل اینجاست که مکانی برای ارائه امور هنری و تدریس در اختیار ندارم. مسئولان هم جایی برای کارهای این چنینی در اختیار هنرمندان نمی گذارند و هنرمند از نظر مالی چون در مضیقه است، ناچار است که عطای کار را به لقایش ببخشد.

فرق نویسندگی و فیلمنامه نویسی در چیست؟

یک نویسنده هر چیزی را که زاییده ذهنش باشد می تواند روی کاغذ آورد و در نهایت داستانی را با کمک حس رویاپردازی اش بسازد. اما فیلمنامه سنگ بنای یک کار است؛ همانند زیرساخت یک ساختمان است که هر چه قوی تر باشد، آن ساختمان ایمن تر است. کار فیلمنامه نویسی یک تخصص و سبک مدرن است که تکنیک های خاص خود را می طلبد و هرچه فیلمنامه قوی تر باشد، شاهد ساخت آثار بهتر و قوی تری در سینماها و تلویزیون کشور خواهیم بود.

دقت در گزینش افراد هنری

سیدمهدی سجادپور هنرمند کرجی می گوید: از همه مسئولان و مدیران مرتبط با امور فرهنگی و هنری شهر کرج می خواهم در گزینش افراد هنری دقت بیشتری به عمل آورده و کاری کنند که هنرمندان باسابقه و پرکار شهر بیکار نمانند تا مجبور نشوند برای تامین معاش خود از شهر محل سکونتشان رانده شده و در تهران و سایر شهرها به امور هنری خود بپردازند.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
همدان_ ایرنا_ نهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی امروز /شنبه/ در شهرستان ملایر به کار خود پایان داد و در آئینی از 42 تن از برگزیدگان این جشنواره تجلیل به عمل آمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : جماران

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر عصر شنبه در آیین اختتامیه جشنواره کتابخوانی رضوی در ملایر اظهار داشت: رشد 60 درصدی شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره نسبت به دوره نخست نشان از این دارد که مردم ملایر مردمی با فرهنگ و دوست دار کتاب و کتابخوانی هستند.

قدرت الله ولدی با اشاره به انجام اقدامات خوب نهاد کتابخانه ها در سطح روستاها و شهرهای ملایر ادامه داد: زنگنه تنها شهر بدون کتابخانه در استان بود که هفته دولت کتابخانه این شهر به بهره برداری رسید.

وی با اشاره به برگزاری چهارمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان همدان با 12 عنوان کتاب گفت: میزان شرکت کنندگان ملایری در این جشنواره از هشت هزار و 500 تن در نخستین سال آن به حدود هفت هزار تن در چهارمین سال رسید که موجب افتخار است.

امام جمعه ملایر نیز برگزاری این جشنواره ها را دلیلی برای شناختن زیبایی های کلام امام رضا(ع) و اهل بیت(ع) از طریق کتاب دانست و افزود: جوانان و نوجوانانی که در این جشنواره برگزیده شدند، با معرفت بیشتری به زیارت امام رضا(ع) می روند.

حجت الاسلام محمدباقر برقراری با بیان اینکه شرکت کنندگان در این جشنواره معرفت شان نسبت به ائمه اطهار(ع) افزایش یافته است بیان کرد: رهبر معظم انقلاب با کتاب انس بسیاری و به مطالعه کتاب هایی با موضوع اهل بیت(ع) تاکید ویژه ای دارند.

وی افزود: به برکت خواندن زندگینامه اهل بیت(ع) بود که زندگی شهدا مزین شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی همدان نیز به افتتاح کتابخانه شهید حسین آزموده شهر زنگنه همزمان با هفته دولت اشاره کرد و گفت: زنگنه تنها شهر بدون کتابخانه استان بود که هفته گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت.

عاطفه زارعی درباره جشنواره کتابخوانی رضوی اظهار داشت: در کل استان 61 هزار و 225 تن در این جشنواره شرکت کردند که از این تعداد هفت هزار تن مربوط به ملایر بود که 2.4 درصد از جمعیت این شهرستان را شامل می شود.

وی با برشمردن اهداف برگزاری این جشنواره بیان کرد: در چهارمین سال برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی شاهد افزایش مشارکت علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره بودیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی همدان میزان مشارکت مردم ملایر در این جشنواره را نسبت به سال گذشته 60 درصد عنوان کرد و افزود: 60 درصد شرکت کنندگان را گروه سنی بزرگسالان، 16 درصد را نوجوانان و 24 درصد شرکت کنندگان را گروه سنی کودکان تشکیل می داد.

در این آئین 2 تن از منبت کاران ملایری طی 10 روز پنجره فولادی را با طرح کتاب روی چوب منبت کاری کرده و به بارگاه آستان قدس رضوی تقدیم کردند.
7528/2090

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه استان ها مرز خسروی به عنوان قدیمی ترین و شمالی ترین مرز اعزام زائران به عراق بعد از گذشت چندین سال از بسته شدن به گفته مسئولان امسال میزبان زائران اربعین حسینی(ع) خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه ، مرز خسروی یکی از پایانه های مرزی بین ایران و عراق و واقع در شهرستان قصرشیرین است که چند سال پیش به دلیل مشکلات امنیتی مسدود شد و در سال های اخیر با نزدیک شدن به اربعین اخباری مبنی بر بازگشایی این مرز اعلام اما در روزهای پایانی با مخالفت طرف عراقی مواجه می شد.

این در حالی است که مرز خسروی شمالی ترین و قدیمی ترین مرز اعزام زائران به عراق است و به همین دلیل امکانات بیشتری نسبت به سایر پایانه های مرزی عراق دارد و از طرفی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامرا است.

فاصله مرز خسروی تا بغداد پایتخت عراق 190 کیلومتر، تا نجف 380 کیلومتر، تا کربلا 315 کیلومتر، تا کاظمین 203 کیلومتر و تا سامرا نیز 326 کیلومتر است و این فاصله در مقایسه با سایر مرزها یک ظرفیت برای استان کرمانشاه به ویژه مردم قصرشیرین محسوب می شود.

بازگشایی مرز خسروی و هدف سفر شدن استان سبب رونق گردشگری مذهبی، تقویت زیرساخت ها و تأسیسات مرزی و تمرکز هرچه بیشتر امکانات کشور به کرمانشاه و انگیزه مضاعف مرزنشینان برای بازگشت به قصرشیرین خواهد شد.

کرمانشاه آماده میزبانی از 1.2میلیون زائر در ایام اربعین می شود

مهرداد سالاری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه برای ایام اربعین این استان آماده میزبانی 1.2 میلیون زائر می شود اظهار داشت: زیرساخت های استان کرمانشاه برای اربعین نسبت به استان مجاور همچون ایلام بسیار بهتر است.

وی افزود: در سال های گذشته که مرز خسروی بازگشایی نشد، از مسیر استان کرمانشاه حدود 500 هزار نفر به مرز مهران راهی شدند و امسال برای حضور یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار نفر هدف گذاری شده است و لذا زیرساخت ها باید دو برابر ارتقا یابد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به بازدید از زیرساخت های موجود گفت: طرح جامع اربعین به مراحل خوبی رسیده و به دنبال ایجاد یک طرح منطقه ای هستیم تا برنامه ریزی مناسبی برای خدمت رسانی در مرزها انجام دهیم.

وی بیان کرد: همچنین در برنامه تدارک دیده شده پنج پارکینگ بزرگ با ظرفیت بالایی در قصرشیرین در نظر گرفته شده و برنامه ریزی لازم برای نقل و انتقال زوار انجام شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه عنوان کرد: اردوگاه استراحت موقت در پارکینگ های فوق در نظر گرفته شده و ظرفیت اقامتی این منطقه باید دوبرابر افزایش یابد و همچنین نقاط کور شبکه های ارتباطی شناسایی و باید برطرف شود.

سالاری اضافه کرد: افزایش مجتمع های خدمات رفاهی بین شهری، کارخانه های یخ در مسیر، چهارخطه کردن بزرگراه کربلا و مجهز کردن کل مسیر به پایش تصویری از جمله دیگر اقدامات در دست اقدام است.

وی با اظهار اینکه مرز خسروی این قابلیت را دارد که در هر دقیقه 120 نفر از مرز خارج شوند افزود: 29 گیت در مرز خسروی و در عراق هم به همین تعداد وجود دارد.

سالاری عنوان کرد: استان های معین سال گذشته همکاری لازم و کافی را نداشتند و لازم است وزارت کشور دستور حضور فعال به آنها داشته باشد.

85 درصد از محورهای استان کرمانشاه در مسیر زائران اربعین قرار می گیرد

سرهنگ محمد حیدری رئیس پلیس راه استان کرمانشاه از آماده باش پلیس راه برای خدمت به زائرین اربعین حسینی خبرداد و اظهار داشت: 85 درصد از محورهای استان کرمانشاه در مسیر زائران حسینی قرار می گیرد.

وی با تأکید بر اینکه تیم خودرویی و موتوری برای برقراری نظم و امنیت ترافیکی اربعین آماده خدمت هستند عنوان کرد: با توجه به اینکه طرح اربعین یکی از مهم ترین طرح ها در طول سال است و هماهنگی های لازم با دستگاه های مرتبط به ویژه راهداری و راه و شهرسازی برای امنیت زائران انجام شده است.

رئیس پلیس راه استان کرمانشاه افزود: نسبت به شناسایی نواقص مسیر تردد زائران اقداماتی انجام شده و بخشی از این نواقص که در کوتاه مدت برطرف می شود کارهایی صورت گرفته و نقطه های پرحادثه که نیاز به اصلاح هندسی دارد نسبت به آشکار سازی این نقاط نیز در حال انجام فعالیت های مختلف با همکاری دستگاه های مربوطه هستیم.

وی با اشاره به اینکه در ایام اربعین 85 درصد از محورها در مسیر تردد زائران قرار می گیرد خاطرنشان کرد: پیش بینی های لازم در صورت بازگشایی مرز خسروی انجام شده و توقف گاه هایی در شهرستان قصرشیرین در نظر گرفته شده است.

حیدری با بیان اینکه در سال گذشته محورهای منتهی به استان ایلام در ایام اربعین تحت پوشش قرار گرفته بود عنوان کرد: در صورت بازگشایی مرز خسروی مسئولیت پلیس راه کرمانشاه بیشتر خواهد شد و نیاز به یک برنامه ریزی خاص ما بین دستگاه های مرتبط به ویژه پلیس، راهداری و راه و شهرسازی خواهد بود.

رئیس پلیس راه استان کرمانشاه با اعلام اینکه تمام تلاش خود را در برطرف ساختن نواقص منجر به تصادفات در روزهای باقی مانده انجام خواهیم داد خاطرنشان کرد: مسیرها به سمت قصرشیرین که عمده محور است به صورت یک طرفه و لاین رفت و برگشت از هم تفکیک شده است.

وی با بیان اینکه نیروهای پلیس راه آمادگی کامل برای کنترل راه ها و حفاظت از سلامت تردد زوار اربعین را دارند گفت: از تمام رانندگان می خواهیم در ایام اربعین با توجه به ترافیک بالای جاده ها مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.

فرمانداری ها به وضعیت جاده ها از کنگاور تا خسروی رسیدگی کنند

شهرام کهریزی مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری کرمانشاه، اظهار داشت: همۀ فرمانداری ها موظفند از کنگاور تا مرز خسروی، پیگیر وضعیت جاده ها، امکانات رفاهی بین مسیر و امنیت مسیرهای عبوری زائران باشند.

وی با اشاره به بازگشایی مرز خسروی و اینکه زائران برای سفر به عراق نیازی به ویزا ندارند پیش بینی کرد بخش زیادی از زائران در اربعین امسال از مرزهای استان کرمانشاه وارد عراق شوند.

