بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی15 مرداد 98
مجتمع شورای حل اختلاف ویژه فرهنگ، هنر و رسانه با حضور وزیر ارشاد و سخنگوی قوه قضاییه گشایش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : سینما پرس تحریر نو خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم ، پس از تلاش ها و رایزنی های بسیار ظهر امروز با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، مجتمع شورای حل اختلاف ویژه فرهنگ، هنر و رسانه با عنوان مجتمع شماره 35 گشایش یافت.

هنوز جزییات این مراسم منتشر نشده است و مشخص نیست این شورا در چه زمینه هایی حق دخالت دارد.

در سال های اخیر با توجه به رشد بازار هنر، مسائل حقوقی هنرمندان نیز گسترده شده است و داوری دعاوی هنری با مشکلات عدیده ای همراه بوده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
صالحی بر ضرورت تقویت نظام حقوق فرهنگ و رسانه تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، صبح امروز (سه شنبه پانزدهم مرداد ماه) مجتمع شماره 35 شورای حل اختلاف تهران ویژه فرهنگ، رسانه و هنر با حضور سخنگوی قوه قضاییه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورا های حل اختلاف در تهران افتتاح شد.

در حاشیه این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با افتتاح این مجتمع اهداف مورد نظر ما به صورت گام به گام تحقق پیدا خواهد کرد.

صالحی تصریح کرد: از دیرباز تاکنون جامعه یک جامعه فرهنگی بوده است و نوع نگاه به اصحاب فرهنگ و هنر باید مزیت هایی پیدا کند و این به معنی آن نیست که با عدالت در تضاد باشد.

او با بیان اینکه مخاطب محصولات فرهنگی، هنری و رسانه ای اعضای جامعه هستند، افزود: حوزه های امنیت، اقتصاد، علم، آموزش و غیره باید با موضوعات فرهنگ و رسانه مرتبط باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید به حوزه فرهنگ و هنر از بعد اجزای زندگی اجتماعی نگاه کرد.

او افزود:با مسئولان قوه قضاییه در خصوص نقش فرهنگ و رسانه گفت وگو کردیم و در دوره جدید این قوه قرار شد تا این موضوعات نقش پر رنگ تری را ایفا کنند.

صالحی تصریح کرد: در فضای مسائل قضایی اصحاب فرهنگ و رسانه چند نکته وجود دارد، اصحاب فرهنگ و رسانه دارای ویژگی های شخصیتی هستند.

او افزود: مسیر دادرسی ما در فضای قضایی، مسیری طولانی است و این موجب می شود که افراد یا وارد آن نشوند و یا اینکه در مجموع شکایت خود را پس بگیرند.

صالحی تصریح کرد: در زمینه بررسی موضوعات مرتبط با قاچاق کتاب و مسائل فرهنگی، مولف احساس می کند که مسیر دادرسی او با هزینه های گزاف به نتیجه می رسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر و رسانه شاخه های گسترده ای دارد، گفت: در حوزه ها فرهنگی زیرشاخه های بسیار زیادی داریم و باید بررسی اختلاف ها و مسائل قضایی این زیر شاخه ها به صورت دقیق صورت گیرد.

او افزود: با دعوای کوچک نمی توان اختلاف یک آهنگساز و تهیه کننده را حل کرد.

صالحی با بیان اینکه 70 درصد پرونده ها در شور های اختلاف حل می شوند، تصریح کرد: بر اساس آمارهای سال 96، بیش از 2 میلیون پرونده در شورای حل اختلاف تشکیل شده است و بیش از دو سوم آن ها با صلح و سازش حل و فصل شده اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حل مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه پس از افتتاح این مجموعه به روال خواهد افتاد، گفت: در حوزه صنوف و وزارتخانه ها به تعیین یک سری بند ها نیاز داریم، چرا که بسیاری از اختلافات به دلیل نبود قانون و تبصره های مورد نیاز در حوزه صنوف قابل مشاهده است.

او ضمن تأکید بر تقویت حقوق فرهنگ و رسانه افزود: مدل ها، جریان و نظام حقوق فرهنگ و رسانه نیاز به تکمیل و تقویت دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: گام اول ما در مسیر رسیدگی به مسائل حقوقی رسانه و فرهنگ و هنر به ثمر رسیده است و به سوی تحقق سایر گام های خود اقدام خواهیم کرد.

صالحی گفت: باید کارهای پیش کارشناسی را به سمتی پیش ببریم که داوری عادلانه تحقق یابد، هرچه در نظام مشترک بین صنوف فرهنگ و هنر بیشتر حرکت کنیم، داوری بهتری شکل خواهد گرفت و حکم عادلانه باید در مسیری که افکار عمومی را مجذوب می کند، حرکت کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- مجتمع شماره 35 شورای حل اختلاف تهران ویژه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سخنگوی دستگاه قضایی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : مرور نیوز

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه و جمعی از پیشکسوتان حوزه فرهنگ و رسانه روز سه شنبه در مراسم گشایش مجتمع شماره 35 شورای حل اختلاف که مختص اهالی فرهنگ، هنر و رسانه است، حضور داشتند.

بر اساس این گزارش قرار است از این پس، قبل از رسیدگی به دعاوی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در دادگاه های ویژه مطبوعات، این دعاوی در مجتمع شورای حل اختلاف فرهنگ، هنر و رسانه رسیدگی شود.

در نشست رئیس قوه قضاییه با مسئولان و اصحاب رسانه در ایام ماه مبارک رمضان تعدادی از مدیران رسانه با اشاره به درخواست ها ی مکرر و قدیمی سالیان گذشته خود خواستار تشکیل شورای حل اختلاف در حوزه رسانه شدند.

حجت الاسلام ابراهیم رئیسی در همان نشست گفت: یکی از کارهای دادگاه ها این است که تا می توانند با صلح و سازش قضیه را حل کنند.

وی در بخشی از اظهاراتش تصریح کرد: اولین مسیری که می توانند پیگیری کنند، این است که کار را با صلح و سازش حل کنند تا به دادگاه و محکمه نکشد و با شورای حل اختلاف، ریش سفیدی، کدخدا منشی، مسائل درون سازمانی، درون صنفی مشکلات حل شود و به دستگاه قضایی کشیده نشود. ما از این فضا بسیار استقبال می کنیم.

اعضای شورای حل اختلاف ویژه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه به شرح زیر است:

امیرقطبی سرپرست شورای حل اختلاف تهران، سید محمد سعادت مهر قاضی شورای حل اختلاف، علی خلیفه قاضی شورای حل اختلاف، فاطمه ابراهیمی، بیگان، علی سرباز جمشید عضو اصلی شورای حل اختلاف و پیمان حسن پور به عنوان قضات و کارشناسان این دو شعبه احکام خود را دریافت کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
با انتخاب اخیر وزیر ارشاد در حوزه پاسداشت زبان فارسی به نظر می رسد شخصیت های ممتاز حوزه زبان و ادب فارسی، نادیده گرفته شده اند یا او درباره انتخاب مشاور خود با شخصیت های بزرگ این عرصه مشورت نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵

محمود شالویی و سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

خبرگزاری فارس گروه کتاب و ادبیات: امروز که 15 مرداد باشد، 78 روز از تذکر رهبر انقلاب درباره زبان فارسی گذشته است و در این میان، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری که طرف صحبت ایشان بودند فقط یک حکم بیرون آمده است که آن هم وزیر ارشاد برای محمود شالویی صادر کرده و او را به مقام مشاور خود در امر پاسداشت زبان فارسی برگزیده است. به جز این، هیچ اتفاق دیگری طی این روزها که نرم نرم به سه ماه می رسد، نیفتاده است.

طبیعی است که کارهای نکرده این حوزه آن قدر هست که فرصتی وسیع تر برای نقد می طلبد، اما حالا که وزیر ارشاد برای فردی حکم زده است که مشاور او در امور پاسداشت زبان فارسی باشد، این انتخاب را می شود بررسی کرد و درباره مشاوری که قرار نیست جز مشورت، کار دیگری بکند و قدم بهتری بردارد، سخن گفت.

رهبری در جلسه ای که مفاد آن از رسانه های گروهی پخش شده، رو کرده اند به دو مسؤول فرهنگی و درباره حفظ زبان فارسی، جملاتی دردآور را بیان کرده اند؛ بدین مضمون که: نگذارید زبان فارسی دچار فرسودگی و ویرانی شود.

ایشان بعد از آن که از ولنگاری زبانی و ساخت لفظی بسیار نازل برخی ترانه ها و پخش آنها از صداوسیما در سریال ها انتقاد کردند، فرمودند: ... آن که در این جلسه فعلی ما می تواند مخاطب قرار بگیرد، یکی جناب آقای صالحی، وزیر محترم ارشاد هستند، یکی هم جناب آقای مؤمنی، رئیس حوزه هنری. واقعاً بنشینید روی این مسأله فکر کنید، نگذارید زبان فارسی دچار فرسودگی و دچار ویرانی بشود.

به نظر می رسد که وزیر ارشاد، درخواست رهبر انقلاب را با انتصاب یک مشاور در ساختار وزارتخانه خود به روشنی اجابت کرده است و وقتی او برای کسی حکم مشاوره می زند، یعنی بهترین و متخصص ترین فردی را که می شناخته انتخاب کرده است. به عبارت دیگر، اگر سیدعباس صالحی، شخص بهتر و مطمئن تری می شناخت، حتما او را مشاور خودش در امور پاسداشت زبان فارسی می کرد. از طرفی، پست مشاور با پست های مدیریتی دولتی فرق دارد و کسی است که ما را در موضوعی که شناخت کافی نسبت به آن نداریم، راهنمایی می کند.

این در حالی است که در ساده ترین شکل ممکن، وقتی می خواهیم سوابق محمود شالویی را در اینترنت جست وجو کنیم، سراغ صفحه خودساخته او در ویکی پدیا می رویم؛ صفحه ای که درباره او نوشته: شالویی از دوره نوجوانی به حوزه شعر و ادب فارسی ذوق وافر داشت. در این صفحه آمده است: همچنین شماری از منشورات موزه هنرهای معاصر تهران نظیر: تجدید چاپ کتاب شاهکارهای نگارگری، کتاب جلوه هایی از آثار هنرمندان بزرگ جهان، کتاب دوسالانه یازدهم عکاسی و ... تحت نظارت و با مقدمه ای از وی منتشر شدند. در حالی که چنین معرفی هایی، اعتبار یک آدم علمی را خدشه دار می کند و نشان دهنده فضایل شخصیت مورد اشاره نیست.

گذشته از این ها، محمود شالویی که می خواهد به وزیر بادانشی چون سیدعباس صالحی مشورت بدهد، رزومه بسیار نحیف و لاغری دارد که این کارنامه در حوزه ای که او حکم مشاور گرفته، ناکافی به نظر می رسد. بر اساس اطلاعات خانه کتاب، شالویی سه کتاب دارد که یکی از این سه کتاب از جنس زیر نظر است و مطلقاً اهمیت ندارد. بنابراین، شالویی دو کتاب دارد. یکی از این دو کتاب او من مسلمانم نام دارد و گزیده ای است از اشعار سهراب سپهری به دو زبان فارسی و انگلیسی که قسمت انگلیسی اش را هم شالویی ترجمه نکرده است! کتاب دیگر او با عنوان وحدت ادیان و مولانا نوشته شده که بیش از آن که اثری ادبی باشد، اثری در حوزه دین پژوهی است. این کتاب هم یک بار در شمارگان هزار نسخه در سال 93 از سوی واحد نشر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات (وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) چاپ شده و در پنج سال گذشته، تجدید چاپ نشده است. جالب آن که چاپ این کتاب در دوره ای اتفاق افتاده که شالویی، مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد بوده است! جالب تر این که نویسنده روی جلد همین اثرش از عبارت دکتر محمود شالویی استفاده کرده که اقدامی فضل نمایانه است؛ چرا که مدرک در نظر اهل ادبیات، بی معنی ترین موضوع ممکن است و بسا ادیبان نامی زمانه ما تحصیلات دانشگاهی نداشته اند.

ضمن این که چون صفحه خودساخته شالویی، وی را دانش آموخته علوم حوزوی و دارای تحصیلات عالی دانشگاهی در رشته ادیان و عرفان تطبیقی می داند و روی جلد کتابی به قلم او، عبارت دکتر قید شده است، خوب است درباره محل دریافت مدارک تحصیلی اش لااقل توضیحی در ویکی پدیا بدهد. هرچه باشد، ویکی پدیا بالای صفحه اختصاصی محمود شالویی نوشته: به نظر می رسد بخش عمده مشارکت های این مقاله بدست فردی انجام شده است که رابطه نزدیکی با موضوع مقاله داشته است.

با این انتخاب، به نظر می رسد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که همواره به عنوان مدیری فاضل از او یاد می شود، شخصیت های ممتاز حوزه زبان و ادب فارسی نظیر دکتر احمد تمیم داری، دکتر علی اصغر دادبه، دکتر محمدجعفر یاحقی، دکتر جلال الدین کزازی، دکتر سیروس شمیسا و ... را نادیده گرفته یا درباره انتخاب مشاور خود با چنین شخصیت های بزرگی مشورت نکرده است.

آقای صالحی با این اقدام، شائبه یک انتخاب تزیینی را شکل داده است. اگر چنین است، حرفی نیست؛ اما فرهنگستان زبان و ادب فارسی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، حوزه هنری، صداوسیما و همه بنیادها و موسساتی که ماهیتاً جامه پاسداری زبان فارسی را به تن دارند یا در نام و عنوان دنباله ای از زبان فارسی را یدک می کشند، باید نسبت به تذکر رهبر معظم انقلاب در نیمه رمضان امسال و دیدار با شاعران و فرهیختگان، حساس باشند و کار سترگ حفظ و حراست از زبان فارسی و جلوگیری از ولنگاری، فرسودگی و ویرانی این زبان تمدنی را با برداشتن گام های بی هدف، سهل و ساده نپندارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس سازمان حج و زیارت گفت : حضور فعال در زمان و مکان مناسب توام با روحیه جهادی و ایثار پزشکان در خدمت رسانی به زائران بویژه در ایام تشریق بسیار مهم و ضروری است.

به گزارش جهانی خبر_روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، علی رضا رشیدیان در همایش پزشکان و هیات پزشکی در مکه مکرمه با اشاره به قرار گیری ایام حج امسال در گرم ترین زمان ممکن و بالا بودن متوسط سن زائران که بیش از 56 و 57 سال است، افزود: آمار بیماری هایی مثل دیابت و فشار خون بالاست و در بررسی وضعیت زائران حج امسال هم بسیاری از آنان حتی از بیماری خود مطلع نبودند.
وی اظهار کرد : این گروه از زائران پس از تایید تیم پزشکی به حج اعزام شدند اما وضعیت آنان بویژه در زمان انجام مناسک حج و ایام تشریق بسیار حساس و آسیب پذیر است زیرا زندگی در این ایام ، اردوگاهی و در شرایط نسبتا سخت است که تحمل آن برای افراد بیمار دشوار است.
وی با تاکید بر اینکه زائران امانت های سپرده شده به ما هستند از این رو توجه به سلامت آنان برای آنکه اعمالشان را به جا آورند بسیارمهم است ، ادامه داد : سازمان حج و زیارت ترکیبی از بخش های مردمی، نیمه دولتی و دولتی است چنانکه همه ازنیروهای سازمان ، تا خدمه ، کارگزاران ،هیات پزشکی و حتی نیروهای داوطلب از میان خود زائران همچنین ترکیبی از جمعیت کشور میزبان تلاش می کنیم تا به زائران خدمات رسانی کنیم.
وی تصریح کرد : زمانی می توانیم موفق باشیم که یک برنامه ریزی مناسب برای بهره گیری از همه ظرفیت ها داشته باشیم و به وظایف خود درد قبال زائران عمل نماییم .
رشیدیان با بیان اینکه ایام تشریق نقطه اوج اعمال حج زائران است ، گفت : هر چند شرایط امروزعرفات ، منا و مشعرالحرام نسبت به سال های قبل خیلی بهتر شده اما همین شرایط هنوز هم برای خیلی از زائران ما سخت است و اقدام مرکز پزشکی حج در تفکیک زائران ریسک بالا دارد و ابلاغ آن به مجموعه ها کار مهم و بزرگی که به مدیران کاروان ها کمک کرد : وضعیت این گروه از زائران خود را تحت کنترل داشته باشند.
وی تصریح کرد : حضور پزشکان در ایام تشریق در بین زائران با پوشش خاص در ایجاد نظم و آرامش و قوت قلب زائران موثر است ضمن آنکه باید تقسیم کار مناسبی با توجه به شرایط و موقعیت و گستردگی فضا در این ایام انجام شود و نیروهای امدادی در مسیرها مستقر شوند تا بتوانند امدادرسانی مناسب را داشته باشند.
وی بر شناسایی ظرفیت های کشور میزبان در طول مسیر شامل درمانگاه ها و مراکز درمانی که ممکن است به کمک زائران بیاید تاکید و عنوان کرد : این موضوع هم اعلام شود تا بتوانیم در هماهنگی با دولت میزبان از این ظرفیت هم در خدمت به زائران مان بهره گیریم.
وی در بحث انجام عمل حلق هم گفت : با توجه به محدودیت مکانی و عدم امکان اختصاص فضای مشخص به این موضوع ،برنامه ریزی بر آن است که این آسیب را به حداقل برسانیم تا این واجب الهی زائران بخوبی انجام گیرد، بویژه رعایت مسائل بهداشتی و نحوه حلق کردن و دفع بهداشتی تیغ ها ضروری است تا از آلودگی محیطی جلوگیری شود.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد :تیم های پزشکی با تقسیم بندی و برنامه ریزی مناسب و پوشش خوب این مناطق و مسیرهای مربوطه خدمات مطلوبی را در بیمارستان منا، عرفات و یا در مشعر به زائران ارائه دهند .
رشیدیان تصریح کرد : بعد از ایام تشریق نیز هیات پزشکی کار حساسی بر عهده دارد و باید زائرانی که با توجه به بیماری شان نیاز است سریع تر به کشور بازگردند را شناسایی کرده وبا انجام مرحله بندی برای اعزام آنها به اقدام کنیم .

لینک خبر :‌ جهانی پرس
گروه سلامت نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی عصر روز یکشنبه، 13 مردادماه، در بازدید از مرکز پزشکی حج جمهوری اسلامی ایران در مکه مکرمه، ضمن مناسب خواندن وضعیت سلامت زائران ایرانی، گفت: همه چیز برای انجام مناسک حج در روزهای آینده آماده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده، ولی فقیه در حج و زیارت ضمن بازدید از مرکز پزشکی حج و بیمارستان ایران در عربستان سعودی، اظهار کرد: مناسک حج تمتع در ایام تشریق از 8 تا 12 ذی الحجه برگزار می شود و همراه با وقوف و بیتوته حاجیان در صحرای عرفات، مشعر و منا و انجام اعمالی نظیر سنگ زدن به شیطان (رمی جمرات)، قربانی کردن و تقصیر (تراشیدن موی سر) است.

نواب با اشاره به گزارش ارزیابی ها و نیز، بازدید هایی که شخصاً از هتل های محل اسکان زائران ایرانی در روز های گذشته داشته است، گفت: عموم زائران از خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده در موسم حج راضی اند.

وی افزود: خدمات تیم پزشکی به گونه ای است که زائران در همان هتل محل اقامت خود یا هتل مجاور ویزیت می شوند و خدمات درمانی لازم را دریافت می کنند.

نماینده، ولی فقیه در عین حال، مردم ایران را بسیار قانع و قدرشناس دانست و گفت: ما مردمی بسیار مؤمن داریم که قدر خدمات خدمت گزاران خود را می دانند. پزشکان و اعضای کادر درمانی نیز روحیه ای بسیجی، جهادی و جبهه ای دارند و 24 ساعته در خدمت زائران هستند آن هم در شرایطی که بسیاری از این پزشکان در ایران درآمد بالایی دارند، اما به آن در موسم حج پشت پا می زنند و برخی، حتی مرخصی بدون حقوق از محل کار خود می گیرند.

علیرضا رشیدیان، رییس سازمان حج و زیارت نیز در جریان این بازدید گفت: اعضای هیئت پزشکی حج به صورت جهادی مشغول خدمت هستند.

وی افزود: معاینات پزشکی عمومی زائران ایرانی تاکنون بیش از 121 هزار مورد بوده و علاوه بر آن، معاینات تخصصی و خدمات بیمارستانی نیز انجام شده است.

رشیدیان بیان کرد: امسال به دلیل اینکه میانگین سن زائران ایرانی بالاتر از سال های قبل است و مناسک حج در اوج گرمای هوا در عربستان انجام می شود، باید مراقبت های بیشتری از زائران صورت بگیرد.

وی افزود: مرکز پزشکی حج با انجام اقداماتی از جمله شناسایی و کنترل بیماران پرخطر (های ریسک) در ایام تشریق و هماهنگی های لازم با مراکز خدمات درمانی و بهداشتی عربستان سعودی تلاش می کند تا شرایط مناسبی برای زائران ایرانی در ایام تشریق فراهم شود.

رشیدیان، راه اندازی دو بیمارستان صحرایی در عرفات و منا، استقرار یک آمبولانس با تجهیزات پزشکی در مزدلفه، بهره گیری از پزشکان ایرانی عرب زبان هنگام اعزام زائران بیمار به بیمارستان های سعودی و هماهنگی با وزارتخانه های حج و عمره و بهداشت عربستان را از جمله این اقدامات برشمرد.

محمدتقی حلی ساز رئیس مرکز پزشکی حج نیز مجموعه خدمات درمانی ارائه شده به زائران ایرانی را در سال جاری، گسترده و شامل انواع خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی نظیر آزمایشگاه، رادیولوژی، دندانپزشکی، نوار قلب، گچ گیری، دارو و ویزیت های تخصصی بیان کرد و گفت: شرایط نشان می دهد این خدمات مورد قبول زائرین قرار گرفته است.

وی مجموع خدمات ارائه شده به زائران ایرانی را از سوی مرکز پزشکی حج شامل بیش از 250 هزار مورد انواع خدمت تاکنون بیان کرد و آن را نشانه اعتماد عمومی مراجعان دانست.

حلی ساز همچنین گفت: هیئت پزشکی حج برای ایام تشریق و برگزاری مناسک حج تمتع کاملا آماده است و دو بیمارستان صحرایی را در منا و عرفات برپا می کند.

وی یادآور شد: عمل جراحی تنها خدمت پزشکی است که در بیمارستان های مرکز پزشکی ایران ارائه نمی شود، بر اساس تفاهم نامه منعقد شده با وزارت بهداشت عربستان، اعمال جراحی و مواردی که نیاز به آی سی یو (مراقبت های ویژه) و سی سی یو (مراقبت های قلبی) دارد به بیمارستان های سعودی ارجاع می شود.

رئیس مرکز پزشکی حج بیان کرد: تاکنون 12 مورد انواع جراحی زائران ایرانی در بیمارستان های سعودی انجام شده است.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه 88528 روادید حج تمتع امسال به طور کامل دریافت شده است، گفت: بیش از 99 درصد از زائران و عوامل حج 98 به عربستان آمده اند.

به گزارش تابش کوثر؛حجت الاسلام والمسلمین نواب در نشست شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در مکه مکرمه با اشاره به نزدیک شدن به ایام تشریق خاطرنشان کرد: این ایام مهمترین بخش عملیات حج است و همه حوزه های اجرایی و فرهنگی تلاش کنند این ایام برای زائران بدون دغدغه سپری شود.

در این نشست که امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی در مکه مکرمه تشکیل شد، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بر لزوم هماهنگی بیشتر در اجرای برنامه ها و تصمیمات اتخاذ شده در حوزه های مختلف تاکید کرد.

در این جلسه آقای علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج وزیارت به ورود بیش از 99 درصد از زائران و عوامل حج 98 به عربستان اشاره کرد و گفت: با صدور ویزا برای 88528 نفر، روادید کامل دریافت شده است.
وی افزود: مدینه منوره (دوشنبه شب) از زائران ایرانی خالی و صد درصد زائرانی که تاکنون به عربستان منتقل شده اند در هتل های مکه مستقر هستند.

رشیدیان با ارائه آماری از فعالیت حمل ونقل درون و برون شهری، پخت غذا در آشپزخانه های مرکزی، فعالیت واحد راهنمایان و هیئت پزشکی درمکه مکرمه اظهار داشت: تاکنون سه زائر هم بدلیل مشکلات و بیماری هایی که داشتند به ایران منتقل شدند.

در ادامه این جلسه نصراله فرهمند مدیر عملیات حج 98 ابراز امیدواری کرد با هماهنگی های صورت گرفته با موسسه مطوفین و مکاتب نه گانه خدمات بهتری نسبت به سال های گذشته به زائران کشورمان در ایام تشریق ارائه شود.

مرتضی آقایی مسئول نقل ترددی ستاد مکه نیز گفت: در خصوص انتقال زائران اهل تشیع و تسنن از مکه به عرفات، مشعر و منا هماهنگی و برنامه ریزی لازم انجام و تلاش شده است با رفع آسیب های گذشته و استفاده از راهکارهای مناسب، این عملیات به خوبی به اجرا در آید.

اکبر رضایی رئیس ستاد مکه هم تاکید کرد: شرایط امسال بهتر از سال گذشته است و چادرهای زائران حدود ده روز قبل ازایام تشریق تحویل وکار توزیع آن بین مجموعه ها انجام شده است.

وی به آموزش های میدانی مدیران مجموعه ها برای آشنایی با محیط اشاره کرد و گفت: نیروهای اجرایی نسبت به وظایف و مسئولیت های خود توجیه شده اند و با برداشتن گام های پایانی و رفع نقایص و ایرادها، مشاعر آماده ورود حجاج کشومان است.

در پایان این جلسه، سرپرست حجاج ایرانی نحوه اعزام و استقرار زائران درعرفات، مشعر و منا را مهم خواند وتصریح کرد: علاوه براعزام زائران به مشاعربرگشت آنها نیز باید مدیریت شود.
منبع:فارس
ر/111

لینک خبر :‌ تابش کوثر
پوستر طرح هر مسجد، یک خبرنگار و اپلیکیشن خبری کاربردی خبرگزاری شبستان همزمان با نخستین گردهمایی مشترک خبرنگاران ستادی و استانی این خبرگزاری رونمایی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نخستین گردهمایی مشترک خبرنگاران ستادی و استانی خبرگزاری شبستان امروز (دوشنبه، 14 تیرماه) در مجمتع باغ زیبای تهران برگزار شد.

بنابر این گزارش، در این گردهمایی از پوستر طرح هر مسجد، یک خبرنگار و اپلیکیشن خبری کاربردی خبرگزاری شبستان با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی ، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و لادن حیدری ، معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

گفتنی است ، نخستین گردهمایی مشترک خبرنگاران ستادی و استانی خبرگزاری شبستان در آستانه 17 مرداد روز خبرنگار برگزار شد.

پایان پیام/ 40

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی روز خبرنگار را تبریک گفت و آورد: جهاد با جَهل و شرح اندیشه و رواج پرسش گری، از علائم دشواری وظیفه ای است که (خبرنگار) به آبادی جهان و آزادی جان می پوید.

سیدمجتبی حسینی در پیامی به مناسبت 17 مرداد و روز خبرنگار این روز را بویژه به خبرنگاران هنری تبریک گفت.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی معاونت امور هنری در پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ آمده است: راستی و رستگاری ، انجام و فرجام خبر و خَلق حقیقت، خُلق و خَلاقیت خبرنگار است. دشوار است چَشم تو، چَشم دیگران و دست تو، دست دیگران و پای تو، پای دیگران باشد وَ هیچ از این که از خودت کسر شده ای، کوتاه نیایی و گلایه مند نباشی. جهاد با جَهل و شرح اندیشه و رواج پرسش گری، از علائم دشواری وظیفه ای است که به آبادی جهان و آزادی جان می پوید.

خبر، مواجهه و مکالمه ی با او، با تو، با من، با ما و با جمعیت جهان است و بدین خوی و خصلت، خبرنگار، هنرمندی است که بی ملاحظه ی خرسندی ها و ناخرسندی ها، به تماشا می ایستد و به تماشا تعارف می کند.

در این پیام حسینی با پاسداشت و درکِ دردهای این روزهایِ اصحاب ارجمند خبر ، افزود: سپاس گوی همه ی خبرنگارانی هستم که سخاوتمندانه، رستگاری هنر این سرزمین را آرزو می کنند. با تقدیم این تبریک، سروِ سربلند حضورشان را بدین هدیه از حضرت حافظ تحسین می کنم:

غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزادست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز گفت: امروز ایجاد فرصت شغلی مناسب عبادت محسوب می شود و در مقابل از بین بردن فرصت شغلی و به تعطیلی کشاندن مراکز به بنگاه های اقتصادی گناهی نابخشودنی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس جماران آخرین رویداد شهروند البرز

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام فخرالدین صابری در نشست هم اندیشی واحدهای پذیرایی محور کرج _چالوس گفت: امروز کسانی که در امر صنعت، تولید و ارائه خدما ت گردشگری فعالیت دارند فقط بایستی عاشق باشند در غیر این صورت بر اساس معادلات و روال طبیعی این کار توجیه پذیر نیست. ما متولیان امور باید نگاهمان را تغییر داده و با درک شرایط موجود به یاری تلاشگران عرصه اقتصادی اعم از صنعت و تولید و خدمات گردشگری بشتابیم.

وی افزود: ما در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز چندین وظیفه داریم اولین وظیفه ما صدور موافقت اصولی اولیه برای متقاضیان سرمایه گذاری در امور گردشگری است دومین وظیفه ما پس از کسب مجوز ها و استعلام های لازم صدور پروانه بهره برداری و بعد نیز نظارت بر عملکرد و نحوه ارائه خدمات در چارچوب ضوابط و مقررات برای این واحدهاست.

صابری گفت: ما در امر نظارت بر تاسیسات و موسسات گردشگری با مدارا نگاه می کنیم و واحد ها را بیشتر به آموزش حرفه ای در حوزه گردشگری پرسنل تشویق می کنیم.

وی با اشاره به محور کرج_ چالوس و حوزه آبریز طالقان اظهار داشت: این دو منطقه در استان البرز برای تامین آب شرب مردم تهران بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی در شرایطی قرار گرفتند که تقریباً همه کارها در این دو منطقه قفل شده است ،بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی به وزارت راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری البته با محوریت وزارت راه و شهرسازی ماموریت داده شده با تهیه طرحی برای موضوع مناطق تفرجگاهی این دو منطقه سیاست گذاری نمایند اما متاسفانه با گروه مشاورین معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی قطعاً کاری از پیش نخواهد رفت چون نگاه ایشان نگاهی به دور از واقعیت های موجود در این منطقه و قابلیت های گردشگری آنهاست.

این مدیر استانی خاطرنشان کرد: با ارسال نامه ای به مقام عالی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تصریح شد که با شرایط موجود در موضوع حوزه آبریز طالقان و محور کرج_ چالوس گشایشی صورت نخواهد گرفت و تنها راه چاره سپردن امور به دست متولی اصلی گردشگری یعنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و تا زمانی که این مهم محقق نشود دستیابی به یک راه حل درست بسیار سخت و دشوار خواهد شد.

صابری با عنوان اینکه امروز ایجاد فرصت شغلی مناسب عبادت محسوب می شود و در مقابل از بین بردن فرصت شغلی و به تعطیلی کشاندن مراکز به بنگاه های اقتصادی گناهی نابخشودنی است، ادامه داد: خوشبختانه نگرش رئیس قوه قضائیه که رسما نیز اعلام شد این موضوع است که بنگاه اقتصادی را به جرم اینکه در آنجا خلافی صورت گرفته است نباید تعطیل کرد مجرم را باید گرفت ،جرم را باید مورد پیگیری قرار داد، آن کارگری که برای تامین مخارج سنگین زندگی خود به این کار نیازمند است نباید بیکار شود، مدیر مجموعه شخصا" باید پاسخگوی تخلفات صورت گرفته در آن واحد باشد.

صابری بیان کرد : سازمان میراث فرهنگی قوانین مستقل دارد که مصوبه مجلس شورای اسلامی است. در رابطه با واحد های پذیرایی که از سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مجوز دریافت نمودند، نباید اتحادیه ها و صنوف دیگر دخالت داشته باشند و کلیه امور مربوط به این واحدها بایستی از طریق سازمان میراث فرهنگی پیگیری شود.

صابری تصریح کرد: روند صدور مجوز برای برگزاری موسیقی زنده در اماکن تفریحی و پذیرایی بسیار نادرست است چه لزومی دارد مجموعه متقاضی پس از درخواست به سازمان میراث فرهنگی و مکاتبه این سازمان با وزارت ارشاد به نتیجه دلخواه برسد در حالیکه هنرمندان به صورت فردی قبلا از وزارت ارشاد مجوز موسیقی دریافت نموده اند و این به نظر بنده یک دور باطل است.

وی گفت: 24ساعته شدن ارائه خدمات به مسافران و گردشگران محور کرج_ چالوس بسیار واجب و ضروری است چرا که پس از ساعت نیمه شب دیگر واحدی به این افراد خدمات ارائه نمی کند و این نیاز به شدت احساس می شود و ما به صورت جدی پیگیر این موضوع خواهیم بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران

ارجحیت در فهرست عوامل تئاتر با نام نویسنده است

اخبار فرهنگی هنری پایشگر-طبق مصوبه شورای مرکزی نظارت و ارزشیابی از این پس ضروری است که نام نویسنده نمایش بر سایر موارد ارجحیت یابد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر به نقل از روابط عمومی خانه تئاتر به نقل از معاونت امور فرهنگی و هنری؛ شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی مقرر کرد در اطلاع رسانی، پوستر، بروشور و تمامی اقلام تبلیغی آثار نمایشی نام نویسنده و یا مترجم اثر مقدم بر سایر عناصر درج شود.

