بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 4 شهریور 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بدو ورود به اصفهان با حضور در گلزار شهدای این شهر به مقام شامخ شهدا ادای احترام نمود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز( دوشنبه، 4 شهریور) در بدو ورود به اصفهان با حضور در گلزار شهدای این شهر به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم و حریم امنیت ادای احترام نمود.

حضور در آیین افتتاح طرح ها و پروژه های فرهنگی استان اصفهان، حضور در مراسم افتتاح گذر فرهنگ و هنر نجف آباد و حضور و سخنرانی در آیین اختتامیه سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان از دیگر برنامه های سفر صالحی به اصفهان است.

خاطرنشان می شود، ادای احترام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شهدای اصفهان با حضور حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، علی غیاثی مدیرکل امور هماهنگی استان های وزارت، علی اصغر سیدآبادی مشاور وزیر در امور برنامه ریزی، مرتضی کاظمی مشاور وزیر در امور اقتصاد فرهنگ و هنر، امین عارف نیا مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر، علیرضا تابش رئیس بنیاد سینمایی فارابی، عباس رضایی استاندار اصفهان و حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان انجام شد./

پایان پیام/ 129

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

تهران (پانا) - اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان؛ آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سه شنبه 5 شهریورماه با معرفی برگزیدگان این جشنواره در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
این مراسم از ساعت 18 روز سه شنبه آغاز خواهد شد که طی آن نفرات برتر بخش موسیقی نواحی، موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک این دوره از جشنواره، در سه رده سنی الف (15 تا 18 سال، متولدین سال های 1380 تا 1383)، ب (19 تا 23 سال، متولدین سال های 1375 تا 1379) و ج (24 تا 29 سال، متولدین سال های 1369 تا 1374) معرفی خواهند شد.
بر اساس این گزارش، قرار است در این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان فرهنگی و هنری، اعضای هیأت داوران سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، هنرمندان و اصحاب رسانه حضور داشته باشند.
سیزدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از تاریخ 5 مردادماه تا 5 شهریورماه سال جاری در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مقدمه واگذاری امور به مردم بهبود کسب و کار است، گفت: یکی از 9 برنامه ای که به مجلس شورای اسلامی ارائه دادم بهبود کسب و کارهای فرهنگ و هنر به عنوان کلان برنامه بود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر امروز نشست همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری (گام نخست) با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مدیران و روسای صنوف فرهنگی و هنری در تالار رودکی برگزار شد و در آن روسای خانه های فرهنگ و هنر به سخنرانی پرداختند.

در این نشست دستورالعمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری به امضای وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید .

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: در دو سال اخیر رویکردها و اقداماتی در حوزه فرهنگ و هنر انجام شده است که کاهش و تجمیع مجوزها از تعداد 137 به 36 مجوز یکی از این اقدامات به شمار می آید تا از این طریق فضای کسب و کار روان تر و آرام تر شود.

وی در عین حال تصریح کرد: دستور العمل های روشن برای هر مجوز منجر به این می شود تا حقوق و مطالبات اهالی فرهنگ و هنر از دولت شفاف تر باشد و مشاغل فرهنگی و هنری تعریف خود را پیدا کنند.

صالحی با اشاره به امضای دستور العمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری گفت: این پروژه با همکاری اهالی فرهنگ و هنر تا پایان امسال به نتیجه می رسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تلاش کردیم منابع سرمایه گذاری در حوزه های فرهنگی و هنری را تسهیل تر کنیم. معصومیت فرهنگی طوری بود که در منابع مالی مفقود است. در نامه ای به رییس جمهور محترم درخواست دادیم که فرهنگ و هنر به دلیل اینکه در بخش منابع مالی مفقود شده است در صندوق توسعه ملی به آن توجه شود.

وی تصریح کرد: فرهنگ و هنر به عنوان اقتصاد و معیشت اهالی فرهنگی و هنری باید در منابع مالی جدی تر دیده شود. تشکیل مجتمع حل اختلاف فرهنگ، هنر و رسانه نیز با این نگاه بود که موضوعات و مشکلات این اهالی در فضای روان تر و آرام تری پیش رود و مسائل آن ها سریع تر دنبال شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: محیط های متعدد با طرح های فراوانی وجود دارد که فرصتی را برای کسب و کارهای فرهنگی و هنری فراهم می کند که گذرهای فرهنگی یکی از این اقدامات در این زمینه است و امشب در سفری که به اصفهان خواهم داشت دو خیابان فرهنگ و هنر در نجف آباد افتتاح می شود.

وی ادامه داد: یکی از رویکردهای مهمی که مورد توجه و نظر دولت های یازدهم و دوازدهم بوده و هست واگذاری امور به مردم و صنوف مرتبط است. این رویکرد جدی جناب آقای دکتر روحانی است و به طور پیوسته مورد مطالبه ایشان از هیات دولت است.

صالحی در عین حال تصریح کرد: بهبود کسب و کار نیز مقدمه واگذاری امور به مردم و اصناف است بنابراین توجه با این امر ضروری است. این رویکرد مقومات و مقدماتی را لازم دارد. اگر بخواهیم بدانیم چرا این اتفاق تاکنون صورت نگرفته و همچنان چتر دولت ها بر فضای اقتصاد و معیشت مردم حاکم است باید به عوامل آن توجه داشته باشیم.

وی افزود: در این زمینه دو عامل مهم تر از دیگر عوامل است. ابتدا اینکه مردم باید در تمام این مسیر حضور داشته باشند نه در انتهای مسیر. گفت و گو به عنوان ارتباط دولت و مردم از سطح سیاستگذاری تا مرحله اجرا است و مردم و دولت باید همپای هم حرکت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: با همین نگاه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آیین نامه شورای گفت و گو را تنظیم کردیم و با همین رویکرد اتفاق امروز شکل گرفت.

صالحی در ادامه تاکید کرد: برخی اوقات دولتمردان حس می کنند عقل کل هستند و فکر می کنند به جای مردم و آن مجموعه می توانند تصمیم کلان بگیرند در حالی که باید در مسیر تدوین قوانین همراهی و همفکری مردم را جدی بگیریم.

صالحی گفت: عامل دوم اینکه نهادهای مدنی در ایران در 150 سال گذشته به خوبی شکل نگرفته اند و این باعث می شود تفویض و واگذاری به مردم کمتر شکل بگیرد و دولت بزرگ تر و ناکارآمد تر شود. تکلیفی که در برنامه ششم توسعه ارجاع شده و یک تکلیف قدیمی است اما تاکنون به بار ننشسته است و این اتفاق در حال شکل گرفتن است.

عضو کابینه تدبیر و امید ادامه داد: انجمن ها و کانون ها بخشی از هویت نهاد مدنی است که می تواند اتفاق بیفتد و امتداد یابد، ریشه بدواند و ماندگار شود و مسیری برای تفویض ها و واگذاری امور به صنوف به شمار می آید.

در بخش دیگری از این نشست حسین شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نباید لباسی بر تن فرهنگ و هنر بدوزیم و بعد در پروها از آن بکاهیم یا به آن بیفزاییم بلکه باید اجازه دهیم اصحاب فرهنگ و هنر در یک فعالیت جمعی برا یتحقق اهداف فرهنگ و هنر خود قواره و اندازه آن را تعیین کنند و فعالیت ها و چارچوب های قانونی به آن ها علام شود .

وی افزود: بدون تردید مسیر پیش رو روشن خواهد بود اما چرا این مسیر تا کنون طی نشده و فعالیت ها به تأخیر انجامیده یک سوال صحیح است این کار به نفع ما و حکومت ما است و پایه های نظامی کشور را مستحکم تر می کند .

شریعتمداری با بیان اینکه باید دستاوردهای مردم را طی 100 سال اخیر حفظ کنیم و تنها راه آن برای استحکام خانه این است که با مردم باشیم و مردم در کنار ما باشند، گفت: جامعه هنری کل مردم را ب ه حرکت در می آورد. هنر هنرمندان قلم های زیبا و ... یکی پس دیگری انقلاب را به اینجا رساند و همه ایران پای انقلاب ایستاده اند .

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه دولت فرهنگ و هنر را باید در دل خود جای دهد، گفت: ما هنرمندان را نیروهای مولد می دانیم و جز حمایت کاری نخواهیم داشت. کاری که ما امروز پایه گذاری می کنیم مبنای اصلی تحول فکری در ایران است و تنها این امضا سند سمبلیک نخواهد بود. آقای روحانی با 24 میلیون رأی مورد افتخار ماست بنابر این همراهی با این مردم از وظایف دولت است هر چند فشار برای دولت زیاد باشد و گرفتاری ها زیاد اما حق مردم است که انتقاد کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: با همه آن ضعف ها امروز اینجا دور هم هستیم که یک مبنای اصلی تحول فکری در ایران برای ساختن یک جامعه ایده ال را تأیید کنیم. معتقدم اگر جامعه هنرمند و معلم را تکریم و اصلاح کنیم، ایران ساخته خواهد شد .

در ابتدای این نشست علی سیدآبادی مشاور برنامه ریزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از روند شکل تدوین دستور العمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری ارائه داد.

سیدآبادی با اشاره به امضای دستور العمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری گفت: در تاریخ معاصر بی نظیر است که همه انجمن ها یک مطالبه را با هدف مشترک امضا کنند.

وی در عین حال افزود: در این دستور العمل نقش دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسهیل گری است.

سیدآبادی با اشاره به روند تشکیل جلسات با حضور نمایندگان اصناف مختلف فرهنگی و هنری ادامه داد: در این مسیر با خود گفتیم وقتی سخن از صنف در جلسات می شود نمی شود بدون حضور نمایندگان آن ها باشد بنابراین به این نتیجه رسیدیم که باید آن ها حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: هدف از این اقدام تشکیل و استقرار نظام صنفی که همه حوزه های فرهنگی و هنری را دربر بگیرد بود تا در چارچوب قوانین فعلی قدم برداریم تا به بخشی از نیازهای این حوزه ها پاسخ داده شود.

سیدآبادی گفت: در این مسیر به این نتیجه رسیدم که نهادهای سرمایه گذار مشکل تشکلی ندارند ولی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری مشکل تشکلی دارند و به لحاظ قانونی صنف محسوب نمی شوند؛ بنابراین با این نگاه به بخش پدیدآورندگان ذیل قانون کار متمرکز شدیم.

وی در عین حال تصریح کرد: خوبی قانون کار این است که تشکیل تشکل در آن به صورت داوطلبانه است.

در ادامه این نشست مسعود هوشمند رضوی گفت: هدف از امضای دستورالعمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری استقرار، توسعه و نهادینه سازی مفهوم کار شایسته است.

وی افزود: برای نهادینه کردن کار شایسته به تشکل نیازمند هستیم.

در بخش دیگری از این نشست فیاض زاهد مدرس دانشگاه با اشاره به بخشی از نظریه مارکس مبنی بر اینکه فلاسفه برای تعبیر جهان آمده اند و اکنون نوبت تغییر است، گفت: فلسفه اصلی انقلاب اسلامی نیز بر انتخاب دینداری و معنویت بود که بر این اساس می خواهیم جامعه انسانی بسازیم.

وی افزود: برای شرایط زیست بهتر جامعه باید شرایط زیست بهتر برای انسان ها فراهم کنیم. ساخت جامعه با شورش به وجود نمی آید. باید شرایط زیست بهتر برای جامعه هنرمندان، نویسندگان و فرهیختگان ایجاد کرد.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: اگر نویسنده احساس کند از سوی دولت مورد احترام و تکریم است امید اجتماعی را به جامعه برمی گرداند.

در ادامه این نشست ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر ایران گفت: از دیرباز در خانه تئاتر به دنبال امنیت شغلی هنرمندان تئاتر بوده ایم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را دنبال می کنیم.

وی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف با اهالی هنر ادامه داد: دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به این حوزه توجه داشتند و قرار شد با دعوت صنوف مشکلات بررسی و در این زمینه اقداماتی توسط هنرمندان صورت بگیرد.

راد افزود: این جلسات به صورت مستمر هر چهارشنبه برگزار شد و علاوه بر آن جلسات جانبی نیز تشکیل شد و مسائلی راجع به قانون کار و ... بررسی شد.

وی گفت: برگزاری این جلسات منجر به تشکیل این نشست و امضای دستور العمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری توسط دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد.

در بخش دیگری از این نشست منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما گفت: همه اصناف فرهنگ و هنر یک پیکره واحد هستند و بخش مهمی ار فرهنگ، هنر و تمدن کشور را تولید می کنند و حمایت ما از یکدیگر امر مهمی است.

وی افزود: کسانی که مخالف تشکل فرهنگی و فعالیت صنفی در قالب قانون و با هویت معلوم هستند در واقع می خواهند از فضای ابهام آلود استفاده خود را ببرند. ولی باید بدانیم فضای ابهام آلود فرصت رشد ایجاد نمی کند.

شاهشواری در عین حال تصریح کرد: فضای ابهام آلود فرهنگ، هنر و تمدن کشور را غارت می کند.

وی افزود: تشکل های صنفی را باید جدی گرفت. قانون کار برا ی فعالیت های صنفی قانون مناسبی است و جز این قانون قانون دیگری در این زمینه وجود ندارد.

مدیرعامل خانه سینما ادامه داد: اقتدار فرهنگی نیازمند تولید فرهنگی، تولید فرهنگی نیازمند مدیر فرهنگی و مدیر فرهنگی نیازمند انجمن های صنفی قابل گفت و گو با هدف مفاهمه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه به نظام بازنشستگی اهالی فرهنگ و هنر تاکید کرد.

در ادامه فریدون عموزاده خلیلی رئیس انجمن کودکان و نوجوانان گفت: قبل از حضور در این جلسه با یکی از نویسندگان ملاقاتی داشتم و به ایشان گفتم که قرار است در این جلسه با عنوان امضای دستورالعمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری حضور یابم. این نویسنده گفت خوش بین به انجام این کار از سوی دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هستم .

وی با اشاره به امضای این دستور العمل افزود: هم قانون و هم اخلاق امضای این دستورالعمل را بر عهده وزرای پیشین نیز گذاشته و ما امروز گلایه داریم که چرا آن ها این کار را انجام ندادند.

عموزاده خلیلی در عین حال تصریح کرد: امروز با امضای دستورالعمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری روز تاریخی در این حوزه به شمار می آید.

در بخش دیگری نگار نادری پور مدیر مسئول انجمن مجسمه ساز گفت: 7 انجمن خوشنویسان، طراحان و گرافیک، تصویرگران ایران، عکاسان، هنرمندان سفالگر ایران، هنرمندان نقاش ایران و هنرمندان مجسمه ساز ایران در حوزه تجسمی وجود دارد که برای تصویب این دستورالعمل مشارکت داشته است.

وی افزود: این انجمن ها تلاش کرده اند با یکدیگر به نتیجه ای برسند که به جامعه مدنی منجر شود.

نادری پور ادامه داد: هنر کرامت انسانی می سازد و محل تکثر و گفت و گو است.

3 شهریور 1398 14:53

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از دستور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بررسی و پیگیری دغدغه های اهالی رسانه استان گلستان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گلستان ، در جریان سفر سیدعباس صالحی به استان گلستان که به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار صورت گرفت، محمد آذری مدیرمسئول هفته نامه گلستان نو و پایگاه خبری نیمروز گلستان و هفته نامه مهر نیمروز به نمایندگی از اهالی مطبوعات و رسانه گلستان، 25 مورد از عمده دغدغه ها و درخواست های اهالی رسانه گلستان را در حضور وزیر مطرح کرد.

عادله کشمیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، درباره این دستور ویژه به خبرنگار ایبنا ، گفت: پس از ارائه مکتوب کلیه دغدغه ها و درخواست ها به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی نماینده جمع کثیری از اهالی مطبوعات و رسانه در استان گلستان، آقای صالحی دستور بررسی موارد مطروحه را در کارگروه مرتبط با درخواست ها، به معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده است.

به گفته این مقام مسئول در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در استان گلستان، آگهی های دولتی و یارانه، بیمه خبرنگاران و فعالان رسانه ای، بازنشستگی خبرنگاران، خانه مطبوعات و صنف، پایگاه های خبری و عکاسان فعال و زینک و کاغذ از عمده ترین موارد طرح شده از سوی نماینده اهالی رسانه در این استان بود که به صورت مکتوب و مبسوط خدمت وزیر ارائه شد.

یادآوری می شود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه روز چهارشنبه و پنجشنبه (16 و 17 مرداد) به منظور شرکت در دومین جشنواره موسیقی آوای ارادت و گرامیداشت روز خبرنگار به استان گلستان سفر کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان اینکه معلمی شغل پیامبران است اما هنرمندی کار خداست، گفت: عدم توجه به مردم مثل نم پِی پای حکومت هاست که می تواند سقف را خراب کند. به شخصه برای دیر شدن ایجاد نظام فرهنگی برای هنرمندان در دل می گریم و امیدوارم هرچه سریع تر بتوانیم شرایط کاری هنرمندان را بهبود بخشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : فراسو خبر تامین 24 فصل تجارت فصل اقتصاد جهانی پرس

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست همگرایی دولت و پدید آورندگان آثار فرهنگی هنری با حضور محمد شریعتمداری (وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی)، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجید حسینی (معاون هنری وزارت ارشاد) و مدیران عامل، روسا و اعضای هیئت مدیره تشکل های حوزه فرهنگ و هنر در تالار رودکی برگزار شد.

محمد شریعتمداری در بخشی از این نشست گفت: یکی از مهمترین اقدامات ما در این سال ها این بود که یکبار این تصمیم راهبردی را امتحان کنیم و اجازه دهیم خود اصحاب فرهنگ و هنر برای فعالیت هایی که می خواهند انجام دهند، یک نظام فرهنگی برای طرف قرارداد شدن با دولت را ایجاد کنند و موارد را در آن تعیین کنند. تنها محدودیتی که در این موضوع در نظر گرفته شده، چهارچوب های قانونی حوزه کار بود که به نوعی به آن تن دادیم تا بتوانیم این کار را انجام دهیم.

وی ضمن بیان اینکه خیلی متاسف و در دل گریان است که ایجاد این نظام فرهنگی دیر اتفاق افتاده، ادامه داد: اینکه چرا تا این اندازه دیر در حال ایجاد این موضوع هستیم؛ سوالی است که باید به آن پاسخ داده شود. چرا در چنین حکومتی که انجام این کار هم تا این حد به نفع ماست، تاخیر داشته ایم. باید قبول کنیم که همبستگی با مردم ایجاد نمی شود مگر اینکه حضور آنها را بپذیریم. عدم توجه به مردم مثل نم پی پای حکومت هاست که می تواند سقف را خراب کند. پس باید به آنها توجه کرد و مراقب بود وگرنه مردم را از دست می دهیم.

شریعتمداری در ادامه بیان کرد: ما حاضر به صحبت با گروه های مرجع برای رسیدن به توافق هستیم. به نوعی هنرمندان باید توجه شود. آثار هنری و اشعار بسیاری بودند که انقلاب را به نتیجه رساندند و از سویی همه ایران پای انقلاب ایستادند تا نتیجه حاصل شد. نظام خان و خانسالاری را چطور سینمای ایران به تصویر کشید و مردم را با حقوق خود آشنا کرد. یکی ترانه سرود، یکی شعر حماسی و مذهبی گفت و همه این موارد حرکت های بزرگی بود که شما هنرمندان آن را انجام دادید که به نوعی به ایجاد انقلاب منجر شد.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان اینکه دولت در مقابل فرهنگ و هنر مکلف بوده که سر تعظیم فرود آورد و هیچ زمختی در این موضوع ندارد، اظهار داشت: عزیزی گفت که اگر در مقابل معلم و هنرمند کار انجام دهید، جامعه به راه خود می رود. باید بدانید که معلمی شغل پیامبران است اما هنرمندی کار خداست. ما در مقابل هنرمندان جز حمایت کاری نمی توانیم انجام دهیم. شفافیت از اصل های مهم این دولت است. ما پای شفافیت ایستاده ایم و پای هزینه های هم آن می ایستیم و از آن حمایت می کنیم.

وی افزود: کاری که امروز ما آن را پایه گذاری می کنیم، مبنای اصلی یک تحول فکری است و تنها امضای یک سند فکری نیست. به نوعی اگر بیرون از دولت هم بودم، این موضوع را مطالبه می کردم و مسئول تحقق آن هستم. اگر انتخاب دکتر روحانی با 24 میلیون رای امروز مایه افتخار ماست؛ باید بدانیم که هنرمندان از آبرو و حیثیت خود گذاشتند تا یکپارچگی این مردم حفظ شود و این وظیفه ماست که از آنها حمایت کنیم. البته انتقاد هم حق آنهاست و ما آن را قبول داریم و با همه ضعف ها امروز اینجا هستیم تا گامی اساسی برای ساختن یک جامعه ایده آل برداریم.

شریعتمداری با بیان اینکه تکریم معلم و هنرمندان جامعه را می سازد و به این ترتیب ایران ساخته شده و پایدار خواهد ماند، گفت: برای انجام همه این کارها بنده به صورت تنهایی در مانده ام و دست یاری به سوی شما دراز می کنم. باید مسئله کودک کار مسئله ایران باشد. خارجی آن را باید دیپورت کنیم اما داخلی آن را باید روی چشم خود بگذاریم. این موضوعات ننگ من است اما به تنهایی از پس آن برنمی آیم و دست یاری از شما می خواهم تا جامعه ایران را به وسیله شما بسازیم.

وی در پایان اظهار داشت: هر بازنشسته هنرمندی که امروز در جامعه می بینید، من هنرمند آینده خود را در او می بینم. به نوعی برای این وضعیت در دل می گریم. وضعیت هنرمندان باید مورد توجه قرار گیرد. تشکیل کمیته سه جانبه را اگر جناب صالحی بپذیرند و می پذیرم که با حضور نماینده ای از وزارت کار، وزارت فرهنگ و هنرمندان مسائل پیگیری شود. مسئله هنرمندان پیشکسوت باید جدی گرفته شود و به مسائل آنها رسیدگی شود.

در پایان این برنامه متن تفاهم نامه همکاری برای ایجاد تشکل های فرهنگی و هنری توسط وزیر فرهنگ و وزیر کار به امضا رسید.

لینک خبر :‌ کارگر نیوز
جلسه معارفه سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سالن اجتماعات حوزه مدیریت برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

به گزارش تهران رسانه ؛ با حضور احد جاودانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و تنی چند از مدیران و معاونین حوزه ستادی، جلسه معارفه سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سالن اجتماعات حوزه مدیریت برگزار شد.
در این نشست مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سخنانی ضمن تقدیر از زحمات محمد حسین اسماعیلی در مدت انتصاب ایشان،ابراهیم شریفی را به عنوان سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران معرفی نمود .

جاودانی در این نشست به نقش و جایگاه فرهنگ و هنر در مجموعه فعالیتهای اداره کل اشاره نمود و بر تعامل و همکاری های سازنده با گروههای هدف تاکید کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ادامه، گستردگی فعالیتهای هنری سینمایی در حوزه های مختلف را یادآور و خواستار دقت نظر و بکار گیری نظرات کارشناسی در این حوزه به منظور گسترش ارتباطات فرا سازمانی و تعامل بیش از پیش با اصحاب هنر، سینما و نمایش شد .

گفتنی است محمد حسین اسماعیلی هفته گذشته با حکمی از سوی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین منصوب شد.

لینک خبر :‌ تهران رسانه
آیین افتتاح ساختمان بازسازی شده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید عباس صالحی امروز( دوشنبه، 4 شهریور) در آیین افتتاح ساختمان بازسازی شده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با تبریک هفته دولت و روز کارمند گفت: خوشحالیم که امروز در هفته دولت آغاز به کار ساختمان اداره کل استان اصفهان انجام شد و لازم است از تمام کسانی که برای فعالیت در این زمینه تلاش داشتند تقدیر نماییم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان را مهد فرهنگ و هنر ایرانی دانست و اظهار امیدواری کرد هم افزایی و همراهی جدید در ساختمان بازسازی شده اداره کل در حوزه فرهنگ و هنر استان انجام شود.

حجت الاسلام محمدعلی انصاری نیز در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و نیز هفته دولت و تبریک روز کارمند گفت: خدا را شاکریم که پس از گذشت 38 ماه انتظار با همدلی و همراهی یکی از کارهای ضروری حوزه فرهنگ و هنر اصفهان به ثمر نشست و ساختمان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افتتاح شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با تقدیر از تمام کسانی که برای تکمیل و بازسازی ساختمان اداره کل تلاش کردند، اظهار کرد: در طول 3 سال گذشته تلاش های بسیاری برای بازسازی ساختمان اداره کل انجام شده و امیدواریم در ساختمان جدید شاهد رویدادهای ارزشمند فرهنگی هنری در استان باشیم.

در این آیین همچنین از کسانی که برای بازسازی ساختمان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تلاش کردند، تقدیر شد.

خاطرنشان می شود، آیین افتتاح ساختمان بازسازی شده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با حضور حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی وزارت، حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر و مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، علی غیاثی مدیرکل امور هماهنگی استان های وزارت، علی اصغر سیدآبادی مشاور وزیر در امور برنامه ریزی، مرتضی کاظمی مشاور وزیر در امور اقتصاد فرهنگ و هنر، امین عارف نیا مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر، علیرضا تابش رئیس بنیاد سینمایی فارابی 4 شهریور انجام شد./

پایان پیام/ 129

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: زندگی شهید اندرزگو، ثابت کرد که می توان در عین تقوا و علم آموزی، به کمترین بهره مندی از مادیات قناعت کرد و در عین حال بزرگترین صحنه های مبارزه علیه رژیم طاغوت را با هنر مبارزه و مقاومت به رخ جهانیان کشید.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مراسم نخستین جایزه شهید اندرزگو یادداشتی را به شرح زیر قرائت کرد:

به نام آن که جان را روشنی داد

انقلاب اسلامی به دلیل مبانی، محتوا، عظمت، سرعت و تاثیرگذاری آن در منطقه و جهان و وسعت دشمنی ها با آن، آغازگر فصلی جدید در تاریخ است و بدین جهت عصر انقلاب اسلامی یا عصر امام خمینی (ره) سال ها است که تعابیر رایج و شناخته شده ای در ادبیات سیاسی، اجتماعی معاصر است.

اما با افسوس باید اذعان کرد به دلایل مختلف و از جمله حوادث گوناگون و متوالی چهار دهه اخیر و نیز بقای برخی نحله های فکری مغایر یا حتی معارض تفکر انقلاب اسلامی در بعضی محافل علمی و فرهنگی و بی عملی و بد عملی غیرقابل فهم برخی دستگاه های مسئول، و علیرغم تولید و تالیف و انتشار آثار متعددی در حوزه های مختلف درباره این انقلاب تاریخی و الهی، هنوز جای تولید و انتشار آثاری در شان این انقلاب، رهبری آن، زمینه ها و تاثیرات شگرف آن برای همه مخاطبین مخصوصا نسل جوان که باید اداره کشور را در گام دوم انقلاب اسلامی برعهده گیرد خالی است.

جوایز و جشنواره های متعدد ادبی، فرهنگی در حوزه آثار مکتوب نیز معمولا این موضوع مهم یعنی تاریخ و تفکر انقلاب اسلامی را کمتر مورد توجه قرار داده و یا به عنوان موضوعی فرعی در شمار دیگر موضوعات به حساب آورده اند.

جشنواره شهید اندرزگو بر اساس توجه به این نیاز پایه گذاری شد، ویژگی های این جشنواره از این قرار است:
1- انتخاب نام جشنواره به نام روحانی اصیل، انقلابی و باتقوای معاصر حجت الاسلام شهید سید علی اندرزگو که الگویی برای روحانیون و نیز تمامی جوانان جهان اسلام است و زندگی او ثابت کرد که می توان در عین تقوا و علم آموزی، به کمترین بهره مندی از مادیات قناعت کرد و در عین حال بزرگترین صحنه های مبارزه علیه رژیم وابسته و سرکوبگر طاغوت را با هنر مبارزه و مقاومت به رخ جهانیان کشید. شهید اندرزگو حجت است برای همه روحانیون که لباس دین بر تن دارند و می بایست امثال اندرزگو را الگو و سرمشق خود قرار دهند. اندرزگویی که می گفت اگر انقلاب پیروز شود خیابان های این کشور را با محاسنم تمیز می کنم.
2- موضوع این جشنواره، آثار ادبی و روایت های تاریخی و مستند از انقلاب اسلامی است و بر خلوص و پرهیز از هرگونه تسامح، غفلت، التقاط و انحراف پای می فشارد.
3- دست اندرکاران این جشنواره غالبا از جوانان انقلابی و متدین اند که پرچم انقلاب اسلامی را در گام دوم نظام مقدس جمهوری اسلامی بر دوش گرفته اند
4- نهادهای پشتیبان این حرکت فرهنگی و انقلابی نیز نهادهایی معتقد و ملتزم به اندیشه و ارزش های انقلاب اسلامی و رهبری گرانقدر آن هستند.
5- این انقلاب هنوز حرف های ناگفته بسیاری برای جهانیان مخصوصا نسل جوان دارد که اگر این ناگفته ها به درستی و به زبان شیوا و هنرمندانه و روایت های صادقانه و مستند روایت شود قلوب بسیاری از مردم را در سراسر جهان به خود جذب می کند.
6- برگزار کنندگان این جشنواره، به انقلاب اسلامی و رهبران آن افتخار می کنند و مسیر نظام نظام جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته را علیرغم پاره ای ضعف ها و نواقص که عمدتا به دلیل دخالت نیروهای ضعیف یا غیر معتقد به تفکر و ارزش های اسلامی و انقلابی عارض شد مسیری درخشان و رو به رشد می دانند و همچون رهبر عالیقدر معتقد اند این انقلاب بی نام خمینی (قدس سره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست، و معتقد اند همچنان که نام امام خمینی(قدس سره) سلطه طولانی مستکبرین را بر این کشور پایان داد، اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) عامل سقوط و شکست جبهه استکبار و نویدگر پیروزی جبهه حق بر جبهه ظلم و استکبار خواهد بود. ان شاء الله

سلاحش را زمین نگذاشت، تا جان داشت ایمان داشت
نه چون شیخ ریاکاری که تا نان داشت ایمان داشت
لفی خُسرند انسان ها، لفی شکّند انسان ها
اگر برخاست از جا، درد انسان داشت، ایمان داشت
به دست هیچ شاهی بوسه را جایز نمی دانست
ولی پابوسی شاه خراسان داشت ایمان داشت
که تا نام علی اکبر می آمد گریه ها می کرد
ارادتها به سالار شهیدان داشت، ایمان داشت
اگر خاموش می شد، اهل بیتی بود، صابر بود
اگر فریاد می زد، حکم قرآن داشت، ایمان داشت
چه دورانی که کاخ ظلم را مستأصل خود کرد
چه جولانی که با کولاک و طوفان داشت، ایمان داشت
اگر دیوانگی ایمان به معشوق است حرفی نیست
از این دیوانه بازی ها فراوان داشت ایمان داشت
چه قلب مطمئنی داشت در این راه ِ بی برگشت
که پایانش اگر اعدام و زندان داشت، ایمان داشت
شهید اندرزگو آری، نه چون شیخان بازاری
اگر اندرز هم می گفت وجدان داشت، ایمان داشت
از این سیّدعلی ها کم نداریم ای مسلمانان
فقط باید دو تا چشم مسلمان داشت، ایمان داشت
دلا اندرز بس کن عشق چندان کار سختی نیست
فقط بایست ایمان داشت، ایمان داشت، ایمان داشت

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی موضوع دور دوم گفتگوی دینی اسلام و هندوئیزم را عدالت و صلح اعلام کرد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

آقای ابوذر ابراهیمی ترکمان در حاشیه دومین دور گفتگوی دینی اسلام و هندوئیزم در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این دور از گفتگو ها با حضور اندیشمندان بلندپایه هندی و هیئت همراه و متخصصان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تا پنجم شهریور برگزار می شود.
وی افزود: براساس تفاهم نامه ای که در سال 2016 در سفر نخست وزیر هند به تهران امضا شد گفتگو های دینی دو کشور بزرگ هند و جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
ابراهیمی ترکمان اضافه کرد: نخستین دور این گفتگو ها دو سال پیش در دهلی نو با موضوع معنویت در اسلام و هندوئیزم برگزار شد.
وی گفت: امیدواریم سال آینده سومین دور این گفتگو ها در دهلی نو برگزار شود.
ابراهیمی ترکمان گفت: با ادامه این گفتگو ها موضوع های مورد توافق دو طرف با حضور اندیشمندان برجسته دو کشور بررسی خواهد شد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: سخنرانی های این نشست ها به صورت مقاله منتشر خواهد شد.
وی افزود: نتایج این نوع گفتگو ها به نفع مسلمانان کشور های اسلامی و همه انسان های آزاداندیش جهان خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد : از 25 مرداد ماه تا کنون 42.5 درصد از کل حجاج و عوامل اجرایی حج 98 ازطریق پروازهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به کشور بازگشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : ستاره نیوز

رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد : از 25 مرداد ماه تا کنون 42.5 درصد از کل حجاج و عوامل اجرایی حج 98 ازطریق پروازهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به کشور بازگشته اند.

به گزارش یکشنبه روابط عمومی سازمان حج و زیارت ، علی رضا رشیدیان اعلام کرد : این جمعیت با 155 پرواز از فرودگاه های مدینه و جده عازم ایران شده اند که 100 پرواز آن از فرودگاه مدینه و 55 مورد دیگر آن از جده انجام شده ست.

وی افزود : در مجموع بعد از ایام تشریق و از ابتدای عملیات بازگشت تا کنون حدود 47 درصد از حجاج کشورمان از مکه مکرمه خارج شده اند که 23 هزار و 854 نفر آنان حجاج مدینه بعد بودند که در قالب 169 کاروان به مدینه النبی (ص) اعزام شدند.

به گفته وی ، بخشی از این حجاج با اتمام ایام اقامت شان در مدینه به کشور بازگشته اند ودز حال حاضر 66 کاروان با جمعیت 9 هزار و 329 نفر در این شهر حضور دارند.

وی اظهار کرد : 50 کاروان هم با جمعیت 8 هزار و 363 نفر به صورت ترانزیت از فرودگاه مدینه به کشورمان بازگشته اند.

وی عنوان کرد : هم اکنون 38 هزار و 273 زائر نیز در شهر مکه حضور دارند که 80 درصد مل حجااج و عوامل اجرایی حاضر در عربستان هستند.

به گفته رشیدیان ؛ سیستم خدمات رسانی به حجاج در مکه و مدینه ادامه دارد و فقط طی روز گذشته در نجموع در این دو شهر 158 هزار پرس غذا در آشپزخانه ها و مجموعه های خودپخت این دو شهر طبخ و توزیع شد که از این میزان بالغ بر 88هزار و 600 پرس آن در مکه و بقیه در مدینه آماده شده است.

وی اظهار کرد : علاوه بر این، پخت نان هم در روز گذشته 46 هزار و 800 قرص بود در حالی که از ابتدای ایام حج تا کنون بالغ بر یک میلیون و 886 هزار قرص نان پخت و توزیع شده است که امسال از جمله تجارب خوب در این حوزه بود و در سال آینده تلاش بر آن است این اقدام در سطح و کیفیت بالاتری انجام شود.

به گفته وی ، خدمات رسانی حوزه نقل ترددی درون شهری هم با قوت در حال انجام است و و فقط در مکه 19 خط فعال با 142 دستگاه اتوبوس و 8 دستگاه مینی بوس و ظرفیت 6 هزار و 6 صندلی هم اکنون فعال است و فقط در روز جاری بیش از 164 هزار نفر ظرفیت جابه جایی را در طول خطوط ایجاد کرده است.

وی ، مجموع ظرفیت جابه جایی و ترددی که طی ایام حج امسال در مکه در این خطوط برای زائران ایرانی فراهم شد را 6 میلیون و 260 هزار و 700 نفر عنوان کرد و افزود : به طور متوسط سرانه جابه جایی برای هر زائر طی این مدت 3.6 تردد می باشد.

وی با اشاره به تداوم برنامه کاروان های زیارت دوره در دو شهر مدینه و مکه هم گفت : ایستگاه های راهنمای زائر هم در قال 11 ایستگاه همچنان به حجاج خدمات دهی می کنند که تا کنون 39 هزار و 424 زائران از این طریق راهنمایی شده و خدمات دریافت کرده اند.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
مراسم بازگشایی مردمی کتابخانه مرکزی پارک شهر به عنوان قدیمی ترین کتابخانه عمومی تهران فردا سه شنبه 5 شهریور در قالب مراسمی متفاوت و بدون سخنرانی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر ، مراسم متفاوت بازگشایی کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران، فردا سه شنبه 5 شهریور از صبح تا بعدازظهر در محل این مجموعه در پارک شهر تهران برگزار می شود.

یک سال پس از افتتاح قدیمی ترین بوستان عمومی تهران در محله سنگلج، کتابخانه ای در آن ساخته شد تا عنوان قدیمی ترین کتابخانه عمومی پایتخت را با بیش از 50 سال عمر از آن خود کند. هم نشینی دوستداران طبیعت و علاقمندان کتاب بیش از نیم قرن است که خاطره جمعی پایتخت نشینان را رقم زده است. کتابخانه عمومی پارک شهر شاهد حضور پنج نسل از مردم تهران بوده است؛ چه بسا خانواده هایی که از پدربزرگ و مادربزرگ، پدر و مادر، فرزند، نوه و نتیجه، سال هایی از عمر خود را با مطالعه در این کتابخانه گذرانده باشند. این خاطره به بخشی از فرهنگ مردم تهران بدل شده و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.

باسابقه ترین کتابخانه پایتخت که چندسالی است درگیر بازسازی و نوسازی بود، برای میزبانی شایسته مردم نیاز به بازسازی و نوسازی داشت. این کتابخانه به تعبیر مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پس از 45 سال خدمت مداوم به قشرهای مختلف باید تجدید قوا می کرد تا در سنین میان سالی، همچون جوانی سرحال، پذیرای کودکان تا کهن سالانی باشد که می خواهند خوش ترین اوقات خود را در آن بگذرانند. کتابخانه مرکزی پایتخت برای بازسازی اساسی، 3 سال تعطیل شد اما در عین حفظ اصالت، ایمن شد نوسازی شده و بخش های جدیدی به آن افزوده شده است.

مراسم بازگشایی عمومی این کتابخانه از ساعت 10 تا 19 فردا سه شنبه، برگزار می شود و آن طور که نهاد کتابخانه ها در خبر مربوط به این رویداد اطلاع رسانی کرده، در این مراسم از همایش و سخنرانی های مطول و تشریفات خاص خبری نیست. به این ترتیب قدیمی ترین کتابخانه پایتخت با شرکت اقشار مختلف، خانواده ها، ناشران، نویسندگان، مسئولان و چهره های فرهنگی و هنری بازگشایی می شود.