بعد از 24 ساعت از بازگشایی خسروی نخستین کاروان از این مرز عازم کربلا می شود

حامد دارابی مدیرکل حج و زیارت استان کرمانشاه اظهار داشت: پس از مراسم آیین بازگشایی رسمی مرز _خسروی، نخستین کاروان زائران عتبات عالیات از این مرز عبور خواهند کرد.

وی عنوان کرد: طی اعلام و دستور موکد رییس سازمان حج و زیارت کشور در صورت بازگشایی رسمی مرز_خسروی در هشتم شهریور ماه امسال، بلافاصله بعد از 24 ساعت آمادگی داریم زائران کربلای معلی را از این مرز به زیارت عتبات عالیات بفرستیم.

دارابی گفت: در همین راستا از پنجم شهریور ماه 98 دفتر نمایندگی حج_و_زیارت استان و شرکت شمسا در مرز_خسروی مستقر و دفتر راه اندازی خواهند شد.

وی افزود: تمامی اقدامات در آن سوی مرز توسط دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق و شرکت_شمسا که متولی اعزام های عتبات عالیات است انجام شده و زمینه برای اعزام کاروان ها از همین مرز فراهم است.

وی بیان کرد: خوشبختانه موافقت عراق به سفارت جمهوری اسلامی برای بازگشایی مرز خسروی ابلاغ شده است و ما آمادگی کامل برای بازگشایی مرز خسروی را داریم و همه مسئولان استانی به طور جدی پای کار هستند.

تجهیز 52 گیت خروجی در مرز خسروی

دارابی با بیان اینکه امروزه حتی تردد زائران عراقی از مرز خسروی انجام می شود گفت: مرز خسروی به 52 گیت خروجی و ورودی مجهز است و یکی از مجهزترین پایانه های مرزی کشور قلمداد می شود و از سوی دیگر مسیر دسترسی به این مرز در تمام جاده های استان کرمانشاه دوبانده بود و کیفیت بهتری نسبت به جاده مهران دارد.

مدیرکل حج و زیارت استان کرمانشاه افزود: مسیر مرز خسروی به سمت بغداد نیز بسیار سرسبز و در طول مسیر باغ های فراوانی وجود دارد و در مجموع پایانه بی نظیری در سطح منطقه برای پذیرایی از مسافران ایجاد شده است که شهرستان قصرشیرین نیز دارای 14 هتل و مسافرخانه برای اسکان مناسب زائران است.

دارابی با ابراز اینکه برای قصرشیرین و استان کرمانشاه بازگشایی مرز خسروی از نظر اقتصادی بسیار قابل اهمیت است بیان کرد: با بازگشایی این مرز تحولی در حوزه اقتصادی استان کرمانشاه ایجاد می شود.

ترکیب موکب ها به سمت مرز خسروی هدایت می شود

بهمن صحرایی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمانشاه بیان کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمانشاه به عنوان مسؤل کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه زوار از مدت ها قبل پیگیر بودیم تا ترکیب موکب ها را به سمت مرز خسروی هدایت کنیم.

صحرایی افزود: توافقات خوبی با کشور عراق انجام شده که به زودی شاهد بازگشایی مرز خسروی به روی زوار خواهیم بود و مرز خسروی بعد از مدت ها میزبان دلدادگان کربلای حسینی خواهد بود.

وی با اشاره به انجام سفری به عراق و رایزنی با طرف های عراقی عنوان کرد و گفت: هماهنگی های لازم با مسئولان دیاله عراق را انجام می دهیم تا همکاری و وحدت را بین موکب های ایرانی و عراقی داشته باشیم و بتوانیم خدمات بهتری به زوار انجام دهیم.

صحرایی افزود: ظرفیت خوبی در استان دیاله برای استقرار موکب ها وجود دارد و تلاش می شود با هدایت آن ها به سمت مرز منذریه خدمات مطلوب تری به زوار عتبات عالیات داشته باشیم.

تقویت زیرساخت های ارتباطی در مسیر زائران کربلا از کنگاور تا خسروی

مسیب قبادیان مدیرعامل مخابرات منطقه کرمانشاه با اشاره به تسهیل در امر ارتباط تلفنی و اینترنت برای زائرین اباعبدالله الحسین(ع) اظهار داشت: امکانات و تجهیزات ارتباطی لازم درمسیر زوار مستقر می شود.

مدیرعامل مخابرات منطقه کرمانشاه عنوان کرد: تمام نیروها و امکانات مخابرات منطقه کرمانشاه برای خدمت به زائران حضرت امام حسین(ع) آماگی کامل دارند.

قبادیان افزود: امکانات و تسهیلات ارتباطی از جمله اینترنت و پوشش تلفن همراه درمسیر زائرینی که از مرز خسروی عبورمی کنند از شهرستان کنگاور تا نقطه صفر مرزی به صورت ویژه مهیا خواهد بود.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه استان کرمانشاه در مسیر اربعین قرار دارد از ورودی استان از سمت همدان تا حمیل و ایلام تحت پوشش قرار داده شده است عنوان کرد: 90 درصد مسیر کرمانشاه تا خسروی زیرپوشش شبکه 3G و 4G همراه اول قرار دارد که بخشی از سایت ها حین زلزله و بخشی نیز به خاطر اربعین طی چند سال تکمیل شده است.

مدیرعامل شرکت مخابرات منطقه کرمانشاه با اشاره به اینکه در چند سال گذشته چند پروژه در مسیرهای جاده ای انجام شده است افزود: بخشی از این اقدامات بعد از زلزله و بخشی نیز از برکات اربعین بود.

راه اندازی 15 سایت تلفن همراه در مسیر زائران اربعین تا مرز خسروی

شهریار بهنیا مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه اظهار داشت: نمایندگان تمامی اپراتورهای تلفن همراه در ستاد ارتباطات اربعین حسینی در مرز خسروی مستقر و آماده خدمت رسانی به زائران هستند.

وی عنوان کرد: مسیرهای ارتباطی از ابتدای حوزه استحفاظی استان کرمانشاه تا نقطه صفر مرزی پایش شده و تمامی نقاط کور شناسایی و تقویت می شود و در تلاش هستیم که بالن اینترنتی در مرز خسروی برقرار کنیم.

بهنیا افزود: تاکنون در این مسیر 15 سایت تلفن همراه راه اندازی شده و 49 سایت تلفن همراه ارتقا یافته و 500 خط تلفن ثابت در مرز خسروی ایجاد شده است.

آمادگی تمامی مساجد و حسینیه ها برای اسکان زائران اربعین

حجت الاسلام اسماعیل قبادی دبیر کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین استان کرمانشاه اظهار داشت: تمامی مساجد و حسینیه ها برای اسکان زائران حسینی اربعین در کرمانشاه تدارک دیده شده است.

وی عنوان کرد: امسال تمامی مساجد و حسینیه ها از مرز کنگاور تا کرمانشاه و اسلام آباد غرب و مابقی مساجد در مسیر تردد راه زوار، برای اسکان زوار در ایام اربعین حسینی در نظر گرفته شده است.

دبیر کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین استان کرمانشاه افزود: جهت رفاه حال زائران این مساجد به وسایل گرمایشی، پتو و دیگر امکانات تجهیز خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه در تمام مسیرها ایستگاه صلواتی مستقر خواهیم کرد گفت: اعزام مبلغ و روحانی به موکبها، برپایی نماز جماعت، پاسخگویی به مسائل شرعی، توزیع بسته های فرهنگی از قبیل مهرنماز، بنر، پرچم، کتابچه، راهنمای زائران اربعین حسینی بین موکبها و مساجد از دیگر اقدامات در دستور کار ما است.

قبادی عنوان کرد: همه سعی و تلاش خود را بکار خواهیم گرفت تا زائران محترم در فضایی معنویی راهی کربلا شوند.

درمانگاه اربعین در مسیر زائران حسینی در استان کرمانشاه مستقر می شود

ابراهیم شکیبا معاون دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از آماده شدن اکیپ های بهداشت و درمانی برای اربعین حسینی خبرداد و اظهار داشت: درمانگاه ها و مراکز بهداشت و درمان در مسیر زائران اربعین در استان کرمانشاه مستقر می شود.

شکیبا با بیان اینکه امسال به دلیل شرایط و اعلام مقامات سیاسی، سفر اربعین از مرز خسروی انجام می شود گفت: تمام تلاش ما در دانشگاه علوم پزشکی این است که به بهترین نحو به زائران امام حسین(ع) خدمت رسانی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه تمام تمهیدات لازم برای اربعین در مرز خسروی دیده شده است خاطرنشان کرد: دو درمانگاه در پایانه و مرز خسروی مستقر می شود و مراکز بهداشت و درمانی به صورت شبانه روزی در شهرستان های قصرشیرین، اسلام آباد غرب، ماهیدشت، دالاهو و سرپل ذهاب مشغول خدمت رسانی به مردم خواهند بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در طول مسیر شهرستان ها به صورت شبانه روزی مراکز بهداشت و درمان در خدمت مردم خواهند بود عنوان کرد: آمادگی بهداشتی برای نظارت بر غذاهای زائران انجام می شود و موکب ها و آب آشامیدنی توسط اکیب های بهداشتی مورد بازرسی قرار خواهد گرفت که مردم در طول پیاده روی دچار مشکل بهداشتی نشوند.

شکیبا با اعلام اینکه واکسیناسیون در مناطق مرزی فعال می شود و تمهیدات لازم برای پیش بینی هرگونه بیماری واگیردار انجام می شود خاطرنشان کرد: خدمات بهداشتی و درمانی از مرز خسروی تا مبادی ورود زائران به مرکز استان توسط مراکز بهداشت و درمانگاه ها ارائه می شود.

وی با بیان اینکه تیم های متشکل از پزشک، پرستار، ماما و مراقبین سلامت در حال آماده شدن هستند عنوان کرد: تمام نیروها فعالانه وارد عمل خواهند شد تا مردم به راحتی و آرامش خاطر به پیاده روی اربعین مشرف شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در هر فاصله 30 کیلومتری یک مرکز بهداشت و درمان برپا می شود خاطرنشان کرد: از تاریخ 15مهرماه خدمات به زائران اربعین آغاز و تا هفتم آبان ماه ادامه دارد و مرکز بهداشت آماده خدمات رسانی را در هر بازه زمانی خواهند داشت.

ضرورت تدوین طرح جامع ترافیکی اربعین از قصرشیرین تا خسروی؛ نقاط حادثه خیز باید آشکارسازی شود

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت تدوین طرح جامع ترافیکی اربعین از قصرشیرین تا خسروی گفت: نقاط حادثه خیز تمام طول مسیر زائران اربعین در استان کرمانشاه باید آشکارسازی شود.

فریبرز کرمی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به ضرورت تدوین طرح جامع ترافیکی اربعین برای شهرستان قصرشیرین تا خسروی اظهار داشت: آشکارسازی نقاط حادثه خیز و نصب تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی در تمام طول مسیر اصلی ورود زوار به استان از سه راه کنگاور تا مرز خسروی ضروری است.

وی عنوان کرد: با توجه به تعریض قطعه 10 کمربندی به سه راه نصرآباد با در نظر گرفتن طرح جامع اربعین، ایجاد دوربرگردان روبه روی شهرک صنعتی به منظور خروجی اضطراری ضروری است.