این مصوبه با توجه به اهمیت و نقش نویسنده و مترجم در آثار نمایشی صادر شده است.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری پایشگر
قرار است یکی از موسسات آموزشی مراسم جشنی با حضور یکی از خوانندگان بدون مجوز برگزار شود، این در حالی است که خوانندگان مجوزدار زیادی هستند که مشغول به فعالیت هستند و مشخص نیست مجوزهایی که از سوی فرهنگ و ارشاد برای برگزاری این مراسمات صادر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛به نقل از صبح زاگرس اجرای برنامه های شاد برای هر جامعه ای یکی از نیازهای ضروری و لازم برای ان جامعه خواهد بود اما این برنامه ها باید طبق ضوابط و با حضور افراد موجه و کسانی باشد که مجوزهای لازم برای فعالیت را دارند.

یکی از انتقاداتی که نسبت به برخی برنامه های اجراشده در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و مدتی است که بیشتر از قبل شده است استفاده از خوانندگانی است که بیشتر آن ها را به عنوان خوانندگان مراسمات عروسی می شناسیم اما در برنامه ای که از طرف فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز برگزاری ان صادر شده است این افراد بدون مجوز اقدام به اجرای برنامه می کنند.

در جدیدترین مورد قرار است یکی از موسسات آموزشی مراسم جشنی با حضور یکی از خوانندگان بدون مجوز برگزار شود، این در حالی است که خوانندگان مجوز دار زیادی هستند که مشغول به فعالیت هستند و مشخص نیست مجوزهایی که از سوی فرهنگ و ارشاد برای برگزاری این مراسمات صادر می شود.

چندی پیش نیز تعدادی از خوانندگان مطرح کهگیلویه و بویراحمدی نسبت به این قضیه واکنش نشان داده بودند و اعلام کردند بهتر بود از خوانندگانی استفاده شود که مجوز کار دارند و در واقع به موسیقی سنتی و اصیل کهگیلویه و بویراحمدی پایبند بوده اند.

این افراد همچنین نسبت به این موضوع گلایه مند بودند که چرا این همه خواننده اصیل و مجوزدار در سطح استان وجود دارد اما برای برگزاری مراسمات مختلف به این افراد مجوز داده می شود

این اتفاق در حالی رخ داده است که در چند سال گذشته رشد قارچ گونه خواننده های زیرزمینی در استان بسیار زیاد شده است و استفاده از آن ها در برنامه ای این چنینی باعث رونق کار ان ها شده است.

به نظر می رسد فرهنگ و ارشاد استان که همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد بی خبر تر از همیشه به کار خود ادامه می دهد و مجوز های شائبه داری صادر می کند که با بها دادن به خواننده های بدون مجوز و بدون شناسنامه رسمی، موسیقی لری را به سمت و سوی دیگری می برند.

استفاده از خواننده ای که فقط در مراسمات عروسی از وی استفاده می شود برای حضور در یک همایش علمی موضوع عجیبی به نظر می رسد و فرهنگ و ارشاد استان باید فکری اساسی برای برون رفت از این مساله داشته باشد و یک بار برای همیشه تکلیف خود را با این خوانندگان مشخص کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا
بوشهر - مدیر کانون تخصصی تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تولیدات تئاتر خیابانی با موضوعات اجتماعی افزایش یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : فانوس خلیج فارس اتحاد خبر

به گزارش خبرنگار مهر ، سامان خلیلیان بعد از ظهر دوشنبه در نشست با مسئولان تئاتر و مدیرکل اجتماعی استانداری بوشهر اظهار داشت: برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی با موضوع آسیب های اجتماعی در استان بوشهر اقدامی ارزنده بود.

وی با تاکید بر تقویت برگزاری تئاتر خیابانی اضافه کرد: امروز بیشتر از همیشه در حوزه تئاتر خیابانی با موضوعات اجتماعی در کشور نیاز به تولید نمایش است و همه باید در این راه کمک کنند.

مدیر کانون تئاتر خیابانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بخاطر برگزاری اولین جشنواره تئاتر خیابانی با موضوع آسیب های اجتماعی در استان بوشهر تقدیر کرد.

وی افزود: انتظار این است همه دستگاه های فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر برای دوره های بعدی این جشنواره همراهی کنند.

خلیلیان تصریح کرد: اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد در زمینه برگزاری جشنواره همکاری کند.

کد خبر 4685708

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
چند تن از فعالان و بازداشت شدگان فتنه 88 که نشان داده بودند هیچ ارزشی برای قانون قائل نیستند و روی به آشوب و خشونت های خیابانی آورده بودند، در نشستی که توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد برگزار شد حضور یافته و دیدگاه های سیاسی خاصی را مطرح کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : بسیج مشرق نیوز سینما پرس 598 تابناک هرمزگان

تئاتر همچنان با حواشی و کژتابی های نگران کننده پیش می رود. این اوضاع وقتی نگران کننده به نظر می رسد که نقش مدیریت دولتی تئاتر در بسیاری از چالش ها پررنگ است. به طور مثال اخیرا چند نمایش در تالارهای دولتی روی صحنه رفتند که صدور مجوز برای آنها سؤال برانگیز است. مثل نمایش چشم به راه میرغضب که در تالار دولتی سنگلج روی صحنه رفت که ضمن طعنه به حاکمیت، به باورهای آخرالزمانی شیعه و انتظار نیز کنایه میزد. همچنین نمایشی با عنوان هوس و هفت دقیقه که آن هم در تالاری زیرمجموعه اداره کل هنرهای نمایشی اجرا شد و ماجراهایی وقیحانه را روی صحنه برد. نمایش استاد پینه دوز را هم به این آثار باید اضافه کرد تا فهمید اخلال در اداره تئاتر جدی است. اما در مجموعه نشست هایی که تحت عنوان سمینار مطالعات اجرا روزهای پنجم تا هفتم مرداد در تالار مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد، با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی، دو تن از فعالان و بازداشت شدگان فتنه 88 دیدگاه های آلوده خود را مطرح کردند. یکی از آنها رسماً با به کار گیری عنوان جنبش به یادبود فتنه 88 پرداخت و در بخشی از نشست گفت: در ایران هم عملاًً با سوژه ها و تجربه های سیاسی در اشکال مختلف مواجه هستیم. از جنبش 88 تا اعتراضات دی ماه 96، و تا کثیر پراکنده ای از تجمعاتی که دست کم از سال 92 به این سمت در حوزه های مختلف و در گستره ای از میدان های مختلف سیاسی از معلمان، دانشجویان، مالباختگان، محیط زیستی ها و کارگران تا دختران خیابان انقلاب؛ همه اینها به زعم من گویای برآمد یک سوژه سیاسی جدید است که من می خواهم با اتکای به مفهوم سیاست پرفورماتیو و اجراگری سیاسی به این تجارب فکر کنم.
یکی دیگر از فعالان فتنه نیز از فرصتی که مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی برای وی فراهم کرد، برای حمله به حجاب اسلامی استفاده کرد. همچنین شخصی دیگر در این نشست، همسو با سند 2030 سفارش کرد که از نظرات جامعه شناس یهودی، والتر بنیامین برای آموزش جنسی به کودکان استفاده شود. دیگر به اصطلاح کارشناس این نشست نیز به صحبت درباره رقص مدرن پرداخت. اما نکته مهم، حمایت صریح شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد از این نشست ها بود.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
سید محمدمجتبی حسینی طراحی زیبای کتاب را در فروش آن مهم دانست و گفت: در این سال ها کتاب های فوق العاده ای در عرصه دفاع مقدس منتشر شده که از نظر شکل و شمایل و طراحی بی نظیر بوده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : همسو نیوز

سید محمدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، با اشاره به اهمیت پرداختن به پیکره کتاب اظهار داشت: ما در طول تاریخ همانطور که به محتوای کتاب احترام می گذاشتیم و سعی می کردیم بهترین و ناب ترین معارف را در قالب کتاب عرضه کنیم؛ به قاب و قالب کتاب نیز اهمیت می دادیم و سعی می کردیم آراسته ترین شکل برای این معانی بلند را درنظر بگیریم.

وی گفت: اگر این سخن حُب وطن تلقی نشود باید گفت، بهترین آثار کتاب آرایی متعلق به تاریخ و فرهنگ کشور ما بوده است. یکی از بهترین نمونه های کتاب آرایی در بین ملل دنیا همواره متعلق به فرهنگ ایران است اما در سال های قرن اخیر کمتر به آراستن کتاب توجه شده است.

معاون هنری وزارت ارشاد تصریح کرد: کتابگران، براقان، صحافان، جلدسازان همگی متخصصین کتاب آرایی بوده اند اما این روزها شاهدیم در کنار تحصیلات دانشگاهی در رشته گرافیک، رشته طراحی کتاب در تحصیلات تکمیلی وجود ندارد درحالی که دنیا این رشته و عرصه را جدی گرفته و به آن می پردازد. بجاست که ما نیز در عرصه تحصیلات هنری، رشته طراحی کتاب را به عنوان یک بخش تکمیلی در نظر بگیریم.

حسینی به برگزاری سومین دوسالانه نشان شیرازه اشاره کرد و گفت: امیدوارم دوسالانه هنر طراحی کتاب نشان شیرازه که امسال شاهد سومین دوره آن بودیم، امتداد پیدا کند و درخشان تر از همیشه بتواند راهش را باز کند.

وی به اهمیت زیبایی کتاب جهت عرضه و فروش اشاره کرد و ادامه داد: صورت کتاب برای دعوت مخاطب به خود بسیار مهم است تا خواننده را به دعوت کند. اگر برای زیبایی کتاب اهمیت قائل شویم، حتماً این وجه موجب تقویت فروش و در نهایت افزایش سرانه مطالعه خواهد شد.

معاون هنری وزارت ارشاد درخصوص وضعیت پیکره کتب منتشر شده عرصه دفاع مقدس گفت: در این سال ها کتاب های فوق العاده ای در عرصه دفاع مقدس منتشر شده که از نظر شکل و شمایل و طراحی بی نظیر بوده اند.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
داور یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد گفت: جشنواره تئاتر مرصاد بعد از گذشت یازده دوره با چشم اندازش فاصله زیادی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ حمیدرضا نعیمی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز با اشاره به برگزاری جشنواره ملی تئاتر مرصاد در اسلام آباد غرب اظهار داشت: این جشنواره با هویت مردم این شهرستان گره خورده است.

وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای برگزاری این جشنواره افزود: عوامل اجرایی تلاش بسیاری برای رساندن این جشنواره فرهنگی_هنری با مفهوم جنگ را داشته اند.

داور یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد بیان داشت: این جشنواره بعد از گذشت یازده دوره با چشم اندازی که برای آن طراحی شده فاصله ی زیادی دارد.

این مسئول تصریح کرد: حمایت ناچیز مسئولان، توجه نکردن نماینده این شهرستان و در کنار آن عدم توجه استانداری در برپایی این رویداد بزرگ را می توان علت این مهم برشمرد.

نعیمی عنوان کرد: تا کنون مردم بدون هیچ چشمداشتی برای برگزاری این جشنواره قدم های زیادی را برداشته اند که انتظار می رود مسئولان استانی هم نسبت به آن بی توجه نباشند.

وی گفت: امور هنرهای نمایشی وزارت ارشاد باید از همه جشنواره های تئاتر اینچنینی حمایت کند.

داور یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد تصریح کرد: باید به مقوله فرهنگ در جامعه توجه ویژه داشته باشیم چرا که اگر فرهنگ را از دست دهیم در هیچ زمینه ای پیشرفت نمی کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵

برای چند مشت اسکناس!
فاطمه امین الرعایا
من، تو بوده ام؛ تو، تو بوده ای؛ ما، تو بوده ایم؛ من و تو، ما... نبوده ایم؛ آشنا، نبوده ایم؛ هم صدا نبوده ایم این یکی از اشعار لیلا اوتادی است که این روزها در فضای مجازی با انتقادات بسیاری روبه رو شده است. پس از کتاب های کپشن اینستاگرامی برخی بازیگران، حالا با کتاب شعر لیلا اوتادی مواجه هستیم. کتابی که از نظر برخی از کاربران شبکه های اجتماعی کیفیت محتوایی در حد یک کتاب ندارد و بیشتر به دل نوشته های شخصی شبیه است تا شعر! برخی از این کاربران معتقدند این کتاب تنها به دلیل آنکه اشعار اوتادی است منتشر شده وگرنه ناشری حاضر به انتشار آن نمی شد؛ همان گفته هایی که درباره کتاب های برخی بازیگران دیگر هم گفته می شود. اما چرا علاقه به شاعری یا انتشار کتاب تا این اندازه در میان بازیگران دیده می شود؟
عادت به اثر کم مایه یا کار دست استادان؟
چند روزی است که اشعار لیلا اوتادی در فضای مجازی دست به دست می شود و مورد انتقاد قرار می گیرد. البته این کتاب با نام در بهشتی که کلاغی نیست مترسک هم نیست توسط نشر مروارید در سال 1393 منتشر شده است اما اینکه چرا امروز بعد از 5 سال این کتاب مورد توجه قرار گرفته مشخص نیست. فارغ از این موضوع این پرسش مطرح می شود که آیا مردم از این دست کتاب ها استقبال می کنند؟ در سال های گذشته شاهد فروش بسیار زیاد کتاب های صابر ابر بودیم؛ چرا مردم به کتاب های سلبریتی ها صرفا به حکم شناخته شدن نویسنده روی خوش نشان می دهند؟ اسماعیل آذر، استاد ادبیات فارسی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و مدیرعامل موسسه فرهنگی- هنری فرهنگبان که در تلویزیون نیز به عنوان مجری و کارشناس برنامه های ادبی از جمله برنامه به تماشا سوگند و به آغاز کلام (مشاعره) فعالیت می کند، در این باره به ابتکار می گوید: عده ای از آنچه در ذهن و پیرامون شان می چرخد، خسته اند. انسان ها به جا یا نابه جا ملول می شوند و ذهن شان پذیرای حقایق نیست. ذهن این افراد اگر بخواهند موسیقی گوش بدهند، موسیقی فاخر را پس می زند. من به هر انسانی سراپا احترام می گذارم. هر انسانی به عنوان انسان بودنش، چه از نظر دینی و چه از نظر اجتماعی، قابل احترام است. خیلی دوست داشتم بدانم در ذهن این خانم چه می گذرد. مثل اینکه کسی پیدا شده باشد که قلب را عمل کند اما سواد خواندن و نوشتن ندارد، همه از این اتفاق هیجان زده می شوند. این شهرت ها که اسمش شهرت است، چون پشتوانه علمی و حقیقی ندارند، مثل حباب می مانند، روزی هست و روز دیگر می ترکد و از بین می رود و عمر بسیار کوتاهی دارد.
او ادامه می دهد: در این سال ها که شعر برخی از خواننده های پاپ تازه مطرح شده حتی در ذهن مردم هم رسوب نکرده است، دلیل این است که ذهن چنین مطالبی را جذب نمی کند. ذهن این ها را به عنوان شوخی تلقی می کند. حافظ می گوید نوای بلبلت ای گل کجا پسند افتد/ که گوش و هوش به مرغان هرزه گو داری ؛ وقتی فرد به آثار بسیار سبک عادت کرد، دیگر هنر دست یک استاد را نمی پذیرد و به یک اثر سطح پایین و بدون نقش هنر قانع می شود. من به طور کل از این خانم هیچ گلایه ای ندارم، گرچه این ها به زبان ما خسارت می زنند، اما می گوییم جوانند و به دنبال مصلحت خویش.
درآمدزایی به چه قیمتی؟
در اینکه هر شخصی حق دارد هرآنچه تمایل دارد را بنویسد، شکی نیست اما انتشار هر محتوایی با هر کیفیتی از سوی ناشر که بنگاهی اقتصادی-فرهنگی است، جایز است؟ عضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیر گروه ادبیات فارسی سازمان فرهنگی اکو می گوید: گلایه من از انتشاراتی است که این کتاب را منتشر کرده است. لحظه ای که فهمیدم این کار توسط این ناشر که کارنامه خوبی هم دارد، منتشر شده است، غرق در شگفتی شدم و به یاد حرف امیلی دیکنسون افتادم که آنکه فکر می کند با پول همه کار می شود کرد، می تواند برای پول دست به هر کاری بزند . این انتشارات کارنامه نسبتا درخشانی دارد. من به عنوان یک معلم محال است دیگر کتابی از این نشر بگیرم و بخوانم، حتی اگر مورد نیازم باشد.
او با بیان اینکه نباید به هر قیمتی به دنبال منافع بود، می افزاید: ناشر بنگاه اقتصادی است اما نه به هر قیمتی. کار ناشر از جنس فرهنگ است. ناشر خوب با انتشار یک کار ضعیف سال ها سابقه خوب خودش را تبدیل به سوءسابقه نمی کند. من هیچ انتظاری از بانو ندارم و ایرادی هم به او نمی گیرم. هر آنچه هست فکر او است و مهم هم نیست، اما اینکه یک ناشر آن ها را چاپ کند و نشانه سال ها زحمت خود را پشت این کتاب بزند، سبب حیرت من شده است. ما نباید با هر چیز کوچکی نام و نشان خودمان را تخریب کنیم.
آذر، در ادامه با بیان چند خواسته می گوید: کشور ما مهد هنر است، کشوری که شخصیتی مثل آرتور پوپ می گوید من را در خاک ایران دفن کنید تا همه دنیا بداند که ایران مرکز هنر، صلح، شعور و عشق است؛ ویکتور هوگو آرزو می کند که ای کاش ایرانی بودم و وقتی ادوارد براون می گوید وقتی زبان فارسی به گوشم می خورد، گویی نوای عشق در گوشم زمزمه می شود و صدای انسان های پاک را می شنوم. همین امروز هم مقام معظم رهبری توصیه فراوان برای حفظ زبان فارسی می کنند؛ در چنین شرایطی دریغ نیست که فردی چنین چیزهایی را بنویسد و عده ای هم از آن، چه جدی و چه به هزل، بهره بگیرند؟ من خواهش می کنم ما که مخاطب و کاربر فضای مجازی هستیم، دقت کنیم چون افراد سودجو گاهی با آگاهی و گاهی بدون آگاهی به فکر منفعت خودشان هستند که محصول هردو هم خسران و خسارت برای فرهنگ کشور است.
او ادامه می دهد: من پیشنهاد می دهم وقتی موسیقی می شنوند یا مطلبی می خوانند به آن بیندیشند و ببیند که آیا وقت شان ارزش آن مطلب را دارد یا نه.
سهم نهادهای نظارتی چیست؟
در کشور ما نهادهای نظارتی سال ها است که بر محتوای کتاب ها نظارت می کنند و چه بسا کتاب های بسیار جدی هم در این صف انتظار، سال ها چشم به صدور مجوز دوخته باشند. در چنین شرایطی آیا این نهادهای نظارتی وظیفه ای در قبال محتوای منتشرشده ندارد؟ آیا این نهادها نباید به آنچه برای تغذیه فرهنگی مردم تولید می شود، توجه کنند؟ آذر می گوید: چرا، حرف شما بسیار درست است. من همین گلایه را دارم و حتما به سهم خودم این کار را پیگیری خواهم کرد. البته در حال حاضر معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شخصیتی باسواد و موجه است، ما باید جست وجو کنیم تا اگر تخطی صورت گرفته است، تذکر داده شود تا این اتفاق تکرار نشود. اما تا جایی که می دانم سعی معاونت فرهنگی تسهیل کردن فرآیندها است و تلاش می کند تا مشکلات را از پیش پای نویسندگان بردارند.
این نخستین باری نیست که کتابی با محتوای نه چندان مطلوب به صرف نویسندگی یک بازیگر یا سلبریتی منتشر می شود و شاید آخرین بار هم نباشد. در صورتی که این روند ادامه پیدا کند، آیا جامعه صدماتی از انتشار این محتوا خواهد دید؟ آذر می گوید: یادمان باشد که جامعه ما در حوزه هنر، باید عطر هنر را داشته باشد، نه آنچه که روح ما را تنزل ببخشد. باز هم بگویم، من روی سخنم با این خانم نیست، نه می گویم کارش درست است و نه نادرست؛ اما یادمان باشد که هر کس هر کاری می کند، نشان دهنده همت او است.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب عروسی لاکچری گفت: چون مسئولان فرهنگی انسی با کتاب و کتاب خوانی ندارند لذا این امر تاثیر مستقیمی بر تبلیغات و شناساندن کتاب های موفق و موثر در جامعه دارد، در حقیقت خلآ کتابخوانی در این افراد احساس نمی شود.

تاریخ انتشار: 13:20 - 14 مرداد 1398

- کد خبر: 538716
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

محمد علی جعفری نویسنده کتاب عروسی لاکچری در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به دغدغه های امروز نویسندگان اشاره کرد و گفت: عدم حمایت از نویسندگان سبب شده تا آنان به دغدغه های جامعه بی توجه شوند و به نوعی بی انگیزگی برسند.

وی در همین راستا ادامه داد: فضای کلی فرهنگی کشور شرایط مناسبی ندارد چراکه نویسندگان توسط مسئولان فرهنگی آنطور که باید شایسته و بایسته باشد درک نمی شوند. ارزش گذاری که باید برای نویسنده در نظر گرفته شود این روزها در عرصه فرهنگ وجود ندارد.

جعفری در خصوص تبلیغات در حوزه کتاب های ارزشی و دینی تصریح کرد: تبلیغات مختلف در خصوصا کالا های اقتصادی در سراسر شهر دیده می شود، ولی توجهی به حوزه فرهنگ به ویژه کتاب وجد ندارد و این امر جای بسی نگرانی دارد. در حوزه کتاب های ارزشی نیز بی توجهی و کمبود تبلیغ بسیار دیده می شود.

وی به عمده ترین دلیل کمرنگی تبلیغات در جامعه اشاره و ابراز کرد: چون خود مسئولان انسی با کتاب و کتاب خوانی ندارند لذا این امر تاثیر مستقیمی بر تبلیغات و شناساندن کتب موفق و موثر در جامعه دارد، در حقیقت وقتی خلآ کتابخوانی در مسئولین فرهنگی احساس نمی شود پس پیگیری لازم هم برای تبلیغ انجام نمی شود.

این نویسنده اظهار کرد: افزایش قیمت کاغذ تاثیر بسیاری را بر حوزه فرهنگ داشته و بسیاری از کتاب ها که پتانسیل لازم برای چاپ و دیده شدن در جامعه را دارند هنوز به مرحله چاپ نرسیده اند، این مهم توجه بیشتر مسئولان فرهنگی را طلب می کند. نباید فراموش کرد که کتاب نقش موثری بر فرهنگ توسعه و ساختار های موفقیت یک ملت دارد.

جعفری با اشاره به کتاب عروسی لاکچری خاطرنشان کرد: کتاب عروسی لاکچری که اخیرا به چاپ چهارم رسید توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده، این کتاب یک مجموعه با 5 داستان کوتاه مذهبی بوده و به صورت جداگانه ساخته و پرداخته شده است، داستان این کتاب برگرفته از فضای بومی شهر یزد است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

اگرچه موازی کاری برخی نهاد ها در جامعه آزار دهنده است، اما معلوم نیست ادغام نهادها و موسسات کمکی به جامعه می کند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، برگزاری جوایز ادبی، حضور در نمایشگاه های بزرگ داخلی و خارجی، برپایی طرح های فصلی و بسیاری دیگر از برنامه ها از جمله اقداماتی است که موسسه خانه کتاب، موسسه نمایشگاه های فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان انجام می دهند که همین موازی کاری ها چالش های بسیاری را ایجاد کرده تا مسئولان به فکر ادغام این موسسات باشند.

مهدی افشار مترجم در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره ادغام موسسه های خانه کتاب ، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با یکدیگر گفت: برخی از کارهای موسسه های خانه کتاب، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و نمایشگاه های فرهنگی ایران با هم موازی است و انجام اقدامات موازی در موسسه های مختلف زیاد مطلوب نیست. آنچه در این بین اهمیت دارد مدیریت این نهادهاست.

او افزود: خودم بنیاد شعر و ادبیات داستانی را ایجاد کردم اما بعد از من این نهاد، به یک نهاد تشریفاتی تبدیل شد. در آن زمان، رمان نویس ها را تشویق می کردیم و حتی 100 عنوان رمان بزرگ جهان را به ناشران و مترجمان معرفی کردیم. کتاب ها پس از آموزش دادن به مترجمان ترجمه می شد و کلاس های آموزش ترجمه رمان را به کمک سید حسن حسینی، ابوالحسن نجفی، کامران فانی و بهاء الدین خرمشاهی برگزار کردیم.

افشار با بیان اینکه نمی دانم بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان تا چه اندازه می تواند با موسسه خانه کتاب همسو باشد،گفت:حداقل تا آنجایی که می شناسم اگر بنیاد شعر و ادبیات داستانی مسیر گذشته را پس از ادغام،طی کند چندان مطلوب نیست مگر اینکه بسیار آگاهانه این کار را انجام دهد.

این مترجم به نبود تناسب میان بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و موسسه خانه کتاب اشاره و بیان کرد: اگر هر یک از نهادهای موسسه خانه کتاب و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان مستقل عمل کند و یک مدیر توانا در راس بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان قرار بگیرد رمان نویسی ما تقویت می شود این کار بهتر از این است که خانه کتاب و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با یکدیگر ادغام شوند.این ادغام را چندان مطلوب نمی بینیم مگر اینکه مدیران توانایی در راس بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و موسسه خانه کتاب قرار بگیرد؛جشنواره ها را موسسه خانه کتاب برگزار کند و مسئولیت برگزاری بزرگداشت رمان نویس ها و معرفی رمان برجسته سال هم بر عهده بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان بگذارند.

افشار از اینکه ادغام موسسه خانه کتاب و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان تنها به دلیل برگزاری جشنواره در هر دو نهاد درست نیست،گفت: ادبیات داستانی یک جریان مستقل است بیشتر اقدامات مانند آموزش ترجمه رمان به مترجمان، شناسایی و معرفی استعداد ها در زمینه رمان نویسی، حمایت از رمان نویسان خوب و مترجمان ادبیات داستانی را انجام می دهد. این نهاد یک پل ارتباطی میان ناشران خوب با نویسندگان و مترجمان خوب است که از کتاب ها حمایت کند و برای کتابخانه های عمومی کشور کتاب بخرد. به کتاب ها جایزه کتاب سال را بدهد یا بررسی رمان را از اداره کتاب بگیرد اقدامی که در زمان مسئولیتم در بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان نتوانستم انجام دهم و با آن مخالفت کردند.

او ادامه داد: بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان باید نگاهی تخصصی به رمان داشته باشد. من به عنوان رئیس سابق بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و کارمند سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ادغام موسسه های زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با یکدیگر مخالف هستم.چه کسی می خواهد مسئولیت موسسه های مختلف را بازتعریف کند؛ باید اهل فن این کار را انجام دهند.

افشار گفت:در حال حاضر عده ای رمان نویس را به گردش می برند در حالی که به اینگونه اقدامات، کارکردن نمی گویند بلکه باید از اهل فن دعوت کنند اگر قرار است کسی مدیر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان شود نباید صرفا رمان نویس باشد.او باید هم وجهه مدیریتی داشته باشد و هم با ساختار رمان آشنا باشد.

این مترجم به لزوم آموزش اصول رمان نویسی و مقابله با ممیزی هایی که به بیان نویسنده آسیب زده و بیانش را گنگ کرده است به عنوان وظایف بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان اشاره و اظهار کرد:در دوران مدیریتم در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان می خواستم رمان نویس یک واحد دانشگاهی شوم. این اقدام می توانست موجب رشد رمان نویسی ما شود و اصول رمان نویسی در دانشگاه ها آموزش داده شود.

سید محمود علوی نیا شاعر در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اینکه ادغام موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی کمکی به پیشبرد کارهای حوزه کتاب نمی کند، گفت:در حال حاضر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، موسسه های خانه کتاب و نمایشگاه های فرهنگی ایران استقلال فکری و عملیاتی دارند آنطور که شایسته است کاری نمی کنند اگر این سازمان ها با یکدیگر ادغام شوند در بخش هایی که زیرمجموعه نهادها هستند کاری انجام نمی شود و هرکس مسئولیت خود را به بخش دیگری موکول می کند و می گوید وظیفه من نیست فلان کار را انجام دهم.

وی افزود: ادغام موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با یکدیگر باعث بیکار شدن تعدادی از کارکنان این سازمان ها می شود. هنوز وظایف بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و موسسه خانه کتاب بازتعریف نشده است و به نطرنمی آید این کار نتیجه خوبی داشته باشد.

این شاعر از اینکه باید منتظر بود و دید در عمل بازتعریف وظایف بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان چه نتیجه ای خواهد داشت، گفت: نه تنها این بازتعریف به بهبود روند کاری در حوزه کتاب کمکی نمی کند بلکه باعث می شود در ابتدای کار شاهد نابسامانی هایی باشیم که در این سازمان ها پس از بازتعریف ایجاد می شود.

ادغام موسسه های زیر مجموعه معاونت فرهنگی گامی برای جلوگیری از سوء مدیریت و اتلاف بودجه

کامران شرفشاهی نویسنده و مدیرمسئول انتشارات تجلی مهر درگفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اینکه اگرچه سال هاست از تاسیس موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان می گذرد اما بعضی از آن ها واقعا عملکرد مثبت و قابل ملاحظه ای نداشته اند، گفت: شاید ادغام موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با یکدیگر به نوعی به جلوگیری از برخی سوء مدیریت ها و اتلاف بودجه ها کمک کند. برخی از این سازمانها در گرو اشخاص خاص و باندهایی بودند و نتوانستند علیرغم گذشت این همه سال توقع اهل قلم را برآورده کنند.

وی افزود: بی تردیدعملکرد برخی از سازمان هایی که قرار است با هم ادغام شوند در حد یک سازمان نبوده است و بدون تردید ادغام این سازمان ها موجب هماهنگی و بهره وری بیشتر می شود البته باز هم در اینجا نکته مهم مدیریت فرهنگی مطرح است یعنی اگر در صورت ادغام، سازمان جدید به شخص دلسوز و با صلاحیتی سپرده نشود باز هم در اصل ماجرا تغییری رخ نمی دهد.در حال حاضر شاهد سازمان و نهادهای متعددی هستیم که به صورت موازی در جامعه حضور دارند.البته بسیاری از این سازمان ها نقشی خنثی دارند و صرفا اتلاف کننده هزینه ها و بودجه ها هستند.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر به لزوم بازتعریف دوباره بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، موسسه های خانه کتاب و اینکه این اقدام باعث می شود این سازمان ها این همه خدم و حشم را معطل خود نکنند، اشاره و بیان کرد: اگر واقعا سازمان های زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در معاونت فرهنگی این وزارتخانه کارکرد مناسبی ندارند لازم نیست به حیاتشان ادامه دهند.اصولا باید در جهت ارزیابی و ضرورت وجود چنین سازمان هایی از اهل قلم و فرهیختگان جامعه نظرسنجی کنند. اگر مقبولیتی نداشتند نباید برای جمع آوری یا ادغام چنین سازمان هایی هیچ تردیدی به خود راه داد.

این نویسنده از لزوم نظر سنجی در زمینه ادامه کار بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: ادغام چنین سازمان هایی بدون هیچگونه شکی خدمت به جامعه و کاستن از هزینه های غیرضروری و ایجاد سرعت و رونق در فضای فرهنگی جامعه خواهد بود. به نظرمی رسد چنین حرکتی باید از سال های قبل آغاز می شد و به چنین اوضاع نابسامانی در سازمان ها منتهی نمی شد. درحال حاضر تنها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان های موازی دستورالعمل های یکسان نمی بینیم چنین آفتی به طور گسترده در سطوح دیگر جامعه ما و در عرصه فرهنگی وجود دارد و لازم است به طور جدی این موضوع بررسی شود و به چنین اوضاع ملوک الطوایفی در حوزه فرهنگ و ادبیات پایان داده شود.

انتهای پیام/

سید محمود علوی نیا شاعر در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اینکه ادغام موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی کمکی به پیشبرد کارهای حوزه کتاب نمی کند، گفت:در حال حاضر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، موسسه های خانه کتاب و نمایشگاه های فرهنگی ایران استقلال فکری و عملیاتی دارند آنطور که شایسته است کاری نمی کنند اگر این سازمان ها با یکدیگر ادغام شوند در بخش هایی که زیرمجموعه نهادها هستند کاری انجام نمی شود و هرکس مسئولیت خود را به بخش دیگری موکول می کند و می گوید وظیفه من نیست فلان کار را انجام دهم.

وی افزود: ادغام موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با یکدیگر باعث بیکار شدن تعدادی از کارکنان این سازمان ها می شود. هنوز وظایف بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و موسسه خانه کتاب بازتعریف نشده است و به نطرنمی آید این کار نتیجه خوبی داشته باشد.

این شاعر از اینکه باید منتظر بود و دید در عمل بازتعریف وظایف بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان چه نتیجه ای خواهد داشت، گفت: نه تنها این بازتعریف به بهبود روند کاری در حوزه کتاب کمکی نمی کند بلکه باعث می شود در ابتدای کار شاهد نابسامانی هایی باشیم که در این سازمان ها پس از بازتعریف ایجاد می شود.

ادغام موسسه های زیر مجموعه معاونت فرهنگی گامی برای جلوگیری از سوء مدیریت و اتلاف بودجه

کامران شرفشاهی نویسنده و مدیرمسئول انتشارات تجلی مهر درگفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اینکه اگرچه سال هاست از تاسیس موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان می گذرد اما بعضی از آن ها واقعا عملکرد مثبت و قابل ملاحظه ای نداشته اند، گفت: شاید ادغام موسسه های خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با یکدیگر به نوعی به جلوگیری از برخی سوء مدیریت ها و اتلاف بودجه ها کمک کند. برخی از این سازمانها در گرو اشخاص خاص و باندهایی بودند و نتوانستند علیرغم گذشت این همه سال توقع اهل قلم را برآورده کنند.