در روز بازگشایی، بخش های مختلف کتابخانه آماده بازدید همگانی است و والدین با فرزندان خود می توانند ساعات و اوقات خود را در بخش کودک بگذرانند. همچنین پژوهشگران از اتاق های انفرادی مطالعه، دانشجویان از بخش پایگاه های اطلاعاتی، دوستداران کتاب از سالن های جدید مطالعه بانوان و آقایان، محققان از مخزن مرجع و کتاب های غیرفارسی و بخش جدید نشریات و همچنین نابینایان می توانند از بخش اختصاصی خود بازدید کنند.

با تدارکاتی که برای دسترسی معلولان و توانیابان صورت گرفته، این گروه نیز می توانند در مراسم بازگشایی کتابخانه مذکور شرکت داشته باشند.

کد خبر 4700058

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بازی های رایانه ای می توانند نقش تیغ دولبه را برای جهت دهی افکار عمومی و به خصوص نوجوانان ایفا کنند، اگر محتوا و تأثیرگذاری بازی ها امروز بررسی نشود تأثیرات آنها را فردا در ناهنجاریهای اجتماعی خواهیم دید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ امیرحسین مکاریانی: تلکنولوژی های مدرن و سرعت تبادل اطلاعات در دنیای معاصر شرایطی را فراهم کرده که انسان امروز در آن احساس بی گانگی می کند و در دنیای مجازی به دنبال مطالبه های حقیقی خود می گردد.

آنچه را در حقیقت نمی یابد در مجاز، حقیقت تلقی می کند و با پیشرفت تکنولوژی های مرتبط با واقعیت افزوده آمیختگی انسانها با فضای مجازی، حقیقی تر می شود. رویای انسانها هم انگار به این سمت در حال حرکت است چرا که این رویا را می توان در فیلمهای هالیوودی چند سال اخیر دید؛ به عنوان مثال فیلم Ready Player One ساخته ی استیون اسپیلبرگ تجسمی از دنیای آینده گیم و فضای مجازی است. فیلم Ready Player One داستان پسری (وید وات) را روایت می کند که در حاشیه شهر و با وضعیت نابسامانی زندگی می کند اما بیشتر فیلم در فضای مجازی روایت می شود او در بازی شخصیت موفق و هیجان انگیزی دارد و در واقع در آنجا از وضعیت واقعی اش فرار می کند.

با این پیش فرض می توان به اهمیت فضای مجازی و به خصوص بازی های رایانه ای پی برد، نوع بازی های کامپیوتری و فضایی که ترسیم می کنند برای کودک و نوجوان امروز و انسان آینده تصمیم گیری خواهد کرد. دیر نیست که حتی شکل رشد فکری و نگاه به دنیای واقعی را همین بازی های مجازی تعیین کنند. با این نقشی که برای بازی های رایانه ای ترسیم می شود باید بررسی کرد چه سازمانی متولی ساماندهی محتوای بازی های عرضه شده در کشور است و یا محتواسازی در بازی ها را بررسی یا پیشنهاد می دهد.

برای پاسخ به این سؤال با نام بنیادی برخورد می کنیم که نقشش در حوزه بازی های رایانه ای کشور نقش حداقلی است؛ وظایف بنیاد بازی های رایانه ای به برگزاری جام قهرمانان بازی های ویدیویی ایران محدود می شود.

این بنیاد سالی یک بار جام قهرمانان بازی های ویدیویی را برگزار می کند و مخاطبان محدودی را برای حضور در جام دعوت می کند جامی که بیشتر بازی هایش هم تولید کشور نیستند و اصلا برخی از آنها خلاف رشد مناسب فکری است، به عنوان مثال آثار مخرب بازی کلش رویال سالهاست به اثبات رسیده و عصبیت زیادی به مخاطب بازی منتقل می کند، البته بخش زیادی از بازی های این مدلی منتقل کننده عصبیت به مخاطب است. عصبیتی که جامعه امروز به اندازه کافی از آن برخوردار است و نیازی نیست راه های تازه ای برای انتقال این عصبیت پیدا کرد.

علاوه بر این موضوع در این سبک از بازی ها هر چه سطح موفقیت فرد بازی کننده بالاتر می رود بر میزان استرس و اضطراب او افزوده می شود زیرا ولع و هیجان بیشتری برای ادامه بازی و رسیدن به مراحل بالاتر پیدا می کند به گونه ای که اکثر فعالان بازی معتقدند در مراحل پایین تر راحت تر می توان از این بازی صرف نظر کرد، اما هرچه به مراحل بالاتر نزدیک می شوند، قدرت انصراف از ادامه بازی را از دست خواهند داد.

در طول این بازی ، فرد تلاش می کند از قلعه خود محافظت کرده ضمن اینکه به تخریب قلعه های اطراف خود بپردازد و با تخریب بیشتر به غنایم بیشتری دست پیدا کند در حالی که در جامعه انسانی و به دور از فضای مجازی، نوع دوستی شرط موفقیت و پیشرفت و کسب آرامش در زندگی خواهد بود. البته در باب مضرات این بازی ها بحث زیاد است و موضوع ای یادداشت نیست.

حال در این عرصه باید نقش بنیاد ملی بازی های رایانه ای را بررسی کرد، اینکه این بنیاد چه بودجه ای دریافت می کند و آیا این بودجه کفاف اهدافی که برای آن تعریف شده است را می دهد یا نه؟ و اساسا آیا از همین بودجه هم به درستی استفاده می شود یا نه؟

سازمانی که بودجه اش گاهی معادل تنها هزینه تولید دو بازی در اروپاست چگونه می تواند نقش آفرینی کند و از طرف دیگر باید بر وظایف و اهداف مدیریتش تمرکز داشته باشد که در آن ناحیه هم شاهد اتفاق خاصی نیستیم، حتی اگر اقدام به برگزاری جام قهرمانی بازی ها را می کند به دنبال اسپانسر و توجه به سیاست های اسپانسر است که باز هم مانع از ایفای نقش اصلی آن می شود.

نصرالله پژمان فر؛ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، پیش از این و در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در سؤالی از سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خطاب به نمایندگان گفت: بازی های رایانه ای تأثیر زیادی در شکل گیری شخصیت آینده سازان کشور دارد. این در حالی است که امروزه این بازی ها علاوه بر ابزار درآمدی به دستگاه ضد فرهنگی تبدیل شده است. بنیاد ملی بازی های رایانه ای راه اندازی شد تا مشکلات مذکور برطرف شود. براین اساس در بند (3) ماده (2) اساسنامه بنیاد آمده است، تدوین سیاست های حمایتی و تشویقی در زمینه تهیه، تولید، واردات، صادرات و توزیع بازی های رایانه ای توسط بنیاد و بخش خصوصی به منظور ارائه به شورایعالی انقلاب فرهنگی و تعریف سیاست های مناسب برای مقابله با بازی های مضر و مخرب باید انجام شود.

وی با اشاره به اینکه سهم بازی های خارجی از بازار کشورمان 86 درصد بوده و نهایتاً بازی های داخلی 14 درصد سهم دارند، افزود: متأسفانه در این بازی ها که با تخلف در دسترس آینده سازان این کشور است، محتواهایی مانند خلاف جنسی، الحاق کفر، تضعیف دین، همجنس گرایی، آموزش انواع جرم ها مانند سرقت، قتل های دسته جمعی و روابط جنسی مشاهده می شود.

رئیس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اذهان فرزندان این سرزمین در فضای مجازی مورد هجمه باز ی های مذکور قرار گرفته است .با توجه به بررسی های صورت گرفته امروزه توجه به هویت ملی کاهش یافته است، بر این اساس باید سوال کرد چرا نسبت به مسائل فرهنگی و سبک زندگی ایرانی اسلامی بی توجهی رخ داده است.

حال باید دید بنیاد ملی بازی های رایانه ای، تنها نامی است برای خالی نبودن عریضه در ساختار نهادهای متعدد دولتی یا نه برای اهدافی که برای این بنیاد تعریف شده طرح دارد و به دنبال ایجاد تغییر در این رویه است؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حجت الاسلام ارزانی تاکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید در حوزه های اخلاق، معنویت و سبک زندگی به صورت خاص ورود کنند. چراکه مساجد بهترین مکان برای آموزش در عرصه هایی همچون حجاب هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی در گردهمایی بزرگ روز جهانی مسجد که امروز (یکشنبه، سوم شهریور ماه) در مرکز همایش های بین المللی نیایش واقع در تهران بالاتر از میدان شهید طهرانی مقدم برگزار شد با اشاره به جایگاه عظیم حضرت علی (ع) نزد پیروان ادیان و مذاهب مختلف در سراسر جهان، گفت: زمانی وزیر اسبق بهداشت و درمان کشور لبنان در نشستی میهمان ما بود. فیلمبرداران مدام تاکید داشتند افراد از جای خود تکان نخورند تا اختلالی در روند فیلمبرداری پیش نیاید. وقتی نوبت به سخنرانی این وزیر رسید، ایستاد و شروع به حرکت کرد. وقتی به ایشان گفتند که نباید از جای خود تکان بخورید، گفت چنین درخواستی از من نداشته باشید وقتی نام امام علی (ع) بیاید بی تفاوت باشم . من پس از اتمام آن نشست با ایشان صحبت کردم و ا و که یک فرد مسیحی است، گفت 50 مرتبه نهج البالاغه را خوانده ام.

رئیس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به نگارش دو نامه از سوی مقام معظم رهبری خطاب به جوانان آمریکا شمالی و اروپا و همچنین صدور بیانیه های مهم دیگری از سوی معظم له در مقاطع مختلف یادآور شد: رهبر معظم انقلاب هیچ گاه درخواست انتشار وسیع بیانیه های گام خود را نداشتند اما در مورد بیانیه گام دوم انقلاب چنین درخواستی را مطرح کردند. این بیانیه حاصل کار پژوهشی و حرفه ای جمع زیادی از نویسندگان و پژوهشگران کشور در حوزه های مختلف است و سرانجام با نظارت و راهبری مقام معظم رهبری تدوین شد. جالب آنکه بیانیه زمانی صادر شد که دشمنان ادعا می کردند نظام اسلامی چهل سالگی خود را نخواهد دید. بیانیه گام دوم انقلاب در چنین فضایی مسیری نو در ادامه مسیر حرکت انقلاب ایجاد کرد.

وی افزود: برای ایجاد هر تمدنی 200 تا 300 سال زمان نیاز است انقلاب ما بسیار نوپا است. وقتی انقلاب های مختلف دنیا را بررسی می کنیم، متوجه می شویم انقلاب ما انقلابی مردمی و با رهبری یک فقیه مجاهد یعنی حضرت امام خمینی (ره) و از طریقی جز کودتا به پیروزی رسید. انقلاب ما به جایگاهی در جهان رسیده است که قدرتمندان عالم مجبورند با ما مذاکره کنند. گاهی برخی از این کشورها مجبور می شوند در پشت پرده با ما مذاکره کنند.

ارزانی اضافه کرد: امروز ایران اسلامی توانسته روی پای خود بایستد، محکم و استوار باشد و عزت و سربلندی خود را با وجود تمام مشکلات حفظ کند.

ائمه جماعات در راس کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند

وی گفت: ائمه جماعات در راس کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند و این موضوع به صراحت در اساسنامه ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد تصریح شده است.

رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد اضافه کرد: حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری زمانی به بنده فرمود ما هیچ مشکلی میان مدیران کانون های فرهنگی هنری و ائمه جماعات سراغ نداریم و این موضوع به دلیل این است که ائمه جماعات یا خودشان مدیر کانون های فرهنگی هنری هستند یا مدیران این کانون ها با نظر مستقیم آنها انتخاب می شوند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت 25 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور و بیش از 1200 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان تهران ، خاطرنشان کرد: این کانون ها در زمینه گام دوم انقلاب اسلامی باید در دو حوزه به صورت خاص و در پنج حوزه نیز به صورت عمومی فعالیت کنند. کانون های فرهنگی هنری باید در حوزه های اخلاق، معنویت و سبک زندگی به صورت خاص ورود کنند.

مساجد باید محله محور باشند

وی افزود: ما معتقدیم هنر مدیریتی مسجد و کانون های فرهنگی هنری وارونه است یعنی ائمه جماعات در بالای هرم و ما در پایین این هرم قرار داریم، بنابراین، اگر ائمه جماعات می فرمایند در فلان محل با فلان الگو می توانیم مروج اخلاق، سبک زندگی باشند ما دست آنها را در آن زمینه باز می گذاریم، اعتقاد داریم مساجد باید محله محور باشند البته مفهوم مساجد می تواند در سطح جهان نقش آفرین باشد اما به صورت مستقیم باید در سطح محلات اثرگذار باشد.

ارزانی با اشاره به چهار عرصه تبلیغ- ابلاغ، اقناع، سبک سازی و سیره سازی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری چند سال پیش تذکر جدی درباره سبک زندگی اسلامی مطرح فرمودند. سبک سازی به این سادگی نیست و دنیا سال ها است در این حوزه کار می کند و الان اثرات آن را می بینند. کانون های فرهنگی هنری و مساجد می توانند در حوزه اخلاق، معنویت و سبک زندگی سبک ساز باشند. برای نمونه باید دقت کنیم و من این را عالمانه می گویم چندین دانشگاه و پژوهشکده به این نتیجه رسیده اند کسانی که حجاب خوبی در کشورمان ندارند، معاند نیستند، بنابراین ما می توانیم با سبک سازی حجاب آنان را به داشتن حجاب سلامی تشویق کنیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مساجد بهترین فضا برای آموزش در عرصه های مختلف از جمله حجاب هستند . کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز می توانند با اقتضائات محلی خود در زمینه های مختلف از جمله اخلاق، معنویت سبک زندگی و حجاب اثرگذار باشند. گاهی با یک الگوی ساده و ابتکاری می توان جوانان را جذب مساجد کرد.

وی در ادامه با اشاره به تبلیغ خود در 53 کشور جهان یادآور شد: روحانیون مسیحی آموزش تخصصی برای جذب افراد مختلف دریافت می کنند و من اثرگذاری این آموزش ها را از نزدیک شاهد بوده ام.

حجت الاسلام ارزانی اظهار کرد: ما در بین خودمان سبک ها و مدل های خوبی داریم که بسیار اثرگذار هستند هرچند متاسفانه برخی از آنان را به عنوان سبک و مدل نمی شناسیم.

وی گفت: ما زمانی به اسقف اعظم سر می زدیم و همین باعث شد وقتی چند سال قبل بیست و هشتم صفر با ژانویه همزمان شود، اسقف اعظم طی بیانیه ای اعلام کرد که همه مسیحیان برنامه های ویژه را چند روز دیرتر یعنی در ابتدای ماه ربیع الاول برگزار کنند . اقدام این اسقف به دلیل این بود که ما چند بار به ایشان سر زده بودیم.

رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد ادامه داد: ما می توانیم در حوزه های مختلفی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح کرده اند (آموزش، پژوهش، عزت ملی، اقتصاد و روابط خارجی) اثرگذار باشیم ولی نقش آفرینی ما در حوزه های اخلاق، معنویت و سبک زندگی بیشتر خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما می توانیم مساجد را به مدلی که امام خمینی (ره) ایجاد و مقام معظم رهبری دنبال کرده اند، به شکوه و عظمت سال های اولیه انقلاب بازگردانیم.

پایان پیام/ 397

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
این روزها حاشیه های خودساخته برای بیشتر دیده شدن در موسیقی ایران مُد شده است، این همان نسخه ای است که برخی شرکت ها برای خوانندگان خود تجویز می کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، حرکات نمایشی یک زن در کنسرت سالار عقیلی حاشیه ساز شده است. این نخستین بار نیست که سالار عقیلی در چنین مخمصه هایی گرفتار می شود. چند سال پیش هم حضور این خواننده موسیقی ایرانی در یکی از برنامه های شبکه من وتو برایش حاشیه ساز شد.

این بار اما ماجرا در داخل کشور و بر روی صحنه رخ داده است. فیلمی کوتاه از کنسرت سالار عقیلی منتشر شده است که هنگام خواندن عقیلی، یک مرد و یک زن روی صحنه مشغول انجام حرکات نمایشی هستند.

سالار عقیلی تکذیب کرد؛ مدیرکل دفتر موسیقی واکنش نشان داد

از نکات جالب این ماجرا واکنش سالار عقیلی به این ماجراست. سالار عقیلی در صفحه شخصی اش نوشت:

من سالار عقیلی هستم .
من عاشق وطنم هستم .
من عاشق مردمان میهنم هستم .
همواره با عشق به وطنم خوانده ام .
همیشه به قوانین کشورم احترام گذاشته ام .
طبق رسم معمول، همانند تمامی همکارانم، اگر هریک از هنرمندان به کنسرت من تشریف بیاورند؛ با ذکر نام به ایشان ادای احترام می کنم .
اگرچه خانم کابلی در جمع میهمانان سالن حضور داشتند، اما همه ی چندهزار نفری که در سالن بودند، شهادت خواهند داد که کنسرت از چهارچوب قانون خارج نشده و شایعه حرکات موزونِ خانم فرزانه کابلی در کنسرت سالار عقیلی کذب محض است .
از هم وطنانِ عزیز و رسانه های محترمی که طی 25 سال فعالیت هنری ام، همواره درکنار من بوده اند استدعا دارم :
اگر دوباره شایعه ای پیرامون سالار عقیلی تولید شد، قبل از انتشار آن از صحت خبر اطمینان حاصل نمایید .
با احترام
سالار عقیلی

سالار عقیلی در مطلب خود ادعا می کند که شایعه حرکات موزون فرزانه کابلی روی صحنه، کذب محض است اما صحبت های مدیرکل دفتر موسیقی نشان می دهد که حضور یک زن با حرکات موزون خلافِ مجوزی بوده که برای کنسرت عقیلی صادر شده است.

مجوز حرکات نمایشی بدون حضور زن صادر شده است

محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم گفت: کنسرت سالار عقیلی روز دوم شهریور به صحنه رفت و متعاقب آن برای روز پنجم شهریور هم تقاضای تمدید داده شده است. برای روز دوم شهریور مجوز اجرای بخش موسیقی از سوی دفتر موسیقی صادر شد و اجرای قطعات موسیقی از سوی جناب آقای سالار عقیلی طبق مجوز پیش رفت و عموم قطعاتی که از سوی ایشان اجرا شد، قطعاتی است که از تلویزیون همیشه در حال پخش است و مردم بارها آن ها را شنیده اند.

وی ادامه داد: اگر گروه های موسیقی بخواهند روی صحنه اجرای حرکات نمایشی داشته باشند، باید از مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد مجوز بگیرند. در مجوزی که اداره کل هنرهای نمایشی به شرکت مجری(ققنوس) داده است، صراحتا نوشته که اجرای حرکات نمایشی بدون حضور بانوان باشد و البته اداره کل نمایشی می تواند توضیح بهتری ارایه نماید.

الهیاری تاکید کرد: برای اجرای روز پنجم شهریور(فردا شب) باز هم می بایست مجوز اجرای حرکات نمایشی از سوی شرکت مجری اخذ شود. اما تا جایی که اطلاع دارم اداره کل هنرهای نمایشی تا این لحظه برای حرکات نمایشی مجوزی صادر نکرده است. یعنی اجرای روز پنجم بدون حرکات نمایشی به صحنه می رود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفت: یادآوری می کنم مسئولیت اجراهای صحنه ای برعهده شرکت برگزارکننده کنسرت است و خواننده محترم صرفا به اجرای قطعات موسیقایی می پردازد.

دقت در متن پیام سالار عقیلی نشان می دهد که اصل ماجرای حرکات موزون با حضور زن صحت دارد و کذب محض نیست. همچنین فیلم هایی که از این اجرا منتشر شده به وضوح حضور یک زن روی صحنه ی کنسرت سالار عقیلی را ثابت می کند که مشغول انجام حرکات موزون است.

به هر روی در کنسرت سالار عقیلی برخلاف مجوزی که برایش صادر شده، اتفاقاتی رخ داده است که کاملا قابل بررسی است. حرکات موزون زنی روی صحنه کاملا غیر قانونی و برخلاف مجوزِ مرکز هنرهای نمایشی بوده است. این خود مصادق صریح نقض قانون است.

حاشیه هایی خودساخته برای دیده شدن / مقصر کیست؟

به نظر می رسد که برخی از خوانندگان و گروه های موسیقی وقتی به یک سکونِ هنری در کارشان می رسند، با مشورتِ برخی شرکت ها و موسسه های برگزاری کنسرت های موسیقی، سعی می کنند با حاشیه های خودساخته نامشان را روی زبان ها بیاندازند و کنسرت هایشان را رونق بخشند.

این نقشه های رسانه ای در عرصه سینما هم روزگاری مُد شده بود و امروزه هم گاه و بی گاه دیده می شود که برخی فیلم ها برای بیشتر دیده شدن از این حربه استفاده می کنند و حاشیه های خودساخته برای خود ایجاد می کنند.

سال گذشته شاهد بودیم که یکی از خوانندگان موسیقی پاپ وقتی رونق کنسرت هایش رو به افول گذاشته بود و مخاطبانش ریزش زیادی داشتند، با انتشار یک موزیک ویدیو کاری کرد که ممنوع الفعالیت شود. بعدها(شش ماه بعد) هم که دوباره مجوزِ کنسرت گرفت، شیطنت هایی کرد تا شاید باز هم با ممنوع الفعالیتی توجه ها را به خود جلب کند. البته این بار دفتر موسیقی این خواننده را ممنوع الفعالیت نکرد تا نقشه های این خواننده پاپ و شرکتِ مشاورش، نقش بر آب شود.

در این میان اما سالار عقیلی ماجرای متفاوتی دارد. عقیلی بی شک جایگاه محکمی در موسیقی ایران دارد و برای دیده شدن به چنین حاشیه هایی نیاز ندارد. عقیلی در سال های گذشته تقریبا تمام رسانه های داخلی را در اختیار داشته و در رسانه ملی بیشتر از هر خواننده دیگری، آثارش پخش می شود.

شاید دور از انصاف است که چنین خواننده ای با چنین موقعیتی سراغ حاشیه هایی خودساخته برود. البته که مسئولیت اتفاق های روی صحنه در یک کنسرت موسیقی برعهده شرکت برگزار کننده است و احتمالا چنین حاشیه ای حاصل عملکرد شرکت برگزار کننده کنسرت عقیلی، یعنی موسسه فرهنگی هنری ققنوس است. اما به هر حال سالار عقیلی هم نباید وارد چنین بازی ها و چنین حاشیه های خودساخته ای شود.

نهادهای نظارتی بیش از هر کسی باید نظارتشان بر فعالیت شرکت ها و موسسه های فرهنگی را بیشتر کنند و هر کدام از این شرکت ها که مرتکب تخلف می شوند را ممنوع الفعالیت کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدتی است موضوع ادغام مؤسسه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده است. چندی پیش روابط عمومی این وزارتخانه نیز اعلام کرد که شورای معاونان ادغام موسسات و انجمن های معاونت امور هنری را تصویب کرده است که بر اساس آن، موسسات مرتبط به معاونت هنری به دو موسسه کاهش می یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : قلم نیوز تیتر برتر

به گزارش ایسنا، در این میان با وجود آنکه معاونت امور هنری از چندی پیش طرح ساماندهی موسسات، فرآیندها و ساماندهی پروژه ها و رویدادها را آغاز کرده است، هنوز درباره چگونگی ادغام مؤسسه های معاونت امور هنری توضیح مشخص و دقیقی ارائه نشده است.

در همین راستا، سید امین مویدی اصفهانی _ مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری_ درباره جزئیات اجرایی این طرح توضیحاتی ارائه داده است.

ضرورت طرح ساماندهی مؤسسه ها چیست؟

مویدی اصفهانی در ابتدا در پاسخ به این پرسش که طرح ساماندهی موسسات و انجمن های معاونت هنری بر چه اساس و ضرورتی طراحی شده است، اظهار کرد: از ابتدای سال 1397 به دستور معاون محترم امور هنری، سه طرح ساماندهی در دستور کار واحد برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری قرار گرفت. طرح اول ساماندهی فرآیندهای معاونت امور هنری است که به زودی همراه با برنامه راهبردی رونمایی خواهد شد. طرح دوم، ساماندهی پروژه ها و رویدادهای برگزار شده یا مورد حمایت معاونت امور هنری است که فاز اول آن شامل شناسایی، شاخص گذاری و رتبه بندی جشنواره ها انجام شده است.

او ادامه داد: طرح سوم که وزیر محترم نیز دستور انجام را در کل وزارتخانه داده است، طرح ساماندهی موسسات تابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با استقرار انضباط مالی شروع شد. در اولین گام کمیته حسابرسی و امور مجامع معاونت هنری تشکیل شد، پیش مجامع و مجامع عمومی مؤسسات و انجمن ها به طور رسمی برگزار شد و تکالیف منتج از گزارش حسابرس مستقل ابلاغ و تا حصول نتیجه پیگیری شد. در این زمینه اصلاح ساختار مالی مؤسسات و انجمن ها شروع شد. همچنین با تدبیر و همکاری مؤثر مشاور اجرایی معاونت، آقای قبادی بدهی های سنگین مؤسسات از جمله انجمن هنرهای نمایشی تسویه شد که بی اغراق اقدام قابل تقدیری بود و سال ها معطل و معوق مانده بود.

مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی موسسات و انجمن ها، اهداف افزایش بازدهی و ارتقای بهره وری و کارآیی مؤسسات و انجمن های تابعه، ایجاد ساختار و روش بهینه انجام فعالیت ها، سازماندهی و استفاده از منابع محدود موجود، چابک سازی تشکیلات و فرآیندها، فراهم آوری امکان نظارت و کنترل یکپارچه و فراگیر خصوصا درحوزه های مالی و نیل به شفافیت را مورد نظر دارد. رویکرد و راهبرد این طرح نیز ایجاد انسجام و هماهنگی، اصلاح ساختار، ضابطه مندی و شفافیت، شناسایی و کنترل ریسک و پرهیز از ایجاد اختلال در فعالیت های جاری است.

ساماندهی لزوما به معنی انحلال نیست

مویدی اصفهانی در توضیح چگونگی اجرای این طرح نیز اظهار کرد: فعلا یک طرح کلی ارایه شده است و تصمیم گیری در مورد جزئیات طرح و اقدامات اجرایی، بر اساس تصویب شورای معاونان به کارگروه ساماندهی مؤسسات معاونت هنری متشکل از نمایندگان معاونت هنری، معاونت توسعه مدیریت و منابع، معاونت حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده است. این کارگروه به زودی تشکیل خواهد شد و موارد را بررسی و اعلام نتیجه خواهد کرد.

او در پاسخ به این پرسش که با توجه به اعلامیه روابط عمومی وزارت فرهنگ مبنی بر اینکه هشت موسسه معاونت هنری به دو موسسه تقلیل خواهد یافت، این کارگروه قرار است در چه موردی بررسی و اعلام نظر کند؟، توضیح داد: اول آنکه تاکید می کنم هدف، ساماندهی مؤسسات است؛ ساماندهی لزوما به معنی انحلال نیست. به عنوان مثال مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بر اساس اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی وابسته به بنیاد فرهنگی و هنری رودکی است. با وجودی که شخصا معتقدم در صندوق اعتباری هنر و مؤسسه هنرمندان پیشکسوت فعالیت های موازی انجام می شود و لزومی ندارد برای یک ماموریت و کار مشابه دو هزینه سربار پرداخت شود، اما ملاک قانون است و ما به ابتنا و اتکاء قانون، پیشنهاد داریم که موسسه هنرمندان پیشکسوت، ذیل بنیاد رودکی به فعالیتش ادامه دهد. هرچند که پیشنهادات دیگری هم درباره این مؤسسه وجود دارد و باید با رعایت موازین قانونی در کارگروه بررسی و تصمیم گیری شود.

او افزود: دومین نکته آن است که ما مؤسسات تابعه معاونت هنری را به دو دسته تقسیم کردیم. اول انجمن های تخصصی شامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، انجمن موسیقی ایران، بنیاد ملی مد و لباس، مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و دوم سایر موسسات شامل بنیاد فرهنگی و هنری رودکی، موسسه هنرمندان پیشکسوت، موسسه توسعه هنرهای معاصر و بنیاد آفرینش های هنری نیاوران.

مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری یادآور شد: ساماندهی و ماموریت موسسات جدید نیز بر اساس همین طبقه بندی و دستور وزیر محترم است. سایر موسسات در بنیاد رودکی که ظرفیت قانونی ویژه ای دارد و انجمن ها در یک موسسه دیگر تجمیع و ساماندهی خواهد شد. روش های مختلفی هم برای ساماندهی از جمله تاسیس و راه اندازی شرکت مادر تخصصی، انحلال مؤسسات ناکارآمد، تلفیق برخی از موسسات هم راستا، ایجاد ساختار مدیریت مشارکتی وجود دارد. کارگروه با توجه به شرایط و اقتضائات و الزامات هر یک از موسسات و انجمن ها به تفکیک در مورد این روش ها و رسیدن به هدف و برنامه ریزی گام های اجرایی تصمیم گیری خواهد کرد.

تکلیف انجمن هایی که شعب استانی دارند چه می شود؟

او همچنین درباره پیشنهاد معاونت امور هنری برای آینده انجمن ها، خصوصا انجمن هنرهای نمایشی و انجمن موسیقی که شعب استانی دارند، گفت: همانطور که می دانید ما یک تعریف صنفی از انجمن ها داریم که برای تاسیس آن باید به وزرات کار مراجعه کرد و یک تعریف فرهنگی که به بعضی از موسسات فرهنگی هنری اطلاق می شود تا شرایط ویژه ای داشته باشند که این شرایط و ضوابط در سامانه دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مرکز فرهنگی آمده است.

مویدی اصفهانی خاطرنشان کرد: در سامانه دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قسمت نامگذاری قید شده است که بر اساس سیاست ها و تعاریف و شرایط نامگذاری مؤسسات فرهنگی بر اساس مصوبه 179 شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 67/11/04 و همچنین اختیارات هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی مطابق بند 2 و تبصره ماده 10 و همچنین ماده 11 ضوابط و مقررات، تعریف انجمن عبارتند از: مؤسسه فرهنگی هنری که بین موسساتی دیگر زمینه همکاری تعریف نموده و حلقه ارتباطی است. تشکیل دهنده و تاسیس کننده این موسسات، مدیران مسئول موسسات فرهنگی هستند. فعالیت هایی که انجمن انجام می دهد صرفا ایجاد همکاری های بیشتر بین موسسات عضو است و از تصدی گری فعالیت های فرهنگی موسسه منع می شوند.

او گفت: همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه 520 مورخ 82/04/10 موضوع الحاق ماده واحده به مصوبه ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، مؤسسات، کانون ها و انجمن های فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها (مصوبه جلسه 385 مورخ 75/08/08) را به این شرح تصویب کرد:

مراکزی که بر اساس این ضوابط توسط اشخاص حقوقی یا حقیقی تاسیس شده اند و نوع فعالیت آنها مشابه یکدیگر است، می توانند اقدام به تاسیس مجموعه تشکیلات مرکزی با عنوان اتحادیه، مجمع، جامعه، انجمن یا سایر عناوین مشابه در سطح استانی، منطقه ای یا کشوری نموده و بر اساس ضوابط از دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی مجوز فعالیت دریافت نمایند. پس طبق قانون انجمن یک تشکیلات مرکزی و حلقه ارتباطی از چند مؤسسه است که فعالیت مشترک دارند. در صورتی که قبلا یک انجمن و یک هسته مرکزی تشکیل شده و بعدا شعبات استانی آن به وجود آمده است، برخی از این شعب مجوز موسسه را اخذ نکرده اند یا حتی روال عضوگیری و انتخاب هیات مدیره در اساسنامه آن تبیین و تشریح نشده است یا اگر هم که شده، بر اساس آن اقدام نمی شود. در واقع برخی از انجمن ها به رغم فعالیت های زیاد و موثرشان، متاسفانه مبنای قانونی ندارند. در واقع نه منطبق با تعریف انجمن صنفی وزارت کار هستند، نه منطبق با تعریف انجمن های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ پس وظیفه معاونت هنری ایجاب می کند که به آنها مشاوره دهد تا مبنای قانونی و قاعده مند پیدا کنند و ساماندهی شوند تا از این ظرفیت قدرتمند و موثر به درستی و نظاممند استفاده شود. پیشنهاد این است که معاونت هنری و دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی کمک کنند تا کلیه انجمن های هنری در زمینه هنرهای نمایشی، موسیقی، تجسمی و مد و لباس در استان ها با رعایت قوانین و ضوابط به عنوان موسسات فرهنگی هنری ایجاد یا اصلاح شوند و در اساسنامه هریک، شرایط عضوگیری و نحوه انتخاب هیات مدیره و هیات امنا و سایر ارکان مشخص شود. این انجمن ها همچنان مورد حمایت معاونت هنری خواهند بود و از تداوم فعالیت های موثر هنری آنها در سطح کشور استقبال و حمایت می شود.

انحلال موسسه های با فعالیت های موازی از گزینه هاست

مویدی اصفهانی بیان کرد: تمامی موارد که از ابتدای مصاحبه تاکنون عرض کردم پیشنهادهای معاونت هنری در قالب طرح ساماندهی موسسات است که طبق مصوبه شورای معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، باید در کمیته ساماندهی موسسات به طور همه جانبه بررسی و تصمیم گیری شود، اما باز هم تاکید می کنم جهت گیری طرح، ساماندهی موسسات است، نه لزوما انحلال آنها، هر چند همانطور که گفتم انحلال موسسات با فعالیت های موازی که هزینه اش بیش از فایده اش باشد هم یکی از گزینه ها است.

او افزود: مورد دیگری که در خصوص انجمن ها باید عرض کنم این است که بزعم من انجمن های هنری حتی اگر مطابق تعریف وزارت کار، صنفی هم نباشند، بهتر است برای حفظ استقلال، ماهیت غیر دولتی داشته باشند. طبعا نمی شود انتظار داشت که معاونت هنری متقبل همه هزینه های انجمن های مرکز باشد، اما در عین حال استقلال انجمن هم حفظ شود. این نگاه باید اصلاح شود.

مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری خاطرنشان کرد: شخصا معتقدم که انجمن های هنری در سراسر کشور باید ساماندهی و حمایت شوند و حتی توسعه یابند؛ اصلا برای معاونت هنری نه ممکن است و نه به صلاح که اقدام به حذف و انحلال آنها کند و در وزارتخانه هم به شدت پیگیر ایجاد تشکیلات صنفی منسجم برای هنرمندان هستیم، اما این نگاه مغایر با ساماندهی نیست. با توجه به توضیحاتی که دادم لازم است همه انجمن ها پشتوانه محکم قانونی و روال قاعده مند داشته باشند و ما هم موظف هستیم برای رسیدن به این مهم و حمایت از تشکل های قانونی هنری کمک کنیم.

کدام دو مؤسسه باقی می مانند؟

مویدی اصفهانی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا درست است که بنیاد رودکی و مؤسسه توسعه هنرهای معاصر یا مؤسسه توسعه کمک به فرهنگ و هنر باقی می مانند و سایر مؤسسات یا منحل می شوند یا ذیل یکی از مؤسسه ها خواهد رفت، گفت: این پرسش چند نکته دارد که به هر کدام، به تفکیک پاسخ می دهم. اولا ما نهایتا دو مؤسسه خواهیم داشت که یکی بنیاد رودکی است و دیگری، یک مؤسسه دیگر. دوم، این موسسه قطعا مؤسسه توسعه هنرهای معاصر نیست، سوم اینکه موسسه توسعه کمک به فرهنگ و هنر از موسسات تابعه معاونت هنری نیست و ماموریت و وظایف دیگری دارد، پس ادغام موسسات و انجمن ها در این موسسه یک گمانه زنی کاملا اشتباه و حتی غیرمنطقی است و چهارم، ادغام انجمن ها در بنیاد رودکی منتفی است و از ابتدا هم در طرح نبوده است.

او اظهار کرد: نکته بعدی که قبلا هم عرض کردم، اینکه ما مؤسسات تابعه را به دو قسمت تقسیم کردیم. سایر مؤسسات که با توجه به روش هایی که عرض کردم تعیین تکلیف می شوند و در صورت ادامه فعالیت ذیل بنیاد رودکی خواهند بود و انجمن ها که ذیل یک مؤسسه فعالیت خواهند کرد که مجددا تاکید می کنم قطعا مؤسسه توسعه هنرهای معاصر یا بنیاد رودکی نیست.

مویدی اصفهانی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود درباره گلایه برخی از مدیران معاونت هنری از جمله مدیر کل هنرهای نمایشی مبنی بر اینکه صرفا از کلیات طرح خبر دارند و با آنها در این زمینه مشورت نشده است، توضیح داد: طرح ارائه شده شامل اهداف، الزامات، رویکرد و راهبرد، تشریح وضع موجود، راهکارهای ساماندهی، مبانی و اصول حاکم بر بهبود، و زمان بندی مطالعه و بررسی روش های اقدام است که تاکنون چند بار توسط معاون محترم هنری برای مدیران کل در جلسات شورای مدیران معاونت هنری یا جلسات دیگر تشریح شده است و مدیران کل هم نظراتشان را در خصوص این طرح عنوان کرده اند. پس از تشکیل کار گروه ساماندهی مؤسسات، جزئیات مسایل و روش اجرایی بررسی و تصمیم گیری خواهد شد که در این مرحله قطعا نیازمند تجربیات و نظرات کلیه ذینفعان از جمله هنرمندان ارجمند، مدیران کل محترم، هیات امنا و هیات مدیره و مدیران عامل محترم انجمن ها خواهیم بود و با آنان مشورت خواهیم کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت داریوش اسدزاده، هنرمند پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی حسینی در پیام تسلیت برای درگذشت داریوش اسدزاده نوشته است: "داریوش اسدزاده هنرمند ارزشمند چند دهه در تئاتر و هنر ایران فعالیت کرد و بخشی از تاریخ و خاطرات تئاتر و سینما با نام و یاد این هنرمند همراه است و با حضور فعال خود همواره مایه دلگرمی جوانان در عرصه هنر بود."

حسینی در ادامه این پیام آورده است: "درگذشت این هنرمند پیشکسوت و گرانقدر را به خانواده گرامی اش، هنرمندان و دوستداران هنر تسلیت می گوییم و برای آن زنده یاد، بهترین درجات را از درگاه خداوند متعال آرزو دارم. روحش شاد و یادش گرامی"

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
در یک بدعت عجیب، نمایشی که به خاطر محتوای موهن، توقیف شده بود، بناست در کانادا و انگلیس روی صحنه برود.