کرمی با اشاره به ضرورت روکش 10 کیلومتر عملیات آسفالت مسیر برگشت خسروی به قصرشیرین گفت: نصب علائم راهنمایی و رانندگی و خط کشی لاین رفت و برگشت قصرشیرین به خسروی و اجرای عملیات روکش باند دوم(انتهای ده سلیم به دژبانی نصرآباد) در خروجی قصرشیرین به سمت خسروی بریا اربعین ضروری به نظر می رسد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه از ضرورت ترمیم و بازسازی دو مورد محل پد بالگرد در خسروی خبر داد و افزود: احداث کنارگذر شرقی از سه راهی نصرآباد تا جاده ریخک و لکه گیری و روکش جاده ریخک و تکمیل تعریض قطعه 9 جاده ریخک به طول 16 کیلومتر باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تسطیع، تراکم و اجرای روکش جاده فرعی مقابل شهرک صنعتی نیز باید انجام شود عنوان کرد: احداث و بهسازی حدود 9 کیلومتر جاده برای خروج اضطراری در مسیر خسروی به جاده نفت شهر(تنگاب کهنه) و احداث پل برای ایام اربعین ضروری است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بهسازی و ارجیا آسفالت کریدور اتصال محور ریخک به محور سرپل ذهاب، از طریق جاده آنتنی روستای سیداحمد باید انجام شود گفت: روشنایی مسیر راه کربلا از ماهیدشت تا قصرشیرین باید تکمیل شود.

کرمی بیان کرد: روکش آسفالت مسیر قصرشیرین به قره بلاغ حدود چهار کیلومتر از ورودی قصرشیرین به سمت سرپل ذهاب انجام شده است و ادامه آن برای ایام اربعین ضروری است.

بازگشایی مرز خسروی با داشتن امکانات بسیار سبب سهولت یافتن عبور و مرور، کاهش ازدحام در مرزها و مدیریت انسجام یافته تر راهپیمایی با شکوه اربعین خواهد شد و با توجه به اینکه مردم استان کرمانشاه از دیرباز میزبان زائران بوده اند مشارکت مردمی در مرز خسروی بیش از سایر مرزها به چشم خواهد شد.

قصرشیرین و مرز خسروی جایگاهی ویژه در فرهنگ دینی ایرانیان دارد و نام این مرز از دیرباز تداعی کننده زیارت کربلا بوده است و امید داریم با تحقق بازگشایی مرز در اربعین امسال برکات مادی و معنوی برای استان ایجاد شود و مردم و مسئولان همراه با هم برای فراهم ساختن زیرساخت و میزبانی مناسب تلاش کنند.

انتهای پیام / ع

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

به گزارش اقتصادآنلاین، لیلا مرگن در شرق نوشت: با وجود آنکه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با سازمان اوقاف تفاهم نامه ای دارد که بر اساس آن هیچ جنگلی وقف پذیر نیست، متولی اراضی موقوفه آق مشهد، به مفاد این تفاهم نامه پایبند نیست. این متولی قصد دارد از اراضی ای که مدعی موقوفه بودن آن است، درآمدزایی کند. با تصویب طرح تنفس جنگل، بهره برداری از جنگل های شمال ممنوع شد؛ اما با مطرح شدن بحث برداشت از درختان شکسته و افتاده، مالکان موقوفه یاد شده تلاش می کنند تا از درختان شکسته و افتاده جنگل های آق مشهد بهره برداری کنند. در حالی که طبق شرع، افراد بر مناطقی که در ایجاد آن نقشی نداشته اند، مالکیت نداشته و حق وقف آن را ندارند. معلوم نیست دادگاه های مازندران بر اساس کدام سند و به حکم کدام منبع شرعی، ملی بودن جنگل های آق مشهد را نقض کرده اند. پنج هزار هکتار از جنگل های آق مشهد واقع در استان مازندران در خطر بهره برداری غیر اصولی قرار دارند. این جنگل ها که بخشی از جنگل های هیرکانی هستند، معلوم نیست بر چه اساسی موقوفه اعلام شده اند و حالا متولیان این موقوفه که در دادگاه هم رأی به نفع آنها صادر شده است، قصد دارند از این عرصه طبیعی که بخشی از انفال است و به اشتباه در دسته موقوفه ها قرار گرفته است، استفاده اقتصادی کنند. شعبه یازدهم دادگاه تجدید نظر استان مازندران، حکم ملی بودن این جنگل ها را ابطال کرده و آن را در سال 90 موقوفه اعلام می کند. سازمان جنگل ها به این حکم اعتراض می کند و برای اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری برای نقض دو دادنامه ای که از طرف شعبه 11 دادگاه تجدید نظر استان مازندران و شعبه سوم دیوان عالی کشور صادر شده است، تلاش می کند؛ اما با وجود پیگیری های متعدد، به نتیجه نمی رسد. تمام اراضی ای که موقوفه اعلام شده است، قدمت چند هزار ساله دارد و دارای درختان توسکا، راش، ممرز، بلوط و شمشاد است. در وقف نامه به نظر می رسد که واقف صرفا اراضی زراعی دو محله کلیج خیل و کمر خیل پلاک 55 واقع در بخش 3 ثبت ساری شامل اراضی آبی، دیم، مراتع گوسفندی و گاوی را وقف کرده است؛ اما در دادگاه به این مسئله توجه نمی شود و پنج هزار هکتار جنگل طبیعی هم به موقوفه ها اضافه می شود.

تلاش برای برداشت درختان شکسته و افتاده

در خلال کش و قوس ها بین سازمان جنگل ها و اوقاف بر سر اراضی آق مشهد، طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال موصوف به تنفس به تصویب می رسد. بر اساس این طرح هر گونه بهره برداری از جنگل های شمال ممنوع اعلام می شود؛ به جز درختان شکسته و افتاده که با نظر کارشناسان سازمان، اجازه خروج از جنگل ها را پیدا می کنند. اگرچه بخشی از موافقان تنفس بر این باور بودند که برداشت درختان شکسته و افتاده هم می تواند به محملی برای دور زدن قانون تبدیل شود؛ اما در نهایت این بند در قانون باقی ماند تا به ابزاری برای دخل و تصرف در جنگل تبدیل شود. همان روزهایی که بحث استیضاح محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، در مجلس داغ شده بود، به دنبال قول مساعد خلیل آقایی، رئیس سازمان جنگل ها، به علی اصغر یوسف نژاد و محمد دامادی برای بهره برداری از درختان شکسته و افتاده، تلاش اوقاف هم برای بهره گیری از درختان شکسته و افتاده جنگل های آق مشهد افزایش می یابد. این تلاش ها منجر به این شد که کامران پورمقدم، رئیس شورای عالی جنگل ها، در نامه ای که در تاریخ 21 اردیبهشت سال جاری نوشته شده است، از مسئولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران (ساری) بخواهد عملیات خروج درختان شکسته و افتاده از محدوده جنگل های آق مشهد و فروش چوب های جمع آوری شده آن را با هماهنگی دادستانی استان انجام دهند و در صورت موافقت دادستانی، اقدامات لازم اجرائی انجام شود. در این نامه اعلام می شود که در صورت موافقت نکردن دادستانی باید برداشت از درختان شکسته و افتاده از جنگل های آق مشهد تا تعیین تکلیف حقوقی اراضی مورد مناقشه، متوقف شود. بر اساس دستور رئیس شورای عالی جنگل، اداره کل منابع طبیعی ساری باید محدوده های جدیدی را به منظور جایگزینی با درختان شکسته و افتاده آق مشهد به شورای عالی جنگل پیشنهاد دهد.

توافقی برای خروج جنگل ها از شمول وقف

یک منبع مطلع درباره ماجرای جنگل های آق مشهد می گوید: سازمان جنگل ها از ابتدا هم رأی دادگاه را قبول نکرد. درخواست اعاده دادرسی داد و از متولی موقوفه نامه دریافت کرد.

او ادامه می دهد: در قالب توافق با اوقاف اقداماتی انجام شد. توافق نامه سازمان جنگل ها با اوقاف می گوید که جنگل های طبیعی در ید منابع طبیعی می ماند و موقوفه قلمداد نمی شود. بر این اساس جنگل های آق مشهد هم وقفی نبود و سازمان جنگل ها پذیرفت اگر در پنج هزار هکتار منطقه مورد مناقشه، عرصه غیرجنگلی مثل دامسرا باشد، در سهم موقوفه قرار گیرد.

به گفته این منبع مطلع، درحال حاضر که بهره برداری از جنگل هم ممنوع شده است، برداشت درختان شکسته و افتاده هم مثل بقیه درختان با آن برخورد می شود و تفاوتی ندارد. آق مشهد موقوفه خاص بود و متولی داشت، خود سازمان اوقاف تفاهم نامه را امضا کرده بود، اما متولی موقوفه یک مقداری همکاری نمی کرد.

اگرچه حفظ کاربری و مالکیت اراضی جنگلی در حیطه وظایف معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل هاست و در موضوع جنگل های آق مشهد پای پنج هزار هکتار از جنگل های کهن سال هیرکانی در میان است، اما بهمن افراسیابی، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها اعلام می کند که مسئله آق مشهد در حیطه وظایف من نیست و باید با معاون امور جنگل در این رابطه صحبت کنید.

ستار بابایی، مدیرکل سابق منابع طبیعی مازندران-ساری نیز در ارتباط با جنگل های آق مشهد اعلام می کند: بر اساس فتوای شرعی، جایی که می خواهید وقف کنید، باید در به وجودآمدنش دخیل باشید، بنابراین معنی ندارد که درخت 400 تا 500 ساله را وقفی اعلام کنند.

او می گوید: سند که ارائه می دهند متعلق به صد یا کمی بیش از صد سال پیش است، اما درختان این جنگل عمر بیشتری دارند. نمی توان بلوط 500 ساله را وقف کرد. بابایی اضافه می کند: در روزهایی که در اداره کل منابع طبیعی ساری بودم، منابع طبیعی محکوم شد و ما درخواست ماده 18 (یا همان 477) کردیم که نمی دانم نتیجه چه شد. تا زمانی که در ساری بودم، متولی موقوفه یک حکم کیفری علیه من گرفت که مرا بازداشت کند، اما من اعلام کردم که به این ترتیب پنج هزار هکتار جنگل دچار مشکل می شود . به گفته بابایی، درحال حاضر متولیان موقوفه یادشده رأی دادگاه را در اختیار دارند و رای آنها نقض نشده است. او درباره دلایل اجرائی نشدن تفاهم نامه اوقاف یادآور می شود: اوقاف با سازمان جنگل ها تفاهم نامه دارد، اما اعلام می کند که جنگل های آق مشهد متولی دارند. تفاهم نامه مربوط به مناطقی است که متولی ندارند. در صورتی که در ابتدای پیگیری قضائی جنگل های آق مشهد، هم اداره اوقاف شهرستان و هم نماینده واقف در جلسات شرکت و از اداره منابع طبیعی شکایت می کردند، اما درحال حاضر اوقاف خود را کنار کشیده است و نماینده واقف کارها را پیگیری می کند، درحالی که قاعدتا برابر توافق نامه، باید اوقاف به موضوع وارد شود و اعلام کند که توافق ما این بود که جنگل وقف پذیر نیست. مدیرکل سابق منابع طبیعی مازندران- ساری می گوید: درحال حاضر پرونده آق مشهد قضائی شده است و دائما درخواست پیگیری کیفری می کنند. حتی برای من هم در زمان مدیریتم قرار صادر کردند.

لینک کوتاه لینک کپی شد

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
حسینیه اعظم زنجان از دیشب تا سیزدهم محرم میزبان عزاداران حسینی از اقصی نقاط کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

به گزارش ایسنا، حسینیه اعظم زنجان در آستانه محرم توسط خادمین غبارروبی و عطرافشانی شد. مسجد حسینیه اعظم زنجان به عنوان دومین قربانگاه جهان اسلام بعد از منا و مرکز پایتخت شور و شعور حسینی در ایران شناخته شده است.