وی افزود: بی تردیدعملکرد برخی از سازمان هایی که قرار است با هم ادغام شوند در حد یک سازمان نبوده است و بدون تردید ادغام این سازمان ها موجب هماهنگی و بهره وری بیشتر می شود البته باز هم در اینجا نکته مهم مدیریت فرهنگی مطرح است یعنی اگر در صورت ادغام، سازمان جدید به شخص دلسوز و با صلاحیتی سپرده نشود باز هم در اصل ماجرا تغییری رخ نمی دهد.در حال حاضر شاهد سازمان و نهادهای متعددی هستیم که به صورت موازی در جامعه حضور دارند.البته بسیاری از این سازمان ها نقشی خنثی دارند و صرفا اتلاف کننده هزینه ها و بودجه ها هستند.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر به لزوم بازتعریف دوباره بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، موسسه های خانه کتاب و اینکه این اقدام باعث می شود این سازمان ها این همه خدم و حشم را معطل خود نکنند، اشاره و بیان کرد: اگر واقعا سازمان های زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در معاونت فرهنگی این وزارتخانه کارکرد مناسبی ندارند لازم نیست به حیاتشان ادامه دهند.اصولا باید در جهت ارزیابی و ضرورت وجود چنین سازمان هایی از اهل قلم و فرهیختگان جامعه نظرسنجی کنند. اگر مقبولیتی نداشتند نباید برای جمع آوری یا ادغام چنین سازمان هایی هیچ تردیدی به خود راه داد.

این نویسنده از لزوم نظر سنجی در زمینه ادامه کار بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: ادغام چنین سازمان هایی بدون هیچگونه شکی خدمت به جامعه و کاستن از هزینه های غیرضروری و ایجاد سرعت و رونق در فضای فرهنگی جامعه خواهد بود. به نظرمی رسد چنین حرکتی باید از سال های قبل آغاز می شد و به چنین اوضاع نابسامانی در سازمان ها منتهی نمی شد. درحال حاضر تنها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان های موازی دستورالعمل های یکسان نمی بینیم چنین آفتی به طور گسترده در سطوح دیگر جامعه ما و در عرصه فرهنگی وجود دارد و لازم است به طور جدی این موضوع بررسی شود و به چنین اوضاع ملوک الطوایفی در حوزه فرهنگ و ادبیات پایان داده شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رئیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه متهم اصلی وضعیت فعلی بازار کاغذ وزارت صنعت است، اظهار کرد: حتی در ردیف دوم و سوم اتهام برای وضعیت فعلی بازار کاغذ نیز باز همین وزارتخانه قرار دارد و در مرحلۀ بعدی وزارت ارشاد قرار می گیرد؛ چرا که ما در کشور کارخانه های تولید کاغذ داشتیم؛ ولی به دلیل سیاست های غلط خصوصی سازی، الان این کارخانه ها تولید کاغذ را متوقف کرده اند و مشغول تولید ظروف یک بارمصرف هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر ، میثم نیلی در برنامۀ رادیویی اقتصاد حوالی فرهنگ گفت: موضوع کاغذ، موضوع راهبردی در زیرساخت حوزۀ فرهنگ است و رهبری نیز دربارۀ مسئلۀ کاغذ عنوان کردند که کاغذ برای حوزۀ فرهنگ، مانند فولاد برای صنایع دیگر است و این جمله که امروزه دیگر همگی آن را فهمیده اند، دارای اقتضائاتی است. در حقیقت، زمانی که در کشور دربارۀ فولاد صحبت می کنیم، معنی اش این است که اگر در این حوزه خودکفا نباشیم، یعنی برای تک تک صنایع دیگرمان، از یخچال سازی گرفته تا خودروسازی، باید به بیرون از کشور وابسته باشیم.

او با بیان اینکه الان صنعت فولاد و آهن کشورمان صنعت خودکفایی است و حتی به صادرات نیز رسیده ایم، ادامه داد: در حوزۀ کاغذ، با افسارگسیختگی عجیب و غریبی در بازار مواجه هستیم؛ در حالی که در ایران این قابلیت را داریم که در این حوزه نه تنها به خودکفایی برسیم، بلکه بتوانیم کاغذ را به کشورهای همسایه نیز صادر کنیم. این مسئله را با فرض اینکه حتی امروز هیچ کدام از کارخانه های کاغذمان کار نکند، می گویم.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی تأکید کرد: اگر دولت همت کند، میزان نیشکر و پسماند تولیدشده از آن در کشور این پتانسیل را دارد که تمام نیاز کاغذ ایران را تأمین کند. همچنین بارندگی های اخیر این قابلیت را داده که میزان برداشت نیشکر کشور را تا دو و حتی سه برابر افزایش دهد و مواد اولیۀ کاغذ را که همان باگاس است، تأمین کنیم.

نیلی اظهار کرد: تصورم این است که برخی از دوستان که نگران محیط زیست هستند، ارتباطی نیز با واردکنندگان کاغذ دارند؛ چرا که به محض مطرح شدن بحث تولید کاغذ در کشور، این افراد به یکباره نگران درخت و محیط زیست می شوند؛ در حالی که باگاس نه تنها هیچ ضرری برای محیط زیست ندارد، بلکه سودمند نیز هست. به عبارت دیگر، نیشکر تولیدی در داخل دارای الکلی است که خاک را فاسد می کند و اگر قرار به سوختن آن باشد، باعث آلودگی هوا می شود. از سوی دیگر، اگر این مواد اولیه را برای تولید دیگر محصولات استفاده نکنیم، در حقیقت سرمایۀ کشور را از دست داده ایم.

نیلی گفت: در دنیا از نیشکر محصولات مختلفی تولید می شود که از جمله آن می توان به انواع الکل ها و... اشاره کرد و ما نیز می خواهیم از کمترین ظرفیت نیشکر برای تولید کاغذ استفاده کنیم. از سوی دیگر، امیدوارم دوستان وزارت صنعت این صحبت ها را بخوانند که در حوزۀ کاغذ با سه مسئله روبه رو هستیم. اول بحث کنترل بازار و قیمت است. مؤلفۀ دیگر بحث سیاست گذاری کلان بازار و مؤلفه های صادرات و واردات و موضوع سوم نیز زیرساخت تولید در داخل کشور است که همگی به وزارت صنعت بازمی گردد.

نیلی افزود: خطوط تولید کاغذ متوقف شده است؛ به طوری که خط تولید کارخانۀ کاغذ پارس نیز در حال جابه جایی است و قطعاً وظیفۀ نظارت بر این کارخانه ها بر عهدۀ وزارت صنعت است. به عبارت دیگر، کارخانه ای که در سال 46 و 47 آغاز به کار کرده و شاید بزرگ ترین کارخانۀ تولید کاغذ در خاورمیانه بوده، امروزه به کارخانۀ تولید خمیر، آن هم برای ارسال به خارج از کشور تبدیل شده است. از سوی دیگر، تولید کاغذ را به حداقل رسانده و آنچه شنیده می شود، این است که این کارخانه به واردکنندۀ کاغذ نیز تبدیل شده است و این موضوع اسفباری است.

نیلی دربارۀ آغاز دوره دوم پویش کتاب خوانی کتاب قهرمان با محوریت کتاب آب هرگز نمی میرد بیان کرد: همیشه این سؤال در خصوص کتاب و حوزۀ فرهنگ مطرح بوده که آیا باید کار کتاب را به یک فعالیت اقتصادی تبدیل کرد یا خیر؟ خوشبختانه طی سال های گذشته و با شروع کار پویش های کتاب خوانی، امروزه با کتاب هایی مواجه هستیم که در طول دو تا چهار ماه، با تیراژهای چندده هزارنسخه ای منتشر می شوند و این بسیار مهم است.

لینک خبر :‌ مجمع ناشران انقلاب اسلامی
رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان قم با اشاره به خاموشی 60درصدی ظرفیت چاپ استان قم می گوید: واگذاری سیستم توزیع کاغذ دولتی به وزارت ارشاد اقدامی درست نبود و دودش به چشم چاپ رفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : همسو نیوز قم نا مجمع ناشران انقلاب اسلامی

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، در طول دو الی سه دهه گذشته، صنعت چاپ تحول بسیاری را شاهد بوده است. اگر صنعت چاپ در گذشته تنها به چاپ کتاب محدود می شد، امروز صنعت چاپ به اندازه ای دچار تحول شده است که تمام صنایع دیگر به آن وابسته هستند و چاپ کتاب تنها بخش کوچکی از آن را دربرمی گیرد. صنعت چاپ در دنیا جزو صنابع برتر اقتصادی است و همه صنایع دیگر به گونه ای به آن وابسته هستند، اما در ایران با وجود قدمت دیرینه ای که دارد ، در سایه مشکلات اقتصادی و تحریم ها در سال های اخیر از شتاب رشد آن گرفته شده و چندان پیشرفتی نداشته است، بلکه عملا تنها برای بقا دست و پنجه نرم کرده و واردات کمر آن را خم کرده است.

در شرایطی که گرانی مواد و ملزومات مصرفی به دلیل شرایط ویژۀ اقتصادی که کشور با آن روبرو است از یک سو و عدم وجود محصولات فرهنگی در سبد اضطراری خانوار از سوی دیگر، صنعت چاپ را تهدید می کند،کسب و کار چاپ متاسفانه چندی است دچار بحران های کوچک و بزرگ شده و متاسفانه این روند باعث خروج تعدادی از واحدهای چاپ از گردونه فعالیت شده است.

مجتبی محمودیان رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم از جمله فعالان صنف چاپ است که از وضعیت توزیع کاغذ و بی کلاه ماندن سر چاپخانه داران ناراضی است. وی معتقد است که اساساً سیستم توزیع دولتی کاغذ نباید به دست وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی باشد، بلکه به مانند سایر اقلام اساسی دیگر چون برنج ، لاستیک و... باید توسط وزارت صمت توزیع می شد تا تنها ناشران از آن بهره مند نباشند.

محمودیان هم چنین به خطر تعطیلی چاپخانه ها در این استان اشاره کرده و می گوید. باید فکری برای صنعت چاپ کرد.

متن گفت وگو با محمودیان به شرح ذیل است:

*تسنیم: آقای محمودیان صنعت چاپ در چند سال گذشته از دوران شکوه چند ساله خود فاصله گرفته و رکود را می توان در کلیه بخش های آن حس کرد، وضعیت چاپ در استان قم چگونه است؟

در استان قم هم بیش از 50 تا 60 درصد ظرفیت چاپ استان قم بیکار یا کم کار شده است. 4 هزار نفر در صنعت چاپ قم مشغول به کار بودند که اکنون کمتر از نیمی از آنها بر کار باقی مانده اند ، هم چنین در استان قم 120 چاپخانه، 80 صحافی و 50 لیتوگرافی فعال وجود دارد که اکنون یکی یکی رو به تعطیلی هستند و می توان گفت که بیش از 60 درصد ظرفیت چاپ استان تعطیل شده است.

کاغذ، زینک، مرکب، الکل و لاستیک سیلندر از جمله مواد اولیه و ملزومات صنعت چاپ است که در ماه های اخیر چاپخانه داران برای تامین و تهیه آن ها با افزایش قیمت بسیار بالا روبه رو شده اند.

بله، در استان قم، 60 درصد ظرفیت چاپ به نشر و 40 درصد به چاپ صنعتی اختصاص دارد، ناوگان صنعت چاپ قم با توجه به تعداد بالای ناشرانی که در قم به دلیلی مجاورت با حوزه علمیه فعالیت دارند، بیشتر برای چاپ انتشاراتی تجهیز شده است، اما در چند سال اخیر با توجه به اینکه وضعیت صنعت نشر مطلوب نبوده و شمارگان کتاب ها کاهش داشته است، چاپخانه داران قم به فکر تغییر کاربری از چاپ انتشاراتی به صنعتی افتاده اند، در این راستا در دو سال اخیر 20 درصد چاپخانه ها از چاپ انتشاراتی به چاپ صنعتی تغییر کاربری داده اند.

* تسنیم: این تغییر کاربری از نظر شما مثبت است یا منفی. اگر وضعیت تغییر کند و چاپ نشر رونق گیرد، با توجه به اینکه استان قم یکی از پرشمارترین استان ها به لحاظ چاپ کتاب است، کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت؟

این تغییر کاربری به شدت مثبت است و ما در اتحادیه واحدها را به این تغییر کاربری تشویق می کنیم. ظرفیت ما آنقدر در چاپ انتشاراتی بالاست، که در سال های اخیر نه تنها تولیدات ناشران استان را منتشر می کردیم بلکه از استان های دیگر نیز به دلیل کیفیت بالای چاپ و صحافی قم سفارش داشتیم. پیش از این کتاب ها در شمارگان 5 هزار به بالا منتشر می شد، اما با وضعیت نابسامان کاغذ شمارگان به 500 تا هزار نسخه رسیده است.

بنابراین ظرفیت خالی بسیار است و حتی اگر 70 درصد صنعت چاپ استان به چاپ بسته بندی تغییر کاربری دهد، باز هم برای چاپ انتشارات ظرفیت خالی داریم.

* تسنیم: به وضعیت نابسامان کاغذ اشاره کردید، در دوسال اخیر کاغذ چه تاثیری بر صنعت چاپ گذاشته است؟

مشخص است که وضعیت چاپ مطلوب نیست، به نظر من متاسفانه روش نادرست توزیع کاغذ که از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد، کار درستی نبود. کاغذ هم کالایی مانند لاستیک، قند، برنج و روغن است که باید توسط وزارت صنعت توزیع شود، مگر لاستیک را نهاد دیگری غیر از وزارت صنعت توزیع کرده است؟

در این میان قیمت های بالای مواد اولیه دیگر را نیز باید در نظر گرفت، افزایش بی رویه قیمت مرکب و ... در بازار نیز وضعیت را بغرنج تر کرده است.

* تسنیم: مقایسه کاغذ با لاستیک به نظر قیاس درستی نیست، چون کاغذ مصرف کننده فرهنگی دارد و وزارت ارشاد برای حمایت از فرهنگ پا به میدان گذاشت.

خیر، این برداشت درست نیست، کاغذ فقط کالای فرهنگی نیست، تنها بخشی از مصرف کاغذ در نشر و مطبوعات است و بقیه در دیگر صنایع مصرف می شود ، واگذاری کاغذ به وزارت ارشاد درست نبود و دودش به چشم چاپ رفت.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از یکسال ارز دولتی را در اختیار بازرگانان قرار داد و پس از واردات تا مدتی بدون برنامه و نامناسب توزیع شد، این رقم وحشتناک ارز از کشور خارج شده است ، اما ریالی در قیمت کاغذ در بازار آزاد تاثیر نگذاشته است، چاپخانه ها بیکار هستند در حالی که بر اساس گفته ها به اندازه مصرف معمول کاغذ وارد کشور شده است.

اکنون زینک نیز با ارز دولتی در اختیار لیتوگرافان قرار گرفته است،اما لیتوگرافان حاضر به واگذاری بدون کپی نیستند چون برای لیتوگراف مهم دستمزدی است که از کپی کردن می گیرد ، ولی کاغذ را می توان به سایر مصرف کنندگان فروخت. خصوصا در ابتدا که گویا نظارتی هم نبود، به غیر از اداره کل ارشاد و اتحادیه و تعاونی ناشران قم من نظارتی بر نحوه مصرف کاغذ در کشور نشنیده ام.

متأسفانه علی رغم مکاتباتی که با مسئولان و نهادهای مختلف داشتیم هیچ کس به درخواست ما در مورد تأمین مواد اولیه چاپخانه ها پاسخ نداد. مردادماه سال گذشته مجوز واردات 1000 تن کاغذ را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفتیم که از اوایل مهرماه درخواست ما در صف نوبت بانک مرکزی قرارگرفته اما هنوز جوابی داده نشده است.

در این نامه نگاری ها اعلام کردم که اگر برای مواد اصلی از جمله کاغذ، زینک و مرکب مورد نیاز چاپخانه ها فکری نشود ممکن است خانوارهایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم از صنعت چاپ قم ارتزاق می کنند بیکار شوند.

* تسنیم: از شهرک چاپ و نشر شهاب استان قم چه خبر؟ آیا واحدهای چاپ استان به این شهرک منتقل شده اند؟

بله، ما از بهمن ماه سال گذشته شروع به واگذاری زمین های شهرک کردیم ، طبق تفاهم نامه ای که با شرکت شهرک های صنعتی استان انجام شد، از بهمن سال گذشته تا اردیبهشت امسال بالغ بر 65 واحد واگذار شده است، البته بیشتر این واحدها به چاپ بسته بندی و صنعتی اختصاص خواهد یافت. اکنون منتظریم زیرساخت های شهرک آماده شود و عملیات ساخت و ساز را شروع کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
بیش از یک سال از واردات کاغذ با ارز دولتی به کشور می گذرد؛ اقدامی که وزارت ارشاد برای حمایت از مصرف کننده انجام داد ، اما امروز با میانگین رشد 58 درصدی قیمت کتاب ظاهراً تأثیر چندانی نداشته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، کاغذ اتفاقات پرالتهابی را در سال گذشته پشت سر گذاشت، ابتدای سال 97 دولت ارز دولتی را در اختیار واردکنندگان کاغذ قرار داد که نتیجه مطلوبی در بر نداشت و موجب شد تا سلطان های کاغذی به وجود آیند، پس از آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی حوزه فرهنگ و مصرف کنندگان اصلی کاغذ که همان ناشران هستند، دست به کار شد و با بردن کاغذ به فهرست کالاهای اساسی مشمول ارز دولتی نخستین حرکت را در این میدان انجام داد. پس از آن نیز اتفاقاتی رخ داد که منجر به ایجاد کارگروه کاغذ در بدنه این وزارتخانه شد و پس از آن تمامی کاغذهای وارده برای چاپ و تحریر و روزنامه با مجوز این وزراتخانه به کشور وارد و توزیع شد.

در توزیع و واردات این کاغذها حرف و حدیث بسیار است، اما نکته ای که در این میان مغفول مانده، نظارت بر مصرف بود. این غفلت منجر به اتفاقاتی چون فروش حواله های کاغذ ناشران در بازار، تشکیل پرونده های تعزیراتی برای برخی واردکنندگان، ناشران و ... شد.

اما با تغییراتی در کارگروه کاغذ وزارت ارشاد و سیاست های کاغذی این وزارتخانه، کارگروه کاغذ چاپ و نشر و مطبوعات از یکدیگر جدا شده و هر کارگروه در بدنه معاونت مربوطه تشکیل شد، در کارگروه کاغذ چاپ و نشر که زیر نظر معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اداره می شود، اخیراً حلقه نظارت شکل گرفته است و قرار است بنا به گفته رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران کارگروهی حدودا 10 روز بعد نظارت را در 3 مرحله چاپ، صحافی و اعلام وصول آغاز کند. هر چند برخی این اقدام را در حکم نوشداروی پس از مرگ سهراب ارزیابی کرده اند، اما به نظر می رسد هنوز دیر نشده و می توان مانع برخی کارشکنی ها در این زمینه شد.

توزیع کاغذ دولتی میان ناشران قطعاً هدفی را در بدو تصمیم داشته است، مهمترین تصمیم حمایت از مصرف کننده است و وزارت ارشاد که سالانه بودجه هایی را نیر برای حمایت از مصرف کنندگان کتاب دارد این اقدام را در دستور کار خود قرار داده است، اما آیا به واقع توزیع کاغذ دولتی میان ناشران منجر به حمایت از مصرف کننده شده است؟ به عبارت صریح تر این میزان ارزی که از کشور خارج شده تا کاغذ چاپ و نشر وارد شود؛ چه میزان بر قیمت کتاب های منتشره با این کاغذ تاثیر داشته است؟

جداول واردات کاغذ به تفکیک نوع که در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است، نشان می دهد که از ابتدای سال 97 تا 28 اسفند ماه در مجموع 567 پرونده وادرات کاغذ در کارگروه مورد بررسی قرار گرفته است که واردات 268 هزار و 400 تن کاغذ مورد تایید ارشاد واقع شده است. از این میان وزرات صمت واردات 183 هزار و 951 تن کاغذ را تایید کرده است و بانک مرکزی برای 92 هزار و 352 تن ارز تخصیص داده است. اما 62 هزار و 923 تن کاغذ به ارزش 66 میلیون دلار خرید ارز داشته اند.

در نهایت 16 هزار و 921 تن کاغذ از گمرک ایران ترخیص شده که ارزش دلاری آن 16 میلیون و 980 هزار و 367 دلار بوده است. اما آیا این 16 میلیون دلار ارز که حداقل نیمی از آن برای کاغذ چاپ و نشر بوده است، تاثیری بر بازار کتاب و قیمت آن داشته است؟

برای مشاهده جداول کاغذ سال 97 ا ینجا کلیک کنید!

اگر بخواهیم میانگین افزایش قیمت کتاب در سه ماهه نخست سال را به دست آوریم، به عدد 58 درصد می رسیم ؛ بنابراین باید گفت تمام تلاش وزارت ارشاد برای واردات کاغذ و رساندن آن به ناشران کتاب را 58 درصد گران کرده است.

هرچند باید این نکته را نیز متصور شد که قیمت کتاب تنها به عاملی چون قیمت کاغذ اختصاص ندارد و در این میان عوامل دیگری نیز تاثیرگذار هستند، اما افزایش قیمت قابل توجه کتاب در سه ماهه نخست سال نشان می دهد که این اندازه افزایش قیمت قاعدتاً نمی تواند ناشی از گرانی چاپ، زینک یا مرکب باشد؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که ناشران محاسبه قیمت کتاب را با نرخ دلار آزاد و نه ارز دولتی انجام داده اند. شاید از همین رو باشد که وزارت ارشاد در تازه ترین دستورالعمل تخصیص کاغذ خود ناشران را موظف کرده تا در صفحه نخست کتاب درج کنند این کتاب با کاغذ دولتی منتشر شده و کارگروه نظارت نیز موظف شده است که قیمت کتاب را با محاسبه کاغذ ارز دولتی تعیین و به کارگروه کاغذ ارائه کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینماپرس: پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در خصوص لزوم اصلاح محتوای آثار توسط سازمان سینمایی گفت: ما نیاز به حضور افرادی متخصص، کارشناس و دلسوز داریم که دغدغه رشد و اعتلای فرهنگ و هنر را داشته باشند و با سخت گیری فراوان جلوی تولید آثار بی ارزش و نازل که امروزه بخش اصلی تولیدات سینمایی را تشکیل می دهند بگیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : روزنامه کیهان برترین ها تیک ستاره نیوز خبرداغ

بازیگر فیلم های سینمایی ناخدا خورشید و ناصرالدین شاه آکتور سینما در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: مسئولان نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی باعث وفور فیلم های سخیف، مبتذل و مزخرف در سینما شده اند؛ ما نیاز به سخت گیری فراوان در حوزه نظارتی داریم و این سخت گیری ها باید ادامه دار باشد. درهای سینما نباید به روی هر کسی که به اسم فرهنگ و هنر می خواهد خزعبلات به خورد مخاطبان بدهد باز شود؛ ما نیاز به حضور تیمی متخصص در حوزه نظارتی سازمان سینمایی هستیم تا با اقتدار جلوی تولید این آثار نازل را بگیرند.

وی ادامه داد: متأسفانه ما با افرادی در سیستم مدیریتی سینما روبرو هستیم که آنچنان توانایی ایستادگی و مقابله با مبتذل سازان را ندارند و گویا نمی توانند و یا نمی خواهند جلوی تولید این آثار فاقد ارزش هنری را بگیرند و همین باعث شده تا دیگر به صورت اتفاقی و انگشت شمار با فیلم های فرهنگی و ارزشمند در سینمای کشور روبرو باشیم.

این بازیگر پیشکسوت سینما با بیان اینکه بنده بسیار متأثرم که اندیشه و خرد از سینمای کشورمان دور شده است اظهار داشت: بارها اتفاق افتاده که بنده برای تماشای فیلمی به سینما رفته ام و یا در منزل مشغول تماشای فیلمی بوده ام که نتوانسته ام آن ها را تحمل کنم؛ اگر در سالن سینما بودم بلافاصله آنجا را ترک کردم و اگر در منزل بودم دستگاه را خاموش کرده ام تا دیگر ادامه چنین مزخرفاتی که به اسم فیلم و سینما تولید شده را نبینم. من نمی دانم این درجه از عقبگرد در حوزه تولید آثار فرهنگی و هنری چه معنایی دارد؟

معصومی خاطرنشان کرد: این نوع فیلم ها انسان ها را ابله و نادان فرض می کنند و مردم برای اعتراض به وضعیت موجود باید به سینما نروند!؛ مردم وقتی این فیلم های نازل و بی ارزش را تحریم کنند و پول شان را به جیب این مبتذل سازان نریزند دیگر تا این حد شاهد تولید چنین آثار بی ارزشی نخواهیم بود؛ این باعث تأسف است که مردم ما می روند و چنین فیلم هایی را تماشا می کنند و پول و وقت خود را برای آثاری صرف می کنند که کمترین ارزشی ندارند.

بازیگر فیلم های سینمایی گل های داودی و خارج از محدوده در همین راستا افزود: بنده امیدوارم مسئولان سینمایی تدبیری جدی و فوری برای رفع معضل مهم فیلم های نازل اندیشه کنند؛ این تولیدات آینده سینما را نابود و فرهنگ و هنر کشور را از بین می برند و برای آینده جامعه نیز خطرناک هستند. وقتی در فیلم ها بی اخلاقی و شوخی های زشت و رکیک ترویج می شود ناخودآگاه نسل جوان هم از آن الگوبرداری می کنند و این اتفاق می تواند منجر به صدمات جبران ناپذیر غیراخلاقی شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان گفت: شعار امسال ما این است که رویای کودکان سیل زده را بسازیم. از این رو توجه ویژه ای به استان های سیل زده و محروم داریم و طرح سینماسیار با نمایش فیلم های خاطره انگیز در این مناطق اجرا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : ربیع

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، نشست خبری سی و دومین جشنواره فیلم های کودک و نوجوان با حضور علیرضا تابش دبیر جشنواره، پیش از ظهر امروز (سه شنبه 15 مرداد) در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

تابش در ابتدای این نشست ضمن گرامیداشت یاد شهید صارمی و روز خبرنگار گفت: تلاش ما طی چند ماه گذشته این بوده است که جشنواره ای در خور و شایسته را پیش رو داشته باشیم.

این مقام مسئول به تحول در مناسبات صنعت سینما اشاره کرد و آن را ناشی از بلوغ جامعه هنرمندان و تغییر نگرش حاکم بر ریاست سازمان سینمایی دانست.

وی سپس 6 محور اصلی سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان را برشمرد و گفت: نخستین تحول، تغییر نگرش از تولید اثر به نگرش منظومه ای است. یعنی اهمیت تعداد فیلم های راه یافته به جشنواره جای خود را به کیفیت آثار داده است. تاکید مدیریت سازمان سینمایی بر شفافیت ما را به این سمت سوق داد.

دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان ادامه داد: امسال در بخش ملی 7 فیلم با کیفیت داریم و به دنبال ارائه تصویری شفاف از سینمای کودک هستیم و بیش از اعداد، کیفیت برایمان اهمیت داشته.

تابش تصریح کرد: توجه به وجوه بین المللی سینمای کودک که کمابیش به فراموشی سپرده شده بود، در این دوباره زنده شده است. در واقع تلاش کردیم، صنعت سینمای کودک را در حوزه بین الملل و بدنه سینمای بین الملل بازتعریف کنیم.

وی درباره محور چهارم گفت: خدمات پروفایلینگ به تهیه کنندگان فیلم های راه یافته به بخش سینمای ملی ارائه خواهد شد. به همین منظور، کمیته ای متشکل از صاحب نظران و کارآفرینان اقتصادی حوزه فرهنگ تشکیل و به صورت رایگان، تحلیل ها به تهیه کنندگان فیلم ها عرضه خواهد شد تا امکان سنجش میزان موفقیت آثار خود را داشته باشند. دفاتر پخش و صاحبان آثار هم پس از پایان جشنواره نشست هایی خواهند داشت تا مسیر اکران را هموار کنند.

توجه صنایع مجاور صنعت سینما مانند انیمیشن و فیلم های کوتاه و بلند غیر سینمایی و بخش جدید وب سری، رویکرد پنجم جشنواره سی و دوم فیلم های کودکان و نوجوانان است که و جایزه ویژه وب سری که از سوی دبیر جشنواره اعطا می شود، در همین راستا است.

تابش درباره ششمین محور شاخص جشنواره امسال گفت: امسال سومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان به شیوه ای متفاوت از 60 نوجوان میزبانی خواهد کرد و 9 پیشکسوت سینمای کودک و نوجوان با نوجوانان همنشین خواهند شد.

وی اظهار داشت: امسال 3 بزرگداشت داریم، خانم مهین جواهریان، فیلمساز پیشرو در عرصه انیمیشن، علیرضا رضاداد، پیشکسوت عرصه سینما و حمایت سینماگران و دبیر چند دوره جشنواره فیلم کودک و مریم سعادت، بازیگر پیشکسوت و مادر محبوب سینمای کودک در جشنواره امسال تجلیل می شوند.

دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با ارائه آماری از دبیرخانه این دوره از جشنواره گفت:

* آمار آثار راه یافته به جشنواره امسال
تابش در ادامه به بیان آمار آثار راه یافته به سی ودومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان پرداخت و گفت: مجموع آثار ارسال شده به دبیرخانه در بخش ملی 217 عنوان فیلم است که از این تعداد فیلم سینمایی 12 عنوان، فیلم کوتاه داستانی 105 عنوان، فیلم بلند داستانی 16 عنوان، فیلم پویانمایی کوتاه 66 عنوان، فیلم پویانمایی سینمایی 6 عنوان، وب سری 39 عنوان ثبت نام کردند که پس از بازبینی کلیه آثار، 36 عنوان فیلم توسط هیات انتخاب ایران برگزیده شدند که شامل 7 فیلم سینمایی10 فیلم کوتاه داستانی، 7 فیلم بلند داستانی و 12 فیلم پویانمایی کوتاه می شوند.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین مجموع آثار ارسال شده به دبیرخانه در بخش بین الملل، 235 عنوان فیلم است که این تعداد شامل 100 فیلم سینمایی، 45 عنوان فیلم بلند پویانمایی، 40 عنوان فیلم کوتاه پویانمایی، 50 عنوان فیلم کوتاه داستانی است. پس از بازبینی تمامی آثار 42 عنوان فیلم توسط هیات انتخاب بخش بین الملل، 12 عنوان فیلم بلند سینمایی، 10 فیلم بلند پویانمایی، 11 عنوان فیلم کوتاه پویانمایی و 9 فیلم کوتاه داستانی برگزیده شدند.

وی گفت: مجموعه آثار وب سری راه یافته به جشنواره نیز سی ونه عنوان است. فکر می کنم اشاره به این نکته نیز لازم است که 11 سالن سینما در شهر اصفهان فیلم های راه یافته به جشنواره را در 3 نوبت اکران خواهند کرد ضمن آن که منتخبی از فیلم های جشنواره در تمامی مراکز استان ها و همینطور دو منطقه آزاد به نمایش در می آیند.

* اکران یک فیلم کودک هر 2 ماه

تابش در پاسخ به پرسشی پیرامون اثرگذاری احتمالی تحریم ها بر جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان گفت: این جشنواره نمادی از دیپلماسی عمومی است، به ویژه که دشمنان تلاش می کنند تصویری غیرواقعی از ایران نشان دهند. بنابراین برپایی جشنواره در شهر تاریخی و فرهنگی اصفهان حائز اهمیت است و مهمانان زیادی از کشورهای خارجی داریم.

دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان درباره سهم اندک فیلم های کودک در اکران گفت: به هر قیمتی برای جشنواره کودک فیلم نسازیم و به هر قیمتی از آثار ضعیف یا غیرجذاب برای سینمای کودک حمایت نکنیم. شوراها را جوانسازی کردیم و توانستیم افکار و ایده های جدید را برای سینمای کودک و نوجوان اعلام کردیم.

تابش ادامه داد: الان هر 2 ماه یا حداکثر هذ فصل شاهد اکران یک فیلم سینمایی کودک هستیم تا اکران طبیعی فیلم های کودک در چرخه اکران باشیم. در سال گذشته، 15 فیلم کودک اکران شده و نزدیک به 29 میلیارد تومان فروش داشته است.

وی تصریح کرد: اگر در تولید مراقبت لازم را داشته باشیم، که آثار جذاب باشند، چون دسترسی کودکان به فیلم های اینترنتی و روز جهان دارند.

دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: با تدابیری که اتخاذ شده، خدمات سینما سیار در مناطق سیل زده و محروم ارائه خواهد شد.

*درخواست از آموزش و پرورش

تابش دراره چگونگی همکاری بین جشنواره و آموزش و پرورش تاکید کرد: در استان اصفهان و سایر استان ها که آموزش فیلم داریم همکاری بسیار خوبی با آموزش و پرورش وجود دارد و در طول سال هم آموزش و پرورش با بنیاد سینمایی فارابی و جشنواره همکاری هایی دارد. من اصلی ترین و مهم ترین معیار را در این فاصله تفاوت دیدگاه های ما در سینمای کودکان و نوجوانان با نگاه کارشناسی در آموزش و پرورش می بینم و تا این دیدگاه به هم نزدیک نشود هنرمندان خوب ما در این حوزه انتظاراتشان از آموزش و پرورش برآورده نمی شود.

وی افزود: مهم ترین مصرف کننده محصولات فرهنگی دانش آموزان هستند و اشتیاق مربیان و معلمان برای اینکه بیشتر از محصولات سینمای ایران در این حوزه استفاده کنند بیشتر است، فراموش نکنید ما اگر شرایط خوبی را برای تماشای فیلم های ایرانی فراهم نکنیم، دسترسی آسانی به نمونه های خارجی دارند. ما خالصانه درخواستمان از وزارت آموزش و پرورش این است که نگاه بازتر و سعه صدر بیشتری در همکاری با فعالان حوزه سینمای کودک و نوجوان داشته باشند. من همین جا از مسئولان این حوزه که در جشنواره به ما کمک بسیار می کنند، تشکر و قدردانی می کنم.