به گزارش مشرق ، نمایش مولن روژ به کارگردانی حسین پارسایی، چندی قبل به خاطر هجویات مبتذل توقیف شد. نمایشی که مطابق روند این روزهای تئاتر، برای جذب مخاطب، به شوخی های ناهنجار متکی بود. اما اتفاق قابل تأمل این است که برخی از بازیگران این نمایش در فضای مجازی، از برنامه اجرای آن در شهرهای لندن، تورنتو و ونکور خبر داده اند!

بیشتر بخوانید:

انجمن سینمای جوان، دفتر شخصی نویسنده نمایشنامه مولن روژ است؟
اعتراضات به رکیک بودن مولن روژ حسین پارسایی

جای سؤال است، نمایشی که در داخل توقیف شده، چرا امکان اجرا در خارج از کشور می یابد؟ به طور طبیعی، اجرای نمایش توقیفی مولن روژ در دیگر کشورها، یک بدعت است و در آینده این راه را پیش روی دیگر نمایش ها نیز باز می کند که در صورت توقیف و یا هر محدودیت قانونی دیگری، راهی خارج شوند و با ابتذال و انحراف بیشتری روی صحنه بروند! ضمن اینکه رفتن این گونه نمایش ها به خارج، یک دهن کجی به قوانین و نظارت محسوب می شود.

به همین دلیل هم اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد باید تمهیدی برای جلوگیری از این بدعت بیندیشد. یعنی باید سازوکاری در پیش گرفته شود که اجرای نمایش هایی که به هر دلیلی در داخل از اجرا منع می شوند، در خارج نیز ممنوع شود. به ویژه افرادی چون حسین پارسایی که هم سابقه مدیریتی طولانی دارند و هم ارتباطات نزدیکشان با مدیران فعلی هنرهای نمایشی، امکان چنین رفتارهایی را برای آنها فراهم می کند.

چند سال است که کانادا به یکی از مقاصد نمایش های ناهنجار و ضدانقلابی تبدیل شده است. قبلاً نیز چند نمایش مشکل دار، راهی آن کشور شده بودند. اگر از الان جلوی راهیابی مولن روژ به کانادا گرفته نشود، از این پس بسیاری از کارگردان هایی که در پی حاشیه هستند، عمداً شرایط توقیف نمایش خود را ایجاد می کنند تا به این ترتیب راه اجرای کار خود در کانادا را باز کنند! به ویژه اینکه اشخاصی چون محمد قدس، تهیه کننده این نمایش، در کانادا صاحب کمپانی هستند.

گفتنی است، حسین پارسایی سال های اخیر عامل گسترش نمایش های اشرافی و پرهزینه، با حضور چهره های مشهور سینمایی گران قیمت شده است.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیست و ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران پیام داد.

به گزارش ایسنا به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، سید مجتبی حسینی در این پیام آورده است:

فرزندان ایران عزیز، هنرمندان نامدار فردا، کارهای بزرگ و ماندگار برآمده از آرمان های والا و رؤیاهای روشن و امیدهای استوارند.

کارهای بزرگ را از فاصله ای دورتر و از حاصل ارزشمندش می توان به راحتی بازشناخت، یکی از این شمار، همین فرصت مغتنم گردآمدن جوانان هنرمند در سایه استادان هنر و تجربه ی توأمان آموختن و آفریدن است. بهانه ی مبارکی که با نقش خیال انگیز هنر و جوهر دستانِ جوان، مخاطبانِ هنر را به منظری دلپذیر و خیال انگیز می خواند.

سی و یک سال پیش زمانی که هیچکدام از دختران و پسران شرکت کننده امروز به دنیا نیامده بودند ، جشنواره ی هنرهای تجسمی جوانان با آرمانی والا و امیدی استوار شکل گرفت و امروز، پس از بیست و پنج دوره، آغاز فصل جدید این رویدادِ موفق ملی است.

رویدادی که در خاطر بسیاری از هنرمندان چهل/ پنجاه ساله ایران عزیز ما، ردپایی دارد و این ردپا برآمده از تفاوت و تمایز این جشنواره است. پیوستگی رقابت با رفاقت، تجربه ی یک هفته همزیستی و همکاری و ایده پردازی و هنرورزی که در هنرهای تجسمی بیشتر برآمده از خلوت است در جلوت و جمع. شور و انگیزه ی خالصانه استادانِ امروز برای فردا، همه و همه نکته هایی است که می تواند آموزه ی ارزشمندی را در ذهن و ضمیر ما برای یک عمر، قوت دهد و آن کیمیای گفتگوست، گوهر همدلی، که اگر چنین سرمایه ی ثمینی داشته باشیم گذشتن از دشواری ها آسان خواهد بود.

خرسندم که به همت همکاران سخت کوشم در ایلام و تهران، بیست و ششمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، در خاکی میزبان شماست که نماد قدمت و مقاومت سرزمین مینوی ماست. خوشحالم که به فروتنی می توانم آفرین گوی هنرمندانِ جوان باشم و آرزو کنم که آموزه های هنری، چنین بلند و بشکوه، آمیزه ی جان و جوهر قلم هنرمندانی باشد که میراث داران شایسته ی فردا هستند.

بیست و ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران از سی ام مرداد تا سوم شهریور در شهر ایلام در حال برگزاری است.

اختتامیه این جشنواره، عصر یکشنبه، سوم شهریور ماه در دانشگاه ایلام برپا می شود و برترین های جشنواره تجسمی جوانان ایران در رشته های نه گانه هنرهای تجسمی معرفی خواهند شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیر روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مباحث طرح شده برای طرح ادغام موسسات معاونت امور فرهنگی توضیحاتی ارایه کرد و گفت: هرگونه اطلاع رسانی در این مورد فقط از جانب روابط عمومی معاونت امور فرهنگی انجام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد طباطبایی حسینی، درباره طرح ادغام سه موسسه معاونت امور فرهنگی گفت: طرح ادغام موسسات زیر مجموعه معاونت امور فرهنگی در حال بررسی ساختاری است و هنوز این ساختار نهایی نشده است.

وی ادامه داد: همچنین درباره این که چه کسی مدیرعامل موسسه جدید خواهد بود، تاکنون بحثی صورت نگرفته است و به همین جهت گمانه زنی هایی که در این باره در رسانه ها مطرح می شوند، صحت ندارند.

مدیر روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای تعیین ساختار موسسه جدید گفت: طرح ادغام موسسات معاونت امور فرهنگی در یک موسسه در حال بررسی های ساختاری و اساسنامه ای است و در وهله نخست باید یک چارت و ساختار برای آن تعریف شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر چندین طرح برای موضوع ادغام موسسات مطرح شده که کارگروه بررسی موسسات معاونت امور فرهنگی در مورد یک طرح به جمع بندی رسیده است.

طباطبایی حسینی تصریح کرد: هرگونه گمانه زنی درباره انتخاب مدیرعامل جدید مورد تایید معاونت امور فرهنگی نیست و بر اساس دستور معاون محترم فرهنگی وزیر، اطلاع رسانی در این زمینه فقط از طریق روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت خواهد گرفت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور گفت: پیشنهاد داده شده تا 20 میلیارد تومان برای نوسازی و بازسازی کتابخانه های کشور اختصاص پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران ، فاطمه ذوالقدر عصر امروز در اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با اشاره به اقدامات کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: افزایش سرانه مطالعه هدف عمده کمیسیون فرهنگی مجلس است چرا که سرانه مطالعه به واسطه فضای مجازی و تهاجم فرهنگی دچار مشکلات بسیاری شده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه حوزه کتابخوانی در کشور مورد غفلت واقع شده و سرانه مطالعه پایین آمده است افزود: پیشنهاد داده شده تا 20 میلیارد تومان برای نوسازی و بازسازی کتابخانه های کشور اختصاص پیدا کند.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر چند مشکلات اقتصادی در کشور وجود دارد اما حوزه فرهنگ مکمل همه فعالیت ها است و هر اقدامی نیاز به فرهنگ سازی دارد؛ از اینرو باید با اختصاص بودجه های مناسب، اختصاص مشوق ها و پویش ها تعامل خوبی جهت ارتقا این حوزه صورت پذیرد.

ذوالقدر سپس ادامه داد: در قرآن کریم اشارات مختلفی در مورد کتاب شده است همچنان که حضرت علی(ع) نیز فرمودند بهترین گوینده برای ما کتاب است از اینرو توجه به کتاب و کتابخوانی ضرورت دارد.

وی در پایان با اشاره به هفته دولت خاطرنشان کرد: 3 هزار و 500 پروژه عمرانی در استان تهران در هفته دولت افتتاح و به بهره برداری می رسد که امید است منشأ خدمت به مردم باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
جدیدترین جداول کارگروه ساماندهی کاغذ، امروز از سوی دبیرخانه این کارگروه منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری کتاب ایران میزان

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این جداول با عنوان های گزارش مدیریتی واردات کاغذ (بخش فرهنگ) در سال 98 و وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98 منتشر شده است.

جداول عنوان شده از لینک های زیر قابل دسترسی است:

گزارش مدیریتی واردات کاغذ (بخش فرهنگ)در سال 98- تاریخ گزارش 98/6/2

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98- تاریخ گزارش 98/6/2

به نقل از ایبنا

لینک خبر :‌ چاپ و زندگی
دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا از توافق با انجمن کارتن و ورق برای باقی ماندن سقف صادرات کاغذ بسته بندی تا 15 درصد خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : سفیر تجارت چاپ و زندگی

مهشید پورداد دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با اشاره به جلسه ای که روز شنبه 2 شهریور ماه در وزارت صمت برگزار شد گفت: موضوع جلسه درخواست تعدادی از واحدهای کارتن سازی برای ممانعت از صادرات کاغذ بود که طی گزارشات سندیکا مبنی بر وجود مازاد تولید در بخش کاغذ بسته بندی و توانایی تولید کاغذهای با کیفیت در داخل جهت صادرات با ادامه روند صادرات کاغذ با رعایت سقف صادراتی 15% از تولید و همکاری انجمن محترم ورق و کارتن موافقت شد.

وی ادامه داد: سال گذشته به دنبال مشکلاتی که در حوزه فرهنگ پیش آمد، برای صادرات کاغذ بسته بندی سقف تعیین شد ، ما امسال بدنبال این بودیم که این سقف برداشته شود، در پی همکاری که با انجمن ورق و کارتن داشتیم به این توافق رسیدیم که فعلا همین سقف 15 درصد باقی بماند تا شرایط برای صادرات بیشتر فراهم شود.

پورداد تصریح کرد: البته این 15 درصد برای صادرات کاغذ فلوتینگ و تست لاینر است ، ما صادرات کاغذ سفید و کرافت را آزاد خواهیم داشت.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا نگرانی درباره کمبود کاغذ بسته بندی را بی مورد دانست و گفت: ظرفیت اسمی کارخانجات تولیدی ما زیاد است و به زودی آمارش اعلام می شود، از نظر ما اگر سقف این صادرات هم برداشته شود، مشکلی پیش نمی آید چرا که همکاران ما توانایی پوشش کامل نیازهای داخلی تمام کارخانجات تولید کارتن را دارند ، ما چندین واحد صادراتی داریم که صرفا برای صادرات کاغذ احداث شده اند.

وی ادامه داد: البته نباید از نظر دور داشت که دست صادرات در وضعیت فعلی بسته است، مشکلات حمل و نقل و کشتیرانی، مشکلات ارز، برگشت ارز حاصل از صادرات و ... محدودیت هایی ایجاد کرده است ، ما قبل از تحریم، به کشورهای اروپایی نیز کاغذ بسته بندی صادر می کردیم، اما الان تنها به عراق ، افغانستان، ترکمنستان ،گرجستان صادرات داریم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
پرویز بیگی گفت: در سال 3 هزار مجموعه شعر چاپ می شود که از نظر من 70 درصد آنها ارزش خواندن و تورق را ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : تیتر ۱

پرویز بیگی مدیر انتشارات فصل پنجم، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در توصیف وضعیت امروز بازار کتاب گفت: مسلماً تیراژ کتاب ها کاهش یافته و کثرت و تنوع آثار موجود نیز مخاطب را سردرگم کرده است.

وی ادامه داد: بحث من بیشتر روی حوزه شعر است. در سال 3 هزار مجموعه شعر چاپ می شود که از نظر من 70 درصد این مجموعه ها به دلیل ضعف شدیدی که دارند، حتی ارزش خواندن ندارند. 20 درصد آنها قابل تورق بوده و تنها 10 درصد قابل تأمل هستند.

بیگی افزود: همین کثرت، کیفیت آثار را کاهش داده است. مخاطب وقتی سراغ کتابی می رود، اگر در حوزه شعر کلاسیک باشد، گاهی شاهد ایراد های ابتدایی ساختاری مانند وزن بوده و اگر کتاب در حوزه شعر سپید باشد، می بیند بیشتر شبیه نثر ادبی است. امروزه در آمار ها فقط اعلام می شود که چندین هزار جلد کتاب در سال چاپ شده، اما این وسط کیفیت آثار منتشر شده جایی مورد بررسی قرار نمی گیرد.

ورود افراد غیر متخصص آفت صنعت نشر کشور

مدیر انتشارات فصل پنجم با انتقاد از روند اعطای مجوز نشر به افراد غیرمتخصص در این زمینه بیان کرد: برای انجام هر کاری (به طور مثال رانندگی) نیاز به کسب مهارت و تخصص لازم برای آن حرفه است. اما در عرصه نشر این طور نیست. افرادی هستند که با مدرک کارشناسی یا حتی پایین تر، بدون هیچ گونه تخصصی، اقدام به کسب مجوز و تاسیس انتشارات می کنند. سردرگمی و عدم تخصص وی، باعث می شود هرچیزی را در قالب کتاب چاپ و روانه بازار کند. تمرکز و تخصص نشر ما (انتشارات فصل پنجم) به دلیل سال ها تجربه صرفا بر روی شعر است؛ به همین دلیل وارد سایر حوزه ها نمی شویم.

وی افزود: تا کنون 820 مجموعه شعر چاپ کرده ایم. در سال چاپ بیش از 400 کتاب شعر به ما پیشنهاد و ارسال می شود که از این میان با کارشناسی هایی که انجام می گیرد، حدود 50 اثر گزینش می شوند. باقی آثار فاقد حداقل ارزش های ادبی لازم است. اگرچه نمی توان در سنجش شعر از منطق ریاضی بهره برد، ولی اتکا به خرد جمعی راهکار مناسبی است.

ایرادها و اشکالات حتی در کار بزرگان ادبیات هم به چشم می خورد

بیگی تصریح کرد: بسته به نویسنده اثر ما نیز رویه های گوناگونی در برخورد با آثار داریم. به طور مثال اگر شاعری صاحب نام کتابش را برای چاپ به ما بدهد، کار او را دیگر کارشناسی نمی کنیم. اگر آن فرد بعد از چندین سال سرایش و مطالعه، ایرادی هم در اثرش دیده شود، خودش باید پاسخگوی مخاطبش باشد.

مدیر انتشارات فصل پنجم ادامه داد: اگر یکی از اساتید مطرح یا صاحب نام ادبیات نیز حاضر شود مقدمه ای بر کتاب بنویسد، باز ما به نظر و تایید آن استاد احترام گذاشته و کار را چاپ می کنیم. اما آثار نویسندگان نوقلم که گاه دارای ایرادات تالیفی و ساختاری نیز هستند، باید نظر کارشناسان انتشارات را برای چاپ جلب کند.

وی افزود: البته برخی مسائل اولیه همچون وزن و عروض در شعر، حتی در بین اساتید هم هنوز مورد اختلاف بوده و توافق و وحدت نظری بر سر آن ها وجود ندارد. من عزیزانی را می شناسم که کتاب درباره عروض نوشته اند، اما شعر آن ها ایراد وزنی دارد. در سال های گذشته کتابی از زنده یاد حسین آهی درباره قافیه منتشر کردیم که ایشان در آن کتاب به ایرادات قافیه در شعر بسیاری از بزرگان ادبیات پرداخته اند و خواندن آن را به مخاطبان توصیه می کنم.

دولت باید کتاب را وارد زندگی مردم کند

بیگی با ابراز نارضایتی از میزان و نحوه حمایت دولت از صنعت نشر گفت: دولت ها در صادرات کالا های مختلف صنعتی و کشاورزی و غیره، کمک حال صادر کنندگان هستند و نقش تاثیرگذاری را ایفا می کنند. این حمایت ها در مورد ناشران وجود ندارد. ناشر باید علاوه بر انتشار اثر، خودش هم به فکر بازار فروش آن باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: ما هنوز بعد از 11 سال ویترین مناسبی برای فروش کتابمان نداریم. کتابخانه های کشور هم علی رغم بودجه هایی که دارند، اقدامی برای خرید کتاب از ناشران نمی کنند. اگر به دنبال ارتقای سرانه مطالعه در کشور هستیم باید دولت حمایت کند و کتاب را وارد زندگی مردم کند. در این میان نمایشگاه کتاب فرصت خوبی است که امکان دیده شدن را به ناشران می دهد.

مدیر انتشارات فصل پنجم درباره نحوه همکاری صاحبان قلم با نشر فصل پنجم بیان کرد: کسانی که می خواهند اثرشان را در فصل پنجم منتشر کنند، آثارشان را به صورت حروف چینی شده برایمان ارسال کنند. البته افرادی که در خارج از کشور هستند می توانند ایمیل هم بکنند. وقتی آثار به صورت مکتوب به دست ما برسد، فرآیند رسیدگی به آن ها هم سریع تر خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب پکن به کار خود پایان داد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران؛ بیست و ششمین نمایشگاه کتاب پکن از 21- 25 آگوست 2019 برابر با (30 مرداد تا 3 شهریور 1397) در فضایی به وسعت 106 هزار و 800 مترمربع و با حضور بیش از دو هزار و 600 انتشارات از 95 کشور برگزار شد.

این نمایشگاه نخستین بار در سال 1986 برگزار شد و پس از آن سال به سال توانست نظر ناشران، شرکت ها و شخصیت های مشهور فرهنگی بیشتری را به خود جذب کند.

غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه با ارائه 250 عنوان کتاب که بیشترین آن ها برگزیده جایزه سال گذشته و آثاری درزمینۀ آموزش زبان فارسی، ایرانشناسی، هنر، کودک و نوجوان، دین و دفاع مقدس بود در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد. نکته قابلتوجه این دوره تمرکز غرفه ایران بر حضور تصویرگران و نویسندگان ایرانی بود و به همین منظور برنامه های مختلفی برای معرفی فرهنگ و هنر ایرانی از قبیل کارگاه ها و نشست های تخصصی تصویرگری و نویسندگی با محوریت حوزه کودک و نوجوان با حضور افسانه صانعی (تصویرگر) و زهرا نعمت اللهی (نویسنده) برگزار شد.

در این دوره علاوه بر معرفی کتاب های برگزیده، مذاکره و فروش حق تالیف (رایت) کتاب های راز توی شیشه ، روزی که بابام گم شد و کی بود از تو دیوار عطسه کرد با انتشارات جیانگ سو و فنیکس انجام شد همچنین در خصوص کتاب دوجلدی یک روز مامانبزرگی با انتشارات هلن ایکس لی از لندن مذاکرات اولیه صورت پذیرفت.

در سومین روز نمایشگاه کتاب پکن برندگان جایزه معتبر آناناس معرفی شدند که این مراسم با حضور لین لیینک معاون واردات و صادرات انتشارات ملی چین برگزار شد و علیرضا گلدوزیان (تصویرگر برجسته ایرانی) از داوران این مسابقه، جایزۀ طلایی را به نفر اول لیو جینگ از چین اهدا کرد و برندگان دوم این مسابقه به طور مشترک از کشور های لهستان، روسیه و چین و افراد سوم از کشور های ویتنام، آمریکا، فرانسه و 2 نفر از چین بودند.

در ادامه مراسم علیرضا گلدوزیان در خصوص سبک های مختلف تصویرگری ایرانی و تجربیات خود در این خصوص سخنرانی کرد.

در حاشیه برگزاری این دوره از نمایشگاه عباسعلی وفایی (رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین) به همراه افسانه صانعی و زهرا نعمت اللهی (تصویرگر و نویسنده ایرانی) از مرکز کودکان چین بازدید و با ک خو کینگ معاون مرکز کودکان چین، لو یا مین معاون بخش ارتباطات سازمان زنان چین، یانگ یانگ رئیس بخش ارتباطات آسیای غربی و آفریقا و جانگ لین رابط بخش آسیای غربی و آفریقا دیدار کردند و در ادامه در بازدید از این مرکز با برگزاری کارگاهی، این دو نویسنده کتابهایشان را برای کودکان حاضر بازخوانی کردند.

در ادامه برنامه های حضور ایران در نمایشگاه پکن، شیوا وکیل نسلیان مسئول غرفه ایران در پکن با عبدالقادر الرتنانی رئیس اتحادیه ناشران مغرب طرفین دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار عبدالقادر الرتنانی بابیان اینکه کتاب های مغرب در جهان عرب جایگاه ویژ های دارند ابراز علاقه کرد تا ناشران مغربی در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند. طرف ایرانی نیز با استقبال از مشارکت کشور مغرب در نمایشگاه کتاب تهران، از استقبال بالای ایرانیان از کتاب های مغرب عربی خبر داد.

در سال 2015 کشور امارات عربی متحده به عنوان مهمان ویژه در این نمایشگاه حضور داشت و پس از آن در سال 2016 کشور های اروپای شرقی و مرکزی (آلبانی، بلغارستان، کرواسی، جمهوری چک، مجارستان، لهستان، رومانی، اسلواکی، اسلوونی) و سه کشور حوزه بالتیک (استونی، لتونی و لیتوانی) مهمان ویژه نمایشگاه پکن بودند. در سال 2017 نیز جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمان ویژه در فضایی به وسعت 500 متر در نمایشگاه کتاب پکن حضور یافت و سال قبل نیز مراکش مهمان ویژه نمایشگاه بود. امسال رومانی مهمان ویژه نمایشگاه کتاب پکن بود و کشور چین نیز در سال 2019 به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور داشت.

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب پکن دیروز به کار خود پایان داد.

پایان کار غرفه ایران در نمایشگاه کتاب پکن پایان کار غرفه ایران در نمایشگاه کتاب پکن پایان کار غرفه ایران در نمایشگاه کتاب پکن پایان کار غرفه ایران در نمایشگاه کتاب پکن

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
گروه ادب آیین اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با تجلیل از 80 برگزیده برگزار شد. امام جمعه موقت تهران در این مراسم اظهار کرد: اسلام به ما می آموزد که با تلاوت قرآن، با کتاب انس برقرار کنیم، لذا شایسته جامعه اسلامی ما این است که مطالعه کتاب در رأس همه امور باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، از مجموعه برنامه های جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، امروز سوم شهریورماه در کتابخانه محقق حلی برگزار شد. در این مراسم، برگزیدگان بخش های نقاشی، پویش کتابخوانی، چهارگزینه ای و معرفی کتاب مشخص شدند.

در ابتدای این مراسم، با ورود پرچم بارگاه امام رضا(ع) به سالن مراسم، فضا عطرآگین شد، سپس گروه موسیقی ابریشم به اجرای برنامه پرداخت. پس از اجرای دو قطعه موسیقی، پیام تصویری سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به جشنواره رضوی پخش شد.

بخش دیگری از مراسم، به پخش تصاویری اختصاص داشت که در آن عملکرد جشنواره به زبان تصویر روایت می شد و در ادامه، علی نیکنام، مدیر کل کتابخانه های استان تهران ضمن خوش آمدگویی به حاضران اظهار کرد: در ابتدا باید یاد شهید رجایی و شهید باهنر را گرامی بداریم. امسال تصمیم گرفتیم تمام اختتامیه ها به صورت مجزا در تهران برگزار شود که بخش تهران آن امروز برگزار می شود. هدف از برگزاری این جشنواره ترویج کتابخوانی و آشنایی با فرهنگ رضوی است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که فرهنگ کتابخوانی باید در کشور رواج داده شود. بر همین مبنا این جشنواره سعی دارد با تجلیل از برگزیدگان، فرهنگ ناب اسلامی را ترویج دهد.

نیکنام تأکید کرد: باید از فرمانداران و امام جمعه های مختلف شهرهای استان تهران تشکر کنم که ما را در برگزاری جشنواره یاری رساندند. در انتها امیدوارم در جشنواره دهم حضور حداکثری مردم را شاهد باشیم.

انس با کتاب؛ افتخار مسلمانان

در ادامه، حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوتر ابی فرد، امام جمعه موقت تهران به پشت تریبون رفت و در سخنانی اظهار کرد: از کسانی که در مسیر ترویج کتابخوانی قدم بر می دارند، تشکر می کنم. امیدوارم تمام محافل ما به نور مطالعه نورانی باشد.

وی افزود: کتاب نقش محوری را در رشد جامعه انسانی ایفا کرده است. در ضمن بنا بر نظر بسیاری از قرآن پژوهان از خواندن حرف زده می شود. این دین پیامش را با علم و خواندن آورده است. به همین دلیل، جایگاه مطالعه هم در آن رفیع است. چه افتخاری بالاتر از اینکه معجزه پیامبر خاتم، کتاب است. به همین جهت افتخار مسلمانان این است که با کتاب مأنوس هستند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: اسلام به ما می آموزد که با تلاوت قرآن، با کتاب انس برقرار کنیم، لذا شایسته جامعه اسلامی ما این است که مطالعه کتاب در رأس همه امور باشد. در اسلام تأکید شده در همه امور با علم رفتار کنند، زیرا اگر این اتفاق رخ دهد، همه آسیب ها از بین می رود، به ویژه در حوزه خانواده تأثیرات مطالعه بسیار واضح است و به قوام این حوزه کمک می کند.

وی تأکید کرد: برادرم در 10 سال اسارت خود هیچ تصمیم اشتباهی نگرفت، چون به مشورت و همفکری اهمیت می داد. این ویژگی در قالب کتابخوانی هم می تواند رخ دهد. چون کتاب بهترین مشاور است.

کاهش سرانه کتابخوانی با اشاعه فضای مجازی

سیده فاطمه ذوالقدر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان دیگر سخنران این مراسم تصریح کرد: دغدغه اصلی ما در کمیسیون فرهنگی مجلس، کتابخوانی است، ولی متأسفانه در کشور ما با اشاعه فضای مجازی، سرانه کتابخوانی پایین آمده است.

وی ادامه داد: مبلغ بیست میلیارد برای بازسازی کتابخانه های سراسر کشور در نظر گرفته ایم، اما این رقم بسیار کم است. نکته تأسف آور این است که همیشه صرفه جویی را از حوزه کتاب آغاز می کنیم، در صورتی که کتابخوانی جزء اولویت هاست.

اجازه گسست ارتباط کتاب و مردم را ندهیم

عیسی فرهادی، فرماندار تهران هم در این مراسم ضمن گرامی داشت در هفته دولت با یاد شهید رجایی و شهید باهنر، اظهار کرد: وقتی انقلاب پیروز شد، دشمن راه های بسیاری را برای سرنگونی انقلاب آزمایش کرد که جنگ هشت ساله نمونه ای از آن است.

وی افزود: مطالعه و کتاب را اگر از هر جامعه ای حذف کنیم، آن جامعه نابود خواهد شد. پس هیچ گاه نباید اجازه دهیم ارتباط کتاب با مردم گسسته شود. در این راستا باید از ظرفیت فضای مجازی برای اشاعه فرهنگ کتابخوانی بهره بریم.

در پایان این مراسم از 80 نفر از برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره تجلیل شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
این گزاره ها را می توان در زمره مشهورات و بدیهیات دانست و معنا کرد:
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

پژمان کریمی

- سینما ابزاری جذاب و موثر است که با به دست گرفتن آن می توان به مهندسی اذهان و افکار عمومی پرداخت.
- سینما سلاحی کارا از برای اعمال نظریه کمربند انتقال یا گلوله جادویی ساحت علم ارتباطات است. نظریه ای که بر انتقال موثر مستقیم پیام از فرستنده به گیرنده تأکید دارد و برعکس تلقی برخی در شرایطی اجتماعی و سیاسی و فرهنگی، قابل تحقق است!
نظر به چنین واقعییات مشهوری است که هنر هفتم امروزه تیغ برانی در سیاست ورزی و جنگ نرم به شمار می آید و یکی از عرصه های نفوذ فرهنگی همانا سینما شناخته می شود.
نزدیک به چهار دهه است که اهالی با بصیرت حوزه فرهنگ و سینما با نگاهی علمی و متعهدانه، برخی آیین ها و جشنواره های بین المللی را میدان تاخت و تاز فرهنگی دشمن می دانند و به درستی دیدگاه خود پافشاری می کنند. اینان بر آن اند که دولت های متفرعن و مستکبر در پی دستیابی و نگهداشت منافع نامشروع خود نیازمند القا و تحمیل فرهنگ مطلوب خود هستند. متفرعان پس از جنگ جهانی دوم جدی تر از پیش، باور دارند که سینما کمک می کند به مخاطب خود بگوییم:
چگونه فکر کن، به چه فکر کن، چه تلقی و دریافتی از خود و جهان اطراف خود به دست آور و لذت هایت را با چه شاخص ها، معنا و تعریف نما و با تمسک به چه شیوه هایی آن لذت ها را تجربه کن و...! وقتی مخاطب مانند عروسکی در دستان ما شکل گرفت، با اراده ما فکر می کند، زبان باز می کند و رفتار می نماید!
آیین ها و جشنواره ها طراحی شده اند که با حال و هوای به ظاهر حرفه ای خود؛ القائات موضوع و مضمونی و جوایز بزرگ و رنگارنگ و اغوا کننده، اهالی سینما در کشورهای هدف را مسحور و مرعوب نمایند تا در پس این اتفاق، آثار مرعوبان، مطابق با اهداف مستکبرانه گردانندگان شکل داده شود.
اکنون چند پرسش:
- اولین مراسم اسکار 1929 در کالیفرنیا برپا شد. تا امروز، حاصل این آیین چه بوده است؟
کدام آثار و کدام فیلمسازان و. .. مجال طرح و تحسین و تشویق و الگو شدن یافته اند؟ آثار و عناصری که مغایر با سیاست های فرهنگی و سیاسی و اقتصادی دولت آمریکا معنا می شوند؟ قطعا خیر!
در سال های اخیر چه اتفاقی افتاده است؟ آیا - مثلا- از ایران، اثری در تراز گفتمان ها و سیاست های متفاوت با خواسته های نظام سلطه جهانی پذیرفته شده و برگزیده شده است؟ آیا می توان تصور کرد که گردانندگان ماسونی اسکار فیلمی را که بیانگر مظلومیت مردم ایران در تقابل با رژیم بعث عراق و منافقین ودولت آمریکا و... بپذیرد؟ یا فیلمی که به مفهوم اصلی و اخص و اتاب سبک زندگی ایرانی و اسلامی است؟
برویم سراغ... مثلا جشنواره ای به نام کن!
این جشنواره فرانسوی سال 1939 برپا شد. نخل طلایی این جشنواره به دست چه کسانی و به خاطر چه فیلم هایی رسید؟ موضوع پایمالی حقوق بشر توسط قلدران و قداره بندان بین المللی ، آموزه ها و مفاهیم آسمانی و... در قاب کدام اثر مطلوب کن دیده شده و می شود؟
در دوره سی و چهارم همین جشنواره سکولار که در سرزمین مدعی مهد دموکراسی بودن برپا می شود، یک فیلمساز غیرمسلمان دانمارکی، علیه صهیونیسم حرف کوتاهی زد. اما او یعنی -فون تریه- را به شکلی فضاحت بار و تحقیر کننده از جشنواره اخراج کردند. عاقبت فیلمساز بخت برگشته مجبور به عذرخواهی شد تا از قافله کن عقب نماند.
با این احوال، کدام انسان عاقل است که به هویت معاندانه و استکباری و کثیف اسکار و کن و نظایر آنها گواهی ندهد و کدام سند و دلیل منطقی است که، باور وجه سیاسی این رخدادهای به ظاهر سینمایی را مردود بداند؟
در کشور ما متأسفانه بخشی از مدیریت فرهنگی و بخشی از اهالی سینما، همچنان در پی شرکت در آوردگاه اسکار و کن و برلین و... دوان و سینه چاک هستند!
داخلی های مرعوب و در نگاه خوشبینانه سطحی نگر، با ادبیات و لحنی عوامانه و عوام فریبانه می گویند: چرا ما باید میدان بین المللی سینمایی را که یک مجالی فرهنگی برای بیان ارزش های فرهنگی و ترسیم داشته های گوناگون ایرانی است وا نهیم و رها کنیم؟ باید شرکت کنیم، باید جایزه بگیریم تا نام ایران وفرهنگ ایران و سینمای ایران با همه ارزش هایش در جهان شنیده شود. جهان امروز؛ جهان تعامل و دیپلماسی کارای فرهنگی است و ما را در جنگ نرم پیروز می سازد!
- دیپلماسی فرهنگی؟!
اما این داخلی های ساده و عزیز نمی خواهند باور کنند یا باور دارند و نمی خواهند دیگران باور کنند که: زمانی شما می توانید دیپلماسی فرهنگی را ابزار و پیشه و سیاست و مشی حرفه ای خود قرار دهید و اعمال سازید که:
اولا: شما به واقع دیپلمات فرهنگی باشید. یعنی فرهنگ خودی یا عناصر و مولفه های فرهنگ و سبک ایرانی و اسلامی را بشناسید و بدان مباهات کنید و متعهدانه و مجدانه در رفتار و گفتار مجهز به ارزش های فرهنگی به چشم آیید و علم انتقال و القای فرهنگ را بدانید.
دوم: فضای تعامل فرهنگی یا اعمال دیپلماسی فرهنگی مهیا باشد! فضا یا میدانی که همه عوامل و مختصات و اجزای آن، برای شنیده نشدن و سرکوب اندیشه مخالف استکبار طراحی شده تا صرفا صداها و آثاری جلوه کنند که منطبق با اهداف زورگویان جهان است، عرصه مناسبی برای اعمال و تحقق دیپلماسی فرهنگی نیست.
با این احوال اصرار به همپا شدن با فضاهایی چون اسکار و... شگفت آور نیست؟ آیا حضور در بطن و یا در سایه سار رویدادی چون اسکار و... به رسمیت شناختن، سناریوی معاندانه مستکبران نیست؟
حالا به سراغ اسکار 2020 بیاییم؛ مراسمی در پیش رو که از ایران نیز نماینده ای برای شرکت در آن، معرفی شده است.
مدیران سینمایی و فرهنگی و بخشی از اهالی سینما، ماهیت سیاسی و سیاسی کاری اسکار را نادیده گرفته اند و با استدلالی سست و سطحی انگارانه و حتما مرعوبانه به سوی شرکت در این رویداد قدم برداشته اند... اما با چه اثری: یک فیلم مستند به نام در جست وجوی فریده از دو مستند ساز! این دو، در یک کار قبلی خود، به گواهی کارنامه شان ثابت کرده اند که دلمشغولی متعهدانه به فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی ندارند. کار اخیرشان نیز با سرمایه ای تولید شده که به گفته برخی منتقدان برای ما شفاف نیست : کمک های مردمی !
وقتی این فیلم با حمایت یک شبکه تجزیه طلب که دفتر آن در لندن قرار دارد و از منابع مالی وهابیون تغذیه می کند روبه رو می شود، چنین دریافت می گردد که کلیت اثر، در جهت منافع و ارزش های مردم ایران نیست؟ چه کسی می تواند این نظر را رد کند، با کدام استدلال؟
مستندی که ارزش های بومی و ملی و دینی و انقلابی ما را قاب نگرفته است، سند و دست مایه دیپلماسی فرهنگی ماست یا سند مرعوبیت و تن دادن به قواعد و قواره ارزش های لیبرالیستی اجنبی؟
شنیده شده یکی از اعضای هیئت انتخاب، بر سر موفقیت فیلم در اسکار، با طرف خارجی، به توافق رسیده است!
این یک ارزش است؟ فرض کنیم فیلم پذیرفته و در نهایت هم نظر داوران را هم جلب کند؟ کدام فیلم پذیرفته شده است؟ فیلمی که آینه فرهنگ ما نیست!
و نکته دیگر!
متأسفانه شنیده شد، اعضای هیئت انتخاب هر یک قبل از انتخاب فیلم، از حیث جایگاه هنری توسط گردانندگان اسکار، تعیین صلاحیت شده اند! این یعنی:
یک: اسکاری ها برای سازمان سینمایی و خانه سینما و هنرمند ما ارزشی قائل نیستند و آنها را به رسمیت نمی شناسند.
دو: سازمان سینمایی و اعضای هیئت انتخاب و هواداران سینمایی شان، به همه قواعد یک آیین خارجی دل بسته و تن داده اند. این اتفاق، مغایر با عزت و غرور ملی ما ایرانیان نیست؟
با این اوصاف؛ آیا مضحک نیست که مرعوبین داخلی اسکار، از ماهیت غیرسیاسی آیین های بین المللی سینمایی و فرهنگی، و شایستگی خود و این آیین ها برای اعمال دیپلماسی فرهنگی و...حرف می زنند و... هیجان زده وحق به جانب و بلند هم حرف می زنند؟!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
سینماپرس: همزمان با درگذشت زنده یاد داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت و برجسته سینما، تلویزیون و تئاتر کشور برآن شدیم تا با بازنشر چند گفتگوی وی طی سال های اخیر با خبرگزاری سینماپرس ضمن زنده نگاه داشتن یاد و خاطره این سینماگر فقید نظرات وی را در رابطه با وضعیت کنونی سینمای ایران، گذران روزها در ایام بیماری و کهولت سن و آینده سینمای کشور مجدد از نظر بگذرانیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

به گزارش سینماپرس اول آذرماه سال 1302 در کرمانشاه به دنیا آمد. وی در 20 سالگی وارد عرصه بازیگری شد و سال ها در مقام بازیگر، نویسنده و کارگردان در تئاتر نصر فعالیت کرد. در سال 1391 از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت ایران نشان درجه یک فرهنگ و هنر دریافت کرد؛ او در دوران اقامت در آمریکا، تحقیقاتی در دانشگاه انجام داد و دوره هایی را طی کرد که مدرک معادل آن از سوی دانشگاه تهران به عنوان دکتری در رشته ادبیات هنر ارزیابی شده است.