ثبت دسته عزاداری هشتم محرم برابر با شب تاسوعای حسینی به عنوان دهمین میراث معنوی ایران، دلیل منحصر به فرد بودن این برنامه و آستان مقدس و صد البته توجهات خاصه حضرت سید الشهدا (ع) به این مکان مذهبی است که شهرت و آوازه آن را به برکت معنویت خاص این مسجد جهانی کرده است.

این دسته عظیم عزاداری که از آن به عنوان بزرگ ترین تجمع عزاداران حضرت سیدالشهدا (ع) در ایران نام برده می شود، به نام و یاد برادر بزرگوار و علمدار آن حضرت یعنی حضرت ابوالفضل العباس (ع) در روزی که در تقویم سوگواری محرم زنجان به یوم الابوالفضل و یوم العباس معروف است، به حرکت درمی آید و هزاران قربانی به یاد دستان بریده آن بزرگوار در مسیر دسته حسینیه ذبح یا به مسجد اهدا می شود.

هر ساله از شب اول تا سیزدهم محرم، مراسم عزاداری حسینیه در زنجان برگزار می شود و مهم ترین و با عظمت ترین روز برگزاری آن، هشتم محرم (شب تاسوعا) به شمار می رود و سال ها است که در این دسته عزاداری صدها هزار نفر از شهروندان و گردشگران مذهبی شرکت می کنند. در این روز مردم از اقصی نقاط کشور و حتی بسیاری از کشورهای خارجی برای شرکت در این حرکت عظیم، به شهر زنجان می آیند تا به دریای خروشان عزاداران ابا عبدالله الحسین (ع) بپیوندند.

امسال نیز همچون سال های گذشته این مسجد شاهد برگزاری مراسم سخنرانی و عزاداری بوده و سخنرانان برجسته ای از اقصی نقاط کشور به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

مراسم سخنرانی عزاداری حسینیه اعظم زنجان از دیشب با سخنرانی حجت الاسلام محبی آغاز شده و در شب هشتم محرم میزبان آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه بوده و در ادامه در شب های نهم و دهم به ترتیب میزبان حجت الاسلام خاموشی و حجت الاسلام دولابی خواهد بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
زنجان، پایتخت شور و شعور حسینی آماده خلق حماسه دیگری در عشق به امام حسین (ع) و یارانش است و از همان روز نخست ماه محرم ابراز ارادت به اباعبدالله الحسین آغاز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

محشر؛ ویژه نامه محرم خبرگزاری فارس، با آمدن ماه محرم این روزها شهر زنجان یک دست سیاه پوش شده، کوچه و پس کوچه های شهر پرچم های برافراشته مزین به نام امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) است و همه به احترام اسطوره های ایثار و شهادت لباس سیاه بر تن کرد ه اند.
روزهای عاشقی آغاز شده و عاشقان به دنبال محفلی برای دور هم بودن و ابراز ارادت کردن به مولای خود هستند.
زنجان، پایتخت شور و شعور حسینی آماده خلق حماسه دیگری در عشق به امام حسین (ع) و یارانش است و از همان روز نخست ماه محرم ابراز ارادت به اباعبدالله الحسین آغاز شده است.

هریک از دستگاه های اجرایی استان نیز بر اساس وظایف خود اقدامات مربوط را طی این ماه اجرا می کنند.

*اجرای طرح بصیرت عاشورایی در 32 بقعه متبرکه
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به برنامه های این اداره کل در ماه محرم گفت: امسال طرح بصیرت عاشورایی در 32 بقعه متبرکه استان زنجان اجرایی می شود.
حجت الاسلام جعفر جنتی از اعزام 34 مبلغ به مناطق مختلف استان در قالب طرح بصیرت عاشورایی خبر داد و افزود: همچنین در این ایام خیمه های معرفت از یکم تا دوازدهم محرم علم می شوند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در تشریح برنامه های طرح بصیرت عاشورایی گفت: طرح لبیک یا حسین (ع) طرح شیرخوارگان حسینی، برنامه های احلی من العسل ( با همکاری آموزش و پرورش)، ویژه برنامه تاسوعا و عاشورا، اقامه نماز جماعت ظهر تاسوعا و عاشورا، برنامه شام غریبان و رهروان زینبی از جمله طرح هایی هستند که در دهه محرم اجرایی خواهد شد.

وی همچنین از برپایی خیمه های معرفت در جوار بقاع متبرکه استان خبر داد و افزود: در همین راستا غرفه هایی در رابطه با وقف، خانواده، پاسخگویی به شبهات، ایستگاه های همه واقف باشیم، کودک و نوجوان و چند رسانه ای به فعالیت می پردازند.
جنتی همچنین از برپایی غرفه همه واقف باشیم در جوار بقاع متبرکه استان خبر داد و بیان کرد: این غرفه نیز به منظور ترویج سنت حسنه وقف دایر می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه شمار زیادی از موقوفات استان مربوط به عزاداری سیدالشهدا (ع) و ائمه معصومین (ع) است، اضافه کرد: در همین راستا طی ماه محرم بحث اطعام عزاداران از محل عواید موقوفات در استان انجام می شود.
وی گفت: با این حال در نظر داریم از ظرفیت ماه محرم برای ترویج فرهنگ وقف استفاده کنیم که به این امر مهم از سوی مبلغان دینی در بقاع متبرکه پرداخته خواهد شد.
جنتی ماه محرم را فرصت مناسبی برای ترویج معارف دینی عنوان کرد و افزود: این ایام بهترین فرصت برای اشاعه ارزش ها و ترویج فرهنگ عاشورایی و بصیرت افزایی، آگاهی بخشی و روشنگری در جامعه است.

*اجرای برنامه های ویژه توسط تبلیغات اسلامی

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان نیز در این باره گفت: ما بنا داریم در ماه محرم به عنوان یک قرارگاه فرهنگی فعالیت کنیم و در این راستا طبق مهندسی زیست بوم فرهنگی فعالیت خواهیم کرد.

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه در ماه محرم نیز طی 12 شبی که برنامه ویژه است استفاده ویژه خواهیم کرد، اضافه کرد: در همین راستا دوره آموزشی برای مداحان برگزار شده و توجیهات لازم به آنها برای حضور در مراسمات مختلف داده شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مورد تاکید در بیانیه گام دوم بحث خانواده است، تصریح کرد: دومین موضوع مورد تاکید در این بیانیه نیز اسلام ناب محمدی (ص) است و سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این دو بحث فعالیت ویژه خواهد کرد.

احمدی در ادامه به برنامه های تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های محوری مبلغان در تبلیغ بحث خانواده خواهد بود.

*اجرای طرح نظارتی ویژه ماه محرم

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان نیز از اجرای طرح نظارتی ماه رمضان خبر داد و افزود: این طرح به صورت سراسری در کل کشور اجرا می شود.

مرتضی ممیزی با اشاره به اینکه به لحاظ افزایش تقاضا و ضرورت کنترل هدفمند بازار، تعزیرات حکومتی اقدامات نظارتی را در این حوزه انجام می دهد، تصریح کرد: این طرح نظارتی با رویکرد پیشگیری از وقوع تخلفات و رعایت حقوق مصرف کنندگان طرح نظارتی ویژه ماه محرم اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه طرح نظارتی مدارس با همکاری دستگاه های مرتبط اجرا می شود، اضافه کرد: با واحدهایی که مرتکب تخلف شوند بر اساس قانون برخورد انجام می شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان با بیان اینکه این طرح از تاریخ 10 شهریور تا 22 شهریور اجرا می شود، گفت: پرونده های مربوط در این حوزه خارج از نوبت رسیدگی می شود از همین رو از هم استانی ها می خواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی، عدم درج قیمت و... را به مراجع مربوط گزارش کنند.

انتهای پیام/73005/ق/گ

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
برخی، کتاب ساده رنگ را خریداری می کنند تا دلدوزی آن را برایشان امضا بکند. چندنفری هم در گوشه کنار باهم صحبت می کنند. عوامل برنامه وسایل هایشان را جمع می کنند و آرام آرام از مجتمع خارج می شوند. من هم به دنبال آن ها.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

گروه فرهنگی آناج؛ امروز چهارشنبه، 6 شهریور، قرار است که از کتاب ساده رنگ ، محصول دفترمطالعات جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی رونمایی شود. چیزی که از مجید دلدوزی ، راوی کتابِ ساده رنگ می دانم این است که او یک پاسدار هنرمند و آچارفرانسۀ هنر در دفاع مقدس بوده است! طراحی لوگو، گرافیک، کاریکاتور، نقاشی دیواری و... ازجمله کارهایی است که او در مجموعه های مختلف انجام داده است؛ از واحد امور تربیتی آموزش وپرورش تا حزب الله لبنان. در کنار رونمایی از کتاب، قرار است که از سال ها تلاش و مجاهدت مجید دلدوزی در حوزۀ هنر و فرهنگ هم تقدیر شود. به قصد حاشیه نویسی، مقداری زودتر از ساعت 18 وارد سالن کانون جوانان بسیج، واقع در خیابان حافظ می شوم. حاشیه های این مراسم را در ادامه می خوانید:

تنور داغ تاریخ شفاهی در تبریز

دوماه پیش بود که از کتاب دختر تبریز ، محصول واحد تاریخ شفاهی دفترمطالعات جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی رونمایی شد. امروز هم قرار است از کتاب ساده رنگ رونمایی شود. این یعنی تنورِ تولید کتاب و ضبط خاطرات مردمی در تبریز هنوزهم داغ است.

دختر تبریز فضای مردانۀ کتاب ها را برهم زده است

ساعت تقریباً 17 است. وارد سالن می شوم. دست اندرکاران مراسم درحال آماده سازی سالن هستند. هفت هشت نفری درحال مرتب کردن کارها هستند. سمت چپِ ورودی، چندنفر کتاب ها را روی میز می چینند. در سمت راست هم، شربت هست و کیک یزدی! دربین کتاب ها، دختر تبریز هم به چشم می خورَد. عکس روی جلدِ دختر تبریز ، فضای مردانۀ روی جلد کتاب ها را برهم زده است؛ کتاب هایی مثل ابوعلی (با تصویر شهیدمرتضی عطایی)، تو شهید نمی شوی (با تصویر شهیدمحمودرضا بیضایی)، برخیزید (با تصویر سیدحمید شاهنگیان)، شهید علم(با تصویر شهیدمجید شهریاری) ، اُویس خمینی (با تصویر شهیدحسین الحوثی) و... . آن طرف تر، چندنفری هم پوستر می چسبانند و سیستم صوتی را آزمایش می کنند.

مجید دلدوزی؛ متواضع و باوقار

مشغول قدم زدن هستم که اولین مهمان از راه می رسد. ساعت تقریباً 17:30 است و استاد مهدی لزیری ، از پیشکسوتان هنرهای نمایشی در استان وارد سالن می شود. پس از خوشامدگوییِ میزبان، یکی از صندلی های وسط سالن را انتخاب می کند و می نشیند. تنهایی اَش در سالن زیاد طول نمی کشد. دقایقی بعد، آقای مجید دلدوزی به همراه همسر و پسرش وارد سالن می شوند. دلدوزی با بچه های اجراییِ برنامه در سالن، احوالپرسی می کند. با او دست می دهم. حس خوبی از شخصیت متین و متواضعش به من دست می دهد. همین طور هم هست؛ آنجاکه باوجود اصرار مجری برای قرارگرفتن در پشت تریبون، امتناع می کند. چنددقیقه ای با مصاحبه کنندۀ خودش، حسین وحیدرضایی نیا خوش وبش می کند و سپس وارد سالن می شود. دلدوزی پس از احوالپرسی و روبوسی با لزیری درکنار او می نشیند.

پای در گچ و عصا در دست!