در این نشست، حبیب ایل بیگی، عزت الله علیزاده، سیمون سیمونیان، حسین شیخ الاسلامی، رائد فریدزاده، ایرج تقی پور، مسعود احمدیان، سیدمهدی سجادی، حامد سلیمان زاده، میلاد شکرخواه، ایمان حجتی از مدیران و اعضای هیات انتخاب جشنواره، اصحاب رسانه و عکاسان حضور داشتند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سرویس فرهنگی تابناک در هفته های اخیر از سازمان سینمایی درخواست شفاف سازی در چند حوزه از جمله هزینه معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در حدفاصل ابتدای 1393 تا انتهای 1397 را اعلام کند که بخش کوچکی از آن محدود به شماری از پروژه ها اعلام شده است. یکی دیگر از موارد درخواستی، لیست هر نوع کمک با هر نوع ارز با عناوین و علل کمک به اشخاص و مؤسسات در حوزه پخش بین المللی از سال 1392 تا پایان 1397 است...

سازمان سینمایی در اقدامی عجیب، به فاصله اندک با تغییر مدیر موزه سینما به واسطه بازنشستگی با او قرارداد پژوهشی 300 میلیونی منعقد کرده و عملاً مجدداً درآمدی از این مجموعه به دست آورده است؛ اقدامی که هرچند شکل قانونی دارد، خلاف منطق و غیرقابل دفاع است و برخی رؤسای دستگاه ها نیز به جهت جلوگیری از اعطای هرگونه امتیاز و رانت به اشخاص یا گروه های خاص آن را ممنوع کردند.

به گزارش تابناک ؛ یکی از اقدامات برخی مدیران دستگاه ها ممنوعیت عقد قرارداد با بازنشسته ها بوده، چرا که چنین تصور می شود احتمالاً یک بازنشسته راحت تر می تواند با همکاران سابقش برای عقد قرارداد یک پروژه به توافق برسد تا شخصی که هیچ آشنایی با مدیران یک سازمان ندارد. نمونه این اقدامات از سوی عباس آخوندی، وزیر پیشین راه رخ داد که اساساً هر نوع همکاری حتی در شرکت ها و صندوق های زیرمجموعه وزارتخانه متبوعش را از سال 94 ممنوع کرد.

در بخشنامه وزیر وقت راه که ای کاش به قانونی سراسری تبدیل می شد تأکید شده بود با توجه به سیاست های کلی اصل 44 و قوانین و مقررات مربوط و همچنین قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد و به جهت جلوگیری از اعطای هرگونه امتیاز و رانت به اشخاص یا گروه های خاص، انعقاد هر نوع قرارداد اعم از پیمانکاری، اجاره دارایی هایی مولد، قراردادهای BOT ،BLT، نظایر آن و همچنین قراردادهای خرید خدمات با اشخاص حقیقی و حقوقی به نحوی از انحا با کارکنان آن شرکت/سازمان اعم از شاغل و بازنشسته (مانند صندوق های بازنشستگی، شرکت ها و صندوق های تعاونی کارکنان، صندوق های پس انداز کارکنان و از این قبیل) ممنوع است .

اکنون یک نمونه عجیب در سازمان سینمایی رخ داده که اگر این بخشنامه وزیر راه، یک بخشنامه سراسری بود، مشمول ممنوعیت نمی شد، اما فعلاً آزاد است، هرچند شبهه برانگیز است. علیرضا قاسم خان مدیرعامل موزه سینمای ایران جزو مدیران بازنشسته ای بود که با اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان تغییر کرد و لادن طباطبایی سرپرست و جانشین موقت او شد. در این چارچوب، حسین انتظامی 26 آبان سرپرست سازمان سینمایی شد و مراسم تودیع قاسم خان 28 آبان 1397 با حضور رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی برگزار شد و ظاهراً این مدیر بازنشسته از مسئولیتش کنار رفت.

اکنون مشخص شده قاسم خان در آذرماه 1397 یعنی اندکی پس از آنکه سمتش را از دست می دهد، با سازمان سینمایی قراردادی 300 میلیونی در قالب یک پژوهش با عنوان کلی مطالعه تحلیلی سینمای ایران منعقد کرده که تاکنون بیش از 100 میلیون تومان از این رقم را نیز دریافت کرده است. سوای آنکه پژوهشی تحت عنوان مطالعه تحلیلی سینمای ایران که می تواند حاوی هر چیزی با هر حجم و محتوایی باشد، چه کارکردی برای سینمای ایران دارد که سازمان سینمایی 300 میلیون بابت آن قرارداد بسته، آیا عقد چنین قراردادی سوای مباحث قانونی قابل دفاع است؟ (لیست دریافت کنندگان طرح پژوهشی از سال 1395 تا 1397 را از اینجا می توانید دریافت کنید )

سرویس فرهنگی تابناک در هفته های اخیر از سازمان سینمایی درخواست شفاف سازی در چند حوزه از جمله هزینه معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی را در حدفاصل ابتدای 1393 تا انتهای 1397 کرده که بخش کوچکی از آن محدود به شماری از پروژه ها اعلام شده است. یکی دیگر از موارد درخواستی دبیر سرویس فرهنگی تابناک ، لیست هر نوع کمک با هر نوع ارز با عناوین و علل کمک به اشخاص و مؤسسات در حوزه پخش بین المللی از سال 1392 تا انتهای 1397 است که انتظار می رود این مورد ناقص در دسترس قرار نگیرد.

اکنون ظاهراً باید پرسش تازه ای مطرح و درخواست کرد این سؤال مهم پاسخ داده شود که پژوهش های سینمایی با چه مبنایی تعیین، قیمت گذاری و واگذار شده و می شود؟ یعنی چه اشخاصی در اولویت دریافت این پروژه های سینمایی و مزایای نجومی آن هستند و بر اساس چه نوبت بندی این پروژه ها به آن ها می رسد و سقف این پرداخت ها چقدر است و چگونه تشخیص داده شده یک پروژه نانوشته ارزشش 300 میلیون و پروژه دیگر ارزشش 25 میلیون تومان است؟!

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک

سومین نشست از سلسله نشست های فیلمنامه فیلم حوزه هنری که در سالن اوستا حوزه هنری برگزار شد به نقد و بررسی ساختار فیلمنامه فیلم ندارها به کارگردانی محمدرضا عرب و نویسندگی علیرضا طالب زاده اختصاص یافت.

به گزارش رسیده، سومین نشست فیلمنامه فیلم سازمان سینمایی حوزه هنری، با حضور: داوود مسلمی منتقد سینما، محمدرضا عرب کارگردان و تهیه کننده فیلم، علی رویین تن، یاسمن نصرتی، کیانوش دالوند از کارگردانان سینما و ... برگزار شد.

در این مراسم داوود مسلمی منتقد سینما در خصوص فیلم ندارها گفت: فیلم ندارها مربوط به کارگردانی است با سابقه 20 ساله در سینمای مستند. ریشه سینما در تجارب قبلی و دستاوردهای آن در عکاسی چیزی است که در فیلم های این کارگردان متجلی می شود. فیلم آخرین ملکه زمین یکی دیگر از آثار این کارگردان است. اثری آکنده از غنای شاعرانه و پر بار از نوع اندیشه و ساختار سینمایی است که در کسب تجارب درخشان در حیطه سینما بسیار موفق عمل کرده است. در واقع هیچ وقت فیلم های این کارگردان از سینمای روایتگر تهی نشده و همیشه از جذابیت های کافی در این زمینه برخودار بوده است. به طور کلی تماشاگر منتظر دیدن روایتی است که در کنار آن به اندیشه ها، جهان نگری و تفکرات آن پی ببرد.

وی افزود: سینمای روایت به فکر اعتلای تفکر و اندیشه ورزی مخاطب است و در جریان ارتباط با اثر، نسبت به تماشای مجدد فیلم اقدام می کند در حالی که امروزه فیلم هایی ساخته می شود که متاسفانه بر خلاف جریان سینمای روشنفکر ایران است که عموما تماشاگر عام را از فیلم بریده می کند. در این فیلم لحظه های ناب سینمای اندیشه ورز را می بینیم که تنها به اندیشه فردی فیلمساز توجه نکرده بلکه مخاطب و تماشاگر را با خود همراه کرده و حضور او در نهاد فیلم را لذت بخش کرده است. بنابراین سینما به معنای عام در این فیلم معنا پیدا می کند.

مسلمی خاطر نشان کرد: ظاهرا فیلم هایی که منتسب به سینمای اجتماعی هستند حرف های زیادی برای گفتن دارند . به حال فیلم قایم به ذات اثری هنری است و باید برای ببررسی آن به خود فیلم رجوع کرده چرا حواشی و آسیب های اجتماعی تمامیت خود اثر را تحت الشعاع قرار می دهند. آنچه که در این نوع سینما و روایتگری مهم است ارجاع فیلم به مسایل اجتماعی ای است که در نهاد جامعه پنهان شده است و بازتاب دهنده وضعیت مرسوم در اجتماع است در اصل برخی فیلم ها به همین دلیل خاصیت رجعت پیدا می کنند در شرایطی که تمامی فیلم های پر از فحاش بوده و ذات آن را به نوعی لودگی تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: سینمایی که قابلیت رجعت دارد حتما دارای شاخصه هایی از حیات سینما براساس اصل و منطق است. اما به هرحال فیلم قابل اعتنا، درک و فهم منجر به جادوی سینما می شود که متاسفانه از میان صدها فیلم، یکی از این آثار قابل رجعت پیدا می کند. اولین دلیل رجعت به سینما، خود ذات سینماست که منجر به ماندگار تصویر در ذهن می شود. این در حالی است که حتی در ذات فیلم فارسی این رجعت ها وجود داشته اما سینمای ما به آن توجهی نمی کند. در واقع اینگونه مراسمات دوباره خوانی حقیقت است. انبوه سازی سینمایی که به رجعت توجهی نمی کند انبوه آور است.

این منتقد سینما با اشاره به نقاط ضعف فیلم ندارها اظهار داشت: بخشی از فیلم این حس شتابزدگی دارد که نشانگر ایراد در چارچوب پایان بندی و نقص ساختاری فیلمنامه است و عدم رعایت تسلسل در آن به این مشکل دامن می زند که نهایتا منجر به حس بریدگی در آن شده است که در واقع این فاصله در بخش های دیگر فیلم هم به چشم می خورد. گرمای نوع کاراکترها و روایتگری کارگردان اجازه نمود بیرونی ایرادات و شفافیت در آن را نمی دهد. همچنین تشابه و تکرار بسیاری از نقاط فیلم به دیگر آثار راه گریزی برای سینمای اجتماعی نگذاشته است بنابراین تنها باید به فاصله زمانی ساخت آثار توجه شود.

وی عنوان کرد: نگاه به سینما در توجه به محتوا خلاصه نمی شود بلکه وجوه ساختاری در آن نیز اهمیت دارد. اساسا سینما محافظه کار است و بخش عمده ای از آن بر مدار ابتذال چرخیده و از نهاد محافظه کار جمعی خارج می شود. در حالیکه هر فیلم فارسی کریه و بدمنظری هم به محتوا توجه می کند، اما در سینمای ما سرکوب نهادهای نظارتی و سانسور منجر به مشکلات سینما می شود.

در ادامه این نشست، محمدرضا عرب، کارگردان و تهیه کننده فیلم ندارها گفت: این نسخه از فیلم مربوط به سینمایی نگاتیوی است و از سینمای دیجیتالی فاصله زیادی دارد. فیلم ندارها در سال 89 ساخته شده است و امروز نسخه بلوری و با کیفیت فیلم اکران شده است. نویسنده این فیلم علیرضا طالب زاده، فیلمنامه نویس مشهور سریال های صاحب دلان و در پناه تو بوده است. فیلمنامه نویسی تفاوت زیادی با رمان نویسی دارد چرا که خلق جریان تصویری بسیار سخت است. من خود متولد جنوب شهر هستم و قصد ساختن فیلمی برای تحقیر این قشر از جامعه را نداشته ام بلکه هدف ما پرداختن به آسیب های اجتماعی بوده است.

وی افزود: در سال های ساخت این فیلم معضلی به نام آقازادگی به شدت امروز مطرح نبود. این مشکل جدی ای در زندگی امروز ماست واگر 10 سال گذشته به عدالت اجتماعی توجه بیشتری می کردیم بسیاری از مشکلات جانعه حل می شد و شاهد دادگاه های مسئولان با پرونده های کلفت نبودیم. این افتخار نیست و باعث سرشکستگی ما و مجموعه مدیریتی جامعه است. فیلم ندارها سعی کرده است به محیط پیرامون توجه بسیاری کند و اگر اینگونه فیلم ها بیش از این مورد توجه قرار می گرفت. این در حالی است که جامعه ای که درب نقد وبررسی در آن بسته است، متولد فساد خواهد بود. فساد سیتماتیک امروز ما ناشی از این امر است. هیچ کس مسئولیت وضعیت اکنون جامعه را برگردن نمی گیرد. عدم توجه به اقشار ضعیف جامعه منجر به عدالتخواهی آدم ها شده است. هرچند این افراد از نظر خود، عیاری می کنند اما چون اساسا عیاران از مکتب فتوت امیرالمونین می آید و معنایی دیگر دارد. ما در تاریخ یعقوب لیث صفار و سرخ جامگان را داریم که به درست عیاری می کنند اما موضوع فیلم ندارها عیاری به غلط است و شخصیت های آن به جای ساختن خود، اقدام به تغییر جامعه و ساخت آن می کنند و نهایتا هلاک می شوند و آسیب آن را جامعه می بیند. این فیلم اولین اثری بود که به معضلی به نام آقازاده و رانت توجه کرده است. تشابه ندارها به فیلم های دیگر انکاناپذیر است اما نکته حائز اهمیت مفهوم آن است.

عرب خاطر نشان کرد: ممنوع التصویری هانیه توسلی، یکی از شخصیت های فیلم تنها بهانه ای بود که اکران آن را به تعویق انداخت در حالیکه حضور او در فیلم های دیگر، هیچ ممانعتی برای اکران نداشت. من هیچ گاه نفهمیدم که این فیلم همچنان چه مشکلی دارد که از پخش آن در رسانه ملی جلوگیری می شود در حالیکه پخش و تولید و توزیع مواد مخدر در تولیدات رسانه ملی به امری عادی تبدیل شده است. به حرف فیلم ندارها و سینمای اجتماعی توجه نشده است. شما مخاطب حرفه ای سینما هستید و ما فیلمسازان سلیقه شما مخاطبان را نازل کرده ایم. امروز پایین آمدن سلیقه فیلمسازان و سخیف شدن سینما نتیجه جامعه بی نقد و فاسد است که مدیران آن مسئولیت مشکلات را برعهده نمی گیرند.

وی عنوان کرد: سینمای اجتماعی ایران که باید به اینگونه فیلم ها توجه بیشتری کرده و از تولید آن حمایت کند، اما از این غافله عقب مانده و حتی در موضوعات اجتماعی نظیر کودتای 28 مرداد، موشک وغیره هم اثری ساخته نشده است. جایگاه استراتژیک در سینما ایران کجاست؟ تنها به دنبال ایجاد موجی هستیم که از یک اقدام جلوگیری کنیم چرا که ظرفیتی برای نقد در ایران وجود ندارد. در حال حاضر کسانی که جلوی دوربین اعتراف به نقدپذیری می کنند، خلاف این را ثابت کرده اند چرا که قطعا اگر انتقادپذیر بودند وضعیت امروز جامعه ما این نبود.

کارگردان فیلم ندارها ضمن اشاره دویدن 3 ساله برای ساخت این فیلم یادآور شد: ندارها بی دلیل ساخته نشد و درست جایی که مخالف سرسختی برای ساخته شدن این فیلم بود بعد از تولید، جایزه بهترین کارگردانی را به بنده اعطا کردند. کشور ما و مجموعه قوا یا بلد نیستند و یا از پتانسیل هنر سینما، جریان سازی و الگو سازی آن اطلاعی ندارند. این در حالی است که سینما و فیلم هایی نظیر کازابلانکا در آمریکا میل و عشق به زندگی را در مردم ایجاد کرده و جامعه بعد از جنگ های آمریکا را به خوبی نشان می دهد. ما اگر فیلمسازی اجتماعی را جدی نگیریم به شرایط امروز می رسیم که اختلاس گران از ملت ما طلبکارند در حالیکه ما بابت حرام شدن اموال، از بین رفتن ذخایر ملی، آینده و عمر نسل هایمان از اختلاس گران طلبکاریم.

وی در پاسخ به انتقاد یک مخاطب نسبت به خوب نشان دادن کارهای بد در فیلم و نبود شرافت در قبال آدم های بی شرف و برداشت عمومی از لفظ آقازادگی عنوان کرد: دیالوگ های این فیلم شرافت رو نشان می دهد در حالیکه این حرف ها در سینما معنا و خریداری ندارد چرا که باید فیلم با موج ساخته شود در حالیکه من فیلمساز موجی نیستم و با حقیقت، فیلم می سازم. شخصیت های فیلم دچار بلاهت می شوند تا بتوانند شرافت را با کار غلط بسازند که درگیری با کاروان حج و برخی دیالوگ ها و حتی عمل چشم دختربچه با این پول ، نشانی از این امر است. هیج نشانه ای از حقارت مردم پایین شهر، صورت سیاه و لباس پاره ای در این فیلم نمی بینید چرا که ناشی از شرافت من کارگردان در فیلم است در واقع فیلمنامه این فیلم دایره است.

عرب ادامه داد: هیچ جامعه ای خودش نمی چرخد و بر اساس قوانین مدنی و فقهی در جامعه اسلامی زمامداری برای رسیدگی اموال بیت المال، حراست و عدالت در جامعه وجود دارد. باید مطالبات مدنی جامعه رعایت شود. اگر قوانین درست اجرا نشود ثروت جامعه که بهداشت، درمان وتحصیل و رفاه اجتماعی در جامعه به باد فنا می رود.10 سال پیش با این معضل تا این حد روبرو نبوده ایم و اگر جدی برخورد می شد امروز شاهد این مشکلات نبودم.

وی در خصوص دخل و تصرف در فیلمنامه گفت: بنده فیلمنامه کامل را خوانده و اجرا کرده ام و ایده خاصی به آن اضافه و یا کم نکردم. حتی در نوع لباس های انتخابی شکل طبقه را طراحی کرده ایم. نسخه ساخته شد نسخه اکران شده در جشنواره است این فیلم 93 دقیقه بوده و کل فیلمنامه ساخته شده است.

کارگردان فیلم ندارها در خصوص نحوه پایان بندی فیلم افزود: تاثیر گذاری شخصیت مهری در ابتدا و انتهای فیلم کمک چندانی به فیلم کرده و موضوع را رها نکرده است. لازم به ذکر است برداشت عمومی از واژه آقازادگی در فیلم کاملا مشخص است و معتقدم یک اثر تمام و کمال و آرمانگرا را می توانیم در فیلم ببینم چرا که فیلمساز با همه هستی و نیستی به دنبال درک بوده و تلاش می کند با نقد بهتر عمل کند.

علی رویین تن کارگردان سینما از دیگر میهمانان این مراسم بود که نظر خود را درباره فیلم ندارها این چنین بیان کرد: فیلم ندارها باید توسط منتقدان خود نفروخته، انتقاد شود. از نظر بنده، عرب فیلمساز بد سلیقه ای است چرا که شرایط کشور از داراها، ندارها را می سازند، و حتی اسم عروسک های بچه هایمان را هم دارا و سارا می گذارند. این فیلم از چند منظر مهم است. در ابتدا باید بگویم ایرانی ترین نوای تاریخ، سینمای ایران است ولی ایرانی ترین نوایی که دیدیدم فیلم عرب است. فیلمی تلخ، شریف و پر از زندگی که شاید اگر 5 نقش برتر بعد از انقلاب داشته باشیم قطعا محسن تنابنده یکی از آن بازیگران برتر است. دومین نکته دیالوگ نویسی این فیلم و قابلیت اعتنا به آن است. با وجود ضعف هایی که در این فیلم وجود دارد اما با گذشت زمان ارزشمندی آن بیشتر شده است چرا با رجوع به این فیلم تاریخ در آن متبلور شده و آدم هایی را به تصویر می کشد که با تمام سختی، شریف زندگی کرده اند. بعضی فیلم ها در ساخت، رو به عاقبت بخیری رفته است و این فیلم خود یک سینماست و عاقبت بخیری دارد.

وی افزود: از نظر بنده فیلم مهمتر از فیلمنامه است. اشکال فیلم ندارها به تهیه کنندگی و کارگردانی یک نفر است چرا که این فیلم به سمت مردم رفته و هر طیفی را به تصویر کشیده است در حالیکه این خوشایند مدیران نیست. در شرایطی که وارد یک هنر بزرگی شده ایم که تاریخ مصرف دارد، کارگردان فیلم باید خوشحال باشد که صاحب این چنین فیلم واقعی ای است.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی ریواس جنوب

سینما فلسطین از مجموعه سینماهای قدیمی شیراز با عمری بیش از 50 سال است که در ابتدای خیابان رودکی شیراز قرار دارد. همان خیابانی که هتل سوخته آسمان در آن قرار گرفته است. این سینما نیز همچون دیگر کسب و کارهای موجود در خیابان رودکی دستخوش تعطیلی اجباری شده است.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری فارس روز دوشنبه 14 مردادماه به ایرنا گفت: مجبور شدیم سینما فلسطین را به دلیل آتش سوزی هتل آسمان از بعد از ظهر 12 مردادماه تعطیل کنیم.

رسول شهابیان از رایزنی با فرمانداری شیراز و ارگان های ذی ربط برای تعیین زمان بازگشایی سینما سخن گفت و افزود: ورودی سینما در خیابان رودکی است و مسئله اینجاست که در حال حاضر خیابان مسدود و تردد در آن ممنوع است.

او ادامه داد: فعلاً بنا بر دستور صادرشده برای کسبه و اهالی خیابان رودکی و مجاوران هتل آسمان، این سینما نیز تعطیل شده است باید ببینیم در روزهای آینده حاصل گفت وگوها و رایزنی ها چه می شود، فعلاً منتظر پاسخ می مانیم.

براساس آمار بدست آمده از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این سینما در زمره سینماهای پرفروش و پر مخاطب در خیابان زند است. روزانه 800 نفر و به طور متوسط در یک هفته 5000 نفر سینما فلسطین را برای تماشای فیلم انتخاب می کنند. هر یک روز تعطیلی به این سینما آسیب اقتصادی بسیاری خواهد زد و کسب وکار آن تا راه اندازی مجدد خیابان رودکی و برقراری آرامش در گذر زند با مشکل مواجه خواهد شد.

خیابان زند شیراز از سرمایه های تاریخی و فرهنگی شیراز است. خیابان رودکی نیز با تعداد هتل های بسیار، غذاخوری های سنتی، کتابفروشی ها و کافه ها، و البته سینما فلطین یکی از پرخاطره ترین و پرطرفدارترین خیابان های این شهر به شمار می رود.

هتل 18طبقه آسمان در ساعت 11 صبح روز 12 مردادماه براثر آتش گرفتن 2هزار تشک که در طبقه منفی 2 انبار شده بود، دچار آتش سوزی شد. خاموش کردن آتش بیش از 14 ساعت زمان برد. به دلیل آسیب بسیار به سازه های این هتل و حرارت بیش از 400 درجه سانتیگرادی این آتش سوزی، مسئولان به منظور امن سازی محیط و جلوگیری از ریزش احتمالی ساختمان خیابان رودکی را مسدود و برای حفظ امنیت ساکنان و کسبه این منطقه، این بخش شهر را تعطیل و تخلیه کرده اند.

9885 /6113

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
محمد قاصد اشرفی از آخرین وضعیت ساخت سالن و پردیس های سینمایی گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : صدای ایران سینما پرس اتحاد آنلاین تیک

محمد قاصد اشرفی رئیس انجمن سینماداران کشور، درباره آخرین وضعیت برگزاری جلسه این انجمن با سازمان زیباسازی شهرداری با هدف افزایش هزینه سردر های سینما ها به خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: برای تعیین زمان برگزاری جلسه به سازمان زیباسازی شهرداری نامه زدیم و منتظر جواب آنها هستیم؛ اما هنوز چیزی به ما اعلام نشده است.

او در خصوص آخرین وضعیت ساخت سینما در کشور گفت: خوشبختانه سالن سازی رونق گرفته و این نشانه ای برای آینده روشن تر سینمای ماست. تا به حال، حدود 42 پروژه سالن سازی در سطح کشور داریم که برخی احداث و برخی از 40 تا 80 درصد پیشروی داشته اند. اکثر این پروژه ها پردیس سینمایی هستند و بالای یک سالن دارند.

قاصد اشرفی درباره ساخت پردیس سینمایی در تهران گفت: در چهار نقطه تهران پردیس های سینمایی در حال احداث هستند که بیشتر آن ها در منطقه غرب و شرق قرار دارند.

انتهای پیام/

احداث چهار پردیس سینمایی دیگر در تهران

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : همسو نیوز سینما پرس

مساله دستمزدهای سینمایی یکی از موضوعات مهم سینمای ایران است که درباره آن گمانه های مختلفی جود دارد. یکی از زیرشاخه های این حوزه فیلمنامه است که با بالا رفتن هزینه و فروش فیلم ها نرخ آن نیز افزایش پیدا کرده است.

بعد از خبر مصوب نرخ دستمزد فیلمنامه نویسان در شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان، رضا مقصوی رئیس سابق این شوار در گفتگو با تسنیم درباره نرخ دستمزد نویسندگان و همینطور مشکلات و موانع موجود در سازوکار قانونی این حوزه گفتگو کرد.

نویسنده لیلی بامن است در ابتدا اظهار داشت: فیلم نیز مانند دیگر مقولات فرهنگی حکم یک کالا را دارد و همانطور که برای هر کالای فرهنگی یک هزینه ای وجود دارد فیلم نیز دارای هزینه های خاص خود مانند بازیگری، طراحی صحنه و لباس، کارگردانی و نویسندگی است. نکته مهم اما وجود تناسب برای پرداخت هزینه های یک فیلم سینمایی است که در سینمای ما چندان رعایت نمی شود. مثلا در یک فیلم سینمایی که طبق نرخ مصوب نویسنده 80 میلیون باید دریافت کند یکی از بازیگران شاید 400 میلیون دریافت کند که اگر رقم دیگر بازیگران را هم در نظر بگیریم این مبلغ برای نویسنده چندان بالا نیست.

وی در بخش دیگری بیان کرد: در تمام دنیا بین 5 تا 10 درصد هزینه فیلم متعلق به فیلمنامه نویس و هزینه فیلمنامه است؛ اگر پس یک فیلم 3 میلیارد هزینه داشته باشد دستمزد 80 میلیون تومانی دستمزد بسیار بالایی نیست. مضاف بر اینکه باید دستمزد نویسنده البته بر اساس سوابق و مدت کار و حرفه ای بودن و... درجه بندی شود.

کارگردان فیلم خجالت نکش درباره دستمزد مصوب این شورا برای تلویزوین گفت: الزامی وجود ندارد که یک نویسنده حتما با دستمزدی که این شورا تعیین کرده است برای تلویزیون یا سینما و شبکه نمایش خانگی کار کند. همه چیز در این حوزه وابسته به توافق فی مابین تهیه کننده و نویسنده است. وی درباره بالا بودن دستمزد نویسنده در شبکه نمایش خانگی مبنی بر هر قسمت 30 میلیون تومان گفت که این مبلغ بیشتر مبنی بر هزینه های انجام شده و بیرون آمده از شبکه نمایش خانگی است. این هزینه ها به خاطر آنکه در شبکه نمایش خانگی بالا بوده است منجر به آن شده تا در این حوزه نیز بالا باشد بعلاوه آنکه میزان زمان هر قسمت در شبکه نمایش خانگی بیشتر از تلویزون است و در کل البته هزینه های شبکه نمایش خانگی بالاتر تعریف می شود.

این نویسنده و کارگردان سینما در ادامه درباره ایجاد زمینه های لازم و مناسب برای شفافیت و روشن شدن کار نویسندگان گفت که تا امور صنفی این حوزه دقیق نباشد و اصولا فعالیت های صنفی قدرمند نباشد مشکلات متعددی پیش می آید. باید درجه بندی نویسنده ها و سینماگران این حوزه انجام شود . البته باز این موضوع به نوع فعالیت فیلمنامه نویسان نیز ارتباط دارد. اقدام فعالی شورای صنفی تهیه کنندگان قدم اول و مهم برای روشن شدن برنامه ریزی های این حوزه است که باید انجام می شد.

وی درباره کارهای انجام شده در دوران ریاست خود گفت: مهمترین کاری که شورای صنفی فیلمنامه نویسان در زمان من انجام داد ثبت این شورا در وزارت کار بود. این شورا تا قبل از آن اصلا ثبت نشده بود. مهمترین مانع برای ایجاد شفایت و برنامه ریزی این حوزه تاسیس اساسنامه در نظام سینمایی برای فیلمنامه نویسان است. در حال حاضر همه چیز دست تهیه کننده است و به توافق او و نویسنده برمی گردد.

مقصودی در پایان درباره وجود منافع برخی در عدم این اساسنامه و نظام سینمایی گفت: در هر حال در نبود سازمان دهی برای همه یک منافع و سودی وجود دارد ولی قاطبه سینماگران ایرانی معتقدند که اگر این نظام مندی و سازمان دهی سینمایی برای این حوزه وجود داشته باشد نه تنها منافع و سود آنان به خطر نمی افتد بلکه سود و منافع مشخص حاصل کار و دسترنج آنان روشن و مشخص و معقول می شود./تسنیم

لینک خبر :‌ تیک
مدیر گروه رشته طراحی پارچه و لباس دانشگاه الزهرا معتقد است که مسئولین فرهنگی کشور باید درباره وضعیت پوشش بازیگران سینما و تلویزیون پاسخگو باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : شهید نیوز

گروه فرهنگی: مریم مونسی سرخه؛ عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا و مدیر گروه رشته طراحی پارچه و لباس این دانشگاه، به تاثیر فرهنگ پوشش هنرمندان بر نوع پوشش مردم پرداخت. مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید:

به گزارش بولتن نیوز ، فرهنگ مد و پوشش چگونه در جامعه شکل گرفته و منتقل می شود؟ مهم ترین عناصر سازنده و انتقال دهنده فرهنگ مد و لباس در جامعه کدام عناصر هستند؟

به طور کلی فرهنگ سازی از دریچه های مختلفی نشأت می گیرد. نوع نگاه حاکم بر جامعه از لحاظ نوع قانون گذاری ها، سیاست های اجرایی و عملکردی، سیاست های اقتصادی، نحوه آزادی بیان، نوع سلیقه افراد، میزان حضور رسانه های جمعی اعم از نوشتاری و دیداری، نوع مصرف گرایی در جامعه، سلیقه تولیدکننده، میزان فروش کالا در فروشگاه های مورد تایید دستگاه های نظارتی و نیز میزان فروش در اماکنی که نظارتی بر آنها نیست و... همه و همه بر ایجاد فرهنگ پوشش افراد جامعه تاثیرگذارند. همه این موارد سازنده فرهنگ هستند و فرهنگی که مورد بازدید عمومی قرار می گیرد، به مرور گسترش می یابد و تدریجا تمامی اقشار آن را می پذیرند.

آیا نوع پوشش بازیگران سینما و تلویزیون می تواند بر فرهنگ پوشش مردم تاثیرگذار باشد؟ این اتفاق چگونه و در چه فرایندی رخ می دهد؟

شکی نیست که نوع پوشش هنرمندان به دلیل جایگاه و میزان دیده شدنشان، بسیار مورد توجه است و بخش قابل توجهی از مردم، پوشش هنرمندان را الگوی خود قرار داده و سعی می کنند مثل آنها به انتخاب لباس و پوشش بپردازند. بی شک یکی از راه های انتقال فرهنگ، رسانه ها هستند که به شیوه های مختلف عمل می کنند. هنرمندان به ویژه بازیگران سینما و تلویزیون، بخشی از رسانه ها هستند که در معرض دید عموم قرار می گیرند و بر نوع پوشش مردم تاثیر می گذارند. زمانی که یک بازیگر مدت ها در اماکن و فضاهای عمومی و همچنین در فیلم ها و سریال های مختلف حضور می یابد، این قابلیت را پیدا می کند که در نقش یک الگو برای مردم ظاهر شود. بازیگران به مرور، توسط مقلدان خود به یک الگو و انگاره مطلوب ذهنی تبدیل می شوند. از این رو بی شک نوع پوشش، طرز کلام و رفتار آنها در مدل سازی برای مردم بسیار موثر است.

آیا وضعیت کنونی پوشش بازیگران سینما و تلویزیون را از حیث الگوسازی برای مردم مناسب ارزیابی می کنید؟

در این باره مسئولین فرهنگی کشور باید پاسخگو باشند و بگویند آیا آنچه اکنون در جامعه دیده می شود با آنچه مطلوب و مورد انتظار است، همسو است یا خیر؟

به نظر شما بازیگران سینما و تلویزیون باید چه الزامات و اقتضائاتی را در نوع پوشش خود رعایت کنند تا بتوانند در امر الگوسازی برای مردم، نقش مثبت و موثری را ایفا نمایند؟

به نظر می رسد در مراسم های بزرگ که پوشش بازیگران بیش از هر چیزی در معرض دید قرار می گیرد، باید نظارت وجود داشته باشد. امروزه اگر شما بخواهید سبک خاصی از پوشش را در جامعه مد کنید، بهتر است از یک بازیگر بخواهید که آن پوشش را در یک مراسم بر تن کند. جامعه ما علاوه بر شرایط خاص فرهنگی و مذهبی، نگاهی به فرهنگ مد و پوشش در کشورهای دیگر نیز دارد. از این رو باید به گونه ای هوشمندانه عمل کرد که بدون ایجاد یک نگاه صرف سلبی، به مرور فرهنگ اصیل پوشش ایرانی-اسلامی در ذهن مردم متبلور و نهادینه شود.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
چند تن از اعضای خانه سینما در اقدامی کاملاً سیاسی و به دور از فعالیت های صنفی دیروز با بدرقه یکی از فیلم سازان قانون شکن که چندی پیش مجرم شناخته شد به حمایت از وی پرداختند.