حکایت دریا ، رفقای خوب ، یتیم خانه ایران ، ساکن خانه چوبی ، قلاده های طلا ، بوی کافور عطر یاس ، همسر و... از جمله آثار سینمایی این هنرمند ارزنده بعد از انقلاب اسلامی است. اسدزاده همچنین در سریال های مطرحی همچون گاو صندوق ، رانت خوار کوچک ، خانه سبز ، سمندون ، رستوران خانوادگی و... نیز به ایفای نقش پرداخته است.

در ذیل این نوشتار برخی از گفتگوهای این هنرمند ارزنده که گلچین شده و خبرنگاران خبرگزاری سینماپرس این گفتگوها را به صورت اختصاصی با زنده یاد داریوش اسدزاده انجام داده اند، بازنشر شده است.

*******************************

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر کشور با تاکید بر اینکه نمی خواهد در عرصه فرهنگی و هنری راکد بماند در رابطه با جدیدترین فعالیت هایش اظهار داشت: این روزها علیرغم میلم به دلیل شرایط جسمانی توانایی حضور در صحنه تئاتر را ندارم و تنها در برخی از فیلم های سینمایی حرفه ای و ارزشمند حضور پیدا می کنم.

اینک در سن 93 سالگی، دیگر فرصتی برای حضور من در تئاتر فراهم نیست؛ این در حالی است که من 40 سال با میل و اشتیاق نزدیک به 200 نمایش را بازی کردم و 15 نمایشنامه را کارگردانی کردم و معتقدم که اگر فعالیتی در تئاتر نداشتم نمی توانستم در سینما و تلویزیون ماندگار شوم؛ تئاتر مادر هنرهای نمایشی است و می تواند بازیگر را تا سال ها بپروراند و او را آبدیده کند.

اسدزاده سپس ضمن انتقاد از وضعیت فعلی تئاتر کشور گفت: بسیار متأسفم وقتی می بینم که سالن ها و تئاترهای بسیار مهم در کشور ما از بین رفته اند؛ زمانی نه چندان دور قدیمی ترین سالن های نمایش شهر تهران در خیابان لاله زار بودند که رونق خاصی داشتند و هنرمندان بزرگی از تئاترهای نصر ، پارس ، باربد ، دهقان و... برخاستند که تا سال ها باعث افتخار هنر این مرز و بوم بودند اما اکنون تمامی آن ها از بین رفته است.

استاد ادبیات و تئاتر دانشگاه تهران در همین رابطه خاطرنشان کرد: البته هرچند که شرایط جسمی و سنی باعث شده تا حضور فیزیکی در تئاتر نداشته باشم اما این روزها در حال نگارش دو نمایشنامه هستم و پیش از این هم چندین کتاب در مورد تئاتر نوشته ام.

بازیگر فیلم سینمایی قلاده های طلا ادامه داد: من شخصاً بازیگری هستم که تا یک داستان را دوست نداشته باشم محال است در اثری حضور پیدا کنم؛ جدا از تمامی این ها حضور عوامل برایم بسیار مهم است و خوشبختانه در فیلم پنجاه کیلو آلبالو تمامی این موارد وجود دارد؛ من طی تمامی دوران بازیگری ام تیپ های مختلفی را ارائه کرده و همیشه از تکراری شدن حذر کرده ام و خوشبختانه شخصیتی که در این فیلم دارم به هیچ عنوان شباهتی با سایر نقش هایم ندارد و از این رو تجربه جدیدی برای بازیگری من رقم خورده است.

کارگردان تئاتر میشل استروگف ومسیو ژوزف همچنین از ساخته شدن فیلم مستندی با محوریت زندگی خودش خبر داد و گفت: به تازگی بازی در فیلم مستندی به کارگردانی ابراهیم شفیعی را به پایان رسانده ام که در مورد زندگی من است؛ این فیلم که در ابتدا قرار بود 90 دقیقه ای باشد برای داشتن ریتم بهتر به 75 دقیقه تقلیل پیدا کرده و من در آن از زندگی خودم، خاطرات تهران قدیم و... گفته ام. دوشنبه 4 آبان 1394

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در رابطه با عملکرد غیرصنفی خانه سینما و نقش منفعل مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره این نهاد در راستای احقاق حقوق سینماگران گفت: خانه سینما باید کمیته ای برای رسیدگی به وضعیت بحرانی زندگی پیشکسوتان تشکیل دهد تا شاید بخشی از دغدغه های زندگی آن ها که ناشی از خانه نشینی، بیکاری و بی پولی است برطرف گردد.

این هنرمند افزود: من همیشه آرزویم این بوده که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه سینما که عنوان تنها نهاد صنفی سینماگران را دارد برای کسانی که یک بخش عمده ای از عمرشان را در راستای ارتقای فرهنگ و هنر و سینمای این کشور صرف کرده اند و سال های متمادی در سینما فعالیت های چشمگیر داشته اند کاری اساسی انجام دهند و نگذارند تا هیچ یک از پیشکسوتان سینما در مضیقه به سر ببرند چرا که متأسفانه این روزها ما شاهد آن هستیم که بسیاری از اهالی سینما و به ویژه پیشکسوتان سینما در رشته ها و صنوف گوناگون در تنگنای شدید مالی به سر می برند.

وی ادامه داد: روا نیست کسانی که سال های گرانبهای عمرشان را با عشق و علاقه صرف کرده اند تا سینمای ایران رشد کند اینطور در شرایط بحرانی روزگار بگذرانند و مسئولان هم هیچ توجهی به وضعیت زندگی و تأمین معیشت آن ها نداشته باشند. این وضع زندگی هنرمندان به هیچ عنوان شایسته آن ها نیست و من امیدوارم که مسئولان خانه سینما هرچه سریع تر تدبیری جدی برای بیکاری فزاینده اهالی سینما داشته باشند.

بازیگر فیلم سینمایی قلاده های طلا خطاب به مسئولان خانه سینما اظهار داشت: تا دیر نشده است به مشکلات مادی و معنوی اهالی سینما توجه کنید!؛ این جماعت بیکار همچنان دلشان برای سینما می تپد و همچنان به سینما علاقه دارند اما دیگر فرصتی برای حضورشان در سینما فراهم نیست و به همین جهت این وظیفه شما است که به زندگی آن ها سامان بدهید و نگذارید دغدغه های شدید مالی در کنار بیکاری مفرط فشار بیشتری به آن ها وارد سازد.

اسدزاده خاطرنشان کرد: علاوه بر پیشکسوتان بسیاری از جوانان شایسته سینما هم در بیکاری مفرط به سر می برند و همه این ها به دلیل آن است که درهای سینما به روی همه علاقه مندان باز شده و هر کسی بدون داشتن دانش، مهارت و استعداد کافی به سینما وارد شده و با داشتن رابطه و زد و بند در سینما فعالیت می کند و احیاناً کارت عضویت از خانه سینما هم می گیرد. این ها اشتباهاتی است که مسئولان خانه سینما باید با تدبیر و هوشمندی و درایت جلوی استمرار آن را بگیرند و نگذارند شرایط از این بدتر شود!

این سینماگر پیشکسوت در خاتمه این گفتگو افزود: ما نیاز به نهادی داریم که به طور جدی دغدغه های صنفی اعضایش را مورد توجه قرار دهد و همه اهتمام خود را به کار بندد تا مشکلات متعددی که در زندگی آن ها وجود دارد برطرف شود. توجه به مسأله بیکاری، داشتن امنیت شغلی و تأمین بیمه های رایگان تأمین اجتماعی و تکمیلی درمان از جمله این موارد است که مسئولان خانه سینما باید به آن توجه داشته باشند. شنبه 9 تیر 1397

همچنین سینماپرس در زمان بیماری این هنرمند ارزنده در حالی که هیچ یک از مسئولان سینمایی به یادش نبودند نوشت: اتاق 307 یکی از بیمارستان های شمال تهران جایگاهی برای تنهایی های مردی شده که سالها در عرصه فرهنگ و هنر فعال بوده است؛ مردی که امروز هیچ یک از مسئولان سینمایی و خانه سینما حتی یادی از وی نمی کنند.

اسدزاده این روزها در حالی از گوشه پنجره اتاقش نگاهی به خیابان پر ترافیک شریعتی می اندازد که احتمالاً خاطرات بیش از 7 دهه حضور در عرصه فرهنگی و هنری را از ذهن گذرانده و آن ها را مرور می کند.

سوأل اینجا است که متولیان خانه سینما به عنوان تنها نهاد به اصطلاح صنفی سینماگران، مسئولان و مدیران سازمان سینمایی، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کجا هستند و چرا یادی از اسدزاده نمی کنند؟ همکاران وی کجا هستند؟ کجا هستند بازیگران جوانی که اگر امثال اسدزاده ها نبودند و جاده های فرهنگی و هنری کشور را هموار نمی کردند شاید امروز هیچ نام و نشانی از آن ها وجود نداشت؟ سه شنبه 6 آذر 1397

اما این هنرمند ارزنده طی سال ها و در ایام عید نوروز پیام تبریکی را از طریق سینماپرس برای مردم می فرستاد که خواندن آن ها نیز خالی از لطف نخواهد بود.

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت سینمای ایران گفت: من در سن 92 سالگی هیچ آرزویی برای خودم ندارم و تنها آرزومندم که مردم میهنم در سال نو در رفاه، آسایش و شادمانی زندگی کنند و سال 94 برای آن ها سالی پربار از لحاظ مسائل اقتصادی نیز باشد.

وی با تأکید بر اینکه من تاکنون به ده ها کشور مختلف در قاره های مختلف دنیا سفر کرده ام اظهار داشت: وقتی من مردم ایران را با مردم کشورهای دنیا مقایسه می کنم به این امر دست پیدا می کنم که مردم ما یکی از نجیب ترین، باصفاترین و مهمان دوست ترین مردم در سراسر دنیا هستند که به هیچ عنوان نمونه آن ها در کل دنیا یافت نمی شود.

این هنرمند افزود: برای تمامی اهالی هنر و سینمای ایران نیز آرزوی وضع معیشتی خوب دارم و امیدوارم که هیچ یک از هنرمندان ما در طول دوران زندگی شان دغدغه نان نداشته باشند و تولیدات ما در سینما و تلویزیون همواره رو به ترقی، رشد و تعالی برود. (نوروز 1394)

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر کشور همزمان با نوروز باستانی به سینماپرس گفت: نوروز یکی از اعیاد باستانی ما است که باید همواره از آن حفظ و حراست کنیم؛ نوروز سراسر قشنگی و زیبایی است و بهترین هدیه خداوند به مردم ما این است که این عید فرخنده توأمان با بهار است و از منظر عید ما با عید تمامی مردم جهان متفاوت است.

وی ادامه داد: بهار از لابلای کوه ها و دشت و دمن ها می گذرد و به وطن ما می رسد، نسیم بهاری خبر از تازگی و طراوت می آورد و غنچه های نوشکفته رنگارنگ یواش یواش در کنار هم صف می کشند و این نزول اجلال عید نوروز است؛ عید نوروز عید نیاکان ما است که ما سال های سال به آن مفتخریم؛ من این عید بزرگ را به همه هم میهنانم در سراسر گیتی تبریک و شادباش عرض می کنم.

این بازیگر پیشکسوت خاطرنشان کرد: آرزومندم در سال جدید در وهله اول سلامتی برای همه مردم وجود داشته باشد و مشکلات اقتصادی که دمار از روزگار بسیاری از مردم درآورده به طور کل از بین برود و ما بتوانیم شاهد آرامش در دنیای متشنج امروزه باشیم و همواره کشور بزرگ مان از بلایا مصون باشد. (نوروز 1395)

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر کشور در آستانه نوروز 1398 در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: نوروز باستانی را خدمت همه هم میهنانم تبریک و شادباش عرض می کنم و امیدوارم یکایک مردم ایران در سال نو خوش باشند، راحت و آسوده زندگی کنند و غم و مشکلات از آن ها دور بماند. یکی دیگر از آرزوهای مهم بنده برای مردم سلامتی شان است و امیدوارم در سال جدید مردم ایران کمتر دچار بیماری شوند.

این سینماگر در پاسخ به این سوأل که آیا در آستانه سال جدید آرزویی دارید یا خیر گفت: من واقعاً دیگر هیچ آرزویی برای خودم ندارم اما خوشحالی مردم آرزوی من است. (نوروز 1397)

لینک خبر :‌ سینما پرس
دیروز خبری درباره ممنوع الخروجی پگاه آهنگرانی بازیگر سینما منتشر شد. خبری که مادرش منیژه حکمت هم آن را در توئیتر و اینستاگرامش منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

آن طور که پگاه آهنگرانی در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرده زمانی که به عنوان داور به دعوت جشنواره باتومی گرجستان، قرار بود در این رویداد سینمایی شرکت کند، متوجه شده که ممنوع الخروج شده است. به گفته خودش دلیل این ممنوع الخروجی پرونده ای است که بعد از حوادث 88 در قوه قضائیه داشته و به 18 ماه حبس تعزیری محکوم شده بود و به نظر می رسد با تغییرات اخیر در قوه قضائیه اکنون حکم در پروسه اجرا قرار گرفته و به همین دلیل از خروجش از کشور جلوگیری شده است.
این خبر با توئیتی که منیژه حکمت به اشتراک گذاشت بازتاب پیدا کرد و بسیاری آن را بازنشر کردند و درباره اش نوشتند: میثم: الان پگاه آهنگرانی میاد میگه چون منو ممنوع الخروج کردن ونتونستم برم جشنواره هنری در گرجستان ایران زندان هنرمندانه ، ماهی سیاه: این پگاه آهنگرانی هیچی هم نگه، هیچ کارم نکنه اینا باز باهاش کار دارن! داور جشنواره است تو گرجستان اومده بره دیده ممنوع الخروجه! به جاش می ذارن متهم های اصلی اختلاس ها برن. ، امیر راعی فرد: خب پگاه آهنگرانی هم ممنوع الخروج شد. شکر خدا گویا مشکلات مملکت در حال حل شدن است. پگاه که نه پناهنده می شود و نه اختلاس می کند اما باید ممنوع الخروج باشد ، آئورلیانو بوئندیا: نوشته پگاه آهنگرانی می خواسته از کشور خارج بشه که متوجه شده ممنوع الخروجه! به این خانم کار ندارم ولی چرا دلیلی نمی بینن از قبل حکم صادر شده درباره فرد رو بهش اطلاع بدن! بابا شاید اشتباه و قابل حل باشه، طرف بیاد درست کنه. چرا از هر چیز یه گره کور می سازید؟ ، سهند ایرانمهر: برهان قاطع! دو ماه پیش آقای کدخدایی شورای نگهبان به این خانم که مشغول ساخت مستند در مورد انتخابات 88 بود گفت ای خانم شما هم دروغ های 88 باورتون شده ها، اصلاً بیا بشو ناظر مردمی شورای نگهبان در انتخابات 98(!) خانم گفتن نه ممنون، امروز هم خانم آهنگرانی فهمیده ممنوع الخروجه! ، سیمرغ: الان که 10 سال گذشته.

کلمات کلیدی

ممنوع الخروجی بازیگر ممنوع الخروجی بازیگر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
اصفهان- ایرنا- تهیه کننده و کارگردان سینما، محتوای مناسب را مشکل اصلی سینمای کودک برشمرد و گفت: امروز محتوای مناسب برای مخاطب خردسال، کودکان و نوجوانان در سینما دیده نمی شود که باید برای رفع آن تدابیری اندیشید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : خط بازار

اسماعیل شرعی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: علاوه بر تلاش برای محتواسازی باید برای ارتقا جامعه مخاطب شامل کودکان و نوجوانان و محتواسازی در سینمای کودکان و نوجوانان نهادینه سازی شود.

وی با اشاره به اکران فیلم ها جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان تصریح کرد: متاسفانه در این فیلم ها خبری از محتوای درست برای مخاطب خردسال، کودکان و نوجوانان نیست از این رو فیلم سازان باید برای تحقق تولید این راهبرد برای مخاطب خردسال و کودک تلاش مضاعف داشته باشند.

تهیه کننده و کارگردان سینمای کودک و نوجوان با اشاره به نبود سرمایه گذاری در سینمای کودک و نوجوان بیان کرد: نبود سرمایه گذاری تنها برای سینمای کودک نیست و سینمای بزرگسال هم با این مشکل روبه رو است.

به اعتقاد وی سینمای کودک و نوجوان باید از بخش دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شود تا بخش خصوصی در این بخش سرمایه گذاری کند تا تولید را رقم بزند.

شرعی اضافه کرد : باید پایه های سینمای کودک را قوی تر کنیم چون هرچه بر سینمای دولتی تکیه کنیم رشدی در سینمای کودک نخواهیم داشت.

وی با بیان این که کودکان آینده سازان این جامعه هستند، اظهار داشت: ضرورت توجه به سینمای کودک احساس می شود زیرا کودکان جوانان آینده مملکت هستند و کشور به دست آن ها ساخته می شود، در این راستا اگر پشتیبانی خوب فرهنگی و محتوایی در سینمای کودک وجود داشته باشد مشکلات سینمای کودک در زمان حال و آینده برطرف خواهد شد.

این کارگردان خاطرنشان کرد: متاسفانه سینمای کودک از سطحی که در گذشته داشته روبه افول حرکت کرد و به نظر می رسد متصدیان فرهنگی جامعه از جمله هنرمندان و بخش خصوصی باید کمک کنند تا سینمای کودک از حالت رکود خارج شود.

وی با بیان این که به جز توجه به محتوا و محتواسازی برای مخاطب خردسال و کودک راه چاره ای وجود ندارد، تصریح کرد: ساختن فیلم های موزیکال مدنظر ما نیست بحث محتوا و پیامی که در داستان جاری می شود مهم تر از رنگ و لعاب دادن به فیلم هاست.

به گزارش ایرنا، از سوابق کاری اسماعیل شرعی می توان به بازیگری و مدیرتولید در فیلم سینمایی تهران 1500 به کارگردانی بهرام عظیمی اشاره کرد.

جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان از سال 1361 تا کنون در 31 دوره برگزار شد و در این مدت، 19 دوره در شهر اصفهان، 6 دوره در شهر تهران، پنج دوره در شهر همدان و یک دوره در شهر کرمان برگزار شد.

9 سالن سینما، 189 سانس اکران، 2312 صندلی در پردیس های سینمایی ساحل، چهارباغ، سیتی سنتر و سینما بهمن خوراسگان فیلم های جشنواره را نمایش می دهند.

در جشنواره امسال فیلم کودک اصفهان 194 اثر در بخش سینمای ایران به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد حدود 15 اثر در بخش فیلم سینمایی است و در این این دوره 185 فیلم سینمایی، فیلم بلند و کوتاه، پویانمایی از سینمای ایران و جهان را اکران شد.

سال گذشته سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان هشتم تا چهاردهم شهریور 97 در شهر اصفهان برگزار شد.

سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان پس از هشت روز شامگاه امروز به کار خود پایان می دهد.

9913/6026/

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفت و گو با خبرنگار ایکنا درباره چرایی کم کاریش در سینما، گفت: شرایط برای حضور فیلمسازان جوان در سینما بسیار دشوارتر از گذشته شده است. در سینمای فعلی دو سبک فیلمسازی داریم. ابتدا کار های جشنواره و هنری که چندان ارتباطی با مخاطب ندارد. دوم فیلم های سینمای بدنه. در این شکل [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن

جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفت و گو با خبرنگار ایکنا درباره چرایی کم کاریش در سینما، گفت: شرایط برای حضور فیلمسازان جوان در سینما بسیار دشوارتر از گذشته شده است. در سینمای فعلی دو سبک فیلمسازی داریم. ابتدا کار های جشنواره و هنری که چندان ارتباطی با مخاطب ندارد. دوم فیلم های سینمای بدنه. در این شکل از سینما چند بازیگر وجود دارد که حضورشان در هر فیلمی به معنای فروش آن کارهاست. رضا عطاران و جواد عزتی از جمله این هنرمندان هستند. این قبیل بازیگران بیشتر با چند تهیه کننده خاص کار می کنند، برای همین امکان همکاری با آن ها برای همه سینماگران وجود ندارد.

وی افزود: درباره شکل اول (سینمای هنری) باید بگویم با توجه به اینکه سینما صنعت بسیار گرانی شده، دیگر هر فیلمسازی قادر به فعالیت در این ژانر نیست، به ویژه که این دست فیلم ها در اکران موقعیتی خوبی ندارند، هرچند گروه هنر و تجربه برای حمایت از فیلم های این حوزه شروع به کار کرده، اما با توجه به تعداد معدود سینماهایشان عملاً کارایی چندانی ندارند. مجموعه عواملی که توضیح دادم این نتیجه را حاصل می کند که شرایط فیلمسازی در سینمای کشورمان بسیار سخت می شود و سینماگرانی نظیر من بعد از سال ها فعالیت در هنر هفتم تنها دو فیلم را می سازند.

بودجه های دولتی در اختیار افراد خاص

مزدآبادی با بیان اینکه عدم تخصیص بودجه های دولتی به سینما آسیبی دیگر در سینمای فعلی است، گفت: با توجه به اینکه بخش عمده ای از سینمای ما دولتی است، این سؤال در ذهن به وجود می آید که چرا بودجه هایی که برای تولید از طرف دولت به سینما تخصص داده شده به شکل مناسبی در اختیار همه قرار نمی گیرد تا امکان فیلمسازی برای عده بیشتری فراهم باشد؟ جواب این است که هر جا بودجه ای وجود دارد، حواشی آن نیز هست. این حواشی انحصارگرایی است که سبب می شود، عده ای خاص قادر باشند پشت سر هم فیلم بسازند و بخش عمده ای خانه نشین باشند!

کارگردان فیلم سینمایی طاووس های بی پر تأکید کرد: بگذارید مثالی بزنم. زمانی که احمد میرعلایی در سمت مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی مشغول کار بود شاید نزدیک به 20 بار من به دفتر او مراجعه کردم و درخواست دیدار کردم تا پیرامون طرحی که دارم حرف بزنم، اما هیچ گاه این اجازه به من داده نشد که حتی با وی گفت وگو کنم، حتی وقتی با پژمان لشکری پور، معاون او، حرف زدم با وجود اینکه قول مهیا کردن شرایط را به من داده بود باز هم نتوانستم بودجه ای برای تولید فیلمم فراهم کنم. این امر نشان می دهد بودجه های دولتی به فیلمسازانی نظیر من نمی رسد.

وی با تأکید بر اینکه نباید سینما را به خودی و غیرخودی تقسیم کرد، گفت: یک نگاه اشتباه سال هاست در سینمای ما وجود دارد که اکثر مدیران درگیر آن هستند. آن هم اینکه سینماگران به خودی و غیر خودی تقسیم می شوند. نکته جالب اینکه معیار برای خودی بودن هم در هر دوره تفاوت می کند؛ برای مثال در مقطعی اصطلاحاً فیلمسازانی که عنوان مذهبی را یدک می کشند مورد حمایت هستند و زمانی دیگر سینماگرانی که به لحاظ سیاسی با مدیران همخوان هستند. در این میان سینماگری که بخواهند فارغ از این دسته بندی ها فعالیت کند، حاشیه نشین خواهند شد.

این مطلبو از دست ندید! نمایشگاه بهترین خودروهای غرب کشور در کرمانشاه

سینماگران را دسته بندی نکنیم

مزدآبادی متذکر شد: مشکلی که با این دست تقسیم بندی ها دارم به دینی یا غیردینی خواندن سینماگران مربوط می شود، زیرا در ایران اسلامی همه سینماگران به آرمان های دینی و انقلابی کشور وفادار هستند؛ بنابراین مدیران سینمایی چگونه تشخیص می دهند سینماگری دینی است یا خیر. آیا من که در تلویزیون فیلم های متعدد ارزشی ساخته ام و در سینما هم کاری چون طاووس های بی پر را کارگردانی کرد ه ام، در مقیاس و اندازه دینی نمی گنجم که به من فرصت کار داده نمی شود؟

وی با تأکید بر اینکه چرا در دومین کارش سراغ سینمای بدنه رفته است، تصریح کرد: همان طور که گفتم طرح های دینی و ارزشی بسیاری داشتم که هر کدام می توانست همانند کار اولم اثری ارزشمند باشد، اما وقتی فیلم های این حوزه در اختیار افرادی خاص قرار دارد چاره ای برایم باقی نمی ماند تا ورود زنده ها ممنوع را بسازم، البته اگر در همان کار هم دقت کنید، متوجه خواهید شد شاخصه های دینی و اسلامی در آن زیاد است، ولی زبانی که برای بیان آن انتخاب کردم طنز است.

مزدآبادی راه برون رفت از وضعیت نابسامان حاکم بر سینما را مساوات دانست و گفت: عده ای معتقد به سینمای دولتی هستند، اما این سینما همانگونه که گفتم انحصار را پیش می آورد. بخشی دیگر خصوصی سازی را مسیر مناسبی برای هنر هفتم می دانند. این اتفاق هم به نظرم نوعی دیگر از انحصار را رقم خواهد زد، پس در چنین شرایطی تنها پیشنهادی که باقی می ماند یک سیاست کلی است که باید متکی بر اندیشه های انقلابی باشد. همانند دهه شصت که این روحیه در سینما حاکم بود و عده ای بسیاری توانستند در آن رشد کنند.

وی در انتهای سخنانش تأکید کرد: تا چند سال پیش فیلم های ایرانی در جشنواره های مختلف به موفقیت های عدیده ای دست پیدا می کردند، اما در چند سال اخیر به شدت از میزان این دست کار ها کاسته شده، چون شکل روایت ما از معضلات اجتماعی دیگر جذابیت خود را از دست داده است. این وضعیت می تواند تغییر کند، به شرطی که یک گروه خبره کارشناسی کنند که چه فیلم هایی نیاز امروز جهان است. در دنیای امروز فیلم هایی که در آن موضوعات انسانی مد نظر باشد اولویت دار است. در همین رابطه چند طرح درباره کشتار مسلمانان میانمار داشتم که امکان ساختش در سینما مهیا نشد، هرچند در قالب دو تله فیلم به آن پرداختم، اما از این دست موضوعات فراوان است که اگر سینماگرانی که برای جشنواره ها فیلم می سازند به آن توجه کنند، نتیجه مطلوب خواهد بود.

گفت وگو از داود کنشلو

انتهای پیام

لینک خبر :‌ راهنمای سفرمن
رده بندی سنی به تشخیص هیأتی مرکب از 30 شخصیت آشنا با فیلم و سینما در حوزه های فرهنگی، آموزشی، تربیتی، روانشناسی، جامعه شناسی و رسانه صورت می گیرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی؛ مرضیه ابراهیمی، حمید رضا ابک، اسدالله اعلایی، محمود امانی تهرانی، عماد افروغ، رضا امیر خانی، مرضیه برومند، رضا پور حسین، سمیه توحیدلو، مهدی تهرانی، مریم جلالی دهکردی، علی زرافشان، مهری زعفرانی، محمد سلگی، روح الله عالمی، افشین علا، مهرزاد دانش، مصطفی رحماندوست، فریدون عموزاده خلیلی، سیدعلی کاشفی خوانساری، محسن کاشانی وحید، عباس کاظمی، الهه کسمایی، میترا لبافی، جواد محقق، سیدمحمدتقی معراجی، سید محمد حسین نواب، مهدی نوید ادهم، وحید نیکخواه آزاد و محمد رضا وصفی اعضای این هیأت هستند.
همچنین قرار است رده بندی سنی فیلم ها در گروه های 9+، 12+ و 15+ در متن پروانه نمایش و همچنین اقلام تبلیغاتی فیلم ها درج شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
فراستی نسبت به نقد و حتی خود سینما ضدیت دارد - با همه سینما. او آدم سینما نیست؛ اشتباهی است. جای دیگری شاید آدم موفق تری بود اما اصلا اینجا، جای او نبوده هیچ وقت. به نظرم او دارد از سینما انتقام می گیرد؛ انتقام آن چه می خواست باشد و نشد، اجازه ندادند.

اعتمادآنلاین| روزنامه شرق نوشت: ک: یک ت میان ماست؛ کوچک - به ادای نوک زبان، عمیق؛ فرق کوره و آتش دان. یک ت میان پیشه های ماست. ما نگارش نقد می کنیم در کسوت منقّد و آنها انتقاد با نقاب منتقد ! ما شده شکاف زده بر مرمرین پوست به قصد کاشت یا تبیین بذر درون، آنان که کارشان جز کندن نیست. منتقد خاک های نفرت می پراکند، نبش قبر می کند، منقّد؛ نقد قبر و نقد، این واژه دلفریب، دست آویز کم سوادانی که به قصد هر آن چه جز نقد، کوبیده می شود به نرمی کاغذ و مالیده می شود سیاهی لزج جوهر برِ سفید قامت صفحه ای که می توانست شاید چه ها کند که نکرد.

ا: خانه دوست کجاست که با سپهری آغاز می شود، فیلمی است خوب، ساده و لطیف... سینمای کیارستمی پنجره ای است به دنیای واقعی کودکان و آینه ای است از احساس... و آفرین معلمِ خانه دوست و سینمای کیارستمی فاقد جهان است، سینما نیست اصلا... اَدای روشن فکری است که درنیامده... و سینمای بیضایی شاعرانه است و سینمای بیضایی سطح است و عمق ندارد و قصر شیرین فیلم آدمیزادی است و بچه ها عجب بازی کرده اند و قصر شیرین بد است و بچه هایش درنیامده است و این جملات متضاد و متناقض تنها از مغز یک منتقد تراوش کرده است؛ منتقدی که پیش از هر شبه نقد، فضای سیاسی و موقعیت خود را می سنجد و بعد اصطلاحات سینمایی را به استدال های سیاسی پیوند و مثلا نقد می کند. چنین است که در هر دوره حرف هایش نسبت به یک اثر متناقض است.

م: مسعود فراستی معنای شکست خوردگی است. برگشته از آن چه بود و سرگشته در آن چه نیست. توسل به چند اسم نافذ و توسل به شهرت کاذب. بدون کتاب هایش - که گردآوریِ مطالب کرده و نه تألیف - از آقایان هیچکاک ، فورد ، برگمان ، چاپلین و کوروساوا هیچ نیست. و همین که طیف علاقه مندی های یک نقدنویس - و نه آدمی عادی - از برگمان تا فورد را تشکیل می دهد، یعنی او دارای جهان فکری و سلیقه سینمایی نیست؛ یعنی شرط لازم برای نقدنوشتن ندارد. معیارش هم همان نام هاست و نه حتی سینمای آن بزرگان. حکایت فیل در تاریکی است؛ هیچکاک دیده - نه کامل و اصلا هیچکاک را بلد نیست - و می گوید این تمام سینماست. برگمان دیده و او را نماینده سینمای روشن فکری می داند - و اصلا نمی داند برگمان فیلم ساز مذهبی است و روشن فکری، مذهب را تاب نمی آورد. جلال است گویی فراستی . آل احمدی در تناقض شدید فکری اما خود را متأثر از تنها منقد واقعیِ جلال در دهه چهل می داند - با نثری که نمی شود فهمید چرا این قدر اَدایی است. در نیامده انگار؛ مقواست. می خواهد کوتاه و ساده بنویسد مثل جلال و فاخر و ادبی مثل منقد او (در اندیشه و هنر) و نمی شود. او حاصل لطف دوستان دیرین در ارسال مطلب به عنوان یک کتاب و شیفتگی جوانان امروز در بستن یک مجله است. مجله امروزش را جوان ها آماده می کنند و او در کنار مطالب ما - به نام نقد - خلاصه داستان سرگیجه هیچکاک - فیلم محبوبش - را می نویسد و فراتر از یک داستان گویی نمی رود که بلد نیست. و آدم ها به میانجی همان نام ها و همین کارها او را باسواد می خطابند و افسوس که رنج او کم سوادی است و کنش هاش معلول شهرت - به هر قیمت.

ر: یک روز همشهری کین مبتذل است و روزی تقوایی فیلم ساز نیست. یک روز کیارستمی بد است و روزی بهروز شعیبی خوب. اخراجی ها را به یک جدایی ترجیح می دهد و بیست و سه نفر در نظر او فیلم مهمی است و هیچ معیاری درون سینما نمی توان یافت - به نتیجه ای چنین منحط. در سینمای ایران معیار اظهارات او برای خوب یا بد بودن، سفارش است و در سینمای جهان همان نام های دهان پرکن. می گوید فرم و باور کنید نمی داند فرم به چه معناست! فرم؟ اخراجی ها؟ قلاده های طلا؟ شوخی نکنید... مسعود فراستی مسیر تاریکی را پیموده و اکنون در رؤیای نور، تاریکی را به آغوش گرفته است. شاید چاره ای ندارد که... دقیقا کِی بود که او چنین علنی ناآگاهی اش را نسبت به علم سینما جار زد؟ وقتی به صراحت مقابل دوربین گفت: بله من فیلم ها را ندیده نقد می کنم، مشکلی دارید؟ و دقیقا از کِی ما این قدر منفعل؟ راستی او هفته آینده قرار است کدام کاربلد غیر خودی را بزند یا دست کدام سفارش شده ای را بگیرد؟

ا: یکی از مضرترین برنامه های تلویزیون ما برنامه هفت است. این برنامه را جوان ترها می بینند. عشاق سینما، دانشجویان؛ و فکر می کنند این نقد فیلم است که می کنند آقایان - مسعود فراستی، آن یک؛ منتقدی فهیم (!) و دیگری که فقط یک بار پیش از این برنامه در لس آنجلس - تهران دیده بودمش. بعد ما منقدان حرف های پرت که اصلا کی این برنامه را می بیند و چه تأثیری دارد! دوستان - در این دوران - 10 دقیقه این برنامه از تمام نوشته های من و شما بیشتر می تأثیرد. کاری بکنید. اگر چه در همه جهان نقد فیلم دیگر کاربرد حتی 20 سال گذشته را ندارد اما لااقل باید جلوی تخطئه که به نام نقد رواج دارد را جایی گرفت!

ن: یک اصطلاحی است به نام ضد نقد که مسعود زیاد به کارش می برد. می خواهد با این اصطلاح، متفاوت جلوه کند، پالین کیل باشد؛ اما نه سوادش را دارد و بینش و نه توان به کارگیری آن استدلال ها را. به همین علت است که مثلا در مقابل فیلم های فرهادی مانده و فقط می توان گفت: بد است. و شاگردان او نیز همین سطحی نگری را نسبت به فرهادی و فیلم هایش رواج داده اند. در صورتی که اصطلاح درست است. او رفتاری ضد نقد می انجامد. او نسبت به نقد و حتی خود سینما ضدیت دارد - با همه سینما. او آدم سینما نیست؛ اشتباهی است. جای دیگری شاید آدم موفق تری بود اما اصلا اینجا، جای او نبوده هیچ وقت. به نظرم او دارد از سینما انتقام می گیرد؛ انتقام آن چه می خواست باشد و نشد، اجازه ندادند. مسعود شاید بی گناه است... (باقی مطلب به علت خیلی چیزها سانسور شده است.)

منبع: شرق

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
سینماپرس: بیژن بیرنگ کارگردان سینما و تلویزیون همزمان با برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با انتقاد از شرایط بحرانی سینمای کودک در کشور گفت: بنده معتقدم یکی از مشکلات اصلی سینمای کودک در تمامی این سال ها دولتی بودن این سینما است؛ ای کاش فارابی پای خود را از سینمای کودک بیرون بکشد و خود را قیم و متولی سینمای کودک نداند! بنده به عنوان یک سینماگر کودک از مسئولان فارابی خواهش می کنم برای ساخت و تولید هیچ فیلم کودکی کمک نکنند و فیلمی تولید نکنند! ما باید اجازه دهیم سینماگران مستقل این حوزه خودشان سرمایه های شان را جور کنند و آثاری تولید کنند تا ما شاهد بالندگی سینمای کودک باشیم؛ ما در این گونه سینمایی نیازمند حضور افرادی مثل سیدجواد هاشمی هستیم که روی پای خود ایستاده و به کمک های دولتی فکر نمی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

به گزارش سینماپرس ، یکشنبه 3 شهریور ماه و همزمان با هفته دولت، علیرضا طاهرپور مدیرکل نظارت و بهسازی آموزش های فنی حرفه ای مهمان برنامه راهش اینه شبکه هفت خواهد بود.

در برنامه راهش اینه ضمن بیان و معرفی طرح های بزرگ و برتر سازمان فنی و حرفه ای درباره کسب و کار و نقش مهارت آموزی در راه اندازی کسب و کار گفتگو می شود.

این برنامه در فصل جدید تلاش می کند تا انواع مهارت ها را به تصویر بکشد و آموزش دهد.

برنامه راهش اینه در روز دوشنبه 4 شهریور ماه میزبان مسلم خانیمدیر کل دفتر ترویج، آموزش و تحقیقات تعاون وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.

مسلم خانی در این برنامه به موضوع شبکه سازی در کسب و کارهای خانگی و خرد می پردازد و به سوالاتی در رابطه با نقش تعاونی ها در توسعه کسب و کار نیز پاسخ می دهد.

برنامه راهش اینه به تهیه کنندگی پرتو رضائیان روزهای شنبه تا دوشنبه حوالی ساعت 17 از شبکه هفت سیما پخش می شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: محمدصادق کوشکی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و کارشناس فرهنگی در خصوص تولید آثار مسأله دار در سینمای کشور و لزوم حمایت از حقوق فرهنگی مردم توسط نهادهای نظارتی و قضایی گفت: افرادی که به مدد رانت های بیگانگان و داخلی به بت ها و قله های دروغین سینمای ایران تبدیل شده اند خود را برتر از سایرین می دانند و درکی از قانون ندارند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

به گزارش سینماپرس ، چگونگی ارزیابی و نظارت بر عملکرد مجریان تلویزیون، همیشه یکی از حوزه های مورد سوال و مبهم و البته بحث برانگیز برای مخاطب و حتی رسانه ها بوده است. بحثی که از همان بدو ورود و انتخاب و گزینش مجریان تا فرآیند حضورشان در برنامه های مختلف تلویزیونی را در برمی گیرد.

اهمیت اجرا در تلویزیون هم از آنجاست که مجریان در غالب موارد، به ویترینی برای تلویزیون به عنوان رسمی ترین رسانه فراگیر کشور تبدیل می شوند و تا آنجا اعتبار و جایگاه پیدا می کنند که گاه مهمترین شوخی های سیاسی، اجتماعی و حتی دغدغه های دینی و مسائل استراتژیک از زبان آن ها در سطح جامعه فراگیر می شود و نشان می دهد که مجری این پتانسیل را دارد که به سخنگوی پنهان رسانه ملی در بیان اهدافش تبدیل شود.