یک ربع مانده به شروع برنامه، رشیدی ، مدیر دفترمطالعات جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی با ظاهری متفاوت وارد می شود؛ پای در گچ و عصا در دست! همان طور لنگ لَنگان به سراغ مهمان ها می رود و به لزیری و دلدوزی خوشامدگویی می کند.

آن ها هم با تعجب به پای رشیدی نگاه می کنند و از وضعیت سلامتی اش می پرسند. از همین الآن، این سؤال ذهنم را مشغول کرده است که آیا میزبانِ برنامه با این وضعیت جسمی اَش، برای خوشامدگویی به مهمان ها از پله ها بالا خواهد رفت!

مهمان ها آرام آرام از راه می رسند. لزیری و دلدوزی باهم به ردیف اول می روند. مهدی نعلبندی (نویسنده)، عباس پورحسن (مدیرکل بنیادشهید و امور ایثارگران)، حاج آقا احمدیان (نمایندۀ سابق ولی فقیه در هلال احمر)، اسوتچی (عضو سابق شورای اسلامی شهر تبریز) و مهدی نورمحمدزاده (نویسنده) و حامد شبخیز مسئول بسیج هنرمندان ازجمله افرادی هستند که رسیده اند. تعدادی از اعضای سپاه پاسداران هم در سالن حضور دارند اما باتوجه به پاسداربودن دلدوزی ، حضور سپاه پاسدران خیلی ضعیف است. هرچند، دلدوزی اگر پاسدار هم نبود، بازهم این سطح از حضور در مجلس چنین شخصیتی مناسب نیست. دربین مهمان ها، یکی از آن ها بیشتر به چشم می زند. اسمش را نمی دانم اما لباس سفید و رسمیِ نیروی دریاییِ ارتش، او را از بقیه متمایزکرده است. رنگ سفید لباسِ او، نبود رنگ سبز پاسداری در لباس بقیۀ حاضران را بیشتر به رخ می کشد. هر مهمانی که از راه می رسد، به سراغ دلدوزی می رود و با او احوالپرسی می کند. خانوادۀ شهدا هم آمده اند؛ مادر شهید عدالت اکبری ، خواهر شهید قویدل و... .

بازهم رویداد فرهنگی، بازهم حضور آل هاشم

همهمۀ سالن گویای آن است که مهمان مهمی رسیده است. از سالن خارج می شوم و به ورودی می روم. متوجه می شوم که این سروصداها به خاطر حضور حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم ، امام جمعۀ محبوب تبریز است. وی چندروز پیش هم برای تماشای فیلم سینماییِ منطقۀ پرواز ممنوع ، محصول مدرسۀ سینمایی عمار ، در سالن سینمای ستاره باران حاضرشده بود. بعد از چندسال، دیگر حضور آل هاشم در رویدادهای مختلف فرهنگی شهر، یک اتفاق عادی است؛ همان اندازه که عدم حضور مدیرکل ارشاد تبریز در چنین مراسماتی عادی است. با آمدن آل هاشم ، رشیدی و دلدوزی به ورودی می روند و خوشامدگویی می کنند.

آه ونفرین مسئولان شهرداری!

نولوبدی ؟ این اولین کلام آل هاشم پس از سلام و دیدن رشیدی است. با چهره ای متعجب خطاب به او می گوید: پس این استراحتتان جدی است . رشیدی هم در پاسخ به او، دلیل شکستگی پایش را این طور می گوید: ییخیلمیشام حاج آ . البته مهمان ها دلایل دیگری هم برای پای شکستۀ او بیان می کنند. تقریباً هرکه با رشیدی دیدار می کند، به شوخی و کنایه به او گوشزد می کند که وضعیتش، حاصل آه و نفرین مسئولان است! دربین حرف ها، سهم مسئولان شهرداری در این آه و نفرین، از همه بیشتر است! آخر مگه من با مسئولان چیکار کرده ام! ، آخرین موضع رشیدی در پاسخ به شوخی ها و کنایه های اطرافیان است.

شروع برنامه با روایتِ تولد دلدوزی

رأس ساعت 18:08 دقیقه است. صدای محمدمهدی هراتی ، قاری نوجوان قرآن به گوش می رسد و حکایت از آغاز مراسم دارد. اهالی رسانه و مرکز صداوسیما هم برای پوشش برنامه آمده اند. پس از قرائت قرآن، مجری به بالای صحنه می رود و پس از خوشامدگویی، بخش هایی از متن کتاب ساده رنگ را روخوانی می کند. این متن مربوط به تولد مجید دلدوزی است که مجری آن را از زبان خود او روایت می کند.

نمایندگان رهبرانقلاب که نمایندگی نمی کنند!

مجری معمولاً در لابه لای بخش های مختلف برنامه، قسمت هایی از کتاب ساده رنگ را می خواند؛ به جز یک جا، آنجاکه از حسرتش در این سال ها سخن می گوید. از اینکه روزگاری بود که رهبرانقلاب از هنرمندانی مثل امیرحسین فردی و سیدحسن حسینی تقدیر می کردند اما نمایندگانش در استان ها عموماً با این فضا بیگانه بودند. اما اکنون با آمدن آل هاشم و سیرۀ مردم داری اَش این فضا شکسته شده است. همۀ حواسم به این حرف ها مشغول شده است. این حرف مجری را در ذهن خودم بررسی می کنم؛ حرفِ درستی است؛ توجه و حمایت آل هاشم از برنامه های فرهنگی، غنیمت بزرگی برای تبریز است. اما حضور امام جمعه در رویدادهای هنری و فرهنگی یک شهر، حداقلِ خواسته ها از یک امام جمعه است نه همۀ آن.

برای دل سوز فرهنگ، پیامک هم کافی است

پس از مجری، ابتدا رشیدی به بالای صحنه می رود تا هم از حضور مهمان ها تشکر کند و هم به سؤال ذهنیِ من در ابتدای ورودش پاسخ دهد! لنگ لَنگان حرکت می کند و مجری هم برای بالارفتن از پله ها به او کمک می کند. او دلیل آمدن به پشت میکروفن را قدردانی از حضور مهمان ها بیان می کند. از آل هاشم هم به صورت ویژه تشکر می کند؛ اینکه او حتی با یک پیامکِ دعوت، به این جلسات احترام می گذارد و حاضر می شود. وسط سخنانش، از مجموعه هایی که هم چنان اسناد انقلاب را مال خودشان می دانند، انتقاد می کند. ازاینکه برای گرفتن چند عکسِ شهید باید کلی دوندگی کنند و نتیجه اش هم روشن نیست. درعین حال، اعلام می کند که مجموعۀ دفترمطالعات، تاکنون بالای بیست هزار قطعه عکس از خودِ مردم جمع کرده است و راه استفاده از آن برای همه باز است.

غایبان فصل هنر و حاضران فصل انتخابات!

تقریباً همۀ کتاب های تاریخ شفاهی دفترمطالعات جبهۀ انقلاب، حول یک شخصیت مردمی است. سوژه هایی که شاید هیچ گاه مجموعه های فرهنگیِ دولت به سراغ آن ها نروند. بااین همه، حضور عمومی مردم در مراسم خیلی کم است. درعوض، اگرچه تعداد مسئولان حاضر در سالن زیاد است اما مسئله این است که آن مسئولانی که باید باشند، حضور ندارند. برخی از مسئولان هم که تازه رسیده بودند، با رفتن آل هاشم ، از سالن خارج شدند. البته کم کم باید انتظار افزایش حضور چهره های مختلف در برنامه های شهر را داشته باشیم. بالأخره انتخابات نزدیک است و فصل دوره گردی آقایان شروع خواهد شد.

گلایۀ آل هاشم از ارشاد اسلامی

بخش تقدیر از مجید دلدوزی شروع شده است. قبل از شروع تقدیرها، آل هاشم در سخنرانی اش از عدم حضور ارشاد اسلامی و سایر نهادها و مجموعه های فرهنگی در چنین برنامه هایی گلایه می کند. از این به بعد، با رفتن هرکس به بالای صحنه میکروفن را قدردانی از حضور مهمان ها بیان می کند. از آل هاشم هم به صورت ویژه تشکر می کند؛ اینکه او حتی با یک پیامکِ دعوت، به این جلسات احترام می گذارد و حاضر می شود. وسط سخنانش، از مجموعه هایی که هم چنان اسناد انقلاب را مال خودشان می دانند، انتقاد می کند. ازاینکه برای گرفتن چند عکسِ شهید باید کلی دوندگی کنند و نتیجه اش هم روشن نیست. درعین حال، اعلام می کند که مجموعۀ دفترمطالعات، تاکنون بالای بیست هزار قطعه عکس از خودِ مردم جمع کرده است و راه استفاده از آن برای همه باز است.

تقدیر بین المللی و بی محلی استانی

مجری برنامه، مخاطبان را غافلگیر می کند. او متن تقدیر شیخ نزار سعیدالعاملی ، مدیرکل مراکز فرهنگی امام خمینی(ره) در لبنان را برای مخاطبان قرائت می کند. مجید دلدوزی ، مدتی را در حزب الله لبنان حضورداشته است. سعیدالعاملی در متن تقدیر، درخواست کرده است که این کتاب به زبان عربی ترجمه شود تا خوانندگان لبنان از وقایع این دورۀ حساس مطلع شوند. پیشنهاد خوبی است؛ سختی اش این است که مسئولان مربوطه باید از خواب بیدار شوند و خودشان حداقل متن فارسیِ این کتاب را مطالعه کنند! با این تقدیرها، بازهم جای خالی برخی مجموعه ها و نهادها بیشتر احساس می شود.

خرید ساده رنگ با امضای دلدوزی

مراسم تمام شده است. نزدیک اذان است. مهمان ها کم کم از سالن خارج می شوند. برخی، کتاب ساده رنگ را خریداری می کنند تا دلدوزی آن را برایشان امضا بکند. چندنفری هم در گوشه کنار باهم صحبت می کنند. عوامل برنامه وسایل هایشان را جمع می کنند و آرام آرام از مجتمع خارج می شوند. من هم به دنبال آن ها.

گزارش از: بهرام سلیمان زاده

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ آناج
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: از ابتدای سال 5 مورد وقف در استان انجام شده است.

حجت الاسلام جعفر جنتی در گفت وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: وقف، از سنت های ماندگار اسلام است که اهل بیت (ع) به آن بسیار عامل بودند و به طور کل در بین مسلمین رواج فراوان داشته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان ادامه داد: یکی از اعمال صالحی که در کلام وحی مورد تمجید واقع شده است اعمالی هستند که بعد از درگذشت مؤمن، همچنان دارای ثواب برای انجام دهنده آن هستند که در قرآن با عنوان باقیات الصالحات از آن ها نام برده شده است که از جهت ثواب، عاقبت خوش و امیدبخش بودن بهتر است و وقف یکی از مصادیق بارز آن است؛ چراکه با وجود اصل مال موقوفه حتی پس از آن که واقف از دنیا رفت، منفعت آن در راه خدا مصرف می شود و برای واقف ثواب دارد؛ به شکلی که گویا او زنده است و خود مبادرت به خیرات می کند.

جنتی با اشاره به اینکه از ابتدای سال 5 مورد وقف در استان انجام شده است، گفت: به برکت گسترش فرهنگ وقف، موقوفه آقا لطفعلی خان، ظهیرالدوله و تکیه مدیرالملک در رابطه با مقوله غدیر انجام شده اند.