به گزارش خبرنگار کیهان، مشایعت کنندگان محمد رسول اف فیلمسازی که به دلیل سیاه نمایی علیه ایران مجرم شناخته شد، توضیح نداده اند به چه دلیل از مجرم دفاع می کنند و چرا در برابر قانون به صراحت ایستاده اند.
بدرقه کنندگان این فیلمساز نیز اکثراً از افرادی بودند که پیش تر خود نیز با اقدامات خلاف قانون پرونده های مشابهی داشتند. با این حساب به نظر می رسد خانه سینما به جای رسیدگی به وظایف قانونی خود درباره صنوف مختلف سینمایی به محفلی برای حمایت قبیله ای تبهکاران سینمایی از یکدیگر بدل شده است. افرادی که خود را فراتر از قانون می دانند و خواستار مصونیت قضایی برای خود هستند!
آخرین فیلم رسول اف آن قدر کثیف و چرک بود که حتی جریان غربگرای همسو با او نیز زبان به اعتراض گشودند و روزنامه شرق در مطلبی با عنوان تلخ همچون کن نوشت: رسول اف انگار دل پُری داشته، چون ساخت چنین فیلم تلخی که در آن همه بد و شرور هستند دلیل دیگری نمی تواند داشته باشد. کاش آنها که این قدر ناراحتند و کینه به دل دارند [از ایران] بروند و هم خیال خودشان را راحت کنند و هم خیال ما را.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
در سال 64 فیلم بایکوت روی پرده آمد. دستنوشته های مهرداد مینویی در سال 1365 ماجرای یک عضو بریده منافقین را حکایت می کرد که حالا خودش سوژه ترور آن ها شده بود. پرواز پنجم ژوئن علیرضا سمیع آذر ساخته شده در سال 1368 نیز به یک هواپیماربایی توسط اعضای سازمان می پرداخت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : همسو نیوز هابیلیان

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: اثرات نه چندان خجسته و حتی شوم برآمده از فعالیت های سازمان های چریکی در پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برای همیشه در حافظه تاریخی ملت ایران ثبت شده است؛ خاصه اقدامات کور و پشت به مردم آن ها در سال های ابتدایی دهه 60. چه آن هایی که در ابتدا داعیه مبارزه بر اساس مبانی دین اسلام را داشتند و بعد ها چپ کردند و به مارکسیسم- لنینیسم رسیدند و چه آن هایی که از همان ابتدا با نگاهی به برادر بزرگتر (شوروی) و به تأسی از جنبش های چریکی چپ گرایانه در دنیا، خیال انقلابی مارکسیستی را آن هم در کشوری با اکثریت مطلق مسلمان در سر می پروراندند، به بیراهه رفتند و در نهایت، در مقابل همان خلقی ایستادند که از آن دم می زدند و از هیچ جنایت و خباثتی دریغ نورزیدند. سازمان های چریکی ای همانند مجاهدین خلق (منافقین)، فدائیان خلق، پیکار، ستاره سرخ، راه کارگر و... از روزی که پا گرفتند تا به امروز که به طور کامل از صحنه سیاسی محو شده یا در نهایت در حد فرقه هایی شخص محور و بسته نزول کرده اند، مسبب رقم خوردن حوادث و اتفاقاتی در کشور بوده اند که عدم پرداخت و واکاوی آن ها نوعی غفلت و فرصت سوزی است. در این میان، اما حساب سازمان مجاهدین خلق (منافقین) جداست که سرنوشت آن ها می تواند آینه تمام قد انحراف و سقوط و از چشم مردم افتادند و درس و آموزه ای برای همه.
سازمانی که پایه گذارانش می خواستند با خوانشی نو از اسلام، جامعه بی طبقه توحیدی را برای خلق قهرمان بنا کنند به بیراهه رفت. آنچنان که با دشمنی که به سرزمین همین خلق یورش برده برد، پیمان مودت بست و تمام قد در برابر مردم ایستاد و حالا هم، جیره خوار و ریزه خواری بیش نیست، برای تمدید نفس های نیمه ای که می روند و می آیند به سختی و با ذلت.

سکوتی قریب به 3 دهه
در پیوند با تأثیرات فعالیت های سازمان های چریکی و به طور مشخص منافقین، تا به امروز در رسته های مختلف هنری آثاری پدید آمده اند، بعضاً ماندگار. سینما و تلویزیون هم متأثر از این حرکت عمومی، کم و بیش و فیلم ها و سریال هایی را ساخته و بر پرده نقره ای و آنتن برده اند که کنشی پسندیده و درخور توجه، اما نه چندان مکفی است. از چند فیلم متأثر از هیجانات و مقتضیات برقرار در سال های ابتدایی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی که بگذریم، این ادعا گزافه نیست که سینما برای بیش از دو دهه در یک محاق و سکوت سنگین درباره منافقین فرو رفته و خواسته و ناخواسته موضوع را مسکوت گذاشته بود. استارت کار را سعید حاجی میری زد با فیلم توهم در سال 1364. داستان دو عضو منافقین که در یک خانه تیمی از شدت توهم به جنون و خودزنی می رسند. در همین سال فیلم بایکوت هم به روی پرده آمد. دستنوشته های مهرداد مینویی در سال 1365 ماجرای یک عضو بریده منافقین را حکایت می کرد که حالا خودش سوژه ترور آن ها شده بود. پرواز پنجم ژوئن علیرضا سمیع آذر ساخته شده به سال 1368 نیز به یک هواپیماربایی توسط اعضای سازمان می پرداخت. پرونده ساخت فیلم با محوریت یا با نگاهی به منافقین در دهه 60 با فیلم تعقیب سایه های علی شاه حاتمی بسته شد.

در دهه 70، اما فقط یکی، دو فیلم مانند پادزهر بهرام کاظمی آن هم به شکل غیرمستقیم به سازمان و اعضایش می پرداختند و اشاراتی داشتند. در این میان، البته باید پناهنده مرحوم رسول ملاقلی پور را یک استثنائات برشمرد. این فیلم که در سال 1372 ساخته شد، داستان زن و شوهری را روایت می کرد که از پادگان منافقین در عراق گریخته و به ایران پناه آورده بودند و از سر اتفاق، در مسیر یک رزمنده کهنه کار قرار می گرفتند. فیلم های ساخته شده در دهه 80 که تعدادشان به انگشتان یک دست نمی رسید هم همین رویه برقرار در دهه پیشین را در دستور کار قرار دادند و به شکل غیرمستقیم به منافقین و اعضایش پرداختند. اخراجی ها 2 مسعود ده نمکی و نفوذی احمد کاوری و مهدی فیوضی از جمله این آثار هستند.

و ناگهان سال های میانی دهه 90
در میانه های دهه 90، اما گویا انقلابی رخ داد و تحولی بزرگ آغاز شد. سینما به شکل کاملاً مستقیم و بی واسطه بر سازمان تمرکز کرد و انحرافات، جاه طلبی ها، کج اندیشی ها، برداشت های غلط از جامعه و مناسبات مسموم و دیکتاتورمآبانه برقرار میان اعضا را به تصویر کشید. سیانور بهروز شعیبی و امکان مینا ی کمال تبریزی هر دو در سال 1394 آمدند که البته فیلم شعیبی، اثر بهتری بود. شعیبی در فیلمش مقطع تغییر ایدئولوژیک مجاهدین خلق در سال 1354 را که به ترور مجید شریف واقفی توسط شاخه چپ سازمان منجر شد مورد مداقه قرار می داد و با در هم آمیختن هنرمندانه مبارزه و درام، سیانور را به اثری قابل تأمل و توجه تبدیل کرده بود. کمال تبریزی، اما در امکان مینا نگاهی داشت به احوالات سازمان در پس از 30 خرداد 1360 و زندگی مخفیانه اعضای آن. در ادامه، محمدحسین مهدویان در سال 1395 یک برگ برنده را رو کرد در شمایل فیلم ماجرای نیمروز ؛ اثری به شدت جذاب و برخوردار از نقاط قوتی همچون شخصیت پردازی های مناسب، فضاسازی های واقعی، فیلمنامه قوی، داستان جذاب، بازی های فوق العاده و البته کارگردانی ماهرانه و چیره دستانه ارائه داد. بی گمان ماجرای نیمروز نقطه عطفی است در مسیر ساخت آثار نمایشی با محوریت فرقه رجوی. مهدویان دو سال بعد با فیلم رد خون کار را تمام کرد. رد خون برخلاف آثار سلف خود که بیشتر بر فعالیت های سازمان پیش و سال های ابتدایی پس از انقلاب متمرکز بودند، عملیات مرصاد و هجوم همه جانبه منافقین به ایران را دستمایه قرار داده و از این بابت نیز یک فیلم متمایز و پیشرو است.

آبروداری سامان در تلویزیون
در تلویزیون، اما اوضاع بر مدار دیگری می چرخد. بدون تردید بار اصلی ساخت آثار اینچنینی در تلویزیون بر دوش یک نفر بوده است، دست کم تا به امروز؛ جلیل سامان. پر بیراه نیست این سخن که تلویزیون به نوعی مدیون جلیل سامان است که با سه گانه خود ارمغان تاریکی ، پروانه و نفس در رسانه ملی آبروداری کرده است. سامان با سریال های ارمغان تاریکی در سال 1389 (از این بابت تلویزیون را در قیاس با سینما می توان پیشتاز دانست)، پروانه 1392 و نفس 1396 سه گانه خود را درباره سازمان منافقین تکمیل کرد و الحق و الانصاف و به اعتراف دوست و دشمن، هر سه مجموعه هم حائز ویژگی ها و ارزش هایی بودند که برای ماندگار شدنشان کفایت می کرد. هر چند نفس به اندازه پروانه و ارمغان تاریکی جذاب و گیرا نبود و با انتقاداتی هم مواجه شد، اما در مجموع، سه گانه سامان در تلویزیون خاطره انگیز و ماندنی شد.

مقبول، اما ناکافی
با تمام آنچه در بالا ذکرش رفت، کارنامه سینما و تلویزیون در حوزه پرداخت به سازمان های چریکی به طور اعم و سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به شکل اخص، لااقل به لحاظ کمی چندان قابل دفاع نیست. سکوت قریب به سه دهه سینما و تلویزیون و کم کاری در خصوص این سازمان ها، آن هم در روزگاری که هر یک از آن ها به مدد ماهواره ها و شبکه های اجتماعی، مالک رسانه های مخصوص به خود هستند چندان موجه به نظر نمی رسد. سازمان ها و گروه هایی که حالا رندانه چشم بر گذشته تاریک و غیرقابل دفاع خود بسته اند و ژست دموکراتیک و آزادیخواهی گرفته اند. گروهک هایی که اعضایش حتی از خواندن، شنیدن و دیدن رسانه های غیردرون سازمانی منع می شوند حالا داعیه دموکراسی دارند و فریاد آزادی سر می دهند. البته که مشت آن ها برای کسانی که همدوره شان بوده و درکشان کرده اند باز است و آب در هاون می کوبند. حساب نسل های بعدی انقلاب را البته باید جدا دانست و از این بابت حساس و هوشیار بود. نوجوانان و جوانانی که در زمان شرارت ها و نفرت پراکنی های این گروهک ها، کودک و خردسال بوده یا اصلاً پا در این دنیا نگذاشته بودند حالا در معرض تبلیغات سوء و یکطرفه این گروه ها قرار دارند و بر رسانه های داخلی است که با بازگویی حقایق تاریخی، توطئه ها را خنثی کرده و آبی بر خاکستر دوباره جان گرفته نفاق بریزند.

لطفاً حمایت بیشتر
ساخت فیلم و سریال هایی که مقاطع زمانی گذشته مانند دهه های 50 و 60 می گذرند سخت و زمانبر است و به کنشی ریاضت گونه می ماند. یافتن لوکیشن های مناسب و فضا های متناسب با آن روزگار و حساسیت ها و مته به خشخاش گذاشتن های موجود، گاه چنان دشوار می نمایاند که بسیاری از کارگردانان عطای فعالیت در این حوزه را به لقایش می بخشند و به سراغ موضوعات دیگری می روند. در اینجاست که مدیران سینما و تلویزیون باید غایت حمایت های مادی و معنوی را از معدود فیلمسازانی که دغدغه پرداخت به موضوعات اینچنینی را دارند بجا آورند و چتر پشتیبانی خود را بر سر این آثار بگسترانند. در امتداد این سیاست و راهکار، کارگردانان نیز باید در ساخت این نوع آثار نمایشی، اعم از فیلم، سریال و تله فیلم، با پرهیز از شعارزدگی و کلیشه گرایی و با لحاظ تمام فاکتور های سمعی، بصری، تکنیکی و ساختاری لازم و در پیش گرفتن رویکرد روایت صادقانه تاریخ، مخاطبان امروزی، اما باهوش، نکته سنج و سختگیر خود را راضی نگه داشته و اسباب این مهم را فراهم آورند که مخاطب علاوه بر تماشای یک فیلم یا سریال جذاب، با مقطعی حساس از تاریخ معاصر کشور خود نیز آشنا شود و دوست و دشمن خود و سرزمینش را بشناسد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
چند روز پس از برگزاری جشن شب گرم سینمای ایران در جزیره کیش با مدیریت رضا رشیدپور، سازمان سینمایی توضیحاتی را درباره دلایل حضور دو مدیر ارشد سینما در این رویداد ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، شب گرم سینمای ایران عنوان رسمی رویدادی است که به مدیریت رضا رشیدپور و تحت عنوان ثانویه جشنواره سینماتورز در روزهای پایانی هفته گذشته در جزیر کیش برگزار شد. رویدادی که اولین دوره اش به گفته رشیدپور در آیین اختتامیه، بیشتر سروشکل دورهمی داشت و نسبتش با ویترین تولیدات سینمای ایران و هدف گذاری های محتوایی آن چندان روشن نبود.

تولد یک رویداد سینمایی آن هم در قالب جشن و دورهمی با پشتوانه حمایت بخش خصوصی البته اتفاق ویژه و عجیبی نیست و به خصوص در جغرافیای جشنواره پرور سینمای ایران، به نوعی می توان آن را یک اتفاق کاملاً طبیعی و مرسوم توصیف کرد؛ ماجرای سینماتورز اما جایی صورت متفاوت پیدا کرد که شاهد حضور دو مدیر ارشد سینمایی در آیین اختتامیه آن بودیم.

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه زاده معاون سابق ارزشیابی و نظارت و دبیر فعلی جشنواره فیلم فجر با شرکت در آیین اختتامیه جشنواره سینماتورز و مهمتر از آن حضور بر روی سن، به این جشن رسمیتی فراتر از یک رویداد تازه متولد شده در بخش خصوصی بخشید.

درباره ماهیت این رویداد سینمایی که گزارش مشروح اختتامیه آن، پیش تر در خبرگزاری مهر منتشر شده بود، همچنان ابهاماتی وجود دارد که تلاش کردیم برخی از آن ها را در قالب سوال از مدیران سازمان سینمایی برطرف کنیم.

سینما تورز به دنبال چیست؟

اکثر فیلم هایی که در گیشه و جشنواره های جهانی موفق می شوند کشور را یک ویرانه و مخروبه و پر از معتاد نشان می دهند. حتی در به تصویر کشیدن جلوه های طبیعی جغرافیایی نیز کم کاری می کنند. بعد کشورهای دیگر مولانا یا ابن سینا را از آن خود می کنند. ما همه برای این کشور جان کنده ایم اما تا زمانی که به داشته های هویتی، طبیعی و فرهنگی خود نبالیم در اروپا، ایران را با عراق اشتباه می گیرند. این جملات در سخنرانی رضا رشیدپور در آیین اختتامیه سینماتورز نشانه هایی از رویکرد کلان این رویداد در خود دارد.

به نظر می رسد همان طور که از نام سینماتورز برمی آید، این رویداد قرار است با تمرکز بر گردشگری ، تولیدات سینمای ایران را مورد حمایت قرار داده و در ویترین خود به توفیقات آن ها ضریب دهد.

شفاف سازی درباره پشتیبان مالی جشن حتماً امتیازی مثبت برای رشیدپور محسوب می شود اما باید دید آیا در بلندمدت ابهامات به وجود آمده درباره تحت تأثیر قرار گرفتن ابعاد فرهنگی این رویداد نسبت به ابعاد لاکچری برگزاری آن، مرتفع خواهد شد؟ این البته رویکردی است که مشخصاً در برگزاری شتاب زده دوره اول نشانه ای از سازوکار تحقق آن مشهود نبود و درباره صحت عملکرد این رویداد در نیل به چنین هدفی باید در انتظار برگزاری دوره های بعد نشست، اما زرق و برق آیین اختتامیه، کیفیت میزبانی از مهمانان و نیز اشاره قابل تأمل مدیر جشنواره در سخنرانی خود به بحث تمیز بودن بودجه برگزاری این رویداد تا حدود زیادی ماهیت سینمایی و فرهنگی آن را (لااقل در گام اول) زیر سایه مختصات اقتصادی اش قرار داد.

رشیدپور درباره حامی مالی این رویداد توضیح داد: 5 سال است به دنبال برگزاری این جشن بودم و پیشنهادهای بسیاری چه پول های تمیز و کثیف برای برگزاری این جشن به من شد، اما در نهایت با شرکت تاپ تورز که کارشان فروش بلیت هواپیما به مردم است و معلوم است که پولشان از کجا می آید همکاری کردیم، این را هم باید بگویم که برای برگزاری این جشن هیچ دستمزدی دریافت نکرده ام. این شفاف سازی درباره پشتیبان مالی جشن، حتماً امتیازی مثبت برای رشیدپور محسوب می شود اما باید دید آیا در بلندمدت ابهامات به وجود آمده درباره تحت تأثیر قرار گرفتن ابعاد فرهنگی این رویداد نسبت به برگزاری پرخرج و لاکچری آن، مرتفع خواهد شد؟

پیگیری مهر برای گفتگو با رضا رشیدپور درباره این ابهامات چه در روز برگزاری اختتامیه و چه در روزهای پس از آن هنوز به نتیجه نرسیده است.

شما کجا، اینجا کجا آقای انتظامی؟!

فارغ از مباحثی که درباره بودجه برگزاری سینماتورز و دستور کار سینمایی آن مطرح است، همان طور که اشاره شد، غیرمنتظره ترین اتفاق در برگزاری این رویداد حمایت تمام قد سازمان سینمایی از آن با حضور دو مدیر ارشد بود؛ حمایت و حضوری که به نظر می رسد دیگر رویدادهای سینمایی متعلق به بخش خصوصی و حتی بخش قابل توجهی از رویدادها و جشن های صنفی سینمای ایران هم از آن محروم هستند.

در راستای رفع ابهام به وجود آمده درباره اولویت یافتن این حضور برای مدیران سینمایی، خبرگزاری مهر به صورت رسمی سوالات ذیل را به سازمان سینمایی ارسال کرد تا مطابق پروتکل ارتباطات رسانه ای ابلاغ شده از سوی حسین انتظامی در این زمینه توضیحاتی دریافت کنیم؛

1/ در راستای سیاست شفاف سازی، لطفا اولویت های مشخص ریاست سازمان سینمایی برای حضور و حمایت از رویدادهای سینمایی مرتبط با بخش خصوصی را تبیین و براساس همین شاخص ها اعلام کنید ویژگی مشخص رویداد سینماتورز در جزیره کیش چه بود که توانست میزبان دو مدیر ارشد سینمایی (رئیس سازمان و دبیر جشنواره فیلم فجر) باشد؟

2/ با توجه به بحث پول های مشکوک که اتفاقا در آیین اختتامیه جشنواره سینماتورز نیز شاهد اشاره هایی به آن بودیم، سازوکار سازمان سینمایی جهت صحت سنجی و صدور مجوز برای سرمایه گذاری های کلان از این دست در حوزه برگزاری رویدادهای سینمایی چیست؟

3/ جشنواره سینماتورز را می توان نمونه ای از رویدادهای منطقه ای قلمداد کرد که در راستای سیاست کلان تمرکززدایی از پایتخت قابل تقدیر است اما سوال مشخص این است که اولا ملاک و شاخص برای اخذ مجوز رویدادهای مشابه در دیگر نقاط کشور چیست و ثانیا براساس تجربه برگزار دوره اول، چقدر سینماتورز را می توان در راستای تحقق چنین اهدافی موفق قلمداد کرد؟

سازمان سینمایی ابرازهای سنجش و تایید صحت و سلامت سرمایه را در اختیار ندارد اما این دغدغه را دارد و وظیفه خود می داند که با دستگاه های مسئول همکاری کند. بعلاوه با تدابیر حرفه ای بتواند زمینه و امکان راستی آزمایی هایی را فراهم کند 4/ با توجه به راه اندازی شورای جشنواره های سینمایی در سازمان، در راستای ساماندهی رویدادهای سینمایی، آیا تولد رویدادهایی همچون سینماتوروز که لااقل در دوره اول ماهیت اقتصادی و تجاری آن بر ماهیت سینمایی و فرهنگی می چربید، نقیض اهداف این شورا نیست؟

روابط عمومی سازمان سینمایی پاسخ به این 4 سوال را در 3 بند و به صورت ذیل در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد؛

1/ سازمان سینمایی به عنوان دستگاه سیاستگذار، خود را موظف می داند از رویدادهایی که بخش خصوصی بویژه با معرفی ظرفیت های گردشگری کشور برگزار می کند، ولو به اندازه مجوز فعالیت و حضور مدیران، پشتیبانی کند.

2/ قاطبه سینماگران، دغدغه سلامت سرمایه های ورودی را دارند چون به اهمیت حفظ نظامات حرفه ای از جمله، دستمزدهای منطقی قائلند. همانطور که می دانید سازمان سینمایی ابرازهای سنجش و تایید صحت و سلامت سرمایه را در اختیار ندارد اما این دغدغه را دارد و وظیفه خود می داند که با دستگاه های مسئول همکاری کند و بعلاوه با تدابیر حرفه ای بتواند زمینه و امکان راستی آزمایی هایی را فراهم کند.

3/ در تمام رویدادها، نتایج و ایده آل ها با یکدیگر فاصله دارند؛ هرچه این فاصله کمتر باشد، آن رویداد موفق تر است. در زمینه رویدادی که اشاره فرمودید، ایده آل ها و برنامه های ذکر شده می تواند هم به سینما کمک کند و هم در بحث گردشگری آغازگر یک راه میان رشته ای و هم افزا باشد. ضمن آنکه تجربه نشان داده است که بخش خصوصی از آنجا که بیشتر از بخش دولتی، دغدغه بازگشت مالی از محل سرمایه گذاری ها را دارد، حساب شده تر و با برنامه ریزی بیشتر در مسیر تحقق اهدافش قدم بر می دارد. بر همین اساس، از برنامه ریزی و اجرای چنین رویدادهایی توسط بخش خصوصی استقبال می کنیم. البته اگر درخواست های مشابه وجود داشته باشد، در شورای جشنواره ها همکاری های لازم را انجام خواهیم داد.

شفافیت هنوز راهگشاست

نفس پاسخگویی سازمان سینمایی به ابهامات مطرح شده را باید ارج نهاد اما حتماً در کنار این گزاره های کلی، نیاز است مدیران سینمایی در گفتگوهایی رودررو و صریح تر با رسانه ها موجبات شفاف سازی بیشتر درباره تولد و برگزاری رویدادهایی از این دست را فراهم آورند.

اینکه بخش خصوصی جدی ترین پشتوانه سینمای ایران در حوزه های مختلف در سال های آینده خواهد بود، اینکه سینماتورز یک ظرفیت بالقوه برای تبدیل شدن به یک رویداد جریان ساز در سینمای ایران است و سرانجام اینکه احتمالا رضا رشیدپور یکی از چهره هایی است که با اتکا به اعتبار چند ساله خود در فضای رسانه ای و ارتباطاتی که در میان هنرمندان و مدیران فرهنگی و اقتصادی دارد می تواند فعلیت یافتن این ظرفیت را ضریب بدهد، گزاره هایی قابل پذیرش هستند اما این تمام تضمین های لازم برای صحت و توفیق یک رویداد نیست.

آنچه در این گزارش مرور شد تنها بخشی از ابهاماتی است که مدیران سینمایی و برگزارکنندگان این رویداد برای برگزاری دوره های بعدی حتما باید درباره آن شفاف سازی کنند.

همانطور که شفافیت اصلی ترین شعار حسین انتظامی از ابتدای ورودش به سازمان سینمایی بوده است، نباید هم فراموش کرد که این شعار در مرحله عمل، تبدیل به یک چالش می شود؛ چالشی که باید به قواعد و ضوابط آن تن داد و از مواجهه با آن هراس نداشت.

کد خبر 4685558

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- تهیه کننده فیلم سینمایی متری شیش و نیم ، گفت، سینمای ما اگر می خواهد سرپا بایستد چاره ای ندارد جز اینکه از بیرون سرمایه گذار جذب کند و ما نباید همه سرمایه گذاران را به یک چوب برانیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵

سیدجمال ساداتیان در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره اهمیت ورود سرمایه بخش خصوصی به سینمای، اظهار داشت: ابتدا باید بررسی کنیم که چرا سرمایه باید از خارج از سینما به این حوزه وارد شود؟ تهیه کنندگان بسیاری هستند که کارت حرفه ای فعالیت دارند و می توان گفت که سالانه به شکل میانگین 100 فیلم سینمایی ساخته می شود. اما چه شده که تهیه کنندگان آمادگی ندارند خودشان سرمایه گذاری کنند، بنیه مالی شان را از دست داده اند، قدرت سرمایه گذاری ندارند که به شدت به دنبال جذب سرمایه از خارج از سینما هستند؟

وی با بیان اینکه تولید فیلم از نظر اقتصادی گران است، گفت: ما سیستم های حمایتی نداریم که اگر یک تهیه کننده بخواهد فیلمی بسازد مثلا 50 درصد سرمایه را خودش تهیه کند و 50 درصد دیگر را بتواند از سیستم های مالی بانک ها و بنگاه های اقتصادی استفاده کند یا بتواند فیلمش را برای بحران های ضرر و زیان بیمه کرده تا حداقل بتواند بخشی از هزینه های جانبی اش را از طریق بیمه تامین کند. وقتی چنین سیستمی نداریم، هر کس که می خواهد فیلمی بسازد و کمبود منابع مالی دارد به سمت جذب سرمایه از بیرون حوزه سینما می رود.

تهیه کننده فیلم برف روی کاج ها با اشاره به اینکه درباره افرادی که بنیه اقتصادی خوبی دارند نیز پرسش هایی مطرح است، پرسش هایی مانند؛ پول هایشان را از کجا به دست آوردند؟ ادامه داد: شاید بخشی از این مسئله برمی گردد به اینکه چند نفر با سرمایه به این حوزه آمدند، فیلم و سریال ساختند و بعد از آن دچار مشکل شدند. آن ها کارشان به سیستم های قضایی کشیده شد. حالا به طور کل فضایی به وجود آمده که اگر کسی سرمایه وارد سینما می کند، دنبال منشا آن می گردند که نکند این پول مشکوک باشد.

ساداتیان درباره چگونگی مواجهه با سرمایه گذاران در این حوزه گفت: به نظر من نباید همه را با یک چوب از سینما راند. همه را نباید با یک عینک تجزیه و تحلیل کنیم و بگوییم همه شکل هم هستند. کسانی بودند که پول وارد سینما کردند و مشکلی نداشتند. حتی آن هایی که امروز به عنوان تهیه کنندگان حرفه ای از آنها نام برده می شود، روزی که تازه وارد سینما شده بودند سرمایه هم وارد سینما کردند و این اتهام ها به آن ها وارد نبود.

تهیه کننده فیلم جامعه دران درباره وضعیت فعلی سینما، اظهار کرد: سینمای ما به خاطر وضعیتی که امروز پیدا کرده است اگر می خواهد سرپا بایستد چاره ای ندارد جز اینکه از بیرون سرمایه گذار جذب کند. ممکن است عده ای سرمایه را نامشروع به دست آورده باشند و یک بخش آن را وارد سینما کنند. به نظر من در نگاه اول این مسئله قابل اثبات نیست.

وی گفت: بالاخره سرمایه باید وارد سینما شود. اگر روی این مسئله حساسیت داریم، هر سرمایه گذار را می توان با سیستم های نظارتی مانند وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، پلیس و... بررسی کرد که سرمایه اش از چه طریق به دست آمده است.

ساداتیان خاطرنشان کرد: در نگاه اول کسی نمی تواند تفحص کند که اگر کسی سرمایه ای مشکلی داشته و از پول های مشکوک باشد سیستم قضایی با آن برخورد می کند. جای سرمایه در سینما و شبکه نمایش خانگی خالی است. ممکن است تولید یک اثر نمایش خانگی تا 40 میلیارد تومان هزینه بخواهد و یک فیلم سینمایی را با 8 تا 10 میلیارد تومان ساخت. توصیه می کنم آنهایی که پولشان سالم است وارد این حوزه شوند. آن دسته از سرمایه دارانی که خودشان حس می کنند ممکن است پول هایشان نامشروع باشد چرا به این مسئله ورود می کنند که بعد دردسرساز شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما گفت: اگر این امر را با بخش فیلمنامه نویسی قیاس کنیم، قطعا می توان برای دستمزد بازیگران و دیگر عوامل هم تعیین تکلیف کرد؛ چون فیلمنامه حاصل فکر و نگارش آن به شدت دشوار است و ستون اصلی یک اثر به حساب می آید.

دو تهیه کننده سینما درباره تعیین نرخ دستمزد بازیگران از سوی صنف مربوط توضیحاتی ارائه دادند.

چند روز پیش شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران نرخ پایه دستمزد قرارداد نگارش فیلمنامه در سال 98 را اعلام کرد. ما با طرح سوالی مبنی بر اینکه آیا نمی توان برای بخش بازیگری نیز چنین نرخ هایی از سوی صنف مربوط تعیین کرد، با دو تهیه کننده گفتگو کردیم که می خوانید؛

ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما گفت: اگر این امر را با بخش فیلمنامه نویسی قیاس کنیم، قطعا می توان برای دستمزد بازیگران و دیگر عوامل هم تعیین تکلیف کرد؛ چون فیلمنامه حاصل فکر و نگارش آن به شدت دشوار است و ستون اصلی یک اثر به حساب می آید. پس افرادی که برای فیلمنامه نویسان می توانند تعیین تکلیف کنند، برای دیگر بخش ها نیز می توانند همین رویه را اعمال کنند.

او افزود: تعیین دستمزد بازیگران طبق قانون، نیاز به اتحاد صنفی و وحدت رویه بویژه در حوزه تهیه کنندگان دارد تا بتوانند کف یا سقف دستمزدها را با تغییری ده درصدی اعمال کنند و در نهایت به منافع سینما و تولید و اکران برسند.

این تهیه کننده گفت: شنیدیم که فیلم های فلان بازیگرِ گران، می فروشد؛ اما با کمی دقت متوجه می شویم برخی از فیلم های همین بازیگر فروشی در گیشه نداشته و به نسبت هزینه تولید حتی با شکست هم روبرو شده است. اگر این بازیگر آنقدر مطمئن است که به دلیل حضورش در یک فیلم به فروش خوبی می رسد، بخشی از سهم دستمزدش را از فروش تعیین و البته در قراردادش هم ذکر کند.

او افزود: این باعث می شود دستمزدها بی رویه بالا نرود و هزینه تولید پایین بیاید؛ چون اگر تولید گران شود تولید سینما ضعیف شده و به کلیت آن ضربه وارد می شود.

مهدی کریمی تهیه کننده سینما هم گفت: چنین سبکی برای قیمت گذاری اصلاً درست نیست؛ مگر مسئله فیزیکی است که قیمت گذاری می کنند؟! این ها حرکت هایی از سر شکم سیری و فرافکنی است که نه از آن کار تاثیرگذاری شکل می گیرد و نه قدرت تصمیم گیری برای طرفین. فقط به این نیت است که بگویند کاری مهم آن هم روی کاغذ برای اعضا انجام داده ایم. من نمی دانم با چه نگاه خیرخواهانه ای چنین تصمیم گیری داشته اند.

او افزود: به شخصه هیچ اعتقادی به چنین کاری یعنی تعیین نرخ دستمزد در هیچکدام از صنوف سینما نداشته و ندارم و با هر نیتی نه آن را می بینم و نه می پذیرم؛ چون شأن کار هنری به سمت دیگری خواهد رفت که درست نیست.

این تهیه کننده ادامه داد: فیلمنامه های بی ارزشی بوده اند که پول های بالا و البته الکی گرفته اند و برعکس فیلمنامه های خوبی بوده که نشده و یا نتوانسته و یا نخواسته اند اصل قیمت آن را بدهند و سال ها از این اتفاق ها گذشته است. در چنین وضعیت هایی چه کسی جوابگو است؟! پس برای هیچکدام از بخش های سینما نمی توان چنین رویکردی داشت.

کریمی گفت: قبل از دلسوزی و جانبداری از حقوق صنفی بیایند و به توزیع عادلانه کارها اقدام کنند. آن مجموعه ای می تواند نرخ تعیین کند که خودش تامین کننده هزینه اش هم باشد.

او گفت: این تعیین نرخ ها بیشتر منتج به بیکاری و مشغولیت همیشگی تعداد محدودی از اعضا می شود که اصلاً بیکار نمی شوند. به عنوان نمونه شوراهای تخصصی تصویب فیلمنامه که طی این چهار دهه حقوق گرفتند و حتی در بازنشستگی هم می گیرند، چند درصد تاوان اشتباه در تایید و یا حذف فیلمنامه ها را داده اند؟!

باشگاه خبرنگاران جوان

لینک خبر :‌ عصر شهروند

به گزارش شریان نیوز ،تسنیم نوشت: یک بازیگر تئاتر و تلویزیون اعتقاد دارد کارگردانانی که صرفاً به خاطر فالوور به کسی یا کسانی نقش داده اند بعداً ابراز پشیمانی کردند.

چندی پیش بود شیوا خنیاگر درباره نقش کوتاه خودش در بوی باران و داستان کم کاری هایش در دنیای تصویر گفتگویی انجام داد. در لا به لای انتقادات و گلایه هایش به ماجرای پست های تبلیغاتی سلبریتی ها در فضای مجازی اشاره کرد و مثالی هم زد که در فضای رسانه ای با بازتاب گسترده ای مواجه شد.