هر چقدر دایره اطلاعات مخاطب درباره نحوه گزینش مجریان تلویزیون، تعامل سازمان با آن ها و حتی در صورت تخطی، نحوه توبیخ و تذکر کمتر باشد، مخاطب بیشتر علاقمند می شود که نکات ناگفته و غیررسمی را درباره مجریان بداند. به خصوص که معمولا نظارت و ارزیابی در حوزه اجرا، جزو سرفصل های غیرعیان فعالیت های صداوسیماست و کمتر درباره آن اطلاع رسانی می شود.

نامه ای برای تشویق مجریان برتر

رضا پورحسین قائم مقام معاون سیمای رسانه ملی اخیراً نامه ای را خطاب به مدیران شبکه های سیما ارسال کرده است که علاوه بر ابلاغ یک دستور سازمانی برای تشویق مجریان برتر شبکه های مختلف، بخشی از شاخص های ارزیابی عملکرد مجریان نیز در آن مرور شده است. نامه ای که می تواند نگاه رسمی صداوسیما را نسبت به بخشی از ایده آل های سازمان درخصوص رفتار حرفه ای مجریان تلویزیون منعکس کند.

رضا پورحسین خواستار تشویق مجریان برتر شبکه های مختلف شد

در این نامه لیستی از نام مجریان تلویزیونی به تفکیک شبکه های اصلی، منتشر شده است؛ مجریانی که مستند به متن نامه و براساس ملاک های ارزیابی، توانسته اند بیشترین امتیازها را از آن خود کنند و به همین دلیل شایسته تشویق معرفی شده اند.

نکته جالب توجه لیست هم این است که نام هایی که بیشترین امتیاز را کسب کرده اند معمولا کمترین جنجال ها و حاشیه های رسانه ای را در شبکه های اجتماعی به خود اختصاص داده اند و علی رغم ظرفیت هایی که در حوزه فعالیت خود دارند، سهمی حداقلی در هیاهوی فضای مجازی داشته اند.

کدام مجریان شایسته تشویق شناخته شدند؟

در نامه پورحسین که با قید فوریت و به تاریخ 16 مرداد 98 خطاب به مدیران شبکه ها ارسال شده، آمده است: ضمن سلام و احترام، براساس ارزیابی مرکز نظارت و ارزیابی سازمان در بازه زمانی بهار 98، مجریان زیر بیشترین امتیاز را در اجرا کسب کرده و شایسته تشویق معرفی شده اند.

در ادامه نامه قید شده است؛ آقایان مجید یراق بافان (شبکه پنج)، مالک شجاعی (شبکه چهار) و خانم زینب ابوطالبی (شبکه افق) بیشترین امتیاز (95 از 100) را کسب کرده اند.

در جدول درج شده در نامه، نام مجریان هر شبکه و امتیاز کسب شده آن ها به شرح زیر فهرست شده است؛

شبکه یک: مجید یراق بافان با امتیاز 92 و ندا ملکی با امتیاز 90

شبکه دو: محسن آزادی با امتیاز 90 و وحید ملتجی با امتیاز 90

شبکه سه: نجم الدین شریعتی با امیتاز 93، وحید طالبی با امتیاز 88 و رسالت بوذری با امتیاز 92

شبکه چهار: محمدرضا مقدسیان با امتیاز 87 و مالک شجاعی با امتیاز 95

شبکه پنج: مجید یراق بافان با امتیاز 95

شبکه قرآن: سیدوحید مرتضوی با امتیاز 87

شبکه نسیم: پژمان بازغی با امتیاز 90

شبکه افق: نادر طالب زاده با امتیاز 87 و زینب ابوطالبی با امتیاز 95

شبکه ورزش: محمدحسین میثاقی با امتیاز 87

شبکه جام جم: زینب پورابراهیم با امتیاز 89

شاخص های نظارت و ارزیابی مجریان چیست؟

پورحسین در ادامه و در یک بند مجزا ملاک ارزیابی فوق را این گونه توضیح داده است؛ شاخص های این ارزیابی عبارتند از؛ پوشش، آرایش، رعایت حدود شرعی و دینی و رعایت اصول حرفه ای اجرا.

در پایان این نامه که با امضای رضا پورحسین به عنوان مشاور عالی معاون سیمای رسانه ملی و خطاب به مدیران شبکه های تلویزیونی ارسال شده، از مدیران شبکه های مذکور درخواست شده است این مجریان که بالاترین امتیاز را دریافت کرده اند به نحو شایسته ای مورد تشویق قرار بگیرند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
روزی روزگاری در کشور ما، مردم به داشتن دو شبکه تلویزیونی و پخش سریالی چون سال های دور از خانه دلخوش بودند و هفته به هفته این قبیل سریال ها را پیگیری می کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

خانه فرهنگی
تاریخ انتشار : 04 شهریور 1398 - 9:02 |
روزی روزگاری در کشور ما، مردم به داشتن دو شبکه تلویزیونی و پخش سریالی چون سال های دور از خانه دلخوش بودند و هفته به هفته این قبیل سریال ها را پیگیری می کردند. اما این روزها کنار انبوهی از شبکه های بیست و چهارساعته سیما، با پدیده ای به نام نمایش خانگی مواجه هستیم که به عنوان یک رسانه جدی و البته رقیبی قدرتمند برای تلویزیون قد علم کرده است. نکته قابل توجه این است که پدیده نمایش خانگی با به دست داشتن فضای بازتر، عرصه را برای ورود برخی هنرمندان قهر کرده با رسانه ملی فراهم کرده که با کوچک ترین سختگیری ها، عطای تلویزیون را به لقایش می بخشند و قارچ گونه دست به تولید فیلم، سریال و ایفای نقش در شبکه خانگی می زنند. در این سال ها شاهد هستیم هنرمندانی که خود را به نوعی فرزند تلویزیون می دانند به نشانه قهر یا القای این باور که رسانه ملی سیاست های سختگیرانه و یک طرفه دارد، از تلویزیون رخت بربسته و عرصه هنر را در قابی متفاوت تر تجربه می کنند. در این باره رمضان شجاعی کیاسری نایب رئیس، دبیر و سخنگوی اسبق شورای عالی نظارت بر صدا و سیما به خبرنگار رسالت گفت: در صدا و سیما هنرمندان چهره می شوند و از این چهره شدن به نفع خود استفاده می کنند تا درنهایت مطابق میل، سلیقه و نگاه خود فیلم یا برنامه ای بسازند.
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس هشتم و نهم با بیان اینکه صدا و سیما به عنوان رسانه ملی ضوابط خاص خودش را دارد و نمی تواند اجازه دهد هر فیلمنامه و طرحی در آنجا تصویب شود افزود: گاه سختگیری هایی که در شورای طرح و برنامه برای تصویب طرح ها و فیلم نامه ها وجود دارد موجب می شود هنرمندان نتوانند سیاست های خود را در برنامه سازی پیش ببرند و به این بهانه که چهره شده اند با رسانه ملی قهر می کنند تا به مخاطب خود بگویند ما این صدا و سیما را قبول نداریم و رسانه ملی یک طرفه عمل می کند تا از این طریق مخاطبان خاص خود را پیدا کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر برخی از هنرمندان با قهر کردن سعی دارند یک دکان و دستگاه جدیدی برای خودشان درست کنند و متأسفانه چون در ساخت سریال های خانگی قانون و سختگیری هایی که در رسانه ملی وجود دارد، نیست؛ این عرصه را بستر مناسبی برای ادامه فعالیت های خود انتخاب می کنند.
شجاعی کیاسری با بیان اینکه بخشی از وظایف در وزارت ارشاد دادن اینگونه مجوزهاست اذعان کرد: اغلب برای اینکه بخواهند از بار سختگیری ها کم و از چهره های آماده به کار در تلویزیون که کارکردی دارند استفاده کنند طبیعتا اینگونه از سینمای خانگی استقبال می شود چراکه هم راحت مجوز می دهند و هم بازاریابی می کنند به طوری که فروش و استفاده آنها از ساخت این نوع سریال ها به مراتب بیشتر از حق الزحمه و دریافتی هایی است که در سینما و تلویزیون می گیرند.
وی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد سینمای خانگی به عهده وزارت ارشاد است، تأکید کرد: هر نوع تولید فیلم و سریال خارج از رسانه ملی به عهده وزارت ارشاد است، اما باید توجه کرد که نیازمند ساخت فیلم های خانگی هستیم به دلیل اینکه تنوع طلبی ذات مخاطب است و در سینمای خانگی به دلیل اینکه سختگیری وجود دارد عرصه بازتر و شاید دیالوگ ها آزاد تر بیان شود، اما نباید از نظارت ها در این باره غافل شد.
سخنگوی اسبق شورای عالی نظارت بر صدا و سیما تأکید کرد: وزارت ارشاد باید نظارت بر نمایش خانگی را بیشتر کند چرا که عبور از خط قرمز ها در سینمای خانگی به سینمای کشور لطمه و آسیب وارد می کند. در این راستا باید با اثر فاخر پیام خود را به مخاطب القا کنیم تا مخاطب بتواند در وضع خود و جامعه تغییراتی ایجاد کند که مثبت و سازنده باشد.
در حال حاضر شرایط به گونه ای است که نمایش خانگی بدون هیچ نظارتی به کار خود ادامه می دهد و شاید این امر مستلزم نگاه جدی تر از سوی وزارت ارشاد باشد. در این باره پرویز شیخ طادی کارگردان فیلم شکارچی شنبه در گفت وگو با رسالت گفت: هر محصولی که ساخته می شود با روح و روان، اخلاق، سنت ها و فرهنگ سر و کار دارد و می تواند رفتارسازی کند و به جامعه سمت و سو دهد، لذا این محصول به یک محصول استراتژیک و پراهمیت برای جامعه تبدیل می شود و نیازمند این است که یک سری ساز و کارهای نظارتی و حمایتی برای آن تعریف شود.
این کارگردان به تأثیر فضای مجازی در جامعه اشاره کرد و گفت: در این میان فضای مجازی موضوعی است که نمی توان با آن مبارزه یا مقابله کرد. این فضا از بدنه اجتماعی و مدنی در آمده و به یک فضای بسیار خصوصی تبدیل شده است و حوزه هایی از قبیل خانواده، نظام آموزش و پرورش، وزارتخانه ها و ... را در برگرفته و درگیر خود می کند و اگر هر کدام از این موارد این فضا را نشناسند و بخواهند با آن سلبی برخورد کنند قطعا با شکست مواجه خواهند شد. ولی اگر بدانند با چه پدیده ای مواجه هستند و چه نقاط ضعف و قدرتی دارد می توانند آن را به سمت نیاز و مصلحت جامعه هدایت کنند.
وی افزود: نکته مهم این است که این مصلحت را چه کسی باید تشخیص دهد؛ یعنی اگر بخواهیم فضای مجازی و سینمای خانگی را به سمتی هدایت کنیم، این هدایت به عهده کیست ؟ کدام شورا؟ کدام اتاق فکر؟ کدام اندیشکده؟ کشور ما فاقد همچین هدایت کننده ای
است. یا اگر هم سازمان مربوطه ای داریم اقدامات و اهدافشان پراکنده است و تجمیع نشده اند.
شیخ طادی با بیان اینکه نباید از عملکرد شبکه های خانگی دچار هراس شویم تصریح کرد: این موضوع در تمام دنیا فراگیر است و مخصوص کشور ما نیست. در همه جای دنیا کنترل این فضا سخت است. اما نمی توان گفت عملکرد سینمای خانگی بد بوده، چرا که توانسته در این فضا ایجاد کار کند. نباید فراموش کنیم توان مالی رسانه ملی به حدی نیست که بتواند تمام نیازهای نیروی انسانی خود را تأمین کند بنابراین به سمت بازار آزاد می رود.
این کارگردان تصریح کرد: شبکه خانگی یک سازمان صدا و سیمای خصوصی دیگر است که خیلی کانالیزه نیست و ایجاد شغل کرده اما فقط تا این نقطه عملکرد شبکه خانگی مطلوب است. حال باید شیوه نظارت، راهکارهای نظارت و اصول نظارت را مورد بررسی قرار داد که این نظارت بر چه اساسی است و چه قوانین و ضوابطی دارد. وی به بیان راهکار پرداخت و گفت: شاید یک راهکار این باشد که مدل و الگوهای موفق سایر کشورها بومی سازی شود و مراحلی که آنها طی کرده اند را بررسی کنیم و به کار ببندیم. مثل اینکه سابقا در تلویزیون رده سنی مشخص نمی شد اما مدتی است که در زمان نمایش فیلم ها گروه سنی مشخص می شود. باید ضوابطی را برای شبکه های خانگی تعیین کنیم و این ضوابط در قالب دفترچه در اختیار تهیه کنندگان قرار دهیم و مجوز تولید را لغو و مجوز پخش تعیین کنیم؛ یعنی تهیه کننده هر چه خواست تولید کند ولی بداند طبق این ضوابط و دفترچه اگر عمل نکند تمام هزینه های تولید محصولش به باد خواهد رفت چون نخواهد توانست مجوز پخش بگیرد.
در ادامه محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در تأیید گفته های شیخ طادی به رسالت گفت: نقشه راه مهندسی فرهنگی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده ولی حدود پنج سال است که به مرحله اجرا درنیامده است، لذا باید نقشه راهی باشد که بر اساس آن شاخص ها را مشخص کنیم و بدانیم که با چه شاخص هایی باید فیلم را بسنجیم یا به تولید کنندگان توصیه کنیم که این شاخص ها و معیارهای شما در تولید فیلم است که باید رعایت کنید.
وی افزود: در حال حاضر شاخصی برای تولید کنندگان تعریف نشده و روند به این شکل است که فیلم را تولید می کنند و بعد از پخش متوجه می شویم که موضوعات آشکاری وجود دارد که ناقض ارزش و آرمان ها و حتی عرف جامعه است لذا بلافاصله پس از تولید یک فیلم شاهد توقیف آن خواهیم بود علت هم این است که آن شاخص ها و چارچوب های کلی را تبیین نکردیم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس به گفت وگوها با وزیر ارشاد در این باره اشاره کرد و گفت: با وزیر ارشاد و معاونان ایشان در کمیسیون و صحن مجلس بارها گفت وگو کرده ایم و آنها خواستار مشخص شدن معیارها هستند. بخشی از این موضوع به عهده مهندسی فرهنگی است که مصوب شده و باید وظایف هر دستگاه را مشخص و به آن ابلاغ کند پس از این ماجرای نظارت مطرح می شود متأسفانه در حال حاضر معیار، موضوعاتی است که در ذهن افراد وجود دارد و هر کس از دیدگاه خود با موضوعات برخورد می کند. در حال حاضر شرایط به گونه ای است که نسبت به عملکرد شبکه های خانگی عده ای مخالف و عده ای موافق هستند لذا باید استانداردهایی برای تولیدات شبکه های خانگی تعریف شود. این امر نیازمند همکاری مجلس و وزارت ارشاد است که قوانین لازم را مصوب و اجرایی کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه رسالت
دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان گفت: تفاهم نامه ای به منظور تعاملات سینمایی، اکران متقابل آثار و تولید مشترک بین دو کشور ایران و عراق با حضور احمدحسن موسی مدیرکل سینما و تئاتر عراق امضا شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان علیرضا تابش، دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان با ابراز خشنودی از امضای این تفاهم نامه گفت: پیش از این، وزرای فرهنگ دو کشور در زمینه گسترش همکاری های سینمایی توافق نامه ای داشتند و این تفاهم نامه پس از هماهنگی های ما بین ایران و عراق امضا می شود.

او درباره حضور احمدحسن موسی در جشنواره سی و دوم، بیان کرد: آقای احمدحسن موسی مدیر کل سینمایی عراق مهمان این جشنواره هستند و امیدوارم که این تفاهم نامه سرآغاز جدیدی برای توسعه تعاملات سینمایی باشد. مردم دو کشور پیوند های عمیق فرهنگی دارند و روابط تجاری، اقتصادی و فعالیت های مختلف فرهنگی، هنری و سینمایی به طور ویژه بین کشور های عراق و ایران توسعه پیدا کرده است.

دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان ادامه داد: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت جدید عراق در یک دهه اخیر زیرساخت های سینمایی کشور رو به بهبود رفت و آرام آرام جشنواره های سینمایی عراق در شهر های نجف، بصره و ... مجددا راه افتاد. با امضای این تفاهم نامه فیلم ها و هنرمندان ایرانی حضور خیلی خوبی در رویداد های سینمایی عراق داشتند.

وی ادامه داد: ما بار ها در ملاقات هایی که با مسئولان سینمایی و وزارت فرهنگ عراق داشتیم برای تبادل تجربه، گسترش فعالیت های سینمایی، تولید مشترک و همچنین اکران فیلم های ایرانی در سینما های عراق اعلام آمادگی کردیم. همین موضوعات در تفاهم نامه مجددا مورد تایید قرار گرفته است.

احمدحسن موسی مدیرکل سینمای عراق ضمن قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره سی و دوم و بنیاد سینمایی فارابی گفت: وقتی ما به این جشنواره وارد شدیم عالم بزرگی را در اینجا یافتیم و فهمیدیم که برای ورود به سینمای جهان دروازه ای در همین شهر و اصفهان وجود دارد. ما در اداره کل سینما و تئاتر عراق هستیم و به این فکر می کنیم که چطور تجربه هایی که در این رویداد سینمایی کسب کرده ایم را به جوانان مشتاق و فعال در حوزه سینما منتقل کنیم.

او ادامه داد: در حقیقت ما هیچ مرجع و پایگاهی را برای کمک به مردم و کشور عراق در زمینه های مختلف از جمله فرهنگی و هنری بهتر از جمهوری اسلامی ایران پیدا نکردیم. ما در واقع این تفاهم نامه را با بنیاد سینمایی فارابی امضا کردیم، چون معتقدیم هنرمندان ایرانی و این مرکز مهم به ما کمک خواهد کرد تا سینمای خود را گسترش دهیم و پیشرفت کنیم.

احمدحسن موسی درباره اکران فیلم های ایرانی در سینمای عراق نیز توضیح داد: ما به زودی فیلم های سینمای ایران را در عراق اکران خواهیم کرد، زیرا به نظرم این فیلم ها از تمام مناظر دارای ارزش های زیادی هستند. این تفاهم نامه دروازه شروع یک پیشرفت برای سینمای ماست و دست بنیاد سینمایی فارابی و ایران را می فشاریم که به ما در طی کردن این مسیر کمک می کنند. از ریاست محترم بنیاد و هچنین تمام عوامل جشنواره تشکر می کنم و همینطور از مردم ایران که در شهر اصفهان پذیرای ما بودند قدردانی می کنم، این نشان دهنده تاریخ و اصالت مردم است و خوشحالیم که الان بین شما هستیم و این تفاهم نامه را امضا کردیم.

انتهای پیام/ی

تعاملات جشنواره کودک با کشورهای همسایه

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان

سیدصادق موسوی از افتتاح دو سینما سیار در استان های گیلان و سمنان به مناسبت آغاز هفته دولت خبر داد.

به گزارش رسیده، سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن گفت: هم زمان با شروع هفته دولت، به همت انجمن سینمای جوانان ایران دو سینما سیار در شهرهای املش در استان گیلان و شهمیرزاد در استان سمنان افتتاح شد.

وی افزود: این برنامه با هدف گسترش سینما در مناطق فاقد سینمای کشور و به منظور سهولت دسترسی مردم به تماشای فیلم های روز انجام شده است و انجمن سینمای جوانان ایران آمادگی دارد این را در سایر نقاط کشور نیز اجرا کند.

موسوی ابراز امیدواری کرد: یکی از مأموریت های سینما سیار گسترش عدالت فرهنگی در کلیه مناطق کشور است و ما امیدواریم در کلیه نقاط کشور که فاقد سینما هستند، این برنامه را اجرا کنیم.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
سینماپرس: انسیه شاه حسینی کارگردان سینما در پی انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار 2020 گفت: اقتصاد و فرهنگ کشور در دست عده ای خائن و نادان افتاده است اما بنده معتقدم زمانه داور خردمندی است و تاریخ هر 2 دسته را به زودی رسوای خاص و عام خواهد کرد؛ افسوس که عرصه فرهنگی و هنری ما به دلیل وجود این افراد به شدت دچار ولنگاری، افول و عقبگرد شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

کارگردان فیلم سینمایی شب به خیر فرمانده در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: با توجه به رویکردی که از مدیران و سیاست گذاران و مسئولان سینمای کشور طی سال های اخیر شاهد بوده ایم انتخاب چنین فیلم هایی برای حضور در جشن ها و جشنواره های غربی طبیعی است! اگر فیلمی ارزشی و استراتژیک به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به اسکار می رفت باید تعجب می کردیم! اگر فیلمی به اسکار می رفت که نتیجه اش سربلندی کشور بود باید بهت زده می شدیم، چرا که تفکرات دست اندرکاران این نیست که کشورمان سربلند نشان داده شود.

وی ادامه داد: بنده شخصاً منتظر اتفاقات بدتری در سینمای ایران هستم چرا که جریانی که مدت ها است در سینما شروع شده اوضاع را روز به روز بحرانی تر خواهد کرد. این اتفاقات همگی نتیجه اعمال مدیران است، مدیرانی که حتی نمی توانند انتخاب شایسته ای برای حضور افراد در شوراها داشته باشند.

شاه حسینی با بیان اینکه هر 2 دسته افراد خائن و نادان که در سینمای کشور حضور دارند و برای فرهنگ و هنر این مرز و بوم تصمیم گیری می کنند مرتکب جرم شده اند اظهار داشت: عده ای مأموریت دارند و حساب شده جلو می روند و همه سرنخ ها هم دست آن ها است؛ این افراد ظاهراً بازنشسته می شوند و یا در خارج از ایران زندگی می کنند اما همه سیاست گذاری های فرهنگی در دست آن ها است، عده دیگری هم مرعوب پست و سمت و مقام می شوند و برای این افراد کار می کنند که باید تکلیف هر 2 دسته را زودتر روشن کرد.

این سینماگر در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: بنده معتقدم در شرایط کنونی باید بحران در سینما به اوج نهایی خود برسد تا کامل ویران شود و سپس ما سینماگران متعهد باید دست در دست هم قرار دهیم و دوباره زمین سینما را شخم بزنیم و بذر بپاشیم تا محصولی سالم از آن بیرون آید. بنده به رستاخیز هنری ایمان دارم و با توجه به این اتفاقات ناراحت کننده اخیر در سینمای کشور ان شا الله به زودی این رستاخیز هنری حاصل خواهد شد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینما جریان | در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از موسسات تابعه سازمان سینمایی در چهار ماهه اول سال98 منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

اطلاعات گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بر اساس کمک به برگزاری جشنواره بین المللی سینما حقیقت و برگزاری همزمان در استان ها،کمک به تولید فیلم مستند(کوتاه،نیمه بلند،بلند)،حمایت از تولید فیلم سینمایی تجربی،حمایت از اکران فیلم های هنری و تجربی،حمایت از تولید مشترک فیلم مستند با دیگر کشورها،کمک به خانه مستند استان ها و سایر مجامع سینمایی،حمایت از تولید و انتشار فصلنامه های انیمیشن و سینما حقیقت،حمایت از تولید فیلم انیمیشن سینمایی، حمایت از تولید فیلم انیمیشن کوتاه،حمایت از تولید مشترک فیلم انیمیشن با دیگر کشورها و هزینه های جاری و حقوق و دستمزد تنظیم شده است.

گزارش در لینک زیر:

گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در چهار ماهه اول سال98

لینک خبر :‌ سینما جریان
یک بازیگر سینما گفت: اینکه گفته می شود فیلمنامه و نویسنده خوب در حوزه کودک وجود ندارد را قبول ندارم، قصه های بسیار خوبی از نویسندگانی چون "احمد اکبرپور" در دسترس است که ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به فیلم دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

بهزاد داوری در حاشیه سی و دومین جشنواره فیلم کودک در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان درس خواندم و بهترین خاطرات دوران تحصیلم را در زمان برگزاری جشنواره کودک تجربه کردم. به خاطر دارم در دهه هفتاد جشنواره با شور و اشتیاق مثال زدنی برگزار می شد و هنرجوها در تمام سال منتظر بودند تا جشنواره فیلم کودک برگزار شود.

این بازیگر ادامه داد: این جشنواره جنب و جوشی را در سینماهای شهر به راه می انداخت و نوع آثاری که در آن سال ها ارائه می شد نیز به پرشور بودن جشنواره کمک شایانی می کرد. چند سالی می شود که در جشنواره کودک حاضر نبودم، این دوره با اینکه شور و شوق سال های دور را ندارد ولی بازهم بسیار بهتر از دوره های گذشته ای است که جشنواره از اصفهان کوچ کرده بود.

وی با بیان این نکته که "به نظر می رسد سینما کودک دسته کم گرفته شده و تهیه کننده ها رغبتی برای فعالیت در سینما کودک ندارند" خاطرنشان کرد: فیلم های کودک در گیشه فروش کمی دارند، این در حالی است که در سال های دور فیلم های حوزه کودک نظیر "شهرموش ها" فروشی عالی داشتند. از امنیت ژانر کودک و نوجوان کاسته شده و باید برای بهبود این وضع کمک کرد به همین دلیل تهیه کننده ها و سرمایه گذاران کمتر به سمت سینمای کودک می روند.

داوری افزود: همانطور که به سینمای بزرگسال و حرفه ای اهمیت داده می شود، باید به سینمای کودک نیز بها داد. پایه و بدنه سینما از کودک شکل می گیرد، بسیاری از بازیگران موفق امروز از سینمای کودک کار خود را آغاز کردند.

بازیگر سریال بوی باران با بیان این نکته که "جای داستان هایی چون قصه های مجید در حوزه هنر کودک خالی است" تاکید کرد: اینکه گفته می شود فیلمنامه و نویسنده خوب در حوزه کودک وجود ندارد را قبول ندارم، قصه های بسیار خوبی از نویسندگانی چون "احمد اکبرپور" در دسترس است که ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به فیلم دارند.

کد خبر 387030

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

احمد سیمای عراقی

سینمای ایران این روزها حال و هوای عجیبی دارد. شرایطی که هر کدام برای ساقط کردن سینما کافی است. از مافیای پخش و اکران، از ساختار و محتوای ضعیف و غیر قابل دفاع اکثر فیلم ها همه و همه شرایط را برای سینما بحرانی کرده است. مافیای اکران که خود بازار اکران را قبضه کرده اند به طوری که خلاف نظر آنها فیلمی یا اکران نمی شود یا به سرعت از پرده پائین می آید. این جریان به گونه ای عمل می کند که حتی اگر تناسب فروش به هم بخورد باز هم فیلم مخالف از دور خارج می شود.
سرمایه داران و صاحبان مال ها پیشرو در این حوزه هستند. پردیس هایی که سانس به سانس اکران را زیر ذره بین دارند. واقعا برای آنها سینما چیزی جز ابزاری برای ثروتمند شدن نیست. ایکس لارج هم از محصولات جدید این جریان است. از اکبر عبدی بعید بود در فاجعه ای به نام ایکس لارج ایفای نقش کند. اصولا ایکس لارج را نمی توان فیلم نامید بلکه باید آن را سکانس های به هم پیوسته دانست. البته تکلیف افرادی مثل علی صادقی معلوم است. چون به هنر به عنوان یک قرارداد صرف کاری و پروژه تعریف شده توسط کارفرما نگاه می کند. او خود گفته بود من در یک سریال نقش یک جوان عاشق را بازی کردم و بعد از آن تمام کارگردان ها فقط من را برای ایفای این نقش یا بهتر است بگوییم این تیپ می خواهند و کسی مرا برای ایفای نقش جدی مدنظر ندارد و او در یک نقش، کلیشه ای شده است و این گونه است که او خود را تکرار می کند. در واقع سینمای بدنه و کمدی از فیلم فارسی به سمت لمپنیسم حرکت می کند و این جریان سیال بسیار پرشتاب است و با حرکت سریع خود در حال بردن مهم ترین رکن سینما یعنی هویت و اعتبار آن است و وقتی این هویت مستقل را از دست بدهد نتایجی مثل ایکس لارج دارد. در واقع آنچه از آن غفلت شده است ساختار تولید آثار کمدی است که سینمای بدنه و کمدی را به این سمت و سو برده چون تولیدکنندگان نمی خواهند این وضعیت را تغییر دهند و با ساخت هر فیلم سیر نزولی آن تسریع می شود.
در واقع سینما خود یک جهت دهنده و خط دهنده است و می تواند رفتار افراد را شکل دهد. موضوعی که هالیوود و بالیوود به خوبی از آن استفاده کرده مشغول القا فرهنگ خود به دیگران هستند و از این سلاح جهت نیل به اهداف خود بهره می برند.
این اثر بیشتر فیلم تهیه کننده (فرحبخش) است تا کارگردان. به راستی با این حجم از علاقه او به کنایه های جنسی که جزو آیتم های ثابت او در فیلم سازی است بعید است او با خانواده خود به تماشای شاهکار خود برود. اگر ما به خط سیر آثار او نگاه کنیم استفاده زیاد از موسیقی، حرکات موزون و صد البته توجه به کنایه های جنسی از عناصر ثابت آثار او هستند. در ایکس لارج عنصر موسیقی آن قدر پر رنگ است که حجم قابل توجهی از فیلم را گرفته و کارگردان برای پر کردن تمام خلأ و حفره های فیلم از موسیقی استفاده کرده است. ایکس لارج فیلمی پرستاره است که هر یک برای موفقیت یک اثر کافی است اما به دلیل اینکه فاقد فیلم نامه است و همه چیز به بداهه پردازی نهاده شده به بیراهه رفته است. این اثر فاقد عناصر داستانی از جمله بیرنگ و به هم پیوستگی داستان است. کارگردان برای پوشش این ضعف از عنصر کمدی کلامی آن هم از نوع جنسی بهره گرفته است. این موضوع آنقدر گل درشت و به قولی بیل بورد است که حتی در رفتار بازیگران در مراسم اکران فیلم هم به خوبی قابل مشاهده است. نکته ای که وجود دارد این است که هر چقدر که به امثال فرح بخش انتقاد شود آنها راه خود را می روند و باز هم آثاری از این دست تولید می کنند و این چرخه ادامه دارد. اما موضوعی که به آن توجه نمی شود صدمه ای است که این آثار به کلیت سینما وارد می کنند. و تماشاگر آن روز به روز کمتر می شود و این روند با وجود فضای مجازی تسریع می شود چون کافی است یک پلان یا یک سکانس از فیلم در فضای مجازی پخش شود و اگر بازخورد منفی داشته باشد سقوط فیلم و سینما را به همراه دارد. یک طنزپرداز در جایی گفته بود که دیگر نمی شود در مطبوعات ستون طنز داشت چون تا بخواهی سوژه را آماده کنی فضای مجازی صدبار به آن پرداخته است. و امکان واکاوی سوژه از بین می رود چون دستمالی شده است. و به قولی سوژه سوخته است. ایکس لارج سعی داشت با بهره گیری از سوژه های فضای مجازی به غنای نداشته خود بیفزاید اما به همین دلیل یعنی دستمالی شدن کمدی کلامی دقیقا به ضد خود عمل کرده. کارگردان هرچه در این چند سال در فضای مجازی به عنوان شوخی وجود داشته را یک جا به کار برده است. دستان سازندگان این اثر بسیار خالی است و سعی دارند از جیب تماشاگر آن را پر کنند و او را درون خلسه فرو ببرند که حداقل در این شرایط اقتصادی تماشاگر برای چند دقیقه به موضوع متن، خوراک، خودرو، و دیگر هزینه ها فکر نکند و آنها برای این کار یعنی خلسه و بی وزنی تماشاگر از او پول می گیرند وبه او مخدر می دهند تا همه چیز قشنگ و مامانی دیده شود.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوان گفت:نگاه هم افزایی به سینما به خصوص ژانر کودک داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، ، علیرضا تابش دبیر سی و دومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان در حاشیه برنامه جلوه گاه امید در کتابخانه مرکزی اصفهان گفت: سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در شب عید سعید غدیر با حضور شاد و پرنشاط بچه های عزیز اصفهانی و مردم خوب این شهر افتتاح شد و ما تا فردا که روز اختتامیه است، شاهد اکران بیش از 180 فیلم هستیم.

او ادامه داد: امسال شور و نشاط کودکانه جشنواره با حمایت های سازمان سینمایی، انجمن سینمای جوان و بنیاد سینمایی فارابی در همه کشور احساس شد و در 146 نقطه ایران نمایش فیلم برای کودکان مناطق محروم و سیل زده داشتیم.

تابش بیان کرد: سینما ، هنری متکثر است و به خصوص برای حمایت از سینمای کودک و نوجوان نیازمند یک عزم ملی هستیم، امروز نهادها و ارگان های مختلف جوایز خود را به فیلم های منتخب خود در بخش جلوه گاه امید اهدا خواهند کرد. ما در بنیاد سینمایی فارابی و سایر موسسات آمادگی داریم تا تمام تلاش خود را در مسیر تولید فیلم های ارزشمند برای سینمای کودک و نوجوان به کار بگیریم، امیدوارم که روز به روز شاهد رشد و پیشرفت این حوزه باشیم.

دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوان گفت:نگاه هم افزایی به سینما به خصوص ژانر کودک داشته باشیم.

انتهای پیام /س

جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در اصفهان

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری میزان- سینمای ایران در پنج ماه نخست سال از لحاظ تعداد مخاطبان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، این آمار برای سال پیش 15 میلیون و 205 هزار و 162 نفر مخاطب بوده که این مقدار در سال جدید به 14 میلیون و 575 هزار و 8 نفر کاهش پیدا کرده است.

تاریخ انتشار: 08:40 - 04 شهریور 1398

- کد خبر: 543889
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : جهان نیوز بازتاب راهنمای سفرمن

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، سینما در پنج ماه نخست سال 98 تاکنون شاهد اکران 29 اثر سینمایی در ژانر ها و موضوعات متفاوت بوده است، آثاری که هر کدام به نوبه خود با استقبال متفاوتی از مخاطبان روبرو بوده اند.

این 29 اثر سینمایی اکران شده تا پایان ماه مرداد به طور مجموع 14,767,049 نفر مخاطب را در سینما های کل کشور به سالن کشانده اند، آثاری که به طور معمول و اکثریت بین دو گونه کمدی و اجتماعی تقسیم شده و فرصت چندانی به مضامین دیگر نداده اند.

از این تعداد مخاطب 6,875,794 نفر از تماشاگران به استان تهران اختصاص داشته و مابقی به سایر شهرستان ها ختم می شود.

سینمای ایران در پنج ماهه اول سال 98 مجموعاً 168,991,446,000 تومان فروش داشته که از این مبلغ 99,160,725,000 تومان به تهران و سینما های این شهر اختصاص دارد.

در میان تمامی 29 اثر اکران شده در پنج ماه نخست فیلم سینمایی متری شیش و نیم به کارگردانی سعید روستایی با فروشی معادل 27،648،362،000 تومان صدرنشین اکران در سینما های کشور است، این فیلم رکورد پرفروش ترین فیلم غیر کمدی را به خود اختصاص داده است.

با وجود فروش فوق العاده فیلم متری شیش و نیم ، اما باز هم کفه ترازو گیشه سینما ها به سمت آثار کمدی سنگینی می کند، هفت فیلم از 10 فیلم پرفروش امسال را آثار کمدی سینما در اختیار دارند.

فیلم سینمایی تگزاس 2 با 24،405،178،000 تومان فروش، رحمان 1400 با 22،542،218،000 تومان، چهارانگشت با 10،694،791،000 تومان فروش، ما همه با هم هستیم با 10،532،601،000 تومان، سامورایی در برلین با 6،396،404،000 تومان، زهرمار با 5،692،083،000 تومان، ایکس لارج با 5،436،175،000 تومان از جمله آثار کمدی هستند که رتبه های بالای جدول را در اختیار دارند.

در این میان تعداد مخاطبان و میزان فروش سینما در پنج ماه نخست سال آمار جالبی را نسبت به سال گذشته اعلام می کند، در میان پنج ماه نخست سال سینما در سال 98 در ماه های فروردین و خرداد و تیر فروش بیشتری نسبت به سال گذشته داشته، اما اردیبهشت و مرداد کم رمقی را نسبت به پارسال تجربه کرده است.

البته از نظر تعداد مخاطبان باز هم آمار متفاوت است، سینما از نظر تعداد مخاطب در ماه های فروردین، اردیبهشت و مرداد با افت نسبتاً محسوسی روبرو بوده و تنها در دو ماه خرداد و تیر افزایش مخاطب را شاهد بوده است.

سینمای ایران در پنج ماه نخست سال از لحاظ تعداد مخاطبان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، این آمار برای سال پیش 15 میلیون و 205 هزار و 162 نفر مخاطب بوده که این مقدار در سال جدید به 14 میلیون و 575 هزار و 8 نفر کاهش پیدا کرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
ایسنا : چند روز بیشتر تا برگزاری بیست ویکمین جشن بزرگ سینمای ایران و معرفی برندگان تندیس خانه سینما باقی نمانده و فعلا رکورددار این جشن دست نیافتنی است.

20 سال از برگزاری جشن خانه سینما می گذرد و در این دو دهه سینماگران مختلفی تندیس این جشن را که مهم ترین جایزه صنفی خود می دانند به خانه برده اند. در این بین تعدادی از فیلمسازان و بازیگران و نیز دیگر دست اندرکاران فیلم های سینمایی بیش از یک تندیس را برنده شده و حتی صاحب رکورد شده اند؛ رکوردهایی که بعضی در دسترس و بعضی دیگر فعلا دور از دسترس هستند مثل تعداد جوایزی که اصغر فرهادی از جشن خانه سینما گرفته است.

این فیلمساز تاکنون 10 تندیس جشن خانه سینما را در مقام کارگردان، تهیه کننده و فیلمنامه نویس دریافت کرده و فاصله زیادی با دیگر فیلمسازانی که آن ها هم خودشان نویسنده کارشان هستند دارد.

فرهادی در دوره هفتم جشن خانه سینما برای فیلمنامه رقص در غبار که به طور مشترک نوشته شده بود تندیس گرفت و بعد در دوره دهم تندیس بهترین کارگردانی را برای فیلم چهارشنبه سوری دریافت کرد. او چهار سال بعد جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم را برای درباره الی گرفت و یک سال بعد یعنی در دوره پانزدهم تندیس های بهترین فیلمنامه نویس، بهترین فیلم و بهترین کارگردانی باز هم به فرهادی اهدا شد.

او این سه تندیس را در دوره نوزدهم جشنواره برای فیلم فروشنده دوباره دریافت کرد.

بعد از فرهادی، مریلا زارعی از بازیگرانی است که بیشترین تندیس را از خانه سینما گرفته؛ او برای فیلم های دو زن ، سربازهای جمعه ، درباره الی و شیار 143 در نقش های مکمل و اصلی چهار تندیس دریافت کرده و بعد هم شهاب حسینی با سه تندیس برای فیلم های فروشنده و جدایی ... و نیز درباره الی و پرسه در مه (در یک دوره) و نیز گوهر خیراندیش با سه تندیس برای بانو ، دعوت و واکنش پنجم رکوردداران بعدی هستند.