وی یادآور شد: با توجه به این که آثار اعمال چه اعمال خوب و چه اعمال بد در آینده و آیندگان نیز جزو خود عمل شناخته می شوند و در میزان خداوند سنجش می شوند، مالی که وقف می شود در انجام خیرات دیگران در آینده نیز موثر است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش ایرنا، جنوب استان کرمان یکی از مناطق محروم و کم برخوردار کشور به شمار می رود اما در همین خطه کم برخوردار، ظرفیت های قابل توجهی در حوزه های مختلف وجود دارد که تنها به واسطه کمبود امکانات و نبود حمایت های مالی، شکوفا نشده اند، البته نباید انکار کرد که ضعف در اطلاع رسانی و معرفی این ظرفیت ها نیز یکی از دلایل وضعیت موجود است، به هر حال محرومیت نمی تواند یک محدودیت به شمار رود و این را جوانان با استعداد جنوب کرمان به خوبی ثابت کرده اند. از بین صدها جوان با استعداد بنا داریم یک نویسنده و ناشر جوان را به شما معرفی کنیم، فرهاد سالاری جوانی از روستای سالارآباد نودژ محروم ترین نقطه جنوب کرمان که به امید آینده ای روشن، برای آینده سازان میهنش می نویسد.

نوشته های این نویسنده جوان امروز در قفسه های کمدِ خانه ای روستایی خاک می خورند اما او از سالهایی که برای تحریرشان وقت و جوانی اش را گذاشته پشیمان نبوده بلکه هنوز به امید روزهایی می نویسد که نوشته هایش با تیراژ بالا چاپ و در بهترین کتابخانه های کشور عرضه شود.

سالاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از سال 85 به طور حرفه ای به عرصه نویسندگی ورود کردم و در همان سال کتابِ کاشفان جزیره گمشده را در 6 صفحه و سفیران اقتدار را در 20 صفحه نوشتم.

وی افزود: بعد از ورود به دانشگاه، روند تکمیل کتاب ها را متوقف کردم چرا که درگیر تحقیق و کنفرانس و پژوهش شدم اما در همان دوران دانشگاه، یک مقاله با عنوان میزان استفاده از اینترنت و ماهواره در میان دانشجویان تدوین کردم که مورد پذیرش کنگره آسیب های نوپدید کشور قرار گرفت.

ناشر اهل جنوب کرمان ادامه داد: بعد از فارغ التحصیل شدن، به پژوهش در بخش انحرافات رسانه ای و اجتماعی پرداختم که نتیجه آن مقاله اعتیاد و طلاق و نسل جوان و فضای مجازی شد که به تایید کشورهایی همچون امارات، استرالیا، دانشگاه فرانکفورت آلمان، دانشگاه بی تی آی کانادا، فرانسه و دانشگاه آکسفورد انگلستان نیز رسید.

سالاری با بیان اینکه برخی از افراد این مقالات را بدون اعتبار علمی می دانستند عنوان کرد: برای آنها سخت بود باور کنند که یک بچه روستایی از جنوب کرمان رقیبشان شده باشد.

وی ادامه داد: فرض را بر این می گیریم که این مقالات دارای ارزش چندانی نباشند اما خطاب به ایشان می گویم که دوستان عزیز مقالات شما که معتبر هستد چند راهکار برای حل ناهنجاری های اجتماعی ارائه کرده اند.

این نویسنده نودژی تصریح کرد: یک مقاله تحقیقاتی خوب به فرموده مقام معظم رهبری باید خروجی داشته باشد، اگر مقالات شما خروجی و راهکار دارند پس چرا آنها را برای اجرا در جامعه ارائه نمی کنید.

وی اضافه کرد: این در حالی است که تمامی مقالات من 15 تا 20 راهکار برای مقابله با ناهنجاری های اجتماعی دارند چرا که هر مقاله باید چندین نوبت از فیلتر کارشناسان مشاور عبور می کرد.

سالاری بیان کرد: امروز هم مقاله ای با عنوان نقش مشروبات الکلی بر ناهنجاری های اجتماعی، در دستور کار دارم و هم اکنون مطالعات نخستین آن را انجام می دهم که اگر مشکلی پیش نیاید تا چند وقت دیگر از نودِژ و شهرستان منوجان جنوب کرمان در کنفرانسی در کشور آمریکا ارائه خواهد شد.

وی با بیان اینکه سال 93 ازدواج کردم و نتیجه آن ازدواج، دو فرزند دختر به نام های ثنا و آسناست گفت: من از حق زن و بچه خود خرج کارهای فرهنگی کردم و نهایتا در سال 97 با کمک ها و حمایت های محمودی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی منوجان، حسین اوژند رئیس شورای شهر، محسن سمندری رئیس اسبق اداره ارشاد، منصوری مسئول معین اقتصادی شهرستان و علیرضا درویش نژاد مدیرکل سابق ارشاد استان همدان کتاب کاشفان جزیره گمشده در 67 صفحه با بازخوانی و ویراستاری سمیه رازمند بعد از دردسر های فراوان منتشر شد.

این ناشر جوان به دیداری که به همراه نخبگان هنرمند بسیجی با رهبر معظم انقلاب داشتند اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در این دیدار، هنرمندان را یک سرمایه ملی توصیف کردند، سرمایه هایی که راهکارهایی جدید برای حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی کشور دارند و از ما خواستند با وجود تمامی مشکلاتی که پیش رو داریم سرعت عملکرد خود را دوچندان کنیم.

وی ادامه داد: این توانایی را دارم که با هر موضوع پیشنهادی، طی چند دقیقه داستان پردازش کنم که نمونه بارز آن داستان عشق خمینی در بیوران است که در مدت زمان 15 دقیقه آن را نوشتم و بعد از ویرایش، در دقیقه 90 به کنگره شهید شهسواری ارسال و رتبه دوم کنگره را کسب کردم.

سالاری اظهار داشت: امروز معضل بیکاری هم به مشکلات خانوادگی ام دامن زده و هر روز اوضاع زندگی ام بحرانی تر می شود و از مسئولان محترم درخواست می کنم که شرایطی را فراهم کنند تا بتوانم دیداری با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورم داشته باشم.

هم اینک این جوان هنرمند از روستای سالارآباد نودژ در شهرستان منوجان جنوب کرمان با وجود تمامی مشکلات و محرومیت ها، کتاب های پیک سرنوشت با موضوع عاشقانه، سفیران اقتدار با داستان پلیسی و جنایی، هانا با موضوع ایثار و شهادت، امپراطور آسمان با موضوع تخیلی ویژه کودکان و نوجوانان، کاشفان جزیره گمشده با موضوعی ماجراجویانه و کتاب عشق خمینی در بیوران با موضوع انقلاب و دفاع مقدس را به رشته تحریر درآورده و برای چاپ و انتشار آنها نیازمند حمایت های مالی مسئولان و خیران فرهنگدوست کشور است.

7429/9875

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
معاون هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: امسال شاهد یک جشنواره متفاوت بودیم که این تفاوت ایرادات و محاسنی به همراه داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

محمدعلی جعفری امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به برگزاری سی و دومین جشنوراه بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان به میزبانی اصفهان اظهار داشت: امسال شاهد یک جشنواره متفاوت بودیم که این تفاوت ایرادات و محاسنی به همراه داشت.

معاون هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: اکران گسترده در سطح کشور و اضافه شدن بخش های جدید از نقاط قوت جشنواره سی و دوم بود و تأخیر در تبلیغات جشنواره را می توان از ایرادات اصلی آن برشمرد.

وی در مورد استقبال مخاطبان از فیلم ها نسبت به ادوار گذشته عنوان کرد: هنوز آماری از فروش بلیت ها ندارم باید مشخص شود تا در مورد استقبال دقیق تر بتوانم صحبت کنم.

جعفری با بیان این که افتتاحیه منظم و به خوبی برگزار شد اما اختتامیه مشکل داشت و دلچسب نبود، اذعان کرد: در مجموع رخداد بزرگ و فراگیر بود که باید برای استان اصفهان پیامدهای خوبی داشته باشد، اگر نتوانتیم بهره برداری تبلیغ خوبی داشته باشیم زیان کرده ایم.

معاون هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با تاکید بر لزوم دایر بودن دبیرخانه جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان یادآور شد: یکی از اشکالاتی که اگر اصلاح شود می تواند به بهتر شدن جشنواره کمک کنید، فعالیت دائمی دبیرخانه جشنواره در طول سال است.

وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از فیلم های جشنواره فیلم را مشاهده کرده گفت: یک فیلم داخلی و یک فیلم خارجی را در جشنواره دیدم، کیفیت فیلم خارجی فوق العاده و ایرانی ها هم نسبتاً خوب بود؛ معمولاً زمان هایی که در جریان اجرا قرار می گیریم فرصتی برای دیدن فیلم ها پیدا نمی شود.

جعفری در خصوص نقدی که به نحوه هزینه کرد جشنواره مطرح می شد، اظهار کرد: معتقدم در برخی موارد شاهد اغراق هستیم و عدد و رقم هایی بیان می شود که صحت ندارد اما در مجموع چنین رویدادهایی ارزش هزینه کردن را دارد به شرطی که بتوانیم از ظرفیت های جشنواره در حد اسمش استفاده کنیم، اگر این اتفاق بیفتد این هزینه ها رقم بزرگی نیست.

معاون هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: در برنامه های برزگی در این سطح هرچقد انضباط مالی وجود داشته باشد ریخت و پاش هایی را ها شاهد هستیم، نمی دانم قانون مشکل دارد یا اجرا اما به هر دلیل نمی شود همه هزینه ها دقیق و به جا انجام شود.

وی در مورد برون سپاری کرد جشنواره و برگزاری آن از سوی بخش خصوصی تصریح کرد: جشنواره فیلم کودک را می توان به بخش خصوصی سپرد اما بخشی از آن را، کما این که امسال نیز مشارکت داشتند.

جعفری با بیان این که فیلم کودک هنوز جای خودش را در سینما پیدا نکرده که توجه سرمایه گذار را جلب کند، خاطرنشان کرد: اگر فیلم های مربوط به کودکان و نوجوانان مانند سایر فیلم ها مورد استقبال قرار بگیرد بخش خصوصی هم حاضر به حمایت از چنین جشنواره هایی خواهد بود، باید امیدوار باشیم با ارتقای فیلم ها بخش خصوصی هم راغب به مشارکت در برگزاری جشنواره شود.

به گزارش فارس، سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان از 28 مرداد ماه به میزبانی اصفهان آغاز و فیلم ها طی یک هفته در شهر اصفهان و تعدادی از کلان شهرها اکران شد؛ با برگزاری مراسم اختتامیه، صاحبان پروانه های زرین سی ودومین دوره از این جشنواره شناخته شدند.

انتهای پیام/63064/ک30/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
در صورت توزیع کمتر از حد نسخه شمارگان روزنامه های سراسری و منطقه ای در استان، پروانه های دارای اعتبار به حالت تعلیق درمی آیند و پروانه فعالیت دفتر سرپرستی توقیف خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران سپیدار آنلاین

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، نظر به نامه مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص بند 15 از ماده 5 شیوه نامه همکاری با دفاتر سرپرستی و نمایندگی های رسانه ها و با توجه به اینکه توزیع کاغذ برای کلیه روزنامه های کشور با قیمت و میزان مناسب انجام شده و اولین بخش از یارانه سال 1398 تخصیص یافته است، چنانچه توزیع تعداد شمارگان روزنامه های سراسری و منطقه ای در استان، روزانه کمتر از پنجاه نسخه باشد، از ابتدای مهرماه سال جاری پروانه های دارای اعتبار به حالت تعلیق درمی آیند و پروانه فعالیت دفتر سرپرستی توقف خواهد شد.

شایان ذکر است از ابتدای دیماه سال جاری، حداقل شمارگان توزیع شده روزنامه های سراسری و منطقه ای به یکصد نسخه افزایش خواهد یافت.