او گفت: امروز در دنیای بازیگری می بینیم پول هایی به واسطه تعداد فالوور افراد جا به جا می شود که اصلاً هیچ موازین عقلی و منطقی ندارد. مثلاً بازیگری را می شناسم که به واسطه پول جمع کردن برای سیل زده ها، حالا هر پست تبلیغاتی او 240 میلیون تومان فروخته می شود. به چه دلیل یک عده خاص باید چنین درآمدهایی را از یک پست اینستاگرامی دربیاورند، بعد یک عده سال ها خانه نشین باشند.

چند روز پیش هم فهرستی از مبالغ درآمدزایی چند سلبریتی به واسطه فعالیت و تبلیغ در اینستاگرام منتشر شد. مبالغی که از ده میلیون تومان شروع می شد و تا 50 و 60 میلیون تومان هم می رسد. جواد خواجوی بازیگر تئاتر و تلویزیون که این روزها سریال محرمانه را روی آنتن دارد و البته او را به فعال مجازی هم می شناسند درباره ماجرای پست های تبلیغاتی به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: کار تبلیغات ایرادی ندارد و من هم تبلیغ می کنم، اما خیلی محکم! ادعا دارم هیچ کس مثل من در اینستاگرام تبلیغ نمی کند. من سه استوری در هفته می گذارم و قیمت هرکدام پنج میلیون تومان است. ولی هرکس با من کار کرده باز هم دوست دارد این همکاری را داشته باشد.

وی افزود: من حواسم به این هست مخاطب یک چیزی دریافت کند و برای مراجعین به تبلیغ کد تخفیف هم می گیرم. من باید از کارکرد یک تبلیغ در وهله اول خودم راضی باشم، مخاطب هم بهره ببرد و راضی باشد و هم شرکتی که تبلیغ را به بنده واگذار می کند هم استفاده خودش را ببرد.

خواجوی در واکنش به داغ بودن بازار حضور فالوورهای بالا در کسوت بازیگری، تأکید کرد: این رویه نقش دادن با فالوور، از اساس غلط است. صحنه تئاتر و جلوی دوربین فیلم سینمایی یا سریال، اتفاق مقدسی است و هرکس در این رویداد مهم هنری جایی ندارد. واقعاً چرا به یک بازیگر به خاطر فالوور نقش می دهند؟ شما فکر نکنید فالوور به من کمک می کند تا بلیت تئاتر فروش برود. صدمیلیون هم فالوور داشته باشی، ولی روی صحنه خالی از هنر باشی مردم می گذارند و می روند. تعداد فالوور اصلاً تضمین حضور و استقبال مخاطب نیست.

وی تصریح کرد: کارگردان ها و کسانی که با این آدم ها کار کردند خودشان پشیمان هستند و نتیجه ای که گرفتند به آنجا نرسید که دو میلیون فالوور دارد و بتواند به واسطه تعداد فالوورها، فروش کند. من فالوورهایم را به دیدن نمایش هایم دعوت می کنم شاید هم بیاید، ولی چیزی نبیند خودش را از گردونه فالوروهای اینستاگرامی ام خارج می کند.

این بازیگر تئاتر و تلویزیون با اشاره به پست های تبلیغاتی بازیگران یا سلبریتی ها در فضای مجازی، گفت: اولاً یک ارقام 200 میلیونی از یک پست تبلیغاتی شنیده می شود که واقعاً پرداخت چنین مبالغی دیوانگی است. مگر قرار است چه تبلیغاتی انجام شود؟ مردم هم همیشه نسبت به تبلیغ در هر جایی گارد داشته اند حالا چه در فضای مجازی باشد و چه در تلویزیون و دیگر فضاها! البته امروز در هر جایی که نگاه و آدم باشد برندها از شلوغی ها استفاده می کنند و وارد حوزه تبلیغ می شوند.

لینک خبر :‌ شریان
دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی، سمعی و بصری در جدیدترین حساب توئیتری خود نوشت: 20 شهر در قالب پروژه سینما امید صاحب سینما می شوند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی در این توئیت نوشته است: "در 181 شهر سینما داریم اما هنوز هزار شهر سینما ندارند. امسال با مشارکت سازمان برنامه، سازمان همیاری شهرداری ها و سازمان سینمایی، 20 شهر در قالب پروژه سینما امید صاحب سینما می شوند. زیرساخت های فرهنگی لازمه توسعه فرهنگی است."

14 مرداد 1398 21:24

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران – ایرنا – معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با مدیرعامل خبرگزاری رسمی بوسنی، تاکید کرد که این وزارتخانه از تعامل و همکاری های حرفه ای میان رسانه های دو کشور حمایت خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : روزنامه ایران خبرگزاری آریا فصل اقتصاد فصل تجارت

محمد خدادی روز دوشنبه در دیدار با المیر هورموویچ با اشاره به اینکه رسانه های بزرگ جهان بر اساس منافع اقتصادی یا سیاسی، گاه تصویری غیرواقعی از رویدادها یا کشورها ارائه می کنند، بر ضرورت همکاری میان رسانه های مستقل برای تبادل اخبار و ارائه تصویری واقعی به مخاطبان تاکید کرد.

وی از مدیرعامل خبرگزاری بوسنی و هرزگوین خواست که در بوسنی، روایتگر واقعیت هایی باشد که در سفر به ایران مشاهده کرده است.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط با رویکرد بین المللی ایران نیز گفت: مردم ایران در ارتباط با حفظ استقلال و ثبات کشور و منافع ملیِ خود، جدی هستند و همزمان به قوانین بین المللی احترام می گذارند و از دیپلماسی حمایت می کنند.

خدادی در این دیدار، درباره وظایف و عملکرد معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توضیحاتی داد و گزارشی آماری از رسانه های فعال در ایران ارائه کرد.

رئیس خبرگزاری بوسنی و هرزگوین نیز با اشاره به اینکه نخستین سفر خود به ایران را تجربه می کند، گفت: در همین مدت کوتاهی که اینجا بوده ام، تاثیر مثبتی از کشور و مردم ایران گرفتم و متوجه شدم تصویر ارائه شده در رسانه های بزرگ جهان در مورد ایران صحیح نیست.

هورموویچ گفت: معتبرترین برندهای رسانه ای جهان، با آنکه ادعای استقلال می کنند، اما در پوشش و پیگیری رویدادها و در نوع چینش واژگان، تیتر زدن و سایر تکنیک های روزنامه نگاری، کاملا جانبدارانه و متاثر از منافع سیاسی و گاه اقتصادی عمل می کنند.

وی افزود: خبرگزاری رسمی بوسنی و هرزگوین (فنا) با آنکه بودجه اش را از دولت می گیرد، اما می تواند ادعا کند که یکی از مستقل ترین رسانه های منطقه است؛ زیرا منافع حزبی و سیاسی ندارد.

این فعال رسانه ای با اشاره به اقبال عمومی مردم بوسنی به رسانه های تصویری، خبرهای چندرسانه ای و رسانه های نوین، گفت: در بوسنی و هرزگوین، شاید تنها سه یا چهار روزنامه چاپی منتشر شود؛ اما در مقابل، حدود 200 شبکه تلویزیونی فعالیت می کند و اینترنت و شبکه های اجتماعی نیز نقش مهمی در اطلاع رسانی دارند.

رئیس خبرگزاری رسمی بوسنی و هرزگوین (فنا)، به دعوت ایرنا و برای گسترش همکاری های حرفه ای میان دو سازمان، به ایران آمده است.

ایرنا و فِنا دیروز تفاهم نامه همکاری های رسانه ای امضا کردند و هورموویچ در مدت اقامت خود در ایران، ضمن دیدار با مدیران فرهنگی و رسانه ای کشور، از جاذبه های تاریخی تهران و اصفهان نیز بازدید خواهد کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

معاون خدادی گفت: محتوای مناطق آزاد بر اسم مناطق آزاد می چربد، در مناطق آزاد سیاست های اقدامی جلو تر از سیاست های اعلامی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد اسلامی در نشست مناطق آزاد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اقتصاد رسانه ها در ایران دچار مشکل شده چون چرخه اقتصاد دچار مشکل شده است، گفت: تاکنون 11120 مجوز برای رسانه ها ثبت شده اند و امروز در بخش رسانه انحصار نیست و در این صورت با بحران مخاطب روبرو شده ایم و از طرف دیگر کارکرد رسانه ها در ایران عام است و تفاوتی بین رسانه ها وجود ندارد و همه آنها مشابه هم هستند که اگر همه آنها را روی هم بگذاریم صدای ما به هرات هم نمی رسد.

محمد خدادی با بیان اینکه کارکرد رسانه ها در حد انتشار خبر است، تصریح کرد: محتوای مناطق آزاد بر اسم مناطق آزاد می چربد، در مناطق آزاد سیاست های اقدامی جلو تر از سیاست های اعلامی است.

او با تاکید بر اینکه هیچ کشور توسعه یافته ای یافت نمی شود که از توسعه چندوجهی استفاده نکرده باشد، تصریح کرد: در حال حاضر مناطق آزاد اهمیت استراتژیک است به همین دلیل در زمان تحریم ها مناطق آزاد تحریم نشد.

او با بیان اینکه مهمترین ظرفیت مناطق آزاد زیرساختی است، گفت: در حال حاضر بیشتر روی جنبه گردشگری مناطق آزاد کار کرده ایم، در حالی که جنبه زیرساختی و لایه های تولیدی و محرومیت زدایی آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

او با اشاره به اینکه امروز در مناطق آزاد جمعیت محروم نیز وجود دارد، تصریح کرد: چه کسی باور می کند امروز در مناطق آزاد برای برخی مناطق تازه آبرسانی می شود، بنابراین باید به لایه های پنهان در مناطق آزاد نیز پرداخت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران خبرداغ اتحاد آنلاین نصرقم

شفقنا-معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تمام مسئولان الگوی ارتباطی ظریف در مستندات سازی اطلاعات برابر جریانات را استفاده کنند.

محمد خدادی در برنامه گرامیداشت روز خبرنگار در وزارت خارجه اظهار کرد: برای موفقیت آقای ظریف که در این مصاف خبری به عنوان چهره تمام نمای خبری ظاهر شده اند آرزوی توفیق داریم.

او افزود: امیدوارم از ظرفیت آموزشی ایشان در محیط بین الملل استفاده کنیم. در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی همراه و همدل هم باشیم.

او با بیان اینکه ظریف یک خبرنگار حرفه ای است، گفت: ظریف یک خبرشناس، خبرساز و جریان ساز است. ما به خود می بالیم یک خبرنگار در مصاف خبری خط مقدم جریان رسانه ای و خبری ما در برابر جریاناتی که ایران را هدف گرفته اند، باشند.

وی با بیان اینکه خبرنگار دوستی ظریف یک الگوی تمام عیار است، اظهار داشت: تمام مسئولان الگوی ارتباطی ظریف در مستندات سازی اطلاعات برابر جریانات را استفاده کنند و خبرنگار دوستی ظریف را به عنوان یک شیوه قرار بدهند. ساختن کلیدواژه و جریان سازی خبری نمونه و الگویی است که بد نیست کلاسی بگذاریم و از توانانی ایشان استفاده کنیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امیدواریم در دفاع از ایران و انقلاب پیوسته و همراه و همدل با یکدیگر باشیم.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

شفقنا-معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تمام مسئولان الگوی ارتباطی ظریف در مستندات سازی اطلاعات برابر جریانات را استفاده کنند.

محمد خدادی در برنامه گرامیداشت روز خبرنگار در وزارت خارجه اظهار کرد: برای موفقیت آقای ظریف که در این مصاف خبری به عنوان چهره تمام نمای خبری ظاهر شده اند آرزوی توفیق داریم.

او افزود: امیدوارم از ظرفیت آموزشی ایشان در محیط بین الملل استفاده کنیم. در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی همراه و همدل هم باشیم.

او با بیان اینکه ظریف یک خبرنگار حرفه ای است، گفت: ظریف یک خبرشناس، خبرساز و جریان ساز است. ما به خود می بالیم یک خبرنگار در مصاف خبری خط مقدم جریان رسانه ای و خبری ما در برابر جریاناتی که ایران را هدف گرفته اند، باشند.

وی با بیان اینکه خبرنگار دوستی ظریف یک الگوی تمام عیار است، اظهار داشت: تمام مسئولان الگوی ارتباطی ظریف در مستندات سازی اطلاعات برابر جریانات را استفاده کنند و خبرنگار دوستی ظریف را به عنوان یک شیوه قرار بدهند. ساختن کلیدواژه و جریان سازی خبری نمونه و الگویی است که بد نیست کلاسی بگذاریم و از توانانی ایشان استفاده کنیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امیدواریم در دفاع از ایران و انقلاب پیوسته و همراه و همدل با یکدیگر باشیم.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
حیدری با بیان اینکه حرفه خبرنگاری حرفه ای جریان ساز است، گفت: کلیشه ها، حاشیه ها، حذف واقعیت ها، مدح و ثنای بی رویه از اشخاص، تجارت خبر و امثال آن حدود و اصول حرفه ای خبرنگاری را زیر سوال می برد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : همسو نیوز خبرگزاری جمهوری اسلامی اعتماد آنلاین

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، لادن حیدری در نخستین گردهمایی مشترک خبرنگاران ستادی و استانی خبرگزاری شبستان که امروز (دوشنبه، 14 مرداد ماه) در مجتمع باغ زیبای تهران برگزار شد، با ابراز خرسندی از کاهش چشمگیر رتبه خبرگزاری شبستان در الکسا، اظهار کرد: امید است در چشم انداز آینده شاهد رشد هر چه بیشتر خبرگزاری شبستان باشیم.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حرفه خبرنگاری حرفه ای جریان ساز است ، گفت: تحولات در جریان های سیاسی به گزارش یک خبرنگار انعکاس می یابد و این مهم است که یک خبرنگار قلمش جریان ساز باشد.

حیدری تصریح کرد: خبرنگار رابط میان مردم و دولتمردان است و بر اساس تیزبینی و نوع نگاه ویژه قلم می زند. بسیاری از تصمیمات بر اساس قلم و گزارش خبرنگار شکل می گیرد؛ خبرنگار وجدان بیدار ملت است، انتظارات مردم را می بیند و گزارش می کند.

وی ادامه داد: خبرنگار نگهبان قانون است، در صحنه های سخت و رویدادها و اتفاقات تلخ و شیرین کشور این خبرنگاران هستند که با حضور در صف اول همه اخبار و رویدادها را منعکس می کنند مثل سیل، زلزله و فرو ریختن ساختمان پلاسکو ... .

حیدری با بیان اینکه خبرنگاران رسالت خود را همواره در کنار مردم بودن می بینند، ابراز کرد: خبرنگاران وقایع را ثبت می کنند و عملا این کار به معنای نوشتن تاریخ است بسیاری از اصلاحات، اخذ تصمیمات سازنده و حتی تکمیل قوانین مرهون نگاه های تیزبین و گزارش های خبرنگاران است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بیان کرد: همه می دانیم خبرنگار بیش از دیگران در معرض خطر است چون گاهی گزارش ها و اعلام اتفاقات با منافع اشخاص در تعارض قرار می گیرد، و همین مسئله باعث می شود که بدانیم پایبندی به وجدان و رسالت در خبرنگاری بیش از سایر مشاغل حائز اهمیت است چراکه ارتباط مستقیم با حق الناس دارد.

وی تاکید کرد: حساسیت های این حرفه شاید در دیگر مشاغل دیده نشود، رسانه جایگاه ویژه ای دارد و خبرنگار باید به این جایگاه پایبند باشد. پرداخت به کلیشه ها و حاشیه ها، حذف واقعیت ها، مدح و ثنای بی رویه از اشخاص، تجارت خبر و امثال آن حدود و اصول حرفه ای خبرنگاری را زیر سوال می برد.

حیدری با بیان اینکه آموزش و مهارت آموزی در حرفه خبرنگاری از اهمیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: خبرنگار بدون این دو مولفه نمی تواند ایده آل باشد. بخشی از این آموزش مرهون تلاش های شخص خبرنگار است.

وی با اشاره به جایگاه مهم خبرگزاری شبستان خطرنشان کرد: این رسانه با توجه به اینکه در کنار مجموعه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و نیز در دل مسائل مذهبی فعالیت دارد پایبندی بیشتری به اصول دینی مذهبی در انعکاس اخبار دارد.

حیدری در پایان و خطاب به خبرنگاران خبرگزاری شبستان، تاکید کرد: برای تاثیرگذاری این رسانه دینی با احساس مسئولیت و ارتقای توانمندی هایتان تلاش کنید.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران-ایرنا- سایت جدید ایرنا زندگی و طراحی جدیدی از مدرسه خبر ایرنا در آستانه روز خبرنگار (17 مرداد) و همزمان با جشن هشتادوپنج سالگی ایرنا و آیین اختتامیه اولین جشنواره تولیدات این خبرگزاری رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : ایران آنلاین

دو سایت ایرنا زندگی و بازطراحی جدیدی از مدرسه ایرنا همزمان با مراسم گرامیداشت هشتادوپنج سالگی ایرنا و آیین اختتامیه نخستین جشنواره تولیدات ایرنا و تقدیر از برگزیدگان این جشنواره همراه با رونمایی با حضور علی ربیعی سخنگوی دولت، فریدون وردی نژاد، مدیر عامل پیشین ایرنا و معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری، علیرضا معزی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید ضیاء هاشمی مدیرعامل ایرنا، مدیر عامل موسسه ایران، مدیر عامل های خبرگزاری ایسنا، مهر، پانا و برنا و مدیران فعلی و سابق ایرنا در اتاق خبر این رسانه برگزار شد.

ایرنا زندگی در زمینه دغدغه های اجتماعی و آسیب های جامعه در زمینه های اجتماعی فعالیت می کند و مدرسه خبر نیز که از قبل فعال بوده است، از این پس به شکل جدیدی برای افزایش توانمندی خبرنگاران ایرنا ضمن خدمت در راستای مسئولیت اجتماعی برای افزایش سواد رسانه ای کشور راه اندازی شده است.

ماموریت مدرسه خبر ایرنا آموزش فوت و فن روزنامه نگاری

معاون خبر ایرنا در مورد سایت مدرسه خبر توضیح داد: با توجه به نیاز دائم به آموزش در خبرگزاری و مسائل اجتماعی و عمومی کردن محتوای آن، سایت را از حالت داخلی درآورده و محتوای آن را عمومی کردیم.

پدرام الوندی گفت: بخش هایی از سایت فرمی است؛ آموزش خبرنویسی و درست کردن پادکست و بخش هایی شبیه آن، ضمن اینکه ایرنا مزیت هایی دارد و آن ریشه های ایرنا و پیشکسوتان خبرنگار است که آن را در قالب یک بخش تجربه گنجانده ایم.

وی ادامه داد: در این بخش قرار است با روزنامه نگاران قدیمی ایرنا و روزنامه ایران و سپس بقیه روزنامه نگاران مصاحبه های مفصلی انجام دهیم این تجربه ها شامل فوت و فن های خبرنگاری است که فقط فن های آموزشی را در دانشگاه ها آموزش می دهند؛ بنابراین ماموریت مدرسه خبر ایرنا آموزش فوت و فن روزنامه نگاری است.

ایرنا زندگی هم دیگر سایت جدیدی است که رونمایی می شود، با تعریفی که از فضای رسانه ای در دوره جدید داریم خبرگزاری ها از نگاه کارگزاری خبر کمی فاصله گرفته اند و اکوسیستم (زیست بوم) خبر تغییر کرده است و خبرگزاری ها به بازیگری در کنار دیگر بازیگرها تبدیل شده اند. برای نمونه وزیر خارجه در گذشته اگر خبری داشت به ایرنا می داد و از این طریق در روزنامه ها منتشر می شد؛ اما وزیر خارجه الان خودش یک رسانه است و ایرنا، روزنامه ها و شهروندان عادی همزمان از یک موضع گیری وزیر خارجه مطلع می شوند.

معاون خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی، اظهارداشت: بنابراین خبرگزاری ها با تغییر اکوسیستم خبر باید محتوایی به زبان مخاطب عادی و نهایی تولید کند، در بخش اصلی خبر هم تلاش شده تا زبان خبر به زبان مردم نزدیک شود.

به گفته وی ایرنا زندگی می خواهد آنچه مردم با آن در زندگی روزمره سروکار دارند روی خروجی ایرنا بیاورد. همچنین مدل کسب و کاری برای آن طراحی شده که هم به درآمدزایی خبرگزاری کمک کند و هم موجب افزایش مخاطبان آن شود.

علی ربیعی، فریدون وردی نژاد، سیدضیاء هاشمی در این مراسم در آستانه روز خبرنگار به ایراد سخن پرداختند و در ادامه از برترین خبرنگاران ایرنا تقدیر شد.

همچنین خانواده ایرنا از خانواده های شهدای این رسانه از جمله همسر شهیدمحمود صارمی تجلیل بعمل آوردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- برگزیدگان و تقدیرشدگان اولین جشنواره تولیدات ایرنا در آستانه روز خبرنگار (17 مرداد) و در مراسمی همزمان با هشتادوپنج سالگی این خبرگزاری معرفی شدند.

اتاق خبر اخبار داخلی ایرنا امروز (دوشنبه/ 14 مرداد) و در آستانه روز خبرنگار میزبان آیین اختتامیه اولین تولیدات جشنواره ایرنا بود. در این مراسم علی ربیعی سخنگوی دولت، فریدون وردی نژاد، مدیر عامل پیشین ایرنا و معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری، علیرضا معزی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید ضیاء هاشمی مدیرعامل ایرنا، مدیر عامل موسسه ایران، مدیر عامل های خبرگزاری ایسنا، مهر، پانا و برنا و مدیران فعلی و سابق ایرنا حضور داشتند.

اولین جشنواره تولیدات ایرنا با هدف شناسایی استعدادها، ایجاد فضای رقابت، معرفی آثار برتر، تشخیص نقاط ضعف و ارتقای سطح کیفی آثار خبرنگاران ایرنا از اواخر اسفند 1397 کلید خورد. بر این اساس هر یک از خبرنگاران ایرنا می توانستند آثار خود را که از اول اردیبهشت 97 در سایت ایرنا، سایت های استانی، ایرنا پلاس یا روابط عمومی منتشر شده در رشته های خبر، گزارش، مصاحبه، یادداشت، تحلیل، ترجمه، عکس و گزارش تصویری، فیلم، صدا، داده نما (اینفوگرافی) موشن گرافی، بولتن و نظرسنجی همراه با لینک آن به دبیرخانه ارسال کنند.

به گفته حسن سلامی، دبیر اجرایی جشنواره، طی مهلت تمدیدشده چهل روزه ثبت نام از اول اردیبهشت تا هشتم خرداد 98 در مجموع یکهزار و هفت اثر تولیدی از 359 همکار ایرنا در ادارات کل استان های داخلی، خارجی، چندرسانه ای، پژوهش، حوزه مدیرعامل و صفحه اول در 13 رشته یا قالب به دبیرخانه رسید که با احتساب حدود 550 خبرنگار در ایرنا، تقریبا دوسوم از خبرنگاران ایرنا در این جشنواره شرکت کردند. از تعداد آثار دریافت شده 339 اثر به مرحله نهایی راه یافت. در این مرحله 58 گزارش، 67 گزارش تصویری، 58 اثر مولتی مدیا، تصویر متحرک، داده نما، 41 مصاحبه، 31 یادداشت، 21 خبر، 11 تحلیل، 10 ترجمه، 9 بولتن و 6 نظرسنجی به مرحله نهایی راه یافت.

همچنین 54 نفر با 58 اثر؛ شامل 25 خانم و 29 آقا، 6 نفر از اخبار داخلی، 13 نفر از اخبار خارجی، 16 نفر از اخبار استانی، 12 نفر از چندرسانه ای، 6 نفر از پژوهش و یک نفر از صفحه اول برگزیده شدند. افزون بر این، 32 نفر با 33 اثر؛ شامل 11 خانم و 21 آقا، 9 نفر در حوزه اخبار داخلی، 14 نفر اخبار استانی، 8 نفر چندرسانه ای، یک نفر پژوهش شایسته تقدیر شناخته شده اند.

فریدون صدیقی، استاد روزنامه نگاری و دبیر علمی این جشنواره در مراسم اختتامیه بیانیه هیات داوران را به این شرح قرائت کرد: برپایی نخستین جشنواره سراسری تولیدات خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) فرصت مغتنمی برای داوران مرحله اول و نیز داوران مرحله نهایی بود تا خود را در پاسداشت شرکت گنندگان در جشنواره ای سهیم بدانند که متعلق به نخستین و مهمترین خبرگزاری ایران درطول 85 سال گذشته است.

اعضای هیات داوران نهایی با گرامیداشت 17 مرداد روزخبرنگار و یاد شهید محمود صارمی و دیگر شهیدان اهل قلم و نیز همه روزنامه نگاران و تصویرگرانی که در راه کشف و انتشار آزادانه اطلاعات و حقایق با محدودیت هایی روبرو بوده اند؛ بسی امیدوارند حاصل تلاششان در ارزیابی و انتخاب آثار برگزیده تاثیری قابل تامل در انتخاب دامنه موضوع و ارتقای کیفی و پرداخت جذاب آثار تولیدی در جشنواره های بعدی داشته باشد. داوران همچنین آرزو می کنند با استمرار این جشنواره، فرصت ها و امکانات و موفقیت های نوینی برای ایرنا فراهم آید تا این خبرگزاری به جایگاهی بالاتر و فراتر ازموقعیت کنونی در پهنه رسانه ای کشور، منطقه و بین المللی برسد.

داوران نهایی نخستین جشنواره سراسری تولیدات خبر گزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) انتظار آثار چشمگیری از این نهاد فرهنگی و خبری هشتادوپنج ساله داشته و دارند و با این باور باید آرزو کرد در دوره های آتی جشنواره تولیدات بهتری؛ به ویژه دربخش خبر، یادداشت وتحلیل و گزارش های صوتی وتصویری مورد قضاوت قرارگیرد. داوران نهایی با تاکید براین که تلاش کرده اند ارزیابی ها برمعیارها وموازین تخصصی وحرفه ای صورت گیرد از بابت احتمال خطای جزیی عذر تقصیر می خواهند، برگزیدگان و تقدیرشدگان خود را معرفی کرده اند.

هیات داوران نهایی؛ اکبر قاضی زاده ، فریدون صدیقی ، مهدی فرقانی ، یونس شکر خواه ، حسن نمکدوست، مجید رضاییان، اکبر نصر اللهی و ساتیار امامی.

در ادامه اسامی برگزیدگان و تقدیرشدگان جشنواره اعلام شد و آنان جوایز خود را دریافت کردند. لیلا خطیب زاده پژوهشگرگروه تحلیل و تفسیر با اثر اینجا بخشی از ایران است ، نفر اول بخش گزارش، معصومه ابراهیمی خبرنگار مرکز اراک صاحب اثر ا ما و اگرهای تولد اجاره ای و غلامرضا مالک زاده دبیر مرکز شیراز صاحب اثر صدای طبیعت به صورت مشترک نفر دوم و روح الله صائب رئیس دفتر شهرری صاحب اثر خداکند اینجا باران نبارد و امید بهمنی خبرنگارمرکز سنندج صاحب اثر مین هایی که گل می چینند به صورت مشترک نفر سوم برگزیده این بخش شدند.

همچنین در بخش مصاحبه سیداسماعیل داوودی صاحب اثر مخالفان دولت مبارزه با پولشویی رابه زمین سیاست کشاندند نفر اول، لیلا واحدی صاحب اثر با عنوان جدایی اصلاح طلبان از دولت گل به خودی است ، سمیه عظیمی خبرنگار گروه ایرناپلاس صاحب اثر موسوی خویینی: هاشمی جلوی صف می ایستاد و از فحاشی ها هراس نداشت به صورت مشترک نفر دوم، افشین شاعری صاحب اثر باعنوان رییس داروخانه های علوم پزشکی تهران: چوب خط بدهی داروخانه ها پرشده است و نادره وائلی زاده خبرنگار مرکز اهواز صاحب اثر با عنوان رودها را رها سازید و حامد حیدری خبرنگار گروه ایرناپلاس صاحب اثر برای اقتصادی ها کاهش هزینه مهم است برای سیاسیون رای هر سه در جایگاه سوم این بخش برگزیده شدند.

افزون بر این، مونا عیدان خبرنگار مرکز بوشهر صاحب اثر با عنوان روحانی: ملت ایران ایستادگی خود را به رخ آمریکا کشید نفر اول رشته خبر، عبدالله الماسی خبرنگار مرکز کرمانشاه صاحب اثر با عنوان درآمد کمتر هزینه بیشتر و رضا اکبری کتم جانی خبرنگار دفتر انزلی صاحب اثر با عنوان سکان اقتدار در دریا درگام دوم انقلاب به جوانان سپرده می شود نفر سوم برگزیده رشته خبر شدند.

همچنین رشته یادداشت نفر اول برگزیده نداشت، مینا میرقاسمی کلخوران خبرنگار مرکز اردبیل صاحب اثر خبرهایی که سوخته روایت می شوند به صورت مشترک با حسین آزاد منجیری رئیس دفتر قشم صاحب اثر بر لب دریا بمانی تشنه لب نفر دوم و مصطفی مجللی نسب خبرنگار مرکز اراک صاحب اثر شرکت های دانش بنیان را دریابیم همراه با جواد ارشادی کارشناس و خبرنگار نوبت شب، صاحب اثر مگر تروریست میانه رو هم داریم؟ نفر سوم در این بخش شدند.

عبدالله الماسی خبرنگار مرکز کرمانشاه نفر اول، کلثوم فرزانه کارشناس گروه نشریات خبری نفر دوم و عصمت سلیمانی کارشناس دفتر پژوهش نفر سوم برگزیدگان بخش بولتن همچنین زینب اللهیار دبیر گروه نظرسنجی نفر اول، پونه پورقاسمی سردبیر گروه نظرسنجی نفر دوم و علی حیدرقنبری کارشناس گروه نظرسنجی نفر سوم بخش نظرسنجی انتخاب شدند.

رشته تحلیل نفر اول برگزیده نداشت و امید غیاثوند خبرنگار گروه خاورمیانه با اثر پاییز محمدبن سلمان با علیرضا جباری خبرنگارگروه خاورمیانه با اثر شمال سوریه آرام می گیرد به صورت مشترک نفر دوم و مژگان حیدری خبرنگار مرکز اراک صاحب اثر زمینی که آرام فرو نشست نفر سوم شدند.

در بخش ترجمه نیز ایمان خدابنده لو، مترجم گروه ورزشی صاحب اثر شمشیرسامورایی ها گلوی کی روش را در صدمین بازی ملی برید نفر اول، سپیده علی کاشانی مترجم گروه علمی صاحب اثر کم آبی در ایران در قاب گزارش دیلی میل نفر دوم و لیلا اسماعیل نژاد خبرنگار گروه سیاسی صاحب اثر با عنوان کتاب های زمستانی برای روزهای تابستان نفر سوم شناخته شدند.

در بخش ترجمه از فارسی به انگلیسی نیز رضا بهار مترجم گروه انگلیسی صاحب اثر یادداشت با عنوان In tribute to Mahmoud Saremi, a devoted, investigative journalist و نیز گزارش با عنوان Canada and business of human rights نفر اول، علی ایزدی مترجم گروه انگلیسی صاحب اثر مصاحبه با عنوان Austria hails Iran Leader's Resistance Economy initiative نفر دوم و مهدخت پازوکی مترجم گروه انگلیسی صاحب اثر تحلیل با عنوان Italian companies interested in Iran’s market, fearing US sanctions نفر سوم برگزیده شدند.

در رشته فیلم سید میثم حسنی کارشناس چندرسانه ای صاحب اثر با عنوان بابازید به روایت فاطمه، ردسیل برخاطرات یک کودک نفر اول، محمدرضاخبازان خبرنگارمرکز اهواز صاحب اثر با عنوان بازگشت آرامش به بازار پرتلاطم شکر نفر دوم و راضیه علیپور خبرنگار ایرناپلاس (چندرسانه ای) صاحب اثر با عنوان سلطان و شبان برزخ پلاسکویی ها هنوز ادامه دارد و رحیم بایزیدی خبرنگار دفتر مهاباد صاحب اثر با عنوان آرزوهای نوجوان64 سانتی متری بوکانی به صورت مشترک نفر سوم شدند.

رشته صدا نفر اول نداشت، سوسن آذیش صاحب اثر با عنوان واکنش ها به استعفای دکترظریف را در رادیو ایرنا بشنوید نفر دوم و مرتضی قاسمی کارشناس چندرسانه ای صاحب اثر با عیدانه رادیو ایرنا همراه ما باشید نفر سوم این بخش معرفی شدند.

در بخش عکس علی معرف، عکاس مرکز خوزستان صاحب اثر با عنوان حادثه تروریستی در اهواز ، نفر اول عبدالله حیدری عکاس چندرسانه ای صاحب اثر هامون؛ زندگی درروستاهای سیستان نفر دوم و اکبرتوکلی عکاس چندرسانه ای صاحب اثر با عنوان سیل درگمیشان و خواجه نفس در استان گلستان نفر سوم برگزیده شناخته شدند.

در رشته اینفوگرافی سید محمدباقرعلوی سلطانی کارشناس فیلم چندرسانه ای صاحب اثر زنان قربانیان اصلی انتقال ایدز ، محمدصادق صدیق منفرد کارشناس خبرصفحه اول صاحب اثر چرا عراق برای ایران مهم است؟ نفر دوم و یاسمن مجد زنگنه کارشناس چندرسانه ای صاحب سه اثر با عنوان های ن گاهی به پدافندهوایی ایران درچهل سال تحریم و فشارخارجی ، ک ودک آزاری و راه های مقابله با آن و ربات ها علیه دولت نفر سوم شدند.

بخش موشن گرافی نفر اول نداشت، علی نکویی فرد کارشناس چندرسانه ای صاحب اثر با عنوان صفرهای پاک نشدنی و مهسا سامانی کارشناس چندرسانه ای صاحب اثر با عنوان ورود ممنوع به ترتیب رتبه های دوم و سوم را کسب کردند.