در بخش کارگردانی و بازیگری داریوش مهرجویی (لیلا)، ابراهیم حاتمی کیا (ارتفاع پست و آژانس شیشه ای)، پرویز پرستویی (مارمولک و {روانی و آژانس شیشه ای و مرد عوضی} یک دوره)، لیلا حاتمی (آب و آتش و رگ خواب)، سعید روستایی (ابد و یک روز)، نوید محمدزاده (ابد و یک روز و بدون تاریخ بدون امضا)، فرشته صدرعرفایی (کافه ترانزیت و کوچه بی نام)، رخشان بنی اعتماد (خون بازی و زیر پوست شهر)، علیرضا داودنژاد (مصائب شیرین)، رسول صدرعاملی (دختری با کفش های کتانی و من ترانه 15 سال دارم)، رضا کیانیان (خانه ای روی آب و یه بوس کوچولو)، پانته آ پناهی ها (گس و لاک قرمز)، حسین محجوب (رنگ خدا و من ترانه....)، باران کوثری (خون بازی و کوچه بی نام)، صابر ابر (مینای شهر خاموش و درباره الی) و خسرو شکیبایی (ستاره بود و اتوبوس شب) از جمله هنرمندانی هستند که تا به حال از جشن خانه سینما دو تندیس گرفته اند.

برگزیدگان جشن خانه سینما 8 شهریور ماه معرفی می شوند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
رشت - ایرنا - واژه سینما از واژه ای یونانی بمعنای جنبش و پویایی گرفته شده اما بر خلاف این تعریف استقبال از اکران همزمان جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در گیلان، نشان داد هنوز این جشنواره تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

اگر چه ساز فرهنگ و هنر گیلان کوک است و در مقاطع مختلف نوستالژی صف های طولانی سینما ، تئاتر و موسیقی تکرار می شود؛ اما این بار با وجود پر و بال گرفتن سینمای گیشه و حتی شنیده هایی مبنی بر کم جان شدن سینمای اندیشه، استقبال از همزمانی جشنواره فیلم ، موسیقی ، تئاتر، مد و لباس فجر و در روزهای اخیر دهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند ، کنسرت های پیاپی استادان موسیقی چون کیهان کلهر و ... در گیلان شگفتی آفرین است ؛ اما متاسفانه جشنواره بین المللی کودک و نوجوان بر خلاف تصور با اقبال عمومی روبه رو نشد.

سینمای میرزا کوچک رشت که محل اکران همزمان فیلم های جشنواره بین المللی کودک و نوجوان در گیلان تعیین شده با صندلی های خالی مواجه شده و برآیند کلام حاضران اندک نیز، کیفیت پایین فیلم ها عنوان می شود.
مهرداد رحیم نژاد یکی از مخاطبان سینماست که جشنواره های متعدد سینما و تئاتر استان را پی می گیرد و این بار با نوجوان 13 ساله اش در سینما حاضر شده معتقد است: برای ژانر کودک و نوجوان به غایت سرمایه گذاری نمی شود .
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توضیح می دهد: البته سینما و تئاتر برای کلان تر ها مورد اقبال است چراکه دل مشغولی ها و دغدغه های زندگی خویش را در نمود های هنری جست و جو می کنند و از همین روی کارگردانان نیز در این راستا به تولید اثر پرداخته و ژانر کودک و نوجوان روز به روز کم قوت تر می شود.
'سینما ؛ صنعتی برای صدور فرهنگ در جهان' برآیند عقیده تعدادی از مسئولان ،کارشناسان و مخاطبان سینمایی است که معتقدند سینما بایستی مخاطب خویش را بازیابد و در این راستا کارگردان فیلم سینمایی کاتی و ستاره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: چون بطور مستقیم با فرآیند کار تولید فیلم برای کودک و نوجوان در ارتباط بودم معتقدم فعالیت در این حوزه مشکلات و مزایای خود را دارد اما متاسفانه فرآیند اکران ، هزار توی پیچیده ای است.
رضا مجلسی که فیلمش با ساختار زنده - انیمیشن ساخته شده ادامه می دهد: فعالان سینمایی کمتر سراغ تهیه فیلم در ژانر کودک و نوجوان می روند به این سبب که سینماداران بر این نظرند که این ژانر مخاطب ندارد و تنها فیلم های پر ستاره را بر می گزینند .
وی با تاکید بر این موضوع که تولید آثار فاخر برای کودک و نوجوان نیاز به حمایت دارد می گوید: فیلم های فاخر می بایست با حمایت ارگان های متولی اکران در شأن بیابند تا این گستره بتواند ملی و فراملی شود.
فیلم "کاتی و ستاره"که در جشنواره سینمای کودک و نوجوان منتخب بخش مسابقه سینمای ایران بوده و در جشنواره های بین المللی نیز درخشیده، بطور کامل در استان گیلان و با همت سینماگران گیلانی ساخته شده است.

اکران همزمانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان از عصر پنجشنبه سی و یکم مرداد ماه با تعریف 10 فیلم در سینما میرزا کوچک رشت آغاز شد اما اقبال آن چون اکران همزمان جشنواره بین المللی فیلم فجر در گیلان خالق شگفتی نشد .

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان معتقد است : اکران همزمانی جشنواره بین المللی فیلم فجر در گاهشمار ذهنی مخاطبان فرهنگ و هنر ثبت شده، اما جشنواره بین المللی کودک و نوجوان هنوز در ذهن مخاطبان نهادینه نیست و نیازمند اطلاع رسانی عمیق است.
سید امیر مصباح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،یکی دیگر از مولفه های کم اقبالی از جشنواره یادشده در استان را تکراری بودن برخی فیلم ها و از طرفی کیفیت پایین محتوا و البته خاکستری بودن و مغفول ماندن از مقوله شادی در تولیدات ژانر کودک و نوجوان در کشور عنوان و تاکید کرد: انسان محکوم به تحول است و لازمه پویش و تغییر اهتمام به این کاستی هاست.
وی انتخاب زمان برگزاری جشنواره بین المللی کودک و نوجوان در موسم تعطیلی مدارس را یکی دیگر از دلایل سخت شدن اطلاع رسانی عنوان کرد .
مصباح با بیان دیالوگی از فیلم کمال الملک اثر علی حاتمی – سعدی سینمای ایران – که نباید آرزو طلب کرد بلکه می باید آرزو ساخت گفت: کودکان این سرزمین نیازمند دیدن آرزو هایشان در فضای شاد داستان های فیلم ها هستند ؛ از این طریق می بایست برایشان الگو سازی کرد و فضای رشد و پویششان را با تاکید بر نگاه درست به زیبایی های زندگی ترسیم کرد.
اگرچه دیر هنگامی است که واژه سینما کمتر به طعم گیلاس است و مخاطبان، خانه دوست را کمتر به خاطر می آورند اما هنوز سینمای کشور مفتخر به داشتن چهره های جهانی چون اصغر فرهادی ، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی و ... است که روایت هایی نو می آفرینند تا سینمای جهان را به وجد و تحسین وا دارد .
امروز حال و هوای سینماها در ژانر کودک و نوجوان نشانی از پویایی ندارند در حالیکه از کلام کارشناسان و فعالان این حوزه؛ چنین برمی آید که می توان با سرمایه گذاری و فعالیت در این حوزه، جامعه بهتر، مناسبات عادلانه و سلوک بهتری ترسیم کرد.

1881 /6030

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وعده حسین انتظامی برای پیگیری سیاست شفافیت در سازمان سینمایی با انتشار عملکرد مالی چهارماهه نخست سال 98 نهادهای زیرمجموعه این سازمان وارد فاز تازه ای می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

خبرگزاری شبستان ، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم : وقتی سیدعباس صالحی در یک سالگی دولت دوازدهم به تلویزیون آمد، از شفافیت به عنوان مهمترین ویژگی دوران یکساله مدیریتش بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن گفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن روزها نخستین گام های حرکت به سوی شفافیت در نهاد زیرمجموعه خود با دستور انتشار هزینه های جشنواره فیلم فجر پیمود. از آن زمان تاکنون، شفافیت به مهمترین کلیدواژه سخنان مسئولان ارشاد بدل شده و حسین انتظامی دستیار ویژه دیروز وزیر و رئیس سازمان سینمایی امروز جلودار این جریان است.

انتظامی البته مسئولیت سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نهادها را نیز برعهده دارد و در مدت حضور در این مسئوایت، بارها و بارها نهادهای حاکمیتی را به انتشار عمومی اطلاعات خود ترغیب کرده است؛ موضوعی که تاکنون با همراهی برخی مجموعه ها و مقاومت برخی دیگر مواجه شده است.

اما حسین انتظامی چندماهی است که بر مسند سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشسته است. او در این مدت بارها از شفافیت به عنوان سیاست راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد کرده و به همین خاطر آن را سرلوحه فعالیت نهادهای زیر مجموعه سازمان سینمایی قرار داده است.

شاید نخستین اظهارنظر او در این باره به توئیتی بازگردد که آذرماه سال گذشته منتشر کرد. انتظامی که آن زمان سرپرست سازمان سینمایی وزارت ارشاد بود، وعده داد مسیر شفافیتی را که در معاونت مطبوعاتی دولت یازدهم آغاز کرده بود، در سازمان سینمایی با قدرت و جامعیت بیشتر پیگیری کند.

انتظامی همچنین از شفافیت به عنوان یکی از رویکردهای نه گانه سیدعباس صالحی در مدیریت فرهنگی کشور یاد کرد و پیش بینی کرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به زودی در این زمینه سرآمد نهادهای حاکمیتی شود.

ماه ها گذشت و انتظامی به ریاست سازمان سینمایی رسید. او در نخستین نشست خبری خود که اردیبهشت ماه امسال برگزار شد، گفت: وقتی سازمانی برنامه خود را اعلام می کند باید در چارچوب آن حرکت کند. از سوی دیگر با ارائه برنامه، شفافیت فعالیت ها بیشتر می شود و پاسخگویی سازمان نیز طبعا هدفمندتر خواهد شد.

او همچنین در توضیح معنای شفافیت در عملکرد نهاد متبوع خود، آن را مترادف پیش بینی پذیری دانست: شفافیت در واقع به معنای پیش بینی پذیری است. به این معنا که ما باید بتوانیم بخش های مختلف فعالیت سازمان در سال جاری را پیش بینی کنیم، بنابراین علاوه بر انتشار هزینه های دقیق سازمان سینمایی، می توان امیدار بود درخواست ها از وزارت ارشاد و به خصوص سازمان سینمایی در روندی مشخص و شفاف قابل پیگیری باشد.

انتظامی البته به این بسنده کرد و با اشاره به این که در ماه های گذشته بسیاری از اطلاعات و آمار مربوط به سینما از جمله آمار تفکیکی فروش فیلم در سینماها منتشر شده ، تاکید کرد این رویکرد به همه فعالیت های سازمان سینمایی تسری می یابد.

حالا انگار زمان تحقق وعده رئیس سازمان سینمایی فرا رسیده است. حسین انتظامی روز گذشته با انتشار توئیتی از انتشار گزارش عملکرد مالی نهادهای زیرمجموعه سازمان سینمایی خبرداد. او با خطاب قرار دادن مسئولان سازمان های تحت امر خود، از آن ها خواست ظرف دو روز آینده عملکرد مالی چهارماهه نخست سال 98 را منتشر کنند.

گرچه این نخستین بار نیست که زیرمجموعه های سازمان سینمایی در دوران مسئولیت انتظامی اطلاعات عملکرد گذشته یا برنامه پیش روی خود را منتشر می کنند اما این توئیت را می توان نقطه مهمی در اجرایی شدن این رویکرد دانست.

نکته دیگر این که رئیس سازمان سینمایی در توئیت خود از اهل فن و منتقدان خواسته با بررسی این گزارش ها، رصد گرانه خطاها را به مدیران گوشزد کنند تا به گفته او سیاست ها مورد اصلاح قرار گیرند.

روندی که انتظامی در سازمان سینمایی در زمینه انتشار عملکرد سازمان های تابعه به خصوص در حوزه مالی پیش گرفته است از آن جهت حائز اهمیت است که سینما به عنوان یکی از پرمخاطب ترین مدیوم های هنری-رسانه ای، همواره حساسیت های خاص خود را به همراه داشته است.

حضور گسترده گروه های مختلف اجتماعی از مخاطبان و هنرمندان گرفته تا سرمایه گذاران و مسئولان، به سینما جایگاهی چند وجهی و جذاب داده است. بسیاری در آرزوی شهرت از طریق سینما هستند و بسیاری دیگر سودای کسب ثروت و قدرت از آن دارند. در چنین فضایی است که لاجرم باید منتظر حاشیه هایی در سینما بود.

مثلا همین ماجرای دنباله دار پول های کثیف در سینما و حضور چشمگیر اسپانسرها و سرمایه گذاران ناشناخته که از سابقه فعالیت هنری و سینمایی آن ها اطلاعی در دست نیست. مساله ای که مدتی است نقل محافل سینمایی شده و در رویدادهای مختلف، موضوع پرسش از سینماگران و مسئولان سینمایی می شود. اهالی سینما به خاطر دارند که تقریبا همه نشست های خبری و نشست های نقد و بررسی فیلم های جشنواره ملی فیلم فجر سال گذشته (سی و هفتمین دوره) محملی برای طرح دوباره آن شد.

اما این پایان ماجرا نبود. بهار امسال هنگام برپایی سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، بار دیگر موضوع تامین هزینه های این رویداد پیش کشیده شد. امتناع رضا میرکریمی دبیر جشنواره از اعلام نام اسپانسر مرموز جشنواره هم بر ابهامات افزود تا این که بالاخره حسین انتظامی اردیبهشت ماه در توئیتی از انتشار ریز هزینه ها و درآمدهای تمامی رویدادها ظرف 45 بر مبنای دستور العمل شفافیت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

اما واکنش اصلی انتظامی به ماجرای پول های کثیف را باید در نخستین نشست خبری او جستجو کرد. رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به پرسش های متعدد، گفت: متر و معیار تشخیص پول کثیف در اختیار سازمان سینمایی نیست. سازمان سینمایی طبعا از ورود سرمایه استقبال می کنیم اما منتقدان می گویند ورود پول کثیف ممکن است ساختارهای سینما را دچار مشکل کند و اصل سینما آسیب ببیند.

انتظامی با بیان این جملات عملا توپ را از زمین سازمان سینمایی خارج کرد اما اصرار او بر انتشار عملکرد نهادهای زیرمجموعه سازمان، به معنای تلاش برای به حداقل رساندن ابهامات در حوزه مدیریت سینما و رفع اتهام های احتمالی خواهد بود.

حال باید به انتظار انتشار عملکرد سازمان های تابعه سازمان سینمایی و بازخوردهای آن نشست تا بتوان از این تجربه برای سایر نهادهای حاکمیتی بهره برد.

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران- ایرناپلاس- هیچ فیلمی، هیچ وقت، تو هیچ کُمُدی نمونده، بالاخره یه روز، یه جایی دیده می شه، چه سازنده اش زنده باشد، چه مرده... این جمله رخشان بنی اعتماد هنگام اکران فیلم قصه ها پس از گذشت سه سال از توقیف اثرش بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

توقیف، سانسور و تحریم کلماتی هستند که همواره در کنار برخی آثار سینمایی قرار گرفته و به صفاتی جدانشدنی از آن ها تبدیل شده اند. هر چند ممکن است این اتفاق در سینمای کشورهای دیگر هم بیفتد، اما در کشور ما و در میان اهالی هنر بویژه سینماگران به اتفاقی طبیعی تبدیل شده است. فیلم هایی که ممکن است مورد تأیید و هم سو با سلیقه برخی نهادهای فرهنگی و بانفوذ نباشد و علی رغم داشتن پروانه ساخت و در بعضی موارد هم پروانه نمایش، از اکرانشان ممانعت به عمل آید. حتی این اتفاق گاهی دست مایه شعارهای انتخاباتی هم شد و دستاویزی برای جلب آرای سینماگران و هنرمندان قرار گرفت. بسیاری از این آثار بعد از گذشت چند سال از ساخت و رفع توقیفشان اکران شده اند و تجربه نشان داده است پس از اکران هیچ گونه خطری برای هیچ نهاد، فرد یا جامعه به وجود نیامده و هنوز دلیل برخی از این ممانعت ها مشخص نشده است.

وضعیت فیلم های رفع توقیف شده در سال اخیر

خانه دختر

شهرام شاه حسینی

خانه پدری

کیانوش عیاری

خواب تلخ

محسن امیر یوسفی

82

94

آشغال های دوست داشتنی

محسن امیر یوسفی

91

97

پارادایس

علی عطشانی

93

97

نقش نگار

92

94

پریناز

بهرام بهرامیان

89

96

عصبانی نیستم

رضا درمیشیان

92

97

مادر قلب اتمی

علی احمدزاده

93

96

سه بیگانه

مهدی مظلومی

93

95

89

95

از رئیس جمهور پاداش نگیرید

کمال تبریزی

87

94

زادبوم

ابوالحسن داودی

87

96

پرویز

مجید برزگر

91

93

پوسته

مصطفی آل احمد

87

93

قصه ها

رخشان بنی اعتماد

آمین خواهیم گفت

بازگشایی خانه سینما و صدور پروانه نمایش برای برخی فیلم های سینمایی در دولت یازدهم و دوازدهم و دلجویی از برخی هنرمندان خانه نشین، از وعده های انتخاباتی حسن روحانی بود؛ وعده هایی که می توان گفت کم و بیش به آنها عمل شده است و فیلم هایی هستند که بعد از گذشت چند سال، در دوران دولت یازدهم و دوازدهم از توقیف خارج شده و به اکران عمومی درآمده اند. تلاش کرده ایم فهرستی از این فیلم ها ارائه کنیم، هرچند ممکن است مواردی از قلم افتاده باشد.

قصه های رخشان بنی اعتماد در سینما

رخشان بنی اعتماد پس از پنج سال دوری از سینما در حالی به این حوزه بازگشت که توانست شیر نقره ای بهترین فیلمنامه جشنواره ونیز را از آن خود کند. قصه ها که مانند سایر آثار بنی اعتماد مضمونی اجتماعی دارد، محصول سال 90 است. اول از همه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خواستار عدم صدور مجور اکران برای این فیلم شد. این کمیسیون، قصه ها و چند فیلم دیگر را فیلم های مرتبط با فتنه دانست. علی جنتی وزیر وقت هم نسبت به چرایی ساخته شدن این اثر و فرستادن آن به جشنواره ونیز انتقادهای بسیاری مطرح کرد. اما سرانجام بعد از گذشت یک سال از حواشی و جنجال ها، در اردیبهشت 94 این اثر روی پرده سینماها رفت.

پرویز هم توقیفی بود

مجید برزگر کارگردان خلاق و متفاوت سینمای ایران هم این اتفاق را تجربه کرده است. او فیلم تحسین شده پرویز را در سال 91 ساخت. اما این اثر پس از دو سال توقیف سرانجام در سال 93 و در گروه هنر و تجربه به نمایش عمومی درآمد. سیاه نمایی، دلیل ممانعت از اکران این فیلم اعلام شده بود.

آمین خواهیم گفت

چهارمین فیلم سینمایی سامان سالور در سال 89 ساخته شد. فرزاد حسنی، آزاده زارعی، علیرضا مهران از بازیگران این اثر بودند. آمین خواهیم گفت پنج سال توقیف بود. سالور درباره دلایل توقیف این اثر گفته: وقتی دلایل اکران نشدن فیلم را جویا شدم، در پاسخ شنیدم یکی از شخصیت های فیلم شبیه به رئیس دولت گذشته است. در واقع به واسطه نماد و استعاره هایی که از فیلم بیرون کشیده بودند، معناسازی کردند که این معناسازی به هیچ عنوان درست نبود... این فیلم در بهمن 1394 اکران شد.

خانه دختر و خانه پدری؛ تلخ و ممنوع

گفته می شود این فیلم با نظر مستقیم وزیر فرهنگ و ارشاد وقت، یعنی علی جنتی توقیف شد. اثری که بازگو کردن محتوای آن در سینما تا آن زمان به عنوان یک تابو شناخته می شد. خانه دختر با اولین نمایشش در سی و سومین جشنواره فیلم فجر با حواشی بسیاری همراه شد. این اثر پس از کش و قوس های فراوان و سانسور برخی سکانس ها، سرانجام در مهر 96 هر چند محدود اما به اکران عمومی درآمد. حامد بهداد، رعنا آزادی ور، باران کوثری و بابک کریمی از بازیگران این فیلم بودند. خانه پدری فیلم کیانوش عیاری هم که در سال 89 ساخته شد، در سال 93 چند روز در گروه هنر و تجربه اکران شد و خیلی زود متوقف شد.

چرا از عصبانی نیستم ترسیدند؟

بدون شک یکی از پرحاشیه ترین فیلم های سینمایی توقیف شده، عصبانی نیستم است؛ اثری با بازی نوید محمدزاده و باران کوثری که در جشنواره سی و دوم فیلم فجر به نمایش درآمد. عصبانی نیستم دومین تجربه کارگردانی رضا درمیشیان است. اثری پرحاشیه که مشمول همان نظر کمیسیون فرهنگی مجلس وقت، مبنی بر اینکه این اثر جزو فیلم های مرتبط با فتنه محسوب می شود، شد. این فیلم قرار بود در تاریخ 29 آذر1396 اکران شود، که پس از بیانیه تهدیدآمیز بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق از نوبت اکران خارج شد. اما سرانجام با سانسورهای متعدد، عصبانی نیستم در اردیبهشت 97 روی پرده رفت.

وقتی درباره رئیس جمهور فیلم ساخته می شود

کمال تبریزی در حالی در سال 87 فیلم پاداش را ساخت که یک سال بعد آن را توقیف کردند. تبریزی دلیل توقف اکران چندساله این اثر را مخالفت شمقدری عنوان کرده است. این فیلم که بعدها به از رئیس جهمور پاداش نگیرید تغییر نام یافت و سرانجام در تیر 94 اکران شد.

زادبومی بی جان

زادبوم نشان داد توقیف طولانی مدت می تواند ارزش یک اثر ارزشمند سینمایی را از بین ببرد. ساخته ابوالحسن داوودی به مدت 10 سال در توقیف ماند و زمانی اکران شد که دیگر جانی برای زادبوم نمانده بود. داوودی در پاسخ به اینکه دلیل متولیان برای این توقیف چه بوده است، عنوان کرد: هیچ وقت دلیل قانع کننده ای وجود نداشت. برای همین در هیچ شرایطی، هیچ دلیل منطقی به من گفته نشد. این اثر که برنده سه سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد از بازیگرانی چون عزت الله انتظامی، رویا تیموریان، بهرام رادان، پگاه آهنگرانی بهره برده است.

آشغال های دوست داشتنی سینما

با ساخت نخستین فیلمش یعنی خواب تلخ توانست مورد تحسین منتقدان بین المللی قرار گیرد و حضور موفقی در جشنواره کن داشته باشد. محسن امیریوسفی یکی از کارگردانان خلاق و آوانگارد سینمای ایران است. او در سال 91 فیلم آشغال های دوست داشتنی را ساخت؛ اثری که درباره حوادث بعد از انتخابات 88 است. آشغال های دوست داشتنی نتوانست در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد مجوز نمایش بگیرد. این اثر در مهرماه 93 از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس همراه با آثاری چون قصه ها، عصبانی نیستم و ... جزو لیست فیلم های مرتبط با فتنه قرار گرفت. اما سرانجام پس از شش سال توقیف و در بهمن ماه سال گذشته در سینماها نمایش داده شد.

اکران بدون هیچ مشکلی

از سال 92 به بعد آثار زیادی رفع توقیف شدند. فیلم هایی چون مادر قلب اتمی ، پریناز ، پوسته ، پارادایس و ... که توانستند با گرفتن مجوز اکران هر چند محدود، به نمایش عمومی دربیایند. مسئله قابل بحث اینجاست؛ اکثر فیلم هایی که از سوی برخی جریان ها و گروه ها دچار حواشی شدند، پس از رفع توقیف و اکران هیچ مشکلی برای کشور، شخص، سازمان و ارگانی پیش نیاوردند و معلوم شد حاشیه سازی و توقیف این فیلم ها بیهوده بوده است. این اتفاق نشان دهنده این است که دلایل ممانعت از پخش این آثار، جناحی، سلیقه ای، بهانه جویانه، محافظه کارانه و در بعضی شرایط هم دستاویزی برای رسیدن به جایگاهی خاص بوده است.

روش وزیر ارشاد و سابقه توقیف فیلم ها در دهه 70

به نظر می رسد روش وزیر کنونی فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیگیری بی هیاهو، توجه به حساسیت ها و تعامل سینماگران در نحوه اکران هم در این روند رفع توقیف موثر بوده است.

البته موضوع توقیف فیلم های سینمایی در گذشته هم سابقه داشته و جالب آن که در بسیاری موارد مقامات عالی نظام موافق این توقیف ها نبوده اند.به عنوان نمونه آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخشی از خاطرات نوروز 1375 خود نوشته است:

◽پنجشنبه 9فروردین:
عصر فیلمی به نام آدم برفی آوردند که دیدم. حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ساخته و وزارت ارشاد اکران آن را ممنوع کرده است. آقای زم و آقای اسلامی برای شنیدن نظرات من آمده بودند.( گفتند) آیت الله خامنه ای فیلم را مفید و بدون ضرر دانسته اند. من هم آن را مفید دانستم . اشکال عمده وزارت ارشاد از این جهت است که مردی برای ازدواج صوری با یک مرد آمریکایی برای گرفتن ویزا و اجازه اقامت به صورت زن درمی آید.

◽شنبه 11 فروردین:
پیش از ظهر فیلم دیدار را آوردند، تماشا کردم. از محصولات حوزه هنری است، فیلم خوبی است. دختری از خانواده مسیحی با پسری مسلمان مرتبط و سپس به ازدواج می رسند. .. سرانجام شوهر با تشویق همسر به جنگ می رود و اسیر می شود و.. وزارت ارشاد با تنگ نظری فیلم را ممنوع الاکران کرده، نظرم این است که باید آزاد شود. یک سکه هم به کارگردان دادم.

◽یکشنبه 19 فروردین:
شب میهمان رهبری بودم.... دو فیلم ممنوع شده حوزه هنری را دیده اند و پسندیده اند.

گزارش از صدرا حسینی

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مدیرعامل موسسه تصویر شهر و معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام هایی درگذشت داریوش اسدزاده را به خانواده او تسلیت گفتند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، در پی درگذشت داریوش اسدزاده، بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر، نهادها و مراکز مختلف در پیام هایی جداگانه، فوت این هنرمند را به خانواده او و جامعه هنری تسلیت گفتند.

علیرضا تابش، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پیامی نوشت:

در نهایت تالم و اندوه فراوان، یکی دیگر از بازیگران پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون را از دست دادیم اما نامش با آثاری که از خویش بر صفحه هنر ایران به جای گذاشته، ماندگار است.

یقین است که هیچگاه تصویر مهربان آن مرد دوست داشتنی و همیشه حاضر در عرصه های هنری از یادها و خاطره ها محو نخواهد ماند.

ضمن عرض تسلیت به خانواده محترم ایشان و جامعه هنری کشور، از درگاه ایزد یکتا، برای بازماندگان و دوستدارنش، صبر جمیل و برای روح بلندش، آرامش ابدی را مسئلت می نمایم

در پیام هاشم میرزاخانی، مدیرعامل موسسه تصویر شهر و دبیر هفتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر نیز آمده است:

امروز هنرمندی مردم مدار و انسانی نیکوکار از میان ما رفت و به دیار حق پیوست.

اینجانب فقدان این هنرمند شریف و پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون مرحوم داریوش اسدزاده را که برای نسل های مختلف خاطره ساخت و نقش های مهمی را در ذهن مردمان این سرزمین ماندگار کرد به خانواده محترم، فرزندان گرامی، جامعه هنری و دوستداران پرشمار ایشان تسلیت گفته و برای آن فقید سعید از درگاه خداوند رحمان رحمت و بخشایش و برای بازماندگان گرامی صبر و سلامت مسألت دارم.

سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیام تسلیت خود به همین مناسبت نوشت:

داریوش اسدزاده، هنرمند ارزشمند چند دهه در تئاتر و هنر ایران فعالیت کرد و بخشی از تاریخ و خاطرات تئاتر و سینما با نام و یاد این هنرمند همراه است و با حضور فعال خود همواره مایه دلگرمی جوانان در عرصه هنر بود.

درگذشت این هنرمند پیشکسوت و گرانقدر را به خانواده گرامی اش، هنرمندان و دوستداران هنر تسلیت می گوییم و برای آن زنده یاد، بهترین درجات را از درگاه خداوند متعال آرزو دارم. روحش شاد و یادش گرامی

57245

کد خبر 1293077

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
فیلم های "قطار آن شب"، " اقیانوس پشت پنجره" و "23نفر" پیشتاز برندگان بخش جلوه گاه امید جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری علم و فرهنگ سینا شهرداری اصفهان روزنامه ایران

به گزارش خبرنگار ایمنا ، مراسم اختتامیه "جلوه گاه امید" یکی از بخش های جنبی سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان عصر امروز _یکشنبه، سوم شهریور ماه_ در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد. در این بخش که حامیان سینمای کودک در جشنواره حاضر هستند فیلم های برگزیده خود را انتخاب کردند.

در این مراسم حسین انتظامی، معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی کشور اظهار کرد: بخش جلوه گاه در جهت قدردانی از نهادهایی است که به سینمای کودک کمک می کنند. خوشبختانه امسال تعداد نهادها افزایش چشمگیری داشته است که تحقق این مهم جای قدردانی دارد.

اکران 182 فیلم در سینماهای اصفهان

همچنین علیرضا تابش، دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در این مراسم گفت: در جشنواره امسال شاهد اکران 182 فیلم در سینماهای اصفهان بودیم. تفاوت جشنواره امسال با سال های گذشته شعاع گسترده تر شادی جشنواره و اکران فیلم های خاطره انگیز سینمای کودک و نوجوان در 30 شهر و 149 نقطه کشور بوده است.

وی با بیان اینکه سینما و صنعت تصویر هنری متکثر است، ادامه داد: برای حمایت از سینمای کودک و نوجوانان نیازمند عزم ملی هستیم که در این راستا باید به نگاهی هم افزایی در کل کشور برای تولید فیلم های ارزشمند در سینمای کودک و نوجوان رسید تا شاهد رشد و رونق این ژانر باشیم.

جشنواره فیلم کودک فرصتی برای شکوفا شدن استعدادها است

در ادامه این مراسم قدرت الله نوروزی، شهردار اصفهان اظهار کرد: با وجود اینکه نتوانستم در برنامه های جشنواره شرکت کنم، اما امروز حضور در این جمع بسیار لذت بخش و آموزنده بود چراکه تاریخ سی سال گذشته بار دیگر مرور شد.

وی با بیان اینکه جشنواره می تواند برای کودکان و نوجوانان بسیار اثر بخش باشد، ادامه داد: پس از دائمی شدن جشنواره فیلم کودک در اصفهان مصمم تر شدیم تا به رسالت خود در این حوزه عمل کنیم. اکنون باید جشنواره و شادی کودکان را در طول سال مستمر کرد و سال های پر خاطره و زیبایی برای آن ها ساخت چراکه جشنواره فیلم کودک فرصتی برای شکوفا شدن استعدادها است.

برگزیدگان بخش جلوه گاه امید جشنواره فیلم کودک به شرح زیر است:

فیلم برگزیده از نگاه اداره بهزیستی استان اصفهان: "قطار آن شب" به کارگردانی حمیدرضا قطبی.

فیلم برگزیده از نگاه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان: "اقیانوس پشت پنجره" به کارگردانی بابک نبی زاده.

نبی زاده پس از کسب این جایزه اظهار کرد: جایزه های بخش جلوه گاه بسیار ارزشمند است چرا که از مسئولان شهری به من داده می شود که همواره جشنواره فیلم کودک را زنده نگه داشته اند.

برگزیدگان از نگاه پویش مردمی ترافیک شهر اصفهان: مصطفی نظری زاده برای کارگردانی فیلم "هشتگ دوچرخه باز"، حامد بامروت نژاد برای تهیه کنندگی فیلم "منطقه پرواز ممنوع"، حسن اکلیلی برای بازی در فیلم "هشتگ دوچرخه باز"، محمد آزادی برای بازی در "اقیانوس پشت پنجره"، مرتضی حسینی برای بازی در فیلم "سوم شخص غایب".

فیلم برگزیده از نگاه انجمن علمی عرفان اسلامی: "23 نفر" به کارگردانی مهدی جعفری.

آثار برگزیده از نگاه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم: "23 نفر" به کارگردانی مهدی جعفری، "منطقه پرواز ممنوع" به کارگردانی امیر داسارگر.

فیلم برگزیده از نگاه انجمن تخصصی کودک و رسانه: فیلم "سرخابی" به کارگردانی مرتضی آسمانی و انیمیشن "فرفره" به کارگردانی شیوا منفرد.

فیلم برگزیده از نگاه موسسه بنیاد آرت پوزت، پخش فیلم در حوزه بین الملل: انیمیشن "این سو و آن سو" به تهیه کنندگی لیدا فضلی، مهدی جعفری برای نویسندگی فیلم "23 نفر".

فیلم برگزیده از نگاه انجمن فیلم کوتاه ایران: "پسر دریا" به کارگردانی عباس جلالی یکتا.

مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری: " قطار آن شب" به کارگردانی حمیدرضا قطبی و "اقیانوس پشت پنجره" به کارگردانی بابک نبی زاده.

کد خبر 387161

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
شاخص : معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: دو هزار و 200 موسسه فرهنگی قرآن و عترت که شعب متعددی هم بعضی از آن ها دارند نیز زیر نظر معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد فعالیت می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : راه دانا

عبدالهادی فقهی زاده در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر شاخص، با اشاره به طرح نهضت قرآن آموزی و حافظان قرآن در کشور اظهار کرد: حفظ قرآن بدون شک یک کار ویژه اساسی در فعالیت های قرآنی است که با مفاهیم، شناخت و انس با قرآن ارتباط دارد.

وی افزود: ارگان های فرهنگی متعددی در کشور عهده دار طرح حافظان قرآن هستند که معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد هم در قالب برگزاری آزمون حفظ و مفاهیم قرآن کریم در سطح ملی توجه خاصی به این جنبه دارد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: سالانه صدها تن از حافظان کل قرآن کریم و هزاران تن از حافظان اجزاء قرآن کریم در آزمون های ما امتحان می دهند و حائزین نمرات برگزیده مورد تشویق قرار می گیرند.

فقهی زاده ادامه داد: متصدی آمار طبق تصمیم جدیدی که در شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گرفته شده نیز سازمان اوقاف و امور خیریه است، وزارت ارشاد سال گذشته در جریان برگزاری آزمون به 700 نفر از حافظان قرآن کریم جایزه داد.

همه دستگاه های مربوطه در توسعه فرهنگی قرآنی تلاش کنند

وی افزود: حدود 400 نفر را در موسسه بیت الاحزان و 120 نفر را در موسسه مهد قرآن تهران در حوزه حفظ قرآن تربیت کردیم.

این مسئول بیان کرد: دو هزار و 200 موسسه فرهنگی قرآن و عترت که شعب متعددی هم بعضی از آن ها دارند نیز زیر نظر معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد فعالیت می کنند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد خاطرنشان کرد: تاکید مقام معظم رهبری برای تربیت حافظان قرآن یک هدف متعالی است و ما داریم به ان سمت حرکت می کنیم.

فقهی زاده یادآور شد: آمار دقیقی از حافظان قرآن کریم در کشور نداریم چراکه برخی از این بزرگواران خود را معرفی نمی کنند اما بیش از یک میلیون نفر حافظ اجزاء قرآن کریم را در کشور داریم.

وی درباره هدف گذاری سال جاری گفت: ما تلاش می کنیم که همه ساله حافظان بیشتری را تشویق و تربیت کنیم و امیدواریم که به هدف گذاری مورد نظر برسیم و مسابقات بین المللی قرآن کریم همه ساله در پایان ماه شعبان برگزار می شود.

انتهای پیام/ 1300

لینک خبر :‌ شاخص نیوز
گروه فعالیت های قرآنی مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور ضمن تشریح نقاط قوت و ابهامات بیانیه ادغام دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با اشاره به اینکه مکاتباتی با دبیرخانه شورا در رابطه با ابهامات موجود در بیانیه داشته ایم، گفت: در مجموع با توجه به حسن نیتی که دبیر شورا دارد و با در نظر گرفتن برخی مصالح جامعه قرآنی، نگاه منفی به بیانیه نداریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

به گزارش ایکنا؛ پس از اختلافاتی که بر سر مسئله ادغام دو اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور وجود داشت، در نهایت شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور به عنوان مرجع تصمیم گیری در این زمینه بیانیه ای را با عنوان بیانیه تبیین روند ادغام اتحادیه های مردم نهاد قرآنی در روز ششم مردادماه صادر کرد که در آن بر مسئله ادغام اتحادیه ها تأکید شد و اتحادیه قانونی را معرفی کرد و هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز به عنوان مرجع قانونی اجرای مصوبه ادغام و تعیین فرایندهای حقوقی و نظارت بر تحقق آن تعیین کرد.

در این رابطه به گفت و گو با حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور، پرداختیم تا نظر وی در رابطه با بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی را جویا شده و مطلع شویم که آیا این اتحادیه به روند اجرای این بیانیه مهم پایبند خواهد بود؟

محمدی با اشاره به بیانیه ای که اتحادیه تشکل های قرآن و عترت در این رابطه منتشر کرده، گفت: بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم نقاط قوت و هم ابهامات و نقاط ضعف دارد. مهم ترین نقطه قوت بیانیه این است که همان طور که از نظر قانونی انتظار می رفت، نظارت و صدور مجوز و امور قانونی مربوط به اتحادیه های قرآنی به هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد که در حقیقت این امر باید از ابتدا نیز برعهده همین هیئت می بود.

وی در ادامه با بیان اینکه این وظیفه از ابتدا و بر اساس الحاقیه سال 82 شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده این هیئت بوده است، اظهار کرد: متأسفانه این وظیفه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی بنا به دلایلی به نهادهای دیگری سپرده شده بود ولی در نهایت بر اساس قانون و همان طور که در این بیانیه به صراحت ذکر شده، به این هیئت سپرده شد که این مسئله می تواند بزرگ ترین نقطه قوت این بیانیه باشد.

مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور در رابطه با ابهامات و نقاط ضعف بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز افزود: اولاً باید اشاره کنم که هیچ مصوبه مشخصی در رابطه با ادغام اتحادیه ها به طور قطعی و الزام آور نداشته ایم که در این مورد نیز همگان می توانند برای بررسی و کسب اطلاعات به کتابچه مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور مراجعه کنند و در جریان این مصوبات قرار گیرند. ثانیاً اگر هم به فرض مصوبه ای وجود داشته، در جلسه چهل و چهارم شورای توسعه که اواخر سال گذشته تشکیل شد، رأی گیری برای اصل ادغام دو اتحادیه انجام شد که رأی نیاورد و این آخرین مصوبه است؛ یعنی اگر به فرض محال مصوبه ای نیز در رابطه با ادغام داشتیم، مصوبه اخیر می تواند آن را نقض کند.

محمدی با بیان اینکه به هر حال این بند از بیانیه برخلاف مصوبه ای است که در آن اکثریت اعضا رأی به ادغام ندادند، گفت: ابهامات دیگری از جمله اینکه تکلیف دقیق اتحادیه استانی در بیانیه مشخص نشده نیز وجود دارد. اینکه هیئت مشخص شده می تواند ظرف سه ماه مجمع عمومی پیش از موعد برقرار کند یا نه و یا در مورد اتحادیه کشوری نیر مشخص نشده که آن اتحادیه باید بعد از اتحادیه های استانی تشکیل شود و ... از دیگر ابهامات مطرح شده است.

مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به اینکه مکاتباتی با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با ابهامات موجود در بیانیه داشته ایم و منتظر پاسخ هستیم، تصریح کرد: در مجموع با توجه به حسن نیتی که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دارند و جلساتی که با ایشان داشتیم و نیز در نظر گرفتن برخی مصالح جامعه قرآنی، نگاه منفی به بیانیه نداریم.

محمدی با ذکر اینکه آخرین مرجع تصمیم گیرنده اتحادیه فقط و فقط مجمع عمومی اتحادیه است و نه هیچ نهاد یا سازمان دیگری، گفت: هیچ نهاد و دستگاه دیگری طبق قانون و اساس نامه مصوب ما نمی تواند برای اتحادیه تصمیم گیری کند. بنابراین اگر این ابهامات و مشکلات نیز رفع شود، خود را موظف می دانیم که این موضوعات را در مجمع عمومی مطرح کنیم و نهایتاً نیز رأی مجمع ملاک عمل ما خواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با بیان اینکه جلسات خوب و سازنده ای با عزیزان در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار کرده ایم، اظهار کرد: البته هنوز پاسخ لازم درباره ابهامات موجود در بیانیه را از دبیرخانه شورا دریافت نکرده ایم و امیدوار هستیم به زودی تکلیف این ابهامات مشخص شود و بتوانیم موضوع را با مجمع عمومی اتحادیه در میان بگذاریم و تصمیم گیری لازم در این زمینه نیز انجام شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
هر سال وعده افتتاح تالار مرکزی ارومیه در هفته دولت داده می شود اما این هفته دولت ها هیچگاه نخواهد رسید و در آخر در فراغ دیدن این تالار جان خواهیم سپرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

سرویس فرهنگی باریش نیوز، سال 86 کنگ ساخت تالار مرکزی ارومیه در زمینی به مساحت 18000 مترمربع در بلوار امام علی(ع)، خیابان درستکار به زمین زده شد اما در حال حاضر 12 سال از آن زمان می گذرد و با فرارسیدن هر هفته دولت وعده افتتاح آن دوباره بر سر زبان ها می افتد.
این تالار شامل یک سالن موسیقی به ظرفیت 500 نفر و یک سالن تئاتر به ظرفیت 1000 نفر است که اگر قضیه خوش بینانه نگاه کنیم و در هفته دولت سال جاری این تالار افتتاح شود هنرمندان می توانند از آن استفاده کنند . باتوجه به اینکه فضای اجرای هنرهای دراماتیک و تئاتر به طور معمول کمتر از سالن های اجرای موسیقی است هنرمندان چشم انتظار وعده های مسئولین هستند.
تالار مرکزی ارومیه که در زمان خود قرار بود بزرگ ترین پروژه عمرانی فرهنگی شمال غرب کشور باشد چه حرفا مگر می شود قبل از فرسوده شدن ساختمانی از آن استفاده کرد؟ مگر می شود بنا قبل از دیدن دو یا سه رئیس جمهور، استاندار و یا مدیرکل مربوطه به پایان برسد؟
چند روزی از کلنگ زنی نمی گذشت که یک خبرنگار در جواب سوال خود از رحیم قربانی قلجلو استاندار وقت آذربایجان غربی در رابطه با اینکه هیچ اقدامی جهت احداث این پروژه فرهنگی نمی شود و اگر قرار باشد چنین پروژه ای بدون برنامه زمان بندی به حال خود رها شود طبیعتاً در زمان مقرر به بهره برداری نخواهد رسید پاسخ درستی دریافت نکرد زیرا استاندار وقت در مقام دفاع از روند اجرای پروژه برآمد و گفت چند صد تن خاک برداری از محل اجرای این پروژه به انجام رسیده و کار ساخت آن در زمان مقرر به پایان خواهد رسید.حال 12 سال از آن زمان می گذرد آیا به مقرر نزدیک نشدیم؟؟
در سال گذشته نیزبه گفته علی اصغر کاراندیش مروستی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 95 درصد از احداث تالار به پایان رسیده بود و قرار بود در هفته دولت افتتاح شود اما این ها وعده هایی بیش نبود.
با برنامه ریزی انجام شده طی پنج ماه آینده کارهای دکوراتیو این تالار به اتمام می رسد و فقط تجهیزات فنی آن باقی می ماند که باید بخشی از آن از خارج کشور وارد شود اما از سال گذشته تا به امروز دیگر سخنی از افتتاح این تالار به گوش نمی خورد.
اگر ارز مورد نیاز تامین و واردات تجهیزات به موقع انجام شود، این طرح تاثیرگذار در ارتقا فعالیت های فرهنگی آذربایجان غربی در مدت کوتاهی افتتاح می شود این مدت کوتاه تمامی ندارد و هنوز که هنوز است در انتظار به سر می بریم.
پروژه تالار مرکزی ارومیه که یک طرح ملی به شمار می رود قرار بود پیش از دو رقمی شدن سال های ساخت آن به افتتاح برسد اما این پروژه اکنون 12 سال است که دارد ساخته می شود و همچنان خبری از باز شدن درهای آن به روی مردم نیست.
پروژه ای که این روزها هم برای استان و هم برای دولت هزینه های زیادی را به بار می آورد به بهانه افزایش نرخ دلار، مصالح و تجهیزات فنی مربوطه دیگر حساب ساخت آن نیز از دست خود مسئولان در رفته است و باید میلیاردها تومان به آن تخصیص یابد تا افتتاح شود.
با روالی که پیش می رود باید منتظر ماند و این بنا به بهره برداری می رسد یا سرنوشت دیگری در انتظار آن است.
شنیده ها حاکی از این است که تالار آماده افتتاح نیست و در آخر در فراغ دیدن این تالار جان خواهیم سپرد.

لینک خبر :‌ باریش نیوز
سینما فرهنگ اراک با قدمت 60 ساله که یکی از دو سینمای فعال این کلانشهر محسوب می شود تعطیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : راهنمای سفرمن باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ سینما فرهنگ اراک با قدمت 60 ساله که یکی از دو سینمای فعال این شهر محسوب می شود تعطیل شد.

سینما فرهنگ شهر اراک در سال 1339 افتتاح شده و سالن نمایش آن 600 نفر گنجایش دارد.

محمد دوست رئیس مرکز بهداشت اراک گفت: با توجه به مشکلات بهداشتی و اخطارهای صادر شده از اواسط خرداد ماه به مدیریت این مجموعه فرهنگی، این سینما پلمپ شد و مهلت دو ماهه به مسئولان سینما داده شده تا نسبت به باز سازی و به سازی ساختمان آن اقدام کنند.

بیات مدیر سینما فرهنگ هم گفت: بازسازی این سینما هزینه دارد و حدود سه تا چهار میلیارد تومان باید برای بازسازی آن صرف شود که از توان مدیریتی این سینما خارج است.

بعد از تعطیلی سینما فرهنگ اکنون کلانشهر اراک فقط یک سینمای فعال به نام عصر جدید دارد و این وضعیت نمی تواند پاسخگوی نیازهای فرهنگی شهروندان باشد.

حجت الاسلام دانشی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و کریمی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم در بازید از سینمای تعطیل شده فرهنگ پیگیر مشکلات این مکان فرهنگی شدند و قول دادند که حداکثر توان خود را برای رفع مشکلات و بازسازی این مکان به کارگیرند.

همچنین در این بازدید مقرر شد تجهیزات فنی سینما هم به صورت رایگان در اختیار مدیریت سینما فرهنگ قرار گیرد تا در کوتاه ترین زمان سینمای باقدمت فرهنگ به روی اهالی فرهنگ و هنر و سینما بازگشایی شود.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

ختن کوفگر|اصفهان- خبرنگار:

تماشاگران آرام آرام وارد سالن می شوند و در تاریکی با نور تلفن همراهشان شماره صندلی را پیدا می کنند و در جای خود می نشینند. چند دقیقه بعد از شدت گرمای سالن، بروشورهای نمایش است که چون بادبزن در میان دستان تماشاگران می چرخد. بازیگر اصلی تئاتر صورتش پر از قطرات عرق شده و با دستمال آن را پاک می کند. ترتیب قرارگرفتن صندلی ها به گونه ای است که نیمی از میزانسن از دید ردیف های عقب پنهان است و چند نفر در انتهای سالن ایستاده تئاتر را تماشا می کنند. صدای گوشی مردی بلند می شود و همزمان صدای بازکردن پاکت چیپس توسط دختر جوان همراهش می آید. یکی از عوامل اجرایی جلو می رود و با تذکری ساده به آنها به عقب بر می گردد، ناگهان زن و مرد همراه با دوستانشان به نشانه اعتراض سالن را ترک می کنند. در بسته می شود، هوا گرم است و ردیف های جلو خالی از تماشاگرند.

کمبود سالن مجهز تئاتر در اصفهان

اصفهان با بیش از 400 سال فعالیت در زمینه تئاتر با مشکلاتی همچون کمبود کمی و کیفی سالن های تئاتر از یکسو و رشد قارچ گونه پدیده تئاترهای شبه کمدی و صرفا سرگرم کننده و خیل عظیم مخاطبانشان از سوی دیگر رو به رو است. این در حالی است که تئاترهای هنری و اندیشه محور در سالن های نیمه خالی اجرا می شود. در حال حاضر تالار هنر و تالار فرشچیان، هر کدام با یک سالن اصلی و یک سالن کوچک و همینطور سالن سعدی، سالن سوره و تماشاخانه ماه مربوط به حوزه هنری جزو سالن های اصلی تئاتر اصفهان محسوب می شوند.

در این میان تالار هنر وابسته به شهرداری که به عنوان دفتر تخصصی هنرهای نمایشی نقش مهمی در تولید و اجرا و حمایت از گروه های نمایشی داشته، از شروع سال 98 در دست تعمیر است. طرحی که در ابتدا با هدف ایجاد تغییرات اساسی از جمله بازسازی کف و سقف سالن اصلی، تغییر طرح ورودی و اضافه کردن 3 سالن بلک باکس و 4 پلاتو و یک سالن چندمنظوره شروع شد ولی پس از مدتی با تغییر در بودجه در نظر گرفته شده، بازسازی این سالن شکل دیگری گرفت.

مشکلات عدیده تئاتر استان

مهدی شهداد از پیشکسوتان تئاتر اصفهان که اجرای تئاترهای فاخر کمدی در چند دهه قبل در تاریخ تئاتر اصفهان را عامل علاقه مندی مردم این شهر به ژانر کمدی می داند، به همشهری می گوید: بسیاری از تئاترهایی که به اسم کمدی اجرا می شوند، در اصل تئاترهای مبتذلی هستند که در فضای نبود کمدی فاخر اجازه فعالیت یافته اند. محمدرضا بزرگزاد از فعالان تئاتر اصفهان نیز سیاست گذاری های فرهنگی را عاملی می داند که به طور غیرمستقیم موجب نحیف شدن بدنه تئاتر شده است؛ سنگ اندازی های مختلف چون کاغذبازی های اداری فراوان و نبود بودجه کافی موجب رفتن نخبه های تئاتر اصفهان به تهران شده است. وی همچنین اصرار به تبلیغ سرگرمی های سبک و نبود جایگاه مشخص برای تبلیغات تئاتر در رسانه ها را عامل کاهش سطح کیفی تئاتر اصفهان عنوان می کند. جواد ایزددوست از فعالان تئاتر اصفهان به همشهری می گوید: با وجود مشکلات فراون در تئاتر اصفهان، اما این مسئله کاملا قابل بهبود است، به شرط آن که اراده و هدف گذاری صحیح داشته باشیم. به نظر من به شرط وجود همدلی و همفکری اهالی تئاتر و همینطور وجود مدیرانی که پیشرفت و بهبود تئاتر را مقدم بر منافع شخصی یا گروهی خود بدانند موانع برطرف خواهد شد.

بازسازی تالار هنر تا پایان سال

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان در ارتباط با بازسازی تالار هنر اصفهان اظهار می کند: در ابتدا 5 میلیارد تومان صرفا در راستای تغییرات تالار هنر در نظر گرفته شده بود که پس از جلسات مختلف نهایتا 3 میلیارد تومان به بازسازی تالار هنر و 2 میلیارد دیگر برای طرح تئاتر شهر اصفهان تخصیص داده شد.

وی می افزاید: بازسازی تالار هنر طرحی فعال است و جلسات مربوط به این مسئله هر دو هفته یک بار با حضور معاونت عمران و شهرسازی استان برگزار می شود. فریده روشن تصریح می کند: در حال حاضر بیشترین فعالیت انجام شده به بازسازی پلاتو و بلک باکس اختصاص دارد و تقریبا 50 درصد احداث و بازسازی 4 پلاتو انجام شده است؛ به یقین پس از اتمام طرح امضای قرارداد شهرداری با پیمانکار مربوطه کار با سرعت بیشتری نیز انجام خواهد شد.
وی در ارتباط با موضوع ساخت تئاتر شهر اصفهان که از دو سال پیش به شکل جدی مطرح شده است، ابراز می کند: در حال حاضر در خیابان چهارباغ عباسی و در محل سینما 22 بهمن سابق در مجموع زمینی به مساحت یک هزار و 750 متر مربع در نظر گرفته شده است و در حال انتخاب مشاوران متخصص برای طراحی این مجموعه متناسب با فضای چهارباغ هستیم.

41گروه تئاتر ثبت شده در اصفهان

مدیر دفتر نمایش استان می گوید: حمایت مالی دفتر نمایش از گروه های تئاتر، همان کمک مالی است که توسط دفتر نمایش کل در تهران به دفاتر اختصاص می یابد که البته این مبلغ با توجه به نیازهای متعدد تئاتر و با توجه به سهم بسیار اندک تئاتر از بودجه کل کمک زیادی نیست و نهایتا می توان آن را یک تنخواه جزئی دانست که به گروه های ثبت شده اختصاص می یابد. محمدترابی با اشاره به این که در حال حاضر 41 گروه تئاتر ثبت شده در استان داریم ادامه می دهد: البته همه گروه ها فعال نیستند و فعلا در حال غربالگری گروه های غیرفعال ثبت شده از گروه های فعال هستیم و از یک ماه و نیم دیگر سایت ثبت نام بازگشایی می شود تا گروه های ثبت نشده هم بتوانند در صورت احراز شرایطی چون تعداد تئاترهای اجرا شده وثبت آن در سایت ایران تئاتر، ثبت نام و از حقوق قانونی خود استفاده کنند. مدیر دفتر نمایش در ادامه به امکان استفاده از پتانسیل سالن های ادارات مختلف مثل سالن بهزیستی یا هلال احمر و بسیاری از آمفی تئاترها و فرهنگسراها اشاره می کند و می افزاید: برخی از این سالن ها با انجام مناسب سازی های مورد نیاز گزینه خوبی برای افزایش ظرفیت سالن های اجرایی خواهند بود که به عنوان نمونه می توان به فرهنگسرای کوثر در منطقه 15 اصفهان اشاره کرد.

نشاط اجتماعی؛ اولویت تئاتر اصفهان

عضو شورای نظارت و ارزشیابی هنرهای نمایشی اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی اصفهان می گوید: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب برنامه و اندیشه های شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می کند و در حال حاضر نشاط آفرینی و افزایش روحیه شادی در عموم مردم جز وظایف تئاتر است. رسول هنرمند ادامه می دهد: تمام این کارهای شبه کمدی چندین بار ارزیابی و اصلاح شده اند ولی فعلا با داشتن حداقل هایی در چهارچوب مشخص می توانند مجوز دریافت کنند. قبول داریم که صرفا توجه به جنبه سرگرمی و بی توجهی به وظیفه تئاتر در رشد فرهنگی مخاطب موجب نزول جایگاه این هنر خواهد شد، ولی آیا عدم صدور مجوز برای چنین نمایش هایی حتما موجب افزایش مخاطب برای تئاترهای هنری و اندیشه ورز خواهد بود؟ در شرایطی که امکانات مالی و حمایتی از یکسو و عدم اطمینان در استقبال مخاطب و در نتیجه فروش و تامین هزینه ها برای یک تئاتر هنری وجود ندارد، مسلما تعدادی از افراد حتی برخلاف میل باطنی خود به اجرای تئاترهایی شبه کمدی با حداقل استانداردها روی می آورند که با حضور پشتیبانان مالی مختلف و مخاطبان، دغدغه تامین هزینه و کسب درآمد را برایشان برطرف خواهد کرد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
مشهد- ایرنا- اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شایعه لغو اجرای تئاتر "گسل" به تهیه کنندگی "امیرحسین رضایی" را در مشهد تکذیب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : جماران مشهد فوری خبرگزاری صدا و سیما

اخیرا برخی رسانه ها در فضای مجازی در مطلبی به نقل از یک منبع آگاه مدعی لغو اجرای تئاتر "گسل" در مشهد شده و نوشته بودند که پس از آنکه این نمایش درخواست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی را مبنی بر حذف یک نقش نادیده گرفت، آن نهاد از ادامه اجرای تئاتر جلوگیری کرد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی روز یکشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اجرای تئاتر گسل در سالن خورشید مشهد تحت هیچ عنوانی و به هیچوجه لغو نشده بطوری که این برنامه نمایش به مدت دو هفته اجرا شده است.

محمدرضا محمدی افزود: دست اندرکاران تئاتر گسل بدون اخذ مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به استفاده از یک گروه موسیقی برای اجرای آهنگ در کنار نمایش کرده بودند که این بخش از سوی اداره کل به عنوان تخلف گروه نمایشی به آنها تذکر داده شد.

وی گفت: آنچه از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به گروه تئاتر "گسل" تذکر داده شد، توقف اجرای گروه موسیقی بود لذا این گروه تئاتر اجرای نمایش را متوقف نکردند.

7489/1858

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وجود فرهنگ غنی و پربار، جغرافیایی زیبا، چهارفصل و منحصربه فرد، به همراه تبادل اطلاعات و توسعه ی ارتباطات در قرن بیست و یکم، می تواند کهگیلویه و بویراحمد را چون نگینی ارزشمند بر انگشتریِ خطّه ی جنوب کشور تبدیل نموده که بایسته و شایسته است به آن جلا و جلوه ای دوباره بخشید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

کبنا ؛ مدت مدیدی است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار *مدیری توانمند و شجاع، متخصّص و متعهّد، فرهنگ شناسِ برجسته، پخته و مُجرّب و سخنورِ خردمندی* است تا گردوغبار بنشسته بر چهره ی اصحاب هنر و فرهنگ و خِرد را بزداید، ارشادِ اسلامی را بِهسازی کند، ویرانه ها و خرابه های به جامانده را نوسازی نماید، پناهگاه اهل قلم و صاحبان فکر و اندیشه باشد، مددکار مطبوعات و اصحاب رسانه و کانون های خبری باشد، ادیب و هنرشناس باشد، *مُحیط و مسلط بر تاریخ و تمدّنِ ایران و اسلام* باشد و در یک کلام بتواند *فصلی نوین در نوسازی فرهنگ و ارشاد استان طرّاحی و بنا کند*؛ آنجاست که رسالت شما در گزینش چنان چهره ای برای تصدّی چنین مدیری سنگین می نماید و مسئولیت آن جناب را مضاعف؛ تا متأثّر از سیاست بازی های کاسبان بازار سبدِ آراء و اربابان قدرت و تحت فشار اصحاب زر و زور و تزویر واقع نشوید و شایسته گزینی و فرهنگ سالاری را در اولویت و مطمح نظر قرار دهید.
*کلانتر ارشد استان* عالی جناب کلانتری، کهکیلویه و بویراحمد متشکل از اقوام و طوایف گوناگون است که با در کنار هم قرار گرفتن فرهنگ ایلیاتی به پازلی زیبا و تابلویی فاخر، هنر و فرهنگ بومی و خاص ِ خود را به رخ می کشاند.
وجود فرهنگ غنی و پربار، جغرافیایی زیبا، چهارفصل و منحصربه فرد، به همراه تبادل اطلاعات و توسعه ی ارتباطات در قرن بیست و یکم، می تواند کهگیلویه و بویراحمد را چون نگینی ارزشمند بر انگشتریِ خطّه ی جنوب کشور تبدیل نموده که بایسته و شایسته است به آن جلا و جلوه ای دوباره بخشید.
کهگیلویه و بویراحمد مهد فرهنگ و تمدن است، زادگاه هنرمندانی بزرگ و عالمانی سترگ است که سال ها در ترویج فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی پیشتاز بوده و خواهند بود. سرزمینی که یک درصد از خاک ایران اسلامی را تشکیل داده اما در بسیاری از تحوّلات و رخدادهای تاریخی همواره از پیش قراولان بوده است.
با این مقدمه باید گفت که: این استان با این پتانسیل ها و استعدادهایِ بالقوه نیازمندِ *مدیری توانمند و متخصص، آشنا به فرهنگ اسلام، اهل قلم و کتاب، نخبه و خبره در تاریخ و فرهنگ و هنر ایرانِ عزیز*، همدرد هنرمندان و هم داستان سالن های نمایش و تئاتر، اهل شعر و قلم و در یک کلام *آشنا به فرهنگ و ادب ستان استان، ورزیده و کارآزموده برای مدیریت کلانِ فرهنگ و ارشاد و نام آشنا و خوش نام همچون استاد موسی اخلاقی نسب محتاج* است، زیرا محبوبیت فرهنگی و مقبولیت اجتماعی امیدها را به اردوگاه اصحاب فرهنگ و هنر بازمی گرداند و با این اوصاف می تواند هویت و حیثیت ذاتی ارشاد اسلامی را اِعاده و اِحیا نماید.
خوشبختانه *استاندار فهیم استان* باسابقه روشن و خدمت درخشان به مُلک و ملت خویش در نقاط مختلف و مسئولیت های متعدّد در وزارت کشور، *هم جنس و هم سنخ مردم* است و بافرهنگ منطقه آشنا و احاطه ی کامل دارند و نماینده ای عالی و *مدیری مدبّر برای دولتِ تدبیر و امید* خواهند بود. بنا بر این انتظار می رود در انتخاب مدیری با اوصاف فوق الا شاره با استقلال تام عمل کرده و در عمل به ضرورت تفکیک قوا نیز ایمان و اعتقاد خویش را در *معرض افکار عمومی* نشان خواهند داد.
جناب دکتر کلانتری با اصرار بر *انتخابِ وثیق و دقیقِ خود* به نمایندگانی که باید نظارت بر حُسنِ اجرای قانون را که مهم ترین وظیفه و اساسی ترین مأموریت آن هاست نشان دهد که با ورود و تداخل آن ها در حوزه اختیارات دولت، امور اجرائی مختل و شرح وظایف دولتمردان استان نابسامان می شود. همچنین دخالت زیاد باعث خواهد شد برنامه ریزی ها و مطالعات انجام شده در این خصوص و همچنین تصمیمات استاندار برای مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تحت الشعاع قرارگرفته و از کانال قانون منحرف و درنتیجه آینده این نهاد برجسته با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
لذا امیدواریم *دکتر کلانتری* از این *آزمون مُهمّ* که در کانون توجه فعالین سیاسی اجتماعی و فرهنگی استان قرارگرفته است سربلند و سرفراز بیرون آیند.

لینک خبر :‌ کبنا نیوز
مراسم اختتامیه بیست و ششمین جشنواره هنر های تجسمی جوانان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : سینما پرس خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، آئین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان بیست و ششمین جشنواره هنر های تجسمی جوانان ساعتی پیش با حضور مسئولان استانی ایلام، شهردار ایلام، هادی مظفری مدیرکل تجسمی و جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان تجسمی در سالن آیت الله حیدری دانشگاه ایلام برگزار شد.

در ابتدا رضوان صادق زاده دبیر بیست و ششمین جشنواره هنر های تجسمی جوانان، درباره این رویداد گفت: این جشنواره با تمام مشکلات به پایان رسید، البته مشکلات از ساختار جشنواره جوانان است، زیرا مکان برگزاری هرسال تغییر می کند.

وی افزود: در این جشنواره در رشته ارتباط تصویری جوانی به نام مهدی حقیقی حضور داشت که متاسفانه سه روز قبل از جشنواره از دنیا رفت. در رشته کاریکاتور داور نام آشنا شهرام رضایی را 26 روز قبل از جشنواره از دست دادیم.

بیشتر بخوانید: نمایشگاه آثار منتخب جشنواره تجسمی جوانان افتتاح شد

صادق زاده اظهار کرد: اما در کنار تلخی ها شاهد شیرینی ها هم بودیم، خانمی را در جشنواره داشتیم که باردار بود، اما در جشنواره حاضر شد و پسری که باید به سربازی می رفت و اگر تنها یک هفته دیرتر جشنواره را برگزار می کردیم او شانس حضور را از دست می داد.

در ادامه عمران خودآموز مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان ایلام پس از خیرمقدم به مدعوین گفت: از معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که شعار "ایران فقط تهران نیست" را در عمل هم نشان دادند و میزبانی ایلام را پذیرفتند.

وی افزود: از دانشگاه و استانداری ایلام بسیار تشکر می کنم، از استادان طراز اول که به شهر ما آمدند سپاسگزارم. ما به برکت حضور هنرمندان جوان و پیشکسوت هم اکنون میراث دار 130 اثر فاخر هنری هستیم.

در ادامه هادی مظفری مدیر کل تجسمی گفت: من نمی خواهم همانند دیگر دوستان از عده ثابتی تشکر کنم، بلکه از تیمی تشکر می کنم که بیخوابی را در این چند شب متحمل شدند تا بتوانند ویدئو و اخبار های روز بعد را آماده کنند. از اعضای دبیرخانه که برای تهیه و تنظیم بولتن از عمق جان تلاش کردند.

مدیرکل تجسمی افزود: این جشنواره ربع قرن را پشت سرگذاشته است. جوانان هنرمند بدانید که داوران و اساتیدی که به ندرت پیشنهاد حضور در یک رویداد را می پذیرند به دلیل عشق به شما داوری و استادی این جشنواره را پذیرفتند، همانطور که شما دوست داشتید در کنار آن ها آموزش ببینید آن ها هم حضور در کنار شما را دوست داشتند.

وی افزود: اینکه از بین هزاران نفر شما 127 نفر شایسته حضور در کارگاه ها شدید یعنی شده هستید و می توانید جا پای استادانتان بگذارید به شرط آنکه جویای هنر باشید و مطالعه کنید.

در ادامه همانند دوره های پیشین که از مفاخر هنری استان میزبان تجلیل می شود، از چهار دهه فعالیت هنری علی اشرف صندوق آبادی چهره برجسته خوشنویسی استان ایلام و ایران تقدیر شد.

در ادامه نفرات برتر معرفی شدند:

در رشته ارتباط تصویری (پوستر): زهرا انصاری از هرمزگان برگزیده، پگاه خاکساری و هومن مرادی شایسته تقدیر

تصویرسازی:زینب قانعی بافقی از استان یزد برگزیده، شیدا محمدی شایسته تقدیر

خوشنویسی: مسعود نظری نژاد از خوزستان برگزیده، نیما حسن پور و امیرعباس نصیری شایسته تقدیر

طراحی: الهام سلطان محمدی از تهران برگزیده، هما اشرف منصوری و فرشید حیدری شایسته تقدیر

عکاسی: بهرام بیات از زنجان برگزیده، صبا شام بیاتی و پروانه کیانی مهر شایسته تقدیر

مجسمه: زهرا دیاریان از تهران برگزیده، رعنا حیدرزاده و آیناز رئوفیان شایسته تقدیر

کاریکاتور: عارف نیازی از کرمانشاه برگزیده، زهرا حورا سنچولی و علی راست رو شایسته تقدیر

نقاشی: ثمین قوچی از تهران برگزیده، فاطمه باقری و آیدا روزبیانی شایسته تقدیر

نگارگری: فاطمه موراسبانی از خراسان رضوی برگزیده، میلاد بیکلی و شیما فراهانی قابل تقدیر

گفتنی است؛ بیست و ششمین جشنواره هنر های تجسمی جوانان از 30 مرداد تا سوم شهریور به میزبانی استان ایلام برگزار شد.

انتهای پیام/

جشنواره تجسمی جوانان در ایلام برگزار شد

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

مه گل غفاریان خرم

چند هفته پیش بود که خبر تعطیلی یکی از پر رفت و آمدترین پاتوق های هنری مشهد در رسانه ها جنجال زیادی را به پا کرد و فعالیت های آن برای 6 ماه به حالت تعلیق درآمد. اما در این روزها گالری رادین میزبان یک نمایشگاه نقاشی است که نشان می دهد علی رغم حواشی ایجادشده، این گالری همچنان به فعالیت های خود ادامه می دهد.

محمدجواد استادی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد درباره این موضوع گفت: فعالیت این نگارخانه متوقف نشده و فقط به صورت ابلاغیه تذکر داده شده بود. صدور حکم نهایی مربوط به شورای نظارت نگارخانه ها می باشد.

محمدرضا محمدی، معاون امور هنری و سینمایی اداره ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: توقیف فعالیت این نگارخانه به علت شاکی خصوصی می باشد. ترددهای بی مورد، سروصدا، سیگار کشیدن و مزاحمت های افرادی که در آن مکان رفت وآمد می کردند موضوع این شکایت بوده است. ما دستور 6 ماه تعلیق فعالیت ها و جابه جایی این نگارخانه را صادر کردیم و در حال حاضر انجام هرگونه فعالیت هنری در این مکان غیرقانونی می باشد. اجرای این حکم باید توسط اداره اماکن انجام شود.

در ادامه به سراغ مدیر نگارخانه رادین رفتیم که توضیح داد: درباره مشکل به وجود آمده، از طرف اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغیه ای به دست ما رسید و برای رسیدگی به این موضوع سه روز بیشتر فرصت نداشتیم و مسلما در این زمان کوتاه اعتراض ما به جایی نمی رسید؛ به همین خاطر تصمیم بر آن شد که این موضوع را رسانه ای کنیم تا مردم خودشان قضاوت کنند. در حال حاضر هنوز هیچ حکم اجرایی درباره پملپ شدن نگارخانه به دست ما نرسیده است. اما من منتظر اجرایی شدن این حکم هستم.

حمید طالبی ادامه داد: من به عنوان فردی که چند سال در عرصه ی فعالیت نگارخانه و اتفاق های هنری با هزینه شخصی حضور داشتم، وظیفه خود میدانم در مقابل تمام شرط هایی که برای برپایی و ادامه کارهای هنری گذاشته می شود ایستادگی کنم چرا که اگر شخصی علاقه مند به هنر به این حوزه ورود کرد و زمانی با مشکل برخورد، تمام سرمایه اش را از دست ندهد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه با اتفاقات مخربی که در جامعه و فضای مجازی با آن مواجه هستیم هیچ برخوردی صورت نمی گیرد اما با سرسختی زیادی درانجام فعالیت های هنری روبرو هستیم.

لینک خبر :‌ روزنامه صبح امروز
ایلام - ایرنا - آیین اختتامیه بیست و ششمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان ایران شامگاه یکشنبه با حضور مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان محلی و هنرمندان در محل دانشگاه ایلام برگزار شد.

به گزارش ایرنا، پس از اعلام فراخوان این جشنواره در مجموع یک هزار و 300 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال که پس از داوری 127نفر مجوز حضور در این جشنواره را کسب کردند.

اما پرونده این جشنواره امروز در حالی در ایلام بسته شد که هیچکدام از هنرمندان جوان ایلامی که پنج روز میزبانی این رویداد را داشتند در ردیف برگزیدگان قرار نگرفتند.

بر اساس اعلام هیات داوران این جشنواره، در بخش ارتباط تصویری این جشنواره زهرا انصاری از استان هرمزگان،در بخش تصویر سازی زینب قانعی بافقی از یزد، در بخش خوشویسی مسعود نظری نژاد از خوزستان، در بخش طراحی الهام سلطان محمدی از تهران، بخش عکاسی بهرام بیات از زنجان و در بخش مجسمه سازی زهرا دیاریان از تهران به عنوان برگزیده معرفی شدند.

در بخش کاریکاتور نیز عارف نیازی از کرمانشاه، فاطمه مور اسبانی از خراسان رضوی و در بخش نقاشی نیز ثمین قوچی از تهران به عنوان برتر معرفی شدند.

همچنین در این جشنواره در بخش عکاسی صبا شامبیاتی و پروانه کیانی مهر، بخش مجسمه سازی رعنا حیدر زاده و آیناز رئوفیان، بخش خوشنویسی نیما حسن پور و امیر عباس نصیری، بخش گرافیک پگاه خاکساری و هومن مرادی، بخش نقاشی فاطمه باقری و آیدا روزبیانی، بخش طراحی هما السادات اشرف منصوری و فرشید حیدری بالستانی، بخش نگار گری میلاد بیلکی و شیما شهرابی فراهانی، بخش تصویر سازی شیدا محمدی و بخش کاریکاتور حورا سنچولی و علی راسترو به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.

بیست و ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران از 30 مرداد تا سوم شهریورماه به میزبانی ایلام برگزار شد.
7171/6034

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رضایی، رئیس انجمن موسیقی استان فارس ضمن تبریک ویژه به مردم و هنرمندان ممسنی در خصوص کسب این موفقیت بزرگ با اشاره به موضوع معرفی شخصی دیگر از سوی رئیس اداره ارشاد بعنوان مسئول انجمن موسیقی ممسنی، گفت ؛ بر اساس قانون وی تخلف کرده و ما هم معتقدیم که چنین رفتارهایی میتواند منجر به ایجاد شکاف بین اعضای انجمن موسیقی ممسنی شود و از نظر ما فقط افشین یوسفی مسوول بوده و هیچ فرد دیگری را قبول نداریم چرا که حکم وی مجدد تمدید شده و تغییر وی فعلا در برنامه انجمن جایی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

"خبر نورآباد" – سرویس فرهنگی: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ممکن است در یک نگاه سطحی از ادارات سطح پایین در حوزه اعتبارات باشد، اما از نظر جایگاه و کمیت و کیفیت عملکرد و وظایف اداری ، جزو حساسترین و پرچالش ترین نهادهای کشور است.

این موضوع در ممسنی نیز مستثنی نبوده و بعضا این نهاد از حساسیت بالاتری برخوردار است که هم به دلیل جو قومی و عشیره ای در شهرستان بوده و هم سروکار داشتن این اداره با قشر عظیمی از هنرمندان در رشته ها و گرایش های فکری موجب میشود که هر اقدامی با حساسیت خود همراه باشد.

چند ماه قبل این اداره در شهرستان ممسنی چند روزی را درگیر مناقشات انجمن نمایش بود و حال انجمن موسیقی وارد عرصه انشقاق شده است.

پس از نشر خبر کسب رتبه برتر موسیقی ممسنی در جشنواره ملی موسیقی به نقل از افشین یوسفی مسئول انجمن موسیقی ممسنی ، این خبر از سوی فردی مورد نقد قرار گرفت و خود را مسئول انجمن موسیقی ممسنی معرفی کرد که از سوی شهرستان تعیین شده بود.

پس از نشر خبر بر حسب نظر وی ، افشین یوسفی ضمن گلایه از محتوای خبر منتشره با ارسال یک حکم ، خود را مسوول انجمن موسیقی ممسنی معرفی کرد.

رضایی، رئیس انجمن موسیقی استان فارس ضمن تبریک ویژه به مردم و هنرمندان ممسنی در خصوص کسب این موفقیت بزرگ در خصوص این شبهه ایجاد شده عملکرد اداره اداره ارشاد ممسنی گفت ؛ بر اساس قانون و اساسنامه انجمن موسیقی کشور ، حق انتخاب مسئول موسیقی شهرستانها با رئیس انجمن در استان بوده و ضمن احترام به جایگاه و شخصیت فرد معرفی شده از سوی شهرستان، از نظر ما فقط افشین یوسفی مسئول بوده و هیچ فرد دیگری را قبول نداریم چرا که حکم وی مجدد تمدید شده و تغییر وی فعلا در برنامه انجمن جایی ندارد.

وی با اشاره به موضوع معرفی شخصی دیگر از سوی رئیس اداره ارشاد بعنوان مسئول انجمن موسیقی ممسنی، گفت ؛ بر اساس قانون وی تخلف کرده و ما هم معتقدیم که چنین رفتارهایی میتواند منجر به ایجاد شکاف بین اعضای انجمن موسیقی ممسنی شود و ما در استان بیشتر از هر چیزی ، دغدغه حفظ آرامش در بین اعضای موسیقی را داریم و این موارد را نیز در تماسی به اسحاقی متذکر شده ام.

رضایی در پایان عنوان کرد ؛ از نظر ما یوسفی مسئول انجمن موسیقی ممسنی و دارای حکم رسمی میباشد و موفقیت هنرمندان ممسنی در ساز کرنا با حضور رقبای زیاد را میتوان افتخاری بزرگ در حوزه موسیقی این شهرستان دانست.

با توجه به مطرح شدن این مسائل باید گفت در هر صورت انجمن موسیقی استان با تغییر مسئول فعلی انجمن موسیقی ممسنی مخالف است و برای تغییر یک مسئول باید موضوع پای کار بودن فرد مورد نظر را چه برای تودیع و جه برای معارفه در نظر گرفت.