9 شهریور 1398 15:23

تعداد کلیک : 29

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در جوابیه ارسالی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در خصوص نمایش تئاتری موهن در ارومیه، بار دیگر رگه هایی از سیاهنمایی و سلب مسئولیت از مدیرکل و مسئولان مربوطه دیده می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از اروم نیوز ، در پی انتشار گزارش ها و انتقاداتی نسبت به اکران تئاتر از گوشه تبریز تا پرده های ترابزون با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و نیز ارائه ایراداتی در خصوص محتوای موهن و هنجارشکن این نمایش، روابط عمومی اداره کل ارشاد اسلامی استان جوابیه ای را در اختیار رسانه قرار داده که بیشتر شبیه متنی برای سیاهنمایی، لاپوشانی ایرادات موجود و سلب مسئولیت از مدیرکل دستگاه مربوطه است.

این جوابیه که روز گذشته بر خروجی پایگاه خبری تحلیلی اروم نیوز قرار گرفت، حاوی نکات جابی است که نه تنها ارتباطی با گزارشات ارائه شده و انتقادات موجود ندارد بلکه بیشتر به گشوده شدن مسیری برای فرار از مسئولیت چنین هنجارشکنی ها از سوی دستگاه متولی فرهنگ و هنر در استان تمایل دارد.

* حضور در تئاتر برای استقبال از سرکنسول!

در قسمت ابتدایی جوابیه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، اشاره ای به حضور مدیرکل در اکران تئاتر شده و اعلام شده که حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی بنا به دعوت آقای ابراهیمی نماینده وزارت امورخارجه برای استقبال از سرکنسول محترم ترکیه در ارومیه و نیز مشاهده تئاتر بر اساس بخشی از مسئولیت هایی که مدیرکل در این زمینه حسب انجام وظیفه دارد؛ بود.

گویا روابط عمومی ارشاد اسلامی این نکته را فراموش کرده اند که استقبال از سرکنسول ترکیه در محل اکران تئاتر انجام نمی شود و چنین مراسماتی در محل های خاص خود و با تدابیر مربوطه است. البته می توان چنین برداشت کرد که شاید ارتباطی میان سرکنسول ترکیه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد که مدیرکل این دستگاه مقدم بر مسئولان سیاسی حاضر در استان و شهر می شود!

همچنین احتمالا روابط عمومی دستگاه فرهنگی آذربایجان غربی این نکته را متوجه نشده که در اصل حضور مدیرکل ارشاد اسلامی در مراسم و نظاره این تئاتر مشکلی وجود نداشته و اشکال اصلی مربوط به تشویق چنین نمایشی بوده است!

قسمت دوم جوابیه اداره کل ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، مربوط به ماجرای گفت و گوی مدیرکل با یکی از رسانه ها است که نسبت به تکذیب آن واکنش نشان داده و نوشته است: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص کم و کیف نمایش، بعد از پایان اجرای روز اول، با هیچ رسانه ای در این رابطه مصاحبه ای ترتیب نداده است و همه اظهارات منتشر شده را تکذیب می کند و اگر کسی تماسی در این مورد با ایشان داشته، به قصد مصاحبه نبوده است. ضمن اینکه در پاسخ به تلفن یک از شهروندان در اثنای برنامه رزمی فرهنگی بسیج طلاب استان، مطالبی کلی راجع به نمایش مذکور ارائه نموده است؛ چراکه هرگونه اظهار نظر فنی و تخصصی در مورد نمایش در حیطه وظائف مستقیم معاونت هنری، کارشناسان مربوطه و کارگردان نمایش می باشد.

هرچند این موضوع ارتباطی با اروم نیوز نداشته و این رسانه تنها بازنشر کننده مصاحبه بوده، ولی طبق گفت و گو با رسانه انجام دهنده مصاحبه این گونه اعلام شد که فایل صوتی مصاحبه مدیرکل و توضیحات وی در خصوص انتقادش به اجرای تئاتر و ضعف های موجود در محتوای آن نزد رسانه محفوظ است!

ادامه این بخش از متن ارتباطی به انتقادات ارائه شده نداشته و به نظر می رسد تنها در راستای سیاهنمایی برای کاستن از فشارهای موجود نگاشته شده و به همین دلیل ارزش پاسخ نیز ندارد.

* نمایشی موهن با هدف نقد ماجرا!

اما قسمت سوم جوابیه، شامل اصلی ترین قسمت این متن می شود که در آن اشاراتی به موضوع انتقادات و نیز وضعیت اکران نمایش شده و پس از ذکر مقدمه ای، آمده است: ... نمایش “از گوشه تبریز تا پرده های ترابزون” سعی در نقد روشنفکر مابی و تفکرات توخالی و بدون محتوای مشهود در روابط شخصیت های داستان نمایش دارد و فرجام این نوع زندگی را عبث و رو به اضمحلال و نابودی می بیند. درست است که نویسنده نمایشنامه درصدد نشان دادن الگویی از ازدواج متعادل و ساده و بی پیرایه نیست، اما با نقد روابط و ازدواج های ظاهرا” شسته و رفته ی آدم های متمول ولی پوچ و بی محتوا با معیارهای غربزدگی مفرط، خانواده های ناپایبند به اصول و معیارهای ناب اسلامی و انسانی پیش روی ما می گذارد تا مخاطب خود نافرجامی، قهقرا، تنهایی، پوچی و سرخوردگی این نوع آدم ها را زیر پوست رفاه زدگی و مادی گرایی شاهد باشد.

شاید به علت عدم تمرکز و یا برداشت ناقص و احتمالا” ندیدن تمام صحنه های نمایش و عدم توجه کافی و دقت در کلیت عناصر نمایش از جمله میزانسن ها، سوء تفاهمی در برداشت از مضمون این نمایش توسط اشخاص رخ داده است. چنانجه نویسنده مطلب اعتراضی با دقت، نشانه ها و سمبل های موجود در نمایش را دنبال می کردند؛ می توانستند ببینند که محتوا مغایر با ارزش های جامعه ما نمی باشد. بطور مثال برای ایجاد فاصله و رعایت حریم و احترام به حریم شخصی افراد جامعه، در صحنه پایانی این نمایش ما بین کاراکتر خانم و آقا از میز چهارمتری استفاده شده که سمبلی از ایجاد فاصله و حریم است و یا در نورپردازی از نورهای زرد و قرمز استفاده شده که نشانه هشدار و تزلزل شخصیت ها و خطر انحطاط است.

* تمام اتفاقات را نادیده بگیرید چون ختم به میز 4 متری می شود!

در این زمینه آنچه بیش از دیگر مباحث مطروحه به چشم می آید، بیان نکاتی نظیر قرار داده شدن میز 4 متری در صحنه پایانی و نیز استفاده از نورپردازی های خاص است که باید در این زمینه از سوی روابط عمومی و عوامل ارشاد اسلامی دقت بیشتری اعمال می شد تا ایرادات بیان شده را به خوبی درک و لمس می کردند!

شاید (و آن هم شاید) در بخش پایانی این نمایش استفاده از میز 4 متری صحت داشته باشد، اما آنچه از ابتدا تا انتهای نمایش به چشم می آید و نیز در تصاویر منتشره در رسانه های رسمی دولتی نیز به خوبی نمایان است، ارتباطات غیرعرفی متعدد میان نفرات غیرهمجنس است که از آنچه بیان شده فاصله بسیاری دارد.

در صحنه های دارای مشکل و به هنگام ارتباطات غیرموجه میان بازیگران نیز از نورپردازی آن چنانی استفاده نشده و بیشتر نسبت به ارائه مفهومی غیر از آنچه مدنظر نگارندگان جوابیه بوده اقدام می کنند!

پایان بندی نمایش هم به زیبایی هرچه تمام منکر تمام نگاشته های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اهداف تئاتر است که ماجرای دوستی ها را به پیوندی غیرشرعی و غیرعرفی در جامعه ارتباط داده است!

* گریز به اصطلاحات تخصصی برای فرار از پاسخگویی

بخش بعدی جوابیه روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، پس از تاکید بر حضور هیئت نظارت بر صدور مجور در محل اجرای تئاتر و نظارت بر سلامت برگزاری برنامه، با اشاره به ایرادات نوشتاری موجود در متن گزارش های ارائه شده در رسانه، این گونه آمده است که: در انتقادات اشخاص در فضای مجازی نوعی سطحی نگری و عدم آشنایی نویسندگان به مسائل تخصصی تئاتر دیده می شود و بعضی از آنها حتی در تحریر اصطلاحات و واژگان مسلم اداری دقت نظر لازم را نداشته اند مثلا به جای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از عبارت مدیرکل تبلیغات و ارشاد اسلامی استفاده کرده اند. یا از واژه پلاتو به جای پرده نمایش استفاده گردیده است. پلاتو در اصطلاحات تئاتری به محل اجرای نمایش گفته می شود.

در خصوص این بخش از جوابیه، باید این گونه بیان کرد که رسانه وظیفه انتقاد کلی از برنامه را داشته و بیشتر انتقادات نیز به موارد مطروحه نظیر نداشتن حجاب، ارتباطات غیرعقلانی، حضور مدیرکل و تشویق در پایان برنامه، تبلیغ عدم پایبندی به اصول خانواده و نیز ارتباطات پنهانی متاهلین به سبک غربی بوده که کم توجهی به موارد اعلام شده نافی این انتقادات نبوده و قطعا مورد پذیرش رسانه است.

بخش پایانی جوابیه ارائه شده که مرتبط با نمایش است، این گونه اعلام کرده که: علیرغم اینکه بسیاری از ایرادات و انتقادات وارده جنبه کارشناسانه، هنری و تخصصی نداشت از باب احترام به افکار عمومی، جلسات مکرر با کارشناسان و کارگردان نمایش ترتیب داده شدو در پرتو همین جلسات تخصصی بود که نمایشی که تا آستانه توقف از سوی مراجع رسمی ذیربط می توانست پیش رود با طرح 5 اشکال شکلی و مربوط به دیالوگ ها و اعمال اصلاحیه توسط کارگردان، مجاز به ادامه اجراء گردید. و در نهایت توانست نظر منتقدین رسمی را جلب کند.

در این زمینه هم باید توجه داشت که گزارش ها و انتقادات ارائه شده نه از باب تخصصی بلکه از منظر عمومی و با دید یک رسانه نگاشته شده چراکه اگر با دید تخصصی نسبت به نقد تئاتر اقدام می شد، قطعا بسیاری از مواردی دیگر نیز در انتقادات جای گذاری می شد که از بیان آن ها جلوگیری شده است.

* حمله روابط عمومی به رسانه با هدف تخریب و سیاهنمایی اشتباهات

اما در پایان جوابیه ارسالی از سوی روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، ضمن اهانت به ساحت رسانه و زیر سوال بردن انتقادات ارائه شده، آمده است: چه جالب است برخی توانمندی های رسانه ای خارق العاده ای که جدیدا در فضای رسانه ای استان همچون اروم نیوز ظاهر شده و به تنهایی در همه عرصه ها از موسیقی کودک و نوجوان بوکان گرفته تا عرصه شورای فرهنگ عمومی و در نهایت نمایش از گوشه تبریز تا پرده های ترابزون را در بر می گیرد، اظهار نظر کرده و همچون تئورسینی قهار و قدر در هر حوزه ای که به این اداره کل و فعالیت های آن مربوط است وارد شده و بعضا” حکم به فسق و منکر آنها و ناکارآمدی و یا غرض آلود بودن مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی می کند و برخی از مسئولین فرهنگی شهر نیز که باید به فکر اصلاح مسائل فرهنگی سازمان خود باشند را درگیر وادی های ناشناخته می نماید. ذهی توان و استعداد که معلوم نیست از کدام سرچشمه تغذیه و آبشخورشان کجاست؟!!

در پاسخ به این بخش از جوابیه که مستقیما به حوزه رسانه و فعالیت های آن ارتباط دارد، باید گفت که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان تابلوی فعالیت های فرهنگی استان و نیز دستگاهی که باید محل تجمع و فعالیت هنرمندانی با تفکرات هم راستا با اهداف کلی نظام اسلامی در حوزه فرهنگی باشد، امروز به یکی از محل های جولان تفکرات غربی و ضدارزش های نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده و برخلاف تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر طرح ریزی دشمن برای نفوذ در بدنه خانواده شاهد رونمایی از طرح ها و تئاترهایی با محتوای ضدخانواده و دارای صحنه های ضدارزشی و ضداسلامی هستیم.

آنچه مطلوب به نظر می رسد این است که روابط عمومی اداره کل که قطعا آشنایی چندانی با حوزه رسانه نداشته و به همین جهت چند انتقاد ساده را برنتابیده و این گونه به حوزه رسانه حمله می کند، اندکی نسبت به افزایش شناخت خود از رسانه های فعال در استان بیفزاید تا متوجه باشد که پایگاه خبری تحلیلی اروم نیوز به عنوان یکی از رسانه های دارای قدمت استان با بیش از 9 سال سابقه فعالیت و نیز دارای مجوز رسمی فعالیت، در بیشتر حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی صاحب اثر بوده و نسبت به بیدار کردن و فعال سازی مسئولانی که توان انجام کار بدون تلنگر از سوی رسانه را نداشته اند، اقدام کرده است.

علاوه بر این، چنین سیاهنمایی ها و حاشیه نگاری هایی از سوی روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی مسبوق به سابقه بوده و در جریان حضور مدیرکل در رقص مختلط دختران و پسران در اسفندماه گذشته نیز شاهد این تلاش ها برای سیاهنمایی بودیم.

به هر ترتیب، بهتر است دستگاه اصلی متولی امورات فرهنگی در آذربایجان غربی به جای حمایت از اقداماتی نظیر اکران تئاتر موهن و یا رقص مختلط در برابر مدیرکل، نسبت به تصحیح شرایط موجود و بهبود وضعیت فرهنگ و هنر استان اقدام کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: در استان مرکزی با کمبود سالن سینما و تئاتر روبه رو هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، حجت الاسلام دانشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت گفت: 11 مجتمع فرهنگی هنری، 5 نگارخانه، 5سالن سینما و سالن تئاتر در استان مرکزی داریم که با کمبود روبه رو هستیم.

حجت الاسلام دانشی افزود: در حوزه مطبوعات و رسانه 108 مجوز صادر شده و 3 رورنامه 36 هفته نامه 14 دوهفته نامه 24ماهنامه 2 عدد دوماه نامه، 24فصلنامه 2 عدد دو فصل نامه 3 عدد سالنامه و 29 پایگاه خبری و50 نمایندگی جراید کثیر الانتشار مجوز دارند.

او اضافه کرد: در سال 97 تعداد17 انجمن فرهنگی هنری 37 شغل هنری ایجاد کردیم و در بیمه 743 خانوار اصحاب فرهنگ و هنر قرآنی بیمه تامین اجتماعی هستند که 26 هنرمند و 475 فعال قرآنی اند.

فعالیت 231 کتابخانه در سطح استان مرکزی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: 231 کتابخانه ها داریم که 73 کتابخانه عمومی هستند 10 تا کتابخانه نهاد و بخش عمومی و 148 کتابخانه در مساجد، 103 تا در شهر و مابقی در روستا هستند که نسبت به سال 57 که 7کتابخانه در استان داشتیم تعداد کتابخانه های استان مرکزی 33برابر
و تعداد کتاب 50برابر شده است.

او ادامه داد: برای ساوه تفاهم نامه پردیس سینمایی با 5 سالن منعقد شده و شهرداری تا پایان سال 98 باید ان ها را احداث کند.

حجت الاسلام دانشی تاکید کرد: برپایی نمایشگاه کتاب در آبان ماه، جشنواره اکران فیلم های بین المللی فجر هنر های تجسمی و موسیقی، تجلیل از استاد هادی اشرفی در حوزه مفاخر، برگزاری مسابقه کشوری مدهامتان، جشتواره جوانان مسجد، مسابقات فرهنگی هنری در مساجد، کنگره نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس از برنامه های امسال است.

انتهای پیام / م

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
بیست و یکمین جشن خانه سینما با اعطای جوایز اصلی به فیلم سرخپوست به پایان رسید. در این جشن شهردار تهران به خاطر تهیه کنندگی یک مستند جایزه گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشن خانه سینما، جمعه شب در برج میلاد تهران برگزار شد. این جشن که معمولاً در روز سینما برگزار می شد، امسال به دلیل مقارن شدن 21 شهریورماه با ایام ماه محرم، کمی زودتر برگزار شد.

امسال برگزاری جشن خانه سینما تحت تأثیر اختلافات درونی خانه سینما قرار داشت. مدیریت خانه سینما به احتمال زیاد به زودی دچار تغییرات خواهد شد و آمدن افراد تازه در رأس هدایت این مجمع صنفی، باعث شد تا حضور چهره های خاص در شب جشن بیست و یکم بیشتر به چشم بیاید.

جشنی شبیه اسکار
ساختار انتخاب برگزیدگان جشن خانه سینما، شباهت هایی با مراسم اسکار دارد. با این حال آنقدر در اجرا دچار ضعف است که شبیه مثال میان ماه من تا ماه گردون/ تفاوت از زمین تا آسمان است نمی توان گفت که جایزه جشن خانه سینما به ارزشمندی جایزه اسکار در هالیوود است. نقطه اشتراک اسکار و جشن خانه سینما در این است که جایزه ها براساس رأی صنوف سینمایی تقسیم می شود، اما در هالیوود به دلیل قدرت آکادمی اسکار، همه جوایز سینمایی تحت تأثیر اسکار قرار می گیرند، اما در ایران به رغم اینکه تعداد جشنواره ها و جوایز سینمایی کم نیست، جشن خانه سینما نتوانسته به عنوان نقطه اوج جوایز و جایزه پایانی فیلم های اکران شده به حساب بیاید. نکته ای که شاید ریشه آن در همان اختلافات داخلی و بحث قدیمی اینکه چه کسی در رأس قدرت خانه سینما باشد، برمی گردد.

سرخپوست فیلم محبوب خانه سینما
فیلم سینمایی سرخپوست در جشنواره فیلم فجر زیر سایه آثاری، چون متری شش و نیم و شبی که ماه کامل شد قرار گرفت. در اختتامیه جشنواره فجر تصور بر این بود که سرخپوست جوایز مناسبی می گیرد، اما این اتفاق نیفتاد. با این حال جشن خانه سینما نگاه ویژه ای به این فیلم داشت. جایزه بهترین فیلم جشن بیست و یکم خانه سینما به سرخپوست رسید. نوید محمدزاده، بازیگر این فیلم نیز جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را گرفت و بهترین جلوه های ویژه بصری و جایزه بهترین فیلمبرداری نیز نصیب سرخپوست شد. در این شب فیلم تنگه ابوقریب نیز در کنار سرخپوست جزو موفق ترین های جشن بود.

ناگهان جایزه به شهردار!
بهروز حناچی پیش از آنکه شهردار تهران شود، تهیه کنندگی مستندی با عنوان زمستان است را برعهده می گیرد. این مستند درباره خیابان لاله زار تهران است که بعد از سه سال آماده شد و در جشن خانه سینما جایزه بهترین مستند را گرفت. حناچی بعد از دریافت جایزه خانه سینما گفت: فیلم زمستان است از آنجایی ساخته شد که من در سفری به خیابان استقلال ترکیه رفتم و به این نتیجه رسیدم که این تجربه را تکرار کنم؛ چراکه ما هم خیابان لاله زار داریم که قدیمی ترین خیابان تهران است. پیش از این اعلام حضور مستندی به تهیه کنندگی بهروز حناچی در جشن خانه سینما انتقاداتی را به وجود آورده بود که بر این مبنا خانه سینما به خاطر جایگاه حقوقی حناچی فیلم وی را در فهرست نامزد های خود قرار داده است.

جشن همراه با حاشیه
جشن های خانه سینما همیشه همراه با حواشی بوده است؛ حواشی که امسال پیش از آغاز جشن شروع شد و بلیت های جشن خانه سینما که معمولاً اهدایی است در سایت های فروش اجناس دست دوم با قیمتی ما بین 200 تا 500 هزار تومان به فروش گذاشته شد. مازیار میری، مدیر اجرایی جشن خانه سینما از پیگیری حقوقی این ماجرا خبر داده است. از حواشی شب اجرای جشن نیز می توان به حضور پررنگ افراد سینمایی اشاره کرد. برگزارکنندگان جشن از عادل فردوسی پور، مجری ورزشی که هیچ ربطی به سینما ندارد برای اهدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد دعوت کردند. برگزاری جشن تولد برای پریناز ایزدیار نیز می تواند یکی دیگر از حواشی جشن باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین

به گزارش کمیته اطلاع رسانی نمایشگاه بزرگداشت هفته دولت، محمد جوروند شامگاه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در نمایشگاه هفته دولت اظهار کرد: در هفته دولت دو مجتمع فرهنگی را در منطقه محروم الهایی و منطقه کم برخوردار زوئیه با اعتبار 3٫5 میلیارد تومان و یک مجتمع نیز در ماهشهر با اعتبار سه میلیارد تومان افتتاح کردیم.
وی با اشاره به حمایت فراوان از بخش خصوصی برای توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری در خوزستان افزود: در استان خوزستان 9 سینما داشتیم که 12 سینمای جدید به آن اضافه شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: سینماهای خوزستان به درمانگاه، پاساژ، سوپرمارکت و اماکن دیگر تبدیل شده بود ولی تمام تلاش خود را برای افزایش تعداد سینماهای استان به کار گرفتیم.
احداث سه پردیس سینمایی در خوزستان/ وجود 700 باشگاه کتاب خوانی در استان
جوروند با اشاره به اینکه تا پایان سال سه پردیس سینمایی به سالن های سینمایی استان اضافه می شود، عنوان کرد: جشنواره های مختلف در حوزه فیلم، عکس، تئاتر و موسیقی برگزار کردیم.
وی افزود: بالغ بر 700 باشگاه کتابخوانی در استان داریم و نوجوانان با مطالعه آثار نویسندگان با آنها مکاتبه و سؤالات مختلفی از آنها می پرسند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان یادآور شد: در گذشته مجوز کتاب از تهران صادر می شد ولی در حال حاضر این صدور مجوز در استان خوزستان انجام و تاکنون حدود 800 مجوز کتاب را صادر کردیم.
توزیع 450 میلیون تومان کتاب میان گروه های فرهنگی/ تمرکززدایی رویدادهای فرهنگی از اهواز و تحقق عدالت فرهنگی
جوروند خبر داد: تا امروز 450 میلیون تومان کتاب را بین مجامع، گروه ها و کانون های مختلف توزیع کردیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تئاتر اتفاقات خوبی رخ داده عنوان کرد: گروه های این حوزه فعالیت های بسیاری دارند و یک سالن و دو پلاتو در اهواز به صورت مستمر شاهد اجرای گروه های تئاتر هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: در نیمه اول امسال اتفافات مختلف و متفاوتی شکل گرفت و رویدادها از اهواز تمرکززدایی شد چون وزیر شعار داد که ایران تهران نیست و این را در خوزستان بومی سازی کردیم که خوزستان اهواز نیست و شهرهای مختلفی دارد.
وی در پایان یادآور شد: جشنواره تئاتر عربی را با احضور کشورهای خارجی در سوسنگرد دوباره برپا کردیم تا رویدادهای فرهنگی را در همه شهرستان های استان خوزستان برگزار کنیم. هر شهرستان حداقل یک رویداد مهم استانی، ملی یا بین المللی دارد.

لینک خبر :‌ افق روز