در بخش برون مرزی، نیلوفر شیرازی کارشناس و مترجم اخبار خارجی، زبان اسپانیولی صاحب اثر با عنوان شهرسوخته؛ مهد تمدن کهن ایران زمین ، مریم انصاری سعید کارشناس و مترجم زبان روسی صاحب اثر با عنوان هفت شهر عشق را عطار گشت ، یدالله بهجتی کارشناس و مترجم زبان ترکی استانبولی صاحب اثر با عنوان نوروز عنصر اتحاد ملت ایران و ترکیه ، رقیه جعفری کارشناس و مترجم زبان اردو صاحب اثر با عنوان در تهران نمایشگاه عکس (کشمیر؛ ایران کوچک) برگزارشد ، مهدیه قادری نمین کارشناس و مترجم زبان آلمانی صاحب اثر نوروز؛ جشن نوشدن جان وزندگی و معصومه شاه محمدی کارشناس و مترجم زبان فرانسه صاحب اثر زوج هنرمند فرانسوی: شیفته ایران و مردمش شدیم و عاطفه امیری تهرانی دبیر و مترجم زبان عربی صاحب اثر سال98، سال فرصت ها وگشایش ها برای ملت ایران خواهد بود برگزیده شناخته شدند.

افراد ذیل نیز در بخش های مختلف شایسته تقدیر شدند:

**شایستگان قدردانی رشته خبر:

موسی ملاییان خبرنگار مرکز کرمان صاحب اثر "شصت روستای ریگان در محاصره ریزگردها قرار دارد"
نعمت الله بهروزی رییس دفتر گناوه صاحب اثر با عنوان "خانواده ملوانان گرفتار در قطر خواستار آزادی آنان شدند"
زینب فرحانی خبرنگار مرکز اهواز صاحب اثر با عنوان "بندخاکی مرزی هورالعظیم به سمت عراق شکسته شد"

**شایستگان قدردانی رشته گزارش:

اسماعیل مرادقلی خبرنگار مرکز زاهدان، صاحب اثر با عنوان "سیستان دور بی حاصل برگنبد تکراردرد"

سیدرضا هاشمی کرویی خبرنگارمرکزساری صاحب اثر باعنوان"فرارمرد آلومینیومی ازممنوعیت های بخشنامه ای"

مریم مسعود دبیرگروه اقتصادی صاحب اثر با عنوان "سراب خریدخانه درخارج"

میناافشاری ترک خبرنگار استان تهران صاحب اثر باعنوان "امضای خیام برپیشانی پاییز"

جلال اسکندری دبیرگروه استانها صاحب اثر با عنوان"خداوندان هنر ازعرش تافرش"

آسومحمدی خبرنگار چندرسانه ای (ایرناپلاس) صاحب اثر باعنوان"هرکه برچهره ازاین داغ نشانی دارد"

فاطمه رحمتی خبرنگارگروه فرهنگی صاحب اثر باعنوان"شمارش معکوس برای بزرگترین رویدادفرهنگی کشور"

نادره وائلی زاده خبرنگار مرکز اهواز صاحب اثر باعنوان "اگرهور گر بگیرد"

حمید دلاوری هروی خبرنگار دفتر سبزوار صاحب اثر با عنوان "سگ دعوا، تجارتی خونین"

**شایستگان قدردانی رشته مصاحبه:

داوود میاندهی رییس مرکز استان تهران صاحب اثر با عنوان "شفافیت نباشد ازپای درخواهیم آمد"

سمیه لاری دبیرگروه سیاسی صاحب اثر با عنوان "مطهری :روابطم با لاریجانی اززمانی که داماد ما شد صمیمانه است"

امین خرمی خبرنگار گروه فرهنگی صاحب اثر باعنوان"مدیرعامل خانه کتاب :اصناف برای سکانداری اموراجرایی نیازمندبلوغ بیشتری هستند"

راضیه زمانی دهکردی خبرنگاراستان تهران صاحب اثر باعنوان"تیک اف بکند یا نکند؟"

محمدرضا تاج دوزیان خبرنگار گروه ورزشی صاحب اثر باعنوان"پروین :عاشق آقابرانکو هستم"

عادل پازیار خبرنگار گروه فرهنگی صاحب اثر با عنوان "همنشینی ترانه ورنگ"

حسین جمشیدیان خبرنگار ایرناپلاس صاحب اثر باعنوان"ناگفته های پرونده املاک نجومی از واترگیت تا یاشارگیت"

سیدعمارکلانتری همت آبادی سردبیر ایرنا پلاس (چندرسانه ای) صاحب اثر با عنوان"عطریانفر:سیطره بلامنازع اندیشه امنیتی برنهاد بروکراتیک یک کشور"

علیرضا مرادی دبیر گروه فرهنگی صاحب اثر با عنوان "پارسایی: امروز اگر چلوکبابی هم بزنم حاشیه ساز می شود"

صابرچهرقانی منتظر، خبرنگار مرکزارومیه صاحب اثر با عنوان"کلاف سردرگم توسعه اراضی کشاورزی درحوضه آبریز دریاچه ارومیه"

**شایستگان قدردانی رشته یادداشت:

امین خرمی خبرنگار گروه فرهنگی صاحب اثر با عنوان هرم حریم سلامت بدرقه نفس اهالی قلم

محمدستاری پژوهشگر گروه تحلیل و تفسیر خبر (پژوهش) صاحب اثر با عنوان ازپدیده آقازاده ها تا شاه دامادها

زینب کارگر سردبیر گروه علمی صاحب اثر با عنوان نذر حال خوب

** شایستگان قدردانی رشته تحلیل:

منصوره شوشتری خبرنگار گروه فرهنگی صاحب اثر بر قطار قیصر در ایستگاه آخر

**شایسته ی قدردانی رشته فیلم:

حمید امینی فیلمبردار چند رسانه ای صاحب اثر باعنوان تبریک نوروز به سبک سربازی

**شایستگان قدردانی رشته گزارش تصویری (عکس):

سیدکاظم یوسفی عکاس مرکز تبریز صاحب اثر باعنوان حاشیه دیدارتیم های تراکتورسازی وپیکان

مرضیه نورعلی عکاس چندرسانه ای صاحب اثر باعنوان تماشای دیدار تیم های ملی ایران وژاپن درپردیس چهارسو

احمد ریاحی دهکردی عکاس مرکز شهرکرد صاحب اثر با عنوان کسب و کار زنان روستای سرآقا سید کوهرنگ

**شایسته ی قدردانی رشته داده نما:

فرشته پارسا کارشناس چندرسانه ای صاحب اثر باعنوان "زنان تاثیرگذاردرسی و هفتمین جشنواره فیلم فجر"

**شایستگان قدردانی رشته موشن گرافی :

علی نکویی فرد کارشناس چندرسانه ای صاحب اثر با عنوان" گوسفندهای پرنده"

مرتضی قاسمی کارشناس چندرسانه ای صاحب اثر با عنوان " آیا زلزله قابل پیش بینی است؟"

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با ایثارگران معاونت قرآن و عترت دیدار و گفتگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن همسو نیوز فاش نیوز خبرگزاری مهر

به گزارش جهانی خبر_روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،سوقندی مشاور امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ای که با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت برگزار شد و کارکنان ایثارگر و فرزندان شاهد این معاونت دیدار و گفتگو کرد.

فقهی زاده در این جلسه با اشاره به آیه وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ المُحسِنینَ ﴿ 69 ﴾ گفت: تصور من این است که جهاد در بستر زمان جاری است و در فرهنگ اسلامی جهاد این نیست که در یک بازه زمانی کسی در این زمینه فعالیت کند و پس از آن فعالیت خود را متوقف کند. مجاهد فی سبیل الله در عرصه های گوناگون برای رضای خداوند با قصد خدمت به جامعه مسلمان فعالیت دارد. عنایت الهی باید باشد تا مارا در صراط مستقیم نگه دارد و ما را مجاهد همواره فی سبیل الله و در راه ایمان و جهاد قرار دهد.

وی در ادامه از جمله راهکارهای مهم رشد و تعالی ایثارگران تشکیل کارگروه ها در راستای افزایش بهره وری ایثارگران و شاهد دانست و افزود: امیدوارم روحیه ایثار که روحیه عطا کردن و بخشش و کمک کردن است به مطالبه و سهم خواهی بیشتر تبدیل نشود . ما وامدار کشور و نظام مقدسی هستیم که برآیند خون شهیدان و ایثارگران است و امیدواریم این مهم را در عمل بتوانیم جاری کنیم و به نسل های بعد منتقل کنیم. موفقیت های ما در بسط و گسترش جهاد فی سبیل الله هرگز منحصر به قتال فی سبیل الله نیست. البته یکی از جلوه های مهم فی سبیل الله قتال فی سبیل الله است که نشانگر فوران ایمان هست. افراد با آموزش علم ، کار و ... می توانند جهاد کنند .

معاون قرآن و عترت اظهار داشت: در فرهنگ اسلامی و اهل بیت علیه السلام قطرات خون شهید از جوهر قلم دانشمندان افضل است و در روایتی آمده است که در گسترش دین و دینداری علما و شهیدان شان رفیعی دارند اما مرتبه شهدا بالاتر از علماست که البته این به معنی پایین بودن مرتبه علما نیست.

سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران نیز با بیان اینکه این دیدار گام مهمی در راستای افزایش تعاملات با جامعه ایثارگران در این معاونت خواهد بود، افزود: معاونت قرآن و عترت در این زمینه از چند جهت پیشتاز است و خوشبختانه ایثارگرانی که در این مجموعه فعالند نسبت به سایرین از پیچیدگی های کمتری برخوردار و به گوهر سلامت ، صداقت و پاکی آراسته اند که البته این طبیعت کارکنانی است که در زمینه قرآن و عترت فعالیت می کنند . از دیگر ویژگی های ایثارگران شاغل در معاونت قرآن و عترت این است که این افراد مشارکت و همگرایی دارند که نمونه بارز آن را در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم مشاهد کردیم.

سوقندی در ادامه افزود: خوشبختانه بیشترین ارتباط و پیگیری های دفتر ایثارگران با همکاران معاونت قرآن و عترت است و این معاونت به عنوان یک معاونت تخصصی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستگاه تفکر و اندیشه ایثارگری است. شهادت، ایثارگری و مقاومت مفاهیم ارزشی و علوم وحیانی هستند و اگر بخشی از بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد تولید محتوا و هدایت گری و جهت دهی در این زمینه را دارند، آن مجموعه قطعا معاونت قرآن و عترت و در ذیل آن دفتر ایثارگران است.

در این جلسه همچنین همکاران ایثارگر و معاونت قرآن و عترت سوالات و ابهامات خود را مطرح و به ارائه پیشنهادات و راهکارهای مختلف در راستای بهره گیری از ظرفیت ها و توانایی های ایثارگران پرداختند.

لینک خبر :‌ جهانی پرس
گروه مؤسسات قرآنی مردم نهاد پیشکسوت قرآنی کشور با بیان اینکه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی، جایگاه مناسبی برای نظارت بر امور قرآنی نیست، گفت: راه منطقی این است که وظیفه صدور مجوز و نظارت بر مؤسسات قرآنی به جمعی متشکل از نمایندگان سازمان دارالقرآن الکریم، معاونت قرآن و عترت، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و مؤسسات قرآنی سپرده شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵

به گزارش ایکنا؛ پیش از این، مؤسسات قرآنی دارنده مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صاحب یک اتحادیه و مؤسسات دارای مجوز فعالیت از سازمان تبلیغات اسلامی نیز اتحادیه دیگری داشتند، دوگانگی ای که سردرگمی فعالان قرآنی را در پی داشت و جایی برای هم افزایی و مطالبه جدی مؤسسات برای گرفتن حقوقشان نگذاشته بود و از نوشتن بیانیه و طومار تا مراجعه حضوری به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تا این اواخر تجمع در این دبیرخانه، شیوه هایی بود که فعالان قرآنی از اقصی نقاط کشور در پیش گرفته بودند.

پس از پیگیری های فراوانی که مؤسسات قرآنی انجام دادند، در نهایت بیانیه ای از سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شد که انتشار این بیانیه مهر تأییدی بر موضوع ادغام اتحادیه ها بود. همچنین، در این بیانیه از هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی به عنوان مرجع صدور مجوز و نظارت بر مراکز قرآنی نام برده شده که نظرات متفاوتی نیز در رابطه با این موضوع مطرح شده است. در ادامه گفت و گوی ایکنا با عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور، را می خوانید؛

سلیمی در رابطه با بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با مسئله ادغام اتحادیه های قرآنی کشور اظهار کرد: این بیانیه نقاط قوت و ضعفی دارد. شاید به صورت کلی بتوان گفت بزرگترین نقطه قوت این بیانیه، اتخاذ تدبیر لازم در مورد رفع موازی کاری است که فی نفسه قابل تحسین است که البته برای تحقق آن اعلام سریع انحلال دو اتحادیه به صورت همزمان و حتی با یک بیانیه مشترک از سوی معاونت محترم قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی می تواند، بسیار مؤثر باشد و بهتر است که وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی به بخش های قرآنی خود مؤکداً اعلام کنند که صرفاً با اتحادیه مدغم همکاری داشته باشند.

انتخاب نامناسب آیه ابتدایی بیانیه

پیشکسوت قرآنی کشور بیان کرد: این بیانیه از نظر بنده یک نقطه منفی نیز دارد. صرف نظر از انتخاب نامناسب آیه ای که در صدر بیانیه آمده که البته از ماست که بر ماست، یعنی اگر قرآنیان عزیز با دقت بیشتری عمل کنند، هر برادری به خود اجازه نمی دهد که با تفسیر به رأی و با کنایه، جامعه قرآنی را با کم لطفی به چند گروه تقسیم کند.

سلیمی ادامه داد: مورد قابل تأمل دیگر بحث جایگاه مرکز صدور مجوز و نظارت است. ما در کشور، کلاً سه رکن اساسی حاکمیت، دولت و ملت داریم که مجموعه این سه رکن، نظام را تشکیل می دهند و رمز موفقیت یک نظام در گرو هماهنگی و همکاری صادقانه و مؤثر بین این سه رکن است، به نحوی که تعادل آن حفظ شود و هر کدام به سهم خود نقش ویژه خود را ایفا کنند.

پیشکسوت قرآنی کشور افزود: اداره اصولی امور قرآنی کشور اقتضا می کند که ما نقش هیچ کدام از این ارکان ثلاثه را نادیده نگیریم. بیانیه اخیر دبیرخانه شورا به موازات رفع یک مشکل، زمینه بروز یک تنش جدید را فراهم کرده است. اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی که به تنفیذ مقام معظم رهبری رسیده، بالأخره برای این سازمان وظایفی را مشخص کرده است. در بند شانزدهم این اساسنامه به این نکته صدور مجوز تأسیس و ساماندهی کانون های فرهنگی، تبلیغی و قرآنی برخورد می کنیم که از وظایف ذاتی سازمان تبلیغات اسلامی است، یعنی همان طوری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظایف ذاتی دارد که همه باید آن را محترم بشمارند، سازمان تبلیغات اسلامی نیز وظایف مشابهی دارد که باید آن ها را نیز محترم بشماریم. این مطلب در بیانیه اخیر به طور کلی نادیده گرفته شده و سازمان تبلیغات اسلامی از چرخه اظهار نظر در مورد صدور مجوز و نظارت حذف شده که کار درستی نیست.

نادیده گرفتن اختیارات قانونی سازمان ها

سلیمی تصریح کرد: نباید اختیارات قانونی سازمان ها را نادیده بگیریم. بیانیه اخیر این اختیار را به هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی محول کرده است. در این رابطه، احترام هیئت رسیدگی به مراکز فرهنگی به جای خود محفوظ و ما برای تک تک اعضای محترم آن هیئت آرزوی موفقیت می کنیم، ولی ویژگی های فعالیت های قرآنی می طلبد که ما از ارکان مؤثر در آن غافل نشویم.

وی در ادامه اظهار کرد: بنده حساسیت یا وابستگی خاصی به هیچ کدام از این جریانات را ندارم یعنی این توفیق را دارم که در عین خدمتگزاری در هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم، توفیق همکاری در معاونت محترم قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز داشته باشم و همزمان افتخار خدمت به عنوان مشاور امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه را نیز دارم. در رابطه با سایر مؤسسات و نهادهای قرآنی نیز که بلااستثنا خدمتگزار آن ها هستم.

پیشکسوت قرآنی کشور ادامه داد: به همین دلیل این سخنی که بیان می کنم، صرفاً به عنوان یک نظر مشورتی و کارشناسی بوده و انتخاب و اختیار نیز با آقایان است و مرور زمان همه چیز را برای ما مشخص خواهد کرد. پیش بینی می شود که این روند جدید با مشکلات جدید نیز مواجه شود. خلاصه مطلب اینکه راه منطقی این است که وظیفه صدور مجوز و نظارت بر مؤسسات قرآنی به جمعی متشکل از نمایندگان سازمان دارالقرآن الکریم، معاونت قرآن و عترت، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و مؤسسات قرآنی سپرده شود.

وی افزود: یعنی اگر ما این سه رکنی را که در حقیقت در کشور هستند در این قالب بگنجانیم، سازمان دارالقرآن و شورای توسعه بیشتر خاصیت حاکمیتی دارند، معاونت قرآن و عترت بیشتر در ساختار دولت اسلامی به شمار می آید و مؤسسات قرآنی نیز رکن مردمی جامعه هستند که اگر سهم هر سه این ها را به رسمیت بشناسیم، در آن صورت پیش بینی می شود که مشکلاتی نخواهیم داشت. تنها در این صورت است که تمام اشخاص حقیقی و حقوقی درگیر با مؤسسات قرآنی و فعالیت های قرآنی می توانند نقش داشته باشند و ان شاالله امور به خوبی پیش رود.

سلیمی در پایان تصریح کرد: البته به تمام علاقه مندان به قرآن نیز که درصدد فراگیری قرآن هستند و همه خادمان و مربیان و فعالان قرآنی که خالصانه و به قصد قربت درصدد خدمت به قرآن کریم اند، خاضعانه توصیه می کنم که فارغ از این مباحث و گفت و گوها راه خدمت به قرآن را در پیش بگیرند که فردا خیلی دیر است. خوشا به سعادت کسانی که به دور از مناقشات درصدد برقراری انس با کتاب خدا هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: قریب به نیمی از موقوفات زنجان مساجد و یا موقوفاتی هستند که کلا درآمدی ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

حجت الاسلام جعفر جنتی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در راستای توسعه موقوفات اقدامات متعددی انجام می دهد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به وجود 2 هزار و 800 موقوفه در استان زنجان گفت: البته مساجد نیز در این آمار احصا شده است و بخشی از آمار مربوط به مساجد و بقاع متبرکه است.

وی با اشاره به اینکه موقوفات استان زنجان دقیقا بر اساس نیات واقفین خیراندیش هزینه می شود، تصریح کرد: به منظور بهره وری بیشتر نسبت به ساخت پروژه های عام المنفعه از محل درآمد موقوفات اقدام شده است.

جنتی با بیان اینکه پروژه های در حال ساخت از محل موقوفات به مراحل خوبی از ساخت رسیده است، گفت: هدف از این امر بهره مندی بیشتر مردم از عواید موقوفات بوده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در ادامه از صدور مفاصا حساب برای موقوفات استان خبر داد و افزود: تاکنون برای یک هزار و 53 موقوفه مفاصا حساب صادر شده است که از این تعداد 92 موقوفه غیرمتصرفی بوده و 53 مورد هم بقاع درآمدزا است.

وی تصریح کرد: البته بخشی از موقوفات استان یا درآمد نداشته و یا مسجد هستند که نیاز به مفاصا حساب ندارند.

جنتی ادامه داد: در مفاصا حساب ریز همه هزینه های مربوط به موقوفات و همچنین متصرفی و غیرمتصرفی بودن آن، وقف نامه، توصیه های واقف و ... برای هزینه کرد درست موقوفات بررسی می شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه انجام چنین اقداماتی موجب اعتماد بیشتر واقفین هم خواهد شد، تصریح کرد: البته در استان زنجان اعتمادسازی خوبی صورت گرفته و حتی به دنبال ایجاد وقف دسته جمعی برای استفاده بیشتر از ظرفیت خیرین هستیم.

وی با اشاره به نتایج مثبت وقف در جامعه و تاثیر آن در موضوعات اجتماعی بیان کرد: هم اکنون چند پرژوه عظیم در قالب ترمینال، تالار ازدواج، مراکز درمانی و بهداشتی از محل موقوفات در حال ساخت است که موجب ارائه خدمات بهتر به مردم خواهد شد.

انتهای پیام/73005/ق30

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
شهروندان دزفولی خواستار پیگیری بازگشایی تنها موزه شهرستان شده و در این باره از مدیریت آستان سبزقبا خواستار شفاف سازی و چرایی تعطیل شدن این موزه هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : همسو نیوز آخرین رویداد خوزنیوز

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول ، موزه چهارمین حرم اهل بیت(ع) در ایران آستان محمدی حضرت محمدابن موسی الکاظم(ع) ملقب به سبزقبا موزه ای ارزشمند بود که از سال 1365 در این شهرستان آغاز به کار کرد.

با توجه به اینکه در گذشته موزه ای در شهرستان دزفول وجود نداشته مردم وسایل قدیمی و عتیقه خود را برای نگه دار به آستان متبرک سبزقبا می آورند. موزه آستان دارای اجناسی بسیار نفیس و گران بها مربوط به دوره های مختلف تاریخی نظیر اشیای و تندیس های سفالی مربوط به دوره اشکانی، پیه سوزه های قدیمی، ظروف مفرغی و همچنین سکه های مربوط به دوره های هخامنشی، اشکانی، تیموریان، اسلامی و غیره تا دوره پهلوی بوده است.

وجود سکه هایی منقوش به نام مبارک امام رضا(ع) که در دوره عباسی و زمان سفر این امام به دزفول ضرب شده غنای خاصی به این موزه می دهد همچنین بیش از 50 جلد کتاب خطی و نفسی و قرآن ها و اصول کافی با ابعاد 5.2 در 5.3 سانتی متر که متعلق به دوره عباسی بوده در موزه به چشم می خورد.

مقدمه فوق گزیده ای از تشریح موزه چهارمین حرم اهل بیت(ع) در ایران آستان محمدی حضرت محمدابن موسی الکاظم(ع) ملقب به سبزقبا بود؛ که در این باره شهروندان دزفولی در تماس با خبرنگار تسنیم خواستار پیگیری بازگشایی تنها موزه شهرستان شده و در این باره از مدیریت آستان سبزقبا خواستار شفاف سازی و چرایی تعطیل شدن این موزه هستند؛ در ادامه آنچه ملاحظه می کنید گفت وگو مردم شهرستان دزفول و حضور میدانی خبرنگار تسنیم است.

یکی از فروشنده های اطراف حرم با اشاره به اینکه بیش از 3 سال از تعطیل شدن موزه حرم می گذرد، می گوید: چندین سال است موزه حرم بسته شده است و هیچ همت و تلاشی برای بازگشایی مجدد این موزه نمی شود.

وی با اشاره به اینکه شهرستان دزفول هر سال میزبان مسافران زیادی از نقاط مختلف استان و کشور است، گفت: دزفول به خاطر پتانسیل معنوی و گردشگری که دارد هر سال شاهد حضور کارون های راهیان نور، مسافران نوروزی و مسافرانی که در فصل تابستان برای آب تنی به تفریجگاه علی کله می آیند؛ است؛ دلیل این بی توجهی مدیریت حرم چیست که چندین سال است موزه را رها کرده است.

یکی دیگر از شهروندان دزفولی در این باره می گوید: با توجه به نذورات گسترده مردم آیا این امکان وجود ندارد نذورات حرم را برای ترمیم و بازسازی حرم هزینه کنند چند سال است که برای بازگشایی مجدد موزه حرم وعده می دهند اما دریغ از یک ذره همت و تلاش.

دیگر شهروند دزفولی با اشاره به اینکه حرم سبزقبا چهارمین حرم در ایران است، گفت: سال ها است به دلیل امر ترمیم و بازسازی تعطیل شده است آیا آنها همچنان می توانند افکار عمومی را نسبت به چرایی طولانی شدن فرایند ترمیم موزه حرم اقناع کنند یا خیر.

تا احداث مکان جدید موزه حرم تعطیل است

یکی از خدام حرم که دوست ندارد نامی از او گفته شود، می گوید: چندین سال است به دلیل ترمیم زیرزمین، موزه حرم بسته شده است.

در ادامه حضور میدانی خبرنگار ما در این باره سراغ دیاپور مسئول دفتر خدام آستان متبرک سبزقبا که دفتر وی گوشه ای از حرم است رفته که وی در این باره می گوید: با توجه به اینکه رفت و آمد به زیرزمین مکان موزه حرم سبزقبا خطرناک بوده، موزه حرم بسته شده است.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان دزفول حجت الاسلام مجتبی خمیدی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: با توجه به اینکه موزه حرم سبزقبا زیر زمین بوده و فضای زیرزمین رطوبت داشته امکان است اتفاقی جبران ناپذیری رخ بدهد؛ در حال حاضر دیگرمکان مناسبی برای بازگشایی و نیز بازدید مردم از موزه حرم سبزقبا نیست.

وی با بیان اینکه هزینه های زیادی برای بازسازی نیاز است به همین دلیل از مکان فعلی صرف نظر شد، افزود: در حال احداث مکان جدیدی برای بازگشایی موزه در حرم بودیم که در این باره طرحی با عنوان تجمیع موزه های بقعه ها از استان ابلاغ شد؛ در حال حاضر مکانی را داریم محیا می کنیم که اشیاهای ارزشمند و تاریخی را آورده و یک موزه با نام موزه متبرک اداره اوقاف تاسیس شود.

وی درباره زمان احداث موزه گفت: کتابخانه بقعه متبرک شاه رکن الدین در نظر گرفته شده؛ زمان خاصی را نمی توان اعلام کنم در این باره به صورت مجدانه پیگیر هستم.

گزارش از فاطمه دقاق نژاد

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

حجت الاسلام دلاوری در گفت وگو با ایکنا مطرح کرد؛

حجت الاسلام حسین دلاوری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در گفت وگو با ایکنا از استان مرکزی، برلزوم تعریف چشم انداز و افق قرآنی تأکید کرد و گفت: ترسیم چشم انداز برای مباحث قرآنی می تواند ره آوردی همچون امید ایجاد کند.

وی با اشاره به ایجاد موج نخبه پروری در زمینه های علمی و صنعتی و وجود حرکت های هماهنگ و منسجم در این راستا تصریح کرد: نخبه پروری و استفاده درست از این افراد در حوزه قرآن باید مورد توجه قرار گیرد، به نظر می رسد این چشم انداز در حوزه قرآن باید ترسیم شده و هماهنگی های دستگاه های حاکمیتی در تحقق این مهم امری لازم است.

حجت الاسلام دلاوری اظهار کرد: با وجود فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، شورای عالی قرآن با توجه به جایگاه خاص در این حوزه تصویب دستور کارها و رایزنی با مجموعه های حاکمیتی جهت تعریف و ترسیم چشم انداز مناسب قرآنی برای جامعه فعلی اجتناب ناپذیر است.

این مقام مسئول ادامه داد: با ترسیم چشم انداز قرآنی نخبگان این عرصه می توانند آینده ای روشن برای خود متصور باشند و به صورت تخصصی و جایگاه تثبیت شده در جامعه فعالیت داشته باشند، اینکه برای قاریان، حافظان یا برگزیدگان مسابقات بسته ها و امتیازهایی همچون اشتغال ایجاد باشد، این بسته ها تنها یک امتیاز است و شاید در زمان های گذشته اثربخش بوده است.

وی ادامه داد: اما امروز این احساس وجود دارد که باید پا را از امتیازها و اینگونه بسته های آموزشی فراتر گذاشت و به صورت تخصصی به این امر پرداخته شود. اگر قرار است برای رسیدن به اهداف چشم انداز و افق دور قرآنی نهادهایی ادغام شده و یا نهادهایی در کشور شکل گیرد حتما این کار انجام شود. امید است مبحث قرآن را به عنوان افق و چشم انداز براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری همچون تربیت 10 میلیون حافظ قرآن پیش ببریم، تحقق اوامر رهبری خدمتی کوچکی نیست و موضوعی است که دستگاه ها با افق و چشم اندازی مشخص می توانند موضوع را پیگیر باشند.

دلاوری اظهار کرد: انجام حرکت های کوتاه مدت و مقطعی شاید شروع خوبی برای برآورده کردن مطالبه به حق رهبری باشد اما تا سیاستگذاری و چشم انداز ترسیم نشود نمی توان به آنچه مطالبه به حق ایشان است برسیم. جامعه ما اسلامی است و مدعی هستیم که باید ره آوردهای فرهنگی قرآنی در عالم نشر پیدا کرده و به عنوان ایدئولوژی برخاسته از مکتب اهل بیت(ع) باید مبانی قرآن و معارف دین را در جامعه بشری نشر دهد.

مدیرکل اوقاف استان تأکید کرد: امروز تشنگی فطرت و معرفت در سطح جهانی وجود دارد، اما در خیلی از زمینه ها در خود کشور نمی توانیم پاسخگو باشیم چه برسد به جامعه جهانی و فراتر از مرزها. بسیار پسندیده است این استراتژی ها و افق ها دیده شده و همه دستگاه ها همچون مجلس ، دولت و هم دستگاه های فرهنگی مرتبط با ترویج فرهنگ قرآن در راستای چشم انداز حرکت کنند.

وی بابیان اینکه حرکت های خوبی در حوزه قرآن شروع شده است اما کافی نیست، اظهار کرد: تاجایی که بنده می دانم افق و چشم انداز و سند جامع قرآنی در شأن نظام جمهوری اسلامی هنوز تدوین نشده است و دستگاه های مختلف قرآنی باید این امر مهم را با اهتمام ببشتری دنبال کنند، در همین راستاست که آنچه مد نظر رهبر معظم انقلاب است جامه عمل پوشانده می شود.

حجت الاسلام دلاوری در بخش دیگری از سخنان خود به تحقق گام دوم انقلاب هم اشاره کرد و افزود: در گام دوم انقلاب برخلاف تصور برخی از افراد که انتظار داشتند رهبری تصورات سطحی داشته و در خصوص مباحث جزیی جامعه صحبت کنند اما شاهدیم که معظم له سند جامع تحولی را ارائه می دهند که کاملا در مسیر جهانی شدن و رفتن به سمت جهانی شدن تفکر اهل بیت(ع) و مبانی قرآنی است.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری حتی به عرصه های فرهنگی، علمی و صنعتی دید اسلامی و قرآنی دارند و با این دیدگاه صحبت کرده و در گام دوم راهکار ارائه دادند. مباحث دینی و قرآنی موتور محرک قوی در گسترش انقلاب اسلامی و تفکر انقلابی در دنیاست، شاهدیم تمام تفکرات و نحله هایی که توانستند با ابزار تبلیغاتی خود را عرضه کنند هیچ کدام به اندازه تفکرات امام راحل و رهبری نتوانستند در جهان تأثیرگذاری خود را داشته باشند.

حجت الاسلام دلاوری لزوم نگاه جدی در حوزه های مختلف به قرآن را مورد تأکید قرار داد و افزود: قطعا تحت لوا و سایه قرآن بهتر می توان حرکت عظیم اسلامی قرآنی را ادامه داد، در پرتو قرآن نیروی مضاعفی به جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی بخشیده می شود.

وی گفت: تجلی تعریف و ترسیم افق و چشم انداز قرآنی در قالب طرح های میان مدت در کشور انجام شده است، شاهدیم جبهه عظیمی در راستای تفکر دینی و قرآن نه تفکر و تعصب کورکورانه، نابه جا و خشن به عنوان جبهه مقاومت در منظقه و دنیا عرضه شده است که در سایه حفظ و پاسداری از ارزش های انسانی، امروز از جوامع مختلف دنیا دانش آموختگان و دانشمندان در راستای تشکیل جبهه فرهنگی گام برداشتند، ایستادگی صاحبان تفکر جوامع بشری در برابر استکبار در تمام کشورها نشانگر آن است که تلاش ما و دیگر عوامل قرآنی در کشور با برنامه ریزی بیشتری همراه شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در پایان اظهار کرد: آنچه در دنیا مشهود است تمام چشم ها به انقلاب اسلامی دوخته شده است و با استفاده از این انتظارات باید افق ها را ترسیم کردند و تشنگی و نیاز جامعه بشری را برآورده سازیم.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایکنا

لینک خبر :‌ همسو نیوز

قدرت الله چتری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این کاروان با تعداد 135 نفر از شهر دامغان برای بهره مندی معنوی به سرزمین وحی اعزام شد که در روز دوشنبه 28 مرداد به کشور باز می گردد.

وی خاطر نشان کرد: آخرین کاروان اعزامی حجاج استان سمنان در 11 شهریور آینده براساس زمان بندی های انجام شده از طریق فرودگاه جده عربستان به کشور بر می گردد.

چتری با بیان اینکه در سال 98 یک هزار و 60 نفر در قالب هشت کاروان از استان سمنان به سرزمین وحی اعزام شدند، گفت: هزینه سفر به خانه خدا از استان سمنان در حج امسال در کاروان ها از 230 تا 247 میلیون ریال بوده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون تمامی زائران استان سمنان در مکه مکرمه به سر می برند، گفت: برای خدمات رسانی مطلوب تر به زائران تمتع، امسال هفت پزشک و پرستار، سه ذبح کننده دام و یک مجموعه پنج نفره از عوامل هتل داری از استان سمنان به سرزمین وحی اعزام شدند.

معاون حج و زیارت استان سمنان با بیان اینکه امسال 2 انباردار از استان سمنان به سرزمین وحی اعزام شدند، گفت: تاکنون خدمات رسانی به زائران ایرانی حج تمتع بسیار مطلوب بوده است.

21 دفتر حج و زیارت در استان بیش از 702 هزار نفری سمنان فعالیت دارد.

7339/7408

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی استان سمنان منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، حسین شاکری به عنوان مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی استان سمنان منصوب شد.