در چند سال اخیر میتوان گفت درصد بالایی از حجم فعالیت ها در حوزه موسیقی ممسنی بر دوش افشین یوسفی بوده و وی در این خصوص حدود 70 اجرا با نام ممسنی داشته و دارای دو آلبوم ثبت شده نیز میباشد.

اما هیچکس مخلف با تغییرات در راستای توسعه یک حوزه نبوده و نمیتوان گفت که یوسفی باید برای همیشه بر این مسند تکیه کند ، اما روند تغییر وی دارای اصول خاص و تعریف شده بر اساس اساسنامه انجمن موسیقی کشور است.

حال باید پرسید که چرا در یک اداره به دلیل هرگونه اختلاف نظر که تغییراتی ایجاد میشود، اقدامات قانونی صورت نمیگیرد تا رسانه ها و در نتیجه مردم با چندگانگی اخبار روبرو نشوند؟

مسوول جدید که مورد تایید استان نیست میگوید رقابت نهایی شهریورماه هست و مدارک و اسنادی را ارائه میدهد. مسئول قدیم که مورد تایید شهرستان نیست ، اعلام میکند که رقابتها مردادماه تمام شد و ممسنی نه تنها بی رقیب نبوده بلکه چندین رقیب سرسخت داشته و هنرمندان کار بسیار بزرگی کرده اند و شهریور ماه تیم ها و گروه های برتر اجرا میروند و در پایان لوح تقدیر میگیرند.

با توجه به مسائل رخ داده در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ممسنی ، به نظر میرسد نحوه فعالیت این اداره نیاز به یک ریکاوری مجدد دارد ، چرا که موضوع اصلاح ، با آگاهی و شناخت از مجموعه مورد هدف به نتیجه خواهد رسید.

حال باید دید دلیل اسحاقی برای تغییر مسوول انجمن موسیقی ممسنی چیست و چرا طبق اساسنامه برخورد نکرده است؟

به گزارش خبر نورآباد و بر اساس مستندات افشین یوسفی مسئول انجمن موسیقی ممسنی بوده و بر اساس گفته های وی، موسیقی ممسنی در یک رقابت قابل توجه موفق به کسب رتبه برتر ساز کرنا در جشنواره ملی موسیقی شد.

لینک خبر :‌ نورآباد
امروزه استفاده از الفاظ رکیک و شوخی های مبتذل در تئاتر باب شده است و کارگردان برای این که لبخند را بر لب مخاطب بنشانند از الفاظ رکیک و حرکات نامعقول استفاده می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : راه آرمان کرمان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از راه آرمان ؛ در چند سال اخیر تئاتر در استان کرمان رونق خوبی گرفته است و هنرمندان با استعدادی زیادی در این حوزه فعالیت کرده اند که اجرای 90 تئاتر در سال گذشته حکایت از این موضوع دارد.

هنرمندان تئاتر با استفاده از ابزار هنر محتوا مضمون مورد نظر خود را به مخاطب انتقال می دهند که یک ویژگی مثبت محسوب می شود؛ اما متاسفانه استفاده از الفاظ رکیک و شوخی های مبتذل در تئاتر باب شده است و کارگردان برای این که لبخند را بر لب مخاطب بنشانند از الفاظ رکیک و حرکات نامعقول استفاده می کنند.

سوالی که مطرح است این است که آیا این نوع شوخی ها در متن نمایش نامه وجود داشته است و شورای نظارت و ارزشیابی با چشم پوشی مجوز اجرای را برای این نمایش نامه ها صادر کرده است و یا اینکه گروه های نمایشی بعد از مجوز گرفتن این الفاظ و حرکات نامناسب را در متن نمایشنامه خود گنجانده اند.

نشاط در برخی تئاترها دلیلی بر عدم رعایت شئونات نیست

محمدرضا علیزاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار ما در رابطه با نحوه نظارت ارشاد بر اجرای تئاترها اظهار داشت: مجوزهای اداره کل ارشاد بر اساس تایید جایگاه های قانونی و شوراهای تخصصی صادر می شوند .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان خاطر نشان کرد: روال کار نیز به این شکل است که این شورا ابتدا متن نمایشنامه ها را بررسی و بعد از دیدن اجرای آن ها، تاییدیه خود را برای ما ارسال می کند و در نهایت مجوز صادر می شود.

علیزاده در پاسخ به این سوال که چرا با وجود نظارت های مطرح شده برخی تئاترها حاوی کلمات رکیک و نامناسب هستند، اظهار کرد: برخی از مجوزها با دید نشاط اجتماعی صادر می شود ولی این دلیل نمی شود که حاوی موارد خلاف شئونات و یا کلمات رکیک باشد که در این گونه موارد بازیگر درحین اجرا به صورت فی البداهه برخی کلمات غیر مجاز را مطرح می کند در حالیکه در متن اولیه آن ها چنین کلماتی وجود نداشته است.

در همه تئاترها افرادی به عنوان ناظر حضور پیدا می کنند

وحید محمدی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار راه آرمان در این رابطه اظهار داشت: هنر تئاتر یک کار نمایشی است که در موضوعی خاص مجوز می گیرد و زمان اجرای آن از یک ساعت بیشتراست.

وی گفت: نمایش نامه ها در شورای نظارت بر نمایش، بررسی و بعد از برطرف شدن تمامی اشکالات مجوز می گیرند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان خاطر نشان کرد: گاهی اوقات برخی نمایش نامه ها در قالب طنز و به دنبال شاد کردن مردم هستند که در هنگام مجوز دادن تذکرات لازم به آن ها داده می شود.

محمدی توضیح داد: به خاطر زنده بودن تئاتر و بازخورد رفتار تماشاچی ممکن است بازیگران از نقش اصلی خود خارج شوند که طبیعتا تذکرات لازم داده می شود.

وی اضافه کرد: هنرمندان تئاتری هر کدام ژانر خاصی را دنبال می کنند و بر اساس سیاست انجمن هنرهای نمایشی آن هایی که تئاتر را به عنوان یک حرفه دنبال می کنند به سمت حرفه ای شدن در حال حرکت هستند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هنرمندان محدودی هستند که در ژانر کمدی و طنز کار می کنند و ما برای این هنرمندان به جز آموزش و هدایت کاری حمایتی دیگری نمی توانیم انجام دهیم .

محمدی اشاره کرد: تئاتری ها طرح مورد نظر خود را آورده و شورای نظارت بر نمایش پس از توصیه های لازم و نداشتن اشکالات مجوز اکران آن را صادر می کند.

وجود هر گونه تخلف در تئاتر مانع اجرای آن می شود

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر این که آیا بعد از اجرای نمایش نظارتی بر اجرای تئاتر وجود دارد؛ توضیح داد: در اجرای همه تئاترها افرادی به عنوان ناظر حضور پیدا می کنند و اگر اجرای تئاتر بر مبنای تذکرات داده شده و مجوز شورای نظارت بر نمایش انحراف داشته باشد گزارشات لازم داده می شود.

محمدی گفت: در صورت هر گونه تخلف ما می توانیم از ادامه فعالیت آن ها جلوگیری کنیم و این امری قانونی است زیرا قبلا تعهدات لازم گرفته شده تا بر مبنای آن عمل کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

نصف جهان: مجوز کنسرت اصفهان هم صادر نشد متأسفم...! صبح دیروز مهدی یراحی، خواننده جنوبی کشورمان با اعلام این خبر پیج اینستاگرامش را به روز کرد. این در حالی بود که او روز جمعه در صفحه شخصی اش به علاقه مندان اصفهانی مژده داده بود آخر هفته جاری آخرین کنسرت قبل از ماه محرم خودش را در اصفهان دوست داشتنی برگزار خواهد کرد؛ البته با تأکید بر این نکته که اگر مشکلی پیش نیاید .

اما صبح دیروز مشخص شد مشکلی پیش آمده و مجوز برگزاری کنسرت مهدی یراحی در دیار نصف جهان صادر نشده است و اصفهانی های علاقه مند به این خواننده جوان برای اینکه از نزدیک به صدای خواننده محبوبشان گوش بسپارند باز هم باید صبوری پیشه کنند. آنها حدود یکسال است که برای چنین روزی لحظه شماری می کردند.

مهدی یراحی در اواسط آخرین ماه تابستان سال گذشته با مشتاقانش در پایتخت فرهنگ و هنر دیدار داشت و پس از آن دیگر هرگز فرصت برگزاری کنسرت در این شهر برای او فراهم نشد. او حدود سه چهار ماه پس از اجرای کنسرت در اصفهان ممنوع الفعالیت شد که علت آن هم پخش کلیپ جنجالی پاره سنگ و پوشیدن لباس کارگران بازداشتی فولاد اهواز در یکی از اجراهایش در خوزستان توسط او و گروهش اعلام شد.

این خواننده عرصه پاپ از زمستان سال پیش تا تابستان امسال از هرگونه فعالیت رسمیِ هنری منع شده بود. اما اواسط تیر ماه سال جاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد که او اگر اثر جدیدی برای ارائه دارد، می تواند به اداره امور موسیقی مراجعه کند و برای انتشارش در صورت تأیید، مجوز بگیرد. و این یعنی فرصت دیدار دوباره برای یراحی با طرفدارانش.

حدود ده روز بعد از اعلام این خبر، مهدی یراحی در برج میلاد تهران در حضور پرشمار علاقه مندانش به روی سن رفت، با مشتی گره کرده بر روی لباس و باز هم شیطنت این خواننده و گروهش و شایعه ممنوع الفعالیت شدن مجددش. ماجرا از این قرار بود که برگزار کنندگان کنسرت یراحی پس از پایان کنسرت و در حالی که مخاطبان مشغول خروج از سالن بودند، موسیقیِ قطعه پاره سنگ را پخش کردند و برخی از مخاطبان هم در سالن ماندند و این قطعه را همخوانی کردند. همه اینها دست به دست هم داد تا یراحی و گروهش از سوی دفتر موسیقی برای پاسخگویی به این مسائل فراخوانده شوند.

این بار اما گویا به خیر گذشت چرا که این خواننده جوان باز هم در تهران و شهرهایی مثل رفسنجان و کرمان و سیرجان به روی صحنه رفت و به اجرای کنسرت پرداخت. اما علت اینکه چرا برای برگزاری کنسرت او در اصفهان مجوز صادر نشده در هاله ای از ابهام قرار دارد. اینطور که از نظرات مردم در صفحه شخصی مهدی یراحی بر می آید، این خواننده جوان به تازگی قصد داشته در زادگاهش اهواز هم به روی سن برود که علیرغم تمام تلاش هایش موفق به کسب مجوز نشده است. یراحی در پاسخ به یکی از فالوورهایش که پرسیده بود چرا برای برگزاری کنسرت در اهواز مقاومت نکرده با ابراز تأسف و به تندی گفته بود که وقتی از محدودیت ها و پشت پرده ها خبر ندارد قضاوت نکند و حکم ندهد.

آیا همان محدودیت ها و پشت پرده ها مانع از برگزاری کنسرت این خواننده حاشیه ساز در اصفهان شده؟

لینک خبر :‌ روزنامه نصف جهان
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: منتقد تئاتر از گوشه های تبریز تا پرده های ترابزون هستم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از اروم نیوز، حجت الاسلام ناصر خدایاری در گفت و گو با ندای ارومیه اظهار داشت: تئاتر از گوشه های تبریز تا پرده های ترابزون که در تالار شمس اجرا شده است حاوی موارد نامناسبی است و در نهایت نمایشنامه به شکل مثبتی هم پایان پیدا نمی کند.

وی افزود: بنده در سالن حضور داشتم و این تئاتر را تماشا کردم و انتظارم این بود که در نهایت عدم تعهد و پایبندی به خانواده مورد تقبیح قرار بگیرد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و من انتقادم را پس از پایان تئاتر به عوامل آن گوشزد کردم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی تصریح کرد: البته ترجیح بنده این است که از ادامه اجرای این تئاتر جلوگیری نشود و به نظرم جا دارد نشست نقد و آسیب شناسی آن برگزار شود.

خدایاری در واکنش به تکریم خیانت همسر به شوهر در تئاتر از گوشه های تبریز تا پرده های ترابزون، ابراز کرد: شاید فیلنامه ای که برای دریافت مجوز به اداره کل ارشاد آذربایجان غربی ارسال شده و مورد تایید واقع گشته با آن چه که روی صحنه رفته تفاوت داشته باشد که از این حیث باید مورد بازبینی واقع شود.

به گزارش ندای ارومیه، تئاتر از "گوشه های تبریز تا پرده های ترابزون" که از 3 تا 9 شهریور در تالار شمس ارومیه برگزار می شود، حاوی محتوای بسیار موهن و نامناسب است. از دیالوگ های زننده تا عدم رعایت شئونات اسلامی و قابل تامل ترین وجه آن، هجمه آشکار و عریان به بنیان خانواده و ازدواج است که در نهایت خیانت همسر به شوهر مورد تکریم قرار می گیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : روزنامه همشهری

رئیس اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی گفت: سال گذشته 100 چاپخانه در استان تعطیل شدند.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، حجت محبی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی برگزار شد، افزود: درسال گذشته 380 واحد چاپخانه در استان فعال بودند که از این تعداد 100 واحد به دلیل مشکلات مالی و برون سپاری سفارشات تعطیل شدند.

وی اظهار کرد: درسال جاری نیز با تعطیلی تعدادی دیگر از این واحد ها صنعت چاپ استان با 273 واحد چاپ و 325 واحد تبلیغاتی فعالیت می کند.

محبی با اشاره به اینکه نوزدهمین جشنواره ملی چاپ و هفتمین جشنواره چاپ و تبلیغات استان ششم شهریور سال جاری برگزار می شود، تصریح کرد: این جشنواره در قالب تکریم از فعالان صنعت چاپ،کارآفرینان این حوزه باهدف توجه و اهتمام بیشتر به دستاوردهای صنعت چاپ استان برگزار می شود.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان با تاکید به اینکه صنعت چاپ پیش نیاز سایر صنعت ها است، توسعه فرهنگی هر جامعه را پیش نیاز توسعه اجتماعی جامعه دانست و یادآورشد: تاسیس هولدینگ کاغذ، چاپ و بسته بندی برای توسعه صنعت چاپ استان ضروری است که توجه جدی مسئولان استانی را می طلبد.

وی با اشاره به اینکه استان رتبه ششم کشوری را در صنعت چاپ به خود اختصاص داده است خاطر نشان کرد: سال گذشته در حوزه چاپ طلا و صادرات آن رتبه برتر کشور را به خود اختصاص دادیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مشهد- ایرنا- معاون فرهنگی، هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مردم هنر دوست مشهد از فیلم های سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان استقبال مطلوبی کردند به طوری که در زمان اکران برخی فیلم ها صندلی خالی در سالن سینما باقی نماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

محمد رضا محمدی روز یکشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اکران فیلم های سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان، روز پنجشنبه هفته گذشته همزمان با سراسر کشور در پردیس سینمایی سیمرغ مشهد آغاز شد و نمایش فیلم های این جشنواره در روز اول با اکران دو فیلم، مورد استقبال گرم خانواده های مشهدی قرار گرفت و استقبال از فیلم ها تا امروز ادامه داشته است به طوری که سالن سینما برای فیلمی مانند "منطقه پرواز ممنوع" تکمیل شد.

وی اضافه کرد: در این جشنواره 10 فیلم در حوزه کودک و نوجوان به نمایش در می آید و گروه 15 نفره داوری به تماشای این فیلم ها می نشینند و آنها را داوری می کنند و در نهایت نظرات داوری آنان به دبیرخانه جشنواره بین المللی کودک و نوجوان در اصفهان ارسال می شود.

معاون فرهنگی، هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در اصفهان در حال برگزاری است و 10 فیلم از این جشنواره در همه استان ها از جمله خراسان رضوی به صورت همزمان در حال اکران است.

محمدی افزود: پس از اکران برخی فیلم ها در پردیس سینمایی سیمرغ، جلسه نقد و بررسی آنها نیز برگزار شده که به عنوان مثال نشست نقد روان شناختی فیلم "غرغرو وارد می شود" به کارگردانی "آندرس کوتوریه" پس از اکران توسط دکتر "صنعتگر" روانشناس حوزه کودک و نوجوان برگزار شد.

وی اضافه کرد: برای برگزاری مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در مشهد در پنجم شهریور ماه کنونی نیز برنامه ریزی شده است که بهترین فیلم از نظر تماشاگران مشهدی اعلام می شود.

سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان از 28 مرداد تا چهارم شهریورماه 1398 برابر با 19 تا 26 آگوست 2019 در دو بخش ملی و بین المللی در اصفهان حال برگزاری است.

7489/1922

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اصفهان- ایرنا- یک کارگردان و نویسنده سینما گفت: سینمای کودک و نوجوان نیازمند هم افزایی، همکاری و بسیج همگانی دستگاه های فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

حمیدرضا قطبی، نویسنده و کارگردان سینما که با اثر سینمایی خود "قطار آن شب" در سی دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوان اصفهان حضور دارد، روز یکشنبه در حاشیه این رویداد فرهنگی - هنری در گفت و گو با ایرنا افزود: از موقعیت سینمای کودک ایران در جهان اطلاعی ندارم ولی نیاز کودکان مثل سایر افراد جامعه، تماشای فیلم است.

وی اظهار داشت: دیدن فیلم به عنوان یک رسانه فرهنگی، سرگرمی و هنر، نیاز همه آحاد جامعه است.

این کارگردان سینما ادامه داد: سینما به عنوان یکی از قوی ترین ابرازهای فرهگی نسبت به سایر هنرها از فراگیری بیشتری برخوردار است و می تواند برای برقراری ارتباط و رفع نیاز به کار گرفته شود.

وی تصریح کرد: باید به سینما توجه بیشتری شود و برای تولید و پخش فیلم، سرمایه گذاری بیشتری صورت بگیرد.

قطبی خاطرنشان کرد: البته در این راستا تلاش های انجام می شود ولی کافی نیست.

این نویسنده عرصه سینما یادآور شد: هرچه گرفتارهای ما در جامعه بیشتر باشد، رسیدگی به این امور هم کمتر می شود و این امری است که همیشه مغفول می ماند.

وی با اشاره به پایین بودن آمار اکران فیلم های کودکان در سینماهای کشور افزود: ساخت فیلم سرگرمی برای کودک، تولید انیمشن و فیلم داستانی، اندک است و روز به روز هم بدلیل شرایط خاص کشور کمتر می شود و آثار تولید شده هم از کیفیت بالایی برخوردار نیست.

قطبی تاکید کرد: باید یک بسیج عمومی در همه دستگاه های متولی برای کمک به سینمای کودک ایجاد شود تا همه آنها با هم هماهنگ شوند تا در نهایت از این ظرفیت بزرگ بهره گرفت.

فیام "قطار آن شب" حمیدرضا قطبی در باره یک معلم قصه گوست که می خواهد قصه اش را برای شاگردان کلاسش تعریف کند و قصه او مربوط به کودکی است که مادرش را از دست داده و دلبسته این معلم شده است.

مراسم افتتاح سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، دوشنبه شب 28 مرداد با حضور شهروندان اصفهانی و علاقمندان به هنر سینما در باغ غدیر این شهر در قالب یک جشن شهری برگزار شد.

بیش از 11 سالن سینما با 2 هزار و 500 صندلی در شهر اصفهان 158 فیلم سینمایی را در طول هشت روز برای مردم اصفهان و مهمانان داخلی و خارجی این جشنواره نمایش دادند.

امسال 194 اثر مربوط به بخش "سینمای ایران" به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد 15 اثر در بخش فیلم سینمایی بود.

در جشنواره امسال 185 فیلم سینمایی، فیلم بلند و کوتاه و پویانمایی از سینمای ایران و جهان اکران شد.

سال گذشته سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان هشتم تا چهاردهم شهریور 97 در شهر اصفهان برگزار شد.

مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان فردا دوشنبه برگزار می شود.

پردیس سینمایی ساحل(سالن نصف جهان و زنده رود)، پردیس سینمایی چهار باغ(سالن های نقش جهان، چهل ستون و چهار سوق)، سینما بهمن، سیتی سنتر(سالن های یک، دو و چهار) و پردیس هنر، سینماهای میزبان علاقه مندان برای تماشای فیلم های این رویداد فرهنگی بودند.

جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان از سال 1361 تاکنون در 31 دوره برگزار و در این مدت 19 دوره در شهر اصفهان، شش دوره در شهر تهران، پنج دوره در همدان و یک دوره در کرمان برگزار شده است.

6027/8114

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- قطار سینما سیار در چهارمین روز از فعالیت خود وارد استان گلستان شهر سیل زده آق قلا شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳

طرح ملی سینما سیار که حالا چند روزی است به تمامی مناطق دور افتاده کشور سر زده امروز و در ادامه علاوه بر استان سیل زده گلستان به استان کردستان شهر سنندج روستای فرجه رفت و با نمایش فیلم گربه آوازخوان کار خود را شروع کرد.

این طرح امروز و در چهارمین روز فعالیت خود در استان سیستان و بلوچستان روستای علیمی، در استان مازندران در شهر زیرآب، مشکین شهراردبیل در کوی امام رضا، در هشترود روستای زردین، یاسوج روستای چنگلو، یزد روستای احمد آباد و روستای کریم آباد رفت.

همچنین نمایش آثار خاطره انگیر کودک و نوجوان در ادامه به شیراز در روستای فیروزآباد، ایلام در منطقه دشت عباس، کرمان در منطقه بروات، قزوین در منطقه نیکوییه، تربت حیدریه در منطقه شهرک ولیعصر، استان لرستان در منطقه در مره، سمنان در منطقه شهمیرزادبا 2 اکران، تهران در منطقه صالح آباد، بیرجند در روستای خوسف، ادامه پیدا کرد.

تا پایان روز چهارم جمعا قطار سینما خاطره در 25 استان کشور و 103 روستا جمعاً 109 اکران کرده است. این طرح تا پایان روز 4 شهریور در 25 استان کشور ادامه پیدا می کند.

براساس گزارش ها در روز چهارم استقبال از اکران ها به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده و در پایان روز چهارم حدود 10 هزار نفر تا الان از سینما خاطره استقبال کرده اند.

سینماخاطره که با هدف ایجاد نشاط و شادی در قالب نمایش فیلم های شاد، موزیکال و خاطره انگیز برای کودکان ونوجوانان مناطق محروم تدارک دیده شده است؛ به صورت رایگان برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اصفهان- ایرنا- منتقد سینمای کودک و نوجوان گفت: جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان از منظر تولید و محتوا نیازمند بازنگری است به طوری که اکنون در اولی ضعیف و در دومی به کلی رها شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴

جعفر گودرزی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : تا زمانی که چاره ای برای این مساله اندیشیده نشود سینما در حالت رکود باقی خواهد ماند و کودکان و نوجوانان بلاتکلیف به روزگار خود ادامه می دهند.

وی بیان کرد: متاسفانه مشکل اساسی فیلم های جشنواره امسال نبود فیلمنامه درست است باید گفت ما از لحاظ فیلمنامه و قصه بسیار فقیر هستیم.

این منتقد سینمای کودک با اشاره به این که در ساخت فیلم های کنونی نیاز آن ها نادیده گرفته شد، تصریح کرد : در زمان حال تصور می کنیم کودکان و نوجوانان کنونی مانند کودکان گذشته ساده هستند، با نوع گفت و گو و سوالاتی که کودکان می پرسند می توان پی برد که آن ها جلوتر هستند.

وی بیان کرد: پایبست یک فیلم، فیلمنامه است که اگر لرزان باشد اتفاق خوبی رخ نمی دهد، اگر فیلمنامه فیلم های سینمایی کودکان و نوجوانان با تحقیق و پژوهش و به درستی نوشته شود و در راستای توجه درست به نیازهای کودکان و نوجوانان باشد بخش اعظمی از مسیر را پیش رفتیم.

این منتقد سینما یکی از دلایل رکود سینمای کودک و نوجوان فیلمنامه ذکر کرد و ادامه داد: اگر قصه خوبی داشته باشیم و کار کارگردانی ضعیف باشد باز هم مردم برای تماشای قصه مراجعه می کنند اما اگر قصه ضعیف باشد و کارگردانی فوق العاده رغبتی برای تماشای فیلم نیست.

گودرزی با اشاره به این که اکران فیلم های سینمای کودک باید مورد حمایت قرار بگیرد، اضافه کرد: زمانی که در اکران، سینمای کودک رها شود و سالن های متعدد و حمایت های دولتی صورت نگیرد و کف فروش برای دیده شدن حفظ نشود موفق نخواهیم بود.

وی اضافه کرد : دیده شدن با فروش متفاوت است، برای دیده شدن و تاثیرگذار بودن فیلم باید حمایت در اکران فیلم ها صورت بگیرد در غیر این صورت باز هم به عقب باز می گردیم.

منتقد سینمای کودکان و نوجوانان ابراز امیدواری کرد مسئولان به این دغدغه که کودکان و نوجوانان نسل فردا و آینده ساز کشور هستند توجه کنند که اگر از این موضوع غافل شویم دیر یا زود ضربه خواهیم خورد.

وی با اشاره به کلیتی از برگزاری سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: به نظر من جشنواره در مرحله اول از منظر برگزاری ارزشمند است اما اگر جشنواره جریان ساز نباشد و سینمای کودک و نوجوان را یک گام به عقب بازگرداند برگزار نشود بهتر است.

به گزارش ایرنا، در جشنواره امسال فیلم کودک اصفهان 194 اثر در بخش سینمای ایران به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد حدود 15 اثر در بخش فیلم سینمایی است و در این این دوره 185 فیلم سینمایی، فیلم بلند و کوتاه، پویانمایی از سینمای ایران و جهان را اکران شده است.

سال گذشته سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان هشتم تا چهاردهم شهریور 97 در شهر اصفهان برگزار شد.

سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان از 28 مرداد برابر با 19 آگوست 2019 در دو بخش ملی و بین المللی در اصفهان آغاز شد امروز به کار خود پایان می دهد.

9913/6026/

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در حاشیه نمایشگاه خدمت که به ارائه دست آوردهای دولت پرداخته است، با اعلام رونمایی "فرنامک" سند چشم انداز توسعه فرهنگ و هنر فارس گفت: با توجه به اینکه عرصه فرهنگ و هنر حوزه برنامه ریزی، نظارتی و نرم افزاری است 9 کلان برنامه مد نظر دولت را که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده است، برای اجرایی و عملیاتی شدن دنبال کرده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ سایت های دیگر : شیرازه

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس؛ صابر سهرابی در این راستا فعالیت در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه را در استان فارس از دستاورد های مهم دولت تدبیر و امید دانست که با انتخاب پایتختی کتاب طی سال های گذشته رونقی فراوان یافت است.

وی در همین زمینه عنوان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس جام باشگاه های کتابخوانی را راه اندازی کرد، نشست های کتابخوان را گسترش داد و همه شهرستان ها را فعال و ترغیب کرد که در این حوزه فعالیت کنند.

سهرابی با اشاره به احیای جشنواره منطقه ای سینمای جوان در فارس پس از 20 سال، این رویداد هنری را یکی از برجسته ترین رویداد ها در عرصه سینمایی دانست که باعث ایجاد شوق و شور در میان هنرمندان شده است و اختتامیه آن با حضور 11 استان در آذرماه جاری برگزار می شود.

سهرابی به تدوین سند چشم انداز توسعه فرهنگ و هنر فارس با نام "فرنامک" اشاره کرد و گفت: این سند در قالب کتابی آماده شده است و به مثابه نقشه راه فرهنگی و هنری استان فارس تا پایان دولت تدبیر و امید براساس سیاست ها و اسناد بالادستی تهیه و تنظیم شده است که در اختیار وزارت ارشاد قرار گرفته و به زودی رونمایی می شود.

گفتنی است، نمایشگاه دست آوردها و عملکرد دولت از عصر شنبه دوم شهریور ماه جاری به مدت یک هفته در بوستان آزادی شیراز با حضور تمام ادارات، دستگاه ها و سازمان های دولتی استان همه روزه از ساعت 17 تا 23 به ارائه فعالیت های گسترده و خدمات درون و برون سازمانی پرداخته است و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز با ارائه فایل های مکتوب، کتاب و کتابچه، بروشور، لوح فشرده، نشریه های روزانه استان، تازه های کتاب و نشر استان، ویژه نامه های جشنواره های فرهنگی هنری، تیزر و مستندهای ساخته شده در قالب عکس و فیلم و مولتی مدیا، تولیدات خود را ارائه و همچنین از طریق استقرار میز خدمت، پاسخگوی سوالات و درخواست های مردمی برای انجام امور ارباب رجوع می باشد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی فارس

3 شهریور 1398 12:07

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سال هاست که مسئولان خراسان رضوی تلاش می کنند که بازار سوغات شهر زیارتی مشهد را از چنگ خارجی ها درآورده و به سهم واقعی خود از این بخش برسند اما هنوز مسیرها ناهموار و شیوه ها برای عبور ناپخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی روزنامه همشهری

به گزارش ستاره ها به نقل از ایرنا؛ آمار ضد و نقیضی از سهم تولیدکنندگان مشهدی در بازار سوغات این شهر اعلام شده و هنوز یک جمع بندی مشخص از این آمار ارائه نشده و مدام این آمار در دولت های مختلف تغییر کرده است.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی درباره آخرین آمار مربوط به سهم کالاهای مختلف از بازار سوغات مشهد گفت: رتبه نخست این بخش مربوط به زعفران و زرشک است که 11 هزار و 390 میلیارد ریال را به خود اختصاص داده است.
محمد صادق براتی افزود: در رتبه دوم اصلی ترین سوغات مشهد خشکبار، نبات، نخود و کشمش قرار دارد که رقم شش هزار و 110 میلیارد ریال را به خود اختصاص داده و در رتبه سوم نیز کالاهای زیارتی و سنگ های زینتی با رقم 30 میلیارد ریال قرار دارند.
دستگاه های اجرایی دغدغه مند برای بازار سوغات با بهره گیری از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی تلاش کرده اند برنامه های عملیاتی برای افزایش سهم خراسان رضوی از بازار سوغات و همچنین افزایش کالاهای تولیدی استان در سبد سوغات زائر را تدوین و اجرایی کنند.
مسئولان استان بر این باورند که تنها نمی توان زعفران و خشکبار، تسبیح و جانماز را جز سوغات مشهد به زائران دانست بلکه صنایع دستی و هنرهای منحصر به فرد این منطقه نیز که خارجی ها کمتر در آن دستی داشته اند می تواند در سبد سوغات مشهد گنجانده شود تا در کنار رونق بازار سوغات، اقتصاد هنر نیز شکوفا شود.
سهم 10درصدی صنایع دستی در سبد خرید گردشگران
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری و صنایع غذایی جهاد دانشگاهی مشهد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سهم چین و هند و دیگر کشورهای خارجی از سوغات مشهد تا 45 درصد است.
آرش قهرمان سهم مالی کالاهای تولید چین را از بازار سوغات مشهد در سال 2014 میلادی پنج هزار میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: حتی در حوزه هایی که تولیدات ایرانی مزیت رقابتی دارند، به وفور واردات کالاهای خارجی انجام می شود.
وی اظهار داشت: بر این اساس 65 درصد مهر و تسبیح عرضه شده در بازار سوغات مشهد تولید چین و هند است و این در حالی است که عرضه کالاهای خارجی به عنوان سوغات مشهد فاقد جنبه روانی و رهاورد زیارتی است و در عین حال موجب ضربه زدن به اشتغال بومی می شود.
رئیس پژوهشکده گردشگری و صنایع غذایی جهاد دانشگاهی مشهد نیز گفت: 55 درصد کل سوغات خریداری شده توسط زائران در بازار مشهد کالاهای داخلی و 45 درصد کالا های خارجی است.
هادی رفیعی افزود: سهم صنایع دستی در سبد خرید گردشگران مشهد به خاطر گرانی این نوع کالا ها 10 درصد است و هزینه برای خرید سوغات در مجموع 17 درصد از سبد گردشگری را در این شهر شامل می شود.
وی اظهار داشت: اصلی ترین کالاهای سوغات مشهد از نظر فراوانی شامل نقل و نبات، زعفران، زرشک، پوشاک و پارچه و از نظر ارزش ریالی، شامل پوشاک، مواد خوراکی و صنایع دستی است.
او گفت: نبود برند معتبر در عرصه تولید سوغات و بی توجهی نسبت به محتوای پیام کالاهای سوغات و ذائقه و پسند مشتریان، از نقاط ضعف صنعت داخلی سوغات مشهد در مقابل رقبای خارجی است.
رفیعی افزود: در این چارچوب اکثر کالاها فاقد عقبه فرهنگی مرتبط با شهر مقدس مشهد هستند و این در حالی است که تولید کننده کالای سوغات باید نسبت به اینکه گردشگر چه کالایی را به عنوان سوغات می خرد و همچنین تحلیل رقبا و ماهیت اصلی محصول توجه داشته باشد.
وی مشهد را با جمعیت انبوه زائر و مسافر دارای قابلیت برخورداری از برند تنقلات، گوهرسنگ ها، چرم و صنایع دستی دانست و اظهار داشت: برای دستیابی به بازارهای هدف باید شرایط این کار فراهم شود تا مشتریان سوغات مشهد قادر باشند با اطمینان خاطر خرید کنند و بازار نیز از نظر اصالت محصولات شفاف شود.
اثر هنری، بهترین کالا برای سوغات
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اقتصاد هنر نیز مانند سایر بخش های اقتصادی به عرضه و تقاضا وابسته است که در مورد هنر هم تقاضا در جامعه و هم ظرفیت لازم برای عرضه آثار هنری بسیار است.
محمدرضا محمدی افزود: تا چند سال قبل به مقوله اقتصاد هنر چندان پرداخته نشده بود اما با تاکید رهبر معظم انقلاب بر این موضوع و دیدگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به پرداختن به مساله اقتصاد در حوزه فرهنگ و هنر، تکالیفی بر عهده ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور گذاشته شد.
وی با اشاره به ظرفیت های مشهد مقدس به عنوان یک شهر زیارتی و برخورداری از 30 میلیون زائر در سال افزود: اثر هنری نیز می تواند جز اقلام سوغات زائر باشد لذا باید فرهنگ سازی و بسترسازی لازم انجام شود تا آثار هنری حوزه تجسمی جز سوغات قرار گیرد.
او ادامه داد: با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می توان اماکنی را به منظور فروش آثار هنری در قالب سوغات برای گردشگران داخلی و خارجی در مشهد ایجاد کرد که پیگیر تحقق این مهم هستیم.
وی تاکید کرد: رونق اقتصاد هنر نیازمند فرهنگ سازی و مشارکت همه نهادهاست و باید کار پژوهشی با همکاری دانشگاه ها در این زمینه انجام شود و بستر لازم برای فروش آثار در جای مناسب توسط دستگاه های اجرایی فراهم گردد.
نسبت 85 به 15 تولیدات ایرانی و غیرایرانی در بازار سوغات مشهد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این باره گفت: دو یا سه مرجع قانونی ارقام متفاوتی را در خصوص ارزش بازار سوغات استان اعلام می کنند که به طور قطع رقم واقعی از 30 هزار میلیارد ریال بیشتر است.
محمد رضا مس فروش افزود: این که گفته می شود 60 تا 70 درصد بازار سوغات مشهد در دست چینی هاست را قبول نداریم و سهم کشور چین از این بازار را کمتر از 25 درصد می دانیم.
وی اضافه کرد: در واقع نسبت سهم تولیدات استان نسبت به تولیدات خارجی در بازار سوغات مشهد 85 به 15 درصد است که عمده اقلام سوغات نیز زعفران، نبات و آب نبات، تسبیح و جانماز است.
او اظهار کرد: سهم صنایع دستی و آثار هنری در سبد سوغات خراسان رضوی بسیار ناچیز و کمتر از دو درصد است که باید این سهم افزایش یابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بیش از 10 اتحادیه یا 20 گروه صنعتی – صنفی می توانند در بازار سوغات مشهد فعالیت چشمگیر داشته باشند تا تولید در این حوزه به یک کار اقتصادی پرسود تبدیل شود.
مس فروش افزود: تاکنون آنچه در حوزه رونق بازار سوغات مشهد انجام گرفته، منسجم و راهبردی نبوده اما استانداری خراسان رضوی درصدد برآمده به صورت راهبردی از طریق راه اندازی مراکزی به عنوان عرضه سوغات وارد این موضوع شود که این مهم به زودی به رسانه ها اطلاع رسانی می شود.
تدوین طرح عملیاتی برای افزایش سهم مشهد در سبد سوغات زائران
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این باره گفت: در رابطه با افزایش سهم کالاهای تولید داخل استان در سبد سوغات زائران طرحی تدوین شده است که شهرداری مشهد کمیته مربوط به آن را مدیریت می کند.
علی رسولیان افزود: ما همواره در تلاش هستیم تا سهم استان خراسان رضوی را از سوغات زائر افزایش دهیم زیرا براساس آمار، سهم کالای ایرانی از سوغات زائران در مجموع حدود 60 تا 70 درصد است.
وی اضافه کرد: در سبد سوغات زائران سهم بخش صنایع دستی پایین است و باید در راستای تقویت آن گام برداشت.
معاون استاندار خراسان رضوی ظرفیت این استان در زمینه بازار سوغات را بسیار بالا دانست و گفت: می توان با تولید صنایع دستی متنوع و آثار هنری ظرفیت های بالقوه استان را در بخش سوغات ارتقا داد.
رسولیان اضافه کرد: رونق بازار سوغات مشهد در قالب طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی با عنوان مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و معین اقتصادی نیز برای آن تعریف شده است.
وی افزود: شهرداری به عنوان معین اقتصادی شهرستان مشهد در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استاندار مسئول هماهنگی و پیگیری سوغات زائر است و باید برنامه ریزی لازم را انجام دهد.
رسولیان اضافه کرد: علاوه بر آن 10 اتحادیه صنفی مشهد که در حوزه صنایع دستی و سوغات زائر فعال هستند با شهرداری همکاری خواهند کرد و در عین حال حضور و مشارکت آستان قدس رضوی نیز در این عرصه مورد تاکید قرار گرفته است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد بازار سوغات، استفاده از ظرفیت های خالی مختلف برای تولید صنایع دستی، توسعه استارتاپ ها و فناوری های مربوطه نیز از دیگر برنامه های توسعه بازار سوغات مشهد است که در این زمینه پارک علم و فناوری خراسان برنامه ریزی و همکاری لازم را انجام خواهد داد.
رسولیان اضافه کرد: برای افزایش ظرفیت بازار سوغات در مشهد نیازمند توجه بیشتر به بخش تولید هستیم که در این راستا از توانایی نیروی متخصص برای تولید استفاده می شود و در صورت نیاز سوله های خالی در اختیار آنها قرار می گیرد.

لینک خبر :‌ ستاره نیوز