به گزارش تسنیم حسین شاکری دارای مدرک کارشناسی حقوق قضایی از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد ادیان و عرفان از دانشگاه آزاد زنجان بوده و در حال حاضر نیز دانشجوی دکتری ادیان و عرفان در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات است.

شاکری معاون دفتر حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست دفتر امور مجلس، مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان و مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی را در کارنامه کاری خود دارد.

مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی استان سمنان همچنین قائم مقام انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، مشاور معاون امور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر هیئت رسیدگی به مؤسسات فرهنگی و هنری تک منظوره را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

به گزارش تسنیم پیش از این نورعلی غلامحسین نیا سماکوش مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان بود.

انتهای پیام/ ت

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام سعید علی پور امروز در نشست شورای برنامه ریزی اندیمشک در سالن کوثر فرمانداری اظهار کرد: در حوزه دین و مذهب اعتبارات تخصیص یافته پاسخگوی مطالبات به حق شهروندان در چند سال اخیر نخواهد بود.

وی با اشاره به تلاش های استاندار خوزستان، نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی و فرماندار این شهرستان در حوزه ارتقای خدمات و تسهیلات در فصل فرهنگ و هنر افزود: 11 دستگاه و نهاد در این فصل سهیم هستند که متاسفانه کارشناسان برنامه و بودجه استان، اداره تبلیغات اسلامی را ندیده و تا این لحظه اعتباری به آن اختصاص نداده اند و تنها مبلغ 80 میلیون تومان در حوزه دین و مذهب پیشنهاد شده است که پاسخگوی نیاز شهرستان و مطالبات موجود در جامعه به هیچ وجه نخواهد بود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی اندیمشک با اشاره به هجمه فرهنگی دشمن و اهمیت مباحث فرهنگ دینی و تاکید مقام معظم رهبری بر مقابله با جنگ نرم تصریح کرد: باید به این مقوله بیش از گذشته توجه شود.

وی افزود: دولت اعتبارات مناسبی به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه ها، ورزش و کانون پرورش فکری کودکان به شهرستان داشته اما برای تبلیغات اسلامی اعتبارات مورد نیاز اختصاص داده نشده است.

حجت الاسلام سعید علیپور با بیان اینکه با حمایت های استاندار، نماینده مردم اندیمشک و فرماندار این شهرستان از منابعی دیگر به حوزه فرهنگ اعتباراتی تخصیص یافته است ، گفت: باید در مباحث دینی با توجه به نیازهای مساجد، لزوم تقویت کانون های فرهنگی و موسسات قرآنی، حسینه ها، تکمیل، تعمیر و تجهیز خانه های عالم اعتباراتی در بودجه سال 98 تخصیص داده شود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی اندیمشک با بیان اینکه مردم در مراجعه به اداره تبلیغات اسلامی، فرمانداری، اوقاف و دفتر نماینده خواهان تکمیل، تعمیر و تجهیز مساجد و حسینیه ها هستند، عنوان کرد: مسجد خانه خدا و محل تردد آحاد شهروندان است. همه اقشار جامعه در زمینه فرهنگ و دین مطالباتی دارند که دولت با نگاه ویژه باید پاسخگوی مطالبات شهروندان و مومنین باشد.

حجت الاسلام علی پور با تاکید بر اینکه آموزش وپرورش، ارشاد اسلامی، ورزش و نهاد کتابخانه ها از متولیان مهم در حوزه فرهنگ هستند، اظهار کرد: دولت باید با همان نگاه به سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از متولیان فرهنگ دینی توجه کند.

فرماندار اندیمشک نیز در پایان این جلسه از تصویب اعتبارات درخواستی اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان و انعکاس آن به استانداری خوزستان خبر داد.

منبع خبرگزاری مهر

لینک خبر :‌ همسو نیوز
شهرری- ایرنا- مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان تهران گفت: استان تهران بالغ بر 14 میلیون نفر جمعیت فاقد کتابخانه مرکزی بوده و کتابخانه های موجود در تهران پاسخگوی نیاز مخاطبان نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی نیکنام روز دوشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های شهرستان ری اظهار داشت: عملکرد کتابخانه های شهرستان ری در سال 97 با رشد 24 درصدی مواجه بوده است.
وی تصریح کرد: تعداد عضویت در کتابخانه های شهرستان ری 30 درصد افزایش یافته که این موضوع نشانگر توجه مردم به کتاب و کتابخوانی است.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان تهران عنوان کرد: اعتبار نیم درصدی تعیین شده باید از سوی شهرداران به کتابخانه ها پرداخت شود تا بتوانند در مورد آن تصمیم گیری کرده و اقدامات لازم را انجام دهند.
وی یادآور شد: توسعه کمی و کیفی کتابخانه ها از اولویت های این نهاد به شمار می رود تا مخاطبان از خدمات این فضا بهره مند شوند.
نیکنام به معضلات کتابخانه ها اشاره و عنوان کرد: عمدتا کتابخانه ها به صورت محلی بوده و پاسخگوی نیاز و درخواست مخاطبان نیست.
وی تصریح کرد: در زمینه دسترسی و سرانه کتاب در شهرستان های استان تهران مشکلات بسیاری وجود دارد.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان تهران دسترسی به کتابخانه ها را از شاخصه های اصلی در این حوزه دانست و گفت: با وجود ساخت کتابخانه های متعدد اما دسترسی مردم به کتابخانه اندک بوده و مشکلاتی در این حوزه وجود دارد.
وی به افتتاح چند کتابخانه اشاره کرد و افزود: کتابخانه مجهز و به روز دارای پنج طبقه در باقرشهر در حال احداث و دستور کار قرار دارد که تا پایان سال 99 به بهره برداری می رسد.
نیکنام اضافه کرد: کتابخانه تورقوز آباد شهرری با اعتبار حدود 400 میلیون تومان در هفته دولت افتتاح خواهد شد و به بهره برداری مردم منطقه می رسد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر شهرستان ری در ادامه این جلسه اظهار داشت: دسترسی به کتابخانه ها و تسهیل در مسیر تردد عاملی مهم برای توسعه کتاب و کتابخوانی به شمار می رود.
سید تقی موسوی افزود: حکایت همه دستگاه ها و نهادها در بهسازی و تجهیز کتابخانه ها نقش موثری داشته و عامل رشد و توسعه در این حوزه است.
وی تصریح کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه سبب تبلیغ و گسترش فرهنگ مطالعه و همچنین تشویق نویسندگان و ناشران می شود.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر شهرستان ری عنوان کرد: زمان میزان استفاده از کتابخانه در سطح شهرستان ری یک نیاز و ضرورت بوده که باید به این نکته نیز پرداخته شود.
وی گفت: ایجاد پاتوق کتابخوانی در پارک ها زمینه ای مطلوب و اثرگذار در راستای کاهش آسیب های اجتماعی محسوب می شود.

فضای کتابخانه های استان تهران به روز نیست
سرپرست فرماندار ویژه شهرستان ری نیز در این جلسه گفت: فضای کتابخانه های استان تهران، متناسب با نیازهای روز نبوده و باید توجه بیشتر و اقدامات گسترده ای در این حوزه انجام شود.
احمد اسماعیلی راد اظهار داشت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی سبب توسعه و رشد حوزه های مختلف می شود.
وی تصریح کرد: امروزه عدم توانایی استفاده از ابزار نوشتاری، فرد را از قافله پیشرفت بشری دور می کند.
سرپرست فرماندار ویژه شهرستان ری عنوان کرد: فناوری های نوین به شکل پیشرفته بوده که دسترسی به کتاب را آسان کرده و افراد با کمترین هزینه به کتاب های اینترنتی و الکترونیکی دسترسی می یابند.
وی یادآور شد: متاسفانه تاکنون بستر و زمینه لازم برای استفاده عموم جامعه از کتاب های الکترونیکی و اینترنتی فراهم نشده است.
اسماعیلی راد افزود: کتابخانه های عمومی از نظر بنا فرسوده شدند و نیاز به بهسازی و مناسب سازی دارند.
وی تاکید کرد: امروز با توجه به افزایش روز افزون جمعیت، تعداد کتابخانه های موجود پاسخگوی نیازهای متقاضیان نیست.
سرپرست فرماندار ویژه شهرستان ری گفت: آپارتمان نشینی، فضای کوچک خانه ها و اسکان در مناطق در مناطق محروم ضرورت ایجاد فضای امن و آرام و همچنین مناسب برای مطالعه کتاب را دو چندان کرده است.
وی ادامه داد: تمامی دستگاه ها در راستای نوسازی و بسازیم فضاهای قدیمی کتابخانه ها مکلف به اجرای اقدامات مورد نیاز در این حوزه هستند.
اسماعیلی راد به تخصیص نیم درصدی اعتبار به کتابخانه های شهرستان ری اشاره کرد و افزود: سهم نیم درصدی کتابخانه های شهرستان ری و تخصیص به موقع آن سبب انجام اقدامات به موقع در راستای بهبود، بهسازی و توسعه کتابخانه ها می شود.
وی به اهمیت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: ترویج فرهنگ مطالعه از مهمترین راهکارهای پیشگیری از انحرافات و آسیب های اجتماعی به شمار می رود.
سرپرست فرماندار ویژه شهرستان ری به حضور 200 هزار اتباع بیگانه در سطح شهرستان ری اشاره کرد و یادآور شد: اتباع بیگانه سفیران فرهنگی و مبلغ زبان و فرهنگ ما به شمار می روند و باید به آنها هم خدمات فرهنگی ارائه شود.
به گزارش ایرنا، جلسه انجمن کتابخانه های شهرستان ری با حضور علی نیکنام مدیر نهاد کتابخانه های استان تهران، سید حسن صفوی رئیس اداره ارشاد ری، علی اکبر قربانی رئیس کتابخانه های ری و جمعی از مسئولان فرهنگی در فرمانداری ری برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

شیما صادقی| سنندج- خبرنگار:

لباس های محلی در هر منطقه جغرافیایی، بخشی از هویت مردم و بیانگر سیر تاریخی و تحولات اجتماعی آن منطقه ا ست. لباس محلی همچنین یکی از نمادها و اِلمان های فرهنگی به حساب می آید که هر عنصرش یک معنا و مفهومی دارد. لباس کُردی در رنگ و طرح متنوع است، درنتیجه هر آیین و مراسم خاصی چه سور و سوگ و چه کار و مسافرت، لباس جداگانه ای دارد. نخستین نمایشگاه مد و لباس کُردی با تلاش بخش خصوصی و سمن ها و حمایت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. با توجه به اینکه نخستین دوره جشنواره بود آسیب ها و مشکلاتی در برگزاری آن مشاهده شد. مشکلاتی که قرار است در دوره های بعدی برطرف شود چرا که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از تلاش و برنامه ریزی برای برگزاری سالانه این جشنواره در آینده خبر می دهد.

فضای محدود نمایشگاه

یکی از بازدیدکنندگان غرفه های جشنواره می گوید: برگزاری چنین نمایشگاهی می تواند فرهنگ غنی و تاحدودی فراموش شده مردم کُرد را برای جوانان و نسل امروزی بازسازی کند. مونا امیری ادامه می دهد: به راستی لباس های کُردی، امروزه با تغییرات ناخوشایندی در طراحی روبه رو شده و مدل های مختلف ماهیت آن را تضعیف کرده است. بنابراین این نوع جشنواره ها می توانند تاثیر بسزایی در بازگشت به حفظ و اصالت لباس کُردی داشته باشند.

این بازدیدکننده می افزاید: مدت برگزاری نمایشگاه کوتاه و علاوه بر آن تعداد غرفه ها بسیار محدود بود. وی تصریح می کند: با وجود این که در بنرهای جشنواره عنوان مناطق کردنشین درج شده بود، این تعداد غرفه برای استان های کردستان، کرمانشاه، ایلام و آذربایجان غربی بسیار کم و فضای داخلی نمایشگاه محدود بود. من انتظار نمایشگاه بزرگ تری را داشتم و امیدوارم این ضعف ها در دوره های بعدی حل شود.

اطلاع رسانی نامناسب

یکی از غرفه داران حاضر در نمایشگاه می گوید: در سال های اخیر و با ورود مدهای مختلف شکل ظاهری لباس کُردی تغییر کرده و نمی توان آن را لباس اصیل کُردی تلقی کرد، لذا این نمایشگاه می تواند اصالت لباس کُردی را برای بازدیدکنندگان نمایان سازد. کژال باتمانی اظهار می کند: با وجود این که چند استان کردنشین مختلف داریم، اما هر یک فرهنگ خاص خود را دارند، بنابراین این نمایشگاه می تواند در آشنایی با فرهنگ های مختلف مناطق کردنشین با یکدیگر تاثیر داشته باشد. وی می افزاید: زمانی که از برگزاری چنین نمایشگاهی با خبر شدم، خیلی وقت نمانده بود. حتی چندین نفر از همکاران خیاط و طراح به دلیل اطلاع رسانی نامناسب از حضور در جشنواره بازماندند.

لباس هویت فرهنگی هر قوم و ملتی است

یک طراح و کارشناس لباس می گوید: لباس یکی از هویت های فرهنگی هر قوم و ملتی است و باید اصالت آن حفظ شود. آرزو کریمی می افزاید: لباس کُردی تحت تاثیر مدها و طرح های جدید قرار گرفته و جوانان امروزی اصالت آن را فراموش کرده اند، بنابراین وجود چنین نمایشگاهی علاوه بر آشنایی و ایجاد همدلی بین فرهنگ های مختلف مناطق کردنشین به آشنایی جوانان امروزی با فرهنگ کُرد کمک کرده و علاوه بر آن راهی برای بازگشت اصالت فراموش شده است.
وی بیان می کند: کشف استعدادها و خلاقیت نو در طراحی لباس، زمینه سازی برای کارآفرینی و هدایت طراحان برای احداث کارگاه های تولید پوشاک و ایجاد بستر مناسب به منظور به نمایش گذاشتن الگوها و طرح ها در مکان های عمومی از دیگر مزیت های برگزاری این نمایشگاه است.

این کارشناس تصریح می کند: این نمایشگاه با وجود غرفه لباس و زیورآلات مناطق کردستان، غرفه صنایع دستی، غرفه دستگاه های بافت پارچه های مخصوص تهیه لباس کُردی و غرفه کارگاه کلاش بافی، تنها دربرگیرنده لباس نبود و تنوع و زیبایی فرهنگ کُردی را به نمایش گذاشت.

نمایشگاهی به همت بانوان

دبیر اجرایی این جشنواره می گوید: این نمایشگاه برای اولین بار با همت اداره ارشاد اسلامی استان کردستان و فرمانداری سنندج برگزار شد. شیدا مردوخی می افزاید: این نمایشگاه متشکل از 28 غرفه از استان های مناطق کُردنشین و در یک مکان میراثی و کهن با تاریخ و پیشینه چند صد ساله برگزار شده بود.

دبیر اجرایی این جشنواره با اشاره به غرفه های متشکل در نمایشگاه می گوید: غرفه های طراحی لباس، دوخت و تزیینات لباس سنتی با همت 25 بانو تشکیل شد و علاوه بر آن بخش های مرتبط با لباس کُردی مانند کلاش بافی به صورت کارگاه های عملی و آموزشی در 3 روز برگزار و در پایان به شرکت کنندگان گواهی شرکت در کارگاه اهدا شد.مردوخی درباره نمایشگاه عکس برپا شده در این جشنواره می افزاید: علاوه بر غرفه های عنوان شده نمایشگاه عکس متشکل از آثار 22 عکاس نیز برگزار شد.

برگزاری سالانه نمایشگاه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به اهداف نخستین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی اظهار می کند: این جشنواره حامل چند پیام بوده که مهم ترین آن آشنایی مردم مناطق مختلف کردنشین با فرهنگ یکدیگر است. جلال قلعه شاخانی می افزاید: یکی از اهداف نمایشگاه ارتباط مستقیم و بدون واسطه طراحان و تولیدکنندگان با مصرف کنندگان است. این نمایشگاه مانند حلقه های یک زنجیر طراح و مردم را به هم متصل می کند و این در نوع خود بسیار ارزشمنداست.وی با اشاره به دیگر اهداف این جشنواره تصریح می کند: در کنار این جشنواره پژوهش های کامل و جامع مرتبط با تاریخچه پوشش کُردی انجام شده است.

قلعه شاخانی در خصوص نحوه انتخاب خیاطان و طراحان حاضر در نمایشگاه اذعان می کند: به دلیل محدودیت فضا تنها افرادی که طرح های ابتکاری را با حفظ اصالت لباس کُردی که دارای جذابیت و زیبایی عامه پسند را ارائه دادند در نمایشگاه حضور داشتند، ضمن این که از طریق فراخوان های عمومی اطلاعات این جشنواره در اختیار علاقه مندان قرار گرفت. وی بیان می کند: این اولین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی بود و برای رسیدن به یک اتفاق فرهنگی باید تداوم و استمرار داشته باشد.

قلعه شاخانی اظهار می کند: به دلیل این که جشنواره اولین دوره اش برگزار شد، فعلا بانک اطلاعات کاملی از طراحان لباس در دسترس نیست و امیدواریم در دوره های بعد و با تکمیل آن شاهد برگزاری بهتر و جامع تری باشیم. وی می گوید: قصد داریم این جشنواره را به صورت سالانه برگزار کنیم و البته خارج از جشنواره از طریق یکی از واحدهای خود که زیر نظر بنیاد بین المللی مد و لباس فعالیت دارد، برنامه های مستمری برگزار شود و در این باره نیز از طریق دبیرخانه جشنواره پذیرای پیشنهادات طراحان و علاقه مندان هستیم. به قول معروف به پایان آمد دفتر اولین دوره جشنواره مد و لباس کُردی، اما حکایت طراحان، دوزندگان و خالقان لباس کُردی همچنان برای دوره های بعدی باقی است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین عباس دانشی روز دوشنبه در جمع اصحاب رسانه، افزود: مقدمات قانونی بازگشایی سینما فرهنگ اراک فراهم شده و به مدیر و سرمایه گذار این مکان فرهنگی نیز 6 ماه فرصت داده شده تا مشکلاتی را که ستاد صیانت از حقوق شهروندی استان مرکزی مطرح شده بود، رفع شود.

وی ادامه داد: مدیر و سرمایه گذار اصلی سینما فرهنگ اراک هنوان کرده که 6 ماه فرصت مناسبی برای تعمیرات اساسی و حل مشکلات این واحد فرهنگی کافی نیست و باید فرصت بیشتری برای این کار اختصاص داده شود اما، سینما فرهنگ در آینده نزدیک به صورت موقت بازگشایی می شود و اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان مرکزی اجازه تغییر کاربردی این واحد فرهنگی را نمی دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیان کرد: مذاکراتی با شهرداری و شورای اسلامی شهر اراک مبنی بر مشارکت در راه اندازی سینما فرهنگ اراک انجام شده و در مجموع اراده مجموعه استان و شهر اراک بر بازگشایی این واحدفرهنگی است.

حجت الاسلام والمسلمین دانشی اظهار داشت: استان مرکزی به لحاظ ساختارهای فرهنگی و هنری کمبود دارد که جبران آن ها به میزان اعتبارات موجود و مشارکت با دستگاه های خدماتی وابسته است.

وی اظهار داشت: پیش از این بخش عمده ای از اعتبارات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در راستای حمایت از انجمن هنرهای نمایشی هزینه می شد اما اصلاح این شرایط و رشد متوازن همه بخش ها و انجمن های فرهنگی و هنری در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشادا اسلامی استان مرکزی اضافه کرد: برگزاری جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی و هنری تعطیل شده در زمان مقرر از قبیل نمایشگاه کتاب استانی و نمایشگاه های هنرهای نمایشی از دیگر اولویت های این اداره کل است و در همین راستای برگزاری نمایشگاه کتاب استانی در آبان ماه امسال که بهترین فرصت برای برگزاری این نمایشگاه است برنامه ریزی شده است.

حجت السلام و المسلمین دانشی در خصوص ظرفیت های مطبوعاتی استان مرکزی نیز گفت: تقویت و حمایت خانه مطبوعات استان و حمایت همه جانبه از مقام منزلت مطبوعات و اصحاب رسانه این استان نیز از برنامه های دیگر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی افزود: 83 مجوز روزنامه، هفته نامه، 2 هفته نامه، ماهنامه، 2 ماهنامه، فصل نامه و سالنامه و 50 نمایندگی نشریات سراسری در استان وجود دارد که باید از این ظرفیت در راستای توسعه همه جانبه استان استفاده کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: 319 مجوز مشاغل خانگی پارسال در حوزه فرهنگ و هنر به صادر شد که متقاضیان از تسهیلات کم بهره استفاده کردند.

حجت الاسلام و المسملین دانشی ادامه داد: 750 نفر از فعالان فرهنگی و هنری استان مرکزی عضو صندوق بیمه هنرمندان هستند و تمهیداتی برای برخورداری هر چه بیشتر هنرمندان استان از بیمه تامین اجتماعی در سال جاری اندیشیده شده است.

وی گفت: 580 کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان مرکزی فعالیت می کنند که 320 مرکز در شهرها و 260 مرکز نیز در نقاط روستایی استان فعالیت دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تعداد صندلی های سینمایی استان را نسبت به تعداد جمعیت ناچیز عنوان کرد و گفت: بسیاری از شهرستان های استان از سالن سینما محروم هستند که باید با مشارکت بخش های مختلف خدماتی نسبت به رفع این کمبود عظیم فرهنگی تلاش کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دانشی تنها سینمای شهر ساوه را سالن تئاتر عنوان کرد و گفت: تفاهم نامه ای بین سازمان سینمایی کشور، شهرداری ساوه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان(با تخصیص 15 میلیارد ریال) برای ساخت پردیس سینمایی این شهر منعقد شده و عملیات اجرایی آن نیز کلید خورده و تلاش می شود تا پایان امسال و حتی زمان اکران فیلم های جشنواره بین المللی فیلم فجر به بهره برداری برسد.

وی برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی، برگزاری جشنواره مد و لباس را از دیگر اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در سال جاری عنوان کرد و گفت: این اداره کل قصد ندارد که صورت مسئله مشکلات و مسایل فرهنگی استان را پاک کند بلکه با برنامه ریزی های مدون، بهره گیری از چهره های فرهنگی و هنری استان و تخصیص عادلانه اعتبارات رشد متوزان تمامی حوزه ها و انجمن های فرهنگی و هنری استان در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه تجلیل از هادی اشرفی کاریکاتوریست پیشکسوت این استان به زودی برگزاری می شود، بیان کرد: آیین های تجلیل از هنرمندان از سوی این اداره کل همراه با معرفی آثار و برجسته سازی شخصیت و سابقه هنری افراد انجام می شود.

11 مجتمع فرهنگی و هنری، 103 آموزگاه هنری، 123 موسسه فرهنگی هنری یک و چند منظوره، 218 کانون تبلیغاتی، 83 نشریه محلی، 50 نمایندگی نشریات سراسری، 580 کانون فرهنگی و هنری مساجد و 2 هنرستان هنرهای زیبا بخشی از ظرفیت های فرهنگی و هنری استان مرکزی است.

3017/6013/

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
یاسوج- ایرنا- مدیر خانه مطبوعات کهگیلویه و بویراحمد گفت: عضو گیری از خبرنگاران این استان برای عضویت در تعاونی مسکن در روز خبرنگار (17 مرداد ماه امسال) انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : جماران ریواس جنوب

زیبا کرمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس پیگیری های انجام شده در خصوص تعاونی مسکن خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد، خبرنگاران فعال در حوزه رسانه می توانند در این طرح عضو گیری شرکت کنند.

وی افزود: هم اینک بیش از 180 خبرنگار در رسانه های خبری کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کنند و طرح تعاونی مسکن برای خبرنگاران متقاضی به جد در دستور کار است.

مدیر خانه مطبوعات کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: پس از عضوگیری لیست افراد متقاضی به معاونت عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و همچنین مدیرکل راه و شهرسازی ارسال خواهد شد.

وی ابراز داشت: هم اینک مقرر شده با هماهنگی مدیرکل راه و شهر سازی کهگیلویه و بویراحمد زمینی به مساحت 300 متر مربع در مرکز شهر یاسوج به خانه مطبوعات استان تعلق گیرد تا در آن مجتمع رسانه ای و دفتر خانه مطبوعات برپا شود.

کرمی تاکید کرد: استاندار کهگیلویه و بویراحمد قول مساعد برای ساماندهی خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در زمینه های مختلف از جمله مسکن، تسهیلات و دیگر موارد را داده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش تر در تاریخ پنجم تیر امسال در حاشیه نشست هیات دولت به ایرنا گفته بود که تمامی ذینفعان این وزارتخانه از جمله خبرنگاران نیز مشمول طرح مسکن کارکنان دولت خواهند شد.

کرمی با اشاره به جشن روز خبرنگار در استان، بیان کرد: جلسات و نشست های هم اندیشی برای برگزاری هرچه بهتر روز خبرنگار با حضور مجموعه روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اعضای خانه مطبوعات و همچنین مشارکت و همکاری مدیران مسئول و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شده و تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده است.

وی عنوان کرد: امسال جشن روز خبرنگار با اهتمام ویژه حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد و همکاری حوزه روابط عمومی استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با محوریت خانه مطبوعات با شکوه تر از سال های گذشته و با برنامه های منسجم و ویژه برگزار خواهد شد.

روز خبرنگار در کهگیلویه و بویراحمد عضو گیری صندوق قرض الحسنه برای خبرنگاران نیز اجرایی می شود.

محمود صارمی مسئول دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در مزار شریف روز هفدهم مرداد ماه 1377 خورشیدی به همراه 8 تن از کارکنان سرکنسولگری ایران در این شهر توسط عوامل گروه طالبان به شهادت رسید.

پس از آن واقعه 17 مرداد روز خبرنگار نامگذاری شد.

9868/6110

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ سایت های دیگر : جماران

نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی از تخصیص نهایی 10 میلیارد به کتابخانه های آیتی و باهنر خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه لرستان، عباس گودرزی با اعلام این خبر، اظهار کرد: پس از پیگیری های لازم 10 میلیارد ریال جهت تکمیل کتابخانه های شهرستان بروجرد تخصیص نهایی یافت.

وی تصریح کرد: با تخصیص این مبلغ که موافقت آن از وزیر ارشاد اخذ شده است.

نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس خاطرنشان کرد: فرماندار نیز از محل اعتبارات 98 مابقی مبلغ را تامین می کند و کتابخانه های دکتر آیتی و شهید باهنر به بهره برداری خواهند رسید.

کتابخانه شهید باهنر در زلزله سال 85 دچار آسیب جدی شد و در سال 86 ساخت مجدد آن آغاز شد و دارای بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی است اما با گذشت 12سال از آغاز ساخت این کتابخانه هنوز افتتاح و بهر برداری نرسیده است.

کتابخانه ای درجه یک آیتی در شهرستان بروجرد در حال ساخت است که هم اکنون دارای 90 درصد پیشرفت فیزیکی است قرار براین بود این کتابخانه در زمان حیات استاد عبدالحمید آیتی افتتاح شود و به عنوان هدیه به آن استاد بزرگوار تقدیم شود، اما این هدیه به عمر استاد نرسید.

عبدالمحمد آیتی در 20 شهریور 1392 در سن 87 سالگی چشم از جهان فروبست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرعامل خانه مطبوعات مازندران اخلاق را حلقه مفقوده رسانه های امروز بیان کرد و گفت: موضوع اخلاق باید در اولویت کار ما باشد، بسیاری از همکاران بخاطر اینکه مطرح شوند، اخلاق را زیرپا می گذارند و این زیبا نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۵

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ علی یوسفی در گفت و گو با خبرنگار بلاغ با اشاره به اینکه طرح ساماندهی خانه مطبوعات مازندران در کشور رتبه نخست را دارد، اظهار کرد: مازندران نسبت به استان های بزرگی چون تهران و اصفهان که در این حوزه مدعی هستند، توانسته عملکرد بهتری داشته باشد، در هر شهرستان خانه رابط مطبوعات انتخاب شدند تا مشکلات خبرنگاران راحت تر حل شود.

وی با اشاره به 400 عضو خانه مطبوعات استان مازندران، عنوان کرد: اداره ارشاد 16 وظیفه بر عهده خانه مطبوعات قرار داده و طرح ساماندهی یکی از این مسئولیت ها که با ایراداتی نیز همراه است.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان مازندران در ادامه تصریح کرد: یکی از این ایرادات هویت خبرنگاران است که زمینه فعالیت آنها ثبت نشده است و اینکه در مرحله ثبت نام گزینه ویرایش برای متقاضی وجود ندارد تا در صورت تایید نشدن مدیرمسئول بتواند تغییر انجام دهد.

تعدد رسانه ها خدمت یا خیانت
این مسئول تعدد رسانه ها را مشکل اساسی در این بخش دانست و اظهار کرد: مدیر مسئول تایید پروانه را از وزارت ارشاد می گیرد، این ضعف بزرگی است که باید پالایش شود؛ نیمی از کسانی که مجوز می گیرند در این حرفه نبودند، با وجودی که رسانه های مازندران دچار مشکل اقتصادی هستند هرهفته شاهد مجوز جدید هستیم.

یوسفی ادامه داد: بیش تر مجوزهای رسانه ها در مازندران سیاسی است، بدون هیچ سابقه ای رسانه ها مجوز می گیرند، بخاطر اینکه از یک حزب سیاسی دفاع کنند، این خدمت به رسانه نیست، بلکه خیانت به رسانه است.

خبرنگار یا روابط عمومی
وی به حضور بیش از 400 رسانه و 15 روزنامه در مازندران اشاره کرد و گفت: متاسفانه نشریات منظم چاپ نمی شوند و اگر صفحات آنها را ورق بزنیم خبر با کیفیت کمتری مشاهد می کنیم.

این فعال رسانه ای مازندران به اثرگذاری رسانه ها اشاره کرد و افزود: در مشکل زباله رسانه ها هم صدا نبودند تا بتوانند این چالش را به گوش مدیران ملی برسانند، در رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی نیز همینطور، بیشتر نگاهشان روابط عمومی ادارات شد و مسائل مهم را کنار گذاشتند.

ضعف آموزشی در سیستم رسانه مازندران
مدیرعامل خانه مطبوعات استان مازندران این استان را در حوزه رسانه قوی خواند و تاکید کرد: با توجه به وجود پتانسیل بالا در این استان و قرار داشتن در رتبه ای خوب متاسفانه تنها ضعف ما در آموزش است که با وجود برپایی برنامه ها و کارگاه های آموزشی با حضور اساتید به نام کشور استقبال خوبی دیده نشد ، در حالی که دوره آکادمی در کنار تجربه می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

این مسئول، جشنواره خزر را گام نخست برای جشنواره بین المللی آستاراخان دانست و بیان کرد: استقبال از این جشنواره به اندازه یک ششم جشنواره مطبوعات نبوده است، توجه به اینکه 48 درصد مشارکت از مازندران انجام شد اما انتظار می رفت حوزه دریای خزر برای اهالی رسانه مهم تر تلقی شود.

یوسفی نداشتن بیمه را یکی از مشکلات خبرنگاران عنوان کرد و گفت: رایزنی هایی میان صندق هنر و سازمان تامین اجتماعی به نمایندگی از وزارت ارشاد انجام شد تا خبرنگاران مستقل بتوانند درخواست بیمه کنند.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان مازندران در ادامه تصریح کرد: خبرنگاران حرف های جامعه را فریاد می زنند اما از خودشان دفاع نمی کنند، در این میان مدیران هم به فکر خبرنگاران نیستند.

وی به اقدامات خانه مطبوعات اشاره کرد و افزود: میزبانی اجلاسیه با حضور وزیر ارشاد، میزبانی جشنواره خزر با حضور ربیعی سنخگوی دولت، برگزاری کارگاه آموزشی در چند نقطه از استان که در آینده نیز تداوم دارد.

مسئول کمیته آموزشی خانه مطبوعات استان مازندران با بیان اینکه رسانه ها باید به دنبال جذب مخاطب باشند، عنوان کرد: رسانه ها نیز باید به روز شوند و در فضای مجازی کار کنند، تنها راه برون رفت از این مشکل به روز شدن و نوین شدن خبرنگاران است.

اخلاق حلقه مفقوده رسانه
یوسفی اخلاق را حلقه مفقوده رسانه های امروز بیان کرد و افزود: موضوع اخلاق باید در اولویت کار ما باشد، بسیاری از همکاران بخاطر اینکه مطرح شوند، اخلاق را زیرپا می گذارند و این زیبا نیست.

وی شهرستان آمل را یکی از شهرهای فعال در رسانه دانست و تصریح کرد: این شهرستان در عرصه رسانه بسیار خوب فعالیت می کند، خبرنگاران زبده و باهوش در این حوزه زیاد هستند، اما متاسفانه باید اختلاف ها را کنار بگذارند تا مشکلات این شهرستان حل شود.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان مازندران با بیان اینکه فضای مجازی می تواند فرصت و یا تهدیدی برای رسانه باشد، خاطرنشان کرد: فضای مجازی می تواند جایی برای رقابت خوب در حوزه اطلاع رسانی باشد و یا تهدیدی برای افراد نا آشنا در این حوزه که متعهد نیستند، تا بتوانند به درج خبرهای کذب و بداخلاقی بپردازند، امیدواریم به زودی با سازوکارهایی که در فضای مجازی شکل می گیرد از این دست فرصت ها استفاده درست کنیم.

یوسفی به حوزه شکایت علیه رسانه ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه در دادگاه مطبوعات فقط یک نماینده از خبرنگاران وجود دارد در حالی که انتظار می رود از خانه مطبوعات نیز یک نماینده حاضر باشد تا بتوان حمایت های بیشتری انجام شود.

وی در پایان جشنواره سال گذشته را جشنواره پاکی خواند و تصریح کرد: داورها از دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های کشور انتخاب شده بودند و از افراد با تجربه و سرشناس در حوزه رسانه کشور بودند، افرادی چون قاضی زاده تا کمترین خطای انسانی در این جشنواره وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا